Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

გულივერი და მესამე რაიხი

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    გულივერი სიზმარში გადადის პარალელურ სამყაროში. იქ ის ხედავს დრაკონებს და უნდა გაიგოს, რომ არსებობს მესამე რაიხი და ჰიტლერის გერმანია, რომელსაც ზღაპრული ჯუჯა ეხმარება. ახალგაზრდა ჰობიტი ბიჭი გაგზავნეს სსრკ-ს დასახმარებლად. მაგრამ ის აღმოჩნდება ბავშვთა შრომით კოლონიაში, რომელსაც არ შეუძლია საბჭოთა რუსეთის დახმარება. და გერმანელებმა დაიპყრეს სსრკ!

  გულივერი და მესამე რაიხი
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  გულივერი სიზმარში გადადის პარალელურ სამყაროში. იქ ის ხედავს დრაკონებს და უნდა გაიგოს, რომ არსებობს მესამე რაიხი და ჰიტლერის გერმანია, რომელსაც ზღაპრული ჯუჯა ეხმარება. ახალგაზრდა ჰობიტი ბიჭი გაგზავნეს სსრკ-ს დასახმარებლად. მაგრამ ის აღმოჩნდება ბავშვთა შრომით კოლონიაში, რომელსაც არ შეუძლია საბჭოთა რუსეთის დახმარება. და გერმანელებმა დაიპყრეს სსრკ!
  . თავი No1.
  მონების შრომით დაღლილ მამაც მოგზაურს ეძინა და სიზმარი ნახა, რომელიც რეალობაზე ბევრად საინტერესო იყო.
  ბიჭი გულივერი დრაკონზე დაფრინავდა, გვერდით კი უპრეცედენტო სილამაზის გოგონა. უკვე საკმაოდ ზრდასრული, მაგრამ ჯერ კიდევ ახალგაზრდა, და ძალიან კუნთოვანი და კოხტა. ოქროს ფოთლის ფერზე მის თმაზე ბრილიანტის მდიდარი გვირგვინი და რამდენიმე ქვა ისეთი კაშკაშა, როგორც ვარსკვლავები, აჯობებდა ყველაზე დიდ და ძვირადღირებულ ბრილიანტებსაც კი.
  ბიჭმა მოგზაურმა ჰკითხა:
  - Ვინ ხარ?
  გოგონამ ღიმილით უპასუხა:
  - მე პრინცესა ლეია ვარ! და ამ მომენტში მე ვბრძანებ დრაკონების არმიას!
  გულივერმა უკან გაიხედა. სინამდვილეში, ცაში დრაკონების მთელი ფარა იყო და ყველა ეს არსება ლამაზი იყო. და მათზე მშვენიერი გოგოები ისხდნენ.
  მაგრამ ყველაზე ლამაზი და ლაღი მაინც დედოფალი იყო. და დრაკონი, რომელზედაც სამივე დაფრინავდა, სხვა სილამაზესთან ერთად, მართლაც ზღაპრული იყო. აქ იყო გუნდი. და ამავდროულად, ყველა გოგო ფეხშიშველია, თუმცა მათი სიშიშვლე ძვირფასი ქვებითა და მძივებით არის დაფარული.
  მაგრამ ისინი არ მალავდნენ არც მუცლის შოკოლადის ფილებს მუცელზე და არც კუნთების ბურთებს, რომლებიც ბრინჯაოს კანის ქვეშ ტრიალებდნენ. ამავდროულად, ძირებს ჰქონდა ქუსლების ელეგანტური და უნიკალური მოსახვევი.
  მეომარმა ბიჭმა თქვა:
  - Რა ლამაზი ხარ. გოგოებო მართლა სასწაული ხართ!
  ლეიამ ოქროს ფურცლისფერი თმა აიჩეჩა და იმღერა:
  გოგოები ყველანი ლამაზები არიან, ფეხშიშველი,
  ისინი ძლიერები არიან და მეომრები ბაგადან...
  ლამაზმანებს ძალიან მკაცრი გარეგნობა აქვთ,
  მათთან აშკარად უფრო მხიარულია გული!
  გულივერი დაეთანხმა ამას. მან ხმალი ხელში მოიქცია, რვა ფიგურა გააკეთა და თქვა:
  - უეჭველად, შენთან უფრო მხიარულია!
  ლამაზმანთა გუნდი დრაკონებზე დაფრინავდა. არის მათი მთელი არმია, დიდებული და უნიკალური. და დრაკონებს ფრთები ჰქონდათ დახატული ცისარტყელის ყველა ფერში. და ჩანდა, რომ ისინი ძვირფასი ქვებით იყო მორთული.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - ყოველი ვნებიანი კაცი თავისებურად გველეშაპია, მაგრამ არა შვიდთავიანი, ყველაზე ხშირად უთავო!
  პრინცესა ლეიას გაეცინა და უპასუხა:
  - დრაკონისგან განსხვავებით, კაცს თავის მოჭრა არ სჭირდება, ის უკვე კარგავს მათ, როცა ქალს უყურებს!
  მეომრმა ბიჭმა ფეხის თითები მოისროლა - დაახლოებით თორმეტი წლის იყო და მხოლოდ შორტები ეცვა, რის გამოც ნემსი ისროლა. ასე გაფრინდა და გაარღვია საკმაოდ დიდი კოღო და მოკლა იგი.
  გულივერმა ღიმილით აღნიშნა:
  - ისინი, ვინც ძარღვივით გაბრაზებულია და მწერის ჭკუით ამზადებენ მოლაშქრებს!
  მეომარმა პრინცესამ ლეიამ დაადასტურა:
  - ვისაც ბუზის ინტელექტი აქვს, ნებისმიერი მწერი სპილოა!
  და მათ იცინეს. ძალიან სასაცილოდ გამოიყურებოდა. მათ წინ ბატების ფარა გაფრინდა. ჩიტები საკმაოდ დიდი და მსუქანი იყვნენ, დიდი ფრთებით. შეკრების წინამძღოლზე იჯდა წყვილი: ბიჭი და გოგო და ხელში ეჭირათ ვერცხლის ზარები, რომლებსაც მხიარულად ღრიალებდნენ.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - უფროსები ხშირად იტყუებიან, ბავშვები რაღაცას იგონებენ, მოხუცები კი საერთოდ ბავშვის ლაპარაკამდე იტყუებიან!
  პრინცესა გოგონამ თავი დაუქნია და დაამატა:
  - სიბერე არ არის სიხარული, მაგრამ ბავშვობაში ჩავარდნა კიდევ უფრო დიდი უბედურებაა!
  ლიდერ ბატზე მყოფმა ბავშვებმა უცებ იმღერეს:
  როგორ გაჩნდა ბოროტება სამყაროში?
  მართალია, თავად შემოქმედს არ ახსოვს...
  შესაძლებელია, რომ ის მარადიული იყოს,
  ის არ ქრება, როგორც ქვესკნელის ცეცხლი!
  
  თქვენ არ ხართ პირველი, ვინც იცის, რომ ადამმა შესცოდა,
  ევა არ იყო პირველი, ვინც ხორცმა გააფუჭა...
  მთვრალი, რომელიც ქალაქ "აღდამიდან" გამოდის,
  ბიჭი, რომელიც ეწევა არდადეგების დროს "გეგმა"...
  
  ყველამ იცის რა არის ბოროტება
  მიჩვეული კანონების შიშის გარეშე დარღვევას...
  და ვისთვისაც მხოლოდ სიკეთეა ტვირთი,
  ვისაც მხოლოდ საკუთარი თავისთვის უნდა ქედს იხრიდეს!
  
  მე მაინც მინდა საფენებიდან გამოვტაცე,
  ჯერ კიდევ ბავშვობაში მაქვს სურვილი ასეთი არეულობის გაკეთების...
  რატომ აგინებს ბოროტი დედა შვილს?
  სად მიდიან ისინი მკაცრი ჯარის ბრძოლაში?
  
  მხოლოდ ერთი ალუბალი მოიპარა საზაფხულო ბაღიდან,
  მეორე კლავს ვაჭრებს ფოლადის ეზოთი...
  ვისი თავი აჭრელებული ცულით,
  ვისაც ჯალათი საჭეზე აგდებს.
  
  მფლანგველი იპარავს, სინდისზე აფურთხებს,
  და ვინ მოიპარა მათხოვრის მონეტები...
  მიხარია კიდეც ერთი ნახევარი,
  სხვები სარგებლობენ ქალის კულულებით.
  
  დიახ, არსებობს მრავალი სახე, ბოროტების მრავალი სახე,
  მისი სახეები მშვენიერია ნებისმიერ ჩრდილში.
  მაგრამ ლტოლვა მაინც კარგია სულში,
  მიუხედავად იმისა, რომ სამყარო ჩვენს ირგვლივ, სამწუხაროდ, საშინლად ველურია!
  
  ქვრივი ტირის, ობოლი ღრიალებს -
  ჩვენი სამყარო ჯოჯოხეთისკენ მიდის...
  მართლა შესაძლებელია, რომ ღმერთის გული მონოლითური იყოს,
  განა ადამიანებს არ აქვთ ადგილი ღვთის სამოთხეში?
  
  პასუხს მხოლოდ საკუთარ თავში იპოვით,
  როცა შენს ფიქრებში ბრაზის განდევნა შეგიძლია...
  როცა სისასტიკეს სიკეთით ანაზღაურებ,
  და შეწყვიტე მუცლის შევსება!
  ბავშვები ძალიან ხალისიანად და ლამაზად მღეროდნენ, რის შემდეგაც გულივერზე ენა გამოუყოთ. მამაც ნავიგატორი მათ პასუხად ენა გამოუყო.
  და სიცილი და ცოდვა...
  გულივერმა ღიმილით აღნიშნა:
  - ბავშვის გონება სასწაულს ჰგავს. აქ კი დამეთანხმებით, წინააღმდეგი არ გექნებათ!
  პრინცესა ლეიამ გაიცინა და მღეროდა:
  გუშინ მე მხოლოდ ბავშვი ვიყავი,
  აქ არაფრის გაკეთება არ შეიძლება...
  სჯობს ლომის ბელი, ვიდრე სულელი სპილოს ხბო
  და დრაკონი კაპუტი იქნება!
  და შეეჯახნენ: ბიჭი და გოგო შიშველი ფეხებით. დიახ, მათ აქ დიდი თავგადასავლები აქვთ. და მრავალი განსხვავებული ნიუანსი. ასე რომ, ცხოვრება კარგად მიდის.
  გულივერმა შენიშნა, რომ დრაკონებზე მყოფმა გოგონებმა შიშველი თითებით რაღაცის სროლა დაიწყეს. რა კორპორატიული სტილია ეს - ბუზების აღება და მათი დაჭყლეტვა. კარგად? თუ ეს მათ სურთ, მაშინ ასეც იყოს. მთავარია თავი არ დაკარგო.
  მაგრამ გულივერი არ არის მორცხვი მებრძოლი. მიუხედავად იმისა, რომ ახლა ის მხოლოდ ბიჭია.
  და პრინცესა ლეიამ ჰკითხა ბიჭს:
  -თაფლი გიყვარს?
  ახალგაზრდა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა!
  გოგონამ ჭკვიანურად უპასუხა:
  - ფუტკრის თაფლს ჯანმრთელობა მოაქვს, პოლიტიკოსების თაფლის გამოსვლები მხოლოდ დიაბეტის იმედგაცრუებას იწვევს!
  გულივერმა ჭკვიანურად დაამატა:
  - ფუტკრის თაფლი მათ ხელებს წებოვანს ხდის, პოლიტიკოსების თაფლი იწვევს გულმოდგინე უბრალოების მონეტებს თათებზე!
  მებრძოლი გოგონა დაეთანხმა ამას:
  - რაც არ უნდა ტკბილი იყოს პოლიტიკოსის გამოსვლა, გარდა შაქრიანი დიაბეტისა, ის არანაირ იმედგაცრუებას არ იწვევს მათთვის, ვისაც ინტელექტი არ აქვს!
  მეომარმა ბიჭმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - ადამიანს ერთ მამაზე მეტი ვერასოდეს ეყოლება, მაგრამ ქვეყანას ერის მამის როლზე ათიოდე კანდიდატი ჰყავს!
  რის შემდეგაც ორივე მებრძოლი: ბიჭი და გოგო, სასტვენს, შიშველი ფეხის თითებს პირში უსვამენ. რამ გამოიწვია ატმოსფეროს რყევა და ბუნებრივი ელექტროენერგიის გამონადენი. და გაოგნებული წიწილები ძირს დაეცნენ, ერთბაშად დაეცნენ ორკების დაბნეულ თავებს, აჭრიდნენ და ჭრიდნენ მათ.
  პრინცესა ლეია მხურვალედ მღეროდა:
  -დედა, მოითმინე, მამა, მოითმინე.
  ყოველ საღამოს რომ ყოფილიყო, ეს იქნებოდა ცხოვრება!
  ორკები აღმოჩნდნენ დრაკონების ქვეშ და გოგონები, მათი ფეხშიშველი ეკიპაჟი.
  და დაიწყო მიზანმიმართული და არც ისე მიზანმიმართული დაბომბვა, ნახშირის მტვრისგან დამზადებული ხელნაკეთი ყუმბარების სროლა, ან კიდევ უფრო მაგარი და დამანგრეველი.
  კერძოდ, გამოიყენებოდა ძალიან ბასრი, შხამიანი ნემსები, რომლებიც ფაქტიურად ხვრიტეს ორკებსა და გობლინებს. ეს არის ის, რაც გოგოებმა მართლაც აიღეს და ჩართე.
  პრინცესა ლეია ასევე ძალიან ზუსტად ესროლა თმიან ორკებს და მღეროდა:
  - ნოსტრადამუსი, ნოსტრადამუსი,
  თეთრი მაგიის მეფე...
  ნოსტრადამუსი, ნოსტრადამუსი,
  ტკივილი ჩემს გულში არ იკლებს!
  ნოსტრადამუსი, ნოსტრადამუსი,
  ფეხშიშველი ოცნების გოგოები,
  ნოსტრადამუსი, ნოსტრადამუსი -
  შენ ხარ ერთადერთი ხსნა!
  და მეომარმა აჩვენა მისი გრძელი და მომაკვდინებელი ენა.
  რის შემდეგაც ის აიღებს მას და გამოფურთხებს ცეცხლოვანი ცეცხლოვანი ბუმბულით. ეს მართლაც კოლოსალური ძალისა და არაჩვეულებრივი ნიჭის მქონე გოგონაა. რომელსაც ბევრის უნარი შესწევს. და თუ ის დაიშლება, მაშინ ვერაფერი დაუდგება წინააღმდეგ.
  ბიჭმა მოგზაურმა გულივერმა ასევე ძლიერი და აგრესიული ცეცხლი ესროლა ორკებს თავისი დრაკონიდან. ძალიან აქტიურად და ეფექტურად მოქმედებდა. და ბავშვ მეომარს გააჩნდა გამარჯვების აშკარა ნიჭი და სამხედრო ხელოვნების დაუფლების სურვილი.
  არა, ის ამის წინააღმდეგია, ორკები წინააღმდეგობას ვერ უწევენ. გოგოებმა კი ძალიან ეფექტურად ისროლეს, მტერს ოდნავი შანსიც არ მისცეს. ეს მართლაც ეპიკური ბრძოლაა.
  ბიჭი მოგზაური გულივერი კი მღეროდა:
  გაიხარე, გაიხარე,
  გადამზიდავი დღის ძალით...
  გაიხარე, გაიხარე,
  რატომ არ ჩავჯექი ჩემს ცხენზე?
  ეს მართლაც საბრძოლო და მხიარული სიმღერაა. და ამავე დროს ხდება ორკების სრული განადგურება. და დრაკონების გოგონებმა დაიწყეს მათზე სროლა არბალეტით, დოლის შიშველი თითებით ტრიალებდნენ.
  და ეს ყველაფერი ისეთი მაგარი და გროტესკული ჩანდა, ფაქტიურად ახალი და უნიკალური ისტორია იქმნებოდა. რომელშიც სუსტთა და უძლურთა ადგილი არ იყო.
  უბრალოდ სცადეთ დაუახლოვდეთ ასეთ გოგოებს და ისინი ნებისმიერს დაამსხვრევენ ნამცხვრის ნაჭერში.
  და როგორც ამბობენ, შეშლილი ძროხის დაავადება გადამდებია. და მეომრებმა შეძლეს ამის ჩვენება სრულიად ბუნებრივად. და დიდი ენთუზიაზმით სცემეს მტრებს. და ისინი ისრებს და არბალეტის ჭანჭიკებს აფრქვევენ. უფრო მეტიც, ყველაფერი კეთდება დიდი ინტენსივობით.
  ასე რომ, თქვენ ვერ შეძლებთ ბევრი რამის გაკეთებას ასეთი ჯარის წინააღმდეგ. და მეომრები ისე შევიდნენ ორკებში, რომ გაქცევა ვერ შეძლეს. ეს არის ისრებისა და არბალეტის ჭანჭიკების ჭეშმარიტად დამანგრეველი ეფექტი.
  გულივერმა აიღო და იმღერა:
  ესროლეთ თამამად და გაანადგურეთ
  იქნება სიცოცხლე გულიდან!
  პრინცესა ლეიამ აღნიშნა:
  - ბავშვები უფროსებზე უკეთ არიან, რადგან მათი ასაკი ამართლებს მათ ახალგაზრდულ სისულელეს!
  მეომარმა ბიჭმა შენიშნა:
  - ახალგაზრდობა ამართლებს სისულელეს, მაგრამ არა სისულელეს; შავის თეთრისგან განასხვავებლად არ გჭირდება ბევრი წელი და ცოდნა!
  და ტერმინატორის ბიჭი უსტვენდა და ყვავის ღრუბლები სეტყვასავით დაეცა შაგი ორკების თავებზე.
  პრინცესა ლეია ტვიტერზე დაწერა:
  - არა ინტელექტი, ჩათვალეთ ინვალიდი, გონება საუკუნეზე არ არის დამოკიდებული! მაშინაც კი, თუ თქვენ გაქვთ ძალა ინტელექტის გარეშე, თქვენ ყველა სუსტი ხართ!
  გულივერმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ფოლადისგან დამზადებული კუნთები არ ანაზღაურებს მუხის თავს!
  კიდევ ერთმა გოგონამ მხიარულად აღნიშნა:
  - გოგოსთვის პრობლემა არ არის - თუ შიშველი ფეხი აქვს, გოგოსთვის უარესია - ქუსლის ქვეშ!
  პრინცესა ლეიამ ლოგიკურად განაცხადა:
  -თუ გინდა ტუზი გახდე, ჯოკერი გქონდეს თავში!
  გულივერმა სიცილით ჩაიცინა:
  - მგელი ჩქარი ფეხებით იკვებება, ქალს წვრილი ფეხებით, როცა თხა წოვს!
  მერე რიგებში სიცილი შემოირბინა. და პრინცესა ლეიამ თქვა:
  - მამაკაცის საფულედან მონეტების ამოსაღებად საუკეთესო საშუალებაა გოგოს ფეხის შიშველი თითები!
  გრაფინია გოგონამ აღნიშნა:
  - გოგონას შიშველი ქუსლი ყველაზე მოდურ სამოსს მიიღებს, თუ კაცს სულელური ჩექმა და სავსე თექის ჩექმა აქვს!
  გულივერმა იუმორით დაწერა ტვიტერში:
  - ფეხშიშველ გოგონებს უყვართ არა მარტო ჩექმები და თექის ჩექმები, არამედ თავს იჭერენ ცხოვრების შიშველი ქუსლების ქვეშ!
  რის შემდეგაც აიღეს და გუნდურად იმღერეს:
  შემდეგ კი უდიდესი მთიდან,
  არწივები გაფრინდნენ გულივერში...
  დაჯექი გულივერს ცხენზე -
  ჩვენ სწრაფად მიგიყვანთ!
  
  და გულივერი დაჯდა არწივზე,
  ყველაზე დიდი მაგალითი აჩვენა...
  და ადვილი არ არის ბიჭის ტარება,
  ლიმპოპო მალე გზაში იქნება!
  მეომრები კი აიღებენ და გამოაშკარავებენ მკერდის ალისფერი ძუძუს და ორკებს ელვისებურად დაარტყამენ. და ეს მთლიანად დაწვავს უამრავ ორკს.
  ეს ნამდვილად მათი გუნდია.
  პრინცესა ლეიამ გულივერს ჰკითხა:
  -ხომ იცი რომ მომავალში მეორე მსოფლიო ომი იქნება და ჰიტლერისნაირი მაგარი ბიჭი იქნება!
  გულივერმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ეს არ ვიცოდი, მაგრამ ახლა ვიცი!
  გოგონამ კბილები გამოსცრა და განაგრძო:
  და ჰიტლერს ჰქონდა პრობლემა: გამოჩნდა ერთი ძალიან მაგარი ტანკის დიზაინერი, ჯუჯა. მან შექმნა თაგვის ტანკი, რომელიც იწონიდა მხოლოდ ორმოცდათხუთმეტ ტონას და სიმაღლე მეტრნახევარი იყო იგივე შეიარაღებით, ჯავშნით და ძრავით!
  გულივერმა ისევ აიჩეჩა მხრები და გულახდილად უპასუხა:
  - საერთოდ არ ვიცი რა არის ტანკი! და რითი ჭამთ?
  პრინცესა ლეიას გაეცინა და უპასუხა:
  - კარგი, გრძელი ამბავია. ნებისმიერ შემთხვევაში, ამ სამყაროში ადამიანებს მნიშვნელოვანი პრობლემები შეექმნათ. და პირველ რიგში, სსრკ, რომელიც იბრძოდა მესამე რაიხის მთავარ ძალებთან და მის მოკავშირეებთან. გარდა იტალიისა. რა არის ორმოცდათხუთმეტი ტონა თაგვი? ეს არის 240 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი, 210 მილიმეტრიანი გვერდითი ჯავშანი, ხოლო ფერდობებზე 128 მმ-იანი ქვემეხი და 75 მმ-იანი ქვემეხი ათას ორას ორმოცდაათი ცხენის ძრავით. ეს მისცა სიჩქარეს დაახლოებით სამოცდაათი კილომეტრი საათში, რაც მანქანას პრაქტიკულად შეუღწევად ხდიდა ყველა კუთხით. 1944 წლის დასაწყისიდან ეს მანქანა მასობრივ წარმოებაში შევიდა. შედეგად, 1944 წლის ზაფხულისთვის ნაცისტებმა დააგროვეს შთამბეჭდავი დაჯავშნული მუშტები.
  და 20 ივნისს მათ მიიტანეს ორი ძლიერი დარტყმა, ერთი მოლდოვადან, მეორე დასავლეთ უკრაინიდან, კონვერტაციის მიმართულებით. და შედეგად, საბჭოთა ჯარების თავდაცვა გატეხეს და ის ისე გაიჭრა, თითქოს ბატკანმა. ტანკი Maus-2 აღმოჩნდა შეუვალი ყველა ტიპის საბჭოთა იარაღისთვის. გარდა ამისა, ის საკმაოდ მობილურია და აქვს კარგი მამოძრავებელი მახასიათებლები. ეს მანქანა ნამდვილი სასჯელი იყო.
  მოკავშირეებიც პასიურად იქცეოდნენ. იტალიაში შეტევა მარცხით დასრულდა და ნორმანდიაში დესანტი კვლავ გადაიდო.
  გარდა ამისა, გერმანელებმა გამოუშვეს შესანიშნავი ME-262, რომლის ჩამოგდებაც ძალიან რთული იყო. ეს იყო რეაქტიული გამანადგურებელი, ოთხი 30 მმ კალიბრის საჰაერო ქვემეხით. ასე რომ, მან ამოიღო საბჭოთა თვითმფრინავები, ჩამოაგდო ასობით მათგანი. ასევე დასავლური კოალიცია. ჰიტლერმა ასევე გარკვეულწილად შეანელა V-2 პროგრამა და ძვირადღირებული და ნაკლებად სასარგებლო ბალისტიკური და საკრუიზო რაკეტების ნაცვლად, დაეყრდნო არადოს ტიპის რეაქტიულ ბომბდამშენებს.
  ჩერჩილსა და რუზველტს კუდები ფეხებს შორის ჰქონდათ, გარდა ამისა, გერმანიის წყალქვეშა ფლოტი ძლიერად იყო დაჭერილი. და მოკავშირეებმა შესთავაზეს როგორც გერმანიას, ასევე იაპონიას ზავი. ჰიტლერი დათანხმდა იმ პირობით, რომ მოკავშირეები დატოვებდნენ სიცილიასა და სარდინიას. რაც შესრულდა.
  მესამე რაიხთან ზავის დროს განახლდა სავაჭრო ურთიერთობები. იქ ნავთობის მიწოდება დაიწყეს აშშ-მაც და ბრიტანეთმაც. და გერმანელებმა, რომლებიც უკრაინაში შეტევას ატარებდნენ, აიღეს კიევი და კვლავ შევიდნენ ოდესაში.
  ტანკი Mouse-2 გახდა უძლეველი. ასევე გამოჩნდა თაგვის ახალგაზრდა მოდელი - Tiger-3, რომელიც უფრო მსუბუქი და მოძრავი იყო ერთი 88 მმ-იანი ქვემეხით.
  ასე რომ, საბჭოთა ჯარები შევიდნენ. და ეს იყო კრიტიკული ნაბიჯი...
  გულივერმა შეაწყვეტინა პრინცესა ლეია:
  - იმდენ გაუგებარ სიტყვას ამბობ. არ დაგავიწყდეთ, მე მხოლოდ მეთვრამეტე საუკუნის დასაწყისის ბავშვი ვარ. და ჩვენი ტექნოლოგიის განვითარების დონე არც თუ ისე კარგია!
  პრინცესა ლეიამ ღიმილით დაუქნია თავი.
  - Ვიცი! მაგრამ მე ვსაუბრობ მეოცე საუკუნის შუა ხანებზე. და ეს მხოლოდ ერთმა ჯუჯამ გააკეთა. და თქვენ უნდა დამეთანხმოთ, რომ ეს სერიოზულია!
  გულივერი აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - ორი სამყაროს აგებით შეიქმნა ძველი სამყარო... ომის კონტექსტში მე და ისინი ვართ და ეს სერიოზულია!
  პრინცესა ლეიამ აღნიშნა:
  - ოცდამეერთე საუკუნის დასაწყისში გამოჩნდა ეშმაკი ვლადიმერი, სიმელოტე, რომელიც იყო ჯაშუში, რომელმაც ხელში ჩაიგდო რუსეთში ძალაუფლება და მანაც ბევრი უბედურება გამოიწვია. მაგრამ მისი ომი ცალკე საკითხია. და აქ გნომმა შექმნა სიტუაცია, როდესაც გერმანელებმა დაიბრუნეს მარჯვენა სანაპირო უკრაინა და შემოდგომაზე დაიწყეს შეტევა ცენტრში. და მათი ტანკები დაუცველი და დაუმარცხებელი ჩანდა. გნომის წინააღმდეგ კი დაგჭირდებათ თქვენი ალტერნატიული გენიოსი. მაგრამ ვინ უნდა გაიგზავნოს როგორც სიმეტრიული ან ასიმეტრიული პასუხი? იყო იდეა - ელფი თუ ტროლი? მაგრამ ისინი უფრო სუსტი იქნებიან ტექნოლოგიაში, ვიდრე ჯუჯები.
  და გერმანელები წინ წავიდნენ, ასე დაეცა სმოლენსკი, შემდეგ კი კალინინი და ვიაზმა. გერმანელები უკვე მოსკოვს უახლოვდებოდნენ. სტალინი, რა თქმა უნდა, წავიდა. მას არ სურდა სიკვდილი. და ჰიტლერმა თქვა, რომ სსრკ უნდა გახდეს გერმანიის კოლონია. და მხოლოდ კაპიტულაცია მოერგება მას.
  ისე, მათ საპასუხოდ ჰობიტის ჯუჯა გაგზავნეს. და ესეც ბიჭია, მართალი გითხრათ, შეიძლება ითქვას, რომ გენიოსი. მაგრამ მათ სერიოზულად არ აღიქვამდნენ ფეხშიშველი ბიჭი, რომელიც დაახლოებით ათი წლის იყო. და მოწამლეს გულაგში პატარებისთვის.
  ამასობაში გერმანელებმა აიღეს მოსკოვი. ასეც მოხდა!
  მოსკოვიც დაეცა და ლენინგრადიც... მოვიდა ზამთარი და გერმანელებმა ღამე გაათენეს ქალაქებში. იქ დასახლდნენ.
  და კომკავშირის გოგონებმა გადაწყვიტეს სასოწარკვეთილად ებრძოლათ ფაშისტებს და ემღერათ სიმღერები, მიუხედავად სიცივისა და ტანსაცმლის ნაკლებობისა.
  ჩვენ ლამაზი საბჭოთა გოგოები ვართ,
  ჩვენ გვიყვარს ბიჭების ჩხუბი და ჩხუბი...
  ისმის ნათელი, ხმაურიანი პატარა ხმა,
  და ჩვენ გვაქვს მოწოდება მოკვლა კრაუტსი!
  
  ჩვენ ძალიან გაბედული კომკავშირელი გოგოები ვართ,
  ჩვენ გაბედულად მივდივართ ყინვაში ფეხშიშველი...
  ჩვენ არ ვართ მიჩვეული გვერდში მოკრძალებულად დგომას,
  ფაშისტებს კი მუშტით ვაჯილდოვებთ!
  
  მერწმუნეთ, გოგოებს აქვთ დიდი საიდუმლო,
  როგორ დავამარცხოთ ნაცისტები...
  და მერწმუნეთ, გოგონების წარმატება შემთხვევითი არ არის,
  რადგან რუსეთის არმია ძალიან მამაცია!
  
  და ჩვენი გოგოებისთვის შიშველი ქუსლებით,
  საახალწლო თოვლი ძალიან ტკბილია...
  ფიურერი უბრალოდ ნაძირალაა,
  ნუ მივცეთ ფაშისტებს წარმატების ზეიმი!
  
  ჩვენ გოგოები ვთამაშობთ ძალიან უაზროდ,
  ჯარისკაცების წინაშე მკერდი ვიშინეთ...
  და ჩვენ ნამდვილად ვაბრაზებთ ნაცისტებს,
  ჩვენ, ძლევამოსილი კომსომოლის წევრები, ვერ დაგვანგრევ!
  
  ჩვენ გოგოებს ბევრი რამის გაკეთება შეგვიძლია,
  ჰიტლერს ტანკიდანაც კი ესვრით...
  მოწინააღმდეგეს არ ექნება დრო სადილისთვის,
  გოგოები ქურდივით მოვლენ!
  
  ჩვენ ნამდვილად პატივს ვცემთ რუსეთს,
  სტალინი ისეთივე ძლიერია, როგორც გამბედავი მამა, დამიჯერე...
  და მჯერა, რომ გამარჯვება თბილ მაისში მოვა,
  ვისაც ამის სჯერა, უბრალოდ დიდია!
  
  გოგოებისთვის არანაირი ეჭვი და ბარიერი არ არსებობს,
  ყველა მზადაა უბრალოდ თავის ხელში კამათი...
  შეიძლება მშვენიერი ჯილდოები მოვიდეს ლამაზმანებზე,
  კომსომოლის ძალა ძლიერ მუშტებშია!
  
  ჩვენ მეომრები ძალიან სწრაფად ვმწიფდებით,
  და მოხერხებული იარაღის ხელში ლულა იწვის...
  და ნებისმიერი დავალება, რომელსაც გოგონები გაუმკლავდებიან,
  ჩვენი მეგობრობა უდავო მონოლითია!
  
  ასეთი ცქრიალა გოგოები ვართ
  ჩვენ არ გვაინტერესებს თოვლი ან ყინვები...
  ფეხშიშველი ზამთარში არ გვაციებს თათებს,
  და ლამაზმანების გულები გულუხვი და სუფთაა!
  
  რაც შეგვიძლია გავაკეთოთ, ჩვენ ვამაღლებთ,
  ვირტუოზი კენგურუებივით ვირტუზოთ...
  და ჩვენ წარმატებით გავუბერავთ ფაშისტებს თავებს,
  და ასევე მიყვარს დილაობით ვარჯიში!
  
  ყველა გოგო მაგარი მეომარია,
  მათ შეუძლიათ უბრალოდ დაასხონ კრაუტები ცომში...
  აბა, რას იტყვით, რომ ფაშისტები უბრალოდ ცუდები იყვნენ?
  კომკავშირელებმა არ იცოდნენ ზესახელმწიფო!
  
  ჰიტლერსაც არაფრის გაკეთება არ შეუძლია.
  ჩვენ მას ძალიან ძლიერად ვცემთ ჯოხით,
  და მათ კბილები დაამტვრიეს, სახიდან კანი გამოაცალეს,
  შემდეგ კი ცეცხლში ფეხშიშველი გავიქეცი!
  
  მხოლოდ სტალინი გვიბრძანებს, რა გავაკეთოთ,
  მისი მკაცრი და გულწრფელი მზერა ჩანს...
  და მერწმუნეთ, გოგონა არ გამოტოვებს,
  იტვირთება დიდი ტყვიამფრქვევი!
  
  საჭიროების შემთხვევაში მარსს მივაღწევთ,
  და ჩვენ ძალიან სწრაფად დავიპყრობთ ვენერას...
  ჯარისკაცებს ჩექმებისთვის გაპრიალება სჭირდებათ,
  გოგოები ფეხშიშველი დავრბივართ!
  
  ჩვენთან გოგოებო ყველაფერი მშვენიერია,
  მკერდი და თეძოები, წელი ჩანს...
  ის ასევე პიონერია, მგლის ბელივით,
  პიონერი სრულიად სატანაა!
  
  აბა, გოგოები ვართ - ხომ იცი მაგრები ვართ,
  ყველა ფაშისტს ცოცხებივით წავუსვათ...
  და არის ცისფერი ვარსკვლავები ცაზე,
  ჩვენ ვეფხვებს ფოლადით დავამსხვრევთ!
  
  რა არ უნდა გააკეთო, დაიჯერე, რომ შეუძლებელია,
  აღიარეთ, კომუნისტი დემიურგია...
  და ზოგჯერ არასწორად გვესმის
  და მათ დასაშინებლად იღებენ ლამაზმანებს!
  
  მაგრამ თქვენ იცით, ჩვენ სასტიკად ვანადგურებთ გერმანელებს,
  და მათ შეუძლიათ კრაუტების დალეწა...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ გვაქვს ტიტანის სულები,
  ჩვენ გავივლით სტეპს და გავასუფთავებთ ჭაობებს!
  
  ჩვენ ავაშენებთ კომუნიზმს ყოველგვარი ფრჩხილის გარეშე,
  და ჩვენ გადამწყვეტად დავამარცხებთ ფაშისტებს...
  კომსომოლის წევრებს უყვართ ფორმირებაში სირბილი,
  და მათზე ქერუბიმი დაფრინავს!
  
  მტერი ვერ გაუმკლავდება გოგონას,
  იმიტომ რომ გოგო არწივია...
  და არ არის საჭირო კრაუტების ძალიან გაფუჭება,
  და თქვენი ფიურერი ამაოდ ყვირის!
  
  კომსომოლის წევრი შიშველი ფეხებით,
  აჩუქე ჰიტლერს კვერცხი...
  ნუ შეხება სატანას
  ან უბრალოდ არ აქვს მნიშვნელობა!
  
  კომუნიზმის ცქრიალა კერპი,
  წითელი დროშა ბრწყინავს პლანეტაზე...
  და ჰეროდე ჩააგდეს ჯოჯოხეთის ჯოჯოხეთში,
  გოგოებმა კი ხუთი მიიღეს!
  
  ლენინი, სტალინი - მზე პლანეტაზე ზემოთ,
  ორი არწივივით ტრიალებს ცაში...
  მღერიან კომუნიზმის ექსპლუატაციებს,
  სამშობლოს აქვს ფოლადის ფრთის ძალა!
  
  ჩვენ მოვახერხეთ გამარჯვების სანახავად ცხოვრება,
  და მთელი გზა ბერლინში გავიარეთ...
  ბავშვები აკვანში დაიბადნენ,
  ახლა კი ქვეყანა დიდებულებაშია!
  . თავი No2.
  გულივერი დრაკონებზე დაფრინავდა და ბევრი გაიგო. ამ შემთხვევაში საუბარი იყო ომზე, რომელიც თითქმის შუა საუკუნეების ადამიანისთვის გაუგებარი იყო. მიუხედავად იმისა, რომ თითქოს ახალი დრო უკვე დადგა. მაგრამ პრინცესა ლეა აგრძელებდა მეორე მსოფლიო ომზე ლაპარაკს;
  მოსკოვისა და ლენინგრადის დაცემის შემდეგ, იაპონია და თურქეთი შევიდნენ ომში სსრკ-ს წინააღმდეგ. საბჭოთა რუსეთისთვის ყველაფერი სრულიად უიმედო გახდა. და ბრწყინვალე ჰობიტიც კი, რომელიც ბავშვთა შრომით კოლონიაში აღმოჩნდა, ვერ დაეხმარა მათ.
  და იყვნენ ბიჭები, რომლებიც ჯერ კიდევ თექვსმეტი წლის არ იყვნენ, ფეხშიშველები და სპეცტანსაცმელი, სანომრე ნიშნებით, ციმბირში მძიმედ მუშაობდნენ. არასრულწლოვანთა კოლონიაში ბავშვებს თავი გადაპარსული ჰქონდათ. ფეხსაცმელი წამართვეს და მაიძულეს, ტყე ფეხშიშველი მომეჭრა. ზაფხულში მაინც არაფერია, მაგრამ ზამთარში შიშველი ქუსლებით ყინვა კბენს მელოტად შეჭრილ თმიან ბიჭებს. ჰობიტი ბიჭი დააკავეს. მათ გადაიღეს ის პროფილში, სრული სახით, აიღეს თითის ანაბეჭდები და გადაპარსეს თავი. ბიჭის დაკავების შემდეგ ის საფუძვლიანად გაჩხრიკეს, დაცვის ხელთათმანიანი ხელები ყველა ნახვრეტში მოხვდა და ეს ძალიან უხეშად გააკეთეს. რის შემდეგაც ბიჭი კარგად გარეცხეს და ბავშვებით გადატვირთულ საკანში გაგზავნეს.
  მას შემდეგ, რაც ჰობიტი ბიჭი დაახლოებით ათი წლის გამოიყურებოდა, ადგილობრივ ფერმერებს სურდათ მისი დაყენება ვედროსთან ახლოს. მაგრამ ზღაპრის გმირი აღმოჩნდა ბევრად უფრო ძლიერი და სწრაფი ვიდრე ჩვეულებრივი ბავშვები. და სცემეს ნათლიებს, რის შემდეგაც თავად გახდა საკნის დამკვირვებელი და ფანჯარასთან მოთავსდა. ახალგაზრდებისთვის ეს უფრო ადვილია - მათ აქვთ ძალა, იციან ბრძოლა, შენ კი მეფე ხარ.
  თუმცა, ჰობიტი ბიჭმა თანამდებობაზე ბოროტად არ გამოიყენა. ის ბანაკში ყველა სხვაზე მეტს მუშაობდა და მაშინაც კი, როცა სხვა პატიმრებს ცივში თექის ჩექმებს აძლევდნენ, ის ფეხშიშველი რჩებოდა. ამიტომ ის ჰობიტია. მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭის შიშველი ფეხები ბატის ფეხებივით წითელია. მაგრამ მეორეს მხრივ, თქვენ უფრო მოქნილი ხართ თექის ჩექმების გარეშე.
  ასე რომ, ფეხშიშველი ბავშვი ციმბირში თოვლში მუშაობდა. და გერმანელებმა ზამთარში მიაღწიეს ყაზანს, მაგრამ იქ გაჩერდნენ. გაზაფხულს ველოდით. და იქ ტალახია. და მხოლოდ 1945 წლის მაისში გადავიდნენ ურალისკენ.
  ამავდროულად, ცივ სეზონზე დაიპყრო კავკასია და შუა აზია.
  საბჭოთა ჯარებს არც თუ ისე ჯიუტად გაუწევიათ წინააღმდეგობა. არ მინდოდა სტალინისთვის მომკვდარიყო. მიუხედავად ამისა, სსრკ-ში გამოჩნდა ახალი IS-3 ტანკი, რომელიც ფრონტზე მცირე რაოდენობით ჩავიდა. ამ მანქანას ჰქონდა კარგი შუბლის დაცვა და გაუძლო მრავალი იარაღის დარტყმას. მიუხედავად იმისა, რომ მე ვერ გავუწიე წინააღმდეგობა Maus-2 იარაღს.
  პალის ქალაქები: ჩელიაბინსკი და სვერდლოვსკი. ასე რომ, ეს იყო ძალიან კარგი და იყო სწრაფი შეტევა.
  უკვე ზაფხულია. ბიჭი პატიმრები ფეხშიშველი მუშაობენ შორტებში და შიშველ კისერში. და თუ ცხელა, მაშინ მათი ტანით სრულიად შიშველი. და ბიჭები გამხდარი არიან. მაგრამ ჰობიტი ბიჭი ძალიან მოწყვეტილი და დატუმბული ჩანს. მიუხედავად იმისა, რომ ის პატარა ბავშვს ჰგავს, დაახლოებით ათი წლის. და რა თქმა უნდა ის არ იზრდება და არ მწიფდება.
  ბიჭებს კოღოები უფროსებზე ნაკლებად კბენენ, მაგრამ ჰობიტებს საერთოდ არ კბენენ.
  გერმანული ჯარები კი უფრო და უფრო უახლოვდებიან მათ, ნაცისტები თითქმის აღარ აწყდებიან წინააღმდეგობას. დიახ, და სტალინი სადღაც გაქრა. ცხადია, ცბიერი ქართველი სიკვდილს არ აპირებს. დიდი ალბათობით ამერიკაში გაიქცა. გერმანელებს ჯერ არ დაუკავებიათ.
  ჰობიტმა ბიჭმა და სხვა პატიმრებმა დაიწყეს სიმღერა, ამაყი და პატრიოტული. თუმცა, მეორეს მხრივ, პატრიოტიზმს არ სცდება, როცა მათრახით გცემენ და გაიძულებენ ვირივით იმუშაო ბავშვთა შრომით კოლონიაში. მიუხედავად იმისა, რომ ამაში არის რაღაც კარგი. მაგალითად, მეგობრობთ - სხვა ბიჭებს. ჰობიტი ბიჭი სინამდვილეში ას წელზე მეტია, მაგრამ ბავშვს ჰგავს, რის გამოც მის მიმართ ამბივალენტური დამოკიდებულებაა.
  და ბავშვები პატიმრები დიდი ენთუზიაზმით მღერიან;
  მე ვარ მარად ახალგაზრდა პიონერი ბიჭი,
  გაცოფებულ ფაშისტთან საბრძოლველად მოვედი...
  სიდიადის მაგალითის მისაცემად,
  ზურგჩანთაში მაქვს დღიური შესანიშნავი!
  
  ომი მოვიდა, ფრონტზე გავიქეცი,
  და ის ფეხშიშველი დადიოდა გზებზე...
  და მან ავტომატიდან ესროლა ფრიცებს,
  წმინდა ბიჭი მაინც ღვთის წინაშე გულში!
  
  მე ვესროლე ფრიცს ჩასაფრებიდან,
  ნაბიჭვარს ავტომატი ხელყუმბარით ავიღე...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ბიჭს ბევრი ძალა აქვს,
  ჩვენ მამაცურად უნდა ვიბრძოლოთ ჩვენი სამშობლოსთვის!
  
  ბიჭი ეშმაკის მებრძოლია, დამიჯერე,
  ის ყრუდ ესვრის ფრიცს...
  ბრძოლაში ის ჰგავს საბრალო ურჩხულს,
  რომელიც არ ხდება უფრო მაგარი!
  
  რა შეიძლება გაკეთდეს ჰიტლერთან?
  ბიჭები მას ველური ღრიალით დაკრძალავენ...
  ისე რომ მკვლელი ნაჯახით არ მოხვდეს,
  წმინდა სამოთხეში მისთვის ადგილი არ იქნება!
  
  რისი მიღებაც შეგიძლიათ მაშინვე
  მტაცებელ ფიურერს სურდა თანამემამულე ქალწულით...
  მაგრამ ეს მონადირე თამაშად გადაიქცა,
  დიახ, მართალია, ვწუხვარ ადოლფის ტყვიების გამო!
  
  უკვე ცივა, მე კი ფეხშიშველი ვარ,
  მოქნილი და მრისხანე მორევი ბიჭი...
  და გოგონა მეძახის - მოიცადე,
  მაგრამ თქვენ ხედავთ, რომ ეს ძალიან სწრაფია!
  
  დაარტყა მუშტი პოლიციელს,
  დაარტყა ნაძირალა, თავში დაარტყა...
  მე არ გავუგზავნი ამ კადრს რძით,
  და მე არ გავყიდი ჩემს სამშობლოს ბოთლში!
  
  მე ვარ პიონერი და ვამაყობ ამით,
  ვინაიდან ჰალსტუხიც ძალიან წითელია...
  მე ვიბრძოლებ წმინდა რუსეთისთვის,
  მიუხედავად იმისა, რომ ადოლფი ისეთი საშინელი ბანდიტია!
  
  მაგრამ მე მჯერა, რომ ჩვენ ვაჟკაცურად დავამარცხებთ ვერმახტს,
  ეს პატარამ კარგად იცის...
  ჩვენ ვართ ოქროს ფრთებიანი ქერუბიმი,
  და ძვირფასი ლიდერი, ამხანაგო სტალინი!
  
  ჩვენ ვაჟკაცურად დავამარცხებთ ვერმახტს,
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაცისტები იბრძვიან მოსკოვის მახლობლად...
  მაგრამ მე ჩავაბარებ გამოცდას მყარი A-ით,
  და ჩემს პისტოლეტს გმირს მივანდებ!
  
  შემიძლია პიონერი ბიჭი გავხადო?
  ის, რაზეც ნაცისტებს არასდროს უოცნებიათ...
  არის ჩვენი კეთილი საქმეებისთვის,
  ფიურერი კი წყალობასაც არ მიიღებს!
  
  რაც შემიძლია გავაკეთო, ყოველთვის შემიძლია გავაკეთო,
  დაე, ისევ ღრუბლებმა დაცურონ სამშობლოს თავზე...
  მაგრამ პიონერი არ დათმობს მტერს,
  რუსი ჯარისკაცი მამაცი და ძლიერია!
  
  დიახ, მე ვიღებდი ტყვეობას,
  და მათ ფეხშიშველი მიიყვანეს თოვლის ნაკადში...
  ჭრილობებზე პოლიციის ხახვი წაისვით,
  და მავთულით სცემეს ბიჭს!
  
  და ჩემი ქუსლებიც დაწვა წითელი ცხელი ცეცხლით,
  და მათ ფეხები დაწვეს პოკერით...
  მაგრამ კრაუტებმა მიიღეს მხოლოდ ნულები,
  თუმცა ცეცხლი ბიჭის ფეხზე!
  
  დაამტვრიეს თითები, დაწვეს შუბლი,
  და მათ მხრებიდან სახსარი ჩამოაგდეს ბიჭს...
  ღმერთმა დაივიწყა პიონერი, როგორც ჩანს
  როცა ჯალათმა ჭრილობებზე წიწაკა მოასხა!
  
  მაგრამ მან არაფერი უთქვამს ფაშისტებს,
  და ნემსები, ცხელი ფრჩხილების ქვეშ ...
  ბოლოს და ბოლოს, ჩემთვის სტალინი თავად არის იდეალი,
  და საზიზღარი ფიურერი სჯობს აგონიაში მოკვდეს!
  
  ამიტომ მიმიყვანეს თოვლში სიკვდილით დასჯამდე,
  სასტიკად ნაცემი ბიჭი, ფეხშიშველი...
  მაგრამ არ მჯერა, რომ უკვე გატეხილი ვარ
  ნაცისტების დამარცხებას ვერ აიცილებთ!
  
  ფრიცმა მკერდზე ვარსკვლავი დამადო,
  ხო, ეს მაამაყებს...
  მე არ დავნებდები მრისხანე მტერს,
  და მე არ მივმართავ შიშს და ბოროტ ზიზღს!
  
  მე შემიძლია გადავდგა ნაბიჯი საფლავამდე,
  და ასეთი ზარმაცი პიონერული სიმღერით...
  ბოლოს და ბოლოს, ფიურერი უბრალოდ შეშლილი ვირია,
  და მე შევხვდები გოგოს ედემში, ხომ იცი!
  
  მაგრამ ბოლო მომენტში გაისმა,
  ჩვენი ავტომატების საათის მექანიზმი...
  საცეცხლე რაზმი დასახლდა,
  ნაცისტები ყვავის ნარჩენები გახდნენ!
  
  ახლა კი ჩემს გმირ ბიჭს,
  ის წამებისა და ტანჯვის შემდეგ მოვიდა...
  იბრძოდა დიდი ლაშქრით,
  ასეთი ბოროტი განსაცდელების გავლის შემდეგ!
  
  ბიჭი ისევ კლავს კრაუტებს,
  ფეხშიშველი ბიჭი მირბის თოვლში...
  და ის აკეთებს ძალიან მამაც ნაბიჯს,
  თავისუფლად შეიკრა შენი მეგობრის თმა!
  
  ბერლინი სავარაუდოდ მალე ელოდება ბიჭს,
  გერმანია რუსებს თავს დახარბავს...
  ძლიერი ქერუბიმი ხმალს აქნევს,
  და გაბედულად სთხოვს ყველას მოედანზე გამოსვლას!
  
  მე მჯერა, რომ ჩვენ მალე აღვადგენთ მკვდრებს,
  ვინც დაკრძალულია ანგელოზს დაემსგავსება...
  ჩვენი უფალი საკმაოდ ძლიერია, ერთი,
  ყოველ შემთხვევაში სატანა ზოგჯერ ზედმეტად ამპარტავანია!
  
  დაე, სამყარო იყოს სამუდამოდ
  წმინდა კომუნიზმის დროშის ქვეშ...
  ამხანაგი ლენინი არის ნათელი ვარსკვლავი,
  სტალინი კი გამარჯვებულია: ბოროტება, ფაშიზმი!
  სიმართლე აქ საპირისპიროა: ნაცისტებმა აიღეს და გაიმარჯვეს. მაგრამ სიმღერაში ბიჭებს საუკეთესოს იმედი აქვთ. თუმცა, მეორეს მხრივ, აზრები ცვივა, იქნებ ახალი ხელისუფლების პირობებში მათთვის ადგილი იყოს?
  ჰობიტი ბიჭი სტალინური რეჟიმისთვის არასაჭირო აღმოჩნდა. და ამან აშკარად იმოქმედა მის განწყობაზე.
  მაგრამ ბავშვებმა, თავის გასახალისებლად, კვლავ დაიწყეს სიმღერა, დიდი ენთუზიაზმით და შიშველი ფეხების ჩექმა;
  ბიჭი მოვიდა კოსმოსური ეპოქიდან,
  როცა ყველაფერი მშვიდად იყო - მშვიდი...
  მის ოცნებებში ბიჭი მაგარი არწივია,
  ეს მას საერთოდ არ ავნებს!
  
  ომის დრო, შეშფოთებული დრო,
  ბიჭი ცუნამისავით იყო აოხრებული...
  ძლევამოსილი ურდო შემოვიდა რუსეთში,
  და ფრიცმა ჩაიკრა ტანკის ფოლადის ლულა!
  
  სიცივეში ფეხშიშველი ბიჭი ვარ,
  საზიზღარმა ფაშისტებმა გამაძევეს...
  ჯირფალკონებივით დაიჭირეს ძალით,
  შორიდან კომუნიზმის ნახვა მინდოდა!
  
  თოვლში კარგა ხანს მიმაცილეს,
  კინაღამ გავიყინე ყველაფერი...
  მათ ჩემი შიშველი ფეხი რკინით დაწვეს,
  ფიჭებს შორის შიშველი ჩამოკიდება უნდოდათ!
  
  მაგრამ ლამაზი გოგო მოვიდა
  მან ავტომატურად ამოიღო ყველა ფაშისტი...
  ბოლოს და ბოლოს, მისი თვალი ბასრი ნემსს ჰგავს,
  ერთბაშად ბევრი დავჭრათ და პოლიცია!
  
  ბიჭი თითქმის მკვდარი იყო
  ბიჭს ძარღვებში სისხლი გაეყინა...
  მაგრამ ეს ახლა არ დასრულდება
  თითქოს გოგო გაცოცხლდა!
  
  გამოვჯანმრთელდი საშინელი დამწვრობისგან,
  ბოლოს და ბოლოს, თოვლის მერე დამწვა...
  იცოდე, რა არის ვირი უგულო ჯალათი,
  მაგრამ ჯარიმასაც გადაიხდის!
  
  გოგო ძალიან ჭკვიანია დამიჯერე
  და პიონერი სწრაფად დაუმეგობრდა მას ...
  ახლა შენ იქნები ნამდვილი მხეცი ბიჭი,
  და ქერუბიმთა სახეები დაგვეხმარებიან!
  
  მათ ძალიან კარგად დაიწყეს მასთან ბრძოლა,
  უსასრულოდ გავანადგურეთ ფაშისტები...
  ჩვენ ჩავაბარებთ გამოცდებს, მივიღეთ A-ები,
  გალოპია კომუნიზმში კილომეტრებით!
  
  მე და გოგო ფეხშიშველები ვართ თოვლში,
  ორიოდე შიში, არ ვიცით, ვიჩქარებთ...
  მტერს მუშტს დავარტყამ,
  და მზე ყოველთვის ანათებს სამშობლოს!
  
  კრაუტები ჩემს დამარცხებას ვერ შეძლებენ,
  და გოგოსთან ერთად ჩვენ უძლეველი ვართ...
  გაბრაზებული დათვივით ძლიერი ვარ
  როცა კომკავშირთან ერთად ვართ!
  
  და აი, გოგონა ფეხშიშველი დარბის,
  და ის ისე ოსტატურად ესვრის ფაშისტებს...
  ჩვენ შევქმნით ძლიერ ფარს სამშობლოსათვის,
  დაე, ბოროტი კაენი განადგურდეს!
  
  რუსეთი ძალიან ძლიერი ქვეყანაა,
  და მას აქვს იარაღის ლულა...
  სატანას არ შეუძლია ჩვენი დამარცხება,
  სისხლიანი შურისძიება მოუვა მას!
  
  ასე რომ, ლამაზი გოგონა მღერის,
  როცა ფეხშიშველი მირბის თოვლში...
  და პიონერთან ერთად სცემს ქვეწარმავლებს,
  ჩვენ ამას მივაღწევთ, მაგრამ თითოეულ ჩვენგანს დავასრულებთ!
  
  არც მე ვარ სუსტი ბიჭი,
  ვანადგურებ ფაშისტებს სასტიკი გაბრაზებით...
  ფიურერი ჩემგან ნიკელს მიიღებს,
  და ჩვენ ავაშენებთ უზარმაზარ ახალ სამყაროს!
  
  ჩვენ ვიბრძვით ამ მაგარ რისხვაში,
  ვერმახტი არ დაგვაჩოქებს...
  ჰურია ნაცისტებს მის გაბედულებაში,
  ვინც ლენინი გახდება, შემოგვიერთდება!
  
  ძალიან მაგარი ლამაზმანი იქნები,
  ბიჭს სიგიჟემდე უყვარხარ...
  მე გადავიღებ შენთვის, ქვეყნად
  და ძალიან გაბრწყინებული ქალაქის გულისთვის!
  
  მჯერა, რომ დროულად ჩავალ ბერლინში,
  სასტიკი ომი მაშინ ჩაცხრება...
  ჩვენ დავიპყრობთ სამყაროს უკიდეგანობას,
  დაე, ცეცხლები ძლიერად გაბრაზდეს!
  
  და თუ ჩვენ განწირული ვართ სიკვდილი,
  მარტო მირჩევნია...
  დაე, გოგომ გააკეთოს ის, რაც მე მინდა,
  ჩემი შვილი მაჩუქებს, თუნდაც ქალიშვილს!
  
  კარგი გოგო იქნები
  შენ ააშენებ ამ სამყაროს, რომელშიც სამოთხე იქნება...
  ჩვენ აქ მშვენიერი ყვავილები იზრდება,
  და მერწმუნეთ, სინათლე სულაც არ არის ბეღელი!
  
  გოგოსთან ერთად ვეფხვი ჩამოვართვი,
  და მის შემდეგ მან დაასრულა პანტერა.
  მეომარი ველს აქცევს სასროლად,
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ ჩვენ არც კი ვიცით მასშტაბები!
  
  ჩვენ დავასრულებთ მთავარს ქვეყანაში,
  ავაშენოთ კომუნიზმი და დოლარი გაქრება...
  და ჩვენ დავამარცხებთ სატანას იქ,
  გაბრწყინებული იყოს ჩვენი ხვედრი!
  
  გოგონა მთელი ზამთარი ხნავდა,
  ფეხშიშველი დადიოდა სიცივეში...
  აბა, რატომ ვართ ბრძოლაში - რატომ,
  ჩვენ გავზრდით უფრო დიდებულ ვარდს!
  
  ძალიან მაგარი გზაა,
  მე და ფეხშიშველი გოგო ველოდებით...
  და სსრკ-ს დამარცხება შეუძლებელია,
  ჩვენ პერსპექტიულ მაისში ვივლით!
  
  და თუნდაც მაისი არ მოვიდეს,
  ჩვენ მაინც გამარჯვებით ვივლით...
  ასე რომ, ბიჭო, იყავი გაბედული და გაბედე -
  მზე ანათებს ჩვენს თავზე სამოთხეში!
  
  მაშინ ნუ გეშინია, ჩვენ აღვადგენთ მკვდრებს,
  მეცნიერებას აქვს ძალიან ძლიერი რჩევა...
  ჩვენი უფალი ერთია და არა ერთი,
  და ჩვენ მოვუწოდებთ ფიურერს პასუხისმგებლობას!
  ასე მღეროდნენ გადაპარსული თმებით შორტში გამოწყობილი ფეხშიშველი ბიჭები. და ბევრ მათგანს ასევე ჰქონდა ტატუები სხეულზე. ჰობიტმა ბიჭმაც კი მკერდზე სტალინის პორტრეტი ამოკვეთა.
  მაგრამ შემდეგ გამოჩნდნენ გერმანული ტანკები და იგივე ბიჭი პატიმრები დიდი ენთუზიაზმით მიესალმნენ მათ და შიშველ, ბავშვურ ფეხებს დაარტყამდნენ.
  1945 წლის ბოლოსთვის გერმანიის და იაპონიის ჯარებმა დაიკავეს სსრკ-ს თითქმის ყველა ძირითადი დასახლებული ტერიტორია. და მხოლოდ ზოგიერთ სოფელსა და სოფელში ჯერ კიდევ მიმდინარეობდა ბრძოლები და პარტიზანული შეტევები. სტალინი ფაქტობრივად გაიქცა და არ გამოჩენილა ბრაზილიაში, სადაც იმალებოდა. მაგრამ მოლოტოვი დარჩა მის ნაცვლად. ამასთან, ათას ცხრაას ორმოცდაექვს მაისში მოლოტოვი ტყვედ ჩავარდა SS თავდასხმის სპეცრაზმმა. რის შემდეგაც ბერიამ, რომელმაც შეცვალა მოლოტოვი, შესთავაზა დანებება საპატიო პირობებით.
  ჰიტლერი დათანხმდა და ბერიას სიცოცხლე გადაურჩა და შეზღუდული თავისუფლება მისცა. ხოლო სსრკ-ში პარტიზანული ომი თითქმის შეჩერდა. სიმშვიდე იყო.
  მესამე რაიხი ითვისებდა იმას, რაც დაიპყრო. მაგრამ შეერთებულ შტატებთან და ბრიტანეთთან შეტაკება გარდაუვალი იყო. კერძოდ, ჰიტლერმა მოითხოვა კოლონიური საკუთრების დაბრუნება იტალიასა და საფრანგეთში, ბელგიასა და ჰოლანდიაში. ძირითადად აფრიკაში. და ლეგალურად მიეცით ისინი გერმანელებს. ახლა მესამე რაიხს ჰქონდა თავისუფალი ხელი. და თუ რამე...
  მაგრამ აშშ-ს ჰქონდა ატომური ბომბი. მართალია, მესამე რაიხს აქვს არა მხოლოდ ტანკები, არამედ განვითარებული რეაქტიული თვითმფრინავებიც. და ეს არ დაუშვებს ბომბების ჩამოგდებას ევროპის ტერიტორიაზე.
  ასე რომ, მსოფლიოში იყო პაუზა. გერმანელები დაჩქარებული ტემპით აშენებდნენ ავიამზიდებს, საბრძოლო ხომალდებს და დიდ ზედაპირულ ხომალდებს. მაგრამ მათი წყალქვეშა ფლოტი უკვე ძლიერი იყო და მათი წყალქვეშა ნავები წყალბადის ზეჟანგზე მუშაობდნენ. Ისე...
  ჰობიტმა ბიჭმა იპოვა ადგილი თავისთვის მესამე რაიხში. მან დაიწყო მფრინავი თეფშების - Belonce დისკის გაუმჯობესება. რეალურ ისტორიაში ამ დისკმა შეძლო აფრენა და ორი ხმის ბარიერის სიჩქარეს მიაღწია. თუმცა ბრძოლებში მონაწილეობა არ მიუღია. ის იყო ძალიან დაუცველი, დიდი და ძვირი. რეალურ ისტორიაში: არც სსრკ-მ და არც აშშ-მ არ მიიღეს მფრინავი თეფშები. იმიტომ რომ თამაში არ ღირდა სანთლად. დააზიანეთ ერთი ძრავა და მაშინვე Belonce დისკი კარგავს კონტროლს და ეცემა თავდაყირა.
  მაგრამ ჰობიტმა ბიჭმა ისე გააკეთა, რომ ლამინირებული ნაკადი მიედინება მფრინავი თეფშების გარშემო და ისინი დაუცველი ხდებიან მცირე იარაღისთვის. ახლა კი საზენიტო თოფები, საჰაერო ქვემეხები და ტყვიამფრქვევები ნამდვილად ვერ ჩამოაგდებენ მათ. მაგრამ მარადიულმა და ფეხშიშველმა ბიჭმა ისე გააკეთა, რომ, აი, მათზე ლაზერები დაამონტაჟეს. და ეს ლაზერები სიტყვასიტყვით წვავდნენ ყველაფერს ცეცხლითა და სითბოს სხივებით. და შეეცადეთ ებრძოლოთ ამას.
  ასე რომ, გერმანელებს რეალურად ჰქონდათ ძლიერი სამხედრო კოზირი. ამავდროულად, ტანკებზე უფრო მოწინავე აქტიური ჯავშანი დამონტაჟდა და მათ პლასტმასისგან მანქანების დამზადებაც კი დაიწყეს.
  დიახ, ძალიან სასაცილო ჩანდა და, თავისებურად, უკიდურესად აგრესიული.
  შეერთებულ შტატებში, რა თქმა უნდა, სურდათ ეპასუხათ გერმანელებს, მაგრამ მფრინავი თეფშების საწინააღმდეგოდ მათ მხოლოდ ატომური მუხტი აქვთ, რომელსაც თეორიულად შეეძლო მათი განადგურება. მაგრამ ნაცისტებს უკვე ჰყავდათ ათასობით დისკის თვითმფრინავი. ფიურერმა ომში წასვლა გადაწყვიტა 1949 წლის 20 აპრილს, სამოცი წლის დაბადების დღეს. რაც შეიძლება ითქვას არ არის ყველაზე სულელური იდეა.
  უფრო მეტიც, ნაცისტებს შეეძლოთ უსიამოვნო სიურპრიზი მიეღოთ, თუ სარაკეტო ტექნოლოგია შეერთებულ შტატებში განვითარდებოდა.
  შემოსევამდე ჰიტლერმა გადაწყვიტა გლადიატორთა ბრძოლებით გართობა. და ეს ასევე არ არის გიჟური იდეა.
  მაგრამ ეს სხვა ამბავია...
  
  ჯაშუშური თამაშები - ანადგურებს რუსეთს
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  სხვადასხვა ტიპის ოპერაციებს ახორციელებენ სადაზვერვო სამსახურები, უპირველეს ყოვლისა CIA, NSA, MI, MOSAD და სხვები, რაც ქმნის განსაკუთრებულ სიტუაციას მთელ მსოფლიოში, რომელიც ხშირად ხდება არაპროგნოზირებადი. მიმდინარეობს ბრძოლა ტერორიზმთან და გავლენის სფეროებისთვის. ამას ეძღვნება ძალიან საინტერესო რომანები, ასევე მიხეილ გორბაჩოვის ღალატს.
  
  თავი პირველი
  
  
  მის გულში სიძულვილი აალებული ფოლადზე უფრო ნათდება.
  
  მეტ დრეიკი ფეხზე წამოდგა, კედელზე გადაძვრა და ჩუმად დაეშვა. ის აკანკალებულ ბუჩქებს შორის მოკალათდა და უსმენდა, მაგრამ ირგვლივ სიჩუმეში ცვლილება არ იგრძნო. ცოტა ხნით შეჩერდა და გლოკის ქვეკომპაქტი ისევ შეამოწმა.
  
  ყველაფერი მზად იყო. სისხლიანი მეფის მინიონებს ამაღამ გაუჭირდებათ.
  
  მის წინ სახლი ბინდი იყო. პირველ სართულზე მდებარე სამზარეულო და მისაღები ოთახი ცეცხლმა მოიცვა. დანარჩენი ადგილი სიბნელეში იყო ჩაძირული. ის კიდევ ერთი წამით შეჩერდა, ყურადღებით გადახედა წინა, ახლა უკვე გარდაცვლილი მეჯვარესაგან მიღებული დიაგრამას, სანამ ჩუმად მიიწევდა წინ.
  
  მისი ძველი ვარჯიში მას კარგად ემსახურებოდა და კიდევ ერთხელ უტრიალებდა მის ძარღვებში, ახლა მას ამის წმინდა პირადი მიზეზი და მოთხოვნა ჰქონდა. სისხლის მეფის სამი მინიონი საშინლად გარდაიცვალა სამ კვირაში.
  
  რაც არ უნდა ეთქვა, როდრიგესი მეოთხე ნომერი იქნებოდა.
  
  დრეიკი უკანა შესასვლელთან მივიდა და საკეტი შეამოწმა. რამდენიმე წუთში სახელური მოაბრუნა და შიგნით შევარდა. მან ტელევიზორიდან აფეთქების ხმა გაიგონა და მხიარულება. როდრიგესი, ღმერთმა დალოცოს ძველი მასობრივი მკვლელი, უყურებდა თამაშს.
  
  ის დადიოდა სამზარეულოში, არ სჭირდებოდა მისი კომპაქტური ფანრის შუქი წინა ოთახიდან გამოსული სიკაშკაშის გამო. დერეფანში გაჩერდა ყურადღებით მოსასმენად.
  
  ერთზე მეტი ბიჭი იყო იქ? ძნელია გარჩევა წყეული ტელევიზორის ხმაურის გამო. არ აქვს მნიშვნელობა. ყველას მოკლავდა.
  
  სასოწარკვეთა, რომელიც მან განიცადა კენედის გარდაცვალებიდან ბოლო სამი კვირის განმავლობაში, ახლოს იყო მასზე. მან მეგობრები დატოვა მხოლოდ ორი დათმობით. მან პირველად დაურეკა ტორსტენ დალს, რათა გაეფრთხილებინა შვედები სისხლის მეფის ვენდეტის შესახებ და ურჩია, რომ ოჯახი უსაფრთხოდ მიეყვანა. და მეორეც, მან დახმარება აღმოუჩინა SAS-ის ძველ მეგობრებს. მან მათ ენდობოდა ბენ ბლეიკის ოჯახზე ზრუნვა, რადგან თავად არ შეეძლო ამის გაკეთება.
  
  ახლა დრეიკი მარტო იბრძოდა.
  
  იშვიათად ლაპარაკობდა. ის სვამდა. ძალადობა და სიბნელე მისი ერთადერთი მეგობრები იყვნენ. მის გულში არც იმედი და არც წყალობა დარჩა
  
  ჩუმად დაიძრა გზაზე. იქაურობას ნესტიანი, ოფლი და შემწვარი საკვები სდიოდა. ლუდის ორთქლი თითქმის ჩანდა. დრეიკმა მძიმე სახე მიიღო.
  
  ჩემთვის უფრო ადვილია.
  
  მისმა დაზვერვამ თქვა, რომ აქ ცხოვრობდა კაცი, ადამიანი, რომელიც დაეხმარა სისხლის მეფის სულ მცირე სამი სამარცხვინო "ტყვეების" გატაცებაში. მისი გემის ჩამოვარდნისა და მამაკაცის, როგორც ჩანს, კარგად დაგეგმილი გაქცევის შემდეგ, სულ მცირე ათეული მაღალი რანგის ფიგურა ფრთხილად და ფარულად წამოვიდა წინ, რათა აეხსნა, რომ მათი ოჯახის წევრი ქვესკნელის ფიგურებს ეკავათ. სისხლიანი მეფე მანიპულირებდა შეერთებული შტატების გადაწყვეტილებებითა და ქმედებებით, სარგებლობდა მათი მოღვაწის სიყვარულითა და თანაგრძნობით.
  
  მისი გეგმა მართლაც შესანიშნავი იყო. არც ერთმა ადამიანმა არ იცოდა, რომ სხვა ადამიანების ახლობლებს საფრთხე ემუქრებოდა და სისხლის მეფემ მათზე გავლენა მოახდინა რკინისა და სისხლის კვერთხით. ყველაფერი რაც საჭირო იყო. რაც მუშაობს.
  
  დრეიკს სჯეროდა, რომ გატაცებულს ჯერ არც კი შეხებიათ. მათ ვერ გაიგეს, რამდენად შორს წავიდა სისხლის მეფის მანკიერი კონტროლი.
  
  მარცხნივ კარი გაიღო და გაუპარსავი, მსუქანი კაცი გამოვიდა. დრეიკი მომენტალურად და მომაკვდინებელი ძალით მოქმედებდა. მივარდა მამაკაცს, დანა ამოიღო და მუცელში ღრმად ჩაყო, შემდეგ ინერციით ღია კარიდან მისაღებში შეაღო.
  
  მსუქან კაცს ურწმუნოებისა და შოკისგან თვალები უბრწყინავდა. დრეიკმა მას მჭიდროდ ეჭირა, ფართო, ყვირილი ფარი, ძლიერად აჭერდა დანას, სანამ გაუშვა და გლოკს დახატავდა.
  
  როდრიგესი სწრაფად მოქმედებდა, დრეიკის გარეგნობის შოკის მიუხედავად. მან უკვე გახეხილი დივანი იატაკზე გადააგდო და ქამარს აკოცა. მაგრამ დრეიკის ყურადღება ოთახში მესამე კაცმა მიიპყრო.
  
  კუთხეში გამხდარი, გრძელთმიანი მამაკაცი ყურებზე დიდი შავი ყურსასმენებით ტრიალებდა. მაგრამ მაშინაც კი, როცა დაიძაბა, მიუხედავად იმისა, რომ ჰიმნის გისოსებს ტალახით მოჭედილი თითებით ასწია, ხელი გაუწოდა დახრილ თოფს.
  
  დრეიკმა თავი პატარა გახადა. საბედისწერო გასროლამ მსუქანი კაცი დაშალა. დრეიკმა კრუნჩხვითი სხეული გვერდზე გადადო და ფეხზე წამოდგა და გაისროლა. სამმა გასროლამ მუსიკოსს თავის უმეტესი ნაწილი ჩამოართვა და სხეული კედელს მიაგდო. ყურსასმენები თავისთავად გაფრინდა გვერდზე, აღწერდა რკალს ჰაერში და გაჩერდა უზარმაზარ ტელევიზორზე, რომელიც ლამაზად ეკიდა კიდეზე.
  
  ბრტყელ ეკრანზე სისხლი სდიოდა.
  
  როდრიგესი ისევ იატაკზე ცოცავდა. გადაგდებული ჩიფსები და ლუდი ტრიალებდა და აფრქვევდა მის ირგვლივ. დრეიკი მყისვე მის გვერდით იყო და გლოკი ძლიერად დაარტყა პირის ღრუში.
  
  "გემრიელი?"
  
  როდრიგესმა დაიხრჩო, მაგრამ მაინც ქამარში ჩადო პატარა დანა. დრეიკი ზიზღით უყურებდა და როდესაც სისხლის მეფის მინიონმა მათ სასტიკი დარტყმა მიაყენა, SAS-ის ყოფილმა ჯარისკაცმა დაიჭირა იგი და ძლიერად ჩააგდო თავდამსხმელის ბიცეფში.
  
  "ნუ იქნები იდიოტი".
  
  როდრიგესი ღორის დაკვლის ხმას ჰგავდა. დრეიკმა შემობრუნდა და დივანს მიაყრდნო. ტკივილისგან დაბურულ მამაკაცს თვალი მოჰკრა.
  
  - მითხარი ყველაფერი, რაც იცი, - ჩასჩურჩულა დრეიკმა, - სისხლიანი მეფის შესახებ. მან ამოიღო გლოკი, მაგრამ თვალსაჩინოდ შეინახა.
  
  "რაში?" როდრიგესის აქცენტი სქელი და ძნელად გასარკვევი იყო მისი რასისა და ტკივილის გამო.
  
  დრეიკმა გლოკი როდრიგესს პირში დაარტყა. ერთი კბილი მაინც ამოღებულია.
  
  "ნუ დამცინი." მის ხმაში შხამი სიძულვილსა და სასოწარკვეთაზე მეტს ღალატობდა. ამან სისხლის მეფის კაცს გააცნობიერა, რომ სასტიკი სიკვდილი ნამდვილად გარდაუვალი იყო.
  
  "Კარგი კარგი. მე ვიცი ბოდრიოს შესახებ. გინდა ბოდროზე მოგიყვე? ეს შემიძლია გავაკეთო."
  
  დრეიკმა მამაკაცს შუბლზე გლოკის მუწუკი მსუბუქად დაკრა. "თუ გინდა, ჩვენ შეგვიძლია დავიწყოთ იქიდან."
  
  "კარგი. Შეინარჩუნე სიმშვიდე ". როდრიგესი აგრძელებდა აშკარა ტკივილს. გატეხილი კბილებიდან ნიკაპზე სისხლი სდიოდა. "ბუდრო ცბიერია, კაცო. იცით ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც სისხლის მეფემ ის ცოცხალი დატოვა?"
  
  დრეიკმა იარაღი მამაკაცის თვალზე მიანიშნა. "მე ვგავარ იმ ადამიანს, რომელიც პასუხობს კითხვებს?" მისი ხმა ფოლადივით იყო გახეხილი ფოლადზე. "მე უნდა?"
  
  "დიახ. Კარგი კარგი. წინ კიდევ ბევრი სიკვდილია. ასე თქვა სისხლიანმა მეფემ, კაცო. წინ ბევრი სიკვდილია და ბოდრო სიამოვნებით აღმოჩნდება. "
  
  "ასე რომ, ის იყენებს Boudreau-ს გასაწმენდად. გასაკვირი არ არის. ის ალბათ მთელ რანჩოს ანგრევს".
  
  როდრიგესმა თვალი ჩაუკრა. "იცით რანჩის შესახებ?"
  
  "Სად არის ის?" დრეიკმა იგრძნო, რომ სიძულვილი სძლია მას. "სად?" - Ვიკითხე. მომდევნო წამს ის აპირებდა გატეხვას და როდრიგესის ცემას დაეწყო.
  
  დანაკარგები არ არის. ნატეხმა მაინც არაფერი იცის. ისევე როგორც ყველა. სისხლის მეფეზე ერთი რამის თქმა რომ შეიძლებოდა, ის იყო, რამდენად კარგად მალავდა მან კვალი.
  
  ამ დროს როდრიგესს თვალებში ნაპერწკალი გაუელვა. დრეიკი შემოვიდა, როცა რაღაც მძიმემ გაიარა იქ, სადაც მისი თავი იყო.
  
  მეოთხე კაცი, რომელიც სავარაუდოდ გვერდით ოთახში გავიდა და ხმაურმა გააღვიძა, თავს დაესხა.
  
  დრეიკი შემოტრიალდა, ფეხი ამოაგდო და კინაღამ ახალ მოწინააღმდეგეს თავი ჩამოართვა. როდესაც მამაკაცი მიწაზე დაეცა, დრეიკმა სწრაფად შეაფასა იგი - მძიმე მზერა, ტრამვაის რელსები ორივე ხელზე, ჭუჭყიანი მაისური - და ორჯერ ესროლა თავში.
  
  როდრიგესს თვალები გაუბრწყინდა. "არა!"
  
  დრეიკმა მკლავში ესროლა. "შენ ჩემთვის არაფერი გამოგადგება."
  
  მორიგი გასროლა. მუხლი აფეთქდა.
  
  "Არაფერი იცი".
  
  მესამე ტყვია. როდრიგესი გაორებული იყო და მუცელი ეჭირა.
  
  "როგორც ყველა დანარჩენი."
  
  ბოლო გასროლა. პირდაპირ თვალებს შორის.
  
  დრეიკმა დაათვალიერა სიკვდილი მის ირგვლივ, დალია იგი და მისცა სულს შურისძიების ნექტარი წამიერად დალევის საშუალება.
  
  მან სახლი უკან დატოვა, ბაღიდან გაიქცა და ღრმა სიბნელეს შთანთქმის საშუალება მისცა.
  
  
  თავი მეორე
  
  
  დრეიკმა გვიან ღამით გაიღვიძა, ოფლით დაფარული. თვალები დახუჭა ნახევრად დაღვრილი ცრემლებისგან. ოცნება ყოველთვის ერთი და იგივე იყო.
  
  ის იყო ის ადამიანი, ვინც მათ ყოველთვის გადაარჩინა. ადამიანი, რომელიც ყოველთვის პირველი ამბობს სიტყვებს "მენდე მე". მაგრამ შემდეგ არაფერი გამოუვიდა მას.
  
  დაუშვით ორივე.
  
  უკვე ორჯერ. ელისონი ჯერ. ახლა კენედი.
  
  საწოლიდან წამოხტა და ბოთლისკენ მიიწია, რომელიც იარაღთან ინახებოდა ღამის მაგიდაზე. ბოთლიდან ბოთლიდან ყლუპი მოსვა. იაფფასიანი ვისკი ყელში და ნაწლავებში ჩაეწვა. წამალი სუსტთა და დაწყევლილთათვის.
  
  როდესაც დანაშაულის გრძნობა დაემუქრა, რომ მას კვლავ მუხლებზე დააჩოქებდა, მან სამი სწრაფი ზარი დარეკა. პირველი ისლანდიაში. მან მოკლედ ისაუბრა ტორსტენ დალთან და დიდი შვედის ხმაში თანაგრძნობა მოისმინა, მაშინაც კი, როდესაც მან უთხრა, რომ შეწყვიტოს დარეკვა ყოველ საღამოს, რომ მისი ცოლ-შვილი უსაფრთხოდ იყვნენ და არავითარი ზიანი არ მოუვიდოდათ მათ.
  
  მეორე ეხებოდა ჯო შეპარდს, კაცს, რომლის გვერდით იბრძოდა მრავალ ბრძოლაში ძველ პოლკთან მუშაობის დროს. შეპარდმა თავაზიანად ჩამოაყალიბა იგივე სცენარი, როგორც დალი, მაგრამ კომენტარი არ გაუკეთებია დრეიკის გაუგებარ სიტყვებზე ან მის ხმაში უხეში ხრინწის შესახებ. მან დაარწმუნა დრეიკი, რომ ბენ ბლეიკის ოჯახი კარგად იყო დაცული და რომ ის და მისი რამდენიმე მეგობარი ისხდნენ ჩრდილში და ოსტატურად იცავდნენ ადგილს.
  
  ბოლო ზარის შესრულებისას დრეიკმა თვალები დახუჭა. თავი ტრიალებდა და შიგნეულობა ჯოჯოხეთის ყველაზე დაბალი დონევით იწვოდა. ეს ყველაფერი მისასალმებელი იყო. ყველაფერი, რაც მის ყურადღებას აშორებს კენედი მურს.
  
  შენ კი გამოგრჩა მისი დაკრძალვა...
  
  "გამარჯობა?" ალისიას ხმა მშვიდი და თავდაჯერებული იყო. მანაც ცოტა ხნის წინ დაკარგა ახლობელი ადამიანი, თუმცა გარეგნული ნიშნები არ ამჟღავნებდა.
  
  "Ეს მე ვარ. როგორ არიან?"
  
  "Ყველაფერი კარგადაა. ჰეიდენი კარგად გამოჯანმრთელდა. კიდევ რამდენიმე კვირა და ის დაუბრუნდება თავის წმინდა CIA-ს იმიჯს. ბლეიკი კარგადაა, მაგრამ მენატრები. მისი და ახლახან გამოჩნდა. ნამდვილი ოჯახური შეხვედრა. მაისი არის AWOL, მადლობა ღმერთს. მე მათ ვუყურებ, დრეიკ. Სად ჯანდაბაში ხარ?"
  
  დრეიკმა ხველა და თვალები მოიწმინდა. "გმადლობთ", - მოახერხა მან კავშირის გაწყვეტამდე ეთქვა. სასაცილოა, რომ მან ჯოჯოხეთი ახსენა.
  
  მან იგრძნო, რომ სწორედ ამ ჭიშკრის მიღმა მოაწყო ბანაკი.
  
  
  თავი მესამე
  
  
  ჰეიდენ ჯეიმ უყურებდა მზის ამოსვლას ატლანტის ოკეანეში. ეს მისი საყვარელი დღე იყო, მარტო გატარება. ფრთხილად წამოვარდა საწოლიდან, თეძოს ტკივილს გაუღიმა და ფრთხილად მივიდა ფანჯარასთან.
  
  შედარებითი სიმშვიდე ჩამოწვა მასზე. მცოცავი ცეცხლი ტალღებს შეეხო და რამდენიმე წუთის განმავლობაში მთელი მისი ტკივილი და საზრუნავი გაქრა. დრო გაჩერდა და ის უკვდავი იყო, შემდეგ კი მის უკან კარი გაიღო.
  
  ბენის ხმა. "Ლამაზი ხედი".
  
  მან თავი დაუქნია მზის ამოსვლისკენ და შემდეგ შებრუნდა და დაინახა, რომ მას უყურებდა. "არ არის საჭირო ახალი გახდე, ბენ ბლეიკ. მხოლოდ ყავა და კარაქიანი ბაგელი".
  
  მისმა მეგობარმა სასმელის კოლოფს და ქაღალდის ჩანთას იარაღივით ააფრიალა. "შეხვდი საწოლზე."
  
  ჰეიდენმა ბოლო შეხედა ნიუ დაუნს და ნელა წავიდა საწოლისკენ. ბენმა ყავა და ბაგელი მიუწვდომელ ადგილას მოათავსა და ლეკვს ძაღლს თვალები აუხილა.
  
  "Როგორ-"
  
  "ისევე როგორც გუშინ ღამით," თქვა ჰეიდენმა სწრაფად. "რვა საათი არ მოგაშორებს კოჭლობას." მერე ოდნავ შერბილდა. "რამე დრეიკისგან?"
  
  ბენი საწოლს მიეყრდნო და თავი დაუქნია. "არა. მამაჩემს ველაპარაკე და ყველანი კარგად არიან. არანაირი ნიშანი - ის შეჩერდა. "დან..."
  
  "ჩვენი ოჯახები უსაფრთხოდ არიან." ჰეიდენმა მუხლზე მოხვია ხელი. "სისხლიანი მეფე იქ ჩავარდა. ახლა ჩვენ მხოლოდ ის უნდა ვიპოვოთ და გავაუქმოთ ვენდეტა."
  
  "ჩავარდა?" ექო ბენმა. "Როგორ შეგიძლია შენ ამის თქმა?"
  
  ჰეიდენმა ღრმად ამოისუნთქა. "იცით რასაც ვგულისხმობდი."
  
  "კენედი გარდაიცვალა. დრეიკი კი... მის დაკრძალვაზეც კი არ წასულა.
  
  "Მე ვიცი".
  
  "ის წავიდა, თქვენ იცით." ბენმა ისე შეხედა თავის ბაგელს, თითქოს ის მწკრივი გველი ყოფილიყო. "ის არ დაბრუნდება".
  
  "მიეცით მას დრო."
  
  "მას სამი კვირა ჰქონდა."
  
  "მაშინ მიეცით მას კიდევ სამი."
  
  "როგორ ფიქრობ, რას აკეთებს?"
  
  ჰეიდენმა ოდნავ გაიღიმა. "რაც ვიცი დრეიკის შესახებ... ჯერ ზურგი დაგვიფარეთ. შემდეგ ის შეეცდება დიმიტრი კოვალენკოს პოვნას".
  
  "სისხლიანი მეფე შეიძლება აღარასოდეს გამოჩნდეს." ბენის განწყობა იმდენად დამთრგუნველი იყო, რომ ახალი დილის ნათელი დაპირებაც კი გაქრა.
  
  "Ის იქნება." ჰეიდენმა ახალგაზრდას შეხედა. "მას აქვს გეგმა, გახსოვს? მიწაზე არ დაწვება, როგორც ადრე. დროში მოგზაურობის მოწყობილობები მხოლოდ დასაწყისი იყო. კოვალენკოს გაცილებით დიდი თამაში აქვს დაგეგმილი.
  
  "Ჯოჯოხეთის კარიბჭე?" ბენი დაფიქრდა. "გჯერა ამ სისულელის?"
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა. მას სჯერა. CIA-მ მხოლოდ უნდა გაარკვიოს".
  
  ბენმა ყავა დიდხანს მოსვა. "Არაუშავს?"
  
  - კარგი... - ეშმაკურად გაუღიმა ჰეიდენმა. "ახლა ჩვენი ჯიქური ძალა გაორმაგებულია."
  
  "კარინი არის ტვინი", - აღიარა ბენმა. "მაგრამ დრეიკი ერთ წუთში გატეხავდა ბუდროს."
  
  "ნუ იქნები ძალიან დარწმუნებული. კინიმაკამ ეს არ გააკეთა. და ის არ არის ზუსტად პუდელი. "
  
  ბენი გაჩერდა, როცა კარზე კაკუნი გაისმა. მისმა თვალებმა საშინელება აჩვენა.
  
  ჰეიდენმა ერთი წუთი დაუთმო მის დასამშვიდებლად. "ჩვენ CIA-ს უსაფრთხო საავადმყოფოში ვართ, ბენ. ტერიტორიის გარშემო არსებული უსაფრთხოების დონე სამარცხვინოდ აყენებს პრეზიდენტის ინაუგურაციის აღლუმს. Დაწყნარდი."
  
  ექიმმა თავი კარებში ჩარგო. "Ყველაფერი კარგადაა?" ის ოთახში შევიდა და ჰეიდენის სქემებისა და სასიცოცხლო ნიშნების შემოწმება დაიწყო.
  
  როცა გამოსვლისას კარი დახურა, ბენმა ისევ ჩაილაპარაკა. "როგორ ფიქრობთ, სისხლის მეფე შეეცდება ხელახლა აიღოს მოწყობილობები?"
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "თქვენ ამბობთ, რომ მან არ მიიღო პირველი რაც დავკარგე. ალბათ ასეც მოხდა. რაც შეეხება მეორეს, რომელიც მისი ნავიდან ვიპოვეთ? მან გაიღიმა. "ფრჩხილი".
  
  "ნუ ხარ თვითკმაყოფილი."
  
  "CIA არ ისვენებს თავის დაფნაზე, ბენ", - თქვა ჰეიდენმა მაშინვე. "Მეტი აღარ. ჩვენ მზად ვართ შევხვდეთ მას."
  
  "რაც შეიძლება ითქვას გატაცების მსხვერპლებზე?"
  
  "Რას იტყვი მათზე?"
  
  "ისინი ნამდვილად მაღალი დონის არიან. ჰარისონის და. სხვები თქვენ ახსენეთ. ის მათ გამოიყენებს".
  
  "რა თქმა უნდა, ის ამას გააკეთებს. და ჩვენ მზად ვართ შევხვდეთ მას. "
  
  ბენმა ბაგელა დაასრულა და თითები აილოკა. "მე ჯერ კიდევ არ მჯერა, რომ მთელი ჯგუფი უნდა წასულიყო მიწისქვეშეთში", - თქვა მან ბრაზიანად. "სწორედ მაშინ, როდესაც ჩვენ დავიწყეთ ცნობილი გახდა".
  
  ჰეიდენმა დიპლომატიურად ჩაიცინა. "დიახ. ტრაგიკული."
  
  "კარგი, იქნებ ეს ჩვენ უფრო ცნობადს გახდის."
  
  კიდევ ერთი რბილი კაკუნი გაისმა და ოთახში კარინი და კინიმაკა შევიდნენ. ჰავაელი დეპრესიულად გამოიყურებოდა.
  
  "ეს ნაბიჭვარი არ აპირებს კვნესას. რაც არ უნდა გავაკეთოთ, ის ჩვენთვისაც არ გვისტვენს."
  
  ბენმა ნიკაპი მუხლებზე დაადო და პირქუში სახე მიიღო. "ჯანდაბა, ვისურვებდი, რომ მეტი აქ ყოფილიყო."
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  ჰერფორდის კაცი ყურადღებით აკვირდებოდა. ბალახოვანი ბორცვის თავზე, ხეების სქელი სადგამის მარჯვნივ მდებარე პოზიციიდან, მას შეეძლო თოფზე დამაგრებული ტელესკოპური ხედის გამოყენება ბენ ბლეიკის ოჯახის წევრების დასაზუსტებლად. სამხედრო კლასის ფარგლები მოიცავდა განათებულ რეტიკულს, ვარიანტი, რომელიც იძლეოდა ფართო გამოყენების საშუალებას არახელსაყრელი განათების პირობებში და მოიცავდა BDC-ს (Bullet Drop Compensation).
  
  სინამდვილეში, თოფი აღჭურვილ იქნა ყველა მაღალტექნოლოგიური სნაიპერული გაჯეტით, რომლის წარმოდგენაც კი იყო შესაძლებელი, მაგრამ კაცს, რა თქმა უნდა, არ სჭირდებოდა. ის უმაღლეს დონეზე იყო მომზადებული. ახლა ის უყურებდა, როგორ მივიდა ბენ ბლეიკის მამა ტელევიზორთან და ჩართო. მცირე შესწორების შემდეგ მან დაინახა, რომ ბენ ბლეიკის დედა პატარა პულტით ანიშნა მამამისს. მისი მხედველობის ჯვარი მილიმეტრზეც არ იძვროდა.
  
  პრაქტიკული მოძრაობით მან თვალი გაახილა სახლის მიმდებარე ტერიტორიაზე. ის გზიდან უკან იყო გადამალული ხეებითა და მაღალი კედლით და ჰერეფორდის კაცი ჩუმად განაგრძობდა ბუჩქებს შორის დამალული მცველების თვლას.
  
  Ერთი ორი სამი. ყველაფერი გათვალისწინებულია. მან იცოდა, რომ სახლში კიდევ ოთხი იყო და კიდევ ორი სრულიად მიმალული. მიუხედავად მათი ცოდვებისა, CIA-მ შესანიშნავად შეასრულა ბლეიქსის დაცვა.
  
  კაცმა წარბები შეჭმუხნა. მოძრაობა შენიშნა. სიბნელე, ღამეზე შავი, გავრცელდა მაღალი კედლის ძირში. ზედმეტად დიდი ცხოველი რომ იყოს. ზედმეტად ფარული რომ იყოს უდანაშაულო.
  
  იპოვეს ხალხმა ბლეიკის სისხლიანი მეფე? და თუ ასეა, რამდენად კარგები იყვნენ ისინი?
  
  მარცხნიდან, პირდაპირ ლამანშიდან, მსუბუქი ნიავი უბერავდა და თან ზღვის მარილიანი გემო მოჰქონდა. ჰერეფორდმა გონებრივად აანაზღაურა ტყვიის შეცვლილი ტრაექტორია და ოდნავ მიუახლოვდა.
  
  მამაკაცი სულ შავებში იყო ჩაცმული, მაგრამ აღჭურვილობა აშკარად ხელნაკეთი იყო. ეს ბიჭი არ იყო პროფესიონალი, უბრალოდ დაქირავებული.
  
  ტყვიის საკვები.
  
  კაცს თითი ერთი წუთით მოუჭირა და შემდეგ გაათავისუფლა. რა თქმა უნდა, ნამდვილი კითხვა იყო, რამდენი მოიყვანა თან?
  
  სამიზნე ჯვარში რომ ინარჩუნებდა, სწრაფად შეაფასა სახლი და მისი შემოგარენი. წამის შემდეგ დარწმუნდა. გარემო სუფთა იყო. ეს შავებში ჩაცმული კაცი მარტო მოქმედებდა, ჰერეფორდის კაცი საკუთარ თავში იყო დარწმუნებული.
  
  დაქირავებული, რომელიც კლავს გასამრჯელოს.
  
  ძლივს ღირს ტყვია.
  
  ნაზად მოხვია ჩახმახი და უკუაგდო შთანთქა. ლულის გასვლის ტყვიის ხმა ძლივს აღიქმება. მან დაინახა, რომ დაქირავებული ჯარისკაცი ყოველგვარი აურზაურის გარეშე ჩამოვარდა, ჩანგრეული ბუჩქებს შორის.
  
  ბლეიკის ოჯახის მცველებმა ვერაფერი შეამჩნიეს. რამდენიმე წუთში ის ფარულად დაურეკავდა CIA-ს და აცნობებდა, რომ მათი ახალი უსაფრთხო სახლი გატეხეს.
  
  ჰერფორდის კაცი, მეთ დრეიკის ძველი SAS მეგობარი, განაგრძობდა მცველების დაცვას.
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  მეტ დრეიკმა მოხსნა ხუფი Morgan's Spiced-ის ახალი ბოთლიდან და აკრიფა ნომერი თავის მობილურ ტელეფონზე სწრაფი აკრიფეთ.
  
  მეის ხმა აღელვებული ჟღერდა, როცა მან უპასუხა. "დრეიკი? Რა გინდა?"
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა და ბოთლიდან ყლუპი მოსვა. მაისისთვის ემოციების გამოვლენა ისეთივე არადამახასიათებელი იყო, როგორც პოლიტიკოსისთვის, რომ შეასრულოს თავისი საარჩევნო აღთქმა. "Კარგად ხარ?"
  
  "რა თქმა უნდა, კარგად ვარ. რატომ არ უნდა ვიყო? Ეს რა არის?"
  
  კიდევ ერთი გრძელი ყლუპი მოსვა და განაგრძო. "მოწყობილობა, რომელიც მე მოგეცით. Ეს უსაფრთხოა?"
  
  იყო წამიერი ყოყმანი. "არ მაქვს. მაგრამ ეს უსაფრთხოა, ჩემო მეგობარო." მაის დამამშვიდებელი ინტონაციები დაბრუნდა. "ეს ისეთივე უსაფრთხოა, როგორც ეს შეიძლება იყოს." დრეიკმა კიდევ ერთი ყლუპი მოსვა. მაიმ ჰკითხა: "ეს ყველაფერია?"
  
  "არა. მე მჯერა, რომ ამ კუთხით თითქმის ამოვწურე ჩემი უპირატესობა. მაგრამ მე სხვა იდეა მაქვს. ერთი უფრო ახლოს არის ... სახლთან. "
  
  სიჩუმე ატყდა და ატყდა, როცა ის ელოდა. ეს არ იყო ჩვეულებრივი მაისი. იქნებ ის ვიღაცასთან იყო.
  
  "მე მჭირდება, რომ გამოიყენოთ თქვენი იაპონური კონტაქტები. და ჩინელები. და განსაკუთრებით რუსები. მინდა ვიცოდე, ჰყავს თუ არა კოვალენკოს ოჯახი.
  
  მკვეთრი სუნთქვა გაისმა. "Სერიოზულად?"
  
  "რა თქმა უნდა, მე სერიოზული ვარ." იმაზე მკაცრად თქვა, ვიდრე აპირებდა, მაგრამ ბოდიში არ მოუხადა. "და ასევე მინდა ვიცოდე ბოდროს შესახებ. და მისი ოჯახი."
  
  მაის პასუხის გაცემას მთელი წუთი დასჭირდა. "კარგი, დრეიკ. ყველაფერს გავაკეთებ, რაც შემიძლია."
  
  დრეიკმა ღრმად ამოისუნთქა, როდესაც კავშირი გაქრა. ერთი წუთის შემდეგ მან მზერა სანელებლებიანი რომის ბოთლს შეხედა. რატომღაც ნახევრად ცარიელი იყო. ფანჯარას ახედა და სცადა დაენახა ქალაქი მაიამი, მაგრამ მინა ისეთი ჭუჭყიანი იყო, რომ ძლივს ხედავდა მინას.
  
  გული ატკინა.
  
  მან ისევ უკან დააგდო ბოთლი. დამატებითი ფიქრის გარეშე, მან მიიღო მოქმედება და დააჭირა სხვა სწრაფი აკრიფის ნომერს. მოქმედებაში მან იპოვა მწუხარების გადაგდება. მოქმედებაში მან იპოვა წინსვლის გზა.
  
  მობილურმა დარეკა და დარეკა. ბოლოს ხმამ უპასუხა. "ჯანდაბა, დრეიკ! რა?"
  
  - მშვიდად ლაპარაკობ, ძუო, - აიწია მან, შემდეგ კი შეჩერდა. "როგორ... როგორ არის გუნდი?"
  
  "გუნდი? ქრისტეს. კარგი, გინდა ფეხბურთის ანალოგია? ერთადერთი ადამიანი, რომელსაც ამ ეტაპზე თავდამსხმელად გონივრულად გამოიყენებ, არის კინიმაკა. ჰეიდენი, ბლეიკი და მისი და სათადარიგოთა სკამზეც კი არ დადიოდნენ." ის შეჩერდა. "არა კონცენტრაცია. შენი ბრალია."
  
  მან პაუზა გააკეთა. "ᲛᲔ? თქვენ ამბობთ, რომ მათზე მცდელობა რომ ყოფილიყო, წარმატებული იქნებოდა?" ოდნავ ნისლიანმა თავისმა ფეთქვა დაიწყო. "იმიტომ, რომ იქნება მცდელობა."
  
  "საავადმყოფო კარგად არის დაცული. მცველები საკმაოდ კომპეტენტურები არიან. მაგრამ კარგია რომ დარჩენა მთხოვე. და კარგია, რომ მე ვთქვი დიახ.
  
  "და ბუდრო? რაც შეეხება ამ ნაბიჭვარს?"
  
  "შემწვარი კვერცხივით სახალისო. არ გატყდება. მაგრამ დაიმახსოვრე, დრეიკ, აშშ-ის მთელი მთავრობა ახლა ამაზე მუშაობს. არა მხოლოდ ჩვენ."
  
  "ნუ მახსენებ." დრეიკი დაიხარა. "ხელისუფლება, რომელიც ღრმად კომპრომეტირებულია. ინფორმაცია მიემართება სამთავრობო კომუნიკაციების ხაზებზე, ალისია. ამ ყველაფრის შესავსებად საჭიროა მხოლოდ ერთი ძირითადი ჩაკეტვა. "
  
  ალისია გაჩუმდა.
  
  დრეიკი იჯდა და ფიქრობდა ამაზე. სანამ სისხლის მეფე ფიზიკურად არ აღმოაჩენდნენ, ნებისმიერი ინფორმაცია მათ არასანდო უნდა ჩაითვალოს. ეს მოიცავდა ინფორმაციას ჯოჯოხეთის კარიბჭის შესახებ, ჰავაის კავშირთან და ყველა წვრილმანს, რომელიც მან მოიპოვა ოთხი მკვდარი მხეცისგან.
  
  იქნებ კიდევ ერთი რამ დაგეხმაროს.
  
  "კიდევ ერთი უპირატესობა მაქვს. მეი კი ამოწმებს კოვალენკოსა და ბუდროს ოჯახურ კავშირებს. იქნებ ჰაიდენსაც იგივე სთხოვო?"
  
  "მე აქ მოვედი, დრეიკ. მე არ ვარ შენი დაწყევლილი მეცხვარე ძაღლი."
  
  ამჯერად დრეიკი გაჩუმდა.
  
  ალისია ამოიოხრა. "ნახე, მე აღვნიშნავ. და რაც შეეხება მაისს, ნუ ენდობით იმ გიჟურ ფერიას, რამდენადაც თქვენ შეგიძლიათ გადააგდოთ იგი".
  
  დრეიკმა გაიცინა ვიდეო თამაშის მითითებაზე. "ამას დავეთანხმები, როცა მეტყვით რომელმა გიჟმა ძუმა მოკლა უელსი. Და რატომ."
  
  დიდხანს დუმილი მოელოდა და მიიღო. მან გამოიყენა შესაძლებლობა და კიდევ რამდენიმე ყლუპი დალია ქარვის წამალი.
  
  "მე დაველაპარაკები ჰეიდენს", - ჩაიჩურჩულა ბოლოს ალისამ. "თუ ბუდროს ან კოვალენკოს ოჯახი ჰყავთ, ჩვენ მათ ვიპოვით".
  
  კავშირი გაწყდა. უეცარ სიჩუმეში დრეიკის თავი ჯეკჰუმერივით ატყდა. ერთ დღესაც სიმართლეს ეტყვიან. მაგრამ ამ დროისთვის საკმარისი იყო, რომ მან დაკარგა კენედი.
  
  საკმარისი იყო ოდესღაც რაღაცის სჯეროდა, რაც ახლა მთვარევით შორს იყო, ფერფლად ქცეული ნათელი მომავლის. მის გულში უიმედობამ აატრიალა. ბოთლი დასუსტებული თითებიდან ჩამოვარდა, არ გატყდა, მაგრამ ცეცხლოვანი შიგთავსი ჭუჭყიან იატაკზე დაღვარა.
  
  წამით დრეიკმა ჩათვალა მისი ჭიქაში ჩასხმა. დაღვრილმა სითხემ მას შეახსენა მის მიერ დადებული დაპირებები, აღთქმები და გარანტიები, რომლებიც წამის მეასედში აორთქლდა, რის გამოც სიცოცხლე ფუჭად და დანგრეული იყო, როგორც ამდენი წყალი იატაკზე.
  
  როგორ შეეძლო მან ამის გაკეთება კიდევ ერთხელ? დაპირდი, რომ დაიცავი მისი მეგობრები. ერთადერთი, რაც ახლა შეეძლო, იყო იმდენი მტრის მოკვლა, რამდენიც შეეძლო.
  
  დაამარცხე ბოროტების სამყარო და ნება მიეცი სიკეთემ გააგრძელოს ცხოვრება.
  
  საწოლის კიდეზე ჩამოჯდა. გატეხილი. Არაფერი დარჩა. სიკვდილის გარდა ყველაფერი მოკვდა მასში და გატეხილი გარსი, რომელიც დარჩა, ამ სამყაროსგან მეტი არაფერი უნდოდა.
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  ჰეიდენი დაელოდა, სანამ ბენი და კარინი ერთ-ერთ სერვის ოთახში გავიდნენ. ძმებმა და დებმა გამოიკვლიეს ჰავაი, ბრილიანტის თავი, ჯოჯოხეთის კარიბჭე და სისხლიან მეფესთან დაკავშირებული სხვა ლეგენდები, იმ იმედით, რომ შეაერთეს თეორია.
  
  სიტუაციის გამოსწორების შემდეგ ჰეიდენმა ჩაიცვა ახალი ტანსაცმელი და შევიდა პატარა ოფისში, სადაც მანო კინიმაკას პატარა სამუშაო ადგილი ჰქონდა მოწყობილი. დიდი ჰავაიელი კლავიშებს აჭერდა, ცოტა ნაწყენი ჩანდა.
  
  "ჯერ კიდევ იჭერ ორ გასაღებს ძეხვის თითებით?" ჰკითხა ჰეიდენმა უაზროდ და კინიმაკა ღიმილით შემობრუნდა.
  
  "ალოჰა ნანი ვაჰინ", თქვა მან და კინაღამ გაწითლდა, როცა სიტყვების მნიშვნელობის ცოდნა აჩვენა.
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ მე ლამაზი ვარ? იმიტომ რომ გიჟმა დაარტყა?"
  
  "იმიტომ, რომ მიხარია. ძალიან მიხარია, რომ ჯერ კიდევ ჩვენთან ხარ."
  
  ჰეიდენმა კინიმაკის მხარზე ხელი დაადო. "მადლობა, მანო." მან დაელოდა რამდენიმე წამს, შემდეგ თქვა: "მაგრამ ახლა ბუდროსთან ერთად გვაქვს შესაძლებლობაც და დილემაც. ჩვენ უნდა ვიცოდეთ ის, რაც მან იცის. მაგრამ როგორ შეგვიძლია მისი გატეხვა?"
  
  "როგორ ფიქრობ, იცის ამ გიჟურმა ნაბიჭვარმა სად იმალება სისხლიანი მეფე?" მართლა ეუბნებოდა მას კოვალენკოს მსგავსი ფრთხილი ადამიანი?
  
  "ბუდრო გიჟების ყველაზე ცუდი ტიპია. ჭკვიანი კაცი. ვფიქრობ, მან რაღაც იცის. "
  
  ჰეიდენის უკნიდან გაისმა სარდონიული ხმა. "დრეიკი ფიქრობს, რომ მისი ოჯახი უნდა ვაწამოთ." ჰეიდენი შემობრუნდა. ალისამ ცინიკური ღიმილი მისცა მას. "კარგად ხარ ამით, CIA?"
  
  "მეტს კიდევ ელაპარაკე?" თქვა ჰეიდენმა. "როგორ არის ის?"
  
  "მის ძველ მეს ჰგავს", - თქვა ალისიამ ირონიით, რომელსაც აშკარად არ გულისხმობდა. "როგორც ერთხელ მომწონდა იგი."
  
  "უიმედო? Მთვრალი? ერთი?" ჰეიდენმა ხმაში ზიზღი ვერ დამალა.
  
  ალისია მხრები აიჩეჩა. "ნერვიული. მძიმე. სასიკვდილო." იგი შეხვდა CIA-ს აგენტის მზერას. "დამიჯერე, ძვირფასო, ის ასე უნდა იყოს. ეს ერთადერთი გზაა ამ საქმიდან ცოცხალი გამოსვლის. და..." ის გაჩერდა, თითქოს აინტერესებდა განაგრძო თუ არა. "და... ეს შეიძლება იყოს ერთადერთი გზა, რომ თქვენ ყველანი გამოხვალთ ცოცხლები და თქვენი ოჯახები ხელუხლებელი."
  
  "ვნახავ, ბუდროს ჰყავს თუ არა ოჯახი." ჰეიდენი კინიმაკას მიუბრუნდა. "მაგრამ CIA დარწმუნებულია, რომ არავის აწამებს."
  
  "მოქმედია თქვენი საშვი დაწესებულებაში შესასვლელად?" კინიმაკამ შეხედა ბრიტანეთის არმიის ყოფილ ჯარისკაცს.
  
  "მიეცით ან აიღეთ, დიდო ბიჭო." ალისიამ ეშმაკური ღიმილი გაუსწორა და განზრახ გაუსვა ჰეიდენს პატარა ოთახში, რომელიც ძირითადად კინიმაკის სხეულით იყო დაკავებული. "Რას აკეთებ?"
  
  "Სამუშაო". კინიმაკამ ეკრანი გამორთო და ალისიასგან რაც შეიძლება შორს, კუთხეში მიიმალა.
  
  ჰეიდენი მის დასახმარებლად მივიდა. "შენ ჯარისკაცი იყავი, როცა ადამიანი იყავი, ალისია. გაქვთ რაიმე შემოთავაზება, რომელიც დაგვეხმარება Boudreaux-ის გატეხვაში?"
  
  ალისია გამოწვევით მიუბრუნდა ჰეიდენს თვალებში. "რატომ არ მივდივართ და არ ველაპარაკებით მას?"
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. "მე ახლახან ვემზადებოდი."
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა მიგვიყვანა სატარიფო ზონამდე. ხუთწუთიანი ფეხით სიარული და ლიფტით მგზავრობა არ აწუხებდა, თუმცა მშვიდად გაართვა თავი და გუნება-განწყობა გაუუმჯობესდა. მან გააცნობიერა, რომ დარტყმა შედარებით მსგავსი იყო ნებისმიერი სხვა ავადმყოფობისა, რამაც გამოიწვია სამსახურიდან დასვენება. ადრე თუ გვიან უბრალოდ მოგბეზრდათ ჯოჯოხეთი და გინდოდათ ჯოჯოხეთის ისევ ჩხუბში ჩათრევა.
  
  წინასწარი დაკავების ზონა ორი რიგის საკნისაგან შედგებოდა. ისინი დადიოდნენ საგულდაგულოდ გაპრიალებულ იატაკზე, სანამ არ მიაღწიეს ერთადერთ საკანს, სადაც პატიმარი იყო, მარცხენა ბოლო საკანში. საკნის წინა ნაწილი ფართოდ იყო გახსნილი და მის ბინადარს აკრავდა გისოსები, რომლებიც გადაჭიმული იყო იატაკიდან ჭერამდე.
  
  ჰაერი მათეთრებლის სუნით იყო სავსე. ჰეიდენმა თავი დაუქნია შეიარაღებულ მცველებს, რომლებიც იდგნენ ბოდროს საკნის გარეთ, როდესაც ის მივიდა იმ კაცთან დასაპირისპირებლად, რომელიც სამი კვირის წინ რამდენჯერმე სცადა მისი მოკვლა.
  
  ედ ბუდრო თავის ლოგინზე ჩამოჯდა. მისი დანახვისას გაიცინა. "ბარძაყი როგორ ხარ, ქერა?"
  
  "Რა?" ჰეიდენმა იცოდა, რომ არ უნდა გამოეწვია მისი პროვოცირება, მაგრამ თავი ვერ შეიკავა. "შენი ხმა ცოტა უხეში ჟღერს. ახლახან დაახრჩვე? სამკვირიანმა კოჭლობამ და დანით მიყენებულმა ტრავმამ ის უგუნური დატოვა.
  
  კინიმაკა უკნიდან მიდიოდა და იღიმებოდა. ბუდრო მის მზერას სასტიკი შიმშილით შეხვდა. - ხანდახან, - ჩაიჩურჩულა მან. "მოდით, სუფრა მოვაბრუნოთ."
  
  კინიმაკამ უპასუხოდ გაისწორა დიდი მხრები. შემდეგ ალისია შემოიარა დიდი მამაკაცის სხეულს და პირდაპირ გისოსებს მიაშურა. "ამ გამხდარმა ნაბიჭვარმა გააფუჭა შენი პატარა ტრუსი?" მან დაცინვით მიმართა ჰეიდენს, მაგრამ თვალი არ მოუშორებია ბუდროს. "წუთზე მეტი არ დასჭირდება."
  
  ბუდრო საწოლიდან წამოდგა და გისოსებს მიუახლოვდა. "ლამაზი თვალები", - თქვა მან. "ბინძური პირი. ის მსუქანი წვერიანი ბიჭი შენ არა ხარ? ის, ვინც ჩემმა ხალხმა მოკლეს? "
  
  "Ეს მე ვარ".
  
  ბუდრომ გისოსები დაიჭირა. "როგორ გრძნობთ ამას?"
  
  ჰეიდენმა იგრძნო, რომ მცველები ნერვიულობას იწყებდნენ. ამგვარმა კონფრონტაციულმა აწონამ მათ ვერსად მიაღწია.
  
  კინიმაკამ უკვე სცადა დაქირავებული ჯარისკაცის ათობით სხვადასხვა გზით ლაპარაკი, ამიტომ ჰეიდენმა რაღაც მარტივი ჰკითხა. "რა გინდა, ბუდრო? რა დაგარწმუნებთ, რომ გვითხრათ, რა იცით კოვალენკოს შესახებ?"
  
  "Ჯანმო?" ბუდრო თვალს არ აშორებდა ალისიას. მათ შორის გისოსის სიგანით იყო გამოყოფილი.
  
  "იცით ვის ვგულისხმობ. სისხლიანი მეფე. "
  
  "ოჰ, ის. ის უბრალოდ მითია. ვფიქრობდი, რომ CIA-მ ეს უნდა იცოდეს. "
  
  "დაასახელეთ თქვენი ფასი."
  
  ბოდრომ საბოლოოდ გაწყვიტა თვალის კონტაქტი ალისიასთან. "სასოწარკვეთა არის ინგლისური გზა." პინკ ფლოიდის სიტყვებით".
  
  "ჩვენ ვერსად ვერ მივაღწევთ", - უხერხულად შეახსენა ჰეიდენს დრეიკის და ბენის დინოროკის ხუმრობის შეჯიბრი და იმედოვნებდა, რომ ბოდრო უბრალოდ უაზრო შენიშვნებს აკეთებდა. "ჩვენ -"
  
  - მე მას წავიყვან, - უცებ ჩაისისინა ბუდრომ. ჰეიდენი შებრუნდა და დაინახა, რომ ისევ ალისიას პირისპირ იდგა. "ერთი ერთზე. თუ ის მცემს, მე დაველაპარაკები".
  
  "დამზადებულია". ალისია პრაქტიკულად გისოსებს გასცქეროდა. მცველები წინ გაიქცნენ. ჰეიდენმა იგრძნო, როგორ ადუღდა სისხლი.
  
  "გაჩერდი!" მან ხელი გაუწოდა და ალისია უკან გაიყვანა. "Გიჟი ხარ? ეს ნაბიჭვარი არასდროს ილაპარაკებს. გარისკვა არ ღირს".
  
  "არანაირი რისკი," ჩურჩულებდა ალისია. "საერთოდ არ არის რისკი."
  
  "ჩვენ მივდივართ", - თქვა ჰეიდენმა. "მაგრამ..." მან დაფიქრდა რა ჰკითხა დრეიკმა. "Მალე დავბრუნდებით".
  
  
  * * *
  
  
  ბენ ბლეიკი უკან იჯდა და უყურებდა, როგორ მართავდა მისი და CIA-ს მოდიფიცირებულ კომპიუტერს მარტივად. მას დიდი დრო არ დასჭირდა, რომ შეეჩვია სამთავრობო უწყების მიერ მოთხოვნილ სპეციალურ ოპერაციულ სისტემას, მაგრამ მაშინ ის იყო ოჯახის ტვინი.
  
  კარინი თავხედური, შავი ქამრების, სტრიპტიზ ბარის ზარმაცი იყო, რომელიც თინეიჯერობის ბოლოს ექვსი წლის ასაკში დაარტყა, მან ტვინი და დიპლომები ჩაალაგა და აბსოლუტურად არაფრის გაკეთებას გეგმავდა. მისი მიზანი იყო სიცოცხლის ტკივილები და სიძულვილი იმის გამო, რაც მას გაუკეთა. მისი საჩუქრების ფლანგვა იყო იმის ჩვენება, რომ მას აღარ აინტერესებდა.
  
  იგი შებრუნდა და ახლა მას შეხედა. "აჰა და ეთაყვანე ბლეიკის ქალის ძალას. ყველაფერი, რაც ოდესმე გინდოდათ იცოდეთ Diamond Head-ის შესახებ ერთი სწრაფი წაკითხვით.
  
  ბენმა გადახედა ინფორმაციას. ისინი ამას აკეთებდნენ რამდენიმე დღის განმავლობაში - იკვლევდნენ ჰავაის და Diamond Head-ს - ოაჰუს ცნობილ ვულკანს - და კითხულობდნენ 1778 წელს ჰავაის კუნძულების ლეგენდარული აღმომჩენის, კაპიტან კუკის მოგზაურობის შესახებ. მნიშვნელოვანი იყო, რომ ორივემ დაასკანირა და შეინახა რაც შეიძლება მეტი ინფორმაცია, რადგან როდესაც გარღვევა მოხდა, ხელისუფლება მოელოდა, რომ მოვლენები მართლაც ძალიან სწრაფად განვითარდებოდა.
  
  თუმცა, სისხლის მეფის მითითება ჯოჯოხეთის კარიბჭეზე საიდუმლოდ დარჩა, განსაკუთრებით ჰავაისთან დაკავშირებით. ჩანდა, რომ ჰავაელების უმეტესობას ჯოჯოხეთის ტრადიციული ვერსიის არც კი სჯეროდა.
  
  თავად Diamond Head იყო კონუსებისა და ვენტილაციის რთული სერიის ნაწილი, რომელიც ცნობილია როგორც ჰონოლულუ ვულკანის სერია, მოვლენათა ჯაჭვი, რომელიც ქმნიდა ოაჰუს სამარცხვინო ღირსშესანიშნაობებს. თავად Diamond Head, ალბათ ყველაზე ცნობილი ღირსშესანიშნაობა, მხოლოდ ერთხელ ამოიფრქვა დაახლოებით 150 000 წლის წინ, მაგრამ ისეთი ერთჯერადი ფეთქებადი ძალით, რომ მან შეძლო შეენარჩუნებინა თავისი წარმოუდგენლად სიმეტრიული კონუსი.
  
  ბენმა ოდნავ გაიღიმა შემდეგ კომენტარზე. ითვლება, რომ Diamond Head აღარასდროს ამოიფრქვევა. ჰმ...
  
  "გახსოვს ნაწილი Diamond Head-ის შესახებ, რომელიც კონუსებისა და ხვრელების სერიაა?" კარინის აქცენტი იყო იორკშირის ნაკლი. მან უკვე ბევრი გაერთა მაიამის ადგილობრივ CIA-ს თანამშრომლებთან ამ საკითხთან დაკავშირებით და უდავოა, რომ ერთზე მეტი განაწყენდა.
  
  არა რომ კარინს აინტერესებდა. "ყრუ ხარ, მეგობარო?"
  
  "ნუ მეძახი მეგობარო", - დაიღრიალა მან. "ასე ეძახიან კაცები სხვა მამაკაცებს. გოგოები ასე არ უნდა ლაპარაკობდნენ. განსაკუთრებით ჩემი და. "
  
  "კარგი, ბულიონი. ზავი, ჯერჯერობით. მაგრამ იცით, რას ნიშნავს ვენტილატორები? შენს სამყაროში მაინც?"
  
  ბენმა იგრძნო, რომ სკოლაში დაბრუნდა. "ლავის მილები?"
  
  "გაიგე. ჰეი, შენ არ ხარ სულელი, როგორც კარის სახელური, როგორც მამა ამბობდა.
  
  "მამას არასდროს უთქვამს..."
  
  "დამშვიდდი, ძუ. მარტივად რომ ვთქვათ, ლავის მილები ნიშნავს გვირაბებს. მთელს ოაჰუს.
  
  ბენმა თავი დაუქნია და მას შეხედა. "Ვიცი. თქვენ ამბობთ, რომ სისხლის მეფე იმალება ერთი მათგანის უკან?
  
  "Ვინ იცის? მაგრამ ჩვენ აქ ვართ კვლევის ჩასატარებლად, არა?" მან CIA ბენის კომპიუტერის გასაღებებს დააჭირა. "მიდი მას."
  
  ბენმა ამოიოხრა და მოშორდა მას. მისი ოჯახის დანარჩენი წევრების მსგავსად, მასაც ენატრებოდა ისინი, სანამ ისინი განცალკევებულნი იყვნენ, მაგრამ ერთი საათის დაჭერის შემდეგ, ძველი წუწუნი დაბრუნდა. თუმცა, მან დიდი გზა გაიარა დასახმარებლად.
  
  მან დაიწყო ძიება კაპიტან კუკის ლეგენდები და დაჯდა სკამზე, რათა ენახა, რა გამოვიდა, მისი აზრები ძალიან ჰგავდა მეტ დრეიკის და მისი საუკეთესო მეგობრის აზრებს. გონების მდგომარეობა.
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  სისხლის მეფე თავის ტერიტორიას გადაჰყურებდა იატაკამდე სიგრძის სარკისებური ფანჯრიდან, რომელიც შექმნილია მხოლოდ იმ მიზნით, რომ შეექმნა პანორამული ხედი, რომელიც გადაჰყურებდა აყვავებულ, მოძრავ ველს, სამოთხეს, სადაც ჯერ არავის დაუდგამს ფეხი საკუთარის გარდა.
  
  მისი გონება, როგორც წესი, სტაბილური და ფოკუსირებული, დღეს უამრავ თემას ებრძოდა. მისი გემის დაკარგვა - მისი სახლი ათწლეულების განმავლობაში - თუმცა მოსალოდნელი იყო, მაგრამ გაუარესდა. ალბათ ეს იყო გემის უეცარი დაღუპვის ბუნება. დამშვიდობების დრო არ ჰქონდა. მაგრამ მაშინ დამშვიდობება არასდროს ყოფილა მისთვის მნიშვნელოვანი და სენტიმენტალური.
  
  ის იყო მკაცრი, უგრძნობი ადამიანი, რომელიც გაიზარდა რუსეთის ყველაზე რთულ პერიოდში და ქვეყნის ბევრ ურთულეს მხარეში. ამის მიუხედავად, ის შედარებით მარტივად აყვავდა, ააშენა სისხლის, სიკვდილისა და არყის იმპერია და გამოიმუშავა მილიარდები.
  
  მან კარგად იცოდა, რატომ გააღიზიანა შტორმკლოკის დაკარგვამ. თავს ხელშეუხებლად, კაცთა შორის მეფედ თვლიდა. ამგვარად შეურაცხყოფა და იმედგაცრუება აშშ-ს ჭირვეული მთავრობის მიერ სხვა არაფერი იყო, თუ არა თვალში ჩახუტება. მაგრამ მაინც მტკიოდა.
  
  ყოფილი ჯარისკაცი, დრეიკი, განსაკუთრებული ეკალი აღმოჩნდა. კოვალენკო გრძნობდა, რომ ინგლისელი პირადად ცდილობდა ჩაეშალა მისი კარგად ჩამოყალიბებული გეგმები, რომლებიც მრავალი წლის განმავლობაში მოქმედებდა და მამაკაცის მონაწილეობა პირად შეურაცხყოფად მიიღო.
  
  აქედან მომდინარეობს სისხლიანი ვენდეტა. მისი პირადი მიდგომა იყო ჯერ დრეიკის შეყვარებულთან გამკლავება; ის დანარჩენ ლარვებს თავის გლობალურ დაქირავებულ კავშირებს დატოვებს. უკვე პირველ სატელეფონო ზარს ელოდა. კიდევ ერთი მოკვდება მალე.
  
  ხეობის კიდეზე, შორეულ მწვანე ბორცვის მიღმა, იდგა მისი სამი რანჩოდან ერთი. მას შეეძლო მხოლოდ შენიღბული სახურავების გარჩევა, რომლებიც მისთვის ხილული იყო მხოლოდ იმიტომ, რომ ზუსტად იცოდა სად უნდა ეყურებინა. რანჩი ამ კუნძულზე ყველაზე დიდი იყო. დანარჩენი ორი იყო ცალკეულ კუნძულებზე, უფრო პატარა და ძლიერად დაცული, შექმნილი მხოლოდ იმისთვის, რომ მტრის თავდასხმა სამ მიმართულებით გაეყო, თუ ოდესმე მოხდებოდა.
  
  მძევლების განთავსება სხვადასხვა ადგილას იყო ის, რომ მტერს მოუწევდა ძალების გაყოფა თითოეული მათგანის ცოცხალი გადასარჩენად.
  
  სისხლიანი მეფის ათეული სხვადასხვა გზა არსებობდა, რომ ეს კუნძული შეუმჩნევლად დაეტოვებინა, მაგრამ ყველაფერი გეგმის მიხედვით რომ ყოფილიყო, ის არსად წავიდოდა. ის იპოვის იმას, რაც კუკმა იპოვა ჯოჯოხეთის კარიბჭის მიღმა და გამოცხადებები აუცილებლად გადააქცევს მეფეს ღმერთად.
  
  მხოლოდ ჭიშკარი საკმარისი იყო ამის გასაკეთებლად, მსჯელობდა იგი.
  
  მაგრამ კარიბჭეზე ნებისმიერი ფიქრი გარდაუვლად იწვევდა მოგონებებს, რომლებიც ღრმად იწვა - ორივე სატრანსპორტო მოწყობილობის დაკარგვა, თავხედობა, რომელიც შურისძიებას ითხოვდა. მისმა ქსელმა სწრაფად აღმოაჩინა ერთი მოწყობილობის მდებარეობა, რომელიც იმყოფებოდა CIA-ს პატიმრობაში. მან უკვე იცოდა მეორის ადგილმდებარეობა.
  
  დროა დაიბრუნოს ორივე.
  
  ბოლო წუთს ხედვით გაიხარა. სქელი ფოთლები ტროპიკული ნიავის რიტმში ტრიალებდა. სიწყნარის ღრმა სიმშვიდემ წამიერად მიიპყრო მისი ყურადღება, მაგრამ არ განძრეულა. რაც არასდროს ჰქონია, არასოდეს გამოტოვებს.
  
  მისი ოფისის კარზე ფრთხილი კაკუნი გაისმა. სისხლის მეფე შებრუნდა და თქვა: "წავიდეთ". მისი ხმა ხრეშის ორმოზე გადაადგილებული ტანკის ხმას ჰგავს.
  
  კარი გაიღო. ორი მცველი შემოვიდა და თან წაიყვანა შეშინებული, მაგრამ კეთილგანწყობილი იაპონური წარმოშობის გოგონა. "ჩიკა კიტანო", - დაიძახა სისხლიანმა მეფემ. "იმედი მაქვს, რომ იზრუნებთ?"
  
  გოგონა ჯიუტად უყურებდა მიწას, თვალის აწევას ვერ ბედავდა. სისხლიანმა მეფემ დაამტკიცა. "ჩემს ნებართვას ელოდები?" ის არ დათანხმდა. "მითხრეს, რომ შენი და ყველაზე საშიში მოწინააღმდეგეა, ჩიკა", - განაგრძო მან. "ახლა კი ის ჩემთვის კიდევ ერთი რესურსია, როგორც დედა დედამიწა. მითხარი... უყვარხარ, ჩიკა, შენი და, მაი?"
  
  გოგონა არც კი სუნთქავდა. ერთ-ერთმა მცველმა კითხვით შეხედა სისხლის მეფეს, მაგრამ მან ყურადღება არ მიაქცია მამაკაცს. "არაა საჭირო საუბარი. მე ეს იმაზე მეტად მესმის, ვიდრე თქვენ წარმოიდგენთ. ჩემი საქმეა შენთან ვაჭრობა. და მე ძალიან კარგად ვიცი საქმიანი გარიგების დროს ფრთხილად დუმილის ღირებულება.
  
  სატელიტურ ტელეფონს აფრიალებდა. "თქვენი და - მაი - დამიკავშირდა. ძალიან ჭკვიანი და გამოუთქმელი მუქარის გაგებით. ის საშიშია, შენი და." მან ეს მეორედ თქვა და თითქმის სიამოვნებდა პირისპირ შეხვედრის პერსპექტივა.
  
  მაგრამ ეს უბრალოდ არ შეიძლებოდა მომხდარიყო. ახლა არა, როცა ასე ახლოს იყო ცხოვრების მიზანთან.
  
  "მან შესთავაზა ვაჭრობა შენს სიცოცხლეზე. ხედავ, მას აქვს ჩემი საგანძური. ძალიან განსაკუთრებული მოწყობილობა, რომელსაც ის შეგიცვლით. Კარგია. ეს აჩვენებს თქვენს ღირსებას სამყაროში, რომელიც აჯილდოებს ჩემნაირ დაუნდობელ ადამიანებს".
  
  იაპონელმა გოგონამ გაუბედავად აათამაშა თვალები. სისხლიანმა მეფემ პირი რაღაც ღიმილის ტოლფასი სახით მოიქცია. "ახლა ჩვენ ვხედავთ, რისი გაღება მზადაა შენთვის."
  
  მან აკრიფა ნომერი. ერთხელ ტელეფონმა დარეკა და ქალის მშვიდი ხმით უპასუხა.
  
  "დიახ?"
  
  "მაი კიტანო. იცი ვინ არის. თქვენ იცით, რომ ამ ზარის თვალყურის დევნების შანსი არ არის, არა?"
  
  "მე არ ვაპირებ მცდელობას."
  
  "Ძალიან კარგი". ამოისუნთქა. "ოჰ, მეტი დრო რომ გვქონდეს, მე და შენ. მაგრამ არა უშავს. შენი მშვენიერი და, ჩიკა, აქ არის". სისხლის მეფემ მცველებს ანიშნა, წინ წაეყვანათ იგი. "გამარჯობა შენს დას, ჩიკა."
  
  ტელეფონში მეის ხმა გაისმა. "ჩიკა? Როგორ ხარ?" დაცულია. შიშისა და ბრაზის ღალატის გარეშე, რომელიც სისხლიანმა მეფემ იცოდა, რომ ზედაპირის ქვეშ უნდა იწვა.
  
  ერთი წუთი დასჭირდა, მაგრამ ჩიკამ ბოლოს თქვა: "კონნიჩივა, შიმაი".
  
  სისხლიან მეფეს გაეცინა. "ჩემთვის გასაოცარია, რომ იაპონელებმა ოდესმე შექმნეს ისეთი სასტიკი საბრძოლო მანქანა, როგორიც შენ, მაი კიტანო. შენმა რასამ არ იცის ისეთი უბედურება, როგორც ჩემი. თქვენ ყველანი ასე თავშეკავებული ხართ. "
  
  "ჩვენი გაბრაზება და ვნება მოდის იქიდან, რაც გვაგრძნობინებს", - თქვა მაიმ ჩუმად. "და იმის მიხედვით, რაც ჩვენზე კეთდება."
  
  "არ იფიქრო ჩემზე ქადაგებაზე. ანუ მემუქრები?
  
  "არ მჭირდება არცერთის გაკეთება. იქნება ისე, როგორც იქნება".
  
  "მაშინ გეტყვით, როგორ იქნება. თქვენ შეხვდებით ჩემს ხალხს ხვალ საღამოს Coconut Grove-ში, CocoWalk-ში. საღამოს რვა საათზე რესტორანში იქნებიან, ხალხში. ჩააბარებ მოწყობილობას და წახვალ".
  
  "როგორ მიცნობენ?"
  
  "ისინი გაგიცნობენ, მაი კიტანო, ისევე როგორც მე. ეს ყველაფერია რაც თქვენ უნდა იცოდეთ. საღამოს რვა, გონივრული იქნება, არ დაგაგვიანდეს".
  
  მეის ხმაში მოულოდნელი მხიარულება გაისმა, რომელმაც სისხლის მეფეს გაუღიმა. "Ჩემი და. რაც შეეხება მას?
  
  "როდესაც მათ ექნებათ მოწყობილობა, ჩემი ხალხი მოგცემთ მითითებებს." სისხლის მეფემ დაასრულა გამოწვევა და წამით დატკბა თავისი გამარჯვებით. მისი ყველა გეგმა ერთმანეთს ემთხვევა.
  
  "მოამზადე გოგონა მოგზაურობისთვის", - უთხრა მან კაცებს უემოციო ხმით. "და გააკეთე ფსონები კიტანოსთვის. გართობა მინდა. მინდა ვნახო, რამდენად კარგია ეს ლეგენდარული მებრძოლი.
  
  
  თავი მერვე
  
  
  მაი კიტანომ მკვდარ ტელეფონს შეხედა ხელში და მიხვდა, რომ მისი მიზანი შორს იყო მიღწეული. დიმიტრი კოვალენკო არ იყო ერთ-ერთი მათგანი, ვინც ადვილად შორდება მის საკუთრებაში არსებულ ნივთებს.
  
  მისი და, ჩიკა, გაიტაცეს ტოკიოს ბინიდან რამდენიმე კვირით ადრე, სანამ მეთ დრეიკი პირველად დაუკავშირდა მას თავისი ველური თეორიებით ბერმუდის სამკუთხედის და მითიური ქვესკნელის ფიგურის შესახებ, სახელად სისხლის მეფე. იმ დროისთვის მაიმ საკმარისად გაიგო, რომ იცოდა, რომ ეს ადამიანი ძალიან რეალური და ძალიან, ძალიან მომაკვდინებელი იყო.
  
  მაგრამ მას უნდა დაემალა თავისი ჭეშმარიტი ზრახვები და საიდუმლოებები თავისთვის შეენახა. სინამდვილეში, ეს არ არის რთული ამოცანა იაპონელი ქალისთვის, მაგრამ ამას უფრო ართულებს მეთ დრეიკის აშკარა ლოიალობა და მისი ურყევი რწმენა მეგობრების დაცვაში.
  
  ბევრჯერ კინაღამ უთხრა მას.
  
  მაგრამ ჩიკა მისი პრიორიტეტი იყო. მისმა მთავრობამაც კი არ იცოდა სად იყო მეი.
  
  იგი გავიდა მაიამის ხეივანიდან, სადაც დარეკა და გადატვირთული გზის გასწვრივ გაემართა თავისი საყვარელი სტარბაქსისკენ. მყუდრო პატარა ადგილი, სადაც მათ დრო დაუთმეს ჭიქებზე თქვენი სახელის დასაწერად და ყოველთვის ახსოვდათ თქვენი საყვარელი სასმელი. ცოტა ხანს იჯდა. მან კარგად იცოდა CocoWalk, მაგრამ მაინც აპირებდა იქ ტაქსით მალე დაეჭირა.
  
  რატომ იაროთ ნახევარში?
  
  უამრავი ადამიანი, როგორც ადგილობრივი, ასევე ტურისტი, იმუშავებს მის სასარგებლოდ და მის წინააღმდეგ. მაგრამ რაც უფრო მეტს ფიქრობდა ამაზე, მით უფრო სჯეროდა, რომ სისხლის მეფემ ძალიან ბრძნული გადაწყვეტილება მიიღო. საბოლოო ჯამში, ყველაფერი იმაზე იყო დამოკიდებული, ვინ გაიმარჯვებდა.
  
  კოვალენკომ გააკეთა იმიტომ, რომ ხელში მეი ეჭირა.
  
  ასე რომ, ბრბოს შორის, არ ჩანდა, რომ მისთვის ჩანთა რამდენიმე ბიჭს გადაეცა. მაგრამ თუ ის შემდეგ დაუპირისპირდება ამ ბიჭებს და აიძულებს მათ ესაუბრონ მათ დაზე, ეს ყურადღებას მიიქცევს.
  
  და კიდევ ერთი რამ - მან იგრძნო, რომ ახლა ცოტა უკეთ იცნობდა კოვალენკოს. იცოდა რა მიმართულებით მუშაობდა მისი გონება.
  
  უყურებდა.
  
  
  * * *
  
  
  იმავე დღეს, ჰაიდენ ჯეიმ პირადად დაურეკა თავის უფროსს, ჯონათან გეითსს. მაშინვე მიხვდა, რომ ის ზღვარზე იყო.
  
  "დიახ. რა მოხდა, ჰეიდენ?
  
  "ბატონო?" მათი პროფესიული ურთიერთობა იმდენად კარგი იყო, რომ ხანდახან მას შეეძლო ეს პირადად გადაექცია. "Ყველაფერი კარგადაა?"
  
  ხაზის მეორე ბოლოში ყოყმანი იყო, გეითსისთვის დამახასიათებელი სხვა რამ. "ეს ისეთივე კარგია, როგორც მოსალოდნელი იყო," - ჩაილაპარაკა თავდაცვის მდივანმა. "როგორ გაქვს ფეხი?"
  
  "Დიახ სერ. განკურნება კარგად მიდის. " ჰეიდენმა თავი შეაჩერა კითხვის დასმისგან, რომლის დასმაც სურდა. უცებ ანერვიულდა, თავი აარიდა თემას. "რაც შეეხება ჰარისონს, სერ? როგორია მისი სტატუსი?"
  
  "ჰარისონი წავა ციხეში, როგორც კოვალენკოს ყველა ინფორმატორი. მანიპულირებულია თუ არა. ეს ყველაფერია, მის ჯეი?
  
  ცივი ტონებით გაჟღენთილი ჰეიდენი სკამზე მოკალათდა და თვალები მაგრად დახუჭა. "Არა სერ. რაღაც უნდა გკითხო. ეს შეიძლება უკვე დაფარა CIA-მ ან სხვა სააგენტომ, მაგრამ მე ნამდვილად უნდა ვიცოდე..." მან შეაჩერა.
  
  "გთხოვ ჰეიდენ, უბრალოდ ჰკითხე."
  
  "ბოდროს ოჯახი ჰყავს, სერ?"
  
  "რას ნიშნავს ეს?"
  
  ჰეიდენმა ამოიოხრა. "ეს ნიშნავს ზუსტად იმას, რასაც თქვენ ფიქრობთ, ბატონო მდივანო. აქ არსად მივდივართ და დრო ითმენს. ბუდრომ რაღაც იცის".
  
  "ჯანდაბა, ჯეი, ჩვენ ვართ ამერიკის მთავრობა, თქვენ კი CIA ხართ და არა მოსადი. შენ უნდა გცოდნოდა ასე ღიად ლაპარაკი".
  
  ჰეიდენმა უკეთ იცოდა. მაგრამ სასოწარკვეთილებამ დაარღვია იგი. - მეტ დრეიკს შეეძლო ამის გაკეთება, - თქვა მან ჩუმად.
  
  "აგენტი. ეს არ იმუშავებს". მდივანი ცოტა ხანს გაჩუმდა და მერე ჩაილაპარაკა. "აგენტი ჯეი, თქვენ მოგცეს სიტყვიერი საყვედური. ჩემი რჩევაა, ცოტა ხნით თავი დაწიოთ".
  
  კავშირი გაწყდა.
  
  ჰეიდენი კედელს შეჰყურებდა, მაგრამ ეს თითქოს ცარიელ ტილოსკენ იყურებოდა შთაგონებისთვის. ცოტა ხნის შემდეგ, იგი შებრუნდა და დააკვირდა მზის ჩასვლას მაიამის თავზე.
  
  
  * * *
  
  
  დიდი დაგვიანება მაისის სულს ჭამდა. გადამწყვეტი და აქტიური ქალი, უმოქმედობის ნებისმიერი პერიოდი აღიზიანებდა, მაგრამ როცა დის ცხოვრება წონასწორობაში იყო, პრაქტიკულად სული არღვევდა.
  
  მაგრამ ახლა ლოდინი დასრულდა. მაი კიტანო მიუახლოვდა ქოქოსის ბილიკს Coconut Grove-ში და სწრაფად გადავიდა სადამკვირვებლო პუნქტში, რომელიც მან დანიშნა წინა დღეს. გაცვლას ჯერ კიდევ რამდენიმე საათი აშორებდა, მაი დასახლდა სუსტად განათებულ Cheesecake Factory ბარში და მოწყობილობებით სავსე ზურგჩანთა მის წინ დახლზე დადო.
  
  სატელევიზიო ეკრანების მწკრივი პირდაპირ მის თავზე ატყდა, რომლებიც სხვადასხვა სპორტულ არხებს ავრცელებდნენ. ბარი ხმაურიანი და მღელვარე იყო, მაგრამ არაფერი შეედრებოდა ხალხმრავლობას, რომელიც ავსებდა რესტორნის შესასვლელს და მისაღებს. მას არასოდეს უნახავს რესტორანი ასე პოპულარული.
  
  ბარმენი მოვიდა და ბარზე ხელსახოცი დაადო. - კიდევ ერთხელ გამარჯობა, - თქვა მან თვალისმომჭრელად. "კიდევ ერთი რაუნდი?"
  
  იგივე ბიჭი, როგორც წუხელ. მაის არ სჭირდებოდა ყურადღების გაფანტვა. "Შეინახე. ჩამოსხმულ წყალს და ჩაის ავიღებ. ჩემთან სამი წუთი ვერ გაძლო, მეგობარო.
  
  ბარმენის მზერის უგულებელყოფით განაგრძო შესასვლელის შესწავლა. ათობით ადამიანის ერთდროულად შემოწმება მისთვის რთული არასდროს ყოფილა. ხალხი ჩვევის არსებაა. ისინი მიდრეკილნი არიან დარჩნენ თავიანთ წრეში. ეს იყო ახალი ჩამოსული, რომელიც მას მუდმივად უნდა გადახედოს.
  
  მაიმ ჩაი მოსვა და უყურებდა. მხიარული ატმოსფერო და გემრიელი კერძების გემრიელი სუნი იდგა. ყოველთვის, როცა მიმტანი მიდიოდა უზარმაზარი ოვალური უჯრით სავსე უზარმაზარი თეფშებითა და სასმელებით, მას უჭირდა ყურადღების მიქცევა კარებზე. სიცილით აივსო ოთახი.
  
  ერთი საათი გავიდა. ბარის ბოლოს მოხუცი იჯდა მარტო, თავით ქვემოთ და ლუდს სვამდა. სიმარტოვე მას ღეროების ფენასავით აკრავდა და ყველას აფრთხილებდა საფრთხის შესახებ. ის ერთადერთი მავნებელი იყო მთელ ამ ადგილას. სწორედ მის უკან, თითქოს მისი განსაკუთრებულობის ხაზგასასმელად, ბრიტანელმა წყვილმა სთხოვა გამვლელ ოფიციანტს, გადაეღო ისინი ერთად მჯდომნი, ხელებჩაკიდებულები. მაიმ გაიგო მამაკაცის აღელვებული ხმა: "ჩვენ ახლახან გავიგეთ, რომ ორსულად ვართ".
  
  მისი თვალები არ წყვეტდა ხეტიალს. ბარმენი მას რამდენჯერმე მიუახლოვდა, მაგრამ სხვა არაფერი მოუტანია. ტელეეკრანებზე ერთგვარი საფეხბურთო მატჩი გადიოდა.
  
  მაიმ ზურგჩანთა მაგრად მოუჭირა. როდესაც მის ტელეფონზე ინდიკატორმა რვა საათი აჩვენა, მან დაინახა, რომ რესტორანში შევიდნენ მუქი კოსტუმებით გამოწყობილი სამი მამაკაცი. ეკლესიაში საზღვაო ქვეითებივით გამოირჩეოდნენ. დიდი, ფართო მხრებიანი. კისრის ტატუები. გაპარსული თავები. მძიმე, გაუღიმა სახეები.
  
  კოვალენკოს ხალხი აქ იყო.
  
  მაი უყურებდა მათ მოძრაობას და აფასებდა მათ უნარს. ყველა კომპეტენტური იყო, მაგრამ რამდენიმე ლიგა ჩამორჩებოდა. ჩაის ბოლო ყლუპი მოსვა, გონებაში ჩიკას სახე მტკიცედ ჩაიკრა და ბარის სკამიდან ჩამოცურდა. სრული სიმარტივით, მათ უკან მიიწია და ზურგჩანთა ფეხზე მიიჭირა.
  
  იგი დაელოდა.
  
  წამის შემდეგ ერთ-ერთმა შენიშნა იგი. სახეზე შოკი სასიხარულო იყო. მათ იცოდნენ მისი რეპუტაცია.
  
  "სად არის ჩემი და?"
  
  მათ ერთი წუთი დასჭირდათ თავიანთი მკაცრი ქცევის დასაბრუნებლად. ერთმა ჰკითხა: "გაქვს მოწყობილობა?"
  
  მათ ხმამაღლა მოუწიათ ლაპარაკი, რომ ერთმანეთი გაეგოთ ხალხის ხმაურზე, რომლებიც ჩავიდნენ და მიდიოდნენ, რომლებსაც მაგიდების წაღებას ეძახდნენ.
  
  "Დიახ მაქვს. მაჩვენე ჩემი და".
  
  ახლა ერთ-ერთმა მსჯავრდებულმა აიძულა გაეღიმა. - ახლა ეს, - გაიცინა მან, - შემიძლია გავაკეთო.
  
  ხალხში დარჩენის მცდელობისას, კოვალენკოს ერთ-ერთმა ავაზაკმა აიღო ახალი iPhone და აკრიფა ნომერი. მაიმ იგრძნო, რომ დანარჩენი ორი მას უყურებდა, როცა ის უყურებდა, სავარაუდოდ, აფასებდა, თუ რა ფორმა შეიძლება ჰქონოდა მის რეაქციას.
  
  ჩიკას რომ ატკინეს, ხალხმრავლობა არ აინტერესებს.
  
  დაძაბული მომენტები დასრულდა. მაიმ დაინახა საკმაოდ ახალგაზრდა გოგონა, რომელიც სიხარულით მიიჩქაროდა ჩიზქეიქების დიდი გამოფენისკენ, რომელსაც სწრაფად და ისევე ბედნიერად მისდევდნენ მშობლები. რამდენად ახლოს იყვნენ ისინი სიკვდილთან და ქაოსთან, მათ უბრალოდ ვერ იცოდნენ და მაის არ ჰქონდა სურვილი ეჩვენებინა ისინი.
  
  iPhone გაცოცხლდა ხმაურით. იგი დაიძაბა პატარა ეკრანის დასანახად. ყურადღების მიღმა იყო. რამდენიმე წამის შემდეგ ბუნდოვანი სურათი გაერთიანდა, რათა აჩვენა მისი დის სახის ახლო ხედიდან. ჩიკა ცოცხალი იყო და სუნთქავდა, მაგრამ შეშინებული ჩანდა.
  
  "თუ რომელიმე თქვენგანმა ნაბიჭვარმა დააზარალებს მას..."
  
  "უბრალოდ გააგრძელე ყურება."
  
  სურათი კვლავ გაქრა. ჩიკას მთელი სხეული ჩანდა, ისე მჭიდროდ იყო მიბმული მუხის მასიურ სკამზე, რომ ძლივს მოძრაობდა. მაიმ კბილებში გამოსცრა. კამერა განაგრძობდა მოშორებას. მომხმარებელი ჩიკადან დაშორდა დიდი, კარგად განათებული საწყობის გავლით. რაღაც მომენტში ისინი ფანჯარასთან გაჩერდნენ და გარე ხედი აჩვენეს. მან მაშინვე ამოიცნო მაიამის ერთ-ერთი ყველაზე საკულტო შენობა, მაიამის კოშკი, სამსართულიანი ცათამბჯენი, რომელიც ცნობილია თავისი მუდმივად ცვალებადი ფერის ჩვენებით. კიდევ რამდენიმე წამის შემდეგ ტელეფონი თავის დას დაუბრუნდა და პატრონმა ისევ უკან დახევა დაიწყო, სანამ საბოლოოდ არ გაჩერდა.
  
  "ის კართან არის", - უთხრა მას კოვალენკომ, ხალხის უფრო მოლაპარაკე. "როდესაც მოგვცემთ მოწყობილობას, ის გამოვა. შემდეგ თქვენ ხედავთ ზუსტად სად არის. "
  
  მაი თავის აიფონს სწავლობდა. ზარი უნდა ყოფილიყო უწყვეტი. მას არ ეგონა, რომ ეს ჩანაწერი იყო. გარდა ამისა, დაინახა, როგორ აკრიფა ნომერი. და მისი და ნამდვილად მაიამიში იყო.
  
  რა თქმა უნდა, მათ შეეძლოთ მისი მოკვლა და გაქცევა მანამ, სანამ მაი კოკოშნიკისგან თავის დაღწევას მოახერხებდა.
  
  "მოწყობილობა, მის კიტანო." ბანდიტის ხმა, თუმცა მკაცრი იყო, დიდ პატივისცემას შეიცავდა.
  
  როგორც უნდა იყოს.
  
  მაი კიტანო იყო გამჭრიახი ოპერატიული, ერთ-ერთი საუკეთესო იაპონური დაზვერვის შეთავაზება. მას უნდა ეფიქრა, რამდენად უნდოდა კოვალენკოს ეს მოწყობილობა. ისეთივე ცუდი იყო, როგორც უნდოდა მისი დის დაბრუნება?
  
  თქვენ არ თამაშობთ რულეტს ოჯახთან ერთად. თქვენ დაგიბრუნებთ მათ და მოგვიანებით მიიღებთ.
  
  მაიმ აიღო ზურგჩანთა. "მას მოგცემ, როცა ის კარიდან გამოვა."
  
  სხვა რომ ყოფილიყო, შესაძლოა, წაერთმიათ. მათ შეეძლოთ მისი დაშინება ცოტა მეტი. მაგრამ ისინი აფასებდნენ თავიანთ სიცოცხლეს, ამ ავაზაკებს და ყველანი ერთად დაუქნევდნენ თავს.
  
  ის, ვისაც iPhone აქვს, მიკროფონში ისაუბრა. "Გააკეთე. გადი გარეთ."
  
  მაი ყურადღებით ადევნებდა თვალს, თუ როგორ ხტებოდა სურათი წრეში და ყურადღება მიიპყრო დისგან, სანამ გატეხილი ლითონის კარის ჩარჩო არ გამოჩნდა. შემდეგ, გაფუჭებული საწყობის გარედან სადღაც სასტიკად სჭირდება საღებავი და ლითონის მუშა.
  
  კამერა კიდევ უფრო უკან დაიხია. ქუჩის პარკირების ადგილები და დიდი თეთრი აბრა, რომელზეც ეწერა "გარაჟი" ჩანდა. მანქანის წითელმა ბუნდოვანმა გადაიარა. მაიმ იგრძნო, რომ მისმა მოუთმენლობამ დუღილი დაიწყო, შემდეგ კი კამერამ უცებ ფოკუსირება მოახდინა შენობაზე და კონკრეტულად კარის მარჯვნივ, რათა გამოეჩინა დამტვრეული ძველი ნიშანი.
  
  შენობის ნომერი და შემდეგ სიტყვები: სამხრეთ-აღმოსავლეთი 1-ლი ქუჩა.მისამართი ჰქონდა.
  
  მაიმ ზურგჩანთა გადააგდო და მშიერი გეპარდივით გაიქცა. ბრბო მის წინაშე დნება. გასვლის შემდეგ იგი მიირბინა უახლოეს ესკალატორთან, გადახტა მოაჯირზე და თავდაჯერებული ფეხით დაეშვა დაახლოებით შუა გზაზე. მან იყვირა და ხალხი განზე გადახტა. მან სპრინტით მიიწია მიწის დონეზე და გრანდ ავენიუზე ლამაზად გაჩერებული მანქანისკენ გაემართა.
  
  ანთების გასაღები ჩართო. მექანიკური გადაცემათა კოლოფი გადავიყვანე და ამაჩქარებელი იატაკზე დავაჭირე. Tigertail გამზირზე მოძრაობაში რეზინი დაწვა და არ დააყოვნა რისკზე წასვლა. საჭეს ატრიალდა, ყურადღების სამი მეოთხედი სატნავზე გადაიტანა, მისამართს აკრეფდა, გული აუჩქარდა.
  
  ნავიგატორმა იგი 27-ე სამხრეთში მიიყვანა. მის წინ ჩრდილოეთისკენ მიმართული სწორი გზა იყო და მან სიტყვასიტყვით დააჭირა პედალი ხალიჩას. ისეთი კონცენტრირებული იყო, არც უფიქრია, რას იზამდა, როცა საწყობში მივიდოდა. წინა მანქანას არ მოეწონა მისი ხრიკები. მის წინ გაიწია, უკანა შუქები ანათებდა. მაიმ უკანა ფარას დაარტყა, რის გამოც მძღოლმა კონტროლი დაკარგა და მანქანა გაჩერებული მოტოციკლების რიგში გაგზავნა. ველოსიპედები, ჩაფხუტები და ლითონის ნამსხვრევები დაფრინავდნენ ყველა მიმართულებით.
  
  მაიმ ყურადღება გაამახვილა. ვიტრინები და მანქანები გვირაბის ხედვის ბუნდოვანი კედლებივით ციმციმებდნენ. გამვლელები უყვიროდნენ მას. ბაიკერი იმდენად შოკირებული იყო მისმა მაღალსიჩქარიანმა მანევრებმა, რომ შეირყა და შუქნიშანზე დაეცა.
  
  ნავიგატორი წაიყვანა აღმოსავლეთით, ფლაგლერისკენ. ინდიკატორმა უთხრა, რომ ხუთ წუთში იქ იქნებოდა. თევზის ბაზარი მარცხნივ ფერებში იყო. სწრაფი ბუქსირება და მან დაინახა ნიშანი, რომელიც ეწერა "SW1st Street".
  
  ორმოცდაათი წამის შემდეგ ნავიგატორის ირლანდიურმა აქცენტმა გამოაცხადა: თქვენ მიაღწიეთ დანიშნულების ადგილს.
  
  
  * * *
  
  
  ახლაც კი მაის რაიმე სერიოზული სიფრთხილის ზომები არ მიუღია. გაახსენდა მანქანის ჩაკეტვა და გასაღებების დატოვება წინა საჭესთან მგზავრის მხარეს. ის გზას გავარდა და აკანკალებულ კამერაზე ცოტა ხნის წინ ნანახი ნიშანი იპოვა.
  
  ახლა მან ამოისუნთქა, რათა თავი დაეღწია იმისთვის, რისი აღმოჩენაც შეეძლო. თვალები დახუჭა, წონასწორობა დაიბრუნა და შიში და გაბრაზება დაამშვიდა.
  
  სახელური თავისუფლად შემობრუნდა. ზღურბლზე გაიარა და მარცხნივ სწრაფად წავიდა. Არაფერი შეცვლილა. სივრცე კარიდან უკანა კედელამდე ორმოცდაათი ფუტი იყო და დაახლოებით ოცდაათი ფუტი სიგანე იყო. იქ ავეჯი არ იყო. კედლებზე ნახატები არ არის. ფანჯრებზე ფარდები არ არის. მის ზემოთ იყო რამდენიმე კაშკაშა, ცხელი მწკრივი.
  
  ჩიკა ისევ ოთახის უკანა სკამზე იყო მიბმული, თვალები გაფართოებული ჰქონდა და მოძრაობას ცდილობდა. და ის იბრძოდა, გასაგები იყო, მაიისთვის რაღაც ეთქვა.
  
  მაგრამ იაპონიის დაზვერვის აგენტმა იცოდა რა უნდა ეძია. მან შენიშნა ნახევარი ათეული უსაფრთხოების კამერა, რომელიც მდებარეობს მთელ ადგილზე და მაშინვე მიხვდა, ვინ უყურებდა.
  
  კოვალენკო.
  
  რაც მან არ იცოდა, რატომ? ელოდა რაიმე შოუს? რაც არ უნდა ყოფილიყო, მან იცოდა სისხლის მეფის რეპუტაცია. ეს არ იქნებოდა სწრაფი და მარტივი, რაც არ ითვალისწინებდა ფარული ბომბის ან გაზის ბალონს.
  
  ძაღლის ფეხი ოთახის ბოლოს, დის სავარძლის წინ, უეჭველად დამალა ერთ-ორ სიურპრიზს.
  
  მაი ნელა მიიწევდა წინ, შვება მოეშვა, რომ ჩიკა ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო, მაგრამ ილუზიების გარეშე, რამდენ ხანს აპირებდა კოვალენკო ასე გაგრძელებულიყო.
  
  თითქოს პასუხად, ფარული დინამიკებიდან ხმა გაისმა. "მაი კიტანო! თქვენი რეპუტაცია შეუდარებელია". ეს იყო კოვალენკო. "ვნახოთ, დაიმსახურა თუ არა."
  
  ბრმა ძაღლის ფეხის უკან ოთხი ფიგურა ჩამოცურდა. მაიმ წამით შეხედა, ძლივს დაუჯერა თვალებს, მაგრამ შემდეგ იძულებული გახდა დაეკავებინა პოზიცია, რადგან პირველი მკვლელები მისკენ გაეშურნენ.
  
  ის სწრაფად გაიქცა, ემზადებოდა მფრინავი დარტყმისთვის, სანამ მაი ადვილად არ ჩამოცურდა გვერდზე და არ შეასრულა შესანიშნავი დატრიალებული დარტყმა. პირველი მებრძოლი შოკში ჩავარდა მიწაზე. დინამიკებიდან სისხლიანი მეფის სიცილი მოესმა.
  
  ახლა მას მეორე მებრძოლი შეუტია და არ მისცა პირველის დასრულება. მამაკაცმა ჩაკრამი - ფოლადის ბეჭედი, საპარსის მახვილი გარე კიდით - თითის წვერზე მოატრიალა და მიახლოებისას გაიღიმა.
  
  მაი შეაჩერა. ეს კაცი კომპეტენტური იყო. მომაკვდინებელი. ასეთი სახიფათო იარაღის თავდაჯერებულად გამოყენების უნარი საუბრობდა წლების მძიმე პრაქტიკაზე. მას შეეძლო ჩაკრამის გადაგდება მაჯის უბრალო მოძრაობით. მან სწრაფად გაათანაბრა შანსები.
  
  მისკენ გაიქცა, მისი დიაპაზონი დახურა. როდესაც მან დაინახა მისი მაჯის კანკალი, მტრედში ჩავარდა იარაღის რკალის ქვეშ, თავი რაც შეიძლება შორს გადააგდო, რადგან ბოროტი პირები მის ზემოთ ჰაერში იჭრებოდა.
  
  მისი თმის ღერი იატაკზე დაეცა.
  
  მაიმ ჯერ ადეპტს დაარტყა ფეხები და მთელი ძალით დაარტყა მუხლებზე. ახლა პატიმრების აყვანის დრო არ იყო. ხრაშუნით, რომელიც ორივემ გაიგო და იგრძნო, მამაკაცს მუხლები მოეკეცა. მის დაცემას წინ უძღოდა მისი ყვირილი.
  
  ამდენი წლის ვარჯიში ერთ წამში დაიკარგა.
  
  ამ კაცის თვალებმა ბევრად მეტი გამოავლინა, ვიდრე პირადი ტკივილი. მაიმ ერთი წუთით გაიფიქრა, რა შეიძლება ჰქონდეს კოვალენკოს, მაგრამ შემდეგ ბრძოლაში მესამე მებრძოლი შევიდა და მან იგრძნო, რომ პირველი უკვე ფეხზე წამოდგა.
  
  მესამე დიდი კაცი იყო. ის იატაკზე ფეხით დაეშვა მისკენ, როგორც დიდი დათვი, რომელიც მისდევდა მსხვერპლს, შიშველი ფეხები ბეტონს ურტყამდა. სისხლის მეფემ გაამხნევა იგი მთელი რიგი წუწუნით, შემდეგ კი სიცილი აუტყდა, სტიქიაში მანიაკი.
  
  მაიმ პირდაპირ თვალებში შეხედა. "თქვენ არ გჭირდებათ ამის გაკეთება. ჩვენ ახლოს ვართ კოვალენკოს დატყვევებასთან. და მძევლების გათავისუფლება".
  
  კაცი ერთი წუთით ყოყმანობდა. კოვალენკომ თავის მაღლა აკოცა. "შენ მაკანკალებ, მაი კიტანო, შიშისგან აკანკალებ. ოცი წელი უბრალოდ მითი ვიყავი და ახლა ჩემივე პირობებით ვარღვევ ჩემს სიჩუმეს. როგორ შეგეძლო..." შეჩერდა. "როდესმე ვინმე შენნაირი მაწონიდა?"
  
  მაი განაგრძობდა დიდი მებრძოლის თვალებში ყურებას. იგრძნო, რომ მის უკან ისიც გაჩერდა, თითქოს გონებრივი ბრძოლის შედეგს ელოდა.
  
  "ბრძოლა!" უცებ დაიყვირა სისხლიანმა მეფემ. "იბრძოლე, თორემ შენი ახლობლები ცოცხლად გამოგლეჯა და ზვიგენებს ვაჭმევ!"
  
  მუქარა რეალური იყო. მაიც კი ხედავდა ამას. მსხვილი მამაკაცი მოქმედებაში შევარდა, მისკენ მივარდა ხელებგაშლილი. მეიმ გადახედა თავის სტრატეგიას. დაარტყი და გაიქეცი, დაარტყი სწრაფად და გამანადგურებლად ძლიერად, შემდეგ კი გადადი გზიდან. თუ შესაძლებელია, გამოიყენეთ მისი ზომა მის წინააღმდეგ. მაიმ მას მიახლოების საშუალება მისცა, რადგან იცოდა, რომ მისგან მორიდებით სვლას მოელოდა. როდესაც მან მიაღწია და სხეულს ხელი მოჰკიდა, ის მის ხელთ იყო და ფეხებზე შემოეხვია.
  
  მისმა იატაკზე დარტყმის ხმამ სისხლიანი მეფის გიჟური სიცილიც კი ჩაახშო.
  
  პირველმა მებრძოლმა ახლა ძლიერად დაარტყა მას, დაუმიზნა ზურგის პატარას, მან მტკივნეული დარტყმა მიაყენა მანამ, სანამ მაი გადატრიალდა და შემოვიდა, ჩამოვარდნილი მამაკაცის უკან ამოვიდა და თავის თავს ცოტა სივრცე დაუთმო.
  
  ახლა სისხლის მეფემ ტირილი ამოუშვა. "მოიჭრე მის დას ჯადოსნური თავი!"
  
  ახლა გამოჩნდა მეოთხე კაცი, შეიარაღებული სამურაის ხმლით. პირდაპირ ჩიკასკენ გაემართა, ექვსი ნაბიჯის დაშორებით მისი სიცოცხლის დასრულებამდე.
  
  და მაი კიტანომ იცოდა, რომ ახლა მისი ცხოვრების საუკეთესო პიესის შესრულების დრო იყო. მთელი მისი ვარჯიში, მთელი მისი გამოცდილება გაერთიანდა დის გადარჩენის უკანასკნელ სასოწარკვეთილ მცდელობაში - სიცოცხლისა და სიკვდილის საკითხი.
  
  მომაკვდინებელი მადლისა და სილამაზის ათი წამი ან მთელი სიცოცხლის განმავლობაში მწველი სინანული.
  
  მაი გადახტა დიდი კაცის ზურგზე და გამოიყენა იგი როგორც პლაცდარმი პირველი მებრძოლისთვის მფრინავი დარტყმისთვის. მან ძლივს იგრძნო შოკი, რადგან მეის დომინანტურმა ფეხმა რამდენიმე ძვალი ჩაამტვრია სახეში, მაგრამ ის მკვდარი სიმძიმევით დაეცა. მაიმ მაშინვე ასწია თავი და შემოვიდა, ძლიერად დაეშვა ხერხემალზე, მაგრამ მისი ნახტომის იმპულსმა იგი მინიმალურ დროში შორს გადაიტანა ბეტონის იატაკზე.
  
  იგი უფრო შორს დაეშვა თავისი დისა და ხმლით კაცისგან.
  
  ოღონდ ჩაკრანის გვერდით.
  
  მილიწამიან პაუზაში მან ყურადღება გაამახვილა არსებაზე, დაამშვიდა სული და შემობრუნდა, გაათავისუფლა მომაკვდინებელი იარაღი. ის ჰაერში ტრიალებდა, მისი მომაკვდინებელი პირი ბრჭყვიალებდა, უკვე წითლად მოფენილი მაისის სისხლიდან.
  
  ჩაკრანი აკანკალებული ყელში ატყდა ხმალს. მამაკაცი უხმოდ ჩაიკეცა, საერთოდ არაფერი უგრძვნია. ჯერ კიდევ ვერ მიხვდა რა დაარტყა. ხმალი იატაკზე ატყდა.
  
  მსხვილი მამაკაცი ერთადერთი მებრძოლი იყო, რომელსაც ახლა შეეძლო მის წინააღმდეგ თავის შეკავება, მაგრამ მისი ფეხი კვლავ იკეცებოდა, როცა ცდილობდა დგომას. მან ალბათ ერთი ან ორი მყესი დააზიანა. ტანჯვისა და უმწეობის ცრემლები ჩამოუგორდა სახეზე არა თავისთვის, არამედ მისი საყვარელი ადამიანებისთვის. მაიმ მზერა ჩიკას შეხედა და აიძულა დასთან გაქცეულიყო.
  
  ხმლით თოკებს ჭრიდა, კბილებს აჭრიდა იისფერი მაჯებისა და მუდმივი ბრძოლით გამოწვეული სისხლიანი აბრაზიების დანახვაზე. ბოლოს და ბოლოს გამოაძრო დის პირიდან.
  
  "წადი კოჭლობით. მე წაგიყვან".
  
  სისხლიანმა მეფემ სიცილი შეწყვიტა. "შეაჩერე იგი!" უყვირა დიდ მებრძოლს. "Გააკეთე. ან შენს ცოლს ჩემი ხელით მოვკლავ!"
  
  დიდმა კაცმა ყვიროდა და ხელებგაშლილი მისკენ ცოცვას ცდილობდა. მაი გვერდით გაჩერდა. "მოდი ჩვენთან," თქვა მან. "Შემოგვიერთდი. დაგვეხმარე ამ ურჩხულის განადგურებაში".
  
  ერთი წუთით კაცს სახეზე იმედი გაუნათდა. თვალებს ახამხამებდა და ისე იყურებოდა, თითქოს სამყაროს სიმძიმე მოეხსნა მხრებიდან.
  
  "შენ წადი მათთან და ის მოკვდება", - გაბრაზდა სისხლიანი მეფე.
  
  მაიმ თავი დაუქნია. "ის ჯერ კიდევ მკვდარია, კაცო. ერთადერთი შურისძიება, რომელსაც თქვენ მიიღებთ, არის ჩემი გაყოლა."
  
  მამაკაცის თვალები ვეხვეწებოდა. ერთი წუთით მაიმ იფიქრა, რომ მართლა მასთან ერთად გაიყვანდა თავს, მაგრამ შემდეგ ეჭვის ღრუბლები დაბრუნდნენ და მზერა დაეცა.
  
  "არ შემიძლია. სანამ ის ჯერ კიდევ ცოცხალია. Მე უბრალოდ არ შემიძლია ".
  
  მაი მობრუნდა, იქვე მწოლიარე დატოვა. მას ჰქონდა საკუთარი ომები.
  
  სისხლიანმა მეფემ მას განშორების კადრი გაუგზავნა. "გაიქეცი, მაი კიტანო. ჩემი ომი გამოცხადდება. და ჭიშკარი მელოდება".
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  სისხლის მეფის ხელები დანისკენ დაიძრა. იარაღი ჯერ მის წინ მაგიდაზე იყო მიმაგრებული. თვალებთან ახლოს მიიტანა და სისხლით გაჟღენთილი დანა გამოიკვლია. რამდენი სიცოცხლე დაასრულა მან ამ დანით?
  
  სათითაოდ, ყოველ მეორე დღეს, ოცდახუთი წლის განმავლობაში. Მინიმუმ.
  
  თუ მხოლოდ ლეგენდის შესანარჩუნებლად, პატივისცემა და შიში ახალი.
  
  "ასეთი ღირსეული მოწინააღმდეგე", - თქვა მან თავისთვის. "სამწუხაროა, რომ დრო არ მაქვს ხელახლა ვცადო." ის ფეხზე წამოდგა, ნელა ატრიალებდა დანა, მისი დანა სინათლეს ასახავდა სიარულის დროს.
  
  "მაგრამ ჩემი მოქმედების დრო თითქმის მოვიდა."
  
  მაგიდის მოპირდაპირე ბოლოში გაჩერდა, სადაც მუქი თმიანი ქალი სკამზე იყო მიბმული. მან უკვე დაკარგა სიმშვიდე. ზიზღით შეხედა მის წითელ თვალებს, აწითლებულ სხეულს და აკანკალებულ ტუჩებს.
  
  სისხლიანმა მეფემ მხრები აიჩეჩა. "ნუ ღელავ. ახლა მაქვს ჩემი პირველი მოწყობილობა, თუმცა კიტანო მომენატრა. თქვენმა ქმარმა უნდა მიაწოდოს მეორე მოწყობილობა ახლავე. თუ გაივლის, თავისუფლად წახვალ".
  
  "როგორ - როგორ შეგვიძლია ვენდოთ?"
  
  "მე საპატიო ადამიანი ვარ. ასე გადავრჩი ახალგაზრდობას. და თუ ღირსება კითხვის ნიშნის ქვეშ იყო..." აჩვენა მას შეღებილი დანა. "ყოველთვის მეტი სისხლი იყო."
  
  მისი კომპიუტერის ეკრანიდან ჩახლეჩილი პინგი მოვიდა. მივიდა და რამდენიმე ღილაკს დააჭირა. ვაშინგტონიდან მისი მეთაურის სახე გამოჩნდა.
  
  "ჩვენ პოზიციაზე ვართ, ბატონო. სამიზნე ათ წუთში მზად იქნება".
  
  "მოწყობილობა პრიორიტეტულია. ყველაფერზე მაღლა. დაიმახსოვრე ეს".
  
  "ბატონო". სახე უკან გადაიწია ამაღლებული ხედის გამოსაჩენად. მათ ქვემოდან გაიხედეს ნაგვით სავსე და თითქმის მიტოვებულ ავტოსადგომს. მარცვლოვან სურათზე ნაჩვენები იყო მაწანწალა, რომელიც მოძრაობდა ეკრანის ზედა ნაწილში და ლურჯი ნისანი, რომელიც მოძრაობდა წყვილი ავტომატური კარიბჭით.
  
  "გაათავისუფლე ეს ნაწყენი. ის შეიძლება იყოს პოლიცია".
  
  "ჩვენ შევამოწმეთ იგი, სერ. ის უბრალოდ მაწანწალაა".
  
  სისხლიანმა მეფემ იგრძნო ბრაზი, რომელიც ნელ-ნელა ყალიბდებოდა მასში. "Მოიშორე. კიდევ მკითხე და შენს ოჯახს ცოცხლად დავმარხავ".
  
  ეს ადამიანი უბრალოდ მუშაობდა მისთვის. მაგრამ ამ კაცმა იცოდა რა შეეძლო დიმიტრი კოვალენკოს. უსიტყვოდ დაუმიზნა და უსახლკაროს თავში ესროლა. სისხლის მეფემ გაიღიმა, როცა დაინახა, რომ ბნელი ლაქა დაიწყო გავრცელება უხეშად დაბეტონებულ ტერიტორიაზე.
  
  "ხუთი წუთი დარჩა ნიშანმდე."
  
  სისხლიანმა მეფემ მზერა გააპარა ქალს. რამდენიმე თვე მისი სტუმარი იყო. თავდაცვის მდივნის მეუღლე არ იყო პატარა პრიზი. ჯონათან გეიტსი ძვირად იხდის მისი უსაფრთხოებისთვის.
  
  "სერ, გეითსმა გადააჭარბა თავის ვადას."
  
  ნებისმიერ სხვა სიტუაციაში, სისხლიანი მეფე ახლა თავის დანას გამოიყენებდა. არანაირი პაუზა. მაგრამ მეორე მოწყობილობა მნიშვნელოვანი იყო მისი გეგმებისთვის, თუმცა არა არსებითი. კომპიუტერთან დადებული სატელიტური ტელეფონი აიღო და ნომერი აკრიფა.
  
  მე ვუსმენდი მის ზარს და ბეჭედს. "თქვენი ქმარი არ ზრუნავს თქვენს უსაფრთხოებაზე, ქალბატონო გეითს." სისხლიანმა მეფემ ტუჩები რაღაც ღიმილის ტოლფასი სახით მოკუმა. "ან იქნებ მან უკვე შეგცვალა, ჰმ? ეს ამერიკელი პოლიტიკოსები..."
  
  გაისმა დაწკაპუნება და ბოლოს შეშინებულმა ხმამ უპასუხა. "დიახ?"
  
  "იმედი მაქვს, რომ ახლოს ხარ და მოწყობილობა გაქვს, ჩემო მეგობარო. წინააღმდეგ შემთხვევაში..."
  
  თავდაცვის მინისტრის ხმა მაქსიმუმამდე დაიძაბა. "აშშ ქედს არ იხრის ტირანების წინაშე," თქვა მან და ეს სიტყვები აშკარად დაუჯდა მას გულსა და სულში. "თქვენი მოთხოვნები არ დაკმაყოფილდება."
  
  სისხლიანი მეფე ფიქრობდა ჯოჯოხეთის კარიბჭეებზე და იმაზე, თუ რა იყო მათ მიღმა. "მაშინ მოუსმინე, როგორ კვდება შენი ცოლი აგონიაში, გეითს. მე არ მჭირდება მეორე მოწყობილობა, სადაც მივდივარ".
  
  დარწმუნდა, რომ არხი ღია დარჩა, სისხლიანმა მეფემ ასწია დანა და დაიწყო თავისი ყოველი მკვლელი ფანტაზიის ასრულება.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  ჰეიდენ ჯეი კომპიუტერს მოშორდა, როცა მობილურმა დარეკა. ბენი და კარინი დაკავებულნი იყვნენ კაპიტანი კუკის საზღვაო მოგზაურობების გაცოცხლებით და განსაკუთრებით ის, რაც ეხებოდა ჰავაის კუნძულებს. კუკი, მიუხედავად იმისა, რომ ფართოდ იყო ცნობილი როგორც ცნობილი მკვლევარი, იყო მრავალი ნიჭის ადამიანი, როგორც ჩანს. ის ასევე იყო ცნობილი ნავიგატორი და წარმატებული კარტოგრაფი. ადამიანი, რომელმაც ყველაფერი რუკაზე დახატა, მან ჩაწერა მიწები ახალი ზელანდიიდან ჰავაიმდე და უფრო ფართოდ ცნობილი იყო, რომ თავისი პირველი დაშვება ჰავაიზე გააკეთა, ადგილი, სადაც მან სენდვიჩის კუნძულები დაარქვა. ქანდაკება ჯერ კიდევ დგას ქალაქ ვაიმეაში, კაუაი, როგორც აღთქმა იმ ადგილისა, რომელიც პირველად შეხვდა 1778 წელს.
  
  ჰეიდენი უკან დაიხია, როცა დაინახა, რომ გამრეკელი მისი უფროსი, ჯონათან გეითსი იყო.
  
  "Დიახ სერ?"
  
  მეორე ბოლოდან მხოლოდ წყვეტილი სუნთქვა ისმოდა. ფანჯარასთან მივიდა. "Გესმის ჩემი? ბატონო?"
  
  მათ არ უსაუბრიათ მას შემდეგ, რაც მან სიტყვიერად უსაყვედურა. ჰეიდენმა თავი ცოტა დაურწმუნებლად იგრძნო.
  
  ბოლოს გეითსის ხმა გაისმა. "მოკლეს. იმ ნაბიჭვრებმა ის მოკლეს."
  
  ჰეიდენმა ფანჯარაში გაიხედა და ვერაფერი დაინახა. "Რა გააკეთეს?"
  
  მის უკან ბენი და კარინი შემობრუნდნენ მისი ტონით შეშფოთებული.
  
  "მათ წაიყვანეს ჩემი ცოლი, ჰეიდენი. Თვეების წინ. და წუხელ მოკლეს. რადგან მათ ბრძანებებს არ ვიღებდი".
  
  "არა. არ შეიძლებოდა -"
  
  "დიახ". გეიტსის ხმა გაებზარა, როცა ვისკით გაჟღენთილი ადრენალინი აშკარად გაქრა. "ეს არ არის შენი საზრუნავი, ჯეი, ჩემო ცოლო. მე ყოველთვის პატრიოტი ვიყავი, ამიტომ პრეზიდენტმა გაიგო მისი გატაცებიდან რამდენიმე საათში. მე ვრჩები..." ის შეჩერდა. "პატრიოტი".
  
  ჰეიდენმა ძლივს იცოდა რა ეთქვა. "რატომ მითხარი ახლა?"
  
  "ჩემი შემდეგი ნაბიჯების ახსნა."
  
  "არა!" ჰაიდენმა იყვირა და უცებ შიშით დაარტყა ფანჯარას. "თქვენ არ შეგიძლიათ ამის გაკეთება! გთხოვ!"
  
  "დაისვენე. თავის მოკვლის განზრახვა არ მაქვს. ჯერ მე დავეხმარები სარას შურისძიებაში. ირონიულია, არა?
  
  "Რა?"
  
  "ახლა ვიცი, რას გრძნობს მეტ დრეიკი."
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა, მაგრამ ცრემლები მაინც ჩამოუგორდა სახეზე. კენედის ხსოვნა უკვე ქრებოდა სამყაროდან, ოდესღაც ასე ცეცხლით სავსე გული ახლა მარადიულ ღამედ იქცა.
  
  "რატომ მითხარი ახლა?" ბოლოს ჰეიდენმა გაიმეორა.
  
  "ამის ასახსნელად." გეითსი შეჩერდა, შემდეგ თქვა: "ედ ბუდროს ჰყავს პატარა და. მე გამოგიგზავნით დეტალებს. Გააკეთე-"
  
  ჰეიდენი იმდენად შოკირებული იყო, რომ მან შეაწყვეტინა მდივანს, სანამ ის გააგრძელებდა. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "ყველაფერი გააკეთეთ, რომ დაასრულოთ ეს ნაძირალა."
  
  ხაზი გაქრა. ჰეიდენმა გაიგო ელ.ფოსტის ზარი მის ტელეფონზე. შეჩერების გარეშე, იგი მკვეთრად შებრუნდა და ოთახიდან გავიდა, ბენ ბლეიკის და მისი დის შეშფოთებული მზერის იგნორირებას არ ახდენდა. იგი მივიდა კინიმაკის პატარა კარადასთან და დახვდა, რომ იგი ქათამს ამზადებდა ქორიზოს სოუსით.
  
  "სად არის ალისია?"
  
  "გუშინ მისი საშვი გაუქმდა." დიდი ჰავაის სიტყვები დამახინჯდა.
  
  ჰეიდენი უფრო ახლოს მიიწია. "ნუ ხარ იდიოტი. ორივემ ვიცით, რომ მას საშვი არ სჭირდება. მაშ, სად არის ალისია?
  
  კინიმაკის თვალები გაუფართოვდა, თეფშებს ათვალიერებდა. "ჰმ, ერთი წუთი. მე ვიპოვი მას. არა, ის ზედმეტად გამჭრიახია ამისთვის. Მე ვიზამ-"
  
  "უბრალოდ დაურეკე მას." ჰეიდენს ამ სიტყვების თქმისთანავე მუცელი მოეკუმა და სულში სიბნელემ მოიცვა. "უთხარი მას, რომ დაუკავშირდეს დრეიკს. მან მიიღო ის, რაც ითხოვა. ჩვენ ვაპირებთ უდანაშაულო ადამიანს დავაზიანოთ ინფორმაციის მისაღებად".
  
  "და ბუდრო?" კინიმაკა ჩვეულებრივზე მკვეთრი ჩანდა. "მართლა აქვს მას? და გეითსმა მოაწერა ხელი?"
  
  - შენც ასე მოიწმინდა ჰეიდენმა თვალები, - თუ ვინმე შენს ცოლს აწამებდა და მოკლავდა.
  
  კინიმაკამ ჩუმად მონელა ეს. "და ეს საშუალებას აძლევს CIA-ს იგივე გააკეთოს ამერიკის მოქალაქესთან?"
  
  "ახლა ეს ასეა", - თქვა ჰეიდენმა. "ჩვენ ომში ვართ."
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  მეტ დრეიკმა ძვირადღირებული ნივთებით დაიწყო. ბოთლი Johnnie Walker Black იყო მიმზიდველი და არ გამოიყურებოდა ძალიან დაბნეული.
  
  იქნებ რაიმე უკეთესმა სწრაფად შეცვალოს მისი სახის მეხსიერება? ამჯერად, სიზმარში, ის ნამდვილად გადაარჩენს მას, როგორც ყოველთვის გვპირდებოდა?
  
  ძებნა გაგრძელდა.
  
  ვისკი დაიწვა. მაშინვე დაასწრო ჭიქა. ისევ შეავსო. კონცენტრირებას უჭირდა. ის იყო ადამიანი, რომელიც ეხმარებოდა სხვებს, რომელმაც დაიმსახურა მათი ნდობა, რომელიც ითვლებოდა და არასდროს არავის ატყუებდა.
  
  მაგრამ მან ვერ შეძლო კენედი მური. მანამდე კი მან ელისონი ჩავარდა. და მან ვერ შეძლო მათი არ დაბადებული შვილი, ბავშვი, რომელიც გარდაიცვალა მანამ, სანამ მას სიცოცხლის შანსიც კი ჰქონდა.
  
  ჯონი უოკერმა, ისევე როგორც ყველა სხვა ბოთლმა, რომელიც მანამდე სცადა, სასოწარკვეთილება გააღრმავა. მან იცოდა, რომ ეს მოხდებოდა. მას უნდოდა რომ ეტკინა. მას სურდა, რომ ეს აგონიის ნატეხი ამოეჭრა მისი სულიდან.
  
  ტკივილი იყო მისი მონანიება.
  
  ფანჯრიდან გაიხედა. უკან იყურებოდა, ცარიელი, უხილავი და უემოციო - შავ ფერებში, ისევე როგორც მას. მაისის და ალისიას განახლებები სულ უფრო იშვიათი გახდა. მისი SAS მეგობრების ზარები დროულად აგრძელებდა მისვლას.
  
  სისხლიანმა მეფემ რამდენიმე დღის წინ მოკლა ბენის მშობლები. ისინი უსაფრთხოდ იყვნენ. მათ არასოდეს იცოდნენ საფრთხის შესახებ და ბენმა ვერასოდეს გაიგოს, რამდენად ახლოს იყვნენ ისინი სისხლის მეფის ვენდეტის მსხვერპლნი გახდნენ.
  
  და CIA-ს აგენტებმა, რომლებიც ბლეიქსს იცავდნენ, არც ეს იცოდნენ. SAS-ს არ სჭირდებოდა ამოცნობა ან ზურგზე დარტყმა. მათ უბრალოდ დაასრულეს დავალება და გადავიდნენ შემდეგზე.
  
  საშინელი მელოდიის დაკვრა დაიწყო. სიმღერა ისეთივე ამაღელვებელი იყო, როგორც ლამაზი - "ჩემი უკვდავი" ევანესენსის - და შეახსენა მას ყველაფერი, რაც კი ოდესმე დაკარგა.
  
  ეს იყო მისი ზარის მელოდია. ის ცოტა დაბნეულად ტრიალებდა ფურცლებს, მაგრამ საბოლოოდ ტელეფონს აწვდიდა.
  
  "დიახ?"
  
  "ეს არის ჰეიდენი, მეთ."
  
  ოდნავ პირდაპირ დაჯდა. ჰეიდენმა იცოდა მისი ბოლოდროინდელი ექსპლოიტეტების შესახებ, მაგრამ არჩია მათი იგნორირება. ალისია იყო მათი შუამავალი. "Რა მოხდა? ბენ-?" ამ სიტყვების თქმაც კი ვერ მოასწრო.
  
  "ის კარგადაა. Ჩვენ კარგად ვართ. მაგრამ რაღაც მოხდა."
  
  "იპოვე კოვალენკო?" მოუთმენლობა აჭრელდა ალკოჰოლურ ნისლს, როგორც კაშკაშა შუქურა.
  
  "Არა, ჯერ არა. მაგრამ ედ ბუდროს ჰყავს და. ჩვენ მივიღეთ მისი აქ ჩამოყვანის ნებართვა.
  
  დრეიკი დაჯდა და ვისკი დაივიწყა. სიძულვილმა და ჯოჯოხეთმა ორ ნიშანს ჩააწვა გულში. "მე ზუსტად ვიცი, რა გავაკეთო."
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  ჰეიდენმა თავი მოამზადა იმისთვის, რაც მოხდებოდა. მისი მთელი CIA კარიერა არ იყო მომზადებული მას ამ სიტუაციისთვის. თავდაცვის მინისტრის მეუღლე მოკლეს. საერთაშორისო ტერორისტი, რომელსაც მძევლად უჭირავს ძლიერი ადამიანების ნათესავების უცნობი რაოდენობა.
  
  იცოდა თუ არა მთავრობამ ყველა მონაწილეს ვინაობა? არასოდეს. მაგრამ თქვენ შეიძლება დარწმუნებული იყოთ, რომ მათ იმაზე მეტი იცოდნენ, ვიდრე ოდესმე უშვებდნენ.
  
  ეს ბევრად უფრო ადვილი ჩანდა, როდესაც ის პირველად ჩაირიცხა. შესაძლოა, ყველაფერი უფრო მარტივი იყო მაშინ, 11 სექტემბრამდე. შესაძლოა, მამამისის, ჯეიმს ჯეის, ლეგენდარული აგენტის, რომლის მიბაძვასაც ცდილობდა, ყველაფერი შავი და თეთრი იყო.
  
  და დაუნდობელი.
  
  ეს იყო ბასრი ზღვარი. სისხლის მეფის წინააღმდეგ ომი მრავალ დონეზე მიმდინარეობდა, მაგრამ მისი შეიძლება ჯერ კიდევ ყველაზე საშინელი და წარმატებული აღმოჩნდეს.
  
  მის გვერდით მყოფი ადამიანების მრავალფეროვნება უპირატესობას ანიჭებდა მას. გეითსმა ეს პირველმა შენიშნა. სწორედ ამიტომ მან მათ საშუალება მისცა ჩაეტარებინათ საკუთარი გამოძიება ბერმუდის სამკუთხედის ირგვლივ არსებული საიდუმლოების შესახებ. გეითსი იმაზე ჭკვიანი იყო, ვიდრე ოდესმე ეგონა. მან მაშინვე დაინახა ის უპირატესობა, რასაც კონტრასტული პიროვნებები, როგორიცაა მეტ დრეიკი, ბენ ბლეიკი, მეი კიტანო და ალისია მაილსი უზრუნველყოფდნენ. მან დაინახა მისი გუნდის პოტენციალი. და შეკრიბა ისინი ყველანი.
  
  ბრწყინვალე.
  
  მომავლის გუნდი?
  
  ახლა იმ კაცს, რომელმაც ყველაფერი დაკარგა, სურდა სამართალი განეხორციელებინა იმ კაცისთვის, რომელმაც ასე სასტიკად მოკლა მისი ცოლი.
  
  ჰეიდენი ბუდროს საკანს მიუახლოვდა. ლაკონურმა დაქირავებულმა ზარმაცად შეხედა მას დაკეცილ ხელებზე.
  
  "შემიძლია დაგეხმაროთ, აგენტ ჯეი?"
  
  ჰეიდენი საკუთარ თავს ვერასდროს აპატიებდა, რომ კიდევ არ ეცადა. "გვითხარი კოვალენკოს მდებარეობა, ბუდრო. უბრალოდ გააჩუქე და ყველაფერი დასრულდება." მან ხელები გაშალა. "მე ვგულისხმობ, რომ ის შენზე არ ლაპარაკობს."
  
  "იქნებ მან იცის." ბოდრომ სხეული მოაბრუნა და საწოლიდან ჩამოხტა. "იქნებ მან არ იცის. იქნებ ჯერ ადრეა ამის თქმა, არა?
  
  "რა გეგმები აქვს? რა არის ეს ჯოჯოხეთის კარიბჭე?
  
  "მე რომ მცოდნოდა..." ბუდროს სახეზე აჩვენა ზვიგენის ღიმილი.
  
  "თქვენ ნამდვილად აკეთებთ." ჰეიდენი ძალიან ფაქტობრივად დარჩა. "მე გაძლევ ამ უკანასკნელ შანსს."
  
  "Ბოლო შანსი? ჩემს სროლას აპირებ? CIA-მ საბოლოოდ გააცნობიერა რა ბნელი ცოდვები უნდა ჩაიდინონ თამაშში დარჩენისთვის?"
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "ამისთვის არის დრო და ადგილი."
  
  "Რა თქმა უნდა. რამდენიმე ადგილის დასახელება შემიძლია". ბუდრო დასცინოდა მას, სიგიჟე ანათებდა ნერწყვის სპრეით. "ვერაფერი დამიშავებია, აგენტ ჯეი, რაც მაიძულებს მიღალატო ვინმეს ისეთივე ძლევამოსილი, როგორიც სისხლის მეფეა."
  
  "კარგი..." ჰეიდენმა აიძულა თავი გაეღიმა. "სწორედ ამან დაგვაფიქრა, ედ." მან ხმას მხიარულება შესძინა. "აქ არაფერი გაქვს, კაცო. არაფერი. და მაინც არ დაიღვრება. იქ ზიხარ, კარგავ, სიხარულით ღებულობ დასკვნას. სრული ნაბიჭვარივით. დამარცხებულივით. სამხრეთის სისულელის ნაჭერივით". ჰეიდენმა ყველაფერი გასცა.
  
  ბუდროს პირიდან დაძაბულ თეთრ ხაზს ქმნიდა.
  
  "შენ ხარ ადამიანი, რომელმაც დათმო. უცნაურობა. მსხვერპლშეწირვა. იმპოტენტი".
  
  ბუდრო მისკენ დაიძრა.
  
  ჰეიდენმა სახე გისოსებს დააჭირა და ცელქობდა. "გაფუჭებული დიკი."
  
  ბუდრომ დაარტყა მუშტი, მაგრამ ჰეიდენი უფრო სწრაფად უკან დაიხია და მაინც აიძულა თავი გაეღიმა. ფოლადზე მუშტის დარტყმის ხმა სახეში სველ დარტყმას ჰგავდა.
  
  "ასე რომ ჩვენ დავინტერესდით. რა აიძულებს შენნაირი კაცი, ჯარისკაცი, გახდეს სუსტი ნებისყოფის წევრი?"
  
  ახლა ბუდრო მას ნელ-ნელა გასაგები თვალებით უყურებდა.
  
  "Სულ ეს არის". ჰეიდენმა მას მიბაძა. "იქ მოხვედი, არა? მარია ჰქვია, არა?"
  
  ბუდრომ ენით აუწერელი გაბრაზებით დახურა გისოსები.
  
  ჰაიდენის ღიმილის ჯერი იყო. "როგორც უკვე ვთქვი. იმპოტენტი".
  
  ის მოშორდა. თესლი დათესეს. საუბარი იყო სისწრაფესა და სისასტიკეზე. ედ ბუდრო ნორმალურ პირობებში არასოდეს გაბზარავდა. Მაგრამ ახლა...
  
  კინიმაკამ ტელევიზორი გაახვია, რომელიც სკამზე მიამაგრეს, რათა დაქირავებულმა მეომრმა ნახოს. მამაკაცის ხმაში შეშფოთება აშკარა იყო, თუმცა ამის დამალვას ცდილობდა.
  
  "რა ჯანდაბას ცდილობთ ხალხნო?"
  
  "განაგრძე ყურება, ნაბიჭვარი." ჰეიდენმა ხმა ისე გამოსცა, თითქოს აღარ აინტერესებდა. კინიმაკამ ტელევიზორი ჩართო.
  
  ბუდროს თვალები გაუფართოვდა. - არა, - ჩუმად თქვა მან მხოლოდ ტუჩებით. "Ო არა".
  
  ჰეიდენი მის მზერას სრულიად დამაჯერებელი ღიმილით შეხვდა. "ჩვენ ომში ვართ, ბუდრო. მაინც არ გინდა ლაპარაკი? აირჩიე ჯადოსნური დანამატი. "
  
  
  * * *
  
  
  მეთ დრეიკი დარწმუნდა, რომ კამერა მყარ მდგომარეობაში იყო, სანამ ის ჩარჩოში შევიდოდა. შავი ბალაკი სახეზე უფრო ეფექტისთვის იყო ჩამოწეული, ვიდრე შენიღბვის მიზნით, მაგრამ ტყვიაგაუმტარი ჟილეტი და იარაღი, რომელსაც ის ატარებდა, ნათლად ასახავდა გოგონას მდგომარეობის სერიოზულობას.
  
  გოგონას თვალები სასოწარკვეთისა და შიშის ტბები იყო. წარმოდგენა არ ჰქონდა რა გააკეთა. წარმოდგენა არ მაქვს, რატომ სჭირდებოდათ ეს. მან არ იცოდა, რას აკეთებდა მისი ძმა.
  
  მარია ფედაკი უდანაშაულო იყო, ფიქრობდა დრეიკი, თუ ვინმე უდანაშაულო იყო ამ დღეებში. შემთხვევით დაჭერილი, უბედურებით მოხვედრილი მთელ მსოფლიოში გავრცელებულ ბადეში, რომელიც სისინებდა და ჭყიტა სიკვდილით, უგულობით და სიძულვილით.
  
  დრეიკი მის გვერდით გაჩერდა, მარჯვენა ხელში დანა მოჰკიდა, მეორე იარაღს მსუბუქად დაეყრდნო. მისთვის უკვე აღარ ჰქონდა მნიშვნელობა, რომ ის უდანაშაულო იყო. ეს იყო ანგარიშსწორება, არანაკლებ. სიცოცხლე სიცოცხლისთვის.
  
  მოთმინებით ელოდა.
  
  
  * * *
  
  
  "მარია ფედაკი", თქვა ჰეიდენმა. "ის არის თქვენი და, გათხოვილი, მისტერ ბუდრო. თქვენი და, გულმავიწყო, ბატონო დაქირავებულო. თქვენი და შეშინებულია, მისტერ მკვლელი. მან არ იცის ვინ არის მისი ძმა ან რას აკეთებს ის რეგულარულად. მაგრამ ის ნამდვილად გიცნობს. იცნობს მოსიყვარულე ძმას, რომელიც წელიწადში ერთხელ ან ორჯერ სტუმრობს მას ყალბი ისტორიებით და შვილებისთვის გააზრებული საჩუქრებით. მითხარი, ედ, გინდა, რომ ისინი დედის გარეშე გაიზარდნენ?"
  
  ბუდროს თვალები გამობურცული ჰქონდა. მისი შიშველი შიში იმდენად ძლიერი იყო, რომ ჰაიდენს მართლა შეებრალა. მაგრამ ახლა ამის დრო არ იყო. მისი დის ცხოვრება ნამდვილად წონასწორობაში იყო. სწორედ ამიტომ მათ მასპინძლად მეთ დრეიკი აირჩიეს.
  
  "მარია". სიტყვა გამოვიდა მისგან, სამარცხვინო და სასოწარკვეთილი.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა ძლივს დაინახა შეშინებული გოგონა. მან მკლავებში მკვდარი კენედი დაინახა. მან დაინახა ბენის სისხლიანი ხელები. მან დაინახა ჰარისონის დამნაშავე სახე.
  
  მაგრამ ყველაზე მეტად მან დაინახა კოვალენკო. სისხლის მეფე, ოსტატი, იმდენად ცარიელი და გრძნობისგან დაცლილი ადამიანია, რომ ის შეიძლება იყოს სხვა არაფერი, თუ არა რეანიმაციული გვამი. ზომბი. მან დაინახა მამაკაცის სახე და სურდა სიცოცხლის ჩახშობა ყველაფერში, რაც მის გარშემო იყო.
  
  ხელები გოგონასკენ გაიშვირა და ყელზე დაიხურა.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა მონიტორს თვალი ჩაუკრა. დრეიკი რაღაცებს ჩქარობდა. ბუდროს ძლივს მოასწრო დანებება. კინიმაკა მისკენ დაიძრა, ყოველთვის კეთილი შუამავალი, მაგრამ ალისია მაილსმა უკან დაიხია.
  
  "არანაირად, დიდო ბიჭო. დაე, ამ ნაბიჭვრებმა ოფლიანობდნენ. მათ ხელში არაფერი აქვთ გარდა სიკვდილისა".
  
  ჰეიდენმა აიძულა თავი დასცინოდა ბოდროს ისე, როგორც მას ახსოვდა, როგორ დასცინოდა მას, როდესაც მან ბრძანა, მოეკლათ მისი კაცები.
  
  "კივილს აპირებ, ედ, თუ გინდა იცოდე, როგორ ამზადებენ სუშის დიდ ბრიტანეთში?"
  
  ბუდრომ მკვლელი მზერით შეხედა. პირის კუთხიდან წვრილი ნერწყვი გადმოუვიდა. მისი ემოციები ძლიერდებოდა მასზე, ისევე როგორც მაშინ, როდესაც მან იგრძნო მკვლელობა. ჰეიდენს არ სურდა, რომ მისგან თავი მოეშორებინა.
  
  ალისია უკვე ბარებთან ახლოს იყო. "თქვენ ბრძანეთ ჩემი მეგობრის სიკვდილით დასჯა. უნდა გიხაროდეს, რომ დრეიკი აკეთებს კუბებს და არა მე. ორჯერ მეტ ხანს ვატანჯავდი იმ ძუას".
  
  ბუდრო ერთიდან მეორეს უყურებდა. "თქვენ ორივეს სჯობს დარწმუნდეთ, რომ მე არასოდეს წავალ აქედან. ვფიცავ, ორივეს დაგჭრით".
  
  "Შეინახე." ჰეიდენმა უყურა, როგორ მოეჭიდა დრეიკი მარია ფედაკს კისერზე. "მას ბევრი დრო არ აქვს."
  
  ბუდრო მკაცრი კაცი იყო და სახე დახუჭული ჰქონდა. "CIA არ დააზარალებს ჩემს დას. ის შეერთებული შტატების მოქალაქეა".
  
  ახლა ჰეიდენს ნამდვილად სჯეროდა, რომ გიჟმა ეს ნამდვილად ვერ გაიგო. - მომისმინე, გიჟო ნაბიჭვარო, - ჩაიჩურჩულა მან. "ჩვენ ომში ვართ. სისხლიანმა მეფემ ამერიკელები მოკლა ამერიკის მიწაზე. მან გაიტაცა ათობით. ათეულობით.მას სურს ეს ქვეყანა გამოსასყიდად დაიჭიროს. ის არც შენს და არც შენს სუნიან დას არ სწყალობს!"
  
  ალისიამ ყურმილში რაღაც ჩაიჩურჩულა. ჰეიდენმა მოისმინა მითითებები. ასე მოიქცა კინიმაკაც.
  
  ასევე დრეიკი.
  
  მან ქალს კისერი გაუსვა და იარაღი ამოაძვრინა.
  
  ჰეიდენმა ისე მაგრად დააჭირა კბილები, რომ თავის ქალას ირგვლივ ნერვები ატეხა. მისმა ნაწლავურმა ინსტინქტმა კინაღამ აყვირა და უთხრა, გაჩერებულიყო. მისი ფოკუსი ერთი წამით დაბინდდა, მაგრამ შემდეგ მისი ვარჯიში დაიწყო და უთხრა, რომ ეს იყო საუკეთესო შანსი, რომ მათ კოვალენკოს თვალყური ადევნონ.
  
  ერთი სიცოცხლე ასობით ან მეტის გადასარჩენად.
  
  ბუდრომ შეამჩნია მის სახეზე ემოციების თამაში და უცებ აღმოჩნდა გისოსებთან, დარწმუნებულმა, ხელი გაუწოდა და იღრიალა.
  
  "Არ გააკეთო ეს. არ გაბედო ამის გაკეთება ჩემს პატარა დას!"
  
  ჰეიდენის სახე ქვის ნიღაბი იყო. "უკანასკნელი შანსი, მკვლელი."
  
  "სისხლიანი მეფე მოჩვენებაა. როგორც ვიცი, ეს შეიძლება იყოს წითელი ქაშაყი. მას უყვარს ასეთი რამ. "
  
  "გაიგე. გამოგვცადე".
  
  მაგრამ ბუდრო დიდი ხანია დაქირავებული იყო, ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში მკვლელი. და ავტორიტეტებისადმი სიძულვილმა დააბრმავა მისი განსჯა. "ჯოჯოხეთში წადი, ძუ."
  
  ჰეიდენს გული შეეკუმშა, მაგრამ მაჯაზე მიკროფონის მონიტორს დაკრა. "ესროლეთ მას."
  
  დრეიკმა თოფი ასწია და თავზე დააჭირა. თითმა ჩახმახს დააჭირა.
  
  ბუდრო საშინლად იღრიალა. "არა! სისხლიანი მეფე -"
  
  დრეიკმა ნება დართო, რომ სროლის საშინელი ხმა ჩაახშოს ყველა სხვა ხმას. უყურებდა, როგორ ასხამდნენ სისხლს მარია ფედაკის თავის გვერდიდან.
  
  "ჩრდილოეთ ოაჰუ!" დაასრულა ბუდრომ. "მისი ყველაზე დიდი რანჩო იქ არის..." მისი სიტყვები გაქრა, როცა იატაკზე ჩაიძირა, უყურებდა თავის გარდაცვლილ დას სავარძელში ჩახლეჩილ და მის უკან სისხლით მოფენილ კედელს უყურებდა. ის გაოგნებული უყურებდა, როგორ უახლოვდებოდა ბალკლავით გამოწყობილი ფიგურა ეკრანს, სანამ ის მთლიანად არ ავსებდა მას. მერე ნიღაბი მოიხსნა.
  
  მეტ დრეიკის სახე ცივი, შორეული იყო, ჯალათის სახე, რომელსაც უყვარდა თავისი საქმე.
  
  ჰეიდენი შეკრთა.
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  მეტ დრეიკი ტაქსიდან გადმოვიდა და თვალები დახუჭა, რათა შეესწავლა მაღალი შენობა, რომელიც მის წინ იდგა. ნაცრისფერი და არააღწერილი, ეს იყო CIA-ს ფარული ოპერაციის შესანიშნავი საფარი. ადგილობრივ აგენტებს მიწისქვეშა ავტოფარეხში შეღწევა მოუწიათ, უსაფრთხოების რამდენიმე ფენის გავლით. ყველა დანარჩენი, აგენტები თუ მშვიდობიანი მოქალაქეები, შევიდნენ შესასვლელი კარიდან და განზრახ წარმოადგენდნენ თავს მარტივ სამიზნედ.
  
  მან ღრმად ჩაისუნთქა, თითქმის ფხიზელმა პირველად, რაც ახსოვდა, და შეაღო ერთი ადამიანის მბრუნავი კარი. ყოველ შემთხვევაში, როგორც ჩანს, ეს ინსტალაცია სერიოზულად აღიქვამს მის უსაფრთხოებას. მის წინ უბრალო მაგიდა იდგა, რომელზედაც ნახევარი ათეული მკაცრი მამაკაცი იჯდა. უეჭველია, კიდევ ბევრი უყურებდა.
  
  გაპრიალებულ კრამიტის იატაკზე გაიარა. "ჰეიდენ ჯეი ჩემთან შეხვედრას ელოდება."
  
  "Რა გქვია?"
  
  "დრეიკი."
  
  "მეტ დრეიკი?" მცველის სტოიკური გარეგნობა ოდნავ შეირყა.
  
  "Რა თქმა უნდა".
  
  კაცმა მას ისეთი მზერა მიაპყრო, რომელიც ადამიანმა შეიძლება გამოიყენოს ცნობილი ადამიანის ან პატიმრის დანახვისას. მერე დარეკა. ერთი წამის შემდეგ მან დრეიკი ფრთხილი ლიფტისკენ მიიყვანა. გასაღები ჩადო და ღილაკს დააჭირა.
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ ლიფტი მაღლა აფრინდა, თითქოს ჰაერის ბალიშზე იყო. მან გადაწყვიტა ზედმეტად არ ეფიქრა იმაზე, თუ რა მოხდებოდა, მოვლენებს აძლევდა ზრუნვას. კარი რომ გაიღო, დერეფანს შეხედა.
  
  დერეფნის ბოლოს კომიტეტი იდგა მის შესახვედრად.
  
  ბენ ბლეიკი და მისი და კარინი. ჰეიდენი. კინიმაკა. ალისია მაილსი სადღაც უკან იდგა. მეი არ უნახავს, მაგრამ მაშინ არც ელოდა ამას ნამდვილად.
  
  თუმცა სცენა არასწორი იყო. ეს უნდა შეიცავდეს კენედის. მის გარეშე ყველაფერი უცნაურად გამოიყურებოდა. ლიფტიდან გადმოვიდა და გახსენება სცადა, რომ ალბათ ისინიც ასე გრძნობდნენ თავს. მაგრამ განა ისინი ყოველ ღამე იწვნენ საწოლში, უყურებდნენ მის თვალებს და აინტერესებდათ, რატომ არ იყო დრეიკი მის გადასარჩენად?
  
  ამის შემდეგ ბენი მის წინ დადგა და დრეიკმა, არაფრის თქმის გარეშე, ახალგაზრდა ბიჭი მკლავებში მოიქცია. კარინმა ძმის მხარზე მოწყენილმა გაიღიმა და ჰეიდენი წავიდა და მხარზე ხელი დაადო.
  
  "Მოგვენატრე".
  
  მან სასოწარკვეთილად გამართა. "Გმადლობთ".
  
  "თქვენ არ გჭირდებათ მარტო ყოფნა," თქვა ბენმა.
  
  დრეიკმა ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია. "აჰა," თქვა მან, "მნიშვნელოვანია ერთი რამის გარკვევა. შეცვლილი ადამიანი ვარ. შენ აღარ შეგიძლია ჩემზე დაყრდნობა, განსაკუთრებით შენ, ბენ. თუ თქვენ გესმით ეს, ყველა თქვენგანი, მაშინ არის შანსი, რომ ჩვენ ერთად ვიმუშაოთ. "
  
  "ეს შენი არ იყო..." ბენი პირდაპირ პრობლემაზე გადავიდა, როგორც დრეიკმა იცოდა, რომ ამას გააკეთებდა. კარინი, გასაკვირი იყო, გონების ხელი იყო. მან ხელში აიტაცა და გვერდით გაიყვანა, დრეიკს კი ოფისისკენ ნათელი გზა დაუტოვა მათ უკან.
  
  მათ შორის გაიარა, გზად კინიმაკას თავი დაუქნია. ალისია მაილსმა სერიოზული თვალებით შეხედა. მან ასევე განიცადა მისთვის საყვარელი ადამიანის დაკარგვა.
  
  დრეიკი გაჩერდა. "ეს ჯერ არ დასრულებულა, ალისია, არავითარ შემთხვევაში. ეს ნაძირალა უნდა აღმოიფხვრას. თუ არა, მან შესაძლოა სამყარო დაწვა."
  
  "კოვალენკო კივილით მოკვდება."
  
  "ალილუია".
  
  დრეიკი მას ოთახში გავიდა. ორი დიდი კომპიუტერი იჯდა მის მარჯვნივ, მყარი დისკები ტრიალებდნენ და აწკაპუნებდნენ, როდესაც ისინი ეძებდნენ და იტვირთავდნენ მონაცემებს. მის წინ იდგა იატაკამდე ტყვიაგაუმტარი ფანჯარა, რომელიც გადაჰყურებდა მაიამის სანაპიროს. უცებ მას დაარტყა უელსის გამოსახულება, რომელიც თითქოს გარყვნილება იყო და სნაიპერის სკოპს ითხოვდა, რათა დაენახა გარუჯული სხეულები.
  
  ამ ფიქრმა დააფიქრა. ეს იყო პირველი შემთხვევა, როცა კენედის მკვლელობის შემდეგ იგი თანმიმდევრულად ფიქრობდა უელსზე. უელსი საზარელი სიკვდილით გარდაიცვალა ალისიას ან მეის ხელში. არ იცოდა რომელი და არ იცოდა რატომ.
  
  მან გაიგო, რომ სხვები შემოჰყვნენ მას. "მაშ..." მან ყურადღება გაამახვილა ხედზე. "როდის მივდივართ ჰავაიზე?"
  
  - დილით, - თქვა ჰეიდენმა. "ჩვენი ბევრი აქტივი ახლა კონცენტრირებულია ოაჰუზე. ჩვენ ასევე ვამოწმებთ სხვა კუნძულებს, რადგან ცნობილია, რომ კოვალენკოს ერთზე მეტი რანჩი აქვს. რა თქმა უნდა, ახლა ასევე ცნობილია, რომ ის მოტყუების ოსტატია, ამიტომ ჩვენ ვაგრძელებთ თვალყურს ადევნებთ სხვა ლიდერებს მსოფლიოს სხვადასხვა რეგიონში. "
  
  "კარგი. მახსოვს ცნობები კაპიტან კუკზე, Diamond Head-ზე და Hell's Gate-ზე. ეს არის ის, რისკენაც გქონდათ მიზანი?"
  
  ბენმა აიღო. "საკმაოდ, დიახ. მაგრამ კუკი დაეშვა კაუაიზე და არა ოაჰუზე. მისი-" მონოლოგი მოულოდნელად დასრულდა. "ჰმ, მოკლედ. უჩვეულო ვერაფერი ვიპოვეთ. Ნახვამდის."
  
  "არ არსებობს პირდაპირი კავშირი კუკსა და Diamond Head-ს შორის?"
  
  "Ჩვენ ვმუშაობთ ამაზე". კარინმა ცოტა დაცვით ისაუბრა.
  
  "მაგრამ ის დაიბადა იორკშირში", - დაამატა ბენმა და გამოსცადა დრეიკის ახალი ბარიერი. "იცი, ღმერთის დედამიწა."
  
  როგორც ჩანს, დრეიკს არც კი გაუგია, რას ამბობდა მისი მეგობარი. "რამდენი ხანი გაატარა მან ჰავაიზე?"
  
  - თვეები, - თქვა კარინმა. "ის იქ ორჯერ მაინც დაბრუნდა."
  
  "ალბათ მან მაშინ ყველა კუნძული მოინახულა. რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ, შეამოწმოთ მისი ჟურნალები და არა მისი ისტორია ან მიღწევები. ჩვენ უნდა ვიცოდეთ იმ საკითხების შესახებ, რითაც ის არ არის ცნობილი."
  
  "ეს არის..." კარინი შეჩერდა. "ნამდვილად აზრი აქვს."
  
  ბენს არაფერი უთქვამს. კარინი არ იყო დასრულებული. "რაც ჩვენ ვიცით არის ეს: ცეცხლის, ელვისა და ვულკანების ჰავაის ღმერთი არის ქალი, სახელად პელე. ის პოპულარული ფიგურაა ჰავაის მრავალ უძველეს ზღაპრებში. ამბობენ, რომ მისი სახლი მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე აქტიური ვულკანის თავზეა, მაგრამ ის დიდ კუნძულზეა და არა ოაჰუზე.
  
  "Სულ ეს იყო?" მოკლედ ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "არა. მიუხედავად იმისა, რომ ისტორიების უმეტესობა მის დებზეა, ზოგიერთი ლეგენდა მოგვითხრობს პელეს კარიბჭეზე. კარიბჭე ცეცხლამდე მიდის და ვულკანის გული - ეს შენთვის ჯოჯოხეთად ჟღერს?
  
  "ალბათ ეს მეტაფორაა," დაუფიქრებლად თქვა კინიმაკამ, შემდეგ კი გაწითლდა. "კარგი, ეს შეიძლება იყოს. Შენ იცი..."
  
  ალისია პირველმა გაიცინა. "მადლობა ღმერთს, სხვას მაინც აქვს იუმორის გრძნობა." მან ხვრინვა, შემდეგ დაამატა: "არანაირი შეურაცხყოფა", ხმით, რომელიც აჩვენა, რომ მას ნამდვილად არ აინტერესებდა, როგორ ეპყრობოდნენ მას ხალხი.
  
  "პელეს კარიბჭე შეიძლება სასარგებლო იყოს", - თქვა დრეიკმა. "განაგრძეთ კარგი საქმე. Დილით გნახავ".
  
  "არ რჩები?" ბენმა ამოიოხრა, აშკარად იმედოვნებდა, რომ მეგობართან საუბრის საშუალება ექნებოდა.
  
  "არა". დრეიკმა ფანჯრიდან გაიხედა, როცა მზე ოკეანეში ჩასვლას იწყებდა. "ამაღამ სადმე უნდა ვიყო."
  
  
  თავი მეთოთხმეტე
  
  
  დრეიკმა ოთახი უკანმოუხედავად დატოვა. როგორც მოსალოდნელი იყო, ჰეიდენი სწორედ მაშინ დაეწია, როცა ლიფტში შესვლას აპირებდა.
  
  "დრეიკ, შეანელე. ის კარგად არის?"
  
  "თქვენ იცით, რომ ის კარგად არის. თქვენ ის ნახეთ ვიდეო ნაკადზე. "
  
  ჰეიდენმა ხელი მოკიდა. "Იცი რასაც ვგულისხმობ."
  
  "ის კარგად იქნება. კარგად უნდა გამოიყურებოდე, შენ ეს იცი. ბუდროს უნდა ეგონა, რომ ეს ნამდვილად იყო.
  
  "დიახ".
  
  "ვისურვებდი მენახა მისი გატეხვა."
  
  "კარგი, მე ვიყავი ის, ვინც მან დაჭრა, ასე რომ, მე მივიღე ეს სიამოვნება, თქვენი წყალობით."
  
  დრეიკმა პირველი სართულის ღილაკს დააჭირა. "მისი და უკვე შენს აგენტებთან უნდა იყოს. ისინი მას საავადმყოფოში წაიყვანენ და გაასუფთავებენ. ყალბი სისხლი ეშმაკია, რომელიც საკუთარ საქმეს ზრუნავს, ხომ იცი".
  
  "ბოდრო უფრო გაგიჟდა, თუ ეს შესაძლებელია. როცა მისი და ფეხზე წამოდგა, ცოცხალი - - ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "საბოლოო კოლაფსი."
  
  "გეგმამ იმუშავა. ეს კარგი იდეა იყო, - უთხრა დრეიკმა. "ჩვენ მივიღეთ ინფორმაცია. ღირდა".
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "Მე ვიცი. უბრალოდ მიხარია, რომ მანიაკი გისოსებს მიღმა იმყოფება.
  
  დრეიკი ლიფტში შევიდა და კარების დახურვას დაელოდა. "ჩემზე რომ იყოს დამოკიდებული", თქვა მან, როცა ჰეიდენი მხედველობიდან გაუჩინარდა. "მე ვესროლე ნაძირალას თავის საკანში."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ტაქსით ბისკეინის ბულვარში წავიდა და ბეისაიდის სავაჭრო მოედანზე გაემართა. მამაკაცს, რომელიც მას დაურეკა, ჩუმად, გაურკვევლად და სრულიად უხასიათოდ ჟღერდა, სურდა შეხვედრა ბუბა გამპის გარეთ. დრეიკს იუმორის მომენტი ჰქონდა და ჰუტერსს შესთავაზა, ადგილი, რომელიც ალბათ უფრო შესაფერისი იყო მათთვის, მაგრამ მეი ისე იქცეოდა, თითქოს არც კი გაუგია.
  
  დრეიკი შეუერთდა ბრბოს, მოუსმინა მის ირგვლივ ხმაურიან გართობას და თავს სრულიად უადგილოდ გრძნობდა. როგორ შეიძლება ეს ხალხი იყოს ასე ბედნიერი, როცა მან დაკარგა რაღაც ასეთი ძვირფასი? როგორ არ აინტერესებდათ?
  
  ყელი გამომშრალი ჰქონდა და ტუჩები დახეთქილი. ბარი ბუბა გამპში ანიშნა. შესაძლოა, მან ჩაიძირა რამდენიმე ხნით ადრე მის მოსვლამდე. თუმცა, მას არ ჰქონდა ილუზია; ეს უნდა შეჩერებულიყო. თუ ის მიდიოდა ჰავაიზე საყვარელი ქალის მკვლელზე დასანადირებლად, თუ მსხვერპლის ნაცვლად შურისძიებას აპირებდა, ეს უკანასკნელი უნდა ყოფილიყო.
  
  ეს უნდა ყოფილიყო.
  
  კარის გაღებას აპირებდა, როცა მაიმ დაუყვირა. ის იქვე იყო, ჩემგან ექვსი ფუტის მოშორებით სვეტს ეყრდნობოდა. მტერი რომ ყოფილიყო, ახლავე მკვდარი იქნებოდა.
  
  მისი სისასტიკისა და შურისძიების გადაწყვეტილება ფუჭი იყო ყურადღების და გამოცდილების გარეშე.
  
  მაი რესტორნისკენ გაემართა, დრეიკი კი მას გაჰყვა. ისინი ბარში დაიკავეს ადგილი და შეუკვეთეს Lava Flows ჰავაიში მომავალი მოგზაურობის საპატივცემულოდ.
  
  დრეიკი გაჩუმდა. მანამდე არასოდეს ენახა მაი კიტანო ნერვიული. მას აქამდე არასოდეს ენახა შეშინებული. ის ვერ წარმოიდგენდა სცენარს, რომელიც მას აიძულებდა.
  
  შემდეგ კი მისი სამყარო ისევ დაინგრა.
  
  "კოვალენკომ ჩემი და, ჩიკა, ტოკიოდან გაიტაცა. მრავალი თვე გავიდა. მას მას შემდეგ ის ტყვედ ინახავს". მაიმ ღრმად ამოისუნთქა.
  
  "Მე მესმის. მე მესმის, რაც გააკეთე, - ჩურჩულით თქვა დრეიკმა. აშკარა იყო. ოჯახი ყოველთვის პირველ ადგილზე იყო.
  
  "მას აქვს მოწყობილობა."
  
  "დიახ".
  
  "შეერთებულ შტატებში მის საპოვნელად ჩამოვედი. კოვალენკოს საპოვნელად. მაგრამ მე ვერ შევძელი, სანამ შენ და შენი მეგობრები არ დამიკავშირდით. Მე შენს ვალში ვარ".
  
  "ჩვენ ის არ გადავარჩინეთ. Შენ გააკეთე."
  
  "შენ იმედი გამიჩინე, შენ გამხადე გუნდის ნაწილი."
  
  "შენ ისევ გუნდის ნაწილი ხარ. და არ დაგავიწყდეთ, რომ მთავრობას სხვა საშუალება აქვს. ისინი არ აპირებენ დანებებას".
  
  "თუ რომელიმე მათგანს არ ჰყავდა საყვარელი ადამიანი ტყვეობაში."
  
  დრეიკმა იცოდა, რა დაემართა გეითსის ცოლს, მაგრამ არაფერი უთქვამს. "დაგვჭირდება შენ ჰავაიში, მაი. თუ გვინდა ამ კაცის დამარცხება, საუკეთესოები დაგვჭირდება. ეს იცის ხელისუფლებამ. ამიტომ შენ, ალისია და დანარჩენები წასვლის უფლებას მოგცემდნენ".
  
  "Და შენ?"
  
  "Და მე".
  
  "რას იტყვი შენს საყვარელ ადამიანებზე, დრეიკ? ცდილობდა სისხლიანი მეფე თავისი ვენდეტის განხორციელებას?"
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "მან ვერ შეძლო."
  
  "და მაინც ის გააგრძელებს მცდელობას."
  
  "შენი და უსაფრთხოა?" სჭირდება თუ არა მას დამატებითი დაცვა? მე ვიცნობ ზოგიერთ ადამიანს -"
  
  "ამაზე იზრუნეს, გმადლობთ."
  
  დრეიკმა ხელუხლებელი სასმელი შეისწავლა. "მაშინ ეს ყველაფერი დასრულდება ჰავაიზე", - თქვა მან. "და ახლა, როდესაც ჩვენ თითქმის ვიპოვეთ, ეს მალე იქნება."
  
  მაიმ სასმელი დიდხანს მოსვა. "ის მოემზადება, დრეიკ. ის ამას ათი წლის განმავლობაში გეგმავს."
  
  "ეს არის ცეცხლის ქვეყანა," - თქვა მან. "დაამატეთ კოვალენკო და ჩვენ დანარჩენი ამ განტოლებაში და ეს ადგილი შეიძლება უბრალოდ აფეთქდეს".
  
  
  * * *
  
  
  მან დააკვირდა მეის, როგორ მიდიოდა ავტოსადგომისკენ და გაემართა იქ, სადაც ფიქრობდა, რომ ტაქსი შეიძლება ყოფილიყო. მაიამის ღამის ცხოვრება გაჩაღდა. ალკოჰოლი არ იყო ინტოქსიკაციის ერთადერთი საშუალება, და გაუთავებელი, სასიამოვნო ღამეების, ლამაზი მამაკაცებისა და ქალების და დინამიური მელოდიების ერთობლიობა ბევრს შრომობდა, რომ აემაღლებინა მისი სულიერი განწყობაც კი.
  
  ის კუთხეს მიუბრუნდა და მის წინ მარინა გაიხსნა - იახტები ადიდებულნი იყვნენ, რათა საამაყო ადგილი დაეკავებინათ, ხალხმრავლობა ავსებდა ბილიკებს, ღია ცის ქვეშ მყოფი რესტორანი, სავსე ლამაზი ხალხით, რომლებიც არ ცდილობდნენ მსოფლიოში არაფერს.
  
  დიდი მადლობა იმ ადამიანებს, როგორიცაა მეტ დრეიკი.
  
  უკან გაბრუნდა. მისი მობილურმა ტელეფონმა დარეკა იმ შემზარავი, მელოდიური მელოდიით.
  
  სწრაფად დააჭირეთ ღილაკს. "დიახ?"
  
  "მეტი? Საღამო მშვიდობისა. გამარჯობა." ოქსფორდის განათლების მშვენიერმა ტონებმა გააკვირვა.
  
  "დალი?" - მან თქვა. "ტორსტენ დალი?"
  
  "Რა თქმა უნდა. კიდევ ვინ ჟღერს ასე კარგად?"
  
  დრეიკი პანიკაში ჩავარდა. "Ყველაფერი კარგადაა?"
  
  "ნუ ღელავ, მეგობარო. ყველაფერი კარგადაა მსოფლიოს ამ მხარეს. ისლანდია შესანიშნავია. ბავშვები ფანტასტიურები არიან. ცოლი არის... ცოლი. როგორ მიდის საქმე კოვალენკოსთან?
  
  "ჩვენ ვიპოვნეთ", - თქვა დრეიკმა ღიმილით. "თითქმის. ჩვენ ვიცით სად უნდა ვეძებოთ. ახლა რაღაც მობილიზაცია მიმდინარეობს და ხვალ ჰავაიზე უნდა ვიყოთ".
  
  "იდეალური. კარგი, მიზეზი, რის გამოც მე ვრეკავ, შეიძლება თქვენთვის სასარგებლო იყოს ან არ იყოს. შეგიძლიათ თავად გადაწყვიტოთ. მოგეხსენებათ, ღმერთების საფლავის შესწავლა სიფრთხილით გრძელდება. გახსოვს ფრეის ციხესიმაგრეში როგორ ვიდექი ოდინის საფლავის კიდეზე ენით ჩამოკიდებული? გახსოვთ რა ვიპოვეთ?"
  
  დრეიკმა გაიხსენა მისი დაუყოვნებელი შიში. "Რა თქმა უნდა".
  
  "დამიჯერეთ, როცა ვამბობ, რომ თითქმის ყოველდღე ვპოულობთ საგანძურს, რომელიც ტოლია ან თუნდაც აღემატება ამას. მაგრამ რაღაც უფრო ამქვეყნიური მიიპყრო ჩემი ყურადღება ამ დილით, ძირითადად იმიტომ, რომ შენ გამახსენე".
  
  დრეიკი ვიწრო ხეივანში შეაბიჯა, რათა უკეთ გაეგო შვედი. "ჩემს გაგახსენებთ? იპოვე ჰერკულესი?
  
  "არა. მაგრამ ჩვენ აღმოვაჩინეთ ნიშნები სამარხის ყველა ნიშის კედელზე. ისინი იმალებოდნენ საგანძურის მიღმა, ასე რომ, თავიდან ისინი არ იყვნენ შესამჩნევი. "
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "ნიშნები?"
  
  "ისინი დაემთხვა იმ ფოტოს, რომელიც თქვენ გამომიგზავნეთ."
  
  დრეიკმა ერთი წუთი დაუთმო, შემდეგ კი ელვა დაარტყა გულს. "მოიცადე. ჩემს მიერ გაგზავნილ სურათს გულისხმობ? მორევის სურათი, რომელიც აღმოვაჩინეთ დროში მოგზაურობის მოწყობილობებზე?"
  
  "მე მეგონა, რომ ეს გაკბენდა, ჩემო მეგობარო. დიახ, ეს ნიშნები - ან კულულები, როგორც თქვენ ამბობთ. "
  
  დრეიკი წამით უსიტყვოდ დარჩა. თუ ღმერთების საფლავზე ნიშნები ემთხვეოდა იმ ნიშნებს, რომლებიც მათ ძველ სატრანსპორტო მოწყობილობებზე აღმოაჩინეს, მაშინ ეს ნიშნავს, რომ ისინი იმავე ეპოქიდან იყვნენ.
  
  დრეიკმა მშრალი პირით ისაუბრა. "Ეს ნიშნავს-"
  
  მაგრამ ტორსტენ დალმა უკვე მოიფიქრა ყველაფერი. "რომ ღმერთებმა შექმნეს მოწყობილობები დროში მოგზაურობის მიზნით. თუ დაფიქრდებით, აზრი აქვს. რაც ოდინის სამარხში ვიპოვეთ, ვიცით, რომ ისინი არსებობდნენ. ახლა ჩვენ ვიცით, როგორ მანიპულირებდნენ დროთა განმავლობაში. "
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  სისხლიანი მეფე იდგა თავისი პატარა ნაკრძალის კიდეზე და უყურებდა, როგორ მისდევდნენ მისი რამდენიმე ბენგალური ვეფხვი მათთვის გამოშვებულ პატარა ირემს. მისი ემოციები დაიშალა. ერთის მხრივ, სიამოვნება იყო პლანეტაზე ოდესმე შექმნილი ერთ-ერთი უდიდესი მკვლელობის მანქანის ფლობა და თავისუფლად ყურება. მეორე მხრივ, სირცხვილი იყო, რომ ისინი ტყვედ აიყვანეს. უკეთესს იმსახურებდნენ.
  
  არა როგორც მისი ადამიანური ტყვეები. ისინი იმსახურებდნენ იმას, რის მიღებასაც აპირებდნენ.
  
  ბუდრო.
  
  სისხლის მეფე შემობრუნდა, როდესაც გაიგონა, რომ რამდენიმე ადამიანი დადიოდა ბალახზე. - მისტერ ბუდრო, - წამოიძახა მან. "როგორ ჩაიარა CIA-ს დაკავებამ?"
  
  მამაკაცი რამდენიმე იარდის მოშორებით გაჩერდა, პატივისცემას აძლევდა, რაც მოითხოვდა, მაგრამ შიშის გარეშე უყურებდა. "უფრო რთული, ვიდრე წარმომედგინა", - აღიარა მან. "მადლობა მშვიდი ამოღებისთვის."
  
  სისხლიანი მეფე შეჩერდა. ზურგს უკან ვეფხვები იგრძნო, რომლებიც შეშინებულ ირმებს მისდევდნენ. ირემმა იკივლა და გაიქცა, შიშისგან დაპყრობილი, საკუთარ სიკვდილს ვერ შეეგუა. ბოდრო ასეთი არ იყო. სისხლიანმა მეფემ მას გარკვეული პატივისცემა გამოავლინა.
  
  "მეტ დრეიკმა გადააჭარბა თქვენ?"
  
  "CIA აღმოჩნდა იმაზე მეტი მარაგი, ვიდრე ველოდი. Სულ ეს არის".
  
  "თქვენ იცით, რომ იარაღი რომ მქონოდა, თქვენი დის სიკვდილი არ იქნებოდა გაყალბებული."
  
  ბუდროს სიჩუმემ აჩვენა, რომ ესმოდა.
  
  "მოვიდა დრო, ვიმოქმედოთ", - თქვა სისხლიანმა მეფემ. "მე მჭირდება ვინმე, რომელიც სხვა რანჩოებს დაანგრევს. კაუაის და დიდ კუნძულზე. შეგიძლია ამის გაკეთება ჩემთვის?"
  
  უვადო პატიმრობიდან გადარჩენილმა კაცმა მოულოდნელად იპოვა იმედი. "Მე შემიძლია ეს გავაკეთო."
  
  "თქვენ უნდა მოკლათ ყველა მძევალი. ყველა კაცი, ქალი და ბავშვი. Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება?"
  
  "Დიახ სერ".
  
  სისხლიანი მეფე წინ დაიხარა. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "მე გავაკეთებ ყველაფერს, რასაც მთხოვ."
  
  სისხლის მეფეს არანაირი გარეგნული ემოცია არ ამჟღავნებდა, მაგრამ კმაყოფილი იყო. ბუდრო იყო მისი ყველაზე კომპეტენტური მებრძოლი და მეთაური. კარგია, რომ ასე ერთგული დარჩა.
  
  "მაშინ წადი მოემზადე. ველოდები შენს მითითებებს."
  
  მისმა კაცებმა ამერიკელი წაიყვანეს და სისხლის მეფემ ანიშნა ერთ კაცს, რომ უკან დამელოდო. ეს იყო კლოდი, მისი რანჩის მენეჯერი ოაჰუში.
  
  "როგორც ვთქვი, კლოდ, დადგა დრო. მზად ხარ, არა?"
  
  "ყველაფერი მომზადებულია. როდემდე უნდა გავძლოთ?"
  
  "შენ გაძლებ, სანამ არ მოკვდები", - დაიღრიალა სისხლიანმა მეფემ. "მაშინ გადაიხდება ჩემი ვალი. თქვენ ხართ ყურადღების გაფანტვის ნაწილი. რა თქმა უნდა, ეს მხოლოდ მცირე ნაწილია, მაგრამ თქვენი მსხვერპლი ღირს".
  
  მისი ოაჰუს ხელმძღვანელი დუმდა.
  
  - გაწუხებს?
  
  "არა. Არა სერ."
  
  "Კარგია. და როგორც კი მათ ყურადღებას გავამახვილებთ რანჩზე, თქვენ გახსნით ადგილობრივ კუნძულოვან უჯრედებს. მე გავივლი ჯოჯოხეთის კარიბჭეს, მაგრამ ჰავაი დაიწვება.
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  CIA-ს კერძო თვითმფრინავი ოცდაცხრა ათასი ფუტის სიმაღლეზე დაფრინავდა. მეტ დრეიკმა ცარიელ ჭიქაში ყინული შეატრიალა და კიდევ ერთი მინიატურული ვისკის სახურავი დაარტყა. ის მარტო იჯდა თვითმფრინავის უკან, იმ იმედით, რომ პატივს სცემდნენ მის მარტოობას. მაგრამ მუდმივი გვერდითი მზერა და გააფთრებული ჩურჩული ეუბნებოდა, რომ "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება" ფურგონი მალე მის გვერდით დადგებოდა.
  
  ვისკი კი ჯერ ნერვების მოშლაც არ დამწყებია.
  
  ჰეიდენი მისგან გადასასვლელში იჯდა, გვერდით კინიმაკა. მიუხედავად მისი მისიისა, ჰავაელი საკმაოდ მხიარულად ჩანდა სამშობლოში დაბრუნებით. მის ოჯახს საგულდაგულოდ იცავდნენ, მაგრამ მუდამ ოპტიმისტი გიგანტი საკმაოდ დარწმუნებული ჩანდა, რომ მათ ნახვის შესაძლებლობა მაინც ექნებოდა.
  
  ჰეიდენი ჯონათან გეითსს სატელიტური ტელეფონით ესაუბრა. "კიდევ სამი? ეს არის სულ ოცდაერთი პატიმარი, ბატონო. დიახ, დარწმუნებული ვარ, რომ ამაზე მეტია. და ჯერ არ არის ადგილი. Გმადლობთ".
  
  ჰეიდენმა კავშირი გაწყვიტა და თავი დახარა. "მე მას აღარ შემიძლია საუბარი. როგორ ესაუბრები კაცს, რომლის ცოლი ახლახან მოკლეს? რის თქმას აპირებ?"
  
  დრეიკი მას უყურებდა. ცოტა ხანი დასჭირდა, მაგრამ შემდეგ მან თავისკენ მიიპყრო აზარტული მზერა. "ბოდიში, მეთ. Არ მგონია. ძალიან ბევრი ხდება."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და ჭიქა მოსწია. "გეითსმა არ უნდა მიიღოს შვებულება?"
  
  "სიტუაცია ძალიან არასტაბილურია." ჰეიდენმა ტელეფონი მუხლზე მიადო. "ომში ვერავინ გაქრება უკანა პლანზე."
  
  ირონიაზე დრეიკმა გაიღიმა. "არ მეგონა ჰავაი ასეთი დიდი იყო."
  
  "თქვენ გინდათ თქვათ, რატომ ვერ იპოვეს მისი ერთ-ერთი რანჩი მაინც? ისე, ეს არ არის დიდი საქმე. მაგრამ არის ძალიან ბევრი გაუვალი ტყე, ბორცვები და ხეობები. რანჩოებიც ალბათ შენიღბულია. და სისხლიანი მეფე მომზადებულია ჩვენთვის. როგორც ჩანს, ვაშინგტონი ფიქრობს, რომ ადგილობრივები უფრო მეტად დაგვეხმარებიან, ვიდრე ჩვეულებრივი სამუშაო ძალა.
  
  დრეიკმა წარბი ასწია. "საკვირველია, ისინი ალბათ მართლები არიან. აქ მოდის ჩვენი მეგობარი გიგანტი. "
  
  მანომ ფართო, მოდუნებული ღიმილი მისცა. "მე ნამდვილად ვიცნობ ჰონოლულუს ხალხის უმეტესობას."
  
  ბუნდოვანი გაჩნდა და უცებ მის გვერდით ბენ ბლეიკი გაჩნდა. დრეიკმა შეხედა ახალგაზრდას. ეს იყო პირველი შემთხვევა, როდესაც კენედის გარდაცვალების შემდეგ ისინი მართლაც ნახეს ერთმანეთი . მასში ემოციის ტალღა წამოიჭრა, რომელიც სწრაფად ჩაახშო და კიდევ ერთი ყლუპის დალევით დამალა.
  
  "ეს ყველაფერი ძალიან სწრაფად მოხდა, მეგობარო. ვერ შევძელი. მან გადამარჩინა, მაგრამ... მაგრამ მე ვერ გადავარჩინე.
  
  "Შენ არ გაბრალებ. შენი ბრალი არ იყო."
  
  "მაგრამ შენ წახვედი."
  
  დრეიკმა შეხედა კარინს, ბენის დას, რომელიც ძმას გაბრაზებული თვალებით უყურებდა. ისინი აშკარად განიხილავდნენ ბენის უგუნურ ნაბიჯს და ის მარცვლეულის წინააღმდეგ წავიდა. დრეიკმა კიდევ ერთი ვისკი გახსნა და სკამის საზურგეს მიეყრდნო, მზერა უცვლელი ჰქონდა. "დაახლოებით ათასი წლის წინ, მე შევუერთდი SAS-ს. მსოფლიოში საუკეთესო საბრძოლო ძალა. არსებობს მიზეზი, რომ ისინი საუკეთესოები არიან, ბენ. სხვათა შორის, ეს იმიტომ ხდება, რომ ისინი სასტიკი ხალხია. დაუნდობელი. Მკვლელები. ისინი არ ჰგვანან მეთ დრეიკს, როგორც იცით. ან თუნდაც მეთ დრეიკის მსგავსად, რომელიც ოდინის ძვლებს ეძებდა. ეს მეტ დრეიკი არ იყო SAS-ში. ის სამოქალაქო პირი იყო".
  
  "Და ახლა?"
  
  "სანამ სისხლის მეფე ცოცხალია და ვენდეტა ჯერ კიდევ არსებობს, მე ვერ ვიქნები მშვიდობიანი მოქალაქე. არ აქვს მნიშვნელობა რამდენად ცუდი მინდა ვიყო".
  
  ბენმა მზერა აარიდა. "Გავიგე".
  
  დრეიკი გაოცდა. ნახევრად შემობრუნდა, როცა ბენი ადგა და თავის ადგილს დაუბრუნდა. ალბათ ახალგაზრდა ბიჭი იწყებდა ზრდას.
  
  ბოლო სამი თვე რომ არ დაეჩქარებინა ეს პროცესი, ვერასოდეს ვერაფერი დააჩქარებდა.
  
  ჰეიდენი მას უყურებდა. "ის მასთან იყო, ხომ იცი. როცა გარდაიცვალა. მისთვისაც რთული იყო".
  
  დრეიკმა გადაყლაპა და არაფერი უთქვამს. ყელი მოეჭიდა და სულ ეს იყო, რომ ცრემლები არ აევსო. ვიღაც ბიჭი SAS-დან. ვისკიმ კუჭის ორმოში ცხელი კვალი დატოვა. ცოტა ხნის შემდეგ მან ჰკითხა: "როგორ ხარ ფეხი?"
  
  "მტკივა. შემიძლია სიარული და სირბილიც კი. თუმცა, არ მინდა ბოდროსთან ბრძოლა კიდევ რამდენიმე კვირის განმავლობაში.
  
  "სანამ ის ციხეშია, არ მოგიწევთ."
  
  მღელვარებამ მისი ყურადღება მიიპყრო. მაი და ალისია რამდენიმე რიგში ისხდნენ ერთმანეთის წინ და დერეფნის გასწვრივ. ორ ქალს შორის ურთიერთობა არასდროს ყოფილა ყინვაგამძლე, მაგრამ რაღაც აღიზიანებდა ორივეს.
  
  "თქვენ დაგვარიგებთ!" ალისიამ ყვირილი დაიწყო. "ჩემი დაწყევლილი დის გადასარჩენად. სხვაგვარად როგორ იპოვონ სასტუმრო?"
  
  დრეიკი სავარძლიდან გადმოხტა და სადარბაზოსკენ გაემართა. ბოლო, რაც მას სჭირდებოდა ფრენის დროს, იყო ბრძოლა ორ ყველაზე სასიკვდილო ქალს შორის, რომელიც მას ოდესმე იცნობდა.
  
  "ჰადსონი იმ სასტუმროში გარდაიცვალა", - დაიღრიალა ალისია. "მათ ესროლეს მაშინ, როცა... ხოლო..." მან თავი დაუქნია. "ეს იყო შენი ინფორმაცია, კიტანო? მე გიწვევთ სიმართლის თქმის."
  
  ალისია სადარბაზოში შევიდა. მაი ფეხზე ადგა, რათა სახეში შეეხედა. ორი ქალი თითქმის ცხვირ-ცხვირამდე იყო. მაიმ უკან დაიხია, რომ ადგილი გაეხსნა. გამოუცდელ დამკვირვებელს შესაძლოა ეგონა, რომ ეს იაპონელი გოგონას სისუსტის ნიშანი იყო.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ეს სასიკვდილო ნიშანი იყო.
  
  წინ გაიქცა. "გაჩერდი!"
  
  "ჩემი და ათი ჰადსონი ღირს."
  
  ალისია იღრიალა. "ახლა მე მივიღებ მაისის დროს!"
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ მეი უკან არ დაიხევდა. უფრო ადვილი იქნებოდა ალისიას ეთქვა ის, რაც მან უკვე იცოდა - რომ ჰადსონმა თავი გასწირა - მაგრამ მაი კიტანოს სიამაყე არ აძლევდა მას დანებების საშუალებას. ალისია დაარტყა. უპასუხა მაიმ. ალისია გვერდზე გადავიდა, რომ მეტი ადგილი დაეთმო. მაი დაესხა თავს.
  
  დრეიკი მათკენ გაიქცა.
  
  ალისიამ დარტყმა მიმითითა, წინ გადადგა და იდაყვი მაისს სახეზე ესროლა. იაპონელი მეომარი არ განძრეულა, მაგრამ თავი ოდნავ მიაბრუნა, რის გამოც დარტყმა მისგან მილიმეტრით დაშორებულიყო.
  
  მაიმ ალისიას ნეკნებში ძლიერად დაარტყა. გაისმა ხმაურიანი სუნთქვა და ალისია შებრუნდა ნაყართან. მაისი წინ წავიდა.
  
  ჰაიდენი ფეხზე წამოხტა და ყვიროდა. ბენი და კარინიც ფეხზე იდგნენ, ორივეს აინტერესებდა ვინ მოიგებდა ბრძოლას. დრეიკი ძალით შემოვარდა, მეი მის გვერდით სავარძელში დააწვინა და ხელი ალისიას ყელზე გადაუსვა.
  
  "გაჩერდი." მისი ხმა საფლავივით მშვიდი იყო, მაგრამ მუქარით სავსე. "შენს მკვდარ ბიჭს არაფერი აქვს საერთო. და შენი დაც". მან მაისს გახედა. "კოვალენკო მტერია. როგორც კი ეს ნაბიჭვარი გახდება ფუბარი, შეგიძლია იბრძოლო რაც გინდა, მაგრამ შეინახე მანამდე.
  
  ალისიამ ხელი მოხვია. "ეს ძუ უნდა მოკვდეს იმის გამო, რაც გააკეთა."
  
  მაი თვალს არ ახამხამებდა. "შენ ბევრად უარესი გააკეთე, ალისია."
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ალისიას თვალებში ისევ აინთო ცეცხლი. მან ამოიოხრა ერთადერთი რაც თავში მოუვიდა. "კამათის ნაცვლად, იქნებ ამიხსნათ, რომელმა თქვენგანმა მოკლა უელსი. Და რატომ."
  
  ბრძოლა მათ გასცდა.
  
  ჰეიდენი მის უკან იდგა: "ჰადსონს თვალყურს ადევნებდნენ მაღალტექნოლოგიური თვალთვალის მოწყობილობის, მაილსის გამოყენებით. Შენ იცი ეს. აქ არავინ არის კმაყოფილი იმით, თუ როგორ გასცა მაიმ მოწყობილობა. " მის ხმაში ფოლადი იყო. "რომ აღარაფერი ვთქვათ, როგორ მიიღო იგი. მაგრამ მე კი მესმის, რატომ გააკეთა ეს. ხელისუფლების ზოგიერთი მაღალჩინოსანი ამჟამად იგივეს განიცდის. კოვალენკო უკვე თამაშობს თავის ბოლო თამაშს და ჩვენ ძლივს გავედით მეორე ბაზაზე. და თუ გაჟონვები არ არის დალუქული - "
  
  ალისია იღრიალა და თავის ადგილს დაუბრუნდა. დრეიკმა აღმოაჩინა მინიატურების კიდევ ერთი დასტა და ბილიკით დაბრუნდა თავისკენ. ის პირდაპირ წინ იყურებოდა და ჯერ არ სურდა რაიმე საუბრის დაწყება თავის საუკეთესო მეგობართან.
  
  მაგრამ გზაში ბენი მისკენ დაიხარა. "ფუბარი?"
  
  "გაფუჭდა ამოცნობის მიღმა."
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  სანამ ისინი დაეშვნენ, ჰეიდენმა მიიღო ზარი, რომ ედ ბუდრო CIA-ს ციხიდან გაიქცა. სისხლის მეფემ გამოიყენა ინსაიდერი და, საკუთარი სურვილის საწინააღმდეგოდ, გონიერი, აურზაური ოპერაციით გამოიყვანა ბუდრო.
  
  "თქვენ, ხალხო, ვერაფერს სწავლობთ," უთხრა დრეიკმა და არ გაკვირვებია, როცა საპასუხოდ არაფერი ჰქონდა სათქმელი.
  
  ჰონოლულუს აეროპორტი ბუნდოვნად გაბრწყინდა, ისევე როგორც ქალაქში სწრაფი მანქანით გასეირნება. ბოლო დროს, როდესაც ისინი ჰავაიზე იყვნენ, თავს დაესხნენ დავორ ბაბიჩის სასახლეს და ეჭვმიტანილთა სიაში შეიყვანეს მისმა ვაჟმა ბლანკამ. იმ დროს სერიოზული ჩანდა.
  
  შემდეგ გამოჩნდა დიმიტრი კოვალენკო.
  
  ჰონოლულუ იყო მღელვარე ქალაქი, არა განსხვავებით ამერიკული ან ევროპული ქალაქების უმეტესობისგან. მაგრამ რატომღაც, უბრალო აზრმა, რომ ვაიკიკის სანაპიროზე არაუმეტეს ოცი წუთის სავალზე იყო, დრეიკის პირქუში ფიქრებიც კი შეარბილა.
  
  საღამო იყო და ყველა დაღლილი იყო. მაგრამ ბენი და კარინი დაჟინებით მოითხოვდნენ, რომ პირდაპირ CIA-ს შენობაში წასულიყვნენ და დაუკავშირდნენ ადგილობრივ ქსელს. ორივეს სურდა დაეწყო კაპიტანი კუკის ჟურნალების ადგილსამყოფელის გათხრა. ამის გაგონებაზე დრეიკმა კინაღამ გაიღიმა. ბენს ყოველთვის უყვარდა გამოცანები.
  
  ჰეიდენმა დააჩქარა საბუთების გაფორმება და მალევე აღმოჩნდნენ სხვა პატარა ოფისში, როგორიც მაიამიში დატოვეს. ერთადერთი განსხვავება ის იყო, რომ ფანჯრიდან მათ ხედავდნენ ვაიკიკის მაღალსართულიანი სასტუმროები, ცნობილი Top of Waikiki მბრუნავი რესტორანი და შორიდან ოაჰუს ყველაზე დიდი ატრაქციონი, დიდი ხნის მიძინებული ვულკანი, რომელიც ცნობილია როგორც Diamond Head.
  
  "ღმერთო, მე მინდა აქ ცხოვრება", - თქვა კარინმა შვებით.
  
  - მჯერა, - ჩაილაპარაკა კინიმაკამ. "თუმცა დარწმუნებული ვარ, დამსვენებლების უმეტესობა აქ მეტ დროს ატარებს, ვიდრე მე."
  
  "ჰეი, თქვენ იყავით ევერგლეიდში არც ისე დიდი ხნის წინ", - ჩაიცინა ჰეიდენმა, როდესაც ბენისა და კარინის კომპიუტერები პრივილეგირებულ სისტემას დაუკავშირა. "და შევხვდი ერთ-ერთ ადგილობრივს."
  
  კინიმაკა ერთი წუთით გაოგნებული ჩანდა, მერე კი ჩაიცინა. "ალიგატორს გულისხმობ? ეს იყო ძალიან სახალისო, დიახ. "
  
  ჰეიდენმა დაასრულა რასაც აკეთებდა და მიმოიხედა. "რას იტყვით სწრაფ ვახშამზე და ადრე დაძინებაზე? მუშაობას გამთენიისას ვიწყებთ".
  
  თანხმობის ხმა გაისმა. როდესაც მეი დათანხმდა, ალისია წავიდა. დრეიკი მას უვლიდა, სანამ კოლეგებს მიმართავდა. "ყველამ უნდა იცოდეთ ის, რაც დღეს ვისწავლე. ვგრძნობ, რომ ეს შეიძლება იყოს ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ინფორმაცია, რომელსაც ჩვენ ოდესმე გავუმჟღავნებთ. " მან პაუზა გააკეთა. "დალი დამიკავშირდა გუშინ."
  
  "ტორსტენი?" ბენმა ამოიოხრა. "როგორ არის გიჟი შვედი? ბოლოს როცა ვნახე, ოდინის ძვლებს მიშტერებოდა".
  
  დრეიკმა თითქოს არავინ შეაწყვეტინა მას. "ღმერთების საფლავის შესწავლისას, მათ აღმოაჩინეს ნიშნები, რომლებიც ემთხვეოდა მორევებს, რომლებიც ჩვენ აღმოვაჩინეთ გადაცემის მოწყობილობებზე".
  
  "თანმიმდევრულად?" - ეხმაურება ჰეიდენმა. "რამდენად თანმიმდევრული?"
  
  "ისინი ზუსტად იგივეა."
  
  ბენის ტვინმა სრული დატვირთვით დაიწყო მუშაობა. "ეს ნიშნავს, რომ იგივე ადამიანები, ვინც ააშენეს საფლავი, ასევე შექმნეს მოწყობილობები. ეს სიგიჟეა. თეორია არის ის, რომ ღმერთებმა ააშენეს თავიანთი სამარხები და ფაქტიურად იწვნენ დასაღუპად, ხოლო სიცოცხლე გაახანგრძლივეს მასობრივი გადაშენების გზით. ახლა თქვენ ამბობთ, რომ მათ ასევე შექმნეს დროში მოგზაურობის მოწყობილობები? ბენი შეჩერდა. "სინამდვილეში, აზრი აქვს..."
  
  კარინმა თავი დაუქნია და მას შეხედა. "სულელი. რა თქმა უნდა, ამას აზრი აქვს. ასე რომ, ისინი იმოგზაურეს დროში, მანიპულირებდნენ მოვლენებზე და ქმნიდნენ ადამიანების ბედს.
  
  მეტ დრეიკმა ჩუმად გახედა. "დილით გნახავ."
  
  
  * * *
  
  
  ღამის ჰაერი წყნარი იყო, ტროპიკულად თბილი და სუსტად წყნარი ოკეანის არომატით. დრეიკი დახეტიალობდა ქუჩებში, სანამ ღია ბარი არ იპოვა. კლიენტურა უნდა განსხვავდებოდეს სხვა ქვეყნების ბარებისგან, არა?-გაიფიქრა მან. ბოლოს და ბოლოს, ეს იყო სამოთხე. მაშინ რატომ თამაშობდნენ უვადო მსჯავრდებულები ისევ აუზს, თითქოს მათ ეკუთვნოდათ ეს ადგილი? რატომ იჯდა მთვრალი ბარის ბოლოს უკან გადაგდებული? რატომ იჯდა მარადიული წყვილი ცალ-ცალკე, საკუთარ პატარა სამყაროებში დაკარგული, ერთად, მაგრამ მარტო?
  
  ისე, ზოგიერთი რამ განსხვავებული იყო. ალისია მაილსი ბართან იყო და ორმაგ სასმელს ამთავრებდა. დრეიკი წასვლაზე ფიქრობდა. იყო სხვა ბარები, რომლებშიც შეეძლო დარდის დამალვა და უმეტესობა ასე რომ გამოიყურებოდა, თავს ისე იგრძნობდა, როგორც სახლში.
  
  მაგრამ შესაძლოა მოქმედებისკენ მოწოდებამ ოდნავ შეცვალა მისი პერსპექტივა. მისკენ წავიდა და დაჯდა. მაღლა არც კი მოუხედავს.
  
  "ჯანდაბა, დრეიკ." ცარიელი ჭიქა მისკენ მიიძრო. "მიყიდე სასმელი."
  
  - ბოთლი დატოვე, - დაავალა დრეიკმა ბარმენს და ნახევარი ჭიქა Bacardi Oakheart დაასხა. სადღეგრძელოში ჭიქა ასწია. "ალისია მაილსი. ათწლიანი ურთიერთობა, რომელიც არსად წასულა, ჰა? ახლა კი ჩვენ აღმოვჩნდებით სამოთხეში, ბარში მთვრალი".
  
  "ცხოვრებას აქვს გზა, რომ გაგაფუჭოს."
  
  "არა. SRT-მ ეს გააკეთა.
  
  "ეს ნამდვილად არ დაეხმარა."
  
  დრეიკმა გვერდულად შეხედა მას. "ეს არის პატიოსნების წინადადება? Თქვენგან? რამდენი მათგანი დაიხრჩო?"
  
  "საკმარისია დაძაბულობის მოსახსნელად. არა იმდენი, რამდენიც მჭირდება".
  
  "და მაინც არაფერი გაგიკეთებია ამ ხალხის დასახმარებლად. იმ სოფელში. გახსოვს კიდეც? თქვენ ნება დართეთ ჩვენს ჯარისკაცებს დაეკითხათ ისინი".
  
  "მეც მათსავით ჯარისკაცი ვიყავი. შეკვეთები მქონდა".
  
  "და შენ დანებდი მას, ვინც მეტი გადაიხადა."
  
  "მე ჩემი მოვალეობა შევასრულე, დრეიკ." ალისიამ ხელახლა შეავსო რომი და ბოთლი მაგიდაზე ძლიერად დაარტყა. "დროა სარგებლობის მიღება."
  
  "და შეხედე, სად მიგიყვანა."
  
  - ანუ, შეხედე, სად მიგვიყვანა, არა?
  
  დრეიკი გაჩუმდა. შეიძლება ითქვას, რომ მან მაღალი გზა აიღო. ისიც შეიძლება ითქვას, რომ დაბალ გზას ადგა. ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. ისინი იმავე ადგილზე აღმოჩნდნენ იგივე დანაკარგებით და იგივე მომავლით.
  
  "პირველ რიგში სისხლიან ვენდეტას შევეხებით. და კოვალენკო. მერე ვნახავთ სად ვართ". ალისია იჯდა და შორს იყურებოდა. დრეიკს აინტერესებდა, ფიქრობდა თუ არა ტიმ ჰადსონი.
  
  "ჩვენ ჯერ კიდევ უნდა ვისაუბროთ უელსზე. ის ჩემი მეგობარი იყო".
  
  ალისიას გაეცინა, ისევე როგორც ადრე. "ეს ძველი გარყვნილი? ის არანაირად არ იყო შენი მეგობარი, დრეიკი და შენ ეს იცი. ჭებზე ვისაუბრებთ. მაგრამ საბოლოოდ. სწორედ მაშინ ხდება".
  
  "რატომ?"
  
  მხარზე რბილმა ხმამ გადაურბინა. "იმიტომ, რომ ეს მაშინ უნდა მოხდეს, მეთ." მაისის რბილი ტონები იყო. ჩუმი სიმარტივით მიტრიალდა მათკენ. "იმიტომ, რომ ჩვენ გვჭირდება ერთმანეთი, რომ პირველ რიგში ეს გადავლახოთ."
  
  დრეიკი ცდილობდა დაემალა გაკვირვება მის დანახვაზე. "ნამდვილად ასეთი საშინელია სიმართლე უელსის შესახებ?"
  
  მათი დუმილი ამბობდა რაც იყო.
  
  მათ შორის მაი გადადგა. "აქ იმიტომ ვარ, რომ ლიდერი მყავს."
  
  "ჰუკი? Ვისგან? მე მეგონა იაპონელებმა შეგცვალეს".
  
  "ეს ოფიციალურია, მათ ეს გააკეთეს." მაის ხმაში მხიარული ნოტა გაისმა. "არაოფიციალურად, ისინი აწარმოებენ მოლაპარაკებებს ამერიკელებთან. მათ იციან, რამდენად მნიშვნელოვანია კოვალენკოს დაჭერა. არ იფიქროთ, რომ ჩემს მთავრობას სანახავი თვალები არ აქვს".
  
  "მე არც კი მიოცნებია ამაზე." ალისია ღრიალებდა. "უბრალოდ მინდა ვიცოდე, როგორ გვპოვე." პიჯაკი ისე შეძვრა, თითქოს შუქურის გადაგდება სურდა.
  
  - მე შენზე უკეთესი ვარ, - თქვა მაიმ და ახლა იცინოდა. "და ეს არის ერთადერთი ბარი სამი ბლოკისთვის."
  
  "Ეს მართალია?" დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. "რა ირონიულია."
  
  "მე მაქვს ლიდერი," გაიმეორა მაიმ. "გინდა ახლა ჩემთან წამოხვიდე და გადაამოწმო, თუ ზედმეტად ნასვამები ხართ, რომ არ იზრუნოთ?"
  
  დრეიკი წამის შემდეგ სკამიდან გადმოხტა და ალისია შემოტრიალდა. "აჩვენე გზა, პატარა ელფ."
  
  
  * * *
  
  
  ტაქსით მგზავრობის შემდეგ, ისინი გადატვირთულ ქუჩის კუთხეში იყვნენ შეკრებილნი და უსმენდნენ მაის მათ განახლებას.
  
  "ეს პირდაპირ მოდის ვინმესგან, რომელსაც ვენდობი დაზვერვის სააგენტოს. კოვალენკოს რანჩოს რამდენიმე ადამიანი მართავს, რომლებსაც მას ენდობა. ეს ყოველთვის ასე იყო, თუმცა ეს მას ახლა უფრო მეტად ეხმარება, ვიდრე ოდესმე, როცა მას დრო სჭირდება... კარგი, გააკეთოს ის, რის გაკეთებასაც აპირებს. ყოველ შემთხვევაში, მის რანჩოს ოაჰუში მართავს კაცი, სახელად კლოდ".
  
  მაიმ მათი ყურადღება გაამახვილა ახალგაზრდების რიგზე, რომლებიც გადიან თაღოვანი და კაშკაშა განათებული შესასვლელით ძვირადღირებული კლუბისკენ. "კლოდი ფლობს ამ კლუბს", - თქვა მან. მოციმციმე განათება რეკლამირებული იყო "ცოცხალი დიჯეები, პარასკევის სპეციალური ბოთლები და სპეციალური სტუმრები". დრეიკმა ბრბოს სუნთქვაშეკრული მიმოიხედა. მასზე გამოსახული იყო ჰავაის ათასობით უმშვენიერესი ახალგაზრდა მამაკაცი, რომლებიც გაშიშვლებულნი იყვნენ სხვადასხვა მდგომარეობაში.
  
  "ჩვენ შეგვეძლო ცოტათი გამორჩეულიყო", - თქვა მან.
  
  "ახლა ვიცი, რომ ყველა გაწმენდილი ხართ." ალისია მას გაეცინა. "ერთი წლის წინანდელი დრეიკი დადგებოდა ორი ცხელი ქალის გვერდით, რომლებთანაც ახლა არის, ლოყებს ორივე ხელით აეფარებინა და იქით გაგვაწვა.
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა, იცოდა რომ საოცრად მართალი იყო. "ოცდაათიანი წლების შუა პერიოდი ცვლის ადამიანს", - ამოიოხრა მან, უცებ იგრძნო ელისონის დაკარგვის, კენედის მკვლელობისა და მუდმივი სიმთვრალის სიმძიმე. მოახერხა ორივეს ფოლადის მზერის დაფიქსირება.
  
  "კლოდის ძებნა აქ იწყება."
  
  გაღიმებულმა გაიარეს კარისკაცები და აღმოჩნდნენ ვიწრო გვირაბში, რომელიც სავსე იყო მბჟუტავი შუქებით და ყალბი კვამლით. დრეიკი მომენტალურად იყო დეზორიენტირებული და ცარცით აგრძელებდა მას კვირებამდე. მისი აზროვნების პროცესები ბუნდოვანი იყო, მისი რეაქციები კიდევ უფრო. მას სჭირდებოდა სწრაფად დაეწია.
  
  გვირაბის მიღმა იყო ფართო აივანი, რომელიც ჩიტის თვალით იშლებოდა საცეკვაო მოედანზე. სხეულები ერთიანად მოძრაობდნენ ღრმა ბასის რითმებით. მათ მარჯვნივ კედელზე იტევდა ათასობით ალკოჰოლის ბოთლი და ასახავდა სინათლეს ბრჭყვიალა პრიზმებში. ბარის ათეული თანამშრომელი მუშაობდა მოთამაშეებზე, კითხულობდა ტუჩებს, ჩუქნიდა ცვლილებებს და არასწორ სასმელს უწოდებდა გულგრილი კლუბის სტუმრებს.
  
  ისევე, როგორც ნებისმიერ სხვა ბარში. დრეიკმა რაღაც ირონიით ჩაიცინა. "უკან". მან მიუთითა, რომ არ სჭირდებოდა ხალხში დამალვა. "თოკიანი ტერიტორია. და მათ უკან ფარდებია. "
  
  "პირადი წვეულებები", - თქვა ალისამ. "მე ვიცი, რა ხდება იქ."
  
  "რა თქმა უნდა, თქვენ იცით." მაი დაკავებული იყო იმ ადგილის შესწავლით, რაც შეეძლო. "აქ არის უკანა ოთახი, რომელშიც არასდროს ყოფილხარ, მაილს?"
  
  "არც იქ წახვიდე, რძალო. მე ვიცი შენი ექსპლოიტეტების შესახებ ტაილანდში. მე კი არ ვცდი არცერთს".
  
  "ის, რაც თქვენ მოისმინეთ, ძალიან შემცირებული იყო." მაიმ უკანმოუხედავად დაიწყო ფართო კიბეებზე ასვლა. "Დამიჯერე".
  
  დრეიკმა წარბები შეხედა ალისიას და თავი დაუქნია საცეკვაო მოედნისკენ. ალისია გაკვირვებული ჩანდა, მაგრამ შემდეგ მიხვდა, რომ აპირებდა მალსახმობის გავლას და კერძო ზონაში წასვლას. ინგლისელმა მხრები აიჩეჩა. "შენ გზას უძღვები, დრეიკ. Მე შენ გამოგყვები."
  
  დრეიკმა იგრძნო უეცარი, ირაციონალური სისხლის ნაკადი. ეს იყო შანსი დაახლოება იმ ადამიანთან, რომელმაც შესაძლოა იცოდა დიმიტრი კოვალენკოს ადგილსამყოფელი. სისხლი, რომელიც მან აქამდე დაღვარა, მხოლოდ წვეთი იყო ზღვაში, ვიდრე ის, რისი დაღვრასაც სურდა.
  
  როცა საცეკვაო მოედანზე სიცილიან, ოფლიან სხეულებს მიჰყვებოდნენ, ერთ-ერთმა ბიჭმა მოახერხა ალისიას გარშემო შემოტრიალება. - ჰეი, - დაუყვირა მან მეგობარს, მისი ხმა ძლივს ისმოდა პულსირებულ რიტმზე. "მე უბრალოდ გამიმართლა".
  
  ალისია დაბუჟებული თითებით მზის წნულში მოხვდა. "შენ არასდროს გქონია იღბალი, შვილო. უბრალოდ შეხედე შენს სახეს."
  
  ისინი სწრაფად გადავიდნენ, უგულებელყვეს ხმაურიანი მუსიკა, რხევადი სხეულები, ბარის თანამშრომლები, რომლებიც წინ და უკან ტრიალებდნენ ხალხში, თავებზე დაბალანსებული უჯრით. ცოლ-ქმარი ხმამაღლა კამათობდა, მამაკაცი სვეტს მიაჩერდა, ქალი კი ყურში ყვიროდა. შუახნის ქალების ჯგუფი ოფლიანობდა და იფეთქებდა წრეში არყის ჟელე და პატარა ლურჯი კოვზებით ხელში. იატაკზე მიმოფანტული დაბალი მაგიდები, უმეტესობა ქოლგების ქვეშ უგემოვნო სასმელებით იყო სავსე. არავინ იყო მარტო. ბევრმა მამაკაცმა გაორმაგდა, როდესაც მაი და ალისია გარდაიცვალნენ, რამაც მათი შეყვარებულების გაღიზიანება გამოიწვია. მაიმ გონივრულად დააიგნორა ყურადღება. ალისია წააქეზა.
  
  მიადგნენ თოკით შემოღობილ ადგილს, რომელიც შედგებოდა სქელი ოქროს ლენტებისაგან, რომელიც გადაჭიმული იყო ორ ძლიერ სპილენძის თოკის ბოძს შორის. როგორც ჩანს, დაწესებულება ვარაუდობდა, რომ რეალურად არავინ დაუპირისპირდება ორ ავაზაკს ორივე მხრიდან.
  
  ახლა ერთ-ერთი მათგანი ხელისგულით წინ წამოდგა და მაის თავაზიანად სთხოვა უკან დახევა.
  
  იაპონელმა გოგონამ სწრაფად გაიღიმა. "კლოდმა გამოგვიგზავნა სანახავად..." ის შეჩერდა, თითქოს ფიქრობდა.
  
  "პილიპო?" მეორე ყაჩაღმა სწრაფად ჩაილაპარაკა. "მე მესმის რატომ, მაგრამ ვინ არის ეს ბიჭი?"
  
  "ბოდიგარდი".
  
  ორი დიდი ბიჭი უყურებდა დრეიკს, როგორც კატები თაგვის კუთხეში. დრეიკმა ფართოდ გაუღიმა მათ. არაფერი უთქვამს, თუ მისი ინგლისური აქცენტი ეჭვს იწვევდა. ალისიას ასეთი შეშფოთება არ ჰქონდა.
  
  "ასე რომ, ეს პილიპო. როგორია ის? კარგად გავატარებთ თუ არა?"
  
  "ოჰ, ის საუკეთესოა", - თქვა პირველმა მცველმა მწარე ღიმილით. "იდეალური ჯენტლმენი"
  
  მეორე მცოცავი მათ ტანსაცმელს უყურებდა. "შენ არ ხარ მთლად ჩაცმული ამ შემთხვევისთვის. დარწმუნებული ხარ, რომ კლოდმა გამოგიგზავნა?
  
  მაის ხმაში დაცინვის კვალი არ ეტყობოდა, როცა თქვა: "დარწმუნებული ვარ".
  
  დრეიკმა გამოიყენა ბირჟა ფარული ნიშების შესაფასებლად. კიბეების მოკლე ფრენა აწეულ ბაქანამდე მიდიოდა, რომელზეც დიდი მაგიდა იჯდა. მაგიდის ირგვლივ ათამდე ადამიანი იჯდა, რომელთა უმეტესობა საკმარისად ენთუზიაზმით გამოიყურებოდა იმის ვარაუდით, რომ ცოტა ხნის წინ სერიოზული ფხვნილი ამოისუნთქეს. დანარჩენები უბრალოდ შეშინებულები და სევდიანი ჩანდნენ, ახალგაზრდა ქალები და რამდენიმე ბიჭი, აშკარად არ იყვნენ წვეულების ჯგუფის წევრი.
  
  "ჰეი პილიპო!" - დაიყვირა მეორე მატყუარამ. "ახალი ხორცი თქვენთვის!"
  
  დრეიკი გოგონებს მიჰყვა მოკლე კიბეზე. აქ ბევრად უფრო მშვიდი იყო. აქამდე მან დათვალა თორმეტი უტყუარი ცუდი ბიჭი, რომელთაგან ყველა სავარაუდოდ იარაღს ატარებდა. მაგრამ როდესაც მან თორმეტი ადგილობრივი აღმასრულებელი მეის, ალისია და საკუთარ თავს შეადარა, არ ინერვიულა.
  
  ის მათ უკან დარჩა და ცდილობდა მაქსიმალურად არ მიექცია ყურადღება საკუთარ თავზე. სამიზნე პილიპო იყო და ახლა რამდენიმე ფუტის მოშორებით იყვნენ. ეს ღამის კლუბი ნამდვილად აპირებდა რხევას.
  
  პილიპომ გოგოებს შეხედა. ყელში მისი მშრალი წკაპუნის ხმა მის ინტერესზე მეტყველებდა. დრეიკმა ბუნდოვნად დაინახა, როგორ გაიშვირა ხელი სასმელისკენ და უკან დააგდო.
  
  "კლოდმა გამოგიგზავნა?"
  
  პილიპო დაბალი, გამხდარი კაცი იყო. მისმა გაფართოებულმა, გამომხატველმა თვალებმა მაშინვე უთხრეს დრეიკს, რომ ეს კაცი არ იყო კლოდის მეგობარი. ჩვენ არც კი ვიცნობდით ერთმანეთს. ის უფრო თოჯინა იყო, კლუბის ფიგურა. სახარჯო მასალები.
  
  "Ნამდვილად არ". მაიც მიხვდა ამას და თვალის დახამხამებაში გადაიქცა პასიური ქალიდან განსაცვიფრებელ მკვლელად. დაბუჟებული თითები ორ უახლოეს კაცს ყელში ჩასცქეროდა და წინა მხრიდან ღრმა დარტყმამ მესამე დაივიწყა და სკამიდან ჩამოვარდა. ალისია მის გვერდით მაგიდაზე გადახტა, კონდახზე დაეშვა, ფეხები ჰაერში მაღლა აიწია და ქუსლით ძლიერად დაარტყა კაცს, რომელსაც კისრის ჩამოსხმული ტატუ ჰქონდა. ის დაეჯახა მის გვერდით მყოფ ბრუტს და ორივე ფეხზე დაარტყა. ალისია მესამეზე გადახტა.
  
  დრეიკი შედარებით ნელი იყო, მაგრამ ბევრად უფრო დამანგრეველი. გრძელი თმიანი აზიელი მამაკაცი მას ჯერ დაუპირისპირდა და წინ წავიდა ჯაბის და ფრონტალური დარტყმის კომბინაციით. დრეიკი გვერდზე გადადგა, ფეხი დაიჭირა და დიდი, მოულოდნელი ძალით ტრიალებდა, სანამ კაცმა იყვირა და დაეცა, ტირილის ბურთად გადაიქცა.
  
  შემდეგ მამაკაცმა დანა ამოიღო. დრეიკმა გაიცინა. დანა წინ გაიქცა. დრეიკმა მაჯა დაიჭირა, გატეხა და იარაღი პატრონს მუცელში ღრმად ჩაუშვა.
  
  დრეიკი გადავიდა.
  
  უბედური ფარდულები მაგიდიდან გაიქცნენ. ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. მათ არაფერი იცოდნენ კლოდის შესახებ. ერთადერთი ადამიანი, რომელსაც შეეძლო, როგორც მოსალოდნელი იყო, რაც შეიძლება ღრმად დამალულიყო თავის მდიდრულ ტყავის სავარძელში, თვალები შიშისგან გაუფართოვდა, ტუჩები ჩუმად მოძრაობდა.
  
  "პილიპო." მაი მისკენ მიიწია და ხელი თეძოზე დაადო. "პირველ რიგში თქვენ გინდათ ჩვენი კომპანია. ახლა შენ ამას არ აკეთებ. ეს უხეშია. რა არის საჭირო, რომ იყო ჩემი მეგობარი?
  
  "მე... მე მყავს კაცები." პილიპო ველური ჟესტიკულაციით აკანკალებდა თითებს, როგორც ალკოჰოლური დამოკიდებულების ზღვარზე მყოფი ადამიანი. "Ყველგან".
  
  დრეიკი წააწყდა ორ ბოუნკერს, რომლებიც თითქმის კიბეს მიაღწიეს. ალისია მარჯვნიდან ასხამდა ძარღვებს. ქვემოდან მძიმე საცეკვაო მუსიკა ისმოდა. ინტოქსიკაციის სხვადასხვა სტადიაში მყოფი სხეულები მთელ საცეკვაო მოედანზე იყო მიმოფანტული. დიჯეი აერია და ღრიალებდა დატყვევებულ აუდიტორიას.
  
  - კლოდმა არ გამოგიგზავნა, - აშკარად შეძრწუნებულმა ამოისუნთქა მეორე მატყუარამ. დრეიკმა კიბის საფეხურები გამოიყენა, რათა წინ გადასწია და ორივე ფეხი დაუდო მამაკაცის მკერდზე, რის შედეგადაც ის უკან გადახტა ხმაურიან ორმოში.
  
  კიდევ ერთი მამაკაცი გადახტა ბოლო საფეხურზე და დრეიკისკენ მივარდა, ხელები აფეთქდა. ინგლისელმა ნეკნებზე დარტყმა მიიღო, რომელიც უფრო სუსტ კაცს ჩამოაგდებდა. მტკივა. მისი მეტოქე შეჩერდა და ელოდა ეფექტს.
  
  მაგრამ დრეიკმა უბრალოდ ამოისუნთქა და მჭიდრო აპერკუტი მიაწოდა, რომელიც ფეხის ძირებიდან ატრიალდა. ბაუნკერი მიწიდან ასწია და მყისიერად დაკარგა გონება. ხმაურმა, რომლითაც ის მიწაზე მოხვდა, პილიპოს შესამჩნევად გადახტომა გამოიწვია.
  
  "რამე თქვი?" მაიმ მშვენივრად მოვლილი ფრჩხილი ჰავაის ბუჩქებით დაფარულ ლოყაზე გადაიტანა. "შენი კაცების შესახებ?"
  
  "Გიჟი ხარ? საერთოდ იცი ვის ეკუთვნის ეს კლუბი?"
  
  მაიმ გაიცინა. ალისია ორივეს მიუახლოვდა უშფოთველად ოთხი მცველის გაგზავნის შემდეგ. "სასაცილოა, ასე უნდა თქვა." პილიპოს გულზე დაადო ფეხი და ძლიერად დააჭირა. "ეს ბიჭი, კლოდ. Სად არის ის?"
  
  პილიპოს თვალები დაჭერილი ციცინათელებივით ატრიალებდა. "მე... არ ვიცი. ის აქ არასდროს მოდის. მე ვმართავ ამ ადგილს, მაგრამ მე... მე არ ვიცნობ კლოდს.
  
  "სამწუხარო." ალისიამ პილიპოს გულში ჩაარტყა. "Შენთვის".
  
  დრეიკს ერთი წუთი დასჭირდა მათი პერიმეტრის დასათვალიერებლად. ყველაფერი უსაფრთხოდ ჩანდა. ის იქამდე იხრება, სანამ ცხვირ-ცხვირამდე არ იყო კლუბის მფლობელთან.
  
  "Გავიგეთ. უღირსი მინიონი ხარ. თანახმა ვარ, რომ კლოდს არ იცნობ. მაგრამ დარწმუნებული ხარ, რომ იცნობ ვინმეს, ვინც მას იცნობს. ადამიანი, რომელიც დროდადრო სტუმრობს. მამაკაცი, რომელიც დარწმუნდება, რომ თავს აკონტროლებს. ახლა..." დრეიკმა პილპოს ყელზე ხელი მოჰკიდა, მისი გაბრაზება ძლივს დამალა. "თქვენ მითხარით ამ ადამიანის სახელი. თორემ შენს გარყვნილ თავებს გადავუხვევ".
  
  პილიპოს ჩურჩული აქამდეც კი გაუგონარი იყო, სადაც ჭექა-ქუხილი ახშობდა მძიმე აკუსტიკური კედლებით. დრეიკმა თავი გააქნია ისე, როგორც ვეფხვი აკანკალებს მკვდარი გაზელის თავს.
  
  "Რა?"
  
  "ბიუქენენი. ამ კაცს ბუკენანი ჰქვია".
  
  დრეიკი უფრო ძლიერად დაიჭირა, როცა მისი გაბრაზება დაიწყო. "მითხარი, როგორ დაუკავშირდები მას." კენედის სურათები ავსებდა მის ხილვას. მან ძლივს იგრძნო მაი და ალისია როგორ აშორებდნენ მას მომაკვდავი კლუბის მფლობელს.
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  ჰავაის ღამე ჯერ კიდევ გაჩაღდა. შუაღამე გადასული იყო, როცა დრეიკი, მეი და ალისია გამოვიდნენ კლუბიდან და გაჩერებული ტაქსი გააჩერეს. ალისიამ დაფარა მათი გაქცევის მარშრუტი დიჯეის სიამოვნებით მიუახლოვდა, აიღო მისი მიკროფონი და როკ-ვარსკვლავის საუკეთესო შთაბეჭდილება მოახდინა. "გამარჯობა ჰონოლულუ! როგორ ჯანდაბა ხარ? ძალიან მიხარია ამაღამ აქ ყოფნა. ბიჭებო, ძალიან ლამაზები ხართ!" შემდეგ იგი შეუფერხებლად წავიდა, დატოვა ათასი ვარაუდი ათას ტუჩზე.
  
  ახლა თავისუფლად საუბრობდნენ ტაქსის მძღოლთან. "როგორ ფიქრობთ, რამდენი დრო დასჭირდება, სანამ პილიპო გააფრთხილებს ბიუქენენს?" ჰკითხა ალისია.
  
  "იღბლით, შეიძლება ცოტა ხნით ვერ იპოვონ. ის კარგად არის დაკავშირებული. მაგრამ თუ გააკეთებენ -"
  
  "ის არ ისაუბრებს", - თქვა დრეიკმა. "ის მშიშარაა. ყურადღებას არ გაამახვილებს იმაზე, რომ კლოდის კაცს მიუბრუნდა. ჩემს იპოთეკას დავდებდი".
  
  "მაცხუნებელმა შესაძლოა ლობიო დაასხას". ჩუმად თქვა მაიმ.
  
  "მათი უმეტესობა უგონო მდგომარეობაშია." ალისიას გაეცინა, მერე უფრო სერიოზულად თქვა. "მაგრამ სპრაიტი მართალია. როცა ისევ სიარული და ლაპარაკი შეძლებენ, ღორებივით ღრიალებენ".
  
  დრეიკმა ენა დააჭირა. "ჯანდაბა, ორივე მართალი ხართ. მაშინ ეს უნდა გავაკეთოთ სწრაფად. Ამაღამ. სხვა არჩევანი არ არის."
  
  - ჩრდილოეთ კუკუის ქუჩა, - უთხრა მაიმ ტაქსის მძღოლს. "შეგიძლია დაგვატოვებინოთ მორგთან."
  
  ტაქსის მძღოლმა სწრაფად შეხედა მას. "Დანამდვილებით?"
  
  ალისიამ მისი ყურადღება თავხედური ღიმილით მიიპყრო. "დააჭირე, ხუთიო." უბრალოდ იმოძრავეთ."
  
  ტაქსის მძღოლმა რაღაც "Fucking haole"-ს მსგავსი ჩაილაპარაკა, მაგრამ მზერა გზაზე გადაიტანა და გაჩუმდა. დრეიკი ფიქრობდა სად მიდიოდნენ. "თუ ეს მართლაც ბიუკენანის ოფისია, ის ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ამ დროს იქ იყოს."
  
  ალისია ღრიალებდა. "დრეიკი, დრეიკი, შენ უბრალოდ არ უსმენ საკმარისად ყურადღებით. როცა საბოლოოდ მივხვდით, რომ სულელ კაცს, პილიპოს, ყელი ისე მაგრად ეჭირა ხელში, რომ იისფერი გახდა, მისი სასაცილო სიცოცხლის გადარჩენას შევუდექით და მან გვითხრა, რომ ბიუქენენს სახლი ჰქონდა".
  
  "სახლი?" დრეიკმა გრიმასი გააკეთა.
  
  "ბიზნესის შესახებ. თქვენ იცნობთ ამ დილერებს. იქ ცხოვრობენ და ჭამენ, თამაშობენ, იქიდან აწყობენ ადგილობრივ სამუშაოებს. წესრიგს იცავს. ის თავის ხალხსაც კი ინახავს ახლოს. უწყვეტ მძიმე წვეულებაა, კაცო."
  
  "რაც ხელს შეუწყობს ღამის კლუბში განვითარებული მოვლენების საიდუმლოებას, ჯერჯერობით." თქვა მაიმ, როცა ტაქსი მორგთან გაჩერდა. "გახსოვთ, როდესაც ჩვენ შევედით ამ მიწოდების მაგნიტის ოფისში ჰონგ კონგში? სწრაფად შევდივართ, სწრაფად გამოვდივართ. ასე უნდა იყოს".
  
  "ისევე, როგორც ციურიხში იმ ადგილას რომ მივედით." ალისიამ ხმამაღლა უთხრა დრეიკს. "ეს ყველაფერი შენზე არ არის დამოკიდებული, კიტანო. არც ისე შორს. "
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი შევიდა ბინაში, რომელიც მას გადაეცა ჰონოლულუში, CIA-ს შენობაში და მკვდარი გაჩერდა. ბენი მას ელოდა, საწოლზე იჯდა და ფეხებზე ჩამოეკიდა.
  
  ახალგაზრდა მამაკაცი დაღლილი ჩანდა. თვალები დასისხლიანებული ჰქონდა დღის განმავლობაში კომპიუტერის ეკრანზე ყურებისგან, შუბლი კი ოდნავ ნაოჭები ჩანდა ასეთი ინტენსიური კონცენტრაციისგან. ჰეიდენს გაუხარდა მისი დანახვა.
  
  მან ხაზგასმით მიმოიხედა ოთახს. "შენ და კარინმა საბოლოოდ გაჭრა ჭიპლარი?"
  
  "ჰარ, ჰარ. ის ოჯახია." ისე თქვა, თითქოს მათი სიახლოვე ყველაზე აშკარა იყო. "და მან ნამდვილად იცის თავისი გზა კომპიუტერთან".
  
  "გენიალური დონის IQ დაგეხმარებათ ამაში." ჰეიდენმა ფეხსაცმელი გაიხადა. სქელი ხალიჩა ქაფიან ბალიშს ჰგავდა მისი მტკივნეული ფეხების ქვეშ. "მე აბსოლუტურად დარწმუნებული ვარ, რომ ხვალ თქვენ იპოვით იმას, რაც ჩვენ გვჭირდება კუკის ჟურნალებში."
  
  "თუ ჩვენ შევძლებთ მათ აღმოვაჩინოთ საერთოდ."
  
  "ყველაფერი ინტერნეტშია. თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ სად ეძებოთ. "
  
  ბენმა წარბები შეხედა მას. "ნუთუ... იგრძნობა, რომ აქ ჩვენზე მანიპულირებას ვახორციელებთ? ჯერ ვპოულობ ღმერთების საფლავს, შემდეგ კი გადაცემის მოწყობილობებს. ჩვენ ახლა აღმოვაჩენთ, რომ ეს ორი დაკავშირებულია. და -" ის შეჩერდა.
  
  "Და რა?" ჰეიდენი მის გვერდით საწოლზე ჩამოჯდა.
  
  "მოწყობილობები შეიძლება როგორმე იყოს დაკავშირებული ჯოჯოხეთის კარიბჭეებთან," - მსჯელობდა ის. "თუ კოვალენკოს სურს ისინი, ისინი იქ უნდა იყვნენ."
  
  "Ეს არ არის სიმართლე". ჰეიდენი უფრო ახლოს მიიწია. "კოვალენკო გიჟია. ჩვენ არ შეგვიძლია ვიფიქროთ, რომ გავიგოთ მისი აზროვნება. "
  
  ბენის თვალები აჩვენებდნენ, რომ ის სწრაფად კარგავდა ფიქრებს და ეფლირტავებოდა სხვებს. მან აკოცა ჰეიდენს, როცა მან თავი მისკენ მიახარა. ის მოშორდა, როცა მან ჯიბეში რაღაცის ჩხუბი დაიწყო.
  
  "მე თავს უკეთ ვგრძნობ, როცა ის ელვაში გამოდის, ბენ."
  
  "აჰ? არა. მე ეს მინდოდა." მობილური ამოიღო, ეკრანი MP3 პლეერზე გადართო და ალბომი შეარჩია.
  
  Fleetwood Mac-მა დაიწყო სიმღერა "Second Hand News" კლასიკური ჭორებიდან.
  
  ჰეიდენმა გაკვირვებულმა აციმციმდა თვალი. "დინოროკი? მართლა?"
  
  ბენმა ზურგზე გადააგდო. "ზოგიერთი უკეთესია, ვიდრე თქვენ ფიქრობთ."
  
  ჰეიდენს არ აკლდა გამჭოლი სევდა მეგობრის ტონში. მან არ გამოტოვა სიმღერის თემა, რომელიც აშკარაა სათაურში. იგივე მიზეზების გამო, როგორც ბენი, მან აიძულა ეფიქრა კენედი მურზე და დრეიკზე და ყველა მათგანზე, რაც მათ დაკარგეს. ორივემ არამარტო დაკარგა დიდი მეგობარი კენედიში, არამედ მისმა ძალადობრივმა სიკვდილმა დრეიკის ყველა მეგობარი უბრალო ფონურ ხმაურამდე მიიყვანა.
  
  მაგრამ როცა ლინდსი ბუკინგემმა სიმაღლის ბალახზე სიმღერა და თავისი საქმის კეთება დაიწყო, განწყობა მალევე შეიცვალა.
  
  
  * * *
  
  
  მაიმ ტაქსის მძღოლს ლოდინი სთხოვა, მაგრამ კაცმა არ მოუსმინა. როგორც კი მანქანიდან გადმოვიდნენ, მან ძრავა ჩართო და ხრეშით გავარდა.
  
  ალისია მას მიხედა. "ჯორჯი".
  
  მაიმ მათ წინ კვეთაზე მიუთითა. "ბუკენანის სახლი მარცხნივ არის."
  
  სასიამოვნო სიჩუმეში დადიოდნენ. თვეების წინ დრეიკმა იცოდა, რომ ეს არასდროს მოხდებოდა. დღეს მათ საერთო მტერი ჰყავდათ. მათ ყველას შეეხო სისხლიანი მეფის სიგიჟე. და თუ მას ნებას რთავდნენ დარჩეს თავისუფალი, მან მაინც შეიძლება გამოიწვიოს მათ სერიოზული ზიანი.
  
  ისინი ერთად იყვნენ მსოფლიოს ერთ-ერთი საუკეთესო გუნდი.
  
  მათ გადაკვეთეს გზაჯვარედინზე და შეანელეს, როდესაც ბიუქენენის საკუთრება გამოჩნდა. ადგილი შუქით იყო სავსე. ფარდები ჩამოწეულია. კარები ღია იყო, რათა მუსიკა მთელ ტერიტორიაზე მოედინებოდა. ქუჩის გადაღმაც კი ისმოდა რეპ მუსიკის ხმაური.
  
  "მოდელი მეზობელი", - თქვა ალისამ. "ვინმე ასეთი - უბრალოდ უნდა მივუახლოვდე და მათი დაწყევლილი სტერეო სისტემა გავანადგურო."
  
  "მაგრამ ადამიანების უმეტესობა შენნაირი არ არის", - თქვა დრეიკმა. "ეს არის ის, რითაც ეს ხალხი ხარობს. ისინი გულში მოძალადეები არიან. რეალურ ცხოვრებაში ისინი ატარებენ თოფებს და არ აქვთ თანაგრძნობა და სინდისი".
  
  ალისია მას გაეცინა. "მაშინ ისინი არ მოელიან სრულმასშტაბიან შეტევას."
  
  მაი დათანხმდა. "ჩვენ სწრაფად შევდივართ, სწრაფად გამოვდივართ."
  
  დრეიკი ფიქრობდა იმაზე, თუ როგორ ბრძანა სისხლის მეფემ ამდენი უდანაშაულო ადამიანის მოკვლა. "წავიდეთ, გავურბივართ მათ."
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი შიშველი და ოფლიანი იყო, როცა მობილურმა დარეკა. ეს რომ არ ყოფილიყო მისი უფროსის, ჯონათან გეითსის ხელმოწერის მელოდია, ის დაბლოკავდა მას.
  
  ამის ნაცვლად, მან დაიღრიალა, ბენს მოშორდა და პასუხის ღილაკს დააჭირა. "დიახ?"
  
  გეიტსს არც კი შეუმჩნევია, რომ სუნთქვა შეეკრა. "ჰეიდენ, ბოდიშს ვიხდი გვიანი საათის გამო. Შენ შეგიძლია ლაპარაკი?"
  
  ჰეიდენი მაშინვე დაუბრუნდა რეალობას. ჭიშკარმა მისი ყურადღება დაიმსახურა. საშინელება, რომელიც მან გადაიტანა თავისი ქვეყნისთვის, ბევრად აღემატებოდა მის მოვალეობის გრძნობას.
  
  "რა თქმა უნდა, ბატონო."
  
  "დმიტრი კოვალენკოს ტყვეობაში ჰყავს შეერთებული შტატების რვა სენატორის, თოთხმეტი წარმომადგენლის და ერთი მერის ოჯახის წევრები. ეს მონსტრი მართლმსაჯულების წინაშე წარსდგებიან, ჯეი, ყველა საჭირო საშუალებით. თქვენ გაქვთ ყველა რესურსი. "
  
  კავშირი გაწყდა.
  
  ჰაიდენი იჯდა და სიბნელეში მიშტერებოდა, მისი სურნელი მთლიანად ჩამქრალიყო. მისი ფიქრები პატიმრებთან იყო. უდანაშაულოები ისევ იტანჯებოდნენ. მას აინტერესებდა კიდევ რამდენი ადამიანი დაზარალდებოდა, სანამ სისხლის მეფე სასამართლოს წინაშე წარდგებოდა.
  
  ბენი საწოლზე მისკენ მიიწია და ისე ჩაეხუტა, როგორც მას სურდა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ჯერ შიგნით შევიდა და გრძელ დერეფანში აღმოჩნდა, სადაც ორი კარი მარცხნივ იყო გაღებული და ბოლოს ღია სამზარეულო. მამაკაცი კიბეებს დაეშვა, თვალები უეცრად შოკით აევსო, როცა დაინახა, რომ დრეიკი შევიდა სახლში.
  
  "Რა-?"
  
  მაის ხელი იმაზე სწრაფად ამოძრავდა, ვიდრე თვალი ჩანდა. მამაკაცი ერთ წამს ჰაერში იღებდა გაფრთხილების ძახილს და მეორე წამს კიბეებზე სრიალებდა პატარა ხანჯლით ყელში. როცა ფსკერს მიაღწია, მაიმ დაასრულა სამუშაო და ხანჯალი უკან წაიღო. დრეიკი დერეფანში გადავიდა. მარცხნივ შებრუნდნენ პირველ ოთახში. ოთხი წყვილი თვალი ახედა უბრალო ყუთებიდან, რომელშიც ასაფეთქებელი ნივთიერებები ჰქონდათ შეფუთული.
  
  ასაფეთქებელი?
  
  დრეიკმა მყისიერად ამოიცნო C4, მაგრამ ფიქრის დრო არ ჰქონდა, რადგან კაცებმა უყურადღებოდ დაყრილ იარაღს აიღეს. მაი და ალისია დრეიკის გარშემო ცეკვავდნენ.
  
  "იქ!" დრეიკმა მიუთითა ყველაზე სწრაფებზე. ალისიამ ის საზარდულისკენ არაკეთილსინდისიერი დარტყმით დაარტყა. ძირს დაეცა, რაღაცას ჩურჩულებდა. დრეიკის წინ მყოფი მამაკაცი სწრაფად გაემართა მისკენ, გადახტა მაგიდაზე, რათა გაზარდოს მისი შეტევის სიმაღლე და ძალა. დრეიკმა სხეული დატრიალდა მამაკაცის ფრენის ქვეშ და როცა დაეშვა, უკნიდან ორივე მუხლი დაარტყა. კაცმა ბრაზისგან იკივლა და პირიდან ნერწყვი გადმოუვარდა. დრეიკმა ცულის გამანადგურებელი დარტყმა მიაყენა თავის თავზე მთელი თავისი უხეში ძალითა და ძალით.
  
  მამაკაცი უხმოდ ჩამოვარდა.
  
  მის მარცხნივ, მაიმ ზედიზედ ორი დარტყმა განახორციელა. ორივეს გაორებული ჰქონდა მუცელში ჭრილობები, გაოცება ეწერა მთელ სახეზე. დრეიკმა სწრაფად გამოიყენა სასიკვდილო მჭიდი ერთის გასაუქმებლად, ხოლო მაიმ მეორე დაარტყა.
  
  "დატოვე". - დაიღრიალა დრეიკმა. მათ შეიძლება არ იცოდნენ ეს, მაგრამ ისინი მაინც სისხლის მეფის კაცები იყვნენ. მათ გაუმართლათ, რომ დრეიკი ჩქარობდა.
  
  დერეფანში დაბრუნდნენ და სხვა ოთახში ჩავიდნენ. როდესაც ისინი შიგნით შევიდნენ, დრეიკმა სამზარეულო დაინახა. სავსე იყო კაცებით, ყველა დაბალ მაგიდაზე რაღაცას უყურებდა. შიგნიდან გამოსული რეპის ხმები იმდენად ხმამაღალი იყო, რომ დრეიკი თითქმის მოელოდა, რომ ისინი გამოვიდოდნენ მასთან შესახვედრად. მაი წინ გაიქცა. როდესაც დრეიკი ოთახში შევიდა, მან უკვე ერთი მამაკაცი დააწვინა და მეორეზე გადავიდა. სქელი წვერიანი ბიჭი დრეიკს გადაეყარა, უკვე რევოლვერით ხელში.
  
  "Რა გააკეთე-?"
  
  ვარჯიში იყო ყველაფერი საბრძოლო ხელოვნებაში, და დრეიკი უფრო სწრაფად დაბრუნდა, ვიდრე პოლიტიკოსს შეეძლო თავიდან აიცილოს მთავარი კითხვა. მყისიერად ასწია ფეხი, რევოლვერი ხელიდან გამოგლიჯა მამაკაცს, შემდეგ წინ გადადგა და ჰაერში დაიჭირა.
  
  იარაღი გადააბრუნა.
  
  "იცხოვრე ხმლით." მან გაისროლა. ბიუკენის კაცი მხატვრულ აფეთქებაში უკუღმა დაეცა. მაიმ და ალისამ მაშინვე აიღეს კიდევ ერთი გადაგდებული ცეცხლსასროლი იარაღი, როდესაც ვიღაცამ დაიყვირა სამზარეულოდან. "ჰეი, სულელო! რა ჯანდაბას აკეთებ?"
  
  დრეიკმა გაიცინა. როგორც ჩანს, ამ სახლში სროლა არ ყოფილა. ჯარიმა. კარისკენ წავიდა.
  
  - ორი, - ჩასჩურჩულა მან, რაც მიუთითებს იმაზე, რომ კართან არსებული სივრცე მხოლოდ მათ აძლევდა მანევრირების ადგილს. მაი მის უკან დაჯდა.
  
  "მოდით დავათვინიეროთ ეს ძაღლები." დრეიკი და ალისია გამოვიდნენ, ისროდნენ და დაუმიზნეს ფეხის ტყეს, რომელიც მაგიდას აკრავდა.
  
  სისხლი დაიღვარა და სხეულები იატაკზე დაეცა. დრეიკი და ალისია წინ წავიდნენ, რადგან იცოდნენ, რომ შოკი და შიში მათ ოპონენტებს დააბნევდა და დააშინებდა. ბიუქენენის ერთ-ერთი მცველი გადახტა დაბალ მაგიდაზე და ალისიას დაარტყა და გვერდზე გადააგდო. მაი ღრიჭოში შევიდა და თავი დაიცვა, როცა მცველმა თითი ორჯერ დაარტყა მას. მაიმ თითოეულ დარტყმას იჭერდა წინამხრზე, სანამ პისტოლეტით ცხვირზე ძლიერად დაარტყამდა.
  
  ალისია ისევ ჩხუბში ჩავარდა. "მე მქონდა."
  
  "ოჰ, დარწმუნებული ვარ, რომ გააკეთე, საყვარელო."
  
  "დამაბერე." ალისიამ იარაღი მიანიშნა ატირებულ მამაკაცებს. "კიდევ ვინმეს უნდა სცადო? ჰმ?"
  
  დრეიკმა დაბალ მაგიდას და მის შიგთავსს შეხედა. C4-ის გროვა მომზადების სხვადასხვა სტადიაზე დაფენილ იქნა ზედაპირზე.
  
  რას გეგმავდა სისხლიანი მეფე?
  
  "რომელია თქვენგანი ბუკენენი?"
  
  არავინ უპასუხა.
  
  "ბიუქენენთან დაკავშირებით მაქვს გარიგება." დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ თუ ის აქ არ არის, მაშინ ვფიქრობ, ჩვენ მოგიწევთ ყველას დახვრეტა." მან ესროლა უახლოეს მამაკაცს მუცელში.
  
  ხმაური აავსო ოთახი. მაიც კი გაოცებული უყურებდა მას. "მეტი"
  
  ღრიალებდა მას. "სახელები არ არის."
  
  "მე ვარ ბუკენენი." დიდ მაცივარს ზურგით მიყრდნობილმა მამაკაცმა ამოისუნთქა, როცა ტყვიით მიყენებულ ჭრილობას ძლიერი ზეწოლა მოახდინა. "მოდი, კაცო. ჩვენ არ დაგიშავეთ".
  
  დრეიკს თითი ჩახმახზე დაეჭიმა. უზარმაზარი თვითკონტროლი დასჭირდა, რომ არ ესროლა. "არ დამიშავებინე?" წინ წამოხტა და მუხლზე განზრახ დაიდო სისხლდენა ჭრილობაზე. "არ დამიშავებინე?"
  
  სისხლმა აავსო მისი ხედვა. უნუგეშო მწუხარებამ ჭვრეტდა ტვინსა და გულს. - მითხარი, - თქვა მან ხმადაბლა. "მითხარი, სად არის კლოდი, ან, ღმერთო მიშველე, ტვინს ავაფეთქებ მთელს ამ მაცივარს."
  
  ბუკენენს თვალები არ ატყუებდა. სიკვდილის შიშმა გამჭვირვალე გახადა მისი უმეცრება. - მე ვიცნობ კლოდის მეგობრებს, - დაიყვირა მან. "მაგრამ მე არ ვიცნობ კლოდს. მე შემიძლია გითხრათ მისი მეგობრები. დიახ, შემიძლია მოგცეთ ისინი".
  
  დრეიკმა მოისმინა ორი სახელი და მათი ადგილმდებარეობა. სკარბერი და პეტერსონი. მხოლოდ მაშინ, როცა ეს ინფორმაცია მთლიანად იქნა ამოღებული, მან მიუთითა C4-ით სავსე ცხრილზე.
  
  "Აქ რას აკეთებ? ემზადები ომის დასაწყებად?"
  
  პასუხმა გააოცა. "Კარგი, დიახ. ჰავაის ბრძოლა იწყება, კაცო.
  
  
  თავი მეცხრამეტე
  
  
  ბენ ბლეიკი შევიდა პაწაწინა ოფისში, რომელიც თავის დასთან იყო და კარინი ფანჯარასთან იდგა. "Გამარჯობა, დაო".
  
  "გამარჯობა. უბრალოდ შეხედე ამას, ბენ. მზის ამოსვლა ჰავაიში."
  
  "პლაჟზე უნდა ვიყოთ. იქ ყველა მიდის მზის ამოსვლასა და ჩასვლისთვის".
  
  "Მართლა? კარინმა ცოტა სარკაზმით შეხედა ძმას. "თქვენ ეს ინტერნეტში ეძებეთ, არა?"
  
  "კარგი, ახლა, როდესაც ჩვენ აქ ვართ, მინდა გავიდე ამ დაბინძურებული ადგილიდან და შევხვდე რამდენიმე ადგილობრივს."
  
  "Რისთვის?"
  
  "მე არასოდეს შემხვედრია ჰავაელი."
  
  "მანო დაწყევლილი ჰავაელი, დუბოა. ღმერთო, ზოგჯერ მაინტერესებს, მივიღე თუ არა ჩვენი ორივე ტვინის უჯრედების მარაგი".
  
  ბენმა იცოდა, რომ აზრი არ ჰქონდა დასთან ბრძოლას. რამდენიმე წუთით აღფრთოვანებული იყო საუცხოო სანახაობით, სანამ კარისკენ გაემართებოდა ორივეს ყავის დასალევად. როდესაც ის დაბრუნდა, კარინი უკვე ჩატვირთავდა მათ კომპიუტერებს.
  
  ბენმა ჭიქები კლავიატურასთან დადო. "იცით, რომ მოუთმენლად ველოდები." ხელები მოისვა. "ვგულისხმობ, ვეძებ კაპიტან კუკის მორები. ეს არის ნამდვილი დეტექტიური სამუშაო, რადგან ჩვენ ვეძებთ იმას, რაც დამალულია და არა ის, რაც აშკარაა".
  
  "ჩვენ ზუსტად ვიცით, რომ ინტერნეტში არ არსებობს ბმულები, რომლებიც დააკავშირებს კუკს Diamond Head-თან ან Leahy-სთან ჰავაელებთან. ჩვენ ვიცით, რომ Diamond Head არის მხოლოდ ერთ-ერთი კონუსების, ვენტილატორების, გვირაბებისა და ლავის მილებიდან, რომლებიც გადის ოაჰუს ქვეშ.
  
  ბენმა ცხელი ყავა მოსვა. "ჩვენ ასევე ვიცით, რომ კუკი დაეშვა კაუაიზე, ქალაქ ვაიმეაში. შეამოწმეთ ვაიმეა კანიონისთვის, რომელიც საკმარისად განსაცვიფრებელია, რომ კონკურენცია გაუწიოს გრანდ კანიონს. კაუაის ადგილობრივებმა შექმნეს ფრაზა ორიგინალური ადგილი ჰავაიში მოსანახულებლად, როგორც თავხედური აჟიოტაჟი ოაჰუში. ვაიმეაში არის კუკის ქანდაკება ძალიან პატარა მუზეუმის გვერდით.
  
  - კიდევ ერთი რამ ვიცით, - უპასუხა კარინმა. "საქმე ის არის, რომ კაპიტანი კუკის მორები სწორედ აქ არის." მან კომპიუტერს დააჭირა. "ონლაინ".
  
  ბენმა ამოიოხრა და პირველი ვრცელი ჟურნალის ფურცლა დაიწყო. "მოდით, გართობა დაიწყოს." ყურსასმენები ჩართო და სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო.
  
  კარინი მას მზერას უყურებდა. "Გამორთე. ეს არის ძილის კედელი? და კიდევ ერთი საფარი? ოდესმე, ძმაო, მოგიწევს ჩაწერო ეს ახალი ტრეკები და აღარ დახარჯო შენი დიდების ხუთი წუთი."
  
  "არ მითხრა, რომ დროს კარგავ, და. ჩვენ ყველამ ვიცით, რომ თქვენ ამის ოსტატი ხართ. "
  
  "აპირებთ კიდევ ერთხელ ამ საკითხს? ახლა?"
  
  "ხუთი წელი გავიდა." ბენმა ჩართო მუსიკა და ფოკუსირება მოახდინა კომპიუტერზე. "ხუთი წელი ნგრევა. ნუ მისცემთ საშუალებას იმას, რაც შემდეგ მოხდა, გააფუჭოს შემდეგი ათეული".
  
  
  * * *
  
  
  ძილის გარეშე და მინიმალური დასვენებით მუშაობდნენ, დრეიკმა, მეიმ და ალისიამ გადაწყვიტეს მცირე შესვენება. დრეიკმა დარეკა ჰეიდენმა და კინიმაკამ მზის ამოსვლიდან დაახლოებით ერთი საათის შემდეგ. გამორთვის ღილაკმა მალე მოაგვარა ეს პრობლემა.
  
  ვაიკიკიში ოთახი იქირავეს. ეს იყო დიდი სასტუმრო ბორბლებზე, სავსე ტურისტებით, რაც მათ ანონიმურობას ანიჭებდა. მათ სწრაფად ისაუზმეს ადგილობრივ Denny's-ში, შემდეგ გაემართნენ თავიანთ სასტუმროში, სადაც ლიფტით აიყვანეს მერვე სართულზე მდებარე ოთახში.
  
  შიგნით შესვლისთანავე დრეიკი დამშვიდდა. მან იცოდა რა სარგებელი მოაქვს თავის კვებას და დასვენებას. ფანჯარასთან იოლი სკამზე მოკალათდა და ტკბებოდა იმით, რომ ჰავაის ნათელმა მზემ ფრანგული ფანჯრებიდან გადაიარა.
  
  - თქვენ ორს შეგეძლოთ საწოლზე ჩხუბი, - ჩაილაპარაკა მან შემობრუნების გარეშე. "ვიღაცამ მაღვიძარა დააყენა ორ საათზე."
  
  ამით მან ფიქრები გაუშვა, დაარწმუნა იმის ცოდნა, რომ მათ ჰქონდათ ორი მამაკაცის მისამართი, რომლებიც მაქსიმალურად ახლოს იყვნენ კლოდთან. მშვიდობა იმის ცოდნით, რომ კლოდს პირდაპირ სისხლიან მეფესთან მიჰყავდათ.
  
  სულის სიმშვიდე იმის ცოდნით, რომ სისხლიან შურისძიებამდე სულ რამდენიმე საათი იყო დარჩენილი.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა და კინიმაკამ დილა ადგილობრივ ჰონოლულუს პოლიციის დეპარტამენტში გაატარეს. ახალი ამბავი ის იყო, რომ კლოდის ზოგიერთი "თანამოაზრე" ღამით გაანადგურეს, მაგრამ რეალური სიახლე არ ყოფილა. კლუბის მფლობელმა, სახელად პილიპომ, ძალიან ცოტა თქვა. მისი რამდენიმე ბოუნკერი საავადმყოფოში აღმოჩნდა. ასევე გამოჩნდა, რომ მისი ვიდეო საოცრად ჩაბნელდა, როდესაც მამაკაცი და ორი ქალი მას თავს დაესხნენ შუაღამის წინ.
  
  ამას დაუმატეთ სისხლიანი სროლა სადღაც ქალაქის ცენტრში, რომელშიც მონაწილეობდნენ კლოდის ცნობილი თანამზრახველები. როდესაც შემთხვევის ადგილზე შეიარაღებული ოფიცრები მივიდნენ, მხოლოდ ცარიელი სახლი აღმოაჩინეს. არა კაცები. ტელეფონის ნომერი არ არის. მხოლოდ სისხლი იატაკზე და სამზარეულოს მაგიდაზე, რომელზედაც მტვრის გაწმენდისას აღმოჩნდა C4-ის კვალი.
  
  ჰეიდენმა დრეიკი სცადა. მან სცადა ალისიას დარეკვა. მანო განზე გაწია და გაბრაზებულმა ჩასჩურჩულა ყურში. "დაწყევლა მათ! მათ არ იციან, რომ ჩვენ გვაქვს მხარდაჭერა იმისთვის, რომ ვიმოქმედოთ ისე, როგორც გვსურს. მათ უნდა იცოდნენ. "
  
  კინიმაკამ მხრები აიჩეჩა, დიდი მხრები აწია და დაეცა. "შესაძლოა დრეიკს არ სურს იცოდეს. ის ამას გააკეთებს თავისი გზით, მთავრობის მხარდაჭერით ან მის გარეშე. "
  
  "ახლა ის ტვირთია."
  
  "ან შხამიანი ისარი, რომელიც პირდაპირ გულში დაფრინავს." კინიმაკამ გაიცინა, როცა უფროსმა შეხედა.
  
  ჰეიდენი წამით დაიბნა. "Რა? ეს ლექსები სიმღერიდან არის თუ რამე?"
  
  კინიმაკა შეურაცხყოფილი ჩანდა. "მე ასე არ ვფიქრობ, უფროსო. ასე რომ, - მან შეკრებილი პოლიციელებისკენ გაიხედა, - რა იცის პოლიციამ კლოდზე?
  
  ჰეიდენმა ღრმად ამოისუნთქა. "გასაკვირი არ არის, რომ ძალიან ცოტაა. კლოდი არის რამდენიმე კლუბის ჩრდილოვანი მფლობელი, რომელიც შეიძლება იყოს ჩართული ან არ იყოს ჩართული უკანონო საქმიანობაში. ისინი არ არიან პოლიციის დაკვირვების სიაში. შესაბამისად, მათი ჩუმი მფლობელი ანონიმური რჩება".
  
  "ყველაფრით, რაც, უდავოდ, კოვალენკოს მიერ იყო შექმნილი."
  
  "Ეჭვგარეშე. კრიმინალისთვის ყოველთვის მომგებიანია რეალურ სამყაროდან რამდენჯერმე მოშორება".
  
  "ალბათ დრეიკი პროგრესირებს. ეს რომ არ იყოს, ვფიქრობ, ის ჩვენთან იქნებოდა".
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "ვიმედოვნებთ, რომ ეს ასეა. ამასობაში, ჩვენ გვჭირდება შოკში ჩაგდება რამდენიმე ადგილობრივი. და თქვენ უნდა დაუკავშირდეთ ყველას, ვინც იცნობთ, ვინც დაგვეხმარება. კოვალენკომ უკვე შექმნა სისხლის აბანო. მეზიზღება ფიქრი, როგორ შეიძლება დასრულდეს ეს ყველაფერი. "
  
  
  * * *
  
  
  ბენი მაქსიმალურად ცდილობდა ყურადღების კონცენტრაციას მაღალი ყოფილიყო. მისი ემოციები არეულობაში იყო. თვეები გავიდა მას შემდეგ, რაც მისი ცხოვრება ნორმალურად იყო. ოდინის საქმემდე მისი იდეა თავგადასავლების შესახებ იყო, რომ მისი თანამედროვე როკ ჯგუფი The Wall of Sleep საიდუმლოდ დარჩენილიყო დედისა და მამისგან. ის იყო მეოჯახე, გულკეთილი ნერვი, ყველა ტექნიკური საქმის ნიჭით.
  
  ახლა მან დაინახა ბრძოლა. მან დაინახა ხალხის მოკვლა. სიცოცხლისთვის იბრძოდა. მისი საუკეთესო მეგობრის შეყვარებული მკლავებში გარდაიცვალა.
  
  სამყაროებს შორის გადასვლამ ის დაარღვია.
  
  ამას დაუმატეთ მის ახალ შეყვარებულთან, ამერიკელ CIA-ს აგენტთან ყოფნის ზეწოლა, და მას სულაც არ გაუკვირდა, რომ ცელქი აღმოაჩინა.
  
  არა ის, რომ მეგობრებს არასდროს უთქვამს. მისი ოჯახი, დიახ, მას შეეძლო ეთქვა მათთვის. მაგრამ კარინი ჯერ არ იყო მზად ამისთვის. და მას ჰქონდა თავისი პრობლემები. მან ახლახან უთხრა, რომ ხუთი წლის შემდეგ ის უნდა გადასულიყო, მაგრამ იცოდა, რომ თუ მას ოდესმე იგივე დაემართებოდა, ეს მის დარჩენილ ცხოვრებას გაანადგურებდა.
  
  ძილის კედლის დანარჩენი წევრები კი მას მუდმივად უგზავნიდნენ მესიჯებს. სად ჯანდაბაში ხარ, ბლეიკი? ამაღამ ერთად შევიკრიბოთ? მომწერე მაინც, იდიოტო, ახალი ტრეკები მზად ჰქონდათ ჩასაწერად. ეს მისი დაწყევლილი ოცნება იყო!
  
  ახლა სწორედ ის, რამაც მას დიდი შესვენება მისცა, საფრთხის ქვეშაა.
  
  ჰაიდენზე ფიქრობდა. როდესაც სამყარო იშლებოდა, მას ყოველთვის შეეძლო ფიქრები მისკენ მიექცია და ყველაფერი ცოტათი გაადვილდებოდა. გონება გაუფანტა. მან განაგრძო ონლაინ წიგნის გვერდების გადახვევა, რომელიც ვიღაცამ გადაიწერა კუკის საკუთარი ხელნაწერებიდან.
  
  კინაღამ გამოტოვა.
  
  უეცრად, სწორედ იქ, ამინდის ცნობებს შორის, გრძედი და გრძედი აღნიშვნები და მოკლე დეტალები იმის შესახებ, თუ ვინ დაისაჯეს ძროხის ყოველდღიური რაციონის არჭამისთვის და ვინ იპოვეს მკვდარი გაყალბებაში, გამოჩნდა პელეს კარიბჭის მოკლე მინიშნება.
  
  "და". - ამოისუნთქა ბენმა. "ვფიქრობ, რაღაც ვიპოვე." მან წაიკითხა მოკლე აბზაცი. "ვაუ, ეს არის მამაკაცის ანგარიში მათი მოგზაურობის შესახებ. მზად ხარ ამისთვის?"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი მსუბუქი ძილიდან სიფხიზლემდე გადავიდა იმ დროს, რაც თვალების გახელას დასჭირდა. მაი მის უკან წინ და უკან მიიწევდა. თითქოს ალისია შხაპის ქვეშ იყო.
  
  "რამდენი ხანი ვიყავით გარეთ?"
  
  "მოეცით ან აიღეთ ოთხმოცდაათი წუთი. აი, შეამოწმეთ ეს. " მაიმ მას ესროლა ერთ-ერთი პისტოლეტი, რომელიც მათ ბუქენენისგან და მისი კაცებისგან წაიღეს.
  
  "რა არის ანგარიში?"
  
  "ხუთი რევოლვერი. Ყველაფერი კარგადაა. ორი 38 და სამი 45 კალიბრის. ყველა ჟურნალებით სამი მეოთხედი სავსეა".
  
  "საკმარისზე მეტი". დრეიკი ფეხზე წამოდგა და გაიჭიმა. მათ გადაწყვიტეს, რომ უფრო სერიოზული მოწინააღმდეგის წინაშე აღმოჩნდებოდნენ - კლოდთან დაახლოებული ადამიანები - ამიტომ იარაღის ტარება სავალდებულო იყო.
  
  ალისია სააბაზანოდან სველი თმით გამოვიდა და პიჯაკი გადაიცვა. "მზად ხარ წასასვლელად?"
  
  ინფორმაცია, რომელიც მათ მიიღეს ბიუქენენისგან იყო, რომ სკარბერი და პეტერსონი ფლობდნენ ეგზოტიკური მანქანების დილერს ვაიკიკის გარეუბანში. ეგზოტიკარსს ეძახდნენ, ეს იყო როგორც საცალო მაღაზია, ასევე სარემონტო მაღაზია. მან ასევე იქირავა უმაღლესი კლასის მანქანების უმეტესობა.
  
  ძალიან მომგებიანი საფარი, ფიქრობდა დრეიკი. ეჭვგარეშეა, შექმნილია ყველა სახის კრიმინალური აქტივობის დამალვისთვის. სკარბერი და პეტერსონი უდავოდ ახლოს იყვნენ კვების ჯაჭვის მწვერვალთან. შემდეგი იქნება კლოდი.
  
  ტაქსიში ჩასხდნენ და მძღოლს დილერის მისამართი მისცეს. დაახლოებით ოცი წუთის სავალზე იყო.
  
  
  * * *
  
  
  ბენი და კარინი გაკვირვებულები კითხულობენ კაპიტან კუკის ჟურნალს.
  
  ცნობილ ზღვის კაპიტანს ორასზე მეტი წლის წინ მომხდარი მოვლენების სხვა ადამიანის თვალით დანახვა საკმაოდ აღსანიშნავი იყო. მაგრამ ჰავაის ყველაზე ცნობილი ვულკანის ქვეშ კუკის ჩაწერილი, მაგრამ მაინც უაღრესად საიდუმლო მოგზაურობის ანგარიშის წაკითხვა თითქმის აბსოლუტური იყო.
  
  "Ეს გასაოცარია". კარინმა კომპიუტერის ეკრანზე გადაფურცლა თავისი ასლი. "ერთი რამ, რასაც ვერ ხვდები, არის კუკის ბრწყინვალე წინდახედულება. მან თავისი აღმოჩენების ჩასაწერად ყველა სფეროდან წაიყვანა ხალხი. Მეცნიერები. ბოტანიკოსები. მხატვრები. შეხედე - მან ეკრანს დააჭირა.
  
  ბენი დაიხარა მცენარის დელიკატურად შესრულებული ნახატის სანახავად. "მაგარი".
  
  კარინის თვალები უბრწყინავდა. "Მაგარია. ეს მცენარეები არ იქნა აღმოჩენილი ან დოკუმენტირებული, სანამ კუკმა და მისმა გუნდმა არ ჩაწერეს ისინი და დაბრუნდნენ ინგლისში ამ ფანტასტიკური ნახატებითა და აღწერებით. მათ შეადგინეს ჩვენი სამყარო, ეს ადამიანები, დახატეს პეიზაჟები და სანაპირო ზოლები ისე, როგორც ჩვენ დღეს უბრალოდ ფოტოებს გადავიღებთ. Იფიქრე ამაზე".
  
  ბენის ხმამ უღალატა მის აღელვებას. "Მე ვიცი. Მე ვიცი. მაგრამ მოუსმინე ამას..."
  
  "Ვაუ". კარინი საკუთარ ამბავში იყო ჩაფლული. "იცოდით, რომ კუკის ეკიპაჟის ერთ-ერთი წევრი იყო უილიამ ბლაი? კაცი, რომელიც ბაუნტის კაპიტანი გახდა? და რომ იმდროინდელმა ამერიკის პრეზიდენტმა, ბენჯამინ ფრანკლინმა გაგზავნა მესიჯი ყველა თავის საზღვაო კაპიტანს, დაეტოვებინათ კუკი მარტო, მიუხედავად იმისა, რომ ამერიკელები იმ დროს ბრიტანელებთან ომში იყვნენ. ფრანკლინმა მას "კაცობრიობის საერთო მეგობარი" უწოდა.
  
  "და". - ამოისუნთქა ბენმა. "რაღაც ვიპოვე. მოუსმინეთ - ხმელეთზე ჩავარდნა მოხდა ჰავაიში, ოუჰიჰიში, კუნძულის უმაღლეს წერტილთან ახლოს. 21 გრადუსი 15 წუთი ჩრდილოეთის განედი, 147 გრადუსი ჩრდილოეთის განედი, 48 წუთი დასავლეთით. სიმაღლე 762 ფუტი. იძულებული გავხდით, ლიხის მახლობლად დაგვეგდო წამყვანმა და ნაპირზე წავსულიყავით. ადგილობრივები, რომლებიც ჩვენ დავიქირავეთ, ისე გამოიყურებოდნენ, თითქოს ზურგიდან გვიჭრიდნენ რომის ბოთლში, მაგრამ რეალურად ტოლერანტებიც იყვნენ და მცოდნეებიც".
  
  - მომეცი შემოკლებული ვერსია, - ამოიოხრა კარინმა. "Ინგლისურად".
  
  ბენმა იღრიალა მასზე. "ღმერთო, გოგო, სად არის შენი ინდიანა ჯონსი?" შენი ლუკ სკაიუოკერი? უბრალოდ არ გაქვს თავგადასავლების გრძნობა. ასე რომ, ჩვენი მთხრობელი, კაცი სახელად ჰოკსვორთი, კუკთან, ექვს სხვა მეზღვაურთან და რამდენიმე ადგილობრივთან ერთად გაემგზავრა, რათა გამოეკვლია რა ადგილობრივებმა პელეს კარიბჭე უწოდეს ". ეს გაკეთდა ადგილობრივი მეფის ცოდნის გარეშე და დიდი რისკის ქვეშ. მათ რომ გაეგოთ ამის შესახებ, მეფე ყველას მოკლავდა. ჰავაელები პატივს სცემდნენ პელეს კარიბჭეს. ადგილობრივმა გიდებმა მოითხოვეს დიდი. ჯილდოები."
  
  "პელეს კარიბჭე უნდა გამოეწვია სერიოზული შფოთვა კუკისთვის, რომ ასეთ რისკზე წასულიყო", - აღნიშნა კარინმა.
  
  "კარგი, პელე იყო ცეცხლის, ელვის, ქარისა და ვულკანების ღმერთი. ალბათ ყველაზე პოპულარული ჰავაის ღვთაება. ის დიდი ამბავი იყო. მისი ლეგენდის დიდი ნაწილი ოკეანეების მმართველობის გარშემო იყო ორიენტირებული. ის, თუ როგორ ლაპარაკობდნენ ჰავაელები მის შესახებ, ალბათ კუკის ინტერესი გამოიწვია. და სავარაუდოდ ის იყო ქედმაღალი ადამიანი, რომელიც აღმოჩენის დიდ მოგზაურობაში იყო. მას არ შეეშინდება ადგილობრივი მეფის შეწუხება".
  
  "კუკისნაირი კაცის ბევრი რამის არ ეშინია".
  
  "ზუსტად. ჰოკსვორტის თქმით, ადგილობრივებმა ისინი მიიყვანეს ბნელი გადასასვლელით ვულკანის ღრმა გულის ქვეშ. როგორც კი შუქი აინთო და, როგორც გოლუმი იტყოდა, რამდენიმე სახიფათო შემობრუნება მოხდა, ყველა გაჩერდა და გაოცებული უყურებდა პელეს კარიბჭეს".
  
  "უცნაური. არის ნახატი?
  
  "არა. მხატვარი ამ მოგზაურობის გამო დარჩა. მაგრამ ჰოკსვორთი აღწერს იმას, რაც მათ ნახეს. უზარმაზარი თაღი, რომელიც ისე მაღლა აფრინდა, რომ მწვერვალი ავიდა ჩვენი ცეცხლის ზედა წრის ზემოთ. ხელნაკეთი ჩარჩო ჩასმული პაწაწინა სიმბოლოებით. ნაკვეთები თითოეულ მხარეს, აკლია ორი პატარა ელემენტი. საოცრებამ სუნთქვა შეგვიშალა და ჩვენ ნამდვილად ვუყურებდით, სანამ ბნელმა ცენტრმა ჩვენი მზერის მიზიდვა არ დაიწყო."
  
  "ასე რომ, ყველა ადამიანის სულისკვეთებით, ის ნიშნავს, რომ მათ იპოვეს ის, რასაც ეძებდნენ, მაგრამ შემდეგ მიხვდნენ, რომ მეტი სურდათ." კარიმ თავი დაუქნია.
  
  ბენმა თვალები გაახილა მისკენ. "ვფიქრობ, რასაც გულისხმობთ, ყველა ავანტიურისტთა სულისკვეთებით მათ მეტი სურდათ. მაგრამ მართალი ხარ. პელეს კარიბჭე სწორედ ეს იყო. კარიბჭე. სადღაც უნდა მიგვიყვანოს".
  
  კარინმა სკამი წამოწია. "ახლა მაინტერესებს. სად მიგვიყვანა ეს?
  
  ამ დროს ბენის მობილურმა დარეკა. ეკრანს დახედა და თვალები აატრიალა. "Დედა და მამა".
  
  
  თავი მეოცე
  
  
  მანო კინიმაკას უყვარდა ვაიკიკის გული. დაბადებული და გაიზარდა ჰავაიში, მან ადრეული ბავშვობა გაატარა კუჰიოს სანაპიროზე, სანამ მისმა ოჯახმა სახსრები შეაგროვა და გადავიდა წყნარ ჩრდილოეთ სანაპიროზე. იქ სერფინგი მსოფლიო დონის იყო, საჭმელი ავთენტური იყო მაშინაც კი, როცა გარეთ სადილობდი, ცხოვრება ისეთი თავისუფალი იყო, როგორც შენ წარმოიდგენდი.
  
  მაგრამ მისი წარუშლელი ადრეული მოგონებები იყო კუჰიოზე: მშვენიერი პლაჟი და უფასო ლუაუსი, საკვირაო მწვადი პლაჟზე, მარტივი სერფინგი, კეთილგანწყობილი ადგილობრივები და მზის ჩასვლის ღამის ბრწყინვალება.
  
  ახლა, როცა კუჰიოს გამზირზე და შემდეგ ქალაკაუაზე მიდიოდა, შეამჩნია ძველი, შეხება. არა ახალი სახე ტურისტები. არა ადგილობრივებს, რომლებსაც დილით ჯამბას წვენი ატარებენ. სამეფო ჰავაის მახლობლად ნაყინის გამყიდველიც კი არ არის. ეს იყო გრძელი შავი ჩირაღდნები, რომლებსაც ისინი ანთებდნენ ყოველ ღამე, ახლა თითქმის ცარიელი სავაჭრო კომპლექსი, სადაც ოდესღაც ტიროდა, იცინოდა მარტივი A-ს ფორმის გამაფრთხილებელ ნიშანზე, რომელიც ბლოკავდა ერთ-ერთ ბილიკს, რომელიც ეწერა: თუ ადამიანი ობობა არ ხარ, ხიდი დაკეტილია, ასე მარტივია. ასე ჰავაის.
  
  მან გაიარა ლასენის ძველ მაღაზიაში, სადაც ოდესღაც ათვალიერებდა მათ დიდებულ ნახატებს და ფანტასტიკურ მანქანებს. ახლა ის წავიდა. მისი ადრეული ბავშვობა დასრულდა. მან გაიარა King's Village სავაჭრო ცენტრი, რომელიც ერთხელ დედამ უთხრა, რომ ოდესღაც მეფე ქალაკაუას რეზიდენცია იყო. მან გაიარა მსოფლიოში ყველაზე ლამაზი პოლიციის განყოფილება, ვაიკიკის სანაპიროზე ასობით სერფინგის დაფის ჩრდილში. და მან გაიარა ჰერცოგი კაჰანამოკუს ურღვევი ქანდაკება, რომელიც დაფარული იყო როგორც ყოველთვის ახალი ლეისით, იგივეს, როგორსაც ის უყურებდა, როცა პატარა ბიჭი იყო, თავში მილიონი ოცნებებით ტრიალებდა.
  
  მის ოჯახს ახლა მთელი საათის განმავლობაში იცავდნენ. მათ უვლიდნენ ყველაზე მაღალი დონის ამერიკელი მარშლები და საზღვაო ქვეითები. საოჯახო სახლი ცარიელი იყო, სატყუარად გამოიყენებოდა მკვლელებისთვის. თვითონაც გამორჩეული კაცი იყო.
  
  ჰაიდენ ჯეი, მისი საუკეთესო მეგობარი და უფროსი, მის გვერდით იჯდა მგზავრის სავარძელში, შესაძლოა, მისი სახის გამომეტყველებიდან რაღაც დაინახა, რადგან არაფერი უთქვამს. ის დანით დაიჭრა, მაგრამ ახლა თითქმის გამოჯანმრთელდა. მის გარშემო მყოფი ხალხი მოკლეს. კოლეგები. Ახალი მეგობრები.
  
  და აი, ის დაბრუნდა თავის სახლში, ბავშვობის ადგილას. მოგონებები ავსებდა მას, როგორც დიდი ხნის უნახავი მეგობრები, რომელთაც სურთ მასთან დაკავშირება. მოგონებები ყოველი ქუჩის კუთხიდან ბომბავდა მას.
  
  ჰავაის სილამაზე ის იყო, რომ ის შენში სამუდამოდ ცხოვრობდა. არ აქვს მნიშვნელობა იქ ერთი კვირა გაატარე თუ ოცი წელი. მისი პერსონაჟი დროული იყო.
  
  ჰაიდენმა საბოლოოდ გააფუჭა განწყობა. "ეს ბიჭი, ეს კაპუა. ის მართლა ყიდის ფურგონიდან დაქუცმაცებულ ყინულს?"
  
  "აქ კარგი ბიზნესია. ყველას უყვარს დამსხვრეული ყინული."
  
  "საკმარისად სამართლიანი".
  
  მანომ გაიცინა. "Დაინახავთ".
  
  როდესაც ისინი მოგზაურობდნენ კუჰიოსა და ვაიკიკის სილამაზეზე, პლაჟები პერიოდულად ჩნდებოდა მარჯვნივ. ზღვა აბრჭყვიალდა და თეთრი მტვრევები მიმპატიჟებლად ქანაობდნენ. მანომ დაინახა, რომ სანაპიროზე ამზადებდნენ რამდენიმე ამაღელვებელს. ოდესღაც ის იყო გუნდის წევრი, რომელმაც ტიტულები მოიგო.
  
  "Ჩვენ აქ ვართ". ის შემოხტა მოსახვევ ავტოსადგომზე, ერთ ბოლოზე მოაჯირით, რომელიც გადაჰყურებდა წყნარ ოკეანეს. Capua's van მდებარეობდა ბოლოში, შესანიშნავ ადგილას. მანომ მაშინვე შენიშნა ძველი მეგობარი, მაგრამ წამით გაჩერდა.
  
  ჰეიდენმა მას გაუღიმა. "Ძველი მოგონებები?"
  
  "მშვენიერი მოგონებები. რაღაც, რაც არ გინდა გააფუჭო ახლის ხელახალი წარმოდგენით, იცი?"
  
  "Მე ვიცი".
  
  მის ხმაში არ იყო ნდობა. მანომ დიდხანს შეხედა უფროსს. ის კარგი ადამიანი იყო - პირდაპირი, სამართლიანი, მკაცრი. იცოდით ვის მხარეს იყო ჰეიდენ ჯეი და რომელ თანამშრომელს შეეძლო უფრო მეტის მოთხოვნა უფროსისგან? მას შემდეგ, რაც ისინი პირველად შეხვდნენ, მან კარგად გაიცნო იგი. მისი მამა, ჯეიმს ჯეი, ძლიერი ლეგენდა იყო და ღირდა. ჰეიდენის მიზანი ყოველთვის იყო თავისი დაპირების, მისი მემკვიდრეობის შესრულება. ეს იყო მისი მამოძრავებელი ძალა.
  
  იმდენად, რომ მანო გაოგნებული იყო, როდესაც მან გამოაცხადა, თუ რამდენად სერიოზული იყო ახალგაზრდა ნერდ ბენ ბლეიკის მიმართ. მას ეგონა, რომ დიდი, დიდი დრო გასულიყო, სანამ ჰეიდენი შეწყვეტდა თავის თავს აეწია, რათა შეესრულებინა ის მემკვიდრეობა, რომელიც მანოს გრძნობდა, რომ მან უკვე გადააჭარბა. თავიდან ეგონა, რომ მანძილი ცეცხლს ჩააქროს, მაგრამ შემდეგ წყვილი ისევ ერთად აღმოჩნდა. ახლა კი ისინი უფრო ძლიერები ჩანდნენ, ვიდრე ოდესმე. მისცემს თუ არა გიკი მას ახალ მიზანს, ახალ მიმართულებას ცხოვრებაში? ამას მხოლოდ მომდევნო რამდენიმე თვე გეტყვით.
  
  "წადი". ჰეიდენმა ფურგონისკენ თავი დაუქნია. მანომ კარი გააღო და ადგილობრივი სუფთა ჰაერი ღრმად ჩაისუნთქა. მის მარცხნივ გაიზარდა ბრილიანტის თავი, თვალწარმტაცი ფიგურა, რომელიც თვალშისაცემი იყო ჰორიზონტზე, ყოველთვის ესწრებოდა.
  
  მანოსთვის ის ყოველთვის იყო. მას არ გაუკვირდა, რომ ეს შესაძლოა რაღაც დიდ სასწაულზე იყოს.
  
  ისინი ერთად წავიდნენ ყინულის საჭრელ ფურგონამდე. კაპუა გადმოიხარა და მათ მიშტერებოდა. სახე გაოცებისგან და შემდეგ ნამდვილი აღფრთოვანებისგან დაიჭეჭა.
  
  "მანო? კაცო! ჰეი!"
  
  კაპუა გაქრა. წამის შემდეგ ის ფურგონის უკნიდან გაიქცა. ის იყო ფართო მხრებიანი, მორგებული მამაკაცი მუქი თმით და მუქი ფერის. ერთი შეხედვითაც კი ჰეიდენს შეეძლო ეთქვა, რომ სერფინგის დაფაზე ყოველდღე ორ საათს მაინც ატარებდა.
  
  "კაპუა." მანო თავის ძველ მეგობარს მოეხვია. - რამდენიმე იყო, ძმაო.
  
  კაპუამ უკან დაიხია. "Რა გააკეთე? მითხარი, როგორ მიდის ჰარდ როკის შუშის კოლექცია?"
  
  მანომ თავი დაუქნია და მხრები აიჩეჩა. "აჰ, ცოტა ბლა ბლა და კიდევ უფრო მეტი. Შენ იცი. შენ?"
  
  "მართალია. ვინ არის ჰოული?"
  
  "ჰაოლე..." მანო მიუბრუნდა გასაგებ ამერიკულ ენას, რამაც ჰეიდენი შვება გამოიწვია. "...ეს ჩემი უფროსია. გაიცანით ჰეიდენ ჯეი."
  
  ადგილობრივი მცხოვრები გასწორდა. "მიხარია, რომ გაგიცანი," თქვა მან. "ბოსი მანო ხარ? Ვაუ. იღბლიანი მანო-მეთქი".
  
  "ქალი არ გყავს, კაპუა?" მანომ ყველაფერი გააკეთა, რომ მცირე შეურაცხყოფა დაემალა.
  
  "ჩემთვის პოი-ძაღლი ვიყიდე. ის, ერთი ცხელი ჰავაიურ-ჩინელი ფილიპინელი ჰაოლე, მთელი ღამე კარავში მედგა, კაცო". ჰავაიელების უმეტესობა შერეული რასის წარმომადგენელი იყო.
  
  მანომ ამოისუნთქა. პოი დოგი შერეული რასის კაცი იყო. Haole იყო სტუმარი და ეს სულაც არ იყო დამამცირებელი ტერმინი.
  
  სანამ რამეს იტყოდა, ჰეიდენი მიუბრუნდა და ტკბილად ჰკითხა: "კარვის გაშლა?"
  
  მანო შეკრთა. ჰეიდენმა ზუსტად იცოდა, რა იყო კაპუა და მას არანაირი კავშირი არ ჰქონდა კემპინგთან. "Ეს მაგარია. ის ლამაზად ჟღერს. მისმინე, კაპუა, რამდენიმე კითხვა უნდა დაგისვა.
  
  "მსროლელები".
  
  "როდესმე გსმენიათ ქვესკნელის მთავარი ფიგურის შესახებ, რომელიც ცნობილია როგორც კოვალენკო? თუ სისხლიანი მეფე?
  
  "სულ მესმის, რა არის ამბებში, ძმაო. ის ოაჰუზეა?"
  
  "Შესაძლოა. რაც შეეხება კლოდს?
  
  "არა. ჰაულს რომ ერქვა ეს სახელი, გამახსენდებოდა". კაპუა ყოყმანობდა.
  
  ჰეიდენმა ეს დაინახა. "მაგრამ შენ რაღაც იცი."
  
  "შეიძლება უფროსო. იქნებ ვიცი. მაგრამ შენი მეგობრები იქ, - მან თავი გააქნია ვაიკიკის პლაჟის პოლიციის განყოფილებისკენ, - მათ არ სურთ იცოდნენ. მე უკვე ვუთხარი მათ. მათ არაფერი გაუკეთებიათ".
  
  "გამომცადე." ჰაიდენი მამაკაცის მზერას შეხვდა.
  
  "რაღაც მესმის, უფროსო. ამიტომაც მოვიდა მანო ჩემთან, არა? ისე, ახალი ფული ამ ბოლო დროს რაღაც მსუქან ჭურჭელს აძლევდა, კაცო. ახალი მოთამაშეები მთელს სცენაზე, მართავენ წვეულებებს, რომლებსაც მომავალ კვირას ვერასოდეს ნახავენ."
  
  "ახალი ფული?" - ექო მანომ. "სად?" - Ვიკითხე.
  
  - არსად, - თქვა კაპუამ სერიოზულად. "ვგულისხმობ, სწორედ აქ, კაცო. სწორედ აქ. ისინი ყოველთვის მარგინალიზებულები იყვნენ, ახლა კი მდიდარი ხალხია".
  
  ჰეიდენმა თმაში ხელი გადაუსვა. "რას გეუბნება ეს?"
  
  "მე არ ვარ ჩართული ამ სცენაში, მაგრამ მე ეს ვიცი. რაღაც ხდება ან ხდება. ბევრს გადაუხადეს ბევრი ფული. როდესაც ეს მოხდება, თქვენ სწავლობთ თავის დაქნევას, სანამ ცუდი რამ არ გაივლის. "
  
  მანომ ცქრიალა ოკეანეს შეხედა. - დარწმუნებული ხარ, რომ არაფერი არ იცი, კაპუა?
  
  "ვფიცავ ჩემს პოიტ ძაღლს."
  
  კაპუამ სერიოზულად მიიღო თავისი პოი. ჰეიდენმა ფურგონზე მიუთითა. "რატომ არ გვაიძულებ, კაპუა?"
  
  "Რა თქმა უნდა".
  
  ჰეიდენმა მანოს შეხედა, როცა კაპუა მოშორდა. "ვფიქრობ, ღირს ცდა. წარმოდგენა გაქვს რაზე ლაპარაკობს?"
  
  - არ მომწონს იმის ხმა, რაც ჩემს მშობლიურ ქალაქში მოხდება, - თქვა მანომ და ყინულისკენ წაიღო ხელი. "კაპუა. შენი სახელი მითხარი ძმაო. ვის შეეძლო რაიმე სცოდნოდა?
  
  "არის ადგილობრივი ბიჭი, დენი, რომელიც ცხოვრობს იქ, გორაზე." მისი მზერა ბრილიანტის ჰედისკენ გადაიტანა. "მდიდარი. მის მშობლებს, ისინი ზრდიან მას, როგორც ყვირილი." მან გაუღიმა ჰეიდენს. "ამერიკესავით თქვი. არა მგონია, ამაში რაიმე ცუდი იყოს. მაგრამ ის უფრო სერიოზულად ეკიდება ნაძირლებს. სისულელეების ცოდნით ის იგერიებს, გესმის ჩემი?"
  
  მანომ კოვზი გამოიყენა და ცისარტყელას ფერის ყინულის დიდი ნაჭერი ამოთხარა. "მოწონს თუ არა ბიჭს იმის პრეტენზია, რომ ის დიდი დარტყმაა?
  
  კაპუამ თავი დაუქნია. "მაგრამ ეს არ არის სიმართლე. ის უბრალოდ ბიჭია, რომელიც მამაკაცის თამაშს თამაშობს."
  
  ჰეიდენმა მანოს ხელი შეახო. "ჩვენ ვეწვევით ამ დენის. თუ რაიმე ახალი საფრთხეა, ეს ჩვენც უნდა ვიცოდეთ".
  
  კაპუამ თავი დაუქნია ყინულის კონუსებისკენ. "ისინი დაწესებულების ხარჯზეა. Მაგრამ შენ არ მიცნობ მე. შენ არასოდეს მოხვედი ჩემს სანახავად. "
  
  მანომ თავის ძველ მეგობარს თავი დაუქნია. "რა თქმა უნდა, ძმაო."
  
  
  * * *
  
  
  კაპუამ მათ მისცა მისამართი, რომელიც დააპროგრამეს მანქანის GPS-ში. თხუთმეტი წუთის შემდეგ მიადგნენ შავი ჭრელი რკინის ჭიშკარს. ნაკვეთი ისევ ოკეანისკენ იყო დახრილი, ამიტომ მათ მხოლოდ დიდი სახლის ზედა სართულის ფანჯრების დანახვა შეეძლოთ.
  
  მანქანიდან გადმოვიდნენ, მანოს მხრიდან ზამბარები გაისმა. მანომ დიდ ჭიშკარს დაავლო ხელი და უბიძგა. წინა ბაღმა აიძულა ჰეიდენი გაჩერდა და შეხედა.
  
  სერფინგის დაფის სტენდი. სრულიად ახალი ღია საწოლიანი სატვირთო. ორ პალმას შორის გადაჭიმული ჰამაკი.
  
  "ღმერთო ჩემო, მანო. ჰავაის ყველა ბაღი ასეთია?"
  
  მანო შეკრთა. "ნამდვილად არა, არა."
  
  ზარის დარეკვას რომ აპირებდნენ, უკნიდან ხმაური შემოესმათ. ისინი სახლში დადიოდნენ, ხელები იარაღთან ახლოს ეჭირათ. ბოლო კუთხეში რომ გადაუხვიეს, დაინახეს ახალგაზრდა მამაკაცი, რომელიც აუზში ტრიალებდა მოხუც ქალთან ერთად.
  
  "Უკაცრავად!" ჰეიდენმა იყვირა. "ჩვენ ჰონოლულუს პოლიციის დეპარტამენტიდან ვართ. Რამდენიმე სიტყვა?" მან ძლივს გასაგონად ჩაიჩურჩულა: "იმედი მაქვს, რომ ეს მისი დედა არ არის."
  
  მანო დაიხრჩო. ის არ იყო მიჩვეული ბოსი ხუმრობით. შემდეგ მან დაინახა მისი სახე. სასიკვდილოდ სერიოზული იყო. "Რატომ-?"
  
  "რა ჯანდაბა გინდა?" ახალგაზრდა მამაკაცი მათკენ წავიდა, ჟესტიკულაციით ველური. ახლოს რომ მივიდა მანომ მისი თვალები დაინახა.
  
  - პრობლემა გვაქვს, - თქვა მანომ. "ის ზღვარზეა."
  
  მანომ ბიჭს გაშტერებული ატრიალებდა. რამდენიმე დიდი ხახვი და სუნთქვა შეეკრა, შორტები ძირს სრიალებდა. მან არ აჩვენა თავისი გაჭირვება.
  
  შემდეგ მოხუცი ქალი მათკენ გაიქცა. ჰეიდენმა უნდობლად აციმციმდა თვალი. ქალი კინიმაკეს ზურგზე გადახტა და ცხენოსანივით დაუწყო ტარება.
  
  რა ჯანდაბაში მოხვდნენ ისინი აქ?
  
  ჰეიდენმა კინიმაკას ნება მისცა, რომ თავი მოეკიდა. მან მიმოიხედა სახლი და ტერიტორია. არანაირი ნიშანი არ ჩანდა, რომ სხვა ვინმე იყო სახლში.
  
  ბოლოს მანომ მოახერხა ურჩხულის გამოძევება. ის სველი დარტყმით დაეშვა ხრეშზე, რომელიც აუზის გარშემო იყო და ბანშივით ყვირილი დაიწყო.
  
  დენი, თუ დენი იყო, ღია პირით უყურებდა მას, შორტი ახლა მუხლებს ქვემოთ ჩამოვარდა.
  
  ჰეიდენს საკმარისი ჰქონდა. "დენი!" - შესძახა სახეში. "ჩვენ უნდა გელაპარაკოთ!"
  
  
  მან უკან დააბრუნა სავარძელში. ღმერთო, მამამისს რომ შეეძლო ახლა მისი ნახვა. შებრუნდა და კოქტეილის ჭიქები დაასხა, შემდეგ ორივე აუზიდან წყლით აავსო.
  
  დენის სახეზე წყალი შეისხა და მსუბუქად დაარტყა. მაშინვე დაიწყო ღიმილი. "ჰეი პატარავ, შენ იცი, რომ მომწონს..."
  
  ჰეიდენმა უკან დაიხია. თუ სწორად მოპყრობა, ეს შეიძლება იყოს მათ სასარგებლოდ. "მარტო ხარ, დენი?" ოდნავ გაიღიმა.
  
  "თინა აქ არის. სადღაც." მოკლედ, სუნთქვაშეკრული წინადადებებით ლაპარაკობდა, თითქოს გული ძლიერად მუშაობდა, რომ მასზე ხუთჯერ აღემატებოდეს მამაკაცს. "Ჩემი გოგო."
  
  ჰეიდენმა შინაგანად შვებით ამოისუნთქა. "კარგი. ახლა მესმის, რომ თქვენ ხართ ის ადამიანი, რომელსაც შეუძლია გაარკვიოს, მჭირდება თუ არა ინფორმაცია.
  
  "Ეს მე ვარ". დენის ეგო წამიერად გამოჩნდა ნისლში. "მე ვარ ის ადამიანი."
  
  - მომიყევი კლოდზე.
  
  სისულელე კვლავ შეეპყრო მას, თვალები დამძიმებული ეჩვენა. "კლოდ? შავი ბიჭი, რომელიც მუშაობს Crazy Shirts-ში?"
  
  "არა". ჰაიდენმა კბილები დააჭირა. "კლოდი, ბიჭი, რომელიც ფლობს კლუბებს და რანჩებს მთელს ოაჰუში."
  
  "მე არ ვიცნობ ამ კლოდს." პატიოსნება ალბათ არ იყო დენის ერთ-ერთი ძლიერი მხარე, მაგრამ ჰეიდენს ეჭვი ეპარებოდა, რომ ახლა ამას აყალბებდა.
  
  "რაც შეეხება კოვალენკოს? გსმენიათ მის შესახებ?
  
  დანის თვალებში არაფერი უციმციმებდა. ცნობიერების ნიშნები ან ნიშნები არ არის.
  
  მის უკან ჰეიდენს ესმოდა, როგორ ცდილობდა მანოს დანის შეყვარებულის, თინას დამშვიდება. მან გადაწყვიტა, რომ სხვა მიდგომის ცდას არ ეზარებოდა. "კარგი, მოდი ვცადოთ სხვა რამ. ჰონოლულუში ახალი ფულია. ეს ბევრია. საიდან მოდის ეს, დენი, და რატომ?"
  
  ბავშვს თვალები ფართოდ გაახილა, უცებ ისეთი საშინელება აენთო, რომ ჰეიდენმა კინაღამ იარაღს დასწვდა.
  
  "ეს შეიძლება მოხდეს ნებისმიერ მომენტში!" - წამოიძახა მან. "Ხედავ? ნებისმიერ დროს! უბრალოდ დარჩი სახლში. დარჩი სახლში, ბიჭო." მისი ხმა შეშფოთებული ჟღერდა, თითქოს რაღაცას იმეორებდა მისთვის ნათქვამს.
  
  ჰეიდენმა იგრძნო ღრმა სიცივე, რომელიც ზურგს უკან დაედო, მაშინაც კი, როცა ზეციური სითბო ათბობდა მის ზურგს. "რა შეიძლება მალე მოხდეს, დენი. მოდი, შეგიძლია მითხრა".
  
  - თავდასხმა, - თქვა დენიმ სულელურად. მისი გაუქმება შეუძლებელია, რადგან ის იყიდა და გადაიხადა. დენიმ ხელი მოკიდა, უცებ საშინლად ფხიზელი გამოიყურებოდა.
  
  "ტერორისტები უახლოვდებიან, მის პოლიცია. უბრალოდ გააკეთე შენი დაწყევლილი საქმე და არ მისცე უფლება ამ ნაბიჭვრებს აქ მოვიდნენ."
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  ბენ ბლეიკმა ციტირებდა კაპიტან კუკისა და მისი თანამოაზრის ჰოკსვორთის დღიურში ჩანაწერებს, რომლებიც აღწერდნენ ყველაზე სახიფათო მოგზაურობას, რაც კი ოდესმე განხორციელებულა ადამიანის მიერ.
  
  "ისინი პელეს კარიბჭით გაიარეს, - თქვა ბენმა გაკვირვებულმა, - სიბნელეში. ამ დროს კუკი კვლავ მოიხსენიებს თაღოვან შესასვლელს, როგორც პელეს კარიბჭეს. მხოლოდ მას შემდეგ, რაც ის განიცდის იმას, რაც მიღმა დევს - ნათქვამია აქ - ის მოგვიანებით ცვლის ჯოჯოხეთის კარიბჭეზე მითითებას.
  
  კარინი გაფართოებული თვალებით მიუბრუნდა ბენს. "რას შეუძლია აიძულოს კაპიტან კუკის მსგავს კაცს ასეთი შიშის გამოხატვა?"
  
  - თითქმის არაფერი, - თქვა ბენმა. "კუკმა აღმოაჩინა კანიბალიზმი. ადამიანთა მსხვერპლშეწირვა. ის სრულიად უცნობ წყლებში გაემგზავრა".
  
  კარინმა ეკრანზე ანიშნა. "წაიკითხე წყევლა."
  
  "შავი კარიბჭის მიღმა დგას ყველაზე დაწყევლილი ბილიკები, რომლებიც ადამიანმა იცის..."
  
  - არ მითხრა, - ამოიოხრა კარინმა. "Შეჯამება."
  
  "არ შემიძლია"
  
  "Რა? რატომ?"
  
  "რადგან აქ ნათქვამია - შემდეგი ტექსტი ამოღებულია ამ კონვერტაციიდან მისი ავთენტურობის შესახებ ეჭვის გამო."
  
  "Რა?"
  
  ბენმა დაფიქრებულმა წარბები შეჭმუხნა, როცა კომპიუტერს დახედა. "ვფიქრობ, თუ ის ღია იქნებოდა საჯარო ყურებისთვის, ვინმე უკვე შეეცდებოდა გამოძიებას."
  
  "ან იქნებ გააკეთეს და მოკვდნენ. შესაძლოა ხელისუფლებამ გადაწყვიტა, რომ ეს ცოდნა ძალიან საშიში იყო საზოგადოებისთვის გასაზიარებლად.
  
  "მაგრამ როგორ ვნახოთ წაშლილი დოკუმენტი?" ბენმა შემთხვევით აიღო რამდენიმე გასაღები. არ იყო დამალული ბმულები გვერდზე. არაფერი გასაკიცხი. მან მოიძია ავტორის სახელი და იპოვა რამდენიმე გვერდი, სადაც ნახსენები იყო კუკის ქრონიკა, მაგრამ აღარ ახსენა ჯოჯოხეთის კარიბჭე, პელე ან თუნდაც ბრილიანტის თავი.
  
  კარინი შებრუნდა და ვაიკიკის გულს შეხედა. "ასე რომ, კუკის მოგზაურობა ჯოჯოხეთის კარიბჭეებში ისტორიიდან ამოიწერა. ჩვენ შეგვეძლო გამეგრძელებინა ცდა." მან ხელით ანიშნა კომპიუტერებისკენ.
  
  "მაგრამ ეს უსარგებლო იქნება", - თქვა ბენმა იოდას საუკეთესო შთაბეჭდილებით. "ჩვენ არ უნდა დავკარგოთ დრო."
  
  "რას ხედავს შენში ჰეიდენი, ვერასდროს გავიგებ." კარინმა თავი დაუქნია, სანამ ნელა შემობრუნდა. "პრობლემა ის არის, რომ ჩვენ არ გვაქვს საშუალება ვიცოდეთ, რას ვიპოვით ქვემოთ. ბრმად ჯოჯოხეთში წავიდოდით".
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა და კინიმაკამ შეძლეს დენისთვის კიდევ რამდენიმე წინადადების გამოთქმა, სანამ გადაწყვეტდნენ, რომ გონივრული იყო მათი მარტო დატოვება ნარკომანიის წვეულებაზე. ნებისმიერი იღბლის შემთხვევაში, ორივე იფიქრებს, რომ CIA-ს ვიზიტი ცუდი ოცნება იყო.
  
  კინიმაკა ისევ მანქანაში ჩაჯდა და რბილ ტყავის საჭეს ხელი დაავლო. "Ტერორისტული თავდასხმა?" გაიმეორა მან. "ვაიკიკიში? მე არ მჯერა ამის".
  
  ჰეიდენი უკვე უფროსის ნომერს რეკავდა. ჭიშკარმა მაშინვე უპასუხა. მან რამდენიმე მოკლე წინადადებით წაიკითხა ინფორმაცია, რომელიც მათ დენისგან მოიპოვეს.
  
  მანომ მოისმინა გეითსის პასუხი სპიკერზე. "ჰეიდენ, მე უფრო ვუახლოვდები. კიდევ რამდენიმე საათი და მანდ ვიქნები. პოლიცია დიდად ეყრდნობა ყველა ცნობილ კრიმინალს რანჩის ადგილმდებარეობის გასარკვევად. მალე გვექნება. მე გავაფრთხილებ შესაბამის ორგანოებს ამ სავარაუდო თავდასხმის შესახებ, მაგრამ განაგრძეთ გათხრა. "
  
  ხაზი გაქრა. ჰეიდენი ჩუმად გაკვირვებულმა ამოისუნთქა. "აქ მოდის? მას უჭირს გაუმკლავდეს როგორც არის. რა სიკეთეს მოუტანს?
  
  "შესაძლოა მუშაობა დაეხმარება მას გამკლავებაში."
  
  "Იმედი ვიქონიოთ. ისინი ფიქრობენ, რომ მალე მიიღებენ რანჩის ადგილს. ჩვენ თვალყურს ვადევნებთ ტერორისტებს. ახლა ჩვენ გვჭირდება პოზიტიური, პირდაპირი ხალხი. ჰეი მანო, როგორ ფიქრობ, ეს ტერორისტული ამბავი სისხლის მეფის შეთქმულების ნაწილია?"
  
  მანომ თავი დაუქნია. "გამივიდა გონებაში." მისი თვალები დალია თვალისმომჭრელ ხედში, თითქოს ინახავდა მას, რათა დაეხმარა დამპყრობელ სიბნელესთან ბრძოლაში.
  
  "სწორ ადამიანებზე საუბრისას, დრეიკი და მისი ორი მეგობარი ჯერ კიდევ არ უპასუხეს ჩემს შეტყობინებებს. და არც პოლიციამ იცის".
  
  მობილურმა დარეკა, რამაც გააოცა. ეს იყო კარიბჭე. "ბატონო?"
  
  "ეს რაღაც უბრალოდ გაგიჟდა", - შესძახა მან აშკარად შეშფოთებულმა. "ჰონოლულუს პოლიციამ კიდევ სამი ლეგიტიმური ტერორისტული მუქარა მიიღო. ყველა ვაიკიკიში. ყველაფერი მალე მოხდება. დამყარდა კონტაქტები კოვალენკოსთან".
  
  "სამი!"
  
  ჭიშკარი წამით უცებ ჩაკეტა. ჰეიდენმა ნერწყვი გადაყლაპა, იგრძნო, როგორ ეხუმებოდა კუჭი. მანოს თვალებში შიშმა ოფლი დაასხა.
  
  გეითსი კვლავ დაუკავშირდა. "დაე იყოს ოთხი. მეტი ინფორმაცია ახლახან დადასტურდა. დაუკავშირდით დრეიკს. შენ სიცოცხლის ბრძოლაში ხარ, ჰეიდენ. იყავი მობილიზებული".
  
  
  * * *
  
  
  სისხლის მეფე ამაღლებულ გემბანზე იდგა, სახეზე ცივი ღიმილი ეფინებოდა, მის წინ და ქვემოთ იდგნენ მისი რამდენიმე სანდო ლეიტენანტი. - დროა, - თქვა მან უბრალოდ. "ეს არის ის, რასაც ველოდით, რისთვისაც ვიმუშავეთ. ეს არის მთელი ჩემი ძალისხმევისა და თქვენი მსხვერპლის შედეგი. "აი, სადაც," მან ეფექტურად შეაჩერა, "ყველაფერი მთავრდება".
  
  მან შიშის რაიმე ნიშნისთვის სახეები დაასკანირა. არცერთი არ იყო. მართლაც, ბუდრო თითქმის გახარებული ჩანდა, რომ დაბრუნდა სისხლიან ბრძოლაში.
  
  "კლოდ, გაანადგურე რანჩო. მოკალი ყველა პატიმარი. და..." გაიცინა მან. "გაათავისუფლეთ ვეფხვები. მათ გარკვეული დროით უნდა დაიკავონ ძალაუფლება. ბუდრო, გააკეთე ის, რასაც აკეთებ, მაგრამ უფრო სასტიკად. გიწვევთ ნებისმიერი სურვილის ასასრულებლად. გეპატიჟებით ჩემზე შთაბეჭდილების მოხდენას. არა, შოკში ვარ. გააკეთე ეს, ბუდრო. წადი კაუაიში და დახურე რანჩო.
  
  სისხლიანმა მეფემ ბოლო შეხედა თავის რამდენიმე კაცს. "რაც შეგეხება შენ... წადი, გაათავისუფლე ჯოჯოხეთი ჰავაიზე."
  
  ის მოშორდა, განზე გასწია ისინი და ბოლო კრიტიკულად შეხედა მის სატრანსპორტო საშუალებას და ფრთხილად შერჩეულ კაცებს, რომლებიც მას ახლდნენ სასიკვდილო სიღრმეებში, ალმასის თავის ქვეშ.
  
  "კუკის შემდეგ არცერთს არ გაუკეთებია ეს და ზღაპრის მოყოლა იცოცხლა. ჯოჯოხეთის მეხუთე დონის მიღმა არცერთ ადამიანს არ გაუხედავს. არავის არასოდეს აღმოუჩენია რის დასამალად აშენდა ხაფანგის სისტემა. Ჩვენ ამას გავაკეთებთ."
  
  სიკვდილი და განადგურება იყო მის უკან და მის წინ. ქაოსის დაწყება გარდაუვალი იყო. სისხლიანი მეფე ბედნიერი იყო.
  
  
  * * *
  
  
  მეტ დრეიკმა ეგზოტიკარსის ავტოსადგომზე გაიარა, თავის "შეყვარებულთან", ალისია მაილსთან ერთად. იქ ერთი დაქირავებული მანქანა იყო გაჩერებული, Basic Dodge-ის დაქირავება, რომელიც, სავარაუდოდ, რამდენიმე ტურისტს ეკუთვნოდა, რომლებმაც ერთი საათით ერთი ახალი ლამბორჯინი იქირავეს. იმ დროისთვის, როცა დრეიკი და ალისია მოდის შოურუმში შევიდნენ, ეკიპაჟის გაჭრილი ჯიუტი მამაკაცი უკვე ცხვირქვეშ იყო.
  
  "Საღამო მშვიდობისა. Შემიძლია დაგეხმარო?"
  
  "რომლები არიან ყველაზე სწრაფი?" დრეიკმა მოუთმენელი სახე მიიღო. "სახლში ნისანი გვყავს და ჩემს შეყვარებულს უნდა განიცადოს რეალური სიჩქარე". დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. "შეიძლება მომიტანოთ რამდენიმე ბონუს ქულა, თუ იცით რას ვგულისხმობ."
  
  ალისიამ ტკბილად გაიღიმა.
  
  დრეიკი იმედოვნებდა, რომ მაი ამჟამად მრგვალდება დიდი შოურუმის უკანა მხარეს, უკანა ავტოფარეხის მხედველობას არ აშორებდა და მიემართებოდა შემოღობილი გვერდითი კომპლექსისკენ. ის შეეცდება მეორე მხრიდან შეღწევას. დრეიკსა და ალისიას დაახლოებით ექვსი წუთი ჰქონდათ.
  
  მამაკაცის ღიმილი ფართო და, რა თქმა უნდა, ყალბი იყო. ხალხის უმეტესობა ირჩევს ახალ Ferrari 458-ს ან Lamborghini Aventador-ს, ორივე შესანიშნავი მანქანაა. ღიმილი ფაქტობრივად გაუფართოვდა, როცა გამყიდველმა მიუთითა სადავო მანქანებზე, ორივე მათგანი განლაგებული იყო შოურუმის სრულმეტრაჟიანი ფანჯრების წინ. "მაგრამ ლეგენდარული მიღწევების თვალსაზრისით, თუ ამას ეძებთ, მე შემიძლია გირჩიოთ Ferrari Daytona ან McLaren F1." მან ხელი შოურუმის უკანაკენ გაიშვირა.
  
  იქით და მარჯვნივ ოფისები იყო. მარცხნივ იყო კერძო ჯიხურების რიგი, სადაც შეიძლებოდა საკრედიტო ბარათის ინფორმაციის შეგროვება და გასაღებების გადაცემა. ოფისში ფანჯრები არ იყო, მაგრამ დრეიკს ესმოდა ფიგურების მოძრაობა.
  
  წამებს ითვლიდა. მაი ოთხ წუთში უნდა ჩამოსულიყო.
  
  - მისტერ სკარბერი ხართ თუ მისტერ პეტერსენი? ჰკითხა ღიმილით. "მე დავინახე მათი სახელები გარე აბრაზე."
  
  "მე ჯეიმსი ვარ. მისტერ სკარბერი და მისტერ პეტერსენი არიან მფლობელები. ისინი უკანა ეზოში არიან."
  
  "შესახებ". დრეიკმა ჩვენება მოაწყო, სადაც ფერარიებსა და ლამბორჯინებს უყურებდა. შოურუმის კონდიციონერი ზურგზე ჩამოვარდა. შორეული ოფისიდან ხმა არ ისმოდა. ალისია თავს იკავებდა და სივრცის შექმნისას კეთილგანწყობილ ცოლს თამაშობდა.
  
  ერთი წუთით ადრე მაის გვერდითა კარებიდან უნდა გასულიყო.
  
  დრეიკი მოემზადა.
  
  
  * * *
  
  
  დრო მათ საგანგაშო სისწრაფით გაფრინდა, მაგრამ ბენი იმედოვნებდა, რომ კარინის გიჟური იდეა ნაყოფს გამოიღებდა. პირველი ნაბიჯი იყო იმის გარკვევა, თუ სად ინახებოდა კაპიტანი კუკის ორიგინალური მორები. ეს მარტივი ამოცანა აღმოჩნდა. დოკუმენტები ინახებოდა ეროვნულ არქივში, ლონდონის მახლობლად, მთავრობის შენობაში, მაგრამ არა ისე უსაფრთხოდ, როგორც ინგლისის ბანკში.
  
  ჯერჯერობით კარგია.
  
  შემდეგი ნაბიჯი იყო ჰეიდენის შემოყვანა. დიდი დრო დასჭირდა მათი აზრის გასაგებად. თავიდან ჰეიდენი უხეშად გამოიყურებოდა, მაგრამ როდესაც კარინმა, ბენის მხარდაჭერით, წარმოადგინა თავისი გეგმა, CIA-ს აგენტი სასიკვდილოდ გაჩუმდა.
  
  "Რა გინდა?" ჰკითხა მან მოულოდნელად.
  
  "ჩვენ გვინდა, რომ მსოფლიო დონის ქურდი გამოაგზავნოთ ეროვნულ არქივში Kew-ში, რომ გადაიღოთ და არა მოიპაროთ, შემდეგ კი მომწერეთ კუკის ჟურნალების შესაბამისი ნაწილის ასლი. ნაწილი, რომელიც აკლია".
  
  "ნასვამი იყავი, ბენ? სერიოზულად -"
  
  "ყველაზე რთული ნაწილი," ამტკიცებდა ბენი, "არ იქნება ქურდობა. დარწმუნებული ვიქნები, რომ ქურდი იპოვის და გამომიგზავნის სწორ ნაწილს".
  
  "რა მოხდება, თუ ის დაიჭირეს?" ჰეიდენმა დაუფიქრებლად ამოხსნა კითხვა.
  
  "ამიტომ ის უნდა იყოს მსოფლიო დონის ქურდი, რომლის მფლობელიც CIA-ს შეეძლო ამ გარიგების წყალობით. და რატომ, იდეალურ შემთხვევაში, ის უკვე პატიმრობაში უნდა იყოს. ოჰ, და ჰეიდენ, ეს ყველაფერი უნდა გაკეთდეს მომდევნო რამდენიმე საათში. ნამდვილად ვერ მოითმენს".
  
  - მე ვიცი ამის შესახებ, - ამოიოხრა ჰეიდენმა, მაგრამ შემდეგ მისი ტონი შერბილდა. "აჰა, ბენ, ვიცი, რომ თქვენ ორნი შეგყავთ ამ პატარა ოფისში, მაგრამ შეიძლება მოგინდეთ, თავი გააღოთ კარიდან და მიიღოთ უახლესი ინფორმაცია. მზად უნდა იყოთ იმ შემთხვევაში, თუ...
  
  ბენმა შეშფოთებულმა შეხედა კარინს. "რა შემთხვევაში? ისე ლაპარაკობ, თითქოს სამყარო დასასრულს მიუახლოვდა".
  
  ჰეიდენის დუმილმა უთხრა ყველაფერი რაც სჭირდებოდა.
  
  რამდენიმე წამის შემდეგ, მისმა შეყვარებულმა კვლავ ისაუბრა: "რამდენად გჭირდება ეს ჩანაწერები, ეს ჟურნალები? ღირს ბრიტანელების გაბრაზება?"
  
  "თუ სისხლის მეფე მიაღწევს ჯოჯოხეთის კარიბჭეს და ჩვენ მოგვიწევს მის უკან გავლა", - თქვა ბენმა, "ისინი იქნებიან ჩვენი ნავიგაციის ერთადერთი წყარო. და ჩვენ ყველამ ვიცით, რამდენად კარგი იყო კუკი თავისი ბარათებით. მათ შეეძლოთ ჩვენი სიცოცხლის გადარჩენა. "
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა ტელეფონი მანქანის კაპოტზე დაადო და ცდილობდა დაემშვიდებინა მისი არეული ფიქრები. მისი თვალები საქარე მინიდან შეხვდა მანო კინიმაკის და აშკარად იგრძნო შიში, რომელიც მის გონებაში ტრიალებდა. მათ ახლახან მიიღეს ყველაზე საშინელი ამბავი, ისევ ჯონათან გეითსისგან.
  
  ეს არ არის ისე, რომ ტერორისტები აპირებდნენ დარტყმას ოაჰუზე რამდენიმე ადგილას.
  
  ახლა მათ იცოდნენ, რომ ეს ბევრად უარესი იყო.
  
  მანო ავიდა, შესამჩნევად კანკალებდა. "Ეს ვინ იყო?"
  
  "ბენ. ის ამბობს, რომ ჩვენ უნდა შევიჭრათ ინგლისის ეროვნულ არქივში, რათა მივიღოთ მისთვის კაპიტანი კუკის ჟურნალების ასლი.
  
  მანომ წარბები შეჭმუხნა. "Გააკეთე. Უბრალოდ გააკეთე. ის გარყვნილი კოვალენკო ცდილობს გაანადგუროს ყველაფერი, რაც ჩვენ გვიყვარს, ჰეიდენ. შენ ყველაფერს აკეთებ იმისთვის, რომ დაიცვა ის, რაც გიყვარს".
  
  "ბრიტანული"
  
  "გაურევ მათ." მანომ სტრესში თავი დაკარგა. ჰეიდენს წინააღმდეგი არ იყო. "თუ მორები დაგვეხმარება ამ ნაძირალას მოკვლაში, წაიღეთ ისინი."
  
  ჰეიდენმა დაალაგა ფიქრები. ცდილობდა გონების გასუფთავებას. დასჭირდებოდა რამდენიმე ზარი ლონდონის CIA-ს ოფისებში და მისი უფროსის გეითსის ხმამაღალი შეძახილი, მაგრამ მან იფიქრა, რომ სავარაუდოდ შეძლებდა სამუშაოს შესრულებას. განსაკუთრებით იმის გათვალისწინებით, რაც გეიტსმა ახლახან უთხრა მას.
  
  და მან კარგად იცოდა, რომ ლონდონში იყო განსაკუთრებით მომხიბვლელი CIA-ს აგენტი, რომელსაც შეეძლო საქმის კეთება ოფლის დაღლილობის გარეშე.
  
  მანო ისევ შოკში ჩავარდნილი უყურებდა. "გჯერა ამ ზარის? გჯერა, რას აპირებს კოვალენკო ხალხის ყურადღების გადატანის მიზნით?
  
  ჰეიდენმა არ შეძლო, მაგრამ გაჩუმდა და კვლავ ამზადებდა თავის გამოსვლას გეითსისთვის და ლონდონის ოფისისთვის. რამდენიმე წუთში ის მზად იყო.
  
  "კარგი, მოდით მივყვეთ ჩვენს ცხოვრებაში ერთ-ერთ ყველაზე უარეს ზარს, რომელიც დაგვეხმარება როლების შეცვლაში", - თქვა მან და აკრიფა ნომერი სწრაფი აკრეფის დროს.
  
  მაშინაც კი, როდესაც იგი ესაუბრებოდა თავის უფროსს და მოლაპარაკებას აწარმოებდა უცხოურ დახმარებაზე ბრიტანეთის ეროვნული არქივის გატეხვის მიზნით, ჯონათან გეითსის წინა სიტყვები იწვოდა მის გონებაში.
  
  ეს არ არის მხოლოდ ოაჰუ. სისხლიანი მეფის ტერორისტები ერთდროულად რამდენიმე კუნძულზე დარტყმას გეგმავენ.
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  დრეიკს სუნთქვა შეეკრა, როცა მაიმ გვერდითი კარიდან შემოიარა კლერკის თვალწინ.
  
  "Რა-"
  
  დრეიკმა გაიცინა. - მაისის დროა, - ჩაიჩურჩულა მან, შემდეგ კი თივის მწარმოებელს ყბა მოუტეხა მამაკაცს. გამყიდველი უხმოდ შემობრუნდა და მიწას დაეჯახა. ალისია ლამბორჯინის წინ გაიარა და იარაღს ამზადებდა. დრეიკი გადახტა უმოძრაო გამყიდველს. მაი სწრაფად გაიარა უკანა კედელზე, ხელუხლებელი McLaren F1-ის უკან გავიდა.
  
  ისინი რამდენიმე წამში ოფისის კედელთან იყვნენ. ფანჯრების უქონლობა მუშაობდა როგორც მათზე, ასევე მათ წინააღმდეგ. მაგრამ იქნება უსაფრთხოების კამერები. ეს მხოლოდ კითხვა იყო -
  
  უკანა კარიდან ვიღაც შემოვარდა, ზეთით შეღებილი კომბინიზონი, გრძელი შავი თმა მწვანე ბანდანით შეკრული. დრეიკმა ლოყა პირდაპირ პლაივუდის ტიხრზე დააჭირა, უსმენდა ოფისის შიგნიდან მოსულ ხმებს, ხოლო მეი მექანიკოსის მოძრაობებს ვარჯიშობდა.
  
  ხმას მაინც არ იღებდნენ.
  
  მაგრამ შემდეგ კიდევ რამდენიმე ადამიანმა შემოაღო კარი და ოფისში მყოფმა ვიღაცამ ყვირილი ამოუშვა. დრეიკმა იცოდა, რომ თამაში დასრულდა.
  
  "დაე მათ ეს."
  
  ალისია იღრიალა: "Fuck yeah" და ოფისის კარს გაღებისთანავე დაარტყა, რის გამოც იგი მამაკაცის თავში მოხვდა. კიდევ ერთი მამაკაცი გამოვიდა, შოკისგან გაფართოებული თვალებით უყურებდნენ ლამაზ ქალს იარაღით და მებრძოლის პოზაზე, რომელიც მას ელოდა. თოფი ასწია. ალისია მას მუცელში ესროლა.
  
  ის კარებში ჩავარდა. ოფისიდან უფრო მეტი ყვირილი ისმოდა. შოკმა დაიწყო გაგებაში გადაქცევა. ისინი მალე მიხვდებიან, რომ გონივრული იქნება რამდენიმე მეგობართან დარეკვა.
  
  დრეიკმა ერთ-ერთ მექანიკოსს ესროლა, ბარძაყის შუაში დაარტყა და ძირს დაარტყა. მამაკაცი მაკლარენს დაეშვა და მის უკან სისხლის კვალი დატოვა. დრეიკმაც კი დაიწუწუნა. მაიმ მეორე კაცი დაინიშნა და დრეიკი ალისიას მიუბრუნდა.
  
  "შიგ უნდა შევიდეთ."
  
  ალისია მიუახლოვდა მანამ, სანამ კარგად არ ხედავდა ინტერიერს. დრეიკი იატაკის გასწვრივ შეცურდა, სანამ კარამდე არ მივიდა. თავის დაქნევაზე ალისიამ რამდენიმე გასროლა გაისროლა. დრეიკი თითქმის შევარდა კარებში, მაგრამ იმ მომენტში ნახევარი ათეული ადამიანი გადმოხტა იარაღით და გააფთრებული ცეცხლი გახსნა.
  
  ალისია შემობრუნდა, ლამბორჯინის უკან მიმალული. ტყვიები მის გვერდებზე უსტვენდნენ. საქარე მინა დაიმსხვრა. დრეიკი სწრაფად გაიქცა. ის ხედავდა ტკივილს მამაკაცის თვალებში, როდესაც ის ესროდა სუპერმანქანებს.
  
  მეორემაც დაინახა. დრეიკმა მასზე წამის მეასედზე ცეცხლი გახსნა და დაინახა, რომ იგი მძიმედ დაეცა და თან წაიყვანა ერთ-ერთი კოლეგა.
  
  ალისია გადმოხტა ლამბორჯინის უკნიდან და რამდენიმე დარტყმა დაარტყა. დრეიკი ფერარისკენ გაიქცა, მისი უზარმაზარი საბურავების უკან იძირებოდა. ახლა ყველა ტყვია ითვლის. მას ხედავდა მეის, რომელიც ოფისის კედლის კუთხეში იყო მიმალული, რომელიც უკანა მხარეს იყურებოდა, საიდანაც მექანიკა მოვიდა.
  
  სამი მათგანი მის ფეხებთან იწვა.
  
  დრეიკმა აიძულა პატარა გაეღიმა. ის მაინც იდეალური მკვლელობის მანქანა იყო. ერთი წუთით მას აწუხებდა მეისა და ალისიას გარდაუვალი შეხვედრა და უელსის სიკვდილის ანაზღაურება, მაგრამ შემდეგ მან ჩაკეტა თავისი საზრუნავი იმავე შორეულ კუთხეში, როგორც სიყვარული, რომელსაც გრძნობდა ბენის, ჰეიდენის და ყველა მისი სხვა მეგობრების მიმართ.
  
  ეს არ იყო ადგილი, სადაც თქვენ შეგეძლოთ თქვენი სამოქალაქო ემოციების გათავისუფლება.
  
  ტყვია ფერარის მოხვდა, კარი გავიდა და მეორე მხრიდან გავიდა. ყრუ ავარიის შედეგად, წინა ფანჯარა აფეთქდა, მინა ჩავარდა მინი ჩანჩქერში. დრეიკმა ისარგებლა ყურადღების გაფანტვით და გადახტა და ესროლა სხვა მამაკაცს, რომელიც ხალხმრავალი იყო ოფისის კარებთან.
  
  მოყვარულები, რა თქმა უნდა.
  
  შემდეგ მან დაინახა ორი მკაცრი გარეგნობის მამაკაცი, რომლებიც ოფისიდან გამოდიოდნენ ავტომატებით ხელში. დრეიკს გული აუჩქარდა. მან მათ უკან კიდევ ორი მამაკაცის გამოსახულება გამოანათა - თითქმის რა თქმა უნდა, სკარბერი და პეტერსენი, რომლებსაც დაქირავებული დაქირავებული ჯარისკაცები იცავდნენ - სანამ სხეულს რაც შეიძლება პატარა გახადა მასიური საბურავის მიღმა.
  
  მფრინავი ტყვიების ხმამ ყურის ბადეები ააფეთქა. მაშინ ეს იქნება მათი სტრატეგია. შეინახეთ ალისია და ის შინაპატიმრობაში, სანამ ორი მფლობელი უკანა კარიდან არ გაიქცევა.
  
  მაგრამ მაისს არ გეგმავდნენ.
  
  იაპონელმა აგენტმა აიღო წყვილი გადაგდებული პისტოლეტები და მივიდა კუთხეში და ესროლა მამაკაცებს ავტომატებით. ერთი უკან გაფრინდა, თითქოს მანქანას დაეჯახა, ცეცხლსასროლი იარაღიდან გაისმა და დაცემისას ჭერზე მიმოფანტა კონფეტი. მეორემ თავისი პატრონები საკუთარი ძარღვის უკან მიიყვანა და მხედველობა მაიზე გადაიტანა.
  
  ალისია აფრინდა ზევით და გაისროლა ერთი გასროლა, რომელიც მცველს ლოყაზე გაუსვა და მყისიერად დაარტყა.
  
  ახლა სკარბერიმ და პეტერსენმა თვითონ ამოიღეს იარაღი. დაიფიცა დრეიკმა. მას ისინი ცოცხლად სჭირდებოდა. ამ დროს კიდევ ორი მამაკაცი შემოვიდა უკანა და გვერდითი კარებიდან, აიძულეს მაი კვლავ დაეფარა მაკლარენს.
  
  ტყვიამ ძვირფასი მანქანის ძარაზე გაჭრა.
  
  დრეიკმა გაიგო, რომ ერთ-ერთი მფლობელი ჰავაის კალუას ღორივით ღრიალებდა, დარჩენილი რამდენიმე მამაკაცი შეიკრიბა უფროსების გარშემო და ესროლა მანქანებს და, შესაბამისად, თავდამსხმელებს, საშინელი სისწრაფით გაიქცა უკანა ავტოფარეხისკენ.
  
  დრეიკი წამიერად გაოგნებული იყო. მაიმ მოკლა ორი მცველი, მაგრამ სკარბერი და პეტერსენი სწრაფად გაუჩინარდნენ უკანა კარიდან სეტყვის ქვეშ.
  
  დრეიკი ადგა და გაისროლა, წინ მიიწევდა. სანამ წინ მიიწევდა, დაიხარა კიდევ ორი იარაღის ასაღებად. უკანა კარის ერთ-ერთი მცველი დაეცა და მხარზე ეჭირა. მეორემ უკან დაიხია სისხლის ნაკადში.
  
  დრეიკი კარისკენ გაიქცა, მაი და ალისია მის გვერდით. მეიმ გაისროლა, სანამ დრეიკმა რამდენიმე სწრაფი მზერა შეავლო, ცდილობდა შეეფასებინა კომუნალური ოთახებისა და ავტოფარეხის მდებარეობა.
  
  "უბრალოდ დიდი ღია სივრცეა", - თქვა მან. "მაგრამ არის ერთი დიდი პრობლემა."
  
  ალისია მის გვერდით ჩამოჯდა. "Რა?"
  
  "მათ იქ ჰყავთ შელბი კობრა."
  
  მაიმ მისკენ გაახილა თვალები. "რატომ არის ეს პრობლემა?"
  
  "რასაც არ უნდა აკეთებდე, არ ესროლო."
  
  "დატვირთულია ასაფეთქებელი ნივთიერებებით?"
  
  "არა".
  
  "მაშინ რატომ არ შემიძლია მისი ამოღება?"
  
  "იმიტომ, რომ ეს არის შელბი კობრა!"
  
  "ჩვენ ახლახან შევქმენით შოურუმი, სავსე სულელური სუპერმანქანებით." ალისია იდაყვით გასწია გვერდზე. "თუ არ გაქვს ამის გაკეთების მონდომება, გაიქეცი."
  
  "სიგიჟე". დრეიკი მისკენ წამოხტა. ტყვიამ შუბლზე გადასცდა და თაბაშირის კედელს გაარღვია, თვალები თაბაშირის ნამსხვრევებით აევსო. როგორც მოელოდა, ცუდმა ბიჭებმა სირბილის დროს ისროლეს. თუ რამეს დაარტყამდნენ, ეს ბრმა იღბალი იქნება.
  
  დრეიკმა დაუმიზნა, ღრმად ჩაისუნთქა და ორი პატრონის ორივე მხარეს მყოფი კაცები ამოიყვანა. როდესაც მათი ბოლო დარჩენილი მცველები დაეცნენ, როგორც სკარბერი, ასევე პეტერსენი მიხვდნენ, რომ წაგებულ ბრძოლას იბრძოდნენ. ისინი გაჩერდნენ, გვერდებზე იარაღი ეკიდათ. დრეიკი მათკენ გაიქცა, თითი უკვე სასხლეტზე დადო.
  
  - კლოდ, - თქვა მან. "ჩვენ გვჭირდება კლოდი და არა შენ. Სად არის ის?"
  
  ახლოს, ორი ავტორიტეტი უცნაურად ჰგავდა ერთმანეთს. მათ ორივეს დაღლილი სახეები ჰქონდათ, უხეში ხაზებით გაჟღენთილი წლების განმავლობაში დაუნდობელი გადაწყვეტილების მიღების შედეგად. თვალები ცივი ჰქონდათ, სადღესასწაულო პირანას თვალები. ხელები, რომლებიც ჯერ კიდევ პისტოლეტებს ეჭირათ, ფრთხილად მოხრილდნენ.
  
  მაიმ იარაღზე მიუთითა. "გადააგდე ისინი."
  
  ალისიამ გულშემატკივართა ფართოდ გაუშვა, რაც უფრო ართულებდა დამიზნებას. დრეიკმა კინაღამ დაინახა დამარცხება უფროსების თვალებში. პისტოლეტები იატაკს თითქმის ერთდროულად დაეჯახა.
  
  "სისხლიანი ჯოჯოხეთი", - ჩაილაპარაკა ალისია. "ისინი ერთნაირად გამოიყურებიან და ერთნაირად იქცევიან. სამოთხეში ცუდი ბიჭები კლონებად გქცევენ? და სანამ მე ამ თემაზე ვარ, რატომ უნდა იქცეს ვინმე ცუდ ბიჭად? ეს ადგილი სჯობს დასვენებას მეშვიდე ცაში".
  
  "რომელია თქვენგანი სკარბერი?" იკითხა მაიმ და მარტივად მივიდა საქმეზე.
  
  - მე ვარ, - თქვა ქერა თმიანმა. "ბიჭებო, მთელი ქალაქი ეძებდით კლოდს?"
  
  - ეს ჩვენ ვართ, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "და ეს არის ჩვენი ბოლო გაჩერება."
  
  სუსტი დაწკაპუნება გაისმა სიჩუმეში. დრეიკი შემობრუნდა, იცოდა, რომ ალისია მიზანს დაარტყამდა, როგორც ყოველთვის. ავტოფარეხი ცარიელი ჩანდა, სიჩუმე უეცრად მთავით მძიმე.
  
  სკარბერიმ მათ მოყვითალო ღიმილი გაუღიმა. "ჩვენ სახელოსნოში ვართ. ზოგჯერ ყველაფერი ინგრევა".
  
  დრეიკი არ უყურებდა ალისიას, მაგრამ ანიშნა, მუდმივად ფხიზლად ყოფილიყო. რაღაც შეცდომა იყო. შიგნით შევიდა და სკარბერის ხელში აიყვანა. ძიუდოს სწრაფი მოძრაობით დრეიკმა აიყვანა იგი და მხარზე გადააგდო, ბეტონში ძლიერად ჩაარტყა მამაკაცი. როცა სკარბერის თვალებში ტკივილი გაუვიდა, დრეიკს იარაღი ნიკაპზე ჰქონდა მიშლილი.
  
  "სად არის კლოდ?" - Ვიკითხე.
  
  "Არასოდეს გამიგია-"
  
  დრეიკმა კაცს ცხვირი გაუტეხა. "კიდევ ერთი შანსი გაქვს."
  
  სკარბერის სუნთქვა აუჩქარდა. მისი სახე გრანიტივით ხისტი იყო, მაგრამ კისრის კუნთები მძიმედ მუშაობდა, ღალატობდა ნერვიულობასა და შიშს.
  
  "დავიწყოთ ნაჭრების სროლა." მაის მსუბუქი ხმა მათ მიაღწია. "Მე მოწყენილი ვარ".
  
  "საკმარისად სამართლიანი". დრეიკი მოშორდა, გვერდზე გადადგა და ჩახმახი მოხვია.
  
  "არა!"
  
  სკარბერის კივილმა შეაჩერა ის ბოლო შესაძლო მომენტში. "კლოდი რანჩოზე ცხოვრობს! ჩრდილოეთის სანაპიროდან შიდა. მე შემიძლია მოგცეთ კოორდინატები. "
  
  დრეიკმა გაიცინა. "მაშინ წადი."
  
  კიდევ ერთი დაწკაპუნება. დრეიკმა ოდნავი მოძრაობა დაინახა და გული შეეკუმშა.
  
  Ო არა.
  
  ალისიამ გაისროლა. მისმა ტყვიამ მომენტალურად მოკლა უკანასკნელი ცუდი ბიჭი. შელბის საბარგულში იმალებოდა.
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა მას. მან ცოტაოდენი ძველი ბოროტებით გაიღიმა. დრეიკმა დაინახა, რომ მაინც იპოვიდა საკუთარ თავს. მას ჰქონდა ძლიერი ხასიათი, რომელსაც შეეძლო გაუმკლავდეს დაკარგვას.
  
  ის არც ისე დარწმუნებული იყო საკუთარ თავში. მან უბიძგა სკარბერის, რომ ეჩქარა. "Იჩქარე. შენს მეგობარს, კლოდს, დიდი სიურპრიზი ემუქრება".
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  ჰეიდენმა და კინიმაკამ მანქანის დაძაბვის დროც კი არ მოასწრეს, როცა დრეიკმა დაურეკა. მისი ნომერი ეკრანზე დაინახა და შვებით ამოისუნთქა.
  
  "დრეიკი. Სად ხარ-"
  
  "დრო არ არის. მე მაქვს კლოდის ადგილმდებარეობა."
  
  "დიახ, ჩვენც ასე ვფიქრობთ, ჭკვიანი ბიჭი. გასაოცარია, რასაც ზოგიერთი კრიმინალი უარს ამბობს მშვიდი ცხოვრებისთვის".
  
  "რამდენი ხანია რაც იცნობ? Სად ხარ?" დრეიკი კითხვებს ისროდა, როგორც ბურჯი სერჟანტი ბრძანებებს გასცემს.
  
  "ნელა, ვეფხვო. ინფორმაცია სულ რაღაც წუთის წინ მივიღეთ. მისმინეთ, ჩვენ ვემზადებით მყისიერი ზემოქმედებისთვის. და ვგულისხმობ ახლავე. თამაშობ?
  
  "მართალი ვარ. ჩვენ ყველა ასე ვართ. ეს ნაძირალა კოვალენკოს ერთი ნაბიჯით ჩამორჩება".
  
  ჰეიდენმა უთხრა მას ტერორისტების გაფრთხილების შესახებ, როდესაც მან ანიშნა კინიმაკას მანქანა. როცა დაასრულა, დრეიკი გაჩუმდა.
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მან თქვა: "ჩვენ შეგხვდებით შტაბში".
  
  ჰეიდენმა სწრაფად აკრიფა ბენ ბლეიკის ნომერი. "თქვენი ოპერაცია წარმატებული იყო. ვიმედოვნებთ, რომ ჩვენი აგენტი ლონდონში მოგცემთ იმას, რაც გჭირდებათ მომდევნო რამდენიმე საათის განმავლობაში, რის შემდეგაც ის პირდაპირ გამოგიგზავნით ასლებს. იმედი მაქვს, ეს არის ის, რაც გჭირდება, ბენ.
  
  "იმედი მაქვს, რომ ის ნამდვილად არსებობს." ბენის ხმა იმაზე მეტად ნერვიულობდა, ვიდრე ოდესმე მის ლაპარაკს გაუგია. "ეს ჯანსაღი ვარაუდია, მაგრამ მაინც ვარაუდია."
  
  "Მეც იმედი მაქვს".
  
  ჰეიდენმა ტელეფონი დააგდო დაფაზე და უაზროდ შეხედა ვაიკიკის ქუჩებს, როცა კინიმაკა შტაბ-ბინაში ბრუნდებოდა. გეითსი ფიქრობს, რომ თუ კლოდს სწრაფად გავუმკლავდებით, შევძლებთ შეტევების შეჩერებას. ისინი იმედოვნებენ, რომ კოვალენკო შესაძლოა იქ იყოს".
  
  მანომ კბილები გამოსცრა. "ყველა ამას აკეთებს, უფროსო. ადგილობრივი პოლიცია, სპეცრაზმი. ყველაფერი იკუმშება, სანამ არ გასკდება. პრობლემა ის არის, რომ ცუდი ბიჭები უკვე იქ არიან. ისინი უნდა იყვნენ. პრაქტიკულად შეუძლებელი უნდა იყოს ნებისმიერი გარდაუვალი თავდასხმის შეჩერება, რომ აღარაფერი ვთქვათ ათეული თავდასხმის სამ სხვადასხვა კუნძულზე. "
  
  ყველა ხელისუფლებაში დარწმუნებული იყო, რომ კოვალენკომ ფაქტობრივად უბრძანა მრავალი თავდასხმა, რათა ყველა დაკავებული ყოფილიყო, სანამ ის თავისი ოცნების საძიებლად მიდიოდა - მოგზაურობა, რომელსაც მან სიცოცხლის ბოლო ნაწილი მიუძღვნა.
  
  მიჰყევით კაპიტან კუკის კვალს. ჯობია სათითაოდ წავიდეთ. გამოიკვლიეთ ჯოჯოხეთის კარიბჭის მიღმა.
  
  ჰეიდენი ტრიალებდა, როცა გარეთ შტაბი ჩანდა. მოქმედების დროა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა მეი და ალისია მიიყვანა CIA-ს შენობაში და ისინი მაშინვე აიყვანეს ზემოთ. ისინი აქტიურობით დატვირთულ ოთახში შეიყვანეს. ბოლოში ჰეიდენი და კინიმაკა იდგნენ პოლიციისა და სამხედრო პერსონალის ბრბოს შორის. დრეიკს შეეძლო ენახა SWAT და HPD Burglar Team. მას შეეძლო ენახა ფორმები, რომლებიც უდავოდ ეკუთვნოდა CIA-ს სპეციალური ოპერაციების გუნდებს. შესაძლოა, ახლომახლო დელტაც კი.
  
  ეშმაკი უდავოდ არის სისხლის მეფის კუდზე და გამოდის სისხლისთვის.
  
  "გახსოვთ, როდესაც სისხლის მეფემ გაგზავნა თავისი ხალხი ამ გამანადგურებელზე, რათა მოეპარათ მოწყობილობა?" Მან თქვა. "და პარალელურად ცდილობდნენ კინიმაკას გატაცებას? დავდებ, რომ ეს იყო შემთხვევითი გადაღება. მათ უბრალოდ სურდათ იცოდნენ კინიმაკის ჰავაის ენა".
  
  მაშინ დრეიკმა გაიხსენა, რომ არც მეი და არც ალისია არ იყვნენ გარშემო, როცა კოვალენკოს კაცებმა გამანადგურებელი მიამაგრეს. მან თავი დაუქნია. "არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  დრეიკმა შენიშნა ფანჯარასთან გაჩერებული ბენი და კარინი. თითოეულ მათგანს ხელში ჭიქა ეჭირა და სკოლის დისკოთეკაში მოძრავ ქაღალდებს ჰგავდნენ.
  
  დრეიკი ხალხში დაკარგვაზე ფიქრობდა. ადვილი იქნებოდა. კენედის დაკარგვა ჯერ კიდევ სისხლში დუღდა, რის გამოც მისი განხილვა შეუძლებელი იყო. ბენი იქ იყო. ბენმა ის დაიჭირა, როცა ის გარდაიცვალა.
  
  ეს დრეიკი უნდა ყოფილიყო. არა მარტო ეს. დრეიკს მოუწია მისი სიკვდილის თავიდან აცილება. ეს იყო ის, რაც მან გააკეთა. დრო გაბრუნდა და ერთი წუთით კენედისთან ერთად იორკში სახლში აღმოჩნდა, სამზარეულოში რაღაცას ამზადებდა. კენედიმ ტაფაში მუქი რომი ჩაასხა და ზევით ახედა, როცა ის ადუღდა. დრეიკმა სტეიკი ნივრის კარაქში გაატარა. ჩვეულებრივი იყო. Სახალისო იყო. სამყარო ისევ ნორმალური გახდა.
  
  წარუმატებელი ფეიერვერკივით მის თვალწინ ვარსკვლავები აცეცებდნენ. უცებ მშვიდობა დაბრუნდა და მის გარშემო ხმები გაისმა. ვიღაცამ იდაყვი დაუკრა. მეორე კაცმა ერთ-ერთ უფროსს ცხელი ყავა დაასხა და ჯოჯოხეთიდან გამოსული ბარტყივით გაიქცა ტუალეტისკენ.
  
  ალისია დაჟინებით შეხედა მას. "რა ხდება, დრეიკს?"
  
  მან უბიძგა ბრბოში, სანამ ბენ ბლეიკს პირისპირ არ შეხვდა. ეს იყო შესანიშნავი მომენტი Dinorock-ის სწრაფი კომენტარისთვის. დრეიკმა ეს იცოდა. ბენმა ეს ალბათ იცოდა. მაგრამ ორივენი ჩუმად იყვნენ. სინათლე მიედინებოდა ფანჯრიდან ბენის უკან; ჰონოლულუ იდგა მზის შუქით, კაშკაშა ცისფერი ცათა და რამდენიმე ქედის ღრუბლით შემოსაზღვრული.
  
  დრეიკმა საბოლოოდ იპოვა თავისი ხმა. "სასარგებლო იყო ეს CIA კომპიუტერები?"
  
  "Ჩვენ ვიმედოვნებთ". ბენმა შეაჯამა კაპიტანი კუკის Diamond Head-ში მოგზაურობის ამბავი და დაასრულა იმით, რომ CIA გამოიყენა ბრიტანელი აგენტი ეროვნული არქივის გასაძარცვად.
  
  ალისია ნელა წინ წავიდა, მას შემდეგ რაც ახალგაზრდა ბიჭისგან ეს ამბავი გაიგო. "ბრიტანელი სუპერ ქურდი? Რა არის მისი სახელი?"
  
  უეცარ ყურადღებაზე ბენმა აციმციმდა. "ჰეიდენს არასდროს უთქვამს ჩემთვის."
  
  ალისიამ მოკლედ შეხედა CIA-ს ოპერატიულს, შემდეგ კი თავხედური ღიმილი გაიღიმა. "ოჰ, დავდებ, რომ მან ეს არ გააკეთა."
  
  "Რას ნიშნავს?" კარინმა ჩაილაპარაკა.
  
  ალისიას ღიმილი ოდნავ ბოროტი გახდა. "განსაკუთრებით არ ვარ ცნობილი ჩემი დიპლომატია. არ დააჭიროთ მას."
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "უბრალოდ კიდევ ერთი საერთაშორისო კრიმინალი, რომელიც ალისია გაურბოდა. ხრიკი ყოველთვის იყო იმის პოვნა, რაც მას არ აქვს".
  
  - მართალია, - თქვა ალისიამ ღიმილით. "მე ყოველთვის პოპულარული ვიყავი."
  
  - კარგი, თუ ეს ის აგენტია, რომელზეც მე ვფიქრობ, - ჩაერია მაიმ მათ საუბარში, - ის ცნობილია იაპონური დაზვერვისთვის. ის არის... მოთამაშე. და ძალიან, ძალიან კარგი ოპერატორი. "
  
  "ასე რომ, ის ალბათ იზრუნებს თავის აღსასრულზე." დრეიკმა შეისწავლა მის წინაშე გაშლილი წყნარი ოკეანის ქალაქის ნეტარება და თავადაც სურდა მცირე სიმშვიდე.
  
  "ეს მისთვის არასდროს ყოფილა პრობლემა", - თქვა ალისამ. "და დიახ, ის მოგცემს თქვენს ჟურნალებს."
  
  ბენი ისევ ალისიასა და ჰეიდენს შორის იყურებოდა, მაგრამ ენას აჭერდა. დისკრეცია ამ ეტაპზე გამჟღავნების საუკეთესო ნაწილი იყო. "ეს ჯერ კიდევ განათლებული ვარაუდია," - თქვა მან. "მაგრამ თუ ჩვენ საბოლოოდ აღმოვჩნდებით ჯოჯოხეთის კარიბჭესთან, დარწმუნებული ვარ, რომ ამ ჩანაწერებმა შეიძლება ჩვენი სიცოცხლე გადაარჩინოს."
  
  "იმედი მაქვს" - დრეიკი შებრუნდა და ქაოსს მიმოიხედა - "ამას არ მოვა. სისხლიანი მეფე კვლავ რანჩოზე იქნება. მაგრამ თუ ეს იდიოტები არ იჩქარებენ, კოვალენკო გაქცევა.
  
  "კოვალენკო." ალისიამ ამის თქმისას ტუჩები მოილოკა და შურისძიების ტკბილად აიღო. "მე მოვკვდები იმის გამო, რაც ჰადსონს დაემართა. და ბუდრო? ის არის კიდევ ერთი, რომელიც ნამდვილად აღინიშნება. " მანაც მიმოიხედა ხმაურიანი ხალხის გარშემო. "მაინც, ვინ არის აქ პასუხისმგებელი?"
  
  თითქოს საპასუხოდ, ხმა მოესმა ჰეიდენ ჯეის გარშემო მყოფი ოფიცრების ბრბოდან. როცა ხმაური ჩაქრა და მამაკაცის დანახვა შეიძლებოდა, დრეიკს გაუხარდა ჯონათან გეიტსის ნახვა. მას მოეწონა სენატორი. და თან გლოვობდა.
  
  "როგორც მოგეხსენებათ, ჩვენ გვაქვს კოვალენკოს რანჩო ოაჰუში," - თქვა გეითსმა. "აქედან გამომდინარე, ჩვენი მისია ოთხი ნაწილისგან უნდა შედგებოდეს. პირველ რიგში, დაიცავით ყველა მძევალი. მეორე, შეაგროვეთ ინფორმაცია საეჭვო ტერაქტების შესახებ. მესამე, იპოვეთ ეს კაცი, კლოდ და კოვალენკო. და მეოთხე, იპოვნეთ დანარჩენი ორი რანჩოს მდებარეობა".
  
  გეიტსი შეჩერდა, რომ ეს ჩაიძირა, შემდეგ კი როგორღაც მოახერხა ოთახში მყოფი ყველა მამაკაცი და ქალი ეფიქრა, რომ თვალის ერთი მოძრაობით უყურებდა მათ. "ეს უნდა გაკეთდეს ყველა საჭირო საშუალებით. კოვალენკომ თავისი სასტიკი ძიების დროს ნებით ჩააგდო მრავალი სიცოცხლე საფრთხეში. ის დღეს მთავრდება."
  
  ჭიშკარი გაიღო. მოულოდნელად ოთახში ქაოსი შეწყდა და ყველამ სწრაფად დაიწყო თავის ადგილებზე დაბრუნება. დეტალები საგულდაგულოდ არის გააზრებული.
  
  დრეიკმა ჰეიდენის მზერა მიიპყრო. მან ხელი გაიშვირა მისკენ და მიიწვია მისულიყო.
  
  "აღჭურვეთ და დაალაგეთ თქვენი ცხენები, ბიჭებო. ჩვენ ოცდაათ წუთში მივაღწევთ კლოდის რანჩოს".
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  დრეიკი მეგობრებთან ერთად იჯდა ჰავაის პოლიციის დეპარტამენტის ერთ-ერთ მსუბუქ ვერტმფრენში და ცდილობდა თავის გასუფთავებას, როდესაც ისინი სწრაფად მიფრინავდნენ კლოდის რანჩოსკენ. ცას მსგავსი შვეულმფრენები და უფრო მძიმე სამხედროები იყო მოფენილი. ასობით ადამიანი ჰაერში იყო. სხვები ხმელეთზე მიდიოდნენ და რაც შეეძლოთ სწრაფად მოძრაობდნენ. პოლიციისა და სამხედრო პერსონალის უმეტესობა იძულებული გახდა დარჩენილიყო ჰონოლულუსა და ვაიკიკის რაიონში იმ შემთხვევაში, თუ ტერორისტული თავდასხმები რეალურად განხორციელდებოდა.
  
  სისხლიანმა მეფემ მათი ძალები გაიყო.
  
  სატელიტური გამოსახულება აჩვენა ბევრი აქტივობა რანჩოზე, მაგრამ მისი დიდი ნაწილი შენიღბული იყო, რის გამოც შეუძლებელი გახდა იმის თქმა, თუ რა ხდებოდა სინამდვილეში.
  
  დრეიკს გადაწყვეტილი ჰქონდა შეეჩერებინა თავისი გრძნობები კოვალენკოს მიმართ. გეითსი მართალი იყო. აქ გადამწყვეტი ფაქტორი მძევლები და მათი უსაფრთხოება იყო. ზოგიერთი ყველაზე საოცარი სანახაობა, რაც კი ოდესმე უნახავს, იშლებოდა მის ქვემოთ და ირგვლივ, როდესაც ისინი მიფრინავდნენ ჩრდილოეთ სანაპიროზე, მაგრამ დრეიკმა გამოიყენა თავისი ნებისყოფა ფოკუსირებისთვის. ის იყო ის ჯარისკაცი, როგორიც ადრე იყო.
  
  ის სხვა ვერავინ იქნებოდა.
  
  მის მარცხნივ, მაიმ მოკლედ ისაუბრა თავის დას, ჩიკას, ორმაგად შეამოწმა მისი უსაფრთხოება და გაცვალა რამდენიმე მშვიდი სიტყვა, სანამ შეეძლოთ. საიდუმლო არ იყო, რომ მათ შეეძლოთ სრულმასშტაბიანი ომის დაწყება ან მომზადებულ საბრძოლო ზონაში გადასვლა.
  
  დრეიკის მარჯვნივ, ალისია დროს ატარებდა მისი იარაღისა და აღჭურვილობის შემოწმებასა და ხელახლა შემოწმებას. მას არაფრის ახსნა არ სჭირდებოდა. დრეიკს ეჭვი არ ეპარებოდა, რომ შურისძიებას განახორციელებდა.
  
  ჰაიდენი და კინიმაკა ისხდნენ მოპირდაპირე მხარეს, გამუდმებით აჭერდნენ მიკროფონებს და ბუნდოვდნენ ან იღებდნენ განახლებებს და შეკვეთებს. კარგი ამბავი ის იყო, რომ არაფერი მომხდარა ოაჰუზე ან სხვა კუნძულზე. ცუდი ამბავი ის იყო, რომ სისხლის მეფეს წლები ჰქონდა მოსამზადებლად ამისათვის. მათ წარმოდგენაც არ ჰქონდათ, რაში დადიოდნენ.
  
  ბენი და კარინი შტაბ-ბინაში დატოვეს. მათ უბრძანეს დალოდებოდნენ აგენტის ელფოსტას და შემდეგ მოემზადებინათ გარკვეულწილად საშიში შესაძლებლობისთვის, რომ მათ შესაძლოა მოუწიათ Diamond Head-ის ქვეშ შესვლა და შესაძლოა ჯოჯოხეთის კარიბჭის გარღვევა.
  
  ჩოპერსის ხმის სისტემიდან მეტალის ხმა მოისმა. "ხუთი წუთი მიზნამდე."
  
  მოგწონს თუ არა, ფიქრობდა დრეიკი. ჩვენ ახლა მასში ვართ.
  
  ვერტმფრენი დაბლა დაეშვა ღრმა ხეობაში, წარმოუდგენელი სანახაობა, როდესაც ის დაფრინავდა ათობით სხვა ვერტმფრენით გარშემორტყმული. ეს იყო პირველი ტალღა, რომელიც შედგებოდა სპეცრაზმის ჯარისკაცებისგან. ყოველი მეორე ამერიკელი ჯარისკაცი მზად იყო დასახმარებლად. Საჰაერო ძალა. საზღვაო ძალები. Არმია.
  
  ხმა ისევ მოესმა. "სამიზნე".
  
  ისინი აღდგნენ როგორც ერთი.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკის ჩექმები რბილ ბალახს შეეხო და ის მაშინვე ცეცხლის ქვეშ მოექცა. ის მეორე უკანასკნელი იყო, ვინც კარიდან გავიდა. უბედურმა საზღვაო ქვეითმა, რომელიც ჯერ კიდევ იბრძოდა, მკერდზე სრული აფეთქება აიღო და მიწაზე დაცემამდე გარდაიცვალა.
  
  დრეიკი მიწაზე გაიფანტა. თავზე ტყვიები უსტვენდა. ჩახლეჩილი დარტყმები მის გვერდით მორებს მოხვდა. მან ფრენბურთი გაისროლა. მის ორივე მხარეს მყოფი კაცები ბალახში ცოცავდნენ და ბუნებრივ მოძრავ ბორცვებს იყენებდნენ.
  
  წინ მან დაინახა სახლი, ორსართულიანი აგურის ნაგებობა, არაფერი განსაკუთრებული, მაგრამ უდავოდ შესაფერისი კოვალენკოს ადგილობრივი საჭიროებისთვის. მარცხნივ მან შენიშნა რანჩის ტერიტორია. Რა...?
  
  მისკენ გარბოდნენ შეშინებული, უიარაღო ფიგურები. ისინი გაიფანტნენ მარცხნივ და მარჯვნივ, ყველა მიმართულებით. ყურსასმენში კისკისი გაიგონა
  
  "ამხანაგური მატჩები".
  
  ის წინ გადაიწია. მეი და ალისია მის მარჯვნივ მოძრაობდნენ. ბოლოს საზღვაო ქვეითებმა თავი მოიყარეს და დაიწყეს ცეცხლის კოორდინირებული ნიმუშის გამოძახება. დრეიკმა უფრო სწრაფად დაიწყო მოძრაობა. მათ წინ მყოფმა ხალხმა უკან დახევა დაიწყო, სამალავიდან გამოსული და სახლისკენ მიიჩქაროდა.
  
  მარტივი სამიზნეები
  
  დრეიკი ახლა ადგა თავდასხმის ძალებთან ერთად და მოკლა ხალხი, როცა გარბოდა, პისტოლეტი ასწია. დაინახა პატიმარი, რომელიც ბალახზე ხტუნავდა და სახლისკენ მიემართებოდა. არ იცოდნენ, რომ კარგი ბიჭები მოვიდნენ.
  
  პატიმარი უცებ დატრიალდა და დაეცა. სისხლიანი მეფის კაცებმა მათ ბალახი ესროდნენ. დრეიკმა იღრიალა, ცეცხლსასროლი იარაღიდან დაუმიზნა და ნაძირალას თავი დაუბერა. ის პერიოდულად ისროდა, ან ხალხს მიწაზე ამაგრებდა, ან ხელმძღვანელობდა ხალხს, რათა სხვებმა დაასრულონ ისინი.
  
  კლოდს ეძებდა. სანამ ვერტმფრენს დატოვებდნენ, ყველას აჩვენეს სისხლის მეფის მოადგილის ფოტო. დრეიკმა იცოდა, რომ ის ხელმძღვანელობდა მოვლენებს კულისებიდან და შეიმუშავებდა გაქცევის გეგმას. ალბათ სახლიდან.
  
  დრეიკი გაიქცა, ჯერ კიდევ ათვალიერებდა ტერიტორიას, ხანდახან ისროდა. ერთ-ერთი ცუდი ბიჭი გორაკის უკნიდან ადგა და მაჩეტეთ მივიდა. დრეიკმა უბრალოდ მხრები დაწია, რითაც მოწინააღმდეგის იმპულსს მისცა საშუალება, პირდაპირ მისკენ წაეყვანა და ის მიწაზე დაეცა. კაცმა ჩაიცინა. დრეიკის ჩექმამ ყბა დაამტვრია. დრეიკის მეორე ჩექმა ხელზე დაადგა, რომელსაც მაჩეტე ეჭირა.
  
  SAS-ის ყოფილმა კაცმა იარაღი დაუმიზნა და გაისროლა. შემდეგ კი გადავედით.
  
  უკან არ მოუხედავს. სახლი წინ იყო, უზარმაზარი ჩანდა, კარი ოდნავ ღია იყო, თითქოს შესვლას იწვევდა. ცხადია, ეს გზა არ არის. დრეიკმა ფანჯრებიდან გარბოდა და მაღლა დაუმიზნა. სახლში მინა აფეთქდა.
  
  ახლა უფრო და უფრო მეტი პატიმარი შემოდიოდა რანჩოდან. ზოგი გრძელ ბალახში იდგა, უბრალოდ ყვიროდა ან შოკირებული ჩანდა. როდესაც დრეიკმა მათ შეხედა, შენიშნა, რომ მათი უმეტესობა ჩქარი ტემპით დარბოდა და წინ მიფრინავდა, თითქოს რაღაცას გაურბოდნენ.
  
  შემდეგ მან დაინახა და მისი სისხლი ყინულად იქცა.
  
  თავი, ბენგალური ვეფხვის წარმოუდგენლად უზარმაზარი თავი, მსუბუქად დევნით ბალახს მიჰყვებოდა. დრეიკს არ შეეძლო ვეფხვების დაჭერის უფლება. მათკენ გაიქცა.
  
  ყურსასმენს დავაჭირე. "ვეფხვები ბალახში."
  
  საპასუხოდ ჭექა-ქუხილი გაისმა. სხვებმაც შენიშნეს ცხოველები. დრეიკი უყურებდა, როგორ გადახტა ერთ-ერთი ცხოველი მორბენალი კაცის ზურგზე. არსება იყო უზარმაზარი, მრისხანე და ფრენის დროს ქაოსისა და ხოცვა-ჟლეტის სრულყოფილი გამოსახულება იყო. დრეიკმა აიძულა ფეხები უფრო სწრაფად წასულიყო.
  
  კიდევ ერთმა გიგანტურმა თავმა რამდენიმე იარდის წინ ბალახი გაარღვია. ვეფხვი მისკენ გადახტა, მუწუკი უზარმაზარ ღრიალში გადაიზარდა, კბილები გაშიშვლებული და უკვე სისხლით შეღებილი. დრეიკი გემბანზე დაეცა და შემოვიდა, მის სხეულში ყველა ნერვი ცოცხალი და ყვირილი იყო. მანამდე არასდროს არ სრიალებდა ასე იდეალურად. ასე სწრაფად და ზუსტად არასდროს ადგა. თითქოს უფრო მძვინვარე მოწინააღმდეგემ გამოიყვანა მასში უკეთესი მეომარი.
  
  მან ამოიღო პისტოლეტი, შემობრუნდა და ტყვია-ბლანკი ესროლა ვეფხვის თავში. მხეცი მყისიერად დაეცა, ტვინში ესროლა.
  
  დრეიკს სუნთქვა არ ეკვროდა. ის სწრაფად გადახტა ბალახზე, რათა დახმარებოდა იმ კაცს, რომელიც წამებით ადრე დაეცა. ვეფხვი მასზე მოჩანდა, ღრიალებდა, მისი უზარმაზარი კუნთები მოქნეული და ტალღოვანი იყო, როცა თავი დაბლა დაედო საკბენად.
  
  დრეიკმა ზურგში ესროლა, დაელოდა სანამ შემობრუნდებოდა, შემდეგ კი ესროლა თვალებს შორის. ხუთასი გირვანქა დაეშვა იმ კაცზე, რომლის ჭამას აპირებდა.
  
  არ არის კარგი, გაიფიქრა დრეიკმა. ოღონდ ეს ჯობია ნაწილებად დაგლეჯვას და ცოცხლად შეჭმას.
  
  მის ყურმილში ყვირილი ისმოდა. "დამაგდე, ეს ნაძირლები უზარმაზარია!" "კიდევ ერთი, ჯეკო! კიდევ ერთი თქვენი ექვსისთვის!"
  
  მან შეისწავლა თავისი გარემო. ვეფხვების არანაირი კვალი, უბრალოდ შეშინებული ტყვეები და შეშინებული ჯარები. დრეიკი გავარდა ბალახზე, მზად იყო დაეფარა, თუ მტერს დაინახავდა, მაგრამ რამდენიმე წამში ის სახლში დაბრუნდა.
  
  ჩამტვრეული იყო წინა მინები. საზღვაო ქვეითები შიგნით იყვნენ. დრეიკი მოჰყვა, მისი უკაბელო Bluetooth სიგნალი მას მეგობრულად მონიშნავდა. გატეხილი ფანჯრის რაფაზე გადააბიჯა და ფიქრობდა, სად შეიძლება იყოს თავად კლოდი. სად იქნებოდა ის ახლა?
  
  ყურში ჩასჩურჩულა ხმა. - მეგონა, წვეულება ადრე დატოვე, დრეიკი. ალისიას აბრეშუმისებრი ტონები. "ორივესთვის."
  
  მან დაინახა იგი. ნაწილობრივ დამალული კარადით, რომელსაც ათვალიერებდა. იესო, ის ათვალიერებდა მის DVD კოლექციას?
  
  მაი უკან იდგა იარაღით ხელში. დრეიკი უყურებდა, როგორ ასწია იარაღს იაპონელი ქალი და ალისიას თავზე მიანიშნა.
  
  "მაი!" მისმა სასოწარკვეთილმა ხმამ მათ ყურებში ყვიროდა.
  
  ალისია გადახტა. მაისს სახე ოდნავ ღიმილში მოექცა. "ეს იყო ჟესტი, დრეიკ. მე ვანიშნებდი განგაშის ინტერფეისზე და არა ალისიაზე. Ჯერ არა ".
  
  "შფოთვა?" დრეიკმა ჩაიცინა. "ჩვენ უკვე შიგნით ვართ."
  
  "ქვეითები, როგორც ჩანს, ფიქრობენ, რომ ის ასევე დაკავშირებულია უკანა ეზოში არსებულ დიდ საწყობთან."
  
  ალისია უკან დაიხია და პისტოლეტი დაუმიზნა. "ჯანდაბა, თუ ვიცი." მან კარადაში ფრენბურთი გაისროლა. ნაპერწკლები გაფრინდა.
  
  ალისია მხრები აიჩეჩა. "ეს საკმარისი უნდა იყოს."
  
  ჰეიდენი ქუსლებზე ცხელი კინიმაკათი დაბრუნდა ოთახში. "ბეღელი მჭიდროდ არის დაკეტილი. ხაფანგების ნიშნები. ტექნიკური ბიჭები ახლა ამაზე მუშაობენ. "
  
  დრეიკი გრძნობდა ამ ყველაფრის არასწორობას. "და მაინც ასე მარტივად შევდივართ აქ? ეს -"
  
  ამ დროს კიბის თავზე ღრიალი და ვიღაცის ჩამოსვლის ხმა გაისმა. Სწრაფი. დრეიკმა იარაღი აიღო და მაღლა აიხედა.
  
  და ის შოკში გაიყინა.
  
  კლოდის ერთ-ერთი მამაკაცი ნელა დაეშვა კიბეებზე, ერთი ხელით ტყვეს ყელზე მოეხვია. მეორე ხელში ეჭირა უდაბნოს არწივი, დამიზნებული თავისკენ.
  
  მაგრამ ეს არ იყო დრეიკის შოკის სრული ზომა. სევდიანი გრძნობა გაუჩნდა, როცა ქალი ამოიცნო. ეს იყო ქეით ჰარისონი, გეითსის ყოფილი ასისტენტის ქალიშვილი. ადამიანი, რომელიც ნაწილობრივ დამნაშავე იყო კენედის სიკვდილში.
  
  ეს მისი ქალიშვილი იყო. Ისევ ცოცხალი.
  
  კლოდის კაცმა ცეცხლსასროლი იარაღი ძლიერად დააჭირა ტაძარზე, რის გამოც მან თვალები დახუჭა ტკივილისგან. მაგრამ ის არ ყვიროდა. დრეიკმა, ოთახში ათიოდე სხვასთან ერთად, იარაღი დაუმიზნა მამაკაცს.
  
  და მაინც, დრეიკი არ თვლიდა სწორად. რატომ ჯანდაბა იყო ეს ბიჭი ზემოთ ერთ პატიმართან ერთად? თითქოს -
  
  "Დაბრუნდი!" - წამოიძახა მამაკაცმა და გაშტერებული თვალები ყველა მიმართულებით ატრიალებდა. მისგან ოფლი მსხვილი წვეთებით სდიოდა. ნახევრად ატარებდა და ნახევრად უბიძგებდა ქალს, ნიშნავდა, რომ მთელი მისი წონა უკანა ფეხზე იყო. ქალმა, თავის დამსახურებად, არ გაუადვილა მისთვის საქმე.
  
  დრეიკმა გამოთვალა, რომ ჩახმახზე ზეწოლა უკვე ნახევრად იყო მიზანამდე. "მოშორდი! გაგვიშვით!" კაცმა კიდევ ერთი საფეხურით ჩამოწია. სპეცრაზმის ჯარისკაცებმა ნორმალურად დაიხიეს, მაგრამ მხოლოდ ოდნავ უფრო ხელსაყრელ პოზიციებზე.
  
  "მე გაფრთხილებ, სულელებო." ოფლიანი კაცი მძიმედ სუნთქავდა. "გადით საზიზღარი გზიდან."
  
  და ამჯერად დრეიკმა დაინახა, რომ ამას გულისხმობდა. მის თვალებში სასოწარკვეთა იყო, რაღაც დრეიკმა ამოიცნო. ამ კაცმა ყველაფერი დაკარგა. რაც გააკეთა, რაც გააკეთა, საშინელი იძულებით კეთდებოდა.
  
  "უკან!" კაცმა ისევ იყვირა და ქალი უხეშად ჩამოაგდო კიდევ ერთი საფეხურით. კისერზე ჩახუტებული ხელი რკინის ჯოხს ჰგავდა. სხეულის ყველა ნაწილს უკან ინახავდა, რათა სამიზნედ არ წარმოჩენილიყო. ის ოდესღაც ჯარისკაცი იყო, დიდი ალბათობით კარგი.
  
  დრეიკმა და მისმა კოლეგებმა დაინახეს უკან დახევის სიბრძნე. მათ კაცს ცოტა მეტი ადგილი მისცეს. კიდევ რამდენიმე საფეხურით დაეშვა. დრეიკმა მეის თვალი მოჰკრა. მან თავი ოდნავ გააქნია. მანაც იცოდა. ეს არასწორი იყო. Ის იყო...
  
  წითელი ქაშაყი. ყველაზე საშინელი სახეობა. კლოდმა, უდავოა, კოვალენკოს ბრძანებით, გამოიყენა ეს კაცი მათ ყურადღების გასაფანტად. სისხლის მეფის არქეტიპული ქცევა. შესაძლოა სახლში ბომბი იყოს. ნამდვილი ჯილდო, კლოდ, ალბათ ბეღლიდან წარმატებული გაქცევა იყო.
  
  დრეიკი მშვენივრად მომზადებული დაელოდა. სხეულში ყველა ნერვი გაეყინა. მან დარტყმა გაათანაბრა. სუნთქვა გაუჩერდა. გონება გაუცრუვდა. ახლა არაფერი იყო, არც ჯარისკაცებით სავსე დაძაბული ოთახი, არც შეშინებული მძევალი, არც სახლი და მსახურები, რომლებიც გარშემორტყმული იყო.
  
  სულ რაღაც მილიმეტრი. მხედველობის ჯვარი. მიზნამდე ინჩზე ნაკლები. ერთი ნაბიჯი. სულ ეს სჭირდებოდა. და სიჩუმე იყო ყველაფერი, რაც მან იცოდა. შემდეგ მამაკაცმა კეიტ ჰარისონი კიდევ ერთი საფეხურით დააწია და მოძრაობის ამ წამის მეორე ნახევარში მისი მარცხენა თვალი ქალის თავის ქალას უკნიდან მოჰკრა თვალი.
  
  დრეიკმა ის ერთი გასროლით გაანადგურა.
  
  მამაკაცი უკან გადახტა, კედელს შეეჯახა და ყვირილ ქალს გვერდით გაუვარდა. ის დაეშვა კრახით, ჯერ თავით, უკან იარაღი აწკრიალდა, შემდეგ კი დაინახეს მისი ჟილეტი, მუცელი.
  
  ქეით ჰარისონმა ყვიროდა: "მას მასზე ბომბი აქვს!"
  
  დრეიკი წინ გადახტა, მაგრამ მაი და დიდი მარინე უკვე კიბეების კიდეზე ხტებოდნენ. საზღვაო ქვეითმა კეიტ ჰარისონი დაიჭირა. მაი გადახტა დაღუპულ დაქირავებულს. თავი ჟილეტს, ინდიკატორს მიუბრუნდა.
  
  "რვა წამი!"
  
  ყველა ფანჯარასთან მივარდა. ყველა დრეიკის გარდა. ინგლისელი კიდევ უფრო შემოვარდა სახლში, ვიწრო დერეფნის გასწვრივ სამზარეულოსკენ გაეშურა და ლოცულობდა, ვიღაცას უკანა კარი ღია დაეტოვებინა. ამ გზით ის უფრო ახლოს იქნებოდა კლოდთან, როდესაც ბომბი აფეთქდა. ასე რომ, მას ჰქონდა შანსი.
  
  დერეფნის გავლით. გავიდა სამი წამი. სამზარეულოსკენ. ირგვლივ სწრაფი მიმოხილვა. კიდევ ორი წამი. უკანა კარი დაკეტილია.
  
  Დრო ამოიწურა.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  დრეიკმა პირველი აფეთქების გაგონებისთანავე ცეცხლი გახსნა. ერთი-ორი წამი დასჭირდებოდა იქამდე მისასვლელად. მრავალი დარტყმისგან სამზარეულოს კარი ჩამსხვრევა. დრეიკი პირდაპირ მისკენ გაიქცა და მუდმივად ისროდა. სვლას არ შეუნელებია, მხოლოდ მხრით დაარტყა და ჰაერში გავარდა.
  
  აფეთქებამ თავდამსხმელი გველივით მოიცვა მის უკან. კარებიდან და ფანჯრებიდან ცეცხლის ენა გავარდა და ცაში აფრინდა. დრეიკი ტრიალებდა. ცეცხლის სუნთქვა წამიერად შეეხო და უკან დაიხია.
  
  სიჩქარის შენელების გარეშე ისევ წამოხტა და გაიქცა. დაჟეჟილებული და შეურაცხყოფილი, მაგრამ საშინლად გადაწყვეტილი დიდი ბეღელისკენ გაეშურა. პირველი რაც მან დაინახა, გვამები იყო. სულ ოთხია. ტექნიკოსები ჰეიდენმა დატოვა წვდომის მოსაპოვებლად. მათ გვერდით გაჩერდა და თითოეულს ამოწმებდა სიცოცხლის ნიშნებს.
  
  არ არის პულსი და ტყვიით ჭრილობები. იყო ეს დაწყევლილი კედლები ელექტრიფიცირებული?
  
  სხვა მომენტში ამას მნიშვნელობა აღარ ჰქონდა. ბეღლის წინა ნაწილი აფეთქდა, ტყა და ცეცხლები აფეთქდა სანახაობრივი დეტონაციის შედეგად. დრეიკი გემბანზე დაეცა. მან გაიგონა ძრავის ღრიალი და ზევით ახედა ზუსტად იმ დროს, რომ დაინახა, რომ ყვითელი ბუნდოვანი გატეხილი კარებიდან გავარდა და ძლიერად გაფრინდა იმპროვიზირებული გზაზე.
  
  დრეიკი წამოხტა. ის, ალბათ, ფარული ვერტმფრენის, თვითმფრინავის ან სხვა დაწყევლილი ტყვიის ხაფანგისკენ მიემართებოდა. გაძლიერებას ვერ ელოდა. დანგრეულ ბეღელში შევარდა და ირგვლივ მიმოიხედა. მან უნდობლად გააქნია თავი. გაპრიალებული სუპერმანქანის ღრმა ბზინვარება ყველა მიმართულებით ანათებდა.
  
  აირჩია უახლოესი, დრეიკმა ძვირფასი წამები დახარჯა გასაღების ძიებაში და შემდეგ დაინახა მათი ნაკრები შიდა ოფისის გარეთ ჩამოკიდებული. Aston Martin Vanquish-მა დაიწყო გასაღებისა და სიმძლავრის კომბინაციით, რომელიც, მართალია, დრეიკისთვის უცნობი იყო, მაგრამ მისი ადრენალინი იმატებდა, როდესაც ძრავა გიჟურად ღრიალებდა.
  
  ასტონ მარტინი ბეღლიდან საბურავების კვნესით გაფრინდა. დრეიკმა მიუთითა კლოდის სიჩქარით მოძრავი მანქანის მიმართულებით. თუ ეს დეზორიენტაციის მორიგი რაუნდი იყო, დრეიკი გაფუჭებულია. როგორც, ალბათ, მთელი ჰავაი. მათ ძალიან სჭირდებოდათ სისხლის მეფის მოადგილის დაჭერა.
  
  თვალის კუთხით დრეიკმა დაინახა, რომ ალისია მოულოდნელად გაჩერდა. ის არ დაელოდა. უკანა ხედვის სარკეში დაინახა, რომ იგი მიზანმიმართულად შერბოდა ბეღელში. ღმერთო, ეს შეიძლება უბედურებაში მოხვდეს.
  
  წინ ყვითელი ბუნდოვანი გახდა მაღალი კლასის სუპერმანქანის მსგავსი, გარკვეულწილად მოგაგონებთ პორშე ლე მანის ძველ კუპეებს, რომლებმაც გაიმარჯვეს რბოლაში. მიწასთან ახლოს ჩაეხუტა გზის მოსახვევებს, ისე ხტუნავდა, თითქოს ზამბარებზე დარბოდა. შეუფერებელი იყო უხეში რელიეფისთვის, მაგრამ შემდეგ იმპროვიზირებული გზა მთლიანად მოასფალტდა რამდენიმე მილით მაღლა.
  
  დრეიკმა ესროლა Vanquish-ს, იარაღი ფრთხილად დადო მის უკან სავარძელზე და მოუსმინა Bluetooth-ის ბგერას, რომელიც მის ტვინში ტრიალებდა. რანჩის ოპერაცია ჯერ კიდევ გაჩაღდა. მძევლები გაათავისუფლეს. ზოგი მკვდარი იყო. კლოდის კაცთა რამდენიმე ჯგუფი ჯერ კიდევ სტრატეგიულ პოზიციებზე იყო ჩაკეტილი და ხელისუფლება მიწაზე იყო მიმაგრებული. და ჯერ კიდევ ნახევარი ათეული ვეფხვი ტრიალებდა ირგვლივ, რამაც ნგრევა გამოიწვია.
  
  Aston Martin-სა და Porsche-ს შორის სხვაობა ნულამდე შემცირდა. ინგლისური მანქანა ბევრად უკეთესი იყო უხეში გზებზე. დრეიკი პირდაპირ მის უკან დადგა და მის გვერდით დაჯდომას აპირებდა, როცა უკანა ხედვის სარკეში დაინახა, რომ სხვა სუპერმანქანა უახლოვდებოდა.
  
  ალისია მართავს ძველ Dodge Viper-ს. ენდეთ მას, რომ რაღაც გააკეთოს კუნთებთან.
  
  სამი მანქანა უხეში რელიეფის გასწვრივ დარბოდა, მორიგეობდნენ და უხვევდნენ გრძელ სწორ გზას. მათ გარშემო და უკან ხრეში და ჭუჭყი დაფრინავდა. დრეიკმა დაინახა მოასფალტებული გზა მოახლოებული და მიიღო გადაწყვეტილება. მათ სურდათ კლოდის ცოცხალი გადაყვანა, მაგრამ ჯერ ის უნდა დაეჭირათ. ის ძალიან ფრთხილად აგრძელებდა ყურსასმენებში საუბრების მოსმენას, თუ ვინმეს ეტყოდა, რომ დაიჭირეს კლოდი, მაგრამ რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდა ეს დევნა, მით უფრო დარწმუნდა დრეიკი, რომ წინ მყოფი ადამიანი სისხლის მეფის მეორე იყო.
  
  დრეიკმა თოფი ასწია და ასტონის საქარე მინა ჩაამტვრია. სახიფათო სრიალის მომენტის შემდეგ, მან კონტროლი აღადგინა და გაქცეულ პორშეს მეორე რაუნდი ესროლა. ტყვიებმა ზურგი შემოარტყეს.
  
  მანქანა ძლივს შეანელა. ის ახალ გზაზე ავიდა. დრეიკმა ცეცხლი გახსნა, როდესაც ლე მანის მძღოლმა აჩქარება, ტყვიის ტყვიები მიმოფანტული მის გვერდით ტყავის სავარძელზე. დროა საბურავებს დაუმიზნოთ.
  
  მაგრამ სწორედ იმ მომენტში, ერთ-ერთმა ვერტმფრენმა ყველას მიაღწია, ღია კარებიდან ორი ფიგურა გადახრილიყო. ვერტმფრენი "პორშეს" წინ შემობრუნდა და გვერდით ამოტრიალდა. გამაფრთხილებელმა გასროლებმა მის წინ მდებარე გზიდან ნაჭრები ამოხეთქა. დრეიკმა ურწმუნოდ გააქნია თავი, როცა მძღოლის ფანჯრიდან ხელი გამოეყო და ვერტმფრენზე სროლა დაიწყო.
  
  მყისვე, ამავდროულად, მან ფეხი ამაჩქარებელს მოაშორა და ხელები საჭიდან მოხსნა, დაუმიზნა და გაათავისუფლა ამბიციურობის, ოსტატობისა და უგუნურობის მუხტი. Alicia's Viper დაეჯახა საკუთარ მანქანას. დრეიკმა კონტროლი აღადგინა, მაგრამ დაინახა, რომ იარაღი საქარე მინაზე გადაფრინდა.
  
  მაგრამ მისმა გიჟურმა დარტყმამ იმუშავა. გაქცეულ მძღოლს იდაყვში ესროლა, ახლა კი მანქანა ანელებდა. გაჩერდი. დრეიკმა უცებ გააჩერა ასტონი, გადმოხტა და სწრაფად მიირბინა პორშეს სამგზავრო კართან, იარაღის ასაწევად შეჩერდა და მთელი დრო ფიგურის თავზე აჩერებდა.
  
  "დააგდე იარაღი! Გააკეთე!"
  
  - არ შემიძლია, - გაისმა პასუხი. "შენ მე მესროლე მკლავში, რომ გამეკარო, სულელო ღორი."
  
  ვერტმფრენი წინ მიიწევდა, მისი როტორები ღრიალებდნენ, როცა მისი ჭექა-ქუხილი ძრავა მიწას შეარყევდა.
  
  ალისია მიუახლოვდა და პორშეს გვერდითა სარკეს ესროლა. გუნდურად, მარცხნივ და მარჯვნივ გადაუხვიეს, ორივე საჭესთან მჯდომ კაცს ფარავდა.
  
  მამაკაცის სახეზე აგონიის გრიმასის მიუხედავად, დრეიკმა ის ფოტოდან ამოიცნო. ეს იყო კლოდ.
  
  დროა გადაიხადოთ.
  
  
  * * *
  
  
  ბენ ბლეიკი შოკში ჩავარდა, როცა მობილურმა დარეკა. დრეიკის მიბაძვით, ის ასევე გადავიდა Evanescence-ზე. ემი ლის გამაგრილებელი ვოკალი "Lost in Paradise"-ზე შესანიშნავად ემთხვეოდა იმ მომენტში ყველას განწყობას.
  
  ეკრანზე წარწერა International გამოჩნდა, ზარი მისი ოჯახის წევრისგან არ იქნებოდა. მაგრამ, ეროვნული არქივის მუშაობის ფონზე, ეს შეიძლება იყოს ნებისმიერი რაოდენობის სამთავრობო უწყებიდან.
  
  "დიახ?"
  
  "ბენ ბლეიკი?"
  
  შიშმა მახვილი თითებით ხერხემალი დაუკაწრა. "Ეს ვინ არის?"
  
  "Მითხარი". ხმა იყო კულტურული, ინგლისური და სრულიად თავდაჯერებული. "Ეხლა. უნდა დაველაპარაკო ბენ ბლეიკს?"
  
  კარინი მიუახლოვდა და სახეზე საშინელება ამოიკითხა. "დიახ".
  
  "კარგი. კარგად გააკეთე. ასეთი რთული იყო? მე მქვია დანიელ ბელმონტე.
  
  ბენმა კინაღამ ტელეფონი დააგდო. "Რა? რა ჯანდაბა ხარ..."
  
  დახვეწილი სიცილის ნაკადმა შეაჩერა. "დაისვენე. უბრალოდ დამშვიდდი მეგობარო. რბილად რომ ვთქვათ, მიკვირს, რომ ალისია მაილსმა და შენმა შეყვარებულმა არ ახსენეს ჩემი... უნარები."
  
  ბენს პირი გაუღო, სიტყვის თქმა არ შეეძლო. კარინმა სიტყვები ამოიტანა, ქურდი? Ლონდონიდან? ის არის?
  
  ბენის სახემ ყველაფერი თქვა.
  
  "კატამ ენა დაგკბინა, მისტერ ბლეიკ? იქნებ შენი ლამაზი დის ჩაცმა უნდა. როგორ არის კარინი?"
  
  დის სახელის ხსენებამ ოდნავ გაამხიარულა. "საიდან მოიტანე ჩემი ნომერი?"
  
  "ნუ იქნებით ჩემ მიმართ დამამშვიდებელი. მართლა გგონია, რომ ორი საათი დასჭირდება იმ მარტივი ოპერაციის შესრულებას, რომელიც მთხოვე? ან ბოლო ორმოცი წუთი გავატარე ცოტა ჩემი... კეთილისმყოფელების შესახებ? ჰმ? დრო დაუთმეთ ამას, ბლეიკი.
  
  - მე არაფერი ვიცი შენზე, - თქვა ბენმა დაცვით. "მე გირჩიე..." ის შეჩერდა. "მეშვეობით -"
  
  "Თქვენი შეყვარებული? დარწმუნებული ვარ ასე იყო. ის კარგად მიცნობს. "
  
  "რაც შეეხება ალისია?" კარინმა იყვირა და ცდილობდა მამაკაცი წონასწორობიდან გამოეყვანა. ორივენი ისე გაკვირვებულები იყვნენ და ისე გამოუცდელები, რომ აზრადაც არ მოსვლიათ CIA-ს გაფრთხილება.
  
  წამით სიჩუმე ჩამოვარდა. "ეს გოგო მართლა მეშინია, სიმართლე გითხრა."
  
  ბენის ტვინი თითქოს იწყებდა ფუნქციონირებას. "ბატონო ბელმონტე, ნივთი, რომლის კოპირებაც მოგთხოვეს, ძალიან ღირებულია. ასე ღირებული -"
  
  "Გავიგე. ეს დაიწერა კაპიტანმა კუკმა და მისმა ერთ-ერთმა ადამიანმა. სამი მოგზაურობის დროს კუკმა უფრო მეტი აღმოჩენა გააკეთა, ვიდრე ნებისმიერმა ადამიანმა ისტორიაში.
  
  "მე არ ვგულისხმობ ისტორიულ ღირებულებას," წაკვეთილმა ბენმა. "ვგულისხმობ, მას შეუძლია სიცოცხლის გადარჩენა. ახლა. დღეს".
  
  "მართლა?" ბელმონტე გულწრფელად დაინტერესებული ჩანდა. "Გთხოვ მითხარი".
  
  "არ შემიძლია". ბენმა ცოტა სასოწარკვეთა დაიწყო. "გთხოვთ. Დაგვეხმარე".
  
  "ეს უკვე თქვენს მეილზეა", - თქვა ბელმონტემ. "მაგრამ მე არ ვიქნებოდი ის, ვინც ვარ, რომ არ გაჩვენო, რისი ღირსი ვარ, არა? ისიამოვნეთ."
  
  ბელმონტემ დაასრულა ზარი. ბენმა მობილური მაგიდაზე დააგდო და კომპიუტერს რამდენიმე წამით დააჭირა.
  
  შეფ-მზარეულის ჟურნალებიდან დაკარგული გვერდები სავსე, დიდებული ფერით გამოჩნდა.
  
  "ჯოჯოხეთის დონეები", - წაიკითხა ბენმა ხმამაღლა. "კუკი მხოლოდ მეხუთე დონემდე მივიდა და შემდეგ უკან დაბრუნდა. ღმერთო ჩემო, გესმის ეს, კარინ? კაპიტან კუკმაც კი ვერ გადალახა მეხუთე დონე. ეს... ეს..."
  
  "ხაფანგების უზარმაზარი სისტემა." კარინი სწრაფად კითხულობდა მხარზე, მისი ფოტოგრაფიული მეხსიერება ზეგანაკვეთურად მუშაობდა. "ყველაზე დიდი, ყველაზე გიჟური ხაფანგის სისტემა, რაც კი ოდესმე წარმოიდგენდა."
  
  "და თუ ეს ასე დიდი, საშიში და დახვეწილია..." ბენი მიუბრუნდა მას. "წარმოიდგინეთ სასწაულის უზარმაზარი და მნიშვნელობა, რომელსაც ეს იწვევს."
  
  - წარმოუდგენელია, - თქვა კარინმა და წაიკითხა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა კლოდი ჩამოგდებული მანქანიდან გამოიყვანა და უხეშად გადააგდო გზაზე. მისი ტკივილის კივილი ჰაერს აფრქვევს, ვერტმფრენის ღრიალიც კი ახშობს.
  
  "სულელები! თქვენ არასოდეს შეაჩერებთ მას. ის ყოველთვის იმარჯვებს. ჯანდაბა, მკლავი მტკივა, ნაბიჭვარი!"
  
  დრეიკმა ტყვიამფრქვევი ხელის სიგრძემდე მიიტანა და კლოდს მკერდზე დააჩოქა. "მხოლოდ რამდენიმე კითხვა, მეგობარო. შემდეგ ექიმები ნამდვილად გემრიელ ნამცხვრებით სავსეს დაგაყრიან. სად არის კოვალენკო? ის აქ არის?"
  
  კლოდმა თითქმის შეწუხებულმა ქვიანი სახე მისცა.
  
  "კარგი, მოდით ვცადოთ რაღაც უფრო მარტივი. ედ ბუდრო. Სად არის ის?"
  
  "მან ვიკი-ვიკი შატლი დააბრუნა ვაიკიკიში."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "სად არის დანარჩენი ორი რანჩი?"
  
  "გაქრა." კლოდს სახეზე ღიმილი შეეპარა. "ყველაფერი დაკარგულია".
  
  "საკმარისია". ალისია დრეიკის მხარზე უსმენდა. მან ირგვლივ მოიარა, იარაღი კლოდს სახეზე მიანიშნა და ჩექმა ფრთხილად დაადო კლოდს დამსხვრეულ იდაყვზე. მყისიერმა კივილმა ჰაერი გაფანტა.
  
  "ჩვენ შეგვიძლია მივიღოთ ეს რამდენადაც თქვენ გინდათ", - ჩასჩურჩულა დრეიკმა. "აქ არავინ არის შენს გვერდით, მეგობარო. ჩვენ ვიცით ტერორისტული თავდასხმების შესახებ. ან ილაპარაკე ან იყვირე. ჩემთვის არ აქვს მნიშვნელობა."
  
  "გაჩერდი!" კლოდის სიტყვები თითქმის გაუგებარი იყო. "ფუ...გთხოვ."
  
  "ასე ჯობია". ალისიამ ოდნავ შეუმსუბუქა წნევა.
  
  "მე... სისხლის მეფესთან ვარ მრავალი, მრავალი წელი." კლოდმა გადააფურთხა. "მაგრამ ახლა ის მტოვებს უკან. ის მიტოვებს სიკვდილს. ლპობა ღორის ქვეყანაში. უკანალის დასაფარად. შესაძლოა არა". კლოდმა დაჯდომა სცადა. "სიგიჟე".
  
  ყველა დაიფრთხო, დრეიკმა პისტოლეტი ამოიღო და კლოდის თავის ქალას დაუმიზნა. "მშვიდად".
  
  "ის ნანობს ამას." კლოდს, პრაქტიკულად, ბრაზისგან ადუღდა. "მე აღარ მაინტერესებს მისი საშინელი შურისძიება." მის ტონში სარკაზმი გამოდიოდა. "არ მაინტერესებს. ახლა ჩემთვის სიცოცხლე აღარ არის".
  
  "ჩვენ გვესმის." ალისია ამოიოხრა. "შენ გძულს შენი გაჯავრებული მეგობარი ბიჭი. უბრალოდ უპასუხე სექსუალური ჯარისკაცის კითხვებს".
  
  დრეიკის ყურსასმენში ბგერის ხმა გაისმა. მეტალის ხმამ თქვა: "პირველი პორტალური მოწყობილობა იპოვეს. როგორც ჩანს, კოვალენკომ ეს უკან დატოვა.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა და მოკლედ შეხედა ალისიას. რატომ ტოვებს სისხლის მეფე პორტალურ მოწყობილობას ასეთ დროს?
  
  მარტივი პასუხი. მას ეს არ სჭირდებოდა.
  
  "კოვალენკო ხელმძღვანელობს Diamond Head-ს, არა? პელეს კარიბჭემდე, ან ჯოჯოხეთი, ან სხვა რამ. ეს არის მისი საბოლოო მიზანი, არა?"
  
  კლოდმა სახე მიიღო. "ეს ლეგენდა, რომელიც მან აღმოაჩინა, აკვიატებად იქცა. ყოველგვარ ოცნებას მიღმა მდიდარი კაცი. ადამიანი, რომელსაც შეუძლია მიიღოს ის, რაც უნდა. Რას აკეთებს?
  
  "გატაცებული ხარ იმით, რაც არასდროს ექნება?" შესთავაზა ალისამ.
  
  "ადამიანი ასეთი ჭკვიანი, ასეთი მარაგი, ერთ ღამეში გადაიქცა ნევროზულ იდიოტად. მან იცის, რომ რაღაც არის ამ დაწყევლილი ვულკანის ქვეშ. ის ყოველთვის ჩურჩულებდა, რომ საუკეთესო მზარეული იყო. ეს მზარეული მართლაც შიშით უკან დაბრუნდა. მაგრამ არა დიმიტრი კოვალენკო, არა სისხლიანი მეფე; ის გადავიდოდა".
  
  დრეიკმაც კი იგრძნო წინათგრძნობა. "კუკი უკან დაბრუნდა? რა ჯანდაბაა იქ?"
  
  კლოდმა მხრები აიჩეჩა, შემდეგ კი ტკივილისგან დაიღრიალა. "Არავინ იცის. მაგრამ ვფიქრობ, კოვალენკო იქნება პირველი, ვინც გაიგებს. ის ახლა იქ მიდის."
  
  დრეიკს გული აუჩქარდა ამ ინფორმაციაზე. ის ახლა იქ მიდის. Იყო დრო.
  
  ამ დროისთვის მაი და ნახევარი ათეული ჯარისკაცი მიუახლოვდნენ მათ. ყველა დიდი ყურადღებით უსმენდა.
  
  დრეიკმა გაიხსენა მომავალი დავალება. "გვჭირდება რანჩოები. და ჩვენ გვინდა ედ ბუდრო.
  
  კლოდმა ინფორმაცია გაავრცელა. კიდევ ორი რანჩი, ერთი კაუაიზე, მეორე დიდ კუნძულზე. ბუდრო კაუაისკენ მიდიოდა.
  
  "რაც შეიძლება ითქვას ტერორისტულ თავდასხმებზე?" ჩუმად იკითხა მაიმ. "ეს მხოლოდ მორიგი ხრიკია?"
  
  ახლა კი კლოდს სახე მართლაც ისეთი სასოწარკვეთითა და ტანჯვით დაეჭიმა, რომ დრეიკს მუცელი იატაკზე დაეცა.
  
  "არა". კლოდმა ამოიოხრა. "ისინი რეალურია. მათ შეუძლიათ გახსნა ნებისმიერ მომენტში. "
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  ბენი და კარინი ფანჯარასთან მივიდნენ, თითოეულს ხელში კაპიტან კუკის საიდუმლო ჟურნალების ასლი ეჭირა. როდესაც ისინი კითხულობდნენ და ხელახლა კითხულობდნენ სიგიჟეს, რომელიც მასში იყო, ბენმა დაკითხა თავისი დის სისხლის მეფის უცნაური საქციელის შესახებ.
  
  "კოვალენკო უნდა გეგმავდა ამ მოგზაურობას, როცა პორტატული მოწყობილობები იპოვეს. ის ძალიან კარგად არის მომზადებული იმისთვის, რომ ყველაფერი მოაწყოს ბოლო რამდენიმე კვირაში.
  
  - წლები, - ჩაილაპარაკა კარინმა. "სწორი ბორბლების დაგეგმვის, პრაქტიკის და ცხიმის წლები. მაგრამ რატომ გარისკა მან ეს უზარმაზარი ოპერაცია, რომ ბერმუდისკენ გაემგზავრა?
  
  ბენმა თავი დაუქნია ერთ-ერთ პასაჟს, რომელსაც კითხულობდა. "გიჟური რამ. უბრალოდ გიჟი. მხოლოდ ერთი რამ შეეძლო მას ამის გაკეთება, და.
  
  კარინმა შორეულ ოკეანეს გახედა. "მან დაინახა რაღაც მოწყობილობებზე, რომლებიც დაკავშირებულია Diamond Head-თან."
  
  "დიახ, მაგრამ რა?"
  
  "კარგი, საბოლოო ჯამში, აშკარად არაფერია ძალიან მნიშვნელოვანი." ისინი უყურებდნენ თავების ქნევას, როდესაც კამერის სურათები გადაიცემოდა სისხლის მეფის რანჩოდან. მათ იცოდნენ, რომ მეგალომანმა დატოვა პორტალური მოწყობილობა. "მას ეს არ სჭირდება."
  
  "ან მას სჯერა, რომ მას შეუძლია მისი დაბრუნება სურვილისამებრ."
  
  მათ უკან, საოპერაციო ბმულზე, მათ გაიგეს, როგორ ყვიროდა დრეიკი იმ ინფორმაციას, რომელსაც ამდენი ხნის განმავლობაში იღებდა კლოდისგან.
  
  ბენმა კარინს თვალი ჩაუკრა. "ის ამბობს, რომ სისხლიანი მეფე უკვე Diamond Head-შია. Ეს ნიშნავს-"
  
  მაგრამ კარინის მოულოდნელმა ყვირილმა ყელში გაუყინა შემდეგი სიტყვები. მის მზერას მიჰყვა, თვალები მოჭუტა და იგრძნო, როგორ იშლებოდა სამყარო.
  
  ვაიკიკის სანაპიროზე სასტუმროს ფანჯრებიდან მრავალი აფეთქების შავი კვამლი ამოდიოდა.
  
  ირგვლივ მყოფი ოფისებიდან გამოსულ ხმაურს იგნორირებას ახდენდა, ბენი კედელს მივარდა და ტელევიზორი ჩართო.
  
  მისმა მობილურმა დარეკა. ამჯერად მამამისი იყო. ტელევიზორსაც უნდა უყურებდნენ.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა და ჯარისკაცებმა, რომლებიც არ იყვნენ დაკავებული მძევლების აყვანით ან წინააღმდეგობის დარჩენილი ნაწილის დამარცხებით, ნახეს გადაცემა თავიანთი iPhone-ებით. მათი ქვედანაყოფის მეთაურმა, კაცმა, სახელად ჯონსონმა, გატეხა სამხედრო Android მოწყობილობები და უშუალოდ დაუკავშირდა ჰონოლულუს მობილურ სამეთაურო პუნქტს, როგორც კი მოვლენები განვითარდა.
  
  "ბომბი აფეთქდა ვაიკიკის სამ სასტუმროში", - გაიმეორა მეთაურმა. "Ვიმეორებ. სამი. სანაპიროდან დასავლეთით ვცურავთ. კალაკუაუ ვაიკიკი. ტალღა ოჰანასკენ". მეთაურმა ერთი წუთი უსმინა. "ისინი თითქოს აფეთქდნენ ცარიელ ოთახებში, რამაც გამოიწვია პანიკა... ევაკუაცია... საკმაოდ... ქაოსი. ჰონოლულუს სასწრაფო დახმარების სერვისები ლიმიტამდეა გადაჭიმული. "
  
  "Სულ ეს იყო?" დრეიკმა მართლაც იგრძნო გარკვეული შვება. ბევრად უარესი შეიძლებოდა ყოფილიყო.
  
  - მოიცადე - მეთაურს სახე დაეცა. "Ო არა".
  
  
  * * *
  
  
  ბენი და კარინი საშინლად უყურებდნენ სცენებს ტელევიზორის ეკრანზე. სასტუმროების ევაკუაცია სწრაფად განხორციელდა. კაცები და ქალები დარბოდნენ, უბიძგებდნენ და დაეცნენ. ისინი ყვიროდნენ, იცავდნენ ახლობლებს და ტიროდნენ, როცა შვილებს მაგრად ეხუტებოდნენ. სასტუმროს პერსონალი მოვიდა, მკაცრი და შეშინებული გამოიყურებოდა, მაგრამ კონტროლს ინარჩუნებდა. პოლიცია და მეხანძრეები შევიდნენ და გამოდიოდნენ ლობიებსა და სასტუმროს ნომრებში და მათი ყოფნა იგრძნობოდა ყველა სასტუმროს წინ. სატელევიზიო სურათი გაქრა, როდესაც ვერტმფრენი შემოფრინდა, აჩვენა ვაიკიკის და მის ფარგლებს გარეთ მოძრავი ბორცვების ბრწყინვალე ხედი, Diamond Head ვულკანის სიდიადე და მსოფლიოში ცნობილი კუჰიო პლაჟი, რომელიც ახლა შეფერხებულია მაღალსართულიანი სასტუმროების განსაცვიფრებელი სანახაობით, რომლებიც კვამლს აფრქვევენ. და მათი დანგრეული კედლებისა და ფანჯრების ალი.
  
  ტელევიზორის ეკრანი ისევ დააწკაპუნა. ბენმა ამოიოხრა და კარინს გული აუჩქარდა. მათ ერთმანეთთან საუბარიც კი არ შეეძლოთ.
  
  მეოთხე სასტუმრო, მთელი მსოფლიოს თვალწინ, ნიღბიანმა ტერორისტებმა ჩაიგდეს ხელში. ვინც გზას ადგას, ტროტუარზე ესროლეს. უკანასკნელი კაცი შემობრუნდა და მცურავ ვერტმფრენს მუშტი შეკრა. სანამ სასტუმროში შევიდოდა და კარს უკნიდან ჩაკეტავდა, მან ესროლა და მოკლა გაჩერებული ტაქსის გვერდით მჯდომი მშვიდობიანი მოქალაქე.
  
  "Ღმერთო ჩემო". კარინის ხმა მშვიდი იყო. "რას იტყვით შიგნით ღარიბებზე?"
  
  
  * * *
  
  
  "დედოფალი ალა მოანა შემოიჭრა შეიარაღებულმა ადამიანებმა", - უთხრა მათ მეთაურმა. "გადაწყვეტით. ნიღბის ტარება. მოკვლის არ მეშინია". მან თავისი მკვლელი მზერა კლოდისკენ გადაიტანა. "კიდევ რამდენი თავდასხმა იქნება, ბოროტო ნაძირალა?"
  
  კლოდ შეშინებული ჩანდა. - არცერთი, - თქვა მან. "ოაჰუზე."
  
  დრეიკი მოშორდა. მას უნდა ეფიქრა. მას მოუწია გადახედვა. ეს იყო ის, რაც კოვალენკოს სურდა, რომ ყველა მათგანს შეეშალა. ფაქტი ის იყო, რომ კოვალენკომ იცოდა, რომ ბრილიანტის თავში რაღაც განსაცვიფრებელი იყო დამალული და მასზე პრეტენზიას აპირებდა.
  
  რაღაც, რამაც შეიძლება გადააჭარბოს ამ თავდასხმების საშინელებას.
  
  კონცენტრაცია დაუბრუნდა. აქ არაფერი შეცვლილა. შეტევები მშვენივრად იყო გათვლილი. მათ ერთდროულად გააუქმეს ჯარისკაცები, ჯარისკაცები და სასწრაფო დახმარება. მაგრამ არაფერი შეცვლილა, მათ ვერ იპოვეს სისხლის მეფე, ამიტომ...
  
  გეგმა B ამოქმედდა.
  
  დრეიკმა მეის და ალისიას ანიშნა. ჰეიდენი და კინიმაკა უკვე ახლოს იყვნენ. დიდი ჰავაელი შოკირებული ჩანდა. დრეიკმა დაუფიქრებლად უთხრა მას: - მზად ხარ ამისთვის, მანო?
  
  კინიმაკამ კინაღამ იღრიალა. "მე მართალი ვარ."
  
  "გეგმა B", - თქვა დრეიკმა. "კოვალენკო აქ არ არის, ამიტომ ჩვენ მას ვიცავთ. დანარჩენი ჯარისკაცები ამას ერთ წუთში მიხვდებიან. ჰეიდენ და მეი, თქვენ უერთდებით კაუაის შეტევას. მანო და ალისია, თქვენ უერთდებით თავდასხმას დიდ კუნძულზე. წადი იმ რანჩოებში. დაზოგე რამდენიც შეგიძლია. და ალისია..." სახე მოჩუქურთმებულ ყინულად გადაიქცა. "მე შენი იმედი მაქვს, რომ მკვლელობას ჩაიდენ. დაე, ეს ნაძირალა ბუდრო სასტიკი სიკვდილით მოკვდეს.
  
  ალისიამ თავი დაუქნია. დრეიკის იდეა იყო მაი და ალისია დაშორებულიყო, როცა მიხვდნენ, რომ გუნდის გაყოფა მოუწევდათ. მას არ სურდა უელსის სიკვდილი და სხვა საიდუმლოებები სიცოცხლის გადარჩენასა და მტრის შეჩერებას შორის ყოფილიყო.
  
  კლოდის მაღალმა ხმამ დრეიკის ყურადღება მიიპყრო. "კოვალენკომ დააფინანსა თავდასხმები ოაჰუზე, კაუაიზე და დიდ კუნძულზე მხოლოდ თქვენი ყურადღების მიქცევისთვის. გეყოფა და დაიპყრო. ამ კაცს ვერ დაამარცხებ. ის წლების განმავლობაში ემზადებოდა."
  
  მეტ დრეიკმა ასწია იარაღი. "ამიტომ მე ვაპირებ მას გავყოლოდი ჯოჯოხეთის კარიბჭის გავლით და მივაკვებო მას ეშმაკს." სატვირთო ვერტმფრენისკენ გაემართა. "მოდით, ხალხო. Ჩატვირთვა."
  
  
  * * *
  
  
  ბენი სწრაფად შემობრუნდა, როცა მობილურმა დარეკა. ეს იყო დრეიკი
  
  "მზად?"
  
  "გამარჯობა მეთ. Შენ ხარ დარწმუნებული? მართლა მივდივართ?"
  
  "ჩვენ ნამდვილად მივდივართ. Ეხლა. მიიღეთ ის, რაც გჭირდებოდათ დანიელ ბელმონტესგან?
  
  "დიახ. მაგრამ ის ცოტა სუსტია...
  
  "კარგი. დააკონკრეტეთ ლავის მილის უახლოესი შესასვლელი?"
  
  "დიახ. Diamond Head-დან დაახლოებით ორი მილის დაშორებით არის დახურული საზოგადოება. ჰავაის მთავრობამ ანალოგიურად დაკეტა ყველა ცნობილი შესასვლელი. უმეტეს შემთხვევაში, ეს არ უშლის ხელს მიზანდასახულ ბავშვსაც კი შევიდეს".
  
  "არაფერი არ შველის. მისმინე, ბენ. აიღე კარინი და მიიყვანე ვინმე, რომელიც ამ ლავას მილში მიგიყვანს. გამომიგზავნე კოორდინატები. გააკეთე ახლა".
  
  "Სერიოზულად? წარმოდგენა არ გვაქვს რა არის იქ ქვემოთ. და ეს ხაფანგის სისტემა? ეს სისასტიკის მიღმაა".
  
  "გამბედაობა, ბენ. ან, როგორც დეფ ლეპარდმა თქვა - მოდით როკ. "
  
  ბენმა ტელეფონი მაგიდაზე დადო და ღრმად ამოისუნთქა. კარინმა მხარზე ხელი დაადო. ორივემ ტელევიზორს დახედა. წამყვანის ხმა დაძაბული იყო.
  
  "...ეს არის ტერორიზმი ისეთი მასშტაბით, რომელიც აქამდე არ მინახავს."
  
  - დრეიკი მართალია, - თქვა ბენმა. "ჩვენ ომში ვართ. ჩვენ უნდა დავამხოთ ჩვენი მტრების მთავარსარდალი".
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  დრეიკმა შეკრიბა დელტა გუნდის რვა წევრი, რომლებიც მას დაევალათ ღრმა გამოქვაბულების შესწავლის საჭიროების შემთხვევაში. ისინი განყოფილების ნათესავი ვეტერანები იყვნენ, ყველაზე გამოცდილი და თითოეულმა ადამიანმა ერთხელ, ღვთაებრივ მიტოვებულ ადგილას, თავისი ოპერაცია ჩაატარა.
  
  სანამ ვერტმფრენში ჩასხდნენ, დრეიკი ცოტა ხნით მეგობრებთან ერთად გამოვიდა. სისხლის მეფემ უკვე გაყო ჰავაის და სამთავრობო ძალები და ახლა მათ განცალკევებას აპირებდა.
  
  "Თავს გაუფრთხილდი." დრეიკმა რიგრიგობით შეხედა ყველას თვალებში. ჰეიდენი. მაი. ალისია. კინიმაკა. "კიდევ ერთი ღამის გატარება მოგვიწევს ჯოჯოხეთში, მაგრამ ხვალ ყველანი თავისუფლები ვიქნებით."
  
  ისმოდა მანოს ქნევა და წუწუნი.
  
  - დამიჯერე, - თქვა დრეიკმა და ხელი გაუწოდა. კიდევ ოთხი ხელი მოხვია მისკენ. "უბრალოდ დარჩით ცოცხალი, ბიჭებო."
  
  ამით შებრუნდა და მომლოდინე ვერტმფრენისკენ გაიქცა. დელტა რაზმი ასრულებდა აღჭურვილობას და ახლა დაიკავა ადგილი, როდესაც ის ბორტზე ავიდა. "Გამარჯობა ბიჭებო". მას ძლიერი იორკშირული აქცენტი ჰქონდა. "მზად ხარ ამ არყით გაჟღენთილი ღორის დალეწად?"
  
  "ბუია!"
  
  "ჯანდაბა." დრეიკმა ხელი დაუქნია პილოტს, რომელმაც ისინი ჰაერში აიყვანა. მან უკანასკნელად გაიხედა რანჩოსკენ და დაინახა, რომ მისი მეგობრები ისევ იმავე წრეში იდგნენ და მის წასვლას უყურებდნენ.
  
  იხილავს ის მათ ცოცხლად?
  
  თუ ამას აკეთებდა, სერიოზული გაანგარიშება იქნებოდა. მას მოუწევდა ბოდიშის მოხდა. რაღაც საშინელ რეალობას მოუწევს შეგუება. მაგრამ კოვალენკოს სიკვდილით ეს უფრო ადვილი იქნებოდა. კენედი შურს იძიებდა, რომ არა გადაარჩინა. ახლა კი, როცა იგი მტკიცედ მიდიოდა სისხლიანი მეფის კვალზე, მისი სული უკვე ოდნავ მაღლა ავიდა.
  
  მაგრამ მაისსა და ალისიას შორის საბოლოო გაანგარიშებამ შესაძლოა ეს ყველაფერი თავის თავზე დააბრუნოს. მათ შორის იყო რაღაც უზარმაზარი, რაღაც საშინელი. რაც არ უნდა იყოს, დრეიკი ჩართულია. და ჭები.
  
  დიდი დრო არ გასულა, რომ ვერტმფრენი ბენის კოორდინატებთან მივიდა. პილოტმა ისინი დაასვენა მიწის ბრტყელ ნაჭერზე, პატარა კომპლექსიდან დაახლოებით ასი იარდის დაშორებით. დრეიკმა დაინახა, რომ ბენი და კარინი უკვე ისხდნენ ზურგით მაღალ ღობეს. მათი სახეები სრულიად გათეთრებული იყო დაძაბულობისგან.
  
  მას ცოტა ხნით ძველი დრეიკი სჭირდებოდა. ამ მისიას სჭირდებოდა ბენ ბლეიკი საუკეთესოდ, ყველაზე მაგარ მდგომარეობაში და სანამ ბენ ყველა ცილინდრზე ისროდა, კარინი იკვებებოდა მისგან. მისიის წარმატება დამოკიდებული იყო იმაზე, რომ ყველა მათგანი ცხოვრების საუკეთესო ფორმაში იყო.
  
  დრეიკმა სიგნალი მისცა დელტას ჯარისკაცებს, გადმოვიდა ვერტმფრენიდან, გარშემორტყმული ჰაერის ძალადობრივი ნაკადებით და გაიქცა ბენისა და კარინისკენ. "Ყველაფერი კარგადაა?" იყვირა მან. "მორები მოიტანე?"
  
  ბენმა თავი დაუქნია, ჯერ კიდევ ცოტა არ იყოს დარწმუნებული როგორ გრძნობდა თავის ძველ მეგობარს. კარინმა თმის შეკვრა დაიწყო თავის უკანა მხარეს. "ჩვენ სრულად დატვირთულები ვართ, დრეიკ. ვიმედოვნებ, რომ რაღაც კარგი დააბრუნე. "
  
  მათ ირგვლივ დელტას ჯარისკაცები შეიკრიბნენ. დრეიკმა ტაში დაუკრა ერთ კაცს, მსხვილ წვერიან ინდივიდს კისერზე ტატუებითა და მკლავებით ბაიკერივით. "ეს ჩემი ახალი მეგობარია, ზარის ნიშანი არის კომოდო და ეს მისი გუნდია. გუნდი, გაიცანით ჩემი ძველი მეგობრები, ბენ და კარინ ბლეიკები.
  
  ყველგან ყვირილის ხმა ისმოდა. ორი ჯარისკაცი დაკავებული იყო სიმბოლური ბოქლომის აკრეფით, რომელიც ხელს უშლიდა ადამიანებს ჰავაის ერთ-ერთ ცნობილ ლავას მილზე ჩასვლაში. რამდენიმე წუთის შემდეგ უკან დაიხიეს და ჭიშკარი ღია დარჩა.
  
  დრეიკი შენობაში შევიდა. ბეტონის პლატფორმა მიდიოდა ლითონის კართან, რომელიც საიმედოდ იყო ჩაკეტილი. მარჯვნივ იდგა მაღალი პოსტი, რომლის თავზე მბრუნავი უსაფრთხოების კამერა ათვალიერებდა ტერიტორიას. კომოდომ ერთი და იგივე ორი ჯარისკაცი წინ გასწია კარის მოსავლელად.
  
  "ბიჭებო, გაქვთ რაიმე მინიშნება იმის შესახებ, თუ რას ვაპირებთ მე და ჩემი კაცები შევიდეთ?" კომოდოს ხრინწულმა ხმამ ბენს აძრწუნა.
  
  "რობერტ ბადენ-პაუელის სიტყვებით," თქვა ბენმა. "მზად იყავი".
  
  კარინმა დაამატა: "არაფრისთვის".
  
  ბენმა თქვა: "ეს არის სკაუტის დევიზი".
  
  კომოდომ თავი დაუქნია და ქუსლქვეშ "გიკები" ამოიოხრა.
  
  ბენი დადგა უხეში გარეგნობის ჯარისკაცის უკან. "მაინც, რატომ გეძახიან კომოდოს? შენი ნაკბენი შხამიანია?"
  
  დრეიკმა შეაწყვეტინა მანამ, სანამ დელტას კაპიტანი უპასუხებდა. "მათ შეიძლება მას ლავას მილი ეძახიან, მაგრამ ეს მაინც უბრალო ძველმოდური გვირაბია. ჩვეულებრივი ოქმების გაფორმებით შეურაცხყოფას არ მოგაყენებთ , მაგრამ ამას გეტყვით. გაუფრთხილდით ბობოქარ ხაფანგებს. Bloody King არის ყველაფერი დიდი ჩვენების და გამოყოფის ტექნიკის შესახებ. თუ მას შეუძლია ჩვენი იზოლირება, ჩვენ მკვდარი ადამიანები ვართ".
  
  დრეიკი წინ წავიდა და ანიშნა ბენს შემდეგი წასულიყო და კარინი კომოდოს გაჰყოლოდა. პატარა დაცვაში არაფერი იყო, გარდა რამდენიმე დიდი კარადისა და მტვრიანი ტელეფონისა. ნესტისა და ნესტიანობის სუნი ასდიოდა და აჟღერდა ღრმა, პირველყოფილ სიჩუმეში, რომელიც წინ ეკიდა ჰაერში. დრეიკი წინ წავიდა და მალევე გაარკვია რატომ.
  
  ლავის მილის შესასვლელი მათ ფეხებთან იყო, უზარმაზარი ხვრელი, რომელიც მცოცავ სიბნელეში ჩადიოდა.
  
  "Რამდენად შორს არის ეს?" კომოდო წინ გადადგა და მბზინავი ჯოხი ესროლა. აპარატი ციმციმდა და რამდენიმე წამით შემოვიდა, სანამ მყარ ქვას მოხვდებოდა. "ახლოს. დაიცავით თოკები, ბიჭებო. Იჩქარე."
  
  სანამ ჯარისკაცები მუშაობდნენ, დრეიკი მაქსიმალურად უსმენდა. მელნის სიბნელიდან ხმა არ ამოუღია. მან ჩათვალა, რომ ისინი რამდენიმე საათით ჩამორჩებოდნენ კოვალენკოს, მაგრამ აპირებდა სწრაფად დაეწია.
  
  როგორც კი ისინი ჩამოვიდნენ და ფეხები მყარად დაადეს ლავის მილის გლუვ იატაკზე, დრეიკმა საკისრები აიღო და დაიმონს ჰედისკენ გაემართა. მილი შევიწროვდა, ჩაიძირა და დაიხარა. დელტას გუნდიც კი ხანდახან კარგავდა წონასწორობას ან იხეხავდა თავებს ვულკანური ლილვის არაპროგნოზირებადობის გამო. ორჯერ მკვეთრად შემობრუნდა, რამაც დრეიკი პანიკა გამოიწვია, სანამ არ გააცნობიერა, რომ ნაზი მრუდი ყოველთვის Diamond Head-ის მიმართულებით იყო.
  
  მან თვალი ადევნა მანძილს. მიწისქვეშა სიბნელე მათ ყველა მხრიდან ეხურა. "სინათლე წინ არის," თქვა უცებ დრეიკმა და გაჩერდა.
  
  სიბნელიდან რაღაც გადმოხტა. ცივი ჰაერის ნაკადი ქვემოდან. გაჩერდა და წინ მდებარე გიგანტური ხვრელი შეისწავლა. კომოდო მივიდა და კიდევ ერთი მბზინავი ჯოხი ესროლა.
  
  ამჯერად ის დაახლოებით თხუთმეტი ფუტის დაეცა.
  
  "კარგი. კომოდო, შენ და შენი გუნდი მოემზადე. ბენ, კარინ, მოდი ამ ჟურნალებს გადავხედოთ".
  
  როდესაც დელტას გუნდმა დააყენა მტკიცე სამფეხა დაკბილულ ხვრელზე, დრეიკმა სწრაფად წაიკითხა სქოლიოები. თვალები გაუფართოვდა, სანამ პირველი გვერდის კითხვას არ დაასრულებდა და ღრმად ამოისუნთქა.
  
  "Სისხლიანი ჯოჯოხეთი. ვფიქრობ, ჩვენ გვჭირდება უფრო დიდი იარაღი."
  
  ბენმა წარბი ასწია. "ეს არ არის ტყვიები ჩვენ გვჭირდება იქ. ეს არის ტვინი. "
  
  "კარგი, საბედნიეროდ, ორივე მაქვს." დრეიკმა თოფი ასწია. "ვფიქრობ, თუ გზაში რაღაც უხერხული მუსიკის მოსმენა დაგვჭირდება, თქვენ მოგმართავთ."
  
  "კვერცხები. მე ახლა მაქვს Fleetwood Mac ჩემს iPod-ზე.
  
  "Შოკირებული ვარ. რომელი ვერსია?
  
  "ერთზე მეტია?"
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ვფიქრობ, ყველა ბავშვმა სადმე უნდა დაიწყოს სწავლა". მან კარინს თვალი ჩაუკრა. "როგორ ვართ, კომოდო?"
  
  "Შესრულებულია".
  
  დრეიკი წინ გადადგა, სამფეხზე დამაგრებულ თოკს აიღო და უცნაურად მბზინავი მილი ჩამოაგდო. როგორც კი ჩექმები ძირს შეეხო, წამოიწია და დანარჩენები სათითაოდ ჩამოცურდნენ. კარინმა, გაწვრთნილმა სპორტსმენმა, დაღმართი მარტივად მოახერხა. ბენმა ცოტა იბრძოდა, მაგრამ ის ახალგაზრდა და მოწესრიგებული იყო და საბოლოოდ ისე დაეშვა ისე, რომ ოფლი არ გასუქდა.
  
  "წინ". დრეიკი სწრაფად გაემართა Diamond Head-ის მიმართულებით. "უყურე ზურგს. ჩვენ ვუახლოვდებით."
  
  გადასასვლელმა დაღმასვლა დაიწყო. დრეიკი მოკლედ ფიქრობდა, თუ როგორ შეიძლებოდა ლავის მილის გადახტომა მისი ბუნებრივი ნაკადიდან, მაგრამ შემდეგ მიხვდა, რომ მაგმა თავისთავად გაივლიდა გზას უმცირესი წინააღმდეგობის გზაზე, ჯოჯოხეთური ძალით მის უკან. ლავას შეეძლო ნებისმიერი კუთხის დაჭერა, რაც სურდა.
  
  გავიდა კიდევ რამდენიმე წუთი და დრეიკი ისევ გაჩერდა. წინ იატაკზე კიდევ ერთი ხვრელი იყო, ამჯერად უფრო პატარა და იდეალურად მომრგვალებული. როდესაც კომოდომ მბზინავი ჯოხი ჩამოაგდო, მათ მიხვდნენ, რომ ლილვი დაახლოებით ოცდაათი ფუტის სიღრმე იყო.
  
  "კიდევ უფრო საშიში", - თქვა დრეიკმა. "თავს გაუფრთხილდით, თქვენ ორნი."
  
  შემდეგ მან შენიშნა, რომ მბზინავი ჯოხის შუქი არ აირეკლავდა ქვის კედლებს. მისი ნარინჯისფერი შუქი შთანთქა მიმდებარე სიბნელემ. მათ ქვემოთ დიდი პალატა იყო.
  
  დუმილის ნიშანი ანიშნა. როგორც ერთი, ისინი ყურადღებით უსმენდნენ ქვემოდან მოსულ ნებისმიერ ხმას. სრული დუმილის შემდეგ, დრეიკმა რაპელის თოკი დაიჭირა და ცარიელ ღერძზე გადატრიალდა. მან სწრაფად ჩამოიწია სიგრძეზე, სანამ ჭერის ქვეშ არ მოხვდა.
  
  ხმაური მაინც არ არის. მან კიდევ ნახევარი ათეული ბრწყინვალე ჯოხი დაამტვრია და ქვედა საკანში ჩააგდო. თანდათანობით არაბუნებრივი სინათლე დაიწყო აყვავება.
  
  და ბოლოს მეთ დრეიკმა დაინახა ის, რაც ცოტას უნახავს ადრე. დიდი მართკუთხა ოთახი დაახლოებით ორმოცდაათი მეტრის სიგრძით. იდეალურად გლუვი იატაკი. სამი მოხრილი კედელი, რომლებზედაც ამოტვიფრულია რამდენიმე უძველესი ნიშანი, ასეთ მანძილზე გაურკვეველი.
  
  და ერთ კედელზე დომინირებს მოხრილი თაღი, რომელმაც ასე მოხიბლა კაპიტანი კუკი. კარი მის შიგნით, რომელმაც ასე მოიპყრო სისხლის მეფე. და საშინელებათა და საოცრებებით, რომლებიც შეიძლება არსებობდეს, მეთ დრეიკი და მისი თანამგზავრები ასეთი შიშით ავსებდნენ.
  
  მათ იპოვეს ჯოჯოხეთის კარიბჭე.
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  ჰეიდენი მჭიდროდ ეჭირა, როცა ვერტმფრენი ცაში იჯდა და სწრაფად იცვლიდა კურსს. მისი ბოლო ხილვა კინიმაკიზე იყო ალისია მაილსი, რომელიც მას სხვა ვერტმფრენში უბიძგებდა. ამ ხილვამ აწითლდა, მაგრამ მისმა პრაქტიკულმა მხარემ იცოდა, რომ როდესაც საქმე ბრძოლას ეხებოდა, მანოს საუკეთესო მხარდაჭერა ჰქონდა ბიზნესში გიჟი ინგლისელი ქალის სახით.
  
  ასევე ჰაიდენი. მაი გვერდით იჯდა, წყნარად და მშვიდად, თითქოს ნაპალის სანაპიროზე მიემართებოდნენ მსოფლიო დონის ღირსშესანიშნაობების დასათვალიერებლად. დანარჩენი ადგილები დაიკავეს ბზარმა ჯარისკაცებმა. კაუაი დაახლოებით ოცი წუთის სავალზე იყო. გეითსი ახლახან დაუკავშირდა მას, რათა შეეტყობინებინა ტერორისტული თავდასხმა კუკუი გროვის ღია ცის ქვეშ მდებარე სავაჭრო ცენტრში, კაუაიზე. მამაკაცი ჯაჭვით მიეჯაჭვა მოაჯირს ჯამბა ჯუნის/სტარბაქსის ერთობლივი მდებარეობის გარეთ კომპლექსის ჩრდილოეთ მხარეს. ვიღაც ჯამტექსის ნაჭრებით სხეულზე მიბმული და თითი პრიმიტიული დეტონატორის ჩახმახზე.
  
  მამაკაცს ასევე ჰქონდა ორი ავტომატური იარაღი და Bluetooth ყურსასმენი და ხელს უშლიდა რესტორნის რომელიმე პატრონს გასვლას.
  
  გეითსის საკუთარი სიტყვებით. "ეს იდიოტი აშკარად აპირებს იქამდე ჩამოიხრჩო, სანამ მას შეუძლია, მაშინ როდესაც ხელისუფლება თავის ნაბიჯს გადადგამს, ის აფეთქდება. კაუაის პოლიციის ძალების უმეტესობა განლაგებული იყო შემთხვევის ადგილზე, თქვენგან მოშორებით".
  
  - რანჩოს უსაფრთხოდ შევინარჩუნებთ, სერ, - დაარწმუნა ჰეიდენმა. "ჩვენ ამას ველოდით."
  
  "ჩვენ ეს გავაკეთეთ, მის ჯეი. ვფიქრობ, ჩვენ ვნახავთ, რა გეგმები აქვს კოვალენკოს დიდ კუნძულზე.
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა. კოველენკო ამ თავდასხმას წლების განმავლობაში გეგმავდა, მაგრამ კითხვები დარჩა. რატომ უარი თქვით პორტალურ მოწყობილობაზე? რატომ წადი ასეთი ღრიალით? შეიძლება ეს იყოს მისი გეგმა B? რომ, მიუხედავად იმისა, რომ ხელისუფლებამ სწრაფად გამოავლინა მისი მთელი ძალისხმევა და წამოიწყო სისხლიანი ვენდეტა დრეიკის, მისი მეგობრებისა და ოჯახების წინააღმდეგ, მან აირჩია ეს გზა უდიდესი პოპულარობის მოსაპოვებლად.
  
  ან, მან გაიფიქრა, რომ ის იყენებდა ძველ, ძველ სტრატეგიას, რათა აქ საკმარისად აჟიოტაჟი შეექმნა, რომ შენი ქმედებები იქ შეუმჩნეველი დარჩეს.
  
  არ აქვს მნიშვნელობა, გაიფიქრა მან. მისი ფიქრები ეხებოდა ბენს და სახიფათო ამოცანას, რომელსაც ის ასრულებდა. იგი ამას არასოდეს იტყოდა მოვალეობის გამო, მაგრამ მას ძლიერად იწყებდა მისი სიყვარული. მოვალეობა, რომელსაც იგი გრძნობდა მამის მიმართ, არ გაქრა, მაგრამ ის ნაკლებად აქტუალური გახდა კენედი მურის საშინელი სიკვდილის შემდეგ. რეალური ცხოვრება ნებისმიერ დღეს აჯობა ძველ დაპირებებს.
  
  როცა ვერტმფრენი ლურჯ ჰავაის ცას სრიალებდა, ჰეიდენმა ლოცვა თქვა ბენ ბლეიკისთვის.
  
  შემდეგ მისმა მობილურმა დარეკა. ეკრანს რომ დახედა გაკვირვებისგან წარბები აათამაშა.
  
  - გამარჯობა, - უპასუხა მან მაშინვე. "Როგორ ხარ?"
  
  "შესანიშნავია, გმადლობთ, მაგრამ ამ საფლავის საძიებო ბიზნესს აქვს ერთი სერიოზული გვერდითი ეფექტი. ჩემი რუჯი თითქმის გაქრა. "
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. "კარგი, ტორსტენ, არის სალონები ასეთი საქმისთვის."
  
  "სარდლობასა და საფლავს შორის? Ნამდვილად არ."
  
  "რა თქმა უნდა, მე სიამოვნებით ვისაუბრებდი, ტორსტენ, მაგრამ თქვენ შვედები ირჩევთ თქვენს მომენტებს."
  
  "გაიგე. ჯერ დრეიკთან დარეკვა ვცადე, მაგრამ ის პირდაპირ ხმოვან ფოსტაზე გადავიდა. ის კარგად არის?"
  
  "მასზე უკეთესი, დიახ." ჰეიდენმა დაინახა კაუაის ჰორიზონტი, რომელიც მარჯვნივ მოჩანდა. "მისმინე -"
  
  "სწრაფი ვიქნები. აქ ოპერაციამ წარმატებით ჩაიარა. არაფერი გასაკიცხი. ყველაფერი ისე იყო, როგორც მოსალოდნელი იყო და დროულად. მაგრამ..." ტორსტენი შეჩერდა და ჰეიდენმა გაიგო, როგორ ეკვროდა სუნთქვა. "დღეს რაღაც მოხდა. მე ვიტყოდი, რომ რაღაც "გამორთულია". თქვენ, ამერიკელებმა შეიძლება ამას სხვაგვარად უწოდოთ.
  
  "დიახ?"
  
  "ჩემი მთავრობისგან დამირეკეს. ჩემი შუამავლიდან სახელმწიფო მინისტრამდე. მაღალი დონის გამოწვევა. მე-" კიდევ ერთი ყოყმანის პაუზა, სულაც არ ჰგავს დალს.
  
  კაუაის უხეში სანაპირო ზოლი მათ ქვეშ მოედინებოდა. ზარი რადიოთი მოვიდა. "რვა წუთი დარჩა."
  
  "მითხრეს, რომ ჩვენი ოპერაცია - ჩვენი სკანდინავიური ოპერაცია - ახალ სააგენტოში გადასატანი იყო. ერთობლივი სამუშაო ჯგუფი, რომელიც შედგება ამერიკული CIA-ს, DIA-ს და NSA-ს მაღალი რანგის, მაგრამ უსახელო წევრებისგან. ასე რომ, ჰეიდენ, მე ჯარისკაცი ვარ და ჩემი უმაღლესი ზემდგომის ბრძანებებს შევასრულებ, მაგრამ ეს სწორად გეჩვენებათ?"
  
  ჰეიდენი შოკში იყო, მიუხედავად საკუთარი თავისა. "ჩემთვის ეს სრულ სისულელედ ჟღერს. რა ჰქვია მთავარ პიროვნებას? ის, ვისაც შენ ხელში ჩაუგდებ თავს".
  
  "რასელ კაიმენი. იცნობ მას?"
  
  ჰეიდენმა მოძებნა მისი მეხსიერება. "მე ვიცი სახელი, მაგრამ ძალიან ცოტა ვიცი ამის შესახებ. დარწმუნებული ვარ, ის არის DIA-დან, თავდაცვის სადაზვერვო სააგენტოდან, მაგრამ ისინი ძირითადად იარაღის სისტემების შეძენით არიან დაკავებული. რა ჯანდაბა უნდა ამ რასელ კაიმანს შენთან და საფლავთან?
  
  "თქვენ ჩემს გონებას კითხულობთ".
  
  ჰეიდენმა თვალის კუთხით დაინახა, რომ მეის თავი ისე უცახცახებდა, თითქოს მას თავის ქალაში ესროლეს. მაგრამ როცა ჰეიდენი კითხვით მიუბრუნდა მას, იაპონელმა აგენტმა მზერა აარიდა.
  
  ჰეიდენი ჩაფიქრდა რამდენიმე წამით და შემდეგ მშვიდი ხმით ჰკითხა: "შენს ხალხს ენდობი, ტორსტენ?"
  
  დალის ძალიან ხანგრძლივმა პაუზამ მის კითხვას უპასუხა.
  
  "თუ DIA გააფრთხილეს რაიმეზე, მაშინ მათ აქვთ ძალიან დიდი გაშუქება. მათი პრიორიტეტი შესაძლოა აღემატებოდეს CIA-ს. ფრთხილად იარე, მეგობარო. ეს ბიჭი, კაიმანი, ის სხვა არაფერია, თუ არა მოჩვენება. Black ops troubleshooter, Gitmo, 11 სექტემბერი. თუ რაიმე სერიოზული და მგრძნობიარე არასწორედ წარიმართება, ის არის ადამიანი, ვისაც მიმართავთ".
  
  "გამაცინე. ვისურვებდი, რომ არ მეკითხა."
  
  "ახლა უნდა წავიდე, ტორსტენ. მაგრამ გპირდები, როგორც კი შევძლებ, ჯონათანს დაველაპარაკები ამ სისულელეზე. დაკიდეთ იქ."
  
  ტორსტენმა ხელი მოაწერა კონტრაქტს პროფესიონალი ჯარისკაცის დაღლილი კვნესით, რომელმაც ეს ყველაფერი დაინახა და ზიზღი აწუხებდა ამერიკელ ახალბედა ლაკეის დანიშვნას. ჰეიდენი თანაუგრძნობდა მას. მაის მიუბრუნდა და უნდა ეკითხა რა იცოდა.
  
  მაგრამ ზარი "სამიზნე" რადიოში მოვიდა.
  
  წინ და ქვემოთ მინდვრები იწვოდა. ვერტმფრენის დაშვებისას, პაწაწინა ფიგურები ჩანდნენ, რომლებიც შემთხვევით მოძრაობდნენ ყველა მიმართულებით. თოკები გრძელდებოდა სალონიდან და ხალხი ხტებოდა მათ უკან, სწრაფად სრიალებდნენ ქვემოთ დამწვარი პეიზაჟისკენ. ჰეიდენი და მეი დაელოდნენ თავის რიგს, მეის გამომეტყველება ცარიელი იყო, როცა გაიგონეს, რომ საკუთარი კაცები ცეცხლს ხსნიდნენ.
  
  ჰეიდენმა მესამედ შეამოწმა გლოკის მზადყოფნა და თქვა: "ბუდრო იქვე".
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა იაპონელმა ქალმა. "ის აპირებს გაარკვიოს, რას ნიშნავს მაი-ტაიმი".
  
  ორი ქალი ერთად დაეშვა თოკზე, ერთსა და იმავე დროს დაეშვა და კლასიკური ერთი-ორი საფარით წავიდნენ. ეს პრაქტიკა მოითხოვდა ერთმანეთის მიმართ აბსოლუტურ ნდობას, ვინაიდან სანამ ერთი ადამიანი დარბოდა, მეორე უყურებდა მათ პერიფერიულ მოწყობილობებს. ერთი, ორი, როგორც ნახტომი. მშენებლობა. მაგრამ ეს იყო სწრაფი და დამანგრეველი გზა წინსვლისთვის.
  
  ჰეიდენმა სირბილის დროს დაათვალიერა ტერიტორია. რამდენიმე ნაზი ბორცვი მთავრდებოდა შემოღობილი კომპლექსით, რომელზედაც იდგა უზარმაზარი სახლი და რამდენიმე დიდი სამეურნეო შენობა. ეს იქნება კოვალენკოს მეორე რანჩო. ხანძრისა და ქაოსის მიხედვით ვიმსჯელებთ, ბუდრო მათზე ცოტა ხნით ადრე მივიდა.
  
  ან, უფრო სავარაუდოა, რომ ის სადისტურად ატარებდა დროს ამ ყველაფერს.
  
  ჰეიდენი გაიქცა და ნასესხები საზღვაო ქვეითთა M16 ავტომატიდან ესროლა მჭიდის ციმციმებს და მამაკაცებს, რომლებიც მან საფარში დაინახა. ორი წუთის შემდეგ მისი ჯერი დადგა და მან დაიყვირა: "გადატვირთე!" და კიდევ რამდენიმე წამი დასჭირდა იარაღში ახალი ჟურნალის ჩასმას. მათ საპასუხო ცეცხლს იშვიათად უპასუხებდნენ, ხოლო როცა ხვდებოდნენ, იმდენად მოუწესრიგებელი იყო, რომ რამდენიმე ფუტით ხელიდან გაუშვებდნენ.
  
  ორივე მხრიდან, კრეკი საზღვაო გუნდები თანაბარი სიჩქარით დაწინაურდნენ. ახლა წინ ღობე მოჩანდა, ჭიშკარი მოსაწვევად ღია დარჩა, მაგრამ გუნდები მარცხნივ გადავიდნენ. კარგად განლაგებულმა ყუმბარამ გაანადგურა ღობის საყრდენები, რის გამოც გუნდს დაუბრკოლებლად შესვლა რანჩოში.
  
  ტყვიები ახლა სახიფათოდ ახლოს უსტვენდნენ.
  
  ჰეიდენმა გენერატორის მიღმა დაიფარა. ზემოქმედებამ ნაპერწკლები გამოუშვა აგურის ნაგებობაზე, როგორც მაიმ მტრედს გადასაფარებლად. ყველგან მიმოფანტული თიხისა და ლითონის ფრაგმენტები.
  
  მაიმ ლოყადან სისხლის ნაკადი მოიწმინდა. "ბუდრიოს ჯარისკაცები თქვენს საბავშვო ბაღებში გაწვრთნიდნენ".
  
  ჰეიდენმა ცოტა ხანი მოიცა სუნთქვა, შემდეგ კი სწრაფად გახედა სახლს. "თორმეტი ფუტი. Მზად ხარ?"
  
  "დიახ".
  
  ჰეიდენი გაიქცა. მაი წინ გადადგა და ტყვიის კედელი აღმართა, რითაც აიძულა მათი მტერი დაეფარა იხვი. ჰეიდენი სახლის კუთხეს მიაღწია და კედელს მიეჯაჭვა. მან ფანჯრისკენ ესროლა და შემდეგ მაის გადააფარა.
  
  მაგრამ იმ მომენტში მის ყურსასმენში შემაძრწუნებელი ჭექა-ქუხილი გაისმა. გუნდის ლიდერმა ხალხს მოუწოდა, შორეულ საწყობში წასულიყვნენ. იქ რაღაც საშინელება უნდა მომხდარიყო. როცა ჰეიდენი უსმენდა, მიხვდა, რომ ბუდროს კაცები ნახევრად შემოეხვივნენ შენობას და ცეცხლის გახსნას აპირებდნენ, რაც კი შიგნით იქნებოდა.
  
  ტყვეები, უეჭველია. მძევლები.
  
  ჰეიდენმა მაისის შემდეგ ირბინა, გაწმენდით გაიქცა და ერთად ისროდა. მათ შეუერთდნენ სხვა ჯარისკაცები, რომლებიც ორივე მხრიდან გაბრწყინდნენ, შექმნეს გამბედაობისა და სიკვდილის სასიკვდილო, თავდასხმის კედელი.
  
  უაზრო ხოცვა-ჟლეტა, რომელიც უნდა მომხდარიყო, იყო ბოდროს სავიზიტო ბარათი. ის იქ იქნებოდა.
  
  გაქცეულ ჯარისკაცებს სროლა არ შეუწყვეტიათ. ტყვიებმა ჰაერში გაიჭრა, კედლებიდან და ტექნიკით გადმოხტა და მტრის მინიმუმ ნახევარი ათეული სამიზნე იპოვა. Boudreaux-ის კაცები შოკში და შიშისგან უკან იხევდნენ და უკან იხევდნენ. როდესაც ჯარისკაცები მათ თავშესაფრებთან გადიოდნენ, ისინი ცდილობდნენ დაუფიქრებლად ესროლათ გვერდიდან, მაგრამ საზღვაო ქვეითები მზად იყვნენ და ყუმბარები დაუშინეს.
  
  მორბენალთა ორივე მხარეს ჰაერში მაღალი აფეთქებები მოხდა. აფეთქებების შედეგად ნამსხვრევები გაფრინდა; ცეცხლოვანი ენები ისე სწრაფად ავრცელებდნენ ცხელ სიკვდილს, რომ თვალი ძლივს მოჰყვა. ყვირილი ხალხი მათ გზაზე დევს.
  
  ჰეიდენმა წინ ბეღელი დაინახა. გული აბსოლუტური საშინელებით შეეკუმშა. მართალი იყო. ბუდროს თხუთმეტი კაცი მაინც იდგა ჩაკეტილი ბეღელის ირგვლივ, იარაღს უმიზნებდა ქაღალდის თხელ კედლებს და როცა ჰეიდენმა პირველ კაცს დაუმიზნა, ყველამ ცეცხლი გახსნა.
  
  
  * * *
  
  
  ალისია მაილსი გაიქცა და ცეცხლი გახსნა, როდესაც ჰავაის ძალებმა და მათმა მოკავშირეებმა დაიწყეს შეტევა კოვალენკოს რანჩზე დიდ კუნძულზე. რელიეფი არათანაბარი იყო. ყველა ღრმა კანიონი, მაღალი ბორცვები და ტყიანი ვაკეები. სანამ რანჩოს მიუახლოვდნენ, ყუმბარმტყორცნი ესროლეს ერთ-ერთ თავდასხმის შვეულმფრენს, დაიჭირეს, მაგრამ არ გაანადგურეს, რის გამოც ყველა აიძულა ადრე დაეშვა.
  
  ახლა ისინი გუნდურად ჩქარობდნენ, მოლაპარაკებას აწარმოებდნენ უღრან ტყესა და უხეში ბორცვებზე. მათ უკვე დაკარგეს ერთი კაცი ხაფანგში. შეტევა სისხლიანი მეფის კაცებმა მოამზადეს. RPG-ები უმიზნოდ დაფრინავდნენ ხეებში.
  
  დაქირავებულები მხიარულობენ.
  
  მაგრამ საზღვაო ქვეითები წინ მიიწევდნენ, ახლა გალავნისგან მხოლოდ ოცდაათი ფუტი და ერთი ბოლო ციცაბო ხეობა იყო დაშორებული. ალისიას შეეძლო გაერჩია მათი მტრების ღიმილიანი სახეები. მისმა სისხლმა დუღილი დაიწყო. მის გვერდით, CIA-ს დიდი აგენტი, კინიმაკა, საკმაოდ სწრაფად გარბოდა გიგანტისკენ. ის ძალიან სასარგებლო აღმოჩნდა.
  
  საკომუნიკაციო მოწყობილობები მათ ყურებში გადმოსცემდნენ სიახლეებს შემომავალი სისასტიკეების შესახებ. სასტუმრო Ala Moana Queen ოაჰუზე დაიხურა. ტურისტი მეათე სართულის ფანჯრიდან დაიღუპა. ყუმბარები ქუჩაში ესროლეს. სპეცდანიშნულების რაზმი ემზადებოდა ოპერაციისთვის, რომელსაც, სავარაუდოდ, მალე მწვანე შუქი აენთო დაქირავებული ჯარისკაცების მიერ გამოწვეული დაღუპვისა და არეულობის გამო. კაუაიზე, მარტოხელა თვითმკვლელმა ტერორისტმა რამდენიმე ტყვია ესროლა ფურგონებს, რომლებშიც ჟურნალისტები იკრიბებოდნენ, რის შედეგადაც ჟურნალისტი დაშავდა. ახლა კი, დიდ კუნძულზე, ტურისტებით სავსე ავტობუსი გაიტაცეს და მის ეკიპაჟს ბომბი დაუდეს. ისინი შიგნით იყვნენ ჩაკეტილი, ხოლო მათი ტყვეები გარეთ ისხდნენ შეზლონგებზე, სვამდნენ ლუდს და თამაშობდნენ ბანქოს. უცნობია, რომელ მათგანს ჰქონდა დეტონატორი, ან რამდენი იყო.
  
  ალისია ხეობის მხარეს გადახტა. მის თვალწინ აფეთქდა RPG, რამაც ჰაერში ჭუჭყი და ქანები გამოაგზავნა. გადახტა მათზე სიცილით და შემობრუნდა, როცა კინმაკის ყოყმანი იგრძნო.
  
  - მოდი, მსუქანი, - თქვა მან და ტუჩები მხიარულად მოკუმა. "Დარჩი ჩემთან. ეს არის ის, სადაც ყველაფერი ნამდვილად არეული ხდება. "
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი ისევ და ისევ ისროდა, ცდილობდა სიმშვიდის შენარჩუნებას და ამით სიზუსტის შენარჩუნებას. სამი თავი აფეთქდა მის ხილვაში. მაი ისევ გვერდით მირბოდა და არაფერს ამბობდა. სხვა ჯარისკაცები ცალ მუხლზე დაეცნენ, გასროლას თავი აარიდეს და დაქირავებული ჯარისკაცები დაამარცხეს, სანამ ისინი შემობრუნდნენ.
  
  მათ შორის მაშინ იყო ჰეიდენი. ერთი მამაკაცი შემობრუნდა და თოფი ცხვირის ხიდზე დაარტყა. ის ყვირილით დაეცა, მაგრამ ფეხებს დაარტყა, რის გამოც თავი ქუსლებზე გადაფრინდა.
  
  ის სწრაფად ავიდა, მაგრამ მისი სხეული ზედ დაეცა და მიწაზე მიაჩერდა. როცა მაღლა აიხედა, პირდაპირ მის სიძულვილით სავსე, ტკივილით გაჟღენთილ თვალებში შეხედა. დათვის ღრიალით დაარტყა მუშტი და სქელი ხელები ყელზე შემოხვია.
  
  მან მაშინვე დაინახა ვარსკვლავები, მაგრამ არ უცდია მისი შეჩერება. ამის ნაცვლად, მისმა ორმა თავისუფალმა ხელმა იპოვა იარაღი. მარჯვნივ არის მისი გლოკი. მარცხნივ არის მისი დანა. მან თოფის ლულა ნეკნებში ჩაარტყა და აგრძნობინა ეს.
  
  ხელი მოეხსნა და თვალები გაუფართოვდა.
  
  ჰეიდენმა სამი მოსაწყენი გასროლა გაისროლა. მამაკაცი მისგან გადმოვიდა. როგორც კი მის ზემოთ ხედი გაიწმინდა, კიდევ ერთი დაქირავებულის სახე გამოჩნდა. ჰეიდენმა ცხვირში ესროლა, დაინახა, რომ მამაკაცი უკან გაფრინდა და გაუჩინარდა.
  
  დაჯდა და მაი დაინახა. ბოლო დარჩენილი დაქირავებული ჯარისკაცი უპირისპირდება მას. ჰეიდენმა თვალი ჩაუკრა. ეს კაცი ავარიული იყო. მისი სახე წითლად შეღებილს ჰგავდა. არ იყო საკმარისი კბილები. მისი ყბა დაბნეული ჩანდა. ერთი ხელი ამოხეთქილი ჰქონდა, მეორე იდაყვის არეში მოტეხილი. აკანკალებულ ფეხებზე იდგა და შემდეგ სისხლიან ტალახში მუხლებზე დაეცა.
  
  "არასწორი ადამიანი აირჩიე გამოწვევისთვის", თქვა მაიმ ტკბილი ღიმილით, როცა ნასესხები გლოკს დაუმიზნა და თავი ააფეთქა.
  
  ჰეიდენმა უნებურად გადაყლაპა. ეს სერიოზული ქალი იყო.
  
  საზღვაო ქვეითებმა ბეღლის კარი გააღეს და თავიანთი ყოფნის გამოძახილი გამოაცხადეს. ჰეიდენს გული შეეკუმშა გაყალბებულ კედლებში ხვრელების რაოდენობაზე. იმედია მძევლები გაიქცნენ.
  
  მის სწრაფად გამწმენდ აზრებს შორის, ყველაფერი აშკარა გახდა. ბუდრო აქ არ იყო. მან სახლს მიხედა. ეს იყო უკანასკნელი ადგილი, სადაც ის ელოდა, რომ დაიმალებოდა, მაგრამ მაინც...
  
  უეცარმა ხმაურმა მიიპყრო მისი ყურადღება. საზღვაო ქვეითები ბეღლიდან გამოვიდნენ, ერთს მხარზე ეჭირა, თითქოს დანა დაჭრეს.
  
  შემდეგ ბუდრო და დაქირავებულთა ურდო გამოვიდნენ ბეღელიდან, ისროლეს თოფები და დემონებივით ყვიროდნენ. ნიშნავდა თუ არა ეს, რომ სხვა დაქირავებულებმა სიცოცხლე მისცეს მატყუარას? ბლანკები ისროლეს თუ კონკრეტული პოზიციიდან?
  
  რეალობამ მას ბირთვული აფეთქებავით დაარტყა. სისხლის მეფის კაცები ახლა საზღვაო ქვეითებს შორის იყვნენ, იბრძოდნენ, და ბუდრო გამოვარდა ჰეიდენისკენ, გამომწვევად აწეული დანა.
  
  
  * * *
  
  
  ალისია გუნდს თავისი კრეატიულობითა და სულისკვეთებით წაახალისა. რამდენიმე წუთის შემდეგ მათ მიაღწიეს საბოლოო აწევის მწვერვალს და ცეცხლის ჰალო ჩამოასხეს გათხრილ მცველებს. ალისიამ შენიშნა დიდი სახლი, დიდი ბეღელი და ორი მანქანის ავტოფარეხი. ადგილი გადაჰყურებდა ფართო მდინარეს, რომელიც უეჭველია გაქცევის საშუალებად ემსახურებოდა, ხოლო ბეღელის გვერდით იყო ვერტმფრენის მოედანი ერთი დამსხვრეული ვერტმფრენით.
  
  მან უკან გაიხედა. "ყუმბარმტყორცნები".
  
  გუნდის ლიდერმა შუბლი შეჭმუხნა. "უკვე აკეთებს ამას."
  
  ალისიამ მტრის პოზიციებზე მიუთითა. "იქ დაბალი კედელია. სახლის უკანა მხარე. Rolls-Royce-ის უკან. შადრევნის მარჯვნივ".
  
  გუნდის ლიდერმა ტუჩები მოილოკა. "გამოაგდე ნაძირალები."
  
  რამდენიმე აფეთქებამ გამოიწვია დედამიწის შერყევა. თავდამსხმელებმა გაისროლეს სამი ყუმბარა, შემდეგ კი წინ მიისწრაფოდნენ ერთი-ორი ფორმირებით, ჯერ კიდევ ისროდნენ როგორც ერთეული, მაგრამ აფრქვევდნენ სასიკვდილო რკალში.
  
  დამანგრეველი სისასტიკით ისინი შეიჭრნენ სისხლის მეფის რანჩოში.
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  დრეიკის ჩექმიანი ფეხები საკნის იატაკს შეეხო. სანამ დანარჩენები დაღმასვლას დაიწყებდნენ, მან ცეცხლსასროლი იარაღი მოაწყო მათი გზის გასანათებლად. კედლები მაშინვე გაცოცხლდა, მათი გრავიურები ახლა აშკარად ჩანს დრეიკის შეძრწუნებული თვალებით.
  
  ორ პორტატულ მოწყობილობაზე მსგავსი ხვეული. ახლა დადასტურდა, რომ ისინი ზუსტად იგივეა, რაც ტორსტენ დალმა და მისმა გუნდმა ისლანდიაში, ღმერთების საფლავში აღმოაჩინეს.
  
  რომელ უძველეს ცივილიზაციას წააწყდნენ ისინი ახლახან? და როგორ დამთავრდებოდა ეს ყველაფერი?
  
  ბენმა, კარინმა და გუნდის დელტას დანარჩენმა წევრებმა ჩამოსვლის თოკი ჩამოაგდეს მანამ, სანამ პელეს კარიბჭის უზარმაზარი თაღის ირგვლივ ყველა არ შეიკრიბა. დრეიკი ყველანაირად ცდილობდა, ღრმად არ ჩაეხედა მიღმა მელნის სიბნელეში.
  
  ბენი და კარინი მუხლებზე დაეცნენ. თავად თაღი შედგებოდა რაიმე სახის დავარცხნილი ლითონისგან, იდეალურად გლუვი და სიმეტრიული. ლითონის ზედაპირი ამოტვიფრული იყო ისეთივე პაწაწინა ნიშნებით, როგორიც გამოქვაბულის დანარჩენი ნაწილი.
  
  - ეს ნიშნები, - ფრთხილად შეეხო მათ კარინი, - შემთხვევითი არ არის. შეხედე. მე ვხედავ ერთი და იგივე ხვეულს, რომელიც მეორდება ისევ და ისევ. და დანარჩენი გამოქვაბული..." ირგვლივ მიმოიხედა. "Ეს იგივეა".
  
  ბენი თავის ტელეფონს ეძებდა. "ეს არის ფოტო, რომელიც დალმა გამოგვიგზავნა." მან შუქთან მიიტანა. დრეიკი წინ დაიხარა, დარწმუნებული იყო, რომ დელტა გუნდი მზად იქნება თავდამსხმელებისთვის.
  
  "ასე რომ, ღმერთების საფლავს რაღაც კავშირი აქვს ჯოჯოხეთის კარიბჭესთან", - გაიფიქრა დრეიკმა ხმამაღლა. "მაგრამ რას ნიშნავს კულულები?"
  
  "იმეორებს შაბლონებს", თქვა კარინმა ჩუმად. "Მითხარი. როგორი ნიშნები, უძველესი თუ
  
  თანამედროვე, მრავალი განმეორებადი ნიმუშისგან შედგება?"
  
  "Ადვილი." დიდი კომოდო მათ გვერდით ჩამოჯდა. "Ენა".
  
  "მართალია. ასე რომ, თუ ეს ენაა, - ანიშნა მან საკნის კედლებზე. "მაშინ ისინი ყვებიან მთელ ამბავს."
  
  "ისევე როგორც დალმა იპოვა." დრეიკმა თავი დაუქნია. "მაგრამ ჩვენ არ გვაქვს დრო ამის გასაანალიზებლად. კოვალენკომ გაიარა ეს კარიბჭე.
  
  "დაელოდე". ბენმა ცხვირის ხიდი დააჭირა. "ეს ნიშნები..." თაღს შეეხო. "ზუსტად იგივე, რაც მოწყობილობებზე. ჩემთვის ეს ვარაუდობს, რომ ეს კარიბჭე არის იგივე მოწყობილობის შესწორებული ვერსია. დროში მოგზაურობის მანქანა. ჩვენ უკვე დავასკვნათ, რომ ღმერთები შესაძლოა იყენებდნენ ხელსაწყოებს დროში სამოგზაუროდ და ბედზე ზემოქმედებისთვის. შესაძლოა, ეს არის მთავარი სისტემა. "
  
  - შეხედე, - ჩუმად თქვა დრეიკმა, - ეს შესანიშნავია. ამას გაიგებთ. მაგრამ ამ ჭიშკრის მიღმა - მან თითი გაიშვირა სიბნელეში. "სისხლიანი მეფე. კაცი, რომელიც პასუხისმგებელია კენედის სიკვდილზე, ასობით სხვასთან ერთად. დროა შეწყვიტო საუბარი და დაიწყო სიარული. წადი".
  
  ბენმა თავი დაუქნია და ფეხზე წამოდგა, ცოტათი დამნაშავედ გამოიყურებოდა, როცა თავს იშორებდა. ოთახში ყველამ ღრმად ამოისუნთქა. ჭიშკრის მიღმა კიდევ რაღაც იდგა, რისი ხსენებაც არც ერთ მათგანს სურდა:
  
  მიზეზი, რის გამოც კაპიტანმა კუკმა თაღს სახელი "პელეს კარიბჭიდან" "ჯოჯოხეთის კარიბჭე" შეუცვალა.
  
  
  თავი ოცდამეათე
  
  
  ჰავაის შტატი კანკალებდა გიჟის ძალაუფლების ქვეშ.
  
  თუ ვერტმფრენს შეეძლო გადაფრენა, რომელსაც შეეძლო კუნძულებზე განვითარებული ბნელი, ამორალური მოვლენების ფართო პანორამული ხედის შექმნა, ის ჯერ ოაჰუს თავზე დაფრინავდა ალყაში მოქცეული Ala Moana Queen Hotel-ის დასაპყრობად, სადაც იმყოფებოდნენ SWAT-ის რამდენიმე გუნდის გამოცდილი წევრები. ახლა იწყებს მოქმედებას მძიმედ შეიარაღებული, მოტივირებული დაქირავებული მებრძოლების წინააღმდეგ, რომლებსაც ეჭირათ ყველა სიმაღლე და უამრავი მძევალი. ის მივარდა, თავიდან აიცილა შავი კვამლის ჯოჯოხეთური ღრუბლები, რომლებიც სულ მცირე ათეული გატეხილი ფანჯრიდან იღვრებოდა, ფრთხილად მიუთითებდა ღიობებზე, სადაც ნიღბიანი ადამიანები თოფებითა და ყუმბარმტყორცნებით ჩანდნენ, რომლებიც უმწეო მამაკაცებს, ქალებსა და ბავშვებს ჯგუფად აქცევდნენ, რომელთა განადგურებაც უფრო ადვილი იყო. .
  
  შემდეგ კი მაღლა და მარჯვნივ დიდ რკალში გადატრიალდა, ჯერ მზისკენ, ეს მსუქანი ყვითელი ბურთი ნელ-ნელა მიიწევდა გზას გაურკვეველი და შესაძლოა კატასტროფული მომავლისკენ, შემდეგ კი დაბლა და მარცხნივ ჩაყვინთა თავის საშინელ მოგზაურობაში. აღმოჩენა კაუაის მიმართ. ის გაივლის Diamond Head-ის მახლობლად, არ დაივიწყებს გმირებსა და ბოროტმოქმედებს, რომლებიც ეძებენ საიდუმლოებებს და ასვენებენ საშინელ სიზმრებს ჩამქრალი ვულკანის ყველაზე ბნელ და საშიშ მიწისქვეშა გამოქვაბულებში.
  
  კაუაიზე ის ოფლში გაჟღენთილი კაცისთვის ბილაინს გაუკეთებდა, რომელიც ყავის მაღაზიის ღობეს მიაჯაჭვა, პატრონები შიგ ჩაამწყვდია და აშკარად გამოაჩინა დინამიტით სავსე ჟილეტი და აკანკალებული ხელი, რომელიც მიცვალებულის აფეთქების მოწყობილობას ეჭირა. თუ გაადიდებდით სურათს, დაინახავდით სასოწარკვეთილებას მამაკაცის თვალებში. ეს ნათლად აჩვენებდა იმ ფაქტს, რომ მან შეიძლება დიდხანს ვერ გაძლო. შემდეგ კი მაღლა აიწია, ისევ ავიდა სახურავებზე, რათა გაჰყოლოდა ეგზოტიკური სანაპიროს მოხდენილი მრუდი. ცეცხლმოკიდებული რანჩომდე, სადაც ჰეიდენ ჯეი ახლახან ებრძოდა ედ ბუდროს, ხოლო მაი კიტანო და დანარჩენი საზღვაო ქვეითები იბრძოდნენ ხელჩართულ ბრძოლაში ბუდროს ათობით დაქირავებულ მებრძოლთან. სიკვდილისა და ბრძოლის შემზარავი ხმაურის ფონზე დაჭრილი მძევლები ტიროდნენ.
  
  და წინ. წარსული და მომავალი უკვე ერთმანეთს შეეჯახა. ძველები და ავანგარდი ჩაკეტილნი არიან კონფლიქტში.
  
  დღეს იყო დღე, როდესაც ღმერთებს შეეძლოთ სიკვდილი და ახალი გმირების აყვავება და გაჩენა.
  
  ვერტმფრენი შეასრულებს თავის საბოლოო გადაფრენას, აიღებს კონტრასტულ პეიზაჟებს და დინამიურ ეკოსისტემებს, რომლებიც ქმნიან დიდ კუნძულს. კიდევ ერთი რანჩოს გასეირნებისას, რამდენიმე მომენტი იყო გასათვალისწინებელი, როდესაც ალისია მაილსი, მანო კინიმაკა და მათი საზღვაო ქვეითთა გუნდი შეიჭრნენ ძლიერად დაცულ კომპლექსში, სადაც მძევლები, დაქირავებულები და დინამიტის ყელსაბამებით კაცები ერთმანეთს შეეჯახნენ ერთ ყოვლისშემძლე შეტაკებაში. ბრძოლის კიდეებზე ძლიერმა მანქანებმა დაიწყეს მუშაობა, რომლებიც მზად იყვნენ სისხლის მეფის ხალხის ევაკუაციისთვის ხმელეთით, ჰაერით და წყლით. კამერამ დაიწყო მასშტაბირება, როდესაც ალისია და კინიმაკა მაღლა ახედეს, იცოდნენ გაქცეულები და უკვე ამზადებდნენ ბილიკებს მათ დასაჭერად და განადგურებისთვის.
  
  და ბოლოს ვერტმფრენი გადატრიალდა, უბრალოდ მანქანა, მაგრამ მაინც მანქანა, სავსეა ადამიანური სისულელის სურათებით, გამბედაობით, რომელსაც ისინი შეძლებენ და აღმოაჩენენ და ყველაზე უარესი ბოროტების ჩადენა.
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  დრეიკი შევიდა თაღის ქვეშ, რომელსაც კაპიტანმა კუკმა უწოდა ჯოჯოხეთის კარიბჭე და აღმოჩნდა უხეშად თლილი ვიწრო გასასვლელში. თოფის შუქი აანთო და ლულაზე მიამაგრა. მხარზე ფარანიც მიამაგრა და ისე მოაწესრიგა, რომ კედლები ანათებდა. გარკვეული პერიოდის განმავლობაში სინათლე იყო და აშკარა საფრთხე არ იყო.
  
  როდესაც ისინი გადაკვეთეს მიხვეულ-მოხვეული გადასასვლელი, დრეიკმა მხარზე თქვა: "მითხარი, ბენ, კუკის ჟურნალების შესახებ".
  
  ბენმა სწრაფად ამოისუნთქა. "ეს სხვა არაფერია, თუ არა ამ უზარმაზარი ხაფანგის სისტემის მიმოხილვა. კუკმა მას "ჯოჯოხეთის კარიბჭე" უწოდა ხაფანგების ბუნების გამო. მან ვერც კი დაინახა, რა მოხდებოდა საბოლოოდ. "
  
  "მაშ ვინ ააშენა ხაფანგები?" ჰკითხა დრეიკმა. "Და რატომ?"
  
  "Არავინ იცის. ნიშნები, რომლებიც ჩვენ აღმოვაჩინეთ გარეთ და ღმერთების საფლავში, არ არის ამ შიდა კედლებზე. " მან ყელი გაიწმინდა და დაამატა: "ნახვამდის".
  
  მათ უკან კომოდოს ხმა გაისმა. "რატომ არ დაინახა კუკმა დასასრული?"
  
  - ის გაიქცა, - ჩუმად თქვა კარინმა. "Შიშში".
  
  "ოჰ, სისულელე."
  
  დრეიკი წამით შეჩერდა. "მაშ, რადგან მე უბრალოდ სულელი ჯარისკაცი ვარ და თქვენ ორი ხართ ამ ოპერაციის ტვინი, ნება მომეცით გავარკვიოთ. არსებითად, ჟურნალები არის ხაფანგის სისტემის გასაღები. და თქვენ ორს გაქვთ ასლები თქვენთან ერთად".
  
  "ჩვენ გვაქვს ერთი," თქვა ბენმა. "კარინს სხვა ვინმე ჰყავს თავში."
  
  "მაშინ ჩვენ გვაქვს ერთი", - დაიწუწუნა კომოდო.
  
  "არა..." დაიწყო ბენმა, მაგრამ დრეიკმა შეაჩერა. "ის ნიშნავს, რომ თუ ის მოკვდება, ჩვენ გვექნება ერთი ეგზემპლარი, პატარავ. ფოტო მეხსიერება არ არის ძალიან სასარგებლო, როცა მკვდარი ხარ."
  
  "მე არა... დიახ, კარგი, ბოდიში, ჩვენ არ ვფიქრობთ როგორც ჯარისკაცები."
  
  დრეიკმა შენიშნა, რომ გვირაბი დაიწყო გაფართოება. ყველაზე მსუბუქი ნიავი დაუბერავდა სახეზე. ხელი ასწია მათ შესაჩერებლად და შემდეგ თავი კუთხეში მიატრიალა.
  
  აჰა განსაცვიფრებელი სპექტაკლი.
  
  ის უზარმაზარი პალატის შესასვლელთან იყო, მოგრძო ფორმის, სიბნელეში დაკარგული ჭერით. სუსტი შუქი მოდიოდა მბზინავი ჯოხებიდან, რომლებიც უნდა დატოვონ სისხლის მეფის კაცებმა. მის პირდაპირ, გვირაბს იცავდა, რომელიც მთის სიღრმეში გრძელდებოდა, ისეთი სანახაობა იყო, რამაც გული აუჩქარა.
  
  თავად გვირაბის ზემოთ კლდეში გიგანტური სახე იყო გამოკვეთილი. დახრილი თვალებით, დახრილი ცხვირით და რისი აღწერაც მხოლოდ თავში ამოვარდნილი რქებით შეიძლება, დრეიკმა მაშინვე დაასკვნა, რომ ეს იყო ეშმაკის ან დემონის სახე.
  
  სახის იგნორირება მომენტისთვის მან დაათვალიერა ტერიტორია. კედლები მოხრილი იყო, მათი ძირები სიბნელეში იყო მოცული. მათ აქ ცოტა დამატებითი შუქის დამატება სჭირდებოდათ.
  
  მან ნელა ანიშნა სხვებს წინ.
  
  შემდეგ კი, მოულოდნელად, გამოქვაბულში ხმაური გაისმა, როგორც ასი ცეცხლსასროლი იარაღის ერთბაშად სროლა, ან, როგორც ბენმა თქვა, "დაწყევლილი ბეტმობილის მსგავსი ჟღერს".
  
  ჩუქურთმის ნესტოებიდან ცეცხლი გაჩნდა და ქვის იატაკის გარშემო ღუმელი შექმნა. ცეცხლის ორი ცალკეული ჭავლი ამოფრქვევა თითოეული ნესტოდან, შემდეგ კი, რამდენიმე წამის შემდეგ, თითო თითოეული თვალიდან.
  
  დრეიკი შეშფოთებით შეისწავლა. "შესაძლოა, რაიმე მექანიზმს ვაყენებთ მოძრაობაში. წნევის მგრძნობიარე გადამრთველი ან სხვა. ბენს მიუბრუნდა. "იმედია მზად ხარ მეგობარო, რადგან როგორც ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი დინოროკის ჯგუფი Poison ამბობდა, ეს სხვა არაფერია, თუ არა კარგი დრო."
  
  ბენის ტუჩები მომაბეზრებელ ღიმილში გადაიტანა, როდესაც ის თავის ჩანაწერებს ათვალიერებდა. "ეს არის ჯოჯოხეთის პირველი დონე. სცენარისტის, კაცის, სახელად ჰოკსვორტის თქმით, მათ ამ დონეს მრისხანება უწოდეს. ვფიქრობ, მიზეზი აშკარაა. მოგვიანებით ისინი შეადარეს ეშმაკს, ამონს, რისხვის დემონს".
  
  "მადლობა გაკვეთილისთვის, შვილო." კომოდომ იღრიალა. "შემთხვევით ახსენებს წარსულის გზას?"
  
  ბენმა ტექსტი იატაკზე დადო და გაასწორა. "შეხედე. ეს ადრეც მქონდა ნანახი მაგრამ ვერ გავიგე. შესაძლოა, ეს არის მინიშნება. "
  
  დრეიკი ახალგაზრდა მეგობრის გვერდით ჩამოჯდა. გადაწერილი ჟურნალები საგულდაგულოდ იყო შექმნილი და ილუსტრირებული, მაგრამ ბენის თითმა მისი ყურადღება მიიპყრო ტექსტის უცნაურ ხაზზე.
  
  1 (||) - გადადით 2-ზე (||||) - გადადით 3-ზე (||) - გადადით 4-ზე (|||||//)
  
  და ერთადერთი წარწერა, რომელიც ამას მოჰყვა, იყო: "ბრაზით, მოთმინება. ყურადღებიანი ადამიანი გეგმავს თავის მარშრუტს, თუ მის წინ არის სანავიგაციო ხაზები".
  
  "კუკი იყო ყველა დროის უდიდესი მეზღვაური", - თქვა ბენმა. "ეს ხაზი ორ რამეს გვეუბნება. ამ კუკმა მოამზადა მარშრუტი დემონის გასვლისას და რომ მის გავლით გზას ფრთხილად დაგეგმვა სჭირდება".
  
  კარინი უყურებდა ცეცხლს. "მე დავთვალე ოთხი", - თქვა მან დაფიქრებულმა. "ცეცხლის ოთხი ამოფრქვევა. იგივე თანხა, რაც...
  
  გაისმა გასროლა და სიჩუმე შეარყია. ტყვიამ დრეიკის თავის გვერდით მდებარე კედლიდან რიკოშით ჩამოვარდა, რამაც ჰაერში კლდის ბასრი ნატეხები გაჭრა. ერთი მილიწამის შემდეგ დრეიკმა ასწია პისტოლეტი და გაისროლა, ხოლო ერთი მილიწამის შემდეგ მიხვდა, რომ თუ გადასასვლელში შეხდებოდა, სნაიპერს შეეძლო მათი კედელზე მიმაგრება განუსაზღვრელი ვადით.
  
  ამ ფიქრით გაიქცა, ესროლა, საკანში. კომოდო, როგორც ჩანს, იმავე დასკვნამდე მივიდა, გაჰყვა მას. ერთობლივმა ცეცხლმა მიმდებარე კედლიდან ნაპერწკლები ჩამოაგდო. დამალული შოკში ჩავარდა, მაგრამ მაინც მოახერხა კიდევ ერთი ტყვიის გასროლა, რომელიც დრეიკსა და კომოდოს შორის უსტვენდა.
  
  დრეიკი ერთ მუხლზე დაეცა და მიზანში აიყვანა.
  
  მამაკაცი საფარიდან გადმოხტა, იარაღი მაღლა ასწია, მაგრამ კომოდომ პირველმა გაისროლა - აფეთქების ტალღამ თავდამსხმელი უკან გადააგდო. გაისმა გამჭოლი ყვირილი და მამაკაცი ჩახლართული არევით დაეშვა, თოფი იატაკზე ავარდა. კომოდო მივიდა და დარწმუნდა, რომ მამაკაცი მკვდარი იყო.
  
  დაიფიცა დრეიკმა. "როგორც მე მეგონა, კოვალენკომ დატოვა სნაიპერები ჩვენი სიჩქარის შესანელებლად."
  
  "და ჩვენი გათხელება," დასძინა კომოდომ.
  
  კარინმა თავი კუთხეში მიიდო, ქერა თმა თვალებში ჩაუვარდა. "თუ მართალი ვარ, მაშინ უცნაური წინადადება არის გასაღების ხვრელი, ხოლო სიტყვა "მოთმინება" არის გასაღები. ის ორი ტრამვაის ხაზი, რომელიც ორ მეს ჰგავს? მუსიკაში, პოეზიაში და ძველ ლიტერატურაში შეიძლება ნიშნავდეს პაუზას. ამიტომ, მოთმინება ნიშნავს "პაუზას".
  
  დრეიკმა შეხედა წინადადებას, როცა დელტას გუნდი გამოქვაბულში გავარდა, კომოდოს თხოვნით და გადაწყვეტილი აღარ დაუშვია შეცდომები.
  
  კომოდო ყვიროდა: "რა ხალხო? უფრთხილდით ბობოქარ ხაფანგებს. მე არ მივცემდი უფლებას ამ რუს იდიოტს ჟიურიზე რაიმეს გაყალბება."
  
  დრეიკმა ოფლიანი ხელისგულები უხეშ კედელს შეახო, ხელის ქვეშ დაკბილული ქვა იგრძნო, მაცივარივით ცივი. ასეა: "დაელოდეთ პირველ აფეთქებას, შემდეგ შეაჩერეთ ორი და გადადით ორზე. მეორე აფეთქების შემდეგ შეაჩერეთ მეოთხე და გადადით მესამეზე. მესამე აფეთქების შემდეგ გააჩერეთ ორი და გადადით ოთხზე. მეოთხე აფეთქების შემდეგ მეექვსედ შეაჩერე და მერე გამოდი".
  
  "Ადვილი." ბენმა თვალი ჩაუკრა. "მაგრამ რამდენ ხანს გრძელდება პაუზა?"
  
  კარინი მხრები აიჩეჩა. "მოკლე შელოცვა."
  
  "ოჰ, ეს სასარგებლოა, და."
  
  "და როგორ ითვლი აფეთქებებს?"
  
  "ვფიქრობ, ის, ვინც პირველი მიაღწევს ყველაზე შორს, არის ნომერი პირველი, ხოლო მეოთხე არის ყველაზე მოკლე."
  
  "კარგი, ამას გარკვეული აზრი აქვს, ვფიქრობ. მაგრამ მაინც -"
  
  "Სულ ეს არის". დრეიკი საკმარისი იყო. "ჩემი მოთმინება უკვე გამოსცადა ამ დებატების მოსმენისას. ჯერ მე წავალ. მოდით გავაკეთოთ ეს მანამ, სანამ ჩემი კოფეინის შემცველობა ამოიწურება."
  
  მან გაიარა კომოდოს ეკიპაჟი და გაჩერდა რამდენიმე იარდის მანძილზე ყველაზე გრძელი ცეცხლიდან. მან იგრძნო, რომ თითოეული მამაკაცი შემობრუნდა სანახავად. მან იგრძნო ბენის შეშფოთება. მან თვალები დახუჭა და იგრძნო ტემპერატურის მატება, როდესაც კიდევ ერთი ზედმეტად გახურებული გამონადენი აწვა მის წინ ჰაერს.
  
  კენედის სახე გონების თვალწინ გადაცურა. მან დაინახა ის, როგორც ადრე იყო. მკაცრი ბობ თმაში, გამომეტყველების შარვალი - ერთი კვირის ყოველი დღისთვის. შეგნებული მცდელობა, ყველაფერი გადაეტანა იმ ფაქტისგან, რომ ის ქალი იყო.
  
  შემდეგ კი კენედიმ თმა აიჩეჩა და გაიხსენა ქალი, რომელთანაც ორი მშვენიერი თვე გაატარა. ქალი, რომელმაც დაიწყო მისი დახმარება მეუღლის ელისონის დამანგრეველი სიკვდილისა და მრავალი წლის წინ საბედისწერო ავტოკატასტროფის შედეგად გამოწვეული ტკივილის შემდეგ.
  
  თვალები პირდაპირ გულში ჩაუკრა.
  
  მის წინ ცეცხლი ენთო.
  
  დაელოდა ცეცხლის სიცხის ჩაქრობას და ორი წამით გაჩერდა. სანამ ელოდა, მიხვდა, რომ მეორე თვალიდან ცეცხლის ელვარება უკვე აენთო. მაგრამ ორი წამის შემდეგ ის გადავიდა აქამდე, თუმცა მისი არსების ყოველი ბოჭკო ყვიროდა, რომ არ უნდა.
  
  ცეცხლმა გაანადგურა -
  
  მაგრამ გაიყინა იმ მომენტში, როდესაც მან დაასრულა მოძრაობა. ირგვლივ ჰაერი ისევ ცხელი იყო, მაგრამ ასატანი. დრეიკი სუნთქავდა, ოფლი ტალღებად სდიოდა მისგან. წამითაც ვერ მოდუნდა, ისევ თვლა დაიწყო.
  
  ოთხი წამი.
  
  მის გვერდით ალი ატყდა და ცდილობდა ცეცხლი გაეკიდა იმ ადგილს, რომლის დაკავებასაც აპირებდა.
  
  დრეიკმა თავისი ნაბიჯი გადადგა. ცეცხლი ჩაქრა. მისი პირი მარილიან ნამცხვარს ჰგავდა. მისი ორივე თვალის კაკალი ისე დაიწვა, თითქოს ქაღალდი გადაურბინეს.
  
  თუმცა, მე ასე ვფიქრობ. იფიქრე, ყოველთვის იფიქრე. კიდევ ორი წამი და ჩვენ გადავალთ. გადავიდეთ ბოლო მანევრზე. ახლა მას ჰქონდა თავდაჯერებულობა.
  
  გააჩერეთ ექვსი წამი და შემდეგ -
  
  ექვსზე გადავიდა, მაგრამ ხანძარი არ ცხრებოდა! წარბები აეწვა. მუხლებზე დაეცა და სხეული უკან გადააგდო. ბენმა თავისი სახელი დაიყვირა. სიცხე ისე გაძლიერდა, რომ ყვირილი სცადა. მაგრამ იმ მომენტში ის მოულოდნელად გაქრა. მან ნელ-ნელა გააცნობიერა, რომ ხელები და მუხლები უხეშ ქვის იატაკს აფრიალებს. თავი ასწია და სწრაფად გაიარა საკნის უკანა გვირაბთან.
  
  ცოტა ხანში ის შებრუნდა და სხვებს დაუყვირა: "ჯობია, ბოლო შვიდი წამი შეისვენოთ, ბიჭებო. "ბოლო რამ, რაც გინდა იცოდე, არის ის, თუ როგორია კენტუკი ფრიდი".
  
  ჩახლეჩილი სიცილი ისმოდა. კომოდო მაშინვე მივიდა და ჰკითხა კარინს და ბენს, როდის მოინდომებდნენ თავის რიგს. ბენმა ამჯობინა კიდევ რამდენიმე ჯარისკაცი წასულიყო წინ, მაგრამ კარინი მზად იყო გაჰყოლოდა დრეიკს. თავად კომოდოს დასჭირდა, რომ იგი განზე წაეყვანა და ჩუმად ისაუბრა წინდახედულებაზე, დარწმუნდა, რომ დრეიკს არ გაუმართლა თავისი დრო, სანამ ისინი რისკავდნენ ოპერაციის ერთ-ერთი ტვინის დაკარგვას.
  
  დრეიკმა დაინახა, როგორ შერბილდა კარინი და ოდნავ გაიღიმა. სასიამოვნო იყო იმის დანახვა, რომ ვინმე დამამშვიდებლად მოქმედებს ბლეიკის ოჯახის ველურ ბავშვზე. მან შეამოწმა მის გარშემო არსებული გვირაბი და მანათობელი ჯოხი ჩრდილში გადააგდო. მისი გაფართოებული ქარვისფერი ელფერი არაფერს ანათებდა, გარდა კიდევ უფრო თლილი გვირაბის, რომელიც სიბნელეში ქრება.
  
  დელტას პირველი ჯარისკაცი მის გვერდით დაეცა, შემდეგ კი მეორეც. დრეიკმა დრო არ დაკარგა და გაგზავნა ისინი გვირაბში გამოსაკვლევად. როდესაც ის უკან მიბრუნდა რისხვის პალატისკენ, დაინახა ბენ ბლეიკი, რომელიც მოძრაობდა.
  
  ბენმა თითქმის სკოლის ბიჭივით აიღო ჩანთა, დარწმუნდა, რომ მისი გრძელი თმა მაისურის ზემოდან დაედო და წინ გადადგა. დრეიკი უყურებდა მის ტუჩებს როგორ მოძრაობდნენ წამებს. ემოციის გარეგნული ნიშნების გარეშე, დრეიკის გული სიტყვასიტყვით ამოხტა პირიდან და იქ დარჩა მანამ, სანამ მეგობარი ფეხებთან არ ჩამოვარდა და აფეთქდა.
  
  დრეიკმა მას ხელი გაუწოდა. ბენმა ახედა: "რას ამბობ, სულელო? თუ სიცხეს ვერ იტანს?"
  
  "მე არ ვაპირებ ბაქს ფიზის ციტირებას", - თქვა დრეიკმა გაღიზიანებული ტონით. "თუ გინდა - არა, დაელოდე"
  
  დრეიკმა შენიშნა კარინი, რომელიც ცეცხლის პირველ ნაკადს უახლოვდებოდა. ბენის პირი მაშინვე დაიხურა და თვალები მოჰყვა დების ყოველ მოძრაობას. როდესაც ის ტრიალებდა, ბენს კბილები ისე ძლიერად აჭყიტა, რომ დრეიკს ეგონა, რომ თითქოს ტექტონიკურ ფირფიტებს ჰგავდა ერთმანეთს. და როცა იგი ერთსა და მეორე თავშესაფარს შორის გადაიჩეხა, დრეიკს მტკიცედ უნდა დაეჭირა ბენ, რათა შეეჩერებინა იგი მის დასაჭერად.
  
  "მოიცადე! თქვენ არ შეგიძლიათ მისი გადარჩენა"
  
  კარინი შეჩერდა. მისმა დაცემამ ის სრულიად დეზორიენტირებული დატოვა. ის არასწორი მიმართულებით იყურებოდა დაახლოებით ორი წამით, სანამ სხვა ამოფრქვევამ დაწვა.
  
  ბენი ებრძოდა დრეიკს, რომელმაც უხეშად აიტაცა ბიჭი თავში და გამოიყენა მისი სხეული, რათა დაეცვა მეგობარი შემდეგი საშინელი მოვლენისგან.
  
  კარინმა თვალები დახუჭა.
  
  შემდეგ კომოდომ, დელტას გუნდის ლიდერმა, ერთი დიდი ხელით აიღო იგი, ოსტატურად გამოტოვა პაუზებს შორის. რიტმს არ დაურღვევია, უბრალოდ კარინი მხარზე, ჯერ თავზე გადააგდო და გაბრაზებული ძმის გვერდით ნაზად დაბლა დაბლა მიწაზე.
  
  ბენი მის გვერდით ჩაიძირა და რაღაცას ბუტბუტებდა, როცა მას ახლოს ეჭირა. კარინმა ბენის მხარზე გადახედა პირდაპირ კომოდოს და ორი სიტყვა წარმოთქვა. "Გმადლობთ".
  
  კომოდომ თავხედურად დაუქნია თავი. რამდენიმე წუთის შემდეგ მისი დანარჩენი კაცები უსაფრთხოდ მივიდნენ და ორი, ვინც დრეიკმა გვირაბში გაგზავნა, დაბრუნდნენ.
  
  ერთმა მათგანმა ერთდროულად მიმართა დრეიკსაც და კომოდოსაც. "კიდევ ერთი ხაფანგი, სერ, დაახლოებით ერთი კილომეტრის წინ. სნაიპერების ან ბომბის ხაფანგების აშკარა ნიშნები არ იყო, მაგრამ ჩვენ არ ვჩერდებოდით ორმაგად შესამოწმებლად. ვფიქრობდი, რომ აქ უნდა დავბრუნდეთ. "
  
  კარინმა მტვერი მოიშორა და ფეხზე წამოდგა. "რას ჰგავს ხაფანგი?"
  
  "ქალბატონო, ეს ერთ დიდ ნაბიჭვარს ჰგავს."
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ისინი ავიდნენ ვიწრო უღელტეხილზე, წაქეზებული ძალადობის აქტებით, რომლებიც შესაძლოა ხდებოდეს მათ ზემოთ სამყაროში და იმ კაცის ბოროტი განზრახვებით, რომელიც მათ წინაშე დგას მიწისქვეშა სიბნელეში.
  
  უხეში თაღი მიიყვანა ისინი შემდეგ გამოქვაბულში. კიდევ ერთხელ, ნათურებმა გაანათეს უზარმაზარი სივრცის ნაწილი, როგორც სუფთა, ისე ნელა ქრებოდა, მაგრამ დრეიკმა სწრაფად ესროლა ორი ქარვის ციმციმი შორეულ კედელზე.
  
  მათ წინ სივრცე განსაცვიფრებელი იყო. ბილიკებს სამკუთხედის ფორმა ჰქონდა. მთავარი ლილვი იყო საკმარისად ფართო გადასასვლელი იმისათვის, რომ გვერდით სამი ადამიანი მოეთავსებინა. შორეულ კედელთან მთავრდებოდა სხვა გასასვლელი თაღით. მთავარი ლილვიდან განშტოებული და სამკუთხედის დანარჩენი ორი ღერი იყო კიდევ ორი გადასასვლელი, მხოლოდ ეს იყო ბევრად ვიწრო, ოდნავ აღემატებოდა რაფებს. ეს პროგნოზები მთავრდებოდა გამოქვაბულის კედლის ფართო მრუდით.
  
  ტრიდენტის ბილიკებს შორის სივრცეები სავსე იყო ღრმა, მზაკვრული სიბნელით. როდესაც კომოდომ ქვა ესროლა ახლომდებარე სინათლის არარსებობაში, მათ არასოდეს გაუგიათ, რომ ის ფსკერზე მოხვდა.
  
  ფრთხილად, ნელა მიიწევდნენ წინ. დაძაბულობისგან მხრები დაეჭიმა და ნერვებმა დაუწყო მოშლა. დრეიკმა იგრძნო, რომ ოფლის წვრილი ნაკადი აწვა ხერხემლის სიგრძეზე, ქავილი ბოლომდე. ჯგუფის ყველა წყვილი თვალი ირგვლივ მიმოიხედა და ეძებდა ყველა ჩრდილს, ყველა კუთხე-კუნჭულს, სანამ ბენმა საბოლოოდ იპოვა თავისი ხმა.
  
  - მოიცადე, - თქვა მან, ძლივს გასაგონად, შემდეგ ყელი გაიწმინდა და დაიყვირა: - მოიცადე.
  
  "Ეს რა არის?" დრეიკი გაიყინა, ფეხი ისევ ჰაერში ჰქონდა.
  
  "პირველ რიგში უნდა შევამოწმოთ კუკის ჟურნალები, ყოველი შემთხვევისთვის."
  
  "შენ ირჩევ შენს დაწყევლილ დროს."
  
  კარინმა ჩაილაპარაკა. "მათ უწოდეს სიხარბე, მეორე მომაკვდინებელი ცოდვა. სიხარბესთან დაკავშირებული დემონი არის მამონი, ჯოჯოხეთის შვიდი პრინციდან ერთ-ერთი. ის მოიხსენიება მილტონის დაკარგულ სამოთხეში და ინგლისში ჯოჯოხეთის ელჩადაც კი უწოდეს".
  
  დრეიკი მას მზერას უყურებდა. "Ეს არ არის სასაცილო".
  
  "ეს არ იყო გამიზნული. ეს არის ის, რაც ერთხელ წავიკითხე და შევინახე. ერთადერთი მინიშნება, რომელსაც ჰოკსვორთი გვაძლევს, არის ეს წინადადება: სიხარბის საპირისპირო ზის წყალობა. დაე, შემდეგ კაცს ჰქონდეს ის, რაც შენ გინდა.
  
  დრეიკმა გახედა ცივ, ნესტიან გამოქვაბულს. "აქ არ არის ბევრი რამ, რაც მინდა, გარდა შესაძლოა კრისპი კრემესი."
  
  "ეს არის გასასვლელის პირდაპირი გზა." კომოდომ შეაჩერა თავისი ერთ-ერთი მამაკაცი, როდესაც ის წინ გავიდა. "არაფერი ასე მარტივი არასდროს არის. ჰეი! რა ჯანდაბა, ძმაო..."
  
  დრეიკი შემობრუნდა და დაინახა, რომ დელტა კაცი კომოდოს გვერდით უბიძგებდა და მის მეთაურს მიჰყვებოდა.
  
  "უოლისი! ჯარისკაცო, უკანალი რიგზე დადე".
  
  მიახლოებისას დრეიკმა მამაკაცის თვალები შენიშნა. მოჭიქული. დაფიქსირებულია მარჯვენა წერტილში. დრეიკი მის მზერას მიჰყვა.
  
  და მაშინვე დავინახე ნიშები. სასაცილოა, როგორ ვერ ამჩნევდა მათ ადრე. მარჯვენა სამაგრის ბოლოს, სადაც ის გამოქვაბულის კედელს ემაგრებოდა, დრეიკმა ახლა დაინახა შავ კლდეში გამოკვეთილი სამი ღრმა ნიშა. ყველა ნიშში რაღაც ბრწყინავდა. რაღაც ძვირფასი, ოქროს, საფირონისა და ზურმუხტისგან დამზადებული. ობიექტმა დაიჭირა სუსტი და გაფანტული შუქი, რომელიც ციმციმებდა გამოქვაბულში და ათჯერ დაუბრუნდა მას. თითქოს ათი კარატიანი ბრილიანტისგან დამზადებული ბრჭყვიალა დისკო ბურთის გულში ჩახედვა იყო.
  
  კარინმა ჩასჩურჩულა: "გაღმა ცარიელი კარიბჭეა".
  
  დრეიკმა იგრძნო დაპირებული სიმდიდრის ძალა. რაც უფრო ახლოს ათვალიერებდა, მით უფრო მკაფიო ხდებოდა საგნები და უფრო მეტად სურდა ისინი. ერთი წუთი დასჭირდა კარინის კომენტარის ჩაძირვას, მაგრამ როდესაც ეს მოხდა, მან შურითა და მოწიწებით შეხედა ცარიელ ოთახს. იქნებ რომელიმე იღბლიანი სული გაიქცა რაფაზე და წავიდა ნაძარცვით? ან ჩაეჭიდა მას, როცა ყვირილით ჩაეფლო ქვემოდან დაუთვალებელ სიღრმეში?
  
  ერთი გზა გასარკვევად.
  
  დრეიკმა ერთი ფეხი მეორეს წინ დაადო და მერე თავი შეაჩერა. სისულელე . სატყუარა კიდეებში ძლიერი იყო. მაგრამ კოვალენკოს დევნა უფრო მიმზიდველი იყო. ის დაბრუნდა რეალობაში და აინტერესებდა, როგორ შეიძლებოდა განათების ნაკრები ასეთი მომხიბვლელი ყოფილიყო. ამ დროს კომოდო გვერდით მივარდა და დრეიკმა ხელი გაუწოდა მის შესაჩერებლად.
  
  მაგრამ დელტას ძალების მეთაური ახლახან დაეცა თავის კოლეგას და მიწაზე დააგდო. დრეიკი შემობრუნდა, რათა დაენახა დანარჩენი გუნდი მუხლებზე, თვალებს ეფერებოდა ან საერთოდ აცილებდა ცდუნებებს. ბენი და კარინი გაოცებულები იდგნენ, მაგრამ კარინის სწრაფი გონება მალევე გათავისუფლდა.
  
  სწრაფად მიუბრუნდა ძმას. "Კარგად ხარ? ბენ?
  
  დრეიკმა ყურადღებით შეხედა ახალგაზრდა ბიჭს. "შეიძლება პრობლემები შეგვექმნას. ის იგივე შუშის სახეს იღებს, როდესაც ტეილორ მომსენი სცენაზე დგება.
  
  კარიმ თავი დაუქნია. - ბიჭებო, - ჩაილაპარაკა მან და ძმას მძიმედ დაარტყა.
  
  ბენმა აციმციმდა და ხელი ლოყაზე ასწია. "ოჰ!"
  
  "Კარგად ხარ?"
  
  "არა, ჯანდაბა არა! შენ კინაღამ ყბა გამიტეხე."
  
  "შეწყვიტე იყო სუსტი. უთხარი დედას და მამას, როცა დარეკავენ."
  
  "ჯანდაბა, მე ამას გავაკეთებ. ჯანდაბა რატომ დამარტყა?"
  
  დრეიკმა მხრები აიქნია, როცა კომოდომ თავისი კაცი იატაკიდან ასწია და ხაზში გადააგდო. "ახალბედი."
  
  კარინი აღტაცებული უყურებდა.
  
  დრეიკმა თქვა: "არ გახსოვს? ლამაზი განათება? კინაღამ დაგიჭირეს, მეგობარო."
  
  "მახსოვს..." ბენის მზერა უცებ დაუბრუნდა ქვის კედელს და მის რთულ ნიშებს. "ოჰ, ვაი, რა ამაღელვებელია. ოქრო, ბრილიანტები და სიმდიდრე. მე ეს მახსოვს."
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ბრჭყვიალა ობიექტებმა დაიწყეს გრავიტაციის აღდგენა. "მოდით გადავიტანოთ," თქვა მან. "ორჯერ. მე ვხედავ რას აკეთებს ეს გამოქვაბული და რაც უფრო მალე გავივლით მას, მით უკეთესი. "
  
  სწრაფად მოშორდა, ბენის მხარზე ხელი დაადო და კარინისკენ ანიშნა. კომოდო ჩუმად მიჰყვებოდა და ყურადღებით ადევნებდა თვალს თავის კაცებს, როგორ გადიოდნენ ორივე მხარეს მდებარე ბორცვებთან.
  
  როცა ისინი ნიშებთან უფრო ახლოს მიდიოდნენ, დრეიკმა გარისკა სწრაფი მზერა. თითოეულ ნიშში იდგა პატარა თასის ფორმის საგანი, რომლის ზედაპირი ძვირფასი ქვებით იყო ჩასმული. მაგრამ მხოლოდ ეს არ იყო საკმარისი სანახაობრივი სინათლის შოუს შესაქმნელად, რომელიც ასე თვალშისაცემი იყო. თითოეული თასის უკან, თავად ნიშების უხეში კედლები გაფორმებულია ლალის, ზურმუხტის, საფირონის, ბრილიანტის და სხვა უთვალავი ძვირფასი ქვებით.
  
  თასები შეიძლება ძვირად დაუჯდეს, მაგრამ თავად ნიშები შეუფასებელია.
  
  დრეიკი გაჩერდა, როცა გასასვლელ თაღს მიუახლოვდა. მარცხნიდან და მარჯვნიდან ცივი ნიავი უბერავდა. მთელ ადგილს უძველესი საიდუმლოებისა და ფარული საიდუმლოების სუნი ასდიოდა. სადღაც წყალი ჩადიოდა, მხოლოდ მცირე წვეთი, მაგრამ საკმარისი იმისთვის, რომ დაემატებინა გამოქვაბულის სისტემის უკიდეგანობა, რომელსაც ისინი იკვლევდნენ.
  
  დრეიკმა ყველას ყურადღებით შეხედა. ხაფანგი გადალახული იყო. შემობრუნდა გასასვლელი თაღის გასავლელად.
  
  და ვიღაცის ხმამ წამოიძახა: "გაჩერდი!"
  
  ის მაშინვე გაიყინა. მისმა რწმენამ ტირილისა და ინსტინქტისადმი დაბადებული ძველი SAS ვარჯიშის შედეგად გადაარჩინა მისი სიცოცხლე. მისი მარჯვენა ფეხი ძლივს შეახო თხელ მავთულს, მაგრამ კიდევ ერთმა ბიძგმა შეძლო ბომბის ხაფანგის გაჩენა.
  
  ამჯერად კოვალენკომ სნაიპერი არ დატოვა. მან სწორად შეაფასა, რომ მის უკან მყოფი ჯგუფი სიხარბეს ჰოლში ატარებდა. მავთულს მიჰყავდა ფარული M18 კლეიმორის მაღარო, რომელზეც იყო წარწერები "წინ მტრისკენ".
  
  წინა ნაწილი დრეიკისკენ იყო მიმართული და ბენსა და კარინთან ერთად ფოლადის ბურთულა საკისრებით დაანგრიებდა, კომოდოს გაფრთხილება რომ არ გაეძახა.
  
  დრეიკი დაეცა და სწრაფად გამორთო მოწყობილობა. მან ეს კომოდოს გადასცა. "დიდი მადლობა, მეგობარო. შეინახეთ ეს ხელსაყრელი და მოგვიანებით კოვალენკოს უკანალს ჩავუყრით".
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  შემდეგი ლაშქრობა მოკლე იყო და სწრაფად დაეშვა დაღმართზე. დრეიკს და სხვებს უწევდათ ქუსლებით სიარული, სხეულები უკან დაეყრდნობოდნენ, რათა თავდაყირა დარჩეს. დრეიკს ეგონა, რომ ნებისმიერ მომენტში შეიძლებოდა გადაიჩეხო და უმწეოდ დაეცეს, ღმერთმა იცის, რა საშინელი ბედი ელის ქვემოთ.
  
  მაგრამ სულ რამდენიმე წუთის შემდეგ მათ დაინახეს ნაცნობი თაღი. დრეიკმა თავისი მბზინავი ჯოხი მოამზადა და შესასვლელთან დადგა. სნაიპერების გაფრთხილებამ სწრაფად დაუქნია თავი და გავიდა.
  
  "ოჰ, ბურთები", - ჩაისუნთქა მან თავისთვის. "ეს უარესდება."
  
  - არ მითხრა, - თქვა ბენმა. "ჩვენს თავზე გიგანტური ბეტონის ბურთი ეკიდა."
  
  დრეიკი მას მზერას უყურებდა. "ცხოვრება არ არის ფილმი, ბლეიკი. ღმერთო, შენ ფრიკი ხარ."
  
  ღრმად ამოისუნთქა და მესამე გიგანტურ გამოქვაბულში შეიყვანა. განსაცვიფრებელი ადგილი, რომელიც მათ ნახეს, აჩერებდა თითოეულ მათგანს. პირები გააღო. თუ სისხლის მეფეს შეეძლო აერჩია თავისი შორეული მოგზაურობის რომელიმე წერტილი ხაფანგის დასაყენებლად, ეს ის იყო, ფიქრობდა დრეიკი რამდენიმე წუთის შემდეგ, შესანიშნავი შანსი. მაგრამ კარგი ბიჭების საბედნიეროდ, არაფერი ელოდება. ალბათ ამას კარგი მიზეზი ჰქონდა...
  
  კომოდოც კი მოწიწებითა და ურწმუნოებით გაცურდა, მაგრამ რამდენიმე სიტყვის ამოღება მოახერხა. "მაშინ მე ვფიქრობ, რომ ეს ვნებაა."
  
  ხველა და ღრიალი მისი ერთადერთი პასუხი იყო.
  
  მათ წინ გზა ერთი სწორი ხაზით მიჰყვებოდა გასასვლელ თაღამდე. დაბრკოლება ის იყო, რომ ბილიკს ორივე მხრიდან ესაზღვრებოდა მოკლე კვარცხლბეკები ქანდაკებებით და მაღალი კვარცხლბეკები ნახატებით. თითოეული ქანდაკება და თითოეული ნახატი წარმოადგენდა რამდენიმე ეროტიკულ ფორმას, დაწყებული გასაოცრად გემოვნებიანიდან სრულიად უცენზურომდე. გარდა ამისა, გამოქვაბულის ნახატებმა შეავსო გამოქვაბულის კედლების ყველა ხელმისაწვდომი სანტიმეტრი, მაგრამ არა პრიმიტიული გამოსახულებები, რომლებიც ჩვეულებრივ გვხვდება ძველ გამოქვაბულებში - ეს იყო განსაცვიფრებელი სურათები, ადვილად უტოლდება ნებისმიერ რენესანსის ან თანამედროვე მხატვარს.
  
  თემა სხვა მხრივ შოკისმომგვრელი იყო. გამოსახულებები ასახავდნენ ერთ მასიურ ორგიას, სადაც ყველა მამაკაცი და ქალი იყო დახატული ამაღელვებელი დეტალებით, რომლებიც სჩადიოდნენ კაცთათვის ცნობილ ყველა ვნებათა ცოდვას... და სხვა.
  
  მთლიანობაში, ეს იყო განსაცვიფრებელი დარტყმა გრძნობებზე, დარტყმა, რომელიც გაგრძელდა განუწყვეტლივ, რადგან უფრო და უფრო დრამატული სცენები იშლებოდა ადამიანის თვალისა და გონების დასაბრმავებლად.
  
  დრეიკმა კინაღამ დაღვარა ნიანგის ცრემლი თავისი ძველი მეგობარი უელსისთვის. ეს ძველი გარყვნილი აქ თავის სტიქიაში იქნებოდა. მითუმეტეს თუ მაისთან ერთად აღმოაჩინა.
  
  მეის, მისი უძველესი ცოცხალი მეგობრის ფიქრმა ხელი შეუწყო მის გონებას მის გარშემო არსებული პორნოგრაფიული სენსორული გადატვირთვისგან. მან გადახედა ჯგუფს.
  
  "Ბიჭები. ბიჭებო, ეს ყველაფერი არ შეიძლება იყოს. აქ რაღაც ხაფანგის სისტემა უნდა იყოს. ყურები ღია გქონდეთ." ხველა აუტყდა. "და მე ვგულისხმობ ხაფანგებს."
  
  გზა უფრო შორს წავიდა. დრეიკმა ახლა შეამჩნია, რომ მიწაზე მზერაც კი არ გამოგადგებათ. დახვეწილი დეტალური ფიგურები იქაც ტრიალებდა. მაგრამ ეს ყველაფერი უდავოდ წითელი ქაშაყი იყო.
  
  დრეიკმა ღრმად ჩაისუნთქა და წინ წავიდა. მან შენიშნა, რომ დაახლოებით ასი იარდის მანძილზე ბილიკის ორივე მხარეს ოთხი დიუმიანი აწეული კიდე იყო.
  
  პარალელურად კომოდომ ისაუბრა. "ხედავ ამას, დრეიკ? შეიძლებოდა არაფერი ყოფილიყო. "
  
  "ან ყველაფერი სხვა." დრეიკმა ფრთხილად მოათავსა ერთი ფეხი მეორის წინ. ბენი ერთი ნაბიჯით უკან მიჰყვა, შემდეგ რამდენიმე ჯარისკაცი, შემდეგ კი კარინი, რომელსაც კომოდო ყურადღებით აკვირდებოდა. დრეიკმა მოისმინა დიდი, მსუქანი კომოდო, რომელიც ჩუმად ჩურჩულებდა კარინს ბოდიშს უხდის მისი თვალწარმტაცი ადამიანების თავხედური სურათებისა და უხეშობისთვის და ღიმილი ჩაახშო.
  
  იმ მომენტში, როცა მისი ტყვიის ფეხი აწეული გვერდების დასაწყისში მიწას შეეხო, ჰაერი ღრმა ღრიალის ხმამ აავსო. პირდაპირ მის წინ იატაკმა დაიწყო მოძრაობა.
  
  "გამარჯობა". მისი ფართო იორკშირული სტილი გაჩნდა სტრესის დროს. "მოიცადეთ ბიჭებო."
  
  ბილიკი დაყოფილი იყო ფართო ჰორიზონტალური ქვის თაროების სერიად. ნელ-ნელა თითოეულმა თარომ გვერდულად დაიწყო მოძრაობა, ისე, რომ მასზე მდგარი ნებისმიერი თარო დაეცემა, თუ არ გადააბიჯებდა შემდეგ თაროზე. თანმიმდევრობა საკმაოდ ნელი იყო, მაგრამ დრეიკმა თქვა, რომ მათ ახლა იპოვეს ჩემბერსის გაბედული ყურადღების გაფანტვის მიზეზი.
  
  "ფრთხილად იარეთ", - თქვა მან. "Წყვილებში. და გონება ჭუჭყს მოაშორე და წინ წაიწიე, "თუ არ გინდა სცადო ეს ახალი სპორტი "უფსკრულში ჩაძირვა".
  
  ბენი მას შეუერთდა პირველ მოძრავ თაროზე. "ძალიან რთულია კონცენტრირება", - ამოიოხრა მან.
  
  - იფიქრე ჰეიდენზე, - უთხრა დრეიკმა. "ეს დაგეხმარება გადალახვაში."
  
  "მე ვფიქრობ ჰეიდენზე." ბენმა აციმციმდა უახლოეს ქანდაკებასთან, ერთმანეთში გადახლართული თავებით, ხელებითა და ფეხებით. "Ეს პრობლემაა."
  
  "Ჩემთან ერთად". დრეიკი ფრთხილად შეაბიჯა მეორე გამოსაყვან თაროზე, უკვე აფასებდა მესამე და მეოთხეს მოძრაობას. "იცით, ძალიან მიხარია, რომ მთელი ეს საათი Tomb Raider-ის თამაშში გავატარე."
  
  "არასდროს მეგონა, რომ თამაშში სპრაიტი ვიქნებოდი", - უპასუხა ბენმა და შემდეგ მაისზე დაფიქრდა. იაპონიის სადაზვერვო საზოგადოების დიდმა ნაწილმა ის ვიდეო თამაშის პერსონაჟს შეადარა. "ჰეი მეტ, შენ არ გგონია, რომ ჩვენ რეალურად ვოცნებობთ, არა? და ეს ყველაფერი სიზმარია?"
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ შეაბიჯა მისი მეგობარი მესამე თაროზე. "ასეთი ნათელი სიზმარი არასდროს მქონია." მას არ სჭირდებოდა გარშემომყოფებისთვის თავის დაქნევა თავისი აზრის დასაფიქსირებლად.
  
  ახლა, მათ უკან, ადამიანთა მეორე და მესამე ჯგუფმა დაიწყო თავისი მტკივნეული მოგზაურობა. დრეიკმა ბოლომდე დათვალა ოცი თარო და, საბედნიეროდ, მყარ მიწაზე გადახტა. მადლობა ღმერთს, რომ მისმა აჩქარებულმა გულმა შეძლო დასვენება. ერთი წუთით უყურებდა გასასვლელ თაღს, მერე კმაყოფილი რომ მარტო იყვნენ, შემობრუნდა, რომ სხვების წინსვლა შეემოწმებინა.
  
  ზუსტად იმ დროს, როცა დელტას ერთ-ერთმა კაცმა თვალი აარიდა გაბრწყინებულ ჭერს -
  
  და მენატრება თარო, რომელზეც აპირებდა ფეხის დადგმას. ის წამის მეასედში გაქრა, ერთადერთი შეხსენება იმისა, რომ ოდესმე ყოფილა იქ იყო შეშინებული ყვირილი, რომელიც მის დაცემას მოჰყვა.
  
  მთელი კომპანია გაჩერდა და ჰაერი შეირყა შოკისგან და შიშისგან. კომოდომ ყველას ერთი წუთი დაუთმო და შემდეგ წინ უბიძგა. მათ ყველამ იცოდა, როგორ გადალახონ ეს. დაცემული ჯარისკაცი თავისთვის სულელი იყო.
  
  ისევ და ამჯერად უფრო ფრთხილად, ყველამ დაიწყო მოძრაობა. დრეიკმა წამით გაიფიქრა, რომ ჯერ კიდევ ესმოდა ჯარისკაცების ყვირილი, რომლებიც სამუდამოდ ჩავარდნენ ამ გაუთავებელ უფსკრულში, მაგრამ მან ეს უარყო, როგორც ჰალუცინაცია. მან ყურადღება გაამახვილა ადამიანებზე ზუსტად იმ დროს, რომ დაენახა დიდი კომოდოს მსგავსი დაცემა.
  
  იყო ერთი სასოწარკვეთილი მომენტი, როცა ხელები ააფრიალა, სინანულის ერთი გაბრაზებული ძახილი კონცენტრაციის საშინლად დაკარგვის გამო და დიდი დელტას გუნდის ლიდერი თაროს კიდიდან ჩამოცურდა. დაიყვირა დრეიკმა, თითქმის მზად იყო მის დასახმარებლად, მაგრამ სამწუხაროდ დარწმუნებული იყო, რომ ამას დროულად ვერ შეძლებდა. ბენი გოგოსავით ყვიროდა...
  
  მაგრამ ეს იმიტომ მოხდა, რომ კარინი უბრალოდ მტრედს სთხოვდა დიდ კაცს!
  
  უყოყმანოდ, კარინ ბლეიკმა დატოვა მთელი მაღალკვალიფიციური დელტას გუნდი, რათა ეყურებინა მისი წასვლა და თავით გაიქცა კომოდოსკენ. ის მის წინ იყო, ამიტომ მისი იმპულსი უნდა დაეხმარა მის უკან გადაგდებაზე ბეტონის ფილაზე. მაგრამ კომოდო დიდი და მძიმე კაცი იყო და კარინის უაზრო ნახტომი ძლივს ამოძრავებდა მას.
  
  მაგრამ ის ოდნავ შეეხო მას. და ეს საკმარისი იყო დასახმარებლად. კომოდომ მოახერხა შემობრუნება, რადგან კარინმა მას დამატებითი ორი წამი მისცა საეთერო დრო და ბეტონის კიდეზე ცალი თითებით აიტაცა. იგი ჩაეჭიდა, სასოწარკვეთილი, თავის აწევას ვერ ახერხებდა.
  
  მოცურების თარო კი მტკივნეულად ნელა დაიძრა მარცხენა პერიმეტრისკენ, რის შემდეგაც გაქრა და თან წაიყვანა დელტას გუნდის ლიდერი.
  
  კარინმა კომოდოს მარცხენა მაჯა მაგრად მოუჭირა. საბოლოოდ, მისი გუნდის სხვა წევრები რეაგირებდნენ და მეორე მკლავზე აიტაცეს. დიდი ძალისხმევით ასწიეს იგი ფილაზე, როგორც კი ფარულ გადასასვლელში გაუჩინარდა.
  
  კომოდომ თავი დაუქნია მტვრიან ბეტონს. "კარინ", - თქვა მან. "მე აღარასოდეს შევხედავ სხვა ქალს."
  
  ქერა გენიოსი ყოფილი სტუდენტი, რომელიც გამოვარდა, ღიმილით ჩაიღიმა. "ბიჭებო, თქვენი მოხეტიალე თვალებით ვერასოდეს ისწავლით."
  
  და დრეიკის აღფრთოვანებით მიხვდა, რომ "ჯოჯოხეთის" მესამე დონე, ამ ოთახს, რომელსაც ვნება ჰქვია, სხვა არაფერი იყო, თუ არა მოხეტიალე თვალის მქონე ადამიანის მარადიული ტანჯვის სურათი. კლიშე é რა მოხდება, თუ კაცი კაფეში იჯდა & # 233; მეუღლესთან ან შეყვარებულთან ერთად და კიდევ ერთი წყვილი ლამაზი ფეხები - თითქმის აუცილებლად გამოიყურებოდა.
  
  გარდა იმისა, რომ აქ დაბლა, რომ შეხედა, მოკვდებოდა.
  
  ზოგიერთ ქალს ამის პრობლემა არ ექნება, ფიქრობდა დრეიკი. თანაც კარგი მიზეზით. მაგრამ კარინმა გადაარჩინა კომოდო და ახლა წყვილი თანაბრად იყო. კიდევ ხუთი წუთი დასჭირდა აღელვებულ ლოდინს, მაგრამ საბოლოოდ გუნდის დანარჩენმა წევრებმა სრიალი თაროები გადალახეს.
  
  ყველამ შეისვენა. კომპანიის ყველა მამაკაცმა ჩათვალა, რომ მათი მოვალეობა იყო კარინის ხელი ჩამოართვა და მადლიერება გამოეხატა მისი სიმამაცისთვის. თუნდაც ბენ.
  
  შემდეგ გაისმა გასროლა. დელტას ერთ-ერთი ჯარისკაცი მუხლებზე დაეცა, მუცელზე მოეჭიდა. უცებ თავს დაესხნენ. სისხლის მეფის ნახევარი ათეული კაცი გადმოვიდა თაღიდან და იარაღი მზად იყო. ტყვიები ჰაერში ტრიალებდნენ.
  
  უკვე მუხლებზე დადებული დრეიკი და მისი ეკიპაჟი გემბანზე დაეცნენ და იარაღს წაართვეს. დაჭრილი მამაკაცი მუხლებზე დარჩა და კიდევ ოთხი ტყვია მკერდსა და თავში მიიღო. ორ წამზე ნაკლებ დროში ის გარდაიცვალა, სისხლის მეფის კიდევ ერთი მსხვერპლი.
  
  დრეიკმა აიღო თავისი ნასესხები M16 ავტომატი და გაისროლა. მის მარჯვნივ, ერთ-ერთი ქანდაკება ტყვიით იყო გაჟღენთილი, ჰაერში მიმოფანტული ალაბასტრის ნატეხები. დრეიკმა თავი დაუქნია.
  
  კიდევ ერთი ტყვია უსტვენდა მის თავზე.
  
  მთელი გუნდი იყო მშვიდი, მშვიდი და შეეძლო ფრთხილად დაემიზნა თოფებით მიწაზე. როცა ცეცხლი გაუხსნეს, ეს იყო ხოცვა-ჟლეტა, ათეულობით ტყვიამ დაარტყა კოვალენკოს გაქცეულ მამაკაცებს და აიძულა ისინი სისხლიანი თოჯინებივით ეცეკვათ. ერთმა კაცმა ბულდოზერით გაიარა გზა, სასწაულებრივად უვნებელი, სანამ არ შეხვდა მეტ დრეიკს.
  
  SAS-ის ყოფილი თანამშრომელი მას თავდაყირა მიუახლოვდა, დარტყმა მიაყენა მის ნეკნებს და დანით. კოვალენკოს უკანასკნელი კაცი იმ ადგილას ჩავარდა, სადაც ყველა ბოროტი ადამიანი მთავრდებოდა.
  
  ჯოჯოხეთი.
  
  დრეიკმა ანიშნა, რომ გადასულიყვნენ და სინანულით შეხედა დელტას გუნდის დაღუპულ წევრს. მის ცხედარს უკან დაბრუნებისას აიღებენ.
  
  "ჩვენ უნდა დავიჭიროთ ნაძირალა."
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  ჰაიდენი ედ ბუდროსთან პირისპირ დადგა და სამყარო გაქრა.
  
  - მიხარია, რომ მოგკლავ, - გაიმეორა ბოდრომ ის სიტყვები, რომლებიც მან ერთხელ უთხრა. "ისევ".
  
  "ბოლო ჯერზე მარცხდი, ფსიქო. თქვენ კვლავ დამარცხდებით. "
  
  ბოდრომ ფეხს დახედა. "როგორ არის შენი თეძო?" - Ვიკითხე.
  
  "ყველაფერი უკეთესი". ჰეიდენი ფეხის წვერებზე იდგა და ელვისებურ შეტევას ელოდა. იგი ცდილობდა ამერიკელს ისე ეხელმძღვანელა, რომ უკანალი ბეღლის კედელს მიეკრა, მაგრამ ის ზედმეტად ეშმაკური იყო ამისთვის.
  
  "შენ სისხლი ხარ." ბუდრომ დანის ლოკვას მიმითითა. "Ეს იყო ძალიან გემრიელი. მე ვფიქრობ, რომ ჩემს შვილს მეტი სურს. "
  
  - შენი დისგან განსხვავებით, - იღრიალა ჰეიდენმა. "მან ნამდვილად ვეღარ გაუძლო."
  
  ბუდრო მისკენ გაიქცა. ჰეიდენი ამას მოელოდა და ფრთხილად აირიდა, ლოყაზე დარტყმა გამოავლინა. "პირველი სისხლი", - თქვა მან.
  
  "პრელუდია". ბუდრო გაიქცა და უკან დაიხია, შემდეგ კი რამდენიმე მოკლე დარტყმა მიაყენა. ჰეიდენმა ისინი ყველა დაარიგა და ცხვირზე ხელის დარტყმით დაასრულა. ბუდრო შეკრთა, თვალებზე ცრემლი მოადგა.
  
  ჰეიდენმა მაშინვე ისარგებლა და დანა დაარტყა. მან ბუდრო კედელს მიამაგრა, შემდეგ კი ერთი დარტყმით უკან დაიხია-
  
  ბუდრო აფრინდა.
  
  ჰეიდენმა იხვეწება და დანა თეძოში ჩარგო. ის მოშორდა, როცა ის ყვიროდა, ვერ შეაჩერა ეშმაკური ღიმილი, რომელიც მის თვალებში გამოჩნდა.
  
  "შეგიძლია ამის შეგრძნება, სულელო?"
  
  "ბიჭი!" ბუდრო გაგიჟდა. მაგრამ ეს იყო მებრძოლის, მოაზროვნის, გამოცდილი მეომრის სიგიჟე. მან დარტყმის შემდეგ დაარტყა მას უკან, გიჟურ რისკზე წავიდა, მაგრამ იმდენი ძალა და სიჩქარე შეინარჩუნა, რომ ორჯერ ეფიქრა ჩარევაზე. ახლა კი, როცა უკან დაიხიეს, მებრძოლთა სხვა ჯგუფებს წააწყდნენ და ჰეიდენმა წონასწორობა დაკარგა.
  
  წაქცეული მამაკაცის მუხლზე ასვლისას დაეცა, შემოვიდა და ადგა, დანა მზად იყო.
  
  ბუდრო ბრბოში გადნა, სახეზე ღიმილი ღიმილში გადაიზარდა, როცა საკუთარი სისხლის გემო გასინჯა და დანა დაარტყა.
  
  - გნახავ, - დაიყვირა მან ხმაურზე. "მე ვიცი სად ცხოვრობთ, მის ჯეი."
  
  ჰეიდენმა სისხლიანი მეფის ერთ-ერთი მამაკაცი გზიდან გადააგდო, კაცს ფეხი ტოტივით მოუტეხა, როცა გზას უხსნიდა ბოდროს. თვალის კუთხით დაინახა მაი, რომელიც უდავოდ იყო ამ ბრძოლაში თამაშის შემცვლელი, უიარაღოდ იბრძოდა კაცების წინააღმდეგ ბასრი იარაღით, ბრძოლა ცეცხლსასროლი იარაღისთვის ძალიან ახლოს იყო და მან ისინი გროვად დატოვა ფეხებთან. ჰეიდენი მიცვალებულს და მომაკვდავს უყურებდა, რაც მის ირგვლივ ტრიალებდა.
  
  მან შეამჩნია, რომ ბუდროც კი იაზრებდა სიტუაციას, როცა ჰაიდენის მზერას მიჰყვა და ლეგენდარული იაპონელი აგენტი მოქმედებაში დაინახა.
  
  მეიმ ჰაიდენს შეხედა. "სწორედ შენს უკან."
  
  ჰაიდენი ბუდრისკენ გაეშურა.
  
  სისხლიანი მეფის მთავარი ფსიქო ისე აფრინდა, თითქოს ქუსლებზე ჰავაის მანგუსტი დააბიჯებდა. ჰეიდენი და მეი დევნაში იყვნენ. გავლისას მაიმ გამანადგურებელი დარტყმა მიაყენა კოვალენკოს კიდევ ერთ კაცს, რითაც გადაარჩინა კიდევ ერთი ჯარისკაცის სიცოცხლე.
  
  ბეღელის მიღმა იყო ღია მოედანი, ვერტმფრენის მოედანი ვერტმფრენით და ვიწრო ნავსადგომი, სადაც რამდენიმე ნავი იდგა. ბუდრომ ვერტმფრენის გვერდით გაიარა, დიდი ჩქაროსნული ნავისკენ მიემართებოდა და ნაბიჯიც არ გადაუწყვეტია, როცა ბორტზე გადახტა, ჰაერში ტრიალებდა. სანამ ჰეიდენი ვერტმფრენს გასცდებოდა, დიდი ნავი უკვე გაფრინდა და წინ წამოიწია.
  
  მაისმა შენელება დაიწყო. "ეს არის ბაჯა. ძალიან სწრაფად და სამი კაცი უკვე შიგნით ელოდება. მათთან შედარებით სხვა ნავები მშვიდად გამოიყურებიან". მზერა ვერტმფრენს გაუსწორა. "ახლა ეს არის ის, რაც ჩვენ გვჭირდება."
  
  ჰაიდენმა თავი გააქნია, როცა ტყვიამ მათ გვერდით გადაუარა, ძლივს შენიშნა. "შეგიძლია გააკონტროლო?"
  
  მაიმ ჰკითხა მას: "მართლა მისვამ ამ კითხვას?" შეხედე, სანამ სრიალზე დააბიჯებ და გადახტები. სანამ ჰაიდენი იქ მივიდოდა, მაიმ უკვე დაძრა მთავარი როტორი და ბოდრიოს ნავი ძლიერი ღრიალით მდინარეს დაეშვა.
  
  - გქონდეს რწმენა, - ჩუმად თქვა მაიმ და აჩვენა იმ ლეგენდარული მოთმინებით, რომლითაც იგი ცნობილი იყო, როცა ჰეიდენმა იმედგაცრუებული კბილები დახეხა. ერთი წუთის შემდეგ მანქანა მზად იყო გასაფრენად. მაიმ გააუმჯობესა გუნდი. სასწავლებელმა მიწა დატოვა. ტყვია ჰეიდენის თავის გვერდით მდებარე სვეტს მოხვდა.
  
  მან უკან დაიხია, შემდეგ შებრუნდა და დაინახა, რომ სისხლის მეფის უკანასკნელი მამაკაცი ცეცხლის ქვეშ მოექცა. ჰავაის სპეცდანიშნულების რაზმის ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა მათ ცერი აწია, როცა ვერტმფრენმა დაიწყო დაშვება და შემობრუნება, ემზადებოდა ნავის დასადევნებლად. ჰეიდენმა უკან დაიხია.
  
  კიდევ ერთი გიჟური დღე მის ცხოვრებაში.
  
  მაგრამ ის მაინც აქ იყო. მაინც გადარჩა. ჯეის ძველმა დევიზიმ ისევ თავში ჩაუკრა. გადარჩი სხვა დღეს. უბრალოდ იცხოვრე.ასეთ მომენტებშიც კი ძალიან ენატრებოდა მამა.
  
  ერთი წუთის შემდეგ, ვერტმფრენი შეირყა და ცხელ კვალზე გაიქცა. ჰეიდენს მუცელი სადღაც ბანაკში დარჩა და მოაჯირს მანამდე ეჭირა, სანამ მუხლები არ ტკიოდა. მაის არ აკლდა.
  
  "ჩაიცვი შენი შარვალი."
  
  ჰეიდენი ცდილობდა გონების მოშორებას თავბრუდამხვევი მგზავრობისას იარაღის მდგომარეობის შემოწმებით. მისი დანა მფლობელს დაუბრუნდა. მისი ერთადერთი პისტოლეტი იყო სტანდარტული გლოკი და არა კასპიური, რომელიც მას ამ ბოლო დროს ანიჭებდა უპირატესობას. მაგრამ რა ჯანდაბა, იარაღი არის იარაღი, არა?
  
  მაი საკმარისად დაბლა გაფრინდა, რომ სპრეი საქარე მინას მოხვდა. წინ ფართო მდინარის გასწვრივ დიდი ყვითელი ნავი მოძრაობდა. ჰეიდენმა დაინახა ფიგურები, რომლებიც მის უკან იდგნენ და უყურებდნენ მათ მოახლოებას. ეჭვგარეშეა, რომ ისინი შეიარაღებულები იყვნენ.
  
  მაიმ თავი დახარა და შემდეგ ჰეიდენს გახედა. "სიმამაცე და დიდება."
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "დასასრულამდე".
  
  მაისი დაარტყა გუნდს, რის შედეგადაც ვერტმფრენი გააფთრებული ჩაყვინთვის გზაზე ყვითელ ბაიოსთან შეჯახებისას. როგორც მოსალოდნელი იყო, გვერდებზე მდგარი ხალხი შოკირებული უკან დაიხიეს. ჰეიდენი ფანჯრიდან გადაიხარა და გაისროლა. ტყვია უიმედოდ შორს წავიდა.
  
  მაიმ ნახევრად ცარიელი M9 გადასცა. "აიძულებ მათ დათვალონ."
  
  ჰეიდენმა ისევ გაისროლა. Boudreau-ს ერთ-ერთმა კაცმა საპასუხო ცეცხლი გაუხსნა, ტყვია ვერტმფრენის ტილოდან გადმოვარდა. მაიმ გუნდის გარშემო ზიგზაგის წრე მოაწყო, რითაც ჰეიდენს თავი დამხმარე ძელს დაარტყა. შემდეგ მაიმ ისევ აგრესიულად იკბინა და არ გასცა მეოთხედი. ჰაიდენმა დაცალა გლოკი და დაინახა, რომ ბოდროს ერთ-ერთი მამაკაცი სისხლის ნაღვლით გადავიდა ზღვაზე.
  
  შემდეგ ვერტმფრენს სხვა ტყვია მოხვდა, რასაც მოჰყვა სხვების სროლა. დიდი მანქანა დიდ სამიზნეს წარმოადგენდა. ჰეიდენმა დაინახა ბოდრო ნავის საჭესთან, რომელსაც კბილებში მჭიდროდ ეჭირა დანა და ავტომატით ესროდა მათ.
  
  "ოჰ," მეის ყვირილი არაფრისმთქმელი იყო, როცა ვერტმფრენიდან მოულოდნელად შავი კვამლი გადმოვიდა და ძრავის ხმა უცებ ღრიალიდან კვნესაში გადაიზარდა. ხელმძღვანელობის გარეშე, ვერტმფრენმა დაიწყო რხევა და რხევა.
  
  მეიმ ჰეიდენზე თვალი ჩაუკრა.
  
  ჰეიდენი დაელოდა, სანამ ისინი ბუდროს ნავის ზემოთ იყვნენ და ვერტმფრენის დაშვებისას კარი გააღეს.
  
  მან ჩახედა ბუდროს თეთრ თვალებში, თქვა: "გაახეხეთ ეს" და გადახტა ჩამოვარდნილი ვერტმფრენიდან.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  ჰეიდენის თავისუფალი დაცემა ხანმოკლე იყო. ბუდროს ნავი არც თუ ისე შორს იყო, მაგრამ გზაში მან კაცს ერთი შეხედვით დარტყმა მიაყენა, სანამ გემბანზე ჩამოვარდა. მისი სხეულიდან ჰაერი ხმაურიანი გამოდიოდა. ბარძაყზე ძველი ჭრილობა მტკიოდა. მან დაინახა ვარსკვლავები.
  
  ვერტმფრენი სპირალურად დაეშვა სწრაფად მოძრავ მდინარეში დაახლოებით ოცდაათი ფუტის მარცხნივ, მისი სიკვდილის ყრუ ხმა ახრჩობდა ყველა თანმიმდევრულ აზრებს და გიგანტურ ტალღას აგზავნიდა ნავის ბორცვზე.
  
  საკმარისად ძლიერი ტალღა, რომ შეცვალოს ნავის კურსი.
  
  გემმა სიჩქარე დაკარგა, ყველა წინ გაფრინდა და დაიწყო სია. შემდეგ, წინ სვლის დასასრულს, ის გადატრიალდა და მუცლით თეთრ წყალში დაეშვა.
  
  ჰეიდენმა გამართა, როცა ნავი დახრილიყო. წყლის ქვეშ რომ ჩადიოდა, ძლიერად დაარტყა, პირდაპირ ქვემოთ დაუმიზნა, შემდეგ კი უახლოეს ნაპირისკენ დაარტყა. ცივმა წყალმა თავი ატკინა, მაგრამ ოდნავ დაამშვიდა მტკივნეული კიდურები. დინების აჩქარებამ გააცნობიერა, როგორი დაღლილი იყო.
  
  როდესაც ის გამოჩნდა, მან აღმოაჩინა, რომ ის ნაპირიდან შორს არ იყო, მაგრამ პირისპირ ედ ბუდროსთან იყო. დანა მაინც კბილებს შორის ეჭირა და მისი დანახვისას იღრიალა.
  
  მის უკან მწეველი ვერტმფრენის ნამსხვრევებმა მდინარეში ჩაძირვა დაიწყო. ჰეიდენმა დაინახა, რომ მეი დაედევნა ბუდროს ორ დარჩენილ მამაკაცს ტალახიანი ნაპირისკენ. იცოდა, რომ წყალზე ჩხუბს ვერ გადაურჩებოდა, შეშლილს მივარდა და არ გაჩერებულა, სანამ ნაპირს არ მოხვდა. ირგვლივ სქელი ტალახი მოედო.
  
  მის გვერდით ძლიერი შხეფის ხმა გაისმა. ბუდრო, სუნთქვაშეკრული. "გაჩერდი. გარყვნილი. გაქცევა." მძიმედ სუნთქავდა.
  
  - გაიგე, - აიტაცა ჰეიდენმა, სახეში ჭუჭყიანი გროვა ესროლა და ნაპირზე ავიდა. ტალახი მიიკრა და ცდილობდა დაბლა დაეყვანა. ის, რაც მშრალ მიწაზე იოლად ცურვამ უნდა ყოფილიყო, მდინარის ხაზიდან მხოლოდ რამდენიმე ფუტის სიმაღლეზე მიიყვანა.
  
  შემობრუნდა და თავისი ჭუჭყიანი ქუსლი ბუდროს სახეში დაარტყა. მან დაინახა, რომ დანა, რომელიც კბილებს შორის ეჭირა, ლოყებში ჩაჭრა, რამაც მას უფრო ფართო ღიმილი გამოიწვია, ვიდრე ჯოკერს. ყვირილით და სისხლისა და ლორწოს სპრეით, მუცელი ფეხებზე დაეცა და ქამარი გამოიყენა, როგორც სხეულზე ასვლის საშუალება. ჰეიდენმა დაარტყა მის დაუცველ თავში, მაგრამ მისმა დარტყმებმა მცირე გავლენა მოახდინა.
  
  მერე თავისი დანა გაახსენდა.
  
  მეორე ხელით თავის ქვეშ ასწია, უბიძგებდა, დაძაბავდა, ასწია სხეული ერთი სანტიმეტრით, როცა ჭუჭყი იწელებოდა და მის დაჭერას ცდილობდა.
  
  თითები სახელურზე დაიხურა. ბუდრომ პრაქტიკულად შარვალი გაიხადა, როცა კიდევ ერთხელ აკოცა, ზურგზე გაჩერდა, თავი და ტუჩები უცებ ყურთან ახლოს.
  
  "კარგი მცდელობა." მან იგრძნო, როგორ სდიოდა სისხლი მისი სახიდან ლოყაზე. "თქვენ ამას იგრძნობთ. ეს კარგად და ნელა ხდება. "
  
  მან მთელი წონა მთელ სხეულზე დაადო, უფრო ღრმად ჩააგდო ტალახში. ერთი ხელით სახე ლორწოვანში ჩარგო, სუნთქვა შეუჩერა. ჰეიდენი სასოწარკვეთილად იბრძოდა, ურტყამდა და გორავდა, როგორც შეეძლო. ყოველ ჯერზე, როცა მაღლა აიხედა, სახე წებოვანი ტალახით იყო დაფარული, მის წინ მეის ხედავდა, რომელიც მარტო ებრძოდა ბუდროს ორ მეთაურს.
  
  ერთი დაეცა იმ სამ წამში, როდესაც მათ ჰაიდენის სახე დაუჭირეს. მეორე უკან დაიხია და ტანჯვა გაახანგრძლივა. იმ დროისთვის, როცა ჰეიდენის სახე მეოთხედ გამოვიდა ჰაერში, მეიმ საბოლოოდ მიიქცია იგი კუთხეში და წაქცეულ ხეს ზურგის მოტეხვას აპირებდა.
  
  ჰეიდენის დარჩენილი ძალა თითქმის ამოწურული იყო.
  
  ბოდროს დანამ კანს გაუსვა მესამე ნეკნი. მტანჯველი ნელი და გაზომილი ბიძგით, დანამ უფრო ღრმად დაიწყო სრიალება. ჰეიდენმა აღზარდა და დაარტყა, მაგრამ ვერ შეძლო თავდამსხმელის გადაგდება.
  
  "Არსად წასასვლელი." თავში ბუდროს ბოროტმა ჩურჩულმა შემოიჭრა.
  
  და ის მართალი იყო, უცებ მიხვდა ჰეიდენი. მან უნდა შეწყვიტოს ბრძოლა და ეს მომხდარიყო. უბრალოდ იქ დაწექი. მიეცით საკუთარ თავს დრო -
  
  დანა უფრო ღრმად ჩაიძირა, ფოლადი ძვალს ეხეთქებოდა. Boudreaux-ს ჩაცინება იყო Grim Reaper-ის ზარი, დემონის ზარი, რომელიც მას დამცინის.
  
  მისი სხეულის ქვეშ დანა გათავისუფლდა მძიმე სლუკუნის ხმით. ერთი მოძრაობით მოაბრუნა ხმალი ხელში და ზურგს უკან ძლიერად ჩაარტყა ბუდროს ნეკნებში.
  
  ფსიქო ყვირილით აკანკალდა, დანის სახელური მკერდიდან ამოსწია. მაშინაც ჰეიდენი ვერ მოძრაობდა. იგი ძალიან ღრმად იყო ჩასმული ტალახში, მთელი სხეული ძირს სცემდა. მეორე ხელიც კი არ შეეძლო.
  
  ბუდრომ ხიხინი გააქნია და ახრჩობდა მას. შემდეგ მან იგრძნო, რომ დიდი დანა ამოიღეს. ასე იყო მაშინ. ახლა მოკლავდა. ერთი ძლიერი დარტყმა მის კისერზე ან ხერხემალზე. ბუდრომ სცემა.
  
  ჰეიდენმა თვალები ფართოდ გაახილა, გადაწყვიტა, ბოლოჯერ დაენახა მზის შუქი. მისი ფიქრები ბენზე იყო და ფიქრობდა: განსაჯე ჩემი ცხოვრების მიხედვით და არა იმის მიხედვით, თუ როგორ მოვკვდი.
  
  ისევ.
  
  შემდეგ, უზარმაზარი და შემზარავი, როგორც დამტენი ლომი, მაი კიტანო შემოვარდა. ჰეიდენიდან დაახლოებით სამი ფუტის დაშორებით, მან მიწიდან ჩამოიწია და ყოველი უნცია იმპულსი ჩადო მფრინავ დარტყმაში. ერთი წამის შემდეგ, მთელმა ამ ძალამ დაამტვრია ბუდროს ზედა ტანი, დაამტვრია ძვლები და ორგანოები, აფრქვევდა კბილებს და სისხლს აფრქვევდა ფართო რკალში.
  
  სიმძიმე ჰეიდენს ზურგიდან ასწია.
  
  ვიღაცამ აშკარად მარტივად ამოიღო იგი ტალახიდან. ვიღაცამ წაიყვანა, ფრთხილად დააწვინა ბალახიან ნაპირზე და დაიხარა.
  
  რომ ვიღაც მაი კიტანო იყო. - დამშვიდდი, - თქვა მან მარტივად. "Ის მკვდარია. ჩვენ მოვიგეთ".
  
  ჰეიდენს არ შეეძლო მოძრაობა და საუბარი. მან უბრალოდ შეხედა ცისფერ ცას, აკანკალებულ ხეებს და მაისის მომღიმარ სახეს.
  
  და ცოტა ხნის შემდეგ მან თქვა: "შემახსენე, რომ არასოდეს გაგაბრაზო. მართლა, თუ შენ არ ხარ საუკეთესო, რაც კი ოდესმე ყოფილა, მე..." მისი ფიქრები ძირითადად ბენზე იყო, ასე რომ, მან დაასრულა თქვა ის, რაც შეიძლება ეთქვა. "მე ვაჩვენებ ჩემს უკანალს ასდაზე."
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  სისხლიანმა მეფემ თავისი ხალხი აბსოლუტურ საზღვრებამდე მიიყვანა.
  
  იმ ფაქტმა, რომ მათმა მდევრებმა კინაღამ დაფარეს უფსკრული, განარისხა იგი. ძალიან ბევრი ხალხი ანელებდა მას. ეს იყო მათი ვიწრო მოაზროვნე მეგზური, რომელიც ერევა წვრილმანებზე, როდესაც მათ შეეძლოთ პროგრესის მიღწევა. ამ პრიზის მოსაძებნად დაღუპულთა რაოდენობას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. სისხლიანი მეფე მათ მსხვერპლს ითხოვდა და ელოდა. ის ელოდა, რომ ყველა დაწოლილიყო და მოკვდებოდა მისთვის. მათ ოჯახებს მოუვლიდნენ. ან სულაც არ აწამებდნენ.
  
  ყველაფერი პრიზი იყო.
  
  მისმა მეგზურმა, კაცმა, სახელად თომასმა, რაღაცას ჩაილაპარაკა იმის შესახებ, რომ ეს ის დონეა, რომელსაც სხვა იდიოტმა, სახელად ჰოკსვორთმა, შური უწოდა. ეს იყო მეოთხე პალატა, სისხლიანი მეფე ბრაზისგან დუღდა. მხოლოდ მეოთხე. სტანდარტული ლეგენდა საუბრობდა ჯოჯოხეთის შვიდ დონეზე. შეიძლება ამის შემდეგ კიდევ სამი იყოს?
  
  და როგორ იცოდა ჰოკსვორთმა? მწიგნობარი და მზარეული შებრუნდნენ და გაიქცნენ, მათი ბურთები არაქისის ზომამდე შემცირდა, როცა დაინახეს ხაფანგის სისტემა მეხუთე დონის შემდეგ. დიმიტრი კოვალენკო, ფიქრობდა, რა თქმა უნდა, არ იქნებოდა.
  
  "Რას ელოდები?" - ამოიოხრა თომას. "ჩვენ გადავალთ. ახლა".
  
  - ხაფანგის სისტემა ბოლომდე ვერ გავიგე, სერ, - დაიწყო თქვა თომასმა.
  
  "ჯოჯოხეთში ხაფანგის სისტემა. გაგზავნეთ ხალხი შიგნით. ისინი უფრო სწრაფად იპოვიან მას. " სისხლიანმა მეფემ გართობად ტუჩები მოკუმა, როცა ოთახს სწავლობდა.
  
  წინა სამისგან განსხვავებით, ეს კამერა დახრილი იყო ცენტრალურ ზედაპირულ ჩაღრმავებამდე, რომელიც ისე გამოიყურებოდა, თითქოს თავად კლდეში იყო გამოკვეთილი. რამდენიმე სქელი მეტალის საყრდენი ხისტი იატაკიდან გამოსულიყო, თითქმის საფეხურებივით. წინსვლისას პალატის კედლები ვიწროვდებოდა, სანამ აუზის შემდეგ კვლავ გაფართოება დაიწყეს.
  
  როგორც ჩანს, აუზი იყო "ჩახშობის წერტილი".
  
  შური?გაიფიქრა სისხლიანმა მეფემ. როგორ გადავიდა ასეთი ცოდვა რეალურ ცხოვრებაში, ამ ქვესკნელში, სადაც ჩრდილები არამარტო დაგიცავენ, არამედ მოგკლავენ? ის უყურებდა, როგორ გასცემდა თომას წინსვლის ბრძანება. თავიდან ყველაფერი კარგად მიდიოდა. სისხლის მეფემ უკან გაიხედა, საიდანაც ისინი მოვიდნენ, როცა შორეული სროლის ხმები გაიგონა. დრეიკი და მისი პატარა არმია დაწყევლილია. როგორც კი ის აქედან წავა, ის პირადად უზრუნველყოფს, რომ სისხლიანი ვენდეტა მიაღწიოს თავის სასტიკ მიზანს.
  
  სროლამ გააცოცხლა იგი. "გადაიტანე!" - დაიყვირა მან, სწორედ იმ მომენტში, როცა ლიდერმა ფარული წნევის წერტილს დააბიჯა. იყო ჩამოვარდნილი კლდევით ჩამოვარდნა, ჰაერის ჭექა-ქუხილი და უცებ ლიდერის თავი ქვის იატაკს დაეჯახა, სანამ ციცაბო ფერდობზე ფეხბურთის ბურთივით დაეშვა. უთავო სხეული სისხლიან გროვაში ჩამოინგრა.
  
  სისხლიანი მეფეც კი შეჰყურებდა. მაგრამ ის არ გრძნობდა შიშს. მას მხოლოდ იმის დანახვა სურდა, რამ გამოიწვია ასეთი დაზიანება მის წამყვან კაცს. თომას გვერდით ყვიროდა. სისხლის მეფემ მას წინ უბიძგა, მის კვალდაკვალ მიჰყვა და დიდი სიამოვნება მიიღო მამაკაცის შიშით. ბოლოს კანკალი სხეულის გვერდით გაჩერდა.
  
  შეშინებული ხალხის გარემოცვაში სისხლიანი მეფე შეისწავლა უძველესი მექანიზმი. წვრილი მავთული გაჭიმული იყო თავის სიმაღლეზე ორ მეტალის ბოძს შორის, რომლებიც უნდა ყოფილიყო დამაგრებული რაიმე სახის დაჭიმვის ხელსაწყოს მიერ. როდესაც მისმა კაცმა ჩახმახს დააღწია, ბოძები გაათავისუფლეს და მავთული მათთან ერთად შემობრუნდა, თავის კაცს კისერზე თავი მოჰკვეთა.
  
  ბრწყინვალე. მშვენიერი შემაკავებელი საშუალება იყო, გაიფიქრა მან და ფიქრობდა, შეიძლებოდა თუ არა ასეთი მოწყობილობის გამოყენება მისი ახალი სახლის მოსამსახურეთა კვარტალში.
  
  "Რას ელოდები?" დაუყვირა მან დარჩენილ ხალხს. "გადაიტანე!"
  
  სამი კაცი წინ გადახტა და კიდევ ათეული მიჰყვა. სისხლის მეფეს მიზანშეწონილად მიაჩნდა, რომ კიდევ ნახევარი ათეული დაეტოვებინა, თუ დრეიკი სწრაფად გადაუსწრებდა მას.
  
  "ახლა სწრაფად," თქვა მან. "თუ უფრო სწრაფად ვივლით, უფრო სწრაფად მივალთ, არა?"
  
  მისი კაცები გაიქცნენ და გადაწყვიტეს, რომ მათ ნამდვილად არ ჰქონდათ არჩევანი და იყო მცირე შანსი იმისა, რომ მათი შეშლილი უფროსი მართალი იყო. კიდევ ერთი ხაფანგი გაჩაღდა და მეორე თავი ფერდობზე გადავიდა. სხეული დაეცა და მის უკან მყოფი მამაკაცი მასზე გადახტა და თავს იღბლიანი ჩათვალა, როდესაც კიდევ ერთმა დაჭიმულმა მავთულმა ჰაერი პირდაპირ თავზე აჭრა.
  
  როდესაც მეორე ჯგუფმა დაიწყო დაღმასვლა, მათ შეუერთდა სისხლის მეფე. ახალი ხაფანგები დაიდგა. უფრო მეტი თავები და სკალპები დაიწყო დაცემა. შემდეგ იყო ხმამაღალი აფეთქება, რომელიც მთელ გამოქვაბულში გაისმა. ვიწრო გადასასვლელის ორივე მხარეს გამოჩნდა სარკეები, განლაგებული ისე, რომ წინ მყოფი ადამიანი მათში აისახა.
  
  პარალელურად გაისმა წყლის ნაკადულის ხმა და ფერდობის ძირში აუზი ივსება.
  
  მხოლოდ ეს წყალი არ იყო მხოლოდ წყალი. არ ვიმსჯელოთ იმით, რომ ეწეოდა.
  
  თომას ყვირილი გაიქცა მათკენ. "იკვებება მჟავე ტბით. ეს ხდება მაშინ, როდესაც გოგირდის დიოქსიდი იხსნება წყალში და წარმოქმნის გოგირდმჟავას. თქვენ ნამდვილად არ გსურთ ამის შეხება!"
  
  "არ გაჩერდე," იღრიალა სისხლიანმა მეფემ, როცა დაინახა, რომ ხალხი ნელნელა დაიწყო. "გამოიყენეთ ლითონის ბოძები, იდიოტებო."
  
  მთელი გუნდი ხალხმრავლობაში ფერდობზე დაეშვა. მარცხნივ და მარჯვნივ, შემთხვევითი ხაფანგები იხსნება მშვილდის გასროლის მსგავსი ხმით. უთავო სხეულები დაეცა და თავები გადაგდებული ანანასივით დატრიალდა კაცებს შორის, ზოგს ძირს სცემდნენ, ზოგს შემთხვევით წიხლებს. სისხლის მეფემ ადრევე შეამჩნია, რომ ძალიან ბევრი ხალხი იყო პოლუსების რაოდენობასთან შედარებით და მიხვდა, რომ შეკრების მენტალიტეტი მათ შორის ნაკლებად საზრიანებს დაუფიქრებლად ხტუნავს.
  
  ისინი იმსახურებდნენ თავიანთ ბედს. ყოველთვის სჯობდა იდიოტი მოკვდე.
  
  სისხლის მეფემ სვლა შეანელა და თომას შეაჩერა. რამდენიმე სხვა კაცმაც შეანელა, კიდევ ერთხელ დაადასტურა სისხლის მეფის რწმენა, რომ მხოლოდ ყველაზე ნათელი და საუკეთესო გადარჩებოდა. ჯგუფის ლიდერი გადახტა პირველ ლითონის ბოძზე და შემდეგ დაიწყო ძელიდან ბოძზე გადახტომა აჩქარებულ წყალზე. თავიდან მან გარკვეული პროგრესი განიცადა, მაგრამ შემდეგ შხამიანი ტალღა ფეხზე მოხვდა. სადაც მჟავე წყალი ეხებოდა, ტანსაცმელი და კანი ეწვოდა.
  
  როდესაც მისი ფეხები შემდეგ სვეტს შეეხო, ტკივილმა გამოიწვია მისი გაორმაგება და დაეცა და პირდაპირ გადატვირთულ აუზში ჩავარდა. აღშფოთებული, ტანჯული ყვირილი გაისმა დარბაზში.
  
  მეორე მამაკაცი დახლიდან გადმოვარდა და შიგნით ჩავარდა. მესამე მამაკაცი აუზის პირას გაჩერდა, დაგვიანებით მიხვდა, რომ არ არსებობდა მკაფიო დახლი, რომ გადახტომოდა, და შეძვრა, როცა მეორე მამაკაცი ბრმად დაარტყა ზურგში.
  
  სარკეები ასახავდა წინ მყოფ ადამიანს. შეგშურდებათ თქვენს წინ მყოფ კაცს?
  
  სისხლიანმა მეფემ დაინახა სარკეების დანიშნულება და ხაფანგის განადგურება. "Დაიხედე!" თომასმა ერთდროულად დაიყვირა. "შეხედე შენს ფეხებს და არა წინ მყოფს. ეს მარტივი ვარჯიში დაგეხმარებათ პოსტების უსაფრთხოდ გადალახვაში."
  
  სისხლის მეფე ახლად წარმოქმნილი ტბის პირას გაჩერდა. თუ ვიმსჯელებთ იმით, რომ წყალი ჯერ კიდევ მაღლა იწევდა, მან დაინახა, რომ საყრდენების ზემოები მალე ადუღებული ზედაპირის ქვეშ იქნებოდა. წინ მდგომ მამაკაცს უბიძგა და თან თომაც გაიყვანა. ხაფანგი დისტანციიდან გავარდა, ისე ახლოს, რომ მან იგრძნო ქარი, როდესაც ლითონის ძელი მის მხარზე გადაფრინდა.
  
  გამოდით ბოძებზე და სწრაფად იცეკვეთ შემთხვევითი თანმიმდევრობით. მცირე პაუზა იყო, სანამ წყალი აფრქვევდა. კიდევ ერთი სვეტი და მის წინ მყოფი მამაკაცი დაბრუნდა. ყვირილით მან სასწაულები მოახდინა, ახერხებდა მისი დაცემის შეჩერებას სხვა სვეტზე დაჯდომით. მჟავით გაჟღენთილი წყალი ირგვლივ ასხამდა, მაგრამ არ შეხებია.
  
  Ნახვამდის.
  
  სისხლიანმა მეფემ დაინახა თავისი შანსი. დაუფიქრებლად და შეუჩერებლად დააბიჯა მამაკაცის მიდრეკილ სხეულს, გამოიყენა იგი ხიდად გადასასვლელად და შორეული ნაპირის უსაფრთხოებამდე მისასვლელად. მისმა წონამ მამაკაცი კიდევ უფრო დაბლა აიწია, მკერდი მჟავაში ჩაეფლო.
  
  მომდევნო წამს იგი ქარიშხალში დაიკარგა.
  
  სისხლიანი მეფე მას მიჰყურებდა. "სულელი".
  
  თომა გვერდით დაეშვა. მეტი ადამიანი ოსტატურად გადახტა ლითონის ბოძებს შორის უსაფრთხოების მიზნით. სისხლიანი მეფე წინ იყურებოდა თაღოვანი გასასვლელით.
  
  "და ასე შემდეგ მეხუთე დონემდე," თქვა მან თვითკმაყოფილად. "სად მივბაძო ამ ჭიას, კუკ. და ბოლოს სად, - დაიღრიალა მან. "მე გავანადგურებ მეტ დრეიკს."
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  ჰავაის დიდ კუნძულს ასე დაარქვეს დაბნეულობის თავიდან ასაცილებლად. მისი ნამდვილი სახელია ჰავაი, ანუ ჰავაის კუნძული და ის არის ყველაზე დიდი კუნძული შეერთებულ შტატებში. აქ მდებარეობს მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ვულკანი, კილაუეა, მთა, რომელიც 1983 წლიდან მუდმივად იფეთქებს.
  
  დღეს, მაუნა ლოას დის ვულკანის ქვედა ფერდობებზე, მანო კინიმაკამ და ალისია მაილსმა, აშშ-ს საზღვაო ქვეითთა გუნდთან ერთად, დაიწყეს პარაზიტის განდევნა, რომელმაც ფესვი გაიდგა კუნძულის მკვიდრთა გონებაში.
  
  მათ გაარღვიეს გარე პერიმეტრი, დახვრიტეს სისხლის მეფის ათობით კაცი და შეიჭრნენ დიდ დანართში, ზუსტად მაშინ, როდესაც მცველებმა გაათავისუფლეს ყველა მძევალი. იმავე წუთს შენობის უკან აჩქარებული მანქანების ხმაური გაისმა. ალისია და კინიმაკა დროს არ კარგავდნენ სირბილში.
  
  ალისია დაბნეული გაჩერდა. "ჯანდაბა, სულელები გარბიან." ოთხი კვადროციკლი გარბოდა, რომლებიც თავიანთ უზარმაზარ საბურავებზე ცურავდნენ.
  
  კინიმაკამ თოფი ასწია და დაუმიზნა. "Დიდი ხნით არა." მან გაისროლა. ალისია უყურებდა, როგორ დაეცა ბოლო ადამიანი და ATV სწრაფად გაჩერდა.
  
  "ვაი, დიდი ბიჭი, ცუდი არ არის პოლიციელისთვის. მოდით."
  
  "მე ვარ CIA-დან." კინიმაკა ყოველთვის იღებდა სატყუარას, რამაც ალისია გაახარა.
  
  "ერთადერთი სამასოიანი აბრევიატურა, რაც მნიშვნელოვანია, არის ბრიტანული. დაიმახსოვრე ეს".
  
  კინიმაკამ რაღაც ჩაილაპარაკა, როცა ალისია ATV-ს მიუახლოვდა. ის ჯერ კიდევ მუშაობდა. ამავდროულად, ორივე ცდილობდა წინა სავარძლის დაკავებას. ალისიამ თავი დაუქნია და ზურგზე ანიშნა.
  
  "მე მირჩევნია ჩემი ხალხი ჩემს უკან, მეგობარო, თუ ისინი არ არიან დაჩაგრული."
  
  ალისიამ ძრავა ჩართო და გავიდა. კვადროციკლი დიდი მახინჯი მხეცი იყო, მაგრამ ის შეუფერხებლად მოძრაობდა და კომფორტულად ახტებოდა მუწუკებს. მსხვილმა ჰავაელმა ხელები წელზე შემოიხვია, რომ ეჭირა და არა ის, რომ ეს სჭირდებოდა. იქ იყო კალმები, სადაც ის იჯდა. ალისიამ გაიცინა და არაფერი უთქვამს.
  
  წინ გაქცეული ხალხი მიხვდა, რომ მათ დევნიდნენ. ორი მათგანის ოკუპანტები შემობრუნდნენ და გაისროლეს. ალისია შუბლი შეჭმუხნა, იცოდა, რომ ამ გზით რაიმეს დარტყმა სრულიად შეუძლებელი იყო. მოყვარულები, ფიქრობდა იგი. ყოველთვის ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს მოყვარულებს ვებრძვი. უკანასკნელი ნამდვილი ბრძოლა მან დრეიკთან გამართა აბელ ფრეის დასაყრდენში. და მაშინაც კი, კაცი იყო ჟანგიანი, შეფერხებული იყო შვიდწლიანი თავაზიანობის გამო.
  
  ახლა მას შეიძლება ჰქონდეს განსხვავებული პერსპექტივა.
  
  ალისია ჭკუით მართავდა ვიდრე სწრაფად. მოკლე დროში მან მიიყვანა მათი ATV მისაღები სროლის მანძილზე. კინიმაკამ ყურში შესძახა. "მე ვაპირებ სროლას!"
  
  მან დარტყმა მოაცილა. სხვა დაქირავებულმა ყვიროდა და ნაძალადევად შევარდა ჭუჭყში. - ეს ორიდან ორია, - წამოიძახა ალისამ. "კიდევ ერთი და მიიღებ ბლომად..."
  
  მათი კვადროციკლი დამალულ გორაკს დაეჯახა და შეშლილად გადატრიალდა მარცხნივ. ერთი წუთით ისინი აღმოჩნდნენ ორ ბორბალზე, გადატრიალდნენ, მაგრამ მანქანამ შეძლო წონასწორობის შენარჩუნება და მიწაზე დაცემა. ალისია დროს არ კარგავდა დროსელის გასახსნელად ასაფრენად.
  
  კინიმაკამ თხრილი მანამდე დაინახა. "სიგიჟე!" მან დაიყვირა: "მოითმინე!"
  
  ალისიას მხოლოდ სიჩქარის გაზრდა შეეძლო, რადგან ფართო, ღრმა თხრილი სწრაფად უახლოვდებოდა. კვადროციკლი უფსკრულს გადაუფრინა, ბორბლები ატრიალდა და ძრავი ღრიალებდა, მეორე მხარეს დაეშვა და ადგილზე დარჩენას ცდილობდა. ალისიამ თავი რბილ ზოლს დაარტყა. კინიმაკა ისე ძლიერად ეჭირა, რომ ორივეს არ აძლევდა მობრუნების ნებას და მტვერი რომ დაიწვა მიხვდნენ, რომ უცებ მტერს შორის იყვნენ.
  
  მათ გვერდით, შავი კვადროციკლი ტალახში დატრიალდა, უხერხულად დაეშვა და ახლა თავის გამოსწორებას იბრძოდა. კინიმაკა უყოყმანოდ გადახტა, პირდაპირ მძღოლს მივარდა და ის და მისი მგზავრი მანქანიდან აყრილ ტალახში გადააგდო.
  
  ალისიამ თვალებიდან მტვერი მოიწმინდა. კვადროციკლი თავისი ერთადერთი ოკუპანტით აჩქარდა მის წინ, მაგრამ მაინც მიუწვდომელი იყო. მან აიღო თოფი, დაუმიზნა და გაისროლა, შემდეგ კი, შემოწმების საჭიროების გარეშე, გადაიტანა ხედები იქ, სადაც მისი ჰავაელი პარტნიორი იბრძოდა ტალახში.
  
  კინიმაკამ ტალახში ერთი ადამიანი გაათრია. "Ეს ჩემი სახლია!" ალისიამ გაიგო მისი ღრიალი მანამ, სანამ მოწინააღმდეგეს მკლავს გადაუხვევდა და მოტეხავდა. როცა მეორე მამაკაცი მასზე მიისწრაფოდა, ალისიას გაეცინა და თოფი ჩამოწია. კინიმაკას მისი დახმარება არ სჭირდებოდა. მეორე კაცმა მას ისე გადაუარა, როგორც ინსტრუქციები აბრუნებს ოთხი წლის ბავშვს, მაგრამ არანაირი ეფექტი არ მოჰყოლია. კაცი მიწაზე დაეცა და კინიმაკამ სახეზე მუშტით დაასრულა.
  
  ალისიამ მას თავი დაუქნია. "მოდით, ეს დავასრულოთ."
  
  ბოლო კვადროციკლი გაჭირვებით მიიწევდა წინ. მისი მძღოლი ყველა ამ ნახტომის დროს უნდა დაშავებულიყო. ალისიამ სწრაფად დაიწყო ადგილის მოპოვება, ახლა ცოტა იმედგაცრუებული იყო იმ სიმარტივით, რომლითაც რანჩო დაიბრუნეს. მაგრამ მაინც გადაარჩინეს ყველა მძევალი.
  
  თუკი მან იცოდა ერთი რამ სისხლის მეფის შესახებ, ეს იყო ის ფაქტი, რომ ეს ხალხი, ეს ეგრეთ წოდებული დაქირავებულები, მისი გუნდის ნარჩენები იყვნენ, რომლებიც აქ გაგზავნეს ხელისუფალთა ხელის შეშლისა და ყურადღების გადასატანად. Დაყავი და იბატონე.
  
  მან შეანელა ბოლო კვადროციკლის მიახლოებისას. პაუზის გარეშე, საჭის სვეტიც კი არ მოუჭირა, მან ორი გასროლა გაისროლა და ორი მამაკაცი დაეცა.
  
  ძლივს დაწყებული ბრძოლა დასრულდა. ალისია ერთი წუთით შორს იყურებოდა. თუ ყველაფერი გეგმის მიხედვით წარიმართება, თუ მეი და ჰეიდენი, დრეიკი და სხვები გადარჩებიან ბრძოლის თავიანთ ნაწილებს, მაშინ შემდეგი ბრძოლა შეიძლება იყოს მისთვის ყველაზე რთული და ბოლო.
  
  იმიტომ რომ ეს იქნება მაი კიტანოს წინააღმდეგ. და მას მოუწევს დრეიკს უთხრას, რომ მეიმ უელსი მოკლა.
  
  მაგარია.
  
  კინიმაკამ მხარზე ხელი მოხვია. "ჩვენი დაბრუნების დროა."
  
  "აჰ, დაისვენე გოგონას", - ჩაიჩურჩულა მან. "ჩვენ ჰავაიში ვართ. ნება მომეცით ვუყურო მზის ჩასვლას."
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  "მაშ ასე გამოიყურება შური?"
  
  დრეიკი და მისი გუნდი მეოთხე პალატაში შევიდნენ, ყოველგვარი სიფრთხილით. მაშინაც კი, რამდენიმე წამი დასჭირდათ იმ სცენის სრულად გააზრებას, რომელიც მათ წინაშე იყო. ყველგან უთავო სხეულები ეგდო. სისხლმა იფეთქა იატაკზე და ზოგან ისევ სქლად მიედინებოდა. თავად თავები იატაკზე გადაყრილი საბავშვო სათამაშოებივით იყო მიმოფანტული.
  
  ვიწრო გადასასვლელის ორივე მხარეს გაზაფხულის ხაფანგები იდგა. დრეიკმა ერთი შეხედა საპარსის თხელ მავთულს და გამოიცნო რა მოხდა. კომოდო უსტვენდა, ყურებს არ უჯერებდა.
  
  "რაღაც მომენტში ეს ხაფანგები შეიძლება გაქრეს", - თქვა ბენმა. "ჩვენ უნდა გადავიდეთ."
  
  კარინმა ზიზღის ხმა ამოიღო.
  
  "ჩვენ უნდა ვიმოქმედოთ სწრაფად და დავრჩეთ ყველაფერზე წინ", - თქვა დრეიკმა. "არა, დაელოდე".
  
  ახლა ხაფანგების მიღმა დაინახა წყლით სავსე ფართო აუზი, ბუშტუკებდა და ქაფდებოდა. წყალი ასხამდა და ანათებდა აუზის კიდეებს.
  
  "ეს შეიძლება იყოს პრობლემა. ხედავ ლითონის სვეტებს?"
  
  "მე დავდებ, რომ სისხლის მეფის ხალხი მათ საფეხურებად იყენებდა", - თქვა ბენმა იდუმალებით. "ჩვენ მხოლოდ უნდა დაველოდოთ წყლის დაშლას."
  
  "რატომ არ უნდა გაიაროთ ისინი?" კომოდო ამ სიტყვებს რომ ამბობდა, სახეზე ეჭვი ეპარებოდა.
  
  "ამ აუზს შეიძლებოდა რაიმე მჟავე ტბა ან ჭა მიეტანა", - განმარტა კარინმა. "აირებს შეუძლიათ წყლის გოგირდმჟავად გადაქცევა ვულკანში ან მის მახლობლად. თუნდაც დიდი ხანია გაუჩინარებული".
  
  "მჟავა არ გაანადგურებს ლითონის ბოძებს?" დრეიკმა ანიშნა.
  
  ბენმა თავი დაუქნია. "აუცილებლად".
  
  რამდენიმე წუთის განმავლობაში უყურებდნენ ადიდებულ წყალს. როდესაც ისინი უყურებდნენ, საშინელი წკაპუნების ხმა გაისმა. დრეიკმა სწრაფად ასწია პისტოლეტი. ექვსმა გადარჩენილმა დელტას მებრძოლმა გაიმეორა მისი ქმედება წამის მეასედში.
  
  არაფერი განძრეულა.
  
  მერე ისევ გაისმა ხმა. მძიმე დაწკაპუნება. ავტოფარეხის კარის კაბელის ხმა, რომელიც გადის ლითონის ლიანდაგზე. მხოლოდ ეს არ იყო ავტოფარეხის კარი.
  
  ნელ-ნელა, როცა დრეიკი უყურებდა, ერთ-ერთმა ხაფანგმა კედელში კბენა დაიწყო. დროებითი დაგვიანებით? მაგრამ ასეთი ტექნოლოგია არ იყო ხელმისაწვდომი უძველესი რასებისთვის. თუ ეს აზროვნების მატარებელი ჰგავდა ადამიანის სიგიჟეს, რომელიც აცხადებს, რომ სამყაროში სხვა გონიერი სიცოცხლე არ არსებობს?
  
  რა ქედმაღლობა.
  
  ვინ იცოდა რა ცივილიზაციები არსებობდა ჩანაწერების გაკეთებამდე? დრეიკი ახლა არ უნდა ყოყმანის. მოქმედების დროა.
  
  "წყალი იკლებს", - თქვა მან. "ბენ. რაიმე სიურპრიზი?"
  
  ბენმა გაიგო მისი ჩანაწერები და კარინი იმედია გაიმეორა გონებაში. "ჰოკსვორტი ბევრს არ ამბობს." ბენმა რაღაც ქაღალდები შრიალდა. "ალბათ საწყალი ბიჭი შოკში იყო. დაიმახსოვრე, მაშინ ისინი ვერ ელოდნენ მსგავს რამეს. "
  
  "მაშინ მეხუთე დონე ნამდვილი ჭექა-ქუხილი უნდა იყოს", - თქვა კომოდომ ხმამაღლა. "იმიტომ, რომ ამის შემდეგ კუკი უკან დაბრუნდა."
  
  ბენმა ტუჩები მოკუმა. "ჰოკსვორტი ამბობს, რომ სწორედ ის, რაც კუკმა დაინახა მეხუთე დონის შემდეგ, აიძულა უკან დაბრუნებულიყო. არა თავად ოთახი. "
  
  "დიახ, სავარაუდოდ, მეექვსე და მეშვიდე დონეები", - ჩუმად თქვა დელტას ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა.
  
  "არ დაივიწყო სარკეები." კარინმა მათზე მიუთითა. "ისინი მიუთითებენ წინ, აშკარად წინ მყოფ ადამიანზე. სავარაუდოდ, ეს გაფრთხილებაა. "
  
  "ეს ჰგავს ჯონსების ტემპს." დრეიკმა თავი დაუქნია. "გაიგე. ასე რომ, განსაკუთრებით დინოროკისა და დევიდ კოვერდეილის სულისკვეთებით, მე დავსვამ პირველ კითხვას, რომელიც ყოველთვის მომისმენია მის დასმულ ყველა კონცერტზე, რომელზეც ოდესმე წავსულვარ. Მზად ხარ?"
  
  გზას დრეიკი გაუძღვა. დანარჩენი გუნდი ისე ჩავარდა რიგში, როგორც მათ ასევე მიჩვეული. ცენტრალურ ზოლში შესვლისას დრეიკი არ ელოდა რაიმე სირთულეს ხაფანგებთან დაკავშირებით და არავის გადაეყარა, თუმცა დახარჯული წნევის რამდენიმე ქულა დაიმსახურა. აუზის პირას რომ მიაღწიეს, წყალი სწრაფად იწურებოდა.
  
  "ბოძები კარგად გამოიყურება", - თქვა მან. "უყურე ზურგს. და ნუ იყურები ქვემოთ. რაღაც საზიზღარი რაღაცეები მიცურავს აქ."
  
  დრეიკი პირველი, ფრთხილად და ზუსტი წავიდა. მთელმა გუნდმა რამდენიმე წუთში ადვილად გადალახა ისინი და გასასვლელი თაღისკენ გაემართა.
  
  "სისხლის მეფის კარგი იყო, რომ ჩვენთვის ყველა ხაფანგის გაშვება." ბენმა ოდნავ ჩაიცინა.
  
  "ახლა ჩვენ არ შეგვიძლია შორს ჩამოვრჩეთ ნაძირალას." დრეიკმა იგრძნო, როგორ მოეჭიდა ხელები მუშტებში და თავი აჩქარდა იმ პერსპექტივით, რომ უახლეს ისტორიაში ყველაზე საშიშ კრიმინალურ ფიგურას პირისპირ შეხვედროდა.
  
  
  * * *
  
  
  შემდეგი თაღი უზარმაზარ გამოქვაბულში გაიხსნა. უახლოესი ბილიკი მიდიოდა ფერდობზე და შემდეგ ფართო გზის გასწვრივ მაღალი კლდის გამონაყარის ქვეშ.
  
  მაგრამ იყო სერიოზული დაბრკოლება, რომელმაც მათ გზა მთლიანად გადაკეტა.
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "Სისხლიანი ჯოჯოხეთი."
  
  მას მსგავს რამეზე არც კი უოცნებია. ბლოკირება რეალურად იყო ცოცხალი კლდეში გამოკვეთილი უზარმაზარი ფიგურა. იწვა მოსვენებაში, ზურგით მარცხენა კედელს მიყრდნობილი, უზარმაზარი მუცელი ბილიკზე იყო გამოწეული. საკვების სკულპტურები მუცელზე იდო, ასევე ფეხებზე მიმოფანტული და ბილიკზე დაწყობილი.
  
  სკულპტურის ფეხებთან საშინელი ფიგურა იწვა. მკვდარი ადამიანის სხეული. ტანი თითქოს უკიდურეს ტანჯვაში იყო დაგრეხილი.
  
  "ეს არის სიძუნწე", - თქვა ბენმა აღშფოთებულმა. "სიხარბესთან დაკავშირებული დემონი არის ბელზებელი".
  
  დრეიკს თვალი ჩაუკრა. "თქვენ გულისხმობთ, როგორც ბელზებუბში ბოჰემური რაფსოდიდან?"
  
  ბენმა ამოიოხრა. "ეს ყველაფერი როკ-ენ-როლზე არ არის დაკავშირებული, მეთ. ვგულისხმობ დემონ ბელზებელს. სატანის მარჯვენა ხელი".
  
  "გავიგე, რომ სატანის მარჯვენა ხელი გადაჭარბებულია". დრეიკმა უზარმაზარ დაბრკოლებას შეხედა. "და სანამ შენს ტვინს პატივს ვცემ, ბლეიკი, შეწყვიტე სისულელეების ლაპარაკი. რა თქმა უნდა, ყველაფერი როკ-ენ-როლთან არის დაკავშირებული".
  
  კარინმა გრძელი ქერა თმა ჩამოიწია და შემდეგ კიდევ უფრო მჭიდროდ დაიწყო მისი შეკვრა. დელტას რამდენიმე ჯარისკაცი უყურებდა მას, მათ შორის კომოდო. მან აღნიშნა, რომ ჰოკსვორთმა თავის ჩანაწერებში მოგვაწოდა საინტერესო დეტალები ამ გამოქვაბულის შესახებ. როდესაც ის საუბრობდა, დრეიკმა ნება დართო მის თვალებს ოთახის გარშემო ტრიალებდა.
  
  უზარმაზარი ფიგურის მიღმა ახლა შენიშნა გასასვლელი თაღის არარსებობა. სამაგიეროდ, უკანა კედელზე გადიოდა ფართო რაფა, რომელიც მაღალი ჭერისკენ იხრება, სანამ მაღალ კლდოვან პლატოზე არ სრულდებოდა. როდესაც დრეიკმა პლატოს გადახედა, დაინახა ის, რაც შორეულ ბოლოში აივანს ჰგავდა, თითქმის სადამკვირვებლო მოედანს, რომელიც გადაჰყურებდა... ბოლო ორ დონეს?
  
  დრეიკს ფიქრები გაუწყდა, როცა გასროლის ხმა გაისმა. ტყვია რიკოშეტით გადავარდა მათ თავზე. დრეიკი იატაკზე დაეცა, მაგრამ შემდეგ კომოდომ ჩუმად მიუთითა იმავე კლდოვან პლატოზე, რომელიც ახლახან დაათვალიერა და დაინახა ათზე მეტი ფიგურა, რომელიც მისკენ ტრიალებდა მიხვეულ-მოხვეული რაფიდან.
  
  კოვალენკოს ხალხი.
  
  რას ნიშნავდა...
  
  "იპოვე გზა იმ ნაბიჭვრის გადასასვლელად", - დაუქნია დრეიკმა ბენს, თავი დაუქნია მძიმე ქანდაკებას, რომელმაც მათ გზა გადაკეტა წინ, შემდეგ კი მთელი ყურადღება კლდოვან ნაპირზე გადაიტანა.
  
  ძლიერად აქცენტირებული ხმა გაისმა, ამპარტავანი და ამპარტავანი. "მეტ დრეიკი! ჩემი ახალი მტერი! ასე რომ, ისევ ცდილობ ჩემს შეჩერებას, ჰა? მე, ხალხო, არასოდეს არაფერს სწავლობთ?
  
  "რის მიღწევას ცდილობ, კოვალენკო? რას ნიშნავს ეს ყველაფერი?"
  
  "რას ნიშნავს ეს ყველაფერი? ეს არის მთელი ცხოვრების მანძილზე ძიება. იმის შესახებ, რომ კუკი ვცემე. იმის შესახებ, თუ როგორ ვსწავლობდი და ვვარჯიშობდი კაცის მოკვლით ოცი წლის განმავლობაში. მე არ ვგავარ სხვა მამაკაცებს. მე ეს გადავლახე სანამ ჩემს პირველ მილიარდს გავაკეთებდი".
  
  "თქვენ უკვე დაამარცხეთ კუკი," თქვა დრეიკმა მშვიდად. "რატომ არ ბრუნდები აქ? ჩვენ ვისაუბრებთ, მე და შენ."
  
  "გინდა ჩემი მოკვლა? სხვანაირად არ მექნებოდა. ჩემს ხალხსაც კი უნდა ჩემი მოკვლა".
  
  "ეს ალბათ იმიტომ, რომ დიდი ექსპერტი ხარ."
  
  კოვალენკომ წარბები შეჭმუხნა, მაგრამ ისე გაიტაცა მისმა თვითკმაყოფილმა ტირადამ, რომ შეურაცხყოფა სათანადოდ ვერც კი მიიღო. "ჩემი მიზნების მისაღწევად ათასობით მოვკლავდი. იქნებ უკვე გავაკეთე. ვინ აწუხებს დათვლას? მაგრამ დაიმახსოვრე ეს, დრეიკ, და კარგად დაიმახსოვრე. თქვენ და თქვენი მეგობრები იქნებით ამ სტატისტიკის ნაწილი. მე წაშლი შენს მოგონებებს დედამიწის პირიდან".
  
  "შეწყვიტე იყო ასეთი მელოდრამატული", - უპასუხა დრეიკმა. "ჩამოდი აქ და დაამტკიცე, რომ კომპლექტი გაქვს, მოხუცო." მან დაინახა კარინი და ბენი მახლობლად, რომლებიც დაჟინებით ელაპარაკებოდნენ ერთმანეთს და ახლა ორივემ დაიწყო ენერგიულად ქნევა, როცა რაღაც გათენდა მათ.
  
  "არ იფიქროთ, რომ ასე ადვილად მოვკვდები, თუნდაც შემთხვევით შევხვდეთ. მე გავიზარდე დედა რუსეთის ყველაზე მკაცრი ქალაქის უმძიმეს ქუჩებში. და თავისუფლად გავიარე მათ შორის. ისინი მე მეკუთვნოდნენ. ბრიტანელებმა და ამერიკელებმა არაფერი იციან რეალური ბრძოლის შესახებ. მკაცრი გარეგნობის კაცმა მიწაზე გადააფურთხა.
  
  დრეიკის თვალები მომაკვდინებელი იყო. "ოჰ, გულწრფელად ვიმედოვნებ, რომ ადვილად არ მოკვდები."
  
  "მალე გნახავ, ბრიტანო. მე ვუყურებ შენს დაწვას, სანამ ჩემს საგანძურს მოვითხოვ. დავინახავ, როგორ ყვირი, სანამ სხვა ქალს ვიღებ. მე ვუყურებ შენს ლპობას, სანამ ღმერთი გავხდები".
  
  "ზეცის გულისთვის". კომოდო დაიღალა ტირანების მძვინვარების მოსმენით. მან გასროლა ქვის რაფისკენ გასროლა, სისხლის მეფის კაცები პანიკაში ჩააგდო. ახლაც, დრეიკმა დაინახა, რომ ათიდან ცხრა მამაკაცი კვლავ გარბოდა მის დასახმარებლად.
  
  საპასუხო სროლები მაშინვე გაისმა. ტყვიები შორიახლოს ქვის კედლებს ეშვებოდა.
  
  ბენმა დაიყვირა: "ჩვენ მხოლოდ უნდა ავიდეთ მსუქან ბიჭზე. არც ისე რთული..."
  
  დრეიკმა იგრძნო, მაგრამ მოახლოება. წარბი ასწია, როცა ქვის ნატეხი მხარზე დაეცა.
  
  - მაგრამ, - ჩაერია კარინი, მისი მსგავსება ბენთან უფრო აშკარა ხდებოდა რაც უფრო მეტ დროს ატარებდა დრეიკი მასთან. "დაჭერა არის საკვები. ნაწილი ცარიელია. და ივსება რაიმე სახის გაზით. "
  
  "ვვარაუდობ, რომ ეს არ არის სიცილის გაზი." დრეიკმა უფორმო გვამს შეხედა.
  
  კომოდომ კონსერვატიული ფრენბურთი გაისროლა, რათა სისხლის მეფის კაცები თავი აარიდონ. "თუ ეს ასეა, მაშინ ეს მართლაც, ძალიან კარგი რამაა."
  
  "მზა ფხვნილები", - თქვა კარინმა. "გამოშვებულია, როდესაც ტრიგერები აწევენ. ალბათ მსგავსია, რომელმაც მოკლეს არქეოლოგების უმეტესობა, რომლებმაც აღმოაჩინეს ტუტანხამონის საფლავი. თქვენ იცით სავარაუდო წყევლის შესახებ, არა? ადამიანების უმეტესობას სჯერა, რომ ძველი ეგვიპტელი მღვდლების მიერ სამარხში დატოვებული გარკვეული წამლები ან გაზები გამიზნული იყო მხოლოდ საფლავის მძარცველების გასანადგურებლად".
  
  "რომელია ყველაზე უსაფრთხო გზა?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "ჩვენ არ ვიცით, მაგრამ თუ სწრაფად ვიქცევით, ერთ დროს, თუ ვინმე გამოუშვებს პატარა ფხვნილს მის უკან, ეს უნდა იყოს მცირე რაოდენობა, რომელიც სწრაფად აორთქლდება. ხაფანგი აქ არის, უპირველეს ყოვლისა, რათა ხელი შეუშალოს ყველას, ვინც სკულპტურაზე ადის &# 184; , არ გადალახოთ იგი."
  
  "ჰოკსვორტის მიხედვით," თქვა კარინმა ღიმილით.
  
  დრეიკმა შეაფასა სიტუაცია. ეს მისთვის გარდამტეხ მომენტად გამოიყურებოდა. თუ იქ ზევით სადამკვირვებლო აივანი იყო, მაშინ ბოლომდე ახლოს უნდა ყოფილიყვნენ. მან წარმოიდგინა, რომ იქიდან იქნებოდა პირდაპირი გზა მეექვსე და მეშვიდე პალატებისკენ, შემდეგ კი ლეგენდარული "განძისაკენ". მან ერთი წუთი დაუთმო გუნდის გასაზომად.
  
  "აი, სადაც ჩვენ მივდივართ ამით", - თქვა მან. "Ყველაფერი ან არაფერი. იქ მაღლა, - გაბრაზებულმა ააფრიალა მუშტი კოვალენკოსკენ, - ბრმა ტყვიებს ისვრის სამყაროში. და, ბენ, თქვენი ინფორმაციისთვის, ეს არის ნამდვილი დინოროკი. მაგრამ ეს არის ის, სადაც ჩვენ მივდივართ ამით. Ყველაფერი ან არაფერი. მზად ხარ ამისთვის?"
  
  ყრუ ღრიალით მიესალმა.
  
  მეტ დრეიკი გაიქცა, მიიყვანა თავისი კაცები ჯოჯოხეთის ქვედა დონეზე, საკუთარი ძიების ბოლო ეტაპზე, რათა შური იძია ქალზე, რომელიც უყვარდა და გაეთავისუფლებინა სამყარო ყველაზე ბოროტი კაცისგან, რომელიც კი ოდესმე იცნობდა.
  
  დროა როკ out.
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  დრეიკი გადახტა გიგანტურ ქანდაკებაზე, ცდილობდა ფეხზე დარჩენა და მოჩუქურთმებული საჭმელი აიღო, რომ თავი ასწია. სკულპტურა თითების ქვეშ ცივი, უხეში და უცხო იყო, როგორც უცხო კვერცხზე შეხება. სუნთქვა შეიკავა, როცა წონასწორობის შესანარჩუნებლად მთელი ძალით წევდა, მაგრამ ხილი, ხრაშუნა და ღორის დუნდული იკავებდა.
  
  მის ქვემოთ და მარჯვნივ მამაკაცის ცხედარი ეგდო, რომელსაც არც ისე გაუმართლა.
  
  ირგვლივ ტყვიები უსტვენდნენ. კომოდომ და დელტა გუნდის კიდევ ერთმა წევრმა ცეცხლის დაფარვა უზრუნველყო.
  
  წამის დაკარგვის გარეშე დრეიკი გადახტა ჩამოსხმული ფიგურის ძირითად ნაწილს და მეორე მხარეს ჩამოჯდა. როდესაც მისი ფეხები ქვის იატაკს შეეხო, ის შებრუნდა და რიგში მყოფს თითი აწია.
  
  შემდეგ მანაც გახსნა ცეცხლი და მოკლა სისხლის მეფის ერთ-ერთი მამაკაცი პირველი გასროლით. მამაკაცი კლდიდან გადმოვარდა და საშინელი ხრაშუნით დაეშვა უკვე გარდაცვლილი ამხანაგის ცხედრის გვერდით.
  
  რიგის მეორე ადამიანმა ეს გააკეთა.
  
  შემდეგი ბენი იყო.
  
  
  * * *
  
  
  ხუთი წუთის შემდეგ, მთელი გუნდი უსაფრთხოდ გადამალული იყო გლუტონიის ჩრდილში. მხოლოდ ერთი ცალი საჭმელი დაიმსხვრა. დრეიკი უყურებდა, როგორ ამოვიდა ჰაერში ფხვნილის ღრუბელი, რომელიც სპირალურად ტრიალებდა მომაკვდინებელი, მოჯადოებული გველის სხეულივით, მაგრამ რამდენიმე წამის შემდეგ ის აორთქლდა გაქცეული კრიმინალის ჩექმებსაც კი არ შეხებოდა.
  
  "რაფა."
  
  დრეიკმა ორჯერ მიუთითა გზა მოკლე ფერდობისკენ, რომელიც ქმნიდა რაფის დასაწყისს. ამ თვალსაჩინო წერტილიდან მათ დაინახეს, რომ იგი მოხდენილი იყო კედელზე, სანამ კლდოვან პლატოზე გამოჩნდებოდა.
  
  სისხლის მეფის კაცებმა უკან დაიხიეს. ეს იყო რბოლა დროსთან.
  
  ისინი ადიდებული ზევით, ერთი ფაილი. რაფა საკმარისად განიერი იყო, რომ რამდენიმე შეცდომა ეპატიებინა. გაშვებისას დრეიკმა გაისროლა, მოკლა კოვალენკოს კიდევ ერთი მამაკაცი, როდესაც ისინი გაუჩინარდნენ შემდეგი გასასვლელის თაღის ქვეშ. როდესაც ისინი მიაღწიეს რაფის მწვერვალს და დაინახეს კლდოვანი უფსკრული, დრეიკმა დაინახა კიდევ რაღაც ჩასაფრებული.
  
  "ყუმბარა!"
  
  მთელი სისწრაფით მან თავით დააგდო იატაკზე, იმპულსი გამოიყენა, რომ სხეული გადაატრიალა გლუვ ქვაზე და ყუმბარა განზე გადააგდო.
  
  ის პლატოდან ჩამოვარდა, რამდენიმე წამის შემდეგ აფეთქდა. აფეთქებამ ოთახი შეძრა.
  
  კომოდო დაეხმარა მას წამოდგომაში. "ჩვენ შეგვეძლო გამოგვეყენებინა ჩვენს საფეხბურთო გუნდში, კაცო."
  
  "იანკებმა არ იციან ფეხბურთის თამაში." დრეიკი აივანზე გაიქცა, სურდა ენახა რა იყო მის მიღმა და დაეწია კოვალენკოს. "Წყენის გარეშე".
  
  "ჰმ. მე ვერ ვხედავ, რომ ინგლისის გუნდმა ბევრი ტიტული მოიტანოს.
  
  "ჩვენ სახლში მოვიტანთ ოქროს." დრეიკმა ამერიკელი წესრიგში მოიყვანა. "ოლიმპიურ თამაშებზე. ბექჰემი შეცვლის სიტუაციას.
  
  ბენი დაეწია მათ. "Ის მართალია. გუნდი მისთვის ითამაშებს. ბრბო აღდგება მისთვის".
  
  კარინმა უკნიდან გაღიზიანებული ყვირილი ამოუშვა. "არის ადგილი, სადაც კაცი წყეულ ფეხბურთზე არ ილაპარაკებს!"
  
  დრეიკი აივანს მიაღწია და დაბალ, დანგრეულ ქვის კედელს დაავლო ხელი. მის წინაშე მყოფმა სანახაობამ ფეხებს აარიდა, შეირბინა, დაივიწყა მთელი თავისი მწუხარება და ისევ ფიქრობდა, თუ რა არსებამ ააშენა ეს შიშისმომგვრელი ადგილი.
  
  მათმა ნანახმა სანახაობამ მათი გულები შიშითა და შიშით აღივსო.
  
  აივანი დაახლოებით მეოთხედი იყო ჭეშმარიტად გიგანტურ გამოქვაბულამდე. ეჭვგარეშეა, მათგან ყველაზე დიდი ოდესმე მინახავს. სინათლე მოვიდა უთვალავი მუქი ქარვისფერი ციმციმებიდან, რომლებიც სისხლის მეფის კაცებმა გამოუშვეს მეექვსე დონეზე შესვლამდე. მაშინაც კი, გამოქვაბულის დიდი ნაწილი და მისი საშიშროება მაინც იმალება სიბნელეში და ჩრდილში.
  
  მათ მარცხნივ და გასასვლელი თაღიდან, გადახურული ზიგზაგის კიბე ასი ფუტის ქვემოთ ჩადიოდა. ამ კიბეების სიღრმიდან დრეიკმა და მისმა გუნდმა გაიგონეს მძიმე, აყვავებული ხმა, რასაც მოჰყვა ყვირილი, რამაც მათი გულები შეშინებულმა მუშტებმა გაანადგურა.
  
  ბენმა ამოისუნთქა. "მეგობარო, არ მომწონს ამის ხმა."
  
  "დიახ. ჟღერს თქვენი ერთ-ერთი სიმღერის შესავალი." დრეიკი ცდილობდა, სული არ დაეცა, მაგრამ ყბის მიწიდან აწევა მაინც უჭირდა.
  
  კიბე ვიწრო რაფასთან მთავრდებოდა. ამ რაფის მიღმა მღვიმე უზომოდ გაიხსნა. მან დაინახა ვიწრო, მიხვეულ-მოხვეული ბილიკი, რომელიც მიბმული იყო მარჯვენა კედელზე, მალსახმობი, რომელიც მიდის გამოქვაბულში უსასრულო სიღრმეზე და მსგავსი გზა, რომელიც შემდეგ მარცხნივ გაგრძელდა, მაგრამ არ იყო ხიდი ან რაიმე სხვა საშუალება მათი დამაკავშირებლად. დიდი უფსკრული.
  
  გამოქვაბულის ყველაზე შორეულ ბოლოში უზარმაზარი, შავი, დაკბილული კლდე იდგა. როცა დრეიკი თვალს ახედებდა, იფიქრა, რომ შეეძლო კლდის შუა ნაწილამდე ფორმის გარჩევა, რაღაც დიდი, მაგრამ მანძილმა და სიბნელემ ხელი შეუშალა.
  
  Ახლა.
  
  "საბოლოო ბიძგი", - თქვა მან, იმ იმედით, რომ ეს სიმართლე იყო. "Გამომყევი".
  
  ერთხელ ჯარისკაცი ყოველთვის ჯარისკაცად რჩება. ასე უთხრა ელისონმა. მანამდე, სანამ ის დატოვებდა მას. სწორედ მანამდე...
  
  მან მოგონება მოაშორა. ახლა მათ ვერ ებრძოდა. მაგრამ ის მართალი იყო. საშინლად მართალია. ცოცხალი რომ ყოფილიყო, ყველაფერი სხვანაირად შეიძლებოდა ყოფილიყო, მაგრამ ახლა მასში ჯარისკაცის, მეომრის სისხლი მოედინებოდა; მისმა ნამდვილმა პერსონაჟმა არასოდეს მიატოვა იგი.
  
  ისინი შევიდნენ ვიწრო გადასასვლელში: ორი მშვიდობიანი მოქალაქე, ექვსი დელტას ჯარისკაცი და მეთ დრეიკი. თავიდან გვირაბი ოდნავ განსხვავდებოდა წინა გვირაბისგან, მაგრამ შემდეგ, ქარვის ციმციმების ფონზე, მათ განაგრძეს სროლა, დრეიკმა დაინახა, რომ გადასასვლელი მოულოდნელად გაიყო და გაფართოვდა ორი მანქანის სიგანეზე და შენიშნა, რომ არხი იყო დაარტყა ქვის იატაკს.
  
  სახელმძღვანელო არხი?
  
  "უფრთხილდით მათ, ვინც კოჭებს ამტვრევს." დრეიკმა შენიშნა საშინელი პატარა ხვრელი, რომელიც მდებარეობს ზუსტად იქ, სადაც ადამიანს შეეძლო ფეხის დადება. "არ უნდა იყოს ძალიან რთული ამ ტემპით თავის დაღწევა."
  
  "არა!" - იუმორის გარეშე წამოიძახა ბენმა. "დაწყევლილი ჯარისკაცი ხარ. შენ უკეთ უნდა გცოდნოდა, ვიდრე ასეთი რაღაცეების თქმა".
  
  თითქოსდა დასადასტურებლად, ძლიერი ბუმი იყო და მათ ქვეშ მიწა შეირყა. ისე ჟღერდა, თითქოს რაღაც დიდი და მძიმე ჩავარდა გადასასვლელში, რომელიც აშორებდა მათ, ვინც ისინი მიდიოდნენ. ისინი შეიძლება უკან დაბრუნდნენ და დაიბლოკონ ან-
  
  "გაიქეცი!" - დაიყვირა დრეიკმა. "უბრალოდ გაიქცე!"
  
  ღრმა ჭექა-ქუხილმა დაიწყო გადასასვლელის შევსება, თითქოს რაღაც მძიმე მიემართებოდა მათკენ. ისინი გაიქცნენ, დრეიკი გარბოდა ცეცხლსასროლი იარაღიდან და სასოწარკვეთილი იმედოვნებდა, რომ არც ბენი და არც კარინი არც ერთ საზიზღარ ხაფანგში არ შედგებოდნენ.
  
  ამ სისწრაფით...
  
  ღრიალი უფრო გაძლიერდა.
  
  ისინი განაგრძობდნენ სირბილს, ვერ ბედავდნენ უკანმოუხედავად, იდგნენ ფართო არხის მარჯვნივ და იმედოვნებდნენ, რომ დრეიკს არ ამოეწურა. ერთი წუთის შემდეგ მათ გაიგეს მეორე საშინელი ღრიალი, რომელიც სადღაც წინ მოდიოდა.
  
  "იესო!"
  
  დრეიკი არ ანელებდა. თუ ის ამას აკეთებდა, ისინი მკვდრები იქნებოდნენ. მან მივარდა კედლის ფართო ღიობს მათ მარჯვნივ. ხმაური ზემოდან მოდიოდა. მან გარისკა სწრაფი მზერა.
  
  არა!
  
  ბლეკი მართალი იყო, გიჟი პატარა გიკი. როლინგ სტოუნსი მათკენ ქუხდა და არა დინოროკის სტილში. ეს იყო დიდი სფერული ქვის ბურთები, რომლებიც გამოშვებული იყო უძველესი მექანიზმებით და აკონტროლებდნენ აშკარა და ფარული არხებით. მათ მარჯვნივ მყოფი დრეიკს დაეჯახა.
  
  მან დიდი სიჩქარე აიღო. "გაიქეცი!" ის შემობრუნდა და ყვიროდა. "Ღმერთო ჩემო".
  
  ბენი მას შეუერთდა. დელტას ორმა ჯარისკაცმა, კარინმა და კომოდომ, ხვრელს ერთი ინჩით გადაუარა. კიდევ ორმა ჯარისკაცმა გაიარა, საკუთარ ფეხზე დაარტყა და კომოდოსა და კარინს დაეჯახა, კვნესის ღელვაში დასრულდა.
  
  მაგრამ დელტას ბოლო კაცს არც ისე გაუმართლა. ის უხმოდ გაუჩინარდა, როდესაც უზარმაზარი ბურთი გადმოფრინდა ჯვარედინი გადასასვლელიდან, დაეჯახა მას მაკის სატვირთო მანქანის ძალით და გვირაბის კედელს შეაჯახა. იყო კიდევ ერთი ავარია, რადგან ბურთი, რომელიც მათ მისდევდა, დაეჯახა მას, რომელიც ბლოკავდა მათ გაქცევის გზას.
  
  კომოდოს სახემ ყველაფერი თქვა. "თუ ვიჩქარებთ," დაიღრიალა მან, "შეგვეძლო გვერდი ავუაროთ სხვა ხაფანგებს, სანამ ისინი წავიდნენ."
  
  ისევ აფრინდნენ. მათ გაიარეს კიდევ სამი გზაჯვარედინი, სადაც უზარმაზარი ტექნიკის მექანიზმები ღრიალებდნენ, ხრაშუნებდნენ და ღრიალებდნენ. დელტას ლიდერი მართალი იყო. დრეიკი ყურადღებით უსმენდა, მაგრამ არც კოვალენკოსა და არც მის წინ მყოფი ადამიანების ხმა არ ესმოდა.
  
  მერე წააწყდნენ დაბრკოლებას, რისიც ასე ეშინოდა. წინ ერთ-ერთი უზარმაზარი ქვა იდგა და გზას უღებდა. ისინი შეიკრიბნენ ერთად და აინტერესებდათ, შესაძლებელია თუ არა, რომ ეს ნივთი გადატვირთვას აპირებდა.
  
  "იქნებ გატეხილია," თქვა ბენმა. "ხაფანგს ვგულისხმობ."
  
  "ან იქნებ..." კარინი მუხლებზე დაეცა და რამდენიმე ფუტის წინ გაიწია. "იქნებ აქ უნდა ყოფილიყო."
  
  დრეიკი მის გვერდით დაეცა. იქ, უზარმაზარი კლდის ქვეშ, პატარა სივრცე იყო ასასვლელად. იმდენი ადგილი იყო იმისთვის, რომ ადამიანმა მის ქვეშ გაწურულიყო.
  
  "Არ არის კარგი". კომოდოც ჩაჯდა. "მე უკვე დავკარგე ერთი ადამიანი ამ სისულელეების ხაფანგში. იპოვე სხვა გზა, დრეიკ.
  
  "თუ მე მართალი ვარ," თქვა დრეიკმა და მხარზე გადახედა, "როდესაც ეს ხაფანგები გადატვირთულია, ისინი კვლავ გაქრება. ისინი უნდა მუშაობდნენ იმავე წნევის ბალიშის სისტემაზე, როგორც სხვები. ჩვენ აქ ხაფანგში ვიქნებით." მძიმე მზერით შეხვდა კომოდოს თვალებს. "ჩვენ არ გვაქვს არჩევანი."
  
  პასუხს რომ არ დალოდებია, ბურთის ქვეშ მოექცა. გუნდის დანარჩენი წევრები მის უკან დაიძრნენ, არ სურდათ რიგში ბოლო ყოფილიყო, მაგრამ დელტას კაცები მოწესრიგებულები იყვნენ და განლაგდნენ იქ, სადაც მათმა მეთაურმა მიუთითა. დრეიკმა იგრძნო ნაცნობი სურვილი მკერდში, სურვილი ეთქვა: არ ინერვიულო, დამიჯერე. მე გაგაცნობ, მაგრამ მან იცოდა, რომ ამას აღარასდროს იტყოდა.
  
  არა კენედის უაზრო სიკვდილის შემდეგ.
  
  ცოტა ხნით შებოჭვის შემდეგ, ის აღმოჩნდა, რომ თავით სრიალებდა ციცაბო ფერდობზე და მაშინვე გაიგონა, რომ სხვები მისდევდნენ. ფსკერი არც თუ ისე შორს იყო, მაგრამ საკმარის ადგილს ტოვებდა, რომ პირდაპირ ქვის მასიური ბურთის ქვეშ დამდგარიყო. ყველა დანარჩენი მის უკან დაიძრა. ინტენსიურად ფიქრობდა, ვერ ბედავდა ერთი კუნთის მოძრაობას. თუ ეს რამ დაინგრა, მას სურდა, რომ ყველა თანაბარ მდგომარეობაში ყოფილიყო.
  
  მაგრამ შემდეგ საფქვავი მანქანების ნაცნობმა კვნესის ხმამ შეარყია სიჩუმე და ბურთი გადავიდა. დრეიკი ჯოჯოხეთიდან ჯოჯოხეთიდან ღამურავით აფრინდა და ყვიროდა, რომ ყველა გაჰყოლოდა მას. მან შეანელა და დაეხმარა ბენს სიარულს, გრძნობდა, რომ ახალგაზრდა სტუდენტსაც კი ჰქონდა ფიზიკური შეზღუდვები და არ ჰქონდა ჯარისკაცის გამძლეობა. მან იცოდა, რომ კომოდო დაეხმარებოდა კარინს, თუმცა რადგან ის საბრძოლო ხელოვნების ექსპერტი იყო, მისი ფიზიკური ფიტნეს ადვილად შეეძლო მამაკაცის ტოლფასი.
  
  როგორც ჯგუფი, ისინი გარბოდნენ მოჩუქურთმებული გადასასვლელით სასიკვდილო მოძრავი ბურთის ქვეშ, ცდილობდნენ ესარგებლათ მისი ნელი სტარტით, რადგან შესაძლოა წინ წააწყდნენ ციცაბო ფერდობზე, რომელიც აიძულებდა მათ კვლავ შეხედონ მას.
  
  დრეიკმა შეამჩნია მოტეხილი ტერფი და გაფრთხილება დაუყვირა. ის ეშმაკურად მოთავსებულ ხვრელს გადახტა და კინაღამ ბენს თან წაათრია. მერე ფერდობზე დაეჯახა.
  
  მკაცრი იყო. ის ამოთხარა, თავი დაბლა, ფეხები აწეწილი, მარჯვენა ხელი ბენის წელზე შემოეხვია და ყოველ ნაბიჯზე მაღლა ასწია. საბოლოოდ მან ბურთი გარკვეულ მანძილზე დაარტყა, მაგრამ შემდეგ მოუწია მის უკან ყველასთვის შანსი მიეცა.
  
  არ დანებდა, უბრალოდ წინ წაიწია, რომ სხვებს ადგილი დაეთმო და კიდევ რამდენიმე სროლა გაუსროლა წინ.
  
  ისინი გადახტა მყარი ქვის კედლიდან!
  
  მათკენ ხმაურით შემოვიდა უზარმაზარი ქვა. მთელი გუნდი გავიდა, მაგრამ ახლა ჩიხში აღმოჩნდა. ფაქტიურად.
  
  დრეიკის თვალებმა უფრო ღრმა სიბნელე დაინახა ნათელ ციმციმებს შორის "აქ არის ხვრელი. ხვრელი მიწაში. "
  
  სწრაფად, ფეხებჩახლართული და სასოწარკვეთისაგან ნერვები მოშლილი, ხვრელისკენ გაიქცნენ. ის იყო პატარა, ადამიანის ზომის და შიგნიდან სრულიად შავი.
  
  "რწმენის ნახტომი", - თქვა კარინმა. "ღმერთის რწმენას ჰგავს."
  
  ქვის ბურთის მძიმე ღრიალი გაძლიერდა. ეს იყო ერთ წუთში მათი დამსხვრევიდან.
  
  "Glow Stick", - თქვა კომოდომ დაძაბული ხმით.
  
  "დრო არ არის". დრეიკმა გატეხა მბზინავი ჯოხი და ერთი სწრაფი მოძრაობით გადახტა ხვრელში. შემოდგომა გაუთავებელი ჩანდა. შავბნელა აციმციმდა, თითქოს გაბრწყინებული თითებით აწვდიდა. რამდენიმე წამში მიაღწია ფსკერს, ფეხებს ნება დართო და თავი ძლიერად დაარტყა მყარ კლდეს. მის თვალწინ ვარსკვლავები ცურავდნენ. შუბლზე სისხლი სდიოდა. მხედველობაში მყოფებმა, ვინც მას მიჰყვებოდნენ, მან დატოვა მბზინავი ჯოხი თავის ადგილზე და საზღვრებს გარეთ გავიდა.
  
  ვიღაც სხვა დაეშვა ავარიით. შემდეგ ბენი მის გვერდით იყო. "მათ. მეთიუ! Კარგად ხარ?"
  
  "ოჰ, მე კარგად ვარ." ის დაჯდა, ტაძრები ეჭირა. "ასპირინი გაქვთ?"
  
  "ისინი გაფუჭებენ შენს შინაგანს."
  
  "პოლინეზიური მაი ტაი? ჰავაის ლავის ნაკადი?
  
  "ღმერთო, არ ახსენო აქ L-სიტყვა, მეგობარო."
  
  "რას იტყვით კიდევ ერთ სულელურ ხუმრობაზე?"
  
  "არასდროს ამოიწურო მათგან. Შეინარჩუნე სიმშვიდე."
  
  ბენმა ჭრილობა შეამოწმა. ამ დროისთვის, დანარჩენი გუნდი უსაფრთხოდ დაეშვა და ირგვლივ ხალხმრავლობა იყო. დრეიკმა ახალგაზრდა ბიჭს გვერდით გასწია და ფეხზე წამოდგა. თითქოს ყველაფერი მუშა მდგომარეობაში იყო. კომოდომ გასროლა წყვილი ცეცხლსასროლი იარაღიდან, რომელიც მოხვდა სახურავზე და ჩამოხტა ციცაბო ფერდობზე.
  
  და ისევ და ისევ დაეცნენ, სანამ არ გამოვიდნენ ქვემოთ თაღის გავლით.
  
  "ესე იგი," თქვა დრეიკმა. "ვფიქრობ, ეს ბოლო დონეა."
  
  
  თავი მეორმოცე
  
  
  დრეიკი და დელტა გუნდი გამოვიდნენ გვირაბიდან და ძლიერად ისროდნენ. არჩევანი არ იყო. თუ კოვალენკოს შეჩერებას აპირებდნენ, სიჩქარე სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია. დრეიკმა მაშინვე მარჯვნივ გაიხედა, გაიხსენა გამოქვაბულის განლაგება და დაინახა, რომ სისხლის მეფის კაცები გადახტნენ S-ის ფორმის პირველ რაფაზე და იკრიბებოდნენ მის ყველაზე შორეულ წერტილში. მეორე S-ის ფორმის ბორცვის დასაწყისი მათ წინ რამდენიმე ნაბიჯით იწყებოდა, მაგრამ გიგანტური გამოქვაბულის მეორე მხარეს, გაურკვეველი სიღრმის უფსკრული გამოყოფდა მათ. ახლა, როდესაც ის უფრო ახლოს იყო და როგორც ჩანდა, სისხლის მეფის კაცებმა კიდევ რამდენიმე ქარვის ელვარება გაათავისუფლეს, მან საბოლოოდ შეძლო კარგად დაეთვალიერებინა გამოქვაბულის შორს.
  
  უკანა კედლიდან კლდის უზარმაზარი პლატო გამოდიოდა S-ის ფორმის ორივე ბორცვის დონეზე. უკანა კედელში იყო მოჩუქურთმებული ციცაბო კიბე, რომელიც ისე ახლოს ჩანდა ვერტიკალურთან, რომ მავერიკსაც კი თავბრუ ეხვევა.
  
  კიბეების თავთან დიდი შავი ფიგურა იხრება. დრეიკს მხოლოდ ერთი წამი ჰქონდა, ერთი შეხედვით, მაგრამ... იყო ეს ქვისგან დამზადებული კოლოსალური სკამი? იქნებ წარმოუდგენელი, უჩვეულო ტახტი?
  
  ჰაერი ტყვიებით იყო გაჟღენთილი. დრეიკი ერთ მუხლზე დაეცა, კაცი განზე გადააგდო და უფსკრულში ჩავარდნისას მისი საშინელი ყვირილი გაიგონა. გაიქცნენ ერთადერთი საფარისკენ, რომელსაც ხედავდნენ, ლოდების გატეხილი მასა, რომელიც ალბათ აივნიდან ჩამოვარდა. როდესაც ისინი აკვირდებოდნენ, კოვალენკოს ერთ-ერთმა ადამიანმა ესროლა ხმამაღლა მოლაპარაკე იარაღს, რამაც რღვევის გავლით გაუშვა ის, რაც ჰგავდა ნაყარი ფოლადის ისრს. შორეულ კედელს ხმამაღალი ბზარი დაარტყა და ქვაში გაიჭედა.
  
  დარტის ფრენისას მის უკან სქელი თოკი გაიხსნა.
  
  შემდეგ ხაზის მეორე ბოლო ჩასვეს იმავე იარაღში და გაუშვეს უახლოეს კედელში, პირველიდან რამდენიმე ფუტით ზემოთ. თოკი სწრაფად გაიწელა მჭიდროდ.
  
  მათ შექმნეს საფოსტო ხაზი.
  
  დრეიკი სწრაფად დაფიქრდა. "თუ ჩვენ ვაპირებთ მის შეჩერებას, ჩვენ გვჭირდება ეს მინიშნება," - თქვა მან. "ჩვენი საკუთარის შექმნას ძალიან დიდი დრო დასჭირდება. ასე რომ არ ესროლო. მაგრამ ჩვენ ასევე უნდა შევაჩეროთ ისინი, როდესაც ისინი კვეთენ საზღვარს. "
  
  "უფრო იფიქრე, როგორც სისხლიანი მეფე", - თქვა კარინმა ზიზღით. "იფიქრეთ იმაზე, რომ მან გაჭრა ხაზი მის ბოლო რამდენიმე კაცთან, რომელიც ჯერ კიდევ მასზეა."
  
  "ჩვენ არ ვჩერდებით", - თქვა დრეიკმა. "არასოდეს".
  
  იგი გადმოხტა საფარის უკან და ცეცხლი გახსნა. დელტა ფორსის ჯარისკაცები დარბოდნენ მის მარცხნივ და მარჯვნივ, ისროდნენ ფრთხილად, მაგრამ ზუსტად.
  
  კოვალენკოს პირველი კაცი უფსკრულს გადაუარა, სისწრაფეს აჩქარდა და ოსტატურად დაეშვა მეორე მხარეს. ის სწრაფად შემობრუნდა და ცეცხლის საფარის კედლის აწყობა დაიწყო სრული ავტომატით.
  
  დელტას ჯარისკაცი გვერდზე გადააგდეს, ნაწილებად დააგდეს. მისი სხეული დრეიკის წინ ჩამოინგრა, მაგრამ ინგლისელი ნაბიჯის გარეშე გადახტა. როდესაც ის მიუახლოვდა პირველ S-ის ბორცვს, მის წინაშე სიცარიელის ფართო უფსკრული გაიხსნა. მოუწევდათ მასზე გადახტომა!
  
  სროლა განაგრძო, უფსკრული გადახტა. კოვალენკოს კაცებიდან მეორე გაფრინდა ხაზის გასწვრივ. ლოდები ჩამოაგდეს მიმდებარე გამოქვაბულის კედლიდან, რადგან ტყვიები დამანგრეველი ძალით მოხვდა.
  
  დრეიკის გუნდი გაიქცა და მის უკან გადახტა.
  
  მესამე ფიგურა გადახტა მჭიდროდ დაჭიმულ ხაზზე. კოვალენკო. დრეიკის ტვინი ყვიროდა დარტყმის გადასაღებად. გამოიყენე შანსი! წაშალე ეს ნაძირალა ახლავე.
  
  მაგრამ ძალიან ბევრი შეიძლება არასწორად წავიდეს. მას შეუძლია ხაზი დაარღვიოს და კოვალენკო შეიძლება კვლავ უსაფრთხო იყოს. მას შეუძლია მხოლოდ ნაძირალას ავნოს. და, რაც მთავარია, მათ ცოცხალ სჭირდებოდათ რუსი ჯიგარი, რათა შეეჩერებინათ სისხლიანი ვენდეტა.
  
  კოვალენკო უსაფრთხოდ დაეშვა. მისმა კიდევ სამმა კაცმა მოახერხა მათი გადაკვეთა. დრეიკმა კიდევ სამი დააგდო, როდესაც ორი ძალა შეიკრიბა. სამი გასროლა ახლო მანძილიდან. სამი მკვლელობა.
  
  მერე თოფი აფრინდა თავში. ჩაიკეცა, თავდამსხმელი მხარზე გადააგდო და რაფიდან სიბნელეში გადააგდო. შებრუნდა და თეძოდან გაისროლა. კიდევ ერთი კაცი დაეცა. კომოდო მის გვერდით იყო. დანა იყო ამოღებული. გამოქვაბულის კედელს სისხლი ასხამდა. კოვალენკოს კაცები ნელ-ნელა უკან დაიხიეს, მათ უკან კლდეზე მიიყვანეს.
  
  დელტას დარჩენილი ოთხი ჯარისკაცი დაიჩოქა უფსკრულის პირას და ფრთხილად ესროდა კოვალენკოს ნებისმიერ კაცს, რომელიც ხაზთან ახლოს იყო. თუმცა, მხოლოდ დროის საკითხი იყო, სანამ ერთ-ერთი მათგანი იფიქრებდა უკან დახევას და ქოთანში სროლის დაწყებას.
  
  სიჩქარე იყო ყველაფერი, რაც მათ ჰქონდათ.
  
  სისხლის მეფის კიდევ ორი კაცი ავიდა ზიპლაინზე და ახლა გაძვრა. დრეიკმა დაინახა, რომ მეორემ დაიწყო ასვლა საბრძოლველებზე და გაისროლა, გაცურებული ბუზივით მოშორდა. მამაკაცი მივარდა მისკენ, თავი დაბლა, ყვიროდა, უეჭველად დაინახა, რომ მოწყვეტილი იყო. დრეიკი კედელთან უკან დაიხია. კომოდომ კაცი რაფიდან გადმოიყვანა.
  
  "მაღლა!"
  
  დრეიკმა ძვირფასი წამები გაატარა გარშემო. რა ჯანდაბა გამოიყენეს იმ დაწყევლილი ხაზის დასაჭერად, მერე დაინახა. თითოეულ კაცს უნდა მიეცეს პატარა სპეციალური ბლოკი, როგორიცაა პროფესიონალები იყენებენ. ირგვლივ რამდენიმე იწვა. სისხლიანი მეფე მოვიდა მომზადებული ყველა შემთხვევისთვის.
  
  ასევე დრეიკი. მათ ზურგჩანთებში პროფესიონალური სპელეოლოგიური აღჭურვილობა ატარებდნენ. დრეიკმა სწრაფად ამოიღო ბლოკი და ღვედი ზურგზე მიამაგრა.
  
  "ბენ!"
  
  როდესაც ახალგაზრდა მამაკაცი მალულად მიუახლოვდა, დრეიკი კომოდოს მიუბრუნდა. "კარინს მოიყვან?"
  
  "Რა თქმა უნდა". უხეში, ხისტი სახით და საბრძოლო ნაწიბურებით, დიდმა კაცმა მაინც ვერ დამალა, რომ უკვე გაწბილებული იყო.
  
  ყველა ადგილიდან...
  
  დრეიკმა ენდობოდა დელტას კაცებს, რომ კოვალენკოს გუგები არ დაეტოვებინათ, დრეიკმა გაზარდა წნევა მჭიდროდ დაჭიმულ კაბელზე სწრაფად მიმაგრებით. ბენმა უსაფრთხოების ღვედი შეიკრა და დრეიკმა მას თოფი მიაწოდა.
  
  "ისროლე, თითქოს ჩვენი ცხოვრება მასზეა დამოკიდებული, ბლეიკი!"
  
  ყვირილით ისინი აიძულეს და ზიპლაინის გასწვრივ ირბინეს. ამ სიმაღლიდან და ამ სიჩქარით მანძილი უფრო დიდი ჩანდა და შორეული რაფა თითქოს უკან იხევდა. ბენმა ცეცხლი გახსნა, მისი დარტყმები მაღლა და ფართოდ დაფრინავდა და ქვის ნატეხები წვიმდა სისხლის მეფის კაცებს ქვემოთ.
  
  მაგრამ ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. ეს იყო ხმაური, ზეწოლა და მუქარა საჭირო. სიჩქარის ამაღლებით, დრეიკმა ფეხები ასწია, როცა ჰაერი მიიჩქაროდა და ქვემოთ უზარმაზარი უძირო უფსკრული გამოავლინა. საშინელებამ და მღელვარებამ გული აუჩქარა. ყურებში ხმამაღლა ჩაესმა მავთულის ბადეზე ლითონის ბორბლის გადახრის ხმა.
  
  რამდენიმე ტყვია უსტვენდა და აჭრელდა ჰაერში მივარდნილ წყვილს. დრეიკმა დელტა გუნდის საპასუხო ცეცხლი გაიგო. კოვალენკოს ერთ-ერთი მამაკაცი ხმაურით დაეცა. იღრიალა ბენმა და თითი ჩახმახზე დაადო.
  
  რაც უფრო უახლოვდებოდნენ, მით უფრო საშიში ხდებოდა. ღმერთის კურთხევა იყო, რომ კოვალენკოს კაცებს საფარი არ ჰქონდათ და დელტა გუნდის მხრიდან ტყვიების მუდმივი სროლა ზედმეტი იყო. ამ სიჩქარითაც კი დრეიკი გრძნობდა სიცივეს ფეხებში. საუკუნოვანი სიბნელე ირეოდა მის ქვეშ, ადუღდა, ცახცახებდა და, შესაძლოა, სპექტრული თითებით სწვდა მის მარადიულ ჩახუტებას.
  
  რაფა მისკენ დაიძრა. ბოლო წუთს სისხლის მეფემ უბრძანა თავის კაცებს უკან დახევა და დრეიკმა გაათავისუფლა ბლოკი. ის ფეხზე დაეშვა, მაგრამ მისი იმპულსი არ იყო საკმარისი იმისათვის, რომ შეენარჩუნებინა წონასწორობა წინ დარტყმასა და უკან მიმართულ წონას შორის.
  
  სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ბლეიკის წონამ ისინი უკან დაიხია. უფსკრულისკენ.
  
  დრეიკი განზრახ გვერდზე დაეცა და მთელი სხეული მოუხერხებელ მანევრში ჩადო. ბენმა სასოწარკვეთილმა აიტაცა ჯიუტი ქვა, მაგრამ მაინც გაბედულად ეჭირა თოფს. დრეიკმა გაიგო ზიპლაინის დაჭიმვის უეცარი ხმა და მიხვდა, რომ კომოდო და კარინი უკვე მასზე იყვნენ და საშინელი სისწრაფით უახლოვდებოდნენ მას.
  
  სისხლის მეფის კაცებმა გზა გაიარეს რაფის გასწვრივ დარბაზის უკანა მხარეს, თითქმის შეძლეს ბოლო ნახტომი გაეკეთებინათ უზარმაზარ კლდოვან პლატოზე, სადაც იწყებოდა იდუმალი კიბე. სასიხარულო ამბავი ის იყო, რომ მხოლოდ ათამდე ადამიანი დარჩა.
  
  დრეიკი კიდეზე გადახტა, სანამ ბენს არ მოეხსნა, შემდეგ საკუთარ თავს რამდენიმე წამით სუნთქვის საშუალება მისცა, სანამ დაჯდებოდა. თვალის დახამხამებაში კომოდო და კარინი მის თვალწინ გაფრინდნენ, წყვილი მოხდენილად დაეშვა და ოდნავი ეშმაკური ღიმილის გარეშე.
  
  "ბიჭმა ცოტა მოიმატა წონაში." დრეიკმა ბენზე მიუთითა. "ძალიან ბევრი სრული საუზმე. არ არის საკმარისი ცეკვა. "
  
  "ჯგუფი არ ცეკვავს." ბენმა მყისიერად უპასუხა, როდესაც დრეიკი აფასებდა მათ შემდეგ ნაბიჯს. დაველოდო გუნდს დანარჩენ ნაწილს თუ დავიდევნო?
  
  ჰაიდენი ამბობს, როცა ცეკვავ, პიქსი ლოტს ჰგავხარ.
  
  "სიგიჟე".
  
  კომოდო კოვალენკოს ხალხსაც უვლიდა. თოკი ისევ გაიჭიმა და ყველანი კედელს მიადგნენ. დელტას კიდევ ორი ჯარისკაცი მივიდა ზედიზედ, მათი ჩექმები ხმამაღლა აფრიალეს ქვიშაზე, როდესაც ისინი შეანელეს სწრაფ გაჩერებამდე.
  
  "Იმოძრავე." დრეიკმა მიიღო გადაწყვეტილება. "უმჯობესია, არ მივცეთ მათ დრო ფიქრისთვის."
  
  ისინი გაიქცნენ რაფაზე და იარაღი მზადყოფნაში ეჭირათ. სისხლის მეფის წინსვლა კლდოვან კედელში მრუდით მომენტალურად დაფარა, მაგრამ როცა დრეიკმა და მისმა ეკიპაჟმა მრუდი გაწმინდეს, მათ დაინახეს კოვალენკო და მისი დანარჩენი კაცები უკვე კლდოვან პლატოზე.
  
  კიდევ ორი ადამიანი სადღაც დაკარგა.
  
  ახლა კი, როგორც ჩანს, უბრძანეს უკიდურესი ზომების მიღებას. რამდენიმე ადამიანმა ამოიღო პორტატული RPG ყუმბარმტყორცნები.
  
  "ჯანდაბა, ისინი მუწუკებით არიან დატვირთული!" დრეიკმა იყვირა, შემდეგ გაჩერდა და შემობრუნდა, გული მოულოდნელად მიწაში ჩავარდა. "Ო არა-"
  
  ისმოდა მჭიდიდან ყუმბარის დატენვის პირველი გასროლა და სასტვენის ხმა. დელტას ბოლო ორი ჯარისკაცი სიჩქარით მიდიოდა ზიპლაინის გასწვრივ და უმიზნებდა რაფაზე, როდესაც რაკეტა მოხვდა. იგი დაეჯახა კედელს ზიპ-ლაინის წამყვანების ზემოთ და გაანადგურა ისინი კლდის, მტვრის და ფიქლის აფეთქების შედეგად.
  
  ხაზი დაიკლო. ჯარისკაცები შავ დავიწყებაში ჩაფრინდნენ ისე, რომ ხმაც არ ამოუღიათ. ნებისმიერ შემთხვევაში, ეს კიდევ უფრო უარესი იყო.
  
  კომოდომ დაწყევლა, რისხვამ მის სახეებს უმახინჯა. ეს იყო კარგი ხალხი, რომლებსაც ის წვრთნიდა და იბრძოდა წლების განმავლობაში. ახლა დელტას გუნდში მხოლოდ სამი ძლიერი იყო, პლუს დრეიკი, ბენ და კარინი.
  
  დრეიკი ყვიროდა და დაედევნა მათ რაფაზე, გაგიჟებული იყო იმის ცოდნით, რომ მალე ახალი RPG-ები გამოვა. გადარჩენილები გარბოდნენ რაფაზე, ხელმძღვანელობდნენ მბზინავი ჯოხებით და ქარვის სიუხვით. ყოველი ნაბიჯი მათ აახლოებდა კლდოვან პლატოსთან, უცნაურ კიბესთან და კლდის კედლიდან გამოსული გიგანტური ტახტის იდუმალ, მაგრამ წარმოუდგენელ სანახაობასთან.
  
  მეორე გასროლა მოხდა. ეს აფეთქდა მორბენალთა უკან რაფაზე, დააზიანა, მაგრამ არ გაანადგურა ბილიკი. მაშინაც კი, როცა ის დარბოდა, დატვირთული კუნთები ზღვრამდე მიჰყავდა, დრეიკს ესმოდა, როგორ უყვიროდა კოვალენკო თავის კაცებს, რომ ფრთხილად ყოფილიყვნენ - რაფა შეიძლება ყოფილიყო მათი ერთადერთი გამოსავალი.
  
  ახლა დრეიკი მივიდა რაფის ძირთან და დაინახა უფსკრული, რომელზედაც უნდა გადახტა, რათა კლდოვან პლატოს მიაღწია და სისხლის მეფის კაცებს დაუპირისპირდეს.
  
  უზარმაზარი იყო.
  
  იმდენად დიდი, ფაქტობრივად, რომ კინაღამ შეძრწუნდა. თითქმის გაჩერდა. არა ჩემთვის, არამედ ბენისა და კარინისთვის. ერთი შეხედვით არ ეგონა, რომ ხტომას გააკეთებდნენ. მაგრამ მერე გული გაუმაგრდა. მათ მოუწიათ. და არ შეიძლება იყოს შენელება, უკან დაბრუნება. ისინი იყვნენ ერთადერთი ხალხი, რომელსაც შეეძლო შეეჩერებინა სისხლიანი მეფე და ბოლო მოეღო მის გიჟურ გეგმას. ერთადერთი ხალხი, რომელსაც შეუძლია გაანადგუროს საერთაშორისო ტერორიზმის ლიდერი და დარწმუნდეს, რომ მას აღარასოდეს ექნება ვინმესთვის ზიანის მიყენების შანსი.
  
  მაგრამ ის მაინც ნახევრად შემობრუნდა, როცა გარბოდა. "არ გაჩერდე", დაუყვირა მან ბენს. "დაიჯერე. Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება".
  
  ბენმა თავი დაუქნია, ადრენალინმა მოიცვა მისი ფეხები და კუნთები და აავსო ისინი ნებისყოფით, სიდიადითა და ძალით. დრეიკმა პირველმა დაარტყა უფსკრული, ხტუნავდა ხელები გაშლილი და ფეხები ჯერ კიდევ ტუმბოს, რკალივით ატრიალებდა უფსკრული, როგორც ოლიმპიური სპორტსმენი.
  
  შემდეგი ბენი მოვიდა, ხელი გაშალა, თავი ყველა მიმართულებით გადააგდო, ნერვებმა წონასწორობის გრძნობა დაუარა. მაგრამ ის მეორე მხარეს დაეშვა რამდენიმე სანტიმეტრით.
  
  "დიახ!" წამოიძახა მან და დრეიკმა გაუღიმა მას. "ჯესიკა ენისს შენთან ვერაფერს გააკეთებს, მეგობარო."
  
  შემდეგ კომოდო მძიმედ დაეშვა, კინაღამ სხეული შიგნიდან გარეთ მოაბრუნა, როცა მაშინვე შებრუნდა და კარინს შეხედა. მისი ნახტომი ლამაზი იყო. ფეხები მაღლა აწეული, უკან თაღოვანი, მასიური მოძრაობა წინ.
  
  და იდეალური სადესანტო. მოჰყვა დელტა გუნდის დანარჩენი წევრები.
  
  დრეიკი შემობრუნდა, რათა ენახა ყველაზე შოკისმომგვრელი სანახაობა, რაც კი ოდესმე უნახავს.
  
  სისხლიანი მეფე და მისი კაცები, ყვირილითა და ტირილით, უმეტესად სისხლით დაფარული და ღია ჭრილობებით, ყველა პირდაპირ მათკენ მივარდა და იარაღს ჯოჯოხეთის დემონებივით ატრიალებდა.
  
  საბოლოო ბრძოლის დროა.
  
  
  თავი ორმოცდამეერთე
  
  
  მეტ დრეიკი გადარჩა და პირისპირ მოვიდა სისხლიან მეფესთან.
  
  მისი კაცები პირველები მივიდნენ, ყვირილი გაისმა, როცა თოფები აწკრიალდა და დანები იშლებოდა და ხმლებივით ანათებდა, ირეკლავდა ქარვის შუქს და აფრქვევდა მათ ცეცხლს მრავალი მიმართულებით. რამდენიმე გასროლა გაისმა, მაგრამ ამ მანძილზე და ტესტოსტერონისა და შიშის მორევში არცერთი არ იყო სათანადოდ დამიზნებული. და მაინც გაისმა მკვეთრი ტირილი დრეიკის, კიდევ ერთი დაღუპული დელტა ჯარისკაცის უკნიდან.
  
  დრეიკს კუნთები ისე ატკინა, თითქოს სამას ფუნტიან გორილას ებრძოდა. სისხლმა და ჭუჭყმა დაუფარა სახე. ცხრა ადამიანი შეუტია მას, მათ, მაგრამ მან ყველა დაამარცხა, რადგან სისხლის მეფე მათ უკან იდგა და ვერაფერი შეაჩერებდა მას შურისძიების გამოცხადებაში.
  
  მოხუცი ჯარისკაცი დაბრუნდა, სამოქალაქო სახე ახლა დაქვეითებული იყო და ის დაბრუნდა იქ, უმაღლეს რიგებში, ცოცხალ ჯარისკაცებთან ერთად.
  
  მან ესროლა სამ კაცს, პირდაპირ გულში. მეოთხეში შევიდა, იარაღი გადააბრუნა, კაცს ცხვირი მთლიანად გაუტეხა და ამავდროულად ლოყის ნაწილი გაუტეხა. გავიდა სამი წამი. მან იგრძნო, რომ დელტას ეკიპაჟი თითქმის შიშით შორდებოდა მისგან და აძლევდა ადგილს სამუშაოდ. მან დატოვა ისინი სამ დაქირავებულთან საბრძოლველად, ხოლო ერთი კაცისა და თავად კოვალენკოსკენ დაიძრა.
  
  კომოდომ მამაკაცს თავი დაარტყა, მეორე კი ერთი ნაბიჯით დანით დაჭრა. კარინი მის გვერდით იყო და უკან არ იხევდა. არც ერთი წამით. მან სახის ხელისგულით დააბრუნა დარტყმული მამაკაცი და მოჰყვა მუშტების კომბინაცია. როდესაც დაქირავებული ჯარისკაცი ღრიალებდა და თავის შეკავებას ცდილობდა, ის ჩაერია და ტაეკვონდოს ტექნიკა გამოიყენა, რათა ის მხარზე გადააგდო.
  
  მტკნარი კიდისკენ.
  
  კაცი უფსკრულმა გაიტაცა ყვირილით. კარინმა კომოდოს შეხედა და უცებ მიხვდა, რაც გააკეთა. დიდი გუნდის ლიდერი სწრაფად დაფიქრდა და მადლიერების ნიშანი მისცა, მყისიერად დააფასა მისი ქმედებები და მისცა მათ აქტუალობა.
  
  კარინმა ღრმად ამოისუნთქა.
  
  დრეიკი სისხლის მეფეს დაუპირისპირდა.
  
  ბოლოს და ბოლოს.
  
  უკანასკნელი ადამიანი გადარჩა ხანმოკლე ბრძოლას და ახლა ფეხებთან იწვა, სასუნთქი მილით გაჭედილი და ორივე მაჯა მოტეხილი. კოვალენკომ საზიზღარი მზერა მიაპყრო მამაკაცს.
  
  "სულელი. და სუსტი. "
  
  "ყველა სუსტი ადამიანი იმალება თავისი სიმდიდრის მიღმა და ძალაუფლების გარეგნობის მიღმა, რაც მათ მოაქვს."
  
  "მსგავსება?" კოვალენკომ ამოიღო პისტოლეტი და სახეში ესროლა მოქნეულ მამაკაცს. "ეს არ არის ძალა? გგონიათ მსგავსი იყო? მე ყოველ დღე ცივსისხლიან კაცს ვკლავ, რადგან შემიძლია. ეს ძალის მსგავსებაა?
  
  "ისევე როგორც თქვენ ბრძანეთ კენედი მურის მოკვლა? რაც შეეხება ჩემი მეგობრების ოჯახებს? შესაძლოა, მსოფლიოს ზოგიერთმა ნაწილმა გააჩინა შენ, კოვალენკო, მაგრამ ეს არ იყო საღი აზრი".
  
  ისინი სწრაფად და ერთდროულად მოძრაობდნენ. ორი იარაღი, პისტოლეტი და თოფი, დააწკაპუნეთ ერთდროულად.
  
  ორივე ცარიელია. ორჯერ დააწკაპუნეთ.
  
  "არა!" კოვალენკოს კივილი სავსე იყო ბავშვური ბრაზით. მას უარი ეთქვა.
  
  დრეიკმა დანა დაარტყა. სისხლიანმა მეფემ აჩვენა თავისი ქუჩის ჭკუა გვერდის აცილებით. დრეიკმა მას თოფი ესროლა. კოვალენკომ დარტყმა შუბლზე დაუბრკოლებლად მიიღო და ამავდროულად დანა ამოიღო.
  
  "თუ მე თვითონ მომიწევს შენი მოკვლა, დრეიკ..."
  
  "ოჰ, დიახ, თქვენ გააკეთებთ", - თქვა ინგლისელმა. "ირგვლივ არავის აღარ ვხედავ. შენ არც ერთი შილინგი არ გაქვს, მეგობარო."
  
  კოვალენკო ამოვარდა. დრეიკმა დაინახა, რომ ეს მოხდა ნელი მოძრაობით. კოვალენკოს შეიძლება ეგონა, რომ მძიმედ გაიზარდა, შეიძლება ეფიქრა კიდეც, რომ მძიმედ ივარჯიშა, მაგრამ მისი ვარჯიში არაფერი იყო იმ მკაცრ მოთხოვნებთან და გამოცდებთან შედარებით, რომლებსაც ბრიტანული SAS-ი ექვემდებარებოდა.
  
  დრეიკი გვერდიდან შემოვიდა მუხლზე სწრაფი დარტყმით, რამაც დროებით პარალიზა კოვალენკო და მოტეხა რამდენიმე ნეკნი. რუსს პირიდან ამოვარდნილი კვნესა მყისვე ჩაახშო. უკან დაიხია.
  
  დრეიკმა მოატყუა სწრაფი შეტევა, დაელოდა სისხლის მეფის რეაქციას და მყისიერად დაიჭირა მამაკაცის მარჯვენა ხელი საკუთარი ხელით. სწრაფი შემობრუნება და კოვალენკოს მაჯა გაუტყდა. და ისევ რუსმა უბრალოდ ჩაისისინა.
  
  მათ კომოდო, კარინი, ბენი და დელტას დარჩენილი ჯარისკაცი უყურებდნენ.
  
  სისხლის მეფემ მათ შეხედა. "ვერ მომკლავ. Თქვენ ყველა. ვერ მომკლავ. მე ვარ ღმერთი!"
  
  კომოდომ იღრიალა. "ჩვენ ვერ მოგკლავთ, იდიოტო. თქვენ მოგიწევთ ბევრი ყვირილი. მაგრამ დარწმუნებული ვარ, მოუთმენლად ველი, რომ დაგეხმაროთ აირჩიოთ რომელ ჯოჯოხეთში გაატარებთ დარჩენილ ცხოვრებას".
  
  "ციხე." სისხლიანმა მეფემ გადააფურთხა. "არც ერთი ციხე არ მიტევს. მე ვიქნები მას ერთი კვირის განმავლობაში. "
  
  კომოდოს პირი გაუღიმა. "რამდენიმე ციხე", თქვა მან ჩუმად. "ისინი არც კი არსებობენ."
  
  კოვალენკომ ერთი წამით გაკვირვებული ჩანდა, მაგრამ შემდეგ ამპარტავნობამ ისევ მოიცვა მისი სახე და ისევ დრეიკს მიუბრუნდა. "Და შენ?" - ჰკითხა მან. "შეიძლება მკვდარიც იყო, მე რომ არ მომიწიო შენს დევნა ნახევარი მსოფლიოს გარშემო."
  
  "მკვდარი?" - ექო დრეიკმა. "სხვადასხვა ტიპის გარდაცვლილები არიან. თქვენ უნდა იცოდეთ ეს. "
  
  დრეიკმა ცივ, მკვდარ გულში დაარტყა. კოვალენკო შეკრთა. პირიდან სისხლი სდიოდა. საცოდავი ტირილით მუხლებზე დაეცა. სისხლიანი მეფის სამარცხვინო დასასრული.
  
  დრეიკმა მას გაეცინა. "ის დაასრულა. ხელები შეუკრა და წავიდეთ."
  
  ბენმა ჩაილაპარაკა. "მე ჩავწერე მისი მეტყველების ნიმუშები." ჩუმად თქვა და ტელეფონი აიღო. "ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ სპეციალური პროგრამული უზრუნველყოფა მისი ხმის რეპროდუცირებისთვის. მეთ, ჩვენ ის ცოცხალი ნამდვილად არ გვჭირდება.
  
  მომენტი ისეთივე დაძაბული იყო, როგორც ბოლო წამი აფეთქებამდე. დრეიკის გამომეტყველება გადადგომიდან წმინდა სიძულვილამდე შეიცვალა. კომოდო ყოყმანობდა ჩარევაში, არა შიშის, არამედ ძნელად მიღებული პატივისცემის გამო - ერთადერთი პატივისცემა, რომელსაც ჯარისკაცი აღიარებდა. კარინს საშინლად გაუფართოვდა თვალები.
  
  დრეიკმა თოფი ასწია და მყარ ფოლადი კოვალენკოს შუბლზე დაკრა.
  
  "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "დადებითად. დავინახე მისი სიკვდილი. Მე იქ ვიყავი. მან გასცა ბრძანება ჰავაიზე ტერორისტული თავდასხმების შესახებ.ბენმა ოთახს მიმოიხედა. "ჯოჯოხეთიც კი გამოაფურთხებს მას."
  
  "ეს არის სადაც შენ ეკუთვნი." დრეიკის ღიმილი ცივი და ბნელი იყო, როგორც სისხლიანი მეფის სული. "ჯოჯოხეთის კარიბჭეს მიღმა. აქ უნდა დარჩე და აქ უნდა მოკვდე".
  
  კოვალენკოს ყბა მჭიდროდ დაეჭირა; ამის უკან ორმოცი წელი იდგა სიკვდილის, აღკვეთის და სისხლიანი დაცემის შესახებ. "შენ არასდროს შემაშინებ."
  
  დრეიკმა დაცემული კაცი შეისწავლა. ის მართალი იყო. სიკვდილი არ დააზარალებს მას. დედამიწაზე არაფერი იყო ისეთი, რაც ამ კაცს შეაშინებდა.
  
  მაგრამ იყო ერთი რამ, რაც მას გაანადგურებდა.
  
  "ასე რომ, ჩვენ აქ დაგიდებთ." მან თოფი ჩამოწია, რამაც კომოდოს შვება გამოიწვია. "და ჩვენ ვაგრძელებთ საგანძურის მოთხოვნას. ეს იყო თქვენი ცხოვრების ძიება და ვერასოდეს გაიგებთ რა იყო. მაგრამ მონიშნე ჩემი სიტყვები, კოვალენკო, მე ამას გავაკეთებ. "
  
  "არა!" რუსის კვნესა მაშინვე გაისმა. "რა პრეტენზია გაქვთ? არა! არასოდეს. Ეს ჩემია. ეს ყოველთვის ჩემი იყო. "
  
  სასოწარკვეთილი ღრიალით, სისხლის მეფემ უკანასკნელი სასოწარკვეთილი ბიძგი გააკეთა. ტკივილმა სახე დაამახინჯა. სახიდან და ხელებიდან სისხლი სდიოდა. ფეხზე წამოდგა და სიძულვილითა და მკვლელობით აღსავსე ნებისყოფა და სიცოცხლე ჩადო თავის ნახტომში.
  
  დრეიკს თვალები გაუბრწყინდა, სახე გრანიტივით მძიმე გახდა. მან სისხლის მეფეს დაარტყა, მტკიცედ იდგა, როცა შეშლილი რუსი ენერგიას ბოლო უნციას ხარჯავდა ათეულ დარტყმაში, თავიდან ძლიერი, მაგრამ სწრაფად დასუსტებული.
  
  შემდეგ დრეიკმა გაიცინა, ბნელის მიღმა ხმა, სიყვარულს მოკლებული და დაკარგული ხმა, განსაწმენდელსა და ჯოჯოხეთს შორის შუა გზაზე გაჩერდა. როდესაც სისხლიანი მეფის უკანასკნელი ენერგია დაიხარჯა, დრეიკმა ხელისგულით მიაბიჯა და მკერდზე დადგა.
  
  "ეს ყველაფერი ამაო იყო, კოვალენკო. Შენ წააგე".
  
  კომოდო რუსთან მივარდა და მანამდე მიაბა, სანამ დრეიკი გადაიფიქრებდა. კარინი დაეხმარა მას ყურადღების გადატანაში, თითქმის ვერტიკალურ კიბეზე და შავი ტახტის გასაოცარ ხედზე ანიშნა. აქედან კიდევ უფრო განსაცვიფრებელი იყო. არსება უზარმაზარი და შესანიშნავად გამოძერწილი იყო, მათ თავზე ასი ფუტის სიმაღლეზე ეკიდა.
  
  "შენს შემდეგ".
  
  დრეიკმა შეაფასა შემდეგი დაბრკოლება. კიბეები ოდნავ კუთხით აიწია დაახლოებით ასი ფუტის მანძილზე. ტახტის ქვედა მხარე ღრმა შავი ფერის იყო, მიუხედავად მის ირგვლივ მიმოფანტული მრავალი ქარვისფერი გამოკვეთისა.
  
  - ჯერ მე უნდა წავიდე, - თქვა კომოდომ. "მე მაქვს ცოცვის გამოცდილება. ჩვენ უნდა ავიდეთ რამდენიმე საფეხურით ერთდროულად, ჩავსვათ კარაბინები და შემდეგ გავაგრძელოთ უსაფრთხოების ხაზი ჩვენს გუნდამდე.
  
  დრეიკმა მისცა მას ხელმძღვანელობა. გაბრაზება ჯერ კიდევ ძლიერი იყო მის გონებაში, თითქმის აბსოლუტური. მისი თითი ჯერ კიდევ კარგად გრძნობდა M16-ის ჩახმახს. მაგრამ კოვალენკოს მოკვლა ახლა ნიშნავს მისი სულის სამუდამოდ მოწამვლას, სიბნელის ჩანერგვას, რომელიც არასოდეს გაქრება.
  
  როგორც ბენ ბლეიკმა შეიძლება თქვას, ეს მას ბნელ მხარეს გადააქცევს.
  
  მან დაიწყო კედელზე ასვლა კომოდოს შემდეგ, სჭირდებოდა ყურადღების გაფანტვა, რადგან შურისძიების დაუსრულებელი მოთხოვნილება გაიზარდა და ცდილობდა დაემორჩილებინა იგი. მოულოდნელმა აწევამ მყისვე გაამახვილა გონება. სისხლიანი მეფის ტირილი და კვნესა ჩაქრა, როდესაც ტახტი მიუახლოვდა და კიბეები გართულდა.
  
  ისინი ავიდნენ, კომოდო მიჰყავდა გზას, ფრთხილად ამაგრებდა თითოეულ კარაბინს, სანამ არ შეამოწმებდა მის წონას, შემდეგ კი ძაფით გადასვეს უსაფრთხოების თოკი და დააგდეს იგი თავის გუნდს ქვემოთ. რაც უფრო მაღლა ავიდნენ, მით უფრო ბნელდებოდა. კიბის ყოველი საფეხური ცოცხალ კლდეში იყო გამოკვეთილი. დრეიკმა აღდგომისას შიშის გრძნობა დაიწყო. რაღაც წარმოუდგენელი საგანძური ელოდა მათ; მან ეს თავის ნაწლავში იგრძნო.
  
  მაგრამ ტახტი?
  
  ზურგს უკან აბსოლუტური სიცარიელე იგრძნო, გაჩერდა, გამბედაობა მოიკრიბა და ქვემოდან დაიხედა. ბენი იბრძოდა, თვალები გაფართოებული და შეშინებული ჰქონდა. დრეიკმა თავისი ახალგაზრდა მეგობრის მიმართ სიმპათია და სიყვარული იგრძნო, რაც კენედის გარდაცვალების შემდეგ არ ყოფილა. მან დაინახა დარჩენილი დელტას ჯარისკაცი, რომელიც ცდილობდა კარინის დახმარებას და გაეღიმა, როდესაც მან ხელი გაუშვა. მან დახმარების ხელი გაუწოდა ბენს.
  
  "შეწყვიტე ეს საკუთარი თავის გამოგონება, ბლეიკი. მოდით."
  
  ბენმა შეხედა მას და თითქოს ტვინში ფეიერვერკი ჩავარდა. დრეიკის თვალებში რაღაცამ ან ხმის ტემბრმა აღაფრთოვანა და სახეზე იმედის იერი გამოეხატა.
  
  "მადლობა ღმერთს, რომ დაბრუნდი."
  
  დრეიკის დახმარებით ბენი უფრო სწრაფად ავიდა. მათ უკან მომაკვდინებელი სიცარიელე დავიწყებას მიეცა და ყოველი ნაბიჯი გადადგა ნაბიჯი აღმოჩენისაკენ და არა საფრთხისკენ. ტახტის ქვედა მხარე უფრო და უფრო უახლოვდებოდა, სანამ შეხების მანძილზე არ იყო.
  
  კომოდომ ფრთხილად ჩაირბინა კიბეები და თავად ტახტზე ავიდა.
  
  ერთი წუთის შემდეგ მათი ყურადღება მისმა ამერიკულმა აქცენტმა მიიპყრო. "ღმერთო ჩემო, თქვენ ამას არ დაიჯერებთ."
  
  
  თავი ორმოცდამეორე
  
  
  დრეიკი გადახტა პატარა უფსკრული და პირდაპირ დაეშვა ფართო ქვის ბლოკზე, რომელიც ქმნიდა ტახტის ძირს. ის დაელოდა ბენის, კარინის და დელტას ბოლო ჯარისკაცის მოსვლას, სანამ კომოდოს შეხედავდა.
  
  "რა გაქვს იქ მაღლა?"
  
  დელტა გუნდის ლიდერი ტახტის სავარძელზე ავიდა. ახლა კიდემდე მივიდა და მათ თვალი ჩაუკრა
  
  "ვინც ააგო ეს ტახტი, უზრუნველყო არც ისე საიდუმლო გადასასვლელი. აქ, ტახტის უკან, უკანა კარი დგას. და ისინი ღია იყვნენ. "
  
  "ნუ მიდიხარ ახლოს," თქვა დრეიკმა სწრაფად და ფიქრობდა ხაფანგის სისტემებზე, რომლებიც მათ გადალახეს. "რაც ვიცით, ეს აბრუნებს გადამრთველს, რომელიც ამ ტახტს პირდაპირ ქვევით აგზავნის."
  
  კომოდო დამნაშავედ გამოიყურებოდა. "Კარგი ზარი. პრობლემა ის არის, რომ მე უკვე მაქვს ერთი. სასიხარულო ამბავია..." გაიცინა მან. "ხაფანგები არ არის."
  
  დრეიკმა ხელი გაუწოდა. "დამეხმარე ადგომაში."
  
  სათითაოდ ავიდნენ ობსიდიანის ტახტზე. დრეიკმა ერთი წუთით შემობრუნდა და უფსკრულის ხედით აღფრთოვანებულიყო.
  
  პირდაპირ საპირისპიროდ, უზარმაზარ უფსკრულის გასწვრივ, მან დაინახა იგივე ქვის აივანი, რომელიც ადრე ეკავათ. აივანი, საიდანაც კაპიტანი კუკი გავიდა. აივანი, სადაც სისხლიანმა მეფემ დიდი ალბათობით დაკარგა საღი აზრის ბოლო ნატეხები, რაც მას გააჩნდა. ჩანდა, რომ ისინი სულ რაღაც ქვის მოშორებით იყვნენ, მაგრამ ეს იყო მატყუარა მილი.
  
  დრეიკმა გრიმასი გააკეთა. - ეს ტახტი, - თქვა მან ჩუმად. "ეს აშენდა..."
  
  ბენის კივილმა შეაწყვეტინა. "მეტი! Სისხლიანი ჯოჯოხეთი. თქვენ ამას არ დაიჯერებთ."
  
  დრეიკის ნერვულ დაბოლოებებში მისი მეგობრის ხმაში შოკი კი არ იყო, არამედ წინასწარმეტყველების გრძნობა. წინათგრძნობა.
  
  "Ეს რა არის?"
  
  შემობრუნდა. მან დაინახა ის, რაც ბენმა დაინახა.
  
  "გამაცინე."
  
  კარინმა ისინი გამოაგდო. "Ეს რა არის?" მერე მანაც დაინახა. "არასოდეს".
  
  უყურებდნენ ტახტის უკანა მხარეს, ვიღაცის დაყრდნობილი მაღალ ბოძს და იმ ნაწილს, რომელიც უკანა კარს ქმნიდა.
  
  იგი დაფარული იყო ახლა უკვე ნაცნობი მორევებით - წარმოუდგენლად უძველესი სიმბოლოებით, რომლებიც ჩანდა დამწერლობის რაღაც ფორმად - და იგივე სიმბოლოებით, რომლებიც ჩაწერილი იყო როგორც დროში მოგზაურობის მოწყობილობებზე, ასევე ბრილიანტის ქვეშ არსებულ დიდ თაღზე. თავი, რომელიც კუკი. ჯოჯოხეთის კარიბჭეებს უწოდებენ.
  
  იგივე სიმბოლოები, რომლებიც ტორსტენ დალმა ცოტა ხნის წინ აღმოაჩინა ღმერთების სამარხში, ისლანდიაში შორს.
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა. "როგორ შეიძლება ეს მოხდეს? მას შემდეგ რაც პირველად გავიგეთ ოდინის ცხრა სისხლიანი ნატეხის შესახებ, ისეთი შეგრძნება მაქვს, თითქოს სიზმარში ვცხოვრობ. ან კოშმარი."
  
  "მე დადებს, რომ ჩვენ ჯერ არ დასრულებულა ცხრა ნაწილი," თქვა ბენმა. "ეს უნდა იყოს მანიპულირება. უმაღლესი ხარისხის. თითქოს ჩვენ ავირჩიეთ ან რამე. "
  
  "უფრო დაწყევლილი." დაიღრიალა დრეიკი. "და შეწყვიტე ვარსკვლავური ომების სისულელე".
  
  "ცოტა ნაკლებს ვფიქრობდი სკაიუოკერზე, ცოტა მეტ ჩაკ ბარტოვსკის", - თქვა ბენმა ოდნავ ღიმილით. "იმიტომ, რომ ჩვენ ჯიკები ვართ და ყველა."
  
  კომოდომ მოლოდინით შეხედა საიდუმლო კარს. "განვაგრძოთ თუ არა? ჩემმა ხალხმა სიცოცხლე გასწირა, რათა დაგვეხმარა აქამდე მივსულიყავით. ყველაფერი, რაც ჩვენ შეგვიძლია გავაკეთოთ სანაცვლოდ, არის ამ ჯოჯოხეთის დასასრულის პოვნა. "
  
  - კომოდო, - თქვა დრეიკმა. "Ეს დასასრულია. უნდა იყოს. "
  
  მან გადალახა დიდი ჯგუფის ლიდერი და გიგანტურ გადასასვლელში შევიდა. სივრცე უკვე უფრო დიდი იყო, ვიდრე კარი, რომელიც შედიოდა, და თუ ეს შესაძლებელი იყო, დრეიკმა იგრძნო, რომ გადასასვლელი გაფართოვდა, კედლები და ჭერი უფრო და უფრო შორს მიდიოდა, სანამ-
  
  სახეზე ცივი, მკვეთრი ნიავი მოეფერა.
  
  ის გაჩერდა და მანათობელი ჯოხი ჩამოაგდო. სუსტ შუქზე მან ქარვისფერი რაკეტა გაისროლა. ის აფრინდა მაღლა, მაღლა, ზევით, შემდეგ ქვევით და ქვევით, საყრდენი არ ჰპოვა. ვერ იპოვა ჭერი, რაფა ან თუნდაც იატაკი.
  
  მან მეორე სროლა გაისროლა, ამჯერად მარჯვნივ. და ისევ ქარვის ნაყენი უკვალოდ გაქრა. მან დაამტვრია რამდენიმე მბზინავი ჯოხი და წინ გადააგდო, რათა გზა გაენათებინა.
  
  კლდის მტკნარი კიდე მათ წინ ექვსი ფუტის დაეცა.
  
  დრეიკს ძალიან თავბრუ ეხვევა, მაგრამ აიძულა თავი გაეგრძელებინა. კიდევ რამდენიმე ნაბიჯი და სიცარიელის პირისპირ აღმოჩნდა.
  
  "მე ვერაფერს ვხედავ. სისულელე".
  
  "ჩვენ არ შეგვეძლო ამ გზით წასვლა, რომ არ შეგვეჩერებინა წყეული სიბნელე." კარინმა ყველას აზრი გააჟღერა. "ხელახლა სცადე, დრეიკ."
  
  მან მესამე ციმციმი გაუგზავნა სიცარიელეში. ფრენისას ამ კადრში რამდენიმე სუსტი წერტილი იყო. უფსკრულის მეორე მხარეს რაღაც იყო. უზარმაზარი შენობა.
  
  "Რა იყო ეს?" ბენმა მოწიწებით ამოისუნთქა.
  
  ციმციმა სწრაფად გაქრა, სიცოცხლის ხანმოკლე ნაპერწკალი სამუდამოდ დაიკარგა სიბნელეში.
  
  "იქ დამელოდე", - თქვა დელტას ბოლო დარჩენილი ჯარისკაცი, კაცი, რომელსაც ზარის ნიშანი მერლინი აქვს. "რამდენი ქარვისფერი ციმციმები დაგვრჩა?"
  
  დრეიკმა ქამრები და ზურგჩანთა შეამოწმა. კომოდომ იგივე გააკეთა. რიცხვი, რომელიც მათ მოიფიქრეს, დაახლოებით ოცდაათი იყო.
  
  "მე ვიცი, რასაც ფიქრობ," თქვა კომოდომ. "ფეიერვერკი, არა?"
  
  "ერთხელ," თქვა მერლინმა, გუნდის იარაღის ექსპერტმა, მწარედ. "გაარკვიეთ, რასთან გვაქვს საქმე და შემდეგ დააბრუნეთ ის ადგილას, სადაც შეგვიძლია მოვუწოდებთ სარეზერვო ასლს".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ვეთანხმები". უკან დასაბრუნებლად ათიოდე ცეცხლი გამოყო და შემდეგ მოემზადა. კომოდო და მერლინი მოვიდნენ და გვერდით დაუდგეს კიდეზე.
  
  "მზად?"
  
  ერთმანეთის მიყოლებით, ზედიზედ, ისინი ჰაერში მაღლა ისროლეს რაკეტების მიყოლებით. ქარვისფერი შუქი მკვეთრად ანათებდა თავის უმაღლეს წერტილში და გამოუშვა კაშკაშა ბზინვარება, რომელიც ფანტავდა სიბნელეს.
  
  ისტორიაში პირველად დღის სინათლე მოვიდა მარადიულ სიბნელეში.
  
  პიროტექნიკურმა ჩვენებამ დაიწყო ეფექტი. აფეთქების შემდეგ აგრძელებდა ფრენას და აფეთქებას ნელ-ნელა დაშვებამდე, უზარმაზარი სტრუქტურა გიგანტური გამოქვაბულის მეორე ბოლოში განათდა.
  
  ბენმა ამოიოხრა. კარინს გაეცინა. "ბრწყინვალედ".
  
  როდესაც ისინი გაოცებულები უყურებდნენ, სიბნელეს ცეცხლი წაუკიდეს და განსაცვიფრებელი სტრუქტურა გამოჩნდა. ჯერ უკანა კედელში ამოკვეთილი თაღების რიგი, შემდეგ მათ ქვემოთ მეორე რიგი. მაშინ ცხადი გახდა, რომ თაღები სინამდვილეში პატარა ოთახები - ნიშები იყო.
  
  მეორე რიგის ქვეშ მათ დაინახეს მესამე, შემდეგ მეოთხე და შემდეგ რიგები მწკრივზე, როდესაც დამაბრმავებელი შუქები სრიალებდნენ დიდ კედელზე. და ყველა ნიშში დიდი ბრჭყვიალა საგანძური ასახავდა ქარვისფერი ჯოჯოხეთის წარმავალ დიდებას.
  
  ბენი გაოგნებული იყო. "ეს... ეს..."
  
  დრეიკი და დელტა გუნდი განაგრძობდნენ რაკეტების მიყოლებით სროლას. მათ, როგორც ჩანს, იწვევდნენ მასიური კამერის აალებას. დიდებული ცეცხლი გაჩნდა და მძვინვარებდა მათ თვალწინ.
  
  საბოლოოდ, დრეიკმა გაუშვა თავისი უკანასკნელი ცეცხლი. შემდეგ მან ერთი წუთი დაუთმო განსაცვიფრებელი გამოცხადების დასაფასებლად.
  
  ბენმა ჩაიბურტყუნა. "ეს უზარმაზარია... ეს არის..."
  
  "ღმერთების კიდევ ერთი საფლავი." დრეიკმა უფრო მეტი შეშფოთებით დაასრულა ხმა, ვიდრე გაკვირვებით. "სულ მცირე სამჯერ მეტი, ვიდრე ისლანდიაში. იესო ქრისტე, ბენ, რა ჯოჯოხეთი ხდება?
  
  
  * * *
  
  
  დაბრუნების გზას, თუმცა ჯერ კიდევ საფრთხის შემცველი იყო, ნახევარი დრო და ნახევარი ძალისხმევა დასჭირდა. ერთადერთი მნიშვნელოვანი დაბრკოლება იყო დიდი უფსკრული, სადაც მათ უნდა დაეყენებინათ სხვა ზიპ-ლაინი, რომ უკან გადასულიყვნენ, თუმცა Lust ოთახი ყოველთვის პრობლემას წარმოადგენდა ბიჭებისთვის, როგორც კარინმა აღნიშნა კომოდოს გვერდითი მზერით.
  
  მზარეულის ჯოჯოხეთის კარიბჭის თაღის გავლით დაბრუნებულმა ისინი ლავის მილის მეშვეობით დაბრუნდნენ ზედაპირზე.
  
  ხანგრძლივი სიჩუმე დრეიკმა დაარღვია. "ვაი, ეს არის საუკეთესო სუნი მსოფლიოში ახლა. ბოლოს და ბოლოს სუფთა ჰაერი."
  
  მანო კინიმაკის ხმა მოესმა მიმდებარე სიბნელიდან. "აიღე ჰავაის სუფთა ჰაერი, კაცო, და შენ უფრო ახლოს იქნებოდი შენს მიზანთან."
  
  ნახევრად სიბნელიდან გამოჩნდნენ ხალხი და სახეები. გენერატორი ამუშავდა, აანთო ნაჩქარევად აღმართული სიმებიანი განათება. საველე მაგიდას დგამდნენ. კომოდომ აცნობა მათი ადგილმდებარეობის შესახებ, როდესაც მათ დაიწყეს ლავის მილზე ასვლა. ბენის სიგნალი დაბრუნდა და მობილურმა ტელეფონმა ოთხჯერ გაისმა ავტომოპასუხე. კარინმაც იგივე გააკეთა. მშობლებს დარეკვის უფლება მიეცათ.
  
  "მხოლოდ ოთხჯერ?" ჰკითხა დრეიკმა ღიმილით. "მათ უნდა დაგივიწყოთ."
  
  ჰეიდენი ახლა მათკენ წავიდა, გაფუჭებული, დაღლილი ჰაიდენი. მაგრამ მან გაიღიმა და მორცხვად ჩაეხუტა ბენს. ალისია მოჰყვა და მკვლელი თვალებით შეხედა დრეიკს. და ჩრდილში დრეიკმა დაინახა მაი, საშინელი დაძაბულობა აისახა მის სახეზე.
  
  მათი გაანგარიშების დრო თითქმის იყო. იაპონელი ქალი და არა ინგლისელი ქალი, ყველაზე მეტად მორცხვი ჩანდა ამით.
  
  დრეიკმა მხრებიდან ჩამოაშორა დეპრესიის ბნელი ღრუბელი. მან ეს ყველაფერი დაასრულა იმით, რომ სისხლიანი მეფის შეკრული და დაბნეული ფიგურა მათ ფეხებთან არათანაბარ ადგილზე გადააგდო.
  
  "დიმიტრი კოვალენკო." იღრიალა მან. "ზარის მეფე დასასრული. ყველაზე გარყვნილი თავის მხრივ. ვინმეს უნდა დარტყმა?"
  
  იმ მომენტში ჯონათან გეითსის ფიგურა დროებითი ბანაკის ირგვლივ მზარდი ხმაურიდან გაჩნდა. დრეიკმა თვალები მოჭუტა. მან იცოდა, რომ კოვალენკომ პირადად მოკლა გეითსის ცოლი. გეიტსს უფრო მეტი მიზეზი ჰქონდა რუსისთვის ზიანის მიყენებისთვის, ვიდრე თუნდაც დრეიკი და ალისია.
  
  "სცადე". - დაიღრიალა დრეიკმა. "ყოველ შემთხვევაში, ნაბიჭვარს არ დასჭირდება მთელი მისი ხელები და ფეხები ციხეში."
  
  მან დაინახა, რომ ბენი და კარინი შეცვივდნენ და მოშორდნენ. იმ მომენტში მან შეხედა იმ კაცს, როგორიც გახდა. მან დაინახა სიმწარე, შურისმაძიებელი ბრაზი, სიძულვილისა და წყენის სპირალი, რომელიც მიიყვანდა იმას, როგორიც თავად კოვალენკო იყო და იცოდა, რომ ყველა ეს ემოცია შეჭამდა მას და საბოლოოდ შეცვლიდა, სხვა ადამიანად აქცევდა. ეს იყო დასასრული, რომელიც არცერთ მათგანს არ სურდა...
  
  ... ანუ ელისონი თუ კენედი.
  
  ისიც შებრუნდა და ბლეიკის თითოეულ მხრებზე შემოხვია. მათ გაიხედეს აღმოსავლეთისკენ, აკანკალებული პალმის ხეების რიგს მიღმა, შორეული ცქრიალა შუქებისა და ადიდებული ოკეანისკენ.
  
  "მსგავსი რამის დანახვამ შეიძლება შეცვალოს ადამიანი", - თქვა დრეიკმა. "შეიძლება მას ახალი იმედი მისცეს. დრო მოცემულია. "
  
  ბენმა შემობრუნების გარეშე ჩაილაპარაკა. "ვიცი, რომ ახლავე გინდა დინოროკის ციტატა, მაგრამ არ ვაპირებ მის გაცემას. სამაგიეროდ, შეიძლება რამდენიმე შესაბამისი სტრიქონი მოვიყვანო "Haunted"-დან. რას იტყვით ამაზე?"
  
  "ახლა ციტირებთ ტეილორ სვიფტს? რა მოხდა იქ?"
  
  "ეს ტრეკი ისეთივე კარგია, როგორც ნებისმიერი თქვენი დინოროქსი. Და შენ ეს იცი".
  
  მაგრამ დრეიკი ამას არასოდეს აღიარებდა. სამაგიეროდ, ის უსმენდა მათ უკან დაბრუნებულ ჭორებს. ტერორისტული შეთქმულებები ჭკვიანურად და სწრაფად იქნა ჩაშლილი, მაგრამ მსხვერპლი მაინც იყო. გარდაუვალი შედეგია ფანატიკოსებთან და შეშლილებთან ურთიერთობისას. ქვეყანა გლოვობდა. პრეზიდენტი გზაში იყო და უკვე დაჰპირდა შეერთებული შტატების კიდევ ერთ სრულ რემონტს. სადაზვერვო სისტემა, თუმცა ჯერ კიდევ გაურკვეველი იყო, როგორ შეეძლო ვინმეს შეეჩერებინა კოვალენკო გეგმის განხორციელებაში, რომელიც მუშაობდა ოცი წლის განმავლობაში, როდესაც მთელი ამ ხნის განმავლობაში იგი უბრალოდ მითიურ ფიგურად ითვლებოდა.
  
  ძალიან ჰგავს ღმერთებს და მათ ნაშთებს, რომლებიც ახლა პოულობდნენ.
  
  თუმცა, გაკვეთილები ისწავლეს და აშშ-მ და სხვა ქვეყნებმა გადაწყვიტეს, რომ ეს ყველაფერი გაითვალისწინონ.
  
  ხელისუფლებაში მყოფი პირების წინააღმდეგ წაყენებული ბრალდებები, რომლებიც მოქმედებდნენ იძულებით და ახლობლების კეთილდღეობის შიშით, წლების განმავლობაში აკავშირებდა სასამართლო სისტემას.
  
  მაგრამ სისხლის მეფის ტყვეები გაათავისუფლეს და დაუბრუნდნენ საყვარელ ადამიანებს. გეითსმა პირობა დადო, რომ კოვალენკო ასე თუ ისე იძულებული გახდებოდა თავის სისხლიანი ვენდეტას დათმობა. ჰარისონი კვლავ გაერთიანდა თავის ქალიშვილთან, თუმცა ცოტა ხნით, და ამ ამბავმა დრეიკი უფრო დაამწუხრა.
  
  საკუთარი ქალიშვილი რომ დაბადებულიყო, უყვარდა და შემდეგ გაიტაცეს, იგივეს გააკეთებდა, რასაც ჰარისონი?
  
  რა თქმა უნდა, ის იქნებოდა. ნებისმიერი მამა თავისი შვილის გადასარჩენად ცას და დედამიწას და ყველაფერს შუაში გადაიტანდა.
  
  ჰეიდენი, გეითსი და კინიმაკა ხმაურს მოშორდნენ, სანამ დრეიკთან და მის ჯგუფთან ახლოს იყვნენ. მას გაუხარდა კომოდოს და დელტას გადარჩენილი ჯარისკაცის მერლინის დანახვა მათთან ერთად. მეგობრობასა და მოქმედებებში ჩამოყალიბებული კავშირები მარადიული იყო.
  
  ჰეიდენი გეითსს ეკითხებოდა ვიღაც ბიჭის შესახებ, სახელად რასელ კეიმანი. ჩანდა, რომ ამ კაცმა შეცვალა ტორსტენ დალი ისლანდიის ოპერაციის ხელმძღვანელად, მისი ბრძანებები ზემოდან მოდიოდა... და შესაძლოა მის ზემოთ ნისლიანი და შორეული ადგილიდანაც კი. ჩანდა, რომ კაიმანი მკაცრი და დაუნდობელი კაცი იყო. ის რეგულარულად ხელმძღვანელობდა ფარულ ოპერაციებს და ჭორები ავრცელებდა კიდევ უფრო ფარულ და შერჩეულ ოპერაციებს როგორც სახლში, ისე მის ფარგლებს გარეთ.
  
  "კაიმენი პრობლემების მომგვარებელია", - თქვა გეითსმა. "მაგრამ არა მხოლოდ ეს. ხედავთ, როგორც ჩანს, არავინ იცის ვისი პრობლემების მომგვარებელია, მისი კლირენსი უმაღლეს დონეს აჭარბებს. მისი წვდომა მყისიერი და უპირობოა. მაგრამ როცა უბიძგებს, არავინ იცის, ვინ ჯანდაბაში მუშაობს ის სინამდვილეში".
  
  დრეიკს მობილურმა დარეკა და გათიშა. მან ეკრანი შეამოწმა და სიამოვნებით დაინახა, რომ გამრეკელი ტორსტენ დალი იყო.
  
  "ჰეი, ეს გიჟი შვედია! Რა ხდება მეგობარო? ისევ იდიოტივით ლაპარაკობ?"
  
  "როგორც ჩანს, ასეა. რამდენიმე საათია ვცდილობ ვინმესთან დაკავშირებას და მესმის. ბედი ჩემს მიმართ არ არის კეთილი".
  
  "გაგიმართლა, რომ ერთ-ერთი ჩვენგანი გყავს," თქვა დრეიკმა. "რთული დღეები იყო."
  
  "კარგი, ეს კიდევ უფრო უხეში იქნება." დალი დაბრუნდა.
  
  "Ვეჭვობ რომ-"
  
  "მისმინე. ჩვენ ვიპოვეთ ნახატი. უფრო ზუსტად რუკა. ჩვენ მოვახერხეთ მისი უმეტესი ნაწილის გაშიფვრა მანამ, სანამ იდიოტმა კაიმანმა ის დაახარისხა როგორც უმაღლესი დონის უსაფრთხოების საკითხი. სხვათა შორის, ჰაიდენმა ან გეიტსმა გაიგეს რამე მის შესახებ?"
  
  დრეიკი დაბნეულმა აციმციმდა. "კაიმანი? ვინ ჯანდაბაა ეს კაიმანის ბიჭი? და რა იციან ჰეიდენმა და გეიტსმა?"
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა. ბევრი დრო არ მაქვს." პირველად დრეიკი მიხვდა, რომ მისი მეგობარი ჩურჩულით და აჩქარებით ლაპარაკობდა. "შეხედე. რუკა, რომელიც ჩვენ აღმოვაჩინეთ, სულ მცირე სამი საფლავის მდებარეობაზე მიუთითებს. გაიგე ეს? ღმერთების სამი საფლავია".
  
  "ჩვენ ახლახან ვიპოვნეთ მეორე." დრეიკმა იგრძნო, რომ ქარი ამოვარდა. "Ეს უზარმაზარია."
  
  "Ასეც ვიცოდი. მაშინ, როგორც ჩანს, რუკა ზუსტია. მაგრამ, დრეიკ, ეს უნდა გესმოდეთ, მესამე საფლავი ყველაზე დიდია და ყველაზე უარესია".
  
  "უარესი?"
  
  "ყველაზე საშინელი ღმერთებით სავსე. ნამდვილად ამაზრზენი. ბოროტი არსებები. მესამე საფლავი რაღაც ციხეს წარმოადგენდა, სადაც სიკვდილი იძულებული იყო, ვიდრე მიღებული. და დრეიკი..."
  
  "Რა?"
  
  "თუ ჩვენ მართლები ვართ, ვფიქრობ, რომ მას აქვს გასაღები განკითხვის დღის იარაღისთვის."
  
  
  თავი ორმოცდამესამე
  
  
  იმ დროისთვის, როდესაც ჰავაიზე კიდევ ერთი სიბნელე ჩამოვარდა და ძველი მეგაგეგმის შემდეგი ეტაპები დაიწყო, დრეიკმა, ალისია და მეიმ ეს ყველაფერი დატოვეს, რათა ერთხელ და სამუდამოდ დაესრულებინა საკუთარი კრიზისი.
  
  შემთხვევით, მათ აირჩიეს ყველაზე დრამატული გარემო. ვაიკიკის პლაჟი თბილი წყნარი ოკეანე, ერთ მხარეს სავსე მთვარით განათებული და მეორე მხარეს ცეცხლოვანი ტურისტული სასტუმროების რიგები.
  
  მაგრამ ამაღამ ეს იყო ადგილი საშიში ადამიანებისა და მკაცრი გამოცხადებებისთვის. ბუნების სამი ძალა გაერთიანდა შეხვედრაზე, რომელიც სამუდამოდ შეცვლიდა მათ ცხოვრებას.
  
  ჯერ დრეიკმა ისაუბრა. "თქვენ ორმა უნდა მითხრათ. ვინ მოკლა უელსი და რატომ. ამიტომაც ვართ აქ, ამიტომ ბუჩქის გარშემო ცემას აზრი აღარ აქვს".
  
  "ეს არ არის ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც აქ ვართ." ალისიამ გახედა მაის. "ეს ელფი დაეხმარა ჰადსონის მოკვლას, ჩუმად იყო მისი პატარა დის შესახებ. დროა მე და ჩემმა კაცმა ძველმოდური შურისძიება ვიძიოთ".
  
  მაიმ ნელა დაუქნია თავი. "Ეს არ არის სიმართლე. შენი მსუქანი, იდიოტი მეგობარი ბიჭი...
  
  "მაშინ უელსის სულისკვეთებით." ალისიამ დაიღრიალა. "მინდა მქონოდა თავისუფალი დრო!"
  
  ალისია წინ წამოვიდა და მეის ძლიერად დაარტყა სახეში. პატარა იაპონელი გოგონა შეკრთა, შემდეგ ახედა და გაიღიმა.
  
  "გაიხსენე".
  
  "რა მითხარი, რომ შემდეგ ჯერზე, როცა დამარტყა, კაცივით უნდა დაგეკრა? დიახ, თქვენ არ გაქვთ მსგავსი რამის დავიწყება."
  
  ალისიამ ურტყამს დარტყმები. მაიმ უკან დაიხია და თითოეულ მათგანს მაჯაზე აიტაცა. მათ ირგვლივ ქვიშა იშლებოდა, შემთხვევით ფორმებად იყო მიმოფანტული მათი სწრაფი ფეხებით. დრეიკმა ერთხელ სცადა ჩარევა, მაგრამ მარჯვენა ყურის დარტყმამ ორჯერ დააფიქრა.
  
  "უბრალოდ ნუ დახოცავთ ერთმანეთს."
  
  - ვერაფერს დაგპირდები, - ჩაიჩურჩულა ალისია. იგი დაეცა და მეის მარჯვენა ფეხი დაარტყა. მაი ღრიალით დაეშვა, ქვიშამ თავი დაამტვრია. როცა ალისია მიუახლოვდა, მაიმ ერთი მუჭა ქვიშა ესროლა სახეში.
  
  "ბიჭი".
  
  "ყველაფერი სამართლიანია" - წამოიჭრა მაი. ორი ქალი პირისპირ მოვიდა. ალისია გამოიყენებოდა ბრძოლის დახურვისთვის და ძლიერ დარტყმებს ესროდა იდაყვებით, მუშტებით და ხელისგულებით, მაგრამ მაიმ დაიჭირა ან აირიდა თითოეული მათგანი და უპასუხა ერთნაირად. ალისიამ მეის ქამარი აიღო და წონასწორობიდან გამოგდება სცადა, მაგრამ ყველაფერი, რაც მან მიაღწია, იყო მაისს შარვლის ზედა ნაწილის გახეხვა.
  
  და დატოვე ალისიას დაცვა ფართოდ ღია.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა, როცა მოვლენებს უყურებდა. "ახლა ეს უფრო ჰგავს სიმართლეს." უკან დაიხია. "განაგრძე".
  
  მეიმ სრულად ისარგებლა ალისიას შეცდომით და მაისის კლასის მეომრის წინააღმდეგ მხოლოდ ერთი შეიძლებოდა ყოფილიყო. დარტყმები აწვიმდა ალისიას და ის უკან გაბრუნდა, მარჯვენა მკლავი ტანჯვისგან კოჭლობით ეკიდა და მკერდი იწვოდა მრავალი დარტყმისგან. მეომრების უმეტესობა დანებდა ორი-სამი დარტყმის შემდეგ, მაგრამ ალისია უფრო მკაცრი ნივთებისგან იყო შექმნილი და ბოლოს კი კინაღამ თავი შეკრა.
  
  მან თავი უკან ჰაერში მოისროლა, დაარტყა და მუცელზე ორმაგი ფეხის დარტყმით გააოცა მაი. ალისია ზურგზე დაეშვა ქვიშაში და მთელი სხეული თავდაყირა მოაქცია.
  
  მხოლოდ ყველაზე რთული წესრიგის მცენარის სახეს. მუცელში დარტყმა შეიძლებოდა ჰალკი გამოეყო, მაგრამ მაის არც კი შეაჩერა. მისმა კუნთებმა დარტყმა მარტივად მიიღო.
  
  ალისია დაეცა, შუქი კინაღამ ჩაქრა. მის თვალწინ ცურავდნენ ვარსკვლავები და არა ის, ვინც ციმციმებდა ღამის ცაზე. მან კვნესა. "ჯანდაბა იღბლიანი გასროლა."
  
  მაგრამ მეი უკვე მიუბრუნდა დრეიკს.
  
  "უელსი მოვკალი, დრეიკ. Მე გავაკეთე".
  
  "მე ამას ადრე მივხვდი", - თქვა მან. "თქვენ უნდა გქონდეთ მიზეზი. Რა იყო ეს?"
  
  "ამას არ იტყვით, რომ მომეკლა ბებერი ნაძირალა." ალისია მათ ქვეშ კვნესოდა. "თქვენ დამიძახებდით ფსიქო ბიძას."
  
  დრეიკმა დააიგნორა იგი. მაიმ თმიდან ქვიშა ჩამოიძრო. ერთი წუთის შემდეგ ღრმად ამოისუნთქა და ღრმად ჩახედა თვალებში.
  
  "Ეს რა არის?"
  
  "ორი მიზეზი. პირველი და უმარტივესი ის არის, რომ მან გაიგო ჩიკას გატაცების შესახებ და დაგემუქრა, რომ გეტყვით".
  
  "მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია ვისაუბროთ..."
  
  "Მე ვიცი. ეს მხოლოდ მცირე ნაწილია. "
  
  მხოლოდ მცირე ნაწილი, გაიფიქრა მან. მაისის დის მოტაცება მცირე ნაწილი იყო?
  
  ახლა ალისია იბრძოდა ფეხზე. ისიც დრეიკს მიუბრუნდა, თვალები დაუხასიათებელი შიშით ჰქონდა სავსე.
  
  - ვიცი, - დაიწყო მეიმ, შემდეგ კი ალისიაზე მიუთითა. "ჩვენ ვიცით რაღაც ბევრად უარესი. რაღაც საშინელება..."
  
  "იესო, თუ ამას არ გამოაქვეყნებ, მე ვესროლე შენს ორივეს თავებს."
  
  "უპირველეს ყოვლისა, უნდა იცოდეთ, რომ უელსი არასოდეს გეტყვით სიმართლეს. ის იყო SAS. ის ოფიცერი იყო. და ის მუშაობდა პატარა ორგანიზაციაში, რომელიც იმდენად მაღალია კვების ჯაჭვში, რომ ის მართავს მთავრობას. "
  
  "მართლა? Რის შესახებ?" დრეიკს უცებ სისხლი გაეყინა.
  
  "თქვენი ცოლი - ელისონი - მოკლეს."
  
  პირი ამოძრავდა, მაგრამ ხმა არ ამოუღია.
  
  "ძალიან ახლოს იყავი ვინმესთან. მათ სჭირდებოდათ ამ პოლკის დატოვება. და მისმა სიკვდილმა დაგტოვა."
  
  "მაგრამ მე ვაპირებდი წასვლას. მე ვაპირებდი სას-ის დატოვებას მისთვის!"
  
  - არავინ იცოდა, - ჩუმად თქვა მაიმ. "მანაც კი არ იცოდა ეს."
  
  დრეიკმა აციმციმდა, თვალების კუთხეებში უეცარი სისველე იგრძნო. "მას ჩვენი შვილი ჰყავდა."
  
  მაიმ ნაცრისფერი სახით შეხედა. ალისია მოშორდა.
  
  "აქამდე არავის მითქვამს", - თქვა მან. "არასოდეს".
  
  ჰავაის ღამე ტრიალებდა მათ ირგვლივ, ძლიერი სერფინგი ჩურჩულებდა ძველთაგან მივიწყებულ სიმღერებს, ვარსკვლავები და მთვარე ისე უგუნურად უყურებდნენ, როგორც არასდროს, ინახავდნენ საიდუმლოებებს და უსმენდნენ დაპირებებს, რომლებიც ადამიანს ხშირად შეუძლია.
  
  "და კიდევ არის რაღაც", - თქვა მაიმ სიბნელეში. "ბევრი დრო გავატარე უელსთან, როცა მაიამის გარშემო ვბრუნდებოდით. როცა იმ სასტუმროში ვიყავით, იცით, ნაწილებად გაფუჭებულ სასტუმროში, ათჯერ მაინც გავიგე, როგორ ელაპარაკებოდა კაცს ტელეფონზე...
  
  "როგორი ადამიანი?" სწრაფად თქვა დრეიკმა.
  
  "მამაკაცს კაიმანი ერქვა. რასელ კაიმენი".
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  დევიდ ლიდბიტერი
  დედამიწის ოთხ კუთხეში
  
  
  თავი პირველი
  
  
  თავდაცვის მინისტრი კიმბერლი ქროუ მზარდი შფოთვით იჯდა უკვე აჩქარებულ გულში. მართალია, იგი სამსახურში დიდი ხანია არ ყოფილა, მაგრამ მან გამოიცნო, რომ ყოველ დღე არ იყო, რომ ოთხვარსკვლავიანი არმიის გენერალი და CIA-ს მაღალი რანგის თანამდებობის პირი მოითხოვდნენ აუდიენციას მისი დონის ვინმესთან.
  
  ეს იყო პატარა, ბუნდოვანი, მაგრამ მორთული ოთახი ვაშინგტონის ცენტრში მდებარე სასტუმროში; ადგილი, რომელსაც ის იყო მიჩვეული, როცა რაღაცები ჩვეულებრივზე ცოტა მეტ ტაქტიანობას ითხოვდნენ. მკრთალი განათება სუსტად აირეკლავდა ასობით ოქროს და მყარი მუხის საგნებიდან, რაც ოთახს უფრო შემთხვევით ელფერს ანიჭებდა და ხაზს უსვამდა აქ შეხვედრის მახასიათებლებსა და მუდმივად ცვალებად გამომეტყველებას. ქროუ დაელოდა მათგან პირველის გამოსვლას.
  
  მარკ დიგბი, CIA-ს კაცი, პირდაპირ საქმეზე მივიდა. "შენი გუნდი გიჟია, კიმბერლი", თქვა მან და მისი ტონი ატმოსფეროში ჭრის, როგორც მჟავა მეტალში. "საკუთარი ბილეთს წერს."
  
  ქროუს, რომელიც ამ კაუსტიკური შეტევის მოლოდინში იყო, სძულდა დაცვაზე გადასვლა, მაგრამ მას არჩევანი ნამდვილად არ ჰქონდა. მაშინაც კი, როდესაც მან ისაუბრა, მან იცოდა, რომ ეს იყო ზუსტად ის, რაც დიგბის სურდა. "მათ მოუწოდეს სასამართლო პროცესს. მინდორში. შეიძლება არ მომეწონოს, მარკ, მაგრამ მე მას ვიცავ."
  
  "ახლა კი ჩვენ უკან ვართ", - უკმაყოფილოდ ღრიალებდა გენერალი ჯორჯ გლისონი. ახალი ნიშნობა მხოლოდ მას აინტერესებდა.
  
  ე.წ. "დასვენების ადგილების" რბოლაში? მხედრები? გთხოვთ. ჩვენს საუკეთესო გონებას ჯერ არ გაუტეხია კოდი. "
  
  "დაიჭირე, ჰო?" დიგბიმ ისე განაგრძო, თითქოს გლისონს ხელი არ შეეშალა. "რას იტყვით მათ გადაწყვეტილებაზე მშვიდობიანი მოქალაქის მოკვლის შესახებ?"
  
  ქროუმ პირი გააღო, მაგრამ არაფერი უთქვამს. ჯობია ეს არ გააკეთო. დიგბიმ აშკარად მეტი იცოდა, ვიდრე მან და აპირებდა მის გამოყენებას.
  
  პირდაპირ მისკენ შეხედა. "რას იტყვი, კიმბერლი?"
  
  მან ისევ მისკენ მიიხედა, არაფერი უთქვამს, ახლა მათ შორის ჰაერი ხრაშუნა. აშკარა იყო, რომ დიგბი ჯერ გატეხვას აპირებდა. მამაკაცი პრაქტიკულად ცახცახებდა თავისი მოთხოვნილებებით, რომ გაეზიარებინა, ამოეღო თავისი სული და ჩამოეყალიბებინა თავისი აზროვნების მიხედვით.
  
  "მამაკაცი, სახელად ჯოშუა ვიდალი, მათ გამოძიებაში დაეხმარა. ადგილზე მყოფმა ჩემმა გუნდმა არ იცოდა, რატომ ეძებდნენ მას, ან რატომ გამორთეს ყველა კამერა სათვალთვალო ოთახში, - შეაჩერა მან, - სანამ მოგვიანებით შეამოწმეს და არ იპოვეს..." მან თავი გააქნია, თითქოსდა. საპნის ოპერის ვარსკვლავებზე უარესი წუხილი.
  
  Qrow კითხულობს სტრიქონებს შორის, გრძნობს სისულელეების მრავალ ფენას. "სრული ანგარიში გაქვთ?"
  
  "Მე მჯერა". დიგბიმ გადამწყვეტად დაუქნია თავი. "საღამოს ის თქვენს მაგიდაზე იქნება."
  
  ქროუ ჩუმად დარჩა ყველაფრის შესახებ, რაც იცოდა უახლესი მისიის შესახებ. SPEAR-ის გუნდი აგრძელებდა ურთიერთობას - ძლივს - მაგრამ მათ ცოტა იცოდნენ მომხდარის შესახებ. თუმცა, ამ ჯოშუა ვიდალის მკვლელობა, თუ ეს შორს არის სიმართლე, გუნდს ღრმა და შორსმიმავალი შედეგები მოჰყვება. ამას დაუმატეთ მარკ დიგბი, რომელიც იყო ისეთი ადამიანი, რომელიც სიამოვნებით გამოასწორებდა ყოველგვარ შეცდომებს, რაც მის მიზნებს წინ აღწევდა, და ჰეიდენის გუნდს ადვილად შეიძლება ეწოდოს შეერთებული შტატების სირცხვილი. ისინი შეიძლება დაიშალონ, კლასიფიცირებულნი იყვნენ როგორც გაქცეულები, რომლებიც დაპატიმრებას ექვემდებარებიან, ან... უარესი.
  
  ყველაფერი დიგბის გეგმაზე იყო დამოკიდებული.
  
  ქროუს ძალიან ფრთხილად მოუწია, თავისი საკმაოდ რთული კარიერა მხედველობაში ჰქონდა. აქამდე მისვლა, ამ სიმაღლეზე ასვლა არ იყო საშიშროების გარეშე - და ზოგი მაინც მის უკან იმალებოდა.
  
  გენერალმა გლისონმა ჩაიცინა. "ეს წინსვლას ვერაფერს აყენებს. განსაკუთრებით ის ბიჭები, რომლებიც მინდორში მუშაობენ".
  
  ქროუმ გენერალს თავი დაუქნია. - გეთანხმები, გიორგი. მაგრამ SPEAR-ს ჰყავდა და ჰყავს ჩვენი ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური გუნდი, SEAL Teams 6 და 7-თან ერთად. ისინი... უნიკალურია მრავალი თვალსაზრისით. ვგულისხმობ, ფაქტიურად, მათნაირი სხვა გუნდი მსოფლიოში არ არსებობს.
  
  დიგბის მზერა მძიმე იყო. "მე ამას უფრო მეტად არასაიმედო პოზიციად მივიჩნევ, ვიდრე უმაღლეს პოზიციას. ამ SWAT გუნდებს სჭირდებათ უფრო მოკლე ჯაჭვები და არა ფხვიერი ჯაჭვები."
  
  ქროუმ იგრძნო, რომ ატმოსფერო გაუარესდა და იცოდა, რომ წინ კიდევ უარესი იქნებოდა. "თქვენი გუნდი რელსებიდან გადავიდა. შინაგანი პრობლემები აქვთ. გარეგანი საიდუმლოებები, რომლებიც შეიძლება ჯერ კიდევ დაგვაკლდეს უკანალში..." ის შეჩერდა.
  
  გენერალმა გლისონმა ისევ დაიწუწუნა. "უკანასკნელი, რაც ჩვენ გვჭირდება, არის შეერთებული შტატების მიერ დაქირავებული თაღლითი მრავალეროვნული კორპორაციების გუნდი, რომელიც გიჟდება საზღვარგარეთ და ქმნის მორიგი ჭორფლის ქარიშხალს. სჯობს გავწყვიტოთ კავშირი, სანამ შეგვიძლია.
  
  ქროუმ გაოცება ვერ დამალა. "Რაზე ლაპარაკობ?"
  
  "ჩვენ არაფერს ვამბობთ." დიგბიმ ისე შეხედა კედლებს, თითქოს დუმბოს ყურებს ელოდა.
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ისინი უნდა დააკავონ?" მან დააჭირა.
  
  დიგბიმ თითქმის შეუმჩნევლად დაუქნია თავი; ძლივს შესამჩნევი, მაგრამ მოძრაობა, რომელმაც გამაფრთხილებელი ზარები დარეკა ქროუს სულში. მას ეს არ მოეწონა, არც ერთი, მაგრამ ერთადერთი გზა ოთახში საშინელი დაძაბულობის განმუხტვისა და წასვლის გზა იყო.
  
  - ჩადეთ ქინძისთავი, - თქვა მან ისეთი მსუბუქი ხმით, როგორც შეეძლო. "და მოდით განვიხილოთ სხვა მიზეზი, რის გამოც აქ ვართ. დედამიწის ოთხ კუთხეში".
  
  - პირდაპირ ვილაპარაკოთ, - თქვა გენერალმა. "და შეხედეთ ფაქტებს და არა ზღაპრებს. ფაქტები ამბობენ, რომ რამდენიმე ფსიქოგენი წააწყდა ოცდაათი წლის წინანდელ ხელნაწერებს, რომლებიც დაწერილი იყო კუბაში დამალული ომის დამნაშავეების მიერ. ფაქტები ამბობენ, რომ ფსიქოსების ეს თაიგული წინ წავიდა და გაჟღენთილმა გაჟონა ისინი წყეულ ქსელში, რაც სრულიად ბუნებრივია ამ ჯგუფისთვის. ეს არის ფაქტები."
  
  ქროუმ იცოდა გენერლის ზიზღი არქეოლოგიური ფოლკლორისადმი და მისი სრული ფანტაზიის ნაკლებობა. "მე ასე ვფიქრობ, ჯორჯ."
  
  "კიდევ გინდა?"
  
  "კარგი, დარწმუნებული ვარ, რომ მათ მოვისმენთ."
  
  "ყველა შეშლილ მეცნიერს, ყველა ინდიანას ჯონსს და ოპორტუნისტ კრიმინალს მსოფლიოში ახლა აქვს იგივე ინფორმაციაზე წვდომა, რასაც ჩვენ. ყველა მთავრობამ, ყველა სპეცრაზმმა, ყველა შავკანიანმა განყოფილებამ ნახა ეს. თუნდაც ის, ვინც არ არსებობს. და სწორედ ახლა... ყველა მათგანმა ყველაზე ბინძური ყურადღება ერთ ადგილზე გაამახვილა".
  
  ქროუ არ იყო დარწმუნებული, რომ მოსწონდა მისი ანალოგი, მაგრამ ჰკითხა: "რომელი?"
  
  "დაგეგმეთ უკანასკნელი განკითხვის ბრძანება. დაგეგმე სამყაროს აღსასრულისთვის."
  
  "ახლა ეს ცოტა დრამატულად ჟღერს შენგან, გენერალო."
  
  "სიტყვასიტყვით წავიკითხე, სულ ესაა."
  
  "ჩვენ ყველა წავიკითხეთ. ეს ყველაფერი, - ჩაერია დიგბიმ. "რა თქმა უნდა, ამას სერიოზულად უნდა მივუდგეთ და ამ დროისთვის ფასდაკლება შეუძლებელია. მთავარი დოკუმენტი, რომელსაც ისინი "უკანასკნელი განკითხვის ორდენს" უწოდებენ, ეხება მხედრებს და, ჩვენ გვჯერა, რომ წესრიგი, რომელშიც ისინი უნდა ეძებონ".
  
  - მაგრამ - გლისონმა აშკარად ვერ შეიკავა თავი. "ოთხი კუთხე. ეს სრულიად ალოგიკურია."
  
  ქროუ დაეხმარა მას წინსვლაში. "ვფიქრობ, ეს გამიზნულად არის კოდირებული, ჯორჯ. გადაწყვეტილების გასართულებლად. ან გააკეთეთ ისე, რომ ის ხელმისაწვდომი იყოს მხოლოდ ორდენის მიერ არჩეულთათვის".
  
  "Არ მომწონს". გლისონი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს გიჟდებოდა.
  
  "Დარწმუნებული ვარ". ქროუ მის წინ მაგიდას დააკაკუნა. "მაგრამ შეხედეთ - ხელნაწერი ბევრ კითხვას ბადებს, ყველა მათგანს ჯერ არ აქვს პასუხი. ძირითადად, სად არიან ახლა... ორდენი?"
  
  "ეს სულაც არ არის ყველაზე დიდი საიდუმლო, რომელსაც ჩვენ ვაწყდებით", - არ დაეთანხმა დიგბი. "ეს გეგმა არის ის, რასაც ჩვენ უნდა მივმართოთ მთელი ჩქარობით."
  
  Qrow სარგებლობდა ამ კონკრეტული მანიპულაციის გამარჯვებით. "SPEARS უკვე ეგვიპტეში არიან", - დაადასტურა მან. "ხელნაწერის ნომინალური ღირებულებით აღება და ჩვენი ადრეული ინტერპრეტაციების სწორი ვარაუდი არის ის, სადაც ჩვენ უნდა ვიყოთ".
  
  დიგბიმ ქვედა ტუჩი მოიკვნიტა. "ეს ყველაფერი კარგია," თქვა მან, "მაგრამ ის ასევე გვაძლევს სრულ წრეს იქამდე, სადაც გვინდა ვიყოთ. გადაწყვეტილება ახლა უნდა იქნას მიღებული, კიმბერლი.
  
  "ახლა?" იგი გულწრფელად გაკვირვებული იყო. "ისინი არსად არ მიდიან და მათი მოედნიდან გაყვანა შეცდომა იქნება. მგონი გაიგე ხელნაწერი? ოთხი მხედარი? ბოლო ოთხი იარაღი? ომი, დაპყრობა, შიმშილი, სიკვდილი. თუ ეს სწორი პრეტენზიაა, ჩვენ გვჭირდება, რომ გააკეთონ ის, რასაც აკეთებენ საუკეთესოდ. "
  
  "კიმბერლი." დიგბიმ თვალები დახუჭა. "მე და შენ სრულიად განსხვავებული შეხედულებები გვაქვს იმის შესახებ, თუ რა არის ეს."
  
  "რა თქმა უნდა, თქვენ არ შეგიძლიათ დაუპირისპირდეთ მათ წინა წარმატებებს?"
  
  "როგორ განსაზღვრავთ წარმატებას?" დიგბიმ ხელები აღმაშფოთებლად თვითკმაყოფილი სახით გაშალა. "დიახ, მათ გაანეიტრალეს რამდენიმე საფრთხე, მაგრამ ასევე შეძლეს SEAL-ებმა, რეინჯერებმა, CIA-ს სპეციალური აქტივობების სამმართველო, SOG, საზღვაო რეიდერები..." ის შეჩერდა. "ხედავ სად მივდივარ?"
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ჩვენ არ გვჭირდება SPIR."
  
  დიგბიმ განზრახ აატრიალა თვალები. "ეს არასდროს მომხდარა".
  
  ქროუს წამზე მეტი დასჭირდა განზრახ შეურაცხყოფის განხილვას. მან დიგბიდან გლისონს გადახედა, მაგრამ გენერალმა მხოლოდ დაუნდობელი, სტოიკური მზერით უპასუხა, ეჭვგარეშეა, რომ მისი შემოქმედებითი ზოლის გარეგნული გამოხატულება იყო. მისთვის ცხადი იყო, სად მიაღწია წარმატებას SPIR-მა. გლისონს გულწრფელად არ ესმოდა ეს და დიგბი სხვა მიზანს მისდევდა.
  
  "ამჟამად," თქვა მან, "ჩვენ მხოლოდ სიტყვები და ანგარიშები გვაქვს, ძირითადად ჭორები. ამ გუნდმა სიცოცხლე საფრთხეში ჩაიგდო, კაცები დაკარგა და დრო და დრო გასწირა ამ ქვეყნისთვის. მათ აქვთ უფლება გამოთქვან ხმა."
  
  დიგბიმ სახე მოიღუშა, მაგრამ არაფერი უთქვამს. ქროუ სკამის საზურგეს მიეყრდნო და მშვიდი ატმოსფერო ტკბებოდა, რომელიც ჯერ კიდევ ოთახის ოთხივე კუთხეში იყო, ცდილობდა კონცენტრირება მოეხდინა. შხამიან გველებთან ურთიერთობისას საჭიროა კონცენტრაცია და სიმშვიდე.
  
  "მე ვთავაზობ ხალხის გაგზავნას TerraLeaks-ში ინფორმაციის ამ ნაკადის შეჩერების მცდელობაში," - თქვა მან. "სანამ დადგინდება ამ ბრძანების ნამდვილობა. რა მოხდება მალე", - დასძინა მან. "ჩვენ ვიკვლევთ კუბის ბუნკერს, სადაც ეს აღმოაჩინეს. და ჩვენ ნებას ვაძლევთ Team SPEAR-ს თავისი საქმის გაკეთება. არავინ გააკეთებს ამას უფრო სწრაფად. "
  
  გენერალმა გლისონმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "ისინი იქ არიან," დაიღრიალა მან.
  
  შემდეგ დიგბიმ ფართოდ გაუღიმა მას და მიუთითა კატაზე, რომელმაც კრემი მიიღო. "მე ვიღებ თქვენს ყველა წინადადებას," - თქვა მან. "მინდა განვაცხადო, რომ არ ვეთანხმები მათ, მაგრამ დავთანხმდები. და სანაცვლოდ, მინდა, რომ დაეთანხმოთ ჩემს პატარა წინადადებას".
  
  ძვირფასო ღმერთო, არა. "რომელი მათგანი?"
  
  "ჩვენ მეორე გუნდს ვაგზავნით. მათ დასაფარად და იქნებ დავეხმაროთ".
  
  ქროუმ იცოდა რასაც ამბობდა. "დაფარვა" ნიშნავდა დაკვირვებას და "დახმარება" - შესაძლოა განხორციელებას.
  
  "Რომელი გუნდი?"
  
  "SEAL Team 7. ისინი უახლოვდებიან."
  
  "წარმოუდგენელი." ქროუმ თავი დაუქნია. "ჩვენი ორი საუკეთესო გუნდი გვყავს ერთსა და იმავე დროს. Როგორ მოხდა ეს?
  
  დიგბიმ მოახერხა უიმედო დარჩენა. "სუფთა დამთხვევა. მაგრამ თქვენ უნდა დაეთანხმოთ, რომ ორი ჯობია ერთს".
  
  "კარგი". ქროუმ იცოდა, რომ სხვა გზა არ ჰქონდა, გარდა დათანხმებისა. "მაგრამ ეს ორი გუნდი არავითარ შემთხვევაში არ შეხვდება ერთმანეთს. არა რაიმე მიზეზის გამო. Ყველაფერი გასაგებია?"
  
  "მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ სამყარო მასზეა დამოკიდებული." დიგბიმ გაიღიმა, კითხვას თავი აარიდა და გლისონის კვნესა გამოიწვია.
  
  "დარჩით პროფესიონალი", - თქვა გლისონმა. "რამდენიმე საათში შემიძლია შვიდი ვიყო სწორ ადგილას. იმ პირობით, რომ ამას მალე დავასრულებთ. "
  
  "ჩათვალეთ ეს დასრულებულად." ქროუმ თავი შეიკავა წყვილს არ ეთქვა, რომ გამოსვლისას კარი კონდახში არ მოხვდეს. SPEAR-ისთვის ეს უფრო სერიოზული არ შეიძლებოდა გამხდარიყო. ადამიანისთვის, რომელმაც ჯოშუა ვიდალი მოკლა, ეს სასტიკი იყო. მისთვის ეს შეიძლებოდა ყოფილიყო ზემოთ ჩამოთვლილიდან ნებისმიერი და უარესი. მაგრამ ჯერ გადავარჩინოთ სამყარო, ფიქრობდა იგი.
  
  ისევ.
  
  
  თავი მეორე
  
  
  ალექსანდრია დგას მთელი თავისი თანამედროვე დიდებით ფირფიტა-მინის ფანჯრის მიღმა; აყვავებული ბეტონის მეტროპოლია, რომელიც შემოსაზღვრულია ცქრიალა ზღვით, მონიშნულია პალმებითა და სასტუმროებით, მრუდი სანაპირო ზოლით და წარმოუდგენლად შთამბეჭდავი ალექსანდრიის ბიბლიოთეკა.
  
  ცენტრალური სადაზვერვო სააგენტოს უსაფრთხო სახლი გადაჰყურებდა ექვს ტრაფიკით დახურულ ზოლს, რომლებიც ნელ-ნელა ტრიალებდნენ სანაპიროს მშვილდის გარშემო. გარედან გახეხილ აივანზე წვდომა მძიმე მინებითა და გისოსებით იყო შეზღუდული. მხოლოდ მთავარი მისაღები ოთახი გვთავაზობდა კომფორტის ნიშნებს; სამზარეულო პატარა და თვითნაკეთი იყო, ორი საძინებელი დიდი ხანია ფოლადის გალიები იყო. მხოლოდ ერთი ადამიანი მუშაობდა უსაფრთხო სახლში სრულ განაკვეთზე და ის აშკარად იყო კომფორტის ზონის მიღმა.
  
  ალისიამ ფინჯანი ყავა შეუკვეთა. "ჰეი კაცო, ეს არის ოთხი შავი, ორი რძით, სამი ნაღებით და ერთი დარიჩინის არომატით. გასაგებია?"
  
  "მე არა..." ოცდაათწლიანმა კაცმა წვრილი სათვალით და ბუჩქოვანი წარბებით გაბრაზებულმა აციმციმდა. "მე არ... ყავას ვაკეთებ. Გესმით ეს?
  
  "Თქვენ არ გესმით? აბა, რა ჯანდაბას აკეთებ აქ?"
  
  "დაკავშირება. ადგილობრივი კონტაქტი. დიასახლისი. ᲛᲔ-"
  
  ალისამ დაძაბული თვალები მოჭუტა. - დიასახლისი?
  
  "დიახ. მაგრამ არა ასე. მე...
  
  ალისია მოშორდა. "ჯანდაბა, ძმაო. შენ არ აწყობ საწოლებს. ყავას არ ამზადებ. რა ჯანდაბაში გიხდით?
  
  დრეიკი ყველანაირად ცდილობდა ინგლისელი ქალის იგნორირებას, სამაგიეროდ, ყურადღება გაამახვილა სმიტისა და ლორენის შეხვედრაზე. New Yorker მომზადდა და გაფრინდა ეგვიპტეში იმ მომენტში, როდესაც ახალი საფრთხე გარკვეულწილად საგანგაშოდან პრიორიტეტად გადაიქცა. ოთახის ცენტრში იდგა თმებით და სახეზე მხიარული გამომეტყველებით, იგი მზად იყო გუნდის განახლებისთვის, მაგრამ როდესაც სმიტი ლორენს მიუახლოვდა, ემოციების მთელი სპექტრი დაეჯახა მას.
  
  - ახლა არა, - უპასუხა მან მაშინვე.
  
  "მე ცოცხალი ვარ", - დაიღრიალა სმიტმა. "მეგონა დაგაინტერესებდა."
  
  უკან დაბრუნების ნაცვლად, ლორენმა ღრმად ამოისუნთქა. "მე შენზე ვღელავ ყოველდღე, ყოველ წუთს. Მე მჯერა. მოგწონს სმიტ?"
  
  ჯარისკაცმა პირი გააღო წინააღმდეგობისთვის, მაგრამ ალისია ოსტატურად ჩაერია. "ჯანდაბა, არ გაგიგია? მისი სახელია ლანსელოტი. მას სმიტს ურჩევნია. ახლა ჩვენ ყველა ასე ვეძახით მას. "
  
  ლორენი ერთ წუთში მეორედ გაურბოდა. "ლენს-ა-რა? ეს არ არის ძველი რაინდის სახელი?"
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა ალისიამ გახარებულმა. "იგივე ბიჭი, რომელმაც ღალატი ჩაიდინა მეფის ცოლთან."
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ უნდა ვიდარდო? ან გაინტერესებთ?"
  
  ალისია სმიტს შეხედა. "არა. თუ დაგიკარგავს, ყველაზე კარგი ბაბუინი მიიღებს და ეგვიპტეში წითელსახე მაიმუნები არ არიან". კითხვითი მზერით მიმოიხედა ოთახს. "ყოველ შემთხვევაში, არა ამ ოთახის გარეთ."
  
  მაი ახლა ლორენის გვერდით იდგა და განზე გადგა მას შემდეგ, რაც ორჯერ გადაამოწმა უსაფრთხო სახლის უსაფრთხოების სისტემა. "მოვაღწევთ თუ არა ოპერაციას? ვფიქრობ, ამიტომაა ლორენი აქ?"
  
  "Დიახ დიახ". The New Yorker სწრაფად დაიბრუნა მისი სიმშვიდე. "ყველას გინდათ დაჯდეთ? ამას შეიძლება გარკვეული დრო დასჭირდეს".
  
  გიორგიმ ცარიელი ადგილი იპოვა. დრეიკი სკამის საყრდენზე ჩამოჯდა და ყურადღებით ათვალიერებდა ოთახს. მისთვის ცხადი იყო, გვერდიდან უყურებდა, როგორ დაუახლოვდნენ დალი და კენზი, როგორ მოშორდა ჰეიდენი კინიმაკის და, საბედნიეროდ, როგორ ჩანდნენ, რომ ალისია და მეი ახლა უფრო ეთანხმებოდნენ ერთმანეთის ყოფნას. დრეიკი დიდად განიმუხტა ამ შედეგმა, მაგრამ შემდეგი დიდი რამ უნდა მომხდარიყო. სამი დღის წინ გამოცხადების შემდეგ გიორგი თითქმის სრულიად დუმდა.
  
  მე ის ვარ, ვინც ცივსისხლიანად მოკლა ჩემი მშობლები.
  
  დიახ, ამან შეარყია ზეიმი, მაგრამ რუსებზე ზეწოლა არავინ მოახდინა. ის მართლაც დიდ ძალისხმევას იღებდა იმის აღიარებისთვის, რაც გააკეთა; ახლა მას დრო სჭირდებოდა, რომ მეხსიერება რეალურ სიტყვებად ეთარგმნა.
  
  ლორენი ცოტათი არასასიამოვნოდ ჩანდა ოთახის თავთან დგომა, მაგრამ როცა სმიტი უკან დაიხია, მან ლაპარაკი დაიწყო. "პირველ რიგში, ჩვენ შეიძლება გვქონდეს ტყვია ტაილერ უების სათავსოს ადგილმდებარეობის შესახებ. გახსოვდეს - ის დაჰპირდა, რომ უფრო მეტი საიდუმლოს გამჟღავნდება?
  
  დრეიკს ეს კარგად ახსოვდა. მას შემდეგ ისინი წუხდნენ პოტენციური შედეგების შესახებ. ან ორი-სამი მაინც იყო.
  
  "მაგრამ ახლა ამის დრო არ გვაქვს. მოგვიანებით, იმედი მაქვს, რომ ყველანი სამოგზაუროდ წავალთ. მაგრამ ეს... ეს ახალი საფრთხე მაშინ დაიწყო, როცა TerraLeaks ორგანიზაციამ ინტერნეტში დოკუმენტების მთელი თაიგული გამოაქვეყნა. მან დაიწუწუნა. "უფრო ციფრულ საძირკველზე ჩამოგდებული ფიზიკური ბომბის მსგავსი. ყველა დოკუმენტი ხელნაწერი იყო, აშკარად ფანატიკოსი და წმინდა საკუთარი თავის დიდება. ჩვეულებრივი ძველი ნაგავი. TerraLeaks-ის თანამშრომლებმა ისინი კუბაში ძველ ბუნკერში იპოვეს, რაღაც ათწლეულების წინ დარჩენილი. როგორც ჩანს, ბუნკერი იყო შეშლილთა ჯგუფის შტაბი, რომლებიც საკუთარ თავს უკანასკნელი განკითხვის ორდენს უწოდებდნენ.
  
  "ბევრი სიცილივით ჟღერს", - თქვა დრეიკმა.
  
  "რა თქმა უნდა, იყო. მაგრამ სინამდვილეში, ყველაფერი ბევრად უარესდება. ყველა ეს ადამიანი იყო ომის დამნაშავეები, რომლებიც გაიქცნენ ნაცისტური გერმანიიდან და იმალებოდნენ კუბაში. ახლა, როგორც მოგეხსენებათ, უფრო ადვილია იმ უცნაური სისულელეების სიის შედგენა, რაც ნაცისტებს არ აინტერესებდათ, ვიდრე მათი სიის შედგენა. ეს ორდენი შეიქმნა იმისთვის, რომ ყველაფერი მომავალ თაობებს გადაეცა. თუ დაიჭერდნენ ან მოკლავდნენ, სურდათ, სადმე მომავალში რაიმე დიდებული რეზონანსი ჰქონოდათ".
  
  "და თქვენ ამბობთ, რომ მათ ეს აქვთ?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "კარგი, ჯერ არა. არაფერი არ დამტკიცებულა. ორდენი შედგებოდა ორი გენერლის, ორი გავლენიანი სამთავრობო ფიგურისგან და ორი მდიდარი ბიზნესმენისგან. მათ ერთად ექნებოდათ მნიშვნელოვანი ძალა და რესურსები.
  
  "როგორ ვიცით ეს?" იკითხა მაიმ.
  
  "ოჰ, ისინი არაფერს მალავდნენ. სახელები, მოვლენები, ადგილები. ეს ყველაფერი დოკუმენტებშია. TerraLeaks-მაც მიჰყვა, - თავი დაუქნია ლორენმა, - როგორც აკეთებენ.
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ყველამ იცის?" ჩუმად თქვა დრეიკმა. "ყველა მკვლელი ორგანიზაცია მსოფლიოში? სისულელე." თავი ფანჯრისკენ მიაბრუნა, თითქოს მთელ სამყაროს ჭვრეტდა, ერთად მოდიოდა.
  
  "აღნიშნული დოკუმენტი ბოლომდე არ არის დასრულებული", - დაიწყო ლორენმა.
  
  ალისია ღრიალებდა. "თუ, რა თქმა უნდა, ეს ასე არ არის."
  
  "ასე რომ, ჩვენ არ გვაქვს ყველა ინფორმაცია. ჩვენ შეგვიძლია მხოლოდ ვივარაუდოთ, რომ ამ ომის დამნაშავეებს, რომლებიც დედამიწის სახლიდან გაუჩინარდნენ დაახლოებით ოცდაშვიდი წლის წინ, არ მიეცათ თავიანთი სამუშაოს დასრულება.
  
  "გაქრა?" დაიჩურჩულა დალმა და ოდნავ გადაინაცვლა ფეხიდან ფეხზე. "როგორც წესი, ეს ნიშნავს საიდუმლო პოლიციას. ან სპეცრაზმი. აზრი აქვს, რადგან ისინი ომის დამნაშავეები იყვნენ. "
  
  ლორენმა თავი დაუქნია. "ეს არის კონსენსუსი. მაგრამ ვინც "გაქრა" არ უფიქრია საიდუმლო ბუნკერის ძებნა."
  
  "მაშინ ალბათ SAS." დალმა დრეიკს შეხედა. "მსუქანი ნაბიჭვრები."
  
  "ყოველ შემთხვევაში, ჩვენს სპეცრაზმს ABBA არ ჰქვია.
  
  კინიმაკა ფანჯარასთან მივიდა დასათვალიერებლად. - ყველა შეცდომის დედას ჰგავს, - ჩაიბურტყუნა მან ჭიქაში. "მე ვაძლევ ნებას, რომ ეს ინფორმაცია თავისუფლად გავრცელდეს. რამდენი მთავრობა აპირებს ამაზე ნადირობას ერთდროულად?"
  
  "მინიმუმ ექვსი", - თქვა ლორენმა. "რაზეც ჩვენ ვიცით. ამ დროისთვის შეიძლება ამაზე მეტი იყოს. რბოლა მაშინ დაიწყო, როცა პერუში დაასრულეთ".
  
  "ამთავრებ?" გაიმეორა სმიტმა. "ჩვენ გადავარჩინეთ სიცოცხლე."
  
  ლორენმა მხრები აიჩეჩა. "ამაში არავინ გადანაშაულებთ."
  
  დრეიკს აშკარად ახსოვდა სმიტის არაერთგზის თხოვნა, დაეჩქარებინა ჯოჯოხეთი ბოლო მისიის დროს. მაგრამ ახლა არ იყო ამ საკითხის დაყენების დრო. სამაგიეროდ, მან ჩუმად მიიპყრო ნიუ-იორკერის ყურადღება.
  
  "მაშ ასე," თქვა მან. "რატომ არ გვითხარით ზუსტად რას გეგმავს ეს განკითხვის დღის ბრძანება და როგორ აპირებს მსოფლიოს განადგურებას?
  
  ლორენმა ღრმად ამოისუნთქა. "მაშინ ყველაფერი კარგადაა. იმედი მაქვს, რომ მზად ხარ ამისთვის."
  
  
  თავი მესამე
  
  
  "ჯაშუშური თანამგზავრების, ფარული აგენტებისა და კამერების, დრონების, NSA-ს... თქვენ დასახელდით, ჩვენ ვიცით, რომ სულ მცირე ექვსი სხვა ქვეყანა იბრძვის იმისთვის, რომ პირველებმა იპოვონ დედამიწის ოთხი კუთხე. ამერიკელები..." მან შეაჩერა და გაიფიქრა, "კარგი... ამერიკელები ხართ... გინდათ იქ სხვებზე ადრე მოხვდეთ. არა მხოლოდ პრესტიჟის გულისთვის, არამედ იმიტომაც, რომ ჩვენ უბრალოდ ვერ ვიტყვით, რას მოიმოქმედებს სხვა ის, რასაც იპოვის. გრძნობა არის... რა მოხდება, თუ ისრაელი იპოვის საიდუმლო მკვლელს ქვეყნის შიგნით? რა მოხდება, თუ ჩინეთმა ოთხივე იპოვა?"
  
  "მაშ ეს არის დადასტურებული ქვეყნები, რომლებიც მონაწილეობენ პროექტში?" ჩუმად იკითხა კენსიმ. "ისრაელი?"
  
  "დიახ. პლუს ჩინეთი, საფრანგეთი, შვედეთი, რუსეთი და დიდი ბრიტანეთი".
  
  დრეიკი ფიქრობდა, რომ შესაძლოა ის იცნობდა ზოგიერთ მონაწილეს. არასწორი იყო, რომ მათ წინააღმდეგ უნდა ემუშავა.
  
  - სახიფათოა, - თქვა მან. "რა არის ზუსტი ბრძანებები?"
  
  ლორენმა ლეპტოპი შეამოწმა, რათა დარწმუნდა. "ისინი შეიცავს უამრავ "არა მარცხს" და "ნებისმიერ ფასად".
  
  "ისინი ამას გლობალურ საფრთხედ ხედავენ", - თქვა ჰეიდენმა. "Რატომაც არა? ყოველთვის სულ რამდენიმე დღე რჩება შემდეგ აპოკალიფსამდე".
  
  "და მაინც," თქვა დრეიკმა, "ჩვენ ყველანი არსებითად ერთ მხარეს ვართ."
  
  ჰეიდენმა თვალი ჩაუკრა მას. "Ვაუ. შეწყვიტე ნარკოტიკების მოხმარება, ძმაო."
  
  "არა, მე ვგულისხმობდი..."
  
  "ძალიან ბევრმა დარტყმამ საბოლოოდ გააგიჟა იგი." დალს გაეცინა.
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "Მოკეტე." მან პაუზა გააკეთა. "თქვენი იორკშირის შესახებ შეკითხვა გაგიკეთებიათ? ყოველ შემთხვევაში, მე ვგულისხმობდი, რომ ჩვენ ყველანი სპეცრაზმელები ვართ. დავჭრათ იმავე ქსოვილისგან. ჩვენ დარწმუნებული ვართ, რომ ჯოჯოხეთი არ უნდა ვედევნოთ ერთმანეთს მთელ მსოფლიოში."
  
  - თანახმა ვარ, - თქვა ჰეიდენმა უემოციოდ. "მაშ, ვისთან აპირებთ ამის განხილვას?"
  
  დრეიკმა ხელები გაშალა. "პრეზიდენტი კობერნი?"
  
  "ჯერ თავდაცვის მინისტრს უნდა გაევლო. Და სხვა. კოული გარშემორტყმულია არა მხოლოდ ფიზიკური კედლებით და ზოგიერთ მათგანს არ აქვს საყრდენი.
  
  "ყველა გუნდი არ ითამაშებს ამხანაგურ მატჩებს", - დასძინა კენზიმ თავდაჯერებულად.
  
  "Რა თქმა უნდა". დრეიკი დანებდა და დაჯდა. "ბოდიში, ლორენ. განაგრძე."
  
  "მართალია. ასე რომ, ყველამ წაიკითხა გაჟონილი დოკუმენტები. უმეტესობა ნაცისტური სისულელეა, მართალი გითხრათ. და მე ამას სიტყვასიტყვით ვკითხულობ. ამ უბედური ჯგუფის სახელზე დასახელებულ გვერდზე, სახელწოდებით "უკანასკნელი განკითხვის ორდენი", ნათლად არის მითითებული ოთხი მხედრის ეგრეთ წოდებული "განსასვენებელი ადგილები": ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი".
  
  "გამოცხადების წიგნიდან?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "ეს ოთხი მხედარი?"
  
  "დიახ." ლორენმა თავი დაუქნია, ჯერ კიდევ ათვალიერებს ბევრ ჩანაწერს, რომელიც დადასტურებულია ამერიკის რამდენიმე საუკეთესო გიკის მიერ. "ღვთის კრავი ხსნის შვიდი ბეჭდიდან პირველ ოთხს, რომლებიც აჩენენ ოთხ არსებას, რომლებიც ამხედრებენ თეთრ, წითელ, შავ და ფერმკრთალ ცხენებს. რა თქმა უნდა, ისინი წლების განმავლობაში ყველაფერზე მიბმული და ხელახლა ინტერპრეტაცია ხდება პოპულარულ კულტურაში. მათ რომის იმპერიისა და მისი შემდგომი ისტორიის სიმბოლოც კი აღწერეს. მაგრამ ჰეი, ნაცისტებს შეეძლოთ ეთამაშათ მასთან როგორც უნდოდათ, არა? ახლა, ალბათ, ჯობია, ამას თუ ვაჩუქებ. მან პორტფელიდან ქაღალდების დასტა ამოიღო და უფრო საქმიანი გამოიყურებოდა, ვიდრე დრეიკს ოდესმე უნახავს. ლორენისთვის საინტერესო ცვლილებაა და ის, როგორც ჩანს, გულთან ახლოს მიიღო. სწრაფად გადახედა ფურცელს.
  
  "ეს არის ის, რამაც ყველა გაათრიალა? შეკვეთა?
  
  "დიახ, წაიკითხეთ ეს."
  
  დალმა ხმამაღლა წაიკითხა, როცა სხვებმა მიიღეს.
  
  "დედამიწის ოთხ კუთხეში ვიპოვნეთ ოთხი მხედარი და გამოვუკვეთეთ მათ უკანასკნელი განკითხვის ორდენის გეგმა. ისინი, ვინც გადაურჩებიან სამსჯავროს ჯვაროსნულ ლაშქრობას და მის შემდგომ შედეგებს, სამართლიანად იმეფებენ უზენაესად. თუ ამას კითხულობთ, ჩვენ დავკარგეთ, ასე რომ წაიკითხეთ და მიჰყევით სიფრთხილით. ჩვენი ბოლო წლები დაიხარჯა მსოფლიოს რევოლუციების ბოლო ოთხი იარაღის შეკრებაზე: ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი. გაერთიანებული, ისინი გაანადგურებენ ყველა მთავრობას და გახსნიან ახალ მომავალს. მზად იყავი. Იპოვე ისინი. იმოგზაურეთ დედამიწის ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის და შემდეგ ხაგანის განსასვენებელი ადგილები; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ, დაპყრობა მის კუბოში მოვათავსეთ. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ ბოლო განკითხვას. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც ცხენოსნები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე იდენტიფიკაციის ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული. ბოლო განკითხვის ბრძანება ახლა შენში ცხოვრობს და მარადიულად იმეფებს".
  
  დრეიკმა ეს ყველაფერი გააჟრჟოლა. ბევრი მინიშნება, ბევრი სიმართლე. Ბევრი მუშაობა. თუმცა, დალმა ის პირველივე კომენტარით დაამარცხა. "ადგა? არ აჯანყდებიან?
  
  "დიახ, რაღაც არასწორია." ლორენი დათანხმდა. "მაგრამ ეს არ არის შეცდომა."
  
  მაიმ კომენტარი გააკეთა: "როგორც ჩანს, გვიჩვენებს თანმიმდევრობას, რომლითაც უნდა უყუროთ, თუმცა დახვეწილად".
  
  ლორენმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "Ეს მართალია. მაგრამ თქვენ ასევე გესმით, რატომ უწოდებენ ამ "განსასვენებელ ადგილებს"?
  
  "ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს," წაიკითხა დალმა ხმამაღლა.
  
  "დიახ. ცხადია, კიდევ ტონა კვლევაა საჭირო".
  
  "ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული", - წაიკითხა ალისია ხმამაღლა. "რას ნიშნავს ეს?"
  
  "მოდით, ძალიან შორს ნუ გავუსწრებთ საკუთარ თავს", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "მიჩნეულია, რომ ყველა ამ ბოლო დასასვენებელი ადგილის ცოდნა ნაცისტური ბრძანებით გარდაიცვალა." თქვა ლორენმა. "ალბათ რაღაცის ჩაწერას აპირებდნენ. იქნებ კოდირებაა. ან ცოდნის გადაცემა სხვა თაობებისთვის. ჩვენ ზუსტად არ ვიცით, მაგრამ ვიცით, რომ მხოლოდ ეს უნდა გავაგრძელოთ, - მხრები აიჩეჩა მან, - და ყველა ერთ ნავშია. მან დრეიკს შეხედა. "ნავი. გადარჩენის ჯოხი. თქვენ გესმით იდეა. "
  
  იორკშირელმა ამაყად დაუქნია თავი. "Რა თქმა უნდა მინდა. SAS-ს შეუძლია კლდის ცურვა.
  
  "ისე, ვისაც არ უნდა შევხვდეთ, მათ აქვთ იგივე მინიშნებები, რაც ჩვენ გვაქვს", - თქვა ჰეიდენმა. "რას იტყვით, რომ დავიწყოთ?"
  
  კინიმაკა ფანჯარას მოშორდა. "დედამიწის ოთხ კუთხეში?" ჰკითხა მან. "სად არიან ისინი განთავსებული?"
  
  ოთახი ცარიელი ჩანდა. - ძნელი სათქმელია, - თქვა დალმა. "როცა დედამიწა მრგვალია."
  
  "კარგი, რაც შეეხება პირველ მხედარს, რომელიც მათ მოიხსენიეს. ეს სტრატეგიის მამა. კინიმაკა ოთახში შევიდა და ფანჯრიდან მთელი შუქი ჩაკეტა მის უკან. "რა ცნობები გვაქვს ამისთვის?"
  
  "როგორც თქვენ შეიძლება მოელოდეთ," ლორენმა ეკრანს დააჭირა, "სახლში დაბრუნებული ანალიტიკური ცენტრიც ამას აკეთებს..." მან წამი წაიკითხა.
  
  დრეიკმა იგივე მომენტი დაფიქრდა. ლორენის ხსენებამ "სახლში დაბრუნებული აზროვნების ცენტრი" მხოლოდ ცხადყო, რაც არ იყო იქ.
  
  კარინ ბლეიკი.
  
  რა თქმა უნდა, დრო გავიდა, როდესაც თქვენ SPEAR გუნდის წევრი იყავით, მაგრამ უკვე დიდი ხანია გასული დღე ან თუნდაც კვირა იყო, როდესაც კარინი უნდა გამოძახებულიყო. ყოველ ჯერზე, როცა გადაწყვიტა მასთან დაკავშირება, რაღაც აჩერებდა - იქნებოდა ეს მტრების თაიგული, მსოფლიო კრიზისი თუ საკუთარი მოთხოვნა, რომ არ იყოს გამაღიზიანებელი. კარინს სჭირდებოდა მისი სივრცე, მაგრამ...
  
  სად ჯანდაბაა ის?
  
  ლორენმა ლაპარაკი დაიწყო და კარინზე ფიქრები კიდევ ერთხელ უნდა გადაეყენებინა.
  
  "როგორც ჩანს, ისტორიული ფიგურა ცნობილი იყო როგორც სტრატეგიის მამა. ჰანიბალი".
  
  სმიტი გაურკვეველი ჩანდა. "რომელი მათგანი?"
  
  ალისიამ ტუჩები მოკუმა. "თუ ეს ენტონი ჰოპკინსის ძმაკაცია, ამ ოთახს არ დავტოვებ."
  
  ჰანიბალ ბარკა ლეგენდარული სამხედრო ლიდერი იყო კართაგენიდან. დაიბადა ჩვენს წელთაღრიცხვამდე 247 წელს, ის იყო ადამიანი, რომელმაც მთელი არმია, მათ შორის ომის სპილოები, პირენეებისა და ალპების გავლით იტალიაში მიიყვანა. მას შეეძლო დაედგინა თავისი ძლიერი და მტრის სუსტი მხარეები და დაამარცხა რომის მრავალი მოკავშირე. ერთადერთი გზა, რომელიც მან საბოლოოდ ვერ შეძლო, იყო, როდესაც ვიღაც ბიჭმა ისწავლა საკუთარი ბრწყინვალე ტაქტიკა და შეიმუშავა გზა, რომ გამოეყენებინა ისინი მის წინააღმდეგ. კართაგენში იყო".
  
  "მაშ ეს ბიჭი არის სტრატეგიის მამა?" - ჰკითხა სმიტმა. "ეს ჰანიბალი?"
  
  "მიიჩნიეს ისტორიაში ერთ-ერთ უდიდეს სამხედრო სტრატეგად და ანტიკურობის ერთ-ერთ გამოჩენილ გენერლად ალექსანდრე მაკედონელთან და კეისართან ერთად. მას უწოდეს სტრატეგიის მამა, რადგან მისმა უდიდესმა მტერმა, რომმა, საბოლოოდ მიიღო თავისი სამხედრო ტაქტიკა საკუთარ გეგმებში".
  
  "ეს არის გამარჯვება," - თქვა დალმა, "თუ ოდესმე ყოფილა".
  
  ლორენმა თავი დაუქნია. "Უკეთესი. ჰანიბალი რომის ისეთ კოშმარად ითვლებოდა, რომ გამონათქვამს იყენებდნენ, როცა რაიმე უბედურება ხდებოდა. ეს ნიშნავს, რომ ჰანიბალი კარიბჭესთანაა! ლათინური ფრაზა საყოველთაოდ მიღებული გახდა და დღესაც გამოიყენება".
  
  "დაბრუნდით შეკვეთაზე," აიძულა მათ ჰეიდენმა. "Როგორ ერგება?"
  
  "კარგად, შეგვიძლია დარწმუნებით ვთქვათ, რომ ჰანიბალი არის ოთხი მხედრიდან. გარდა იმისა, რომ ის აშკარად ცხენზე ამხედრდა, მას მთელი ისტორიის მანძილზე სტრატეგიის მამას უწოდებდნენ. ეს ნიშნავს, რომ ის არის ომი, პირველი მხედარი. მან რა თქმა უნდა ომი მოუტანა რომის იმპერიას".
  
  დრეიკმა დაასკანერა ტექსტი. "ასე რომ, აქ ნათქვამია, რომ განკითხვის დღის ორდენის გეგმა ჩამოყალიბდა მხედრების მიერ. უნდა ვივარაუდოთ, რომ ორდენმა დამარხა დესტრუქციული იარაღი ჰანიბალის საფლავში? დავტოვოთ ეს მომავალ თაობას?"
  
  ლორენმა თავი დაუქნია. "ეს ზოგადი განცდაა. იარაღი ყველა საფლავში. დედამიწის ყველა კუთხეში არის საფლავი".
  
  კინიმაკამ წარბი ასწია. "რაც, ისევ და ისევ, ისეთივე აზრი აქვს, როგორც ბალახის ქვედაკაბა."
  
  ჰეიდენმა ხელი ააფრიალა, რომ გაჩერებულიყო. - დაივიწყე, - თქვა მან. "Ახლა. ჰანიბალის მსგავს კაცს ნამდვილად უნდა ჰქონდეს საფლავი ან მავზოლეუმი?"
  
  ლორენი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. "დიახ, აქ ყველაფერი რთულდება. საწყალი მოხუცი ჰანიბალი გადაასახლეს და უბედური სიკვდილით გარდაიცვალა, ალბათ შხამისგან. დაკრძალეს უსახელო საფლავში".
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "სიგიჟე".
  
  "ეს გაფიქრებინებს, არა?"
  
  "გვაქვს ადგილი?" იკითხა მაიმ.
  
  "ოჰ ჰო". ლორენმა გაიღიმა. "აფრიკა".
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  ალისია გვერდითა კარადასთან მივიდა და ზემოდან მინი-მაცივრიდან წყლის ბოთლი ამოიღო. ახალი ოპერაციის დაწყება ყოველთვის სტრესული იყო. მისი ძლიერი მხარე იყო საბრძოლო; თუმცა ამჯერად მათ აშკარად სჭირდებოდათ გეგმა. ჰეიდენი უკვე შეუერთდა ლორენს ლეპტოპზე და სმიტი ცდილობდა დაინტერესებულიყო, ეჭვგარეშეა, რომ New Yorker სხვა როლს იღებდა. დიახ, და იმიტომ, რომ ის ციხეში არ არის და გიჟურ ტერორისტს სტუმრობს.
  
  ალისიას საკუთარი აზრი ჰქონდა, მაგრამ ლორენის ლოგიკის გაგება უჭირდა. მიუხედავად ამისა, ეს არ იყო მისი განსჯა, არა იმ ცხოვრების შემდეგ, რაც მან უკვე გაატარა. ლორენ ფოქსი საკმარისად ბრძენი და გამჭრიახი იყო, რომ დაენახა რა მოდიოდა.
  
  Ვიმედოვნებ. ალისიამ ბოთლის ნახევარი დალია, შემდეგ დრეიკს მიუბრუნდა. იორკშირელი ამჟამად დალის და კენსის გვერდით იდგა. შესვლას აპირებდა, როცა მის მახლობლად მოძრაობა იყო.
  
  "ოჰ, გამარჯობა იოგი. როგორ მიდის საქმეები იქ?
  
  "კარგი". რუსი ქურდი დეპრესიაშია მას შემდეგ, რაც მოულოდნელად ამხილეს. "როგორ გგონია, ახლა მეზიზღება?"
  
  "Ჯანმო? მათ? Მეღადავები? არავინ გკითხავს, მით უმეტეს მე. ჩაიცინა და ირგვლივ მიმოიხედა. "ან მაისი. ან დრეიკი. და განსაკუთრებით არა კენზი. რძალს, ალბათ, აქვს საზიზღარი პატარა საიდუმლოებებით სავსე დუნდული."
  
  "შესახებ".
  
  "ზუსტად არ არის შენი საზიზღარი პატარა საიდუმლო." სისულელე! "ჰეი, მე მაინც ვცდილობ აქ შეცვლას. მე არ ვიცი გახარების შესახებ. "
  
  "მე ვხედავ".
  
  მან ხელი გაუწოდა: "მოდი აქ!" - და თავისკენ მივარდა, როცა მოშორდა და თავის დაჭერას ცდილობდა. იორგი ოთახის ბოლოსკენ გაცურდა, ფეხები ანათებდა. ალისია დაინახა დევნის ამაოება.
  
  "შემდეგ ჯერზე, ბიჭო."
  
  დრეიკმა დააკვირდა მის მიახლოებას. "იცი, მას შენი ეშინია."
  
  "არ მეგონა, რომ ბავშვს არაფრის ეშინოდა. იმ რუსულ ციხეში გატარებისა და კედლების აგების შემდეგ არა. მერე გაიგებ, რომ მას ამის ეშინია". თავზე დაკრა ხელი.
  
  "ყველაზე ძლიერი იარაღი", - თქვა დალმა. "უბრალოდ ჰკითხე ჰანიბალს."
  
  "ოჰ, ტორსტი ხუმრობს. მოდით ყველანი მივმართოთ კალენდარს. მაგრამ სერიოზულად, "- დასძინა ალისამ. "ბავშვმა უნდა ისაუბროს. მე არ ვარ უკეთესი კვალიფიციური. "
  
  კენსი იყეფა. "მართლა? გაოცებული ვარ".
  
  "თქვენ ნახსენები იყავით უების განცხადებაში? ოჰ, მე ასე ვფიქრობ. "
  
  ისრაელელმა მხრები აიჩეჩა. "ღამე მიჭირს ძილი. Მერე რა?"
  
  "ამიტომ," თქვა ალისამ. "არაფერი."
  
  "ვფიქრობ, იმავე მიზეზით, როგორც შენ."
  
  ღრმა სიჩუმე ჩამოვარდა. დალი დრეიკის მზერას ქალების თავებზე შეხვდა და ოდნავ დაიხარა. დრეიკმა სწრაფად აარიდა მზერა, არ ამცირებდა ქალებს, მაგრამ არ სურდა, რომ ისინი უბედურების ჭაში ჩაეთრევათ. ალისია მაღლა აიხედა, როცა ჰეიდენმა დაიწყო საუბარი.
  
  - კარგი, - თქვა მათმა უფროსმა. "ეს უკეთესია, ვიდრე ლორენი თავდაპირველად ფიქრობდა. ვინ არის ჰელესპონტში სამოგზაუროდ?
  
  ალისია ამოიოხრა. "იდეალურად ჟღერს ამ დაწყევლილი გუნდისთვის. Დამარეგისტრირე."
  
  
  * * *
  
  
  ჯერ ვერტმფრენით, შემდეგ კი ჩქაროსნული ნავით SPEAR-ის გუნდი დარდანელს მიუახლოვდა. მზე უკვე ჰორიზონტისკენ იძირებოდა, შუქი კაშკაშა ბურთიდან გარდაიქმნა პანორამულ ზოლად ფონზე და ჰორიზონტალურ ხაზად. დრეიკმა აღმოაჩინა, რომ ძლივს ცვლიდა ტრანსპორტის რეჟიმებს უხერხული მგზავრობის დროს და იპოვა დრო, რომ გაოცებულიყო, როგორ გაატარეს მფრინავები დღე უსაფრთხოდ. ალისია, რომელიც მის გვერდით იყო ვერტმფრენზე, ოდნავ განმარტა გრძნობები.
  
  "ჰეი ბიჭებო, როგორ ფიქრობთ, ეს ბიჭი ჩვენს მოკვლას ცდილობს?"
  
  კინიმაკამ, მჭიდროდ შემობმული და მიბმული იმდენ სათადარიგო თასმაზე, რამდენიც შეეძლო, კბილებში თქვა: "დარწმუნებული ვარ, რომ ის ფიქრობს, რომ ისინი აჯანყდებიან".
  
  კომუნიკაციები სრულად ფუნქციონირებდა და ღია იყო. სიჩუმემ აავსო ჰაერი, როდესაც მათი გუნდი ამოწმებდა CIA-ს მიერ მოწოდებულ იარაღს. დრეიკმა იპოვა ჩვეულებრივი ეჭვმიტანილები, მათ შორის გლოკები, HKS, საბრძოლო დანები და ყუმბარების ასორტიმენტი. ასევე უზრუნველყოფილი იყო ღამის ხედვის მოწყობილობები. სულ რამდენიმე წუთის შემდეგ ჰეიდენმა დაიწყო საუბარი კომუნიკატორზე.
  
  "ასე რომ, ხალხო, დროა განიხილოთ ამ მისიის კიდევ ერთი, უფრო პირადი ასპექტი. მოწინააღმდეგე გუნდები. CIA კვლავ ამბობს, რომ არის ექვსი, ასე რომ, მოდით, მადლობელი ვიყოთ, რომ ეს ბევრად მეტი არ არის. ალექსანდრიის უჯრედი მუდმივად იღებს ინფორმაციას CIA-ს უჯრედებიდან მთელს მსოფლიოში, NSA-დან და ფარული აგენტებიდან. ისინი გადმომცემენ ნებისმიერ შესაბამის ფაქტს...
  
  "თუ ეს მათ საუკეთესო ინტერესებშია", - ჩაერია კენსი.
  
  ჰეიდენმა ხველა აუტყდა. "მე მესმის, რომ თქვენ გქონიათ ცუდი გამოცდილება სამთავრობო უწყებებთან და CIA-ს ძალიან ცუდი პრესა აქვს, მაგრამ მე მათთვის ვმუშაობდი. და მაინც ჩემი საქმე სწორად გავაკეთე. მათ მთელი ერი უნდა დაიცვან. დარწმუნებული იყავით, მე მოგაწოდებთ ფაქტებს".
  
  "მაინტერესებს, რა ასწევს მის კალთას", - ჩასჩურჩულა ალისია კომუნიკატორთან. "დარწმუნებული ვარ, რომ ეს არ არის კარგი."
  
  კენსი მას უყურებდა. "რა შეიძლება იყოს კარგი, რაც აიძულებს შენს ქვედაკაბას აწიოს?"
  
  "Მე არ ვიცი". ალისია სწრაფად აცეცებდა თვალებს. "ჯონი დეპის პირი?"
  
  ჰეიდენმა ყელი მოიწმინდა და განაგრძო. "ექვსი სპეცდანიშნულების რაზმი. ძნელი სათქმელია, ვინ არის თანამგრძნობი და ვინ არის აშკარად მტრული. არ ივარაუდოთ. ჩვენ ყველას მტრებად უნდა მოვექცეთ. ჩვენთვის ცნობილი არცერთი ქვეყანა არ აღიარებს ამას. მესმის, რომ თქვენ შეიძლება იცნობდეთ ამ ბიჭებს, მაგრამ სიმღერა იგივე რჩება. "
  
  როდესაც ჰეიდენი შეჩერდა, დრეიკი ფიქრობდა ბრიტანულ კონტიგენტზე. SAS-ს საკმაოდ ბევრი პოლკი ჰყავდა და ის მრავალი წლის განმავლობაში არ იყო წასული, მაგრამ მაინც ულტრა ელიტარული ჯარისკაცების სამყარო არც თუ ისე დიდი იყო. ჰეიდენი მართალი იყო, რომ ახლა პოტენციურ დაპირისპირებებზე და დათქმებზე საუბრობდა, ვიდრე ბრძოლის ველზე მათ მიერ გაურკვევლობის გამო. დალი შესაძლოა დაინტერესდეს შვედური კონტიგენტით, ხოლო კენზი - ისრაელის. კარგი სამუშაოა, იქ არ იყო ტრადიციული ამერიკული ყოფნა.
  
  "მე ვერ წარმომიდგენია ჩინეთი მეგობრული," - თქვა მან. "არც რუსეთი."
  
  - ამ სისწრაფით, - თქვა მაიმ და ფანჯარაში გაიხედა. "ისინი იქნებიან ფორმები სიბნელეში."
  
  "გვაქვს თუ არა წარმოდგენა თითოეული ქვეყნის ამჟამინდელ ვითარებაზე? - ჰკითხა დალმა.
  
  "დიახ, მე მხოლოდ ამისკენ მივდიოდი. რამდენადაც შეგვიძლია ვთქვათ, შვედებს რამდენიმე საათი აშორებთ. ფრანგები ისევ სახლში არიან. Mossad არის ყველაზე ახლოს, ძალიან ახლოს. "
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა დალმა. "ნამდვილად არავინ იცის სად მიდიან."
  
  დრეიკმა ოდნავ ჩაახველა. "ცდილობთ გაამართლოთ შვედეთის წარუმატებელი მცდელობა?"
  
  "ახლა ისე გეჩვენება, თითქოს ევროვიზიაზე ხარ. და არავის უხსენებია ბრიტანეთი. სად მდებარეობს ისინი? ისევ ჩაის ამზადებ?" დალმა წარმოსახვითი ჭიქა ასწია, მისი პატარა თითი დახრილი იყო.
  
  სამართლიანი წერტილი იყო. "კარგი, შვედეთმა ალბათ უკუღმა დაიწყო."
  
  "ყოველ შემთხვევაში, მათ დაიწყეს."
  
  - ბიჭებო, - შეაწყვეტინა ჰეიდენმა. "არ დაგავიწყდეთ, რომ ჩვენც ამის ნაწილი ვართ. და ვაშინგტონი ჩვენგან გამარჯვებას ელის".
  
  დრეიკმა ჩაიცინა. დალმა გაიცინა. სმიტმა აიხედა, როცა ლორენმა ლაპარაკი დაიწყო.
  
  "ამ ყველაფრის საინტერესო დამატება ის არის, რომ ზოგიერთი ქვეყანა კატეგორიულად აპროტესტებს ნებისმიერ ინტერვენციას. რა თქმა უნდა, სისულელეების დონე ყოველთვის მაღალია, მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია გავუმკლავდეთ ზოგიერთ არაკეთილსინდისიერ ელემენტებს. "
  
  "არაოფიციალურად? სპლინტერ ჯგუფები?" - იკითხა კინიმაკამ.
  
  "Შესაძლებელია."
  
  "ეს უბრალოდ გვაბრუნებს ძირითად ინფორმაციას", - თქვა ჰეიდენმა. "ყველა მტრულია."
  
  დრეიკს აინტერესებდა რას ფიქრობდა სმიტი მის განცხადებაზე. კუსკოში დაბრუნებული ჯოშუა მტრულად განწყობილი იყო, მაგრამ რადგან მისი სიკვდილი არ იყო სანქცირებული მთავრობის მიერ და მათი ქვეყანაში ყოფნა მუდმივად იცვლებოდა და სადავო იყო, არავინ იცოდა რა მოხდებოდა. ამ კაცის სიკვდილი უბედური შემთხვევა იყო, მაგრამ გამოწვეული უყურადღებობითა და ზედმეტი გულმოდგინებით. დიახ, ის პარაზიტი და მკვლელი იყო, მაგრამ გარემოებები განსხვავებული იყო.
  
  ვერტმფრენის შემდეგ ავსეს ნავები. შავებში ჩაცმულნი, შენიღბული სახეები, შეუფერხებლად ტრიალებდნენ ჰელესპონტის წყლებში, ღამე საბოლოოდ სავსე იყო სიბნელით. მარშრუტი, რომელიც მათ გაიარეს, ცარიელი იყო, შუქი ციმციმებდა შორეულ ნაპირს. ჰელესპონტი იყო მნიშვნელოვანი არხი, რომელიც წარმოადგენს ევროპისა და აზიის საზღვრის ნაწილს. ვიწრო სრუტე გალიპოლი მდებარეობდა მის ჩრდილოეთ სანაპიროებზე, ხოლო მისი სხვა საზღვრების უმეტესი ნაწილი შედარებით იშვიათად იყო დასახლებული. როდესაც ისინი წყალში სრიალებდნენ, ჰეიდენმა და ლორენმა გამოიყენეს თავიანთი კომუნიკატორი.
  
  "ჰანიბალს არასოდეს ჰქონია საფლავი, არც საფლავის მარკერი. ბრწყინვალე კარიერის შემდეგ ეს ლეგენდარული გენერალი სიბერეში მოწამლული თითქმის მარტო გარდაიცვალა. მაშ, როგორ იპოვით უსახელო საფლავს?
  
  დრეიკმა აიხედა, როცა ლორენი შეჩერდა. მან ჰკითხა მათ?
  
  სმიტმა გაბედულად დაიწყო გამოსავლის პოვნა. "სონარი?"
  
  "შესაძლებელია, მაგრამ თქვენ უნდა გქონდეთ საკმაოდ კარგი წარმოდგენა, სად უნდა გამოიყურებოდეს", - უპასუხა დალმა.
  
  "მათ იპოვეს ბუნდოვანი დოკუმენტი, ჩასაწერი დოკუმენტი, დიახ, მაგრამ დრო დაკარგეს", - თქვა ჰეიდენმა. "ჰანიბალის ბედი ყოველთვის აღიზიანებდა მათ, ვისაც უყვარდა გმირი, რომელიც რომის იმპერიალიზმს ეწინააღმდეგებოდა. ერთ-ერთი ასეთი იყო ტუნისის პრეზიდენტი, რომელიც სტამბოლს სამოციან წლებში ეწვია. ამ ვიზიტის დროს მას მხოლოდ ის სურდა, რომ ჰანიბალის ნეშტი ტუნისში წაეყვანა. სხვას არაფერი ჰქონდა მნიშვნელობა. საბოლოოდ თურქებმა ცოტათი შეწყვიტეს და თან წაიყვანეს მოკლე მოგზაურობით".
  
  "სამოციანელებმა?" თქვა დალმა. "არ არის ეს მაშინ, როდესაც ომის დამნაშავეებმა დაიწყეს თავიანთი საზიზღარი პატარა გეგმის შემუშავება?"
  
  "Უფრო მეტად". თქვა ჰეიდენმა. "მას შემდეგ, რაც ისინი კუბაში დასახლდნენ და ახალი ცხოვრება დაიწყეს. შემდეგ მათი ახალი შეკვეთა თითქმის ოცი წელი გაგრძელდა.
  
  "საკმარისი დროა შემოქმედებითად," - თქვა ალისამ.
  
  "და აირჩიე ოთხი მხედარი მათთვის", - დასძინა მაიმ. "ჰანიბალი - ომის მხედარი? აზრი აქვს. მაგრამ ვინ არის დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი? და რატომ არის დარდანელები აფრიკაში ოთხი კარდინალური მიმართულებიდან ერთ-ერთი?
  
  "კარგი აზრია", - გაიმეორა ალისია მეის, რის გამოც დრეიკმა ძალისხმევა გააორმაგა. "თქვენ უნდა დააბრუნოთ ეს პატარა სააზროვნო ქუდი, ფოქსი."
  
  ლორენმა გაიღიმა. დრეიკმა მისი ხმის ტემბრიდან გაიგო. "ასე რომ, თურქებმა, განსაკუთრებით შერცხვენილმა ჰანიბალის მიმართ საკუთარი უპატივცემულობის გამო, წაიყვანეს ტუნისის პრეზიდენტი ჰელესპონტზე. წერია "გორაკზე, სადაც დანგრეული შენობაა". ეს არის ჰანიბალ ბარკას ცნობილი განსასვენებელი".
  
  დრეიკი დაელოდა, მაგრამ მეტი ინფორმაცია არ მოვიდა. - და მაინც, - თქვა მან, - ეს იყო ოცდაათი წლის წინ.
  
  "ის ამდენ ხანს იდგა," თქვა ლორენმა, "და თურქებმა, უეჭველად, საპატიო მცველად დაყენეს.
  
  დრეიკი საეჭვოდ გამოიყურებოდა. "სინამდვილეში, ეს შეიძლება იყოს მხოლოდ საპატიო საფლავი."
  
  "მათ წაიყვანეს იქ ტუნისის პრეზიდენტი მეთიუ. მან კი აიღო ქვიშის ფლაკონები, რომლებიც დამოწმებული იყო მისი დაცვის წევრების მიერ და უწოდა მათ "ქვიშა ჰანიბალის საფლავიდან" სახლში დაბრუნების შემდეგ. ამ ვითარებაში, იმ წელს, მართლა მოატყუებდნენ თურქები ტუნისის პრეზიდენტს?
  
  დრეიკმა წინ წამოიწია სანაპირო ზოლის ბნელი მოსახვევისკენ. "ჩვენ ვაპირებთ გაირკვეს."
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  დრეიკი დაეხმარა წყლიდან ამოღებული ჩქაროსნული ნავი, მიამაგრა იგი ძველი ფესვების მახლობლად და დაამონტაჟა გარე ძრავა. მაისი, ალისია და სმიტი სასწრაფოდ გაემართნენ ფორპოსტის შესაქმნელად. მძიმე ზურგჩანთები კინიმაკამ დალის დახმარებით ასწია. დრეიკმა ჩექმების ქვეშ ქვიშა იგრძნო. ჰაერს მიწის სუნი ასდიოდა. ტალღები მძლავრად შევარდა მის მარცხნივ ნაპირზე, რასაც ნავები აძლევდნენ იმპულსს. არცერთი სხვა ხმა არ არღვევდა სიჩუმეს, როგორც შუბისმცველებმა შეაფასეს.
  
  ჰეიდენს ეჭირა პორტატული GPS ნავიგატორი. "კარგი. კოორდინატები დაპროგრამებული მაქვს. მზად ვართ წავიდეთ?"
  
  "მზადაა," რამდენიმე ხმა ამოისუნთქა პასუხად.
  
  ჰეიდენი წინ წავიდა, დრეიკი კი მის უკან დაჯდა და ფეხქვეშ ქვიშა გადაკვეთა. ისინი მუდმივად ათვალიერებდნენ ტერიტორიას, მაგრამ სხვა სინათლის წყარო არ ჩანდა. შესაძლოა, ბოლოს და ბოლოს, ისინი აქ მოხვდნენ. შესაძლოა, სხვა გუნდებმა თავი შეიკავეს და სხვას აძლევდნენ უფლებას ყველა მძიმე აწევა. ალბათ ახლაც უყურებდნენ.
  
  შესაძლებლობები გაუთავებელი იყო. დრეიკმა თავი დაუქნია ალისიას, როცა ისინი გადიოდნენ და ინგლისელი ქალი რიგს შეუერთდა. "შეიძლება მერყეობდეს გვერდიდან მეორეზე."
  
  "რაც შეეხება სმიტს?" - Ვიკითხე.
  
  "Აქ ვარ. გზა ნათელია".
  
  ოჰ, მაგრამ ჩვენ შიგნიდან მივდივართ, გაიფიქრა დრეიკმა, მაგრამ არაფერი უთქვამს. რბილმა ქვიშამ ადგილი დაუთმო მყარ მიწას, შემდეგ კი სანაპიროზე ავიდნენ. სულ რამდენიმე ფუტის სიმაღლისა და დაქანებული მწვერვალით მალევე გადალახეს უდაბნოს საზღვარი და აღმოჩნდნენ ბრტყელ ნაკვეთზე. ჰეიდენმა ანიშნა გზა და გადალახეს უნაყოფო უდაბნო. ახლა არ არის საჭირო გუშაგის გამოქვეყნება. მათ ხედავდნენ მილის მანძილზე, მაგრამ მეი და სმიტი კიდევ უფრო შორს დარჩნენ, რამაც მათი ხედვის დიაპაზონი გაზარდა.
  
  GPS-ის ეკრანი ჩუმად აციმციმდა, მიჰყავდა მათ მიზანთან უფრო ახლოს და ღამის ბნელი თაღი დიდებულად გადაჭიმული იყო მათ ზემოთ. ამდენი სივრცით ცა უზარმაზარი იყო; ვარსკვლავები ძლივს ჩანს, მთვარე კი პატარა ზოლია. ათი წუთი ოცად გადაიქცა, მერე ოცდაათად და ისევ მარტო მიდიოდნენ. ჰეიდენი კომუნიკაციას აგრძელებდა როგორც გუნდთან, ასევე ალექსანდრიასთან. დრეიკმა საშუალება მისცა გარემოს შეეყვანა, ბუნების დახრილი რიტმით სუნთქავდა. ცხოველების ხმები, ნიავი, დედამიწის შრიალი - ეს ყველაფერი იყო, მაგრამ არაფერი შეუფერებელი. მან გააცნობიერა, რომ გუნდები, რომლებსაც ისინი დაუპირისპირდნენ, შეიძლებოდა მათსავით კარგი ყოფილიყო, მაგრამ ენდობოდა საკუთარ და მეგობრების შესაძლებლობებს.
  
  - წინ, - ჩაიჩურჩულა ჰეიდენმა. "GPS გვიჩვენებს, რომ რელიეფი იზრდება დაახლოებით ორმოცი ფუტით. ეს შეიძლება იყოს ბორცვი, რომელსაც ჩვენ ვეძებთ. Მოძებნა, აიხედე ზემოთ."
  
  გორაკი ნელ-ნელა გამოვიდა სიბნელიდან, სტაბილურად ამომავალი მიწის ბორცვი ჩახლართული ფესვებითა და ლოდებით, რომლებიც მშრალ მიწას აყრიდნენ, რადგან ისინი კვეთდნენ სტაბილურ გზას დაბრკოლებებში. დრეიკმა და ალისიამ ცოტა ხანი გაჩერდნენ და უკან გაიხედეს და შენიშნეს გლუვი სიბნელე, რომელიც გადაჭიმული იყო მთელ გზაზე დაბნეულ ზღვამდე. და ამის მიღმა, ნავსადგურის მოციმციმე შუქები, სრულიად განსხვავებული არსებობა.
  
  "ერთ დღეს?" გაკვირვებულმა ჰკითხა ალისამ.
  
  დრეიკს იმედი ჰქონდა. "ჩვენ იქ მივალთ", - თქვა მან.
  
  "ეს ადვილი უნდა იყოს."
  
  "Და სიყვარული. ისევე როგორც ველოსიპედის ტარება. მაგრამ თქვენ ეცემით და მიიღებთ ჭრილობებს, სისხლჩაქცევებს და ნაკაწრებს წონასწორობის აღდგენამდე დიდი ხნით ადრე".
  
  "ასე რომ, ნახევარი გზა უკვე გავლილია." იგი მოკლედ შეეხო მას და შემდეგ განაგრძო გორაზე ასვლა.
  
  დრეიკი ჩუმად გაჰყვა მას. მომავალს მართლაც ჰქონდა შესაძლებლობების ახალი სიმდიდრე ახლა, როდესაც ალისია მაილსი გათავისუფლდა თვითგანადგურების ციკლიდან. ყველაფერი რაც მათ უნდა გაეკეთებინათ იყო შეშლილებისა და მეგალომანიების კიდევ ერთი ჯგუფის დამარცხება, რომლებიც ჯოჯოხეთისკენ მიდრეკილნი იყვნენ მსოფლიოს ხალხის ტანჯვისთვის.
  
  და ამიტომ მისნაირმა ჯარისკაცებმა ყველაფერი რიგზე დააყენეს. მეზობლად ადრიანისთვის და გზის გადაღმა გრეჰემისთვის. ქლოესთვის, რომელიც ყოველდღე ცდილობდა თავისი ორი შვილი სკოლაში დროულად მიეყვანა. იმ წყვილებისთვის, რომლებიც სუპერმარკეტისკენ მიმავალ გზაზე წუწუნებდნენ და წუწუნებდნენ. სარკინიგზო გზაზე საცობებში კეთილსინდისიერად მჯდართა და რიგებში გადახტათა საკეთილდღეოდ. არა წყალქვეშა ნარჩენებისთვის, რომლებიც ჩაბნელების შემდეგ თქვენს ფურგონში ან ავტოფარეხში აძვრებოდნენ და რაც შეეძლოთ აშორებდნენ. არა მოძალადეებისთვის, ძალაუფლების მაძიებლებისთვის და ზურგჩანთებისთვის. იზრუნონ მათ, ვინც იბრძოდა პატივისცემის, სიყვარულისა და მზრუნველობისთვის. დაე, ისინი, ვინც იბრძოდნენ შვილების მომავლისთვის, დარწმუნებული იყვნენ მის უსაფრთხოებაში. დაე, დაეხმარონ მათ, ვინც სხვებს დაეხმარა.
  
  ჰეიდენმა მისი ყურადღება მიიპყრო ხმადაბლა. "ეს შეიძლება იყოს ადგილი. GPS ამბობს, რომ არის და მე ვხედავ მიტოვებულ შენობას წინ.
  
  მან დაინახა გადახურული ფერადი წერტილები. მაშინ ეს იყო მოვლენების ეპიცენტრი. ახლა დახვეწილობის დრო არ იყო. მათ შესაძლოა ჰანიბალის საფლავის ძიებაში ფეიერვერკიც გაემართათ, თუ ახლა აქ იყვნენ, უფრო სწრაფად იპოვიდნენ მას. იმიტომ, რომ დრეიკი დარწმუნებული იყო, რომ თუ ისინი იპოვნიდნენ მას, მაშინ ყველა სხვა გუნდსაც შეეძლო.
  
  ჰეიდენმა აღნიშნა მიახლოებითი ფართობი. კინიმაკამ და დალმა მძიმე ზურგჩანთები მიწაზე დადეს. მეიმ და სმიტმა დაიკავეს საუკეთესო სადამკვირვებლო პოზიციები. დრეიკი და ალისია მიუახლოვდნენ ჰეიდენს დასახმარებლად. მხოლოდ იორგი ჩამოიხრჩო და გაურკვევლობა გამოავლინა, როცა ელოდა, რა გაეკეთებინა.
  
  კინიმაკამ და დალმა შექმნეს შესანიშნავი ფანრები ტრიო ნახშირბადის ბოჭკოვან სადგამებზე დამაგრებით და კიდევ უფრო მეტის გაცემით. ეს არ იყო მხოლოდ კაშკაშა ნათურები, ისინი გაკეთდა მზის შუქის მაქსიმალურად მჭიდროდ სიმულაციისთვის. მართალია, ეგვიპტეში CIA-ს ფართო შესაძლებლობებიც კი შეზღუდული იყო, მაგრამ დრეიკი ფიქრობდა, რომ აპარატი არც თუ ისე ცუდად გამოიყურებოდა. კინიმაკამ გამოიყენა სადგამზე დამაგრებული ნათურა დიდი ტერიტორიის გასანათებლად, შემდეგ კი ჰეიდენი და დალი წავიდნენ მიწის დასათვალიერებლად.
  
  "ახლა ყურადღება მიაქციეთ", - უთხრა მათ ჰეიდენმა. "უკანასკნელი განკითხვის ორდენი ამტკიცებს, რომ იარაღი აქ დამარხეს ჰანიბალის სიკვდილიდან დიდი ხნის შემდეგ. ეს არის უსახელო საფლავი და არა საფლავი. ასე რომ, ჩვენ ვეძებთ შეწუხებულ ნიადაგს და არა ძვლებს, ბლოკებს ან სვეტებს. ჩვენ ვეძებთ ნივთებს, რომლებიც ახლახან დაკრძალეს და არა უძველეს რელიქვიებს. ეს არ უნდა იყოს ძალიან რთული -"
  
  "ნუ ამბობ ამას!" დალმა ყეფა. "ყველაფერს გააფუჭებ, ჯანდაბა."
  
  "მე უბრალოდ ვამბობ, რომ ჩვენ არ უნდა ვეძებოთ ჰანიბალი. მხოლოდ იარაღი. "
  
  "Კარგი არგუმენტია." კინიმაკამ ცოტა დაარეგულირა განათება პერიმეტრის გარშემო.
  
  ჰეიდენმა ადგილზე სამი ადგილი მონიშნა. ყველა ისე გამოიყურებოდა, თითქოს რაღაცნაირად შეცვლილიყვნენ და არც ერთი ბოლო დროს. გიორგი ფრთხილად მიუახლოვდა, ნიჩაბი ხელში. მას დრეიკი და ალისია შეუერთდნენ, რასაც მოჰყვა კინიმაკა.
  
  "უბრალოდ გათხარე", - თქვა ჰეიდენმა. "Იჩქარე".
  
  "რა მოხდება, თუ იქ ბომბის ხაფანგია?" ჰკითხა ალისია.
  
  დრეიკმა დანგრეულ შენობას შეხედა. კედლები სევდიანად ეკიდა, დახრილი, თითქოს სამყაროს სიმძიმეს ეჭირა. ერთი მხარე შუაზე იყო გაჭრილი, თითქოს გიგანტური საჭრელით, ბლოკები ახლა ორივე მხრიდან დაკბილული კბილებივით იყო გამოწეული. სახურავი დიდი ხნის წინ იყო ჩამონგრეული, კარები და ფანჯრები არ იყო. "კარგი, როგორც ჩანს, იქ თავშესაფარს ვერ ვიპოვით."
  
  "Გმადლობთ".
  
  "ნუ ღელავ, სიყვარულო. Თავი არ დახარო."
  
  დრეიკმა უგულებელყო გააფთრებული მზერა და საქმეს შეუდგა. "მაშ, რა მნიშვნელობა აქვს ოთხ მხედარს?" ჰკითხა მან ჰეიდენს კომუნიკატორთან.
  
  "ანალიტიკური ცენტრის საუკეთესო გამოცნობა? ისინი შეესაბამება ისტორიულ ფიგურებს, რომლებსაც ჩვენ ვეძებთ და იარაღს, რომელსაც ვიპოვით. ასე რომ, რომაელთა სიძულვილით აღზრდილმა ჰანიბალმა რომში დაიწყო თითქმის გაუთავებელი ომი, არა? აქ ჩვენ ვიპოვით ომის იარაღს. "
  
  - შესაძლოა, მხედრებიც იყვნენ, - ჩაერია კინიმაკამ. - ვგულისხმობ, ჰანიბალი იყო.
  
  - ჰო, ცოტა გაურკვეველია, მანო.
  
  "მაშ, ამას არაფერი აქვს საერთო ბიბლიასთან?" დრეიკმა დედამიწის კიდევ ერთი ბორცვი ამოიღო. "იმიტომ, რომ ჩვენ არ გვჭირდება არცერთი ეს სულელური კოდი."
  
  "ისინი გამოჩნდნენ გამოცხადებაში და..."
  
  "Ვაუ!" ალისია უცებ იყვირა. "მგონი რაღაცას დავარტყი!"
  
  "და ყურადღება," მეის ხმამ ჩასჩურჩულა კომუნიკატორთან. "წყალზე ახალი შუქები გამოჩნდა, ისინი სწრაფად უახლოვდებიან."
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  დრეიკმა ნიჩაბი იატაკზე დააგდო და ალისიას შესახედაად წავიდა. გიორგი უკვე იქ იყო და თხრაში ეხმარებოდა. კინიმაკაც სწრაფად დაწინაურდა.
  
  "რამდენი დრო გვაქვს?" ჰკითხა ჰეიდენმა სასწრაფოდ.
  
  "მათი სიჩქარით თუ ვიმსჯელებთ, ოცდაათი წუთი მაღლა დგას", - უპასუხა სმიტმა.
  
  დალმა დაჟინებით შეხედა. "რამე მინიშნება?"
  
  "ალბათ მოსადი", უპასუხა კენსიმ. "ისინი ყველაზე ახლოს იყვნენ."
  
  დაიფიცა დრეიკმა. "ერთადერთი შემთხვევა, როდესაც ვისურვებდი, რომ დაწყევლილი შვედები პირველები ყოფილიყვნენ."
  
  ალისია იდგა მუხლამდე ხვრელში, ნიჩბის კიდე რბილ მიწაში ამოთხარა და საგნის გათავისუფლებას ცდილობდა. იგი იბრძოდა, მხიარულად ეჭიმებოდა ბუნდოვან კიდეებს. კინიმაკა მიწას ზემოდან ასუფთავებდა, რადგან იორგი ალისიას მიწაში მუდამ გაფართოებულ ჭრილობაში შეუერთდა.
  
  "Ეს რა არის?" - Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა.
  
  ჰეიდენი მუხლებზე ხელებით ჩამოჯდა. "დარწმუნებით ჯერ ვერ ვიტყვი."
  
  "შემოიკრიბე თავი, ალისია." დრეიკმა გაიცინა.
  
  მზერა და აწეული თითი მისი ერთადერთი პასუხი იყო. განსახილველი ობიექტი ჭუჭყით იყო დაფარული და ყველა მხრიდან ჭუჭყით იყო დაფარული, მაგრამ მას ჰქონდა ფორმა. წაგრძელებული, დაახლოებით ორი მეტრის ზომის ერთ მეტრზე, მას ჰქონდა გარკვეული ყუთის ფორმა და ადვილად მოძრაობდა, რაც აჩვენებს, რომ ის საერთოდ არ იყო მძიმე. პრობლემა ის იყო, რომ იგი გარშემორტყმული და დატკეპნილი იყო მყარი მიწით და ფესვებით. დრეიკი ყუთიდან ზღვას იყურებოდა, უყურებდა განათებას, რომელიც სულ უფრო უახლოვდებოდა და აინტერესებდა, როგორ იტევს ასეთი პატარა, მსუბუქი კონტეინერი დამანგრეველი სამხედრო იარაღს.
  
  "თხუთმეტი წუთი", - თქვა სმიტმა. "სხვა მიდგომის ნიშნები არ არსებობს."
  
  ალისია მიწას ებრძოდა, ლანძღავდა და ჯერ ვერსად იღებდა თავს, მაგრამ საბოლოოდ მან ნივთი ამოიღო და იორგის ამოღების უფლება მისცა. მაშინაც კი, ზედმეტად გაზრდილი ვაზი და ჩახლართული ფესვები მას თითქოს მხიარულად ეწეოდა, მძიმე, გრეხილი მტევანი, რომელიც უარს ამბობდა გაშვებაზე. ახლა ისინი წელამდე იყვნენ ტალახში, ტანსაცმელს იშორებდნენ და ნიჩბებს ეყრდნობოდნენ. დრეიკმა თავი შეიკავა აშკარა "კაცები სამსახურში" ხაზისგან და აწევაში დასახმარებლად დაიხარა. დალმაც დაიხარა და ერთად მოახერხეს საგნის გვერდზე საყრდენის პოვნა და ამოღება. ფესვები აპროტესტებდა, ტყდება და იშლება. ზოგმა ძვირფასი სიცოცხლე შეინარჩუნა. დრეიკმა დააჭირა და იგრძნო, რომ ხვრელში და კიდეზე ამოცურდა. ზემოდან დევნილი ნიადაგის მდინარეები მოედინებოდა. შემდეგ ის და დალი ერთად ადგნენ და ალისიას და იორგის შეხედეს. ორივეს სახეები გაწითლებული ჰქონდა და მძიმედ სუნთქავდა.
  
  "Რა?" - Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა. "თქვენ ორნი გეგმავთ ჩაის შესვენებას? Დაახვიე აქედან."
  
  ალისიამ და იორგიმ ორჯერ გადაამოწმეს ხვრელის ქვედა ნაწილი, ეძებდნენ უფრო მეტ ყუთს ან შესაძლოა ძველ ძვლებს. არაფერი აღმოჩნდა. ერთი წამის შემდეგ, ახალგაზრდა რუსი გაიქცა ხვრელის კიდეზე, იპოვა საყრდენი იქ, სადაც ჩანდა, რომ არ იყო, ასე რომ მას შეეძლო აეხვია ფერდობზე და ხვრელის კიდეზე. ალისია ბრაზით უყურებდა რა ხდებოდა, შემდეგ კი ოდნავ უხერხულად გადახტა გვერდზე. დრეიკმა ხელი მოჰკიდა და მაღლა აიწია.
  
  ჩაიცინა მან. "შენ დაგავიწყდა შენი ნიჩაბი."
  
  "გინდა წახვიდე მის მისაღებად? მე ჯერ უფროსს ვთავაზობ".
  
  "თავშეკავება, თავშეკავება."
  
  ჰეიდენმა განაგრძო ხვრელში ყურება. "ვფიქრობდი, რომ კარგი დრო იქნებოდა ერთი წამის გატარება საწყალ მოხუც ჰანიბალ ბარკასთან. ჩვენ არ გვინდა თანამემამულე ჯარისკაცის უპატივცემულობა.
  
  დრეიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "ლეგენდა".
  
  "თუ ის კი იქ არის."
  
  "ნაცისტებმა ჩაატარეს თავიანთი კვლევა", - თქვა ჰეიდენმა. "და, უკმაყოფილოდ ვაღიარებ, მათ ეს კარგად გააკეთეს. ჰანიბალმა ხანგრძლივ დიდებას მიაღწია მხოლოდ იმიტომ, რომ კარგად იყო თავის საქმეში. მისი მოგზაურობა ალპებზე ადრეული ომების ერთ-ერთ ყველაზე ღირსშესანიშნავ სამხედრო მიღწევად რჩება. მან შემოიტანა სამხედრო სტრატეგიები, რომლებსაც დღესაც ადიდებენ".
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მათ ახედეს. დალი მათთან იყო. კინიმაკამ ნივთი მოაშორა, რათა გამოეჩინა მუქი ხისგან დამზადებული მტკიცე ყუთი. ზედ პატარა გერბი ედგა და ჰავაელი ცდილობდა გამოეჩინა.
  
  ჰეიდენი ჩემსკენ დაიხარა. "Სულ ეს არის. მათი ხელნაკეთი ლოგო. უკანასკნელი განკითხვის ბრძანება".
  
  დრეიკმა შეისწავლა იგი, დაიმახსოვრა სიმბოლო. იგი პატარა ცენტრალურ წრეს წააგავდა, რომლის გარშემო ოთხი გრეხილი ლენტები იყო განთავსებული კომპასის სხვადასხვა წერტილში. წრე უსასრულობის სიმბოლო იყო.
  
  "სკვითები იარაღია", - თქვა ჰეიდენმა. "თქვენი შინაგანი სამყაროს დაცვა?" მან მხრები აიჩეჩა. "ამას მოგვიანებით განვიხილავთ, თუ საჭირო იქნება. მოდით."
  
  განათებები ზღვაზე აღარ იყო, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მოსადი, თუ ის იყო ყველაზე ახლოს, მიაღწია მყარ მიწას და თხუთმეტ წუთზე ნაკლები იყო დაშორებული სრული სიჩქარით. დრეიკი კიდევ ერთხელ დაინტერესდა, როგორ დამთავრდებოდა დაპირისპირება. SPEAR-ს დაევალა ოთხივე იარაღის დაცვა ნებისმიერ ფასად, მაგრამ ბრძანებები იშვიათად სრულდებოდა იდეალურად ბრძოლის ველზე. მან დაინახა ნერვიული გამონათქვამები სხვების სახეებზე და იცოდა, რომ ისინიც იგივეს გრძნობდნენ, ჰეიდენიც კი, რომელიც ყველაზე ახლოს იყო სარდლობის სტრუქტურასთან.
  
  წასასვლელად ემზადებოდნენ.
  
  "შეეცადეთ თავიდან აიცილოთ დაპირისპირება", - თქვა ჰეიდენმა. "აშკარად".
  
  "რა მოხდება, თუ ჩვენ არ შეგვიძლია?" - ჰკითხა დალმა.
  
  "კარგი, თუ ეს მოსადია, იქნებ ვისაუბროთ."
  
  "მეეჭვება, მათ პირადობის ჟილეტები ექნებათ", - ჩაილაპარაკა ალისია. "ეს არ არის პოლიციის შოუ."
  
  ჰაიდენმა მომენტალურად გადართო თავისი კომუნიკატორი გამორთული პოზიციაზე. "თუ ჩვენ გვესროლეს, ჩვენ ვიბრძვით", - თქვა მან. "კიდევ რა შეგვიძლია გავაკეთოთ?"
  
  დრეიკმა ეს საუკეთესო კომპრომისად დაინახა. იდეალურ სამყაროში ისინი მოახლოებული ჯარისკაცების გვერდით გადაცურავდნენ და უვნებელი და შეუმჩნეველი დაბრუნდნენ თავიანთ ტრანსპორტში. რა თქმა უნდა, SPEAR არ იარსებებს იდეალურ სამყაროში. მან ხელახლა შეამოწმა იარაღი, როდესაც გუნდი გადასასვლელად ემზადებოდა.
  
  "აიღეთ გრძელი მარშრუტი", - შესთავაზა ჰეიდენმა. "Ისინი არ".
  
  ყველა სიფრთხილის ზომები. ყველა ხრიკი კონფლიქტის თავიდან ასაცილებლად.
  
  ლორენის ხმა ყურში ეკალი იყო. "ჩვენ ახლახან მივიღეთ ახალი ამბები, ხალხო. შვედებიც უახლოვდებიან".
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  დრეიკმა მიიყვანა გზა, ჯერ დანგრეულ შენობას შემოუარა და შემდეგ ფერდობზე დაეშვა. სიბნელე ჯერ კიდევ ეფარებოდა მიწას, მაგრამ გარიჟრაჟი მხოლოდ კუთხეში იყო. დრეიკმა აღწერა თავისი გზა არათანაბარი მარყუჟით, სანამ არ აღმოჩნდა ზღვის საპირისპირო მიმართულებით.
  
  გრძნობები ფხიზლად, თავები აწეული, გუნდი მოგვყვება.
  
  დალმა დაიკავა ყუთი, ფრთხილად ეჭირა სახურავი მკლავის ქვეშ. კენზი გვერდით მივარდა და გზის პოვნაში დაეხმარა. გუნდს ეცვა ღამის ხედვის აღჭურვილობა, ყველას გარდა სმიტისა, რომელიც ამჯობინებდა სრულად აცნობიერებდეს მათ გარემოს. კარგი კომბინაცია იყო. გვერდიგვერდ და ცალ-ცალკე გარბოდნენ, სანამ არ მიაღწიეს გორაკის ძირას და ბრტყელ დაბლობს, სადაც თავშესაფარი არ იყო. დრეიკი მიეჯაჭვა თავის მარყუჟს და მიიყვანა ისინი ნავების ზოგადი მიმართულებით. სიტყვაც არ თქმულა - ყველა თავისი გრძნობით ამოწმებდა გარემოს.
  
  მათ იცოდნენ, რამდენად სასიკვდილო იყო მათი მტრები. ამჯერად ნახევრად დაინტერესებული დაქირავებულები არ არიან. დღესაც და მერეც და მერეც მათ დაუპირისპირდნენ ჯარისკაცები, რომლებიც არ ჩამორჩებოდნენ მათ.
  
  თითქმის.
  
  დრეიკმა შეანელა სვლა, იგრძნო, რომ ისინი ცოტათი სწრაფად მოძრაობდნენ. რელიეფი არ იყო მათ სასარგებლოდ. აღმოსავლეთის ჰორიზონტისკენ ფერმკრთალი ბზინვარება იღვრებოდა. მალე საფარი აღარ იქნება. სმიტი იდგა მის მარჯვნივ და მაი მარცხნივ. გუნდი დაბლა დარჩა. ბორცვი, რომელზეც დანგრეული შენობა იყო ზემოდან, შემცირდა და მათ უკან გამოჩნდა. წინ რამდენიმე ხეებით მოფენილი ბუჩქების რიგი გამოჩნდა და დრეიკმა გარკვეული შვება იგრძნო. ისინი შორს იყვნენ ჩრდილო-აღმოსავლეთით იქ, სადაც სჭირდებოდათ, მაგრამ საბოლოო შედეგი ღირდა.
  
  საუკეთესო სცენარი? არანაირი ჩხუბი.
  
  ის გადავიდა, ეძებდა საფრთხეს და ინარჩუნებდა სხეულის ენას ნეიტრალურს. კავშირი მშვიდად დარჩა. თავშესაფარს რომ მიუახლოვდნენ, სისწრაფეს შეანელეს, თუ ვინმე უკვე იქ ელოდებოდა. როგორც კომანდოსებს, მათ შეეძლოთ გაფრთხილების მოლოდინი, მაგრამ ამ მისიის შესრულებისას ვერაფერს მიიღებდნენ თავისთავად.
  
  დრეიკმა დაინახა დიდი ტერიტორია, რომელიც შემოსაზღვრული იყო რამდენიმე ხეებითა და იშვიათი ბუჩქებით და გაჩერდა, დანარჩენებს ანიშნა შესვენებისკენ. ლანდშაფტის დათვალიერებამ არაფერი გამოავლინა. გორაკის მწვერვალი მიტოვებული იყო, რამდენადაც ხედავდა. მათ მარცხნივ, თხელი საფარველი მთელ გზას ბრტყელ დაბლობზე, შემდეგ კი ზღვის ნაპირამდე მიჰყავდა. მან მიხვდა, რომ მათი ნავები თხუთმეტი წუთის სავალზე იქნებოდა. მან ჩუმად ჩართო კავშირი.
  
  "ლორენ, არის რამე სიახლე შვედებზე?"
  
  "არა. მაგრამ ისინი ახლოს უნდა იყვნენ. "
  
  "სხვა გუნდები?"
  
  "რუსეთი ჰაერშია." დარცხვენილი ჩანდა. "მე ვერ მოგცემთ თანამდებობას."
  
  "ეს ადგილი უნდა გახდეს ცხელი ზონა", - თქვა სმიტმა. "ჩვენ უნდა გადავიდეთ."
  
  დრეიკი დათანხმდა. "მოდით გადავიდეთ გარეთ."
  
  ფეხზე წამოდგა და ნებისმიერი ტყვიავით შემაძრწუნებელი ყვირილი გაიგონა.
  
  "გაჩერდი იქ! ჩვენ გვჭირდება ყუთი. არ იმოძრაო".
  
  დრეიკმა არ დააყოვნა, მაგრამ სწრაფად დაეშვა დაბლა, ორივე მადლიერი იყო გაფრთხილებისთვის და შოკირებული იყო, რომ მტერი ხელიდან გაუშვათ. დალმა შეხედა მას და ალისია დაბნეული ჩანდა. მაიაც კი გაოცება გამოავლინა.
  
  კენსი ენაზე დააწკაპუნა. "ეს უნდა იყოს "მოსადი".
  
  "იარაღით წაიღეთ ისინი?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  - დიახ, - თქვა დრეიკმა. "სპიკერი პირდაპირ წინ არის და ალბათ ორივე მხარეს ჰყავს ასისტენტები. ზუსტად იქ, სადაც ჩვენ გვინდა ვიყოთ. "
  
  "ჩვენ ვერ წავალთ წინ," - თქვა მაიმ. "ჩვენ უკან ვბრუნდებით. ამ მიმართულებით". მან აღმოსავლეთისკენ მიუთითა. "აქ არის თავშესაფარი და გზა, რამდენიმე ფერმა. ქალაქი არც თუ ისე შორს არის. ჩვენ შეგვიძლია გამოვაცხადოთ ევაკუაცია. "
  
  დრეიკმა ჰაიდენს შეხედა. როგორც ჩანს, მათი ბოსი იწონიდა არჩევანს ჩრდილოეთით სანაპიროს გასწვრივ, აღმოსავლეთით ცივილიზაციისკენ ან ბრძოლის წინაშე.
  
  "კარგი არაფერი მოხდება, თუ აქ დავრჩებით", - თქვა დალმა. "ერთი ელიტარული მტრის დაპირისპირება გამოწვევა იქნებოდა, მაგრამ ჩვენ ვიცით, რომ მეტი გზა გვაქვს".
  
  დრეიკმა უკვე იცოდა, რომ მეი მართალი იყო. ჩრდილოეთს არ შესთავაზა გადარჩენის გზა. ისინი დარბოდნენ ჰელესპონტის გასწვრივ დაფარვის გარეშე და ეყრდნობოდნენ წმინდა იღბალს, რათა გადაეყარონ რაიმე სახის ტრანსპორტი. აღმოსავლეთში მოგზაურობის გარანტირებული შესაძლებლობა.
  
  გარდა ამისა, სხვა გუნდები ძნელად მოვიდოდნენ რომელიმე ქალაქიდან.
  
  ჰეიდენმა დაუძახა მას, შემდეგ კი აღმოსავლეთისკენ შეუხვია, შეაფასა რელიეფი და სწრაფი გაქცევის შანსები. ამ დროს ისევ გაისმა ხმა.
  
  "დარჩი იქ!"
  
  - ჩიტი, - ამოისუნთქა ალისია. "ეს ბიჭი ფსიქიკურია."
  
  "მე უბრალოდ კარგი მხედველობა მაქვს", - თქვა სმიტმა ვიზუალურ ტექნოლოგიაზე მხედველობაში. "დამალე რაღაც მყარის უკან. ჩვენ ვაპირებთ ცეცხლს".
  
  გუნდი დაიძრა, აღმოსავლეთისკენ გაემართა. ისრაელელებმა ცეცხლი გახსნეს, შუბისმცველებს თავებზე ტყვიები შეეჯახა ხის ტოტებს და ტოტებს შორის. ფოთლები წვიმდა. დრეიკი სწრაფად ავიდა, იცოდა, რომ სროლები განზრახ მაღლა იყო მიმართული და აინტერესებდა, რა ჯოჯოხეთის ახალ ომში მიდიოდნენ ისინი აქ.
  
  "ეს უბრალოდ ჯარის წვრთნას ჰგავს", - თქვა ალისამ.
  
  "მე ნამდვილად ვიმედოვნებ, რომ ისინი გამოიყენებენ რეზინის ტყვიებს," უპასუხა დალმა.
  
  ისინი ავიდნენ და იმპროვიზაციით მოძრაობდნენ აღმოსავლეთისკენ, მიაღწიეს უფრო ძლიერ ხეებს და მოჰკრა თვალი. დრეიკმა უპასუხა, განზრახ მაღლა. მოძრაობის კვალი არ დაინახა.
  
  "სატყუარა ნაბიჭვრები."
  
  "პატარა გუნდი", - თქვა კენზიმ. "ფრთხილად. ავტომატური მანქანები. ისინი დაელოდებიან გადაწყვეტილებას".
  
  დრეიკს სურდა სრულად გამოეყენებინა. გუნდმა ფრთხილად აიღო გზა აღმოსავლეთისკენ, პირდაპირ ფერმკრთალ გამთენიისას, რომელიც ჯერ კიდევ ემუქრებოდა შორეულ ჰორიზონტს. შემდეგ გაწმენდას რომ მიაღწია, დრეიკმა გაიგო და პრაქტიკულად იგრძნო ტყვიის სასტვენი.
  
  "სიგიჟე". ის მტრედს აფარებდა თავს. "ის ახლოს იყო."
  
  მეტი სროლა, მეტი ტყვიის გამონადენი თავშესაფრებს შორის. ჰეიდენმა ღრმად ჩახედა დრეიკს თვალებში. "მათი გზები შეიცვალა."
  
  დრეიკმა ღრმად ამოისუნთქა, ძლივს დაიჯერა. ისრაელებმა სასტიკად ისროლეს და უეჭველად წინ წავიდნენ ფრთხილად, მაგრამ ხელსაყრელი ტემპით. კიდევ ერთმა ტყვიამ ხის ქერქის ნაჭერი ჩამოგლიჯა იორგას თავის უკან, რის შედეგადაც რუსი სასტიკად შეკრთა.
  
  "არ არის კარგი", - გაბრაზებულმა დაიწუწუნა კენსი. "Საერთოდ არ არის კარგი".
  
  დრეიკის თვალები კაჟს ჰგავდა. "ჰეიდენ, დაუკავშირდი ლორენს. დაუმტკიცეთ მან ქროუს, რომ ჩვენ ვუბრუნებთ ცეცხლს!"
  
  "ჩვენ უნდა ვუპასუხოთ ცეცხლს", - დაიყვირა კენსი. "თქვენ, ბიჭებო, აქამდე არასოდეს შეგიმოწმებიათ."
  
  "არა! ისინი არიან დაქირავებული ჯარისკაცები, ელიტარული ჯარები, რომლებიც გაწვრთნილები არიან და ასრულებენ ბრძანებებს. ისინი არიან მოკავშირეები, პოტენციური მეგობრები. შეამოწმე, ჰეიდენ. შეამოწმეთ ახლავე! "
  
  ახალმა ტყვიებმა ქვესკნელს გაარტყეს. მტერი დარჩა უხილავი, გაუგონარი; SPIR-მა მათი წინსვლის შესახებ მხოლოდ საკუთარი გამოცდილებიდან იცოდა. დრეიკი უყურებდა, როგორ დააჭირა ჰეიდენმა კომის ღილაკზე და ისაუბრა ლორენთან, შემდეგ კი ლოცულობდა სწრაფი პასუხისთვის.
  
  მოსადის ჯარისკაცები მიუახლოვდნენ.
  
  "დაადასტურეთ ჩვენი სტატუსი." დალის ხმაც კი დაძაბული ჟღერდა. "ლორენ! იღებთ გადაწყვეტილებას? ვაპირებთ ბრძოლას? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR-ის გუნდი, რომელიც უკვე გააძევეს თავიანთი ნავებიდან, იძულებული გახდა უფრო აღმოსავლეთით გადასულიყო. მათ გაუჭირდათ ცეცხლის ქვეშ. ცნობილ მოკავშირეებთან ბრძოლას არ სურდათ, ისინი კისერამდე საფრთხის წინაშე აღმოჩნდნენ.
  
  აჯანყებულები, ნაკაწრები და სისხლიანი, ისინი იყენებდნენ ყველა ხრიკს თავიანთ არსენალში, ყველა ხრიკს, რათა მეტი დისტანცია დაეყენებინათ საკუთარ თავსა და მოსადს შორის. ლორენის დაბრუნებას მხოლოდ რამდენიმე წუთი დასჭირდა, მაგრამ ეს წუთები უფრო მეტხანს გაგრძელდა ვიდრე ჯასტინ ბიბერის დისკი.
  
  "ქროუ უკმაყოფილოა. ის ამბობს, რომ თქვენ მიიღეთ შეკვეთა. შეინახეთ იარაღი ნებისმიერ ფასად. ოთხივე მათგანი".
  
  "და ეს ყველაფერი?" ჰკითხა დრეიკმა. "უთხარი მას ვისთან გვქონდა საქმე?"
  
  "Რა თქმა უნდა. გაბრაზებული ჩანდა. ვფიქრობ, ჩვენ გავაბრაზეთ იგი. "
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. აზრი არ აქვს. ამაზე ერთად უნდა ვიმუშაოთ.
  
  დალმა თავისი აზრი გამოთქვა. "ჩვენ რეალურად წავედით მისი ბრძანებების წინააღმდეგ პერუში. შესაძლოა, ეს არის ანაზღაურება. "
  
  დრეიკს არ დაუჯერა. "არა. წვრილმანი იქნებოდა. ის არ არის ასეთი პოლიტიკოსი. ჩვენ წინააღმდეგი ვართ მოკავშირეებით. სისულელე. "
  
  "ჩვენ გვაქვს ბრძანებები", - თქვა ჰეიდენმა. "მოდით გადავრჩეთ დღეს და ვიბრძოლოთ ხვალ."
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ის მართალი იყო, მაგრამ არ შეეძლო არ ეფიქრა, რომ ისრაელებმაც იგივე თქვეს. ასე დაიწყო მრავალსაუკუნოვანი წყენა. ახლა, როგორც გუნდმა, ისინი აღმოსავლეთისკენ ისწრაფოდნენ, თავიანთი ტყის ფარში დარჩნენ და მოაწყვეს უკანა დაცვა, არც თუ ისე აგრესიული, მაგრამ საკმარისი იმისათვის, რომ შეანელონ ისრაელები. სმიტი, კინიმაკა და მაი გამოირჩეოდნენ იმის დემონსტრირებით, რომ ისინი ახლა ბიზნესს ნიშნავდნენ და ოპონენტებს ყოველ ჯერზე ბორკილები აჭერდნენ.
  
  ის მათ უკნიდან მოვიდა, როცა დრეიკი ხეებს აფრიალებდა. ვერტმფრენი ატყდა თავზე, შემდეგ გადაიხარა და დაეშვა რაღაც შეუმჩნეველ ადგილას. ჰეიდენს სიტყვის თქმა არ სჭირდებოდა.
  
  "შვედები? რუსები? ღმერთო, ეს უბრალოდ სისულელეა, ბიჭებო!"
  
  დრეიკმა მაშინვე გაიგონა სროლის ხმა ამ მიმართულებით. ვერტმფრენიდან ახლახან გადმოსულს ესროლეს და არა მოსადმა.
  
  ეს იმას ნიშნავდა, რომ ოთხი სპეცრაზმის ჯგუფი ახლა ბრძოლაში იყო.
  
  წინ ტყე დასრულდა, ქვის კედლებით შემოსაზღვრული ფართო მინდვრის მიღმა გამოაჩინა ძველი ფერმა.
  
  - ცოტა დრო დაუთმეთ, - დაიყვირა მან. "იმოქმედეთ მკაცრად და სწრაფად. ჩვენ შეგვიძლია იქ გადავაჯგუფოთ".
  
  გუნდი ისე დარბოდა, თითქოს ჯოჯოხეთის ძაღლები ქუსლებზე ცხელდნენ.
  
  
  * * *
  
  
  სრული, მაგრამ კონტროლირებადი ტემპით მოძრაობდა, გუნდი შემთხვევით გამოვიდა საფარიდან და გაიქცა ფერმის სახლისკენ. კედლები და ფანჯრების ღიობები თითქმის ისეთივე დაბნეული იყო, როგორც სახლი გორაზე, რაც მიუთითებს ადამიანის არარსებობაზე. მათ უკან სპეცრაზმის სამი ჯგუფი იწვა, მაგრამ რამდენად ახლოს?
  
  დრეიკმა არ იცოდა. მან მძიმე სირბილით გაიარა გახეხილ მიწაზე, ამოიღო ღამის ხედვა და გამოიყენა კაშკაშა ცა თავისი გზის დასანიშნად. გუნდის ნახევარი წინ იყურებოდა, ნახევარი უკან. მაიმ ჩასჩურჩულა, რომ დაინახა, როგორ მიაღწიეს მოსადის გუნდს ტყის პირას, მაგრამ შემდეგ დრეიკმა მიაღწია პირველ დაბალ კედელს და მაიმ და სმიტმა მცირეოდენი ჩახშობის ცეცხლი გახსნეს.
  
  ისინი ერთად შეიკრიბნენ ქვის კედლის მიღმა.
  
  ფერმის სახლი ჯერ კიდევ ოცი ნაბიჯით იყო წინ. დრეიკმა იცოდა, რომ მათ არავითარ სარგებელს მოუტანდა ისრაელებს და სხვებს დასახლდნენ და დაამყარონ იდეალური სანახაობა. გარდა ამისა, სხვა გუნდები ახლა უფრთხილდებიან ერთმანეთს. მან ისაუბრა კომუნიკატორს.
  
  "ჯობია ვირი აწიოთ, ბიჭებო."
  
  ალისია მისკენ შებრუნდა. "ეს არის თქვენი საუკეთესო ამერიკული აქცენტი?"
  
  დრეიკი შეშფოთებული ჩანდა. "სირცხვილი. ბოლოს შემოვბრუნდი." მერე დაინახა დალი. "მაგრამ ჰეი, ეს შეიძლება იყოს უარესი, ვფიქრობ."
  
  როგორც ერთმა გაარღვიეს საფარი. მეიმ და სმიტმა კვლავ გახსნეს ცეცხლი და საპასუხოდ მხოლოდ ორი გასროლა მიიღეს. სხვა ხმები არ ისმოდა. დრეიკმა მყარი კედელი იპოვა და გაჩერდა. ჰეიდენმა მაშინვე დაავალა მეის, სმიტს და კინიმაკას პერიმეტრის დაცვა, შემდეგ კი სასწრაფოდ შეუერთდა სხვებს.
  
  "რამდენიმე წუთით კარგად ვართ. რა გვაქვს?"
  
  დალი უკვე რუქას ხსნიდა, როცა ლორენის ხმამ ყურები აევსო.
  
  "გეგმა B ჯერ კიდევ შესაძლებელია. გაემართეთ შიგნიდან. თუ სწრაფი ხარ, ტრანსპორტი არ დაგჭირდება".
  
  "დაგეგმე გაფუჭებული B." დრეიკმა თავი დაუქნია. "ყოველთვის დაგეგმე B."
  
  პერიმეტრულ პატრულში განაცხადეს, რომ ყველაფერი ნათელია.
  
  ჰეიდენმა მიუთითა ყუთზე, რომელსაც დალი ეჭირა. "აქ ჩვენ უნდა ავიღოთ პასუხისმგებლობა. თუ დაკარგავ, წარმოდგენაც არ გვაქვს, რა არის შიგნით. და თუ დაკარგავ ამას მტერთან..." მას გაგრძელება არ სჭირდებოდა. შვედმა ყუთი მიწაზე დადო და გვერდით დაიჩოქა.
  
  ჰეიდენი სახურავზე ამოტვიფრულ სიმბოლოს შეეხო. დაწნული პირები აგზავნიან საშინელ გაფრთხილებას. დალმა ფრთხილად გახსნა სახურავი.
  
  დრეიკმა სუნთქვა შეიკავა. Არაფერი მომხდარა. ეს ყოველთვის სარისკო იქნებოდა, მაგრამ ისინი ვერ ხედავდნენ რაიმე ფარულ საკეტს ან მექანიზმს. ახლა დალმა სახურავი მთლიანად ასწია და შიგნით სივრცეს დახედა.
  
  კენსიმ ჩაიცინა. "Რა არის ეს? ომის იარაღი? ჰანიბალთან დაკავშირებული და ბრძანებით დამალული? რასაც ვხედავ მხოლოდ ქაღალდის გროვაა".
  
  დალი უკან იჯდა თავის კალთაზე. "ომის ბრძოლა ასევე შეიძლება სიტყვებით."
  
  ჰეიდენმა ფრთხილად ამოიღო რამდენიმე ფურცელი და დაასკანერა ტექსტი. "არ ვიცი," აღიარა მან. "გამოკვლევის ფაილს ჰგავს და... ჩანაწერს..." ის შეჩერდა. "ტესტები? სასამართლო პროცესი?" მან გადაფურცლა კიდევ რამდენიმე გვერდი. "აწყობის სპეციფიკაციები."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "ახლა ეს ცუდად ჟღერს. ისინი მას ეძახიან Project Babylon, Lauren. ვნახოთ, რისი მოძიება შეგიძლიათ ამის შესახებ."
  
  "მივხვდი", - თქვა ნიუ-იორკერმა. "Რაიმე სხვა?"
  
  "მე ახლა ვიწყებ ამ მახასიათებლების გაგებას", - დაიწყო დალმა. "ეს გიგანტურია..."
  
  "ქვემოთ!" სმიტმა იყვირა. "მიახლოება."
  
  გუნდმა შეანელა და მოემზადა. ქვის კედლებს მიღმა ტყვიამფრქვევის სროლა ჭექა, მკვეთრი და ყრუ. სმიტმა მარჯვნიდან უპასუხა ცეცხლს, მიზნად ისახავდა კედლის ნიშიდან. ჰეიდენმა თავი დაუქნია.
  
  "ჩვენ უნდა დავასრულოთ ეს. Გადი აქედან".
  
  "ტრაკი აწიე?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "აიღე შენი უკანალი."
  
  "გეგმა B", - თქვა ალისამ.
  
  უსაფრთხოდ რჩებოდნენ, ისინი კედლიდან კედელზე გადადიოდნენ ფერმის სახლის უკანა მხარეს. იატაკი ნამსხვრევებით იყო მოფენილი, ქვისა და ხის ნაჭრები იყო მონიშნული, სადაც სახურავი იყო ჩასული. მაიმ, სმიტმა და კინიმაკამ უკანა მხარე დაფარეს. დრეიკი გაჩერდა, როცა უკანა ფანჯრებს მიადგნენ და თვალი მოავლო გზას.
  
  "ეს შეიძლება მხოლოდ გართულდეს," - თქვა მან.
  
  ამომავალი მზე ჰორიზონტზე ფერთა ელვარებით სრიალებდა.
  
  
  თავი მერვე
  
  
  რბოლა გაგრძელდა, მაგრამ ახლა შანსები მცირდებოდა. როდესაც დრეიკმა და ალისიამ, რომლებიც წინ მიიწევდნენ, დატოვეს საფარი და გაემართნენ ხმელეთზე, შეინარჩუნეს ფერმა მათსა და მათ მდევარებს შორის, მოსადის გუნდი საბოლოოდ გამოვიდა ტყიდან. სულ შავებში ჩაცმული და სახეზე ნიღბებით მიუახლოვდნენ დაბალ და ფრთხილად, ასწიეს იარაღი და ისროლეს. მაი და სმიტი სწრაფად დაიფარნენ ფერმის სახლის უკან. ჰეიდენი წინ გაიქცა.
  
  "გადაიტანე!"
  
  დრეიკი ებრძოდა დგომისა და ბრძოლის ინსტინქტს; დალი მის მარცხნივ აშკარად ებრძოდა ამასაც. ისინი, როგორც წესი, ებრძოდნენ და აჯობებდნენ მოწინააღმდეგეებს - ხანდახან საქმე უხეში ძალითა და რიცხვით გამოდიოდა. მაგრამ ხშირად ეს ყველაფერი მათი ოპონენტების სისულელეზე მოდიოდა. დაქირავებულთა უმეტესობა, ვინც ხელფასს იღებდა, ნელი და მოსაწყენი იყო, სამუშაოს შესასრულებლად ეყრდნობოდა მათ ზომას, სისასტიკესა და მორალის ნაკლებობას.
  
  Დღეს არა.
  
  დრეიკმა კარგად იცოდა პრიზის დაცვის აუცილებლობა. დალმა ყუთი აიღო და შეძლებისდაგვარად ინახავდა. გიორგი ახლა წინ მიიწევდა, ცდილობდა მიწას და ცდილობდა ეპოვა ყველაზე მეტი საფარიანი ბილიკები. მათ გადალახეს მთიანი ველი და შემდეგ დაეშვნენ ხეების პატარა, მწირი კორომით. ისრაელელებმა ცოტა ხნით შეწყვიტეს ცეცხლი, შესაძლოა, სხვა ბრძანებები იგრძნეს და არ სურდათ თავიანთი პოზიციის დაფიქსირება.
  
  ახლა აჩვენეს მრავალფეროვანი ტაქტიკა.
  
  მაგრამ დრეიკისთვის ალისია ყველაზე კარგად შეაჯამა. "ღვთის გულისთვის, იოგი. რუსის თავი დადე და გაიქეცი!"
  
  ლორენი თვალყურს ადევნებდა მათ პროგრესს GPS-ზე და გამოაცხადა, რომ გეგმა B შეხვედრის წერტილი მომდევნო ჰორიზონტზე იყო.
  
  დრეიკმა ოდნავ იოლად ამოისუნთქა. კორომ დამთავრდა და პატარა ბორცვზე პირველი ავიდა იორგი, ქუსლებზე კინიმაკა. ჰავაის შარვალი ტალახით იყო დაფარული, სადაც ის დაეცა - სამჯერ. ალისია მაისს შეხედა, რომელიც მოხერხებულად მოძრაობდა დედამიწის ნაკეცებს შორის.
  
  "დაწყევლილი სპრაიტი. გაზაფხულის ბატკანს ჰგავს, რომელიც ველურში ტრიალებს".
  
  "ყველაფერს, რასაც აკეთებს, კარგად აკეთებს", - დაეთანხმა დრეიკი.
  
  ალისია ფიქალზე მოცურდა, მაგრამ ფეხზე დარჩენა მოახერხა. "ჩვენ ყველა კარგად ვაკეთებთ ამას."
  
  "დიახ, მაგრამ ზოგიერთი ჩვენგანი სულელებს უფრო ჰგავს."
  
  ალისიამ ასწია იარაღი. "იმედი მაქვს, მე არ გულისხმობ, დრეიკს." მის ხმაში გამაფრთხილებელი ნოტა იყო.
  
  "ოჰ, რა თქმა უნდა არა, საყვარელო. ცხადია, მე ვგულისხმობ შვედს.
  
  "ძვირია?"
  
  უკნიდან ისმოდა სროლები და დალის შენიშვნა დასრულებამდეც კი დასრულდა. გამოცდილებამ დრეიკს უთხრა, რომ კადრები მათთვის არ იყო განკუთვნილი და შედგებოდა ორი განსხვავებული ნოტისგან. მოსადი თანამშრომლობდა ან რუსებთან ან შვედებთან.
  
  შვედები, ალბათ, ეგონა, თავით დარბოდნენ მოსადისკენ.
  
  მან ვერ შეიკავა ღიმილი.
  
  დალმა ირგვლივ მიმოიხედა, თითქოს აღშფოთება იგრძნო. დრეიკმა უდანაშაულო სახე მიიღო. პატარა ბორცვზე ავიდნენ და მეორე მხარეს ჩამოცურდნენ.
  
  "ტრანსპორტი მოდის", - თქვა ლორენმა.
  
  "Ამგვარად!" ჰეიდენმა ცაზე მიუთითა, შორს, შორს, სადაც შავი ლაქა მოძრაობდა. დრეიკმა დაათვალიერა ტერიტორია და იორგი ჩამოწია, როგორც კი ტყვიამ გორაკის მწვერვალზე უსტვენა. ვიღაც უცებ უფრო დაინტერესდა მათით.
  
  - ხეობაში, - თქვა კინიმაკამ. "თუ ჩვენ შეგვიძლია მივაღწიოთ იმ ხეებს ..."
  
  გუნდი ფინალური სპრინტისთვის ემზადებოდა. დრეიკმა კვლავ შეხედა მოახლოებულ ლაქას. წამით იფიქრა, რომ შესაძლოა ჩრდილს ხედავდა, მაგრამ შემდეგ სიმართლე დაინახა.
  
  "ხალხო, ეს კიდევ ერთი ვერტმფრენია."
  
  კინიმაკამ კარგად დააკვირდა. "შტი".
  
  "და იქ". მაიმ მიუთითა მარცხნივ, მაღლა ღრუბლების ნაპირისკენ. "მესამე".
  
  - ლორენ, - თქვა ჰეიდენმა სასწრაფოდ. "ლორენ, დაელაპარაკე ჩვენ!"
  
  "უბრალოდ დადასტურების მიღება." მშვიდი ხმა დაბრუნდა. "ჰაერში გყავთ ჩინელები და ბრიტანელები. რუსეთი, შვედები და ისრაელები დედამიწაზე. მისმინე, ახლავე დაგიკავშირდები ჭორთან, რათა პირველად მიიღო ინფორმაცია. ზოგიერთი მათგანი სისულელეა, მაგრამ ეს ყველაფერი შეიძლება იყოს ღირებული".
  
  "Ფრანგი ხალხი?" კინიმაკა რატომღაც დაფიქრებული გახდა.
  
  - არაფერი, - უპასუხა ლორენმა.
  
  "კარგი, ისინი ყველა არ ჰგვანან ბოს", - თქვა ალისიამ სიმწარისა და მელანქოლიის ელფერით. "ფრანგებს ვგულისხმობ. ის ბიჭი მოღალატე იყო, მაგრამ საოცრად კარგად ასრულებდა საქმეს".
  
  დალმა სახე მიიღო. "თუ ისინი ბოს ჰგვანან," თქვა მან ჩუმად. "ისინი შეიძლება უკვე აქ იყვნენ."
  
  ალისია სიტყვებზე თვალებს ახამხამებდა და იქვე ჭუჭყის გროვას სწავლობდა. არაფერი განძრეულა.
  
  "ჩვენ გარშემორტყმული ვართ", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "სპეციალური ძალების გუნდები ყველა მხრიდან", - დაეთანხმა დრეიკი. "ვირთხები ხაფანგში."
  
  "ილაპარაკე შენთვის." მაიმ სწრაფად დააფასა ყველაფერი. "დაიღე ორი წუთი. რაც შეიძლება კარგად დაიმახსოვრე რა არის ამ ყუთში." ხელები ასწია. "Გააკეთე".
  
  დრეიკმა გაიგო ამის არსი. ყუთი ბოლოს და ბოლოს არ ღირდა მათი სიცოცხლე. თუ სიტუაცია მართლაც დაიძაბა და უფრო მეგობრული გუნდი გადალახავს ამას, არა კრივმა შეიძლება უბრალოდ გადაარჩინოს მათი სიცოცხლე. დალმა გახსნა სახურავი და გუნდი პირდაპირ მოახლოებული ვერტმფრენებისკენ გაემართა.
  
  მან ყველას ქაღალდის ნაჭრები დაურიგა.
  
  "ვაუ, ეს უცნაურია", - თქვა ალისია.
  
  კენზიმ რამდენიმე ფურცელი აირია. "ჩხუბის დროს ოცდაათი-ორმოცდაათი წლის წინ ნაცისტების მიერ დაწერილი და ჰანიბალ ბარკას საფლავში დამალული დოკუმენტის კითხვისას? რა არის ამაში უცნაური?
  
  დრეიკი ცდილობდა პასაჟები მეხსიერებას დაეტოვებინა. "მის სიტყვებს აზრი აქვს. ეს იგივეა, რაც SPEAR-ის კურსი".
  
  მან წაიკითხა მაღალი სიმაღლის კვლევის პროექტი. თავდაპირველად შეიქმნა ბალისტიკის ხელახალი შესწავლის მიზნით დაბალ ფასად. ძვირადღირებული რაკეტების ნაცვლად...
  
  "მე არ ვიცი რა ჯანდაბაა ეს."
  
  გაშვება კოსმოსში რაკეტის გამოყენების გარეშე. პროექტი ვარაუდობს, რომ ძალიან დიდი იარაღი შეიძლება გამოყენებულ იქნას ობიექტების მაღალი სიჩქარით სროლისთვის დიდ სიმაღლეზე...
  
  "ოჰ სირცხვილი".
  
  დალისა და ალისიას სახეები ისეთივე ფერფლისფერი იყო. "ეს არ შეიძლება იყოს კარგი."
  
  ჰეიდენმა მიუთითა მოახლოებულ შვეულმფრენებზე, რომლებიც ახლა ყველას თვალწინ იყო. მათ ხედავდნენ ვერტმფრენებზე ჩამოკიდებულ ცალკეულ იარაღს.
  
  "და არც ეს მართალია!"
  
  დრეიკმა ფურცლები გადასცა და იარაღი მოამზადა. დროა იმისა, რასაც იყო მიჩვეული და რაშიც კარგად იყო. ის დაბომბეს ჰაიდენის, მეის და სმიტისგან, ისევე როგორც კომუნიკაციის სისტემიდან, რომელიც ლორენმა დააფიქსირა.
  
  "ისრაელები შევიდნენ ბრძოლაში შვედებთან. რუსეთი უცნობია..." შემდეგ მოვიდა ჩარევის აფეთქებები და სწრაფი გადაცემები პირდაპირი ეთერებიდან, რომელთა მოსმენაც NSA-მ და სხვა ორგანიზაციებმა მოახერხეს.
  
  ფრანგი: "ჩვენ ვუახლოვდებით ტერიტორიას..."
  
  ბრიტანელი: "დიახ, სერ, სამიზნეები დაფიქსირდა. ბრძოლის ველზე ბევრი მტერი გვყავს..."
  
  ჩინელი: "დარწმუნებული ხარ, რომ მათ აქვთ ყუთი?"
  
  ჰეიდენმა მიიყვანა გზა. მინდვრიდან გაიქცნენ. გეგმის გარეშე გარბოდნენ. ფრთხილმა ხანძარმა აიძულა ვერტმფრენები მიეღოთ მორიდებით მოქმედება და აიძულა მათი სახმელეთო დევნა განსაკუთრებული სიფრთხილით გადაეტანა.
  
  და მაშინ, როცა დრეიკი აპირებდა ზონირებას და ფოკუსირებას გაქცევის ახალ გზაზე, სხვა ხმამ გაჭრა სტატიკა.
  
  უბრალოდ მოკლედ.
  
  ხმაურის მიღმა ნაწილობრივ დამალული, ძლივს გასაგონი, ღრმა, ამოწურული ხმა ჩაესმა ყურებში.
  
  ამერიკელი: "SEAL Team 7 აქ არის. ჩვენ ახლა ძალიან ახლოს ვართ..."
  
  შოკმა ძირამდე შეძრა. მაგრამ დრო არ იყო. ლაპარაკის საშუალება არ არის. წამიც კი არ არის მისი შთანთქმა.
  
  თუმცა, მისი თვალები ტორსტენ დალს შეხვდა.
  
  Რა...?
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  "უთხარი ვერტმფრენს, რომ გაიქცეს!" ჰეიდენმა დააწკაპუნა თავის კომუნიკატორზე. "ჩვენ სხვა გზას ვიპოვით."
  
  "გსურთ, რომ ეს გარშემორტყმული იყოს?" ჰკითხა ლორენმა და ალისიას სიცილი აუტყდა, მაშინაც კი, როცა ის სიცოცხლისთვის გარბოდა.
  
  "Რა თქმა უნდა. ჩამოიწიეთ და დაიფარეთ თავი. არ დაგვირეკოთ, ჩვენ დაგირეკავთ!"
  
  დრეიკი ფიქრობდა, დამთავრდებოდა თუ არა ეს დღე, შემდეგ დაინახა ჰორიზონტზე ჩამოკიდებული მზის სრული დისკი და გააცნობიერა ირონია. ტერიტორია იყო ბორცვების სერია, თითოეული წინაზე ციცაბო. ბორცვის მწვერვალს რომ მიაღწიეს მათ ვირებს შუბი დაუფარა, ფრთხილად დააბიჯა, შემდეგ კი მთელი სისწრაფით გაიქცა მეორე მხარეს.
  
  უკნიდან პერიოდულად ისმოდა სროლები, მაგრამ მათკენ არ იყო მიმართული, ისრაელები და შვედები, სავარაუდოდ, ერთმანეთს უცვლიდნენ დარტყმებს. კიდევ რამდენიმე დანგრეული შენობა გამოჩნდა მარცხნივ და მარჯვნივ, მათი უმეტესობა აშენდა არაღრმა ხეობებში, ყველა მიტოვებული. დრეიკი არ იყო დარწმუნებული, რამ გამოიწვია ხალხის დატოვება, მაგრამ ეს დიდი ხნის წინ მოხდა.
  
  მეტი ბორცვები და შემდეგ ხეების ჯგუფი მარცხნივ. თავშესაფრის შეთავაზება, გამწვანება და ტოტები სქელად გაიზარდა. ჰეიდენმა გუნდს ამ მიმართულებით მიმართა, დრეიკმა კი ოდნავ იოლად ამოისუნთქა. ნებისმიერი სახის დაფარვა სჯობდა საერთოდ არ დაფარვას. ჯერ ჰეიდენმა, შემდეგ კი ალისამ ხეებს ააფეთქეს, ახლა კი დალი, კენზი და კინიმაკა მოჰყვნენ. დრეიკი ტყეში შევიდა, მეი, იორგი და სმიტი უკან დატოვა. გაისმა სროლები, ახლა უფრო ახლოს, დრეიკი აფრთხილებდა მეგობრებს.
  
  შემობრუნდა და დაინახა, რომ მაი გაცურდა.
  
  უყურებდა მის სახეს მიწიდან გადმოხტომას.
  
  "არაო!"
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა უცებ დაამუხრუჭა და შემობრუნდა. ამ დროს მაი უგონოდ იწვა მიწაზე, დრეიკი მიუახლოვდა, სმიტი უკვე დახრილი იყო. ტყვიები გარეუბანში მდებარე ხეებს ხმაურით მოხვდა. ვიღაც ახლოს იყო.
  
  მერე ქვეფუნჯი დაიწყო. ფიგურები გადმოხტა, ერთმა ჰეიდენმა ქვედა ტანში დაარტყა. შეირბინა, მაგრამ ფეხზე იდგა. ხის ღერო ხერხემალში მოხვდა. მან ყურადღება არ მიაქცია ტკივილის ელვარებას და იარაღი ასწია. შემდეგ შავი ფიგურა კვლავ შეუტია მას, დაარტყა იდაყვით, მუხლით, დანით...
  
  ჰეიდენი აფრინდა და იგრძნო, რომ დანა მის მუცელში თმით ჩამოვიდა. იდაყვით სახეზე და მუხლით მუცელთან იბრძოდა, რათა მათ შორის მეტი მანძილი დაეტოვებინა. მან დაინახა კინიმაკა და ალისია, რომლებიც მარჯვნიდან იბრძოდნენ და დალმა დაარტყა ის ცალი, რომელიც ჩამოაგდო.
  
  დრეიკი კრეფს კოჭლ მაის.
  
  ხეებს შორის ტყვიები დაფრინავდნენ, ფოთლებსა და მცენარეულობას ჭრიდნენ. ერთმა დაამარცხა მტერი, მაგრამ არა დიდხანს. მამაკაცი მალევე წამოდგა, აშკარად რაღაც კევლარის ეცვა. შემდეგ ჰეიდენის ხედვა სავსე იყო მისივე მოწინააღმდეგით - მოსადის კაცით, რომლის თვისებები გამსჭვალული იყო სასტიკი და მანკიერი განსაზღვრებით.
  
  "გაჩერდი", თქვა მან. "ჩვენ ერთ გვერდზე ვართ..."
  
  ყბაზე დარტყმამ შეაჩერა. ჰეიდენმა სისხლი გასინჯა.
  
  "მიბრძანეთ", გაისმა ბუნდოვანი პასუხი.
  
  მან შეაჩერა ახალი დარტყმა, გვერდით უბიძგა მამაკაცს, ცდილობდა იარაღი არ აეწია, მაშინაც კი, როცა ის დანას ეჭირა. დანას ქერქის გემო გაუსინჯა, შემდეგ ჭუჭყს. ჰაიდენმა მამაკაცის ფეხები დაარტყა, როცა დრეიკი გავარდა, ბილიკზე და ხეებში მიირბინა. სმიტმა ზურგი აიფარა, ისრაელს მუშტი დაარტყა სახეში და უკან დააბრუნა. შემდეგი იყო კენზი, ამჯერად ყოყმანით სახეზე და გაფართოებული თვალებით, თითქოს ნაცნობს ეძებდა.
  
  ჰეიდენმა დრეიკისკენ დაიძრა.
  
  "მაი?"
  
  "ის ყველაფერი კარგადაა. მხოლოდ ტყვია ხერხემალში და ეგაა. არაფერი შთამბეჭდავი."
  
  ჰეიდენი გაფითრდა. "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  "ქურთუკი შეაჩერა. დაეცა და თავის ქალაში მოხვდა. Არაფერი განსაკუთრებული".
  
  "შესახებ".
  
  ალისია თავიდან აიცილა სასტიკი იდაყვის შეტევა და გამოიყენა ძიუდოს სროლა, რათა მოწინააღმდეგე ხეებში გაფრინდა. კინიმაკამ ბულდოზერით გაიარა მოსადის კიდევ ერთი ჯარისკაცი. რამდენიმე წამით გზა ნათელი იყო და SPEAR-ის გუნდმა სრულად ისარგებლა.
  
  გამოცდილების ყოველი უნცია ითამაშა, როდესაც ისინი დარბოდნენ მთელი ტემპით, შენელებაზე ფიქრის გარეშე, გრეხილის, ჩაყვინთვის, ხეების სახიფათო გროვაში. მათსა და მოსადის გუნდს შორის უფსკრული გაჩნდა და სქელი ფოთლები იდეალურ საფარს იძლეოდა.
  
  "როგორ ჯანდაბად შეძლეს მათ ჩვენს გადალახვა?" დრეიკმა იყვირა.
  
  "ეს უნდა ყოფილიყო, როდესაც ჩვენ შევჩერდით ყუთის შესამოწმებლად", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  სმიტმა ხმამაღლა დაიღრიალა. "ჩვენ ვუყურეთ."
  
  "ნუ სცემ თავს..." დაიწყო ჰეიდენმა.
  
  - არა, ჩემო მეგობარო, - თქვა კენსიმ. "ისინი საუკეთესოები არიან იმაში, რასაც აკეთებენ."
  
  სმიტმა ჩაიცინა, თითქოს თქვა, რომ ჩვენც ასეა, მაგრამ სხვა შემთხვევაში დუმდა. ჰეიდენმა დაინახა, რომ კინიმაკა დაბრკოლდა, მისი უზარმაზარი ფეხები ელასტიური თიხნარის გროვაში დაეშვა და დასახმარებლად გაემართა, მაგრამ დალი უკვე მხარს უჭერდა დიდ კაცს. შვედმა ყუთი მეორე ხელზე გადაიტანა და მარჯვნით უბიძგა ჰავაიელს.
  
  ახლა კი ამ მიქსს კიდევ ერთი საშიშროება დაემატა - ვერტმფრენის უტყუარი ხმა, რომელიც დაფრინავს თავზე.
  
  ცეცხლს გახსნიან?
  
  ტყეს ტყვიებით დაავარცხნებდნენ?
  
  ჰეიდენი ასე არ ფიქრობდა. ასეთი უპასუხისმგებლო ქმედების გამო ათასობით რამ შეიძლება წარიმართოს. რა თქმა უნდა, ეს ბიჭები ასრულებდნენ თავიანთი მთავრობების ბრძანებებს და ზოგიერთ ჯამბაზს, რომლებიც სახლში იჯდნენ თავიანთ თბილ, კონდიცირებულ ოფისებში, არ აინტერესებდათ რა ხდებოდა მათი სპილოს ძვლის მიღმა.
  
  პროპელერების რხევა ზემოდან მოდიოდა. ჰეიდენმა სირბილი განაგრძო. მან უკვე იცოდა, რომ მოსადს თვალი ადევნებდა მათ გუნდს და, შესაძლოა, შვედებს და რუსებს მათ უკან. მარცხნივ ხმაური გაისმა და მას ეგონა, რომ მეტი ფიგურა ნახა - ისინი რუსები უნდა იყვნენ, გაიფიქრა მან.
  
  ან იქნებ ბრიტანელები?
  
  სისულელე!
  
  ისინი ძალიან ღია იყვნენ. ზედმეტად მოუმზადებელი. სინამდვილეში, ყველა გუნდი იქ იყო. არავინ მოელოდა, რომ ყველას ერთდროულად ჩამოვიდოდა - და ეს შეცდომა იყო. მაგრამ მითხარი გეგმა, რომელიც ამას ითვალისწინებს?
  
  დრეიკის ბილიკი წინ იდგა, მეის წონით სულაც არ შენელებულა. ალისია ფეხდაფეხ მიჰყვა და ირგვლივ მიმოიხედა. გზა უმიზნოდ ტრიალებდა, მაგრამ ზოგადად სწორი მიმართულებით წავიდა და ჰეიდენი ამის მადლიერი იყო. მან გაიგონა სმიტის ტყვიების სროლა მათ უკანა მხარეს, რაც იმედგაცრუებდა მათ მდევნელებს. მან მარცხნიდან რამდენიმე ყვირილი გაიგონა, თითქოს ორი ძალა იკრიბებოდა.
  
  ჯანდაბა, ეს რაღაც გიჟური სისულელეა.
  
  დრეიკი ჩამოვარდნილ ხეს გადახტა. კინიმაკამ ძლივს ღრიალით გაარღვია. ფრაგმენტები ყველა მიმართულებით მიმოფანტეს. რელიეფმა დაღმართი დაიწყო და მერე დაინახეს ტყის პირას. ჰეიდენმა კომში შესული იყვირა, რომ მათ უნდა შეანელონ - არავინ იცოდა, რა ელოდა ადგილზე ხის ხაზის მიღმა.
  
  დრეიკმა ცოტათი შეანელა სვლა. ალისია მას მარჯვნივ გადასცდა, დალმა კი მარცხნივ დაარტყა; სამივემ ერთად გადალახა საფარი და შევიდნენ ვიწრო ხეობაში, რომელსაც ორივე მხრიდან ციცაბო ყავისფერი ფერდობები იცავდა. კინიმაკამ და კენზიმ ქუსლები ერთმანეთს დააწკაპუნეს მხარდაჭერის მცდელობისას, შემდეგ კი ჰეიდენიც გამოვიდა სამალავიდან და ახლა ცდილობდა უგულებელყო მკერდში მზარდი წვის შეგრძნება.
  
  ისინი იმაზე მეტხანს დარბოდნენ, ვიდრე მას სურდა ეფიქრა.
  
  და უახლოესი ქალაქი კილომეტრებით იყო დაშორებული.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ მაიმ ცოტა ბრძოლა დაიწყო. მან ერთი წუთი დაუთმო, იცოდა, რომ სწრაფად მოვიდოდა გონს. იმ წარმავალ მომენტში მან შეამჩნია რაღაც ბრტყელი, ნაცრისფერი და ნაცრისფერი, რამაც მის აჩქარებულ გულს აუჩქარა ცემა.
  
  "მარცხნივ!"
  
  მთელი ჯგუფი მარცხნივ შეიჭრა, ფრთხილად, მაგრამ არასაჭირო ფლანგებზე დაფარა, რადგან მათი მოწინააღმდეგეები ჯერ კიდევ უხილავი იყვნენ. დრეიკმა მეის ცოტათი შებრძოლების საშუალება მისცა, მაგრამ გაუძლო. სულ მალე მან მუშტი ნეკნებში დაარტყა.
  
  "Გამიშვი".
  
  "ერთი წამი, ჩემო სიყვარულო..."
  
  ალისია სასტიკად შეხედა მას. "ასე ძალიან მოგწონს?"
  
  დრეიკი ყოყმანობდა, შემდეგ გაიღიმა. "ამ კითხვაზე დარწმუნებული პასუხი არ არსებობს, ჩემო სიყვარულო."
  
  "მართლა?"
  
  "კარგი, იფიქრე ამაზე ჩემი გადმოსახედიდან."
  
  მაიმ თავისი დილემა გადაჭრა ხერხემლის გამოყენებით და იატაკზე გადააგდო. იგი წარმატებით დაეშვა, მაგრამ თავის ადგილზე დაიძრა.
  
  - ნახე, - თქვა დრეიკმა. "ჩემი დასაცავად, ის დაუცველად გამოიყურება."
  
  "თავი შეგიძვრება, თუ არ ვიჩქარებთ." ალისია წინ გავიდა და დრეიკიც მოჰყვა, მეის კიდევ ცოტა ხანს უყურებდა, სანამ არ გასწორდა და რიტმში ჩადგა. ჯგუფი ასფალტამდე ავიდა სანაპიროზე.
  
  "პირველი დაბნეულობა მოსადთან." დალი დაიჭიმა. "არაფერი შთამბეჭდავი."
  
  "ისინი თავს იკავებდნენ", - თქვა კენზიმ. "ისე როგორიც იყავი."
  
  "მეორე დაბნეულობა," თქვა დრეიკმა. "გახსოვს ის სოფელი ინგლისში? Მრავალი წლის წინ."
  
  "იონკები?" - Ვიკითხე.
  
  "საუკუნეები".
  
  "შესახებ". დალი წამით შეჩერდა, შემდეგ თქვა: "ძვ.წ. თუ ახ. წ.?"
  
  "ვფიქრობ, ახლა მას BC-ს ეძახიან."
  
  "სიგიჟე".
  
  გზა ორივე მიმართულებით იყო გადაჭიმული, უკაცრიელი, ორმოიანი და საჭიროებს შეკეთებას. დრეიკმა გაიგო ვერტმფრენთან საზენიტო იარაღის ხმა და შემდეგ კიდევ გასროლა. შემობრუნდა, რომ დაინახა, რომ მას ტყიდან ესვრიან, ეგონა, რომ მხოლოდ ტყვიებით აფუჭებდა ტერიტორიას, შემდეგ კი დაინახა, რომ მკვეთრად გადატრიალდა გვერდზე.
  
  "მე არ შემიძლია ამის გარისკვა", - თქვა დალმა. "ვფიქრობ, ისინი ჩინელები უნდა იყვნენ და მათ არ ესმით ხმა, როგორც ჩვენ შეგვიძლია."
  
  დრეიკმა ჩუმად დაუქნია თავი. ბოლო დროს საუბრებში ახალი არაფერი ირკვევა. მას შემდეგ, რაც...
  
  ჰეიდენმა მშვიდი მისალმება გამოსცა. "მე ვხედავ მანქანას."
  
  დრეიკი ჩაიკეცა და ტერიტორია დაათვალიერა. "მაშ რა გვაქვს უკან? მოსადი და რუსები ხეებზე, ერთმანეთს გზაზე დგანან. შვედები სადმე რუსების გვერდით არიან? SAS? მან თავი დაუქნია. "Ვინ იცის? თქვენი საუკეთესო ვარაუდი არის ტყეში გასეირნება. ყველამ იცის, რომ თუ თავს გასცემენ, მკვდრები არიან. ამიტომ ჩვენ ჯერ კიდევ ცოცხლები ვიყავით".
  
  "ჩინელები ვერტმფრენში", - თქვა სმიტმა. "იქ დაეშვა." მან მიუთითა არაღრმა დეპრესიების სერიაზე.
  
  "ფრანგული?" იკითხა გიორგიმ.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. ხუმრობების გარდა, ფრანგებმა შესაძლოა თავი შეიკავონ წყლის გამოცდისა და ოპონენტებისთვის მათი გათხელების საშუალებას. ეშმაკური გამარჯვება ბოლო მომენტში. მზერა მოახლოებულ ფურგონს უყურებდა.
  
  "ხელები მაღლა."
  
  სმიტმა და კენზიმ აიღეს მიმართულება, იდგნენ გზის პირას და იარაღები მიმართეს მოახლოებულ ფურგონს. დალმა და დრეიკმა რამდენიმე მძიმე ლოდი დადეს გზაზე. როდესაც ფურგონი შენელდა, გუნდის დანარჩენი წევრები უკნიდან წამოვიდნენ, ფრთხილად გადააფარეს მანქანას და უბრძანეს მის მგზავრებს გასულიყვნენ.
  
  ალისიამ უკანა კარი გააღო.
  
  "ვაიმე, აქ სუნი დგას!"
  
  მაგრამ ცარიელი იყო. და დრეიკმა გაიგო, თუ როგორ სვამდა კითხვას კენსი თურქულად. მან თავი დაუქნია, როცა დალმა ტრიუმფალურად გაიღიმა. ეს გოგონა სავსეა სიურპრიზებით. "არსებობს რაიმე ენა, რომელსაც ის არ ლაპარაკობს?"
  
  შვედს სიცილი აუტყდა. "მოდი, კაცო. ნუ დატოვებთ თავს ასე გახსნილ."
  
  "ოჰ," დრეიკმა თავი დაუქნია. "დიახ. ღმერთების ენა".
  
  "ადექი, სიყვარულო. გინდა სექსი? დიახ, მე მესმის თქვენი ტკბილი აქცენტი, რომელიც ოდინის ენიდან გადმოდის."
  
  დრეიკმა უგულებელყო ეს და ყურადღება გაამახვილა ორ თურქ კაცზე, რომლებიც მართლა შეშინებულები ჩანდნენ.
  
  და ჭეშმარიტად თურქული.
  
  ჰეიდენმა ისინი უკან დააბრუნა სატვირთო მანქანაში, უკან მიჰყვებოდა. დალმა ისევ გაიღიმა და გაჰყვა, ანიშნა დანარჩენებს გადახტნენ უკანა სავარძელზე. დრეიკი ცოტა ხნის შემდეგ მიხვდა მისი გართობის მიზეზს, შემდეგ ისევ ალისიას შეხედა.
  
  "რამდენად ცუდია იქ უკან?"
  
  
  * * *
  
  
  სატვირთო მანქანა გადახტა და ატყდა და დანგრეულ გზაზე თავის განადგურებას ცდილობდა.
  
  ალისია მთელი ძალით ეჭირა. "ცდილობს თუ არა ის სისხლიანი დარტყმების დარტყმას?"
  
  "შეიძლება," თქვა საცოდავად სმიტმა, ეჭირა ცხვირი და ბინძური ქამარი, რომელიც ფურგონში მდებარე თაროზე იყო მიბმული. "თხის სუნი მაქვს."
  
  ალისამ თვალები მოჭუტა. "Კი? Შენი მეგობარი?"
  
  კინიმაკა სატვირთო მანქანის უკან იჯდა და სასოწარკვეთილი ღრღნიდა სუფთა ჰაერს ნაპრალებში, სადაც უკანა კარები ხვდებოდა. "უნდა იყოს... ეს... ფერმერები, მგონი."
  
  "ან თხის კონტრაბანდისტები", - დასძინა ალისია. "მე ვერასდროს გეტყვით."
  
  სმიტი გაბრაზებული იღრიალა. "როდესაც ვთქვი "თხა", ზოგადად ვგულისხმობდი."
  
  "Დიახ დიახ დიახ".
  
  დრეიკი შორს იყო, არაღრმა სუნთქავდა და ცდილობდა სხვა საკითხებზე ფოკუსირებას. მათ უნდა ენდობოდნენ ჰეიდენსა და დალს, რომლებიც წინასწარ ზრუნავდნენ მათ უსაფრთხოებაზე და იპოვნეს საუკეთესო ადგილი მოგზაურობისთვის. კომუნიკაცია ჩუმად რჩებოდა, გარდა სტატიკის ხანდახან აფეთქებისა. ლორენიც კი გაჩუმდა, რაც თავისებურად დაეხმარა. ამან მათ უთხრა, რომ ისინი შედარებით უსაფრთხოდ იყვნენ.
  
  ეკიპაჟი ხმამაღლა ჩიოდა მის ირგვლივ, როგორ ებრძოდნენ თავს და იშორებდნენ ცხოველების სუნს. ხუმრობით შესთავაზეს შვედურ აბანოებთან, ამერიკულ რესტორნებსა და ლონდონის სასტუმროებთან შედარება.
  
  დრეიკმა დაუშვა ფიქრები იორგას ბოლოდროინდელი გამოხტომიდან და საშინელი საიდუმლოების გაზიარების აუცილებლობით, ალისიასა და მეის შორის ახალი ურთიერთგაგების, SPEAR-ის გუნდის სხვა პრობლემებამდე. ჰეიდენი და კინიმაკა დარჩნენ წინააღმდეგობაში, ისევე როგორც ლორენი და სმიტი, თუმცა ამ უკანასკნელებს აშორებდა უფრო მეტი, ვიდრე უბრალოდ განსხვავებები. დალი მაქსიმალურად მუშაობდა ჯოანასთან ერთად, მაგრამ ისევ მუშაობამ შეუშალა ხელი.
  
  რაღაც უფრო გადაუდებელმა და დაუოკებელმა ტვინი ჩაუქროლა. მდივნის ქროუს გაღიზიანება იმის გამო, რომ ისინი არ ასრულებდნენ ბრძანებებს პერუში და დარწმუნებული ცოდნა იმისა, რომ აქ არის საიდუმლო, ზედმეტად საიდუმლო ამერიკული მეორე გუნდი. სადღაც.
  
  SEAL გუნდი 7.
  
  უამრავი კითხვა იყო და ისინი აუხსნელი იყო. რა იყო პასუხი? Qrow აღარ ენდობოდა SPEAR გუნდს? იყვნენ ისინი სარეზერვო?
  
  მას არ დავიწყებია სმიტის თავზე ჯერ კიდევ ჩამოკიდებული დიდი კითხვის ნიშანი, მაგრამ სხვა სცენარი ვერ წარმოედგინა. ქროუმ შვიდი ადამიანი გაგზავნა მათზე თვალის დევნებისთვის.
  
  დრეიკმა რისხვა ჩაახშო. მას თავისი საქმე ჰქონდა გასაკეთებელი. შავი და თეთრი იყო ცხოვრების ხედვა, რომელსაც მხოლოდ სულელები და შეშლილები იზიარებდნენ. მისი ღრმა ფიქრები ჰეიდენმა შეაწყვეტინა.
  
  "უკანა და წინ ყველაფერი ნათელია. როგორც ჩანს, ჩვენ ვუახლოვდებით ადგილს, სახელად Ç ანაქალე, სანაპიროზე. ვერტმფრენთან დაკავშირებამდე დაველოდები სანამ ადგილს ვიპოვით. ოჰ, დალს ჰქონდა შანსი, რომ ეს ყუთი დაეშალა. "
  
  შვედმა ისინი ცოტა ხნით შეაჩერა სიტუაციიდან და აუხსნა, თუ როგორი იყო ქაღალდის ნაჭრები. ეს უფრო მეტი იყო ვიდრე ომი, ეს იყო მისი განცხადება. ჰანიბალი თითქოს უბრალოდ სიმბოლოდ იყო არჩეული.
  
  
  * * *
  
  
  "არსებობს რაიმე მინიშნება იმის შესახებ, თუ როგორ გახდა აფრიკა დედამიწის ოთხივე კუთხიდან ერთ-ერთი?" იკითხა მაიმ.
  
  "არანაირი საწყალი. ამიტომ, ჩვენ ვერ ვიწინასწარმეტყველებთ, სად იქნება შემდეგი მხედარი".
  
  "გადახედე წარსულს", - ჩაილაპარაკა კენზიმ. "ჩემს სამსახურში, ჩემს ძველ სამსახურში, პასუხები ყოველთვის იმალებოდა წარსულში. თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ სად ეძებოთ. "
  
  შემდეგ ლორენი ჩაერია. "მე ვცდი ამას."
  
  დრეიკი იბრძოდა სატვირთო მანქანის დახრილობის წინააღმდეგ. "რამდენი მანძილია ჭანაქალემდე?"
  
  "ახლა შევდივართ გარეუბანში. არ გამოიყურება ძალიან დიდი. მე ვხედავ ზღვას."
  
  "ოჰ, შენ გაიმარჯვე." დრეიკმა გაიხსენა თამაში, რომელიც ბავშვობაში თამაშობდა.
  
  "პირველად მე ვნახე", - თქვა დალმა ღიმილით.
  
  "დიახ, ჩვენც ასე ვითამაშეთ."
  
  სატვირთო მანქანა გაჩერდა და მალევე უკანა კარები გაიღო. გუნდი გამოხტა და სუფთა ჰაერი შეისუნთქა. ალისია წუწუნებდა, რომ თავს კარგად არ გრძნობდა, კენზიმ კი ინგლისური სახით თავი მოიჩვენა. ამან მაშინვე გაახარა ალისია. დრეიკი აღმოაჩინა, რომ უყურებდა და გაოცებული უყურებდა.
  
  - ჯანდაბა, - განზრახ ჩაილაპარაკა მან. "კარგი, მე ვიქნები მაიმუნის ბიძა."
  
  დალი ძალიან გაოგნებული იყო კომენტარისთვის.
  
  მათ წინ იდგა უზარმაზარი ხის ცხენი, რატომღაც ნაცნობი, რომელიც შენობებით გარშემორტყმულ პატარა მოედანზე ღელავდა. თოკმა თითქოს ფეხები შეკრა და თავის გარშემო იყო გადაჭიმული. დრეიკს ეგონა, რომ ჯავშანტექნიკა და დიდებული გამოიყურებოდა, ადამიანის მიერ შექმნილი ამაყი ცხოველი.
  
  "Რა ჯანდაბაა?"
  
  მის ირგვლივ ხალხმრავლობა შეიკრიბა, უყურებდა, პოზირებდა და სურათებს იღებდა.
  
  ლორენმა კომუნიკატორზე ისაუბრა. "ვფიქრობ, შენ ახლახან იპოვე ტროას ცხენი."
  
  სმიტმა ჩაიცინა. "ეს შორს არის სათამაშოსგან."
  
  "არა ტროა, იცი? Ბრედ პიტი?"
  
  ალისიამ კინაღამ კისერი მოიტეხა და მიმოიხედა ყველა მიმართულებით. "Რა? სად?"
  
  "Ვაუ". კენსი გაეცინა. "მე მინახავს, რომ გველგესლას უფრო ნელა ესხმის თავს."
  
  ალისია ჯერ კიდევ ყურადღებით სწავლობდა ტერიტორიას. "სად არის ლორენი? ის ცხენზეა?"
  
  ნიუ-იორკელმა ჩაიცინა. "კარგი, ის იყო ერთხელ. გახსოვთ თანამედროვე ფილმი "ტროა"? ჰოდა, გადაღების შემდეგ ცხენი სწორედ იქ, სადაც შენ დგახარ, ჭანაქალეში დატოვეს".
  
  "სიგიჟე". ალისია გრძნობებს აფრქვევდა. "მეგონა, რომ ჩემი ყველა შობა ერთდროულად მოვიდა." მან თავი გააქნია.
  
  დრეიკმა ყელი გაიწმინდა. "მე ისევ აქ ვარ, საყვარელო."
  
  "ოჰ ჰო. ზღაპრული".
  
  "და არ ინერვიულო, თუ ბრედ პიტი ამ ცხენის უკანალიდან გადმოხტება და შენს გატაცებას შეეცდება, მე გადაგარჩენ."
  
  "არ გაბედო."
  
  ლორენის ხმამ სამურაის ხმლის ძლიერი დარტყმავით გაჭრა მათ ჭორები. "შესვლა, ბიჭებო! ბევრი მტერი. ჩვენ ახლა ვუახლოვდებით ჭანაქალეს. ისინიც ისევე უნდა იყვნენ დაკავშირებული საკომუნიკაციო სისტემასთან, როგორც ჩვენ. იმოძრავეთ! "
  
  "Ნახე ეს?" დრეიკმა ციხეზე მიუთითა. "დაიძახეთ ვერტმფრენი. თუ ჩვენ შევძლებთ ციხეზე ასვლას და თავის დაცვას, მას შეუძლია წაგვიყვანოს იქიდან".
  
  ჰეიდენმა თვალი გადახედა ჭანაქალეს გარეუბანს. "თუ ჩვენ შეგვიძლია დავიცვათ ციხე ტურისტულ ქალაქში ექვსი SWAT გუნდისგან."
  
  დალმა ყუთი აიღო. "არსებობს მხოლოდ ერთი გზა გასარკვევად."
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  ინსტინქტურად, ისინი დაიძრნენ სანაპირო ბილიკისკენ, იცოდნენ, რომ ის შთამბეჭდავი ქალაქის ციხესიმაგრისკენ დაიძრა. ლორენმა ძალიან ცოტა ინფორმაცია მოიპოვა კომუნიკაბელური საუბრების ფრაგმენტებიდან და დრეიკს კიდევ უფრო ნაკლები სმენია სხვადასხვა გუნდის ლიდერებისგან, მაგრამ საერთო კონსენსუსი იყო, რომ ისინი ყველა სწრაფად იხურებოდნენ.
  
  ბილიკი უამრავ თეთრფრიან შენობას გადიოდა: სახლები, მაღაზიები და რესტორნები, რომლებიც გადაჰყურებენ ჰელესპონტის ტალღოვან ლურჯ წყლებს. მარცხნივ გაჩერებული მანქანები იყო, მათ უკან კი რამდენიმე პატარა ნავი იდგა, რომლებზეც ქვიშისფერი ციხის მაღალი კედლები აღმართულიყო. ტურისტული ავტობუსები გადიოდნენ, ნელ-ნელა ღრიალებდნენ ვიწრო ქუჩებში. რქები გაისმა. ადგილობრივები პოპულარულ კაფესთან შეიკრიბნენ, ეწეოდნენ და საუბრობდნენ. გუნდი ჩქარობდა, როგორც შეეძლო, ეჭვის გარეშე.
  
  საბრძოლო აღჭურვილობის ტარება ადვილი არ არის, მაგრამ განსაკუთრებით ამ მისიისთვის, ისინი სულ შავებში იყვნენ ჩაცმული და შეეძლოთ ამოეღოთ და დამალულიყვნენ ის ნივთები, რომლებიც შეიძლება მიიპყრო ყურადღება. თუმცა, ადამიანთა ჯგუფი მოძრავი იყო, როცა მათ თავი მოაბრუნეს და დრეიკმა დაინახა, რომ ერთზე მეტი ტელეფონი იყო გახსნილი.
  
  "სწრაფად დაურეკეთ წყეულ ვერტმფრენს", - თქვა მან. "ჩვენ არ ვართ მიწიდან და წყეული დრო აქ."
  
  "Გზაში ვარ. ათიდან თხუთმეტ წუთში. "
  
  მან იცოდა, რომ ეს იყო ბრძოლების ეპოქა. SWAT-ის ზოგიერთი სხვა გუნდი უყოყმანოდ გაუშვებს ჯოჯოხეთს ქალაქს, დარწმუნებულია თავის ბრძანებებში და თავის დაღწევის შესაძლებლობებში, რადგან იცოდა, რომ ხელისუფლება ჩვეულებრივ ტერორისტულ მიმართულებას აყენებს ნებისმიერ უკიდურესად საშიშ სიტუაციას.
  
  ქვიშისფერი კედლები მათ წინ მკვეთრად ამოდიოდა. ციხე-სიმაგრე Ç ანაკალეს ჰქონდა ორი მომრგვალებული, ზღვისკენ მიმართული ციხე-სიმაგრის კედელი და ცენტრალური ციტადელი, მათ უკან კი საბრძოლო ფართო მკლავი, რომელიც ეშვებოდა ფერდობზე ზღვისკენ. დრეიკი მიჰყვებოდა პირველი მრუდი კედლის ხაზს და აინტერესებდა, რა იყო ამ და მისი დის შეერთების ადგილზე. ჰეიდენი წინ გაჩერდა და უკან გაიხედა.
  
  "ჩვენ ვდგებით."
  
  თამამი გადაწყვეტილება, მაგრამ ერთ რამეს დრეიკი დაეთანხმა. მაღლა ასვლა ნიშნავდა, რომ ისინი დარჩებოდნენ ციხეში, ზემოდან დაცული, მაგრამ დაუცველები, ხაფანგში. გაგრძელება იმას ნიშნავდა, რომ ზღვაში გაქცევის გარდა სხვა ვარიანტებიც ჰქონდათ: შეეძლოთ ქალაქში დამალულიყვნენ, მანქანის პოვნა, პოტენციურად დაბლა დაწოლა ან ცოტა ხნით დაშორება.
  
  მაგრამ ჰეიდენის არჩევანმა მათ საშუალება მისცა ლიდერობის მიღება. იქ სხვა მხედრებიც იყვნენ. მათი პოვნა ვერტმფრენისთვის უფრო ადვილი იქნებოდა. მათი უნარები უკეთ გამოიყენებოდა ტაქტიკურ ბრძოლაში.
  
  უხეში კედლები გზას აძლევდა თაღოვან შესასვლელს და შემდეგ სპირალურ კიბეს. ჯერ ჰეიდენი წავიდა, შემდეგ დალი და კენსი, შემდეგ დანარჩენები. სმიტმა უკანა მხარე აიყვანა. სიბნელე უქმნიდა მათ თვალებს მოსასხამს, სქელი და შეუღწევად ეკიდა, სანამ არ მიეჩვივნენ. მიუხედავად ამისა, ისინი ზევით ავიდნენ, კიბეებზე ავიდნენ და ისევ სინათლისკენ გაემართნენ. დრეიკი ცდილობდა გაეფილტრა ყველა შესაბამისი ინფორმაცია თავის ტვინში და გაეგო იგი.
  
  ჰანიბალი. ომის მხედარი. განკითხვის დღის ბრძანება და მათი გეგმა უკეთესი სამყაროს შესაქმნელად მათთვის, ვინც გადარჩა. მთელ მსოფლიოში მთავრობებს ერთად უნდა ემუშავათ ამაზე, მაგრამ დაუნდობელ, გაუმაძღარ ადამიანებს ნადავლი და ცოდნა სურდათ.
  
  დედამიწის ოთხ კუთხეში? როგორ მუშაობდა? და რა ჯანდაბა მოხდა შემდეგ?
  
  "საინტერესოა..." ამ დროს ლორენის ხმა მოესმა კომუნიკატორს. "ანქალე ორ კონტინენტზე მდებარეობს და გალიპოლის ერთ-ერთი საწყისი წერტილი იყო. ახლა ქალაქში რუსები შევიდნენ, ისევე როგორც ისრაელები. Არ ვიცი სად. მიუხედავად ამისა, ადგილობრივი პოლიციის საუბრები ხშირია. ერთ-ერთმა მოქალაქემ უნდა შეგატყობინოთ და ახლა ახალ ჩამოსულებს იძახებს. დიდი დრო არ იქნება, სანამ თურქები საკუთარ ელიტარულ ძალებს მოუხმობენ".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. სისულელე.
  
  "ამ დროისთვის ჩვენ შორს ვიქნებით აქედან." ჰეიდენი ფრთხილად დაიძრა ზემოთ შუქისკენ. "ათი წუთი, ბიჭებო. მოდით."
  
  დილის მზე ანათებდა ფართოდ გაღებულ, მწირ ადგილს თითქმის კოშკის თავზე. კოშკის მრგვალი ზედა კიდე კიდევ რვა ფუტით მაღლა ასწია მათ თავზე, მაგრამ ეს იმდენად მაღალი იყო, რამდენადაც მათ შეეძლოთ შიგნით შესვლის გარეშე. ყველგან დანგრეული საბრძოლო ღობეები იყო გაშლილი, დაკბილული თითებივით გამოსული და მტვრიანი ბილიკი ესაზღვრებოდა დაბალ ბორცვებს მარჯვნივ. დრეიკმა დაინახა მრავალი დაცული პოზიცია და ოდნავ ამოისუნთქა.
  
  "ჩვენ აქ ვართ", - უთხრა ჰეიდენმა ლორენს. "უთხარი ვერტმფრენს მოემზადოს ცხელი დაშვებისთვის."
  
  "უფრო ცხელი ვიდრე გგონიათ", - თქვა სმიტმა.
  
  მთელი გუნდი ძირს იყურებოდა.
  
  "არა ქვემოთ," თქვა სმიტმა. "ზემოთ. მაღლა."
  
  ციხის ზემოთ ქალაქი ჯერ კიდევ ბორცვებზეა. სახლები მაღლა სცემდნენ საბრძოლველებს და მათკენ იყო გადაჭიმული მაღალი და სქელი კედლები. სწორედ ამ კედლებში გარბოდა ოთხკაციანი გუნდი სახეებით დაფარული და იარაღი მთლიანად გამოყვანილი.
  
  დრეიკმა აღიარა ეს სტილი. "ჯანდაბა, ეს პრობლემაა. SAS. "
  
  დალი იყო პირველი, ვინც ჩაერთო, მაგრამ იარაღის გაშვების ნაცვლად, მან დამალა, აიღო ყუთი და თვითონვე გადახტა ბრძოლებზე. "ბრიტანელებს აქვთ სწორი იდეა მრავალფეროვნების შესახებ. შეხედე..."
  
  დრეიკი მის მზერას მიჰყვა. საბრძოლველები ფართო რკალში იყო გადაჭიმული პლაჟამდე და აჭრელებულ ზღვამდე. თუ ისინი სწორად განსაზღვრავდნენ დროს, ჩოპერს შეეძლო მათი ამოღება ზემოდან ან ბოლომდე. დრეიკმა თავის თავზე აიღო რამდენიმე გასროლა ბრიტანელების ფეხქვეშ უხეშ ბეტონში, შეანელა ისინი და მისცა გუნდს დრო, რომ ასულიყვნენ ოდნავ გაფუჭებული სიმაგრის მწვერვალზე.
  
  ალისია შეკრთა. "მე არ ვარ სიმაღლეში!"
  
  "როდესმე შეწყვეტ ტირილს?" კენსი განზრახ მიჰყვა მის გვერდით, გზაზე ოდნავ უბიძგა.
  
  "ო, ბიძა, შენ გადაიხდი ამას." ალისია გაურკვევლად ჟღერდა.
  
  "შევძლებ? უბრალოდ დარწმუნდით, რომ ჩემს უკან დარჩი. ამ გზით, როცა გესროლა და მესმის შენი ყვირილი, მე ვიცი, რომ ტემპი ავიწიო".
  
  ალისია სიბრაზისგან დუღდა. დრეიკმა მხარი დაუჭირა მას. "უბრალოდ დასცინი მოსადს." ხელები გაშალა.
  
  "მართალია. კარგი, როცა აქედან ჩამოვალთ, მე ვაპირებ მის ტრაკს წესიერად გარყვნილება."
  
  დრეიკმა უხელმძღვანელა მას პირველი რამდენიმე ნაბიჯის გადადგმაში. "ეს უნდა ჟღერდეს ამაღელვებლად?"
  
  "გაიქეცი, დრეიკ."
  
  მან ჩათვალა, რომ ჯობია არ ეთქვა, რომ შორს ქვემოთ მდებარე ბრძოლები იქცა დაშორებულ ბრძოლებად, სადაც მათ მოუწევდათ ერთიდან მეორეზე გადახტომა. დალი იყო პირველი, ვინც 3 ფუტის სიგანის კედელზე სირბილით ხელმძღვანელობდა გუნდს. კინიმაკამ ამჯერად აიღო სმიტი უკანა მხარეს, ბრიტანელებს უყურებდა. დრეიკმა და სხვებმა ყურები ღიად აიღეს მტრის სხვა ნიშნებისთვის.
  
  რბოლა ბრძოლაში დაიწყო. SAS-ის ჯარისკაცებმა ფორმირება შეინარჩუნეს და დევნიდნენ, იარაღი აწიეს, მაგრამ ხმის ამოუღებლად. რა თქმა უნდა, პროფესიული ლმობიერება შეიძლება იყოს მხოლოდ ერთი მიზეზი; ტურისტების გარდა, ადგილობრივი მოსახლეობა ურჩევნია საიდუმლოებას და მაღალ უსაფრთხო შეკვეთებს.
  
  დრეიკმა აღმოაჩინა, რომ მას სრული კონცენტრაცია სჭირდებოდა ფეხებისთვის. ყოველი მხრიდან კლდე და ზღვაში თანდათან დაშვება არაფერ შუაში იყო, მხოლოდ უსაფრთხო ზონა მის ფეხქვეშ იყო. ის თანდათანობით, მოხდენილად თანაბრად, სტაბილური მრუდით იხვევდა. არავინ შეანელა, არავინ ჩამოცურდა. ისინი მიზნისკენ მიმავალ ნახევრად მიდიოდნენ, როცა მბრუნავი პროპელერების ხმამ ყურები აავსო.
  
  დრეიკმა სვლა შეანელა და ცას ახედა. "ჩვენი არა," დაიყვირა მან. "ჯანდაბა ფრანგი!"
  
  ეს არ იყო საბოლოო დასკვნა, მაგრამ ახსნიდა მათ აქამდე არყოფნას. ბოლო წუთს შემოვდივართ. SPEAR გუნდი იძულებული გახდა შენელებულიყო. დრეიკმა დაინახა ორი ჯარისკაცის სახეები, რომლებიც გაბრაზებული იყურებოდა ფანჯრებიდან, ხოლო კიდევ ორი იყო ჩამოკიდებული ნახევრად ღია კარებიდან და ატრიალებდა იარაღს, რათა სწორად დაეჭირათ საკეტი.
  
  - სიმართლე გითხრათ, - თქვა დალმა სულმოუთქმელად. "შეიძლება ეს არ იყო საუკეთესო იდეა. სისხლიანი ბრიტანული ზარები მთავრდება".
  
  როგორც ერთმა, დრეიკმა, სმიტმა, ჰეიდენმა და მეიმ ასწიეს იარაღი და ცეცხლი გაუხსნეს. ტყვიები მოახლოებულ ვერტმფრენს რიკოშეტიდან ჩამოვარდა. შუშა გატყდა და ერთი მამაკაცი თოკიდან გადმოვარდა, ქვევით მიწას ძლიერად დაეჯახა. ვერტმფრენი გადატრიალდა, რომელსაც ჰაიდენის ტყვიები დაედევნა.
  
  "ფრანგები არ არიან გულშემატკივრები", - თქვა მან პირქუშად.
  
  - გვითხარი რაღაც რაც არ ვიცით, - ჩაილაპარაკა ალისია.
  
  იორგიმ სწრაფად გასცდა დალს, კედლის გარე კიდეზე გაუსწრო და ყუთს უკან დასწია. "აი, მომეცი ეს", - თქვა მან. "კედელზე თავს უკეთ ვგრძნობ, არა?"
  
  დალი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს კამათი სურდა, მაგრამ ყუთი შუა გზაზე გავიდა. შვედი პარკურიში ახალი არ იყო, მაგრამ იორგი პროფესიონალი იყო. რუსი მაქსიმალური სისწრაფით აფრინდა, კედელს დაეშვა და უკვე საბრძოლო ზოლებს მიუახლოვდა.
  
  ალისიამ შენიშნა ისინი. "ოჰ, მესროლე ახლა."
  
  "ეს მაინც შეიძლება მოხდეს." დრეიკმა დაინახა ფრანგული ვერტმფრენი დახრილი და სადესანტოდ შემოვიდა. პრობლემა ის იყო, რომ თუ ისინი შეჩერდნენ მიზნის დასაჭერად, ინგლისელები მათ დაიჭერდნენ. სასროლად რომ გაიქცნენ, შეიძლება წაიქცნენ ან ადვილად დახვრიტეს.
  
  დალმა იარაღს ააფრიალა. მანაც და ჰეიდენმაც ცეცხლი გაუხსნეს ვერტმფრენს, როცა ის სათამაშოდ დაბრუნდა. ამჯერად ბორტზე მყოფმა ჯარისკაცებმა საპასუხო ცეცხლი გაუხსნეს. ჭურვები ციხის კედლებს მომაკვდინებელი ნიმუშით აჭრელდა, კიდეზე ქვემოთ მოხვდა. ჰეიდენის ცეცხლი ვერტმფრენის კაბინას მოხვდა და ლითონის საყრდენებს ჩამოეკიდა. დრეიკმა დაინახა, რომ პილოტმა კბილებში გააღრჭიალა ბრაზი და შიში. სუპერ სწრაფი გადახედვამ ცხადყო, რომ SAS-ის გუნდი ასევე უყურებდა ვერტმფრენს - კარგი ნიშანია? შეიძლება არა. მათ სურდათ საბრძოლო იარაღის ხელში ჩაგდება.
  
  ან მათთვის, ვინც მათ მთავრობაში მაღლა დგას.
  
  გასროლების ზალპმა ჩიტს წვიმა მოჰყვა, რის შედეგადაც ის ჩაყვინთა და ახმაურდა. დალმა ისარგებლა კედლის ბოლო ასი მეტრით, რომ დაეცა და სროლისას სრიალა, მაგრამ შორს ვერ მიაღწია. ზედაპირი ძალიან უხეში იყო. თუმცა, მისმა ქმედებებმა შვეულმფრენში კიდევ ერთი ზალვი გაგზავნა, რამაც საბოლოოდ გამოიწვია პილოტის გული დაკარგა და ჩიტი შემთხვევის ადგილიდან გაფრინდა.
  
  ალისია სუსტად მოასწრო წამოძახილი.
  
  "ჯერ არ გამოსულა." დრეიკი სათითაოდ გადახტა ბორცვებზე და უსაფრთხოდ და ფრთხილად დაეშვა.
  
  ლორენის ხმამ დაარღვია სიჩუმე, რომელიც კავშირს ფარავდა. "ვერტმფრენი უახლოვდება. ოცდაათი წამი. "
  
  "ჩვენ კედელზე ვართ," იყვირა ალისია.
  
  "Დიახ მესმის თქვენი. კოლუმბიის ოლქმა ამ ოპერაციას სატელიტი გაუგზავნა".
  
  დრეიკს კიდევ ერთი წამი დასჭირდა, რომ შოკი შეეგრძნო. "Შველა?" სწრაფად იკითხა.
  
  "სხვა რატომ?" ჰეიდენმა მაშინვე რეაგირება მოახდინა.
  
  დრეიკმა კინაღამ თავი დაარტყა, სანამ მიხვდა, რომ ეს ალბათ ცუდი იდეა იყო არსებული სიტუაციიდან გამომდინარე. სინამდვილეში, მან არ იცოდა, კიდევ ვის გაუგია SEAL Team 7-ის წყნარი ამერიკული ინტონაციები და სიტყვები.
  
  აშკარად არა ჰეიდენი.
  
  ვერტმფრენი ჩანდა წინ, ცხვირით ქვემოთ, სწრაფად დაფრინავდა ზღვას. იორგი უკვე ელოდა ბრძოლების ბოლოს, სადაც პატარა მრგვალი კოშკი გადაჰყურებდა ვიწრო სანაპიროს. დალმა მალე მიაღწია მას, შემდეგ კი ჰეიდენმა. ვერტმფრენი მიუახლოვდა.
  
  დრეიკმა გაუშვა ალისია და შემდეგ დაეხმარა კინიმაკას გავლაში. ჯერ კიდევ ნელა მოძრაობდა, მან ხაზგასმით გაუწოდა ხელი და ანიშნა SAS-ს. კოშკიდან ოცდაათი ფუტი გაჩერდა.
  
  SAS-იც გაჩერდა, კიდევ ოცდაათი ფუტი მაღლა.
  
  "ჩვენ არ გვინდა მსხვერპლი", - წამოიძახა მან. "ჩვენ შორის არა. ჩვენ ერთსა და იმავე მხარეს ვართ!"
  
  პისტოლეტები მის სხეულზეა მიმართული. ქვემოდან მოესმა დალის ღრიალი: "შეწყვიტე..."
  
  დრეიკმა ის გამოიყვანა. "გთხოვ," თქვა მან. "ეს არ არის სწორი. ჩვენ ყველანი აქ ჯარისკაცები ვართ, წყეული ფრანგებიც კი. "
  
  ამან ანონიმური სიცილი გამოიწვია. ბოლოს ღრმა ხმამ თქვა: "მიბრძანეთ".
  
  - მეგობარო, ვიცი, - თქვა დრეიკმა. "იყავი სადაც ხარ. ჩვენც იგივე ბრძანებები მივიღეთ, მაგრამ არ ვაპირებთ მეგობარ სპეცრაზმს ცეცხლის გახსნას... თუ ისინი ჯერ არ გახსნიან ცეცხლს".
  
  ხუთი ფიგურიდან ერთი ოდნავ გაიზარდა. "კემბრიჯი," თქვა მან.
  
  - დრეიკი, - უპასუხა მან. "მეტ დრეიკი."
  
  დუმილი, რომელიც მოჰყვა, ამბავს ყვებოდა. დრეიკმა იცოდა, რომ დაპირისპირება დასრულდა... ჯერჯერობით. ყოველ შემთხვევაში, მან დაიმსახურა კიდევ ერთი შესვენება მორიგი დაპირისპირებიდან და შესაძლოა მშვიდი საუბარიც კი. რაც უფრო მეტი ელიტარული ჯარისკაცი შეიკრიბება, მით უფრო უსაფრთხო იქნება.
  
  Ყველასთვის.
  
  მან თავი დაუქნია, შებრუნდა და წავიდა, ხელი მისწვდა, რომელიც დაეხმარა მას ვერტმფრენში ჩასვლაში.
  
  "მაგარები არიან?" ჰკითხა ალისია.
  
  დრეიკმა თავი კომფორტულად იგრძნო, როდესაც ვერტმფრენი დახრილიყო და მოშორდა. "ჩვენ გავარკვევთ", - უპასუხა მან. "შემდეგ ჯერზე ჩვენ კონფლიქტში შევალთ."
  
  გასაკვირია, რომ ლორენი მის მოპირდაპირედ იჯდა. "მე ვერტმფრენით მოვედი", - თქვა მან ახსნა-განმარტების სახით.
  
  "Რა? როგორ მოგწონთ ეს ვარიანტი? "
  
  მან გულმოდგინედ გაიღიმა. "არა. მე იმიტომ მოვედი, რომ ჩვენი სამუშაო აქ დასრულებულია". ვერტმფრენი მზისგან განათებულ ტალღებზე მაღლა ავიდა. "ჩვენ მივდივართ აფრიკიდან მსოფლიოს მომდევნო კუთხეში."
  
  "რომელი სად არის?" დრეიკმა ღვედი შეიკრა.
  
  "ჩინეთი. და ბიჭო, ბევრი საქმე გვაქვს გასაკეთებელი?
  
  "კიდევ ერთი მხედარი? ამჯერად რომელ დროს?"
  
  "ალბათ ყველაზე უარესი. ჩაკეტეთ, ჩემო მეგობრებო. ვაპირებთ ჩინგიზ-ყაენის კვალდაკვალ გავყვეთ".
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  ლორენმა უთხრა გუნდს, რომ რაც შეიძლება კომფორტულად მოხვედრილიყვნენ დიდი სატვირთო ვერტმფრენის უკანა მხარეს და ქაღალდების დასტა აერია. "პირველ რიგში, მოვიშოროთ ომის იარაღი და ჰანიბალი. რაც თქვენ იპოვნეთ ყუთში არის გეგმები შექმნათ Project Babylon, ორი ტონა, ასი მეტრი სიგრძის სუპერქვემეხი. სადამ ჰუსეინის დაკვეთით, იგი დაფუძნებული იყო 60-იანი წლების კვლევებზე და შექმნილია 80-იან წლებში. ჰოლივუდის სული იგრძნობოდა მთელ ამ საქმეში. სუპერიარაღები, რომლებსაც შეუძლიათ ტვირთის გაგზავნა კოსმოსში. დახოცეს გენერლები. დახოცეს მშვიდობიანი მოსახლეობა. სხვადასხვა შესყიდვები ათეული ქვეყნიდან გასაიდუმლოების მიზნით. შემდგომი დიაგრამები აჩვენებს, რომ ეს კოსმოსური იარაღი შეიძლება ისე იყო მორგებული, რომ ნებისმიერ მიზანს, ნებისმიერ ადგილას, მხოლოდ ერთხელ დაარტყა.
  
  დალი ინტერესით წინ დაიხარა. "ერთ დღეს? რატომ?"
  
  "ეს არასოდეს ყოფილა გამიზნული, რომ ყოფილიყო პორტატული იარაღი. მისი გაშვება დატოვებდა კვალს, რომელიც მყისიერად დაინახავდა სხვადასხვა ძალებს და შემდეგ განადგურდებოდა. მაგრამ... ზიანი შესაძლოა უკვე მიყენებული იყოს".
  
  "მიზანზეა დამოკიდებული." კენსიმ თავი დაუქნია. "დიახ, მრავალი მოდელი აშენდა ერთი დარტყმის მსოფლიო ომის იდეის გარშემო. გზა, რათა აიძულოთ ბირთვული ძალა, იმოქმედოს შეუპოვრად. თუმცა, თანამედროვე ტექნოლოგიებით, იდეა სულ უფრო საკამათო ხდება".
  
  - კარგი, კარგი, - დაიყვირა სმიტმა, კვლავ დაჭიმავდა კუნთებს და ამოწმებდა სისხლჩაქცევებს ხანგრძლივი, მძიმე სირბილიდან. ასე რომ, პირველი მხედრის საფლავში ინახებოდა მასიური კოსმოსური ქვემეხის გეგმები. Გავიგეთ. სხვა ქვეყნებმა ეს არ გააკეთეს. Რა არის შემდეგი?"
  
  ლორენმა თვალები აატრიალა. "პირველი, აღნიშვნაში კონკრეტულად ნათქვამია "დასასვენებელი ადგილები". იმედია გახსოვთ, რომ ჰანიბალი დაუმარხავ საფლავში დაკრძალეს და შეიძლება იქ აღარც იყოს. ყურება ბევრისთვის უპატივცემულობა იქნებოდა. მისი უცვლელად დატოვება ნიშნავს სხვების მიმართ უპატივცემულობის გამოხატვას".
  
  ჰეიდენმა ამოიოხრა. "და ასე გრძელდება. ერთი და იგივე ამბავი, განსხვავებული დღის წესრიგი მთელ მსოფლიოში."
  
  "წარმოიდგინეთ, ინფორმაცია ტერორისტების ხელში რომ მოხვდეს. მე ვიტყოდი, რომ ყველა ქვეყანას, რომელიც ამჟამად მისდევს ცხენოსნებს, ადვილად შეუძლია შექმნას საკუთარი სუპერ ქვემეხი. მაგრამ..."
  
  "ეს არის ის, ვისაც ამ მთავრობის გარკვეული ფრაქციები ყიდიან გეგმებს", - დაასკვნა დრეიკმა. "იმიტომ, რომ ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვართ დარწმუნებული, რომ თითოეული გუნდი ოფიციალურად არის სანქცირებული." მას არ სჭირდებოდა დამატება, მაშინაც კი, თუ ისინი ფიქრობდნენ, რომ ასე იყო.
  
  ვერტმფრენი დაფრინავდა მოწმენდილ ლურჯ ცაში, ტურბულენტობის გარეშე და კომფორტული სითბო. დრეიკმა დაისვენა პირველად დაახლოებით ერთი დღის განმავლობაში. ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ სწორედ წინა ღამეს დაიჩოქა დიდი ჰანიბალის განსასვენებელთან.
  
  ლორენი გადავიდა შემდეგ ფაილზე. "გახსოვს უკანასკნელი განკითხვის ბრძანება? ნება მომეცით გაგახალისოთ. "დედამიწის ოთხ კუთხეში ვიპოვეთ ოთხი მხედარი და დავსახეთ მათ უკანასკნელი განკითხვის ორდენის გეგმა. ისინი, ვინც გადაურჩებიან სამსჯავროს ჯვაროსნულ ლაშქრობას და მის შემდგომ შედეგებს, სამართლიანად იმეფებენ უზენაესად. თუ ამას კითხულობთ, ჩვენ დავკარგეთ, ასე რომ წაიკითხეთ და მიჰყევით სიფრთხილით. ჩვენი ბოლო წლები დაიხარჯა მსოფლიოს რევოლუციების ბოლო ოთხი იარაღის შეკრებაზე - ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი. გაერთიანებული, ისინი გაანადგურებენ ყველა მთავრობას და გახსნიან ახალ მომავალს. მზად იყავი. Იპოვე ისინი. იმოგზაურეთ დედამიწის ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის და შემდეგ ხაგანის განსასვენებელი ადგილები; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ, დაპყრობა მის კუბოში მოვათავსეთ. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ ბოლო განკითხვას. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც ცხენოსნები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე იდენტიფიკაციის ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული. ბოლო განკითხვის ბრძანება ახლა შენში ცხოვრობს და მარადიულად იმეფებს".
  
  დრეიკი ცდილობდა შესაბამისი პუნქტების გაერთიანებას. "განადგურების კოდი? მე ნამდვილად არ მომწონს ამის ხმა. და "ჭეშმარიტი ბოლო განაჩენი". ასე რომ, პირველ სამს რომც გავანეიტრალოთ, ბოლო იქნება ნამდვილი ჰუმდინგერი.
  
  "ამჟამად," თქვა ლორენმა, მხედველობაში მის წინ სწავლაზე. "ვაშინგტონის ანალიტიკურმა ცენტრმა წამოაყენა რამდენიმე იდეა."
  
  დრეიკი სულ რაღაც წამით ჩაბნელდა. ყოველთვის, როცა ის მოისმენდა კვლევის შესახებ ხსენებას, ყოველ ჯერზე, როცა ახსენებდნენ ანალიტიკოსებს, მხოლოდ ორი სიტყვა უტრიალებდა მის ტვინში, როგორც ბილბორდის ზომის წითელი ნეონის განათება.
  
  კარინ ბლეიკი.
  
  მის ხანგრძლივ არყოფნას კარგს არ ნიშნავდა. კარინი შეიძლება იყოს მათი შემდეგი მისია. მან რბილად გადააგდო წუხილი ამ დროისთვის.
  
  "...მეორე მხედარი დამპყრობელია. მეორე აღწერაში ნახსენებია კაგანი. აქედან ვასკვნით, რომ ჩინგიზ-ხანი დამპყრობელია. ჩინგიზ-ხანი დაიბადა 1162 წელს. ის ფაქტიურად დაპყრობაა. მან დაიპყრო აზიისა და ჩინეთის დიდი ნაწილი, ისევე როგორც მიწები მის ფარგლებს გარეთ და მონღოლთა იმპერია იყო ყველაზე დიდი მომიჯნავე იმპერია ისტორიაში. ყაენი იყო მომკელი; მან გაიარა ძველი სამყაროს დიდი ნაწილი და, როგორც უკვე აღვნიშნეთ, დღეს მცხოვრები ყოველი ორასი კაციდან ერთი ჩინგიზ ხანის მონათესავეა".
  
  მაიმ ჩაიკრა. "ვაი, ალისია, ის შენი მამრობითი ვერსიაა."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ამ ბიჭმა ნამდვილად იცოდა გამრავლება."
  
  "ამ კაცის ნამდვილი სახელი იყო თემუჯინი. ჩინგიზ-ხანი საპატიო წოდებაა. მისი მამა მოწამლეს, როდესაც ბიჭი მხოლოდ ცხრა წლის იყო, რის გამოც დედამ შვიდი ვაჟი მარტო გაზარდა. ის და მისი ახალგაზრდა ცოლიც გაიტაცეს და ორივემ გარკვეული დრო გაატარა როგორც მონები. მიუხედავად ამ ყველაფრისა, ჯერ კიდევ ოცდაათ წელს გადაცილებულმა თავი დაიმკვიდრა სასტიკ ლიდერად. მან განასახიერა ფრაზა "დაინახე შენი მტრები ახლოს", რადგან მისი უდიდესი გენერლების უმეტესობა ყოფილი მტრები იყვნენ. მას არც ერთი ანგარიში არ დაუტოვებია და, სავარაუდოდ, პასუხისმგებელი იყო 40 მილიონი ადამიანის სიკვდილზე, რამაც მსოფლიოს მოსახლეობა 11 პროცენტით შეამცირა. მან მიიღო სხვადასხვა რელიგიები და შექმნა პირველი საერთაშორისო საფოსტო სისტემა, გამოიყენა საფოსტო ოფისები და საავტომობილო სადგურები, რომლებიც მდებარეობს მთელ მის იმპერიაში.
  
  დრეიკი თავის ადგილზე გადაინაცვლა. "ბევრი ინფორმაციაა გასაღებად."
  
  ის იყო მონღოლთა იმპერიის პირველი ხაგანი.
  
  დალი ფანჯრის ჩაფიქრებას მოშორდა. "და მისი განსასვენებელი?"
  
  "ისე, ის დაკრძალეს ჩინეთში. უსახელო საფლავში".
  
  ალისია ღრიალებდა. "დიახ, ჯანდაბა, რა თქმა უნდა, ის იყო!"
  
  "ასე რომ, ჯერ აფრიკა და ახლა ჩინეთი წარმოადგენს დედამიწის ოთხი კუთხიდან ორს", - გაიფიქრა მაიმ ხმამაღლა. "თუ ეს აზიაა და კონტინენტებზე არ ვსაუბრობთ".
  
  - შვიდია, - შეახსენა სმიტმა.
  
  - ყოველთვის არა, - იდუმალებით უპასუხა ლორენმა. "მაგრამ ამაზე მოგვიანებით მივალთ. ჩნდება კითხვები: რა არის დამპყრობელი იარაღი და სად არის ჩინგიზის განსასვენებელი?
  
  "ვფიქრობ, ერთი პასუხი ჩინეთია", - ჩაილაპარაკა კენზიმ.
  
  ჩინგიზ ხანი 1227 წელს იდუმალ გარემოებებში გარდაიცვალა. მარკო პოლო ამტკიცებდა, რომ ეს იყო ინფექციის გამო, სხვები შხამის გამო, სხვები კი ომის ნადავლად აღებული პრინცესას. გარდაცვალების შემდეგ მისი ცხედარი ჩვეულებისამებრ სამშობლოში, ხენთის აიმაგში დააბრუნებდნენ. ითვლება, რომ იგი დაკრძალეს ბურხან ხალდუნის მთაზე, მდინარე ონონის მახლობლად. თუმცა, ლეგენდა ამბობს, რომ ვინც დაკრძალვის პროცესიასთან შეხებაში შედიოდა, კლავდნენ. ამის შემდეგ მდინარე გადაინაცვლა კაენის საფლავზე და დაიღუპნენ ყველა ჯარისკაცი, რომლებიც ქმნიდნენ მსვლელობას". ლორენმა თავი დაუქნია. "ცხოვრებასა და ცხოვრებას მაშინ ცოტა აზრი ჰქონდა."
  
  "როგორც ახლა ხდება მსოფლიოს ზოგიერთ ადგილას," - თქვა დალმა.
  
  "მაშ, ჩვენ ისევ ჩავყვინთავთ?" ალისია შუბლი შეჭმუხნა. "დაივინგიზე ისევ არავის არაფერი უთქვამს. ეს არ არის ჩემი საუკეთესო ნიჭი."
  
  მაიმ როგორღაც გადაყლაპა ის შენიშვნა, რომელიც თითქოს მზად იყო მისი ტუჩებიდან გაქცეულიყო, სამაგიეროდ ხველა აუტყდა. "მე არ ვყვინთავ," თქვა მან ბოლოს. "შეიძლება მთაზე ყოფილიყო. განა მონღოლთა მთავრობამ ასობით წლის განმავლობაში არ იზოლირებულა გარკვეული ტერიტორია?
  
  "ზუსტად, და ამიტომაც ჩვენ ჩინეთს ვუყურებთ", - თქვა ლორენმა. "და ჩინგიზ ხანის საფლავი. ახლა, თქვენი ინფორმირებისთვის, NSA და CIA კვლავ იყენებენ ათობით მეთოდს ჩვენი კონკურენტების შესახებ ინფორმაციის შესაგროვებლად. ფრანგებმა მართლა დაკარგეს კაცი. ინგლისელები ჩვენთან ერთად წავიდნენ. რუსები და შვედები მოგვიანებით ჩაერთნენ ტერიტორიის მოსალოდნელზე სწრაფად თურქულ წმენდაში. ჩვენ არ ვართ დარწმუნებული მოსადში ან ჩინელებში. შეკვეთები იგივე რჩება. თუმცა, არის ერთი რამ... მე მდივანი ქროუ მყავს ახლა ხაზზე."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. აზრადაც არ მოსვლია, რომ ქროუ შესაძლოა მის და ლორენის საუბრებს უსმენდა, მაგრამ ეს უნდა მომხდარიყო. მათ გუნდს, მათ ოჯახს, ისევე როგორც ყველა სხვა საიდუმლოება ჰქონდა. როდესაც მან ირგვლივ მიმოიხედა, გაირკვა, რომ სხვებიც იგივეს გრძნობდნენ და ეს იყო ლორენის გზა, რათა მათ გაეგოთ.
  
  ვაშინგტონს ყოველთვის ჰქონდა საკუთარი დღის წესრიგი.
  
  ყროუს ხმა დამაჯერებლად ჟღერდა. "მე არ ვიქნები პრეტენზია, რომ თქვენზე მეტი ვიცი ამ კონკრეტული მისიის შესახებ. არა დედამიწაზე. მაგრამ მე ვიცი, რომ ეს არის პოლიტიკური დანაღმული ველი, სირთულეებითა და ინტრიგებით ჩვენი ზოგიერთი მეტოქე ერის უმაღლეს დონეზე".
  
  რომ აღარაფერი ვთქვათ აშშ-ზე, ფიქრობდა დრეიკი. რა არასდროს!
  
  "გულწრფელად რომ გითხრათ, გაკვირვებული ვარ ზოგიერთი ადმინისტრაციის ჩართულით," - თქვა კროუმ ღიად. "მე მეგონა, რომ მათ შეეძლოთ ჩვენთან მუშაობა, მაგრამ როგორც აღვნიშნე, შეიძლება ყველაფერი ისე არ იყოს, როგორც ჩანს."
  
  კიდევ ერთხელ, დრეიკმა სხვანაირად მიიღო მისი სიტყვები. ის საუბრობდა მხედრის მისიაზე? ან რამე უფრო პირადი?
  
  "აქვს ამის მიზეზი, ქალბატონო მდივანო?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "რაღაც ჩვენ არ ვიცით?"
  
  "კარგი, მე არ ვიცი ამის შესახებ. მაგრამ მე კი სულაც არ ვიცი ეს ყველაფერი. "არანაირი შეზღუდვა" იშვიათი სიტყვაა პოლიტიკაში".
  
  "მაშინ ეს არის თავად იარაღი", - თქვა ჰეიდენმა. "ეს არის პირველი სუპერიარაღი. ის რომ აშენებულიყო, ტერორისტებისთვის მიყიდული რომ ყოფილიყო, მთელ მსოფლიოს შეეძლო გამოსასყიდი მოეთხოვა ამისთვის".
  
  "Მე ვიცი. ეს... უკანასკნელი განკითხვის ორდენმა, - ზიზღით თქვა მან სახელი, - აშკარად შეიმუშავა გენერალური გეგმა, რომელიც მომავალ თაობებს დაუტოვა. საბედნიეროდ, ისრაელელებმა ისინი დიდი ხნის წინ დახურეს. სამწუხაროდ, მათ ვერ იპოვეს ეს კონკრეტული გეგმა. ეს სქემა. "
  
  ჯერჯერობით, დრეიკმა ვერ დაინახა აზრი ამ ზარში. უკან გადაიხარა, თვალები დახუჭა და საუბარს უსმენდა.
  
  "თქვენ აკეთებთ ნახტომს სხვებისკენ. შსს მხოლოდ ისრაელი და ჩინეთი არიან. ნორმალური წესები მოქმედებს, მაგრამ მიაღწიეთ იარაღს და მიიღეთ ის ჯერ. ამერიკას არ შეუძლია ამის უფლება არასწორ ხელში ჩავარდეს. და ფრთხილად, შუბი. ამაში უფრო მეტია, ვიდრე ერთი შეხედვით ჩანს".
  
  დრეიკი დაჯდა. დალი წინ დაიხარა. "ეს არის სხვა სახის გაფრთხილება?" ჩაიჩურჩულა მან.
  
  დრეიკი სწავლობდა ჰეიდენს, მაგრამ მათ უფროსს არ აჩვენა შეშფოთების ნიშნები. დაიფარე ზურგი? აქამდე რომ არ გაეგო ეს ამერიკული დიალექტი, არც ამ ფრაზას მიანიჭებდა მნიშვნელობას. მისი ფიქრები პერუში სმიტისა და ჯოშუას სიკვდილზე გადავიდა. ამით გაზომეს მათი დაუმორჩილებლობის სიღრმე. როგორც რიგითი ჯარისკაცი, ჯარისკაცის მსოფლმხედველობით, ის ძალიან ინერვიულებდა. მაგრამ ისინი აღარ იყვნენ ჯარისკაცები - იძულებულნი იყვნენ, ყოველდღე გაეკეთებინათ რთული არჩევანი, მინდორზე, ზეწოლის ქვეშ. მათ მხრებზე ათასობით ადამიანის, ზოგჯერ კი მილიონების სიმძიმე იტვირთეს. ეს არაჩვეულებრივი გუნდი იყო. Მეტი აღარ.
  
  შენ ისეთივე კარგი ხარ, როგორც შენი ბოლო შეცდომა. თქვენ მხოლოდ თქვენი ბოლო შეცდომის გამო გახსენდებათ. ეთიკა მსოფლიოში სამუშაო ადგილზე. მან ამჯობინა გააგრძელოს მუშაობა, გააგრძელოს ბრძოლა. თავი წყალზე მაღლა დაიჭირე - იმიტომ, რომ მილიონობით ზვიგენი ტრიალებს სამყაროს მუდმივად და რომ გაჩერდე, ან დაიხრჩობ, ან ნაწილებად დაგლეწავ.
  
  ქროუმ დაძაბული პეპ ლაპარაკი დაასრულა და შემდეგ ჰეიდენი მათკენ მიუბრუნდა. კომუნიკატორს შეეხო და სახე მიიღო.
  
  "Არ დაგავიწყდეს".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. გახსენი არხი.
  
  "ვფიქრობ, რომ ეს ძალიან განსხვავდება Tomb Raider-ის ჩვეულებრივი პერსონალისგან." ჩაილაპარაკა გიორგიმ. "ჩვენ წინაშე ვართ ხელისუფლების ჯარისკაცები, ექსპერტები. უცნობი ფრაქციები, შესაძლოა მოღალატეები. ჩვენ ვეძებთ დროში დაკარგულ ადამიანებს, დაბადებულებს წლების მანძილზე. ჩვენ მივყვებით ძველი ომის დამნაშავეების წინასწარმეტყველებას, ზუსტად ისე, როგორც მას სურდა, რომ ეს გაგვეკეთებინა". მან მხრები აიჩეჩა. "ჩვენ არ გვაქვს კონტროლი სიტუაციაზე."
  
  "მე იმდენად ახლოს ვარ Tomb Raider-თან, როგორც თქვენ შეგიძლიათ," თქვა კენსიმ ღიმილით. "ეს... სრულიად განსხვავებულია."
  
  ალისია და მაიმ ისრაელს შეხედეს. "დიახ, ჩვენ ჩვეულებრივ დავივიწყებთ თქვენს საზიზღარ კრიმინალურ წარსულს, არა... Twisty?"
  
  შვედმა თვალი ჩაუკრა. "მე... ჰმ... მე... რა?"
  
  კენსი ჩაერია. "და ვფიქრობ, გარემოებებმა არასოდეს გაიძულებს შენ რაიმე კომპრომატების დაკავება, ჰა, ალისია?"
  
  ინგლისელმა მხრები აიჩეჩა. "დამოკიდებულია იმაზე, კვლავ ვსაუბრობთ თუ არა დანაშაულზე. ზოგიერთი კომპრომისული პოზიცია სხვებზე უკეთესია".
  
  "თუ ჩვენ ჯერ კიდევ ფხიზლები ვართ," თქვა ჰეიდენმა, "შეიძლება დავიწყოთ კითხვა ჯენგის ხანის და მისი საფლავის ადგილმდებარეობის შესახებ?" ანალიტიკური ცენტრი ვაშინგტონში ყველაფერი კარგადაა, მაგრამ ჩვენ იქ ვართ და ვნახავთ იმას, რასაც ისინი ვერ ნახავენ. რაც უფრო მეტი ინფორმაციის მიღება შეგიძლიათ, მით მეტი შანსი გვექნება, ვიპოვოთ მეორე იარაღი."
  
  "და გამოდი აქედან ცოცხალი", დაეთანხმა დალი.
  
  ტაბლეტები გადაიყარა, ძლივს საკმარისი იყო გასაზიარებლად. ალისია იყო პირველი, ვინც იყვირა მისი ელექტრონული ფოსტისა და ფეისბუქის გვერდის გადამოწმების შესახებ. დრეიკმა იცოდა, რომ ელექტრონული ფოსტის მისამართიც კი არ ჰქონდა, რომ აღარაფერი ვთქვათ სოციალური მედიის პირველ მინიშნებაზე, და შეხედა მას.
  
  დაიღრიალა მან. "სერიოზული დრო?"
  
  "ეს, ან დაისვენე, სიყვარული. ჩინეთი ნამდვილად არ მოგვესალმება ხელგაშლილი".
  
  "Კარგი არგუმენტია." ჰეიდენმა ამოიოხრა. "მე დავუკავშირდები ადგილობრივ გუნდებს და ვთხოვ, ხელი შეუწყონ ჩვენს შესვლას. ყველა ეთანხმება გეგმას ჯერჯერობით?"
  
  - კარგი, - დაუფიქრებლად ჩაილაპარაკა დალმა. "არასდროს მეგონა, რომ ჩინგიზ ყაენს ჩინეთში ჩავდევნიდი, მაშინ როცა ვცდილობდი არ ჩავვარდე ჩხუბში ნახევარ ათეულ მეტოქე ერთან. მაგრამ, ჰეი, - აიჩეჩა მან მხრები, - თქვენ იცით, რომ ისინი საუბრობენ რაიმე განსხვავებულის მცდელობაზე.
  
  ალისიამ ირგვლივ მიმოიხედა, შემდეგ თავი დაუქნია. "Უკომენტაროდ. Ძალიან ადვილი."
  
  "ახლავე," თქვა დრეიკმა, "მირჩევნია ცოტა მეტი ინფორმაცია მქონდეს."
  
  "მე და შენ ორივე, იორკები." დალმა თავი დაუქნია. "მე და შენ, ორივე."
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  საათები შეუმჩნევლად გადიოდა. ვერტმფრენი იძულებული გახდა საწვავის შევსება. სხვა გუნდების შესახებ სიახლეების ნაკლებობა იმედგაცრუებული გახდა. ჰეიდენმა აღმოაჩინა, რომ მისი საუკეთესო ვარიანტი იყო ჩაძირულიყო გენგისის საფლავთან დაკავშირებული ინფორმაციის სიმდიდრეში, მაგრამ უჭირდა რაიმე ახლის აღმოჩენა. სხვები აშკარად ცდილობდნენ იგივეს გაკეთებას გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, მაგრამ ზოგი დაიღალა და გადაწყვიტეს დასვენება, ზოგს კი გაუადვილდა პირადი საკითხების მოგვარება.
  
  შეუძლებელი იყო ამის იგნორირება მათ ვიწრო სივრცეში და, ჭეშმარიტად, ახლა გუნდი საკმარისად ახლობელი და ნაცნობი იყო, რომ ყველაფერი თავისუფლად მიეღო.
  
  დალმა დარეკა სახლში. ბავშვებს მისი მოსმენა გაუხარდათ, რამაც დალს ფართოდ გაუღიმა. ჯოანამ ჰკითხა, როდის იქნებოდა სახლში. დაძაბულობა აშკარა იყო, შედეგი არც ისე დიდი იყო. ჰეიდენმა ერთი წუთი დაუთმო კინმაკას ყურებას, როცა დიდმა ჰავაელმა თითი ტაბლეტის ეკრანზე გაასრიალა. მან გაიღიმა. მოწყობილობა მის დიდ ხელებში ღია ბარათს ჰგავდა და გაახსენდა, როგორ შეეხო ეს ხელები მის სხეულს. ნაზი. მღელვარება. ის მას კარგად იცნობდა და ეს მათ ინტიმურ ურთიერთობას აძლიერებდა. ახლა ის უყურებდა თითის დაზიანებულ წვერს, რომელიც იძულებული იყო გადაეყლაპა ბოლო მისიის დროს. სიტუაციის შოკმა გაახილა თვალები. ცხოვრება უსაზღვროდ ზედმეტად ხანმოკლე იყო იმ ადამიანის ნების წინააღმდეგ საბრძოლველად, ვინც გიყვარდა.
  
  ოდნავ სუნთქვა შეეკრა, დარწმუნებული არ იყო მართლა სჯეროდა თუ არა. ჯანდაბა, შენ ამას არ იმსახურებ. არა ყველაფრის შემდეგ რაც თქვი. უკან დაბრუნებას არ ამართლებდა და წარმოდგენა არ ჰქონდა საიდან დაეწყო. შეიძლება ეს იყო ბრძოლა, სიტუაცია, სამსახური. ალბათ ასე იყო მისი ცხოვრების ყველა მომენტში.
  
  ხალხმა შეცდომები დაუშვა. მათ შეეძლოთ გამოსყიდვა.
  
  ალისიამ ეს გააკეთა.
  
  ამ ფიქრმა აიძულა იგი გაეხედა ინგლისელი ქალისკენ, როცა ვერტმფრენი ცაში გადიოდა. მოულოდნელმა აურზაურმა მას ქამარი უფრო მჭიდროდ მოუჭირა. წამით თავისუფალი დაცემა და გული ფეხზე წამოიწია. მაგრამ ყველაფერი კარგად იყო. ცხოვრებას ბაძავდა.
  
  ჰეიდენის ინსტინქტები ყოველთვის იყო ხელმძღვანელობა, საქმის გაკეთება. ახლა მან დაინახა, რომ ეს ინსტინქტები ერეოდა მისი ცხოვრების სხვა მნიშვნელოვან ასპექტებში. მან დაინახა ბნელი მომავალი.
  
  დრეიკი და ალისია ბედნიერები იყვნენ, იღიმებოდნენ, აკაკუნებდნენ საერთო ტაბლეტზე. მაიმ კენზი მისცა და ორმა ქალმა რიგრიგობით იღებდა მას. საინტერესო იყო, როგორ ექცეოდნენ ცალსახად განსხვავებული ადამიანები მსგავს სიტუაციებს.
  
  სმიტი ლორენთან დაუახლოვდა. "Როგორ ხარ?"
  
  "როგორც არ უნდა იყოს კარგი, შე ნაბიჭვრო. ახლა ამის დრო არ არის, სმიტ.
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ მე ეს არ ვიცი? მაგრამ მითხარი. როდის მოვა დრო?"
  
  "Ახლა არა".
  
  - არასოდეს, - თქვა სმიტმა პირქუშად.
  
  იღრიალა ლორენმა. "სერიოზულად? ჩიხში ვართ, კაცო. აგურის კედელს ეჯახები და ვერ გადალახავ".
  
  "კედელი?"
  
  ლორენმა ამოიოხრა. "დიახ, მას აქვს სახელი."
  
  "ოჰ. ეს კედელი. "
  
  ჰეიდენმა დაინახა, რომ ისინი ორივე მუშაობდნენ პრობლემის გარშემო. მისი ადგილი არ იყო განსჯა ან ჩარევა, მაგრამ მან ნათლად აჩვენა, თუ როგორ შეიძლება ნებისმიერმა დაბრკოლებამ შეარყიოს ნებისმიერი ურთიერთობა. სმიტი და ლორენი, რბილად რომ ვთქვათ, არაორდინალური წყვილი იყვნენ, იმდენად უჩვეულო, რომ შესაძლოა ერთად კარგად ემუშავათ.
  
  თუმცა ყველაზე არატრადიციული დაბრკოლებები ახლა მათ გზაზე იდგა.
  
  სმიტმა სცადა განსხვავებული მიდგომა. "კარგი, კარგი, რა მოგცა მან ამ ბოლო დროს?"
  
  "ᲛᲔ? არაფერი. მე იქ ინფორმაციისთვის არ დავდივარ. ეს არის CIA-ს ან FBI-ს ან ვინც არ უნდა იყოს საქმე.
  
  "მაშინ რაზე ლაპარაკობ?"
  
  სმიტისთვის ეს წინგადადგმული ნაბიჯი იყო. ღია, არაკონფრონტაციული კითხვა. ჰეიდენმა რაღაც სიამაყე იგრძნო ჯარისკაცით.
  
  ლორენი ცოტათი ყოყმანობდა. "სიგიჟე," თქვა მან. "სისულელეს ვსაუბრობთ. Ტელევიზია. ფილმები. წიგნები. ცნობილი სახეები. სიახლეები. ის მშენებელია, ამიტომ ეკითხება პროექტებს. "
  
  "რა პროექტები?"
  
  "ეს ყველაფერი გაიძულებს ფრთხილი კითხვის დასმას. რატომ არა რომელი ცნობილი ადამიანები ან რომელი ფილმები? შენობები გაინტერესებს, ლენს?"
  
  ჰეიდენს სურდა მისი გამორთვა, მაგრამ აღმოაჩინა, რომ არ შეეძლო. სალონი ძალიან ვიწრო იყო; კითხვა ძალიან სერიოზულია; სმიტის სახელის ხსენება ძალიან მიმზიდველია.
  
  "მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ვინმეს სურს ზიანი მიაყენოს მათ."
  
  ლორენმა ხელი გაუშვა და საუბარი დასრულდა. ჰეიდენს აინტერესებდა, არღვევდა თუ არა ლორენი რაიმე კანონს ცნობილ ტერორისტთან სასაუბროდ, მაგრამ ვერ გადაეწყვიტა როგორ გამოეწერა ლორენის შეკითხვა. ყოველ შემთხვევაში ჯერ არა.
  
  "ერთ საათზე ნაკლები დარჩა." პილოტის ხმა მოესმა საკომუნიკაციო სისტემას.
  
  დრეიკმა აიხედა. ჰეიდენმა მის სახეზე განსაზღვრა დაინახა. იგივეა დალთან დაკავშირებით. გუნდი სრულად იყო ჩართული, მუდმივად აუმჯობესებდა უნარებს. შეხედე მაგალითად ბოლო ოპერაციას. მათ ყველამ გაიარა სრულიად განსხვავებული მისიები, შეექმნა ბოროტების განსახიერება და არც ერთი ნაკაწრი არ მიუღიათ.
  
  ყოველ შემთხვევაში ფიზიკურ ასპექტში. ემოციური ნაწიბურები - განსაკუთრებით მისი საკუთარი - არასოდეს განიკურნება.
  
  მან ერთი წუთი გაატარა თვალწინ ქაღალდებს ათვალიერებდა და ცდილობდა ჩინგიზ-ყაენის ისტორიის გაცნობას. მან გადახედა ორდენის ტექსტს, ხაზი გაუსვა სტრიქონებს: გადადით მსოფლიოს ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის და შემდეგ ხაგანის განსასვენებელი ადგილები; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ, დაპყრობა მის კუბოში მოვათავსეთ.
  
  დედამიწის ოთხი კუთხე? ჯერ კიდევ საიდუმლოდ რჩება. საბედნიეროდ, ცხენოსნების ვინაობის კვალი აქამდე ნათელი იყო. მაგრამ ორდენმა იპოვა ჩინგიზ ხანის საფლავი? ასე ჩანდა.
  
  როცა ვერტმფრენი ჰაერში კვეთას აგრძელებდა, გიორგი ფეხზე წამოდგა და წინ გადადგა. ქურდის სახე დახატული ჩანდა, თვალები დახუჭული ჰქონდა, თითქოს თვალის ჩაკვრა არ ეძინა პერუში აფეთქების შემდეგ. "მე გითხარით, რომ მე ვიყავი ვებბის განცხადების ნაწილი, მისი მემკვიდრეობა", - თქვა რუსმა, მისი ტონით ცხადყოფდა, რომ შეშინებული იყო იმის გამო, რასაც აპირებდა ეთქვა. "მე გითხარი, რომ მე ყველაზე უარესი ვიყავი ყველა ნახსენებზე."
  
  გაღიზიანებული წუწუნით ალისია ცდილობდა უეცარი ატმოსფერული დამტენის ამოღებას. "მე ჯერ კიდევ ველოდები, ვინ არის ეს დაწყევლილი ლესბოსელი", - თქვა მან მხიარულად. "სიმართლე გითხრა, იოგი, იმედი მქონდა, რომ შენ იქნებოდი."
  
  - როგორ... - შუა წინადადება შეაჩერა გიორგიმ. "Მე კაცი ვარ".
  
  "არ ვარ დარწმუნებული. ეს პატარა ხელები. ეს სახე. გზა, რომელსაც შენ დადიხარ."
  
  "ნება მიეცით ისაუბროს", - თქვა დალმა.
  
  "და თქვენ ყველამ უნდა იცოდეთ, რომ მე ლესბოსელი ვარ", - თქვა ლორენმა. "იცით, ამაში ცუდი ან სამარცხვინო არაფერია."
  
  - ვიცი, - თქვა ალისამ. "თქვენ უნდა იყოთ ის, ვინც გსურთ იყოთ და მიიღოთ ეს. Მე ვიცი, მე ვიცი. უბრალოდ იმედი მქონდა, რომ ეს იოგი იქნებოდა, სულ ეს იყო.
  
  სმიტმა ლორენს დაბნეული, მაგრამ სხვაგვარად ცარიელი გამომეტყველებით შეხედა. დრეიკს სიურპრიზის გათვალისწინებით რეაქცია საოცარი მიაჩნდა.
  
  "ამისგან მხოლოდ ერთი რჩება", - თქვა კინიმაკამ.
  
  "ვინმე, რომელიც კვდება," თქვა დრეიკმა და იატაკს მიშტერებოდა.
  
  "იქნებ ჩვენს მეგობარს უნდა მივცეთ საუბარი?" დალი დაჟინებით მოითხოვდა.
  
  გიორგიმ გაღიმება სცადა. შემდეგ ხელები მის წინ მოხვია და ქოხის სახურავს შეხედა.
  
  "ეს არ არის გრძელი ამბავი," თქვა მან სქელი აქცენტით. "მაგრამ ეს რთული კითხვაა. მე... ცივი სისხლით მოვკალი მშობლები. და მადლობელი ვარ ყოველ დღე. მადლობელი ვარ. "
  
  დრეიკმა ხელი ასწია მეგობრის ყურადღების მისაქცევად. "თქვენ არაფრის ახსნა არ გჭირდებათ, თქვენ იცით. აქ ჩვენ ვართ ოჯახი. ეს არანაირ პრობლემას არ შეუქმნის".
  
  "Მე მესმის. მაგრამ ეს ჩემთვისაც არის. Გესმის?"
  
  გუნდმა, თითოეულმა, თავი დაუქნია. გაიგეს.
  
  "პატარა სოფელში ვცხოვრობდით. ცივი სოფელი. ზამთარი? ეს წელიწადის დრო არ იყო, ეს იყო ძარცვა, ცემა, ღვთისგან გაძარცვა. ეს დათრგუნა ჩვენს ოჯახებს, შვილებსაც კი. მე ექვსიდან ერთი ვიყავი და ჩემი მშობლები ვერ უმკლავდებოდნენ. მათ არ შეეძლოთ საკმარისად სწრაფად დალევა, რომ დღეები გაეადვილებინათ. მათ არ შეეძლოთ იმდენი დაბრუნება, რომ ღამეები გადარჩენილიყო. ვერ იპოვეს ჩვენთან გამკლავება და ჩვენზე ზრუნვა, ამიტომ იპოვეს გამოსახულების შეცვლა".
  
  ალისია გრძნობებს ვერ იკავებდა. "იმედი მაქვს, რომ ეს არ არის ისე, როგორც ჟღერს."
  
  "ერთ შუადღეს ყველანი მანქანაში ჩავსხედით. მათ თქვეს, რომ ქალაქში მოგზაურობას დაპირდნენ. წლებია ქალაქში არ ვყოფილვართ და უნდა გვეკითხა, მაგრამ..." მხრები აიჩეჩა. "ჩვენ ბავშვები ვიყავით. ისინი ჩვენი მშობლები იყვნენ. მათ დატოვეს პატარა სოფელი და ჩვენ ის აღარ გვინახავს. "
  
  ჰეიდენმა მაისის სახეზე შორეული სევდა დაინახა. მისი ახალგაზრდული ცხოვრება შეიძლება განსხვავდებოდეს იორგასგან, მაგრამ იყო სამწუხარო მსგავსება.
  
  "მანქანის გარეთ დღე უფრო ცივდებოდა, ბნელდებოდა. მიჰყავდათ და ატარებდნენ და არ ლაპარაკობდნენ. მაგრამ ჩვენ მიჩვეული ვართ. მათ არ უყვარდათ სიცოცხლე, ჩვენ და ერთმანეთი. ვფიქრობ, ჩვენ არასოდეს ვიცოდით სიყვარული, ისეთი არა, როგორიც უნდა იყოს. სიბნელეში გაჩერდნენ და თქვეს, რომ მანქანა გაფუჭდა. ჩვენ ერთად შევიკრიბეთ, ზოგი ტიროდა. ჩემი უმცროსი და მხოლოდ სამი წლის იყო. ცხრა წლის ვიყავი, ყველაზე უფროსი. უნდა მქონდეს...უნდა მქონდეს..."
  
  იორგი ცრემლებს ებრძოდა, სახურავს უყურებდა, თითქოს წარსულის შეცვლის ძალა ჰქონდა. მან მტკიცე ხელი გაუწოდა მანამ, სანამ ვინმე მისკენ წამოსულიყო, მაგრამ ჰეიდენმა მაინც იცოდა, რომ ეს ის იყო, რაც მას მარტო უნდა გადაეტანა.
  
  "მათ გამოგვიყვანეს. ცოტა ხანი დადიოდნენ. ყინული იმდენად მძიმე და ცივი იყო, რომ მისგან ძლიერი, მომაკვდინებელი ტალღები გამოდიოდა. ვერ ვხვდებოდი, რას აკეთებდნენ და მერე ზედმეტად ცივად ვიგრძენი, რომ სწორად მეფიქრა. დავინახე, რომ ისინი ისევ და ისევ გვაბრუნებენ. დაკარგული და სუსტები ვიყავით, უკვე ვკვდებოდით. ბავშვები ვიყავით. ჩვენ... ვენდობოდით".
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა. სიტყვები არ იყო.
  
  "როგორც ჩანს, მათ იპოვეს მანქანა. Მათ დატოვეს. ჩვენ... კარგი, მოვკვდით... სათითაოდ". გიორგიმ ჯერ კიდევ ვერ შეძლო დეტალების გარკვევით ჩამოყალიბება. ამის ჭეშმარიტება მხოლოდ მწუხარებით გამოწვეულმა ტკივილმა გამოავლინა.
  
  "ერთადერთი გადარჩენილი მე ვიყავი. მე ყველაზე ძლიერი ვიყავი. Მე ვცადე. ვატარებდი, მივათრიე და ჩავეხუტე, მაგრამ არაფერი გამომივიდა. მე მათ ყველა ჩავვარდი. დავინახე, როგორ გაქრა სიცოცხლე თითოეული ჩემი და-ძმისგან და დავპირდი, რომ გადავრჩებოდი. მათმა სიკვდილმა ძალა მომცა, თითქოს მათი დაღუპული სულები ჩემსას შეუერთდნენ. იმედი მაქვს გააკეთეს. Ჯერ კიდევ მჯერა. მჯერა, რომ ისინი ისევ ჩემთან არიან. რუსეთის ციხეს გადავრჩი. მე მეტ დრეიკს გავუძელი, - მან სუსტი ღიმილი მოასწრო, - და იქიდან გავიყვანე.
  
  "როგორ მოახერხეთ სოფელში დაბრუნება?" კინიმაკას უნდოდა გაეგო. ჰეიდენმა და დალმა დამფრთხალი სახით შეხედეს, მაგრამ ისიც ცხადი იყო, რომ იორგის ლაპარაკი სჭირდებოდა.
  
  "მათი ტანსაცმელი ჩავიცვი", - მტკივნეულად დაბალი ხმით ჩაისისინა. "პერანგები. ქურთუკები. წინდები. თბილად ვიყავი და თოვლსა და ყინულში მარტო დავტოვე და გზას გავუყევი".
  
  ჰეიდენს ვერ წარმოედგინა გულისტკივილი, დანაშაულის გრძნობა, რომელიც მისი არ უნდა ყოფილიყო.
  
  "მანქანა, რომელიც გვერდით მიდიოდა, დამეხმარა. მოვუყევი ამბავი, სოფელში დავბრუნდი რამდენიმე დღის შემდეგ, - ღრმად ამოისუნთქა, - და დაენახათ მათ მიერ გამოწვეული მწუხარების აჩრდილი. დაე მათ დაინახონ და იგრძნონ რამდენად ღრმა იყო მისი რისხვა. ასე რომ, დიახ, მე მოვკალი ჩემი მშობლები ცივსისხლიანად".
  
  იყო სიჩუმე, რომელიც არასოდეს უნდა დაირღვეს. ჰეიდენმა იცოდა, რომ იორგას და-ძმების ცხედრები იმ ადგილას იწვა, სადაც ისინი ახლა დაცემული იყვნენ, სამუდამოდ გაყინულები, არასოდეს მოსვენებულები.
  
  "მე გავხდი ქურდი." იორგიმ დაასუსტა გულისამრევი რეზონანსი. "და მოგვიანებით დაიჭირეს. მაგრამ ის არასოდეს ყოფილა ნასამართლევი მკვლელობისთვის. და აქ ვართ. "
  
  პილოტის ხმა ჰაერში გაისმა. "ბიჭებო, ჩინეთის საჰაერო სივრცემდე ოცდაათი წუთი, შემდეგ კი ვინმეს გამოცნობა შეუძლია."
  
  ჰეიდენს გაუხარდა, როცა ლორენმა ამ დროს დარეკა ვაშინგტონის ანალიტიკურ ცენტრს. წინსვლის ერთადერთი გზა იყო ყურადღების გაფანტვა.
  
  "ჩვენ ახლოს ვართ მიზანთან," უთხრა მან Way-ს, როდესაც ჩვენ შევხვდით. "Არის რაიმე ახალი?"
  
  "ჩვენ ვმუშაობთ ოთხ კუთხეზე, მითითებებს ცხენოსნების დაბადების თარიღებზე, მონღოლეთში, ხაგანზე და თავად ორდენზე, პირველ რიგში რა გინდათ?"
  
  
  თავი მეთოთხმეტე
  
  
  - ოოჰ, - თქვა ალისიამ აღელვებულმა და როლი შეასრულა. "მოდით მოვუსმინოთ დაბადების თარიღის რიცხვებს. მე უბრალოდ მიყვარს ციფრული ხმები."
  
  "მაგარი. სასიამოვნოა ამის მოსმენა საველე ქვეითისგან". ხმა სიხარულით გაგრძელდა, რამდენიმე წარბი ასწია სალონში, მაგრამ ნეტარებით გაუცნობიერებლად: "მაშ, ჰანიბალი დაიბადა ძვ.წ. 247 წელს, გარდაიცვალა დაახლოებით ძვ.წ. ჩინგიზ-ხანი 1162, გარდაიცვალა 1227 წ.
  
  "ეს ძალიან ბევრი რიცხვია", - თქვა ალისამ.
  
  "პრობლემა ისაა," თქვა დალმა. "თქვენ არ გაქვთ თითები და ფეხის თითები."
  
  "არ ვიცი რას ნიშნავს ეს", განაგრძო კომპიუტერულმა მეცნიერმა. "მაგრამ ამ გიჟურ კულტებს ნამდვილად უყვართ მათი რიცხვითი თამაშები და კოდები. გაითვალისწინეთ ეს."
  
  "ასე რომ, ჰანიბალი დაიბადა ჩინგიზზე 1400 წლით ადრე," - თქვა კენსიმ. "ჩვენ ეს გვესმის."
  
  "გაგიკვირდებათ იმ შიმშილების რაოდენობა, რომლებიც ამას არ აკეთებენ", - თქვა ნერდმა შემთხვევით. "Მაინც-"
  
  "ჰეი მეგობარო?" დრეიკმა სწრაფად შეაწყვეტინა სიტყვა: "როდესმე დაგირტყათ სახეში?"
  
  "კარგი, სინამდვილეში, დიახ. Დიახ მაქვს."
  
  დრეიკი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. "კარგი," თქვა მან. "ახლა შეგიძლია გააგრძელო ჩხუბი."
  
  "ჩვენ, რა თქმა უნდა, ჯერჯერობით ვერ ვიმუშავებთ ამ ციფრებთან, რადგან სხვა მხედრებს არ ვიცნობთ. თუმცა მე ვხვდები, რომ თქვენც კი შეგიძლიათ გაერკვნენ მეოთხე? არა? არ არის მიმღებები? კარგად. ასე რომ, ამ დროისთვის, ბიჭებო, უზარმაზარი ცეცხლსასროლი ძალა იგზავნება მონღოლეთის რესპუბლიკაში. შვიდი, თუ ჯერ კიდევ ექვსია? დიახ, ექვსი ქვეყნის ელიტარული ჯარისკაცების ექვსი გუნდი მისდევს დაპყრობის მხედარს. Მე მართალი ვარ? ჰორი!"
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა ჰეიდენს. "ეს ბიჭი საუკეთესო წარმომადგენელია ვაშინგტონში?"
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "კარგი, მაინც არ მალავს თავის ემოციებს. არ არის დამალული მატყუარა სამოსის მრავალი ნაკეცის ქვეშ, როგორც ვაშინგტონის უმეტესობა. "
  
  "წინ დაპყრობის მხედარს. ცხადია, ორდენს აქვს თავისი დღის წესრიგი, ამიტომ დაპყრობა შეიძლება იყოს ნებისმიერი რამ, საბავშვო სათამაშოდან ვიდეოთამაშამდე... ჰა ჰა. მსოფლიო ბატონობა შეიძლება მრავალი ფორმით მოვიდეს, მართალი ვარ?"
  
  "უბრალოდ გააგრძელეთ ინსტრუქცია", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "რა თქმა უნდა. მოდით პირდაპირ საქმეზე გადავიდეთ, არა? მიუხედავად იმისა, რომ ისრაელებს უცნაურად არ სურდათ რაიმე ინფორმაცია მოგვაწოდონ ნაცისტური ომის დანაშაულის კულტის შესახებ, რომელიც მათ გაანადგურეს კუბაში, ჩვენ გავიგეთ ის, რაც უნდა ვიცოდეთ. მას შემდეგ, რაც მტვერი დაიწვა, ნაცისტებმა აშკარად გადაწყვიტეს, რომ მათ გააფუჭეს და მოიგონეს ეს დახვეწილი იდეა, რომ აკონტროლონ სამყარო. მათ შექმნეს ორდენი გერბთან, საიდუმლო კოდებით, სიმბოლოებით და მრავალი სხვა. მათ შეიმუშავეს გეგმა - სავარაუდოდ ის, რაზეც წლების განმავლობაში მუშაობდნენ რაიხის დროს. მათ დამარხეს ოთხი ტიპის იარაღი და გამოვიდნენ ეს თავსატეხი. იქნებ უნდოდათ უფრო ბუნდოვანი გაეხადათ, ვინ იცის? მაგრამ მოსადმა გაანადგურა ისინი უკვალოდ და, მეჩვენება, ძალიან სწრაფად. ფარული ბუნკერი ოცდაათი წლის განმავლობაში აღმოუჩენელი დარჩა".
  
  - თხუთმეტი წუთი, - უპასუხა მფრინავმა ლაკონურად.
  
  "ეს არის იარაღი?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "სად მიიღეს ისინი?"
  
  "კარგი, ნაცისტებს დაახლოებით იმდენი კავშირი ჰქონდათ, რამდენიც ვინმეს შეეძლო. Big Pistol არის ძველი დიზაინი, რომელიც განახლებულია სივრცისა და სიზუსტისთვის. მათ შეეძლოთ აბსოლუტურად ყველაფერზე დაედოთ ხელი ორმოციანი წლებიდან ოთხმოციან წლებამდე. ფული არასდროს ყოფილა დაბრკოლება, მაგრამ მოძრაობა იყო. და ნდობა. ისინი არ ენდობიან არც ერთ ცოცხალ სულს ამის გაკეთებას მათთვის. ოთხივე იარაღისა და რამდენიმე ათეული სამსახურის დამალვას, ალბათ, პატარა მოპარულებს წლები დასჭირდა. ნდობის ფაქტორები ასევე არის ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც ისინი მალავდნენ იარაღს პირველ რიგში. ახლა კუბაში ვერ შეინახეს?" ვაშინგტონმა სიცილი აუტყდა, მერე როგორღაც გამოფხიზლდა.
  
  ალისიამ თვალები გადაატრიალა და ორივე ხელი ერთმანეთზე მოხვია, თითქოს ვიღაცის გამხდარ კისერზე შემოეხვია.
  
  "მაინც, ისევ ჩემთან ხართ? მესმის, რომ დრო ცოტაა და შენ გტკივა, რომ ჭუჭყში გამოხვიდე და რაღაც გადაიღო, მაგრამ ცოტა მეტი ინფორმაცია მაქვს. ახლახან შემოვიდა..."
  
  პაუზა.
  
  "ახლა ეს საინტერესოა."
  
  მეტი სიჩუმე.
  
  "გსურთ გაზიარება?" ჰეიდენმა კაცს ხელი აარიდა და ვერტმფრენის მყარ მხარეს შეხედა, თითქოს მათი სადესანტო ადგილის მოახლოება დაინახა.
  
  "კარგი, მე ვაპირებდი მესაუბრა დედამიწის ოთხ მხარეს - ან თუნდაც იმაზე, თუ როგორ ვხედავთ მას - მაგრამ ვხედავ, რომ დრო გვეწურება. შეხედე, მომეცი ხუთეული, მაგრამ რაც არ უნდა გააკეთო, - შეაჩერა მან, - არ დაეშვა!
  
  კავშირი მოულოდნელად გაწყდა. ჰეიდენმა ჯერ იატაკს, შემდეგ კი ვერტმფრენის შიგნით შეხედა.
  
  დრეიკმა ორივე ხელი მაღლა ასწია. "Ნუ მიყურებ. მე არ ვარ დამნაშავე!"
  
  ალისიას გაეცინა. "Დიახ მეც."
  
  "არ დაეშვა?" გაიმეორა დალმა. "რას ნიშნავს ეს?"
  
  ალისიამ ყელი მოიწმინდა, თითქოს ახსნას სურდა, მაგრამ შემდეგ მფრინავის ხმა გაისმა დინამიკებიდან. "ორი წუთი, ბიჭებო."
  
  ჰაიდენმა დახმარებისთვის მოხუც მორწმუნეს მიმართა. "მანო?" - Ვიკითხე.
  
  "ის ტრაკია, მაგრამ მაინც ჩვენს მხარესაა", - დაიღრიალა დიდმა ჰავაელმა. "მე ვიტყოდი, რომ მიიღე მისი სიტყვა."
  
  - სჯობს, სწრაფად გადაწყვიტო, - ჩაერია სმიტმა. "ჩვენ ქვევით მივდივართ."
  
  საკომუნიკაციო სისტემა მყისიერად გაცოცხლდა. "Რა ვთქვი? არ დაეშვა! "
  
  დრეიკი ფეხზე წამოდგა და ვერტმფრენის ინტერკომი ჩართო. "გაიქეცი, მეგობარო", - თქვა მან. "ახალი დაზვერვა გზაშია."
  
  "მაგრამ ჩვენ ჩინეთის საჰაერო სივრცეში ვართ. არ არის იმის თქმა, რამდენი ხანი იქნება, სანამ ისინი შეგვამჩნევენ. "
  
  "აკეთე რაც შეგიძლია, მაგრამ არ დაეშვა."
  
  "ჰეი მეგობარო, მითხრეს, რომ ეს იქნებოდა სწრაფი ჩასვლისა და გამგზავრების მისია. არავითარი სისულელე. თქვენ შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ თუ აქ რამდენიმე წუთზე მეტხანს დავრჩებით, რამდენიმე J-20-ი გვექნება.
  
  ალისია დრეიკისკენ დაიხარა და ჩასჩურჩულა: "ეს ცუდია..."
  
  იორკშირელმა შეაწყვეტინა იგი, დაინახა სიტუაციის აქტუალობა. "აშ, აშკარად, კნობენდს ვაშინგტონიდან შეუძლია ჩვენი მოსმენა მაშინაც კი, როდესაც კავშირი გათიშულია," - თქვა მან და მახვილით შეხედა დალს. "გსმენია ეს, ნობენდ? ჩვენ გვაქვს დაახლოებით სამოცი წამი. "
  
  "ამას მეტი დრო დასჭირდება", - უპასუხა კაცმა. "გაბედეთ, ხალხო. ჩვენ ამ საქმეზე ვართ".
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ მუშტები შეკრა. ამ დამამცირებელმა საქციელმა მხოლოდ დაპირისპირება გამოიწვია. იქნებ ეს იყო განზრახვა? მას შემდეგ რაც მათ იპოვეს ჰანიბალის საფლავი, დრეიკი გრძნობდა, რომ რაღაც არ იყო ამ მისიაში. რაღაც გაუხსნელი. ტესტირება ჩაუტარდათ? მეთვალყურეობის ქვეშ იყვნენ? შეაფასა თუ არა აშშ-ს მთავრობამ მათი ქმედებები? თუ ასეა, მაშინ ყველაფერი პერუში მომხდარს მოჰყვა. და თუ ეს ასეა, დრეიკი არ იყო ზედმეტად შეშფოთებული მათი შესრულებით.
  
  მას აწუხებდა შეთქმულებები, ინტრიგები და ინტრიგები, რომლებიც მსმენელებმა შესაძლოა მოამზადონ განხილვის შემდეგ. არცერთი ქვეყანა, რომელსაც მართავდნენ პოლიტიკოსები, არასოდეს ყოფილა ისეთი, როგორიც ჩანდა და მხოლოდ მათ იცოდნენ, თუ რა ხდებოდა სინამდვილეში.
  
  - ორმოცდაათი წამი, - თქვა მან ხმამაღლა. "მაშინ ჩვენ წავალთ აქედან."
  
  "ჩვენ ვცდილობთ ტრიუკის გაკეთებას", - უთხრა მათ პილოტმა. "უკვე ისე დაბლა ვართ, რომ შეგეძლო კარიდან ხეზე გახვიდე, მაგრამ მე ჩიტს მთის ხეობაში ვმალავ. თუ თქვენ გესმით, რომ ძირს რაღაც ხრაშუნა, ეს ან ქვა იქნება, ან იეტი".
  
  ალისია ხმამაღლა გადაყლაპა. "მე მეგონა, რომ ისინი მთელ ტიბეტში დადიოდნენ?"
  
  დალმა მხრები აიჩეჩა. "შვებულება. Ტურნე. Ვინ იცის?"
  
  საბოლოოდ, კავშირი გაცოცხლდა. "კარგი, ხალხო. ჩვენ კიდევ ცოცხლები ვართ? Კარგი კარგი. Ყოჩაღ. ახლა... გაიხსენეთ მთელი პოლემიკა ჩინგიზ ხანის განსასვენებელთან დაკავშირებით? მას პირადად უსახელო საფლავი სურდა. ყველა, ვინც ააშენა მისი საფლავი, მოკლეს. სამარხი ცხენებმა ფეხქვეშ გაათელეს და ხეები დარგეს. ფაქტიურად, ეს მიუწვდომელია გარდა შემთხვევით. ერთი ამბავი, რომელიც შემაშფოთებელია, რადგან ის ასე უბრალოდ ანგრევს ყველა ამ გიჟურ სქემას, არის ის, რომ კანი დამარხეს ახალგაზრდა აქლემთან ერთად - და ადგილი ზუსტად მაშინ დაადგინეს, როდესაც აქლემის დედა ტიროდა მისი ხბოს საფლავთან.
  
  პილოტმა უეცრად გაწყვიტა კომუნიკაცია. "ჩვენ თითქმის უშედეგო წერტილში ვართ, მეგობარო. ოცდაათი წამი და ჩვენ ან წავალთ აქედან, რაც შეიძლება სწრაფად, როგორც ჩანს, რომ ცეცხლი ენთება, ან ბავშვებს გავაგზავნით იქ. "
  
  - ოჰ, - თქვა ვაშინგტონმა. "დაივიწყე შენ. ჰო, წადი იქიდან. მე გამოგიგზავნით ახალ ადგილს."
  
  დრეიკი დაიღრიალა, გაიზიარა პილოტის ტკივილი, მაგრამ საპასუხოდ თქვა: "იესო, ძმაო. ცდილობთ ჩვენს დატყვევებას ან მოკვლას?"
  
  ის მხოლოდ ნაწილობრივ ხუმრობდა.
  
  "ჰეი ჰეი. Დამშვიდდი. შეხედე - ეს ნაცისტები - უკანასკნელი განკითხვის ორდენი - ეძებდნენ მხედრებს - განსასვენებელს - ორმოცდაათიან და ოთხმოციან წლებში, არა? როგორც ჩანს, მათ ყველა იპოვეს. რაღაც მეუბნება, რომ მათ ვერ იპოვეს ჩინგიზ ხანის საფლავი. მე ნამდვილად მჯერა, რომ მეტის თქმა შეიძლება ასეთ აღმოჩენაზე. შემდეგ მოჰყვება თავად ბრძანება და სიტყვები: "მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში.' რა თქმა უნდა, კანს არ ჰქონდა 1955 წელს აშენებული საფლავი. მაგრამ, ძირითადად, საფლავის არარსებობის გამო და ასევე მორწმუნეების დასახმარებლად და ტურისტული ნაკადის გაზრდის გამო, ჩინეთმა ააშენა მისთვის მავზოლეუმი.
  
  "ეს ჩინეთშია?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "რა თქმა უნდა, ეს ჩინეთშია. თქვენ ფიქრობთ ამ ოთხკუთხედზე, არა? კარგი, გაააქტიურე შენი რუხი ნივთიერება. ალბათ, ერთ დღესაც კი იქნება თქვენთვის აქ სამუშაო".
  
  ჰეიდენმა ჩახლეჩილი ხმა გადაყლაპა. "უბრალოდ ახსენი შენი თეორია."
  
  "მართალია, მაგარია. ჩინგიზ ხანის მავზოლეუმი აშენდა 1954 წელს. ეს არის დიდი ტაძარი, რომელიც აშენდა მდინარე ეჯინ ჰოროში, სამხრეთ-დასავლეთ შიდა მონღოლეთში. ახლა მავზოლეუმი სინამდვილეში კენოტაფია - მასში სხეული არ არის. მაგრამ ამბობენ, რომ ის შეიცავს თავსაბურავს და სხვა ნივთებს, რომლებიც ეკუთვნოდა ჯენგიზს. ჩინგისი, რომელიც ყოველთვის ასოცირდებოდა მავზოლეუმის იდეასთან და არა ცნობილ საფლავთან და საფლავის ქვასთან, თავდაპირველად თაყვანს სცემდნენ რვა თეთრ იურტში, კარვების სასახლეში, სადაც ის თავდაპირველად ცხოვრობდა. ამ გადასატან მავზოლეუმებს იცავდნენ ჯინის დარხადის მეფეები და მოგვიანებით იქცა მონღოლთა ერის სიმბოლოდ. საბოლოოდ გადაწყდა გადასატანი მავზოლეუმების გაუქმება და უძველესი სიწმინდეების ახალ, მუდმივში გადატანა. განრიგი იდეალურად ერგება ორდენის გეგმას. რა იარაღიც არ უნდა აირჩიონ დასაპყრობად, არის ჯენგისის კუბოში, ამ მავზოლეუმში.
  
  ჰეიდენმა აწონ-დაწონა მისი სიტყვები. "ჯანდაბა სულელი", თქვა მან. "თუ ცდებით..."
  
  "კურო?"
  
  "ეს არის საუკეთესო, რაც შეგიძლიათ მიიღოთ."
  
  "ორდენს ჰქონდა წვდომა", - თქვა დალმა. "ეს ხსნის ტექსტში მოცემულ ხაზს."
  
  ჰეიდენმა ნელა დაუქნია თავი. "რა შორს ვართ ხმელეთიდან?"
  
  "ოცდაშვიდი წუთი."
  
  "რას იტყვით სხვა გუნდებზე?"
  
  "მეშინია, რომ არ არსებობს გზა იმის გარკვევა, არის თუ არა ისინი ისეთივე ჭკვიანები, როგორც შენები. მათ ალბათ ჰყავთ მაღალტექნოლოგიური სპეციალისტი, რომელიც მათ ურჩევს". პაუზა მადლიერების გამოსახატავად.
  
  "ჯანდაბა მეგრელო", დაიღრიალა ალისია.
  
  "არა". ჰეიდენმა რისხვა გააკონტროლა. "მე ვგულისხმობდი - რა არის უახლესი შიდა საუბრებში?"
  
  "ოჰ, ზუსტად. ჭკუა ხმამაღალი და ამაყია. ზოგიერთმა გუნდმა ხელმძღვანელობამ უკანალი დაარტყა. ზოგიერთს დაევალა ისევ ჰანიბალის ადგილის გათხრები. მე ვიცი, რომ რუსები და შვედები მიდიოდნენ ბურხან ხალდუნისკენ, ისევე როგორც თქვენ თავიდან. მოსადი და ჩინელები საკმაოდ მშვიდად არიან. Ფრანგი ხალხი? აბა, ვინ იცის, არა?"
  
  - ჯობია, მართალი იყო ამაზე, - თქვა ჰეიდენმა შხამიანი ხმით. "იმიტომ, რომ თუ არა... მსოფლიო დაზარალდება."
  
  "უბრალოდ მიდით ამ მავზოლეუმში, მის ჯეი. მაგრამ გააკეთე ეს სწრაფად. სხვა გუნდები შეიძლება უკვე იქ იყვნენ.
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  "ეჯინ ჰორო ბანერი", - თქვა პილოტმა, ჯერ კიდევ ნერვიულობდა. "რვა წუთი დარჩა."
  
  გაკეთდა ღონისძიებები, რომ გუნდი დაეშვა ქალაქგარეთ და დაეწყო ლაშქრობა. მათ დასახმარებლად ადგილობრივი არქეოლოგი დაიქირავეს, რომელსაც ისინი მავზოლეუმში უნდა წაეყვანა. დრეიკმა მიხვდა, რომ წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რა მოხდებოდა მაშინ.
  
  ამ მიზნით, ვერტმფრენი დარჩებოდა ცხელი და მზად, მიუხედავად პილოტის მუდმივი შეშფოთებისა ჩინური სტელსი გამანადგურებლების შესახებ.
  
  დარტყმა და წყევლა, შემდეგ კი ვერტმფრენი გაჩერდა და გუნდს გადახტომის დრო მისცა. ისინი აღმოჩნდნენ ბუჩქების, მომაკვდავი ტყის ბუჩქებს შორის, მაგრამ წინსვლის გზას ადვილად ხედავდნენ.
  
  გორაკიდან დაახლოებით ერთი მილის ქვემოთ მდებარეობს დიდი ქალაქის გარეუბანში. ჰეიდენმა დააპროგრამა მისი საჯდომი ნავი სწორ კოორდინატებზე და შემდეგ გუნდი მაქსიმალურად წარმოჩენილი გახდა. ჩინელებს სჭირდებოდათ ტურისტები, ამიტომ დღეს მათ კიდევ ცხრა მიიღეს. ლორენი დარწმუნებული იყო, რომ ვერტმფრენთან დარჩენა და მიმდინარე საუბრების დალაგება.
  
  "შემდეგ ჯერზე," დაუძახა მან, როდესაც გუნდი ჩქარობდა წასვლას, "ალისიას შეუძლია გარკვეული ქსელის გაკეთება."
  
  ინგლისელმა ქალმა ამოიოხრა. "დაწყევლილ მდივანს ვგავარ?"
  
  "მმმ, მართლა?"
  
  დრეიკმა ალისიას ხელი დაუქნია და ჩასჩურჩულა: "კარგი, შენ ეს გააკეთე გასულ კვირას, გახსოვს? როლური თამაშებისთვის?"
  
  - ოჰ, - გაიღიმა მან კაშკაშა, - სახალისო იყო. მეეჭვება ლორენის როლი იგივე იყოს".
  
  "მოდით ვიმედოვნებთ, რომ არა."
  
  ორივემ ერთმანეთს თბილი ღიმილი გაუცვალა, როცა გამოვიდნენ თავიანთი თვითნაკეთი თავშესაფრიდან და ნელა მცოცავ ბორცვს დაეშვნენ. მწირმა მცენარეულობამ და უდაბნომ გზა მალევე დაუთმო გზებსა და შენობებს და რამდენიმე მაღალსართულიანი სასტუმრო და საოფისე შენობა შორიდან დაიწყო. წითელი, მწვანე და პასტელი ებრძოდა ცისფერ ცას და ფერმკრთალ ღრუბლებს. დრეიკს მაშინვე გააკვირვა, თუ რამდენად სუფთა იყო ქუჩები და თავად ქალაქი, რამდენად ფართო იყო ზოგიერთი გზატკეცილი. მომავლის დასტურიო, ამბობდნენ.
  
  თავიდან უცნაურად გამოიყურებოდნენ, მაგრამ ვერ დაეხმარნენ, ტურისტები შეხვედრის ადგილისკენ გაემართნენ და დარწმუნდნენ, რომ ხელები არასოდეს დაუტოვებიათ დიდი ზომის ზურგჩანთებს. არქეოლოგი მათ მიესალმა ცხენზე ამხედრებული კაცის დიდი შავი ქანდაკების ჩრდილში.
  
  "ჯდება". დალმა მხედარს თავი დაუქნია.
  
  მათ წინ იდგა გამხდარი, მაღალი ქალი, გადავარცხნილი თმით და პირდაპირი მზერით. "ტურის ჯგუფის წევრი ხარ?" ფრთხილად ლაპარაკობდა, სიტყვებს ირჩევდა. "Ბოდიშს გიხდით ჩემი ინგლისურისთვის. Ეს კარგი არ არის". მან გაიცინა, მისი პატარა სახე აწითლდა.
  
  - პრობლემა არ არის, - სწრაფად თქვა დალმა. "ეს უფრო ნათელია, ვიდრე დრეიკის ვერსია."
  
  "მხიარული ფუ -"
  
  - ტურისტებს არ ჰგავხართ, - უთხრა ქალმა და გააჩერა. "გაქვს გამოცდილება?"
  
  - ოჰ, დიახ, - თქვა დალმა, ხელში აიყვანა და დიდსულოვანი ჟესტით მიიყვანა. "ჩვენ ვმოგზაურობთ მსოფლიოში ახალი ატრაქციონებისა და ქალაქების მოსაძებნად.
  
  - არასწორი გზა, - თქვა ქალმა საკმაოდ კეთილსინდისიერად. "მავზოლეუმი მეორე მხარესაა."
  
  "ოჰ".
  
  დრეიკს გაეცინა. "აპატიე მას," თქვა მან. "როგორც წესი, ის მხოლოდ ბარგს ატარებს."
  
  ქალი წინ მიდიოდა, ზურგს ისწორებდა, მჭიდრო თავსაბურავში შეკრებილი სწორი თმით. გუნდი გავრცელდა, როგორც შეეძლო, ისევ არ სურდა აჟიოტაჟის გამოწვევა ან რაიმე ხანგრძლივი მოგონებების დატოვება. დალმა გაარკვია, რომ ქალს ალტანი ერქვა და ის იქვე დაიბადა, ახალგაზრდობაში ჩინეთი დატოვა და მხოლოდ ორი წლის წინ დაბრუნდა. მან პირდაპირ და თავაზიანად მიიყვანა ისინი და მალევე აჩვენა, რომ ისინი მიზანს უახლოვდებოდნენ.
  
  დრეიკმა დაინახა მავზოლეუმის მწვერვალი, რომელიც წინ აღმართული იყო, ირგვლივ ქანდაკებები, საფეხურები და სხვა საკულტო ელემენტები. სიკვდილი ყველგან შეიძლება იმალებოდეს. ერთად მუშაობდნენ, გუნდმა შეანელა ქალი, როდესაც ამოწმებდა სხვა გუნდებსა და სხვა ჯარისკაცებს, მთელი ამ ხნის განმავლობაში თითქოს აღფრთოვანებული იყო ხედით. სმიტი ნაგვის ურნებისა და სკამების მიღმა აწუხებდა ალტანს, მაგრამ დრეიკის აღწერამ მისი "ძალიან შეზღუდული გამოცემის" შესახებ მხოლოდ გაამძაფრა მისი ცნობისმოყვარეობა.
  
  "ის განსაკუთრებულია?"
  
  "ოჰ, ის ერთ-ერთია."
  
  "მე მესმის შენი გაჯავრებული კავშირის საშუალებით", - დაიღრიალა სმიტმა.
  
  "Როგორ?"
  
  "მანქანების თვალსაზრისით, ეს არის Pagani Huayra Hermes გამოცემა, შექმნილია Manny Koshbin-ისთვის Pagani-სა და Hermes-ის მიერ."
  
  "Ვწუხვარ. არ ვიცი რას ნიშნავს ეს ყველაფერი".
  
  "Ნათელია". დრეიკმა ამოიოხრა. სმიტი უნიკალურია. ოღონდ მომიყევი შენს საყვარელ ჰობიზე".
  
  "ძალიან მსიამოვნებს ლაშქრობა. უდაბნოში მშვენიერი ადგილებია".
  
  "კემპინგის თვალსაზრისით, იფიქრეთ სმიტზე, როგორც მოქნილი კარვის ბოძი. ის, რომელიც გამუდმებით გიქმნის უბედურებას, მაგრამ მაინც კარგად მუშაობს, როგორც კი აყალიბებ მას და ყოველთვის, მაგრამ ყოველთვის, ახერხებს შენს გაღიზიანებას".
  
  სმიტმა რაღაც ჩაილაპარაკა კომენტარებში, როცა დაასრულა დაზვერვა. ლორენმა უკონტროლო სიცილი დაიწყო.
  
  ალტანმა ეჭვის თვალით შეხედა იორკშირელს, შემდეგ კი მზერა დანარჩენი გუნდისკენ გადაიტანა. მაი განსაკუთრებით ამ ქალს ერიდებოდა, თითქოს საკუთარი წარმომავლობის დამალვას ცდილობდა. დრეიკს ესმოდა ის, რაც სხვებს არ შეეძლოთ. ერთი რამ მეორეს მოჰყვა და მაის არ სურდა განეხილა, საიდან მოვიდა ან როგორ დასრულდა აქ. ალტანმა რამდენიმე ნაბიჯი ანიშნა.
  
  "ამ მიმართულებით. მავზოლეუმი იქ მაღლა დგას".
  
  დრეიკმა დაინახა წარმოუდგენლად ფართო და წარმოუდგენლად გრძელი ბეტონის ბილიკი, რომელიც პირდაპირ გრძელ და ციცაბო ბეტონის ნაბიჯებამდე მიდიოდა. ნაბიჯების დაწყებამდე ბილიკი გაფართოვდა უზარმაზარ წრეში, რომლის ცენტრში უტყუარი ქანდაკება იდგა.
  
  "კარგი, ეს ბიჭი ნამდვილად მხედარი იყო", - აღნიშნა კინიმაკამ.
  
  ჩინგიზ-ხანი, გალოპებულ ცხენზე ამხედრებული, უზარმაზარ ქვის ფილაზე იდგა.
  
  - მეორე მხედარი, - თქვა იორგიმ. "დაპყრობა".
  
  ალტანმა უნდა გაიგო ბოლო წინადადება, რადგან ის შებრუნდა და თქვა: "დიახ. ხაგანმა სიკვდილამდე დაიპყრო ცნობილი სამყაროს უმეტესი ნაწილი. სავარაუდოდ გენოციდი მეფე, მან ასევე პოლიტიკურად გააერთიანა აბრეშუმის გზა სიცოცხლის განმავლობაში, გაზარდა ვაჭრობა და კომუნიკაციები მთელს დასავლეთ ნახევარსფეროში. ის იყო სისხლიანი, საშინელი ლიდერი, მაგრამ კარგად ექცეოდა თავის ერთგულ ჯარისკაცებს და მათ ყველა გეგმაში აერთიანებდა".
  
  "შეგიძლიათ გვითხრათ ცოტა რამ მავზოლეუმში?" დრეიკს მომზადება სურდა. ამ მისიებში სიჩქარე იყო ყველაფერი.
  
  "ისე, ეს სხვა არაფერია, თუ არა მართკუთხა სასაფლაო, მორთული გარე დეკორაციებით." ახლა ალტანი ისე ლაპარაკობდა, თითქოს ტურისტულ მეგზურს ციტირებდა. "მთავარი სასახლე რვაკუთხაა და შეიცავს ჩინგიზის ხუთმეტრიან ქანდაკებას, რომელიც დამზადებულია თეთრი ნეფრიტისგან. ოთხი ოთახი და ორი დარბაზია, რომლებიც სამ იურტს ჰგავს. განსვენების სასახლეში შვიდი კუბოა. კანგი, სამი ცოლი, მისი მეოთხე ვაჟი და ამ ვაჟის ცოლი.
  
  "დასვენების სასახლე", - თქვა სმიტმა. "ასევე ჟღერს დასასვენებლად."
  
  "დიახ". ალტანმა ამოიღო, მოთმინებით შეხედა სმიტს და არაფერი იცოდა იმ ტექსტის შესახებ, რომელსაც ისინი მისდევდნენ.
  
  "მავზოლეუმს იცავენ ბრეკადები, პრივილეგირებული პირები. ეს უაღრესად წმინდაა მრავალი მონღოლისთვის".
  
  დრეიკმა ღრმა, აღელვებული ამოისუნთქა. თუ ცდებოდნენ და ეს არ იყო მეორე იარაღის ადგილმდებარეობა... შედეგების წარმოდგენაც კი ეშინოდა.
  
  ჩინეთის ციხეში ცხოვრება მათთვის ყველაზე მცირე პრობლემა იქნებოდა.
  
  გრძელი სიარული გაგრძელდა, ჯერ პილიგრიმობა უკიდეგანო ბილიკზე, შემდეგ სფეროს გაკვეთა, ძველი გენერლის სახეზე სწრაფი მზერა და შემდეგ ქვის საფეხურებზე დაუსრულებელი ასვლა. გუნდი დარჩა პოზიციაზე, იშვიათად არღვევდა ნაბიჯებს და მუდმივად ფხიზლად რჩებოდა. დრეიკს გაუხარდა, რომ დღეს მავზოლეუმის შედარებით ცოტა სტუმარი ნახა, რაც ძალიან დამეხმარა.
  
  შთამბეჭდავი სტრუქტურა საბოლოოდ გამოჩნდა. გუნდი გაჩერდა, როდესაც ისინი მიაღწიეს უმაღლეს საფეხურს, რათა ყველაფერი მიეღოთ. ალტანი ელოდა, ალბათ მიჩვეული იყო შიშის მომენტებში დაჭერილ ტურისტებს. დრეიკმა დაინახა უზარმაზარი შენობა შედარებით პატარა გუმბათებით თითოეულ ბოლოში და გაცილებით დიდი შუაში. მათი სახურავები ბრინჯაოს იყო, ნიმუშებით. შენობის წინა მხარეს ბევრი წითელი ფანჯარა და მინიმუმ სამი დიდი შესასვლელი ჰქონდა. შენობის წინ დაბალი ქვის კედელი იყო.
  
  ალტანი წინ წავიდა. დალმა გუნდს გადახედა.
  
  - პირდაპირ საფლავში, - თქვა ჰეიდენმა. "გახსენი, იპოვე ყუთი და გამოდი. საბედნიეროდ, არ არსებობს სხეული, რომელთანაც უნდა იბრძოლო. როგორც ჩვენი პილოტი ამბობს, სისულელე არ არის. "
  
  დრეიკი უსმენდა, როცა ლორენი აზიარებდა უახლეს საუბრებს.
  
  "ბიჭებო, ახლა აქ დიდი, მსუქანი ნული მაქვს. მე აბსოლუტურად დარწმუნებული ვარ, რომ ისრაელები და რუსები ჭკუაზე არიან, ტექსტმა არასწორი გზა მიუთითა. DC ფიქრობს, რომ ფრანგები უახლოვდებიან, შესაძლოა ნახევარი საათით უკან. მოსმენა ახლა ბევრად უფრო რთული ხდება. ჩვენ გვაქვს სხვა რესურსები და მხოლოდ რამდენიმე ხრიკი, რომელსაც NSA არასოდეს გამოავლენს. შვედები, ჩინელები და ბრიტანელები უცნობია. როგორც ვთქვი, ეს ბრძოლაა. "
  
  "Ნებისმიერი სხვა?" დრეიკმა აკოცა.
  
  "სასაცილოა, რომ უნდა აღვნიშნო. მე ვიღებ მოჩვენებით ჩარევას უცნობი წყაროსგან. არ არის ხმები, არ არის დადასტურების საშუალება, მაგრამ ხანდახან ჩანს, რომ სისტემაში ვიღაც სხვაა".
  
  "ნუ ახსენებთ მოჩვენებებს", - თქვა ალისამ. "ბოლო ოპერაციაზე საკმარისი საშინელებები გვქონდა."
  
  ალტანი გაჩერდა და შემობრუნდა. "Მზად ხარ? შიგნით შეგიყვან."
  
  ჯგუფმა თავი დაუქნია და წინ წავიდა. შემდეგ დრეიკმა დაინახა ჩინელი ჯარისკაცები, რომლებიც მავზოლეუმს ტოვებდნენ, ერთ-ერთ მათგანს დიდი ყუთი ეჭირა მკლავის ქვეშ, მათ შორის იყვნენ არქეოლოგები.
  
  ჩინელებმა თან წაიღეს იარაღი და ახლა ტურისტების არყოფნა აშკარად მათთვის სასარგებლო იყო.
  
  მხოლოდ ერთი წუთი დასჭირდა, სანამ მათმა ლიდერმა ყურადღება მათკენ მიიპყრო.
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ დალმა აიტაცა ალტანი და უკან დაიხია, გრძელი ნახტომით დაეშვა, სანამ მათ ჩინელი ჯარისკაცები დაიცავდნენ. ზურგჩანთა მიწაზე დააგდო და გარეთა ჯიბე სწრაფად გაიხსნა. სწრაფად მუშაობდა და არასოდეს უყურებდა ჩინელებს, ის მაინც თავს დაცულად გრძნობდა. ჰეიდენი, სმიტი და მეი პისტოლეტებით იყვნენ შეიარაღებულნი.
  
  ჩინგიზ ხანის მავზოლეუმის წინ მოედანზე იარაღი აღმართეს და მეტოქეები ერთმანეთს დაუპირისპირდნენ. მამაკაცი, რომელსაც ყუთი ატარებდა, შეშფოთებული ჩანდა. ჩინეთის გუნდი ხუთი ადამიანისგან შედგებოდა და უკვე მოაზროვნე არქეოლოგებს განზე უბიძგებდა. დრეიკმა ასწია თავისი პატარა ავტომატი და დაელოდა. დანარჩენი გუნდი მის მხარეს იყო გაშლილი.
  
  "ჩვენ მხოლოდ ყუთი გვჭირდება", - დაიყვირა ჰეიდენმა. "დადე მიწაზე და წადი."
  
  ჩინეთის ნაკრების ლიდერს ნაცრისფერი ფიქალის თვალები ჰქონდა. "ეს თქვენ უნდა გაიაროთ თქვენი გზა, სანამ ჯერ კიდევ გაქვთ შანსი."
  
  "ჩვენ გვინდა ყუთი", - გაიმეორა ჰეიდენმა. "და ჩვენ ავიღებთ."
  
  "მაშინ სცადე." წამყვანმა თარგმნა და ხუთივე ჩინელი სინქრონულად წავიდა წინ.
  
  "Ვაუ. ჩვენ ერთსა და იმავე მხარეს ვართ."
  
  "ოჰ, უბრალოდ ხუმრობა. სასაცილო. ამერიკა და ჩინეთი არასოდეს იქნებიან ერთ მხარეს."
  
  - შეიძლება არა, - ჩაილაპარაკა დრეიკმა. "მაგრამ ჩვენ ჯარისკაცები ვართ, რომლებიც ხალხისთვის ვიბრძვით. "
  
  მან დაინახა ლიდერის სიარულის გაურკვევლობა, ოდნავი გაურკვევლობა მის სახეზე. ამან ყველა მათგანზე უნდა იმოქმედა, რადგან ჩინეთის ნაკრები მთლიანად შეჩერდა. ჰეიდენმა იარაღი დადო და კიდევ უფრო დახურა უფსკრული.
  
  "ვერ ვიპოვით რაიმე საერთო ენას?"
  
  თავი დაუქნია. "დიახ, შეგვეძლო. მაგრამ მთავრობა და პოლიტიკური ლიდერები, ტერორისტები და ტირანები ყოველთვის დადგებიან ჩვენს გზაზე.
  
  დრეიკმა დაინახა მამაკაცის სახეზე სევდა და საკუთარი სიტყვების აბსოლუტური რწმენა. თოფი ან ლულა არ იყო აწეული, რადგან მეტოქე გუნდებს შორის სასტიკი შეტაკება მოხდა. ეს ყველაფერი პატივისცემის გამო იყო.
  
  დრეიკი ფეხზე წამოდგა, ავტომატი ზურგჩანთაში დატოვა და თავდასხმას პირისპირ შეხვდა. მუშტები მკერდთან მიბმული და ხელები აწეული. მუხლი ძლიერად ჩაჭრა ნეკნებში. დრეიკმა იგრძნო, რომ ჰაერი ამოვარდა სხეულიდან და ერთ მუხლზე დაეცა. თავდასხმა დაუნდობელი იყო, მუხლები და მუშტები ძლიერად ურტყამდა და წვიმდა, სისასტიკე გათვლილი არ მისცა მას შურისძიების ან შვების შანსს. მან გაუძლო ტკივილს და დრო დაუთმო. სხვა სცენები გაბრწყინდა, როცა ის ტრიალებდა და გადაბრუნდა. ალისია იბრძოდა მაღალ კაცთან; ჰეიდენი და კინიმაკა ლიდერს შეებრძოლნენ. მაიმ მოწინააღმდეგე მხარზე გადააგზავნა და შემდეგ მტკივნეულად დაარტყა მკერდის არეში.
  
  დრეიკმა დაინახა შესაძლებლობა და გამოიყენა იგი. მის უკან გაიგონა ტორსტენ დალის გამოჩენა, როგორც ყოველთვის, კიბეზე გადახტა; შესამჩნევი ყოფნა, რომლის იგნორირება არ შეიძლება. დრეიკის შემტევი სულ რაღაც წამით შეჩერდა.
  
  SAS-ის ყოფილი ჯარისკაცი მიწაზე აეშვა, ფეხებს ატრიალებდა და ოპონენტს მუხლს უკან დაეჭირა. წინ დაეცა, მუხლებზე დაეცა. როდესაც ის დრეიკის დონემდე დაეცა, იორკშირელმა ძლიერი თავით დაარტყა. ყვირილმა და გაფართოებულმა თვალებმა აჩვენა, თუ რა ძლიერად დაარტყა. ჩინელი კომანდო შეკრთა და ცალ ხელზე დაეყრდნო. დრეიკი ადგა და მუხლებითა და თავით მუხლებით დაუბრუნა მადლი. იყო სისხლჩაქცევები და სისხლი, მაგრამ სიცოცხლისთვის საშიში არაფერია.
  
  დალი მივარდა, ალისიას მოწინააღმდეგეს დაუმიზნა. შვედმა ხარივით დაარტყა, როგორც ალისია დაარტყა. მის თავდამსხმელს ფეხზე დაარტყა და ძლიერად დაარტყა კისერში, შეკრთა და გაოგნებული. ისინი იმ დროს შემობრუნდნენ და დაინახეს, რომ მაიმ მოწინააღმდეგე უგონოდ დაარტყა და შემდეგ იპოვა კაცი ყუთით.
  
  "გამარჯობა!" ალისია მათი დანახვისას ატირდა და სირბილი დაიწყო.
  
  დაიწყეს სირბილი, მაგრამ სმიტმა და იორგიმ უკვე დატოვეს ბრძოლა. "ხედავ?" თქვა ალისამ. "ჩვენი ძალა რიცხვებშია. ვიცოდი, რომ არსებობდა მიზეზი, რომ ამ წყეულ გუნდში ასე ვიტანჯებოდით."
  
  წინ კენზიმ გადაკეტა მამაკაცის ერთადერთი გზა - უკან მავზოლეუმი. ახლა მწარე მზერითა და მორჩილი პოზით ამოიღო იარაღი, რომელიც ადრე ინახავდა.
  
  დრეიკმა შეამოწმა ტერიტორია და დაინახა, რომ ჰეიდენმა საბოლოოდ დაიმორჩილა ჯგუფის ლიდერი.
  
  "Არ გააკეთო ეს!" - დაუყვირა მამაკაცს. "შენ უფრო მეტი ხარ, მეგობარო."
  
  ჰეიდენმა ახედა, შეაფასა სიტუაცია და შემდეგ ლოყადან სისხლი მოიწმინდა. ახლა დრეიკმა დაინახა, რომ ალტანი უკანკალებდა საფეხურებს, რათა დაეთვალიერებინა და თავისთვის ამოიოხრა. ცნობისმოყვარეობა...
  
  იარაღი გაუნძრევლად რჩებოდა, ყუთი ისევ მჭიდროდ ეჭირა, თითქმის სასიკვდილო ხელში. ჰეიდენი ფეხზე წამოდგა და ხელი ასწია, ხელისგულით გარეთ გახედა. მასა და მამაკაცს შორის მაღალი საკმეველი იდგა, მაგრამ მანამდე მოძრაობდა, სანამ არ გამოჩნდა.
  
  კენზი უკნიდან დაწინაურდა. სმიტი და კინიმაკა გვერდიდან. ჯარისკაცის თვალებში პანიკის კვალი არ ეტყობოდა, მხოლოდ გადადგომა.
  
  "არავინ მომკვდარა." ჰეიდენმა უგონო მდგომარეობაში მყოფ ჩინელ ჯარისკაცებზე მიუთითა. "არავინ არ არის ვალდებული. უბრალოდ დატოვე ყუთი. "
  
  ალისამ მიიპყრო მისი ყურადღება. "და თუ თქვენ გჭირდებათ სილა, მხოლოდ იმისთვის, რომ კარგად გამოიყურებოდეს", - თქვა მან. "Აქ ვარ".
  
  ჯარისკაცის მენტალიტეტი არ მოიცავდა დანებებას. და ამ ბიჭს არსად ჰქონდა წასასვლელი, არც გაქცევის გზა.
  
  - იარაღი, - თქვა დრეიკმა, - ცრუ იმედია. თქვენ იცით, რომ ეს არის. "
  
  კომენტარი მიზანში მოხვდა, პისტოლეტით ხელი პირველად აუკანკალდა. მძიმე სიჩუმე გაგრძელდა და დრეიკმა შენიშნა, რომ დამარცხებულმა წყვილმა აჟიოტაჟი დაიწყო. - შენ უნდა გადაწყვიტო, მეგობარო, - თქვა მან. "Დრო გადის."
  
  მამაკაცმა თითქმის მაშინვე ამოიღო პისტოლეტი და სირბილი დაიწყო. მან დაუმიზნა ჰეიდენს, შემდეგ კი, ერთხელ საკმევლის ცეცხლსასროლი იარაღის გვერდით, დაარტყა ხელი სახურავს, იმ იმედით, რომ მას დაარტყამდა. ხმაური და კვნესა იყო მისი ერთადერთი ჯილდო, რადგან ობიექტი საიმედოდ იყო დამაგრებული, მაგრამ მან განაგრძო სირბილი.
  
  ჰეიდენი ელოდა და ყურადღებას აქცევდა.
  
  ალისია ბრმა მხრიდან, მტრედს, წელზე მოხვია რაგბის ხელით. მამაკაცი დაიხარა, თითქმის შუაზე გატყდა, თავი ალისიას მხარზე მოხვდა და ყუთი გვერდზე გაფრინდა. ჰეიდენი ცდილობდა მის ხელში ჩაგდებას, მანამდე დაიჭირა, სანამ ძალიან დიდი ზიანი მიაყენა. სწრაფმა მზერამ დაადასტურა ორდენის გერბის არსებობა.
  
  ალისია უგონო კაცს ხელი მოჰკიდა. "მე გითხარი, რომ შენთან ვიქნები."
  
  გუნდმა შეაფასა. ჩინელები უკვე მოძრაობდნენ. ფრანგები ახლოს უნდა იყვნენ. ჰეიდენის სიტყვამ ლორენი საუბარში დააბრუნა.
  
  "ცუდი ამბავი, ბიჭებო. ფრანგები თვალს არ აშორებენ, რუსები კი მათ. იმოძრავეთ!"
  
  სისულელე!
  
  დრეიკი მთელი გზა უყურებდა საფეხურებს და სწორ გზას, რომელიც მავზოლეუმამდე მიდიოდა. მან დაინახა ხალხი, რომელიც გარბოდა, ოთხკაციანი გუნდი, რომლებიც თითქმის აუცილებლად უნდა ყოფილიყვნენ ფრანგები. "ისინი კარგები არიან", - თქვა მან. "სინამდვილეში, უკვე ორჯერ იყო, რომ ისინი ჯერ ჩვენთან მივიდნენ."
  
  "ჩვენ უნდა წავიდეთ," თქვა სმიტმა. "ისინი ჩვენთან იქნებიან რამდენიმე წუთში."
  
  "სად წავიდეთ?" ჰკითხა ალისია. "მათ გადაკეტეს ერთადერთი გასასვლელი."
  
  დრეიკმა შენიშნა ხეები გვერდებზე და გაზონები წინ. სინამდვილეში არჩევანი შეზღუდული იყო.
  
  - მოდი, - თქვა მან. "და ლორენ, გაგზავნე ვერტმფრენი."
  
  "Გზაში ვარ".
  
  "სწრაფად გააკეთე", - თქვა სმიტმა. "ეს ფრანგები ფეხზე დგანან."
  
  დრეიკი წინ გაიქცა და მიხვდა, რომ რუსები ძალიან შორს ვერ ჩამორჩებოდნენ. სამწუხაროდ, დიდი დრო არ გასულა, სანამ ვიღაცამ სროლა დაიწყო. აქამდე ყველაფერი კარგად მიდიოდა მათთვის, მათ საუკეთესო ნახეს ჯარისკაცისა და კაცის ურთიერთობაში, მაგრამ ასეთი მყიფე ზავის გაგრძელების შანსი მინიმალური იყო.
  
  მოდით თვალი გავუსწოროთ ფაქტებს: თუ ამ ქვეყნებს სურდათ ერთად მუშაობა და ჯილდოს გაზიარება, ხელისუფლებაში მყოფმა მამაკაცებმა და ქალებმა კარგად იციან, რომ ეს უფრო მარტივი გზა იქნებოდა - და მაინც ისინი აგრძელებენ ბრძოლას.
  
  ხეებს შორის ჩაცურდა. გუნდი მისკენ გაიქცა, ჰეიდენმა ხელი ჩაჰკიდა მორთულ ყუთს, რომელშიც მისი ჯერ კიდევ გაუხსნელი საიდუმლო იყო. დალი უკან ეკიდა და თვალყურს ადევნებდა ფრანგების წინსვლას.
  
  "ჩვენს უკან ხუთი წუთია. რუსების არანაირი ნიშანი. და ჩინელები იღვიძებენ. კარგი, ამან შესაძლოა ყველა მათ ცოტათი შეაჩეროს."
  
  "ვერტმფრენი ათ წუთშია", უთხრა მათ ლორენმა.
  
  - უთხარი, რომ იჩქაროს, - თქვა ალისამ. "ეს ბიჭი უნდა იყოს ცხელი."
  
  "ამას გადავცემ."
  
  დრეიკმა აიღო ყველაზე პირდაპირი გზა, კარგი საფარის იმედით. ხეები გადაჭიმული იყო ყველა მიმართულებით, ნიადაგი რბილი და თიხნარი იყო და მიწის უხვად სუნი ასდიოდა. კენსიმ სქელი ტოტი აიღო, მხრები აიჩეჩა, როგორც გარბოდა, თითქოს ამბობდა: "ამით უნდა მოვაგვაროთ". ჯერ გრძელი დაღმართი, შემდეგ მკვეთრი ასვლა და მათ უკან მარშრუტი გაქრა. ცა ძლივს ჩანდა და ყველა ხმა ჩახლეჩილი იყო.
  
  "უბრალოდ იმედი მაქვს, რომ წინ არავინ გვეყოლება", - თქვა დალმა.
  
  კინიმაკამ იღრიალა, ძლიერად დააჭირა. "ენდეთ მსმენელებს," თქვა მან და აშკარად მიაბრუნა თავისი CIA-ს დღეები. "ისინი იმაზე უკეთესები არიან, ვიდრე შენ გგონია."
  
  დრეიკმა ასევე დაინახა, რომ ისინი დედამიწაზე არ იყვნენ და მას სუსტი ველის გრძნობა ჰქონდა. მან დაათვალიერა ყველა ჰორიზონტი, დარწმუნებული იყო, რომ დალი იგივეს გააკეთებდა უკნიდან. ოთხი წუთის შემდეგ ისინი მოკლედ შეჩერდნენ მოსასმენად.
  
  "მიმართულების პოვნა ამ ვერტმფრენზე?" ჰაიდენმა ლორენს ჩასჩურჩულა.
  
  New Yorker-ს შეეძლო დაენახა მათი პოზიციები, როგორც მოციმციმე ლურჯი წერტილები სკანერზე. "Პირდაპირ. Განაგრძე."
  
  ყველაფერი მშვიდად იყო; ისინი შეიძლება იყვნენ ერთადერთი ხალხი მსოფლიოში. დრეიკმა ცოტა ხნის შემდეგ განაგრძო და ნაბიჯები ფრთხილად აირჩია. ალისია მის გვერდით მიიწია, ჰეიდენი კი ერთი ნაბიჯით უკან. დანარჩენი გუნდი ახლა გავრცელდა, რათა გაზარდოს მათი დიაპაზონი. იარაღი ამოღებული იყო და თავისუფლად ეჭირა.
  
  ხეები წინ თხელდებოდა. დრეიკი გაჩერდა გარე პერიმეტრთან და ამოწმებდა რელიეფს.
  
  "ეს არის მოკლე დაღმართი ბრტყელ მინდორზე", - თქვა მან. "იდეალურია გამანადგურებელისთვის. ჯანდაბა, შვედსაც კი შეუძლია ამხელა სამიზნის დარტყმა".
  
  "სამი წუთი დარჩა შეხვედრამდე", - თქვა ლორენმა.
  
  ჰეიდენი დრეიკს მიუახლოვდა. "Რას გავს?"
  
  "მტრების კვალი არ არის." მან მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ იმის გათვალისწინებით, ვისთან გვაქვს საქმე, რატომ უნდა იყვნენ ისინი?"
  
  დალი მიუახლოვდა. "აქაც იგივეა. ისინი, რა თქმა უნდა, სადღაც გარეთ არიან, მაგრამ კარგად იმალებიან".
  
  "და თქვენ შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ ისინი ამ გზით მიდიან", - თქვა მაიმ. "რატომ ველოდებით?"
  
  დალმა დრეიკს შეხედა. "იორკშირის პუდინგს შესვენება სჭირდება."
  
  - ერთ დღეს, - თქვა დრეიკმა და ბოლო შეხედა ტერიტორიას. "თქვენ აპირებთ თქვათ რაღაც მართლაც საოცრად სასაცილო, მაგრამ მანამდე, გთხოვთ, უბრალოდ ისაუბროთ, როდესაც გელაპარაკებიან."
  
  ისინი გამოვიდნენ ხის ხაზიდან, გადაადგილდნენ მკვეთრ, ბალახიან ფერდობზე. თბილი ნიავი მიესალმა დრეიკს, სასიამოვნო განცდა ხეების გაფუჭებული ხის შემდეგ. მთელი ტერიტორია ცარიელი იყო და შემოღობილი იყო არც ისე შორს, სადაც ასფალტის ზოლით მთავრდებოდა.
  
  - ახლავე გადადი, - თქვა დრეიკმა. ჩვენ შეგვიძლია დავაყენოთ პერიმეტრი ბრტყელ ადგილზე.
  
  მაგრამ შემდეგ სიმშვიდე და სიცარიელე მთელ ტერიტორიაზე განადგურდა. SPEAR-ის გუნდი დაეშვა ფერდობზე, ხოლო მარცხნივ რუსები გამოვიდნენ იქიდან, სადაც ისინი იმალებოდნენ. ორივეს წინ, შორეული ხეების კორომით შეფარებული, ფრანგებიც ჩანდნენ.
  
  ყოველ შემთხვევაში, ასეთი იყო დრეიკის შეხედულება საგნებზე. მათ, რა თქმა უნდა, არ ეცვათ სახელი, მაგრამ მათი სახის თვისებები და ქცევა საოცრად განსხვავებული იყო.
  
  ამავდროულად, მათ ზემოთ ცაში მათი ვერტმფრენი გამოჩნდა.
  
  "ოჰ სირცხვილი".
  
  მარცხნივ, რუსი ერთ მუხლზე დაეცა და ცეცხლსასროლი იარაღი მხარზე მიაკრა.
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  დრეიკი ნაბიჯის შუაში შეტრიალდა და ცეცხლი გახსნა. მისმა ტყვიებმა ელიტარული ჯარისკაცის გარშემო ბალახი გაანადგურა, მაგრამ არ გააფუჭა მისი მზადება. სარაკეტო გამშვები არასოდეს ირყევა; ბერკეტი, რომელიც მას ეჭირა, მტკიცე დარჩა. მის ირგვლივ მისი ამხანაგები ტრიალებდნენ და საპასუხო ცეცხლი გაუხსნეს. დრეიკი მოულოდნელად აღმოჩნდა საფრთხეებით სავსე სამყაროში.
  
  ფრანგები მთელი ძალით მივარდნენ პირდაპირ სადესანტო ვერტმფრენისკენ. დრეიკი დალთან და სმიტთან ერთად რუსებს იცავდა და იცავდა. პილოტის სახე ჩანდა, რომელიც ორიენტირებული იყო სადესანტო ადგილზე. ალისია და მეი სულაც არ აყოვნებდნენ და მისი ყურადღების მისაპყრობად აკანკალდნენ.
  
  ტყვიები ჭრიან ჰაერს.
  
  დრეიკმა ერთ-ერთ რუსს ფრთით დაარტყა და ცალ მუხლზე გაუგზავნა. ჰაიდენის ხმამ კომუნიკატორს აუწია.
  
  "პილოტო, იმოქმედე მორიდებით! ლორენ, უთხარი, რომ მათ რაკეტები აქვთ!"
  
  დრეიკმა, დალმა და სმიტმა დაამარცხეს რუსული კონტიგენტი, მაგრამ ისინი ძალიან შორს დარჩნენ სათანადოდ ჩამოყალიბებისთვის, განსაკუთრებით გადაადგილებისას. პილოტმა ახედა, სახე შოკირებული ჰქონდა.
  
  RPG-მ გაისროლა, რაკეტა გაფრინდა ჰაერის ჭექა-ქუხილით და ძლიერი აფეთქებით. დრეიკს და სხვებს მხოლოდ უმწეოდ უყურებდნენ, როგორ ტოვებდა კვალს ჰაერში და შეუცდომლად მიფრინავდა პირდაპირ ვერტმფრენისკენ. სასტიკად პანიკაში ჩავარდნილმა მფრინავმა მკვეთრი ავარიული მანევრი ჩაატარა, შვეულმფრენი დახარა, მაგრამ გამვლელი რაკეტა ძალიან სწრაფი იყო, ქვედა მხარეს მოხვდა და კვამლისა და ცეცხლის ღრუბელში აფეთქდა. ვერტმფრენი გადაიხარა და დაეცა, ნაჭრები ჩამოვარდა და გაიტაცა მისი ფრენის გზის მიღმა.
  
  მხოლოდ მაშინ, როცა ურწმუნოებით, სასოწარკვეთილებით და ბნელი ბრაზით უყურებდა, დაინახა, სად მიიყვანდა მისი საშინელი ტრაექტორია.
  
  ფრანგებმა დაინახეს, რომ მოდის და სცადეს დაშლა, მაგრამ ჩამოვარდნილი ვერტმფრენი მათ შორის მიწაზე ჩამოვარდა.
  
  დრეიკი მიწაზე დაეცა და თავი ტურფაში ჩამარხა. წითელი და ნარინჯისფერი ალი ააფეთქეს და ამოვიდა და შავი კვამლი აფრინდა ცაში. ვერტმფრენის დიდი ნაწილი ერთ ადამიანზე დაეშვა; ის და პილოტი მყისიერად დაიღუპნენ. მთავარი როტორის პირი ამოვარდა და მესამე დამარცხებულს ისე სწრაფად და უცებ გაიარა, რომ მან არაფერი იცოდა ამის შესახებ. დრეიკმა აიხედა და დაინახა, რომ მეორეზე დამწვარი ნამსხვრევების უზარმაზარი ნაჭერი ჩამოვარდა. დარტყმის ძალამ ფეხზე დააგდო და ათიოდე ნაბიჯით უკან გადააგდო, რის შემდეგაც ყოველგვარი მოძრაობა შეწყვიტა.
  
  გადარჩა მხოლოდ ორი ფრანგი; გუნდის დიდი ნაწილი დამარცხდა ერთ სამწუხარო ინციდენტში. დრეიკმა დაინახა, რომ ერთი მათგანი მძვინვარე ცეცხლიდან დამწვარი ხელით მიცოცავდა, მეორე კი შემაძრწუნებელი მიახლოებით. როგორღაც მეორემ მოახერხა იარაღის ხელში ჩაგდება და ამავდროულად დაეხმარა თანამებრძოლს გაქცევაში.
  
  დრეიკმა ბრაზი შთანთქა და კონცენტრაცია მჭიდროდ შეინარჩუნა. მათი წარმოების ერთადერთი საშუალება განადგურდა. საჯარიმო დარტყმა ჰეიდენმა მაინც შეინარჩუნა, მაგრამ ახლა მათკენ რუსები აბსოლუტურად აშკარა ზრახვით მიიჩქაროდნენ. რპგ-ით კაცი ისევ ნანგრევებს უმიზნებდა, თითქოს მეორე დარტყმას ფიქრობდა.
  
  დრეიკი ადგა და გუნდი მასთან ერთად წამოდგა. რუსებისგან ცეცხლისკენ მიმავალმა მათ შექმნეს თავშესაფრების ქსელი, რომელიც აიძულებდა მათ მტრებს დაბლა დაწოლილიყო. დრეიკმა და დალმა ორივემ მუშტები დაარტყეს ჟილეტიან მამაკაცებს და მიწაზე გაშლიდნენ. მიახლოებისას აალებულმა ცეცხლმა მოიცვა, შიგნიდან მკვეთრი ხმები და ძლიერი ხრაშუნა ისმოდა. დრეიკმა იგრძნო, რომ ის სახეზე ჩამოიბანა და შემდეგ ბრმა მხარის უკან ჩამოიწია. დარჩენილი ფრანგები უკვე შორს იყვნენ, ებრძოდნენ ჭრილობებს და დანაკარგებს და აშკარად ამ დროისთვის კონფლიქტს არ ტოვებდნენ.
  
  დრეიკი ცალ მუხლზე შემობრუნდა და კომის ღილაკს დააჭირა.
  
  "ვერტმფრენი ეშვება", - თქვა მან ამის დასადასტურებლად ლორენისთვის, შემდეგ, "ჩვენ გვჭირდება ევაკუაციის სხვა საშუალება ახლავე."
  
  პასუხი დადუმდა. "Მასზე".
  
  გუნდმა განაგრძო უკანდახევა, გაზარდა მანძილი ცეცხლოვან დაბრკოლებასა და მოახლოებულ მტერს შორის. წარმოუდგენლად და სასტიკად, რუსულმა RPG-მ მორიგი რაკეტა ესროლა უკვე განადგურებულ ვერტმფრენს, რის შედეგადაც ჰაერში ცეცხლის და ნამსხვრევების მეტი კოლონა გაგზავნა.
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ ლითონის ნაჭერი ჩამოვარდა მხარზე და დატრიალდა დარტყმისგან. დალმა უკან გაიხედა, მაგრამ იორკშირელმა თავი დაუქნია: "კარგად ვარ".
  
  ალისიამ მათ შორეული გალავნისკენ მიუთითა. "ეს გზა ერთადერთი ვარიანტია. იმოძრავეთ, ხალხო!"
  
  ჰეიდენმა ყუთი გაათანაბრა და გაიქცა. სმიტი და კინიმაკა დარჩნენ უკან და ინარჩუნებდნენ ცეცხლს მათსა და რუსებს შორის. დრეიკმა დაათვალიერა წინა ტერიტორია, ყოველთვის მზად იყო ახალი სიურპრიზებისთვის და უარესის მოლოდინში. ჩინელები სადღაც იყვნენ, ისრაელები, შვედები და ბრიტანელები მზადყოფნაში იყვნენ.
  
  მათმა სიჩქარემ ისინი დააშორა დევნილ რუსებს და დროდადრო მიაღწიეს გალავანს. ალისია და მეი აიღეს მალსახმობი და შემდეგ აღმოჩნდნენ მეორე მხარეს, ორზოლიანი ასფალტის ზოლის გვერდით, რომელიც ორივე მიმართულებით გაუჩინარდა ერთი შეხედვით უდაბნოში. ლორენი ჯერ არ დაბრუნებულა მათთან, მაგრამ მათ მიატოვეს იგი თავის საქმეზე, რადგან იცოდნენ, რომ DC დაგეხმარებოდა.
  
  დრეიკი დიდი თავდაჯერებულობით არ იყო სავსე. ის არ ადანაშაულებდა ლორენს - ნიუ-იორკერი სუფთა წყალზე იყო, მაგრამ ამ მისიაში ჯერჯერობით არაფერი ეუბნებოდა, რომ კაპიტოლიუმში უსაფრთხო და თბილად მსხდომ მამაკაცებსა და ქალებს ზურგი მთლიანად დაფარული ჰქონდათ.
  
  ალისია სარბენად წავიდა. ეს სულ უფრო უცნაური სცენარი იყო. დრეიკმა იცოდა, რომ რუსებს რაიმე სახის საფარი უნდა ჰქონოდათ. ალბათ გზაში იყო.
  
  - იქით გაიხედე, - ჩაილაპარაკა კენზიმ.
  
  დაახლოებით ნახევარი მილის წინ შავი ჯიპი გაჩერდა, რათა აეყვანა გაჭირვებული ფრანგები. როდესაც ისინი უყურებდნენ, მანქანა სწრაფად აჩქარდა საათში ას ოთხმოცი მილამდე, ჩატვირთა ორი ოპერატორი და კვნესით გაიქცა.
  
  - საწყალი ნაბიჭვრები, - თქვა დალმა.
  
  "ჩვენ უნდა ვიფიქროთ საკუთარ თავზე", - თქვა სმიტმა. "თორემ ჩვენც გავხდებით "ღარიბი ნაძირლები".
  
  - ღრიანცელს აზრი აქვს, - თქვა ალისიამ და ყველა მიმართულებით გაიხედა. "სერიოზულად, წასასვლელი არსად გვაქვს."
  
  "დამარხეთ ყუთი." კინიმაკამ გზის მოშორებით ხეების კორომზე მიუთითა. "დაბრუნდი ამის გამო მოგვიანებით. ან სთხოვეთ ლორენს სხვა გუნდის გაგზავნა.
  
  დრეიკმა დალს შეხედა. "ძალიან რთული არ უნდა იყოს, არა?"
  
  "ზედმეტად სარისკო", - თქვა ჰეიდენმა. "შეიძლება იპოვონ. შეტყობინებების ჩაჭრა. გარდა ამისა, ჩვენ გვჭირდება ეს ინფორმაცია. სხვა გუნდები შესაძლოა უკვე მესამე მხედრისკენ მიემართებიან.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. მას არ უფიქრია. დაძაბულობის კვანძმა ზუსტად შუბლის შუაში დაიწყო პულსირება.
  
  "არასდროს მეგონა, რომ გაფუჭებული ვიქნებოდი ჩინეთში", - ჩიოდა ალისია.
  
  "ეს არის დედამიწის ოთხი კუთხიდან ერთ-ერთი", - უთხრა დალმა. "ასე რომ, ნუგეში იპოვეთ ამით."
  
  "ოჰ, მადლობა, კაცო. Მადლობა ამისთვის. იქნებ ამხანაგობა ვიყიდო".
  
  რუსები უკვე გზაზე არიან. დრეიკმა დაინახა, რომ ერთ-ერთი მათგანი რადიოში ყვიროდა. შემდეგ მისმა მზერამ რუსებს გადაუარა და შორს მოძრავ რაღაცაზე ფოკუსირება სცადა.
  
  "შეიძლება ეს მათი მანქანაა", - თქვა დალმა, გაიქცა და ერთდროულად გაიხედა უკან.
  
  გიორგის გაეცინა, არწივის თვალებით. "Ვიმედოვნებ. და ათი წლის წინ შეიძლება მართალი იყავი. "
  
  დრეიკმა თვალები მოჭუტა. "ჰეი, ეს ავტობუსია."
  
  "განაგრძეთ სირბილი", - თქვა ჰეიდენმა. "ეცადე არ გამოიყურებოდე დაინტერესებული."
  
  ალისიას გაეცინა. "ახლა შენ ეს გააკეთე. ყურებას ვერ ვწყვეტ. ოდესმე გაგიკეთებიათ ეს? შენ იცი, რომ არ უნდა შეხედო ვინმეს და აღმოაჩინო, რომ თვალის მოშორება არ შეგიძლია?"
  
  "მე ამას ყოველთვის ვხვდები", - თქვა დალმა. "ბუნებრივია".
  
  - კარგი, ტყავით გამოწყობილი მაიპეტი იშვიათი სანახაობაა, - ჩაერია დრეიკმა.
  
  ავტობუსი კაშკაშა ყვითელი და თანამედროვე იყო და რუსების გვერდით მივარდა, სიჩქარის შენელების გარეშე. დრეიკმა დააფასა მისი სიჩქარე, მძღოლი და მგზავრები, მაგრამ იცოდა, რომ მათ არჩევანი არ ჰქონდათ. ისინი რამდენიმე მილის დაშორებით იყვნენ დაშორებული ნებისმიერი დიდი ქალაქიდან. ავტობუსი რომ მიუახლოვდა და რუსებმა მას შეხედეს, SPEAR-ის გუნდმა გზა გადაკეტა.
  
  - ნელა, - თქვა ალისამ.
  
  სმიტმა მოულოდნელად ჩაიცინა. "ეს არ არის კანზასი. ის არ გაგიგებს."
  
  "მაშინ უნივერსალური ენა." ალისიამ ასწია იარაღი, მიუხედავად ჰეიდენის მზერისა.
  
  - უფრო სწრაფად, - თქვა დალმა. "სანამ ის რადიოში გადახტება."
  
  ავტობუსი შეანელა და ოდნავ გადაუხვია, ფართო წინა ბოლო თამაშგარედან სრიალდა. რუსები უკვე გაიქცნენ. დრეიკმა კარი გააღო და მძღოლს ანიშნა გააღო. მამაკაცის სახე შეშინებული იყო, თვალები გაფართოებული ჰქონდა და ჯარისკაცებსა და მგზავრებს შორის ტრიალებდა. დრეიკი დაელოდა სანამ კარი გაიღო, შემდეგ კი წინ წავიდა და ხელი გაუწოდა.
  
  "ჩვენ მხოლოდ სასეირნოდ გვინდა წასვლა", - თქვა მან რაც შეიძლება მშვიდად.
  
  გუნდმა ავტობუსს შუა აიღო. დალი ბოლოს წამოხტა და მძღოლს ხელი მოჰკიდა.
  
  "წინ!" გზაზე მიუთითა.
  
  რუსები ასი იარდის უკან არ იყვნენ, თოფები აწიეს, როცა მძღოლმა ფეხი იატაკს დააჭირა. როგორც ჩანს, გვერდითა სარკეებს ადევნებდა თვალს. ავტობუსმა მოძრაობა დაიწყო, მგზავრები უკან გადახტნენ. დრეიკმა გამართა. ალისია ავტობუსის უკანა მხარეს გაემართა დევნის შესაფასებლად.
  
  "ისინი იძენენ ძალას"
  
  დრეიკმა ხელი დაჰკრა დალს. "უთხარი კიანუს, რომ ჯოჯოხეთი იჩქაროს!"
  
  შვედი ცოტა დარცხვენილი ჩანდა, მაგრამ ავტობუსის მძღოლს ესაუბრა. მანქანამ ნელა აუჩქარა სიჩქარე. დრეიკმა დაინახა, რომ ალისია შეკრთა და შემდეგ სწრაფად შემობრუნდა და ყვირილი უყვირა ავტობუსის მგზავრებს.
  
  "იხვი ქვემოთ! ახლა!"
  
  RPG-ის შიშით, დრეიკიც დაეცა. საბედნიეროდ, ტყვიები მხოლოდ მანქანის უკანა მხარეს მოხვდა, ყველა შასისში იყო ჩასმული. შვებით ამოისუნთქა. ცხადია, რუსები გააფრთხილეს მშვიდობიანი მოსახლეობის მსხვერპლის შესახებ. მაინც რაღაც იყო.
  
  კიდევ ერთხელ გაახსენდა პოლიტიკური მაქინაციები, რომლებიც დგას თითოეული ელიტური გუნდის გეგმების უკან. ყველა გუნდი არ იყო სახელმწიფოს მიერ დაფინანსებული; და ზოგიერთმა ლიდერმა არც კი იცოდა რა ხდებოდა. მისი ფიქრები კვლავ დაუბრუნდა ფრანგებს - და დაღუპულ ჯარისკაცებს.
  
  თავის საქმეს აკეთებენ.
  
  ავტობუსი რუსებს მოშორდა, გზის გასწვრივ სიჩქარეს აჩქარდა, მთელი ჩარჩო კანკალებდა. დრეიკი ოდნავ მოდუნდა, რადგან იცოდა, რომ ისინი უკან ეჯინ ჰოროსკენ მიემართებოდნენ იმ მიმართულებით, სადაც მიდიოდნენ. მძღოლმა მოლაპარაკება მოაწყო ფართო, ფართო მოსახვევში. დრეიკი შემობრუნდა, როცა ალისია უკანა სავარძლიდან დაბალი ყვირილი ამოვარდა.
  
  და მათ დაინახეს შავი ვერტმფრენი, რომელიც რუსებს ეკუთვნოდათ, რომელიც მათ ასაყვანად ჩამოფრინდა.
  
  ჰაიდენის ხმამ შეავსო კავშირი. "ისინი თავს არ დაესხმიან."
  
  დრეიკმა ტუჩები მოკუმა. "სითხის ოპ. შეკვეთები იცვლება".
  
  "და მათ მაინც შეუძლიათ ავტობუსი გზიდან გადააგდონ", - უპასუხა დალმა. "რა მანძილია ქალაქამდე?"
  
  - რვა წუთი, - უპასუხა ლორენმა.
  
  "Ძალიან გრძელი". დალმა გაიარა გზაზე სიჩქარით მიმავალი მანქანის უკანა მხარეს და დაიწყო მგზავრებისთვის ახსნა, რომ წინ უნდა წასულიყვნენ. გავიდა რამდენიმე წამი და შემდეგ ის ალისიას შეუერთდა.
  
  "გამარჯობა ტორსტი. და ყოველთვის მეგონა, რომ უკანა სავარძლები მხოლოდ კოცნისთვის იყო."
  
  შვედმა ჩახლეჩილი ხმა ამოიღო. "ცდილობთ, რომ მე ავადმყოფი ვიმოგზაურო? მე ვიცი, სად იყო ეს ტუჩები. "
  
  ალისიამ აკოცა მას. "თქვენ არ იცით სად იყვნენ ისინი."
  
  დალმა ღიმილი შეიკავა და ჯვარი დაიწერა. რუსული შვეულმფრენი მცირე ხნით დაეშვა, როდესაც ჯარისკაცები აფრენდნენ, ასაფრენ ბილიკზე ცურავდა. ავტობუსმა გარკვეული მანძილი დაფარა და მათ შორის მოტრიალდა, ალისია და დალმა ჰაერი დაათვალიერეს.
  
  დრეიკი წინ ეძებდა გაქცეულ ფრანგებს, მაგრამ ეჭვი ეპარებოდა, შეეცდებოდნენ თუ არა შეტევას. ისინი ცოტანი იყვნენ და ზარალს ებრძოდნენ. გადაჭარბებულად შეაფასეს. უფრო ლოგიკური იქნებოდა, თუ ისინი პირდაპირ მესამე მინიშნებაზე მივიდნენ.
  
  მაინც უყურებდა.
  
  ლორენის ხმა კომუნიკატორიდან გაისმა. "ექვსი წუთი. ბიჭებო, გაქვთ დრო სასაუბროდ? "
  
  "Რის შესახებ?" სმიტი იღრიალა, მაგრამ რაიმე ანთებითი თქმისგან თავი შეიკავა.
  
  "მესამე მხედარი საიდუმლოა, ვიღაც ორდენმა ჩააგდო იქ წყლის დასაბინადებლად. ცნობილ ინდიელებს შორისაა მაჰათმა განდი, იდირა განდი, დიპაკ ჩოპრა, მაგრამ როგორ უნდა იპოვოთ ყველაზე ცუდი ადამიანი, ვინც კი ოდესმე ცხოვრობდა? და ის ცნობილი იყო. " მან ამოისუნთქა. "ჩვენ ჯერ კიდევ ვამოწმებთ. თუმცა, ვაშინგტონის ანალიტიკური ცენტრი ჯერ კიდევ ჩიხშია. მე მათ ვუთხარი, რომ შეიძლება არც ისე ცუდი იყოს. "
  
  დრეიკმა შვებით ამოისუნთქა. "დიახ, ჩემო სიყვარულო. არ არის ყველაზე უარესი, რაც შეიძლება მოხდეს, "- თქვა მან. "ამან უნდა შეანელოს სხვა ერები."
  
  "ეს აუცილებლად მოხდება. სხვა ამბებში, ჩვენ ვფიქრობთ, რომ დედამიწის ოთხი კუთხე გავტეხეთ".
  
  "Გააქვთ?" თქვა მაიმ. "ეს კარგი ამბავია."
  
  დრეიკს მოეწონა მისი ტიპიური გამოთქმა. "დაიკიდე, მაი."
  
  - დიახ, არ მინდა მღელვარებით გადავხტე ადგილიდან, - დაუმატა მშრალად ალისიამ.
  
  მაიმ არ მოიწონა პასუხის გაცემა. ლორენმა ისე განაგრძო, თითქოს არაფერი უთქვამს: "ერთი წუთით, ბიჭებო. უბრალოდ მითხრეს, რომ ჩინელები დაბრუნდნენ. სულ მცირე ორი ვერტმფრენი მიემართება თქვენი მიმართულებით".
  
  "ჩვენ ჩინურ ავტობუსში ვართ", - თქვა იორგიმ. "მათგან მაინც არ ვიქნებით დაცული?"
  
  "ეს ცოტა გულუბრყვილოა", - თქვა კენზიმ. "მთავრობებს არ აინტერესებთ."
  
  "მიუხედავად ზედმეტად განზოგადებისა," დასძინა ჰეიდენმა. "კენზი მართალია. ჩვენ არ შეგვიძლია ვივარაუდოთ, რომ ისინი ავტობუსში არ ჩავლენ. "
  
  წინასწარმეტყველური სიტყვები, გაიფიქრა დრეიკმა, როცა ავტობუსის წინ ცისფერ ცაზე შავი ლაქა გაიზარდა.
  
  ალისიამ თქვა: "რუსები აქ არიან".
  
  გაცილებით რთული გახდა.
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  ვერტმფრენები დაფრინავდნენ წინ და უკან. დრეიკი უყურებდა, როგორ დაეშვა ჩინელი ჩიტი თითქმის ასფალტისკენ, სანამ დაეშვა და პირდაპირ ავტობუსისკენ მიემართებოდა.
  
  "ისინი გვაიძულებენ ავარიას", - თქვა მან და შემდეგ შეშინებულ მძღოლზე მიუთითა. "Არა არა. გააგრძელე!"
  
  ავტობუსის ძრავმა იღრიალა და საბურავები მიწაზე ჭექა. წინ შეკრებილმა რამდენიმე ადამიანმა უკვე ყვირილი დაიწყო. დრეიკმა იცოდა, რომ ჩინელები განზრახ არ ჩამოაგდებდნენ ვერტმფრენს, მაგრამ ძნელი იყო მისი ცოდნის მგზავრებისთვის გადაცემა.
  
  მძღოლმა თვალები მაგრად დახუჭა. ავტობუსი შემობრუნდა.
  
  დრეიკმა დაწყევლა და მამაკაცი საჭეს აიღო. სმიტი დაეხმარა მამაკაცს და უხეშად გაიყვანა გადასასვლელში. დრეიკი გადახტა ავტობუსის საჭესთან, ფეხი გაზის პედალზე დაადო და ხელები საჭეს მაგრად მოუჭირა, იდეალურად სწორ ხაზზე შეინარჩუნა.
  
  ვერტმფრენის ცხვირი პირდაპირ მათკენ იყო მიმართული, უფსკრული სწრაფად იკეტებოდა.
  
  უკნიდან და გვერდებიდან ყვირილი ისმოდა. ახლა სმიტს მოუწია მძღოლის შეკავება. დრეიკმა გამართა.
  
  კომუნიკატორმა ხრაშუნა დაიწყო. - მოდი, ჩემო საცოდავ კიანუ, - ამოისუნთქა ალისია. "რუსები პრაქტიკულად ჩვენთან არიან..."
  
  "ბიჭი," კენზიმ უკან დაიხია. "Შეინარჩუნე სიმშვიდე. ფასადს შეხედე?"
  
  ალისიას კვნესა მთელ ავტობუსში გაისმა.
  
  "ფიქრები?" ჰკითხა დრეიკმა ბოლო წამს.
  
  "ეს ნამდვილად არ არის საბჭოს სხდომა!"
  
  დრეიკი მტკიცედ ეჭირა თავის რწმენას, გამოცდილებას და საჭეს. ხმამაღალი პროტესტი აევსო ყურები. ცხედრები ავტობუსის იატაკზე ეცემა. სმიტიც კი შეკრთა. ბოლო მომენტში ჩინური ვერტმფრენი მარჯვნივ გადაიხარა და რუსული ვერტმფრენი დაამუხრუჭა, სრიალებმა კინაღამ ავტობუსის უკანა მხარეს მოხვდა. ალისია უსტვენდა და დალმა ყელი მოიწმინდა.
  
  "მე ნამდვილად მჯერა, რომ ჩვენ მოვიგეთ ქათმის ეს რაუნდი."
  
  დრეიკმა განაგრძო მგზავრობა და დაინახა კიდევ ერთი ფართო მოსახვევი წინ. "და ბონუსი არის ის, რომ ჩვენ არ ვართ შემწვარი ან ხრაშუნა."
  
  - შეწყვიტე, - თქვა კინიმაკამ. "მე უკვე მშიერი ვარ."
  
  ალისია ხველა აუტყდა. "ეს უბრალოდ გიჟური ჩინური ვერტმფრენია."
  
  "ისინი ბრუნდებიან", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "თქვენ ბიჭებო, ახლავე უახლოვდებით ქალაქის გარეუბანს", - თქვა ლორენმა. "მაგრამ ეს ჯერ კიდევ სამი წუთის სავალზეა ნებისმიერი წესიერი მოსახლეობის ცენტრიდან."
  
  დრეიკი კომუნიკატორთან მივარდა. "მოდით, ხალხნო! თქვენ უნდა შეაშინოთ მათ ამისი!"
  
  კენზი უკანა კარებისკენ წავიდა და ყვიროდა: "აქ ვინმეს კატანა აქვს?"
  
  მის სიტყვებს ცარიელი მზერა მოჰყვა და ორმა თუ სამმა ადამიანმა თავისი ადგილი შესთავაზა. თვალებგაფართოებულმა მოხუცმა აკანკალებული ხელი ტკბილეულის ტომარას ეჭირა.
  
  კენზიმ ამოისუნთქა. კარების გასაღებად დრეიკმა გადამრთველი აიღო. მყისვე ებრაელ ქალს სხეული გარეთ გამოყო, ფანჯრის კიდეს აეჭიდა, შემდეგ სახურავი და ავტობუსის სახურავზე ავიდა. დრეიკი მართავდა მანქანას რაც შეეძლო შეუფერხებლად, თავიდან აიცილა დიდი ხვრელი, ღრმად ამოისუნთქა, რადგან ესმოდა მისი პასუხისმგებლობა კენსის ქმედებებიდან გამომდინარე.
  
  შემდეგ, უკანა ხედვის სარკეში, მან დაინახა, რომ დალი გადახტა მასთან შესაერთებლად.
  
  ოჰ ჩიხი.
  
  ინტენსიური კონცენტრაციით, ის სტაბილურად ინარჩუნებდა მას.
  
  
  * * *
  
  
  დალი ავტობუსის სახურავზე ავიდა. კენსიმ ხელი გაუწოდა, მაგრამ თავი დაუქნია მის გვერდით.
  
  "უფრო სწრაფად!"
  
  რუსულმა ვერტმფრენმა სიმაღლე მოიპოვა და ახლა ისევ ჩაყვინთავდა, ამჯერად ფრონტის გასწვრივ სამი მეოთხედის კუთხით. ხედავდა ყოველი მხრიდან ჩამოკიდებულ კაცს, რომელიც უმიზნებდა იარაღს, ალბათ ბორბლებს ან თუნდაც მძღოლს.
  
  მაშინვე შემობრუნდა და ჩინურ ვერტმფრენს ეძებდა. შორს არ იყო. მარცხნივ ჩაყვინთავდნენ, ასევე იყვნენ ადამიანები, რომლებიც იარაღს კარებიდან უმიზნებდნენ. ის ფაქტი, რომ ჩინელები ძლიერად არ ისროდნენ საკუთარ ავტობუსს, თავდაპირველად გამამხნევებელი იყო, მაგრამ შერბილებული იყო იმის გაცნობიერებით, რომ მათ სჭირდებოდათ ყუთი, რომელსაც ჰაიდენს ეჭირა და უცვლელად სჭირდებოდათ.
  
  კენსი იჯდა ავტობუსის სახურავზე, უსმენდა ქარს და მოძრაობას და მუხლები გაშალა. შემდეგ მან ასწია იარაღი და ყურადღება გაამახვილა ვერტმფრენზე. დალი იმედოვნებდა, რომ მის გადაღებას არც კი შეეცდებოდა, ის უბრალოდ შეაშინებდა მსროლელებს. რუსებმა ასეთი თავშეკავება არ გამოიჩინეს, მაგრამ კენზის უიმედოდ სურდა შეცვლა.
  
  დალმა შეაფასა მოახლოებული ვერტმფრენი. პირამდე შეფუთული, ის არ იყო მხოლოდ მოქნილი, არამედ მომაკვდინებელი. ბოლო, რაც მას სურდა, იყო რაიმე სახის ავარიის გამოწვევა, რომ აღარაფერი ვთქვათ ისეთზე, რომელიც შესაძლოა ავტობუსში დაჯახებას მოიცავდეს.
  
  წინა საბურავები ხვრელზე გადახტა, რამაც დრეიკისგან "ბოდიში" გამოიწვია. დალს სხვა არაფერი გაუგია, გარდა აჩქარებული ჰაერისა და ვერტმფრენის ღრიალისა. გასროლა მარჯვენა ფეხის გვერდით მდებარე ლითონზე გადმოვარდა. შვედმა ეს დააიგნორა, დაუმიზნა და გაისროლა.
  
  ტყვია მიზანში უნდა მოხვედრილიყო, რადგან კაცმა იარაღი დააგდო და უკან დაიხია. დალმა არ დაუშვა, რომ ეს კონცენტრაცია გაეტეხა და უბრალოდ ღია კარიდან კიდევ ერთხელ გაისროლა. ვერტმფრენი პირდაპირ მისკენ შეტრიალდა, სწრაფად მიუახლოვდა და ამჯერად დალი მიხვდა, რომ მშიშარა თამაში ცუდი იდეა იყო.
  
  ის ავტობუსის სახურავზე გადავარდა.
  
  ვერტმფრენი აფრინდა თავზე, გაჭრა სივრცე, რომელიც ახლახან დატოვა. მას არ ქონდა მანევრირების უნარი კენსისკენ გადაბრუნებისთვის, მაგრამ საკმარისად მიუახლოვდა, რომ გვერდზე გადააგდო.
  
  ავტობუსის სახურავის კიდემდე!
  
  დალი გადაიჩეჩა და წინ მიიწია, ცდილობდა დროულად მისწვდომოდა. კენზიმ შეაჩერა მისი დაცემა, მაგრამ დაკარგა კონტროლი იარაღზე; თუმცა, იმპულსმა ის გაფრინდა ჩქარი ავტობუსიდან და დაუნდობელ გზაზე შორს ქვემოთ.
  
  ჩინელი ჩიტი მკვეთრად დაიხარა, წრეში შემოვიდა. რუსმა ესროლა თავზე, მაწანწალა ტყვიამ დაჰლის მარჯვენა ბარძაყის მახლობლად ლითონი გაიჭრა. კენზის სხეული ავტობუსის გვერდიდან ჩამოცურდა და მან მთელი სხეული ბოლო სასოწარკვეთილ ნახტომში ჩადო, ხელი გაშალა.
  
  მან მოახერხა მარჯვენა ხელის შემოხვევა მის კანკალებულ მაჯაზე; მჭიდროდ დაიჭირა და გარდაუვალ ჯოხს დაელოდა.
  
  მოვიდა, მაგრამ გამართა, ზღვრამდე გაიწელა. მბზინავი, გლუვი ლითონი მუშაობდა მის წინააღმდეგ და მის სხეულს საშუალებას აძლევდა სრიალისკენ მიემართებოდა კიდეებისკენ, კენზის წონამ ორივე დაბლა ჩამოიწია.
  
  ყვირილი მოვიდა კომენტარებში. გუნდმა დაინახა, როგორ ტრიალებდა კენზის ფეხები ერთ-ერთი გვერდითი ფანჯრის გარეთ. დალი მთელი ძალით ეჭირა, მაგრამ ყოველ წამს მისი სხეული უფრო და უფრო უახლოვდებოდა ამ მყარ კიდეს.
  
  ავტობუსის სახურავზე ხელი არ იყო და დასაჭერი არაფერი იყო. მას შეეძლო გაუძლო, არასოდეს გაუშვებდა, მაგრამ ვერც საყრდენი იპოვა მის ასასვლელად. კომუნიკატორიდან დრეიკის ხმა გაისმა.
  
  "გინდა გავჩერდე?" ხმამაღალი, გაურკვეველი, ცოტა შეშფოთებული.
  
  დალმა კარგად წაიკითხა ემოციები. რომ გაჩერდნენ, რუსებიც და ჩინელებიც ძლიერად დაარტყამდნენ. არავინ იცის რა შედეგი ექნება.
  
  ლორენს ხმა ჩაუვარდა. "ბოდიში, ახლახან მივიღე შეტყობინება, რომ შვედები შენსკენ მოდიან. ახლა ეს ოთხმხრივი გავრცელებაა, ხალხო".
  
  დალმა იგრძნო, როგორ აჭიმვა მისი კუნთები. ყოველ ჯერზე, როცა ავტობუსი ხტუნავდა, მისი სხეულის კიდევ ერთი სანტიმეტრი კიდეზე სრიალებდა და კენზი ცოტა უფრო შორს დაეცემა. სადღაც ქვემოდან ისრაელის ხმა გაიგო.
  
  "Გაუშვი! Მე შემიძლია გავაკეთო!"
  
  არასოდეს. ისინი საათში სამოცი მილის სიჩქარით მოგზაურობდნენ. კენსიმ იცოდა, რომ არ გაუშვებდა და არ სურდა ორივე დაეცა. დალი კიდევ უფრო მეტ პატივს სცემდა მის მიმართ. გული, რომელიც მან იცოდა, რომ ღრმად იყო ჩაფლული, ოდნავ უფრო ახლოს ავიდა ზედაპირთან.
  
  ფანჯრებზე მისი ჩექმების ხმამ საკუთარ გულს აუჩქარა.
  
  ისინი ერთად სრიალდნენ, კენზი გვერდით ქვემოთ და დალი ავტობუსის სახურავის გასწვრივ. ის ცდილობდა დაეჭირა უხეში კიდეზე, რომელიც კიდეზე გადიოდა, მაგრამ ის ძალიან პატარა იყო და ხორცი დაჭრა. იმედს რომ ვერ ხედავდა, მანამდე მიიჭირა მასზე, რამდენსაც შეეძლო, რისკავდა ყველაფერს.
  
  მკერდი კლდისკენ დაიძრა, შეუჩერებლად სრიალებდა. მისი თვალები კენზისს შეხვდა და მაღლა აიხედა. მათი გაცვლა უსიტყვო, უსიტყვო, მაგრამ ღრმა იყო.
  
  უნდა გამიშვა.
  
  არასოდეს.
  
  მან ისევ გაიწია, მხოლოდ იმისთვის, რომ უკან დაბრუნების წერტილს გასცდა.
  
  ძლიერი ხელები მოეჭიდა მის ორივე ხბოს, ხელები, რომლებიც მხოლოდ მანო კინმაკას ეკუთვნოდა.
  
  - გოჩა, - თქვა ჰავაელმა. "თქვენ ბიჭებო არსად არ წახვალთ."
  
  ჰავაელმა მხარი დაუჭირა დალს და შემდეგ ნელ-ნელა მოშორდა დაცემიდან. დალს კენსი მაგრად ეჭირა. ისინი ერთად ნელ-ნელა აიღეს გზა უსაფრთხოებისკენ.
  
  ზემოთ, ვერტმფრენები ბოლოჯერ დაეცა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ კინიმაკა მეგობრებს მაგრად ეჭირა, მაგრამ მაინც ყოყმანობდა ავტობუსის ძალიან მკვეთრად შემობრუნებას. რუსები და ჩინელები საპირისპირო მიმართულებიდან წინ წავიდნენ, უეჭველად იცოდნენ, რომ ეს მათი ბოლო მიდგომა იქნებოდა.
  
  ფანჯრების მსხვრევის ხმამ უთხრა, რომ დანარჩენები უქმად არ იდგნენ. მათ ჰქონდათ გეგმა.
  
  უკნიდან ალისია, სმიტი, მეი, ჰეიდენმა და იორგიმ ავტობუსის სხვადასხვა მხრიდან აიღეს ფანჯარა და დაამტვრიეს. მიახლოებულ შვეულმფრენებს დაუმიზნეს, ძლიერი ცეცხლი გაუხსნეს, რამაც აიძულა ისინი სწრაფად გადასულიყვნენ გვერდზე. ხეების ხაზი დასრულდა და დრეიკმა წინ შენობები დაინახა.
  
  საგზაო ქსელი, შემოვლითი გზა. მის უკან სროლები ისმოდა და ავტობუსი ავსებდა; შავი ვერტმფრენები აფრინდნენ ცაში.
  
  შვებით ამოისუნთქა.
  
  "ჩვენ გადავრჩებით," - თქვა მან. "სხვა დროს ვიბრძოლოთ."
  
  - შეაწყვეტინა ლორენმა. "შვედებმაც უკან დაიხიეს," - თქვა მან. "მაგრამ მე მაინც ვიღებ ცოტა ჰალო სიგნალში. რაღაც ვაშინგტონს, ველსა და ჩემს შორის. ეს უცნაურია. თითქმის თითქოს... თითქოს..."
  
  "Რა?" - Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "თითქოს არსებობს კომუნიკაციების განსხვავებული ნაკრები. სხვა რაღაცაა თამაშში. კიდევ ერთი..." ყოყმანობდა.
  
  "გუნდი?" დაასრულა დრეიკმა.
  
  ჰეიდენმა ხმამაღლა დაიწუწუნა. "ეს სასაცილოდ ჟღერს."
  
  - ვიცი, - უპასუხა ლორენმა. "მე ნამდვილად ასეა და არ ვარ ექსპერტი. მხოლოდ კარინი რომ იყოს აქ, დარწმუნებული ვარ, რომ რაღაც უკეთესი გვექნებოდა".
  
  "შეგიძლიათ რაიმე დიალოგის დაჭერა?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "თუნდაც ცოტათი?"
  
  დრეიკმა გაიხსენა ადრეული ხსენება SEAL Team 7-ის შესახებ, რომელიც მხოლოდ დალს და მისმა გაიგო. მას ისევ მოეფიქრა, რომ ყველა კომუნიკაციას აკონტროლებდნენ.
  
  "შეიძლება ეს ცოტა ხნით გადავდოთ?" - ჰკითხა მან. "და შეგიძლიათ იპოვოთ უკეთესი გზა, რომ აქედან გავიდეთ?"
  
  ლორენი შვებით ჟღერდა. "რა თქმა უნდა, რა თქმა უნდა", - თქვა მან. "Ერთი წუთი დამაცადე."
  
  
  თავი მეცხრამეტე
  
  
  ჰეიდენ ჯეი რამდენიმე საათს დაელოდა, სანამ გუნდი უსაფრთხოდ დარჩებოდა ტაივანში, პატარა სატელიტურ თავშესაფარში, სანამ ზარის განსახორციელებლად ვიწრო კვარტალს დატოვებდა.
  
  მისი მიზანი: დაუკავშირდით კიმბერლი ქროუს.
  
  ცოტა ხანი გავიდა, მაგრამ ჰეიდენმა გაუძლო. სახლის უკან წყნარი კუთხე იპოვა, ჩაჯდა და ელოდა, ცდილობდა თავი არ დატრიალებულიყო. ძნელი იყო მის ცხოვრებაში რაიმე მუდმივი პოვნა, რომელსაც გუნდის მიღმა მიჰყვებოდა. SPIR გახდა მისი ცხოვრება, მისი ცხოვრების აზრი და, ამის შედეგად, მას უბრალოდ არ ჰქონდა პირადი კავშირები, არაფერი სამუშაოს გარდა. იგი ფიქრობდა თავგადასავლების ქარბუქზე, რომელიც მათ ერთად ჰქონდათ - ოდინიდან და ჯოჯოხეთის კარიბჭეებიდან, ბაბილონამდე და პანდორამდე, ბირთვული აფეთქება, რომელმაც თითქმის გაანადგურა ნიუ-იორკი, მისი ძველი დაშორება ბენ ბლეიკთან და მისი ბოლო დაშორება მანო კინიმაკასთან. . ის ძლიერი იყო, ძალიან ძლიერი. მას არ სჭირდებოდა ასეთი ძლიერი ყოფნა. პერუში ინკას საგანძურთან მომხდარმა უახლესმა ინციდენტმა მასზე გავლენა მოახდინა როგორც ფსიქიკურად, ასევე ფიზიკურად. აქამდე არასოდეს ყოფილა ასე შოკირებული გულში.
  
  ახლა მშვიდად გადაიფიქრა. შეიძლება ხიდები დაიწვა და დიდი უნდა ყოფილიყო. მაგრამ თუ მას ნამდვილად სურდა შეცვლა, თუ უფრო მეტი სურდა მის ცხოვრებაში, მანამდე უნდა ყოფილიყო დარწმუნებული, სანამ არ იზრუნებდა და ვინმეს კიდევ ერთხელ დააზარალებს. იქნება ეს მანო თუ ვინმე სხვა.
  
  Მე ვზრუნავ. Მართლა მინდა. და შემდეგ ჯერზე უნდა დავრწმუნდე, რომ ერთგული დავრჩები იმას, რაც საბოლოოდ მინდა.
  
  ცხოვრებიდან. სამუშაოს გარეშე არა. SPEAR-ის გუნდი შეიკრიბა და კარგი საქმე გააკეთა, მაგრამ სამუდამოდ არაფერი გაგრძელებულა. მოვა დრო -
  
  "მის ჯეი?" - თქვა რობოტის ხმამ. "მე ახლა დაგეხმარები."
  
  ჰეიდენმა ეს ყველაფერი ერთად მოაწყო. ხაზის შემდეგი ხმა თავდაცვის მინისტრს ეკუთვნოდა.
  
  "რა პრობლემაა, აგენტ ჯეი?" ლაკონური, მშვიდი, განცალკევებული. როგორც ჩანს, ქროუ ზღვარზე იყო.
  
  ჰეიდენმა დრო დაუთმო იმის გასარკვევად, თუ როგორ უნდა გამოეთქვა მისი მთავარი შეკითხვა. მან გადაწყვიტა დამარხულიყო ის სიცხეში და ენახა, რა აიღო ქროუმ.
  
  "ჩვენ გამოვედით ჩინეთიდან და მივიღეთ მეორე ყუთი. გუნდი ამჟამად ამოწმებს ამას. ანგარიშები მალე მოვა, ეჭვგარეშეა. მსხვერპლი არ მოჰყოლია, თუმცა იყო ბევრი ჭრილობა და სისხლჩაქცევები. ყველა მეტოქე გუნდი არ არის მტრულად განწყობილი..." მან მოკლედ დაინტერესდა, აიღებდა თუ არა ქროუ სატყუარას და შემდეგ განაგრძო: "ზოგიერთი ქვეყანა უფრო აგრესიულია, ვიდრე სხვები. ფრანგებმა მინიმუმ სამი წააგეს. დაჭრილია ერთი რუსი. შეიძლება არსებობდეს სხვა, უფრო საიდუმლო გუნდი? ჩვენ მოვისმინეთ ფრაგმენტები საიდუმლო ამერიკული ჭორებისგან, რაც, რა თქმა უნდა, არაფერს ამტკიცებს. ბრიტანელები ჩვენს მხარეს არიან, ან ასე ჩანს, და დრეიკს აქვს გარკვეული გავლენა მათზე. ახლა ჩვენ უსაფრთხო სახლში ვართ და ველოდებით ანალიტიკოსთა ცენტრს, რომელიც გაარკვევს მესამე მხედრის ადგილსამყოფელს".
  
  ახლა გაჩერდა და დაელოდა.
  
  ქროუმ შეინარჩუნა თავისი რეზერვი. "Რაიმე სხვა?"
  
  "მე არ მჯერა ამის". ჰეიდენმა იმედგაცრუება იგრძნო, როდესაც მისი ძალისხმევა უშედეგოდ დასრულდა. აინტერესებდა, უფრო პირდაპირი უნდა ყოფილიყო თუ არა.
  
  "მე მუდმივ კონტაქტში ვარ ვაშინგტონში მცხოვრებ ხალხთან," - თქვა ქროუმ. "არ არის საჭირო ჩემი გამოქვეყნება."
  
  "Ოჰ, კარგი. Გმადლობთ".
  
  ჰეიდენმა ხელმოწერა დაიწყო. მხოლოდ მაშინ გაუგზავნა ქროუმ ერთი შეხედვით უდანაშაულო მოთხოვნა.
  
  "მოიცადე. თქვენ თქვით, რომ ფიქრობთ, რომ ვიღაც ამერიკელებს ასახავს? სადმე მინდორში?
  
  ჰეიდენს მსგავსი არაფერი უთქვამს. მაგრამ ყველა ამ რელევანტური ინფორმაციისგან, Qrow მხოლოდ ერთი რამ დაიჭირა. მან აიძულა სიცილი. "როგორც ჩანს, ასეა. ჩვენ ეს დედამიწაზე გავიგეთ". მან არ მოიყვანა ლორენი ამაში. "რა თქმა უნდა, ჩვენ ვიცით, რომ არ არსებობს მეორე გუნდი, ასე რომ, ალბათ, ეს არის ერთ-ერთი სხვა ქვეყანა, რომელიც იყენებს ყოფილ ამერიკელ სპეცრაზმს ან თუნდაც დაქირავებულებს."
  
  "უცხოური მთავრობის უმნიშვნელო ელემენტი, რომელიც იყენებს შეერთებული შტატების პერსონალს?" ყროუმ დაიღრიალა. "ეს შეიძლება იყოს, აგენტ ჯეი. Შეიძლება მართალი ხართ. რა თქმა უნდა, - გაიცინა მან, - მეორე გუნდი არ იქნება.
  
  ჰეიდენი სიტყვებზე მეტს უსმენდა. "და როდის დავბრუნდებით? რას ვუბრუნდებით?
  
  ქროუ გაჩუმდა, რამაც ჰეიდენს უთხრა, რომ მან ზუსტად იცოდა, რას სთხოვდნენ. "ერთი რამ ერთდროულად", - თქვა მან ბოლოს. "პირველ რიგში, უნდა მოიძებნოს და განეიტრალდეს ეგრეთ წოდებული ორდენის მხედრები.
  
  "Რა თქმა უნდა". ჰეიდენმა ასევე იცოდა, რომ ეს მისი ბოლო შანსი იყო პირდაპირ ქოროუსთან საუბრისას, ამიტომ გადაწყვიტა ცოტა წინ წასულიყო. "რა მოხდება, თუ ჩვენ კვლავ მოვისმენთ ამერიკულ ჭორებს?"
  
  "ვინ ვარ მე, საველე აგენტი? გაუმკლავდეთ მას. "
  
  ქროუმ დაასრულა ზარი, რის გამოც ჰეიდენმა რამდენიმე წუთით მიაჩერდა მობილური ტელეფონის ეკრანს, ახლა გადააფასებს არა მხოლოდ საკუთარ თავს, არამედ ქვეყნის ზრახვებს.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა გამოიყენა შესაძლებლობა დაისვენა, სანამ იორგი, მაი და კინიმაკა ახალ ყუთს ამუშავებდნენ. ის ფაქტი, რომ ის ჩინგიზ ხანის მავზოლეუმიდან მოვიდა და ლეგენდარული მოღვაწის პირად ნივთებს შორის იყო, მხოლოდ ზრდიდა პატივისცემას, რომლითაც ისინი ეპყრობოდნენ მას. მკაფიო, სევდიანი სიმბოლო ზევით ამტკიცებდა, რომ ის ოდესღაც უკანასკნელი განკითხვის ორდენს ეკუთვნოდა.
  
  კინიმაკამ ციხე შეისწავლა. "დარწმუნებული ვარ, ორდენს ერთხელ ჰქონდა გეგმა გასაღებების გაცემის შესახებ," - თქვა მან. "მაგრამ ცხოვრებამ ხელი შეუშალა." მან გაიღიმა.
  
  - სიკვდილი, - ჩუმად თქვა მაიმ. "სიკვდილი გზაზე იდგა."
  
  "გინდა, მოხდენილად გავხსნა?" იკითხა გიორგიმ.
  
  "დიახ, მოდით შევხედოთ ამ ქურდულ უნარებს, იოგი." ჩაილაპარაკა ალისია, დრეიკის გვერდით კედელთან ზურგით იჯდა, ცალ ხელში წყლის ბოთლი ეჭირა, მეორეში იარაღი.
  
  "აზრი არ აქვს". კინიმაკამ ხორციანი თათით საკეტი გადაატრიალა. "ეს ნამდვილად არ არის ხელოვნება."
  
  კენზი მისკენ მიიწია, როცა მაიმ სახურავი ასწია. უცნაური სცენარი იყო, ფიქრობდა დრეიკი, ჯარისკაცები ჩაკეტილები იყვნენ პაწაწინა ოთახში, სადაც არ იყო დასაჯდომი ადგილი, არ იყო სოციალიზაციის ადგილი, არ იყო საჭმელის ადგილი. მხოლოდ წყლით სავსე მინი-მაცივარი და რამდენიმე ყუთი ნამცხვარი. ფანჯრები ფარდები იყო, კარი დამაგრებული იყო მასიური ჭანჭიკებით. ხალიჩა ძაფიანი იყო და სუნიანი იყო, მაგრამ ჯარისკაცებმა უარესი განიცადეს. ეს საკმარისი იყო ცოტა დასვენებისთვის.
  
  სმიტმა, რომელიც კარს იცავდა, ჰეიდენი უკან შეუშვა და შევიდა სწორედ მაშინ, როცა მეი ყუთს დასწვდა. დრეიკს ეგონა, რომ ბოსი დაქანცული და შეშფოთებული ჩანდა. ვიმედოვნებ, რომ ის მოგვიანებით დეტალურად განმარტავს თავის საუბარს.
  
  მაიმ რამდენიმე წამი ფეხიდან ფეხზე აირია ხელი, სანამ ხელები ამოიძრო. მას ეჭირა ქაღალდების სქელი დასტა, სქელ საქაღალდეში გახვეული და შეკრული ძაფით შეკრული, რის გამოც გუნდის ზოგიერთ წევრს წარბები ასწია.
  
  "მართლა?" კინიმაკა ზურგზე დაჯდა. "ეს არის იარაღი, რომელსაც შეუძლია საფრთხე შეუქმნას მსოფლიოს?"
  
  "დაწერილი სიტყვა," თქვა კენზიმ, "შეიძლება იყოს საკმაოდ ძლიერი."
  
  "Ეს რა არის?" - Ვიკითხე. ჰკითხა ლორენმა. "ვაშინგტონიდან ყველა ბიჭი გველოდება."
  
  დრო განაგრძობდა მათ წინააღმდეგ მუშაობას. როგორც ყოველთვის, ეს იყო თამაშის და, კერძოდ, რბოლის წინ ყოფნის გასაღები. დრეიკმა წინსვლის ორი გზა დაინახა. "მეი, ჰეიდენ და დალ, რატომ არ გაიგეთ, რა არის ეს? ლორენი - რა გაქვთ მესამე მხედრისთვის, რადგან ჩვენ გვჭირდება მიმართულება, რომლითაც წავიდეთ?
  
  ლორენმა უკვე უთხრა მათ, რომ მესამე ლოკაციაზე დახვდებოდა. ახლა მან ხმამაღლა ამოისუნთქა. "კარგი, არავინ არ არის 100 პროცენტით დარწმუნებული, ბიჭებო. სურათის გასაცნობად ვაპირებ გაგაცნოთ ოთხი კარდინალური მიმართულების მათი ინტერპრეტაცია".
  
  დრეიკი უყურებდა მეის და დანარჩენებს წარბებშეჭმუხნული, როცა ისინი გზას ადგას დაპყრობის იარაღისკენ. "დრო გვაქვს".
  
  "კარგი, ეს მართლაც საინტერესოა. მეთექვსმეტე საუკუნეში ეგრეთ წოდებული ახალი სამყაროს აღმოჩენამდე ითვლებოდა, რომ დედამიწა დაყოფილი იყო სამ ნაწილად - ევროპა, აზია და აფრიკა. ამ კონტინენტებს შორის დაყოფა იყო ჰელესპონტი, რომელიც შესანიშნავად ჯდება ორდენის გეგმაში, რომელსაც თქვენ აქამდე მიჰყევით. ასე დაიწყო აზია ჰელესპონტის მიღმა, ეგზოტიკური სიმდიდრის უცნობი ქვეყანა, რომელსაც მათ აღმოსავლეთი უწოდეს. რა თქმა უნდა, მოგვიანებით მათ იპოვეს ამერიკა და ის შემდეგ გახდა ახალი სამყარო, სასურველი, უცნობი და იმედით სავსე. გამოიცა ახალი ოთხი კარდინალური მიმართულების ამსახველი ემბლემების წიგნი. აზია, ევროპა, აფრიკა და ამერიკა. როგორც ჩანს, ორდენმა გადაწყვიტა დაენერგა ეს უძველესი აზროვნება მათ რუკაში უცნობი მიზეზების გამო - თუმცა სავარაუდოა, რომ მათ ჯერ კიდევ სჯეროდათ, რომ იყვნენ ყოვლისშემძლე პატრიარქები, რომლებიც ნადირობდნენ რელიქვიებზე. " ლორენმა ამოისუნთქა.
  
  "მაშ, ეს არის მსოფლიოს ხელახალი განათლება, რომელიც განმეორდა, როდესაც მათ აღმოაჩინეს ავსტრალია და შემდეგ ანტარქტიდა?" თქვა კენზიმ.
  
  "დიახ, ეტაპობრივი ხელახალი განათლება საუკუნეების განმავლობაში, რაც ზოგიერთის აზრით ჯერ კიდევ ხდება. მაგრამ ეს სრულიად განსხვავებული ამბავია. ეს სულ არ იყო ბედნიერება და ვარდები. ფრაზა "დედამიწის ოთხი კუთხე" შესაძლოა ისტორიაში ყველაზე საკამათო გამოთქმა ყოფილიყო. ებრაულად ითარგმნება როგორც "ექსტრემალური". რიცხვების 15:38-ში ეს არის საზღვრები; ეზეკიელში - კუთხეები; და იობს აქვს ბოლოები. ეს ასევე შეიძლება ითარგმნოს როგორც დაყოფა. ცხადია, ბიბლია დაცინვისთვის ღიაა აქ..."
  
  დრეიკი ამას მიხვდა. "იმიტომ, რომ ვარაუდობს, რომ სამყარო ბრტყელია?"
  
  "დიახ. მაგრამ ბიბლია აღწერს მას ესაიას წიგნში და უწოდებს მას სფეროს. ასე რომ, მიზანმიმართული მითითება. საქმე იმაშია, რომ მათ შეეძლოთ გამოეყენებინათ ნებისმიერი რაოდენობის სიტყვა - დაახლოებით ათეული - კუთხის აღსაწერად. ითვლება, რომ სიტყვა "ექსტრემალური" შეგნებულად გამოიყენებოდა სწორედ ამის გადმოსაცემად. და ვერც ერთი ებრაელი ვერასოდეს ვერ ახერხებდა ჭეშმარიტი მნიშვნელობის არასწორ ინტერპრეტაციას, რადგან 2000 წლის განმავლობაში ისინი დღეში სამჯერ ხვდებოდნენ ქალაქ იერუსალიმს და სკანდირებდნენ: "ჩაუბერე დიდ საყვირს ჩვენი თავისუფლებისთვის". აღმართეთ დროშა ჩვენი გადასახლებულების შესაკრებად და შეგვკრიბეთ დედამიწის ოთხივე კუთხიდან ჩვენს მიწაზე".
  
  "მაშ, მათ შემთხვევით არ შეარჩიეს ფრაზა?" - ჰკითხა სმიტმა.
  
  "არა. ესაია წინასწარმეტყველის წიგნი განმარტავს, თუ როგორ შეკრებს მესია თავის ხალხს დედამიწის ოთხივე კუთხიდან. მთელი კუთხიდან შეიკრიბებიან ისრაელში".
  
  კენსიმ არც კუნთი ამოძრავებია და არც სიტყვა უთქვამს. დრეიკს წარმოდგენაც არ ჰქონდა, თუ რა იყო მისი რელიგიური მრწამსი, თუ კი ჰქონდა, მაგრამ იცოდა, რომ ეს აუცილებლად გახდებოდა მისი ცხოვრების დიდი ნაწილი. ამ დროს მან ცოტა მეტი შეისწავლა, რადგან ლორენის გაგრძელებას ელოდნენ. დალის რწმენა, რომ ის არსებითად კარგი იყო და ყოველთვის დაუბრუნდებოდა თავის მორალურ გულს, გარკვეულწილად გამართლებული იყო. ის მაინც ხედავდა მის ზღვარს - უკანონობის ზღვარს - მაგრამ ეს სულაც არ იყო ცუდი.
  
  Დროდადრო.
  
  მაგრამ თქვენ არ შეგეძლოთ ეს ორივე გზით. და აი, რა დაინახა მან კენსიში - დაუნდობელი მკვლელი, როცა მას სჭირდებოდა და მებრძოლი სული, როცა ის არ იყო. მისი გულისთვის მათ უნდა დაუშვან მისი შეცვლა.
  
  "რა თქმა უნდა, აზრი აქვს", - თქვა კინიმაკამ. "ჯერ აფრიკა, შემდეგ ჩინეთი. მერე რა არის?
  
  ლორენმა მაშინვე უპასუხა. "დიახ, ჩვენ ვფიქრობთ, რომ ბიბლიის მნიშვნელობა სასრულობაში იყო, ისევე როგორც წესრიგი. ართულებდნენ იმას, ვინც შემდეგ მოდიოდა. ტექსტის მიხედვით... კარგად... წავიკითხავ შესაბამის მონაკვეთს: "იპოვე სტრატეგიის მამის განსასვენებელი, შემდეგ კი კაგანი; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ, დაპყრობა მის კუბოში მოვათავსეთ. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ ბოლო განკითხვას. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც ცხენოსნები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე იდენტიფიკაციის ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული..."
  
  დრეიკმა შთანთქა იგი. "ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია? და ის იარაღით არის გარშემორტყმული? რა თქმა უნდა, ეს შეიძლება იყოს სადმე ინდოეთში. ეს არის იარაღით გარშემორტყმული ქვეყანა".
  
  "ისევ როდის მალავდა ორდენმა მხედრები?"
  
  დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. "კარგი, დიახ, მე ასე ვფიქრობ. მაინც რა არის მესამე მხედარი?"
  
  "შიმშილი".
  
  ღრმად ამოისუნთქა და ალისიას შეხედა. "ეს არ შეიძლება იყოს ბეწვიანი პრინცესა, არა?"
  
  ალისიამ ხელი წინ და უკან გაიქნია. "Შესაძლოა. ამას გავითვალისწინებ".
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "შენ შეუძლებელი ხარ."
  
  "რამე უპირატესობა?"
  
  "Რისთვის?"
  
  "რომელი პრინცესა? გოგომ უნდა იცოდეს, ხომ იცი".
  
  მან შეისწავლა მისი ფეხსაცმელი. "კარგად. მე ყოველთვის მიკერძოებული ვიყავი კლეოპატრას მიმართ. ვიცი, რომ ის პრინცესა არ არის, მაგრამ...
  
  "Დედოფალი? ასე რომ, კიდევ უკეთესი".
  
  ლორენი ისევ ლაპარაკობდა. "როგორც ადრე ვთქვი, ბიჭები და გოგონები ჯერ კიდევ აფასებენ, რომელ ინდოელზე შეიძლება ეხებოდეს ორდენი. სინამდვილეში, ეს ძალიან ბუნდოვანია. ვგულისხმობ, რომ თავის დროზე მათ ადგილზე დაყენებაც კი, ეს შეიძლება ყოფილიყო ათეულიდან ერთი".
  
  "და ისინი ყველა იარაღით არიან გარშემორტყმული?" - ჰკითხა სმიტმა.
  
  "მე ვცხოვრობ ინდოეთში, დიახ. ძირითადად."
  
  "კარგი, მაინც გვაქვს დანიშნულება," თქვა ალისამ.
  
  დრეიკმა შეხედა მეის, ჰეიდენს და დალს, რომლებიც ახარისხებდნენ მეორე ყუთის, Conquest-ის შიგთავსს.
  
  "Რაიმე პროგრესი?"
  
  ჰეიდენმა ხელი გადახვია, რათა ეჩვენებინა, რომ ისინი თითქმის იქ იყვნენ. მან მაღლა აიხედა. "როგორც ჩანს, ეს არის განკითხვის დღის სცენარის გეგმა. გახსოვთ ჯოხის ეფექტი? ერთი პატარა მოვლენა იწვევს მეორეს და მეორე, ყოველი უფრო დიდი?
  
  "ქაოსის თეორია", - თქვა დალმა. "ეს არის დაპყრობის იარაღი და ჩინგიზ-ხანი ღრმა მოაზროვნე იყო. ამით შეგიძლია დაიპყრო მთელი მსოფლიო".
  
  დრეიკმა წყლის ბოთლი დაარტყა.
  
  ალისიამ თქვა: "დომინოს ეფექტის იარაღი?"
  
  "ზუსტად. როგორ მიიყვანა ფრანც ფერდინანდის მკვლელობამ პირველი მსოფლიო ომის ვარსკვლავი. პოტენციურად, მზარდი ქაოსის ამ გეგმამ შეიძლება დაიწყოს მესამე მსოფლიო ომი".
  
  - და, - დრეიკმა ერთი წუთით გამორთო კომუნიკატორი და ჩუმად ჩაილაპარაკა, - საკმაოდ რთულია. ვის მივცემთ?"
  
  ყველამ შეხედა. სწორი კითხვა იყო. ჰეიდენმა ნათლად თქვა, რომ მეტი არაფერი უნდა ეთქვა. მან იცოდა, რომ ვაშინგტონი და თავდაცვის მდივანი უკვე უკმაყოფილონი იყვნენ მათით და დაუბრუნდა ფიქრს SEAL Team 7-ზე.
  
  დამთხვევა?
  
  არასოდეს.
  
  ჰეიდენმა კიდევ რამდენიმე წუთი შეისწავლა ფურცლები, შემდეგ კი ქურთუკის ქვეშ ჩაიდო. მთელ გუნდს მიმართა, მან მხრები აიჩეჩა, რაც მიუთითებდა, რომ გადაწყვეტილება ჯერ არ იყო მიღებული და აბსოლუტურად ყველაფერი შეიძლება მოხდეს არაუზრუნველყოფილი დოკუმენტებით.
  
  მან ხმამაღლა თქვა: "ჩვენ ამას გავუმკლავდებით როგორც კი შევძლებთ. ახლა ჩვენ გვჭირდება მესამე ადგილი. ლორენი?"
  
  "Მესმის შენი. ჩვენ ჯერ კიდევ ველოდებით".
  
  - ახლა ერთი წუთით, - თქვა კენსიმ, ბოლო ათი წუთის განმავლობაში სახეზე შუბლი მაინც აშკარა იყო. "თქვენ ამბობთ, რომ დედამიწის ოთხი კუთხეა, არა?"
  
  "აბა, ბიბლია ახსენებს ამას", თქვა ლორენმა. "და ეს არის უკანასკნელი განკითხვის ბრძანება."
  
  "კარგი, რაღაც არასწორია. არ ხედავ?
  
  დრეიკმა აციმციმდა, ახლა უფრო დაბნეული, ვიდრე ოდესმე. დალმა ყურადღებით შეისწავლა კენზი.
  
  "იქნებ რაიმე ახსნა დაგვეხმარება?"
  
  "ოთხი კუთხე? აფრიკა, აზია, ევროპა და ამერიკა".
  
  "Რა თქმა უნდა. ასე მეუბნებიან".
  
  კენსიმ ორივე ხელი გაშალა. "სად არის ინდოეთი?"
  
  ჰეიდენი ფეხზე წამოდგა. "ჯანდაბა, ინდოეთი აზიის კონტინენტის ნაწილია."
  
  "რასაც ჩვენ უკვე განვიხილეთ."
  
  ფიქრობდა ლორენი, როცა ფეხზე იდგა. "რაც მხოლოდ ევროპასა და ამერიკას ტოვებს", - თქვა მან. "ჰეი ბიჭებო, თქვენც იგივეს ფიქრობთ, რასაც მე ვფიქრობ?"
  
  - ალბათ, - ამოიოხრა ალისია. "შენი დუნდულიც გამაგრებულია ცუდ იატაკზე ჯდომის გამო?"
  
  - ქათამი, - თქვა კინიმაკამ. მაგრამ მაშინ მე ყოველთვის ვფიქრობ "ქათამი".
  
  ორდენი ორმოციანი წლების ომის დამნაშავეებია. იმ დროისთვის, როდესაც ისინი მალავდნენ იარაღს, მოდაში იყო ტერმინი "მშობლიური ამერიკელი", მაგრამ ისინი ასე ვერ იფიქრებდნენ. ისინი დაიბადნენ ოციან წლებში ან უფრო ადრე, ღვთის გულისთვის".
  
  "წითელი ინდიელები?" თქვა დრეიკმა. "ველური დასავლეთიდან? Ჯანდაბა".
  
  "ეს შესაძლებელია," თქვა ლორენმა. "რას ეძებდა ანალიტიკური ცენტრი არასწორ ადგილას."
  
  "მაშ, ვინ იყო ყველაზე ცუდი ადამიანი, ვინც ოდესმე იცოცხლა?" - ჰკითხა დალმა.
  
  "ნება მომეცით დაგიბრუნდეთ ამაზე. ამ დროისთვის, უბრალოდ ჩაჯექი თვითმფრინავში. "
  
  დრეიკი არ იყო ერთადერთი, ვინც ჰაიდენს უყურებდა.
  
  ამერიკაში დაბრუნება?
  
  სისულელე.
  
  ჰაიდენი, კერძოდ, უყურებდა სმიტს. მათ წარმოდგენაც არ ჰქონდათ, რა შეიძლება მომხდარიყო პერუს მოვლენების შემდეგ და რას ფიქრობდნენ ხელისუფლება. ჯარისკაცმა, მისი დამსახურებით, მაშინვე დაიწყო ადგომა და ზურგჩანთის შემოწმება.
  
  მესამე მხედარი? შიმშილი? და ამერიკა? ჩვენმა მეტოქეებმა იციან?
  
  მიიღებს ის ოდესმე მშვიდობის მომენტს, რათა მოაგვაროს თავისი ცხოვრება?
  
  დღეს არა, ჰეიდენ, დღეს არა, სხვებს ანიშნა, რომ მოშორებულიყვნენ და გამორთონ ისინი, ის გამომწვევად დადგა მათ შუაში.
  
  "ჩვენ ამას ვაკეთებთ", - თქვა მან. "და ჩვენ ამას სწორად ვაკეთებთ. როგორც უნდა, როგორც ყოველთვის. მაგრამ ბიჭებო, მე მაქვს დათქმები. მე მჯერა, - შეაჩერა მან, - რომ კრაუს და ამერიკის მთავრობას თამაშში მეორე გუნდი ჰყავს. SEAL Team 7, და როგორც ჩანს, ისინი კარგები არიან. ეს გუნდი შეიძლება არ იყოს თამაშში მხოლოდ იმისთვის, რომ დავრწმუნდეთ, რომ ყველა მხედარი მივიღებთ.
  
  ამის გაგონებაზე დრეიკმა შუბლი შეჭმუხნა. "Ბოდიში?"
  
  "კარგი, ფიქრობდი, რომ შეიძლება არსებობდეს მეორე სცენარი? რა მოხდება, თუ ისინი აქ იმისთვის არიან, რომ არსებითად გაგვანადგურებენ?"
  
  
  თავი მეოცე
  
  
  კარინ ბლეიკი თავისი შავი ჩექმებით მაგიდაზე იჯდა, მობილური ტელეფონი კისერსა და ნიკაპს შორის ეჭირა და თავისუფალი ხელებით კლავიატურას ურტყამდა. გახეხილი მაისური და ჯინსი ეცვა და თმა სქელი თმით ჰქონდა შეკრული. ხმა, რომელიც მის მარცხენა ყურში ლაპარაკობდა, კინაღამ ჩაახრჩო პალადინოს სიცილმა.
  
  "ჯანდაბა გაჩუმდი, დინო!" შებრუნდა და დაიყვირა.
  
  "Დიახ დიახ". ჯარისკაცი ღიმილით შემობრუნდა და შემდეგ დაინახა მისი სახე. "Კარგი კარგი. ღმერთო, ვინ ჯანდაბა დაგაყენა?
  
  კარინმა მომხსენებელს ბოდიში მოუხადა. "ბავშვები ბოროტები არიან", - თქვა მან. "ცოტაც და ისინი აღმოჩნდებიან გარეთ უმართავ საფეხურზე."
  
  ქალმა ჩუმად ჩაიცინა. "ოჰ, მე ვიყიდე ორი მათგანი."
  
  კარინმა შეხედა მაღალ, დაკუნთულ დინოზავრს და მათ თანამებრძოლს, პატარა, გამხდარ ვუს. ორივე ჯარისკაცი ორთქლს უშვებს, მოწყენილი იყო ბოლო ერთი კვირის განმავლობაში უდაბნოში ერთ სახლში ყოფნით და სხვადასხვა სისტემების აწყობას. რაც მათ სჭირდებოდათ იყო რეალური ქმედება.
  
  კარინმა ჰკითხა: "და ისინი გაიქცნენ?"
  
  "Რა თქმა უნდა. კომუნიკაციების განყოფილებაში ვიყავი. ცვლაში დაგვინიშნეს. SPEAR-ის გუნდმა ჩინელებს ყუთი წაართვა და ტაივანში გაქცევა მოახერხა. ნაწილობრივ იღბალი, ნაწილობრივ რეზერვი სხვა გუნდების მხარეს, ვფიქრობ. "
  
  კარინმა იცოდა, რომ ეს ბევრად მეტი იყო, ვიდრე უბრალოდ იღბალი. SPEAR-ზე უკეთესი გუნდი დღეს მსოფლიოში არ არსებობდა. იგი ოდესღაც ამაყობდა, რომ მისი ნაწილი იყო.
  
  "ეს ცხენოსანი სისულელე ჩემთვის ბევრს არ ნიშნავს," აღიარა მან. "მე სხვა საკითხებზე ვაკეთებ აქცენტს. მაგრამ მითხარი, სად მიდიან ისინი შემდეგ?"
  
  "კარგი, ჯერ არ ვიცი. როგორც ჩანს, ინდოეთი. მაგრამ, როგორც ჩანს, არის გარკვეული უთანხმოება. შეხედე, მე დავთანხმდი, რომ ცოტათი დავეხმარო იმის გამო, რაც მოხდა პალადინოს ღარიბ მშობლებს და იმიტომ, რომ ჩვენ ერთ მხარეს ვართ, მაგრამ არსებობს ზღვარი, რისი თქმაც შემიძლია".
  
  კარინმა მზარდი ეჭვი იგრძნო. "მეტი ბევრი არ გვჭირდება. მხოლოდ ეს - როცა ვურეკავ, უნდა ვიცოდე დრეიკის გუნდის პოზიცია. ხვალ იქნება თუ ერთ თვეში. Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება?"
  
  პასუხი სტაბილური იყო. "დიახ, სანამ იმავე განყოფილებაში დავრჩები. Მე მჯერა."
  
  "Გმადლობთ". კარინმა სწრაფად დაასრულა საუბარი მანამ, სანამ რაიმე კითხვას დასვამდნენ. მან ერთი წუთი დაუთმო ოთახის შესაფასებლად და სად იყვნენ ისინი. მას შემდეგ, რაც მათ ეს ადგილი დაიბრუნეს ნარკოდილერების ბუდიდან, გაასუფთავეს იგი ყველა ცუდისგან, იპოვეს ატრიბუტები ყველანაირ ადგილას, იატაკის დაფებიდან სახლის ქვეშ, ასევე კუთხებში და ლოფტის სივრცეში. ყოველი უკანასკნელი ნაჭრის დაწვა თავისთავად იყო. ჯერ კიდევ ხაზგარეშე რეჟიმში, კარინმა, დინომ და ვუმ დააყენეს კომპიუტერები, კომუნიკაციები, სათვალთვალო მოწყობილობები და სხვა. თუ უდაბნოს სახლი მათი შტაბ-ბინა უნდა გამხდარიყო, ის უნდა ყოფილიყო გამაგრებული, თავდაცვითი, თავისებურად ციხე.
  
  კარინს ეგონა, რომ ისინი თითქმის იქ იყვნენ.
  
  ახლა მას ახალი, მტკივნეული აზრი გაუჩნდა.
  
  ის უყურებდა, როგორ მუშაობდნენ დინო და ვუ კომპიუტერებზე, აკავშირებდნენ სადენებს საკუთარი ინსტრუქციების მიხედვით და აყენებდნენ პროგრამულ უზრუნველყოფას, ფეიერვოლებს და სხვა. ვარჯიშის დაწყებამდე ის დინამიტით იყო დაკავებული. ახლა ის ბევრად მეტი იყო. დიახ, მათ მაინც აკლდათ რამდენიმე რამ, მაგრამ არსებული თანხები მხოლოდ ამის დასაფარად იქნებოდა. მათ სჭირდებოდათ სტაბილური შემოსავლის წყარო.
  
  ნუ უგულებელყოფთ მას. არ შეგიძლია დაძრა, ღრმად ჩამარხე.
  
  კარინმა ყველაფერი იცოდა SEAL Team 7-ის შესახებ. მან იცოდა, რატომ იყვნენ ისინი იქ, რა მიზნები ჰქონდათ; მათი ძლიერი და სუსტი მხარეები; მათი დღის წესრიგი და საბოლოო საიდუმლო ბრძანებები. შემდეგ, ფაქტობრივად მხარდაჭერით, მას ახლა შეეძლო მეთ დრეიკის გაფრთხილება.
  
  ამაღელვებელი იყო, ტრიალებდა, ნაწლავებში მჟავას იწვევდა.
  
  ყოველი ინციდენტი, რომელიც მათ განვლეს, ნათელი მომენტები და მძიმე დროები, სრული სიგიჟის დღეები, ეხებოდა მის ემოციებს, როგორც ჩიტი, რომელიც ჯიუტ ჭიას ურტყამს. კარინი ადრეც ასე მძიმედ დაიჭრა და სიცოცხლეზე უარი თქვა, მაგრამ ის კვლავ ყველაზე მოულოდნელ ადგილებში იპოვა. მას ახალი მიზანი მიეცა.
  
  ისევ, უაზროდ, მან განიცადა განადგურება, როდესაც მისი ძმა და ოჯახი გარდაიცვალნენ, შემდეგ კი სიყვარული, როდესაც კომოდოს შეუყვარდა იგი. შესაძლოა, ძალიან ადრეულმა ინციდენტმა, როცა ის ასე ახალგაზრდა იყო, გაანადგურა და ცხოვრების გზაზე დააყენა.
  
  განადგურება.
  
  ახლა მას მხოლოდ ის სურდა, რომ გაენადგურებინა ყველა კარგი რამ, რაც ჰქონდა. თუ რამე სწორად მიდიოდა, მას სურდა, რომ ეს წარუმატებელი ყოფილიყო. თუ რაიმე დიდი მოდიოდა მის გზაზე, ის დარწმუნდებოდა, რომ იგი დაიშლებოდა ცრურწმენით.
  
  თუ ახალი გუნდი იწყებდა აყვავებას, დაახლოებას, ის გაანადგურებდა მას.
  
  თვითგანადგურება არ იყო კარინ ბლეიკისთვის ცხოვრების ახალი გზა. ეს არის ჩემი არჩეული ცხოვრების წესი. ჩემი მყუდრო საბანი. მას ყოველთვის აინტერესებდა, შემოვიდოდა თუ არა სრულ წრეში, ზუსტად და უკან.
  
  ასე რომ, ის იჯდა, მოდუნებული, იმ ინფორმაციით, რომელიც SPEAR-ის გუნდსაც კი აკლდა, როდესაც მათ ოთხი კარდინალური წერტილი გადაკვეთეს ოთხი კოშმარული იარაღის მოპოვების მცდელობაში. კვეთა მის კართან ღიად იდგა.
  
  ერთმა გზამ მიიყვანა საბოლოო გამოსყიდვამდე, მეგობრებთან, მეგობრობამდე და ცხოვრებისეულ ტკივილამდე.
  
  სხვა გზა გაანადგურებდა მთელ ამ ისტორიას, მთელ ამ გაურკვეველ მომავალს და მისცემდა ყველაფერს, რაც მას სჭირდებოდა: ქაოსს.
  
  კარინმა თავისი ნივთები მოაგროვა და ვერანდაზე გავიდა. უდაბნოს ჰაერი მშრალი იყო, მტვერში შერეული. კაშკაშა ბურთი აფრინდა მაღლა ცაში. სადღაც შორს, სუპერელიტარული ამერიკული სპეცდანიშნულების რაზმი, სახელად SEAL Team 7, მისდევდა მის ძველ თანამებრძოლებს - მეტ დრეიკს და ალისია მაილსს, ტორსტენ დალს და მეი კიტანოს და სხვებს - მოკვლის განზრახვით.
  
  კარინი ფიქრობდა მათ გაფრთხილებაზე.
  
  მერე თავი უკან კარებში ჩარგო. "ჰეი დამარცხებულებო, მოიშორეთ უკანალი. ჩვენ გვაქვს წასასვლელი და ხალხი სანახავი. ტაილერ უების საიდუმლო სათავსო სამუდამოდ არ დარჩება დამალული."
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  კარინი ატარებდა თოფს და უყურებდა დინოს, როგორ მართავდა მათ დოჯ რამს გრეხილი გველების მეშვეობით, რომლებიც ქმნიდნენ ლოს-ანჯელესის გზატკეცილებსა და უკანა ქუჩებს.
  
  "გააგრძელე შენი კურსი", თქვა მან, როცა ახალგაზრდა ჯარისკაცმა წითელ როდსტერს გასცდა. "გახსოვს, რომ ჩვენ ნადირობენ?"
  
  დინომ გაუაზრებელი ხალისით ჩაიცინა მას. "უბრალოდ ბედნიერი ვარ, რომ სახლიდან გავედი, დედა. ნებისმიერ შემთხვევაში, უნდა იცოდე, რომ მე შენზე უკეთესი ვარ. ყველანაირად უკეთესი."
  
  "ასე რომ, თქვენ განაგრძეთ საუბარი."
  
  "ჯარი არ გაგვიშვებს," - თქვა ვუ. "ყოველთვის, როდესაც ზედაპირზე გავდივართ, ჩვენ დაუცველები ვართ."
  
  "დაიწიეთ ტონი, მისტერ მიზერი. ღმერთო, თქვენ ორმა შეგეძლოთ ორმაგი მოვალეობის შესრულება".
  
  "მოდით ვნახოთ, რა ბედნიერი იქნებით, როცა თქვენს თხილს მანქანის ბატარეას დააკავშირებენ."
  
  "ნუ ხარ ვირი, ვუ. ეს არმიაა და არა CIA".
  
  კარინი ტკბებოდა მუდმივი პანორამული ხედებით მანქანის ორივე მხარეს; ლოს ანჯელესი მთელი თავისი დიდებით. მომენტი დასასვენებლად და არაფერზე ფიქრისთვის. სქელი გამწვანება და ბეტონის გიგანტები იბრძოდნენ უზენაესობისთვის, მათ უკან კი ლითონის ცათამბჯენები იყო, რომლებიც მცხუნვარე მზის ქვეშ ანათებდნენ. ღრუბლის დონეზე ეკიდა მსუბუქი სმოგი, რომელიც დღე აბნელებდა, მაგრამ ძლივს შესამჩნევი იყო. ხალხი მოდიოდა და მიდიოდა, ძლივს შესამჩნევი იყო ტროტუარებზე და სავაჭრო ცენტრებში, ზიზღით ტრიალებდნენ წინ და უკან თავიანთ მანქანებში. ჰოლივუდის ბორცვები ნელა გაიარა მარჯვნივ, შეუმჩნევლად, რადგან ამ დროს დინომ შეამჩნია შავ-თეთრი საპატრულო მანქანა, რომელიც სწრაფ ზოლში შემოდიოდა და ის კარგი ბიჭივით შეანელა, თვალი გზას გაუსწორა, ფოკუსირება პირდაპირ წინ გაამახვილა.
  
  მათ რომ არ უყურებდე, ვერ შეგამჩნევდნენ.
  
  საბოლოოდ სანაპირო გზა გაიხსნა და ისინი მიდიოდნენ სან-ფრანცისკოსკენ.
  
  "უკეთესი ვიდრე უდაბნო." ვუ შეისწავლა ცქრიალა, მოძრავი ტალღები.
  
  კარინმა გააანალიზა დავალებები. ისინი არ კარგავდნენ დროს შტაბში. პირველ რიგში, მათ დააინსტალირეს კომპიუტერები, ორი უახლესი მაკი, იმდენი სპეციალური სათამაშოებით, რამდენიც მათ შეეძლოთ. ოპტიკურ-ბოჭკოვანი კაბელი ყველაზე რთული ნაწილი იყო, მაგრამ როგორც კი გაარკვიეს და კარინმა დაამონტაჟა რამდენიმე ფაირვოლდი, ისინი მზად იყვნენ წასასვლელად. მაშინაც კი, კარინის კლავიატურაზე და მისი გენიალური ინტელექტის გამოყენებით, მათ არ გააჩნდათ გიჟური ჰაკერების პოტენციალი. ისინი შეზღუდულები იყვნენ, იძულებულნი იყვნენ გამოეყენებინათ გამომგონებლობა.
  
  კარინმა იცოდა ტაილერ უების უთვალავი საიდუმლო საბანკო ანგარიშის შესახებ. ის უყურებდა მათ, როცა SPIR-ში მუშაობდა. მან იცოდა, რასაც ზოგიერთი უწოდებდა მის მემკვიდრეობას; იმ რამდენიმე საიდუმლოს შესახებ, რომელიც მას ჰქონდა ძველ გუნდში. და მან იცოდა უზარმაზარი სამალავი; ის, რაც მსოფლიოს უმდიდრესმა, ყველაზე ნაყოფიერმა სტალკერმა დააგროვა ასობით ადამიანის წინააღმდეგ, მათ შორის ისევ მისი ძველი გუნდის წევრები.
  
  უმეტესობას სჯეროდა, რომ მას შემდეგ, რაც უები მკვდარი იყო, მათ შეეძლოთ მისი პოვნა თავისუფალ დროს.
  
  პრობლემა ის იყო, რომ კარინს ასეთი აზრები არ ჰქონდა. სამალავთან წვდომა მას უთქმელ ძალას მისცემდა - და ბოლოს და ბოლოს, ძალა იყო იქ, სადაც ყველაფერი იყო. სამივეს შეეძლო იქიდან გადასვლა; ფულის მოპოვება, ანონიმურობა, უსაფრთხოება და გავლენა. რასაკვირველია, ასობით ადამიანი რომ ეძებდეს ვების საშულებას, მისი მოპარვა განსაკუთრებით რთული იქნებოდა.
  
  ახლა არავინ იცოდა სად იყო.
  
  კარინ ბლეიკის გარდა.
  
  ყოველ შემთხვევაში ის ასე ფიქრობდა. მომდევნო რამდენიმე საათი გეტყვით. ინსაიდერის ინფორმაცია ძალიან სასარგებლო იყო. მან ყველაფერი იცოდა ნიკოლას ბელზე და იმაზე, თუ როგორ უამბო ციხის საკანში მჯდომმა მამხილებელმა ყველაფერი - სახელები, ადგილები, პიროვნებები, მთელი დამპალი წყალგამყოფი. მან იცოდა, როგორ უყვარდა ლორენ ფოქსს სტუმრობა. ის იცნობდა ადამიანებს, რომლებიც უსმენდნენ და ესაუბრებოდნენ ლორენ ფოქსს.
  
  ისე, ის მათ იცნობდა, ისინი სულაც არ იცნობდნენ მას.
  
  მან შეიძლება ცოტა დააგვიანა წვეულებაზე - კარინის სამხედრო წვრთნას და შემდგომ გამგზავრებას გარკვეული დრო დასჭირდა - მაგრამ მან ეს შეასრულა ჰაკერების პატარა მაღალი დონის ნიჭით. ბელის საუბრები შეწუხებული იყო. სმიტს, როგორც ჩანს, ჰქონდა იმის სურვილი, რომ რეგულარულად მიეღო ამ საუბრების ასლი - ცელქი ბიჭი - და მოექცე მათ ისე, როგორც მას სურდა. ვინ იცოდა, რა გაუკეთა მათ ცხელ, ადვილად გაბრაზებულმა ჯარისკაცმა? იცავდა ეროვნულ უსაფრთხოებას, ცხადია.
  
  საქმე ის იყო, რომ კარინს შეეძლო გატეხა ხაზი, რომელიც უშუალოდ სმიტის ქსელში მიდიოდა. ეს მისთვის შედარებით ადვილი სამუშაო იყო. მან დრო დაუთმო მდიდარი ნაძარცვის შეგროვებას. ტაილერ უები ოდესღაც ფლობდა უამრავ ოფისს, სახლს, პენტჰაუსს და თუნდაც კუნძულს მთელს მსოფლიოში. ადგილების სახელები, რომლებიც მას ეხმიანებოდა, იყო ვაშინგტონი, ნიაგარა და მონტე კარლო. ბელი ესაუბრა ლორენს, მაგრამ ასევე ესაუბრა დაცვის თანამშრომლებს და ადვოკატებს და სმიტის ჩანაწერებში შედიოდა ფრაგმენტები ყველა მათგანიდან.
  
  სმიტს არ აქვს ნათელი მომავალი, ფიქრობდა იგი.
  
  არ აქვს მნიშვნელობა, თუ როგორ დაჭრით მას, პერუს ინციდენტმა ან ინციდენტებმა SPEAR გუნდი უბედურების სამყაროში ჩააგდო.
  
  კარინმა შეცვალა თავისი პოზიცია, რადგან წარსულში აბრა აეკრა, რომ ისინი სან-ფრანცისკოდან 130 მილის დაშორებით იყვნენ. ბელი საკმაოდ მჭევრმეტყველი გახდა ლორენთან - უსასრულოდ ასახელებდა ფაქტებს, რომლებიც ალბათ სწორი იყო, ასახელებდა სახელებს, ადგილებს, საბანკო ანგარიშებს. ამ დროისთვის, კარინი ვერ ბედავდა არცერთი ანგარიშის გამოყენებას, იმის შიშით, რომ ხელისუფლება ჩუმად დაკვირვებოდა მათ, რათა ენახა, ვინ გამოჩნდა. ჯერ მათ სჭირდებოდათ სამოქმედო და გაქცევის სანდო გეგმა.
  
  აქედან გამომდინარე, მოგზაურობა სან ფრანცისკოში.
  
  როდესაც დაჭერით, ბელი აღწერდა, როგორ ტრაბახობდა უები იმით, რაც იცოდა. ეს კაცი იყო რიტუალური სტალკერი, მდიდარი ჩრდილი, რომელსაც ჰქონდა რესურსი, რომ ამხილოს, დააზარალოს და დაეპატრონოს მსოფლიოში თითქმის ნებისმიერ ადამიანს, თუ მას ეს სურდა. უები ყოველთვის სთავაზობდა ბელს წვრილმანებს, აწყობდა მას, მაგრამ ასევე მიანიშნებდა იმაზე, რასაც ის "დედა ლოდს" უწოდებდა.
  
  ეს "დედა ვენა" იყო სპეციალური ოფისი, სადაც მეგალომანი ინახავდა მთელ ჭუჭყს, რაც კი ოდესმე ვინმეს აგროვებდა. რა თქმა უნდა, მას არასოდეს უთქვამს ბელს სად იყო.
  
  თუმცა კარინი ამ ყველაფერზე ფიქრობდა. მას განსაკუთრებული უპირატესობა ჰქონდა, რომ შეეძლო ყველაფრის შიგნიდან დანახვა. და გაიხსენა ის მომენტები, როდესაც ვებმა გუნდის უმეტესი ნაწილისგან მოიპარა ინფორმაცია და ფარულად მოინახულა. მისი ეიდეტიკური მეხსიერება სწორედ იქ დაეუფლა. რა თქმა უნდა, ადვილი არ იყო, მაგრამ კარინმა იცოდა, რომ უები მაშინ მუშაობდა ვაშინგტონში ცნობილ ოფისში და მოახერხა მიმოწერის მიკვლევა, რომელიც ახლა ჩაწერილი იყო.
  
  დიდი ფაილები გაიგზავნა სან-ფრანცისკოს კონკრეტულ მისამართზე ნახევარ ათჯერ. შემდგომმა გამოძიებამ აჩვენა, რომ სხვა დიდი ფაილები მოპოვებული იყო სხვა ცნობილი ოფისებიდან. ამრიგად, სანამ ხელისუფლება სქელ მონაცემებს იკვლევდა, კარინმა შეძლო ზუსტად დაედგინა რა სჭირდებოდა.
  
  დინომ ისინი მიიყვანა სატრანსპორტო საშუალებებში, გოლდენ გეიტში და მეთევზეთა ნავსაყუდელის გავლით. ტურისტები მოედანზე კამერებით მოცვივდნენ და საკუთარ თავზე დიდი ზრუნვის გარეშე გამოვიდნენ გზებზე. დინო ტრაფიკში გაერთიანდა და პოლიციელებს მათი შემჩნევის მიზეზი არ მისცა. ციცაბო ბორცვმა ისინი უფრო შორს მიიყვანა ქალაქში და მალე ისინი შემოიარეს კავშირის მოედანზე, გაიარეს ბანკები და აფთიაქები, გემები და რესტორნები, მათ ყველაზე რთულ საქმეში დღემდე: კარგი პარკირების ადგილის პოვნაში.
  
  "უბრალოდ დატოვე აქ." ვუ მანიშნა პატარა სივრცეზე უოლგრინსის მახლობლად. "მისამართი აქედან ხუთი წუთის სავალზეა."
  
  "Ხუთი წუთი?" თქვა კარინმა. "ეს შეიძლებოდა სამუდამოდ ყოფილიყო, თუ უები რაიმე გაუთვალისწინებელ სიტუაციებს დაეტოვებინათ."
  
  - გარდა ამისა, - თქვა დინომ, როცა ნელა მიუახლოვდა დანიშნულების ადგილს, - ეს Dodge Ram-ია. გამიჭირდებოდა უკანალის გაჩერება ამ ადგილას".
  
  "გინდა გავაკეთო ეს? მე შემიძლია ტარება."
  
  "Მართლა? რა თქმა უნდა, ტორეტო. ვნახოთ, როგორ იქცევით..."
  
  - ბავშვებო, - ამოისუნთქა კარინმა. "გაჩუმდი. ნახე იქ?"
  
  "ჩვენ გვჭირდება კარგი წვდომა სწრაფი გაქცევისთვის. ჩვენ გვჭირდება სწრაფი წვდომა. გვჭირდება..." დინო შეჩერდა. "ჯანდაბა, ჩვენ დიდხანს დაგვჭირდება ავტოფარეხი, არა?"
  
  კარინმა თავი დაუქნია. "სწორედ აქ. საჭიროების შემთხვევაში ცოტა ხანს დაბლა ვიწექით; ჩვენ ყოველთვის შეგვიძლია დავტოვოთ აქედან სხვა დღეს, როცა მტვერი დადგება".
  
  "ჯანდაბა, იმედია არა", - ჩაილაპარაკა ვუ. "ამ დღეებში თქვენთან ერთად საკმარის დროს ვატარებ."
  
  "ეს არის პრობლემა?" კარინი ფიქრობდა, ხოლო დინომ ვერძი მიწისქვეშა პარკინგისკენ მიიყვანა.
  
  "კარგი, ტესტოსტერონი ცოტა მაღალია. თქვენ ორნი ყოველთვის და-ძმავით ეჯიბრებით. ხანდახან ცოტა დამღლელია".
  
  "ჩვენ? კონკურენცია?" კარინმა გაბრაზებულმა შეხედა დინოს. "მართლა ჩვენ?"
  
  ახალგაზრდა ჯარისკაცმა ხმამაღლა გაიცინა. "მხოლოდ იმიტომ, რომ არ გინდა აღიარო, რომ მე შენზე უკეთესი ვარ."
  
  "მე ამას ვერ ვხედავ." კარინმა მას კრიტიკულად გადახედა, შემდეგ ვუს მიუბრუნდა. "ხედავ ამას?"
  
  "ნება მომეცით ასე განვაცხადო. თუ თქვენ ორნი ოდესმე დამთვრალეთ და გადაწყვიტეთ დაწყვილება, ამის გაკეთება ფეხზე დგომით მოგიწევთ, რადგან ორივეს მოგინდებათ ზევით ყოფნა."
  
  კარინმა ხმადაბლა ჩაიცინა, როცა დინომ საბოლოოდ იპოვა თავისი გემოვნების ადგილი. "ჯოჯოხეთად მთვრალი? ჯანდაბა, უბრალოდ არ არის საკმარისი ალკოჰოლი მსოფლიოში, რომ ეს მოხდეს, ვუ."
  
  დინომ გასაღები ამოიღო და კარი გააღო. "დროა ფოკუსირება. მთელი ეს შეჯვარების სისულელე არ შველის. "
  
  "გოგოები არ მოგწონს, დინო?" კარინი შეუერთდა წინ მდგარ ორ კაცს. "სან ფრანცისკოში არის ზოოპარკი. ჩვენ ყოველთვის შეგვიძლია იქ წაგიყვანოთ, როცა დავასრულებთ."
  
  დინომ დააიგნორა, მობილური ამოიღო და მისამართს დაელოდა, რომლის ჩატვირთვაც სჭირდებოდათ. - სამი წუთი, - თქვა მან. "Მზად ვართ?"
  
  კარინმა მხრები ზურგჩანთაში ჩააწყო. "ჯოჯოხეთივით."
  
  
  * * *
  
  
  ეს იყო მაღალსართულიანი საოფისე შენობა, ვების ოფისი კი ოცდამეთხუთმეტე სართულზე იყო. კარინი ფიქრობდა, რომ ეს მისთვის უჩვეულო იყო - შეშლილს, როგორც წესი, ამჯობინებდა უმაღლეს დონეზე ეცხოვრა, რათა ყველას ზემოდან შეხედოს - მაგრამ ფიქრობდა, რომ მას შეეძლო ამ მისამართის შენახვა რაც შეიძლება დაბალ და საიდუმლოდ - ეს იყო ის, რასაც ის აფასებდა. და მისი ცხოვრებისეული მოღვაწეობის ელიტარული საცავი.
  
  ყველა სიფრთხილე, ფიქრობდა იგი.
  
  რამაც კიდევ უფრო მეტი გახადა ის, რის გაკეთებასაც აპირებდნენ...
  
  სულელური? გულუბრყვილო? ჭკვიანი? ჭკვიანი?
  
  თავისთვის ბნელად გაეღიმა, როცა მიხვდა, რომ პასუხი შედეგზე იყო დამოკიდებული.
  
  ტრიო პირველ სართულზე მბრუნავი კარიდან შევიდა, რამდენიმე ლიფტი შენიშნა და იქით გაემართა. მუქი კოსტიუმებით გამოწყობილი კაცები და ქალები წინ და უკან ტრიალებდნენ. შორეულ კუთხეში საინფორმაციო მაგიდა იდგა, რომელსაც ორი შავგვრემანი მდივანი მართავდა. ხმაურის დონე დაბალი იყო, ყველა ცდილობდა ხმა არ ამოეღო. კარინმა კუთხეში დაინახა ერთი ჭარბწონიანი დაცვის თანამშრომელი, რომელიც ათვალიერებდა გამვლელ ტრაფიკს და უსაფრთხოების სამ კამერას. მან დინო საინფორმაციო დაფასთან მიიყვანა.
  
  "Ოცდათხუთმეტი". მან თავი დაუქნია. "ერთი კომპანია ფლობს მთელ სართულს."
  
  "მნიშვნელობა აქვს".
  
  ვუ სათაურს შეხედა. "მინმაკის სისტემები?" წაიკითხა მან, "ყველაფერი იგივეა, ყველაფერი იგივეა."
  
  უსახო კორპორაციები, რომლებიც მართავდნენ მსოფლიოს.
  
  კარინი გადავიდა, ლიფტებს მიაღწია და ორჯერ გადაამოწმა. არ გაგიკვირდებათ, თუ იპოვნიდა ცარიელ ნომერს 35 - ან რიცხვს, რომელიც ერთად აკლია - მაგრამ ის იყო, თეთრი და მბზინავი, როგორც ყველა დანარჩენი. მოსახლეობა ღილაკებს აჭერდა სხვადასხვა სართულზე, კარინი კი ბოლო წუთამდე ელოდა, მაგრამ მხოლოდ მან დააჭირა 35-ს.
  
  დიდხანს ლოდინი არ მოუწიათ. მან ზურგჩანთა აიღო და თითქოს რაღაცას ეძებს შიგნით. დინო და ვუც მოემზადნენ. როდესაც ლიფტი ატყდა და კარები გაიღო 35-ე ნიშნულზე, ტრიო მხოლოდ რამდენიმე წამს დაელოდა, რათა ენახა, რას ებრძოდნენ.
  
  გაპრიალებული დერეფანი შორს იყო გადაჭიმული, ორივე მხარეს კარ-ფანჯრებით. ბოლოში ხის მაგიდა იყო. კედლები მორთული იყო ნახატებით, უგემოვნო და მოსაწყენი. კარინმა მიხვდა, რომ ვიღაც ელოდა მას შემდეგ, რაც მან დააჭირა ღილაკს, მაგრამ ახლა ისინი აქ იყვნენ. ისინი მზად იყვნენ, მონდომებულები, ახალგაზრდები და უნარიანი.
  
  მან ანიშნა გზა, შევიდა უცნაურ სამყაროში, რომელიც რატომღაც მაინც მიცვალებულს ეკუთვნოდა. თუ რამე, ეს იყო ვებ-ის მემკვიდრეობა. მისი დედის ვენა.
  
  არ არის CCTV კამერები. არანაირი უსაფრთხოება. პირველი კარი, რომელიც მან სცადა, ისე ძლიერად შეირყა მის ჩარჩოში, რომ გავიდა. ეს ყველაფერი საჩვენებლად იყო, მხოლოდ საფარი. პისტოლეტი ამოიღო და ჯიბეები ჟურნალებით აავსო. ჟილეტი, რომელსაც ქურთუკის ქვეშ ეცვა, მთელი გზა აქ მოცულობით გრძნობდა თავს, მაგრამ ახლა იცავდა მას. გუნდი გაიშალა, როდესაც ისინი ფრთხილად მიუახლოვდნენ მაგიდას.
  
  კარინი გაჩერდა და ორივე მხრიდან გაიხედა ორ ახალ დერეფანში. გაკვირვებული დარჩა, როცა რობოტის ხმამ გაიგო.
  
  "Შემიძლია დაგეხმარო?"
  
  მან შენიშნა მაგიდის წინა კიდეზე დამაგრებული სენსორი. თუმცა, მან ვერ დაინახა კამერები.
  
  "გამარჯობა? არის ვინმე მანდ? სულელს ვთამაშობ.
  
  მთელი ამ ხნის განმავლობაში ის თავის თავში გეგმას ფიქრობდა. უების მონაცემთა დიდმა ნაკადმა არამარტო მიიყვანა იგი ამ მისამართზე, მან შეძლო ზუსტად დაედგინა ტერმინალის მდებარეობა, რომელიც მივიდა შენობის ციფრული ჩარჩოს დიზაინის გამოყენებით. მან იცოდა, რომ ისინი უნდა მობრუნებულიყვნენ მარცხნივ და შემდეგ მარჯვნივ, მაგრამ აინტერესებდა, რა შეეძლოთ რობოტებს...
  
  "ვფიქრობ, ჩვენ დავკარგეთ." მხრები აიჩეჩა, დინოს და ვუს შეხედა. "უბრალოდ დაელოდეთ, მისტერ რობოტ, სანამ ჩვენ ვცდილობთ ვინმეს პოვნას."
  
  ცდად ღირდა. კარინი მარცხნივ გაემართა, მის უკან ბიჭები. პირველი მთის კაცი გამოჩნდა მარცხნივ, ოფისიდან გასული, ცალ ხელში ბეისბოლის ჯოხი მაგრად ეჭირა, მეორეში კი თავში დაარტყა. წინ გამოჩნდა მეორე, რომელსაც მოჰყვა მესამე, შემდეგ კი მეოთხე გამოჩნდა მარცხნივ, ამჯერად ჩაქუჩით.
  
  ვუ ჩაიცინა. "სამი უკან."
  
  კარინმა პისტოლეტს ააფრიალა. "მოდით ბიჭებო, რა მაკლია?"
  
  პირველმა მთამ, მელოტმა კაცმა გაიღიმა. "იქ რადარია, გოგო, და ჩვენ მის ქვეშ ვრჩებით."
  
  "Მე ვხედავ. ასე რომ, ტაილერ უების გაცნობა ისე, როგორც მე - ადამიანი, რომელსაც უყვარს ხმაურის ატეხვა საჭირო დროს და საჭირო ადგილას - არის ეს მისი მშვიდობის ბაღი? მედიტაცია? ისე, ახლა ნაკლებად სავარაუდოა, რომ შევაწუხოთ, ბიჭებო?
  
  "ისროლეს იარაღი და პოლიციელები ათ წუთში აქ იქნებიან", - თქვა კაცმა. "დარტყმა ოცში."
  
  "რაც შეეხება შენობის უსაფრთხოებას?"
  
  კაცს გაეცინა. "არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  "Მადლობა ინფორმაციისთვის".
  
  კარინმა გაფრთხილების გარეშე დაარტყა მკლავში და დაინახა, რომ შეკრთა. მან ესროლა შემდეგ ჯერზე, მუცელში, და დაელოდა, სანამ იატაკს დაეჯახა, სანამ ზურგზე გადახტებოდა და ხერხემალს გამოიყენებდა დასაძრახად.
  
  ბეისბოლის ჯოხი მიფრინდა მის თავზე, ხელიდან გაუშვა და კარი გავიდა, მინა და ჩარჩო ჩაამსხვრია. მან იგნორირება მოახდინა. ვუ მის უკან იდგა, დინო კი სხვა მიმართულებით მოძრაობდა. მესამე სიმსუქნემ გადაკეტა მისი გზა. მან ორი გასროლა ესროლა მასას, თავი აარიდა ძლიერ საქანელას და შემდეგ სხვა გზა არ დარჩა, გარდა იმისა, რომ უმოძრაო მასას თავდახრილი დაარტყა.
  
  ის უკან გადახტა, შოკირებული.
  
  მას იარაღი ეჭირა, როცა ზურგზე დაეცა. მაღლა რომ აიხედა, დაინახა უზარმაზარი მრგვალი სახე, რომელიც მისკენ იყურებოდა - დაბუჟებული, სასტიკი გიგანტი ტყვიების ნახვრეტებით, რომელსაც ვერ გრძნობდა, სისხლის ნაკადულებს, რომელსაც ვერ ხედავდა და ყველაზე დიდი ხის ჯოხი, საპარსის პირებით შეღებილი, ოდესმე - მე მინახავს.
  
  "გაბრაზებული გამოქვაბულის კაცი."
  
  კარინი ატყდა, როცა კლუბი ჩამოვარდა. ორმა ტყვიამ გადაისროლა მუცელში, ჭერს მოხვდა, მაგრამ ხელკეტი აგრძელებდა დაცემას. კარინმა თავი აარიდა. კლუბი მის გვერდით დაეშვა, იატაკი გაიყო, ნაპერწკლები აფრქვევდა აალებული პირებიდან. წამით იქვე იწვა, შემდეგ ხელი მოხვია და იატაკიდან აწევა დაიწყო.
  
  კარინი უკან დაიხია, საშინელი სახე დაინახა და პირდაპირ ესროლა. ამჯერად პატრონმა იგრძნო ეს და მაშინვე შეირბინა, საბედნიეროდ, მარჯვნივ და პირდაპირ სხვა კოლეგის მეშვეობით დაეცა და პატარა მამაკაცი ქვემოთ ჩაეშვა.
  
  ვუ გადახტა მასზე, ესროლა კიდევ ორ უზარმაზარ ჰალკს. ეს ხალხი მუხლებზე დაეცა. ხელკეტი დაარტყა ვუს ბიცეფს, რის გამოც ის ყვიროდა. კარინი შემობრუნდა და დაინახა პირველი მამაკაცი - მელოტი, რომელსაც ფეხში ესროლა - მის გვერდით მიჰყვებოდა და მის უკან სისხლის კვალი დატოვა.
  
  "თქვენ უბრალოდ დაანგრიეთ ყველაფერი, ქალბატონო. Ყველასთვის."
  
  "აჰ, ახლა რომ გესროლე, ქალბატონი ვარ, ჰა? მე ვხვდები, იცით, რისთვის ვართ აქ?"
  
  ხელჩაკიდებულს და ქამარზე ჩამოკიდებულ დანას დასწვდა.
  
  "Მეღადავები? აქ მხოლოდ ერთი რამ არის, თქვენ ეს იცით. "
  
  კარინმა თავი დაუქნია. "Რა თქმა უნდა".
  
  "მაგრამ თქვენ ვერასოდეს იპოვით მას."
  
  მან სწრაფად მიმოიხედა კომპიუტერის ტერმინალებით სავსე ოთახების ირგვლივ, რომლებიც უდავოდ მუშაობდნენ, აწარმოებდნენ რაიმე სახის პროგრამას და ყველა მათი მეზობლების იდენტური იყო.
  
  მაგრამ მან უკეთ იცოდა. "ოჰ, ვფიქრობ, რომ შემეძლო."
  
  მან ასევე იცოდა, რომ ისეთი ადამიანი, როგორიც უებია, ვერასდროს იფიქრებდა გადამრთველის დაყენებაზე. არა იმ მძიმე შრომის შემდეგ, რაც მან ჩაატარა ასეთი მასალის მოსაპოვებლად, არც მაშინ, როცა ყველა ტკბილი სწრაფვა, რომელიც მას ოდესმე აიღო, სწორედ აქ ხდებოდა.
  
  მან თავი აარიდა ბარტყს, შეაჩერა დანით დარტყმა და მამაკაცს მეორე ტყვია დაუტოვა. წამოხტა და ვუს გაჰყვა, მერე უკან გაიხედა, რომ დაენახა, როგორ იყო დინო. ყველაფერი კარგი იყო. ერთადერთი პრობლემა, რომელიც ახლა მათ შეექმნათ, იყო პოლიცია.
  
  ვუ ყოყმანობდა; დერეფანი ცარიელი იყო. "Სად მიდიხარ?"
  
  კარინი გაიქცა, ეს ადგილი მის მეხსიერებაში იყო აღბეჭდილი. "ერთ-ერთი ყველაზე ცუდი მონსტრის ბუნაგამდე, რომელიც ოდესმე უცხოვრია", - თქვა მან. "ასე რომ ყინვაგამძლე იყოს. ამ გზით, ბიჭებო."
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  თავად ოთახი ამაზრზენი იყო, ტაილერ ვებბის უკანასკნელი კვალი, სავსე იყო გარე სურათებით, რომლებიც მოწმობდნენ ბოროტ შინაგან სიგიჟეს. მათ რამდენიმე წამში აიღეს საკეტები, ნახეს კედლებზე ჩარჩოში ჩასმული ფოტოები - საყვარელი მსხვერპლი და დევნა, სროლის წინ და შემდეგ - და ჯაშუშური აღჭურვილობის უცნაური კოლექცია მთელი მსოფლიოდან, მოწყობილი ოთახის გარშემო მაგიდებზე.
  
  კარინმა შეძლებისდაგვარად დააიგნორა ეს, უკვე შუშის ფანჯრებიდან ისმოდა სირენების ხმა. ვუ და დინო სადარაჯოზე იდგნენ, როცა ის ტერმინალისკენ მიდიოდა.
  
  ორმაგი შემოწმების შემდეგ, მან დაადასტურა, რომ ეს იყო იგივე, რომელიც იღებდა მონაცემთა უზარმაზარ ნაკადს, რომელიც დაკავშირებულია სპეციალური ფორმატის ფლეშ დრაივთან და დახედა პატარა მწვანე შუქს, რომელიც დაადასტურებდა ტერმინალის შიგთავსის ავტომატურ ჩატვირთვას. კარინი ელოდა, რომ დიდი რაოდენობით ინფორმაციის გადაცემა შეიძლებოდა და შესაბამისად დააკონფიგურირა ფლეშ დრაივი. ეს იყო როგორც სწრაფად, როგორც მას შეეძლო ამის გაკეთება.
  
  "როგორ ვართ?" მან მაღლა აიხედა.
  
  ვუ მხრები აიჩეჩა. "აქ ყველაფერი მშვიდია."
  
  - კვნესის გარდა, - თქვა დინომ. "ეს ბევრია."
  
  მათი გეგმის ნაწილი იყო მსხვერპლის დატოვება. ეს პოლიციას დააბნევს და დააყოვნებს. კარინი ბედნიერი იყო, რომ ისინი მაინც ავაზაკები იყვნენ და იმსახურებდნენ მომავალ ახალ ბედს ცხოვრებაში. მან დახედა მოციმციმე მწვანე შუქს, დაინახა, რომ ის სწრაფად აციმციმდა და იცოდა, რომ სამუშაო თითქმის დასრულებულია.
  
  "მზად იყავი".
  
  ფანჯრის მიღმა სირენები ტიროდნენ.
  
  ინდიკატორმა შეწყვიტა მოციმციმე, რაც მიანიშნებს, რომ ყველაფერი დასრულებულია. მან ამოიღო პაწაწინა დისკი და ჩადო შიდა ელვაშეკრულ ჯიბეში. "Წასვლის დროა".
  
  ბიჭები მყისიერად წინ დაიძრნენ, ფრთხილად მოძრაობდნენ დაცემულის ირგვლივ, სისხლს ასველებდნენ მამაკაცებს და ფეხზე ურტყამდნენ ორს, ვინც ადგომას ცდილობდა. კარინი მათ იარაღით დაემუქრა, მაგრამ ის არ გამოიყენებდა მას. შეიძლება ჯერ კიდევ იყოს გარკვეული დაბნეულობა იმის თაობაზე, თუ საიდან მოხდა სროლა. უკვე სათვალთვალო კამერებით და უამრავ კითხვის დასმით იქნებოდნენ დაკავებული. გაქცევის გასაღები ის იყო, რომ არ იმოქმედო სწრაფად, არც კი იყო ფრთხილად.
  
  ეს გასაკვირი უნდა ყოფილიყო.
  
  მათ ზურგჩანთები ამოიღეს, შიგთავსი ამოიღეს და ცარიელი ჩანთები გადაყარეს. ერთმანეთს შეხედეს და თავი დაუქნიეს.
  
  "ოფიცერი". ვუ მიესალმა დინოს.
  
  "ოფიცერი". დინომ ენერგიულად დაუქნია თავი კარინს.
  
  - სერჟანტი, - გასქელდა ბრიტანული აქცენტი და სამსახურის ლიფტებისკენ გაემართა.
  
  მას ჯიბეში უჭირავს ძალაუფლების გასაღები, მთავრობისა და სამეფო მანიპულაციების, გადატრიალების შემდგომი გადატრიალების, ფინანსური თავისუფლებისა და სამართალდამცავი ორგანოების კონტროლის გასაღები.
  
  ყველაფერი რაც მათ სჭირდებოდათ იყო გასაშვებად უსაფრთხო ადგილი.
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  მეორე დღეს, კიდევ ერთი თვითმფრინავით გასეირნება და მეთ დრეიკი სერიოზულ რეაქტიულ ჩამორჩენას გრძნობდა. აფრენა მხოლოდ ერთი საათის წინ მოხდა და ისინი დღეს ატლანტის ოკეანისკენ მიიწევდნენ და ამერიკის შეერთებული შტატებისკენ მიემართებოდნენ.
  
  მკაფიო წარმოდგენის გარეშე სად წავიდეთ.
  
  მესამე მხედარი შიმშილია. დრეიკს ეშინოდა წარმოედგინა, რა სახის ომი გამოიგონა ორდენმა შიმშილობისთვის. ისინი ჯერ კიდევ ძალიან იყვნენ ჩართულნი პირველი იარაღის, კოსმოსური იარაღის, და განსაკუთრებით მეორე იარაღის, სამაგისტრო კოდის შემუშავებით. ჰეიდენი ჯერ კიდევ ინახავდა ყველა ინფორმაციას თავისთვის, მაგრამ ზეწოლა გაზიარებაზე უზარმაზარი იყო. მხოლოდ მოულოდნელმა დაბნეულობამ და გაურკვეველმა დანიშნულებამ გახადა მისი უმოქმედობა მისაღები.
  
  სამაგისტრო კოდმა მოაწყო მოვლენები ევროპის ნახევარში და ბოლოს ამერიკაში, რათა დაემხობა მსოფლიო სახელმწიფოს მეთაურები, გაენადგურებინა ქვეყნის ინფრასტრუქტურა, დაეჯახა მათი ჯარები და გაეთავისუფლებინა ფსიქოსოები, რომლებსაც სურდათ დედამიწის დაბრუნება ბნელ საუკუნეებში. ეს საშინლად რეალური და საშინლად მარტივი ჩანდა. ერთ დღეს პირველი დომინო დაეცა...
  
  ჰეიდენი დუმდა, როცა ბოლომდე კითხულობდა. დრეიკმა ნება მისცა გონებას გაიმეოროს ყველა ბოლო გამოცხადება: SEAL Team 7; სპეცდანიშნულების რაზმები ჩაერთვებიან ერთმანეთს; საფრანგეთის დანაკარგები, ძირითადად რუსების გამო; ახლა კი კავშირი ადგილობრივ ამერიკელებთან. რა თქმა უნდა, ადგილობრივები შესანიშნავი მხედრები იყვნენ - ალბათ საუკეთესოები, ვინც ოდესმე ცხოვრობდა. მაგრამ საიდან გაჩნდა შიმშილი ამ ყველაფერში?
  
  ალისია მის გვერდით ჩუმად ხვრინავდა, ერთი თვალი ოდნავ ღია ჰქონდა. კენზი მაქსიმალურად ცდილობდა მოვლენის ვიდეოს გადაღებას, მაგრამ დალმა მოახერხა მისი შეკავება. დრეიკმა აღნიშნა, რომ ეს არ იყო ნაზი ფიზიკური დარწმუნება, არამედ სიტყვები, რამაც აიძულა იგი შეეცვალა აზრი. ის არ იყო დარწმუნებული, რომ დალი და კენსი ახლოს იქნებოდნენ. რა თქმა უნდა, ეს მისი საქმე არ არის და ის, ფაქტობრივად, იმავე სარკინიგზო ლიანდაგზე მოგზაურობდა, მაგრამ...
  
  დრეიკს სურდა რა იყო საუკეთესო შეშლილი შვედისთვის და ეს იყო.
  
  ლორენი წინ იჯდა, სმიტთან რაც შეიძლებოდა ისე ახლოს, ისე რომ უხერხულად არ ეგრძნო თავი. თვითმფრინავის უკან დაბალ ხმაზე საუბრობდნენ იორგი, კინიმაკა და მაი; ტვირთის ბლოკი, რომელშიც ისინი იმყოფებოდნენ, ოდნავ მეტი იყო, ვიდრე ჩაჭიმული, მღელვარე, მაღალჭერიანი ნიჟარა. ერთხელ მაინც მოუნდება პირველი კლასის ფრენა. მწვრთნელმაც კი აჯობა ბარგის კლასს.
  
  ლორენმა ყურადღება გაამახვილა მიმოწერაზე, რომელსაც ისინი ჯერ კიდევ აწარმოებდნენ მათსა და ვაშინგტონს შორის. ახლა საუბარი იყო დუნე და არაკონცენტრირებული, უფრო გონების შტორმი, ვიდრე რეალური დისკუსია. მიუხედავად იმისა, რომ ამდენი გიკებია?დრეიკს ეჭვი არ ეპარებოდა, რომ ისინი იპოვნიდნენ ზუსტად იმას, რასაც ეძებდნენ.
  
  გავიდა საათები და შტატები უფრო დაუახლოვდნენ. ლორენი დაინტერესდა კონკურენტი ქვეყნებიდან შემოსული სხვადასხვა მასალებით. როგორც ჩანს, ისრაელებმა ამერიკის კავშირები SPIR-თან ერთად დალაგდნენ. ინგლისელებიც. ჩინელები დუმდნენ და ფრანგები, სავსებით შესაძლებელია, გამოვიდნენ იქიდან. დრეიკმა იცოდა, რომ ისინი SEAL-ისგან ვერაფერს გაიგებდნენ. სინამდვილეში, რა თქმა უნდა, ისინი იქ არ იყვნენ.
  
  "საინტერესო იქნება თუ არა ისინი ამ გუნდებს ამერიკაში მშვიდად," - თქვა დალმა. "ან გამოიყენეთ შიდა ბრძანებები."
  
  "ადამიანებმა უკვე შეაღწიეს საზოგადოებაში?" ჰეიდენმა აიხედა. "Ვეჭვობ. მძინარე აგენტების შექმნას წლები სჭირდება.
  
  "და არ არის რთული შეუმჩნეველი ფრენა", - თქვა სმიტმა. "ნარკომანიები ამას ათწლეულების განმავლობაში აკეთებენ."
  
  "რაიმე მინიშნება გაქვთ ამ ყველაზე ცუდ ინდიელზე, რომელიც ოდესმე უცხოვრია?" იკითხა მაიმ.
  
  "არა ვაშინგტონიდან და თუ ჩვენმა კონკურენტებმა იციან, ისინი ამას საიდუმლოდ ინახავენ."
  
  "სიგიჟე".
  
  დრეიკმა დახედა დროს და მიხვდა, რომ ისინი უახლოვდებოდნენ შტატებს. მან ნაზად გააღვიძა ალისია.
  
  "Ვაუ?"
  
  "Გაღვიძების დროა".
  
  კენზი უფრო ახლოს მიიწია. "შენი ბოთლი მზად მაქვს, პატარავ."
  
  ალისია მისკენ ხელებს აქნევდა. "ჯანდაბა, ჯანდაბა! მომაშორე ეს ნივთი!"
  
  "Ეს უბრალოდ მე ვარ!"
  
  ალისია უკან დაიხია, რამდენადაც ნაყარი იძლეოდა საშუალებას. "სისხლიანი ცირკის მასხარა ფიზოგი."
  
  "რა არის პოპი?" კინიმაკა გულწრფელად დაინტერესებული ჩანდა.
  
  "ეს ნიშნავს "სახეს" ინგლისურად", - თქვა დრეიკმა. და კენსის აშკარა სასოწარკვეთის საპასუხოდ, მან თქვა: "მე არ ვეთანხმები. შენ ხარ ბობი დაზლერი."
  
  "მართლა?" ალისია იღრიალა.
  
  "Რა? "
  
  "ეს ნიშნავს, რომ შენ არ ხარ ცუდი სანახავად, სიყვარულო."
  
  კენსიმ შუბლი შეჭმუხნა, როცა ალისამ ღრიალი დაიწყო და დრეიკი მიხვდა, რომ მან ორივე ქალთან ერთად ზღვარი გადალახა. ისე, ყოველ შემთხვევაში კენზისთან. სწრაფად დაუქნია თავი ლორენს.
  
  "არასოდეს. Შენ ხარ დარწმუნებული? "
  
  ყურადღება ნიუ-იორკერისკენ იყო მიმართული.
  
  "ოჰ დიახ, დარწმუნებული ვარ." ლორენმა საკმარისად სწრაფად დამალა თავისი გაოცება და პირდაპირ ახალი ამბების გადაცემაზე გადავიდა. "Მომეცი რამე."
  
  მაშინვე, თითქოს ბედმა, კარგი ამბავი დაბრუნდა. ლორენმა სპიკერზე დადო. "ჰეი ხალხო, კარგია, რომ ჩვენ ჯერ კიდევ ვმხიარულობთ." მისტერ Obnoxious ისევ ხაზზეა. "კარგი ამბავი ის არის, რომ სანამ თქვენ იღებდით თქვენს წილ ზი-ს, მე ვმუშაობდი გახურებულ კომპიუტერზე. ასე რომ, ჯერ მეორე მხედარი და დაპყრობა. მისის ჯეი? დიდი ძაღლები ყეფიან".
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "ამერიკულად ილაპარაკე, ნაბიჭვარი, თორემ გაგათავისუფლებ."
  
  დრეიკმა მაგიდას გადახედა და იცოდა, რომ ჯერ კიდევ ჩერდებოდა. ბოლოს და ბოლოს, გასაღების კოდი მათ ხელში იყო და ეს ამერიკელებმა იცოდნენ. შემდეგ აზრმა გაუჩნდა და ანიშნა, რომ თვითმფრინავის უკანა მხარეს შეერთებოდა.
  
  ჩუმად ჩაეჭიდნენ ერთმანეთს.
  
  "შეიძლება თუ არა მხოლოდ ერთი ფურცლის დაკარგვა?" ჰკითხა მან. "მათგან ყველაზე მნიშვნელოვანი."
  
  მან შეხედა. "რა თქმა უნდა, თუ გინდა ჩვენზე სამიზნის დახატვა. ისინი არც ისე სულელები არიან. "
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "მე ვიცი, მაგრამ შეხედე ალტერნატივას."
  
  ჰეიდენი სკამის საზურგეს მიეყრდნო. "კარგი, მე ვფიქრობ, რომ ჩვენ უკვე გაფუჭებულნი ვართ. რა ზიანი შეიძლება მოჰყვეს სხვა დაუმორჩილებლობას?"
  
  "მოდით ვკითხოთ SEAL Team 7-ს, როდესაც ისინი აქ მოხვდებიან."
  
  ორი წამით უყურებდა ერთმანეთს, ორივეს აინტერესებდა, რა იყო მეორე გუნდის ბრძანებები. ამ ყველაფრის საიდუმლოება მათ აწუხებდათ. ჰეიდენმა გაიგო, რომ საზიზღარი მამაკაცი ისევ დაიწყო და შებრუნდა.
  
  "აგენტი ჯეი, ვაშინგტონს სურს იცოდეს Conquest Box-ის ზუსტი დეტალები."
  
  "უთხარი მათ, რომ დავუკავშირდები."
  
  "მმმ, მართლა? კარგად."
  
  "რამე ახალი გაქვს?"
  
  "დიახ, დიახ, ჩვენ გვინდა. Ერთი წამი მომეცი".
  
  ჰეიდენი დრეიკს მიუბრუნდა. "გადაწყვეტილების მიღების დროა, მეთ. დასასრულებლად?"
  
  დრეიკმა ქუსლებზე დაიძრა და გაიღიმა. "ყოველთვის".
  
  ჰეიდენმა დასტადან ქაღალდი ამოიღო.
  
  "უკვე იპოვე ფურცელი, რომელიც გჭირდება?"
  
  "ამაზე ვფიქრობდი ორი საათის წინ."
  
  "ოჰ".
  
  მათ ერთად და მეორე წამის ტანჯვის გარეშე გაანადგურეს მთავარი ჯაჭვის ყველაზე მნიშვნელოვანი ტყვია. შემდეგ ჰეიდენმა დაკეცა ყველა ფურცელი და დააბრუნა შეკვეთის ყუთში. გუნდის დანარჩენი წევრები ორივეს უკომენტაროდ უყურებდნენ.
  
  ერთად ისინი ერთნაირები იყვნენ.
  
  "კარგი". კაცი ვაშინგტონიდან დაბრუნდა. "ახლა ნამდვილად ვამზადებთ გაზით. როგორც ჩანს, უკანასკნელი განკითხვის ორდენმა თავზე ლურსმანი დაარტყა მესამე მხედრის - შიმშილის აღწერით. ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე ცხოვრობდა და ის იარაღით არის გარშემორტყმული. "
  
  "მშობლიური ამერიკელი?" - იკითხა კინიმაკამ.
  
  "ოჰ დიახ, დაბადებული 1829 წელს; ეს არის შვიდასი წელი ჩინგიზ ხანის შემდეგ და ათას თოთხმეტი ასეული ჰანიბალის შემდეგ. თითქმის ზუსტად..." შეჩერდა.
  
  - უცნაურია, - შეავსო კინიმაკამ ცარიელი ადგილი.
  
  "შეიძლება, იქნებ", - თქვა ბოტანიკოსმა. "ერთხელ ვიღაცამ თქვა, რომ შემთხვევითობა არ არსებობს. აბა, ვნახოთ. ყოველ შემთხვევაში, მე შევცვალე თვითმფრინავის მარშრუტი და შენ ახლა ოკლაჰომაში მიდიხარ".
  
  "ჩვენ ვიცით, ვინ შეიძლება იყოს ეს მოხუცი მხედარი?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "მე ვიტყოდი, რომ ის ყველაზე ცნობილი მკვიდრი ამერიკელია, არა ყველაზე ცუდი, მაგრამ რა ვიცი?"
  
  ალისია ირევა, ჯერ კიდევ ნახევრად ეძინა. "არც ისე ბევრი, ჯანდაბა."
  
  "Კარგი, მადლობა. ისე, გოიაალე, რაც ნიშნავს "ის, ვინც იღიმება", იყო აპაჩების ტომის ცნობილი ბელადი. ისინი წინააღმდეგობას უწევდნენ შეერთებულ შტატებსა და მექსიკელებს მთელი მისი ცხოვრების განმავლობაში, მისი დარბევები გახდა საშინელი ეკალი ამერიკის თვალში. "
  
  "ბევრმა ინდიელმა ამერიკელმა გააკეთა," - თქვა მაიმ.
  
  "რა თქმა უნდა, და ეს მართალია. მაგრამ კაცს პატივს სცემდნენ, როგორც შესანიშნავ ლიდერს და სტრატეგს, დარბევისა და შურისძიების ომის არქეტიპს. ეს ნაცნობად ჟღერს?
  
  დრეიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "იგივე ჰანიბალი და ჩინგიზ ხანი."
  
  "გაიგე, პატარავ. სამჯერ ჩაბარდა, შემდეგ კი სამჯერ გაიქცა. მათ გადაიღეს რამდენიმე ფილმი მისი ექსპლუატაციის შესახებ. შემდეგ მას სამხედრო ტყვედ ექცეოდნენ და ბევრ სხვასთან ერთად პირველად ფორტ ბოუში გადაიყვანეს".
  
  "და ის ისევ გაიქცა?" ალისია ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ასე სურდა ეფიქრა.
  
  "არა. სიბერეში ჯერონიმო ცნობილი სახე გახდა".
  
  - აჰ, ახლა მივხვდი, - თქვა დრეიკმა. "მჯდომარე ხართან და გიჟურ ცხენთან ერთად, ის ალბათ ყველაზე ცნობილია."
  
  - ჰო, და იცოდი, რომ ეს სამი ერთად იკრიბებოდა? ვაი-ვაი, ცეცხლთან ვსხედვართ. ავაშენოთ ეს და ეს? ისაუბრეთ იმაზე, რომ აირჩიოთ თქვენი საყვარელი ცნობილი ადამიანი ყავის დასალევად - მე ამ სამთან ერთად წავიდოდი."
  
  ალისიამ თავი დაუქნია. "ეს იქნება დაუვიწყარი გამოცდილება," დაეთანხმა იგი. "რა თქმა უნდა, ვივარაუდოთ, რომ დეპი და ბორეანაზი არ იყვნენ თავისუფლები."
  
  "1850 წელს? Ალბათ არა. მაგრამ ეს ბიჭი დეპი? როგორც ჩანს, ის არასოდეს ბერდება, ასე რომ, ვინ იცის? გახსოვთ ისტორია მედიცინის ადამიანებზე, რომლებსაც შეეძლოთ დროში გადაეტანათ მანიტუა - სულები? ყოველ შემთხვევაში... ჯერონიმო გამოჩნდა 1904 წლის მსოფლიო გამოფენაზე და რამდენიმე სხვა ნაკლებად გამოფენაზე. ღარიბ ადამიანს სახლში დაბრუნების უფლება არ მისცეს და ის გარდაიცვალა ფორტ სილში, ჯერ კიდევ ომის ტყვედ, 1909 წელს. ის დაკრძალულია ფორტ სილის ინდოეთის სასაფლაოზე, გარშემორტყმული ნათესავების და სხვა აპაჩი სამხედრო ტყვეების საფლავებით.
  
  "იარაღი". თქვა დალმა. "მამაცი კაცები."
  
  "ოჰ, და, რა თქმა უნდა, თავად ფორტ სილის მრავალი იარაღი, რომელიც დღეს შეერთებული შტატების არმიის საარტილერიო სკოლაა. ის რჩება ერთადერთ აქტიურ ციხესიმაგრე სამხრეთ დაბლობზე, რომელმაც როლი ითამაშა ეგრეთ წოდებულ ინდოეთის ომებში და აქტიური იყო ყველა დიდ კონფლიქტში 1869 წლიდან." გიკი შეჩერდა, სანამ დაამატებდა: "ორდენმა აირჩია ეს ადგილი და ეს მხედარი მიზეზის გამო".
  
  "იარაღის გარდა?" - ჰკითხა დალმა.
  
  "და ასევე ცნობადობა", - გაისმა პასუხი. "ინდური ტერიტორიის თავდაპირველ დარბევას აქედან ხელმძღვანელობდნენ ბაფალო ბილი და უაილდ ბილ ჰიკოკი. ციხე მოიცავდა მე-10 კავალერიას, ასევე ცნობილი როგორც ბაფალოს ჯარისკაცები".
  
  "მაშ ასე, მოდით შევაჯამოთ." დალმა ამოისუნთქა. "ჯერონიმოს საფლავი მდებარეობს ფორტ სილის შიგნით. ორდენმა მოახერხა დამანგრეველი იარაღის აგების გეგმები სულ მცირე ორმოცი წლის წინ და ახლა პლანეტაზე ყველაზე მომაკვდინებელი სპეცდანიშნულების რაზმების ნახევარი ათეული თავდაუზოგავი მიისწრაფის მისკენ".
  
  ღრმა სიჩუმეში გიკმა მხიარულად თქვა: "ჰო, კაცო, მაგარი რაღაცეები, ჰა?"
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  როდესაც თვითმფრინავი ოკლაჰომაში ფრენის ბოლო ეტაპზე ჩავიდა, ეკიპაჟმა განიხილა ის, რაც აქამდე იცოდა - გამოცხადებების უმეტესობა დედამიწის ოთხივე კუთხის, ცხენოსნებისა და სასიკვდილო იარაღის შესახებ, რომლებიც ნაცისტმა ომის დამნაშავეებმა დამარხეს. ძველი მეთაურების საფლავები. შეთქმულება იყო ვრცელი, რთული და გარდაუვალი იყო - რადგან ორდენს სურდა, რომ იგი სიცოცხლისუნარიანი ყოფილიყო ასი წლის განმავლობაში. და ახლაც, ტექსტის მიხედვით, მეოთხე მხედარი იყო "ჭეშმარიტი უკანასკნელი სასამართლო".
  
  აქამდე აღმოჩენილი იარაღის გათვალისწინებით, რა შეიძლება იყოს ეს?
  
  დრეიკმა ჩათვალა ეს. ჯერ ფორტ სილში უნდა ჩასულიყვნენ და ყველას შეეჩერებინათ შიმშილის იარაღზე ხელი. და იდარდო იმაზე, რომ სხვები პირდაპირ მეოთხე მხედრისკენ მიემართებიან - ღვთის უბედურება. ვგულისხმობ... რა სახელია ეს?
  
  "Შეიძლება გკითხოთ?" - თქვა მან, როცა თვითმფრინავმა დაშვება დაიწყო.
  
  - უკვე გააკეთე, - გაიცინა გიკმა, რის გამოც ჰეიდენმა, ალისამ და მეიმ თვალები დახუჭეს, მათი მოთმინება ამოიწურა.
  
  "როგორ მიიღო ჯერონიმომ ტიტული?"
  
  "ჯერონიმო ნამდვილი მებრძოლი იყო. სიკვდილის ლოგინზეც კი აღიარა, რომ ნანობდა დანებების გადაწყვეტილებას. მისი ბოლო სიტყვები იყო: "არასდროს უნდა დავნებდე. მანამდე მომიწია ბრძოლა, სანამ უკანასკნელი ვიდგებოდი". ცხრა ცოლიც ჰყავდა, ზოგი ერთდროულად".
  
  "მაგრამ ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია?"
  
  "სამხედრო კარიერის განმავლობაში ჯერონიმო განთქმული იყო თავისი გაბედული ხრიკებით და უთვალავი გაქცევით. ის გაუჩინარდა გამოქვაბულებში, საიდანაც გასასვლელი არ იყო, შემდეგ კი გარეთ ჩანდა. ის უცვლელად იმარჯვებდა, თუმცა ყოველთვის უმცირესობაში იყო. არის ადგილი ნიუ მექსიკაში, რომელიც დღემდე ცნობილია როგორც ჯერონიმოს მღვიმე. ერთ-ერთი უდიდესი ისტორია მოგვითხრობს, თუ როგორ ხელმძღვანელობდა ის ოცდათვრამეტი კაცის, ქალისა და ბავშვის მცირე ჯგუფს, რომლებზეც საშინლად ნადირობდნენ ათასობით ამერიკელი და მექსიკელი ჯარისკაცი ერთი წლის განმავლობაში. ამრიგად, ის გახდა ყველა დროის ყველაზე ცნობილი ინდიელი ამერიკელი და მოიპოვა ტიტული "ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე ცხოვრობდა" იმ დროის თეთრკანიანთა შორის. ჯერონიმო იყო ერთ-ერთი ბოლო მეომარი, რომელმაც მიიღო მათი მიწების ოკუპაცია. შეერთებული შტატები."
  
  "ოდესღაც მე მეძახდნენ "ყველაზე ცუდ ძუას, რომელიც ოდესმე უცხოვრია", - იხსენებდა ალისია ბრაზით. "არ მახსოვს ვისგან".
  
  "Მხოლოდ ერთხელ?" ჰკითხა კენზიმ. "ეს უცნაურია".
  
  "დიდი ალბათობით, ეს მე ვიყავი." მაიმ ოდნავ გაუღიმა მას.
  
  - ან მე, - თქვა დრეიკმა.
  
  დალი ისე ჩანდა, რომ ტვინი უმტვრევდა. "კარგი, მგონი მახსოვს..."
  
  "ფორტ სილი", - თქვა პილოტმა. "ათი წუთი დარჩა. ჩვენ გვაქვს დაშვების ნებართვა და რაიონში ცხელა".
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა და თავს ემზადებოდა. "Ცხელი? კითხულობს თუ არა ის დამუშავებული სცენარიდან თუ რა?"
  
  "დაახლოებით ოთხმოცი ადამიანი უნდა იყოს იქ." კინიმაკა ძალიან პატარა ფანჯარას უყურებდა.
  
  "ვფიქრობ, ის შეშფოთებას გულისხმობს," - ჩაილაპარაკა იორგიმ. "ან თავდასხმის ქვეშ."
  
  "არა, ის თავის სტატუსს გულისხმობს", - უთხრა მათ სმიტმა. "შესანიშნავად მომზადებული."
  
  თვითმფრინავი დაეშვა და სწრაფად გაჩერდა. თითქმის მაშინვე უკანა სატვირთო კარების გაღება დაიწყო. უკვე დაჭიმული და ფეხზე წამოწოლილი გუნდი სასწრაფოდ გამოვიდა მზის შუქზე, რომელიც მკვეთრად ირეკლავდა ასფალტზე. მათ ვერტმფრენი ელოდა, რომელმაც ფორტ სილის ტერიტორიაზე წაიყვანა. როდესაც ისინი მივიდნენ, ფორტ სილიდან პოლკოვნიკმა აცნობა მათ სიტუაციის შესახებ.
  
  "ჩვენ აქ სრულ საბრძოლო მზადყოფნაში ვართ. ყველა იარაღი მზად არის, დატვირთული და დამიზნებული. ჯერონიმოს საფლავიც და ჩვენ მზად ვართ გადასაღებად".
  
  "დაგვრჩენია ხუთნი." თქვა ჰეიდენმა. "მე აგრესიულად მივდივარ დაკრძალვის ადგილზე. დარწმუნებული ვარ, ყველა პოტენციური მოწინააღმდეგის შესახებ იცნობთ."
  
  "სრულად მომზადებული ვიყავი, ქალბატონო. ეს არის შეერთებული შტატების არმიის ინსტალაცია, საზღვაო ქვეითთა კორპუსის ინსტალაცია და საჰაერო თავდაცვისა და სახანძრო ბრიგადის ბაზა. დამიჯერეთ, როცა გეტყვით, რომ ჩვენ ყველა კუთხე დავფარეთ".
  
  ჰეიდენმა ზონირება მოახდინა და უყურებდა, როგორ ჩანდა ფორტ სილი ქვემოთ. დრეიკმა დაათვალიერა ტერიტორია და ბოლოჯერ შეამოწმა იარაღი.
  
  დარწმუნებული ვარ, ჯოჯოხეთის იმედი მაქვს.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  ატმოსფერო ელექტრული იყო, ყველა ჯარისკაცი დაძაბული იყო და რაღაც ომს ელოდა. გუნდი დადიოდა ფართო აგურის სვეტებს შორის და გადაადგილდა მრავალ საფლავის ქვას შორის, რომელთაგან თითოეული დაღუპული გმირის განსასვენებელი იყო. ჯერონიმოს საფლავი გაურკვეველი ბილიკიდან იყო და მათ მისასვლელად მრავალი დამატებითი წუთი დასჭირდათ. ჰეიდენმა მიიყვანა გზა, კინიმაკამ კი უკანა ასწია.
  
  დრეიკი უსმენდა და მიეჩვია მის გარემოცვას. ამდენი საარტილერიო ბატალიონის ადგილი არასდროს ყოფილა მშვიდი, მაგრამ დღეს ადამიანს თითქმის ესმოდა ქარში ფოთლის შრიალი. მთელ ბაზაზე ხალხი ელოდა. მოამზადეს. ზემოდან გამოგზავნილი იყო ბრძანება, რომ მტკიცედ დადგნენ წინ, რაც უნდა მომხდარიყო. ამერიკელები სახეს არ დაკარგავდნენ.
  
  ისინი მიდიოდნენ ვიწრო, ფიქალებით მოფენილ ბილიკზე, ჩექმები ჭრიალდნენ. უცნაურად ჩანდა ასეთ ბაზაზე სიფხიზლის შენარჩუნება, მაგრამ იმ ქვეყნებსა და გუნდებს, რომლებსაც ისინი ებრძოდნენ, უეჭველად არაფერი შეეძლოთ.
  
  დრეიკი ლორენის გვერდით დადიოდა, რომელიც გუნდს ყოველგვარ ახალ ინფორმაციას აწვდიდა.
  
  "ფრანგები კვლავ აქტიურობენ. ორი მათგანი ამ დროისთვის, კიდევ მეტი გზაშია".
  
  "ცნობები ოკლაჰომა სიტიში სროლის შესახებ. ეს შეიძლება იყოს ბრიტანელები. ამ ეტაპზე ამის თქმა შეუძლებელია."
  
  და პასუხი: "დიახ, ჩვენ გვაქვს დაპყრობის იარაღი. სწორედ აქ არის. თუ ვინმეს დააყენებთ ბაზაზე, დარწმუნებული ვარ, რომ ამას მივიღებთ".
  
  დრეიკმა მიხვდა, რომ ისინი ალბათ დაცული იყვნენ SEAL Team 7-ისგან, ყოველ შემთხვევაში, შიგნით. უბრალო ფაქტმა, რომ მათ შეუშვეს შეერთებულ შტატებში და შემდეგ არმიის ადგილზე, აჩვენა, რომ რაღაც სერიოზულად არასწორი იყო.
  
  ვინ გამოგზავნა ბეჭდები?
  
  რატომ?
  
  ჰეიდენმა შეანელა სვლა, როცა მათ მეგზურს სხვა, კიდევ უფრო ვიწრო ბილიკზე მიუყვებოდა. მალევე გაჩერდა ნახევარი ათეული ნიშნის წინ.
  
  "ეს," თქვა მან, "ჯერონიმოს ეკუთვნის".
  
  რა თქმა უნდა, დიდწილად უტყუარი იყო. საფლავის ქვა ჩვეულებრივი საფლავის ქვა კი არ იყო, არამედ კვერთხი; ქვების დიდი, ხელოვნური გროვა ნედლი პირამიდის სახით, ცენტრში დადგმული დაფა, რომელსაც ატარებს განზრახ ცალსახა სახელი "Geronimo". ეს იყო წარმოუდგენლად უძველესი ადგილი და უნდა ყოფილიყო შთამბეჭდავი თავის დროზე. მის გვერდით იყო მისი მეუღლის ზი-იეს და მისი ქალიშვილის ევა ჯერონიმო გოდლის საფლავი.
  
  დრეიკმა ერთგვარი სულიერი შიში იგრძნო დიდი მეომრის საფლავის დანახვისას და იცოდა, რომ სხვებიც იგივეს გრძნობდნენ. ეს კაცი იყო ჯარისკაცი, რომელიც ძირითადად მექსიკელების წინააღმდეგ იბრძოდა და იბრძოდა თავისი ოჯახისთვის, თავისი მიწებისთვის და ცხოვრების წესისთვის. დიახ, მან წააგო, ისევე როგორც კოჩიზმა, მჯდომარე ხარმა და გიჟურმა ცხენი წააგო, მაგრამ მათი სახელები მრავალი წლის განმავლობაში იცოცხლეს.
  
  პატარა ექსკავატორი მზად იდგა.
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია ბაზის მეთაურს, რომელმაც თავი დაუქნია ექსკავატორის მძღოლს. მალე დიდი ექსკავატორი შეუდგა სამუშაოს, ასწია მიწის უზარმაზარი ნაჭრები და მიმოფანტა მიწაზე. დრეიკმა ასევე იცოდა შეურაცხყოფა და ბრალდებები, რაც შეიძლებოდა დაეყენებინათ სამხედროების წინააღმდეგ, მაგრამ ამდენი ჯარისკაცის მახლობლად ყოფნა იმას ნიშნავდა, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ვინმეს გაეგო. ისინი ალბათ დახურავდნენ ფორტ სილს საზოგადოებისთვის გარკვეული ხნით.
  
  როგორ გააკეთა ეს ორდენმა?
  
  მაინტერესებს... ამდენი წლის წინ? ალბათ მაშინ წვდომა უფრო ადვილი იყო. ჰეიდენმა უთხრა ბექჰუის მძღოლს, რომ ადვილად ამოთხარა, უეჭველად გაახსენდა ჰანიბალის ზედაპირული საფლავი, სადაც კუბო არ იყო. გუნდი უყურებდა, როგორ გაღრმავდა ხვრელი და დედამიწის ბორცვი უფრო მაღალი გახდა.
  
  ბოლოს ექსკავატორი გაჩერდა და ორი კაცი ხვრელში გადახტა დედამიწის ბოლო ნაჭრების მოსაშორებლად.
  
  დრეიკი ნელა დაიძრა ორმოს კიდეზე. ალისია მასთან ერთად მოიპარა. როგორც მოსალოდნელი იყო, კინიმაკა უკან დარჩა, არ სურდა ბოლოში დასრულება. ორმა კაცმა კუბოს თავსახური მიწიდან გაასუფთავეს და იყვირეს ექსკავატორის ვედროზე თოკების აწევისთვის. მალე კუბომ ნელ-ნელა აწევა დაიწყო და დრეიკმა ისევ მიმოიხედა.
  
  მან იცოდა, რომ ყველგან სტოიკური სახეებით ხალხი იდგნენ და ბანაკს გარს უვლიდნენ. ახლა უკვე გათენდა მას, რომ ბრძოლა არ იქნებოდა. ჯერონიმოს კუბო საგულდაგულოდ ჩამოაგდეს მიწაზე, ქვების პატარა ნაჭრები და მიწა იშლებოდა. ჰეიდენმა შეხედა ბაზის მეთაურს, რომელიც მხრები აიჩეჩა.
  
  "შენი წვეულება, აგენტ ჯეი. ბრძანება მაქვს მოგაწოდო ყველაფერი, რაც გჭირდება".
  
  ჰეიდენი წინ წავიდა, როცა ერთ-ერთმა თხრილმა გახსნა კუბოს სახურავი. გუნდი ლიდერობდა. სახურავი საოცრად ადვილად ასწია. დრეიკმა ჩარჩოს გადახედა ყუთის სიღრმეში.
  
  ნახეთ თქვენი ცხოვრების ერთ-ერთი უდიდესი სიურპრიზი.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი მოშორდა, ერთი წუთით გაყინული; მისია დავიწყებული, მისი ცხოვრება დავიწყებული, მისი მეგობრები მოულოდნელად წავიდნენ, რადგან მისი ტვინი ქვად იქცა.
  
  არასოდეს...
  
  შეუძლებელი იყო. ეს, რა თქმა უნდა, სიმართლე იყო. მაგრამ მან ვერ გაბედა მზერის მოშორება.
  
  კუბოს შიგნით, რომელიც ტიტანის სამაგრზე იყო დამაგრებული, ეკიდა უახლესი ტექნოლოგიების ციფრული ეკრანი და როგორც უყურებდნენ, ის გაცოცხლდა.
  
  დინამიკებიდან ჩახლეჩილი სიცილი წამოვიდა. ჰეიდენი და სხვები უსიტყვოდ დაბრუნდნენ. ხელოვნური სიცილი ეხმიანებოდა გაძლიერებულ ეკრანს, როდესაც მასში უამრავი ფერი ივსებოდა, ვარსკვლავების ციმციმის შემდეგ, რომელიც სოკოს გარეთ გაჩნდა. გუნდმა გონს მოსვლა დაიწყო და დრეიკი მიუბრუნდა მათ.
  
  "მართალია... ვგულისხმობ... რა..."
  
  დალი უფრო ახლოს მივიდა, რომ უკეთ დაენახა. "საწყალი მოხუცი ჯერონიმო ისევ აქ არის?"
  
  ჰეიდენმა ის გაიყვანა. "ფრთხილად! არ გესმით ამის ყველა კონოტაცია?"
  
  დალმა თვალი ჩაუკრა. "ეს ნიშნავს, რომ ვიღაცამ დაგვიტოვა ეკრანი ყუთის ნაცვლად. როგორ ფიქრობთ, ეს არის იარაღი? "
  
  "ორდენმა არ თქვა უარი ამაზე", - თქვა ჰეიდენმა. "ყოველ შემთხვევაში, არა, როდესაც საქმე ეხება ნაცისტურ სამხედრო დამნაშავეებს. ეს ნიშნავს, რომ ორდენი არის -"
  
  მაგრამ მერე სიცილი შეწყდა.
  
  ჰეიდენი გაიყინა, არ იცოდა რას ელოდა. მან ქვემოდან გაიხედა, მზად იყო იხვის დასამალად. ლორენის წინ იდგა. სურდა კინიმაკა, დრეიკი და დალი ასე ახლოს არ ყოფილიყვნენ. ის...
  
  ლოგო ეკრანზე ციმციმებდა, ნათელი წითელი შავზე, მის გონებაში სისხლის ზოლის მეტი არაფერი.
  
  "ეს არის შეკვეთის ლოგო", - თქვა ალისამ.
  
  მე არ მესმის, "- აღიარა მეიმ. "როგორ შეძლეს მათ ამ ეკრანის დაყენება? და როგორ შეიძლება ის კვლავ ფუნქციონირებდეს?"
  
  "მათ ეს არ გააკეთეს", - თქვა იორგიმ.
  
  ლოგო გაუფერულდა და ჰეიდენმა გონებიდან ყველაფერი ამოიწურა. შავი ეკრანი ისევ გამოჩნდა და დინამიკებში ხელოვნურად დაქვეითებულმა ხმამ დაიწყო ღრიალი.
  
  "მოგესალმებით თქვენს კოშმარში, ბიჭებო და გოგოებო", - წაიკითხა, შემდეგ კი შეჩერებული სიცილი შეჩერდა. "შიმშილი გესალმება და იცოდე, რომ ბოლო ორი მხედარი ყველაზე უარესია. თუ შიმშილმა არ დაგასწრო, სიკვდილი დაგესწრება! Ჰაჰა. Ჰაჰაჰა."
  
  ჰაიდენმა ერთი წუთით დაფიქრდა, რა დატრიალებულმა გონებამ და დახრილმა წარმოსახვამ მოიფიქრა ეს სისულელე.
  
  "მაშინ მოდით პირდაპირ საქმეზე გადავიდეთ. მესამე მხედარი გირჩევნიათ ყველას განადგურება, ვიდრე ერთმანეთის განადგურების ნებას მოგცემთ. შიმშილი ამას აკეთებს, მართალი ვარ? "- განაგრძო ნაღვლიანმა ხმამ. "ახლა კი, როდესაც თქვენ გადახვედით ელექტრონულ ეპოქაში, ეს ბევრად, ბევრად უფრო სწრაფად მოხდება. გსმენიათ ოდესმე Strask Labs-ის შესახებ?"
  
  ჰეიდენმა წარბები შეჭმუხნა, სწრაფად მიმოიხედა და ბაზის მეთაურს შეატრიალა. თავი დაუქნია და ლაპარაკს აპირებდა ხმა რომ გაგრძელდა.
  
  "ეს არის ერთ-ერთი უმსხვილესი კონგლომერატი, რომელიც ჯოჯოხეთშია მიდრეკილი მსოფლიოს ხელში ჩაგდებაზე. Ძალა. გავლენა. უზარმაზარი სიმდიდრე, მათ უნდათ ეს ყველაფერი და იწყებენ დიდ ლიგებში გადასვლას. ამერიკის მთავრობამ ცოტა ხნის წინ ნდობა გამოუცხადა Strask Labs-ს".
  
  Რას ნიშნავს? ჰაიდენი დაფიქრდა. და რამდენად ცოტა ხნის წინ?
  
  "დალასში, ტეხასის შტატში, აქედან არც ისე შორს, სტრასკს აქვს ბიოლოგიური ტესტირების ლაბორატორია. ისინი აწარმოებენ წამლებს, დაავადებებს, წამლებსა და იარაღს. ისინი აწარმოებენ გამას. თუ არსებობს სასიკვდილო ინფექცია, სამყაროს მკვლელი ვირუსი, ნერვული გაზის კასტერი ან ახალი ბიოლოგიური იარაღი, სტრასკი დალასში იქნება. ფაქტიურად, - დაიწუწუნა მან, - ეს არის ზოგადი მაღაზია.
  
  ჰეიდენს სურდა ამის შეჩერება იქვე. საქმეები ძალიან ცუდი მიმართულებით მიდიოდა.
  
  "სამიზნე გახდა ბიოლოგიური ლაბორატორია. შიმშილობა გაჩაღდება. თქვენი ნათესები და ისინი მთელ მსოფლიოში გახდებიან და მოკვდებიან. ეს არის ადამიანის მიერ შექმნილი შხამი, რომელიც განზრახ მიზნად ისახავს კონკრეტული მოსავლის ჯიშს და მისი შეჩერება შეუძლებელია. ჩვენ ვართ უკანასკნელი განკითხვის ორდენი. და როგორც ვთქვი, ეს შენი კოშმარია."
  
  ჩაწერა შეწყდა. ჰეიდენი აციმციმდა და მზერას უყურებდა, სრულიად არ აცნობიერებდა სამყაროს და მის პრობლემებს. თუ ორდერი მიზნად ისახავდა ბიოლაბორატორიას, რომელმაც დაადგინა მოსავლის დაბინძურება და გეგმავდა ყველა მარაგის განადგურებას, მაშინ...
  
  შესაძლებელი იყო. და სავარაუდო. ეჭვგარეშეა, რომ დაავადება ნიადაგზეც იმოქმედებდა, ისე რომ აღარასოდეს გაიზრდებოდა საკვები მოსავალი.
  
  მერე უცებ ეკრანი ისევ გაცოცხლდა.
  
  "ოჰ, და ახლა, როდესაც ჩვენ ვცხოვრობთ ელექტრონულ ეპოქაში, ნება მომეცით გითხრათ ეს. ამ კუბოს გახსნით, ამ ჩაწერის დაწყებით, თქვენ მთელ საქმეს ამოქმედებთ - ელექტრონულად!"
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  ფორტ სილი შევიდა ბრძოლაში. ბაზის მეთაურმა შესძახა ტექნიკოსს, რომ მოსულიყო და დაშალა ჩანაწერი, ეკრანი და ყველაფერი, რაც მათ კუბოში იპოვეს. ჰეიდენმა დაინახა ძველი ტანსაცმლისა და ძვლების შეკვრა ბოლოში და უნდა ეფიქრა, რომ ორდენმა უბრალოდ ეკრანი მოათავსა შიგნით და დატოვა ვინმეს საპოვნელად. შეიძლება თუ არა ბაზის Wi-Fi-სთან დაკავშირებული სიგნალი გაქრა იმ მომენტში, როდესაც ისინი კუბოს გახსნეს?
  
  ასე უნდა დავიჯერო. ამონაწერმა ჩაწერა დაიწყო. სავარაუდოდ, სენსორები იყო ჩართული. ვინც ეს ყველაფერი გააკეთა, ტექნიკური საზრიანი იყო. რამაც კიდევ ერთი კითხვა გააჩინა.
  
  "ჩვენ ახლახან გადავხტეთ წინ ორმოცდაათი წლის წინანდელი ნაცისტური ომის დამნაშავეებისაგან?
  
  "მე არ მესმის ეს", - თქვა სმიტმა.
  
  გუნდი მოშორდა ჯერონიმოს საფლავს, რათა სხვებს მიეღოთ მონაწილეობა და ახლა ჯგუფურად იდგა ხეების ქვეშ.
  
  "მე მეგონა, რომ ეს საკმაოდ ნათელი იყო," - თქვა ჰეიდენმა. "ბიჭმა თქვა, რომ ჩვენ ვართ უკანასკნელი განკითხვის ორდენი. ისინი ჯერ კიდევ არსებობენ".
  
  ბაზის მეთაური მიუახლოვდა. "ასე რომ, ხალხო, ჩვენ გაორმაგდა და გასამმაგდა ჩვენი პერიმეტრის შემოწმებისას. არანაირი ნიშანი თქვენი სპეცრაზმის მტრების შესახებ. როგორც ჩანს, ამჯერად მათ აშკარად გამოტოვეს ნიშანი და მე ნამდვილად დავაბრალე ისინი. აქ დიდი ცეცხლის ძალაა". ციხის ირგვლივ მდგარ ჯარისკაცებზე მიუთითა.
  
  "ეს არ ნიშნავს, რომ სიგნალი, რომელიც მოვიდა ამ საფლავიდან, სხვაგან არ გავრცელებულა", - აღნიშნა ლორენმა. "ნებისმიერ რაოდენობას შეეძლო დაენახა ეს ამა თუ იმ ფორმით."
  
  "მიუხედავად იმისა, რომ ეს მართალია," - დაუქნია მეთაურმა, "ჩვენ ცოტა რამის გაკეთება შეგვიძლია. ახლა ჩვენ შეგვიძლია დავურეკოთ სტრასკის ლაბორატორიებს და, როგორც ამბობენ, გავაფრთხილოთ ეს ბიჭები".
  
  მან მახლობლად მყოფ მამაკაცზე მიუთითა, რომელსაც ტელეფონი უკვე ყურთან ჰქონდა მიჭერილი.
  
  ჰეიდენმა იცოდა, რომ უნდა დაერეკა მდივან ქროუს, მაგრამ თავი შეიკავა, როდესაც ჯარისკაცის ზარი გაისმა, გაუთავებელი ხმები, რამაც SPEAR-ის გუნდმა შეშფოთებულმა მიმოიხედა.
  
  "ეს არის 24 საათიანი დაკომპლექტებული ლაბორატორია", - თქვა ბაზის მეთაურმა. "ჯარისა და თეთრ სახლში გამოძახება. ვერ გამოვხატავ, რამდენად ცუდია". მან დაადანაშაულა ტელეფონის დარეკვა.
  
  "თქვენ არ გჭირდებათ." თქვა ჰეიდენმა. "შეგიძლიათ დაუკავშირდეთ ადგილობრივ ხელისუფლებას? გაგზავნეთ ისინი სტრასკში და უთხარით, რომ გზაში ვართ".
  
  "მაშინვე, აგენტ ჯეი."
  
  ჰეიდენი ვერტმფრენისკენ გაიქცა. "დალასში უნდა მივიდეთ! ახლავე! "
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  კარინმა დახარჯა ის, რაც მისთვის მნიშვნელოვანი იყო, განუზომელი დრო, სანამ ფლეშ დრაივს კომპიუტერის ტერმინალში აჩვენებდა. მან კარგად იცოდა, რომ ვინმე ტაილერ უების სიმდიდრისა და გავლენის მქონე ადამიანს შეეძლო დაეყენებინა ნებისმიერი ტექნოლოგია მის კომპიუტერზე - განსაკუთრებით ის, რომელიც შეიცავდა ყველა ბინძურ საიდუმლოებას, რომელიც მან დაგროვდა წლების განმავლობაში.
  
  და აი ის იყო.
  
  Ახალგაზრდა ქალი. კომპიუტერი. Ფლეშ ბარათი.
  
  რამდენი სახელი დამიძახეს წარსულში? გოგონა მონაცემებით. თავი ქსელში. ხაკაზ. დიდი ხნის წინ, შორს, მაგრამ მაინც აქტუალური.
  
  დინო და ვუ იდგნენ და უყურებდნენ, სახლის მეთვალყურეობას ისედაც კარგად ადევნებდნენ, როგორც ოდესმე. მათ ჰქონდათ სენსორები ყველა მიდგომისთვის და გეგმები სარეზერვო სტრატეგიებით როგორც მძიმე, ასევე რბილი ევაკუაციის სიტუაციებისთვის. სამივე ჯარისკაცი ამჟამად მძიმე მდგომარეობაში იყო - ნაცემი, დალურჯებული, ნელ-ნელა განიკურნა სან-ფრანცისკოში გასეირნების შემდეგ. ისინი ასევე ცხელდნენ, მშივრები და სახსრების ნაკლებობა. კარინის გარანტიით, ისინი ყველაფერს დებენ მასზე. Დასაწყისიდან.
  
  "დროა დაამტკიცო შენი ღირსება", - თქვა მან.
  
  ადრეულმა წლებმა არ მიატოვა იგი; დიდი ხნის განმავლობაში მან ზურგი აქცია სამყაროს. თვითგანადგურება იყო გამოსყიდვის ერთ-ერთი გზა.
  
  - ჩვენ გვჯერა შენი, - თქვა დინომ.
  
  მან მწარედ გაიღიმა, როცა ფლეშკა ჩადო და დიდ ეკრანს უყურებდა. მან ყველაფერი დააპროექტა იმისთვის, რომ რაც შეიძლება სწრაფად გაეშვა და ახლა აბსოლუტურად არანაირი შეფერხება არ ყოფილა, როდესაც მოთხოვნა ეკრანზე გაჩნდა:
  
  გაგრძელება?
  
  ჯანდაბა უფლება.
  
  დაჯდა და საქმეს შეუდგა. კლავიატურა აკანკალდა, თითები უციმციმდა, ეკრანი ციმციმდა. იგი არ ელოდა ყველაფრის ერთდროულად პოვნას ან თუნდაც გაგებას - იქ ბევრი გიგაბაიტი ინფორმაცია იყო - და ამიტომაც მან ყველაფერი მაქსიმალურად ულტრაუსაფრთხო გახადა დისკის ჩატვირთვამდე. მან ასევე გახსნა რამდენიმე ოფშორული ანგარიში და რამდენიმე ანგარიში ლოს ანჯელესში, რომლებშიც მათ შეეძლოთ ნაღდი ფულის სწრაფად ჩარიცხვა. რა თქმა უნდა, მას ყველაფერი ახსოვდა SPEAR-ში მუშაობის პერიოდიდან; ეს არის ის, რაც მოხდა უების გარდაცვალების შემდეგ, რამაც შეიძლება ხელი შეუწყოს საქმეს.
  
  იგნორირება გაუკეთა ამ დროისთვის უხერხულ, მაგრამ აზარტულ დოკუმენტებს და ფოკუსირება მოახდინა თავის ფინანსებზე, მან თითები და ეკრანი ინფორმაციის მორევად აქცია. დინო გაშეშდა, როცა ცდილობდა ასვლას.
  
  "ჯანდაბა, მე მეგონა, რომ გენიოსი ვიყავი Sonic-ში. დადებს, რომ ამ წვეტიან ჭუჭყს ყველგან ისვრი, ჰა?"
  
  "იცნობ სონიკს? მასტერ სისტემიდან თუ მეგა დრაივიდან? ჩვენ ყველანი ძალიან ახალგაზრდები არ ვართ ამისთვის?"
  
  დინო გაკვირვებული უყურებდა. "Playstation, კაცო. და რეტრო უკეთესია. "
  
  კარინმა თავი დაუქნია და აიძულა გაეღიმა. "ოჰ, ეს სრულიად რეტროა, კაცო."
  
  ფინანსურ ფაილში უფრო ღრმად ჩაღრმავებით, მან მალევე აღმოაჩინა ანგარიშის ნომრები, დახარისხების კოდები და ძირითადი ბრძანებები. მან აღმოაჩინა წყარო ბანკები, მათი უმეტესობა ოფშორში. მან აღმოაჩინა სამოცდათხუთმეტზე მეტი სხვადასხვა ანგარიში.
  
  "წარმოუდგენელი."
  
  დინომ სკამი ასწია. "დიახ, მიჭირს ამ ორის თვალყურის დევნება. და ორივე ცარიელია!"
  
  კარინმა იცოდა, რომ არ ჰქონდა დრო ყველა ანგარიშის შესამოწმებლად. მას სჭირდებოდა მისი შემცირება და საუკეთესოს არჩევა. გენიალურად, მან უკვე დაწერა მარტივი პროგრამა, რომელიც გაივლიდა ფაილს და ხაზს უსვამდა ყველაზე მაღალი ნომრის მქონე ანგარიშებს. მან ახლა გაათავისუფლა და ხუთი წამი დაელოდა.
  
  სამი მოციმციმე ლურჯი ზოლი პერსპექტიულად გამოიყურებოდა.
  
  "მოდი შენ შემოგხედო."
  
  პირველი ანგარიში გაბრწყინდა. იგი დაფუძნებული იყო კაიმანის კუნძულებზე, გამოუყენებელი და აჩვენა ბალანსი ოცდაათი ათასი დოლარი. კარინმა თვალი ჩაუკრა. უნდა ხუმრობ! მან იცოდა, რომ უებმა საბოლოოდ გაწყვიტეს კავშირი სენ-ჟერმენის განძის უგუნური დევნაში - ის მარტო წავიდა და დიდი თანხები დახარჯა, რათა გამოუვლენელი დარჩენილიყო და არმია ბოლომდე მიეყვანა, მან ათასობით გადაიხადა, რომ მოითხოვა უკანასკნელი დახმარება, - მაგრამ ის არ ელოდა, რომ მისი ანგარიშები ასე ამოწურული იქნებოდა.
  
  ნებისმიერ შემთხვევაში, მან სწრაფად გაგზავნა ოცდაათი ათასი ადგილობრივ ლოს-ანჯელესის საბანკო ანგარიშზე, რომელიც მან უკვე გახსნა.
  
  სარისკოა, მაგრამ თუ ვიჩქარებთ, შეგვიძლია თანხის ამოღება და თან წაღება. თუ ვინმე ჯაშუშობდა ანგარიშზე, რაც ნაკლებად სავარაუდო ჩანდა მისი დაბალი ბალანსის გათვალისწინებით, მათ უნდა შეეძლოთ ამის გაკეთება მანამ, სანამ ვინმეს არ გაიგებდა.
  
  იგი გადავიდა შემდეგ ანგარიშზე, დაინახა ბალანსი ოთხმოცი ათასი დოლარი და უნდა ეღიარებინა, რომ ასე ჯობდა. მაგრამ არაფერი ისეთი, როგორიც ის მილიონებს ელოდა. მის გვერდით დინო გაჩუმდა. ნაღდი ფული აიღო და სუნთქვაშეკრულმა დააჭირა ბოლო კუპიურს.
  
  Ჯანდაბა. Თხუთმეტი ათასი?
  
  იგი იძულებული გახდა დაეთვალიერებინა დარჩენილი კუპიურები და ბოლომდე გამოეტანა თანხა დაახლოებით ას ოცდაათი ათასი დოლარი. ეს არ იყო ცუდი, მაგრამ ეს არ იყო სიცოცხლის გარანტიის ტიპის ფული. ამას დრო სჭირდებოდა და ის ფრთხილობდა, რომ უფრო დიდხანს დარჩენოდა დაკავშირებული, მაგრამ ახლა მარაგების სიმცირემ შემდეგი ნაბიჯის გადადგმა აუცილებელი გახადა.
  
  "საჭმელი შანტაჟისთვის", - თქვა მან.
  
  "მე არ ვარ კმაყოფილი ამით", - თქვა დინომ.
  
  "დამოკიდებულია ვინ არის", - აღნიშნა კარინმა. "და რა გააკეთეს. ჩვენ შეგვიძლია გამოვავლინოთ ჭეშმარიტად ბოროტი ნაბიჭვრები - შესაძლოა, რაიმე ახალი სპეციალისტის ვებსაიტის საშუალებით - და ვიმსჯელოთ, თუ რა შეიძლება გავაკეთოთ მათზე, ვინც შეიძლება დაკარგოს რამდენიმე ფუნტი."
  
  ვუმ თავი დაუქნია. "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  "რამდენიმე დოლარი.ცენტარინოს. ვონგა. ჯანდაბა, საიდან დავიწყოთ?"
  
  ახალი ფაილი შეიცავდა სახელების ბევრ გვერდს, თითოეულს თამამად და თან ახლავს ფოტოსურათი და თარიღი. კარინმა სია გადაიარა. "კარგი, ისინი ანბანური თანმიმდევრობით არიან. ყოველ შემთხვევაში ეს რაღაცაა. რაიმე უპირატესობა?"
  
  "მე არ ვიცნობ მდიდარ ბიჭებს", - თქვა დინომ. რომ აღარაფერი ვთქვათ ვინმეს შანტაჟზე.
  
  "მე ვიცნობ ამ სახელებიდან ზოგიერთს," - თქვა ვუმ, როდესაც კარინი თავდაჯერებულად ათვალიერებდა AC გვერდს. "ვარსკვლავები. სპორტის ვარსკვლავები. ტელეწამყვანები. ღმერთო, ვინ იყო ეს ვებ ბიჭი?"
  
  "ვინ იყო ის?" კარინმა იგრძნო, რომ სიძულვილი განახლებული ენერგიით იფეთქა. "ერთ-ერთი ყველაზე ცუდი, საშინელი და ყველაზე ძლიერი არსება, რომელიც ოდესმე უცხოვრია. ბოროტი ხორცშესხმული, რომელსაც შეუძლია გავლენა მოახდინოს ყველა სიცოცხლეზე პლანეტაზე".
  
  "შემეძლო ახლავე დავასახელო რამდენიმე მათგანი", - თქვა დინომ.
  
  "დიახ, ნებისმიერს შეეძლო ამის გაკეთება. მაგრამ ეს არის ზუსტად ისეთი სულელების ქვეშ, რომელთა ქვეშაც გვინდა დარჩენა".
  
  კარინმა შეამოწმა თავისი სისტემის ფეიერვოლები, ეძებდა ადრეულ გამაფრთხილებელ ნიშანს, რომ ვიღაც სხვა აკვირდებოდა. ვერაფერი წარმოიდგენდა, მაგრამ ის არც ისე ამაო იყო, რომ დაეჯერებინა, რომ ვიღაც მასზე ბევრად ჭკვიანი არ იყო.
  
  "შეამოწმეთ მთელი ადგილი", - თქვა მან და ფლეშ დრაივი ამოიღო. "ჩვენ უნდა დავაკვირდეთ ყველაფერს ერთი დღის განმავლობაში B საიტიდან. შემდეგ ვნახავთ."
  
  
  * * *
  
  
  ეს ყველაფერი მისი ფრთხილად მომზადების ნაწილი იყო. თუ რამე არასწორედ წარიმართება და ისინი დაინახეს, დაატყვევეს ან მოკლეს, ეს არ იქნება მომზადების გამო. კარინმა გამოიყენა ყველა ხრიკი თავის მნიშვნელოვან არსენალში და მისი დიდი ინტელექტის ყველა უნცია მათ დასაცავად.
  
  და ჩემი გეგმა. ჩემი პატარა შურისძიება.
  
  დინომ, ვუმ და მან დატოვეს თავიანთი სახლი უდაბნოში და თავი დააღწიეს პატარა ქოხში, რომელიც იპოვეს შუაგულში. მეთოდურ ძიებას კვირები დასჭირდა, მაგრამ როგორც კი იპოვეს, სარეზერვო თავშესაფრისთვის იდეალური ადგილი აღმოჩნდა. ვუ ოცდაოთხი საათის განმავლობაში უყურებდა სახლს CCTV-ით. კარინი და დინო მანქანით წავიდნენ ლოს-ანჯელესში, ამოიღეს ფულის გროვა და დარჩენილი ნივთები განათავსეს სხვაგან, პერიოდულად ამოწმებდნენ მისი ქსელის ფეიერვოლებს, მათ საიმედოობას და მდგომარეობას, რომელშიც იმყოფებოდნენ. დროდადრო იგი ვერ ხედავდა ნიშანს, რომ ეს რაიმე ფორმით იყო გამოცდილი.
  
  თუმცა, მეთოდურად და ფრთხილად; ეს იყო ერთადერთი გზა, რომ მათ შეეძლოთ თავისუფალი დარჩენა.
  
  სრული ოცდაათი საათი იყო გასული, როცა სახლში დაბრუნდნენ. კიდევ რამდენიმე შემოწმება და კარინი მზად იყო ისევ იმუშაოს ფლეშ დრაივთან.
  
  "კამერები შეამოწმე?" - ჰკითხა მან.
  
  "დიახ, უბრალოდ გააკეთე ეს."
  
  სულ რამდენიმე წამი დასჭირდა და შემდეგ, კიდევ ერთხელ, გადაატრიალა სახელების სიაში. C-ის შემდეგ, რა თქმა უნდა, მოვიდა D.
  
  მეთ დრეიკი სიაში არ იყო.
  
  მაგრამ იყო ცალკე განყოფილება SPEAR-ისთვის. დრეიკის სახელი იყო სიაში. ასე იყო ალისია მაილსი. ჰეიდენ ჯეი და მანო კინიმაკა მას ელოდა. მან დაინახა ბრიჯიტ მაკენზი - გასაკვირი არ არის. ლანსელოტ სმიტი? ჰმმ. მაი კიტანო. ლორენ ფოქსი. გიორგი. საინტერესოა, რომ ტორსტენ დალზე მითითება არ ყოფილა.
  
  მაგრამ იყო მინიშნება კარინ ბლეიკზე.
  
  ერთი წუთით შეხედა მას, შემდეგ კი გადაწყვიტა, ახლა მისთვის იგნორირება მოეხდინა. სხვა ბმულები, რომლებიც დაკავშირებულია SPEAR-ის გუნდთან და დამატებულია პირველი გვერდის ბოლოში, იყო თავდაცვის მდივნის კიმბერლი ქროუს; ნიკოლას ბელს, პატიმარს; და მთელი ქვემენიუ სახელწოდებით "ოჯახი/მეგობრები".
  
  ჯანდაბა, ეს ბიჭი მართლაც წავიდა ქალაქში მათზე.
  
  ჯარიმა.
  
  პირველი დაწკაპუნება უბრალოდ სახელზე უნდა ყოფილიყო: Matt Drake.
  
  მისი მზერა უციმციმებდა, ირყევდა და მერე დაიწყო გაფართოება; თვალები თეფშების ზომამდე გაუფართოვდა.
  
  "დამაგდე," ჩაიჩურჩულა მან შიშით. "ოჰ. ჯანდაბა. მე."
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  მეტ დრეიკმა იქ მისვლამდე დიდი ხნით ადრე დაინახა Strask Laboratories-ის ნიშანი. დალასის გარეუბანში ის ჯერ კიდევ მაღალი შენობა იყო და მისი ლურჯი და თეთრი სტილიზებული "S" ლოგო სტრუქტურის ზედა ნაწილში იყო დამონტაჟებული. თუმცა, მათი მანქანები სწრაფად მოძრაობდნენ და მალევე დაინახა, რომ მთელი რელიეფი წინ გაიხსნა.
  
  Strask Labs ჩანდა უმნიშვნელო, უაზრო, ჯოხი საჭეზე და, უეჭველად, ეს იყო იდეა. მისი ფანჯრები შეუღწევადი იყო, მაგრამ ბევრი იყო. მისი ავტოსადგომი დაფარული იყო CCTV კამერების ბუდეში, მაგრამ ეს იყო სამყარო. ვერავინ იტყოდა, რამდენად მოწინავე იყო კამერები ან რამდენად შორს იყო ისინი გაშლილი. სხვა კარიბჭე არ იყო, გარდა მბზინავი ბარიერისა. უსაფრთხოება საერთოდ არ ჩანს.
  
  "კიდევ რაიმე პასუხი?" - ჰკითხა დალმა.
  
  ჰეიდენმა ცხვირის ხიდი დააჭირა. "მკვდარი სიჩუმე", - ეს იყო ყველაფერი მან.
  
  დრეიკმა შეისწავლა პეიზაჟი. პარკინგის ადგილი იყო L-ის ფორმის შენობის ირგვლივ, წინ და აღმოსავლეთ მხარეს. დასავლეთით იყო ციცაბო, ბალახოვანი სანაპირო. არავითარი ღობე. მთელი ტერიტორია ღია იყო. მის ირგვლივ გზების ქსელი გადიოდა და ათობით პატარა საოფისე შენობა, საწყობი და ზოლიანი სავაჭრო ცენტრი ქმნიდა უშუალო ხედს.
  
  - პოლიცია, - თქვა დალმა.
  
  DPD-ის თანამშრომლები უკვე იმყოფებოდნენ ადგილზე, გაჩერებული ტერიტორიის გარეთ, გზის პირას. ჰეიდენმა მძღოლებს უთხრა, რომ ახლოს გაჩერებულიყვნენ და გადმოხტა.
  
  დრეიკი სწრაფად გამომყვა.
  
  "ბიჭებო, რამე ნახეთ? რამე?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  მაღალმა ოფიცერმა გვერდიგვერდ ახედა. "რას ხედავთ, ჩვენ გვაქვს, ქალბატონო. ჩვენ დავალებული გვქონდა დაკვირვება და არავითარი ზომების მიღება".
  
  ჰაიდენმა დაწყევლა. "ასე რომ, ჩვენ წარმოდგენაც არ გვაქვს, რაში ვართ ჩართული. უბრალოდ გიჟის დაპირება, რომ ყველაფერი რაც შეიძლება ცუდია."
  
  ალისია მხრები აიჩეჩა. "გამარჯობა, რა არის ახალი?"
  
  "თუ მათ აქვთ ბიოლოგიური იარაღი ან ბიოლოგიური მოწყობილობა, რომელიც სპეციალურად შექმნილია ჩვენი მოსავლის განადგურებისთვის, მაშინ ჩვენ არჩევანი არ გვაქვს", - თქვა დალმა.
  
  "და როგორ გვთავაზობ, რომ შიგნით შევიდეთ?"
  
  - წინ წადი, - თქვა დალმა ღიმილით. "სხვა გზა არსებობს?"
  
  - ჩვენთვის არა, - თქვა დრეიკმა. "Მზად ხარ?"
  
  - ჯანდაბა, - ჩაიჩურჩულა ალისია. "მე ნამდვილად ვიმედოვნებ, რომ თქვენ არ აპირებთ ხელის დაჭერას."
  
  ჰეიდენმა სთხოვა მათ მიერ მოთხოვნილი ნივთები და გასცა. დრეიკმა გაზის ნიღაბი აიღო და ჩაიცვა. ლაბორატორიაში არანაირი რისკი არ იყო.
  
  ამის შემდეგ დრეიკი ბალახიან სანაპიროზე ჩამოცურდა და ქვემოთ ხევში გადახტა პარკინგის ზონაში. ყველგან ორმოცამდე მანქანა იყო მიმოფანტული, სხვადასხვა ასაკისა და სისუფთავის ჩვეულებრივი კურიერები. არაფერი უჩვეულო. დალი მის გვერდით სირბილით წავიდა, ალისია და მეი მის მარჯვნივ. ისინი სრულ მზადყოფნაში იყვნენ და მათი იარაღიც მზად იყო. დრეიკი ყველაზე ცუდს მოელოდა, მაგრამ ამ დროისთვის ყველაფერი, რაც მათ მიესალმა, საშინელი სიჩუმე იყო.
  
  "როგორ ფიქრობთ, ინფორმაცია მიაღწია სხვა გუნდებს?" კინიმაკამ პერიმეტრზე მიმოიხედა. "თუ ამ ქვეყნებიდან ზოგიერთს გაუჩნდა ქარი, რომ ასეთი ბიოლოგიური იარაღი არის აქ და დაუცველი ამ ლაბორატორიაში, შეიძლება შეტევის წინაშე აღმოვჩნდეთ. და სტრასკი გაცილებით ნაკლებად უსაფრთხოა, ვიდრე ფორტ სილი.
  
  "სხვა გუნდები?" ლორენმა კომუნიკატორს ამოიოხრა. "შეშფოთებული ვარ, რომ ბრძანების ჩანაწერი გადაიცემოდა შეზღუდვების გარეშე. და რომ შიშველი ქარიშხალი შეიძლება გაჩაღდეს. "
  
  კინიმაკის პირი დიდ წრედ გადაიქცა. "ოოჰ."
  
  დრეიკი და დალი გადავიდნენ, მანევრირება მოახდინეს მანქანებს შორის და თვალი ადევნეს ყველა ფანჯარას. არაფერი განძრეულა. შიგნით სიგნალიზაცია არ ისმოდა. მიაღწიეს ბილიკებს, რომლებიც მთავარ ფოიეში მიდიოდა და დაინახეს, რომ ის პატარა ფანჯრებიც კი ჩაბნელებული იყო.
  
  "აქ რომ მივაწოდე," თქვა დალმა. "მე მაშინვე ვივარაუდებ, რომ ეს არ იყო ჩვეულებრივი ლაბორატორია."
  
  "დიახ, მეგობარო. ყოველთვის ჯობია კარგი პატარა მიღება გქონდეს."
  
  დალმა კარის სახელურები მოსინჯა და გაკვირვებულმა შეხედა. "განბლოკილია."
  
  დრეიკი დაელოდა ჰეიდენის ბრძანებას და ბრძანებას. "წადი."
  
  გაზის ნიღბით, რომელიც მხედველობას ზღუდავდა, უყურებდა, როგორ გააღო დალმა კარები ფართოდ და შემდეგ შიგნით შევარდა. დრეიკმა აამაღლა თავისი ახალი HK მტრების ძიებაში. პირველი, რაც მათ დაინახეს, იყო მიმღებ მაგიდასთან და უკან დერეფნებში მწოლიარე ცხედრები.
  
  "Სწრაფი". დალი გაიქცა პირველთან, რომელსაც ალისია ფარავდა. მაი მეორესთან გაიქცა, რომელსაც დრეიკი ფარავდა. შვედმა სწრაფად შეამოწმა პულსი.
  
  - მადლობა ღმერთს, - თქვა მან. "ის ცოცხალია".
  
  - და ესეც, - დაუდასტურა მაიმ და დაზარალებულს ქუთუთო ასწია. "ვფიქრობ, რომ ის ნარკოტიკული საშუალება იყო. საძილე გაზი, ან სხვა ლამაზ ტერმინს, რასაც ეძახიან. "
  
  ჰეიდენმა თან წაიღო გაზის, ორთქლისა და ორთქლის დეტექტორი. "ეს რაღაც მსგავსია. Არატოქსიკური. არა ფატალური. იქნებ რამე მსუბუქი დასაძინებლად?"
  
  "არაყი იარაღად გადაიქცა", - თქვა ალისია, მისი ხმა ნიღაბით დამახინჯებული. "ეს საკმარისი იქნებოდა."
  
  კენსიმ შეხედა მას, ნელა გააქნია თავი.
  
  "რას უყურებ, ბრიჯიტ?"
  
  "კარგი, ყოველ შემთხვევაში, ამ ნიღბით შემიძლია შემოგხედო ისე, რომ არ აგდებ.
  
  "გაზი უნდა ყოფილიყო სწრაფი მოქმედების, სრული დაფარვის გაზი", - თქვა ჰეიდენმა. "როგორ ჯანდაბა გააკეთეს ეს?"
  
  "ვენტილები", თქვა ლორენმა. "გათბობა, კონდიციონერი, რაღაც მსგავსი. თუმცა, ალბათ, სადღაც არიან მეცნიერები გამოკეტილი თავიანთ ლაბორატორიებში. ობიექტის ტიპის გათვალისწინებით, ყველა ლაბორატორია ან საცავი არ იქნება დაკავშირებული მთავარ კვანძთან".
  
  - კარგი, - თქვა ჰეიდენმა. "მაშ რატომ? რას მიაღწიეს მათ მთელი პერსონალის დაძინებით?"
  
  მათ საუბარში ახალი ხმა შემოიჭრა, არა საკომუნიკაციო სისტემით, არამედ რაღაც დინამიკის სისტემით, რომელიც სავარაუდოდ მთელ შენობას ფარავდა.
  
  "Აქ ხარ? რაც შეეხება დანარჩენს? Კარგია. შემდეგ ჩვენ შეგვიძლია დავიწყოთ დაახლოებით თორმეტ წამში. "
  
  დრეიკი სწრაფად შემობრუნდა და კარს უყურებდა. ლორენის ხმამ მოქცევის ტალღასავით გადაუარა კომუნიკატორს.
  
  "ჩვენ ვუახლოვდებით! მგონი ისრაელები. მოდით გაარღვიოთ ახლავე. და შვედები!"
  
  "როდესაც იყო ადგილი, სადაც არ იყო ცეცხლსასროლი იარაღი..." თქვა ალისამ.
  
  სროლა უკვე დაწყებულია; დალასელი პოლიციელები უეჭველად იდგნენ ინფილტრატორების კვალზე. ამის მიუხედავად, თავდასხმა წარმოუდგენლად სწრაფად მოხდა. დრეიკი უკვე მიდიოდა დერეფანში და უკავშირდებოდა თავის კომუნიკატორს, ითხოვდა სასწრაფო გამორთვის კოდს, რომელიც გააღებდა შიდა კარების უმეტეს ნაწილს. ამ დროს, კარების პირველი რიგის უკან ფანჯრების დიდი რიგი აფეთქდა, ყუმბარებმა სწრაფად გაანადგურეს სამმაგი მინა. დრეიკმა დაინახა, რომ საპარსის მკვეთრი ნამსხვრევები სასიკვდილო, შეუჩერებელ ტალღაში აფეთქდა, რომელიც ოთახებში იღვრებოდა. ნატეხები ჩასმულია ყველა ზედაპირზე. შიდა ტიხრები და ოფისის ფანჯრები ასევე გატეხილია ან ჩამოვარდნილი. დრეიკმა თოფი კარებისკენ გაიშვირა.
  
  ლორენის ხმა: "ორი, სამი, ხუთი, რვა, შვიდი."
  
  მან სწრაფად შეიყვანა გადაფარვის კოდი, შემდეგ გაიქცა მასში, რასაც მოჰყვა დანარჩენი გუნდი. ყველგან იყო სხეულები, რომლებიც საძილე გაზმა უგონოდ დაკარგა.
  
  "უსაფრთხოა თუ არა ჩვენთვის ნიღბის მოხსნა?" ჰკითხა მან.
  
  ჰაიდენი აკონტროლებდა ჰაერის ხარისხს. "მე არ გირჩევთ. დიახ, ახლა გასაგებია, მაგრამ ვინც გაზი შემოიტანა, შეეძლო ისევ გაეკეთებინა".
  
  "ყველაზე უარესთან ერთად", - დაამატა დალმა.
  
  "Ჯანდაბა".
  
  დრეიკმა ცეცხლი გახსნა, როდესაც დაინახა, რომ ნიღბიანი ფიგურები შედიოდნენ. ხუთი ერთდროულად, ასე რომ, ალბათ, რუსები იყვნენ, ტყვიებისაგან თავისუფლდებიან და არ აინტერესებთ, ვის დაშავებდნენ გზაში. დრეიკმა ერთს ჟილეტი დაარტყა, დანარჩენები გაიქცნენ.
  
  "ვფიქრობ, დარწმუნებით შეგვიძლია ვთქვათ, რომ რუსეთის ნაკრები არ არის სამთავრობო სანქციების ქვეშ. არც ერთი მთავრობა არ დათანხმდება ამას".
  
  კინიმაკამ ჩაიცინა. "აქ რუსებზე ვსაუბრობთ, მეგობარო. Ძნელი სათქმელია."
  
  "და თუ ისინი ფიქრობდნენ, რომ შეძლებდნენ თავის დაღწევას", - თქვა კენზიმ. "ისრაელებიც."
  
  დრეიკმა მაგიდის უკან შეაფარა თავი. ოფისების ამ შიდა ლაბირინთის პერიმეტრის გარშემო ტიხრები საუკეთესო შემთხვევაში სუსტი იყო. მათ უნდა გააგრძელონ მოძრაობა.
  
  მან ალისიას და მაისს ხელი დაუქნია, როცა გადიოდა. - ლორენ, - თქვა მან. "ვიცით, სად არის ბიოლოგიური იარაღი?"
  
  "Ჯერ არა. მაგრამ ინფორმაცია მოდის. "
  
  დრეიკმა გრიმასი გააკეთა. მკვლელმა ბიუროკრატებმა, ალბათ, აწონეს სიცოცხლის ფასი შემოსავლებთან. ჰეიდენმა წარსულს ჩაუარა. "უფრო ღრმად წადი," თქვა მან. "ასე იქნება."
  
  რუსებმა შინაგან საქმეთა ოფისებს ცეცხლი გაუხსნეს. ტყვიებმა მინაბოჭკოვანი ტყავი გაანადგურეს, რამაც გამოიწვია პანელების ჩამონგრევა და ალუმინის საკინძების ფრენა ყველგან. დრეიკმა თავი არ ასწია. ჰეიდენი წინ მიიწია.
  
  დრეიკმა ნანგრევებს შორის გაიხედა. "მე არ შემიძლია მათი თვალთახედვა."
  
  დალი სხვა კუთხით იჯდა. "Მე შემიძლია". მან გაისროლა; მამაკაცი დაეცა, მაგრამ დალმა თავი მწარედ გააქნია.
  
  "ჟილეტი. ჯერ კიდევ ხუთი ძლიერი. "
  
  ლორენმა ზარი დაასრულა. "უბრალოდ ინფორმაციის ფრაგმენტი, ხალხო. ბრძანება, რომელმაც გაათავისუფლა მძინარე აგენტი, აუცილებლად მოვიდა შენობის შიგნიდან. "
  
  - მივხვდი, - თქვა ჰეიდენმა. "ლორენ, სად არიან შვედები?"
  
  დუმილი, მაშინ: "როგორც შემოვიდნენ, მე ვიტყოდი შენობის მეორე მხრიდან, პირდაპირ შენსკენ".
  
  "ჯანდაბა, მაშინ ჯერ ცენტრალურ წერტილამდე უნდა მივიდეთ. დავუშვათ, რომ ეს არის ქვედა საფეხურებისკენ მიმავალი გზა, ლორენ?"
  
  "დიახ, მაგრამ ჩვენ ჯერ არ ვიცით სად არის ბიოლოგიური იარაღი."
  
  "ეს იქ არის," თქვა ჰეიდენმა. "ისინი სულელები უნდა იყვნენ, რომ სხვაგან შეინახონ იგი."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია დალს. "Კარგად ხარ?"
  
  "Რა თქმა უნდა. მაგრამ, როგორც ადრე თქვით, არც ერთი მთავრობა არ მისცემდა უფლებას ამ თავდასხმას".
  
  "ახლა ფიქრობთ, რომ შვედები დამოუკიდებლად მოქმედებენ?"
  
  დალმა წარბები შეჭმუხნა, მაგრამ არაფერი უთქვამს. იმ მომენტში ყველაფერი შესაძლებელი იყო და ახალმა გამოცხადებამ, რომ ორდენი შესაძლოა ჯერ კიდევ ფუნქციონირებდა, განახლებული თანამედროვე ინფრასტრუქტურით, ასევე კითხვის ნიშნებს აყენებდა მთელ გვერდზე. რამდენი ნაბიჯია ისინი ჩვენზე წინ?
  
  და მეოთხე? თუ შიმშილმა არ დაგასწრო, სიკვდილი დაგესწრება!
  
  დრეიკი შემოვიდა. კინიმაკა ოფისის შორეულ მხარეს შეცურდა და გარე კედელს მიეჯაჭვა, რასაც მოჰყვა სმიტი, როდესაც ისინი შეიკრიბნენ შიდა ცენტრში. ჰეიდენი, მაი და იორგი ზუსტად შუაში გავიდნენ. დრეიკმა ესროლა გასროლის შემდეგ, რათა რუსები მიწაზე დაემაგრებინა. კენზი კი მათ შორის იყო, პისტოლეტს ეჭირა, მაგრამ მაინც საზიზღარი ჩანდა. საწყალ გოგონას კატანა ენატრებოდა.
  
  დრეიკმა მიაღწია ღია გეგმის ოფისის ტერიტორიის ბოლოს. ჰეიდენი უკვე იქ იყო და ათვალიერებდა ღია სივრცეს, რომელიც მიდიოდა ლიფტის ნაპირთან და მის მიღმა ოფისების სხვა დიდ ფართობამდე. იქ სადღაც შვედები იყვნენ.
  
  - მეზიზღება ცუდი ამბების გაცემა, - უთხრა ლორენმა მათ ყურებში. "მაგრამ ისრაელელებმაც მხოლოდ გარღვევა მიაღწიეს. ეს არის ომის ზონა. გაგიმართლა, რომ იქ ხარ. "
  
  ახლა კენსი დაბრუნდა. "სერიოზულად მეეჭვება ისრაელებს ხელისუფლების მხარდაჭერა. მაგრამ მე მჯერა, რომ ეს სპეცრაზმია. მხარდაჭერა არ გაქვთ?"
  
  "Გზაში ვარ. სავსე ნავი. წარმოდგენა არ მაქვს, როგორ მოელოდნენ ეს გუნდები მისგან მოგვიანებით გამოსვლას."
  
  "თქვენ არ გჯერათ ამის", - თქვა კენსიმ. "Ყოველთვის არის გზა. აქ თქვენ უნდა დაიწყოთ მსხვერპლთა უსაფრთხოების დაცვა. მათთვის საჭირო დახმარების გაწევა."
  
  ჰეიდენი დაბრუნდა. "ბოდიში, ჯერ ვერ დაგეთანხმები. ჩვენ არ ვიცით რასთან გვაქვს საქმე. ჩვენ არ ვიცით, შეუძლია თუ არა ორდენს რაიმე უფრო სასიკვდილო გათავისუფლება. "
  
  "ეს არ არის მათი გაყვანის მიზეზი?"
  
  "შეიძლება ბრძანებას სურდეს, რომ სწორედ ეს გავაკეთოთ. გააღე კარები."
  
  - მმ, ძმაო, - თქვა ალისამ. "ვინმემა იდიოტმა უკვე გააღო ფანჯრები."
  
  ჰაიდენი დაფიქრდა. "ჯანდაბა, მართალი ხარ, მაგრამ ეს მხოლოდ აუარესებს. რა მოხდება, თუ ორდენის ხრიკი არის დალასში რაღაც სასიკვდილო გამოშვება?
  
  დრეიკმა გახედა ლიფტებს. "ჩვენ უნდა ვიცოდეთ, სად არის ეს ბიოიარაღი."
  
  ტყვიები აფეთქდა რუსულ კონტიგენტზე და გადააქცია იგი სხვადასხვა პანელებისგან დამზადებულ "პაპიე-მაშეში". საკანცელარიო ნივთები გაფრინდა ჰაერში: ფანქრების ნაკრები, ტელეფონი, ქაღალდის მთელი დასტა.
  
  გუნდი დაეშვა.
  
  ლორენის ხმა ძლივს ისმოდა. "ქვედონე მეოთხე, ლაბორატორია 7. აი სად არის. Იჩქარე!"
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  ლიფტების რიგს იყენებდა, როგორც ფარად შვედების წინააღმდეგ, SPEAR-ის გუნდმა მტკიცე ცეცხლი გაუხსნა რუსებს, როცა ისინი ფოლადის კარებისკენ მიდიოდნენ. ჰეიდენი და ჯორგი გაათავისუფლეს, ხოლო კინიმაკა და სმიტი შვედებზე ზრუნავენ და გუნდის დანარჩენი წევრები რუსებზე იყვნენ ორიენტირებული.
  
  ჰეიდენმა დააჭირა SL4 ღილაკს.
  
  თუ ლიფტები დარეკეს, ხმა იკარგებოდა ძლიერი სროლის გამო. დრეიკი იხვეწებოდა, მაგრამ მტერმა მაინც მოახერხა ცეცხლის საპასუხო და წინსვლა, მაგიდის მიყოლებით გადაადგილება და უფრო ძლიერი ობიექტების გამოყენებით მათ უკან დასაფარად. მაშინაც ერთი კაცი დაეცა თავში ტყვიით. მეორემ ტკივილისგან ყვიროდა, როცა ფრთები იყო, მეორეს კი ფეხში ესროლეს. მიუხედავად ამისა, ისინი მოვიდნენ.
  
  რკინის კარებს ზემოთ შუქები აანთეს და მერე გააღეს. ჰეიდენი გადახტა და დანარჩენი გუნდი მოჰყვა. მათთვის რთული იყო, მაგრამ მათ ეს გაუძლეს.
  
  დრეიკი დაძაბული იყო დალის წინააღმდეგ, მათ შორის ჰონგ კონგერი.
  
  ალისიას ნიკაპი ზურგზე დაეყრდნო. "ვინ ჯანდაბაა ეს ჩემს უკან? მოხეტიალე თითებით?
  
  "Ეს მე ვარ". კენზი იღრინებოდა, როცა მჭიდრო სივრცეში მათ აკავებდა, მოძრაობისთვის ადგილი არ ტოვებდა, რადგან ის მეოთხე დონეზე ავიდა. "მაგრამ ჩემი ხელები კისერზე მომიჭირა. გასაკვირია, რომ ჩემი თითებიც იქ არის". მან ხელი აიღო მათ.
  
  ალისიამ მოძრაობა იგრძნო. "აბა, ვიღაცამ უკანალზე რაღაც ჩამიკრა. და ეს არ არის ბანანი. "
  
  - ოჰ, ეს მე უნდა ვიყო, - თქვა იორგიმ. "კარგი, ეს ჩემი იარაღია."
  
  ალისამ წარბი ასწია. "შენი იარაღი, არა?"
  
  "ჩემი იარაღი. ჩემი იარაღი, სწორედ ამას ვგულისხმობ."
  
  "სრულად არის დატენილი?"
  
  "ალისია..." გააფრთხილა დრეიკმა.
  
  "მმ, დიახ, ასეც უნდა იყოს."
  
  "მაშინ ჯობია არ გადავიტანო. ჩვენ არ გვინდა, რომ ახლა ისეთ ჩაკეტილ სივრცეში იმუშაოს, არა?
  
  საბედნიეროდ, სწორედ მაშინ, როცა კენსი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს უაზრო პასუხის გაცემას აპირებდა, ლიფტი გაჩერდა და ჩამოსვლის ხმა გამოსცა. კარები გაიღო და გუნდი პრაქტიკულად დერეფანში გავარდა. დრეიკმა დაათვალიერა კედლები ნიშნისთვის. რა თქმა უნდა, იქ არაფერი იყო.
  
  "სად არის ლაბორატორია 7?"
  
  "მოუხვიეთ მარჯვნივ, მესამე კარის გასწვრივ," თქვა ლორენმა.
  
  "იდეალური".
  
  დალი წინ მიდიოდა, ჯერ კიდევ ფრთხილი, მაგრამ თავდაჯერებული ჩანდა. საფრთხე დიდწილად უფრო დიდი იყო, მაგრამ დრეიკს არც ერთი წუთითაც არ დავიწყებია მათი აქ ყოფნის მიზეზი. ბოლო განაჩენის ბრძანება. კიდევ რას გეგმავენ?
  
  იორგიმ ნიღაბი გაიხადა და ჰაერი უცქერდა. კენსი შეუერთდა, დაარღვია წესები, შემდეგ კი სმიტი მიჰყვა და ჰეიდენს ცარიელ მზერას მიაპყრო, როცა უმწეოდ ასწია ხელები.
  
  - მეამბოხეები, - თქვა დალმა და სიარული განაგრძო.
  
  "მე ვიტყოდი, თაღლითები", - თქვა კენსიმ. "უკეთესად ჟღერს."
  
  მის გვერდით იდგა.
  
  "მე რომ არ ვიყო ასე კარგად მოწესრიგებული, კარგად შემოგიერთდებოდი."
  
  "ნუ ღელავ. ჩვენ შეგვიძლია ვიმუშაოთ ამაზე."
  
  დრეიკმა მას ზურგში უბიძგა. "იცით, რომ ის კერძო სკოლაში დადიოდა, არა, კენზ? თქვენ არასოდეს გატეხავთ მას. "
  
  "მოსადს აქვს საკუთარი მეთოდები."
  
  დალმა მხარზე გადახედა. "თქვენ ორივე გაჩუმდით? კონცენტრირებას ვცდილობ."
  
  "Გესმის რას ვგულისხმობ?" თქვა დრეიკმა.
  
  "რაზე გაამახვილო ყურადღება?" ჰკითხა ალისია. "ნომრები ერთიდან ოთხამდე?"
  
  - აქ ვართ, - თქვა დალმა. "ლაბორატორია 7".
  
  "თორსტი, შენ თვითონ ითვლი ყველაფერს? მოიცადე, მგონი სადღაც მაქვს სტიკერი.
  
  ჰეიდენი წინ აიწია. "ფორმირება, ხალხი. უკან გაიხედე. გაუფრთხილდით ორივე მხარეს ლიფტებს. მე მჭირდება ლორენი ტელეფონზე, რომ დამაკავშიროს ბიოიარაღთან და მჭირდება ლაბორატორია უსაფრთხოდ. როგორ ფიქრობთ, შეგიძლიათ ამის გაკეთება? "
  
  პაუზის გარეშე დაიშალნენ და პოზიციები დაიკავეს. დრეიკს და ჰეიდენს დამოუკიდებლად მოუწიათ ლაბორატორიაში შესვლა. ისინი პირველად შევიდნენ გარე ოფისში, რომელიც სავსე იყო მარაგით, ყველა ხელმისაწვდომი ზედაპირი დაფარული იყო ყველანაირი ხელსაწყოებით. დრეიკს წარმოდგენა არ ჰქონდა, რა იყვნენ ისინი, მაგრამ ისინი სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი და ძვირი გამოიყურებოდნენ.
  
  შუშის კედლის უკან შიდა, უსაფრთხო ოთახი იყო.
  
  - ლორენ, - თქვა მან. "ლაბორატორია 7 შედგება ორი ოთახისაგან. გარე და შიდა. ინტერიერი სავარაუდოდ ქიმიური კონტროლის ოთახია, რომლის დალუქვა და გათავისუფლება შესაძლებელია".
  
  არაფერი. კომუნიკაცია გათიშული იყო.
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა ჰეიდენს. "Რა-"
  
  "ბოდიში, მეთ. ჰეიდენი. ლაბორატორიები ყოველთვის დაცულია სიხშირით, ამიტომ სიგნალები ვერ შედიან და ვერ გადიან. ლაბორატორია 7 განსხვავებულ დონეზეა დანარჩენი დაწესებულებისგან და გარკვეული დრო დაგვჭირდა დამატებითი უსაფრთხოების გამორთვას."
  
  "ნუ ინერვიულებ", - თქვა ჰეიდენმა. "სად წავიდეთ?"
  
  "შიდა ოთახი. იქ უნდა იყოს მინის კარადა. ხედავ ამას?"
  
  დრეიკი მინის დიდ კედელთან მივიდა. "დიახ. ზუსტად შორეულ კუთხეში. "
  
  "ბიოლოგიური იარაღი აშკარად არ ჰგავს იარაღს. ის უნდა ინახებოდეს ყავის კოლბის ზომის კონტეინერში. მისი იდენტიფიცირება შესაძლებელია კოდით PD777. Გავიგე?"
  
  "გასაგებია". ის მივიდა კარის კოდის პანელთან და მუშტი ჩაარტყა ზედმეტ კოდს. "არაფერი". ამოისუნთქა. "შეიძლება ამ ოთახს სხვა კოდი ჰქონდეს?"
  
  "Მომეცი ნება გავარკვიო. პრობლემა ის არის, რომ ყველა ბოსი, ტექნიკოსი და ლაბორანტი შენთან ერთად სძინავს".
  
  რომ აღარაფერი ვთქვათ რუსებზე, შვედებზე და ისრაელებზე. Იჩქარე".
  
  დრეიკი უსმენდა, როცა ჰეიდენი გუნდთან კონსულტაციებს უწევდა. ყველაფერი მშვიდად იყო, საშინლად ასე. სმიტმა მაშინ იღრიალა თავისი კომისიის საშუალებით.
  
  "მოძრაობა აღმოსავლეთის კიბეებზე. Აი მოდიან!"
  
  "მე აღმოვაჩინე მოძრაობა დასავლეთზე," - თქვა მეიმ. "Იჩქარე".
  
  "დაიჭირე ეს ლიფტები", თქვა ჰეიდენმა. "ჩვენ ისინი ძალიან მალე დაგვჭირდება."
  
  დრეიკი ფიქრობდა მინიდან გადაღებაზე. ეჭვგარეშეა, რომ ეს იქნება ტყვიაგაუმტარი და პოტენციურად საშიში. გარე ოთახში ასევე იყო მინის კარადები, რომლებიც სავსე იყო საცდელი მილებითა და კასრებით, რომლებიც შეიძლება შეიცავდეს ნებისმიერი რაოდენობის შხამს.
  
  ლორენმა ახალი კოდი დაიყვირა. დრეიკმა მუშტი დაარტყა. კარი გაიღო. ოთახის ბოლოში გაიქცა, კარადა გააღო და კასრის ძებნა დაიწყო. ჰაიდენი დარჩა. ზურგის დაფარვისას გუნდის თითოეული წევრი თვალში ინახავს შემდეგს.
  
  დრეიკი კასრებს შორის გადიოდა. თითოეულ მათგანს შავი, თამამი ასოებისა და ციფრების ანაბეჭდი ჰქონდა და ისინი მწყობრიდან გამოსული იყო. გავიდა ერთი წუთი. სმიტმა ცეცხლი გახსნა კიბეებზე და მეიმ იგივე გააკეთა რამდენიმე წამის შემდეგ. მათ თავს დაესხნენ, ლოცულობდნენ, რომ არავინ ყოფილიყო ისეთი იდიოტი, რომ ბრძოლაში ყუმბარა გაეგზავნა.
  
  "გასაგებია!"
  
  მან აიღო კონტეინერი, ნახევარი წამი დასჭირდა გახსენებას, რომ მასში შედიოდა ბიოლოგიური იარაღი, რომელსაც შეეძლო მინიმუმ ამერიკის განადგურება და მკლავის ქვეშ ჩასვა. "Წასვლის დროა".
  
  ერთიანმა, კოორდინირებულებმა დაიწყეს უკან დახევა. მეიმ და სმიტმა დაფარეს კიბეები, სანამ დრეიკმა და ჰეიდენმა დერეფანში არ მიაღწიეს, შემდეგ კი იორგიმ და დალმა დაფარეს ისინი. მეი და სმიტი სწრაფად დაიხიეს უკან, როცა ალისია ლიფტის ღილაკს დააჭირა.
  
  კარები მაშინვე გაიღო.
  
  "უფრო სწრაფად!" - იყვირა მაიმ და სწრაფად გაჩნდა კუთხეში. "ისინი ჩემგან რამდენიმე წამით არიან უკან."
  
  მან უპასუხა ცეცხლი, მიამაგრა ისინი მიწაზე.
  
  სმიტმა სხვა გზა აიღო, ახლა დალმა გადაფარა, ორივე მამაკაცი კარებისკენ იხევდა.
  
  შემდეგ კი სიგნალიზაცია დაიწყო, ძლიერი რქის მსგავსი ღრიალი, რომელიც აავსებდა ყურებს და გრძნობებს აჩქარებდა.
  
  "რა ჯანდაბაა ეს?" დრეიკმა იყვირა.
  
  "არა. Ო არა!" ლორენმა უპასუხა ყვირილი. "გადით იქიდან. ახლავე წადი იქიდან! მათ უბრალოდ გამოუშვეს რაღაც სისტემაში. " ის შეჩერდა. "ღმერთო ჩემო... ეს სარინია."
  
  უკვე სადარბაზოს სახურავზე და ლიფტის გვერდითა ხვრელებში იღვრებოდა.
  
  
  თავი ოცდამეათე
  
  
  დრეიკმა ჩაახშო შიშის საწყისი ტალღა სარინის სახელის ხსენებისას. მან იცოდა, რომ ეს სასიკვდილო იყო. ვიცოდი, რომ მასობრივი განადგურების იარაღად ითვლებოდა. მან იცოდა, რომ სმიტმა, იორგიმ და კენზიმ ნიღბები გაიხადეს.
  
  და მან დაინახა, როგორც ამბობენ, უფერო, უსუნო სითხე, რომელიც ჟონავდა სავენტილაციო ღიობებში.
  
  "მე არასოდეს მეპარებოდა ეჭვი, რომ ისინი აქ სარინს ინახავდნენ." ჰეიდენი თავს დაესხა იორგის. "მაგრამ ეს..." მან აიღო მისი ნიღაბი.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ თითქმის ყველაფრის მანიპულირება, ინჟინერია ან თუნდაც ხელახალი წარმოდგენა შეიძლებოდა. ერთადერთი შეზღუდვა იყო ფანტაზია. თხევადი ნერვული აგენტი უსაზღვროდ მოქნილი იყო. ახლა მთელი ძალით მიიჩქაროდა კენზისკენ, მაგრამ დაინახა, რომ ალისია და მეი უკვე იქ იყვნენ. ებრაელ ქალს ნიღაბი ეკეთა, მაგრამ თვალები უკვე დახუჭული ჰქონდა, სხეული კი დაკუნთული.
  
  სარინს შეუძლია მოკვლა ერთიდან ათ წუთში, დოზის მიხედვით.
  
  - არა, - თქვა დრეიკმა. "არა არა არა".
  
  სმიტი ლიფტის გვერდით ჩამოცურდა, უკვე უგონო მდგომარეობაში, მანამ სანამ დალმა მოახერხა ნიღბის მთლიანად გადატანა სახეზე.
  
  ლიფტი სწრაფად ავიდა, პირველ სართულზე დაბრუნდა.
  
  "Რა უნდა გავაკეთოთ?" ჰაიდენმა უყვირა კომენტარებში. "რამდენი დრო აქვთ მათ?"
  
  "Ჯანმო?" ლორენმა ბუნებრივად უპასუხა. "ვინ დაშავდა?"
  
  "უბრალოდ იპოვე წყეული ლაბორატორიული ვირთხა ან ექიმი და გვითხარი რა ვქნათ!"
  
  კინიმაკამ სმიტი მხარზე ასწია, როცა კარები გაიღო. დრეიკმა დაინახა, რომ ის გაქცეულიყო, შემდეგ ჯერ შემოვარდა, რადგან იცოდა, რომ ჰავაელებმა ალბათ დაივიწყეს მომლოდინე შვედები, რუსები და ისრაელები. მან მაშინვე დაინახა, როგორც ჩანს, სუსტი ორთქლი, რომელიც ყველა მაღალი დონის სავენტილაციო ღიობებში იღვრება. გული შეეკუმშა. "აქაც გამოუშვეს."
  
  - მთელი კომპლექსი, - თქვა ლორენმა. "მე მყავს ლაბორატორიის ტექნიკოსი აქ."
  
  - მე ის არ მჭირდება, - ამოისუნთქა კინიმაკამ. "ჩვენ გვჭირდება ატროპინი. სად არის ეს დაწყევლილი ატროპინი?
  
  ახალი ხმა გაისმა ხაზზე. "რამდენი ადამიანი დაინფიცირდა? და რა დონეზე?"
  
  დრეიკმა დაათვალიერა ტერიტორია და გაიქცა დასაფარავად და დაუმიზნა იარაღს. ალისია მას მხარი დაუჭირა. წინ მოძრაობამ შეაჩერა ისინი.
  
  "ჯოჯოხეთში ეს!" ჰეიდენი ტიროდა. "სამი საკუთარი და ათობით ადამიანი უკვე უგონო მდგომარეობაში გვყავს ლაბორატორიაში. აქ უნდა მოხვიდე ანტიდოტით და ეს ახლავე უნდა გააკეთო!"
  
  "სარინი სასიკვდილოა", - თქვა კაცმა. "მაგრამ მოკვლას შეიძლება ერთი საათი დასჭირდეს. ჩვენ სწორ გზაზე ვართ, დამიჯერეთ. ჩვენ მზად ვიყავით ამისთვის. მითხარით, უჭირთ თუ არა დაზარალებულებს სუნთქვა?
  
  დრეიკმა უკან გაიხედა. ჰეიდენმა ერთი წუთი დაუთმო შესამოწმებლად. - დიახ, - თქვა მან ყელში ამოვარდნილმა. "Დიახ ეს არის".
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ მიდიოდა დალი კენზისთან, ნაზად მოშორდა ალისიას და მკლავებში ჩაეხვია. პირდაპირ კინიმაკას უყურებდა. Სხვა არავინ. Სხვაგან არსად. სამყარო გაქრა და მხოლოდ ერთი რამ დარჩა შვედების სინდისზე.
  
  "მანო. Რა უნდა გავაკეთოთ?"
  
  დიდმა ჰავაელმა ჩაიბურტყუნა. "ატროპინი და ავტოინჟექტორი."
  
  ხმამ მაშინვე უპასუხა. "ყოველ სართულზე განთავსებულია სამედიცინო უბნები. თითოეული განყოფილება შეიცავს რამდენიმე ანტიდოტს და ატროპინი ერთ-ერთი მათგანია. იქვე ნახავთ ავტომატურ ინჟექტორებს. უბრალოდ ჩასვით ბარძაყის კუნთში".
  
  "მე ვიცი რაც გავაკეთო!"
  
  დრეიკი დაელოდა ტექნიკოსს, რომ ეთქვა კინიმაკას სად წასულიყო, მერე კი პირველი წავიდა. არავითარი შეპარვა, მაგიდებთან აცილება; ამჯერად ისინი ხელმძღვანელობდნენ, მხარს უჭერდნენ თავიანთ დაღუპულ მეგობრებს, გამოწვევას აძლევდნენ ნებისმიერ თაღლით ერს, რომელიც საკმარისად სულელია, რომ მათ შეეგუოს. იატაკი ჯერ კიდევ სხეულებით იყო გაჭედილი, მხოლოდ ახლა ეს მძინარე სხეულები დახვეულები იყვნენ, ტკივილისგან ტანჯული, ზოგი უკვე კანკალებდა.
  
  შემოსასვლელი კარები დაინგრა. ნიღბიანები და კოსტიუმები შემოვარდნენ შიგნით.
  
  დრეიკმა სკამი გვერდზე გადააგდო და შემდეგ ოთახის ერთ-ერთ კუთხეში სამედიცინო უბანი შენიშნა. ის გაიქცა. მარცხნივ ეგდო კევლარში გამოწყობილი რუსის ცხედარი, რომელსაც ესროლეს. მის გვერდით კიდევ ორი იწვა; კრუნჩხვები დაიხოცნენ. სარინმა მათაც ძლიერად დაარტყა. ქიმიურმა გამოყოფამ ეფექტურად შეაჩერა ბრძოლა და SPIR-ს ჯერ კიდევ ჰქონდა ბიოლოგიური იარაღი.
  
  ჰეიდენი იარაღის გარეშე მივარდა წინ და გააღო კარი სამედიცინო დაფისკენ. შიგნით, მათ წინ, მბზინავი სითხით სავსე ათეული ამპულა იდგა. ისინი აშკარად მონიშნული იყვნენ და კინიმაკამ ატროპინი დაუყვირა; მაიმ ამოიღო ავტოინჟექტორი და შეავსო. კინიმაკამ სმიტს ნემსი გაუკეთა სახეში წამით ადრე, სანამ დალმა იგივე გააკეთა კენზის. ალისია და მაი იორგის შეეხნენ, შემდეგ კი გუნდი დაიღალა, დაქანცული, დაბუჟებული, შეშინებული, რომ იმედი, რომელიც მათ გულებში ავსებდა, ახლა ასე სასოწარკვეთილი ჩანდა.
  
  გავიდა წუთები. დრეიკი კინიმაკას მიუბრუნდა. "რა ხდება ახლა?"
  
  "ატროპინი ბლოკავს სარინის ეფექტს. უნდა შემობრუნდნენ".
  
  "უყურეთ გვერდით ეფექტებს", - თქვა ტექნიკოსმა. "ძირითადად ჰალუცინაციები. მაგრამ თავბრუსხვევა, გულისრევა, მხედველობის დაბინდვა..."
  
  - ნუ ღელავ, - თქვა ალისამ. "არაფერია უარესი, ვიდრე პაბის ლანჩი Team SPEAR-ისთვის."
  
  "Მშრალი პირი. გულისცემის მატება..."
  
  "დიახ."
  
  გავიდა კიდევ რამდენიმე წუთი და დრეიკი უმწეოდ შეჰყურებდა იორგას სახეს და წამში ასჯერ სურდა სიცოცხლის წვეთი მაინც დაბრუნებულიყო მისთვის. ჰეიდენმა ტექნიკოსს სთხოვა, შეეძლოთ თუ არა სარინის ამოღება სისტემიდან და ყველას მისცენ ნიღბების ამოღების უფლება, მაგრამ სიტუაცია ძლივს იყო კონტროლირებადი. ვინც სარინი გამოუშვა, შესაძლოა სხვა გეგმები მაინც ჰქონდეს.
  
  "ჩვენც ახლა ვართ სისტემაში", - დაარწმუნა მათ ლორენმა. "FBI-მ დააკავა რამდენიმე მაღალი დონის კომპიუტერული მეცნიერი, რომლებიც ამ საქმეს გარკვეული დროის განმავლობაში იძიებდნენ."
  
  "არის რაიმე სიახლე სხვა სპეცდანიშნულების რაზმების შესახებ? ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "ჩვენ ასე ვფიქრობთ. მე მხოლოდ დადასტურებას ვიღებ. იქ ყველაფერი ცოტა გაუგებარია".
  
  დრეიკმა ლოყაზე ხელი მოხვია გიორგის ნიღბის მარჯვნივ. "Მომიყევი ამის შესახებ".
  
  რუსი ოდნავ აირია, ხელები ასწია. თვალები გაახილა და პირდაპირ დრეიკს შეხედა. მან ხველა სცადა ნიღბის მოხსნას, მაგრამ დრეიკმა ის ადგილზე დაიჭირა. ატროპინით ან მის გარეშე, უმჯობესია არაფერი დატოვოთ შემთხვევით. სმიტიც იბრძოდა და მერე კენზი; დალმა გრძელი, გასაგონი შვებით ამოისუნთქა. გუნდმა გამოიყენა მოკლე, სუსტი ღიმილის გაცვლის შანსი.
  
  "მოდით, ისინი ჰაერში გავიტანოთ", - თქვა ჰეიდენმა. "ჩვენ აქ დავასრულეთ დღეისთვის."
  
  ლორენი კვლავ დაუკავშირდა. "მათთან ყველაფერი რიგზეა? Ყველა მათგანი?" მან ჯერ კიდევ არ იცოდა ვინ იყო ინფიცირებული.
  
  "ჯერჯერობით ყველაფერი კარგადაა, სიყვარულო", - თქვა დრეიკმა. "მიუხედავად იმისა, რომ კარგი იქნება, თუ ექიმი შეამოწმებს მათ."
  
  "ჩვენ აქ ათეული გვყავს."
  
  "ახლა მოვდივარ შენთან", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  გუნდი გადაჯგუფდა და ერთმანეთს დაეხმარნენ კარიდან გასვლაში. ჰეიდენმა ბიოიარაღი მკერდზე მიიკრა, არც ახლა იყო დარწმუნებული, ვის შეეძლო ენდობოდა. მან ლორენს შეკითხვა დაუსვა კომენტარებში.
  
  "ის უნდა გადაიყვანონ უსაფრთხო ადგილას დალასში", - თქვა ლორენმა. "აქ მე მაქვს დეტალები. გელოდებიან".
  
  ჰეიდენი ნიღბის უკან დაღლილი თვალებით უყურებდა დრეიკს.
  
  არასოდეს მთავრდება.
  
  დრეიკმა ზუსტად იცოდა, რას ფიქრობდა. იმ დროისთვის, როცა ისინი სასწრაფო დახმარების განყოფილებაში მივიდნენ, ნიღბები მოიხსნეს და ლორენი იპოვეს, მათ ცოტათი დასვენების გრძნობა დაიწყეს. დრეიკს სიამოვნებდა მასთან მიტანილი ცხელი ყავა და ალისია ბოთლ წყალს იღვრებოდა. მაიმ ჭიქა აიღო, ყლუპი მოსვა, მერე დაპატიჟა ნახმარი ბოთლიდან.
  
  კენზიმ ხელი გაუწოდა და მაისიდან აიღო და ამოიოხრა. "რატომ გხედავ თქვენ ოთხს?"
  
  ალისამ წყალი დაუბრუნა. "მაშ, ჯერ კიდევ ცოცხალი? ჰეი, ეს სამეულად ითვლება?"
  
  დრეიკი უყურებდა. "Შენ რაღაც იცი? მე გავიგებ, როდის დადგება დრო, რომ თავი დავანებოთ ამ საქმეს, როცა თქვენ ორივე შეწყვეტთ ერთმანეთის გაბრაზებას. სწორედ მაშინ გავალ პენსიაზე."
  
  ლორენი წამიერად მოშორდა სმიტს, როცა მის ცენტრალურ საკომუნიკაციო სისტემაში ინფორმაციის ქარბუქი მოხვდა. ეს მოიცავს ვაშინგტონში შემაძრწუნებელი ბიჭის კომუნიკაციას, დალასის ადგილობრივ ოპერაციას და, უფრო მცირე ზომით, თავდაცვის მდივანს.
  
  მან ხელი აუქნია ჯგუფს მოსასმენად, სანამ გაახსენდებოდა, რომ შეეძლო კავშირის გამოყენება. "ჰეი, უჰ, გამარჯობა. მისამართს მოგცემ დალასში და გზაში უნდა იყო. რაც უფრო დიდხანს რჩება ეს ბიოლოგიური იარაღი ველურ ბუნებაში, მით უფრო დიდია საფრთხე. ახლა ჩვენ გვაქვს პატარა განმარტება. როგორც ჩანს, ორიგინალური ტრანკვილიზატორი, რომელიც შეყვანილი იყო ლაბორატორიაში თითქმის ყველა მომუშავეზე, ამოქმედდა ზედმეტი კოდით, როგორც კი ჯერონიმოს კუბოს გახსნიდით. ისინი, როგორც ჩანს, ფიქრობენ, რომ კულტი შეიძლება ჯერ კიდევ არ არსებობდეს, მაგრამ მაინც ერთი ადამიანი მაინც მუშაობს მათთან. სარინიც იმავე კოდით გააქტიურდა და, უეჭველია, იგივე პირმა. ინსაიდერი? Შესაძლოა. მაგრამ არ დაგავიწყდეთ, რომ ლაბორატორიის დამცავი ეკრანები უნდა ამოგვეღო, რათა სიგნალი შიგნით შევიდეს".
  
  "თქვენ უნდა დარწმუნდეთ, რომ ხალხი არ დატოვებს მანამ, სანამ მძინარე აგენტი თავის საქმეს გააკეთებს," - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "Მასზე. მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. ცხედრები დათვლილია". მან ამოისუნთქა. "ჩვენმა ლაბორატორიის თანამშრომლებმა და უდანაშაულო მოქალაქეებმა კარგი სამუშაო გააკეთეს. როგორც ჩანს, ისინი ყველა რეაგირებენ ატროპინზე. ვარაუდობენ, რომ რადგან მათ იატაკზე ეძინათ, მათ მხოლოდ სუსტი დოზები მიიღეს და დახმარება სწრაფად მოვიდა. ახლა იდენტიფიკაციის პრობლემა არ არის, მაგრამ რადგან ვიცოდით რუსების და შვედების პოზიციები, უნდა ვივარაუდოთ, რომ მართალი ვართ. სამი რუსი დაიღუპა, ორი უგზო-უკვლოდ დაიკარგა. ორი შვედი დაიღუპა, ერთი კი დაკარგულია. და სამი ისრაელი დაიღუპა, ორი დაიკარგა.
  
  "მათ არ მიიღეს ატროპინი?" შეშფოთებულმა იკითხა დალმა.
  
  "რა თქმა უნდა, მათ ეს გააკეთეს, მაგრამ მშვიდობიანი მოსახლეობის შემდეგ. და ეს მართლაც უფრო აგრესიულად დაარტყა მათ. "
  
  ამ დროისთვის სმიტი, იორგი და კენზი ფეხზე იდგნენ, დასვენებულები და მოქმედების სურვილი ჰქონდათ. დრეიკს აინტერესებდა, შეიძლება თუ არა ეს იყოს ერთ-ერთი ზემოხსენებული გვერდითი ეფექტი.
  
  - გიორგი, - თქვა მან. "შეხედე ალისიას. Რას ხედავ?"
  
  რუსმა გაიცინა. "ნაყინი და ცხელი წიწაკა?"
  
  დრეიკმა გაიცინა. "ის კარგად არის".
  
  ალისია ღრმად შეჭმუხნა წარბები. "რას ნიშნავს ეს. იოგი? იოგი? მოდი, მეგობარო. შენ იცი, რომ მიყვარხარ, მაგრამ თუ ლობიო არ დაღვრი, მომიწევს შენი მოკვლა."
  
  დრეიკმა ის მომლოდინე მანქანებისკენ გაიყვანა. "კარგი, ჩემო სიყვარულო, შენ უბრალოდ დაამტკიცე მისი აზრი."
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  სიჩქარე იყო მათი არჩევანი, მათი მხსნელი, მათი ღმერთი და მათი საუკეთესო გზა, რათა დარჩეს ცოცხალი.
  
  მათ არ ჰქონდათ ილუზია იმის შესახებ, თუ რა ელოდათ მათ დალასისკენ მიმავალ გზაზე. არ ჰქონდა მნიშვნელობა რამდენი პოლიციელი დაეხმარა; არ აქვს მნიშვნელობა რამდენი FBI SUV და SWAT ფურგონი გადიოდა მარშრუტზე, ადამიანები, რომლებსაც ისინი შეხვდნენ, მსოფლიოში საუკეთესოები იყვნენ და გამოსავალს იპოვიდნენ.
  
  იმისდა მიხედვით, თუ ვისთვის მუშაობდნენ ისინი რეალურად.
  
  დრეიკმა დაინახა მანქანები, რომლებიც მათ მიეწოდებოდათ დალასში მოკლე მოგზაურობისთვის - მთავრობის მიერ გამოშვებული ორი მანქანა ოთხი ბორბლიანი ამძრავით - და მუხრუჭები დაარტყა.
  
  "ეს ნამდვილად არ იმუშავებს."
  
  ავტოსადგომისა და მისი შიგთავსის გახსენებისას მან თავი დაუქნია გასასვლელის მახლობლად რამდენიმე საპარკინგე ადგილისკენ.
  
  "Ისინი იზამენ".
  
  ლორენმა თანხმობა გამოთქვა. "მე ვთხოვ FBI-ს, შეისწავლოს ეს."
  
  "Სწრაფი". დრეიკი უკვე იმ მიმართულებით მიდიოდა. "ყველა? ჩატვირთეთ ფუჭი. ჩვენ მალე დაგვჭირდება მთელი ის საბრძოლო მასალა, რაც გვაქვს."
  
  ცენტრში ჰეიდენით, ისინი მანქანებისკენ გაიქცნენ, შავი სტელსტის ფერის Dodge Challenger და ღია ცისფერი Mustang ორი თეთრი ზოლით კაპოტის გასწვრივ. დალმა შეცვალა Mustang, რაც შესანიშნავი იყო, რადგან დრეიკს სურდა Challenger. პოლიციის მანქანები ჭექა-ქუხილით მოშორდნენ და ემზადებოდნენ მარშრუტის გასასუფთავებლად დალასის ცენტრში. ვერტმფრენი იქვე აფრინდა და გააფრთხილა, რომ მისი ჩამოგდების დიდი ალბათობა იყო SWAT გუნდების მიერ. ორივე მანქანა საკმარისად ახალი იყო გატეხვისთვის - FBI-ს არ სჭირდებოდა გასაღებები.
  
  დრეიკი ავიდა იორგისთან, რომელიც მგზავრის ადგილს დაიკავა, ჰეიდენთან, ალისიასთან და მეისთან ერთად. ძრავა ჩართო, გახარებულმა გაიღიმა.
  
  "ეს არის ის ხმა, რომლის გამოც დილის ექვს საათამდე ავდექი საწოლიდან."
  
  ალისიამ ეს დააიგნორა. მიეჩვია მის ბავშვურობას და ყველას აცნობა.
  
  დრეიკმა ძრავა ჩართო. დალმა მუსტანგი მის გვერდით დაიწყო და ორმა კაცმა ფანჯრების ორ რიგზე გაიღიმა, ბოლოს ერთად.
  
  ჰეიდენმა სავარძლის საზურგეზე დაკრა კასტერი. "ბიოლოგიური იარაღი".
  
  "მმმ, დიახ. კარგად."
  
  იატაკს დააწვინა, საჭე გადაატრიალა და მანქანა ავტოსადგომის ვიწრო სივრცეში გაატარა და გასასვლელისკენ გაეშურა. მანქანა უსწორმასწორო ტროტუარზე გადახტა, წინა აწევა და უკანა ნაკაწრი. ნაპერწკლები გაფრინდა.
  
  დრეიკის მიღმა დალმა დაინახა, რომ მის საქარე მინაზე ნაპერწკლები აანთო და წამით ცეცხლში შთანთქა. ცხადია, ის არ იყო ბედნიერი.
  
  "კინელი, დრეიკი. ცდილობდი ამ საქმეში შესვლას?"
  
  "უბრალოდ იმოძრავეთ", უპასუხა ჰეიდენმა. "უსაფრთხო შენობა მხოლოდ ცხრა წუთის სავალზეა."
  
  "დიახ, შესაძლოა იპოდრომზე", - თქვა სმიტმა. მაგრამ ეს არის დალასი და ეს ორი არ არის მრბოლელი.
  
  "გინდა სროლა, ლანსელოტ?" დრეიკმა ამოიოხრა. "ასე ამ შვედს და წაიყვანე."
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  "Თქვენ ხართ გაბრაზებული?" ალისია შეუერთდა. - რა თქმა უნდა, არა, ლანსელოტ.
  
  "შეგვიძლია..." ისევ სცადა ჰეიდენმა.
  
  ლორენის ხმამ მისი ხმა ჩაახშო. - მტერი ახლოვდება, - თქვა მან და შემდეგ: - ნუ ესვრი, ლანსელოტ.
  
  დრეიკმა მნიშვნელოვანი გადაჭარბება შეაჩერა საჭის დაზუსტებით და გზის ორივე ზოლის გამოყენებით. წინ პოლიციის მანქანა იდგა და სხვა მძღოლებს გზაზე გადასასვლელი უშლიდა ხელს. Challengers-მა სწრაფად გაიარა გზაჯვარედინზე, ახლა გარშემორტყმული მაღალსართულიანი შენობებით. Mustang ნახევარი წამის შემდეგ მივარდა, ძლივს გამოტოვა Dodge-ის უკანა ფარა. დრეიკმა უკანა ხედვის სარკეში ჩაიხედა და მხოლოდ დალის დაჭიმულ კბილებს ხედავდა.
  
  "ახლა ვიცი, როგორია ზვიგენის დევნა."
  
  სადღაც წინ იყო რუსების, შვედების და ისრაელების დარჩენილი კონტიგენტი, რომელთაგან ყველას ერთი მოვალეობა ეკისრებოდა - მიეღოთ ბიოლოგიური იარაღი, რომელიც სპეციალურად შექმნილი იყო ამერიკის საკვების მარაგის გასანადგურებლად.
  
  "რატომ არ ვანადგურებთ მას?" თქვა კინიმაკამ, როცა მოაჯირზე ეჭირა.
  
  "ეს სამართლიანი კითხვაა", - აღნიშნა დალმა.
  
  "ეს არის," თქვა ლორენმა. "მაგრამ უბრალოდ მითხრეს, რომ არსებობს პროტოკოლები. პროცედურები. გააკეთე ეს არასწორად და შეგიძლია მოიკლა საკუთარი თავი და უამრავი სხვა".
  
  დრეიკმა გაზს მოხსნა, როცა წინ მკვეთრი შემობრუნება გამოჩნდა. კიდევ ერთხელ, პოლიციამ გადაკეტა ყველა სხვა მარშრუტი და მან მოხდენილად მოატრიალა მანქანა კუთხეში, საბურავები გადააგდო და წითელ შუქზე სიჩქარით გავიდა. დალი რამდენიმე ფუტის უკან იდგა. ფეხით მოსიარულეები ქუჩებში აწყდნენ, ჟესტიკულაციას და ჟესტიკულაციას ახმაურებდნენ, მაგრამ პოლიციამ მეგაფონით დააკავა. დრეიკმა ყოველთვის კარგად იცოდა, რომ ზოგიერთმა შეიძლება არ მოუსმინოს.
  
  "პოლიციელები ვერ უმკლავდებიან ამ ყველაფერს", - თქვა ჰეიდენმა. "ნელა, ბიჭებო. ხუთი წუთი გვაქვს დარჩენილი."
  
  ამ დროს პიკაპის მანქანა გვერდითა ქუჩიდან გამოფრინდა და კინაღამ შეურაცხყოფილ პოლიციელს დაეჯახა. ის მიუბრუნდა მათ გზას და შემდეგ დაეწია მათ. იორგიმ უკვე ჩამოაგდო ფანჯარა, მაიმ კი უკნიდან მინა გამოტეხა.
  
  პიკაპი, ვერცხლისფერი F-150, მიახლოებისას ინარჩუნებდა ტემპს. საჭესთან მომღიმარი სახე მათ უყურებდა, გზაზე ორჯერ მეტად უყურებდა მათ. გიორგი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო.
  
  "ოჰ არა, არა, არა. Ეს კარგი არ არის. Ვიცნობ მას. Ვიცნობ მას. "
  
  დრეიკმა სწრაფად შეხედა. "ჩემი აზრით, ის რუს ძალოსანს ჰგავს."
  
  "ის ოლიმპიადაზე იყო", - თქვა იორგიმ. "ეს იყო მანამ, სანამ ის გახდებოდა სამხედრო საიდუმლო მკვლელი, ერთ-ერთი საუკეთესო, რომელიც ოდესმე გამოვიდა რუსეთიდან. ის არის ოლგა. "
  
  დრეიკმა შეანელა, როდესაც ფეხით მოსიარულეთა ჯგუფი გადმოვიდა სიჩქარით აჩქარებული მანქანების წინ, მათ უმეტესობას მობილური ტელეფონები ეჭირა თვალებიდან.
  
  "ოლგა?"
  
  "დიახ, ოლგა. ის ლეგენდაა. არასოდეს გსმენიათ მის შესახებ?
  
  "ამ კონტექსტში არა. არა".
  
  ვერცხლის F-150 მკვეთრად გადაიხარა და დაეჯახა თავის ჩელენჯერს. მოხეტიალე ნახირისაგან განთავისუფლებულმა დრეიკმა კვლავ დაადგა გაზს და წინ წამოიწია, ჩელენჯერმა დამაკმაყოფილებელი ღრიალით უპასუხა. ოლგამ კიდევ ერთი შემობრუნება შეასრულა, უკანა სამი მეოთხედი ფრთისკენ დაუმიზნა, მაგრამ რამდენიმე ინჩით აცდა. მისი F-150 გადავიდა მეორე მხარეს, პირდაპირ დრეიკსა და დალს შორის. შვედმა მანევრირება მოახდინა მის უკან მუსტანგზე.
  
  "მე არ შემიძლია მისი დაძაბვა", - თქვა მან. "ზედმეტად სარისკო."
  
  "მე არ შემიძლია მისი სროლა", - თქვა მაიმ. "Იგივე პრობლემა".
  
  "როგორ ელის ის გაქცევას?" კინიმაკა დაფიქრდა.
  
  - ოლგა უძლეველია, - დაარწმუნა იორგიმ. "და ის არასოდეს მარცხდება."
  
  "ეს მშვენიერია მისთვის", - თქვა ალისამ. "იქნებ თქვენ ორივეს ერთი ლეიბის ქვეშ დამალულიყავით."
  
  სამი მანქანა წინ მიიწევდა, სხვა მანქანები დიდწილად გადაკეტილი იყო და ფეხით მოსიარულეები პოლიციის სირენების მუდმივი ტირილით გააფრთხილეს. დრეიკმა შეასრულა ჰეიდენის მითითებები, ხოლო ჰეიდენი პორტატული სატ-ნავ-ის ეკრანზე მიწებებული იჯდა.
  
  დრეიკმა მის წინ გრძელი გზა დაინახა.
  
  - დარჩი ჩემთან, დალ, - თქვა მან. "ბიჭია კუთხეში."
  
  მან აჩქარდა, გზის ცენტრში შეინარჩუნა. მაწანწალა მანქანამ ფაქტობრივად დაიწყო გვერდითი ქუჩიდან გამოსვლა, მაგრამ შეჩერდა, როდესაც მძღოლმა დაინახა, რომ დევნა მოახლოვდა. დრეიკი ჩაქუჩს ძირს იჭერდა და მის უკან ოლგასა და დალს უყურებდა. ძრავებმა იღრიალა და საბურავებმა ღრიალი დაიწყეს. შუშის ვიტრინები და საოფისე შენობები თითქოს ნისლში ანათებდა. ფეხით მოსიარულეები გადახტნენ გზაზე ფოტოების გადასაღებად. პოლიციის მანქანა შეუერთდა დევნას და ოლგას გვერდით მიიწია, ისე რომ დრეიკს ახლა ორი მანქანა ჰქონდა უკანა ხედზე.
  
  - სამი წუთი, - თქვა ჰეიდენმა.
  
  - აიღეთ იარაღი, ხალხო, - თქვა ალისიამ.
  
  იმედი ვიქონიოთ, რომ რუსი ძუ ჩუმად არ წავა, - თქვა კენზიმ.
  
  დრეიკის გვერდით ნერწყვი მძიმედ გადაყლაპა იორგიმ.
  
  შემდეგ, წინ, ყველაზე უცნაური და საშინელი რამ მოხდა. ფიგურები შუა გზაზე გაიქცნენ, ცალ მუხლზე დაეშვნენ და ცეცხლი გაუხსნეს.
  
  ტყვიებმა გაიჭრა ჩელენჯერის წინა ბოლოში, აკრავდნენ ლითონს და ურტყამდნენ ჭანჭიკებს. ნაპერწკლები გაფრინდნენ ჰაერში. დრეიკმა მანქანა აბსოლუტურად პირდაპირ მართა.
  
  "დაეხეთ გარყვნილ გემბანზე!" - დაიყვირა მან.
  
  მეტი გასროლა. პოლიცია ტროტუარიდან გამოძვრა მსროლელების შესაჩერებლად. მშვიდობიანი მოქალაქეები თავს იყრიდნენ დასაფარად. SWAT-ის გუნდმა დატოვა საფარი და გაიქცა პოლიციასთან ერთად, იარაღს დაუმიზნეს, მაგრამ არ გამოიყენეს გზის მეორე მხარეს მყოფ ადამიანებს დარტყმის ალბათობის გამო.
  
  დრეიკის საქარე მინა აფეთქდა, ნამსხვრევები დაეცა ქურთუკზე, მხრებზე და მუხლებზე. ტყვია მოხვდა თავის საყრდენს ყურის მარჯვნივ. იორკშირელმა კიდევ ორი წამი დაელოდა, მსროლელებს საშუალება მისცა, კვლავ გამოსულიყვნენ, შემდეგ კი დიდი ძალით აარიდა ჩელენჯერს.
  
  ცეცხლის ხაზზე ოლგას F-150-ის დატოვება.
  
  მან საკუთარი საჭე გადაუგრიხა, პოლიციელს მარჯვენა მხარეს დაარტყა, მაგრამ ტყვიები მაინც მოხვდა. მის გვერდით მჯდომი მამაკაცი უცებ დაკოჭლდა; წითელი ფერი დატბორა მანქანის სალონში. კიდევ ერთი რუსი მოკვდა და მხოლოდ ერთი დარჩა.
  
  დალი მოულოდნელად ცეცხლის პირდაპირ ხაზზე აღმოჩნდა.
  
  მაგრამ იმ დროისთვის მსროლელები ფოკუსირებული იყვნენ მოახლოებულ პოლიციელებზე და SWAT-ზე, მხოლოდ ორმა შებრუნდა და ცეცხლი გახსნა და გაქცევისთვის ემზადებოდა. დრეიკმა დაინახა ტყვიები, რომლებიც ჭრიდნენ ბრბოს, დაინახა ზიზღი, რომლითაც ეს ხალხი - სავარაუდოდ ისრაელები - ეპყრობოდნენ მშვიდობიანი მოსახლეობას.
  
  "ჯანდაბა ყველაფერზე", - თქვა მან. "ეს არ იქნება მოთმინება."
  
  "დრეიკი!" გააფრთხილა ჰეიდენმა. "Ორი წუთი".
  
  მაიმ მხარზე ხელი მოკიდა. "ეს უნდა გაკეთდეს."
  
  დრეიკმა გაზის პედალს დაადგა და მანქანასა და გაქცეულ ბოევიკებს შორის მიწა გადაყლაპა. იორგი ერთი ფანჯრიდან გადაიხარა, მაი კი მეორეს. იარაღს დაუმიზნეს, მკვდარი სწორი ქუჩის გასწვრივ სამი გასროლა ესროლეს, სხვა მსხვერპლის გარეშე და გაქცეული ხალხი გადააგდეს.
  
  დრეიკი მკვეთრად შეტრიალდა, თავიდან აიცილა მათი დაცემული სხეულები.
  
  "ნაბიჭვრები."
  
  უკანა ხედვის სარკეში პოლიციელებმა ისინი დააკავეს. შემდეგ ოლგა და დალი დაბრუნდნენ, შეძლებისდაგვარად დარბოდნენ და ერთმანეთს გზის ცენტრში ეჯიბრებოდნენ. ოლგას მანქანა სისხლით იყო გაჟღენთილი, საქარე მინა აკლდა, ფარები, გვერდები და ფარები ჩამტვრეული იყო, ერთ-ერთ საბურავს კი რეზინი ჩამოვარდა. მაგრამ ის მაინც მოვიდა, დაუოკებელი, ქარიშხალივით.
  
  - ოთხმოცდაათი წამი, - ხმამაღლა წაიკითხა ჰეიდენმა.
  
  "სად?" - Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა.
  
  მან დაუყვირა მისამართი. "მკვეთრად მოუხვიეთ მარჯვნივ, შემდეგ მარცხნივ, და შენობა თქვენს წინ არის, გზას კეტავს."
  
  "სხვაგვარად," ჩაერია ლორენი. "ბრძოლა ისრაელებმა დატოვეს. და რბოლა. "
  
  "უნებართვო", - თქვა კენსიმ. "Როგორც მე ვფიქრობდი. ეს არასდროს მოხდებოდა, ჩვენი მთავრობა რომ ყოფილიყო ჩართული".
  
  დალი გზას თვალს არ აშორებდა. "რაც შენგან მოდის, მაკვირვებს."
  
  "არ უნდა იყოს. მე არ ვამბობ, რომ უცხო მიწაზე არ იმოქმედებენ, არ მოკლავენ და დასახიჩრებენ. მეგობრული ტერიტორია. მე ვამბობ, რომ ისინი ამას ასე ღიად არ გააკეთებდნენ".
  
  "აჰ, ეს უფრო ლოგიკურია."
  
  დრეიკმა სვლა შეანელა, მუხრუჭები დაარტყა და მღელვარე ჩელენჯერი მკვეთრად მოუხვია მარჯვნივ. თითქმის შორეულ ბორდიურს მიაღწია, ძრავა ჩართო და წევის ძიებაში საბურავების ყვირილი გაიგონა. ბოლო მომენტში დაიჭირეს და გადააფურთხეს ხრეში და დაეხმარნენ მანქანის წინ წამოწევას. იმედი იყო, რომ დალს შეეძლო ოლგას მცველის დაძვრა, როდესაც ის შემობრუნდა, მაგრამ რუსი ზედმეტად ჭკვიანი იყო და დაუფიქრებლად მოჭრა კუთხეში და დაწინაურდა. ნაგვის ურნა მის უკან მაღლა აიწია და წინა მხარეს მოხვდა.
  
  - ოცდაათი წამი, - თქვა ჰეიდენმა.
  
  მერე ყველაფერი ჯოჯოხეთში წავიდა.
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ოლგამ ყველაფერი გარისკა და სწრაფად მიუახლოვდა ჩელენჯერის საბარგულს.
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ მარცხენა შემობრუნება სწრაფად უახლოვდებოდა და მანქანის დასაბრუნებლად მოემზადა.
  
  მთელი ამ ხნის განმავლობაში მას აწუხებდა ფიქრი, რომ ბოლო დარჩენილი შვედი სადღაც იქ იყო. მაგრამ ის არასოდეს გამოჩენილა.
  
  Ისევ.
  
  ჯარისკაცი მაღაზიიდან გამოხტა, აზარტული გარეგნობის ავტომატი ხელში ეჭირა, სისხლიანი სახით ტკივილის გრიმასით დამახინჯებული. მას ტკივილები აწუხებდა, მაგრამ დარჩა მისიაში. კიდევ ერთი არასანქცირებული თავდასხმა. კიდევ ერთი მესამე მხარე სპეცრაზმელების გამოყენებით.
  
  დრეიკმა მაშინვე რეაგირება მოახდინა. რა ვარიანტები იყო? როგორც ჩანს, მარცხენა ფლანგზე სახიფათოდ გადაადგილებით, ჩელენჯერის ახალ ვიწრო ქუჩაში შესანიშნავად მორგების მცდელობით, მან შესაძლოა უკანა ნაწილი შეაგდო შემტევ შვედში. ეს იყო ერთადერთი თამაში და არ ითვალისწინებდა მამაკაცის სასიკვდილო იარაღის ფლობას.
  
  ჰაიდენი და იორგი მანქანის მეორე მხარეს ისხდნენ. შვედმა ისე გამოიყურებოდა, თითქოს მთელი მანქანის შესხურებას აპირებდა, რადგან ის გვერდულად გაცურდა. თითი დაეჭიმა. დრეიკი იბრძოდა საჭესთან, მაგრად ეჭირა, მარჯვენა ფეხი გაზს აჭერდა სწორი სიჩქარით.
  
  შვედმა ცეცხლი გახსნა თითქმის უაზროდ - რამდენიმე წამით ადრე, სანამ მანქანის კუდი მას უნდა დაეჯახა.
  
  შემდეგ კი მთელი მსოფლიო გაგიჟდა, თავდაყირა დატრიალდა, როდესაც ოლგა მთელი ძალით დაეჯახა დრიფტიან ჩელენჯერს. მან ცოტათი არ შეანელა. მან თავისი მანქანა Dodge-ს გვერდით მიაჯახუნა, რის შედეგადაც ის დატრიალდა, გაანადგურა შვედი და მისი ცხედარი შუა გზაზე გადააგზავნა. დრეიკმა საჭეს ხელი მოჰკიდა, ვერ ხედავდა, როცა მანქანა ტრიალებდა; ორ შემობრუნებას, შემდეგ მაღალ ბორდიურს შეეჯახა და ამობრუნდა.
  
  ის სახურავზე დაეჯახა, ჯერ კიდევ სრიალებდა და ბეტონს სრიალებდა, სანამ მაღაზიის წინა მხარეს არ დაეჯახა. მინა გატყდა და წვიმა დაიწყო. დრეიკი წონასწორობისთვის იბრძოდა. ალისია გაოგნებული იყო, გიორგი გაოგნებული.
  
  ოლგამ მუხრუჭები დაარტყა და როგორღაც მოახერხა F-150-ის უეცარი გაჩერება.
  
  დრეიკმა დაინახა იგი თავდაყირა სარკეში. ფანჯრები ყველა მხრიდან იყო ჩამტვრეული, მაგრამ ნაპრალები ძალიან პატარა იყო, რომ ვინმეს ადვილად გადაეშვა. მან გაიგო, როგორ ეჭიდავა მაის უსაფრთხოების ღვედი და ესროლა. მან იცოდა, რომ ის მოქნილი იყო, მაგრამ არ სჯეროდა, რომ უკანა ფანჯარაში მოთავსდებოდა. მათ არ შეეძლოთ თავის დაცვა.
  
  ოლგა მათკენ მიტრიალდა, მისი უზარმაზარი ხელები და ფეხები მუშაობდა, სახე ისეთი ბრაზით იყო სავსე, რომ მთელ სამყაროს ცეცხლი წაუკიდა. სისხლი მის ნაკვთებს ფარავდა და კისრიდან თითებზე მოედინებოდა, იატაკზე წვეთობდა. მას ცალ ხელში ავტომატი ეჭირა, მეორეში კი სარაკეტო გამშვები. დრეიკმა დაინახა სათადარიგო ჟურნალი, რომელიც მის კბილებს შორის იყო დამაგრებული და მის გვერდით სამხედრო დანა.
  
  უფსკრული რომ დაიხურა, იგი დაუნდობელი იყო. სიკვდილს უახლოვდება. თვალები არასოდეს უციმციმებდა. მის უკან მანქანიდან ორთქლი და ახლა ცეცხლი გამოვიდა და მის ფიგურას აკოცა. შემდეგ დრეიკმა დაინახა ლურჯი ციმციმი და მიხვდა, რომ Mustang მოვიდა. დაინახა, როგორ იღიმებოდა ოლგა. მან დაინახა, თუ როგორ გადმოხტა გუნდი სხვა მანქანიდან აფეთქების შედეგად.
  
  ოლგამ ერთ მუხლზე დავარდა, რაკეტის გამშვები უზარმაზარ მხარზე მიანიშნა და თავდაყირა ჩელენჯერს დაუმიზნა.
  
  გაანადგურებს თუ არა ის ბიოლოგიურ იარაღს?
  
  მან დაკარგა. ამ დემონური სახის უკან რაციონალური აზრი არ დგას.
  
  უმწეოები იყვნენ. უკანა სავარძელში მჯდომი ქალები ახლა ფეხზე წამოდგნენ, გათავისუფლდნენ და ცდილობდნენ მანევრირების ადგილი ეპოვათ. მათ ვერ დაინახეს რა მოდიოდა და დრეიკმა არ უთხრა მათ. ვერანაირად ვერაფერს გააკეთებდნენ.
  
  ოლგამ გამოსცა ჩახმახი და რაკეტა აინთო.
  
  მეგობრები, ოჯახი, ასე მივდივართ...
  
  ტორსტენ დალმა საშინელ ცელქვარსავით გაიარა გზა; მთელი სისწრაფით მირბოდა, მთელი ძალით, უკნიდან ოლგას დაეჯახა. სარაკეტო გამშვები ჩამოცურდა, მისი საბრძოლო მასალა გადაიხარა და ისროდა სხვა ტრაექტორიით. თავად დალმა, გადაარჩინა სიტუაცია, უნდა განიცადა მისი ცხოვრების ყველაზე ძლიერი შოკი, რადგან ოლგა არ განძრეულა.
  
  შვედი ახლახან შევარდა მსოფლიოს უძლიერეს აგურის კედელში.
  
  დალი ზურგზე დაეცა გატეხილი ცხვირით და უგონო მდგომარეობაში იყო.
  
  ოლგამ შეშლილი შვედი აარიდა, ძლივს შეამჩნია ბრწყინვალე შეტევა. იგი ახალი მთავით ავიდა, რაკეტა დააგდო მიწაზე და ტყვიამფრქვევი ცალი ხელით ასწია, ქვემოდან სისხლი ჯერ კიდევ სდიოდა და იატაკს ასხამდა.
  
  დრეიკმა დაინახა ეს ყველაფერი და შებრუნდა, რათა გამოეყვანა იორგი, შემდეგ ჰეიდენი. თავი ისევ ტრიალებდა, მაგრამ ალისიას თვალის დახამხამება მოახერხა.
  
  "Ჩვენ კარგად ვართ?" მან იცოდა, რომ რაღაც არასწორი იყო.
  
  "მე მხოლოდ დავინახე, როგორ დაარტყა დალმა ოლგას მთელი ძალით, უგონოდ დაბრუნდა და მან ძლივს შენიშნა."
  
  ალისია ძლივს იკავებდა სუნთქვას. "ჯანდაბა. მე".
  
  "ახლა კი მას აქვს ავტომატი."
  
  ჰეიდენი გათავისუფლდა. მაი მის უკან გადახტა, პატარა უფსკრულიდან გაიჭედა. დრეიკი უკან დაბრუნდა და სარკეს უყურებდა, მაშინაც კი, როცა ცდილობდა სივრცის საკუთარი პატარა ფანჯრების გაჭედვას. ოლგამ იარაღი გაასწორა, ისევ გაიღიმა, თავისუფალი ხელი ასწია და კბილი პირიდან ამოაძვრინა და მიწაზე დააგდო. ამ დროს ჩამოვიდნენ დალის დანარჩენი თანაგუნდელები.
  
  და ერთ-ერთი იყო მანო კინმაკა.
  
  ჰავაელი, ჭეშმარიტად, მთელი სისწრაფით აფრინდა თავი, ტერფები მიწიდან, ხელები გაშლილი, ადამიანის ჭურვი, რომელიც ანადგურებდა კუნთებსა და ძვლებს. დაარტყა ოლგას მხრებზე ზუსტად, დალზე უკეთ და მაგრად მოეხვია. ოლგა ექვსი ფუტის წინ წამოხტა და ეს თავისთავად სასწაული იყო.
  
  კინიმაკა წინ შემობრუნდა, რუსისკენ.
  
  ავტომატი იატაკზე დაეცა.
  
  დრეიკმა ტუჩები წაიკითხა.
  
  "მუხლებზე უნდა დადგე, პატარა კაცო."
  
  კინიმაკამ თივის ქარხანა შეატრიალა, რომელიც ოლგამ ოსტატურად აირიდა, იმაზე სწრაფად, ვიდრე დრეიკს შეეძლო ეფიქრა. შემდეგ საკუთარმა მუშტმა ღრმად ჩაარტყა მანოს თირკმელებში, რის გამოც ჰავაელი მყისიერად დაეცა მუხლებზე და გაფითრდა.
  
  კენზიმ და სმიტმა ბრძოლის ადგილზე მიაღწიეს. დრეიკმა ვერ შეძრა გრძნობა, რომ ეს საკმარისი არ იქნებოდა.
  
  ღრიალებდა მანამ, სანამ ხორცი მუცლიდან არ ამოგლეჯდა, სანამ მენჯის ძვალი არ გატყდა. მანქანიდან გადმოვიდა და სუფთა სისხლი დააიგნორა. ყველას ანიშნა, ჰეიდენის გარდა, მან დაიწყო კოჭლობით სვლა ბრძოლისკენ, როცა მათ ირგვლივ სირენები გაისმა, მოციმციმე ცისფერმა შუქებმა აავსო მისი მხედველობის არე, და კაცების, პოლიციელებისა და ჯარისკაცების ხმამ აავსო ჰაერი.
  
  ის ქუჩაში გავიდა და ოლგას მიუახლოვდა. რუსმა დააიგნორა სმიტი, როცა მას მუცელში ესროლა; კენზის თმაში აიტაცა და განზე გადააგდო. ყავისფერი თაიგულები რუსს ხელში დარჩა, კენზი კი, შეძრწუნებული, შემოვიდა და თხრილში გადმოვიდა და ხორცი გაშიშვლდა. შემდეგ ოლგამ ხელი დაარტყა სმიტს მაჯაზე, თოფი მიწაზე დაარტყა და ჯარისკაცმა ყვირილი გამოიწვია.
  
  "ჩემზე ისვრი? მკლავს გამოგგლიჯავ და სისხლიანი დასასრულით დაგახრჩობ".
  
  დრეიკმა ძალა მოიკრიბა და უკნიდან დაარტყა, სამი დარტყმა მიაყენა თირკმელებსა და მკერდს. ის იარაღს გამოიყენებდა, მაგრამ ავარიაში დაკარგა. ოლგას შეტევა არც კი შეუმჩნევია. ხის ღეროს დარტყმას ჰგავდა. ირგვლივ მიმოიხედა იარაღისთვის, რისი გამოყენებაც შეეძლო.
  
  მან დაინახა.
  
  მაი გაიქცა, მოჰყვა ალისია, შემდეგ კი ფურცელივით თეთრი იორგი. დრეიკმა აიღო რაკეტა, ასწია თავზე და მთელი ძალით ჩამოაგდო რუსის ზურგზე.
  
  ამჯერად ის გადავიდა.
  
  კინიმაკა გვერდზე გადახტა, როცა უზარმაზარი მთა ერთ მუხლზე ჩამოინგრა. სათადარიგო ჟურნალი კბილებიდან ამოვარდა. ქამრიდან RPG ჩამოვარდა. დრეიკმა იარაღი დააგდო, მძიმედ სუნთქავდა.
  
  ოლგა ადგა, შემობრუნდა და გაიღიმა. "გაგათელებ სანამ ბეტონზე ნაგავი არ იქნები."
  
  დრეიკი მოშორდა. ოლგას დარტყმა ბარძაყს აწვა და სხეულის ერთი ბოლოდან მეორეზე ტკივილის აფეთქება მოჰყვა. ალისია წყალში შევიდა, მაგრამ ჰაერში მაღლა აიტაცა და კენზის დაარტყა. კინიმაკა ადგა თავდასხმის წინ, რომელმაც ის პირდაპირ უკანალზე გაგზავნა. სმიტმა უთვალავი დარტყმა მიაყენა სხეულს, შემდეგ კი სამი ყელსა და ცხვირს, რის გამოც ოლგას სიცილი აუტყდა.
  
  "ოჰ, გმადლობთ, პატარავ, რომ დამეხმარეთ ნახველის მოშორებაში. Ერთიც თუ შეიძლება."
  
  მან სახე გამოავლინა სმიტის დარტყმაზე.
  
  ალისია დაეხმარა კენზის წამოდგომაში. პოლიციელები მათკენ მიიჩქაროდნენ. დრეიკმა არ სურდა, რომ ისინი შორს დარჩებოდნენ. ეს შეიძლება გახდეს სისხლის აბაზანა. წამოდგომა სცადა და ცალ ფეხზე მიაღწია წარმატებას.
  
  ოლგამ სმიტს ყელზე ხელი მოჰკიდა და განზე გადააგდო. კინიმაკამ უზარმაზარი თავი დაუქნია, ახლა უკვე ოლგას ფეხებთან და სქელ თეძოებზე ათეული წარმოუდგენელი დარტყმა მიაყენა.
  
  მან მუშტი დაარტყა კინიმაკას თავში, ჩამოიყვანა. მან ააცილა დრეიკის მორიგი შეტევა და უკან დააგდო, მაშინაც კი, როცა სისხლი თავისუფლად მოედინებოდა ყურებიდან, მარჯვენა თვალიდან და უთვალავი ჭრილობა და სისხლჩაქცევები შუბლზე. მის მუცელში ხვრელი გაიხსნა, სადაც სმიტმა ესროლა და დრეიკი დაინტერესდა, შეიძლებოდა თუ არა ეს მისი შეჩერების გზა.
  
  მაიმ ოლგას ყურადღება მიიპყრო. - შემომხედე, - თქვა მან. "Შემომხედე. არასდროს ვყოფილვარ დამარცხებული."
  
  ინტერესის გამოხატვამ სისხლიანი ნაღმი გადაკვეთა. "მაგრამ შენ ჩემი ერთი საოფლე ჯირკვალია. სუპერგოგონა ხარ? საოცრება ქალი? სკარლეტ იოჰანსენი?
  
  "მე ვარ მაი კიტანო."
  
  ოლგა უხერხულად წინ წაიწია, სმიტს და მოახლოებულ ალისიას განზე გასწია. მაი ჩაჯდა. ოლგა ამოიოხრა. მაიმ შორს, შორს იცეკვა და შემდეგ ოლგას მარჯვენა მხარზე ანიშნა.
  
  "და სანამ მე გაგიშლი, ჩემი მეგობარი გიორგი გაანადგურებს."
  
  ოლგა საოცრად სწრაფად შემობრუნდა. "Რა..."
  
  იორგიმ სარაკეტო ტყვიამფრქვევი მხრებზე მიიკრა, დარწმუნდა, რომ ბოლო ყუმბარა სწორად იყო განლაგებული და შემდეგ პირდაპირ ოლგას სხეულზე ესროლა.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია.
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  SPEAR გუნდი შემდგომში გაქრა. ბიოლოგიური იარაღის გადაცემის შემდეგ ისინი დანაშაულის ადგილიდან მოშორდნენ და არაბუნებრივად წყნარი ქალაქის გულში გადაიყვანეს FBI-ის ერთ-ერთ ყველაზე უსაფრთხო სახლში ქალაქგარეთ. ეს იყო რანჩო, უსაფრთხოების მიზნით აუცილებლად პატარა, მაგრამ მაინც რანჩო, თავისი სახლით, თავლებითა და მარჯნით. ინახავდნენ ცხენებს ილუზიის გასაყიდად და რანჩოს ხელი მათ გასაწვრთნელად, მაგრამ ის ასევე მუშაობდა ფედერაციისთვის.
  
  გუნდი წარმოუდგენლად ბედნიერი იყო უსაფრთხო სახლში მისვლით და კიდევ უფრო ბედნიერი იყო, რომ გაიყო და დახურა კარები სხვადასხვა ოთახებში. ადამიანზე ისინი სცემეს, დაქანცულს, სცემეს, სისხლჩაქცევებს, სისხლდენას.
  
  სისხლი გაჟღენთილია ყველა, სისხლჩაქცევები და თმაც. მათ, ვინც გონება არ დაკარგა, სურდა, რომ ასე მოქცეულიყო; და ვინც ამას აკეთებდა ნანობდა, რომ ვერ უშველა. დრეიკი და ალისია თავიანთ ოთახში შევიდნენ, ტანსაცმელი გაიხადეს და პირდაპირ შხაპისკენ წავიდნენ. ცხელი წყლის ნაკადი უფრო მეტს ეხმარებოდა, ვიდრე უბრალოდ სისხლი. დრეიკი ეხმარებოდა ალისიას, ხოლო ალისია ეხმარებოდა დრეიკს ისეთ ადგილებში, სადაც მათი ხელები ზედმეტად დაჟეჟილებული იყო დასახმარებლად.
  
  გუნდი არ იყო გატეხილი, მაგრამ ცოტათი გადატვირთული იყო.
  
  - ყოველთვის არის ვიღაც, - ამოისუნთქა დრეიკმა, როცა წყალი მთელი ძალით მოხვდა მას, - რომელსაც შეუძლია ფეხზე დაგაგდოს.
  
  "Მე ვიცი". ალისიამ ხელისგულში ჩაასხა მუჭა თხევადი საპონი. "დაინახე, როგორ გადმოხტა დალი?"
  
  დრეიკმა ხველა დაიწყო. "ოჰ, არა, გთხოვ. Არ გამაცინო. გთხოვთ".
  
  დრეიკს უცნაურად არ მოეჩვენა, რომ იუმორის ასე სწრაფად პოვნა მას შემდეგ რაც ახლახანს შეესწრო. ეს კაცი იყო ჯარისკაცი, რომელიც გაწვრთნილი იყო ტრავმისა და გულისტკივილის, სიკვდილისა და ძალადობისთვის; ის ასე აკეთებდა ცხოვრების უმეტეს ნაწილს, მაგრამ ჯარისკაცები სხვაგვარად უმკლავდებოდნენ. ერთ-ერთი ასეთი გზა იყო კოლეგებთან მეგობრობის შენარჩუნება; სხვებს ყოველთვის უნდა შეეხედათ საგნების ნათელ მხარეს.
  
  როცა ეს შესაძლებელია. იყო სიტუაციები, რამაც ჯარისკაციც კი დააჩოქა.
  
  ახლა იმავე ტილოდან ამოჭრილ ალისიას გაახსენდა კინიმაკის ბრძოლა უზარმაზარ ოლგასთან. "ჯანდაბა, ეს იყო გოძილას ბავშვი გოძილას წინააღმდეგ. სისხლიანი მანო უფრო შოკირებული იყო, ვიდრე დაჭრილი".
  
  "მას ნამდვილად შეუძლია თავდასხმა." დრეიკმა გაიცინა.
  
  "არა!" ალისიას გაეცინა და ცოტა ხნით ერთად იფურჩქნებოდნენ, ტკივილისგან თავის დაღწევა სურდათ.
  
  მოგვიანებით დრეიკი საშხაპედან გამოვიდა, აბაზანის ფურცელი მოისროლა და საძინებელში დაბრუნდა. არარეალურობის გრძნობამ დაარტყა. ერთი საათის წინ ისინი ჯოჯოხეთის ცენტრში იყვნენ, ჩაძირულები იყვნენ თავიანთი ცხოვრების ერთ-ერთ უმძიმეს და სისხლიან ბრძოლაში, ახლა კი თავს იბანდნენ ტეხასის რანჩოზე, მცველებით გარშემორტყმული.
  
  Რა არის შემდეგი?
  
  დადებითი მხარე ის იყო, რომ მათ ოთხი კარდინალური მიმართულებიდან სამი მოიგეს. და ოთხი მხედრიდან სამი. ორდენს ჰქონდა დამალული ოთხი იარაღი, ასე რომ, დრეიკის, რა თქმა უნდა, ოდნავ არათანმიმდევრული, ბუნდოვანი და სრულიად გაურკვეველი დათვლის მიხედვით, მხოლოდ ერთი დარჩა. საკუთარ თავზე გაეცინა.
  
  ჯანდაბა, იმედია სწორად მივხვდი.
  
  უკნიდან ფეხის ხმა გაისმა და შემობრუნდა.
  
  ალისია იქვე იდგა, სრულიად შიშველი და შხაპის წყლით უბრწყინავდა, თმა ჩალურჯებულ მხარზე ჰქონდა მიწებებული. დრეიკმა შეხედა და დავალება დაავიწყდა.
  
  "ჯანდაბა," თქვა მან. "ასე რომ, არის დრო, როდესაც თქვენი ორის ნახვა კარგია."
  
  მივიდა და პირსახოცი გაიხადა. "როგორ ფიქრობ, გვაქვს დრო?"
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა მან ღიმილით. "ამას დიდი დრო არ სჭირდება".
  
  
  * * *
  
  
  მოგვიანებით, მას შემდეგ რაც აღმოაჩინეს და ცდილობდნენ სხეულზე სისხლჩაქცევების თავიდან აცილებას, დრეიკმა და ალისამ ახალი ტანსაცმელი ჩაიცვეს და უზარმაზარ სამზარეულოში ჩავიდნენ. დრეიკი არ იყო დარწმუნებული, რატომ აირჩიეს სამზარეულო; ბუნებრივ შეხვედრის ადგილად ჩანდა. ჩამავალი მზის დახრილი სხივები შეაღწია პანორამული ფანჯრებიდან და ოქროსფერ ელფერს აძლევდა ხის იატაკსა და სამზარეულოს ჭურჭელს. ოთახში თბილი იყო და ახლად გამომცხვარი პურის სუნი ასდიოდა. დრეიკი ბარის სკამზე ჩამოჯდა და მოდუნდა.
  
  "შემეძლო აქ ერთი თვის გატარება."
  
  - კიდევ ერთი მხედარი, - თქვა ალისამ. "და მერე ვისვენებთ?"
  
  "შეგვიძლია ამის გაკეთება? ვგულისხმობ, რომ ეს არ ჟღერს სიტყვის ბოლოს "შეისვენე, სიყვარული".
  
  - კარგი, ჩვენ ჯერ კიდევ უნდა ვუპასუხოთ კუროუს, - მხრები აიჩეჩა მან, - პერუს შესახებ. სმიტს კი შესაძლოა პრობლემები ჰქონდეს. არ უნდა წავიდეთ მისიაში, როცა ჩვენი ოჯახის წევრს უჭირს".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "Დიახ, ვეთანხმები. და შემდეგ არის SEAL Team 7."
  
  - ოდესმე, - ამოისუნთქა ალისია და მის გვერდით სკამზე ჩამოჯდა, - ჩვენი დღესასწაული მოვა.
  
  "ჰეი, ნახე რა მოიტანა კატამ!" - დაიყვირა დრეიკმა დალის დანახვისას.
  
  შვედმა ფრთხილად გაიარა კარი. სისულელეა, სიარული ვცდილობ, მაგრამ ჩემს თვალწინ ყველაფერი ორმაგია.
  
  "თქვენ ფიქრობთ, რომ სიარული რთულია?" თქვა დრეიკმა. "გსურთ სცადოთ დაწოლა?"
  
  დალმა ბარის სკამებისკენ აიღო გზა. "ვინმემ მომიტანე სასმელი."
  
  ალისიამ წყლის ბოთლი მისკენ მიიძრო. "წავალ კიდევ მოვიტან."
  
  დრეიკმა შეშფოთებით შეხედა მეგობარს. "დასრულებამდე მოგიწევს ლოდინი, მეგობარო?"
  
  "სიმართლე გითხრათ, წუთით უკეთესი ხდება."
  
  "ოჰ, რადგან მახსოვს, როგორ იჯექი ოლგასთან ჩხუბის დროს."
  
  "გაიქეცი, დრეიკ. მე არასოდეს მინდა ამის გახსენება. "
  
  დრეიკმა ჩაიცინა. "თითქოს ჩვენ ოდესმე მოგცემთ ამის დავიწყებას."
  
  დანარჩენი გუნდი ნელ-ნელა მოვიდა და ოცი წუთის შემდეგ ისინი ყველანი ისხდნენ ბართან და სვამდნენ ყავას და წყალს, ხილს და ბეკონის ზოლებს და იმაზე მეტ ჭრილობას, ვიდრე დათვლა შეეძლოთ. კინიმაკა არავის უყურებდა და სმიტი ვერაფერს იჭერდა მარჯვენა ხელში. გიორგი უზომოდ დათრგუნული იყო. კენსი წუწუნს ვერ იკავებდა. მხოლოდ მეი, ლორენი და ჰეიდენი ჩანდნენ, რომ თავად იყვნენ.
  
  - იცი, - თქვა ჰეიდენმა. "უბრალოდ ბედნიერი ვარ, რომ ყველამ ერთად გადავიტანეთ ეს. ბევრად უარესი შეიძლებოდა ყოფილიყო. ატროპინმა თავისი საქმე გააკეთა. არსებობს რაიმე შემდგომი ეფექტი, ბიჭებო? "
  
  იორგიმ, სმიტმა და კენზიმ თვალი დახუჭა. კენსი ყველას მაგივრად ლაპარაკობდა. "ვფიქრობ, ოლგამ აჯობა შემდგომ ეფექტებს."
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. "კარგი, რადგან ჯერ არ დასრულებულა. ის გუნდები, რომლებიც არ ესტუმრნენ ფორტ სილს და დალასს, ეძებდნენ ბოლო ცნობას. საბედნიეროდ, ვაშინგტონის ანალიტიკურმა ცენტრმა და NSA-მ შეძლეს ძირითადი მოთამაშეების მონიტორინგი.
  
  "SAS?" - შესთავაზა დრეიკმა.
  
  "კარგი, ბრიტანელები, დიახ. მათ მოჰყვება ჩინეთი და ყველაფერი, რაც დარჩა საფრანგეთიდან. "
  
  "SEAL გუნდი 7?" - ჰკითხა დალმა.
  
  "უცნობი, არადეკლარირებული და არაავტორიზებული", - თქვა ჰეიდენმა. "კროუს მიხედვით."
  
  "არსებობს თავდაცვის მინისტრზე მაღალი სტრუქტურები", - განაცხადა კინმაკამ.
  
  "პრეზიდენტი კობერნი არ დაგვკიდებს გასაშრობად", - გააპროტესტა დრეიკი. "უნდა დავიჯერო, რომ მან არაფერი იცის ბეჭდების შესახებ."
  
  - თანახმა ვარ, - თქვა ჰეიდენმა. "და მე ვეთანხმები მანოს, რომ არსებობენ კროუზე მაღალი არსებები, მაგრამ უფრო მზაკვრები არიან. ისეთები, რომლებიც გვერდით, მოულოდნელობისგან გამოგიჩნდებათ და მცირე არჩევანს გიტოვებთ. უნდა მჯეროდეს, რომ იმაზე მეტი ხდება, ვიდრე ჩვენ ვიცით."
  
  "ეს არ შველის ჩვენს პრობლემას." სმიტმა ჩაიცინა და რძის ჭიქა აიღო.
  
  "მართალი". ჰეიდენმა ერთი მუჭა ხილი აიღო და თავი კომფორტულად მოიქცა. "მაშ, მოდით, ყურადღება გავამახვილოთ ამ ცუდი დედის დასრულებაზე და სახლში წავიდეთ. ჩვენ მაინც ყველაზე დიდი და საუკეთესო გუნდი ვართ. ახლაც ბრიტანელებმა მხოლოდ ერთდღიანი თავდასხმა მიიღეს. ჩინელებიც. ახლა, როგორც ჩანს, ყველა დანარჩენიდან მხოლოდ ფრანგებმა მოიწონეს თავი. მათ გაგზავნეს კიდევ სამი გუნდი, რათა დაკავშირებოდნენ ერთადერთ დარჩენილ ორიგინალთან.
  
  "ასეა სპეცოპერაციების ძალების ბრძოლაშიც", - თქვა დალმა. "ჩვენ სათავეში ვართ."
  
  "დიახ, მაგრამ ეს ნაკლებად სავარაუდოა, რომ იყოს შესაბამისი. და ტყუილი. ისე არ არის, რომ ჩვენ ხელჩაკიდებულები ვართ ან ერთად ვართ უდაბნოში".
  
  "ეს უხეში, არაპროგნოზირებადი ბრძოლაა", - თქვა დალმა. "ეს ისეთივე რეალურია, როგორც ეს ხდება."
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია და შემდეგ სწრაფად განაგრძო. "მოდით, შევაჯამოთ ბრძანების ტექსტი. "დედამიწის ოთხ კუთხეში ვიპოვეთ ოთხი მხედარი და დავსახეთ მათ უკანასკნელი განკითხვის ორდენის გეგმა. ისინი, ვინც გადაურჩებიან სამსჯავროს ჯვაროსნულ ლაშქრობას და მის შემდგომ შედეგებს, სამართლიანად იმეფებენ უზენაესად. თუ ამას კითხულობთ, ჩვენ დავკარგეთ, ასე რომ წაიკითხეთ და მიჰყევით სიფრთხილით. ჩვენი ბოლო წლები დაიხარჯა მსოფლიოს რევოლუციების ბოლო ოთხი იარაღის შეკრებაზე: ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი. გაერთიანებული, ისინი გაანადგურებენ ყველა მთავრობას და გახსნიან ახალ მომავალს. მზად იყავი. Იპოვე ისინი. იმოგზაურეთ დედამიწის ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის და შემდეგ ხაგანის განსასვენებელი ადგილები; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ, დაპყრობა მის კუბოში მოვათავსეთ. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ ბოლო განკითხვას. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც ცხენოსნები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე იდენტიფიკაციის ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული. ბოლო განკითხვის ბრძანება ახლა შენში ცხოვრობს და მარადიულად იმეფებს".
  
  დაასრულა და ყლუპი მოსვა.
  
  "Ყველაფერი კარგადაა? ვფიქრობ, ახლა უფრო აზრიანია. ორდენი მკვდარია, დიდი ხანია გაქრა, მაგრამ ამაში ჯერ კიდევ არის მათი მცირე ელემენტი. შესაძლოა მოლი. Მარტოხელა. შეიძლება სხვა რამე. მაგრამ საკმარისად კარგია ლაბორატორიის გატეხვა დალასში და საკმარისია სპეცრაზმის მთელი თაიგულის გაყვანა, ასე რომ, ჩვენ ვერ შევაფასებთ ამას."
  
  ის შეჩერდა, როცა დრეიკი აკანკალებდა. "დიახ?"
  
  "იცით სად ჯობია მისთვის ყოფნა?" - ჰკითხა მან. "ვაშინგტონში ანალიტიკური ცენტრის შიგნით. ან მუშაობს NSA-ში".
  
  ჰეიდენს თვალები გაუფართოვდა. "ჯანდაბა, ეს ნამდვილად კარგი წერტილია. ნება მომეცით ვიფიქრო. " შავი ყავა შუშის ქილიდან ჩამოასხა.
  
  "დრო გადის, მეგობრებო", - თქვა მაიმ.
  
  "დიახ, მე შენთან ვარ". ჰაიდენმა პირი დაისვა. "მაშინ გავაანალიზოთ ტექსტი: დედამიწის ბოლო კუთხე ევროპაა. ჩვენ უნდა ვიპოვოთ ღვთის უბედურების საფლავი, რომელიც არის სიკვდილის მხედარი და იცავს ჭეშმარიტ ბოლო განკითხვას. მათგან ყველაზე უარესი. და იყო თუ არა მკვლელობის კოდი, როდესაც ცხენოსნები გამოჩნდნენ? მე ეს ჯერ არ მესმის, ბოდიში. "
  
  "ვფიქრობ, ანალიტიკური ცენტრი ამას აკეთებს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში?" - თქვა გიორგიმ.
  
  ახლა ალაპარაკდა ლორენი, რომელიც უზარმაზარ მაცივარს ეყრდნობოდა. "რა თქმა უნდა, აქვს. ძველ ლიდერს ერთხელ რომაელებმა მიენიჭა საეჭვო ტიტული "ღვთის ფლაგელი". იყო რომის ყველაზე საშინელი მტერი და ერთხელ ციტატა: "სადაც მე გავიარე, ბალახი აღარასოდეს გაიზრდება".
  
  "კიდევ ერთი განდიდებული უძველესი მასობრივი მკვლელი", - თქვა დალმა.
  
  "ატილა ჰუნმა", თქვა ლორენმა, "მოკლა თავისი ძმა 434 წელს, რათა გამხდარიყო ჰუნების ერთადერთი მმართველი. ისტორიკოსი ედუარდ გიბონის თქმით, ატილა, რომელიც ცნობილია თავისი სასტიკი მზერით, ხშირად ატრიალებს თვალებს, "თითქოს ტკბება იმ შიშით, რომელიც მან შთააგონა", ისტორიკოს ედუარდ გიბონის თქმით. ის ასევე აცხადებდა, რომ ატარებდა მარსის ნამდვილ მახვილს, რომაული ომის ღმერთს. წარმოიდგინეთ, რა შიშს დააყენებდა ეს რომაულ ბრძოლის ველზე".
  
  "ჩვენ მივიღეთ", - თქვა დრეიკმა. "ატილა ცუდი ბიჭი იყო თუ კარგი ბიჭი, იმისდა მიხედვით, თუ რომელ მხარეს იყავი. და ვინ დაწერა ისტორიის წიგნები. როგორ და სად გარდაიცვალა?
  
  "რამდენიმე ურთიერთგამომრიცხავი ცნობა აღწერს, თუ როგორ გარდაიცვალა იგი. ცხვირიდან სისხლდენიდან დანით დამთავრებული მისი ახალი ცოლის ხელში. როდესაც იპოვეს მისი ცხედარი, კაცებმა, ჰუნების ჩვეულებისამებრ, თავზე თმა ჩამოაგდეს და სახეზე ღრმა, ამაზრზენი ჭრილობები მიაყენეს. ამბობდნენ, რომ ატილამ, როგორც ასეთი საშინელი მტერი, ღმერთებისგან შეტყობინება მიიღო მისი სიკვდილის შესახებ, როგორც ფანტასტიკური სიურპრიზი. კურთხევა. მისი ცხედარი უკიდეგანო დაბლობის ცენტრში, აბრეშუმის კარავში დაასვენეს, რათა ყველას ენახა და აღფრთოვანებულიყო. ტომების საუკეთესო მხედრები მიდიოდნენ და უყვებოდნენ ისტორიებს მისი დიდი ექსპლუატაციების შესახებ ბანაკის გარშემო. ეს იყო დიდი სიკვდილი. იქვე ნათქვამია, რომ მის საფლავზე ზეიმი გაიმართა". ლორენმა განაგრძო შესაბამისი პუნქტების გამეორება, რომლებიც კონსტებლმა ყურში ჩასჩურჩულა. დინამიკის დაყენებას აზრი არ ჰქონდა.
  
  "დალუქეს მისი საფლავები ოქროთი, ვერცხლითა და რკინით, რადგან სამი ჰქონდა. და მათ სჯეროდათ, რომ ეს სამი მასალა ყველაზე დიდ მეფეს შეეფერებოდა. რა თქმა უნდა, დაემატა იარაღი, სიმდიდრე და იშვიათი ძვირფასი ქვები. და, როგორც ჩანს, ასევე ჩვეულებისამებრ, მოკლეს ყველა, ვინც მის საფლავზე მუშაობდა, რათა საიდუმლოდ დარჩენილიყო მისი ადგილმდებარეობა".
  
  ალისია ირგვლივ მიმოიხედა მაგიდასთან მსხდომთ. "ერთი თქვენგანი მოკვდება", - თქვა მან. "არ მთხოვ, რომ დამარხო. არ არის საწყალი შანსი. "
  
  "თქვენ მოწყენილი და გახარებული იქნებით იმის მოსმენით, რომ ატილას საფლავი ისტორიაში ერთ-ერთი უდიდესი დაკარგული სამარხია. რა თქმა უნდა, ზოგიერთი სხვაგან - მეფე რიჩარდ III-ის დიდი ხნის დაკარგული სხეული, რომელიც რამდენიმე წლის წინ ლესტერის ავტოსადგომის ქვეშ აღმოაჩინეს - ჩვენ გვჯერა, რომ მათი პოვნა ჯერ კიდევ შესაძლებელია. იქნებ კლეოპატრა? სერ ფრენსის დრეიკი? მოცარტი? ნებისმიერ შემთხვევაში, რაც შეეხება ატილას, ითვლება, რომ ჰუნიელმა ინჟინრებმა გადაიტანეს მდინარე ტისა საკმარისად დიდხანს, რათა გაშრეს მთავარი მდინარის კალაპოტი. ატილა იქ დაკრძალეს თავის დიდებულ, ფასდაუდებელ სამმაგ კუბოში. ამის შემდეგ ტიზა გაათავისუფლეს და სამუდამოდ მალავდა ატილას".
  
  ამ დროს მათ მოახლოებული ვერტმფრენის ხმა გაიგეს. ჰეიდენმა ოთახს მიმოიხედა.
  
  "იმედი მაქვს, რომ მზად ხართ კიდევ ერთი ბრძოლისთვის, ბიჭებო და გოგოებო, რადგან ეს შორს არის დასრულებამდე."
  
  დრეიკმა დაჭიმვა მტკივნეული კუნთები. დალი ცდილობდა თავი მხრებზე დაეჭირა. კენსი შეკრთა, როცა ზურგზე ნაკაწრს შეეხო.
  
  "სამართლიანი რომ ვიყოთ", - თქვა დრეიკმა. "აქ ჯერ კიდევ მომბეზრდა."
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. დალმა თავი დაუქნია, როგორც შეეძლო. მეი უკვე ფეხზე იყო. ლორენი კარისკენ გაემართა.
  
  "მოდი," თქვა მან. "ისინი უფრო მეტს მოგვაწვდიან გზაზე."
  
  "ევროპა?" იკითხა გიორგიმ.
  
  "დიახ. და სიკვდილის უკანასკნელი მხედრისთვის".
  
  ალისია ბარის სკამიდან გადმოხტა. "კარგი საუბარში" თქვა მან სარკასტულად. "შენგან მომდინარე, ეს იმდენად ამაღელვებლად ჟღერს, რომ ჩემი ფეხის თითებიც კი მეწყება."
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  კიდევ ერთი ფრენა, კიდევ ერთი ბრძოლა ჰორიზონტზე. დრეიკი მოხერხებულ სკამზე მოთავსდა და მოისმინა, როცა ლორენი ახმოვანებდა კოლუმბიის ოლქის გადაწყვეტილებას და დასკვნებს ატილა ჰუნის საქმეზე. გუნდი იჯდა სხვადასხვა პოზიციებზე, იღებდა იმას, რაც შეეძლო და ცდილობდა იგნორირებას უკეთებდა ტკივილს, რომელსაც ახლახანს ეწოდა "ოლგას ინციდენტი".
  
  "ატილას საფლავი ისტორიას დაკარგული აქვს", - დაასკვნა ლორენმა. "არასდროს იქნა ნაპოვნი, თუმცა იყო რამდენიმე ყალბი აღმოჩენა. ასე რომ, - გაჩერდა ის და უსმენდა, - გსმენიათ გრავიტაციული ანომალიის შესახებ?
  
  დალმა უკან გაიხედა. "ამ ტერმინს აქვს რამდენიმე მნიშვნელობა."
  
  "კარგი, ეს არის ჩვენი აზრი. სულ ახლახან, მეცნიერებმა აღმოაჩინეს უზარმაზარი და იდუმალი ანომალია, რომელიც დამარხული იყო პოლარული ყინულის ქვეშ. ეს იცოდი? ის უზარმაზარია ზომით - 151 მილი სიგანე და თითქმის ათასი მეტრი სიღრმე. ნასას თანამგზავრების მიერ აღმოჩენილი, ეს იყო გრავიტაციული ანომალია, რადგან მის გარემოცვაში ცვლილებები მიუთითებდა კრატერში მდებარე უზარმაზარი ობიექტის არსებობაზე. ახლა, ველური თეორიების გარდა, ეს ობიექტი გრავიტაციული ანომალიაა. ის არასწორად არის განლაგებული, არ მოძრაობს ისე, როგორც ყველაფერი მის გარშემო და, შესაბამისად, მისი აღმოჩენა შესაძლებელია მძლავრი რადარით".
  
  "თქვენ საუბრობთ სახმელეთო რადარზე," - თქვა დალმა. "ჩემი ძველი სპეციალობა."
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "Შენ ხარ დარწმუნებული? მეგონა, რომ ეს იყო მამრობითი სტრიპტიზი ქათმის წვეულებებზე. მოცეკვავე ვიკინგს დაგიძახებდნენ".
  
  დალმა დაიღალა. "შეაჩერე ეს".
  
  ალისია ჩემსკენ დაიხარა. "ის მოწყენილი ჩანს," თეატრალურად ჩასჩურჩულა მან.
  
  "დაუეჭველი მოხუცი ქალბატონის გადაგდება ამას გაგიკეთებთ."
  
  გასაკვირია, სმიტს თვალებზე ცრემლი მოადგა. - უნდა ვთქვა, - ამოისუნთქა მან, - არასდროს მინახავს ვინმეს ასე ძლიერად გადახტომა ვინმეს ბატუტის გარეშე. სახე დამალა და დამშვიდებას ცდილობდა.
  
  კინიმაკამ მხარზე ხელი მოხვია. "კარგად ხარ, ძმაო? არასდროს მინახავს შენი სიცილი, კაცო. ეს უცნაურია".
  
  ლორენი ჩაერია და შვედი მეტი ცელვისგან იხსნა. "GPR, მაგრამ ინტენსიური მასშტაბით. ვგულისხმობ, არის ეს უცნაური რამ Google Maps-ზე, სახელწოდებით ანტარქტიდა. ამის ნახვა შეგიძლიათ თქვენი ლეპტოპიდან. მაგრამ იპოვეთ ისეთი პატარა რამ, როგორც ატილას საფლავი? კარგად, ეს მოიცავს მანქანებისა და პროგრამული უზრუნველყოფის გამოყენებას, რომელთა ფლობაც NASA-მ ჯერ არ აღიარა".
  
  "ისინი იყენებენ სატელიტს?" იკითხა გიორგიმ.
  
  "ოჰ, ყველა მაგარ ერს აქვს ეს."
  
  "ჩინეთის, დიდი ბრიტანეთისა და საფრანგეთის ჩათვლით." დრეიკმა მიუთითა მათი ოპონენტების სიაზე.
  
  "Რა თქმა უნდა. კოსმოსიდან ჩინელებს შეეძლოთ მის მანქანაში მჯდომი ადამიანის იდენტიფიცირება, შეამოწმონ ინტერნეტ-საიტები, რომლებსაც ის ათვალიერებს და მის მიერ მირთმეული სენდვიჩის შიგთავსის კლასიფიცირება. ნებისმიერი მამაკაცი. თითქმის ყველგან."
  
  "მხოლოდ მამაკაცები?" ჰკითხა კენზიმ. "თუ ქალებიც?"
  
  ლორენმა გაიღიმა და ჩასჩურჩულა: "ყურში კაცი მყავს, რომელიც ამას მაწვდის. ცოტა ახალგაზრდულად ჟღერს, თითქოს მან ჯერ არ აღმოაჩინა ქალები.
  
  დრეიკმა მოუსმინა ვერტმფრენს, რომელიც ცაში იყო გადაჭრილი ამერიკასა და ევროპას შორის, დედამიწის მესამე და მეოთხე ბოლოებს შორის.
  
  - კარგი, მაინც... - თვალი ჩაუკრა ლორენმა. "თუ პისკარას ნაკლებად ცნობილ გეოგრაფიას გავაერთიანებთ, ერთ ტექსტში ნათქვამია, რომ ატილას ცნობილი სასახლე მდებარეობდა დუნაისა და ტისას შორის, კარპატების ბორცვებზე, ზემო უნგრეთის და მეზობელ ზაზბერინის დაბლობებზე. ბევრად უფრო ბუნდოვანი მონაკვეთი ამბობს, რომ ატილას საფლავი მისი სასახლის მოპირდაპირედ იყო".
  
  "მაგრამ დაკრძალულია მდინარის ქვეშ", - თქვა მაიმ.
  
  "დიახ, ტიზა კვეთს უნგრეთს ჩრდილოეთიდან სამხრეთისაკენ და არის თავად დუნაის უზარმაზარი შენაკადი. მდინარის გზა ჩვენს მეცნიერებს დაეხმარება. იმედია, გეოფიზიკური ტექნოლოგიის გამოყენებით მათი კვლევა აერთიანებს თანამგზავრს, მაგნიტიკას, MAG-ს და სახმელეთო შეღწევას რადარს. მაგნიტური კვლევები ავსებს GPR პროფილებს შერჩეული ანომალიებისთვის. ისინი ასევე ამბობენ, რომ ხედავენ, გადახრილია თუ არა მდინარე ოდესმე". მან მხრები აიჩეჩა. ჩვენ ვსაუბრობთ ათასობით და ათასობით სურათზე, რომელსაც კომპიუტერმა უნდა შეხედოს და შემდეგ მიიღოს გადაწყვეტილება.
  
  "კარგი, კარგი, ასე რომ, ჩვენ მივდივართ უნგრეთში." ალისია თავს ატკინა. "Უბრალოდ თქვი."
  
  გუნდი დაბრუნდა და აინტერესებდა, როგორ იყვნენ მათი აგრესიული კოლეგები.
  
  
  * * *
  
  
  უნგრეთი, დუნაი და ტიზა ღამით ისე შავებად გამოიყურებოდა, როგორც დანარჩენი ევროპა, მაგრამ დრეიკმა იცოდა, რომ ახლა აქ ბევრად უფრო მღელვარე იყო. ოთხი ცხენოსანიდან ყველაზე ძლიერი იწვა - სიკვდილი - და ვინც იპოვა, შესაძლოა სამყაროს მომავალი განსაზღვროს.
  
  გუნდი დაეშვა, ისევ აფრინდა, ისევ დაეშვა და შემდეგ ჩახტა უზარმაზარ, არარერეკლევან ფურგონში, რათა დაესრულებინა მოგზაურობის ბოლო ეტაპი. კალკულატორებმა ჯერ ვერაფერი გაარკვიეს, ტერიტორიები ჯერ კიდევ დიდი იყო და სამიზნე პატარა, რომ აღარაფერი ვთქვათ ძველი და პოტენციურად დეგრადირებული. კარგი იქნებოდა გაერკვია, თუ როგორ მოქმედებდა ორდენი დამოუკიდებლად, მაგრამ მათმა მოულოდნელმა მკვლელობებმა მრავალი ათეული წლის წინ ბოლო მოუღო ნებისმიერ უკან დახევას.
  
  ვაკეზე დაბანაკდნენ, გარეთ მცველები განათავსეს და შიგნით დასახლდნენ. ძლიერმა ქარმა დაუბერა კარვები; სიურეალისტური რეალობა ყველაფერი, რაც მათ გააკეთეს ბოლო რამდენიმე დღის განმავლობაში, კვლავ ცდილობდნენ ჩაძირვას.
  
  მართლა აქ ვართ ახლა, უნგრეთის მთაზე ნახევრად დაბანაკებულები? დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. ან ოლგა ისევ გვცემა?
  
  კარვის აყვავებული ტილო სიმართლეს ლაპარაკობდა, ისევე როგორც მის გვერდით მღელვარე ფიგურა. ალისია, საძილე ტომარაში გახვეული და მხოლოდ თვალები უჩანდა.
  
  "ცივა, სიყვარულო?"
  
  "დიახ, მოდი აქ და გამათბე."
  
  - გთხოვ, - თქვა დალმა სადღაც დრეიკის ფეხების სამხრეთით, - დღეს არა.
  
  - თანახმა ვარ, - თქვა კენზიმ აღმოსავლეთიდან. "უთხარი ძუას, რომ გტკივა თავი ან რამე. ვინ იცის სად იყო? სნეულებათა რაოდენობა და ასე შემდეგ და ა.შ.".
  
  "მაშ, არ არსებობს საკითხი ოთხკაცზე?"
  
  - ასეა, - დაამატა მაიმ, რომელიც კარვის შესასვლელთან იდგა. "მით უმეტეს, რომ ჩვენ ხუთნი ვართ."
  
  "გიჟო, დამავიწყდა, რომ აქ იყავი, სპრაიტ. ჯერ კიდევ არ მჯერა, რომ მათ ყველა ერთ წყეულ კარავში ჩაგვკეტეს."
  
  "მე, პირველ რიგში, მირჩევნია დაბლობზე ძილი", - თქვა დალმა და წამოდგა. "მაშინ იქნებ დავიძინო."
  
  დრეიკი უყურებდა შვედს გასასვლელისკენ მიმავალ გზას, იმ ვარაუდით, რომ ის გამოიყენებდა შანსს და დაურეკავდა ჯოანას. მათი ურთიერთობა ჰაერში დარჩა, მაგრამ მალე დადგებოდა დღე, როცა ვინმე მუდმივ გადაწყვეტილებას მიიღებდა.
  
  გარიჟრაჟი მოვიდა და ექსპერტებმა ვაშინგტონიდან შემოგვთავაზეს ნახევარი ათეული საიტი. გუნდი გაიყო და დაიწყო თხრა, ამოაგდო საუცხოო პეიზაჟები თავებიდან და გულებიდან: ცქრიალა ცისფერი გველი ტისას, ხან განიერი, ხან უცნაურად ვიწრო, კარპატების ბალახოვანი ბორცვები, უსასრულოდ მოწმენდილი ცა. მისასალმებელი იყო გრილი ნიავი, რომელიც უბერავდა ფართო სივრცეებს, ხსნიდა დაღლილობას და ამშვიდებდა სისხლჩაქცევებს. დრეიკი და სხვები მუდმივად ფიქრობდნენ, სად იყვნენ მათი მტრები. ბრიტანელი, ჩინური და ფრანგული. სად? უახლოეს ბორცვზე? მეთვალყურეობის ოდნავი მინიშნება ჯერ არავის უნახავს. თითქოს სხვა გუნდებმა დათმეს.
  
  "არა თქვენი საშუალო ნადირობა რელიქით", - თქვა ერთხელ დრეიკმა. "ძლივს ვიცი სად ვიქნები შემდეგ."
  
  - თანახმა ვარ, - თქვა დალმა. "ერთ მომენტში ჩვენ ყველა ვიბრძვით, მეორეში კი ყველაფერი მარტივია. და მაინც შეიძლებოდა უარესი ყოფილიყო. "
  
  პირველი დღე სწრაფად გაფრინდა, შემდეგ მეორე. ვერაფერი იპოვეს. წვიმა დაიწყო, შემდეგ კი დამაბრმავებელი მზე. გუნდი მორიგეობით ისვენებდა და შემდეგ რამდენიმე დაქირავებულ მუშაკს ნება დართო, რომ ცოტა ხნით გაეთავისუფლებინათ ისინი. კაცები და ქალები, რომლებმაც არ იცოდნენ ინგლისური, დაინიშნენ ახლომდებარე სოფლიდან. ერთ დღეს ალისიამ აღმოაჩინა მიწაში ხვრელი, შესაძლოა ძველი გვირაბი, მაგრამ მისი მღელვარება სწრაფად გაქრა, როდესაც მისი ძებნა ჩიხში მივიდა.
  
  "არაფერია," თქვა მან. "ჩვენ შეიძლება ვიყოთ მისგან ერთი მეტრის დაშორებით და მაინც ვერ ვიპოვოთ იგი."
  
  "როგორ ფიქრობთ, რომ ეს შეუმჩნეველი დარჩა მთელი ამ წლების განმავლობაში?"
  
  დალმა განაგრძო თავის ქნევა, დარწმუნებული იყო, რომ რაღაც ვერ გაიგეს. "ეს ჩემი ენის წვერზეა", - გაიმეორა მან არაერთხელ.
  
  დრეიკმა თავი ვერ შეიკავა. "ოლგას გულისხმობ, არა? ეს იყო ძალიან მოკლე გამოცდილება, მეგობარო. "
  
  დალმა იღრიალა, ჯერ კიდევ სკანირებდა.
  
  კიდევ ერთი ღამე და კიდევ რამდენიმე საათი კარავში. ამ საღამოებიდან ყველაზე დაძაბული იყო ის, როცა დრეიკმა დაიწყო საუბარი უების განცხადებაზე, მის მემკვიდრეობაზე და ინფორმაციის საიდუმლო საცავზე.
  
  "ამაზე უნდა გავამახვილოთ ყურადღება შემდეგ ჯერზე. მის მიერ შეგროვებული საიდუმლოებები შეიძლება დამღუპველი იყოს. განსაცვიფრებელი".
  
  "ვისთვის?" თქვა დალმა. "ჩვენს წინააღმდეგ ისინი არც თუ ისე ცუდები იყვნენ."
  
  "გარდა ერთისა, რომელიც ჯერ არ ვიცით", - თქვა მაიმ.
  
  "ჯანდაბა, მართლა? Დამავიწყდა. რომელია?"
  
  იაპონელმა ქალმა ხმა აუწია და ჩუმად ჩაილაპარაკა. "ერთი თქვენგანი კვდება."
  
  ხანგრძლივი, მტკივნეული წამით სიჩუმე ჩამოვარდა.
  
  ალისამ გატეხა. "უნდა დავეთანხმო დრეიკს. ეს მხოლოდ ჩვენზე არ ვრცელდება. უები იყო თვალთვალის სპეციალისტი და მეგამდიდარი უსირცხვილო. მას ყველა ჭუჭყიანი უნდა ჰქონოდა".
  
  ცრუ განგაშის გამო ისინი გამოვარდნენ კარვიდან, ჩავარდნენ მიწაში და ტალახში, უძველესი სამარხის ნანგრევებსა და ქვიშაში. მათი ღრმა გაღიზიანების გამო აღმოჩნდა, რომ ის ატილას არ ეკუთვნოდა. ყოველ შემთხვევაში არა იმდენად, რამდენადაც მათ შეეძლოთ ეთქვათ.
  
  მოგვიანებით, კარავში, ფიქრებს დაუბრუნდნენ.
  
  "ძალიან ბევრი საქმეა საქმე", - თქვა ჰეიდენმა. "შესაძლოა, ვების სამალავი ადგილის ამ ძიებამ და ის, რასაც ჩვენ შემდგომ აღმოვაჩინეთ, დაგვიცვას იმისგან, რაც შეიძლება მოხდეს".
  
  "ჯოშუას სიკვდილი პერუში? ჩვენი დაუმორჩილებლობა? საეჭვო განსჯა და გაურკვეველი ლაგამი? ვიღაცას უნდა ვუპასუხოთ. ერთი სახელის გამოძახება შეგიძლიათ გაექცეთ. მაგრამ სამი? ოთხი? ხალხო, ჩვენი გადასახადები წითლადაა და მე არ ვგულისხმობ ზედმეტ ხარჯვას".
  
  "აქედან გამომდინარე, SEAL Team 7?" - ჰკითხა დალმა.
  
  "შესაძლოა," ჩაიბურტყუნა ჰეიდენმა. "Ვინ იცის? მაგრამ თუ ისინი ცრურწმენით დაგვესხმიან, ღმერთს ვფიცავ, შედარებითი ძალით ვუპასუხებ. და ასე იქნება ყველა თქვენგანთან ერთად. ეს არის ბრძანება."
  
  მოვიდა კიდევ ერთი დღე და ნადირობა გაგრძელდა. ნალექმა შეაფერხა მათი ძალისხმევა. ვაშინგტონის ანალიტიკური ცენტრი დაბრუნდა კიდევ შვიდი საიტით, სულ ოცდასამი. მათმა უმეტესობამ არაფერი გამოიღო, გარდა ცარიელი ადგილებისა თუ ძველი საძირკვლის, დიდი ხნის წინ წასული შენობების, ჩონჩხების გარდა. გავიდა კიდევ ერთი დღის უმეტესი ნაწილი და SPEAR-ის გუნდის მორალი დაიწყო დაქვეითება.
  
  "ჩვენც კი სწორ ადგილას ვართ?" ჰკითხა კენზიმ. "უნგრეთს ვგულისხმობ. ატილას სასახლის მოპირდაპირედ. რამდენი ხნის წინ დაიბადა ეს ადამიანი? ათასი ექვსასი წლის წინ, არა? Რა არის ეს? ჯერონიმომდე თოთხმეტი საუკუნით ადრე. შესაძლოა, ატილა არასწორი "უბედურებაა". ვფიქრობ, კათოლიკურმა ეკლესიამ ბევრს დაასახელა.
  
  "ჩვენ ვპოულობთ ანომალიების მრავალფეროვნებას," - თქვა კინიმაკამ. "ძალიან ბევრი მათგანია და არცერთი მათგანი არ არის სწორი."
  
  დალმა შეხედა მას. "ჩვენ გვჭირდება გზა, რომ შევამციროთ ჩვენი ძებნა."
  
  ლორენი, რომელიც მუდამ ჩართული იყო ანალიტიკური ცენტრთან, სხვა მხარეს იყურებოდა. "დიახ, ამბობენ. დიახ."
  
  ქარმა შვედს თმა ნაზად დაუბერა, მაგრამ სახე დაუცველი დარჩა. "Არაფერი მაქვს".
  
  - იქნებ კიდევ ერთხელ შევხედოთ ატილას? მაიმ შესთავაზა. "რამე მის ბიოგრაფიაში?"
  
  ლორენმა ვაშინგტონის ბანდას უთხრა, რომ მასზე ეზრუნათ. გუნდმა დაისვენა, დაიძინა, ეძებდა ხარვეზებს და ვერ იპოვა და მონაწილეობა მიიღო კიდევ ორ ცრუ განგაში.
  
  საბოლოოდ, დრეიკმა შეკრიბა გუნდი. "ვფიქრობ, ამას წარუმატებლობა უნდა ვუწოდოთ, ხალხო. ორდერში ნათქვამია, რომ მათ იპოვეს ის, შესაძლოა ¸ მაგრამ თუ ჩვენ არ შეგვიძლია, მაშინ სხვა ქვეყნებიც ვერ შეძლებენ. ალბათ მეოთხე მხედარი ჯობია დარჩეს იქ, სადაც ის დაკრძალეს. თუ ის ჯერ კიდევ იქ არის. "
  
  "ალბათ საფლავი გაძარცვეს", - თქვა ჰეიდენმა და ხელები გაშალა, "დაკრძალვის შემდეგ მალევე. მაგრამ შემდეგ, რა თქმა უნდა, სიწმინდეები აღმოჩენილი იქნებოდა. ქსოვილი. ხმალი. ძვირფასი ქვები. სხვა ორგანოები. "
  
  "ძნელია იქ ასეთი ძლიერი იარაღის დატოვება", - თქვა კენზიმ სახეზე ცარიელი გამომეტყველებით. "ვიცი, რომ ჩემი მთავრობა ამას არ გააკეთებს. ისინი არასოდეს შეწყვეტდნენ ძებნას".
  
  დრეიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "მართალია, მაგრამ ჩვენ უდავოდ სხვა კრიზისებიც მწიფდება. სამუდამოდ აქ ვერ დავრჩებით".
  
  "მათ იგივე თქვეს პერუში", - თქვა სმიტმა.
  
  დრეიკმა ლორენს თავი დაუქნია. "მათ რამე აქვთ ჩვენთვის?"
  
  "ჯერ არა, რვა სხვა პოტენციური საიტის გარდა. ჩვენებები ისევ იგივეა. არაფერი რთული."
  
  "მაგრამ არ შეიძლება ეს იყოს ზუსტად ის, რასაც ჩვენ ვეძებთ?" თქვა დალმა ძალიან ჩუმად.
  
  ჰეიდენმა ამოიოხრა. "ვფიქრობ, შეიძლება მომიწიოს ამ ადამიანთან დარეკვა და მდივანთან დაკავშირება. ჩვენ უკეთესები ვართ"
  
  - ფრთხილად, - გააფრთხილა ალისია. "ალბათ ეს არის სიგნალი, რომელსაც ბეჭდები ელოდებიან."
  
  ჰეიდენი გაჩუმდა, მის თვალებში გაურკვევლობა გამოჩნდა.
  
  დალმა საბოლოოდ მიიქცია მათი ყურადღება. "მიწის შეღწევის რადარი," - თქვა მან. "ეძებს ანომალიებს, გრავიტაციულს, მაგნიტურს თუ სხვას. ბუნებრივია, ის ძალიან ბევრს პოულობს, რადგან ეს ძალიან ძველი პლანეტაა. მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია შევამციროთ ჩვენი ძებნა. Ჩვენ შეგვიძლია. ო, ჯანდაბა, როგორ შეიძლება ვიყოთ ასეთი სულელები?
  
  დრეიკმა გაიზიარა ალისიას შეშფოთებული მზერა. "კარგად ხარ, მეგობარო? თქვენ ჯერ კიდევ ვერ გრძნობთ იმ ოლგას ეფექტს, რომლის გატაცებაც სცადეთ, არა?
  
  "კარგად ვარ, როგორც ყოველთვის იდეალური ვარ. მისმინე - გახსოვთ ის იდიოტები, რომლებმაც იპოვეს ღმერთების სამარხები?
  
  დრეიკის სახე ახლა დასერიოზულდა. "ეს ჩვენ ვიყავით, ტორსტენ. ისე, უმეტესობა ჩვენგანი".
  
  "Ვიცი. ჩვენ ვიპოვნეთ ოდინის ძვლები, ასევე თორი, ზევსი და ლოკი". მან პაუზა გააკეთა. "აფროდიტე, მარსი და მრავალი სხვა. აბა, რისგან იყო მათი იარაღი და ჯავშანი? ზოგიერთი მათი ძვირფასი ქვა?"
  
  "უცნობი ნივთიერება, რომელიც მოგვიანებით დაგვეხმარა სხვა მისიაში", - თქვა დრეიკმა.
  
  "დიახ." დალმა ღიმილი ვერ შეიკავა. "ვისი ხმალი იყო დამარხული ატილასთან ერთად?"
  
  ლორენი მასზე გადახტა. "მარსი!" - წამოიძახა მან. რომაულმა ომის ღმერთმა ატილა მახვილით სკვითების მეშვეობით გაჭრა. მას წმინდა ომის ხმალი ეწოდა. მაგრამ თუ ეს მართლაც მარსის ხელიდან მოვიდა..."
  
  "თქვენ შეგიძლიათ ხელახლა დააკონფიგურიროთ მიწაში შეღწევის რადარი ამ კონკრეტული ელემენტის მოსაძებნად", - თქვა დალმა. "და მხოლოდ ეს წარმოუდგენლად იშვიათი ელემენტი."
  
  "და ბუმი!" დრეიკმა მას თავი დაუქნია. "ეს ასე მარტივია. გიჟი შვედი დაბრუნდა".
  
  ალისია მაინც შეწუხებული ჩანდა. "ამაზე ვერ მოიფიქრებდი, ჯანდაბა, რამდენიმე დღის წინ?"
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  კიდევ რვა საათი და მზად იყვნენ. DC-ის გუნდმა გადატვირთა მიწაში შეღწევის რადარი მას შემდეგ, რაც დაუკავშირდა ისლანდიურ არქეოლოგიურ განყოფილებას, რომელიც ჯერ კიდევ იკვლევდა რა დარჩა ღმერთების პირველი საფლავიდან. ის ყოველთვის უბრუნდება ოდინს, გაიფიქრა დრეიკმა, როცა ელოდა. ნათელია, რომ ისლანდიელებმა შეინარჩუნეს აღმოჩენის დეტალების უმეტესობა და ყველა ნიმუში. იშვიათი ელემენტის შესახებ მონაცემების ვაშინგტონში გაგზავნა წუთების საკითხი იყო.
  
  ყოველ შემთხვევაში ასე თქვეს, მოგვიანებით დრეიკმა წარმოიდგინა. ის შოკირებული იქნებოდა, თუ ამერიკელებს ეს უკვე არ ჰქონდათ ფაილში.
  
  ჩატარდა ტესტი და შემდეგ გაიგზავნა ცხელი სიგნალი. პინგი იმ ტერიტორიაზე, სადაც უკვე მოიარეს, და მარსის უძველესი ხმალი გახდა ნათელი წერტილი რუკაზე.
  
  - ესე იგი, - თქვა მაიმ. "ატილა ჰუნის საფლავი."
  
  გათხრები სერიოზულად დაიწყო. სოფლის მცხოვრებლებმა უკვე გათხრილი ორმოს გაფართოება დაიწყეს. სანამ ისინი მიაღწევდნენ სიცარიელეს, რომელიც მშვენივრად გადიოდა ხმლის პარალელურად, მათ გადაიხადეს სოფლის მოსახლეობა და დეპრესიაში მოჩვენებითი ჩანდნენ, რომ ისინი ტოვებდნენ.
  
  "ამის მეორე მხარე," თქვა მაიმ, "უზარმაზარი კულტურული აღმოჩენაა."
  
  "ჩვენ ახლა ამაზე ვერ ვიდარდებთ," - თქვა ჰეიდენმა. "ეს არის სიკვდილის იარაღი. ეს უნდა განეიტრალდეს, სანამ რაიმეს გამოვაცხადებთ".
  
  სმიტი, იორგი და კინიმაკა შემოხტნენ და მიწაზე შეუტიეს. დალი მაინც გამოიყურებოდა და თავს ცოტა უხერხულად გრძნობდა, თუმცა ალისია და კენზი ისარგებლეს შემთხვევით და უწოდეს მას ყველაფერი "უსაქმური ტრაკიდან" დაწყებული "გიჟური ზარმაცით".
  
  სიცარიელეში ჩასვლას დიდი დრო არ დასჭირვებია.
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ აფართოებდა ტრიო უფსკრული. მაიმ და ალისიამ დაათვალიერეს ტერიტორია, რათა დარწმუნდნენ, რომ სიურპრიზები არ არსებობდა გრძელ ბალახში, რომელიც აპირებდა შემოპარვას. ლორენი ხვრელთან ახლოს აპირებდა დარჩენას; მხედველობის ხაზი ორ ქალსა და ქვემოთ მყოფებს შორის.
  
  "რადგან ჩვენ არ ვიცით, რამდენად შორს მივდივართ," - თქვა დრეიკმა, "კომუნიკაცია შეიძლება უსარგებლო იყოს. მაგრამ ვფიქრობ, ჩვენ ისე ვითამაშებთ, როგორც ჩვენ ვიპოვით."
  
  "ჩვენ გვჭირდება მხოლოდ ყუთი", - დაადასტურა ჰეიდენმა. "ჩვენ არ ვკარგავთ დროს არაფერზე ან ვინმეზე ყურებაზე. Მეთანხმები?"
  
  მათ თავი დაუქნია. გიორგი პირველი წავიდა, გუნდში ყველაზე სწრაფი იყო. შემდეგ კინიმაკა მოვიდა, რომელსაც ჯერ კიდევ აწვა თავის ჭრილობა, რასაც მოჰყვა სმიტი. დრეიკი ხვრელში გადახტა, რასაც მოჰყვა ჰეიდენი და დალი. შვედს შესასვლელთან მოუწია დარჩენა. დრეიკი უსწორმასწორო მიწის ქვეშ მოექცა და ბნელ გვირაბში აღმოჩნდა. ერთ წუთმა ცოცხალმა და კედლებს შორის შეკუმშვამ გამოიწვია უფრო ფართო სიცარიელე, სადაც გუნდი მარცხნივ მოუხვია. იორგი ხმალი გადასატან ნავიგატორს უკავშირებდა და რამდენიმე წუთში ერთხელ იძახდა მათსა და მას შორის მანძილს.
  
  დრეიკმა ფანარი მტკიცედ დაიჭირა და სხივები წინ მდებარე სხივებთან დააკავშირა. გადასასვლელი არასოდეს გადაუხვევია, მაგრამ ტრიალებდა ხმლის დასასვენებელ ადგილს, სანამ ნელ-ნელა არ შორდებოდნენ მას.
  
  გიორგი წინ გაჩერდა. "შეიძლება მოგვიწიოს გარღვევა."
  
  დაიფიცა დრეიკმა. "ეს არის მყარი ქვა. დიდი აღჭურვილობა დაგვჭირდებოდა იქ გასარღვევად. ხედავ, რა მსუქანია?"
  
  იორგიმ უკმაყოფილო ხმა ამოიღო. "ამ გადასასვლელის ორჯერ სიგანე."
  
  "და ხმალი?" - Ვიკითხე.
  
  "მხოლოდ მეორე მხარეს."
  
  დრეიკს ჰქონდა მკაფიო შთაბეჭდილება, რომ მათ თამაშობდნენ. ძველი ღმერთები ისევ მხიარულობენ. ხან ეტყობოდა, რომ მთელი გზა მისდევდნენ, ამა თუ იმ თავგადასავალში ათრევდნენ, ხან ბრუნდებოდნენ, რომ თავი გაემჟღავნებინათ.
  
  Როგორც ახლა.
  
  მან მიიღო თავისი გადაწყვეტილება. "გააგრძელე," თქვა მან. "ჩვენ უნდა ვნახოთ, სად მიგვიყვანს ეს მონაკვეთი."
  
  "აბა, წინ არის ერთი ანომალია", - გაუგზავნა პასუხი იორგიმ. "დიდი უცნობი ფორმა."
  
  ალისიას ხმამ გაისმა კომუნიკატორში. "მოძრაობს?"
  
  დრეიკმა იცოდა იუმორის ბოროტი ტონი. "შეაჩერე ეს".
  
  "რამდენი ფეხი აქვს მას?"
  
  "ალისია!"
  
  ყველამ მიწისქვეშა პისტოლეტები ამოიღო. დრეიკი ცდილობდა კისრის ამწე მოეხვია, რათა წინ გაეხედა, მაგრამ კინიმაკამ ხედვა დაბლოკა. ერთადერთი, რისი გაკეთებაც მოახერხა, იყო გვირაბთან თავში დარტყმა.
  
  მტვერი გაცრილი ჰაერში. დრეიკი ოფლიანობდა, მისი ახალი სისხლჩაქცევები თრთოდა. გუნდი შეძლებისდაგვარად სწრაფად მიიწევდა. იორგიმ ისინი ნელი მოსახვევის გარშემო მიიყვანა. მხოლოდ მაშინ გაჩერდა ახალგაზრდა რუსი.
  
  "ოჰ! რაღაც მაქვს."
  
  "Რა?" - Ვიკითხე. რამდენიმე ხმა გაისმა.
  
  "მოიცადე. შეგიძლია ჩემთან ერთად აქ ახვიდე".
  
  მალე დრეიკმა შემოხაზა მოსახვევი და დაინახა, რომ გადასასვლელის მხარე გაფართოვდა და ქვის თაღად გადაიქცა რვა ფუტის სიმაღლეზე და ოთხჯერ აღემატებოდა ადამიანის სიგანეს. იგი რუჯისფერი იყო, გლუვი და მაღლა ადიოდა უფრო ვიწრო ნახვრეტზე, რომელიც თავად კლდეში იყო გაჭრილი, კარის მსგავსი პატარა შესასვლელი.
  
  დრეიკმა ჩახედა ამ ხვრელის სიბნელეში. "მაშ იქნებ მათ ცოტათი ამოიღეს კლდე, რათა უზრუნველყონ, რომ ატილა სამუდამოდ დარჩებოდა აქ?"
  
  "მაგრამ ჩვენს ზემოთ მდინარე არ არის", - თქვა იორგიმ. "ეს ჩემს გონებაში იყო."
  
  "მდინარის დინებები იცვლება წლების განმავლობაში," - თქვა ჰეიდენმა. "ამჟამად ვერ ვიტყვით, მიედინებოდა თუ არა ტიზა ამ გზით. ყოველ შემთხვევაში, ის მხოლოდ რამდენიმე მეტრშია სამხრეთით".
  
  დრეიკი სიბნელისკენ გაემართა. "თამაშში ვარ. შევხედოთ?
  
  იორგი წამოხტა და წინ პოზიცია შეინარჩუნა. თავიდან ახალი კარი მხოლოდ სრული სიბნელის მოხაზულობა იყო, მაგრამ როდესაც ისინი მიუახლოვდნენ და ფანრები ანათებდნენ, მეორე მხარეს დიდი ოთახის მინიშნებები დაინახეს. ოთახი არ იყო უფრო დიდი, ვიდრე წესიერი სასადილო ოთახი, სავსე მტვრის ნაწილაკებით და აბსოლუტური სიჩუმით, ცენტრში მუხლამდე კვარცხლბეკით.
  
  კვარცხლბეკზე ქვის კუბო იყო.
  
  - წარმოუდგენელია, - ამოისუნთქა იორგიმ.
  
  "როგორ ფიქრობთ, ატილა იქ არის?" ჰკითხა კენზიმ.
  
  "ხმალი არის, ვფიქრობ." იორგიმ შეამოწმა თავისი მიწაზე გამჭოლი რადარი. "ასე თქვა ეს რამ."
  
  "ჩვენ ვრჩებით მისიაზე." ჰეიდენს არც კი შეუხედავს კუბოს. ის დაკავებული იყო სქესის სწავლით. "და ეს იქ არის? Სულ ეს არის".
  
  დრეიკმა შეხედა, სადაც მან მიუთითა. გუნდმა შემოსასვლელი თაღი გაიარა და მთლიანად ოთახში აღმოჩნდა. თავად კვარცხლბეკზე, კუბოს ძირში იდგა ნაცნობი ხის ყუთი ორდენის ბეჭდით სახურავზე. ჰეიდენი მისკენ წამოვიდა.
  
  - მოემზადე, - უთხრა მან ლორენს კომენტარებში. "ჩვენ გზაზე ვართ. უთხარი ვაშინგტონს, რომ ბოლო ყუთი ვიპოვეთ.
  
  "გახსენი?"
  
  "უარყოფითი. არა მგონია, რომ აქ კარგი იდეა იყოს. ჩვენ დაველოდებით მწვერვალზე ასვლას."
  
  დრეიკმა კუბოს შეხედა. იოგი უფრო ახლოს მივიდა. კენზი კვარცხლბეკზე ავიდა და დაბლა გაიხედა.
  
  "ვინმე აპირებს დამეხმაროს?"
  
  - ახლა არა, - თქვა ჰეიდენმა. "Ჩვენ უნდა წავიდეთ".
  
  "რატომ?" კენზი უფრო დიდი დარჩა. "აქ არ ჰგავს სხვა გუნდებს. სასიამოვნოა საკუთარი თავისთვის მომენტი, არ გგონია? კარგი ცვლილებაა, როცა არავინ ცდილობს ჩემს შეკავებას".
  
  დრეიკმა კომისიები ჩართო. "დალი? ნაბიჭვარი ხარ."
  
  "Რა?"
  
  კენზიმ ამოისუნთქა. "ეს მხოლოდ ქვის სახურავია."
  
  დრეიკი მას ხედავდა, როგორც რელიქვიების კონტრაბანდას, რომელსაც საგანძური აქვს. რა თქმა უნდა, ეს არასოდეს ჩაცხრება. ეს მისი ნაწილი იყო. მან თავი დაუქნია ჰეიდენს.
  
  "ჩვენ დაგიჭერთ. Გპირდები".
  
  კვარცხლბეკის მეორე მხარეს გაიქცა, ქვას ხელი მოჰკიდა და გაიყვანა.
  
  ჰაიდენი სწრაფად გამოვიდა საფლავიდან, იორგი და კინიმაკა უკან მიჰყვნენ. სმიტი კარებთან შეჩერდა. დრეიკი უყურებდა, როგორ აღმოაჩინეს ატილა ჰუნის სამარხიდან განძი.
  
  ფანრის შუქზე თვალები დაბრმავდა; ცქრიალა მწვანე და წითელი, საფირონის ლურჯი და ნათელი ყვითელი; ცისარტყელის ჩრდილები, მოციმციმე და თავისუფალი პირველად თითქმის ათასი წლის განმავლობაში. სიმდიდრე გადაინაცვლა, ხმალი ამ მოძრაობით გამოასწორა. სხვა პირები ციმციმდნენ. ყელსაბამები, ტერფები და სამაჯურები გროვად ეყარა.
  
  ამ ყველაფრის ქვეშ, ჯერ კიდევ ტანსაცმლის რამდენიმე ნატეხში გახვეული, ატილას სხეული ეგდო. დრეიკს ასე სჯეროდა. ადგილი არასოდეს აღმოაჩინეს საფლავის მძარცველებმა; აქედან გამომდინარე სიმდიდრის არსებობა. ნაცისტებს ეს მხოლოდ მათი დიდი გეგმებისთვის სჭირდებოდათ და მონუმენტური აღმოჩენისკენ ყურადღების მიქცევა მხოლოდ მათკენ მიიპყრობდა ყურადღებას. სუნთქვაშეკრული გადახტა კომუნიკატორისკენ.
  
  - ლორენ, - ჩაიჩურჩულა მან. "თქვენ უნდა დაიქირაოთ ვინმე, რომელიც ყველაფერს დაიცავს. თქვენ უბრალოდ უნდა გააკეთოთ ეს. Ეს წარმოუდგენელია. მხოლოდ ის არის..." ის შეჩერდა, ეძებდა.
  
  "Ეს რა არის?" - Ვიკითხე.
  
  "აქ ხმლები არ არის. მარსის ხმალი დაკარგულია".
  
  ლორენმა ამოისუნთქა. "ოჰ არა, ეს არ არის კარგი."
  
  დრეიკს სახე დაიძაბა. "ყველაფრის შემდეგ, რაც ჩვენ გამოვიარეთ", - თქვა მან. "მე ეს კარგად ვიცი."
  
  კენსიმ ჩაიცინა. დრეიკმა უკან გაიხედა. "მარსის ხმალი აქ არის."
  
  "ჯანდაბა, შენ კარგად ხარ. რელიქვიების კონტრაბანდისტი და ოსტატი ქურდი. შენ ის პირდაპირ ცხვირიდან მომპარე". ის მზერას უყურებდა. "Ეს გასაოცარია".
  
  "შენ ვერაფერს აიღებ." მან დაინახა, როგორ ამოიღო ძვირფასეულობა. "მაგრამ მე მჯერა, რომ იქ წახვალ ყველაზე ძვირფასი საქონლის მისაღებად."
  
  "ატილაზე მეტად?"
  
  "Კი, რა თქმა უნდა. შეგიძლიათ აიღოთ. მაგრამ რაც არ უნდა გააკეთო, ხმალი შენთვის შეინახე".
  
  კენზიმ ჩაიცინა და ხელი მოიშორა, ძვირფასი განძი დატოვა, მაგრამ ხმალი შეინარჩუნა. "ახლა მე ეს ყველაფერი ვნახე", - თქვა მან გარკვეული პატივისცემით. "Შეგვიძლია წავიდეთ."
  
  დრეიკი ბედნიერი იყო, რომ მან გამოავლინა შინაგანი სურვილი და რომ დაეხმარა მის შესრულებაში. "მაშინ ყველაფერი კარგადაა. ვნახოთ, რა არის სიკვდილის მხედარი".
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  მზის პირდაპირ შუქზე დაჩოქილი SPEAR-ის გუნდმა გამოიკვლია უკანასკნელი განკითხვის ორდენის ბოლო ყუთი.
  
  კინიმაკა მოწონებას ელოდა, როცა ალისია და მაი საზღვრებს მიუახლოვდნენ, ახლა ჰორიზონტზე მეგობრული შვეულმფრენები ჩანდნენ. ჰეიდენმა კინიმაკაზე ანიშნა.
  
  "მანო ასე გააგრძელე. კომპანიის მოსვლამდე უნდა ვნახოთ რა არის შიგნით; მეგობარი ან მტერი."
  
  ჰავაელმა თავი დაუქნია და საკეტს დააჭირა. დრეიკი წინ დაიხარა, როცა თავსახური ასწია და დალთან ერთად თავები დაადო.
  
  "სიგიჟე!" - დაიყვირა თვალისმომჭრელად.
  
  "ეს იყო შენი კოცნის მცდელობა, იორკი?"
  
  "მე გაკოცებ, თუ კიდევ ერთხელ ჩამაძრობ იმ შიშველ საფენს, რომელსაც თავში მეძახი. სისხლიანი იორკშირული კოცნა".
  
  რა თქმა უნდა, არავის გაუგია. ისინი ყველა ორიენტირებული იყვნენ ახალ გამოცხადებაზე.
  
  ჰეიდენმა კენსისკენ დაიხარა შიგნით. - შიეიტ, - თქვა მან შემთხვევით. "ვერასდროს წარმოვიდგენდი, რომ ასე იქნებოდა."
  
  "Მეც". მეი იდგა.
  
  "ჭეშმარიტი ბოლო განაჩენი", - თქვა ლორენმა და კვლავ წაიკითხა ტექსტი. "ყველაზე უარესი."
  
  "კარგი, მე არ ვიცი თქვენ შესახებ," ჩაიჩურჩულა ალისია. "მაგრამ ყველაფერი, რასაც შიგნით ვხედავ, არის ქაღალდის ნაჭერი. ჟღერს ჩემი სავაჭრო სია. "
  
  მაიმ უკან გაიხედა. "რატომღაც ვერ წარმომიდგენია სუპერმარკეტში."
  
  ალისია დაიბნა. "Მხოლოდ ერთხელ. ყველა ამ ეტლმა, სადარბაზოების ბარიერებმა და არჩევანმა მთლიანად გადამაგდო გზაზე." მან მონატრებით შეისწავლა მოახლოებული თავდასხმის ვერტმფრენები. "ეს ბევრად უკეთესია".
  
  კინიმაკამ ყუთში ხელი აიღო, ქაღალდი ამოაძვრინა და ყველას დასანახად მოუჭირა. "ეს მხოლოდ რიცხვების თაიგულია."
  
  "შემთხვევით", - თქვა სმიტმა.
  
  დრეიკმა გაბრაზება იგრძნო. "მაშ, უკანასკნელი განკითხვის ორდენმა გამოგვიგზავნა ნახევარი მსოფლიოს გარშემო, რათა ვიპოვოთ ქაღალდის ნაჭერი სამარხში, რომელიც დამალული იყო ასობით წლის განმავლობაში? ადგილი, რომელიც ვერასდროს გვეპოვა, ღმერთების სამარხების გამოცდილება რომ არ გვქონოდა? Ვერ გავიგე ეს ".
  
  "ნაცისტები რელიქვიების და განძის მონადირეები იყვნენ", - თქვა კენზიმ. "იცით ამ წარმოუდგენელი მასის შესახებ, რომელიც მათ ახლახან აღმოაჩინეს პოლარული ყინულის ქვეშ? ზოგი ამბობს, რომ ეს ნაცისტური ბაზაა. მათ გაძარცვეს ყველაფერი, სამკაულებიდან დაწყებული გრაგნილებით და ნახატებით დამთავრებული. ისინი ცდილობდნენ ზომბების შექმნას, ეძებდნენ მარადიულ სიცოცხლეს და ათასობით ადამიანი დაკარგეს სახიფათო ძიებაში. თუ მათ გადაწყვიტეს დაეტოვებინათ იგი ატილა ჰუნის სამარხში, ვიდრე სიმდიდრის მოპარვა, ამის საშინელი მიზეზი არსებობს".
  
  ლორენმა ყურებზე ანიშნა. "კოლუმბიის ოლქს სურს იცოდეს რა არის ეს."
  
  ჰეიდენმა კინიმაკიდან აიღო. "მაშ, ბიჭებო, ეს არის ძველი ბლოკნოტი, საკმაოდ სქელი და ორივე მხრიდან დახეული. ის გაყვითლდა და საკმაოდ მყიფე ჩანს. ასე რომ, შუაში არის დამწერლობის ხაზი, რომელიც შედგება მხოლოდ რიცხვებისგან. " მან წაიკითხა ისინი: "483794311656..." ამოისუნთქა. "ეს ყველაფერი არ არის..."
  
  "გიკის სველი სიზმარი." ალისია ამოიოხრა. "მაგრამ რა ჯანდაბა უნდა გავაკეთოთ?"
  
  "წადი აქედან", თქვა დრეიკმა და ფეხზე წამოდგა, როცა ვერტმფრენები დაეშვნენ. "სანამ ჰუნები დაგვხვდებიან."
  
  პილოტი სირბილით ავიდა. "ბიჭებო მზად ხართ? ჩვენ ამას თვალი უნდა ვადევნოთ".
  
  გუნდმა ის ვერტმფრენებისკენ მიიყვანა. ჰეიდენმა დაასრულა სიტყვა და ქაღალდის ფურცელი გადაატრიალა, როცა ისინი ადგილს იკავებდნენ. "რამე იდეა?"
  
  "მათთან ლატარიის თამაშიც კი არ შეგიძლია", - თქვა ალისამ. "უსარგებლო".
  
  "და რა კავშირი აქვთ მათ სიკვდილთან?" თქვა დრეიკმა. "და ოთხი მხედარი? ვინაიდან რიცხვები მნიშვნელოვანია, შეიძლება მას რაიმე კავშირი ჰქონდეს დაბადების თარიღებთან? გარდაცვალების თარიღები?
  
  "ჩვენ აქ ვართ", - გაისმა ხმამ ყურში და ისევ გაახსენდა, რომ ისინი დაკავშირებული იყვნენ მთელ სამყაროსთან, თუ არ მოუწევდათ DC-ის გათიშვა მისიის შესასრულებლად, ამ შემთხვევაში ისინი მხოლოდ ლორენთან იყვნენ დაკავშირებული.
  
  - არა მხოლოდ მასზე, - თქვა მეორე ხმამ. "ჩვენ მივიღეთ."
  
  დრეიკმა მოუსმინა ვერტმფრენების ნელა აწევას ჰაერში.
  
  "ეს დაშლის ნომრები არის კოორდინატები. ადვილად. ნაცისტებმა შესანიშნავი სამიზნე დაგიტოვეს, ხალხო".
  
  დრეიკმა დაიწყო იარაღის შემოწმება და მომზადება. "სამიზნე?" - Ვიკითხე.
  
  "დიახ, რიცხვების პირველი ნაკრები უკრაინაზე მიუთითებს. თანმიმდევრობა ერთი გრძელი უწყვეტი რიცხვია, ამიტომ მის გაშიფვრას გარკვეული დრო დაგვჭირდა".
  
  ალისამ საათს დახედა. "დღეში ხუთი წუთის განმავლობაში არ ვრეკავ."
  
  "თქვენ არ გაქვთ IQ ას სამოცი."
  
  "საიდან ჯანდაბა იცი, ჭკვიანი ბიჭი? მე არასოდეს გამომიცდია".
  
  წუთიერი დუმილით და შემდეგ: "ყოველ შემთხვევაში. მთელი რიგითობა შევიყვანეთ და სატელიტს დავუკავშირდით. რასაც ჩვენ ახლა ვუყურებთ არის დიდი ინდუსტრიული ტერიტორია, შესაძლოა, სულ რვა კვადრატული მილი. ძირითადად სავსეა საწყობებით, ოცდაათზე მეტი დავთვალეთ და თითქოს ცარიელია. რაღაც ომის მიტოვებული ეპოქიდან. ეს შეიძლება იყოს ძველი საბჭოთა სამხედრო საცავი, ახლა მიტოვებული.
  
  "და კოორდინატები?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "მიუთითებენ რაიმე კონკრეტულზე?"
  
  "ჯერ კიდევ ვამოწმებ." ხაზზე სიჩუმე ჩამოწვა.
  
  ჰეიდენს არ სჭირდებოდა პილოტების ინფორმირება; ისინი უკვე უკრაინისკენ მიემართებოდნენ. დრეიკმა იგრძნო თავი ოდნავ მოდუნებული; მეტოქე გუნდებმა მაინც ვერ დაამარცხეს ისინი. ჰაიდენს შეხედა და პირი ამოიღო.
  
  შეგვიძლია გამორთოთ ეს?
  
  მან სახე მიიღო. საეჭვოდ გამოიყურებოდა.
  
  მოლი? მან ნელა მიამბო, წინ გადაიხარა.
  
  ჰეიდენიც ასე ფიქრობდა. ვერავის ვენდობით.
  
  ალისიას გაეცინა. "ჯანდაბა, დრეიკ, თუ გინდა მისი კოცნა, უბრალოდ გააკეთე."
  
  იორკშირელი კაცი უკან გადაიხარა, როცა ვერტმფრენი ცას კვეთდა. თითქმის შეუძლებელი იყო სრული დატვირთვით იმუშაო, როცა არ ხარ დარწმუნებული, რომ შენს უფროსებსაც კი ზურგი ექნებათ. გულზე სიმძიმე დაეცა. თუ ვინმე რაიმეს გეგმავდა მათ წინააღმდეგ, ისინი აპირებენ გაარკვიონ.
  
  კომუნიკატორმა აწკრიალდა.
  
  "Ვაუ".
  
  ჰეიდენმა თავი ასწია. "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  ვაშინგტონიდან სუპერ გიკის ხმა შეშინებულმა გაისმა. "დარწმუნებული ხარ, ჯეფ? ვგულისხმობ, მე არ შემიძლია ვუთხრა მათ ეს და შემდეგ გავიგო, რომ ეს მხოლოდ ვარაუდია."
  
  სიჩუმე. შემდეგ მათმა საყვარელმა ღრმად ამოისუნთქა. "ვაიმე, უნდა ვთქვა. Ეს არის ცუდი. ეს ნამდვილად ცუდია. როგორც ჩანს, კოორდინატები პირდაპირ მიჰყავს სიკვდილის მხედარმდე.
  
  დალი შუა გზაზე გაჩერდა პისტოლეტში ჟურნალის ჩასმისას. "ეს აზრი აქვს", - თქვა მან. "მაგრამ რა არის ეს?"
  
  "ბირთვული ქობინი".
  
  ჰაიდენმა კბილები დააჭირა. "შეგიძლიათ დააკონკრეტოთ ეს? ეს პირდაპირ ეთერშია? Არის-"
  
  - მოიცადე, - ამოისუნთქა გიკმა და სუნთქვა შეეკრა. "გთხოვთ, უბრალოდ დაელოდეთ. ეს ყველაფერი არ არის. მე არ ვგულისხმობდი "ბირთვულ ქობინას".
  
  ჰეიდენმა წარბები შეჭმუხნა. "მაშინ რას გულისხმობ?"
  
  "სამ საწყობში ექვსი ბირთვული ქობინია. ჩვენ ვერ ვხედავთ კედლებს, რადგან შენობები დაფარულია ტყვიით, მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია დავინახოთ სახურავები ჩვენი თანამგზავრების დახმარებით. გამოსახულებები აჩვენებს, რომ ბირთვული იარაღი ოთხმოციანი წლების ეპოქით თარიღდება, სწორ მყიდველს, სავარაუდოდ, ძვირფასი აქვს და საგულდაგულოდ არის დაცული. დაცვა ძირითადად შიგნით არის, ხანდახან ცარიელ ბაზაზე მოძრაობენ".
  
  "მაშ, უკანასკნელი განკითხვის ორდერმა სამ საწყობში დამალა ექვსი ბირთვული იარაღი შემდგომი გამოყენებისთვის?" იკითხა მაიმ. "ეს ნამდვილად ნაცისტურ რამეს ჰგავს."
  
  "იარაღი ასევე მუშა მდგომარეობაშია", - თქვა გიკმა.
  
  "საიდან იცოდი ეს?"
  
  "კომპიუტერული სისტემა მუშაობს. მათი შეიარაღება, მართვა, გათავისუფლება შეიძლება".
  
  "ზუსტი ადგილმდებარეობა გაქვთ?" ჰკითხა კენზიმ.
  
  "Დიახ, ჩვენ ვაკეთებთ. ექვსივე საწყობებში მდებარე ბრტყელი სატვირთო მანქანების ზურგზე იყო მიმაგრებული. უცნაურია, მაგრამ აქტივობა შიგნით ბოლო დროს გაორმაგდა. რა თქმა უნდა, მათი გადატანაც შეიძლებოდა".
  
  დრეიკმა შეხედა ჰეიდენს, რომელიც მას უკან უყურებდა.
  
  - მოლი, - თქვა კენსიმ ხმამაღლა.
  
  - რაც შეეხება მეტოქე გუნდებს? - ჰკითხა დალმა.
  
  "NSA-ს მონაცემებით, ჭორების რიცხვი გაიზარდა. კარგად არ გამოიყურება."
  
  "მინდა ვიცოდე, რას იპოვიან ისინი", - თქვა მაიმ. ექვსი ძველი ბირთვული ქობინის ჩათვლით.
  
  "მარსის ხმალი"
  
  დრეიკმა სწრაფად მოატრიალა კისერი. "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  "ყველამ მიიღო კოორდინატები, ვივარაუდოთ, რომ ეს ხალი აქ მუშაობდა. ყველამ საკუთარ თავს დააკისრა თანამგზავრის შექმნა. ჩვენი ვიზუალიზაციის პროგრამული უზრუნველყოფა აღჭურვილია ყველა სახის სენსორებით და დაწყებული ოდინის ისტორიით და შემდგომი გამოტოვებით, ჩვენ შეგვიძლია აღმოვაჩინოთ იშვიათი ელემენტი, რომელიც დაკავშირებულია სამარხებთან და ღმერთებთან. ჩვენი ინსტრუმენტები აჩვენებს ობიექტის სავარაუდო ზომას და ფორმას და ის ემთხვევა დაკარგული ხმალს. ყველამ იცის, რომ ჩვენ ვიპოვეთ ხმალი და მივდივართ ბირთვული მუხტებისკენ. ეს უნდა გავაკეთოთ".
  
  "დატოვეთ ხმალი ჩოპერზე." სმიტმა მხრები აიჩეჩა.
  
  დრეიკმა, დალმა და ჰეიდენმა მზერა გაცვალეს. "ჯოჯოხეთში შანსი არ არის. ხმალი ჩვენთან რჩება".
  
  დრეიკმა თავი დახარა. "ერთადერთი სისხლიანი რამ, რაც უფრო ღირებულია ვიდრე ჯენგის ხანი, ატილა, ჯერონიმო და ჰანიბალი ერთად," - თქვა მან. "და ჩვენ იძულებულნი ვართ გადავიდეთ ბირთვულ იარაღზე."
  
  "წინასწარ," თქვა მაიმ. "და მათ ეს სჭირდებათ მრავალი მიზეზის გამო. სიმდიდრე."
  
  "ჯილდო", - თქვა სმიტმა.
  
  "სიხარბე", - თქვა კენსიმ.
  
  - უპრობლემოდ, - თქვა ჰეიდენმა დარწმუნებით. "ყველა ამ მიზეზის გამო ერთად. სად არის ექვსი ბირთვული იარაღი?"
  
  "საწყობში 17 არის ორი", - თქვა კომპიუტერის ბიჭმა. "სხვა ბირთვული დანადგარები განლაგებულია მეთვრამეტე და მეცხრამეტე ადგილებში და მე გეუბნებით მათ ზუსტ ადგილს ახლავე. ეს დიდი ბაზაა და ჩვენ ვითვლით სითბოს გამოყოფას მინიმუმ ორი ათეული სხეულისგან, ასე რომ ფრთხილად იყავით".
  
  დრეიკი უკან გადაიხარა და სახურავს უყურებდა. "ისევ?"
  
  ჰეიდენმა იცოდა რას ფიქრობდა. "გჯერა, რომ ყველაფერი შეიცვლება ამის შემდეგ?"
  
  სევდიანად გაიღიმა. "Მე მჯერა".
  
  "მაშინ მოდი ძლიერად დავარტყით", - თქვა დალმა. "როგორც გუნდი, როგორც კოლეგები. მოდით გავაკეთოთ ეს უკანასკნელად."
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  SPEAR-ის გუნდისთვის ეს ადვილი არ იყო. ძველი, მიტოვებული ბაზა უბრალოდ დიდი, წაგრძელებული საწყობების შერეული კოლექცია იყო, მათ შორის გლუვი ჭუჭყიანი გზების ქსელით. გზები ძალიან ფართო იყო დიდი სატვირთო მანქანებისთვის. დრეიკმა წამოაყენა თეორია, რომ ოდესღაც ეს იყო ერთგვარი საწყობი, ადგილი, სადაც შეიძლებოდა დიდი რაოდენობით სამხედრო ტექნიკის შენახვა. ვერტმფრენები გარეუბანში, დაჟანგული, დანგრეული ღობის უკან დაეშვნენ და თითქმის მაშინვე გამორთეს ძრავები.
  
  "გუნდი მზად არის", - უთხრა ჰეიდენმა თავის კომუნიკატორს.
  
  - წადი, - უთხრა კონსტებლემ დისეიმ. "დარწმუნდით, რომ ქობინი გამორთულია და სხვა ნივთი უსაფრთხოა."
  
  დალმა მიწაზე დაიწუწუნა. "მოდით ვისაუბროთ თავლის კარის ჩაკეტვაზე მას შემდეგ, რაც ცხენი გაიქცა."
  
  გუნდს გონებაში უკვე ჰქონდა გამოსახული სამივე საწყობის მდებარეობა და კარგი წარმოდგენა ჰქონდა მიხვეულ-მოხვეულ საგზაო ქსელზე. არსებითად, ყველაფერი გადახურულია ყველაფერთან. არც ჩიხი იყო, არც შემოვლითი გზა, არც გასაქცევი გზა, გარდა ერთისა. ყველა პერიმეტრის საწყობი გარშემორტყმული იყო უღრანი ტყით, მაგრამ შიდა - სამი სასიცოცხლო საწყობი - შემთხვევითი თანმიმდევრობით იყო განლაგებული სხვათა შორის.
  
  ერთად დარბოდნენ.
  
  "ჩვენ უნდა დავყოთ, გავანეიტრალოთ ბირთვული იარაღი და შემდეგ ვიპოვოთ გზა მათი აქედან უფრო ლამაზ ადგილას წასაყვანად", - თქვა ჰეიდენმა. "რუმინეთი შორს არ არის."
  
  ახლა ლორენი მათთან იყო, სრულად იყო ჩართული ვაშინგტონში და დაამტკიცა, რომ მას შეეძლო ფიქრი ზეწოლის ქვეშ, მათ შესაძლოა სჭირდებოდნენ, როცა საქმე ბირთვულ იარაღს ეხებოდა. სტაბილური თავი, რომელსაც შეუძლია ინფორმაციის გადაცემა არხებით, არ შეიძლება შეფასდეს. დაბალ, სწრაფად წავიდნენ და საწყობებისკენ გაემართნენ.
  
  მათ წინაშე ჭუჭყიანი გზა გაიხსნა, მიტოვებული. ამის მიღმა მთელი ტერიტორია დაფარული იყო შიშველი მიწით და ფიქლით, მხოლოდ რამდენიმე ტოტი იშვიათი ყავისფერი ბალახით. დრეიკმა დაათვალიერა სცენა და გასცა ბრძანება წინ წასულიყო. ისინი გაიქცნენ ღია ცის ქვეშ იარაღით მზად. ჭუჭყისა და ზეთის სუნმა დაარტყა მის გრძნობებს და სახეზე ცივი ნიავი დაარტყა. მათი ხელსაწყოები აწკრიალდა და ჩექმები ძლიერად დაეჯახა მიწას.
  
  საწყობის პირველ კედელს მიუახლოვდნენ და ზურგით ზურგით გაჩერდნენ. დრეიკმა ხაზის გასწვრივ გაიხედა.
  
  "მზად?" - Ვიკითხე.
  
  "წადი."
  
  მან სკანირება მოახდინა მათი მარშრუტის შემდეგი ნაწილი, რადგან იცოდა, რომ მათ არ ჰქონდათ რაიმე CCTV კამერები სანერვიულო, რადგან მოწყობილობებს არ ჰქონდათ აღებული სიგნალები, რომლებიც მოდიოდა ბაზიდან, გარდა მობილური ტელეფონებისა. თავად ბირთვული მუხტები ასხივებდნენ დაბალი სიხშირის გუგუნს. ამის იქით ადგილი უნაყოფო იყო.
  
  კიდევ გაიქცა და სხვა საწყობს წააწყდნენ. თითოეულ მათგანს შავი ჩანაწერით ეწერა ნომერი. თითოეული მათგანი დანგრეული, უგემური ჩანდა, სახურავიდან იატაკამდე ეშვებოდა ჟანგის მდინარეები. ღარები თავისუფლად ტრიალებდნენ, დაკბილული მონაკვეთები მიწაზე მიუთითებდა და ჭუჭყიან წყალს წვეთავდა.
  
  ახლა დრეიკს შეეძლო წინ ენახა საწყობი 17-ის მარცხენა კუთხე. "ჩვენ ამ გზას გადავკვეთთ," თქვა მან. "ჩვენ გზას ვაგრძელებთ ამ საწყობის ფლანგზე, სანამ ბოლომდე არ მივაღწევთ. ასე რომ, ჩვენ მხოლოდ ოცი ფუტის დაშორებით ვართ ჩვიდმეტამდე".
  
  ის გადავიდა, შემდეგ გაჩერდა. უსაფრთხოების მანქანამ წინ მიიწია გზაზე, მოძრაობდა ბილიკზე, რომელიც მათ გადაკვეთა. თუმცა, არაფერი მომხდარა. დრეიკმა შვებით ამოისუნთქა.
  
  "აქ მეგობრები არ არიან", შეახსენა მათ დალმა. "არავის ენდოთ გუნდის გარეთ." მას არ სჭირდებოდა "ამერიკელების" დამატება.
  
  ახლა დრეიკი ადგილიდან დაიძრა, საწყობის კედელს მიეჯაჭვა და წინ წავიდა. მე-17 საწყობს ჰქონდა ორი პატარა ფანჯარა წინა მხარეს. დრეიკმა მშვიდად აგინა, მაგრამ მიხვდა, რომ სხვა გამოსავალი არ იყო.
  
  - გადადი, - თქვა მან სასწრაფოდ. "ახლავე გადაიტანე."
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  გაიქცნენ საწყობის კარებისკენ, სამ ჯგუფად გაიყვნენ. დრეიკმა, ალისიამ და მეიმ ჩვიდმეტი ქულა დააგროვეს; დალმა, კენზიმ და ჰეიდენმა თვრამეტი გოლი გაიტანა, სმიტმა, ლორენმა, კინიმაკამ და იორგიმ თვრამეტი გოლით დატოვეს. ერთ-ერთი მათგანი მთავარ კარებს შეეჯახა.
  
  დრეიკმა დაარტყა კარს, გამოგლიჯა იგი საკინძებიდან. მამაკაცი ახლახან ტოვებდა ოფისს შიგნით. დრეიკმა ის მკლავის ქვეშ აიყვანა, ძლიერად მოხვია და ოფისის მოპირდაპირე კედელთან მიაგდო. ვიწრო გადასასვლელი, რომელშიც ისინი იმყოფებოდნენ, პირდაპირ საწყობში გაიხსნა, ასე რომ, ალისია და მეი ირგვლივ მოიარეს.
  
  დრეიკმა დაასრულა მამაკაცი, დატოვა კომატოზური და დაათვალიერა პატარა ოფისები, სანამ ქალებს შეუერთდებოდა. თვალებში სულისშემძვრელი სანახაობა მოჰკრა. საწყობი იყო უზარმაზარი, გრძელი და მაღალი. მის ცენტრში, გორგოლაჭის კარების ნაპირის პირისპირ, იდგა გრძელი, დაბალი ბრტყელი სატვირთო მანქანა - კაბინა, წინ დიდი ძრავით. ორი ბირთვული ქობინი იწვა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს, დღისავით გამჭვირვალე, მათი ცხვირი წინ იყო მიმართული, შავი თასმები, რომლებიც მათ რეგულარული ინტერვალებით ამაგრებდნენ. თასმები უზრუნველყოფენ მოქნილობას დიდი მოძრაობის გარეშე - კარგი იდეა ტრანსპორტირებისთვის, ვარაუდობს დრეიკი, რადგან არავის სურდა მომაკვდინებელი რაკეტა სტაციონარული ობიექტს დაეჯახა. გვერდითი ფარდების უზარმაზარი შეკვრა უზარმაზარი სატვირთო მანქანის გვერდით იწვა, რომელიც მისი ვარაუდით იყო მიმაგრებული გამგზავრებამდე.
  
  "უსაფრთხოება არ არის", - თქვა მაიმ.
  
  ალისიამ სხვა ოფისზე მიუთითა სატვირთო მანქანის მარჯვნივ. "ჩემი წინადადება".
  
  "თქვენ ფიქრობთ, რომ ისინი უფრო შეშფოთებულნი იქნებიან", - თქვა მაიმ.
  
  დრეიკს არ შეეძლო არ შეემოწმებინა უსაფრთხოების კამერები და უჭირდა მთლიანად დაეყრდნო გულშემატკივართა ჯგუფს, რომლებიც ზის კონდიციონერ ოფისში. "ჩვენი ძველი მეგობარი, ალბათ, თვითკმაყოფილება მუშაობს", - თქვა მან. "ისინი ამას დიდი ხნის განმავლობაში საიდუმლოდ ინახავდნენ."
  
  საკომუნიკაციო არხებით მათ ესმოდათ ბრძოლის ხმები, სხვა გუნდები იყვნენ დაკავებული.
  
  ალისია სატვირთო მანქანისკენ მივარდა. "Ჩემზე!"
  
  
  * * *
  
  
  დალმა აიტაცა უახლოეს კაცს და ჩააგდო რაფტერებში, მიიღო საკმარისად საეთერო დრო, სანამ უყურებდა მის უხერხულად დაცემას მიწაზე. ძვლები გატყდა. სისხლი მოედინებოდა. კენზიმ წინ გაიარა, ავტომატიდან ესროლა, გაქცეულ მამაკაცებს დაარტყა, რომლებმაც შემდეგ სახეები ძლიერად დაარტყეს მიწაში. ჰეიდენმა მხარე შეცვალა, ამჯობინა მისი გლოკი. უზარმაზარი სატვირთო მანქანა, რომელიც მათ იპოვეს, გაჩერებული იყო საწყობის ცენტრში, სამი ოფისის და რამდენიმე რიგის ყუთების გვერდით. მათ წარმოდგენა არ ჰქონდათ რა იყო შიგნით, მაგრამ ფიქრობდნენ, რომ გონივრული იქნებოდა ამის გარკვევა.
  
  ჰეიდენი სატვირთო მანქანისკენ გაემართა, თვალებით ათვალიერებდა წყვილ ბირთვულ მუხტს, რომლებიც მის თავზე იყო დამონტაჟებული. ჯანდაბა, ისინი უზარმაზარი იყვნენ იმ მანძილზე. მონსტრები, რომლებსაც სხვა მიზანი არ აქვთ, გარდა განადგურებისა. მაშინ, უდავოდ, ისინი იყვნენ სიკვდილი და აშკარად მეოთხე მხედრის ნაწილი იყვნენ. ატილა იყო ოთხიდან მეორე უძველესი ფიგურა, რომელიც დაიბადა ჰანიბალიდან შვიდასი წლის შემდეგ და, შემთხვევით, ჩინგიზ ხანამდე შვიდასი წლით ადრე. ჯერონიმო დაიბადა 1829 წელს. ყველა მხედარი მართალია თავისებურად. ყველა მეფე, მკვლელი, გენერალი, შეუდარებელი სტრატეგი. ყველამ დაუპირისპირდა თავის სავარაუდო საუკეთესოს.
  
  ეს იყო მიზეზი იმისა, რომ ორდენმა აირჩია ისინი?
  
  მან იცოდა, რომ ვაშინგტონის მოლი მათ ოსტატურად დასცინოდა.
  
  ახლა არაფრის შეცვლის დრო არ არის. პლატფორმის უკან გავიდა, ყუთებისკენ გაემართა. ზოგი ხუფი დახრილი იყო, ზოგი კი ხის კედლებს ეყრდნობოდა. ზემოდან გაჟონა ჩალა და სხვა შესაფუთი მასალები. ჰეიდენმა ესროლა ერთ კაცს, შემდეგ ტყვიები გაცვალა მეორესთან და იძულებული გახდა, დასაფარად მიწაზე ჩაძირულიყო.
  
  იგი აღმოჩნდა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს, მასზე ჩამოკიდებული ბირთვული ქობინის კუდი.
  
  "რა ჯანდაბა მოხდება, თუ ტყვია მოხვდება ერთ-ერთ ამ ნივთზე?"
  
  "არ ინერვიულო, ეს უნდა იყოს კარგი გასროლა ბირთვში ან ასაფეთქებელ ნივთიერებაზე", - უთხრა მას ხმამ კომისიასთან. "მაგრამ ვფიქრობ, რომ იღბლიანი შესვენების შანსი ყოველთვის არის."
  
  ჰაიდენმა კბილები დააჭირა. "ოჰ, მადლობა, მეგობარო."
  
  "Არაა პრობლემა. არ ინერვიულოთ, ეს ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მოხდეს".
  
  ჰეიდენმა იგნორირება გაუკეთა რბილ, უპასუხისმგებლო კომენტარს, ღიად გაიქცა და მთელი ჟურნალი ესროლა ოპონენტს. კაცი დაეცა, სისხლიანი. ჰეიდენმა კიდევ ერთი ჟურნალი ჩადო, როცა უჯრებისკენ მივარდა.
  
  უზარმაზარი საწყობი გარშემორტყმული იყო მას, ეხმიანებოდა ცეცხლსასროლი იარაღიდან, საკმარისად ფართო, რომ შემაშფოთებელი იყო, რაფები იმდენად მაღალი, რომ არამეგობრული მტერი ადვილად დაიმალება მათში. მან ყუთების მიღმა გაიხედა.
  
  "ვფიქრობ, ჩვენ კარგად ვართ," - თქვა მან. "როგორც ჩანს, მათ აქვთ ერთზე მეტი ოპერაცია აქ."
  
  კენზი მივარდა, მარსის მახვილს აფრინდა. "Ეს რა არის?" - Ვიკითხე.
  
  დალი პლატფორმის უზარმაზარ ბორბალთან ჩამოჯდა. "უყურე ზურგს. ჩვენ აქ ერთზე მეტი მტერი გვყავს".
  
  ჰეიდენმა ჩალა გაცრა. "მოპარული საქონელი", - თქვა მან. "ეს უნდა იყოს გზა. აქ დიდი არჩევანია. "
  
  კენზიმ ოქროს ფიგურა ამოიღო. "მათ ჰყავთ გუნდები, რომლებიც ატარებენ კარდაკარ რეიდებს. ძარცვა. ეს უზარმაზარი ბიზნესია. ყველაფერი ექსპორტზე გადის, იყიდება ან დნება. ამ დანაშაულების უკან ცნობიერების დონე ნულის ქვემოთაა".
  
  დალმა ჩასჩურჩულა: "შენს მარცხნივ."
  
  ჰეიდენი ყუთს მიუჯდა, შენიშნა მისი მსხვერპლი და ცეცხლი გახსნა.
  
  
  * * *
  
  
  ლორენ ფოქსი მანო კინიმაკას გაჰყვა ლომის ბუნაგში. მან დაინახა, როგორ გაუმკლავდა სმიტი მტერს და დატოვა იგი მკვდრად. დაინახა, რომ გიორგიმ ოფისის კარზე საკეტი აიღო, შევიდა და ერთ წუთზე ნაკლებ დროში მოძველებულად გამოაცხადა. ყოველდღე ის სასოწარკვეთილად ცდილობდა ასვლას. ყოველდღე ის წუხდა, რომ შესაძლოა გუნდში ადგილი დაკარგოს. ეს იყო იმის ნაწილი, თუ რატომ მიმართა მან ნიკოლას ბელს, რატომ აგრძელებდა ურთიერთობას და ეძებდა დახმარების სხვა გზებს.
  
  მას უყვარდა გუნდი და სურდა მისი ნაწილი დარჩენილიყო.
  
  ახლა ის უკან დარჩა, გლოკი ხელში, იმ იმედით, რომ არ მოუწევდა მისი გამოყენება. პლატო დაიპყრო მისი ხედვის უმეტესი ნაწილი, უზარმაზარი და საშინელი. ქობინი იყო მოდუნებული მომწვანო ფერი, რომელიც არ ასახავდა სინათლეს, უდავოდ, ერთ-ერთი ყველაზე საშიში ფორმა, რომელსაც თანამედროვე ადამიანის გონება შეუძლია წარმოიდგინოს. სმიტი შეეჯახა დიდ მცველს, რამდენიმე დარტყმა მიაყენა და შემდეგ ბიჭი გარეთ გამოიყვანა, როცა ლორენი იპარებოდა დასახმარებლად. მის მარჯვნივ კინიმაკამ კიდევ ორი ესროლა. ტყვიებმა დაიწყეს ფრენა საწყობის ირგვლივ, როდესაც დანარჩენები მიხვდნენ, რომ თავს დაესხნენ თავს.
  
  უკნიდან მან დაინახა, რომ რამდენიმე მცველი შეაღწია სატვირთო მანქანის კაბინაში.
  
  "ფრთხილად," ჩართო მან კავშირი, "მე ვხედავ ადამიანებს, რომლებიც მიემართებიან ფრონტისკენ. ღმერთო ჩემო, შეეცდებიან მათ აქედან გაყვანას?"
  
  "ოჰ არა," იყო პასუხი DC-დან, რომ ყველამ დაინახოს. "თქვენ უნდა გაანეიტრალოთ ეს ბირთვული იარაღი. თუ ამ ბიჭებს აქვთ გაშვების კოდები, მაშინ თუნდაც ერთი მათგანი, რომელიც გამოვა, კატასტროფა იქნება. აი, ექვსივე უნდა განეიტრალდეს. ახლა!"
  
  
  * * *
  
  
  - შენთვის სათქმელი ადვილია, - ჩაილაპარაკა ალისია. "მოსამოსში გახვეული და ქაფიან კაპუჩინოს ვწრუპავ. მოიცადე, ვხედავ, აქაც ტაქსისკენ მიემართებიან".
  
  დრეიკმა მიმართულება შეცვალა და დაინახა, რომ მას შეეძლო რბოლა პლატფორმის ამ მხარეს ყოველგვარი წინააღმდეგობის გარეშე. ალისიას ანიშნა და სწრაფად დაიძრა.
  
  მაის ხმამ კონცენტრაცია დაარღვია. "უყურე შენს ნაბიჯს!"
  
  Რა...?
  
  მამაკაცი სქელი შავი ტყავის ქურთუკით ჩაცურდა პლატფორმის ქვეშ, ფეხები გაშლილი. იღბლის ან ჭკვიანური დიზაინის გამო, მათ დრეიკს წვივებში ურტყამდნენ და ძირს უთხრეს. ავტომატი წინ წაიწია. დრეიკმა უგულებელყო ახალი სისხლჩაქცევები და სატვირთო მანქანის ქვეშ ჩაცურდა, როგორც კი მცველმა ცეცხლი გახსნა. მის უკან ბეტონს ტყვიებმა აჭრეს. მცველი მას დაედევნა, თოფი გამოართვა.
  
  დრეიკი პირდაპირ სატვირთო მანქანის ქვეშ ავიდა და თავის თავზე უზარმაზარი იარაღი იგრძნო. მცველმა იხვი დაიხია, შემდეგ ჩაიკეცა. დრეიკმა გაისროლა გლოკი და შუბლი მოსჭრა მამაკაცს. უკნიდან ფეხის ხმა გაიგონა, მერე კი სხვა მამაკაცის სიმძიმე დაეშვა თავზე. დრეიკის ნიკაპი მიწაზე მოხვდა, რის შედეგადაც ვარსკვლავები და სიბნელე ტრიალებდა მის თვალწინ. მისი კბილები ერთმანეთს დააწკაპუნა, პაწაწინა ნაჭრები დაამტვრია. ტკივილმა ყველგან იფეთქა. შემოვიდა და ვიღაცას იდაყვი დაარტყა სახეში. პისტოლეტი ადგა და გაისროლა; ტყვიებმა დრეიკის თავის ქალა ერთი ინჩით გაუშვა და პირდაპირ ბირთვული მუხტის ძირში წავიდა.
  
  დრეიკმა ადრენალინის მოზღვავება იგრძნო. "ეს..." მან კაცს თავი ასწია და ბეტონზე მთელი ძალით დაარტყა. "... ჯანდაბა." ბირთვული. რაკეტა." ყოველი სიტყვა დარტყმაა. საბოლოოდ თავი უკან დაეცა. დრეიკი სატვირთო მანქანის ქვეშ გადმოვიდა და ალისიას შეხვდა.
  
  "ძილის დრო არ არის, დრეიკს. ეს არის სერიოზული სისულელე. "
  
  იორკშირელმა ავტომატი აიღო და ყურებში ზარის შეჩერება სცადა. ალისიას ხმამ უშველა.
  
  "მაი? Კარგად ხარ?"
  
  "არა! დაჭერით ერთმანეთს".
  
  პლატფორმის ძრავიდან ხმაური მოვიდა.
  
  "იქეცი უფრო სწრაფად", - თქვა დრეიკმა. "კიდევ რამდენიმე წამი და ეს ქობინი აქედან იქნება!"
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  დრეიკმა სიჩქარე გაზარდა. ამ დღეებში მისთვის არაჩვეულებრივი იყო სწორი ხედვა, ამიტომ დღეს ყველაფერი ჩვეულებრივად იყო. სალონის კარი წინა სიმაღლეზე ავიდა. დრეიკმა ხელი გაუწოდა, სახელურს აიღო და გაიყვანა. ალისიამ თავისი გლოკით დაუმიზნა.
  
  ხელყუმბარა ჩამოვარდა.
  
  დრეიკი თვალებს არ უჯერებდა მას. "რა ხარ, შვილო..."
  
  ალისია მას მკერდში დაარტყა, რის შედეგადაც ის უკან და სატვირთო მანქანის წინა მხარეს გაფრინდა. ყუმბარა ძლიერად აფეთქდა, რის შედეგადაც ნამსხვრევები ყველა მიმართულებით გაფრინდა. დრეიკმა ალისიასთან ერთად მიირბინა, ორივენი ერთად იყვნენ. სატვირთო მანქანის კარმა დაიწყო ტრიალი და ცურვა მანქანის წინ. როცა დრეიკმა აიხედა, სალონში მხოლოდ ერთი ადამიანი იჯდა, მაღლა, რომელიც ბოროტად იღიმებოდა მისკენ. გაზის პედალს დააჭირა.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ჯოჯოხეთში არ არსებობდა გზა, რომ მანქანა საკმარისად სწრაფად მოძრაობდა მათ გადასაცემად. გვერდით გაიხედა და დაინახა, რომ კიდევ სამი მცველი მივარდა მათკენ. სატვირთო მანქანა გაცოცხლდა, როდესაც მისმა ბორბლებმა დაიწყეს ჩაკეტვა და წინ წაწევა, თითო ინჩით. მოცურების კარები არ გაძვრა, მაგრამ ეს არ აჩერებდა მას.
  
  კომუნიკატორი გაცოცხლდა.
  
  "ისინი სატვირთო მანქანებს აცილებენ აქედან! კაბინები ტყვიაგაუმტარია. და ძნელი მისაღწევია. " ეს იყო ჰეიდენის ხმა.
  
  "შესასვლელი არ არის?" - იკითხა კინიმაკამ.
  
  "არა. დალუქულია. და მე არ მინდა ზედმეტი ძალის გამოყენება, თუ იცით რას ვგულისხმობ. "
  
  და მიუხედავად იმისა, რომ დრეიკმა იცოდა, რომ მათ საკუთარ სატვირთო მანქანას ახლა გვერდითი კარი არ ჰქონდა, კიდევ ორი იყო სანერვიულო.
  
  "გადახტი პლატფორმაზე," თქვა მან. "დაიწყეთ ამ ბირთვული მუხტების გათიშვა. ისინი იძულებულნი იქნებიან შეჩერდნენ".
  
  "სარისკო. სარისკოა, დრეიკ. რა მოხდება, თუ ერთ-ერთი ქობინი ჩამოვარდება?"
  
  დრეიკი სალონის უკნიდან გაიქცა და თავდამსხმელებს ესროლა. "ერთ დროს ერთი დაწყევლილი პრობლემა. ვინ ვართ ჩვენ - საოცრება?
  
  ალისია მდევარს ესროლა. "მეშინია, რომ ისინი ამ დღეებში უფრო ჰგვანან "ჩრდილულ ნაძირლებს".
  
  ისინი ერთად გადახტნენ პლატფორმაზე და აღმოჩნდნენ პირისპირ ბირთვულ ბომბთან.
  
  
  * * *
  
  
  "ის მუშაობს ორ ფრონტზე", - თქვა დრეიკმა კომენტარებში. ჩვენ შეგვიძლია განეიტრალება და გათიშვა ერთდროულად.
  
  ჰეიდენმა ჩაიცინა. "შეეცადე, ასე თავმომწონედ არ ჟღერო ამაზე."
  
  "იორკშირის ხალხი არ იქცევა თვითკმაყოფილად, ჩემო სიყვარულო. ჩვენ ყველაფერს საოცრად ვაკეთებთ მხოლოდ მცირეოდენი თავმდაბლობით".
  
  "პლუს რამდენიმე ათასი სისულელე." დალის ხმა გაისმა, თითქოს გარბოდა. "იორკშირის პუდინგები. ტერიერები. ლუდი. სპორტული გუნდები. და ეს აქცენტი?"
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ სატვირთო მანქანა მის ქვეშ მოძრაობდა. "სად არის მართვის პანელი, ხალხო?"
  
  ტექნიკოსმა მაშინვე უპასუხა. "ხედავთ, როგორ შედგება ქობინი დაახლოებით ოცდაათი მოხრილი პანელისგან? ეს არის მერვე წვეტიანი ბოლოდან."
  
  "ჩემი თავისებური ენა."
  
  გაისმა მეტი სროლა. ალისია უკვე დევნაზე იყო ორიენტირებული. მაი უბრალოდ გადახტა პლატფორმის უკანა მხარეს. ახლა მან შეხედა ბირთვული იარაღის უკანა მხარეს.
  
  "Ცუდი ამბავი. ბრიტანელები აქ არიან".
  
  "ვფიქრობ, ჩვენ გვყავს ჩინელები", - ჩაილაპარაკა დალმა.
  
  - ფრანგული, - თქვა კინიმაკამ. "ახალი გუნდი"
  
  დრეიკი გადახტა პანელზე. ვიცით სად არის მარსის ხმალი?"
  
  "დიახ, მეთ. მაგრამ ახლა არ შემიძლია ამის ხმამაღლა თქმა, არა? - უპასუხა ხმამ.
  
  - დიახ, - თქვა დალმა.
  
  დრეიკი მოიღუშა და ამოიღო პატარა ელექტრული ხრახნიანი მრავალფუნქციური ღვეზელით. მან სწრაფად გაშალა რვა ჭანჭიკი და გაუშვა. ის აღმოჩნდა ორი პატარა სამართავი პანელის წინ, მანქანის სავარძლების ეკრანის ზომის, კლავიატურის და უამრავი მოციმციმე თეთრი სიმბოლოს წინ.
  
  "კირილიცა," თქვა მან. "რა თქმა უნდა, არის."
  
  "შეიძლება ეს დღე კიდევ უფრო გაუარესდეს?" ალისია ყვიროდა მთელ მსოფლიოში.
  
  იორკშირელმა თავი დახარა. "ეს ჯანდაბა მოხდება ახლა."
  
  სატვირთო მანქანამ სიჩქარე აიღო და მოცურების კარისკენ გაემართა. ბრიტანელები დაწინაურდნენ საწყობის უკანა მხრიდან მჭიდრო ფორმირებით. ირგვლივ მცველები იყო გაშლილი.
  
  ბირთვული ბომბი ციმციმდა, სრულად გააქტიურდა, ელოდა გაშვების კოდს ან მოკვლის კოდს.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ისინი უნდა გადასულიყვნენ. მან იცოდა, რომ ისინი ვერ მოძრაობდნენ. ერთადერთი რაც არ იცოდა, ვინ მოკვდებოდა პირველი?
  
  
  * * *
  
  
  ჯერ მესაზღვრეები შემოვარდნენ და ისროდნენ. დრეიკი დიდი სამიზნე იყო და სტაციონარული ტყვიები ალისიას აეკრა და ქობინი დაარტყა. წამით დრეიკის სიცოცხლე აეშვა თვალწინ, შემდეგ ალისიამ ერთი მცველი ჩამოაგდო, მეორე კი მაიმ. მან დაინახა კიდევ რაღაც მომავალი, მიუხედავად იმისა, რომ იცოდა, რომ უფრო მეტი მოდიოდა მათი ბრმა მხრიდან. თეთრი სიმბოლოები აციმციმდა, კურსორი აციმციმდა და დაელოდა.
  
  "თქვენ ფიქრობთ, რომ უსაფრთხოება შეიძლება აფეთქდეს?" უცებ ჩუმად თქვა სმიტმა. "იქნებ ეს მათი ბრძანებაა?"
  
  "რატომ უნდა მოკვდნენ?" ჰკითხა კენზიმ.
  
  "ჩვენ ეს ადრე გვინახავს", - თქვა კინიმაკამ. "ოჯახებს, რომლებიც უზარმაზარ ანაზღაურებას იღებდნენ, საჭიროებდნენ სამედიცინო დახმარებას ან სასოწარკვეთილ გადაადგილებას, როდესაც მათი ოჯახის უფროსი გარდაიცვალა. თუ ისინი ეკუთვნიან, მაგალითად, მაფიას ან ტრიადას. Შესაძლებელია."
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ დიდხანს ვერ იქნებოდნენ ბედნიერები. ალისიამ მოახერხა ღვედის შეხსნა, როდესაც სატვირთო მანქანა შემოვიდა. იმედია მძღოლი ხედავს. მაგრამ მაშინ მას არ აინტერესებს? დრეიკმა სხვა გამოსავალი ვერ დაინახა.
  
  პლატფორმის გასწვრივ უკნიდან მიირბინა და ხელები სიგიჟემდე აქნევდა.
  
  "მოიცადე! გაჩერდი, გაჩერდი. Არ ისროლო. მე ინგლისელი ვარ!"
  
  დალის წუწუნმა ყველაფერი თქვა, სიტყვები არ სჭირდებოდა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დაეცა სატვირთო მანქანის უკანა ნაწილში, ბირთვის კუდი მარცხნივ, ხელები ჰაერში ჩაუშვა და მიუახლოვდა ხუთკაციანი SAS განყოფილებას, სრულიად უიარაღო.
  
  "ჩვენ გვჭირდება თქვენი დახმარება," - თქვა მან. "ჩვენთვის ძალიან ბევრია სასწორზე, რომ ომი ვიბრძოლოთ."
  
  მან დაინახა, რომ ახალგაზრდა მამაკაცი გადავიდა კომისიებზე, დაინახა, რომ ორი უფროსი მამაკაცი მის სახეს უყურებდა. ალბათ ისინი აღიარებდნენ მას. შესაძლოა მათ იცოდნენ მაიკლ კრაუჩის შესახებ. ისევ ჩაილაპარაკა.
  
  "მე მეთ დრეიკი ვარ. SAS-ის ყოფილი ჯარისკაცი. ყოფილი ჯარისკაცი. მე ვმუშაობ საერთაშორისო სპეცრაზმის გუნდში, სახელად SPEAR. ჰერეფორდში ვვარჯიშობდი. კრაუჩი მწვრთნიდა".
  
  მახსოვს სახელი, ყველაფერი. ხუთი იარაღიდან ორი დაშვებული იყო. დრეიკმა ალისიას ხმა გაიგო კომენტარებში.
  
  "შენც შეგეძლო ჩემი სახელი გეთქვა."
  
  ის ოდნავ შეკრთა. "ეს შეიძლება არ იყოს საუკეთესო იდეა, სიყვარულო."
  
  მაი და ალისია მცველებს შორს იჭერდნენ. წამები გავიდა. ბრიტანელმა SAS-ის ჯარისკაცებმა ცეცხლი გაუხსნეს უფრო მეტ მოახლოებულ მცველებს, რომლებიც იდგნენ ნავთობის დოლების უკან, რომელიც ავსებდა ბრტყელ საწოლს. დრეიკი ელოდა. ბოლოს დაასრულა რადიოსმა.
  
  "მეტ დრეიკი? მე კემბრიჯიდან ვარ. ადრე შევხვდით. Რა გჭირდება?"
  
  ბედნიერი დღე, გაიფიქრა მან. SAS ბორტზე.
  
  "დამეხმარეთ ამ საწყობის დაცვაში, გავაჩეროთ ეს სატვირთო მანქანა და გავაიარაღოთ ეს ბირთვული ბომბი", თქვა მან. "ამ თანმიმდევრობით".
  
  ბრიტანელებმა აითვისეს ეს.
  
  გაიყო და გაიქცა პლატფორმის ორივე მხარეს, მათ ჩამოაგდეს მოახლოებული მცველები, კარგად მუშაობდნენ გუნდურად. დრეიკმა დაინახა ეს და გაახარა ძველი დროის მოგონებები. გუნდის მოძრაობებში იყო თხევადი მადლი, სამეფო ტარება და შეუპოვარი ნდობა. მას ეგონა, რომ SPIR მსოფლიოში საუკეთესო გუნდი იყო, მაგრამ ახლა...
  
  "დრეიკი! მაი ტიროდა. "Ატომური ბომბი!"
  
  ოჰ ჰო . ის ისევ პანელთან მიბრუნდა, ეკრანებს, კლავიატურას და ციფრებს შეჰყურებდა.
  
  "გიკები?" ჰკითხა მან. "ვიცით კოდი?"
  
  "ეს შეიძლება იყოს ფაქტიურად ყველაფერი", - უპასუხა ვიღაცამ.
  
  "ეს ნამდვილად არ არის დახმარება, შე სულელო."
  
  "Ბოდიში. ორდენის წევრების გვარები რომ ვიცოდეთ, შეგვეძლო გაგვეგო მათი დაბადების დღე?"
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ესაუბრებოდა მამაკაცს, რომელსაც არ აინტერესებდა. ეს ის კაცი იყო, რომელსაც ადრე ელაპარაკებოდნენ, საზიზღარი ტრაბახი.
  
  ლორენმა დაიყვირა: "თქვენ ახსენეთ ორდენი. აქ რომ იყვნენ, ალბათ ბირთვული იარაღი დააპროგრამეს. არ მჯერა, რომ მათ არ დაუტოვეს ჩანაწერი კოდებით".
  
  "იქნებ აქ კოდი არ არის, პატარავ", - თქვა სულელმა. "გახსოვს სიგნალი, რომელიც აიღე, როცა ჯერონიმოს საფლავი გახსენი? შესაძლოა, ეს აქაც მოხდა და გამოიწვია ბირთვული ქობინების გაშვება".
  
  დრეიკმა უკან დაიხია. "ჯანდაბა, ისინი შეიარაღებულები არიან?"
  
  "სრულად. მოციმციმე თეთრი სიმბოლოები, რომელსაც თქვენ ხედავთ, არის უკუნაჩვენები რიცხვები."
  
  ბასრმა, ყინულოვანმა წყალმა სხეულში დაასხა და ძლივს ამოისუნთქა. "როგორ... როდემდე?"
  
  ხველა. "სამოცდათოთხმეტი წამი. მაშინ შენ და შენი უკანონო ძმები გახდებით ისტორია. ორდენი სამუდამოდ სუფევს! ისინი ცხოვრობენ ჩემი მეშვეობით! მე ორდერი ვარ!"
  
  მოჰყვა ჩხუბი და ბევრი ყვირილი. დრეიკი თვალს ადევნებდა წამებს თავის მაჯის საათზე.
  
  "გამარჯობა? Მანდ ხარ?" - იკითხა ახალგაზრდა ხმამ.
  
  - ჰეი, მეგობარო, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "ჩვენ გვაქვს ოცდათერთმეტი წამი."
  
  "ვიფიქრე ამაზე. თქვენმა მეგობარმა ლორენმა ახსენა ორდენი. კარგად, მათ უნდა ჰქონდეთ მკვლელობის კოდი. და რადგან ყველაფერი დანარჩენი ტექსტის ნაწილია, მე უბრალოდ გადავხედე. Გახსოვს? აქ ნათქვამია: "მოკვლის ერთადერთი კოდია, როცა მხედრები ფეხზე დგანან". ეს არაფერს ნიშნავს შენთვის?
  
  დრეიკმა ჭკუა ატეხა, მაგრამ წამების დაკლების გარდა ვერაფერზე ფიქრობდა. "ადგა?" - გაიმეორა მან. "გაიღვიძე? აღდგა? დაფიქრდით, როგორ ფიქრობს ორდენი? რას გულისხმობდნენ ნაცისტები? თუ მხედარი გამოჩნდება, ის...
  
  "დაბადება", - თქვა ახალგაზრდა ხმამ. "იქნებ ეს მათი დაბადების თარიღებია? მაგრამ ეს არ შეიძლება იყოს. ოთხმოციანი წლების ამ ატომურ ბომბებს ჩვეულებრივ აქვთ სამნიშნა მოკვლის კოდი. მის ხმაში სასოწარკვეთა იგრძნობოდა.
  
  ცხრამეტი წამი განადგურებამდე.
  
  კენსიმ ჩაილაპარაკა. "სამი ციფრი ამბობ? ჩვეულებრივ?"
  
  "დიახ".
  
  თექვსმეტი.
  
  დრეიკმა გადახედა ალისიას და დაინახა, რომ ის ქამარზე იყო მოხრილი, ცდილობდა გაეხსნა და ამავდროულად ესროლა მცველს. დავინახე მისი თმა, მისი სხეული, მისი საოცარი სული. ალისია...
  
  ათი წამი.
  
  შემდეგ კენზიმ დაიყვირა და დაადასტურა დალის რწმენა მის მიმართ. "Მაქვს. სცადე შვიდასი.
  
  "შვიდი-ო-ო-ო. რატომ?"
  
  "Არ იკითხო. Უბრალოდ გააკეთე!"
  
  ახალგაზრდა ტექნიკოსმა დრეიკს კირიული რიცხვების სიმბოლოები მისცა და იორკშირელმა ღილაკებს დააჭირა.
  
  ოთხი - სამი - ორი -
  
  "ეს არ მუშაობდა", - თქვა მან.
  
  
  თავი მეორმოცე
  
  
  "დიახ," უპასუხა კენსიმ. "Ეს მოხდა".
  
  რა თქმა უნდა, მან განიარაღდა მათი, ლორენმა კი მათი. დრეიკმა ბირთვის სხეულიდან მაისკენ გაიხედა, სადაც ის სხვა კლავიატურის წინ იდგა. ექვსივე ბირთვული მუხტი განეიტრალდა.
  
  საათს დახედა. "ჩვენ დაგვრჩა წამზე ნაკლები," - თქვა მან.
  
  ყველგან სასს ახორციელებდა მცველების სწრაფი მუშაობა. ალისიამ გაიხსნა მეორე ღვედი და ქობინი ოდნავ გადაიძრო. დრეიკმა იგრძნო, რომ მან აიღო სიჩქარე, როდესაც ის მიუახლოვდა როლიკებით კარებს.
  
  "კიდევ ვინმემ გააჩერა თავისი სატვირთო მანქანა?"
  
  "Გავუფრთხილდები!" - წამოიძახა კენზიმ. "სიტყვასიტყვით!"
  
  - არავითარ შემთხვევაში, - თქვა კინიმაკამ. "ფრანგები ყველგან არიან, სადაც უსაფრთხოება არ არის. აქ ნამდვილი ბუნტია".
  
  დრეიკი უყურებდა SAS-ის გაგზავნას მცველებს; ალისია მეორე ქამარს იკავებს, როდესაც მაი მცველს სატვირთო მანქანის უკანა საბურავში აგდებს.
  
  "დიახ, მე ვიცი რასაც გულისხმობ." SPEAR-ის გუნდი წარმოუდგენლად დაძაბული იყო.
  
  "მე ვხედავ, რომ რაღაც სხვა ხდება", - დაიწყო ახალგაზრდა ტექნიკოსმა. "ᲛᲔ-"
  
  მათი კავშირი ვაშინგტონთან გაწყდა.
  
  "კიდევ ერთხელ ვთქვა?" დრეიკმა სცადა.
  
  საშინელი სიჩუმე იყო მისი ერთადერთი პასუხი.
  
  "ჯანდაბა, ეს არ შეიძლება იყოს კარგი." დრეიკმა მთელი საწყობი დაავარცხნა.
  
  SEAL Team 7 ისე დაეშვა მათ, თითქოს მთელი ჯოჯოხეთი აფეთქდა.
  
  
  * * *
  
  
  დალი გაიქცა სატვირთოს უკან, როდესაც ის მიუახლოვდა საწყობის 18-ის მოცურების კარებს. ჩინელი მამაკაცი გაიქცა ხმაურიანი სატვირთოს წინა მხარეს და მიემართებოდა გვერდითი კარისკენ. გაიქცნენ, როცა გარბოდნენ. მესაზღვრეებმა მათი შეჩერება სცადეს. ჩინეთის სპეცრაზმმა ისინი გაანადგურა ტყვიებითა და ხელჩართული ბრძოლით. ჰეიდენს ჰქონდა უბედურება, რომ იყო პლატფორმის წინ, როდესაც მოქმედება დაიწყო.
  
  მან მცველს კისერი მოტეხა, შემდეგ კი მისი სხეული დაიფარა, რადგან ჩინელებმა განურჩევლად ცეცხლი გაუხსნეს. ტყვიებმა სხეულზე უსიამოვნო კვნესით გაარტყეს და ზურგში გადააგდეს. მისი ფარი ჩამოინგრა. გადააგდო, ის გადახტა ერთ-ერთი წინა საბურავის უკან, აწეწილი საბურავები, უკნიდან გადაიარა, როცა წინ მიდიოდა. ჩინელებმა სატვირთო მანქანის წინა ნაწილი გადაკვეთეს.
  
  დალმა ცეცხლი დაანთო და ბოულინგის ქინძისთავებივით მიმოფანტა. წარმოუდგენელი საყურებელია, ეს იყო მათი თითქმის არაადამიანური რეაქციების დემონსტრირება. უკან გადახტომის შემდეგაც ცეცხლი გაუხსნეს.
  
  დალმა სწრაფად დაიფარა, სატვირთოს უკან ჩაიკეცა, შემდეგ გარეთ გაიხედა და კიდევ რამდენიმე ტყვია ესროლა. ჩინელები ერთი წუთით მიწაზე იყვნენ მიჯაჭვულები, რადგან მცველები მათ უკნიდან მიუახლოვდნენ. დალმა კენსის შეხედა.
  
  არა იქ, სადაც უნდა ყოფილიყო.
  
  "კენცი? Კარგად ხარ?"
  
  "ოჰ, უბრალოდ, ძველი მეგობარი ავიყვანე."
  
  დალი ინსტიქტურად შემობრუნდა და დაინახა, როგორ ათვალიერებდა უჯრებს, თავი ღრმად ჰქონდა შიგნით, მუცელი სახურავის კიდეზე ჰქონდა მიდებული, უკანალი მაღლა აწეული.
  
  "ეს ცოტა შემაძრწუნებელია."
  
  "Რა? აუ, ცოლი მოგენატრება? ის შეიძლება შენზე ცხელი იყოს, ტორსტ, მაგრამ დაიმახსოვრე, ეს მხოლოდ მასზე გახურებს."
  
  მან მზერა აარიდა, გრძნობდა მოწყვეტას. ის ცხოვრობდა ამ მდგომარეობაში ქორწინებასა და განქორწინებას შორის, და მაინც მას ჰქონდა შანსი ამ ყველაფრისთვის რაღაც გაეკეთებინა. რა ჯანდაბას აკეთებდა აქ?
  
  Ჩემი სამუშაო.
  
  ჩინელები კვლავ ჩაერთნენ, მოახლოებული მცველები ტყვიამფრქვევის ცეცხლით მოჭრეს და დალი და ჰეიდენი მიწაზე მიამაგრეს. შვედი შემობრუნდა და დაინახა, რომ კენსი ხის ყუთიდან გადმოცურდა.
  
  "ოჰ, კვერცხები. მართლა?"
  
  თვალწინ ახალი მბზინავი კატანა ეჭირა, ზევით მაღლა. "უბრალოდ ვიცოდი, რომ ვიპოვიდი, თუ საკმარისად ღრმად ამოთხარე. მძარცველები ხმალს წინააღმდეგობას ვერ უწევენ".
  
  "სად არის მარსის სისხლიანი ხმალი?"
  
  "ოჰ, მე ჩავყარე უჯრაში."
  
  "Ჯანდაბა!"
  
  ის დარბოდა ცალ ხელში მახვილით, მეორეში ავტომატით, შემდეგ გადახტა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს და დალის თვალწინ ბუნდოვნად აციმციმდა. კატანა რომ გადააგდო, გაქცეულ ჩინელებს ცეცხლი გაუხსნა.
  
  "Სად მიდიან?"
  
  "საწყობი 17", - თქვა დალმა. "და ჩვენ უნდა მივყვეთ მათ."
  
  
  * * *
  
  
  ლორენმა დაინახა საფრანგეთის კონტიგენტის შეტევა მე-19 საწყობის მარჯვენა მხრიდან. კინიმაკა და სმიტი უკვე იმ მიმართულებით იყვნენ და მაშინვე ჩაერთნენ. გიორგი კასრებს მიღმა მოკალათდა და მცველებს ესროლა. ლორენმა იგრძნო, რომ გული აუჩქარდა, როცა სატვირთო მანქანა ორი ბირთვული ქობინით წინ მიიწევდა.
  
  გაიხსენა ყველაფერი, რაც ნათქვამი იყო, იგი გადახტა სატვირთო მანქანის სახურავზე, საყრდენად ბორბლებით. შემდეგ მან დაიწყო პირველი სამაგრის მოხსნა. თუ მათ შეეძლოთ ტვირთის ძალიან არასტაბილური, სატვირთო მანქანები იძულებული გახდებოდნენ გაჩერებულიყვნენ. მან აიხედა ატომური ბომბის უკნიდან, ერთ-ერთ დიდ მორზე დააბიჯა და დაინახა, რომ სმიტი მუშტად იბრძოდა ერთ ფრანგ ბიჭთან.
  
  კონსტებლი დაუკავშირდა. "ახლახან დაადასტურა აგენტმა პარიზში. გახსოვთ არმანდ არჯენტო? წლების განმავლობაში ის რამდენჯერმე დაგეხმარათ. ისე, ის ამბობს, რომ ფრანგული კონტიგენტის ყოფნა არ არის უფლებამოსილი. სრულად. შეიძლება შიგნით რაიმე სახის სასტიკი ომი მიმდინარეობდეს".
  
  ლორენმა გადაყლაპა და უყურა, როგორ დაეცა სმიტი უკან, ერთ მუხლზე დაეცა. ზევით მდგარმა ფრანგმა თმაზე ხელი მოჰკიდა, ფესვებიდან ზოლი გამოგლიჯა და განზე გადააგდო. სმიტმა იყვირა. ცხვირამდე მუხლმა შემაძრწუნა. ფრანგი ბიჭი ზედ გადახტა. სმიტი იბრძოდა. ლორენმა მისგან შეხედა კინიმაკას, შემდეგ იორგის, ატომურ ქობინას და მოახლოებულ საქანელ კარებს.
  
  Რა უნდა გავაკეთო?
  
  რაღაც დაწყევლილი ხმაური ამოიღეთ.
  
  მან დაცალა თავისი გლოკის ჟურნალი მტრების თავებზე მაღლა, რის გამოც ისინი შეცქეროდნენ და იხვი. ამან სმიტს და კინმაკას ძვირფასი წამები მისცა. სმიტმა სივრცე დაინახა და მასში გაისროლა, თავდამსხმელი მიწაზე დაარტყა. კინიმაკამ კაცს კისერი მოტეხა. , სხვისი სახე და ესროლა ცარიელ დიაპაზონში.მესამეში, რის გამოც ის შეძრწუნდა და ჩხუბიდან გავარდა.
  
  დარჩა მხოლოდ ერთი ფრანგი.
  
  ლორენი დაეცა, როცა ტყვია ატომური ჭურვის სხეულს ჩამოშორდა. რამდენად საშინელი იყო, რომ ეს არც კი აწუხებდა მას? რამდენად შეეჩვია ამას? მაგრამ ის იყო ამ გუნდის ნაწილი და გადაწყვეტილი ჰქონდა დარჩენა მასში მანამ, სანამ მათ ეს ჰქონდათ. მან იპოვა ეს ოჯახი და მხარს დაუჭერს მას.
  
  უზარმაზარმა სატვირთომ სწრაფად აიღო სიჩქარე, ძლიერად აჩქარდა, პირდაპირ როლიკებით ჩამკეტის კარში შეაღო, რის გამოც წინა კაბინა ოდნავ გადახტა და შემდეგ პირდაპირ დაეჯახა მას.
  
  ლორენი სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს გადავარდა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი დაიღრიალა, როდესაც SEAL-ებმა SAS და SPEAR აიღეს მოძრავი ბირთვული ქობინის გვერდით და აინტერესებდა, შეიძლება თუ არა რაიმე ბრძოლა ამაზე უფრო დამაბნეველი ან მომაკვდინებელი ყოფილიყო. კომუნიკატორის რამდენიმე სიტყვამ უთხრა, რომ ეს ნამდვილად შესაძლებელი იყო.
  
  სამივე სატვირთო მანქანა, რომელსაც ექვსი ბირთვული იარაღი გადაჰქონდა, ერთდროულად შემოიჭრა საკეტის კარებიდან. დახეული კარების ჩაძირვისას ლითონის ნამსხვრევები ყველგან გაფრინდა. სატვირთო მანქანებმა გაიარეს. მამაკაცები თავს დაესხნენ სატვირთო მანქანებს, ხტუნავდნენ შიგნით, გრძნობდნენ, რომ მხოლოდ სიჩქარეს მოიპოვებდნენ. ახლა დრეიკმა დაინახა ორი ჩინელი ჯარისკაცი, რომელიც იქვე გარბოდა. ის ბაქანზე დარჩა და ცოტა მოშორებით დაინახა ალისია და მეი, რომლებიც ერთ-ერთი ხის საყრდენის უკან იმალებოდნენ. ბირთვული ბომბი განადგურდა, როდესაც ისინი მოხვდნენ მსოფლიოში ერთ-ერთ უდიდეს ხვრელში.
  
  დრეიკი შეკრთა. თუ უზარმაზარი, მძიმე იარაღი საყრდენებიდან გათავისუფლდა და თასმები გატეხილიყო, ყველას უბედურება შეექმნა.
  
  ისინი დღის შუქზე გავიდნენ და გაიქცნენ. საათში ოცი მილი, შემდეგ ოცდაათი, სამი პლატფორმა აცოცხლებდა, როცა მათი მძღოლები გაზის პედალს დააბიჯებდნენ. წინ ფართო ღია გზა იყო, თითქმის პირდაპირ ბაზის გასასვლელისკენ, დაახლოებით ორი მილის მოშორებით. ახლა, ერთმანეთის გვერდით ყოფნისას, დრეიკს შეეძლო თავისი სატვირთოდან დალის სატვირთოსკენ გაეხედა და შემდეგ კინიმაკასკენ. უზარმაზარი, მოძრავი ატომური რაკეტების, გვერდიგვერდ მებრძოლი ადამიანების, პისტოლეტების, დანის და მუშტების სროლა, ხალხის გადაგდება, გზის გადახვევა და სამივე სატვირთო მანქანის ყურება, რომლებიც ბრუნზე გადაადგილდებიან, გააოცა. ბირთვი.. ეს იყო სიხარბისა და ძალადობის შუქი, ჯოჯოხეთის თვალი.
  
  მაგრამ ახლა მთელი მისი ყურადღება ბეჭდებზე იყო მიმართული.
  
  ოთხი ძლიერი, ისინი თავს დაესხნენ SAS-ს, ერთი უპრობლემოდ მოკლეს. ბრიტანელებმა მოიყარეს თავი და უპასუხეს, აიძულეს SEAL-ები დაეფარათ. ოთხი კაცი გაიქცა სატვირთო მანქანების უკან, იმ იმედით, რომ გადახტებოდნენ გემზე. SAS-ის მეთაური, კემბრიჯი, ხელჩართული იბრძოდა Navy SEAL-თან და ორივე მოხვდა. მაი და ალისია დაკავებულები იყვნენ მესაზღვრეებთან ჩხუბით და ცდილობდნენ ეპოვათ ხვრელი მელეში.
  
  დრეიკი პირისპირ შეხვდა SEAL გუნდის ლიდერს. "რატომ?" - ჰკითხა მან.
  
  "ნუ სვამ კითხვებს", - დაიღრიალა მამაკაცმა და დრეიკთან მივიდა. დარტყმები იყო ზუსტი და წარმოუდგენლად ძლიერი, ძალიან ჰგავდა მისას. დაიბლოკა, ამ ბლოკების ტკივილი იგრძნო და უკან დაარტყა. ძლიერად დაარტყა. მეორეს ხელში დანა გაუჩნდა. დრეიკმა დარტყმა თავისით შეაჩერა, ორივე იარაღი განზე გადააგდო და სატვირთო მანქანას გაფრინდა.
  
  "რატომ?" - გაიმეორა მან.
  
  "გააფუჭეთ. შენ და შენი გუნდი."
  
  "Როგორ?" - Ვიკითხე. დრეიკმა უკან დაიხია სივრცის მოსაპოვებლად.
  
  "და რატომ უნდათ ამ ნაბიჭვრებს ჩვენი მოკვლა?" ჰკითხა ალისია, როცა მამაკაცის უკან გამოჩნდა.
  
  მან მყისიერი დარტყმა მიაყენა, დაარტყა მას ტაძარში. დრეიკმა თირკმელებში დაარტყა და უყურებდა მის დაცემას. ალისამ ფეხი მის სახეში მოიქცია. ერთად გადააგდეს იგი, ტრიალებდა, ზღვაზე.
  
  გზა გაფართოვდა წინ.
  
  მაიმ ორი მცველი გაგზავნა. კიდევ ერთი SAS-ის კაცი მოკლეს და ახლა ბრიტანელები და ამერიკელები ძალით თანაბარი იყვნენ. სამი სამის წინააღმდეგ. დრეიკმა დაინახა ორი ჩინელი, რომლებიც მანამდე ნახა, რომ ობობებივით დაცოცავდნენ ბირთვულ ბომბზე.
  
  "Შეხედე!"
  
  Გვიანია. ისინი დაეცა მას.
  
  
  * * *
  
  
  დალმა იცოდა, არსებითად, რომ ისინი რუმინეთში მიემგზავრებოდნენ. Ეს კარგი იყო. ეს იყო ნახევარი საათის გზა, რამაც შეიძლება მოკლა ისინი იქ მისვლამდე.
  
  შეებრძოლა ჩინელებს და მცველებს, უკან უბიძგა და დახვდა, რომ ხტუნავდნენ, მეტი უნდოდათ. ჩინელებმა გვერდი აუარეს მის დაცვას, ძლიერად დაარტყეს და კინაღამ ორჯერ დაარტყეს მას თავისი საშინელი პირებით. მას უფრო მეტი მცველი შემოეხვია. ჰეიდენმა მიმართა მათ სატვირთოდან გადაგდებას, სანამ მათი რაოდენობა არ შემცირდებოდა.
  
  უკანა მხარეს კენზიმ გაუმკლავდა მის უკანასკნელ მტერს. მანქანა ცარიელი იყო, კატანადან წითელი სდიოდა. იგი უკან დაიხია პლატფორმაზე, ახლა კი თვალები მოჭუტა, როცა ორი ჩინელი მასთან ერთად მივიდა და დანებს ურტყამდა. უპასუხა მან და დაირბინა. იარაღი ამოიღეს. სახეში ჩაეშვა და გააოცა. გასროლა მკლავის ქვეშ გადავიდა და ატომური ბომბი ატყდა. ის ერთ-ერთი ბიჭის გვერდით აღმოჩნდა სახეზე იარაღით.
  
  "შტი".
  
  ერთადერთი გზა მაღლა იყო. მან ხელი დაარტყა, რომელსაც იარაღი ეჭირა, გაფრინდა, შემდეგ კი საყრდენი აიღო ბირთვული იარაღის ჭურვზე. მან მიაღწია მწვერვალს და აღმოაჩინა, რომ ეს მხოლოდ ნაზი მრუდი იყო, მაგრამ სახიფათოა წონასწორობა. ამის ნაცვლად, ის იჯდა ატომური ბომბის წინ კატანა ხელში.
  
  "მოდი და წამიყვანე!" - იყვირა მან. "Თუ გაბედავ."
  
  ისინი სწრაფად აფრინდნენ, იდეალურად დაბალანსებული. კენზი იდგა ქობინის თავზე, ატრიალებდა მახვილს, როდესაც ისინი თავს დაესხნენ მას დანებით. დაარტყა და სვინგი. მან დაუპირისპირა, მაგრამ მათ სისხლი ამოიღეს. მან რაკეტა დაარტყა. სატვირთო მანქანა საათში ოცდაათი მილის სიჩქარით კანკალებდა. ჩინელები უმაღლეს დონეზე ადაპტირდნენ. კენზიმ წონასწორობა დაკარგა, გადავარდა და რაკეტაზე დაეცა.
  
  "ოჰ".
  
  საყინულევით ცივმა თმებში ქარმა დაუბერა. დანა მას დაეცა. კატანა მეორე ხელზე გადაატრიალა, თითები მაჯაში აიტაცა და მკვეთრად აიქნია გვერდზე. მაჯა მოიტეხა და დანა ამოვარდა. მან ასევე გადაატრიალა სხეული ამ გზით და დაინახა, რომ იგი თავიდან ამოფრინდა სატვირთოდან. მეორე პირი უკვე თავს დაესხა. კენზიმ კატანა ისევ მარჯვენა ხელზე გადაიტანა და პირდაპირ წერტილში დაარტყა. მან ცოტა ხნით შეჩერდა, სანამ კენზი გვერდით გადააგდებდა.
  
  შემდეგ მან ქვემოდან დაიხედა ბირთვული ბომბის თავზე, კატანის პირი სისხლს ასხამდა მათ, ვინც ქვემოთ იბრძოდა.
  
  "ორი ჩინელი მოკლეს. დარჩა სამი."
  
  ალისია უყურებდა მას თავისი მოგებული სატვირთოდან და უყურებდა ბრძოლას ქობინის თავზე. "ძალიან მაგრად გამოიყურებოდა", - თქვა მან. "მე ნამდვილად მჯერა, რომ ერექცია მაქვს."
  
  დალმა მას საკუთარი სატვირთო მანქანიდან შეხედა. "Მეც".
  
  მაგრამ შემდეგ ქობინი დაიწყო მოძრაობა.
  
  
  თავი ორმოცდამეერთე
  
  
  დალმა მაშინვე შეამჩნია ცვლილება, დაინახა, რომ ორი თასმა, რომლის ამოხსნაც მოახერხეს, ქარში ფრიალებდა, შემდეგ კი მესამე მსოფლიოში ყველაზე გიჟური რეზინის ზოლივით გაიყო და გააფთრებული ურტყამდა ბირთვულ მუხტს და პლატფორმის ძირს. პირველი ძლიერი დარტყმით მან დაარტყა მცველს მუცელში, რის შედეგადაც იგი აფრინდა, აკიბო, პირდაპირ სატვირთო მანქანის მხრიდან და დაარტყა მის გვერდით მიმავალს უკანა საბურავებს. დალი შედეგზე დაიბნა.
  
  ბირთვული ბომბი კვლავ გადავიდა. დალმა იგრძნო, რომ წითელი ნისლი დაეშვა მასზე, როდესაც კენზი იბრძოდა ზევით და ჰეიდენი პირდაპირ მის ჩრდილში იბრძოდა, წარმოდგენა არ ჰქონდა რა მოჰყვებოდა შემდეგ. ყვიროდა და ღრიალებდა, მაგრამ უშედეგოდ. საბურავების ღრიალი, ყვირილი, ბრძოლისთვის საჭირო კონცენტრაცია; ეს ყველაფერი მათ სმენას უშლიდა ხელს. ის გადახტა კომუნიკატორთან.
  
  "გადაადგილება." ბირთვული ბომბი აფეთქდება!"
  
  კენზიმ თვალი ჩაუკრა. "სად წავიდე? აფრენას გულისხმობ?"
  
  "არაო!"
  
  შებოჭვის ბოლოს შვედი გიჟივით მიირბინა ჰეიდენთან და მხარზე ჭურვის წარმოუდგენელ მასას დააჭირა. "ატომური ბომბი ეცემა!"
  
  ჰეიდენი სწრაფად შემოვიდა და მცველიც. ქობინი კიდევ ერთი სანტიმეტრი გადავიდა. დალმა ასწია იგი ყოველი უნცია ძალით, რაც კი ოდესმე მოგროვდა, ყოველი კუნთი კივილით.
  
  მის გვერდით ძლიერი კაკუნი გაისმა.
  
  შიტ.
  
  მაგრამ ეს იყო კენზი, რომელსაც ისევ ეჭირა კატანა და სახეზე სარკასტული ღიმილი ჰქონდა. "ჯანდაბა, შენ უბრალოდ გიჟი გმირი ხარ. მართლა გგონია, რომ შეძლებ ამას თუნდაც ერთი წამით?"
  
  "მმ, არა. Ნამდვილად არ."
  
  "მაშინ იმოძრავეთ."
  
  გიჟი შვედი ზუსტად ჩაყვინთა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა და ალისიამ შეძლეს წამის გატარება სპექტაკლის გასაზიარებლად.
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებს დალი?" ჰკითხა ალისია. "ის ეხუტება დაწყევლილ ატომურ ბომბს?"
  
  "ნუ ხარ სულელი", - ამოიოხრა დრეიკმა და თავი გააქნია. "აშკარად ის კოცნის მას."
  
  ამის შემდეგ დრეიკი გვერდზე გადახტა SAS-ის ბიჭების დასახმარებლად, ახალგაზრდას SEAL წაართვა და ბირთვული ბომბის ქვეშ გადააგდო. მამაკაცს მთელი სხეული აუკანკალდა. მათ გაცვალეს დარტყმები, შემდეგ კი SEAL უგონოდ იწვა, პირქვე, მაგრამ ცოცხალი. დრეიკმა განიზრახა ასე დაეტოვებინა.
  
  კიდევ ერთი SEAL გარდაიცვალა, რასაც მოჰყვა SAS-ის ჯარისკაცი, ორივე დანით დაჭრეს ახლო მანძილზე. კემბრიჯი და ახალგაზრდა კაცი დარჩა. ისინი გაერთიანდნენ დრეიკთან, რათა ებრძოლათ საბოლოო SEAL-ს. ამავე დროს მათ შეუერთდნენ ალისია და მეი. სატვირთო მანქანა ჭუჭყიან გზას დაუყვირა, ერთხელ მეზობელს დაეჯახა და წავიდა. შეჯახებამ საშუალება მისცა დალის ბირთვული ბომბის სტაბილიზაციას მისი უზარმაზარ საყრდენებზე დამაგრებით. სამივე მანქანამ, როგორც ერთმა, გაარღვია გასასვლელი ჭიშკარი და განაგრძო მოძრაობა რუმინეთისკენ. ფოლადი და ბეტონი მთლიანად განადგურდა, იშლებოდა წინ და უკან. ამ დროისთვის ვერტმფრენები აფრინდნენ და დაფრინავდნენ სატვირთო მანქანების გვერდით, ხოლო მძიმე არტილერიის მქონე კაცები კარებიდან იხრებოდნენ და ყურადღებას ამახვილებდნენ მძღოლებზე.
  
  დრეიკმა შეაჩერა შეტევა SEAL-ზე. "მოიცადე. თქვენ სპეცრაზმის ჯარისკაცი ხართ. ამერიკელი ქალები. რატომ ცდილობ ჩვენს მოკვლას?"
  
  სინამდვილეში, ის არასოდეს ელოდა პასუხს, მაგრამ კაცმა უპასუხა თავდასხმით. მან გამოიყვანა კემბრიჯი და შემდეგ დაასრულა დრეიკი. ახალგაზრდა სას-ის მამაკაცი გვერდზე გადავარდა. SEAL იყო სასტიკი და დაუნდობელი, აძლევდა გამანადგურებელ დარტყმას დარტყმის შემდეგ. მაგრამ შემდეგ მაი მისკენ შებრუნდა.
  
  გავიდა რვა წამი და ბრძოლა დასრულდა. კიდევ ერთხელ დატოვეს იგი ცოცხალი, გროვად კვნესა, განიარაღებული.
  
  დრეიკი კემბრიჯს მიუბრუნდა. "ვერ გამოვხატავ, რამდენად ვაფასებთ თქვენს დახმარებას, მაიორო. ძალიან ვწუხვარ თქვენი ხალხის დაკარგვის გამო. მაგრამ გთხოვთ, თუ გინდათ, დატოვეთ ეს ხალხი ცოცხალი, ისინი მხოლოდ ბრძანებებს ასრულებდნენ".
  
  გადარჩენილმა ორმა ბეჭედმა გაკვირვებულმა და შესაძლოა დაბნეულმა შეხედა.
  
  კემბრიჯმა თავი დაუქნია. "მესმის და გეთანხმები, დრეიკ. ბოლოს და ბოლოს, ჩვენ ყველანი პაიკები ვართ".
  
  დრეიკმა გრიმასი გააკეთა. "კარგი, აღარ. ამერიკის მთავრობამ მხოლოდ ჩვენი მოკვლა სცადა. მე ამისგან უკან დასახევ გზას ვერ ვხედავ".
  
  კემბრიჯმა მხრები აიჩეჩა. "უპასუხე".
  
  დრეიკმა მწარედ გაიღიმა. "კაცი ჩემი გულის მიყოლებით. სასიამოვნო იყო თქვენი გაცნობა, მაიორ კემბრიჯ".
  
  "და შენ, მეტ დრეიკ."
  
  მან თავი დაუქნია მაის და ალისიას, შემდეგ ფრთხილად წავიდა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს. დრეიკი უყურებდა მის წასვლას და ამავე დროს ამოწმებდა ქობინის სტაბილურობას. ყველაფერი კარგად გამოიყურებოდა.
  
  "იცით, რომ ისინი დაბრუნდებიან და მახვილს წაართმევენ?" ალისამ აიძულა იგი.
  
  "დიახ, მაგრამ იცი რა? მე არ ვაცილებ. მარსის ხმალი ჩვენი ყველაზე მცირე პრობლემაა". მან ჩართო კავშირი. "ჰეიდენი? Რამდენად შორს? როგორ ხარ იქ?"
  
  - კარგი, - უპასუხა ჰეიდენმა. "უკანასკნელი ჩინელი ახლახან გადმოხტა. მე მივდივარ ხმლისკენ."
  
  კენზიმ ჩაიცინა. "არა, მათ დამინახეს მოქმედებაში."
  
  "ჩვენ ყველა არ ვართ?" დრეიკმა გაიცინა. "ამ სანახაობის დავიწყებას ცოტა ხნით არ ვაპირებ."
  
  ალისიამ მხარზე დაარტყა მხარზე. "დამშვიდდი, ჯარისკაცო. შემდეგ ჯერზე, როცა გინდა, რომ ატომური ბომბი ჩემს ფეხებს შორის მოვათავსო".
  
  - არა, არ ინერვიულო, - თქვა დრეიკმა და მოშორდა. "მოგვიანებით გავაკეთებ შენთვის."
  
  
  * * *
  
  
  ვერტმფრენები დასცინოდნენ, ემუქრებოდნენ და არწმუნებდნენ მძღოლებს, შეანელონ მანქანები. რა თქმა უნდა, თავიდან არ გამოსდიოდა, მაგრამ მას შემდეგ, რაც ვიღაცამ მაღალი კალიბრის ტყვია ერთ-ერთ საქარე მინაზე გადაიტანა, იმ ადამიანებს, რომლებიც ფიქრობდნენ, რომ ხელშეუხებელი იყვნენ, უცებ გაუჩნდათ ეჭვი. სამი წუთის შემდეგ, სატვირთო მანქანებმა შეანელეს, ხელები ფანჯრებიდან გაიყარა და ყველა მოძრაობა შეჩერდა.
  
  დრეიკმა დაიბრუნა წონასწორობა, მიჩვეული იყო მუდმივ დარტყმასა და წინ მოძრაობას. ის მიწაზე გადახტა, მიხვდა, რომ კომუნიკაციის სისტემა მოულოდნელად გაცოცხლდა და ახლა ძალიან ყურადღებით აკვირდებოდა თავის პილოტებს.
  
  კომუნიკატორისგან ხმა არ ისმოდა. ვაშინგტონი ამჯერად დუმდა.
  
  გუნდი ყურსასმენების განადგურების შემდეგ შეიკრიბა. ისინი ისხდნენ ბალახიან ბორცვზე, რომელიც გადაჰყურებდა სამ სარაკეტო ხომალდს და აინტერესებდათ, რა შეიძლება გადააგდოთ მათ შემდეგ სამყარომ და მისმა უფრო ბოროტმა პერსონაჟებმა.
  
  დრეიკმა მფრინავს შეხედა. "შეგიძლიათ რუმინეთში გაგვაფრინოთ?"
  
  ამ კაცს თვალები არასდროს უცახცახებდა. "რა თქმა უნდა," თქვა მან. "არ მესმის, რატომაც არა. ნებისმიერ შემთხვევაში, იქ ბირთვული იარაღი იგზავნება ბაზაზე შესანახად. უპირატესობა გვექნება".
  
  მათ ერთად დატოვეს კიდევ ერთი ბრძოლის ველი.
  
  ისინი ერთად დარჩნენ ძლიერები.
  
  
  * * *
  
  
  რამდენიმე საათის შემდეგ, გუნდმა დატოვა რუმინეთის უსაფრთხო სახლი და ავიდა ავტობუსში ტრანსილვანიაში, ჩამოვიდა ბრანის ციხესთან, გრაფ დრაკულას სავარაუდო რეზიდენციასთან. აქ, მაღალ ხეებსა და მაღალ მთებს შორის, ბნელი, წყნარი სასტუმრო სახლი იპოვეს და მასში დასახლდნენ. შუქები ჩამქრალი იყო. გუნდი ახლა უსაფრთხო სახლიდან ამოღებულ სამოქალაქო ტანსაცმელში იყო ჩაცმული და თან ატარებდა მხოლოდ იმ იარაღს და საბრძოლო მასალას, რომლის ტარებაც შეეძლოთ, ასევე ფულის კარგ შენახვას სეიფიდან, რომელიც გიორგიმ წაიღო. არც პასპორტი ჰქონდათ, არც საბუთები, არც პირადობის მოწმობები.
  
  ერთ ოთახში შეიკრიბნენ. ათი ადამიანი, არანაირი კავშირი. ათი ადამიანი გაქცეულია ამერიკის მთავრობისგან და წარმოდგენა არ აქვთ ვის შეიძლება ენდონ. გასახვევი ადგილი არ არის. აღარც SPEAR და აღარც საიდუმლო ბაზა. არც ოფისი პენტაგონში, არც სახლი ვაშინგტონში. ისეთი ოჯახები, როგორიც მათ ჰყავდათ, აღემატებოდა ნებადართულს. კონტაქტები, რომლებსაც ისინი გამოიყენებდნენ, შესაძლოა გატეხილი იყოს.
  
  მთელი მსოფლიო შეიცვალა აღმასრულებელი ხელისუფლების რაღაც უცნობი, გაუგებარი ბრძანების გამო.
  
  "Რა არის შემდეგი?" სმიტმა ჯერ წამოიწია ეს საკითხი, ხმადაბლა ჩაბნელებულ ოთახში.
  
  "პირველ რიგში, ჩვენ ვასრულებთ მისიას", - თქვა ჰეიდენმა. "უკანასკნელი განკითხვის ორდენი ცდილობდა სამყაროს განადგურებას ოთხი საშინელი იარაღის დამალვით. ომი, ჰანიბალის წყალობით, რომელიც დიდი იარაღი იყო. დაპყრობა ჩინგიზ ხანის დახმარებით, რომელიც იყო გასაღები კოდი, რომელიც ჩვენ გავანადგურეთ. შიმშილი, ჯერონიმოს მეშვეობით, რომელიც ბიოლოგიური იარაღი იყო. და ბოლოს, სიკვდილი, ატილას მეშვეობით, რომელსაც ექვსი ბირთვული ქობინი ჰქონდა. ეს იარაღი ერთად ჩვენს საზოგადოებას, როგორც ვიცით, განადგურებამდე და ქაოსამდე შეამცირებდა. ვფიქრობ, ჩვენ შეგვიძლია დარწმუნებით ვთქვათ, რომ ჩვენ გავანეიტრალეთ საფრთხე".
  
  "ერთადერთი ფხვიერი დასასრული არის მარსის ხმალი", - თქვა ლორენმა. "ახლა ან ჩინელების ან ბრიტანელების ხელშია."
  
  "მე ნამდვილად ვიმედოვნებ, რომ ეს ჩვენ ვართ", - თქვა დრეიკმა. "სასმა იქ გადაგვარჩინა და რამდენიმე კარგი კაცი დაკარგა. იმედი მაქვს, კემბრიჯს საყვედური არ ექნება".
  
  "წინ მივდივარ..." თქვა დალმა. "ჩვენც კი არ შეგვიძლია ამის გაკეთება მარტო. ჯერ ერთი, რა ჯანდაბას ვაპირებთ ახლა? და მეორეც, ვის შეგვიძლია ვენდოთ, რომ დაგვეხმარება ამაში?"
  
  "კარგი, ჯერ ჩვენ გავარკვევთ, რამ აიძულა ამერიკელები ჩვენზე გადადგნენ", - თქვა ჰეიდენმა. "ვვარაუდობ, რომ ოპერაცია პერუში და... სხვა რამ... ეს მოხდა. არის თუ არა მხოლოდ რამდენიმე ძლიერი ადამიანი ჩვენს წინააღმდეგ? დანაწევრებული ჯგუფი, რომელიც გავლენას ახდენს სხვებზე? ერთი წამითაც არ მჯერა, რომ კობერნი ამას დაუწესებდა.
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ პრეზიდენტთან ფარული საუბარი უნდა გვქონდეს? ჰკითხა დრეიკმა.
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "Რატომაც არა?"
  
  "და თუ ეს არის ნატეხი ჯგუფი", - თქვა დალმა. "ჩვენ ვანადგურებთ მათ."
  
  - ცოცხალი, - თქვა მაიმ. "ამას გადარჩენის ერთადერთი გზა ჩვენი მტრების ცოცხლად დაჭერაა."
  
  გუნდი იჯდა დიდ ოთახში სხვადასხვა პოზიციებზე, ფარდები მჭიდროდ იყო გადაწეული და იცავდა მათ გაუვალი ღამისგან. ღრმად რუმინეთში ისაუბრეს. დაგეგმილი. მალე გაირკვა, რომ მათ ჰქონდათ რესურსები, მაგრამ ეს რესურსები მწირი იყო. დრეიკს შეეძლო მათი ერთ ხელზე დათვლა.
  
  "სად წავიდეთ?" ჰკითხა კენზიმ, ჯერ კიდევ ხელში ეჭირა კატანა, ნება დართო, რომ დანა მკრთალ შუქზე დაეშვა.
  
  "წადი," თქვა დრეიკმა. "ჩვენ ყოველთვის წინ მივდივართ."
  
  "თუ ჩვენ ოდესმე გავჩერდებით", - თქვა დალმა. "ჩვენ ვკვდებით."
  
  ალისიამ დრეიკს ხელი მოუჭირა. "და მე მეგონა, რომ ჩემი გაქცევის დღეები დასრულდა."
  
  "ეს სხვაა," თქვა მან და შემდეგ ამოისუნთქა. "რა თქმა უნდა, თქვენ ეს იცით. Ბოდიში."
  
  "Ყველაფერი კარგადაა. სულელური, მაგრამ საყვარელი. ბოლოს მივხვდი, რომ ეს ჩემი ტიპია".
  
  "ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ გაქცევაში ვართ?" ჰკითხა კენზიმ. "იმიტომ, რომ მე ნამდვილად მინდოდა ამ ყველაფრისგან თავის დაღწევა."
  
  "ჩვენ ამას გავუმკლავდებით". დალი მისკენ დაიხარა. "Გპირდები. მეც მყავს ჩემი შვილები, არ დაგავიწყდეთ. მე მათთვის ყველაფერს გადავლახავ".
  
  "შენ არ ახსენე შენი ცოლი."
  
  დალმა შეხედა და შემდეგ სავარძელში ჩაჯდა და ფიქრობდა. დრეიკმა დაინახა, რომ კენსი ოდნავ მიუახლოვდა დიდ შვედს. გონებიდან ამოიყვანა და ოთახს მიმოიხედა.
  
  "ხვალ სხვა დღეა", - თქვა მან. "სად გინდა პირველ რიგში წასვლა?"
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  დევიდ ლიდბიტერი
  არმაგედონის ზღვარზე
  
  
  თავი პირველი
  
  
  ჯულიან მარში ყოველთვის კონტრასტული ფერების კაცი იყო. ერთი მხარე შავია, მეორე ნაცრისფერი... უსასრულოდ. უცნაურია, მაგრამ მას არასოდეს გამოუჩენია ინტერესი, რატომ განვითარდა ოდნავ განსხვავებულად, ვიდრე დანარჩენი, უბრალოდ მიიღო ეს, ისწავლა მასთან ცხოვრება, სიამოვნებდა. ყოველმხრივ ამან მას ინტერესის ობიექტად აქცია; მან ყურადღება მიიპყრო ექსპრესიული თვალებისა და მარილიან თმების მიღმა დამალული მაქინაციებისგან. მარტი ყოველთვის გამორჩეული იქნებოდა - ასე თუ ისე.
  
  შიგნით ის ისევ სხვა ადამიანი იყო. შინაგანმა ყურადღება გაამახვილა ერთ ბირთვზე. ამ თვეში ეს იყო პითიელების მიზეზი, უფრო სწორად, რაც დარჩა მათგან. უცნაურმა ჯგუფმა მიიპყრო მისი ყურადღება და შემდეგ უბრალოდ დაიშალა მის გარშემო. ტაილერ უები უფრო ფსიქოპათი მეგა-სტალკერი იყო, ვიდრე კაბალისტი ლიდერი. მაგრამ მარშს ესიამოვნა შესაძლებლობა, მარტო წასულიყო და შექმნა პირადი, ექსცენტრიული დიზაინი. ჯოჯოხეთში ზოი შირსს და ყველას, ვინც ჯერ კიდევ აქტიურობდა სექტაში, და კიდევ უფრო ღრმა ჯოჯოხეთში ნიკოლას ბელს. შებოჭილი, ხელბორკილებიანი და წყალგადაკრული, უდავოა, რომ ყოფილი მშენებელი მუშა ყველაფერს მიაწვდიდა ხელისუფლებას, რომ სასჯელის მცირედი შეფერხებაც კი მიეღო.
  
  მარშისთვის მომავალი ნათელი ჩანდა, თუმცა ოდნავი ელფერით. ყველა ამბავს ორი მხარე ჰქონდა და ის ძალიან ორმხრივი კაცი იყო. მას შემდეგ რაც სევდიანად დავტოვეთ უბედური რამზეს ბაზარი - ძალიან მოგვწონდა პავილიონები მთელი მათი შეთავაზებებით - მარტი ცაში ავიდა უფსკრულისფერი ვერტმფრენის დახმარებით. მივარდა, მან სწრაფად გაამახვილა ყურადღება ახალ თავგადასავალზე.
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ.
  
  მარშმა გამოსცადა მოწყობილობა თავის მხარეს, მიიყვანა იგი უფრო ახლოს, არ იყო დარწმუნებული რა ნახა, მაგრამ დარწმუნებული იყო, რა შეეძლო. ეს ბავშვი იყო მთავარი ვაჭრობის ინსტრუმენტი. აბსოლუტური რწმენის დიდი მამა. ვის შეუძლია ატომური ბომბის კამათი? მარშმა მოწყობილობა მარტო დატოვა, გარე ზურგჩანთა გადაამოწმა და მხრის თასმები მოხსნა, რათა მოეთავსებინა მისი მძიმე ჩარჩო. რა თქმა უნდა, მას უნდა დაექვემდებაროს ნივთი ტესტებს და დაადასტუროს მისი ავთენტურობა. ბოლოს და ბოლოს, ბომბების უმეტესობის მოხარშვა შეიძლებოდა ისე გამოიყურებოდეს, როგორიც არ იყო - თუ მზარეული საკმარისად კარგი იყო. მხოლოდ მაშინ დაიხარებს თეთრი სახლი.
  
  სარისკო, თქვა მისმა ერთმა მხარემ. სარისკო.
  
  მაგრამ გართობა! მეორემ დაჟინებით მოითხოვა. და ღირდა მცირე რადიაციული მოწამვლა, ამ მხრივ.
  
  მარტი საკუთარ თავზე გაეცინა. ასეთი ნაძირალა. მაგრამ მინი გეიგერის მრიცხველი, რომელიც მან თან მოიტანა, ჩუმად დარჩა, რაც ამძაფრებდა მის ბრაზს.
  
  მაგრამ, სრული მართალი გითხრათ, ფრენა არ იყო მისი საქმე. დიახ, იყო მღელვარება, მაგრამ ასევე იყო ცხელი სიკვდილის შანსი - და ახლა ეს მას ნამდვილად არ მოეწონა. ალბათ სხვა დროს. მარშმა მრავალი მტკივნეული საათი გაატარა ამ მისიის დაგეგმვაში, დარწმუნდა, რომ ყველა პუნქტი იყო ადგილზე და რაც შეიძლება უსაფრთხოდ, თუმცა იმის გათვალისწინებით, თუ რა ადგილებზე გაჩერდებოდა, იდეა თითქმის სასაცილო იყო.
  
  ავიღოთ ახლავე მაგალითად. ისინი მიდიოდნენ ამაზონის ტროპიკული ტყის ქვეშ კოლუმბიისკენ მიმავალ გზაზე. მას ერთი კაცი ელოდა - ფაქტობრივად, ერთზე მეტი და მარშმა შეხვედრაზე თავისი პიროვნება დააფიქსირა და დაჟინებით მოითხოვა, რომ თეთრი ეცვათ. მხოლოდ მცირე დათმობა, მაგრამ მნიშვნელოვანი პიტიასთვის.
  
  სულ ეს ვარ ახლა?
  
  მარშმა ხმამაღლა გაიცინა, რის გამოც ვერტმფრენის პილოტმა განგაშით მიმოიხედა გარშემო.
  
  "Ყველაფერი კარგადაა?" - იკითხა შრამებით გამხდარმა.
  
  "კარგი, ეს დამოკიდებულია თქვენს თვალსაზრისზე." მარტს გაეცინა. "და რამდენი თვალსაზრისი გაქვთ? მირჩევნია ერთზე მეტი გართობა. შენ?"
  
  პილოტი შებრუნდა და რაღაც გაუგებარ ჩურჩულებდა. მარტმა თავი დაუქნია. თუ მხოლოდ გაურეცხავმა მასებმა იცოდნენ, რა ძალები იდგნენ, იძვრებოდნენ და ცურავდნენ მათ ქვეშ, უყურადღებოდ ან უყურადღებოდ მათ მიერ გამოწვეულ ნგრევაზე.
  
  მარშმა უყურა დეკორაციას ქვემოთ და მემილიონედ აინტერესებდა, იყო თუ არა შეერთებულ შტატებში შესვლის ეს წერტილი სწორი მარშრუტი. როდესაც საქმე მივიდა, მხოლოდ ორი რეალური ვარიანტი იყო - კანადის გავლით ან მექსიკის გავლით. ეს უკანასკნელი ქვეყანა უფრო ახლოს იყო ამაზონთან და გაჟღენთილი იყო კორუფციით; მურაბა სავსეა ხალხით, რომლებსაც შეეძლოთ გადაეხადათ დახმარება და დახურული პირი. კანადამ შესთავაზა რამდენიმე უსაფრთხო თავშესაფარი ისეთი ადამიანებისთვის, როგორიც არის მარში, მაგრამ ისინი არ იყო საკმარისი და ახლოსაც კი არ შეესაბამებოდა იმ მრავალფეროვნებას, რომელიც არსებობდა სამხრეთ ამერიკაში. როდესაც მონოტონური პეიზაჟი აგრძელებდა გაშლას ქვემოთ, მარშმა გონება არევა.
  
  ბიჭი გაიზარდა პრივილეგირებულ მდგომარეობაში, ვერცხლის კოვზზე ბევრად მეტი პირში; უფრო მყარ ოქროს ზოდს ჰგავს. საუკეთესო სკოლები და საუკეთესო მასწავლებლები - წაიკითხეთ "საუკეთესო", როგორც "ყველაზე ძვირფასი", მარში ყოველთვის ასწორებდა - ცდილობდნენ დაეყენებინათ იგი სწორ გზაზე , მაგრამ ვერ მოხერხდა. შესაძლოა ნორმალურ სკოლაში დარჩენა დაეხმარა, მაგრამ მისი მშობლები მდიდრები იყვნენ. სვეტები სამხრეთ საზოგადოებას და შორს იყვნენ რეალობასთან.მარში იზრდებოდა მსახურების მიერ და მშობლებს ძირითადად ჭამისა და მდიდრული მიღებების დროს ხედავდა, სადაც უბრძანებდნენ არ ელაპარაკებოდა.ყოველთვის მამის კრიტიკული მზერის ქვეშ, რომელიც უზრუნველყოფდა უნაკლო ქცევას. და ყოველთვის მისი დამნაშავე ღიმილი იყო დედა, რომელმაც იცოდა, რომ მისი შვილი გაიზარდა უსიყვარულოდ და მარტოდ, მაგრამ სრულიად ვერ ახერხებდა საკუთარი თავის რაიმე ფორმით გამოწვევას. ასე რომ, ჯულიან მარში გაიზარდა, განვითარდა და გახდა ის, რასაც მამამისი ღიად უწოდებდა " უცნაური ბიჭი."
  
  მფრინავმა ჩაილაპარაკა და მარშმა ეს სრულიად უგულებელყო. "კიდევ ერთხელ ვთქვა?"
  
  "ჩვენ ვუახლოვდებით კალიას, სერ. კოლუმბია".
  
  მარში დაიხარა და ქვევით ახალ სცენას უყურებდა. კალი ცნობილი იყო, როგორც ამერიკის ერთ-ერთი ყველაზე ძალადობრივი ქალაქი და კალი კარტელის სახლი, კოკაინის ერთ-ერთი უდიდესი მიმწოდებელი მსოფლიოში. ნებისმიერ ჩვეულებრივ დღეს, ისეთი ადამიანი, როგორიც მარშია, საკუთარ სიცოცხლეს აიღებს ხელში, სეირნობდა ელ კალვარიოს უკანა ქუჩებში, სადაც რაგამუფინები ეძებდნენ ქუჩებს ნაგვის საპოვნელად და ეძინათ სახლებში, სადაც ადგილობრივები იტანჯებოდნენ "ტოლერანტობის ზონის" ეტიკეტით. ნარკოტიკების და სექსის კომერციული მოხმარების დაშვებით შეიძლება აყვავდეს პოლიციის მინიმალური ჩარევით.
  
  მარშმა იცოდა, რომ ეს იყო მისთვის და მისი ბირთვული ბომბის ადგილი.
  
  როდესაც ის დაჯდა, პილოტმა მარშს აჩვენა ნაცრისფერი პიკაპი, რომელშიც სამი ჭარბწონიანი მამაკაცი იჯდა ცივი, მკვდარი თვალებით და გამომეტყველების გარეშე. ღიად ცეცხლსასროლი იარაღით შეიარაღებულებმა მარში სატვირთო მანქანაში მხოლოდ ხანმოკლე მისალმებით შეიყვანეს. შემდეგ მათ მანქანით გაიარეს ნესტიანი, არეული ქუჩები, ჭუჭყიანი შენობები და დაჟანგული ჩარდახები და მის გაწვრთნილ თვალს შესთავაზეს მსოფლიოს სხვა ალტერნატიული ხედვა, ადგილი, სადაც მოსახლეობის ნაწილი ერთი ქოხიდან მეორეში "მიცურავდა", მუდმივი სახლის გარეშე. მარტი ცოტათი უკან დაიხია, იცოდა, რომ არაფერი ჰქონდა სათქმელი იმის შესახებ, რაც შემდეგ მოხდა. ეს გაჩერებები აუცილებელი იყო, თუმცა, თუ მას სურდა ბირთვული იარაღის წარმატებით გადატანა აშშ-ში და ღირდა რაიმე რისკი. და, რა თქმა უნდა, მარში მაქსიმალურად ნეიტრალურად გამოიყურებოდა, რამდენიმე ხრიკით, ფერად მაჯებზე.
  
  მანქანამ გაიარა ნისლით დაფარული გორაკებით, საბოლოოდ გადაიქცა მოასფალტებულ გზად, რომლის წინ დიდი, წყნარი სახლი იყო. მოგზაურობა ჩუმად განხორციელდა, მაგრამ ახლა ერთ-ერთმა მცველმა დაუმორჩილებელი სახე მარშისკენ იბრუნა.
  
  "Ჩვენ აქ ვართ".
  
  "ცხადია. მაგრამ სად არის "აქ"?
  
  არც ისე უპატივცემულო. არც ისე ტირილი. შეინახეთ ეს ყველაფერი ერთად.
  
  "აიღე შენი ზურგჩანთა." დაცვა გადმოხტა და კარი გააღო. - ბატონი ნავარო გელოდებათ.
  
  მარტმა თავი დაუქნია. ეს იყო სწორი სახელი და ადგილი. ის აქ დიდხანს არ დარჩებოდა, მხოლოდ იმდენ ხანს, რომ დარწმუნდეს, რომ მისი შემდეგი ტრანსპორტი და საბოლოო დანიშნულება გლუვი და უსაფრთხო იქნებოდა. ის მცველს მიჰყვა დაბალი თაღის ქვეშ, რომელსაც ნისლი სდიოდა, შემდეგ კი ძველი სახლის ბნელ შესასვლელში. შიგ შუქი არ იყო ანთებული და ერთი ან ორი ძველი მოჩვენების გამოჩენა არც გასაკვირი იქნებოდა და არც შეშფოთება. მარში ხშირად ხედავდა ძველ მოჩვენებებს სიბნელეში და ესაუბრებოდა მათ.
  
  მცველმა მარჯვენა ღიობისკენ ანიშნა. "თქვენ გადაიხადეთ თქვენთვის კერძო ოთახი მაქსიმუმ ოთხი საათის განმავლობაში. შედი პირდაპირ შიგნით."
  
  მარტმა მადლიერების ნიშნად თავი დაუქნია და მძიმე კარი შეაღო. "ასევე ვთხოვე ნებართვა ტრანსპორტის შემდეგი რეჟიმის დასაფრენად. ვერტმფრენი?"
  
  "დიახ. ისიც კარგია. დამირეკე დომოფონზე, როცა დრო მოვა და სახლს გაჩვენებ".
  
  მარტი კმაყოფილმა დაუქნია თავი. ფული, რომელიც მან გადაიხადა იმაზე მეტი, რაც მოითხოვდა, იყო უკეთესი სერვისის მიწოდება და ჯერჯერობით ასეა. რა თქმა უნდა, მოთხოვნაზე მეტის გადახდაც აჩენდა ეჭვებს, მაგრამ ასეთი იყო რისკები.
  
  ისევ ორი მხარე, გაიფიქრა მან. Ინი და იანი. ჭაობი და ჭაობი. შავი და... შავი ჟოლოსფერი ციმციმები შემოვარდა...
  
  ოთახის შიგნით მდიდრული იყო. შორს ეკავა კუთხის დივანი შავი ტყავისგან და ღრმა პლუშისგან. მინის მაგიდა სასმელების, ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების კარაფით იჯდა, მეორე კუთხეში კი მანქანა ყავას და ჩაის სთავაზობდა. საჭმელები დალაგებულია მინის მაგიდაზე. მარშს ამ ყველაფერზე გაეღიმა.
  
  კომფორტული, მაგრამ მხოლოდ მცირე ხნით. იდეალური.
  
  უძლიერესი ყავის ყუთში ჩაასხა და ცოტა დაელოდა მის მოდუღებას. შემდეგ დივანზე ჩამოჯდა და ლეპტოპი ამოიღო და ზურგჩანთა გვერდით ტყავის პერანგზე ფრთხილად დადო. არასოდეს ყოფილა ბირთვული ბომბი ასე განებივრებული, გაიფიქრა მან და მოკლედ აინტერესებდა, უნდა გაეკეთებინა თუ არა ამისთვის საკუთარი ნაყენი. რა თქმა უნდა, ისეთი კაცისთვის, როგორიც მარშია, ეს არ იყო რთული და რამდენიმე წუთში ზურგჩანთაში იყო ორთქლმოყრილი ჭიქა და გვერდით ყინვაგამძლე პატარა კექსი.
  
  მარტს გაეღიმა. ყველაფერი კარგი იყო.
  
  ვიარე ინტერნეტში; დამადასტურებელმა ელ.წერილმა მას აცნობა, რომ Forward ვერტმფრენი უკვე შედიოდა კოლუმბიაში. დროშები ჯერ არსად იყო აღმართული, მაგრამ სულ რამდენიმე საათი იყო გასული მას შემდეგ, რაც მან ბაზრობა გაჩაღდა. მარშმა სასმელი დაასრულა და შემდეგი ფრენისთვის სენდვიჩების პატარა ტომარა ჩაალაგა, შემდეგ ინტერკომის ღილაკს დააჭირა.
  
  "მზად ვარ წასასვლელად."
  
  ოცი წუთის შემდეგ და ის ისევ ჰაერში იყო, ბირთვული ზურგჩანთის ფრენა დაგრეხილი, მაგრამ კომფორტული იყო. ისინი მიემართებოდნენ პანამაში, სადაც ის დაასრულებდა თავის სწრაფ ფრენებს და იწყებდა ხმელეთზე მოგზაურობის დამღლელ ნაწილს. პილოტმა ჰაერში და ნებისმიერი პატრულირების მეშვეობით გაიარა გზა, რაც აკეთებდა საუკეთესოს და ამაში ძვირად გადაიხადეს. როდესაც მარცხენა ფანჯარაში პანამის მონახაზი გამოჩნდა, მარშმა დაიწყო იმის გააზრება, თუ რამდენად ახლოს იყო ის უკვე ამერიკის შეერთებულ შტატებთან.
  
  ხალხო, ქარიშხალი მოდის და იოლად არ გაქრება...
  
  ის რამდენიმე საათით დასახლდა პანამაში, ორჯერ გამოიცვალა ტანსაცმელი და ოთხჯერ მიიღო შხაპი, ყოველ ჯერზე განსხვავებული სურნელოვანი შამპუნით. არომატები სასიამოვნოდ ერთმანეთში აირია და ოფლის სუსტ არომატს სძლია. საუზმობდა და სადილობდა, მიუხედავად იმისა, რომ სადილის დრო იყო და სამი ჭიქა ღვინო დალია, თითოეული სხვადასხვა ბოთლიდან და განსხვავებული ფერის. ცხოვრება კარგი იყო. ფანჯრის გარეთ ხედი უცვლელი და შთამაგონებელი დარჩა, ამიტომ მარშმა პომადის ყუთი ამოიღო, რომელსაც სწორედ ასეთი შემთხვევისთვის ინახავდა და შუშა ღია წითლად შეღება. ეს დაეხმარა, სულ ცოტა ხნით. შემდეგ მარშმა დაიწყო წარმოდგენა, თუ როგორი იქნებოდა ამ პანელის გაწმენდა, მაგრამ იმ მომენტში შემომავალი შეტყობინების პინგმა შეაწყვეტინა მისი ოცნებები.
  
  ჩამოსვლის სავარაუდო დროა 15 წუთი.
  
  მარტმა გრიმასი გააკეთა, ბედნიერმა, მაგრამ ამავე დროს შეშფოთებულმა. რეგიონის ყველაზე უარესი გზების გასწვრივ ორმოცსაათიანი მოგზაურობა გველოდა. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ეს აზრი შთააგონებს. თუმცა, დასრულების შემდეგ, შემდეგი ეტაპი უსასრულოდ უფრო საინტერესო იქნებოდა. მარტმა თავისი ნივთები შეკრიბა, ყავის ღვეზელები, ღვინის ბოთლები და კერძები ფერის, ფორმისა და ზომის მიხედვით დაალაგა და შემდეგ გავიდა.
  
  ჯიპი ელოდა, გზის პირას ღრიალებდა და საოცრად კომფორტულად გამოიყურებოდა. მარშმა ატომური ბომბი დაშალა, ღვედი შეიკრა მასზე და შემდეგ თავისკენ მიიხედა. მძღოლი ცოტა ხანს ლაპარაკობდა, სანამ მიხვდა, რომ მარშს არ აინტერესებდა საკუთარი ცბიერი ცხოვრება და შემდეგ საჭეს მიუჯდა. გზა გაუთავებლად გაიწელა წინ.
  
  გავიდა საათები. ჯიპი სრიალდა, შემდეგ შეირყა, შემდეგ ისევ გასრიალდა, რამდენჯერმე გაჩერდა გაზისა და ადგილზე შემოწმებისთვის. მძღოლი არ გარისკავს წვრილმანი გადაცდომისთვის. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს იყო კიდევ ერთი სატრანსპორტო საშუალება ბევრს შორის, სიცოცხლის კიდევ ერთი ნაპერწკალი, რომელიც მარადიული გზატკეცილის გასწვრივ მიემგზავრებოდა უცნობი დანიშნულების ადგილამდე და თუ ის შეუმჩნეველი დარჩებოდა, შეუმჩნევლად გაივლიდა.
  
  შემდეგ კი მონტერეი წინ იდგა. მარტი ფართოდ გაიღიმა, დაღლილმა, მაგრამ ბედნიერმა, რადგან გრძელი მოგზაურობა ნახევარზე მეტი იყო გაკეთებული.
  
  ბირთვული პორტფელი მის გვერდით იდო, ახლა მხოლოდ რამდენიმე საათის მანძილზე აშშ-ს საზღვრიდან.
  
  
  თავი მეორე
  
  
  მარტმა თავისი მოგზაურობის შემდეგი ეტაპი სრული სიბნელის ქვეშ გააკეთა. ეს იყო ადგილი, სადაც ყველაფრის მოგება ან წაგება შეიძლებოდა; უცნობი ფაქტორი, რომელიც წარმოუდგენელ ოდენობამდე გაიზარდა ადგილობრივი კარტელების ავტორიტეტების მიერ, ასახული იყო. ვინ გამოიცნო ასეთი ადამიანების აზრები? ვინ იცოდა რას გააკეთებდნენ შემდეგ?
  
  რა თქმა უნდა არა ისინი... ან ჯულიან მარში. ის სამარცხვინოდ გადაიყვანეს ათეულ სხვა ადამიანთან ერთად საზღვრისკენ მიმავალი სატვირთო მანქანის უკან. სადღაც გზაზე ეს სატვირთო მანქანა გზატკეცილს გადაუხვია და სიბნელეში გაუჩინარდა. არანაირი განათება, არანაირი ნიშნები, მძღოლმა იცოდა ეს მარშრუტი თვალდახუჭულმა - და კარგია, რომ მან იცოდა.
  
  მარში უკან იდგა სატვირთოს უკან და უსმენდა ოჯახების ლაპარაკს და უკმაყოფილებას. მისი გეგმის მასშტაბები მის წინაშე იდგა. მისი ნიუ-იორკში ჩასვლის მომენტი მალე არ დადგა. როდესაც სატვირთო მანქანა დაამუხრუჭა და უკანა კარები გაიღო ცხიმწასმულ საკინძებზე, ის პირველი გამოვიდა გარეთ და ეძებდა შეიარაღებული ადამიანების ლიდერს, რომელიც დარაჯობდა.
  
  "Diablo", თქვა მან, კოდირებული სიტყვის გამოყენებით, რომელიც მას VIP მოგზაურად ასახელებდა და თანხმობა იყო გადახდაზე. კაცმა თავი დაუქნია, მაგრამ შემდეგ დააიგნორა და ყველას პატარა კუბიკში ჩაეყარა გადახურული ხის ფართოდ გაშლილი ტოტები.
  
  "ახლა სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია," თქვა მან ესპანურად, "რომ ჩუმად იმოძრაოთ, არაფერი თქვათ და ისე მოიქეცოთ, როგორც გითხრეს. თუ ამას არ გააკეთებ, ყელს გამოგჭრი. Გესმის?"
  
  მარში უყურებდა, როგორ შეხვდა მამაკაცი ყველას მზერას, მათ შორის საკუთარსაც. მსვლელობა რამდენიმე წამის შემდეგ დაიწყო, გახეხილი გზის გასწვრივ და ხეების სქელებში. მთვარის შუქი ციმციმებდა თავზე და წამყვანი მექსიკელი ხშირად ელოდა სანამ ღრუბლები დაფარავდნენ სიკაშკაშეს, სანამ განაგრძობდა. ძალიან ცოტა სიტყვა თქვეს და მხოლოდ იარაღის მქონე კაცებმა, მაგრამ უცებ მარშმა ისურვა, რომ ცოტა ესპანურად ლაპარაკობდა, ან შესაძლოა ბევრი.
  
  ის მოძრაობდა შუა ხაზის გასწვრივ და ყურადღებას არ აქცევდა ირგვლივ შეშინებულ სახეებს. ერთი საათის შემდეგ მათ შეანელეს და მარშმა წინ დაინახა მოძრავი ქვიშიანი დაბლობი იშვიათი ხეებით, კაქტუსებით და რამდენიმე სხვა მცენარით. მთელი ჯგუფი ჩაჯდა.
  
  "ჯერჯერობით ყველაფერი კარგადაა", - ჩასჩურჩულა ლიდერმა. "მაგრამ ახლა ყველაზე რთული ნაწილია. სასაზღვრო პატრულს არ შეუძლია მუდმივად აკონტროლოს მთელი საზღვარი, მაგრამ ისინი შემთხვევით ამოწმებენ. Მუდმივად. შენ კი, - თავი დაუქნია მან მარტში, - მოითხოვა დიაბლოს გადაკვეთა. იმედი მაქვს, რომ მზად ხარ ამისთვის."
  
  მარტი ჩაიცინა. წარმოდგენა არ ჰქონდა რაზე ლაპარაკობდა პატარა ბიჭი. თუმცა, ადამიანებმა მალევე დაიწყეს გაუჩინარება, თითოეულს ემიგრანტების მცირე ჯგუფთან ერთად, სანამ მხოლოდ მარში, ლიდერი და ერთი მცველი დარჩა.
  
  "მე ვარ გომესი", - თქვა ლიდერმა. "ეს არის ლოპესი. ჩვენ უსაფრთხოდ გაგიძღვებით გვირაბში."
  
  "რაც შეეხება იმ ბიჭებს?" მარშმა თავი დაუქნია მიმავალ ემიგრანტებს, თავისი საუკეთესო ყალბი ამერიკული აქცენტით.
  
  "ისინი მხოლოდ ხუთ ათასს იხდიან თავში." გომესმა დამამცირებელი ჟესტი გააკეთა. "ისინი ტყვიებს რისკავს. არ ინერვიულოთ, შეგიძლიათ გვენდობოდეთ".
  
  მარში შეკრთა, როცა მისი მეგზურის სახეზე მტკიცედ დაფიქსირებული ეშმაკური ღიმილი დაინახა. რა თქმა უნდა, მთელმა მოგზაურობამ ზედმეტად შეუფერხებლად ჩაიარა, რომ მისი გაგრძელების მოლოდინი არ იყო. კითხვა იყო: როდის დაესხნენ თავს?
  
  "მოდით, გვირაბში შევიდეთ," თქვა მან. "აქ ვგრძნობ ცნობისმოყვარე მზერას."
  
  გომესმა ვერ შეიკავა შეშფოთების ელვარება, რომელიც მის სახეზე გადაურბინა და ლოპესმა ირგვლივ სიბნელე დაათვალიერა. როგორც ერთი, ორმა კაცმა მიიყვანა იგი აღმოსავლეთის მიმართულებით, ოდნავ კუთხით, მაგრამ საზღვრისკენ. მარტი წინ მიიწევდა, შეგნებულად ცდებოდა და არაადეკვატურად გამოიყურებოდა. ერთ მომენტში ლოპესმა მას დახმარების ხელიც კი გაუწოდა, რომელიც მარშმა მოგვიანებით დაასახელა და ეს სისუსტედ ჩაწერა. ის სულაც არ იყო ექსპერტი, მაგრამ უძირო საბანკო ანგარიშმა ოდესღაც მას მატერიალური ატრიბუტების, მსოფლიო საბრძოლო ხელოვნების ჩემპიონების და მათ შორის ყოფილი სპეცრაზმის ჯარისკაცების გამოცდილების მიღმა მისცა საშუალება. მარშმა იცოდა რამდენიმე ხრიკი, რაც არ უნდა ლამაზი ყოფილიყო ისინი.
  
  ცოტა ხანს დადიოდნენ, ირგვლივ უდაბნო იყო გადაჭიმული, თითქმის ჩუმად. როდესაც გორაკი წინ გამოჩნდა, მარში სრულად იყო მომზადებული ასვლის დასაწყებად, მაგრამ გომესი გაჩერდა და მიუთითა თვისებაზე, რომელსაც სხვაგვარად ვერასოდეს ნახავდა. იქ, სადაც ქვიშიანი მიწა ხვდებოდა ნაზად დაქანებულ მთისწინეთს, რამდენიმე პატარა ხე შეხვდა ფუნჯის სქელს. თუმცა, გომესი არ წასულა ამ ადგილას, მაგრამ ფრთხილად გადადგა ოცდაათი ნაბიჯი მარჯვნივ, შემდეგ კი კიდევ ათი ავიდა ყველაზე ციცაბო ფერდობზე. მას შემდეგ, რაც ლოპესმა შეისწავლა ტერიტორია უსაზღვრო სიფრთხილით.
  
  - სუფთა, - თქვა მან ბოლოს.
  
  შემდეგ გომესმა იპოვა დამარხული თოკის ნაჭერი და დაიწყო გაყვანა. მარშმა დაინახა მთის ფერდობის მცირე მონაკვეთი, რომელიც ავიდა მაღლა, გადაანაცვლა ქანები და ჯაგრისები, რათა გამოეჩინა ადამიანის ზომის ხვრელი, რომელიც ცოცხალ კლდეში იყო გამოკვეთილი. გომესი შიგნით შევიდა, შემდეგ კი ლოპესმა თოფის ლულა მარშისკენ მიანიშნა.
  
  "Ახლა შენ. Თქვენც ასევე."
  
  მარტი მას მიჰყვა, თავი ფრთხილად ეჭირა და აკვირდებოდა ხაფანგს, რომელიც მან იცოდა, რომ მხოლოდ რამდენიმე ნაბიჯი იყო დაშორებული. შემდეგ, გარკვეული ფიქრის შემდეგ, ორმხრივმა კაცმა არხი შეცვალა და გადაწყვიტა სიბნელეში უკან დახევა.
  
  ლოპესი ელოდა, იარაღი აწია. მარტი სრიალდა, ჩექმები კლდოვან ფერდობზე გადაფხეკა. ლოპესმა ხელი გაუწოდა, იარაღი დააგდო, მარშმა კი ექვს დიუმიანი პირი შეატრიალა, წვერი მეორე კაცის საძილე არტერიაში ჩაუშვა. ლოპესს თვალები გაუფართოვდა და ხელი ასწია დინების შესაჩერებლად, მაგრამ მარშს ამის განზრახვა არ ჰქონდა. მან ლოპესს თვალებს შორის დაარტყა, იარაღი წაართვა, შემდეგ კი მისი მომაკვდავი სხეული გორაკზე დაარტყა.
  
  ჯანდაბა შენ.
  
  მარშმა თოფი დააგდო, რადგან იცოდა, რომ გომესი ამას საჭიროზე სწრაფად მიხვდებოდა, თუ მას მარშის ხელში დაინახავდა. შემდეგ ის კვლავ შევიდა გვირაბში და სწრაფად გაიარა თავდაპირველი გადასასვლელი. ის იყო უხეში და მზად, რომელსაც ეყრდნობოდა სხივების რხევა და სახურავიდან მტვერი და ნაღმტყორცნები წვეთოვანი. მარში სრულად დაკრძალეს ნებისმიერ მომენტში. გომესის ხმა მის დაძაბულ ყურებამდე მივიდა.
  
  "ნუ ღელავ. ეს არის მხოლოდ ყალბი შესასვლელი, რათა შეაშინოს ვინმე, ვინც შეიძლება ამ გვირაბში წააწყდეს. კიდევ უფრო დაბლა წადი, ჩემო მეგობარო."
  
  მარშმა ზუსტად იცოდა, რა მოელოდა მას "უფრო ქვემოთ", მაგრამ ახლა მას გაუკვირდა პატარა ელემენტი. რთული ნაწილი იქნება გომესის იარაღის გათიშვა მისი სერიოზული დაზიანების გარეშე. ნიუ-იორკი ჯერ კიდევ ათასობით მილის დაშორებით იყო.
  
  და ჩანდა ბევრად უფრო შორს, როდესაც ის იდგა მექსიკის უდაბნოს ქვეშ, გრძნობდა, რომ ჭუჭყი ეშვებოდა მის ზურგზე და გარშემორტყმული იყო ოფლისა და მცენარეული სურნელით, მტვრისგან მტვრეული თვალებით.
  
  მარტი წინ წავიდა, ერთ მომენტში მიცოცავდა და უკან ზურგჩანთა მიათრევდა, რომლის თასმა კოჭზე ჰქონდა შემოხვეული. აქ უამრავი ტანსაცმელია, გაიფიქრა ერთ დროს. უბრალოდ ტანსაცმელი და შესაძლოა კბილის ჯაგრისი. ლამაზი ოდეკოლონი. ყავის ტომარა... მას აინტერესებდა, სად შეიძლებოდა ამერიკელებმა მოათავსონ თავიანთი მოწყობილობები რადიაციის გასაზომად, შემდეგ დაიწყო თავად რადიაციაზე ფიქრი. ისევ.
  
  ეს არის ალბათ ის, რაც უნდა გადაამოწმოთ წასვლამდე.
  
  ისე, უნდა იცხოვრო და ისწავლო.
  
  მარტმა აიძულა თავი გაეცინა, როცა ვიწრო გვირაბიდან გაცილებით დიდ გვირაბში გამოვიდა. გომესი დაიხარა და ხელი გაუწოდა დასახმარებლად.
  
  "რამე სასაცილოა?"
  
  "დიახ, შენი აწეული კბილები."
  
  გომესი შოკირებული და ურწმუნო უყურებდა. როგორც ჩანს, ეს წინადადება ბოლო იყო, რასაც ის მოელოდა მათი მოგზაურობის ამ ეტაპზე. მარშმა გამოთვალა რა შეიძლება იყოს. როგორც კი გომესი ცდილობდა ამის გარკვევას, მარში ფეხზე წამოდგა, იარაღი გომესს ხელში ატრიალდა და კონდახი მეორე კაცს პირში ჩაარტყა.
  
  "ახლა გესმის რას ვგულისხმობ?"
  
  გომესი მთელი ძალით იბრძოდა, მარშს უბიძგა და ლულა საკუთარ თავს დაუბრუნა. ღრიალის დროს პირიდან სისხლმა ასხურა და კბილები იატაკზე დაეცა. ჭაობის მტრედი გრძელ ლულის ქვეშ ჩავარდა და ძლიერი დარტყმა მიაყენა ყბას, მეორე კი თავის გვერდზე. გომესი შეკრთა, მისმა თვალებმა ცხადყო, რომ ჯერ კიდევ არ შეეძლო იმის დაჯერება, რომ ამ უცნაურმა იხვიმ თავი დაანება.
  
  მარშმა დანა ამოიღო გარსიდან მექსიკელთან, როცა ისინი ჩხუბობდნენ. გომესი გაიქცა, იცოდა რა მოხდებოდა შემდეგ. ის ქვის კედელს დაეჯახა, მძიმე კვნესით მხარ-თავი და თავის ქალა ჩაამტვრია. მარშმა დაარტყა დარტყმა, რომელიც მექსიკელს გადაეშვა და შემდეგ როკაში მოხვდა. მისივე მუხლებიდან სისხლი სდიოდა. იარაღი ისევ აწია, მაგრამ მარში ისე გაისწორა, რომ ფეხებს შორის იყო, საქმიანი ნაწილი ახლა გამოუსადეგარი გახდა.
  
  გომესმა თავი დაარტყა, მათი სისხლი აირია და კედლებზე დაასხა. მარტი შეკრთა, მაგრამ მორიგი დარტყმა აარიდა, შემდეგ კი დანა გაახსენდა, რომელიც ჯერ კიდევ მარცხენა ხელში ეჭირა.
  
  ძლიერმა ბიძგმა და დანამ გომესს ნეკნები დაარტყა, მაგრამ მექსიკელმა იარაღი დააგდო და მარშს დანით ორივე ხელი დაადო, რითაც შეაჩერა დარტყმის ძალა და დამარხა დანა. ტკივილმა დაამახინჯა მისი თვისებები, მაგრამ მამაკაცმა მოახერხა გარდაუვალი სიკვდილის თავიდან აცილება.
  
  მარტი მაშინვე თავისუფალ ხელზე იყო კონცენტრირებული, იყენებდა მას ისევ და ისევ დარტყმისთვის და სუსტ წერტილებს ეძებდა. კაცები ერთად იბრძოდნენ, როგორც შეეძლოთ, ნელა მოძრაობდნენ გვირაბში მაღლა-ქვევით, ხის სხივებს შეეჯახნენ და ტალახის ბორცვებში გადიოდნენ. ქვიშაზე ოფლის ნაკადები ეშვებოდა; ხელოვნური სივრცე ავსებდა ძლიერ ღრიალს, ღორების ღრიალის მსგავსი . წყალობა არ იყო, მაგრამ მიწა არ მიუღწევია. გომესი ყველა დარტყმას იღებდა, როგორც გამოცდილი ქუჩის მებრძოლი იყო და მარშმა ჯერ დასუსტება დაიწყო.
  
  "მოუთმენლად...ველოდები, რომ...გაგჭრი...გაგჭრი..." გომესი მძიმედ სუნთქავდა, თვალები ველური, ტუჩები სისხლიანი და უკან გადაგდებული.
  
  მარშმა უარი თქვა სიკვდილზე ამ მარტოხელა, ჯოჯოხეთურ ადგილას. მან დანა უკან გადასწია, გომესის სხეულს მოაშორა, შემდეგ კი უკან დაიხია, რითაც ორ მამაკაცს რამდენიმე ფუტი დაშორდა. პისტოლეტი იატაკზე ეგდო, გადაგდებული.
  
  გომესი ეშმაკივით დაესხა თავს, ყვირილით, ჭექა-ქუხილით. მარშმა შეაჩერა შეტევა, როგორც მას ასწავლიდნენ, მხრები შეტრიალდა და გომესის საკუთარ იმპულსს მისცა საშუალება, თავი მოპირდაპირე კედელში მიეჯახა. შემდეგ მარშმა მას ხერხემალში დაარტყა. დანა აღარ გამოუყენებია მანამ, სანამ საბოლოო დასკვნა არ იყო. მას ასევე ასწავლეს, რომ ყველაზე აშკარა იარაღი ყოველთვის არ არის საუკეთესო გამოსაყენებელი.
  
  გომესმა სხეული კედლიდან ასწია, თავი ჩამოიხრჩო და შემობრუნდა. მარტი შეჰყურებდა დემონის სისხლით წითელ სახეს. წამიერად მოხიბლა, ჟოლოსფერი სახისა და თეთრი კისრის კონტრასტი, შავი ხვრელები, სადაც ოდესღაც გაყვითლებული კბილები იყო ჩასმული, ფერმკრთალი ყურები ორივე მხრიდან თითქმის კომიკურად გამოსული. დარტყმაზე გომესი შეტრიალდა. მარშს თავში დაარტყა.
  
  ახლა გომესი ფართოდ იყო გახსნილი.
  
  მარში წინ გადადგა, თავი ატრიალდა, მაგრამ მან საკმარისად იცოდა, რომ დანა დაარტყა და დანა სხვა კაცის გულზე მიუთითა. გომესი შეკრთა, გატეხილი პირიდან სუნთქვა სტკენდა, შემდეგ კი მარტის მზერას შეხვდა.
  
  - კეთილსინდისიერად გადაგიხადე, - ამოისუნთქა მარტმა. "თქვენ უბრალოდ უნდა აეღოთ ფული."
  
  მან იცოდა, რომ ეს ხალხი ბუნებით და, უეჭველია, განათლებითაც მოღალატეები იყვნენ. ღალატი იქნება მათი მეორე ან მესამე აზრი დღის შემდეგ, მას შემდეგ, რაც "რატომ არის ხელებზე სისხლი?" და "ვინ ჯანდაბაში მოვკალი წუხელ?" შესაძლოა, ასევე არსებობს აზრი კოკაინის დოზის შედეგებზე. მაგრამ გომესი... მას მხოლოდ ფული უნდა აეღო.
  
  მარშმა უყურა, როგორ სრიალდა კაცი მიწაზე, შემდეგ კი საფონდო შეადგინა. ის იყო დალურჯებული და მტკივნეული, მაგრამ შედარებით უვნებელი. თავი უცემდა. საბედნიეროდ, მან მოიფიქრა პარაცეტამოლის ჩასმა ზურგჩანთაში, ერთ-ერთ პატარა ჩანთაში, რომელიც ბირთვული ბომბის გვერდით იყო განთავსებული. იმდენად მოსახერხებელი რომ. იქვე ჰქონდა ბავშვის ტილოების შეკვრა.
  
  მარტმა მოიწმინდა და აბები მშრალად გადაყლაპა. მას დაავიწყდა წყლის წაღება. მაგრამ ყოველთვის არის რაღაც, არა?
  
  მიცვალებულს უკანმოუხედავად დახარა თავი და დაიწყო გრძელი მოგზაურობა მიწისქვეშა გვირაბით ტეხასისკენ.
  
  
  * * *
  
  
  საათები გაჭიანურდა. ჯულიან მარში ზურგზე მიბმული ბირთვული იარაღით ტრიალებდა ამერიკის ქვეშ. შესაძლოა მოწყობილობა იმაზე პატარა იყო, ვიდრე მოელოდა - თუმცა ზურგჩანთა ჯერ კიდევ გაბერილი იყო - მაგრამ შიდა კუპეები არანაკლებ მძიმე იყო. არსება მას არასასურველი მეგობარი ან ძმასავით მიეჯაჭვა და უკან მიათრევდა. ყოველი ნაბიჯი რთული იყო.
  
  სიბნელე გარშემორტყმული იყო და კინაღამ შთანთქა, მხოლოდ ხანდახან ჩამოკიდებული შუქით გატეხილი. ბევრი გატეხილი იყო, ძალიან ბევრი. აქ ნესტიანი იყო, უხილავი ცხოველების გროვა მუდამ კოშმარულ სურათებს იგონებდა მის გონებაში, რომლებიც საშინელ ჰარმონიაში თამაშობდნენ ხანდახან ქავილთან, რომელიც მის მხრებზე და ხერხემალზე ეშვებოდა. ჰაერი შეზღუდული რაოდენობით იყო და რაც იყო უხარისხო.
  
  მან დაიწყო უზომოდ დაღლილობის გრძნობა და დაიწყო ჰალუცინაციები. ერთ დღეს მას დაედევნა ტაილერ უები, შემდეგ კი ბოროტი ტროლი. ორჯერ დაეცა, მუხლები და იდაყვები მოიფშვნიტა, მაგრამ ფეხზე იბრძოდა. ტროლი გაბრაზებულ მექსიკელებად გადაიქცა, შემდეგ კი წითელი და მწვანე წიწაკითა და გუაკამოლეთ სავსე მოსიარულე ტაკოდ.
  
  როგორც კი მილები გადიოდა, მან დაიწყო იმის განცდა, რომ შეიძლება ვერ გაუძლო, რომ ყველაფერი უკეთესი იქნებოდა, თუ ცოტა ხნით დაწოლილიყო. ცოტა დაიძინე. ერთადერთი, რაც მას აჩერებდა, მისი ნათელი მხარე იყო - ის ნაწილი, რომელიც ოდესღაც ჯიუტად გადაურჩა ბავშვობას, როცა ყველას სურდა მისი წასვლა.
  
  საბოლოოდ უფრო კაშკაშა შუქები გამოჩნდა წინ და მან გაიარა გვირაბის მეორე ბოლო და შემდეგ მრავალი წუთი გაატარა იმის შეფასებაზე, თუ როგორი მიღება შეეძლო. სინამდვილეში, ის არ ელოდა მიმღებ კომიტეტს - მას არასოდეს ელოდნენ თავისუფალთა მიწამდე მისვლას.
  
  მისი გეგმის მიხედვით, მან ამ მიზნით სრულიად ცალკე ტრანსპორტი მოაწყო. მარში ფრთხილად იყო და სულელი არ იყო. ვერტმფრენი უნდა განთავსდეს რამდენიმე მილის მოშორებით და ელოდება მის ზარს. მარშმა სხეულის გარშემო და ზურგჩანთაში მოთავსებული სამი დამწვარი უჯრედიდან ერთი ამოიღო და დარეკა.
  
  შეხვედრაზე სიტყვაც არ თქმულა, არანაირი კომენტარი არ გაკეთებულა იმ სისხლსა და ჭუჭყზე, რომელიც მარშის სახესა და თმას ფარავდა. პილოტმა ჩიტი ჰაერში ასწია და კორპუს კრისტისკენ გაემართა, მარშის გრანდიოზული თავგადასავლის შემდეგი და ბოლო გაჩერება. ერთი რამ უეჭველი იყო, მას ისტორია მოუყვებოდა...
  
  და არავინაა, რომ უთხრას მათ. ერთადერთი, რაც არ გაუზიარეთ წვეულების სტუმრებს, იყო ის, თუ როგორ მოახერხეთ ბირთვული ჩანთის კონტრაბანდა ბრაზილიიდან ამერიკის აღმოსავლეთ სანაპიროზე.
  
  კორპუს კრისტიმ შესთავაზა მოკლე შესვენება, ხანგრძლივი შხაპი და მოკლე ძილი. შემდეგი იქნება ოცდაოთხსაათიანი მოგზაურობა ნიუ-იორკში, შემდეგ კი...
  
  არმაგედონი. ან თუნდაც მისი ზღვარზე.
  
  მარშმა გაიღიმა, როცა საწოლზე პირქვე იწვა ბალიშში ჩარგული თავით. ძლივს სუნთქავდა, მაგრამ ძალიან მოსწონდა ეს გრძნობა. ხრიკი იქნება ხელისუფლების დარწმუნება, რომ ის სერიოზული იყო და რომ ბომბი ნამდვილი იყო. ძნელი არ არის - ერთი შეხედვა კასრებს და დაშლას მასალას აიძულებდა მათ დასხდნენ და ევედრებოდნენ. როგორც კი ეს გაკეთდა... მარშმა წარმოიდგინა, როგორ იღვრება დოლარი, როგორც ლას-ვეგასში არსებული სათამაშო ავტომატი, რომელიც ფულს კვანძების სიჩქარით აფურთხებს. მაგრამ ყველაფერი კარგი მიზეზის გამო. უების საქმე.
  
  შეიძლება არა. მარშს თავისი გეგმები ჰქონდა განსახორციელებელი, როცა პითიელების უცნაური ლიდერი ცისარტყელას მისდევდა.
  
  საწოლიდან გადმოხტა, ადგომამდე მუხლებზე დაეშვა. ცოტა პომადა წაისვა. მან გადააწყო ოთახის ავეჯეულობა ისე, რომ მათ აზრი ჰქონოდათ. გადმოვიდა და ლიფტით სარდაფში ჩავიდა, სადაც დაქირავებული მანქანა ელოდა.
  
  Chrysler 300. გათეთრებული ვეშაპის ზომა და ფერი.
  
  შემდეგი გაჩერება... ქალაქი, რომელსაც არასოდეს ეძინა.
  
  
  * * *
  
  
  მარშმა მანქანა ძალისხმევის გარეშე მართა, როდესაც მსოფლიოში ცნობილი Skyline ჩანდა. სასაცილოდ ადვილი ჩანდა ამ მანქანის ნიუ-იორკში გადაყვანა, მაგრამ ვინ იცოდა, რომ ეს სხვაგვარად იქნებოდა? ისე, ვიღაცამ შეიძლება. სამ დღეზე მეტი გავიდა მას შემდეგ რაც რამზესის ბაზარი დატოვა. რა მოხდება, თუ ახალი ამბები გაჟონა? მსვლელობამ არაფერი შეცვალა. ის უბრალოდ კიდევ ერთი მოგზაური იყო, მიხვეულ-მოხვეულ ბილიკზე მიმავალი ცხოვრება. თუ თამაში დასრულდა, ის ამას ძალიან მალე გაიგებს. წინააღმდეგ შემთხვევაში... უები დაჰპირდა, რომ რამზესი ამაში დახმარების მსურველებს გაუწევდა. მარტი მათზე ითვლიდა.
  
  მარში მართავდა ბრმად, არ იცოდა და არც აინტერესებდა რა მოხდებოდა შემდეგ. ის საკმარისად ფრთხილად ჩერდებოდა დიდ ქალაქში შესვლამდე და ღამით მდინარის მეორე მხარეს აფარებდა თავს, როცა მზე ჩასვლას იწყებდა, რაც ართულებდა მისი მოგზაურობის შემთხვევით გზას. L-ის ფორმის მოტელი საკმარისი იყო, თუმცა საწოლები იყო ნაკაწრი და უდავოდ ჭუჭყიანი, ხოლო ფანჯრის ჩარჩოები და იატაკის კიდეები დაფარული იყო რამდენიმე ინჩი შავი ჭუჭყით. თუმცა, ეს იყო დაუგეგმავი, დაუგეგმავი და პრაქტიკულად შეუმჩნეველი.
  
  ამიტომაც, შუაღამისას, პირდაპირ იჯდა, გული უცემდა, როცა ვიღაცამ მისი ოთახის კარზე დააკაკუნა. კარი ავტოსადგომზე გაიღო, ასე რომ, გულწრფელად რომ გითხრათ, ეს შეიძლება ყოფილიყო ვინმე მაწანწალა მთვრალი სტუმარიდან დაწყებული პრანკსტერამდე. მაგრამ ეს შეიძლება იყოს პოლიციელებიც.
  
  ან SEAL Team Six.
  
  მარშმა დანები, კოვზები და ჭიქები დადო, შემდეგ ფარდა გადაწია, რომ გარეთ გამოიხედა. ნანახმა ერთი წუთით უსიტყვოდ დატოვა.
  
  Რა...?
  
  კაკუნი ისევ გაისმა, მსუბუქი და სუფთა. მარშმა არ დააყოვნა კარის გაღება და მამაკაცის შესვლის უფლება.
  
  "თქვენ გამაკვირვეთ", - თქვა მან. "და ეს არც ისე ხშირად ხდება ამ დღეებში."
  
  "თავს კარგად ვგრძნობ, როგორც არის", - თქვა სტუმარმა. "ჩემი მრავალი თვისებიდან ერთ-ერთი."
  
  მარტი სხვებზე აინტერესებდა, მაგრამ შორს ყურება არ სჭირდებოდა, რომ ათეული მაინც შეემჩნია. "აქამდე მხოლოდ ერთხელ შევხვდით."
  
  "დიახ. და მაშინვე ვიგრძენი ნათესაობა".
  
  მარტი გასწორდა, ახლა სურდა მეოთხე შხაპი მიეღო. "მე მეგონა, რომ ყველა პიტია მკვდარი ან დატყვევებული იყო. მე და უების გარდა".
  
  - როგორც ხედავ, - ხელები გაშალა სტუმარმა, - ცდებოდი.
  
  "მე მოხარული ვარ." მარტს ყალბი ღიმილი გაუღიმა. "Ძალიან კმაყოფილი.
  
  - ოჰ, - გაიცინა მისმა სტუმარმაც, - შენც აპირებ გახდე.
  
  მარტი ცდილობდა მოეშორებინა განცდა, რომ მისი ყველა დაბადების დღე ერთდროულად მოვიდა. ეს ქალი უცნაური იყო, ალბათ ისეთივე უცნაური, როგორც ის. ყავისფერი თმა ჰქონდა შეჭრილი წვეტიან სტილში; მისი თვალები მწვანე-ლურჯი იყო, ზუსტად მისი. რამდენად საშინელი იყო? მისი ჩაცმულობა შედგებოდა მწვანე შალის პულოვერისგან, ღია წითელი ჯინსისგან და მუქი ლურჯი Doc Martins-ისგან. ცალ ხელში რძის ჭიქა ეჭირა, მეორეში კი ღვინო.
  
  სად მიიღო...?
  
  მაგრამ ამას ნამდვილად არ ჰქონდა მნიშვნელობა. მას უყვარდა, რომ ის უნიკალური იყო, რომ რაღაცნაირად ესმოდა მას. მას მოეწონა, რომ ის არსაიდან მოვიდა. მას მოსწონდა, რომ ის სრულიად განსხვავებული იყო. სიბნელის ძალებმა ისინი ერთმანეთს დაუპირისპირეს. სისხლის წითელი ღვინო და მათეთრებელი თეთრი რძე დაახლოებით ერთმანეთში აირია.
  
  მარტმა მას სათვალე წაართვა. "გინდა იყო ზევით თუ ბოლოში?"
  
  "ოჰ, წინააღმდეგი არ ვარ. ვნახოთ, სად მიგვიყვანს განწყობა."
  
  მარშმა ბირთვული ბომბი განათავსა საწოლის თავში, სადაც ორივეს შეეძლო მისი დანახვა და ზოი შირის თვალით დაინახა დამატებითი ნაპერწკალი, რომელიც კომეტას ჰგავდა. ეს ქალი იყო ძლიერი, მომაკვდინებელი და სრულიად საზიზღარი. ალბათ გიჟი. რაღაც, რაც მას უსასრულოდ შეეფერებოდა.
  
  როდესაც მან ტანსაცმელი გაიხადა, მისი გაყოფილი გონება გაიქცა, რათა ეფიქრა, რა მოხდებოდა. ხვალ და ზეგ დაპირებულ ყველა მღელვარებაზე ფიქრმა, როცა ამერიკას დააჩოქებდნენ და ატომური ბომბით გაახარებდნენ, ის სრულიად მოემზადა ზოისთვის, როცა მან შარვალი ჩამოიძრო და ბორტზე ავიდა.
  
  "წინათამაში არ არის?" ჰკითხა მან.
  
  "კარგი, როცა ზურგჩანთა ისე დადე," თქვა მან და უყურებდა ბირთვულ ბომბს, თითქოს მას შეეძლო მისი ყურება. "მივხვდი, რომ ეს არ მჭირდება."
  
  მარტს ბედნიერი გაკვირვებით გაეღიმა. "Მეც".
  
  "ხედავ, სიყვარულო?" ზოი მისკენ დაიწია. "ჩვენ ერთმანეთისთვის ვართ შექმნილი."
  
  შემდეგ მარში მიხვდა, რომ ხედავდა მის ნელა მოძრავ, უკიდურესად ფერმკრთალ უკანალს სარკის ანარეკლში, რომელიც კედელზე ეკიდა პირდაპირ ძველი უჯრის ზემოთ, და მის უკან თავად ზურგჩანთა, რომელიც საწოლის ბალიშებს შორის იყო ჩასმული. მის კარგად გარუჯულ სახეს შეხედა.
  
  - ჯანდაბა, - ამოიოხრა მან. "ამას დიდი დრო არ სჭირდება".
  
  
  თავი მესამე
  
  
  მეტ დრეიკი ემზადება გუნდის ყველაზე ველური მოგზაურობისთვის. უსიამოვნო, სევდიანი გრძნობა დამეუფლა კუჭის ორმოში და მას არაფერი აკავშირებდა ბუჩქულ ფრენასთან, მხოლოდ დაძაბულობის, შფოთვის და ზიზღის შედეგი იყო იმ ადამიანების მიმართ, რომლებსაც შეეძლოთ ასეთი საშინელი დანაშაულის ჩადენა. ის თანაუგრძნობდა მსოფლიოს იმ ადამიანებს, რომლებიც ყოველდღიურ საქმეებს ასრულებდნენ, უცოდინარი, მაგრამ კმაყოფილი. ისინი ის ხალხი იყო, რისთვისაც იბრძოდა.
  
  ვერტმფრენები სავსე იყო ჯარისკაცებით, რომლებიც ზრუნავდნენ და თავს ზიანს აყენებდნენ იმ ადამიანებისთვის, რომლებმაც მსოფლიო საცხოვრებლად კარგ ადგილად აქციეს. SPEAR-ის მთელი გუნდი დაესწრო, გარდა კარინ ბლეიკისა და ბორეგარ ალენისა და ბრიჯიტ მაკკენზისა - აკა კენზი, კატანის მოქცეული, არტეფაქტების კონტრაბანდისტი, მოსადის ყოფილი აგენტი. გუნდმა ისე ჩქარა დატოვა რამზესის განადგურებული "ბოლო ბაზარი", რომ იძულებული გახდა, ყველა თან წაეყვანათ. წაგების წუთიც არ იყო და მთელი გუნდი მომზადებული, ინფორმირებული და მზად იყო ნიუ-იორკის ქუჩებში გასასვლელად. სირბილი.
  
  ნამდვილი ჯუნგლებიდან ბეტონის ჯუნგლებში, ფიქრობდა დრეიკი. ჩვენ არასდროს ვხურავთ.
  
  ირგვლივ ირგვლივ საიმედო გადამკვეთი ხაზები და მისი ცხოვრების მშფოთვარე ტალღები იყო. ალისია და ბო, მეი და კენზი და ტორსტენ დალი. მეორე ვერტმფრენში იყვნენ სმიტი და ლორენი, ჰეიდენი, კინიმაკა და იორგი. გუნდი შევარდა ნიუ-იორკის საჰაერო სივრცეში, რომელიც უკვე გაასუფთავა პრეზიდენტმა კობერნმა, და მკვეთრად დაეშვა ცათამბჯენებს შორის არსებული უფსკრულიდან და დაეშვა კვადრატული ფორმის სახურავისკენ. ტურბულენტობამ დაარტყა მათ. ინფორმაციის გავრცელებისთანავე რადიო აჩუმდა. დრეიკს შეეძლო მხოლოდ წარმოედგინა ქუჩების აურზაური, აჩქარებული აგენტები და გაბრაზებული SWAT გუნდები, ჯოჯოხეთური ფიქრი თავდაუზოგავი ჩქარობის შესახებ ნიუ-იორკის და აღმოსავლეთ სანაპიროს გადასარჩენად.
  
  ღრმად ამოისუნთქა, გრძნობდა, რომ მომდევნო რამდენიმე საათი მღელვარე იქნებოდა.
  
  დალს მოჰკრა თვალი. "ამის შემდეგ შვებულებას ვიღებ."
  
  დრეიკი აღფრთოვანებული იყო შვედის თავდაჯერებულობით. "ამის შემდეგ, ჩვენ ყველას დაგვჭირდება ერთი."
  
  "კარგი, შენ ჩემთან არ მოდიხარ, იორკი."
  
  "Არაა პრობლემა. დარწმუნებული ვარ, ჯოანა მაინც იქნება პასუხისმგებელი".
  
  "რას უნდა ნიშნავდეს ეს?"
  
  ვერტმფრენი სწრაფად დაეშვა და მათი კუჭები სტრატოსფეროში გაგზავნა.
  
  ალისიას გაეცინა. "მხოლოდ ჩვენ ვიცით, ვინ მართავს დეილის სახლს, ტორსტი. Ჩვენ ვიცით".
  
  შვედმა გრიმასი გააკეთა, მაგრამ მეტი კომენტარი არ გაუკეთებია. დრეიკმა ალისიას გაუცვალა ღიმილი და შემდეგ შენიშნა, რომ მაი ორივეს უყურებდა. ჯანდაბა, თითქოს სანერვიულო მაინც არაფერი გვაქვს.
  
  ალისია მაის ანიშნა. "დარწმუნებული ხარ, რომ შეგიძლია გაუმკლავდე ასეთ ქმედებებს, სპრაიტ, მას შემდეგ, რაც ცოტა ხნის წინ გაპარსვისას თავი მოიჭრა?"
  
  მეის გამომეტყველება არ შეცვლილა, მაგრამ ყოყმანით მიწვდა ხელი სახეზე ახალ ნაწიბურს შეეხო. "ბოლოდროინდელმა მოვლენებმა უფრო ფრთხილად გამხადა იმ ადამიანების მიმართ, რომლებსაც ვენდობი. და თვალი ადევნე მათ, ვინც ღალატობს".
  
  დრეიკი შინაგანად შეკრთა.
  
  Არაფერი მომხდარა. მან მიმატოვა, ბოლო მოუღო ამას! არაფერი დაპირდა. .
  
  ემოციები და ფიქრები ერთმანეთში აირია, მჟავე ნაღველში გადაიზარდა, რომელიც ათას სხვა გრძნობას ერევა. დალი, შენიშნა მან, ნელა მოშორდა კენზის და ბომ ძლივს მოაშორა თვალი ალისიას. ღმერთო, იმედოვნებდა, რომ მეორე შვეულმფრენში ყველაფერი ცოტათი დაწყნარდა.
  
  ველური ქარის ახალი აფეთქებები მათ მაშინ მოხვდა, როცა ვერტმფრენის სრიალი შენობის სახურავს შეეხო. ჩიტი დაეშვა, შემდეგ კი კარები გაიღო, მგზავრები გადმოხტნენ და ღია კარისკენ გაიქცნენ. თოფიანი კაცები შესასვლელს იცავდნენ, შიგნით კიდევ რამდენიმე ადამიანი იყო განთავსებული. დრეიკი ჯერ ჩაყვინთა, ჯერ ფეხზე დაფრინავდა და თავს ცოტა მოუმზადებლად გრძნობდა იარაღის გარეშე, მაგრამ კარგად იცოდა, რომ მალე შეიარაღებული იქნებოდნენ. გუნდი სათითაოდ დაეშვა ვიწრო კიბეებს, სანამ არ აღმოჩნდნენ ფართო დერეფანში, ჩაბნელებულ და კიდევ უფრო მეტი მცველებით გარშემორტყმული. აქ ისინი ერთი წუთით შეჩერდნენ, სანამ ინსტრუქციას მიიღებდნენ გასაგრძელებლად.
  
  ყველაფერი გასაგებია.
  
  დრეიკი სირბილით იცოდა, რომ მათ დაკარგეს მნიშვნელოვანი დღეები ბაზრიდან ინფორმაციის მოპოვებით და შემდეგ საეჭვო აგენტების დაკითხვით, განსაკუთრებით CIA-დან. ბოლოს ჩაერია თავად კობერნი და უბრძანა SPEAR გუნდის დაუყონებლივ გაგზავნა პლანეტის ყველაზე ცხელ წერტილში.
  
  ნიუ-იორკი.
  
  ახლა, კიდევ ერთი კიბეზე, ისინი გამოვიდნენ აივანზე, რომელიც გადაჰყურებდა შიდა მხარეს, როგორც მას უთხრეს, იყო ადგილობრივი პოლიციის განყოფილება მე-3 და 51-ე ქუჩების კუთხეში. საზოგადოებისთვის უცნობი, საიტი ასევე ემსახურებოდა როგორც ეროვნული უსაფრთხოების ოფისს - ფაქტობრივად, ეს იყო ერთ-ერთი იმ ორიდან, რომლებსაც ეძახდნენ ქალაქის "ცენტრს", ყველა სააგენტოს საქმიანობის ბირთვს. დრეიკი ახლა უყურებდა ადგილობრივ პოლიციას ყოველდღიურ საქმეებზე, სადგურზე ხმაურიანი და ხალხმრავალი, სანამ შორიდან არ მიუახლოვდა შავ კოსტუმში გამოწყობილი მამაკაცი.
  
  "მოდით გადავიტანოთ," თქვა მან. "აქ დასაკარგი დრო არ არის."
  
  დრეიკი მეტს ვერ დაეთანხმა. მან უბიძგა ალისიას წინ, რამაც ქერა უკმაყოფილო გამოიწვია, რამაც თავისი უბედურებისთვის თვალისმომჭრელობა გამოიმუშავა. დანარჩენები შიგნით შეიკრიბნენ, ჰეიდენმა სცადა მიახლოება ახალმოსულთან, მაგრამ დრო ამოიწურა, რადგან შორეულ კარს მიღმა გაუჩინარდა. სიარულისას ისინი შევიდნენ წრიულ ოთახში, თეთრი კრამიტით მოპირკეთებული იატაკით და კედლებით, სკამები რიგებად დაწყობილი პატარა აწეული ბაქნის წინ. კაცმა ისინი რაც შეიძლება სწრაფად გააცილა.
  
  - გმადლობთ, რომ მოხვედით, - თქვა მან უზომოდ. "რატომ იცოდეთ, თქვენ მიერ დაჭერილი კაცები - მატყუარა რამზესი და რობერტ პრაისი - გადაიყვანეს ჩვენს ქვემოთ არსებულ საკნებში, რათა დაელოდონ ჩვენი... ნადირობის შედეგებს. ჩვენ ვიფიქრეთ, რომ ისინი შეიძლება შეიცავდნენ ღირებულ ინფორმაციას და უნდა არსებობდნენ. "
  
  "განსაკუთრებით, თუ ჩვენ ვერ შევძლებთ," თქვა ალისიამ მწარედ.
  
  "ნამდვილად. და ეს მიწისქვეშა ციხის საკნები დამატებითი დაცვით შიდა უსაფრთხოების სამმართველოში რამზესის ყოფნას შეუმჩნევლად დაიცავს, როგორც დარწმუნებული ვარ, თქვენ შეგიძლიათ შეაფასოთ. "
  
  დრეიკმა გაიხსენა, რომ რამზესის ადგილობრივ ერთეულებს, მას შემდეგ რაც მოიპარეს ან ძალით წაართვეს ბირთვული ბომბი მარშის ხელიდან, დაევალათ რამზესის ნებართვას დალოდებოდნენ აფეთქებისთვის. არ იცოდნენ, რომ ტყვედ ჩავარდა, ან თითქმის მკვდარი იყო. რამზესის ორგანიზაციის ნიუ-იორკის უჯრედებმა საერთოდ არაფერი იცოდნენ.
  
  ყოველ შემთხვევაში, ეს იყო ერთადერთი, რაც ლაპარაკობდა SPEAR გუნდის სასარგებლოდ.
  
  "ის სასარგებლო იქნება", - თქვა ჰეიდენმა. "Დარწმუნებული ვარ."
  
  - დიახ, - დაამატა სმიტმა. "ასე რომ, ახლა გადადეთ პირუტყვის გაძევება."
  
  შინაგან საქმეთა ოფისის აგენტი დაიბნა. "მე მური მქვია. მე აქ მთავარი საველე აგენტი ვარ. მთელი ინტელექტი ჩემში გაივლის. ჩვენ ვქმნით ახალ სამუშაო ჯგუფს საქმიანობის ასიმილაციისა და განაწილებისთვის. გვაქვს ცენტრი და ახლა ვაწყობთ ფილიალებს. ყველა აგენტი და პოლიციელი, ხელმისაწვდომი თუ არა, მუშაობს ამ საფრთხის წინააღმდეგ და ჩვენ სრულად გვესმის წარუმატებლობის შედეგები. არ შეიძლება..." ის ოდნავ შეკრთა და აჩვენა სტრესი, რომელიც ჩვეულებრივ გაუგონარი იქნებოდა. "ეს არ შეიძლება მოხდეს აქ."
  
  "ვინ არის ბოსი დედამიწაზე?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "ვინ იღებს გადაწყვეტილებებს აქ, სადაც ამას ნამდვილად აქვს მნიშვნელობა?"
  
  მური ყოყმანობდა და ნიკაპი აიკრა. "კარგი, ჩვენ ვიცით. სამშობლო. კონტრტერორისტულ განყოფილებასთან და საფრთხეების მართვის განყოფილებასთან თანამშრომლობით".
  
  და "ჩვენ"-ში თქვენ გულისხმობთ მე და თქვენ?" თუ მხოლოდ სამშობლოს გულისხმობთ?
  
  "ვფიქრობ, რომ ეს შეიძლება შეიცვალოს, როგორც ამას მოითხოვს სიტუაცია", - აღიარა მურმა.
  
  ჰეიდენი კმაყოფილი ჩანდა. "დარწმუნდით, რომ თქვენი მობილური ტელეფონის ბატარეა დატენულია."
  
  მურმა ჯგუფს ისე მიმოიხედა, თითქოს გრძნობდა მათ აუცილებლობას და მოეწონა. "მოგეხსენებათ, ჩვენ გვაქვს მოკლე ფანჯარა. ამ ნაბიჭვრებს დიდი დრო არ დასჭირდებოდათ იმის გასაგებად, რომ რამზესი ამ ბრძანების გაცემას არ აპირებდა. ასე რომ, პირველ რიგში. როგორ აღმოვაჩინოთ ტერორისტული უჯრედი?"
  
  დრეიკმა საათს დახედა. "და მსვლელობა. მარტი არ უნდა იყოს პრიორიტეტი, თუ მას ბომბი აქვს?
  
  "დაზვერვის ინფორმაციით, მარტი ადგილობრივ უჯრედებთან გაერთიანდება. არ ვიცით რამდენი იქნება. ასე რომ, ჩვენ, რა თქმა უნდა, ორიენტირებული ვართ ორივეზე. "
  
  დრეიკმა გაიხსენა ბოს ისტორია მარშისა და ვებს შორის საუბრის შესახებ. მას შემდეგ გონს მოვიდა, რომ ლორწოვანი ფრანგი, რომელსაც ისინი პირველად შეხვდნენ, როდესაც იძულებით იღებდნენ მონაწილეობას ბოლო კაცის ტურნირზე და მას შემდეგ საკმაოდ ხშირად იბრძოდნენ, სიკეთის შუქს ანათებდა, როცა ამას მნიშვნელობა ჰქონდა. ვარსკვლავივით ანათებდა. მან ნამდვილად უნდა მისცეს ბიჭს დამატებითი სუნთქვის ოთახი.
  
  სადღაც წვივის გასწვრივ...
  
  ისევ ჩაილაპარაკა მურმა. "ღრმა უჯრედის ან თუნდაც მძინარე უჯრედის გამოსავლენად რამდენიმე გზა არსებობს. ჩვენ ვიწროვებთ ეჭვმიტანილებს. ჩვენ ვიკვლევთ კავშირებს სხვა ცნობილ უჯრედებთან, რომლებიც უკვე მეთვალყურეობის ქვეშ არიან. შეამოწმეთ დამწვარი სალოცავი ადგილები, სადაც ცნობილი ჯიჰადისტები შხამს ასხამენ. ჩვენ ვუყურებთ ადამიანებს, რომლებმაც ცოტა ხნის წინ მიუძღვნეს თავი რიტუალებს - მათ, ვინც მოულოდნელად ინტერესდება რელიგიით, შორდება საზოგადოებას ან საუბრობს ქალის ჩაცმულობაზე. NSA უსმენს მილიონობით მობილური ტელეფონიდან შეგროვებულ მეტამონაცემებს და აფასებს მათ. მაგრამ ბევრად უფრო ეფექტურები არიან კაცები და ქალები, რომლებიც რისკავს ამას კვირის ყოველ დღე - ისინი, ვინც ჩვენ შევიჭრათ მოსახლეობაში, საიდანაც რეგულარულად იწვევენ ახალ ჯიჰადებს.
  
  "საფარქვეშ". სმიტმა თავი დაუქნია. "Კარგია".
  
  "Ეს მართალია. ამ ეტაპზე ჩვენი ინფორმაცია უფრო თხელია ვიდრე Iggy Pop-ის Barbie. ჩვენ ვცდილობთ დავადასტუროთ ადამიანების რაოდენობა თითოეულ საკანში. უჯრედის ზომა. ოლქები. შესაძლებლობები და მზადყოფნა. ჩვენ განვიხილავთ ყველა ბოლო სატელეფონო ჩანაწერს. როგორ ფიქრობთ, რამზესი ილაპარაკებს?
  
  ჰეიდენი სამსახურში მისვლას ვერ მოითმინა. "ჩვენ ვაპირებთ მას კარგ ცდას."
  
  "მუქარა გარდაუვალია", - თქვა კინმაკამ. "მოდით დავნიშნოთ გუნდები და გავიდეთ აქედან."
  
  "დიახ, დიახ, ეს კარგია", - განმარტა მურმა. "მაგრამ სად წახვალ? ნიუ-იორკი ძალიან დიდი ქალაქია. გაქცევით ვერაფერს მიაღწევ, თუ წასასვლელი არ გაქვს. ჩვენ არც კი ვიცით არის თუ არა ბომბი რეალური. ბევრს შეუძლია ბომბის დამზადება... გაიხედე მარჯვნივ".
  
  ალისია თავის ადგილზე გადაინაცვლა. "მე შემიძლია ამის გარანტია."
  
  "მანქანები მოლოდინის რეჟიმშია", - თქვა მურმა. "სპეციალური ძალების მანქანები. ვერტმფრენები. სწრაფი მანქანები მარკირების გარეშე. გინდ დაიჯერეთ თუ არა, ამის გეგმები გვაქვს, ქუჩების დასუფთავების გზები. ოფიციალური პირების და მათი ოჯახების ევაკუაცია უკვე მიმდინარეობს. ყველაფერი რაც ახლა გვჭირდება არის საწყისი წერტილი. "
  
  ჰეიდენი თავის გუნდს მიუბრუნდა. "მაშ, მოდით, სწრაფად გავანაწილოთ ჯგუფები და მივიდეთ რამზესში. როგორც იმ კაცმა თქვა, ჩვენი ფანჯარა პატარაა და უკვე იკეტება".
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  ჯულიან მარშმა დატოვა მოტელი განახლებული, აღელვებულიც კი, მაგრამ ასევე ცოტა სევდიანი. კარგად იყო ჩაცმული: ცისფერი ჯინსი, რომლის ერთი ფეხი მეორეზე ოდნავ მუქი იყო, რამდენიმე ფენა პერანგი და ქუდი თავის ერთ მხარეს გადაედო. ხედი კარგი იყო და ეგონა, რომ ზოის აჯობა. ქალი პატარა სააბაზანოდან გამოვიდა, ოდნავ დაბნეული გამოიყურებოდა, თმა მხოლოდ ნახევრად ჰქონდა გადავარცხნილი და ნახევრად პომადა წაისვა. მხოლოდ რამდენიმე წუთის შეფასების შემდეგ გააცნობიერა მარშმა, რომ იგი შეგნებულად ცდილობდა მის მიბაძვას.
  
  ან ხარკი გადაუხადო მას?
  
  შესაძლოა ეს უკანასკნელი იყო, მაგრამ მარშს ნამდვილად გადააბიჯა ზღვარზე. ბოლო, რაც მას სურდა, იყო ქალის ვერსიის შეზღუდვა მისი უნიკალური სტილისთვის. თითქმის განმეორებით, მან აიღო ზურგჩანთა საწოლიდან, მოფერა მასალას და იგრძნო შიგნით ცოცხალი მხეცის მონახაზი.
  
  Ჩემი .
  
  დილა იყო კარგი, სუფთა, ნათელი და ბედნიერი. მარშმა დაელოდა, სანამ ხუთადგილიანი მანქანა არ გაჩერდა და ორი კაცი გადმოხტა. ორივე შავგვრემანი იყო და სქელი წვერი ეკეთა. მარტმა ბოლო მოგზაურობის ბოლო პაროლი გამოთქვა და უკანა კარის გაღების საშუალება მისცა. შიგნით ასვლისას ზოი გამოჩნდა.
  
  "დაელოდე". ქალის მიახლოებისას ერთ-ერთმა მამაკაცმა იარაღი ამოიღო. "მხოლოდ ერთი უნდა იყოს."
  
  მარტი იყო მიდრეკილი დათანხმებისკენ, მაგრამ მის მეორე მხარეს სურდა ამ ქალის კიდევ უფრო გაცნობა. "ის დაგვიანებული დამატებაა. ის კარგად არის".
  
  იარაღით ხელი მაინც ყოყმანობდა.
  
  "მისმინე, სამი დღეა, შეიძლება ოთხი დღეა არ მქონია კონტაქტი". მარშმა ზუსტად ვერ გაიხსენა. "გეგმები იცვლება. მე მოგეცით პაროლი, ახლა მოუსმინეთ ჩემს სიტყვებს. ის კარგად არის. თუნდაც სასარგებლო".
  
  "Ძალიან კარგი". არც მამაკაცი ჩანდა დარწმუნებული.
  
  მანქანა სწრაფად აფრინდა, უკანა საბურავებიდან ჭუჭყის სვეტი ასწია და ქალაქისკენ შებრუნდა. მსვლელობა უკან დაიხია, რადგან ცათამბჯენები კიდევ უფრო გაფართოვდა და მოძრაობა გააქტიურდა. მბზინავი, ამრეკლავი ზედაპირები გარშემორტყმული იყო მანქანას, ზოგ ადგილას ბრმავდნენ, რადგან ისინი ხელოვნური შუქის გადამისამართებას ახდენდნენ. ხალხმრავლობა აავსო ტროტუარები და შენობები ცქრიალა ინფორმაციით. ქუჩებში პოლიციის მანქანები დადიოდნენ. მარშს არ შეუმჩნევია პოლიციის ყურადღების გაზრდის ნიშნები, მაგრამ იმ დროს ვერ ხედავდა მანქანის სახურავზე მაღლა. ამის შესახებ მან მძღოლს ახსენა.
  
  "ყველაფერი ნორმალურად ჩანს", - უპასუხა კაცმა. "მაგრამ სიჩქარე მაინც მნიშვნელოვანია. ყველაფერი დაინგრევა, თუ ძალიან ნელა ვივლით".
  
  - რამზესი? ჰკითხა მარშმა.
  
  "ჩვენ ველოდებით მის სიტყვას."
  
  მარტი შუბლი შეჭმუხნა და პასუხში რაღაც დათმობა იგრძნო. ეს გეგმა მთლიანად მისი იყო და რამზესის მინიონებმა უნდა იცეკვონ მის მელოდიაზე. როგორც კი ისინი მივიდნენ იმ ადგილას, რომელიც მარშმა აირჩია და მოემზადა მათ დაწყებამდე თვით ადრე.
  
  "დარჩით რადარის ქვეშ", - თქვა მან, რათა დაამტკიცოს კონტროლი. "და სიჩქარის ლიმიტის ქვეშ, არა? ჩვენ არ გვინდა შეჩერება".
  
  "ჩვენ ნიუ-იორკში ვართ", - თქვა მძღოლმა, შემდეგ კი ორივე მამაკაცს გაეცინა წითელ შუქნიშანზე. მარშმა აირჩია მათი იგნორირება.
  
  - მაგრამ, - დაამატა მძღოლმა. "შენი ზურგჩანთა? ეს... კონტენტი გადამოწმებას საჭიროებს".
  
  - მე ვიცი, - დაიღრიალა მარშმა. "თქვენ გგონიათ, რომ მე არ ვიცი ეს?"
  
  როგორი მაიმუნი დატვირთა მას უები?
  
  შესაძლოა, მზარდი დაძაბულობის შეგრძნებით, ზოი გვერდით მიუჯდა მას. მათ შორის მხოლოდ ბირთვული ბომბი იყო. მისი ხელი ნელა ჩამოცურდა ზურგჩანთაზე, თითო თითის წვერზე და მის კალთაში ჩასრიალდა, რის გამოც იგი შეკრთა და შემდეგ მისკენ მიიხედა.
  
  "ეს ნამდვილად მიზანშეწონილია?"
  
  "არ ვიცი, ჯულიან. ასეა?"
  
  მარში არ იყო ბოლომდე დარწმუნებული, მაგრამ საკმარისად კარგად გრძნობდა თავს, რომ მარტო დატოვა. ერთი წამით მას მოეფიქრა, რომ შირსი იყო ცოტა მიმზიდველი, ჩრდილოვანი პაპის მსგავსად ძლიერი და უეჭველად შეეძლო მოეწვია ნებისმიერი მამრობითი ნიმუში, რომელიც მას მოეთხოვებოდა.
  
  Რატომ მე?
  
  ბირთვული ბომბი ალბათ დაეხმარა, იცოდა. ყველა გოგონას მოსწონდა მამაკაცი ბირთვული იარაღით. რაღაც ძალაუფლებასთან... ოჰ, კარგი, იქნებ მოსწონდა ის აზრი, რომ ის მასზე ცოტა უფრო ძლიერი იყო. მისი უცნაურობა? რა თქმა უნდა, რატომ ჯანდაბა არა? მისი აზრების ტალღა რელსებიდან გადავიდა, როცა ისინი გზის პირას გაჩერდნენ, მძღოლმა ჩუმად მიუთითა შენობაზე, რომელიც მარშმა წინა ვიზიტისას აირჩია. გარეთ დღე ისევ თბილი და სრულიად მოულოდნელი იყო. მარშმა წარმოიდგინა მთავრობის მსუქანი ვირები, რომლებიც მყარად იჯდნენ თავიანთ პლიუს ტყავის სავარძლებში, რომ მიიღებდნენ სიცოცხლის დარტყმას.
  
  ახლა მალე მოვა. ასე მალე თავს ძლივს ვიკავებ.
  
  მან ზოის ხელში აიყვანა და კინაღამ ტროტუარზე გამოხტა, ზურგჩანთა კი მოხრილ იდაყვზე დაკიდა. კარის გავლის შემდეგ და მარცხნივ მითითებების მიღების შემდეგ, ოთხი კაციანი ჯგუფი ლიფტით ავიდა მეოთხე სართულზე და შემდეგ დაათვალიერა ფართო ოროთახიანი ბინა. ყველაფერი კარგი იყო. მარტმა აივნის კარები გააღო და კიდევ ერთხელ ჩაისუნთქა ქალაქის ჰაერი.
  
  მეც შეიძლება, სანამ ჯერ კიდევ შემიძლია.
  
  ირონიამ საკუთარ თავზე გააცინა. ეს არასდროს მოხდებოდა. ამერიკელებს მხოლოდ უნდა დაეჯერებინათ, გადაეხადათ და შემდეგ მას შეეძლო გაენადგურებინა ბირთვული ბომბი ჰადსონში, როგორც დაგეგმილი იყო. მერე ახალი გეგმა. Ახალი ცხოვრება. და საინტერესო მომავალი.
  
  მხრის უკნიდან ხმა მოესმა. "ჩვენთან გაგზავნილია ადამიანი, რომელსაც შეუძლია შეამოწმოს თქვენი ზურგჩანთის შიგთავსი. ის ერთ საათში უნდა ჩამოვიდეს".
  
  მარტმა თავი დაუქნია შემობრუნების გარეშე. "როგორც მოსალოდნელი იყო. Ძალიან კარგი. მაგრამ არსებობს კიდევ რამდენიმე მოსაზრება. მჭირდება ვინმე, ვინც დამეხმარება ფულის გადარიცხვაში, როგორც კი თეთრი სახლი გადაიხდის. მე მჭირდება დახმარება დევნის დაყენებაში ყურადღების გაფანტვისთვის. ჩვენ უნდა გავააქტიუროთ ყველა უჯრედი და ამ ბომბის აფეთქება".
  
  მის უკან მამაკაცი აირია. "ეს ყველაფერი დაგეგმვაშია", - თქვა მან. "Მზად ვართ. ეს ყველაფერი ძალიან მალე გაერთიანდება".
  
  მარტი შებრუნდა და სასტუმრო ოთახისკენ წავიდა. ზოი იჯდა და შამპანურს წრუპავდა, წვრილი ფეხები აწეული ჰქონდა და შეზლონგს ეყრდნობოდა. "მაშ, ახლა მხოლოდ ველოდებით?" - ჰკითხა ბიჭს.
  
  "Დიდი ხნით არა".
  
  მარშმა ზოის გაუღიმა და ხელი გაუწოდა. "ჩვენ საძინებელში ვიქნებით."
  
  წყვილმა თითოეული ზურგჩანთიდან თასმა აიღო და თან წაიღო ყველაზე დიდ საძინებელში. ერთ წუთში ორივე შიშველი იყო და ზემოდან ერთმანეთზე ცვიოდა ფურცლებზე. მარში ცდილობდა დაემტკიცებინა, რომ მას ამჯერად ჰქონდა საჭირო გამძლეობა, მაგრამ ზოი უბრალოდ ზედმეტად ეშმაკური იყო. მისი ფართო, უნაკლო სახე მის ლიბიდოს ყველანაირად უწყობდა ხელს. ბოლოს რა კარგი იყო მარშმა სწრაფად დაასრულა, რადგან მალე საძინებლის კარზე დააკაკუნეს.
  
  "ეს კაცი აქ არის."
  
  უკვე? მარშმა სწრაფად ჩაიცვა ზოისთან ერთად, შემდეგ კი ორივენი ისევ გაწითლებულები და ოდნავ ოფლიანები დაბრუნდნენ ოთახში. მარშმა ხელი ჩამოართვა ახალჩამოსულს და აღნიშნა მისი თხელი თმა, ფერმკრთალი ფერი და დახეული ტანსაცმელი.
  
  "ხშირად არ გამოდიხარ?"
  
  "ისინი მაკავებენ ჩაკეტილში."
  
  "ოჰ, კარგი, არ მაინტერესებს. აქ ხარ ჩემი ბომბის შესამოწმებლად?"
  
  "დიახ, ბატონო, მე გავაკეთე."
  
  მარშმა თავისი ზურგჩანთა დაბალ მინის მაგიდაზე დადო, რომელიც დიდი ოთახის ცენტრს იკავებდა. ზოი მივიდა და მისი ყურადღება მიიპყრო, როცა მომენტალურად გაახსენდა მისი შიშველი ფიგურა სულ რამდენიმე წუთის წინ. თვალი აარიდა, ახალმოსულს მიუბრუნდა.
  
  "რა გქვია, ბიჭო?"
  
  "ადამ, ბატონო."
  
  "კარგად, ადამ, შენ იცი, რა არის და რისი გაკეთება შეუძლია. Ნერვიულობ?"
  
  "არა, ამჟამად არა."
  
  "Დაძაბული?"
  
  "მე ასე არ ვფიქრობ".
  
  "Ნერვიულობ? Დაძაბული? იქნებ ის ზედმეტად დაიღალა? "
  
  ადამმა თავი დაუქნია და ზურგჩანთას დახედა.
  
  "თუ ეს ასეა, დარწმუნებული ვარ, ზოი დაგეხმარებათ." ეს ნახევრად ხუმრობით თქვა.
  
  პიტიანე ეშმაკური ღიმილით შემობრუნდა. "Იყავი ბედნიერი".
  
  მარშმაც აციმციმდა, ისევე როგორც ადამმა, მაგრამ სანამ ახალგაზრდა აზრს შეიცვლიდა, მათი წვერიანი მძღოლი ალაპარაკდა. "იჩქარეთ," თქვა მან. "ჩვენ მზად უნდა ვიყოთ..." - თქვა მან.
  
  მარტი მხრები აიჩეჩა. "კარგი, არ არის საჭირო ფეხების დაჭერა. დავეშვით და დავიბინძუროთ." ადამს მიუბრუნდა. "ვგულისხმობ, ბომბით."
  
  ჭაბუკმა გაოგნებულმა დახედა ზურგჩანთას და შემდეგ ისე მოაბრუნა, რომ ბალთები მისკენ იყო. ნელა გააღო ისინი და სახურავი გახსნა. შიგნით იწვა რეალური მოწყობილობა, გარშემორტყმული უფრო გამძლე და საერთო ჯამში უმაღლესი ზურგჩანთით.
  
  - კარგი, - თქვა ადამმა. "ასე რომ, ჩვენ ყველამ ვიცით MASINT-ის შესახებ, გაზომვისა და ხელმოწერის დაზვერვის პროტოკოლის შესახებ, რომელიც სკანირებს რადიაციის ხელმოწერებს და ბირთვულ იარაღთან დაკავშირებულ სხვა ფიზიკურ ფენომენებს. ეს მოწყობილობა და სულ მცირე ერთი სხვა მსგავსი, რომელიც მე ვიცი, შექმნილია ამ ველის ქვეშ ჩასრიალებისთვის. ამჟამად მსოფლიოში მრავალი ბირთვული მოწყობილობის აღმოჩენისა და მონიტორინგის სისტემა არსებობს, მაგრამ ყველა მათგანი არ არის მოწინავე და არც ყველა მათგანი სრულად დაკომპლექტებულია. მან მხრები აიჩეჩა. "შეხედეთ ბოლოდროინდელ წარუმატებლობას ცივილიზებულ ქვეყნებში. შეუძლია ვინმეს ნამდვილად შეაჩეროს განსაზღვრული ინდივიდი ან მჭიდროდ შეკრული უჯრედი, რომელიც მარტო მოქმედებს? Რათქმაუნდა არა. ამას მხოლოდ ერთი გაუმართაობა ან შიდა სამუშაო სჭირდება". მან გაიღიმა. "უბედური თანამშრომელი ან თუნდაც მკვდარი დაღლილი. ძირითადად ეს მოითხოვს ფულს ან ბერკეტს. ეს არის საერთაშორისო ტერორიზმის საუკეთესო ვალუტები".
  
  მარშმა მოისმინა ახალგაზრდა კაცის ამბავი და აინტერესებდა, კიდევ ერთი ან ორი სერიოზული სიფრთხილის ზომები იქნა მიღებული, როცა რამზესსა და ვებს გზას უხსნიდა. ეს მათ ინტერესებში იქნებოდა. ის არასოდეს იცოდა და მართალი გითხრათ, არ აინტერესებდა. ახლა ის სწორედ აქ იყო და ჯოჯოხეთის კარის გაღებას აპირებდა.
  
  "ეს არის ის, რასაც ჩვენ ვეძახით "ბინძურ ბომბს", - თქვა ადამმა. "ტერმინი ყოველთვის არსებობდა, მაგრამ მაინც გამოიყენება. მე მაქვს ალფა სკინტილატორი, დამაბინძურებლების დეტექტორი და რამდენიმე სხვა სიკეთე. მაგრამ ძირითადად, - ამოიღო ადამმა ჯიბიდან ხრახნიანი, - მე მაქვს ეს.
  
  მან სწრაფად ამოიღო მტკიცე შეფუთვა და გაშალა Velcro ზოლები, რომლებზეც გამოსახულია პატარა ეკრანი და მინი კლავიატურა. პანელი ოთხი ხრახნით იყო დამაგრებული, რომლებიც ადამმა სწრაფად ამოიღო. როდესაც ლითონის პანელი გათავისუფლდა, მავთულის სერია ჩამოიშალა მის უკან, რასაც ახლად აღმოჩენილი მოწყობილობის გულში მიჰყავდა.
  
  მარტს სუნთქვა შეეკრა.
  
  ადამს პირველად გაეღიმა. "ნუ ღელავ. ამ ნივთს აქვს მრავალი დაუკრავენ და ჯერ არ არის შეიარაღებული. აქ არავინ დაიწყებს ამას".
  
  მარტი ცოტათი ცარიელი იყო.
  
  ადამმა მექანიზმს და მის შიგნით არსებულ დეტალებს შეხედა და ეს ყველაფერი შეიტანა. ცოტა ხანში გვერდით ლეპტოპის ეკრანი შეამოწმა. "ის ჟონავს," აღიარა მან. "მაგრამ ეს არც ისე ცუდია."
  
  მარტი მოუსვენრად იღრიალა. "რამდენად ცუდია?"
  
  "მე გირჩევ, არასოდეს გყავდეს შვილები," თქვა ადამმა უემოციოდ. "თუ მაინც შეგიძლია. და ისიამოვნეთ თქვენი ცხოვრების მომდევნო რამდენიმე წლით."
  
  მარშმა შეხედა ზოის მხრებს აიჩეჩა. ასეა თუ ისე, ის არასოდეს ელოდა, რომ ეგოისტ მამას ან ქედმაღალ ძმებს გაუძლებდა.
  
  "ახლა მე შემიძლია უკეთ დავიცვა", - თქვა ადამმა და პაკეტი ამოიღო ჩემოდნიდან, რომელიც თან წაიღო. "როგორც მე გავაკეთებდი ამ ბუნების ნებისმიერ მოწყობილობას."
  
  მარტი ერთი წუთით უყურებდა და შემდეგ მიხვდა, რომ თითქმის დასრულებული იყვნენ. ის მათი მძღოლის მკვდარ თვალებს შეხვდა. "ამ კამერებზე, რომლებზეც რამზესმა ისაუბრა. მზად არიან? დევნა იწყება და მე არ მინდა რაიმე შეფერხება".
  
  საპასუხოდ მშრალი ღიმილი აუტყდა. "და ჩვენც. ხუთივე უჯრედი ახლა აქტიურია, მათ შორის ორი მძინარე უჯრედი, რომელთა შესახებ ამერიკელებმა შესაძლოა არ იცოდნენ. კაცმა საათს დახედა. დილის 6:45 საათია, შვიდისთვის ყველაფერი მზად იქნება.
  
  "Ზღაპრული". მარშმა იგრძნო, რომ მისი ლიბიდო კვლავ გაიზარდა და ფიქრობდა, რომ შეეძლო ამ ფაქტით ესარგებლა, სანამ ჯერ კიდევ შეეძლო. ზოის გაცნობა, როგორც მან ცოტა ხნის წინ გააკეთა, ისინი მაინც სწრაფად დასრულდებოდა. "და ფულის გადარიცხვის ოქმები?"
  
  "ადამი ყურადღებას გაამახვილებს პროგრამის დასრულებაზე, რომელიც ჩვენს მდებარეობას მთელ მსოფლიოში გაუთავებელ ციკლში გადასცემს. ისინი არასოდეს აკონტროლებენ გარიგებას. "
  
  მარტს ადამის სახეზე გაოცება არ შეუმჩნევია.
  
  ის ზედმეტად იყო ორიენტირებული ზოეზე, ის კი მასზე. მან კიდევ ხუთი წუთი დაჭირდა, რომ უყურებდა ადამს, როგორ ამოქმედებდა ბომბი და მოუსმინა ინსტრუქციებს იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა განეიარაღებინა ეს წყეული ნივთი, შემდეგ დარწმუნდა, რომ კაცმა გადაიღო მოწყობილობის შესაბამისი ფოტოები მოქმედებაში. ფოტოებმა გადამწყვეტი როლი შეასრულეს თეთრი სახლის დარწმუნებაში მოწყობილობის ავთენტურობაში და იმაში, რომ დაეწყო დევნა, რომელიც ყურადღების გაფანტვას შექმნიდა და გაანაწილებდა მის წინააღმდეგ განლაგებულ ძალებს. ბედნიერი, ბოლოს ადამს მიუბრუნდა.
  
  "ყვითელი. ეს არის განიარაღების მავთული?"
  
  "ჰმ, ბატონო, ასეა."
  
  მარშმა მძღოლს გულწრფელად გაუღიმა. "მაშ, მზად ვართ?"
  
  "Მზად ვართ".
  
  "მაშინ წადი."
  
  მარშმა ხელი გაუწოდა და ზოი საძინებელში შეიყვანა, წასვლისას ჯინსი და შარვალი გაიძრო და ცდილობდა სიცილის ჩახშობას. ვნებისა და მღელვარების ტალღამ კინაღამ მოიცვა იგი, რადგან მიხვდა, რომ მისი ყველა ოცნება ძალასა და მნიშვნელობაზე ახდებოდა. მხოლოდ მისი ოჯახი რომ ნახოს ახლა.
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  როცა დრეიკი გასწორდა, მომხდარის მთელი წონა მას დაეჯახა. სასწრაფოობამ მის ძარღვებში გაიარა, ნერვულ დაბოლოებებს აფუჭებდა და თანაგუნდელების ერთმა მზერამ უთხრა, რომ ისინიც იგივეს გრძნობდნენ - კენზიც კი. მას ნამდვილად ეგონა, რომ მოსადის ყოფილმა აგენტმა უკვე გადადგა მისი ნაბიჯი, მაგრამ შემდეგ, ჭეშმარიტად, ჯარისკაცებს შორის კავშირის გამო, მას არც კი დასჭირდა მისი კითხვა, რატომ არ გააკეთა ეს. იგივე უდანაშაულო ადამიანებისთვის იბრძოდა, იგივე მშვიდობიანი მოსახლეობა იყო სასწორზე. ვისაც ნახევარი გული აქვს, არ დაუშვებდა ამას და დრეიკი ეჭვობდა, რომ კენსის ნახევარ გულზე ბევრად მეტი იქნებოდა, რაც არ უნდა ღრმად იყო დამალული.
  
  კედლის საათი შვიდ ორმოცდახუთს უჩვენებდა და მთელი გუნდი მოძრაობაში იყო. პოლიციის განყოფილებაში საგანგაშო, ქაოტური სიმშვიდე სუფევდა, პოლიცია იყო პასუხისმგებელი, მაგრამ აშკარად ზღვარზე. სატელევიზიო ეკრანებზე ახალი ამბების სიუჟეტები ციმციმდა, მაგრამ არცერთ მათგანს არაფერი ჰქონდა საერთო. მური დადიოდა და დადიოდა, ელოდა ამბებს ფარული აგენტებისგან, სათვალთვალო ჯგუფების ან მანქანების მართვისგან. ჰეიდენი დანარჩენ გუნდს დაეწია.
  
  "მე და მანო რამზესს მოვაგვარებთ. ჩვენ გვჭირდება კიდევ ორი ჯგუფი, ერთი იმისთვის, რომ შეაფასოს ინფორმაცია ბირთვული აფეთქების შესახებ და მეორე ამ უჯრედების მოსაძებნად. გაჩუმდით, მაგრამ არ წაიყვანოთ პატიმრები. მეგობრებო, დღეს არ არის სისულელე. მიიღეთ ის, რაც გჭირდებათ და მიიღეთ ის სწრაფად და რთულად. ტყუილი შეიძლება ძვირად დაგვიჯდეს".
  
  მური მიხვდა რასაც ამბობდა და უკან გაიხედა. "დღეს," თქვა მან, "არ იქნება წყალობა."
  
  დალმა მწარედ დაუქნია თავი, ატეხა მუხლები, თითქოს შეეძლო მამაკაცის თავის ქალა გატეხა. დრეიკი დასვენებას ცდილობდა. ალისიაც კი გალიაში ჩაკეტილი პანტერასავით დადიოდა.
  
  შემდეგ დილის 8 საათზე სიგიჟე დაიწყო.
  
  ზარები დაიწყო, გამოყოფილი ტელეფონები ისევ და ისევ რეკდნენ, მათი ხმაური ავსებდა პატარა ოთახს. მური ეფექტურად ებრძოდა მათ სათითაოდ და ორი ასისტენტი მირბოდა დასახმარებლად. გამოწვევას კინიმაკაც კი დათანხმდა, თუმცა მაგიდა, რომელზეც ის იჯდა, განსაკუთრებულად ბედნიერი არ ჩანდა.
  
  მურმა შეადარა ინფორმაცია სინათლის სიჩქარეს. "ჩვენ ზღურბლთან ვართ", - თქვა მან. "ყველა გუნდი მზად არის. ფარულმა აგენტებმა განაცხადეს უახლესი საუბრები საიდუმლო შეხვედრებისა და საუბრების შესახებ. ცნობილი მეჩეთების ირგვლივ მოძრაობები გააქტიურდა. რომც არ ვიცოდეთ რა ხდებოდა, ვღელავდით. ახალი სახეები ჩანდა მათ ჩვეულ ჰაბიტატებში, ყველა განსაზღვრული და სწრაფად, მიზანმიმართულად მოძრავი. ჩვენთვის ცნობილი უჯრედებიდან ორი გაქრა რადარებიდან". მურმა თავი დაუქნია. "თითქოს ჩვენ უკვე არ გვქონია საქმე ამ საკითხთან. მაგრამ ჩვენ გვაქვს მინიშნებები. ერთი გუნდი უნდა გაემართოს დოკებისკენ - ერთ-ერთი ცნობილი უჯრედი იქიდან მუშაობს".
  
  - ეს ჩვენ ვართ, - გაბრაზდა დალი. "ადექით, ნაბიჭვრებო."
  
  "ილაპარაკე შენთვის." კენსი მიუჯდა მას. "ოჰ, და მე შენთან ვარ."
  
  "ოჰ, ეს უნდა გააკეთო?"
  
  "შეწყვიტე რთული თამაში მოსაპოვებლად."
  
  დრეიკმა საინტერესოდ შეისწავლა გუნდები, რომლებიც წყვილებად იყოფა. დალს და კენზის ამხანაგები ჰყავდათ - ლორენი, სმიტი და იორგი. ის საბოლოოდ დარჩა ალისიასთან, მაისთან და ბოსთან. ეს რაღაცის რეცეპტი იყო; ეს იყო დარწმუნებული.
  
  - წარმატებებს გისურვებთ, მეგობარო, - თქვა დრეიკმა.
  
  დალი შებრუნდა რაღაცის სათქმელად, როცა მურმა ხელი ასწია. "მოიცადე!" მიმღებს წამით ხელი აიფარა. "ეს ახლახან გამოსწორდა ჩვენს ცხელ ხაზზე.
  
  ყველა თავი შებრუნდა. მურმა მიიღო კიდევ ერთი ზარი და ახლა სპიკერის ღილაკზე იგრძნო ხელი.
  
  "შენ ხარ," თქვა მურმა.
  
  უსხეულო ნაპრალი აავსო ოთახში, სიტყვები ისე სწრაფად გამოვიდა, თითქოს დრეიკის ფეხებს დევნა სურდა. "ეს ჯულიან მარშია და ვიცი, რომ თითქმის ყველაფერი იცი. Დიახ, ვიცი. საკითხავია, როგორ გსურთ მისი თამაში?"
  
  ჰეიდენმა დაიპყრო, როცა მურმა ხელი აუქნია გასაგრძელებლად. "შეწყვიტე სულელი იყო, მარშ. Სად არის?"
  
  "კარგი, ეს ფეთქებადი კითხვაა, არა? ამას გეტყვი, ძვირფასო, აქ არის. ნიუ-იორკში."
  
  დრეიკმა სუნთქვა ვერ გაბედა, რადგან მათი ყველაზე საშინელი შიშები უდავოდ დადასტურდა.
  
  "მაშ, მეორე კითხვა არის რა მინდა შემდეგ?" მარტი დიდხანს გაჩერდა.
  
  - იმუშავე, სულელო, - დაიღრიალა სმიტმა.
  
  ალისია შუბლი შეჭმუხნა. "მოდით, ნუ ვუპირისპირდებით ამ იდიოტს."
  
  მარტს გაეცინა. "მოდით, მართლა არა. ასე რომ, ბირთვული ბომბი დატვირთულია, ყველა კოდი საგულდაგულოდ არის შეყვანილი. როგორც ამბობენ, საათი იკეცება. ახლა თქვენ მხოლოდ უნდა დარწმუნდეთ, რომ ის რეალურია და მოგაწოდოთ საბანკო ანგარიშის ნომერი. Მე მართალი ვარ?"
  
  - დიახ, - უბრალოდ თქვა ჰეიდენმა.
  
  "გჭირდება მტკიცებულება? ამისთვის მოგიწევთ მუშაობა."
  
  დრეიკი წინ დაიხარა. "Რას გულისხმობთ?"
  
  "ვგულისხმობ, რომ დევნა გრძელდება."
  
  "აპირებთ თუ არა მალე აზრამდე მისვლას?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "აჰ, ჩვენ იქ მივალთ. პირველ რიგში, თქვენ, პატარა მუშა ჭიანჭველებმა უნდა გააკეთოთ თქვენი საქმე. შენ რომ ვიყო წავიდოდი. ხედავ...ხედავ როგორ მომივიდა ეს რითმა? ყველაფერს რითმად ვაპირებდი, ხომ იცი, მაგრამ ბოლოს... კარგი, მივხვდი, რომ არ მაინტერესებდა".
  
  დრეიკმა სასოწარკვეთილმა გააქნია თავი. "ჯანდაბა, მეგობარო. ისაუბრეთ სათანადო ინგლისურად. "
  
  "პირველი მინიშნება უკვე თამაშშია. დადასტურების ფორმა. თქვენ გაქვთ ოცი წუთი Edison Hotel-ში, 201 ნომერში მისასვლელად. შემდეგ იქნება კიდევ ოთხი მინიშნება, რომელთაგან ზოგი დადასტურებას ეხება, ზოგი კი მოთხოვნებს. ახლა გესმის ჩემი?"
  
  მეი ჯერ დაბრუნდა. "სიგიჟე".
  
  "კარგი, მე ორაზროვანი ადამიანი ვარ. ერთი საჭიროებიდან, ერთი მანკიერებიდან. შესაძლოა, მათ კვეთაზე სიგიჟის ნაპერწკლები მიფრინავს".
  
  "Ოცი წუთი?" დრეიკმა საათს დახედა. "შეგვიძლია კიდეც ამის გაკეთება?"
  
  "ყოველ წუთში, როცა დაგვიანებდით, რამზესის ერთ-ერთ უჯრედს ვუბრძანებ ორი მშვიდობიანი მოქალაქის მოკვლას."
  
  ისევ ყბის შოკი, საშინელება, მზარდი დაძაბულობა. ადრენალინის მატებასთან ერთად დრეიკმა მუშტები შეკრა.
  
  - ოცი წუთი, - გაიმეორა მარშმა. "Დღეიდან."
  
  კარებიდან დრეიკი გაიქცა.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა კიბეები ჩაირბინა და შენობის სარდაფში შევიდა, უკან კი კიმაკა. ფურიმ ხელში აიტაცა და ეშმაკის ფრთებივით ურტყამდა. სიბრაზემ ფეხი აჩქარდა და კინაღამ გაძვრა. მისი ჰავაელი პარტნიორი ღრიალებდა, გასრიალდა და თითქმის გაუჩერებლად წამოდგა. იგი ფიქრობდა თავის მეგობრებზე, საშინელ საფრთხის ქვეშ, მიმოფანტული ქალაქის სხვადასხვა კუთხეში, ოდნავი წარმოდგენის გარეშე, თუ რას ელოდა, უკითხავად აყენებდნენ თავს. იგი ფიქრობდა იქ არსებულ ყველა მშვიდობიანი მოსახლეზე და იმაზე, თუ რას ფიქრობს თეთრი სახლი ახლა. კარგი იყო პროტოკოლების, გეგმების და შესასრულებელი ფორმულების არსებობა, მაგრამ როდესაც რეალური, სამუშაო სამყარო უკიდურესი საფრთხის სამიზნე გახდა - ყველა ფსონი შეჩერდა. კიბის ძირში დერეფანში შევარდა და სირბილი დაიწყო. კარები ორივე მხრიდან ციმციმებდა, უმეტესი ნაწილი არ იყო განათებული. შორს, გისოსების მწკრივი სწრაფად ჩამოიწია მისთვის.
  
  ჰეიდენმა ხელი გაუწოდა. "იარაღი".
  
  მცველი შეკრთა, მაგრამ შემდეგ დაემორჩილა, ზემოდან ბრძანება უკვე მის ყურამდე მივიდა.
  
  ჰეიდენმა აიღო იარაღი, შეამოწმა დატენილი იყო და უსაფრთხოება გამორთული იყო და პატარა ოთახში შეიჭრა.
  
  "რამზესი!" - იყვირა მან. "რა ჯანდაბა გააკეთე?"
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  დრეიკი შენობიდან გაიქცა ალისია, მეი და ბო გვერდით. ოთხი მათგანი უკვე ოფლში იყო გაჟღენთილი. განსაზღვრა ყოველი ფორიდან გამოდიოდა. ბომ ჯიბიდან ამოიღო უახლესი GPS ნავიგატორი და ზუსტად დაადგინა ედისონის მდებარეობა.
  
  "თაიმს სკვერის ტერიტორია", თქვა მან მარშრუტის შესწავლისას. "მოდით გადავკვეთოთ მესამე და გადავკვეთოთ ლექსინგტონის გამზირი. გაემგზავრეთ ვალდორფ ასტორიაში".
  
  დრეიკი მანქანების მკვრივ ნაკადს შეუვარდა. არაფერი შეედრება ნიუ-იორკის ტაქსის მძღოლის სიცოცხლის გადარჩენის მცდელობას, როდესაც ის სასოწარკვეთილი ცდილობდა თქვენი ფეხების მოტეხვას მუხლებში და მთელი ძალით წინ მიიწევდა. დრეიკი გადახტა ბოლო წამზე, მოცურდა ახლომდებარე ყვითელი ტაქსის წინ და დაეშვა სრული დახრილობით. რქები იღრიალა. გუნდის თითოეულმა წევრმა მოახერხა პისტოლეტის მეთაურობა გამოსვლისას და ახლა მას აქნევდა, სურდა მეტი ჰქონოდათ. მაგრამ დრო უკვე დაკარგული იყო. დრეიკმა საათს დახედა, როცა ტროტუარზე გადავარდა.
  
  ჩვიდმეტი წუთი.
  
  მათ გადალახეს ლექსინგტონი და შემდეგ სწრაფად გაიქცნენ ვალდორფის გასწვრივ, ძლივს გაჩერდნენ, როდესაც მანქანები დაცოცავდნენ პარკ ავენიუზე. დრეიკი იბრძოდა ბრბოში შუქნიშანთან, ბოლოს კი გაბრაზებული წითელ სახეს პირისპირ შეხვდა.
  
  "მისმინე, მეგობარო, ჯერ აქ გადმოვალ, თუნდაც მომკლას. ბოს ბაგელები გაცივდებიან და ჯოჯოხეთში არ არსებობს გზა, რომ ეს მოხდეს".
  
  დრეიკი გაბრაზებულ მამაკაცს შემოუარა, როცა ალისია და მეი გარეთ გავარდნენ. სიგნალები შეიცვალა და გზა გაწმენდილი იყო. ახლა, იარაღის დამალვის შემდეგ, ისინი მტკიცედ გაემართნენ შემდეგი მთავარი ქუჩისკენ - მედისონის გამზირზე. ტროტუარი ისევ ხალხმრავლობამ გაივსო. ბო 49-ეზე გავიდა, მანევრირება მოახდინა მანქანებს შორის და მოიპოვა უპირატესობა. საბედნიეროდ, მოძრაობა ახლა ნელი იყო და უკანა ბამპერებსა და წინა ფარებს შორის იყო გარკვეული სივრცე. ქალები ბოს გაჰყვნენ, შემდეგ კი დრეიკი რიგში ჩადგა.
  
  მძღოლებმა მათ შეურაცხყოფა მიაყენეს.
  
  დარჩა თორმეტი წუთი.
  
  ძალიან რომ დააგვიანონ, სად დაესხმოდნენ ტერორისტული უჯრედები? დრეიკმა წარმოიდგინა, რომ ედისონთან ახლოს იქნებოდა. მარშს სურს, რომ ეკიპაჟს სცოდნოდა, რომ მისი ბრძანებები ზუსტად შესრულდა. წინ მანქანის კარი გაიღო - მხოლოდ იმიტომ, რომ მძღოლმა შეძლო - და ბო ზუსტად დროზე გადახტა სახურავზე. ალისია ჩარჩოს კიდეს მოჰკიდა ხელი და მამაკაცის სახეში დაარტყა.
  
  ახლა ისინი უხვევენ მარცხნივ, უახლოვდებიან მე-5 ავენიუს და კიდევ უფრო მეტ ბრბოს. ბომ პოპ-კონცერტზე ჯიბის ქურდობავით გადაირია ყველაზე უარესი, რასაც მოჰყვა ალისია და მეი. დრეიკმა მხოლოდ უყვირა ყველას, მისი იორკშირელის მოთმინება საბოლოოდ ამოიწურა. მას გზა გადაუკეტეს მამაკაცებმაც და ქალებმაც, მამაკაცებმაც და ქალებმაც, რომლებსაც არ აინტერესებდათ, ჩქარობდა თუ არა საკუთარი სიცოცხლის გადასარჩენად, ერთ-ერთი შვილის სიცოცხლეს თუ საკუთარი თავის გადარჩენას. დრეიკმა გზა გაიარა და ერთი კაცი გაჭიმული დატოვა. ბავშვთან ერთად ქალი საკმაოდ დაჟინებით უყურებდა მას, რათა თავი დამნაშავედ ეგრძნო, სანამ არ გაახსენდა, რისთვის გარბოდა.
  
  მოგვიანებით მადლობას გადამიხდი.
  
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ის არასოდეს გაიგებს. რაც არ უნდა მოხდეს.
  
  ბომ ახლა გაისროლა მარცხნივ, გაიქცა ამერიკის გამზირზე 47-ე ქუჩისკენ. მაგნოლიის საცხობი მარჯვნივ გაიარა, დრეიკი მანოზე დაფიქრდა და შემდეგ იმაზე, რაც ჰავაელებმა უკვე ისწავლეს რამზესისგან. ორი წუთის შემდეგ, როდესაც ისინი აფეთქებდნენ 47-ე ქუჩაზე, უცებ მარცხნივ გამოჩნდა Times Square. მათგან მარჯვნივ იყო ჩვეულებრივი Starbucks, სადაც აურზაური და რიგები იყო კარებთან. დრეიკმა დაათვალიერა სახეები, როცა გარბოდა, მაგრამ არ ელოდა, რომ რომელიმე ეჭვმიტანილს პირისპირ შეხვდებოდა.
  
  ოთხი წუთი.
  
  დრო უფრო სწრაფად გადიოდა და კიდევ უფრო ძვირფასი იყო, ვიდრე მომაკვდავი მოხუცის ბოლო წუთები. მარცხნივ, ტროტუარისკენ, სასტუმროს ნაცრისფერი ფასადი მოოქროვილი შესასვლელით მოჩანდა და პირველმა შემოსასვლელ კარებში ბო. დრეიკმა გვერდი აუარა ბარგის ეტლს და სახიფათოდ შემობრუნებულ ყვითელ ტაქსს, რათა მაის გაჰყოლოდა შიგნით. მათ დახვდათ ფართო ფოიე, ნახაზიანი წითელი ხალიჩით.
  
  ბო და ალისია უკვე აჭერდნენ ღილაკებს ცალკეული ლიფტების გამოსაძახებლად, ხელები ფარულ იარაღთან ახლოს ეჭირათ, როცა მცველი მათ უყურებდა. დრეიკმა განიხილა თავისი Team SPEAR ID-ის ჩვენება, მაგრამ ეს მხოლოდ უფრო მეტ კითხვას გამოიწვევდა და ათვლა უკვე ბოლო სამ წუთამდე იყო. ზარმა ანიშნა, რომ ალისიას ლიფტი მოვიდა და გუნდი ავიდა. დრეიკმა ხელი შეუშალა ახალგაზრდა კაცს მათთან შეერთებაში და გაშლილი ხელით უბიძგა. მადლობა ღმერთს, რომ მუშაობდა, რადგან შემდეგი ჟესტი შეკრული მუშტი იქნებოდა.
  
  ოთხი კაციანი გუნდი შეიკრიბა, როდესაც მანქანა ადგა, შეაჩერა მისი მოძრაობა და ამოიღო იარაღი. როგორც კი კარი გაიღო, ისინი გამოვიდნენ და ეძებდნენ ოთახს 201. მყისიერად, მათ შორის მუშტებისა და ფეხების ნაკადი გაჩნდა, რამაც ბოც კი შოკში ჩააგდო.
  
  ვიღაც ელოდა.
  
  დრეიკმა შეკრთა, როგორც მუშტი თვალის კაკლის ზემოთ, მაგრამ უგულებელყო ტკივილის ელვარება. ვიღაცის ფეხი ცდილობდა თავისის დაჭერას, მაგრამ განზე გადგა. იგივე ფიგურა მოშორდა და ალისიას გარს შემოუარა და მისი სხეული თაბაშირის კედელს მიაჯახუნა. მაიმ აწეული ხელებით შეაჩერა დარტყმები, შემდეგ კი ბომ სწრაფი ერთი-ორი დარტყმა გააჩაღა, რამაც მთელი იმპულსი შეაჩერა და თავდამსხმელი მუხლებზე მიიყვანა.
  
  დრეიკი გადახტა და შემდეგ მთელი ძალით დაარტყა. დრო იწურებოდა. ფიგურა, სქელ ქურთუკში გამოწყობილი მამაკაცი, იორკშირელის დარტყმის ქვეშ შეკრთა, მაგრამ როგორღაც მოახერხა მისი უძლიერესი ნაწილის გადაგდება. დრეიკი გვერდზე დაეცა და წონასწორობა დაკარგა.
  
  - ტომარა, - თქვა მაიმ. "ის პანჩ ტომარაა. პოზიციონირებულია ჩვენს შენელებისთვის. "
  
  ბო უფრო ძლიერად შემოვიდა ვიდრე ადრე. "Ის ჩემია. Მიდიხარ."
  
  დრეიკი დაჩოქილ ფიგურას გადაახტა და ოთახის ნომრები შეამოწმა. დანიშნულების ადგილამდე მხოლოდ სამი ოთახი იყო დარჩენილი და ერთი წუთი რჩებოდათ. ისინი დარჩნენ ბოლო წამებში. დრეიკი ოთახის გარეთ გაჩერდა და კარს წიხლით დაარტყა. Არაფერი მომხდარა.
  
  მაიმ გვერდით გასწია. "გადაადგილება."
  
  ერთი მაღალი დარტყმა და ხე გაიყო, მეორე და ჩარჩო ჩამოინგრა. დრეიკმა ხველა აუტყდა. "ამან უნდა შეასუსტა შენთვის."
  
  შიგნით გაშლიდნენ, იარაღი ამოიღეს და სწრაფად ეძებდნენ, მაგრამ ობიექტი, რომელსაც ეძებდნენ, საშინლად აშკარა იყო. საწოლის შუაში იწვა - პრიალა A4 ფოტოსურათი. ალისია საწოლთან მივიდა და ირგვლივ მიმოიხედა.
  
  "ოთახი უნაკლოა", - თქვა მაიმ. "მე დადებს, რომ არ არსებობს ტყვიები."
  
  ალისია საწოლის კიდეზე იდგა, ქვემოთ იყურებოდა და ზედაპირულად სუნთქავდა. მან თავი დაუქნია და დაიღრიალა, როცა მას დრეიკი შეუერთდა.
  
  "Ღმერთო ჩემო. Რა არის ეს-"
  
  მას ტელეფონის ზარმა შეაწყვეტინა. დრეიკი საწოლს შემოუარა, ღამისთევის მაგიდასთან მივიდა და ტელეფონი ბერკეტიდან აიღო.
  
  "დიახ!"
  
  "აჰ, ვხედავ, რომ ეს გააკეთე. ეს არ შეიძლება იყოს ადვილი."
  
  "მარტი! შე გიჟო ნაძირალა. ბომბის ფოტო დაგვიტოვეთ? ჯანდაბა ფოტო?"
  
  "დიახ. შენი პირველი მინიშნება. რატომ გეგონა, რომ მოგცემდი ნამდვილს? ასე სულელი. გაუგზავნეთ ეს თქვენს ლიდერებს და კვერცხებს. ისინი შეამოწმებენ სერიულ ნომრებს და ყველა სხვა სისულელეს. E. პლუტონიუმის კასრები. მოსაწყენი საქმეა, მართლა. შემდეგი მინიშნება კიდევ უფრო მჭევრმეტყველი იქნება".
  
  ამ დროს ოთახში ბო შემოვიდა. დრეიკს იმედი ჰქონდა, რომ პუნჩ კაცს თან წაათრევდა, მაგრამ ბომ წარმოსახვითი ხაზი გაავლო მის საძილე არტერიაში. "მან თავი მოიკლა", - თქვა ფრანგმა გაოგნებული ხმით. "თვითმკვლელობის აბი."
  
  სისულელე.
  
  "Ხედავ?" თქვა მარშმა. "ჩვენ ძალიან სერიოზულები ვართ."
  
  - გთხოვ, მარშ, - სცადა დრეიკი. "უბრალოდ გვითხარი რა გინდა. ჩვენ ამას გავაკეთებთ ახლავე, ჯანდაბა. "
  
  "ოჰ, დარწმუნებული ვარ, რომ გააკეთებ. მაგრამ ამას მოგვიანებით დავტოვებთ, კარგი? ამაზე რას იტყვით? გაიქეცი მეორე რჩევისთვის. ეს დევნა სულ უფრო და უფრო რთულდება. ოცი წუთი გაქვთ რესტორან მარეაში მისასვლელად. სხვათა შორის, ეს იტალიური კერძია და ძალიან გემრიელ ნდუუს კალცონეს ამზადებენ, დამიჯერეთ. ოღონდ აქ არ გავჩერდეთ, მეგობრებო, რადგან ამ კვალს ტუალეტის ქვეშ ნახავთ. ისიამოვნეთ."
  
  "ჭაობი" -
  
  "Ოცი წუთი".
  
  ხაზი გაქრა.
  
  დრეიკმა აგინა, შემობრუნდა და რაც შეეძლო სწრაფად გაიქცა.
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  სხვა გზა არ ჰქონდათ, ტორსტენ დალმა და მისმა გუნდმა გადაწყვიტეს დაეტოვებინათ მანქანა და წასულიყვნენ. მას სხვა არაფერი უნდოდა, თუ არა მჭიდროდ შეკავება, როცა სმიტი ატრიალებდა მძლავრ ჯიპს ნახევარი ათეული ბრუნის გარშემო, საბურავები ღრიალებდა, მოძრაობდა ნივთებს, მაგრამ ნიუ-იორკი სხვა არაფერი იყო, თუ არა ყვითელი კაბინის, ავტობუსების და დაქირავებული მანქანების გაბრაზებული ღრიალი. სიტყვა "ჩიხში" მოვიდა დალს გონებაში, მაგრამ ეს ხდებოდა ყოველდღე, დღის უმეტეს ნაწილს, რქები ისევ ისმოდა და ხალხი ყვიროდა ჩამოგორებული ფანჯრებიდან. რაც შეეძლოთ სწრაფად დარბოდნენ, მითითებებს მიჰყვებოდნენ. ლორენმა და იორგიმ ტყვიაგაუმტარი ჟილეტები გაიხადეს. კენსი სირბილით მიუჯდა დალის გვერდით, ტუჩებ აწეული.
  
  "მე ბევრად უფრო სასარგებლო ვიქნები შენთვის", - უთხრა მან დალს.
  
  "არა".
  
  "ოჰ მოდი, როგორ შეიძლება მტკივა?"
  
  "არასოდეს".
  
  "ოჰ, ტორსტი..."
  
  "კენზი, შენ არ იბრუნებ შენს დაწყევლილ კატანას. და ნუ მეძახი ასე. ერთი გიჟი ქალის ზედმეტსახელებს რომ მაძლევს, საკმარისად ცუდია".
  
  "ოჰ ჰო? ისევე როგორც შენ და ალისია... იცი?"
  
  სმიტი იღრიალა, როცა სხვა გზაჯვარედინზე გადაკვეთეს, დაინახა ფეხით მოსიარულეები და ბაიკერები, რომლებიც მწვანე შუქზე ხალხმრავლობდნენ გზაზე, ყველა მათგანს სიცოცხლე ეჭირა ხელში, მაგრამ ისინი დარწმუნებულნი იყვნენ, რომ ისინი არ იყვნენ ის, ვინც დღეს დაზარალდებოდა. ისინი სწრაფად გაიარეს მომდევნო ქუჩაზე, ჯარისკაცები ძლივს გრძნობდნენ სპრინტის სიცხეს, როცა გაიარეს ორი ნელა მოძრავი პრიუსი და ამტვრევდნენ გვერდითა სარკეებს. GPS-მა გაისმა.
  
  "ოთხი წუთი ნავსაყუდელამდე," შეაფასა იორგიმ. "ჩვენ უნდა შევანელოთ."
  
  - სამში შევანელებ, - ამოიოხრა სმიტმა. "ნუ მიმანიშნებ ჩემს საქმეზე."
  
  დალმა კენზის გადასცა გლოკი და ჰონგ-კონგის პისტოლეტი - არც ისე ადვილი ამოცანა, არც ნიუ-იორკში საიდუმლოდ შესასრულებელი. მან აკოცა, როცა ამას აკეთებდა. მისი უკეთესი განსჯის საწინააღმდეგოდ, ისინი პრაქტიკულად იძულებულნი იყვნენ მიეღოთ თაღლითი აგენტის დახმარება. არაჩვეულებრივი დღე იყო და საჭირო იყო ყველა ზომა, თუნდაც სასოწარკვეთილი. და, ჭეშმარიტად, ის მაინც გრძნობდა, რომ მათ შესაძლოა ჰქონოდათ ნათესაობა, რაღაც პარალელური სამხედრო სულების მსგავსი, რამაც გაზარდა მისი ნდობის დონე.
  
  მას სჯეროდა, რომ მათ შეეძლოთ ბრიჯიტ მაკენზის გადარჩენა, რაც არ უნდა მძიმედ ებრძოლა.
  
  სმიტმა ახლა გადაკვეთა მოძრაობის ორი ზოლი, მხარზე მიიკრა გაჩერებულ F150-ს, მაგრამ უკანმოუხედავად განაგრძო მგზავრობა. დროის გასვლის შემდეგ, მათ არ შეეძლოთ რაიმე სიამოვნების მიღება და მათზე ჩამოკიდებული საშინელი ღრუბელი აიძულებდა მათ მუდმივად შესულიყვნენ.
  
  დალმა იარაღის ჩაქუჩი დაარტყა. "საწყობიდან ერთ წუთზე ნაკლებია," - თქვა მან. "რატომ ჯანდაბა არ ასწორებენ ყველა ამ ორმოებს?"
  
  სმიტი თანაუგრძნობდა მას. გზები იყო გაუთავებელი, გახეხილი, მოღალატე მონაკვეთი, სადაც მანქანები ნელა მოძრაობდნენ უსწორმასწორო ხვრელების ირგვლივ და საგზაო სამუშაოები ნებისმიერ მომენტში ჩნდებოდა, თითქოს გულგრილი არ იყო დღის დროის ან მოძრაობის სიმკვრივის მიმართ. ეს ნამდვილად იყო ძაღლი ძაღლზე და არც ერთ ადამიანს არ სურდა ვინმეს დახმარება.
  
  მათ სწრაფად დაათვალიერეს GPS-ზე და დაუმიზნეს ისრის წერტილს. დილის სიახლოვემ მათ შიშველ კანს აკანკალა და ყველას შეახსენა, რომ ჯერ კიდევ ადრე იყო. მზის შუქი ღრუბლებში გაჟღენთილია, ნავსაყუდელებს და ახლომდებარე მდინარეს ფერმკრთალ ოქროს აქცევს. ის ადამიანები, რომლებსაც დალი ხედავდა, თავიანთ ჩვეულ საქმეს აკეთებდნენ. მან წარმოიდგინა, რომ ნავსადგურის ტერიტორია ბნელი და ბინძური იყო, მაგრამ საწყობების გარდა, ის სუფთა იყო და არც თუ ისე ხალხმრავალი. და ის არ იყო დაკავებული, რადგან მთავარი გადაზიდვის ადგილები ნიუ ჯერსის ყურის გასწვრივ იყო. თუმცა, დალმა დაინახა დიდი, გაფუჭებული კონტეინერები და გრძელი, განიერი გემი, რომელიც უმოძრაოდ იჯდა წყალზე, და უზარმაზარი კონტეინერის ამწეები, შეღებილი ცისფერით, რომლებიც შეეძლოთ მოეწყო რკინიგზის ლიანდაგზე ბორცვის გასწვრივ და აგროვებდნენ მათ კონტეინერებს გამავრცელებლების გამოყენებით.
  
  მარცხნივ იყო საწყობები, ასევე უფრო ნათელი კონტეინერებით სავსე ეზო. დალმა ას ორმოცდაათი ფუტის მოშორებით შენობაზე მიუთითა.
  
  "ეს ჩვენი ბიჭია. სმიტი, კენზი, მოდი წინ. მე მინდა ლორენი და იორგი ჩვენს უკან იყოს.
  
  ის მოშორდა, ახლა კონცენტრირებული იყო, ორიენტირებული იყო მათ უკან ერთი შეტევის წინააღმდეგ ბრძოლაზე, სანამ ისინი მეორეზე გადავიდოდნენ... და შემდეგ მეორეზე, სანამ ეს კოშმარი არ დამთავრდებოდა და მას შეეძლო ოჯახთან დაბრუნება. ახლად შეღებილი კარები შენობის გვერდით იყო განთავსებული და დალმა აიხედა, როცა პირველი ფანჯარა დაინახა.
  
  "ცარიელი ოფისი. მოდით ვცადოთ შემდეგი."
  
  რამდენიმე წუთი გავიდა, როცა ჯგუფი შენობის გვერდით შემოცურდა, იარაღები ამოწეული, ფანჯრიდან ფანჯრის მიყოლებით, კარ-კარით ამოწმებდა. დალმა იმედგაცრუებით აღნიშნა, რომ ისინი იწყებდნენ ადგილობრივი მუშაკების ყურადღების მიქცევას. მას არ სურდა მათი მტაცებლის შეშინება.
  
  "მოდით".
  
  ისინი სასწრაფოდ წინ წავიდნენ, ბოლოს მეხუთე ფანჯარას მიადგნენ და სწრაფად შეხედეს. დალმა დაინახა მუყაოს ყუთებითა და ხის ყუთებით გადაჭედილი ფართო სივრცე, მაგრამ ფანჯრის გვერდით მართკუთხა მაგიდაც დაინახა. ოთხი კაცი იჯდა მაგიდის ირგვლივ, თავდახრილი, თითქოს საუბრობდნენ, გეგმავდნენ და ფიქრობდნენ. დალი მიწაზე დახტა და კედელს ზურგით მიყრდნობილი დაჯდა.
  
  "Ჩვენ კარგად ვართ?" ჰკითხა სმიტმა.
  
  - ალბათ, - თქვა დალმა. "შეიძლება არაფერი ყოფილიყო... მაგრამ..."
  
  - მე გენდობი, - თქვა კენზიმ სარკაზმის ელფერით. "შენ იხელმძღვანელე, მე მივყვები", შემდეგ მან თავი დაუქნია. "მართლა ასეთი გიჟები ხართ? უბრალოდ შევარდეთ იქ და ჯერ დაიწყეთ სროლა?"
  
  მამაკაცი მიუახლოვდა და გვერდულად უყურებდა მათ. დალმა ასწია HK და მამაკაცი გაიყინა და ხელები ჰაერში ასწია. გადაწყვეტილება ძირითადად იმიტომ მიიღეს, რომ ბიჭი საწყობში ყველას თვალთახედვის ზონაში იმყოფებოდა. წამიც არ გასულა, სანამ დალი ადგა, შემოტრიალდა და გარე კარს მხარზე მიაჯახუნა. სმიტი და კენსი მასთან იყვნენ და მის აზრებს კითხულობდნენ.
  
  როდესაც დალი ფართო საწყობში შევიდა, ოთხი კაცი გადმოხტა მაგიდიდან. იარაღები გვერდებზე ედო, ახლა კი შორს დადებდნენ და განურჩევლად ესროდნენ მოახლოებულ უცნობებს. ტყვიები ყველგან დაფრინავდნენ, ფანჯარა ჩაამტვრიეს და მბრუნავი კარი გადიოდა. დალის მტრედი თავჩაღუნული, მოძრავი, გაჩენილი, სროლა. მაგიდასთან მყოფი კაცები უკან დაიხია, საპასუხო სროლა, მხრებზე და ფეხებს შორისაც კი ესროდნენ, როცა გარბოდნენ. არსად იყო უსაფრთხო. შემთხვევითმა სროლამ შეავსო კავერნოზული სივრცე. დალი ორივე იდაყვს დაეყრდნო, სანამ მაგიდას არ მიაღწია და გადაატრიალა, ფარად გამოიყენა. ერთი ბოლო დაიმსხვრა დიდი კალიბრის ტყვიის გავლისას.
  
  "სიგიჟე".
  
  "ჩემს მოკვლას ცდილობ?" კენზიმ ჩაიბურტყუნა.
  
  დიდმა შვედმა ტაქტიკა შეცვალა, უზარმაზარი მაგიდა აიღო და შემდეგ ჰაერში გაუშვა. ჩამოვარდნილმა კიდეებმა ერთი კაცის ტერფები დაიჭირა, აფრენა და თოფი აფრინდა. დალი სწრაფად მიუახლოვდა, კენსის ხმამ გამოიწვია მისი შენელება.
  
  "ფრთხილად იყავით იმ პატარა ნაბიჭვრებთან. მე ვმუშაობდი მთელ ახლო აღმოსავლეთში და ვნახე ათასობით მათგანი ჟილეტებით. "
  
  დალი ყოყმანობდა. "არა მგონია, რომ უბრალოდ შეგიძლია..."
  
  აფეთქებამ საწყობის კედლები შეარყია. შვედი ფეხზე წამოფრინდა, ჰაერში გაფრინდა და უკვე ჩამტვრეულ ფანჯარას დაეჯახა. თეთრმა ხმაურმა აავსო თავი, ყურებში უზომო ზუზუნი და წამით ვერაფერი დაინახა. როცა მხედველობამ გარკვევა დაიწყო, მიხვდა, რომ კენსი მის წინ იჯდა და ლოყებს აფერებდა.
  
  "გაიღვიძე, კაცო. ეს არ იყო მთელი სხეული, მხოლოდ ყუმბარა.
  
  "ოჰ. ისე, ეს მაძლევს თავს უკეთესად".
  
  "ეს არის ჩვენი შანსი," - თქვა მან. "თავის ტვინის შერყევამ მისი თანამემამულე იდიოტებიც ფეხზე წამოაგდო."
  
  დალი იბრძოდა ფეხზე. სმიტი ფეხზე იდგა, მაგრამ ლორენი და იორგი მუხლებზე ისხდნენ და თითები თეძოებზე ჰქონდათ მიჭერილი. დალმა დაინახა, რომ ტერორისტები გონზე მოსვლას იწყებდნენ. სასწრაფოობამ მას ისე დაარტყა, როგორც ქინძისთავი, რომელიც ნაზ ხორცის ნაჭერს ჭრიდა. პისტოლეტი ასწია, მას კვლავ ცეცხლი გაუხსნეს, მაგრამ მოახერხა დაჭრა ერთ-ერთი ამომავალი ტერორისტი და უყურა, როგორ გაორმაგდა მამაკაცი და დაეცა.
  
  სმიტი გავარდა. "დაიჭირე იგი."
  
  დალი ლიდერობდა. კენსი გვერდით აედევნა კადრები. დარჩენილმა ორმა ტერორისტმა კუთხე შემობრუნდა და დალი მიხვდა, რომ ისინი გასასვლელისკენ მიემართებოდნენ. მან ერთი წუთით შეანელა, შემდეგ იმავე კუთხეში მოტრიალდა, ფრთხილად ისროლა, მაგრამ მისი ტყვიები მხოლოდ ცარიელ ჰაერსა და ბეტონს მოხვდა. კარი ფართოდ იყო ღია.
  
  ყუმბარა შიგ დაბრუნდა.
  
  ახლა აფეთქება იყო მოცემული, SPIR-ის გუნდმა დაიფარა და დაელოდა როდის გაივლიდა ნამსხვრევებს. ძლიერი დარტყმის შედეგად კედლები შეირყა და გაიბზარა. შემდეგ ისინი ფეხზე იდგნენ, კარიდან შეაღწიეს თავშესაფარში და ნათელ დღეს.
  
  "დილის ერთი საათია", - თქვა სმიტმა.
  
  დალმა გაიხედა მითითებული მიმართულებით, დაინახა ორი მორბენალი ფიგურა და მათ უკან ჰადსონი, რომელიც მიემართებოდა ზემო ყურისკენ. "სიგიჟე, მათ შეიძლება ჰქონდეთ ჩქაროსნული კატარღები."
  
  კენსი ერთ მუხლზე დაეცა და ფრთხილად დაუმიზნა. "მაშინ ჩვენ ავიღებთ..."
  
  - არა, - დაჰკრა დალმა იარაღის ლულა. "არ ხედავთ იქ მშვიდობიან მოსახლეობას?"
  
  "ზუბი", დაწყევლა მან ებრაულად, ენა, რომელიც დალს არ ესმოდა. სმიტმა, კენზიმ და შვედმა ერთად დაიწყეს დევნა. ტერორისტებმა სწრაფად იმოქმედეს, ისინი თითქმის ბურჯთან იყვნენ. კენზი კომპრომისზე წავიდა მისი HK ჰაერში გასროლით, მოლოდინით, რომ მშვიდობიანი მოსახლეობა ან გაქცეულიყო ან დამალულიყო.
  
  "შეგიძლიათ გადამიხადოთ მადლობა მას შემდეგ, რაც დღეს გადავარჩენთ", - ამოიოხრა მან.
  
  დალმა დაინახა, რომ მის წინაშე შესაძლებლობების გზა გაიხსნა. ორივე ტერორისტი მაღლა იდგა წყლის ფონზე, შესანიშნავ სამიზნეებზე და კენზის ოპორტუნისტულმა ცეცხლმა მათ გზა გაუხსნა. მან შეანელა და კონდახი მხარზე მიიდო, ფრთხილად დაუმიზნა. სმიტი მის გვერდით მიჰყვა.
  
  ტერორისტები ისე შეტრიალდნენ, თითქოს ტელეპათიას ასრულებდნენ, უკვე ისროდნენ. დალი ფოკუსირებული რჩებოდა, როდესაც ლიდერი შუბისმსხმელებს შორის უსტვენდა. მისი მეორე ტყვია მიზანს მკერდში მოხვდა, მესამე - შუბლში, ზუსტად ცენტრში. კაცი გადმოვარდა, უკვე მკვდარი.
  
  "ერთი ცოცხალი დატოვე", - გაისმა ლორენის ხმა მის ყურმილში.
  
  სმიტმა გაისროლა. ბოლო ტერორისტი უკვე გვერდზე გადახტა, ტყვიამ ქურთუკს ასწია, სმიტმა კი თავი შეისწორა. სწრაფი მოძრაობით ტერორისტმა კიდევ ერთი ყუმბარა ესროლა - ამჯერად თავად ბურჯის გასწვრივ.
  
  "არა!" დალმა უშედეგოდ გაისროლა, გული ყელზე ახტა.
  
  პატარა ბომბი ხმამაღალი ხმით აფეთქდა, აფეთქების ტალღამ დოქებს გადაუარა. დალი ერთი წუთით დაიმალა კონტეინერის უკან, შემდეგ კი უკან გამოხტა - მაგრამ მისი იმპულსი შეირყა, როცა დაინახა, რომ ახლა მხოლოდ დარჩენილი ტერორისტი არ უნდა ინერვიულო.
  
  ერთ-ერთი კონტეინერის ამწე აფეთქების შედეგად ბაზაზე დაზიანდა და სახიფათოდ გადაიხარა მდინარეზე. ლითონის დაფქვის, გახეთქვის ხმები მოახლოებული ნგრევის შესახებ აუწყებდა. ხალხი მზერას ადგა და მაღალი ჩარჩოდან გაქცევა დაიწყო.
  
  ტერორისტმა კიდევ ერთი ყუმბარა ამოიღო.
  
  "ამჯერად არა, იდიოტო." სმიტი უკვე ცალ მუხლზე იდგა და თვალის გასწვრივ ცახცახებდა. მან აიღო ჩახმახი, უყურებდა ბოლო ტერორისტის დაცემას, სანამ ყუმბარას ქინძისთავის მოკიდებას შეძლებდა.
  
  მაგრამ ამწის გაჩერება ვერ მოხერხდა. კარკასის მთელ სიგრძეზე დახრილი და ჩამონგრეული მძიმე რკინის ხარაჩო ბურჯზე დაეცა, ჩარჩო გაანადგურა და პატარა ქოხი, რომელზედაც ის დაეცა, მტვრად აქცია. კონტეინერები დაზიანდა და რამდენიმე ფუტით უკან დაიხიეს. ლითონის ღეროები და ჯვარედინი ღეროები ჩამოფრინდა და მიწიდან მომაკვდინებელი ასანთივით ხტუნავდა. სმიტსა და დალს შორის ქუჩის შუქის ზომის კაშკაშა ცისფერი ძელი მოელვარე - ის, რასაც შეეძლო მათი გახევა, თუ მოხვდებოდა - და გაჩერდა რამდენიმე ფუტის დაშორებით, საიდანაც ლორენი და იორგი იდგნენ ზურგით საწყობისკენ.
  
  "არანაირი ნაბიჯი არ არის." კენსიმ ტერორისტს დაუმიზნა, ორმაგად გადაამოწმა. "ის ძალიან მკვდარია."
  
  დალმა ფიქრები მოაგროვა და ნავსადგურებს მიმოიხედა. სწრაფმა შემოწმებამ აჩვენა, რომ საბედნიეროდ, კონტეინერის ამწე არავინ დაშავებულა. თითი ყელის მიკროფონთან მიიტანა.
  
  "კამერა გამორთულია," - თქვა მან. "მაგრამ ისინი ყველა მკვდრები არიან."
  
  ლორენი დაბრუნდა. "კარგი, მე გადავცემ მას."
  
  კენზის ხელი დალის მხარზე დაედო. "გასაღებად უნდა მომეცა საშუალება. იმ ნაბიჭვარს მუხლებს დავამტვრევდი; შემდეგ ვაიძულებდით მას სალაპარაკოდ, ასე თუ ისე".
  
  "ზედმეტად სარისკო." დალი მიხვდა, რატომ არ ესმოდა ეს. "და საეჭვოა, რომ ჩვენ შეგვეძლო მისი საუბარი ამ მოკლე დროში."
  
  კენსი გაბრაზებულმა ჩაიკრა. "თქვენ საუბრობთ ევროპისა და ამერიკის სახელით. მე ისრაელი ვარ."
  
  ლორენი დაბრუნდა კომენტარებში. "Ჩვენ უნდა წავიდეთ. იქ კამერა ნახეს. Არ არის კარგი."
  
  დალმა, სმიტმა და კენზიმ მოიპარეს ახლომდებარე მანქანა და ჩათვალეს, რომ თუ მათ მხოლოდ ხუთი წუთი დასჭირდებოდათ სიარულისას, დროის დაზოგვა შეიძლება უფრო მნიშვნელოვანი იყოს.
  
  
  თავი მერვე
  
  
  დრეიკი ძალაგამოცლილი 47-ე ქუჩის ბეტონს შეეჯახა, საათამდე მხოლოდ თვრამეტი წუთი დარჩა. მათ მაშინვე პრობლემა შეექმნათ.
  
  "მეშვიდე, მერვე თუ ბროდვეი?" მაიმ იყვირა.
  
  ბომ მისკენ ააფრიალა GPS. მარეა ცენტრალურ პარკთან ახლოსაა.
  
  "დიახ, მაგრამ რომელი ქუჩა მიგვიყვანს მის გვერდით?"
  
  წამების გავლისას ისინი ტროტუარზე იდგნენ, რადგან იცოდნენ, რომ მარტი ამზადებდა არა მხოლოდ ატომურ ბომბს, არამედ გუნდებსაც, რომლებიც ყოველ წუთს აკლებდნენ ორ მშვიდობიანი მოქალაქის სიცოცხლეს მომდევნო პაემანზე დაგვიანებით.
  
  "ბროდვეი ყოველთვის დაკავებულია", - თქვა დრეიკმა. "მოდით გავაკეთოთ მერვე."
  
  ალისია მას უყურებდა. "როგორ ჯანდაბა იცოდე?"
  
  "მე გავიგე ბროდვეის შესახებ. არასოდეს მსმენია მერვეზე."
  
  "ოჰ, საკმაოდ სამართლიანი. სად -"
  
  "არა! ეს არის ბროდვეი!" ბომ უცებ იყვირა თავისი თითქმის მუსიკალური აქცენტით. "რესტორანი არის ძალიან ზედა... თითქმის."
  
  "თითქმის?"
  
  "Ჩემთან ერთად!"
  
  ბო ასი მეტრიანი სპრინტერივით აფრინდა და გაჩერებულ მანქანას ისე გადახტა, თითქოს იქ არ იყო. დრეიკი, ალისია და მეი ფეხდაფეხ მიჰყვნენ, აღმოსავლეთით მიუბრუნდნენ ბროდვეისკენ და გზაჯვარედინზე, სადაც ტაიმს სკვერი ანათებდა და ანათებდა და ზიზღს აძლევდა მის მბჟუტავ ეკრანებს.
  
  კიდევ ერთხელ გაუჭირდა ბრბოს დაშლა და ბოს ისევ გაუძღვა ისინი გზის პირას. აქაც კი იყვნენ ტურისტები, ზურგზე მიყრდნობილი, უყურებდნენ მაღალ შენობებსა და ბილბორდებს, ან ცდილობდნენ გადაეწყვიტათ სიცოცხლე საფრთხეში ჩაეგდოთ და გადატვირთულ გზაზე გაიქცნენ. ხალხმრავლობა კმაყოფილი იყო ბარკერებით, რომლებიც სთავაზობდნენ იაფ ბილეთებს ბროდვეის სხვადასხვა შოუსთვის. ყველა ფერის ენა ავსებდა ჰაერს, თითქმის აბსოლუტური, რთული ნაზავი. უსახლკაროები ცოტანი იყვნენ, მაგრამ ვინც მათ მაგივრად ლაპარაკობდა ძალიან ხმამაღლა და ენერგიულად აწარმოებდა კამპანიას შემოწირულობებისთვის.
  
  წინ ბროდვეი იყო, სავსე ნიუ-იორკელებითა და ვიზიტორებით, გადასასვლელებით გაჭედილი და ფერადი მაღაზიებითა და რესტორნებით იყო გაფორმებული თავისი ჩამოკიდებული, განათებული აბრებითა და A-ჩარჩოიანი დისპლეებით. გამვლელები ბუნდოვნი იყვნენ, როდესაც დრეიკი და SPEAR გუნდის მისი მხარე რბოლაში მოძრაობდნენ.
  
  Თხუთმეტი წუთი.
  
  ბომ ისევ მას შეხედა. "GPS ამბობს, რომ ფეხით ოცდაორი წუთის სავალია, მაგრამ ტროტუარები ისეთი ხალხმრავლობაა, რომ ყველა ერთნაირი ტემპით დადის."
  
  "მაშინ გაიქეცი", - მოუწოდა მას ალისია. "აიქნია შენი უზარმაზარი კუდი. შესაძლოა ეს გაიძულებს უფრო სწრაფად იმოძრაო".
  
  სანამ ბო ვერაფერს იტყოდა, დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი ისედაც ავარდნილი გული კიდევ უფრო იძირებოდა. წინ გზა მთლიანად გადაკეტილი იყო ორივე მიმართულებით, ძირითადად ყვითელი ტაქსით. მოხდა ფარის მოტეხილობა და ისინი, ვინც არ ცდილობდნენ ამის თავიდან აცილებას, ნელ-ნელა მოძრაობდნენ თავიანთი მანქანების უკეთ შესახედად. ორივე მხრიდან ტროტუარი ხალხით იყო სავსე.
  
  "Სისხლიანი ჯოჯოხეთი."
  
  მაგრამ ბო არც ანელებდა. მსუბუქმა ნახტომმა მიიყვანა იგი ახლომდებარე ტაქსის საბარგულზე, შემდეგ კი მის სახურავზე გაიქცა, გადახტა კაპოტზე და შევარდა რიგის შემდეგში. მეი სწრაფად მოჰყვა, რასაც მოჰყვა ალისია, დატოვა დრეიკი, რომელსაც მანქანის მფლობელები ყვირიან და თავს დაესხნენ.
  
  დრეიკი იძულებული გახდა ნორმალური კონცენტრირება მოეხდინა. ყველა ეს მანქანა არ იყო ერთნაირი და მათი ლითონი შეიცვალა, ზოგიც კი ნელ-ნელა წინ მიიწევდა წინ. რბოლა დაძაბული იყო, მაგრამ ისინი ხტებოდნენ მანქანიდან მანქანაში და წინ წასასვლელად გრძელ ხაზს იყენებდნენ. ბრბოები ორივე მხარეს იყურებოდა. კარგია, რომ აქ არავინ აწუხებდათ და ხედავდნენ ბროდვეის და 54-ე, შემდეგ 57-ე ქუჩების მოახლოებულ კვეთას. როდესაც მანქანების მსხვრევა შემსუბუქდა, ბო გადავიდა ბოლო მანქანიდან და განაგრძო სირბილი გზის გასწვრივ, მაი მის გვერდით. ალისიამ დრეიკს გადახედა.
  
  "უბრალოდ შევამოწმე, გადავარდი თუ არა უკანა ღია ლუქში."
  
  "დიახ, ეს სარისკო ვარიანტია. უბრალოდ მადლობელი ვარ, რომ მაშინ კაბრიოლეტები არ იყო. "
  
  მეორე კვეთაზე და 57-ე ქუჩის მიღმა ცემენტის მიქსერები, მიტანის ფურგონები და წითელ-თეთრი ბარიერები იყო გაწყობილი. თუ გუნდს ეგონა, რომ მათ მიაღწიეს წარმატებას, ან რომ ეს გაშვება ისეთივე პირდაპირი იქნებოდა, როგორც წინა, მათი ილუზიები მოულოდნელად დაიმსხვრა.
  
  ორი მამაკაცი გამოვიდა მიტანის სატვირთო მანქანის უკან, იარაღი პირდაპირ მორბენალებზე იყო მიმართული. დრეიკს არ გაუშვა ხელიდან. მუდმივმა ბრძოლამ, მრავალწლიანმა ბრძოლებმა მისი გრძნობები მაქსიმალურად ამძაფრა და იქ ინახავდა - დღეში ოცდაოთხი საათი. მყისვე გაჩნდა საფრთხის შემცველი ფორმები და უყოყმანოდ მივარდა მათკენ, ზუსტად მოახლოებული ცემენტის სატვირთო მანქანის წინ. ერთ-ერთი პისტოლეტი ხმაურით გვერდზე გაფრინდა, მეორე კი ერთ-ერთი მამაკაცის სხეულების ქვეშ გაიჭედა. დრეიკმა უკან დაიხია, როდესაც დარტყმა თავის ქალას გვერდით მიადო. მათ უკნიდან ცემენტის სატვირთო მანქანის ბორბლების ღრიალი მოისმა მკვეთრად დამუხრუჭებისას და მძღოლის გინება...
  
  მან დაინახა უზარმაზარი ნაცრისფერი სხეული მისკენ მობრუნებული...
  
  და გავიგე ალისიას შეშინებული ყვირილი.
  
  "მეტი!"
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  დრეიკს მხოლოდ იმის ყურება შეეძლო, როცა მისკენ უმართავდა სატვირთო მანქანა. თავდამსხმელებმა წამითაც არ დაიხიეს უკან, სეტყვა დაასხეს მას, რადგან არ ზრუნავდნენ საკუთარ უსაფრთხოებაზე. მას ყელში, გულმკერდსა და მზის წნულში დაარტყეს. უყურებდა სხეულს როგორ ტრიალებდა და წიხლით დაარტყა, როცა პირდაპირ თავზე გადაფრინდა.
  
  პირველი ტერორისტი უკან დაეცა, დაბრუნდა და დაეჯახა ერთ-ერთ ბორბალს, ზემოქმედებამ ზურგი მოიტეხა და მუქარა დასრულდა. მეორემ თვალი ჩაუკრა, თითქოს დრეიკის სიმამაცით გაოგნებულმა, შემდეგ თავი სატვირთოს მოახლოებული უკანა მხარეს მიაბრუნა.
  
  საკმარისი იყო სველი სილაღის ხმა. დრეიკი მიხვდა, რომ სიღრმიდან ამოვიდა, შემდეგ კი დაინახა პირველი ტერორისტის თავის ქალა, რომელიც მოცურების ბორბლების ქვეშ იყო დამსხვრეული, როდესაც სატვირთო მანქანის სხეული მის ზემოთ ტრიალებდა. ჩარჩო გაბრტყელდა, მხოლოდ იმედი ჰქონდა. წამის მეასედში სიბნელემ ყველაფერი შთანთქა, ხმაც კი. სატვირთო მანქანის ქვედა მხარე მის ზემოთ გადავიდა, შენელდა, შენელდა და შემდეგ მოულოდნელად გაჩერდა.
  
  ალისიას ხელი მის ქვეშ ასწია. "Კარგად ხარ?"
  
  დრეიკი მისკენ წამოვიდა. "იმ ბიჭებზე უკეთესი."
  
  ბო დაელოდა, კინაღამ ფეხებს აიჩეჩა, როცა საათს დახედა. "დარჩენილია ოთხი წუთი!"
  
  დაქანცულმა, დალურჯებულმა, გაკაწრულმა და დარტყმულმა დრეიკმა აიძულა თავისი სხეული მოქმედებაში. ამჯერად ალისია მასთან დარჩა, თითქოს გრძნობდა, რომ შეეძლო გარკვეული დროის დასვენება უახლოესი გაცდენის შემდეგ. მათ სცემეს ტურისტების ბრბოს, იპოვეს ცენტრალური პარკი სამხრეთი და მარეა ბევრ სხვა რესტორანში.
  
  მეიმ მიუთითა ნიშანზე, რომელიც შედარებით ფრთხილი იყო ნიუ-იორკისთვის.
  
  ბო წინ გაიქცა. დრეიკმა და სხვებმა ის კარებთან დაიჭირეს. მიმტანმა მზერა შეხედა მათ, მათ დაბნეულ გარეგნობას, მათ მძიმე ქურთუკებს და უკან დაიხია. მისი თვალებიდან ცხადი იყო, რომ მანამდე დანგრევა და ტანჯვა ნახა.
  
  "ნუ ინერვიულებ," თქვა დრეიკმა. "ჩვენ ინგლისელები ვართ."
  
  მაიმ მზერა გაუგზავნა მის მიმართულებით. "Იაპონელი".
  
  და ბომ აწეული წარბით შეაჩერა მამაკაცის ოთახის ძებნა. "ნამდვილად არა ინგლისური."
  
  დრეიკმა რაც შეეძლო მოხდენილად გაიქცა ჯერ კიდევ დახურულ რესტორანში, გზად სკამსა და მაგიდას დაარტყა. მამაკაცის საპირფარეშო პატარა იყო, მხოლოდ ორი შარდსა და ტუალეტისგან შედგებოდა. მან თასის ქვეშ გაიხედა.
  
  "აქ არაფერია", - თქვა მან.
  
  ბორეგადის სახეზე დაძაბულობა ეტყობოდა. საათის ღილაკებს დააჭირა. "Დრო ამოიწურა".
  
  იქვე მდგარი მიმტანი გადახტა, როცა ტელეფონმა დარეკა. დრეიკმა ხელი გაუწოდა მისკენ. "Ნუ აჩქარდები. გთხოვთ დაუთმოთ დრო. "
  
  ფიქრობდა, რომ გაქცევა შეეძლო, მაგრამ მისმა შინაგანმა მონდომებამ მილისკენ მიიყვანა. ამ დროს ალისია გამოვიდა ქალთა საპირფარეშოდან სახეზე შეშფოთებული გამომეტყველებით. "ის იქ არ არის. ჩვენ ეს არ გვაქვს!"
  
  დრეიკი ისე შეკრთა, თითქოს დაარტყეს. ირგვლივ მიმოიხედა. შეიძლება სხვა ტუალეტი იყოს ამ პატარა რესტორანში? იქნებ კაბინეტი თანამშრომლებისთვის? ისევ მოუწევდათ შემოწმება, მაგრამ მიმტანი უკვე ტელეფონზე იყო. მისი თვალები დრეიკისკენ გაბრწყინდა და აბონენტს სთხოვა დაელოდებინა.
  
  "ეს არის ადამიანი, სახელად მარში. Შენთვის."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "მან სახელით დამიძახა?"
  
  "მან თქვა ინგლისელმა." მიმტანი მხრები აიჩეჩა. "სულ ეს არის მან თქვა."
  
  ბო მის გვერდით გაჩერდა. "და რადგან ადვილად იბნევი, ჩემო მეგობარო, ეს შენ ხარ."
  
  "Შენი ჯანმრთელობისთვის".
  
  დრეიკი ტელეფონს დასწვდა, ერთი ხელი ლოყაზე მოისვა, როცა დაღლილობისა და დაძაბულობის ტალღამ მოიცვა. როგორ შეძლეს ისინი ახლა წარუმატებლობას? მათ გადალახეს ყველა დაბრკოლება, მაგრამ მარში შესაძლოა მაინც თამაშობდეს მათთან რაიმე ფორმით.
  
  "დიახ?"
  
  "მარტი აქ. ახლა მითხარი რა იპოვე?"
  
  დრეიკმა პირი გააღო, შემდეგ სწრაფად დახურა. რა იყო სწორი პასუხი? ალბათ მარში სიტყვას "არაფერს" ელოდა. Შესაძლოა...
  
  ის შეჩერდა, პასუხიდან პასუხზე ყოყმანობდა.
  
  "მითხარი რა იპოვე, თორემ მომდევნო წუთში ორი ნიუ-იორკელის მოკვლის ბრძანებას გავცემ."
  
  დრეიკმა პირი გააღო. Ჯანდაბა! "ჩვენ ვიპოვნეთ..."
  
  შემდეგ მაი გამოვარდა ქალთა საპირფარეშოდან, სველ ფილებზე გადაიჩეჩა და გვერდზე დაეცა. ხელში პატარა თეთრი კონვერტი ეჭირა. ბო წამის მეასედში მის გვერდით იყო, კონვერტი აიღო და დრეიკს გაუწოდა. მაი იატაკზე იწვა და მძიმედ სუნთქავდა.
  
  ალისია მას ღია პირით უყურებდა. "სად იპოვე ეს, სპრაიტ?"
  
  "შენ გააკეთე ის, რასაც "ბიჭის სახეს" ეძახიან, თაზ. და ეს არავის არ უნდა გაუკვირდეს, რადგან სამი მეოთხედი მაინც კაცი ხარ".
  
  ალისია სიბრაზისგან ჩუმად იწვა.
  
  კონვერტის გახსნისას დრეიკმა ხველა აუტყდა. "ჩვენ... ვიპოვეთ... ეს... დაწყევლილი ფლეშ დრაივი, მარშ. ჯანდაბა, ძმაო, რა არის ეს?"
  
  "Ყოჩაღ. Ყოჩაღ. ცოტა იმედგაცრუებული ვარ, მაგრამ ჰეი, შეიძლება შემდეგ ჯერზე. ახლა უბრალოდ დააკვირდით USB-ს. ეს არის თქვენი ბოლო ტესტი და, როგორც ადრე, შეიძლება გინდოდეთ გადასცეთ ის ვინმეს, ვისაც თქვენზე ან NYPD-ზე მეტი ინტელექტი აქვს".
  
  "ეს არის ტორტის შიგნით?" დრეიკი მიხვდა, რომ მიმტანი ისევ იქვე იდგა.
  
  მარშმა ხმამაღლა გაიცინა. "ოჰ კარგი, ოჰ ძალიან კარგი. კატა ჩანთიდან არ გავუშვათ? Დიახ ეს არის. ახლა მისმინე, მე მოგცემთ ათ წუთს, რომ გაუგზავნოთ ფლეშ დრაივის შიგთავსი მათზე უკეთესებს, შემდეგ კი ყველაფერს თავიდან დავიწყებთ."
  
  "არა, არა, ჩვენ არ ვიცით." დრეიკმა ანიშნა მეისკენ, რომელსაც პატარა ზურგჩანთა ეჭირა, რომელშიც პატარა ლეპტოპი ჰქონდათ დამალული. იაპონელი ქალი მიწიდან აწია და მიუახლოვდა.
  
  "ჩვენ არ ვიქნებით ჩვენს კუდებს მთელ ამ ქალაქში, მარშ."
  
  "მმ, დიახ, თქვენ. იმიტომ რომ მე ასე ვამბობ. ასე რომ, დრო გადის. მოდით, ჩატვირთოთ ლეპტოპი და ისიამოვნოთ, რა გველის შემდეგ, არა? ხუთი, ოთხი..."
  
  დრეიკმა მუშტი მაგიდაზე დაარტყა, როდესაც აფეთქება ჩაქრა. ბრაზი ადუღდა სისხლში. "მისმინე, მარშ..."
  
  რესტორნის ფანჯარა აფეთქდა, როდესაც ფურგონის წინა ფარი სასადილო ოთახში შევარდა. მინა დაიმსხვრა და ნაჭრები ჰაერში გაფრინდა. ოთახში ხის, პლასტმასის და ნაღმტყორცნების პროდუქტები შემოიჭრა. ფურგონი არ ჩერდებოდა, საბურავებს დაეჯახა და სიკვდილის შეგირდივით ღრიალებდა, როცა პატარა ოთახში ტრიალებდა.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  ჯულიან მარშმა იგრძნო მკვეთრი ტკივილი მუცელში, როცა მარჯვნივ შემოვიდა. პიცის ნაჭრები იატაკზე დაეცა და სალათის თასი დივანზე დაეცა. სწრაფად აიტაცა გვერდები, სიცილი სრულებით ვერ შეიკავა.
  
  დაბალი მაგიდა, რომელიც მის წინ იდგა და ზოიმ შეირხა, როცა ვიღაცის ველურმა ფეხი შემთხვევით დაარტყა. ზოიმ მის მხარდასაჭერად მიაღწია და მხარზე სწრაფად მოხვია, როდესაც კიდევ ერთი საინტერესო მოვლენა დაიწყო. აქამდე ისინი უყურებდნენ ედისონიდან გადმოსვლას დრეიკსა და მის ეკიპაჟს - საკმაოდ მარტივად უყურებდნენ, როგორ იღებდა ტურისტივით ჩაცმული მამაკაცი მოვლენებს ქუჩის გადაღმა - შემდეგ დაინახეს შეშლილი დარტყმა ბროდვეიზე - ეს ისტერიული სცენა უფრო სპორადული იყო, რადგან არ იყო ბევრი უსაფრთხოების კამერა, რომელიც ადგილობრივ ტერორისტს შეეძლო გაეტეხა - და შემდეგ სუნთქვაშეკრული უყურებდა, როგორ განვითარდა თავდასხმა ცემენტის მიქსერის გარშემო.
  
  ეს ყველაფერი სასიამოვნო ყურადღების გაფანტვაა. მარშს ცალ ხელში ეჭირა ერთჯერადი მობილური ტელეფონი, მეორეში კი ზოის ბარძაყი, როცა მან შეჭამა რამდენიმე ნაჭერი ლორი და სოკო და ესაუბრებოდა ფეისბუქზე.
  
  მათ წინ სამი ეკრანი იყო, თითოეული თვრამეტი დიუმი. წყვილი ახლა დიდ ყურადღებას იჩენდა, როცა დრეიკი და კომპანია პატარა იტალიურ რესტორანში შეიჭრნენ. მარშმა დრო შეამოწმა და ფერად ფოიერვერკებს დახედა.
  
  "ჯანდაბა, ეს ახლოსაა."
  
  "აღფრთოვანებული ხარ?"
  
  "დიახ, არა?"
  
  "კარგი ფილმია." დაიღრიალა ზოიმ. "მაგრამ მე უფრო მეტი სისხლის იმედი მქონდა."
  
  "მოიცადე ერთი წუთი, ჩემო სიყვარულო. Გაუმჯობესება".
  
  წყვილი იჯდა და თამაშობდა ნაქირავებ ბინაში, რომელიც ეკუთვნოდა ერთ-ერთ ტერორისტულ უჯრედს; მთავარი, გაიფიქრა მარშმა. იქ ოთხი ტერორისტი იმყოფებოდა, რომელთაგან ერთმა, წინა თხოვნით, მოაწყო მარშისთვის კინოს სანახავი ადგილი. სანამ პითიელი წყვილი სიამოვნებით უყურებდა, კაცები გვერდით ისხდნენ, პატარა ტელევიზორის ირგვლივ ჩახუტებულები, ათობით სხვა არხს ათვალიერებდნენ, ეძებდნენ სიახლეებს ან ელოდნენ ზარს. მარშმა არ იცოდა და არ აინტერესებდა. მან ასევე იგნორირება გაუკეთა უცნაურ ქურდულ მზერას, კარგად იცოდა, რომ ის იყო სიმპათიური მამაკაცი, უჩვეულო ხასიათით და ზოგიერთს - სხვა მამაკაცსაც კი - მოსწონდა ასეთი პიროვნების დაფასება.
  
  ზოიმ ოდნავ მეტი მადლიერება გამოავლინა მას, როცა ხელები მოკრივეებს წინ ჩამოუსრიალა. ჯანდაბა, ბასრი ფრჩხილები ჰქონდა.
  
  ცხარე და მაინც რაღაცნაირად... სასიამოვნო.
  
  მან ერთი წუთით შეხედა ბირთვულ პორტფელს - ტერმინი, რომელიც ვერ ამოიცნო თავიდან, მიუხედავად იმისა, რომ პატარა ბომბი დიდ ზურგჩანთაში იყო - და შემდეგ ხიზილალა ჩაუშვა პირში. მათ წინ მაგიდა, რა თქმა უნდა, ბრწყინვალე იყო, ფასდაუდებელი და უგემური პროდუქტებისგან შედგებოდა, მაგრამ ყველა უგემრიელესი იყო.
  
  იყო ეს ბირთვული ბომბი, რომელიც მის სახელს ყვიროდა?
  
  მარში მიხვდა, რომ მოქმედების დრო იყო და დაურეკა მომხიბვლელ ოფიციანტს, შემდეგ კი დიდი აქცენტის მქონე ინგლისელს. ბიჭს ხმის ერთ-ერთი უცნაური ტემბრი ჰქონდა - ის, რაც გლეხობას აფრქვევდა - და მარშმა დახუნძლული სახეები გამოიჩინა და ცდილობდა ხმოვანი ხმოვანიდან გამოეყო. არ არის ადვილი ამოცანა და ცოტა უფრო რთული ხდება, როდესაც ქალის ხელები თქვენს მაკნატუნას უჭერენ.
  
  "მითხარი რა იპოვე, თორემ მომდევნო წუთში ორი ნიუ-იორკელის მოკვლის ბრძანებას გავცემ." მარშმა ღიმილით ჩაიღიმა, როცა ეს თქვა, უგულებელყო ის გაღიზიანებული მზერა, რომელსაც მისი სტუდენტები უგზავნიდნენ ოთახში.
  
  ინგლისელი ცოტა კიდევ ყოყმანობდა. მარშმა იპოვა კიტრის ნაჭერი, რომელიც სალათის თასიდან ამოვარდა და ზოის თმებში ღრმად ჩაიკრა. არა ის, რომ მან ოდესმე შენიშნა. გავიდა წუთები და მარში წვის პალატაში ჩაილაპარაკა, უფრო და უფრო აღელვებული ხდებოდა. იქვე ახლოს ცივი ბოლინჯერის ბოთლი იდო და მას ნახევარი წუთი დასჭირდა დიდი ჭიქის დასალევად. ზოი მოკალათდა მასთან მუშაობის დროს და ისინი ერთი ჭიქიდან წრუპავდნენ, რა თქმა უნდა, საპირისპირო მხარეს.
  
  - ხუთი, - თქვა მარშმა ტელეფონში. "ოთხი, სამი ..."
  
  ზოიას ხელები განსაკუთრებით დაჟინებული გახდა.
  
  "ორი".
  
  ინგლისელი ცდილობდა მასთან გარიგებას, აშკარად აინტერესებდა რა ჯანდაბა ხდებოდა. მარშმა წარმოიდგინა, რომ მანქანა, რომელსაც ის აწყობდა, წინასწარ განსაზღვრულ დროს ეჯახებოდა წინა ფანჯარას, ახლა დამიზნებდა, აჩქარებდა, უახლოვდებოდა არასაეჭვო რესტორანს.
  
  "ერთი".
  
  შემდეგ კი ყველაფერი აფეთქდა.
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  დრეიკი მივარდა რესტორნის კედლისკენ, მიმტანს წელზე მოჰკიდა ხელი და თან მიათრია. მისი მოძრავი სხეულიდან მინის და აგურის ნატეხები ჩამოვარდა. მოახლოებულმა ფურგონმა იკივლა, რათა წევა მოეპოვებინა, როცა საბურავები რესტორნის იატაკს დაეჯახა და მანქანის შუა ნაწილი ფანჯრის რაფაზე გადავიდა, უკანა ბოლო ახლა მაღლა აწია და შუშის ზემოთ მდებარე შუშას შეეჯახა. ლითონი გახეხილი. მაგიდები ჩამოინგრა. მის წინ ნაგავივით დაწყობილი სკამები.
  
  ალისიაც მყისიერად მოახდინა რეაგირება, მაგიდის ირგვლივ მიიარა და მოშორდა, მისი ერთადერთი ჭრილობა იყო წვივზე მცირე ჭრილობა ჩქარა მფრინავი ხის ნაჭერისგან. მაიმ როგორღაც მოახერხა მოძრავი მაგიდის თავზე გადატრიალება, ზიანის მიყენების გარეშე, ბო კი ერთი ნაბიჯით წინ გადახტა, ზემოდან გადახტა და ზედაპირიდან ზედაპირზე გადახტა, ბოლოს და ბოლოს ნახტომის დრო მოახდინა ისე, რომ ფეხები და ხელები გვერდითა კედელს დაეჯახა და დაეხმარა. ის უსაფრთხოდ დაეშვა.
  
  დრეიკმა აიხედა, მიმტანი მის გვერდით ყვიროდა. ალისია ბრალდებულად შეხედა.
  
  "ასე რომ, თქვენ დაიჭირეთ იგი, არა?"
  
  "Ფრთხილად!"
  
  ფურგონი ისევ წინ მიიწევდა, წამით ნელნელა, მაგრამ ახლა ჩამოგორებული მგზავრის ფანჯრიდან თოფის ლულა გამოდიოდა. ალისია ჩამოხტა და დაიფარა. მეი კიდევ ცოტათი უკან დაბრუნდა. დრეიკმა ამოიღო პისტოლეტი და ექვსი ტყვია ესროლა უსხეულო ხელში, ხმამაღალი ხმები ჩაკეტილ სივრცეში, რომელიც ეწინააღმდეგება ფურგონის ყრუ ღრიალს. ბო უკვე მოძრაობდა, მანქანის უკანა მხარეს მიტრიალებდა. ბოლოს ბორბლებმა შეწყვიტა ტრიალი და გაჩერდა. დამტვრეული მაგიდები და სკამები კასკადიდან ამოვარდა თავსახურიდან და სახურავიდანაც კი. დრეიკი დარწმუნდა, რომ მიმტანი არ დაშავებულა, სანამ წინ წაიწევდა, მაგრამ მაშინ ბო და მეი უკვე მანქანასთან იყვნენ.
  
  ბომ მძღოლის ფანჯარა ჩაამსხვრია და ფიგურას შეეჭიდა. მაიმ გატეხილი საქარე მინიდან გადაამოწმა მდებარეობა და შემდეგ ნატეხი ხის ნაჭერი აიღო.
  
  - არა, - დაიწყო დრეიკმა, მისი ხმა ოდნავ უხეში იყო. "Გვჭირდება-"
  
  მაგრამ მაის მოსმენის ხასიათზე არ იყო. სამაგიეროდ, მან იმპროვიზირებული იარაღი საქარე მინაზე ისეთი ძალით გადააგდო, რომ მძღოლის შუბლზე მტკიცედ ჩაიკრა და ადგილზე შეირყა. მამაკაცს თვალები გადაატრიალა და ბოსთან ბრძოლა შეწყვიტა, ფრანგი გაოგნებული იყურებოდა.
  
  "მე ნამდვილად მქონდა ეს."
  
  მაიმ მხრები აიჩეჩა. "ვიფიქრე, რომ უნდა დავეხმარო."
  
  "დახმარება?" გაიმეორა დრეიკმა. "ჩვენ გვჭირდება მინიმუმ ერთი ამ ნაბიჭვრებიდან ცოცხალი."
  
  - და ამ ნოტაზე, - დაიძახა ალისია. "კარგად ვარ, ტა. მიუხედავად იმისა, რომ სასიამოვნოა, რომ გხედავ, როგორ გადაარჩენ ვენდის მიმტანის უკანალს".
  
  დრეიკმა ენაზე იკბინა, რაღაც ღრმა დონეზე იცოდა, რომ ალისია უბრალოდ დასცინოდა მას. ბორეგარმა მძღოლი მანქანიდან უკვე გაიყვანა და ჯიბეებს ჭურჭელდა. ალისია სასწაულად ხელუხლებელი ლეპტოპისკენ წავიდა. USB დისკმა დაასრულა ჩატვირთვა და გამოაქვეყნა სურათების სიმრავლე - ვერცხლის კასრების შემაშფოთებელი გამოსახულებები, რამაც დრეიკის სისხლი გაცივდა.
  
  "ეს ჰგავს ბომბის შიგთავსს", - თქვა მან და შეისწავლა მავთულები და რელეები. "გაუგზავნე ეს მურს, სანამ რამე მოხდება."
  
  ალისია მანქანას დაეყრდნო და ხელი მოშორდა.
  
  დრეიკი ოფიციანტს ფეხზე წამოდგომაში დაეხმარა. "კარგად ხარ, საყვარელო?"
  
  "მე... ასე მგონია."
  
  "პიტნის. ახლა რას იტყვი, რომ ლაზანიას გვიმზადებ?"
  
  "მზარეული... შეფ ჯერ არ მოსულა." მისმა მზერამ შიშით მიიღო ნგრევა.
  
  "ჯანდაბა, მე მეგონა, რომ ისინი მიკროტალღურ ღუმელში ჩააგდე."
  
  "არ ინერვიულო". მაი მივიდა და მიმტანს მხარზე ხელი დაადო. "მათი რეკონსტრუქცია მოხდება. ამაზე სადაზღვევო კომპანიამ უნდა იზრუნოს".
  
  "Ვიმედოვნებ".
  
  დრეიკმა ისევ უკბინა ენას, ამჯერად, რომ გინება არ დაეტოვებინა. დიახ, დალოცვა იყო, რომ ყველა ჯერ კიდევ სუნთქავდა, მაგრამ მარში და მისი ახლობლები მაინც ანადგურებდნენ ადამიანებს. სინდისის ქენჯნის გარეშე. არანაირი ეთიკა და არანაირი წუხილი.
  
  თითქოს ტელეფონმა ფსიქიკური კავშირით დარეკა. ამჯერად დრეიკმა უპასუხა ტელეფონს.
  
  "კიდევ წიხლებს?"
  
  მარშის ხმამ რაღაცის დარტყმის სურვილი გაუჩინა, მაგრამ ეს მკაცრად პროფესიონალურად გააკეთა. "ჩვენ გავაგზავნეთ თქვენი ფოტოები."
  
  "ოჰ, შესანიშნავი. ასე რომ, ეს ცოტათი მოვაგვარეთ. ვიმედოვნებ, რომ ლოდინის დროს წაიღეთ რაიმე საჭმელი, რადგან ეს შემდეგი ნაწილი - შეიძლება მოგკლას".
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "თქვენ იცით, რომ ჩვენ ჯერ არ გამოვცადეთ თქვენი ბომბი."
  
  "და ამის გაგონებაზე, ვხედავ, რომ გინდა შეანელო ყველაფერი, სანამ ცდილობ, დაეწიო. ეს არ მოხდება, ჩემო ახალო მეგობარო. ეს საერთოდ არ ხდება. თქვენი პოლიციელები და აგენტები, სამხედროები და მეხანძრეები შეიძლება იყვნენ კარგად ზეთიანი მანქანის ნაწილი, მაგრამ ისინი მაინც მანქანაა და მათ გარკვეული დრო სჭირდება სიჩქარის ამაღლებას. ასე რომ, მე ვიყენებ ამ დროს თქვენს გასაფანტად. ეს საკმაოდ სახალისოა, მერწმუნეთ. "
  
  "რას იღებენ პიტია ამ ყველაფრისგან?"
  
  მარშმა ჩაიცინა. "ოჰ, ვფიქრობ, თქვენ იცით, რომ ახლახან აფეთქდა რაგამუფინების ეს ამაო ჯგუფი. ოდესმე ყოფილა რამე უფრო ზუსტი? მათ ხელმძღვანელობდა სერიული მკვლელი, ფსიქო სტალკერი, მეგალომანი და ეჭვიანი ბატონი. ისინი ყველა ერთი და იგივე პიროვნება აღმოჩნდა".
  
  ამ დროს ალისია დრეიკს მიუახლოვდა. "მაშ გვითხარი - სად არის ეს ნაძირალა?"
  
  "ოჰ, ახალი გოგო. ქერა ხარ თუ აზიელი? ალბათ ქერა, როგორც ჟღერს. ძვირფასო, რომ ვიცოდე სად იყო, ცოცხალ კანს მოგცემ. ტაილერ ვებს ყოველთვის ერთი რამ სურდა. მან დატოვა პითიელები იმ მომენტში, როდესაც მიხვდა, სად უნდა ეპოვა ისინი.
  
  "რომელი იყო ბაზარში?" - ჰკითხა დრეიკმა და ახლა მოიპოვა დროც და ინფორმაციაც.
  
  "ეს ადგილი ამაზრზენი სკაა, მართალი ვარ? წარმოიდგინეთ იქ გაფორმებული ყველა გარიგება, რომელიც გავლენას მოახდენს მსოფლიოზე ათწლეულების განმავლობაში. "
  
  რამზესმა რაღაც მიყიდა, - თქვა დრეიკმა და სცადა.
  
  "დიახ. და დარწმუნებული ვარ, სახიფათო ფრანგულმა ძეხვის პაშტემ უკვე გითხრათ რა იყო. ან შეგიძლიათ ყოველთვის ჰკითხოთ მას ახლავე".
  
  ასე რომ, ამან დაადასტურა. მარში მათ უყურებდა, თუმცა რესტორანში თვალი არ ჰქონდა. დრეიკმა მურს მოკლე შეტყობინება გაუგზავნა. - რას გვეტყვით, სად წავიდა უები?
  
  "აბა, სერიოზულად, ვინ ვარ მე, Fox News? შემდეგ ფულს მთხოვთ".
  
  "მე დავთანხმდები ამ ტერორისტულ სისულელეს."
  
  "და დაუბრუნდით სამუშაოს". მარშმა ეს სიტყვები თქვა და მერე თითქოს გაერთო, უცებ გაეცინა. "ბოდიში, პირადი ხუმრობა. მაგრამ ახლა ჩვენ დავასრულეთ დევნის საკონტროლო ნაწილი. ახლა მსურს მოგაწოდოთ ჩემი მოთხოვნები".
  
  "ასე რომ, უბრალოდ გვითხარი." ალისიას ხმა დაღლილი ჟღერდა.
  
  "რა არის ამაში სასაცილო? ეს ბომბი აფეთქდება, თუ მთლად კმაყოფილი არ ვიქნები. ვინ იცის, ძვირფასო, შეიძლება გადაწყვიტო შენი დასაკუთრებაც კი".
  
  მყისიერად ალისია წასასვლელად მზად ჩანდა, თვალები და გამომეტყველება საკმარისად ეწვოდა, რომ ცეცხლი წაეკიდა გამშრალ ტყეს.
  
  - მე შენთან მარტო ყოფნა მინდა, - ჩაიჩურჩულა მან.
  
  მარტი შეჩერდა, შემდეგ სწრაფად გააგრძელა. "ბუნებრივი ისტორიის მუზეუმი, ოცი წუთი."
  
  დრეიკმა საათი დააყენა. "Და მერე?"
  
  "ჰმმ, რა?"
  
  "ეს არის არქიტექტურის გრანდიოზული ნიმუში."
  
  "ოჰ, კარგი, თუ აქამდე მიაღწიეთ, მე გირჩევდით, გააშიშვლოთ დაცვის კაცი, სახელად ხოსე გონსალესი. ერთ-ერთმა ჩვენმა პარტნიორმა ჩემი მოთხოვნები წუხელ ქურთუკის უგულებელყოფაში ჩაკერა. დოკუმენტების ტრანსპორტირების ორიგინალური გზა, დიახ, და გამგზავნისთვის დაბრუნების გარეშე. "
  
  დრეიკმა არ უპასუხა, ძირითადად დაბნეულმა.
  
  "მე ვიცი, რასაც ფიქრობ," - თქვა მარშმა და კიდევ ერთხელ აჩვენა საოცარი ინტელექტი. "რატომ არ გამოგიგზავნოთ ფოტოები და არ გამაგებინოთ რა გსურთ? ისე, მე თავისებური ადამიანი ვარ. მითხრეს, რომ ორი მხარე მაქვს, ორი გონება და ორი სახე, მაგრამ მირჩევნია, ისინი ორ ცალკეულ თვისებად დავინახო. ერთი ნაწილი მოხრილია, მეორე კი მოხრილი. Იცი რასაც ვგულისხმობ?"
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "რა თქმა უნდა, ვიცი ვინც ხარ."
  
  "მშვენიერია, მაშინ ვიცი, რომ მიხვდები, რომ როცა დავინახავ შენს ოთხ დანაწევრებულ გვამს დაახლოებით ჩვიდმეტ წუთში, თავს საოცრად ბედნიერად ვიგრძნობ და წარმოუდგენლად გაღიზიანებულსაც. Შენთან ერთად. ახლა კი, ნახვამდის."
  
  ხაზი გაქრა. დრეიკმა საათზე დააჭირა.
  
  Ოცი წუთი.
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  ჰეიდენი და კინიმაკა რამზესთან ერთად ატარებდნენ დროს. ტერორისტი პრინცი თავის ექვს ფუტიან საკანში უადგილო ჩანდა: ჭუჭყიანი, გაფუჭებული და, თუმცა აშკარად დაღლილი, გალიაში ჩაკეტილი ლომივით წინ და უკან მიიწევდა. ჰეიდენმა ჩაიცვა ჯავშანი, შეამოწმა გლოკი და სათადარიგო ტყვიები და მანოსაც იგივე სთხოვა. ამიერიდან არანაირი შანსი არ იქნება. რამზესი და მარტიც ზედმეტად ჭკვიანები იყვნენ, რომ არ შეფასდეს.
  
  შესაძლოა, ტერორისტული მითი სწორედ იქ იყო, სადაც მას სურდა ყოფილიყო.
  
  ჰეიდენს ეჭვი ეპარებოდა, ძალიან ეპარებოდა. ციხეში ბრძოლამ და მისი დაცვის სასოწარკვეთილმა სიკვდილმა აჩვენა, თუ რამდენად სურდა მას გაქცევა. თანაც, რეპუტაცია დაინგრა? განა სასოწარკვეთილი არ უნდა იყოს ზიანის გამოსწორება? შესაძლოა, მაგრამ ადამიანი არ განადგურდა იმ დონემდე, რომ ვერ აღადგინა. ჰეიდენი უყურებდა მას, როცა კინიმაკამ პლასტმასის სკამი მიუტანა.
  
  "ამ ქალაქში არის ბირთვული იარაღი", - თქვა ჰეიდენმა. "რაც დარწმუნებული ვარ, თქვენ იცით მას შემდეგ, რაც დადექით გარიგება ტაილერ უებთან და ჯულიან მარშთან. თქვენ ამ ქალაქში ხართ და თუ დრო მოვა, ჩვენ დავრწმუნდებით, რომ მიწისქვეშეთში არ ხართ. რა თქმა უნდა, შენმა მიმდევრებმა არ იციან, რომ ჩვენ გყავთ..." მან დაუშვა, რომ იქვე ჩამოკიდებულიყო.
  
  რამზესი გაჩერდა და დაღლილი თვალებით უყურებდა მას. "თქვენ გულისხმობთ, რა თქმა უნდა, მოტყუებას, სადაც ჩემი ხალხი მალე მოკლავს მარშს, აიღებს პასუხისმგებლობას ბომბზე და ააფეთქებს მას. ეს უნდა იცოდეთ უების და მისი დაცვისგან, რადგან მხოლოდ მათ იცოდნენ. თქვენ ასევე იცით, რომ ისინი მხოლოდ ჩემს ბრძანებას ელიან". თავი დაუქნია, თითქოს თავისთვის.
  
  ჰეიდენი დაელოდა. რამზესი გამჭრიახი იყო, მაგრამ ეს იმას არ ნიშნავდა, რომ არ წაბორძიკდებოდა.
  
  "ისინი აფეთქდებიან", - თქვა რამზესმა. "ისინი მიიღებენ საკუთარ გადაწყვეტილებას."
  
  "ჩვენ შეგვიძლია თქვენი ბოლო რამდენიმე საათი თითქმის აუტანელი გავხადოთ", - თქვა კინიმაკამ.
  
  - ვერ მაიძულებ, გავაუქმო ეს, - თქვა რამზესმა. "წამებითაც კი. მე არ შევაჩერებ ამ აფეთქებას".
  
  "Რა გინდა?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "მოლაპარაკებები იქნება."
  
  მან შეისწავლა იგი, დაჟინებით უყურებდა ახალი მსოფლიო მტრის სახეს. ამ ადამიანებს არაფერი სურდათ სანაცვლოდ, მათ არ სურდათ მოლაპარაკება და სჯეროდათ, რომ სიკვდილი მხოლოდ ნაბიჯი იყო სამოთხის რაღაც მსგავსებისკენ. სად გვტოვებს ეს?
  
  მართლა, სად? ის იარაღს ეძებდა. "ადამიანს, რომელსაც მასობრივი მკვლელობის მეტი არაფერი სურს, ადვილია გამკლავება", - თქვა მან. "თავში ტყვიით."
  
  რამზესმა სახე გისოსებს მიადო. "მაშინ წადი, დასავლელი ბიწო."
  
  ჰეიდენს არ სჭირდებოდა ექსპერტი ყოფილიყო, რომ წაეკითხა სიგიჟე და მონდომება ანათებდა ამ სულელ თვალებში. უსიტყვოდ შეცვალა თემა და ოთახიდან გავიდა, გარე კარი ფრთხილად ჩაკეტა უკან.
  
  ვერასდროს იქნები ძალიან ფრთხილად.
  
  გვერდით ოთახში რობერტ პრაისის საკანი იყო. მან მიიღო მდივნის აქ დარჩენის ნებართვა გარდაუვალი საფრთხისა და მასში მისი პოტენციური როლის გამო. როცა ოთახში ის და კინიმაკა შევიდნენ, პრაისმა ამპარტავანი მზერა მიაპყრო.
  
  "რა იცით ბომბის შესახებ?" - ჰკითხა მან. "და რატომ იყავი ამაზონში, ტერორისტების ბაზარს სტუმრობდი?"
  
  პრაისი თავის ლოგინზე ჩამოჯდა. "ადვოკატი მჭირდება. და რას გულისხმობ? ბომბი?"
  
  "ბირთვული ბომბი", - თქვა ჰეიდენმა. "აქ, ნიუ-იორკში. დაეხმარე შენს თავს, შე ნაგავი. დაეხმარე საკუთარ თავს ახლა გვითხარი რა იცი".
  
  "სერიოზულად". პრაისს თვალები გაუფართოვდა. "არაფერი არ ვიცი".
  
  "შენ ღალატი ჩაიდინე", - თქვა კინიმაკამ და სხეული კამერას მიუახლოვდა. "ასე გინდა რომ დაგიმახსოვრონ? ეპიტაფია თქვენი შვილიშვილებისთვის. ან გირჩევნიათ გიცნობდნენ, როგორც მონანიებულს, რომელიც დაეხმარა ნიუ-იორკის გადარჩენას?"
  
  "რა ტკბილადაც არ უნდა თქვა," პრაისის ხმა დახვეული გველივით გაისმა. "ბომბის შესახებ მოლაპარაკებებში მონაწილეობა არ მიმიღია და არაფერი ვიცი. ახლა გთხოვ, ჩემო ადვოკატო".
  
  - ცოტა დროს მოგცემ, - თქვა ჰეიდენმა. "მაშინ მე ვაპირებ რამზესს და შენს ერთად ერთ საკანში დაგაყენებ. თქვენ შეგიძლიათ ებრძოლოთ ამას. ვნახოთ ვინ ლაპარაკობს პირველი. მას სიცოცხლე ურჩევნია მოკვდეს და ყველა ცოცხალი სულის წაყვანა სურს. შენ? უბრალოდ დარწმუნდით, რომ არ მოიკლათ თავი".
  
  პრაისი აჟიტირებული ჩანდა მისი ზოგიერთი სიტყვით მაინც. "ადვოკატის გარეშე?"
  
  ჰეიდენი შემობრუნდა. "გაგიჟდი."
  
  მდივანმა მას მიხედა. ჰეიდენმა შიგნით ჩაკეტა და მერე მანოს მიუბრუნდა. "რამე იდეა?"
  
  "მაინტერესებს, არის თუ არა ვები ჩართული ამაში. ის ყოველთვის ფიგურა იყო."
  
  "ამჯერად არა, მანო. უები კი აღარ მოგვყვება. დარწმუნებული ვარ, ყველაფერი რამზესი და მარტია".
  
  "მაშ რა არის შემდეგი?"
  
  "არ ვიცი, სხვაგვარად როგორ შეგვიძლია დავეხმაროთ დრეიკს და ბიჭებს," - თქვა ჰეიდენმა. "გუნდი უკვე ამ ყველაფრის შუაშია. სამშობლო ყველაფერზე ზრუნავდა, დაწყებული პოლიციელებისგან, რომლებიც კარებს ურტყამდნენ, ჯაშუშებს, რომლებიც იმალებოდნენ თავიანთი შრომით ნაღდი ფულის მიღმა, არმიის გაძლიერებასა და NEST-ის, ბირთვული გადაუდებელი დახმარების ჯგუფის მოსვლას. პოლიციელები ყველგან არიან, ყველაფერი რაც აქვთ. მესაზღვრეები მზადყოფნაში არიან. ჩვენ უნდა მოვძებნოთ გზა რამზესის გასატეხად".
  
  "ნახე ის. როგორ დაარღვიე ადამიანი, რომელსაც არ აინტერესებს, იცოცხლებს თუ მოკვდება?"
  
  ჰეიდენი გაბრაზებული შეჩერდა. "უნდა ვცადოთ. ან გირჩევნიათ უბრალოდ დანებდეთ? ყველას აქვს გამომწვევი. ამ ჭიას რაღაც ადარდებს. მისი ქონება, მისი ცხოვრების წესი, მისი ფარული ოჯახი? რაღაც უნდა გავაკეთოთ, რომ დავეხმაროთ. "
  
  კინიმაკას სურდა, რომ შეეძლოთ კარინ ბლეიკის კომპიუტერული ექსპერტიზაზე დარეკვა, მაგრამ ქალი მაინც იყო ჩაბმული ფორტ ბრაგის რეჟიმში. "წავიდეთ სამსახურის მოსაძებნად."
  
  "და ილოცეთ, რომ დრო გვქონდეს."
  
  "ისინი ელიან რამზესს, რომ ნებართვა მისცეს. ცოტა დრო გვაქვს."
  
  - შენც ისე კარგად გაიგე, როგორც მე, მანო. ადრე თუ გვიან მოკლავენ მარშს და ააფეთქებენ".
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  დალი უსმენდა ურთიერთსაწინააღმდეგო საკომუნიკაციო შეტყობინებებს, როდესაც სმიტი ატარებდა მათ მანქანას მანჰეტენის ხალხმრავალ ქუჩებში. საბედნიეროდ, მათ არ მოუწიათ შორს წასვლა და ბეტონის ყველა არტერია მთლიანად არ იყო ჩაკეტილი. ჩანდა, რომ ინფორმატორების მთელი გუნდი იყო ჩართული, დაწყებული უღელტეხილის უმდაბლესი სნიტიდან ყველაზე მდიდარ, თაღლითურ მილიარდერამდე და ყველა მათ შორის. ამან გამოიწვია ურთიერთსაწინააღმდეგო ანგარიშების გროვა, მაგრამ სახლში მათ ყველაფერი გააკეთეს, რათა გამოეყოთ სანდო და დამახინჯებული.
  
  "ცნობილ უჯრედებიდან ორს მჭიდრო კავშირი აქვს ახლომდებარე მეჩეთთან", - უთხრა მურმა დალს თავისი ყურსასმენით. მისამართი უკარნახა. ჩვენ გვყავს ფარული აგენტი, თუმცა ის საკმაოდ ახალია. ამბობს, რომ ეს ადგილი მთელი დღე იზოლირებულია".
  
  დალი არასოდეს ყოფილა ადამიანი, რომელსაც შეეძლო რაიმეს ატანა. "რას ნიშნავს ეს რეალურად მეჩეთის ტერმინოლოგიაში?"
  
  "Რას ნიშნავს? ეს ნიშნავს, ჯანდაბა, წადი იქ და გაასუფთავე რამზესის ერთი საკანი მაინც".
  
  "სამოქალაქო ჩართულობა?"
  
  "ბევრი საუბარი არ არის. მაგრამ ვინც იქ არის, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ილოცოს. მოძებნეთ ყველა კომუნალური ოთახი და მიწისქვეშა პალატა. და მოემზადე. ჩემი მეგობარი ბიჭი ხშირად არ უშვებს შეცდომებს და მე ვენდობი მის ინტუიციას ამაში. "
  
  დალმა გადასცა ინფორმაცია და კოორდინატები შეიტანა GPS-ში. საბედნიეროდ, ისინი თითქმის მეჩეთის ზევით იყვნენ და სმიტმა საჭე ბორდიურს მიაბრუნა.
  
  "პროვიდენსი", - თქვა ლორენმა.
  
  "სახელი, რომელიც მე დავარქვი ჩემს ძველ კატანას." კენსი ამოისუნთქა, გაახსენდა.
  
  დალმა ჟილეტის ბალთები დაიჭირა. "Მზად ვართ? იგივე სისტემა. ძლიერად და სწრაფად ვურტყამთ ხალხო. წყალობა არ იქნება".
  
  სმიტმა ძრავა გამორთო. "ჩემთან არანაირი პრობლემა არ არის."
  
  დილა მაინც მიესალმა მათ, როცა ისინი მანქანიდან გადმოვიდნენ და ქუჩის მოპირდაპირე მხარეს მეჩეთი გამოიკვლიეს. იქვე იყო წითელ-თეთრი გამწოვი ორთქლიდან გამოსული. გზაჯვარედინზე მდებარე შენობა ორივე ქუჩას, მის ფერად ფანჯრებს და წაგრძელებულ ფასადის ნაწილს მოიცავდა. შენობის სახურავზე მიმდებარე ბეტონის ფასადების ფონზე უცნაური და თითქმის მბზინავი პატარა მინარეთი იდგა. ქუჩიდან შესასვლელი მინის კარებიდან გადიოდა.
  
  - ჩვენ შევდივართ, - თქვა დალმა. "ახლა იმოძრავე."
  
  მათ მიზანმიმართულად გადაკვეთეს გზა და ხელებგაშლილი მოძრაობა შეაჩერეს. ახლა პაუზა შეიძლება მათ ყველაფერი დაუჯდეს.
  
  "შესანიშნავი ადგილია", - თქვა სმიტმა. "ძნელია იქ გადამწყვეტი ჯგუფის პოვნა."
  
  დალი მურს დაუკავშირდა. "ჩვენ ადგილზე ვართ. სხვა არაფერი გაქვთ ჩვენთვის?"
  
  "დიახ. ჩემი კაცი მარწმუნებს, რომ კამერები მიწისქვეშაა. ის ახლოსაა მიღებასთან, მაგრამ არც ისე ახლოს, რომ დღეს დაგვეხმაროს".
  
  დალმა ეს ამბავი გადასცა, როდესაც მათ სხვა ტროტუარი გადაკვეთეს და მეჩეთის შესასვლელი კარები გააღეს. გაძლიერებული გრძნობებით ისინი ნელ-ნელა შიგნიდან გადავიდნენ, თვალები ოდნავ ჩაბნელებულ განათებას შეეგუნენ. თეთრი კედლები და ჭერი ასახავდა სინათლეს, ოქროს ნათურებს და წითელ და ოქროსფერ ხალიჩას. ეს ყველაფერი სარეგისტრაციო ზონის უკან მდებარეობდა, სადაც მამაკაცი მათ დაუფარავი ეჭვით უყურებდა.
  
  "Შემიძლია დაგეხმარო?"
  
  დალმა აჩვენა თავისი SPEAR ID. "დიახ, მეგობარო, შეგიძლია. შეგიძლიათ მიგვიყვანოთ თქვენს საიდუმლო მიწისქვეშა შესასვლელთან".
  
  მიმღები დაბნეული ჩანდა. "რა არის ეს, ხუმრობა?"
  
  - განზე გადადი, - ხელი გაუწოდა დალმა.
  
  "ჰეი, არ შემიძლია ნება შენ..."
  
  დალმა მამაკაცს მაისური ასწია და დახლზე მოათავსა. "ვფიქრობ, მე ვთქვი განზე გადადგომა".
  
  გუნდი სწრაფად გავიდა და მეჩეთის მთავარ შენობაში შევიდა. ტერიტორია ცარიელი იყო და უკანა კარები ჩაკეტილი იყო. დალი ელოდა სმიტისა და კენზის დაფარვას და შემდეგ ორჯერ დაარტყა მათ. ხე გაიყო და პანელები იატაკზე დაეცა. ამ დროს უკან ფოიედან ხმაური და ღელვა ისმოდა. გუნდმა პოზიციები დაიკავა, ტერიტორია დაფარა. გავიდა სამი წამი, შემდეგ კი სპეცრაზმის მეთაურის სახე და ჩაფხუტი გვერდითი კედლის უკნიდან ამოვარდა.
  
  "დალი ხარ?"
  
  შვედმა ჩაიცინა. "დიახ?"
  
  "მურმა გამოგვიგზავნა. HIT. ჩვენ აქ ვართ თქვენი თამაშის მხარდასაჭერად."
  
  "ჩვენი თამაში?"
  
  "დიახ. ახალი ინფორმაცია. თქვენ არასწორ დაწყევლილ მეჩეთში ხართ და ისინი საკმაოდ ღრმად არიან გათხრილი. დასჭირდება ფრონტალური შეტევა მათ დარტყმას. ჩვენ კი ფეხებს ვუმიზნებთ".
  
  დალს არ მოეწონა, მაგრამ ესმოდა აქ მუშაობის პროცედურა, ეტიკეტი. არ დაშავებულა, რომ სპეცრაზმს უკვე უკეთესი ადგილი ჰქონდა.
  
  - აჩვენე გზა, - თქვა დალმა.
  
  "Ჩვენ ვართ. სწორი მეჩეთი გზის გადაღმაა".
  
  - მეორე მხარეს... - დაიფიცა დალმა. "GPS სისულელე."
  
  "ისინი საკმაოდ ახლოს არიან ერთმანეთთან." ოფიცერმა მხრები აიჩეჩა. "და ეს ინგლისური გინება გულს აწყნარებს, მაგრამ დრო არ არის, წყეული ვირი გადავცუროთ?"
  
  გავიდა წუთები, როცა გუნდები ერთმანეთში აირია და შექმნეს დარბევის პარტია, როცა ისინი კვლავ გადაკვეთეს გზას. ერთხელ აწყობა, სხვა მომენტი არ დაკარგულა. დაიწყო სრულმასშტაბიანი თავდასხმა. მამაკაცები შენობის წინა მხარეს თავს დაესხნენ, კარები ჩამოაგდეს და ფოიეში შეიჭრნენ. მეორე ტალღამ გაიარა მათში, აფრინდა იმ ღირსშესანიშნაობების მოსაძებნად, რომლებზეც უთხრეს. ცისფერი კარი რომ იპოვეს, მამაკაცმა მას ასაფეთქებელი მუხტი მოათავსა და ააფეთქა. იყო აფეთქება, ბევრად უფრო ფართო, ვიდრე დალი ელოდა, მაგრამ რადიუსით, რომელსაც სპეცრაზმი აშკარად ითვლიდა.
  
  "ბოუბის ხაფანგი", - უთხრა ლიდერმა. "ისინი უფრო მეტი იქნება."
  
  შვედმა ცოტათი იოლად ამოისუნთქა, უკვე იცოდა ფარული აგენტების ღირებულება და ახლა არ ავიწყდება მათი დაკისრება. ფარული მუშაობა პოლიციის ერთ-ერთი ყველაზე მზაკვრული და საბედისწერო მეთოდი იყო. ეს იყო იშვიათი და ღირებული აგენტი, რომელსაც შეეძლო მტრის შეღწევა და ამით სიცოცხლის გადარჩენა.
  
  სპეცრაზმელები თითქმის დანგრეულ ოთახში შევიდნენ, შემდეგ კი შორეული კარისკენ შებრუნდნენ. ღია იყო და დაფარული იყო სარდაფის შესასვლელი აშკარად. როდესაც პირველი კაცი მიუახლოვდა, ქვემოდან გაისმა სროლა და ტყვია რიკოშეტით გავარდა ოთახში.
  
  დალმა კენსის შეხედა. "რამე იდეა?"
  
  "Მკითხე? რატომ?"
  
  "შეიძლება იმიტომ, რომ წარმომიდგენია შენ თვითონ გქონდეს ასეთი ოთახი."
  
  "ნუ სცემთ ბუჩქს, ჯანდაბა, დალ, კარგი? მე არ ვარ შენი შინაური ცხოველების კონტრაბანდისტი. მე მხოლოდ იმიტომ ვარ აქ, რომ...
  
  "დიახ, რატომ ხარ აქ?"
  
  "ძალიან მინდა ვიცოდე. იქნებ წავიდე..." ყოყმანობდა, მერე ამოიოხრა. "მისმინე, იქნებ სხვა გზა არსებობს. ჭკვიანი კრიმინალი არ წავა იქ, საიმედო გაქცევის მარშრუტის გარეშე. მაგრამ რეალური ტერორისტული უჯრედებით? ვინ იცის ასეთი თვითმკვლელი ნაბიჭვრები?
  
  "ჩვენ არ გვაქვს დრო ფიქრისთვის", - თქვა სპეცრაზმის მეთაურმა და მის გვერდით ჩამოჯდა. "ეს არის როლერბოლი ამ ბიჭებისთვის."
  
  დალი უყურებდა, როცა გუნდმა კენზის სიტყვებზე ფიქრის დროს ამოიღო ყუმბარები. განზრახ მკაცრი, მას სჯეროდა, რომ მათ უკან მზრუნველი გული, ან თუნდაც ერთის გატეხილი ნარჩენები იმალებოდა. კენსის რაღაც სჭირდებოდა ამ ნაწილების გაერთიანებაში - მაგრამ რამდენ ხანს შეეძლო ეძია ყოველგვარი იმედის დაკარგვის გარეშე? ალბათ ეს ხომალდი უკვე დაინგრა.
  
  SWAT-ის გუნდმა ანიშნა, რომ მზად იყვნენ და შემდეგ ჯოჯოხეთის გიჟური ფორმა ხის კიბის გამოყენებით გააჩაღეს. როდესაც ყუმბარები ააფეთქეს და შემდეგ აფეთქდნენ, გუნდები ლიდერობდნენ, დალმა მეთაურს უბიძგა ბოძზე.
  
  სმიტმა წარსულს ჩაუარა. "გააძრო დუნდულები."
  
  ჩამოვარდნილ მათ მაშინვე ავტომატის ცეცხლი დახვდათ. დალმა შეამჩნია ჭუჭყიანი იატაკი, მაგიდის ფეხები და იარაღის ყუთები, სანამ განზრახ სრიალებდა ზედიზედ ოთხ სართულზე, იღებდა პისტოლეტს და უპასუხებდა ცეცხლს. სმიტი მის წინ გადატრიალდა, ქვევით ჩასრიალდა და გვერდზე მიცოცავდა. SWAT-ის გუნდი წინ მიიწევდა უკნიდან, იკეცებოდა და არ ცახცახებდა ცეცხლის ხაზზე. ტყვიები გასროლის შემდეგ უკან ბრუნდებოდა, სასიკვდილო ზალპებმა სარდაფში გახვრეტილი და სქელი კედლებიდან ნაჭრები ამოხეთქა. როდესაც დალმა დაარტყა მიწა ბოლოში, მაშინვე დააფასა სცენარი.
  
  აქ ოთხი უჯრედის წევრი იყო, რაც ემთხვეოდა იმას, რაც მათ წინა საკანში ნახეს. სამი იყო მუხლებზე, ყურებიდან სისხლი მოედინებოდა, ხელები შუბლზე ჰქონდათ მიჭერილი, მეოთხე კი უვნებელი ჩანდა და ძლიერად ისროდა თავდამსხმელებს. შესაძლოა, სამი სხვა აფარებდა მას, მაგრამ დალმა მყისიერად იპოვა გზა ცოცხალი პატიმრის მისაღებად და მსროლელს დაუმიზნა.
  
  "Ო არა!" სპეცრაზმის ლიდერი აუხსნელად მივარდა მის გვერდით.
  
  "ჰეი!" დაურეკა დალმა. "Რა-"
  
  ყველაზე უარესი სახის ჯოჯოხეთის შუაგულში მხოლოდ მათ, ვისაც ეს ადრე გამოუცდია, შეუძლია პაუზის გარეშე იმოქმედოს. სპეცრაზმის ლიდერმა აშკარად შენიშნა მისთვის ნაცნობი ნიშანი და მხოლოდ კოლეგების ცხოვრებაზე ფიქრობდა. როდესაც დალმა აიღო საკუთარი ჩახმახი, მან დაინახა, რომ ტერორისტმა ერთი ხელიდან ჩამოაგდო დატენილი ყუმბარა და მეორე ხელით გადააგდო იარაღი.
  
  რამზესისთვის! - დაიყვირა მან.
  
  სარდაფი იყო სასიკვდილო ხაფანგი, პატარა ოთახი, სადაც ეს არსებები იზიდავდნენ თავიანთ მსხვერპლს. ოთახში არის მიმოფანტული სხვა ხაფანგები, ხაფანგები, რომლებიც გაჩნდება ნამსხვრევების აფეთქებისას. დალმა ესროლა ტერორისტს თვალებს შორის, თუმცა მან იცოდა, რომ ეს ჟესტი წმინდა აკადემიური იყო - ეს მათ არ გადაარჩენდა.
  
  არა ამ პაწაწინა ოთახში აგურის კედლებით, ვიწრო პირობებში, რადგან ბოლო წამები ითვლიან ყუმბარის აფეთქებამდე.
  
  
  თავი მეთოთხმეტე
  
  
  დალმა დაინახა, რომ სამყარო სიბნელეში იყო ჩაძირული. დაინახა, როგორ შენელდა დრო მცოცავ ტემპამდე, როგორ იზომებოდა ყოველი ცოცხალი გულის ცემა გაუთავებელ წუთებში. როდესაც ყუმბარა ამოვარდა, იატაკიდან მტვერი და ჭუჭყი ასწია პაწაწინა სოკოს ღრუბელში, მისი ტყვია შევიდა ტერორისტის თავის ქალაში, ტრიალებდა ირგვლივ, სანამ ზურგიდან ამოვარდებოდა და კედელს დაეჯახა სისხლის ფართო შადრევანს. სხეული დასუსტებულია, სიცოცხლე უკვე გაქრა. ყუმბარა მეორე რიკოშეტზე დაეცა და დალმა იარაღის სახიდან მოშორება დაიწყო.
  
  ძვირფასი წამები დარჩა.
  
  სამი ტერორისტი ჯერ კიდევ მუხლებზე იყო, კვნესა-დამარცხებული და ვერ ხედავდნენ, რა მოდიოდა. სპეცრაზმელები ცდილობდნენ მათი იმპულსის შეკავებას ან კიბეებზე ასვლას.
  
  სმიტმა მზერა დალზე გადაიტანა, მისი ცხოვრების ბოლო ხილვა.
  
  დალმა იცოდა, რომ კენსი, ლორენი და იორგი კიბეების თავზე იყვნენ და ერთი წუთით იმედოვნებდა, რომ ისინი საკმარისად შორს იყვნენ ეპიცენტრიდან.
  
  და მაინც, ეს ყველაფერი ჩემი შვილებისთვისაა...
  
  ყუმბარა მეორე რიკოშეტის მწვერვალზე აფეთქდა, მომენტალურად ყველაზე ხმამაღალი ხმა შვედს გაუგონია. შემდეგ ყველა ხმა მოულოდნელად გაქრა, რადგან ეს აზრი გაქრა...
  
  თვალები წინ იყო მიპყრობილი და ვერ იჯერებდა რას ხედავდნენ.
  
  SWAT-ის ლიდერი რაც შეიძლებოდა სწრაფად გაიქცა, იცოდა რა მოდიოდა და გადაწყვეტილი იყო რაც შეიძლება მეტი ადამიანის გადარჩენა, მყისიერად მიხვდა, რომ ის იყო ერთადერთი ადამიანი, ვისაც ამის გაკეთება შეეძლო. მისმა სირბილმა ასწია იგი ყუმბარის ზემოთ, რის შედეგადაც მას საშუალება მისცა პირდაპირ მასზე დაეცემა წამის მეასედზე, სანამ ის აფეთქდებოდა. კევლარის მეშვეობით, ხორცი და ძვალი, ის აფეთქდა, მაგრამ არ მოხვდა მათ, ვინც იდგნენ, ოთახში მიჯაჭვულები. აფეთქება ჩაახშო და შემდეგ ჩაქრა.
  
  დალმა ყელი გაიწმინდა, საკუთარ თვალებს ვერ დაუჯერა. კოლეგების თავდადება ყოველთვის ამცირებდა მას, მაგრამ ეს სხვა დონეზე იყო.
  
  მე არ... მისი სახელიც კი არ ვიცოდი.
  
  და მაინც ტერორისტებმა მის წინაშე დაიჩოქეს.
  
  დალმა ბოლო რამდენიმე საფეხური ჩაირბინა, ცრემლები აბურდულა მაშინაც კი, როცა სამი მამაკაცი ზურგზე დაარტყა. სმიტმა მათი ქურთუკები დახია. ასაფეთქებელი ჟილეტები არ ჩანდა, მაგრამ ერთი კაცი პირიდან ქაფით ასდიოდა მაშინაც კი, როცა სმიტი მის გვერდით დაიჩოქა. მეორე ტანჯვით ღრიალებდა. მესამე მიწაზე იყო მიმაგრებული, უმოძრაოდ. დალი შეხვდა მამაკაცის საშინელ მზერას, როგორც პოლარული ქუდი, საკუთარი სიძულვილით. კენზი მივიდა და მიიპყრო შვედის ყურადღება, შეხედა დალს, მის ყინულოვან ცისფერ თვალებს ისეთი ნათელი, ცივი და ემოციებით სავსე, რომ თითქოს ვრცელ, გალღობად პეიზაჟს ჰგავდა, და მხოლოდ სიტყვებს ამბობდა.
  
  "მან გადაგვარჩინა საკუთარი თავის გაწირვით. მე... მე ვგრძნობ თავს ისე ნაკლად, ასე სავალალოდ მასთან შედარებით".
  
  დალი, მთელი თავისი დღეების განმავლობაში, არასოდეს აღმოჩნდა, რომ კომენტარის გაკეთება არ შეეძლო. მან ეს გააკეთა ახლა.
  
  სმიტმა სამივე მამაკაცი გაჩხრიკა, უფრო მეტი ხელყუმბარა, ტყვია და მცირე იარაღი იპოვა. ჯიბეებში ჩადებული ქაღალდები და კუპიურები დაჭმუჭნული იყო, ამიტომ შეკრებილმა კაცებმა დაიწყეს თრევა.
  
  სხვები მიუახლოვდნენ თავიანთ დაცემულ წინამძღოლს, თავი დახარეს. ერთმა კაცმა დაიჩოქა და ხელი გაუწოდა ოფიცრის ზურგზე შეხების მიზნით.
  
  მესამე ტერორისტი მოკვდა, რა შხამიც არ უნდა აეღო, შხამის მოქმედებას უფრო მეტი დრო დასჭირდა, ვიდრე მის კოლეგებს. დალი უზომოდ უყურებდა. როცა მისმა ყურმილმა გაისმა და მურის ხმამ აავსო თავი, ის უსმენდა, მაგრამ პასუხი ვერ მოიფიქრა.
  
  "ხუთი კამერა," უთხრა მურმა. "ჩვენმა წყაროებმა გაარკვიეს, რომ რამზესს მხოლოდ ხუთი კამერა აქვს. თქვენ შეხვდით ორს, რომელიც დარჩა სამი. რაიმე ახალი ინფორმაცია ხომ არ გაქვს, დალ? გამარჯობა? Მანდ ხარ? რა ჯანდაბა ხდება?"
  
  გიჟმა შვედმა დააჭირა პატარა ღილაკს, რომელმაც მური დადუმდა. უნდოდა რამდენიმე წამით მაინც ჩუმად გამოეხატა პატივისცემა. როგორც ყველა ქალი და მამაკაცი იქ, ის გადარჩა მხოლოდ ერთი კაცის უზარმაზარი მსხვერპლის გამო. ეს კაცი ვეღარასოდეს დაინახავს დღის სინათლეს ან მზის ჩასვლას, ან იგრძნობს თბილი ნიავი, რომელიც მის სახეზე უბერავს. დალი მას განიცდიდა.
  
  სანამ ცოცხალი იყო.
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  ჩვიდმეტი წუთი.
  
  დრეიკი მიჰყვა ბოს, მარცხნივ 59-ეზე გაჭრა და პირდაპირ ქაოსში გაემართა, რომელიც იყო კოლუმბის წრე. შენობებიდან მარცხნივ ფრიალებდა დროშები, მარჯვნივ კი ხეებით მოფენილი მწვანე ზოლი. მათ წინ იდგა საცხოვრებელი კორპუსი, ძირითადად მინისგან, მისი ფანჯრები მისასალმებლად ანათებდა ჯერ კიდევ ამომავალი მზის სხივებს. ყვითელი ტაქსი გზის პირას გაჩერდა, მისი მძღოლი ელოდა, რომ დაენახა ოთხი კარგად ჩაცმული სპრინტერი, რომლებიც მის უკან ტროტუარზე მიდიოდნენ, მაგრამ ბომ მამაკაცს მეორე მზერა არ მოუშორებია. წრე იყო ფართო ბეტონის სივრცე ჩანჩქერები, ქანდაკებები და დასაჯდომი ადგილები. ტურისტები აქეთ-იქით დადიოდნენ, ზურგჩანთებს აწყობდნენ და წყალს სვამდნენ. დრეიკმა გაოფლიანებული სპორტსმენების ჯგუფის შუაში გაჭრა, შემდეგ კი ხეების ქვეშ გაიქცა, რომლებიც სულ მცირე ჩრდილს აძლევდნენ.
  
  ცნობისმოყვარე თვალთაგან მიღმა.
  
  კონტრასტმა მკაცრ, მღელვარე ქუჩებს შორის მათი მრავალი უკიდურესობა - დიდებული, არეული ცათამბჯენები, რომლებიც იბრძვიან სივრცისთვის ბადის გასწვრივ ტრადიციულ ეკლესიებს შორის - და აბსოლუტურ სიმშვიდესა და სიმშვიდეს შორის, რომელიც სუფევდა მის მარჯვნივ სიმწვანეში, აავსებდა დრეიკს არარეალურობის გრძნობით. რამდენად გიჟური იყო ეს ადგილი? რამდენი სიზმარია ეს? განსხვავებები წარმოუდგენლად უკიდურესი იყო.
  
  მას აინტერესებდა, რამდენად ყურადღებით აკვირდებოდა მათ მარში, მაგრამ ძალიან არ ადარდებდა. ამან შეიძლება გამოიწვიოს ადამიანის სიკვდილი. სახლში დაბრუნებულს ისინი ახლაც ცდილობდნენ არხის პოვნას, რათა მის წყარომდე მიაგნოთ.
  
  კაშკაშა ორბიტა ნელა მიუბრუნდა მარცხნივ, როდესაც ჯგუფი აჩქარდა. ალისია და მეი ახლოს გარბოდნენ უკან, უყურებდნენ, მაგრამ ამ ტემპით ვერ გამოიყენებდნენ თავიანთ შესაძლებლობებს. მტერი შეიძლება იყოს ყველგან, ნებისმიერი. გამვლელ სედანს დაბურული ფანჯრები სჭირდებოდა უფრო მჭიდრო შემოწმებას, მაგრამ შორს გაუჩინარდა.
  
  დრეიკმა დრო შეამოწმა. დარჩა თერთმეტი წუთი.
  
  და მაინც მომენტები იკეცება, წამით წამით. ბო შეანელა, როცა ღია ნაცრისფერი შენობა, რომელიც დრეიკმა მაშინვე ამოიცნო, გზაზე გამოჩნდა. ჯერ კიდევ დარბის, ის ალისიას და მეის მიუბრუნდა. "იმავე შენობაში, სადაც ოდინთან სიუჟეტის დროს ვიბრძოდით. ჯანდაბა, ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს მთელი ცხოვრება გავიდა. "
  
  "ვერტმფრენი არ მოხვდა გვერდზე?" ჰკითხა ალისია.
  
  "ოჰ, დიახ, და ჩვენ თავს დაესხა ტირანოზავრი რექსი."
  
  ბუნებრივი ისტორიის მუზეუმი შედარებით პატარა ჩანდა ამ კუთხით, მცდარი წარმოდგენა თუ ოდესმე არსებობდა. ტროტუარიდან შესასვლელი კარებისკენ მიმავალი საფეხურები იყო, ამჟამად სავსე იყო ტურისტების ჯგუფით. დიზელისა და ბენზინის შერეული სუნი დაესხა მათ, როცა გზის პირას გაჩერდნენ. ძრავების ხმაური, ყვირილი და ხანდახან ყვირილი მაინც აწუხებდა მათ გრძნობებს, მაგრამ მაინც დიდი მოძრაობა იყო აქ ირგვლივ.
  
  "არ გაჩერდე ახლა," თქვა ალისამ. "ჩვენ წარმოდგენა არ გვაქვს სად იქნება უსაფრთხოება."
  
  დრეიკი ცდილობდა შეეჩერებინა მოძრაობა და მიეშვა მათ გადაკვეთა. იმედი ვიქონიოთ, რომ მან არ თქვა, რომ ავად იყო.
  
  საბედნიეროდ, მცირე მოძრაობა იყო და ჯგუფმა საკმაოდ მარტივად შეძლო გზის გავლა. ერთხელ მუზეუმის კიბეების ბოლოში, მათ დაიწყეს ასვლა, მაგრამ უცებ შეჩერდნენ, როდესაც მათ უკან საბურავების ხმამაღალი ყვირილი გაიგონეს.
  
  დრეიკმა გაიფიქრა: შვიდი წუთი.
  
  ისინი გადაუმოწმებელი სიგიჟის სცენა გახდა. მანქანიდან ოთხი კაცი გადმოხტა, თოფები მზად იყო. დრეიკი ცდილობდა თავის არიდებას, მუზეუმის კარებს ახტა და მნახველები გაფანტა. ბომ სწრაფად ამოიღო იარაღი და მტერს დაუმიზნა. გაისმა სროლები. ყვირილმა დილა გაანადგურა.
  
  დრეიკი მაღლა ახტა და დაბალი მუშტი დაარტყა, შემოვიდა, როცა ტროტუარზე მოხვდა და იგნორირება გაუკეთა იმ ტკივილს, სადაც მისმა მხარმა მთელი სხეული მოიცვა. თავდამსხმელი სედანის კაპოტზე გადახტა და იარაღით უკვე ეჭირა მაი. დრეიკი მანქანისკენ შემოვიდა და შემდეგ ფეხზე წამოდგა, საბედნიეროდ, თოფს ხელი მიუწვდომელი იყო. მან ხელი გაუწოდა, უფრო საშიში გახდა და ყურადღება მოითხოვა.
  
  ალისია სხვა გზით გადახტა, საფეხურები გაწმინდა და თეოდორ რუზველტის საცხენოსნო ქანდაკება თავისა და თავდამსხმელებს შორის მოათავსა. მიუხედავად ამისა, ისროლეს, ტყვიები ბრინჯაოს ჩამოსხმას შეეჯახა. ალისიამ იარაღი ამოიღო და მეორე მხარეს შეიპარა. ორი მამაკაცი ახლა მანქანების თავზე იდგა და შესანიშნავ სამიზნეებს აკეთებდნენ. მშვიდობიანი მოსახლეობა ყველა მიმართულებით დარბოდა და ტერიტორიას ასუფთავებდა. მან დაუმიზნა ტერორისტს, რომელიც მუხლებზე დაეცა, მაგრამ მისი ცეცხლის უწყვეტი ნაკადი მისკენ დაიძრა და აიძულა თავი დაეფარა.
  
  მეი და ბო დაიძრნენ მუზეუმის მთავარ შესასვლელთან მდებარე პატარა ჩაღრმავებულ თაღში, მჭიდროდ ჩახუტებულები, რათა თავიდან აეცილებინათ ტყვიების ნაკადი, რომელიც მათ გზას არღვევდა ქვის ნაგებობაში. ბო კედელთან იდგა, ვერ მოძრაობდა, მაგრამ მეი გარეთ იყურებოდა, ზურგი შებრუნდა ფრანგისკენ.
  
  "ეს... უხერხულია", - დაიჩივლა ბორეგარმა.
  
  "და ძალიან ბედნიერია, რომ ლერწამივით გამხდარი ხარ", - უპასუხა მაიმ. მან თავი გამოყო და ფრენბურთი გაისროლა. "იცით, როცა პირველად შეგხვდით, როგორც ჩანს, ხშირად დაცოცავდით კედლების ნაპრალებს შორის."
  
  "ეს ახლა სასარგებლო იქნებოდა."
  
  "კვამლის მსგავსად." მაი ისევ გადმოიხარა და საპასუხო ცეცხლი გაუხსნა. ტყვიებმა მის თავზე აიღეს მარშრუტი.
  
  "შეგვიძლია გადავიდეთ?"
  
  "არა, თუ არ გინდა, რომ დაარტყა".
  
  დრეიკი მიხვდა, რომ საკუთარი იარაღის გამოყენების დრო არ ჰქონდა, ამიტომ სცადა მოწინააღმდეგის იარაღის ჩაჭრა. გვიან მიხვდა, რომ ვერ მიაღწია - ბიჭი ზედმეტად მაღლა იყო - და მერე დაინახა, რომ ლულა მისკენ მოტრიალდა.
  
  Არსად წასასვლელი.
  
  ინსტინქტმა მას რაკეტავით გაარტყა. უკან დახევისას მან წიხლებით დაარტყა მანქანის ფანჯარას, ჩაამტვრია მინა, შემდეგ კი მტრედში შევიდა, როგორც კი ტერორისტმა ცეცხლი გახსნა. მის უკან, ტროტუარი ქაფდა. დრეიკმა უფსკრულიდან მძღოლის სავარძელში შეიჭრა, ტყავი ცვიოდა, სავარძლების ფორმა ართულებდა მას გადაადგილებას. იცოდა რაც მოდიოდა. ტყვია ავტომობილის სახურავზე, სავარძელსა და იატაკზე შეაღწია. დრეიკი უფრო სწრაფად აირია. ცენტრალური განყოფილება შედგებოდა ხელთათმანების განყოფილებისგან და ორი დიდი ჭიქის დამჭერისაგან, რომლებიც მას აძლევდნენ რაღაცას, როცა სხეულს მგზავრის სავარძელში აწევდა. მეტი ტყვია უმოწყალოდ გატყდა სახურავს. დრეიკი ყვიროდა და ცდილობდა დროის ყიდვას. ნაკადი წამიერად შეჩერდა, მაგრამ შემდეგ, როცა დრეიკი უკან გადაიხარა და ფანჯარა დატვირთა, ისევ დაიწყო კიდევ უფრო დიდი სიჩქარით.
  
  დრეიკი უკანა სავარძელზე ავიდა, ტყვიამ აწვა ჭრილობა ზურგის შუაში. ის აღმოჩნდა მოწესრიგებულ გროვაში, სუნთქვაშეკრული და იდეებიდან. ყოყმანის მომენტმა მსროლელიც შეაჩერა, შემდეგ კი მამაკაცი ალისიას ცეცხლის ქვეშ მოექცა. დრეიკმა უკანა კარი შიგნიდან გააღო და გარეთ გავარდა, სახე ბეტონში იყო ჩაფლული და ვერ დაინახა სად წასულიყო.
  
  გარდა...
  
  მანქანის ქვეშ. შემოვიდა, ძლივს მოთავსდა მანქანის ქვეშ. ახლა მან დაინახა შავი შასი, მილები და გამოსაბოლქვი სისტემა. ზემოდან გასროლილი კიდევ ერთი ტყვია, რომელიც ფეხის V-ის ფორმას შორის გაშლილ ღრძილს აჭრელდა. დრეიკმა ამოისუნთქა, რბილად უსტვენდა.
  
  ამ თამაშის თამაში ორ ადამიანს შეუძლია.
  
  ფეხების გადაწევით, მან აიძულა თავისი სხეული მიწის გასწვრივ გადაეტანა მანქანის წინა მხარეს და მიიზიდა გლოკი. შემდეგ, ტყვიის წინა ნახვრეტებში დამიზნებით, მან დააახლოვა, თუ სად უნდა ყოფილიყო მამაკაცი. მან ზედიზედ ექვსი გასროლა გაისროლა, ყოველ ჯერზე ოდნავ იცვალა პოზიცია, შემდეგ კი სწრაფად გადმოვიდა მანქანის ქვეშ.
  
  ტერორისტი მის გვერდით დაეცა მუცელზე ხელით. თოფი მის გვერდით ჩამოვარდა. როდესაც მან სასოწარკვეთილად მიაღწია მას, ისევე როგორც ქამარს, დრეიკმა ესროლა მას ცარიელ მანძილზე. რისკები ძალიან დიდი იყო რისკებისთვის, მოსახლეობა ძალიან დაუცველი. კუნთების ტკივილმა მას აწამა, რადგან შემდეგ იბრძოდა თავდაყირა დგომა და მანქანის კაპოტის გადახედვა.
  
  ალისია გადმოხტა რუზველტის ქანდაკების უკნიდან და რამდენიმე ტყვია ესროლა, სანამ ისევ გაუჩინარდა. მისი სამიზნე სხვა მანქანის წინა ბოლოში იყო. კიდევ ორმა ტერორისტმა სცადა მიზანმიმართული მეი და ბო, რომლებიც ჩანდა, რომ როგორღაც კედელში იყვნენ მიწებებული, მაგრამ მეის ზუსტმა სროლამ ტერორისტებს თავი შეიკავა.
  
  დრეიკმა საათს დახედა.
  
  Ორი წუთი.
  
  ისინი კარგად და ჭეშმარიტად გაურბოდნენ.
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  დრეიკი ტერორისტებს დაუპირისპირდა. მისი HK-ის გამოქვეყნებისას მან ყურადღება გაამახვილა ორზე, რომლებიც აწუხებდნენ ბო და მეის. ერთი მყისიერად დაეცა, მისი სიცოცხლე მთელ ბეტონს მოედო, მძიმე სიკვდილი გამაგრებული გულისთვის. მეორე ბოლო მომენტში შემობრუნდა, ტყვია აიღო, მაგრამ მაინც შეძლო საპასუხო ცეცხლი. დრეიკი მამაკაცის მუხტს ტყვიებით მოჰყვა, რის გამოც სიკვდილი დატოვა. საბოლოოდ, კაცს წასასვლელი არსად ჰქონდა და გაჩერდა, შემდეგ დაჯდა და ბოლო გასროლა მაისის მიმართულებით, რადგან დრეიკის იარაღმა დაასრულა მისი მუქარა.
  
  მეიმ დაინახა, რომ ეს მოვიდა და ბო იატაკზე დადგა. ფრანგმა გააპროტესტა, უხერხულ გროვაში დაეშვა, მაგრამ მეიმ ის იდაყვებით ზემოდან მიამაგრა, რითაც ხელი შეუშალა გადაადგილებას. ცალი კედლიდან სწორედ იქ, სადაც თავები იყო, ჩამოვიდა.
  
  ბო შეხედა. "მერსი, მაი."
  
  "კი ნი სინაიდე."
  
  დრეიკმა ამ დროისთვის მიიპყრო ბოლო დარჩენილი ტერორისტის ყურადღება, მაგრამ ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. მხოლოდ საშინელი შიში იყო მის სულში. მხოლოდ მისი გულის სასოწარკვეთილ ცემას ჰქონდა მნიშვნელობა.
  
  ვადა გაუშვეს.
  
  სული ოდნავ აამაღლა, როცა დაინახა, რომ მეი და ბო მუზეუმში შერბოდნენ, შემდეგ კი ალისია სამალავიდან გამოვიდა, რათა უკანასკნელი ტერორისტი გაეგზავნა მძვინვარე ჯოჯოხეთში, რომელსაც იმსახურებდა. მეორე მამაკაცს ტროტუარზე სისხლი სდის. კიდევ ერთი სული დაკარგული და შეწირული.
  
  უსასრულო იყო ეს ხალხი. ისინი მღელვარე ზღვა იყო.
  
  ამის შემდეგ დრეიკმა დაინახა, რომ უკანასკნელი, სავარაუდოდ გარდაცვლილი, ტერორისტი ადგა და გაიქცა. დრეიკს ეგონა, რომ ჟილეტი უნდა ეცვა. აკანკალებულ მხრებს დაუმიზნა და ისროლა, მაგრამ ტყვიამ მიზანს მხოლოდ მილიმეტრებით გაუშვა. ნელა ამოისუნთქა და მეორე გასროლისთვის დაუმიზნა. ახლა მამაკაცი მუხლებზე დაეცა, შემდეგ ისევ ფეხზე წამოდგა, მეორე მომენტში კი კამერებით შეიჭრა ხალხის, დამთვალიერებლების, ადგილობრივებისა და ბავშვების ბრბოში, რომლებიც ცდილობდნენ გადაეღოთ მათი დიდების მომენტი ფეისბუქზე ან ინსტაგრამზე.
  
  დრეიკი შეკრთა ალისიასკენ. "მაშ ეს რამზესის ერთ-ერთი საკანი იყო?"
  
  "ოთხი კაცი. ზუსტად ისე, როგორც დალმა აღწერა. ეს იქნება მესამე უჯრედი, რომელსაც ჩვენ გუნდურად შევხვდებით.
  
  "და ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვიცით მარტის პირობები."
  
  ალისიამ მიმოიხედა ქუჩები, გზა და გაჩერებული, მიტოვებული მანქანები. შემდეგ ის შემობრუნდა, რადგან მეის ყვირილმა მიიპყრო მათი ყურადღება.
  
  "ჩვენ გვყავს მცველი!"
  
  დრეიკი საფეხურებზე ავიდა, თავი დაბლა, არც კი უცდია იარაღის გადაგდება. ეს იყო ყველაფერი, ეს იყო მათი მთელი სამყარო. მარშმა რომ დაურეკა, მათ შეიძლება დაერეკათ...
  
  ხოსე გონსალესმა მას მობილური ტელეფონი გაუწოდა. "იგივე ინგლისელი ხარ?"
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა და მოწყობილობა ყურთან მიიტანა. "ჭაობი. თქვენ წარმოთქვით s-"
  
  პიტიას სიცილმა შეაწყვეტინა. "ახლა, ახლა, ნუ მიმართავთ ჩვეულებრივ წყევლას. წყევლა გაუნათლებელთათვის არისო, ან ასე მითხრეს. თუ პირიქითაა? მაგრამ გილოცავ, ჩემო ახალო მეგობარო, ცოცხალი ხარ!"
  
  "ჩვენს დასამარცხებლად რამდენიმე დარტყმაზე მეტი დასჭირდება."
  
  "ოჰ, დარწმუნებული ვარ. შეუძლია თუ არა ამას ბირთვული ბომბი?
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ შეეძლო განუსაზღვრელი ვადით გაეგრძელებინა გაბრაზებული სიტყვები, მაგრამ შეგნებულად ცდილობდა პირის დახურვას. ალისია, მეი და ბო ტელეფონის ირგვლივ შეიკრიბნენ, როცა ხოსე გონსალესი წინდახედული გრძნობით უყურებდა.
  
  "კატამ გადაყლაპა შენი ენა? ოჰ და ჰეი, ჯანდაბა რატომ არ პასუხობდი გონსალესის ზარებს?
  
  დრეიკმა ზედა ტუჩი იკბინა მანამ, სანამ სისხლმა დენა დაიწყო. "Მე აქ ვარ."
  
  "დიახ, დიახ, მე ამას ვხედავ. მაგრამ სად იყავი... ჰმ... ოთხი წუთის წინ?"
  
  დრეიკი გაჩუმდა.
  
  "საწყალი მოხუცი ხოსე თავად უნდა ეპასუხა ტელეფონზე. წარმოდგენა არ მქონდა, რაზე ვსაუბრობდი".
  
  დრეიკი მარშის ყურადღების გადატანას ცდილობდა. "ქურთუკი გვაქვს. სად -"
  
  "შენ არ მომისმენ, ინგლისელო. Დაგაგვიანდა. გახსოვს დაგვიანების სასჯელი?"
  
  "ჭაობი. შეწყვიტე სისულელე. გსურთ თქვენი მოთხოვნები შესრულდეს თუ არა?"
  
  "ჩემი მოთხოვნები? რა თქმა უნდა, ისინი გაკეთდება, როდესაც მე გადავწყვეტ, რომ კარგი და მზად ვარ. ახლა თქვენ სამი, იყავით კარგი ჯარისკაცები და დაელოდეთ იქ. მე მხოლოდ რამდენიმე წამალს შევუკვეთავ."
  
  დაიფიცა დრეიკმა. "Არ გააკეთო ეს. არ გაბედო ამის გაკეთება!"
  
  "სწრაფად ილაპარაკე."
  
  ხაზი გაქრა. დრეიკმა შეხედა სამ წყვილ თვალებს და მიხვდა, რომ ისინი მხოლოდ მისი ანარეკლი იყო. მათ ვერ მოახერხეს.
  
  გიგანტური ძალისხმევით მოახერხა ტელეფონის დამტვრევა. ალისიამ საკუთარ თავზე აიღო მოხსენება სამშობლოსთვის გარდაუვალი საფრთხის შესახებ. მაიმ აიძულა გონსალესს ქურთუკი გაეხადა.
  
  "მოდით, ეს დავამთავროთ," თქვა მან. "ჩვენ ვუმკლავდებით იმას, რაც ჩვენს წინ დგას და ვემზადებით იმისთვის, რაც შეიძლება შემდეგ მოხდეს".
  
  დრეიკმა დაათვალიერა ჰორიზონტები, ბეტონი და ხეებიანი, შორეული გონებითა და გულით, გაანადგურა მარტის ზრახვების იდეით. უდანაშაულოები დაიღუპებოდნენ მომდევნო რამდენიმე წუთში და თუ ის კვლავ წარუმატებელი იქნებოდა, კიდევ უფრო მეტი იქნებოდა.
  
  "მარტი აპირებს ამ ბომბის აფეთქებას," - თქვა მან. "რასაც ის ამბობს. თუ არ ვიპოვეთ, მთელი მსოფლიო დაზარალდება. ჩვენ კიდეზე ვდგავართ..."
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  მარტს გაეცინა და ტელეფონი გათიშა აყვავებულმა. ზოი კიდევ უფრო მიუახლოვდა მას. "თქვენ აუცილებლად აჩვენეთ მას," იღრიალა მან.
  
  "ოჰ, დიახ, ახლა მე ვაპირებ მას კიდევ უფრო მეტს ვაჩვენო."
  
  მარშმა კიდევ ერთი მობილური ტელეფონი ამოიღო და მეხსიერებაში უკვე შენახული ნომერი შეამოწმა. დარწმუნებულმა, რომ ეს იყო ის, რაც მას სჭირდებოდა, სწრაფად აკრიფა ნომერი და დაელოდა. ხმამ, რომელმაც უპასუხა, უხეში და შთამბეჭდავი, დაადასტურა მისი მოლოდინი.
  
  "თქვენ იცით, რა უნდა გააკეთოთ", - თქვა მან.
  
  "ერთი? თუ ორი?
  
  "ორი, როგორც შევთანხმდით. შემდეგ გააგრძელე, თუკი ისევ დამჭირდები."
  
  "რა თქმა უნდა, უფროსო. ჩემი მობილური ტელეფონის აპლიკაციის საშუალებით ვიყავი ინფორმირებული. მე ნამდვილად ვისიამოვნებდი ამ მოქმედებიდან."
  
  მარტი ღრიალებდა. - ტერორისტი ხარ, სტეფანე?
  
  "კარგი, არა, მე არ ჩავრიცხავ თავს ამ კლასში. Ნამდვილად არ."
  
  "აკეთე ის საქმე, რისთვისაც გიხდიდნენ ხელფასს. Ეხლა."
  
  მარშმა ერთ-ერთი ეკრანი გადართო ქალაქის კამერაზე, უბრალოდ მინი სათვალთვალო მოწყობილობაზე, რომელსაც მეზობელი ბიზნესები იყენებდნენ, რათა თვალყური ადევნონ, თუ ვინ მიდიოდა და მიდიოდა ტროტუარზე. სტეფანე ამ კონკრეტულ ქუჩაზე ქაოსს გამოიწვევდა და მარშს სურდა ყურება.
  
  ზოი დაიხარა და ცდილობდა უკეთ დაენახა. "მაშ, კიდევ რას ვაპირებთ დღეს?"
  
  მარტს თვალები გაუფართოვდა. "ეს არ არის შენთვის საკმარისი? და შენ უცებ ცოტა რბილი, ცოტა მოქნილი გეჩვენება ქალისთვის, რომელიც მიწვეულია დიდ ცუდ პიტიასთან შესაერთებლად, მის ზოი შირს. Რატომ არის ეს? იმიტომ რომ მოგწონს ჩემში არსებული სიგიჟე?"
  
  "Ასე ვფიქრობ. და მეტი, ვიდრე უბრალოდ ცოტა. შესაძლოა, შამპანური თავში მომივიდა".
  
  "კარგი. ახლა გაჩუმდი და უყურე."
  
  შემდეგი მომენტები ისე განვითარდა, როგორც მარშს სურდა. ჩვეულებრივი კაცები და ქალები შეცბუნდებიან იმის გამო, რაც ნახეს, თუნდაც მკაცრი, მაგრამ მარშმა და შირსმა მას ცივი განცალკევებით შეხედეს. შემდეგ მარშს სულ რაღაც ხუთი წუთი დასჭირდა კადრების შესანახად და ინგლისელისთვის ვიდეო შეტყობინების საშუალებით მიმაგრებული ჩანაწერით: Send this to Homeland. მალე დაგიკავშირდებით.
  
  ერთი ხელი ზოის შემოხვია. მათ ერთად შეისწავლეს დევნის შემდეგი სცენარი, რომელშიც ინგლისელმა და მისმა სამმა თანამშრომელმა რეალურად იცოდნენ, რომ ძალიან გვიან მოვიდოდნენ, სანამ დაიწყებდნენ. სრულყოფილი. და ბოლოს ქაოსი... ფასდაუდებელია.
  
  მარშმა გაიხსენა, რომ ოთახში სხვა ხალხი იყო. რამზესის მთავარი უჯრედი და მისი წევრები. ისინი ისე ჩუმად ისხდნენ ბინის შორეულ კუთხეში, რომ ძლივს იხსენებდა მათ სახეებს.
  
  "ჰეი," დაუძახა მან. "ქალბატონი შამპანურიდან გამოვიდა. შეიძლება რომელიმე თქვენგანმა მაწანწალა გაასუფთავოს იგი?"
  
  კაცი ადგა, თვალები იმხელა ზიზღით აევსო, რომ მარში შეკრთა. მაგრამ გამომეტყველება სწრაფად დაიფარა და თავის სწრაფ ქნევაში გადაიზარდა. "რა თქმა უნდა შეიძლება".
  
  "იდეალური. კიდევ ერთი ბოთლი საკმარისი უნდა იყოს".
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ხსნიდა მაი მცველის ქურთუკი, როცა ის მოთხოვნების სიას ეძებდა. ალისია და ბომ შეკრებილი ბრბო დაათვალიერეს, თითქმის დარწმუნებულები იყვნენ, რომ მესამე უჯრედის ბოლო დარჩენილი წევრი რაიმე სახის მოძრაობას გააკეთებდა. სამშობლო გზაში მხოლოდ ორი წუთი იყო დარჩენილი. იქვე, პოლიციელების შეკრებისას სირენების ხმა გაისმა. დრეიკმა იცოდა, რომ ამ დროისთვის კულმინაციური ინციდენტები ყველა ნიუ-იორკელს აწუხებდა და ტურისტებს აღფრთოვანებული იქნებოდა. შეიძლება კარგი იდეა იყოს, თუ ხალხი ქუჩებს შორს დარჩება, მაგრამ სხვა რა შეეძლო თეთრ სახლს სინამდვილეში?
  
  დრონები რადიაციული დეტექტორებით ატრიალებდნენ ცას. ლითონის დეტექტორები აჩერებდნენ ყველას, ვინც ყურადღებას იმსახურებდა და ბევრს, ვინც არა. აქ იყო ჯარი და ბუდე. იმდენი აგენტი ტრიალებდა ქუჩებში, რომ ვეტერანთა შეხვედრას ჰგავდა. თუ შინაგან საქმეთა დეპარტამენტი, FBI, CIA და NSA-მ თავიანთი სამუშაო სწორად შეასრულეს, მარში სავარაუდოდ იპოვნებოდა.
  
  დრეიკმა საათს დახედა. ერთ საათზე ცოტა მეტი გავიდა ამ კოშმარის დაწყებიდან.
  
  Სულ ეს იყო?
  
  ალისიამ მას ხელი დაუქნია. "მან რაღაც იპოვა."
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ იღებდა მაი გონსალესის დანგრეული ქურთუკიდან დაკეცილი ქაღალდი.
  
  ნიუ-იორკელი მის დანახვაზე აკოცა და თითო ხელზე გახეხილი სახელო აიღო. "ქალაქი კომპენსაციას მომცემს... კომპენსაციას..."
  
  "ქალაქს შეუძლია რამდენიმე რჩევა მოგცეთ," თქვა ალისიამ გადამწყვეტად. "შემდეგ ჯერზე გამოიყენეთ ცოტა თბილი ზეთი. ნუ გადაიხდით ცუდ კომპანიას".
  
  გონსალესი გაჩუმდა და მოშორდა.
  
  დრეიკი მაისამდე ავიდა. მარშის მოთხოვნები დაბეჭდილი იყო თეთრ A4 ფურცელზე ყველაზე დიდი შრიფტით. საერთო ჯამში ისინი საკმაოდ პირდაპირი იყვნენ.
  
  "ხუთასი მილიონი დოლარი," წაიკითხა მაიმ. "და მეტი არაფერი".
  
  მოთხოვნის ქვეშ იყო წინადადება დაწერილი კონტრასტული მცირე ხელნაწერით.
  
  "დეტალები მალე მოგეცემათ."
  
  დრეიკმა ზუსტად იცოდა ეს რას ნიშნავდა. "ისინი აპირებენ გამოგვიგზავნონ კიდევ ერთი შეუძლებელის დევნაში."
  
  ბორეგარდი უყურებდა ბრბოს. "და ჩვენ, უდავოდ, მეთვალყურეობის ქვეშ ვრჩებით. რა თქმა უნდა, ამჯერად კიდევ ერთხელ დავმარცხდებით."
  
  დრეიკმა დაკარგა მობილური ტელეფონების რაოდენობა, რომლებიც შეკრებილმა ბრბომ ასწია, შემდეგ მობილურზე შეტყობინების მოსაწყენი ზუზუნი გაიგონა და ეკრანი შეამოწმა. მანამდეც კი, სანამ ვიდეოს ლინკზე დააწკაპუნებდა, სკალპმა წინათგრძნობის გრძნობით დაიწყო ქავილი. - ბიჭებო, - თქვა მან და მოწყობილობა ხელის სიგრძით მოუჭირა, როცა ისინი ხალხმრავლობდნენ.
  
  ფოტო იყო მარცვლოვანი და შავ-თეთრი, მაგრამ კამერა იყო სტაბილური და აშკარად აჩვენებდა დრეიკის ერთ-ერთ ყველაზე უარეს კოშმარს. "აზრი არ აქვს", - თქვა მან. "იმ ადამიანების მოკვლა, რომლებსაც წარმოდგენაც არ აქვთ, რა ხდება. ეს არ არის დაშინება, ეს არ არის მოგება. ეს იმისთვის..." ვეღარ გააგრძელა.
  
  "სასიამოვნოა", - ამოისუნთქა მაიმ. "ყოველდღე უფრო და უფრო მეტს ვთხრით ამ ქვედა მიმწოდებლებს. და ყველაზე ცუდი ის არის, რომ ისინი ცხოვრობენ ჩვენი თემების გულში. "
  
  დრეიკმა წუთიც არ დაკარგა და Homeland-ის ლინკი გაუგზავნა. ის ფაქტი, რომ მარშმა თითქოს შეძლო თავისი მობილური ტელეფონის ნომრის ამოღება, განსაკუთრებით გასაკვირი არ იყო იმ ყველაფრის გათვალისწინებით, რაც მან აქამდე მიაღწია. ტერორისტები, რომლებიც მას ეხმარებოდნენ, აშკარად უფრო მეტი იყო, ვიდრე სახარჯო ფეხით.
  
  დრეიკი უყურებდა პოლიციელებს თავიანთ საქმეს. ალისია მასთან უფრო ახლოს მივიდა, შემდეგ შემთხვევით შარვლის ფეხი ასწია. "ხედავ ამას?" - თქვა მან სასიმღერო ხმით. "გამიგე, როცა უდაბნოში ჩემი უკანალის დარტყმა სცადე. და ის ჯერ კიდევ სულ ახალია. ასე სწრაფად მიიწევს ეს საქმე წინ."
  
  მისმა სიტყვებმა ერთზე მეტი შთაბეჭდილება მოახდინა დრეიკზე. გაახსენდა მათი კავშირი, მათი ახალი მიზიდულობა; დასკვნა მეისა და ბოსთვის, რომ მათ შორის რაღაც მოხდა; და უფრო აშკარა მინიშნება საკუთარ ცხოვრებაზე აქამდე - რამდენად სწრაფად მოძრაობდა ის და როგორ ცდილობდა საქმის შენელებას.
  
  ცეცხლის პირდაპირ ხაზზე.
  
  "თუ ჩვენ გადავრჩებით ამას", - თქვა მან. "SPEAR-ის გუნდი ერთკვირიან შვებულებას იღებს."
  
  "ტორსტიმ უკვე დაჯავშნა ბილეთები ბარბადოსში", - თქვა ალისამ.
  
  "რა მოხდა უდაბნოში?" მაიმ დაფიქრდა.
  
  დრეიკმა საათს დახედა, შემდეგ ტელეფონს დახედა უცნაურ, ირეალურ მომენტს. არასაჭირო სიკვდილისა და მზარდი საფრთხის წინაშე, გაუთავებელი დევნა და სასტიკი ბრძოლა, ისინი ახლა ფეხდაფეხ იჭერდნენ და იძულებულნი იყვნენ რამდენიმე წუთით შესვენება მიეღოთ. რა თქმა უნდა, მათ დრო სჭირდებოდათ დაძაბულობისგან თავის დასაღწევად, მზარდი შფოთვისგან, რომელიც საბოლოოდ მათ სიკვდილამდე მიგვიყვანდა... მაგრამ ალისიას ეს გზა ყოველთვის გარკვეულწილად არატრადიციული იყო.
  
  "ბიკინი. სანაპირო. ლურჯი ტალღები, "- თქვა ალისია. "Ეს მე ვარ".
  
  "ახალი საუკეთესო მეგობარი შენთან მიყავხარ?" მაიმ გაიცინა. "კენზი?"
  
  "იცით, ალისია, არა მგონია, დალმა დაჯავშნა გუნდური შვებულება", - თქვა დრეიკმა ნახევრად ხუმრობით. "უფრო ოჯახურ დასვენებას ჰგავს."
  
  ალისია იღრიალა. "რა ნაძირალაა. Ჩვენ ვართ ოჯახი".
  
  "დიახ, მაგრამ არა ისე, როგორც მას სურს. იცით, ჯოანას და დალს გარკვეული დრო სჭირდებათ".
  
  მაგრამ ალისია ახლა მაისს უყურებდა. "და იმ თავდაპირველი დაცინვის საპასუხოდ, სპრაიტი, არა, დრეიკის აყვანაზე ვფიქრობდი. გიხდება?"
  
  დრეიკმა სწრაფად აარიდა მზერა და ტუჩები ჩუმი სასტვენით მოკუმა. მის უკან ბოს კომენტარი მოისმინა.
  
  "ეს ნიშნავს, რომ მე და შენ ახლა დავამთავრეთ?"
  
  მეის ხმა მშვიდად დარჩა. "ვფიქრობ, მეტის გადასაწყვეტია."
  
  ოჰ მადლობა. დიდი მადლობა, ჯანდაბა.
  
  თითქმის შვებით ჟღერდა, როცა მისმა ტელეფონმა დარეკა. "დიახ?"
  
  "მარტი აქ. მზად არიან ჩემი პატარა ჯარისკაცები სწრაფი რბენისთვის?"
  
  "თქვენ მოკალით ის უდანაშაულო ხალხი. როცა შევხვდებით, ვნახავ, რომ ამაზე პასუხს აგებთ".
  
  "არა, მეგობარო, შენ გიპასუხებ. თქვენ წაიკითხეთ ჩემი მოთხოვნები, არა? ხუთასი მილიონი. ეს სამართლიანი თანხაა მამაკაცებით, ქალებითა და პატარა ჭკუით სავსე ქალაქისთვის".
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა, კბილებში გამოსცრა. "Რა არის შემდეგი?"
  
  "გადახდის დეტალები, რა თქმა უნდა. გადადით ცენტრალურ სადგურზე. ერთ-ერთ ცენტრალურ კაფეში მელოდებიან". სახელი ახსენა. "ლამაზად დაკეცილი და ჩასმული კონვერტში, რომელიც რაღაც კეთილმა სულმა დახლის ბოლოში მდებარე ბოლო მაგიდის ქვედა მხარეს მიამაგრა. დამიჯერე, როცა იქ მიხვალ, მიხვდები".
  
  "რა მოხდება, თუ ჩვენ ამას არ გავაკეთებთ?" დრეიკმა არ დაივიწყა გაქცეული უჯრედის წევრი და არც კიდევ ორი უჯრედის არსებობა.
  
  "მაშინ მე დავურეკავ შემდეგ ვირს, რომ ატაროს ჩემი ტვირთი და ააფეთქოს დონატების მაღაზია. გიხდება?"
  
  დრეიკმა მოკლედ წარმოთქვა ფანტაზია იმის შესახებ, თუ რა შეეძლო გაეკეთებინა მარშს მას შემდეგ, რაც ისინი დაიჭირეს. "Რამდენ ხანს?"
  
  "ოჰ, ათი წუთი საკმარისი უნდა იყოს."
  
  "Ათი წუთი? ეს სისულელეა, მარტი, და შენ ეს იცი. ცენტრალური სადგური აქედან ოც წუთზე მეტია სავალზე. ალბათ ორჯერ მეტი. "
  
  "მე არასდროს მითქვამს, რომ უნდა წახვიდე."
  
  დრეიკმა მუშტები შეკრა. ისინი აწყობდნენ წარუმატებლობას და ეს ყველამ იცოდა.
  
  - მე გეტყვით, - თქვა მარშმა. "იმისთვის, რომ დავამტკიცო, რომ შემიძლია დამთმობი, ამას თორმეტ წუთამდე შევცვლი. და ითვლიან..."
  
  დრეიკმა სირბილი დაიწყო.
  
  
  თავი მეცხრამეტე
  
  
  დრეიკი გზაზე გაიქცა, როცა ბო თავის GPS-ში წერდა Grand Central Station-ის კოორდინატებს. ალისია და მეი ერთი ნაბიჯით უკან გაიქცნენ. თუმცა ამჯერად დრეიკი არ აპირებდა ჩლიქებით მოგზაურობის გაკეთებას. მარშის მიერ დაწესებული წარმოუდგენლად დაძაბული გრაფიკის მიუხედავად, მცდელობა უნდა განხორციელებულიყო. სამი მანქანა მუზეუმთან იყო მიტოვებული, ორი კოროლა და სივიკი. იორკშირელმა მათ მეორე მზერა არ გაუსწორებია. რა უნდოდა იყო რაღაც...
  
  "შედით!" ალისია სივიკის ღია კართან იდგა.
  
  "ეს არ არის საკმარისად მაგარი", - თქვა მან.
  
  "ჩვენ არ შეგვიძლია დროის დაკარგვა აქ დგომის მოლოდინში..."
  
  "საკმარისია", დაინახა დრეიკმა ნელა მოძრავი ცხენითა და ეტლით, რომელიც ახლახან გამოვიდა ცენტრალური პარკიდან, სადაც მძლავრი F150 პიკაპი უსაქმურად მოძრაობდა გზის პირას.
  
  მისკენ გაიქცა.
  
  ალისია და მეი გაიქცნენ. "ის მეხუმრება?" ალისიამ მაისში დაიწყო ტირადა. "არ შემიძლია ცხენზე გასეირნება. არასოდეს!"
  
  ისინი ცხოველს გაუცურდნენ და მძღოლს სასწრაფოდ სთხოვეს, რომ მანქანა დაესესხებინა მათთვის. დრეიკი გაზის პედალს დაარტყა და ბორდიურს მოშორებისას რეზინი დაწვა. ბომ მარჯვნივ ანიშნა.
  
  "გაიარეთ ცენტრალურ პარკში. ეს არის 79-ე ქუჩის განივი და მივყავართ მედისონის გამზირამდე.
  
  "მიყვარს ეს სიმღერა", - დაიყვირა ალისამ. "სად არის ტიფანი? Მშია."
  
  ბომ უცნაური მზერა მიაპყრო მას. "ეს არ არის რესტორანი, მაილს."
  
  "და Madison Avenue იყო პოპ ჯგუფი", - თქვა დრეიკმა. "ჩენი კოუტსის ხელმძღვანელობით. თითქოს ვინმეს ოდესმე შეეძლო მისი დავიწყება." გადაყლაპა, უცებ გაახსენდა.
  
  ალისია ჩაიცინა. "სიგიჟე. უბრალოდ განწყობის შემსუბუქების მცდელობას შევწყვეტ. რაიმე მიზეზი ამისთვის, დრეიკს? ის მეძავი იყო?"
  
  "ჰეი, დაელოდე!" მან მანქანა 79-ე ქუჩაზე გაუშვა, რომელიც იყო ერთი ფართო ზოლი, რომელიც გარშემორტყმული იყო მაღალი კედლით გადახურული ხეებით. "Pinup შესაძლოა. და შესანიშნავი წამყვანი. "
  
  "Ფრთხილად!"
  
  მაისმა გაფრთხილებამ გადაარჩინა მათი მანქანა, როდესაც სილვერადომ ზოლები გადაიტანა დიუმების სიმაღლის ცენტრალურ რეზერვზე და ცდილობდა მათ დარტყმას. დრეიკმა შენიშნა სახე საჭესთან - მესამე უჯრედის ბოლო წევრი. გაზის პედალს დაადგა და აიძულა ყველა თავისი ადგილი დაებრუნებინა, როცა მეორე მანქანა შემობრუნდა და დაედევნა. მოულოდნელად მათმა რბოლამ ცენტრალურ პარკში ბევრად უფრო მომაკვდინებელი ხასიათი მიიღო.
  
  სილვერადოს მძღოლი უგუნური მიტოვებით მართავდა. დრეიკმა შეანელა რამდენიმე ტაქსი, მაგრამ მათმა მდევარმა გამოიყენა შესაძლებლობა და დაარტყა მათ უკნიდან. F150 ატყდა და გადატრიალდა, მაგრამ შემდეგ უპრობლემოდ გასწორდა. სილვერადო ტაქსს დაეჯახა და სხვა გზაზე გადატრიალდა, სადაც საყრდენ კედელს შეეჯახა. დრეიკმა მკვეთრად შეუხვია მარცხნივ, შემდეგ მარჯვნივ, რათა ტაქსების ხაზი გაევლო, შემდეგ კი აჩქარდა გზის ღია მონაკვეთში.
  
  მათ უკან მყოფი ტერორისტი იარაღით ხელში ფანჯრიდან გადმოიხარა.
  
  "ჩამოდი!" დრეიკმა იყვირა.
  
  ტყვიებმა ყველა ზედაპირზე შეაღწია - მანქანა, გზა, კედლები და ხეები. მამაკაცი თავის გვერდით იყო გაბრაზებული, აღელვებული და ალბათ სიძულვილიც და არ აინტერესებდა მიყენებული ზიანი. ბომ, რომელიც F150-ის უკანა სავარძელზე იჯდა, გლოკი ამოიღო და უკანა ფანჯრიდან გაისროლა. სალონში ცივი ჰაერი შემოვარდა.
  
  მარცხნივ გამოჩნდა შენობების მწკრივი, შემდეგ კი რამდენიმე ფეხით მოსიარულე, რომელიც წინ ტროტუარზე სეირნობდა. დრეიკმა ახლა დაინახა მხოლოდ ეშმაკის არჩევანი - გამვლელის შემთხვევით სიკვდილი ან გრანდ ცენტრალურ სადგურზე დაგვიანება და შედეგების წინაშე.
  
  რვა წუთი დარჩა.
  
  79-ე ქუჩაზე გადასვლისას დრეიკმა შენიშნა მოკლე გვირაბი წინ მწვანე ტოტებით. როგორც კი ისინი მომენტალურ სიბნელეში შევიდნენ, მან მუხრუჭის პედალს დაარტყა, იმ იმედით, რომ მათი მდევარი კედელს დაეჯახა ან ქაოსში მაინც დაკარგავდა იარაღს. სამაგიეროდ, ის მოძრაობდა მათ ირგვლივ, ძლიერად მართავდა, გვერდითა ფანჯრიდან ისროდა, როცა გადიოდა.
  
  ყველანი იხუტებდნენ, როცა საკუთარი ფანჯარა ააფეთქეს, ტყვიის სასტვენი კინაღამ გაქრა, სანამ არ გაიგონეს. ახლა თავად ალისიამ თავი გამოყო, იარაღი დაუმიზნა და სილვერადოსკენ გაისროლა. წინ აჩქარდა და მერე შეანელა. დრეიკმა სწრაფად დახურა უფსკრული. კიდევ ერთი ხიდი გამოჩნდა და მოძრაობა ახლა სტაბილური იყო ორმაგი ყვითელი ხაზების ორივე მხარეს. დრეიკმა დახურა უფსკრული მანამ, სანამ მათი ფრთა თითქმის არ შეეხო მეორე მანქანის უკანა მხარეს.
  
  ტერორისტმა სხეული მოაბრუნა და პისტოლეტი მხარზე მიიდო.
  
  ალისიამ ჯერ გაისროლა, ტყვიამ სილვერადოს უკანა ფანჯარა ჩაამსხვრია. მძღოლი უნდა შეძრწუნებულიყო, რადგან მისი მანქანა შეტრიალდა, კინაღამ მიმავალი ტრაფიკისკენ გაემართა და საყვირების მელოდიური აფეთქება გამოიწვია. ალისია კიდევ უფრო შორს დაიხარა.
  
  "ეს ქერა თმის ნაჭერი დაფრინავს გარშემო", - თქვა მეიმ. "უბრალოდ რაღაცას მახსენებს. რას ეძახიან ახლა? ეს არის... კოლი?"
  
  მეტი გასროლა. ტერორისტმა საპასუხო ცეცხლი უპასუხა. დრეიკი მაქსიმალურად უსაფრთხოდ გამოიყენა მართვის მორიდების ტექნიკა. წინ ტრაფიკი კვლავ შემცირდა და მან გამოიყენა შანსი, გაესწრო სილვერადოს და გადაუხვია გზის შემხვედრ ზოლში. მის უკან , მეიმ ფანჯარა ჩამოაგდო და კლიპი სხვა მანქანაში გადმოიღო. დრეიკი უკან გადაიხარა და ხედი უკნიდან შეისწავლა.
  
  "ის ჯერ კიდევ მოდის."
  
  მოულოდნელად ცენტრალური პარკი დასრულდა და დაკავებული მეხუთე ავენიუ კვეთა თითქოს მათკენ გადმოხტა. მანქანები შეანელეს, გაჩერდნენ, ფეხით მოსიარულეები კი გზაჯვარედინებზე სეირნობდნენ და ტროტუარებს აწყობდნენ. დრეიკმა სწრაფი მზერა შეავლო ყვითლად შეღებილ სამუხრუჭე შუქებს, რომლებიც ამჟამად მწვანე იყო.
  
  ზედმეტად გრძელი თეთრი ავტობუსები მეხუთე ავენიუს ორივე მხარეს ეკიდა. დრეიკმა მუხრუჭები დაარტყა, მაგრამ ტერორისტი მათ უკანა შუქებს ისევ შეეჯახა. სახელურიდან მან იგრძნო უკანა ბოლოში აჯანყება, დაინახა კატასტროფის პოტენციალი და გამოვიდა ბრუნიდან კონტროლის დასაბრუნებლად. მანქანა გზაჯვარედინზე გასწორდა, სილვერადო სულ რაღაც დუიმი იყო უკან.
  
  ავტობუსი ცდილობდა მათ წინ გასულიყო და დრეიკს სხვა გზა არ დაუტოვა, გარდა იმისა, რომ ბოლომდე გაემგზავრა მარცხენა მხარეს და შუა გზაზე. ლითონი გახეხილი და მინა ჩამსხვრეულია მის კალთაში. სილვერადო მას შემდეგ დაეჯახა.
  
  - ხუთი წუთი, - ჩუმად თქვა ბომ.
  
  დროის დაკარგვის გარეშე სიჩქარეს უმატებდა. მედისონის ავენიუ მალევე გამოჩნდა, ჩეიზ ბანკის ნაცრისფერი ფასადი და შავი J.Crew ავსებდა თვალთახედვის ველს წინ.
  
  - კიდევ ორი, - თქვა ბომ.
  
  სარბოლო მანქანები ერთად მოძრაობდნენ მცირე უფსკრულიდან პატარა უფსკრულისკენ, ამსხვრევდნენ მანქანებს გვერდით და ნელი დაბრკოლებების გარშემო. დრეიკი გამუდმებით აჭერდა საყვირს, სურდა რაიმე სახის სირენა ჰქონოდა, და ალისია ჰაერში ისროლა, რათა ფეხით მოსიარულეები და მძღოლები სწრაფად დაეტოვებინათ. ნიუ-იორკის პოლიციის მანქანები უკვე ღრიალებდნენ, რის გამოც მათ კვალს ტოვებდნენ განადგურების კვალს. მან უკვე შენიშნა, რომ ერთადერთი მანქანები, რომლებსაც პატივისცემით ეპყრობოდნენ, დიდი წითელი სახანძრო მანქანები იყო.
  
  - წინ, - თქვა ბომ.
  
  - მივხვდი, - დაინახა დრეიკმა ლექსინგტონის გამზირზე მიმავალი გადასასვლელი და მისკენ გაიქცა. ძრავა აამოქმედა და სწრაფად მიატრიალა მანქანა კუთხეში. საბურავებიდან კვამლი გამოდიოდა, რის გამოც ხალხი მთელ ტროტუარზე ყვიროდა. აქ, ახალ გზაზე, მანქანები ორივე მხრიდან მჭიდროდ იყო გაჩერებული და პლატფორმების, ფურგონებისა და ცალმხრივი ქუჩების ქაოსი საუკეთესო მძღოლებსაც კი აიძულებდა გამოცნობას.
  
  - შორს არ არის, - თქვა ბომ.
  
  დრეიკმა დაინახა თავისი შანსი წინ, რადგან მოძრაობა შემცირდა. - მაისი, - თქვა მან. "გახსოვს ბანგკოკი?"
  
  ისეთივე გლუვი, როგორც გადაცემათა კოლოფის გადართვა სუპერმანქანაში, მაიმ ჩადო ახალი ჟურნალი თავის გლოკში და შეიხსნა უსაფრთხოების ღვედი, გადაინაცვლა სავარძელში. ალისია დრეიკს უყურებდა, ხოლო დრეიკი უკანა ხედვის სარკეს. სილვერადო მთელი ძალით დაიხურა და ცდილობდა მათ დაძვრენას, როცა ისინი მიუახლოვდნენ გრანდ-ცენტრალურ სადგურს და მძვინვარებულ ბრბოს.
  
  მაი თავის ადგილზე დაჯდა, უკვე გატეხილი უკანა ფანჯრიდან გადაიხარა და ბიძგი დაიწყო.
  
  ალისიამ დრეიკი აიძულა. "ბანგკოკი?"
  
  "ეს არ არის ის, რაც შენ გგონია."
  
  "ოჰ, ეს არასდროს ხდება. თქვენ მეტყვით, რომ რაც მოხდა ტაილანდში, გაგრძელდება ტაილანდში".
  
  მაი პატარა უფსკრულიდან გაცურდა, ტანსაცმელი დახია, მაგრამ აიძულა სხეული გადაეტანა. დრეიკმა დაინახა ის მომენტი, როცა ქარი დაარტყა მას, ქვიშა თვალებს აცეცებდა. მან დაინახა მომენტი, როცა დევნილი ტერორისტი შოკირებული აცეცებდა თვალებს.
  
  Silverado მიუახლოვდა, შოკისმომგვრელი ახლოს.
  
  მაი გადახტა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს, ფეხები გაშალა და იარაღი ასწია. მან დამიზნა და შემდეგ დაიწყო სროლა სატვირთო მანქანის უკანა მხრიდან, ტყვიებმა სხვა მანქანის მინები ჩაამსხვრია. შენობები, ავტობუსები და ლამპიონები მშვიდად გადიოდა. მაიმ ისევ და ისევ აწია ჩახმახს, არ აცნობიერებდა ქარს და მანქანის მოძრაობას, აქცენტს აკეთებდა მხოლოდ ადამიანზე, რომელიც სხვაგვარად მოკლავდა მათ.
  
  დრეიკმა საჭე შეძლებისდაგვარად სტაბილურად შეინარჩუნა და სიჩქარე მუდმივია. ამჯერად არც ერთი მანქანა არ გაუვლია მათ წინ, როგორც ლოცულობდა. მეი მყარად იდგა ფეხზე, მისი კონცენტრაცია აუცილებლად ერთ რამეზე იყო ორიენტირებული. დრეიკი მისი მეგზური იყო.
  
  "ახლა!" - მთელ ხმაზე დაიყვირა.
  
  ალისია ბავშვივით შემობრუნდა, რომელსაც სავარძლის საზურგედან კანფეტი ჩამოვარდა. "რას აპირებს ის?"
  
  დრეიკი მუხრუჭებს ძალიან ნაზად, თითო მილიმეტრით ახდენდა. მაიმ მეორე სამაგრი ჩადო და სატვირთო მანქანის საწოლზე ავიდა, პირდაპირ უკანა კარისკენ. სილვერადოს მძღოლს თვალები კიდევ უფრო გაუფართოვდა, როცა დაინახა ველური ნინძა, რომელიც სხვა მხრიდან პირდაპირ მირბოდა თავისი სიჩქარით მოძრავი მანქანისკენ!
  
  მაიმ უკანა კარამდე მიაღწია და ჰაერში აფრინდა, ფეხები მოიქნია და ხელები ააფრიალა. იყო წამი, სანამ გრავიტაციამ ჩამოაგდო, როდესაც იგი მოხდენილი ირბინა თხელ ჰაერში, ფარულობის, უნარისა და სილამაზის განსახიერება, მაგრამ შემდეგ იგი მძიმედ ჩაიძირა სხვა მამაკაცის მანქანის კაპოტზე. ის მყისიერად დაიხარა, ფეხებს და მუხლებს აძლევდა დარტყმის საშუალებას და წონასწორობის შენარჩუნებას. შეუპოვარ ლითონზე დაშვება ადვილი არ იყო და მაი სწრაფად გაფრინდა წინ დაკბილული საქარე მინისკენ.
  
  Silverado-ს მძღოლმა მუხრუჭები დაარტყა, მაგრამ მაინც მოახერხა იარაღის მიტანა სახეზე.
  
  მაიმ მუხლები გაშალა, როდესაც უეცარმა დარტყმამ მასში გაიარა, ხერხემალი და მხრები გაუმაგრდა. მისი იარაღი ხელში დარჩა, უკვე ტერორისტისკენ იყო მიმართული. ორი გასროლა და ხიხინი, ფეხი ისევ სამუხრუჭე პედალზე დადგა, პერანგის წინა ნაწილი სისხლით ასველებდა და წინ გადახტა.
  
  მაიმ მანქანის კაპოტზე გადაიწია, საქარე მინას მიაღწია და მძღოლი გარეთ გაიყვანა. არავითარ შემთხვევაში არ მისცემდა მას თავაზიანობის უფლებას, აღედგინა ძალა. მისი ტკივილით სავსე თვალები მის თვალებს შეხვდა და დაფიქსირება სცადა.
  
  "როგორ... როგორ ხარ..."
  
  მაიმ მუშტი დაარტყა სახეში. შემდეგ მან თავი შეიკავა, როდესაც მანქანა დრეიკის უკანა მხარეს დაეჯახა. ინგლისელმა განზრახ შეანელა სვლა, რათა "დაეჭირა" თვითმართვადი მანქანა, სანამ ის რაიმე სახიფათო, შემთხვევითი მიმართულებით შეუხვევდა.
  
  "მაშ ეს არის ის, რაც გააკეთე ბანგკოკში?" ჰკითხა ალისია.
  
  "Რაღაც მაგდაგვარი".
  
  "და რა მოხდა შემდეგ?"
  
  დრეიკმა მზერა აარიდა. "წარმოდგენა არ მაქვს, სიყვარულო."
  
  მათ კარები გააღეს, ორმაგი პარკინგი ტაქსის გვერდით, გრანდ-ცენტრალ სადგურთან რაც შეიძლება ახლოს იყვნენ. მშვიდობიანი მოსახლეობა უკან დაიხია, თვალი ადევნებდა მათ. ჭკვიანები გაიქცნენ. კიდევ ათეულმა აიღო მობილური ტელეფონები და დაიწყო ფოტოების გადაღება. დრეიკი ტროტუარზე გადახტა და მაშინვე სირბილი დაიწყო.
  
  - დრო ამოიწურა, - ჩაილაპარაკა მის გვერდით ბორეგარმა.
  
  
  თავი მეოცე
  
  
  დრეიკი ცენტრალური სადგურის მთავარ დარბაზში შეიჭრა. უზარმაზარი სივრცე იღრინებოდა მარცხნივ და მარჯვნივ და მაღლა. მბზინავმა ზედაპირებმა და გაპრიალებულმა იატაკებმა შოკში ჩააგდეს სისტემა, გამგზავრებისა და ჩამოსვლის დაფები ყველგან ციმციმებდა და ხალხის შემოდინება განუწყვეტელი ჩანდა. ბომ მათ შეახსენა კაფე é-ს სახელი და აჩვენა ტერმინალის იატაკის გეგმა.
  
  "მთავარი ლობი", - თქვა მაიმ. "მოუხვიეთ მარჯვნივ, გასცდით ესკალატორებს."
  
  რბოლა, ტრიალი და გასაოცარი აკრობატული სპექტაკლების შესრულება მხოლოდ შეჯახების თავიდან ასაცილებლად, გუნდმა დაარღვია სადგური. გავიდა წუთები. ყავის მაღაზიები, ბელგიური შოკოლადის მაღაზიები და ბაგელის ჯიხურები ტრიალებენ, მათი შერეული არომატები დრეიკის თავს ატრიალებენ. ისინი შევიდნენ ეგრეთ წოდებულ ლექსინგტონის პასაჟში და დაიწყეს ტემპის შენელება.
  
  "Ამგვარად!"
  
  ალისია გაიქცა და დრეიკს ოდესმე უნახავს ერთ-ერთი ყველაზე პატარა კაფეს ვიწრო შესასვლელში. თითქმის გაუცნობიერებლად მისი გონება ცხრილებს ითვლიდა. არ არის რთული, სულ სამი იყო.
  
  ალისიამ ნაცრისფერ ხალათში გამოწყობილი მამაკაცი გვერდით გასწია, შემდეგ კი მუხლებზე დაეცა შავი ზედაპირის გვერდით. მაგიდაზე ზედმეტი ნაგავი იყო მოფენილი, სკამები დაუდევრად იყო მოწყობილი. ალისია ირგვლივ ძირს დატრიალდა და მალევე გამოჩნდა, ხელში თეთრი კონვერტი ეჭირა, იმედით სავსე თვალები.
  
  დრეიკი რამდენიმე ნაბიჯიდან უყურებდა, ინგლისელი კი არა. ამის ნაცვლად, ის აკვირდებოდა პერსონალს და კლიენტებს, გარედან გამვლელებს და კონკრეტულად ერთ სხვა ტერიტორიას.
  
  კარი კომუნალურ ოთახში.
  
  ახლა გაიხსნა, ცნობისმოყვარე ქალის ფიგურამ თავი ამოყო. თითქმის მაშინვე მან თვალის კონტაქტი დაამყარა ერთადერთ მამაკაცთან, რომელიც პირდაპირ მას უყურებდა: მეტ დრეიკს.
  
  არა...
  
  პორტატული ტელეფონი აიღო. - ვფიქრობ, ეს შენთვისაა, - თქვა მან მხოლოდ ტუჩებით.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, როცა მთელ ტერიტორიას აგრძელებდა დაკვირვებას. ალისიამ კონვერტი გახსნა და შემდეგ წარბები შეჭმუხნა.
  
  "ეს არ შეიძლება იყოს სიმართლე."
  
  მაიმ თვალები გააფართოვა. "Რა? Რატომაც არა?"
  
  "ეს ამბობს ბუმი!"
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  დრეიკი ტელეფონს მივარდა და ქალს წაართვა. "Რას თამაშობ?"
  
  მარშმა რიგის ბოლოს ჩაიცინა. "დაამოწმეთ დანარჩენი ორი მაგიდის ქვეშ?"
  
  შემდეგ ხაზი გაქრა. დრეიკმა იგრძნო, რომ მის შიგნით ყველაფერი დაინგრა, რადგან მისი სული და გული გაეყინა, მაგრამ არ წყვეტდა მოძრაობას. "მაგიდებისკენ!" დაიყვირა და სირბილი დაიწყო, დაეცა და მუხლებზე ასრიალდა უახლოესის ქვეშ.
  
  ალისია ყვიროდა თანამშრომლებსა და სტუმრებს, რომ გასულიყვნენ და ევაკუაცია მოეხდინათ. ბო სხვა მაგიდის ქვეშ ჩავარდა. დრეიკმა უეჭველად დაინახა იმის ზუსტი ასლი, რაც ფრანგმა შენიშნა - პატარა ასაფეთქებელი მოწყობილობა მაგიდის ქვედა მხარეს დამაგრებული ფირზე. წყლის ბოთლის ზომისა და ფორმის, იგი უხეშად იყო გახვეული ძველ საშობაო შესაფუთ ქაღალდში. შეტყობინება ჰო-ჰო-ჰო! დრეიკი შეუმჩნეველი არ დარჩენილა.
  
  ალისია გვერდით მიუჯდა. "როგორ გავანეიტრალოთ მწოვარი? და რაც მთავარია, შეგვიძლია თუ არა მწოვარი განიარაღება?"
  
  "შენ იცი, რაც მე ვიცი, მაილს. ჯარში ბომბებს ერთმანეთის მიყოლებით ვაფეთქებდით. ძირითადად, ეს ყველაზე უსაფრთხო გზაა. მაგრამ ამ ბიჭმა იცოდა რასაც აკეთებდა. კარგად შეფუთული უვნებელ შეფუთვაში. მავთულებს ხედავ? ისინი ყველა ერთნაირი ფერისაა. დეტონატორის ქუდი. დისტანციური დაუკრავენ. არ არის რთული, მაგრამ სახიფათოა. "
  
  "ასე რომ, შექმენით ნაკრები და ნუ მისცემთ უფლებას, რომ ეს დაწყევლილი აფეთქების თავსახური მოიხსნას."
  
  "გაიზარდოს ნაკრები? ჯანდაბა, ჩვენ აქ სრულიად ცუდ მდგომარეობაში ვართ". დრეიკმა აიხედა და დაუჯერებელი თვალებით დაინახა ხალხის ბრბო, რომლებიც სახეებს აჭერდნენ კაფეს ფანჯრებს. ზოგი ღია კარის გავლასაც ცდილობდა. საბაზისო Android ტელეფონებმა ჩაწერეს ის, რაც შეიძლებოდა ყოფილიყო მათი მფლობელების სიკვდილი სულ რამდენიმე წუთში.
  
  "Გადი გარეთ!" - დაიყვირა მან და ალისიაც შეუერთდა. "დაუყოვნებლივ გაათავისუფლეთ ეს შენობა!"
  
  ბოლოს შეშინებულმა სახეებმა მოაშორეს და შეტყობინებამ მათამდე მიაღწია. დრეიკს გაახსენდა მთავარი დარბაზის ზომა და ხალხის მასა შიგნით და კბილებს აჭერდა სანამ ფესვები არ ტკიოდა.
  
  "როდემდე ფიქრობ?" ალისია ისევ მის გვერდით ჩამოჯდა.
  
  "წუთები, თუ ეს."
  
  დრეიკმა მოწყობილობას შეხედა. სინამდვილეში, ეს არ ჩანდა დახვეწილი, უბრალოდ უბრალო ბომბი იყო შექმნილი და არა დასახიჩრებლად. მას ნანახი ჰქონდა ამ ზომის ფეიერვერკის ბომბები და, ალბათ, ასეთივე ელემენტარული დეტონაციის მოწყობილობით. მისი სამხედრო გამოცდილება შეიძლება ოდნავ გაქრა, მაგრამ როდესაც წითელი მავთულის-ლურჯი მავთულის სიტუაციას შეექმნა, ის მალე დაბრუნდა.
  
  გარდა იმისა, რომ ყველა მავთული ერთი ფერისაა.
  
  ქაოსმა მოიცვა ყველაფერი მისი ნებაყოფლობით შექმნილი კოკონის ირგვლივ. მოღალატე ჩურჩულივით, ბომბის ამბავმა დიდი დარბაზი მოიცვა და ერთი ადამიანის თავისუფლების სურვილი აინტერესებდა მეორესაც და მეორესაც, სანამ უმძიმესი - ან სულელური - მგზავრები გასასვლელისკენ გაემართნენ. ხმაური ყრუ იყო, მაღალ რაფებს მიაღწია და კედლებს უკან დაეშვა. კაცები და ქალები აჩქარებით დაეცნენ და გამვლელები დაეხმარნენ მათ წამოდგომაში. ზოგი პანიკაში ჩავარდა, ზოგი კი სიმშვიდეს ინარჩუნებდა. ბოსები ცდილობდნენ თავიანთი პერსონალი ადგილზე შეენარჩუნებინათ, მაგრამ სამართლიანად იბრძოდნენ წაგებულ ბრძოლაში. ხალხი ამოვიდა გასასვლელებიდან და დაიწყო 42-ე ქუჩის შევსება.
  
  დრეიკი ყოყმანობდა, შუბლზე ოფლი ასდიოდა. აქ ერთმა არასწორმა მოძრაობამ შეიძლება გამოიწვიოს კიდურის დაკარგვა ან მეტი. და კიდევ უფრო უარესი, ეს მას მარშის განადგურების ბრძოლიდან გამოიყვანს. თუ პითიანს შეუძლია მათი გათხელება, მაშინ მას გაცილებით მეტი შანსი ექნება მიაღწიოს საბოლოო მიზანს - რაც არ უნდა გარყვნილი იყოს ეს ჯოჯოხეთი.
  
  შემდეგ ბორეგარი მის გვერდით ჩამოჯდა. "Კარგად ხარ?"
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "რა ჯანდაბა... ვგულისხმობ, სხვასთან ხომ არ აწყობთ..."
  
  ბომ სხვა მოწყობილობა გაუწოდა, რომელიც უკვე გამორთული იყო. "ეს მარტივი მექანიზმია და მას მხოლოდ რამდენიმე წამი დასჭირდა. Გჭირდება დახმარება?"
  
  დრეიკმა შეხედა მის წინ ჩამოკიდებულ შიდა მექანიზმებს, ფრანგის სახეზე ოდნავ თვითკმაყოფილებას და თქვა: "ჯანდაბა. არავის სჯობს შვედს უთხრას, რომ ეს მოხდა.
  
  შემდეგ მან ამოიღო აფეთქების ქუდი.
  
  ყველაფერი იგივე რჩება. შვების გრძნობა დაეუფლა და წამით გაჩერდა და სუნთქვა შეეკრა. მორიგი კრიზისი მოგვარდა, კარგი ბიჭების კიდევ ერთი პატარა გამარჯვება. შემდეგ ალისიამ, კაფის დახლს თვალი არ მოუშორებია, თქვა ხუთი ძალიან განსხვავებული სიტყვა.
  
  "დაწყევლილი ტელეფონი ისევ რეკავს."
  
  და გრანდ ცენტრალური სადგურის ირგვლივ, მთელ ნიუ-იორკში, ნაგვის ურნაში და ხეების ქვეშ - მოაჯირებზეც კი მიბმული და ბოლოს მოტოციკლისტების მიერ გადაყრილი - ბომბებმა აფეთქება დაიწყო.
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ჰეიდენი ტელევიზიის მონიტორების მწკრივის წინ იდგა, მის გვერდით კინიმაკა. რამზესის გატეხვაზე მათი ფიქრები დროებით შეჩერდა ცენტრალურ პარკში დევნამ და შემდეგ სიგიჟემ გრანდ ცენტრალურ სადგურზე. როდესაც ისინი უყურებდნენ, მური მივიდა მათთან და დაიწყო კომენტარის გაკეთება თითოეულ მონიტორზე, კამერის სურათებზე ეტიკეტირებული იყო და შეუძლია მასშტაბირება მოახდინოს ადამიანის თმის ხაზგასმა ნაოჭების მკლავზე. გაშუქება არ იყო ისეთი ყოვლისმომცველი, როგორც უნდა ყოფილიყო, მაგრამ გაუმჯობესდა, როდესაც დრეიკი და მისი გუნდი მიუახლოვდნენ ცნობილ მატარებლის სადგურს. სხვა მონიტორმა აჩვენა რამზესი და პრაისი საკნებში, პირველი მოუთმენლად მიჰყვებოდა, თითქოს ადგილებზე ყოფნა სჭირდებოდა, მეორე კი დეპრესიაში იჯდა, თითქოს ყველაფერი, რაც მას ნამდვილად სურდა, მარყუჟის შეთავაზება იყო.
  
  მურის გუნდი გულმოდგინედ მუშაობდა მათ ირგვლივ, აცნობებდა ხილვებს, გამოცნობებს და სთხოვდა პოლიციელებს და აგენტებს ქუჩაში გარკვეული უბნების მონახულება. თავდასხმები ჩაიშალა ჰეიდენის წინ, მაშინაც კი, როცა დრეიკი და ბო გრანდ ცენტრალზე ბომბებს ანადგურებდნენ. ერთადერთი გზა, რითაც მური შეიძლებოდა სრულიად დარწმუნებული ყოფილიყო, რომ Midtown-ზე იზრუნეს, იქნება არსებითად დაცლა მთელი საიტი.
  
  "არ მაინტერესებს, არის თუ არა ეს მოხუცი ყრუ ბებია, რომელმაც ახლახან დაკარგა კატა", - თქვა მან. "მაინც დაარწმუნეთ ისინი."
  
  "როგორ შეიძლება კამერებმა ბომბების მიღება გრანდ ცენტრალურ სადგურზე ლითონის დეტექტორებით? ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "პლასტმასის ასაფეთქებელი ნივთიერებები?" მური გაბედა.
  
  "სხვა ზომები არ გაქვთ ამისთვის?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "რა თქმა უნდა, მაგრამ მიმოიხედე გარშემო. ჩვენი ხალხის 90 პროცენტი ეძებს ატომურ ბომბს. არასოდეს მინახავს ეს ტერიტორია ასე ცარიელი".
  
  ჰეიდენს აინტერესებდა რამდენ ხანს გეგმავდა მარში ამას. და რამზესი? ტერორისტ პრინცს ნიუ-იორკში დაახლოებით ხუთი უჯრედი ჰქონდა, შესაძლოა მეტიც, და ზოგიერთი მათგანი მძინარე უჯრედი იყო. ნებისმიერი სახის ასაფეთქებელი ნივთიერების კონტრაბანდული შეტანა ნებისმიერ დროს შეიძლება და უბრალოდ დამარხვა, ტყეში ან სარდაფში წლების განმავლობაში დამალული, საჭიროების შემთხვევაში. შეხედეთ რუსებს და დადასტურებულ ისტორიას მათი დაკარგული ბირთვული ჩემოდნების შესახებ - ეს იყო ამერიკელი, რომელმაც თქვა, რომ დაკარგული რიცხვი იყო ზუსტი რიცხვი, რომელიც საჭიროა შეერთებული შტატების გასანადგურებლად. ეს იყო რუსმა დეზექტორმა, რომელმაც დაადასტურა, რომ ისინი უკვე ამერიკაში იმყოფებოდნენ.
  
  მან ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია და მთელი სურათის გადაღებას ცდილობდა. მისი ზრდასრული ცხოვრების უმეტესი ნაწილი ჰეიდენი იყო სამართალდამცავი ოფიცერი; გრძნობდა, რომ შეესწრო ყველა წარმოდგენას. მაგრამ ახლა... ეს უპრეცედენტო იყო. დრეიკი უკვე ირბინა თაიმს სკვერიდან გრანდ ცენტრამდე, ყოველ წუთს სიცოცხლეს იხსნიდა და შემდეგ ორს კარგავდა. დალი რამზესის კამერებს ყოველ ნაბიჯზე არღვევდა. მაგრამ მას დაარტყა ამ ფენომენის მტკნარი, შემზარავი მასშტაბი.
  
  და სამყარო გაუარესდა. ის იცნობდა ადამიანებს, რომლებიც აღარ აწუხებდნენ ახალი ამბების ყურებას, ადამიანებს, რომლებმაც წაშალეს აპები ტელეფონებიდან, რადგან ყველაფერი, რაც მათ ნახეს, ამაზრზენი იყო და გრძნობდნენ, რომ ვერაფერს გააკეთებდნენ. გადაწყვეტილებები, რომლებიც თავიდანვე მკაფიო და აშკარა იყო, განსაკუთრებით ISIS-ის გაჩენის შემდეგ, არასოდეს მიღებულ იქნა პოლიტიკით, მოგებითა და სიხარბით დაბინდული და ადამიანთა ტანჯვის სიღრმის შეუფასებლად. ის, რაც ახლა საზოგადოებას სურდა, იყო პატიოსნება, ფიგურა, რომელსაც შეეძლო ენდობოდა, ადამიანი, რომელიც იმდენი გამჭვირვალობით მოვიდა, რამდენადაც უსაფრთხო იყო მართვა.
  
  ჰეიდენმა ეს ყველაფერი მიიღო. მისი უმწეობის განცდა მსგავსი იყო იმ ემოციებთან, რასაც ტაილერ უები ამ ბოლო დროს განიცდიდა. იმის განცდა, რომ ასე ჭკვიანურად გდევნიან და უძლური ხარ ამის გაკეთება. ახლაც იგივე ემოციები განიცადა, როცა უყურებდა დრეიკის და დალის, რომლებიც ცდილობენ ნიუ-იორკის და დანარჩენი სამყაროს ზღვარზე დაბრუნებას.
  
  "ამისთვის მოვკლავ რამზესს", - თქვა მან.
  
  კინიმაკამ მხრებზე უზარმაზარი თათი დაადო. "Ნება მომეცი. მე შენზე ბევრად ნაკლებად ლამაზი ვარ და ციხეში ჯობია ვიყო".
  
  მურმა მიუთითა კონკრეტულ ეკრანზე. "იქით გაიხედეთ, ბიჭებო. მათ გააუქმეს ბომბი".
  
  სიამოვნება ჰაიდენში გადავიდა, როდესაც დაინახა მეტ დრეიკი კაფედან გამოსული &# 233; სახეზე შვებული და გამარჯვებული გამომეტყველებით. შეკრებილმა გუნდმა გაახარა და შემდეგ მოულოდნელად შეჩერდა, რადგან მოვლენები კონტროლიდან გავიდა.
  
  ბევრ მონიტორზე ჰაიდენმა დაინახა ნაგვის ურნების აფეთქება, მანქანები ტრიალებდნენ, რათა თავიდან აიცილონ ამოფრქვევის ჭურჭლის საფარები. მან დაინახა მოტოციკლისტები, რომლებიც მიდიოდნენ გზაზე და აგურის ფორმის საგნებს აგდებდნენ შენობებსა და ფანჯრებზე. წამის შემდეგ კიდევ ერთი აფეთქება მოხდა. მან დაინახა, რომ მანქანა იატაკიდან რამდენიმე ფუტით აწია, როცა მის ქვეშ ბომბი აფეთქდა, გვერდიდან კვამლი და ალი იღვრებოდა. გრანდ ცენტრალური სადგურის ირგვლივ გაქცეულ მგზავრებს შორის ნაგვის ურნას ცეცხლი გაუჩნდა. მიზანი იყო ტერორი და არა მსხვერპლი. ორ ხიდზე ხანძარი გაჩნდა, რამაც ისეთი საცობები გამოიწვია, რომ მოტოციკლეტებიც კი ვერ გადალახავდნენ.
  
  მური შეჰყურებდა, სახე სულ რაღაც წამით მოდუნებული ჰქონდა, სანამ ბრძანებების ყვირილი დაიწყო. ჰეიდენი ცდილობდა შეენარჩუნებინა თავისი ძლიერი თვალსაზრისი და იგრძნო, როგორ შეეხო მანოს მხარზე.
  
  ჩვენ გადავალთ.
  
  ოპერაციები ოპერაციულ ცენტრში გაგრძელდა, სასწრაფო დახმარების სამსახურები გაიგზავნა, სამართალდამცავები კი ყველაზე მეტად დაზარალებულ რაიონებში გადაიყვანეს. მეხანძრე-მაშველები და მეხანძრეები ყოველგვარ ლიმიტს მიღმა ჩაერთო. მურმა ქუჩებში პატრულირების მიზნით ვერტმფრენების გამოყენება გასცა. როდესაც კიდევ ერთი პატარა მოწყობილობა დაეშვა Macy's-ში, ჰეიდენმა ვეღარ მოითმინა მისი ყურება.
  
  იგი მოშორდა, მთელი თავისი გამოცდილების განმავლობაში ეძებდა რაიმე წარმოდგენას იმის შესახებ, თუ რა უნდა გაეკეთებინა შემდეგ, გაიხსენა ჰავაი და ვაშინგტონი, ბოლო წლების განმავლობაში, კონცენტრირება... მაგრამ შემდეგ საშინელმა ხმამ, საშინელმა ხანგრძლივმა ხმაურმა მიიქცია მისი ყურადღება. ეკრანები.
  
  "არა!"
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  ჰეიდენმა გარშემომყოფები გაარღვია და ოთახიდან გავარდა. თითქმის გაბრაზებული ღრიალებდა, კიბეებზე დაეშვა და მუშტებს აჭერდა ხორცისა და ძვლის მყარ ნაჭრებად. კინიმაკამ გაფრთხილება შესძახა, მაგრამ ჰეიდენმა ყურადღება არ მიაქცია. ის ამას გააკეთებდა და სამყარო უკეთესი, უსაფრთხო ადგილი იქნებოდა.
  
  დერეფნის გასწვრივ, რომელიც უბნის ქვეშ გადიოდა, ბოლოს რამზესის საკანს მიაღწია. ნაძირალა ისევ იცინოდა, ხმა სხვა არაფერი იყო, თუ არა ურჩხულის საშინელი ღრიალი. რაღაცნაირად იცოდა რაც ხდებოდა. წინასწარი დაგეგმვა აშკარა იყო, მაგრამ ადამიანის კეთილდღეობის სრული ზიზღი არ იყო ის, რასაც ის ადვილად უმკლავდებოდა.
  
  ჰეიდენმა თავისი ოთახის კარი გააღო. დაცვა გადახტა და შემდეგ მისი ბრძანების საპასუხოდ გარეთ გაისროლა. ჰეიდენი პირდაპირ რკინის გისოსებისკენ გაემართა.
  
  "მითხარი რა ხდება. მითხარი ახლა და მე შენთან ნაზად ვიქნები."
  
  რამზესს გაეცინა. "Რა ხდება?" მან გააყალბა ამერიკული აქცენტი. "საქმე ის არის, რომ თქვენ ხალხო დაჩოქეთ. შენ კი იქ დარჩები, - მსხვილი მამაკაცი დაბლა დაიხარა, რათა ჰეიდენის თვალებში რამდენიმე მილიმეტრის მანძილიდან პირდაპირ შეეხედა. "ენით ჩამოკიდებული. შენ აკეთებ ყველაფერს, რასაც გეტყვი. "
  
  ჰეიდენმა საკნის კარი გააღო. რამზესი წამის დაკარგვის გარეშე მივარდა მისკენ და იატაკზე გადაგდება სცადა. მამაკაცს ხელები ხელბორკილი ჰქონდა, მაგრამ ამან ხელი არ შეუშალა მას თავისი უზარმაზარი მასის გამოყენებაში. ჰეიდენმა ოსტატურად აირიდა თავი და თავით შეაგდო ერთ-ერთ ვერტიკალურ რკინის გისოსში, კისერი შეხებისას უკან გამოუვარდა. შემდეგ მან ძლიერად დაარტყა თირკმელებსა და ხერხემალს, რის შედეგადაც ის ღრიალებდა და კვნესოდა.
  
  აღარ არის გიჟური სიცილი.
  
  ჰეიდენი იყენებდა მას, როგორც მუშტი ტომარას, მოძრაობდა მის სხეულზე და ურტყამდა სხვადასხვა ადგილას. რამზესმა რომ იღრიალა და შემობრუნდა, მან დაითვალა პირველი სამი დარტყმა - ცხვირიდან სისხლიანი, დალურჯებული ყბა და ყელი. რამზესმა დახრჩობა დაიწყო. ჰეიდენი არ დანებდა, მაშინაც კი, როცა კინიმაკა მიუახლოვდა და მოუწოდა, ცოტა ფრთხილად ყოფილიყო.
  
  - შეწყვიტე შენი ღრიალი, მანო, - მიაჩერდა მას ჰეიდენმა. "ხალხი იქ კვდება."
  
  რამზესმა სიცილი სცადა, მაგრამ ხორხის ტკივილმა შეაჩერა. ჰეიდენმა ამას მოჰყვა კურდღლის სწრაფი დარტყმა. "ახლა იცინე."
  
  კინიმაკამ გაათრია. ჰეიდენი მისკენ შებრუნდა, მაგრამ შემდეგ ერთი შეხედვით დაზიანებული რამზესი ორივეს მიისწრაფოდა. ის მსხვილი კაცი იყო, კინიმაკიზე მაღალიც კი, მათი კუნთების მასა დაახლოებით ერთნაირი იყო, მაგრამ ჰავაელი ტერორისტზე აღმატებული იყო ერთ მნიშვნელოვან სფეროში.
  
  საბრძოლო გამოცდილება.
  
  რამზესი კინიმაკას დაეჯახა, შემდეგ კი ძლიერად დაბრუნდა და ისევ თავის საკანში შებრუნდა. "რა ჯანდაბა ხარ შექმნილი?" ჩაიბურტყუნა მან.
  
  "მასალა შენზე ძლიერია", - თქვა კინიმაკამ და დარტყმის ზონას შეახო.
  
  "ჩვენ გვინდა ვიცოდეთ, რა მოხდება შემდეგ", - ამტკიცებდა ჰეიდენი და რამზესს მიჰყვებოდა თავის საკანში. "გვინდა ვიცოდეთ ბირთვული ბომბის შესახებ. Სად არის? ვინ აკონტროლებს? რა არის მათი ბრძანებები? და, ღვთის გულისთვის, რა არის თქვენი ჭეშმარიტი განზრახვა?"
  
  რამზესი იბრძოდა თავდაყირა დარჩენილიყო, აშკარად არ სურდა მუხლებზე დაცემა. დაძაბულობა ყველა მყესში იგრძნობოდა. თუმცა, ბოლოს რომ ადგა, თავი დახარა. ჰეიდენი ისეთივე ფრთხილი დარჩა, როგორიც დაჭრილ გველთან იქნებოდა.
  
  "არაფერის გაკეთება არ შეგიძლია. ჰკითხეთ თქვენს კაცს, ფასი. მან ეს უკვე იცის. მან ყველაფერი იცის. ნიუ-იორკი დაიწვება, ქალბატონო, და ჩემი ხალხი იცეკვებს ჩვენს გამარჯვების ჯიგს ადუღებულ ფერფლს შორის."
  
  ფასი? ჰეიდენი ყოველ ნაბიჯზე ხედავდა ღალატს. ვიღაც იტყუებოდა და ამან კიდევ უფრო ადუღა მისი ბრაზი. მამაკაცის ტუჩებიდან წამოსული შხამს რომ არ დაემორჩილა, მანოს ხელი გაუწოდა.
  
  "წადი მომიტანე გამაოგნებელი იარაღი."
  
  "ჰეიდენი -"
  
  "Უბრალოდ გააკეთე!" შემობრუნდა, გაბრაზება ყოველი ფორიდან მოდიოდა. "მომიღეთ თოფი და გამათავისუფლეთ".
  
  თავის წარსულში ჰეიდენმა გაანადგურა ისეთი ურთიერთობები, რომლებშიც პარტნიორს ძალიან სუსტად თვლიდა. განსაკუთრებით ის, რაც მან გაიზიარა ბენ ბლეიკთან, რომელიც რამდენიმე თვის შემდეგ გარდაიცვალა სისხლის მეფის კაცების ხელში. ბენი, მისი აზრით, ძალიან ახალგაზრდა, გამოუცდელი, გარკვეულწილად გაუაზრებელი იყო, მაგრამ კინიმაკასთანაც კი ის ახლა იწყებდა თავისი შეხედულების კორექტირებას. იგი ხედავდა მას სუსტად, ნაკლებობას და აუცილებლად საჭიროებდა აღდგენას.
  
  "ნუ მეჩხუბები, მანო. Უბრალოდ გააკეთე".
  
  ჩურჩული, მაგრამ მშვენივრად მიაღწია ჰავაის ყურამდე. მსხვილი მამაკაცი გაიქცა, მისგან სახე და ემოციები დაუმალა. ჰეიდენმა მზერა რამზესს მიაბრუნა.
  
  "ახლა შენ ისეთივე ხარ, როგორც მე", - თქვა მან. "მე კიდევ ერთი სტუდენტი შევიძინე."
  
  "Შენ ფიქრობ?" ჰეიდენმა მუხლი მეორეს მუცელში დაარტყა, შემდეგ კი იდაყვი უმოწყალოდ ჩაარტყა კისერში. "მოსწავლე მოგატყუებს სისულელეს?"
  
  "ჩემი ხელები რომ თავისუფალი იყოს..."
  
  "მართლა?" ჰეიდენი სიბრაზისგან ბრმა იყო. "ვნახოთ, რისი გაკეთება შეგიძლიათ, არა?"
  
  რამზეს ხელბორკილებს რომ დასწვდა, კინიმაკა დაბრუნდა, სიგარის ფორმის თოფი შეკრულ მუჭში ჩაეჭიდა. მიხვდა მისი განზრახვა და უკან დაიხია.
  
  "Რა?" - იყვირა მან.
  
  "თქვენ აკეთებთ იმას, რაც უნდა გააკეთოთ."
  
  ჰაიდენმა დაწყევლა კაცი და შემდეგ კიდევ უფრო ხმამაღლა დალანძღა რამზესს სახეზე, იმედგაცრუებული გრძნობდა თავს, რომ ვერ გატეხა.
  
  დაბალმა, მშვიდმა ხმამ გადააწყვეტინა მისი გაბრაზება: თუმცა, ალბათ, მან მოგცათ მინიშნება.
  
  Შესაძლოა.
  
  ჰეიდენმა რამზესს მანამ უბიძგა, სანამ ლოგინზე არ დავარდა, თავში ახალი იდეა გაუჩნდა. დიახ, ალბათ არის გზა. კინმაკას გახედა, საკნიდან გავიდა, ჩაკეტა და გარე კარისკენ გაემართა.
  
  "რამე ახალი ხდება ზემოთ?"
  
  "მეტი ნაგვის ბომბი, მაგრამ ახლა ნაკლები. კიდევ ერთი მოტოციკლისტი, მაგრამ დაიჭირეს".
  
  ჰეიდენის აზროვნების პროცესი უფრო ნათელი გახდა. დერეფანში გავიდა და მერე სხვა კარისკენ წავიდა. შეჩერების გარეშე, მან შეძრა ბრბოში, დარწმუნებული იყო, რომ რობერტ პრაისი გაიგებდა რამზესის საკნიდან მოსულ ხმაურს. მისმა მზერამ უთხრა, რომ ასე იყო.
  
  - არაფერი ვიცი, - გაბრაზდა ის. "Გთხოვ დამიჯერე. თუ მან გითხრა, რომ მე რაღაც ვიცოდი, რამე ბირთვული ბომბის შესახებ, მაშინ ის ცრუობს".
  
  ჰეიდენმა თავის გასაოცარ იარაღს დასწვდა. "ვის დავუჯერო? შეშლილი ტერორისტი თუ მოღალატე პოლიტიკოსი. ფაქტობრივად, ვნახოთ, რას გვეუბნება ტაზერი".
  
  "არა!" ფასმა ორივე ხელი აწია.
  
  ჰეიდენმა დამიზნა. "შეიძლება არ იცოდე რა ხდება ნიუ-იორკში, რობერტ, ამიტომ ყველაფერს გეტყვი. Მხოლოდ ერთხელ. ტერორისტული უჯრედები აკონტროლებენ ბირთვულ იარაღს, რომლის აფეთქებაც, ჩვენ გვჯერა, რომ ნებისმიერ დროს შეუძლიათ. ახლა გიჟი პითიანე ფიქრობს, რომ ის რეალურად აკონტროლებს სიტუაციას. მანჰეტენზე მცირე აფეთქებები ხდება. ბომბები ცენტრალურ სადგურზე დამონტაჟდა. და, რობერტ, ეს არ არის დასასრული.
  
  ყოფილმა სახელმწიფო მდივანმა სიტყვის წარმოთქმა ვერ შეძლო. ახლად აღმოჩენილი სიცხადით ჰეიდენი თითქმის დარწმუნებული იყო, რომ სიმართლეს ამბობდა. მაგრამ ეჭვის ეს ერთი ნატეხი დარჩა და გამუდმებით ტანჯავდა პატარა ბავშვივით.
  
  ეს კაცი წარმატებული პოლიტიკოსი იყო.
  
  მან გამაოგნებელი იარაღი ესროლა. გვერდზე გაისროლა, კაცს ერთი სანტიმეტრით აკლდა. ფასმა ჩექმებში დაიწყო კანკალი.
  
  "შემდეგი დარტყმა იქნება ქამრის ქვემოთ," დაჰპირდა ჰეიდენს.
  
  მერე, როცა პრაისმა ატირდა, როცა მანო ღრიალებდა და რამზესის დემონური სიცილი გაახსენდა, როცა ფიქრობდა იმ საშინელებაზე, რაც ახლა მანჰეტენზე იყო და მის კოლეგებზე, შიშის გულში, ეს იყო. ჰეიდენ ჯეი, რომელიც დაიშალა.
  
  Მეტი აღარ. ამას ერთი წუთითაც არ შევეგუები.
  
  აიტაცა პრაისი, მან კედელთან მიაგდო, დარტყმის ძალამ გამოიწვია იგი მუხლებზე დაეცა. კინიმაკამ აიღო და კითხვითი მზერა მიაპყრო.
  
  "უბრალოდ გამიდე გზა."
  
  მან ფასი ისევ ჩააგდო, ამჯერად გარე კარში. ის უკან გადახტა, ღრიალებდა, დაეცა, შემდეგ კი ისევ ხელში აიყვანა, დერეფანში და რამზესის საკნისკენ მიიყვანა. როდესაც პრაისმა დაინახა თავის საკანში გამომწყვდეული ტერორისტი, მან დაიწყო კვნესა და ღრიალი. ჰეიდენმა მას წინ უბიძგა.
  
  "გთხოვ, გთხოვ, შენ არ შეგიძლია ამის გაკეთება."
  
  - სინამდვილეში, - თქვა კინიმაკამ. "ეს არის ის, რისი გაკეთებაც შეგვიძლია."
  
  "არაო!"
  
  ჰეიდენმა პრაისი გისოსებზე დააგდო და საკანი გახსნა. რამზესი არ ინძრეოდა, ისევ საწოლზე იჯდა და დახუჭული ქუთუთოებიდან ათვალიერებდა რა ხდებოდა. კინიმაკამ თავისი გლოკი ამოიღო და ორივე კაცს დაუმიზნა, როცა ჰეიდენმა მათი ობლიგაციები გაშალა.
  
  "ერთი შანსი," თქვა მან. "ერთი ციხის საკანი. Ორი კაცი. პირველი ვინც დამირეკავს სასაუბროდ თავს უკეთ გრძნობს. Გესმის?"
  
  ფასი ნახევრად შეჭამილი ხბოსავით გაწითლდა. რამზესი მაინც არ ინძრეოდა. ჰეიდენისთვის მისი ხილვა შემაშფოთებელი იყო. მასში მოულოდნელი ცვლილება აბსურდი იყო. ის მოშორდა და საკანი ჩაკეტა, ორივე მამაკაცი ერთად დატოვა, როცა მისმა ტელეფონმა რეკვა დაიწყო და აგენტ მურის ხმა გაისმა.
  
  "მოდი აქ ჯეი. თქვენ უნდა ნახოთ ეს. "
  
  "Ეს რა არის?" ის კინიმაკასთან ერთად გაიქცა, მათ ჩრდილებს საკნის ბლოკებიდან გამოდევნა და კიბეებზე ავიდა.
  
  - მეტი ბომბი, - სევდიანად თქვა მან. "ყველა გავაგზავნე არევის გასასუფთავებლად. და ეს უკანასკნელი მოთხოვნა არ არის ის, რასაც ველოდით. ოჰ, და შენს კაცს დალს აქვს ლიდერი მეოთხე საკანში. ის ამას ახლა მისდევს".
  
  "მოდით გზას გავუდგეთ!" ჰეიდენი სადგურის შენობისკენ მივარდა.
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  დალი მგზავრის სავარძელზე დააგდო და სმიტს მანქანის მართვის უფლება მისცა; კენზი, ლორენი და იორგი უკანა სავარძელზე დაბრუნდნენ. მაშინაც კი, როცა ისინი სადგურისკენ დაბრუნდნენ, გავრცელდა ინფორმაცია იმის შესახებ, რომ დრეიკი თავს დაესხა გრანდ ცენტრალურ სადგურს, მაგრამ მას მეტი არაფერი გაუგია. მურმა ახლახან მიიღო სხვა ინფორმაცია ინფორმატორისგან - მეოთხე ტერორისტული უჯრედი ფუნქციონირებდა მდიდრულ კორპუსში ცენტრალურ პარკთან ახლოს და ახლა, როცა დალმა დაფიქრდა ამაზე, საფუძვლიანია, რომ ზოგიერთი უჯრედი სხვაგვარად ფინანსდებოდა, ვიდრე სხვები. დაეხმარა მათ ბრბოსთან შერწყმაში - მაგრამ დალს აინტერესებდა, როგორ შეიძლება ასე ადვილად არსებობდეს ადამიანების თაიგულები გარკვეულ საზოგადოებაში, ტვინის გამორეცხვის გზით მათი ინდოქტრინაციის გახსენების გარეშე. ტვინის გამორეცხვა განსაკუთრებული ხელოვნება იყო და მას ეჭვი ეპარებოდა, რომ ტიპიური ტერორისტი ჯერ კიდევ დაეუფლა მას.
  
  ნუ ხარ ასეთი გულუბრყვილო.
  
  მურის აგენტები რისკავს უფრო მეტს, ვიდრე უბრალოდ ექსპოზიციას, რათა მიიღონ ეს მინიშნებები. ამ დღის შედეგები გაუთავებლად ჟღერდა და იმედოვნებდა, რომ სამშობლომ იცოდა, როგორ დატრიალდებოდა ეს ყველაფერი. თუ დღეს ფარული აგენტი დაიწვა, მისი პრობლემები ახლახან იწყებოდა.
  
  საგზაო პოლიციელები, რომლებიც ყოველთვის დომინირებდნენ გზაჯვარედინებზე, მაქსიმალურად ცდილობდნენ მოძრაობის გაფილტვრას, უზარმაზარი და ალბათ გადაულახავი პრობლემების წინაშე დგანან, მაგრამ გონივრული სასწრაფო დახმარების მანქანებს პრიორიტეტი უნდა მიენიჭათ. დალმა დაინახა რამდენიმე პატარა სანახავი პლატფორმა - თითქმის მინი ალუბლის კრეფის მსგავსი - სადაც პოლიციელები თავიანთ კოლეგებს უფრო მაღალი პოზიციიდან მართავდნენ და მან თავი დაუქნია მადლობა, როდესაც ისინი გაუშვეს.
  
  დალმა შეამოწმა მანქანის GPS. - რვა წუთი, - თქვა მან. "Მზად ვართ?"
  
  "მზადაა", დაბრუნდა მთელი გუნდი.
  
  "ლორენ, იორგი, დარჩი ამჯერად მანქანასთან. ჩვენ ვეღარ გავრისკავთ."
  
  - მოვდივარ, - თქვა ლორენმა. "Დახმარება გჭირდება."
  
  დალმა გაანადგურა სარდაფის სურათები და სპეცრაზმის ლიდერის სიკვდილი. "ჩვენ არ შეგვიძლია არასაჭირო სიცოცხლის რისკის ქვეშ. ლორენ, გიორგი, შენ გაქვს საკუთარი ღირებულება სხვადასხვა სფეროში. უბრალოდ დააკვირდით გარეგნობას. იქაც გვჭირდება თვალები".
  
  "თქვენ შეიძლება დაგჭირდეთ ჩემი უნარები", - თქვა იორგიმ.
  
  "მეეჭვება აივანზე გადავხტეთ, გიორგი. ან სადრენაჟე მილების გამოყენებით. უბრალოდ..." ამოისუნთქა მან. "გთხოვთ, მოიქეცით, როგორც მე გთხოვ და შეხედეთ სისხლიან გარეგნობას. ნუ მაიძულებთ ამას შეკვეთად ვაქციო."
  
  უხერხული სიჩუმე ჩამოვარდა. გუნდის თითოეული წევრი სრულიად განსხვავებულად აღიქვამდა წინა თავდასხმის მოვლენებს, მაგრამ რადგან ეს ყველაფერი მხოლოდ ნახევარი საათის წინ მოხდა, უმეტესობა კვლავ შოკში იყო. დაკვირვებები გაუთავებელი იყო - რამდენად ახლოს იყვნენ ისინი აფეთქებასთან. როგორ გაწირა კაცმა ასე თავგანწირვით თავი მათი სიცოცხლის გადასარჩენად. რა იაფად ექცეოდნენ ეს ტერორისტები ცხოვრების ყველა ფორმას.
  
  დალმა აღმოაჩინა, რომ თავისი აზრები ძველ ხერხს დაუბრუნდა - როგორ შეეძლო ზრდასრულმა უმცროს ბავშვს ასეთი სიძულვილის თვისებები ჩაუნერგოს? ყველაზე უდანაშაულო გონება? როგორ შეიძლება ზრდასრულმა, პასუხისმგებელმა ადამიანმა დაიჯეროს, რომ სწორი იყო ასეთი მყიფე გონების გადახვევა, პერსპექტიული ცხოვრების სამუდამოდ შეცვლა? ჩაანაცვლოს... რა?... სიძულვილი, მოუქნელობა, ფანატიზმი.
  
  როგორც არ უნდა ვუყუროთ მას, როგორიც არ უნდა იყოს ჩვენი შეხედულება რელიგიაზე, ფიქრობდა დალი, ეშმაკი ნამდვილად დადის ჩვენ შორის.
  
  სმიტმა მუხრუჭები დაარტყა, როცა ისინი მაღალსართულიან კორპუსს მიუახლოვდნენ. წამები დასჭირდა მომზადებას და მანქანიდან გადმოსვლას, ყველა დაუცველი დარჩა ტროტუარზე. დალი თავს უხერხულად გრძნობდა, რადგან იცოდა, რომ მეოთხე საკანი თითქმის შიგნით იყო და რამდენად კომპეტენტური ჩანდნენ ისინი. მისი მზერა ლორენსა და იორგის გადაეყარა.
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებ? დაბრუნდი მანქანაში."
  
  კარისკაცს მიუახლოვდნენ, პირადობის მოწმობები აჩვენეს და მეოთხე სართულზე ორი ბინა ჰკითხეს. ორივე ეკუთვნოდა ახალგაზრდა წყვილს, რომლებიც თავს იკავებდნენ და ყოველთვის თავაზიანი იყვნენ. კარისკაცს არც კი უნახავს ორივე წყვილი ერთად, მაგრამ დიახ, ერთ-ერთ ბინას მუდმივი სტუმრები ხვდებოდა. მას ეგონა, რომ ეს იყო რაიმე სახის სოციალური საღამო, მაგრამ შემდეგ მას არ გადაუხადეს ზედმეტი ცნობისმოყვარეობისთვის.
  
  დალმა ნაზად გასწია გვერდით და კიბეებისკენ გაემართა. კარისკაცმა ჰკითხა, სჭირდებოდათ თუ არა გასაღები.
  
  დალმა რბილად გაიღიმა. "ეს არ იქნება საჭირო."
  
  ოთხი სართული ადვილად გადალახეს, შემდეგ კი სამი ჯარისკაცი ფრთხილად გაიარა დერეფანში. როდესაც დალმა დაინახა, რომ სწორი ბინის ნომერი გამოჩნდა, მისმა მობილურმა ტელეფონმა ვიბრაცია დაიწყო.
  
  "Რა?" სმიტი და კენზი ელოდებოდნენ და ფარავდნენ თავიანთ პერიფერიას.
  
  მურის დაღლილმა ხმამ აავსო დალის თავი. "ინფორმაცია მცდარია. ზოგიერთი ინფორმატორი აყალიბებს არასწორ ადამიანებს, რომ ცოტა შურისძიება მიიღონ. უკაცრავად, ახლახან გავიგე. "
  
  - ტყუილია, - ამოისუნთქა დალმა. "Მეღადავები? ჩვენ ვიდექით მათ გარყვნილ კართან HK-ებით. "
  
  "მაშინ წადი. ინფორმატორს უყვარს ერთი ქალი. არა უშავს, უბრალოდ დაბრუნდი გზაზე, დალ. ქვემოთ მოყვანილი ინფორმაცია ძალიან ცხელია. "
  
  შვედმა დაწყევლა და თავის გუნდს უკან დაურეკა, იარაღი გადამალა, შემდეგ კი გაკვირვებულ პორტერს სასწრაფოდ გაუარა. დალი რეალურად ფიქრობდა კარისკაცს ეთხოვა წყნარი ევაკუაცია, სანამ ისინი მეოთხე სართულზე ავიდოდნენ - იცოდა რა შეიძლება მომხდარიყო იქ - და ახლა აინტერესებდა, როგორ რეაგირებდნენ მაცხოვრებლები მას შემდეგ, რაც გაიგეს, რომ მისი რჩევა თაღლითური იყო.
  
  საინტერესო სოციალური კითხვა. როგორი ადამიანი იჩივლებდა სახლიდან გაძევებაზე, როცა პოლიცია ტერორისტებს ეძებდა... თუ ეს ჩხრეკა ტყუილის საფუძველზე დამთავრდა?
  
  დალმა მხრები აიჩეჩა. მური ჯერ არ იყო ზუსტად მის სიაში, მაგრამ მამაკაცი კლდოვან ადგილზე ტრიალებდა. "ეს შემდეგი მინიშნება იმუშავებს, არა?" ჯერ კიდევ ღია ზოლში ჩაილაპარაკა.
  
  "ასე უნდა იყოს. იგივე ბიჭი, რომელიც მესამე კამერას შეეხო. უბრალოდ მიდით Times Square-ზე და სწრაფად. "
  
  "თაიმს სკვერს საფრთხე ემუქრება? რა უსაფრთხოების ძალებია უკვე?"
  
  "Ყველა მათგანი".
  
  "კარგი, ათი წუთი გვაქვს დარჩენილი."
  
  "დაე იყოს ხუთი."
  
  სმიტი დემონივით მიჰყავდა, კუთხეებს ჭრიდა და ცუდად გაჩერებულ მანქანებს შორის იკუმშებოდა, ფუნჯსაც კი სწევდა. მათ მიატოვეს მანქანა 50-ე ქუჩაზე და გაიქცნენ იმ ხალხის წინააღმდეგ, რომელიც სწრაფად შორდებოდა Times Square-ს, M&M's World-ის მხიარულ მაღაზიებს, Hershey's Chocolate World-ს და ქუჩის კუთხეში მდებარე Starbucks-საც კი, ახლა უკვე ძირს უთხრის მოსალოდნელ საფრთხეს. უზარმაზარი, ადამიანის ზომის ბილბორდები ანათებდნენ ქუჩას ათასობით ფერადი სურათით, თითოეული იბრძოდა ყურადღებისთვის და ჩართული იყო ცოცხალ, ვიბრაციულ ბრძოლაში. ეკიპაჟმა ხარაჩოების ტყე ააშენა, რადგან თითქმის ყველა მაღაზიას თითქოს რაიმე სახის რემონტი უტარდებოდა. დალი ცდილობდა მოეფიქრებინა ლორენისა და იორგის უსაფრთხოება, მაგრამ მოგზაურობა და გაქცევა თითქმის შეუძლებელი გახდა. მოგწონთ თუ არა, ახლა ყველა ჯარისკაცი იყო, გუნდი მათი ყოფნით გაძლიერდა.
  
  წინ პოლიცია მოედნის გარშემო კორდონს იკავებს. ნიუ-იორკელები უნდობლად უყურებდნენ და სტუმრებს უთხრეს, რომ დაბრუნებულიყვნენ თავიანთ სასტუმროებში.
  
  "ეს მხოლოდ სიფრთხილეა, ქალბატონო," გაიგონა დალმა ერთ-ერთი ფორმიანი პოლიციის ნათქვამი.
  
  შემდეგ კი სამყარო ისევ ჯოჯოხეთში გადაიქცა. ოთხმა ტურისტმა, რომლებიც ფანჯრებს ყიდულობდნენ ლევისისა და ბუბა გამპის ირგვლივ, ჩამოაგდეს ზურგჩანთები, დაათვალიერეს შიგნით და ამოიღეს ავტომატური იარაღი. დალი ქუჩის კიოსკის უკან იდგა და საკუთარი იარაღი ამოიღო.
  
  სროლის ხმა გაისმა Times Square-ზე. დამტვრეული ფანჯრები და ბილბორდები ქვიშით იყო დაფარული, განადგურდა, რადგან მათი უმეტესობა ახლა ეკრანები იყო, ყველაზე დიდი მსოფლიოში და კაპიტალიზმის განსახიერება. ტროტუარზე ნაღმტყორცნები გადმოვიდა. ვინც დარჩებოდა და უსაფრთხოების ძალები გარბოდნენ. დალმა თავი ამოყო და უკან გაისროლა; მისი დარტყმები არ იყო მიზანმიმართული, მაგრამ აიძულა ტერორისტები ხმამაღლა აგინონ და საკუთარი საფარველი ეძიათ.
  
  ამჯერად პირდაპირ შენსკენ გაიფიქრა დალმა პირქუში კმაყოფილებით. შენი იმედი არ არის.
  
  დალმა დაინახა გაჩერებული ტაქსის უკან ჩაძირული გალია და იქვე მიტოვებული ავტობუსი შენიშნა. ის არასდროს ყოფილა თაიმს სკვერზე და მხოლოდ ტელევიზორში უყურებდა, მაგრამ ასეთი აშკარად ფეხით მოსიარულეთათვის ასეთი ცარიელი ადგილის დანახვა შემაშფოთებელი იყო. გაისმა მეტი სროლა, როდესაც უჯრედის წევრებმა ეჭვგარეშეა დაინახეს ადამიანები, რომლებიც მოძრაობდნენ მაღაზიებსა და საოფისე შენობებში. დალი ჩუმად გავიდა ქუჩაში.
  
  ავტობუსის უკან და შორეულ ტროტუართან, უსაფრთხოების სხვა ძალები პოზიციებს იკავებდნენ. SWAT-ის მეტი ჯარი, შავკანიანი აგენტები და NYPD პოლიციელები მანევრირებდნენ მშვიდ, ქორეოგრაფიულ რიტმზე. დალმა მათ ანიშნა, რომ გამოსულიყვნენ. ის, რაც აქ ნიშანდობლივი იყო, აშკარად არ ითარგმნა, რადგან გიჟ შვედს ოდნავი ყურადღება არავის მიუქცევია.
  
  "ველოდებით ამ სამ-ოთხასწერიან ფუსფუსებს, თუ ვაპირებთ ამ დედის დაწვას? კენსი გვერდით მოეხვია.
  
  დალი ამერიკელ აგენტებს მოშორდა. "მე ძალიან მომწონს თქვენი ფერადი ტერმინოლოგია", - თქვა მან და ავტობუსის ჩრდილში შეცურდა. "მაგრამ ეკონომიკურად."
  
  "ასე რომ, ახლა აქ გინდა. Მე მესმის."
  
  "Მე ეს არ მითქვამს".
  
  სმიტი მიწაზე გაიფანტა და მანქანების ქვეშ იყურებოდა. "მე ვხედავ ფეხებს."
  
  "დარწმუნებული ხარ, რომ ეს ტერორისტების ფეხებია?" ჰკითხა დალმა.
  
  "მე ასე ვფიქრობ, მაგრამ ნამდვილად არ არის ისეთი, თითქოს ისინი მონიშნული იყვნენ."
  
  "მალე აქ იქნებიან", - აწია კენზიმ თოფი ისე, თითქოს ის ხმალი ყოფილიყო, რომელიც მას სურდა და დადგა ერთ-ერთი გიგანტური ავტობუსის ბორბლების უკან. გუნდმა ერთი კოლექტიური სუნთქვა ამოიღო.
  
  დალმა გარეთ გაიხედა. "მე ნამდვილად მჯერა, რომ ისევ ის დროა."
  
  კენზი პირველი წავიდა, ავტობუსს უკან შემოუარა და ყვითელ ტაქსს შეუტია. ისმოდა ტყვიამფრქვევის სროლა, მაგრამ ის მიმართული იყო ფანჯრებზე, ავტობუსის გაჩერებებზე და ყველა სხვა ადგილას, სადაც, ტერორისტების აზრით, დაუცველ ადამიანებს შეეძლოთ დამალვა. დალმა მადლობა გადაუხადა თავის იღბლიან ვარსკვლავებს, რომ სათვალთვალო არ იყო განთავსებული, რადგან იცოდა, რომ სიჩქარე მათი მოკავშირე იყო უჯრედის განადგურებაში, რაც უნდა გაეკეთებინა მანამ, სანამ ისინი ხელყუმბარებზე გადავიდოდნენ. ის და კენსი ტაქსს შემოხაზეს და ოთხ კაცს შეხედეს, რომლებმაც საოცრად სწრაფად რეაგირებდნენ. იარაღის ქანაობის ნაცვლად, ისინი უბრალოდ თავს დაესხნენ, დაარტყეს დალს და კენზის და მიწაზე დაარტყეს. სხეულები გადაჭიმული იყო გზაზე. დალმა დაღმავალი მუშტი დაიჭირა და გადაიხარა, როცა გაიგონა, რომ მისი მუხლები ასფალტს ძლიერად მოხვდა. თუმცა მეორე ხელი ჩამოვიდა, ამჯერად თოფის კონდახი აწეული. დალს არ შეეძლო მისი ხაფანგში მოქცევა და თვალი აარიდა, ამიტომ იგი მიუბრუნდა მისთვის ხელმისაწვდომ ერთადერთ მოქმედებას.
  
  შუბლი ჩამოწია და დარტყმა თავის ქალაში მიიღო.
  
  თვალის წინ შავბნელა ტრიალებდა, ტკივილი ნერვიდან ნერვამდე გადადიოდა, მაგრამ შვედმა არ დაუშვა, რომ ამით ხელი შეეშალა მის საქმეში. იარაღმა დაარტყა და შემდეგ ამოიღო, დაუცველი. დალმა აიტაცა და მიიზიდა მამაკაცისკენ, რომელიც მას ეჭირა. სისხლმა სახეზე ორივე მხრიდან დაიღვარა. კაცმა ისევ აწია მუშტი, ამჯერად ცოტა გაუბედავად, დალმა თავისივე მუშტით დაიჭირა და ძგერა დაიწყო.
  
  მისი არსების ყოველი ბოჭკო, ყოველი სახსრის ყოველი ვენა დაძაბული.
  
  ძვლები ტოტებივით ამტვრევდა. ტერორისტმა იყვირა და სცადა ხელის მოშორება, მაგრამ დალს ამის გაგონება არ სურდა. მათ სჭირდებოდათ ამ კამერის გამორთვა. Სწრაფი. კიდევ უფრო მაგრად მოეხვია, დარწმუნდა, რომ მამაკაცის ყურადღება მთლიანად მიიპყრო მუშტის ძლიერმა ტკივილმა და გლოკი ამოაძვრინა.
  
  ერთი მოკლეს.
  
  იარაღმა სამი ტყვია გაისროლა, სანამ ტერორისტს თვალები არ გაუბრწყინდებოდა. დალმა ის განზე გადააგდო და შემდეგ შურისმაძიებელი ანგელოზივით ადგა, თავის ქალადან სისხლი იღვრებოდა და მტკიცე მზერა აფერხებდა მის თვისებებს.
  
  კენზი დიდ კაცს ებრძოდა, თოფები სხეულებს შორის იყო მოქცეული და სახეები თითქმის ერთმანეთზე იყო გახეხილი. სმიტი ჩამოვიდა მესამეზე და აიძულა ბიჭი დაეჩოქა, რადგან მან დაარტყა თითქმის სრულყოფილი, ზუსტი ბრაზით. ბოლო ტერორისტმა ლორენს აჯობა, მიწაზე დაარტყა და მიზნის მიღწევას ცდილობდა, როცა იორგი ლულის წინ გადავარდა.
  
  დალს სუნთქვა შეეკრა.
  
  იარაღმა გაისროლა. გიორგი ჩამოვარდა, ჯავშანი დაარტყა. შემდეგ დალმა დაინახა, რომ სიტუაცია ოდნავ განსხვავებული იყო, ვიდრე პირველად წაიკითხა. იორგი ტყვიას წინ ათლეტურად არ ხტუნავს, ტერორისტის სასროლ ხელს მთელი სხეულით დაარტყა.
  
  განსხვავებული, მაგრამ მაინც ეფექტური.
  
  დალი რუსს დასახმარებლად მივარდა, ბოევიკს მარცხენა მკლავის ქვეშ დაარტყა და ფეხები მიწიდან ასწია. შვედმა ააშენა იმპულსი და სიჩქარე, მოქნილი კუნთები, იტვირთა ტვირთი უკმაყოფილებისგან წარმოშობილი სისასტიკით. სამი ფუტი, შემდეგ ექვსი, და ტერორისტი სწრაფად დააგდეს უკან , როცა საბოლოოდ თავი ჩაარტყა ჰარდ როკის კაფე მენიუს დაფაზე. პლასტმასი დაბზარა, სისხლით გაჟღენთილი, როცა დალის შეშლილმა იმპულსმა მოწინააღმდეგის თავის ქალა დაამტვრია და ხორცი დახია. შეიძლება კინიმაკას არ მოეწონა, მაგრამ შვედმა ამერიკული ხატი გამოიყენა ტერორისტის გასანეიტრალებლად.
  
  კარმა.
  
  დალი ისევ შემოტრიალდა, ახლა ყურებიდან და ნიკაპიდან სისხლი სდიოდა. კენზი და მისი მოწინააღმდეგე კვლავ სასიკვდილო ბრძოლაში იყვნენ ჩაკეტილნი, მაგრამ სმიტმა რამდენიმე სროლით მოახერხა თავისა და ჯარისკაცს შორის არსებული უფსკრული დაემხო. ბოლო შემობრუნებაზე მან იბრძოდა იარაღის გარშემო ტრიალით, გაუმართლა და დასრულდა მკვეთრი ბოლოთი პირდაპირ სმიტზე.
  
  დალმა იღრიალა, წინ მიიჩქაროდა, მაგრამ დარტყმას ვერაფერი უშველა. თვალის დახამხამებაში ტერორისტმა გაისროლა და თავდამსხმელმა სმიტმა მიიღო ტყვია, რომელმაც გააჩერა და მუხლებზე დააგდო.
  
  მის შუბლს შემდეგი გასროლის ხაზს ვაახლოებ.
  
  ტერორისტმა გამოსცა ჩახმახი, მაგრამ იმ მომენტში დალი გამოჩნდა - ადუღებული, მოძრავი მთა - და მიამაგრა ტერორისტი მასა და კედელს შორის. ძვლები უმტვრევდა ერთმანეთს, სისხლმა წამოიწია და თოფი ღრიალით გვერდზე გაფრინდა. როდესაც გაოცებული დალი მიდიოდა სმიტისკენ, დაინახა და გაიგონა განრისხებული ჯარისკაცის ხმამაღლა გინება.
  
  მაშინ ის კარგადაა.
  
  კევლარის ჟილეტით გადარჩენილი სმიტი მაინც ახლო მანძილიდან ესროლეს და კინაღამ დაიღუპებოდა კონტუზიისგან, მაგრამ მათმა ახალმა ავანგარდულმა ჯავშანტექნიკამ შეარბილა დარტყმა. დალმა სახე მოიწმინდა, ახლა შენიშნა სპეცრაზმის მიდგომა.
  
  კენსი თავის მოწინააღმდეგეს ასე და ისე ებრძოდა, უფრო დიდი მამაკაცი იბრძოდა მისი სისწრაფისა და ნამდვილი კუნთის შესატყვისად. დალი უკან დაიხია და სახეზე სუსტი ღიმილით დაიხია.
  
  ერთ-ერთი სპეცრაზმელი მივარდა. "სჭირდება მას დახმარება?"
  
  "არა, ის უბრალოდ სულელობს. თავი დაანებე".
  
  კენსი თვალის კუთხით ამოიხვნეშა და ისედაც გაჭედილი კბილები დაამტვრია. ცხადი იყო, რომ ორივე თანაბარი იყო, მაგრამ შვედი ამოწმებდა მას, აფასებდა მის ერთგულებას გუნდისა და საკუთარი თავის მიმართაც კი. იყო თუ არა ის ღირსი?
  
  მან აიღო იარაღი და შემდეგ გაუშვა, როდესაც მისი მოწინააღმდეგე უკან დაიხია, რის შედეგადაც მან წონასწორობა დაკარგა მუხლის ნეკნებთან და იდაყვით ცხვირამდე. მისი შემდეგი დარტყმა იყო მაჯაზე დარტყმა, რასაც მოჰყვა ელვისებური დაჭერა. როდესაც მამაკაცი იბრძოდა და ღრიალებდა, მან მაჯა ძლიერად მოიხარა უკან, გაიგონა ზარი და დაინახა, რომ იარაღი იატაკზე დაეცა. ის კვლავ იბრძოდა, დანა ამოიღო და მკერდში ჩაარტყა. კენსიმ ეს ყველაფერი შემოაჭდო, იგრძნო, როგორ გაჭრა პირი ნეკნების ზემოთ ხორცში და შემოტრიალდა, თან მიიზიდა. მეორე დარტყმისთვის დანა უკან დაიხია, მაგრამ ამჯერად ის მზად იყო. ამოღებულ მკლავს ხელი მოჰკიდა, ქვემოდან შემოტრიალდა და მამაკაცის ზურგს უკან დაატრიალა. დაუნდობლად აჭერდა მანამ, სანამ ისიც არ გატყდა და ტერორისტი უმწეოდ დატოვა. მან სწრაფად გამოგლიჯა ქამარიდან ორი ყუმბარა, შემდეგ კი ერთი მათგანი შარვლის წინ და ბოქსის შორტში ჩაყარა.
  
  დალმა, თვალს რომ ადევნებდა, აღმოაჩინა, რომ კივილი ყელს სჭრიდა. "არაო!"
  
  კენზის თითებმა თავდამსხმელი გაათავისუფლეს.
  
  "ჩვენ ამას არ ვაკეთებთ, თქვენ..."
  
  - ახლა რას აპირებ, - ჩასჩურჩულა კენზიმ ძალიან ახლოს, - ხელები გატეხილი და ყველაფერი? ახლა არავის დააშავებ, იდიოტო?"
  
  დალმა არ იცოდა, გაჩერებულიყო თუ აერიდებინა, სირბილი თუ თავდახრილი ჩაყვინთვის, კენზის ხელში ჩაგდება თუ გადახტომა. საბოლოოდ, წამები გავიდა და არაფერი ააფეთქა სმიტის განსაკუთრებით მოკლე დაუკრავენ გარდა.
  
  "Მეღადავები?" იღრიალა მან. "Რა ჯანდაბაა-"
  
  "ყალბი", - ესროლა კენზიმ თავდამსხმელი დალის სისხლიან თავში. "მე მეგონა, რომ ეს სრულყოფილი არწივის თვალები შეამჩნევდნენ პრობლემას."
  
  "მე ეს არ გამიკეთებია." შვედმა ღრმა შვებით ამოისუნთქა. "ჯანდაბა, კენზ, შენ ხარ მსოფლიო დონის გიჟი ქალი."
  
  "უბრალოდ დამიბრუნე ჩემი კატანა. ის ყოველთვის მამშვიდებს".
  
  "ოჰ ჰო. Ფსონს ვდებ,"
  
  "და შენ ამბობ ამას, შეშლილო შვედი."
  
  დალმა თავი დაუქნია. შეეხეთ. მაგრამ ჯანდაბა, მგონი, ჩემი მატჩი შევხვდი.
  
  ამ დროისთვის მათ შორის იყვნენ SWAT-ის გუნდები და შეკრებილი აგენტები, რომლებიც იცავდნენ Times Square-ის მიმდებარე ტერიტორიებს. გუნდი გადაჯგუფდა და რამდენიმე წუთი მოანდომა სუნთქვის შესასრულებლად.
  
  "ოთხი უჯრედი ქვემოთ," თქვა ლორენმა. "მხოლოდ ერთი დარჩა."
  
  "ჩვენ ვფიქრობთ", - თქვა დალმა. "ჯობია, საკუთარ თავს არ გაუსწრო. და დაიმახსოვრე, ეს უკანასკნელი პალატა მარშს უსაფრთხოდ ინახავს და ალბათ აკონტროლებს..." მან ხმამაღლა არ თქვა სიტყვა "ბირთვული ბომბი". Აქ არა. ეს იყო მანჰეტენის გული. ვინ იცოდა, რა სახის პარაბოლური მიკროფონები შეიძლება იყოს მიმოფანტული?
  
  "შესანიშნავი სამუშაოა, ბიჭებო," თქვა მან უბრალოდ. "ეს ჯოჯოხეთური დღე თითქმის დასრულდა."
  
  მაგრამ სინამდვილეში, ეს ახლახან დაიწყო.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  ჯულიან მარშს სჯეროდა, რომ უდავოდ ის იყო ყველაზე ბედნიერი ადამიანი მსოფლიოში. ზუსტად მის წინ იწვა დატვირთული, შეკრული ბირთვული იარაღი, საკმარისად ახლოს, რომ შეხება და ახირება. მის მარცხნივ დახვეული იყო ღვთაებრივი, ლამაზი ქალი, რომელთანაც მას ასევე შეეძლო ეთამაშა ახირება. და ის, რა თქმა უნდა, თამაშობდა მასთან, თუმცა გარკვეული უბანი ცოტათი იწყებდა ტკივილს მთელი ყურადღებისგან. იქნებ ცოტაოდენი ათქვეფილი ნაღები...
  
  მაგრამ განაგრძო თავისი წინა და ყველაზე მნიშვნელოვანი აზროვნების მატარებელი - ფანჯარასთან პასიური ტერორისტული უჯრედი იჯდა და ისევ მისი ახირებით თამაშობდა. და შემდეგ იყო ამერიკის მთავრობა, რომელიც კუდებს მისდევდა მთელ ქალაქში, შეშინებული და ბრმა დარბოდა სათამაშოდ -
  
  "ჯულიან?" ზოი სუნთქავდა მხოლოდ ერთი თმის სიგანით მარცხენა ყურიდან. "გინდა ისევ სამხრეთისკენ წავიდე?"
  
  "რა თქმა უნდა, მაგრამ არ ჩაისუნთქო ნაძირალა, როგორც წინა ჯერზე. მიეცი მას ცოტა მოსვენება, არა?
  
  "ო, რა თქმა უნდა".
  
  მარტმა ნება მისცა გაერთოს და მერე დაფიქრდა რა მოხდებოდა შემდეგ. უკვე შუა დღე იყო და ვადები ახლოვდებოდა. თითქმის მოვიდა დრო, როდესაც მას მოუწია კიდევ ერთი ერთჯერადი მობილური ტელეფონის გახსნა და სასწრაფო მოთხოვნებით სამშობლოში დარეკვა. რა თქმა უნდა, მან იცოდა, რომ ნამდვილი "დამალვა" არ იქნებოდა, ყოველ შემთხვევაში, არა ხუთასი მილიონის გაცვლით, მაგრამ პრინციპი იგივე იყო და შეიძლება მსგავსი გზით განხორციელებულიყო. მარტმა მადლობა გადაუხადა ცოდვისა და ურჯულოების ღმერთებს. ამ ბიჭებით თქვენს გვერდით, რისი მიღწევა ვერ მოხერხდა?
  
  როგორც ყველა კარგი სიზმარი, ესეც საბოლოოდ დამთავრდებოდა, მაგრამ მარშმა გადაწყვიტა, რომ დატკბებოდა, სანამ ეს გაგრძელდებოდა.
  
  ზოის თავზე ხელი მოჰკიდა და შემდეგ ფეხზე წამოდგა, ერთი ფეხსაცმლის თასმა შეხსნა და ფანჯარასთან მივიდა. ორი გონებით ხშირად იყო ორი განსხვავებული თვალსაზრისი, მაგრამ მარშის ორივე პიროვნება სცენარის ერთგული იყო. როგორ შეიძლება რომელიმე მათგანი წააგოს? მან წაართვა ზოის ერთ-ერთი პრეზერვატივი და ახლა ცდილობდა მის ხელზე გადაცურვას. ბოლოს დანებდა და ორი თითით დაკმაყოფილდა. ჯანდაბა, ეს მაინც აკმაყოფილებდა მის შინაგან უცნაურობას.
  
  სანამ მარშს აინტერესებდა, რა უნდა გაეკეთებინა სათადარიგო ლანგრით, საკნის ლიდერი ფეხზე წამოდგა და მას მზერა გაუსწორა და ცარიელ ღიმილს მისცა. ეს იყო ალიგატორი, ან როგორც მარშმა პირადად უწოდა - ალიგატორი - და მიუხედავად იმისა, რომ ის მშვიდი და აშკარად ნელი იყო, მასში საშიშროების რეალური გრძნობა იყო. მარშმა ვარაუდობს, რომ ის იყო ალბათ ჟილეტის ერთ-ერთი მატარებელი. Სალომბარდო. იგივე სახარჯო ნივთი, როგორც გახანგრძლივებული შარდვა. მარშმა ხმამაღლა გაიცინა და ზუსტად შესაფერის მომენტში გაწყვიტა თვალის კონტაქტი ალიგატორთან.
  
  ზოი კვალდაკვალ მიჰყვებოდა, ფანჯარაში იყურებოდა.
  
  - სანახავი არაფერია, - თქვა მარშმა. "ისე, რომ არ მოგწონთ კაცობრიობის ტილების შესწავლა."
  
  "ოჰ, ისინი ზოგჯერ შეიძლება სასაცილოები იყვნენ."
  
  მარტი ირგვლივ ეძებდა თავის ქუდს, რომლის ტარებაც უყვარდა კუთხით. რა თქმა უნდა, ის გაქრა, ალბათ, სანამ ის ნიუ-იორკში მოხვდებოდა. გასულმა კვირამ მისთვის ბუნდოვნად ჩაიარა. ალიგატორი მიუახლოვდა და თავაზიანად ჰკითხა, რამე ხომ არ სჭირდებოდა.
  
  "Ახლა არა. ოღონდ მალე დავურეკავ და თანხის გადარიცხვის დეტალებს მივცემ".
  
  "შენ გააკეთებ ამას?"
  
  "დიახ. მე არ მოგეცით ხალხს მარშრუტი?" კითხვა რიტორიკული იყო.
  
  "ოჰ, ეს სისულელე. ვიყენებდი როგორც ბუზებს".
  
  მარში შეიძლება იყო ექსცენტრიული, გიჟი და სისხლის ლტოლვით ამოძრავებული, მაგრამ მისი მცირე ნაწილი ასევე ჭკვიანი, გამომთვლელი და სრულად ჩართული იყო. ამიტომაც ის გადარჩა ისევე, როგორც მექსიკის გვირაბებში. ცოტა ხნის შემდეგ მიხვდა, რომ არასწორად შეაფასა ალიგატორი და სიტუაცია. აქ ის არ იყო მთავარი - ისინი იყვნენ.
  
  და ერთი წუთით გვიანი იყო.
  
  მარშმა შეუტია ალიგატორს, რადგან ზუსტად იცოდა, სად დატოვა იარაღი, დანა და გამოუყენებელი თოფი. წარმატების მოლოდინში ის გაკვირვებული დარჩა, როცა გატორმა დაბლოკა დარტყმები და ერთ-ერთი თავისი დაუბრუნა. მარტმა მშვიდად მიიღო, ტკივილის იგნორირება მოახდინა და ისევ სცადა. მან იცოდა, რომ ზოი მას უყურებდა და აინტერესებდა, რატომ არ მივარდა მის დასახმარებლად ზარმაცი ძუა.
  
  ალიგატორი ისევ იოლად აჩერებდა მის დარტყმას. შემდეგ მარშმა მის უკან ხმაური გაიგო - ბინის კარის გაღების ხმა. უკან გადახტა, გაოცებული იყო, როცა ალიგატორი ნება დართო და შებრუნდა.
  
  ყელიდან შოკის სუნთქვამ გადაურბინა.
  
  ბინაში რვა კაცი შემოვიდა, ყველა შავებში ჩაცმული, ჩანთები ეჭირა და საქათმეში მელასავით გაბრაზებული გამოიყურებოდა. მარშმა შეხედა და შემდეგ გატორს მიუბრუნდა, მის თვალებს ახლაც არ სჯეროდა, რასაც ხედავდნენ.
  
  "Რა ხდება?"
  
  "Რა? გეგონათ, რომ ჩვენ ყველანი მშვიდად ვიჯდებოდით, სანამ მორგებული კოსტიუმებით მდიდარი კაცები აფინანსებენ ომებს? აბა, ახალი ამბავი მაქვს შენთვის, დიდო. ჩვენ აღარ გელოდებით. ჩვენ ვაფინანსებთ საკუთარს. "
  
  მარტი სახეზე ორმაგი დარტყმისგან შეირყა. როდესაც ის უკან დაეცა, ზოის ხელში აიტაცა და ელოდა, რომ იგი ფეხზე დაიჭერდა, და როდესაც ის არ დაეცა, ორივე იატაკზე დაეცა. ამ ყველაფრის შოკმა მის სხეულს გადააჭარბა, საოფლე ჯირკვლები და ნერვული დაბოლოებები გადაიზარდა და ერთი თვალის კუთხეში დაიწყო შემაშფოთებელი ტიკი. წაიყვანა იგი ძველ ცუდ დღეებში, როდესაც ის ბიჭი იყო და არავინ ზრუნავდა მასზე.
  
  ალიგატორი დადიოდა ბინაში, მოაწყო თორმეტი ადამიანის საკანი. ზოი გახდა რაც შეიძლება პატარა, პრაქტიკულად ავეჯის ნაჭერი, როდესაც აღმოაჩინეს პისტოლეტები და სხვა სამხედრო იარაღი - ყუმბარა, ერთზე მეტი RPG, ყოველთვის საიმედო კალაშნიკოვი, ცრემლსადენი გაზი, ციმციმები და სხვადასხვა ფოლადის წვერით ხელის რაკეტები. . ეს გარკვეულწილად შემაშფოთებელი იყო.
  
  მარტმა ყელი გაიწმინდა, კვლავ მიჯაჭვული იყო ღირსებისა და ეგოიზმის უკანასკნელ ნარჩენებზე, რაც უზრუნველყოფს, რომ ის იყო სატანის ყველაზე დიდი რქებიანი თხა ამ ოთახში.
  
  - შეხედე, - თქვა მან. "მოაშორე შენი ბინძური ხელები ჩემს ბირთვულ ბომბს. იცი ეს რა არის ბიჭო? ალიგატორი. ალიგატორი! ჩვენ უნდა დავიცვათ ვადა. "
  
  მეხუთე უჯრედის ლიდერმა ბოლოს ლეპტოპი განზე გადააგდო და მარშს მიუახლოვდა. ახლა, მხარდაჭერის გარეშე და ნამდვილად ხელთათმანების გარეშე, ალიგატორი სხვა ადამიანი იყო. "შენ გგონია, რომ რაღაც ვალი მაქვს შენთვის?" ბოლო სიტყვა წივილი იყო. "ჩემი ხელები სუფთაა! ჩემი ჩექმები მაგარია! მაგრამ ისინი მალე სისხლითა და ფერფლით დაიფარებიან!"
  
  მარტი სწრაფად აციმციმდა. "Რა ჯანდაბაზე ლაპარაკობ?"
  
  "არ იქნება გადახდა. ფული აღარ დარჩა! მე ვმუშაობ დიდი, პატივცემული და მხოლოდ რამზესისთვის და ისინი მეძახიან ბომბის შემქმნელს. მაგრამ დღეს მე ვიქნები ინიციატორი. მე მას სიცოცხლეს მივცემ!"
  
  მარტი ელოდა ბოლოს გარდაუვალ წივილს, მაგრამ ამჯერად არ იყო. ალიგატორმა აშკარად დაუშვა ძალაუფლების შემოტევა თავის თავზე და მარშმა ჯერ კიდევ არ ესმოდა, რატომ ამუშავებდნენ ეს ხალხი მის ბომბს. "ბიჭებო, ეს არის ჩემი ბირთვული ბომბი. ეს ვიყიდე და მოგიტანე. ჩვენ ველოდებით კარგ გადახდას. ახლა, იყავით კარგი ბიჭები და დადეთ ბირთვული ბომბი მაგიდაზე.
  
  მხოლოდ მანამ, სანამ ალიგატორი საკმარისად ძლიერად დაარტყა მას სისხლის ასაღებად, მარშმა დაიწყო ჭეშმარიტად გაგება, რომ აქ რაღაც საშინლად არასწორად მოხდა. ფიქრობდა, რომ მისმა წარსულმა ქმედებებმა მიიყვანა იგი ცხოვრების ამ წერტილამდე, ყოველი სწორი და არასწორი, ყოველი კარგი და ცუდი სიტყვა და კომენტარი. მთელი მისი გამოცდილების ჯამმა ის ამ დროს პირდაპირ ამ ოთახში მიიყვანა.
  
  "რას აპირებ ამ ბომბით?" საშინელებამ დაუწია და გაუსქელა ხმა, თითქოს ყველივით გახეხილს აჭერდნენ.
  
  "ჩვენ ვაპირებთ ააფეთქოთ თქვენი ბირთვული ბომბი, როგორც კი გავიგებთ დიდ რამზესს."
  
  მარტი ამოსუნთქვის გარეშე სუნთქავდა. "მაგრამ ეს მოკლავს მილიონებს."
  
  "და ასე დაიწყება ჩვენი ომი."
  
  "ეს იყო ფულზე", - თქვა მარშმა. "გადაიხადე. ცოტა გართობა. ამერიკის გაერთიანებული ვირების კუდს დევნის. საუბარი იყო დაფინანსებაზე და არა მასობრივ მკვლელობებზე".
  
  "შენ... მოკალი!" ალიგატორის ფანატიკური ტირადი მაღლა გაიზარდა.
  
  "კარგი, დიახ, მაგრამ არც ისე ბევრი."
  
  ალიგატორი დაარტყა მას მანამ, სანამ უმოძრაო ბურთში არ დახვეულიყო; მტკივა ნეკნები, ფილტვები, ხერხემალი და ფეხები. ჩვენ მხოლოდ რამზესისგან ველოდებით სიახლეებს. ახლა ვინმემ მომაწოდეთ ტელეფონი. "
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  გრანდ ცენტრალური ტერმინალის შიგნით, მარშის თავსატეხის ბოლო ნაწილებმა დაიწყეს დალაგება. დრეიკი ამას აქამდე ვერ აცნობიერებდა, მაგრამ ეს ყველაფერი ვიღაცის გენერალური გეგმის ნაწილი იყო, ვიღაცის, ვინც ეგონათ, რომ უკვე გაანეიტრალეს. მტერი, რომლის იმედიც არ ჰქონდათ, იყო დრო - და რამდენად სწრაფად გავიდა ეს, მათ აზროვნება არეულობაში ჩააგდო.
  
  უბანი უსაფრთხოდ გამოცხადდა და ძირითადად დასახლებული იყო პოლიციის ოფიცრებით, დრეიკს და მის გუნდს მიეცათ შესაძლებლობა გაეანალიზებინათ მეოთხე პრეტენზია, რომელიც საბოლოოდ აღმოაჩინეს კაფეს მაგიდის ქვედა მხარეს დამაგრებული ლენტით. დიდი შრიფტით დაწერილი რიცხვების სერია, შეუძლებელი იყო იმის გარკვევა, თუ რა შეიძლება იყოს ეს, თუ არ მოახერხებდით თვალისმომჭრელ სათაურს, რომელიც ჩვეულებრივ იწერებოდა ყველაზე პატარა შრიფტით.
  
  ბირთვული აქტივაციის კოდები.
  
  დრეიკმა უნდობლად მოჭუტა თვალები, ისევ დაკარგა წონასწორობა, შემდეგ კი ალისიას თვალი ჩაუკრა. "მართლა? რატომ გამოგვიგზავნის ის ამას?"
  
  "ვფიქრობ, ეს არის თამაშის უნარი. ის სიამოვნებს, დრეიკ. მეორეს მხრივ, ისინი შეიძლება ყალბი იყოს. "
  
  "ან აჩქარების კოდები", - დასძინა მეიმ.
  
  "ან თუნდაც," კიდევ უფრო ბუნდოვანია ბომ ეს თემა, "კოდები, რომლებიც შეიძლება გამოყენებულ იქნას სხვა ტიპის ფარული იარაღის გასაშვებად".
  
  დრეიკმა წამით შეხედა ფრანგს და ფიქრობდა, სად ჰქონდა ასეთი გარყვნილი აზრები, სანამ მურს დაურეკავდა. "ჩვენ გვაქვს ახალი მოთხოვნა," - თქვა მან. "გარდა იმისა, რომ ეს არის ბირთვული იარაღის დეაქტივაციის კოდების ნაკრები".
  
  "რატომ?" მური შოკში იყო. "Რა? ამას არანაირი აზრი არ აქვს. ეს არის ის, რაც მან გითხრა? "
  
  დრეიკი მიხვდა, რა სასაცილოდ ჟღერდა ეს ყველაფერი. "ახლავე იგზავნება." დაე, კოსმოსურმა კოსტუმებმა მოაგვარონ ეს ყველაფერი.
  
  "კარგი. ჩვენ მათ სათანადო გულმოდგინებას გავუწევთ".
  
  მას შემდეგ რაც დრეიკმა ტელეფონი ჯიბეში ჩაიდო, ალისიამ თავი მოიშორა და დიდხანს მიმოიხედა. "ჩვენ აქ გაგვიმართლა", - თქვა მან. "დაშავებული არ არის. და არანაირი სიახლე მარტიდან, მიუხედავად ჩვენი დაგვიანებისა. ასე რომ, როგორ ფიქრობთ, ეს იყო ბოლო მოთხოვნა? "
  
  "მე არ ვარ დარწმუნებული, როგორ შეიძლება ეს იყოს", - თქვა მეიმ. "მან გვითხრა, რომ ფული უნდა, მაგრამ ჯერ არ გვითხრა როდის და სად."
  
  "ასე რომ, კიდევ ერთი მაინც," თქვა დრეიკმა. "შეიძლება ორი. იარაღი უნდა შევამოწმოთ და ისევ ჩავტენოთ. ასეა თუ ისე, მთელი ამ მინი-ბომბების აფეთქებით მთელ ქალაქში, ვფიქრობ, რომ ჩვენ შორს ვართ ამ საკითხის დასრულებამდე".
  
  მას აინტერესებდა პატარა ბომბების დანიშნულება. არ მოკლათ და არ დასახიჩრდეთ. დიახ, მათ შიში ჩააგდეს საზოგადოების სულში, მაგრამ ბირთვული ბომბის, ჯულიან მარშისა და კამერების ფონზე, რომლებსაც ისინი ანადგურებდნენ, მას არ შეეძლო არ ეფიქრა, რომ შესაძლოა სხვა დღის წესრიგი იყო. მეორადი ბომბები ყურადღების მიქცევა და გამაღიზიანებელი იყო. ყველაზე დიდი პრობლემა გამოიწვია მოტოციკლებზე მყოფმა რამდენიმე ადამიანმა, რომლებიც ხელნაკეთი ფოიერვერკების ბომბებს უოლ სტრიტზე აგდებდნენ.
  
  ალისიამ შორეულ კუთხეში დამალული კიოსკი შენიშნა. "შაქრის ნარევი", - თქვა მან. "ვინმეს სურს ტკბილეულის ბარი?"
  
  - ორი სნიკერი მომიტანე, - ამოისუნთქა დრეიკმა. "რადგან სამოცდათხუთმეტი გრამი მხოლოდ ოთხმოცდაათიანებისთვის იყო."
  
  ალისიამ თავი დაუქნია. "შენ და შენი დაწყევლილი ტკბილეული."
  
  "Რა არის შემდეგი?" ბო მიუახლოვდა და ფრანგმა სხეულის ტკივილი რამდენიმე დაჭიმვით მოიხსნა.
  
  "მურს უნდა გააძლიეროს თავისი თამაში", - თქვა დრეიკმა. "Იყავი პროაქტიური. მე, პირველ რიგში, არ ვაპირებ მთელი დღე მარშის ჰანგზე ცეკვას".
  
  - დაჭიმულია, - შეახსენა მაიმ. "მისი აგენტებისა და პოლიციელების უმეტესობა აკონტროლებს ქუჩებს."
  
  - ვიცი, - ამოისუნთქა დრეიკმა. "მე კარგად ვიცი."
  
  მან ასევე იცოდა, რომ ჰაიდენსა და კინიმაკაზე უკეთესი მხარდაჭერა არ შეიძლებოდა მურისთვის, ორივე პრეზიდენტისადმი მიმართვით, ორივემ განიცადა უმეტესობა იმისა, რისი გადაგდებაც მსოფლიოს შეეძლო. შედარებით სიმშვიდის ამ მომენტში მან შეაფასა, დაფიქრდა მათ პრობლემაზე და შემდეგ აღმოჩნდა, რომ წუხდა მეორე გუნდზე - დალის გუნდზე.
  
  ეს გიჟი შვედი ნაძირალა, ალბათ, მარაბუს ბარს ებრძოდა ალექსანდრე სკარსგას ყველაზე შიშველი მომენტების ყურებისას.
  
  დრეიკმა მადლობის ნიშნად თავი დაუქნია ალისიას, როცა ის დაბრუნდა და ორი ცალი შოკოლადი გაუწოდა. ერთი წუთით გუნდი უბრალოდ იდგა, ფიქრობდა, დაბუჟებული. ვცდილობ არ ვიფიქრო იმაზე, თუ რა შეიძლება მოხდეს შემდეგ. მათ უკან არის კაფე &# 233; მიტოვებული ძველი ბიზნესივით იდგა, ფანჯრები ჩამტვრეული, მაგიდები გადატრიალებული, კარები ნამსხვრევები და რქებზე ჩამოკიდებული. ახლაც, გუნდები ყურადღებით ამუშავებდნენ ტერიტორიას ახალი მოწყობილობებისთვის.
  
  დრეიკი ბოს მიუბრუნდა. "თქვენ შეხვდით მარშს, არა? გჯერა, რომ ის ამას ბოლომდე ნახავს?"
  
  ფრანგმა რთული ჟესტი გააკეთა. "ჰმ, ვინ იცის? მსვლელობა უცნაურია, ერთ მომენტში სტაბილური ჩანს, მეორე მომენტში კი გიჟური. ალბათ ეს ყველაფერი მოტყუება იყო. უები მას არ ენდობოდა, მაგრამ ეს გასაკვირი არ არის. ვგრძნობ, რომ თუკი უები კვლავ პიტიას საქმით იყო დაინტერესებული, მაშინ მარშს არ მისცემდა უფლებას თავიც კი მოეჩვენებინა, რომ საქმეში იყო ჩართული".
  
  - ეს მარშა არ არის, რაზეც უნდა ვიფიქროთ, - აღელვებულმა ჩაერია მაიმ. "ეს..."
  
  და უცებ ამ ყველაფერს აზრი გაუჩნდა.
  
  დრეიკი ამას ამავე დროს მიხვდა, როცა მიხვდა იმ ადამიანის სახელი, რომელსაც აპირებდა დაერეკა. მისი თვალები სითბოს მაძიებელი რაკეტებივით შეხვდა, მაგრამ წამით ვერაფერი თქვა.
  
  მე მასზე ვფიქრობ. შემფასებელი. საშინელ დასასრულამდე.
  
  - ჯანდაბა, - თქვა დრეიკმა. "ჩვენ თავიდანვე ვითამაშეთ."
  
  ალისია მათ უყურებდა. "ჩვეულებრივ ვიტყოდი "აიღე ოთახი", მაგრამ..."
  
  "ის ვერასოდეს მოხვდება ამ ქვეყანაში," კვნესა მაიმ. "ჩვენს გარეშე არა."
  
  - ახლა, - თქვა დრეიკმა. "ის არის ზუსტად იქ, სადაც მას სურს იყოს."
  
  და მერე ტელეფონმა დარეკა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა შოკოლადის ფილა კინაღამ ჩამოაგდო შოკოლადის ფილა, ის იმდენად იყო ჩაფლული ფიქრების ალტერნატიულ მატარებელში. როდესაც მან ეკრანს დახედა და უცნობი ნომერი დაინახა, მის გარშემო ურთიერთგამომრიცხავი აზრების პიროტექნიკური აფეთქება დატრიალდა.
  
  Რა უნდა ვთქვა?
  
  ეს უნდა ყოფილიყო მარში დარეკავდა მისი ახალი ერთჯერადი მობილური ტელეფონიდან. უნდა აღუდგეს თუ არა მოთხოვნილებას, აეხსნა, რომ მას თამაშობდნენ, რომ ის უბრალოდ გრანდიოზულ სქემაში მოატყუეს? მათ სურდათ, რომ უჯრედები და ბირთვული იარაღი რაც შეიძლება დიდხანს დარჩეს ნეიტრალური. მიეცით ყველას, სულ მცირე, კიდევ ერთი საათი, რათა თვალყური ადევნოთ ყველაფერს. თუმცა ახლა... ახლა თამაში შეიცვალა.
  
  Რა უნდა ვქნა?
  
  "მარტი?" უპასუხა მეოთხე ზარის შემდეგ.
  
  უცნობმა ხმამ მიმართა. "არაო! ეს არის Gatorrrr!"
  
  დრეიკმა ტელეფონი ყურს მოაშორა, ყვირილი, ხმა ყოველი სიტყვის ბოლოს მაღლა იწევდა, რაც მის ყურის ბარტყებს შეურაცხყოფდა.
  
  "Ეს ვინ არის? სად არის მარში?
  
  "მე ვთქვი - გატორრრ! სისულელე უკვე მცოცავს. სადაც ის უნდა იყოს. მაგრამ მე კიდევ ერთი მოთხოვნა მაქვს შენთან, უჰჰჰ. კიდევ ერთი და მერე ბომბი ან აფეთქდება ან არა. Შენზეა დამოკიდებული!"
  
  "გამაცინე." დრეიკს უჭირდა სიტყვებზე კონცენტრირება შემთხვევითი შეძახილების გამო. "ცოტა უნდა დამშვიდდე, მეგობარო."
  
  "გაიქეცი, კურდღელი, გაიქეცი, გაიქეცი, გაიქეცი. მიდი იპოვე პოლიციის განყოფილება მე-3 და 51-ე კუთხეში და ნახე რა ხორცის ნაჭრები დაგვრჩა ოოოოო. საბოლოო მოთხოვნას მიხვდებით, როცა იქ მიხვალთ".
  
  დრეიკმა შუბლი შეიჭმუხნა და მეხსიერებას ეძებდა. არის რაღაც ძალიან ნაცნობი ამ მისამართში...
  
  მაგრამ ხმამ ისევ შეაწყვეტინა მისი ფიქრების ტალღა. "ახლა გაიქეცი! გაიქეცი! კურდღელი, გაიქეცი და უკან არ მოიხედო! ის აფეთქდება წუთში ან საათში, რრრ! და მაშინ ჩვენი ომი დაიწყება!"
  
  "მარშს მხოლოდ გამოსასყიდი სურდა. ბომბის ფული შენია".
  
  "ჩვენ არ გვჭირდება თქვენი ფული, yyyy! როგორ ფიქრობთ, არ არსებობს ორგანიზაციები, თუნდაც თქვენი საკუთარი ორგანიზაციები, რომლებიც გვეხმარებიან? როგორ ფიქრობთ, მდიდარი ხალხი არ გვეხმარება? როგორ ფიქრობთ, არ არსებობს შეთქმულები, რომლებიც ფარულად აფინანსებენ ჩვენს საქმეს? ჰა ჰა, ჰა ჰა!"
  
  დრეიკს უნდოდა ხელი მოეჭიდა და კისერი მოეტეხა გიჟს, მაგრამ რადგან მან ეს ვერ შეძლო - ჯერ კიდევ - მან შემდეგი საუკეთესო რამ გააკეთა.
  
  ზარი შეწყდა.
  
  და ბოლოს, მისი ტვინი ამუშავებდა ყველა ინფორმაციას. დანარჩენებმა უკვე იცოდნენ. სახეები შიშისგან გათეთრებული ჰქონდათ, დაძაბულობისგან დაძაბული სხეულები.
  
  "ეს ჩვენი საიტია, არა?" თქვა დრეიკმა. "სადაც ახლა არიან ჰეიდენი, კინიმაკა და მური."
  
  - და რამზესმა, - თქვა მაიმ.
  
  ბომბი სწორედ იმ მომენტში რომ აფეთქდა, გუნდი უფრო სწრაფად ვერ ირბენდა.
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  ჰეიდენმა მონიტორები შეისწავლა. იმის გამო, რომ სადგურის დიდი ნაწილი დაცარიელდა და მურზე პირადად დანიშნული აგენტებიც კი გაგზავნეს ქუჩებში დასახმარებლად, ადგილობრივი შიდა უსაფრთხოების ცენტრი დანგრევამდე გრძნობდა გადატვირთულობას. მთელ ქალაქში განვითარებულ მოვლენებს ამ დროისთვის რამზესისა და პრაისის გაერთიანებაზე უპირატესობა ენიჭებოდა, მაგრამ ჰეიდენმა შენიშნა მათ შორის კონტაქტის ნაკლებობა და დაინტერესდა, მართლა არაფერი ჰქონდათ თუ არა ორივეს სათქმელი. რამზესი მცოდნე კაცი იყო, რომელსაც ყველა პასუხი ჰქონდა. ფასი იყო კიდევ ერთი თაღლითი, რომელიც დოლარებს დევნიდა.
  
  კინიმაკა დაეხმარა მონიტორების მუშაობას. ჰეიდენმა გაიგო, რა მოხდა მათ შორის ადრე, როდესაც ჰავაელმა ურჩია, არ მოეპოვებინა ინფორმაცია ორივესგან და ახლა აინტერესებდა მისი რეაქცია.
  
  ის მართალი იყო? იყო ის პათეტიკური?
  
  რაღაც მოგვიანებით უნდა იფიქროთ.
  
  მის თვალწინ გაბრწყინდა გამოსახულებები, ყველა ათეულობით კვადრატულ ეკრანზე, შავ-თეთრ და ფერად გადაღებული, ფანჯრებისა და ხანძრის სცენები, მბზინავი სასწრაფო დახმარების მანქანები და შეშინებული ხალხი. ნიუ-იორკელებს შორის პანიკა აბსოლუტურ მინიმუმამდე იყო დაყვანილი; თუმცა 9-11 მოვლენები ჯერ კიდევ ახალი საშინელება იყო მათ გონებაში და გავლენას ახდენდა ყველა გადაწყვეტილებაზე. იმდენი ადამიანისთვის, ვისაც ჰქონდა 9-11-ის გადარჩენის ამბავი, დაწყებული მათგან, ვინც იმ დღეს სამსახურში არ წასულა და დამთავრებული, ვინც აგვიანებდა ან ასრულებდა საქმეებს, შიში არასოდეს ტოვებდა მათ ფიქრებს. ტურისტები საშინლად გარბოდნენ, ხშირად მორიგი მოულოდნელი დარტყმის წინაშე. პოლიციამ სერიოზულად დაიწყო ქუჩების გაწმენდა, მუდამ გაღიზიანებული ადგილობრივების მცირე წინააღმდეგობის გარეშე.
  
  ჰეიდენმა დრო შეამოწმა... ძლივს დილის 11 იყო. მოგვიანებით იგრძნობოდა. გუნდის დანარჩენი წევრები მის გონებაში იყვნენ, მუცელი ცახცახებდა იმის შიშით, რომ შესაძლოა დღეს სიცოცხლე დაკარგონ. რატომ ვაგრძელებთ ამას? დღითი დღე, კვირიდან კვირა? შანსები ნაკლებად ხელსაყრელია ყოველ ჯერზე, როცა ვიბრძოლებთ.
  
  და დალი კერძოდ; როგორ დარჩა ეს კაცი ამაზე? ცოლთან და ორ შვილთან ერთად, მამაკაცს უნდა ჰქონდეს ევერესტის ზომის სამუშაო ეთიკა. ჯარისკაცისადმი მისი პატივისცემა არასოდეს ყოფილა.
  
  კინიმაკამ ერთ-ერთ მონიტორს დააკრა. "შეიძლება ცუდი ყოფილიყო."
  
  ჰეიდენმა მას მზერა შეხედა. "ეს რა არის... ოხ, ჩიტი."
  
  გაოგნებული უყურებდა რამზეს მოქმედებას, მივარდა პრაისისკენ და თავი მიწაში დაარტყა. ამის შემდეგ ტერორისტი პრინცი დადგა ტანზე და დაუწყო უმოწყალოდ დარტყმა, ყოველი დარტყმა აგონიის ძახილს იწვევდა. ჰეიდენი კვლავ ყოყმანობდა, შემდეგ კი დაინახა, რომ სისხლის გუბე დაიწყო იატაკზე გავრცელება.
  
  "მე ჩავდივარ ქვემოთ."
  
  "მეც წავალ". კინიმაკამ აწევა დაიწყო, მაგრამ ჰეიდენმა ჟესტით შეაჩერა.
  
  "არა. თქვენ აქ გჭირდებათ. "
  
  მზერას უგულებელყო, სარდაფში შევარდა, დერეფანში მდგარ ორ მცველს ანიშნა და რამზესის საკნის გარე კარი გააღო. ისინი ერთად შემოვარდებიან, იარაღი გამოწეული.
  
  რამზესს მარცხენა ფეხი პრაისს ლოყაზე დაეჯახა და ძვალი გაუტეხა.
  
  "გაჩერდი!" ჰეიდენმა გაბრაზებულმა იყვირა. "შენ კლავ მას."
  
  "შენ არ მაინტერესებს", რამზესმა კვლავ გამოიყენა იარაღი და პრაისს ყბა დაუმსხვრია. "Რატომ უნდა? შენ მაიძულებ ამ ნაძირალას უჯრედი გავუზიარო. გინდა ვილაპარაკოთ? აბა, ასე სრულდება ჩემი რკინის ნება. ალბათ ახლა გაიგებთ".
  
  ჰეიდენი გისოსებთან მივარდა და გასაღები საკეტში ჩადო. რამზესმა თავი მოიკიდა, შემდეგ კი პრაისის თავის ქალასა და მხრებზე ფეხის დადგმა დაიწყო, თითქოს სუსტ წერტილებს ეძებდა და ამ პროცესით ტკბებოდა. პრაისმა შეწყვიტა ყვირილი და მხოლოდ დაბალი კვნესა შეეძლო.
  
  ჰეიდენმა კარი ფართოდ გააღო, რომელსაც ორი მცველი ეჭირა. მან შეუტია ცერემონიის გარეშე, დაარტყა რამზესს ყურის უკან პისტოლეტით და რობერტ პრაისს მოშორებით უბიძგა. შემდეგ იგი მუხლებზე დაეცა ღრიალის გვერდით.
  
  "Ცოცხალი ხარ?" რა თქმა უნდა, მას არ სურდა ძალიან შეშფოთებული გამოჩენილიყო. მისნაირმა ადამიანებმა შეშფოთება აღიქვეს, როგორც სისუსტე, რომლის გამოყენებაც შეიძლებოდა.
  
  "Მტკივნეულია?" მან თავი დააჭირა პრაისის ნეკნებს.
  
  ყვირილმა უთხრა, რომ "დიახ, ეს მოხდა".
  
  "კარგი, კარგი, შეწყვიტე ტირილი. შემობრუნდი და გნახო".
  
  პრაისი ცდილობდა გადაეხვია, მაგრამ როცა ეს მოახერხა, ჰეიდენმა დაიპყრო სისხლის ნიღაბი, გატეხილი კბილები და დახეული ტუჩები. მან დაინახა, რომ მისი ყური გაწითლებული იყო და მისი თვალი ისეთი შეშუპებული იყო, რომ შეიძლება აღარასოდეს ემუშავა. მიუხედავად მისი საუკეთესო სურვილებისა, მან გაიღიმა.
  
  "სიგიჟე".
  
  რამზესისკენ გაემართა. "მეგობარო, არც კი უნდა გკითხო, გიჟი ხარ თუ არა? მხოლოდ გიჟი გააკეთებდა იმას რასაც შენ აკეთებ. მიზეზი? მოტივი? სამიზნე? ეჭვი მეპარება, რომ ეს შენს გონებაშიც კი გავიდა.
  
  მან ასწია გლოკი, რომელიც ნამდვილად არ იყო მზად სროლისთვის. მის გვერდით მცველებმა დაფარეს რამზესი, თუ ის თავს დაესხმებოდა მას.
  
  - ესროლე, - თქვა რამზესმა. "გადაარჩინე თავი ტკივილით სავსე სამყაროსგან."
  
  "ეს რომ იყოს შენი ქვეყანა, შენი სახლი, ახლავე მომკლავდი, არა? შენ დაასრულებდი ყველაფერს."
  
  "არა. რა სიამოვნებაა ასე სწრაფად მოკვლა? ჯერ შენს ღირსებას გაშიშვლებით და კიდურების შეკვრით დავანგრევ. მაშინ მე დავარღვევ შენს ნებას შემთხვევითი მეთოდის გამოყენებით, რაც არ უნდა სწორი ჩანდეს იმ მომენტში. მაშინ გამოვიგონებდი გზას, რომ მოგკლა და დაგაბრუნო, ისევ და ისევ, ბოლოს და ბოლოს, როცა მეასედ მთხოვდი, სიცოცხლე დამემთავრებინა".
  
  ჰეიდენი უყურებდა, რამზესის თვალებში სიმართლეს ხედავდა და კანკალს ვერ იკავებდა. აქ იყო ადამიანი, რომელიც ყოველგვარი ფიქრის გარეშე ააფეთქებდა ატომურ ბომბს ნიუ-იორკში. მისი ყურადღება იმდენად მიიპყრო რამზესმა, ისევე როგორც მისმა მცველებმა, რომ მათ არ უპასუხეს აკანკალებულ ნაბიჯებსა და უკნიდან მოსულ სუნთქვას.
  
  რამზესს თვალები გაუბრწყინდა. ჰეიდენმა იცოდა, რომ ისინი მოატყუეს. ის შემობრუნდა, მაგრამ არა საკმარისად სწრაფად. შეიძლება პრაისი იყო თავდაცვის მდივანი, მაგრამ მას ასევე ჰქონდა გამორჩეული სამხედრო კარიერა და ახლა ცხოვრობდა იმით, რაც მას ახსოვდა. მან ორივე ხელი დაარტყა მცველს გაშლილ მკლავში, რის გამოც მისი პისტოლეტი იატაკზე დაარტყა, შემდეგ კი მუშტი მამაკაცის მუცელში დაარტყა, შუაზე დახარა. ამის გაკეთებისას ის დაეცა და დადო, რომ ჰეიდენი და მეორე მცველი მას არ ესვრიან, რამდენიმენაირად დადო მისი პოზიცია და დაეცა იარაღზე.
  
  და ისროლა იღლიის ქვეშ, ტყვია გაოგნებულ მცველს თვალებში მოხვდა. ჰეიდენმა ემოციები გვერდზე გადადო და გლოკს პრაისზე მიუთითა, მაგრამ რამზესმა ტრაქტორზე მყოფი ხარივით დაარტყა, მისი სხეულის მთელი ძალით პარალიზებული იყო, ფეხზე დააგდო. რამზესმა და ჰეიდენმა საკანში შეძრწუნდნენ, რის გამოც პრაისს შესაძლებლობა მისცეს, სუფთა დარტყმა მიეღო მეორე მცველს.
  
  მან ამით ისარგებლა და დაბნეულობა თავის სასარგებლოდ გამოიყენა. მეორე მცველი გარდაიცვალა ტყვიის ექომდე, რომელმაც მოკლა. მისი სხეული პრაისის ფეხებთან დაეჯახა მიწას, რომელსაც მდივნის ერთი მოქმედი თვალი უყურებდა. ჰეიდენი რამზესის უზარმაზარი სხეულის ქვემოდან ამოძვრა, ჯერ კიდევ ეჭირა გლოკი, თვალებმოჭუტული და პრაისი იარაღით ეჭირა.
  
  "რატომ?"
  
  "ბედნიერი ვარ, რომ მოვკვდები", - თქვა პრაისმა საცოდავად. "Სიკვდილი მინდა".
  
  "ამ სისულელის გადარჩენაში დასახმარებლად?" იგი იატაკზე გადავარდა, იბრძოდა.
  
  "კიდევ ერთი სპექტაკლი დამრჩა", - ჩაილაპარაკა რამზესმა.
  
  ჰეიდენმა იგრძნო, რომ მიწა კანკალებდა მის ქვეშ, სარდაფის კედლები კანკალებდა და ნაღმტყორცნების ღრუბლებს აგდებდა. გალიის გისოსებმა კანკალი დაიწყო. ხელები და მუხლები გადააწყო, დამშვიდდა და ზევით და ქვევით, მარცხნივ და მარჯვნივ გაიხედა. ჰეიდენი უყურებდა შუქებს, როცა ისინი ისევ და ისევ ციმციმებდნენ.
  
  Ახლა რა? ეს რა ჯანდაბაა...
  
  მაგრამ მან უკვე იცოდა.
  
  საიტი დაექვემდებარა სახმელეთო თავდასხმას.
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  ჰაიდენი გაფითრდა, როდესაც კედლები განაგრძობდა რხევას. რამზესმა წამოდგომა სცადა, მაგრამ ოთახი მის ირგვლივ შეირყა. ტერორისტი მუხლებზე დაეცა. პრაისი აღფრთოვანებული უყურებდა, როცა ოთახის კუთხე იცვლებოდა, სახსარი მოძრაობდა და რიგდებოდა, ფერდობები ყოველ წამში ამახინჯდებოდა. ჰაიდენმა თავიდან აიცილა ნაღმტყორცნების ჩამოვარდნა, როდესაც ჭერის ნაწილი ჩამოინგრა. სახურავზე მავთულხლართები და ჰაერგამტარები ეკიდა, მრავალფეროვანი ქანქარებივით ქანაობდა.
  
  ჰეიდენი საკნის კარისკენ გაემართა, მაგრამ რამზესი საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ გზა გადაეკეტა. ერთი წუთი დასჭირდა, სანამ მიხვდა, რომ ჯერ კიდევ ეჭირა გლოკი, და იმ დროისთვის ჭერის უმეტესი ნაწილი იშლებოდა და თავად გისოსები შიგნით იხრებოდა, თითქმის იშლებოდა.
  
  - ვფიქრობ... გადააჭარბე, - თქვა პრაისმა სულმოუთქმელად.
  
  "მთელი ეს დაწყევლილი ადგილი იშლება", - შესძახა ჰეიდენმა რამზესს სახეში.
  
  "Ჯერ არა".
  
  ტერორისტი ფეხზე წამოდგა და მივარდა შორეულ კედელთან, ირგვლივ მიფრინავდნენ და ცვიოდნენ ნაღმტყორცნების ღრუბლები და ბეტონისა და თაბაშირის ნაჭრები. გარე კარი გავარდა და შემდეგ გაიღო. ჰეიდენმა ბარი აიღო და თავი მაღლა აიწია, შეშლილს დაეწია, პრაისი კი უკან დგას. მათ თავზე ხალხი ჰყავდათ. რამზესს მხოლოდ მანამდე შეეძლო წასვლა.
  
  ამ ფიქრით ჰეიდენი თავის ტელეფონს ეძებდა, მაგრამ რამზესს ძლივს ასწრებდა. ეს კაცი იყო სწრაფი, მკაცრი და დაუნდობელი. მან კიბეები აირბინა, გვერდი აუარა ერთი პოლიციელის გამოწვევას და თავი ჯერ ჰეიდენს ესროლა. დაიჭირა ბიჭი, დაიჭირა და ამ დროისთვის რამზესი უკვე ზემო კარს აჭერდა.
  
  ჰეიდენი ცხელ დევნაში მივარდა. ზედა კარი ფართოდ ღია იდგა, მისი მინა გაბზარული იყო, მისი ჩარჩოები გატეხილი. თავიდან მხოლოდ მონიტორის ოთახიდან დაინახა მური, რომელიც იატაკიდან მაღლა დგებოდა და რამდენიმე დახრილი ეკრანის გასასწორებლად სწვდებოდა. სხვები ჩამოაგდეს საყრდენებიდან, კედლიდან ჩამოშორდნენ და დაჯდომისთანავე დაეჯახა. კინიმაკა ახლა ფეხზე ადგა, მხრებიდან ჩამოვარდნილი ეკრანი, თმებში ჩასმული მინა და პლასტმასი. ოთახში მყოფი დანარჩენი ორი აგენტი ცდილობდა თავის გაყვანას.
  
  "რა დაგვხვდა?" ჰაიდენი რომ შენიშნა მური ოთახიდან გავარდა.
  
  "სად ჯანდაბაა რამზესი?" იყვირა მან. "არ გინახავს ის?"
  
  მურს პირი გაუღო. "ის უნდა იყოს საკანში."
  
  კინიმაკამ მხრებიდან შუშა და სხვა ნამსხვრევები ამოიღო. "მე ვუყურე... შემდეგ მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა."
  
  ჰეიდენმა ხმამაღლა აგინა, როცა მარცხნივ კიბეები შენიშნა, შემდეგ კი აივანი, რომელიც უბნის მთავარ ოფისს გადაჰყურებდა. შენობიდან სხვა გამოსავალი არ იყო, გარდა გადაკვეთისა. მოაჯირთან მივარდა, აიღო და ქვემოთ ოთახი დაათვალიერა. პერსონალი შემცირდა, როგორც ტერორისტებმა დაგეგმეს, მაგრამ რამდენიმე სამუშაო ადგილი პირველ სართულზე იყო დაკავებული. კაცებიც და ქალებიც აგროვებდნენ ნივთებს, მაგრამ უმეტესობა მთავარი შესასვლელისკენ მიდიოდა იარაღით გამოყვანილი, თითქოს თავდასხმას ელოდა. რამზესი მათ შორის ვერ იქნებოდა.
  
  მერე სად?
  
  მოლოდინი. მე ვუყურებ. Ეს არ იყო...
  
  "ეს არ არის დასასრული!" - იყვირა მან. "მოშორდი ფანჯრებს!"
  
  Გვიანია. ბლიცკრიგი კოლოსალური აფეთქებით დაიწყო; აფეთქდა წინა შუშები და ჩამოინგრა კედლის ნაწილი. ჰეიდენის მთელი თვალსაზრისი შეიცვალა, სახურავის ხაზი დაეცა. პოლიციის დაცემისას ნამსხვრევები მთელ სადგურზე აფეთქდა. ზოგი მუხლებზე აიწია ან გაიქცა. სხვები დაშავდნენ ან ხაფანგში აღმოჩნდნენ. RPG-მ გატეხილი ფასადი გაიჭყიტა და შეეჯახა დამსწრის კონსოლს, აფრქვევდა ალი, კვამლი და ნამსხვრევები მიმდებარე ტერიტორიაზე. შემდეგ ჰეიდენმა დაინახა, რომ გაშვებული ფეხები გამოჩნდნენ ნიღბიანი მამაკაცი, ყველა მხრებზე იარაღით მიბმული. გავრცელებულები თითოეულ მხარეს, მიზნად ისახავდნენ ყველაფერს, რაც მოძრაობდა, შემდეგ კი, ფრთხილად განხილვის შემდეგ, ცეცხლი გახსნეს. ჰეიდენმა, კინიმაკამ და მურმა მაშინვე უპასუხეს ცეცხლი.
  
  დანგრეულ სადგურს ტყვიებმა გაარტყეს. ჰეიდენმა დათვალა თერთმეტი ადამიანი ქვემოთ, სანამ ხის აივანი, რომელიც მას იცავდა, ნაწილებად დაიმსხვრა. ჭურვები პირდაპირ გაიარა. ფრაგმენტები გატყდა, გადაიქცა საშიშ ნამსხვრევებად. ჰეიდენი უკნიდან დაეცა მასზე და შემდეგ შემოვიდა. მის ჟილეტს ორი მცირე დარტყმა მიაყენა, არა ტყვიები, და ძლიერი ტკივილი მის ქვედა არეში ეუბნებოდა, რომ ხის წვეტი დაარტყა ხილულ ხორცს. კინიმაკაც ამოისუნთქა და მური ფეხზე წამოდგა, რომ ქურთუკი გაეხადა და მხრიდან ნამსხვრევები მოეხსნა.
  
  ჰეიდენი ისევ აივანზე გავიდა. უფსკრულიდან, იგი უყურებდა თავდასხმის ჯგუფის წინსვლას და მოისმინა გუგუნი წუწუნი, როდესაც ისინი თავიანთ ლიდერს ეძახდნენ. რამზესი მონადირე ლომივით გაიქცა, ჰეიდენის თვალთახედვიდან წამზე ნაკლებ დროში. მან სროლის შანსი გამოტოვა, მაგრამ უკვე იცოდა, რომ ტყვია ახლოს არ გაფრინდებოდა.
  
  "სიგიჟე!"
  
  ჰეიდენი ფეხზე წამოდგა, მზერა ახედა კინიმაკას და კიბეებისკენ გაიქცა. მათ ტერორისტ პრინცს გაქცევის საშუალება არ მისცეს. მისი სიტყვით ბომბი აფეთქდებოდა. ჰეიდენს ჰქონდა განცდა, რომ დიდხანს არ დაელოდებოდა.
  
  "წადი, წადი!" - უყვირა მანოს. რამზესი სასწრაფოდ უნდა დავაბრუნოთ!
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  კვეთა ტერიტორიის გარეთ, ჩვეულებრივ, ხალხით იყო გადაჭედილი, გადასასვლელი გადაკეტილი იყო ფეხით მოსიარულეებით და გზები ღრიალებდა გამვლელი მანქანების მუდმივი რიტმით. მაღალი შენობები მრავალი ფანჯრით ჩვეულებრივ ასახავდნენ რქების რეკვას და მათ შორის სიცილის ხმებს, რაც მიუთითებს ადამიანთა ურთიერთქმედების ზრდაზე, მაგრამ დღეს სცენა ძალიან განსხვავებული იყო.
  
  კვამლი ტრიალებდა გზაზე და ცაში ავიდა. დამსხვრეული ფანჯრები ტროტუარებზე იყო მოფენილი. ჩახლეჩილი ხმები ჩურჩულებდა კერის ირგვლივ, როცა ჭურვისაგან შეძრწუნებული და დაჭრილი გონს მოვიდა ან სამალავიდან გამოვიდა. ახლო მანძილზე სირენები ტიროდნენ. მათი შენობის მე-3 ავენიუ მხარეს ჰგავდა გიგანტური თაგვი, რომელიც შეცდა ნაცრისფერი ყველის ნაჭერში და უზარმაზარი ნაკბენები ამოიღო.
  
  ჰეიდენმა ეს ნაკლებად შენიშნა, გაიქცა სადგურიდან და შემდეგ შეანელა, როცა ირგვლივ გაქცეულებს ეძებდა. პირდაპირ, 51-ე ქუჩაზე, მხოლოდ ისინი დარბოდნენ - შავებში ჩაცმული თერთმეტი კაცი, დანარჩენებზე უტყუარი რამზესი. ჰეიდენი ნანგრევებით მოფენილ გზაჯვარედინზე გადიოდა, გაოგნებული სიჩუმით, რომელიც გარშემორტყმული იყო, დუმილის კივილითა და მტვრის ადიდებული ღრუბლებით, რომლებიც მის დაბრმავებას ცდილობდნენ. ზევით, საოფისე შენობების სახურავებს შორის უფსკრული - სწორი ბეტონის სვეტები, რომლებიც ხაზს უსვამენ პერპენდიკულარულ ბილიკს ბადეზე - დილის მზის შუქი ებრძოდა კონკურენციას. მზე იშვიათად ჩნდებოდა ქუჩებში შუადღემდე, ის ირეკლავდა ფანჯრებიდან ცოტა ხნით ადრე და ანათებდა მხოლოდ გზაჯვარედინებს, სანამ თავზე არ ამოდიოდა და შენობებს შორის გზას ვერ პოულობდა.
  
  კინიმაკა, ერთგული მოხუცი ძაღლი, სასწრაფოდ მის გვერდით მივიდა. "მათგან მხოლოდ თორმეტია", - თქვა მან. "მური აკვირდება ჩვენს პოზიციას. ჩვენ მივყვებით მათ, სანამ არ მივიღებთ გაძლიერებას, კარგი?"
  
  - რამზესმა, - თქვა მან. "ეს არის ჩვენი პრიორიტეტი. ჩვენ მას ნებისმიერ ფასად დავიბრუნებთ."
  
  "ჰაიდენ", კინიმაკამ გაჩერებულ ფურგონს კინაღამ დაეჯახა. "თქვენ არ ფიქრობთ ამაზე. რამზესმა ყველაფერი დაგეგმა. და მაშინაც კი, თუ ეს არ გააკეთა - თუნდაც მისი ადგილმდებარეობა რატომღაც გაჟონა მეხუთე პალატაში - ახლა არ აქვს მნიშვნელობა. ეს არის ბომბი, რომელიც უნდა ვიპოვოთ".
  
  "კიდევ ერთი მიზეზი რამზესის დაჭერისთვის."
  
  "ის არასოდეს გვეტყვის", - თქვა კინიმაკამ. "მაგრამ შესაძლოა, მისი ერთ-ერთი სტუდენტი ამას გააკეთებს."
  
  "რაც მეტხანს შევძლებთ რამზესის ბალანსის დაცვას", - თქვა ჰეიდენმა. "უმეტეს შანსები აქვს ამ ქალაქს ამ ყველაფრის გადარჩენის."
  
  ისინი ირბინავდნენ ტროტუარზე, ჩერდებოდნენ მაღლივი შენობების ჩრდილში და ცდილობდნენ ხმაური არ გაეღოთ. რამზესი თავისი ხალიჩის ცენტრში იყო და ბრძანებებს აძლევდა და ახლა ჰეიდენს გაახსენდა, რომ ბაზარში მან ამ კაცებს თავისი "ლეგიონერები" უწოდა. თითოეული მათგანი მომაკვდინებელი და თავისი საქმის ერთგული იყო, რიგით დაქირავებულებზე ბევრი ნაბიჯით მაღლა. თავიდან თორმეტმა ადამიანმა დიდი ფიქრის გარეშე იჩქარა, ცოტა დისტანცია დადო მათსა და ადგილს შორის, მაგრამ ერთი წუთის შემდეგ მათ შენელება დაიწყეს და ორმა უკან გაიხედა და ამოწმებდა, იყო თუ არა მდევარი.
  
  ჰეიდენმა ცეცხლი გახსნა და გაბრაზებული ყეფა თავისი გლოკიდან. ერთი კაცი დაეცა, დანარჩენები კი შემობრუნდნენ და უკან გაისროლეს. CIA-ს ორი ყოფილი აგენტი ბეტონის ყვავილების საწოლს მიუჯდა. ჰეიდენმა მიმოიხედა მის მრგვალ კიდეზე და არ სურდა მტრის მხედველობის დაკარგვა. რამზესი დანგრევის პირას იყო, მისი ხალხი დაფარული იყო. ახლა მან დაინახა, რომ რობერტ პრაისი დარჩა თავის ბედზე, ძლივს იდგა, მაგრამ მაინც კარგად ექცევა ნაცემი, ხანშიშესული კაცისთვის. მისი ყურადღება რამზესზე გადაიტანა.
  
  "ის იქ არის, მანო. მოდით, ეს დავამთავროთ. როგორ ფიქრობთ, ისინი მაინც აფეთქდებიან, თუ ის მოკვდება?"
  
  "ჯანდაბა, არ ვიცი. მისი ცოცხლად აღება უკეთესი იქნებოდა. იქნებ ჩვენ შეგვეძლოს გამოსასყიდი".
  
  "დიახ, კარგი, ჯერ საკმარისად უნდა მივუახლოვდეთ."
  
  კამერამ კვლავ გაადიდა, ამჯერად მათი გაქცევა დაფარა. ჰეიდენი დარბოდა ყვავილების საწოლიდან ყვავილის საწოლზე და მისდევდა მათ ქუჩაში. ტყვიები ორ ჯგუფს შორის ტრიალებდა, მინები ჩაამსხვრია და გაჩერებულ მანქანებს დაეჯახა. მიმოფანტული ყვითელი ტაქსების რიგმა ჰაიდენს უკეთესი დაფარვა და დაახლოების შესაძლებლობა შესთავაზა და მან არ დააყოვნა მისი წაყვანა.
  
  "მოდით!"
  
  პირველ ტაქსში ჩაჯდა, გვერდზე გადაიწია და გზის პირას დარჩენილი მეორე ტაქსი გამოიყენა, რომ თავი დაეფარა, როცა მეორეზე გაიქცა. ფანჯრები აფეთქდა მის ირგვლივ, როცა მისი პატიმრები ცდილობდნენ მათ ამოღებას, მაგრამ საფარი იმას ნიშნავდა, რომ რამზესის ახალმა ლეგიონერებმა ნამდვილად არ იცოდნენ სად იყვნენ. ოთხი ტაქსი მოგვიანებით და ისინი აიძულებდნენ მორბენალებს დამალულიყვნენ, ანელებდნენ მათ.
  
  კინიმაკის ყურმილმა ხრაშუნა დაიწყო. "დახმარება ხუთი წუთის სავალზეა."
  
  მაგრამ ესეც გაურკვეველი იყო.
  
  კიდევ ერთხელ, უჯრედი ფუნქციონირებდა როგორც კომპაქტური ჯგუფი. ჰეიდენი დაედევნა, ვერ შეძლო უსაფრთხოდ დაეხურა უფსკრული და ასევე იძულებული გახდა შეენარჩუნებინა საბრძოლო მასალა. აშკარა გახდა, რომ საკანში ასევე იწყებოდა ფიქრი გამაძლიერებლების მოსვლის შესაძლებლობის გამო, რადგან მათი მოძრაობები უფრო გაბრაზებული, ნაკლებად ფრთხილი ხდებოდა. ჰეიდენმა დაუმიზნა ერთ-ერთ უკანა მცველს და აცილება მხოლოდ იმიტომ, რომ მან გაიარა სკულპტურულ ხეს, როცა ის სროლა.
  
  წმინდა უბედურება.
  
  - მანო, - თქვა უცებ. "ერთი მათგანი სადმე დავკარგეთ?"
  
  "ისევ დათვალეთ."
  
  მას მხოლოდ ათი რიცხვის დათვლა შეეძლო!
  
  ის არსაიდან გამოჩნდა, გაჩერებული მანქანის ქვემოდან სტილით გადმოვიდა. მისი პირველი დარტყმა კინიმაკის მუხლის უკანა მხარეს დაუკავშირდა, რის გამოც დიდი მამაკაცი დაიხარა. დარტყმის დროს მისმა მარჯვენა ხელმა წამოიწია პატარა PPK, რომლის ზომამ არანაკლებ სასიკვდილო გახადა. ჰეიდენმა კინიმაკა განზე გადააგდო, მისი შედარებით პატარა სხეული ისეთივე ძლიერი და ენერგიული იყო, როგორც ნებისმიერი მსოფლიო დონის სპორტსმენი, მაგრამ ამანაც კი მხოლოდ ცოტათი შეძრა დიდი კაცი.
  
  ტყვია მათ შორის გაფრინდა, განსაცვიფრებელი, განსაცვიფრებელი, სუფთა ჯოჯოხეთის ყველაზე მოკლე მომენტი, შემდეგ კი ლეგიონერი კვლავ გადავიდა. კიდევ ერთი დარტყმა ჰაიდენის მუხლს უკავშირდებოდა და მანომ დაცემა განაგრძო და მკერდზე ჯერ იმავე გაჩერებულ მანქანას დაეჯახა, რომელსაც მათი მტერი საფარად იყენებდა. წუწუნი გაურბოდა მას, როდესაც ის სასოწარკვეთილი ცდილობდა მუხლებზე დატრიალებულიყო.
  
  ჰეიდენმა იგრძნო ტკივილი მუხლში და, რაც მთავარია, წონასწორობის უეცარი დაკარგვა. მან უფრო მეტი იცოდა რამზესის გაქცევისა და საშინელი ფურშეტის შესახებ, რომელიც მოჰყვა, ვიდრე მებრძოლი ლეგიონერის შესახებ და მის ყველა არსებას სურდა ამის სწრაფად დასრულება. მაგრამ ეს კაცი იყო მებრძოლი, ნამდვილი მებრძოლი და აშკარად სურდა გადარჩენა.
  
  პისტოლეტს ისევ ესროლა. ახლა ჰეიდენს გაუხარდა, რომ წონასწორობა დაკარგა, რადგან ის არ იყო იქ, სადაც მას ელოდა. თუმცა ტყვიამ მხარზე ასწია. კინიმაკამ პისტოლეტით ხელი დააგდო და კუნთების მთის ქვეშ ჩამარხა.
  
  ლეგიონერმა მყისიერად მიატოვა იგი, დაინახა ჰავაის წინააღმდეგ ბრძოლის უაზრობა. შემდეგ მან ამოიღო საშინელი რვა დიუმიანი დანა და მიიჭრა ჰეიდენში. იგი უხერხულად დატრიალდა, მოიპოვა გარკვეული სივრცე, რათა თავიდან აეცილებინა საბედისწერო დარტყმა. კინიმაკამ პისტოლეტი გადაატრიალა, მაგრამ ლეგიონერმა ეს წინასწარ მოითმინა და ბევრად უფრო სწრაფად მოარტყა, დანამ ჰავაი სასტიკად დაარტყა მკერდზე, რომელიც უმნიშვნელო გახდა მამაკაცის ჟილეტის გამო, მაგრამ მაინც დააგდო იგი თავის მხრებზე.
  
  გაცვლამ ჰეიდენს მისცა შანსი, რომელიც მას სჭირდებოდა. როცა პისტოლეტი ამოიღო, მან გამოიცნო, რას გააკეთებდა ლეგიონერი - შემობრუნდა და ცბიერს დანა ესროლა, - ასე რომ, გვერდზე გადადგა და ჩახმახს მოარტყა.
  
  სამი ტყვია ჩავარდა მამაკაცის გულმკერდში, როდესაც დანა მანქანის კარიდან გადმოვარდა და იატაკს დაეჯახა, რამაც ზიანი არ მიაყენა.
  
  - წაიყვანე უოლტერი, - უთხრა ჰეიდენმა კინიმაკეს, - ჩვენ დაგვჭირდება ყველა ტყვია.
  
  ფეხზე წამოდგომისას დაინახა შეიარაღებული კაცების უტყუარი ჯგუფი, რომლებიც ჩქარობდნენ ქუჩას, რამდენიმე ასეული იარდის მოშორებით. ახლა უფრო რთულდებოდა - ადამიანების ჯგუფები ჩნდებოდნენ და იხეტიალებდნენ ქუჩებში, მიდიოდნენ სახლებში ან ამოწმებდნენ ზარალს, ან თუნდაც თვალწინ იდგნენ და აწკაპუნებდნენ თავიანთ Android მოწყობილობებზე - მაგრამ რამზესის თავის დანახვა, რომელიც ყოველ რამდენიმე ფუტს ჩნდებოდა, მყისიერად შესამჩნევი იყო. .
  
  "ახლა იმოძრავე", თქვა მან და აიძულა მისი მტკივნეული, დალურჯებული კიდურები თავიანთ შესაძლებლობებზე მეტად ემუშავათ.
  
  კამერა გაქრა.
  
  "Რა-"
  
  კინიმაკა მანქანას შემოუარა, კაპოტზე გადახტა.
  
  - დიდი სპორტული მაღაზია, - თქვა ჰავაელმა სუნთქვაშეკრულმა. "ისინი შევიდნენ."
  
  - გზის დასასრული, პრინცი რამზეს, - ზიზღით წარმოთქვა ჰეიდენმა ბოლო ორი სიტყვა. "იჩქარე, მანო. როგორც ვთქვი, ჩვენ უნდა დავიკავოთ ნაბიჭვარი და მივიპყროთ მისი ყურადღება ამ ბირთვული ბომბისგან. ყოველი წუთი, ყოველი წამი მნიშვნელოვანია."
  
  
  თავი ოცდამეათე
  
  
  მათ ერთად გაიარეს სპორტული მაღაზიის ჯერ კიდევ ატრიალებული შესასვლელი კარები და მის ვრცელ, ჩუმ ინტერიერში. გამოფენები, თაროები და ტანსაცმლის საკიდი იყო ყველგან, ყველა დერეფნის გასწვრივ. ღია კარკასის ჭერზე დამონტაჟებული, განათება უზრუნველყოფილი იყო მბზინავი ფილებით. ჰეიდენმა მზერა ამრეკლ თეთრ იატაკს მიაშტერდა და დაინახა მტვრიანი ნაკვალევი, რომელიც მაღაზიის გულში მიდიოდა. ნაჩქარევად შეამოწმა თავისი მაღაზია და ჟილეტი შეისწორა. ტანსაცმლის თაროს ქვემოდან გამოჩენილმა სახემ შეაკანკალა, მაგრამ მის მახასიათებლებში ჩაფლულმა შიშმა დაამშვიდა.
  
  "ნუ ინერვიულებ," თქვა მან. "ჩამოდი და გაჩუმდი."
  
  მას არ სჭირდებოდა მიმართულებების კითხვა. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი შესაძლოა ტალახიან ბილიკებს მიჰყვებოდნენ, წინ ხმაურმა დაკარგა სამიზნეების პოზიციები. ფასის მუდმივი წუწუნი დამატებითი სარგებელი იყო. ჰეიდენი გამაშებით სავსე მეტალის საყრდენის ქვეშ მოექცა და Nike-ის სავარჯიშო ფორმაში გამოწყობილ მელოტ მანეკენს სპორტული აღჭურვილობისთვის განკუთვნილ ზონაში ჩაუვარდა . შტანგების თაროები, წონის უჯრები, ტრამპლინები და სარბენი ბილიკები გაფორმებულია თანაბარ რიგებში. უბრალოდ სხვა მონაკვეთზე გადავიდა, იქ იყო ტერორისტული ჯგუფი.
  
  ერთმა კაცმა დაინახა, განგაში გამოაცხადა და ცეცხლი გაუხსნა. ჰეიდენი ძლიერად და კუთხით გაიქცა, ტყვიის მოსმენა ნიჩბოსნის ლითონის მკლავიდან სულ რაღაც სანტიმეტრით მარცხნივ გაიგო. კინიმაკა გვერდზე გადახტა, მძიმედ დაეშვა სარბენი ბილიკის კონვეიერის მონაკვეთზე და შემოვიდა უფსკრულიდან. ჰეიდენმა ლეგიონერს კომპლიმენტი დაუბრუნა იმით, რომ მის თავზე ზემოთ სპორტული ფეხსაცმელების თაროზე ხვრელი გაუკეთა.
  
  მამაკაცი ნელა დაიხია უკან, როცა მისი კოლეგები დაიშალნენ. ჰეიდენმა მათი ნომრების შესამოწმებლად ვარდისფერი ჩანთა ჰაერში ააგდო და გრიმას გაუწია, როცა ოთხი ცალკეული გასროლა ძლიერად მოხვდა.
  
  "ალბათ რამზესის გაქცევის დაფარვა", - ამოისუნთქა კინიმაკამ.
  
  "თუ ჩვენ ოდესმე დაგვჭირდებოდა ტორსტენ დალი", - ამოისუნთქა ჰეიდენმა.
  
  "გინდა, რომ გიჟური რეჟიმი ვცადო?"
  
  ჰეიდენმა სიცილი ვერ შეიკავა. "ვფიქრობ, ეს უფრო ცხოვრების სტილის არჩევანია, ვიდრე გადაცემის შეცვლა," - თქვა მან.
  
  - რაც არ უნდა იყოს, - თქვა კინიმაკამ. "მოდით ვიჩქაროთ."
  
  ჰეიდენმა ის მუშტამდე სცემა, გადახტა საფარიდან და სწრაფად გახსნა ცეცხლი. ერთ-ერთმა ფიგურამ ხიხინი გააქნია და გვერდზე გავარდა, დანარჩენები ძირს დაეცა. ჰეიდენი შეუტია მათ, დატოვა დაბრკოლებები მათ გზაზე, მაგრამ შეძლებისდაგვარად სწრაფად დახურა უფსკრული. ლეგიონერები უკან დაიხიეს, მაღლა ისროლეს და გაუჩინარდნენ ჭერამდე მაღალი თაროს მიღმა, ყველა ბრენდისა და ფერის სპორტული ფეხსაცმელების. ჰეიდენი და კინიმაკა მეორე მხარეს დასხდნენ და წამით გაჩერდნენ.
  
  "მზად?" - Ვიკითხე. ჰეიდენმა ამოისუნთქა, როცა დაცემული უჯრედის წევრი იარაღიდან გაათავისუფლა.
  
  - წადი, - თქვა კინიმაკამ.
  
  როდესაც ისინი ადგნენ, ავტომატის აფეთქებამ ოდნავ გაანადგურა სავარჯიშო თარო მათ თავზე. ლითონისა და მუყაოს ნაჭრები, ტილო და პლასტმასი წვიმდა. ჰეიდენი კიდეზე ავიდა მაშინაც კი, როცა მთელი სტრუქტურა ირხევა.
  
  "ოჰ..." დაიწყო კინიმაკამ.
  
  "სიგიჟე!" დაასრულა ჰეიდენმა და გადახტა.
  
  განიერი დახლის მთელი ზედა ნახევარი ჩამოინგრა, ნაწილებად დაიშალა და ზედ დაეცა. თაროების უზარმაზარი, გადაკიდებული კედელი, გვერდით გადააგდო ლითონის საყრდენები, მუყაოს ყუთები და ახალი ტილოს ფეხსაცმლის გროვა, როცა ისინი ჩამოვიდნენ. კინმაკამ ხელი ისე ასწია, თითქოს შენობისგან თავი დაეცვა და თავდაჯერებულად განაგრძო მოძრაობა, მაგრამ მისი მასის გამო გაქცეულ ჰაიდენს უკან დაეცა. როდესაც იგი ჩამოვარდნილი მასისგან მოშორდა, მისი მოზიდული ფეხი ლითონის საყრდენზე დაეჭირა, კინიმაკამ თავი მკლავების ქვეშ ჩარგო და ზედ დაცემისას თავი დაიჭირა.
  
  ჰეიდენმა სროლა იარაღით ხელში დაასრულა და უკან გაიხედა. "მანო!"
  
  მაგრამ მისი პრობლემები მხოლოდ დასაწყისი იყო.
  
  მას ოთხი ლეგიონერი დაესხა თავს, პისტოლეტი გააგდო და სხეულს თოფის კონდახებით ურტყამდნენ. ჰეიდენმა თავი დაიფარა და შემდეგ კიდევ შემოვიდა. კალათბურთის თარო ჩამოვარდა, ფორთოხლისფერი ბურთები ყველა მიმართულებით დაფრინავდა. ჰეიდენმა მხარზე გადახედა, დაინახა ჩრდილები, რომლებიც მოძრაობდნენ და ირგვლივ მიმოიხედა გლოკისთვის.
  
  გაისმა გასროლა. მან გაიგო, რომ ტყვია რაღაცას მოხვდა თავთან.
  
  - აქ გაჩერდი, - თქვა ხმამ.
  
  ჰეიდენი გაიყინა და მაღლა აიხედა, როცა რამზესის ხალხის ჩრდილები დაეშვა მასზე.
  
  "ახლა ჩვენთან ხარ."
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  დრეიკი დანგრეულ ადგილას შეიჭრა, ალისია მის გვერდით. პირველი მოძრაობა, რაც მათ დაინახეს, იყო მურიდან, როდესაც ის შემობრუნდა ზემო სართულზე აივანზე და იარაღი გაუშვეს მათკენ. ნახევარი წუთის შემდეგ სახეზე შვება გამოეხატა.
  
  - ბოლოს, - ამოისუნთქა მან. "ვფიქრობ, თქვენ ბიჭებო, ჯერ აქ მოხვედით."
  
  "ჩვენ მივიღეთ ცოტა წინასწარი გაფრთხილება", - თქვა დრეიკმა. "ვინმე კლოუნი, სახელად ალიგატორი?"
  
  მური დაბნეულმა შეხედა და მათ ზემოთ ანიშნა. "მე არასოდეს მსმენია მის შესახებ. ის მეხუთე უჯრედის ლიდერია?"
  
  "ჩვენ ასე ვფიქრობთ, დიახ. ის არის ვაზოკი, რომელსაც ტრაკი სავსე აქვს სისულელეებით, მაგრამ ახლა ის არის პასუხისმგებელი ამ ბირთვულ ბომბზე."
  
  მური ღია პირით უყურებდა.
  
  ალისია თარგმნა. "ათი ლიტრი ყავის შემდეგ ალიგატორი უფრო გიჟურად ჟღერს, ვიდრე ჯულიან მარში და ვიტყოდი, რომ ეს შეუძლებელი იყო მანამ, სანამ არ გავიგებდი მის სათქმელს. მაშ, სად არის ჰეიდენი და რა მოხდა აქ?"
  
  მურმა ეს ყველაფერი მათ გამოთქვა, რამზესსა და პრაისს შორის ბრძოლაზე და შემდეგ გაქცევაზე კომენტარი გააკეთა. დრეიკმა თავი დაუქნია სადგურის მდგომარეობას და აგენტების არაადეკვატურ განაწილებას.
  
  "შეიძლება მას ეს დაეგეგმა? პერუს იმ დაწყევლილი ციხესიმაგრიდან მოდიხარ? მაშინაც კი, როცა ბაზარს ვიკვლევდით?"
  
  მაი სკეპტიკურად გამოიყურებოდა. "ცოტა შორს ჟღერს თქვენი ერთ-ერთი თეორიისთვისაც კი."
  
  "და ამას არ აქვს მნიშვნელობა," თქვა ალისამ. "მართლა? ვგულისხმობ, ვის აინტერესებს? ჩვენ უნდა შევწყვიტოთ გაზების გაჟონვა და დავიწყოთ ძებნა".
  
  "ამჯერად", - თქვა მეიმ. "თაზს ვეთანხმები. შესაძლოა, მისმა ბოლო შეყვარებულმა რაღაც აზრი დაარტყა მას. მან მოხდენილი მზერა ბოს მიაპყრო.
  
  დრეიკი შეკრთა, როცა მურმა მას შეხედა, მისი თვალები ახლა კიდევ უფრო ფართოვდება. შინაგან საქმეთა სამინისტროს აგენტი ოთხივეს შეჰყურებდა.
  
  "კარგ წვეულებას ჰგავს, ბიჭებო."
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "Სად წავიდნენ ისინი? ჰეიდენი და კინიმაკა?"
  
  მურმა მიუთითა. "51-ე. რამზესს, მის თერთმეტ მიმდევარს და იმ იდიოტ ფასს კვამლში გაჰყვა. რამდენიმე წუთის შემდეგ მხედველობა დავკარგე".
  
  ალისიამ ეკრანების რიგზე მიუთითა. "შეგიძლიათ იპოვოთ ისინი?"
  
  "არხების უმეტესობა გამორთულია. ეკრანები განადგურებულია. ჩვენ გაგვიჭირდებოდა Battery Park-ის პოვნა ახლავე."
  
  დრეიკი გატეხილი აივნის მოაჯირთან მივიდა და სადგურს და ქუჩას მიმოიხედა. ეს იყო უცნაური სამყარო მის წინაშე, რომელიც ეწინააღმდეგებოდა მის წარმოდგენას ქალაქს, ფეხდაფეხ, ყოველ შემთხვევაში დღეს. მან მხოლოდ ერთი გზა იცოდა ამ ადამიანების უკეთესობისკენ დასახმარებლად.
  
  შეინახეთ ისინი უსაფრთხოდ.
  
  "სხვა სიახლე გაქვს?" ჰკითხა მურმა. "მჯერა, რომ თქვენ ესაუბრებოდით მარშს და ამ ალიგატორი ბიჭს."
  
  - მხოლოდ ის, რაც გითხარით, - თქვა ალისამ. "გადაამოწმე დეაქტივაციის კოდები?"
  
  მურმა მიუთითა მოციმციმე ხატზე, რომელმაც ახლახან დაიწყო ციმციმა ერთ-ერთ გადარჩენილ ეკრანზე. "Მოდი ვუყუროთ".
  
  დრეიკი დაბრუნდა, როცა ბო სასმელის მისაღებად წყლის გამაგრილებლისკენ გაემართა. მურმა ხმამაღლა წაიკითხა ელ.წერილი, სწრაფად მიაღწია აზრს და დაადასტურა დეაქტივაციის კოდების ავთენტურობა.
  
  "მაშ," ყურადღებით წაიკითხა მურმა. "კოდები რეალურად კოშერია. უნდა ვთქვა, რომ ეს საოცარია. როგორ ფიქრობთ, მარშმა იცოდა, რომ მის უზურპაციას აპირებდნენ?
  
  "შეიძლება არსებობდეს მრავალი მიზეზი", - თქვა დრეიკმა. "უსაფრთხოება საკუთარი თავისთვის. ბალანსირება ზღვარზე. მარტივი ფაქტია, რომ კაცს ექვსი რაუნდი აკლია სრული კლიპისთვის. ეს ალიგატორი ასე პრეტენზიულად რომ არ ჟღერდეს, ახლა უფრო დაცულად ვიგრძნობდი თავს".
  
  "ბედნიერი?"
  
  "თხილი?" დრეიკმა სცადა. "Მე არ ვიცი. ჰეიდენი ჩემზე უკეთ ლაპარაკობს შენს ენაზე".
  
  "ინგლისური". მურმა თავი დაუქნია. "ჩვენი ენა ინგლისურია."
  
  "Თუ შენ ასე ამბობ. მაგრამ ეს კარგია, ბიჭებო. დეაქტივაციის ნამდვილი კოდები კარგია. "
  
  "გესმით, რომ ჩვენ შეგვეძლო მათთან დაკავშირება მას შემდეგ, რაც მეცნიერებმა დაადგინეს ბირთვული მუხტის წარმოშობა? თქვა ბომ, როცა დაბრუნდა და პლასტმასის ჭიქიდან მოსვა.
  
  "ჰმ, კი, მაგრამ ეს ჯერ არ მომხდარა. და რამდენადაც ჩვენ ვიცით, მათ შეცვალეს კოდები ან დაამატეს ახალი ტრიგერი".
  
  ბომ ეს ოდნავ დაუქნია თავით.
  
  დრეიკმა საათს დახედა. ისინი სადგურზე თითქმის ათი წუთი იყვნენ და ჰეიდენისა და დალისგან არც ერთი სიტყვა არ იყო. დღევანდელი ათი წუთი მარადისობას ჰგავდა.
  
  "მე ვურეკავ ჰეიდენს." მობილური ამოიღო.
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა მაიმ. "ეს კინიმაკა არ არის?"
  
  დრეიკი მკვეთრად მიუბრუნდა იქ, სადაც ანიშნა. მანო კინიმაკის უტყუარი ფიგურა სტაბილურად ტრიალებდა ქუჩაში, მოხრილი, აშკარად ტკივილისგან, მაგრამ ჯიუტად ტრიალებდა სადგურისკენ. დრეიკმა გადაყლაპა ათეული შეკითხვა და ამის ნაცვლად პირდაპირ მივარდა იმ ადამიანთან, ვისაც შეეძლო მათზე პასუხის გაცემა. გასვლის შემდეგ გუნდმა მანო ნანგრევებით სავსე გზაჯვარედინზე დაიჭირა.
  
  "Რა ხდება მეგობარო?"
  
  მათთან შეხვედრისას ჰავაელების შვება დაჩრდილა რაღაც საშინელმა ფსიქიკურმა ტკივილმა, რომელიც ზედაპირის ქვეშ იმალებოდა. "მათ ჰყავთ ჰეიდენი," ჩურჩულებდა მან. "ჩვენ ჩამოვყარეთ სამი მათგანი, მაგრამ ვერ მივუახლოვდით რამზესს ან პრაისს. მერე კი ბოლოს ჩასაფრებული დაგვესხა. გამომიყვანა თამაშიდან და სანამ ტონა ნანგრევებიდან გამოვედი, ჰეიდენი უკვე წასული იყო".
  
  "საიდან იცი, რომ მათ ის დაიჭირეს?" ჰკითხა ბომ. "იქნებ ის ჯერ კიდევ თვალყურს ადევნებს?"
  
  "ჩემი ხელები და ფეხები შეიძლება დაშავებული იყოს", - თქვა კინიმაკამ. "მაგრამ ჩემმა ყურებმა კარგად ისმოდა. განიარაღებეს და წაიყვანეს. ბოლოს რაც თქვეს იყო..." კინიმაკამ დამძიმებული გული გადაყლაპა და ვეღარ გააგრძელა.
  
  დრეიკმა მამაკაცის მზერა მიიპყრო. "ჩვენ გადავარჩენთ მას. ჩვენ ამას ყოველთვის ვაკეთებთ. "
  
  კინიმაკა დაიღრიალა. "არა ყოველთვის".
  
  "რა უთხრეს მას?" ალისია დაჟინებით მოითხოვდა.
  
  კინიმაკამ ცას ახედა, თითქოს შთაგონებას მზისგან ეძებდა. "მათ თქვეს, რომ მას უფრო ახლოს დაათვალიერებენ ამ ბირთვულ ბომბს. მათ თქვეს, რომ აპირებდნენ მის ზურგზე დამაგრებას."
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ტორსტენ დალმა დატოვა რამდენიმე ეკიპაჟი Times Square-ის მიმდებარე ტერიტორიის გასასუფთავებლად და თავისი გუნდი ღრმად ჩაიყვანა ვიწრო ხეივნის მიერ შექმნილ ჩრდილებში. ეს იყო მშვიდი და უდარდელი, შესანიშნავი ადგილი მნიშვნელოვანი სატელეფონო ზარის განსახორციელებლად. მან ჯერ ჰეიდენს დაურეკა, მაგრამ როცა მან არ უპასუხა, დრეიკთან დაკავშირება სცადა.
  
  "დისტანცია აქ არის. რა არის უახლესი ამბები?
  
  "ჩვენ სირცხვილში ვართ, მეგობარო..."
  
  "ისევ შენი ბურთებისკენ?" შეაწყვეტინა დალმა. "Რა არის ახალი?"
  
  "ამჯერად კისერამდე არა. ეს გიჟური ნაბიჭვრები საკნებიდან გატყდნენ, ან გატყდნენ. რამზესი და ფასი აღარ არის. მეხუთე საკანი შედგება - ან იყო - თორმეტი ადამიანისგან. მანო ამბობს, რომ სამი ჰყავთ".
  
  დალმა ინტონაცია დაიჭირა. "მანო ლაპარაკობს?"
  
  "დიახ, მეგობარო. მათ აიტაცეს ჰეიდენი. თან წაიყვანეს".
  
  დალმა თვალები დახუჭა.
  
  "მაგრამ ჩვენ ჯერ კიდევ გვაქვს დრო." დრეიკმა დადებითი მხარე სცადა. "ისინი საერთოდ არ აიღებდნენ მას, თუ სურდათ მისი დაუყოვნებლივ აფეთქება."
  
  იორკელები მართლები იყვნენ, დალმა უნდა აღიარა. ის უსმენდა, როცა დრეიკი აგრძელებდა ახსნას, რომ მარში ახლა მოხსნილი იყო სიბნელის პრინცის როლიდან და დროებით შეცვალა ის, სახელად ალიგატორი. სამშობლომ უბრალოდ შეძლო ამ კაცის ამერიკელი მხარდამჭერის ამოცნობა.
  
  "მართლა?" თქვა დალმა. "Რისთვის?"
  
  "საკმაოდ ყველაფერი, რაც შეიძლება გამოიწვიოს ანარქია", - თქვა დრეიკმა. "ის დაქირავებული მეომარია, მხოლოდ ამჯერად დაკარგა ნერვები."
  
  "მე მეგონა რამზესი ყოველთვის აწარმოებდა თავის ბიზნესს "სახლში".
  
  "ალიგატორი ნიუ-იორკის მკვიდრია. მას შეეძლო ოპერაციისთვის ფასდაუდებელი ლოგისტიკური ცოდნის მიწოდება. "
  
  "დიახ, ამას აზრი აქვს." დალმა ამოისუნთქა და დაღლილი თვალები მოისრისა. "მაშ რა არის შემდეგი? გვაქვს ჰეიდენის კოორდინატები?"
  
  "მათ აიღეს კამერა. მათ უნდა წაეღოთ მისი ტანსაცმლის ნაწილი მაინც, რადგან პერანგში ჩაკერებული ეტიკეტზე ნათქვამია, რომ ის ჩიპოტლე მექსიკური გრილის მაგიდის ქვეშაა, რაც ჩვენ ახლახან დავადასტურეთ, რომ სისულელეა. უსაფრთხოების კამერები მუშაობს, მაგრამ ჩვენს მხარეს რესივერები ძირითადად ადგილზე თავდასხმის შედეგად დაზიანდა . ისინი აერთიანებენ ყველაფერს, რაც შეუძლიათ. და მათ უბრალოდ არ აქვთ საკმარისი ცოცხალი ძალა. აქედან შეიძლება ძალიან ცუდად წავიდეს, მეგობარო."
  
  "შეიძლება?" გაიმეორა დალმა. "მე ვიტყოდი, რომ ჩვენ ცუდს გავცდით და ცუდების ქუჩაზე მივდივართ, არა?"
  
  დრეიკი ცოტა ხნით შეჩერდა, შემდეგ თქვა: "იმედი გვაქვს, რომ ისინი განაგრძობენ მოთხოვნებს", - თქვა მან. "ყოველი ახალი მოთხოვნა მეტ დროს გვაძლევს."
  
  დალს არ სჭირდებოდა იმის თქმა, რომ მათ ჯერ არ ჰქონდათ რაიმე პროგრესი. ფაქტი თავისთავად ცხადი იყო. აქ ისინი დამოკიდებულნი იყვნენ სამშობლოზე, რათა აღმოეჩინათ ბირთვული ბომბის ადგილმდებარეობა, რომლებიც წინასწარ გაფრთხილებული საშობაო ინდაურებივით ტრიალებდნენ, მხოლოდ მურისთვის, რომ ზუსტად დაედგინა ადგილმდებარეობა, მაგრამ მთელი საწარმო ჩაიშალა.
  
  "ჩვენ მხოლოდ რამდენიმე სახარჯო მასალის განეიტრალება გავაკეთეთ", - თქვა მან. "ჩვენ ახლოსაც არ ვართ რამზესის რეალურ გეგმასთან და განსაკუთრებით მის დასასრულთან."
  
  "ბიჭებო, რატომ არ ჩადიხართ სადგურზე? ჩვენ შეიძლება ერთად ვიყოთ, როდესაც შემდეგი წამყვანი მოვა. "
  
  "დიახ, ჩვენ ამას გავაკეთებთ." დალმა ხელი დაუქნია დანარჩენ გუნდს და დაადგინა სწორი მიმართულება მე-3 ავენიუზე გასაყვანად. "გამარჯობა, მანოს როგორ ართმევს თავს?"
  
  "ბიჭს ძლიერად დაეჯახა კედელს თაროებით. Არ იკითხო. მაგრამ ის იბრძვის, უბრალოდ ელოდება ვინმეს მიზანს მისცემს."
  
  დალმა სირბილი დაიწყო, როცა საუბარი დაასრულეს. კენსი მის გვერდით გაჩერდა და თავი დაუქნია. "ცუდი ნაბიჯი?"
  
  "ჩვენი სიტუაციიდან გამომდინარე, ვფიქრობ, რომ უარესიც შეიძლებოდა ყოფილიყო, მაგრამ, დიახ, ეს ცუდი არჩევანი იყო. მათ გაიტაცეს ჰეიდენი. წაიყვანა იქ, სადაც ბომბია."
  
  "კარგი, ეს მშვენიერია! ვგულისხმობ, ყველა თქვენგანს არ გაქვთ ფარული შუქურები?"
  
  "Ჩვენ ვაკეთებთ. და გადააგდეს იგი მის ტანსაცმელთან ერთად".
  
  "მოსადი შენს კანქვეშ მოექცა", - ჩუმად თქვა კენსიმ. "მათთვის კარგია, მაგრამ არა ჩემთვის. მაგრძნობინა, რომ მეკუთვნოდა."
  
  "Იქნებოდა". დალმა თავი დაუქნია. "ჩვენ ყველამ უნდა ვიგრძნოთ, რომ ჩვენ ვაკონტროლებთ საკუთარ ბედს და რომ ყველა გადაწყვეტილება არსებითად უფასოა. ეს არ არის მანიპულირება".
  
  "ამ დღეებში", კენსის თითები მოიხვია და შემდეგ მუშტებში მოიქცია, "შენ ჩემი საფრთხის ქვეშ მანიპულირებ", შემდეგ მან პატარა ღიმილი გაუღიმა. "შენ გარდა, ჩემო მეგობარო, შეგიძლია ჩემთან მანიპულირება ნებისმიერ დროს და სადაც გინდა."
  
  დალმა მზერა აარიდა. ბრიჯიტ მაკკენზი შეუჩერებელი იყო. ქალმა იცოდა, რომ გათხოვილი კაცი იყო, მამა და მაინც ცდუნებას დაემორჩილა. რა თქმა უნდა, ასე თუ ისე, აქ დიდხანს არ დარჩებოდა.
  
  პრობლემა მოგვარებულია.
  
  სმიტი და ლორენი ასევე ერთად სირბილით და მშვიდი კომენტარებით გაცვალეს. გიორგიმ ზურგი აწია, დაღლილი და ნამსხვრევებით მოფენილი, მაგრამ მხიარული მონდომებით. დალმა იცოდა, რომ ეს იყო მისი პირველი ნამდვილი გამოცდილება სასტიკი, შემთხვევითი ბრძოლისა და ფიქრობდა, რომ კარგად გაართვა თავი. ქუჩები გაბრწყინდა და შემდეგ მარცხნივ შეუხვიეს მე-3 ავენიუზე, გაემართნენ 51-ე კვეთისკენ.
  
  დალისთვის უცნაური რამდენიმე წუთი იყო. ქალაქის ზოგიერთი უბანი დაუზიანებელი იყო და სანამ ბევრი მაღაზია ღია დარჩა და ხალხი შიშის გრძნობით დადიოდა შიგნით, სხვები მიტოვებული იყო, თითქმის სიცოცხლეს მოკლებული. რამდენიმე ქუჩა გადაკეტილი იყო სპეცრაზმის მანქანებით და მიმოფანტული ოთხბორბლიანი ჯარის მანქანებით. ზოგიერთი ტერიტორია მძარცველების თანდასწრებით შერცხვენილი იყო. უმეტესწილად, მის მიერ ნანახმა ადამიანებმა არ ესმოდათ რა უნდა გაეკეთებინათ, ამიტომ მან ხმა დაუმატა იმას, რაც მას სჯეროდა, რომ ხელისუფლება იყო და მიიწვია შეეფარებინათ ყველგან, სადაც კი შეეძლოთ.
  
  შემდეგ ისინი მივიდნენ იმ ადგილას, სადაც დრეიკი და სხვები ელოდნენ, იმედოვნებდნენ და აპირებდნენ ჰეიდენ ჯეის გადარჩენას.
  
  ამ დღის დაწყებიდან სულ რამდენიმე საათი გავიდა. ახლა კი სასოწარკვეთილი ეძებდნენ ბირთვული ბომბის საპოვნელ გზას. დალმა იცოდა, რომ უკან დასახევი გზა არ იქნებოდა, მას არ შეეძლო გაქცევა ან დამალვა ბუნკერებში. SPEAR-ის გუნდი მასში ბოლომდე იყო. თუ ქალაქი დღეს მოკვდება, ეს არ იქნება გმირების ნაკლებობა, რომლებიც მის გადარჩენას ცდილობენ.
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  ჰეიდენი დუმდა, როდესაც რამზესი მიმართავდა მოქმედებას და რეაქციას, შეახსენა თავის კაცებს, რომლებიც პასუხისმგებელნი იყვნენ და გამოსცადეს მათი აბსოლუტური ლოიალობა. სპორტული საქონლის მაღაზიიდან გაყვანის შემდეგ აიძულეს გაქცეულიყო მათ შორის მე-3 ავენიუზე, შემდეგ დრო დაუთმეს მობილური ტელეფონის პოვნას და გადაგდებას და ტყვიაგაუმტარი ჟილეტის მოხსნას. რამზესს, როგორც ჩანს, ჰქონდა გარკვეული ცოდნა თვალთვალის მოწყობილობებისა და მათი მდებარეობის შესახებ და თავის კაცებს უბრძანა, მოეხსნათ მისი პერანგი. პატარა მოწყობილობა სწრაფად იპოვეს და გადააგდეს, რის შემდეგაც ჯგუფმა განაგრძო სირბილი სრულიად შემთხვევითი მარშრუტის გასწვრივ.
  
  ჰაიდენს შეექმნა შთაბეჭდილება, რომ ეს ასე არ იყო.
  
  ცოტა ხანი დასჭირდა. ჯგუფმა დაყარა უფრო დიდი იარაღი და შავი გარე ტანსაცმელი, ქვემოდან გამოავლინა მათი ნორმალური ტურისტული ფორმა. უცებ ისინი გახდნენ ნათელი, უვნებელი, ასობით შეშფოთებული ბრბოს ნაწილი, რომელიც ტრიალებდა ქალაქის ქუჩებში. პოლიციისა და არმიის პატრული რამდენიმე მარშრუტს ასრულებდა, მაგრამ კამერებმა უბრალოდ ერთი ბნელი ხეივანი და შემდეგ მეორე გადაუხვიეს, სანამ არ გასუფთავდნენ. ჰეიდენს სათადარიგო ქურთუკი მისცეს. რაღაც მომენტში ისინი ავიდნენ წინასწარ მომზადებულ მოტოციკლებზე და ნელა გავიდნენ მანჰეტენის ცენტრიდან.
  
  მაგრამ არც ისე შორს. ჰეიდენს მთელი ძალით სურდა, რომ ვინმესთვის მესიჯი მიეღო, ნებისმიერს, ახლა, როცა იცოდა ბომბის ადგილმდებარეობა. არ ჰქონდა მნიშვნელობა, რომ მათ შეეძლოთ მისი მოკვლა - მთავარი ის იყო, რომ ეს ფანატიკოსები შეჩერდნენ.
  
  ველოსიპედებმა ხეივანში ნაწილ-ნაწილ დაიძრა, შემდეგ კი ათი ადამიანი - რვა დარჩენილი ლეგიონერი, რამზესი და პრაისი - გაჰყვა ერთმანეთს ჟანგიანი ლითონის გვერდითა კარიდან. ჰეიდენი მათ შუაში აღმოჩნდა, ომის პრიზი, და მიუხედავად იმისა, რომ მან უკვე იცოდა მისი ბედი, ცდილობდა დაეჭირა ყოველი მზერა, ყოველი მიმართულების შეცვლა და ყოველი ჩურჩული სიტყვა.
  
  გატეხილი გარე კარის მიღმა, სუნიანი შიდა დერეფანი ბეტონის კიბემდე მიდიოდა. აქ ერთ-ერთი მამაკაცი მიუბრუნდა ჰეიდენისკენ და ყელზე მიადო დანა.
  
  - სიჩუმე, - თქვა რამზესმა ისე, რომ არ შემობრუნებულა. "ამჯერად მირჩევნია არ მოგკლა."
  
  ისინი ავიდნენ ოთხ სართულზე, შემდეგ კი ცოტა ხნით გაჩერდნენ ბინის კარებთან. როდესაც ის გაიხსნა, ჯგუფი შეიკრიბა შიგნით, დერეფნიდან რაც შეეძლო სწრაფად გაიქცა. რამზესი ოთახის ცენტრში გაჩერდა, ხელები გაშალა.
  
  "და აქ ვართ", - თქვა მან. "მილიონი დასასრულით და ერთი დასაწყისით მაინც. ამ ქალაქის მაცხოვრებლები დატოვებენ ამ ცხოვრებას ისე, რომ არ იცოდნენ, რომ ეს არის ჩვენი ახალი გზის, ჩვენი წმინდა ომის დასაწყისი. ეს -"
  
  "მართლა?" მშრალმა ხმამ შეაწყვეტინა ტირადი. "ჩემს ნაწილს სურს დაგიჯეროს რამზეს, მაგრამ მეორე ნაწილს, უარესს, ფიქრობს, რომ ამით სავსე ხარ."
  
  ჰეიდენმა პირველად კარგად შეხედა ჯულიან მარშს. პიტიანე უცნაურად გამოიყურებოდა, დამახინჯებული, თითქოს მისი ნაწილი მეორეში იყო დაკეცილი. მას ეცვა ისეთი ტანსაცმელი, რომელიც არასდროს მოუხდებოდა, არ აქვს მნიშვნელობა წელიწადსა თუ მიმდინარე ტენდენციას. ერთი თვალი გაშავებული ჰქონდა, მეორე ფართოდ გახელილი და უციმციმებდა, ერთი ფეხსაცმელი კი ჩამოვარდა. მის მარჯვნივ იჯდა თვალწარმტაცი შავგვრემანი, რომელიც ჰეიდენმა არ იცნო, მაგრამ ერთმანეთის წინააღმდეგ დაჭერით, ცხადი იყო, რომ ისინი ერთზე მეტი გზით იყვნენ დაკავშირებულნი.
  
  ასე რომ, არ არის მოკავშირე.
  
  ჰეიდენი ზიზღით უყურებდა რამზესს მარტის დაცინვას. "Შენ იცოდი?" - ჰკითხა ტერორისტმა პრინცმა. "რომ მოგატყუეთ მანამ, სანამ შეგხვდებოდით. სანამ ჩვენ ვიცოდით იმ სულელის სახელი, რომელიც ჩვენს მარადიულ ცეცხლს ამერიკის გულში გადაიტანდა. შენმაც კი, ტაილერ უებმა, გიღალატა".
  
  "ჯანდაბა უები", - თქვა მარშმა. "და წადი."
  
  რამზესი სიცილით შებრუნდა. "მოდით, დავუბრუნდეთ იმას, რასაც ვამბობდი. აქ მომუშავე ადამიანებსაც კი სძულთ ეს ქალაქი. ძალიან ძვირია, ძალიან ბევრი ტურისტი. ჩვეულებრივ მამაკაცებსა და ქალებს არ შეუძლიათ აქ ცხოვრება და იბრძვიან სამუშაოდ. წარმოგიდგენიათ რა სიმწარე იზრდება სისტემისა და ხალხის მიმართ, რომლებიც აგრძელებენ მის მხარდაჭერას? ხიდებსა და გვირაბებზე გადასახადი ირიცხება. შენ არაფერი ხარ, თუ ფული არ გაქვს. სიხარბე, სიხარბე, სიხარბე ყველგანაა. და ეს მაწუხებს."
  
  ჰეიდენი დუმდა, ჯერ კიდევ ითვლიდა თავის მომავალ სვლას, ჯერ კიდევ აკვირდებოდა მარშის რეაქციას.
  
  რამზესმა გვერდზე გადადგა ნაბიჯი. "და ალიგატორი, ჩემი ძველი მეგობარი. Სასიამოვნოა თქვენი კიდევ ერთხელ ნახვა."
  
  ჰეიდენი უყურებდა, როგორ ეხუტებოდა მამაკაცი, სახელად ალიგატორი, თავის უფროსს. ცდილობდა ყოფილიყო პატარა, მშვიდი და შესაძლოა შეუმჩნეველი, მან გამოთვალა რამდენ ნაბიჯს გადადგამდა კარებამდე მისასვლელად. ჯერ-ჯერობით ძალიან ბევრი. მოიცადე, უბრალოდ დაელოდე.
  
  მაგრამ რამდენ ხანს შეეძლო მას ამის საშუალება? რამზესის სიტყვების მიუხედავად, მას აინტერესებდა, უნდოდა თუ არა ბირთვული აფეთქების თავიდან აცილება. კარგი ამბავი ის იყო, რომ ხელისუფლებამ დაკეტა საჰაერო სივრცე, ამიტომ მამაკაცი არ ჩქარობდა.
  
  რობერტ პრაისი წუწუნით ჩაეშვა სკამზე. მან უახლოეს ლეგიონერს ასპირინის ბოთლი სთხოვა, მაგრამ უყურადღებოდ მიატოვეს. მარშმა თავდაცვის მინისტრს თვალები მოჭუტა.
  
  "Გიცნობ?"
  
  ფასი უფრო ღრმად ჩაეშვა ბალიშში.
  
  ჰეიდენმა თვალი მოავლო დანარჩენ ოთახს და მხოლოდ ახლა შეამჩნია სასადილო მაგიდა, რომელიც შორს ფარდაფარულ ფანჯარასთან იდგა.
  
  ჯანდაბა, ეს რა არის...
  
  იმაზე პატარა იყო ვიდრე წარმოიდგენდა. ზურგჩანთა სტანდარტულ მოდელზე დიდი იყო, ზედმეტად დიდი იმისთვის, რომ მოეთავსებინა თვითმფრინავის ზედა ნაწილში, მაგრამ არ გამოიყურებოდა ძალიან უხერხულად უფრო დიდი ადამიანის ზურგზე.
  
  - მე გიყიდე, მარტი, - თქვა რამზესმა. "იმ იმედით, რომ ამას ნიუ-იორკში მიიტანთ. ამისთვის სამუდამოდ მადლობელი ვიქნები. ჩათვალე ეს საჩუქარი, როცა გეტყვი, რომ შენ და შენს მეგობარს მოგეცემათ საშუალება იგრძნოთ ყოვლისმომცველი ცეცხლი. ეს არის საუკეთესო, რაც შემიძლია შემოგთავაზოთ და ბევრად უკეთესია, ვიდრე ყელზე გადასული დანა".
  
  ჰეიდენმა დაიმახსოვრა ბირთვული ბომბი - მისი ზომა, ფორმა და ზურგჩანთის გარეგნობა - იმ შემთხვევაში, თუ მას ეს დასჭირდებოდა. არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მომკვდარიყო დღეს აქ.
  
  რამზესი შემდეგ თავის კაცებს მიუბრუნდა. "მოამზადე იგი", - თქვა მან. "და ნუ დაზოგავ ამერიკულ ძუას ერთი უნცია ტკივილი."
  
  ჰეიდენმა იცოდა, რომ მოდიოდა. აქაურ გზაზე ხელების შეკვრა ვერ მოახერხეს და ახლა ამით სრულად ისარგებლა. მასზე მაშინ ბევრი რამ იყო დამოკიდებული - ქალაქის, ერის, ცივილიზებული სამყაროს დიდი ნაწილის ბედი. მის მარჯვნივ მდებარე ვაზა გამოგადგებათ, მისი კისერი იდეალური სიგანეა მისი ხელისთვის და მხოლოდ შესაბამისი წონა გარკვეული ზიანის მიყენებისთვის. იგი დაიმსხვრა უახლოესი კაცის ტაძარზე, დაკბილული ნაჭრები დაეცა იატაკზე. როდესაც მან ხელი ასწია, ჰეიდენმა აიღო იარაღი, მაგრამ როგორც კი დაინახა, რომ ის მხარზე უსაფრთხოდ იყო შემოხვეული, მან მაშინვე დათმო, ნაცვლად იმისა, რომ ლულაზე ხელი გამოიყენა, რათა ის კიდევ უფრო შორს წაეყვანა. იარაღები დამიზნებული იყო, მაგრამ ჰეიდენმა ყველა უგულებელყო. ახლა ეს იყო მხოლოდ ბოლო შანსის სალონი... აღარ იბრძოდა მისი სიცოცხლისთვის - უფრო ჰგავს ბრძოლას ქალაქის გადარჩენისთვის. და მხოლოდ ფარულად არ გადაიტანეს იგი აქ? ამან უთხრა, რომ ცეცხლსასროლი იარაღს შეურაცხყოფდნენ.
  
  ალიგატორი მას გვერდიდან მიუახლოვდა, მაგრამ რამზესმა შეაჩერა იგი. კიდევ ერთი საინტერესო აღმოჩენა. რამზესისთვის ალიგატორი მნიშვნელოვანი იყო. მომდევნო მომენტში ის დაღლილი იყო, ვერ ახერხებდა ფოკუსირებას ხელებსა და ფეხებზე, რომლებიც მას ურტყამდნენ. ერთ-ორ დარტყმას ვიკავებ, მაგრამ ყოველთვის იყო მეორე. ეს არ არიან სატელევიზიო ბოროტმოქმედები - თავაზიანად ელოდება ერთს დარტყმას, რათა მეორემ ჩაერიოს. არა, ესენი გარს შემოეხვივნენ და ერთბაშად დაესხნენ თავს, ასე რომ, რამდენიც არ უნდა გააჩერა და დაარტყა, კიდევ ორი ურტყამდა. ტკივილმა იფეთქა იმაზე მეტ ადგილას, ვიდრე დათვლა შეეძლო, მაგრამ მან თავისი დაბრკოლებით ისარგებლა და აიღო ვაზის დაკბილული ნაჭერი და ორ კაცს სახეზე და ხელებზე დაარტყა. ისინი უკან დაიხიეს, სისხლიანი. იგი შემოვიდა წყვილ ფეხზე, რითაც მათი პატრონი დატრიალდა. მან სცადა ფანჯრისკენ მძიმე კათხა ესროლა, ეგონა, რომ ყურადღებას მიიპყრობდა, მაგრამ წყევლა ფანჯრიდან ნახევარ მეტრში გაფრინდა.
  
  რას გააკეთებს დრეიკი?
  
  მან ეს იცოდა. ზუსტად ეს. ის იბრძვის ბოლო ამოსუნთქვამდე. ფეხების ტყეში ის იარაღს ეძებდა. მისი თვალები მარტისა და ქალის მზერას შეხვდა, მაგრამ ისინი მხოლოდ უფრო მჭიდროდ მიეჯაჭვნენ ერთმანეთს და ნუგეშს პოულობდნენ უცნაურ ურთიერთობაში. ჰეიდენმა წიხლი დატრიალდა, ყოველი ძლივს ჩახშობილი ყვირილი ახარებდა, შემდეგ კი დივანი მის უკან იპოვა. ამ საყრდენ პუნქტად გამოიყენა, იგი აიძულა ფეხზე წამომდგარიყო.
  
  მუშტი დაარტყა სახეში და ვარსკვლავები აფეთქდა. ჰეიდენმა თავი დაუქნია, სისხლი მოიწმინდა და საპასუხო დარტყმა მიაყენა, რის შედეგადაც მისი მოწინააღმდეგე დაეცა. კიდევ ერთი მუშტი დაარტყა მას თავში, შემდეგ კი მამაკაცმა წელზე მოხვია, ფეხზე დაარტყა და ზურგით დივანზე დადო. ჰეიდენმა ის ზურგზე გადააგდო საკუთარი იმპულსით. წამში ისევ ფეხზე წამოდგა, თავი დაბლა, ურტყამს ნეკნებს, კისერს, საზარდულსა და მუხლებს, ისროდა დარტყმა დარტყმის შემდეგ, დარტყმა დარტყმის შემდეგ.
  
  დაინახა რამზესი, რომელიც მათკენ გადადგა. "რვა ადამიანი!" - დაიყვირა მან. "რვა კაცი და ერთი პატარა გოგონა. სად არის შენი სიამაყე?
  
  "იმავე ადგილას, სადაც მათი კვერცხები", - თქვა ჰეიდენმა სუნთქვაშეკრულმა, მიაყენა მათ დაზიანება, დაღლილობის შეგრძნება, მრავალი დარტყმისგან ტკივილი, ბრძოლის გაბრაზება ჩაცხრა. ეს სამუდამოდ არ გაგრძელდებოდა და მას გაქცევის იმედი არ ჰქონდა.
  
  მაგრამ ის არასოდეს წყვეტდა მცდელობას. არასოდეს დანებებულა. ცხოვრება ყოველდღიური ბრძოლა იყო, იქნება ეს პირდაპირი თუ არა. იმის გამო, რომ მისი დარტყმების ძალა და ენერგია ცვივა მისი კიდურებიდან, ჰეიდენი მაინც დაარტყა, თუმცა მისი დარტყმები საკმარისი აღარ იყო.
  
  კაცებმა ის ფეხზე წამოაყენეს და ოთახში გადაათრიეს. მან იგრძნო, რომ რაღაც ძალა დაუბრუნდა მას და ჩექმა წვივზე გადაიტანა, რის გამოც ის ატყდა. მკლავები მოჭიდა მის კუნთებს და უბიძგა შორეული ფანჯრისკენ.
  
  რამზესი მაგიდასთან იდგა, რომელზეც ბირთვული პორტფელი იდო.
  
  "ასე პატარა," თქვა მან დაფიქრებით. "ასე შეუსაბამო. და მაინც ასე დასამახსოვრებელი. Მეთანხმები?"
  
  ჰეიდენმა პირიდან სისხლი გადააფურთხა. "გეთანხმები, რომ შენ ხარ საუკუნის გიჟური ნამუშევარი."
  
  რამზესმა დაბნეული მზერა მიაპყრო მას. "შენ აკეთებ? ხვდები, რომ ჯულიან მარში და ზოი შირები პითიელებიდან არიან ჩახუტებულები, არა? და მათი ლიდერი - ვებ - სად არის ის? ვფიქრობ, მსოფლიოს უძველესი არქეოლოგიური საგანძურის მოსაძებნად. დიდი ხნის გარდაცვლილი არისტოკრატის კვალს მივყვები. მიჰყვება საკუთარ გიჟურ კვალს, სანამ სამყარო იწვის. მე არ ვუახლოვდები საუკუნის გიჟურ საქმეს, მის ჯეი.
  
  და მიუხედავად იმისა, რომ ჰეიდენმა შინაგანად აღიარა, რომ რაღაცაში მართალი იყო, ის გაჩუმდა. დღის ბოლოს ყველას უნდა ელოდეს კამერა თექით.
  
  "მაშ, რა არის შემდეგი, გაინტერესებთ იცოდეთ?" რამზესმა ღიმილით ჰკითხა. "კარგი, არც ისე ბევრი, მართალი გითხრათ. ჩვენ ყველანი ვართ იქ, სადაც გვინდა ვიყოთ. ბირთვული ბომბით ხარ. მე ვარ ალიგატორთან, ჩემს ბომბის ექსპერტთან. ჩემი ხალხი ჩემს მხარესაა. Ატომური ბომბი? თითქმის მზადაა... - შეაჩერა - სამყაროსთან ერთიანი გახდეს. უნდა ვთქვათ... ერთი საათის შემდეგ?"
  
  ჰეიდენის თვალებმა მას უღალატა.
  
  "ოჰ ჰაჰა. ახლა თქვენ გაინტერესებთ. ეს ძალიან ბევრი დროა შენთვის? ასე რომ, ათი წუთი?
  
  - არა, - ამოისუნთქა ჰეიდენმა. "Შენ არ შეგიძლია. გთხოვთ. რაღაც უნდა იყოს. რაზეც შეგვიძლია შევთანხმდეთ. "
  
  რამზესმა ისე შეხედა, თითქოს თავისი ნების საწინააღმდეგოდ, უცებ მოეწყინა. "ყველაფრის ჯამი, რაც მე მინდა, არის ამ ოთახში. პირველი სამყაროს განადგურება".
  
  "როგორ დადებ გარიგებას იმ ადამიანებთან, რომლებსაც მხოლოდ შენი მოკვლა სურთ ან მოკვდნენ მცდელობისას?" - თქვა ჰეიდენმა ხმამაღლა. "ან შეაჩერე ისინი სისხლისღვრის გარეშე. საბოლოო დილემა ახალი სამყაროსთვის".
  
  რამზესს გაეცინა. "ხალხო ძალიან სულელები ხართ." Მან გაიცინა. "პასუხი არის: "არ უნდა". დაგვხოცეთ ან თაყვანი გვიცეთ. გაგვაჩერეთ ან უყურეთ, როგორ გადავკვეთოთ თქვენი საზღვრები. ეს არის თქვენი ერთადერთი დილემა."
  
  ჰეიდენმა კვლავ იბრძოდა, როცა მამაკაცებმა მისი ახალი პერანგი გაიხადეს და შემდეგ ბომბი ისე მოათავსეს, რომ იგი მის წინ იყო მიბმული. სწორედ ალიგატორი მივიდა წინ და ზურგჩანთა გაშალა და შიგნიდან რამდენიმე მავთული გათიშა. ჰაიდენი დარწმუნებული იყო, რომ ისინი უნდა დაემაგრებინათ ტაიმერის მექანიზმზე. ასეთი გიჟური ტერორისტებიც კი არ გარისკავდნენ რეალური ასაფეთქებელი მოწყობილობების გათიშვით.
  
  იმედოვნებდა.
  
  ალიგატორმა მავთულები გასწია და შემდეგ რამზესს შეხედა და ნებართვას ელოდა გასაგრძელებლად. გიგანტმა თავი დაუქნია. კაცებმა ჰაიდენს ხელები მოჰკიდეს და წინ უბიძგეს მაგიდის გასწვრივ, სხეულს მოხარეს მანამ, სანამ ბირთვული ბომბი მუცელზე არ დააჭერდა. შემდეგ მათ დაიჭირეს იგი ადგილზე, ხოლო ალიგატორი მავთულები ჯერ ზურგსა და მკერდზე შემოახვია, შემდეგ ფეხებს შორის და ბოლოს მაღლა, სანამ ისინი ზურგის ქვედა ნაწილში არ შეხვდნენ. ჰაიდენი გრძნობდა მავთულხლართების ყოველ წევას, ზურგჩანთის ყოველ მოძრაობას. და ბოლოს, მათ გამოიყენეს საშუალო სიმტკიცის ქამრები და წებოვანი ლენტი, რათა დარწმუნდნენ, რომ ბირთვული ბომბი მყარად იყო მიმაგრებული მის სხეულზე და შემოხვეულიყო მასზე. ჰეიდენმა გამოსცადა მისი ობლიგაციები და აღმოაჩინა, რომ ძლივს მოძრაობდა.
  
  რამზესი უკან დადგა, რათა აღფრთოვანებულიყო ალიგატორის ხელნაკეთობებით. "იდეალური," თქვა მან. "ამერიკელმა ეშმაკმა დაიკავა იდეალური პოზიცია თავისი ქვეყნის დასანგრევად. ეს შესაფერი სიწმინდეა, ისევე როგორც ეს ცოდვილი ქალაქი, დანარჩენი მათთვის. ახლა, ალიგატორ, დააყენე ტაიმერი და მოგვეც საკმარისი დრო ზოოპარკში წასასვლელად".
  
  ჰეიდენი მაგიდასთან შეკრთა, ჯერ შოკირებული, შემდეგ კი დაბნეული ტერორისტის სიტყვებით. "გთხოვთ. თქვენ არ შეგიძლიათ ამის გაკეთება. Შენ არ შეგიძლია. ჩვენ ვიცით, სად ხართ და რას აპირებთ. ჩვენ ყოველთვის შეგვიძლია გიპოვოთ, რამზეს.
  
  "თქვენს მეგობრებს გულისხმობთ!" ალიგატორი ყურში ჩასცქეროდა, რის გამოც იგი გადახტა და შეარყია ბირთვი. "ინგლისო... ხმანნნ! არ ინერვიულო. თქვენ კვლავ ნახავთ მას. მარშმა გაერთობა მასთან, მმმ, მაგრამ ჩვენც გავერთობით!"
  
  რამზესი მეორე ყურთან ახლოს მიიწია. "ყველანი გახსოვთ ბაზრიდან. მე მჯერა, რომ თქვენ გაანადგურეთ იგი, დაანგრიეთ ჩემი რეპუტაცია მინიმუმ ორი წლის განმავლობაში. მე ვიცი, რომ თქვენ ყველანი თავს დაესხით ჩემს ციხეს, მოკალით ჩემი მცველი აკატაში, მოკალით ჩემი ლეგიონერები და წამიყვანეს ჯაჭვებით. ამერიკისთვის. სულელების ქვეყანა. მისტერ პრაისი იქ მეუბნება, რომ თქვენ ყველა გუნდის ნაწილი ხართ, მაგრამ არა მხოლოდ ეს. შენ თავს ოჯახს უწოდებ. კარგი, არ არის მართებული, რომ ბოლოს და ბოლოს ყველა ერთად ხართ?"
  
  - ჯანდაბა, - ჩაისუნთქა ჰეიდენმა ზურგჩანთის თავზე. "შენ. სულელი."
  
  "Ო არა. ეს თქვენ და თქვენი ოჯახი ხართ, ვინც ნამდვილად გააფუჭეთ. უბრალოდ დაიმახსოვრე - რამზესმა ეს გააკეთა. და რომ ესეც არ არის ჩემი ბოლო თამაში. ჩემი საიმედოობა კიდევ უფრო შთამბეჭდავია. მაგრამ იცოდე, რომ სადმე უსაფრთხოდ ვიქნები, ვიცინი, მაშინ როცა ამერიკა და მისი დანარჩენი დასავლელი მეგობრები აფეთქებენ."
  
  დაიხარა ისე, რომ სხეულმა დაამტვრია როგორც ის, ასევე ზურგჩანთების შიგთავსი. "ახლა დროა თქვენი ბოლო ვიზიტი ზოოპარკში. მეტ დრეიკს მივცემ შენი პოვნის პატივს, - ჩაიჩურჩულა მან. "როცა ბომბი აფეთქდება."
  
  ჰეიდენმა მოისმინა სიტყვები, მათში დამალული მნიშვნელობები, მაგრამ თავადაც აინტერესებდა, რომელი ქმედება იქნებოდა უფრო შთამბეჭდავი, ვიდრე ის, რაც მან უკვე დაგეგმა.
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  ჰეიდენი სრიალდა და პატარა სატვირთო მანქანის უკან შევარდა. ლეგიონერებმა ის ჯერ კიდევ ბომბზე მიბმული დააწვინეს მათ უკან, მათ ფეხებთან, რადგან ორივე მხარეს იკავებდნენ სკამებს. მთელი მოგზაურობის ყველაზე რთული ნაწილი იყო მისი კორპუსიდან გაყვანა. ლეგიონერებმა დრო არ დაკარგეს მისი შენიღბვის მცდელობაში; სადაც უნდოდათ უბიძგეს და მზადყოფნაში იარაღით წავიდნენ. ვინც მათ ნახავს, მოკლავენ. მათთვის საბედნიეროდ, ადამიანების უმეტესობამ, როგორც ჩანს, გაითვალისწინა გაფრთხილებები და სახლში დარჩა ტელევიზორის ან ლეპტოპის წინ. რამზესმა დარწმუნდა, რომ ჰეიდენმა დაინახა სატვირთო მანქანა, რომელიც გზის პირას ავიდა ბნელ ხეივანთან, მთელი დროის განმავლობაში ხითხითებდა.
  
  შავი სპეცრაზმის ნიშნებით.
  
  ვინ შეაჩერებდა მათ? დაკითხოს ისინი? ალბათ დროთა განმავლობაში. მაგრამ ეს იყო მთელი აზრი იმ ყველაფრის, რაც აქამდე მოხდა. გეგმის ყველა ნაწილის სიჩქარემ და შესრულებამ გამოსცადა ამერიკის პასუხი მის საზღვრებზე. რეაქცია მოსალოდნელი იყო და რეალური პრობლემა ის იყო, რომ ტერორისტებს უბრალოდ არ აინტერესებდათ. მათი ერთადერთი მიზანი იყო ერის სიკვდილი.
  
  ისინი აღმოსავლეთისკენ გაემართნენ 57-ე ქუჩაზე, სადაც შეეძლოთ, თავს არიდებდნენ პატრულსა და კორდონს. იყო ნანგრევები, უცნაური მიტოვებული მანქანა და დამთვალიერებელთა ჯგუფები, მაგრამ თავად ალიგატორი მკვიდრი ნიუ-იორკელი იყო და იცოდა ყველა უფრო მშვიდი, ერთი შეხედვით უნაყოფო მარშრუტი. ქალაქის ელექტრომომარაგების სისტემა დაეხმარა, რაც საშუალებას აძლევდა მძღოლს ადვილად დაბრუნებულიყო წინასწარ დაგეგმილ მარშრუტზე. ისინი მოქმედებდნენ ნელა, ფრთხილად, რადგან იცოდნენ, რომ ამერიკელები ჯერ კიდევ რეაგირებდნენ, ჯერ კიდევ ელოდნენ და მხოლოდ რამდენიმე საათის შემდეგ მიხვდნენ, რომ ბომბი შესაძლოა უკვე იქ იყო.
  
  ჰეიდენმა იცოდა, რომ თეთრი სახლის ოფიციალური პირები ახლაც კი ურჩევდნენ სიფრთხილეს, სრულიად ვერ ეთანხმებოდნენ, რომ მათი საზღვრები დაირღვა. იქნებიან სხვები, რომლებიც შეეცდებიან ისარგებლონ სიტუაციით. კიდევ უფრო მოვიშოროთ დოჯი და გადასახადის გადამხდელები გავაფუჭოთ. თუმცა, იგი იცნობდა კობერნს და იმედოვნებდა, რომ მისი უახლოესი მრჩევლები ისეთივე სანდო და საზრიანები იყვნენ, როგორც ის.
  
  მოგზაურობამ მას სისხლჩაქცევები დატოვა. ლეგიონერები მას ფეხებით უჭერდნენ მხარს. უეცარმა გაჩერებებმა და დიდმა ხვრელებმა მას გულისრევა გამოიწვია. ზურგჩანთა მის ქვეშ მოექცა, მისი მყარი შიგნეულობა ყოველთვის ნერვიულობდა. ჰაიდენმა იცოდა, რომ რამზესს სწორედ ეს სურდა - ტაიმერის ქროლვისას მისი ბოლო წუთები შიშით ყოფილიყო სავსე.
  
  ნახევარ საათზეც არ გასულა. გზები წყნარი იყო, თუ ცარიელი არ იყო. ჰეიდენმა დანამდვილებით ვერ თქვა. მისი გეგმის კიდევ ერთი ახალი გადახვევით, რამზესმა უბრძანა გატორს, ჰაიდენთან ერთად, ბომბზე მიემაგრებინა მარში და შირსი. ორივემ დაიჩივლა, იჩხუბეს და ყვირილიც კი დაიწყეს, ასე რომ, ალიგატორმა მათ პირი და ცხვირი დახურა, იქ დაჯდა, სანამ არ დამშვიდდნენ, შემდეგ კი მათ ნესტოებმა ჰაერი შეუშვა. მარშმა და შირსმა მაშინ თითქმის ერთხმად დაიწყეს ტირილი. შესაძლოა, მათ ჰქონდათ ოცნებები განთავისუფლებაზე. მარში ახალშობილივით ღრიალებდა, შირსს კი გრიპით დაავადებული ბიჭივით ყნოსავდა. ორივეს სასჯელად - და, სამწუხაროდ, ჰეიდენსაც - რამზესმა ისინი შიშველი მიაბა ატომურ ბომბზე, რამაც გამოიწვია ყველანაირი პრობლემა, შეკრულობა და კიდევ უფრო მეტი ყნოსვა. ჰეიდენმა კარგად მიიღო ეს, წარმოიდგინა ლავკრაფტის საშინელება, რომელსაც ახლა შეიძლება ჰგავდნენ და აინტერესებდა, როგორ ჯოჯოხეთში აპირებდნენ ზოოპარკში გადასვლას.
  
  "შიგნიდან დავასრულებთ", კრიტიკულად შეხედა მასას ალიგატორი. "მაქსიმუმ ხუთი წუთი."
  
  ჰეიდენმა შენიშნა, რომ ბომბის შემქმნელი კარგად ლაპარაკობდა უფროსთან ურთიერთობისას. ალბათ შფოთვამ გამოიწვია მისი ხმა მოულოდნელად ამაღლებული. შესაძლოა აღელვება. მან ყურადღება მიიპყრო, როდესაც სატვირთო მანქანა გაჩერდა და მძღოლმა ძრავა რამდენიმე წუთის განმავლობაში უმოქმედოდ გააჩერა. რამზესი ტაქსიდან გადმოვიდა და ჰეიდენმა შესთავაზა, რომ ისინი შესაძლოა ზოოპარკის შესასვლელთან იყვნენ.
  
  Ბოლო შანსი.
  
  იგი სასოწარკვეთილად იბრძოდა, ცდილობდა, გვერდიდან გვერდზე გადაქცეულიყო და პირიდან ლენტი მოეკვეთა. მარშმა და შირსმა ოხრავდნენ და ლეგიონერებმა ჩექმებით დააბიჯეს, გადაადგილება გაუჭირდათ, მაგრამ ჰეიდენმა წინააღმდეგობა გაუწია. საჭირო იყო მხოლოდ უცნაური ხმაური, შეუსაბამო რხევა და დროშები აღმართული.
  
  ერთ-ერთმა ლეგიონერმა დაწყევლა და გადახტა მას, კიდევ უფრო მიამაგრა იგი ბირთვულ მუხტსა და მანქანის უკანა მხარეს. მან ლენტაში ჩაიკრა. ხელები სხეულზე შემოეხვია, მოძრაობას არ უშლიდა და რამზესი რომ დაბრუნდა, ვეღარ სუნთქავდა.
  
  ძრავის ოდნავი ხმაურით სატვირთო მანქანა ისევ წინ დაიძრა. მანქანა ნელა დაიძრა და ლეგიონერი წავიდა. ჰეიდენმა ღრმად ამოისუნთქა, ლანძღვა მის იღბალს და გარშემომყოფების სახეებს. მანქანა მალევე გაჩერდა და მძღოლმა ძრავა გამორთო. სიჩუმე ჩამოვარდა, როცა რამზესმა, ახლა უკვე ელემენტარულ სპეცრაზმის ფორმაში გამოწყობილი, თავი უკანა სავარძელზე დადო.
  
  "მიზანი მიღწეულია", - თქვა მან უზომოდ. "დაელოდეთ ჩემს სიგნალს და მზად იყავით მათ შორის გადასატანად."
  
  უმწეო, ჰეიდენს მხოლოდ სუნთქვა შეეძლო, როცა ხუთი ლეგიონერი მოთავსდა უცნაური შეკვრის გარშემო და მოემზადა ასაწევად. რამზესმა კარზე დააკაკუნა, ყველაფერი ნათელი იყო და ერთმა კაცმა გააღო. ამის შემდეგ ლეგიონერებმა შეკვრა ჰაერში ასწიეს, ფურგონიდან გადმოიტანეს და ხეებით შემოსილი ბილიკის გასწვრივ წაიყვანეს. ჰეიდენი აციმციმდა, როცა დღის სინათლე თვალებში მოხვდა, შემდეგ კი შეხედა, სად იყო.
  
  ზემოდან გადაჭიმული ხის ტილო, რომელიც ეყრდნობოდა სქელ აგურის სვეტებს, გარშემორტყმული სიმწვანეთ. კეთილმოწყობილი და მოკირწყლული მზის ხაფანგი, ის ამჟამად მიტოვებული იყო, როგორც ჰაიდენი ელოდა ზოოპარკის დანარჩენ ნაწილს. შეიძლება რამდენიმე თავხედმა ტურისტმა ისარგებლა იშვიათად დასახლებული ატრაქციონებით, მაგრამ ჰეიდენს ეჭვი ეპარებოდა, რომ ზოოპარკს უახლოესი რამდენიმე საათის განმავლობაში ვინმეს დაშვების უფლება მისცემდა. სავარაუდოდ, რამზესმა დაარწმუნა ზოოპარკის დაცვა, რომ სპეცრაზმი იმყოფებოდა ტერიტორიის სრული უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად. ისინი მიჰყავდათ თაღებითა და ჩამოკიდებული სიმწვანეთ გაფორმებული ბილიკით, სანამ გვერდითა კართან არ გააჩერეს. ალიგატორი ძალით შემოვიდა და შემდეგ ისინი აღმოჩნდნენ მაღალჭერიან ოთახში, რომელიც შედგებოდა ხის ბილიკებისგან, ხიდებისგან და მრავალი ხისგან, რომლებიც ეხმარებოდნენ ტენიან ატმოსფეროს გამკლავებას.
  
  - ტროპიკული ზონა, - თავი დაუქნია რამზესმა. "ახლა, ალიგატორ, აიღე პაკეტი და ჩადე უფრო ძირში. ჩვენ არ გვჭირდება ადრეული შემთხვევითი დაკვირვებები. "
  
  ჰეიდენი და მისი დანარჩენი საეჭვო კომპანია ხის იატაკზე აღმოჩნდნენ. ალიგატორმა შეცვალა რამდენიმე თასმა, დაამატა მეტი წებოვანი ლენტი მდგრადობისთვის, შემდეგ კი ზედმეტი მავთულის რგოლს ათამაშებდა, სანამ არ გამოაცხადა, რომ დეტონატორი საიმედოდ იყო შემოხვეული პატიმრებზე.
  
  "და მბრუნავი გადამრთველი?" ჰკითხა რამზესმა.
  
  "დარწმუნებული ხართ, რომ გსურთ ამის დამატება?" ჰკითხა ალიგატორი. "მარშმა და შირსმა შეიძლება ეს ნაადრევად დაიწყოს".
  
  რამზესმა დაფიქრებულმა დაუქნია თავი მამაკაცს. "Მართალი ხარ". ის შეფუთვის გვერდით ჩამოჯდა, ზურგჩანთა იატაკზე ედო, ჰეიდენი პირდაპირ ზემოდან იყო მიბმული, შემდეგ კი მარში და ზოი ზევით. რამზესის თვალები ჯულიან მარშის თავთან იყო გასწორებული.
  
  "ჩვენ დავამატებთ მგრძნობელობის შეცვლას," თქვა მან ჩუმად. "მბრუნავი მოწყობილობა, რომელიც თუ აწევთ ან რაიმე დიდ მოძრაობას გააკეთებთ, ბომბის აფეთქებას იწვევს. გირჩევთ დარჩეთ და დაელოდოთ მის ჯეის თანაგუნდელების მოსვლას. არ ინერვიულო, ეს დიდხანს არ გაგრძელდება".
  
  მისმა სიტყვებმა ჰეიდენის სხეულში კანკალი გამოიწვია. "Რამდენ ხანს?" ამოსუნთქვა მოახერხა.
  
  "ტაიმერი დაყენდება ერთი საათის განმავლობაში", - თქვა რამზესმა. "საკმაო დროა იმისთვის, რომ მე და ალიგატორს მივცეთ უსაფრთხოება. ჩემს კაცებს ბომბი დარჩება, ბოლო სიურპრიზი შენი მეგობრებისთვის, თუ მოახერხებენ შენს პოვნას".
  
  თუ?
  
  რამზესი ფეხზე წამოდგა და ბოლო შეხედა მის მიერ მომზადებულ შეფუთვას, ადამიანის ხორცს და ცეცხლის ქარიშხალს, მათ სახეებზე შიშისმომგვრელ გამომეტყველებას და ძალას, რომელიც მან აჩვენა მათზე.
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა, ახლა ვეღარ მოძრაობდა, საშინელი ზეწოლა მკერდს აწვებოდა დაუოკებელ ბომბს და ართულებდა სუნთქვას. ეს შეიძლება იყოს მისი ბოლო წუთები და ვერაფერს გააკეთებდა მას შემდეგ, რაც გაიგო ალიგატორის ხალისი მგრძნობელობის გადამრთველის დაყენების შესახებ, მაგრამ წყევლა იქნება, თუ აპირებდა მათ ნიუ-იორკის ცენტრალური პარკის ზოოპარკის ტროპიკულ ზონაში გატარებას. სამაგიეროდ, ის დაბრუნდებოდა მისი ცხოვრების საუკეთესო დროში, მანოსებში და ჰავაიზე გატარებულ დროში, Diamond Head-ის ბილიკებზე, ჩრდილოეთ სანაპიროზე სერფინგზე და მაუის ვულკანურ მთებზე. რესტორანი მოქმედ ვულკანზე. ღრუბლების ზემოთ ადგილი. გზების უკან წითელი ჭუჭყიანი. მბჟუტავი შუქები კაპიოლანის გასწვრივ, შემდეგ კი პლაჟი ყველა პლაჟის ბოლოს, რომელიც ქაფდება შებინდებისა და უდარდელობის გავრცელებულ წითელ შუქზე, ერთადერთი რეალური ადგილი მსოფლიოში, სადაც მას შეეძლო გაექცეს ცხოვრების ყველა სტრესს და საზრუნავს.
  
  ჰეიდენი ახლა იქ წავიდა, საათის აკრეფით.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  დრეიკი პოლიციის განყოფილებაში ელოდა და თავს სრულიად უმწეოდ გრძნობდა, რადგან ისინი ეკიდებოდნენ ყოველ წვერიზე, ყოველ ხილვაზე, ყოველ უმნიშვნელო მინიშნებაზე რამზესზე, ჰეიდენზე ან ბირთვულ ბომბზე. სიმართლე ის იყო, რომ ნიუ-იორკი ზედმეტად დიდი იყო რამდენიმე საათში დასაფარად და ტელეფონები რეკავდა. მისი მაცხოვრებლები ზედმეტად მრავალრიცხოვანი იყვნენ და მისი ვიზიტორები ძალიან ბევრი. შესაძლოა ჯარს ათი წუთი დასჭირდეს თეთრ სახლამდე მისასვლელად, მაგრამ, მიუხედავად ყველა დაცვისა და უსაფრთხოების ზომებისა, რამდენი დრო დასჭირდება ამ შედარებით პატარა ადგილის ძებნას? ახლა, ფიქრობდა დრეიკი, წაიყვანეთ ეს სცენარი ნიუ-იორკში და რას მიიღებთ? ეს იყო იშვიათი ინციდენტი, როდესაც უსაფრთხოების ძალებმა დააკავეს ტერორისტები, რომლებმაც ფაქტობრივად განახორციელეს მათი დანაშაული. რეალურ სამყაროში ტერორისტებს დევნიდნენ და თვალყურს ადევნებდნენ არეულობის შემდეგ.
  
  დალი საბოლოოდ ჩამოვიდა, აბურდული და დაღლილი გამოიყურებოდა, SPEAR გუნდის დანარჩენი წევრები მის უკან. კენზიმ აუხსნელად დაიწყო თვალიერება და ჰკითხა, სად იყო მტკიცებულებების შესანახი ადგილი. დალმა უბრალოდ თვალები გაახილა და თქვა: "გაუშვი, თორემ არასოდეს დაკმაყოფილდება". გუნდის დანარჩენი წევრები ირგვლივ შეიკრიბნენ და მოისმინეს დრეიკის სათქმელი, რომელიც, გარდა ჰეიდენზე წუხილისა, არც ისე ბევრი იყო.
  
  მურმა გაამარტივა საქმე. "ხალხმა იცის ქალაქისთვის ტერორისტული საფრთხის შესახებ. ევაკუაცია არ შეგვიძლია, თუმცა არ ვაჩერებთ მათ, ვინც წასვლას ცდილობს. რა მოხდება, თუ ბომბი აფეთქდება? არ ვიცი, მაგრამ ახლა ჩვენ არ გვევალება ორმხრივ ბრალდებებზე ფიქრი. ჩვენი სისტემები გათიშულია, მაგრამ სხვა სააგენტოებსა და საიტებს აქვთ წვდომა სხვა არხებზე. ჩვენ ვადარებთ მათ, როდესაც ვსაუბრობთ. სისტემების უმეტესობა მუშაობს. ნიუ-იორკის ქუჩები წყნარია, მაგრამ მაინც დატვირთულია უმეტეს ქალაქებთან შედარებით. გზებიც".
  
  "მაგრამ ჯერ არაფერი?" ჰკითხა სმიტმა გაკვირვებულმა.
  
  მური ამოისუნთქა. "ჩემო მეგობარო, წუთში ასობით ზარს ვპასუხობთ. ჩვენ საქმე გვაქვს ყველა ფსიქოსთან, ყველა პრანკტერთან და ყველა პირდაპირ შეშინებულ კარგ მოქალაქესთან ქალაქში. საჰაერო სივრცე ყველასთვის დაკეტილია ჩვენს გარდა. ჩვენ ვაპირებდით გამოვრთოთ Wi-Fi, ინტერნეტი და თუნდაც სატელეფონო ხაზები, მაგრამ გვესმოდა, რომ ჩვენ ისეთივე სავარაუდოა, რომ ამ გამზირიდან დავისვენოთ, როგორც ქუჩის პოლიციელი, FBI-ის აგენტი ან, უფრო სავარაუდოა, საზოგადოების წევრი".
  
  "საფარქვეშ?" ჰკითხა დალმა.
  
  "როგორც ვიცით, არც ერთი საკანი არ არის დარჩენილი. ჩვენ შეგვიძლია მხოლოდ ვივარაუდოთ, რომ უჯრედი, რომელიც ახლა რამზესს იცავს, აიყვანეს ეროვნულ და ადგილობრივ დონეზე. ჩვენ არ გვჯერა, რომ ჩვენს ფარულ აგენტებს შეუძლიათ დახმარება, მაგრამ ისინი იკვლევენ ყველა შესაძლო ვარიანტს. "
  
  "მაშ სად გვტოვებს ეს?" ჰკითხა ლორენმა. "ჩვენ ვერ ვპოულობთ კამერას, რამზესს, პრაისს ან ჰეიდენს. ჩვენ ვერ ვიპოვნეთ ბირთვული ბომბი," მან შეისწავლა თითოეული სახე, ჯერ კიდევ გულში სამოქალაქო პირი, რომელიც გაიზარდა სინდიკატურ შოუებში, სადაც თავსატეხის ყველა ნაწილი ფინალურ მოქმედებამდე იყო გაფორმებული.
  
  "რჩევის მიცემა არის ის, რასაც ჩვეულებრივ აკეთებს", - თქვა მურმა. "ვიღაც რაღაცას ხედავს და იწვევს. იცით, რას ეძახიან აქ ცხელი წვერის სერიას? ორი ბილეთი სამოთხეში, ძველი Eddie Money სიმღერის შემდეგ.
  
  "მაშ, ველოდებით ზარს?"
  
  დრეიკმა ლორენი აივანზე გაიყვანა. სცენა ქვემოთ იყო სასტიკი, რამდენიმე პოლიციელი და აგენტი ჯერ კიდევ ცოცხალი ებრძოდა ჭურვის შოკს, როცა გზას არჩევდნენ ნანგრევებიდან და გატეხილი მინებიდან, პასუხობდნენ ზარებს და კლავდნენ კლავიშებს, ზოგს სისხლიანი ბაფთით შემოხვეული ხელები და თავები, სხვები კი ფეხებით. მაღლა, ტკივილისგან გრიმას.
  
  "ჩვენ იქ უნდა ჩავიდეთ," თქვა ლორენმა. "დაეხმარე მათ."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ისინი წაგებულ ბრძოლას იბრძვიან და ის კერაც კი აღარ არის. ამ ბიჭებმა უბრალოდ უარი თქვეს წასვლაზე. ეს მათთვის უფრო მეტს ნიშნავს, ვიდრე საავადმყოფოში მოგზაურობას. ამას აკეთებენ კარგი პოლიციელები და ამას საზოგადოება იშვიათად ხედავს. პრესა ისევ და ისევ მხოლოდ ცუდ ამბებს ავრცელებს, აფერადებს ზოგად აზრს. მე ვამბობ, რომ ჩვენც მათ დავეხმარებით".
  
  ისინი ლიფტისკენ გაემართნენ და შემდეგ დრეიკი შემობრუნდა, გაკვირვებული რომ დაინახა მის უკან მთელი გუნდი. "Რა?" - ჰკითხა მან. "ფული არ მაქვს".
  
  ალისია მობეზრებულად გაეღიმა. ბიომაც კი მოახერხა ღიმილი. SPEAR-ის გუნდმა დღეს ბევრი რამ განიცადა, მაგრამ მაინც ძლიერი იყო, მეტისთვის მზად. დრეიკმა დაინახა ბევრი სისხლჩაქცევები და სხვა ჭრილობები, რომლებიც კარგად იყო დაფარული.
  
  "ბიჭებო, რატომ არ იტენებით? და წაიღეთ დამატებითი საბრძოლო მასალა თქვენთან ერთად. როდესაც საბოლოოდ მივიღებთ ამ ყველაფრის დასრულებას, რთული დრო გვექნება."
  
  - მე გავარკვევ, - თქვა კინიმაკამ. "ეს ხელს შეუწყობს ყურადღების გაფანტვას."
  
  - და მე დაგეხმარები, - თქვა იორგიმ. "დრეიკის აქცენტის გაგებაც კი მიჭირს, ამიტომ ის დაიკარგება ამერიკული აქცენტით."
  
  დალს გაეცინა, როცა ლიფტთან დრეიკს შეუერთდა. "ჩემო რუსი მეგობარო, თქვენ ეს სრულიად უკუღმა გაქვთ."
  
  დრეიკმა მუშტი დაარტყა შვედს, რამაც მეტი სისხლჩაქცევები გამოიწვია და ლიფტით პირველ სართულზე ავიდა. SPEAR-ის გუნდი მაშინ ჩაერია იქ, სადაც შეეძლო, უპასუხა ახალ ზარებს და ჩაწერა ინფორმაცია, გამოკითხა მაცხოვრებლები და დაუსვა კითხვები და გადაიტანა ზარები, რომლებიც არ იყო დაკავშირებული საგანგებო სიტუაციებთან სხვა დანიშნულ სადგურებზე. და მიუხედავად იმისა, რომ მათ იცოდნენ, რომ სჭირდებოდათ და ეხმარებოდნენ, არც ერთი მათგანი არ იყო კმაყოფილი ამით მხოლოდ იმიტომ, რომ ჰეიდენი ჯერ კიდევ დაკარგული იყო და რამზესი დარჩა თავისუფალი. აქამდე მან დაამარცხა ისინი.
  
  სხვა რა ხრიკები ჰქონდა მას ხელზე?
  
  დრეიკმა გაუგზავნა ზარი დაკარგული ნათესავის შესახებ და გაუგზავნა მეორე უსწორმასწორო ტროტუარზე. გადამრთველი რჩებოდა აქტიური და მური კვლავ ითვლიდა წვერის, სამოთხის ბილეთს. მაგრამ დრეიკისთვის მალევე გაირკვა, რომ დრო უფრო სწრაფად იწურებოდა, ვიდრე გატეხილი ჭურჭლიდან რძე იღვრება. ერთადერთი, რამაც გააგრძელა ის იყო, რომ რამზესს ერთხელ მაინც დაურეკავდა. ეს კაცი მაინც თავს იჩენდა. დრეიკს ეჭვი ეპარებოდა, რომ დააჭერდა ღილაკს ისე, რომ სულ ცოტა უფრო თეატრალური ყოფილიყო.
  
  პოლიცია მართავდა სადგურს, მაგრამ გუნდი დაეხმარა მაგიდებთან ჯდომით და შეტყობინებების გაცემით. დალი ყავის მოსადუღებლად წავიდა. დრეიკი მას შეუერთდა ქვაბის წინ, თავს უკიდურესად უმწეოდ და უადგილოდ გრძნობდა, როცა ისინი ინფორმაციას ელოდნენ.
  
  "მოდით ვისაუბროთ პირველზე", - თქვა დრეიკმა. "ეს ოდესმე შეგემთხვა?"
  
  "არა. მე მესმის, როგორ ახერხებდა რამზესს დამალვა მთელი ამ წლების განმავლობაში. და მე ვფიქრობ, რომ მოწყობილობა არ აწარმოებს რადიაციულ ხელმოწერას, რადგან მათ ეს ჯერ არ აღმოუჩენიათ. კაცმა, რომელმაც ეს ბომბი ხელახლა შეფუთვა, ნამდვილად იცოდა რას აკეთებდა. ჩემი ვარაუდი არის ყოფილი ამერიკელი სამხედროები. "
  
  "Მაგრამ რატომ? ბევრი ადამიანია, ვისაც რადიაციის დაცვა შეუძლია".
  
  "ეს სხვა რამეებსაც ეხება. ადგილობრივი ცოდნა. საიდუმლო გუნდი მან შეკრიბა. მონიშნე ჩემი სიტყვები, მოხუცი დრეიკ, ისინი ყოფილი SEAL-ები არიან. სპეცოპერაცია".
  
  დრეიკმა დაასხა წყალი, ხოლო დალი კოვზებით ადუღებდა გრანულებს. "გააძლიერე იგი. სინამდვილეში, თქვენ კი იცით რა არის? უკვე მიაღწია "მყისიერმა" ჩრდილოეთ პოლუსს?
  
  დალმა ამოისუნთქა. "ხსნადი ყავა ეშმაკის საქმეა. და მე არასოდეს ვყოფილვარ ჩრდილოეთ პოლუსზე."
  
  ალისია ოთახის ღია კარიდან შეაღო. "Რა იყო ეს? გავიგე რაღაც ბოძზე და ვიცოდი, რომ მასზე ჩემი სახელი იყო.
  
  დრეიკმა ღიმილი ვერ დამალა. "როგორ ხარ, ალისია?"
  
  "ფეხები მტკივა. Თავი მტკივა. გულის ტკივილი. გარდა ამისა, მე კარგად ვარ."
  
  "Მე ვგულისხმობ-"
  
  X-Ambassadors-ის ზარმა ჩაახშო მისი შემდეგი სიტყვები, რომლებიც მოვიდა მისი მობილურის დინამიკიდან. ქვაბი ჯერ კიდევ ეჭირა, მოწყობილობა ნიკაპთან მიიტანა.
  
  "გამარჯობა?"
  
  "Გახსოვარ?"
  
  დრეიკმა ქვაბი ისეთი ძალით დადო, რომ ახლახან ადუღებული წყალი ხელზე შეისხა. არასოდეს შეუმჩნევია.
  
  "სად ხარ, ნაძირალა?"
  
  "ახლა. თქვენი პირველი შეკითხვა არ უნდა იყოს "სად არის ბირთვული იარაღი" ან "რამდენ მალე აფეთქდები"? ხაზს ღრმად გაკვირვებულმა ღრიალმა გადაუარა.
  
  - რამზესი, - თქვა დრეიკმა და გაახსენდა სპიკერის ჩართვა. "რატომ არ გადახვიდე პირდაპირ აზრზე?"
  
  "ოჰ, რა არის ამაში სასაცილო? და არ მეტყვი რა გავაკეთო. მე ვარ პრინცი, სამეფოების მფლობელი. მე მრავალი წელი ვმართავ და კიდევ ბევრს ვმართავ. დიდი ხნის შემდეგ გახდებით ხრაშუნა. Იფიქრე ამაზე".
  
  "მაშ, გაქვთ მეტი რგოლი, რომლითაც შეგვიძლია გადახტომა?"
  
  "ეს მე არ ვიყავი. ეს იყო ჯულიან მარში. ეს კაცი რბილად რომ ვთქვათ გიჟია, ამიტომ დავუკავშირდი მას შენს აგენტ ჯეის".
  
  დრეიკი შეკრთა და დალს შეხედა. "ის ყველაფერი კარგადაა?"
  
  "Ახლა. მიუხედავად იმისა, რომ ის გამოიყურება ცოტა მკაცრი და მტკივნეული. ის ყველანაირად ცდილობს, რომ სრულიად მშვიდად დარჩეს".
  
  დრეიკის მუცელში წინასწარმეტყველების გრძნობა დატრიალდა. "და რატომ არის ეს?"
  
  ასე რომ, რა თქმა უნდა, მან არ დააზიანოს მოძრაობის სენსორი.
  
  ღმერთო ჩემო, გაიფიქრა დრეიკმა. "Ნაბიჭვარო. ბომბზე მიაბარე?"
  
  "ის არის ბომბი, ჩემო მეგობარო."
  
  "Სად არის?"
  
  "ჩვენ იქ მივალთ. მაგრამ რადგან შენ და შენი მეგობრები ტკბებით კარგი სირბილით და რადგან უკვე გახურებული ხართ, მივხვდი, რატომ არ მოგცეთ შანსი? იმედი მაქვს მოგეწონებათ გამოცანები."
  
  "ეს სიგიჟეა. გიჟი ხარ, ამდენ სიცოცხლესთან თამაშობ. თავსატეხები? მომიგვარე, სულელო. ვინ მოგეწურება შენს სხეულზე, როცა ცეცხლს ვანთებ?"
  
  რამზესი წამით გაჩუმდა, თითქოს ფიქრობდა. "ასე რომ, ხელთათმანები ნამდვილად გამორთულია. Კარგია. მე ნამდვილად მაქვს წასასვლელი, შეხვედრებზე დასასწრებად, ერებზე გავლენის მოხდენის ადგილები. ასე რომ მოუსმინე -"
  
  "მე ნამდვილად ვიმედოვნებ, რომ იქ იქნებით და გელოდებით," - შეაწყვეტინა დრეიკმა და სწრაფად ითევზავა, "როდესაც იქ მივალთ".
  
  "სამწუხაროდ არა. აქვე ვემშვიდობებით. როგორც მოგეხსენებათ, მე ვიყენებ შენს გასაქცევად. ასე რომ, როგორც თქვენ ამბობთ - მადლობა ამისთვის.
  
  "აუფ-"
  
  "Დიახ დიახ. გაგიჟდი მე, ჩემი მშობლები და ყველა ჩემი ძმა. მაგრამ ეს თქვენ და ეს ქალაქი ხართ, რომლებიც საბოლოოდ გაფუჭდებიან. და მე, რომელიც გავაგრძელებ. ასე რომ, დრო ახლა პრობლემად იქცევა. მზად ხარ შენი შანსი მათხოვრო, პატარა ინგლისელო?"
  
  დრეიკმა თავისი პროფესიონალიზმი იცოდა, რომ ეს მათი ერთადერთი ვარიანტი იყო. "Მითხარი".
  
  "ჩემი ანტისეპტიკური საშუალება გაასუფთავებს სამყაროს ინფექციებისგან დასავლეთში. წვიმის ტყიდან ტროპიკულ ტყეებამდე, ეს არის ტილოების იატაკის ნაწილი. Სულ ეს არის ".
  
  დრეიკმა გრიმასი გააკეთა. "და ეს ყველაფერი?"
  
  "დიახ, და რადგან ყველაფერი, რასაც თქვენ აკეთებთ ეგრეთ წოდებულ ცივილიზებულ სამყაროში, იზომება წუთებში, საათებში, მე დავაყენებ ტაიმერს სამოცი წუთის განმავლობაში. ლამაზი, ცნობილი მრგვალი ნომერი თქვენთვის. "
  
  "როგორ განვაიარაღოთ ეს?" დრეიკი იმედოვნებდა, რომ მარშმა არ ახსენა დეაქტივაციის კოდები.
  
  "ოჰ ჯანდაბა, არ იცი? მაშინ უბრალოდ დაიმახსოვრე ეს - ბირთვული ბომბი, განსაკუთრებით ჩემოდანი ბირთვული ბომბი, ზუსტი და იდეალურად დაბალანსებული მექანიზმია. ყველაფერი მინიატურული და უფრო ზუსტია, როგორც დარწმუნებული ვარ შეაფასებთ. ამას დასჭირდება... დახვეწილობა".
  
  "დახვეწილობა?"
  
  "დახვეწილობა. ამას უყურე".
  
  ამ სიტყვებით რამზესმა ზარი გათიშა და ხაზი მკვდარი დატოვა. დრეიკი სასწრაფოდ დაბრუნდა ოფისში და მთელ სადგურზე ყვიროდა, რომ გაჩერებულიყო. მისმა სიტყვებმა, მისმა ხმის ტონმა აიძულა თავები, თვალები და სხეულები მისკენ მიებრუნებინათ. ტელეფონები დაიდო სტენდებზე, ზარები იგნორირებული იყო და საუბრები შეწყდა.
  
  მურმა შეხედა დრეიქსის სახეს, შემდეგ თქვა: "გამორთე ტელეფონები".
  
  - მე მაქვს, - დაიყვირა დრეიკმა. "მაგრამ რაღაც აზრი უნდა გამოვიტანოთ..." სიტყვა-სიტყვით გაიმეორა გამოცანა. "იჩქარეთ," თქვა მან. რამზესმა სამოცი წუთი მოგვცა.
  
  მური გადახრილი აივანზე გადაიხარა, რომელსაც კინიმაკა და იორგი შეუერთდნენ. ყველა დანარჩენი მისკენ შებრუნდა. როდესაც მისმა სიტყვებმა ხალხამდე მიაღწია, მათ დაიწყეს ყვირილი.
  
  "კარგი, ანტისეპტიკური არის ბომბი. აშკარაა".
  
  "და ის აპირებს მის აფეთქებას", - ჩურჩულებდა ვიღაც. "ეს არ არის ბლეფი."
  
  "ტროპიკული ტყიდან ტროპიკულ ტყეში?" თქვა მაიმ. "არ მესმის".
  
  დრეიკმა თავზე შემოიხვია. "ეს არის მესიჯი ჩვენთვის," - თქვა მან. "ყველაფერი ამაზონის ტროპიკულ ტყეში დაიწყო. ის პირველად ბაზარში ვნახეთ. მაგრამ მე არ მესმის, როგორ მუშაობს ეს ნიუ იორკში. "
  
  "მაგრამ სხვა?" თქვა სმიტმა. "იატაკის ნაწილი ტილოების ქვეშ? Მე არა-"
  
  "ეს არის კიდევ ერთი ტროპიკული ტყის მინიშნება", - დაიყვირა მურმა. "განა არ არის ტილო, რასაც ეძახიან მყარი ხის საფარი? იატაკი დაფარულია ფუნჯით".
  
  დრეიკი უკვე იქ იყო. "Ეს მართალია. მაგრამ თუ ამას მიიღებთ, მაშინ ის გვეუბნება, რომ ბომბი ტროპიკულ ტყეშია დამალული. ნიუ-იორკში, - დაიღრიალა მან. "აზრი არ აქვს."
  
  სადგურზე სიჩუმე სუფევდა, ისეთი სიჩუმე, რომელსაც შეუძლია ადამიანი უმწეობამდე შეაძრწუნოს ან ბრწყინვალებამდე გააძლიეროს.
  
  დრეიკს არასოდეს სცოდნოდა დროის მსვლელობა, ყოველი წამი სავსე იყო განკითხვის დღის ზარის საბედისწერო რეკვით.
  
  "მაგრამ ნიუ იორკს აქვს ტროპიკული ტყე", - თქვა მურმა ბოლოს. "ცენტრალ პარკის ზოოპარკში. ის პატარაა, სახელად "ტროპიკული ზონა", მაგრამ ეს რეალურის მინი ვერსიაა."
  
  "კანოპის ქვეშ?" დალმა დააჭირა.
  
  "დიახ, იქ ხეებია."
  
  დრეიკი კიდევ ერთი წამით ყოყმანობდა, მტკივნეულად იცოდა, რომ ამანაც კი შეიძლება მათ მრავალი სიცოცხლე დაუჯდეს. "Რაიმე სხვა? რაიმე სხვა შემოთავაზება?
  
  მხოლოდ დუმილი და ცარიელი მზერა მიესალმა მის კითხვას.
  
  "მაშინ ჩვენ ყველანი ვართ," თქვა მან. "არავითარი კომპრომისები. არავითარი ხუმრობა. დროა ბოლო მოეღოს ამ მითურ ნაძირალას. ისევე, როგორც ჩვენ გავაკეთეთ წინა ჯერზე. "
  
  კინიმაკა და იორგი კიბეებზე ავარდნენ.
  
  დრეიკმა მთელი გუნდი ნიუ-იორკის შიშით სავსე ქუჩებში მიიყვანა.
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  მურის მითითებების შემდეგ, ათი კაციანმა გუნდმა დაკარგა კიდევ უფრო ძვირფასი წუთები და გადაიქცა ხეივანში პოლიციის რამდენიმე მანქანის მეთაურობით. ზარი იქ მისვლამდე გაკეთდა და პოლიციელები ელოდნენ, ქუჩების გასუფთავების მცდელობამ შედეგი გამოიღო. სმიტი ერთ ბორბალთან დაჯდა, დალი მეორეზე, მანქანებმა აანთეს სირენები და მოციმციმე შუქები და შემოვარდნენ მე-3 ავენიუს კუთხეში, დაწვა რეზინი, პირდაპირ ზოოპარკისკენ. შენობები და შეშინებული სახეები საათში ორმოცი, შემდეგ ორმოცდაათი მილის სიჩქარით მიდიოდნენ. სმიტმა მიტოვებული ტაქსი განზე გადააგდო, წინ დაარტყა და პირდაპირ გაგზავნა. მათ გზაზე პოლიციის მხოლოდ ერთი კორდონი იყო და მათ უკვე მიიღეს ბრძანება, რომ გასულიყვნენ. ისინი სასწრაფოდ გასუფთავებულ გზაჯვარედინზე გადიოდნენ, სამოცს მიუახლოვდნენ.
  
  დრეიკმა კინაღამ უგულებელყო ახალი ზარი თავის მობილურ ტელეფონზე, ფიქრობდა, რომ ეს შეიძლება რამზესი იყო, რომელიც სიამოვნებისთვის ურეკავდა. მაგრამ შემდეგ მან გაიფიქრა: ამანაც შეიძლება მოგვცეს გარკვეული მინიშნებები.
  
  "Რა?" - მოკლედ დაიყვირა მან.
  
  "დრეიკი? ეს არის პრეზიდენტი კობერნი. გაქვთ ერთი წუთი?"
  
  იორკშირელი გაკვირვებული ახტა, შემდეგ თავისი GPS შეამოწმა. "ოთხი წუთი, სერ."
  
  "მაშინ მოუსმინე. ვიცი, არ მჭირდება გითხრათ, რა ცუდი იქნება, თუ ამ ბომბის აფეთქების უფლებას მივცემთ. შურისძიება გარდაუვალია. და ჩვენ არც კი ვიცით ამ პერსონაჟის რამზესის ნამდვილი ეროვნება ან პოლიტიკური მიდრეკილებები. ერთ-ერთი დიდი პრობლემა, რომელიც ჩნდება, არის ის, რომ კიდევ ერთი პერსონაჟი - ალიგატორი - წელს ოთხჯერ ეწვია რუსეთს.
  
  დრეიკს პირი ქვიშად გადაიქცა. "რუსეთი?"
  
  "დიახ. ეს არ არის გადამწყვეტი, მაგრამ..."
  
  დრეიკმა ზუსტად იცოდა, რას ნიშნავდა ეს პაუზა. არაფერი არ უნდა ყოფილიყო გადამწყვეტი სამყაროში, რომელსაც მანიპულირებს ახალი ამბების არხები და სოციალური მედია. "თუ ეს ინფორმაცია გავრცელდება..."
  
  "დიახ. ჩვენ ვუყურებთ მაღალი დონის ღონისძიებას."
  
  დრეიკს, რა თქმა უნდა, არ სურდა გაეგო ეს რას ნიშნავდა. მან იცოდა, რომ ამჟამად მთელ მსოფლიოში არსებობდნენ ადამიანები, უკიდურესად ძლევამოსილი ადამიანები, რომლებსაც გააჩნდათ ბირთვული ომის გადარჩენის საშუალებები და ისინი ხშირად წარმოიდგენდნენ როგორი იქნებოდა სრულიად ახალ, ძლივს დასახლებულ სამყაროში ცხოვრება. ამ ადამიანების ნაწილი უკვე ლიდერი იყო.
  
  "თუ საჭიროა ბომბის განმუხტვა, დრეიკ. მითხრეს, რომ NEST გზაშია, მაგრამ ჩამოვა თქვენს შემდეგ. როგორც სხვები. ყველა. ეს არის ჩვენი ახალი ყველაზე ბნელი საათი. "
  
  "ჩვენ ამას შევწყვეტთ, ბატონო. ეს ქალაქი ხვალ იცოცხლებს".
  
  როცა დრეიკმა ზარი დაასრულა, ალისამ მხარზე ხელი დაადო. "ასე რომ," თქვა მან. "როდესაც მურმა თქვა, რომ ეს იყო ტროპიკული ტყე და მინი ტროპიკული ტყე, ხომ არ გულისხმობდა, რომ იქაც გველები იქნებოდნენ?"
  
  დრეიკმა ხელი აიფარა. - გველები ყოველთვის არიან, ალისია.
  
  მაიმ დაახველა. "ზოგი უფრო დიდია ვიდრე სხვები."
  
  სმიტმა მანქანა გადაატრიალა საცობში, გაიარა ბრჭყვიალა სასწრაფო დახმარების მანქანა, რომელსაც ღია კარები ჰქონდა და ინციდენტში მონაწილე ადამიანებზე მომუშავე მედიკოსები მუშაობდნენ და კიდევ ერთხელ დაადო ფეხი გაზის პედალს.
  
  "იპოვე რასაც ეძებდი, მაი?" ალისიამ თანაბრად და თავაზიანად თქვა. "როდის დატოვეთ გუნდი?"
  
  ეს ყველაფერი დიდი ხნის წინ მოხდა, მაგრამ დრეიკს ნათლად ახსოვდა მაი კიტანოს წასვლა, მისი თავი დანაშაულის გრძნობით იყო სავსე იმ სიკვდილის გამო, რომელიც უნებურად გამოიწვია. მას შემდეგ რაც მისი მშობლების ძებნის დროს მოხდა ერთი ინციდენტი - იაკუზას ფულის გამრეცხვის მკვლელობა - ბევრი რამ შეიცვალა.
  
  "ჩემი მშობლები ახლა უსაფრთხოდ არიან", - თქვა მაიმ. "გრეისის მსგავსად. დავამარცხე კლანი. ჩიკა. მიეცით. ვიპოვე ბევრი რამ, რასაც ვეძებდი".
  
  "მაშ რატომ დაბრუნდი?"
  
  დრეიკმა თვალები მტკიცედ მიაკრა გზას და ყურები უკანა სავარძელზე დააჭირა. ეს იყო არაჩვეულებრივი დრო შედეგების განხილვისა და გადაწყვეტილების გამოწვევისთვის, მაგრამ ეს საკმაოდ დამახასიათებელი იყო ალისიასთვის და ეს შეიძლება იყოს მათი უკანასკნელი შანსი საქმის გამოსწორებისთვის.
  
  "რატომ დავბრუნდი?" - Რა? - გულმოდგინედ გაიმეორა მეიმ. "იმიტომ, რომ მე მაინტერესებს. მე ვზრუნავ ამ გუნდზე."
  
  ალისია უსტვენდა. "Კარგი პასუხი. ეს არის ერთადერთი მიზეზი?"
  
  "თქვენ მეკითხებით, დავბრუნდი თუ არა დრეიკისთვის. მხოლოდ მე რომ ველოდი თქვენგანს ახალი გაგების ჩამოყალიბებას. ერთი წამითაც რომ მეფიქრა, რომ გადავიდოდა. თუნდაც მეორე შანსი მომცეს. პასუხი მარტივია - არ ვიცი.
  
  "მესამე შანსი," თქვა ალისამ. "ის საკმარისად სულელი რომ დაგიბრუნოს, ეს შენი მესამე შანსი იქნება."
  
  დრეიკმა დაინახა ზოოპარკის შესასვლელი მოახლოებული და იგრძნო მზარდი დაძაბულობა უკანა სავარძელზე, მკვეთრი და არასანდო ემოციები მძვინვარებდა მასში. ამ ყველაფრისთვის მათ სჭირდებოდათ ოთახი, სასურველია რბილი პერანგით.
  
  "დაასრულეთ, ბიჭებო," თქვა მან. "Ჩვენ აქ ვართ".
  
  "ეს ჯერ არ დასრულებულა, სპრაიტ. ეს ალისია ახალი მოდელია. მან გადაწყვიტა აღარ გაქცეულიყო მზის ჩასვლისას. ახლა ჩვენ ვდგავართ, ვსწავლობთ და ამას გადავლახავთ".
  
  "მე ამას ვხედავ და აღფრთოვანებული ვარ", - თქვა მაიმ. "მე ძალიან მომწონს ახალი შენ, ალისია, მიუხედავად იმისა, რასაც შეიძლება ფიქრობ."
  
  დრეიკი მოშორდა, ურთიერთპატივისცემით აღსავსე და სრულიად დაბნეული, თუ როგორ შეიძლება საბოლოოდ განვითარდეს ეს სცენარი. მაგრამ დრო იყო ეს ყველაფერი ახლავე გადაეტანა, თაროზე გადაეტანა, რადგან ისინი სწრაფად უახლოვდებოდნენ მეორე არმაგედონს, ჯარისკაცებს, მხსნელებს და გმირებს ბოლომდე.
  
  და თუ უყურებდნენ, ალბათ ჭადრაკს თამაშობდნენ, ღმერთიც და ეშმაკიც კი სუნთქავდა.
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  სმიტმა საბურავები აკოცა ბოლო შემობრუნებაზე და შემდეგ მუხრუჭის პედალს მძიმე ფეხით დაარტყა. დრეიკმა კარი გააღო სანამ მანქანა გაჩერდა და ფეხები გარეთ გაშალა. მაი უკვე უკანა კარიდან იყო, ალისია ერთი ნაბიჯით უკან. სმიტმა მოლოდინ პოლიციელებს თავი დაუქნია.
  
  "მათ თქვეს, რომ თქვენ უნდა იცოდეთ ყველაზე სწრაფი გზა ტროპიკულ ზონამდე?" ჰკითხა ერთ-ერთმა პოლიციელმა. "კარგი, მიჰყევით ამ გზას პირდაპირ." მან მიუთითა. "ეს იქნება მარცხნივ."
  
  "Გმადლობთ". სმიტმა აიღო სახელმძღვანელო რუკა და აჩვენა სხვებს. დალი სირბილით გაიქცა.
  
  "Მზად ვართ?"
  
  "როგორც შეგვიძლია ვიყოთ", - თქვა ალისამ. "ოჰ, შეხედე," მან მიუთითა რუკაზე. "ისინი ადგილზე არსებულ საჩუქრების მაღაზიას ზოოპარკს ეძახიან."
  
  "მაშინ წავიდეთ."
  
  დრეიკი ზოოპარკში ამაღლებული გრძნობით შევიდა, უარესის მოლოდინში და იცოდა, რომ რამზესს ერთზე მეტი საზიზღარი ხრიკი ჰქონდა ხელზე, რომელსაც არაფერი ჰქონდა საერთო. ჯგუფი გაიშალა და გათხელდა, უკვე იმაზე სწრაფად მოძრაობდა, ვიდრე უნდა ყოფილიყო და სათანადო სიფრთხილის გარეშე, მაგრამ იცოდა, რომ ყოველი გასული წამი იყო ახალი სიკვდილის ზარი. დრეიკმა ყურადღება მიაქცია ნიშნებს და მალევე დაინახა ტროპიკული ზონა წინ. როდესაც ისინი მიუახლოვდნენ, მათ ირგვლივ პეიზაჟმა მოძრაობა დაიწყო.
  
  რვა ადამიანი გამოვარდა სამალავიდან, აიღო დანები, რადგან მათ დაავალეს, რომ მაშველთა ბოლო ბრძოლა მტკივნეული და უკიდურესად სისხლიანი ყოფილიყო. დრეიკმა მტრედი საქანელას ქვეშ დააგდო და პატრონი ზურგზე გადააგდო, შემდეგ თავდასხმას შეხვდა. ბო და მეი გამოვიდნენ წინა პლანზე, დღეს მათი საბრძოლო უნარებია საჭირო.
  
  რვავე თავდამსხმელს ეცვა ჯავშანი და ნიღბები და ისინი იბრძოდნენ ისეთი კომპეტენტურად, როგორც დრეიკი მოელოდა. რამზესს არასდროს არ არჩევდა წყობის ბოლოდან. მაიმ სწრაფად აკოცა ხელი, სცადა მკლავის მოტეხვა, მაგრამ დახვდა, რომ ის გადაგრეხილი იყო, საკუთარი წონასწორობა ჩამოშლილი იყო. მორიგი დარტყმა მხარზე აცდენდა, რომელიც მისმა ჟილეტმა შეიწოვა, მაგრამ წამით შეჩერდა. ბო დადიოდა მათ შორის, სიკვდილის ნამდვილი ჩრდილი. რამზესის ლეგიონერები უკან დაიხიეს ან გვერდზე გადახტეს, რათა ფრანგი აერიდებინათ.
  
  დრეიკი ბარიერს ზურგით დაეყრდნო და ხელები ასწია. მის უკან ღობე გაიბზარა, როცა მოწინააღმდეგემ ორივე ფეხით დაარტყა მიწიდან. ორივე მამაკაცი სხვა ბილიკზე გადავიდა, ძლივს იბრძოდა. ინგლისელმა მუშტი დაარტყა ლეგიონერს თავში, მაგრამ მხოლოდ დაცვაში აწეული ხელით დაარტყა. სხეული იქამდე ასწია, სადაც უნდოდა, მუხლებზე წამოდგა და მუშტი დაარტყა. დანა მაღლა ასრიალდა და ნეკნები გაუხვრიტა, თუმცა დაცვის მიუხედავად მაინც მტკიოდა. დრეიკმა შეტევა გააორმაგა.
  
  ტროპიკული ზონის შესასვლელთან მჭიდრო ბრძოლა გააქტიურდა. მეიმ და ბომ ოპონენტების სახეები იპოვეს. სისხლი მთელ ჯგუფს მოედო. ლეგიონერები კიდურების მოტეხილობით და ტვინის შერყევით დაეცნენ, მთავარი დამნაშავე მანო კინიმაკა იყო. უზარმაზარმა ჰავაელმა თავდამსხმელები ბულდოზერით გაანადგურა, თითქოს თვითონ ცდილობდა ტალღების გარღვევას და მათ ნაწილებად განადგურებას. თუ ლეგიონერი დადგა გზაზე, კინიმაკამ უმოწყალოდ დაარტყა, ზეადამიანურ ნახევარმცველს, ურღვევ გუთანს. მისი გზა სრულიად არასწორი იყო, ასე რომ, ალისია და სმიტი მის გზაზე ჩაძირვის ზღვარზე იყვნენ. ლეგიონერები მათ გვერდით დაეშვნენ, ღრიალებდნენ, მაგრამ მათი დასრულება ადვილი იყო.
  
  დალი რაღაც ოსტატობით უცვლიდა დარტყმებს ხელიდან ხელში. დანის დარტყმები ძლიერად და სწრაფად ურტყამდნენ, ჯერ დაბალი, შემდეგ მაღლა, შემდეგ მკერდსა და სახეზე; შვედმა დაბლოკა ისინი ყველა ელვისებური რეფლექსებითა და შრომისმოყვარე ოსტატობით. მისი ოპონენტი არ დანებდა, კლინიკურად მის შესრულებაში, სწრაფად გრძნობდა, რომ თანაბარს შეხვდა და სხვაობის გაკეთება სჭირდებოდა.
  
  დალი განზე გადგა, როდესაც ლეგიონერმა დანით თავდასხმების გაგრძელებად ფეხები და იდაყვები გამოიყენა. პირველი იდაყვი დაარტყა მას ტაძარში, აამაღლა მისი ცნობიერება და დაეხმარა უამრავი თავდასხმის წინასწარმეტყველებაში. ის ერთ მუხლზე დაეცა, იღლიის ქვეშ პირდაპირ ორმოში და ნერვულ ჯგუფში მოხვდა, რის გამოც ლეგიონერმა ტანჯვით ჩამოაგდო პირი. თუმცა, საბოლოოდ, ეს იყო მებრძოლი კინიმაკა, რომელმაც დაარტყა მებრძოლი, სუფთად მუხტავდა კუნთებს, ამტვრევდა ძვლებს და არღვევდა მყესებს. მანოს ყბის და ლოყების გასწვრივ გაშავებული სისხლჩაქცევები ჰქონდა და კოჭლობით დადიოდა, მაგრამ ვერაფერი შეაჩერა. დალმა წარმოიდგინა, რომ კარი ჩაკეტილი რომ ყოფილიყო, შენობის გვერდით დაეჯახა ჰავაის ჰალკივით.
  
  კენზიმ გაუადვილა ბრძოლის კიდეებზე ფრენა, აზიანებდა ვის შეეძლო და წუხდა იმ ფაქტზე, რომ ჯერ კიდევ არ ჰქონდა კატანა. დალმა იცოდა, რომ მას განსაკუთრებული უნარი ჰქონდა და შეეძლო ერთი ლეგიონერის მიყოლებით თავდასხმა, თითოეული მოკვლა ერთი დარტყმით, დაზოგა გუნდის ძვირფასი დრო. მაგრამ დღე თითქმის დასრულდა.
  
  Მაინც.
  
  დრეიკმა აღმოაჩინა, რომ ფლური მუშტი აცილებდა დარტყმას. ის გვერდით დაეცა, როცა ლეგიონერმა მაჯა დაიჭირა და დაატრიალა. ტკივილმა დაამახინჯა მისი თვისებები. არანორმალური დახრილობით შემოვიდა, ზეწოლა მოხსნა და მოწინააღმდეგეს პირისპირ აღმოჩნდა.
  
  "რატომ?" ჰკითხა მან.
  
  "მხოლოდ აქ იმისთვის, რომ შეგანელოთ", - გაიცინა ლეგიონერმა. "ტიკაკი. ტიკტაკი.
  
  დრეიკი ძლიერად წამოვიდა, ახლა ფეხზე წამოდგა. "შენც მოკვდები."
  
  "ჩვენ ყველანი მოვკვდებით, სულელო."
  
  ასეთი ფანატიზმის წინაშე მყოფმა დრეიკმა უმოწყალოდ დაარტყა მამაკაცს ცხვირი და ყბა, ასევე ნეკნები. ამ ადამიანებმა ზუსტად იცოდნენ რას აკეთებდნენ და მაინც განაგრძობდნენ ბრძოლას. მათ შორის არც ერთი კაცი არ იმსახურებდა მორიგ კვნესას.
  
  გაშეშებულმა ლეგიონერმა დანა დრეიკს მიაშურა. იორკშირელმა დაიჭირა, დაატრიალა და გადაატრიალა ისე, რომ დანა მეორე კაცის თავის ქალაში შევიდა. სანამ სხეული ბალახს მოხვდებოდა, დრეიკი შეუერთდა მთავარ ბრძოლას.
  
  უცნაური და გიჟური ბრძოლა იყო. დარტყმა დარტყმის შემდეგ და დაცვა თავდაცვის შემდეგ, გაუთავებელი როტაცია პოზიციაში. სისხლი თვალებიდან მოიწმინდა, იდაყვები და მუხლები მოიშორეს ორთაბრძოლის შუაში და ერთი ამოვარდნილი მხარიც კი დააბრუნეს თავის ადგილზე სმიტის საკუთარი წონის წყალობით. ეს იყო ნედლი, როგორც რეალური.
  
  შემდეგ კი კინმაკამ შემოიარა ეს ყველაფერი, დაარტყა, შემოვარდა, გაანადგურა სადაც კი შეეძლო. დაღუპული, გატეხილი ლეგიონერებიდან სამი მაინც მისი საქმე იყო. ბომ კიდევ ორი ამოიღო, შემდეგ მეი და ალისია ერთად იმუშავეს, რომ ბოლო დაესრულებინა. როდესაც ის დაეცა, ისინი პირისპირ აღმოჩნდნენ, მუშტები აწეული, ბრძოლის გაბრაზება და სისხლის ლტოლვა მათ შორის იფეთქებდა, ლაზერებივით ციმციმებდა მათ თვალებში, მაგრამ ეს იყო ბო, ვინც დაშორდა მათ.
  
  "ბომბი", - თქვა მან.
  
  შემდეგ კი, უცებ, ყველა სახე დრეიკს მიუბრუნდა.
  
  "რამდენი დრო დაგვრჩა?" ჰკითხა დალმა.
  
  დრეიკმა არც კი იცოდა. ბრძოლამ მთელი დარჩენილი კონცენტრაცია წამართვა. ახლა ქვევით დაიხედა, იმის შიშით, რასაც დაინახავდა, ყდის უკან გადასწია და საათს დახედა.
  
  "ჩვენ ჯერ კიდევ არ გვინახავს ბომბი", - თქვა კენსიმ.
  
  - თხუთმეტი წუთი, - თქვა დრეიკმა.
  
  და შემდეგ გაისმა სროლები.
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  კენსი გრძნობდა ზემოქმედებას, როგორც რაკეტის დარტყმა. მან ფეხზე დაარტყა, ფილტვებში მოხვდა და წამიერად მთელი ცნობიერება წაართვა გონებიდან. დრეიკმა დაინახა, რომ ტყვია მოხვდა და მუხლებზე დაეცა, რითაც თავიდან აიცილა მისი გარდაუვალი დაცემა. მას არასოდეს უნახავს ეს მოსვლა, მაგრამ არც სხვას. სმიტმაც დაარტყა. საბედნიეროდ, ორივე ტყვია ჟილეტებს მოხვდა.
  
  ტორსტენ დალმა ყველაზე სწრაფი რეაგირება მოახდინა, მაგრამ სიტყვები "თხუთმეტი წუთი" დაბომბავდა მის ტვინს. როდესაც ორი ლეგიონერი ადგა მიწიდან, ტყვიებმა სწრაფად გაისროლეს და ახლა, უკეთესი მიზნის მისაღწევად, ის შეუტია მათ, ხელები გაშლილი, ღრიალებდა, როგორც მატარებელი, რომელსაც დაკარგულ სულებს ატარებდა ჯოჯოხეთის სისხლით გაჟღენთილი სიღრმიდან . გაკვირვებულებმა ყოყმანობდნენ, შემდეგ შვედმა თითო ხელით სცემა და ორივე უკან ხის ქოხის კედელთან გადააგდო.
  
  ნაგებობა ხალხის ირგვლივ დაიშალა, ხის ფიცრები გატყდა, დაიშალა და ჰაერში დაინგრა. კაცები ზურგზე დაეცნენ მის შიგთავსს შორის, რაც ყველაზე სასარგებლო აღმოჩნდა შეშლილი შვედისთვის.
  
  ეს იყო სამუშაო ფარდა, იარაღებით სავსე ადგილი. სანამ ლეგიონერები იბრძოდნენ იარაღის ამაღლებაზე, ერთი ღრიალებდა და მეორე კბილებს აფურთხებდა, დალმა ასწია კარგად გაწვრთნილი სასხლეტი. დაცემულებმა დაინახეს თვალის კუთხით გამოსული და გაიყინეს, ურწმუნოებამ გამბედაობა გამოართვა.
  
  ბო მასთან მივიდა და მათი რეაქცია დაინახა. "დაასრულეთ ისინი. დაიმახსოვრე ვინ არიან ისინი. "
  
  კინიმაკაც გაჩერდა, სიცილით აკოცა, თითქოს მათი მტვერში გათელვა უნდოდა. "მათ ესროლეს კენსი. და სმიტი."
  
  - ვიცი, - თქვა დალმა, გადააგდო ცალი და მის სახელურს დაეყრდნო. "Ვიცი".
  
  ორივემ პაუზა სისუსტის ნიშნად მიიღო და იარაღს დასწვდა. დალი ჰაერში გაფრინდა და ერთდროულად ასწია ცაცხვი და დაბლა ჩამოიყვანა, როდესაც მისი სხეული ეშვებოდა. ერთი დარტყმა მიაყენა ლეგიონერს შუბლის ცენტრში და მას ჯერ კიდევ ჰქონდა საკმარისი ძალა და უნარი, რომ შემობრუნებულიყო, აეწია ლილვი და დაემსხვრა მეორე მამაკაცის ტაძარი. როცა დაასრულა, კბილებში გამოსცრა მუხლებზე და მხარზე ააგდო სვირი.
  
  შემდეგ მეორე ლეგიონერი დაჯდა, ღრიალებდა, თავი ცალ მხარეს აეწია, თითქოს აგონიაში იყო და აიღო პისტოლეტი, რომელიც ხელში ეჭირა. იმ წამის მეასედში, კენსიმ რეაგირება მოახდინა იმაზე სწრაფად, ვიდრე ვინმემ და საკუთარ თავს დიდი პირადი რისკის ქვეშ დააყენა. შეჩერების გარეშე, მან მოიშორა წინა სისხლჩაქცევები, დაბლოკა მამაკაცის მიზანი და მიიჭრა მას. პისტოლეტი, რომელიც ხელში ეჭირა, აგურივით იყო გაშვებული, ბოლომდე, სანამ არ მოხვდა სახის ცენტრში. ისროდა, უკან დაეცა, ტყვიამ თავზე გადაიარა. როგორც კი მან მიაღწია მას, კენზიმ აიღო მისი იარაღი, მაგრამ არა მანამ, სანამ ის მკერდში ჩაუშვა.
  
  "Რამდენ ხანს?" დალი მძიმედ სუნთქავდა და ტროპიკული ზონისკენ მიმავალი კარისკენ მიიჩქაროდა.
  
  დრეიკი წინ გავარდა.
  
  "შვიდი წუთი."
  
  ეს არ არის საკმარისი უცნობი ბირთვული იარაღის განიარაღებისთვის.
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  ექვსი წუთი.
  
  დრეიკი შევარდა ტროპიკულ ზონაში, ყვიროდა, სანამ ყელი არ სტკიოდა, სასოწარკვეთილი ცდილობდა ბომბის პოვნას. დაბალი ტირილი, რომელიც პასუხი იყო, ჰეიდენისგან არ მოდიოდა, მაგრამ ის აჰყვა მას, როგორც შეეძლო. ძარღვები მთელ შუბლზე მოედო. დაძაბულობისგან ხელები მუშტებში მოხვია. როდესაც მთელი გუნდი შენობაში შევიდა, მიხვეულ-მოხვეული ხის ბილიკებისა და ხეებით შემოსილი ჰაბიტატების წინაშე, ისინი გაიშალნენ, რათა ისარგებლონ თავიანთი სიმრავლით.
  
  "სიგიჟე!" კინიმაკა ტიროდა, სტრესი ახლა თითქმის ანადგურებდა. "ჰეიდენი!"
  
  კიდევ ერთი ჩახლეჩილი ყვირილი. დრეიკმა უკიდურესი იმედგაცრუებით ასწია ხელები, ვერ დაადგინა ზუსტი ადგილმდებარეობა. წამები გავიდა. კაშკაშა ფერის თუთიყუში მათკენ დაიძრა, რის გამოც ალისიას ნაბიჯი გადადგა. დრეიკმა ისევ არ შეხედა საათს.
  
  Ხუთი წუთი.
  
  თეთრი სახლი ახლა ისეთ შფოთვას ასხივებდა, რომ კაპიტოლიუმის ბორცვიდან ჩამოირეცხებოდა. მოახლოებული NEST-ის გუნდი, ბომბდამშენი რაზმი, პოლიციელები, აგენტები და მეხანძრეები, რომლებიც იცოდნენ, ან გარბოდნენ მანამ, სანამ ფეხები არ გასკდებოდა, ან მუხლებზე დაეცემა, ათვალიერებდნენ ცას და ლოცულობდნენ მათი სიცოცხლისთვის. მსოფლიოს რომელიმე ლიდერი რომ ყოფილიყო ინფორმირებული, ისინიც ფეხზე წამოდგებოდნენ, საათებს უყურებდნენ და რამდენიმე წინადადებას მოამზადებდნენ.
  
  მსოფლიო ძალაუფლებას ფლობდა.
  
  დრეიკი მაის ყვირილის გაგონებისთანავე შვებით აიჩეჩა, შემდეგ კიდევ რამდენიმე წამი დასჭირდა მისი წყაროს პოვნას. გუნდი შეიკრიბა, როგორც ერთი, მაგრამ ის, რაც მათ აღმოაჩინეს, მათ მოლოდინს გადააჭარბა. იორგი მის უკან იდგა ლორენის გვერდით; ბო და კენზი ცდილობდნენ ამის გარკვევას შორიდან, ხოლო დანარჩენი გუნდი ან მუხლებზე დაეცა ან მასის გვერდით მიცოცავდა.
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. პირველი, რაც მან დაინახა, იყო შიშველი ქალის სხეული, ლენტით და ცისფერი მავთულებით გახვეული, მიწიდან ორ მეტრში გაშლილი. ჯერ კიდევ დაბნეულმა დაინახა, რომ მისი ფეხების ქვეშ იყო კიდევ ერთი წყვილი ფეხი, რომელიც ეკუთვნოდა მამაკაცს, თუ ვიმსჯელებთ მათზე მიმაგრებული თმიანი ფეხებით.
  
  ჰეიდენი ბომბია, უთხრა რამზესმა.
  
  მაგრამ რა ჯანდაბა...
  
  შიშველი მამაკაცის ქვეშ მან დაინახა ჩექმები, რომლებიც მან ამოიცნო. ჰეიდენი თითქოს წყობის ბოლოში იყო.
  
  მაშინ სად ჯანდაბაა ბირთვული ბომბი?
  
  ალისიამ ახედა ადგილიდან უცნობი ქალის გვერდით. "Მოუსმინეთ ყურადღებით. ზოი ამბობს, რომ ბომბი დაცულია ჰეიდენის ქვეშ, ამ ფუნქციის ბოლოში. ის შეიარაღებულია, აქვს საკმაოდ საიმედო მოძრაობის სენსორი და დაცულია ზურგჩანთით. მათ სხეულებზე შემოხვეული მავთულები მიმაგრებულია სისხლიან გამომწვევზე". მან თავი გააქნია. "გამოსავალს ვერ ვხედავ. დროა რამდენიმე ნათელი იდეისთვის, ბიჭებო."
  
  დრეიკი მზერა ათვალიერებდა სხეულებს, მავთულხლართების გაუთავებელ ბილიკს, ჯერ კიდევ იგივე ლურჯი ფერის. მისი პირველი რეაქცია იყო დათანხმება.
  
  "აქვს თუ არა მას ჩამონგრეული მონახაზი?" ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "ჩემი საუკეთესო ვარაუდი არის "არა", - თქვა დალმა. "ეს იქნება ძალიან სარისკო, რადგან მასთან დაკავშირებული ადამიანები შეიძლება შეიცვალოს. კოლაფსირებული წრე - იარაღის დამცავი მოწყობილობა - აღმოაჩენს ჰეიდენის მოძრაობას, ვარაუდობს, რომ ვიღაცას - შემდეგ ეხება ბომბს. და ბუმი."
  
  "Არ თქვა ეგ". ალისია შეკრთა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დაეცა იქ, სადაც ჰაიდენის თავი იყო. "მაშინ, იგივე პრინციპით, მოძრაობის დეტექტორი საკმაოდ ფხვიერი იქნებოდა. ისევ და ისევ, რომ პატიმრებს ცოტა გადაადგილების საშუალება მისცენ".
  
  "დიახ".
  
  სტრესის გადატვირთვისგან თავი მტკიოდა. "ჩვენ გვაქვს დეაქტივაციის კოდები," - თქვა მან.
  
  "რაც შეიძლება მაინც ყალბი იყოს. და კიდევ უფრო უარესი, ჩვენ უნდა შევიტანოთ ისინი კლავიატურაზე, რომელიც დამაგრებულია ტრიგერზე ჰეიდენის ქვეშ.
  
  - ჯობია, იჩქარეთ, - ჩუმად თქვა კენსიმ. "ჩვენ სამი წუთი გვაქვს დარჩენილი."
  
  დრეიკმა გააფთრებით დაუსვა თავი. ახლა ეჭვების გაჩენის დრო არ იყო. მან გადახედა დალს.
  
  რა არის შემდეგი, ჩემო მეგობარო? საბოლოოდ მივედით გზის ბოლოს?
  
  ჯულიან მარშმა ისაუბრა. "მე დავინახე, რომ ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ მას", - თქვა მან. "მე შემიძლია მისი განმუხტვა. ეს არასდროს არ უნდა მომხდარიყო. ფული იყო ერთადერთი მიზანი... ეს სისულელე კი არა მილიონების სიკვდილზე, სამყაროს აღსასრულის შესახებ".
  
  "ვებმა იცოდა", - თქვა ლორენმა. "Შენი უფროსი. მან სულ იცოდა. "
  
  მარშმა მხოლოდ ხველა აუტყდა. "უბრალოდ გამიყვანე აქედან."
  
  დრეიკი არ განძრეულა. ბომბის საპოვნელად მათ მოუწევთ ადამიანის წყობის გადაბრუნება. მათ არ ჰქონდათ დრო, რომ მოეჭრათ მთელი ფირი. მაგრამ ბომბის განმუხტვის უფრო სწრაფი გზა ყოველთვის იყო. ტელევიზორში არ აჩვენეს, რადგან ძნელად შესაფერისი იყო ხედის ყურებისთვის.
  
  მავთული არ გაგიჭრიათ. თქვენ უბრალოდ ამოიღეთ ისინი ყველა.
  
  მაგრამ ეს ისეთივე სარისკო იყო, როგორც არასწორი მავთულის მოჭრა. მანამდე დაიჩოქა, სანამ მისი თვალები მარშის თვალებს არ გაუსწორდა.
  
  "ჯულიან. გინდა მოკვდე?"
  
  "არა!"
  
  - სხვა გზას ვერ ვხედავ, - ამოისუნთქა მან. "ბიჭებო, მოდით გადავიტანოთ ისინი."
  
  გუნდს ხელმძღვანელობდა, მან ნელა, განზრახ გადაატრიალა სხეულების გროვა, სანამ ჰეიდენის მუცელი იატაკიდან არ აწია და ზურგჩანთა არ აღმოაჩინეს. წუწუნი გაექცა ზოის, მარშს და ჰეიდენსაც კი, როცა ყველა გვერდებზე გადავიდა და კინიმაკა ყველას მოუწოდა, რომ დარჩენილიყვნენ. მიუხედავად ზოის პრეტენზიებისა, არავინ იცოდა, რამდენად მგრძნობიარე იყო მოძრაობის დეტექტორი, თუმცა აშკარად ჩანდა, რომ თუ ის ამდენ ხანს მუშაობდა, ის არ იყო დაყენებული ტრიგერთან ახლოს. მართლაც, ის უნდა დაპროგრამებულიყო, რომ თითქმის შეუღწევადი ყოფილიყო, რათა უზრუნველყოფილიყო დრეიკის ჩამოსვლა აფეთქებამდე.
  
  საჭირო იყო მავთულის გათიშვა მარშის სხეულიდან და ამოღება ზოის კიდურებიდან, ბინძური სამუშაო, რომელიც გუნდმა ძლივს შენიშნა. ჰეიდენის სხეულზე შემოხვეული იოლად ჩამოშორდა, რადგან მის ტანსაცმელს აფერხებდა. ინსტრუქციებს ემორჩილებოდა და ჯერ კიდევ ლენტით ეჭირა, მარშმა ხელები ასწია ისე, რომ ისინი ჰეიდენის მარჯვენა მხარეს შემოახვიეს და ზურგჩანთაზე გადაეხვია. პიტიანმა თითები მოხვია.
  
  "Ქინძისთავები და ნემსები."
  
  მაიმ ხელები ზურგჩანთაზე დაადო, ატომური ბომბის თავზე. მოხერხებული თითებით მან გაიხსნა ბალთები და უკან გადასწია ზედა ფლაკონი. შემდეგ, დიდი და ოსტატური ძალის გამოყენებით, მან ზურგჩანთის კიდეები აიღო და ბომბი, ლითონის გარსაცმით, პირდაპირ ამოიღო.
  
  შავი ჭურვი გარშემორტყმული იყო. მაიმ ზურგჩანთა გვერდით გადააგდო და ძალიან ნელა მოატრიალა ბომბი, წამების გავლისას ძლიერად ოფლი ასდიოდა. ჰეიდენს თვალები გაუბრწყინდა, როცა ბომბს დახედა, კინიმაკა უკვე მის გვერდით იყო დაჩოქილი და ხელზე ეჭირა.
  
  უკუმთვლელი პანელი გამოჩნდა, რომელიც ბომბის გარედან ოთხი ხრახნით იყო მიმაგრებული. ცისფერი მავთულები მის ქვეშ აბსოლუტური კატასტროფის გულში ჩავარდა. მარშმა შეხედა მავთულს, ოთხი მათგანი, ერთმანეთში გადახლართული და ერთმანეთში დახვეული.
  
  "ამოიღეთ პანელი. მე უნდა ვნახო ვინ ვინ არის".
  
  დრეიკმა ენაზე იკბინა, როცა საათს დახედა.
  
  წამები დარჩა.
  
  ორმოცდაცხრამეტი, ორმოცდათვრამეტი...
  
  სმიტი მათ გვერდით მუხლებზე დაეცა, ჯარისკაცი უკვე ხაზავდა მის სასარგებლო დანას. ყველას სიცოცხლე თავის ხელში აიღო, მან აიღო პასუხისმგებლობა ნაკლოვანებების აღმოფხვრაზე. ერთი ნაკაწრი, ერთი ჯიუტი ძაფი, ერთი კონცენტრაციის ნაკლებობა და ისინი ან დროს კარგავდნენ ან საზარელ აფეთქებას გამოიწვევდნენ. დრეიკმა წამით თვალები დახუჭა, როცა მამაკაცი მუშაობდა. მის უკან დალი მძიმედ სუნთქავდა და კენსი კი ნერვიულობდა.
  
  როდესაც სმიტი მუშაობდა ბოლო ხრახნზე, ალისია მოულოდნელად იყვირა. მთელი ჯგუფი აკანკალდა, გული პირზე ახტა.
  
  დრეიკი მკვეთრად შემობრუნდა. "Ეს რა არის?"
  
  "გველი! გველი დავინახე! ეს იყო დიდი ყვითელი ნაძირალა."
  
  სმიტი გაბრაზებულმა იღრიალა, როცა ჩანაწერი ასწია და ფრთხილად ამოიღო ათვლის პანელი მოციმციმე წითელი ციფერბლატით. "რომელი მავთული?"
  
  მათ ოცდაშვიდი წამი რჩებოდათ.
  
  მარტი უფრო ახლოს მიიწია, თვალები ათვალიერებდა ცისფერი მავთულხლართების ჩახლართულ ჩახლართვას და ეძებდა ადგილს, სადაც გაახსენდა, რომ ალიგატორი ჩართო მოწყობილობა.
  
  "მე ამას ვერ ვხედავ! მე ამას ვერ ვხედავ!"
  
  - სულ ესაა, - განზე გადააგდო დრეიკმა. "მე ამოვიღე ყველა მავთული!"
  
  - არა, - დალი მძიმედ დაეშვა მის გვერდით. "თუ ამას გააკეთებ, ეს ბომბი აფეთქდება."
  
  "მაშინ რა უნდა ვქნათ, ტორსტენ? Რა უნდა გავაკეთოთ?"
  
  ოცდაცხრა... ოცდარვა... ოცდაშვიდი...
  
  
  თავი მეორმოცე
  
  
  დრეიკის მეხსიერება წინა პლანზე წამოვიდა. რამზესმა განზრახ უთხრა, რომ ჰეიდენი იყო ბომბი. მაგრამ რას ნიშნავდა ეს სინამდვილეში?
  
  ახლა რომ შეხედა, დაინახა სამი მავთული შემოხვეული. რომელმა გამოიწვია ის? დალმა ჯიბიდან ქაღალდი ამოიღო.
  
  "კოდები", - თქვა მან. "ახლა სხვა გზა არ არის."
  
  "მოდით მარშმა სცადო ისევ. რამზესმა განსაკუთრებული ახსენა ჰაიდენი".
  
  "ჩვენ ვიყენებთ კოდებს."
  
  "ისინი შეიძლება იყოს ყალბი! მათივე გამომწვევი!"
  
  მარტი უკვე ჰეიდენის სხეულს უყურებდა. დრეიკი მასზე ავიდა და კინმაკის ყურადღება მიიპყრო. "გადააბრუნე იგი."
  
  ჰეიდენი ეხმარებოდა, როგორც შეეძლო, კუნთები და მყესები უეჭველად ყვიროდა ტკივილისგან, მაგრამ ისინი არ შვებდნენ. საათი წიკწიკებდა. ბომბი დასრულებას უახლოვდებოდა. და სამყარო ელოდა.
  
  მარში დაიხარა, მიჰყვა მავთულს ტანზე, როცა დრეიკმა ასწია ერთი ხელი, შემდეგ ფეხი და ბოლოს ქამარი შეიხსნა, სადაც ორი მავთული გადაკვეთა. როდესაც დაინახა, რომ შეკრული წყვილი ისევ მის კალთაში გადადიოდა, კინიმაკზე ანიშნა. "Ამგვარად".
  
  იტანჯებოდა ტვისტერის კოშმარული თამაშით, ჰეიდენმა უყურებდა, როგორ მიჰყვებოდა მარში თითოეული მავთულის გზას ტაიმერისკენ.
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა მან, ძლიერად აკოცა, ერთი თვალი ფართოდ გახელილი, მეორე დახუჭული. "ეს არის მარჯვნივ."
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა ბირთვულ პორტფელს. კენსი მას და დალს შეუერთდა იატაკზე, მის გვერდით. "ამ ნივთის აფეთქებას ნაწილებისა და მექანიზმების სპეციალური კონფიგურაცია სჭირდება. ეს... ისეთი დელიკატურია. ჩვენ ნამდვილად ვენდობით იმ ადამიანს, ვინც ეს შემოიტანა ქვეყანაში ამ ეტაპზე?"
  
  დრეიკმა თავის ცხოვრებაში ღრმად ჩაისუნთქა.
  
  "არჩევანი არ არის".
  
  მან მავთული გაიყვანა.
  
  
  თავი ორმოცდამეერთე
  
  
  დრეიკმა სწრაფად გაიყვანა და მავთული ხელიდან გამოგლიჯა, რითაც სპილენძის ბოლო გამოაჩინა. დანის კიდეზე, ყველა დამსწრე წინ დაიხარა, რომ ათვლა შეემოწმებინა.
  
  თორმეტი... თერთმეტი... ათი...
  
  "ის ისევ შეიარაღებულია!" ალისია ტიროდა.
  
  დრეიკი ზურგზე დაეცა, გაოგნებული, ისევ ეჭირა მავთული, თითქოს ახლაც შეეძლო ნაპერწკლის აენთება და ბომბის განადგურება. "ეს... ეს..."
  
  "მაინც იკეცება!" ალისია ტიროდა.
  
  დალი მტრედი, უბიძგებს იორკშირელს შუბლზე ხელისგულით. "ვფიქრობ," თქვა მან. "გაგვიმართლებს, თუ ახლა გვექნება დრო."
  
  რვა...
  
  ზოიმ ტირილი დაიწყო. მარში ტიროდა და ბოდიშს იხდიდა ყველა შეცდომისთვის, რაც კი ოდესმე დაუშვია. ჰეიდენი და კინიმაკა უემოციოდ უყურებდნენ გუნდის მუშაობას, თეთრ ხელებს აჭერდნენ და აღიარებდნენ, რომ ვერაფერს გააკეთებდნენ. სმიტმა დანა გაუშვა და ლორენს შეხედა, აკანკალებული თითები გაუწოდა მის შესახებლად. გიორგი მიწაზე ჩაიძირა. დრეიკმა ალისიას შეხედა, ალისია კი თვალს ვერ აშორებდა მეის. ბო იდგა მათ შორის, მისი გამომეტყველება გაწმენდილი იყო, როცა დალის მუშაობას უყურებდა.
  
  შვედმა პანელში შეიყვანა დეაქტივაციის კოდები. თითოეული მათგანი რეგისტრირებულია აუდიო სიგნალით. სულ რამდენიმე წამი რჩებოდა მის საბოლოო რიცხვში შესვლამდე.
  
  ხუთი...
  
  დალმა დააჭირა "Enter" ღილაკს და სუნთქვა შეწყვიტა.
  
  მაგრამ საათი ისევ წიკწიკებდა.
  
  სამი ორი ერთი...
  
  
  * * *
  
  
  ბოლო წამზე ტორსტენ დალი სასოწარკვეთილებას არ ტოვებდა. ის არ დანებდა და არ მოშორდა სიკვდილს. მას ოჯახი ჰყავდა დასაბრუნებელი - ცოლი და ორი შვილი - და ვერაფერი შეუშლის ხელს ამაღამ მათი უსაფრთხოების უზრუნველყოფას.
  
  ყოველთვის იყო გეგმა B. დრეიკი მას ამას ასწავლიდა.
  
  ის მზად იყო.
  
  სიგიჟის რეჟიმი ამოქმედდა, გათვლილი სიგიჟე დაეუფლა მას, რაც ნორმას აღემატებოდა ძალას. ბოლო ერთი საათის განმავლობაში ის უსმენდა, როგორ თელავდა ამა თუ იმ ადამიანმა სრულყოფილ, ზუსტ და უშეცდომოდ აღჭურვილობას, რომელიც ქმნიდა ბირთვულ პორტფელს. მან გაიგო, რამდენად ზუსტი იყო ეს ყველაფერი.
  
  აბა, თუ ეს ცოტა დალი გიჟი იყო. როგორ იმუშავებს ეს?
  
  როდესაც ჩვენებამ ერთი აჩვენა, შვედს უკვე ხელში აურზაური ეჭირა. ბოლო ამოსუნთქვით, უკანასკნელი მოძრაობით ჩამოიტანა, მთელი ძალით ქანაობდა. ატომური ბომბის გულში ჩამტყორცნი ატყდა და იმ გაუთავებელ წამშიც დაინახა დრეიკის საშინელება, ალისიას შეთანხმება. მერე კი ვეღარაფერი დაინახა.
  
  საათი წიკწიკებდა
  
  Ნული.
  
  
  თავი ორმოცდამეორე
  
  
  დრო არავისთვის არ გაჩერებულა და მითუმეტეს ამ გადამწყვეტ საათზე.
  
  დრეიკმა დაინახა ბომბზე გადაჭიმული დალი, თითქოს შეეძლო დაეცვა თავისი მეგობრები და მთელი მსოფლიო საშინელი ხანძრისგან. მან დაინახა დახრილი ლითონის ჩარჩო, ჩაღრმავებული წიაღები, რომლებიც ირგვლივ ცახცამს; შემდეგ მან დაინახა უკუმთვლელი ტაიმერი.
  
  ნულზე ჩარჩენილი.
  
  - ოჰ, ჯანდაბა, - თქვა მან ყველაზე გულწრფელად. "Ღმერთო ჩემო."
  
  გუნდი სათითაოდ მიხვდა. დრეიკმა სუფთა ჰაერი ჩაისუნთქა, რომლის გასინჯვას აღარ ელოდა. დალთან მიიწია და შვედს ფართო ზურგზე დაარტყა. "კარგი ბიჭი," თქვა მან. "დაარტყი მას დიდი ჩაქუჩით. რატომ არ ვფიქრობდი ამაზე? "
  
  "იყო იორკშირელი", - ჩაილაპარაკა დალმა ბომბის გულში. "ეს მეც მაინტერესებდა."
  
  დრეიკმა უკან დაიხია. - მისმინე, - თქვა მან. "ეს ნივთი ჩაკეტილია, არა? შესაძლოა შიგნიდან გატეხილი. მაგრამ რა შეაჩერებს მის ხელახლა დაწყებას?"
  
  - ჩვენ, - გაისმა ხმა უკნიდან.
  
  დრეიკი შემობრუნდა და დაინახა NEST და ბომბების რაზმი, რომლებიც მათ უახლოვდებოდნენ ზურგჩანთებითა და ღია ლეპტოპებით ხელში. "ბიჭებო დაგაგვიანდათ", - ამოისუნთქა მან.
  
  "კი ძმაო. ჩვეულებრივ ასეა".
  
  კინიმაკამ, იორგიმ და ლორენმა დაიწყეს ჰეიდენის ამოხსნა იმ უცნაური ქსელიდან, რომელიც მას ზოი შირსსა და ჯულიან მარშს უზიარებდა. ორი პითია შეძლებისდაგვარად იყო დაფარული, მაგრამ არც ისე აწუხებდა მათი სიშიშვლე.
  
  "მე დავეხმარე", - იმეორებდა მარში არაერთხელ. "არ დაგავიწყდეთ უთხრათ, რომ დავეხმარე."
  
  ჰეიდენი მუხლებზე აღმოჩნდა, თითო კიდური ატრიალებდა სისხლის მიმოქცევის აღსადგენად და იმ უბნებს ასხამდა, სადაც სახსრების ტკივილი დაგროვდა. კინიმაკამ მას თავისი ქურთუკი აჩუქა, რომელიც მან მადლიერებით მიიღო.
  
  ალისია დრეიკს მხრებში მოჰკიდა თვალებში ცრემლი. "ჩვენ ცოცხლები ვართ!" - იყვირა მან.
  
  შემდეგ კი უფრო ახლოს მიიზიდა, ტუჩებთან ერთად იპოვა მისი ტუჩები და რაც შეეძლო ძლიერად აკოცა. დრეიკი თავიდან მოშორდა, მაგრამ შემდეგ მიხვდა, რომ ზუსტად იქ იყო, სადაც უნდოდა ყოფილიყო. ზურგსუკან აკოცა. ენა აუვარდა და იპოვა და მათი დაძაბულობა განიმუხტა.
  
  "ეს არის ის, სადაც ჩვენ დიდი ხანია მივდივართ", - თქვა სმიტმა. ბოდიში, მაი."
  
  "ო, კაცო, მენატრება ჩემი ცოლი", - თქვა დალმა.
  
  ბო მას უყურებდა, მისი სახე გრანიტივით ქვა იყო, მაგრამ სხვაგვარად არ იკითხებოდა.
  
  მაიმ სუსტი ღიმილი მოიფშვნიტა. "როლები რომ შეცვლილიყო, ალისია ახლა რაღაცას დრტვინავდა, რომ შეუერთდეს."
  
  "Ნუ მორცხვობ". ალისია ყელის სიცილით მოშორდა დრეიკს. "აქამდე არასდროს მიკოცნია კინოვარსკვლავს."
  
  სმიტი გაწითლდა ძველი დროის ხსენებაზე. "აჰ, ახლა მე შევეგუე იმ ფაქტს, რომ მეი ნამდვილად არ არის დიდი მეგი ქ. ბოდიში ამის გამო".
  
  "მე მეგი ქიუზე უკეთესი ვარ," გაიღიმა მაიმ.
  
  სმიტი ჩამოცურდა, ფეხებმა მიიწია. ლორენმა ხელი გაუწოდა მის დასახმარებლად.
  
  ალისამ თავი გვერდზე გადახარა. "ო, მოიცადე, მე ვაკოცე კინოვარსკვლავს. ერთგვარი ჯეკი. ან ეს მისი ეკრანული სახელი იყო? ოჰ, რეალურად ორი. ან შეიძლება სამი..."
  
  კენსი მათ შორის გადავიდა. "კარგი კოცნა," თქვა მან. "ასე არასდროს მაკოცებიხარ."
  
  "ეს მხოლოდ იმიტომ, რომ შენ ძუ ხარ."
  
  "ოჰ მადლობა".
  
  - მოიცადე, - თქვა დრეიკმა. "კენსი აკოცე? Როდესაც?"
  
  - ეს ძველი ამბავია, - თქვა ალისამ. "ძლივს მახსოვს."
  
  მან მიზნად ისახავდა მთელი მისი ყურადღების მიპყრობას თვალებით. "მაშ, ეს იყო კოცნა "გაგვიხარდა, რომ ცოცხლები ვართ"? ან რამე მეტი?
  
  "Რას ფიქრობ?" ალისია დამფრთხალი სახით გამოიყურებოდა.
  
  "ვფიქრობ, რომ მსურს, რომ ეს კიდევ გაიმეოროთ."
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ..."
  
  "მოგვიანებით".
  
  "Რა თქმა უნდა. იმიტომ რომ საქმე გვაქვს გასაკეთებელი".
  
  დრეიკმა ახლა შეხედა ჰეიდენს, მათი გუნდის ლიდერს. რამზესი და ალიგატორი ისევ იქ არიან, - თქვა მან. "ჩვენ ვერ დავუშვებთ მათ გაქცევას."
  
  "ჰმ, მაპატიე?" - თქვა ერთ-ერთმა ბიჭმა მეფურნეთა გუნდიდან.
  
  ჰეიდენმა შეხედა მარშს და შირს. "თქვენ ორს შეგიძლიათ მიიღოთ დამატებითი ქულები, თუ გაქვთ ინფორმაცია."
  
  რამზესი თითქმის არ მელაპარაკებოდა, - თქვა შირსმა. "და ალიგატორი იყო ყველაზე დიდი გიჟი, ვისაც კი ოდესმე შევხვედრივარ. ვისურვებდი ვიცოდე სად იყვნენ ისინი. "
  
  დრეიკი მას მზერას უყურებდა. "ალიგატორი ყველაზე დიდი გიჟი იყო"
  
  "Ვწუხვარ. Ბიჭები?" განაცხადა NEST-ის ლიდერმა.
  
  მარტს თვალები გაუბრწყინდა. "რამზესი არის ბუზი," - თქვა მან. "უნდა დამედგა მასზე ფეხი, როცა ამის საშუალება მექნებოდა. მთელი ეს ფული გაქრა. ძალაუფლება, პრესტიჟი - გაქრა. Რა უნდა გავაკეთო?"
  
  "იმედი მაქვს, რომ ციხეში დავლპები", - თქვა სმიტმა. "მკვლელის კომპანიაში."
  
  "მისმინე!" - ყვიროდა ხალხი NEST-დან.
  
  ჰეიდენმა მათ შეხედა, შემდეგ დალს. დრეიკმა ალისიას მხარზე გადახედა. Team NEST-ის ლიდერი ფეხზე იდგა და სახე ფერმკრთალი ჰქონდა, აბსოლუტური შიშის ფერი.
  
  "ეს ბომბი უსარგებლოა."
  
  "Რა?"
  
  "ელექტრო დეტონატორები არ არის. ლინზები გაიბზარა, ვფიქრობ, შესაძლოა ჩაქუჩის დარტყმის გამო. მაგრამ ურანი? მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ შეიძლება ვიპოვოთ კვალი, რომელიც გვეუბნება, რომ ის ოდესღაც აქ იყო, ის... აკლია".
  
  "არა". დრეიკმა იგრძნო მისი კუნთების კანკალი. "არავითარ შემთხვევაში, ამას ვერ მეტყვით. თქვენ ამბობთ, რომ ბომბი ყალბი იყო?"
  
  - არა, - თქვა ლიდერმა და ლეპტოპს დააჭირა. "მე გეუბნებით, რომ ეს ბომბი არ არის. ის გამორთული იყო ყველა იმ ნაწილის ამოღებით, რაც მის მუშაობას ახორციელებს. ასე რომ, ეს ყალბია. ამ კაცს, რამზესს, ალბათ ჰყავს ნამდვილი".
  
  გუნდმა წამითაც არ დააყოვნა.
  
  ჰეიდენმა ტელეფონს დასწვდა და მურის ნომერი აკრიფა. დრეიკმა დაიყვირა, რომ მან ვერტმფრენები უნდა გამოიძახოს.
  
  "Რამდენი გვჭირდება?"
  
  "აავსეთ ცბიერი ცა," თქვა მან.
  
  უჩივის გარეშე ასწიეს მტკივნეული სხეულები და სწრაფად წავიდნენ კარისკენ. ჰეიდენი სწრაფად ლაპარაკობდა, როცა გარბოდა და არ აჩვენა ფიზიკური ეფექტი მისი მკურნალობისგან. ეს იყო ფსიქიკური ეფექტები, რომლებსაც ჰქონდათ მისი სამუდამოდ დაჭრის ძალა.
  
  "მურ, ცენტრალურ პარკში ბომბი ყალბია. გასუფთავებული, დახურული. ვფიქრობთ, წიაღები და დეტონატორები ამოიღეს და შემდეგ სხვა მოწყობილობაში ჩასვეს".
  
  დრეიკმა სამი ფუტის შორიდან მურის კვნესა გაიგო.
  
  "და ჩვენ გვეგონა, რომ კოშმარი დასრულდა."
  
  ეს იყო რამზესის გეგმა თავიდანვე. ჰეიდენმა გარე კარი საკინძებიდან გადაუგდო ნაბიჯის გარეშე. "ახლა ის თავის დროზე აფეთქდება და გარბის. არის თუ არა რაიმე ვერტმფრენი, რომელიც ნიუ-იორკიდან მიფრინავს?"
  
  "სამხედრო. პოლიცია. მე ვფიქრობ, სპეცოპერაცია.
  
  "დაიწყეთ ამით. მას აქვს გეგმა, მურ, და ჩვენ გვჯერა, რომ ალიგატორი ყოფილი კომანდოა. როგორ გამოიყურება CCTV კამერები? "
  
  "ჩვენ ვაგროვებთ ყველა სახეს, ყველა ფიგურას. საათობით ზღვარზე ვართ. რამზესი რომ გაიაროს ქალაქში, ჩვენ მას დავიჭერთ".
  
  დრეიკი ნაგვის ურნაზე გადახტა, დალი მის გვერდით იყო. ზედ ვერტმფრენები ღრიალებდნენ, ორი მათგანი ზოოპარკის შესასვლელთან გზაზე დაეშვა. მაღლა რომ აიხედა, დრეიკმა დაინახა საოფისე შენობების მბრუნავი როტორების მიღმა, სადაც თეთრ ჟალუზებს შორის ფანჯრებს მრავალი სახე ეჭირა. სოციალური მედია დღეს აფეთქდებოდა და თუ ასე გაგრძელდა, შედეგი ნულის ტოლი იქნებოდა. სინამდვილეში, ეს ალბათ ხელს უშლიდა მათ ძალისხმევას.
  
  ჰეიდენი მივარდა უახლოეს ვერტმფრენთან და გაჩერდა როტორის რეცხვის გარეთ. - ამჯერად, - უთხრა მან მურს. რამზესი არ გამოიჩენს თავს. ეს ყველაფერი ყურადღების გაფანტვა იყო, რათა გადარჩენაში დახმარებოდა. საუბარია მის რეპუტაციაზე - ტერორის გვირგვინის პრინცი სტატუსს იბრუნებს და ისტორიას წერს. მას ნიუ-იორკში ატომური იარაღი მოაქვს, აფეთქავს და დაუსჯელად გაქცევა. თუ მას ახლა გაუშვი, მურ, ვეღარასდროს გნახავ. და თამაში დასრულდება."
  
  "ეს ვიცი, აგენტ ჯეი. Ვიცი".
  
  დრეიკი ჰეიდენის მხარზე ჩამოჯდა და უსმენდა, ხოლო გუნდის დანარჩენი წევრები გაღიზიანებული ტრიალებდნენ იქვე. დალმა შეისწავლა მიმდებარე ტერიტორია, ამოირჩია საუკეთესო ჩასაფრების ადგილები და შემდეგ შეამოწმა თითოეული თავისი სათვალეებით. უცნაურია, მაგრამ მაინც აკავებდა მას. დრეიკმა იდაყვი დაუკრა.
  
  "სად არის ციგა?"
  
  "დატოვა იგი." დალი მართლაც ცოტა უბედური ჩანდა. "ეს ძალიან კარგი იარაღია."
  
  კენსი ჩაერია. "შევახსენე, რომ ჩემი საყვარელი იარაღი ჯერ კიდევ არ მქონდა. თუ მას სვია, მე უნდა ავიღო კატანა".
  
  დრეიკი უყურებდა შვედს. "გარიგებას ჰგავს."
  
  "ოჰ, შეწყვიტე მისი მიზეზის მიცემა. სად ვიშოვო აქ კატანა?"
  
  ხმამ თქვა: "ისინი არც თუ ისე შორს არიან სტეიტენ აილენდიდან, ჰეიდენ".
  
  დრეიკს თავი ისე სწრაფად მოაბრუნა, რომ თავი გააქნია. "Რა იყო ეს?"
  
  ჰაიდენმა მურს სთხოვა გამეორება და შემდეგ გუნდს მიუბრუნდა. "ჩვენ გვაქვს მიზანი, ბიჭებო. როგორც მურმა იწინასწარმეტყველა, დარეკა სამოქალაქო პირმა და დაადასტურა კამერით. ამოძრავეთ უკანალი!"
  
  გუნდმა თავი დახარა, ტროტუარზე გაიქცა ნათელ, ბარიკადებულ გზაზე, გადახტა ვერტმფრენის ღია კარებიდან და სკამებზე მიიკრა. ორი ფრინველი აფრინდება ჰაერში, როტორები ჭრიან ფოთლებს ახლომდებარე ხეებს და ფანტავს ნამსხვრევებს ქუჩაში. დრეიკმა ამოიღო პისტოლეტები და თოფი, სამხედრო პირი და თოფი, შეამოწმა, რომ ყველაფერი მუშა მდგომარეობაში იყო და სრულად მომზადებული. დალმა გადაამოწმა კომუნიკე.
  
  პილოტმა სახურავები გაწმინდა და შემდეგ მკვეთრად მოუხვია სამხრეთისკენ, რითაც გაზარდა სიჩქარე. ალისიამ საკუთარი იარაღი შეამოწმა, ერთი ლეგიონერს წაართვა და მეორე თავისთვის შეინახა. კინიმაკამ ჰაიდენის მზერა მოიპარა, რომლის იგნორირება სცადა, მაგრამ მაინც იღებდა ინფორმაციას მურისა და მისი აგენტებისგან. ბო ჩუმად წავიდა, კუთხეში ჩაეხუტა, როგორც დრეიკის და ალისიას კოცნის შემდეგ იყო. თავის მხრივ, მაი მშვიდად იჯდა, მისი იაპონური თვისებები შეუღწევადი იყო, მტკიცედ იყო ორიენტირებული მის მიზანზე. დანარჩენმა გუნდმა ყველაფერი გადაამოწმა, ყველამ, კენზის გარდა, რომელიც უჩიოდა ვერტმფრენით მგზავრობას, ძლიერ ქარს, ოფლის სუნს და იმ ფაქტს, რომ მას ოდესმე უნახავს SPEAR გუნდი.
  
  "არავინ გთხოვა ჩვენთან დარჩენა," ჩუმად თქვა ალისიამ.
  
  "კიდევ რა შემეძლო გამეკეთებინა? შეშინებული ეკლესიის თაგვივით გაქცევა?"
  
  "მაშ ეს იმის დასამტკიცებლადაა, რომ მამაცი ხარ?"
  
  კენზის თვალები გაუბრწყინდა. "არმაგედონის ნახვა არ მინდა. Და შენ?"
  
  "ეს უკვე ვნახე. ბენ აფლეკი საოცრად გეია, ხოლო ბრიუს უილისი უფრო შოკისმომგვრელია, ვიდრე დაწყევლილი ასტეროიდი. მაგრამ ჯანდაბა, თქვენ ცდილობთ გვითხრათ, რომ ნამდვილად გაქვთ გული?
  
  კენსი ფანჯარას უყურებდა.
  
  "არქეოლოგიური ნივთების ქურდს გული აქვს. ვინ იცოდა?
  
  "უბრალოდ ვცდილობ დავუბრუნდე ჩემს ბიზნესს ახლო აღმოსავლეთში. ერთი. თქვენი სულელების დახმარება ამ მიზნის მიღწევამდე დიდ გზას გაატარებს. ჯანდაბა შენი დაწყევლილი გული."
  
  ვერტმფრენი მანჰეტენის სახურავებზე გადაფრინდა, როდესაც ჰეიდენმა მიიღო განმარტება, რომ რამზესი და გეტორი ჯერ არ დატოვეს კუნძული, რადგან ისინი შენიშნეს Staten Island Ferry-თან ახლოს.
  
  "ნაწერები, რომლებიც თარგმანში იკარგება, შეიძლება ყველას მოგვკლას", - ამოისუნთქა ჰეიდენმა და დრეიკმა აღიარა, რომ ეს სიმართლე იყო. სკოლის ეზოში ყველაზე პატარა ჩხუბიდან დაწყებული პრეზიდენტებისა და პრემიერ-მინისტრების ომამდე, ნიუანსი იყო ყველაფერი.
  
  მათი დანიშნულება უფრო და უფრო მიუახლოვდა შენობების წარსულს. პილოტი სიჩქარის შესანარჩუნებლად ორ ცათამბჯენს შორის ჩაეშვა, როცა ის თავისი სამიზნისკენ მიემართებოდა. დრეიკმა თავი მძიმე განზრახვით გაატარა. წინ ყურის მორევი ნაცრისფერი წყლები იდგა. ქვემოთ მათ დაინახეს სადესანტო ვერტმფრენების ჯგუფი, რომლებიც ყველა პოზიციისთვის იბრძოდა.
  
  "Ამგვარად!" ჰეიდენი ტიროდა.
  
  მაგრამ პილოტი უკვე მკვეთრად ეშვებოდა, რის გამოც ვერტმფრენი ცდილობდა დაეშვა, რათა საუკეთესო პოზიცია დაიკავა ყვავილების ქოთნების და ავტობუსის გაჩერების წინ. დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი მუცელი პირით უცქეროდა. ჰეიდენმა ყვირილი შევიდა საკანში.
  
  "რა თქმა უნდა, ტერმინალი დახურულია", - თქვა მან. "თუ რამზესი აქ არის, რისი მიღწევა აქვს მას?"
  
  "შენს უკან ღობე უნდა იყოს და ხეების ქვეშ გაჩერებული მანქანების რიგი. პოლიციელებს იქ ჰყავთ ქალი, რომელმაც ის უკანასკნელი ნახა".
  
  "დიდი. ასე რომ, ახლა ჩვენ -"
  
  "მოიცადე!" ალისიას ყურებმა სხვის ხმებზე ადრე აღბეჭდა. "მესმის სროლა."
  
  "წადი."
  
  მანქანიდან გადმოსული გუნდი ტერმინალისკენ გაემართა, შენობის გასწვრივ დარბოდა. დრეიკმა შენიშნა, რომ მთავარი შესასვლელის ფართო მოსახვევის ირგვლივ, ბეტონის გრძელი პანდუსი მიდიოდა დოკ ზონამდე. სროლები იქიდან მოდიოდა, ღია სივრცეში ისმოდა, არა ჩახლეჩილი, თითქოს კედლებით.
  
  "დაბრუნდი იქ", - თქვა მან. "ეს სრიალიდან მოდის."
  
  მათ უკან ცას ვერტმფრენები ავსებდნენ. მათ გზაზე პოლიციელის კვნესა იდო, მაგრამ მან ხელი ააფრიალა, რათა წინ წასულიყვნენ, ტრავმის კვალი არ ეტყობოდა. ჰაერში მეტი გასროლა გაისმა. გუნდმა იარაღები აიღო, ტანდემში გაიქცა და წინა ტერიტორია დაათვალიერა. მათ წინ კიდევ ერთი პოლიციელი დაიჩოქა, თავით დაბლა, ხელი ეჭირა.
  
  "არაუშავს," თქვა მან. "წადი. მხოლოდ ჭრილობა ხორცში. ჩვენ გვჭირდებით ბიჭებო. ისინი... მიდიან."
  
  - დღეს არა, - თქვა ჰეიდენმა და გაიქცა.
  
  დრეიკმა შენიშნა სრიალის ბოლო და მისგან მარცხნივ მდებარე პროგნოზები - ყველა ბეტონის სლაიდები, რომლებიც გამოიყენება ბორანისთვის. მათ ძირში ტალღები აფრქვევდნენ. "გესმის ეს?" თქვა მან, როცა სროლა ისევ დაიწყო. რამზესმა შეიძინა ავტომატური ოცეული.
  
  ლორენი ერთადერთი იყო, ვინც თავი დაუქნია. "რომელი მათგანი?"
  
  "მეტი რაუნდი წუთში, ვიდრე AK. კლიპი ექვსასიდან რვაას რაუნდამდე. შესაცვლელი ლულები ძალიან გაცხელების შემთხვევაში. ზუსტად არ არის ზუსტი, მაგრამ საშინელი. "
  
  "იმედი მაქვს, რომ ეს ნაძირალა მის ხელში დნება", - თქვა ალისია.
  
  პოლიციელთა ჯგუფმა წინ დაიჩოქა და გამუდმებით იხვია დასაფარავად, როცა SAW ტყვიებს აფურთხებდა. თავზე ტყვიების ხაზმა ააფეთქა. ორმა პოლიციელმა საპასუხო ცეცხლი გაუკეთა, მიზნად ისახავს სრიალის შორს, სადაც ბორანი იყო ჩასმული.
  
  "ნუ მეტყვი..." თქვა დალმა.
  
  "ჩვენ ვფიქრობთ, რომ ის ბორანს ჯდება იქ ერთ-ერთი ტექნიკური ბილეთი," - თქვა ერთ-ერთმა პოლიციელმა. "Ორი ბიჭი. ერთი ჩვენკენ იყო დამიზნებული, მეორე კი ნავს დაძრავდა".
  
  "მას არ შეუძლია ასე გაქცევა", - გააპროტესტა ჰეიდენმა. "ეს არის... ეს... თამაში დასრულდა." თვალები საშინელებით უბრწყინავდა.
  
  - მისთვის, - თქვა ალისიამ თვითკმაყოფილად.
  
  - არა, არა, - ჩაიჩურჩულა ჰეიდენმა. "Ჩვენთვის. ჩვენ ეს ყველაფერი არასწორად გავიგეთ. რამზესი ფაქტიურად გადის გარეთ. მე ვბეჭდავ მის მემკვიდრეობას. ბიჭებო, ის აპირებს ამ ატომური ბომბის აფეთქებას."
  
  "Როდესაც?"
  
  "Მე არ ვიცი. საუკეთესო ვარაუდი? ის მიემართება თავისუფლების კუნძულისა და ქანდაკებისკენ და აპირებს ამის გამოქვეყნებას მთელ სოციალურ მედიაში. ო ღმერთო, ღმერთო, წარმოიდგინე, - ჩაიჩურჩულა მან. "არ შემიძლია... უბრალოდ არ შემიძლია..."
  
  კინიმაკამ ფეხზე წამოაყენა, დიდი კაცი განზრახ ღრიალებდა. "ჩვენ არ დავუშვებთ ამას. რაღაც უნდა გავაკეთოთ. ახლა".
  
  და დრეიკმა დაინახა SAW-ის ციმციმი დაახლოებით ორმოცდაათი ფუტის დაშორებით, მისი გასროლების ლეტალური ხარისხი, ერთადერთი რამ, რაც მათსა და რამზესს შორის იდგა და ბირთვული ბომბი.
  
  "ვის უნდა სამუდამოდ ცხოვრება, არა?"
  
  - არა, - ჩუმად თქვა ალისამ. "ყოველთვის მოსაწყენი იქნებოდა, როგორც ჯოჯოხეთი."
  
  დალმა ბოლო შეხედა გუნდს. "მე ვიკავებ ლიდერობას."
  
  იმ ბოლო წამის მეასედში ნიუ-იორკის გმირები მოემზადნენ; SPEARERS-ის გუნდი, შემდეგ კი ყველა პოლიციელი და აგენტი ყურში. ყველა ფეხზე წამოდგა, მფურთხულ იარაღს დაუპირისპირდა და სიცოცხლის საბოლოო არჩევანი გააკეთა.
  
  დალმა დაიწყო. "შეტევა!"
  
  
  თავი ორმოცდამესამე
  
  
  დრეიკი მეგობრების შუაგულში გაიქცა, ზუსტად იქ, სადაც უნდოდა ყოფილიყო, იარაღი ასწია და ძლიერად ისროლა. ყოველი გაშვებული თოფიდან ტყვიები ისროლება წამში ორი ათას ხუთასი ფუტი სიჩქარით, მრავალჯერადი აფეთქება ეხმიანება მარაგებს. ფანჯრები დაიმსხვრა მთელ ბორანზე.
  
  რამდენიმე წამში განახევრეს უფსკრული და განაგრძეს ინტენსიური სროლა. SAW-ის მომხმარებელმა მაშინვე შეცვალა პარამეტრები, შოკირებული იყო თავდასხმის სისასტიკით. ეს არ არის ის, რომ მან შეწყვიტა სროლა; მისმა ტყვიებმა კვალი მიაკვლიეს მარაგს და ზღვაში გავიდა, რადგან ის სავსებით შესაძლებელია უკან დახევა. დრეიკმა ტელესკოპური სანახაობა თვალებთან მიიტანა, თითი ჩასხმაზე დაადო და გამოავლინა მამაკაცის თვისებები, რომელსაც ხელში ეჭირა SAW.
  
  "ეს არის ალიგატორი", - თქვა ჰეიდენმა კომუნიკატორთან. "არ გამოტოვო."
  
  SAW შემობრუნდა, უკან მიდიოდა მათკენ, ისევ ტყვიას აფურთხებდა. დრეიკმა წარმოიდგინა, რომ კასრი ახლა ისეთი ცხელი უნდა ყოფილიყო, რომ დნება, მაგრამ არა საკმარისად სწრაფად. ტყვია პოლიციელს ტყვიაგაუმტარ ჟილეტში მოხვდა, შემდეგ კი მეორემ მეორეს ხელი გაუტეხა. ამ წუთში მათი გული მზად იყო მკერდიდან ამოხტომისთვის, მაგრამ არც შეტევა შეუწყვეტიათ და არც სროლა შეუმცირებიათ. ბორანის ქვედა უკანა ნაწილი ჩამოვარდა, დაიმსხვრა, ღია ზურგი ისე იყო გახვრეტილი, რომ ყველის სახეხს ჰგავდა. ალიგატორი ძლიერად ატრიალებდა SAW-ს და ცდილობდა კომპენსაციას. ტყვიებმა მათ თავების ზემოთ მდებარე სივრცე დაარტყეს.
  
  ბორანის ძრავის მოსაწყენი ხმა ნელ ღრიალში გადაიზარდა და ამან ყველაფერი შეცვალა. ალიგატორი გადახტა ბორტზე და განაგრძო ველური სროლა. წყალმა უკნიდან დაიწყო ღრჭიალი და გემი წინ გადაიხარა. დრეიკმა დაინახა, რომ ისინი ჯერ კიდევ ოცი ფუტის დაშორებით იყვნენ უკნიდან, დაინახა, რომ ის მარცხნივ და გვერდით მიუბრუნდა და იცოდა, რომ ვერასოდეს მიაღწევდნენ ამას დროულად.
  
  დაცემისას ყვირილით გადავარდა გვერდზე და მოულოდნელად შეჩერდა. დალი იქვე დაეცა. ჰეიდენი შემოვიდა, ამ ყველაფერმა ალიგატორის მიზანი კიდევ უფრო გაართულა, მაგრამ კაცს არ აინტერესებდა. მისი ფიგურა ჩანდა, რომ უკან იხევდა, უფრო ღრმად მიემართებოდა ბორანს.
  
  დრეიკმა ანიშნა ჰეიდენს და ჰეიდენმა ვერტმფრენები გამოიძახა.
  
  შავი ჩიტები გაიქცნენ სრიალისკენ, მკვეთრად დაეშვნენ და მიწიდან სამი ფუტის სიმაღლეზე ასწიეს, როდესაც SPEAR-ის ეკიპაჟი ავიდა გემზე. როდესაც პოლიციელები და აგენტები მიესალმნენ, შეიქმნა ახალი კავშირი, რომელიც არასოდეს გაწყდებოდა, მათ სალამი მიუგეს, როგორც შეეძლოთ, შემდეგ ვერტმფრენები პრაქტიკულად აფრინდნენ ჰაერში. პილოტებმა მანქანები ზღვრამდე მიიტანეს, აედევნენ ადუღებულ ბორანს და მალევე აღმოჩნდნენ თავზე. ეს ის სანახაობა იყო, რომელსაც დრეიკი ვერასოდეს წარმოიდგენდა: ჩიტები, რომლებიც მომაკვდინებელი შავი მტაცებლებივით არიან ჩამოკიდებული ნიუ-იორკის ცაზე, ცნობილი ჰორიზონტის ფონი, რომლებიც ემზადებიან სტეიტენ აილენდის ბორნით გასაფრენად.
  
  "ძლიერად დაარტყით მათ", - უთხრა ჰეიდენმა ვერტმფრენის რადიოს. "და სწრაფად".
  
  დაღმართზე ორი ვერტმფრენი ბორანის უკანა მხარეს გაემართა. თითქმის მაშინვე, მოუსვენარმა ალიგატორმა თავი გვერდითა ფანჯრიდან გამოყო და გააფთრებული ფრენბურთი გაისროლა. მისი მესამე აფეთქება შვეულმფრენების გარე კანს შეეჯახა, ზოგიერთ ნაწილში შეაღწია და ნაწილს გადახტა. ვერტმფრენები ლოდებივით ჩამოცვივდნენ ციდან. დალმა კარი შეამტვრია და უპასუხა, ტყვიები უიმედოდ გაუშვა.
  
  "ისროლებს, თითქოს ის ეშლება," წუწუნებდა დრეიკი. "არასოდეს ურტყამს სწორ მიზანს."
  
  "Უკან დახევა". დალმა შეწყვიტა ალიგატორის დარტყმის მცდელობა და მოემზადა მოახლოებული დარტყმისთვის.
  
  სამი წამის შემდეგ ეს მოხდა, მხოლოდ ეს იყო არა დარტყმა, არამედ უბრალოდ მოულოდნელი გაჩერება. პირველი ვერტმფრენი ბორანის ზედა გემბანზე გადავიდა, მეორე კი პორტის მხარეს, ბორტზე SPIR ეკიპაჟის დარჩენილი წევრები იმყოფებოდნენ. ისინი სწრაფად წავიდნენ, ჩექმები გემბანზე ტრიალებდნენ და ჯგუფებად იკრიბებოდნენ. ამის შემდეგ ვერტმფრენები ამაღლდნენ, რათა შეუერთდნენ თავიანთ კოლეგებს საჰაერო თვალყურის დევნებაში ბორანს.
  
  ჰეიდენი რამდენიმე წამით გუნდთან პირისპირ აღმოჩნდა. "ჩვენ ვიცით, სად არის ის. ძრავის ოთახი. მოდი ახლა დავასრულოთ ეს".
  
  ისინი გაიქცნენ, ადრენალინი ყოველგვარ ზომას აღემატებოდა და შემდეგ ალიგატორი აშკარად შეცვალა ტაქტიკა ქვემოთ გემბანზე.
  
  RPG-მ ჰაერში უსტვენდა, ვერტმფრენს შეეჯახა და აფეთქდა. ჩიტმა კონტროლი დაკარგა, ლითონი ყველა მიმართულებით მიმოიფანტა, ცეცხლმა მოიცვა შავი კორპუსი და ის ძალაგამოცლილი დაეცა ბორანის ზედა გემბანზე.
  
  ბრძანებაზე "Running SPEAR".
  
  
  თავი ორმოცდამეოთხე
  
  
  დრეიკმა ვერტმფრენის ძრავის ხმაში ცვლილება გაიგო და შეუმოწმებლად იცოდა, რომ მანქანა მათკენ მიიწევდა. ეს რომ საკმარისი არ იყოს, გემბანზე გაშლილი მტაცებელი ჩრდილი ზუსტად მიზანში იყო.
  
  გაიქეცი ან მოკვდი.
  
  მან მხრები გარე კარს მიაჯახუნა, მთელი ჩარჩო ჩამოგლიჯა საკინძებს და გავარდა სივრცეში. სხეულები მისდევდნენ, ტრიალებდნენ, იჭიმებოდნენ, ცოცავდნენ და უბიძგებდნენ. შვეულმფრენი მძიმედ დაეშვა, როტორები ჩამოცვივდა და ლითონის სხეული დაიშალა. ყველაფერი დაწყებული ნამსხვრევებიდან დაწყებული მკლავებამდე შუბებით ჭრის ჰაერს, ჭრის მას ნაჭრებად. ბორანი ქანაობდა და ღრიალებდა, წყალი მარცხნივ და მარჯვნივ აქაფდა.
  
  ცეცხლსასროლი ბურთი სხვა შვეულმფრენებისკენ გაისროლა, რომლებმაც მაშინვე მოარიგეს ქმედება, ბედმა ხელი შეუშალა მათ შეჯახებას. ცეცხლის ნაკადები ასველებდა ზედა გემბანს, იწვევდა ახალ ხანძრებს, ადიდებდა საღებავსა და ლითონის სვეტებს და დნობდა საღებავს. როტორი დაიხარა, როცა ძელს დრეიკის მარჯვნივ მოხვდა, იატაკისკენ მთელი იმპულსი უცებ შეჩერდა. სხვა მფრინავმა ჭურვებმა ჩაამსხვრიეს ფანჯრები და გახვრეტილი ჩარჩო, ხოლო ერთმა საშინელმა ღერომ პირდაპირ ნავის გვერდიდან გაიარა და ზღვაში გავიდა. დრეიკმა იგრძნო ცეცხლის შეხება, როცა სითბო გადიოდა, მხრის ქვეშ გაიხედა და დაინახა, რომ მთელი გუნდი იწვა დახრილი, სმიტიც კი ლორენის თავზე იწვა. აფეთქებამ ჩაიარა და მათ უყურეს აჯანყებას და შემდეგ ალიგატორმა ყველაფერი სრულ სიგიჟემდე მიიყვანა.
  
  სიგიჟე.
  
  შემდეგი RPG გაიარა პირდაპირ ნავში, დატოვა რაკეტის გამშვები და დაამტვრა გემბანები ფრენისას. აფეთქება გაისმა, როცა ჭურვი გემბანზე გატყდა, რის შედეგადაც უფრო მეტი ჩიყვი და სასიკვდილო ნამსხვრევები გამოგზავნა. დრეიკი ღრიალებდა, როცა ნამსხვრევებმა თავზე და მხარზე გაუხვრიტა, დამშვიდებული იყო, რომ ტკივილმა აჩვენა, რომ ის ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო. სუნთქვის შესაკრავად წამით დაათვალიერა ახალი გარემო წინ.
  
  გემბანზე გახეხილი ხვრელი იყო. ყველგან ხის გროვა იყო. კვამლი და ცეცხლი მოედინებოდა ერთ დროს დახურულ შუა-ზედა გემბანზე.
  
  "გზა ნათელია," - თქვა მან.
  
  "Მხოლოდ შენთვის!" ლორენმა კინაღამ იკივლა.
  
  -მაშინ დარჩი, - გადააფურთხა კენზიმ და დალს მხარზე ხელი მოხვია. - კარგად ხარ, ტორსტ?
  
  "დიახ, დიახ, კარგად ვარ. Გამიშვი".
  
  დრეიკი ნახევრად ტემპით დადიოდა, იმაზე ფრთხილი, ვიდრე მას მთელი ცხოვრება ახსოვდა. მის უკან ჯგუფი შეიკრიბა, ზუსტად იცოდნენ სად მიდიოდა. ბოლო მომენტში, როგორც მოელოდა, დალი სწორედ მხარზე გამოჩნდა.
  
  "ჩვენ ამას ვაკეთებთ, მეგობარო?"
  
  "ჩვენ მართლები ვართ."
  
  და ისინი გადახტეს ახალ ხვრელში, ჯერ ფეხები და თვალები მტრების ძიებაში. ისინი ძლიერად დაეჯახა ქვედა გემბანს, შემოვიდა, ხელუხლებლად და ადგა გაწვრთნილი იარაღით.
  
  "სუფთა!" დრეიკი ტიროდა.
  
  მათი ჩექმები მათ უკან მყარ გემბანზე მოხვდა.
  
  კენსი ბოლოს მოვიდა და დრეიკმა დაინახა, ჯერ ერთი, რომ გაიხადა მძიმე შიდა ქურთუკი და, მეორეც, რომ შემოიხვია ვერტმფრენის როტორის სამი ფუტიანი ნაწილის ძირზე. მისი სახე კმაყოფილი იყო, როცა შვედს მიუბრუნდა.
  
  "ახლა," თქვა მან, "მე მაქვს ჩემი იარაღი."
  
  "ღმერთებმა დაგვეხმარონ."
  
  ისინი გემზე ერთიანად შევიდნენ და ბრძოლაში რამზესს და გატორს დაუპირისპირდნენ. ბორანი სიჩქარეს აჩქარებდა ყოველი გავლის შემდეგ. თავისუფლების კუნძული ასევე გაიზარდა, ჰორიზონტზე უფრო და უფრო დიდი ჩანდა.
  
  "ნუთუ მანიაკი ვერ ხვდება, რომ ქანდაკებამდე ვერ მივა?" კინიმაკა მძიმედ სუნთქავდა.
  
  - ნუ ამბობ ამას, - მიუბრუნდა ჰეიდენმა. "ნუ ამბობ ამას."
  
  "ოჰ, მე მესმის."
  
  "ისინი არ ჩაძირავენ ამ ბორანს", - დაარწმუნა დალმა. "ყურე არ არის საკმარისად ღრმა, რომ შეიწოვოს... კარგად, იცით რა."
  
  შემდეგ გემბანზე მათ საბოლოოდ იპოვეს თავიანთი მტაცებელი. ალიგატორი კარს იცავდა, რამზესი კი ბორანს მართავს. სიგიჟისადმი უკვე ჩამოყალიბებული მიდრეკილების შესაბამისად, ბომბის შემქმნელმა გამოუშვა RPG, რომელიც სწორედ ასეთი მომენტისთვის მოამზადა. დრეიკმა ვერ შეიკავა სუნთქვა და დაიყვირა, რომ ყველა დაიფაროს, შემდეგ კი რაკეტამ ბორანის ცენტრში გაარღვია სათავე სიმაღლეზე და კვამლის კვალი დატოვა, რასაც ალიგატორის მანიაკალური სიცილი ამოძრავებდა.
  
  "ძალიან მოგწონს? დაიჭირე ეს? ჩვენ უკვე ვკვდებით!"
  
  დრეიკმა ახედა, რომ თითქმის მის ზემოთ ალიგატორი იპოვა, რომელიც რაკეტის უკან გარბოდა და თან თავისი სარაკეტო გამშვები ატარებდა. თავად რაკეტამ ბორანი გაფრინდა და უკანა მხრიდან გავიდა, ჰაერში აფეთქდა. ალიგატორმა დრეიკის თავთან სარაკეტო გამშვები დაარტყა.
  
  იორკშირელმა თავი დააღწია, როცა რამზესი ბოლოს შებრუნდა, ხელი უნებურად საჭეს ედო.
  
  - უკვე დაგაგვიანდა, - თქვა მან.
  
  დრეიკმა ალიგატორს მუცელში დაარტყა, მაგრამ ის უკან გადახტა და კვლავ ატრიალებდა თავის მსხვილ იარაღს. სამართლიანობისთვის, ამან გუნდს დამატებითი მომენტი გადადო. არავის სურდა ასეთი ხორციანი ჯოხის დარტყმა, მაგრამ ბორანის შიგნით დიდი ადგილი იყო, რაც დალს და სხვებს უფრო დიდ მანევრირებას აძლევდა. ალიგატორი იღრიალა და შემობრუნდა, შემდეგ პირდაპირ ტერორისტ პრინცის, რამზესისკენ გაიქცა, რომელსაც ახლა ნახევრად ავტომატური პისტოლეტი ეჭირა. დრეიკმა შენიშნა ალიგატორის ზურგზე მიბმული ზურგჩანთა.
  
  "თქვენ მხოლოდ აჭიანურებთ გარდაუვალს", - თქვა რამზესმა.
  
  ერთი ხელით ორთქლს აფრქვევდა შიგნიდან, მეორეთი ოდნავ შეცვალა კურსი, თავისუფლების კუნძულისკენ მიისწრაფოდა.
  
  "როდესმე გიფიქრიათ როგორ იცხოვროთ?" თქვა დრეიკმა დახლის უკან. "ბაზარი? ჩაკეტვა? დახვეწილი გაქცევის გეგმა? რა ჯანდაბა იყო ეს ყველაფერი?"
  
  "აჰ, ბაზარი უბრალოდ - როგორ უნდა ვთქვა - გასაყიდი ფასი იყო? ყველა ჩემი ამქვეყნიური საქონლის მოშორება. ციხე არის გამოსამშვიდობებელი და ნიშნავს დასასრულს. ბოლოს და ბოლოს, პირდაპირ ნიუ-იორკში წამიყვანე. და გაქცევის გეგმა, დიახ, ცოტა რთულია, ამას ვაღიარებ. მაგრამ ხედავ ახლა? უკვე დაგაგვიანდა. Დრო გადის."
  
  დრეიკმა ზუსტად არ იცოდა რას გულისხმობდა რამზესი, მაგრამ აზრი ნათელი იყო. საფარიდან გამოსულმა მან ტყვიებით დაასხა ბორბალი და გაიქცა მათ უკან, მისი გუნდი ახლოს იყო. აღარ არის ლაპარაკი; ეს იყო მისი ბოლო თამაში. რამზესი უკან გაბრუნდა, მხრიდან შადრევანივით სისხლმა გადმოიღვარა. ალიგატორი ყვიროდა, როცა ტყვიები მის სხეულში შევიდა. შუშა ორივე ტერორისტს დახრილი შპრიცებით ფარავდა.
  
  დრეიკმა კარი შეამტვრია, შემდეგ კი გასრიალდა, ჩარჩოდან გადმოხტა და გაჩერდა, დაწყევლა იღბალი. დალი გადახტა, კენზი მის გვერდით იყო. ორივენი შევიდნენ ბორბალში და იარაღი ასწიეს მოსაკლავად. რამზესი მათ მთელი ძალით შეხვდა შვიდფეხა, კუნთებით შებოჭილი გიჟის, ველური ძაღლივით ღიღინით; შემოვარდა და სცადა მათი გაფანტვა.
  
  დალმა არ მოითმინა ეს, წინააღმდეგობა გაუწია უხეში ძალას და მიიღო ყველა დარტყმა. კენსი ორივეს ირგვლივ ცეკვავდა და საშიში მგელივით ურტყამდა რამზესის ფლანგებს. რადიკალმა პრინცმა სცემა შვედი. მხრის ბარჟამ დალს შეაკანკალა. წარმოუდგენლად ძლიერმა ხელებმა შვედს ყელზე მოჰკიდა ხელი და შეკუმშვა დაიწყო. ხელები მაღლა ასწია დალმა ნახევრად მოიხსნა ხელი და შემდეგ თვითონ აიღო ერთი; ორივე მამაკაცი კანკალებდა და იკუმშებოდა ერთმანეთს, სანამ ვერცერთი ვერ ამოისუნთქა. რამზესმა დალი შემობრუნდა და ისევ კედელს მიაჯახუნა, მაგრამ შვედის ერთადერთი რეაქცია ფართო ღიმილი იყო.
  
  კენსი ჰაერში გადმოხტა, იდაყვი ასწია, რომელიც დამსხვრეული ძალით ჩამოაგდო, პირდაპირ რამზესის ტყვიის ჭრილობაზე. არასოდეს ელოდა, რომ ერთი დარტყმით დასრულებულიყო ასეთი ჩხუბი, შემდეგ მან ყელი დაარტყა მამაკაცს ყვირილის დროსაც კი, რამაც თვალები გაუბრწყინდა.
  
  შემდეგ რამზესი გაიქცა, სისხლით დაფარული, ღებინება. დალმა გაუშვა იგი, გრძნობდა დასასრულს. ტერორისტის თვალები შვედებისკენ იყო ჩაკეტილი და მათში დამარცხების ნიშნები არ ჩანდა.
  
  "ამ მომენტს გამარჯვების მომენტად მივიღებ," თქვა მან. "და ჩაახშო კაპიტალიზმის გული."
  
  ისე გაუწოდა ხელი, თითქოს ალიგატორის შეხება სურდა.
  
  დალმა უპასუხა. ტყვია რამზესს მუცელში მოხვდა და უკან გადააგდო.
  
  ალიგატორი გადახტა და რამზესს დაეცა.
  
  ტერორისტმა პრინცმა მოახერხა ჩამოვარდნილი ალიგატორის ზურგზე მიბმული ზურგჩანთის დაჭერა, გაშლილი ხელით ჩაეჭიდა ღია ცისფერ მავთულს, რადგან ორივე ჩამოინგრა.
  
  კენზი წინ გაიქცა და მავთულის ხელში ჩასატარებლად დაუმიზნა ერთადერთი იარაღით, რაც მას ხელთ ჰქონდა, საუკეთესო იარაღით, უხეში კატანა. მისი პირი სწრაფად დაიჭრა, რამზესს მხარზე ხელი მოუჭრა, რის გამოც ტერორისტმა უკიდურესი გაკვირვება გამოხატა.
  
  ხელი იატაკს დაარტყა იმავე დროს, როგორც ალიგატორი, მაგრამ თითები ისევ ეჭირა ცისფერი მავთულის ახლა ღია ბოლოს.
  
  - უპრობლემოდ, - ამოიხვნეშა რამზესმა. "მართალი იყავი, რომ ასე დამესხა. საათი არ რეკავდა. მაგრამ..." სპაზმმა დაატრიალა, სისხლი სწრაფად მოედინებოდა კუჭიდან, მკლავიდან და მარცხენა მხრიდან.
  
  "ეს... ხდება... ახლა."
  
  
  თავი ორმოცდამეხუთე
  
  
  დრეიკი იატაკზე დაცოცავდა, ალიგატორი მუცელზე გადააგდო, როცა გიჟი სისხლიან გემბანზე ჩაეცინა. დალი გვერდით დაეცა, სახეზე ტკივილი, საშინელება და წინათგრძნობა ეწერა. სამაჯური შეიკრა, მაგრამ დრეიკმა მყისიერად გაიხსნა იგი და შემდეგ გაათავისუფლა ლითონის კორპუსი უხეში მასალისგან.
  
  უკუმთვლელი ტაიმერი იდგა მათ წინ, მისი მოციმციმე წითელი ნომრები ისეთივე საშიში და საშინელი, როგორც სისხლი, რომელიც გავრცელდა იატაკზე მათ მუხლებს ქვეშ.
  
  - ორმოცი წუთი, - ჩაილაპარაკა პირველმა ჰეიდენმა, მისი ხმა ჩახლეჩილი. "ნუ ითამაშებ, დრეიკ. ამ ნივთის განიარაღება ახლავე".
  
  დრეიკი უკვე ატრიალებდა ბომბს, ისევე როგორც წინა დროს. კინიმაკამ მას ღია დანა გადასცა, რომელიც მან ნაწილ-ნაწილ აშორა, ფრთხილად მოძრაობდა, ფრთხილი იყო იმ მრავალი ბომბის ხაფანგისგან, რომელიც შეიძლება გაუშვა ბომბის მწარმოებელმა, როგორიცაა გატორი. როდესაც მან მოწყობილობა მოაშორა შეშლილ ტერორისტს, მან მზერა ალისიასკენ გააპარა.
  
  "აღარ თქვა," თქვა მან, კაცს მკლავებში მოჰკიდა ხელი და გაიყვანა. ასეთი მკვლელი არ იქნება წყალობა.
  
  მტკიცე ხელით მან ბომბის წინა პანელი ამოიღო. მასზე მიმაგრებული იყო დახვეული ცისფერი მავთულები, რომლებიც საგანგაშოდ გადაჭიმული იყო.
  
  "ეს არ არის ხელნაკეთი ბომბი", - ჩურჩულებდა დალი. "Ფრთხილად იყავი".
  
  დრეიკი შეჩერდა და მზერა გაუსწორა მეგობარს. "გინდა ამის გაკეთება?"
  
  "და იყოს პასუხისმგებელი მის გაშვებაზე? Ნამდვილად არ. არა."
  
  დრეიკმა ქვედა ტუჩი მოიკვნიტა და კარგად იცოდა ყველა ფაქტორი. მოციმციმე ათვლა იყო მუდმივი შეხსენება იმისა, თუ რამდენი დრო დარჩათ მათ.
  
  ჰაიდენმა დაურეკა მურს. კინიმაკამ მეფურთხეებს დაუძახა. ვინმეს მოუწოდა NEST. როდესაც დრეიკმა დაათვალიერა მოწყობილობა, ყველა ასპექტი განიხილებოდა და ინფორმაცია სწრაფად დაიღვარა.
  
  - ისევ გაიყვანეთ მავთულები, - შესთავაზა დალმა.
  
  "ზედმეტად სარისკო."
  
  "ვვარაუდობ, რომ ამჯერად მოძრაობის სენსორი არ არის, თუ ვიმსჯელებთ იმით, თუ როგორ მუშაობდა ალიგატორი."
  
  "მართალია. და ჩვენ არ შეგვიძლია ხელახლა გამოვიყენოთ თქვენი შთამბეჭდავი იდეა."
  
  "ჩამოვარდნილი წრე?"
  
  "Ეს პრობლემაა. ისინი უკვე იყენებდნენ რაღაც ახალს - მავთულხლართებს. და ეს ნაძირალა ნამდვილია. თუ ჩავერთე ამ საქმეში, შეიძლება ამან იმუშაოს".
  
  ალიგატორი არამიწიერ ხმებს გამოსცემდა მეზობელი ოთახიდან, სანამ ალისია მუშაობდა. დიდი დრო არ გასულა, სანამ მან თავი გატეხილი კარიდან გააღო. "ის ამბობს, რომ ბომბს რეალურად აქვს ჩარევის საწინააღმდეგო ჩამრთველი." მან მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ მაშინ ვფიქრობ, რომ ის ამას გააკეთებდა."
  
  - დრო არ არის, - თქვა დალმა. "ამისთვის დრო არ არის."
  
  დრეიკმა მზერა ტაიმერს დახედა. მათ უკვე ოცდათხუთმეტი წუთი ჰქონდათ დარჩენილი. ის უკან დაჯდა თავის კალთაზე. "ჯანდაბა, ჩვენ არ შეგვიძლია ამ რისკზე წასვლა. რამდენ ხანში ჩამოვა ბომბების რაზმი აქ?"
  
  "მაქსიმუმ ხუთი წუთი", - თქვა კინიმაკამ, როდესაც ვერტმფრენები საბორნე გემბანზე მოხვდნენ, სადაც კი შეეძლოთ. დანარჩენები ოდნავ მაღლა იდგნენ, როდესაც მაშველები ხტნენ. "მაგრამ რა მოხდება, თუ მათ არ შეუძლიათ მისი განიარაღება?"
  
  "რას იტყვით, რომ ის ყურეში გადავაგდოთ?" ლორენმა შესთავაზა.
  
  "კარგი იდეაა, მაგრამ ძალიან პატარაა", - ჰკითხა ჰაიდენმა მურს. "დაბინძურებული წყალი გაჯერებს ქალაქს."
  
  დრეიკი წინ და უკან ქანაობდა, სიგიჟეზე ფიქრობდა, შემდეგ კი დალის თვალი მოჰკრა. შვედსაც იგივე აზრი ჰქონდა, იცოდა. მათი მზერის წყალობით ისინი პირდაპირ და მარტივად ურთიერთობდნენ.
  
  Ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება. ეს ერთადერთი გზაა.
  
  ბრმები ვიქნებოდით. შედეგი უცნობია. ერთხელ დაწყებული, უკან დაბრუნება აღარ არის. ჩვენ წავიდოდით ცალმხრივ მოგზაურობაში.
  
  მერე რა ჯანდაბას ელოდები? ადექი, დედიკო.
  
  დრეიკმა დალის თვალებში გამოწვევას უპასუხა და გასწორდა. ღრმად ამოისუნთქა, თოფი მიაკრა, პისტოლეტები მოათავსა და ზურგჩანთიდან ატომური ბომბი ამოიღო. ჰეიდენმა გაფართოებული თვალებით შეხედა, გამჭოლი შუბლი.
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებ?"
  
  "თქვენ ზუსტად იცით, რას ვაკეთებთ."
  
  "უსაფრთხო დისტანციები შეიძლება არ იყოს იგივე. შენთვის ვგულისხმობ."
  
  "მაშინ ისინი ამას არ გააკეთებენ." დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ ჩვენ ყველამ ვიცით, რომ მხოლოდ ერთი გზა არსებობს ამ ქალაქის გადასარჩენად."
  
  დრეიკმა აიღო ბირთვული ბომბი და დალი წინ წავიდა. ალისიამ ის კიდევ ერთი ძვირფასი წამით გააჩერა.
  
  "მხოლოდ ერთი კოცნის შემდეგ მიდიხარ? ნუ მისცემთ უფლებას, რომ ეს იყოს ჩემს ცხოვრებაში ყველაზე ხანმოკლე ურთიერთობა. "
  
  "მიკვირს, რომ უფრო მოკლეები არ გყავთ."
  
  "მე განზრახ ვაკლებ იმ ბიჭს, რომელიც გადავწყვიტე, რომ მომწონდა, რომელიც ვეცი და დაახლოებით რვა წუთის შემდეგ მომბეზრდა."
  
  "Კარგია. შევხვდებით რამდენიმე შემდეგ. "
  
  ალისია მას მარტო თვალებით ეჭირა და სხეულის დანარჩენი ნაწილი სრულიად უძრავად ინარჩუნებდა. "Მალე დაბრუნდი".
  
  ჰეიდენი დრეიკსა და დალს შორის ჩაეჭიდა, სწრაფად ლაპარაკობდა, მურისგან ინფორმაციას აწვდიდა და თვალს ადევნებდა მათ, ვისაც შეეძლო პირველადი დახმარების გაწევა.
  
  "ისინი ამბობენ, რომ ბომბის დატვირთვა ხუთიდან რვა კილოტონამდეა. თუ გავითვალისწინებთ მის მოცულობას, წონას და სისწრაფეს, რომლითაც ის ჩაიძირება..." იგი შეჩერდა. "უსაფრთხო სიღრმე არის ათას რვაასი ფუტი..."
  
  დრეიკი დაემორჩილა, მაგრამ ახლომდებარე კიბეებით ავიდა ზედა გემბანზე. "ჩვენ გვჭირდება ყველაზე სწრაფი ვერტმფრენი, რაც თქვენ გაქვთ", - უთხრა მან მიახლოებულ პილოტს. "არა სირცხვილი. არავითარი წუწუნი. უბრალოდ მოგვეცით დაწყევლილი გასაღებები."
  
  "Ჩვენ არ ვართ-"
  
  შეაწყვეტინა ჰეიდენმა. "დიახ, თვრამეტი ფუტი, მთელი ამ გამოსხივების გასანეიტრალებლად, NEST ბრძანების მიხედვით. ჯანდაბა, თქვენ უნდა იყოთ ოთხმოცი მილი ოფშორიდან.
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ ბომბის ლითონის სხეული ოდნავ ასრიალებდა ოფლის თითებში. "ოცდაათ წუთში? ეს არ მოხდება. კიდევ რა გაქვს?"
  
  ჰეიდენი გაფითრდა. "არაფერი, დრეიკ. მათ არაფერი აქვთ. "
  
  "ახლა ეს სლეხი ლამაზად გამოიყურება", - თქვა დალმა.
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ალისია გავარდა, ზედა გემბანისკენ მიემართებოდა და ზღვას იყურებოდა. რას ეძებდა ის იქ, გარეთ?
  
  პილოტი მიუახლოვდა, ბლუთუს მოწყობილობა ჩაფხუტის ძირში აციმციმდა. "ჩვენ გვყავს ჯარში ყველაზე სწრაფი ვერტმფრენი", - თქვა მან. "ბელი სუპერკობრა. ორასი მილი საათში თუ უბიძგებ მას."
  
  დრეიკი ჰეიდენს მიუბრუნდა. "იმუშავებს ეს?"
  
  "მე ვფიქრობ, დიახ". მან თავის თავში რამდენიმე გონებრივი არითმეტიკული გამოთვლები გააკეთა. "მოიცადე, ეს არ შეიძლება იყოს სიმართლე."
  
  დრეიკმა აიღო ბირთვული ბომბი, წითელი ნომრები კვლავ ციმციმებს, დალი მის გვერდით. "მოდით!"
  
  "ორმოცი მილი", თქვა მან, როცა გარბოდა. "დიახ, თქვენ შეგიძლიათ ამის გაკეთება. მაგრამ ეს მხოლოდ დაგტოვებთ... სამ წუთს ჯოჯოხეთის გასასვლელად. თქვენ არ გაექცევით აფეთქების ზონას!"
  
  დრეიკი მიუახლოვდა სუპერ კობრას სიჩქარის შენელების გარეშე, დაათვალიერა გლუვი ნაცრისფერი ფორმები, კოშკები, სამლულიანი ქვემეხები, რაკეტების ღობეები და Hellfire გამშვები სადგურები.
  
  "საკმარისია," თქვა მან.
  
  - დრეიკი, - შეაჩერა ჰეიდენმა. "თუნდაც ატომურ ბომბს უსაფრთხოდ ჩამოაგდოთ, აფეთქება გაანადგურებს."
  
  "მაშინ შეწყვიტეთ ჩვენი დროის დაკარგვა", - თქვა იორკშირელმა. "თუ თქვენ, მურმა ან სხვამ, ვინც თქვენს თავში არ იცით სხვა გზა?"
  
  ჰაიდენი ისმენდა მონაცემებს, რჩევებსა და დაზვერვას, რომელსაც მური მუდმივად აწვდიდა. დრეიკმა იგრძნო, როგორ ქანაობდა ბორანი მოწყვეტილ ტალღებზე, დაინახა მანჰეტენის ჰორიზონტი ახლო მანძილიდან, ჭიანჭველების მსგავსი აურზაურიც კი გამოავლინა იმ ადამიანების, რომლებიც უკვე დაბრუნდნენ თავიანთ ცხოვრებაში. ყველგან სამხედრო ხომალდები, ჩქაროსნული კატარღები და შვეულმფრენები იყო, რომელთა პილოტიც ბევრი იყო, ვინც სიცოცხლეს გაწირავდა ამ დღის გადასარჩენად.
  
  მაგრამ ეს ყველაფერი მხოლოდ ორამდე ჩამოვიდა.
  
  დრეიკი და დალი ჩასხდნენ Super Cobra-ში, მიმავალი პილოტისგან კონტროლის კურსები მიიღეს.
  
  "კარგი მოგზაურობის გისურვებთ," თქვა მან წასვლისას. "Და წარმატებები".
  
  
  თავი ორმოცდამეექვსე
  
  
  დრეიკმა პატარა ღიმილით გადასცა დალს ბირთვული ბომბი. "ვიფიქრე, რომ შეიძლება პატივისცემა გინდოდეს, მეგობარო."
  
  შვედმა ბომბი აიღო და ვერტმფრენის უკანა მხარეს ავიდა. "არ ვარ დარწმუნებული, რომ შემიძლია ვენდო, რომ მართავ სწორ ხაზზე."
  
  "ეს არ არის მანქანა. და მე ნამდვილად მჯერა, რომ ჩვენ უკვე დავადგინეთ, რომ მე შემიძლია თქვენზე უკეთ მართოთ. "
  
  "Რატომ არის ეს? მე ასე არ მახსოვს".
  
  "მე ინგლისელი ვარ. შენ არ ხარ ასეთი".
  
  "და კონკრეტულად რა შუაშია ეროვნება ამასთან?" დალი სავარძელში ჩაეშვა.
  
  - მემკვიდრეობა, - თქვა დრეიკმა. "სტიუარტი. ჰამილტონი. ნადირობა. ღილაკი. გორაკი. Და უფრო მეტი. შვედეთი ყველაზე ახლოს იყო ფორმულა 1-ის მოგებასთან, როდესაც ფინეთმა პირველი ადგილი დაიკავა.
  
  დალმა ჩაიცინა, ჩაიკეცა და, შავი ლითონის ყუთი მუხლებზე დადო, კარი დახურა. "ნუ ლაპარაკობ ასე ხმამაღლა, დრეიკ. ბომბი შესაძლოა აღჭურვილი იყოს "სიგიჟის" სენსორით".
  
  "მაშინ, ჩვენ უკვე გაფუჭებულები ვართ."
  
  გადაცემათა კოლოფის ჯოხით ასწია ვერტმფრენი ბორანს, მას შემდეგ რაც დარწმუნდა, რომ ცა მოწმენდილი იყო. მზის შუქი უკნიდან გაბრწყინდა და გადახტა ქალაქის მილიონობით ამრეკლავ ზედაპირს, რამაც მას მცირე შეხსენება მისცა, თუ რატომ აკეთებდნენ ამას. სახეები მას გემბანის ქვემოდან უყურებდნენ, ბევრი მათგანი იყო მისი მეგობრები და ოჯახი, მისი თანაგუნდელები. კენზი და მაი მხარ-მხრე იდგნენ, მათი სახეები გამოუხატავი იყო, მაგრამ ბოლოს ის ისრაელმა გააღიმა.
  
  მან საათს დააკაკუნა და მხოლოდ ტუჩებით თქვა: უფრო შორს გადაიტანე.
  
  ალისია არსად ჩანდა და არც ბო. დრეიკმა სამხედრო ვერტმფრენი გაგზავნა ტალღებზე დაბლა, ატლანტის ოკეანის პირდაპირ გზაზე. ქარები გადაკვეთეს მათ გზას და მზის სინათლე ციმციმებდა ყოველ ღვარძელზე. ჰორიზონტები გადაჭიმულია ყველა მიმართულებით, ღია ცისფერი ცის თაღები, რომლებიც ეწინააღმდეგებიან ზღვების შიშის მომგვრელ სივრცეებს. მათ უკან ეპიკური ჰორიზონტი გაქრა, რადგან წუთები და წამები ნელ-ნელა უახლოვდებოდა ნულს.
  
  - თხუთმეტი წუთი, - თქვა დალმა.
  
  დრეიკმა ოდომეტრს დახედა. "სწორი გრაფიკით."
  
  "რამდენი დრო დაგვრჩება?"
  
  - სამი წუთი, - ხელი ასწია დრეიკმა. "პლიუს ან მინუს."
  
  "რა ღირს ეს მილში?"
  
  "საათში ორასი მილის სიჩქარით? დაახლოებით შვიდი."
  
  დალმა სახეზე იმედი გამოაჩინა. "Ცუდი არაა".
  
  - იდეალურ სამყაროში, - მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "არ მოიცავს შემობრუნების მანევრებს, აჩქარებას, ზვიგენის თავდასხმას. რაც არ უნდა ჯანდაბა დაგვყარეს იქ".
  
  "ამ ნივთს აქვს გასაბერი?" დალმა მიმოიხედა ირგვლივ, თითები ძლიერად ეჭირა ბირთვულ ბომბს.
  
  "თუ ეს მოხდება, არ ვიცი სად." დრეიკმა საათს დახედა.
  
  აფეთქებამდე თორმეტი წუთი.
  
  "მზად იყავი".
  
  "ყოველთვის ასე."
  
  "დავდებ, რომ არ ელოდი, რომ ამას გააკეთებდი, როცა დღეს გაიღვიძე."
  
  "Რა? ჩააგდე ბირთვული ბომბი ატლანტის ოკეანეში ნიუ-იორკის გადასარჩენად? ან პირისპირ გელაპარაკებით საზღვაო ქვეითების ვერტმფრენში ყოფნისას?"
  
  "კარგი, ორივე."
  
  "პირველი ნაწილი გამახსენდა."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, ღიმილი ვერ დამალა. "რა თქმა უნდა, ეს მოხდა. შენ ხარ ტორსტენ დალი, დიდი გმირი."
  
  შვედმა ატომურ ბომბზე ხელი სულ რაღაც წამით მოიხსნა, რათა დრეიკს მხარზე ხელი დაადო. "და შენ ხარ დრეიკი, მეტ დრეიკი, ყველაზე მზრუნველი ადამიანი, ვისაც კი ოდესმე ვიცნობდი. არ აქვს მნიშვნელობა რამდენად ცდილობ მის დამალვას".
  
  "მზად ხარ ჩამოაგდო ეს ბირთვული ბომბი?"
  
  "რა თქმა უნდა, ასეა, იდიოტო ჩრდილოეთიდან."
  
  დრეიკმა აიძულა ვერტმფრენი ჩაძირულიყო, პირველი ცხვირით ნაცრისფერ შეშუპებაში. დალმა უკანა კარი გააღო და შემობრუნდა უკეთესი პოზიციის მისაღებად. სუპერ კობრას ჰაერის ნაკადი შემოვარდა. დრეიკმა საკონტროლო ბერკეტს ხელი მოჰკიდა და პედლებს დააჭირა და სწრაფად ვარდნა განაგრძო. დალმა ატომური ბომბი უკანასკნელად გადაიტანა. ტალღები ავიდა, შეეჯახნენ და მათკენ ქაოტური ნაპერწკლები გაგზავნეს, თეთრი ქაფით ციმციმდნენ, მზის შუქის ალმასის ნაპერწკლებით გაჟღენთილი. ყოველი კუნთის დაჭიმვით, დრეიკმა საბოლოოდ თავი მაღლა აიწია, გაასწორა ჰალო და თავი მოატრიალა, რათა უყურა დალმა, როგორ ისროდა საბოლოო განადგურების ლითონის გარსაცმები კარიდან.
  
  ის ტალღებში ჩავარდა, მბრუნავი ბომბი, რომელიც წყალში ადვილად შევიდა დაბალი სიმაღლის გამო, რომელზედაც ის გათავისუფლდა, კიდევ ერთი საიმედო გზა იმის უზრუნველსაყოფად, რომ ხელშემშლელი სენსორი ნეიტრალური დარჩეს. დრეიკმა მყისიერად ჩამოიშორა ისინი შეჯახებისგან, ტალღებზე ისე დაბლა აეწია, რომ მათ გადალახეს მისი სრიალი, არ დაკარგა დრო სიმაღლის ასამაღლებლად და კატასტროფის შემთხვევაში ვერტმფრენს დაცემისთვის ნაკლები ადგილი მისცა.
  
  დალმა საკუთარი საათი შეამოწმა.
  
  Ორი წუთი.
  
  "ფეხი დადე."
  
  დრეიკმა კინაღამ გაიმეორა, რომ ის რეალურად არ მართავდა მანქანას, არამედ ფოკუსირებული იყო ჩიტის რაც შეიძლება სწრაფად მიღებაზე, რადგან იცოდა, რომ შვედი უბრალოდ ათავისუფლებდა ზეწოლას. ახლა ეს ყველაფერი წამებზე ჩამოვიდა - დრო ატომურ აფეთქებამდე, მილები, რომლებიც ისინი ამოიღეს აფეთქების რადიუსიდან, მათი სიცოცხლის ხანგრძლივობა.
  
  - თვრამეტი წამი, - თქვა დალმა.
  
  დრეიკი ჯოჯოხეთისთვის მოემზადა. "კარგი იყო, მეგობარო."
  
  ათი... ცხრა...
  
  "მალე გნახავ, იორკი."
  
  ექვსი, ხუთი, ოთხი...
  
  "არა თუ დავინახე შენი სულელი..."
  
  Ნული.
  
  
  თავი ორმოცდამეშვიდე
  
  
  დრეიკმა და დალმა პირველად წყალქვეშა აფეთქების შესახებ ვერაფერი დაინახეს, მაგრამ წყლის უზარმაზარი კედელი, რომელიც მათ უკან ზღვიდან ამოიფრქვა, საკმარისი იყო იმისთვის, რომ მათი გული გაეცინა. თხევადი სოკოს ღრუბელი, რომელიც ათასობით ფუტის სიმაღლეზე ამოდის ჰაერში, აბნელებს ყველაფერს, მიისწრაფვის ატმოსფეროსკენ, თითქოს თავად მზის ჩახშობას ცდილობს. სპრეის ვარდის გუმბათი, დარტყმითი ტალღების წინამორბედი, სფერული ღრუბელი, მაღალი ზედაპირის ტალღები და საბაზისო ტალღა, რომელიც ხუთას მეტრზე მეტ სიმაღლეზე აიწევს.
  
  აფეთქების ტალღა ვერ შეჩერდა, ეს იყო ადამიანის მიერ შექმნილი ბუნების ძალა, ენერგიული დაშლა. ის ჩაქუჩის დარტყმის მსგავსად მოხვდა ვერტმფრენის ზურგზე და დრეიკს ისეთი შთაბეჭდილება უქმნიდა, რომ მას ბოროტი გიგანტის ხელი უბიძგებდა. თითქმის მაშინვე, ვერტმფრენი ჩაყვინთა, ადგა და შემდეგ გვერდზე გადაბრუნდა. დრეიკის თავი მეტალს მოხვდა. დალი ისე ეჭირა, როგორც ნაჭრის თოჯინა, რომელსაც ბოროტი ძაღლი აგდებს.
  
  ვერტმფრენი შეირყა და შემოვიდა, ის შეარყია გაუთავებელმა აფეთქებამ, დინამიურმა ტალღამ. ისევ და ისევ ტრიალებდა, პროპელერები ნელდებოდა, სხეული რხევოდა. მის უკან, წყლის უზარმაზარი ფარდა აგრძელებდა აწევას, რომელსაც ტიტანური ძალა ამოძრავებდა. დრეიკი იბრძოდა, რომ შეგნებული დარჩენილიყო, უარი თქვა თავის ბედზე ყოველგვარ კონტროლზე და უბრალოდ ცდილობდა შეენარჩუნებინა, იყო ფხიზლად და მთლიანობაში.
  
  დრო აღარ იყო არსებითი და მათ შეეძლოთ ასაფეთქებელი ტალღის ფარგლებში საათობით დაეჯახათ და დაარტყათ ქუსლები, მაგრამ მხოლოდ მაშინ, როცა ის გასცდა და აღმოჩნდნენ მის ტალღაზე მიჯაჭვული, მისი დესტრუქციული ძალის ნამდვილი შედეგები ნათელი გახდა.
  
  ვერტმფრენი, თითქმის თავდაყირა, ატლანტიკისკენ დაიძრა.
  
  კონტროლი დაკარგა, დრეიკი მოემზადა ზემოქმედებისთვის, რადგან იცოდა, რომ სტიქიას რომ გადაურჩებოდნენ, არც მაშველი ჯოხი ჰქონდათ, არც მაშველი ჟილეტები და არც გადარჩენის იმედი. რატომღაც საკმარისად ინარჩუნებდა ცნობიერებას ძვირფასი სიცოცხლისთვის, ის უყურებდა როგორ ჩაძირავდნენ ოკეანეში.
  
  
  თავი ორმოცდამერვე
  
  
  ალისიამ დაინახა, რომ დრეიკმა კავშირი დაამყარა თავის თავში მისგან დაახლოებით სამი წამის შემდეგ. დალიც. ბიჭები ნელა მოძრაობდნენ, მაგრამ ის არასოდეს ამბობდა. ბევრად უკეთესი იყო რაღაცეები რეზერვში შემენახა. როგორც სხვებმა გაიგეს და ჰეიდენმა რჩევისთვის მიმართა მურს და მის მთავრობის მეგობარებს, ალისიას საბედისწერო ცოდნით, რომ უსაფრთხო დისტანციის კანონი მათ ყველა დიდ ტანჯვას მოჰყვებოდა მომდევნო ნახევარ საათში. სანამ დრეიკი ვერტმფრენის მეთაურობაზე მუშაობდა, ალისიამ მზერა და ყურადღება სხვაგან გადაიტანა.
  
  ვერტმფრენი ჩამოვარდებოდა, მან ეს იცოდა, ამიტომ სხვა ჩიტით თვალყურის დევნების აშკარა არჩევანს აზრი არ ჰქონდა. მაგრამ თუ მისი ვერტმფრენი საათში ორასი მილის სიჩქარით დაფრინავდა...
  
  ალისიამ ბო გვერდით წაიყვანა, აუხსნა თავისი გეგმა და შემდეგ იპოვა ჯარისკაცი, რომელმაც ისინი გააცნო აშშ-ს სანაპირო დაცვის წარმომადგენელს.
  
  "რა არის თქვენი ყველაზე სწრაფი გემი?"
  
  იმ დროისთვის, როცა დრეიკი მოშორდა, ალისია იყო გემბანის ქვემოთ და ხტებოდა ნაჩქარევად გადაკეთებულ Defender-ის კლასის საჭრელზე, მიაღწია სიჩქარეს ოთხმოც მილზე საათში. როგორც ერთ-ერთმა ცხვარი ეკიპაჟმა მოწმობს, მათ შეიტანეს გარკვეული ცვლილებები, რამაც შეიძლება გაზარდა ან არ გაზარდა ნავის სიჩქარე ასზე მეტი. როდესაც ალისიამ მათ მხოლოდ რამდენიმე მოკლე სიტყვით უთხრა, რისი გაკეთება სურდა, ყველა დამსწრე მამაკაცი დაჟინებით მოითხოვდა დარჩენას და დახმარებას.
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ, დამცველი იღრიალა, თავისი ხისტი კორპუსით ტალღებს კვეთდა და ცდილობდა დაეხურა უფსკრული გარდაუვალ აფეთქებასა და მათი ჩამოსვლის დროს შორის.
  
  როგორც ალისიამ უთხრა მათ, "ბიჭებო, ჩვენ ბირთვული აფეთქებისკენ მივდივართ. დაიჭირე შენი ქლიავი".
  
  და მიხვდნენ თუ არა, ეკიპაჟი ნავიდან მაქსიმალურ სიჩქარეს აძვრა. ტალღებზე მიჯაჭვული და მათი გამოწვევის გამო, დამცველის კლასის ნავმა ყველაფერი მისცა. ალისია, თეთრკანიანი და თეთრკანიანი, სალონის მოაჯირს ჩაეჭიდა და ფანჯრებიდან უყურებდა. GPS-მა ვერტმფრენის კურსი ჩაწერა მისი ტრანსპონდერის სიგნალის ჩაწერით. გემის ეკიპაჟი მუდმივად ითვალისწინებდა დროის სხვაობას და ამბობდა, რომ უფსკრული ოც წუთამდე დახურეს, შემდეგ თვრამეტი.
  
  ჩვიდმეტი.
  
  ჯერ კიდევ ძალიან გრძელი. ალისია ლიანდაგს აეჭიდა და შეკრთა, როცა ბომ მხარზე ხელი მოკიდა.
  
  "ეს იმუშავებს", - თქვა მან. "ჩვენ გადავარჩენთ ამ დღეს."
  
  ნავი შეძლებისდაგვარად სწრაფად გარბოდა, დაედევნა სისწრაფეს აჩქარებულ ვერტმფრენს, ორივე უცნაურად მისდევდა მოახლოებულ აფეთქებას, რომელიც ჯერ არ მომხდარა. ჰორიზონტი მუდმივად ცვალებადი ხაზი იყო, არასოდეს სწორი. გუნდი ოფლიანობდა, იბრძოდა და ცოდნის სიღრმეში ჩასწვდა. ნავი შეუსწავლელ ტერიტორიაზე შედიოდა, ძრავები იმდენად ძლიერი იყო, რომ ცოცხლები ჩანდნენ.
  
  როდესაც კაპიტანი ალისიას მიუბრუნდა, მან უკვე დაინახა სპირალური ღრუბელი ჰორიზონტზე, არც თუ ისე შორს, მაგრამ ბევრად უფრო შორს, ვიდრე დრეიკის და დალის ვერტმფრენი. აჩქარებულმა დამცველმა ზოლები გადაისროლა წყლის ერთ დიდ ნაპერწკლზე, დაინახა მოახლოებული აფეთქების ტალღა, დაარტყა მას და გაარღვია, შეარყია ყველა ჭანჭიკი, რომელიც მის სტრუქტურას იკავებდა. შორიდან თეთრი წყლის უზარმაზარი რგოლი მოჩანდა, ამ სანახაობამ ალისიას წამით სუნთქვაც კი შეაჩერა.
  
  მაგრამ მხოლოდ ერთი წამით.
  
  "გადაადგილდი," ამოისუნთქა მან და იცოდა, რომ დრეიკი და დალი ახლა თითქმის მტრულ წყლებში ეჯახებოდნენ. "მოძრავი, გადაადგილება, გადაადგილება!"
  
  
  * * *
  
  
  ავარიის ადგილზე მისასვლელად კიდევ ცამეტი წუთი დასჭირდა. ალისია მზად იყო, ტანზე მაშველი ჟილეტით და მეორე ხელში. ბო მის გვერდით იყო ეკიპაჟის ნახევარ ათზე მეტ წევრთან ერთად და თვალებით ათვალიერებდა წყლებს. პირველი ნამსხვრევები, რომელიც მათ აღმოაჩინეს, იყო პროპელერის დანის მცურავი ნაჭერი, მეორე კი სრულმეტრაჟიანი სრიალი. ამის შემდეგ, ის ნაწილები, რომლებიც არ იძირებოდა, უფრო ხშირად ჩნდებოდა მტევნის სახით.
  
  მაგრამ არც დრეიკი და არც დალი.
  
  ალისია ტალღებს უყურებდა, ნათელ მზეზე იდგა, მაგრამ ყველაზე ბნელ ჯოჯოხეთში ცხოვრობდა. თუ ბედმა დაადგინა, რომ ამ ორ გმირს შეეძლო ნიუ-იორკის გადარჩენა და აფეთქების გადარჩენა, მხოლოდ ატლანტიკის ოკეანეში დაკარგული, ის დარწმუნებული არ იყო, რომ ამას გაუმკლავდებოდა. გავიდა წუთები. ნამსხვრევები წარსულში მიცურავდა. არავის სიტყვა არ უთქვამს და არც ერთი სანტიმეტრი არ გაძვრა. საჭიროების შემთხვევაში ისინი დარჩებიან დაღამებამდე.
  
  რადიო გამუდმებით ხრაშუნებდა. ჰეიდენის კითხვითი ხმა. შემდეგ მური და სმიტი მეორე ხაზზე არიან. კენსიმაც კი ჩაილაპარაკა. წუთები ნელი მოძრაობით არეულობა და მზარდი საშინელება გადიოდა. რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდა ეს...
  
  ბო ფეხის წვერებზე იდგა და შეამჩნია, რომ ტალღის მხარეს რაღაც ამოდიოდა. მან ეს მიუთითა და დასვა კითხვა. მერე ალისიამაც დაინახა, უცნაური შავი მასა ნელა მოძრაობდა.
  
  "თუ ეს კრაკენია," ძირითადად ჩასჩურჩულა მან, არც კი გააცნობიერა რა თქვა. "მე აქედან მივდივარ."
  
  კაპიტანმა ნავი ამ მიმართულებით გაატარა, რაც დაეხმარა ფორმის ფოკუსირებას. ამას რამდენიმე წუთი დასჭირდა და ცოტათი გაცურდა, მაგრამ როდესაც ალისია თვალი ჩაუკრა, დაინახა, რომ ეს ორი სხეული იყო, ერთმანეთთან შეკრული, რათა არ დაბინდულიყო და ჯერ კიდევ მცურავ პილოტის სავარძელზე იყო მიბმული. ბრძოლა წყალზე დადგომასა და ჩაყვინთვის შორის თითქოს ამ უკანასკნელისკენ იყო მიდრეკილი, ამიტომ ალისია მფარველს ეჩქარებოდა.
  
  და გადახტა გემზე.
  
  განუწყვეტლივ ცურავდა, მან ხელი მოჰკიდა მოციმციმე მასას და აკანკალებდა, ცდილობდა აზრი გაეგო. ვიღაცას სახე მოექცა.
  
  "დალ. Კარგად ბრძანდებით? სად არის დრეიკი?
  
  "ჩემს პალტოებს ვუჭერ. Როგორც ყოველთვის."
  
  როგორც კი დინებამ დალი შემოატრიალა წყალში, მეორე სახე გამოჩნდა, რომელიც მეორეს ქურთუკის საზურგეს ეყრდნობოდა.
  
  "კარგი, თქვენ ორივე ერთად თავს კომფორტულად გრძნობთ", - გააპროტესტა ალისია ყალბი. "გასაკვირი არ არის, რომ თქვენ დახმარებას არ დაურეკავთ. მოგცეთ კიდევ ათი წუთი?
  
  დრეიკის აკანკალებული ხელი წყლიდან ამოვიდა. "მარტო კი არა. მეჩვენება, რომ სისხლიანი ოკეანის ნახევარი გადავყლაპე".
  
  "და მე ვფიქრობ, რომ ჩვენ ჩავდივართ," - ამოისუნთქა დალმა, რამდენიმე წუთით ადრე, სანამ პილოტის სავარძელი უკან დაბრუნდა და მისი თავი წყლის ქვეშ გაუჩინარდა.
  
  სანაპირო დაცვის საჭრელი მიუახლოვდა როგორც გაბედა. "მათთან ყველაფერი რიგზეა?" ყვიროდა ხმები.
  
  ალისიას ხელი დაუქნია. "მათთან ყველაფერი რიგზეა. ნაძირლები უბრალოდ სულელობენ".
  
  შემდეგ დრეიკიც წყლის ქვეშ ჩავარდა.
  
  -მმმ, - ალისია მას შეხედა. "Სინამდვილეში..."
  
  
  თავი ორმოცდამეცხრე
  
  
  შემდგომში მსოფლიო მოწესრიგდა, შოკირებული იყო მომხდარის საშინელებით, მაგრამ, სამწუხაროდ, ასევე შეეგუა. როგორც შეერთებულმა შტატებმა 1960-იან წლებში დაწერა, დროის საკითხი იყო, სანამ რომელიმე ტერორისტი ააფეთქებდა ატომურ ბომბს მსოფლიოს ერთ-ერთ უდიდეს ქალაქში. მათ შეიმუშავეს დოკუმენტიც კი და მასზე პასუხი - ეროვნული რეაგირების სცენარი ნომერი პირველი.
  
  თუ უფრო დაჭრილი, დაჟეჟილებული, მტკივნეული და პრეტენზიული ხალხის ჯგუფი შეკრებილიყო, რათა განეხილათ ნიუ-იორკის წარუმატებლობის შედეგები და გასაოცარი, ეს არასოდეს იქნებოდა აღიარებული. თუმცა, ამ გუნდს, SPIR-ს და რამდენიმე სხვას, დაუკავშირდნენ პრეზიდენტი, შიდა უსაფრთხოების დირექტორი და ნიუ-იორკის მერი.
  
  ალისია ყოველთვის აპირებდა ამაზე ჩივილს. "და ყველაფერი რაც მე ძალიან მინდოდა იყო ლოურენსის ზარი."
  
  "ფიშბურნი?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "Ნუ სულელობ. ჯენიფერი, რა თქმა უნდა."
  
  "შეიძლება მან მოგპაროს ჩემგან?"
  
  ალისიას გაეცინა. "თვალის დახამხამებაში."
  
  "კარგი, ყოველთვის სასიამოვნოა იმის ცოდნა, ვის მხარეზე ხარ."
  
  "თუ გინდა, შემიძლია მოგწერო საუკეთესო კანდიდატების სია."
  
  დრეიკმა ხელი აიქნია და კვლავ ცდილობდა გამოჯანმრთელებულიყო მათ მიერ გაზიარებული კოცნისგან. ეს მოხდა დიდი სტრესის, სიცოცხლის ზეიმის მომენტის შემდეგ, მაგრამ ამან მასში აღძრა ემოციები, ძველი ემოციები, რომლებიც მას დიდი ხანია მოკვდა. როგორც ახლა იყო, ბევრი სხვა რამ იყო მოსაფიქრებელი - მათ შორის მაი და ბო.
  
  მაგრამ ცხოვრება მხოლოდ შენთვის არ შენელებულა, ფიქრობდა. თუმცა ბევრი ამას ელოდა და შესანიშნავი შანსები ძირითადად მხოლოდ ერთხელ მოვიდა. მათი გამოტოვება ჩვეულებრივ ნიშნავდა მთელი ცხოვრების სინანულს, არასოდეს იცოდე. გაშვებული შანსი არასოდეს არის ხელიდან გაშვებული შანსი.
  
  სჯობს სცადო და წარუმატებლობა, ვიდრე საერთოდ არ სცადო.
  
  ალისია ისეთივე რთული იყო, როგორც მზის სისტემა, მაგრამ ისიც კი ნაოსნობადი იყო. წამიერად გათიშა ფიქრები, ჯერ კიდევ ფიზიკურად და სულიერად სუსტი ამ დღის და, ფაქტობრივად, ბოლო რამდენიმე კვირის მთელი სტრესისგან. მისი მეგობრები ისხდნენ მის ირგვლივ და ჭამდნენ ნიუ-იორკის ერთ-ერთ საუკეთესო იტალიურ რესტორანში. აგენტმა მურმა გუნდის მადლიერების ნიშნად მთელი ფართი იქირავა Homeland-ის ხარჯზე და შიგნით ჩაკეტა.
  
  "რაც არ უნდა მოხდეს", - თქვა მან. "მე არ მინდა, ხალხო, იჩქაროთ ამის თავიდან ასაცილებლად."
  
  დრეიკმა ეს დააფასა.
  
  და გუნდმა დააფასა შესანიშნავი საკვები, მოდუნებული ატმოსფერო და ხანგრძლივი შესვენება ამდენი სტრესის შემდეგ. სავარძლები პლუშუს იყო, ოთახი თბილი იყო და პერსონალი ძლივს შესამჩნევი იყო. დალი თეთრ პერანგში და შავ შარვალში იყო გამოწყობილი, თითქმის ამოუცნობი დრეიკისთვის, რომელიც შეჩვეული იყო მის საბრძოლო აღჭურვილობაში ხილვას. მაგრამ შემდეგ მას ანალოგიურად ეცვა და შარვალი სანდო ლევის ჯინსით შეცვალა.
  
  "ეს არ ჰგავს ბონდს", - აღნიშნა დალმა.
  
  "მე არ ვარ ჯეიმს ბონდი."
  
  "მაშინ შეწყვიტე ზედმეტი ფიქრი და შეეცადე უფრო დახვეწილი გამოჩნდე ყოველ ჯერზე, როცა ალისია მიდის. მან უკვე იცის, რომ თქვენ უბრალოდ იორკშირის დისტანციური ვენტილატორი ხართ...
  
  "ვფიქრობ, დროა, მეგობარო, დასასვენებლად წახვიდე. თუ ვერ გადაწყვიტე სად წახვიდე, სიამოვნებით დაგპატიჟებ მომავალ კვირას". მუშტი ასწია.
  
  "და აქ არის ჩემი მადლიერება თქვენი სიცოცხლის გადასარჩენად."
  
  "ეს არ მახსოვს. და თუ არ მახსოვს, მაშინ ეს არასდროს მომხდარა. "
  
  "ძალიან ჰგავს, როცა გაიზარდე."
  
  ბო და მეი ერთმანეთის გვერდით ისხდნენ, ფრანგი ტკბებოდა ჭამით და ესაუბრებოდა; იაპონელი ქალი უადგილოდ გამოიყურებოდა, ორ სამყაროს შორის მოხვედრილი. დრეიკს აინტერესებდა რა უნდოდა სინამდვილეში და სად იყო მისი ნამდვილი ადგილი. ზოგიერთ მომენტში მან დაინახა მასში ცეცხლი, რამაც ხელი შეუწყო მას ებრძოლა მისთვის, ზოგიერთში - ეჭვი, რამაც აიძულა გაჩუმებულიყო, ჩაეფლო საკუთარ თავში. რა თქმა უნდა, ოთხმა ვერაფერი მოაგვარა ერთ დღეში, მაგრამ დაინახა, რომ რაღაც მოახლოებული იყო, წინ ჰორიზონტს დაბინდავდა.
  
  ძალიან ჰგავს ატომურ აფეთქებას, რომელიც მას გუშინ შეესწრო.
  
  სმიტი და ლორენი ახლა ერთნი იყვნენ. შესაძლოა, ისინი დრეიკის და ალისიას კოცნამ ან შესაძლოა მათმა განადგურებამ გააჩინა. ასეა თუ ისე, სხვა დღეც არ დაკარგეს ამაზე ფიქრში. ჰეიდენი და კინიმაკა ერთად ისხდნენ და დრეიკი ფიქრობდა, ხედავდა თუ არა მათ შორის სივრცის მეტრზე მეტს, რაღაც უფრო მნიშვნელოვანს. ეს უფრო მეტად ეხებოდა სხეულის ენას, ვიდრე სხვა რამეს, მაგრამ ის იმ დროს ფსიქიკურად დაღლილი იყო და დაღლილობამდე მიიჩნია.
  
  - ხვალამდე, - ასწია მან ჭიქა, - და შემდეგ ბრძოლაში.
  
  სასმელები გადაწურეს და კვება გაგრძელდა. მას შემდეგ, რაც მთავარი კერძი შეჭამეს და უმეტესობამ სკამებზე მიყრდნობილი, კმაყოფილი ძილში ჩავარდა, კენზიმ გადაწყვიტა დალაპარაკებოდა მთელ ჯგუფს.
  
  "რა მჭირს?" - ჰკითხა მან. "მართლა ჩემი ბედი ასე გაურკვეველია?"
  
  ჰეიდენი გადაინაცვლა, ხელმძღვანელობის მანტია ისევ მოიცვა. "კარგი, გულწრფელი ვიქნები შენთან, რასაც დარწმუნებული ვარ, დააფასებ. არაფერი მსურს იმაზე მეტად, რომ ციხის საკნიდან გაგაცილო, კენსი, მაგრამ უნდა ვთქვა - ვერ წარმომიდგენია, რომ ეს მოხდეს.
  
  "შემეძლო წავსულიყავი."
  
  "მე ვერ შეგეჩერებინა," აღიარა ჰეიდენმა. "და მე არ მინდა. მაგრამ თქვენ მიერ ახლო აღმოსავლეთში ჩადენილმა დანაშაულებმა, - გრიმასით შეასრულა მან, - რბილად რომ ვთქვათ, ბევრი ძლიერი ადამიანი აღაშფოთა. ზოგიერთი მათგანი ამერიკელია".
  
  "სავარაუდოდ იგივე კაცები და ქალები, ვისთვისაც სხვა ნივთები ვიყიდე."
  
  "Კარგი არგუმენტია. მაგრამ ეს არ უშველა".
  
  "მაშინ მე შევუერთდები თქვენს გუნდს. დაიწყეთ სუფთა ფურცლით. გაიქეცი ქერა გაზელის გვერდით, რომლის სახელია ტორსტენ დალი. მე ახლა შენი ვარ, ჰეიდენ, თუ მომცემ შანსს, რომ დავალიანო ჩემი ვალი".
  
  SPEAR-ის გუნდის ლიდერი სწრაფად აცეცებდა თვალებს, როდესაც კენზის გულწრფელი განცხადება გაირკვეს მას. დრეიკი ორ დღეში მეორედ დაიხრჩო წყალში. "მე არასოდეს მეგონა დალი, როგორც გაზელი. უფრო მეტიც -"
  
  "ნუ ამბობ ამას", გააფრთხილა შვედმა, ოდნავ დარცხვენილი სახით.
  
  ალისია ყურადღებით აკვირდებოდა ისრაელელს. "დარწმუნებული არ ვარ, რომ მსურს ამ ძუასთან მუშაობა."
  
  "ოჰ, მე კარგად ვიქნები შენთან, მაილს. დაიჭირე თავი თითებზე. მე შემეძლო გასწავლო, როგორ ჩააგდო მუშტი, რომელიც რეალურად მტკივა".
  
  - შესაძლოა მეც მომიწიოს თქვენთან დარჩენა ახლა, - ჩაილაპარაკა ბომ. "ტაილერ უების ქარში და Tomb Raider-თან ერთად, სხვაგან არსად ვიქნები."
  
  - გმადლობთ, - დაიწუწუნა დრეიკმა. "ჩვენ მოვიფიქრებთ და გამოგიგზავნით ძალიან მოკლე საპასუხო წერილს."
  
  "კარგი ხალხი ყოველთვის მისასალმებელია ამ გუნდში," უთხრა მას ჰეიდენმა. "სანამ ისინი კარგად თამაშობენ ჩვენთან ერთად. დარწმუნებული ვარ, რომ Beau შესანიშნავი დამატება იქნება. "
  
  "კარგი, მე ვიცი, რომ მას დიდი უპირატესობა აქვს", - თქვა დაფიქრებულმა ალისამ. "თუმცა არ ვარ დარწმუნებული, რომ გუნდთან ერთად კარგად ითამაშებს."
  
  ზოგს გაეცინა, ზოგს არა. ღამე გაქრა და გაქრა, მაგრამ ჯარისკაცები, რომლებმაც ნიუ-იორკი გადაარჩინეს, დეპრესიაში ჩავარდა კარგ საზოგადოებაში და კარგი ისტორიების ფონზე. თავად ქალაქი მათთან ერთად აღნიშნავდა, თუმცა მისი მაცხოვრებლების უმეტესობამ არასოდეს იცოდა რატომ. ჰაერში კარნავალის გრძნობა გავრცელდა. სიბნელეში და შემდეგ მზის ამოსვლისას ცხოვრება გაგრძელდა.
  
  როგორც ახალი დღე გათენდა, გუნდმა ცალ-ცალკე წავიდა, სასტუმროს ნომრებში დაბრუნდა და შუადღის შეხვედრაზე შეთანხმდნენ.
  
  "მზად ხარ სხვა დროს საბრძოლველად?" დალმა იღიმება დრეიკს, როცა ისინი ახალ, ახალ დილას მივიდნენ.
  
  "Შენს შემდეგ?" დრეიკი ფიქრობდა შვედების დაცინვაზე და შემდეგ გაახსენდა ყველაფერი, რაც მათ გამოიარეს. არა მხოლოდ დღეს, არამედ მათი შეხვედრის დღიდან.
  
  "ყოველთვის," თქვა მან.
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  დევიდ ლიდბიტერი
  ოდინის ძვლები
  
  
  თავდადება
  
  
  მინდა ეს წიგნი ჩემს ქალიშვილს მივუძღვნა,
  
  კირა,
  
  შენარჩუნებას ჰპირდება
  
  და კიდევ ბევრი მილი წინ...
  
  და ყველას, ვინც ოდესმე მხარი დამიჭირა ჩემს წერაში.
  
  
  Ნაწილი 1
  არასოდეს მინდოდა ომის დაწყება...
  
  
  ერთი
  
  
  
  იორკი, ინგლისი
  
  
  სიბნელე აფეთქდა.
  
  "Ეს არის ის". მეტ დრეიკმა მხედველობის მაყურებელს შეხედა და სცადა სანახაობის იგნორირება და გამოსახულების გადაღება, როდესაც უცნაურად ჩაცმული მოდელი მისკენ მიდიოდა პოდიუმზე.
  
  Არ არის ადვილი. მაგრამ ის პროფესიონალი იყო, ან სულაც ცდილობდა ყოფილიყო. არავის არასოდეს უთქვამს, რომ SAS-ის ჯარისკაციდან სამოქალაქოზე გადასვლა ადვილი იქნებოდა და ის იბრძოდა ბოლო შვიდი წლის განმავლობაში, მაგრამ ფოტომ, როგორც ჩანს, სწორი აკორდი მისცა მას.
  
  განსაკუთრებით ამაღამ. პირველმა მოდელმა ხელი აიქნია და ოდნავ ამპარტავნულად გაიღიმა, შემდეგ კი მშვიდად მოშორდა მუსიკისა და მხიარულების ხმას. დრეიკმა განაგრძო კამერაზე დაწკაპუნება, როდესაც ბენმა, მისმა ოცი წლის ბინადარმა, ყურში ყვირილი დაიწყო.
  
  "პროგრამაში ნათქვამია, რომ ეს იყო მილა იანკოვიჩი. მგონი მსმენია მის შესახებ! მე ციტირებს: "ჩიკ დიზაინერი მოდელი ფრეია". ვაა, ეს ბრიჯიტ ჰოლია? ძნელი სათქმელია მთელი ამ ვიკინგური აღჭურვილობის ქვეშ".
  
  დრეიკმა უგულებელყო კომენტარი და განაგრძო თამაში, ნაწილობრივ იმიტომ, რომ არ იყო დარწმუნებული, რომ მისი ახალგაზრდა მეგობარი, ასე ვთქვათ, ძაფს აჭერდა. მან გადაიღო კატის სიარულის ნათელი სურათები და ხალხში სინათლის გაფანტული თამაში. მოდელებს ვიკინგების კოსტიუმები ეცვათ , ხმლებითა და ფარებით, ჩაფხუტებითა და რქებით - მსოფლიოში ცნობილი დიზაინერის აბელ ფრეის მიერ შექმნილი რეტრო კოსტიუმები, რომელიც საღამოს საპატივსაცემოდ ავსებდა ახალი სეზონის მოდას სკანდინავიური საბრძოლო კოსტიუმით.
  
  დრეიკმა ყურადღება მიიპყრო კატის გასეირნების უფროსზე და დღევანდელი ზეიმის ობიექტზე - ახლახან აღმოჩენილ რელიქვიაზე, რომელსაც ამბიციურად ეწოდა "ოდინის ფარი". ახლად აღმოჩენილი ფარი, რომელმაც ფართო აღიარება მოიპოვა მთელ მსოფლიოში, უკვე შეფასდა, როგორც სკანდინავიური მითოლოგიის უდიდესი აღმოჩენა და რეალურად თარიღდება ვიკინგების ისტორიის დაწყებამდე დიდი ხნით ადრე.
  
  უცნაურია, ამბობენ ექსპერტები.
  
  საიდუმლო, რომელიც მოჰყვა, იყო უზარმაზარი და დამაინტრიგებელი და მიიპყრო მთელი მსოფლიოს ყურადღება. ფარის ღირებულება მხოლოდ მაშინ გაიზარდა, როდესაც მეცნიერები შეუერთდნენ საჯარო ცირკს მას შემდეგ, რაც მის შემადგენლობაში არაკლასიფიცირებული ელემენტი აღმოაჩინეს.
  
  დიდების თხუთმეტ წუთში მშიერ ნერდებს მისი პიროვნების ცინიკური მხარე ახმოვანებდა. მან ამოიძრო. რამდენიც არ უნდა ებრძოლა ამას, ცინიზმი, რომელიც დაქვრივდა, შხამიანი ვარდივით აყვავდებოდა, როცა მცველობას არიდებდა.
  
  ბენმა დრეიკს ხელი მოჰკიდა და მისი მხატვრული კომპოზიცია უეცრად სავსე მთვარის კადრად აქცია.
  
  "აუფ". Მან გაიცინა. "ბოდიში, მეთ. საკმაოდ გემრიელია. მუსიკის გარდა... სისულელეა. მათ შეეძლოთ ჩემი ჯგუფის დაქირავება რამდენიმე ასეულ ფუნტად. დაიჯერებ, რომ იორკმა მოახერხა რაღაც ისეთი საოცარი, როგორიც ეს იყო?"
  
  დრეიკმა კამერა ჰაერში ააფრიალა. "პატიოსნად? არა." ის იცნობდა იორკის საკრებულოს მათი კორუმპირებული იდეებით. მომავალი წარსულშია, ასე ამბობენ. "მაგრამ შეხედე, იორკი უხდის შენს მემამულეს რამდენიმე კუდს მოდელების გადასაღებად და არა ცის ღამით სექტემბერში. და შენი ჯგუფი სისულელეა. ასე რომ, გაცივდი. "
  
  ბენმა თვალები გაახილა. "სიგიჟე? ძილის კედელი ახლაც განიხილავს... მრავალ წინადადებას, ჩემო მეგობარო.
  
  "უბრალოდ ვცდილობ ფოკუსირება კარგ მოდელებზე." დრეიკი რეალურად იყო ორიენტირებული ფარზე, რომელიც განათებულია კატის სიარულის შუქებით. იგი შედგებოდა ორი წრისგან, შიდა ნაწილი დაფარული იყო უძველესი ცხოველების გამოსახულებებით, ხოლო გარე იყო ცხოველთა სიმბოლოების ნაზავი.
  
  ძალიან მისტიკური, გაიფიქრა მან. შესანიშნავია დაფქული ხილისა და თხილისთვის.
  
  "საყვარელი", ჩაიჩურჩულა მან, როდესაც მოდელი მიდიოდა, და მან დააფიქსირა ახალგაზრდობისა და ასაკის კონტრასტი ციფრულ ფილმზე.
  
  კატების რბენა სწრაფად დამონტაჟდა იორკის ცნობილი ჯორვიკის ცენტრის გვერდით - ვიკინგების ისტორიის მუზეუმი - მას შემდეგ რაც შვედეთის ეროვნული სიძველეების მუზეუმმა მოკლე სესხი გამოსცა სექტემბრის დასაწყისში. ღონისძიების მნიშვნელობა ექსპონენტურად გაიზარდა, როდესაც სუპერვარსკვლავმა დიზაინერმა აბელ ფრეიმ შესთავაზა გამოფენის გახსნის აღსანიშნავად კატების გასეირნების ღონისძიების დაფინანსება.
  
  სხვა მოდელმა იმპროვიზებულ ფილებს აყოლა კატის გამომეტყველება, რომელიც ღამის კრემის თასს ეძებს. იდიოტო, ცინიზმი ისევ გაიზარდა. ეს გახლდათ ვარსკვლავის საძაგელი პარადიგმა, რომელსაც განზრახული ჰქონდა გამოსულიყო მომავალი რეალითი ტელევიზიის "ვარსკვლავების" გადაცემაში და ტვიტერზე და ფეისბუქზე გამოეწერა მილიონობით ლუდის მომლევი, დღეში ათი მწეველი იდიოტი.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. ის მაინც ვიღაცის ქალიშვილი იყო...
  
  პროჟექტორები ტრიალებდნენ და ღამის ცას აფრქვევდნენ. კაშკაშა შუქი ირეკლავდა ვიტრინიდან ვიტრინაზე და ანადგურებდა პატარა მხატვრულ აურას, რისი შექმნაც დრეიკმა მოახერხა. კასკადას საცეკვაო მუსიკამ მის ყურებს შეუტია. უფალო, გაიფიქრა მან. ბოსნიაში გრძნობები უფრო ადვილი იყო, ვიდრე აქ.
  
  ბრბო გაიზარდა. მიუხედავად მისი მუშაობისა, მან ცოტა ხანი დაათვალიერა მის გარშემო არსებული სახეები. წყვილები და ოჯახები. სტრეიტი და გეი დიზაინერები, რომლებიც იმედოვნებენ, რომ თავიანთ კერპს შეხედავენ. ლამაზად ჩაცმულ ადამიანებს, რაც კარნავალურ ატმოსფეროს მატებს. მან გაიღიმა. მართალია, ამ დღეებში ფხიზლად ყოფნის სურვილი გაუნელდა - არმიის საბრძოლო მზადყოფნა გავიდა - მაგრამ ის მაინც გრძნობდა ზოგიერთ ძველ შეგრძნებას. დამახინჯებული გაგებით, მათ ძალა მოიპოვეს მას შემდეგ, რაც ელისონი, მისი ცოლი, გარდაიცვალა ორი წლით ადრე, მას შემდეგ რაც მიატოვა, გაბრაზებული, გულდაწყვეტილი, განაცხადა, რომ შესაძლოა დატოვა SAS, მაგრამ SAS არასოდეს დატოვებდა მას. რას ნიშნავდა ეს საერთოდ?
  
  დრო ძლივს შეეხო ტკივილს.
  
  რატომ დაეჯახა? ცუდი ასახვა იყო გზაზე? ცუდი განსჯა? მის თვალებში ცრემლი? განზრახ? პასუხი, რომელიც სამუდამოდ გაურბის მას; საშინელი ჭეშმარიტება, რომელიც მას არასოდეს შეიტყობს.
  
  ძველმა იმპერატივმა დრეიკი აწმყოში დააბრუნა. რაღაც გაახსენდა მისი ჯარის დღეებიდან - შორეული კაკუნი-კაკუნი, დიდი ხნის დავიწყებული... ახლა ძველი მოგონებები... კაკუნი....
  
  დრეიკმა ნისლი მოიშორა და ყურადღება გაამახვილა კატების გასეირნებაზე. ორმა მოდელმა მოაწყო იმიტირებული ბრძოლა ოდინის ფარის ქვეშ: არაფერი სანახაობრივი, მხოლოდ სარეკლამო მასალა. გულშემატკივარმა გაიხარა, სატელევიზიო კამერები აკოცა და დრეიკი დერვიშივით აწკაპუნებდა.
  
  შემდეგ კი წარბები შეჭმუხნა. მან კამერა დაწია. მისმა ჯარისკაცმა გონებამ, დუნე, მაგრამ არ გაფუჭებულმა, დაიჭირა ის შორეული კაკუნი, ისევ დააკაკუნა და გაუკვირდა, რატომ უახლოვდებოდა სცენას ჯანდაცვის ორი ვერტმფრენი.
  
  - ბენ, - თქვა მან ფრთხილად და დაისვა ერთადერთი კითხვა, რომელიც თავში გამიჩნდა, - თქვენი კვლევის დროს, გსმენიათ რაიმე მოულოდნელი სტუმრის შესახებ ამაღამ?
  
  "Ვაუ. არ მეგონა თუ შეგიმჩნევია. ისე, ისინი ტვიტერზე წერდნენ, რომ შესაძლოა ქეით მოსი გამოჩენილიყო".
  
  "Კეიტ მოსი?"
  
  ორი შვეულმფრენი, ხმა, რომელიც გაწვრთნილ ყურს უტყუად შეუძლია ამოიცნოს. და არა მხოლოდ ვერტმფრენები. ეს იყო Apache თავდასხმის ვერტმფრენები.
  
  შემდეგ მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა.
  
  შვეულმფრენები თავზე გადაფრინდნენ, წრე გააკეთეს და ერთხმად დაიწყეს ცურვა. გულშემატკივარი ენთუზიაზმით ახარებდა, რაღაც განსაკუთრებულს ელოდა. ყველა თვალი და კამერა ღამის ცისკენ იყო მიმართული.
  
  ბენმა წამოიძახა: "ვაი..." მაგრამ შემდეგ მისმა მობილურმა დარეკა. მისი მშობლები და და გამუდმებით ურეკავდნენ და ის, ოქროს გულით ოჯახის ბიჭი, ყოველთვის პასუხობდა.
  
  დრეიკი გამოიყენება მოკლე ოჯახური შესვენებისთვის. მან გულდასმით შეისწავლა ვერტმფრენის პოზიციები, სრულად დატვირთული სარაკეტო უჯრები, 30 მმ-იანი ჯაჭვის იარაღი, როგორც ჩანს, თვითმფრინავის წინა ფიუზელაჟის ქვეშ მდებარეობდა და შეაფასა სიტუაცია. სისულელე...
  
  სრული ქაოსის პოტენციალი. ენთუზიაზმით სავსე ბრბო შეიკრა პატარა მოედანზე, რომელიც გარშემორტყმული იყო მაღაზიებით სამი ვიწრო გასასვლელით. ბენს და მას მხოლოდ ერთი არჩევანი ჰქონდათ, თუ... როცა... ჭყლეტა დაიწყო.
  
  პირდაპირ კატის სასეირნოდ გაემგზავრეთ.
  
  გაფრთხილების გარეშე, ათობით თოკი ჩამოცურდა მეორე ვერტმფრენიდან, რომელიც ახლა დრეიკმა გააცნობიერა, რომ აპაჩის ჰიბრიდი უნდა ყოფილიყო: მანქანა, რომელიც მოდიფიცირებულია ეკიპაჟის მრავალი წევრის მოსათავსებლად.
  
  ნიღბიანი კაცები დაეშვნენ რხევით რიგს და უჩინარდნენ კატის სიარულის მიღმა. დრეიკმა შენიშნა მკერდზე მიბმული იარაღები, როცა ხალხში ფრთხილი სიჩუმე გავრცელდა. ბოლო ხმები იყო ბავშვების ხმები, რომლებიც ეკითხებოდნენ რატომ, მაგრამ მალე ისინიც კი ჩაქრნენ.
  
  ტყვიამ Apache-მ შემდეგ ესროლა Hellfire რაკეტა ერთ-ერთ ცარიელ ჟურნალს. ისმოდა ჩურჩულის ხმა, როგორც მილიონი გალონი ორთქლის გაშვება, შემდეგ კი ღრიალი, როგორც ორი დინოზავრის შეხვედრა. ცეცხლის, მინის და აგურის ფრაგმენტები მიმოფანტული იყო მთელ ტერიტორიაზე.
  
  ბენმა შოკში ჩააგდო მობილური ტელეფონი და გაიქცა მას. დრეიკმა გაიგო, რომ ყვირილი მოქცევის ტალღასავით მატულობდა და იგრძნო, რომ ბრბოს ინსტინქტმა მოიცვა ბრბო. ერთი წამით დაუფიქრებლად აიტაცა ბენს და მოაჯირზე გადააგდო, მერე კი თავის თავზე გადახტა. ისინი დაეშვნენ კატის ბილიკთან.
  
  აპაჩის ჯაჭვის თოფის ხმა გაისმა, ღრმა და მომაკვდინებელი, მისი სროლები ბრბოს თავზე დაფრინავდა, მაგრამ მაინც იწვევდა წმინდა პანიკას.
  
  "ბენ! დარჩი ჩემთან ახლოს." დრეიკი დარბოდა კატების ბილიკის ბოლოში. რამდენიმე მოდელი დასახმარებლად დაიხარა. დრეიკი ფეხზე წამოდგა და გადახედა ხალხის ადუღებულ მასას, რომელიც პანიკურად დარბოდა გასასვლელებისკენ. პოდიუმზე ათობით ადამიანი ავიდა, რომლებსაც მოდელები და პერსონალი ეხმარებოდნენ. შეშინებულმა კივილმა ჰაერი აფრქვევა, რამაც პანიკა გამოიწვია. ცეცხლმა გაანათა სიბნელე და ვერტმფრენის როტორების ძლიერმა ხმაურმა ჩაახშო ხმაურის უმეტესი ნაწილი.
  
  ჯაჭვის თოფი ისევ გაისმა და ჰაერში მძიმე ტყვია გამოგზავნა კოშმარული ხმით, რომელიც არცერთ სამოქალაქო პირს არსად არ უნდა გაეგო.
  
  დრეიკი შემობრუნდა. მოდელები მის უკან დაიხიეს. მის წინ ოდინის ფარი იდგა. იმპულსს დაემორჩილა, მან გარისკა რამდენიმე ფოტოს გადაღება სწორედ იმ მომენტში, როცა კულისებიდან გამოჩნდნენ ტყვიაგაუმტარი ჯარისკაცები. დრეიკის პირველი საზრუნავი იყო ბენს, მოდელებსა და ჯარისკაცებს შორის პოზიციონირება, მაგრამ ის განაგრძობდა აწკაპუნებას და ვიწროვებდა ხედვის მაყურებელს...
  
  მეორე ხელით უფრო შორს უბიძგა ახალგაზრდა ბინადარს.
  
  "ჰეი!"
  
  ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა შეხედა მას და მუქარით ააფრიალა ავტომატს. დრეიკმა დათრგუნა ურწმუნოების გრძნობა. ასეთი რამ არ მომხდარა იორკში, ამ სამყაროში. იორკი იყო ტურისტების, ნაყინის მოყვარულთა და ამერიკელი მოგზაურების სახლი. ეს იყო ლომი, რომელსაც არასოდეს აძლევდნენ ღრიალის უფლებას, მაშინაც კი, როცა რომი მართავდა. მაგრამ ეს იყო უსაფრთხო და გონივრული. ეს იყო ადგილი, სადაც დრეიკმა თავიდანვე აირჩია წყეული SAS-ისგან თავის დაღწევა.
  
  ჩემს მეუღლესთან ერთად ყოფნა. თავიდან აცილების მიზნით... სისულელე!
  
  ჯარისკაცი უცებ სახეზე გამოჩნდა. "Მომეცი ის!" იყვირა გერმანული აქცენტით. "Მომეცი!"
  
  ჯარისკაცი მივარდა კამერას. დრეიკმა წინამხარი დაარტყა და ავტომატი გადაატრიალა. ჯარისკაცს გაკვირვებისგან სახე გაუბრწყინდა. დრეიკმა ჩუმად გადასცა კამერა ბენს ისეთი ნაბიჯით, რომლითაც ნებისმიერი ნიუ-იორკელი უფროსი მიმტანი იამაყებდა. გავიგე როგორ გარბოდა ჩქარი ტემპით.
  
  დრეიკმა ავტომატი იატაკზე მიუთითა, როცა მისკენ კიდევ სამი ჯარისკაცი მიიწევდა.
  
  "შენ!" ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ასწია იარაღი. დრეიკმა ნახევრად დახუჭა თვალები, მაგრამ შემდეგ ხმაურიანი ტირილი გაიგონა.
  
  "მოიცადე! მინიმალური დანაკარგები, იდიოტო. მართლა გინდა ნაციონალურ ტელევიზიაში ვინმეს ცივსისხლიანი გადაღება?"
  
  ახალმა ჯარისკაცმა თავი დაუქნია დრეიკს. "მომეცი კამერა." მის გერმანულ აქცენტში ცხვირის ზარმაცი თვისება იყო.
  
  დრეიკმა მოიფიქრა გეგმა B და იარაღი დაუშვა იატაკზე. "მე არ მყავს ისინი".
  
  მეთაურმა თავის ქვეშევრდომებს თავი დაუქნია. "გაამოწმეთ იგი."
  
  "იქ სხვა იყო..." პირველმა ჯარისკაცმა იარაღი ასწია დაბნეული სახით. "ის... წავიდა."
  
  მეთაური პირდაპირ დრეიკს სახეში შეაბიჯა. "ცუდი ნაბიჯი."
  
  ლულა შუბლზე მიაწება. მისი ხედვა სავსე იყო გაბრაზებული გერმანელებითა და მფრინავი შპრიცით. "შეამოწმეთ იგი!"
  
  სანამ ისინი მას ჩხრეკდნენ, მან დააკვირდა ოდინის ფარის ორგანიზებულ ქურდობას, რომელსაც ხელმძღვანელობდა ახლად ჩამოსული ნიღბიანი მამაკაცი, გამოწყობილი თეთრ კოსტუმში. რაღაც დემონსტრაციულად აიქნია ხელი და თავი დაუქნია, მაგრამ არაფერი უთქვამს. მას შემდეგ, რაც ფარი უსაფრთხოდ დაიმალა, მამაკაცმა რადიო ააფრიალა დრეიკის მიმართულებით და აშკარად მიიპყრო მეთაურის ყურადღება.
  
  მეთაურმა რადიო ყურთან მიიტანა, მაგრამ დრეიკმა თვალი არ მოაშორა თეთრ ტანსაცმელს.
  
  - პარიზში, - თქვა კაცმა მხოლოდ ტუჩებით. "ხვალ ექვსზე."
  
  SAS-ის ტრენინგი, დრეიკმა ასახა, მაინც სასარგებლო იყო.
  
  მეთაურმა თქვა: "დიახ". ის კვლავ აღმოჩნდა დრეიკის სახეში, აფრიალებდა საკრედიტო ბარათებსა და ფოტოგრაფის პირადობის მოწმობებს. - იღბლიანი მაკნატუნა, - ზარმაცი აიღო მან. "ბოსი ამბობს, რომ დანაკარგები მინიმალურია, ამიტომ ცოცხალი ხარ. - მაგრამ, - ააფრიალა მან დრეიკის საფულე, - ჩვენ გვაქვს თქვენი მისამართი და თუ ლობიო გადაიყარეთ, - დაამატა მან და პოლარული დათვის სკროტუმზე უფრო ცივი ღიმილი გაუღიმა, - უბედურება გიპოვით.
  
  
  ორი
  
  
  
  იორკი, ინგლისი
  
  
  მოგვიანებით, სახლში, დრეიკმა მიირთვა ბენ ფილტრის ყავის გარეშე და შეუერთდა მას ღამის მოვლენების გაშუქების საყურებლად.
  
  ოდინის ფარი მოიპარეს, რადგან ქალაქი იორკი უბრალოდ არ იყო მზად ასეთი სასტიკი თავდასხმისთვის. ნამდვილი სასწაული ის იყო, რომ არავინ მომკვდარა. დამწვარი ვერტმფრენები იპოვეს მილების მოშორებით, მიტოვებული იქ, სადაც სამი გზატკეცილი ერთმანეთს ერწყმოდა, მათი ოკუპანტები დიდი ხანია წასულები იყვნენ.
  
  - გააფუჭე ფრეის შოუ, - თქვა ბენმა ნახევრად სერიოზულად. "მოდელები უკვე შეფუთულია და წავიდა."
  
  "ჯანდაბა, საწოლებიც გამოვიცვალე. დარწმუნებული ვარ, ფრეი, პრადა და გუჩი გადარჩებიან".
  
  "ძილის კედელი ყველაფერში ითამაშებს."
  
  ისევ დაიწყე ოჯახურ ფილმში Titanic?
  
  "ეს მახსენდება - მათ მამაჩემი შუა ნაკადში გაწყვიტეს."
  
  დრეიკმა ფინჯანი შეავსო. "ნუ ღელავ. ის დარეკავს დაახლოებით სამ წუთში. "
  
  - მეხუმრები, კრუსტი?
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და ჩაიცინა. "არა. შენ ძალიან ახალგაზრდა ხარ იმისთვის, რომ გაიგო. "
  
  ბენი დრეიკთან დაახლოებით ცხრა თვე ცხოვრობდა. სულ რამდენიმე თვეში ისინი უცხო ადამიანებიდან კარგ მეგობრებად გადავიდნენ. დრეიკმა სუბსიდირება გაუწია ბენს ქირის სანაცვლოდ მისი ფოტოგრაფიის ცოდნის სანაცვლოდ - ახალგაზრდა მამაკაცი სკოლის დამთავრების გზაზე იყო - და ბენ დაეხმარა ყველაფრის გაზიარებაში. ის იყო ისეთი ბიჭი, რომელიც არ მალავდა თავის გრძნობებს, შესაძლოა უდანაშაულობის ნიშანია, მაგრამ ასევე აღტაცების ღირსი.
  
  ბენმა ჭიქა დადო. "ღამე მშვიდობისა, მეგობარო. ვფიქრობ, წავალ ჩემს დას დავურეკავ."
  
  "Ღამე".
  
  კარი დაიხურა და დრეიკმა ერთი წუთით უაზროდ შეხედა Sky News-ს. როდესაც ოდინის ფარის გამოსახულება გამოჩნდა, ის აწმყოს დაუბრუნდა.
  
  მან აიღო ფოტოაპარატი, რომელიც მას საარსებო წყაროს აძლევდა, მეხსიერების ბარათი ჯიბეში ჩაიდო, ხვალ სურათების გადახედვას აპირებდა და შემდეგ ღრიალი კომპიუტერისკენ გაემართა. გადაიფიქრა და გაჩერდა კარ-ფანჯრების ორჯერ შესამოწმებლად. ეს სახლი სასტიკად იყო დაცული მრავალი წლის წინ, როდესაც ის ჯერ კიდევ ჯარში მსახურობდა. მას უყვარდა ყოველი ადამიანის ძირითადი სიკეთის სჯერა, მაგრამ ომმა გასწავლა ერთი რამ - არასოდეს არაფრის ნდობა ბრმად. ყოველთვის გქონდეთ გეგმა და სარეზერვო ვარიანტი - გეგმა B.
  
  შვიდი წელი გავიდა და ახლა იცოდა, რომ ჯარისკაცის მენტალიტეტი მას არასოდეს მიატოვებდა.
  
  მან გუგლში მოიძია 'ოდინი' და 'ოდინის ფარი'. სახლის გარეთ ქარი ამოვარდა, ღრიალებდა და ყვიროდა, როგორც საინვესტიციო ბანკირი, რომლის ბონუსიც ოთხ მილიონს შეადგენდა. მალევე მიხვდა, რომ ფარი დიდი ამბავი იყო. ეს იყო. მთავარი არქეოლოგიური აღმოჩენა, უდიდესი ისლანდიის ისტორიაში. ინდიანა ჯონსის ზოგიერთმა ტიპმა გაძლო გზა, რათა გამოიკვლიოს უძველესი ყინულის ნაკადი. რამდენიმე დღის შემდეგ მათ გათხარეს ფარი, მაგრამ შემდეგ ისლანდიის ერთ-ერთმა უდიდესმა ვულკანმა დაიწყო ღრიალი და შემდგომში. საძიებო სამუშაოები უნდა შეჩერებულიყო.
  
  იგივე ვულკანი, ფიქრობდა დრეიკი, რომელმაც ცოტა ხნის წინ ფერფლის ღრუბელი გაავრცელა ევროპაში, აფერხებდა საჰაერო მიმოსვლას და ხალხის არდადეგებს.
  
  დრეიკმა ყავა მოსვა და ქარის ყმუილი მოისმინა. ბუხრის საათმა შუაღამისას აკრიფა. ინტერნეტის მიერ მოწოდებული ინფორმაციის უზარმაზარ რაოდენობაზე გადახედვამ აჩვენა, რომ ბენი მას იმაზე მეტ აზრს მიიღებდა, ვიდრე შეეძლო. ბენი იყო როგორც ნებისმიერი სტუდენტი - შეეძლო სწრაფად გაეგო არეულობა, რომელიც გამოჩნდა ტექნოლოგიასთან ერთად. მან წაიკითხა, რომ ოდინის ფარს ამშვენებდა მრავალი რთული დიზაინი, ყველა მათგანი შეისწავლეს მარნის ექსპერტებმა და რომ J.R.R. ტოლკინმა თავისი მოხეტიალე ოსტატი განდალფი ოდინს დააფუძნა.
  
  შემთხვევითი ნივთები. სიმბოლოები ან იეროგლიფები, რომლებიც ფარის გარედან იყო გარშემორტყმული, ითვლებოდა, რომ ოდინის წყევლის უძველესი ფორმა იყო:
  
  
  სამოთხე და ჯოჯოხეთი მხოლოდ დროებითი უმეცრებაა,
  
  ეს არის უკვდავი სული, რომელიც იხრება სწორისა თუ არასწორისკენ.
  
  
  წყევლის ახსნის სცენარი არ არსებობდა, მაგრამ ყველას მაინც სჯეროდა მისი ავთენტურობის. ყოველ შემთხვევაში ეს ვიკინგებს მიაწერეს და არა ოდინს.
  
  დრეიკი სავარძელში იჯდა და ღამის მოვლენებს გარბოდა.
  
  ერთი რამ დაუძახა, მაგრამ ამავდროულად დააფიქრა. თეთრ პირში ბიჭმა თქვა: "პარიზში, ხვალ ექვსზე." თუ დრეიკი ამ გზას დაადგა, შეიძლება საფრთხე შეუქმნას ბენის სიცოცხლეს, რომ აღარაფერი ვთქვათ საკუთარზე.
  
  სამოქალაქო პირი ამას უგულებელყოფდა. ჯარისკაცი ფიქრობდა, რომ მათ უკვე დაემუქრნენ, რომ მათ სიცოცხლეს უკვე საფრთხე ემუქრებოდა და ნებისმიერი ინფორმაცია კარგი ინფორმაცია იყო.
  
  მან Google-ში დარეკა: ერთი + პარიზი.
  
  ერთმა თამამმა ჩანაწერმა მოჰკრა თვალი.
  
  ოდინის ცხენი, სლეიპნირი, ლუვრში გამოიფინა.
  
  ოდინის ცხენი? დრეიკმა თავის ზურგი გადაფხეკა. ღმერთისთვის, ეს ბიჭი რაღაც ძალიან მატერიალურ საკითხებზე აცხადებდა პრეტენზიას. დრეიკმა გახსნა ლუვრის მთავარი გვერდი. ჩანდა, რომ ლეგენდარული ცხენის ოდინის სკულპტურა მრავალი წლის წინ აღმოაჩინეს ნორვეგიის მთებში. მეტი ამბავი მოჰყვა. დრეიკი მალე ისე გაიტაცა ოდინის შესახებ ბევრმა ამბავმა, რომ კინაღამ დაავიწყდა, რომ ის სინამდვილეში ვიკინგ ღმერთი იყო, უბრალოდ მითი.
  
  ლუვრი? დრეიკმა დაღეჭა. ყავა დაასრულა დაღლილობის გრძნობით და კომპიუტერს მოშორდა.
  
  მეორე წამს უკვე ეძინა.
  
  
  * * *
  
  
  ბაყაყის ყიყინის ხმაზე გაეღვიძა. მისი პატარა მცველი. მტერი შეიძლება ელოდა განგაშს ან ძაღლის გამოჩენას, მაგრამ მას არასოდეს შეეპარებოდა ეჭვი ბორბლის ურნის გვერდით დადგმულ პატარა მწვანე ორნამენტზე და დრეიკი გაწვრთნილი იყო მსუბუქი მძინარედ.
  
  კომპიუტერის მაგიდასთან თავი ხელებში ჩაეძინა; ახლა მაშინვე გაიღვიძა და ბნელ დერეფანში გავარდა. უკანა კარი გაისმა. მინა გატყდა. სულ რამდენიმე წამი გავიდა მას შემდეგ, რაც ბაყაყი იკივლა.
  
  შიგნით იყვნენ.
  
  დრეიკი თვალების დონიდან ქვემოთ დაიხარა და დაინახა, რომ ორი მამაკაცი შემოვიდა, რომლებსაც კომპეტენტურად ეჭირათ ავტომატები, მაგრამ ოდნავ დაუდევარი. მათი მოძრაობები სუფთა იყო, მაგრამ არა მოხდენილი.
  
  Არაა პრობლემა.
  
  დრეიკი ჩრდილში ელოდა, იმ იმედით, რომ მასში მყოფი მოხუცი ჯარისკაცი არ დაანებებდა მას.
  
  შემოვიდა ორი ადამიანი, მოწინავე ჯგუფი. ამან აჩვენა, რომ ვიღაცამ იცოდა რას აკეთებდნენ. დრეიკის სრული სტრატეგია ამ სიტუაციისთვის მრავალი წლის წინ დაიგეგმა, როდესაც ჯარისკაცის მენტალიტეტი ჯერ კიდევ ძლიერი და ექსპერიმენტული იყო და მას უბრალოდ არასდროს მოუწია მისი შეცვლა. ახლა მის გონებაში გადაიხედა. როდესაც პირველი ჯარისკაცის მუწუკი გამოაღო სამზარეულოდან, დრეიკმა აიღო იგი, მისკენ მიატრიალა, შემდეგ უკან დააბრუნა. ამავდროულად, ის მოწინააღმდეგისკენ გაემართა და შემოტრიალდა, ფაქტობრივად, იარაღი წაართვა და მამაკაცის უკან დაასრულა.
  
  მეორე ჯარისკაცი გაოცებული იყო. სულ ეს იყო. დრეიკმა გაისროლა მილიწამის პაუზის გარეშე, შემდეგ შებრუნდა და ესროლა პირველ ჯარისკაცს, სანამ მეორე მუხლებზე დაეცემა.
  
  გაიქეცი! გაიფიქრა მან. სიჩქარე ახლა ყველაფერი იყო.
  
  მან კიბეები აირბინა, ყვიროდა ბენის სახელი, შემდეგ კი ტყვიამფრქვევის ცეცხლსასროლი იარაღიდან მხარზე ესროლა. სადესანტომდე მივიდა, ისევ დაიყვირა, მერე კი ბენის კარებში შევარდა. ადიდდა. ბენი იდგა ბოქსის შორტებში, მობილური ტელეფონი ხელში, სახეზე ნამდვილი საშინელება ეწერა.
  
  - ნუ ღელავ, - თვალი ჩაუკრა დრეიკმა. "Დამიჯერე. ეს ჩემი სხვა სამუშაოა".
  
  მის დამსახურებად ბენს კითხვები არ დაუსვა. დრეიკი მთელი ძალით კონცენტრირდა. მან გამორთო სახლის ორიგინალური სხვენის ლუქი და შემდეგ დაამონტაჟა მეორე ოთახში. ამის შემდეგ მან საძინებლის კარი გაამაგრა. ეს არ შეაჩერებს მტკიცე მტერს, მაგრამ რა თქმა უნდა შეანელებს მას.
  
  ეს ყველაფერი გეგმის ნაწილია.
  
  მან კარი აკრა, დარწმუნდა, რომ ჩაშენებული ხეები იყო გამაგრებულ ჩარჩოზე, შემდეგ კი კიბე სხვენში ჩაუშვა. ჯერ ბენმა ესროლა, წამში დრეიკმა. ლოფტის ფართი იყო დიდი და ხალიჩით დაფარული. ბენი იქვე იდგა, პირით აწეული. დიდი ზომის წიგნების კარადები ავსებდა აღმოსავლეთ-დასავლეთის კედლის მთელ სივრცეს, სავსე იყო დისკებით და ძველი კასეტების ყუთებით.
  
  "ეს ყველაფერი შენია, მეთ?"
  
  დრეიკმა არ უპასუხა. ის მიუახლოვდა ყუთების გროვას, რომელიც საკმარისად მაღალ კარს მალავდა, რომ შემოსულიყო; კარი, რომელიც სახურავზე გადიოდა.
  
  დრეიკმა ყუთი ხალიჩაზე გადააბრუნა. მთლიანად შეფუთული ზურგჩანთა, რომელიც მხრებზე ჰქონდა მიმაგრებული, გადმოვარდა.
  
  "ტანსაცმელი?" ბენმა ჩასჩურჩულა.
  
  ზურგჩანთას მოარტყა. "მე მივიღე ისინი."
  
  როდესაც ბენი ცარიელი ჩანდა, დრეიკი მიხვდა, როგორ შეეშინდა. მიხვდა, რომ ზედმეტად ადვილად გადაიქცა იმ SAS-ის ბიჭად. "ტანსაცმელი. Მობილური ტელეფონები. ფული. პასპორტები. I-pad. იდენტიფიკაცია".
  
  იარაღი არ უხსენებია. ტყვიები. დანა...
  
  "ვინ აკეთებს ამას, მეთ?"
  
  ქვემოდან იყო ავარია. მათი უცნობი მტერი აკაკუნებს ბენის საძინებლის კარზე, ალბათ ახლა ხვდება, რომ მათ დრეიკი არ შეაფასეს.
  
  "Წასვლის დროა".
  
  ბენი ყოველგვარი გამომეტყველების გარეშე შებრუნდა და ქარიან ღამეში ჩაირბინა. დრეიკმა მტრედს მიჰყვა და, უკანასკნელად შეხედა დისკებითა და ლენტებით გაწყობილ კედლებს და კარი მიიჯახუნა.
  
  სახურავი შეასწორა ისე, როგორც შეეძლო, ხალხის ყურადღების მიქცევის გარეშე. ახალი ღუმელის დამონტაჟების საბაბით მან დაამონტაჟა სამი ფუტის სიგანის ბილიკი, რომელიც მის სახურავის მთელ სიგრძეზე გადიოდა. პრობლემა მისი მეზობლის მხარეზე იქნებოდა.
  
  ქარმა მოუთმენელი თითებით მიიპყრო ისინი, როდესაც ისინი გადალახეს საშიშ სახურავს. ბენი ფრთხილად დადიოდა, შიშველი ფეხები ბეტონის ფილებზე სრიალებდა და კანკალებდა. დრეიკმა ხელი მაგრად მოუჭირა და სურდა, რომ დრო ჰქონოდათ მისი სპორტული ფეხსაცმლის პოვნა.
  
  შემდეგ ძლიერმა ქარმა ბუხარს გადაუარა, ბენის კვადრატს სახეში დაარტყა და კიდეზე დაბრუნდა. დრეიკი ძალით მოშორდა, ტკივილის ძახილი გაიგონა, მაგრამ ხელი არ მოუშლია. წამის შემდეგ მან თავის მეგობარს შეაფერხა.
  
  - არც ისე შორს, - ჩაიჩურჩულა მან. "თითქმის, მეგობარო."
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ბენი შეშინებული იყო. მისი მზერა სხვენის კარსა და სახურავის კიდეს შორის, შემდეგ ბაღისკენ და უკან. პანიკამ დაამახინჯა მისი თვისებები. სუნთქვა გაუხშირდა; ისინი ამას არასოდეს გააკეთებდნენ ამ სიჩქარით.
  
  დრეიკმა კარისკენ გაიპარა მზერა, გამბედაობა მოიკრიბა და ზურგი აქცია. ვინმე რომ გასულიყო, ჯერ მას ნახავდნენ. ბენს მხრებში მოჰკიდა ხელი და მის მზერას შეხვდა.
  
  "ბენ, უნდა დამიჯერო. Დამიჯერე. გპირდები, რომ დაგეხმარები ამის გადალახვაში."
  
  ბენის თვალები კონცენტრირდა და თავი დაუქნია, მაინც შეშინებულმა, მაგრამ სიცოცხლე დრეიკს ხელში ჩადო. შებრუნდა და წინ ფრთხილად წავიდა. დრეიკმა შენიშნა, რომ ფეხებიდან სისხლი სდიოდა და თხრილში მიედინებოდა. მეზობლის სახურავზე გადაკვეთეს, მის სათბურში ჩავიდნენ და მიწაზე სრიალდნენ. ბენმა გადაიჩეხა და შუა გზაზე დაეცა, მაგრამ დრეიკი პირველი იყო იქ და დაეცა მისი დაცემის უმეტესი ნაწილი.
  
  მაშინ ისინი მყარ ნიადაგზე იყვნენ. გვერდით ოთახში შუქი ენთო, მაგრამ ირგვლივ არავინ იყო. მათ ალბათ ავტომატის სროლა გაიგეს. იმედია პოლიცია გზაშია.
  
  დრეიკი მაგრად ჩაეხუტა ბენს და თქვა: "ფანტასტიკური რამ. გააგრძელე ასე და მე მოგიტან ახალ საფეხურს. ახლა კი წავიდეთ."
  
  ეს გაშვებული ხუმრობა იყო. ყოველთვის, როცა მათ სჭირდებოდათ მოხვედრა, ბენი ესაუბრებოდა დრეიკს მისი ასაკის შესახებ, ხოლო დრეიკი დასცინოდა ბენის ახალგაზრდობას. მეგობრული მეტოქეობა.
  
  ბენმა ამოიოხრა. "ვინ ჯანდაბაა იქ მაღლა?"
  
  დრეიკმა სხვენს და მის საიდუმლო კარს შეხედა. იქიდან ჯერ არავის არაფერი გამოუყვანია.
  
  "გერმანელები".
  
  "ჰა? მოსწონს მეორე მსოფლიო ომის გერმანული ხიდი მდინარე კვაიზე?"
  
  "ვფიქრობ, ეს იაპონელები იყვნენ. და არა, მე არ ვფიქრობ, რომ ეს არ ჰგავს მეორე მსოფლიო ომის გერმანელებს. "
  
  უკვე მეზობლის ბაღის უკან იყვნენ. ისინი ღობეს გადაეხვივნენ და ღობეების მოჩვენებითი მონაკვეთი გაიარეს, რომელიც დრეიკმა ააგო Swift-ის ერთ-ერთი ყოველწლიური ზეიმის დროს.
  
  პირდაპირ დატვირთულ ქუჩაზე გავდივართ.
  
  ტაქსის პუნქტის პირდაპირ.
  
  დრეიკი მკვლელობის ჩაფიქრებული მანქანებისკენ გაემართა. მისმა სამხედრო გამჭრიახობამ კიდევ ერთხელ იჩინა თავი. მიკი რურკის მსგავსად, კაილის მსგავსად, ჰავაის ფაივ-ოის მსგავსად... ის უბრალოდ მიძინებული იყო და შესაფერის დროს ელოდა თავისი ბრწყინვალე დაბრუნებისთვის.
  
  დარწმუნებული იყო, რომ ორი მათგანის დასაცავად ერთადერთი გზა ცუდ ბიჭთან მისვლა იყო.
  
  
  სამი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  რეისი ჩარლზ დე გოლში იმ დღეს დილის 9 საათის შემდეგ დაეშვა. დრეიკსა და ბენს მხოლოდ ზურგჩანთა და ორიგინალური შიგთავსიდან რამდენიმე ნივთი დაეშვათ. ახალი ტანსაცმელი ეცვათ, ახალი მობილური ტელეფონები მზად იყო. I-pad დაიტენა. ნაღდი ფულის უმეტესი ნაწილი აკლდა - ტრანსპორტირებას მოხმარდა. იარაღი გადააგდეს როგორც კი დრეიკმა დაადგინა მისი დანიშნულება.
  
  ფრენის დროს დრეიკმა ბენს აცნობა გერმანელისა და ვიკინგების შესახებ და სთხოვა დახმარებას კვლევაში. ბენის სარკასტული კომენტარი იყო: "Bang bang, ეს ჩემი ხარისხია".
  
  დრეიკმა მოიწონა ეს დამოკიდებულება. გრიფინები არ გატყდნენ, მადლობა ღმერთს.
  
  ისინი აეროპორტიდან გავიდნენ ცივ პარიზულ წვიმაში. ბენმა ტაქსი იპოვა და მის მიერ ნაყიდი სახელმძღვანელო ააფრიალა. როდესაც ისინი შიგნით შევიდნენ, მან თქვა: "მმ... ქუჩა... კრუა? სასტუმრო ლუვრის მოპირდაპირედ?"
  
  ტაქსიმ მოძრაობა დაიწყო, რომელსაც მამაკაცი მართავდა, რომლის სახეზეც ჩანდა, რომ არაფერი მოძრაობდა. სასტუმრო, როდესაც ის ორმოცი წუთის შემდეგ მივიდა, გამაგრილებელი იყო პარიზისთვის. იყო დიდი ლობი, ლიფტები, რომლებიც ერთზე მეტ ადამიანს იტევდა და რამდენიმე დერეფანი ოთახებით.
  
  სანამ ისინი დარეგისტრირდნენ, დრეიკმა გამოიყენა ფოიეში არსებული ბანკომატით დარჩენილი თანხის გამოსატანად - დაახლოებით ხუთასი ევრო. ბენმა შუბლი შეჭმუხნა, მაგრამ დრეიკმა თვალის ჩაკვრით დაამშვიდა. მან იცოდა, რას ფიქრობდა მისი ჭკვიანი მეგობარი.
  
  ელექტრონული სათვალთვალო და ფულის ბილიკები.
  
  მან გადაიხადა ერთი ოთახი საკრედიტო ბარათით, შემდეგ კი ოთახი ნაღდი ფულით იყიდა. ერთხელ ზევით, ორივე შევიდნენ "ნაღდი" ოთახში და დრეიკმა მოაწყო მეთვალყურეობა.
  
  "ეს არის ჩვენი შანსი, მოვკლათ რამდენიმე ჩიტი ერთი ქვით", - თქვა მან და კრიტიკული თვალით უყურებს ბენს, რომელიც ოთახში ათვალიერებს.
  
  "ა?" - Ვიკითხე.
  
  "ჩვენ ვხედავთ, რამდენად კარგები არიან ისინი. თუ ისინი მალე მოვლენ, ეს კარგია და ალბათ უბედურება. თუ ისინი არა, კარგი, ეს ასევე მნიშვნელოვანია იცოდეთ. და თქვენ გაქვთ შანსი ამოიღოთ თქვენი ახალი სათამაშო. "
  
  ბენმა აი-პადი ჩართო. "ეს ნამდვილად მოხდება დღეს ექვსზე?"
  
  "ეს განათლებული ვარაუდია." დრეიკმა ამოიოხრა. "მაგრამ ეს ემთხვევა იმ რამდენიმე ფაქტს, რომელიც ჩვენ ვიცით."
  
  "ჰმ, მაშინ განზე გადადი, კრუსტი..." ბენმა დემონსტრაციულად დაარტყა თითები. მისი თავდაჯერებულობა გაბრწყინდა ახლა, როდესაც ის ეხმარებოდა და არა გადარჩენას, მაგრამ ის მაშინ არასოდეს ყოფილა "მოქმედების" ბიჭი. პირიქით, პიროვნების ტიპი, რომელიც იდენტიფიცირებულია მისი სახელით ან მეტსახელით - ძირითადად ბლეიკი - არასოდეს არის საკმარისად დინამიური, რომ დაიმსახუროს ეს გვარი.
  
  დრეიკმა ყურმილიდან გაიხედა. "რაც უფრო მეტი დრო დასჭირდება", - ჩაილაპარაკა მან. "რაც მეტი შანსი გვექნება."
  
  დიდხანს არ გასულა. სანამ ბენი თავის I-pad-ს აკრავდა, დრეიკმა დაინახა, რომ ნახევარი ათეული დიდი ბიჭი იყო შეკრებილი ქუჩის მოპირდაპირე კართან. საკეტი გატეხეს და ოთახი გატეხეს. ოცდაათი წამის შემდეგ გუნდი კვლავ გამოჩნდა, გაბრაზებულმა მიმოიხედა ირგვლივ და დაიშალა.
  
  დრეიკმა ყბა შეკრა.
  
  თქვა ბენმა. "ეს მართლაც საინტერესოა, მეთ. ითვლება, რომ სინამდვილეში ოდინის ცხრა ცალი არის მიმოფანტული მთელს მსოფლიოში. ფარი ერთია, ცხენი მეორე. მე არასოდეს ვიცოდი ეს. "
  
  დრეიკმა ძლივს გაიგო მისი. მან გაანადგურა ტვინი. სწორედ აქ ჰქონდათ პრობლემები.
  
  უსიტყვოდ მოშორდა კარს და მობილურის ნომერი აკრიფა. ზარს თითქმის მაშინვე უპასუხეს.
  
  "დიახ?"
  
  "ეს დრეიკია."
  
  "Შოკირებული ვარ. დიდი ხანია არ მინახავს, მეგობარო."
  
  "Მე ვიცი".
  
  "ყოველთვის ვიცოდი, რომ დარეკავდი."
  
  "არა ის, რაც შენ გგონია, უელს. რაღაც მჭირდება."
  
  "რა თქმა უნდა, თქვენ იცით. მომიყევი მაის შესახებ."
  
  ჯანდაბა.უელსი ცდილობდა მას რაღაცით მხოლოდ ის იცოდა. პრობლემა ის იყო, რომ მაი იყო მათი ძველი ცეცხლი ტაილანდში ყოფნის პერიოდიდან, სანამ ის ელისონზე დაქორწინდებოდა - და ბენსაც არ სჭირდებოდა ამ ბინძური დეტალების მოსმენა.
  
  "შუა სახელია Sheeran. ადგილმდებარეობა - პუკეტი. ტიპი - ჰმ... ეგზოტიკური..."
  
  ბენს ყურები აუკანკალდა. დრეიკმა ის სხეულის ენით წაიკითხა ისე ნათლად, როგორც პოლიტიკოსის ტყუილის წაკითხვა შეეძლო. ღია პირი იყო მინიშნება...
  
  დრეიკს თითქმის ესმოდა სიცილი უელსის ხმაში. "ეგზოტიკური? არის ეს საუკეთესო, რისი გაკეთებაც შეგიძლია?"
  
  "ამ მომენტში, დიახ."
  
  "იქ არის ვინმე?"
  
  "Ნამდვილად მოსწონს".
  
  "გოჩა. კარგი, მეგობარო, რა გინდა?"
  
  "სიმართლე მჭირდება, უელს. მჭირდება ნედლეული ინფორმაცია, რომელიც არ არის დაშვებული ახალი ამბების ან ინტერნეტის საშუალებით. რომ ოდინის ფარი მოიპარეს. გერმანელების შესახებ, რომლებმაც ის მოიპარეს. განსაკუთრებით გერმანელები. რეალური SAS ინფორმაცია. მე უნდა ვიცოდე, რა ხდება სინამდვილეში, მეგობარო და არა საჯარო გაჟონვა."
  
  "გაჭირვებაში ხარ?"
  
  "უზარმაზარი." თქვენ არ ატყუებთ თქვენს მეთაურს, ყოფილს თუ არა.
  
  "დახმარება საჭიროა?"
  
  "Ჯერ არა".
  
  "შენ დაიმსახურე შენი ხელი, დრეიკ. უბრალოდ თქვით სიტყვა და SAS თქვენია".
  
  "Გავაკეთებ".
  
  "კარგი. Მომეცი ცოტა. და სხვათა შორის, ისევ ეუბნები საკუთარ თავს, რომ უბრალოდ ძველი SAS იყავი?
  
  დრეიკი ყოყმანობდა. ტერმინი "ძველი კარგი SAS" არც უნდა არსებობდეს. "ეს არის მისაღები ტერმინი ახსნისთვის, ეს ყველაფერია."
  
  დრეიკი გავიდა. მისი ყოფილი მეთაურის დახმარების თხოვნა ადვილი არ იყო, მაგრამ ბენის უსაფრთხოებამ გადალახა სიამაყის გრძნობა. მან კიდევ ერთხელ შეამოწმა ყურსასმენი, დაინახა ცარიელი დერეფანი, შემდეგ მივიდა და ბენის გვერდით დაჯდა.
  
  "თქვენ ამბობთ ოდინის ცხრა ნაწილს? რას ნიშნავს ეს?
  
  ბენმა სწრაფად დატოვა ჯგუფის ფეისბუქის გვერდი და დრტვინავდა, რომ მათ ორი ახალი თხოვნა ჰქონდათ მეგობრობაზე, რაც მათი საერთო რაოდენობა ჩვიდმეტია.
  
  მან ერთი წუთით შეისწავლა დრეიკი. "ასე რომ, თქვენ ხართ SAS-ის ყოფილი კაპიტანი და ფანატიკოსი. უცნაურია, მეგობარო, თუ არ შეწუხდებით, რომ ვთქვა.
  
  "ფოკუსირება, ბენ. Რა გაქვს?"
  
  "კარგი... მე მივყვები ოდინის ამ ცხრა ნაწილის კვალს, როგორც ჩანს, ცხრა განსაკუთრებული რიცხვია სკანდინავიურ მითოლოგიაში. ერთი ჯვარს აცვეს რაღაც მსოფლიო ხეზე, ცხრა დღე და ცხრა ღამე, მარხულობდა, შუბით ხელში, ისევე როგორც იესო ქრისტე და მრავალი წლით ადრე იესო. ეს არის ნამდვილი რამ, მეთ. ნამდვილმა მეცნიერებმა შეადგინეს იგი. ეს შეიძლება იყოს ისტორია, რომელმაც შთააგონა იესო ქრისტეს ისტორია. ოდინის ცხრა ნაწილია. შუბი მესამე ნაწილია და დაკავშირებულია მსოფლიო ხესთან, თუმცა ვერ ვპოულობ მის ადგილმდებარეობას. ხის ლეგენდარული მდებარეობა შვედეთშია. ადგილი, რომელსაც ჰქვია აფსალა".
  
  "შეანელე, შეანელე. ეს არაფერს ამბობს ოდინის ფარზე ან მის ცხენზე?
  
  ბენმა მხრები აიჩეჩა. "მხოლოდ ფარი იყო ყველა დროის ერთ-ერთი უდიდესი არქეოლოგიური აღმოჩენა. და რომ მის კიდეზე არის სიტყვები: სამოთხე და ჯოჯოხეთი მხოლოდ დროებითი უმეცრებაა. ეს არის უკვდავი სული, რომელიც იხრება სწორისა თუ არასწორისკენ. აშკარაა, რომ ეს ოდინის წყევლაა, მაგრამ ცოცხალ მეხსიერებაში ვერავინ ვერ გაიგო, რას ისახავს მიზნად".
  
  "იქნებ ეს არის ერთ-ერთი იმ წყევლისგან, სადაც უბრალოდ უნდა იყო იქ," გაიღიმა დრეიკმა.
  
  ბენმა დააიგნორა იგი. "აქ ნათქვამია, რომ ცხენი არის ქანდაკება. ნიუ-იორკში ამჟამად გამოფენილია კიდევ ერთი სკულპტურა "ოდინის მგლები".
  
  "მისი მგლები? ახლა?" დრეიკის ტვინი იწყებდა გაფუჭებას.
  
  "მან ორ მგელს ჩახედა ბრძოლაში. ცხადია."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "ცხრავე ნაწილი აღრიცხულია?"
  
  ბენმა თავი დაუქნია. "რამდენიმე დაკარგულია, მაგრამ..."
  
  დრეიკი შეჩერდა. "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  "კარგი, სულელურად ჟღერს, მაგრამ აქ არის ლეგენდის ნაწილები, რომლებიც ყალიბდება. რაღაც ოდინის ყველა ნაწილის გაერთიანება და ჯაჭვური რეაქციის დაწყება, რომელიც მიგვიყვანს სამყაროს დასასრულამდე."
  
  "სტანდარტული ნივთები", - თქვა დრეიკმა. "ყველა ამ უძველეს ღმერთს აქვს "სამყაროს დასასრულის" ზღაპარი მათთან ასოცირებული.
  
  ბენმა თავი დაუქნია და საათს დახედა. "მართალია. შეხედე. ჩვენ ინტერნეტ ოსტატებს საჭმელი გვჭირდება, - გაიფიქრა წამით. "და ვფიქრობ, ვგრძნობ, რომ ჯგუფის ახალი ლექსები მალე მოვა. კრუასანი და ბრაი ბრანჩისთვის?"
  
  "პარიზში ყოფნისას..."
  
  დრეიკმა კარი გააღო, ირგვლივ მიმოიხედა, შემდეგ ბენს ანიშნა გამოსულიყო. მეგობრის სახეზე ღიმილი დაინახა, მაგრამ თვალებში საშინელი დაძაბულობაც ამოიკითხა. ბენმა ეს კარგად დაიმალა, მაგრამ ცუდად გაცურდა.
  
  დრეიკი ოთახში დაბრუნდა და ყველაფერი ზურგჩანთაში ჩადო. მძიმე ქამარს რომ ამაგრებდა, მან გაიგო ბენის დახშული გამარჯობა და იგრძნო, რომ შიშისგან გული მხოლოდ მეორედ გაუჩერდა ცხოვრებაში.
  
  პირველი იყო, როცა ელისონმა დატოვა იგი, იმ შეურიგებელი განსხვავების მოტივით - შენ უფრო ჯარისკაცი ხარ, ვიდრე დაწყევლილი ბანაკი.
  
  იმ ღამეს. როგორც არასდროს, გაუთავებელმა წვიმამ თვალები ცრემლებით აევსო.
  
  კარისკენ გაიქცა, სხეულის ყველა კუნთი დაძაბული და მზად იყო, შემდეგ კი დაინახა დერეფანში მოხუცი წყვილი, რომელიც იბრძოდა.
  
  და ბენმა შეამჩნია აბსოლუტური შიში, რომელიც აავსებდა დრეიკს თვალებში, სანამ ყოფილ ჯარისკაცს მისი შენიღბვის შანსი მოეცა. სულელური შეცდომა.
  
  "არ ინერვიულო". თქვა ბენმა ფერმკრთალი ღიმილით. "Კარგად ვარ".
  
  დრეიკმა აკანკალებული ამოისუნთქა და მუდამ ფხიზლად მიიყვანა კიბეებზე. მან სადარბაზო შეამოწმა, საფრთხე არ დაინახა და გარეთ გავიდა.
  
  სად იყო უახლოესი რესტორანი? გამოიცნო და ლუვრისკენ გაემართა.
  
  
  * * *
  
  
  მიუნხენელმა მსუქანმა კაცმა ნეიროქირურგის უნარებით მაშინვე ნახა ისინი. მან გადაამოწმა თავისი ფოტოგრაფიული მსგავსება და ორი გულისცემა ამოიცნო კარგად აღნაგობის უნარიანი იორკშირელი და მისი გრძელთმიანი, იდიოტი მეგობარი და ისინი ჯვარზე ჩაკეტა.
  
  მან შეცვალა თავისი პოზიცია, არ მოეწონა მაღალი პოზიციები ან თეთრი ნამსხვრევები, რომლებიც ამოთხარეს მის ხორციან კიდურებში.
  
  მან მხრის მიკროფონში ჩასჩურჩულა: "მე მათ ძაფით ვუჭერ."
  
  პასუხი საოცრად მყისიერი იყო. "მოკალი ისინი ახლა."
  
  
  ოთხი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  ზედიზედ სამი ტყვია გაისროლეს.
  
  პირველი ტყვია დრეიკის თავის გვერდით მდებარე რკინის კარის ჩარჩოს გადაუხვია, შემდეგ ქუჩაში გავარდა და მოხუც ქალს მკლავში დაარტყა. დატრიალდა და დაეცა, ჰაერში კითხვის ნიშნის სახით სისხლს ასხურებდა.
  
  მეორე დარტყმამ ბენის თავზე თმა აიწია.
  
  მესამე მოხვდა ბეტონს, სადაც ის იდგა ნანოწამში მას შემდეგ, რაც დრეიკმა უხეშად მოხვია წელისკენ. ტყვია ტროტუარზე გადავარდა და მათ უკან სასტუმროს ფანჯარა ჩაამსხვრია.
  
  დრეიკი შემოვიდა და უხეშად გაიარა ბენი გაჩერებული მანქანების მწკრივის უკან. "მე გიჭირავს". გაბრაზებულმა ჩასჩურჩულა. "Უბრალოდ განაგრძე." ჩახრილმა, მანქანის ფანჯრიდან გადახედა გარისკა და სახურავზე მოძრაობა დაინახა, როგორც კი ფანჯარა ჩამტვრეულიყო.
  
  "სულიერი სროლა!" მისმა იორკშირულმა აქცენტმა და არმიის ჟარგონმა ადრენალინის მატებასთან ერთად მისი ხმა უფრო მკვეთრი გახადა. მან დაათვალიერა ტერიტორია. მშვიდობიანი მოქალაქეები დარბოდნენ, ყვიროდნენ, იწვევდნენ ყურადღების გაფანტვას, მაგრამ პრობლემა ის იყო, რომ მსროლელმა ზუსტად იცოდა სად იყვნენ.
  
  და ის მარტო არ იქნებოდა.
  
  ახლაც, დრეიკმა იცნო სამი ბიჭი, რომელიც ადრე ნახა ბლოკირების დროს, რომლებიც ბნელი მონდეოდან გადმოვიდნენ და მიზანმიმართულად გაემართნენ მათკენ.
  
  "გადაადგილების დროა."
  
  დრეიკმა ისინი ორი მანქანით მიიყვანა, სადაც მან უკვე შენიშნა ახალგაზრდა ქალი, რომელიც ისტერიულად ტიროდა თავის მანქანაში. მისდა გასაკვირად, მან ბზარით გააღო კარი და დანაშაულის სწრაფი აჩქარება იგრძნო მისი შეშინებული გამომეტყველების დანახვაზე.
  
  ის სახეზე უცენზურო გამომეტყველებას ინარჩუნებდა. "გარეთ."
  
  გასროლა ჯერ კიდევ არ არის. ქალი გამოხტა, ეშინოდა კუნთების გაყინვას და მკვდარ ფილებად გადაქცევას. ბენი შემოვიდა და სხეულის წონა რაც შეიძლება დაბალი შეინარჩუნა. დრეიკი სასწრაფოდ მიჰყვა მას და შემდეგ გასაღები გადააბრუნა.
  
  სუნთქვაშეკრულმა მანქანა უკუღმა დააყენა და მერე წინ გავიდა პარკირების ადგილიდან. მათ შემდეგ გზაზე რეზინი დნებოდა.
  
  ბენმა დაიყვირა: "რიშელიეს ქუჩა!"
  
  დრეიკი შეტრიალდა და ელოდა ტყვიას, გაიგონა მეტალის ხმა ძრავიდან გადმოხტომისას, შემდეგ კი ამაჩქარებელს დაეჯახა. მათ ტროტუარზე გაკვირვებულ მძარცველებს გაიარეს და დაინახეს, რომ ისინი თავიანთი მანქანისკენ გაბრუნდნენ.
  
  დრეიკმა ბორბალი გადაატრიალა მარჯვნივ, შემდეგ მარცხნივ და შემდეგ ისევ მარცხნივ.
  
  "რუე სენტ-ონორე", - დაიყვირა ბენმა და კისერი აიკრა, რომ გზის სახელი დაენახა.
  
  ისინი მოძრაობის ნაკადს შეუერთდნენ. დრეიკი რაც შეეძლო სწრაფად აჩქარდა, მანქანა - რომელიც, მისდა სასიხარულოდ, მინი კუპერი აღმოჩნდა - ჩიხებში და უკანა ხედს ადევნებდა თვალს.
  
  სახურავზე მსროლელი დიდი ხანია გაუჩინარდა, მაგრამ Mondeo დაბრუნდა იქ, არც ისე შორს.
  
  მოუხვია მარჯვნივ და ისევ მარჯვნივ, შუქნიშანზე გაუმართლა. ლუვრის მუზეუმი, გადაღებული მარცხნიდან. უსარგებლო იყო: გზები ძალიან გადატვირთული იყო, შუქნიშანი ძალიან ხშირი. მათ პარიზის ცენტრიდან მოშორება სჭირდებოდათ.
  
  "რუე დე რივოლი!"
  
  დრეიკმა მკაცრად შეხედა ბენს. "რატომ ჯანდაბას ყვირიან ქუჩების სახელებს?"
  
  ბენმა შეხედა მას. "Მე არ ვიცი! ისინი... ტელევიზიით აჩვენებენ! ეხმარება?"
  
  
  * * *
  
  
  "არა!" - წამოიძახა მან ძრავის ხმაურზე, როცა რივოლის ქუჩაზე მოშორებით მოლიპულ გზის გასწვრივ გადიოდა.
  
  ტყვია ჩექმიდან ჩამოვარდა. დრეიკმა დაინახა გამვლელი, რომელიც აგონიაში იშლებოდა. ცუდი იყო; სერიოზული იყო. ეს ხალხი საკმარისად ამპარტავანი და ძლევამოსილი იყო, რომ არ აინტერესებდათ ვის დააზარალებდნენ და აშკარად შეეძლოთ ეცხოვრათ შედეგებით.
  
  რატომ იყო მათთვის ასე მნიშვნელოვანი ოდინის ცხრა ნაწილი?
  
  ტყვიებმა ბეტონსა და ლითონში შეაღწიეს და მინი-ს ირგვლივ ნახატები დატოვეს.
  
  ამ დროს ბენის მობილურმა დარეკა. მან ჯიბიდან ამოსაღებად მხრის დახვევის რთული მანევრი შეასრულა. "Დედა?"
  
  "ღმერთო ჩემო!" ჩუმად დაწყევლა დრეიკმა.
  
  "კარგად ვარ, ტა. შენ? როგორც მამა?"
  
  Mondeo-მ მინი-ს ჩექმაში შეაღწია. თვალს უკნიდან აკრავდა თვალისმომჭრელი ფარები, სამი დამცინავი გერმანელის სახეებთან ერთად. ნაძირლებს უყვარდათ.
  
  ბენმა თავი დაუქნია. "და პატარა და?"
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ურტყამდნენ გერმანელები დაფაზე თავიანთი იარაღით გააფთრებული მღელვარებით.
  
  "არა. Არაფერი განსაკუთრებული. ჰმ... ეს რა ხმაურია?" მან პაუზა გააკეთა. "ოჰ... Xbox."
  
  დრეიკმა ამაჩქარებელი იატაკზე დააჭირა. ძრავმა სწრაფად უპასუხა. საბურავები საათში სამოცი მილის სიჩქარითაც კი ღრიალებდნენ.
  
  მომდევნო გასროლამ უკანა მინა ჩაამსხვრია. ბენი მოწვევის მოლოდინის გარეშე დაეშვა წინა ასვლაში. დრეიკმა საკუთარ თავს უფლება მისცა შეფასების მომენტი, შემდეგ კი მინი გაუშვა ცარიელ ტროტუარზე გაჩერებული მანქანების გრძელი რიგის წინ.
  
  Mondeo-ში მგზავრები დაუფიქრებლად ისროდნენ, ტყვიები გაჩერებული მანქანების ფანჯრებს ურტყამდნენ, მინი-ს ეჯახებოდნენ და მისგან გადმოხტნენ. რამდენიმე წამში მან მუხრუჭები დაამუხრუჭა, ყვირილით შემოტრიალდა, პატარა მანქანა 180 გრადუსით დააგდო, შემდეგ კი სწრაფად გაბრუნდა იმ გზით, რაც მოვიდა.
  
  ძვირფასი წამები დასჭირდათ Mondeo-ს მგზავრებს იმის გასაგებად, რაც მოხდა. 180 გრადუსიანი შემობრუნება დაუდევრად და სახიფათო იყო და ორი გაჩერებული მანქანა საშინელი ხრაშუნით ამოიღო. სად იყო პოლიცია იმ ყველაფრის წმინდა სახელით?
  
  ახლა არჩევანი არ არის. დრეიკმა იმდენი კუთხით მოიარა, რამდენიც შეეძლო. "მზად იყავი, ბენ. გაქცევას ვაპირებთ".
  
  ბენი იქ რომ არ ყოფილიყო, იდგა და იბრძოდა, მაგრამ მისი მეგობრის უსაფრთხოება იყო პრიორიტეტი. და დაკარგვა ახლა ჭკვიანური ნაბიჯი იყო.
  
  "კარგი, დედა, მოგვიანებით გნახავ." ბენმა მობილური დახურა და მხრები აიჩეჩა. "მშობლები".
  
  დრეიკმა მინი უკან ასწია ბორდიურზე და მოულოდნელად დაამუხრუჭა მოვლილი გაზონის ნახევრად. სანამ მანქანა გააჩერებდა, კარები ფართოდ გააღეს და გადმოხტნენ, ახლომდებარე ქუჩებისკენ გაემართნენ. ისინი გაერივნენ შინაურ პარიზელებს მანამ, სანამ მონდეო ხილვამდეც კი არ გამოჩნდებოდა.
  
  ბენმა რაღაცის ყიყინი მოასწრო და დრეიკს თვალი ჩაუკრა. "Ჩემი გმირი".
  
  
  * * *
  
  
  ისინი იმალებოდნენ პატარა ინტერნეტ კაფეში, ადგილის გვერდით, რომელსაც ჰარის ნიუ-იორკ ბარი ჰქვია. ეს იყო ყველაზე ბრძნული ნაბიჯი დრეიკისთვის. შეუმჩნეველი და იაფი, ეს იყო ადგილი, სადაც მათ შეეძლოთ გაეგრძელებინათ კვლევა და გადაეწყვიტათ რა გაეკეთებინათ ლუვრში მოსალოდნელი შეჭრის შემთხვევაში წუხილისა და შეფერხების გარეშე.
  
  დრეიკმა მოამზადა მაფინები და ყავა, სანამ ბენი შესული იყო. დრეიკს ჯერ არ მიუღია ტრავმა, მაგრამ მან მიხვდა, რომ ბენი ცოტა შეშფოთებული უნდა ყოფილიყო. მასში მყოფი ჯარისკაცი წარმოდგენა არ ჰქონდა როგორ მოქცეულიყო მას. მეგობარმა იცოდა, რომ უნდა დალაპარაკებოდა. ამიტომ ჭაბუკს საჭმელი და სასმელი უბიძგა, მყუდრო ჯიხურში მოთავსდა და მზერა გააჩერა.
  
  "როგორ ხარ ამ სისულელესთან?"
  
  "Მე არ ვიცი". ბენმა სიმართლე თქვა. "ჯერ არ მქონია ამის გაცნობიერების დრო."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "Ეს კარგია. აბა, როცა ამას გააკეთებ..." ანიშნა კომპიუტერზე. "Რა გაქვს?"
  
  "მე დავბრუნდი იმავე ვებსაიტზე, როგორც ადრე. საოცარი არქეოლოგიური აღმოჩენა... ცხრა ფრაგმენტი... იადა, იადა, იადა... ოჰ ჰო - წავიკითხე ოდინის სანახაობრივი "მსოფლიოს დასასრულის" შეთქმულების თეორიის შესახებ".
  
  "და მე ვთქვი ..."
  
  "ეს სისულელე იყო. მაგრამ არა აუცილებლად, მეთ. Მოუსმინე ამას. როგორც ვთქვი, არსებობს ლეგენდა და ის ბევრ ენაზეა ნათარგმნი. არა მარტო სკანდინავიურები. როგორც ჩანს, საკმაოდ უნივერსალურია, რაც ძალზე უჩვეულოა გლეხებისთვის, რომლებიც სწავლობენ ასეთ ნივთებს. აქ ნათქვამია, რომ თუ ოდინის ცხრა ცალი ოდესმე შეგროვდება რაგნაროკის დროს, ისინი გზას გაუხსნიან ღმერთების საფლავისკენ. და თუ ეს საფლავი ოდესმე შეურაცხყოფილი იქნება... ისე, გოგირდი და მთელი ჯოჯოხეთი გაჩაღებული ჩვენი პრობლემების მხოლოდ დასაწყისია. შენიშნე, მე ვთქვი ღმერთები?
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "არა. როგორ შეიძლება აქ ღმერთების საფლავი იყოს? ისინი არასოდეს არსებობდნენ, რაგნაროკი არასოდეს არსებობდა. ეს უბრალოდ ნორვეგიული ადგილი იყო არმაგედონისთვის".
  
  "ზუსტად. და თუ ის ნამდვილად არსებობდა? "
  
  "ასე რომ, წარმოიდგინეთ ასეთი აღმოჩენის ღირებულება."
  
  "ღმერთების საფლავი? ეს იქნება ყველაფრის მიღმა. ატლანტიდა. კამელოტი. ედემი. ისინი არაფერი იქნებოდნენ ამასთან შედარებით. ასე რომ, თქვენ ამბობთ, რომ ოდინის ფარი მხოლოდ დასაწყისია?
  
  ბენმა მაფინის თავზე უკბინა. "ვფიქრობ, ვნახოთ. ჯერ კიდევ რვა ცალია გასავლელი, ასე რომ, თუ გაქრება დაიწყება, - შეაჩერა მან. "იცით, კარინი არის ოჯახის ტვინი და დის სურს გაერკვია მთელი ეს ინტერნეტ სისულელე. ეს ყველაფერი ნაწილებად არის."
  
  "ბენ, თავს დამნაშავედ ვგრძნობ შენთან დაკავშირებით. და გპირდები, რომ არაფერი დაგემართება, მაგრამ ამაში სხვას ვერ ჩავრთავ. დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "მაინტერესებს, რატომ დაიწყეს წყეულმა გერმანელებმა ამის გაკეთება ახლა. ეჭვგარეშეა, რომ დანარჩენი რვა ნაწილი გარკვეული დროით არსებობდა".
  
  "ნაკლები ანალოგიები ფეხბურთთან. და მათ აქვთ ეს. იქნებ იყო რაღაც განსაკუთრებული ფარის შესახებ? ამის შესახებ რაღაცამ ყველაფერი დანარჩენი ღირებულად აქცია".
  
  დრეიკს ახსოვდა ფარის ახლოდან გადაღებული სურათები, მაგრამ მათ შეეძლოთ ეს გამოძიება მოგვიანებით გადაედო. მან ეკრანს დააჭირა. "აქ ნათქვამია, რომ ოდინის ცხენის ქანდაკება ვიკინგების გრძელ ნავში იპოვეს, რომელიც რეალურად ლუვრის მთავარი ექსპონატია. ადამიანების უმეტესობა ვერც კი შეამჩნევდა ცხენის ქანდაკებას ლუვრში სეირნობისას.
  
  "გრძელნავი," წაიკითხა ბენმა ხმამაღლა. "ეს თავისთავად საიდუმლოა - იგი აგებულია ხეებისგან, რომლებიც ვიკინგების ცნობილ ისტორიას უსწრებენ."
  
  "ისევე როგორც ფარი", - წამოიძახა დრეიკმა.
  
  "ნაპოვნი დანიაში," წაიკითხა ბენმა შემდგომში. "და ნახეთ," მან ანიშნა ეკრანზე, "ეს აქცენტს აკეთებს ოდინის სხვა ნაწილებზე, რომლებიც ადრე ვახსენე? მგლები ნიუ-იორკში არიან და საუკეთესო ვარაუდი ის არის, რომ შუბი შვედეთში, უფსალაშია, რომელიც ოდინის სხეულიდან ჩამოვარდა მსოფლიო ხიდან.
  
  "ასე რომ ეს არის ხუთი." დრეიკი თავის კომფორტულ სავარძელს მიეყრდნო და ყავა მოსვა. მათ ირგვლივ ინტერნეტ კაფე გუგუნებდა დაბალი აქტივობით. გარეთ ტროტუარები სავსე იყო ხალხით, რომლებიც ზიგზაგით მიდიოდნენ ცხოვრების გზაზე.
  
  ბენი დაიბადა ფოლადის პირით და დალია თავისი ცხელი ყავის ნახევარი ერთი ყელში. "აქ კიდევ რაღაცაა", - რეპობდა მან. "ღმერთო, არ ვიცი. რთულად გამოიყურება. იმის შესახებ, რასაც ვოლვა ჰქვია. რას ნიშნავს Seer? "
  
  "იქნებ მათ მანქანას მისი სახელი დაარქვეს."
  
  "სასაცილო. არა, როგორც ჩანს, ოდინს ჰქონდა განსაკუთრებული ველვა. მოიცადეთ - ამას შეიძლება ცოტა დრო დასჭირდეს.
  
  დრეიკი იმდენად დაკავებული იყო ბენს, კომპიუტერს, ინფორმაციის ნაკადსა და გარეთ დატვირთულ ტროტუარს შორის ყურადღების გადართვით, რომ მანამდე ვერ შეამჩნია ქალის მოახლოება, სანამ ის მათ მაგიდასთან არ იდგა.
  
  სანამ ის გადაადგილდებოდა, მან ხელი ასწია.
  
  "არ ადექით, ბიჭებო", - თქვა მან ამერიკული აქცენტით. "Უნდა ვილაპარაკოთ".
  
  
  ხუთი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  კენედი მურმა გარკვეული დრო დაუთმო წყვილის შეფასებას.
  
  თავიდან მას ეგონა, რომ ეს უვნებელი იყო. გარკვეული პერიოდის შემდეგ, ახალგაზრდა მამაკაცის შიშისმომგვრელი, მაგრამ გადამწყვეტი სხეულის ენისა და უფროსი ბიჭის ფხიზლად ქცევის გაანალიზების შემდეგ, ის მივიდა დასკვნამდე, რომ უბედურებამ, გარემოებამ და ეშმაკმა ეს ორი საშიშროების უწმინდურ სამებაში მიიყვანა.
  
  ის აქ პოლიციელი არ იყო. მაგრამ ის ნიუ-იორკში პოლიციელი იყო და ამ შედარებით პატარა კუნძულზე მისი დიდი ბეტონის კოშკებით გაზრდა ადვილი არ იყო. შენ გქონდა პოლიციელის თვალი, სანამ იცოდი, რომ შენი ბედი იყო NYPD-ში გაწევრიანება. მოგვიანებით თქვენ დახვეწეთ და ხელახლა გამოთვალეთ, მაგრამ ყოველთვის გქონდა ეს თვალები. ეს მკაცრი, გამომთვლელი სახე.
  
  შვებულებაშიც კი მწარედ ფიქრობდა.
  
  ერთსაათიანი ყავის დალევისა და უმიზნოდ სერფინგის შემდეგ თავი ვეღარ შეიკავა. ის შესაძლოა შვებულებაში ყოფილიყო - რაც მისთვის უკეთესად ჟღერდა, ვიდრე იძულებითი შვებულება - მაგრამ ეს არ ნიშნავს იმას, რომ მასში მყოფი პოლიციელი უბრალოდ უფრო სწრაფად დათმობდა, ვიდრე ბრიტანელმა დათმო თავისი სათნოება ვეგასში თავის პირველ ღამეს.
  
  ის მათ მაგიდასთან მიუჯდა. იძულებითი შვებულება ისევ გაიფიქრა. ამან მის გამოჩენილ NYPD-ის კარიერა პერსპექტივაში დააყენა.
  
  უფროსმა ბიჭმა სწრაფად შეაფასა იგი, ასწია ანტენები. მან შეაფასა იგი უფრო სწრაფად, ვიდრე ამერიკელი საზღვაო ქვეითი შეაფასებდა ბანგკოკის ბორდელს.
  
  "არ ადექით, ბიჭებო," თქვა მან განიარაღებულად. "Უნდა ვილაპარაკოთ".
  
  "ამერიკელი?" - თქვა უფროსმა ბიჭმა გაკვირვების ელფერით. "Რა გინდა?"
  
  მან დააიგნორა იგი. "კარგად ხარ, პატარავ?" მან ფარი ააფეთქა. "პოლიციელი ვარ. ახლა შენ ჩემთან გულწრფელი იქნები".
  
  უფროსმა ბიჭმა მაშინვე დააწკაპუნა და შვებით გაიღიმა, რაც უცნაური იყო. მეორე დაბნეული აცეცებდა თვალებს.
  
  "ა?" - Ვიკითხე.
  
  კენედის პოლიციის ოფიცერი ამ საკითხს აწუხებდა. "აქ შენი ნებით ხარ?" ეს იყო ყველაფერი, რაც მას შეეძლო ეფიქრა მათთან ახლოს ყოფნაზე.
  
  ახალგაზრდა ბიჭი მოწყენილი ჩანდა. "კარგი, ღირსშესანიშნაობების დათვალიერება კარგია, მაგრამ უხეში სექსი არ არის დიდი სიამოვნება."
  
  უფროსი ბიჭი საოცრად მადლიერი ჩანდა. "Დამიჯერე. აქ პრობლემები არ არის. სასიხარულოა იმის დანახვა, რომ სამართალდამცავი საზოგადოების ნაწილი კვლავ პატივს სცემს ამ საქმეს. მე მეთ დრეიკი ვარ."
  
  ხელი გაუწოდა.
  
  კენედიმ უგულებელყო ეს, ჯერ კიდევ არ იყო დარწმუნებული. მისი გონება ამ ფრაზას მიაჩერდა, კვლავ პატივს სცემდა ნაწარმოებს და გასულ თვეს გადაატრიალა. ისინი გაჩერდნენ იქ, სადაც ყოველთვის ჩერდებოდნენ. კალებში. მისი სასტიკი მსხვერპლის გამო. მისი უპირობო გათავისუფლებისთვის.
  
  თუ მხოლოდ.
  
  "კარგი... მადლობა, ვფიქრობ."
  
  "მაშ, თქვენ პოლიციელი ხართ ნიუ-იორკიდან? " ახალგაზრდამ შეავსო ნიუანსი აწეული წარბებით, რომელიც უფროსს მიმართა.
  
  "ჯანდაბა ეშმაკობა." მეტ დრეიკს მსუბუქად გაეცინა. ის თავდაჯერებული ჩანდა და მიუხედავად იმისა, რომ მშვიდად იჯდა, კენედის შეეძლო ეთქვა, რომ მას ჰქონდა კომპეტენცია წამში რეაგირებისთვის. და ის, თუ როგორ ათვალიერებდა მის გარემოცვას, აიძულებდა მას პოლიციელზე ეფიქრა. ან ჯარი.
  
  მან თავი დაუქნია და აინტერესებდა, უნდა დაეპატიჟებინა თუ არა დასაჯდომად.
  
  დრეიკმა ცარიელ სავარძელზე მიუთითა, ხოლო გასასვლელი დატოვა. "და ასევე თავაზიანი. გავიგე, რომ ნიუ-იორკელები ყველაზე თავდაჯერებული ხალხი იყვნენ მსოფლიოში".
  
  - მეთ! - წარბები შეჭმუხნა ბიჭმა.
  
  "თუ ზედმეტად თავდაჯერებულობაში გულისხმობთ ეგოისტურ და ამპარტავანს, ეს მეც გამიგია." კენედი ჯიხურში შევიდა, ცოტა უხერხულად იგრძნო თავი. შემდეგ მე ჩავედი პარიზში და შევხვდი ფრანგებს.
  
  "Არდადეგებზე?"
  
  "ეს არის ის, რაც მათ მითხრეს."
  
  ბიჭმა არ მოითხოვა, უბრალოდ ხელი ისევ გაუწოდა. "მე მაინც მეთ დრეიკი ვარ. და ეს არის ჩემი ბინადარი, ბენ.
  
  "გამარჯობა, მე ვარ კენედი. გავიგე რასაც ამბობდი, ყოველ შემთხვევაში სათაურები, მეშინია. სწორედ ამან გამაოცა. და რაც შეეხება მგლებს ნიუ-იორკში?" წარბები აზიდა, ბენის მიბაძვით.
  
  "ერთი". დრეიკი გულდასმით შეისწავლა და ელოდა რეაქციას. "იცით რამე მის შესახებ?"
  
  "ის თორის მამა იყო, არა? იცით, მარველის კომიქსებში.
  
  "ის არის მთელი ამბები." ბენმა თავი დაუქნია კომპიუტერს.
  
  "ამ ბოლო დროს ვცდილობ თავი არ ვიყო სათაურებიდან." კენედის სიტყვები სწრაფად მოვიდა, ტკივილისგან და იმედგაცრუებისგან დაძაბული. ერთი წამი გავიდა, სანამ მას შეეძლო გაგრძელება. "ასე რომ, არც ისე ბევრი. Ზუსტად საკმარისი."
  
  "როგორც ჩანს, შენ გააკეთე რამდენიმე."
  
  "მეტი კარგია ჩემი კარიერისთვის." ის დაბრუნდა და შემდეგ კაფეს ჭუჭყიანი ფანჯრებიდან ქუჩაში გაიხედა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი მის მზერას ადევნებდა თვალს, აინტერესებდა, უნდა დაეძრო თუ არა, და მისი თვალები ერთ-ერთ წინა მძარცველს შეხვდა, რომელიც მინიდან იყურებოდა.
  
  "სირცხვილი. ეს ბიჭები უფრო დაჟინებულები არიან, ვიდრე ინდური ქოლ ცენტრი."
  
  ბიჭს სახე აღიარებით გაუბრწყინდა, როდესაც დრეიკი გადავიდა, მაგრამ ახლა დრეიკმა გადაწყვიტა, რომ მას აღარ სჭირდებოდა კეკლუცობა. ხელთათმანები მართლაც გამორთული იყო და SAS-ის კაპიტანი დაბრუნდა. სწრაფად დაიძრა, ერთ-ერთ სკამს ხელი მოკიდა და საშინელი კრახით გადააგდო ფანჯრიდან. გერმანელი უკან გაფრინდა, მკვდარი ხორცივით ჩამოინგრა ტროტუარზე.
  
  დრეიკმა ბენს გვერდი აუწია. "მოდი ჩვენთან თუ არა," დაუყვირა მან კენედის, როცა გარბოდა. "მაგრამ მოერიდე ჩემს გზას."
  
  სწრაფად მივიდა კარისკენ, გააღო და გაჩერდა სროლის შემთხვევაში. შოკირებული პარიზელები ირგვლივ იდგნენ. ტურისტები ყველა მიმართულებით გაიქცნენ. დრეიკმა საძიებო მზერა ქუჩაში გადაიტანა.
  
  "თვითმკვლელობა". მან უკან დაიხია.
  
  "Უკანა კარი". მან ბენს მხარზე ხელი მოხვია და დახლისკენ გაემართნენ. კენედი ჯერ კიდევ უნდა გადაადგილებულიყო, მაგრამ პოლიციელის ანალიტიკურ გონებას არ სჭირდებოდა იმის გაგება, რომ ეს ხალხი რეალურ უბედურებაში იყო.
  
  "მე დაგიფარავ."
  
  დრეიკი შეშინებულ გამყიდველს გაუყვა ბნელ დერეფანში, რომელიც გაფორმებულია ყავის, შაქრის და ჩხირების ყუთებით. ბოლოს იყო სახანძრო. დრეიკი ბარს დაარტყა, შემდეგ ფრთხილად გაიხედა გარეთ. შუადღის მზემ თვალები დამწვა, მაგრამ სანაპირო სუფთა იყო. რაც მისთვის ნიშნავდა, რომ სადღაც იქ მხოლოდ ერთი მტერი იყო.
  
  დრეიკმა ანიშნა დანარჩენებს დალოდებოდნენ, შემდეგ კი მიზანმიმართულად წავიდა მომლოდინე გერმანელისკენ. მან არ ააცილა მამაკაცის დარტყმა, მაგრამ ძლიერად შეიტანა იგი მზის წნულში, დაუბრკოლებლად. მოწინააღმდეგის სახეზე შოკმა მას მყისიერი კმაყოფილება მოუტანა.
  
  "პუსი მიზნად ისახავს წნულისკენ." ჩაიჩურჩულა მან. გამოცდილებამ ასწავლა მას, რომ გაწვრთნილი მამაკაცი დაარტყამდა სხეულზე ზეწოლის ერთ-ერთ აშკარა წერტილს და აჩერებდა ეფექტს, ამიტომ დრეიკმა გაიზიარა ტკივილი - როგორც მას გაუთავებლად ასწავლიდნენ - და გადალახა იგი. მან ბიჭს ცხვირი გაუტეხა, ყბა დაუმსხვრია და კინაღამ კისერი ორი დარტყმით მოუტეხა, შემდეგ კი ტროტუარზე გაშლილი დატოვა ფეხის გადადგმის გარეშე. დანარჩენებს წინ აწია.
  
  კაფე დატოვეს და ირგვლივ მიმოიხედეს.
  
  კენედიმ თქვა: "ჩემი სასტუმრო აქედან სამი ბლოკითაა."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ჯანდაბა მაგარია. წადი."
  
  
  ᲔᲥᲕᲡᲘ
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  ერთი წუთის შემდეგ ბენმა თქვა: "მოიცადე".
  
  "ნუ ამბობ, რომ აბაზანაში უნდა წახვიდე, მეგობარო, თორემ საფენების ყიდვა მოგიწევს."
  
  კენედი მალავდა ღიმილს, როცა ბენი გაწითლდა.
  
  "ვიცი, რომ დროა დაიძინო, მოხუცო, მაგრამ თითქმის დროა... ჰმ... ლუვრს ეწვიო."
  
  ჯანდაბა, დრეიკმა დროის აზრი დაკარგა. "სიგიჟე".
  
  "ლუვრში?"
  
  "ბრუნის შესახებ." დრეიკმა ტაქსს მიაშურა. "კენედი, აგიხსნით."
  
  "შენ უკეთ გრძნობ თავს. დღეს უკვე ვიყავი ლუვრში".
  
  "ამისთვის არა..." ჩაიჩურჩულა ბენმა, როცა ტაქსიში ჩასხდნენ. დრეიკმა ჯადოსნური სიტყვა თქვა და მანქანა სწრაფად გაიქცა. მოგზაურობა ჩუმად მიმდინარეობდა და ათი წუთი გაგრძელდა ტრაფიკით გადაკეტილ ქუჩებში. ტროტუარები არ იყო უკეთესი, როდესაც სამივე ცდილობდა მუზეუმისკენ სწრაფვას.
  
  როცა ისინი დადიოდნენ, ბენმა კენედი განაახლეს. "ვიღაცამ ისლანდიაში იპოვა ოდინის ფარი. ვიღაცამ მოიპარა ისინი იორკის გამოფენიდან, რითაც მთლიანად გააფუჭა ფრეის საოცარი კატების ჩვენება.
  
  "ფრი?"
  
  "Დიზაინერი. ნიუ-იორკიდან არ ხარ?"
  
  "მე ნიუ-იორკიდან ვარ, მაგრამ არ ვარ დიდი მოდის ადამიანი. და მე არ ვარ რაიმე სახის კონფლიქტში ბრმად ჩათრევის დიდი მოყვარული. მე ნამდვილად არ მჭირდება მეტი პრობლემა ახლა. "
  
  დრეიკმა კინაღამ თქვა "კარია" მაგრამ ბოლო წამს თავი შეაჩერა. პოლიციელი ამაღამ შეიძლება სასარგებლო იყოს მრავალი მიზეზის გამო, განსაკუთრებით შტატებიდან. როდესაც ისინი მიუახლოვდნენ შუშის პირამიდას, რომელიც ლუვრის შესასვლელს აღნიშნავდა, მან თქვა: "კენედი, ამ ადამიანებმა სამჯერ მაინც სცადეს ჩვენი მოკვლა. მე ვარ პასუხისმგებელი იმაზე, რომ ეს არ მოხდეს. ახლა ჩვენ გვჭირდება მეტი ინფორმაცია იმის შესახებ, თუ რა ჯანდაბა ხდება აქ და რატომღაც მათ აინტერესებთ ის, რასაც ბენმა აღმოაჩინა, რომელსაც "ოდინის ცხრა ცალი" ჰქვია. ჩვენ ნამდვილად არ ვიცით რატომ, მაგრამ აქ, - ანიშნა მან შუშის პირამიდის უკან, - მეორე ნაწილი.
  
  "ისინი აპირებენ მოიპარონ მას ამაღამ," თქვა ბენმა და დაამატა, "ალბათ."
  
  "და რა არის ეს ნიუ-იორკის კუთხე?"
  
  "აქ არის ოდინის კიდევ ერთი ნაჭერი გამოფენილი. Მგლები. ბუნების ისტორიის მუზეუმში".
  
  დრეიკმა შეისწავლა რუკა. "როგორც ჩანს, ლუვრში ჩვეულებრივ არ არის გამოფენილი ვიკინგების კოლექციები. ეს არის ასევე იჯარით, როგორც იორკში. აქ ნათქვამია, რომ ყველაზე საინტერესო არის ვიკინგების გრძელი ნავი, ერთ-ერთი საუკეთესო ოდესმე აღმოჩენილი და მისი ცნობილი ცნობადობა.
  
  "Რას ნიშნავს?" კენედი კიბეების თავზე იდგა, როგორც ლერწამი ქარიშხლის წინააღმდეგ, როცა მის გარშემო მრავალი წყვილი ფეხი ტრიალებდა.
  
  "ანომალია, რომელიც წარმოდგენილია მისი ასაკის მიხედვით. ეს ვიკინგების ისტორიას უსწრებს."
  
  "კარგი, ეს საინტერესოა."
  
  "Მე ვიცი. ისინი გამოფენილია დენონის ფრთის ქვედა სართულზე, ეგვიპტის... ოპტიკის... პტოლემეოსის... სისულელეების გვერდით. .სიგიჟე...არასოდეს. აი, საქმე".
  
  ფართო, გაპრიალებული დერეფნები მათ ირგვლივ ბრწყინავდა, როცა ისინი ერია. ადგილობრივები და ყველა ასაკის ტურისტები ავსებდნენ გრანდიოზულ ძველ სივრცეს და აცოცხლებდნენ მას მთელი დღის განმავლობაში. მისი საფლავის მსგავსი, საშინელი ბუნების გამოცნობა მხოლოდ ღამით შეიძლებოდა.
  
  ამ დროს ისმოდა ყრუ ღრიალი, თითქოს ბეტონის კედელი იშლებოდა. ყველა გაჩერდა. დრეიკი ბენს მიუბრუნდა.
  
  "აქ დამელოდე, ბენ. მოგვეცით ნახევარი საათი. ჩვენ გიპოვით." ის შეჩერდა, შემდეგ დაამატა: "თუ ისინი ევაკუირებენ, დაელოდეთ რაც შეიძლება ახლოს მინის პირამიდასთან".
  
  პასუხს არ დაელოდა. ბენი საშიშროებას სრულად აცნობიერებდა. დრეიკი უყურებდა, როგორ ამოიღო მობილური ტელეფონი და აკრიფა ნომერი სწრაფი აკრეფის დროს. ეს იქნება დედა, მამა ან და. მან კენედის ანიშნა და ისინი ფრთხილად დაეშვნენ სპირალური კიბეებით ქვედა სართულზე. როდესაც ისინი გაემართნენ დარბაზისკენ, სადაც ვიკინგების გამოფენა იყო განთავსებული, ხალხმა გაქცევა დაიწყო. მათ უკან სქელი ღრუბელი ტრიალებდა.
  
  "გაიქეცი!" ბიჭი, რომელიც ჰოლისტერის მოდელს ჰგავდა, ყვიროდა. "შიგ იარაღიანი ბიჭები არიან!"
  
  დრეიკი კარებთან გაჩერდა და გარისკა შიგნიდან. მას სრული ქაოსი დახვდა. სცენა მაიკლ ბეის სამოქმედო ფილმიდან, მხოლოდ უფრო უცნაური. მან დათვალა რვა ბიჭი შენიღბვის ფორმაში, სახის ნიღბებითა და ავტომატებით, რომლებიც ცოცავდნენ უდიდეს ვიკინგ გრძელ ნავში, რომელიც კი ოდესმე უნახავს. მათ უკან, წარმოუდგენელი უგუნური ქმედებით, მუზეუმის კედელში ააფეთქეს მოწევის ხვრელი.
  
  გიჟები იყვნენ ეს ბიჭები. რაც მათ უპირატესობას ანიჭებდა ის იყო, რომ მათ ფანატიზმის შემაძრწუნებელი პირდაპირობა ჰქონდათ. შენობების შესასვლელების აფეთქება და ხალხში რაკეტების გასროლა მათ ნორმად ჩანდა. გასაკვირი არ არის, რომ ისინი ადრე დაედევნენ ბენს და მას მთელ პარიზში. მანქანის დევნა ალბათ მხოლოდ მათი ძილის წინ გასართობი იყო.
  
  კენედიმ მხარზე ხელი დაადო და ირგვლივ მიმოიხედა. "ღმერთო".
  
  "ადასტურებს, რომ სწორ გზაზე ვართ. ახლა ჩვენ უბრალოდ უნდა მივუახლოვდეთ მათ მეთაურს".
  
  "მე არ ვაპირებ ამ იდიოტთაგან არსად ახლოს. " მან დაიფიცა საოცრად კარგი ინგლისური აქცენტით.
  
  "საყვარელი. მაგრამ მე უნდა ვიპოვო გზა, რომ ამოგვაშორო მათი სიიდან.
  
  დრეიკმა შენიშნა უფრო მეტი მშვიდობიანი მოქალაქე, რომელიც გასასვლელისკენ გარბოდა. გერმანელები მათ არც კი უყურებდნენ, მათ უბრალოდ თავდაჯერებულად შეასრულეს თავიანთი გეგმა.
  
  "მოდით". დრეიკი კარის ჩარჩოდან ოთახში შევიდა. მათ გამოიყენეს პერიმეტრის ექსპონატები გადასაფარებლად და ისე მიუახლოვდნენ სმენას, როგორც უსაფრთხო იყო.
  
  "სცემე დიხ!" ვიღაცამ დაჟინებით იყვირა.
  
  "რაღაც "აჩქარების" შესახებ. თქვა დრეიკმა. "სისხლიან ნაბიჭვრებს მოუწევთ სწრაფად მოქმედება. ლუვრი საფრანგეთის პასუხების სიაში პირველ ადგილზე უნდა იყოს".
  
  ერთ-ერთმა გერმანელმა სხვა რამ წამოიძახა და სადილის უჯრის ზომის ქვის ფილა აიღო. მძიმედ გამოიყურებოდნენ. ჯარისკაცმა კიდევ ორს დაუძახა, რათა დაეხმარათ გრძელნავიდან გადმოტვირთვაში.
  
  "აშკარად არა SAS", - თქვა დრეიკმა.
  
  "ან ამერიკელი", - აღნიშნა კენედიმ. "მე მყავდა საზღვაო ქვეითი ბიჭი, რომელსაც შეეძლო ამ წვრილმანის ჩასმა თავის კანქვეშ."
  
  დრეიკი ოდნავ დაიხრჩო. "Კარგი სურათი. გმადლობთ თქვენი შეტანისთვის. შეხედე." თავი დაუქნია კედლის ღიობისკენ, სადაც ახლახან გამოჩნდა თეთრებში ჩაცმული ნიღბიანი მამაკაცი.
  
  "იგივე ბიჭი, რომელმაც გაძარცვა ფარი იორკში. ალბათ".
  
  კაცმა მოკლედ დაათვალიერა ქანდაკება, შემდეგ მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია და თავის მეთაურს მიუბრუნდა. "Დროა..."
  
  გარეთ სროლა გაისმა. გერმანელები წამით გაიყინნენ, როგორც ჩანს, დაბნეულები უყურებდნენ ერთმანეთს. შემდეგ ოთახი ტყვიებით იყო გაჟღენთილი და ყველა მტრედს აფარებდა თავს.
  
  ცოტა ხნის წინ ააფეთქებულ შესასვლელთან კიდევ ნიღბიანი მამაკაცი გამოჩნდა. ახალი ძალა, გერმანელებისგან განსხვავებულად ჩაცმული.
  
  დრეიკი ფიქრობდა: საფრანგეთის პოლიცია?
  
  "კანადელები!" ზიზღით წამოიძახა ერთ-ერთმა გერმანელმა. "მოკალი! მოკალი!"
  
  დრეიკმა ყურები აიფარა, როცა ათეულმა ავტომატმა ერთდროულად გახსნა ცეცხლი. ტყვიები რიკოშეტირებულია ადამიანის სხეულზე, ხის ექსპონატზე, თაბაშირის კედლიდან. მინა დაიმსხვრა და ფასდაუდებელი ექსპონატები ნატეხებად დაიშალა და იატაკზე დაეცა. კენედიმ ხმამაღლა დაიფიცა, რაც დრეიკმა გააცნობიერა, რომ მისთვის სულაც არ იყო "ახალი ნიადაგი". "სად არიან ფრანგები, ჯანდაბა!"
  
  დრეიკს თავბრუსხვევა იგრძნო. კანადელები რა გრეხილი ჯოჯოხეთი არიან აქ?
  
  მათ გვერდით არსებული ექსპონატი ათას ნაწილად დაიმსხვრა. ზურგზე შუშა და ხის ნატეხები წვიმდა. დრეიკმა უკან ცოცვა დაიწყო და კენედიც თან მიათრევდა. გრძელი ნავი ტყვიით იყო გაჟღენთილი. ამ დროისთვის კანადელები ოთახში შევიდნენ და რამდენიმე გერმანელი იწვა მკვდარი ან კანკალებდა. როგორც დრეიკი უყურებდა, ერთ-ერთმა კანადელმა ესროლა გერმანელს თავში, ტვინი 3000 წლის წინანდელ ეგვიპტურ ტერაკოტას ვაზას გაუსწორდა.
  
  "შეშლილ რელიქტურ მონადირეებს შორის სიყვარული არ არის დაკარგული." დრეიკი დაიხარა. "და მთელი ის დრო, რაც მე გავატარე Tomb Raider-ის სათამაშოდ, ეს არასდროს მომხდარა."
  
  - დიახ, - კენედიმ თმიდან შუშის ნამსხვრევები ჩამოიშორა. "მაგრამ თუ თქვენ რეალურად ითამაშებდით თამაშს, ნაცვლად იმისა, რომ მის უკანალს ჩვიდმეტი საათის განმავლობაში შეხედოთ, შეიძლება რეალურად იცოდეთ რა ხდება."
  
  "ბენს ფორტე. არა ჩემი. თამაში თამაში, ეს არის. " მან გარისკა მზერა ზემოთ.
  
  ერთ-ერთმა გერმანელმა გაქცევა სცადა. ის პირდაპირ დრეიკისკენ გაიქცა ისე, რომ არ შეუმჩნევია, შემდეგ გაოცებულმა გადახტა, როცა გზა გადაკეტეს. "ბევეგენ!" მან პისტოლეტი ასწია.
  
  "დიახ, შენიც." დრეიკმა ხელები ასწია.
  
  მამაკაცის თითი სასხლეტზე დაიჭიმა.
  
  კენედიმ გვერდით უეცარი მოძრაობა გააკეთა, რამაც გერმანელის ყურადღება შეარყია. დრეიკი მიუახლოვდა და იდაყვით მიადო სახეში. მუშტი დრეიკს თავში დაუქნია, მაგრამ ის განზე გადგა და პარალელურად ჯარისკაცს მუხლში დაარტყა. კივილი ძლივს ფარავდა ძვლის მსხვრევის ხმას. დრეიკი წამში მასზე იყო, მუხლები ძლიერად აჭერდა მკერდს. სწრაფი მოძრაობით მან ჯარისკაცს ნიღაბი ჩამოხსნა.
  
  და ის ღრიალებდა. "უჰ. არ ვიცი, რას ველოდი სინამდვილეში. "
  
  Ქერა თმა. Ცისფერი თვალები. სახის მყარი თვისებები. დაბნეული სახის გამომეტყველება.
  
  "მოგვიანებით". დრეიკმა ის უგონო მდგომარეობაში ჩააგდო და კენედის ამხანაგების თვალყურის დევნებას ენდობოდა. როდესაც დრეიკმა აიხედა, ბრძოლა გაგრძელდა. ამ დროს ჩამოვარდნილ ექსპონატს კიდევ ერთი გერმანელი შემოუარა. დრეიკმა ის გვერდით მიიდო და კენედიმ მზის წნულში დააჩოქა. ამ კაცმა უფრო სწრაფად დათმო, ვიდრე ახალმა ბიჭმა ჯგუფმა X Factor-ზე.
  
  ახლა ერთ-ერთი კანადელი მიათრევდა ოდინის ქანდაკებას მისი მტრის მკვდარი და სისხლიანი თითებისგან. სხვა გერმანელი მას ფლანგზე დაესხა და გვერდიდან შეუტია, მაგრამ კანადელი კარგი იყო, სამი სასიკვდილო დარტყმა მიაბრუნა და დაარტყა, შემდეგ მხარზე გადააგდო ცალი სხეული და მიწაზე დაარტყა. კანადელმა სამჯერ გაისროლა ახლო მანძილიდან მეტი დამაჯერებლობისთვის, შემდეგ კი განაგრძო სკულპტურის გაყვანა გასასვლელისკენ. დრეიკზეც კი შთაბეჭდილება მოახდინა. როდესაც კანადელი თავის ამხანაგებს მიაღწია, მათ იყვირეს და ცეცხლი გაუხსნეს მათ, სანამ უკან დაიხიეს ჯერ კიდევ მწეველ ნანგრევებში.
  
  "უფსალა!" პირველკლასელმა კანადელმა ტირილი დაიწყო და მუშტი ასწია გადარჩენილ გერმანელებს. ამ ერთ სიტყვაში დრეიკმა აღბეჭდა ქედმაღლობა, დაუმორჩილებლობა და აღელვება. გასაკვირია, რომ ხმა ქალია.
  
  შემდეგ ქალი შეჩერდა და აბსოლუტური ზიზღის ნიშნად ნიღაბი მოიხსნა. "უფსალა!" კვლავ შესძახა მან გერმანელებს. "Იყავი მანდ!"
  
  დრეიკი უკვე მუხლებზე დადებული რომ არ შეირყევა. ეგონა, ტყვია მოხვდა, ასეთი იყო შოკი. მან აღიარა ეს კანადელი ე.წ. კარგად იცნობდა მას. ეს იყო ალისია მაილსი, ლონდონელი, რომელიც მისი თანაბარი იყო SRT-ში.
  
  საიდუმლო კომპანია SAS-ში.
  
  უელსის წინა კომენტარმა გააჩინა ძველი მოგონებები, რომლებიც უფრო ღრმად უნდა დარჩეს, ვიდრე პოლიტიკოსის ხარჯვის ისტორია. შენ უფრო მეტი იყავი ვიდრე SAS. რატომ გინდა მისი დავიწყება?
  
  იმის გამო, რაც ჩვენ გავაკეთეთ.
  
  ალისია მაილსი იყო ერთ-ერთი საუკეთესო ჯარისკაცი, რომელიც მას ოდესმე უნახავს. სპეცრაზმში მყოფი ქალები კაცებზე უკეთესი უნდა ყოფილიყვნენ, რომ მათ ნახევარს მიაღწიონ. და ალისია პირდაპირ ზევით ავიდა.
  
  რას აკეთებდა ის, რომ ამ ყველაფერში ჩართულიყო და დიდად ჟღერდა, რაც მან იცოდა, რომ ის ნამდვილად არ იყო? ალისიას მხოლოდ ერთი რამ უბიძგა: ფული.
  
  იქნებ სწორედ ამიტომ მუშაობდა კანადელებში?
  
  დრეიკმა ოთახის რეალური გასასვლელისკენ ცოცვა დაიწყო. "ასე რომ, იმის ნაცვლად, რომ წაგვეშალოს ჩვენი მკვლელობის სიიდან და ჩვენი მტრები გამოაშკარავებულიყვნენ", - სუნთქავდა მან, "ახლა ჩვენ უფრო მეტი მტერი გვყავს და ვერაფერს მივაღწიეთ, გარდა იმისა, რომ კიდევ უფრო დაბნეულიყავით."
  
  კენედიმ, რომელიც მის უკან მიცოცავდა, დაამატა: "ჩემი ცხოვრება... ორი დაწყევლილი სიტყვით".
  
  
  შვიდი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  კენედის სასტუმრო ოთახი ოდნავ უკეთესი იყო ვიდრე ის, რომელშიც დრეიკმა და ბენმა რამდენიმე საათი გაატარეს.
  
  "მეგონა, ყველა პოლიციელი გატეხილი იყო", - წუწუნებდა დრეიკი და ამოწმებდა შესასვლელ და გასასვლელ პუნქტებს.
  
  "Ჩვენ ვართ. მაგრამ როდესაც თქვენი შვებულების დრო პრაქტიკულად არ არსებობს ათი წლის განმავლობაში, მაშინ ვფიქრობ, რომ თქვენი სარეგისტრაციო ანგარიში ივსება."
  
  "ეს ლეპტოპია?" ბენმა მიაღწია მანამ, სანამ რიტორიკულ კითხვას უპასუხებდნენ. მათ იპოვეს იგი მინის პირამიდის მახლობლად დამალული მას შემდეგ, რაც მუზეუმი დატოვეს, იქცეოდა კიდევ ორი შეშინებული ტურისტივით, ზედმეტად შეშინებული რაიმე დეტალის დასამახსოვრებლად.
  
  "რატომ არ ვეუბნებით ფრანგებს, რაც ვიცით?" ჰკითხა კენედიმ, როცა ბენმა ლეპტოპი გახსნა.
  
  "იმიტომ, რომ ისინი ფრანგები არიან", - თქვა დრეიკმა სიცილით, შემდეგ კი დასერიოზულდა, როცა არავინ შემოუერთდა. კენედის საწოლის კიდეზე იჯდა და მეგობრის მუშაობას უყურებდა. "Ბოდიში. ფრანგებმა არაფერი იციან. მათთან ახლა ამის გავლა შეგვინელებს. და ვფიქრობ, დრო არის პრობლემა. ჩვენ უნდა დავუკავშირდეთ შვედებს".
  
  "იცნობთ ვინმეს შვედეთის საიდუმლო სამსახურში?" კენედიმ მას წარბი ასწია.
  
  "არა. თუმცა, ჩემს ძველ მეთაურს უნდა დავურეკო".
  
  "როდის დატოვეთ SAS?"
  
  "თქვენ არასოდეს დატოვეთ SAS." როცა ბენმა აიხედა, დაამატა: "მეტაფორულად".
  
  "სამი თავი ორზე უკეთესი უნდა იყოს." ბენმა წამით შეხედა კენედის. "რა მოხდება, თუ ჯერ კიდევ ბიზნესში ხარ?"
  
  ოდნავ წამოხტა. კენედის თმა თვალებში ჩაუვარდა და ერთი წუთი დასჭირდა მის უკან გადაწევას. "მე მესმის, რომ ოდინის ცხრა ნაწილია, ასე რომ, ჩემი პირველი კითხვაა რატომ? მეორე კითხვა არის რა არის ეს?"
  
  "ჩვენ ამას კაფეში ვხვდებოდით." ბენმა გააფთრებით დააკაკუნა კლავიატურაზე. "არსებობს ლეგენდა, რომელსაც ბატონი კრუსტი აქ უარყოფს, რომელიც ამტკიცებს, რომ არსებობს ღმერთების ნამდვილი საფლავი - ფაქტიურად, ადგილი, სადაც ყველა უძველესი ღმერთია დაკრძალული. და ეს არ არის მხოლოდ ძველი ლეგენდა; არაერთმა მეცნიერმა განიხილა ეს და მრავალი ნაშრომი გამოიცა წლების განმავლობაში. პრობლემა ისაა, - თქვა ბენმა და თვალები მოხუჭა, - ძნელი წასაკითხია. მეცნიერები არ არიან განთქმული თავიანთი პროზაული ენით".
  
  "პროზაული? - გაიმეორა კენედიმ ღიმილით. "კოლეჯში მიდიხარ?"
  
  "ის არის ჯგუფის მთავარი ვოკალისტი", - თქვა დრეიკმა.
  
  კენედიმ წარბი ასწია. ასე რომ, თქვენ გაქვთ ღმერთების საფლავი, რომელიც არასოდეს ყოფილა. ᲙᲐᲠᲒᲘ. Მერე რა?"
  
  "თუ ოდესმე შეურაცხყოფენ, სამყარო ცეცხლში დაიხრჩობა... და ა.შ. და ასე შემდეგ."
  
  "Მე მესმის. რაც შეეხება ცხრა ნაწილს?
  
  "აბა, რაგნაროკის დროს შეკრებილნი, საფლავისკენ მიმავალ გზას აჩვენებენ."
  
  "სად არის რაგნაროკი?"
  
  დრეიკმა ხალიჩა დაარტყა. "კიდევ ერთი წითელი ქაშაყი. ეს ადგილი არ არის. სინამდვილეში ეს არის მოვლენების სერია, დიდი ბრძოლა, ცეცხლის ნაკადით განწმენდილი სამყარო. სტიქიური უბედურებები. საკმაოდ ბევრი არმაგედონი".
  
  კენედიმ წარბები შეჭმუხნა. ასე რომ, მტკიცე ვიკინგებსაც კი ეშინოდათ აპოკალიფსის.
  
  დაბლა რომ იხედებოდა, დრეიკმა იატაკზე შენიშნა USA Today-ის ახალი, მაგრამ ცუდად დანაოჭებული ასლი. ის სათაურით იყო მოქცეული - 'გათავისუფლებული სერიული მკვლელი კიდევ ორს ითხოვს'.
  
  უსიამოვნო, მაგრამ არც ისე უჩვეულო გაზეთის პირველი გვერდისთვის. რამაც კიდევ ერთი შეხედვა აიძულა, თითქოს თვალები დაწვა, იყო ტექსტში პოლიციის ფორმაში გამოწყობილი კენედის ფოტო. და უფრო პატარა სათაური მისი ფოტოს გვერდით - პოლიციელი იშლება - AWOL მიდის.
  
  მან სათაურები დაუკავშირა გასახდელზე დადებულ არყის თითქმის ცარიელ ბოთლს, საწოლის მაგიდაზე ტკივილგამაყუჩებლებს, ბარგის ნაკლებობას, ტურისტულ რუკებს, სუვენირებს და მარშრუტს.
  
  სისულელე.
  
  კენედიმ თქვა: "ასე რომ, ამ გერმანელებს და კანადელებს სურთ იპოვონ ეს არარსებული საფლავი, იქნებ დიდებისთვის? სიმდიდრისთვის, რომელიც შეიძლება მოიტანოს? და ამისათვის მათ უნდა შეაგროვონ ოდინის ცხრა ცალი ისეთ ადგილას, რომელიც არ არის ადგილი. მართალია?"
  
  ბენმა გაიღიმა. "კარგი, სიმღერა არ არის სიმღერა, სანამ ვინილზე არ იქნება დაჭერილი", როგორც მამაჩემი ამბობდა. ინგლისურად ჯერ კიდევ ბევრი სამუშაო გვაქვს გასაკეთებელი."
  
  "ეს არის მონაკვეთი. "
  
  "ეს უფრო ჰგავს." ბენმა ლეპტოპის ეკრანი შემოატრიალა. "ოდინის ცხრა ფიგურა არის თვალები, მგლები, ვალკირიები, ცხენი, ფარი და შუბი."
  
  დრეიკმა დათვალა. "მათი მათგანი მხოლოდ ექვსია, პატარავ."
  
  "ორი თვალი. ორი მგელი. ორი ვალკირია. ჰო."
  
  "რომელია აფსალაში?" დრეიკმა თვალი ჩაუკრა კენედის.
  
  ბენმა ერთი წუთით გადაატრიალა, შემდეგ თქვა: "აქ ნათქვამია, რომ შუბი აჭრელდა გვერდს ოდინს, როცა ის მარხულობდა მსოფლიო ხეზე ჩამოკიდების დროს და გაუმხილა თავისი მრავალი საიდუმლოება თავის ვოლვას - თავის მხედველს. მოუსმინეთ სხვა ციტატას: "უფსალას ტაძრის გვერდით არის ძალიან დიდი ხე ფართოდ გაშლილი ტოტებით, რომლებიც ყოველთვის მწვანეა როგორც ზამთარში, ასევე ზაფხულში. ეს რა ხეა, არავინ იცის, რადგან სხვა მსგავსი არ არის. ოდესმე ნაპოვნია. ის ასობით წლისაა. მსოფლიო ხე არის - ან იყო - უფსალაში და ცენტრალური ადგილი სკანდინავიურ მითოლოგიაში. იგი ამბობს, რომ მსოფლიო ხის გარშემო ცხრა სამყაროა. იადა... იადა. ოჰ, კიდევ ერთი ცნობა - "წმინდა ხე უფსალაში. ერთი ხშირად სტუმრობდა იქ, უზარმაზარი ფერფლის გვერდით, სახელად იგდრასილი, რომელსაც ადგილობრივები წმინდად თვლიან. მაგრამ ახლა ის გაქრა".
  
  მან შემდეგ წაიკითხა: "სკანდინავიელი მემატიანეები დიდი ხანია განიხილავდნენ გამლა უფსალას ჩრდილოეთ ევროპის ისტორიაში ერთ-ერთ უძველეს და მნიშვნელოვან ადგილად".
  
  "და ეს ყველაფერი იქ არის", - თქვა კენედიმ. "სადაც ვინმეს შეეძლო მისი პოვნა."
  
  "კარგი," თქვა ბენმა, "ეს ყველაფერი ერთად უნდა იყოს მიბმული. ნუ შეაფასებ ჩემს შესაძლებლობებს მენატრება, მე კარგად ვარ იმაში, რასაც ვაკეთებ".
  
  დრეიკმა აღიარების ნიშნად თავი დაუქნია. "მართალია, დამიჯერე. ის მეხმარება ჩემი ფოტოგრაფიის კარიერაში ნავიგაციაში ბოლო ექვსი თვის განმავლობაში. "
  
  "თქვენ უნდა შეაერთოთ ბევრი განსხვავებული ლექსი და ისტორიული საგა. საგა არის ვიკინგების პოემა მაღალი თავგადასავლებით. ასევე არსებობს რაღაც სახელწოდებით პოეტური ედდა, რომელიც დაწერილია იმ ადამიანების შთამომავლების მიერ, რომლებიც იცნობდნენ იმ ადამიანებს, რომლებიც იცნობდნენ იმ დროის მემატიანეებს. იქ ბევრი ინფორმაციაა".
  
  "და ჩვენ არაფერი ვიცით გერმანელების შესახებ. რომ აღარაფერი ვთქვათ კანადელებზე. ან რატომ ალისია მაილსი - დრეიკის მობილურმა დარეკა. "ბოდიში... ჰა?"
  
  "ᲛᲔ".
  
  "გამარჯობა, უელს."
  
  "დადექი, დრეიკ." უელსმა ამოისუნთქა. "SGG არის შვედური სპეცრაზმი და შვედეთის არმიის ელემენტები გაყვანილია მთელი მსოფლიოდან."
  
  დრეიკი წამით უსიტყვოდ დარჩა. "Მეღადავები?"
  
  "სამსახურზე არ ვხუმრობ, დრეიკ. მხოლოდ ქალები."
  
  "ეს ოდესმე მომხდარა?"
  
  "რამდენადაც მახსოვს, არა."
  
  "ისინი მიუთითებენ მიზეზზე?"
  
  "ჩვეულებრივი სისულელეა, მეშინია. კონკრეტული არაფერი."
  
  "Რაიმე სხვა?"
  
  იყო კვნესა. "დრეიკ, შენ ნამდვილად მმართებს მაისის რამდენიმე ამბავი, მეგობარო. ბენი ისევ იქ არის?"
  
  "დიახ და გახსოვს ალისია მაილსი?"
  
  "იესო. ვინ არა? ის შენთანაა?
  
  "Ნამდვილად არ. დაახლოებით ერთი საათის წინ შევხვდი მას ლუვრში.
  
  ათი წამი დუმილი, შემდეგ: "ის იყო ამის ნაწილი? შეუძლებელია." ის არასოდეს უღალატებდა საკუთარ ხალხს".
  
  "ჩვენ არასდროს ვყოფილვართ "მისი", ან ასე ჩანს."
  
  "ნახე, დრეიკ, შენ ამბობ, რომ ის დაეხმარა მუზეუმის გაძარცვაში?"
  
  "ეს მე ვარ, ბატონო. Ეს მე ვარ. დრეიკი ფანჯარასთან მივიდა და ქვემოთ მოციმციმე მანქანის შუქებს შეხედა. "ძნელი მოსანელებელია, არა? მან შესაძლოა ფული გამოიმუშავა თავისი ახალი მოწოდებით. "
  
  მის უკან ისმენდა ბენისა და კენედის ჩანაწერებს ოდინის ცხრა ნაწილის ცნობილ და უცნობ ადგილებზე.
  
  უელსი მძიმედ სუნთქავდა. "ალისია ფაქინგ მაილს! მტერთან ცხენოსნობა? არასოდეს. არავითარ შემთხვევაში, დრეიკ."
  
  "მე დავინახე მისი სახე, სერ. ეს იყო ის. "
  
  "იესო ეტლში. რა გეგმა გაქვს?"
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა და თავი დაუქნია. "მე აღარ ვარ გუნდის ნაწილი, უელს. მე არ მაქვს გეგმა, ჯანდაბა. გეგმა არ უნდა მჭირდებოდეს".
  
  "Მე ვიცი. მე შევკრებ გუნდს, მეგობარო, და დავიწყებ მის შესწავლას ამ ბოლოდან. როგორც მიდის საქმეები, შეიძლება გვსურს შევიმუშავოთ რამდენიმე დიდი სტრატეგია. Არ დაიკარგო ".
  
  ხაზი გაქრა. დრეიკი შემობრუნდა. ბენიც და კენედიც მას უყურებდნენ. "ნუ ინერვიულებ," თქვა მან. "მე არ გავგიჟდები. Რა გაქვს?"
  
  კენედიმ გამოიყენა კოვზი, რომ გატეხა რამდენიმე ფურცელი, რომელიც მან პოლიციის სტენოგრამით დაფარა. "შუბი - უფსალა. მგლები - ნიუ-იორკი. ამის შემდეგ, ოდნავი წარმოდგენა არ არის. "
  
  - ჩვენ ყველა ისე არ ვლაპარაკობთ, თითქოს ვირებით ვერცხლის კოვზებით დავიბადეთ, - ამოიოხრა დრეიკმა, სანამ თავს შეაჩერებდა. "ᲙᲐᲠᲒᲘ ᲙᲐᲠᲒᲘ. ჩვენ შეგვიძლია გავუმკლავდეთ მხოლოდ იმას, რაც ვიცით. "
  
  კენედიმ მას უცნაური ღიმილი გაუღიმა. "Მე მომწონს შენი სტილი".
  
  "რაც ჩვენ ვიცით, - გაიმეორა ბენმა, - არის ის, რომ შემდეგი იქნება აფსალა.
  
  "საკითხავია," ჩაიჩურჩულა დრეიკმა, "შეუძლია თუ არა ამას ჩემი ოქროს ბარათი?"
  
  
  რვა
  
  
  
  უფსალა, შვედეთი
  
  
  სტოკჰოლმში ფრენისას დრეიკმა გადაწყვიტა ესარგებლა კენედით.
  
  დრეიკსა და ბენს შორის გააფთრებული ხელის ჩამორთმევის შემდეგ, ნიუ-იორკელი პოლიციელი ფანჯარასთან იჯდა დრეიკის გვერდით. ამ გზით გაქცევის ნაკლები შანსია.
  
  "ასე რომ," თქვა მან, როდესაც თვითმფრინავი საბოლოოდ დაეშვა და ბენმა გახსნა კენედის ლეპტოპი. "მე ვგრძნობ გარკვეულ ატმოსფეროს. მე არ მაწუხებს საკუთარი საქმე, კენედი, მე უბრალოდ წესი მაქვს. უნდა ვიცოდე იმ ადამიანების შესახებ, ვისთანაც ვმუშაობ".
  
  "უნდა მცოდნოდა... ყოველთვის უნდა გადაიხადო ფანჯრის სავარძელი, არა? ჯერ მითხარი, როგორ მუშაობდა ეს განწყობა ალისია მაილსთან?"
  
  "საკმაოდ კარგი", აღიარა დრეიკმა.
  
  "შეიძლება. Რა გინდა რომ იცოდე?"
  
  "თუ ეს პირადი პრობლემაა, არაფერში არაფერია. თუ ეს სამუშაოა, სწრაფი მიმოხილვა. "
  
  "რა მოხდება, თუ ეს ორივეა?"
  
  "სიგიჟე. არ მსურს სხვისი საქმის გატაცება, ნამდვილად არ მინდა, მაგრამ პირველ რიგში ბენი უნდა დავაყენო. მე მას დავპირდი, რომ ამას გადავლახავთ და შენც იგივეს გეტყვი. ჩვენი მოკვლის ბრძანება მივიღეთ. ერთადერთი, რაზეც სულელი არ ხარ, არის კენედი, ასე რომ, შენ იცი, რომ მე უნდა შემეძლოს შენი ნდობა, რომ ჩემთან იმუშავო ამ საკითხზე."
  
  ბორტგამცილებელი დაიხარა და შესთავაზა ქაღალდის ჭიქა, რომელშიც ეწერა: "ჩვენ ამაყად ვამზადებთ Starbucks-ის ყავას".
  
  "კოფეინი". კენედიმ ეს აშკარა ხალისით მიიღო. მან ხელი გაუწოდა და ამ დროს დრეიკის ლოყას შეეხო. მან შენიშნა, რომ მას მესამე შარვალი ეცვა მას შემდეგ რაც ის შეხვდა. ამან უთხრა, რომ ის იყო ქალი, რომელსაც არასწორი მიზეზების გამო აქცევდნენ ყურადღებას; ქალი, რომელიც მოკრძალებულად ეცვა, რათა მოერგო იქ, სადაც სერიოზულად სურდა მიკუთვნება.
  
  დრეიკმა ერთი თავისთვის აიღო. კენედიმ ერთი წუთი დალია, შემდეგ კი თმის ღერი ყურს უკან მიიდო ნაზი ჟესტით, რამაც დრეიკის ყურადღება მიიპყრო. მერე მისკენ შებრუნდა.
  
  "შენი საწყალი საქმე ნამდვილად არ არის, მაგრამ მე... დავამთავრე ბინძური პოლიციელი. სასამართლო ექსპერტი. მათ დანაშაულის ადგილზე ერთი მუჭა დოლარის ჯიბეში დაიჭირეს და ამის შესახებ ი.ა.-ს უთხრეს. შედეგად მან მიიღო მონაკვეთი. რამდენიმე წელი."
  
  "Ყველაფერი რიგზეა. მისმა კოლეგებმა გაგიჟეს?"
  
  "მეგობარო, ჯანდაბა, ამას გავუმკლავდები. ამას ხუთი წლიდან ვიღებდი. რისი ბრალია, რაც ტვინში ბურღულივით ურტყამს, არის ის რეალობა, რაზეც არ ფიქრობ - ამ ქურდული ნაბიჭვრის ყოველი წინა საქციელი მერე კითხვის ნიშნის ქვეშ დგება. ყოველი. მარტოხელა. ერთი."
  
  "ოფიციალურად? ვის მიერ?"
  
  "სამჭამელი ადვოკატები. შიშმჭამელი პოლიტიკოსები. მომავალი მერები. დიდებით შეპყრობილი რეკლამის განმთავსებლები ზედმეტად დაბრმავებულნი არიან საკუთარი უცოდინრობით, რომ არ იცოდნენ სწორი და არასწორი. ბიუროკრატები".
  
  "შენი ბრალი არ არის".
  
  "ოჰ ჰო! უთხარით ეს ყველაზე ცუდი სერიული მკვლელის ოჯახებს, ვინც კი ოდესმე იცნობდა ნიუ-იორკის შტატს. უთხარით ეს ცამეტ დედას და ცამეტ მამას, ყველამ იცის ყოველი შემზარავი დეტალი იმის შესახებ, თუ როგორ მოკლა თომას კალებმა მათი პატარა ქალიშვილები, რადგან ისინი სასამართლოში მთელი მისი სასამართლო პროცესის განმავლობაში იმყოფებოდნენ.
  
  დრეიკმა გაბრაზებულმა მუშტები შეკრა. - აპირებენ ამ ბიჭის გათავისუფლებას?
  
  კენედის თვალები ცარიელი ორმოები იყო. "ორი თვის წინ გაათავისუფლეს. მას შემდეგ ისევ მოკლა და ახლა გაუჩინარდა".
  
  "არა".
  
  "ეს ყველაფერი ჩემზეა."
  
  "არა, ეს სიმართლეს არ შეესაბამება. ეს სისტემაშია".
  
  "მე ვარ სისტემა. ვმუშაობ სისტემისთვის. Ეს ჩემი ცხოვრებაა".
  
  "მაშ, მათ გამოგიგზავნეს შვებულებაში?"
  
  კენედიმ თვალები მოიწმინდა. "იძულებითი შვებულება. გონება აღარ მაქვს... რაც იყო. სამუშაო მოითხოვს სიცხადეს ყოველდღე ყოველ წუთს. სიცხადე, რომელსაც მე უბრალოდ ვეღარ მივაღწევ. "
  
  მან თავისი უხეში დამოკიდებულება სრულად გამოავლინა. "Და რა? ახლა ბედნიერი ხარ? ახლა შეგიძლია ჩემთან მუშაობა?"
  
  მაგრამ დრეიკმა არ უპასუხა. მან იცოდა მისი ტკივილი.
  
  მათ გაიგეს კაპიტნის ხმა, რომელიც ხსნიდა, რომ დანიშნულების ადგილიდან ოცდაათი წუთის სავალზე იყვნენ.
  
  ბენმა თქვა: "გიჟი. ახლახან წავიკითხე, რომ ოდინის ვალკირიები კერძო კოლექციის ნაწილია, ადგილმდებარეობა უცნობია". რვეული ამოიღო. "მე დავიწყებ ამ სისულელის წერას."
  
  დრეიკმა ძლივს გაიგონა ეს. კენედის ამბავი ტრაგიკული იყო და არა ის, რისი მოსმენაც სჭირდებოდა. ეჭვები ჩამარხა და უყოყმანოდ აიფარა მისი აკანკალებული ხელი.
  
  "ჩვენ გვჭირდება თქვენი დახმარება ამაში," ჩურჩულით თქვა მან, რათა ბენმა არ გაიგოს და არ დაკითხოს იგი მოგვიანებით. "Მე მჯერა. კარგი მხარდაჭერა აუცილებელია ნებისმიერ ოპერაციაში. "
  
  კენედი ვერ ლაპარაკობდა, მაგრამ მისი მოკლე ღიმილი ბევრს მეტყველებდა.
  
  
  * * *
  
  
  თვითმფრინავი და სწრაფი მატარებელი მოგვიანებით და აფსალას უახლოვდებოდნენ. დრეიკი ცდილობდა თავი დაეღწია მოგზაურობის დაღლილობისგან, რომელიც ტვინს უბურავდა.
  
  გარეთ შუადღის სიცივემ გონს მოიყვანა. ტაქსი გააჩერეს და შიგნით შევიდნენ. ბენმა დაღლილობის ნისლი თქვა:
  
  გამლა უფსალა. ეს არის ძველი უფსალა. ეს ადგილი, - მიუთითა მან მთლიანობაში უფსალაზე, - აშენდა მას შემდეგ, რაც გამლა უფსალას საკათედრო ტაძარი დიდი ხნის წინ დაიწვა. ეს არის არსებითად ახალი უფსალა, თუმცა ის ასობით წლისაა".
  
  "ვაი," თქვა კენედიმ. "რამდენი წლისაა ეს უფსალას ძველი?"
  
  "ზუსტად."
  
  ტაქსი არ მოძრაობდა. მძღოლი ახლა ნახევრად შემობრუნდა. "ბორცვები?"
  
  "Მაპატიებ?" კენედის ხმა შეურაცხყოფილი იყო.
  
  "ხედავ ბორცვებს? სამეფო სამარხი?" უცებ ინგლისურმა არ უშველა.
  
  "დიახ". ბენმა თავი დაუქნია. "სამეფო სამარხი. ის სწორ ადგილასაა."
  
  ისინი უფსალას მინი ტურზე წავიდნენ. დრეიკი, რომელიც ტურისტს თამაშობდა, ვერ დათანხმდა წრიულ მარშრუტს. მეორეს მხრივ, სააბი კომფორტული იყო, ქალაქი კი შთამბეჭდავი. იმ დღეებში აფსალა საუნივერსიტეტო ქალაქი იყო და გზები გადაკეტილი იყო ველოსიპედებით. ერთ მომენტში მათმა მოლაპარაკე, მაგრამ ძნელად გასაშიფრად მძღოლმა განმარტა, რომ ველოსიპედი არ გაჩერდება გზაზე. მეორედ დაფიქრების გარეშე წაგიღებდა.
  
  "უბედური შემთხვევები". მან ხელები ტროტუარების ამშვენებს ყვავილებზე მიუთითა. "ბევრი ავარია."
  
  ძველი შენობები ორივე მხრიდან ცურავდა. საბოლოოდ ქალაქი შენელდა და ქალაქგარეთ დაიწყო ლანდშაფტის შეღწევა.
  
  "კარგი, ასე რომ, გამლა აფსალა ახლა პატარა სოფელია, მაგრამ ადრეულ რეკლამებში ეს იყო დიდი სოფელი", - თქვა ბენმა მეხსიერებით. "იქ დაკრძალეს მნიშვნელოვანი მეფეები. და ოდინი იქ ცხოვრობდა ცოტა ხანს".
  
  "აი, სადაც მან თავი ჩამოიხრჩო", - იხსენებს დრეიკი ლეგენდას.
  
  "დიახ. მან თავი შესწირა მსოფლიო ხეს, სანამ მისი მხილველი უყურებდა და უსმენდა ყველა საიდუმლოს, რომელიც ოდესმე ინახავდა. მას ძალიან ბევრს ნიშნავდა მისთვის". წარბები შეჭმუხნა და გაიფიქრა: ისინი წარმოუდგენლად ახლოს უნდა იყვნენ.
  
  "ეს ყველაფერი ქრისტიანულ აღიარებას ჰგავს", - გაბედა დრეიკი.
  
  "მაგრამ ოდინი აქ არ მოკვდა?" ჰკითხა კენედიმ.
  
  "არა. ის გარდაიცვალა რაგნაროკში თავის ვაჟებთან ტორთან და ფრეთან ერთად.
  
  გაჩერებამდე ტაქსმა შემოუარა ფართო პარკინგის ადგილს. მარჯვნივ, კარგად გაცვეთილი ჭუჭყიანი ბილიკი გადიოდა იშვიათ ხეებს შორის. - ბორცვებზე, - თქვა მათმა მძღოლმა.
  
  მათ მადლობა გადაუხადეს და სააბიდან გამოვიდნენ კაშკაშა მზესა და სუფთა ნიავში. დრეიკის იდეა იყო მიმდებარე ტერიტორიისა და თავად სოფლის დაზვერვა, რათა დაენახა, ხომ არ ამოხტა რაიმე ხის ნაკეთობიდან. ბოლოს და ბოლოს, როდესაც ამდენი საერთაშორისო უსირცხვილო აქცევს თავის კეთილგანწყობილ ეგოს მიღმა, რასაც მხოლოდ გლობალური თავისუფლება ყველასთვის შეიძლება ეწოდოს, რაღაც უნდა გამოირჩეოდეს.
  
  ხეების მიღმა ლანდშაფტი ღია ველად იქცა, რომელიც მხოლოდ ათეულობით პატარა ბორცვითა და სამი დიდი ბორცვით იყო გატეხილი, რომლებიც პირდაპირ წინ იყო. ამის იქით, შორს შენიშნეს მსუბუქი სახურავი და მისგან მარჯვნივ კიდევ ერთი შენობა, რომელიც სოფლის დასაწყისს აღნიშნავდა.
  
  კენედი შეჩერდა. "არ არის ხეები არსად, ბიჭებო."
  
  ბენი თავის ბლოკნოტში იყო ჩაფლული. "ახლა არ აპირებენ ნიშნის დადგმას, არა?"
  
  "გაქვს იდეა?" დრეიკი ადევნებდა თვალს გაშლილ მინდვრებს აქტივობის რაიმე ნიშნისთვის.
  
  "მახსოვს წავიკითხე, რომ ერთხელ აქ სამ ათასამდე ბორცვი იყო. დღეს ისინი რამდენიმე ასეულია. იცი რას ნიშნავს?"
  
  "მათ კარგად არ ააშენეს ისინი?" კენედიმ გაიცინა. დრეიკი დამშვიდებული იყო, რომ თითქოს მთლიანად იყო ორიენტირებული სამუშაოზე.
  
  "ძველ დროში მიწისქვეშა აქტივობა დიდი იყო. შემდეგ კი ეს სამი "სამეფო" ბორცვი. მეცხრამეტე საუკუნეში მათ დაარქვეს ინგლინგების სახლის სამი ლეგენდარული მეფის - აუნის, ადილისა და ეგილის სახელი - სკანდინავიის ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი სამეფო ოჯახი. მაგრამ..." მან შეაჩერა და ტკბებოდა, "ასევე ნათქვამია, რომ ადრეულ მითოლოგიასა და ფოლკლორში სამარხი უკვე არსებობდა - და რომ ისინი უძველესი ხარკი იყო უძველესი - ორიგინალური - სამი მეფე - ან ღმერთები, როგორც ვიცით. მათ ახლა. ეს არის ფრეი, თორი და ოდინი."
  
  "აქ არის შემთხვევითი შეყვანა", - თქვა კენედიმ. "მაგრამ შეგიმჩნევიათ, რამდენ ცნობას ვიღებთ ბიბლიურ ამბებზე ყველა ამ უძველესი ისტორიიდან?
  
  "ეს არის საგი. - შეუსწორა ბენმა. "პოეზია. აკადემიური დუდლები. რაღაც, რაც შეიძლება მნიშვნელოვანი იყოს - არის ათობით მინიშნება მიმაგრებული შვედური სიტყვის "falla" და manga fallor - არ არის დარწმუნებული რას ნიშნავს ეს. და, კენედი, სადმე არ წამიკითხავს, რომ ქრისტეს ამბავი ძალიან ჰგავდა ზევსის ამბავს?
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "და ეგვიპტური ღმერთი ჰორუსი იყო კიდევ ერთი წინამორბედი. ორივე იყო ღმერთები, რომლებიც, სავარაუდოდ, არასოდეს არსებობდნენ. დრეიკმა თავი დაუქნია სამი სამეფო ბორცვისკენ, რომლებიც გამოირჩეოდნენ ბრტყელ პეიზაჟთან. "ფრი, თორი და ოდინი, არა? მერე ვინ ვინ არის, ბლეიკი? ა?"
  
  "წარმოდგენა არ მაქვს, მეგობარო."
  
  "ნუ ინერვიულებ, მუნჩკინ. საჭიროების შემთხვევაში შეგვიძლია ამ სოფლის მცხოვრებთა ინფორმაცია წამებით გავაცნოთ".
  
  ისინი ბორცვებს გასცდნენ და სამი დაღლილი ტურისტის როლს ასრულებდნენ, როგორც განრიდება. მზე მათ თავზე ეცემოდა და დრეიკმა დაინახა, რომ კენედიმ სათვალე დაამტვრია.
  
  მან თავი დაუქნია. ამერიკელები.
  
  მერე ბენის ტელეფონმა დარეკა. კენედიმ თავი დაუქნია, ისედაც ოჯახური კონტაქტის სიხშირით გადაფარებულმა. დრეიკმა უბრალოდ გაიცინა.
  
  -კარინ, - თქვა ბედნიერმა ბენმა. "როგორ არის ჩემი უფროსი და?"
  
  კენედიმ დრეიკს მხარზე ხელი დაჰკრა. "ჯგუფის წამყვანი მომღერალი?" - ჰკითხა მან.
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "ოქროს გული, სულ ესაა. ის ყველაფერს გააკეთებდა შენთვის პრეტენზიის გარეშე. რამდენი ასეთი მეგობარი ან კოლეგა გყავს?"
  
  სოფელი გამლა უფსალა თვალწარმტაცი და სუფთა იყო, რამდენიმე ქუჩებით შემოსაზღვრული იყო ასობით წლის წინანდელი, ასობით წლის წინანდელი, კარგად შემონახული და მწირი დასახლებული ნაგებობებით ჩაკეტილი, მაღალსახურავები. შემთხვევითმა თანასოფლელმა მათ ცნობისმოყვარეობით შეხედა.
  
  დრეიკი ეკლესიისკენ გაემართა. "ადგილობრივი ვიკარები ყოველთვის გვეხმარებიან."
  
  ვერანდას რომ მიუახლოვდნენ, საეკლესიო სამოსით გამოწყობილმა მოხუცმა კინაღამ ფეხზე წამოაყენა. გაკვირვებული გაჩერდა.
  
  "გამარჯობა. კან ჯაგ ჰჯალპა დიგ?"
  
  "ამაში არ ვარ დარწმუნებული, მეგობარო." დრეიკმა თავისი საუკეთესო ღიმილი გაიღიმა. "მაგრამ ამ ბორცვებიდან რომელი ეკუთვნის ოდინს?"
  
  "Ინგლისურად?" მღვდელი კარგად ლაპარაკობდა სამყაროზე, მაგრამ ცდილობდა გაეგო. "ვადი? Რა? ერთი?"
  
  ბენი წინ წავიდა და მეუფის ყურადღება სამეფო ბორცვებზე მიიქცია. "ერთი?"
  
  "Ხედავ." მოხუცმა თავი დაუქნია. "დიახ. ჰმ. სტორსტა..." სიტყვის პოვნაში იბრძოდა. "დიდები."
  
  "Ყველაზე დიდი?" ბენმა ხელები ფართოდ გაშალა.
  
  დრეიკმა მას შთაბეჭდილება მოახდინა.
  
  "ფიგურები." კენედიმ მოშორება დაიწყო, მაგრამ ბენს ერთი ბოლო კითხვა ჰქონდა.
  
  "ფალა?" თქვა მან მხოლოდ ტუჩებით გაკვირვებულმა, მეუფეს შეხედა და გაზვიადებულად აიჩეჩა მხრები. "თუ მანგა ფოლორი?"
  
  ცოტა ხანი გავიდა, მაგრამ პასუხმა, როცა ის მოვიდა, დრეიკი ძვლებამდე გააცივდა.
  
  "ხაფანგები... ბევრი ხაფანგი."
  
  
  ცხრა
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, შვედეთი
  
  
  დრეიკი მიჰყვა ბენს და კენედის სამეფო მთებიდან ყველაზე დიდ ბორცვმდე და ზურგჩანთაზე თასმებით ეჭირა, რათა მშვიდად შეესწავლა ტერიტორია. ერთადერთი საფარი ყველაზე პატარა ბორცვის უკან დაახლოებით ერთი მილის უკან იყო და წამით იფიქრა, რომ იქ მოძრაობა დაინახა. სწრაფი მოძრაობა. მაგრამ შემდგომმა კვლევამ მეტი არაფერი გამოავლინა.
  
  ისინი გაჩერდნენ ოდინის ბორცვის ძირში. ბენმა ამოისუნთქა. "ვინც უკანასკნელი მიაღწევს მწვერვალს, ჩემს ფეისბუქის გვერდზე რაღაც ჭორაობს!" - წამოიძახა მან და აჩქარებით დაიძრა. დრეიკი უფრო მშვიდად მიჰყვა და გაუღიმა კენედის, რომელიც მასზე ოდნავ სწრაფად მიდიოდა.
  
  გულის სიღრმეში ის სულ უფრო და უფრო აფორიაქდა. მას არ მოეწონა. ისინი უიმედოდ შიშვლები იყვნენ. ნებისმიერი რაოდენობის მძლავრი შაშხანა შეიძლება მიჰყვეს მათ, იარაღზე ეჭირათ, უბრალოდ ელოდნენ ბრძანებებს. ქარი ხმამაღლა უსტვენდა და ყურებში ურტყამდა დაუცველობის განცდას.
  
  დაახლოებით ოცი წუთი დასჭირდა ბალახიან ბორცვზე ასვლას. როცა დრეიკი იქ მივიდა, ბენი უკვე ბალახზე იჯდა.
  
  "სად არის პიკნიკის კალათა, კრუსტი?"
  
  "დატოვე ეს შენს ეტლში." ირგვლივ მიმოიხედა. ზემოდან თვალწარმტაცი ხედი იყო: გაუთავებელი მწვანე მოძრავი მინდვრები, ყველგან ბორცვები და ნაკადულები და შორიდან მეწამული მთები. მათ ხედავდნენ სოფელ გამლა უფსალას, რომელიც ვრცელდებოდა ქალაქ ახალი უფსალას საზღვრებამდე.
  
  კენედიმ ცხადყო. "ასე რომ, მე უბრალოდ ვაპირებ იმის თქმას, რაც მაწუხებს დიდი ხანია. თუ ეს ოდინის ბორცვია და მასში მსოფლიო ხე იმალება - რაც სამარცხვინო აღმოჩენა იქნება - რატომ ვერავინ იპოვა აქამდე? რატომ უნდა ვეძიოთ ახლა?"
  
  "Ეს მარტივია". ბენი თავის დაუმორჩილებელ კულულებს აწესრიგებდა. "არავის უფიქრია ადრე ყურება. სანამ ფარი აღმოაჩინეს ერთი თვის წინ, ეს ყველაფერი მტვრიანი ლეგენდა იყო. მითი. და ადვილი არ იყო შუბის დაკავშირება მსოფლიო ხესთან, რომელსაც ახლა თითქმის უნივერსალურად უწოდებენ Yggdrasil, და შემდეგ ოდინის იქ ყოფნის ხანმოკლე ცხრა დღის განმავლობაში.
  
  და - დაიძახა დრეიკმა, - ამ ხის პოვნა ადვილი არ იქნება, თუ ის არსებობს. მათ არ სურდათ, რომ რომელიმე ბებერი ნაბიჭვარი წააწყდეს ამას".
  
  ახლა დრეიკის მობილურმა დარეკა. მან დამცინავი სერიოზულობით შეხედა ბენს, როცა ის ზურგჩანთიდან ამოიღო. "იესო. მე ვიწყებ შენსავით გრძნობას".
  
  "ჭები?"
  
  "ათი კაციანი გუნდი თქვენს განკარგულებაშია. უბრალოდ თქვი სიტყვა. "
  
  დრეიკმა გაოცება გადაყლაპა. "ათი ადამიანი. ეს დიდი გუნდია." SAS-ის ათი კაციან გუნდს შეეძლო პრეზიდენტი გაეგზავნა მის ოვალურ კაბინეტში და მაინც გამონახოს დრო, რომ გამოჩნდეს ლედი გაგას ახალ ვიდეოში, სანამ სახლში წავიდოდა ჩაის დასალევად.
  
  "დიდი ფსონები, მესმის. სიტუაცია ყოველ საათში უარესდება".
  
  "Ეს მართალია?"
  
  "მთავრობები არასდროს იცვლება, დრეიკ. მათ დაიწყეს ნელა და შემდეგ ცდილობდნენ ბულდოზერით გაევლოთ გზა, მაგრამ ეშინოდათ დასრულება. თუ ეს რაიმე ნუგეშია, ეს არ არის ყველაზე დიდი რამ, რაც ამჟამად ხდება მსოფლიოში."
  
  უელსის განცხადება ისე იყო შექმნილი, რომ მოექცნენ ისე, როგორც ლომი ეპყრობა ზებრას და დრეიკმა იმედი არ გაუცრუა. "Როგორც რა?"
  
  "NASA-ს მეცნიერებმა ახლახან დაადასტურეს ახალი სუპერვულკანის არსებობა. და..." უელსი მართლაც შეშფოთებული ჩანდა: "აქტიურია".
  
  "Რა?"
  
  "ოდნავ აქტიური. ოდნავ, მაგრამ დაფიქრდით, პირველი, რაც წარმოგიდგენიათ სუპერვულკანის ხსენებისას არის...
  
  "...პლანეტის დასასრული", - დაასრულა დრეიკმა, ყელი უცებ გაშრება. დამთხვევა იყო, რომ დრეიკმა ახლა ორჯერ გაიგო ეს ფრაზა ორჯერ მეტ დღეში. ის უყურებდა ბენს და კენედის, როგორ ტრიალებდნენ სანაპიროს, ურტყამდნენ ბალახს და იგრძნო ღრმად ფესვგადგმული შიში, როგორიც არასდროს უგრძვნია.
  
  "Სად არის?" ჰკითხა მან.
  
  უელსს გაეცინა. "არც ისე შორს, დრეიკ. არც ისე შორს, სადაც იპოვეს შენი ფარი. ეს ისლანდიაშია".
  
  დრეიკი მეორედ კბენას აპირებდა, როცა ბენმა დაიყვირა: "რაღაც იპოვე!" მაღალი ხმით, რომელიც ავლენდა მის გულუბრყვილობას მთელს ტერიტორიაზე.
  
  "Უნდა წავიდე". დრეიკი ბენისკენ გაიქცა და შელოცვა როგორც შეეძლო. კენედიმაც ირგვლივ მიმოიხედა, მაგრამ ერთადერთი რაც ნახეს სოფელში იყო.
  
  "დაარჩინე, მეგობარო. Რა გაქვს?"
  
  "ესენი". ბენმა დაიჩოქა და ჩახლართული ბალახი მოაშორა, რათა გამოეჩინა ქვის ფილის ზომა A4 ქაღალდის ნაჭერი. "ისინი ხაზს უსვამენ ბორცვის მთელ პერიმეტრს, ყოველ რამდენიმე ფუტს, ზემოდან დაახლოებით ძირის შუა ნაწილამდე. ასეული უნდა იყოს".
  
  დრეიკმა უფრო ახლოს დააკვირდა. ქვის ზედაპირი ძლიერ დაზიანდა ამინდის გამო, მაგრამ ნაწილობრივ დაცული იყო გადაჭარბებული ბალახით. მათ ზედაპირზე იყო გარკვეული ნიშნები.
  
  "მგონი, რუნული წარწერები ჰქვია", - თქვა ბენმა. "ვიკინგების სიმბოლოები"
  
  "საიდან ჯანდაბა იცი?"
  
  მან გაიცინა. "თვითმფრინავში მე შევამოწმე ფარის ნიშნები. ისინი ერთნაირები არიან. უბრალოდ ჰკითხეთ Google-ს."
  
  "ბავშვი ამბობს, რომ ისინი ასობით არიან", - ამოიოხრა კენედიმ და ციცაბო, ბალახიან ფერდობზე მაღლა და ქვევით გაიხედა. "Მერე რა? არ ეხმარება."
  
  "ბავშვი ამბობს, რომ შეიძლება მუშაობდეს", - თქვა ბენმა. "ჩვენ უნდა ვიპოვოთ რუნები, რომლებიც დაკავშირებულია იმასთან, რასაც ჩვენ ვეძებთ. რუნა, რომელიც წარმოადგენს შუბს. რუნა, რომელიც წარმოადგენს ხეს. და რუნა -"
  
  - ერთი, - დაასრულა კენედიმ.
  
  დრეიკს ჰქონდა იდეა. "დავდებ, რომ ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ მხედველობის ხაზი. ჩვენ ყველამ უნდა ვნახოთ ერთმანეთი, რომ ვიცოდეთ, რომ ეს მუშაობდა, არა?
  
  - ჯარისკაცის ლოგიკა, - გაიცინა კენედიმ. "მაგრამ ვფიქრობ, რომ ღირს ცდა."
  
  დრეიკს სურდა ეკითხა მისთვის პოლიციელის ლოგიკის შესახებ, მაგრამ დრო გადიოდა. სხვა ფრაქციები წინ წავიდნენ და გასაკვირად არ იყვნენ ახლაც. ყველამ დაიწყო ბალახის გაწმენდა თითოეული ქვისგან, მწვანე ბორცვის ირგვლივ ტრიალებდა. თავიდან ეს იყო უმადური დავალება. დრეიკმა გამოაჩინა სიმბოლოები, რომლებიც ჰგავდა ფარებს, არბალიშებს, ვირს, გრძელ ნავს და შემდეგ შუბს!
  
  "ერთი არის". მისმა ღრმა ხმამ დანარჩენ ორს მიაღწია, მაგრამ არა. ის ზურგჩანთით დაჯდა და აფსალას გავლით ტაქსით მგზავრობისას ნაყიდი მარაგი დადო. ჩირაღდნები, დიდი ფანარი, ასანთი, წყალი, რამდენიმე დანა, რომელიც მან ბენს უთხრა, ნამსხვრევების გასაწმენდად იყო. მან მიმოიხედა უკან, მე არც ისე გულდასაწყვეტი ვარ, მაგრამ მათი საჭიროება უფრო აქტუალური იყო, ვიდრე ბენის საზრუნავი ახლა.
  
  "ხე". კენედი მუხლებზე დაეცა და ქვას აკაწრა.
  
  ბენს კიდევ ათი დაძაბული წუთი დასჭირდა რაღაცის მოსაძებნად. ის შეჩერდა, შემდეგ გაიმეორა მისი ბოლო ნაბიჯები. "გახსოვთ, რა ვთქვი იმის შესახებ, რომ ტოლკინმა განდალფი ოდინს დააფუძნა?" ქვას ფეხით დაკრა. "კარგი, ეს არის განდალფი. თანამშრომელიც კი ჰყავს. ჰეი!"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი მას ყურადღებით აკვირდებოდა. მან გაიგონა ღრიალის ხმა, თითქოს მძიმე ჟალუზები იხსნება დახრილი ხმით.
  
  "ეს კლდეზე დადგმით გამოიწვია?" - ფრთხილად იკითხა.
  
  "მე ვფიქრობ, დიახ".
  
  ყველამ ერთმანეთს გადახედეს, მათი გამომეტყველება მღელვარებიდან წუხილიდან შიშამდე გადაიზარდა, შემდეგ კი, როგორც ერთნი, წინ წამოვიდნენ.
  
  დრეიკის ქვა ოდნავ დაეცა. მან გაიგონა იგივე ხმაური. ქვის წინ მიწა ჩაიძირა, შემდეგ კი დეპრესია ტურბო დატვირთული გველივით შემოუარა სანაპიროს.
  
  ბენმა დაიყვირა: "აქ არის რაღაც".
  
  დრეიკმა და კენედიმ ჩაძირულ მიწაზე გაიარეს, სადაც ის იდგა. ის ჩაჯდა, მიწის ნაპრალში გაიხედა. "ერთგვარი გვირაბი."
  
  დრეიკმა ჩირაღდანი ააფრიალა. "დროა გაიზარდოს წყვილი, ხალხო", - თქვა მან. "Გამომყევი".
  
  
  * * *
  
  
  იმ მომენტში, როცა ისინი თვალთახედვის მიღმა იყვნენ, ორმა რადიკალურად განსხვავებულმა ძალებმა დაიწყო მობილიზება. გერმანელები, რომლებიც აქამდე კმაყოფილი იყვნენ მძინარე ქალაქ გამლა აფსალაში დაბლა წოლებით, მოემზადნენ და დაიწყეს დრეიკის კვალდაკვალ.
  
  კიდევ ერთი რაზმი, შვედეთის არმიის ელიტარული ჯარების კონტიგენტი - Sarskilda Skyddsgrupen, ან SSG - განაგრძობდა გერმანელების დაკვირვებას და განიხილავდა უცნაურ გართულებას, რომელიც შემოთავაზებული იყო სამი მშვიდობიანი მოქალაქის მიერ, რომლებიც ახლახან ჩავიდნენ ორმოში.
  
  ისინი სრულად უნდა დაიკითხონ. ყველა საჭირო საშუალებით.
  
  ანუ თუ გადარჩნენ ის, რაც უნდა მომხდარიყო.
  
  
  ათი
  
  
  
  მსოფლიო ხის ორმო, შვედეთი
  
  
  დრეიკი დაიხარა. ბნელი გადასასვლელი იწყებოდა როგორც მცოცავი სივრცე და ახლა ექვს ფუტზე ნაკლები იყო. ჭერი კლდიდან და ჭუჭყისაგან იყო გაშენებული და გაჟღენთილი იყო გადაზრდილი ბალახის დიდი, ჩამოკიდებული მარყუჟებით, რომლებიც მათ გზიდან უნდა ამოეჭრათ.
  
  ჯუნგლებში სიარულის მსგავსია, ფიქრობდა დრეიკი. მხოლოდ მიწისქვეშა.
  
  მან შენიშნა, რომ ზოგიერთი უფრო ძლიერი ვაზი უკვე მოჭრილი იყო. შფოთვის ტალღამ გადაუარა მას.
  
  ისინი მივიდნენ უბანში, სადაც ფესვები იმდენად მკვრივი იყო, რომ ისევ მოუწიათ სეირნობა. ბრძოლა მძიმე და ბინძური იყო, მაგრამ დრეიკმა იდაყვი იდაყვის წინ დაადო, მუხლი მუხლის წინ და სხვებს მოუწოდა, გაჰყოლოდნენ მას. როდესაც რაღაც მომენტში დარწმუნებამაც კი არ უშველა ბენს, დრეიკი ბულინგისკენ მიმართა.
  
  "ყოველ შემთხვევაში, ტემპერატურა იკლებს", - ჩაილაპარაკა კენედიმ. "ჩვენ უნდა ჩავვარდეთ."
  
  დრეიკმა თავი შეიკავა სტანდარტული ჯარისკაცის პასუხისგან, მისი მზერა უცებ მიიპყრო რაღაცამ ჩირაღდნის შუქზე.
  
  "Შეხედე".
  
  კედელზე მოჩუქურთმებული რუნები. უცნაური სიმბოლოები, რომლებიც დრეიკს ახსენებდა მათ, ვინც ამშვენებდა ოდინის ფარს. ბენის ჩახლეჩილი ხმა გაისმა სადარბაზოში.
  
  "სკანდინავიური რუნები. კარგი ნიშანია. "
  
  დრეიკმა სინანულით მოაშორა შუქი მათ. თუ მათ შეეძლოთ მათი წაკითხვა. SAS-ს, მისი აზრით, მოკლედ, მეტი რესურსი ექნებოდა. იქნებ დრო იყო მათი აქ ჩამოყვანა.
  
  კიდევ ორმოცდაათი ფუტი და ოფლი ასდიოდა. მან გაიგო კენედის მძიმე სუნთქვა და ლანძღვა, რომ მას საუკეთესო შარვალი ეცვა. მას საერთოდ არაფერი გაუგია ბენისგან.
  
  "კარგად ხარ, ბენ? თმა ძირზე გაქვს ჩახლართული?"
  
  "ჰა, ჯანდაბა, ჰა. გააგრძელე, სულელო."
  
  დრეიკი განაგრძობდა ტალახში ცურვას. "ერთი რამ, რაც მაწუხებს, - ამოისუნთქა მან სუნთქვას შორის, - არის ის, რომ "ბევრი ხაფანგია". ეგვიპტელებმა ააგეს დახვეწილი ხაფანგები თავიანთი საგანძურის დასაცავად. რატომ არა ნორვეგიელებმა?"
  
  "ვერ წარმომიდგენია, რომ ვიკინგმა ზედმეტად მძიმედ იფიქროს ხაფანგზე", - თქვა საპასუხოდ კენედიმ.
  
  - არ ვიცი, - დაიყვირა ბენმა. "მაგრამ ვიკინგებს ასევე ჰყავდათ დიდი მოაზროვნეები, თქვენ იცით. ისევე როგორც ბერძნები და რომაელები. ყველა მათგანი არ იყო ბარბაროსი".
  
  რამდენიმე მოტრიალდა და გადასასვლელი გაფართოება დაიწყო. კიდევ ათი ფუტი და მათ ზემოთ სახურავი გაქრა. ამ წუთში გაიწელეს და შეისვენეს. დრეიკის ჩირაღდანი ანათებდა წინ გადასასვლელს. როცა კენედისა და ბენზე მიუთითა, გაეცინა.
  
  "ჯანდაბა, თქვენ ორნი ისე გამოიყურებით, თითქოს ახლა დაბრუნდით საფლავიდან!"
  
  "და მგონი შენ მიჩვეული ხარ ამ სისულელეს?" კენედიმ ხელი აიქნია. "SAS ყოფნა და ეს ყველაფერი?"
  
  SAS-ს კი არა, დრეიკმა მოწამლული სიტყვების შერყევა ვერ შეძლო. "ადრე იყვნენ." თქვა და ახლა უფრო სწრაფად წავიდა წინ.
  
  კიდევ ერთი მკვეთრი შემობრუნება და დრეიკმა იგრძნო ნიავი სახეზე. თავბრუსხვევის გრძნობამ ჭექა-ქუხილის უეცარი ტაშივით დაარტყა და წამი გავიდა, სანამ მიხვდა, რომ ის იდგა რაფაზე, რომელსაც ქვემოთ გამოქვაბული კლდე ჰქონდა.
  
  წარმოუდგენელი სანახაობა მოჰკრა თვალებს.
  
  ის ისე მოულოდნელად გაჩერდა, რომ კენედი და ბენი მას დაეჯახა. შემდეგ მათაც ნახეს ეს სანახაობა.
  
  "OMFG." ბენმა უკარნახა საფირმო ტრეკის სათაური The Wall of Sleep.
  
  მსოფლიო ხე მათ წინაშე მთელი თავისი დიდებით იდგა. ის არასოდეს ყოფილა მიწის ზემოთ. ხე თავდაყირა იყო, მისი ძლიერი ფესვები ვრცელდებოდა მათ ზემოთ დედამიწის მთაზე, მყარად ეჭირა სიბერესა და მიმდებარე კლდოვან წარმონაქმნებს, მისი ტოტები ოქროსფერი ყავისფერი იყო, ფოთლები მრავალწლიანი მწვანე, მისი ღერო გადაჭიმულია ასი ფუტის სიღრმეში. გიგანტური ორმოს.
  
  მათი ბილიკი კლდის კედლებში გამოკვეთილ ვიწრო კიბეში გადაიქცა.
  
  - ხაფანგები, - ამოისუნთქა ბენმა. "არ დაივიწყო ხაფანგები."
  
  "ჯოჯოხეთში ხაფანგები," კენედიმ გააჟღერა დრეიკის აზრი. "საიდან ჯანდაბა მოდის შუქი?"
  
  ბენმა ირგვლივ მიმოიხედა. "ეს ნარინჯისფერია."
  
  "ნათურის ჩხირები", - თქვა დრეიკმა. "ქრისტე. ეს ადგილი მომზადებულია".
  
  მისი SAS დღეებში მათ გაგზავნეს ხალხი მსგავსი ტერიტორიის მოსამზადებლად; გუნდმა შეაფასოს საფრთხე და გაანეიტრალოს ან კატალოგში მოახდინოს ბაზაზე დაბრუნებამდე.
  
  "ჩვენ ბევრი დრო არ გვაქვს," - თქვა მან. მისი რწმენა კენედის მიმართ ახლახან გაიზარდა. "მოდით".
  
  გაცვეთილი და დამსხვრეული საფეხურებით დადიოდნენ, უეცარი ვარდნა ყოველთვის მარჯვნივ. ათი ფუტის დაბლა და კიბეებმა მკვეთრად დაიწყო დახრილობა. დრეიკი გაჩერდა, როდესაც სამი ფუტის უფსკრული გაიხსნა. არაფერი შთამბეჭდავი, მაგრამ საკმარისი იმისათვის, რომ შეჩერებულიყო, რადგან ქვემოთ უფსკრული ხვრელი კიდევ უფრო აშკარა გახდა.
  
  "სიგიჟე".
  
  ის გადახტა. ქვის კიბე დაახლოებით სამი ფუტის სიგანის იყო, ადვილი ნავიგაცია, საშინელი, როცა რაიმე არასწორი ნაბიჯი ნიშნავდა სიკვდილს.
  
  ის ჭეშმარიტად დაეშვა და მაშინვე შემობრუნდა, იგრძნო, რომ ბენი ცრემლების ზღვარზე იქნებოდა. "ნუ ინერვიულებ", უგულებელყო მან კენედი და ყურადღება გაამახვილა მეგობარზე. "დამიჯერე, ბენ. ბენ.დაგიჭერ."
  
  მან დაინახა რწმენა ბენის თვალებში. აბსოლუტური, ბავშვური ნდობა. დადგა ის ხელახლა შოვნის დრო და როცა ბენი გადახტა და შემდეგ შეირყა, დრეიკმა მხარი დაუჭირა მას იდაყვზე ხელით.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. "ადვილი, ჰა?"
  
  კენედი გადახტა. დრეიკი ყურადღებით უყურებდა, თითქოს ვერ ამჩნევდა. უპრობლემოდ დაეშვა, დაინახა მისი შეშფოთება და წარბები შეჭმუხნა.
  
  "ეს სამი ფუტია, დრეიკ. არა გრანდ კანიონი".
  
  დრეიკმა ბენს თვალი ჩაუკრა. "მზად ხარ, მეგობარო?"
  
  კიდევ ოცი ფუტი, ხოლო კიბეების შემდეგი ღიობი უფრო განიერი იყო, ამჯერად ოცდაათი ფუტი და გადაკეტილი იყო სქელი ხის ფიცრით, რომელიც ირხევოდა, როცა დრეიკი მის გასწვრივ მიდიოდა. კენედი მოჰყვა, შემდეგ კი საწყალი ბენი, დრეიკმა აიძულა ზევით აეხედა, წინ ეყურებინა და არა ქვევით, დანიშნულების შესწავლა და არა ფეხები. ახალგაზრდა კაცი კანკალებდა, როცა მყარ მიწას მიაღწია და დრეიკმა ხანმოკლე შესვენებისკენ მოუწოდა.
  
  როდესაც ისინი გაჩერდნენ, დრეიკმა დაინახა, რომ მსოფლიო ხე აქ იმდენად ფართოდ იყო გაშლილი, რომ მისი სქელი ტოტები კინაღამ ეხებოდა კიბეებს. ბენმა პატივისცემით მიაღწია კიდურს, რომელიც მისი შეხებისას კანკალებდა.
  
  "ეს... ეს არის აბსოლუტური," ამოისუნთქა მან.
  
  კენედიმ ეს დრო გამოიყენა თმის მოსაწყობად და მის ზემოთ შესასვლელის შესამოწმებლად. "ჯერჯერობით ყველაფერი ნათელია", - თქვა მან. "უნდა ვთქვა, რომ როგორც არის, რა თქმა უნდა, ჯოჯოხეთი არ იყვნენ გერმანელები, ვინც მოამზადეს ეს ადგილი. გაძარცვავდნენ და ცეცხლსასროლი იარაღით დაწვავდნენ".
  
  კიდევ რამდენიმე შესვენება და ორმოცდაათი ფუტი დაეცა, თითქმის შუა გზაზე. დრეიკმა საბოლოოდ ნება მისცა საკუთარ თავს ეფიქრა, რომ ძველი ვიკინგები ბოლოს და ბოლოს ეგვიპტელების ტოლები არ იყვნენ და უფსკრული იყო საუკეთესო, რაც შეეძლოთ ქვის კიბეზე ასვლისას, რომელიც ფაქტობრივად კანაფის, ძაფების და პიგმენტის დახვეწილი ნაწილი იყო. დაეცა, დაინახა გაუთავებელი ვარდნა და თითების წვერებში დაიჭირა თავი.
  
  კენედიმ ზევით აიყვანა. "ტრაკი ქარში ქანაობს, SAS ბიჭო?"
  
  ისევ მყარ მიწაზე გადაიწია და ჩალურჯებული თითები გაუწოდა. "Გმადლობთ".
  
  ისინი უფრო ფრთხილად მოძრაობდნენ, ახლა უკვე ნახევარზე მეტი იყო. ცარიელი სივრცის მიღმა, მათ მარჯვნივ, უზარმაზარი ხე იდგა სამუდამოდ, ხელუხლებელი ნიავისა და მზისგან, წარსულის დავიწყებული საოცრება.
  
  ისინი უფრო და უფრო მეტ ვიკინგებს გადასცემდნენ. ბენმა უცნაურად გამოიცნო. "ეს ჰგავს ორიგინალურ გრაფიტის კედელს," - თქვა მან. "ადამიანები უბრალოდ აჭრიდნენ თავიანთ სახელებს და ტოვებდნენ შეტყობინებებს - ადრეული ვერსიები "ჯონი აქ იყო!"
  
  "ალბათ გამოქვაბულის შემქმნელები", - თქვა კენედიმ.
  
  დრეიკმა კიდევ ერთი ნაბიჯის გადადგმა სცადა, ცივ ქვის კედელს მიეჯაჭვა და გამოქვაბულში ღრმა, მომხიბვლელი ღრიალი გაისმა. ზემოდან ნამსხვრევების მდინარე ჩამოვარდა.
  
  "გაიქეცი!" - დაიყვირა დრეიკმა. "ახლა!"
  
  ისინი სასწრაფოდ დაეშვნენ კიბეებს, იგნორირება გაუკეთეს სხვა ხაფანგებს. გიგანტური ლოდი ზემოდან ძლიერად ჩამოვარდა, ჩამოვარდა ძველი კლდეები. დრეიკმა ბენის სხეული თავისით დაფარა, როცა ლოდი დაეჯახა კიბეებს, რომლებზეც ისინი იდგნენ და თან დაახლოებით ოცი ფუტი ძვირფასი ნაბიჯი გადადგა.
  
  კენედიმ მხრებიდან ქვის ნატეხები ჩამოაშორა და მშრალი ღიმილით შეხედა დრეიკს. "Გმადლობთ".
  
  "ჰეი, ვიცოდი, რომ ქალი, რომელმაც SAS-ის ბიჭის უკანალი გადაარჩინა, უბრალო ლოდს გადაურბინა. "
  
  "სასაცილოა, კაცო. Ძალიან სასაცილოა."
  
  მაგრამ ჯერ არ დასრულებულა. გაისმა მკვეთრი ზარის ხმა და წვრილი, მაგრამ ძლიერი სიმი გაწყდა საფეხურზე, რომელიც აშორებდა ბენსა და კენედის.
  
  "ფუუუკ!" დაიყვირა კენედიმ. სიმის ნაჭერი ისეთი ძალით გამოვიდა, რომ იოლად შეეძლო მისი ტერფის გამოყოფა სხეულის დანარჩენი ნაწილისგან.
  
  კიდევ ერთი დაწკაპუნებით ორი ნაბიჯით ქვემოთ. დრეიკი ადგილზე ცეკვავდა. "შტი!"
  
  ზემოდან მორიგი ღრიალი ქვის მომავალ დაცემას ნიშნავდა.
  
  "ეს განმეორებადი ხაფანგია", - უთხრა მათ ბენმა. "ერთი და იგივე ხდება ისევ და ისევ. ჩვენ უნდა მივიდეთ ამ განყოფილებაში. "
  
  დრეიკმა ვერ გაიგო რომელი ნაბიჯები იყო დამაბნეველი და რომელი არა, ამიტომ იღბალს და სიჩქარეს ენდობოდა. ისინი ოცდაათი საფეხურით დარბოდნენ და ცდილობდნენ რაც შეიძლება დიდხანს დარჩნენ ჰაერში. კიბეების კედლები დაინგრა, როდესაც ისინი გადაკვეთეს უძველესი გზა, კლდოვანი გამოქვაბულის სიღრმეში შედიოდნენ.
  
  ფსკერზე ჩამოვარდნილი ნამსხვრევების ხმა გაძლიერდა.
  
  მათ ფრენას ხისტი სიმის ბზარი მოჰყვა.
  
  დრეიკი სხვა ცრუ კიბეზე გადავიდა, მაგრამ მისმა იმპულსმა იგი მოკლე სიცარიელეში გადაიტანა. კენედი გადახტა მასზე, მოხდენილი, როგორც გაზელი სრული ფრენის დროს, მაგრამ ბენი მის უკან დაეცა და ახლა უფსკრულში სრიალებს.
  
  "ფეხები!" დრეიკმა იყვირა, შემდეგ უკუღმა ჩავარდა სიცარიელეში და მიწა გახდა. რელიეფმა მოაშორა დაძაბულობა ტვინიდან, როცა კენედიმ ფეხები თავის ადგილზე დააბრუნა. მან იგრძნო, რომ ბენმა სხეულზე დაარტყა და შემდეგ მკერდზე დაეცა. დრეიკმა ხელებით მიმართა ბიჭის იმპულსს, შემდეგ დამატებით დააწვინა იგი მყარ მიწაზე.
  
  სწრაფად დაჯდა, ცახცახით.
  
  "Განაგრძე!"
  
  ჰაერი ქვის ნატეხებით იყო სავსე. ერთმა კენედის თავი გადააგდო, ჭრილობა და სისხლის შადრევანი დატოვა. კიდევ ერთი მოხვდა დრეიკს ტერფში. ტანჯვამ კბილებში გამოსცრა და აიძულა, უფრო სწრაფად გაქცეულიყო.
  
  ტყვიებმა კედელი მათ თავზე მაღლა ასწიეს. დრეიკი ჩაიკეცა და შემოსასვლელს მოკლედ გაიხედა.
  
  დავინახე იქ შეკრებილი ნაცნობი ძალა. გერმანელები.
  
  ახლა მთელი სისწრაფით გარბოდნენ, უგუნურების მიღმა. დრეიკს ძვირფასი წამები დასჭირდა უკან გადახტომას. როდესაც ტყვიების კიდევ ერთი ზალდი აჭრიდა კლდეს თავის გვერდით, ის წინ წამოხტა, საფეხურებიდან გადახტა, სრული წრე შემოიხვია, ხელები შემოხვია და მთელი სიმაღლეზე ადგა ისე, რომ ერთი უნცია იმპულსი არ დაკარგა.
  
  აჰ, ძველი კარგი დრო დაბრუნდა.
  
  მეტი ტყვია. მერე დანარჩენები მის თვალწინ დაინგრა. საშინელებამ მის გულში ხვრელი გაანადგურა მანამ, სანამ არ გააცნობიერა, რომ სირბილის დროს ისინი უბრალოდ გამოქვაბულის ფსკერს მიადგნენ და, მოუმზადებლად, პირდაპირ მიწას დაეჯახა.
  
  დრეიკმა სვლა შეანელა. გამოქვაბულის ფსკერზე იყო ქვის, მტვრის და ხის ნარჩენების სქელი არეულობა. როდესაც ისინი ადგნენ, კენედი და ბენი სანახავი იყო. ისინი არა მხოლოდ ჭუჭყითაა დაფარული, არამედ ახლა დაფარულია მტვრისა და ფოთლის ყალიბით.
  
  "აჰ, ჩემი სანდო კამერისთვის", - თქვა მან. "ჩემ წინაშე დგას შანტაჟის წლები."
  
  დრეიკმა აიღო მბზინავი ჯოხი და ჩაეხუტა გამოქვაბულის მოსახვევს, რომელიც შეიარაღებულ მამაკაცებს გარბოდა. ხუთი წუთი დასჭირდა ხის გარე საზღვრამდე მისვლას. ისინი გამუდმებით მისი შთამბეჭდავი სიმშვიდის ჩრდილში იყვნენ.
  
  დრეიკმა ბენს მხარზე ხელი მოხვია. "სჯობს პარასკევს საღამოს ნებისმიერ სეშს, აჰა მათე?"
  
  კენედიმ ახალგაზრდა ბიჭს ახალი თვალებით შეხედა. "გყავთ თაყვანისმცემლები? ჰყავს თუ არა თქვენს ჯგუფს თაყვანისმცემლები? ძალიან მალე გვექნება ეს საუბარი, ძმაო. ენდე მას".
  
  "მხოლოდ ორი -" ბენმა დაიწყო ჭექა-ქუხილი, როდესაც ისინი ბოლო მოსახვევის ნაწილს დამრგვალდნენ, შემდეგ კი შოკირებული გაჩუმდა.
  
  ყველა გაჩერდა.
  
  გაოცების უძველესი ოცნებები გაჩნდა მათ წინაშე, რის გამოც ისინი უსიტყვოდ ტოვებდნენ, პრაქტიკულად ნახევარი წუთის განმავლობაში ტვინი გამორთეს.
  
  "ახლა ეს... ეს..."
  
  - განსაცვიფრებელი, - ამოისუნთქა დრეიკმა.
  
  ყველაზე დიდი ვიკინგების გრძელი ნავების რიგი, რომლებსაც ისინი ოდესმე წარმოიდგენდნენ, გადაჭიმული იყო მათგან ერთ ტოტად და იდგნენ ბოლომდე, თითქოს არქაულ საცობში იყო ჩარჩენილი. მათი გვერდები ვერცხლითა და ოქროთი იყო მორთული, აფრები აბრეშუმითა და ძვირფასი ქვებით.
  
  - გრძელი ნავები, - თქვა კენედიმ სულელურად.
  
  "საქალაქთაშორისო გემები." ბენს ჯერ კიდევ ჰქონდა საკმარისი აზრი მისი გამოსასწორებლად. "ჯანდაბა, ეს ნივთები მათი დროის უდიდეს საგანძურად ითვლებოდა. უნდა იყოს... რა? აქ ოცი არის?"
  
  "ძალიან მაგარია," თქვა დრეიკმა. "მაგრამ ეს არის შუბი, რისთვისაც ჩვენ მოვედით. რაიმე იდეა?"
  
  ბენი ახლა მსოფლიო ხეს უყურებდა. "ღმერთო ჩემო, ბიჭებო. წარმოგიდგენიათ? ერთი იმ ხეზე ეკიდა. ჯანდაბა ერთი."
  
  მაშ, ახლა შენ გჯერა ღმერთების, ჰმ? ფანი?" კენედი ოდნავ თავხედურად მიიწევდა გვერდისკენ ბენისკენ, რის გამოც იგი გაწითლდა.
  
  დრეიკი ავიდა ვიწრო რაფაზე, რომელიც გადიოდა გრძელი გემის კუდის მთელ სიგრძეზე. ქვა ძლიერი ჩანდა. ხის კიდეს მოკიდა ხელი და გადაიხარა. "ეს ნივთები სავსეა ნაძარცვით. თამამად შეიძლება ითქვას, რომ აქამდე არავინ ყოფილა. "
  
  მან კვლავ შეისწავლა გემების ხაზი. წარმოუდგენელი სიმდიდრის ჩვენება, მაგრამ სად იყო ნამდვილი საგანძური? Ბოლოს? ცისარტყელის დასასრული? გამოქვაბულის კედლები უძველესი ნახატებით იყო შემკული. მან დაინახა მსოფლიო ხეზე ჩამოკიდებული ოდინის გამოსახულება და მის წინაშე დაჩოქილი ქალი.
  
  "რაზეა ეს საუბარი?" მან ბენს მისკენ ანიშნა. "მოდი, იჩქარე. ეს ეშმაკური ნაბიჭვრები ძეხვს ყელში არ ასხამენ იქ მაღლა. Ვიმოძრაოთ."
  
  მან მიუთითა ტექსტის უხეშ ტრიალზე მთხოვნელი ქალის ფიგურის ქვეშ. ბენმა თავი დაუქნია. "მაგრამ ტექნოლოგია იპოვის გზას. მან დააწკაპუნა თავის სანდო I-ტელეფონზე, რომელიც საბედნიეროდ აღმოჩნდა, რომ აქ სიგნალი არ ჰქონდა.
  
  დრეიკმა მომენტი დაუთმო კენედის გასააქტიურებლად. "ჩემი ერთადერთი იდეაა გავყოლოდი ამ გრძელ ნავებს," - თქვა მან. "შეგეფერება?"
  
  როგორც ფეხბურთის გუნდის გულშემატკივარმა თქვა, მე თამაშში ვარ, ბიჭებო. აჩვენე გზა. "
  
  ის წინ წავიდა, რადგან იცოდა, რომ თუ ეს სუპერ გვირაბი ჩიხში მოხვდებოდა, ისინი ხაფანგში იქნებოდნენ. გერმანელები კუდზე მჭიდროდ დაიჭერდნენ, ვიდრე დაფნაზე დაეყრდნობოდნენ. დრეიკმა აზრი დაყო ნაწილებად, ყურადღება გაამახვილა კლდეში გამოკვეთილ რაფაზე. დროდადრო ხვდებოდნენ სხვა მბზინავ ჯოხს. დრეიკმა გადაიცვა ისინი ან გადაიყვანა ისინი უფრო ბნელი გარემოს შესაქმნელად, მომზადებული ბრძოლისთვის. ის გამუდმებით ეძებდა გრძელ გემებს შორის და ბოლოს დაინახა მათ შორის მიხვეული ვიწრო ბილიკი.
  
  Გეგმა ბ.
  
  ორი, ოთხი და შემდეგ ათი გრძელი გემი გაიარა. დრეიკს ფეხები ატკივდა იმ ძალისხმევის გამო, რომლითაც ის ვიწრო ბილიკზე გადავიდა.
  
  გიგანტურ გამოქვაბულში ჩამოვარდნილი ლოდის სუსტი ხმა და შემდეგ უფრო ძლიერი ყვირილი გაისმა, რომლის მნიშვნელობაც აშკარა იყო. ხმის ამოუღებლად კიდევ უფრო იხრებოდნენ თავიანთი დავალებისკენ.
  
  დრეიკი საბოლოოდ მივიდა რიგის ბოლოს. მან დათვალა ოცდასამი ხომალდი, თითოეული ხელუხლებელი და ნადავლით დატვირთული. გვირაბის უკან რომ მიუახლოვდნენ, სიბნელე გაღრმავდა.
  
  "არა მგონია, რომ ისინი ოდესმე წავიდნენ ასე შორს", - აღნიშნა კენედიმ.
  
  დრეიკი ირგვლივ დიდი ფარანი მოიძებნა. "სარისკო," თქვა მან. "მაგრამ ჩვენ უნდა ვიცოდეთ."
  
  ჩართო და სხივი გვერდიდან გვერდზე გადაიტანა. გადასასვლელი მკვეთრად ვიწროვდა, სანამ წინ უბრალო თაღოვანი ბილიკი გახდა.
  
  თაღის უკან კი ერთი კიბე იყო.
  
  ბენმა უცებ ჩაახშო ყვირილი, შემდეგ კი თეატრალური ჩურჩულით თქვა: "ისინი რაფაზე არიან!"
  
  ეს იყო. დრეიკი იმოქმედა. "ჩვენ გაყოფილი ვართ," - თქვა მან. "კიბეებზე ავალ. თქვენ ორნი ჩამოდით იქ გემებთან და დაბრუნდით იმ გზით, სადაც ჩვენ მოვედით.
  
  კენედიმ პროტესტი დაიწყო, მაგრამ დრეიკმა თავი დაუქნია. "არა. Გააკეთე. ბენს დაცვა სჭირდება, მე არა. და ჩვენ გვჭირდება შუბი. "
  
  "და როდის მივაღწევთ გემების ბოლოს?"
  
  "მაშინ დავბრუნდები."
  
  დრეიკი უსიტყვოდ გადმოხტა უკან, რაფიდან გადმოხტა და ბრმა კიბისკენ გაემართა. ერთხელ გაიხედა უკან და დაინახა, რომ ჩრდილები უახლოვდებოდნენ რაფაზე. ბენი გაჰყვა კენედის ნანგრევებით მოფენილ ფერდობზე ბოლო ვიკინგების გემის ძირამდე. დრეიკმა იმედის ლოცვა წარმოთქვა და კიბეები რაც შეიძლებოდა სწრაფად აირბინა, ერთდროულად ორი ნაბიჯით გადახტა.
  
  მოდი ავიდა მანამ, სანამ ხბოები არ ტკიოდა და ფილტვები არ დაიწვა. მაგრამ შემდეგ ის ფართოდ წავიდა. მათ უკან მიედინებოდა ფართო ნაკადი მრისხანე დინებით და კიდევ უფრო მაღლა იდგა უხეშად თლილი ქვის სამსხვერპლო, თითქმის არქაული მწვადის მსგავსი.
  
  მაგრამ დრეიკის ყურადღება მიიპყრო საკურთხევლის უკან კედელზე ამოტვიფრული მასიური სიმბოლო. სამი სამკუთხედი გადახურულია ერთმანეთზე. კვეთის შიგნით რაღაც მინერალმა დაიჭირა ხელოვნური სინათლე და შავ კაბაზე სეკინებივით ანათებდა.
  
  დასაკარგი დრო არ არის. ნაკადულს გაუყვა და ჰაერი უცქერდა, როცა ყინულოვანი წყალი თეძოებამდე ავიდა. საკურთხეველს რომ მიუახლოვდა, დაინახა მის ზედაპირზე ეგდო საგანი. მოკლე, წვეტიანი არტეფაქტი, არ არის გასაკვირი ან შთამბეჭდავი. სინამდვილეში, ამქვეყნიური ...
  
  ... ოდინის შუბი.
  
  საგანი, რომელმაც ღმერთის მხარე გაიჭრა.
  
  მღელვარებისა და წინათგრძნობის ტალღამ გაიარა. ეს იყო მოვლენა, რომელმაც ეს ყველაფერი რეალობად აქცია. აქამდე ეს იყო ბევრი გამოცნობა, უბრალოდ ჭკვიანური გამოცნობა. მაგრამ იმ მომენტის მიღმა, ეს იყო საშინლად რეალური.
  
  საშინლად რეალური. ისინი იდგნენ სამყაროს აღსასრულის ათვლამდე.
  
  
  ᲗᲔᲠᲗᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  მსოფლიო ხის ორმო, შვედეთი
  
  
  დრეიკი ცერემონიაზე არ იდგა. აიღო შუბი და უკან დაიხია, სადაც მოვიდა. ყინულოვანი ნაკადის გავლით, ჩამონგრეული კიბეებით. მან ნახევრად გამორთო ფანარი და შეანელა, რადგან სიბნელემ მოიცვა.
  
  სინათლის სუსტი სხივები ანათებდა შესასვლელს ქვემოთ.
  
  ის აგრძელებდა სიარულს. ჯერ არ იყო დასრულებული. მან დიდი ხნის წინ გაიგო, რომ უფრო ხშირად, ვიდრე არა, ადამიანი, რომელიც ძალიან დიდხანს ფიქრობდა ბრძოლაში, არასოდეს მიდიოდა სახლში.
  
  ბოლო საფეხურზე მკვდარი გაჩერდა, შემდეგ გადასასვლელის უფრო ღრმა სიბნელეში შეიჭრა. გერმანელები უკვე ახლოს იყვნენ, თითქმის რაფის ბოლოში, მაგრამ მათი ფანრები ასეთ მანძილზე მხოლოდ სხვა ჩრდილად გამოირჩეოდნენ. ის გადახტა გადასასვლელზე, მიეჯაჭვა კედელს და გაემართა ფერდობისკენ, რომელიც ვიკინგების გემების ბაზამდე მიდიოდა.
  
  მამაკაცის ხმა გაისმა: "შეხედე ამას! თვალები დახუჭე, სტივი უანდერ!" ხმამ გააკვირვა; მას ჰქონდა ღრმა ამერიკული სამხრეთის აქცენტი.
  
  ჯანდაბა. არწივისთვალა ნაბიჭვარმა დაინახა ის - ან სულაც მოძრავი ჩრდილი - ის, რაც მას არ მიაჩნდა შესაძლებელი ამ სიბნელეში. ის უფრო სწრაფად გაიქცა. გაისმა გასროლა, რომელიც იმ ქვას დაეჯახა, სადაც ახლახან იყო.
  
  ბნელი ფიგურა გადაიხარა რაფაზე - ალბათ ამერიკელი. "ქვემოთ არის ბილიკი გემებს შორის. ამოძრავეთ თქვენი დიკები, სანამ მე მათ თქვენს ზარმაცი ყელში ჩავყრი."
  
  სისულელე. იანკებმა დაინახეს ფარული გზა.
  
  მკაცრი, ამპარტავანი, ამპარტავანი. ერთ-ერთმა გერმანელმა თქვა: "გაგიჟდი, მილო", შემდეგ კი დაიყვირა, როცა უხეშად გადმოათრიეს ფერდობზე.
  
  დრეიკმა მადლობა გადაუხადა თავის იღბლიან ვარსკვლავებს. წამში ის კაცზე იყო, ვოკალური იოგები ჩაამტვრია და კისერი აუტყდა ხმაურით, სანამ სხვა ვინმე მოჰყვებოდა.
  
  დრეიკმა აიღო გერმანელის პისტოლეტი - Heckler და Koch MG4 - და გაისროლა რამდენიმე გასროლა. ერთ კაცს თავი აფეთქდა.
  
  ოჰ, გაიფიქრა მან. მაინც უკეთესად ისვრის პისტოლეტით ვიდრე კამერით.
  
  "კანადელები!" მოჰყვა სისისების ერთდროული სერია.
  
  მრისხანე ჩურჩულზე დრეიკს გაეღიმა. დაე, ასე იფიქრონ.
  
  გართობა აღარ ჰქონდა, ისე სწრაფად გაიქცა გზაზე, როგორც გაბედა. ბენი და კენედი წინ იყვნენ და მისი დაცვა სჭირდებოდათ. პირობა დადო, რომ აქედან ცოცხლები წავიდოდა და არ დანებდებოდა.
  
  მის უკან გერმანელები ფრთხილად დაეშვნენ ფერდობზე. მან რამდენიმე გასროლა გაისროლა, რომ ისინი დაკავებული არ ყოფილიყო და დაიწყო გემების დათვლა.
  
  ოთხი, ექვსი, თერთმეტი.
  
  ბილიკი საეჭვო გახდა, მაგრამ საბოლოოდ გაათანაბრა. ერთ მომენტში ის იმდენად გათხელდა, რომ თხუთმეტ ქვაზე მეტს, ალბათ, მორებს შორის მოჭედილი ნეკნი გატეხდა, მაგრამ მეთექვსმეტე გემი რომ დათვალა, ისევ გაფართოვდა.
  
  ჭურჭელი მაღლა იდგა, უძველესი, საშინელი, ძველი ქერქისა და ობის სუნი. ხანმოკლე მოძრაობამ მიიპყრო მისი ყურადღება და მან მარცხნივ გაიხედა, რათა დაენახა ფიგურა, რომელიც მხოლოდ ახალბედა მილო იყო, რომელიც უკან გაიქცა იმ ვიწრო რაფაზე, რომელზედაც ადამიანების უმეტესობა ძლივს დადიოდა. დრეიკს სროლის დროც არ ჰქონდა - ამერიკელი ისე სწრაფად მოძრაობდა.
  
  Ჯანდაბა! რატომ უნდა ყოფილიყო ასე კარგი? ერთადერთი ადამიანი, რომელსაც დრეიკი იცნობდა, გარდა საკუთარი თავისა, ვისაც შეეძლო ასეთი წარმატების მიღწევა, იყო ალისია მაილსი.
  
  აქ მოახლოებული გლადიატორული შეჯიბრის შუაგულში აღმოვჩნდი...
  
  ის წინ წამოხტა, ახლა ხომ გემებს გასცდა, იმპულსს იყენებდა საფეხურზე გადახტომისთვის, თითქმის თავისუფლად დარბოდა შემთხვევითი ბორცვიდან ღრმა ნაპრალებმდე და ხტუნავდა ქვიშის კედლებიდან კუთხით. გემების მოქნილი მერქნის გამოყენებაც კი ნახტომებს შორის იმპულსის მოსაპოვებლად.
  
  "მოიცადე!"
  
  უსხეულო ხმა მოესმა სადღაც წინ. ის შეჩერდა, როდესაც დაინახა კენედის ბუნდოვანი ფიგურა, შვება მოისმინა ამ ამერიკული ტვანგის მოსმენით. "გამომყევი", დაიყვირა მან, რადგან იცოდა, რომ არ შეეძლო მილოს ნება მიეცით, რომ ის ბოლომდე სცემოდა. მათი დაჭერა შეიძლება საათობით.
  
  მან საშინელი სისწრაფით გაიარა ბოლო ხომალდზე, ბენი და კენედი უკან დაეცნენ, ზუსტად მაშინ, როცა მილო გადმოხტა რაფაზე და იმავე გემს წინა ნაწილი მოჭრა. დრეიკმა მას წელზე ხელი მოუჭირა და დარწმუნდა, რომ ძლიერად დაეშვა მკერდზე.
  
  მან წამი გაატარა კენედის იარაღის გადასროლაში.
  
  სანამ იარაღი ჯერ კიდევ ფრენაში იყო, მილომ მაკრატელი დაარტყა და თავი გაანთავისუფლა, ხელებზე გადაატრიალა და უეცრად მისკენ გაიხედა.
  
  მან დაიყვირა: "მეთ დრეიკი, ერთი. მოუთმენლად ველოდი ამას, მეგობარო. "
  
  მან მუშტები და იდაყვები ესროლა. დრეიკმა რამდენიმე დარტყმა აიღო მკლავებში და უკან დახევისას აკოცა. ეს ბიჭი მას იცნობდა, მაგრამ ვინ იყო ის? ძველი უსახო მტერი? ჩრდილი-მოჩვენება SAS-ის ბნელი წარსულიდან? მილო ახლოს იყო და ბედნიერი იყო იქ დარჩენით. მისი პერიფერიული ხედვით, დრეიკმა შენიშნა დანა ამერიკელის ქამარზე, რომელიც ელოდა, რომ ყურადღება გაფანტულიყო.
  
  მან სასტიკი დარტყმა მიიღო საკუთარ ზურგზე.
  
  მის უკან, მას ესმოდა მოწინავე გერმანული ჯარების პირველი მოუხერხებელი მოძრაობები. ისინი მხოლოდ რამდენიმე გემის დაშორებით იყვნენ.
  
  ბენი და კენედი გაოცებულები უყურებდნენ. კენედიმ თოფი ასწია.
  
  დრეიკი ერთი მიმართულებით მოიქცა, შემდეგ მეორეს შებრუნდა და აიცილა მაილოს სასტიკი დარტყმა ფეხზე. კენედიმ გაისროლა, მილოს ფეხიდან ჭუჭყიანი სანტიმეტრით აწია.
  
  დრეიკმა გაიცინა და წავიდა, თითქოს ძაღლს მოეფერა. - დარჩი, - თქვა მან დამცინავად. "ეს კარგი ბიჭია."
  
  კენედიმ კიდევ ერთი გამაფრთხილებელი გასროლა გაისროლა. დრეიკი შებრუნდა და გაიქცა მათ გვერდით, ბენს მკლავში ხელი მოჰკიდა და მიიზიდა, როცა ახალგაზრდა მამაკაცი ავტომატურად მიუბრუნდა დანგრეული კიბეებისკენ.
  
  "არა!" - დაიყვირა დრეიკმა. "სათითაოდ გამოგვყავს".
  
  ბენი გაოგნებული უყურებდა. "სხვაგან სად?"
  
  დრეიკმა განიარაღებულად აიჩეჩა მხრები. "Რაზე ფიქრობდი?"
  
  ის პირდაპირ მსოფლიო ხისკენ გაემართა.
  
  
  თორმეტი
  
  
  
  მსოფლიო ხე, შვედეთი
  
  
  და აღდგნენ. დრეიკმა დადო ფსონი, რომ მსოფლიო ხე იმდენად ძველი და ძლიერი იყო, რომ მისი ტოტები მრავალრიცხოვანი და ძლიერი უნდა ყოფილიყო. მას შემდეგ რაც აღიარე, რომ ცოცავდი ხეზე, რომელიც ფაქტიურად თავდაყირა იყო, ფიზიკას საერთოდ არ ჰქონდა მნიშვნელობა.
  
  "ისევე, როგორც ისევ ბიჭი," გაამხნევა დრეიკი ბენს და მოუწოდებდა მას სწრაფად, პანიკის გარეშე. "შენთვის პრობლემა არ უნდა იყოს, ბლეიკი. კარგად ხარ, კენედი?
  
  ნიუ-იორკერი უკანასკნელი ავიდა, რომელსაც ქვემოდან იარაღი ეჭირა. საბედნიეროდ, მსოფლიო ხის ტოტებისა და ფოთლების უზარმაზარი სიმეტრია მალავდა მათ პროგრესს.
  
  - თავის დროზე რამდენიმე ყუნწზე ავედი, - თქვა მან მშვიდად.
  
  ბენს გაეცინა. კარგი ნიშანი. დრეიკმა ჩუმად მადლობა გადაუხადა კენედის და კიდევ უფრო კარგად იგრძნო, რომ ის იქ იყო.
  
  ჯანდაბა, გაიფიქრა მან. მან კინაღამ დაამატა: ამ მისიაზე ჩვენ ერთ კვირაზე ნაკლებ დროში დავუბრუნდებით ძველ დიალექტს.
  
  დრეიკი ადიოდა ტოტიდან ტოტზე, მაღლა და მაღლა, იჯდა ან იდგა ერთი ტოტისკენ და ამავდროულად სწვდებოდა მეორეს. პროგრესი იყო სწრაფი, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მათი ზედა ტანის სიძლიერე მოსალოდნელზე მეტხანს გაგრძელდა. თუმცა, დაახლოებით შუა გზაზე, დრეიკმა შენიშნა, რომ ბენი სუსტდებოდა.
  
  "ტივინი დაიღალა?" - იკითხა და ძალისხმევის მყისვე გაორმაგება დაინახა. დროდადრო კენედი ტყვიას ისროდა ტოტებში. ორჯერ მოახერხეს მათ გვერდით აღმართული ქვის კიბის დანახვა, მაგრამ მდევნელების კვალი არ დაინახეს.
  
  ხმები ეხმიანება მათ. "ინგლისელი მეტ დრეიკია." SAS-ის ყოფილ ჯარისკაცს ერთხელ მოესმა ხმა დამახინჯებული ძლიერი გერმანული აქცენტით, რომელიც, როგორც მეექვსე გრძნობამ უთხრა, უნდა ეკუთვნოდეს თეთრ ტანსაცმელს. მამაკაცი, რომელიც მანამდე ორჯერ ნახა, იღებს მოპარულ ნივთებს.
  
  სხვა დროს მან გაიგო: "SRT არის აღმოფხვრილი." მომხიბვლელი ხმა იყო მილოს, რომელიც ავლენდა მის წარსულს, ავლენდა ერთეულს, რომელსაც ისინი საიდუმლოდ ინახავდნენ SAS-შიც კი. ვინ იყო ყოველივე წმინდანის სახელით ეს ბიჭი?
  
  სროლებმა მძიმე ტოტები გაიყო. დრეიკი შეჩერდა, რათა მოერგებინა ზურგჩანთა შიგნით მოძრავი საგანძურით, შემდეგ შენიშნა ფართო ტოტი, რომლისკენაც მიისწრაფვოდა. ერთი, რომელიც თითქმის კიბეების იმ ადგილს მიაღწია, სადაც ადრე ისვენებდნენ.
  
  - იქით, - მიუთითა მან ბენზე. "გაისე ტოტი და იმოძრავე... სწრაფად!"
  
  დაახლოებით ორი წუთი შიშვლები იქნებოდნენ. მინუს სიურპრიზი და რეაქციის დრო, რომელმაც მაინც დატოვა ერთი წუთი უკიდურესი საფრთხის ქვეშ.
  
  ბენმა პირველმა დატოვა თავშესაფარი, დრეიკმა და კენედიმ ერთი წამის შემდეგ, ყველა ხელზე ხტუნავდნენ და ტოტის გასწვრივ კიბეებისკენ იჯდნენ. როდესაც ისინი დააფიქსირეს, კენედიმ იყიდა ისინი ძვირფასი წამებით ტყვიის აფეთქებით, ხვრელების გატეხვით, სულ მცირე, ერთ უიღბლო სამარხზე დამპყრობელს.
  
  ახლა კი მათ დაინახეს, რომ მილომ მართლაც გაგზავნა ბრძანება კიბეებზე აირბინა. ხუთი კაცი. და გუნდი სწრაფი იყო. ისინი მიაღწევენ ტოტის ბოლოს ბენამდე!
  
  სისულელე! მათ არ ჰქონდათ შანსი.
  
  ბენმაც დაინახა ეს და აკანკალდა. დრეიკმა ყურში დაუყვირა: "არასოდეს დანებდე! არასოდეს!"
  
  კენედიმ ისევ აწია ჩახმახი. ორი კაცი დაეცა: ერთი ჩაფრინდა ხვრელში, მეორემ გვერდი მოიჭირა და იყვირა. მან კიდევ ერთხელ გააწნა და შემდეგ დრეიკმა გაიგო, რომ ჟურნალი ამოიწურა.
  
  ორი გერმანელი დარჩა, მაგრამ ახლა მათ პირისპირ იდგნენ და მზადყოფნაში ეჭირათ იარაღი. დრეიკმა მკაცრი სახე მიიღო. მათ რბოლა წააგეს.
  
  "ესროლეთ მათ!" მილოს ხმა გაისმა. "ჩვენ ჩავხედავთ ნარჩენებს აქ."
  
  "ნეინ!" ისევ დაიწყო ძლიერი გერმანული აქცენტი. "დერ სპირი! "დერ სპირი!"
  
  პისტოლეტების ლულები არ ირხევა. ერთ-ერთმა გერმანელმა დასცინოდა: "იიცრიეთ, პატარა მტრედებო. Მოდი აქ."
  
  ბენი ნელა მოძრაობდა. დრეიკი ხედავდა, როგორ უკანკალებდა მხრები. - დამიჯერე, - ჩასჩურჩულა მეგობარს ყურში და ყველა კუნთი დაიჭიმა. ის ხტებოდა როგორც კი ბენი ტოტის ბოლოს მიაღწევდა, მისი ერთადერთი თამაში იყო შეტევა და მისი უნარების ნაკრების გამოყენება.
  
  "მე კიდევ მაქვს დანა", - ჩაილაპარაკა კენედიმ.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია.
  
  ბენმა ტოტის ბოლოს მიაღწია. გერმანელები მშვიდად ელოდებოდნენ.
  
  დრეიკმა აწევა დაიწყო.
  
  მერე თითქოს ნისლში გაფრინდნენ გერმანელები გვერდზე, თითქოს ტორპედოს დაეჯახა. მათი სხეულები, დახეული და სისხლიანი, კედლიდან გადმოაგდეს და სველი ურემივით ჩავარდა ორმოში.
  
  ტოტზე რამდენიმე მეტრის ზემოთ, სადაც კიბეები იყო მოხრილი, იდგა კაცების უზარმაზარი ჯგუფი მძიმე იარაღით. ერთ-ერთ მათგანს ეჭირა ჯერ კიდევ მწეველი AK-5 ავტომატი.
  
  "შვედმა", დრეიკმა აღიარა იარაღი, როგორც შვედური სამხედროების მიერ გავრცელებული იარაღი.
  
  უფრო ხმამაღლა, მან თქვა: "ჯანდაბა დრო".
  
  
  ცამეტი
  
  
  
  სამხედრო ბაზა, შვედეთი
  
  
  ოთახი, რომელშიც ისინი აღმოჩნდნენ - სპარტანული თორმეტ-თორმეტი ოთახი, მაგიდით და ყინულით შემოსილი ფანჯრით - დრეიკი რამდენიმე წლით უკან წაიყვანა.
  
  "დამშვიდდი," დაკრა მან ბენის თეთრ მუხლებზე. "ეს ადგილი სტანდარტული სამხედრო ბუნკერია. უარესი სასტუმროს ნომრები მინახავს, მეგობარო, დამიჯერე".
  
  "მე უარეს ბინებში ვიყავი." კენედი თავისუფლად ჩანდა და ავარჯიშებდა პოლიციელს სამუშაოზე.
  
  "სხვა ბიჭის ძვლები?" დრეიკმა წარბი ასწია.
  
  "Რა თქმა უნდა. რატომ?"
  
  "Ოჰ არაფერი." დრეიკმა თითებზე ათამდე დათვალა, შემდეგ ქვემოდან დაიხედა, თითქოს ფეხის თითებით მუშაობას აპირებდა.
  
  ბენმა აიძულა სუსტი ღიმილი.
  
  "აჰა, ბენ, ვაღიარებ, თავიდან ადვილი არ იყო, მაგრამ თქვენ ნახეთ, როგორ რეკავდა ის შვედი ბიჭი. Ჩვენ კარგად ვართ. ყოველ შემთხვევაში, ცოტა უნდა ვილაპარაკოთ. ჩვენ გამოფიტული ვართ."
  
  კარი გაიღო და მათი პატრონი, ლამაზად აღნაგობის შვედი ქერა თმით და ფრჩხილისებური მზერით, რომელიც შრეკსაც კი ათეთრებდა, ბეტონის იატაკზე გაშტერდა. მას შემდეგ, რაც ისინი დაატყვევეს და დრეიკმა გულდასმით აუხსნა ვინ იყვნენ ისინი და რას აკეთებდნენ, მამაკაცმა თავი გააცნო ტორსტენ დალს და შემდეგ გაემართა თავისი ვერტმფრენის შორეულ მხარეს, რათა დარეკვა.
  
  - მეთ დრეიკი, - თქვა მან. "კენედი მური. და ბენ ბლეიკი. შვედეთის მთავრობას არანაირი პრეტენზია არ აქვს თქვენს მიმართ..."
  
  დრეიკი შეაშფოთა აქცენტმა, რომელიც საერთოდ არ იყო შვედური. "ერთ-ერთ იმ პრიალა სკოლაში დადიხარ, დალ? ეტონი თუ რამე მსგავსი?"
  
  "მბზინავი უკანალი?"
  
  "სკოლები, რომლებიც ამაღლებენ თავიანთ ოფიცრებს მემკვიდრეობით, ფულით და აღზრდით. ამავე დროს, თქვენ წახვედით უნარებზე, ოსტატობაზე და ენთუზიაზმზე. "
  
  "ვფიქრობ ასე." დალის ტონი თანაბარი იყო.
  
  "დიდი. კარგი... თუ ეს ყველაფერია..."
  
  დალმა ხელი ასწია, ბენმა კი დრეიკს განაწყენებული მზერა მიაპყრო. "შეწყვიტე იყო განტევების ვაცი, მეთ. მხოლოდ იმიტომ, რომ უხეში იორკშირელი გლეხი ხარ, არ ნიშნავს რომ ყველა დანარჩენი სამეფო შთამომავალია, არა?
  
  დრეიკი გაოცებული უყურებდა თავის ბინადარს. კენედიმ გააკეთა მოძრაობა "დააგდე". შემდეგ მას მოეფიქრა, რომ ბენმა იპოვა რაღაც ამ მისიაში, რამაც მას ნამდვილად მიაჯაჭვა და მეტი სურდა.
  
  დალმა თქვა: "მე ვაფასებ ცოდნის გაზიარებას, მეგობრებო. მე ნამდვილად მინდა. "
  
  დრეიკი ყველაფერი გაზიარებისთვის იყო, მაგრამ, როგორც ამბობენ, ცოდნა ძალაა და ის ცდილობდა გაეგო გზა, რომ მიეღო მხარდაჭერა შვედეთის მთავრობისგან.
  
  ბენი უკვე ემზადებოდა თავისი ისტორიისთვის ოდინის ცხრა ცალი და ღმერთების საფლავი, როდესაც დრეიკმა შეაწყვეტინა მას.
  
  - შეხედე, - თქვა მან. "მე და ეს ბიჭი და ახლა შესაძლოა გრონკი, რვა დიუმიანი სათაურები ვართ მკვლელობების სიაში..."
  
  "მე არ ვარ ჯიუტი, ინგლისელი უსირცხვილო." კენედი ნახევრად ფეხზე წამოდგა.
  
  "გაოცებული ვარ, რომ თქვენ იცით ეს სიტყვა." დრეიკმა თვალები დახარა. "Ბოდიში. ჟარგონია. ის არასოდეს გტოვებს." გაახსენდა ელისონის განშორების სიტყვები: შენ ყოველთვის იქნები SAS.
  
  მან შეისწავლა ხელები, რომლებიც ჯერ კიდევ ნაწიბურებით იყო დაფარული მილოსთან ბრძოლისა და მსოფლიო ხეზე ასვლის შედეგად და ფიქრობდა მის სწრაფ და სწორ რეაქციებზე ბოლო რამდენიმე დღის განმავლობაში.
  
  რამდენად მართალი იყო.
  
  "რა არის გროკი?" - გაუკვირდა ბენს.
  
  დალი მყარ მეტალის სკამზე ჩამოჯდა და მძიმე ჩექმები მაგიდაზე დაარტყა. "ქალი, რომელიც... უხ..." სარგებლობს სამხედრო პერსონალით." - უპასუხა დიპლომატიურად.
  
  "ჩემი აღწერა ცოტა უფრო უხეში იქნებოდა", დრეიკმა შეხედა ბენს და შემდეგ თქვა: "მოკალი სია. გერმანელებს ჩვენი სიკვდილი უნდათ ჩადენილი დანაშაულებისთვის. როგორ შეგიძლია დაეხმარო, დალ?"
  
  შვედმა ცოტა ხანი არ უპასუხა, მან უბრალოდ ყინულიანი ფანჯრიდან გახედა თოვლით დაფარულ პეიზაჟს და მის ფარგლებს გარეთ, დანგრეულ კლდეებს, რომლებიც მარტო აღმართული მძვინვარებული ოკეანის ფონზე.
  
  კენედიმ თქვა: "დალ, მე პოლიციელი ვარ. ამ ორს ორიოდე დღით ადრე არ ვიცნობდი, მაგრამ კეთილი გული აქვთ. ენდე მათ."
  
  დალმა თავი დაუქნია. "შენი რეპუტაცია წინ უსწრებს შენს, დრეიკ. კარგი და ცუდი მასში. ჩვენ დაგეხმარებით, ოღონდ ჯერ... - თავი დაუქნია ბენს. "განაგრძე".
  
  ბენმა ისე განაგრძო, თითქოს არასოდეს შეწყვეტილიყო. დრეიკმა კენედის მზერა მოპარა და მისი ღიმილი დაინახა. ორი მიზეზის გამო შეძრწუნებულმა გაიხედა. ჯერ ერთი, დალის მითითება მის რეპუტაციაზე და მეორე, კენედის გულწრფელი მხარდაჭერა.
  
  დაასრულა ბენმა. დალმა თქვა: "გერმანელები ამ ყველაფერში ახალი ორგანიზაციაა, რომელიც ჩვენს ყურადღებას არ მოექცა იორკში მომხდარ ინციდენტამდე."
  
  "ახალი?" თქვა დრეიკმა. "Ისინი კარგები არიან. და ძალიან კარგად ორგანიზებული; აკონტროლებს შიშს და რკინის დისციპლინას. და მათ აქვთ მთავარი კოზირი ბიჭში, სახელად მილოში - ამერიკელი სპეცრაზმი, როგორც ჩანს. შეამოწმეთ სათაური. "
  
  "Ჩვენ გავაკეთებთ. კარგი ამბავი ის არის, რომ ჩვენ გვაქვს ინფორმაცია კანადელების შესახებ. "
  
  "თვალს ადევნებთ მას?"
  
  "დიახ, მაგრამ მიკერძოებული, გამოუცდელი და მარტოხელა," დალმა მზერა კენედისკენ გააპარა. "შვედეთის მთავრობის ურთიერთობა თქვენს ახალ ობამას რეჟიმთან არ არის ის, რასაც მე პირველ კლასს ვუწოდებ. "
  
  - ბოდიში ამის გამო, - გაიღიმა კენედიმ, შემდეგ კი მახვილით მიმოიხედა გარშემო. "მისმინე, ძმაო, თუ ცოტა ხნით აქ ვიქნებით, როგორ ფიქრობთ, რამეს ვჭამთ?"
  
  "უკვე მზადდება ჩვენი სოუს მზარეულის მიერ", - საპასუხოდ ყალბი ღიმილი გაიღიმა დალმა. "მაგრამ სერიოზულად, მალე იქნება ბურგერები და ჩიფსები."
  
  დრეიკს პირი აუწყლიანდა. არ ახსოვდა ბოლოს როდის ჭამდა.
  
  "მე გეტყვით, რაც შემიძლია. კანადელებმა ცხოვრება დაიწყეს, როგორც საიდუმლო კულტი, რომელიც ეძღვნებოდა ვიკინგს - ერიკ წითელს. ნუ იცინი, ეს ყველაფერი ნამდვილად არსებობს. ეს ადამიანები იყენებენ კოსფლეის რეგულარულად მოვლენებს, ბრძოლებს და საზღვაო მოგზაურობებსაც კი.
  
  "ამაში რეალური ზიანი არ არის," ბენმა ცოტა თავდაცვითი ხმით გაისმა. დრეიკმა ეს მშვენიერი ნაგლეჯი მოგვიანებით გადაარჩინა.
  
  "სულაც არა, მისტერ ბლეიკ. Cosplay არის გავრცელებული, რომელსაც ბევრი ადამიანი სიამოვნებს კონვენციებზე მთელს მსოფლიოში და წლების განმავლობაში უფრო გავრცელებული გახდა. მაგრამ რეალური ზიანი იწყება მაშინ, როდესაც მილიარდერი ბიზნესმენი ხდება ამ კულტის თანამედროვე ლიდერი და შემდეგ მილიონობით დოლარს გადაყრის რინგზე".
  
  "ეს ისეთი უდარდელი მხიარულება ხდება..."
  
  "აკვიატება". დაასრულა დალმა, როცა კარი გაიღო. დრეიკმა დაიღრიალა, როცა სტანდარტული ბურგერი და ჩიფსების კერძი მის წინ დადგა. ხახვის სუნი ღვთაებრივი იყო მისი მშიერი კუჭისთვის.
  
  დალმა განაგრძო, როდესაც ისინი ჭამდნენ: "კანადელმა ბიზნესმენმა, სახელად კოლბი ტეილორმა, სიცოცხლე მიუძღვნა ცნობილ ვიკინგს, ერიკ წითელს, რომელიც, როგორც დარწმუნებული ვარ, თქვენ იცით, კანადაში ჩავიდა გრენლანდიის აღმოჩენის შემდეგ. ამ კვლევის შედეგად დაიბადა სკანდინავიური მითოლოგიით მანიაკალური გატაცება. კვლევები, გათხრები, აღმოჩენები. გაუთავებელი ძებნა. ამ კაცმა შეიძინა საკუთარი ბიბლიოთეკა და შეეცადა შეეძინა ყველა არსებული სკანდინავიური ტექსტი.
  
  "ეს გიჟური სამუშაოა", - თქვა კენედიმ.
  
  "ვეთანხმები. მაგრამ "თხილი", რომელიც აფინანსებს საკუთარ "უსაფრთხოების ძალებს" - წაიკითხეთ ეს, როგორც არმია. და ის რჩება საკმარისად პირადი, რომ დარჩეს ადამიანების უმეტესობის რადარის ქვეშ. მისი სახელი წლების განმავლობაში ისევ და ისევ ჟღერდა ოდინის ცხრა ფრაგმენტთან დაკავშირებით, ამიტომ, ბუნებრივია, შვედური დაზვერვა ყოველთვის ასახელებდა მას, როგორც "ინტერესის პირს".
  
  "მან მოიპარა ცხენი", - თქვა დრეიკმა. "თქვენ ეს იცით, არა?"
  
  დალის გაფართოებული თვალები მიანიშნებდა, რომ მას ეს არ გაუკეთებია. "ახლა ჩვენ ვიცით."
  
  "თქვენ არ შეგიძლიათ მისი დაპატიმრება?" ჰკითხა კენედიმ. "ქურდობის ან მსგავსი რამის ეჭვით?"
  
  "წარმოიდგინე ის, როგორც შენი ერთ-ერთი... განგსტერი. თქვენი მაფიის ან ტრიადის ლიდერები. ის ხელშეუხებელია - ის კაცი, რომელიც მაღლა დგას - ამჟამად.
  
  დრეიკს მოეწონა ნაგულისხმევი გრძნობა. მან უამბო დალს ალისია მაილსის ჩართულობის შესახებ და უამბო დალს იმდენი ისტორია, რამდენიც მას ნება დართეს.
  
  "ასე რომ," თქვა მან, როდესაც დაასრულა. "სასარგებლო ვართ თუ რა?"
  
  - ცუდი არ არის, - აღიარა დალმა, როცა კარი ისევ გაიღო და შემოვიდა ხანდაზმული მამაკაცი საოცრად სქელი გრძელი თმით და ბუჩქოვანი წვერით. დრეიკს ის თანამედროვე, ხანდაზმულ ვიკინგად ჩანდა.
  
  დალმა თავი დაუქნია. "ოჰ, გელოდებოდი, პროფესორო. ნება მომეცით გაგაცნოთ პროფესორი როლანდ პარნევიკი, - გაიღიმა. "ჩვენი ექსპერტი სკანდინავიური მითოლოგიის შესახებ."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, შემდეგ დაინახა, რომ ბენმა ახალ კაცს ისე აყოლა, თითქოს სასიყვარულო მეტოქე ყოფილიყო. ახლა მიხვდა, რატომ უყვარდა ბენს ფარულად ეს მისია. მან თავის ახალგაზრდა მეგობარს მხარზე ხელი დაადო.
  
  "კარგი, ჩვენი ოჯახის ბიჭი აქ შეიძლება არ იყოს პროფესორი, მაგრამ მან ნამდვილად იცის თავისი გზა ინტერნეტით - ერთგვარი თანამედროვე მედიცინა ძველი ნივთების წინააღმდეგ, არა?"
  
  - ან ორივე სამყაროს საუკეთესო, - ანიშნა კენედიმ ჩანგლით ორივე მხარეს.
  
  დრეიკის ცინიკურმა მხარემ გამოთვალა, რომ კენედი მურს შეეძლო ამ მისიის წარმართვა ისე, რომ გადაარჩინა მისი კარიერა. გასაკვირია, რომ რბილ მხარეს უყვარდა ყურება, თუ როგორ ატრიალებდა ტუჩის კუთხეები, როცა იღიმებოდა.
  
  ბიჭი ოთახში შევარდა, გრაგნილების მკლავი ჩაეჭიდა და წყობის თავზე რამდენიმე რვეული დააბალანსა. ირგვლივ მიმოიხედა, დალს ისე შეხედა, თითქოს ჯარისკაცის სახელი არ ახსოვდა, მერე კი ტვირთი მაგიდაზე გადააგდო.
  
  - იქ არის, - თქვა მან და მიუთითა ერთ-ერთ გრაგნილზე. "იგივე. ლეგენდა რეალურია... ზუსტად ისე, როგორც თვეების წინ გითხარით".
  
  დალმა აყვავებული ამოიღო მითითებული გრაგნილი. "ერთი კვირა ჩვენთან იყავით, პროფესორო. მხოლოდ ერთი კვირა. "
  
  "დარწმუნებული ხარ... დარწმუნებული ხარ?"
  
  "ოჰ, დარწმუნებული ვარ." დალის ტონი წარმოუდგენელ მოთმინებას ავლენდა.
  
  კარი სხვა ჯარისკაცმა შეაღო. "ბატონო. - ეს, - თავი დაუქნია ბენს, - განუწყვეტლივ რეკავდა. ჰელა ტიდენ...მმმ...გაუჩერებლად". ღიმილი მოჰყვა. "ეს მისი დედაა."
  
  ბენი წამოხტა ერთი წამის შემდეგ და დააჭირა სწრაფი აკრეფის ღილაკს. დრეიკმა საყვარლად გაიღიმა, კენედი კი ეშმაკურად გამოიყურებოდა. "ღმერთო, მე შემიძლია მოვიფიქრო მრავალი გზა ამ ბიჭის გასაფუჭებლად."
  
  დალმა გრაგნილიდან დაიწყო კითხვა:
  
  "გავიგე, რომ ის გარდაიცვალა რაგნაროკში, მთლიანად ბედმა. მგელი კაცის ფენრირის მიერ - ერთხელ მთვარეზე გადაბრუნებული.
  
  მოგვიანებით თორი და ლოკი ცივად იწვნენ მის გვერდით. დიდი ღმერთები უთვალავ ღმერთებს შორის, ჩვენი კლდეები მოქცევის საწინააღმდეგოდ.
  
  ცხრა ფრაგმენტი მიმოფანტული იყო ქარში ერთი ჭეშმარიტი ვოლვას ბილიკებზე. ნუ მიიტანთ ამ ნაწილებს რაგნაროკში და ნუ გარისკავთ მსოფლიოს დასასრულს.
  
  სამუდამოდ გეშინიათ ამის, მომისმინეთ, კაცთა შვილებო, რადგან ღმერთების საფლავის შეურაცხყოფა ნიშნავს აღრიცხვის დღის დაწყებას.
  
  დალმა მხრები აიჩეჩა. "Და ასე შემდეგ. Და ასე შემდეგ. Და ასე შემდეგ. ამის არსი უკვე გავიგე დედაჩემის ბიჭისგან, პროფესორისგან. როგორც ჩანს, ინტერნეტი მართლაც უფრო ძლიერია ვიდრე Scroll. და უფრო სწრაფად. "
  
  "Გააქვთ? ისე, როგორც ვთქვი... თვეები, ტორსტენ, თვეები. და მე ვიყავი იგნორირებული წლების განმავლობაში. ინსტიტუციონალიზებულიც კი. საფლავი ყოველთვის იქ იყო, იცით, ეს მხოლოდ გასულ თვეში არ განხორციელებულა. აგნეტამ მაჩუქა ეს გრაგნილი ოცდაათი წლის წინ და სად ვართ ახლა? ჰმ? ვართ სადმე?
  
  დალი ყველანაირად ცდილობდა სიმშვიდის შენარჩუნებას. ჩაერია დრეიკი. "თქვენ საუბრობთ რაგნაროკზე, პროფესორ პარნევიკ. ადგილი, რომელიც არ არსებობს."
  
  "აღარ არა, ბატონო. მაგრამ ოდესმე - დიახ. ეს ნამდვილად არსებობდა ერთ დროს. თორემ სად დაიღუპნენ ოდინი, თორი და ყველა სხვა ღმერთი?"
  
  "გჯერა, რომ ისინი მაშინ არსებობდნენ?"
  
  "რა თქმა უნდა!" პრაქტიკულად დაიყვირა ბიჭმა.
  
  დალის ხმა გაჩუმდა. "ამჟამად," თქვა მან, "ჩვენ ვწყვეტთ ურწმუნოებას."
  
  ბენი მაგიდას მიუბრუნდა და მობილური ტელეფონი ჯიბეში ჩაიდო. "მაშ, თქვენ იცით ვალკირიების შესახებ?" იკითხა მან იდუმალებით და ეშმაკურად შეხედა დრეიკსა და კენედის. "იცით რატომ არიან ისინი ოდინის გვირგვინის სამკაულები?"
  
  დალი უბრალოდ გაღიზიანებული ჩანდა. ბიჭმა თვალი ჩაუკრა და ყოყმანობდა. "ეს... ეს... ძვირფასი ქვა... ამ... რა?"
  
  
  თოთხმეტი
  
  
  
  სამხედრო ბაზა, შვედეთი
  
  
  ბენმა გაიღიმა, რადგან ოთახი დაწყნარდა. "ეს არის ჩვენი შესასვლელი ბილეთი," - თქვა მან. "და ჩემი პატივისცემის გარანტია. სკანდინავიურ მითოლოგიაში არაერთხელ ნათქვამია, რომ ვალკირიები "მიდიან ღმერთების სამეფოებში". შეხედეთ - იქ არის".
  
  კენედიმ ჩანგალი თეფშზე დაკრა. "Რას ნიშნავს?"
  
  "ისინი აჩვენებენ გზას", - თქვა ბენმა. თქვენ შეგიძლიათ შეაგროვოთ ოდინის ცხრა ცალი რაგნაროკის დროს მთელი თვის განმავლობაში, მაგრამ ეს არის ვალკირიები, რომლებიც აჩვენებენ გზას ღმერთების საფლავამდე.
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "და შენ ეს შენთვის შეინახე, არა?"
  
  "არავინ იცის სად არის ვალკირიები, მეთიუ. ისინი კერძო კოლექციაშია, მხოლოდ ღმერთმა იცის სად. მგლები ნიუ იორკში არის ბოლო ნაწილები, რისთვისაც ჩვენ გვაქვს ადგილი. "
  
  დალმა გაიღიმა, როდესაც პარნევიკმა პრაქტიკულად შეუტია მის გრაგნილებს. თეთრი მილები ყველგან დაფრინავდა დრტვინვის ქარიშხლის ფონზე. "ვალკირიები. ვალკირიები. Აქ არ არის. იქ - შეიძლება. აჰ, აქ მივდივართ. ჰმ."
  
  დრეიკმა დალის ყურადღება მიიპყრო. "და აპოკალიფსის თეორია? ჯოჯოხეთის ცეცხლი დედამიწაზე და ყველა ცოცხალი არსება განადგურებულია და ა.შ. და ასე შემდეგ."
  
  "შემიძლია მოგითხროთ მსგავსი ლეგენდა პანთეონში მყოფ თითქმის ყველა ღმერთზე. შივა. ზევსი. კომპლექტი. მაგრამ, დრეიკ, თუ კანადელები იპოვიან ამ საფლავს, ისინი შეურაცხყოფენ მას, განურჩევლად სხვა შედეგებისა".
  
  დრეიკი შეშლილ გერმანელებს დაუბრუნდა. - ჩვენი ახალი მეგობრებივით, - თავი დაუქნია და დალს ოდნავ გაუღიმა. "არ მაქვს არჩევანი..."
  
  "ბურთები კედელთან". დალმა დაასრულა პატარა სამხედრო მანტრა და ერთმანეთს გადახედეს.
  
  ბენი მაგიდას გადაიხარა დალის ყურადღების მისაქცევად. "ბოდიში, მეგობარო, მაგრამ ჩვენ დროს ვკარგავთ აქ. მომეცი ლეპტოპი. მომეცი სერფინგი. ან კიდევ უკეთესი, გამოგვიგზავნეთ დიდი ვაშლისკენ მიმავალ გზაზე და ჩვენ ვისერფინებთ ჰაერში".
  
  კენედიმ თავი დაუქნია. "Ის მართალია. მე შემიძლია დახმარება. შემდეგი ლოგიკური სამიზნე არის ეროვნული ისტორიის მუზეუმი და ვაღიაროთ, რომ აშშ მზად არ არის".
  
  - ეს ნაცნობი ამბავია, - თქვა დალმა. მობილიზაცია უკვე დაწყებულია. მან დაჟინებით შეხედა ბენს. - დახმარებას მთავაზობ, ახალგაზრდავ?
  
  ბენმა პირი გააღო, მაგრამ შემდეგ შეჩერდა, თითქოს გრძნობდა მისი პასუხის მნიშვნელობას. "კარგი, ჩვენ ჯერ კიდევ მკვლელობის სიაში ვართ, არა? და ძილის კედელი ამ თვეში შესვენებაზეა."
  
  "დედას აქვს კომენდანტის საათი ჩვენი ახალგაზრდა სტუდენტისთვის?" დრეიკი აიძულა.
  
  "კედელი - ?" დალმა წარბები შეჭმუხნა. "ეს არის ძილის აღკვეთის სასწავლო გაკვეთილი?"
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა. ნახეთ რა აღმოვაჩინე აქამდე. და Matt's SAS. კენედი ნიუ-იორკელი პოლიციელია. ჩვენ პრაქტიკულად სრულყოფილი გუნდი ვართ!"
  
  დალს თვალები მოჭუტა, თითქოს გადაწყვეტილებას აწონ-დაწონა. დრეიკის მობილური მაგიდაზე ჩუმად გადააცურა და ეკრანზე ანიშნა. "სად გადაიღეთ რუნები ამ სურათზე?"
  
  "ორმოში. გრძელი გემების გვერდით იყო კედელი ასობით ჩუქურთმით. ეს ქალი, - დააკაკუნა მან ეკრანზე, - დაიჩოქა ოდინის გვერდით, როდესაც ის იტანჯებოდა მსოფლიო ხეზე. შეგიძლიათ თარგმნოთ წარწერა?"
  
  "დაახლოებით დიახ. აქ წერია - ოდინს და ველვას - ჰაიდს ანდობენ ღმერთის საიდუმლოებებს. პროფესორი ახლა ამას იძიებს..." დალმა შეხედა პარნევიკს, როდესაც ის ცდილობდა ერთდროულად შეეგროვებინა მისი ყველა გრაგნილი.
  
  "ღვთის საიდუმლოებები" ბიჭი ისე შემობრუნდა, თითქოს ჯოჯოხეთი ზურგზე დაეშვა. "ან ღმერთების საიდუმლოებები. გესმის ნიუანსი? გესმის? გამიშვი". ცარიელი კარისკენ შებრუნდა და გაუჩინარდა.
  
  - ჩვენ წაგიყვანთ, - უთხრა მათ დალმა. "მაგრამ იცოდე ეს. თქვენს მთავრობასთან მოლაპარაკებები ჯერ არ დაწყებულა. ვიმედოვნებთ, რომ ეს იქნება ზრუნვა ჩვენი ფრენის დროს. მაგრამ ახლა ჩვენ მივდივართ ნიუ-იორკში სპეცრაზმის ათეული ჯარისკაცით და უსაფრთხოების ნებართვის გარეშე. იარაღს ვატანთ ეროვნულ ისტორიულ მუზეუმში". მან პაუზა გააკეთა. "კიდევ გინდა მოსვლა?"
  
  "SAS დაგეხმარებათ," თქვა დრეიკმა. "მათ გვერდით დგას გუნდი."
  
  "ვფიქრობ, ვეცდები დავუკავშირდე საიტის კაპიტანს, ვნახოთ, შევძლებთ თუ არა დისკების ცხიმიანობას." აშკარა იყო კენედის ქცევის საშინელი ცვლილება სახლში დაბრუნების ფიქრის დროს. დრეიკმა მაშინვე დაჰპირდა საკუთარ თავს, რომ დაეხმარებოდა მას, თუ შეძლებდა.
  
  დამიჯერე, უნდოდა ეთქვა. მე დაგეხმარები ამის გადალახვაში, მაგრამ სიტყვები ყელში ჩაკვდა.
  
  ბენმა თითები მოხვია. "უბრალოდ მომეცი I-pad ან რამე. უფრო სწრაფად."
  
  
  თხუთმეტი
  
  
  
  საჰაერო სივრცე
  
  
  მათი თვითმფრინავი აღჭურვილი იყო მოწყობილობით, სახელწოდებით picocell, მობილური ტელეფონის კოშკი, რომელიც საშუალებას აძლევს ყველა მობილური ტელეფონის გამოყენებას თვითმფრინავებში. აუცილებელია მთავრობის სამხედროებისთვის, მაგრამ ორმაგად საჭირო ბენ ბლეიკისთვის.
  
  "ჰეი დასო, შენთვის სამსახური მაქვს. Არ იკითხო. მისმინე, კარინ, მისმინე! მჭირდება ინფორმაცია ეროვნული ისტორიის მუზეუმის შესახებ. ექსპონატები, ვიკინგების ნივთები. გეგმები. პერსონალი. განსაკუთრებით უფროსებს. და..." მისი ხმა რამდენიმე ოქტავაში დაეცა, "...ტელეფონის ნომრები".
  
  დრეიკმა მოისმინა რამდენიმე წუთი სიჩუმე, შემდეგ: "დიახ, ის ნიუ-იორკში! რამდენია?... ოჰ... მართლა? კარგი, პატარა და. მე გადაგირიცხავ ფულს ამის დასაფარად. Მიყვარხარ".
  
  როდესაც მისმა მეგობარმა ყურმილი გათიშა, დრეიკმა ჰკითხა: "ის ისევ უმუშევარია?"
  
  "მთელი დღე სახლში ზის, მეგობარო. მუშაობს როგორც "ბოლო ბიჭი" საეჭვო ბარში. ძველი ლეიბორისტული პოლიტიკის სასწაული".
  
  კარინი შვიდი წლის განმავლობაში იბრძოდა კომპიუტერული პროგრამირების ხარისხის მისაღებად. როდესაც ლეიბორისტული მთავრობა დაინგრა ბლერის მეფობის ბოლოს, მან დატოვა ნოტინჰემის უნივერსიტეტი - თავდაჯერებული, მაღალკვალიფიციური მუშაკი - მხოლოდ იმისთვის, რომ აღმოაჩინა, რომ ის არავის სურდა. დაიწყო რეცესია.
  
  უნივერსიტეტის რიგის გასასვლელად - მოუხვიეთ მარცხნივ ნაგავსაყრელზე, მოუხვიეთ მარჯვნივ ორსულობისა და მთავრობის დახმარებისკენ. გააგრძელე გატეხილი ოცნებების გზა პირდაპირ.
  
  კარინი ცხოვრობდა ბინაში ნოტინჰემის ცენტრთან ახლოს. ნარკომანები და ალკოჰოლიკები მის გარშემო ქირაობდნენ საკუთრებას. ის იშვიათად ტოვებდა სახლს დღის განმავლობაში და საიმედო ტაქსით მიდიოდა ბარში, სადაც მუშაობდა რვადან შუაღამემდე ცვლაში. ყველაზე საშინელი მომენტები მის ცხოვრებაში იყო, როდესაც ის დაბრუნდა თავის ბინაში, სიბნელე, ძველი ოფლი და სხვა უსიამოვნო სუნი მის გარშემო, ფეხით მოსიარულე დანაშაული, რომელიც მხოლოდ ელოდება.
  
  დაწყევლილ და უგულებელყოფილ ქვეყანაში ჩრდილში მცხოვრები ადამიანი მეფეა.
  
  "ნამდვილად გჭირდება იგი ამისთვის?" ჰკითხა დალმა, რომელიც თვითმფრინავის მეორე მხარეს იჯდა. "ან..."
  
  "აი, ეს არ არის ქველმოქმედება, მეგობარო. მე უნდა გავამახვილო ყურადღება ოდინის შესახებ. კარინს შეუძლია მუზეუმის მუშაობა. სრული აზრი აქვს".
  
  დრეიკმა საკუთარი სწრაფი აკრიფეთ ზარი. ნება მიეცით იმუშაოს, დალ. Დამიჯერე. ჩვენ აქ ვართ დასახმარებლად."
  
  უელსმა მაშინვე უპასუხა. "ზედების დაჭერა, დრეიკ? რა ჯანდაბა ხდება?"
  
  დრეიკმა ის განაახლეს.
  
  "აჰა, აქ არის სუფთა ოქროს ნაგლეჯი. ჩვენ შევედით ალისია მაილსთან. იცი რა არის, მეთ. თქვენ ნამდვილად არასოდეს დატოვებთ SAS-ს, "- შეაჩერა მან. ბოლო ცნობილი მისამართი: მიუნხენი, ჰილდეგარდშტრასე 111.
  
  "გერმანია? მაგრამ ის კანადელებთან იყო.
  
  "დიახ. ეს ყველაფერი არ არის. ის მიუნხენში ცხოვრობდა თავის მეგობარ ბიჭთან - ერთგვარ მილო ნოქსონთან - ლას-ვეგასის საკმაოდ უსიამოვნო მოქალაქესთან, აშშ. და ის ყოფილი საზღვაო დაზვერვის ოფიცერია. საუკეთესო, რაც იანკებს შესთავაზებენ. "
  
  დრეიკი წამით ჩაფიქრდა. "ასე მიცნობდა მან მაშინ, მაილსის მეშვეობით. საკითხავია, მან მხარე შეცვალა მის გასაღიზიანებლად თუ დასახმარებლად?"
  
  "პასუხი უცნობია. იქნებ მას ჰკითხო."
  
  "Ვცდი. აჰა, ჩვენ აქ ბურთებს ვიჭერთ, უელს. როგორ ფიქრობთ, შეგიძლიათ დაუკავშირდეთ თქვენს ძველ მეგობრებს შტატებში? დალი უკვე დაუკავშირდა FBI-ს, მაგრამ ისინი დროზე თამაშობენ. შვიდი საათი ვართ გაფრენიდან... და ბრმად ვუახლოვდებით".
  
  "ინდობ მათ? ეს ტურპები? გინდათ ჩვენმა ბიჭებმა გაწმინდონ გარდაუვალი მტევანი?"
  
  "ისინი შვედები არიან. დიახ, მე მათ ვენდობი. დიახ, მე მსურს ჩვენი ბიჭების მონაწილეობა."
  
  "Ნათელია". უელსმა კავშირი შეწყვიტა.
  
  დრეიკმა მიმოიხედა. თვითმფრინავი იყო პატარა, მაგრამ ფართო. თერთმეტი სპეცდანიშნულების საზღვაო საზღვაო ქვეითი იჯდა უკან, იჯდა, იძინებდა და საერთოდ ეხვეოდა ერთმანეთს შვედურად. დალი გამუდმებით ლაპარაკობდა ტელეფონზე გადასასვლელის გასწვრივ, როცა პროფესორი მის წინ აშლიდა გრაგნილს, თითოეულ მათგანს ფრთხილად ათავსებდა სავარძლის საზურგეზე და ათვალიერებდა ძველ განსხვავებებს ფაქტსა და ფანტასტიკას შორის.
  
  მის მარცხნივ, კენედიმ, ისევ უფორმო ნომერ პირველ შარვალში გამოწყობილმა, პირველი ზარი დარეკა. "კაპიტანი ლიპკინდი იქ არის?... აჰ, უთხარი, რომ ეს კენედი მურია."
  
  გავიდა ათი წამი, შემდეგ: "არა. უთხარი, რომ ვერ დამირეკავს. ეს მნიშვნელოვანია, უთხარი მას, რომ ეს ეროვნული უსაფრთხოებაა, თუ გინდა, უბრალოდ დაურეკე მას".
  
  კიდევ ათი წამი, შემდეგ: "მური!" დრეიკმა ისმოდა ყეფა იქიდანაც კი, სადაც ის იჯდა. "ამას ვერ მოითმენს?"
  
  "მომისმინე, კაპიტანო, სიტუაცია შეიქმნა. პირველ რიგში, გაიარეთ კონსულტაცია FBI-ს ოფიცერ სვეინთან. მე აქ ვარ ტორსტენ დალთან ერთად შვედური SGG-დან და SAS-ის ოფიცერთან ერთად. ეროვნული ისტორიის მუზეუმს პირდაპირი საფრთხე ემუქრება. შეამოწმეთ დეტალები და სასწრაფოდ დამირეკეთ. Შენი დახმარება მჭირდება."
  
  კენედიმ ტელეფონი დახურა და ღრმად ამოისუნთქა. "Bang - და ჩემი პენსია მიდის."
  
  დრეიკმა საათს დახედა. დაშვებამდე ექვსი საათი.
  
  ბენის მობილურმა აწკრიალდა და ხელი აიღო. "და?"
  
  პროფესორი პარნევიკი დერეფანში გადაიხარა და დავარდნილ გრაგნილს სნეული ხელით აიტაცა. "ბავშვმა იცის თავისი ვალკირიები." თქვა მან და კონკრეტულად არავის მიმართა. "მაგრამ სად არიან ისინი? და თვალები - დიახ, მე ვიპოვი თვალებს.
  
  ბენმა ჩაილაპარაკა. "კარგი წერტილი, კარინ. მომწერეთ მუზეუმის ნახატები და გამომიყევით ეს ოთახი. შემდეგ გამოაგზავნეთ კურატორის ინფორმაცია ცალკე წერილით. ჰეი პატარა და, მიესალმე დედას და მამას. Მიყვარხარ".
  
  ბენმა განაახლა დაწკაპუნება, შემდეგ დაიწყო კიდევ რამდენიმე ჩანაწერის აღება. - მუზეუმის კურატორის ნომერი მივიღე, - დაიყვირა მან. "დალი? გინდა, რომ მისი სისულელე შევაშინო?
  
  დრეიკმა დაუჯერებელი ღიმილი გაიღიმა, როდესაც შვედმა დაზვერვის ოფიცერმა გაბრაზებული ააფრიალა ხელები არა!, არცერთი ხმოვანი გამოტოვების გარეშე. სასიამოვნო იყო ბენის ასეთი თავდაჯერებულობის დანახვა. გიკმა ცოტათი უკან დაიხია, რათა ზოგიერთ ოთახში მყოფ ადამიანს სუნთქვის საშუალება მისცეს.
  
  კენედის ტელეფონი ატყდა სიმღერაში. მან სწრაფად გახსნა, მაგრამ არა მანამდე, სანამ მთელ თვითმფრინავს მიჰქონდა საკმაოდ დაუფიქრებელი თამაში Goin' Down.
  
  ბენმა დროულად დაუქნია თავი. "საყვარელი. ჩვენი შემდეგი ქავერ ვერსია აუცილებლად."
  
  "მური." კენედიმ ტელეფონი დინამიკზე დადო.
  
  "რა ჯანდაბა ხდება? ათეულმა ასულმა გზა გადამიკეტა და მერე მითხრეს, არც ისე ზრდილობიანად, რომ ცხვირს არ მაშორებდა, სადაც ის ეკუთვნოდა. რაღაც აყეფა ყველა დიდ ძაღლს, მურ, და დავდებ, რომ ეს შენ ხარ". ის შეჩერდა, შემდეგ დაფიქრებულმა თქვა: "მგონი პირველად არა."
  
  კენედიმ მას შემცირებული ვერსია მისცა, რომელიც მთავრდებოდა შვედეთის საზღვაო ქვეითებითა და უცნობი SAS ეკიპაჟით სავსე თვითმფრინავით, რომელიც მიემართებოდა აშშ-ს მიწიდან ხუთი საათის განმავლობაში.
  
  დრეიკმა მოწიწება იგრძნო. ხუთი საათი.
  
  ამ დროს დალმა წამოიძახა: "ახალი ინფორმაცია! ახლახან გავიგე, რომ კანადელები შვედეთშიც არ იყვნენ. როგორც ჩანს, მათ შესწირეს მსოფლიო ხე და შუბი ვალკირიებზე ფოკუსირებისთვის. მან მადლიერების ნიშნად თავი დაუქნია ბენის მიმართულებით, ხაზგასმით გამორიცხა გრიმასირებული პროფესორი. "მაგრამ... ხელცარიელი დაბრუნდნენ. ეს კერძო კოლექციონერი ნამდვილი თავშესაფარი უნდა იყოს... ან..." დრეიკმა მხრები აიჩეჩა, "ის შეიძლება დამნაშავე იყოს.
  
  "კარგი შემოთავაზება. მამაკაცები იქ არიან, სადაც მაინც მახინჯი ხდება. კანადელები ემზადებიან მუზეუმის დასარტყმელად ამ დილით ნიუ-იორკის დროით.
  
  კენედის სახემ მკვლელი გამომეტყველება მიიღო, როცა უსმენდა თავის უფროსს და დალს ერთდროულად. "ისინი იყენებენ პაემანს," უეცრად დაუსისინა მან ორივე მხარეს, როცა გათენდა. "ეს აბსოლუტური ნაბიჭვრები - და გერმანელები, ეჭვგარეშეა, - მალავენ თავიანთ ნამდვილ ზრახვებს ამ აჟიოტაჟის მიღმა.
  
  ბენმა აიხედა. "გზა დავკარგე."
  
  დრეიკმა მას გამოეხმაურა. "რა თარიღი?"
  
  "როდესაც ნიუ-იორკში ჩავალთ," განმარტა დალმა, "11 სექტემბერს დილის რვა იქნება".
  
  
  თექვსმეტი
  
  
  
  საჰაერო სივრცე
  
  
  დარჩა ოთხი საათი. თვითმფრინავი მოღრუბლულ ცაში გუგუნს განაგრძობდა.
  
  დალმა თქვა: "მე კვლავ ვცდი FBI-ს. მაგრამ უცნაურია. ვერ ჩავაბარებ დამოწმების ამ დონეს. ეს დაწყევლილი ქვის კედელია. ბენ - დაურეკე ზედამხედველს. დრეიკი შენი ძველი უფროსია. საათი იკლებს, კაცებო, ჩვენ კი არსად ვართ. ეს საათი პროგრესს მოითხოვს. წადი."
  
  კენედი ევედრებოდა თავის უფროსს: "სიგიჟე თომას კელებზე, ლიპკინდ", თქვა მან. "ამას არანაირი კავშირი არ აქვს მასთან და ჩემს კარიერასთან. მე გეუბნები ის, რაც FBI-მ, CIA-მ და ყველა დანარჩენმა სამი ასო იდიოტმა არ იციან. მე ვეკითხები..." ის შეჩერდა, "ვფიქრობ, გთხოვ, რომ დამიჯერო".
  
  "სამ ასოანი ტრაბახები", - დაიწუწუნა ბენმა. "ბრწყინვალედ".
  
  დრეიკს სურდა კენედი მურთან მიახლოება და გამამხნევებელი სიტყვა ეთქვა. მასში მყოფმა სამოქალაქო პირს სურდა ჩახუტება, მაგრამ ჯარისკაცმა აიძულა, თავი შორს ყოფილიყო.
  
  მაგრამ მშვიდობიანი მოსახლეობა დაიწყო ამ ბრძოლაში გამარჯვება. მანამდე ის იყენებდა სიტყვას "gronk" მისი "მოთვინიერებისთვის", რათა შეებრძოლა მზარდი გრძნობის ნაპერწკალს, რომელიც მან აღიარა, მაგრამ ეს არ მუშაობდა.
  
  უელსმა უპასუხა მის ზარს. "Ილაპარაკე ახლა".
  
  "ისევ ტეილორს უსმენ? ნახე სად ვართ, მეგობარო? ჯერ დაგვარწმუნეთ, რომ შევიდეთ აშშ-ს საჰაერო სივრცეში?"
  
  "კარგი... დიახ... და არა. საქმე მაქვს ბიუროკრატიულ ბიუროკრატებთან, დრეიკ, და ეს ჩემს კალთაში არ ჯდება..." მან ცოტა ხანი დაელოდა, შემდეგ კი იმედგაცრუებულმა ჩაიცინა. "ეს მაისის მინიშნება იყო, მეგობარო. შეეცადეთ გააგრძელოთ. "
  
  დრეიკმა უნებურად გაიღიმა. "ჯანდაბა, უელს. მისმინეთ, შეასრულეთ თქვენი მოქმედება ამ მისიისთვის - დაგვეხმარეთ - და მე გეტყვით ჰონგ კონგის ყველაზე ბინძურ კლუბზე, რომელშიც მაი ოდესმე მუშაობდა ფარულად, სახელწოდებით Spinning Top.
  
  "მომეცი, დამაინტრიგებლად ჟღერს. შენ მასზე ხარ, მეგობარო. აჰა, ჩვენ გზაში ვართ, ყველაფერი მზად არის ყველა წესის მიხედვით და ჩემს ხალხს ამ ტბის გადაღმა არ აქვს პრობლემა".
  
  დრეიკმა იგრძნო "მაგრამ". "დიახ?"
  
  "ვიღაც ხელისუფლებაში უარყოფს დაშვების პრივილეგიებს და არავის სმენია თქვენი თვითმფრინავის შესახებ და ეს, ჩემო მეგობარო, შინაგანი კორუფციის სუნი ასდის."
  
  დრეიკმა გაიგო. "კარგი, გამიკეთე შეტყობინება." ღილაკის ნაზად დაჭერით დასრულდა ზარი.
  
  მან გაიგო კენედის ნათქვამი: "ლოუ იდეალურია, კაპიტანო. აქ მესმის საუბრები, სადაც საუბარია შეთქმულებაზე. იყავი... ფრთხილად, ლიპკინდ.
  
  მან ტელეფონი დახურა. "კარგი, ის ეკლიანია, მაგრამ ჩემს სიტყვას მიმაჩნია. ის რაც შეიძლება მეტ შავ-თეთრ პერსონაჟს აგზავნის სცენაზე, თავშეკავებულად. და ის იცნობს ვინმეს შიდა უსაფრთხოების ადგილობრივ ოფისში, "- თქვა მან და რბილი ბლუზა გაიწმინდა. "ლობიო იღვრება."
  
  ღმერთო, გაიფიქრა დრეიკმა. ამ მუზეუმისკენ მიმავალი ცეცხლსასროლი ძალაა. საკმარისია დაწყევლილი ომის დასაწყებად. ხმამაღლა არაფერი უთქვამს, მაგრამ საათს დახედა.
  
  დარჩა სამი საათი.
  
  ბენი ჯერ კიდევ იყო ჩართული კურატორთან: "აი, ჩვენ აქ არ ვსაუბრობთ ძირითად რემონტზე, უბრალოდ გამოფენის გადატანაზე. არ მჭირდება გითხრათ, რამდენად დიდია მუზეუმი, ბატონო. უბრალოდ გადაიტანეთ და ყველაფერი კარგად იქნება. დიახ... SGG... შვედეთის სპეცრაზმი. FBI ინფორმირებულია, რადგან ჩვენ ვსაუბრობთ ... არა! ნუ დაელოდებით მათ დარეკვას. ყოყმანის უფლება არ გაქვს".
  
  თხუთმეტი წამი დუმილი, შემდეგ: "არასდროს გსმენიათ SGG-ის შესახებ? კარგი, Google it! - ბენმა სასოწარკვეთილმა მიუთითა ტელეფონზე. "ის ჩერდება," თქვა ბენმა. "მე უბრალოდ ვიცი. მორიდებით ლაპარაკობდა, თითქოს საკმარის საბაბს ვერ მოიგონებდა".
  
  "კიდევ ერთი წითელი ლენტი." დრეიკმა დალზე მიუთითა. "ეს სწრაფად ხდება ეპიდემია."
  
  მძიმე სიჩუმე ჩამოვარდა, მერე დალის მობილურმა დარეკა. "ღმერთო ჩემო", - თქვა მან პასუხად. "სტატსმინისტრის დენ".
  
  დრეიკმა სახე კენედისა და ბენს გაუსწორა. "Პრემიერ მინისტრი".
  
  რამდენიმე პატივმოყვარე, მაგრამ გულწრფელი სიტყვა ითქვა, რამაც გააღრმავა დრეიკის პატივისცემა ტორსტენ დალის მიმართ. სპეცდანიშნულების რაზმმა უფროსს მოუყვა მომხდარი. დრეიკი დარწმუნებული იყო, რომ საბოლოოდ მოეწონებოდა ეს ბიჭი.
  
  დალმა დაასრულა ზარი, შემდეგ კი რამდენიმე წუთი დაუთმო ფიქრებს. ბოლოს ახედა და თვითმფრინავისკენ შებრუნდა.
  
  "პირდაპირ პრეზიდენტის კაბინეტის წევრის, მისი უახლოესი მრჩევლებისგან", - უთხრა მათ დალმა. "ამ რეისს არ დაუშვებენ დაშვებას."
  
  
  * * *
  
  
  დარჩა სამი საათი.
  
  "ისინი არ აცნობებენ პრეზიდენტს," - თქვა დალმა. "ვაშინგტონი, DC და Capitol Hill ამაში ღრმად არიან, ჩემო მეგობრებო. სახელმწიფო მინისტრი ამბობს, რომ ახლა ეს გახდა გლობალური, საერთაშორისო მასშტაბის შეთქმულება და არავინ იცის ვინ ვის უჭერს მხარს. მხოლოდ ეს, - თქვა მან და წარბშეკრული, - ჩვენი მისიის სერიოზულობაზე მეტყველებს.
  
  "გაახეხეთ მტევანი", თქვა დრეიკმა. "ეს არის ის, რასაც ჩვენ მასიური წარუმატებლობას ვუწოდებდით."
  
  ამასობაში ბენმა კვლავ სცადა დაკავშირება ეროვნული ისტორიის მუზეუმის კურატორთან. მხოლოდ ხმოვანი ფოსტა მიიღო. "არასწორი," თქვა მან. "მას აქამდე რაღაც უნდა შეემოწმებინა." ბენის მოხერხებულმა თითებმა მაშინვე დაიწყეს ფრენა ვირტუალურ კლავიატურაზე.
  
  - იდეა მაქვს, - თქვა მან ხმამაღლა. "ღმერთს ვლოცულობ, რომ ვცდები."
  
  შემდეგ უელსმა დარეკა და აუხსნა, რომ მისმა SAS-ის გუნდმა საიდუმლო დაშვება მოახდინა ნიუ ჯერსის მიტოვებულ აეროდრომზე. გუნდი გაემგზავრა ნიუ-იორკის ცენტრში, იმოგზაურა ყველა საჭირო საშუალებით.
  
  დრეიკმა დრო შეამოწმა. დაშვებამდე ორი საათით ადრე.
  
  შემდეგ ბენმა დაიყვირა: "დაახვედრე ნიშანს!" ყველა გადახტა. შვედმა საზღვაო ქვეითებმაც კი მთელი ყურადღება მიაქციეს მას.
  
  "Ის აქ არის!" - დაიყვირა მან. "მიმოფანტული მთელ ინტერნეტში, თუ დრო გექნებათ სანახავად." გაბრაზებულმა ანიშნა ეკრანზე.
  
  "კოლბი ტეილორი," თქვა მან. კანადელი მილიარდერი არის ყველაზე დიდი კონტრიბუტორი ეროვნული ისტორიის მუზეუმში და ნიუ-იორკის ერთ-ერთი უმსხვილესი ფინანსისტი. დავდებ, რომ მან რამდენიმე ზარი დარეკა? "
  
  დალი დაიღრიალა. "ეს არის ჩვენი ბარიერი," დაიღრიალა მან. "კაცი, რომელზეც ისინი საუბრობენ, უფრო მეტ ადამიანს ფლობს, ვიდრე მაფიას." შვედ ოფიცერს პირველად მოეჩვენა სავარძელში.
  
  კენედი სიძულვილს ვერ მალავდა. "ფულის ჩანთების კოსტიუმები ისევ იმარჯვებს", - ჩურჩულებდა მან. "დავდებ, რომ ეს ნაბიჭვარი ასევე ბანკირია."
  
  "შეიძლება, შეიძლება არა," თქვა დრეიკმა. "მე ყოველთვის მაქვს გეგმა B."
  
  დარჩა ერთი საათი.
  
  
  ჩვიდმეტი
  
  
  
  ნიუ-იორკი, აშშ
  
  
  ნიუ-იორკის პოლიციის დეპარტამენტის პორტი, ალბათ, ყველაზე ცნობილია თავისი დამამცირებელი სიმამაცითა და მსხვერპლით 9/11 მოვლენების დროს. ის, რისთვისაც ნაკლებად ცნობილია, არის ევროპიდან გაფრენილი SAS ფრენების უმეტესობის ფარული მართვა. მიუხედავად იმისა, რომ არ არსებობს თავდადებული გუნდი მათი მუშაობის ამ ელემენტის ზედამხედველობისთვის, კონტინენტთაშორისი პერსონალი ჩართული ისეთი მცირე უმცირესობაა, რომ წლების განმავლობაში ბევრი გახდა ახლო მეგობარი.
  
  დრეიკმა კიდევ ერთი ზარი დარეკა. "ამაღამ ცხელა", უთხრა მან CAPD-ის ინსპექტორ ჯეკ შვარცს. "მომენატრე, მეგობარო?"
  
  "ღმერთო, დრეიკი იყო... რა? ორი წელი?"
  
  "სამი. ახალი წლის ღამე, '07."
  
  "შენი ცოლი კარგადაა?"
  
  "მე და ელისონი დავშორდით, მეგობარო. ეს საკმარისია ჩემი ვინაობის დასადგენად?"
  
  "მე მეგონა სამსახური დატოვე."
  
  "Მე გავაკეთე. უელსმა დამირეკა ბოლო სამსახურისთვის. დაგირეკა?"
  
  "Მან გააკეთა. მან თქვა, რომ შენ დაჰპირდი, რომ ცოტას დაელოდებიო".
  
  "ახლა გააკეთა? შვარცი, მომისმინე. ეს თქვენი ზარია. თქვენ უნდა იცოდეთ, რომ ეს სიგიჟე გულშემატკივრებისკენ გაფრინდება და რომ ჩვენი შესვლა საბოლოოდ თქვენამდე მიგიყვანთ. დარწმუნებული ვარ, მაშინ ჩვენ ყველანი გმირები ვიქნებით და ეს სასიხარულო საქმედ ჩაითვლება, მაგრამ..."
  
  "უელსმა სისწრაფე მომიყვანა", თქვა შვარცმა, მაგრამ დრეიკმა შეშფოთების სიგნალი გაიგო. "ნუ ღელავ, მეგობარო. მე ჯერ კიდევ მაქვს საკმარისი ძალა, რომ მიწაზე ნებართვა მივიღო".
  
  მათი თვითმფრინავი ამერიკის საჰაერო სივრცეში შეიჭრა.
  
  
  * * *
  
  
  თვითმფრინავი დღის ცუდ შუქზე დაეშვა და პირდაპირ ტერმინალის შენობასთან მივიდა. როგორც კი კარი ოდნავ გაიღო, შვედეთის SGG-ის თორმეტმა სრულად დატვირთულმა წევრმა სირბილით ჩამოირბინა გაფუჭებული ლითონის კიბეები და ჩასვეს სამ მოსაცდელ მანქანაში. დრეიკი, ბენი, კენედი და პროფესორი მას მიჰყვნენ, ბენმა კინაღამ თავი მოიწმინდა, როცა მათი ტრანსპორტი დაინახა.
  
  "ისინი ჰამვისებს ჰგვანან!"
  
  ერთი წუთის შემდეგ, მანქანები ცარიელ ასაფრენ ბილიკზე დაეშვნენ და სიჩქარეს აჩქარდნენ ფარული პანდუსისაკენ არააღწერილი აეროდრომის უკანა მხარეს, რომელიც რამდენიმე შემობრუნების შემდეგ გამოვიდა შეუმჩნეველ სოფლის გზაზე, რომელიც უკავშირდებოდა მანჰეტენის ერთ-ერთ მთავარ შენაკადს.
  
  ნიუ-იორკი მათ წინაშე მთელი თავისი ბრწყინვალებით იყო გაშლილი. თანამედროვე ცათამბჯენები, ძველი ხიდები, კლასიკური არქიტექტურა. მათმა კოლონამ აიღო მალსახმობი პირდაპირ ქალაქის ცენტრში, რისკავდა ყველა რთული მალსახმობის გამოყენებით, რაც მათ ადგილობრივმა მძღოლებმა იცოდნენ. რქები გაისმა, წყევლამ აავსო ჰაერი, ბორდიურები და ნაგვის ურნები მოიჭრა. ერთ მომენტში, ცალმხრივი ქუჩა იყო ჩართული, რამაც მათი მგზავრობა შვიდი წუთით შეწყვიტა და სამი ფენის ჩავარდნა გამოიწვია.
  
  მანქანების შიგნით მოქმედება თითქმის ისეთივე დაძაბული იყო. დალმა საბოლოოდ მიიღო ზარი შვედეთის პრემიერ-მინისტრისგან, რომელმაც საბოლოოდ მოიპოვა FBI-ს კეთილი ნება და ნებართვა, რომ მუზეუმში პირველი მოხვდებოდა.
  
  დალი მათ მძღოლს მიუბრუნდა. "უფრო სწრაფად!"
  
  ბენმა დალს გადასცა მუზეუმის რუკა, სადაც ნაჩვენები იყო მგლების მდებარეობა.
  
  მეტი ინფორმაცია გაჟონა. შავი და თეთრი ხალხი ჩამოვიდა. ინფორმირებულია სწრაფი რეაგირების ჯგუფები.
  
  დრეიკმა მიაღწია უელსს. "სიჩი?"
  
  "ჩვენ გარეთ ვართ. პოლიციის კავალერია ორი წუთის წინ მივიდა. შენ?"
  
  "ოცი ნაბიჯის მოშორებით. დაგვიყვირე, თუ რამე მოხდება". რაღაცამ მიიპყრო მისი ყურადღება და წამით ფანჯრის მიღმა რაღაცაზე გაამახვილა ყურადღება. déj à vu-ს ძლიერმა განცდამ კანკალი მოაწვა ნეკნებზე, როდესაც დაინახა უზარმაზარი ბილბორდი, რომელიც აცხადებდა მოდის დიზაინერის აბელ ფრეის ჩამოსვლას ნიუ იორკში მისი საოცარი კატების ჩვენებით.
  
  ეს სიგიჟეა, ფიქრობდა დრეიკი. მართლა გიჟია.
  
  ბენმა გააღვიძა თავისი და დიდ ბრიტანეთში და მათი ტრანსპორტის დანახვაზე ჯერ კიდევ სუნთქვაშეკრულმა მოახერხა მისი ჩარიცხვა პროექტ Valkyrie-ში - როგორც მან უწოდა. "ზოგავს დროს", უთხრა მან დალს. "მას შეუძლია გააგრძელოს კვლევა, სანამ ჩვენ იქ ვართ და ამ მგლებს გადავარჩენთ. არ ინერვიულო, ის ფიქრობს, რომ ეს იმიტომ, რომ მე მინდა მათი გადაღება ჩემი ხარისხისთვის. "
  
  "ატყუებ შენს დას?" დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა.
  
  "ის იზრდება." კენედიმ ბლეიკს ხელი მოჰკიდა. "მიეცით ბავშვს ადგილი."
  
  დრეიკის მობილურმა აწკრიალდა. მას არ სჭირდებოდა აბონენტის ID-ის შემოწმება, რათა იცოდა, რომ ეს იყო უელსი. "ნუ მეტყვი, მეგობარო. კანადელები?
  
  უელსმა ჩუმად ჩაიცინა. "გინდა."
  
  "ა?" - Ვიკითხე.
  
  "როგორც კანადელები, ასევე გერმანელები სხვადასხვა მარშრუტებს იყენებენ. ეს ომი შენს გარეშე დაიწყება."
  
  დალმა თქვა: "SWAT გუნდი სამი წუთის სავალზეა. სიხშირე არის 68. "
  
  დრეიკმა ფართო ფანჯარაში გაიხედა. "Ჩვენ აქ ვართ".
  
  
  * * *
  
  
  "ცენტრალური პარკის დასავლეთის შესასვლელი", - თქვა ბენმა, როდესაც ისინი მანქანიდან გადმოვიდნენ. "მიდის ერთადერთ ორ კიბემდე, რომლებიც ქვედა დონიდან ადის მეოთხე სართულამდე."
  
  კენედი დილის სიცხეში გავიდა. "რომელ სართულზე ცხოვრობენ მგლები?"
  
  "მეოთხე".
  
  "ფიგურები." კენედიმ მხრები აიჩეჩა და მუცელზე ხელი მოხვია. "ვიცოდი, რომ ამ სადღესასწაულო ნამცხვრებს ვინანებდი."
  
  დრეიკი უკან დარჩა, რადგან შვედი ჯარისკაცები რაც შეეძლოთ სწრაფად დარბოდნენ მუზეუმის კიბეებზე. იქ რომ მიაღწიეს, დაიწყეს იარაღის ამოღება. დალმა შეაჩერა ისინი მაღალი შესასვლელის ჩრდილში, გუნდს მრგვალი სვეტები აკრავდა.
  
  "ტვიტერები ჩართულია. "
  
  გაისმა ათეული "ჩეკი!". "პირველად ჩვენ მივდივართ", - გახედა მან დრეიკს. "Მიყვები. დაიჭირე".
  
  მან დრეიკს სანთებელების ზომის ორი ცილინდრული ობიექტი და ორი ყურსასმენი გადასცა. დრეიკმა ცილინდრული ღეროები 68-ით მოაბრუნა და დაელოდა სანამ ორივე ძირიდან მწვანე შუქის გამოცემას დაიწყებდა. ერთი მისცა კენედის, მეორე კი თავისთვის შეინახა.
  
  "ტვიტერები", - თქვა მან ცარიელ მზერაზე. "ეს არის ახალი მეგობრული სახანძრო დახმარება. ყველა ამხანაგური მატჩი ერთნაირი სიხშირით ტარდება. შეხედე კოლეგას და ყურში შემაშფოთებელი ჭიკჭიკის ხმა ისმის, შეხედე ცუდ ბიჭს და ვერაფერი გესმის..." ყურმილი დაისვა. "ვიცი, რომ ეს არ არის სანდო, მაგრამ ის გეხმარება ისეთ სიტუაციებში, როცა ბევრი რამ გაქვს გასაკეთებელი. Ამგვარად."
  
  ბენმა თქვა: "რა მოხდება, თუ სიხშირე შეეჯახება მეორეს?"
  
  "ეს არ მოხდება. ეს არის უახლესი Bluetooth ტექნოლოგია - სიხშირის ადაპტირებადი გავრცელების სპექტრი. მოწყობილობები "ხტუნავს" სამოცდაცხრა შემთხვევით შერჩეულ სიხშირეზე წინასწარ დანიშნულ ზოლებში - ერთად. აქვს დაახლოებით ორასი ფუტის დიაპაზონი".
  
  - მაგარია, - თქვა ბენმა. "სად არიან ჩემი?"
  
  "შენ და პროფესორი გარკვეულ დროს გაატარებთ ცენტრალურ პარკში", - უთხრა დრეიკმა. "ტურისტული ნივთები. დამშვიდდი მეგობარო, ეს უსიამოვნო იქნება. "
  
  სხვა უსიტყვოდ, დრეიკი შებრუნდა და გაჰყვა ბოლო შვედ ჯარისკაცს მაღალი თაღის გავლით და მუზეუმის ბნელ ინტერიერში. კენედი ყურადღებით აკვირდებოდა.
  
  "იარაღი კარგი იქნებოდა", - ჩაიჩურჩულა მან.
  
  - ამერიკელები, - თქვა დრეიკმა, მაგრამ შემდეგ სწრაფად გაიღიმა. "დაისვენე. შვედებმა უნდა გაანადგურონ კანადელები და ორმაგად სწრაფად".
  
  მათ მიაღწიეს უზარმაზარ Y-ის კიბეს, სადაც დომინირებდა თაღოვანი ფანჯრები და თაღოვანი ჭერი და შეუჩერებლად ავიდნენ ზემოთ. ჩვეულებრივ, ეს კიბე სავსე იქნებოდა გაფართოებული ტურისტებით, მაგრამ დღეს მთელი ადგილი საშინლად სიმშვიდე იყო.
  
  დრეიკი ნაბიჯს დგამდა და ფხიზლად რჩებოდა. ამ უზარმაზარ ძველ სივრცეში ახლა ათობით საშიში ადამიანი ჩქარობდა. მათი შეკრება მხოლოდ დროის საკითხი იყო.
  
  ისინი გაიქცნენ, მათი ჩექმები ხმამაღლა ეხმიანებოდა მაღალ კედლებს, ყელის მიკროფონებიდან სტატიკური გამომავალი, შენობის ბუნებრივ აკუსტიკაზე რეზონანსი. დრეიკი ძლიერად კონცენტრირდა, გაიხსენა მისი ვარჯიში, მაგრამ ცდილობდა თვალი ადევნებდა კენედის ისე, რომ არ გამოჩენილიყო. მშვიდობიანი მოქალაქე და ჯარისკაცი აგრძელებდნენ კონფლიქტს მასში.
  
  მესამე სართულს მიუახლოვდა დალმა "წინ-ნელი" ჟესტით გააკეთა. კენედი დრეიკს მიუახლოვდა. "სად არიან თქვენი SAS მეგობრები?"
  
  "მოშორდით" თქვა დრეიკმა. "ბოლოს და ბოლოს, ჩვენ არ გვინდა ახლა არასაჭირო მკვლელობების ჩადენა, არა?"
  
  კენედიმ ჩაახშო სიცილი. "შენ კომიკოსი ხარ, დრეიკ. ნამდვილი მხიარული ბიჭი."
  
  "პაემანზე უნდა გნახო."
  
  კენედიმ გაუშვა დარტყმა, შემდეგ თქვა: "არ გეგონოთ, დავთანხმდები". მისი მარჯვენა ხელი ჩვეულებრივად სწვდა ბლუზის წინა ნაწილის გასასწორებლად.
  
  "არ გგონია, რომ ვკითხე."
  
  დაიწყეს ბოლო კიბეებზე ასვლა. როდესაც წამყვანი ჯარისკაცი ბოლო მოსახვევს მიუახლოვდა, გასროლის ხმა გაისმა და თაბაშირის ნაჭერი დუიმი აფეთქდა თავიდან.
  
  "ჩამოდი!"
  
  სროლის სეტყვამ კედლები შეაღო. დალი მუცელზე წინ მიიწია და მკლავებით მოძრაობდა.
  
  დრეიკმა თქვა: "საშინელების მეთოდი".
  
  ერთმა ჯარისკაცმა სწრაფი ზალპი ესროლა, რათა მტერი დაკავებული ყოფილიყო. მეორემ მოიხადა ჩაფხუტი, მიაკრა თოფი ქამარზე და ნელა გადაიწია წინ ცეცხლის ხაზზე. მათ მოძრაობის სუსტი შრიალი გაიგონეს. მესამე ჯარისკაცი კიბეების ქვეშ გადახტა საფარიდან და კარისკაცს თვალებს შორის მოარტყა. მამაკაცი გარდაცვლილი დაეცა, სანამ სროლას შეძლებდა.
  
  "საყვარელი," დრეიკს მოეწონა კარგად დაგეგმილი სვლები.
  
  ისინი ავიდნენ კიბეებზე, იარაღი აიღეს და აირბინეს მეოთხე სართულის თაღოვანი შესასვლელის ირგვლივ, შემდეგ კი ფრთხილად შეათვალიერეს ოთახის გარეთ.
  
  დრეიკმა წაიკითხა ნიშნები. ეს იყო ხვლიკის დინოზავრების დარბაზი. უფალო, გაიფიქრა მან. იქ არ ინახებოდა დაწყევლილი ტირანოზავრი?
  
  მან შეპარული მზერა ოთახში შეხედა. რამდენიმე პროფესიონალური გარეგნობის ბიჭი სამოქალაქო ტანსაცმელში დაკავებული ჩანდა, ყველა მათგანი შეიარაღებული იყო რაიმე სახის მძიმე ავტომატით, სავარაუდოდ Mac-10 "სპრეი და ილოცეთ". თუმცა, ტირანოზავრი იდგა მის წინ, კოშმარული სიდიადით აღმართული, კოშმარის მუდმივი განსახიერება მისი გაუჩინარების შემდეგაც კი მილიონობით წლის შემდეგ.
  
  და მის გვერდით - ოსტატურად უცურდა ყბებს - გაიარა ალისია მაილსი, კიდევ ერთი სასიკვდილო მტაცებელი. მან თავისი ხელმოწერით დაიყვირა: "დროს უყურეთ, ბიჭებო! ერთი სრიალი აქ და მე პირადად გამოგიყვან ყველა ბაგერს თამაშიდან! Იჩქარე!"
  
  "ახლა იქ არის ქალბატონი", - დამცინავად ჩასჩურჩულა კენედიმ მილიმეტრიდან. დრეიკმა იგრძნო მისი ფრთხილი სუნამო და მსუბუქი სუნთქვა. "ძველი მეგობარი, დრეიკი?"
  
  "ასწავლე მას ყველაფერი, რაც მან იცის", - თქვა მან. "სიტყვასიტყვით, თავიდან. მერე ჩემს გვერდით გაიარა. უცნაური ნინძა-შაოლინის სირცხვილი. და ის არასოდეს ყოფილა ქალბატონი, ეს ნამდვილად არის."
  
  "მარცხნივ ოთხია", - თქვა ჯარისკაცმა. "ხუთი მარჯვნივ. პლუს ქალი. ოდინის ექსპონატი უნდა იყოს ოთახის უკანა მხარეს, ალბათ ცალკე აკლდამაში, არ ვიცი".
  
  დალმა ამოისუნთქა. "გადაადგილების დროა."
  
  
  თვრამეტი
  
  
  
  ნიუ იორკის ეროვნული ისტორიის მუზეუმი
  
  
  შვედები გადმოხტნენ საფარიდან, ზუსტად ისროდნენ. ოთხი კანადელი დაეცა, შემდეგ კიდევ ერთი, მათგან სამი მინის ექსპონატს დაეჯახა, რომელიც თავის მხრივ გადმოვარდა და აფეთქების მსგავსი ხმაურით დაეჯახა იატაკს.
  
  დარჩენილი კანადელები მოტრიალდნენ და ადგილზე ცეცხლი გაუხსნეს. ორმა შვედმა იყვირა. ერთი დაეცა და თავზე ჭრილობიდან სისხლი წამოუვიდა. მეორე ღრიალში ჩავარდა, ბარძაყზე ხელი მოეკიდა.
  
  დრეიკი ოთახში შევიდა გაპრიალებული იატაკის გასწვრივ და მიცურავდა უზარმაზარი შუშის ეკრანს, სადაც გიგანტური არმადილოები იყო გამოსახული. როგორც კი დარწმუნდა, რომ კენედი უსაფრთხოდ იყო, თავი ასწია, რათა ჭიქიდან გადაეხედა.
  
  მე დავინახე, რომ ალისია ორი გაქცეული შვედი მოკლა ორი სრულყოფილი დარტყმით.
  
  ტირანოზავრის უკნიდან კიდევ ოთხი კანადელი გამოჩნდა. ისინი უნდა ყოფილიყვნენ იმ ხვრელში, სადაც მგლები იყვნენ გამოფენილი. მათ ტანზე ჰქონდათ მიბმული უცნაური ტყავის ქამრები და ზურგზე მძიმე ზურგჩანთები.
  
  და ასევე Mac-10. ოთახი ტყვიებით აავსეს.
  
  შვედები დაფარვისთვის ჩაყვინთავდნენ. დრეიკი იატაკზე დაეცა და კენედის თავზე შემოეხვია, რომ რაც შეიძლება დაბალი ყოფილიყო. მის ზემოთ მინა დაიმსხვრა, შუშის ნამსხვრევები მიმოიფანტა და მათზე წვიმდა. არმადილოს ნამარხები და ასლები აფეთქდა და დაიშალა მათ გარშემო.
  
  "სწრაფად დასუფთავება, კარგი?" კენედიმ ჩაილაპარაკა. "Დიახ ეს სწორია."
  
  დრეიკმა თავი გააქნია, ყველგან შუშის ნამსხვრევები ესროლა და მუზეუმის გარე გვერდითი კედელი შეამოწმა. იქ კანადელი დაეცა და დრეიკმა მაშინვე მონიშნა.
  
  "უკვე აკეთებს ამას."
  
  გატეხილი დისპლეი საფარად გამოიყენა და მწოლიარე ბიჭს მიუახლოვდა. ავტომატს დასწვდა, მაგრამ მამაკაცს თვალები უცებ გაუფართოვდა!
  
  "იესო!" კიდობნის აგებისას დრეიკის გული უფრო სწრაფად უცემდა ვიდრე ნოეს ხელები.
  
  კაცმა ამოიოხრა, ტკივილისგან თვალები გაუფართოვდა. დრეიკი სწრაფად მოვიდა გონს, აიღო იარაღი და დაივიწყა. "სისხლიანი ზომბი".
  
  ის ცალ მუხლზე დატრიალდა, მზად იყო დარტყმისთვის, მაგრამ კანადელებმა უკან დაიხიეს T. Rex-ის ნეკნიანი მუცლის უკან. Ჯანდაბა! ცოტა ხნის წინ რომ არ შეეცვალათ მისი პოზა, რის გამოც ის ნაკლებად თავდაყირა დადიოდა ვიდრე ადრე. მას მხოლოდ რამდენიმე მოწყვეტილი ფეხი ხედავდა.
  
  კენედი მისკენ დაიძრა და მის გვერდით ასრიალდა.
  
  "კარგი სლაიდი," თქვა მან, მარცხნივ და მარჯვნივ მოძრაობდა და ცდილობდა დაენახა, რას აპირებდნენ კანადელები.
  
  ბოლოს მან დაინახა მოძრაობა სამ მოტეხილ ნეკნს შორის და უნდობლად ამოისუნთქა. "მათ მგლები ჰყავთ", - ამოისუნთქა მან. "და ისინი ნაწილებად არღვევენ!"
  
  კენედიმ თავი დაუქნია. "არა. ისინი არღვევენ მათ ნაწილებად, "- თქვა მან. "შეხედე. შეხედე ზურგჩანთებს. არავის უთქვამს, რომ ოდინის ყველა ნაწილი მთლიანი უნდა იყოს, არა?
  
  "და მათი ნაწილებად ამოღება უფრო ადვილია", - თავი დაუქნია დრეიკმა.
  
  ის აპირებდა შემდეგი ექსპონატის გარეკანზე გადასვლას, როცა მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა. ოთახის შორეული კუთხიდან, "ხერხემლიანთა წარმოშობის" მონიშნული კარიდან, ათეულმა ყვირილი ბანში შემოიჭრა. ისინი ცურავდნენ, ისროდნენ სასტიკად, იცინოდნენ ისე, როგორც გულშემატკივრები, რომლებიც ზედოზირებულად აჭარბებდნენ იეგერს გაზაფხულის შესვენებაზე.
  
  "გერმანელები აქ არიან." მშრალად თქვა დრეიკმა, სანამ იატაკზე დაეცემოდა.
  
  ტირანოზავრი სასტიკად შეირყა, როდესაც ტყვიის ჭურვი პირდაპირ მასში გაიჭრა. თავი ეკიდა, კბილები დაფშვნილი, თითქოს ირგვლივ ძალადობამ ისე გააბრაზა, რომ სიცოცხლე დაებრუნებინა. კანადელი გაფრინდა უკან გორში ღრუბელში. დინოზავრის ყბაზე სისხლი დაიღვარა. შვედმა ჯარისკაცმა ხელი იდაყვამდე დაკარგა და ყვირილით დარბოდა.
  
  გერმანელები შევიდნენ, გაგიჟდნენ.
  
  დრეიკთან ყველაზე ახლოს ფანჯრის უკნიდან მოდიოდა ვერტმფრენის როტორის პირების ნაცნობი ბუმ-ბუმ-ბუმი.
  
  Აღარ!
  
  მისი პერიფერიული ხედვით, დრეიკმა შენიშნა სპეცრაზმის ფიგურების ჯგუფი, რომლებიც ჩაცმული იყვნენ მისკენ მიმავალი. როცა დრეიკმა იმ მიმართულებით გაიხედა, ყურებში ტვიტერები გაგიჟდნენ.
  
  Კარგი ბიჭები.
  
  კანადელები წავიდნენ, რამაც ქაოსი გამოიწვია. ისინი ტირექსის გიგანტური მუცლის ქვემოდან აფეთქდნენ და გააფთრებული ისროდნენ. დრეიკმა კენედი მხარზე აიტაცა.
  
  "გადაიტანე!" ისინი ფრენის ხაზზე იყვნენ. მან აიძულა კენედი, როგორც კი ალისია მაილსი ჩანდა. დრეიკმა ასწია იარაღი, შემდეგ დაინახა მასიური გერმანელი მილო, რომელიც მარცხნიდან უახლოვდებოდა.
  
  პაუზის ერთ წამში სამივემ იარაღი ჩამოუშვა.
  
  ალისია გაკვირვებულმა შეხედა. "ვიცოდი, რომ ამ საქმეში შეხვალ, დრეიკ, ბებერო ნაძირალა!"
  
  მილო მკვდარი გაჩერდა. დრეიკი ერთიდან მეორეს უყურებდა. "მე უნდა დავრჩენილიყავი შვედეთში, ძაღლის სუნთქვა." დრეიკმა სცადა დიდი ბიჭის კვერცხები. "მენატრება შენი ძუა, ჰა?"
  
  ტყვიებმა მათ ირგვლივ ჰაერი ისე შეაღწიეს დაძაბულ კუბოში.
  
  - შენი დროც მოვა, - ხმადაბლა ჩასჩურჩულა მილომ. "როგორც იქ შენი პატარა ბიჭი და მისი და. და პარნევიკის ძვლები.
  
  შემდეგ სამყარო დაბრუნდა და დრეიკმა ინსტინქტურად გაიქცა ერთი მილიწამი მას შემდეგ, რაც დაინახა, რომ ალისია აუხსნელად დაეცა მიწაზე.
  
  RPG-ის რაკეტამ T-Rex-ს მუცელი დაარტყა და ძვლის დანები ყველა მიმართულებით დაფრინავდა. ის შემოვარდა დარბაზში, ერთ-ერთი გვერდითი ფანჯრიდან. მძიმე პაუზის შემდეგ, გაისმა გიგანტური აფეთქება, რომელმაც შეძრა ოთახი, რასაც მოჰყვა ლითონის ნგრევის მტანჯველი ხმა და სახსრების ჩხვლეტა.
  
  ლითონის სიკვდილი ეროვნული ისტორიის მუზეუმის კედელს შეეჯახა.
  
  დრეიკი კენედის თავზე იყო გაშლილი, რადგან ვერტმფრენის იმპულსმა გამოიწვია იგი მუზეუმის კედელს დაეჯახა, რამაც მძიმე ნამსხვრევების ჩამონგრევა გამოიწვია. ცხვირმა გატეხა, ნამსხვრევები ტალღოვან გროვებში გადააგდო წინ. ამის შემდეგ კაბინა თითქმის ვერტიკალურად დაეჯახა კედელს, რომელიც იშლება და დაინახეს, რომ პილოტი აფორიაქებული პანიკაში აფრქვევდა მექანიზმს, სანამ ბუზივით გადაუსხავდნენ საკუთარ საქარე მინას.
  
  შემდეგ პროპელერის პირები მოხვდა... და ამოვარდა!
  
  მფრინავი ლითონის შუბები ოთახში მკვლელობის ზონას ქმნიდნენ. ექვსფუტიანმა მწვერვალმა ზუზუნის ხმა გამოსცა, როცა დრეიკისა და კენედისკენ მიფრინავდა. SAS-ის ყოფილი ჯარისკაცი რაც შეიძლება სიბრტყეში იწვა და შემდეგ იგრძნო , როგორ მოეჭრა ყურის ზედა ნაწილი, სანამ ნამცეცმა კენედის სკალპის ნაწილი მოაჭრა და სამი ფუტით ჩაეფლო ყველაზე შორეულ კედელში.
  
  ერთი წუთით გაოგნებული იწვა, შემდეგ უცებ თავი გადააქნია. ვერტმფრენი გაჩერდა და სიჩქარე დაკარგა. მომდევნო მომენტში ის მუზეუმის მხარეს ჩამოცურდა, როგორც უილ ე.
  
  დრეიკმა ოთხი წამი დათვალა, სანამ მძიმე მეტალის ყრუ კრახი გაისმოდა. მან ცოტა ხანი დაათვალიერა ოთახი. კანადელებმა ნაბიჯები არ გატეხეს, მიუხედავად იმისა, რომ ერთი მათგანი როტორის პირით იყო ნაჭრები. ისინი ოთახის მხარეს მიადგნენ, ოთხი ბიჭი მძიმე ზურგჩანთებით, ასევე ალისია და ერთი საფარველი მებრძოლი. ისინი ტრიალებდნენ, რაც დაღმავალ ერთეულებს ჰგავდა.
  
  საშინელება ეწერა გერმანელების სახეებზე, ნიღბებით არა დაფარული. დრეიკმა ვერ შეამჩნია თეთრებში ჩაცმული მამაკაცი და დაინტერესდა, იყო თუ არა ეს მისია მისთვის სარისკო. მან დაინახა, რომ სპეცრაზმი სწრაფად უახლოვდებოდა მათ; შვედებმა დათმეს ძალა, როდესაც ამერიკელები მოვიდნენ.
  
  კანადელებმა თავი მგლებთან ერთად გადაარჩინეს! დრეიკმა აწევა სცადა, მაგრამ სხეულის აწევა გაუჭირდა, ძლიერ შეძრწუნებულმა ახლომახლო მისმა და გასაოცარმა სცენამ.
  
  კენედი დაეხმარა იდაყვის ძლიერად მოხვევით, სანამ ქვემოდან ამოიძრო, დაჯდა და თავიდან მოიწმინდა სისხლი.
  
  "გარყვნილი". - იღრიალა მან დაცინვით გაბრაზებულმა.
  
  დრეიკმა ხელი ყურზე მიადო, რათა სისხლდენა შეეჩერებინა. როგორც ის უყურებდა, დარჩენილი ხუთი შვედური სპეცრაზმიდან სამმა სცადა კანადელებთან ბრძოლა, რადგან პირველმა გამოიყენა თავისი გამშვები სროლა განადგურებული ფანჯრიდან გადახტომისთვის.
  
  მაგრამ ალისია შემობრუნდა, სახეზე მხიარული ღიმილი გამოესახა და დრეიკი შინაგანად შეკრთა. ის წინ გადახტა და გადაიარა მათ, სასტიკი სიკვდილით დასჯის შავ ქვრივს, მაღალკვალიფიციურ ჯარისკაცებს ისე მოხარა, რომ მათ ძვლები შეუდარებელი იოლად დაუმსხვრია და გუნდის განადგურებას თორმეტ წამზე ნაკლები დასჭირდა.
  
  ამ დროისთვის სამი კანადელი ჩუმად და ოსტატურად გადმოხტა შენობიდან.
  
  დარჩენილმა კანადელმა ჯარისკაცმა სახურავიდან ცეცხლი გახსნა.
  
  ნიუ-იორკის SWAT-ის გუნდმა გერმანელები დაადანაშაულა, ოთახის უკანა მხარეს მიიყვანა და სამის გარდა ყველა დატოვა იქ, სადაც იდგნენ. დანარჩენმა სამმა, მათ შორის მილომ, იარაღი დააგდო და გაიქცა.
  
  დრეიკი დაიღრიალა, როდესაც ტირანოზავრმა საბოლოოდ დატოვა მოჩვენება და ჩაიძირა ძველი ძვლებისა და მტვრის გროვაში.
  
  კენედიმ დაწყევლა, როდესაც მეოთხე კანადელი გადახტა, რომელსაც სწრაფად მოჰყვა ალისია. ბოლო ჯარისკაცს თავის ქალაში ესროლეს, როცა ხტომისთვის ემზადებოდა. ის ოთახში დაბრუნდა და ცეცხლმოკიდებულ ნანგრევებს შორის იწვა, მხოლოდ გიჟის ომისა და აპოკალიფსისკენ მისი რბოლის კიდევ ერთი მსხვერპლი.
  
  
  ცხრამეტი
  
  
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ
  
  
  თითქმის მაშინვე დრეიკის გონებამ დაიწყო შეფასება და ანალიზი. მილომ გარკვეული დასკვნები გააკეთა ბენზე და პროფესორ პარნევიკზე.
  
  მან ამოიღო მობილური ტელეფონი და შეამოწმა დაზიანებულიყო, სანამ დააჭერდა სწრაფ აკრეფას.
  
  ტელეფონმა დარეკა და დარეკა. ბენი ამდენ ხანს არ დატოვებდა, არა ბენი...
  
  გული შეეკუმშა. ის ცდილობდა ბენის დაცვას, დაჰპირდა ბიჭს, რომ კარგად იქნებოდა. Თუ რამე...
  
  ხმამ უპასუხა: "დიახ?" Ჩურჩული.
  
  "ბენ? Კარგად ხარ? რატომ ჩურჩულებ?"
  
  "მეტი, მადლობა ღმერთს. მამაჩემმა დამირეკა, წავედი სალაპარაკოდ, მერე გავიხედე და დავინახე, რომ ეს ორი ავაზაკი სცემეს პროფესორს. მე მათკენ გავიქეცი და რამდენიმე სხვასთან ერთად მოტოციკლეტებით გავიდნენ".
  
  "მათ წაიყვანეს პროფესორი?"
  
  "ბოდიში, მეგობარო. თუ შემეძლო, დავეხმარებოდი. ჯანდაბა მამაჩემი!"
  
  "არა! დრეიკის გული ისევ გამოჯანმრთელდა. "ეს შენი ბრალი არ არის, ბლეიკი. Არაფერს. ამ ბაიკერებს ზურგზე დიდი ზურგჩანთები ჰქონდათ მიბმული?"
  
  "ზოგმა გააკეთა."
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ. დარჩი იქ."
  
  დრეიკმა ღრმად ამოისუნთქა და ნერვების დამშვიდებას შეეცადა. კანადელები იჩქარებდნენ. ბენმა საზიზღარ დარტყმას თავი აარიდა, მამის წყალობით, მაგრამ პროფესორი ღრმა შიშში იყო. "მათი გეგმა იყო აქედან გაქცევა მომლოდინე ველოსიპედებით", - უთხრა მან კენედის, შემდეგ კი ნაგვის ოთახი მიმოიხედა. "დალი უნდა ვიპოვოთ. Ჩვენ პრობლემა გვაქვს."
  
  "Მხოლოდ ერთი?"
  
  დრეიკმა გამოიკვლია მუზეუმში მათ მიერ გამოწვეული ნგრევა. "ეს რამ უბრალოდ დიდი ხნის განმავლობაში აფეთქდა."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა დატოვა მუზეუმი მთავრობის თანამშრომლებით გარშემორტყმული. ისინი ცენტრალურ პარკის დასავლეთ შესასვლელთან აწყობდნენ დასადგმელ პოსტს, რომელიც მან შეგნებულად დააიგნორა, როცა მის მოპირდაპირე სკამზე მჯდომი ბენი შენიშნა. ბავშვი გაუჩერებლად ტიროდა. Ახლა რა? კენედი მის გვერდით ბალახის ზოლზე გაიქცა.
  
  "ეს არის კარინი", - ბენის თვალები ისეთივე ხალხმრავლობა იყო, როგორც ნიაგარას ჩანჩქერი. "მე მას ელფოსტა გავუგზავნე, რომ მეკითხა, როგორ იყო იგი Valkyries-თან და მივიღე... მივიღე ეს MPEG... საპასუხოდ."
  
  მან ლეპტოპი მოაბრუნა, რათა მათ დაენახათ. ეკრანზე გამოჩნდა პატარა ვიდეო ფაილი, რომელიც უკრავდა განმეორებით. კლიპი დაახლოებით ოცდაათი წამი გაგრძელდა.
  
  შავ-თეთრ ყინულოვან ჩარჩოზე გამოსახული იყო ბენის დის, კარინის ბუნდოვანი გამოსახულებები, რომლებიც სუსტად იყო ჩამოკიდებული ორი მსუქანი, ნიღბიანი მამაკაცის მკლავებში. მუქი ლაქები, რომლებიც მხოლოდ სისხლით შეიძლებოდა ყოფილიყო, შუბლზე და პირზე დაასველა. მესამე კაცმა სახე კამერისკენ ასწია და სქელი გერმანული აქცენტით ყვიროდა.
  
  "მან წინააღმდეგობა გაუწია, პატარა მინქსი, მაგრამ დარწმუნებული იყავით, რომ ჩვენ ვასწავლით, თუ რა სისულელეა ეს მომდევნო რამდენიმე კვირის განმავლობაში!" კაცმა თითი აიქნია, პირიდან ნერწყვი გამოასხა. "შეწყვიტე მათ დახმარება, პატარა ბიჭო. შეწყვიტე მათზე თავდასხმა.... ისსს.... თუ ასე მოიქცევი, მას მშვიდად დააბრუნებ უკან" - უსიამოვნო სიცილი. "Მეტი ან ნაკლები".
  
  ფრაგმენტმა დაიწყო გამეორება.
  
  - ის მეორე დენია, - თქვა ბენმა. "სურს საკუთარი საბრძოლო ხელოვნების სკოლის გახსნა. არ მეგონა, რომ ვინმეს შეეძლო მისი ცემა, ჩემო, ჩემო უფროს დას.
  
  დრეიკი ბენს ჩაეხუტა, როცა მისი ახალგაზრდა მეგობარი გაფუჭდა. მისი მზერა, რომელიც კენედიმ შენიშნა, მაგრამ მისთვის არ იყო განკუთვნილი, სიძულვილით იყო სავსე ბრძოლის ველზე.
  
  
  ოცი
  
  
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ
  
  
  აბელ ფრეი, მსოფლიოში ცნობილი მოდის დიზაინერი, მულტიმილიონერი და სამარცხვინო 24-საათიანი წვეულების Chateau-La Verein-ის მფლობელი, იჯდა მედისონ სკვერ გარდენის კულისებში და უყურებდა თავის მინიონებს, როგორ ტრიალებდნენ ირგვლივ, როგორც თავისუფლად დამტვირთავი პარაზიტები, რომლებიც სინამდვილეში იყვნენ.
  
  მზედგომის ან დაცემის პერიოდში, ის მათ აწვდიდა თავისი ფართო ალპური სახლის საზღვრებში - ყველა მსოფლიოში ცნობილი მოდელებიდან დაწყებული, განათების ეკიპაჟებით და უსაფრთხოების პერსონალით დამთავრებული - წვეულებები არ ჩერდებოდა კვირების განმავლობაში. მაგრამ როცა ტური გაგრძელდა და ფრეის სახელი ყურადღების ცენტრში მოექცა, ისინი ნერვიულობდნენ, ნერვიულობდნენ და აკმაყოფილებდნენ მის ყოველ ახირებას.
  
  სცენა ფორმას იღებდა. კატის სირბილი ნახევრად დასრულდა. მისი განათების დიზაინერი მუშაობდა The Garden-ის გუნდთან, რათა შეემუშავებინა ურთიერთპატივისცემის ჯადოსნური გეგმა: სინქრონიზებული განათება და ხმის განრიგი ორსაათიანი შოუსთვის.
  
  ფრეის განზრახული ჰქონდა შეძულებულიყო ეს და ნაბიჭვრებს ოფლიანობა და დაეწყო თავიდან.
  
  სუპერმოდელები გაშიშვლების სხვადასხვა ეტაპზე წინ და უკან დადიოდნენ. მოდის ჩვენების კულისებში სასცენო ჩვენების საპირისპირო იყო - ნაკლები მასალა გჭირდებოდათ და არა მეტი - და ამ მოდელებმა - ყოველ შემთხვევაში, ვინც მასთან ერთად ცხოვრობდა ლა ვერეინაში - იცოდნენ, რომ მან ეს ყველაფერი ადრე მაინც ნახა.
  
  ის ხელს უწყობდა ექსჰიბიციონიზმის განვითარებას. სინამდვილეში, მან მოითხოვა. შიშმა შეაჩერა ისინი, ეს უხეში. შიში, სიხარბე და სიძუნწე და ყველა სხვა შესანიშნავი საერთო ცოდვა, რომელიც ჯაჭვში აკავშირებდა უბრალო მამაკაცებსა და ქალებს ძალაუფლებისა და სიმდიდრის მქონეთ - Victoria's Secret-ის ტკბილეულის გამყიდველებიდან დაწყებული ყინულის ქანდაკებებით დამთავრებული და მისი დანარჩენი იღბლიანი მსახურებით - თითოეული მათგანი წუწუნებს. სისხლისმსმელები.
  
  ფრეიმ დაინახა, როგორ შეაღწია მაილო საქორწინო სხეულებში. დავინახე, როგორ გაურბოდნენ მოდელები სასტიკ უხეში მამაკაცს. შინაგანად გავუღიმე მათ აშკარა ამბავზე.
  
  მილო არ ჩანდა ბედნიერი. "დაბრუნდი იქ!" მან თავი დაუქნია ფრეის იმპროვიზირებული მობილური ოფისისკენ.
  
  ფრეის სახე გაუმკვრივდა, როცა ისინი მარტო იყვნენ. "Რა მოხდა?"
  
  "რა არ მოხდა, ვერტმფრენი დავკარგეთ. ორ ბიჭთან ერთად გამოვედი იქიდან. მათ ჰყავდათ SWAT, SGG, ის ნაძირალა დრეიკი და კიდევ რამდენიმე ძუ. იქ ჯოჯოხეთი იყო, კაცო". მაილოს ამერიკულმა ინტონაციებმა სიტყვასიტყვით ავნო ფრეის უფრო კულტურული ყურები. მხეცმა მას ახლახან უწოდა "კაცი".
  
  "სპლინტერი?"
  
  "დაკარგე იმ შიშველი მეძავისთვის, მაილს." მილომ გაიცინა.
  
  "გაიგეს კანადელებმა?" ფრეიმ გაბრაზებულმა ხელი ჩაავლო სკამის მკლავებს, რამაც მათი დამახინჯება გამოიწვია.
  
  მილომ თითქოს ვერ შეამჩნია, უღალატა თავის შინაგან შფოთვას. ფრეის ეგოიზმი მკერდს ადიდებდა. "გაფუჭებული უსარგებლო ნაბიჭვრები!" მან ისე ხმამაღლა იყვირა, რომ მილო შეკრთა. "თქვენ უსარგებლო ნაძირალებმა წააგეთ ბანაკებული მხედრების თაიგულთან!"
  
  ფრეის ტუჩებიდან ნერწყვი გადმოფრინდა და მაგიდას აყრიდა მათ შორის. "იცი რამდენი ხანი ველოდი ამ მომენტს? Ამჯერად? Და შენ?"
  
  თავი ვერ შეიკავა, ამერიკელ კომანდოს სახეში დაარტყა. მილომ მკვეთრად გადააქნია თავი და ლოყები აუწითლდა, მაგრამ სხვა რეაქცია არ მოუხდენია.
  
  ფრეიმ აიძულა სიმშვიდის უზენაესი კუბიკი მოეცვა იგი. "ჩემი ცხოვრება, - თქვა მან უდიდესი ძალისხმევით, რაც მან იცოდა, რომ მხოლოდ მაღალი წარმოშობის მამაკაცებს შეეძლოთ, - მიეძღვნა - არა, მიძღვნილი - ამ საფლავის ძიებას... ღმერთების საფლავს. მე მათ გადავიყვან - ნაწილ-ნაწილ - ჩემს ციხესიმაგრეში. - მე ვარ მმართველი, - თქვა მან და ხელი გაიშვირა კარისკენ, - და მე ამ იდიოტების მმართველს არ ვგულისხმობ. მე შემიძლია ხუთი სუპერმოდელი მივიყვანო, რომ ჩემს უმოკლეს დაცვის თანამშრომელს გაურბოდნენ მხოლოდ იმიტომ, რომ იდეა მქონდა. მე შემიძლია კარგი კაცი ჩემს ბრძოლის ასპარეზზე სიკვდილამდე იბრძოლოს, მაგრამ ეს არ მაქცევს მმართველად. Გესმის?"
  
  ფრეის ხმამ აჩვენა ინტელექტუალური უპირატესობა. მილომ თავი დაუქნია, მაგრამ თვალები ცარიელი ჰქონდა. ფრეიმ ეს სისულელედ მიიღო. ამოისუნთქა.
  
  "აბა, კიდევ რა გაქვს ჩემთვის?"
  
  "ეს". მაილო ფეხზე წამოდგა და ფრეის ლეპტოპის კლავიატურაზე რამდენიმე წამით დააკაკუნა. გამოჩნდა პირდაპირი ტრანსლაცია, რომელიც ფოკუსირებულია ეროვნული ისტორიის მუზეუმის მიმდებარე ტერიტორიაზე.
  
  "ჩვენ გვყავს ხალხი, რომლებიც წარმოადგენენ სატელევიზიო ჯგუფს. მათ თვალი დრეიკზე ჰქონდათ, ქალსა და ბიჭზე - ბენ ბლეიკზე. ეს ასევე ტოვებს SPECIAL-ს და ყველა დანარჩენ SGG-ს, და ნახე, მე ამის მჯერა, - მან მსუბუქად დააჭირა ეკრანს, უკან დატოვა ოფლის არასასურველი ლაქები და ღმერთმა იცის კიდევ რა, "ეს არის SAS-ის გუნდი."
  
  "შენ გჯერა..." თქვა ფრეიმ. "ცდილობთ მითხრათ, რომ ახლა ჩვენ ხელთ გვაქვს მრავალრასობრივი რასა? და ჩვენ აღარ გვაქვს უდიდესი რესურსები. " ამოისუნთქა. "არა ის, რომ ეს აქამდე დაგვეხმარა."
  
  მილომ საიდუმლო ღიმილი გაუზიარა უფროსს. "თქვენ იცით, რომ ეს არის."
  
  "დიახ. Თქვენი შეყვარებული. ის ჩვენი საუკეთესო ქონებაა და მისი დრო ახლოვდება. კარგი, ვიმედოვნებთ, რომ ის ახსოვს, ვის ანგარიშს უწევს. "
  
  "ეს უფრო ფულზეა, რომელიც მას დაამახსოვრებს", - თქვა მილომ დიდი გამჭრიახობით.
  
  ფრეის თვალები გაუბრწყინდა და თვალებში უხეში ციმციმი გამოჩნდა. "ჰმ. ამას არ დავივიწყებ."
  
  "ჩვენ ასევე გვყავს ბენ ბლეიკის და. როგორც ჩანს, ველური კატა. "
  
  "კარგი. გაგზავნე იგი ციხესიმაგრეში. ჩვენ მალე იქ დავბრუნდებით." მან პაუზა გააკეთა. "მოიცადე... მოიცადე... ეს ქალი დრეიკთანაა. Ვინ არის ის?"
  
  მილომ მისი სახე შეისწავლა და მხრები აიჩეჩა. "Აზრზე არ ვარ".
  
  "კარგი, გაარკვიე!"
  
  მილომ დაურეკა სატელევიზიო ჯგუფს: "გამოიყენეთ სახის ამომცნობი პროგრამული უზრუნველყოფა დრეიკის ქალზე", - დაიღრიალა მან.
  
  ოთხი წუთის დუმილის შემდეგ მან პასუხი მიიღო. "კენედი მური", უთხრა მან ფრეის. "ნიუ-იორკის პოლიციელი"
  
  "დიახ. დიახ, მე არასოდეს მავიწყდება გარყვნილება. განზე გადადი, მილო. ნება მომეცით ვიმუშაო".
  
  ფრეიმ სათაური გუგლში მოიძია და რამდენიმე ლინკს მიჰყვა. ათ წუთზე ნაკლებ დროში მან ყველაფერი იცოდა და ღიმილი ფართო და კიდევ უფრო გაუკუღმართებული გახდა. დიდი იდეის ჩანასახები მის გონებაში პუბერტატის შემდეგ გაიზარდა.
  
  "კენედი მური," მან ვერ გაუძლო აუხსნა ქვეითს, "ერთ-ერთი საუკეთესო იყო ნიუ-იორკში. ის ამჟამად იძულებით შვებულებაშია. მან დააკავა ბინძური პოლიციელი და გაგზავნა ციხეში. მისმა ნასამართლობამ განაპირობა იმ ადამიანების გათავისუფლება, რომელთა მსჯავრირებაშიც დაეხმარა, რაც დაკავშირებული იყო მტკიცებულებების გაწყვეტილ ჯაჭვთან". ფრეი შეჩერდა. "როგორი ჩამორჩენილი ქვეყანა განახორციელებს მსგავს სისტემას, მილო?"
  
  "აშშ", მისმა ყაჩაღმა იცოდა, რას ელოდნენ მისგან.
  
  "კარგი, შესანიშნავმა ადვოკატმა უზრუნველყო კაცის, სახელად თომას კელების გათავისუფლება, "ყველაზე ცუდი სერიული მკვლელი ჩრდილოეთ შეერთებული შტატების ისტორიაში", როგორც აქ ნათქვამია. Ჩემი ჩემი. გემრიელად ამაზრზენია. მისმინე!
  
  "კალები ხსნის თავის მსხვერპლს თვალებს, სტეპლერის გამოყენებით ქუთუთოსა და შუბლზე ჭრის, შემდეგ აიძულებს ცოცხალ მწერებს ყელში ჩასვლას, აიძულებს მათ დაღეჭონ და გადაყლაპონ, სანამ არ მოკვდებიან. ფრეიმ მილოს გაფართოებული თვალებით შეხედა. "მე ვიტყოდი, რომ მაკდონალდსში ჭამას ჰგავს."
  
  მილოს არ გაუღიმა. "ის არის უდანაშაულოების მკვლელი", - თქვა მან. "კომედია არ უხდება მკვლელობას."
  
  ფრეიმ გაუღიმა მას. "თქვენ მოკალით უდანაშაულოები, არა?"
  
  "მხოლოდ ჩემი სამუშაოს შესრულებისას. მე ვარ ჯარისკაცი."
  
  "ჰმ, კარგი ხაზია, არა? არ აქვს მნიშვნელობა. დავუბრუნდეთ მიმდინარე სამუშაოს. ამ კალებმა გათავისუფლების შემდეგ კიდევ ორი უდანაშაულო მოკლა. მე ვიტყოდი ეთიკური დოქტრინის მკაფიო შედეგი და მორალური ფასეულობების ნაკრები, არა, მილო? ყოველ შემთხვევაში, ეს კალები ახლა გაქრა".
  
  მაილოს თავი ლეპტოპის ეკრანისკენ, კენედი მურისკენ გაიქნია. "Კიდევ ორი?"
  
  ახლა ფრეის გაეცინა. "Ჰაჰა. არც ისეთი სულელი ხარ, რომ ეს არ გესმის, არა? წარმოიდგინე მისი მწუხარება. წარმოიდგინე მისი აგონია!"
  
  მილომ დაიჭირა და, თავისი თავის მიუხედავად, კბილები გამოაცალა, როგორც პოლარული დათვი, რომელიც დღის პირველ დაჭერას წყვეტს.
  
  "Გეგმა მაქვს". ფრეიმ აღფრთოვანებულმა ჩაიცინა. "ოჰ, სისულელე... მე მაქვს გეგმა."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲔᲠᲗᲘ
  
  
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ
  
  
  მობილურ შტაბში ქაოსი იყო. დრეიკი, კენედი და ბენი მიჰყვნენ ტორსტენ დალს და სპეცრაზმის განრისხებულ მეთაურს კიბეებზე და არეულობა გადალახეს. მათ გაიარეს ორი კუპე, სანამ შეჩერდნენ შედარებით სიჩუმეში, რომელიც უზრუნველყოფილია ლითონის ფარდულის ბოლოში მდებარე ალკოში.
  
  "დაგვირეკეს" - სპეცრაზმის მეთაურმა გაბრაზებულმა გადააგდო იარაღი. "ჩვენ მივიღეთ ზარი და თხუთმეტი წუთის შემდეგ ჩემი სამი კაცი გარდაიცვალა! Რა...?"
  
  "მხოლოდ სამი?" ჰკითხა დალმა. "ექვსი დავკარგეთ. პატივისცემა მოითხოვს, რომ დრო გამოვყოთ..."
  
  "ჯანდაბა პატივისცემა", - გაბრაზდა SWAT-ის ბიჭი. "ჩემს ტერიტორიას არღვევ, ინგლისურო ნაბიჭვრო. თქვენ ისეთივე ცუდები ხართ, როგორც დაწყევლილი ტერორისტები!"
  
  დრეიკმა ხელი ასწია. "სინამდვილეში, მე ინგლისელი ჯიუტი ვარ. ეს იდიოტი შვედია".
  
  ამერიკელი გაკვირვებული ჩანდა. დრეიკმა ბენს მხრებზე ხელი მოუჭირა. იგრძნო, როგორ კანკალებდა ბიჭი. "ჩვენ დავეხმარეთ", - უთხრა მან სპეცრაზმის ბიჭს. "ისინი დაეხმარნენ. შეიძლებოდა ბევრად უარესი ყოფილიყო. "
  
  შემდეგ კი, როცა ბედმა ირონიული ჩაქუჩი ჩამოაგდო, შტაბზე ტყვიების შემაძრწუნებელი ხმა გაისმა. ყველა იატაკზე დაეცა. აღმოსავლეთის კედლიდან მეტალის ხმა ამოვარდა. სროლის დასრულებამდე სპეცრაზმის მეთაური ფეხზე წამოდგა. - ტყვიაგაუმტარია, - თქვა მან ცოტათი დარცხვენით.
  
  "ჩვენ უნდა წავიდეთ," დრეიკი ეძებდა კენედის, მაგრამ ვერ იპოვა.
  
  "ცეცხლის ხაზზე?" - თქვა სპეცრაზმელმა. "ვინ ჯანდაბა ხარ?"
  
  "ეს არ არის კომპანია ან ტყვიები, რაც მაწუხებს", - თქვა დრეიკმა. "ეს არის სარაკეტო ყუმბარა, რომელიც შეიძლება მალე მოჰყვეს."
  
  პრიუდანსმა უკარნახა ევაკუაცია. დრეიკი ზუსტად დროზე გამოვიდა და დაინახა შავ-თეთრები, რომლებიც ყვირიან იმ მიმართულებით, საიდანაც ტყვიები მოვიდა.
  
  მან ისევ მიმოიხედა გარშემო კენედისთვის, მაგრამ ის თითქოს გაქრა.
  
  მერე უცებ მათ შორის ახალი სახე გამოჩნდა. ბიუროს უფროსი, თუ ვიმსჯელებთ მისი სამი ვარსკვლავიანი ნიშნებით და თითქოს ეს საკმარისი არ იყო, გვერდით მიჰყვებოდა, იყო მამაკაცი, რომელსაც პოლიციის კომისრის იშვიათი ხუთი ვარსკვლავი ეცვა. დრეიკმა მაშინვე იცოდა, რომ ეს ის ბიჭი იყო, ვისთანაც უნდა დალაპარაკებოდა. ტერორიზმთან ბრძოლაში პოლიციის კომისრები იყვნენ ჩართული.
  
  სპეცრაზმის მეთაურის რადიომ ყვიროდა: "ყველაფერი გასაგებია. აქ სახურავზე არის დისტანციური მართვის იარაღი. ეს არის წითელი ქაშაყი."
  
  "ნაბიჭვრები!" დრეიკი ფიქრობდა, რომ კანადელები და გერმანელები თავიანთ პატიმრებთან ერთად უფრო და უფრო წინ მიიწევდნენ.
  
  ახალმოსულს მიმართა ტორსტენ დალმა. "თქვენ ნამდვილად უნდა ესაუბროთ ჩემს სახელმწიფო მინისტრს."
  
  "სამუშაო დასრულებულია", - თქვა კომისარმა. "შენ წახვალ აქედან."
  
  - არა, მოიცადე, - დაიწყო დრეიკმა და ფიზიკურად აკავებდა ბენს, რომ წინ არ გაეშვა. "Თქვენ არ გესმით...."
  
  - არა, არა, - თქვა კომისარმა კბილებში გამოკრული. "Მე არ ვიცი. და მე ვგულისხმობ, რომ თქვენ ტოვებთ აქედან, მიემართებით ვაშინგტონში, DC. Capitol Hill-ს უნდა თქვენი ცალი, და იმედი მაქვს, რომ ისინი დიდ ნაწილებად მიიღებენ მას. "
  
  
  * * *
  
  
  ფრენა ოთხმოცდაათი წუთი გაგრძელდა. დრეიკი ღელავდა კენედის საიდუმლოებით მოცული გაუჩინარების გამო, სანამ ის კვლავ გამოჩნდა, როდესაც თვითმფრინავი აფრენას აპირებდა.
  
  სუნთქვაშეკრული მივარდა სადარბაზოში.
  
  "მე მეგონა დაგკარგე," თქვა დრეიკმა. უზარმაზარ შვებას გრძნობდა, მაგრამ ცდილობდა მსუბუქად შეენარჩუნებინა ეს.
  
  კენედიმ არ უპასუხა. სამაგიეროდ, საუბრისგან მოშორებით ფანჯრის სავარძელზე ჩამოჯდა. დრეიკი ადგა გამოსაკვლევად, მაგრამ გაჩერდა, როცა მას მოშორდა, სახე ალაბასტრივით თეთრი ჰქონდა.
  
  სად იყო და რა მოხდა იქ?
  
  ფრენის დროს არცერთი ზარი ან ელ.წერილი არ იყო დაშვებული. არ არის ტელევიზია. გაფრინდნენ ჩუმად; რამდენიმე მცველი მათ ჩარევის გარეშე უყურებდა.
  
  დრეიკს შეეძლო დაეშვა მასზე. SAS ტრენინგს ესაჭიროებოდა ლოდინის საათები, დღეები და თვეები. მომზადებისთვის. დაკვირვებისთვის. მისთვის ერთი საათი შეიძლება გაფრინდეს მილიწამში. ერთ მომენტში მათ შესთავაზეს ალკოჰოლი ამ პატარა პლასტმასის ბოთლებში და დრეიკი ერთ წუთზე მეტხანს ყოყმანობდა.
  
  ვისკი ბრწყინავდა, კატასტროფის ქარვისფერი ამულეტი, მისი არჩეული იარაღი ბოლო დროს, როცა ყველაფერი გართულდა - როცა ელისონი წავიდა. გაახსენდა ტკივილი, სასოწარკვეთა და მაინც მისი მზერა მასზე აჩერებდა.
  
  "აქ არა, მადლობა." ბენი საკმარისად ფხიზლად იყო, რომ თავისი ბედია გაუშვა. "ჩვენ მთის ნამის ბიჭები ვართ. Მოიტანე."
  
  ბენმა დრეიკის ამ მდგომარეობიდან გამოყვანაც კი სცადა, ვითომ გიკს. ის დერეფანში გადაიხარა და უყურებდა, როგორ დაბრუნდა წამყვანი, რხევით, თავის ადგილზე. "ჩვენი ამერიკელი ძმების ჟარგონით, მე ამას შევუდგებოდი!"
  
  სახე გაწითლდა, როცა დიასახლისმა გაკვირვებულმა გადახედა. წამის შემდეგ მან თქვა: "ეს არ არის ჰუტერის ჰაერი, პატარავ."
  
  ბენი ისევ სკამზე ჩაეშვა. "სიგიჟე".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "შენი ჯანმრთელობა, მეგობარო. შენი მუდმივი დამცირება ბედნიერი შეხსენებაა იმისა, რომ შენს ასაკში არასდროს ვყოფილვარ".
  
  "სიგიჟე".
  
  "სერიოზულად - გმადლობთ."
  
  "არ ინერვიულო".
  
  "და კარინი - ის კარგად იქნება. Გპირდები."
  
  "როგორ შეგიძლია ამის დაპირება, მეთ?"
  
  დრეიკი შეჩერდა. რაც გამოითქვა იყო მისი თანდაყოლილი ვალდებულება გაჭირვებულთა დასახმარებლად და არა ჯარისკაცის მკაფიო განსჯა.
  
  "ისინი ჯერ არ დააზარალებს მას", - თქვა მან. "და ძალიან მალე ჩვენ გვექნება იმაზე მეტი დახმარება, ვიდრე თქვენ წარმოიდგენთ."
  
  "როგორ იცით, რომ ისინი არ დააზარალებს მას?"
  
  დრეიკმა ამოიოხრა. "კარგი, კარგი, ეს განათლებული ვარაუდია. მისი სიკვდილი რომ უნდოდათ, მაშინვე მოკლავდნენ, არა? არავითარი განებივრება. მაგრამ მათ არ გააკეთეს. Ისე..."
  
  "დიახ?"
  
  "გერმანელებს ის რაღაცისთვის სჭირდებათ. ისინი მას ცოცხლად შეინარჩუნებენ". დრეიკმა იცოდა, რომ მათ შეეძლოთ მისი წაყვანა ცალკეულ დაკითხვაზე ან რაიმე უფრო ჩვეულებრივზე - დიქტატორის მსგავს უფროსთან, რომელსაც მოსწონდა ყველა ღონისძიებაზე დომინირება. წლების განმავლობაში დრეიკს შეუყვარდა ამ ტიპის ტირანი. მათი ავტორიტარიზმი კარგ ბიჭებს ყოველთვის აძლევდა მეორე შანსს.
  
  ბენმა აიძულა ღიმილი. დრეიკმა იგრძნო, რომ თვითმფრინავმა დაშვება დაიწყო და თავის თავში დაიწყო ფაქტების გადახედვა. მისი პატარა გუნდის დაშლის შემდეგ, მას მოუწია გაძლიერება და მათი დაცვა.
  
  
  * * *
  
  
  თვითმფრინავიდან გასვლიდან ორ წუთში დრეიკმა, ბენმა, კენედიმ და დალმა შეაღეს რამდენიმე კარი, წყნარი ესკალატორით, სქელი ლურჯი პანელებით შემოსილი პლიუს დერეფნით და ბოლოს მძიმე კარიდან, რომელიც დრეიკმა შენიშნა, რომ გააზრებულად იყო ჩაკეტილი. მათ.
  
  ისინი აღმოჩნდნენ პირველი კლასის, პირველი კლასის დარბაზში, ცარიელი, გარდა საკუთარი თავისა და რვა სხვისა: ხუთი შეიარაღებული მცველი და სამი კოსტიუმი - ორი ქალი და ერთი უფროსი მამაკაცი.
  
  მამაკაცი წინ გადადგა. - ჯონათან გეითსი, - თქვა მან ჩუმად. "თავდაცვის მინისტრი."
  
  დრეიკმა პანიკა მოულოდნელად იგრძნო. ღმერთო, ეს ბიჭი იყო მეგა-ძლიერი, შესაძლოა მეხუთე ან მეექვსე იყო პრეზიდენტობის რიგში. ამოისუნთქა და წინ გადაუდგა, მცველების წინსვლის მოძრაობები შენიშნა, შემდეგ ხელები გაშალა.
  
  "ყველა მეგობარი აქ არის", - თქვა მან. "ყოველ შემთხვევაში, მე ასე ვფიქრობ."
  
  "მჯერა, რომ მართალი ხარ." თავდაცვის მინისტრი წინ წამოვიდა და ხელი გაუწოდა. "დროის დაზოგვის მიზნით, უკვე ინფორმირებული ვიყავი. შეერთებული შტატები მზად არის და შეუძლია დაეხმაროს. მე აქ ვარ იმისათვის, რომ ხელი შევუწყო... ამ დახმარებას".
  
  ერთმა ქალმა ყველას სასმელი შესთავაზა. მას შავი თმა ჰქონდა, გამჭოლი მზერა და ორმოცდაათიან წლებში იყო, საკმარისად სქელი ხაზები ჰქონდა სახელმწიფო საიდუმლოების დასამალად და მცველების უგულებელყოფის მანერა, რაც მათთან დისკომფორტს ლაპარაკობდა.
  
  სასმელებმა ყინული ოდნავ დნება. დრეიკი და ბენი გეითსთან დარჩნენ და დიეტურ სასმელებს სვამდნენ. კენედი ფანჯარასთან მივიდა, ღვინოს ატრიალებდა და ტაქსის თვითმფრინავებს გაჰყურებდა, თითქოს ფიქრებში ჩავარდნილი. ტორსტენ დალი ევიანთან ერთად კომფორტულ სკამზე ჩაიძირა, მისი სხეულის ენა არჩეული იყო არასაფრთხობად.
  
  - ჩემი და, - ჩაილაპარაკა ბენმა. "შეგიძლია დაეხმარო მას?"
  
  "CIA დაუკავშირდა ინტერპოლს, მაგრამ ჩვენ ჯერ არ გვაქვს რაიმე მტკიცებულება გერმანელებთან დაკავშირებით". რამდენიმე წუთის შემდეგ, როდესაც აღნიშნა ბენის უბედურება და ძალისხმევა, რომელიც მას დასჭირდა კონგრესის წევრის დასაკავშირებლად, მდივანმა დაამატა: "ჩვენ ვცდილობთ, შვილო. ჩვენ მათ ვიპოვით."
  
  "ჩემმა მშობლებმა ჯერ არ იციან." ბენმა უნებურად დახედა მობილურს. "მაგრამ ამას დიდი დრო არ დასჭირდება..."
  
  ახლა კიდევ ერთი ქალი წამოვიდა წინ - მხიარული, თავდაჯერებული, ბევრად ახალგაზრდა ინდივიდი, რომელიც ყოველმხრივ მოგაგონებთ მომავალ ყოფილ ქალბატონ სახელმწიფო მდივანს, ნამდვილ მტაცებელს ან, როგორც თავად დრეიკმა უთხრა, ალისია მაილსის პოლიტიკურ ვერსიას.
  
  "ჩემი ქვეყანა არარეალურია, მისტერ დალ, მისტერ დრეიკ. ჩვენ ვიცით, რომ ამ მხრივ ძალიან ჩამოვრჩებით და ვიცით, რა არის ფსონები. თქვენი SAS გუნდი გაწმენდილია ოპერაციისთვის. SGG ასევე. ჩვენ გვყავს დელტას გუნდი მზად დასახმარებლად. უბრალოდ დაამატე რიცხვები..." მან თითები აათამაშა. "კოორდინატები".
  
  "და პროფესორი პარნევიკი?" დალმა პირველად ისაუბრა. "რა ამბებია კანადელებზე?"
  
  - ორდერები გაცემულია, - თქვა მდივანმა ოდნავ მკაცრად. "ეს არის დიპლომატიური სიტუაცია"
  
  "არა!" დაიყვირა დრეიკმა, შემდეგ ამოისუნთქა, რომ დამშვიდებულიყო. "Არა სერ. ეს არასწორი მიდგომაა. ეს რამ დაიწყო... რა?... სამი დღის წინ? დრო აქ ყველაფერია, განსაკუთრებით ახლა. მომდევნო დღეები, - თქვა მან, - არის ის, სადაც ჩვენ ვიგებთ ან ვმარცხდებით.
  
  მდივანმა გეითსმა გაკვირვებული მზერა მიაპყრო მას. "მესმის, რომ შენში ჯერ კიდევ გყავს ჯარისკაცები, დრეიკ. მაგრამ არა ამ რეაქციის გამო".
  
  "მე გადავდივარ ჯარისკაცსა და სამოქალაქო პირს შორის, როცა ეს ჯდება", - აიჩეჩა მხრები დრეიკმა. "ყოფილი ჯარისკაცის უპირატესობები."
  
  "დიახ. ისე, თუ ეს გაგრძნობინებთ თავს უკეთესად, ორდერები არ დაგვეხმარება. კოლბი ტეილორი კანადის სასახლიდან თანამშრომლების უმეტესობასთან ერთად გაუჩინარდა. ჩემი ვარაუდით, ის ამას დიდი ხნის განმავლობაში გეგმავდა და წინასწარ შეთანხმებულ სიტუაციებზე გადავიდა. არსებითად - ის არ არის ქსელიდან."
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა. "Რაიმე კარგი სიახლე?"
  
  ჩაილაპარაკა ახალგაზრდა ქალმა. "კარგი, ჩვენ გთავაზობთ კონგრესის ბიბლიოთეკის ყველა რესურსს, რათა დაგეხმაროთ თქვენს კვლევაში." თვალები უბრწყინავდა. "მსოფლიოში ყველაზე დიდი ბიბლიოთეკა. ოცდათორმეტი მილიონი წიგნი. იშვიათი ანაბეჭდები. და მსოფლიო ციფრული ბიბლიოთეკა".
  
  ბენმა ისე შეხედა, თითქოს ახლახან დათანხმდა მონაწილეობას პრინცესა ლეიას კოსფლეის კონკურსში. "ყველა რესურსი? ასე რომ - თეორიულად - შეგიძლიათ გაერკვნენ, რომელი გერმანელია შეპყრობილი სკანდინავიური მითოლოგიით? თქვენ შეგიძლიათ იპოვოთ ტექსტები ოდინისა და ღმერთების ამ საფლავის შესახებ. რამ, რაც არ არის ინტერნეტში?"
  
  "შეგიძლია, მხოლოდ ღილაკის დაჭერით," თქვა ქალმა. "და თუ ეს ვერ მოხერხდა, ჩვენ გვყავს ძალიან ძველი ბიბლიოთეკარები."
  
  ბენს თვალები იმედით გაუბრწყინდა, როცა მატს შეხედა. "იქ წაგვიყვანეთ."
  
  
  * * *
  
  
  კონგრესის ბიბლიოთეკა მათთვის ღია იყო კვირა დილით ძალიან ადრე. განათება, პერსონალი ყურადღებიანი, მსოფლიოს უდიდესი ბიბლიოთეკა, რა თქმა უნდა, შთაბეჭდილება მოახდინა. თავდაპირველად, ადგილის არქიტექტურა და შეგრძნება დრეიკს მუზეუმს აგონებდა, მაგრამ წიგნების კარადებისა და მრგვალი საკითხავი აივნების რიგების დათვალიერებისას, მან მალევე იგრძნო უძველესი ცოდნის პატივისცემის ატმოსფერო და მისი განწყობა შეიცვალა მის გარემოცვაში.
  
  სანამ დრეიკმა გარკვეული დრო გაატარა დერეფნებში ხეტიალში, ბენმა დრო არ დაკარგა კვლევაში ჩაძირვისთვის. ის იპარებოდა აივანზე, ჩატვირთა ლეპტოპი და გაგზავნა მათი შვედი სპეცრაზმის მეთაური ყავისა და ფუნთუშების საძიებლად.
  
  "მშვენიერი ადგილია", თქვა დრეიკმა, როდესაც ის გარშემო ტრიალებდა. "ვგრძნობ, რომ ნიკოლას კეიჯი ნებისმიერ წუთს შეიძლება გამოვიდეს გარეთ."
  
  ბენმა ცხვირის ხიდი დააჭირა. "არ ვიცი საიდან დავიწყო", აღიარა მან. "ჩემი თავი ბეღელია, მეგობარო."
  
  ტორსტენ დალმა მოაჯირს დაკრა ხელი, რომელიც აივანს აკრავდა. "დაიწყეთ იმით, რაც იცით", - თქვა მან შესწავლილი ოქსფორდის ტონით. "დაიწყე ლეგენდით."
  
  "მართალია. კარგად ვიცით ეს ლექსი. იგი საკმაოდ ბევრს ამბობს, რომ ვინც შეურაცხყოფს ღმერთების საფლავს, დედამიწაზე ჯოჯოხეთის ცეცხლს ჩამოაგდებს. და ეს ცეცხლია, ფაქტიურად. ჩვენი პლანეტა დაიწვება. ჩვენ ასევე ვიცით, რომ ამ ლეგენდას აქვს უნიკალური ისტორიული პარალელები სხვა ღმერთებზე დაწერილ სხვა მონათესავე ლეგენდებთან".
  
  "რაც ჩვენ არ ვიცით, - თქვა დალმა, - რატომ? ან როგორ?"
  
  - ცეცხლი, - მკვეთრად თქვა დრეიკმა. "ბიჭმა მხოლოდ ეს თქვა."
  
  ბენმა თვალები დახუჭა. დალი მჭიდრო ღიმილით მიუბრუნდა დრეიკს. "ამას გონების შტორმი ჰქვია", - თქვა მან. "ფაქტების გაანალიზება ხშირად გვეხმარება სიმართლის გამოვლენაში. ვგულისხმობდი, როგორ ხდება კატასტროფა. გთხოვთ, ან დაეხმარეთ, ან დატოვეთ. "
  
  დრეიკმა ყავა მოსვა და გაჩუმდა. ორივემ დაკარგა ხალხი და დაიმსახურა სივრცე. მოაჯირთან მივიდა და უკან გაიხედა, თვალები მრგვალ ოთახს ატრიალებდა და აღნიშნა პერსონალის და ამერიკელი აგენტების პოზიციები. კენედი ორ სართულზე ქვემოთ იჯდა და გააფთრებული ურტყამდა ლეპტოპს, საკუთარი თავისგან იზოლირებული... რა?-გაიფიქრა დრეიკმა. დანაშაული? შიში? დეპრესია? მან ყველაფერი იცოდა ამის შესახებ და არ აპირებდა ქადაგების დაწყებას.
  
  ლეგენდა, - თქვა ბენმა, - მიუთითებს, რომ ოდინის საფლავის ერთი შეურაცხყოფა დაიწყებს ცეცხლის მდინარეების დინებას. მე ვიტყოდი, რომ ეს ისეთივე მნიშვნელოვანია, რომ იცოდეთ, როგორც ნებისმიერი სხვა აქ. "
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა, როცა მისი ბოლო მოგონებები გაჩნდა. ცეცხლის მდინარეები? მან დაინახა.
  
  Მაგრამ სად?
  
  "რატომ თქვი ასე?" ჰკითხა მან. "ცეცხლოვანი მდინარეები?"
  
  "არ ვიცი. ალბათ იმიტომ, რომ დავიღალე იმის თქმით, რომ "ჯოჯოხეთი იფეთქებს" და "აღსასრული ახლოს არის". თავს ჰოლივუდური ფილმის თრეილერად ვგრძნობ".
  
  - მაშ, ცეცხლის მდინარეებს გაჰყევი? - წარბი ასწია დალმა, - ლავასავით?
  
  - არა, მოიცადე, - თითები დაუქნია დრეიკმა. "დიახ! სუპერვულკანი! ისლანდიაში, არა?" დასტურისთვის მან შვედს შეხედა.
  
  "ნახე, მხოლოდ იმიტომ, რომ სკანდინავიელი ვარ, არ ნიშნავს რომ ვარ"
  
  "დიახ". იმ მომენტში, თავდაცვის მდივნის უმცროსი თანაშემწე ახლომდებარე წიგნის კარადის მიღმა გამოჩნდა. "ისლანდიის სამხრეთ-აღმოსავლეთ მხარეს. ამის შესახებ მთელმა მსოფლიომ იცის. ახალი მთავრობის კვლევის წაკითხვის შემდეგ, ვფიქრობ, რომ ეს უკვე მეშვიდე სუპერვულკანია".
  
  "ყველაზე ცნობილი არის Yellowstone Park", - თქვა ბენმა.
  
  "მაგრამ წარმოადგენს თუ არა სუპერვულკანი ასეთ საფრთხეს?" ჰკითხა დრეიკმა. "ანუ ეს ჰოლივუდის კიდევ ერთი მითია?"
  
  ბენმა და მდივნის თანაშემწემ თავი დაუქნია. "ტერმინი "სახეობათა გადაშენება" არ არის გადაჭარბებული ამ კონტექსტში", - თქვა თანაშემწემ. "კვლევა გვეუბნება, რომ ორი წინა სუპერვულკანური ამოფრქვევა ემთხვევა ორ უდიდეს მასობრივი გადაშენების მოვლენას, რომელიც ოდესმე მომხდარა ჩვენს პლანეტაზე. მეორე, რა თქმა უნდა, დინოზავრები არიან.
  
  "რამდენი დამთხვევაა?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "ისე ახლოს, რომ ერთხელაც რომ მომხდარიყო, გაგიკვირდებათ. მაგრამ ორჯერ? მოდით..."
  
  "სიგიჟე".
  
  ბენმა ხელები ჰაერში ასწია. "აჰა, ჩვენ აქ გვერდს ვუვლით. რაც ჩვენ გვჭირდება არის ოდინის სისულელეებით ჩატვირთვა". მან ეკრანზე რამდენიმე სათაური გამოყო. "ეს, ეს და ვაი, რა თქმა უნდა, ეს. ვოლუსპა - სადაც ოდინი საუბრობს მხილველთან შეხვედრების შესახებ".
  
  "ვიზიტები?" დრეიკმა გრიმასი გააკეთა. "ვიკინგ პორნო, ჰა?"
  
  ასისტენტი ბენზე დაიხარა და რამდენიმე ღილაკს დააჭირა, პაროლი შეიყვანა და ხაზი აკრიფა. მისი შარვალი იყო კენედის კოსტუმის საპირისპირო, გემოვნებით შექმნილი, რათა ხაზი გაუსვას მის ფიგურას და არა დამალვას. ბენს თვალები გაუფართოვდა, მისი პრობლემები წამიერად დავიწყებას მიეცა.
  
  დრეიკმა თქვა: "დაკარგული ნიჭი".
  
  ბენმა მას შუა თითი ზუსტად მაშინ მიადო, როცა თანაშემწე წამოდგა. საბედნიეროდ, მან არ დაინახა იგი. "მათ თქვენთან ხუთ წუთში მოგიყვანთ", - თქვა მან.
  
  "გმადლობთ, ქალბატონო." დრეიკი ყოყმანობდა. "ბოდიში, მე არ ვიცი შენი სახელი."
  
  "დამიძახე ჰეიდენი", - თქვა მან.
  
  წიგნები რამდენიმე წუთის შემდეგ ბენის გვერდით მოათავსეს და მან მაშინვე აირჩია ვოლუსპა ერქვა.ადამიანის მსგავსად გადაფურცლა გვერდები; როგორც ცხოველს სისხლის სუნი. დალმა სხვა ტომი აირჩია, დრეიკმა - მესამე. ჰეიდენი ბენის გვერდით იჯდა და ტექსტს მასთან ერთად სწავლობდა.
  
  შემდეგ ბენმა დაიყვირა "ევრიკა! მე მაქვს!" ბმული აკლია. ეს ჰეიდია! ჯანდაბა ჰეიდი! ეს წიგნი მოჰყვება და მე ციტირებს "ოდინის საყვარელი მნახველის, ჰეიდის მოგზაურობას".
  
  "როგორც საბავშვო წიგნში?" დალს აშკარად ახსოვდა სკოლის დღეები.
  
  დრეიკი უბრალოდ დაბნეული ჩანდა. "ა? მე უფრო ჰაიდი კლუმის ტიპის ბიჭი ვარ."
  
  "დიახ, საბავშვო წიგნი! მე მჯერა, რომ ჰეიდის ლეგენდა და მისი მოგზაურობის ამბავი წლების განმავლობაში უნდა განვითარებულიყო სკანდინავიური საგიდან სკანდინავიურ მითად, შემდეგ კი მწერალმა შვეიცარიიდან გადაწყვიტა ზღაპარი საბავშვო წიგნის საფუძვლად გამოეყენებინა.
  
  "კარგი, რას ამბობს?" დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი გული აჩქარდა.
  
  ბენმა წამით წაიკითხა. "ოჰ, ეს ბევრს ამბობს," განაგრძო მან ნაჩქარევად. "ეს საკმაოდ კარგად ამბობს ყველაფერს."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲝᲠᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  კენედი მური იჯდა და უყურებდა კომპიუტერის ეკრანს, ვერაფერს ხედავდა და ფიქრობდა იმაზე, თუ როგორ, როცა სიცოცხლეს ცერი თითით ახვევთ, ეს არსებითად მხოლოდ ჩოგბურთის ბურთია, რომელსაც ოსტატი მანიპულირებს. უკან მცირე შემობრუნებამ შეცვალა თქვენი ბედი, რაღაც მოულოდნელმა შემობრუნებამ თვითგანადგურების სპირალში გადაგიყვანათ, შემდეგ რამდენიმედღიანმა სწრაფმა მოქმედებებმა დაგაბრუნეთ თამაშში.
  
  იგი ენერგიულად გრძნობდა თავს ნიუ-იორკისკენ მიმავალ გზაზე, კიდევ უფრო უკეთესად მუზეუმის სიგიჟის შემდეგ. ის კმაყოფილი იყო საკუთარი თავით და შესაძლოა ცოტათი კმაყოფილიც კი მეთ დრეიკით.
  
  რა გარყვნილი, უთხრა თავის თავს. მაგრამ მერე ვინმემ ერთხელ არ თქვა, რომ დიდი სირთულეებიდან დიდი პროგრესი მოდის? Რაღაც მაგდაგვარი.
  
  პროფესორი მაშინ გაიტაცეს. ბენ ბლეიკის და გაიტაცეს. და კენედი მტკიცედ წავიდა ამ მობილური შტაბისკენ, თავი პირდაპირ და ისევ მთლიანად თამაშში ჩაძირული, მისი ფიქრები კონცენტრირებული იყო დაბნეულობის გაგებაზე.
  
  შემდეგ, როდესაც მან დაიწყო კიბეებზე ასვლა, ლიპკინდი მატერიალიზდა ხალხისგან და მოულოდნელად გააჩერა.
  
  "კაპიტანი?"
  
  "გამარჯობა მურ. Უნდა ვილაპარაკოთ ".
  
  "შედით შიგნით", - ანიშნა კენედიმ შტაბისკენ, "ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ თქვენი დახმარება."
  
  "აჰ, უჰ. არა. ეს არ არის მუზეუმის გამო, მურ. კრეისერი ამ მიმართულებით არის".
  
  ხალხში გადაინაცვლა, დაძაბული ზურგი ახლა მას ჩუმ ბრალდებასავით უყურებდა. კენედის უნდა ეჩქარა, რომ დაეწია.
  
  "რა... რა მოხდა, კაპიტანო?"
  
  "შედით."
  
  კრეისერი ცარიელი იყო ორივეს გარდა. ქუჩის ხმაური ჩამქრალია, სამყაროს შეძრწუნებული მოვლენები გარეთ ახლა უფრო შორს არის ჩაკეტილი, ვიდრე წვეულებაზე მიმავალი სოციალისტის ღირსება.
  
  კენედი ნახევრად შებრუნდა თავის ადგილზე და ლიპკინდს შეხედა. "ნუ მეტყვი...გთხოვ არ მითხრა..." მის ყელში ამოვარდნილმა სიმსივნემ ლიპკინდს მკაცრი გამომეტყველება დაკარგა და ყველაფერი უთხრა მანამ, სანამ სიტყვები ტუჩებს დატოვებდა.
  
  მაგრამ დაეცნენ და ყოველი სიტყვა მის ისედაც გაშავებულ სულში შხამის წვეთი იყო.
  
  "კალებმა ისევ დაარტყა. ერთი თვის დაგვიანება გვქონდა - გუშინ შუადღისას დაგვირეკეს. გოგონა... აჰ... გოგონა ნევადადან, - ხმა აუკანკალდა. "ახალი ქალაქში. Სტუდენტი."
  
  "არა. გთხოვ..."
  
  "მინდოდა ახლავე გცოდნოდათ, სანამ რაიმე ვირთხის სისულელეს გაიგონებთ."
  
  "არა".
  
  "ბოდიში, მურ."
  
  "მინდა დავბრუნდე. ნება მომეცით უკან დავბრუნდე, ლიპკინდ. Შემომიშვი. "
  
  "Ვწუხვარ".
  
  "Მე შემიძლია დაგეხმარო. ეს ჩემი საქმეა. Ჩემი ცხოვრება."
  
  ლიპკინდი ქვედა ტუჩს კბენდა, რაც სტრესის აშკარა ნიშანი იყო. "Ჯერ არა. რომც მინდოდეს, ხელისუფლება არ დაამტკიცებდა. Შენ იცი ეს."
  
  "უნდა? როდიდან შემიძლია ვიცოდე პოლიტიკოსების აზრები? პოლიტიკაში ყველა ნაბიჭვარია, ლიპკინდი და როდიდან დაიწყეს სწორი ქცევა? "
  
  "შენ დამიჭირე", ლიპკინდის ღრიალმა უღალატა მის გულს. "მაგრამ ბრძანებები, როგორც ამბობენ, ბრძანებებია. და ჩემი არ შეცვლილა. "
  
  "ლიპკინდ, ეს... მანადგურებს".
  
  მშრალად გადაყლაპა. "მიეცით დრო. Დაბრუნდები".
  
  "ეს მე არ მაინტერესებს, ჯანდაბა! ესენი არიან მისი საბრალო მსხვერპლი! მათი ოჯახები!"
  
  "მეც ასე ვფიქრობ, მურ. Დამიჯერე."
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მან ჰკითხა: "სად?" ეს იყო ყველაფერი, რაც მას შეეძლო, ყველაფერი რაც შეეძლო ეთხოვა, ყველაფერი რაზეც შეეძლო ეფიქრა.
  
  "მური. აქ თქვენ არ მოგიწევთ სასჯელის გადახდა. შენი ბრალი არ არის, რომ ეს ფსიქო ბოროტი ფსიქოა."
  
  "სად?" - Ვიკითხე.
  
  ლიპკინდმა იცოდა რა სჭირდებოდა და ადგილი უთხრა.
  
  
  * * *
  
  
  ღია სამშენებლო მოედანი. Ground Zero-ს სამხრეთით სამი ბლოკი. დეველოპერს ჰქვია Silke Holdings.
  
  კენედიმ ოც წუთში იპოვა დანაშაულის ადგილი, შენიშნა ღია შენობის მეოთხე სართულზე ფრიალო ლენტი და ტაქსი გაგზავნა. შენობის წინ იდგა და სულელური თვალებით უყურებდა. ადგილი მიტოვებული იყო - ჯერ კიდევ აქტიური დანაშაულის ადგილი - მაგრამ შაბათი გვიანი იყო და ინციდენტი 24 საათის წინ მოხდა.
  
  კენედიმ ნამსხვრევები დაარტყა, შემდეგ კი სამშენებლო მოედანზე გავიდა. მან ღია ბეტონის კიბე ავიდა შენობის გვერდით მეოთხე სართულზე და ბეტონის ფილაზე.
  
  ძლიერმა ქარმა მის გაშლილ ბლუზას მიაბჯინა. თმები მტკიცე ლენტით უკან რომ არ დაევარცხნა, რაღაც დაპატრონებულივით გაფრინდებოდა. მის წინაშე ნიუ-იორკის სამი ხედი გაიხსნა, რამაც თავბრუ დახვდა - მდგომარეობა, რომელიც მას მთელი ცხოვრება ჰქონდა, მაგრამ, უცნაურად საკმარისია, მხოლოდ ახლა გაახსენდა.
  
  და მაინც ის ავიდა იგდრასილზე, მსოფლიო ხეზე.
  
  მაშინ არავითარი თავბრუსხვევა.
  
  ეს მას ოდინის საქმეს და განსაკუთრებით მეტ დრეიკს ახსენებდა. მას სურდა მასთან დაბრუნება, მაგრამ არ იყო დარწმუნებული, რომ გამბედაობა ჰქონდა.
  
  მან გადალახა მტვრიანი ფილა, თავიდან აიცილა ნანგრევების გროვა და კონტრაქტორების ხელსაწყოები. ქარმა ხელებზე და შარვალზე აწია, რამაც ზედმეტი მასალის გამო შეშუპება გამოიწვია. ის გაჩერდა არც ისე შორს იქიდან, სადაც ლიპკინდმა ცხედრის მდებარეობა აღწერა. პოპულარული ტელევიზიისგან განსხვავებით, სხეულებს ცარცით არ აწერენ - იღებენ ფოტოებს, შემდეგ მათი ზუსტი მდებარეობა იზომება სხვადასხვა ფიქსირებული წერტილიდან.
  
  ნებისმიერ შემთხვევაში, მას უბრალოდ სჭირდებოდა იქ ყოფნა. დაიხარე, დაედე მუხლებზე, დახუჭე თვალები და ილოცე.
  
  და ეს ყველაფერი უკან დაბრუნდა. ზეციდან ჩამოვარდნილი ეშმაკის მსგავსად. როგორც მთავარანგელოზის შექმნა, ყველაფერი გაბრწყინდა მის გონებაში. იმ მომენტში, როდესაც მან დაინახა ჩაკ უოკერი, რომელიც ჯიბეში ართმევდა ბინძურ ფულს. მოსამართლის ჯოხის ხმა, რომელიც აცხადებდა დანაშაულს. მისი თანამშრომლების მკვდარი სახეები, უხამსი ნახატები, რომლებიც გამოჩნდა მის სათავსოზე, მიმაგრებული მისი მანქანის კაპოტზე, მიმაგრებული მისი ბინის კარზე.
  
  წერილი მან მიიღო სერიული მკვლელისგან, რომელშიც მან მადლობა გადაუხადა მას დახმარებისთვის.
  
  მას სჭირდებოდა მონანიება კიდევ ერთი მკვლელობისთვის, რომელიც დაეხმარა თომას კალებს ჩადენაში.
  
  მას სჭირდებოდა მიცვალებულთა პატიება და გლოვა.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲡᲐᲛᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  - ეს უფრო გამომჟღავნებელია, ვიდრე ბრიტნი, - აჩქარდა სიტყვები ბენმა და აღელვება შეიკავა. "აქ ნათქვამია: "სანამ ის მსოფლიო ხეზეა, ვოლვა უხსნის ოდინს, რომ მან იცის მისი მრავალი საიდუმლო. რომ მან ცოდნის ძიებაში თავი იგდრასილზე შესწირა. რომ იმავე მიზნით ცხრა დღე და ცხრა ღამე მარხულობდა. ის ეუბნება მას, რომ იცის სად იმალება მისი თვალები და როგორ გასცა ისინი უფრო მეტი ცოდნის სანაცვლოდ".
  
  - ერთი ბრძენი, - შეაწყვეტინა დალმა. "პარნევიკმა თქვა, რომ იგი ყოველთვის ითვლებოდა ყველაზე ბრძენად ყველა ღმერთს შორის."
  
  დრეიკმა ჩაილაპარაკა: "არასოდეს გონივრული არ არის შენი საიდუმლოების თქმა ქალისთვის".
  
  ბენმა თვალები გაახილა მისკენ. "ოდინი მარხულობდა მსოფლიო ხეზე ცხრა დღე და ცხრა ღამე შუბით, ჯვარზე ქრისტეს მსგავსად. ჰეიდი ამბობს, რომ დელირიუმში ოდინმა უთხრა, სად იმალებოდნენ მისი თანამგზავრები. და სად იყო დამალული მისი ფარი? და რომ მისი შუბი იქ დარჩეს. და რომ მას სურდა, რომ გაეფანტა მისი თანამგზავრები - მისი ნაწილები - და მისი ცხედარი საფლავში ჩაეტანა.
  
  ბენმა დრეიკს გაუღიმა, თვალები გაფართოებული. "შეიძლება არ დავასრულო ჩემი ძიება ლეგენდარული კლიტორისკენ, ჩემო მეგობარო, მაგრამ ჩემი აქ მუშაობა დასრულებულია".
  
  შემდეგ ბენს გაახსენდა სად იყო და ქალი, რომელიც მის გვერდით იდგა. ცხვირის ხიდს მოჰკიდა ხელი. "ჯანდაბა და სისულელე."
  
  დალს თვალი არ დაუხამხამებია. "რამდენადაც მე ვიცი - და ეს ეხება მხოლოდ იმას, რისი მოსმენაც მე შევწუხდი პარნევიკის ლექციის დროს - ვოლვები, ეგვიპტური ფარაონების მსგავსად, ყოველთვის იყო დაკრძალული ყველაზე მდიდარ საფლავებში, რომელთა გვერდით ბევრი ღირებული ნივთი იყო. ცხენები, ურმები, საჩუქრები შორეული ქვეყნებიდან".
  
  ჰეიდენი თითქოს ღიმილს მალავდა. "თუ მთელ თქვენს ამბავს ლოგიკურად მივყვებით, მისტერ ბლეიკ, მაშინ მე მჯერა, რომ ჰეიდის ეგრეთ წოდებული მოგზაურობა რეალურად არის იმის ახსნა, თუ სად იყო მიმოფანტული ან დამალული ოდინის ყველა ნაჭერი".
  
  "დამიძახე... ბენ. დიახ, ბენ. და დიახ, თქვენ მართალი ხართ. Რა თქმა უნდა."
  
  დრეიკი მეგობარს გასვლაში დაეხმარა. "არა ის, რომ ახლა ამას აქვს მნიშვნელობა. ყველა ნაჭერი იპოვეს, გარდა ვალკირიებისა და..." შეჩერდა.
  
  -თვალები - თქვა ბენმა დაძაბული ღიმილით. "თუ ჩვენ ვიპოვით თვალებს, ჩვენ შეგვიძლია შევაჩეროთ ეს და მივიღოთ გარკვეული ვაჭრობის ჩიპი კარინისთვის."
  
  დრეიკი, დალი და ჰეიდენი დუმდნენ. ბოლოს დრეიკმა თქვა: "ვალკირიებიც სადღაც იქ უნდა იყოს, ბლეკი. შეგიძლიათ გაიგოთ სად აღმოაჩინეს? უნდა არსებობდეს ძველი გაზეთი ან რაღაც სხვა.
  
  "ჰაიდიმ მოიფიქრა რაგნაროკის ლეგენდა", - ჯერ კიდევ ფიქრობდა ბენი, ჩაძირული თავის კვლევაში. "ოდინს უნდა გაწვრთნილიყო იგი რაგნაროკში სიკვდილამდე."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და დალი და ჰეიდენი განზე გაუშვა. "ვალკირიები", - უთხრა მან. "გახსოვს ინფორმაციის სრული ნაკლებობა და, შესაბამისად, შესაძლო კრიმინალური ასპექტი? არის თუ არა იმის შანსი, რომ ინტერპოლი გაერთიანდეს CIA-სთან და მისცეს მას შანსი?
  
  "ახლავე გავალ ავტორიზაციაზე", თქვა ჰეიდენმა. "და გავაგრძელებ გამოძიებას, რომელიც ჩვენმა IT სპეციალისტებმა ჩაატარეს გერმანელების წინააღმდეგ. როგორც შენი ტკბილი პატარა მეგობარი თითქმის ამბობს - ელექტრონულმა კვალმა მათთან უნდა მიგვიყვანოს".
  
  "საყვარელი?" დრეიკმა გაუღიმა მას. "ის უფრო მეტია. ჩაეფლო ფოტოგრაფიაში. ჯგუფში ვოკალისტი. ოჯახის კაცი და... - მხრები აიჩეჩა მან, - დიახ... მეგობარო.
  
  უფრო ახლოს მიიწია, თქვა: "მას შეუძლია ჩემი სურათის გადაღება ნებისმიერ დროს", შემდეგ მსუბუქად ჩაიცინა და წავიდა. დრეიკი მას გაჰყვა, ორივე დაბნეული და სასიამოვნოდ გაკვირვებული. ის ცდებოდა მის მიმართ. ღმერთო, მისი წაკითხვა უფრო რთული იყო, ვიდრე კენედი.
  
  დრეიკი ამაყობდა ხალხის წაკითხვის უნარით. გაცურდა? საჯარო სამსახურის წლებმა მას რბილი გახადა?
  
  ყურში ხმა ჩაესმა და გული აუჩქარა. "Ეს რა არის?" - Ვიკითხე.
  
  კენედი!
  
  "შტი!" გადახტა და ცდილობდა ჰაერში თავისი პატარა ნახტომი კიდურების ჩვეულ დაჭიმულობად გადაეფარებინა.
  
  ნიუ-იორკელმა პოლიციელმა წიგნივით წაიკითხა. "მე გამიგია, რომ SAS არასოდეს ყოფილა ჩასაფრებული მტრის ტერიტორიაზე. ვფიქრობ, შენ არასოდეს ყოფილხარ ამ გუნდის წევრი, არა?"
  
  "Რა არის რა?" უაზროდ იკითხა ბენმა და მის კითხვას უპასუხა.
  
  "ეს?" კენედი წინ დაიხარა და მონიტორის გვერდით დაკრა ხელი, მანუსკრიპტის სიმბოლოთა ნაკრებში დამალულ პაწაწინა ხატზე მიუთითა.
  
  ბენმა შუბლი შეჭმუხნა. "არ ვიცი. სურათზე გამოსახულ ხატს ჰგავს".
  
  როდესაც კენედი გაისწორა, თმა გათავისუფლდა ბმულებისგან და მხრებზე დაეცა. დრეიკი უყურებდა, როგორ ჩამოდიოდნენ ისინი მის ზურგზე.
  
  "Ვაუ. ეს ძალიან ბევრი თმაა."
  
  "შენ შეგიძლია ამის გაკეთება, საზიზღარი."
  
  ბენმა ორჯერ დააწკაპუნა გამოსახულების ხატულაზე. ეკრანი გადაკეთდა ტექსტად, მისი თამამი სათაური იპყრობს თქვენს თვალს. ოდინი და მხედველი, რაგნაროკის დროს გაფორმებული. და მის ქვეშ არის განმარტებითი ტექსტის რამდენიმე ძველი სტრიქონი.
  
  ეს ნახატი, რომელიც დახატა ლორენცო ბაჩემ 1795 წელს და ჩამოართვეს ჯონ დილინჯერის კერძო კოლექციიდან 1934 წელს, ითვლება, რომ ეფუძნება უფრო ძველ სურათს და აჩვენებს ნორვეგიელი ღმერთის ოდინის თანამგზავრებს, რომლებიც სპეციალური წესით არიან მოწყობილი იმ ადგილას, სადაც ოდინი გარდაიცვალა. - მითიური ბრძოლის ველი რაგნაროკი. მისი საყვარელი მხილველი უყურებს ამას და ტირის.
  
  ბენმა უსიტყვოდ დააჭირა ისევ და სურათი მათ თვალწინ გაუჩნდა.
  
  "Ღმერთო ჩემო!" ბენმა ჩაილაპარაკა. "Ყოჩაღ."
  
  კენედიმ თქვა: "ეს არის გეგმა... როგორ მოვაწყოთ ნაწილები."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲝᲗᲮᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  "მოდით გავაკეთოთ რამდენიმე ასლი." ყოველთვის ფრთხილმა დრეიკმა ტელეფონით რამდენიმე სწრაფი სურათი გადაიღო. ბენმა ასწავლა მას ყოველთვის ხელთ ჰქონოდა კარგი, მუშა კამერა და ეს იყო ფულის მოულოდნელი დაკარგვა. "ახლა მხოლოდ ვალკირიები, თვალები და რაგნაროკის რუკა გვჭირდება". ის მოულოდნელად გაჩერდა, მეხსიერების ნატეხით გაჭედილი.
  
  ბენმა ჰკითხა: "რა?"
  
  "Დარწმუნებული არ ვარ. სისულელე. მეხსიერება. შესაძლოა, ის, რაც ბოლო დღეებში ვნახეთ, მაგრამ იმდენი ვნახეთ, რომ ვერ შევამცირებ".
  
  დალმა თქვა: "კარგი, დრეიკ. ალბათ მართალი იყავი. შესაძლოა, თანამედროვე დილინჯერს აქვს საკუთარი საინტერესო კერძო კოლექცია.
  
  "აქ ნახე", - განაგრძო ბენმა კითხვა. "აქ ნათქვამია, რომ ეს ნახატი უნიკალურია, ფაქტი, რომელიც არ განხორციელებულა 1960-იანი წლების დასაწყისამდე, რის შემდეგაც იგი შეიტანეს სკანდინავიური მითოლოგიის გამოფენაში და გაგზავნეს მოკლე მსოფლიო ტურნეში. ამის შემდეგ, ინტერესის დაქვეითების გამო, ნახატი მუზეუმის სარდაფში ჩაკეტეს და... დაავიწყდა. დღემდე".
  
  "კარგი, ჩვენთან პოლიციელი მოვიყვანეთ." დრეიკი ცდილობდა კენედის თვითშეფასების ამაღლებას, მაგრამ ჯერ კიდევ არ იყო დარწმუნებული, სად იყო მისი თავი ნიუ-იორკის შემდეგ.
  
  კენედიმ თმის შეკვრა დაიწყო, შემდეგ კი ყოყმანობდა. ცოტა ხანში ხელები ჯიბეებში ჩაიწყო, თითქოს მახეში ჩაეწყო. დრეიკმა მხარზე ხელი მოხვია. "მაშ, როგორ უნდა წახვიდე, აიღო ეს ნახატი და მოიტანო აქ. შეიძლება იყოს რაღაც ისეთი, რასაც ფოტოზე ვერ ვხედავთ. მე და ჩემი ძველი მეგობარი დალი ვაპირებთ შევამოწმოთ ხელოვნების შეგროვების ჩრდილოვანი მხარე. შეანჯღრიეთ ხეები". ის შეჩერდა, გაიღიმა. "მეტი ხე."
  
  კენედიმ წასვლის წინ დაიღრიალა.
  
  დალმა მოჭუტული თვალებით შეხედა. "Ისე. საიდან უნდა დავიწყოთ?
  
  "ჩვენ დავიწყებთ ვალკირიებით", - თქვა დრეიკმა. "როდესაც ჩვენი მეგობრული მუნჩკინი გვეტყვის სად და როდის იპოვეს ისინი, ჩვენ შეგვიძლია ვცადოთ მათი თვალყურის დევნება."
  
  "დეტექტიური მუშაობა?" ჰკითხა დალმა. "მაგრამ თქვენ უბრალოდ გაუშვით ჩვენი საუკეთესო დეტექტივი."
  
  "ამჟამად მას სჭირდება ყურადღების გაფანტვა ფიზიკურად და არა გონებრივად. ის საკმაოდ გაფუჭებულია."
  
  ბენმა ჩაილაპარაკა. "კარგი ვარაუდი, მეთ. ვალკირიები სხვა დიდ საგანძურთან ერთად აღმოაჩინეს ვიკინგების მხილველის, ვოლვას სამარხში, 1945 წელს შვედეთში.
  
  "ჰაიდის საფლავი?" დრეიკმა შანსი გამოიყენა.
  
  "ეს უნდა ყოფილიყო. კარგი გზაა ერთი ნაწილის დამალვისთვის. სთხოვე შენს მინიონებს, რომ სიკვდილის შემდეგ შენთან ერთად დამარხონ".
  
  "გადაიტანეთ ეს სტატია სხვა კომპიუტერზე." დრეიკი და დალი ერთმანეთის გვერდით ისხდნენ უხერხულად.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ საათი ისევ წიკწიკებდა. კარინისთვის. პარნევიკისთვის. მათი მტრებისთვის და მთელი მსოფლიოსთვის. მან გააფთრებით დაარტყა მანქანას, გაიარა მუზეუმის არქივები და ცდილობდა გაერკვია, როდის გაუჩინარდნენ ვალკირიები ინვენტარიდან.
  
  "ეჭვობთ, რომ ვიღაც მუშაობს შიგნიდან?" დალი მაშინვე მიხვდა, სად მიდიოდა.
  
  "საუკეთესო ვარაუდი არის მუზეუმის დაცვის თანამშრომელი ან ხაფანგში ჩარჩენილი კურატორი... რაღაც მსგავსი. ისინი დაელოდნენ, სანამ ვალკირიები შესაძლოა სარდაფში დაქვეითდნენ და შემდეგ ჩუმად გაგზავნეს ისინი. ამას არავინ აცნობიერებს წლების განმავლობაში, თუ საერთოდ. "
  
  - ან ყაჩაღობა, - მხრები აიჩეჩა დალმა. "იესო, კაცო, ჩვენ სამოც წელზე მეტი გვაქვს ამის გასარკვევად." ბიბლიოთეკაში შესვლის შემდეგ ხელახლა შეეხო საქორწინო ბეჭედს. დრეიკი წამით გაჩერდა. "ცოლი?"
  
  "და ბავშვები".
  
  "გენატრება ისინი?"
  
  "Ყოველ წამს".
  
  "კარგი. იქნებ სულაც არ ხარ ის ჯიგარი, როგორიც მე მეგონა."
  
  "ჯანდაბა შენ, დრეიკ."
  
  "უფრო ჰგავს. ძარცვას ვერ ვხედავ. მაგრამ შეხედეთ აქ - Valkyries წავიდნენ გასტროლებზე 1991 წელს, როგორც შვედეთის Heritage Foundation-ის საზოგადოებასთან ურთიერთობის კამპანიის ნაწილი. 1992 წლისთვის ისინი აკლდნენ მუზეუმის კატალოგს. რას გეუბნებათ ეს?
  
  დალმა ტუჩები მოკუმა. "იმ ტურნესთან დაკავშირებულმა ვინმემ გადაწყვიტა მათი მოპარვა?"
  
  "ან... ვიღაცამ, ვინც მათ ტურნეზე უყურებდა, გადაწყვიტა!"
  
  "კარგი, ეს უფრო სავარაუდოა." დალს თავი დაუქნია. "მაშ სად წავიდა ტური?" მისი თითები ეკრანს ოთხჯერ დააკაკუნა. "ინგლისი. ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ. ჰავაი. Ავსტრალია."
  
  "ეს ნამდვილად ავიწროებს მას", - თქვა დრეიკმა სარკასტულად. "სიგიჟე".
  
  - არა, მოიცადე, - წამოიძახა დალმა. "Ეს მართალია. ვალკირის გატაცება შეუფერხებლად უნდა მომხდარიყო, არა? კარგად დაგეგმილი, კარგად შესრულებული. იდეალური. ჯერ კიდევ სუნი სდის დანაშაულში მონაწილეობას".
  
  "ცოტა ჭკვიანი რომ ყოფილიყავი, იქნებოდი..."
  
  "მისმინეთ, 90-იანი წლების დასაწყისში სერბულმა მაფიამ შვედეთის წიაღში კლანჭების თხრა დაიწყო. გამოძალვასთან დაკავშირებული დანაშაულებები გაორმაგდა ათწლეულზე ნაკლებ დროში და ახლა ათობით ორგანიზებული ბანდა მოქმედებს მთელი ქვეყნის მასშტაბით. ზოგი საკუთარ თავს ბანდიდოსს უწოდებს. სხვები, ისევე როგორც ჯოჯოხეთის ანგელოზები, უბრალოდ ბაიკერთა ბანდები არიან".
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ სერბულ მაფიას აქვს ვალკირიები?"
  
  "არა. მე ვამბობ, რომ აპირებდნენ მოპარვას და მერე გაყიდეს ფულზე. ისინი ერთადერთნი არიან, რომლებსაც აქვთ კავშირები, რომლებიც ამას ახერხებენ. ეს ხალხი ყველაფერს აკეთებს და არა მხოლოდ გამოძალვას. საერთაშორისო კონტრაბანდა არ იქნება მათ მიღმა".
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ. მაშ, როგორ გავიგოთ, ვის მიჰყიდეს ისინი?"
  
  დალმა ტელეფონი აიღო. "ჩვენ ამას არ ვაკეთებთ. მაგრამ სულ მცირე სამი უფროსი ლიდერი ახლა გისოსებს მიღმა იმყოფება ოსლოს მახლობლად. ზარის დასარეკად წავიდა.
  
  დრეიკმა თვალები მოჭუტა და უკან გადაიხარა. საათს დახედა და გაოგნებულმა დაინახა, რომ თითქმის დილის 6 საათი იყო, ბოლოს როდის ეძინათ? ირგვლივ მიმოიხედა, როცა ჰეიდენი დაბრუნდა.
  
  თავდაცვის მდივნის ლამაზი თანაშემწე დეპრესიაში გამოიყურებოდა. "Მაპატიეთ ბიჭებო. გერმანელებს არ გაუმართლებთ".
  
  ბენის თავი შემოირტყა, დაძაბულობა ჩანდა. "Არავინ?"
  
  "Ჯერ არა. Ძალიან ვწუხვარ."
  
  "მაგრამ როგორ? ეს ბიჭი სადმე უნდა იყოს." თვალები ცრემლებით აევსო და დრეიკს გაუსწორა. "Ეს არ არის?"
  
  "დიახ, მეგობარო, ეს ასეა. მერწმუნეთ, ჩვენ ვიპოვით მას. " მან დათვში ჩახუტებულმა აიტაცა თავისი მეგობარი, მისი თვალები ჰაიდენს ევედრებოდა გარღვევას. "ჩვენ უნდა დავისვენოთ და კარგად ვისაუზმოთ", - თქვა მან და მისი იორკშირული აქცენტი ანათებდა.
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია და ისე შეხედა, თითქოს ახლახან იაპონურად ლაპარაკობდა.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲮᲣᲗᲘ
  
  
  
  ლას ვეგასი
  
  
  ალისია მაილსი უყურებდა მულტიმილიარდერ კოლბი ტეილორს, როდესაც ის იჯდა მის საკუთრებაში არსებული მრავალი ბინის ფართო სართულზე, რომელიც მდებარეობს ლას-ვეგასის ბულვარზე ოცდაორ სართულზე. ერთი კედელი მთლიანად მინის იყო, რომელიც ფანტასტიკურ ხედს გვთავაზობდა ბელაჯიოს შადრევნებსა და ეიფელის კოშკის ოქროს განათებებს.
  
  კოლბი ტეილორს არ დაუფიქრებია. ის ჩაძირული იყო თავის უახლეს შენაძენში, ოდინის მგლებში, რომელსაც ორი საათი ყურადღებით აწყობდა. ალისია მასთან მივიდა, სათითაოდ მოიშორა ტანსაცმელი, სანამ არ გაშიშვლდა, შემდეგ კი ოთხზე ჩამოჯდა, სანამ მისი თვალები არ დაემთხვა, ფეხი მიწას არ მოშორდა.
  
  ძალა და საშიშროება იყო ორი რამ, რამაც იგი გაააქტიურა. კოლბი ტეილორის ძალა - მეგალომანი არაჩვეულებრივი - და საშიშროება, რომელიც მოჰყვება გემრიელად გაცნობიერებას, რომ მის ბოიფრენდ მაილოს, იმ დიდ, ძლიერ სისხლჩაქცევას ვეგასიდან, ის რეალურად უყვარდა.
  
  - დასვენებას აპირებ, უფროსო? ჰკითხა სუნთქვაშეკრულმა. "მე შიშველი ვარ. არანაირი დამატებითი გადასახადი."
  
  ტეილორმა მას ზევით და ქვევით შეხედა. - ალისია, - თქვა მან და საფულედან ათი დოლარი ამოიღო. "ჩვენ ორივემ ვიცით, რომ მეტს გაგიაქტიურებთ, თუ გადავიხდი." მან კბილებს შორის დააჭირა კუპიურა, სანამ მის უკან დადგებოდა.
  
  ალისიამ თავი მაღლა ასწია, თითქმის დაღლილმა, აღფრთოვანებული იყო მის წინ გაშლილი სტრიპის ცქრიალა შუქებით. "Ნუ აჩქარდები. Თუ შეგიძლია."
  
  "როგორ მიდის საქმე პარნევიკთან?" ტეილორმა თავისი შეკითხვა ღრიალის სახით ჩამოაყალიბა.
  
  "როგორც კი დაასრულებ," უპასუხა ალისიამ თავისი დამტვრეული ინგლისურით. "მე ვაპირებ ორად გავტეხო."
  
  "ინფორმაცია ძალაა, მაილს. ჩვენ... უნდა ვიცოდეთ, რაც მათ იციან. ... შუბი. Ყველა დანარჩენი. ამ მომენტში ჩვენ წინ ვართ. მაგრამ ვალკირიები და თვალები... ნამდვილი პრიზებია".
  
  ალისიამ გაასწორა. ზუზუნი. გრუნტი. აკვიატება. ის ცხოვრობდა ორი რამისთვის - საშიშროებისთვის და ფულისთვის. მას ჰქონდა უნარები და ხიბლი, აეღო რაც სურდა, რასაც ყოველდღე აკეთებდა ყოველგვარი ფიქრისა და სინანულის გარეშე. მისი დღეები SAS-ში მხოლოდ ვარჯიში იყო. მისი მისიები ავღანეთსა და ლიბანში იყო მარტივი საშინაო დავალება.
  
  ეს იყო მისი თამაში, მისი თვითდაკმაყოფილების საშუალება. ამჯერად კოლბი ტეილორთან და მის ჯართან ერთად გართობა იყო, მაგრამ გერმანელებს მალე უფრო დიდი ხელფასი უნდა შესთავაზონ - აბელ ფრეი წარმოადგენდა რეალურ ძალას და არა კოლბი ტეილორს. შეურიეთ ეს საშიშ საშიშროებას, რომ ახლომახლო მყავდეს მოსიყვარულე მილო და მან ვერაფერი დაინახა, გარდა ზღაპრული ფეიერვერკისა მის ჰორიზონტზე.
  
  მან თვალი მოავლო სტრიპს, იცოდა აბსოლუტური ძალაუფლება მოციმციმე ნათურებში და დიდ კაზინოებში და ისარგებლა იმ მცირე გასართობით, რაც კოლბი ტეილორმა უნდა შესთავაზოს, მთელი ამ ხნის განმავლობაში ფიქრობდა მეტ დრეიკზე და ქალზე, ვისთან ერთადაც ის ნახა.
  
  
  * * *
  
  
  იგი შევიდა ბინის სტუმრების საძინებელში და პროფესორი როლანდ პარნევიკი დახვდა მიბმული, გაშლილი საწოლზე ზუსტად ისე, როგორც დატოვა. ტეილორის სიცხე ჯერ კიდევ თეძოებს შორის ეწვოდა და ლოყებზე აწითლებულიყო, მან ყვიროდა ჯერონიმოს! და ლეიბზე გადახტა და მოხუცის გვერდით დაეშვა.
  
  მუხლებზე წამოხტა და ტუჩებიდან ვერცხლის ლენტი გამოგლიჯა. "გსმენიათ, არა, პროფესორო? რა თქმა უნდა, თქვენ გააკეთეთ. " მისი მზერა მის საზარდულზე დადგა. "კიდევ სიცოცხლეა იქ, მოხუცო? დახმარებაა საჭირო?"
  
  მან მანიაკალურად ჩაიცინა და საწოლიდან გადახტა. პროფესორის შეშინებული თვალები მიჰყვებოდა მის ყოველი ძალაუფლების მშიერი სვლას, ანთებდა მის ეგოს, უბიძგებდა მას კიდევ უფრო ველური გამოვლინებებისკენ. ცეკვავდა, ტრიალებდა, მორცხვი გახდა.
  
  მაგრამ ბოლოს ის მოხუცს მკერდზე დაჯდა, მძიმედ ამოისუნთქა და ვარდის მაკრატელი გადაატრიალა.
  
  "თითების მოკვეთის დროა", - თქვა მან მხიარულად. "მე ისევე მსიამოვნებს ჩემი წამება, როგორც ჩემი სექსი, ინჩი-ინჩი. და რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდება, მით უკეთესი. სერიოზულად მეგობარო, მე აქ მხოლოდ სისხლისა და არეულობისთვის ვარ."
  
  "რა... რა გინდა... იცოდე?" პარნევიკის შვედური აქცენტი შიშისგან სქელი იყო.
  
  "მითხარი მეტ დრეიკზე და მეძავზე, რომელიც მას ეხმარება."
  
  "დრეიკი? მე... არ მესმის... არ გინდა - ოდინი?
  
  "მე არ ვაღიარებ მთელ ამ ნორვეგიულ სისულელეს. მე მასში ვარ ამ ყველაფრის სუფთა სასტიკი მღელვარების გამო." მან სწრაფად დაარტყა ვარდის მაკრატელი ცხვირის წვერთან.
  
  "მმ... დრეიკი იყო - SAS, გავიგე. ის ამ საქმეში ჩაერთო... შემთხვევით".
  
  ალისიამ იგრძნო, რომ ყინულოვანი ტალღა გადაეფარა მას. იგი ფრთხილად აძვრა პარნევიკის სხეულზე, ორივე პირი ცხვირზე მოათავსა და სისხლის ნაკადული არ გაჩნდა.
  
  "ვგრძნობ, რომ ჩერდები, მოხუცო."
  
  "არა! არა! გთხოვ!" ახლა მისი აქცენტი იმდენად სქელი და დამახინჯებული იყო ცხვირზე ზეწოლის გამო, რომ სიტყვებს ძლივს ამოიცნობდა. მან ჩაიცინა. "თქვენ ჰგავხართ იმ მზარეულს The Muppets-დან." ბლა ბლა ბლა, ბლა ბლა ბლა, ბლა ბლა ბლა".
  
  "მისი ცოლი - მან მიატოვა. დააბრალეთ SAS!" - ამოიოხრა პარნევიკმა და საშინლად აატრიალა თვალები. "მის მეგობარს ჰყავს და, რომელიც გვეხმარება! ქალი არის კენედი მური, პოლიციელი ნიუ-იორკიდან. მან გაათავისუფლა სერიული მკვლელი!"
  
  ალისია გაბრაზებულმა ამოძრავდა პირები. "Უკეთესი. ბევრად უკეთესი პროფესორო. Სხვა რა?"
  
  "ის... ის არის... ჰმ... შვებულებაში. არანაირი იძულებითი არდადეგები. ხედავთ, სერიული მკვლელი ისევ მოკლა".
  
  "ღმერთო, პროფესო, შენ იწყებ ჩემს ჩართვას."
  
  "გთხოვთ. შემიძლია ვთქვა, რომ დრეიკი კარგი ადამიანია!"
  
  ალისიამ თავისი ვარდის საჭრელი ამოიღო. "ისე, ის აუცილებლად გადის ამას. მაგრამ მე მას გადავეყარე SRT-ში და არა შენ. მე ვიცი, რა აწუხებს ამ ნაბიჭვარს."
  
  გაისმა ყვირილი და ავარია, შემდეგ კი კოლბი ტეილორმა თავი კარებში გააღო. "მაილი! ახლახან დამირეკა ჩვენი მოკავშირე შვედეთის მთავრობაში. მათ გაიგეს, სად იყო ვალკირიები. ჩვენ უნდა ვიჩქაროთ. ახლა!"
  
  ალისიამ ვარდის საჭრელები აიღო და მოხუცს თითის წვერი მოჭრა.
  
  მხოლოდ იმიტომ, რომ მას შეეძლო.
  
  და სანამ ის ყვიროდა და ღრიალებდა, მან ზურგზე მიიკრა და ჩააჭედა მას რეაქტიული ინჟექტორი, შპრიცი ნემსის გარეშე, პატარა სენსორი ჩასვა კანის ქვეშ.
  
  გეგმა B, ფიქრობდა ალისია, რომ მისი ჯარისკაცის წვრთნა ჯერ კიდევ მაღალი იყო.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲔᲥᲕᲡᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  როდესაც ტორსტენ დალის მობილურმა დარეკა, დრეიკს პირი მოცვის მაფინით იყო სავსე. ახალი ყავით ჩამოიბანა და მოუთმენლად უსმენდა.
  
  "დიახ, სახელმწიფო მინისტრო." ამ სიურპრიზის შემდეგ დალის მხრიდან საუბრის დარჩენილი ნაწილი დუნე იყო, "მე ვხედავ", განცხადებების სერია და პატივისცემის სიჩუმე. ის მთავრდებოდა სიტყვებით: "არ გაგაჩერებთ, სერ", რომელიც დრეიკისთვის ცოტა ავისმომასწავებლად ჟღერდა.
  
  "კარგად?" - Ვიკითხე.
  
  "ჩემს მთავრობას უნდა დაჰპირებოდა ერთ-ერთ ამ სერბ ნაძირალას დახმარების სანაცვლოდ პატიმრობის შემცირება, მაგრამ ჩვენ გვაქვს დადასტურება". დრეიკს შეეძლო ეთქვა, რომ დალის კონსერვატიული ექსტერიერის ქვეშ იყო ადამიანი, რომელსაც სურდა ბედნიერი ყოფილიყო.
  
  "Და რა?"
  
  "Ჯერ არა. მოდით, ყველა ერთად შევიკრიბოთ." რამდენიმე წუთის შემდეგ ბენი ლეპტოპის ეკრანს მოშორდა, ჰეიდენი იდაყვიდან ერთი სანტიმეტრით ჩამოჯდა, კენედი კი მოლოდინით იდგა დრეიკის გვერდით, მისი გრძელი თმა ჯერ კიდევ ჩამოშლილი ჰქონდა.
  
  დალმა ამოისუნთქა. "მოკლე ვერსია არის ის, რომ ოთხმოცდაათიან წლებში შვედური სერბული მაფიის ლიდერმა - კაცმა, რომელიც ამჟამად ჩვენს პატიმრობაშია - ვალკირიები მისცა თავის ამერიკელ კოლეგას, როგორც კეთილი ნების გამოვლენა. ასე რომ, დავორ ბაბიჩმა მიიღო Valkyries 1994 წელს. 1999 წელს დავორმა დატოვა მაფიის ლიდერის თანამდებობა და კონტროლი გადასცა თავის შვილს ბლანკას და გადადგა იმ ადგილას, რომელიც ყველაზე მეტად უყვარდა მსოფლიოში - სამშობლოშიც კი.
  
  დალი წამით შეჩერდა. "ჰავაი".
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲨᲕᲘᲓᲘ
  
  
  
  ნიუ-იორკი, აშშ
  
  
  აბელ ფრეიმ თავისი ბოლო სართულის ბინის ფანჯრიდან გადმოხედა მილიონობით პაწაწინა ჭიანჭველას, რომლებიც ქვევით ტროტუარებზე ტრიალებდნენ. თუმცა, ჭიანჭველებისგან განსხვავებით, ეს ადამიანები იყვნენ უაზრო, უმიზნო და აკლდათ ფანტაზია თავიანთი უბედური ცხოვრების მიღმა. მან თქვა, რომ ტერმინი "უთავო ქათმები" გამოიგონა ამ სიმაღლეზე მდგარმა ადამიანმა, როდესაც ის ათვალიერებდა იმედგაცრუებულ წყალს, რომელიც იყო კაცობრიობა.
  
  ფრეიმ დიდი ხანია აძლევდა თავისუფალ ფანტაზიებს. მისი გაცილებით ახალგაზრდა ვერსია მიხვდა, რომ ყველაფრის კეთების უნარი ყველაფერს მოსაწყენს ხდის. მოგიწია ახალი, უფრო მრავალფეროვანი და გასართობი აქტივობების მოფიქრება.
  
  აქედან არის ბრძოლის არენა. აქედან მოდის მოდის ბიზნესი - თავიდან ლამაზი ქალების ფლობის გზა, შემდეგ საერთაშორისო კონტრაბანდის რგოლის ფრონტი, ახლა კი ღმერთების საფლავისადმი ინტერესის დამალვის გზა.
  
  მისი ცხოვრების საქმე.
  
  ფარი უნაკლო იყო, ნამდვილი ხელოვნების ნიმუში და, მის ამოზნექილ ზედაპირზე ამოკვეთილი დაშიფრული რუქის გარდა, მან ახლახან აღმოაჩინა იდუმალი წინადადება, რომელიც ჩაწერილი იყო მის ზედა კიდეზე. მისი საყვარელი არქეოლოგი ბევრს მუშაობდა ამაზე. და მისი საყვარელი მეცნიერი ცდილობდა კიდევ ერთი ბოლო სიურპრიზის ამოხსნას - ფარი კურიოზული მასალისგან იყო დამზადებული, არა ჩვეულებრივი ლითონისგან, არამედ რაღაც უფრო არსებითი, მაგრამ ამავე დროს საოცრად მსუბუქი. ფრეი ბედნიერიც იყო და იმედგაცრუებული, როცა აღმოაჩინა, რომ ოდინის საიდუმლო კიდევ უფრო მეტი იყო, ვიდრე წარმოიდგენდა.
  
  მისი იმედგაცრუება მათი შესასწავლად დროის ნაკლებობამ გამოიწვია. განსაკუთრებით ახლა, როდესაც ის ამ საერთაშორისო რბოლის ნაწილი იყო. როგორ სურდა ყველას დაებრუნებინა ლა ვერენში და სანამ შეუსაბამო სოციალისტები მხიარულობდნენ, ის და რამდენიმე სხვა რჩეული გაანალიზებდნენ ღმერთების საიდუმლოებებს.
  
  შემდეგ ცარიელ ოთახს გაეღიმა. ანალიზს ყოველთვის უნდა ახლდეს უხეში შესვენების რამდენიმე ძვირფასი მომენტი. იქნებ რამდენიმე მამაკაცი მოდელი დაუპირისპირდეს ერთმანეთს არენაზე, შესთავაზოთ გამოსავალი. კიდევ უკეთესი, მისი რამდენიმე ტყვე ერთმანეთს დაუპირისპირდეს. მათი უცოდინრობა და სასოწარკვეთა ყოველთვის საუკეთესო სანახაობას წარმოადგენდა.
  
  მისი ელფოსტა პინგია. ეკრანზე გამოჩნდა ვიდეო, სადაც ჩანს ახალი გოგონა, კარინ ბლეიკი, რომელიც საწოლზე ჯაჭვებით ზის.
  
  "საბოლოოდ". ფრეიმ პირველად შეხედა მას. ბლეიკმა ქალმა მონიშნა სამი დაქირავებული მებრძოლიდან თითოეული, რომელიც მან გაგზავნა მის გასატაცებლად, ერთი საკმაოდ სასტიკად. ის იყო ძალიან ჭკვიანი, ნამდვილი აქტივი და ახლახან იყო გამოკეტილი თავის პატარა ციხეში ლა ვერეინაში, ფრეის ჩამოსვლას ელოდა.
  
  ახალი ხორცი მისი სიამოვნებისთვის. უმანკოების სისხლიდან არის მისი მარადიული ნეტარება. ახლა ის მისი საკუთრება იყო. მას ჰქონდა შეჭრილი ქერა თმა, ლამაზი ბაფთები და წყვილი გაფართოებული თვალები - თუმცა ფრეი არ იყო დარწმუნებული იმაში, თუ რა ფერში იყო გამოსახულების ხარისხი. ლამაზი სხეული - მოდელივით გამხდარი; უფრო მაცდუნებელი, რაც, უეჭველია, მშვენიერი სქესის წარმომადგენლებს მოეწონებათ.
  
  მის ციფრულ სახეს შეეხო. "მალე სახლში იქნები, ჩემო პატარა..."
  
  ამ დროს კარი გაიღო და უხეში მილო შემოვიდა და ცალ ხელში მობილურს ატრიალებდა. "ეს ის არის," დაიყვირა მან. "ალისია!" სულელური ღიმილი ჰქონდა იდიოტურ სახეზე.
  
  ფრეიმ ემოციები დამალა. "ხო? ჰალო? დიახ, მითხარი. ეს უკანასკნელი ნამუშევარი ნიუ-იორკში, ჩემი უნდა ყოფილიყო. ინგლისურ ძუკნას ოდნავაც არ ენდობოდა.
  
  ის უსმენდა მას, ღიმილით უხსნიდა, სად უნდა წასულიყვნენ შემდეგ, წარბებშეჭმუხნული, როცა გაიგო, რომ შვედები და მათი თანმხლები გზაზე იყვნენ, შემდეგ კი ვერ შეიკავა სხივი, როცა დაჰპირდა, რომ მალე ორივე კანადელს დაიჭერდა. ფიგურები.
  
  შემდეგ მას შეეძლო გაეშიფრა ეს უცნაური წარწერა ფარის კიდეებზე და დაენახა, იყო თუ არა სხვა ნაწილები იმავე იშვიათი მასალისგან დამზადებული. მაშინ მას სამი ცალი და უპირატესობა ექნებოდა.
  
  "ყოველ შემთხვევაში, თქვენ მარაგი ხართ", - თქვა მან ტელეფონში და დაჟინებით შეხედა მაილოს. "მოუთმენლად ველი, რომ გამოვიყენო ეს მარაგი, როდესაც მალე შევხვდებით." საკმაოდ დიდი დრო გავიდა მას შემდეგ, რაც მან ინგლისური ვარდი არ გახვრეტილა.
  
  ფრეიმ შინაგანად ჩაიღიმა, როცა მილოს თვალები გაუბრწყინდა შეყვარებულთან შეერთების აზრზე. ალისიას პასუხი ჯერ კიდევ ტრიალებდა მის გონებაში.
  
  როგორც გინდათ, ბატონო.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲠᲕᲐ
  
  
  
  ოაჰუ, ჰავაი
  
  
  12 სექტემბერს, შუადღის მზე ჰავაიზე დაბნელდა მედუზას პარაშუტების ბნელმა წვიმამ, აშშ-ს სამხედროების ხელმოწერის პარაშუტმა. უნიკალური ოპერაციით, Delta Commandos დაეშვა შვედური SGG-ისა და ბრიტანული SAS-ის და ერთი ნიუ-იორკის პოლიციელის გარემოცვაში, კუნძულის ჩრდილოეთ მხარეს შორეულ სანაპიროზე.
  
  დრეიკმა სირბილით დაიწყო სანაპიროზე, ქვიშამ არბილა მისი დაშვება, გაათავისუფლა პარაშუტი და სწრაფად შემობრუნდა, რათა შეემოწმებინა კენედის პროგრესი. იგი დელტას რამდენიმე ბიჭს შორის დაეშვა, ერთ მუხლზე დაეცა, მაგრამ მალევე ფეხზე წამოდგა.
  
  ბენი თვითმფრინავთან უნდა დარჩენილიყო, სანამ კვლევას აგრძელებდა ჰეიდენის დახმარებით, რომელიც მისიაში აშშ-ში "მრჩევლად" გაგზავნეს.
  
  დრეიკის გამოცდილებით, მრჩევლები, როგორც წესი, თავიანთი უფროსების უკეთ გაწვრთნილი ვერსიები იყვნენ - ასე ვთქვათ, ცხვრის ტანსაცმელში ჩაცმული ჯაშუშები.
  
  ისინი გარბოდნენ სანაპიროზე ჰავაის მცხუნვარე მზეზე, ოცდაათი მაღალკვალიფიციური სპეცდანიშნულების ჯარისკაცი, სანამ ხეების ტილოებით თავშეფარულ რბილ ფერდობს მიაღწევდნენ.
  
  აქ ტორსტენ დალმა გააჩერა ისინი. "თქვენ იცით წესები. მშვიდი და მყარი. მიზანი არის სათავსო. წინ!"
  
  მიღებულ იქნა გადაწყვეტილება სერბული მაფიის ყოფილი ლიდერის სასახლეში მაქსიმალური ძალით დაარტყა. დრო საშინლად ეწინააღმდეგებოდა მათ - მათმა მეტოქეებმაც შესაძლოა იცოდნენ ვალკირიების მდებარეობა და ამ რბოლაში უპირატესობის მოპოვება სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი იყო.
  
  და მისი მეფობის დროს დავორ ბაბიჩი არ იყო მოწყალე ადამიანი.
  
  ისინი ავიდნენ ფერდობზე და გაიქცნენ გზაზე, პირდაპირ ბაბიჩის პირადი კარიბჭისკენ. ნიავიც კი არ შეხებია მათ. შეტევა განხორციელდა და ერთ წუთზე ნაკლებ დროში ჭრელი რკინის მაღალი კარიბჭე ლითონის ნაჭრებად გადაიქცა. მათ კარიბჭე შეაღწიეს და მთელ ტერიტორიაზე გაიფანტნენ. დრეიკი სქელი პალმის ხის მიღმა დაიფარა და ღია გაზონს სწავლობდა, რომელიც მარმარილოს მასიურ საფეხურებამდე მიდიოდა. მათ თავზე ბაბიჩის სასახლის შესასვლელი იყო. ორივე მხარეს იდგა ჰავაის კულტურის უცნაური ქანდაკებები და საგანძური, თუნდაც მოაის ფიგურა აღდგომის კუნძულიდან.
  
  ჯერ არანაირი აქტივობა.
  
  სერბი მაფიის პენსიონერი სასიკვდილო თავდაჯერებული იყო.
  
  SAS-ის კაცი, სახე ნახევრად დამალული ჰქონდა, დრეიკის გვერდით მოცურდა.
  
  "გამარჯობა, ძველ მეგობარო. კარგი დღეა, არა? მე მიყვარს, როდესაც მზის პირდაპირი სხივები ხვდება ლინზებს. უელსი საუკეთესო სურვილებს უგზავნის. "
  
  "სად არის ის ძველი სულელი?" დრეიკი თვალს არ აშორებდა ბაღს.
  
  "ის ამბობს, რომ მოგვიანებით დაგიკავშირდებათ. რაღაც შენს შესახებ, გარკვეული დრო გმართებს მას.
  
  "ბინძური ბებერი ნაძირალა."
  
  "ვინ არის მეი?" - იკითხა კენედიმ. თმა ისევ უკან გადაივარცხნა და შარვალ კოსტუმზე უფორმო ჯარის ფორმა ეცვა. მას რამდენიმე გლოკი ჰქონდა.
  
  დრეიკს, ჩვეულებისამებრ, იარაღი არ ჰქონია, გარდა სპეციალური დანიშნულების დანასა.
  
  SAS-ის ახალმა ბიჭმა თქვა: "ძველი დრეიკ ფლეიმი აქ არის. რაც მთავარია, ვინ ხარ?"
  
  "მოდით, ბიჭებო. აქცენტი გააკეთეთ ამაზე. ჩვენ ვაპირებთ განვახორციელოთ ერთ-ერთი ყველაზე დიდი თავდასხმა მშვიდობიანი მოსახლეობის ისტორიაში. "
  
  "სამოქალაქო?" კენედიმ წარბები შეჭმუხნა. "თუ ეს ბიჭი სამოქალაქო პირია, მაშინ მე კლაუდია შიფერის უკანალი ვარ."
  
  დელტა გუნდი უკვე საფეხურზე იყო. დრეიკი სამალავიდან გამოვიდა იმ მომენტში, როდესაც ისინი დაიწყეს და გაიქცა ღია ადგილზე. შუა გზაზე რომ იყო, ყვირილი დაიწყო.
  
  კიბეების თავზე გამოჩნდნენ ფიგურები, სხვადასხვანაირად ჩაცმული კოსტიუმებში, ბოქსის შორტებში და მოჭრილ მაისურებში.
  
  გაისმა ექვსი მოკლე გასროლა. ექვსი სხეული უსიცოცხლოდ დაეცა კიბეებზე. დელტა გუნდი შუა გზაზე იყო. სასწრაფო ყვირილი ახლა სადღაც წინ გაისმა, როცა დრეიკი კიბის ძირს მიაღწია და მარჯვნივ მიცოცდა, სადაც ქვის მოხრილი მოაჯირი ოდნავ მეტ საფარს იძლეოდა.
  
  გასროლის ხმა გაისმა, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის სერბებისგან იყო. დრეიკი ისევ კენედის შესამოწმებლად შებრუნდა, შემდეგ ორჯერ ავიდა ზემოთ.
  
  მათ მიღმა ხრეშის პატარა ზოლი მიდიოდა სასახლის შესასვლელთან, რომელიც მდებარეობდა H-ის ფორმის შენობის ორ ნაწილს შორის. შეიარაღებული მამაკაცები გამოვიდნენ ღია კარებიდან და შემოსასვლელის ორივე მხარეს ფრანგული კარების გაჯავრებით.
  
  ისინი ათეულობით არიან.
  
  ისინი გაკვირვებულნი არიან - მაგრამ სწრაფად გადაჯგუფდებიან. შეიძლება ბოლოს და ბოლოს არც ისე თვითკმაყოფილი. დრეიკმა დაინახა რა მოდიოდა და თავი შეაფარა ქანდაკებების უცნაურ კოლექციას. მან დაასრულა კენედის ნაჭერი აღდგომის კუნძულიდან.
  
  წამის შემდეგ ავტომატის სროლა გაისმა. შოკში ჩავარდნილმა მესაზღვრეებმა ყველა მიმართულებით ტყვიის ფარდები გაშალეს. დრეიკი მუცელზე დაეცა, რადგან რამდენიმე ტყვია ქანდაკებას ატყდა.
  
  მცველები წინ გაიქცნენ. ისინი დაქირავებულნი იყვნენ კუნთები, აირჩიეს უფრო მათი უხეში სისულელისთვის, ვიდრე მათი ინტელექტუალური ოსტატობისთვის. ისინი პირდაპირ დელტას ბიჭების ცეცხლის ხაზებში გაიქცნენ და სისხლის ნაკადებს შორის ღრიალით დაეცნენ.
  
  მათ უკან მინა დაიმსხვრა.
  
  სასახლის ფანჯრებიდან კიდევ გასროლის ხმა ისმოდა. დელტას უიღბლო ჯარისკაცმა ტყვია კისერში მიიღო და მყისიერად დაეცა.
  
  ქანდაკებებს ორი მცველი წააწყდა, ერთი მათგანი მსუბუქად დაშავდა. დრეიკმა ჩუმად მიაპყრო პირი და დაელოდა როდის შემოევლო ქანდაკება.
  
  ბოლო, რაც დაინახა დაჭრილმა სერბმა, იყო მისი სისხლი, როცა დრეიკმა ყელი გამოჭრა. კენედიმ ესროლა მეორე სერბს, გაუშვა, შემდეგ მტრედს გადაეფარა, როცა იარაღი ასწია.
  
  ჩაქუჩი ცარიელი დააწკაპუნა.
  
  კენედი ფეხზე წამოდგა. იარაღი დაცლილი იყო თუ არა, გააფთრებულ მოწინააღმდეგეს მაინც შეექმნა. მცველმა სათიბი მოარტყა და კუნთები მოიქნია.
  
  კენედი დისტანციიდან გავიდა, შემდეგ წინ წამოხტა, რადგან მისმა იმპულსმა იგი გამოაშკარავდა. საზარდულის სწრაფმა დარტყმამ და იდაყვმა კისერზე დაარტყა მიწაზე. შემოვიდა, დანა უეცრად ხელში ეჭირა და ფართო რკალში გაცურდა. კენედი იმდენი აკოცა უკან, რომ სასიკვდილო წვერი ლოყაზე გადასულიყო, სანამ მისი დაბუჟებული თითები სასუნთქ მილში შეაძვრინა.
  
  მან გაიგო რბილი ხრტილის მსხვრევა, გაიგონა, როგორ დაიწყო დახრჩობა.
  
  ის მოშორდა. ის დაასრულა. მას არ სურდა მისი სიკვდილის ყურება.
  
  დრეიკი იდგა და უყურებდა. "Ცუდი არაა".
  
  "იქნებ ახლავე შეწყვიტო ჩემი შვილობა."
  
  "არ..." ის მოულოდნელად გაჩერდა. ის იყო, სირცხვილი ვაჟკაცური ტრაბახით დაფარა. "იარაღით ქალის ყურებას არაფერი სჯობს."
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა". კენედი შემოცურდა ტოტემის ბოძის უკან, სასახლის კიდევ ერთი უადგილო მახასიათებელი, და დაათვალიერა სცენა.
  
  "ჩვენ ცალკე მივდივართ", - უთხრა მან. "თქვენ იპოვით სათავსოს. მე ვბრუნდები."
  
  მან გონივრული სამუშაო გააკეთა თავისი ყოყმანის დასამალად. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "ჰეი კაცო, მე აქ პოლიციელი ვარ, გახსოვს? შენ სამოქალაქო პირი ხარ. ისე მოიქეცი, როგორც გითხარი".
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ცოცავდა კენედი მარჯვნივ და მიემართებოდა სასახლის უკანა მხარეს, სადაც სატელიტური მეთვალყურეობა აჩვენებდა ვერტმფრენის მოედანს და რამდენიმე დაბალ შენობას. იქ უკვე განლაგებული იყო SAS-ის გუნდი და სწორედ იმ მომენტში უნდა შეჭრილიყო.
  
  მან აღმოაჩინა, რომ მისი მზერა მის ფიგურას აჩერებდა, ტვინმა უცებ მოისურვა, რომ ტანსაცმელი, რომელსაც ის ეცვა, უკანალი გამოეჩინა.
  
  შოკმა შეძრა იგი. თავმდაბლობამ და გაურკვევლობამ გააერთიანა ძალები მის თავში და იწვევდა თავდაჯერებულობის მორევს. ორი წელი ელისონის წასვლიდან, შვიდასზე მეტი დღე არასტაბილურობა. მუდმივი სიმთვრალის უჩვეულო სიღრმეები, რასაც მოჰყვება გაკოტრება და შემდეგ ნელი, ძალიან ნელი აწევა ნორმალურ ცხოვრებამდე.
  
  ისინი ჯერ იქაც არ არიან. არსად ახლოს.
  
  მისი დაუცველობა იყო ლაპარაკი?
  
  Გეგმა ბ.
  
  მუშაობა ხელთ. შეეცადეთ დაიბრუნოთ თქვენი სამხედრო აქცენტი და დატოვეთ წყეული სამოქალაქო პერსონალი ცოტა ხნით. მან ორივე მცველს იარაღი ჩამოართვა და ქანდაკებებს შორის შეცურდა, სანამ ხრეშის სავალი ნაწილის კიდეზე არ დადგა. მან შეამჩნია სამი სამიზნე სამ სხვადასხვა ფანჯარაში და ზედიზედ სამი აფეთქება გაისროლა.
  
  ორი ყვირილი და ყვირილი. Ცუდი არაა. როდესაც დარჩენილი თავი უკან გამოაღო და ეძებდა ადგილს, დრეიკმა იგი წითელ ნისლად აქცია.
  
  შემდეგ ის გაიქცა, მხოლოდ მუხლებზე ჩამოცურდა და სასახლის წინ გაჩერდა, თავი უხეშ ქვის ნაკეთობებს შეეჯახა. მან გადახედა დელტას გუნდს, რომელიც მის დასაჭერად გაიქცა. მან თავი დაუქნია მათ ლიდერს.
  
  "მეშვეობით". დრეიკმა თავი დაუქნია კარისკენ, შემდეგ მარჯვნივ. "სათავსო".
  
  ისინი შიგნით შევიდნენ, ბოლოს დრეიკი, დაჭერით კედლის მოსახვევს. მათ წინ სასახლის მეორე სართულზე სპირალურად აღმართული ფართო ჭრელი რკინის კიბე.
  
  როდესაც ისინი კედელს მიცოცავდნენ, უფრო მეტი სერბი გამოჩნდა ზედა სართულის აივანზე პირდაპირ მათ ზემოთ. მყისიერად დელტას გუნდი გახდა მარტივი მტაცებელი.
  
  არსად წასულიყო, დრეიკი მუხლებზე დაეცა და ცეცხლი გაუხსნა.
  
  
  * * *
  
  
  კენედი მივარდა ხის ზოლთან, რომელიც ესაზღვრებოდა სასახლის გარე კედელს და უფრო სწრაფად დაიწყო მოძრაობა. თვალის დახამხამებაში მან სახლის უკან მიაღწია, სანამ სას-ის უსახო ჯარისკაცი მის წინ მუცელზე დაეცემოდა.
  
  კურდღელივით გაუნძრევლად იდგა თოფის ლულით დაჰიპნოზებული. თვეების განმავლობაში პირველად, თომას კალებზე ყველა ფიქრმა დატოვა იგი.
  
  "სიგიჟე!"
  
  - არაუშავს, - გაისმა ხმა მის მარჯვენა ყურთან. მან იგრძნო ცივი დანა მისგან სულ რაღაც მილიმეტრებში. "ეს არის დრეიკის ჩიტი."
  
  კომენტარმა გააქარწყლა მისი შიში. "დრეიკის ჩიტი? Წავედი!"
  
  მამაკაცი ღიმილით მიდიოდა მის წინ. "მაშინ, თქვენი პრეზიდენტის თქმით, მისის მური არ არის მნიშვნელოვანი. მე მირჩევნია ჩემი თავი სათანადოდ წარმომეჩინა, მაგრამ ახლა ამის დრო და ადგილი არ არის. დამიძახე უელსი".
  
  კენედიმ აღიარა სახელი, მაგრამ მეტი არაფერი უთქვამს, რადგან ბრიტანელი ჯარისკაცების დიდი გუნდი მის ირგვლივ შეიკრიბა და ნიშნების დატოვება დაიწყო. ბაბიჩის საკუთრების უკანა ნაწილი შედგებოდა უზარმაზარი აივნისაგან, რომელიც მოპირკეთებულია ინდური ქვებით, ოლიმპიური ზომის საცურაო აუზით, რომელიც გარშემორტყმული იყო დასასვენებელი სკამებითა და თეთრი კაბანებით, და რამდენიმე მახინჯი, მახინჯი შენობისგან, რომლებიც არ შეესაბამებოდა დანარჩენ დეკორს. ყველაზე დიდი შენობის გვერდით იყო სამოქალაქო ვერტმფრენით აღჭურვილი წრიული ვერტმფრენი.
  
  ნიუ-იორკის ქუჩებში წლების განმავლობაში სეირნობის შემდეგ, კენედის მოუწია დაფიქრება, მართლა ანაზღაურდება თუ არა დანაშაული. ამ ბიჭებმა და კელებმა გადაიხადეს ეს. ჩაკ უოკერი გადაიხდიდა ამას, კენედის რომ არ ენახა, როგორ ჯიბეში აწყობდა მას.
  
  მზის სალონები სავსე იყო. რამდენიმე ნახევრად შიშველი მამაკაცი და ქალი ახლა შოკირებული იდგა, ტანსაცმელს ეჭირა და ჭარბი ხორცის დაფარვას ცდილობდა. კენედიმ აღნიშნა, რომ ზოგიერთი ხანდაზმული მამაკაცი ვერ უმკლავდება ჰიპოპოტამის კანს, ხოლო ახალგაზრდა ქალების უმეტესობას ამის გაკეთება მხოლოდ ორი ხელით და მარცხნივ მობრუნებით შეეძლო.
  
  "ეს ხალხი... მოდით მათ სტუმრები ვუწოდოთ... ისინი ალბათ სერბული ჯგუფის ნაწილი არ არიან", - ჩუმად თქვა უელსმა ყელის მიკროფონში. "წაიღეთ ისინი", - თავი დაუქნია მან სამ წამყვან მამაკაცს. "დანარჩენი თქვენ მიდიხართ ამ შენობების ზღვისკენ."
  
  როდესაც ჯგუფი დაიწყო დაშლა, რამდენიმე რამ მოხდა ერთდროულად. ვერტმფრენის პირებმა დაიწყეს ბრუნვა; მისი ძრავების ხმებმა მაშინვე ჩაახშო მახლობელთა ყვირილი. შემდეგ ღრმა ღრიალი, როგორც როლიკებით კარის გაღების ხმა, წინ უძღოდა ძლიერი მანქანის უეცარ ღრიალს. მახინჯი შენობების ზღვისპირა მხრიდან, ლითონის თეთრი ზოლი მოჩანდა - Audi R8, რომელიც აჩქარებდა მაქსიმალურ სიჩქარეს.
  
  იმ დროისთვის, როცა იგი ეზოს მიაღწია, ეს იყო სასიკვდილო ტონა ტყვია. ის შეეჯახა გაოგნებულ SAS-ის ჯარისკაცებს, რის შედეგადაც ისინი გაშლილი და ჰაერში ტრიალებდნენ. მის უკან კიდევ ერთი მანქანა გაჩერდა, ამჯერად შავი და უფრო დიდი.
  
  ვერტმფრენის პირებმა უფრო სწრაფად დაიწყეს ტრიალი და მისმა ძრავებმა დაიწყეს ყვირილი. მთელი მანქანა შეირყა, ასაფრენად ემზადებოდა.
  
  გაოგნებული კენედი მხოლოდ მაშინ უსმენდა, როცა უელსი ბრძანებებს ყვიროდა. მან შეკრთა, როდესაც დანარჩენმა SAS-ის ჯარისკაცებმა ცეცხლი გახსნეს.
  
  მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა ბაღში.
  
  ჯარისკაცებმა ცეცხლი გაუხსნეს ჩქაროსნულ Audi R8-ს, ტყვიებმა გაუხვრიტეს ლითონის კორპუსი, გაუხვრიტეს ფარის კანი და კარები. მანქანა სახლის კუთხისკენ დაიძრა, ბოლო წუთს შემობრუნდა მკვეთრი შემობრუნებისთვის.
  
  ხრეში მისი საბურავებიდან პატარა რაკეტებივით ამოვარდა.
  
  ტყვიამ ჩაამსხვრია საქარე მინა, გაანადგურა. მანქანა ფაქტიურად გარდაიცვალა ფრენის დროს, მისი ძრავა გაჩერდა, როდესაც მძღოლი საჭესთან მძიმედ დაეჯახა.
  
  კენედი წინ გაიქცა და პისტოლეტი ასწია. "Არ გაინძრე!"
  
  სანამ მანქანამდე მივიდოდა, აშკარა იყო, რომ მძღოლი მისი ერთადერთი მგზავრი იყო.
  
  სატყუარა.
  
  ვერტმფრენი მიწაზე ორი ფუტის სიმაღლეზე იყო და ნელა ბრუნავდა. იყვირა სას-ის ჯარისკაცმა, მაგრამ ხმაში რეალური ბრაზის გარეშე. მეორე მანქანა, შავი ოთხკარიანი კადილაკი, ახლა უზარმაზარ აუზს მიჰყვებოდა, მისი საბურავები წყლის მოქცევის ტალღებს ყველა მიმართულებით აგდებდა. ფანჯრები ჩაბნელებული იყო. შეუძლებელია იმის დადგენა, ვინ იყო შიგნით.
  
  მესამე ძრავა ამუშავდა, ამჟამად მხედველობიდან არ არის.
  
  ჯარისკაცებმა ცეცხლი გაუხსნეს კადილაკს, საბურავები და მძღოლი სამი გასროლით დააზიანა. მანქანა მოცურდა და მისი უკანა ნაწილი აუზს შეეჯახა. უელსი და სამი სხვა ჯარისკაცი ყვირილით მისკენ გაიქცნენ. კენედი ვერტმფრენს უყურებდა, მაგრამ კედის მსგავსად, მისი ფანჯრები გაუმჭვირვალე იყო.
  
  კენედიმ წამოაყენა თეორია, რომ ეს ყველაფერი გაქცევის დახვეწილი გეგმის ნაწილი იყო. მაგრამ სად იყო ნამდვილი დავორ ბაბიჩი?
  
  ვერტმფრენმა მაღლა აწევა დაიწყო. SAS-მა საბოლოოდ დაიღალა გაფრთხილებებით და უკანა როტორს ესროლა. ამაზრზენი მანქანა დაიწყო ტრიალი, შემდეგ კი კაცმა მის ქვეშ დაიჩოქა ყუმბარმტყორცნით.
  
  უელსმა მიაღწია კედის. ორი გასროლა იყო. კენედიმ მიკროფონიდან გაიგო, რომ ბაბიჩი ისევ თავისუფალი იყო. ახლა მესამე მანქანა მოვიდა კუთხეში, ძრავი ფორმულა 1-ის მრბოლელივით ღრიალებდა, მაგრამ ეს იყო ბენტლი, დიდი და თამამი, მისი ყოფნა ყვიროდა, ჯოჯოხეთი მომშორდი!
  
  კენედი ხეებს გადახტა. რამდენიმე ჯარისკაცი გაჰყვა მას. უელსი შემობრუნდა და სამი სწრაფი გასროლა ესროლა, რომლებიც პირდაპირ გვერდითა ფანჯრებიდან გადახტა.
  
  ტყვიაგაუმტარი მინა!
  
  "ეს სიგიჟეა!"
  
  სიტყვები წამის მეასედზე გვიან წარმოთქვა ვერტმფრენის გადასარჩენად - ყუმბარა გაუშვეს - მისი ასაფეთქებელი მუხტი შვეულმფრენის ძირში აფეთქდა. ვერტმფრენი ნაწილებად დაიშალა და ყველგან ლითონის ნატეხები მიმოფანტა. გატეხილი ფოლადის დაგრეხილი ნაჭერი პირდაპირ აუზს შეეჯახა და უზარმაზარი ძალით ათასობით გალონი წყალი გადაანაცვლა.
  
  კენედი დაელოდა, სანამ ურჩხული ბენტლი მის გვერდით გასცდა, შემდეგ კი დაედევნა. სწრაფმა დედუქციამ უთხრა, რომ გაქცეული სერბის დაჭერის მხოლოდ ერთი შანსი იყო.
  
  უელსმა ეს ერთდროულად დაინახა და დაიწყო მოქმედებაში. R8 მთლიანად იყო გაცვეთილი, მაგრამ Caddy ჯერ კიდევ ხელუხლებელი იყო, მისი ბორბლები მხოლოდ ერთი ინჩის ქვეშ იყო აუზის მარმარილოს საფეხურებზე.
  
  უელსი და მისი ორი ჯარისკაცი გაიქცნენ კედისკენ. კენედი ცხელ დევნაში დაიძრა, გადაწყვეტილი იყო დაეუფლა. ამ დროს ჰაერის უცნაური სტვენა გაისმა, თითქოს ქარიშხალი გავიდა და უცებ ბაბიჩის სახლის კუთხე აფეთქდა.
  
  "ღმერთო ჩემო!" უელსი ტალახში ჩავარდა, როცა მისი სიმშვიდეც კი დაირღვა. ნამსხვრევები გაფრინდა ყველა მიმართულებით, წვიმდა აუზსა და ეზოში. კენედი დაიძრა. თავი კლდეებისკენ მიაბრუნა.
  
  იქ შავი ვერტმფრენი მიცურავდა, ღია კარიდან ფიგურა ფრიალებდა.
  
  "Მოგწონს?"
  
  უელსმა თავი ასწია. "ალისია მაილსი? რას აკეთებთ ყოველივე წმინდანის სახელით?"
  
  "შეიძლება შენი პაწაწინა ბურთები ამ გასროლითაც კი გამოგლიჯა, ბებერო. ჩემი ვალი ხარ. ალისიას გაეცინა, როცა ვერტმფრენი მომენტალურად ადგა, სანამ ბრუნდებოდა ბენტლის დასადევნებლად.
  
  კანადელები აქ იყვნენ.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი წინ წამოვიდა, სანამ მის უკან კედელი შვეიცარიულ ყველად გადაიქცეოდა. ერთი ტყვია მაინც ისე ახლოს გაფრინდა, რომ მისი ხმოვანი კვნესა მოესმა. მან შეატრიალა წინა პლატფორმა აივნის ქვემოთ პლატფორმაზე ერთდროულად, როგორც დელტას გუნდის უმეტესობა. იქ რომ მივიდა, მან ზევით დამიზნა და ცეცხლი გახსნა.
  
  როგორც მოსალოდნელი იყო, აივნის იატაკი შედარებით სუსტი იყო. ზემოთ სროლა შეწყდა და ყვირილი დაიწყო.
  
  დელტას მეთაურმა ხელი მარცხნივ აიქნია საწყობის მიმართულებით. მათ სწრაფად გაიარეს ორი ლამაზად მოწყობილი, მაგრამ ცარიელი ოთახი. მეთაურმა ანიშნა, გაჩერებულიყვნენ ერთთან ახლოს, რომელიც მათ სატელიტურ მეთვალყურეობას აფრთხილებდა, რომ რაღაც განსაკუთრებული იყო - მიწისქვეშა ფარული ოთახი.
  
  შიგ ისროლეს გამაოგნებელი ყუმბარები, რასაც მოჰყვა ამერიკელი ჯარისკაცები, რომლებიც გაბრაზებული ყვიროდნენ დეზორიენტაციის ეფექტს. თუმცა, ისინი მაშინვე ჩაერთნენ ხელჩართულ ბრძოლაში, სერბი გვარდიის ნახევარი. დრეიკმა ამოიოხრა და შიგნით შევიდა. ქაოსი და დაბნეულობა ავსებდა ოთახს ბოლოდან ბოლომდე. მან თვალი ჩაუკრა და აღმოჩნდა უზარმაზარი მცველის წინაშე, რომელიც გაიღიმა და აკოცა, სანამ წინ წაიწევდა დათვის ჩახუტებისთვის.
  
  დრეიკი სწრაფად აირიდა, დაარტყა თირკმელებს და მზის წნულს დაარტყა მძიმე ხელი ხანჯლით. კაც-მხეცი არც კი უცქერდა.
  
  მერე გაიხსენა ძველი გამონათქვამი ბარის ჩხუბის შესახებ - თუ შენი მოწინააღმდეგე პლექსისკენ მიიწევს დარტყმის გარეშე, მაშინ ჯობია სირბილი დაიწყო, კაცო, რადგან ღრმა სირცხვილში ხარ...
  
  დრეიკი უკან დაიხია, ფრთხილად მოძრაობდა თავისი უმოძრაო მტრის გარშემო. სერბი უზარმაზარი იყო, მყარ კუნთზე ზარმაცი ქონი ჰქონდა და შუბლი საკმარისად დიდი იყო ექვს დიუმიანი ბეტონის ბლოკების დასამსხვრევად. მამაკაცი უხერხულად წავიდა წინ, ხელები ფართოდ გაშალა. ერთი სრიალი და დრეიკი მოკვდებოდა, ყურძენივით გაწურული და დაჭყლეტილი იქნებოდა. სწრაფად გვერდი აუარა, მარჯვნივ აკოცა და სამი სწრაფი ჟინით მივიდა წინ.
  
  თვალი. ყური. ყელი.
  
  სამივე დაკავშირებულია. როდესაც სერბმა თვალები დახუჭა ტკივილისგან, დრეიკმა სარისკო ტყუილი შეასრულა მფრინავ დარტყმაში, რამაც საკმარისი იმპულსი შექმნა, რომ ეს ბრონტოზავრიც კი მისი ფართო ფეხებიდან ჩამოეგდო.
  
  მამაკაცი იატაკზე ჩამოვარდა მთის ჩამონგრევის მსგავსი ხმით. ნახატები კედლიდან ჩამოვარდა. ძალამ, რომელიც მან გამოიმუშავა საკუთარი უკანა ნახტომით, უგონო მდგომარეობაში ჩააგდო, როდესაც თავი გემბანზე მოხვდა.
  
  დრეიკი უფრო შორს შევიდა ოთახში. დელტას ორი ბიჭი მოკლეს, მაგრამ ყველა სერბი განეიტრალდა. აღმოსავლეთის კედლის ნაწილი გაიხსნა და ამერიკელების უმეტესობა იდგა გახსნის გარშემო, მაგრამ ახლა ნელ-ნელა უკან იხევდნენ და შიშს აგინებდნენ.
  
  დრეიკი სასწრაფოდ შეუერთდა მათ, ვერ წარმოიდგენდა, რა შეიძლება გამოეწვია დელტას ჯარისკაცს პანიკაში. პირველი, რაც მან დაინახა, იყო ქვის კიბეები, რომლებიც კარგად განათებულ მიწისქვეშა პალატაში ჩადიოდა.
  
  მეორე იყო შავი პანტერა, რომელიც ნელა ადიოდა კიბეებზე, მისი ფართო პირი აჩენდა საპარსების მკვეთრ კბილებს.
  
  "ფუუუუკ..." ამოიოხრა ერთ-ერთმა ამერიკელმა. დრეიკი მეტს ვერ დაეთანხმა.
  
  ვეფხისტყაოსანი ჩურჩულებდა, იხვი დარტყმის მიზნით. დრეიკი უკან დაიხია, როცა მხეცი ჰაერში აფრინდა, 100 ფუნტი მომაკვდინებელი კუნთით გაბრაზებული. ის დაეშვა ზედა კიბეზე და ცდილობდა დაკიდება, მთელი ამ ხნის განმავლობაში ჰიპნოზური მწვანე თვალებით უყურებდა უკან დაბრუნებულ ჯარისკაცებს.
  
  "მე მძულს ამის კეთება", - თქვა დელტას მეთაურმა და თოფი აიღო.
  
  "მოიცადე!" დრეიკმა დაინახა, რომ ნათურების შუქზე რაღაც ანათებდა. "Უბრალოდ მოიცადე. Არ გაინძრე."
  
  პანტერა წინ მიიწევდა. დელტა გუნდმა მას იარაღის მუქარით მოუჭირა, როცა ის მათ შორის გადიოდა, და ზიზღით აკოცა უძლურ სერბ მცველებს, როცა ისინი ოთახიდან გამოდიოდნენ.
  
  "Რა- ?" ერთ-ერთმა ამერიკელმა შუბლი შეკრა დრეიკს.
  
  "არ ნახე? მას ბრილიანტებით მოჭედილი ყელსაბამი ეცვა. ვფიქრობ, ასეთ სახლში მცხოვრებ ასეთ კატას მხოლოდ მაშინ ავარჯიშებენ თავდასხმას, როცა პატრონის ხმას ესმის".
  
  "Კარგი ზარი. მე არ მინდა ასეთი ცხოველის მოკვლა. დელტას მეთაურმა სერბებს ხელი დაუქნია. "მთელ დღეს გავატარებდი მხიარულად ამ ნაბიჭვრებთან."
  
  მათ დაიწყეს კიბეებზე ასვლა და ორი კაცი დარაჯად დატოვეს. დრეიკი მესამე იყო, ვინც სარდაფის იატაკს მიაღწია და ნანახმა აიძულა გაოცებულმა თავი დახარა.
  
  "რა გარყვნილები არიან ეს გიჟი ნაძირლები?"
  
  ოთახი სავსე იყო იმით, რაც მას მხოლოდ "ტროფეების" აღწერა შეეძლო. საგნები, რომლებსაც დავორ ბაბიჩი ღირებულად თვლიდა, რადგან - თავისი გარყვნილების მიხედვით - ღირებული იყო სხვა ადამიანებისთვის, ყველგან იყო კაბინეტები, დიდი და პატარა, უაზროდ მოწყობილი.
  
  ტირანოზავრი რექსის ყბის ძვალი. მის გვერდით წარწერა ეწერა "Edgar Fillion Collection - Lifetime Award". გარდა ამისა, ცნობილი მსახიობის გამოჩენილი ფოტოსურათი წარწერით "მას სურდა ცხოვრება". ამის გვერდით, ბრინჯაოს კვარცხლბეკზე საშინლად დასვენებული მუმიფიცირებული იყო. ხელი იდენტიფიცირებულია როგორც "ოლქის პროკურორი No. 3". .
  
  Და უფრო მეტი. როდესაც დრეიკი დადიოდა ვიტრინების გარშემო, ცდილობდა გაუმკლავდა თავის მობეზრებულ მომხიბვლელობას და კონცენტრირებას, საბოლოოდ შენიშნა ფანტასტიკური ობიექტები, რომლებსაც ისინი ეძებდნენ.
  
  ვალკირიები: წყვილი თოვლის თეთრი ქანდაკებები, რომლებიც დამონტაჟებულია სქელ მრგვალ ბლოკზე. ორივე სკულპტურა დაახლოებით ხუთი ფუტის სიმაღლის იყო, მაგრამ სწორედ მათში არსებულმა გასაოცარმა დეტალმა შეაჩერა დრეიკის სუნთქვა. ორი მკერდი ქალი, შიშველი და ჰგვანან ანტიკურ ამაზონებს, ორივე გაშლილი ფეხებით, თითქოს რაღაცას წინ სხედან. ალბათ ფრთიანი ცხენი, გაიფიქრა დრეიკმა. ბენს სურდა მეტი სცოდნოდა, მაგრამ ახსოვდა, რომ ვალკირები იყენებდნენ მათ ბრძოლიდან ბრძოლაში საფრენად. მან შენიშნა კუნთოვანი კიდურები, სახის კლასიკური ნაკვთები და შემაშფოთებელი რქიანი ჩაფხუტი.
  
  "Ვაუ!" - წამოიძახა დელტას ბიჭმა. "მინდა მქონოდა ამის ექვსკუთხა".
  
  კიდევ უფრო გასაგებად, ორივე ვალკირია მარცხენა ხელით რაღაც უცნობისკენ მიუთითებდა. მიუთითა, როგორც ახლა დრეიკმა ეგონა, პირდაპირ ღმერთების საფლავზე.
  
  რაგნაროკის პოვნა რომ შეეძლოთ.
  
  ამ დროს ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ვიტრინიდან ნივთის ამოღება სცადა. ხმამაღალი ზარი გაისმა და ფოლადის ჭიშკარი კიბეების ძირში ჩამოინგრა და მათ გასასვლელს გადაკეტა.
  
  ამერიკელებმა სასწრაფოდ მიაღწიეს გაზის ნიღბებს. დრეიკმა თავი დაუქნია. "ნუ ღელავ. რაღაც მეუბნება, რომ ბაბიჩი ისეთი ნაბიჭვარია, რომელიც ამჯობინებს ქურდი ცოცხლად დაიჭიროს და წიხლებით ჩააგდოს".
  
  დელტას მეთაურმა ჯერ კიდევ ვიბრაციულ ზოლებს შეხედა. "დააბერეთ ეს ჯოხები ნაჭრებად."
  
  
  * * *
  
  
  კენედი გაოცებული უყურებდა ვერტმფრენს და უკან დახევილ ბენტლის. უელსიც დაბნეული ჩანდა, როცა ცას უყურებდა.
  
  "ბიჭი," კენედიმ გაიგონა მისი სუნთქვა. "მე მას კარგად ვვარჯიშობდი. როგორ ბედავს მოღალატედ გადაქცევას?"
  
  "კარგია, რომ ის წავიდა", კენედი დარწმუნდა, რომ თმა ისევ შეკრული ჰქონდა ამ ხტუნვისგან და თვალი აარიდა, როდესაც შენიშნა SAS-ის რამდენიმე მამაკაცი, რომლებიც მის ზომას ზრდიდნენ. "მას მაღალი ადგილი ჰქონდა. ახლა, თუ დრეიკმა და დელტა გუნდმა დაიპყრეს ვალკირიები, ჩვენ შეგვიძლია გავიპაროთ, სანამ ალისია ბაბიჩით არის დაკავებული.
  
  უელსი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ორ მნიშვნელოვან ვარიანტს შორის იყო მოწყვეტილი, მაგრამ არაფერი უთქვამს, როცა სახლის გარშემო ტრიალებდნენ მთავარი შესასვლელისკენ. მათ დაინახეს, რომ ვერტმფრენი მოტრიალდა, რათა ბეტლის პირისპირ შეეჯახა. გაისმა სროლები და გაქცეული მანქანიდან გადმოვარდა. მერე მანქანა უცებ მკვეთრად დაამუხრუჭა და ხრეშის ღრუბელში გაჩერდა.
  
  ფანჯრიდან ნივთი იყო გაჭედილი.
  
  ვერტმფრენი ციდან ჩამოვარდა, მის ოპერატორს თითქმის ზებუნებრივი გრძნობა გააჩნდა, როდესაც RPG ცურავდა თავზე. როგორც კი მისი სასწავლებელი მიწას შეეხო, კანადელი დაქირავებული ჯარისკაცები გამოვიდნენ კარებიდან. სროლა დაიწყო.
  
  კენედიმ იფიქრა, რომ დაინახა ალისია მაილსი, მოქნილი ფიგურა, ფორმაში მორგებული ჯავშნით შემოსილი, რომელიც ანდაზური ლომივით გადახტა ჩხუბში. ბრძოლისთვის აშენებული მხეცი, დაკარგული ამ ყველაფრის ძალადობასა და მრისხანებაში. მიუხედავად საკუთარი თავისა, კენედიმ იგრძნო, რომ სისხლი ციოდა.
  
  ეს იყო ის შიში, რომელიც მან იგრძნო?
  
  სანამ ამაზე ფიქრობდა, ვერტმფრენის მოპირდაპირე მხრიდან გამხდარი ფიგურა ჩამოვარდა. ფიგურა, რომელიც მან მაშინვე ამოიცნო.
  
  პროფესორ პარნევიკ!
  
  იგი კოჭლობით წავიდა წინ, თავიდან ყოყმანით, მაგრამ შემდეგ განახლებული მონდომებით და ბოლოს ცოცავდა, როცა ტყვიები აფრქვევდა ჰაერში მის თავზე, ერთი ხელის სიგანით თავის ქალას.
  
  პარნევიკი საბოლოოდ საკმარისად მიუახლოვდა, რომ SAS-მა და კენედიმ ის უსაფრთხოდ მიიყვანეს, კანადელებმა არ იცოდნენ, სრულად ჩაერთნენ ბრძოლაში.
  
  - მართალია, - თქვა უელსმა და სახლისკენ მიუთითა. "მოდით, ეს დავასრულოთ."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი დაეხმარა Valkyries-ის წინ წამოწევას, ხოლო რამდენიმე ბიჭმა მცირე რაოდენობით ასაფეთქებელი ნივთიერება მიამაგრა ბადეზე. საშინელ ექსპონატებს შორის ვიწრო ბილიკზე აიღეს გზა და ცდილობდნენ კარგად არ დაეთვალიერებინათ. დელტას ერთ-ერთი ბიჭი რამდენიმე წუთის წინ დაბრუნდა საშინელი შემოწმებიდან და მოახსენა, რომ შავი კუბო იჯდა ოთახის უკან.
  
  მოლოდინის ატმოსფერო სრულ ათ წამს გაგრძელდა. ამის შესაჩერებლად ჯარისკაცის ლოგიკა იყო საჭირო. რაც ნაკლები იცი...
  
  ეს აღარ არის დრეიკის ლოგიკა. მაგრამ მას სერიოზულად არ სურდა ამის ცოდნა. ის კი შეკრთა, როგორც ჩვეულებრივი სამოქალაქო პირი, როცა გისოსები ააფეთქეს.
  
  მაღლა მდებარე ოთახიდან სროლის ხმა ისმოდა. დელტას გვარდიელები სისხლიან ნახვრეტებში დაღუპულ საფეხურებს დაეჯახა. მომდევნო წამს კიბის თავზე ავტომატებით შეიარაღებული ათიოდე კაცი გამოჩნდა.
  
  დელტა გუნდი მარცხი განიცადა და ახლა დაუცველი იყო. დრეიკი ნელა გაემართა კარადისა და მისი შედარებითი უსაფრთხოებისკენ, ცდილობდა არ ეფიქრა სისულელეზე დაჭერა ასე და როგორ არ მომხდარიყო ეს SAS-ს და იმედოვნებდა, რომ ეს ახალი მტრები არ იქნებოდნენ. საკმარისად სულელური ვალკირიების გადასაღებად.
  
  იყო რამდენიმე მომენტი განუწყვეტელი დაძაბულობისა, განიცადა ჩახშობილი სიჩუმე, სანამ ფიგურა არ დაეშვა კიბეებზე. თეთრებში ჩაცმული ფიგურა და თეთრი ნიღაბი.
  
  დრეიკმა მაშინვე იცნო იგი. იგივე ადამიანი, რომელმაც მოიგო ფარი იორკში კატების გასეირნებაზე. კაცი, რომელიც აფსალში ნახა.
  
  - მე შენ გიცნობ, - ჩაისუნთქა მან თავისთვის, შემდეგ უფრო ხმამაღლა. "დაწყევლილი გერმანელები აქ არიან."
  
  კაცმა აიღო .45 კალიბრის პისტოლეტი და ააფეთქა. "დააგდე იარაღი. Ყველა თქვენგანი. ახლა!"
  
  ამპარტავანი ხმა. ხმა, რომელიც ეკუთვნოდა გლუვ ხელებს, მის მფლობელს გააჩნდა რეალური ძალა, ისეთი, როგორიც ქაღალდზეა დაწერილი და მხოლოდ წევრებისთვის განკუთვნილი კლუბებში. ისეთი ადამიანი, რომელსაც წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რა იყო ნამდვილი ამქვეყნიური შრომა და დაღლილობა. შესაძლოა ბანკირი, დაბადებული საბანკო ინდუსტრიაში, ან პოლიტიკოსი, პოლიტიკოსების შვილი.
  
  დელტას კაცებს იარაღი მყარად ეჭირათ. სიტყვა არავის უთქვამს. დაპირისპირება მუქარა იყო.
  
  კაცმა ისევ იყვირა, აღზრდამ არ მისცა საშუალება გაეგო საფრთხის შესახებ.
  
  "Ყრუ ხარ? ახლა ვთქვი!"
  
  ტეხასელის ხმამ მომხიბვლელი ხმით თქვა: "ეს არ მოხდება, ნაბიჭვარი".
  
  - მაგრამ... მაგრამ... - გაოგნებული გაჩერდა მამაკაცი, შემდეგ უცებ მოიხსნა ნიღაბი, - შენ ამას გააკეთებ!
  
  დრეიკი კინაღამ ჩამოინგრა. გიცნობ აბელ ფრეი, გერმანელი მოდის დიზაინერი. შოკმა დრეიკი შხამიანი ტალღავით გადაიარა. შეუძლებელი იყო. ტეილორისა და მაილის დანახვას ჰგავდა, რომლებიც იცინიდნენ მსოფლიოს ხელში ჩაგდების შესახებ.
  
  ფრეი დრეიკის მზერას შეხვდა. "და შენ, მეტ დრეიკ!" პისტოლეტით ხელი აკანკალდა. "თითქმის ყველაფერი დამიჯდა, მე წაგიყვან. Მე გავაკეთებ! და ის გადაიხდის. ოჰ, როგორ გადაიხდის იგი! "
  
  
  სანამ ამას მიხვდებოდა, ფრეიმ იარაღი დრეიკს თვალებს შორის მიადო და გაისროლა.
  
  
  * * *
  
  
  კენედი ოთახში შევარდა და დაინახა, რომ SAS-ის კაცები მუხლებზე დაეცა და დუმილისკენ მოუწოდა. მან მის წინაშე დაინახა ნიღბიანი მამაკაცების ჯგუფი, რომლებიც ეცვათ ჯავშანი, რომლებიც იარაღს მიმართავდნენ იმაზე, რაც მას მხოლოდ დავრ ბაბიჩის საიდუმლო საცავზე მიაჩნდა.
  
  საბედნიეროდ, მამაკაცებმა ისინი ვერ შენიშნეს.
  
  უელსმა გადახედა მას და თქვა: "ვინ?"
  
  კენედიმ დაბნეული სახე მიიღო. მას ესმოდა ვიღაცის ხმაური, ხედავდა მის გვერდით პროფილს. როცა გაიგო, როგორ ყვიროდა მეთ დრეიკის სახელი, მან იცოდა, უელსმაც იცოდა და წამების შემდეგ მათ ცეცხლი გაუხსნეს.
  
  მომდევნო ხანძრის სამოცი წამის განმავლობაში კენედიმ ეს ყველაფერი ნელი მოძრაობით დაინახა. თეთრებში ჩაცმული მამაკაცი ისვრის თავის .45-ს, მისი გასროლა წამის მეასედში მოვიდა და ქურთუკის კიდურს აჭერს, როცა ის დაკიდებულ მასალაში გადის. მისი შეძრწუნებული სახე როცა შემობრუნდა. მათი მსუქანი, დახვეწილი რბილობა.
  
  გაფუჭებული კაცი.
  
  შემდეგ ნიღბიანი პირები ტრიალებდნენ და ისროდნენ. SAS-ის ჯარისკაცები კარგად განლაგებულ დარტყმებს უპასუხებენ სიზუსტით და სიმშვიდით. მეტი ცეცხლი მოდის სარდაფიდან. ამერიკული ხმები. გერმანული ხმები. ხმები ინგლისურად.
  
  დუნე ქაოსი, ტეილორ სვიფტის პოეტური ინტონაციების მსგავსი, მეტალიკას არქაულ კლდეში შერეული. მან მინიმუმ ორ გერმანელს დაარტყა - დანარჩენი დაეცა. თეთრად ჩაცმულმა ბიჭმა დაიყვირა და ხელები აიქნია და აიძულა თავისი გუნდი სასწრაფოდ უკან დაეხია. კენედიმ დაინახა, რომ ისინი დაფარეს მას და კვდებიან, ჭრილობიდან ლპობავით ამოვარდნენ, მაგრამ ჭრილობა გაგრძელდა. ის საბოლოოდ გაიქცა უკანა ოთახში და მისი მხოლოდ ოთხი კაცი დარჩა ცოცხალი.
  
  კენედი სასოწარკვეთილი შემოვარდა დარბაზში, ყელში უცნაური სიმსივნით და გულში ყინულის ნატეხით, ვერც კი აცნობიერებდა, რამდენად ღელავდა, სანამ დრეიკი ცოცხალი არ დაინახა და არ იგრძნო, რომ სიამოვნების გრილი ნაკადი გადაეფარა მას.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი იატაკიდან წამოდგა და მადლიერი იყო, რომ აბელ ფრეის მიზანი ისეთივე ბუნდოვანი იყო, როგორც მისი რეალობის გაგება. პირველი, რაც მან დაინახა, იყო კენედი, რომელიც კიბეებზე ჩამორბოდა, მეორე კი მისი სახე იყო, როცა მისკენ მივარდა.
  
  "მადლობა ღმერთს, რომ კარგად ხარ!" - წამოიძახა და ჩაეხუტა, სანამ მის თავშეკავებას იხსენებდა.
  
  დრეიკმა უელსის მცოდნე თვალებში ჩახედა, სანამ საკუთარ თვალებს დახუჭავდა. ერთი წამით ჩაეხუტა, იგრძნო მისი სუსტი სხეული, ძლიერი ფიგურა, მისი მყიფე გული მის გვერდით უცემდა. მისი თავი კისერზე იყო მიყრდნობილი, საკმარისად მშვენიერი შეგრძნება ჰქონდა სინაფსების ჩხვლეტას.
  
  "ჰეი, კარგად ვარ. შენ?"
  
  ის მოშორდა, გაიღიმა.
  
  უელსი მათთან მივიდა და თავისი ეშმაკური ღიმილი წამით დამალა. "დრეიკი. უცნაური ადგილია ხელახლა შესახვედრად, მოხუცი ბიჭი და არა კუთხის პაბი Earl's Court-ში. რაღაც უნდა გითხრა, მეთ. რაღაც მაისზე".
  
  დრეიკი მაშინვე უკან დააგდეს. უელსმა თქვა ბოლო, რასაც ელოდა. წამის შემდეგ მან შეამჩნია კენედის ჩამქრალი ღიმილი და თავი შეკრა. "ვალკირიები", - თქვა მან. "მოდი, სანამ ჩვენ გვაქვს შესაძლებლობა."
  
  მაგრამ დელტას მეთაური ამას უკვე აწყობდა და მათ მოუწოდებდა. "ეს არ არის ინგლისი, ბიჭებო. Ვიმოძრაოთ. ამ შვებულებაში თითქმის ყველა ჰავაი ვჭამე, რაც შემეძლო".
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲪᲮᲠᲐ
  
  
  
  საჰაერო სივრცე
  
  
  დრეიკი, კენედი და თავდასხმის ჯგუფის დანარჩენი წევრები რამდენიმე საათის შემდეგ შეხვდნენ ბენს და ჰეიდენს ჰონოლულუსთან ახლოს მდებარე სამხედრო ბაზაზე.
  
  რაც დრო გადიოდა. გაიჭრა ბიუროკრატიული ლენტი. დაკბილული გზები მოწესრიგებულია. მთავრობები ჩხუბობდნენ, მერე სწყინდნენ და ბოლოს დაიწყეს საუბარი. აჯანყებული ბიუროკრატები დაამშვიდეს რძისა და თაფლის პოლიტიკური ექვივალენტით.
  
  და სამყაროს აღსასრული უახლოვდებოდა.
  
  რეალის მოთამაშეები საუბრობდნენ, ღელავდნენ და სპეკულირებდნენ და ეძინათ პერლ ჰარბორის მახლობლად ცუდ კონდიცირებულ შენობებში. დრეიკმა მაშინვე ჩათვალა, რომ ბენის გააზრებული მისალმება ნიშნავდა, რომ მათ მცირე პროგრესი ჰქონდათ ოდინის შემდეგი ნაწილის - მისი თვალების ძიებაში. დრეიკმა გაოცება დამალა; მას ნამდვილად სჯეროდა, რომ ბენის გამოცდილება და მოტივაცია უკვე გადაჭრიდა ყველა მინიშნებს.
  
  ჰაიდენი, საზრიანი თავდაცვის მდივნის თანაშემწე, დაეხმარა მას, მაგრამ მათ მცირე პროგრესი მიაღწიეს.
  
  მათი ერთადერთი იმედი იყო, რომ სხვა აპოკალიფსური მონაწილეები - კანადელები და გერმანელები - ცოტა უკეთესები იყვნენ.
  
  ბენის ყურადღება თავდაპირველად დრეიკის გამოცხადებამ გადაიტანა.
  
  "აბელ ფრეი? გერმანელი ოსტატი? დაიკარგე, სულელო."
  
  "სერიოზულად, მეგობარო. მოგატყუებ?"
  
  "ნუ ციტირებ Whitesnake-ს ჩემს თვალწინ, მეთ. მოგეხსენებათ, ჩვენს ჯგუფს პრობლემები აქვს მუსიკის შესრულებაში და ეს არ არის სასაცილო. უბრალოდ არ მჯერა... აბელ ფრეი?"
  
  დრეიკმა ამოიოხრა. "კარგი, მე თავიდან ვიწყებ. დიახ. აბელ ფრეი".
  
  კენედიმ მხარი დაუჭირა. "მე ვნახე და მაინც მინდა ვუთხრა დრეიკს, რომ თავი დაანებოს სისულელეებს. ეს ბიჭი თავშესაფარია. მოქმედება გერმანიის ალპებში - "პარტიის ციხე". სუპერმოდელები. ფული. სუპერვარსკვლავის ცხოვრება."
  
  "ღვინო, ქალები და სიმღერა", - თქვა დრეიკმა.
  
  "შეაჩერე!" თქვა ბენმა. "ერთგვარად," ჩაფიქრდა მან, "ეს შესანიშნავი საფარია".
  
  "იოლია უმეცარი მოტყუება, როცა ცნობილი ხარ", დაეთანხმა დრეიკი. "შეგიძლიათ აირჩიოთ თქვენი დანიშნულება - სადაც გინდათ წასვლა. ამ ხალხისთვის კონტრაბანდა უნდა იყოს მარტივი. უბრალოდ იპოვე შენი უძველესი არტეფაქტი, შეარჩიე შენი დიპლომატიური პორტფელი და..."
  
  "... ჩადეთ ეს." მშვიდად დაასრულა კენედიმ და სიცილით ახედა ბენს.
  
  "თქვენ ორნი უნდა..." ჩაიბურტყუნა მან. "... თქვენ ორმა უნდა მიიღოთ საძაგელი ოთახი."
  
  ამ დროს უელსი მიუახლოვდა. "ეს საქმე აბელ ფრეისთან... გადაწყვეტილია, რომ საიდუმლოდ შევინახოთ. უყურე და დაელოდე. ჩვენ ვაწყობთ ჯარს მისი ციხესიმაგრის ირგვლივ, მაგრამ ვაძლევთ მას თავისუფლებას, თუ ის გაიგებს იმას, რაც ჩვენ არ ვიგებთ.
  
  "ერთი შეხედვით, ეს გონივრულად ჟღერს," დაიწყო დრეიკმა, "მაგრამ..."
  
  "მაგრამ მას ჩემი და ჰყავს", - თქვა ბენმა. ჰეიდენმა ხელი ასწია დასამშვიდებლად. "მართალნი არიან, ბენ. კარინი უსაფრთხოდ... ჯერჯერობით. სამყარო არ არის. "
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა, მაგრამ ენა მოუჭირა. პროტესტით ვერაფერს მიაღწევთ. ეს მხოლოდ მისი მეგობრის ყურადღების გაფანტვას ემსახურება. კიდევ ერთხელ უჭირდა ჰეიდენის გაგება. ეს იყო მისი ახლად აღმოჩენილი ცინიზმი, რომელიც ჭამდა მას? ის სწრაფად ფიქრობდა ბენზე, თუ გონივრულად ფიქრობდა მისი მთავრობისთვის?
  
  ყოველ შემთხვევაში, პასუხი იგივე იყო. მოიცადე.
  
  დრეიკმა შეცვალა თემა. ბენის გულთან მეორეს გაუხვრიტა. "დედა და მამაშენი როგორ არიან?" - ჰკითხა ფრთხილად. "ისინი ჯერ კიდევ დასახლდნენ?"
  
  ბენმა მტკივნეულად ამოისუნთქა. "არა, მეგობარო. ბოლო ზარზე ახსენეს, მაგრამ მე ვუთხარი, რომ მეორე სამსახური იპოვა. ეს დაგეხმარებათ, მეთ, მაგრამ არა დიდი ხნის განმავლობაში. "
  
  "Მე ვიცი". დრეიკმა უელსს და ჰეიდენს შეხედა. "როგორც აქაური ლიდერები, თქვენ ორივე უნდა დაეხმაროთ." შემდეგ, პასუხის მოლოდინის გარეშე, მან თქვა: "რა ამბავია ჰეიდისა და ოდინის თვალების შესახებ?"
  
  ბენმა ზიზღით გააქნია თავი. "ბევრი", - დაიჩივლა მან. "ყველგან ფრაგმენტებია. აი - მოუსმინეთ ამას: იმისათვის, რომ დალიოთ მიმირის ჭა - ვალჰალაში სიბრძნის შადრევანი - ყველამ მნიშვნელოვანი მსხვერპლი უნდა გაიღოს. ერთმა მსხვერპლად შესწირა თვალები, რაც სიმბოლურად გამოხატავდა მის სურვილს, მიეღო ცოდნა მიმდინარე და მომავალი მოვლენების შესახებ. მთვრალის შემდეგ მან იწინასწარმეტყველა ყველა განსაცდელი, რომელიც ეხებოდა ადამიანებსა და ღმერთებს მარადიულობის მანძილზე. მიმირმა მიიღო ოდინის თვალები და მას შემდეგ ისინი იქ დგანან, სიმბოლო, რომელიც ღმერთმაც კი უნდა გადაიხადოს უმაღლესი სიბრძნის ნახვისთვის".
  
  - კარგი, - მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "სტანდარტული ისტორიული მასალა, არა?"
  
  "მართალია. მაგრამ ზუსტად ასეა. პოეტური ედა, ფლენრიხის საგა, არის კიდევ ერთი, რომელიც მე ვთარგმნე, როგორც "ჰაიდის მრავალი გზა". ისინი ხსნიან რა მოხდა, მაგრამ არ გვეუბნებიან, სად არის ახლა თვალები".
  
  "ვალჰალაში", კენედიმ გრიმასი გააკეთა.
  
  "ეს არის ნორვეგიული სიტყვა სამოთხეში."
  
  "მაშინ მე არ მექნება მათი პოვნის შანსი."
  
  დრეიკი დაფიქრდა. "და სხვა არაფერია? იესო, მეგობარო, ეს ბოლო ნაჭერია!"
  
  "მე მივყვებოდი ჰეიდის მოგზაურობას - მის მოგზაურობას. ის სტუმრობს ადგილებს, რომელთა შესახებაც ვიცით და შემდეგ ბრუნდება სახლში. ეს არ არის Playstation, მეგობარო. არანაირი გვერდითი ეფექტები, ფარული მიღწევები, ალტერნატიული გზები.
  
  კენედი ბენის გვერდით მიუჯდა და თმები აიჩეჩა. "შეიძლება მან ორი ცალი ერთ ადგილას მოათავსოს?"
  
  "შესაძლებელია, მაგრამ ეს კარგად არ ჯდება იმასთან, რაც ამ მომენტში ვიცით. წლების განმავლობაში მოჰყვა სხვა მინიშნებები, რომლებიც მიუთითებდნენ ერთ ფრაგმენტზე თითოეულ ადგილას. "
  
  "მაშ, თქვენ ამბობთ, რომ ეს არის ჩვენი მინიშნება?"
  
  - გასაღები უნდა იყოს ვალჰალა, - თქვა დრეიკმა სწრაფად. "ეს არის ერთადერთი ფრაზა, რომელიც მიუთითებს ადგილს. და მახსოვს, ადრე თქვით რამე იმის შესახებ, რომ ჰეიდიმ უთხრა ოდინს, რომ მან იცოდა სად იყო მისი თვალები დამალული, რადგან მან გასცა ყველა თავისი საიდუმლო, როდესაც ჯვარზე იყო ჩამოკიდებული.
  
  "ხე", - ამ დროს ოთახში ტორსტენ დალი შემოვიდა. შვედი დაქანცული ჩანდა, უფრო დაღლილი სამუშაოს ადმინისტრაციული მხრიდან, ვიდრე ფიზიკური. "ერთი მსოფლიო ხეზე ეკიდა."
  
  - ოჰ, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "იგივე ამბავი. ყავაა?"
  
  - მაკადამია, - თვითკმაყოფილი ჩანდა დალი. "საუკეთესო ჰავაი გვთავაზობს."
  
  "მე მეგონა, რომ ეს იყო სპამი", - თქვა კენედიმ და აჩვენა თავისი დამოკიდებულება New Yorker-ის მიმართ.
  
  "სპამი ფართოდ არის მოწონებული ჰავაიში", დაეთანხმა დალი. "მაგრამ ყავა ყველაფერს მართავს. და კონა მაკადამიის კაკალი მეფეა."
  
  "ანუ თქვენ ამბობთ, რომ ჰეიდიმ იცოდა სად იყო ვალჰალა?" ჰეიდენი ყველანაირად ცდილობდა უფრო დაბნეული გამოჩენილიყო, ვიდრე სკეპტიკურად, როცა დრეიკმა ანიშნა ვინმეს მეტი ყავა მოეტანა.
  
  "დიახ, მაგრამ ჰეიდი ადამიანი იყო. არა ღმერთი. მაშ, რასაც ის განიცდიდა, იქნებოდა ამქვეყნიური სამოთხე?"
  
  "ბოდიში, კაცო", ხუმრობდა კენედი. "ვეგასი 1905 წლამდე არ დაარსებულა."
  
  - ნორვეგიაში - დაამატა დრეიკმა და ცდილობდა არ გაეღიმა.
  
  სიჩუმე მოჰყვა. დრეიკი უყურებდა, როცა ბენი გონებრივად განიხილავდა ყველაფერს, რაც აქამდე ისწავლა. კენედიმ ტუჩები მოკუმა. ჰეიდენმა ყავის ჭიქების უჯრა მიიღო. უელსი კარგა ხანია კუთხეში იყო გადასული, თითქოს ეძინა. დრეიკს თავისი დამაინტრიგებელი სიტყვები გაახსენდა - რაღაც უნდა გითხრა. რაღაც მაისზე.
  
  ამის დრო მოგვიანებით იქნება, თუ საერთოდ.
  
  ბენმა ჩაიცინა და თავი დაუქნია. "Ეს მარტივია. ღმერთო, ეს ასე მარტივია. სამოთხე ადამიანისთვის არის... მისი სახლი".
  
  "ზუსტად. ადგილი, სადაც ის ცხოვრობდა. მისი სოფელი. მისი სალონი, - დაადასტურა დრეიკმა. "ჩემი ფიქრებიც."
  
  "მიმირის ჭა მდებარეობს სოფელ ჰეიდის შიგნით!" კენედიმ ირგვლივ მიმოიხედა, თვალებში მღელვარება უბრწყინავდა, შემდეგ დრეიკს მხიარულად მუშტი დაარტყა. "ცუდი არ არის ქვეითისთვის."
  
  "მას შემდეგ რაც დავტოვე, ნამდვილი ტვინი გავზარდე." დრეიკმა შენიშნა, რომ უელსი ოდნავ შეკრთა. "ჩემს ცხოვრებაში საუკეთესო ნაბიჯი."
  
  ტორსტენ დალი ფეხზე წამოდგა. "შემდეგ წავედი შვედეთში ბოლო ნაწილისთვის." ის ბედნიერი ჩანდა სამშობლოში დაბრუნებით. "მმ... სად იყო ჰეიდის სახლი?"
  
  - ოსტერგოტლანდი, - თქვა ბენმა შეუმოწმებლად. "ასევე, ბეოვულფისა და გრენდელის სახლი არის ადგილი, სადაც ისინი კვლავ საუბრობენ მონსტრების შესახებ, რომლებიც ღამით ტრიალებენ მიწებზე.
  
  
  ოცდაათი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  La Veraine, პარტიის ციხე, მდებარეობდა მიუნხენის სამხრეთით, ბავარიის საზღვართან.
  
  როგორც ციხე-სიმაგრე, ნახევრად იდგა ნაზ მთაზე, მისი კედლები დაკბილული და სხვადასხვა ადგილას ისრის მარყუჟებითაც კი იყო მოფენილი. თაღოვანი ჭიშკრის ორივე მხარეს აღმართული მრგვალი კოშკები და ფართო სავალი გზა საშუალებას აძლევდა ძვირადღირებულ მანქანებს სტილით ასულიყვნენ და ეჩვენებინათ თავიანთი უახლესი მიღწევები, ხოლო ხელით შერჩეული პაპარაცები დაჩოქილიყვნენ მათ გადასაღებად.
  
  წვეულებას სათითაოდ უძღვებოდა აბელ ფრეი, მიულოცა რამდენიმე ყველაზე მნიშვნელოვან სტუმარს და დარწმუნდა, რომ მისი მოდელები ისე მოიქცნენ, როგორც მათგან მოელოდათ. აქაურმა წუწუნმა, იქ წუწუნმა, ხანდახან ხუმრობამაც კი გაამართლა მისი მოლოდინი.
  
  პირად სადარბაზოებში ის ვითომ არ შეუმჩნევია მუხლამდე მინის მაგიდებზე გაშლილ თეთრ მორბენალს, ხელმძღვანელები ნესტოებში ჩალათებით მოხრილები. მოდელები და ცნობილი ახალგაზრდა მსახიობები ატლასის, აბრეშუმის და მაქმანებისაგან დამზადებულ თოჯინაში გამოწყობილნი. ვარდისფერი ხორცი, კვნესა და ვნების შემზარავი არომატი. ორმოცდაათი დიუმიანი პლაზმური პანელები MTV და ჰარდკორ პორნო.
  
  შატო სავსე იყო ცოცხალი მუსიკით, სლეშმა და ფერგიმ შეასრულეს "Beautiful Dangerous" სცენაზე დეკადენტური ადგილებისგან მოშორებით - ოპტიმისტური როკ მუსიკა კიდევ უფრო აცოცხლებს ფრეის ისედაც დინამიურ წვეულებას.
  
  მოდის დიზაინერი არავის შეუმჩნევლად წავიდა და მთავარი კიბით ავიდა ციხის წყნარ ფრთისკენ. კიდევ ერთი ფრენა და მისმა მცველებმა მის უკან დაკეტეს უსაფრთხო კარი, რომელიც მხოლოდ კლავიშების კომბინაციისა და ხმის ამოცნობის საშუალებით იყო ხელმისაწვდომი. ის შევიდა საკომუნიკაციო აღჭურვილობითა და მაღალი ხარისხის ტელევიზორის ეკრანებით სავსე ოთახში.
  
  მისმა ერთ-ერთმა ყველაზე სანდო გულშემატკივარმა თქვა: "დროზე, ბატონო. ალისია მაილსი საუბრობს სატელიტურ ტელეფონზე.
  
  "შესანიშნავი, ჰადსონ. დაშიფრულია?"
  
  "რა თქმა უნდა, ბატონო."
  
  ფრეიმ დათანხმდა შემოთავაზებულ მოწყობილობას და ტუჩები მოიკვნიტა იმის გამო, რომ იძულებული გახდა, პირი ასე ახლოს მიეტანა იმ ადგილთან, სადაც მისი ლაკი უკვე აფრქვევდა ნერწყვს.
  
  "მაილს, ეს სჯობს გემრიელი იყოს. სტუმრებით სავსე სახლი მაქვს მოსავლელი". მოხერხებულობის შესახებ ტყუილი გამოგონებად არ ჩანდა. ეს იყო მხოლოდ ის, რისი მოსმენაც არავის სჭირდებოდა.
  
  "ღირსეული ბონუსი, მე ვიტყოდი," ირონიულად ჟღერდა ინგლისური ტონი კარგად. "მე მაქვს ვებ მისამართი და პაროლი პარნევიკის მოსაძებნად."
  
  "ეს ყველაფერი გარიგების ნაწილია, მაილს. და თქვენ უკვე იცით, რომ ბონუსის მისაღებად მხოლოდ ერთი გზა არსებობს".
  
  "მილო არის გარშემო?" ახლა ტონი შეიცვალა. ყელის საჭრელი. უაზრო...
  
  "მხოლოდ მე და ჩემი საუკეთესო ფანი."
  
  -მმმ... ისიც მოიწვიე თუ გინდა, - შეეცვალა ხმა. "სამწუხაროდ, მე უნდა ვიყო ჩქარი. შედით www.locatethepro.co.uk-ზე და შეიყვანეთ პაროლი პატარა ასოებით: bonusmyles007,"lol. "ვიფიქრე, რომ დაფასებდი ამას, ფრეი. სტანდარტული ტრეკერის ფორმატი უნდა გამოჩნდეს. პარნევიკი დაპროგრამებულია როგორც მეოთხე. თქვენ უნდა შეგეძლოთ მისი თვალყურის დევნება სადმე."
  
  აბელ ფრეიმ ჩუმად მიესალმა. ალისია მაილსი იყო საუკეთესო ოპერატორი, რომელიც მას ოდესმე გამოუყენებია. "საკმაოდ კარგი, მაილს. მას შემდეგ, რაც თვალები კონტროლს დაექვემდებარება, თქვენ გათავისუფლდებით. შემდეგ დაბრუნდით ჩვენთან და მოიტანეთ კანადელების ფრაგმენტები. შემდეგ ჩვენ ვისაუბრებთ. "
  
  ხაზი გაქრა. ფრეიმ მობილური ტელეფონი დადო, ახლა ბედნიერი იყო. - კარგი, ჰადსონ, - თქვა მან. "დააჩვიე მანქანა. სასწრაფოდ გაგზავნეთ ყველა ოსტერგოტლენდში". ბოლო ფიგურა მის ხელთ იყო, ისევე როგორც ყველა სხვა ფიგურა, თუ ისინი სწორად თამაშობდნენ ფინალურ თამაშებს. "მილომ იცის რა უნდა გააკეთოს."
  
  მან შეისწავლა ტელევიზიის მონიტორების რიგი.
  
  "რომელია ტყვე მე-6 - კარინ ბლეიკი?"
  
  ჰადსონმა გაფცქვნა წვერი, სანამ ქნევდა. ფრეი წინ დაიხარა, რათა შეესწავლა ქერა გოგონა, რომელიც იჯდა მის საწოლში, ფეხები ნიკაპამდე ჰქონდა აწეული,
  
  ან, უფრო ზუსტად, საწოლზე იჯდა, რომელიც ფრეის ეკუთვნოდა. და ფრეის საჭმლის ჭამა ჩაკეტილ და დაცულ ქოხში, რომელიც ფრეიმ უბრძანა. ელექტროენერგიის გამოყენება, რომელიც ფრეიმ გადაიხადა.
  
  კოჭზე მის მიერ შექმნილი ჯაჭვია.
  
  ახლა ის მას ეკუთვნოდა.
  
  "დაუყოვნებლივ გაგზავნეთ ვიდეო ჩემს ოთახში დიდ ეკრანზე. შემდეგ უთხარი შეფს, რომ სადილი იქ მიირთვას. ათი წუთის შემდეგ მე მჭირდება ჩემი საბრძოლო ხელოვნების ექსპერტი. ის შეჩერდა, ფიქრობდა.
  
  "კენ?"
  
  "დიახ, იგივე. მინდა, რომ იქ წავიდეს და ფეხსაცმელი აიღოს. სხვა არაფერი ჯერჯერობით. მინდა, ფსიქოლოგიური წამება გემრიელად გაგრძელდეს, სანამ ეს არ დამსხვრევა. მე ველოდები ერთ დღეს და შემდეგ მივიღებ მას რაიმე უფრო მნიშვნელოვანს. "
  
  "და პატიმარი 7?"
  
  "ძვირფასო ღმერთო, ჰადსონ, მოექეცი მას ისე, როგორც შენ მოექცევი საკუთარ თავს. ყველაფერში საუკეთესო. ჩვენზე შთაბეჭდილების მოხდენის დრო ახლოვდება..."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲗᲔᲠᲗᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  საჰაერო სივრცე შვედეთის თავზე
  
  
  თვითმფრინავი გადაიხარა. კენედი მურმა თავიდან გაიღვიძა, დამშვიდებული იყო ტურბულენტობის გამო გამოფხიზლებული, ახალმა დღემ განდევნა საკუთარი ბნელი ჩეზერი.
  
  კელები არსებობდა მის ოცნებებში ისევე, როგორც რეალურ სამყაროში, მაგრამ ღამით მან არაერთხელ მოკლა იგი ყელში ცოცხალი ტარაკნებით, სანამ არ ახრჩობდა და იძულებული გახდა ეღეჭა და გადაყლაპა, მისი ერთადერთი ღალატი ტანჯავდა მის თვალებში საშინელებათა. , მუდმივი ბოლო ნაპერწკლის ჩაქრობამდე.
  
  უცებ გამოფხიზლებულმა და ჯოჯოხეთის წიაღიდან მოწყვეტილმა, ველური თვალებით მიმოიხედა სალონში. ჩუმად იყო; მშვიდობიანი მოქალაქეები და ჯარისკაცები იძინებდნენ ან ჩუმად საუბრობდნენ. ბენ ბლეიკსაც კი ჩაეძინა ლეპტოპზე ხელით, წუხილის ნაოჭები ძილმა არ გაუსწორა და ტრაგიკულად უადგილო იყო მის ბიჭურ სახეზე.
  
  შემდეგ მან დაინახა დრეიკი და ის უყურებდა მას. ახლა მისი შეშფოთების ხაზები უბრალოდ აძლიერებდა მის ისედაც გასაოცარ სახეს. მისი პატიოსნება და თავგანწირვა აშკარა იყო, დამალვა შეუძლებელი იყო, მაგრამ სიმშვიდის მიღმა დამალული ტკივილი აიძულებდა მის ნუგეშს... მთელი ღამე.
  
  თავისთვის გაეღიმა. მეტი დინოზავრის როკ ცნობები. დრეიკის დრო ძალიან სახალისო იყო. წამი გავიდა მანამ, სანამ მიხვდა, რომ მისი შინაგანი ღიმილი შესაძლოა მის თვალებს მოეღწია, რადგანაც მას გაუღიმა.
  
  და შემდეგ, პირველად აკადემიაში შესვლიდან მთელი წლების განმავლობაში, მან ნანობდა, რომ მისი მოწოდება მოითხოვს მისი პიროვნების დესექსუალიზაციას. მას სურდა, რომ სცოდნოდა როგორ შეესწორებინა მისი თმა. მას სურდა, რომ იყოს ცოტა მეტი სელმა ბლერი და ცოტა ნაკლები სანდრა ბალოკი.
  
  ყოველივე ამის თქმის შემდეგ, აშკარა იყო, რომ დრეიკს მოსწონდა იგი.
  
  ღიმილით მიუბრუნდა, მაგრამ იმ მომენტში თვითმფრინავი ისევ გადაიხარა და ყველა გამოფხიზლდა. პილოტმა გამოაცხადა, რომ ისინი დანიშნულების ადგილიდან ერთი საათის ფრენით იყვნენ. ბენმა გაიღვიძა და ზომბივით დადიოდა კონას ყავის დასალევად. ტორსტენ დალი ფეხზე წამოდგა და ირგვლივ მიმოიხედა.
  
  "დროა ჩართოთ ადგილზე გამჭოლი რადარი", - თქვა მან ნახევრად ღიმილით.
  
  ისინი გაგზავნეს ოსტერგოტლანდის თავზე საფრენად, მიზნად ისახავდნენ ტერიტორიებს, სადაც პროფესორ პარნევიკსა და ბენს სჯეროდათ, რომ ჰეიდის სოფელი იქნებოდა. საწყალ პროფესორს აშკარად აწუხებდა ტკივილი თითის მოწყვეტილი წვერიდან და ღრმად იყო შეძრწუნებული იმით, თუ როგორი უგულო იყო მისი მტანჯველი, მაგრამ ისეთივე ბედნიერი იყო, როგორც ლეკვი, როგორც მან უთხრა მათ ოდინის ფარზე ამოტვიფრული რუკის შესახებ.
  
  გზა რაგნაროკისკენ.
  
  სავარაუდოდ.
  
  აქამდე ვერავინ თარგმნა. იყო ეს კიდევ ერთი არასწორი მიმართულება ალისია მაილსისა და მისი დაბნეული გუნდის მხრიდან?
  
  როგორც კი თვითმფრინავმა დალის უხეში პერიმეტრი გაარღვია, მან მიუთითა სურათზე, რომელიც თვითმფრინავის ტელევიზორში გამოჩნდა. სახმელეთო შეღწევის რადარმა მიწაში რადიოტალღების მოკლე აფეთქებები გაგზავნა. როდესაც ის მოხვდა ჩამარხულ ობიექტს, საზღვარს ან სიცარიელეს, ის ასახავდა სურათს თავის დაბრუნების სიგნალში. თავდაპირველად მათი ამოცნობა რთულია, მაგრამ გამოცდილებით ეს უფრო ადვილი ხდება.
  
  კენედიმ თავი დაუქნია დალს. "შვედურ ჯარს აქვს ყველაფერი?"
  
  - ასეთი რამ აუცილებელია, - სერიოზულად უთხრა დალმა. "ჩვენ გვაქვს ამ აპარატის ჰიბრიდული ვერსია, რომელიც ამოიცნობს ნაღმებს და დამალულ მილებს. ძალიან მაღალტექნოლოგიური. "
  
  გარიჟრაჟი ატყდა ჰორიზონტს, შემდეგ კი ის აოხრებულმა ნაცრისფერმა ღრუბლებმა გააძევეს, როცა პარნევიკმა ტირილი ამოუშვა. "Აქ! ეს სურათი ვიკინგების ძველ დასახლებას ჰგავს. ხედავთ მრგვალ გარე რგოლს - ეს არის დამცავი კედლები - და სწორკუთხა საგნებს შიგნით? ეს არის პატარა საცხოვრებლები. "
  
  "მაშ, მოდით განვსაზღვროთ ყველაზე დიდი სახლი..." დაიწყო ბენმა ნაჩქარევად.
  
  - არა, - თქვა პარნევიკმა. "ეს უნდა იყოს სათემო სახლი - შეხვედრის ადგილი ან ქეიფი. ჰეიდის, მართლა აქ რომ ყოფილიყო, სიდიდით მეორე სახლი ექნებოდა.
  
  როდესაც თვითმფრინავი ნელ-ნელა დაეშვა, უფრო ნათელი სურათები გამოჩნდა. დასახლება მალევე აშკარად მოინიშნა რამდენიმე ფუტის ქვეშ და მეორე უდიდესი სახლი მალევე გახდა ხილული.
  
  - თქვენ ამას ხედავთ, - ანიშნა დალმა უფრო ღრმა ფერზე, იმდენად მკრთალი, რომ ვერ შეამჩნევდა, თუ ვინმე არ ეძებდა. "ეს ნიშნავს, რომ არის სიცარიელე და ის მდებარეობს პირდაპირ ჰეიდის სახლის ქვეშ. - ჯანდაბა, - თქვა მან და შემობრუნდა. "მან ააშენა თავისი სახლი მიმირის ჭის ზემოთ!"
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲗᲝᲠᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ოსტერგოტლანდი, შვედეთი
  
  
  როგორც კი ისინი ადგილზე იყვნენ და რამდენიმე მილი გაიარეს სველ მდელოებში, დალმა უბრძანა გაჩერება. დრეიკმა მიმოიხედა ირგვლივ, რისი აღწერაც მხოლოდ მას შეეძლო, როგორც ახალი დინო-როკის სულისკვეთებით, რომელსაც ის და კენედი უზიარებდნენ, ჭრელი ეკიპაჟი. შვედებს და SGG-ს წარმოადგენდნენ ტორსტენ დალი და მისი სამი კაცი, SAS-ს უელსი და ათი ჯარისკაცი. ერთი დარჩა ჰავაიზე, დაჭრილი. დელტა გუნდი ექვს ადამიანამდე შემცირდა; შემდეგ იყვნენ ბენი, პარნევიკი, კენედი და თვითონ. ჰეიდენი თვითმფრინავთან დარჩა.
  
  მათ შორის არ იყო არც ერთი ადამიანი, რომელსაც არ აწუხებდა მათი დავალების სირთულე. ის ფაქტი, რომ თვითმფრინავი ელოდა, სრულად სავსე და შეიარაღებული ფიგურებით, რომლებიც მზად იყვნენ წაიყვანონ ისინი მსოფლიოს ნებისმიერ წერტილში, კიდევ უფრო ხაზს უსვამდა სიტუაციის სერიოზულობას.
  
  "თუ ეს დაგვეხმარება," თქვა დალმა, როდესაც ყველამ მოლოდინით შეხედა მას, "მე ვერ ვხედავ, როგორ შეძლებენ ისინი ამჯერად ჩვენს პოვნას", - თქვა მან. "დაიწყეთ მსუბუქი ასაფეთქებელი ნივთიერებების გამოყენებით რამდენიმე ფუტის დაბლა გასაწმენდად, შემდეგ კი დროა ასაფეთქებელი".
  
  - ფრთხილად, - ხელები მოიხვია პარნევიკმა. "ჩვენ არ გვინდა კოლაფსი."
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა დალმა მხიარულად. "სხვადასხვა ძალებს შორის, ვფიქრობ, ჩვენ გვყავს გამოცდილი გუნდი, პროფესორო."
  
  გაისმა ცელქი სიცილი. დრეიკმა გამოიკვლია მათი გარემო. მათ შექმნეს ფართო პერიმეტრი, რის გამოც მამაკაცები დატოვეს რამდენიმე ბორცვის თავზე, რომლებიც გარშემორტყმული იყო იმ ადგილას, სადაც მიწის შეღწევის რადარი მიუთითებდა, რომ ოდესღაც ძველი დაცვის სახლი იდგა. ეს რომ საკმარისი იყოს ვიკინგებისთვის და ყველასთვის...
  
  დაბლობები ბალახოვანი და მშვიდი იყო, მსუბუქი ნიავი ძლივს აძრწუნებდა ხეებს, რომლებიც მათი ადგილიდან აღმოსავლეთით იზრდებოდა. დაიწყო მსუბუქად წვიმა და შემდეგ შეჩერდა, სანამ ისევ ცდილობდა.
  
  ბენის მობილურმა დარეკა. მისმა თვალებმა დაღლილი სახე მიიღო. "მამა? უბრალოდ დაკავებულია. მე დაგირეკავ უკანა მხარეს. " მან დახურა მოწყობილობა და დრეიკს შეხედა. - დრო არ მაქვს, - ჩაილაპარაკა მან. "მათ უკვე იციან, რომ რაღაც ხდება, უბრალოდ არ იციან რა არის."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და პირველ აფეთქებას უცებ უყურებდა. ბალახი, ბალახი და ჭუჭყი გაფრინდა ჰაერში. ამას მაშინვე მოჰყვა კიდევ ერთი, ოდნავ ღრმა დარტყმა და მეორე ღრუბელი ამოვიდა მიწიდან.
  
  რამდენიმე კაცი ჭექა-ქუხილით მოვიდა წინ, ხელში ნიჩბები ეჭირა, რადგან იარაღი ეჭირათ. სიურეალისტური სცენა.
  
  - ფრთხილად, - ჩაიჩურჩულა პარნევიკმა. "ჩვენ არ გვინდა, რომ ვინმემ ფეხი დაასველოს." მან ჩაიცინა, თითქოს ეს ისტორიაში ყველაზე დიდი ხუმრობა ყოფილიყო.
  
  უფრო მკაფიო მიმოხილვის სურათმა აჩვენა ხვრელი ჰეიდის გრძელი სახლის ქვეშ, რომელიც უზარმაზარ გამოქვაბულამდე მიდიოდა. ცხადია, იქ ჭაზე მეტი იყო და გუნდმა სიფრთხილით შეცდა. დასჭირდა კიდევ ერთი საათი საგულდაგულო გათხრები და რამდენიმე პაუზა, სანამ პარნევიკი იყვირა და იკვლევდა აღმოჩენილ არტეფაქტებს, სანამ ისინი ჰაერში გაუჩინარდნენ.
  
  დრეიკმა ეს დრო გამოიყენა თავისი აზრების მოსაწესრიგებლად. დღემდე გრძნობდა, რომ ატრაქციონზე იყო ყოველგვარი მუხრუჭების გარეშე. ამდენი წლის შემდეგაც კი, ის უფრო მეტად იყო მიჩვეული ბრძანებების შესრულებას, ვიდრე სამოქმედო გეგმის შესრულებას, ამიტომ ფიქრისთვის უფრო მეტი დრო სჭირდებოდა, ვიდრე, ვთქვათ, ბენ ბლეიკს. მან დანამდვილებით იცოდა ორი რამ - ისინი ყოველთვის უკან იყვნენ და მტრები აიძულებდნენ მათ რეაგირება მოეხდინათ სიტუაციებზე, ვიდრე შეექმნათ ისინი; ეჭვგარეშეა, ეს იმის შედეგია, რომ ისინი ამ რბოლაში ოპონენტების უკან შევიდნენ.
  
  ახლა დროა დავიწყოთ ამ რბოლის მოგება. უფრო მეტიც, ისინი, როგორც ჩანს, ერთადერთი ფრაქცია იყო, რომელიც ეძღვნებოდა მსოფლიოს გადარჩენას და არა რისკის ქვეშ.
  
  მაშ, გჯერა მოჩვენებების ისტორიების?- ჩასჩურჩულა მის გონებაში უძველესი ხმა.
  
  არა, მანაც ისე უპასუხა, როგორც მაშინ. მაგრამ მე მჯერა საშინელებათა ისტორიების...
  
  ბოლო მისიის დროს, როგორც საიდუმლო SRT-ის, SAS-ის სპეციალური დანაყოფის წევრი, ის და მისი გუნდის სამი სხვა წევრი, მათ შორის ალისია მაილსი, წააწყდნენ ჩრდილოეთ ერაყის შორეულ სოფელს, სადაც მისი მოსახლეობა აწამეს და მოკლეს. ცხადი ვივარაუდოთ, რასაც ისინი იძიებდნენ... ბრიტანელი და ფრანგი ჯარისკაცების პოვნა იყო ჯერ კიდევ მათი დაკითხვის აურზაურში.
  
  რაც მოჰყვა დაბნელდა მეტ დრეიკის დარჩენილი დღეები დედამიწაზე. გაბრაზებისგან დაბრმავებულმა მან და გუნდის დანარჩენმა ორმა წევრმა შეწყვიტეს წამება.
  
  კიდევ ერთი "მეგობრული ხანძრის" ინციდენტი ბევრს შორის.
  
  ალისია მაილსი იდგა და უყურებდა, ამა თუ იმ კუთხით რაიმე უცნაურობისგან დაუცველი. მან ვერ შეაჩერა წამება და ვერ შეაჩერა წამების სიკვდილი. მაგრამ მან შეასრულა თავისი მეთაურის ბრძანებები.
  
  მეტ დრეიკი.
  
  ამის შემდეგ მისთვის ჯარისკაცის სიცოცხლე დასრულდა, ყველა რომანტიული ურთიერთობა, რომელსაც იგი მხარს უჭერდა, ნაწილებად დაიმსხვრა. მაგრამ სამსახურის დატოვება არ ნიშნავდა, რომ მოგონებები გაქრა. ცოლი მას ღამ-ღამობით აღვიძებდა და შემდეგ ოფლით გაჟღენთილი საწოლიდან გადმოცურდა და დაბლა ტიროდა, როცა მან აღიარებაზე უარი თქვა.
  
  ახლა მან შეამჩნია მის მოპირდაპირედ მდგარი კენედი, რომელიც იღიმებოდა, თითქოს თვითმფრინავში იყო. თმა თავისუფლად ეკიდა და მისი ღიმილი სახე ცოცხალი და ბოროტი გახდა. ცენტრალური თვალები და Victoria's Secret-ის სხეული შერწყმულია სკოლის მასწავლებლის დეკორაციით და საქმიანი თავშეკავებით. საკმაოდ შერეული.
  
  მან ღიმილით უპასუხა. ტორსტენ დალმა წამოიძახა: "გაუღრმავდით კითხვას! ჩვენ გვჭირდება მეგზური შთამომავლებისთვის".
  
  როდესაც ბენმა ჰკითხა, რა იყო დესენდერი, მან უბრალოდ გაიღიმა. "ჰოლივუდის ლეგენდადან პირდაპირ, ჩემო მეგობარო. გახსოვთ, როგორ გადახტა ქურდი შენობიდან და მისი ნახტომი მილიმეტრამდე იყო მორგებული, სანამ მისი დაცემა შეჩერდებოდა? კარგად, Blue Diamond Lander არის მოწყობილობა, რომელსაც ისინი იყენებენ. "
  
  "მაგარი".
  
  დრეიკმა შენიშნა თავისი მოხუცი მეთაური, რომელიც ნელა დადიოდა და აიღო შეთავაზებული ყავის კოლბა. ეს ჩატი დიდი ხანია მზადდება. დრეიკს სურდა მისი დასრულება.
  
  "მაი?" ჰკითხა მან და მტკიცედ ჩამოსწია ტუჩები მიწაზე, რათა არავის გაეგო მისი შეკითხვა.
  
  "ჰმ?" - Ვიკითხე.
  
  "უბრალოდ მითხარი".
  
  "ღმერთო ჩემო, მეგობარო, შენს ძველ ჰობის შესახებ ინფორმაციის აშკარა ნაკლებობის შემდეგ, ახლა ძლივს ვიმედოვნებ, რომ უფასოდ გაჩუქებ?
  
  დრეიკმა ღიმილი ვერ შეიკავა. "ბინძური მოხუცი ხარ, იცი ეს?"
  
  "ეს არის ის, რაც მანარჩუნებს თამაშის სათავეში. ახლა მომიყევი ამბავი მისი ერთ-ერთი საიდუმლო მისიიდან - რომელიმე მათგანიდან".
  
  "კარგი... მე შეიძლება გავუშვა შენი შანსი აქ და მოგცე რაღაც მოკრძალებული," თქვა დრეიკმა. "ან შეგიძლია დაელოდო სანამ ეს ყველაფერი დასრულდება და მე მოგცემ ოქროს... შენ იცი ერთადერთი."
  
  "ტოკიო კოს-კონი?"
  
  "ტოკიო კოს-კონ. როდესაც მაი ფარულად წავიდა იაპონიის უდიდეს კოსფლეის კონვენციაზე, რათა შეაღწია და დაეჭირა ფუჩუს ტრიადები, რომლებიც იმ დროს პორნოინდუსტრიას მართავდნენ.
  
  უელსი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს გულყრას აპირებდა. "იესო, დრეიკი. იდიოტი ხარ. კარგი მაშინ, მაგრამ დამიჯერე, ახლა ჩემი ვალი გაქვს, - ამოისუნთქა მან. "იაპონელებმა ის უბრალოდ გაიყვანეს ჰონგ კონგიდან, ყალბი პირადობის ქვეშ, გაფრთხილების გარეშე, მთლიანად გაანადგურეს საფარი, რომელსაც ის აშენებდა ორი წლის განმავლობაში."
  
  დრეიკმა მას ღია, დაუჯერებელი მზერა მიაპყრო. "არასოდეს".
  
  "ჩემი სიტყვებიც."
  
  "რატომ?"
  
  "ასევე ჩემი შემდეგი შეკითხვა. მაგრამ, დრეიკ, არ არის აშკარა?"
  
  დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. "მხოლოდ ის არის საუკეთესო, რაც მათ აქვთ. საუკეთესო, რაც კი ოდესმე ჰქონიათ. და ისინი სასოწარკვეთილნი უნდა იყვნენ ამის გამო. "
  
  "ჩვენ ვიღებთ ზარებს მათი იუსტიციის დეპარტამენტიდან და პრემიერ-მინისტრებიდან დაახლოებით თხუთმეტი საათის განმავლობაში, ისევე როგორც იანკები. ისინი ყველაფერს აღიარებენ ჩვენთან - მათ გაგზავნეს იგი ლა ვერენის დასათვალიერებლად, რადგან ეს არის ერთადერთი კავშირი, რომელიც მათ იპოვეს ამ არეულობასთან, რომელიც უკვე გადაიზარდა ყველაზე დიდ მოვლენად, რომელიც ახლა ხდება პლანეტაზე. მხოლოდ საათების საკითხია, სანამ ჩვენ იძულებულნი ვიქნებით ვაღიაროთ ისინი".
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "არის რაიმე მიზეზი, რომ ახლა არ ვაღიაროთ? მაისი ფანტასტიკური შენაძენი იქნებოდა.
  
  "ვეთანხმები, მეგობარო, მაგრამ მთავრობები მთავრობები არიან და სამყაროს საფრთხე ემუქრება თუ არა, მათ უყვართ თავიანთი პატარა თამაშების თამაში, არა?"
  
  დრეიკმა ანიშნა მიწაში არსებული ხვრელი. "როგორც ჩანს, ისინი მზად არიან."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკის დაღმართის მაჩვენებელი 126 ფუტი იყო. ხელსაწყო, რომელსაც სწრაფი გამოშვების მჭიდი ერქვა, ხელში ჩაუდეს და ზურგჩანთა გადასცეს. მან მეხანძრე-მაშველის ჩაფხუტი თავზე დამაგრებული ფანრით და ზურგჩანთაში გადაათრია. დიდი ფანარი, ჟანგბადის ავზი, იარაღი, საკვები, წყალი, რადიო, პირველადი დახმარების საშუალებები - ყველაფერი, რაც მას სჭირდება გამოქვაბულებისთვის. მძიმე ტანის ხელთათმანები აიღო და ორმოს კიდემდე წავიდა.
  
  "ჯერონიმო?" მან კენედის სთხოვა, რომელიც ბენ და პროფესორთან ერთად მაღლა რჩებოდა, დაეხმარა მათი პერიმეტრის მონიტორინგში.
  
  "ან დაიჭირე ტერფები, გამოაყოლე უკანალი და იმედი გქონდეს", - თქვა მან.
  
  დრეიკმა ბოროტულად ჩაიცინა მას: "ამას მოგვიანებით დავუბრუნდებით", - თქვა მან და სიბნელეში გადახტა.
  
  მან მაშინვე იგრძნო წითელი ალმასის გამოშვების ჩამრთველი. დაცემისას მისი დაცემის სიჩქარე შემცირდა და მისი პატარა ბორბალი წამში ასჯერ იკეცებოდა. ჭაბურღილის კედლები - საბედნიეროდ ახლა გამხმარი - კალეიდოსკოპიული ციმციმებით გაბრწყინდა, როგორც ძველ შავ-თეთრ ფილმში. ბოლოს დაღმართი შენელდა ცოცვისკენ და დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი ჩექმები ნაზად გადმოხტა კლდიდან. მუჭა მოიჭირა და იგრძნო, როგორ გამოუშვა ჩახმახი უსაფრთხოების ღვედიდან. დრეიკმა განიხილა მისი ასცედენტად გადაქცევის პროცესი, სანამ გაემართებოდა იქ, სადაც დალი და ნახევარი ათეული მამაკაცი ელოდნენ.
  
  იატაკი საგანგაშო ჭექა-ქუხილი იყო, მაგრამ მან მას მიაწერა მუმიფიცირებული ნამსხვრევები.
  
  "ეს მღვიმე უცნაურად პატარაა იმასთან შედარებით, რაც ვნახეთ სახმელეთო რადარზე", - თქვა დალმა. "მას შეეძლო არასწორად გამოთვლა. გავრცელდით და მოძებნეთ... გვირაბი... ან რამე მსგავსი".
  
  შვედმა მხრები აიჩეჩა, საკუთარი უცოდინრობით გამხიარულებული. დრეიკს მოეწონა. ნელა დადიოდა გამოქვაბულში, სწავლობდა უსწორმასწორო კედლებს და კანკალებდა, მიუხედავად მისთვის მიცემული სქელი მოსასხამისა. ათასობით ტონა კლდე და მიწა აწეწა მასზე და აი, ის ცდილობდა ღრმად შეღწევას. მას ეს ჯარისკაცის ცხოვრებას ჰგავდა.
  
  დალი დაუკავშირდა პარნევიკს ორმხრივი ვიდეოფონის საშუალებით. პროფესორმა იმდენი "წინადადება" წამოიძახა, რომ დალმა ხმა ორი წუთის შემდეგ გათიშა. ჯარისკაცები გამოქვაბულის ირგვლივ ტრიალებდნენ, სანამ დელტას ერთ-ერთმა ბიჭმა არ დაიყვირა: "აქ მაქვს ჩუქურთმები. მიუხედავად იმისა, რომ ეს პატარა რამ არის. "
  
  დალმა ვიდეოფონი გამორთო. პარნევიკის ხმა ხმამაღლა და გარკვევით გაისმა, შემდეგ კი გაჩერდა, როცა დალმა მობილური კედელთან მიიტანა.
  
  "ხედავ ამას?"
  
  "კი! ბიუსტჰალტერი! ბიუსტჰალტერი!" პარნევიკმა მღელვარებისგან ინგლისური დაკარგა. "უოლკნოტი... მმმ... დაღუპული მეომრების კვანძი. ეს არის ოდინის სიმბოლო, სამმაგი სამკუთხედი, ან ბორომის სამკუთხედი, რომელიც დაკავშირებულია ბრძოლაში დიდებული სიკვდილის იდეასთან.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "სისხლიანი ვიკინგები."
  
  "ეს სიმბოლო ხშირად გვხვდება "სურათის ქვებზე", რომლებიც ასახავს გმირი მეომრების დაღუპვას, რომლებიც მოგზაურობენ ნავით ან ცხენებით ვალჰალაში - ოდინის სასახლეში. ეს კიდევ უფრო ამყარებს აზრს, რომ ჩვენ ვიპოვეთ ამქვეყნიური ვალჰალა."
  
  - ბოდიში, რომ შენი აღლუმი გავაფუჭე, მეგობარო, - თქვა პირდაპირმა SAS-ის კაცმა, - მაგრამ ეს კედელი ისეთივე სქელია, როგორც ჩემი დედამთილი.
  
  ყველამ ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია და ჩაფხუტის შუქები ხელუხლებელ ზედაპირზე ააფრიალეს.
  
  "ეს უნდა იყოს ყალბი კედელი." ბიჭმა აღელვებისგან კინაღამ იკივლა. "Ის უნდა იყოს!"
  
  - მოიცადე, - გაიგონა დრეიკმა ბენის ახალგაზრდა ხმა. "ასევე ნათქვამია, რომ ვალკნოტს ასევე უწოდებენ სიკვდილის კვანძს, ოდინის მიმდევრების სიმბოლოს, რომლებსაც ძალადობრივი სიკვდილისკენ ჰქონდათ მიდრეკილება. მე ნამდვილად მჯერა, რომ ეს შეიძლება იყოს გაფრთხილება. "
  
  "სიგიჟე". დრეიკის კვნესა გულწრფელი იყო.
  
  "აი, ერთი აზრი, ბიჭებო," გაისმა კენედის ხმა. "რაც შეეხება ყველა კედლის უფრო საფუძვლიან შემოწმებას. თუ თქვენ მიიღებთ მეტ Walknotts-ს, მაგრამ შემდეგ იპოვით ცარიელ კედელს, მე ამას ავირჩევდი. "
  
  - ადვილი სათქმელია, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "იქ ყოფნა და ყველაფერი."
  
  ისინი იყოფიან, კლდოვან კედლებს სანტიმეტრით აჭრელებენ. მათ მოაშორეს მრავალსაუკუნოვანი მტვერი, წაშალეს ქოქოსის ქსელები და განდევნეს ჩირქი. საბოლოოდ მათ კიდევ სამი ვალკნოტი იპოვეს.
  
  - მშვენიერია, - თქვა დრეიკმა. "ეს არის ოთხი კედელი, ოთხი კვანძოვანი რამ. რა ჯანდაბა ვქნათ ახლა?"
  
  "ისინი ყველა იდენტურია?" - გაკვირვებულმა ჰკითხა პროფესორმა.
  
  ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ვიდეოფონის ეკრანზე აჩვენა პარნევიკის გამოსახულება. "კარგი, მე არ ვიცი თქვენი, მაგრამ დარწმუნებული ვარ, დავიღალე მისი მოსმენით. დაწყევლილი შვედი დიდი ხნის წინ დაგვასრულებდა."
  
  - მოიცადე, - გაისმა ბენის ხმა. "თვალები მიმირის ჭაშია, არა..." მისი ხმა დაიკარგა სტატიკური სტვენის მიღმა, შემდეგ კი ეკრანი ჩაბნელდა. დალმა შეარხია, ჩართო და გამორთო, მაგრამ უშედეგოდ.
  
  "სიგიჟე. რის თქმას ცდილობდა?
  
  დრეიკი გამოცნობას აპირებდა, როცა ვიდეოფონი გაცოცხლდა და ბენის სახემ ეკრანი გაივსო. "არ ვიცი რა მოხდა. მაგრამ მისმინე - თვალები მიმირის ჭაშია და არა მის ქვემოთ გამოქვაბულში. გესმის?"
  
  "დიახ. ასე რომ, ჩვენ მათ ჩავუარეთ ქვემოთ გზაზე?
  
  "მე ვფიქრობ, დიახ".
  
  "Მაგრამ რატომ?" დაუჯერებლად იკითხა დალმა. "მაშინ რატომ შეიქმნა საერთოდ ეს მღვიმე? და მიწის შეღწევის რადარმა ნათლად აჩვენა, რომ ქვეშ უზარმაზარი სივრცე იყო. რა თქმა უნდა, ნაჭერი იქ უნდა ყოფილიყო."
  
  "თუ..." დრეიკმა საშინელი სიცივე იგრძნო. "თუ ეს ადგილი არ არის ხაფანგი."
  
  დალი უცებ გაურკვეველი ჩანდა. "Როგორ თუ?"
  
  "ეს სივრცე ჩვენს ქვემოთაა? რა მოხდება, თუ ეს უძირო ორმოა?"
  
  "ეს ნიშნავს, რომ თქვენ დგახართ თიხის ბალიშზე!" ბიჭმა საშინლად იკივლა. "ხაფანგი! ის ნებისმიერ მომენტში შეიძლება დაიშალოს. ახლავე წადი იქიდან!"
  
  ისინი ერთმანეთს უყურებდნენ სასოწარკვეთილი სიკვდილის ერთ გაუთავებელ წამს. ყველას ძალიან უნდოდა ცხოვრება. და შემდეგ ყველაფერი შეიცვალა. ის, რაც ოდესღაც ბზარი იყო ბეტონის იატაკზე, ახლა იყო დაბზარული მყარი პანელი. ეს უცნაური ცრემლის ხმა ქვის გადაადგილებისგან კი არ იყო, არამედ იმით, რომ იატაკი ნელ-ნელა იშლებოდა ბოლოდან ბოლომდე.
  
  მათ ქვეშ გაუთავებელი ორმოთი....
  
  ექვსმა კაცმა გააფთრებით დაისაჯა ორი ასცედენტი. როდესაც ისინი იქ მივიდნენ, ჯერ კიდევ ცოცხლები, დალმა დაიყვირა წესრიგის აღსადგენად.
  
  "თქვენ ორი წადით პირველ რიგში. ღვთის გულისათვის, იყავი მკაცრი".
  
  "და მაღლა ასვლისას", - თქვა პარნევიკმა, "განსაკუთრებით გაეცანით თქვენს გარემოცვას. ჩვენ არ გვინდა გამოგრჩეთ არტეფაქტი".
  
  "ნუ ხარ იდიოტი, პარნევიკ." დალი გვერდით იდგა წინასწარმეტყველებით. დრეიკს არასდროს უნახავს ის ასეთი. "ჩვენი ბოლო ორი შევამოწმებთ, როგორც წავალთ", - თქვა მან და დრეიკს შეხედა. "ეს მე და შენ ვართ".
  
  ვიდეოფონმა ისევ გაისმა და გაითიშა. დალმა ისე შეარხია, თითქოს მის დახრჩობას ცდილობდა. "იანკების მიერ დაწყევლილი, უეჭველია."
  
  პირველ წყვილს სამი წუთი დასჭირდა მიწის დონემდე მისასვლელად. შემდეგ კიდევ სამი მეორე წყვილისთვის. დრეიკი ფიქრობდა ყველაფერზე, რაც შეიძლებოდა მომხდარიყო ექვს წუთში - მთელი ცხოვრების ღირებული გამოცდილება, ან საერთოდ არაფერი. მისთვის ეს უკანასკნელი იყო. სხვა არაფერი, თუ არა თიხის ხრაშუნა, ქვის მონაცვლეობის კვნესა, შემთხვევითობის ხრაშუნა, გადაწყვეტილების მიღება, დააჯილდოოს იგი სიცოცხლე თუ სიკვდილი.
  
  მათ მიერ ნაპოვნი პირველი სიმბოლოს ქვეშ იატაკი ჩამოინგრა. არ ყოფილა გაფრთხილება; თითქოს იატაკმა უბრალოდ მოჩვენება დატოვა და დავიწყებას მიეცა. დრეიკი მაქსიმალურად ავიდა ჭაზე. იგი დაბალანსებული იყო თავის გვერდებზე და არა გამოქვაბულის მყიფე იატაკზე. დალი ჭის მეორე მხარეს ჩაეხუტა, ორივე ხელით ეჭირა მწვანე ძაფის ნაჭერი, საქორწინო თითზე ბეჭედი დრეიკის ჩაფხუტის ფარანს ასახავდა.
  
  დრეიკმა მაღლა აიხედა და ეძებდა სიმების ნებისმიერ ძლიერ ნაჭერს, რომელსაც შეეძლო დაემაგრებინა მათ აღკაზმულობაზე. შემდეგ მან გაიგონა დალის ყვირილი: "შატი!" და დაიხედა ზუსტად იმ დროს, რომ დაენახა ვიდეოფონი, რომელიც ბოლოდან ბოლომდე ტრიალებდა ბოროტი ნელი მოძრაობით, სანამ კრახით დაეცემა გამოქვაბულის იატაკზე.
  
  დასუსტებულმა მყარ დისკმა ადგილი დაუთმო და შავ ხვრელში ჩავარდა, როგორც დრეიკის ძველი ოცნებები ოჯახის შექმნაზე. მათკენ ქარიშხალი მოვიდა და ენით აუწერელი სიბნელით სავსე ბუნდოვანი ჰაერი გამოუშვა იმ ადგილიდან, სადაც ბრმა არსებები იმალებოდნენ და სრიალებდნენ.
  
  და, უსახელო ჩრდილის უფსკრულში ჩახედვისას, დრეიკმა ხელახლა აღმოაჩინა თავისი ბავშვობის რწმენა მონსტრების მიმართ.
  
  ისმოდა სუსტი სრიალის ხმა და თოკი ჩამოვიდა ზემოდან და აკოცა. დრეიკმა მადლიერებით აიტაცა და მის აღკაზმულობაზე მიამაგრა. დალმაც იგივე გააკეთა, იდენტურ თეთრად გამოიყურებოდა და ორივემ დააჭირა შესაბამის ღილაკებს.
  
  დრეიკი სიმაღლეს უყურებდა. მან ჭის ნახევარი შეისწავლა, ხოლო დალმა გადაწერა იგი მეორე მხარეს. რამდენჯერმე გაჩერდნენ და წინ დაიხარეს, რომ უფრო ახლოს დაეთვალიერებინათ, მაგრამ ყოველ ჯერზე ვერაფერი იპოვეს. ასი ფუტი წავიდა, შემდეგ კი ოთხმოცდაათი. დრეიკმა სისხლიანი ხელები მოიფშვნიტა, მაგრამ ვერაფერი იპოვა. ისინი დადიოდნენ, ახლა ორმოცდაათი ფუტი, და შემდეგ დრეიკმა დაინახა სინათლის არარსებობა, სიბნელე, რომელიც უბრალოდ შთანთქავდა მასზე მოსროლილ შუქს.
  
  ფართო ხის დაფა, კიდეების გასწვრივ დაკბილული, ხელუხლებელი ნესტისაგან ან ობისგან. დრეიკმა დაინახა ჩუქურთმები მის ზედაპირზე და მას გარკვეული დრო დასჭირდა ჩაფხუტის სწორად განლაგებას.
  
  მაგრამ როდესაც მან ეს გააკეთა ...
  
  თვალები. ხისგან ამოკვეთილი და აქ დატოვებული ოდინის თვალების სიმბოლური გამოსახულება... ვის მიერ?
  
  თავად ოდინის მიერ? ათასობით წლის წინ? ავტორი: ჰეიდი? მეტ-ნაკლებად დამაჯერებელი იყო?
  
  დალმა შეშფოთებული მზერა დაბლა გადაიტანა. "ყველა ჩვენგანის გულისთვის, დრეიკ, არ დატოვო ეს."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲪᲐᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ოსტერგოტლანდი, შვედეთი
  
  
  დრეიკი გამოვიდა მიმირის ჭიდან და ხის ტაბლეტი ტროფეის მსგავსად მაღლა ეჭირა. სანამ სიტყვას წარმოთქვამდა, ის უხეშად ჩამოაგდეს აღკაზმიდან და მიწაზე დააგდეს.
  
  "ჰეი, დამშვიდდი..." მან დახედა ჰონგ-კონგის ოცნების მანქანის საბარგულს, ერთ-ერთ ახალს. ის ოდნავ შემოვიდა და დაინახა ბალახზე მწოლიარე მკვდარი და მომაკვდავი ჯარისკაცები - დელტა, SGG, SAS - და მათ უკან კენედი, მუხლებზე დაჩოქილი იარაღით თავში.
  
  დაინახა, რომ ბენს აიძულებდნენ, თავდაყირა დამდგარიყო ჩოხში, ალისია მაილსის დაუნდობელი ხელები კისერზე მაგრად მოუჭირა. დრეიკს გული კინაღამ გაუსკდა, როცა დაინახა, რომ ბენი ისევ მობილურს ხელში ეჭირა. ბოლო ამოსუნთქვამდე ვიწექი...
  
  "დაე, ბრიტანელი დადგეს", - კანადელი კოლბი ტეილორი მოვიდა დრეიკის თვალწინ. "დაე, უყუროს მისი მეგობრების სიკვდილს - იმის მტკიცებულება, რომ მე შემიძლია მისი ყოველი ნაწილის აღება, სანამ სიცოცხლეს მოვიკლავ".
  
  დრეიკმა ბრძოლის ცეცხლს მის კიდურებში შესვლის საშუალება მისცა. "თქვენ მხოლოდ ამტკიცებთ, რომ ეს ადგილი შეესაბამება იმას, რაც წერია წყეულ სახელმძღვანელოში - რომ ეს არის მონსტრების ქვეყანა."
  
  "რა პოეტურია," ჩაიცინა მილიარდერმა. "და მართალია. მომეცი თვალები." ხელები გაშალა, როგორც ბავშვი მეტს ითხოვდა. დაქირავებულმა ოდინის თვალების გამოსახულება გადასცა. "კარგი. Ეს საკმარისია. სად არის შენი თვითმფრინავი, დრეიკ? მე მინდა შენი ნაჭრები და მერე გამოდი ამ ჩიხიდან.
  
  "ფარის გარეშე ვერაფერს მიაღწევთ", - თქვა დრეიკმა... პირველი რაც თავში მოუვიდა. "და შემდეგ გაარკვიე, როგორ ხდება ეს რაგნაროკის რუკა."
  
  - სულელი, - ამაზრზენად ჩაიცინა ტეილორმა. "ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც ჩვენ აქ ვართ დღეს და არა ოცი წლის წინ, არის ის, რომ ფარი სულ ახლახან იპოვეს. თუმცა, დარწმუნებული ვარ, ეს უკვე იცით. ჩემს შენელებას ცდილობ? შენ გგონია, გავცურდები და კიდევ მოგცემთ შანსს? კარგი, მისტერ დრეიკ, ნება მომეცით გითხრათ. ის..." მან ანიშნა ალისიაზე, "ის არ ცდება. ის. . მყარი ოქროს ტრაკი, ის არის ის, რაც არის! "
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ახრჩობდა მისმა ყოფილმა კოლეგამ ბენს. "ის გიყიდის ყველაზე მაღალ ფასს."
  
  "მე ვარ ყველაზე მაღალი ფასის მყიდველი, თქვენ დაასრულეთ სისულელე."
  
  და პროვიდენსის ნებით, ვიღაცამ ამ მომენტით ისარგებლა და ტყვია გაისროლა. გასროლა ხმამაღლა გაისმა ტყეში. ტეილორის ერთ-ერთი დაქირავებული მებრძოლი ახალი მესამე თვალით ჩამოვარდა და მყისიერად გარდაიცვალა.
  
  კოლბი ტეილორი წამით დაუჯერებლად გამოიყურებოდა. ის ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ბრაიან ადამსი ახლახან გადმოხტა ტყიდან და დაიწყო "69 წლის ზაფხულის" თამაში. თვალები თეფშებად გადაიქცა. შემდეგ მისი ერთ-ერთი დაქირავებული ჯარისკაცი დაეჯახა მას, მიწაზე დაარტყა, დაქირავებული სისხლდენა, ყვირილი და ბრძოლა, კვდება. დრეიკი მათ გვერდით მყისვე იყო, როცა ტყვიამ მათ ზემოთ ჰაერი გაანადგურა.
  
  ყველაფერი ერთდროულად მოხდა. კენედიმ სხეული მაღლა ასწია. თავის ქალა ისე მყარად ეხებოდა მცველის ნიკაპს, რომელიც მას ფარავდა, რომ ვერც კი გააცნობიერა რა მოხდა. მყისიერი გათიშვა.
  
  ტყვიების კასრი დაფრინავდა წინ და უკან; ღიად დაჭერილი დაქირავებულები განადგურდნენ.
  
  ტორსტენ დალი გაათავისუფლეს, როდესაც დაქირავებულმა დაქირავებულმა დაკარგა თავის სამი მეოთხედი მესამე გასროლის გამო, რომელიც გაისმა თოფიდან. SGG-ის მეთაური კიბორჩხალასავით მიუახლოვდა პროფესორ პარნევიკს და დაიწყო მოხუცი ბუჩქების გროვისკენ მითრევა.
  
  დრეიკის პირველი აზრი ბენზე იყო. როცა სასოწარკვეთილი ფსონის დასადებად ემზადებოდა, ურწმუნოებამ შეძრა იგი ათასი ვატიანი ელექტრომაგნიტური პულსივით. ალისიამ ბიჭი განზე გადააგდო და თავად დრეიკს მიადგა. უცებ ხელში იარაღი გამოჩნდა; არ ჰქონდა მნიშვნელობა რომელი. იგი ერთნაირად მომაკვდინებელი იყო ორივესთან.
  
  მან აიღო იგი, ყურადღება გაამახვილა მასზე.
  
  დრეიკმა დარცხვენილი ჟესტით ხელები გვერდებზე გაშალა. რატომ?
  
  მისი ღიმილი ხალისიანი იყო, როგორც დემონის ღიმილი, რომელმაც აღმოაჩინა ხელუხლებელი ხორცი ბუნაგში, რომელიც, მისი აზრით, დიდი ხანია გამოიყენებოდა.
  
  მან გამოსცა ჩახმახი. დრეიკი დაიღრიალა, ელოდა სიცხეს, შემდეგ დაბუჟებას და შემდეგ ტკივილს, მაგრამ მისი გონების თვალი ტვინს დაეჯახა და დაინახა, რომ მან ბოლო მომენტში შეცვალა მიზანი... და დაქირავებულს სამი ტყვია დაუდო დაქირავებულს, რომელიც ფარავდა კოლბის აღშფოთებულ ფიგურას. ტეილორი. ნუ რისკავთ.
  
  SAS-ის ორი ჯარისკაცი და ორი დელტა საზღვაო ქვეითი გადარჩნენ. SAS-მა აიტაცა ბენ და წაიყვანა. ის, რაც დარჩა დელტას გუნდისგან, მოემზადა საპასუხო ცეცხლისთვის მიმდებარე ხეების კორომში.
  
  გაისმა მეტი სროლა. დელტას ბიჭი შებრუნდა და დაეცა. მეორე კი მუცელზე მიცოცავდა იქ, სადაც უელსი დაეცა, მიმირის ჭალის მეორე მხარეს. უელსის მიდრეკილი სხეული ატყდა, როდესაც ამერიკელმა ის გაიყვანა, რაც იმის დასტურია, რომ ის ცოცხალი იყო.
  
  მომდევნო წუთებმა ბუნდოვნად ჩაიარა. ალისია გაბრაზებულმა იყვირა და ამერიკელი ჯარისკაცის უკან გადახტა. როცა შებრუნდა და მუშტებით შეხედა, წამით გაჩერდა.
  
  "მოშორდი," გაიგონა დრეიკმა მისი ნათქვამი. "უბრალოდ წადი."
  
  "ამ კაცს არ დავტოვებ."
  
  "ამერიკელებო, უბრალოდ დაისვენეთ," თქვა მან, სანამ ჯოჯოხეთს გააჩაღებდა. ამერიკის საუკეთესო ფეხბურთელი უკან დაიხია, სქელ ბალახს წააწყდა, ჯერ ცალ მკლავზე ეჭირა, შემდეგ კი შეძრწუნდა, სანამ მხედველობა დაკარგა ცალ თვალში და ბოლოს დაინგრევა ისე, რომ არც კი უცახცახებდა.
  
  დრეიკმა იყვირა და ალისიასკენ გაიქცა, როცა მან უელსი საყელოში აიყვანა.
  
  "Გიჟი ხარ?" - დაიყვირა მან. "სრულიად გიჟი ხარ?"
  
  "ის ჭაში მიდის", ალისიას მკვლელი თვალები ჰქონდა. "შეგიძლია შეუერთდე მას თუ არა, დრეიკ. Შენი გადაწყვეტილება."
  
  "რატომ ღვთის სახელით? რატომ?"
  
  "ერთ დღეს, დრეიკ. ერთ მშვენიერ დღეს, თუ ამას გადაურჩები, გაიგებ".
  
  დრეიკი სუნთქვის შესაჩერებლად შეჩერდა. რას გულისხმობდა იგი? მაგრამ ახლა კონცენტრაციის დაკარგვა იქნება სიკვდილის მოწვევა ისე, თითქოს მან თავი მოიკლა. მან მოუწოდა თავის სასწავლო მოგონებებს, გონებას, ყველა SAS უნარს. მან დაარტყა მას სწორი კრივის მუშტით, ჯაბნით, ჯვრით. მან დაუპირისპირა, ყოველ ჯერზე დარწმუნდა, რომ მაჯას ურტყამდა გამანადგურებელი ძალით, მაგრამ ახლა ის ძალიან ახლოს იყო.
  
  სადაც უნდოდა ყოფილიყო.
  
  კისერზე ანიშნა თითი. მან გვერდითი ნაბიჯი გადადგა, პირდაპირ მის აწეულ მუხლში, მიზნად ისახავდა რამდენიმე ნეკნის გატეხვას და დაცემის შენელებას.
  
  მაგრამ იგი მის მუხლებს შორის შემოვიდა მანამ, სანამ ისინი შოკისმომგვრელად ახლოს იყვნენ, დუიმები ერთმანეთისგან დაშორებული, თვალი თვალწინ.
  
  უზარმაზარი თვალები. მშვენიერი თვალები.
  
  ისინი ეკუთვნოდნენ მსოფლიოს ერთ-ერთ უდიდეს მტაცებელს.
  
  "შენ ისეთივე სუსტი ხარ, როგორც წნული ბავშვი, მეთ."
  
  მისმა ჩურჩულმა ძვლები გააგრილა, როცა წინ მიიწია, ხელი გაუწოდა და ჰაერში გააგდო. ზურგზე დაეშვა, სუნთქვაშეკრული. არც ერთი წამის შემდეგ ის იყო ზევით, მუხლები ატყდა მზის წნულში, შუბლი შუბლზე ურტყამდა და ვარსკვლავებს ხედავდა.
  
  ისევ შეხედეს ერთმანეთს თვალებში და ჩასჩურჩულა: "დაწექი".
  
  მაგრამ ეს არ იყო ის, ვინც უნდა გაეკეთებინა არჩევანი. მხოლოდ მას შეეძლო ხელი აეწია, გვერდზე გატრიალდა და ენახა, როგორ მიათრევდა ნახევრად ცნობიერი უელსი უძირო ორმოს კიდეზე, რომელიც ცნობილია როგორც მიმირის ჭა.
  
  დრეიკმა იყვირა და მუხლებზე იბრძოდა. დამარცხებით შერცხვენილი, შოკირებული იყო იმით, თუ რამდენი უპირატესობა დაკარგა მას შემდეგ, რაც ადამიანთა რასას შეუერთდა, მას მხოლოდ ყურება შეეძლო.
  
  ალისია უელსი ჭის კიდეზე გადავიდა. სას-ის მეთაურს არც კი უყვირა.
  
  დრეიკი ფეხზე წამოდგა, თავი და სხეული ყვიროდა. ალისია მიუახლოვდა კოლბი ტეილორს, ჯერ კიდევ გაზაფხულის ბატკანივით სუფთა და მოქნილი. დრეიკი, გერმანელებისკენ ზურგით, თავს დაუცველად გრძნობდა, როგორც მეზღვაური, რომელიც ტიმურზე დგას, რომელიც პრეისტორიული კრაკენის პირისპირ იყო, მაგრამ არ აყოვნებდა.
  
  ალისიამ გარდაცვლილი დაქირავებულის ცხედარი ტეილორს წაართვა. მილიარდერი ფეხზე წამოდგა, თვალებგაფართოებული, მაილსიდან დრეიკამდე ხეებს უყურებდა.
  
  ნისლში გახვეული ღეროების უკნიდან ჩნდებოდნენ მოჩვენებების მსგავსი ფიგურები, რომლებიც თავს გრძნობდნენ როგორც სახლში ამ ლეგენდარულ ქვეყანაში. ილუზია დაიმსხვრა, როცა საკმარისად მიუახლოვდნენ, რომ იარაღები დაენახათ.
  
  დრეიკმა უკვე მოიარა. ხედავდა ხალხის მიახლოებას, იცოდა, რომ ისინი ურჩხულივით გერმანელები იყვნენ, რომლებიც მთელი ნადავლის წასაღებად იყვნენ მოსული.
  
  დრეიკი გაოგნებული უყურებდა მათი გამარჯვების იარაღს. ალისიამ კანადელ მილიარდერს უბრალოდ ხელი მოჰკიდა ხელისგულზე და იკუმშებოდა მანამ, სანამ თვალები თავიდან არ ამოუვარდა. მან გაიღიმა მის დაბნეულობაზე, სანამ მიმირის ჭასთან მიიყვანდა და თავი კიდეზე დახარა.
  
  დრეიკი მიხვდა, რომ მას სხვა პრიორიტეტები ჰქონდა. მან გვერდი აუარა მოქმედებას და ფარად გამოიყენა ალისია და ტეილორი. ბუჩქს მიაღწია და სიარული განაგრძო, ნელა ავიდა პატარა ბალახიან ბორცვზე.
  
  ალისიამ ხვრელში ანიშნა და ტეილორს იქამდე აკანკალებდა, სანამ მოწყალება არ სთხოვდა: "იქნებ რამეს იპოვო, მეგალომანი იდიოტოო," - ჩაიჩურჩულა და მისი სხეული გაუთავებელ სიცარიელეში ჩააგდო. მისი ყვირილი ცოტა ხანს მეორდებოდა, შემდეგ შეჩერდა. დრეიკს აინტერესებდა, უძირო ორმოში ჩავარდნილი კაცი სამუდამოდ ყვიროდა და თუ მის გარშემო არავინ იყო მის მოსასმენად, მართლა ითვლებოდა?
  
  ამ დროისთვის მილო თავის შეყვარებულს მიაღწია. დრეიკმა გაიგო მისი ნათქვამი: "ჯანდაბა რატომ გააკეთე ეს? უფროსს ცოცხლად მოეწონებოდა ეს ნაბიჭვარი".
  
  და ალისიას პასუხი: "გაჩუმდი, მილო. მოუთმენლად ველოდი აბელ ფრეის შეხვედრას. Მზად ხარ წასასვლელად?"
  
  მილომ ბოროტულად გაიღიმა გორაკის მწვერვალზე. "ჩვენ არ ვაპირებთ მათ დასრულებას?"
  
  "ნუ ხარ ტრაკი. ისინი კვლავ შეიარაღებულები არიან და უჭირავთ მაღალ ადგილზე. გაქვთ რისთვის მოვედით?"
  
  "ოდინის ცხრავე ნაწილი იმყოფება და ფუნქციონირებს. შენი თვითმფრინავი შემწვარია!" - დაიყვირა მან. "გაერთეთ ღამით ამ მკვდარ მიწაზე!"
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ უკან იხევდნენ გერმანელები ფრთხილად. სამყარო უბრალოდ ზღვარზე იყო. მთელი ეს გზა მოვიდნენ და ბევრი მსხვერპლი გაიღეს. ისინი თვითონ ჩასხდნენ მიწაში.
  
  მხოლოდ იმისთვის, რომ ბოლო ხაზში გერმანელებისთვის ყველაფერი დაკარგონ.
  
  - დიახ, - მოჰკრა თვალი ბენმა უღიმღამო ღიმილით, თითქოს მის აზრებს კითხულობდა. "როგორც ცხოვრება ბაძავს ფეხბურთს, არა?"
  
  
  ოცდათოთხმეტი
  
  
  
  ოსტერგოტლანდი, შვედეთი
  
  
  მზე მკაფიო ჰორიზონტის ქვემოთ ჩადიოდა, როცა ევროპელები და მათი ერთადერთი დარჩენილი ამერიკელი მოკავშირე კოჭლობით მიდიოდნენ მაღალ ადგილზე. სუსტი, ცივი ნიავი უბერავდა. სწრაფმა შეფასებამ აჩვენა, რომ SAS-ის ერთ-ერთი ჯარისკაცი დაშავდა და პროფესორი პარნევიკი შოკში იყო. ეს გასაკვირი არ არის იმის გათვალისწინებით, თუ რა განიცადა მან.
  
  დალი მათ მდებარეობას სატელიტური ტელეფონით დაუკავშირდა. დახმარება დაახლოებით ორ საათში იყო.
  
  დრეიკი დაეშვა ბენის გვერდით, როდესაც ისინი გაჩერდნენ შიშველი ხეების პატარა კორომში, მათ გარშემო ღია დაბლობზე.
  
  ბენის პირველი სიტყვები: "ვიცი, რომ სხვა ადამიანები დაიღუპნენ, მეტ, მაგრამ იმედი მაქვს, რომ კარინი და ჰეიდენი კარგად არიან. Ძალიან ვწუხვარ."
  
  დრეიკს უხერხულად ეღიარებინა, რომ დაავიწყდა, რომ ჰეიდენი ჯერ კიდევ თვითმფრინავში იყო. "ნუ ღელავ. ეს ბუნებრივია. შანსები ძალიან კარგია კარინისთვის, სამართლიანი ჰეიდენისთვისაც", - აღიარა მან, რომელმაც დაკარგა მისიის მანძილზე სადღაც შემკულობის უნარი. "როგორ იტან, მეგობარო?"
  
  ბენმა მობილური აიღო. "Ისევ ცოცხალი".
  
  "ჩვენ დიდი გზა გავიარეთ მოდის ჩვენებიდან."
  
  - ძლივს მახსოვს, - სერიოზულად თქვა ბენმა. "მეტ, ძლივს მახსოვს, როგორი იყო ჩემი ცხოვრება ამ დაწყების წინ. და უკვე... დღეები გავიდა?"
  
  "შემეძლო შეგახსენო, თუ გინდა. The Wall of Sleep-ის ფრონტმენი . ტეილორ მამსონზე ცვენა. მობილური ტელეფონი გადატვირთულია. ქირავდება დავალიანება. ვგიჟდები ტეილორზე.
  
  "ჩვენ ყველაფერი დავკარგეთ."
  
  "აქ ნუ იტყუები, ბენ - შენს გარეშე აქამდე ვერ მივიდოდით."
  
  "შენ მე მიცნობ, მეგობარო. ნებისმიერს დავეხმარებოდი". ეს იყო სტანდარტული პასუხი, მაგრამ დრეიკმა შეიძლება თქვა, რომ კმაყოფილი იყო ქებით. მას ეს არ დავიწყებია, როცა ბენმა აჯობა კოსტიუმებს და სკანდინავიელ პროფესორსაც კი.
  
  ეჭვგარეშეა, რომ სწორედ ეს დაინახა მასში ჰეიდენმა. მან დაინახა, რომ შიგნით მყოფი ადამიანი ბრწყინავდა. დრეიკი ლოცულობდა მისი უსაფრთხოებისთვის, მაგრამ ახლა ვერაფერს აკეთებდა მისთვის.
  
  კენედი მათ გვერდით დაეცა. "იმედი მაქვს, რომ მე არ შეგაწუხეთ. საკმაოდ მორგებულად გამოიყურები."
  
  - შენ არა, - თქვა დრეიკმა და ბენმა თავი დაუქნია. "ახლა შენ ერთ-ერთი ჩვენგანი ხარ."
  
  "ჰმ, მადლობა, ვფიქრობ. ეს კომპლიმენტია?"
  
  დრეიკმა განწყობა აამაღლა. "ვინც ჩემთან ერთად შეუძლია Dino Rock-ის რამდენიმე თამაშის თამაში, ჩემი ძმაა მთელი ცხოვრება."
  
  "მთელი ღამე, კაცო, მთელი ღამე."
  
  ბენმა ამოიოხრა. "მაშ," მან მიმოიხედა გარშემო. "უბრალოდ დაბნელდა."
  
  დრეიკმა უსასრულო მდელოებს შეხედა. მუქი წითელი ფერის ბოლო ზოლი შორეული ჰორიზონტიდან ჟონავდა. "ჯანდაბა, მე დავდებ, რომ ღამით აქ ცივა."
  
  დალი მათ მიუახლოვდა. "მაშ, ეს არის დასასრული, კაცებო? დავასრულეთ? სამყაროს ჩვენ გვჭირდება."
  
  გამჭოლი ქარმა მისი სიტყვები ნამსხვრევებად დაანაწევრა და დაბლობზე გაფანტა.
  
  პარნევიკმა ისაუბრა იქიდან, სადაც ისვენებდა, ზურგით ხეს მიეყრდნო. "მისმინე, ჰმ, შენ მითხარი, რომ შენ ნახე ნაწილების ერთადერთი ცნობილი სურათი მათ ნამდვილ წყობაში. ნახატი, რომელიც ოდესღაც ჯონ დილინჯერს ეკუთვნოდა".
  
  "დიახ, მაგრამ საქმე გასტროლებზე წავიდა 60-იან წლებში," განმარტა დალმა. "ჩვენ არ შეგვიძლია დარწმუნებული ვიყოთ, რომ ეს არ იყო კოპირებული, განსაკუთრებით ერთ-ერთი იმ ისტორიით შეპყრობილი ვიკინგების მიერ."
  
  პროფესორი საკმარისად კარგად იყო, რომ ამოილუღლუღა: "ოჰ. Გმადლობთ."
  
  სრული სიბნელე და მილიონობით ვარსკვლავი ანათებდა თავზე. ტოტები აკანკალდა და ფოთლები შრიალებდა. ბენი ინსტიქტურად მიუახლოვდა დრეიკის ერთ მხარეს. კენედიმ იგივე გააკეთა მეორესთან.
  
  იქ, სადაც კენედის ბარძაყს შეეხო, დრეიკმა ცეცხლი იგრძნო. დალის ნათქვამზე ფოკუსირება მხოლოდ მას შეეძლო გაეკეთებინა.
  
  - ფარი, - თქვა შვედმა, - ჩვენი უკანასკნელი იმედია.
  
  განზრახ ზის ასე ახლოს? დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. შეეხეთ....
  
  ღმერთო, დიდი ხანი გავიდა მას შემდეგ, რაც ასე გრძნობდა თავს. ის დაბრუნდა იმ დღეებში, როცა გოგოები გოგოები იყვნენ და ბიჭები ნერვიულობდნენ, მაისურებს ეცვათ თოვლში და შეყვარებულებს შაბათს ნაშუადღევს ქალაქში მიჰყავდათ, სანამ მათ საყვარელ დისკს იყიდდნენ და კინოში პოპკორნითა და ჩალით უმასპინძლდებოდნენ. .
  
  უდანაშაულო დღეები, დიდი ხნის წინ წასული. დიდხანს ახსოვდა და, სამწუხაროდ, დაიკარგა.
  
  "Იცავს?" საუბარში ჩაერია. "Რა?"
  
  დალმა წარბები შეკრა მას. "გააგრძელე, მსუქანი იორკშირელი ნაძირალა. ჩვენ ვთქვით, რომ ფარი აქ მთავარი დეტალია. ამის გარეშე ვერაფერი მიიღწევა, რადგან ის განსაზღვრავს რაგნაროკის მდებარეობას. ისიც სხვა ნაწილებისგან განსხვავებული მასალისგან არის დამზადებული - თითქოს სხვა როლი აქვს. სამიზნე. "
  
  "Როგორც რა?"
  
  "ფუუუუკ", - თქვა დალმა თავისი საუკეთესო ოქსფორდის აქცენტით. "მკითხე რამე სპორტზე."
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ. რატომ მაინცდამაინც "ლიდს იუნაიტედმა" მოაწერა ხელი თომას ბროლინს?
  
  დალის სახე გაუგრძელდა და შემდეგ გამაგრდა. ის აპირებდა პროტესტის გამოხატვას, როცა სიჩუმე უცნაურმა ხმაურმა დაარღვია.
  
  ყვირილი. კვნესა სიბნელიდან.
  
  ხმა, რომელიც იწვევდა პირველყოფილ შიშს. "ქრისტე ცოცხალია", - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "Რა- ?"
  
  ისევ მოხდა. ყვირილი, ცხოველის მსგავსი, მაგრამ ღვარძლიანი, თითქოს რაღაც დიდისგან. ამან ღამე დაცოცა.
  
  "Გახსოვს?" საშინელებათა არაბუნებრივი ჩურჩულით ბენმა თქვა: "ეს გრენდელის ქვეყანაა. მონსტრი ბეოვულფიდან. ჯერ კიდევ არსებობს ლეგენდები, რომ ამ მხარეებში ურჩხულები ცხოვრობენ".
  
  "ერთადერთი, რაც მახსოვს ბეოვულფისგან, იყო ანჯელინა ჯოლის უკანალი", - თქვა დრეიკმა სიყვარულით. "მაგრამ შემდეგ, ვფიქრობ, იგივე შეიძლება ითქვას მისი ფილმების უმეტესობაზე."
  
  "SHH!" - დაიღრიალა კენედიმ. "რა ჯანდაბაა ეს ხმაური?"
  
  ყვირილი ისევ მოვიდა, ახლა უფრო ახლოს. დრეიკი სასოწარკვეთილი ცდილობდა რაიმეს გარჩევას სიბნელეში, წარმოიდგინა, რომ შიშველი ღორები მისკენ მიისწრაფოდნენ, ნერწყვი სდიოდათ, დამპალი ხორცის ზოლები მათ დაკბილულ კბილებს შორის იყო ჩარჩენილი.
  
  მან იარაღი ასწია, არ სურდა სხვების შეშინება, მაგრამ ძალიან არ სურდა გარისკო.
  
  ტორსტენ დალმა საკუთარი თოფი დაუმიზნა. სასის ჯარისკაცმა დანა ამოიღო. სიჩუმემ შეაჯახა ღამე უფრო მეტად, ვიდრე გორდონ ბრაუნმა შეაჯაჭვა დიდი ბრიტანეთის ეკონომიკა და აშრა.
  
  სუსტი ხმა. კლანკი.რაღაც მსუბუქ ნაბიჯებს ჰგავდა....
  
  მაგრამ როგორი ფეხები იყო ეს? დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. კაცი თუ...?
  
  კლანჭების წკაპუნება რომ მოესმინა, შეშინებულმა შეიძლება გამოუშვა მთელი თავისი ჟურნალი.
  
  ჯანდაბა ეს ძველი ზღაპრები.
  
  მისი გულის პარკუჭები კინაღამ აფეთქდა, როდესაც ბენის მობილური ტელეფონი მოულოდნელად გაცოცხლდა. ბენმა გაკვირვებულმა ჰაერში ესროლა, მაგრამ შემდეგ ქვევით გზაზე სანაქებო დაიჭირა.
  
  - სისულელე! - ჩაიჩურჩულა მან, სანამ მიხვდებოდა, რა უპასუხა. "ოჰ, გამარჯობა, დედა."
  
  დრეიკი ცდილობდა ტვინში სისხლის ფეთქვას შეეჩერებინა. "გაწყვიტე. გაწყვიტე!"
  
  ბენმა თქვა: "ტუალეტში. Მოგვიანებით დაგირეკავ!"
  
  "საყვარელი". კენედის ხმა საოცრად მშვიდი იყო.
  
  დრეიკმა მოუსმინა. კვნესა ისევ მოვიდა, წვრილი და მტკივნეული. ამას მოჰყვა შორეული კაკუნი, თითქოს ხმაურიანმა ქვა ესროლა. კიდევ ერთი ტირილი, შემდეგ კი ყვირილი...
  
  ამჯერად ნამდვილად ადამიანურია! და დრეიკი შევარდა ბრძოლაში. "ეს არის უელსი!" სიბნელეში შევარდა, ინსტინქტმა პირდაპირ მიმირის ჭასთან მიიყვანა და კიდეზე გააჩერა.
  
  - დამეხმარე, - დაიღრიალა უელსმა და გაბზარული და სისხლიანი თითებით კლდის დაკბილულ კიდეს მიაღწია. "ერთ თოკზე დავიჭირე... ჩამოსვლისას. კინაღამ ხელი მომტეხა. ამ ძუას აქვს... კიდევ რაღაც საქმე, რომ მოკლას... მე".
  
  დრეიკმა აიტაცა წონა, გადაარჩინა იგი უსასრულო ღამეში თავისუფლად დაცემისგან.
  
  
  * * *
  
  
  როცა უელსი თბილად მოეხვია და ისვენებდა, დრეიკმა უბრალოდ თავი დაუქნია მას.
  
  უელსმა დაიყვირა: "არასდროს მსურდა ომის დაწყება... SAS-ში".
  
  "მაშინ ყველაფერი წესრიგშია, რადგან მე და ალისია აღარ ვართ SAS-ის ნაწილი."
  
  მის გვერდით ბენმა პარნევიკი ისე დაკითხა, თითქოს არაფერი მომხდარა. "თქვენ ფიქრობთ, რომ ფარი არის რაიმე სახის გასაღები?"
  
  "ფარი არის ყველაფერი. ეს შეიძლება იყოს გასაღები, მაგრამ ეს ნამდვილად დაგვრჩენია."
  
  "Წავიდა?" გაიმეორა დრეიკმა და წარბი ასწია. მან ყურადღება გაამახვილა ბენის I-ტელეფონზე. "რა თქმა უნდა, ჩვენ ვიცით!"
  
  ბენი ერთი ნაბიჯით იყო წინ და გოგლინგებდა "ოდინის ფარს" ჯიქური სისწრაფით. გამოსახულება, რომელიც გამოჩნდა, პატარა იყო, მაგრამ ბენმა უფრო სწრაფად გააფართოვა, ვიდრე დრეიკს წარმოდგენაც კი შეეძლო. ის ცდილობდა გაეხსენებინა, როგორ გამოიყურებოდა ფარი. მრგვალი, აწეული მრგვალი ცენტრით, გარე რგოლი დაყოფილია ოთხ თანაბარ ნაწილად.
  
  ბენმა აი-ტელეფონი ხელის სიგრძეზე დაიჭირა, რაც ყველას აძლევდა საშუალებას შეკრებილიყო.
  
  "ეს მარტივია", - თქვა კენედიმ. "რაგნაროკი ვეგასში. ყველა ვეგასშია."
  
  ბიჭმა ნიკაპი მოისრისა. "ფარის განლაგება მიუთითებს პასუხის ცენტრში ოთხ განსხვავებულ ნაწილზე. Ხედავ? მოდით მივაწოდოთ მათ ჩრდილოეთი, აღმოსავლეთი, სამხრეთი და დასავლეთი, რათა გავიგოთ, რაზე ვსაუბრობთ".
  
  - მშვენიერია, - თქვა ბენმა. "დასავლეთი აშკარაა. მე ვხედავ შუბს და ორ თვალს."
  
  "სამხრეთი არის ცხენი და ორი, ჰმ, მგლები, ვფიქრობ." დრეიკმა შეძლებისდაგვარად დააწვრილა თვალები.
  
  "Რა თქმა უნდა!" ბიჭი ტიროდა. "Მართალი ხარ. რადგან აღმოსავლეთში ორი ვალკირია უნდა იყოს. დიახ? Ხედავ?"
  
  დრეიკი ძლიერად აცეცებდა თვალებს, რომ ფოკუსირება მოახდინა და დაინახა, რა შეიძლება ჩაითვალოს ქალი მეომრებად, რომლებიც წყვილ ფრთოსან ცხენზე ამხედრებულნი იყვნენ. "ჯანდაბა Starbucks!" დაიფიცა. "კაფე უფასო Wi-Fi-ით მსოფლიოს ნებისმიერ წერტილში, გარდა ამ ერთისა!"
  
  - მაშ... - ჩაიბურტყუნა კენედიმ, - აჰ, შილდს ფარი არ აქვს?
  
  "ჰმმ...!" პროფესორი კარგად სწავლობდა, მივიდა ბენის მხედველობის ზონაში და მიიღო მეგობრული დარტყმა. "შეგიძლიათ ცოტა მეტი გაადიდოთ?"
  
  "არა. ეს არის მისი ზღვარი."
  
  "მე ვერ ვხედავ სხვა ნიშანს ისტ-საიდზე", - თქვა დალმა ადგილიდან. "მაგრამ ჩრდილოეთი საკმაოდ საინტერესოა."
  
  დრეიკმა ყურადღება გადაიტანა და შოკი იგრძნო. "უფალო, ეს არის ოდინის სიმბოლო. სამი დაკავშირებული სამკუთხედი. იგივე, რაც ჭაში ვნახეთ".
  
  "მაგრამ რა არის ეს? დალმა მიუთითა პაწაწინა სიმბოლოზე, რომელიც მდებარეობს ერთ-ერთი სამკუთხედის ქვედა მარცხენა კუთხეში. როდესაც ბენი მიუახლოვდა, ყველამ წამოიძახა: "ეს ფარია!"
  
  დარცხვენილი სიჩუმე სუფევდა. დრეიკმა ტვინი გაანადგურა. რატომ იყო მოთავსებული ფარის სიმბოლო სამკუთხედების შიგნით? ცხადია, ეს არის მინიშნება, უბრალოდ ბუნდოვანი.
  
  "დიდი ეკრანზე ბევრად უფრო ადვილი იქნებოდა!" პროფესორმა ამოიოხრა.
  
  - შეწყვიტე ტირილი, - თქვა ბენმა. "ნუ მისცე უფლება დამარცხდეს."
  
  "აი, ერთი აზრი", - თქვა კენედიმ. "შეიძლება თუ არა სამკუთხედები წარმოადგენდეს სხვა რამეს, გარდა ამ "ოდინის კვანძისა" ან სხვა რამის?
  
  ღმერთთან დაკავშირებული მისტიკური სიმბოლოს საიდუმლო დანიშნულება, რომელიც ადრე მხოლოდ ლეგენდად ითვლებოდა? ბიჭმა გაიცინა. "Რათქმაუნდა არა".
  
  დრეიკმა ნეკნები შეასხა, სადაც ალისია მაილსმა ასწავლა, რომ ვარჯიშის გარეშე შვიდმა წელმა დაზარალდა თქვენი ბრძოლის დონეზე. მან დაამცირა იგი, მაგრამ მან ნუგეში იპოვა იმით, რომ ის ცოცხალი იყო და ისინი ჯერ კიდევ - უბრალოდ - თამაშში იყვნენ.
  
  "ვერტმფრენს ექნება ჩაშენებული ინტერნეტი", - ცდილობდა ყველა დაერწმუნებინა დალი. "დაახლოებით... ოჰ, ოცდაათ წუთში."
  
  "კარგი, კარგი, რაც შეეხება ცენტრალურ ნაწილს?" დრეიკმა თავისი როლი შეასრულა. "ორი მონახაზი, რომელიც ჰგავს ბავშვის ნახატს სამი წიწვით და მედუზათი."
  
  "და ისევ ფარი," ბენმა გააფართოვა "მედუზა" თვალი. "იგივე სურათი, როგორც ჩრდილოეთ ნაწილში. ასე რომ, ჩვენ გვაქვს ფარის ორი სურათი თავად ფარზე. ცენტრალური ნაწილი, რომელიც შედგება ორი თავისუფალი ფორმისგან და სამი ერთი სამკუთხედისგან, - თქვა მან და თავი დაუქნია კენედის. "ალბათ ეს სამკუთხედები სულაც არ არის."
  
  "კარგი, ყოველ შემთხვევაში, ეს ადასტურებს ჩემს თეორიას, რომ ფარი არის მთავარი ნაწილი", - აღნიშნა პარნევიკმა.
  
  "ეს მონახაზები რაღაცას მახსენებს", - ფიქრობდა დალი. "უბრალოდ ვერ ვიტყვი რა."
  
  დრეიკს შეეძლო რაღაც საზიზღარი პირადი თავდასხმები გაეკეთებინა, მაგრამ ის თავს იკავებდა. პროგრესი, ფიქრობდა იგი. პომპეზურმა შვედმა მათთან ერთად გრძელი გზა გაიარა და ახლა ცოტა პატივისცემაც დაიმსახურა.
  
  "შეხედე!" ბენმა იყვირა, რის გამოც ყველა გადახტნენ. "არსებობს თხელი, თითქმის შეუსაბამო ხაზი, რომელიც აკავშირებს ფარის ორივე სურათს!"
  
  "რაც ნამდვილად არ გვეუბნება არაფერს," დაიწუწუნა პარნევიკი.
  
  "ან..." ჩაფიქრდა დრეიკი და გაიხსენა ის დღეები, როცა არმიის რუქებს კითხულობდა, "ან... თუ სხვანაირად შეხვალთ, ვიცით, რომ ფარი რაგნაროკის ბარათია. ეს ორი სურათი შეიძლება იყოს ერთი და იგივე ფოკუსური წერტილი ორ განსხვავებულ სურათზე... მხოლოდ ერთი ხედი არის სიმაღლე, მეორე კი..."
  
  "ეს არის გეგმა!" თქვა ბენმა.
  
  ამ დროს მოახლოებული ვერტმფრენის ხმა გაისმა. დალმა ამის შესახებ ისაუბრა თავისი ძველი სკოლის დამოკიდებულების დემონსტრირებით GPRS-ის გამორთვით. სიბნელეში ყველასთან ერთად თვალი ჩაუკრა, როცა დიდი შავი ფიგურა მიუახლოვდა.
  
  "კარგი, ჩვენ დიდი არჩევანი არ გვაქვს", - თქვა მან ნახევრად ღიმილით. "ჩვენ უნდა მივიღოთ ეს საქმე."
  
  
  * * *
  
  
  ბორტზე ასვლისა და დასახლების შემდეგ დალმა ჩატვირთა 20 დიუმიანი Sony Vaio ლეპტოპი, რომელიც იყენებდა საკუთარ პორტატულ მოდემს, I-phone-ის მსგავსი. მობილური ქსელის დაფარვის მიხედვით, მათ ექნებათ წვდომა ინტერნეტზე.
  
  "ეს არის რუკა," განაგრძო დრეიკმა ფიქრების ტალღა. "ასე რომ, მოდი ასე მოვიქცეთ. ცხადია, შუა, ცენტრალური დეტალი არის გეგმის ხედი. ასე რომ, დააკოპირეთ დიაგრამა, გამოიყენეთ გეოგრაფიული ამოცნობის პროგრამა და ნახეთ რა მოხდება".
  
  "ჰმ," პარნევიკმა დაეჭვებით დაათვალიერა გადიდებული ხედი. "რატომ ჩართოთ სხვა სურათი, რომელიც ძუძუს ჰგავს, როცა ფარის სიმბოლო ჩართულია, ეჰ, მედუზა. "
  
  "საწყისი წერტილი?" კენედიმ გამოიყენა შანსი.
  
  ვერტმფრენი ქანაობდა, რომელსაც ძლიერი ქარი ამოძრავებდა. პილოტს დაევალა ოსლოში გაფრენა, სანამ შემდგომ მითითებებს არ მიიღებდა. მათ იქ ელოდა მეორე SGG გუნდი.
  
  "სცადე პროგრამა, ტორსტენ."
  
  - მე უკვე მაქვს, მაგრამ არ მჭირდება, - უპასუხა დალმა მოულოდნელი გაკვირვებით. "ვიცოდი, რომ ეს ფორმები ნაცნობი იყო. ეს არის სკანდინავია რუკაზე! ძუძუ არის ნორვეგია, შვედეთი და ფინეთი. მედუზა არის ისლანდია. წარმოუდგენელი."
  
  წამის მეასედზე ლეპტოპმა სამი შესაძლო მატჩი დააფიქსირა. ამოცნობის პროგრამული ალგორითმები ყველაზე ახლოს ოთხმოცდათვრამეტი პროცენტით იწონიდა - ეს იყო სკანდინავია.
  
  დრეიკმა პატივისცემით თავი დაუქნია დალისკენ.
  
  "რაგნაროკი ისლანდიაში?" ბიჭი დაფიქრდა. "Მაგრამ რატომ?"
  
  "მიეცით ეს კოორდინატები პილოტს", - ანიშნა დრეიკმა თითი ისლანდიის სანაპიროზე და ფარის სიმბოლოს პოზიციაზე. "Ისე. ჩვენ უკვე რამდენიმე საათით ჩამოვრჩებით".
  
  "მაგრამ ჩვენ არ გვაქვს წყეული ნაჭრები," თქვა ბენმა საცოდავად. "გერმანელებს ჰყავთ. და მხოლოდ მათ შეუძლიათ იპოვონ ღმერთების საფლავი შარდების გამოყენებით.
  
  ახლა კი ტორსტენ დალმა ფაქტობრივად გაიცინა, რამაც დრეიკი დააფიქრა. "ოჰ, არა," თქვა შვედმა და მისი სიცილი თითქმის ბოროტი იყო. "მე ბევრად უკეთესი იდეა მაქვს, ვიდრე ამ დაწყევლილი ნაჭრებით არევა. ყოველთვის იყვნენ. დაე, დარჩეს მჟავე კომბოსტოში!"
  
  "შენ აკეთებ? ნება მომეცით დავფიქრდე - ფარი ისლანდიაში არ იპოვეს? - ჰკითხა ბენმა და კიდევ ერთხელ მოახდინა შთაბეჭდილება დრეიკზე მისი ნათელი აზროვნებით ზეწოლის ქვეშ.
  
  "დიახ, და თუ ეს არის რაგნაროკის უძველესი ადგილი," თქვა პარნევიკმა, "ეს აზრი აქვს. ოდინის ფარი იქვე დაეცემოდა, სადაც გარდაიცვალა".
  
  - ოჰ, ახლა უკვე აზრია, პროფესორო, - ცელქი კენედიმ. "ახლა ამ ბიჭებმა ყველაფერი გადაწყვიტეს შენთვის."
  
  "კარგი, თუ ეს დაგვეხმარება, ჩვენ ჯერ კიდევ გვაქვს ყველაზე დიდი საიდუმლო ამოსახსნელი", - თქვა ბენმა ოდნავი ღიმილით. "ოდინის უძველესი სიმბოლოს მნიშვნელობა - სამი სამკუთხედი."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲗᲮᲣᲗᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ისლანდია
  
  
  ისლანდიის სანაპირო ზოლი ყინულოვანი, უხეში და ფერადია, ზოგან მოჩუქურთმებულია უზარმაზარი მყინვარებით, ზოგან კი გასწორებულია მძვინვარე ტალღებითა და გამჭოლი ქარებით. აქ არის ლავის სანაპიროები და შავი კლდეები, დიდებული აისბერგები და მთლიანობაში ერთგვარი ზენ სიმშვიდე. საშიშროება და სილამაზე მიდიან ხელიხელჩაკიდებულნი, მზად არიან დაამშვიდონ გაუფრთხილებელი მოგზაური და მიიყვანონ ის უდროო დასასრულამდე.
  
  რეიკიავიკმა მათ რამდენიმე წუთში გადაუარა, მისმა კაშკაშა წითელი სახურავები, თეთრი შენობები და ირგვლივ დათოვლილი მთები გარანტირებულად აღაფრთოვანებს ყველაზე დაღლილ გულებსაც კი.
  
  ისინი ცოტა ხნით გაჩერდნენ იშვიათად დასახლებულ სამხედრო ბაზაზე საწვავის შესავსებად და ზამთრის კოსტუმებით, საბრძოლო მასალისა და რაციონის დასატვირთად და რაც დალმა მოიფიქრა ათი წუთის განმავლობაში.
  
  მაგრამ შავ სამხედრო ვერტმფრენზე მყოფმა კაცებმა ეს ვერაფერი დაინახეს. ისინი ერთად იყვნენ დაჯგუფებულები - განიხილავდნენ ერთსა და იმავე მიზანს - მაგრამ მათი შინაგანი აზრები ეხებოდა საკუთარ მოკვდავობას და სამყაროს მოკვდავობას - რამდენად შეშინებულები და ეშინოდათ ისინი და როგორ ეშინოდათ სხვების მიმართ.
  
  დრეიკი შეშფოთდა. მან ვერ გაერკვია, როგორ დაეცვა ყველას უსაფრთხოება. თუ ეს იყო რაგნაროკი, რომელიც მათ იპოვეს, მაშინ ზღაპრული ღმერთების საფლავი იყო შემდეგი, და მათი ცხოვრება ახლახან გახდა რულეტის თამაში - ისეთი, როგორიც თქვენ თამაშობდით კენედის საყვარელ ალეგორიაში, ვეგასში, სადაც მაგიდა იყო გაყალბებული.
  
  აგებულია ამ კონკრეტულ მინიშნებაში თითოეული საიდუმლო მოთამაშის საიდუმლო გეგმებით და მათი მრავალი მტრის უცნობი გეგმებით.
  
  ახლა კი, ბენისა და კენედის გარდა - ორი ადამიანი, რომელსაც თავისი სიცოცხლე დაიცავდა - დრეიკს უნდა ეფიქრა ჰეიდენზეც და კარინზეც.
  
  შეაფერხებს თუ არა მთელი ეს შიში მსოფლიოს გადარჩენას? Მხოლოდ დრო გეტყვით.
  
  ფინალური თამაშები ყველა კუთხეში იმართებოდა. აბელ ფრეიმ უკვე დაიწყო თავისი. ალისიას და მაილოს შეიძლება ჰქონდეთ საკუთარი, მაგრამ დრეიკი ეჭვობდა, რომ მის ყოფილ SRT კოლეგას მკვლელი სიურპრიზი ჰქონდა მომზადებული, რომელსაც მისი ბოიფრენდიც კი არ ელოდა.
  
  ტორსტენ დალი და უელსი იშვიათად საუბრობდნენ ტელეფონზე მას შემდეგ, რაც გადაკვეთეს ისლანდიის სანაპირო, მიიღეს ბრძანებები, მინიშნებები და ჩურჩულით რჩევები თავიანთი მთავრობებისგან. ბოლოს კენედიმ უპასუხა ზარს, რამაც აიძულა იგი რამდენიმე წუთის განმავლობაში პირდაპირ წამომჯდარიყო და დაღლილი შოკისგან თავი დახარა.
  
  მან მხოლოდ დრეიკს მიმართა. "გახსოვს ჰეიდენი? მდივანი? დიახ, ის უბრალოდ კარგად ასრულებს თავის საქმეს.
  
  "Რას ნიშნავს?"
  
  "ის CIA-დანაა, ჯანდაბა. და ზუსტად იქ, სადაც მას სურს იყოს. მთელ ამ სისულელეს შუა".
  
  "სიგიჟე". დრეიკმა შეშფოთებული მზერა მიაპყრო ბენს, მაგრამ მაინც სჯეროდა, რომ მას რბილი ადგილი ჰქონდა მეგობრისთვის. მხოლოდ დრეიკის გული აძლევდა მას რომანტიკულ აზრებს და ეუბნებოდა, რომ ჰეიდენის გრძნობები მართალი იყო, თუ ის რეალური იყო?
  
  "ეს იყო თავდაცვის მდივანი", - განაგრძო კენედიმ, თითქოს არაფერი მომხდარა. "მინდა ვიყო, ჰმ, "იცოდე".
  
  "ნამდვილად". დრეიკმა თავი დაუქნია დალს და უელსს. "და იქ, ეს უბრალოდ ისტორია მეორდება." დაღლილმა გაიხედა უახლოეს ფანჯარაში. "გჯერა, კენედი, ბოლო ერთი კვირის შემდეგ, რომ ჩვენ ჯერ კიდევ თამაშში ვართ?"
  
  "შეგიძლიათ დაიჯეროთ," თქვა კენედიმ, "რომ ყველას სჯერა განკითხვის დღის თეორიის "ცეცხლი შთანთქავს"?
  
  დრეიკი დაღლილი აჟიტირებით აპირებდა პასუხის გაცემას, როცა მისი სამყაროდან ქვედაბოლო ამოვარდა. სისხლი ძარღვებში გაეყინა, როცა ფანჯრის მიღმა რაღაც გიგანტური მოჩანდა.
  
  რაღაც ისეთი უზარმაზარი...
  
  "ახლა ვიცი," - ჩაიჩურჩულა მან შიშით სავსე კაცის ხმით, რომელიც უცებ მიხვდა, რომ ყველაფერი, რაც მას უყვარდა, დღეს შეიძლება მოკვდეს. "ჯანდაბა... კენედი... ახლა მე ვიცი."
  
  
  * * *
  
  
  როდესაც მან მიუთითა თავის გამოცხადებაზე და კენედი დაიხარა, რომ დაეთვალიერებინა, იგრძნო, რომ მისი მთელი სხეული დაძაბული იყო.
  
  "Ღმერთო ჩემო!" - მან თქვა. "ეს..."
  
  - ვიცი, - შეაწყვეტინა დრეიკმა. "დალი, ამას შეხედე. შეხედე!"
  
  შვედმა შიშის არაჩვეულებრივი გამოვლინება დაიჭირა და საუბარი სწრაფად დაასრულა. ფანჯრიდან ხანმოკლე გამოხედვამ დაბნეულმა შუბლი შეჭმუხნა. "ეს უბრალოდ ეიაფჯალაჯოკულია. დიახ, დიახ, დრეიკ, ვიცი, ჩემთვის ადვილი სათქმელია და დიახ, დიახ, ეს არის ის, ვინც 2010 წელს გაავრცელა ყველა სიახლე..." ის შეჩერდა, გაოგნებული, მომლოდინე.
  
  პარნევიკს თვალები გაუფართოვდა. შვედური წყევლა მისგან მოწამლული ისრებივით გაფრინდა.
  
  ახლა ბენი უფრო ახლოს მივიდა ფანჯარასთან. "Ვაუ. ეს არის ისლანდიის ყველაზე ცნობილი ვულკანი და, როგორც ჩანს, კვლავ ამოფრქვევს, თუმცა ნაზად".
  
  "დიახ!" დრეიკი ტიროდა. "ცეცხლი დაგვაქროლებს. დაწყევლილი სუპერვულკანი. "
  
  - მაგრამ რაც მთავარია, - ახლა კენედიმ განაგრძო, - შეხედე ფარის ჩიტის ხედს, მეთ. Შეხედე!"
  
  ახლა პარნევიკმა მოახერხა თავისი თვალსაზრისის პოვნა: "სამი მთა არ არის სამი სამკუთხედი, როგორც ყოველთვის სჯეროდათ. ძველი მეცნიერები ცდებოდნენ. ოდინის ყველაზე ცნობილი სიმბოლო არასწორად არის გაშიფრული. Ღმერთო ჩემო!"
  
  დრეიკმა ამოფრქვეული ვულკანის მიღმა გაიხედა და მის ორივე მხარეს ორი კიდევ უფრო მაღალი მთა დაინახა, რომლებიც ზემოდან დანახვისას ძალიან წააგავდა ოდინის სიმბოლოს.
  
  - ღმერთო ჩემო, - თქვა პარნევიკმა. "ეს ის ადგილია, სადაც ჩვენი თვალები ნამდვილად გვატყუებენ, რადგან მიუხედავად იმისა, რომ ეს მთები ეიჯაფჯალაჯოკულთან ახლოსაა, ისინი სინამდვილეში ასობით მილის დაშორებით არიან. მაგრამ ისინი ისლანდიის ვულკანების ჯაჭვის ნაწილია. ყველაფერი ურთიერთკავშირშია".
  
  "ასე რომ, თუ ერთი ამოდის საკმარისი ძალით და პირდაპირ არის დაკავშირებული დანარჩენ ორთან..." - განაგრძო კენედიმ.
  
  "თქვენ გაქვთ სუპერვულკანის დასაწყისი," დაასრულა დრეიკმა.
  
  "ღმერთების საფლავი, - ამოისუნთქა დალმა, - მდებარეობს ამოფრქვეული ვულკანის შიგნით".
  
  "და ოდინის ძვლების ამოღება მას ბუმს ხდის!" კენედიმ თავი დაუქნია, თმები აუცვივდა. "ნაკლებს ელოდები?"
  
  "მოიცადე!" დალი ახლა ათვალიერებდა თანამგზავრის სურათს, რომელიც ეუბნებოდა, როდის მიაღწევდნენ მედუზას თვალს. "ჩვენ ჯერ კიდევ გვჭირდება მცირე დახმარება მითითებებთან დაკავშირებით და ეს ყოველთვის იყო ჩემი გეგმა B. იქ არის ერთი უზარმაზარი მთა და აბელ ფრეი აპირებს გვაჩვენოს პირდაპირ შესასვლელი კარიდან."
  
  "Როგორ?" ორმა ხმამ მაინც იკითხა.
  
  დალმა თვალი ჩაუკრა და პილოტს ესაუბრა. "მაღლა აწიეთ ჩვენ."
  
  
  * * *
  
  
  ახლა ისინი იმდენად მაღლა იყვნენ, რომ დრეიკი ღრუბლებში მთებსაც კი ვერ ხედავდა. მისი ახლად აღმოჩენილი პატივისცემა SGG-ის მეთაურის მიმართ უკიდურესად საჭიროებდა მხარდაჭერას.
  
  "კარგი, ტორვილ, გაათავისუფლე გლეხები მათი გაჭირვებიდან?"
  
  - თორსტენი, - შეასწორა დალმა, სანამ მიხვდა, რომ მას აჭედებდნენ. "ოჰ მესმის. კარგი, მაშინ შეეცადე გააგრძელო, თუ შეგიძლია. ეს არის ჩემი სამხედრო სპეციალობა, ან ყოველ შემთხვევაში ეს იყო SGG-ში შესვლამდე. აერო გადაღება, კერძოდ ორთოფოტო. "
  
  "ეს ბრწყინვალეა", - თქვა დრეიკმა. "სწორად ვდგავარ, როცა ვსაუბრობთ. რა ჯანდაბაა ეს?"
  
  "ეს არის ფოტოები გადაღებული "უსასრულო" მანძილიდან, პირდაპირ ქვემოთ, რომლებიც შემდეგ გეომეტრიულად მოდიფიცირებულია, რათა მოერგოს მიღებულ რუქის სტანდარტს. როგორც კი ფოტო აიტვირთება, ჩვენ მხოლოდ ის უნდა გავასწოროთ "რეალური სამყაროს" კოორდინატებთან, შემდეგ..." - აიჩეჩა მან მხრები.
  
  "ბუმი!" კენედის გაეცინა. "თქვენ გულისხმობთ რაღაც Google Earth-ს, არა? მხოლოდ 3D-ის გარეშე?"
  
  "ნამდვილად". დრეიკმა გრიმასი გააკეთა. "იმედი მაქვს, რომ ეს მუშაობს, დალ. ეს არის ჩვენი ერთადერთი შანსი, რომ ბოლომდე გავუსწროთ."
  
  "ასე იქნება. არა მხოლოდ ეს, არამედ როდესაც კომპიუტერი გამოთვლის კოორდინატებს, ჩვენ ზუსტად გვეცოდინება, სად არის ღმერთების საფლავში შესასვლელი. გერმანელებსაც კი, რომლებიც სრულად ფლობენ ცხრავე ფრაგმენტს, უნდა დააფასონ ეს".
  
  "იმ პირობით, რომ გერმანელებმა ყველა ცალი სწორად მოათავსონ", - თქვა ბენმა სევდიანი ღიმილით.
  
  "კარგი, მართალია. ჩვენ მხოლოდ იმედი გვაქვს, რომ აბელ ფრეიმ იცის რას აკეთებს. მას ნამდვილად ჰქონდა საკმარისი დრო ვარჯიშისთვის."
  
  დრეიკი სკამიდან ჩამოხტა და უელსს ეძებდა. დავინახე, როგორ ურტყამდა მობილურს ფანჯარაზე სასოწარკვეთილი.
  
  - რაიმე სიახლე გაქვთ ფრეის ციხეზე, მეგობარო?
  
  სას-ის მეთაურმა ჩაიბურტყუნა. "გარს შემოეხვია. მაგრამ ფარულად - ციხემ არ იცის მისი ახლად აღმოჩენილი ყურადღება. იქ გერმანელი პოლიციელები არიან. ინტერპოლი. მსოფლიოს მთავრობების უმეტესობის წარმომადგენლები. მაგრამ არა მაი, რატომღაც. მე არ მოგატყუებ მეტ, ეს იქნება მძიმე კლდე, რომლის გატეხვაც დიდი დანაკარგის გარეშე იქნება."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, კარინზე ფიქრობდა. მან იცოდა შანსები, ბევრჯერ ითამაშა. "მაშ, ჯერ ჩვენ გავაკეთებთ საფლავს... და შემდეგ ვნახავთ, სად მივიღებთ".
  
  სწორედ ამ მომენტში იყო გარკვეული მღელვარება ვიწრო ვერტმფრენის წინა ნაწილში. დალი შემობრუნდა მხიარული ღიმილით სახეზე. "ფრი ახლა იქ არის! ჩვენ მას ნაჭრებად ვდებთ. თუ ამ ბავშვს სრულ აფეთქებას ვაქცევთ და წამში ერთი კადრის სიჩქარით გადავიღებთ, ერთ საათში ამ სამარხში ვიქნებით! "
  
  - ცოტა პატივი გქონდეთ, - პატივმოყვარეობით ამოისუნთქა პარნევიკმა. "ეს რაგნაროკია იქ ქვემოთ. ცნობილ ისტორიაში ერთ-ერთი უდიდესი ბრძოლის ველი და მინიმუმ ერთი არმაგედონის ადგილი. ღმერთები ამ ყინულში ყვირილით დაიღუპნენ. ღმერთები. "
  
  - და აბელ ფრეიმაც, - ჩუმად თქვა ბენ ბლეიკმა. "თუ მან დააზარალებს ჩემი დის."
  
  
  
  ᲛᲔ -2 ᲜᲐᲬᲘᲚᲘ
  ჩაიცვი ჯავშანი...
  
  
  ოცდათექვსმეტი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  თამაში დასრულდა.
  
  როდესაც დრეიკი და მისი კომპანიონები რაგნაროკისა და აბელ ფრეის ეკიპაჟის თავზე გადაფრინდნენ, მწველი მთისკენ მიემართებოდნენ, მათ იცოდნენ, რომ გერმანელები ცხელ დევნაში იქნებოდნენ. ვერტმფრენი სწრაფად დაეშვა რბილი თოვლის აუზისკენ, სასტიკად შეარყია ხანდახან ქარის და მზარდი ნაკადი. მფრინავი აკონტროლებდა ჯგუფს მანამ, სანამ ვერტმფრენი მიწიდან ექვს ფუტის დაშორებით მიიწევდა, შემდეგ კი ყველას დაუყვირა, რომ ჯოჯოხეთი წასულიყო.
  
  "Დრო გადის!" - დაიყვირა დალმა, როგორც კი ჩექმები თოვლს შეეხო. "Ვიმოძრაოთ!"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა ხელი გაუწოდა ბენის მხარდასაჭერად, სანამ მათ გარშემო ათვალიერებდნენ. პატარა დეპრესია საუკეთესო სადესანტო პუნქტად ჩანდა, რომელიც მხოლოდ ერთი მილის დაშორებით იყო იმ პატარა შესასვლელიდან, რომელსაც ისინი იკვლევდნენ და ერთადერთი მიწა გონივრულ მანძილზე, რომელიც არ იყო ზედმეტად კლდოვანი ან პოტენციური მაგმის მილი. დამატებული ბონუსი იყო ის, რომ ამან შეიძლება ხელი შეუწყოს ფრეის დაბნეულობას საფლავის ზუსტი ადგილმდებარეობის შესახებ.
  
  დრეიკი ფიქრობდა, რომ ეს იყო ბნელი პეიზაჟი, რომელიც არ ჰგავდა მსოფლიოს დასასრულს. ნაცრისფერი ფერფლის ფენები, მოსაწყენი მთები და გაშავებული ლავის საბადოები მას მცირე თავდაჯერებულობას აძლევდა, როდესაც ის ელოდა როდის მიუთითებდა დალი მის GPRS მოწყობილობაზე შესასვლელთან. ის ნახევრად ელოდა, რომ ბუნდოვანი ნისლიდან გაფუჭებული ჰობიტი გამოვიდოდა, რომელიც ამტკიცებდა, რომ მორდორს მიაღწია. ქარი არ იყო ძლიერი, მაგრამ მისი სპორადული აფეთქებები პიტბულივით უკბინა სახეში.
  
  "Აქ". დალმა ფერფლის ნაკადულებში გაიქცა. მათ მაღლა, ცაში სოკოს ღრუბელი ამაღლდა მშვიდი სიმშვიდით. დალმა დაუმიზნა სქელ შავ ნაპრალს წინ მთისკენ.
  
  "რატომ მოათავსებს ვინმე ასეთ მნიშვნელოვან და წმინდა ადგილს ვულკანის შიგნით?" ჰკითხა კენედიმ, როცა დრეიკის გვერდით მიდიოდა.
  
  "ალბათ ეს არ იყო გამიზნული, რომ სამუდამოდ გაგრძელებულიყო", - აიჩეჩა მან მხრები. "ისლანდია საუკუნეების განმავლობაში ფეთქდება. ვინ იფიქრებდა, რომ ეს ვულკანი ასე ხშირად ამოიფრქვეოდა, სრული სიმძლავრის გარეშე?"
  
  "თუ... თუ ის სათანადოდ არ ამოიფრქვევა ოდინის ძვლებიდან. შეეძლოთ მათ ამის კონტროლის ქვეშ ყოფნა?"
  
  "მოდით ვიმედოვნებთ, რომ არა."
  
  ცა თავზე თოვლითა და ფერფლით იყო დაფარული, რაც ნაადრევ ბინდის ამატებდა. აქ მზე არ ანათებდა; თითქოს ჯოჯოხეთმა პირველად დაიპყრო მიწიერი სამეფო და მტკიცედ ეჭირა მას.
  
  დალი უსწორმასწორო ადგილზე გადიოდა, ხანდახან ნაცრისფერი ფხვნილის მოულოდნელად ღრმა ნაკადულებს ეხებოდა. როცა დალმა შიშველ კლდეებს მიაღწია, ამ ჭრელ ჯგუფში ყველა საუბარი შეწყდა - ისინი მოწყენილ უდაბნოში იყვნენ გაჭედილი.
  
  - აქ მაღლა, - ანიშნა შვედმა პისტოლეტით. "დაახლოებით ოცი ფუტი." თვალები მოჭუტა. "მე ვერაფერს ვხედავ აშკარად."
  
  "ახლა, კუკს რომ ეთქვა ეს ჰავაის სანაპიროსთან, ჩვენ არასდროს გვექნებოდა ანანასის ფაფა," - რბილად დაიკივლა დრეიკმა სიცილის იმედით.
  
  - ან კონა ყავა, - კენედიმ ტუჩები მოილოკა, როცა მას შეხედა, შემდეგ კი მკვეთრად გაწითლდა, როცა თვალი ჩაუკრა.
  
  - შენს შემდეგ, - თქვა მან და აყვავებულად მიუთითა ოცდაათი გრადუსიან ფერდობზე.
  
  "არანაირად, გარყვნილო." მხოლოდ ახლა მოახერხა გაღიმება.
  
  "კარგი, თუ დამპირდები, რომ ჩემს უკანალს არ მიყურებ." დრეიკმა ხალისით დაამუხტა კლდოვან ფერდობზე, ამოწმებდა ყოველი დაჭერა წონის განაწილებამდე, ყურადღებით ადევნებდა თვალს დალს და მის ზემოთ მარტოხელა SAS-ის ჯარისკაცს. შემდეგი იყო კენედი, შემდეგ ბენი და ბოლოს პროფესორი და უელსი.
  
  არავის სურდა ამ კონკრეტული მისიის მიღმა დარჩენილიყო.
  
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში დალი ყვირილით წინ მიიწევდა. დრეიკმა ზურგს უკან გაიხედა, მაგრამ ჰორიზონტის მიღმა დევნის ნიშანი არ დაინახა, უფრო უწყინარი, ვიდრე პრემიერ-მინისტრის გამოსვლა. წამის შემდეგ დალის ხმამ სიჩუმის ფარდაში შეაღწია.
  
  "ვაიმე, აქ არის რაღაც, ბიჭებო. იქ კლდეა გამოსული, მერე მარცხნივ შემოხვევა უკან..." ხმა ჩაუქროლა. "ვერტიკალური ლილვი... დიახ, კლდეში ამოკვეთილი საფეხურებით. Ძალიან ვიწრო. ჰელვიტი!ეს ძველი ღმერთები გამხდარი უნდა იყვნენ!"
  
  დრეიკმა მიაღწია ამონაკვეთს და მის უკან გადაიწია. "უბრალოდ აგინე, დალ, და ხუმრობ? ან სცადე, მაინც. ასე რომ, შეიძლება ბოლოს და ბოლოს ადამიანი ხარ. ჯანდაბა, რა მჭიდრო ხვრელია. იმედი მაქვს, წასვლას არ ვიჩქარებთ".
  
  ამ შემაშფოთებელი ფიქრით, ის დაეხმარა დალს უსაფრთხოების ხაზის დაცვაში, სანამ შვედს შავ ხვრელში შეჰყავდა. რამდენიმე საპასუხო შეტევა გამახსენდა, მაგრამ ახლა ამის დრო და ადგილი არ იყო. ჩირაღდნის დაწევა ვერ შეძლო, საწყალი ტორსტენ დალი ბრმად დაეშვა, ნაბიჯ-ნაბიჯ.
  
  "გოგირდის სუნი თუ გესმის", დრეიკმა თავი ვერ შეიკავა. "გაჩერდი."
  
  დალმა დრო დაუთმო და ფრთხილად მოათავსა ყოველი ფეხი. რამდენიმე წუთის შემდეგ ის გაუჩინარდა და დრეიკს მხოლოდ ის ხედავდა, რომ მისი მეხანძრის ჩაფხუტიდან სუსტი სიკაშკაშე სულ უფრო სუსტდებოდა.
  
  "Კარგად ხარ?"
  
  "ძირს ჩავვარდი!" დალის ხმა გაისმა.
  
  კენედიმ ირგვლივ მიმოიხედა. "ეს კიდევ ერთი ხუმრობაა?"
  
  "კარგი, მოდი, თავი დავაღწიოთ ამ სიცივეს," დრეიკმა აიღო შავი ქვის კიდე და ფრთხილად ჩამოიწია კიდეზე. ფეხებს იყენებდა, რათა ჯერ ფეხი ეპოვა, მან ფრთხილად ჩამოწია თავი, სანტიმეტრი სახიფათო სანტიმეტრით. გახსნა იმდენად ვიწრო იყო, რომ ყოველი მოძრაობით ცხვირზე და ლოყებზე იკრავდა. "სიგიჟე! უბრალოდ დრო დაუთმეთ, - უთხრა მან სხვებს. "შეეცადეთ, რაც შეიძლება ნაკლებად იმოძრაოთ თქვენი სხეულის ზედა ნაწილი."
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ მან გაიგო დალის ნათქვამი: "ექვსი ფუტი" და იგრძნო, რომ მის უკან ქვა ცარიელ სივრცედ იქცა.
  
  "ფრთხილად," გააფრთხილა დალმა. "ახლა ჩვენ უფსკრულის პირას ვართ. დაახლოებით ორი ფუტის სიგანე. მტკნარი კლდის კედელი ჩვენ მარჯვნივ, ჩვეულებრივი უძირო ორმო მარცხნივ. მხოლოდ ერთი გზა დარჩა."
  
  დრეიკმა გამოიყენა საკუთარი შუქი შვედების აღმოჩენების შესამოწმებლად, ხოლო დანარჩენები გრძელვადიანი დაღმართები იყვნენ. როგორც კი ყველა გააფრთხილა და მოემზადა, დალმა ნელა დაიწყო წინსვლა რაფაზე. ისინი ბნელში იყვნენ მოცულნი, ანათებდნენ მხოლოდ ჩაფხუტების ჩირაღდნებით, რომლებიც ციცინათელებივით ცეკვავდნენ ნაკადულში. აბსოლუტურმა სიცარიელემ მათ მარცხნივ სირენის მძაფრი ზარივით დაამშვიდა და მათ მარჯვნივ მდებარე მძიმე კლდე კიდევ უფრო მისასალმებელი გახადა.
  
  "ეს მახსენებს ერთ-ერთ ძველ ფილმს დინოზავრის შესახებ", - თქვა პროფესორმა პარნევიკმა. "Გახსოვს? მიწა, რომელიც დრომ დაივიწყა, მგონი? ისინი მოძრაობენ გამოქვაბულებში, მომაკვდინებელი არსებებით გარშემორტყმული. შესანიშნავი ფილმი".
  
  "რაკელ უელჩთან ერთად?" - ჰკითხა უელსმა. "არა? ისე, ჩემი ეპოქის ხალხი, მათ ჰგონიათ დინოზავრი - ჰგონიათ რაკელ უელჩი. არ აქვს მნიშვნელობა."
  
  დრეიკმა ზურგი კლდეს მიაჭირა და ხელები გაშლილი წინ წავიდა, დარწმუნდა, რომ ბენი და კენედიც მიჰყვებოდნენ, სანამ სათანადოდ დაშორდებოდნენ. პირქუში სიცარიელე გაჩნდა მათ წინაშე და ახლა მათ ყურამდე მიაღწია სუსტი ხმაური, ღრმა და შორეული.
  
  "ეს უნდა იყოს Eyjafjallajökull, მთა რბილად ამოფრქვევა", - ჩურჩულით პროფესორმა პარნევიკმა ხაზის გასწვრივ. "ჩემი საუკეთესო ვარაუდი ისაა, რომ ჩვენ ვართ გვერდით კამერაში, კარგად იზოლირებულნი მაგმა კამერისგან და არხიდან, რომელიც კვებავს ამოფრქვევებს. ჩვენსა და ამომავალ მაგმას შორის შეიძლება იყოს ფერფლისა და ლავის ათობით ფენა, რომელიც გვიცავს ჩვენ და საფლავს. ჩვენ შეიძლება ვიყოთ კლდის ანომალიაშიც კი, სადაც ის უფრო ციცაბო კუთხით ამოდის, ვიდრე მთის გვერდები".
  
  დაიყვირა დალმა სიბნელეში. "გელვიტ! ჯოჯოხეთი და წყევლა! დაბალი კედელი გვიახლოვდება, რომელიც ჩვენს გზას ოთხმოცდაათი გრადუსიანი კუთხით კვეთს. ეს არ არის მაღალი, ასე რომ არ ინერვიულოთ, უბრალოდ ფრთხილად იყავით. "
  
  "რაღაც ხაფანგი?" ბიჭმა გარისკა.
  
  დრეიკმა დაინახა დაბრკოლება და იგივე ფიქრობდა. დიდი სიფრთხილით გაჰყვა სგგ-ის მეთაურს მუხლებამდე ზღუდეზე. ორივემ პირველი საფლავი ერთდროულად ნახა.
  
  "ოოო", დალს არ ჰქონდა საკმარისი სიტყვები მათი გასაგებად.
  
  დრეიკი უბრალოდ უსტვენდა, გაოცებული სანახაობით.
  
  უზარმაზარი ნიშა იყო მოჩუქურთმებული მთის ფერდობზე, რომელიც, შესაძლოა, ასი ფუტის მანძილზე გრძელდებოდა ვულკანის ბირთვში - მაგმის კამერისკენ. იგი ჩამოყალიბდა თაღის სახით, ალბათ ასი ფუტის სიმაღლეზე. როდესაც ყველა შეიკრიბა გარშემო და ამოიღო თავისი მძიმე ფანრები, პირველი საფლავის განსაცვიფრებელი სანახაობა გაიშალა.
  
  "Ვაუ!" - თქვა კენედიმ. მისი შუქი ანათებდა ერთ თაროს მეორის მიყოლებით, კლდოვან ჩარჩოში მოჩუქურთმებული, თითოეული თარო მორთული და სავსე საგანძურით: ყელსაბამებითა და შუბებით, მკერდებითა და ჩაფხუტებით. ხმლები....
  
  "ვინ ჯანდაბაა ეს ბიჭი?"
  
  პარნევიკმა, როგორც მოსალოდნელი იყო, შეისწავლა შორეული კედელი, რომელიც მათ წინაშე იყო, სინამდვილეში ღვთის თაღოვანი საფლავის ქვა. იყო ფანტასტიკური ჩუქურთმები მკაფიო რელიეფში, ოსტატობით ისეთივე თანამედროვე რენესანსის ნებისმიერ მამაკაცს, თუნდაც მიქელანჯელოს.
  
  "ეს არის მარსი", - თქვა პროფესორმა. "ომის რომაული ღმერთი"
  
  დრეიკმა დაინახა კუნთოვანი ფიგურა მკერდსა და კალთაში, რომელსაც ერთ მასიურ მხარზე უზარმაზარი შუბი ეჭირა და მეორეზე იყურებოდა. ფონზე დიდებული ცხენი და მრგვალი ნაგებობა იდგა, რომელიც რომის კოლიზეუმს ძალიან მოგაგონებდათ.
  
  "მიკვირს, როგორ გადაწყვიტეს ვინ დამარხულიყო აქ", - ჩაილაპარაკა კენედიმ. "რომაული ღმერთები. სკანდინავიური ღმერთები..."
  
  - მეც, - თქვა პარნევიკმა. "ალბათ ეს მხოლოდ ზევსის ახირება იყო."
  
  უცებ ყველა თვალი უზარმაზარ სარკოფაგს მიაპყრო, რომელიც მოჩუქურთმებული ფრესკის ქვეშ იდგა. დრეიკის ფანტაზიამ მოიცვა. შიგნით რომ ჩაეხედათ, იპოვიდნენ ღმერთის ძვლებს?
  
  "ჯანდაბა, მაგრამ დრო არ გვაქვს!" დალი იმედგაცრუებული, დაქანცული და დაქანცული ჟღერდა. "Წავიდეთ. ჩვენ წარმოდგენაც არ გვაქვს, რამდენი ღმერთი შეიძლება იყოს აქ დამარხული".
  
  კენედიმ წარბები შეხედა დრეიკს და რაფაზე გაიხედა, როცა ის სიბნელეში გაუჩინარდა. "ეს არის მყიფე ქვის ბილიკი, რომელსაც ჩვენ მივყვებით, მეთ. და მე მზად ვარ ჩემს 401 ათასზე დადო ფსონი, რომ ღმერთების რიცხვი არ არის მხოლოდ ერთი ან ორი.
  
  "ახლა ჩვენ ვერაფერს ვენდობით," - თქვა მან. "მხოლოდ ერთმანეთი. მოდით. გერმანელები მალე მოვლენ.
  
  ისინი გამოვიდნენ მარსის სამარხი პალატიდან და თითოეულმა ადამიანმა იპარა სევდიანი მზერა მის შედარებით უსაფრთხოებასა და უთვალავ მნიშვნელობაზე. სიცარიელემ კიდევ ერთხელ ანიშნა და ახლა დრეიკმა დაიწყო ტერფისა და მუხლების სუსტი ტკივილის შეგრძნება, რაც მათი ნელი მოძრაობის გვერდითი პროდუქტი იყო რაფაზე. საწყალ პროფესორ პარნევიკს და ახალგაზრდა ბენს ნამდვილი ტკივილი უნდა ჰქონოდათ.
  
  კიდევ ერთმა ღრიალმა შეარყია უკიდეგანო გამოქვაბული და გაისმა მთელ მათში. დრეიკმა მაღლა აიხედა და იფიქრა, რომ მის ზემოთ მსგავსი რაფა დაინახა. სისულელე. ამ წყეულს შეუძლია მთელი ღამე ტრიალოს!
  
  დადებითი მხარე ის არის, რომ მათ ჯერ არ გაუგიათ დევნის ნიშნები. დრეიკმა ჩათვალა, რომ ისინი გერმანელებს კარგი საათით უსწრებდნენ, მაგრამ იცოდა, რომ დაპირისპირება თითქმის გარდაუვალი იყო. ის უბრალოდ იმედოვნებდა, რომ მათ შეეძლოთ გლობალური საფრთხის განეიტრალება, სანამ ეს მოხდებოდა.
  
  წინ მეორე რაფა გაჩნდა, მის უკან კი მეორე ბრწყინვალე ნიშა, რომელიც მთის სიღრმეში მდებარეობს. ეს იყო მორთული მრავალი ოქროს ნივთით, გვერდითი კედლები სიტყვასიტყვით ანათებდა ოქროს შუქით.
  
  "ო ღმერთო!" ამოისუნთქა კენედიმ. "მე მსგავსი არაფერი მინახავს. Ეს ვინ არის? განძი ღმერთი?
  
  პარნევიკმა თვალი ჩაუკრა ქვის ჩუქურთმებს, რომლებიც დომინირებდა მასიურ სარკოფაგზე. მან წამით თავი გააქნია, წარბებშეჭმუხნული. "მოიცადე, ეს ბუმბულია?" ეს ღმერთი ბუმბულშია გამოწყობილი?
  
  "ალბათ, პროფესორო," ბენი უკვე ათვალიერებდა ნიშას შავი ღამის სივრცეში, რომელიც მათ ელოდათ. "მნიშვნელობა აქვს? ეს არ არის ერთი. "
  
  ბიჭმა დააიგნორა. "ეს არის კეცალკოატლი! აცტეკების ღმერთო!რას ეხება ეს ყველაფერი..." მან ანიშნა მანათობელ კედლებზე.
  
  "აცტეკების ოქრო." უელსმა ამოისუნთქა, თავისდა მიუხედავად გაოგნებული. "Ვაუ".
  
  "ეს ადგილი..." კენედიმ თითქმის მთლიანად გაანათა ოთახი, "ყველა დროის უდიდესი არქეოლოგიური აღმოჩენაა. გესმის ეს? აქ ღვთაება არა მხოლოდ ერთი ცივილიზაციის, არამედ მრავალია. და ყველა ტრადიცია და საგანძური, რომელიც მათთან მოდის. ეს... აბსოლუტური."
  
  დრეიკმა მზერა აარიდა კეცალკოატლის გამოსახულებას, რომელსაც ბუმბული ამშვენებდა და ცულს აქნევდა. პარნევიკმა თქვა, რომ აცტეკების ღმერთი ცნობილი იყო - საერთო საეკლესიო წყაროების მიხედვით - როგორც მმართველი ღმერთი, რაც მიანიშნებს იმაზე, რომ ის მართლაც ნამდვილი იყო.
  
  "Quetzalcoatl" ნიშნავს "მფრინავ ქვეწარმავალს" ან "ბუმბულიან გველს". რაც..." პარნევიკი დრამატულად შეჩერდა, შემდეგ, როგორც ჩანს, მიხვდა, რომ ყველა დანარჩენი უკან დაიხია რაფაზე, "დრაკონი", - თქვა მან თავისთვის კმაყოფილმა.
  
  "აქვს რამე საერთო მარსთან?" ჰკითხა SAS-ის მარტოხელა ჯარისკაცმა ჯიმ მარსტერსმა.
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ადგა პარნევიკი რაფაზე ტუჩებმოკუმული. "ჰმ," მისმა სუნთქვაშეკრულმა ვარაუდმა ყველას მიაღწია რაფაზე. "მხოლოდ ის, რომ ისინი შეიძლება ნიშნავდნენ სიკვდილს და ერთხელაც გააკეთეს."
  
  
  * * *
  
  
  მესამე ნიშა და ეს ისეთივე თვალწარმტაცია, როგორც წინა. დრეიკი აღმოჩნდა, რომ შეჰყურებდა ხისგან გამოკვეთილ განსაცვიფრებელ შიშველ ქალბატონს.
  
  კედლები დაფარული იყო დიდი ღირებულების ფიგურებით. დელფინები, სარკეები, გედები. გამოძერწილი მტრედების ყელსაბამი საკმარისად დიდია თავისუფლების ქანდაკების კისერზე.
  
  - კარგი, - თქვა დრეიკმა. "მეც კი ვიცი ვინ არის."
  
  კენედიმ გრიმასი გააკეთა. "დიახ, თქვენ გააკეთებდით."
  
  - ნამდვილი მეძავი, - მკაცრად თქვა პარნევიკმა. "აფროდიტე".
  
  - გამარჯობა, - თქვა უელსმა. "ღმერთს აფროდიტეს მეძავს ეძახით? Აქ დაბლა? ასე ახლოს მის საფლავთან?"
  
  პარნევიკმა განაგრძო ტიპიური დაწყებითი სკოლის ხულიგნობა: "ის ცნობილია ღმერთებთან და ადამიანებთან ძილით, მათ შორის ადონისთან. მან შესთავაზა ელენე ტროას პარიზს, შემდეგ დადო გარიგება პარიზის აურზაურით, იმ მომენტში, როდესაც მან ყურადღება გაამახვილა მასზე. დაიბადა პაფოსთან ახლოს ურანის ახლად კასტრირებული სათესლეებიდან. უნდა ვთქვა, რომ ის..."
  
  - ჩვენ მივიღეთ შეტყობინება, - თქვა დრეიკმა მშრალად და ისევ ჩუქურთმას უყურებდა. გაიღიმა, როცა შეამჩნია, რომ კენედი თავის ქნევით მის მიმართა.
  
  "ეჭვიანობ, ძვირფასო?"
  
  "ძალიან იმედგაცრუებული სექსუალურად?" მან მას გადალახა და დალის შემდეგ რიგით მეორე გახდა.
  
  მისკენ გაიხედა. "კარგი, ახლა რომ ახსენე..."
  
  - მოდი, მეთ, - ბენმაც გვერდი აუარა მას. "Ვაუ!"
  
  მისმა ძახილმა ყველა გადახტა. ისინი შემობრუნდნენ და დაინახეს, რომ იგი ოთხზე ცოცავდა, სახეზე საშინელება ეწერა. დრეიკს აინტერესებდა, ახლახან დაინახა თუ არა თავად ეშმაკი, რომელიც ჯოჯოხეთის სამზარეულოდან პირდაპირ დემონების ფრთებზე ამოდიოდა.
  
  - ეს ნიშა - ამოისუნთქა მან. "პლატფორმაზეა... ჰაერში მცურავი... მეორე მხარეს არაფერია! "
  
  დრეიკმა იგრძნო, როგორ უცემდა გული. გაახსენდა მიმირის ჭა და მისი ყალბი იატაკი.
  
  დალი რამდენჯერმე გადახტა. "დაწყევლილი ქვა საკმაოდ ძლიერი ჩანს. ეს არ შეიძლება იყოს ხაზის დასასრული. "
  
  "ნუ გააკეთებ ამას!" - დაიკივლა ბენმა. "რა მოხდება, თუ ის გატყდება?"
  
  სიჩუმე სუფევდა. ყველა ერთმანეთს გაფართოებული თვალებით უყურებდა. ზოგიერთმა გაბედა გადახედოს მათ მიერ გავლილ გზას, უსაფრთხო გზას, რომელიც მოიცავდა ჭებს და მარსტერებს.
  
  ამ დროს, ყველაზე შორს სმენის მანძილზე, სუსტი გუგუნის ხმა გაისმა. ჭაში ქვის ჩავარდნის ხმა.
  
  "ეს გერმანელები არიან", - თქვა დალმა დარწმუნებით. "ლილვის სიღრმის შემოწმება. ახლა ჩვენ ან ვიპოვით გზას, რომ დავტოვოთ ეს პლატფორმა, ან მაინც მოვკვდებით".
  
  დრეიკმა იდაყვი დაუკრა კენედის. - იქით გაიხედე, - ანიშნა მათ ზემოთ. "ყურები ღია მქონდა. ვფიქრობ, ჩვენს ზემოთ კიდევ ერთი ნიშები ან გამოქვაბულები უნდა იყოს. მაგრამ შეხედე... შეხედე, როგორ ეხვევა კლდის კიდე.
  
  "მართალი". კენედი სასწრაფოდ მივიდა აფროდიტეს ნიშის კიდესთან. შემდეგ, დაკბილულ ქვას დააჭირა და კუთხეში გაიხედა. "აქ რაღაც სტრუქტურაა... ღმერთო! Ღმერთო ჩემო."
  
  დრეიკმა მას მხრებში მოუჭირა და სიბნელეში შეხედა. "ვფიქრობ, თქვენ გულისხმობთ, რომ გამეკაროთ!"
  
  იქ, მათი განათების დიაპაზონს სცილდება, იყო თხელი რაფა, რომელიც გადაიქცა კიდევ უფრო თხელ სპირალურ კიბედ. კიბეები მათ ზემოთ ზევით იყო გადაჭიმული, შემდეგ საფეხურზე მიემართებოდა.
  
  "თავბრუსხვევაზე ისაუბრეთ", - თქვა დრეიკმა. "ამას მხოლოდ ფუნთუშა და ქილა დასჭირდა."
  
  
  ოცდაჩვიდმეტი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  სპირალური კიბე საკმარისად მყარი ჩანდა, მაგრამ უბრალო ფაქტმა, რომ იგი გაუთავებელი ორმოს ზემოთ სიცარიელეში გაიჭრა, რომ აღარაფერი ვთქვათ იმ ფაქტზე, რომ მისმა არქიტექტორებმა მოაჯირები ვერ დაამონტაჟეს, დრეიკის კარგად გაწვრთნილი ნერვებიც კი უფრო სწრაფად აკანკალებდა, ვიდრე რწყილი. ვიბრატორი.
  
  ერთმა სრულმა წრემ მათ მიიყვანა დაახლოებით მეოთხედი გზა აფროდიტეს აკლდამამდე, ამიტომ დრეიკმა შეაფასა, რომ მათ ოთხი ან ხუთი წრე უნდა გაეკეთებინათ. ის ნაბიჯ-ნაბიჯ წინ მიიწევდა, მიჰყვებოდა ბენს, ცდილობდა შიშის დათრგუნვას, ღრმად სუნთქავდა და ყოველთვის მოუთმენლად ელოდა თავიანთ მიზანს.
  
  სამოცი ფუტი მაღლა. Ორმოცდაათი. ორმოცი.
  
  ოცდაათ ფუტს რომ მიუახლოვდა, დაინახა, რომ ბენი გაჩერდა და ერთი წუთით დაჯდა. ბიჭს შიშისგან თვალები გაუქვავდა. დრეიკი ფრთხილად ჩამოჯდა მის ქვემოთ საფეხურზე და მუხლზე მოხვია.
  
  "მეგობარო, დრო არ არის ახალი ტრეკის, Wall of Sleep-ის დაწერის დასაწყებად. ან ტეილორ მომსონზე ოცნებობს.
  
  შემდეგ სას-ის ჯარისკაცის ხმა გაისმა მათ. "რა ხდება იქ მაღლა? აქ ვხუმრობთ თავს. გადაადგილება."
  
  SAS-ის ჯარისკაცები, გაიფიქრა დრეიკმა. მე ისინი განვსხვავდებოდი ადრესგან.
  
  "დაისვენე", - დაიყვირა მან. "უბრალოდ იყავი მო".
  
  "გატეხე! უჰ..." დრეიკმა გაიგო უელსის ღრმა ხმა, შემდეგ სიჩუმე. მან იგრძნო, რომ კენედი მის ფეხებთან იჯდა, დაინახა მისი მჭიდრო ღიმილი და იგრძნო მისი აკანკალებული სხეული ფეხის თითებით.
  
  "ბავშვი როგორ არის?"
  
  - კოლეჯის გამოტოვება, - აიძულა დრეიკმა გაეცინა. "ბანდის ამხანაგები. იორკის პაბები. უფასო ფილმის საღამო. KFC. Მოვალეობის ძახილი. თქვენ იცით, სტუდენტური პერსონალი. "
  
  კენედიმ უფრო ახლოს დააკვირდა. "ჩემი გამოცდილებით, ასე არ აკეთებენ კოლეჯის ბიჭები და გოგოები."
  
  ახლა ბენმა გაახილა თვალები და ცდილობდა მაგრად გაეღიმა. ხელებზე და მუხლებზე ნელა დადიოდა. ისევ ზევით, ხელებსა და მუხლებზე დადებული, ერთი დამღლელი საფეხური მეორის მიყოლებით ადიოდა.
  
  დუიმი დუიმი, ეტაპობრივად სახიფათო ნაბიჯი, ისინი ამაღლდნენ. დრეიკმა იგრძნო თავი და გული ატკინა დაძაბულობისგან. ბენი რომ წაქცეულიყო, ის ნებით დაბლოკავდა ბიჭის დაცემას საკუთარი სხეულით, თუნდაც მხოლოდ გადარჩენისთვის.
  
  არანაირი კითხვა და ყოყმანი.
  
  კიდევ ერთი სრული წრე და ისინი დაახლოებით ოცი ფუტის დაშორებით იყვნენ სამიზნე, რაფაზე, რომელიც ასახავდა იმას, რაც ახლახან გადაკვეთეს. დრეიკი მას მბჟუტავ ჩირაღდნის შუქზე სწავლობდა. იგი უკან მიჰყავდა შესასვლელი ლილვისკენ, მაგრამ აშკარად ერთი საფეხურით მაღლა.
  
  დონის აწევა?გაიფიქრა მან. ღმერთო, მან ეს ზედმეტად "მოდერნიზება" სონიკ წყეულ ზღარბთან ერთად.
  
  მის ზემოთ დაინახა, რომ დალი ყოყმანობდა. შვედი ზედმეტად სწრაფად წამოდგა, წონასწორობა დაკარგა და ახლა უკანა ფეხზე მეტისმეტად დიდი წონა დადო. არ ისმოდა ხმები, მხოლოდ მშვიდი ბრძოლა. მას მხოლოდ ის წამება შეეძლო წარმოედგინა, რამაც დალის გონება გადაიტანა. სივრცე უკან, უსაფრთხოება წინ, ფიქრი ხანგრძლივი, მტკივნეული დაცემის შესახებ.
  
  შემდეგ შვედი წინ მივარდა, საფეხურებს დაეჯახა და ძვირფასი სიცოცხლე შეინარჩუნა. დრეიკს ესმოდა მისი მძიმე სუნთქვა ათი ფუტის მაღლიდან.
  
  გავიდა რამდენიმე წუთი და რთული ასვლა გაგრძელდა. დაბოლოს, დალი კიბიდან გადავიდა რაფაზე, შემდეგ კი ხელებითა და მუხლებით წინ აიწია ადგილის გასათავისუფლებლად. დრეიკი მალევე მიჰყვა, თან კენედიც მიათრევდა და აბსოლუტური შვება იგრძნო, რომ ისინი ისევ ვიწრო რაფაზე იყვნენ, რომელიც ჯერ კიდევ ერთი ნაბიჯით იყო დაშორებული ყვირილი სიკვდილისგან.
  
  როცა ყველა დათვალეს, დალმა ამოიოხრა. "მოდით გადავიდეთ შემდეგ ნიშაზე და მოვუწოდოთ შესვენება", - თქვა მან. "მე, პირველ რიგში, მთლიანად განადგურებული ვარ."
  
  გადაღლილი სხეულების აორთქლების შემდეგ და მზარდი კუნთების სპაზმებთან ბრძოლის შემდეგ, ისინი მეოთხე ნიშას მიადგნენ, რომელიც აფროდიტეს საფლავის პირდაპირ მდებარეობდა.
  
  თავიდან არავის უნახავს მუდმივი ღმერთი. ყველანი მუხლებზე იჯდნენ, ისვენებდნენ და მძიმედ სუნთქავდნენ. დრეიკმა ღიმილით გაიფიქრა, რომ სწორედ ამას მიიყვანა მისმა სამოქალაქო ცხოვრებამ და მხოლოდ მაშინ აიხედა, როცა პარნევიკმა წარმოთქვა ახსნა-განმარტება, რომელიც უცნაურად ჩანდა მის გარდა.
  
  "ვუფი!"
  
  "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  "ვუფ! ძაღლის თავი. ეს არის ანუბისი."
  
  "იგივე ჯაკალი?" უელსი სკამის საზურგეს მიეყრდნო და მუხლები მკერდზე მიიდო. "კარგად. Მე ვიზამ....."
  
  "ეგვიპტური ღვთაება", - თქვა პარნევიკმა. "და ეს, რა თქმა უნდა, აქვს რაღაც საერთო სიკვდილთან."
  
  დრეიკმა მუმიებისა და ნახშირის ჯიშის ქანდაკებები შეხედა. ოქროთი მოჭედილი კუბოები და ზურმუხტით მოჭედილი ანხები, შთაბეჭდილების მოხდენის გარეშე, ზურგი აქცია ღვთის სამარხს და კიტკატში შეიჭრა. ერთი წუთის შემდეგ კენედი გვერდით მიუჯდა.
  
  - ასე რომ, - თქვა მან და საჭმელი და სასმელი ამოშალა.
  
  "ჯანდაბა, თქვენ კარგად ლაპარაკობთ", - ჩაიცინა დრეიკმა. "მე უკვე ვგრძნობ აღფრთოვანებულს."
  
  - მისმინე, მეგობარო, შენი ჩართვა რომ მინდოდეს, ჩემს ხელში ჩაგდებ. კენედიმ მას ღიმილი გაუკეთა, რომელიც ერთდროულად თავხედური და გაღიზიანებული იყო. "ჯანდაბა, ბიჭებო, ერთი წუთითაც ვერ გაჩერდებით, არა?"
  
  "კარგი, კარგი, ბოდიში. უბრალოდ თამაშობს. Რა მოხდა?"
  
  ის უყურებდა კენედის კოსმოსში მზერას. დავინახე, როგორ გაფართოვდა მისი თვალები, როცა ფრეის ჯარისკაცების სუსტი ხმა დაიჭირა. "ეს... რამ... ცოტა ხანია ბუჩქის გარშემო ვჩხუბობდით. როგორ ფიქრობთ, ჩვენ ნამდვილად გვაქვს რამე, დრეიკ?
  
  "მე ნამდვილად ვფიქრობ, რომ ოდინი აქ არის."
  
  კენედი ფეხზე წამოდგა წასასვლელად, მაგრამ დრეიკმა მუხლზე ხელი დაადო, რომ შეეჩერებინა. შეხებამ კინაღამ ნაპერწკლები გამოიწვია.
  
  "აქ," თქვა მან. "Რას ფიქრობ?"
  
  "ვფიქრობ, ბევრი სამუშაო არ მექნება, როცა დავბრუნდებით," ჩურჩულებდა იგი. რაც შეეხება სერიულ მკვლელს თომას კალებს და სხვა ყველაფერს. ის ნაბიჭვარი ისევ მოკლა, ხომ იცი, მანჰეტენზე მისვლამდე ერთი დღით ადრე".
  
  "Რა? არა."
  
  "დიახ. სწორედ იქ წავედი მკვლელობის ადგილის გასავლელად. და გადაიხადე შენი პატივი."
  
  "Ძალიან ვწუხვარ". დრეიკი ჩახუტებისგან თავს იკავებდა, რადგან იცოდა, რომ ეს იყო ბოლო რამ, რაც ახლა სჭირდებოდა.
  
  "გმადლობთ, ვიცი. შენ ხარ ერთ-ერთი ყველაზე პატიოსანი ადამიანი, ვისაც კი ოდესმე ვიცნობდი, დრეიკ. და ყველაზე უანგარო. ალბათ ამიტომაც მომწონხარ ასე ძალიან."
  
  "მიუხედავად ჩემი შემაშფოთებელი კომენტარებისა?"
  
  "ძალიან მკაცრად, ამის მიუხედავად."
  
  დრეიკმა დაასრულა დარჩენილი შოკოლადი და გადაწყვიტა KitKat-ის შესაფუთი სიცარიელეში არ ჩაეგდო. იცოდა მისი ბედი, მან შესაძლოა ძველი ნაგვის ხაფანგი გაუშვა ან მსგავსი რამ.
  
  "მაგრამ სამუშაო არ ნიშნავს კავშირების არარსებობას", - განაგრძო კენედიმ. "ნიუ-იორკში ნამდვილი მეგობრები არ მყავს. არავითარი ოჯახი. ვფიქრობ, შეიძლება მაინც დამჭირდეს საზოგადოების თვალიდან გაქრობა."
  
  "კარგი," თქვა დრეიკმა დაფიქრებით, "მე ვხედავ, რომ თქვენ მაცდური პერსპექტივა ხართ." მან სულელური თვალები გაახილა. "ალბათ, თქვენ შეგიძლიათ თქვათ ბოლოქსი მხიარულ ძველ პარიზზე და მობრძანდეთ მხიარულ ძველ იორკში."
  
  "მაგრამ სად დავრჩები?"
  
  დრეიკმა გაიგო, რომ დალი აგროვებდა თავის ჯარს. "კარგი, ჩვენ უბრალოდ უნდა გავარკვიოთ, როგორ შეგიძლიათ მიიღოთ თქვენი შემონახვა." დაელოდა სანამ ის ფეხზე წამოდგა, შემდეგ მხრებში აიტაცა და მის ცქრიალა თვალებში ჩახედა.
  
  "სერიოზულად, კენედი, პასუხი ყველა თქვენს კითხვაზე არის დიახ. მაგრამ ამ ყველაფერს ახლა ვერ ვხვდები. მე მაქვს ჩემი საკუთარი ბარგი, რომელიც უნდა განვიხილოთ და ამიტომ უნდა ვიყო კონცენტრირებული. " მან თავი დაუქნია სიცარიელისკენ. "აქ არის ალისია მაილსი იქვე. შეიძლება ფიქრობთ, რომ ჩვენი მოგზაურობა ამ შორს იყო საშიში, რომ ეს საფლავი საშიში იყო, მაგრამ დამიჯერეთ, ისინი არაფერია იმ ძუასთან შედარებით.
  
  "ის მართალია," - მივიდა უელსი და დაიჭირა ბოლო კომენტარი. "და მე სხვა გამოსავალს ვერ ვხედავ აქედან, დრეიკ. ამის თავიდან აცილების გზა არ არსებობს".
  
  "და ჩვენ არ შეგვიძლია მარშრუტის გადაკეტვა, რადგან გამოსავალი გვჭირდება", - თავი დაუქნია დრეიკმა. "დიახ, მეც გადავხედე ყველა სკრიპტს."
  
  "ვიცოდი, რომ ამას გააკეთებდი." უელსი ისე იღიმებოდა, თითქოს მთელი ამ ხნის განმავლობაში იცოდა, რომ დრეიკი მაინც მისი ერთ-ერთი ბიჭი იყო. "მოდი, ტურები ღრიან."
  
  დრეიკი თავის ძველ უფროსს გაჰყვა რაფაზე, შემდეგ კი ადგილი დაიკავა ბენისა და დალის უკან. ერთი შემფასებელი შეხედვით დაინახა, რომ ყველა დასვენებული იყო, მაგრამ ნერვიულობდა იმაზე, თუ რა ელოდა წინ.
  
  "ოთხი მოკლული", - თქვა დალმა და გაიქცა რაფაზე, მის უკან მთა.
  
  შემდეგი ნიშა სიურპრიზი იყო და მათ ყველას სტიმული მისცა. ეს იყო ოდინის ძის, თორის საფლავი.
  
  ბიჭმა ისე იწუწუნა, თითქოს სიკვდილის ხეობაში დაბანაკებული იეტი აღმოაჩინა. და, მისთვის, მას ჰქონდა. სკანდინავიური მითოლოგიის პროფესორმა აღმოაჩინა თორის საფლავი, ალბათ ყველა დროის ყველაზე ცნობილი სკანდინავიური ფიგურა, ნაწილობრივ Marvel-ის კომიქსების წყალობით.
  
  სუფთა სიამოვნება.
  
  დრეიკისთვის კი თორის ყოფნა მოულოდნელად კიდევ უფრო რეალური გახდა.
  
  საპატიო სიჩუმე ჩამოვარდა. ყველამ იცოდა თორის შესახებ, ან სულ მცირე, ჭექა-ქუხილის და ელვის ვიკინგ ღმერთის განსახიერება. პარნევიკმა წაიკითხა ლექცია ხუთშაბათის შესახებ, ან, როგორც ახლა მას ვიცით, ხუთშაბათს. ეს ასოცირდება ოთხშაბათს - ან წყლის დღეს, ან ოდინის დღეს. თორი იყო კაცობრიობისთვის ცნობილი უდიდესი მეომარი ღმერთი, რომელიც ატარებდა ჩაქუჩს და ანადგურებდა თავის მტრებს ტურ დე ძალით. ვიკინგების მამაკაცურობის სუფთა განსახიერება.
  
  ეს იყო ყველაფერი, რაც მათ შეეძლოთ გაეყვანათ პარნევიკი და შეეჩერებინათ იგი თორის ძვლების გამოკვლევისგან მაშინვე. შემდეგი ნიშა, მეექვსე, მოიცავდა ლოკის, თორის ძმას და ოდინის კიდევ ერთ ვაჟს.
  
  "ბილიკი თბება", - თქვა დალმა, ძლივს შეათვალიერა ალკოშის შიგნით, სანამ გააგრძელებდა რაფაზე, რომელიც მთავრდებოდა მთის ნაპირთან, მყარი შავი მასით.
  
  დრეიკი შეუერთდა შვედს, ბენს და კენედის, როდესაც ისინი კლდის გასწვრივ ჩირაღდნებით გაივლიდნენ.
  
  "ფეხის საყრდენები," თქვა ბენმა. "და ხელი ეყრდნობა. როგორც ჩანს მაღლა ავდივართ".
  
  დრეიკმა კისერზე მაღლა ახედა. ქვის კიბე ადიოდა გაუთავებელ სიბნელეში და მათ უკან არაფერი იქნებოდა ჰაერის გარდა.
  
  ჯერ ნერვების გამოცდა, ახლა რა? ძალა? სიცოცხლისუნარიანობა?
  
  და ისევ დალი პირველი წავიდა. სწრაფად აწია დაახლოებით ოცი ფუტი, სანამ თითქოს შენელდა, რადგან სიბნელემ მოიცვა. ბენმა გადაწყვიტა შემდეგი წასვლა, შემდეგ კენედი.
  
  "ვფიქრობ, ახლა შეგიძლია თვალი ადევნო ჩემს უკანალს," თქვა მან ნახევრად ღიმილით, "დარწმუნდი, რომ ის შენს წინ არ გაფრინდება."
  
  მან თვალი ჩაუკრა. "ამას თვალს ვერ ვაშორებ."
  
  შემდეგ დრეიკი წავიდა, რომელმაც მიაღწია სამ სრულყოფილ დაჭერას, სანამ მეოთხე დანამატს გადაიტანდა. ამ გზით ამაღლებული, ის ნელა ავიდა მტკნარ კლდეზე ვულკანურ ჰაერში.
  
  ირგვლივ ღრიალი გაგრძელდა: მთის შორეული გოდება. დრეიკმა წარმოიდგინა მახლობლად მდებარე მაგმა კამერა, რომელიც აფრქვევდა ჯოჯოხეთის ცეცხლს კედლებში და იფრქვეოდა შორეულ ლურჯ ისლანდიურ ცაში.
  
  ფეხი აწეწა მის ზემოთ, ჩამოცურდა მისი პატარა რაფაზე. ის გაუნძრევლად იდგა, იცოდა, რომ ცოტა რამის გაკეთება შეეძლო, თუ ვინმე მის გვერდით გასცდებოდა, მაგრამ მზად იყო, ყოველი შემთხვევისთვის.
  
  კენედის ფეხი კოსმოსში თავის თავზე დაახლოებით ერთი მეტრით აეწია.
  
  მან ხელი გაუწოდა, ოდნავ არამყარად ქანაობდა, მაგრამ მოახერხა ფეხსაცმლის ძირში დაჭერა და უკან დახევა რაფაზე. ჩვენამდე მოაღწია მადლობის მოკლე ჩურჩულმა.
  
  დადიოდა, ბიცეფსი ეწვოდა, თითები ყველა სახსარში ტკიოდა. ფეხის თითების წვერები სხეულის სიმძიმეს იღებდა ყოველი მცირე ასვლისას. ოფლი მის ყოველ ფორაზე ჩამოცურდა.
  
  მან შეაფასა ორასი ფუტი უსაფრთხო, მაგრამ შემზარავი საყრდენი და საყრდენი, სანამ ისინი სხვა რაფის შედარებით უსაფრთხოებას მიაღწევდნენ.
  
  დამქანცველი სამუშაო. სამყაროს დასასრული, აპოკალიფსი გვიანდელი ნამუშევარია. კაცობრიობის გადარჩენა ყოველი სადამსჯელო ნაბიჯით წინ.
  
  "Ახლა რა?" უელსი ზურგზე იწვა და კვნესოდა. "კიდევ ერთი სისხლიანი გასეირნება რაფაზე?"
  
  - არა, - დალს ხუმრობის ძალაც არ ქონდა. "გვირაბი".
  
  "კვერცხები".
  
  მუხლებზე დაცოცავდნენ წინ. გვირაბი მელნის სიბნელეში მიდიოდა, რამაც დრეიკს დაეჯერებინა, რომ ოცნებობდა, სანამ მოულოდნელად უკნიდან უმოძრაო კენედის დაეჯახა.
  
  სახე წინ გადააქციე.
  
  "ოჰ! შეგეძლო გამეფრთხილებინე".
  
  - ძნელია, როცა იგივე ბედი დამემართა, - გაისმა მშრალი ხმა. "ვფიქრობ, მხოლოდ დალი გამოვიდა ამ წყობიდან ცხვირის გარეშე."
  
  - მე ვღელავ ჩემი დაწყევლილი გულით, - უპასუხა დალმა დაღლილად. "გვირაბი მთავრდება პირდაპირ მეორე კიბის პირველი საფეხურის საპირისპიროდ, ჰმ, ორმოცდახუთი გრადუსიანი კუთხით. არაფერი მარცხნივ და მარჯვნივ, ყოველ შემთხვევაში ვერაფერს ვხედავ. Მოემზადე."
  
  - ეს ნივთები სადმე უნდა იყოს მიმაგრებული, - ჩაილაპარაკა დრეიკმა და ჩალურჯებულ მუხლებზე მიცოცავდა. "ღვთის გულისთვის, ისინი არ შეიძლება უბრალოდ ჰაერში შეჩერდნენ."
  
  "იქნებ მათ შეუძლიათ," თქვა პარნევიკმა. "ზეცის გულისთვის. Ჰაჰა. ვხუმრობდი, მაგრამ სერიოზულად, ჩემი საუკეთესო ვარაუდი მფრინავი საყრდენების სერიაა".
  
  "ჩვენს ქვეშ იმალება", - თქვა დრეიკმა. "Რა თქმა უნდა. ამას ჯოჯოხეთი ბევრი ცოცხალი ძალა უნდა დასჭირდეს. ან რამდენიმე მართლაც ძლიერი ღმერთი".
  
  "ალბათ მათ დახმარება სთხოვეს ჰერკულესს და ატლასს."
  
  დრეიკი ფრთხილად ავიდა პირველ საფეხურზე, მის ტვინში საოცრად შემზარავი გრძნობა შემოიჭრა და უხეშ ქვაზე ავიდა. ისინი ცოტა ხნით ცოცავდნენ, ბოლოს კი შეკიდული პლატფორმის ირგვლივ განლაგებულ სხვა ჭრილში აღმოჩნდნენ.
  
  დალი მიესალმა მას დაქანცული თავის ქნევით. "პოსეიდონი".
  
  "Შთამბეჭდავი."
  
  დრეიკმა ისევ დაიჩოქა. უფალო, გაიფიქრა მან. იმედია გერმანელებსაც ისევე უჭირთ. საბოლოოდ, იქნებ ბრძოლის ნაცვლად, კლდით, ქაღალდით, მაკრატლით დალაგებულიყვნენ.
  
  ზღვის ბერძენმა ღმერთმა თავისი ჩვეული სამკუთხედი და ზღაპრული სიმდიდრით სავსე ოთახი გადაიტანა. ეს იყო მეშვიდე ღმერთი, რომლითაც ისინი გაიარეს. ცხრა ნომერმა მისი გონება დაიწყო.
  
  რიცხვი ცხრა არ იყო ყველაზე წმინდა ვიკინგების მითოლოგიაში?
  
  მან ეს ახსენა ფარნევიკს, როცა ისვენებდნენ.
  
  "დიახ, მაგრამ ეს ადგილი აშკარად არ არის მხოლოდ სკანდინავიური", - პროფესორმა თითი გაიშვირა იმ მამაკაცისკენ, რომელსაც უკან ტრიდენტი ჰქონდა. "ასი მათგანი შეიძლება იყოს."
  
  "აბა, ჩვენ აშკარად არ ვაპირებთ გადარჩენას ასი მათგანი," კენედი კამათობდა მას. "თუ ვინმემ არ შექმნა ჰო-ჯო წინ."
  
  - ან, კიდევ უკეთესი, ბეკონის სენდვიჩების მაღაზია, - ტუჩებზე აკოცა დრეიკმა. "მე ნამდვილად შემეძლო ახლავე მოვკლა ამ ცუდ ბიჭებს შორის."
  
  - ხრაშუნა, - ჩაიცინა ბენმა და ფეხი დაარტყა. "თქვენ საუბრობთ რაღაცაზე, რომელიც ათი წლით მოძველებულია. მაგრამ არ ინერვიულოთ - თქვენ ჯერ კიდევ გაქვთ გასართობი ღირებულება."
  
  კიდევ ხუთი წუთი გავიდა, სანამ საკმარისად დაისვენეს, რომ განაგრძონ. დალმა, უელსმა და მარსტერსმა რამდენიმე წუთი გაატარეს მდევნელების მოსმენაში, მაგრამ არც ერთ ხმას არ დაურღვევია მარადიული ღამე.
  
  "იქნებ ყველა ჩამოვარდა", - აიჩეჩა მხრები კენედიმ. "ეს შეიძლება მოხდეს. ეს რომ მაიკლ ბეის ფილმი ყოფილიყო, ვიღაც უკვე წაიქცეოდა".
  
  "ნამდვილად". დალმა კიდევ ერთი შეკიდული კიბემდე მიგვიყვანა. ბედისწერის მიხედვით, უელსმა სწორედ აქ დაკარგა ძალა და ჩამოცურდა ორი მოლიპულ საფეხურით და ყოველ ჯერზე ნიკაპს ურტყამდა ქვას.
  
  დაკბენილი ენიდან სისხლმა სდიოდა ტუჩებში.
  
  დრეიკმა მას დიდი ქურთუკის მხრებზე ხელი მოუჭირა. მის ქვეშ მყოფი კაცი - მარსტერსი - ზეადამიანური ძალით მოეჭიდა თეძოებს.
  
  "გაქცევა არ არის, მოხუცო. Ჯერ არა."
  
  ორმოცდათხუთმეტი წლის მამაკაცი უხეშად აათრიეს კიბეებზე, კენედი დრეიკს ზურგზე უჭერდა და მარსტერსი დარწმუნდა, რომ ის სხვა საფეხურზე არ ჩამოცურებოდა. იმ დროისთვის, როდესაც ისინი მიაღწიეს მერვე თასს, უელსი კვლავ კარგ ხასიათზე იყო.
  
  "დიახ, მათ ეს გააკეთეს შეგნებულად, ბიჭებო. მე მხოლოდ დანარჩენი მინდოდა. "
  
  მაგრამ მან მარსტერსს ხელი მოუჭირა და დრეიკს გულითადი მადლობა გადაუჩურჩულა, როცა არავინ უყურებდა.
  
  "ნუ ღელავ, მოხუცო. უბრალოდ დაკიდე იქ. თქვენ ჯერ არ გქონიათ მაისის დრო. "
  
  მერვე ნიშა ერთგვარი დემონსტრაცია იყო.
  
  "Ღმერთო ჩემო". პარნევიკის სასწაულმა ყველა დაინფიცირდა. "ეს არის ზევსი. კაცის მამა. ღმერთებიც კი მას ღვთაებად - მამის ფიგურად მოიხსენიებენ. ის... ოდინის მიღმაა... ბევრად უფრო შორს და სკანდინავიიდან მოდის.
  
  "ოდინი არ იყო იდენტიფიცირებული ზევსად ადრეულ გერმანულ ტომებში?" ჰკითხა ბენმა და გაიხსენა მისი კვლევა.
  
  "ის იყო, კაცო, მაგრამ ვგულისხმობ, მოდი. ეს არის ზევსი. "
  
  ეს კაცი მართალი იყო. ღმერთების მეფე მაღლა და განუყოფელი იდგა, ელვის ბოლს ეჭირა ხელში. მის ნიშში იყო უამრავი ბრჭყვიალა საგანძური, რომელიც სავსე იყო ხარკით, რომელიც აღემატება იმას, რაც დღეს ადამიანს შეეძლო მოეგროვებინა.
  
  და შემდეგ დრეიკმა გაიგო წყევლა, ხმამაღალი, გერმანულად. ქვემოდან ეხმიანებოდა.
  
  "მათ ახლახან გაარღვიეს გვირაბი," დალმა თვალები დახუჭა გაღიზიანებულმა. "ჩვენს უკან მხოლოდ თხუთმეტი წუთია. ჯანდაბა, ჩვენ არ გაგვიმართლა! Გამომყევი!"
  
  კიდევ ერთი კიბე ანიშნა, ამჯერად მიდიოდა ზევსის საფლავზე, სანამ ვერტიკალური გახდებოდა ბოლო ათ საფეხურზე. ისინი იბრძოდნენ მას, როგორც შეეძლოთ, მათი გამბედაობა ფერფლად იქცა მცოცავ სიბნელეში. თითქოს სინათლის არარსებობამ თრგუნა დაბნეული სული. ზარზე შიში მოვიდა და დაჯდომა გადაწყვიტა.
  
  ილაპარაკე თავბრუხვევაზე, გაიფიქრა დრეიკმა. ისაუბრეთ იმაზე, თუ როგორ მცირდება თქვენი ბურთულები არაქისის ზომამდე. ბოლო ათი საფეხური, სიბნელეზე ჩამოკიდებული, მცოცავ ღამეში ასვლისას, კინაღამ გადაიტანა იგი. მას წარმოდგენაც არ ჰქონდა, როგორ მოახერხეს ეს სხვებმა - ერთადერთი, რაც შეეძლო, ეს იყო ხელახლა გაეცოცხლებინა თავისი წარსულის შეცდომები და მჭიდროდ მიეჯაჭვა მათ - ელისონ, ბავშვი, რომელიც არასდროს ეყოლებოდათ და არც ეყოლებოდნენ; SRT-ის კამპანია ერაყში, რომელმაც ყველაფერი გააფუჭა - მან ყოველი შეცდომა გონების წინა პლანზე დააყენა დაცემის ძლიერი შიშის აღმოსაფხვრელად.
  
  და ერთი ხელი მეორეზე დაადო. ერთი ფეხი მეორეზე მაღალია. ის ვერტიკალურად ავიდა, მის უკან უსასრულობა, რაღაც უსახელო ქარის ნაკადი აფრქვევდა მის ტანსაცმელს. შორეული ჭექა-ქუხილი შეიძლება იყოს ვულკანის სიმღერა, მაგრამ ეს შეიძლება იყოს სხვა რამ. ენით აუწერელი საშინელებები, ისეთი საშინელი, რომ ვერასოდეს დაინახავენ დღის სინათლეს. საშინელი არსებები, რომლებიც სრიალებენ კლდეებზე, ტალახსა და ნაგავსაყრელზე, აფრქვევენ საშინელ მელოდიებს, რომლებიც სიგიჟის სისხლით წითელ ხილვებს აღძრავს.
  
  დრეიკი, თითქმის ტირილით, ბოლო კლდოვან საფეხურზე გაცურდა დონის ზედაპირზე. უხეშმა ქვამ გაფხეკა ხელები. ბოლო მტკივნეული ძალისხმევით, მან თავი ასწია და დაინახა, რომ ყველა მის ირგვლივ იყო დაყრდნობილი, მაგრამ მათ უკან დაინახა ტორსტენ დალი - შეშლილი შვედი - რომელიც ფაქტიურად წინ მიცოცავდა მუცელზე უფრო დიდი ნიშისკენ, ვიდრე ყველაფერი უნახავთ. შორს.
  
  გიჟი შვედი. მაგრამ ღმერთო, ბიჭი კარგი იყო.
  
  ნიშა ერთ მხარეს იყო დაკიდებული, მეორეზე კი მთის გულზე იყო მიმაგრებული.
  
  - მადლობა ღმერთს, - თქვა დალმა სუსტად. "Ეს არის ერთი. ჩვენ ვიპოვეთ ოდინის საფლავი".
  
  მერე დაქანცული დაეცა.
  
  
  ოცდათვრამეტი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  მისი დაბნეულობისგან კივილი ატყდა.
  
  არა, ყვირილი. სისხლიანი ყვირილი, რომელიც სუფთა ტერორზე ლაპარაკობდა. დრეიკმა თვალები გაახილა, მაგრამ კლდის ზედაპირი ძალიან ახლოს იყო ფოკუსირებისთვის. მიწაზე მიაფურთხა და კვნესოდა.
  
  მე კი ფიქრში აღმოვჩნდი: რამდენად შორს შეიძლება ჩავარდეს ადამიანი უსასრულობაში სიკვდილამდე?
  
  გერმანელები აქ იყვნენ. მათი ერთ-ერთი ძმა კიბეებიდან ახლახან ჩამოვარდა.
  
  დრეიკი უჭირდა თავდაყირა დგომა, ყველა კუნთი სტკიოდა, მაგრამ ადრენალინმა მის სისხლში აალება და ფიქრების გასუფთავება დაიწყო. ნელი ნაბიჯით წავიდა ბენისკენ. მისი მეგობარი პლატფორმის ერთ-ერთ კიდეზე პირქვე იწვა. დრეიკმა ის ოდინის ნიშაში მიათრია. მის უკან სწრაფი მზერამ უთხრა, რომ გერმანელები ჯერ არ მოსულიყვნენ, მაგრამ ყურებმა თქვა, რომ რამდენიმე წუთის სავალზე იყო.
  
  მან გაიგო აბელ ფრეის ლანძღვის ხმა. დამცავი ხელსაწყოების ზარი. მილო ყვიროდა სისხლიანი მკვლელობისკენ ერთ-ერთ ჯარისკაცს.
  
  თავისი სიმტკიცის გამოვლენის შესაძლებლობა, გაიფიქრა მან, გაიხსენა უელსის ერთ-ერთი გამონათქვამი, რომელიც მან აირჩია SAS-ის ვარჯიშის დროს.
  
  მან ბენი მიათრია, ზურგით ოდინის დიდ სარკოფაგს მიეყრდნო. ბიჭს ქუთუთოები აუკანკალდა. კენედი დაბრკოლდა: "თქვენ მზად იყავით მათთვის. მე გავუმკლავდები მას." მსუბუქად დაარტყა ლოყაზე.
  
  დრეიკი შეჩერდა და წამით შეხვდა მის მზერას. "მოგვიანებით".
  
  გერმანელებიდან პირველმა დაძლია მწვერვალი. ჯარისკაცი, რომელიც სწრაფად ჩამოვარდა დაღლილობისგან, მაშინვე მოჰყვა მეორე. დრეიკი ყოყმანობდა, გაეკეთებინა ის, რაც იცოდა, რომ უნდა გაეკეთებინა, მაგრამ ტორსტენ დალმა მას გვერდი აუარა და სინანული არ გამოავლინა. უელსი და მარსტერსი ასევე წინ მიიწევდნენ.
  
  მესამე მტრის მებრძოლი ზემოდან გადახტა, ამჯერად უზარმაზარი, ხისტი მამრის გვამი. საყვარელი. სისხლმა, ოფლმა და ნამდვილმა ცრემლებმა გროტესკული ნიღაბი გადააკეთეს მის ისედაც შემაშფოთებელ სახეზე. მაგრამ ის საკმარისად მკაცრი და სწრაფი იყო იმისთვის, რომ ზემოდან გადახტა, გადაეგო და აეღო პატარა პისტოლეტი.
  
  ერთი გასროლა გადმოფრინდა ლულიდან. დრეიკმა და მისმა კოლეგებმა ინსტინქტურად დაიხვეწნენ, მაგრამ დარტყმამ მიზანს აცდა.
  
  აბელ ფრეის მძაფრმა ხმამ დაარღვია სიჩუმე, რომელიც გასროლას მოჰყვა. "არანაირი იარაღი, სულელო. ნარ! ნარ! Მომისმინე!"
  
  მაილომ სახე მიიღო და დრეიკს საზიზღარი ღიმილი გაუღიმა. "გაჯავრებული კრაუტის ჯიგრები. ჰეი მეგობარო?
  
  იარაღი გადაყლაპა სქელმა მუშტმა და შეცვალა დაკბილული პირი. დრეიკმა ის სპეციალური ძალების დანად აღიარა. მან განზე გადგა გიგანტისკენ და მისცა დალს შესაძლებლობა გაეგდო ერთი დაღუპული ჯარისკაცი კოსმოსში.
  
  მეორე ჯარისკაცი მუხლებზე იბრძოდა. მარსტერსმა მას კიდევ ერთი ღიმილი გაუღიმა, შემდეგ კი მოკუნტული სხეული გვერდით გადააგდო. ამ დროისთვის კიდევ სამი ჯარისკაცი მიაღწია დონის ადგილზე, შემდეგ კი ალისია გადმოხტა ქვემოდან და დაეშვა კატასავით, თითოეულ ხელში დანა ეჭირა. დრეიკს არასოდეს უნახავს ის ასე დაღლილი და მაინც ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ნინძების ელიტას შეებრძოლა.
  
  "არა... იარაღი?" დალმა მოახერხა დაძაბული სუნთქვას შორის თქმა. - ბოლოს და ბოლოს, გჯერა არმაგედონის თეორიის, ფრეი?
  
  დიდმა გერმანელმა დიზაინერმა ახლა ზღვარს გადალახა. "ნუ ხარ სულელი, ჯარისკაცო ბიჭო", თქვა მან სულმოუთქმელად. "უბრალოდ არ მინდა ამ კუბოს აღნიშვნა. ჩემს კოლექციაში მხოლოდ სრულყოფილების ადგილია."
  
  "რასაც თქვენ ხედავთ, როგორც საკუთარი თავის ანარეკლს, ვფიქრობ," - თქვა დალმა და შეჩერდა, როდესაც მის გუნდს სუნთქვა შეეკრა.
  
  იყო პაუზა, საშინელი დაძაბულობის მომენტი, როდესაც თითოეული მოწინააღმდეგე აფასებდა თავის უშუალო სამიზნეს. დრეიკი უკან დაიხია მილოდან, უნებურად გაემართა ოდინის საფლავისკენ, სადაც ბენი და პროფესორი ჯერ კიდევ გვერდიგვერდ ისხდნენ, მხოლოდ კენედი იცავდა. ის კიდევ ერთს ელოდა...
  
  ...იმედია...
  
  და შემდეგ კიბეებიდან ჩახლეჩილი კვნესა მოვიდა, დახმარების სუსტი თხოვნა. ფრეიმ დაბლა გაიხედა. "სუსტი ხარ!" ვიღაცას გადააფურთხა. "ფარი რომ არა, მე..."
  
  ფრეიმ ალისიაზე მიუთითა. "Დაეხმარე მას". მეომარმა ქალმა ამპარტავნულად ჩაიცინა, შემდეგ კი გვერდით ხელი გაუწოდა. ერთი ხნით მან აიწია ჰეიდენი. ამერიკელი CIA-ს აგენტი დაღლილი იყო გრძელი ასვლისგან, მაგრამ მით უმეტეს იმ მძიმე ტვირთის ტარებისგან, რომელიც გერმანელებმა ზურგზე დაამაგრეს.
  
  ტილოში გახვეული ოდინის ფარი.
  
  გაისმა პარნევიკის ხმა. "მან ფარი მოიტანა! Მთავარი ნაწილი! Მაგრამ რატომ?"
  
  "იმიტომ, რომ ეს არის მთავარი, იდიოტო." ფრეიმ ესროლა. "ეს მთავარი ობიექტი არ იარსებებდა, სხვა დანიშნულება რომ არ ჰქონოდა. დიზაინერმა ზიზღით დაუქნია თავი და ალისიას მიუბრუნდა. "დაასრულეთ ეს პათეტიკური კრეტინები. მე უნდა დავამშვიდო ოდინი და დავბრუნდე წვეულებაზე".
  
  ალისიას მანიაკალურად გაეცინა. "ჩემი ჯერია!" დაიყვირა მან მდინარე ტამზე უფრო მომაკვდინებელი და თავისი დამცავი მოწყობილობა კლდოვანი პლატფორმის შუაში ჩააგდო. დაბნეულობის დროს იგი მივარდა უელსისკენ და არ გაკვირვებია მისი თანდასწრებით. დრეიკმა ყურადღება საკუთარ ბრძოლაზე გაამახვილა, მილოსკენ გაემართა, რათა გაოცებულიყო, გვერდი აუარა დანის ოსტატურად რხევით, შემდეგ კი მძიმე იდაყვი მიადო მილოს ყბას.
  
  ძვალი დაბზარულია. დრეიკი ცეკვავდა, ქანაობდა და მსუბუქად რჩებოდა ფეხზე. მაშინ ეს იქნება მისი სტრატეგია - დარტყმა და სირბილი, დარტყმა სხეულის უმძიმეს წერტილებზე, მიზნად ისახავს ძვლების და ხრტილების გატეხვას. ის მაილოზე სწრაფი იყო, მაგრამ არც ისე ძლიერი, ასე რომ, თუ გიგანტი მას დაეწია...
  
  ჭექა-ქუხილი ეხმიანებოდა მთას, ღრიალი და ამომავალი მაგმისა და მოძრავი კლდის ბზარები.
  
  მილო ტანჯვით იღრიალა. დრეიკი ლიდერობდა ორმაგი გვერდითი დარტყმით, ორი შეხებით - ის, რასაც ვან დამი ოსტატურად აკეთებს ტელევიზორში, სრულიად უსარგებლოა ქუჩის ჩხუბისთვის რეალურ ცხოვრებაში. მილომ იცოდა ეს და შეტევა წუწუნით აარიდა. მაგრამ დრეიკმაც ეს იცოდა და როცა მილომ მთელი სხეული წინ გადააგდო, დრეიკმა მოწინააღმდეგეს კიდევ ერთი ძლიერი იდაყვის დარტყმა მიაყენა პირდაპირ სახეში, ცხვირი და თვალის ბუდე დაამტვრია, ძლიერად დაარტყა იატაკზე.
  
  მილო გაჭრილი მარტორქავით დაეცა მიწაზე. ერთხელ დამარცხდა დრეიკის კალიბრის მოწინააღმდეგესთან, უკან დაბრუნება აღარ იყო. დრეიკმა მაჯაზე და მუხლზე დაარტყა, ორივე ძირითადი ძვალი დაამტვრია, შემდეგ ბურთები კარგი საზომით, შემდეგ კი გადაგდებული სამხედრო დანა აიღო.
  
  შემთხვევის ადგილი დაათვალიერა.
  
  მარსტერსი, SAS-ის ჯარისკაცი, მოკლედ მუშაობდა ორ გერმანელთან და ახლა მესამეს ებრძოდა. სამი ადამიანის მოკვლა რამდენიმე წუთში არავისთვის იყო ადვილი საქმე, თუნდაც სას-ის ჯარისკაცისთვის, მარსტერსი კი მხოლოდ მსუბუქად დაიჭრა. უელსი ალისიასთან ერთად ცეკვავდა პლატფორმის კიდეზე, უფრო დარბოდა, ვიდრე რეალურად ცეკვავდა, მაგრამ აშორებდა მას ყურადღებას. მისი სტრატეგია ჭკვიანი იყო. ახლო მანძილიდან წამში გაანადგურებდა.
  
  კენედიმ ჰეიდენის დაქანცული სხეული ამოათრია ბრძოლის ცენტრიდან. ბენი მივარდა მის დასახმარებლად. პარნევიკს არ ეძინა, შეისწავლა ოდინის საფლავი - იდიოტი.
  
  აბელ ფრეი დაუპირისპირდა ტორსტენ დალს. შვედი ყველანაირად აჯობებდა გერმანელს, მისი მოძრაობები წამით უფრო დახვეწილი ხდებოდა, რადგან ძალა დაუბრუნდა მის მტკივნეულ კიდურებს.
  
  უფალო!გაიფიქრა დრეიკმა. ჩვენ აქ ვეცემით! ან დინო როკის ძველ კარგ სულში... ნება მომეცით გაგართოთ!
  
  არ სიამოვნებდა ალისიასთან დაპირისპირება, ის მაინც გაემართა უელსისკენ, თვლიდა, რომ ორმოცდაათი წლის ქალს ყველაზე მეტი დახმარება სჭირდებოდა. როდესაც მისმა ყოფილმა თანაგუნდელმა დაინახა იგი, ჩხუბს უკან დაიხია.
  
  "ამ კვირაში ერთხელ უკვე დავარტყი შენს ბურთებს, დრეიკ. ისეთი სადისტი ხარ, რომ ისევ ეს გინდა?"
  
  "იღბლიანი ხარ, ალისია. სხვათა შორის, შენს ბიჭს ავარჯიშებ?" ძლივს მოძრავ ამერიკელს საპასუხოდ თავი დაუქნია.
  
  "მხოლოდ მორჩილებით", ასწია ორივე დანა და ერთი მოძრაობით დაიჭირა. "მოდით! მე უბრალოდ მიყვარს სამეული!"
  
  მისი ბუნება შეიძლება ველური იყო, მაგრამ მისი ქმედებები კონტროლირებადი და გათვლილი იყო. მან დრეიკს აკოცა, მაშინ როცა ეშმაკურად ცდილობდა უელსის კუთხეში ზურგით დაუსრულებელი სიცარიელისკენ. მეთაურმა თავისი განზრახვა ბოლო წამს გააცნობიერა და გვერდით მივარდა.
  
  დრეიკმა ორივე დანა გადაუხვია, თითოეული დანა გვერდზე გადაწია, ხოლო მაჯა არ მოტეხა. ეს არ იყო მხოლოდ ის, რომ ის იყო კარგი, ის იყო ის, რომ ის მუდმივად კარგი იყო.
  
  აბელ ფრეი მოულოდნელად მათ გვერდით მივარდა. ჩანდა, რომ ვერ აჯობა დალს, ოდინის საფლავის სწრაფ ძიებაში შვედს გაურბოდა.
  
  და იმ წამის მეასედში, დრეიკმა დაინახა მარსტერსი და უკანასკნელი გერმანელი ჯარისკაცი, რომლებიც ჩაკეტილი იყვნენ სასიკვდილო ბრძოლაში, სწორედ პლატფორმის მტვრიან კიდეზე. შემდეგ, შოკისმომგვრელი მოულოდნელობით, ორივე მამაკაცი ფეხზე წამოდგა და უბრალოდ დაეცა.
  
  სიცარიელეში სიკვდილის ტირილი გაისმა.
  
  დრეიკმა დაყო იგი, ილოცა უელსისთვის, შემდეგ კი სხეული მოაბრუნა და ფრეის უკან გაიქცა. ბენს იქ დაუცველად ვერ დატოვებდა. კენედიმ გადაკეტა დიზაინერს გზა, მოიკრიბა მისი გამბედაობა, მაგრამ როდესაც ის წინ მიიწევდა, დრეიკმა შენიშნა პატარა შავი საგანი, რომელიც ფრეის ხელში ეჭირა.
  
  რადიო ან მობილური. ერთგვარი გადამცემი.
  
  Რა ჯანდაბაა?
  
  რაც შემდეგ მოხდა, აღქმის მიღმა იყო. უგუნურების განსაცვიფრებელი ქმედებით, მთის ფერდობი მოულოდნელად აფეთქდა! გაისმა ძლიერი ცემა, შემდეგ კი გიგანტური ლოდები და მთის ფიქლის ნაჭრები ყველგან იყო მიმოფანტული. ყველა ფორმისა და ზომის ქვები სიცარიელეში ტყვიებივით ტრიალებდნენ და უსტვენდნენ.
  
  ვულკანის გვერდით უზარმაზარი ხვრელი გაჩნდა, თითქოს ჩაქუჩმა თხელ საშრობ კედელს დაარტყა. მკრთალი დღის სინათლე გაფილტრული ნაპრალში. კიდევ ერთი დარტყმა და ხვრელი კიდევ უფრო გაფართოვდა. ნანგრევების მთა ჩავარდა უძირო ორმოში საშინელი, ღრმა სიჩუმეში.
  
  დრეიკი იატაკზე დაეცა ხელებში თავით. ამ ფეთქებადი ქვის ზოგიერთმა უნდა დააზიანა სხვა ფასდაუდებელი სამარხები. რა ჯანდაბა ხდებოდა?
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲪᲮᲠᲐᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  ახლად გაკეთებულ ხვრელში ვერტმფრენი გამოჩნდა, რომელიც წამით ცურავდა, სანამ მასში გაფრინდებოდა!
  
  მანქანის ძირიდან ოთხი სქელი კაბელი და რამდენიმე თოკი იყო ჩამოკიდებული.
  
  შეუძლებელი იყო დაჯერება. აბელ ფრეიმ ახლახანს ბრძანა მთის ფერდობის გაყოფა. მთის ფერდობი, რომელიც აქტიური ვულკანის ნაწილი იყო და რამაც შეიძლება გამოიწვიოს მასობრივი გადაშენება, რომელიც ცნობილია როგორც სუპერვულკანი.
  
  მისი კოლექციის დასასრულებლად.
  
  ეს ადამიანი ისეთივე გიჟური იყო, როგორც დრეიკი და დანარჩენი კაცობრიობა მას აფასებდა. ის ახლაც მანიაკალურად იცინოდა და როცა დრეიკმა ახედა, დაინახა, რომ ფრეი არცერთი სანტიმეტრით არ განძრეულა, მაგრამ მყარად იდგა პირდაპირ, როცა აფეთქებული მთა მის ირგვლივ ღრიალებდა.
  
  ალისია დატოვა უელსი და ფრეისკენ წავიდა, მისი გიჟური თვითკონტროლიც კი ოდნავ შეირყა. მათ უკან, პროფესორი პარნევიკი, ბენ და კენედი ოდინის ალვის კედლებით იყვნენ დაცული. ჰეიდენი მიდრეკილი იყო, უმოძრაო. ნუთუ ის მართლა მოვიდა ამ გზაზე, რათა მომკვდარიყო ცეცხლოვან სიგიჟეში? უელსი მის გვერდით დაიჩოქა, მუცელზე მოეხვია.
  
  ვერტმფრენი უფრო ახლოს მიცურავდა, მისი ძრავა ყმუოდა. ფრეიმ ავტომატი ასწია და ყველას ანიშნა, მოშორებულიყვნენ ოდინის მასიური სარკოფაგიდან. ხანძრის ხანმოკლე აფეთქებამ გააძლიერა მისი თხოვნა, ტყვიები ატყდა ვიკინგების ფასდაუდებელ ოქროს რელიქვიებს ფარების, ხმლების, სამკერვალოების და რქიანი ჩაფხუტების სახით. ოქროს მონეტები, მოვლენის ჯაჭვით გადაადგილებული, თაროებიდან კონფეტივით ცვივა დაიწყო ტაიმს სკვერზე.
  
  ფრეიმ ვერტმფრენს ააფრიალა.
  
  დრეიკმა დაიჩოქა. "თქვენ გადააადგილეთ ეს კუბო, თქვენ რისკავთ მთელ სამყაროს!" - დაიყვირა მან, მისი ხმა ძლივს ისმოდა პროპელერის პირების მძიმე ხმაზე.
  
  "ნუ ხარ ჭკუა!" უპასუხა ფრეიმ, მისი სახე ჰეროინზე დამოკიდებული ბოროტი კლოუნივით დაიჭედა. "აღიარე, დრეიკ. მე დაგმამარცხე!"
  
  "საქმე არ არის მოგება!" დრეიკმა ყვირილით უპასუხა, მაგრამ ახლა ვერტმფრენი პირდაპირ თავზე იყო და საკუთარი ხმაც კი არ ესმოდა. ის უყურებდა, როგორ მიმართავდა ფრეი, ახირებულად აფრქვევდა მას ტყვიებს, როცა ის ხელებს აქნევდა. დრეიკი ლოცულობდა, რომ მის მეგობრებს მაწანწალა ჭურვი არ დაეჭირათ.
  
  გერმანელმა დაკარგა. იმდენად ახლოს იყო მის უწყვეტ აკვიატებასთან, ის უბრალოდ დაიშალა.
  
  ახლა დალი მის გვერდით იყო. ისინი უყურებდნენ, როგორ აშვებდნენ ფრეი და ალისია მძიმე ჯაჭვებს ქვევით და ქვევით, სანამ ისინი საბოლოოდ არ შემოიხვიეს სარკოფაგის ორივე ბოლოზე. ფრეიმ დარწმუნდა, რომ ისინი უსაფრთხოდ იყვნენ.
  
  ვერტმფრენმა აიღო წონა. Არაფერი მომხდარა.
  
  ფრეიმ ტელეფონის მიმღებში დაიყვირა. ვერტმფრენმა ისევ სცადა, ამჯერად მისი ძრავები გაბრაზებული დინოზავრივით იღრიალა. ჯაჭვებმა წონა აიწია და აშკარა ბზარი გაისმა, ქვის მსხვრევის ხმა.
  
  ოდინის კუბო გადავიდა.
  
  "ეს ჩვენი ბოლო შანსია!" - დაუყვირა დალმა დრეიკს ყურში. "ჩვენ მივდივართ საფქვავზე! მილოს თოფიდან!"
  
  სცენარი დრეიკმა შეასრულა. მათ შეეძლოთ გაენადგურებინათ ვერტმფრენი და გადაერჩინათ საფლავი. მაგრამ ბენი და კენედი, ჰეიდენთან და პარნევიკთან ერთად, ალბათ მოკვდებიან.
  
  "დრო არ არის!" დაიყვირა დალმა. "ან ეს ან აპოკალიფსი!"
  
  შვედი მილოს იარაღისთვის გადახტა. დრეიკმა თვალები დახუჭა, როცა ტანჯვამ გულში ჩაიკრა. მისი მზერა ბენს და კენედის გადაეყარა და გადაწყვეტილების ტანჯვამ იგი შიგნიდან მარყუჟივით დაატრიალა. თუ ერთი ხელით წააგებთ, მეორეთი წააგებთ. შემდეგ მან გადაწყვიტა, რომ უბრალოდ არ შეეძლო დალს ამის გაკეთება. შეეძლო თუ არა მას შეეწირა ორი მეგობარი სამყაროს გადასარჩენად?
  
  არა.
  
  ის ბაყაყივით წინ წამოხტა, როცა დალმა მაილოს ტანსაცმლის ჩხრეკა დაიწყო. შვედმა გაკვირვებისგან უკან დაიხია, როდესაც მილომ სხეული გაასწორა, ამერიკელი აგონიისგან დახუნძლული იყო, მაგრამ მოძრავი იყო და ბაქნის კიდემდე კოჭლობდა. დაღმართის ერთ-ერთ ხაზზე.
  
  დრეიკი შოკირებული გაჩერდა. ვერტმფრენის ძრავებმა კიდევ ერთხელ დაიღრიალა და მღვიმე აავსო უწმინდურმა ავარიამ. მომდევნო მომენტში, ოდინის უზარმაზარი სარკოფაგი გადაინაცვლა და გათავისუფლდა მისი საყრდენებიდან, მუქარით ტრიალებდა დრეიკისკენ და პლატფორმის კიდეებისკენ, ტონა რხევით სიკვდილი.
  
  "არა!" დალის ტირილმა გაიმეორა პარნევიკის ტირილი.
  
  ისმოდა ყვირილი, გამაოგნებელი ყვირილი, თითქოს ჰაერი ზედმეტად გახურდა, ხმა თითქოს ჯოჯოხეთში ყველა დემონს ცოცხლად წვავდნენ. გოგირდოვანი ჰაერის ნაკადი გაიქცა ოდინის საფლავის ქვეშ ახლად გახსნილი ნახვრეტიდან.
  
  ფრეი და ალისია გაიქცნენ, კინაღამ ცოცხლად დაწვეს, როცა ისინი აძვრენ კუბოზე. ფრეიმ დაიყვირა: "ნუ მოგვყვები, დრეიკ!" დაზღვევა მაქვს!" მაშინ თითქოს მომივიდა იდეა, უსაფრთხოების გარანტია. მან დაუძახა დრეიკის კომპანიონებს: "ახლა! მიჰყევით კუბოს, თორემ მოკვდებით!" - გაამხნევა მათ ფრეიმ, ავტომატს ატრიალებდა და მათ სხვა გზა არ ჰქონდათ, ორთქლის სვეტის შემოვლით.
  
  დალმა თავისი აზარტული მზერა დრეიკზე გადაიტანა. "ჩვენ უნდა შევაჩეროთ ეს", - თქვა მან თხოვნით. "ჩემი შვილებისთვის..."
  
  დრეიკს სხვა პასუხი არ ჰქონდა, გარდა თავის დაქნევისა. Რა თქმა უნდა. ის გაჰყვა SGG-ის მეთაურს, ფრთხილად გვერდი აუარა მოძრავ სარკოფაგს, როცა ის მათ ზემოთ მიფრინავდა, მათი ღიმილიანი მტრები უსაფრთხოდ ზემოთ, ხოლო მისი ამხანაგები მის ტრაექტორიას მეორე მხარეს მიჰყვებოდნენ.
  
  იარაღში დაფარული და მანიაკის ახირება.
  
  დრეიკმა ქვის იატაკზე მიაღწია ხვრელს. ორთქლი იყო მცხუნვარე, მღელვარე კოშკი. ხელშეუხებელი. დრეიკი მაქსიმალურად მიუახლოვდა, სანამ შებრუნდებოდა მტრების წინსვლის საყურებლად.
  
  ჰეიდენი მიწაზე დარჩა და თითქოს უგონო მდგომარეობაში იყო. ახლა ის დაჯდა და მოიხსნა თასმები, რომლებიც ოდინის ფარს ამაგრებდნენ მის ზურგზე. "Რა შემიძლია გავაკეთო?"
  
  დრეიკმა მოკლედ შეხედა მას. აქვს თუ არა CIA-ს რაიმე საგანგებო გეგმები სუპერვულკანის დახურვის შესახებ?
  
  ლამაზმა "მდივანმა" ერთი წუთით დაბნეული ჩანდა, სანამ თავი გააქნია. "მხოლოდ აშკარა. ჩასვით გერმანელი სავენტილაციო მილში". მან ფარი გადააგდო შვების ტირილით. სამივე უყურებდა მას, როგორ ტრიალებდა რგოლში, როგორც მონეტა.
  
  მართლა ჩავარდა?
  
  მილიდან გამომავალი წნევა გაიზარდა, რადგან ვულკანი ძლიერდებოდა. "როდესაც ჯაჭვური რეაქცია დაიწყება", - თქვა დალმა. "ჩვენ ვერ შევძლებთ ამის დახურვას. ეს ახლავე უნდა გავაკეთოთ!"
  
  დრეიკის მზერა წამიერად მიიპყრო ფარისკენ, როცა ის ხმაურით შემოტრიალდა მის კიდეზე. მისი რგოლი.სიტყვები ისე გამოვიდა მისგან თითქოს ცეცხლში იყო დაწერილი.
  
  
  სამოთხე და ჯოჯოხეთი მხოლოდ დროებითი უმეცრებაა,
  
  ეს არის უკვდავი სული, რომელიც იხრება სწორისა თუ არასწორისკენ.
  
  
  "გეგმა B", - თქვა მან. "გახსოვს ოდინის წყევლა? არ ჩანდა სათანადო, არა? ამის დასაყენებელი ადგილი არ არის, არა? კარგი, იქნებ ეს არის."
  
  "ოდინის წყევლა არის სამყაროს გადარჩენის საშუალება?" დალს ეჭვი ეპარებოდა.
  
  "ან ჯოჯოხეთი," თქვა დრეიკმა. "დამოკიდებულია ვინ მიიღებს გადაწყვეტილებას. ეს არის პასუხი. ადამიანს, ვინც ფარს აყენებს, უნდა ჰქონდეს სუფთა სული. ეს ხაფანგების ხაფანგია. ჩვენ აღარაფერი ვიცით, რადგან საფლავი ამოვიღეთ. თუ ჩვენ დავმარცხდებით, სამყარო დაიღუპება. "
  
  "როგორ წავიდა წყევლა?" ჰაიდენი, რომელიც არ გამოიყურებოდა იმაზე უარესად, ვიდრე მტრის ხელში განსაცდელის შემდეგ განიცადა, ისე უყურებდა სავენს, თითქოს ცოცხლად შეჭამეს.
  
  დრეიკმა დაწყევლა, როცა ფარი ასწია და მის წინ დაუჭირა. დალი იდგა და უყურებდა მას, როცა ის მიდიოდა სასმისისკენ. "როგორც ამ ფარს შეეხებით ამ ორთქლს, ის ხელიდან მოგიჭრებათ".
  
  შემდეგ, ცეცხლმოკიდებულ ტყეში გამომწყვდეული ცხოველების ღრიალის მსგავსი ხმით, უფრო მეტი ორთქლი ამოვარდა ქვემოდან, მისი ამოფრქვევის მაღალი ხმა თითქმის ყრუ. გოგირდის სუნმა ახლა დაიწყო ჰაერის გასქელება და ტოქსიკურ მიაზმად აქცია. მთის სუსტი ხმაური , რომელიც ამდენი ხნის განმავლობაში მათი მუდმივი თანამგზავრი იყო, ახლა უფრო ჭექა-ქუხილს დაემსგავსა. დრეიკს ისეთი შეგრძნება ჰქონდა, თითქოს კედლები თავად ირხეოდა.
  
  "ახალი ამბები, დალ. გეგმა B მოქმედებაში. სამომავლო ცნობისთვის, ეს ნიშნავს, რომ მე არ ვიცი სხვა რა გავაკეთო. "
  
  "შენ არ გაქვს მომავალი", დალი იდგა ფარის მეორე მხარეს. "Ან მე."
  
  ისინი ერთად გაემართნენ გამწოვისკენ. ფიქალმა მათ გვერდით კლდეზე სრიალება დაიწყო. ყვირილი და ღრიალი, რომლის მსგავსი დრეიკს არასოდეს გაუგონია, უფსკრულის გაუთავებელი სიღრმიდან მოვიდა.
  
  "სუპერვულკანი ახლოვდება!" ჰეიდენმა იყვირა. "Გამორთე!"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკის, დალის ან თუნდაც აბელ ფრეის მიერ არნახული ცნობილი ისლანდიური მთა, სახელად Eyjafjallajokull, რომელიც აქამდე კმაყოფილია ნაცრისფერი ნაცრისფერი ნაკადებით და ატერორებს საჰაერო მოძრაობას, მოულოდნელად აფეთქდა მის კიდეზე. მას მალე ნახავდნენ Sky News-სა და BBC-ზე, მოგვიანებით კი You Tube-ზე გაოგნებული მილიონობით - ათასი დრაკონის ცეცხლოვანი ენები, რომლებიც აანთებენ ცეცხლოვან ქარს ცაში. ამავე დროს, აფეთქდა კიდევ ორი ისლანდიური ვულკანი, მათი ზემოდან ზეწოლის ქვეშ შამპანურის საცობებივით ამოფრინდა. გავრცელდა ინფორმაცია, გარკვეულწილად ენით დაბმული, რომ არმაგედონი ჩამოვიდა.
  
  მხოლოდ რამდენიმემ იცოდა, რამდენად ახლოს იყო ის სინამდვილეში.
  
  
  * * *
  
  
  უხილავი და არასოდეს ცნობილი გმირები იბრძოდნენ მთის ბნელ სიღრმეში. დრეიკი და დალი თავს დაესხნენ ორთქლის გასასვლელს ფარით, მრგვალი ობიექტის გამოყენებით ორთქლის მიმდებარე სიცარიელეში გადასატანად, რადგან ისინი დებდნენ მას პირდაპირ ოდინის საფლავის დანგრევის შედეგად დატოვებული ხვრელის ზემოთ.
  
  "Იჩქარე!" დალი იბრძოდა ფარის ადგილზე შესანარჩუნებლად. დრეიკმა იგრძნო, როგორ აუკანკალდა ხელები იმ ძალისხმევისგან, რომლითაც მან დაძლია მთის პირველყოფილი ძალა. "უბრალოდ მინდა ვიცოდე, რისგან არის შექმნილი ეს ნივთი!"
  
  "ვის აინტერესებს!" ჰეიდენი ცდილობდა მათ შეკავებას, მათ ფეხებს უჭერდა და რაც შეეძლო ძლიერად უბიძგებდა. "უბრალოდ ჩადეთ ნაძირალა შიგნით!"
  
  დალი გავარდა და ხვრელში გადახტა. ფარი რომ გაცდენდა ან ოდნავ გადაადგილდებოდა, მაშინვე აორთქლდებოდა, მაგრამ მათი მიზანი იყო სწორი და ძირითადი ნაწილი ფრთხილად შევიდა ოდინის საფლავის ქვეშ არსებულ ხელოვნურ ბზარში.
  
  დახვეწილი ხაფანგი, რომელიც გამოიგონეს ასობით და ათასობით საუკუნის წინ. ღმერთებს ვფიცავ.
  
  ხაფანგების ხაფანგი!
  
  "ყველაზე დიდი უძველესი ხაფანგი, რომელიც ოდესმე უცნობს თანამედროვე სამყაროს." დალი მუხლებზე დაეცა. "ის, ვინც ამას ბოლო მოუღო."
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ თხელდებოდა ფარი და შთანთქავდა უზარმაზარ წნევას ქვემოდან. იგი გაბრტყელდა და ჩამოყალიბდა ბზარის კიდეების გასწვრივ, მიიღო ობსიდიანის შეფერილობა. სამუდამოდ. არასოდეს წაიშლება.
  
  "Ღმერთმა დაგლოცოს".
  
  დავასრულეთ, ის ცოტა ხნით შეჩერდა, სანამ ყურადღება ფრეისკენ გაამახვილა. შიშმა აავსო მისი გული იმაზე მეტად ვიდრე წარმოიდგენდა ახლაც.
  
  ვერტმფრენი ავიდა, დაძაბავდა ოდინის კუბოს სიმძიმის შესანარჩუნებლად, რომელიც ნაზად ქანაობდა მის ქვეშ. ფრეი და ალისია კუბოს სახურავზე ისხდნენ, ხელები მჭიდროდ ჰქონდათ შემოხვეული თასმებზე, რომლებიც მას ვერტმფრენზე ამაგრებდნენ.
  
  მაგრამ ბენი, კენედი და პროფესორი პარნევიკი შვეულმფრენის ქვემოთ ჩამოკიდებულ სამ სხვა თოკზე ჩამოკიდებული იყვნენ, ეჭვგარეშეა, რომ იქ იარაღით იჭერდნენ, სანამ დრეიკი პლანეტის გადასარჩენად იბრძოდა.
  
  ისინი ეკიდნენ სიცარიელეს ზემოთ, ირხევა, როდესაც ვერტმფრენი აძვრა, გაიტაცეს დრეიკის ცხვირის ქვეშ.
  
  "არაო!"
  
  და, წარმოუდგენლად, ის გაიქცა - მარტოსული ადამიანი, რომელიც დარბოდა ბრაზით, დანაკარგებით და სიყვარულით დაბადებული ენერგიით - ადამიანი, რომელიც ჩააგდო უძირო ორმოში შავ სივრცეში, მოითხოვა რა წაართვეს მისგან, სასოწარკვეთილად ჩაეჭიდა ერთ-ერთ მოძრავ კაბელს. , როცა დაეცა.
  
  
  ოთხმოცი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  დრეიკის სამყარო შეჩერდა სიბნელეში მისი ნახტომით - უსაზღვრო სიცარიელე მაღლა, უძირო ორმო ქვემოთ - სამი დუიმი მოძრავი თოკი, მისი ერთადერთი ხსნა. მისი გონება მშვიდი იყო; მან ეს გააკეთა თავისი მეგობრებისთვის. მათი გადარჩენის გარდა სხვა მიზეზის გამო.
  
  უანგარო.
  
  თითები თოკს შეეხო და ვერ დაიხურა!
  
  მისმა სხეულმა, რომელიც საბოლოოდ ექვემდებარებოდა გრავიტაციას, სწრაფად დაიწყო დაცემა. ბოლო წამს, მისი მოქნეული მარცხენა ხელი თოკზე დაიხურა, რომელიც დანარჩენზე გრძელი იყო და რეფლექსური ბოროტებით იყო შეკრული.
  
  მისი დაცემა შეწყდა, როცა ორივე ხელით აიტაცა და თვალები დახუჭა, რათა დაემშვიდებინა მისი სწრაფად ცემა გული. უხეში აპლოდისმენტები სადღაც ზემოდან გაისმა. ალისია თავის სარკაზმს ასხამს.
  
  "ეს გულისხმობდა უელსს "აჩვენე შენი უნარი"? ყოველთვის მაინტერესებდა რას ნიშნავდა ეს გიჟური ნამარხი!"#
  
  დრეიკმა მაღლა აიხედა, ნათლად აცნობიერებდა ქვემოთ უფსკრულს, თავბრუსხვევას გრძნობდა, როგორც არასდროს. მაგრამ მისი კუნთები ანთებული იყო ახლად აღმოჩენილი ძალით და ადრენალინით და ძველი ცეცხლის დიდი ნაწილი ახლა ისევ მის შიგნით იყო და კვდებოდა, რომ გამოსულიყო.
  
  თოკზე ავიდა, ხელი ჩაავლო, მუხლებით მოეჭიდა, სწრაფად მოძრაობდა. ფრეიმ ავტომატი დაარტყა და გაიცინა, ფრთხილად დაუმიზნა, მაგრამ შემდეგ ჰეიდენმა დაიყვირა ოდინის საფლავიდან. დრეიკმა დაინახა, რომ ის იქ იდგა, უელსის პისტოლეტი ფრეისკენ უმიზნებდა - მოხუცი მეთაური მის გვერდით დაეცა, მაგრამ, მადლობა ღმერთს, ისევ სუნთქავდა.
  
  ჰეიდენმა იარაღი ნახევრად ფრეისკენ მიანიშნა. "დაე ადგეს!"
  
  ვერტმფრენი ჯერ კიდევ ჰაერში იყო, მისი პილოტი არ იყო დარწმუნებული მის ბრძანებებში. ფრეი ყოყმანობდა, ღრიალებდა, როგორც საყვარელი სათამაშოსგან განცალკევებული ბავშვი. "ᲙᲐᲠᲒᲘ. ჰუნდი, ბიჩი! იმ დაწყევლილი თვითმფრინავიდან უნდა გადმოგსულიყო!"
  
  ჰაიდენის პასუხი რომ მოისმინა, დრეიკმა ღიმილით ჩაიღიმა. "დიახ, მე ხშირად მესმის ეს."
  
  კენედი, ბენი და პარნევიკი გაფართოებული თვალებით უყურებდნენ და ძლივს ბედავდნენ ამოსუნთქვას.
  
  "წადი და აიღე!" - დაუყვირა შემდეგ ფრეიმ ალისიას. "ხელიდან ხელში. წაიყვანე და წავიდეთ. ეს ძუ არ დაგხვრეტავს. ის არის ხელისუფლების პრობლემა. "
  
  დრეიკი ყლაპავდა, როცა ალისია სარკოფაგიდან გადმოხტა და დრეიკის პარალელურ თოკს მოჰკიდა ხელი, მაგრამ მიუხედავად ამისა, მან დრო დაუთმო ბენის თვალს და გაერკვია, როგორ რეაგირებდა ბიჭი ჰეიდენის სტატუსის გამოვლენაზე.
  
  ბენი, თუ რამე, უფრო სინაზით შეხედა მას.
  
  ალისია მაიმუნივით ჩამოცურდა თოკზე და მალევე გაათანაბრა დრეიკთან. მან შეხედა მას, ბრაზით სავსე სრულყოფილი სახე.
  
  "მე შემიძლია რხევა ორივე მიმართულებით." იგი ჰაერში აფრინდა, ჯერ ფეხები, მოხდენილი რკალი სიბნელეში, ერთი წუთით მთლიანად ჰაერში ჩამოკიდებული. შემდეგ მისი ფეხები მყარად დაუკავშირა დრეიკის მკერდს და მან სხეული წინ აიწია, მოკლედ აიტაცა საკუთარ თოკზე, სანამ მეორეზე გადაიტანა.
  
  "გაფუჭებული ბაბუნი", - ჩაილაპარაკა დრეიკმა, მკერდი ეწვა, ხელები მოეხსნა.
  
  ალისიამ თავისი იმპულსი გამოიყენა თოკის ირგვლივ ტრიალებისთვის, ფეხები მკერდის დონეზე გაშალა და მუცელში ჩაარტყა. დრეიკმა მოახერხა დარტყმის შესარბილებლად მარჯვნივ ტრიალი, მაგრამ მაინც იგრძნო მისი ნეკნები ჩალურჯებული.
  
  აკოცა მას, გაიზიარა ტკივილი და მაღლა აწია. მის თვალებში ნაპერწკალი გამოჩნდა, ახალ პატივისცემასთან ერთად.
  
  - ბოლოს, - ამოისუნთქა მან. "Შენ დაბრუნდი. ახლა ჩვენ ვნახავთ ვინ არის საუკეთესო."
  
  მან აირია თოკი, თავდაჯერებულობა ასხივებდა ყოველ მოძრაობას. ერთი ნახტომით მან გვერდი აუარა დრეიკის თოკს და კვლავ გამოიყენა თავისი იმპულსი საპასუხოდ და ამჯერად ფეხები თავისკენ დაუმიზნა.
  
  მაგრამ დრეიკი დაბრუნდა და მზად იყო. უდიდესი ოსტატობით გაუშვა თოკი, ჩაახშო მძაფრი თავბრუსხვევა და ორი ფუტის სიღრმეზე დაიჭირა. ალისია უვნებლად მიცურავდა მის ზემოთ, მისი მოძრაობით გაოგნებული, ხელები ჯერ კიდევ ცურავდა.
  
  დრეიკი თოკზე თითო ფეხით აიხტა. იმ დროისთვის, როდესაც მისი ოპონენტი მიხვდა, რა გააკეთა, ის უკვე მასზე იყო. ძლიერად დაარტყა თავზე.
  
  დავინახე, რომ მისმა თითებმა თოკი გაუშვა. იგი დაეცა, მაგრამ მხოლოდ რამდენიმე სანტიმეტრით. მის შიგნით არსებულმა კაკალმა იმუშავა და ხელახლა დაიჭირა.
  
  ფრეიმ იღრიალა ზემოდან. "არაფერი კარგი! მოკვდი, ინგლისელი ურწმუნო!"
  
  მერე გერმანელმა თვალის დახამხამებაში დანა ამოაძრო და დრეიკს თოკი მოუჭრა!
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა ეს ყველაფერი ნელი მოძრაობით დაინახა. დანის ბზინვარება, საჭრელი ზედაპირის ბოროტი ბზინვარება. მისი სამაშველო ხაზის უეცარი გაშლა - როგორ დაიწყო მისი ამობურცვა და ცურვა მის ზემოთ.
  
  მისი სხეულის მყისიერი უწონაობა. საშინელებისა და ურწმუნოების გაყინული მომენტი. იცოდა, რომ ყველაფერი, რაც მას ოდესმე უგრძვნია და ყველაფერი, რისი გაკეთებაც ოდესმე შეეძლო მომავალში, უბრალოდ განადგურდა.
  
  შემდეგ კი დაცემა... დაინახა, რომ მისი მტერი, ალისია, აძვრა მუშტზე, რათა დაბრუნდეს სარკოფაგის ზევით... ბენის ყვირილის პირის დანახვა... კენედის სახე სიკვდილის ნიღბად იქცევა... და მისი პერიფერიული ხედვით... მანძილი... რა. ?
  
  ტორსტენ დალი, გიჟი შვედი, დარბოდა, არა, გარბოდა პლატფორმაზე ტანზე ღვედით მიბმული, ფაქტიურად ჩააგდო შავ ორმოში, ისევე როგორც თავად დრეიკმა გააკეთა რამდენიმე წუთის წინ.
  
  უსაფრთხოების აღკაზმულობა იხსნება მის უკან, დამაგრებული სვეტის ირგვლივ ოდინის ჭრილში, რომელიც მჭიდროდ ეჭირა ჰეიდენსა და უელსს, რომლებიც დამაგრებული იყვნენ მაქსიმალური ძალისხმევისთვის.
  
  დალის შეშლილი ნახტომი... მიიყვანე ის საკმარისად ახლოს, რომ დრეიკს ხელები მოეჭიდა და მაგრად მოეჭირა.
  
  დრეიკის იმედის გაღვივება გაქრა, როდესაც ის და დალი ერთად დაეცნენ, უსაფრთხოების ხაზი დაჭიმული იყო... შემდეგ მოულოდნელი, მტკივნეული მოჭიმვა, როდესაც ჰეიდენმა და უელსმა დაძაბულობა მიიღო.
  
  მაშინ იმედი. გადარჩენის ნელი, მტკივნეული მცდელობები. დრეიკი დალს თვალებში უყურებდა, სიტყვა არ უთქვამს, არც ერთი უნცია ემოცია არ გამოსცემდა, როცა მათ სანტიმეტრით მიათრევდნენ უსაფრთხოებისკენ.
  
  ვერტმფრენის პილოტს უნდა მიეღო ბრძანება, რადგან მან ასვლა დაიწყო მანამ, სანამ არ მოემზადა მესამე რაკეტის გასროლა, ამჯერად მთიდან, რომელიც შექმნილია იმისთვის, რომ საკმარისად გაეფართოებინა უფსკრული, რათა სარკოფაგი გასულიყო დაზიანების რისკის გარეშე.
  
  სამ წუთში ოდინის კუბო გაქრა. ვერტმფრენის პირების დარტყმა შორეული მოგონებაა. ბენი, კენედი და პარნევიკი იგივე იყვნენ, რაც ახლა.
  
  ბოლოს დალი და დრეიკი უფსკრულის კლდოვან კიდეებზე გადაათრიეს. დრეიკს სურდა დევნა, მაგრამ მისმა სხეულმა რეაგირება არ მოახდინა. ეს იყო ყველაფერი, რაც მას შეეძლო იქ დაწოლა, ტრავმის ჩაძირვის ნება დართო, ტკივილი თავის ტვინის იზოლირებულ ნაწილზე გადაიტანა.
  
  და როცა იქ იწვა, ვერტმფრენის ხმა დაბრუნდა. მხოლოდ ამჯერად ეს იყო Dahl Chopper. და ეს იყო ამავე დროს მათი ხსნისა და დევნის საშუალება.
  
  დრეიკს მხოლოდ ტორსტენ დალის დატანჯულ თვალებში ჩახედვა შეეძლო. "შენ ხარ ღმერთი, მეგობარო", და იმ ადგილის მნიშვნელობა, სადაც ისინი იმყოფებოდნენ, მას არ დაუკარგავს. "ჭეშმარიტი ღმერთი"
  
  
  ორმოცი ერთი
  
  
  
  გერმანია
  
  
  ყოველთვის, როცა კენედი მური ისე ატრიალებდა უკანალს მყარ სავარძელზე, ალისია მაილსის მახვილი თვალები ამჩნევდნენ. ინგლისელი ბიჩი იყო Uber-ის მეომარი, დაჯილდოვებული პოლიციელის მეექვსე გრძნობით - მუდმივი მოლოდინით.
  
  ისლანდიიდან გერმანიაში სამსაათიანი ფრენის დროს ისინი მხოლოდ ერთხელ გაჩერდნენ. ჯერ ვულკანის დატოვების შემდეგ, სულ რაღაც ათი წუთის შემდეგ, მათ კუბოს დაამაგრეს და ყველანი ბორტზე მიიყვანეს.
  
  აბელ ფრეი მაშინვე უკანა კუპეში წავიდა. მას მას შემდეგ ის არ უნახავს. ალბათ ზეთებს ქურდობისა და მრეწველობის ბორბლებს. ალისიამ კენედი, ბენ და პარნევიკი პრაქტიკულად თავის ადგილებზე დააგდო, შემდეგ კი მეგობრის, დაშავებულ მილოს გვერდით დაჯდა. გამხდარი ამერიკელი თითქოს სხეულის ყველა ნაწილს ეჭირა, მაგრამ ძირითადად ბურთებს, ეს ფაქტი, როგორც ჩანს, ალისია მონაცვლეობით სახალისო და საგანგაშო იყო.
  
  შვეულმფრენში სამი სხვა მცველი იმყოფებოდა, რომლებიც პატიმრების ფრთხილ მზერას აქცევდნენ უცნაურ კომუნიკაციას, რომელიც არსებობდა ალისიასა და მილოს შორის - მონაცვლეობით სევდიანი, შემდეგ აზრიანი და შემდეგ აღსავსე გაბრაზებით.
  
  კენედის წარმოდგენაც არ ჰქონდა, სად იყვნენ ისინი, როცა ვერტმფრენმა დაშვება დაიწყო. მისი გონება ბოლო ერთი საათის განმავლობაში ტრიალებდა, დრეიკიდან და მათი თავგადასავლებიდან პარიზში, შვედეთში და ვულკანში, მის ძველ ცხოვრებამდე NYPD-თან და იქიდან, გარდაუვალად, თომას კალებამდე.
  
  კელები სერიული მკვლელია, რომლის მოკვლაც მან გაათავისუფლა. მისი მსხვერპლის მოგონებები მას თავს დაესხა. დანაშაულის ადგილი, რომელიც მან რამდენიმე დღის წინ გაიარა - მისი დანაშაულის ადგილი - ახლად დაღვრილი სისხლივით სუფთა დარჩა მის გონებაში. იგი მიხვდა, რომ მას შემდეგ არც ერთი ახალი ამბები არ უნახავს.
  
  იქნებ დაიჭირეს.
  
  Შენს ოცნებებში....
  
  არა. ჩემს ოცნებებში ისინი არასოდეს იჭერენ მას, არასდროს უახლოვდებიან მას. ის მკლავს და მაყენებს შეურაცხყოფას, ჩემი დანაშაული კი წყეული დემონივით მდევნის, სანამ არ დავთმობ ყველაფერს.
  
  ვერტმფრენი სწრაფად დაეშვა და აშორებდა მას იმ ხედვისგან, რომელსაც ვერ ახერხებდა. შვეულმფრენის უკანა პერსონალური განყოფილება გაიხსნა და აბელ ფრეი გამოვიდა, ბრძანებით ყეფა.
  
  "ალისია, მაილო, შენ ჩემთან იქნები. მოიყვანეთ პატიმრები. მცველებო, თქვენ კუბოს გააცილებთ ჩემს სანახავ ოთახში. იქაურ მეურვეს აქვს მითითება დამიკავშირდეს როგორც კი ყველაფერი მზად იქნება სანახავად. და მე მინდა, რომ ეს სწრაფად მოხდეს, მცველებო, ასე რომ არ მოგერიდოთ. ოდინი შეიძლება ათასობით წელი ელოდა ფრეის, მაგრამ ფრეი არ ელოდება ოდინს".
  
  "მთელმა მსოფლიომ იცის, რა გააკეთე, ფრეი, შენ გიჟი ხარ", - თქვა კენედიმ. "მოდის დიზაინერი, ჯანდაბა. როგორ ფიქრობთ, რამდენ ხანს დარჩებით ციხიდან?"
  
  "ამერიკული საკუთარი თავის მნიშვნელოვნების გრძნობა", - ამოიოხრა ფრეიმ. "და იდიოტობა გაიძულებს დაიჯერო, რომ შეგიძლია ხმამაღლა ლაპარაკი, ჰმ? უმაღლესი გონება ყოველთვის იმარჯვებს. მართლა გგონია შენი მეგობრები გავიდნენ? ჩვენ იქ ხაფანგები დავყარეთ, სულელო ძუო. ისინი არ გაივლიან პოსეიდონს".
  
  კენედიმ პირი გააღო პროტესტის ნიშნად, მაგრამ დაინახა, რომ ბენმა მოკლედ დაუქნია თავი და სწრაფად დახურა პირი. Დატოვე. ჯერ გადარჩი, შემდეგ იბრძოლე. მან გონებრივად ციტირებდა ვანა ბონტას: "მირჩევნია მქონდეს არასრულფასოვნების კომპლექსი და სასიამოვნოდ გაკვირვებული ვიყო, ვიდრე უპირატესობის კომპლექსი მქონდეს და უხეშად გამოვფხიზლდე".
  
  ფრეის არ შეეძლო სცოდნოდა, რომ მათი ვერტმფრენი უფრო მაღალ სიმაღლეზე იმალებოდა. და სიამაყე დაარწმუნა, რომ მისი ინტელექტი მათზე მაღლა დგას.
  
  დაე, ასე იფიქროს. სიურპრიზი კიდევ უფრო ტკბილი იქნებოდა.
  
  
  * * *
  
  
  ვერტმფრენი რხევით დაეშვა. ფრეი წინ გადადგა და პირველი გადმოხტა, ადგილზე მყოფ მამაკაცებს ბრძანებებს უყვიროდა. ალისია ფეხზე წამოდგა და საჩვენებელი თითით მოძრაობა გააკეთა. "პირველ რიგში თქვენ სამი. თავები დაბლა აქვს. განაგრძეთ მოძრაობა, სანამ სხვაგვარად არ ვიტყვი. "
  
  კენედი ბენის უკან ვერტმფრენიდან გადმოხტა და ყველა კუნთში დაღლილობის ტკივილს გრძნობდა. როცა ირგვლივ მიმოიხედა, საოცარმა სანახაობამ ერთი წუთით დაივიწყა დაღლილობა, ფაქტობრივად, სუნთქვა შეეკრა.
  
  ერთი შეხედა და მიხვდა, რომ ეს იყო ფრეის ციხე გერმანიაში; ურჯულოების დიზაინერული ბუნა, სადაც გართობა არასოდეს შეწყვეტილა. მათი სადესანტო ადგილი უყურებდა მთავარ შესასვლელს, ორმაგი მუხის კარები ჩასმულია ოქროს საკინძებით და ჩასმული იყო იტალიური მარმარილოს სვეტებით, რომლებიც მიდიოდა დიდ შესასვლელ დარბაზში. როცა კენედი უყურებდა, ორი ძვირადღირებული მანქანა, ლამბორჯინი და მაზერატი ავიდა, საიდანაც ოთხი აღფრთოვანებული ოცდაათიანი ბიჭი გამოვიდა და ფეხზე ავიდა ციხისაკენ. საცეკვაო მუსიკის მძიმე რიტმები კარს მიღმა ისმოდა.
  
  კარების ზემოთ იყო ქვით მოპირკეთებული ფასადი, რომელსაც თავზე სამკუთხა კოშკების რიგი და ორივე ბოლოში ორი მაღალი კოშკი ჰქონდა, რაც უზარმაზარ სტრუქტურას გოთური აღორძინების იერს ანიჭებდა. შთამბეჭდავი, გაიფიქრა კენედიმ და ცოტა აბსოლუტური. მან წარმოიდგინა, რომ ამ ადგილას წვეულებაზე მიწვევა მომავალი მოდელის ოცნება იქნებოდა.
  
  ასე რომ, აბელ ფრეიმ ისარგებლა მათი ოცნებებიდან.
  
  იგი კარებისკენ მიიწვიეს, ალისია მათ ყურადღებით აკვირდებოდა, როცა ისინი აყვავებულ სუპერმანქანებს გადიოდნენ და მარმარილოს კიბეებს ახვიდნენ. კარებიდან და ექო სადარბაზოში. მარცხნივ, ღია, ტყავით დაფარული ჭიშკარი გადიოდა ღამის კლუბში, რომელიც სავსე იყო მხიარული მუსიკით, ფერადი განათებებით და ჯიხურებით, რომლებიც ბრბოს ზემოთ ტრიალებდნენ, სადაც ყველას შეეძლო დაემტკიცებინა, რამდენად კარგად შეეძლოთ ცეკვა. კენედი მაშინვე გაჩერდა და იკივლა.
  
  "დახმარება!" ტიროდა, პირდაპირ მნახველებს უყურებდა. "Დაგვეხმარე!"
  
  რამდენიმე ადამიანმა მომენტი დახარა ნახევრად სავსე ჭიქები და მიმზერდა. წამის შემდეგ სიცილი დაიწყეს. კლასიკურმა შვედმა ქერამ ბოთლი ასწია მისალმების ნიშნად და შავკანიანმა იტალიელმა მის ყურება დაიწყო. დანარჩენები თავიანთ დისკოთეკაში დაბრუნდნენ.
  
  კენედი კვნესოდა, როცა ალისია თმებში აიტაცა და მარმარილოს იატაკზე გადაათრია. ბენმა პროტესტის ნიშნად იყვირა, მაგრამ სილა კინაღამ დაარტყა. წვეულების სტუმრებს შორის უფრო მეტი სიცილი იყო, რასაც რამდენიმე უხამსი კომენტარი მოჰყვა. ალისიამ კენედი დიდ კიბეში ჩააგდო და ნეკნებში ძლიერად დაარტყა.
  
  "სულელი ქალი", - დაიღრიალა მან. "ვერ ხედავ, რომ შეყვარებულები არიან თავიანთ ბატონზე? მასზე ცუდს არასოდეს იფიქრებენ. Ახლა წადი."
  
  მან ზევით მიუთითა პატარა პისტოლეტით, რომელიც ხელში ეჭირა. კენედის სურდა წინააღმდეგობის გაწევა, მაგრამ ვიმსჯელებთ იმაზე, რაც ახლა მოხდა, მან გადაწყვიტა უბრალოდ წასულიყო. კიბეებზე აიყვანეს და მარცხნივ, ციხის მეორე ფრთაში. როგორც კი კიბე დატოვეს და გრძელ, ავეჯეულ დერეფანში - ფრთებს შორის ხიდში შევიდნენ - საცეკვაო მუსიკა შეწყდა და შესაძლოა, იმ მომენტში მხოლოდ ისინი იყვნენ ცოცხალი.
  
  დერეფანში სეირნობისას ისინი აღმოჩნდნენ ოთახში, რომელიც შესაძლოა ოდესღაც ფართო სამეჯლისო დარბაზი ყოფილიყო. მაგრამ ახლა ტერიტორია დაყოფილი იყო ნახევარ ათეულ ცალკეულ ოთახად - კედლების ნაცვლად გარე ზოლებით.
  
  უჯრედები.
  
  კენედი ბენთან და პარნევიკთან ერთად უახლოეს საკანში შეიყვანეს. ხმამაღალი ზარი ნიშნავდა, რომ კარი იკეტებოდა. ალისიას ხელი დაუქნია. "შენ გითვალთვალებენ. ისიამოვნეთ."
  
  ყრუ სიჩუმეში, რომელიც მოჰყვა, კენედიმ თითები გრძელ შავ თმაზე გადაუსვა, შარვლის კოსტუმი მაქსიმალურად შეისწორა და ღრმად ჩაისუნთქა.
  
  "კარგი..." დაიწყო მან თქმა.
  
  "ჰეი, ძუები!" აბელ ფრეი გამოჩნდა მათი კამერის წინ, რომელიც ჯოჯოხეთის ცეცხლის ღმერთივით იღიმებოდა. "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება ჩემს წვეულების ციხესიმაგრეში. რატომღაც მეეჭვება, რომ თქვენც ისევე ისიამოვნებთ, როგორც ჩემი, უჰ, უფრო მდიდარი სტუმრები."
  
  მან უარი თქვა შემოთავაზებაზე, სანამ ისინი პასუხობდნენ. "არ აქვს მნიშვნელობა. თქვენ არ გჭირდებათ საუბარი. შენი სიტყვები ნაკლებად მაინტერესებს. ასე რომ, - ვითომ ფიქრობდა, - ვინ გვყავს... კარგი, დიახ, რა თქმა უნდა, ეს ბენ ბლეიკია. დარწმუნებული ვარ, ეს დიდ სიამოვნებას მოგანიჭებთ".
  
  ბენი გაიქცა გისოსებთან და რაც შეეძლო, ძლიერად მიაწოდა მათ. "სად არის ჩემი და, ნაბიჭვარი?"
  
  "ჰმ? ეშმაკ ქერას გულისხმობ..." გაშტერებულმა გააგდო ფეხი. "დანერგეთ დრაკონის ბრძოლის სტილი? დეტალები გინდა? კარგი, კარგი, რადგან შენ ხარ, ბენ. პირველ ღამეს ჩემი მეჯვარე იქ გავგზავნე მისი ფეხსაცმლის ასაღებად, ხომ იცი, რომ ოდნავ დაერბილებინა. მან მონიშნა იგი, დააზიანა რამდენიმე ნეკნი, მაგრამ მან მიიღო ის, რაც მე მინდოდა. "
  
  ფრეიმ რამდენიმე წუთი დაუთმო, რომ დისტანციური მართვის პულტი ამოიღო უცნაური აბრეშუმის ხალათის ჯიბიდან, რომელიც ეცვა. მან გადართო პორტატულ ტელევიზორზე, რაც კენედიმ არც კი შენიშნა. ეთერში გამოჩნდა ფოტო - SKY News - საუბარი დიდი ბრიტანეთის მზარდ ეროვნულ ვალზე.
  
  "მეორე ღამე?" ფრეი შეჩერდა. "მის ძმას ნამდვილად სურს იცოდეს?"
  
  ბენმა იყვირა, მუცლის ღრუდან ამოვარდნილი ხმა ამოვარდა. "ის კარგად არის? ის კარგად არის?"
  
  ფრეიმ ისევ დააჭირა დისტანციურ პულტს. ეკრანი სხვა, უფრო მარცვლოვან სურათზე გადავიდა. კენედი მიხვდა, რომ პატარა ოთახს უყურებდა საწოლზე მიბმული გოგონა.
  
  "Რას ფიქრობ?" ფრეიმ წააქეზა. "ყოველ შემთხვევაში ის ცოცხალია. Ახლა."
  
  "კარინი!" ბენი ტელევიზორისკენ გაიქცა, მაგრამ შემდეგ გაჩერდა, უცებ გადალახა. წივილმა მთელი სხეული აუკანკალა.
  
  ფრეის გაეცინა. "Სხვა რა გინდა?" მან კვლავ მოაჩვენა ფიქრი და შემდეგ ისევ შეცვალა არხი, ამჯერად CNN-ზე. ახალ ამბებში მაშინვე გავრცელდა შეტყობინება ნიუ-იორკიდან სერიული მკვლელის - თომას კელების შესახებ.
  
  "ეს ადრე დაგიწერე", - თქვა შეშლილმა კენედიმ გახარებულმა. "ვიფიქრე, რომ შეიძლება დაგჭირდეთ გადახედვა."
  
  უნებურად უსმენდა. გაიგო საშინელი ამბავი, რომ კალებმა განაგრძო სიარული ნიუ-იორკის ქუჩებში, განთავისუფლებული, მოჩვენება.
  
  - მე მჯერა, რომ შენ გაათავისუფლე ის, - თქვა ფრეიმ აზრიანი სახით კენედის უკან. "Ყოჩაღ. მტაცებელი დაბრუნდა იქ, სადაც ის ეკუთვნის, აღარ არის გალიაში მოთავსებული ცხოველი ქალაქის ზოოპარკში".
  
  მოხსენებაში ნაჩვენებია საქმის საარქივო კადრები - სტანდარტული მასალა - მისი სახე, ბინძური პოლიციელის სახე, მსხვერპლის სახეები. ყოველთვის მსხვერპლის სახეები.
  
  იგივე, რაც მის კოშმარებს ყოველდღე ასვენებდა.
  
  "დავდებ, რომ ყველა მათი სახელი იცი, არა?" ფრეიმ დასცინოდა. "მათი ოჯახების მისამართები. გზა... ისინი დაიღუპნენ."
  
  "გაჩუმდი!" კენედიმ თავი ხელებში ჩარგო. შეაჩერე ეს! გთხოვთ!
  
  "და შენ," გაიგონა ფრეის ჩურჩული. - პროფესორ პარნევიკ, - გადააფურთხა მან სიტყვები ისე, თითქოს პირში ჩავარდნილი დამპალი ხორცი ყოფილიყო. "შენ უნდა დარჩენილიყავი და გემუშავა ჩემთვის."
  
  გაისმა გასროლა. კენედიმ შოკირებული ყვიროდა. მეორე წამს სხეულის ჩამონგრევა გაიგონა და შემობრუნდა და დაინახა, რომ მოხუცი მიწაზე დაეცა, მკერდში ხვრელი გაუჩნდა, სისხლი სდიოდა და საკნის კედლებს აფრქვევდა.
  
  ყბა ჩამოუვარდა, ურწმუნოებამ ტვინი გათიშა. მას მხოლოდ იმის ყურება შეეძლო, თუ როგორ მიუბრუნდა ფრეი მისკენ.
  
  "და შენ, კენედი მურ. შენი დრო მოდის. ჩვენ მალე გამოვიკვლევთ იმ სიღრმეებს, რომლებზეც შეგიძლიათ ჩასვლა".
  
  ქუსლზე შემოტრიალდა და ღიღინით გავიდა.
  
  
  ორმოცი ორი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  აბელ ფრეიმ თავისთვის ჩაიცინა, როცა თავისი უსაფრთხოების განყოფილებისკენ მიემართებოდა. რამდენიმე საგამომგონებლო მომენტი და მან ეს იდიოტები მიწაში ჩააქრო. ორივე გატეხილია. და ბოლოს, მან მოკლა ის მოხუცი იდიოტი პარნევიკ სტოუნი.
  
  საოცარი. ახლა გადადით უფრო სასიამოვნო აქტივობებზე.
  
  მან გააღო თავისი პირადი ოთახების კარი და დაინახა, რომ მილო და ალისია მის დივანზე გადმოხტა, ისევე როგორც მან დატოვა. დიდი ამერიკელი ჯერ კიდევ იტანჯებოდა ტრავმით და ყოველ სვლაზე იგებდა, სწორედ ამ შვედის, ტორსტენ დალის წყალობით.
  
  "რაიმე სიახლე მეზობელიდან?" - ჰკითხა მაშინვე ფრეიმ. "ჰადსონმა დარეკა?"
  
  მეზობლად იყო CCTV კონტროლის ცენტრი, რომელიც ამჟამად ფრეის ერთ-ერთი ყველაზე რადიკალური მხარდამჭერის, ტიმ ჰადსონის მეთვალყურეობის ქვეშ იყო. ციხესიმაგრის ირგვლივ ცნობილი როგორც "მეხსიერების მქონე ადამიანი" კომპიუტერის ფართო ცოდნის გამო, ჰადსონი იყო ფრეის ერთ-ერთი პირველი სტუდენტი, ადამიანი, რომელიც მზად იყო ნებისმიერ უკიდურესობამდე წასულიყო თავისი ფანატიკოსი უფროსისთვის. ძირითადად ისინი აკვირდებოდნენ ოდინის საფლავის დამონტაჟების მიმდინარეობას, ხოლო საჭესთან ჰადსონი იდგა - ლანძღავდა, ოფლიანდებოდა და ნერვიულად ყლაპავდა იეგერს, თითქოს რძე ყოფილიყო. ფრეის სურდა ენახა საფლავი დამონტაჟებული მის კუთვნილ ადგილზე და მან სრულად მოამზადა თავისი პირველი მნიშვნელოვანი ვიზიტისთვის. ასევე შემოწმდა მისი პატიმრები, კარინის საცხოვრებელი და მისი ახალი პატიმრების საკნები.
  
  და წვეულება, რა თქმა უნდა. ჰადსონმა შექმნა სისტემა, რომელიც ექვემდებარებოდა კლუბის ყველა სანტიმეტრს გარკვეულ კონტროლს, იქნება ეს ინფრაწითელი თუ სტანდარტული მოედანი, და ფრეის ელიტარული სტუმრების ყოველი მოძრაობა აღირიცხებოდა და ამოწმებდა მის წონას ბერკეტში.
  
  მან გააცნობიერა, რომ ძალაუფლება არ არის ცოდნა. ძალა იყო მყარი მტკიცებულება. ფრთხილი ფოტოგრაფია. მაღალი გარჩევადობის ვიდეო. დაჭერა შეიძლება უკანონო იყო, მაგრამ არ დააზარალებს თუ მსხვერპლი საკმარისად შეშინებული იყო.
  
  აბელ ფრეის შეეძლო მოეწყო "პაემანის ღამე" ვარსკვლავთან ან როკ ჩიტთან ნებისმიერ დროს მისთვის ხელსაყრელ დროს. მას შეეძლო შეეძინა ნახატი ან სკულპტურა, დაიკავა პირველი რიგის ადგილები ყველაზე ცხელ შოუზე ყველაზე ბრჭყვიალა ქალაქში, მიაღწია მიუწვდომელს ნებისმიერ დროს. მას სურდა.
  
  "Ჯერ არაფერი. ჰადსონი ისევ დივანზე გავიდა, - თქვა ალისიამ, როცა თავი ხელებში ჩარგო და დივნის კიდეზე ჩამოკიდებული ფეხები. ფრეიმ რომ შეხედა, მუხლები ოდნავ გაშალა.
  
  Რა თქმა უნდა. ბუნებრივია, ფრეიმ თავისთვის ამოიოხრა. უყურებდა, როგორ წუწუნებდა მილო და ნეკნები ეჭირა. მან იგრძნო, რომ ელექტროენერგიის რყევამ აუჩქარა მისი გულისცემა, როდესაც სექსზე ფიქრი საშიშროებას ერევა. მან წარბი ასწია ალისიას მიმართულებით და მისცა მას უნივერსალური "ფულის" ნიშანი.
  
  ალისამ ფეხები დაბლა ჩამოწია. "მეორე ფიქრზე, მილო, რატომ არ წახვალ და ისევ შეამოწმებ. და მიიღეთ სრული ანგარიში იმ იდიოტი ჰადსონისგან, ჰმ? ბოსი, - თავი დაუქნია მადის ვერცხლის ლანგარს. "რამე უჩვეულო?"
  
  ფრეიმ თეფშს შეისწავლა, მილომ კი, რომელსაც არ აცნობიერებდა რა ხდებოდა, პოლიტიკოსივით მისი სისულელე, მოჩვენებითი მზერა გაუგზავნა შეყვარებულის მიმართულებით, შემდეგ კი დაიღრიალა და კოჭლობით გავიდა ოთახიდან.
  
  ფრეიმ თქვა: "ბისკოტი გემრიელად გამოიყურება".
  
  როგორც კი კარი შეაღო, ალისიამ ფრეის ბისკვიტის თეფში გაუწოდა და მის მაგიდაზე ავიდა. ოთხზე მდგომმა თავი მისკენ მიაბრუნა.
  
  "გსურთ ლამაზი ინგლისური უკანალი ამ ბისკვიტთან ერთად?"
  
  ფრეიმ მაგიდის ქვეშ საიდუმლო ღილაკს დააჭირა. მაშინვე ყალბი ნახატი გვერდზე გადავიდა და ვიდეო ეკრანების რიგი გამოავლინა. მან თქვა: "ექვსი" და ერთ-ერთი ეკრანი გაცოცხლდა.
  
  ნამცხვარს გასინჯა, როცა უყურებდა, უაზროდ მოეფერა ალისიას მრგვალ უკანალს.
  
  "ჩემი ბრძოლის არენა", ამოისუნთქა მან. "ეს უკვე მოხარშულია. დიახ?"
  
  ალისია მაცდურად იღრიალა. "დიახ".
  
  ფრეიმ ფეხებს შორის არსებული დეპრესია დაიწყო. "მაშინ მე მაქვს დაახლოებით ათი წუთი. ამ დროისთვის მოგიწევთ ერთი ჩქარი დაკმაყოფილებით."
  
  "Ჩემი ცხოვრების ისტორია".
  
  ფრეიმ მისკენ მიიპყრო ყურადღება, მუდამ ახსოვდა მილოზე მხოლოდ ოცი ფუტის მოშორებით გაღებულ კარს მიღმა, მაგრამ მიუხედავად ამისა და ალისია მაილსის სენსუალური თანდასწრებით, ის მაინც ვერ აშორებდა თვალს მისი ერთ-ერთი ახლადშექმნილი მდიდრული საკნიდან. შეძენილი ტყვეები.
  
  სერიული მკვლელი - თომას კალები.
  
  საბოლოო დაპირისპირება გარდაუვალი იყო.
  
  
  
  ნაწილი 3
  ბრძოლის ველი...
  
  
  ორმოცდასამი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  კენედი ბარებისკენ გაიქცა, როცა აბელ ფრეი და მისი დაცვა საკნის გარეთ გამოჩნდნენ. მან ყვიროდა, რომ პროფესორის ცხედარი ამოეღოთ ან გათავისუფლებულიყვნენ, შემდეგ კი შიშის ტალღა იგრძნო, როცა ამას აკეთებდნენ.
  
  საკნის შესასვლელთან გაჩერდა, არ იცოდა რა გაეკეთებინა. ერთ-ერთმა მცველმა პისტოლეტით ანიშნა. ისინი უფრო ღრმად შევიდნენ ციხის კომპლექსში, კიდევ რამდენიმე საკანში, ყველა დაუკავებელი. მაგრამ ამ ყველაფრის მასშტაბები მას ძვლებამდე გაცივდა. მას აინტერესებდა, რა სახის გარყვნილი ურჯულოების უნარი შესწევდა ამ ბიჭს.
  
  სწორედ მაშინ მიხვდა, რომ ის შეიძლებოდა კელებზე უარესი ყოფილიყო. ყველა მათგანზე უარესი. მას იმედი ჰქონდა, რომ დრეიკი, დალი და მხარდამჭერი არმია უახლოვდებოდნენ, მაგრამ მას მოუწია ამ დილემის წინაშე დაძლევა და სჯეროდა, რომ ისინი მარტო იყვნენ. როგორ იმედოვნებდა, რომ ბენს დაიცავდა ისე, როგორც ამას დრეიკი აკეთებდა? მის გვერდით ახალგაზრდა ბიჭი მივიდა. პარნევიკის გარდაცვალების შემდეგ ბევრი არ უთქვამს. სინამდვილეში, კენედიმ გაიფიქრა, რომ ბიჭმა მხოლოდ რამდენიმე სიტყვა თქვა მას შემდეგ, რაც ისინი საფლავში დაიჭირეს.
  
  დაინახა თუ არა მან კარინის გადარჩენის შანსი, რომელიც გაქრა? მან იცოდა, რომ მისი მობილური ტელეფონი ჯერ კიდევ უსაფრთხოდ ედო ჯიბეში, დაყენებული იყო ვიბრაციაზე და რომ მან მიიღო მშობლებისგან ათეული ზარი, რომლებზეც არ უპასუხა.
  
  "ჩვენ სწორ ადგილას ვართ", - ჩაიჩურჩულა კენედიმ ტუჩის კუთხით. "შენი გონება შენთვის შეინახე."
  
  "გაჩუმდი, ამერიკელო!" ფრეიმ ბოლო სიტყვა ისე გადმოაფურთხა, თითქოს წყევლა ყოფილიყო. მისთვის, მისი აზრით, ეს იყო. "თქვენ უნდა იდარდოთ საკუთარ ბედზე."
  
  კენედიმ უკან გაიხედა. "რას უნდა ნიშნავდეს ეს? მაიძულებ შენს მიერ შექმნილ ერთ-ერთ პატარა კაბას? მან მიბაძა ჭრისა და ნაკერის გაკეთებას.
  
  გერმანელმა წარბი ასწია. "საყვარელი. ვნახოთ, რამდენ ხანს დარჩებით მხიარული."
  
  უჯრედების კომპლექსის მიღმა ისინი შევიდნენ სახლის სხვა, გაცილებით ბნელ ნაწილში. ახლა ისინი მკვეთრი დაღმავალი კუთხით მიდიოდნენ, მის ირგვლივ ოთახები და დერეფნები ავარიული იყო. თუმცა, ფრეის გაცნობა, ეს ყველაფერი წითელი ქაშაყი იყო, რათა დაბნეულიყო სისხლიანი ძაღლები.
  
  ისინი გაიარეს ბოლო დერეფანში, რომელიც მიდიოდა თაღოვანი ხის კარისკენ, რომლის რქებზე დიდი ლითონის ფირფიტები იყო. ერთ-ერთმა მცველმა უკაბელო ციფრულ კლავიატურაზე რვაციფრიანი ნომერი დაარტყა და მძიმე კარებმა გაღება დაიწყო.
  
  მყისვე მან დაინახა მკერდზე მაღალი ლითონის მოაჯირები, რომლებიც გარშემორტყმული იყო ახალ ოთახს. ოცდაათ-ორმოცამდე ადამიანი იდგა მის ირგვლივ სასმელებით ხელში და იცინოდნენ. ფლეიბოიები და ნარკომანიები, მაღალი კლასის მეძავები და ქალები, ჰონორარი და Fortune 500-ის თავმჯდომარეები. ქვრივები უზარმაზარი მემკვიდრეობით, ნავთობით მდიდარი შეიხები და მილიონერების ქალიშვილები.
  
  ყველა იდგა ბარიერის ირგვლივ, ბოლინგერსა და რომანი კონტის წრუპავდნენ, ტკბებოდნენ დელიკატესებს და თავიანთ კულტურასა და კლასს აფრქვევდნენ.
  
  როდესაც კენედი შემოვიდა, ყველა გაჩერდა და ერთი წუთით შეხედეს მას. მისი შემზარავი აზრი იყო მისი შეფასება. ჩურჩულები გაურბოდნენ მტვრიან კედლებს და ყურებს აფრქვევდნენ.
  
  ეს ის არის? Პოლიციის ოფიცერი?
  
  ის აპირებს მის განადგურებას, ოჰ, ოთხი წუთის ტოპებში.
  
  ავიღებ. კიდევ ათს მოგცემ, პიერ. რის თქმას აპირებ?
  
  შვიდი. დავდებ, რომ ის უფრო ძლიერია ვიდრე ჩანს. და კარგი, ის ცოტათი გაბრაზდება, არ გგონია?
  
  რა ჯანდაბაზე საუბრობდნენ?
  
  კენედიმ უკანალზე უხეში დარტყმა იგრძნო და ოთახში შევარდა. მრევლს გაეცინა. ფრეი სწრაფად გაიქცა მის უკან.
  
  "ხალხო!" Მან გაიცინა. "ჩემო მეგობრებო, ეს მშვენიერი შეთავაზებაა, ასე არ ფიქრობთ? და ის გვაჩუქებს ერთ მშვენიერ ღამეს! "
  
  კენედიმ უკონტროლოდ შეშინებულმა მიმოიხედა ირგვლივ. რა ჯანდაბაზე საუბრობდნენ? გაიხსენა კაპიტან ლიპკინდის საყვარელი გამონათქვამი. განაგრძეთ თამაში. ცდილობდა კონცენტრირება მოეხდინა, მაგრამ შოკი და სიურეალისტური გარემო მის გაგიჟებას ემუქრებოდა.
  
  "მე არ ვითამაშებ შენს წინაშე", - ჩაიჩურჩულა მან ფრეის უკან. "რანაირადაც თქვენ მოელით."
  
  ფრეი მიუბრუნდა მისკენ და მისი მცოდნე ღიმილი საოცარი იყო. "Ეს არ არის? რაღაც ღირებულის გულისთვის?მგონი გადაჭარბებულად აფასებ საკუთარ თავს და შენს მსგავსს. მაგრამ ნორმალურია. შეიძლება სხვაგვარად იფიქრო, მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ ამას გააკეთებ, ძვირფასო კენედი. მე ნამდვილად ვფიქრობ, რომ შეგიძლია. მოდი". მან ანიშნა მასთან მისულიყო.
  
  კენედი რგოლის ლიანდაგისკენ გაემართა. დაახლოებით თორმეტი ფუტის ქვემოთ იყო მიწაში არათანაბრად გათხრილი წრიული ორმო, რომლის იატაკი კლდეებით იყო მოფენილი, ხოლო კედლები დაფარული იყო ჭუჭყითა და ქვით.
  
  ძველმოდური გლადიატორთა არენა. საბრძოლო ორმო.
  
  მის გვერდით ლითონის კიბეები აწიეს და მოაჯირებზე ორმოში ასწიეს. ფრეიმ მიუთითა, რომ უნდა ჩამოსულიყო.
  
  "არავითარ შემთხვევაში," ჩურჩულებდა კენედი. სამი იარაღი მისა და ბენისკენ იყო მიმართული.
  
  ფრეიმ მხრები აიჩეჩა. "მე შენ მჭირდები, მაგრამ სერიოზულად არ მჭირდება ბიჭი. შეგვიძლია დავიწყოთ ტყვიით მუხლამდე, შემდეგ იდაყვისკენ. იმუშავე და ნახე რამდენი ხანი დაგჭირდება ჩემი თხოვნის შესასრულებლად". მისმა ჯოჯოხეთურმა ღიმილმა დაარწმუნა, რომ სიამოვნებით დაადასტურებდა მის სიტყვებს.
  
  კბილებში გამოსცრა და წამი გაასწორა შარვლის კოსტუმი. მდიდარი ბრბო მას ინტერესით უყურებდა, როგორც ცხოველი გალიაში. ჭიქები ცარიელი იყო და მადას მიირთმევდა. მათ შორის მიმტანები და მიმტანები ფრიალებდნენ, მათ მიერ შეუმჩნეველი, სავსე და გამაგრილებელი.
  
  "რა სახის ორმო?" ის დროს ვაჭრობდა, გამოსავალს ვერ ხედავდა, ცდილობდა დრეიკს ყოველი ძვირფასი დამატებითი წამი მიეცა.
  
  "ეს ჩემი ბრძოლის არენაა", - თქვა ფრეიმ კეთილგანწყობილი. "დიდებულ მეხსიერებაში ცხოვრობ ან სამარცხვინოდ კვდები. არჩევანი, ჩემო ძვირფასო კენედი, შენს ხელშია. "
  
  დარჩით ეკლიანი.
  
  ერთ-ერთმა მცველმა მას პისტოლეტის მჭიდით უბიძგა. როგორღაც მან მოახერხა ბენზე დადებითი მზერა და კიბეებს დასწვდა.
  
  -მოიცადე,-გაბრაზებულმა თვალები აუციმციმდა ფრეის. "გაიხსენი ფეხსაცმელი. ეს კიდევ უფრო გააძლიერებს მის სისხლის ლტოლვას".
  
  კენედი იქვე იდგა დამცირებული და გაბრაზებული და ცოტათი გაბრუებული, როცა ერთ-ერთმა დაცვამ მის წინ დაიჩოქა და ფეხსაცმელი გაიხადა. კიბეებზე ავიდა, გრძნობდა არარეალურად და შორს, თითქოს ეს უცნაური შეხვედრა სხვა კენედისთან ხდებოდა მსოფლიოს შორეულ კუთხეში. მას აინტერესებდა, ვინ იყო სინამდვილეში ის, ვისზეც ყველა მოიხსენიებდა.
  
  არც ისე კარგად ჟღერდა. ჟღერდა, რომ მას სიცოცხლისთვის ბრძოლა მოუწევდა.
  
  კიბეებზე ჩასვლისას ბრბოდან სასტვენი გაისმა და ჰაერი სისხლის ლტოლვის ძლიერმა ტალღამ აავსო.
  
  ყვიროდნენ ყოველგვარ უხამსობას. დადებული იყო ფსონები, ზოგი იმაზე, რომ ის ერთ წუთზე ნაკლებ დროში მოკვდებოდა, ზოგიც - 30 წამზე ნაკლებ დროში დაკარგავდა ტანგს. ერთმა-ორმაც კი შესთავაზა მხარდაჭერა. მაგრამ უფრო დიდი რისკი იყო ის, რომ ის აბუჩად აგდებდა მის სხეულს მას შემდეგ, რაც მას ფხვნილად გადააქცევდა.
  
  ყველაზე მდიდარი მდიდრებიდან, ყველაზე ძლიერი ნაძირალა დედამიწაზე. თუ ეს იყო ის, რაც მოგცათ სიმდიდრემ და ძალაუფლებამ, მაშინ სამყარო ნამდვილად განადგურდა.
  
  ძალიან სწრაფად მისი შიშველი ფეხები მყარ მიწას შეეხო. იგი ჩამოხტა, სიცივისა და გაშიშვლების შეგრძნებით და ირგვლივ მიმოიხედა. მის მოპირდაპირედ კედელში ხვრელი იყო გაჭრილი. ამჟამად იგი დაფარული იყო სქელი ზოლებით.
  
  ამ გისოსების მეორე მხარეს გამომწყვდეული ფიგურა უცებ წინ მივარდა და გაბრაზების სისხლნაჟღენთილი კივილით დაეჯახა მათ. მან ისინი ისე ძლიერად შეარხია, რომ დაბრუნდა, მისი სახე ოდნავ უფრო დამახინჯებული ღრიალისა იყო.
  
  მაგრამ ამის მიუხედავად, და მიუხედავად მისი უცნაური გარემოსა, კენედიმ ის უფრო სწრაფად იცნო, ვიდრე მისი სახელის გახსენება დასჭირდა.
  
  თომას კელები, სერიული მკვლელი. აქ, გერმანიაში, მასთან ერთად. ბრძოლის ასპარეზზე ორი მოკვდავი მტერი შევიდა.
  
  აბელ ფრეის გეგმა, რომელიც ჯერ კიდევ ნიუ-იორკში იყო შემუშავებული, სრულდება.
  
  კენედის გული აუჩქარდა და სიძულვილის სუფთა ნაკადმა ფეხის თითებიდან ტვინში და უკან ისარივით გაისროლა.
  
  "ნაბიჭო!" შესძახა მან სიბრაზისგან ადუღებული. "შენ აბსოლუტური ნაძირალა ხარ!"
  
  შემდეგ გისოსები აწია და კელები მისკენ წამოხტა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ვერტმფრენიდან გავიდა მანამ, სანამ ის მიწას შეხებოდა, ჯერ კიდევ ერთი ნაბიჯით უკან ტორსტენ დალზე, და გაიქცა დატვირთული სასტუმროსკენ, რომელიც საერთაშორისო ძალების გაერთიანებულმა კოალიციამ დაიპყრო. არმია, რა თქმა უნდა, შერეულია, მაგრამ გადამწყვეტი და საბრძოლო მზადყოფნაში.
  
  ისინი მდებარეობდნენ ლა ვერეინას ჩრდილოეთით 1,2 მილის დაშორებით.
  
  არმია და სამოქალაქო მანქანები რიგზე იყო გაწყობილი, ძრავები ღრიალებდნენ, მზად იდგნენ.
  
  ფოიე იყო აურზაური: კომანდოები და სპეცრაზმი, დაზვერვის აგენტები და ჯარისკაცები იკრიბებოდნენ, აწესრიგებდნენ და ემზადებოდნენ.
  
  დალმა თავისი ყოფნა გამოაცხადა სასტუმროს მისაღებში გადახტომით და ისე ხმამაღლა ყვირილით, რომ ყველა შემობრუნდა. საპატიო სიჩუმე ჩამოვარდა.
  
  მათ უკვე იცნობდნენ მას, დრეიკს და სხვებს და კარგად იცოდნენ, რას მიაღწიეს ისლანდიაში. ყველა აქ მყოფი ინფორმირებული იყო სასტუმროსა და ვერტმფრენს შორის გადაცემული ვიდეო ბმულით.
  
  "Მზად ვართ?" დალმა იყვირა. "ამ ნაბიჭვრის განადგურება?"
  
  "ტექნიკა მზად არის", - შესძახა მეთაურმა. ყველა მათგანმა დააკისრა პასუხისმგებლობა დალს ამ ოპერაციაზე. "სნაიპერები ადგილზე არიან. ჩვენ ისეთი ცხელა ვართ, რომ შეიძლება ამ ვულკანის გადატვირთვაც მოხდეს, სერ!"
  
  დალმა თავი დაუქნია. "მაშინ რას ველოდებით?"
  
  ხმაურის დონემ ასამდე მაღლა აიწია. ჯარებმა კარები გააღეს, ერთმანეთს ზურგზე დაარტყეს და ბრძოლის შემდეგ ლუდზე შეხვედრა მოაწყვეს, რათა ბრაზი შეენარჩუნებინათ. ძრავებმა ღრიალი დაიწყეს, როცა აწყობილი მანქანები მოშორდნენ.
  
  დრეიკი დალს შეუერთდა მესამე მოძრავ მანქანაში, სამხედრო ჰამვის. ბრიფინგების ბოლო რამდენიმე საათის განმავლობაში მან იცოდა, რომ მათ ჰყავდათ დაახლოებით 500 კაცი, რაც საკმარისი იყო ფრეის 200 კაციანი არმიის ჩაძირვისთვის, მაგრამ გერმანელი უფრო მაღალ პოზიციაზე იყო და მოსალოდნელი იყო ბევრი ხრიკი.
  
  მაგრამ ერთადერთი, რაც მას არ გააჩნდა, გაკვირვების ელემენტი იყო.
  
  დრეიკი წინა სავარძელზე გადახტა, თოფს მოჰკიდა ხელი, ფიქრები ბენსა და კენედიზე იყო ორიენტირებული. ჰეიდენი მათ უკან სავარძელში იჯდა, ომისთვის აღჭურვილი. უელსი სასტუმროში დატოვა მუცლის სერიოზული ჭრილობით.
  
  კოლონამ მკვეთრი მოსახვევი შემოუარა, შემდეგ კი ლა ვერაინი გამოჩნდა, ნაძვის ხევით განათებული სიბნელის წინააღმდეგ, რომელიც გარშემორტყმული იყო და მთის შავი კლდის წინ, რომელიც მაღლა ადგა. მისი კარიბჭე ფართოდ იყო ღია, რაც აჩვენებდა იმ კაცის თავხედურ გამბედაობას, რომლის დასამხობაც მოვიდა.
  
  დალმა მიკროფონი ჩართო. "Ბოლო ზარი. ცხელად ვიწყებთ. სიჩქარე გადაარჩენს სიცოცხლეს აქ, ხალხო. თქვენ იცით მიზნები და იცით ჩვენი საუკეთესო გამოცნობა, თუ სად იქნება ოდინის კუბო. ამ ღორს გავუმკლავდეთ, ჯარისკაცებო".
  
  ბმული იდგა თავაზიანი ინტელექტუალური ჯენტლმენისთვის. ძალიან ბევრი ირონია. დრეიკი თეთრკანიანი იყო, როცა ჰამერი ფრეის დაცვის სახლს ძლივს აშორებდა ორივე მხარეს. გერმანელმა მცველებმა განგაშის ატეხვა დაიწყეს თავიანთი მაღალი კოშკებიდან.
  
  პირველი გასროლა გაისმა, ტყვიის მანქანებიდან გადმოხტა. როდესაც კოლონა მოულოდნელად გაჩერდა, დრეიკმა კარი გააღო და გავიდა. მათ არ გამოიყენეს საჰაერო მხარდაჭერა, რადგან ფრეის შეიძლება ჰქონდეს RGPS. მათ იმავე მიზეზით სჭირდებოდათ მანქანებს სწრაფად დაშორება.
  
  შედით და აქციეთ PIGS-ის მიწა ბეკონის ქარხანად.
  
  დრეიკი გაიქცა სქელ ბუჩქებთან, რომლებიც იზრდებოდა პირველი სართულის ფანჯრის ქვეშ. მათ მიერ ოცდაათი წუთის წინ გაგზავნილ სას-ის გუნდს უკვე უნდა მოეკვეთა ღამის კლუბის ტერიტორია და მისი "სამოქალაქო" სტუმრები. ციხის ფანჯრებიდან ტყვიები გაფრინდნენ და კარის კედლებს შხაპს აყრიდნენ, როცა მანქანები შიგ იღვრება. კოალიციურმა ძალებმა საპასუხო ცეცხლი შურისძიებით უპასუხეს, შუშა დაამსხვრია, ხორცი და ძვალი დაარტყა და ქვის ფასადი ჭუჭყად აქცია. ისმოდა შეძახილები, ყვირილი და მოწოდებები გამაგრებისკენ.
  
  ციხის შიგნით ქაოსი იყო. RPG აფეთქება მოვიდა ზედა სართულის ფანჯრიდან, შეეჯახა ფრეის დაცვის სახლს და გაანადგურა კედლის ნაწილი. ნამსხვრევები ჩამოვარდა შემოჭრილ ჯარისკაცებზე. ტყვიამფრქვევის ცეცხლი დაბრუნდა და ერთი გერმანელი დაქირავებული დავარდა ზედა სართულიდან, ყვიროდა და ტრიალებდა, სანამ მიწას საშინელი ავარია არ დაეჯახა.
  
  დალმა და კიდევ ერთმა ჯარისკაცმა ცეცხლი გახსნეს წინა კარებზე. მათმა ტყვიებმა თუ რიკოშეტებმა ორი ადამიანი იმსხვერპლა. დალი წინ გაიქცა. ჰეიდენი მის უკან სადღაც ჩხუბში იყო.
  
  "ჩვენ უნდა შევიდეთ ამ ჯოჯოხეთის ორმოში! ახლა!"
  
  ღამით ახალი აფეთქებები მოხდა. მეორე RPG-მ დაარტყა მასიური კრატერი დრეიკის ჰამერიდან რამდენიმე ფუტის აღმოსავლეთით. ცაში ჭუჭყისა და ქვების წვიმა ჩამოვარდა
  
  დრეიკი დარბოდა, ჩახრილი, დარჩა ტყვიების ჯვარედინი ნიმუშის ქვეშ, რომელიც ჰაერს ხვრეოდა მის თავზე.
  
  ომი მართლაც დაიწყო.
  
  
  * * *
  
  
  ბრბომ აჩვენა სისხლის ლტოლვა კენედისა და კელების შეხებამდეც კი. კენედი ფრთხილად შემოხაზა, თითები ჭუჭყს ეჭირა, ფეხები კლდესა და მიწას ამოწმებდა, არარეგულარულად მოძრაობდა ისე, რომ პროგნოზირებადი არ ყოფილიყო. მისი გონება ცდილობდა ამ ყველაფრის გაგებას, მაგრამ მან უკვე შეამჩნია ოპონენტის სისუსტე - მისი თვალების ფიგურა, რომელსაც მისი უფორმო შარვალი კონსერვატიულად ფარავდა.
  
  ასე რომ, ეს იყო მკვლელის მოკვლის ერთ-ერთი გზა. მან ყურადღება გაამახვილა სხვის პოვნაზე.
  
  კელებმა პირველი ნაბიჯი გადადგა. ტუჩებიდან ნერწყვი აფრინდა, როცა მკლავები უცახცახებდა. კენედი შეებრძოლა მას და განზე გადგა. ბრბო სისხლისთვის იყო გამოსული. ვიღაცამ მიწაზე წითელი ღვინო დაასხა, სიმბოლური ჟესტი იმ სისხლისა, რომლის დაღვრაც სურდათ. მან გაიგო ფრეის, ავადმყოფი ნაძირალა, რომელიც აიძულებდა კელებს, უგულო ფსიქოპათს ამის გაკეთება.
  
  ახლა კელები ისევ აფრინდა. კენედიმ იპოვა იგი კედელზე მიყრდნობილი. მან დაკარგა კონცენტრაცია, გულშემატკივართაგან გაფანტული.
  
  მერე კელები ზევით იყო, შიშველი ხელები კისერზე შემოეხვია - ოფლიანი, ამაზრზენი... შიშველი ხელები. მკვლელის ხელები...
  
  სისასტიკე და სიკვდილი...
  
  ...მისი გაფუჭებული სიბინძურე მთელ კანზე ასველებდა. გამაფრთხილებელი ზარები დარეკეს მის თავში. უნდა შეწყვიტო ასეთი ფიქრი! უნდა ფოკუსირება და ბრძოლა! შეებრძოლე ნამდვილ მებრძოლს და არა შენს მიერ შექმნილ ლეგენდას.
  
  მოუთმენელმა ბრბომ ისევ იკივლა. ღობეს ბოთლები და ჭიქები დაამტვრიეს და მოკვლის მსურველი ცხოველებივით ღრიალებდნენ.
  
  და კელები, ასე ახლოს ყველაფერი რაც მოხდა. მისი კონცენტრაციის ცენტრი დახვრიტეს, ჯოჯოხეთში ააფეთქეს. ურჩხულმა მუშტი დაარტყა გვერდში, ამავდროულად თავი მკერდზე მიაჭირა. მისი ბინძური, ოფლიანი შიშველი მკერდი. მერე ისევ დაარტყა. ტკივილმა აფეთქდა მკერდში. მან შეძრწუნდა. მასზე წითელი ღვინო დაასხა, ზემოდან დაიღვარა.
  
  - ესე იგი, - დასცინა მას კელებმა. "ჩადი იქ, სადაც შენ გეკუთვნის."
  
  ბრბო იღრიალა. კელებმა გრძელ თმაზე ამაზრზენი ხელები მოიწმინდა და წყნარი, მომაკვდინებელი ბოროტებით ჩაიცინა.
  
  "შენს მკვდარ სხეულზე ვაგიჟებ, ძუ."
  
  კენედი მუხლებზე დაეცა და ცოტა ხნით გადაურჩა კელებს. ცდილობდა მის აცილებას, მაგრამ შარვალში მაგრად მოუჭირა. თავისკენ მიიზიდა, ველურივით იღიმებოდა სიკვდილის თავით. მას არჩევანი არ ჰქონდა. მან გაიხადა შარვალი, მისი უფორმო, ფიგურის შესაფარი შარვალი და ფეხებზე ჩამოსრიალდა. მან ისარგებლა მისი წამიერი სიურპრიზით და უკანალზე მოშორდა. ქვებმა კანზე დაკაწრა. ბრბო ყვიროდა. კელებმა წინ წამოიწია, საცვლების წელზე ხელი ჩასჭიდა, მაგრამ მან სასტიკად დაარტყა სახეში, საცვლები უკან დაბრუნდა, როცა მისი ცხვირი, სისხლიანი და გატეხილი, გვერდზე ეკიდა. ერთი წამით იქ იჯდა, უყურებდა თავის მოწინააღმდეგეს და ვერ აშორებდა თვალს მის სისხლიან, ხორცისმჭამელ თვალებს.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ლამაზი კარიბჭით შემოვიდა მასიური ფოიეში. SAS-მა ფაქტობრივად გადაკეტა ღამის კლუბის ტერიტორია და დაფარა მთავარი კიბე. დანარჩენი ციხე არც ისე მეგობრული იქნებოდა.
  
  დალმა მკერდის ჯიბეში ჩაიკრა. "ნახატებზე ნაჩვენებია სათავსო ჩვენს მარჯვნივ და შორეულ აღმოსავლეთში. ახლა არაფერში ეჭვი არ შეგეპაროს, დრეიკ. ჰეიდენი. ჩვენ შევთანხმდით, რომ ეს იყო ყველაზე ლოგიკური ადგილი ფრეისთვის, ჩვენი მეგობრებისთვის და საფლავისთვის".
  
  - არც კი მიოცნებია ამაზე, - თქვა ჰეიდენმა გადამწყვეტად.
  
  კაცების ჯგუფთან ერთად, რომელიც მის უკან იბრძოდა, დრეიკი დალს გაჰყვა კარიდან აღმოსავლეთ ფრთისკენ. როგორც კი კარი გაიღო, ჰაერში კიდევ უფრო მეტმა ტყვიამ გაიჭრა. დრეიკი შემოვიდა და ფეხზე წამოდგა და გაისროლა.
  
  და უცებ მათ შორის ფრეის ხალხიც იყო!
  
  დანები გაბრწყინდა. ხელის პისტოლეტები ისროლეს. ჯარისკაცები მარცხნიდან და მარჯვნიდან ჩამოდიოდნენ. დრეიკმა პისტოლეტის მჭიდი დააჭირა ფრეის ერთ-ერთი მცველის ტაძარს, შემდეგ იარაღი მიიყვანა საცეცხლე პოზიციაზე ზუსტად იმისთვის, რომ თავდამსხმელს სახეში ტყვია დაედო. დაცვა მას მარცხნიდან დაესხა თავს. დრეიკმა თავი აარიდა ლუნგს და ბიჭს სახეში იდაყვი მიადო. უგონო მდგომარეობაში მყოფ კაცზე დაიხარა, აიღო დანა და წვერი მეორეს თავში ჩასცა, რომელიც დელტა კომანდოს ყელის გამოჭრას აპირებდა.
  
  ყურთან პისტოლეტის გასროლა გაისმა; SGG-ის საყვარელი იარაღი. ჰეიდენმა გამოიყენა გლოკი და სამხედრო დანა. მრავალეროვნული ძალა მრავალეროვნული ინციდენტისთვის, ფიქრობდა დრეიკი. უფრო მეტი გასროლა ისმოდა ოთახის ბოლოში. ჩაერთეთ იტალიელები.
  
  დრეიკი მტრის გვერდითი დარტყმის ქვეშ შემოვიდა. მან მთელი სხეული, ჯერ ფეხები მოაბრუნა, ბიჭი ფეხზე დააგდო. როდესაც მამაკაცი ძლიერად დაეშვა ხერხემალზე, დრეიკმა თავი მოიკლა.
  
  SAS-ის ყოფილი ოფიცერი ფეხზე წამოდგა და დალი ათიოდე ნაბიჯით წინ შენიშნა. მათი მტრები სულ უფრო და უფრო მცირდებოდა - ალბათ მხოლოდ რამდენიმე ათეული მოწამე რჩებოდა, გაგზავნილი დამპყრობლების დასამხობად. ნამდვილი ჯარი სხვაგან იქნებოდა.
  
  "ცუდი არ არის გახურებისთვის", - გაიცინა შვედმა, პირის ღრუში სისხლიანი. "ახლა წადი!"
  
  მათ სხვა კარი გაიარეს, გაწმინდეს ოთახი ბომბების ხაფანგებისგან, შემდეგ კიდევ ერთი ოთახი, სადაც სნაიპერებმა გაარჩიეს ექვსი კარგი ბიჭი, სანამ ისინი აღმოიფხვრა. საბოლოოდ ისინი აღმოჩნდნენ მაღალი ქვის კედლის წინ, ხვრელებით, საიდანაც ავტომატები ისროდნენ. ქვის კედლის ცენტრში იყო კიდევ უფრო შთამბეჭდავი ფოლადის კარი, რომელიც მოგვაგონებდა ბანკის სარდაფს.
  
  - ეს ასეა, - თქვა დალმა და უკან დაიხარა. "ფრის სადამკვირვებლო ოთახი."
  
  "მკაცრი დედის მსგავსი ჩანს", - თქვა დრეიკმა, მის გვერდით დაიფარა და ხელი ასწია, როცა ათობით ჯარისკაცი მირბოდა მისკენ. მან მიმოიხედა ირგვლივ ჰეიდენისთვის, მაგრამ ვერ გაარჩია მისი სუსტი ფიგურა მამაკაცებს შორის. სად ჯანდაბაში წავიდა? ო, გთხოვ, ნუ მისცემ უფლებას ისევ იქ იწვა... სისხლდენა...
  
  "ფორტ ნოქსი ხისტი თხილია", - თქვა დელტას კომანდომ, როცა იკბინა.
  
  დრეიკმა და დალმა ერთმანეთს გადახედეს. "მოჭიდავეები!" - თქვა ორივემ ერთდროულად და იცავდნენ თავიანთ პოლიტიკას - "სიჩქარე და არ მოიტყუო".
  
  ორი დიდი თოფი ფრთხილად გაიარა ხაზის გასწვრივ, ჯარისკაცები ღიმილით უყურებდნენ. მძლავრი ქვემეხების ლულებს, როგორიც რაკეტსატყორცნებია, დამაგრებული იყო ძლიერი ფოლადის სამაგრი კაკვები.
  
  ორი ჯარისკაცი გაიქცა უკან, სადაც მივიდნენ, ხელში დამატებითი ფოლადის კაბელები ეჭირათ. ფოლადის კაბელები მიმაგრებულია ღრუ კამერაზე გამშვების უკანა მხარეს.
  
  დალმა ორჯერ დააწკაპუნა მის Bluetooth კავშირზე. "მითხარი, როდის შეგვიძლია დავიწყოთ."
  
  რამდენიმე წამი გავიდა, მერე პასუხიც მოვიდა. "წინ!"
  
  ბარაჟი მოეწყო. დრეიკი და დალი გამოვიდნენ ყუმბარმტყორცნებით მხრებზე ჩამოკიდებული, დაუმიზნეს და ჩახმახები აიღეს.
  
  ფოლადის ორმა კაუჭმა რაკეტის სისწრაფით გაფრინდა, ფრეის სარდაფის ქვის კედელში ღრმად იჭრებოდა, სანამ მეორე მხარეს გატყდა. როგორც კი ისინი სივრცეს შეხვდნენ, სენსორმა გაააქტიურა მოწყობილობა, რომელიც თავად ატრიალებდა კაკვებს და მტკიცედ აჭერდა მათ მეორე მხარეს კედელს.
  
  დალმა ყურზე ხელი დაკრა. "Გააკეთე".
  
  და ქვემოდანაც კი, დრეიკს ესმოდა ორი ჰამერის ხმა, რომლებიც უკუსვლით გადაადგილდებოდნენ, მათ გამაგრებულ ბამპერებზე მიმაგრებული კაბელები.
  
  ფრეის შეუღწევადი კედელი აფეთქდა.
  
  
  * * *
  
  
  კენედი გაფრთხილების ნიშნად გააგდო, როცა კელები მისკენ მიტრიალდა, მუხლზე დაიჭირა და გაოგნებული გამოგზავნა. მან ისარგებლა მომენტის შესვენებით და ფეხზე წამოხტა. კელები ისევ მოვიდა და ყურზე ხელის ზურგით დაარტყა.
  
  მის ზემოთ ბრბო სიამოვნებისგან ღრიალებდა. ათასობით დოლარის ღირებულების იშვიათი ღვინო და კარგი ვისკი არენის ჭუჭყში დაიღვარა. ქალის მაქმანებიანი ტრუსი ჩამოცურდა. მამაკაცის ჰალსტუხი. Gucci-ს მანჟეტის წყვილი, რომელთაგან ერთ-ერთი კალების თმიან ზურგზე იხრება.
  
  "Მოკალი ის!" ფრეიმ იყვირა.
  
  კელები მისკენ სატვირთო მატარებელივით მიიწევდა, ხელები გაშლილი ჰქონდა, მუცლის სიღრმიდან გამოსული გუგუნი ხმები. კენედი სცადა გადახტომა, მაგრამ მან დაიჭირა იგი და ასწია იგი მიწიდან, ასწია იგი იატაკიდან.
  
  ჰაერში ყოფნისას კენედის მხოლოდ დახშობა შეეძლო, როცა დაჯდომას ელოდა. და ეს იყო მძიმე, კლდე და მიწა დაეჯახა მის ხერხემალს და ჰაერი ამოიღო მისი ფილტვებიდან. მისი ფეხები აწია, მაგრამ კელები მათში შეაბიჯა და ზედ დაჯდა, იდაყვებით წინ დაეყრდნო.
  
  "უფრო მსგავსი", - ჩაიჩურჩულა მკვლელმა. "ახლა შენ ყვირილს აპირებ. ეეეეეე!" მისი ხმა მანიაკალური იყო, ყურებში სასაკლაოში ღორის ჭიხვინივით. "ეეეეეეეე!"
  
  დამწვრობის აგონიამ კენედის სხეულის კრუნჩხვა გამოიწვია. ნაბიჭვარი ახლა მისგან ერთი სანტიმეტრით იყო დაშორებული, მისი სხეული ზემოდან ეწვა, ტუჩებიდან ლოყებზე ღვარძლი ჩამოსდიოდა, თვალები ჯოჯოხეთის ცეცხლით ანთებული ჰქონდა, მან თავის კრახი თავისას დააჭირა.
  
  წამით უმწეო იყო, ისევ სუნთქვის შეკავებას ცდილობდა. მუშტი მუცელში ჩაარტყა. მისი მარცხენა ხელიც იგივეს აპირებდა, როცა გაჩერდა. გულის ამრევი ფიქრი, შემდეგ კი ყელზე ავიდა და შეკუმშვა დაიწყო.
  
  კენედი დაიხრჩო, ჰაერი უცქერდა. კელები გიჟივით ხითხითებდა. უფრო ძლიერად დაიჭირა. მან შეისწავლა მისი თვალები. მის სხეულს დაეყრდნო და თავისი სიმძიმით გაანადგურა.
  
  რაც შეეძლო ძლიერად დაარტყა, გვერდით დაარტყა. მშვენივრად ესმოდა, რომ ახლახან მიიღო საშვი. ნაძირალას უკუღმართმა მოთხოვნილებებმა გადაარჩინა მისი სიცოცხლე.
  
  ის ისევ გაიქცა. გულშემატკივარი დასცინოდა მას - მის სპექტაკლზე, მის ჭუჭყიან ტანსაცმელზე, გაკაწრულ უკანალზე, მის სისხლიან ფეხებზე. კელები, როკის მსგავსი, დამარცხების ზღვარზე წამოდგა და ხელები გაშალა და იცინოდა.
  
  და შემდეგ მან გაიგო ხმა, სუსტი, მაგრამ ჭრის ხმელ კაკოფონიას.
  
  ბენის ხმა: "დრეიკი ახლოვდება, კენედი. ის უახლოვდება. მე მივიღე შეტყობინება!"
  
  ჯანდაბა... აქ მათ ვერ იპოვის. ვერც კი წარმოიდგენდა, რომ ციხესიმაგრის ყველა ადგილიდან ის ამას მოეძებდა. მისი სავარაუდო სამიზნე იქნება საცავი ან უჯრედები. ამას შეიძლება საათები დასჭირდეს....
  
  ბენს ის მაინც სჭირდებოდა. კელების მსხვერპლებს ის მაინც სჭირდებოდათ.
  
  ადექი და იყვირე, როცა არ შეეძლოთ.
  
  კელები მივარდა მისკენ, უგუნური ეგოისტურად. კენედიმ საშინელება მოახდინა, შემდეგ ფეხი ასწია და იდაყვი პირდაპირ მის მოახლოებულ სახეში დაარტყა.
  
  მთელ ხელზე სისხლმა დაიღვარა. კალები ისე გაჩერდა, თითქოს აგურის კედელს შეეჯახა. კენედიმ დააჭირა მის უპირატესობას, ურტყამდა მკერდში, ურტყამდა უკვე გატეხილ ცხვირს, მუხლებში დაარტყა. იგი ყველა შესაძლო მეთოდს იყენებდა ჯალათის ქმედუუნაროდ გასაუქმებლად.
  
  ხალხის ღრიალი იმატა, მაგრამ მან ეს ძლივს გაიგო. ბურთების ერთმა სწრაფმა დარტყმამ ეშმაკი მუხლებზე დააჩოქა, მეორემ ნიკაპზე ზურგზე გადააქცია. კენედი მის გვერდით ჭუჭყში ჩავარდა, დაღლილობისგან სუნთქვაშეკრული და მის დაუჯერებელ თვალებში ჩახედა.
  
  მარჯვენა მუხლის მახლობლად ხმაური გაისმა. კენედიმ უკან გაიხედა და ჭუჭყში თავდაყირა ჩარჩენილი ღვინის ბოთლი დაინახა. მერლოტი, რომელიც ჯერ კიდევ თხევად წითელ დაპირებას იძლევა.
  
  კელები მისკენ მიტრიალდა. მან დარტყმა სახეზე დაუბრკოლებლად მიიღო. "შენ უნდა მოკვდე", - დაიღრიალა მან. "ოლივია დანისთვის," მან ამოიღო გატეხილი ბოთლი მიწიდან. "სელენა ტაილერისთვის," ასწია იგი თავის თავზე. - მირანდა დრური, - დაამატა მან, - მისმა პირველმა დარტყმამ კბილები, ხრტილები და ძვლები დაიმსხვრა. "და ემა სილკესთვის," მისმა მეორე დარტყმამ წაართვა თვალი. "ემილი ჯეინ ვინტერსისთვის", მისმა ბოლო დარტყმამ მისი კისერი ხორცის ხორცად აქცია.
  
  და მან დაიჩოქა სისხლიან მიწაზე, გამარჯვებული, ადრენალინი ძარღვებში ტრიალებდა და ტვინში პულსირებდა, ცდილობდა დაებრუნებინა კაცობრიობა, რომელმაც მომენტალურად მიატოვა იგი.
  
  
  ორმოცდაოთხი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  კენედის იარაღის მუქარით უკან კიბეებზე ასვლა უბრძანეს. თომას კელების ცხედარი იქ ტრიალებდა, სადაც უნდა მომკვდარიყო.
  
  ფრეი უკმაყოფილო ჩანდა, მობილურზე საუბრობდა. - სარდაფით, - დაიყვირა მან. "ყოველ ფასად გადაარჩინე სარდაფი, ჰადსონ. სხვა არაფერი მაინტერესებს, იდიოტო. წამოდი ამ დაწყევლილ დივანზე და გააკეთე ის, რასაც მე გიხდი!
  
  კავშირი გათიშა და კენედის შეხედა. "როგორც ჩანს, შენი მეგობრები შემოიჭრნენ ჩემს სახლში."
  
  კენედიმ მას ეშმაკური მზერა მიაპყრო, სანამ შეკრებილ ელიტას მიმართავდა. "როგორც ჩანს, თქვენ სულელები მიიღებთ იმ ნაწილს, რასაც იმსახურებთ."
  
  ისმოდა მშვიდი სიცილი და ჭიქების კაკუნი. ფრეი შემოუერთდა ერთი წუთით, სანამ თქვა: "დალიეთ, ჩემო მეგობრებო. შემდეგ წადი ჩვეული წესით".
  
  კენედიმ რაღაც სიბრაზე მოაჩვენა, საკმარისია ბენისთვის თვალის დახამხამება. ჯანდაბა თუ ძუასავით არ მტკიოდა სხეული. ტრაკი დაიწვა და ფეხები თრთოდა; თავი ტკიოდა და ხელები წებოვანი სისხლით ჰქონდა დაფარული.
  
  მან ისინი ფრეის გადასცა. "შემიძლია გავასუფთავო ეს?"
  
  - გამოიყენე შენი პერანგი, - ჩაიცინა მან. "ნებისმიერ შემთხვევაში, ეს სხვა არაფერია, თუ არა ნაცარი. ეჭვგარეშეა, ის ასახავს თქვენს გარდერობის დანარჩენ ნაწილს. "
  
  მან ხელი სამეფო სახით აიქნია. "მოიყვანე იგი. და ბიჭი. "
  
  ისინი დატოვეს არენა, კენედი გრძნობდა დაღლილობას და ცდილობდა დაემშვიდებინა ტრიალი თავი. იმის შედეგები, რაც მან გააკეთა, მასთან ერთად ათწლეულების განმავლობაში იცოცხლებდა, მაგრამ ახლა არ იყო ამის დრო. ბენი მის გვერდით იყო და, თუ ვიმსჯელებთ სახის გამომეტყველებით, აშკარად ცდილობდა ტელეპათიურად დაერწმუნებინა იგი.
  
  "მადლობა, ბიჭო," თქვა მან, მცველების იგნორირება. "ეს იყო ნამცხვარი."
  
  მარცხენა ჩანგლის შემდეგ, ისინი სხვა დერეფანში გაემართნენ, რომელიც განშტოებული იყო მათი საკნის ბლოკიდან. კენედიმ შეაგროვა თავისი აზრები.
  
  უბრალოდ გადარჩი, ფიქრობდა იგი. უბრალოდ დარჩი ცოცხალი.
  
  ფრეიმ კიდევ ერთი ზარი მიიღო. "Რა? საცავში არიან? იდიოტი! შენ... შენ..." გაბრაზებულმა ჩაილაპარაკა. "ჰადსონ, შენ... გამოგზავნე მთელი ჯარი აქ!"
  
  ელექტრონულმა ხმამ მოულოდნელად გაწყვიტა კავშირი, როგორც გილიოტინამ აჭრა თავი ფრანგ დედოფალს.
  
  "Წაიღე ისინი!" ფრეი მცველებს მიუბრუნდა. წაიყვანეთ ისინი საცხოვრებელ სახლებში. როგორც ჩანს, იმაზე მეტი მეგობარი გყავს, ვიდრე თავიდან გვეგონა, ძვირფასო კენედი. მოგვიანებით დავბრუნდები შენი ჭრილობების დასამუშავებლად."
  
  ამ სიტყვებით შეშლილი გერმანელი სწრაფად გავიდა. კენედიმ კარგად იცოდა, რომ ის და ბენი ახლა მარტო იყვნენ ოთხ მცველთან ერთად. - განაგრძე, - ერთ-ერთმა მათგანმა დერეფნის ბოლოში მდებარე კარისკენ უბიძგა.
  
  როცა მათ ეს გაიარეს, კენედი გაკვირვებით აცეცებდა თვალებს.
  
  ციხის ეს ნაწილი მთლიანად დაინგრა, თავზე ააგეს ახალი თაღოვანი სახურავი და სივრცის ორივე მხარეს გაფორმებული პატარა აგურის "სახლები". დიდ ბეღელზე ბევრად დიდი არ იყო, დაახლოებით რვა იყო. კენედი მაშინვე მიხვდა, რომ ამ ადგილას ერთდროულად რამდენიმე პატიმარმა გაიარა.
  
  თომას კალებზე უარესი ადამიანი?
  
  გაიცანით აბელ ფრეი.
  
  მისი მდგომარეობა ყოველ წამს უარესდებოდა. დაცვა მას და ბენს ერთ-ერთი სახლისკენ უბიძგებდა. შიგნით შესვლისას თამაში დასრულდა. Შენ წააგე.
  
  მას შეეძლო ერთის ამოღება, შესაძლოა ორიც კი. მაგრამ ოთხი? მას არ ჰქონდა შანსი.
  
  თუ მხოლოდ ....
  
  მან გადახედა უახლოეს მცველს და შენიშნა, რომ იგი შეფასებულად უყურებდა მას. "ჰეი, ეს არის? აპირებთ ჩვენ იქ დაგვას?"
  
  "ეს არის ჩემი ბრძანებები."
  
  "შეხედე. ეს ბიჭი აქ არის - მთელი ამ გზით მოვიდა დის გადასარჩენად. შენ ფიქრობ, ჰმ, იქნებ მას შეეძლო მისი ნახვა. Მხოლოდ ერთხელ."
  
  "ბრძანებები ფრეისგან. ჩვენ არ გვიშვებენ".
  
  კენედი ერთი მცველიდან მეორეს უყურებდა. "Და რა? ვინ უნდა იცოდეს? უგუნურება სიცოცხლის სანელებელია, არა?"
  
  მცველმა დაუყვირა მას. "Ბრმა ხარ? არ გინახავთ კამერები ამ დაწყევლილ ადგილას?"
  
  "ფრი დაკავებულია ჯართან ბრძოლით," გაიღიმა კენედიმ. "რატომ გგონიათ, რომ ასე სწრაფად გაიქცა?" ბიჭებო, მიეცით ბენს ნახოს თავისი დის, მაშინ იქნებ ცოტა დამშვიდდეთ, როცა ახალი უფროსები ჩამოვლენ.
  
  მცველებმა ერთმანეთს ფარულად გადახედეს. კენედიმ უფრო მეტი რწმენა ჩადო მის ხმაში და ცოტა მეტი ფლირტი სხეულის ენაში და მალე ორივემ კარინის კარი გააღო.
  
  ორი წუთის შემდეგ ის გამოიყვანეს. ის მათ შორის ტრიალებდა, დაქანცული ჩანდა, ქერა თმა აჩეჩილი და სახე დახატული ჰქონდა.
  
  მაგრამ შემდეგ მან დაინახა ბენი და მისი თვალები ელვასავით აენთო ქარიშხალში. თითქოს ძალა დაუბრუნდა სხეულს.
  
  კენედიმ მიიპყრო მისი თვალი, როდესაც ორი ჯგუფი შეხვდა, ცდილობდა სწრაფად გადმოეცა მისი გიჟური იდეის გადაუდებელი აუცილებლობა, საფრთხე, ბოლო შანსი, ყველაფერი ერთი სასოწარკვეთილი მზერით.
  
  კარინმა მცველებს ხელი აარიდა და იღრიალა. "წადი და მიიღე, ნაბიჭვრებო. "
  
  
  * * *
  
  
  ტორსტენ დალი ხელმძღვანელობდა მუხტს, პისტოლეტი აწეული მახვილივით ეჭირა და ფილტვებში ყვიროდა. დრეიკი ზუსტად მის გვერდით იყო და მთელი სიჩქარით დარბოდა, სანამ სარდაფის მთელი კედელი ჩამოინგრა. კვამლი და ნამსხვრევები მიმოფანტეს მცირე ფართობზე. როდესაც დრეიკი გარბოდა, მან იგრძნო, რომ კოალიციის სხვა ჯარები ორივე მიმართულებით ტრიალებდნენ. ისინი სიკვდილის აჩქარებული ფალანგა იყვნენ, რომლებიც მკვლელობის განზრახვით მიიწევდნენ თავიანთ მტრებზე.
  
  დრეიკის ინსტინქტებმა შემოიჭრა, როცა კვამლი ტრიალებდა და თხელდებოდა. მარცხნივ მცველთა ჯგუფი იდგა, შიშისგან გაყინული, რეაქციაში ნელი. მან აფეთქება გაუსროლა მათ შუაში და გაანადგურა სულ მცირე სამი ცხედარი. წინ საპასუხო ცეცხლი გაისმა. ჯარისკაცები მის მარცხნივ და მარჯვნივ დაცვივდნენ და იმპულსი ძლიერად ურტყამდნენ ჩამონგრეულ კედელს.
  
  სისხლმა მის თვალწინ დაიღვარა, როცა იტალიელს თავი ორთქლში გადაიზარდა, მამაკაცი საკმარისად სწრაფი არ იყო, რომ ტყვიას აეცილებინა.
  
  დრეიკის მტრედი საფარისთვის. ბასრი კლდეებმა და ბეტონმა იატაკზე დაცემისას მკლავებზე ხორცი დახიეს. შემოტრიალდა, მან რამდენიმე აფეთქება დაარტყა კუთხეებში. ხალხი ყვიროდა. ექსპონატი აფეთქდა ძლიერი ხანძრის შედეგად. ძველი ძვლები ჰაერში ნელი მოძრაობით მტვრის ლაქებივით ტრიალებდნენ.
  
  წინ ისევ გაისმა სროლები და დრეიკმა დაინახა, რომ ხალხის მასა მოძრაობდა. იესო!ფრის არმია სწორედ იქ იყო, თავისი მომაკვდინებელი ფორმირებით დაკომპლექტებული, წინ მიიწევდა უფრო სწრაფად და უფრო სწრაფად, რადგან გრძნობდნენ, რომ უპირატესობა ჰქონდათ.
  
  
  * * *
  
  
  კარინმა საბრძოლო ხელოვნების ვარჯიში გამოიყენა, რათა რამდენიმე წამში თავისი მესაზღვრეები გამოეყენებინა. კენედიმ მცველს ნიკაპზე მკვეთრი ბექჰენდი მიიტანა, შემდეგ წინ გადადგა და თავი ისე ძლიერად დაარტყა, რომ მის თვალწინ ვარსკვლავები აცეცებდნენ. ერთი წამის შემდეგ მან დაინახა, რომ მეორე მოწინააღმდეგე, მეოთხე მცველი, გვერდზე გადახტა, რათა მათ შორის სივრცე შეექმნა.
  
  გული შეეკუმშა. ასე რომ, მეოთხე მცველი ძალიან შორს იყო ხიდი. თუნდაც ორი მათგანისთვის.
  
  მცველი გაქვავებული ჩანდა, როცა თოფი ასწია. თითების აკანკალებული თითებით დაათვალიერა ტერიტორია დახმარებისთვის. კენედიმ ხელები გაშალა, ხელისგულები ამოშალა.
  
  "დამშვიდდი, ძმაო. უბრალოდ მშვიდად იყავი."
  
  შიშისგან თითი მოიხვია. გაისმა გასროლა და ჭერიდან გადმოვარდა.
  
  კენედი შეკრთა. დაძაბულობამ ჰაერი გასქელა, ნერვულ ბულიონად აქცია.
  
  ბენმა კინაღამ დაიყვირა, როცა მობილურმა შფოთვის გამო ზარმაცი მელოდიის დაკვრა დაიწყო. საიზერის გამოსახულება მაქსიმუმამდე იყო გაშლილი.
  
  მცველიც გადახტა, მორიგი უნებლიე გასროლა აარიდა. კენედიმ იგრძნო, რომ ტყვიის ქარმა თავის ქალას გადაუარა. წმინდა შიშმა გააყინა იგი ადგილზე.
  
  გთხოვ, გაიფიქრა მან. ნუ ხარ იდიოტი. ყურადღება მიაქციეთ თქვენს ვარჯიშს.
  
  შემდეგ ბენმა ტელეფონი მცველს ესროლა. კენედიმ დაინახა, რომ ის შეკრთა და სწრაფად დაეცა იატაკზე, რათა კიდევ უფრო გაფანტულიყო ყურადღება. იმ დროისთვის, როცა მცველმა ტელეფონი დააგდო და ყურადღება მიიქცია, კენედიმ მესამე მცველის იარაღი აიღო.
  
  თუმცა, კარინი აქ ცხოვრობდა გარკვეული პერიოდის განმავლობაში. მან ნახა და განიცადა გაჭირვება. მან მყისიერად გაისროლა. მცველმა უკან დაიხია, როცა მისი ქურთუკიდან წითელი ღრუბელი ამოვარდა. შემდეგ ბნელი ლაქა მოედო მხარზე და დაბნეული, შემდეგ გაბრაზებული ჩანდა.
  
  მან ესროლა ბენს.
  
  მაგრამ დარტყმა წარუმატებელი აღმოჩნდა, აცდენას უთუოდ დაეხმარა ის ფაქტი, რომ მისი თავი აფეთქდა ერთი მილიწამით ადრე, სანამ ის ჩახმახს დაძვრებოდა.
  
  მის უკან, მისი სისხლის ღვარცოფით მოქცეული ჰაიდენი იდგა გლოკით ხელში.
  
  კენედიმ ბენს და კარინს შეხედა. დავინახე როგორ უყურებდნენ ერთმანეთს აღფრთოვანებით, სიყვარულით და სევდით. გონივრული ჩანდა მათთვის ერთი წუთის მიცემა. შემდეგ ჰეიდენი მის გვერდით იყო და ბენს შვებით დაუქნია თავი.
  
  "როგორ არის ის?"
  
  კენედიმ თვალი ჩაუკრა. "ის უფრო ბედნიერი იქნება ახლა, როცა შენ მოხვედი."
  
  მერე გამოფხიზლდა. "ჩვენ უნდა გადავარჩინოთ სხვა პატიმრები აქ, ჰეიდენ. ავიღოთ ისინი და დავტოვოთ ეს ჯოჯოხეთი".
  
  
  * * *
  
  
  ორი არმია ერთმანეთს შეეჯახა, კოალიციურმა ძალებმა მოწინააღმდეგეები ადგილზე დახვრიტეს, გერმანელებმა დანები დაუკრა და ცდილობდნენ სწრაფად მიახლოება.
  
  წამით დრეიკს ეგონა, რომ ეს დანით თამაში უშედეგო, სრულიად გიჟური იყო, მაგრამ შემდეგ გაახსენდა ვინ იყო მათი ბოსი. აბელ ფრეი. შეშლილს არ სურდა, რომ მის პარტიას ტყვიები გამოეყენებინა, თუ ისინი მის ფასდაუდებელ ნივთებს დააზიანებდნენ.
  
  მათ შორის დრეიკმა მტრის მიყოლებით მოჭრა. ჯარისკაცები ღრიალებდნენ და ურტყამდნენ ერთმანეთს ირგვლივ, ძალის გამოყენებით, რომელიც ძვლებს ამტვრევდა. ხალხი ყვიროდა. ბრძოლა იყო ყოვლისმომცველი ხელჩართული ბრძოლა. გადარჩენა დამოკიდებული იყო წმინდა იღბალზე და ინსტინქტზე და არა რაიმე უნარზე.
  
  როცა ისროდა, ურტყამდა და გზას ადგამდა, წინ ფიგურა შენიშნა. სიკვდილის მორევი დერვიში.
  
  ალისია მაილსი იბრძვის საერთაშორისო სუპერ ჯარების რიგებში.
  
  დრეიკი მისკენ შებრუნდა. ბრძოლის ხმა ჩაქრა. ისინი სარდაფის უკანა ნაწილში იყვნენ, მათ გვერდით ოდინის სარკოფაგი, ახლა ღია, მასზე დამაგრებული პროჟექტორების თარო.
  
  - კარგი, კარგი, - გაიცინა მან. "დრეკესტერი. როგორ ხარ, მეგობარო?"
  
  "იგივე როგორც ყოველთვის."
  
  "მმმ, მახსოვს. თუმცა ვერ ვიტყვი, რომ ძალიან დიდხანს ეკიდა, არა? სხვათა შორის, დიდი კატა იბრძვის თოკებზე. ცუდი არ არის ყოფილი ჯარისკაცისთვის, რომელიც სამოქალაქო გახდა.
  
  "Თქვენც ასევე. სად არის შენი BBF?"
  
  "WWF?"
  
  ორი მებრძოლი ჯარისკაცი დრეიკს დაეჯახა. მან ისინი ალისიას დახმარებით გააძევა და ორივეს სიამოვნებით აეწყო ის, რაც უნდა მომხდარიყო.
  
  "საუკეთესო მეგობარი ბიჭი სამუდამოდ? გახსოვთ ის? საყვარელი?"
  
  "ოჰ ჰო. მომიწია მისი მოკვლა. ნაძირალამ დაიჭირა მე და ფრეი ეზოში რომ ვტრიალობდით". მან ჩაიცინა. "გაბრაზებული გავხდი. Ისინი დაიხოცნენ." მან სახე მიიღო. "უბრალოდ კიდევ ერთი მკვდარი სულელი."
  
  "ვინ იფიქრა, რომ შეეძლო შენი მოთვინიერება", - თავი დაუქნია დრეიკმა. "Მე მახსოვს".
  
  "რატომ უნდა იყო ახლა აქ, დრეიკ? მე ნამდვილად არ მინდა შენი მოკვლა."
  
  დრეიკმა გაოგნებულმა გააქნია თავი. "არსებობს ტერმინი, რომელსაც მშვენიერი მატყუარა ჰქვია. ეს ორი სიტყვა აჯამებს ყველაფერს შენზე, მაილს, იმაზე უკეთ, ვიდრე შექსპირს შეეძლო."
  
  "Და რა?" ალისიამ ღიმილით ასწია სახელოები და ფეხსაცმელი გაიძრო. "მზად ხარ, რომ ბურთები გადმოგცეთ?"
  
  თვალის კუთხით დრეიკმა დაინახა აბელ ფრეი, რომელიც მათ მოშორდა და ვიღაც ჰადსონს უყვიროდა. ცხადია, მაილსი იცავდა მათ, როცა მათ ძალაუფლებას აძლევდა, მაგრამ ახლა მას სხვა პრიორიტეტები ჰქონდა. ტორსტენ დალი, ყოველთვის საიმედო, შეშლილი გერმანელის წინ დადგა და შეტევა დაიწყო.
  
  დრეიკმა მუშტები შეკრა. "ეს არ მოხდება, მაილს."
  
  
  ᲝᲠᲛᲝᲪᲓᲐᲮᲣᲗᲘ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  ალისიამ შოკში ჩააგდო მაისური, შემოიხვია მანამ, სანამ თოკივით მჭიდროდ არ გაიწელა, შემდეგ კი ორივე ხელით შემოიხვია კისერზე. ის იბრძოდა, მაგრამ მისმა თვითნაკეთმა აღკაზმულობამ შიგნით შეიყვანა.
  
  მის აწეულ მუხლებში - მუაი ტაი. ერთი. ორი. სამი.
  
  პირველს შემობრუნდა. ისევ შემოვბრუნდით. მეორე ნეკნების ქვეშ ჩაცუცქდა. მესამე დარტყმა მას ზუსტად ბურთებში მოხვდა. ტკივილმა მუცელში გაუჩნდა, გულისრევის შეგრძნება გამოიწვია და ზურგზე დაეცა.
  
  ალისია მის თავზე იდგა და იღიმოდა. "Რა ვთქვი? მითხარი, დრეიკი, ზუსტად რა ვთქვი". მან ხელი შეუწყო რაღაცის მიცემას.
  
  "შენი ბურთები."
  
  მან დაწია თეძო და დატრიალდა, რათა გვერდითი დარტყმა მიეტანა მის ცხვირზე. დრეიკმა ორივე ხელი ასწია და დარტყმა დაბლოკა. ვიგრძენი ერთი თითი ამოვარდნილი. ისე შებრუნდა, რომ პირისპირ იყო მისკენ, ერთი ფეხი მაღლა ასწია რკალში, შემდეგ კი ქუსლი შუბლზე ჩამოიტანა.
  
  ნაჯახის დარტყმა.
  
  დრეიკი უკან დაბრუნდა, მაგრამ დარტყმა მაინც მკერდში მოხვდა. და იმდენი ძალა, რამდენიც მაილსს შეეძლო მოეგროვებინა, აუტანელი ტკივილი გამოიწვია.
  
  კოჭზე დააბიჯა.
  
  დრეიკმა იყვირა. მისი სხეული სისტემატურად იყო გატეხილი, დალურჯებული და დასახიჩრებული. მან დაამტვრია ის, ცალი ცალი. დაწყევლილი იყოს სამოქალაქო წლები. მაგრამ შემდეგ, განა შეიძლება ის თანამდებობიდან გათავისუფლებაშიც კი დააბრალოს? ის ყოველთვის კარგი იყო. ის ყოველთვის ასეთი კარგი იყო?
  
  გატეხილი თუ არა სამოქალაქო პირი, ის მაინც SAS იყო და მან იატაკი მისი სისხლით შეიღება.
  
  უკან დაიხია. სამი მებრძოლი დაეცა მას, დაანგრიეს ყველაფერი მის გარშემო. დრეიკი გერმანელს ყელში იდაყვის მოწყვეტით ტკბებოდა. ხრტილის ხრაშუნა გაიგო და თავი ოდნავ უკეთ იგრძნო.
  
  ფეხზე წამოდგა და მიხვდა, რომ ნება დართო. ცეკვავდა, ფეხიდან ფეხზე გადადიოდა, თვალები შიგნიდან ეშმაკურობითა და ნაცრისფერით ანათებდა. მის უკან, დალი, ფრეი და ჰადსონი ერთად იყვნენ ჩაკეტილნი, იბრძოდნენ ოდინის კუბოს კიდეზე, მათი სახეები ტკივილისგან დახრილი იყო.
  
  ალისიამ მას მაისური ესროლა. მათრახივით მოხვდა, რის შედეგადაც სახის მარცხენა მხარე დაიწვა. მან ისევ დაარტყა და მან დაიჭირა. მან წარმოუდგენელი ძალით გაიყვანა. წაბორძიკდა და მის მკლავებში ჩაეშვა.
  
  "გამარჯობა".
  
  ორივე ცერი ყურების ქვემოთ მოათავსა, ძლიერად დააჭირა. მყისვე მან ღრიალი დაიწყო, ყოველგვარი დაუმორჩილებლობა გაქრა. ის საკმარისად აჭერდა ნერვულ კვანძს, რომ ნებისმიერი ნორმალური ადამიანი გამოეწვია.
  
  მილები როდეოს ხარივით გაიჭედა.
  
  უფრო ძლიერად დააჭირა. ბოლოს მის მჭიდრო ჩახუტებაში მიეყრდნო, ნება მისცა მას წონაში აეყვანა, კოჭლობდა და ცდილობდა ტკივილის გაზიარებას. მერე პირდაპირ წამოდგა და ორივე ცერა თითი მკლავების ქვეშ ჩარგო.
  
  პირდაპირ საკუთარ ნერვულ შეკვრაში. აგონიამ გადაუარა სხეულში.
  
  და ამიტომ დაკეტეს. ორი ძლიერი მტერი, რომლებიც ებრძვიან ტკივილის ტალღებს, ძლივს მოძრაობენ, უყურებენ ერთმანეთს დიდი ხნის დაკარგული საყვარლებივით თვალებში, სანამ სიკვდილი არ დაშორდება.
  
  დრეიკი ღრიალებდა და ვერ მალავდა თავის უბედურებას. "გიჟი... ძუ. რატომ... რატომ მუშაობ ამ... ამ კაცზე?"
  
  "ნიშნავს... მიაღწიოს... ბოლომდე."
  
  არც დრეიკი და არც მაილსი უკან არ იხევდნენ. მათ ირგვლივ ბრძოლა დასრულდა. კოალიციის უფრო მეტი ჯარი დარჩა ფეხზე, ვიდრე გერმანელები. მაგრამ ისინი განაგრძობდნენ ბრძოლას. და დრეიკმა ბუნდოვნად დაინახა დალი და ფრეი, რომლებიც ჩაკეტილნი იყვნენ მსგავს სასიკვდილო ჩახუტებაში, რომლებიც ბოლომდე იბრძოდნენ.
  
  მათ არც ერთი ჯარისკაცი არ შეუწყვეტია. პატივისცემა ძალიან დიდი იყო. კონფიდენციალურობაში და მიუკერძოებლად, ეს ბრძოლები გადაწყდებოდა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დაეცა და ალისია თავისთან მიიყვანა. მის თვალწინ შავი ლაქები ცეკვავდა. მან გააცნობიერა, რომ თუ იგი იპოვნიდა გზას, რომ მოეხსნა მისი ძალა, ის ნამდვილად დასრულებული იქნებოდა. ენერგია ყოველ წამს ტოვებდა მას.
  
  ის დაიხრჩო. მან უფრო ძლიერად დააჭირა, რომ აბსოლუტური მკვლელის ინსტინქტი ჩაარტყა მას. თითები გაუცურდა. ალისია წინ დაეცა, იდაყვით ნიკაპში დაარტყა. დრეიკმა დაინახა, რომ ის მოდიოდა, მაგრამ არ ჰქონდა ძალა ამის შეჩერება.
  
  მის თვალწინ ნაპერწკლები აფეთქდა. ის ზურგზე დაეცა და ფრეის გოთიკურ ჭერს შეჰყურებდა. ალისია წამოიწია და ტკივილისგან დამახინჯებული სახით დახუჭა მისი ხედვა.
  
  მათ ირგვლივ არცერთ ჯარისკაცს არ უცდია მისი შეჩერება. ის არ დასრულდება მანამ, სანამ ერთ-ერთი მებრძოლი არ გამოაცხადებს ზავას ან არ მოკვდება.
  
  "ცუდი არ არის," ხველა მან. "შენ მაინც გაიგე, დრეიკ. მაგრამ მე მაინც შენზე უკეთესი ვარ."
  
  თვალი ჩაუკრა. "Მე ვიცი".
  
  "Რა?" - Ვიკითხე.
  
  "შენ გაქვს... ეს ზღვარი. რომ მკვლელის ინსტინქტი. ბრძოლის რისხვა. არ აქვს მნიშვნელობა. მნიშვნელობა აქვს. ეს... ამიტომაც დავტოვე".
  
  "რატომ უნდა შეგაჩეროთ ეს?"
  
  "სამსახურის მიღმა რაღაც მაწუხებდა", - თქვა მან. "ეს ცვლის ყველაფერს".
  
  მუშტი მაღლა ასწია, მზად იყო ყელი ჩაეტეხა. გავიდა წამი. შემდეგ მან თქვა: "სიცოცხლე სიცოცხლისთვის?"
  
  დრეიკმა დაიწყო ენერგიის ნელ-ნელა დაბრუნება მის კიდურებში. "ყველაფრის შემდეგ, რაც გავაკეთე დღეს, ვფიქრობ, რომ მათ ჩემი დიდი ვალი აქვთ."
  
  ალისია უკან დაიხია და ხელი გაუწოდა მის დასახმარებლად ფეხზე წამოდგომაში. "მე ჭალები ვესროლე მიმირის ჭასთან თოკებისკენ. ოდინის საფლავზე არ მომიკლავს. ფრეის ყურადღება ბენ ბლეიკს მივაპყრო. მე აქ სამყაროს დასანგრევად არ ვარ, დრეიკ, აქ მხოლოდ გასართობად ვარ."
  
  "Ვადასტურებ." დრეიკმა წონასწორობა დაიბრუნა ზუსტად მაშინ, როცა ტორსტენ დალმა აწია აბელ ფრეის დაბნეული სხეული ოდინის კუბოს ფართო კიდიდან. ის იატაკზე სველი ხრაშუნით დაეცა და უსიცოცხლოდ დაეშვა იტალიურ მარმარილოს მოსაპირკეთებელ ქვებზე.
  
  გაისმა და გაიჟღერა მთელი კოალიციის ჯარები.
  
  დალმა მუშტი შეკრა და კუბოს შიგნით შეხედა.
  
  "იმ ნაბიჭვარს ეს პრიზი არასდროს უნახავს," გაეცინა მან. "მისი ცხოვრების საქმე. იესო ქრისტე, თქვენ უნდა ნახოთ ეს. "
  
  
  ორმოცი ექვსი
  
  
  
  სტოკჰოლმი
  
  
  ერთი დღის შემდეგ, დრეიკმა მოახერხა დაკითხვის გაუთავებელი რაუნდისგან თავის დაღწევა, რათა რამდენიმე საათი დაეძინა ახლომდებარე სასტუმროში, ერთ-ერთ უძველეს და საუკეთესო სასტუმროში სტოკჰოლმში.
  
  ფოიეში ის ელოდა ლიფტს და აინტერესებდა, რატომ გადაიღეს მთელი მისი აზროვნების პროცესი. ისინი გიჟდებოდნენ უძილობის, მუდმივი ცემისა და ძლიერი წნეხისგან. გამოჯანმრთელებას რამდენიმე დღე დასჭირდა.
  
  ლიფტი დარეკა. მის გვერდით ფიგურა გამოჩნდა.
  
  კენედი, ჩვეულებრივი შაბათის შარვალ-კოსტუმში გამოწყობილი, თმა მჭიდროდ გადავარცხნილი უკან, დაღლილი თვალებით სწავლობს მას.
  
  "გამარჯობა".
  
  სიტყვები არ იყო საკმარისი. მისი კითხვა, კარგად იყო თუ არა, არა მხოლოდ კოჭლი იყო, ეს იყო სრულიად სისულელე.
  
  "გამარჯობა შენც."
  
  "იმავე სართულზე?"
  
  "Რა თქმა უნდა. ისინი ყველას იზოლირებულები გვყავს, მაგრამ ერთად".
  
  შიგნით შევიდნენ. სარკეში მათ გაფუჭებულ ანარეკლს უყურებს. მოერიდეთ კონტაქტს საჭირო ვიდეოკამერასთან. დრეიკმა ცხრამეტი ღილაკს დააჭირა.
  
  "შენც ისეთივე კარგი ხარ ამაში, როგორც მე, კენედი?"
  
  გულიანად ჩაიცინა. "გიჟური კვირა ან კვირები. Დარწმუნებული არ ვარ. სიგიჟემდე მიყავს ის, რომ მე ჩემს მტერთან ბრძოლაში დავასრულე და ამ ყველაფრის ბოლოს ჩემი სახელი გავწმინდე".
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "როგორც მე. ირონიულია, არა?"
  
  "Სად წავიდა? ალისია."
  
  "იმ ღამეში, სადაც ყველა საუკეთესო საიდუმლო მიდის, ის და ის ჯიქი ჰადსონი", - მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "გადავიდა მანამ, ვინც მათ ნამდვილად აინტერესებდა. საუბრისას, ალბათ, ერთმანეთს ჭკუიდან უშლიდნენ".
  
  "სწორად მოიქეცი. აქ ისინი არ იყვნენ მთავარი ინსპირატორები. ალისია საშიშია, მაგრამ არა გიჟი. ოჰ, და არ გულისხმობთ "ღამის სიჩუმეში".
  
  მან ერთი წუთი დაუთმო მისი დინოზავრის კლდის მითითების დამუშავებას. Მან გაიცინა. მისი განწყობა მზიან დღეს ვერცხლისწყალზე უფრო სწრაფად გაიზარდა.
  
  "რაც შეეხება ჰეიდენს?" თქვა კენედიმ, როცა ლიფტის კარები დაიხურა და ძველმა მანქანამ ნელ-ნელა აწევა დაიწყო. "როგორ ფიქრობ, ის ბენთან დარჩება?"
  
  "ნამდვილად იმედი მაქვს. თუ არა, მაშინ მაინც მგონია, რომ ახლა სექსი ჰქონდა.
  
  კენედიმ მხარში დაარტყა. "ნუ ითვლი იმ ქათმებს, მეგობარო. იქნებ ის დაწერს მისთვის სიმღერას."
  
  "შენ დაარქვი - სამწუთნახევარი შენთან!"
  
  ნელა გაფრინდნენ მეშვიდე სართულს. "Მახსენებს. იქ, ოდინის საფლავში, რა თქვი იქ? რაღაც იმაზე, რომ იორკში დავრჩები და საკუთარი საარსებო წყარო ვიშოვო".
  
  დრეიკი მას მზერას უყურებდა. მან მას მაცდუნებელი ღიმილი აჩუქა.
  
  - კარგი... მე... მე... - ამოისუნთქა და შეარბილა. "მე უიმედოდ ვარ ამ პრაქტიკის გარეშე."
  
  "Რა?" კენედის თვალები გაუბრწყინდა ბოროტებით.
  
  "ძველმა დინო-როკ ჯგუფმა Heart-მა მას უწოდა საბოლოო მაცდუნება. იორკშირში ჩვენ უბრალოდ ვამბობთ "ჩიტთან საუბარი". ჩვენ უბრალო ხალხი ვართ".
  
  როცა ლიფტი მეთოთხმეტე სართულს გასცდა, კენედიმ პერანგი გაიხადა და იატაკზე დაუშვა. ქვეშ წითელი გამჭვირვალე ბიუსტჰალტერი ეცვა.
  
  "Რას აკეთებ?" დრეიკმა იგრძნო, როგორ აუჩქარდა გული, თითქოს ელექტროშოკი დაემართა.
  
  "მე ვიშოვი საარსებო წყარო."
  
  კენედიმ შარვალი გაიხსნა და იატაკზე დაუშვა. მას შესაბამისი წითელი ტრუსი ეცვა. მათ სართულზე მისვლისას ლიფტი ჩაქრა. დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი სული და ყველაფერი ამაღლდა. კარი გვერდზე გასრიალდა, გაიღო.
  
  ახალგაზრდა წყვილი ელოდა. ქალმა ჩაიცინა. ბიჭმა დრეიკს გაუღიმა. კენედიმ დრეიკი ლიფტიდან გამოიყვანა და დერეფანში შევიდა, შარვლის კოსტუმი კი უკან დატოვა.
  
  დრეიკმა უკან გაიხედა. "არ გინდა ეს?"
  
  "მე ეს აღარ მჭირდება."
  
  დრეიკმა აიყვანა იგი. "კარგი, ეს არის სწრაფი ფეხით ჩემს ოთახში."
  
  კენედიმ თმა ჩამოუშვა.
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"