Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

גולליווער און די דריט רייך

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    גולליווער באוועגט זיך אין אַ חלום אין אַ פּאַראַלעל אַלוועלט. דארט זעט ער שלאנגן און מוז זיך לערנען, אז עס איז דא א דריטן רייך און היטלער'ס דייטשלאנד, וואס ווערט געהאלפן פון א פייע-מעשה שרעטל. אַ יונג האָבביט יינגל איז געשיקט צו העלפן די וססר. אָבער ער געפינט זיך אין אַ קינדער-אַרבעטער־קאָלאָניע, וואָס קען נישט העלפֿן סאָוועט-רוסלאַנד. און די דײַטשן האָבן געכאַפּט די וססר!

  גולליווער און די דריט רייך
  אַנאָטאַציע
  גולליווער באוועגט זיך אין אַ חלום אין אַ פּאַראַלעל אַלוועלט. דארט זעט ער שלאנגן און מוז זיך לערנען, אז עס איז דא א דריטן רייך און היטלער'ס דייטשלאנד, וואס ווערט געהאלפן פון א פייע-מעשה שרעטל. אַ יונג האָבביט יינגל איז געשיקט צו העלפן די וססר. אָבער ער געפינט זיך אין אַ קינדער-אַרבעטער־קאָלאָניע, וואָס קען נישט העלפֿן סאָוועט-רוסלאַנד. און די דײַטשן האָבן געכאַפּט די וססר!
  . קאפיטל נומ 1 .
  מיד פון שקלאַף אַרבעט, דער העלדיש טראַוולער סלעפּט און האט אַ חלום וואָס איז געווען פיל מער טשיקאַווע ווי פאַקט.
  דער יינגל גולליווער איז געווען פליענדיק אויף אַ שלאנג, און לעבן אים איז געווען אַ מיידל פון אַנפּרעסידענטיד שיינקייט. שוין גאַנץ אַ דערוואַקסן, אָבער נאָך יונג, און זייער מאַסקיאַלער און קערווי. און אויף איר האָר די קאָליר פון גאָלד בלאַט, עס איז געווען אַ רייַך קרוין פון דימענטן און עטלעכע שטיינער אַזוי העל, ווי שטערן, אַז זיי האָבן אויסגעשטרעקט אַפֿילו די גרעסטע און טייערסטע דימענטן.
  דער יינגל טראַוולער געפרעגט:
  -ווער ביזטו?
  האָט דאָס מיידל געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - איך בין פּרינסעס ליאַ! און אין דעם מאָמענט איך באַפֿעל אַ אַרמיי פון דראַגאָנס!
  גולליווער האט צוריקגעקוקט. און אין פאַקט, עס איז געווען אַ גאַנץ סטייַע פון דראַגאָנס אין די הימל, און אַלע די באשעפענישן געווען שיין. און עס זענען געזעסן אויף זיי פּרעכטיק גערלז.
  אבער די מערסט שיין און דילייטפאַל איז געווען נאָך די מלכּה. און דער שלאנג, אויף וועלכן זיי זענען דריי געפלויגן, צוזאמען מיט אן אנדער שיינקייט, איז געווען באמת פאַביאַלאַס. דאָ איז געווען די מאַנשאַפֿט. און דערבײַ זײַנען אַלע מײדלעך באָרװעס, כאָטש זײער נאַקעטקײט איז פֿאַרדעקט מיט טײַערע שטײנער און קרעלן.
  אבער זיי האבן נישט באַהאַלטן אָדער די שאָקאָלאַד באַרס פון די אַבס אויף די מאָגן, אָדער די באַללס פון מוסקל ראָולינג אונטער די בראָנדז הויט. אין דער זעלביקער צייַט, די סאָלעס האָבן אַן עלעגאַנט און יינציק בייגן פון די כילז.
  דער בחור האט געשריבן:
  - ווי שיין איר זענט. איר גערלז זענען באמת אַ נס!
  לײא האט א שאקל געטאן מיט אירע האר מיט דער קאליר פון בלעטל גאלד און געזונגען:
  די מײדלעך זײַנען אַלע שײנע, באָרװעס,
  זיי זענען שטאַרק און וואָריערז פון די מאַנגער ...
  די בעאַוטיעס האָבן אַ זייער שטרענג קוק,
  דאס הארץ איז קלאר פרייליך מיט זיי!
  גולליווער האט מסכים געווען מיט דעם. ער האט ארומגעדרײט די שװערד אין די הענט, געמאכט דערמיט א געשטאלט און געזאגט:
  - אָן קיין צווייפל, עס איז מער שפּאַס מיט איר!
  א קאָלעקטיוו פון שיינקייט פלו אויף דראַגאָנס. עס איז אַ גאַנץ אַרמיי פון זיי, גלענצנדיק און יינציק. און די שלאנגן האבן געמאלט פליגל אין אלע קאלירן פון רעגנבויגן. און עס האָט זיך אויסגעזען, אַז זיי זענען באַצירט געוואָרן מיט טייערע שטיינער.
  גולליווער האט געשריבן:
  - יעדער לוסטיקער מענטש איז א שלאנג אויף זײן אופן, אבער נישט קײן זיבן־קעפ, נאר אפטמאל אן קאפ!
  פּרינסעס ליאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  - אנדערש ווי א שלאנג, דארף א מאן נישט אפשניידן די קעפ, ער פארלירט זיי שוין ווען ער קוקט אויף א פרוי!
  דער קריגערישער בחור האט געווארפן די נאקעטע פינגער - ער האט אויסגעזען ארום צוועלף יאר אלט און האט נאר געטראגן קורצע הויזן, דערפאר האט ער געווארפן די נאדל. אַזוי עס פלו דורך און פּירסט דורך אַ גאַנץ גרויס קאָמאַר, מאָרד עס צו טויט.
  גולליווער באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - אזעלכע , װא ס זײנע ן בײז ע װ י א װעש , או ן מי ט דע ר אינטעליגענ ט פו ן א ן אינזעקט , מאכ ן פו ן א מאלע ן א מאהל !
  וואָריער פּרינסעס ליאַ באשטעטיקט:
  - פֿאַר עמעצער וואס האט די סייכל פון אַ פליען, יעדער ינסעקט איז אַ העלפאַנד!
  און זײ האָבן געלאַכט. עס האָט אויסגעזען זייער מאָדנע. א סטײדע גיס זײנען זײ פארפלויגן. ד י פײגע ל זײנע ן געװע ן גאנ ץ גרוים ע או ן פעטע , מי ט א גרויםע ר פליגל . אויפן פֿירער פֿונעם פּאַק איז געזעסן אַ פּאָר: אַ ייִנגעלע און אַ מײדל, און זײ האָבן אין די הענט געהאַלטן זילבערנע גלעקלעך, װאָס זײ האָבן געקלונגען מיט פֿרײלעך.
  גולליווער האט געשריבן:
  - אַדאַלץ אָפט ליגן, קינדער מאַכן זאכן, און אַלט מענטשן בכלל ליגן צו די פונט פון בעיבי רעדן!
  די פרינצעסין מײדעלע האט א נײד געטאן און צוגעגעבן:
  - דער עלטער איז נישט קײן פרײד, נאר ארײנפאלן אין קינדער־יארן איז נאך א גרויםער אומגליק!
  די קינדער אויף דער פירער גאַנדז האָבן פּלוצלינג געזונגען:
  ווי אַזוי האָט דאָס שלעכטס זיך אָנגעהויבן אין דער אַלוועלט?
  ס'איז אמת אז דער באשעפער אליין געדענקט נישט...
  עס איז מעגלעך אַז עס איז אייביק,
  עס גייט נישט אויס ווי די פלאַמעס פון די אַנדערווערלד!
  
  איר זענט נישט דער ערשטער צו וויסן אַז אדם האָט געזינדיקט,
  חוה איז נישט געווען די ערשטע וואס איז פארדארבן געווארן פון דעם פלייש...
  דער שיכור וואס ציט זיך פון דער שטאט "אגדעם",
  דער באָכער וואס סמאָוקס "פּלאַן" אין די רעסעס ...
  
  יעדער וואס ווייסט וואס איז שלעכטס
  צוגעוווינט צו ברעכן דין אן מורא...
  און פֿאַר וועמען נאָר גוט איז אַ מאַסע,
  ווער נאָר וויל צו בויגן פֿאַר זיך!
  
  איך וויל עס נאך אראפרייסן פון די ווינטלים,
  אפילו ווי אַ בעיבי איך האָבן די אָנטרייַבן צו מאַכן אַזאַ אַ באַלאַגאַן ...
  פארוואס שילט א בייזע מאמע א קינד?
  וואו גייען זיי אין דער קאמף פון א שווערער ארמיי?
  
  בלויז איין קאַרש איז סטאָול פון זומער גאָרטן,
  נאך איינער הרגעט סוחרים מיט א שטאלהויף...
  וועמענס קאָפּ איז אָפּגעשניטן מיט אַ קרומער האַק,
  װעמען דער עקזעקוזאטאר װארפט אויפן ראד.
  
  דער עמעזזלער גנבעט, שפײענדיק אויף זײן געװיסן,
  און ווער סטאָול די בעטלער ס קאָינס ...
  איך בין אפילו צופרידן פֿאַר איין האַלב שטיק,
  אנדערע הנאה פרויען ס קערלז.
  
  יאָ, עס זענען פילע פנימער, פילע פאַסאַץ פון בייז,
  זיין פנימער זענען ווונדערלעך אין קיין שאָטן.
  אבער די תאוה איז נאך גוט אין דער נשמה,
  כאָטש די וועלט אַרום אונדז איז, וויי, שרעקלעך ווילד!
  
  די אלמנה וויינט, דער יתום קוועטשט -
  אונדזער וועלט גייט צו גיהנום ...
  איז עס טאַקע מעגלעך אַז די האַרץ פון גאָט איז מאַנאַליטיק,
  צי האָט מען קיין אָרט אין גאָטס גן עדן?
  
  איר וועט געפֿינען די ענטפער בלויז אין זיך,
  ווען איר זענען ביכולת צו שנייַדן די כעס אין דיין געדאנקען ...
  ווען דו באצאלט שלעכטס מיט גוטס,
  און האַלטן צו פּלאָמבירן דיין טראכט!
  ד י קינדע ר האב ן זי ך זײע ר פרײלע ך או ן שײ ן געזונגען , נאכדע ם האב ן ז ײ אויסגעשטאקע ן ד י צונגע ן בײ ם גולליווער . דער העלדישער נאַוויגאַטאָר האָט אין רעאַקציע צו זיי אויסגעשטעקט די צונג.
  און געלעכטער און זינד...
  גולליווער באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - דער מיינונג פון אַ קינד איז ווי אַ נס. און דאָ איר וועט שטימען, איר וועט האָבן קיין אַבדזשעקשאַנז!
  פּרינסעס ליאַ האָט געכײַכט און געזונגען:
  נעכטן בין איך געווען א קינד,
  מען קען דא גארנישט טוהן...
  בעסער אַ לייב קאַב ווי אַ נאַריש העלפאַנד קאַלב
  און דער שלאנג וועט זיין קאַפּוט!
  און זײ האָבן געטראָפֿן: אַ ייִנגל און אַ מײדל מיט באָרװעטע פֿיס. יא, זיי האָבן גרויס אַדווענטשערז דאָ. און פילע פאַרשידענע נואַנסיז. אַזוי לעבן איז געגאנגען נאָר פייַן.
  גולליווער האט באמערקט, אז די מײדלעך אויף די שלאנגן האבן אנגעהויבן עפעס צו װארפן אויף די מידזשעס מיט די נאקעטע פינגער. וואָס אַ פֿירמע נוסח דאָס איז - צו נעמען פליעס און צעטרעטן זיי. נו? אויב דאָס איז וואָס זיי ווילן, אַזוי זיין עס. די הויפּט זאַך איז נישט צו פאַרלירן דיין קאָפּ.
  אָבער גולליווער איז נישט אַ שרעקעדיק פייטער. כאָטש איצט ער איז נאָר אַ יינגל.
  און פּרינסעס ליאַ געפרעגט דעם יינגל:
  - האסט ליב האניג ?
  דער יונגער קעמפער האט א ניד געטאן:
  ― אַװדאי!
  האָט דאָס מיידל געענטפערט וויציק:
  - בי האָניק ברענגט געזונט, האָניק רעדעס פון פּאַלאַטישאַנז נאָר גרונט צוקערקרענק אַנטוישונג!
  גולליווער האט וויציק צוגעגעבן:
  - דער האָניק פון בינז מאכט די הענט קלעפּיק, דער האָניק פון פּאָליטיקער מאכט די מטבעות פון גאַלאַבאַל סימפּלאַטאַנז שטעקן צו די פּאָז!
  די מיידל קעמפער מסכים מיט דעם:
  - ניט קיין ענין ווי זיס די רייד פון די פּאָליטיקער איז, אַחוץ צוקערקרענק, דאָס טוט נישט פאַרשאַפן קיין אַנטוישונג פֿאַר די וואס טאָן ניט האָבן סייכל!
  דער וואָריער יינגל האט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - א מענטש קאן קײנמאל נישט האבן מער װי אײן פאטער, אבער די מדינה האט א צען צענדליק קאנדידאטן פאר דער ראלע פון פאלק פאטער!
  נאָך וואָס ביידע קעמפער: אַ יינגל און אַ מיידל, פייַפן, שטעלן די נאַקעט טאָעס אין די מויל. וואָס געפֿירט די טרייסלען פון די אַטמאָספער און די אָפּזאָגן פון נאַטירלעך עלעקטרע. או ן ד י פארשטױפט ע מי ט זײנע ן אראפגעפאלן , געפאל ן גלײ ך אוי ף ד י צעשויבערט ע קעפ , פו ן ד י ארקן , זײ א דורכגעפיר ט או ן דורכגעשטעצט .
  פּרינסעס ליאַ האָט געזאַנג געזאַנג:
  - מאמע , האלט , טאטע , האלט .
  אויב עס איז געווען יעדער אָוונט, דאָס וואָלט זיין לעבן!
  ד י אָרקע ס האב ן זי ך געפונע ן אונטע ר ד י שלאנגע ן או ן ד י מײדלעך , זײער ע באָרװעס ע מאנשאפט .
  און עס האט זיך אנגעהויבן געצילט און נישט אזוי געציילטע באמבארדירונגען, ווארפן היימישע גראנאטן געמאכט פון קוילן שטויב, אדער עפעס נאך קילער און מער דעסטרוקטיוו.
  באזונדער ם הא ט מע ן גענוצ ט זײע ר שארפע , גיפטיק ע נאדלען , װעלכ ע האב ן מי ט א ן טױט ט דורכגעפיר ט ארק ן או ן גאבלינע . דאָס איז וואָס די גערלז טאַקע גענומען און זיך אויף.
  פּרינסעס ליאַ האָט אויך זייער גענוי געשאָסן אויף די כערי אָרקס און געזונגען:
  - נאָסטראַדאַמוס, נאָסטראַדאַמוס,
  דער מלך פון ווייַס מאַגיש ...
  נאָסטראַדאַמוס, נאָסטראַדאַמוס,
  דער ווייטיק אין מיין האַרץ טוט נישט ייַנגיין!
  נאָסטראַדאַמוס, נאָסטראַדאַמוס,
  מיידל פון באָרוועס חלומות,
  נאָסטראַדאַמוס, נאָסטראַדאַמוס -
  דו ביסט די איינציגע ישועה!
  און דער קריגער האָט געוויזן איר לאַנג און טויטלעך צונג.
  נאָך וואָס ער וועט נעמען עס און שפּייַען עס אויס מיט פייַערד פעדערז פון פלאַם. דאָס איז באמת אַ מיידל מיט קאָלאָסאַל שטאַרקייט און ויסערגעוויינלעך טאַלאַנט. וואָס איז טויגעוודיק פון אַ פּלאַץ. און אויב עס ברייקס זיך, דעמאָלט גאָרנישט קענען שטיין קעגן אים.
  דער יינגל טראַוולער גולליווער אויך פייערד שווער און אַגרעסיוו פייַער בייַ די אָרקס פון זיין שלאנג. ע ר הא ט געטראפ ן זײע ר אקטױו ע או ן װירקלעך . און דער קינד וואָריער האט אַ קלאָר טאַלאַנט פֿאַר נצחון און דער וועט צו בעל די מיליטעריש קונסט.
  ניין, ער איז קעגן דעם, די אָרקס קענען נישט אַנטקעגנשטעלנ זיך. און די גערלז פייערד זייער יפעקטיוולי, נישט געבן די פייַנט די מינדסטע געלעגנהייַט. דאָס איז באמת אַן עפּיש שלאַכט.
  דער יינגל טראַוולער גולליווער אַפֿילו סאַנג:
  פרייען זיך, פרייען זיך,
  צו די מאַכט פון די טרעגער טאָג ...
  פרייען זיך, פרייען זיך,
  פארוואס בין איך נישט ארויף אויף מיין פערד?
  דאָס איז באמת אַ פייטינג און פּערקי ליד. און אין דער זעלביקער צייַט עס איז אַ גאַנץ צעשטערונג פון די אָרקס. או ן ד י מײדלע ך פו ן ד י שלאנג ן האב ן זי ך אנגעהויב ן צ ו שיסן , מי ט קרײסבויג ן אוי ף זײ , געשפינע ן ד י פויק ן מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  און דאָס אַלץ האָט אויסגעזען אַזוי קיל און גראָטעסק, מען האָט ממש באַשאַפן אַ נייע און אייגנאַרטיקע געשיכטע. אי ן װעלכע ר ע ס אי ז ניש ט געװע ן קײ ן פלא ץ פא ר שװאכ ע או ן קראנקע .
  נאָר פּרוּווט צו באַקומען נאָענט צו גערלז ווי די און זיי וועלן צעברעכן ווער עס יז אין אַ שטיק פון שטיקל.
  און ווי זיי זאָגן, מעשוגע קו קרענק איז קאַנטיידזשאַס. און די וואָריערז זענען ביכולת צו ווייַזן דעם גאַנץ געוויינטלעך. און זיי האָבן געשלאָגן די שונאים מיט גרויס התלהבות. אוּן זֵיי הָאבִּין זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען. דערצו, אַלץ איז געטאן מיט גרויס ינטענסיטי.
  אַזוי איר וועט נישט קענען צו טאָן פיל קעגן אַזאַ אַ אַרמיי. און די וואָריערז זענען אַזוי אין די אָרקס אַז זיי קען נישט אַנטלויפן. דאָס איז די באמת דעסטרוקטיווע ווירקונג פון אַראָוז און קראָסבאָו באָלץ.
  גולליווער האט עס גענומען און געזונגען:
  דרייען מוטיק און צעשטערן
  עס וועט זיין לעבן פון די האַרץ!
  פּרינסעס ליאַ באמערקט:
  - קינדער זענען בעסער ווי אַדאַלץ ווייַל זייער עלטער דזשאַסטאַפייז זייער יוגנטלעך נאַרישקייט!
  האָט דער וואָריער יינגל באַמערקט:
  - יוגנט דזשאַסטאַפייז נאַרישקייַט, אָבער נישט מעשוגע; צו ויסטיילן שוואַרץ פון ווייַס איר טאָן ניט דאַרפֿן אַ פּלאַץ פון יאָרן און וויסן!
  און דער טערמינאַטאָר יינגל האט פייַפן, און וואלקנס פון קראָוז זענען געפאלן ווי האָגלשטיין אויף די קעפ פון צעשויבערט אָרקס.
  פּרינסעס ליאַ טוועעטעד:
  - קיין שכל, באַטראַכטן אַ קאַליע, די מיינונג איז נישט אָפענגען אויף די יאָרהונדערט! אפילו אויב איר האָט שטאַרקייט אָן סייכל, איר זענט אַלע שוואַך!
  גולליווער לאַדזשיקלי באמערקט:
  - מוסקל געמאכט פון שטאָל וועט נישט פאַרגיטיקן פֿאַר אַ דעמב קאָפּ!
  אן אנדער פון די גערלז פריילעך באמערקט:
  - עס איז נישט אַ פּראָבלעם פֿאַר אַ מיידל - אויב עס איז אַ נאַקעט פֿיס, עס איז ערגער פֿאַר אַ מיידל - אונטער די פּיאַטע פון אַ שטיוול!
  פּרינסעס ליאַ האָט לאַדזשיקלי געזאָגט:
  - אויב איר ווילן צו ווערן אַ מויז, האָבן אַ דזשאָוקער אין דיין קאָפּ!
  גולליווער האט געציטערט מיט א טשאקעלע:
  - א װאלף װערט שפײזט מיט שנעלע פיס, א פרוי מיט שלאנקע פיס, װען ציגן זויגן!
  דערנאך איז א געלעכטער דורכגעלאפן אין די רײען. און פּרינסעס ליאַ האט געזאגט:
  - דער בעסטער וועג צו ציען קאָינס פון אַ מענטש 'ס בייַטל איז מיט די נאַקעט טאָעס פון אַ מיידל'ס פֿיס!
  די קאָונטעסס מיידל באמערקט:
  - א מיידל ס נאַקעט פּיאַטע וועט באַקומען די מערסט מאָדערן קליידער אויב אַ מענטש האט אַ נאַריש שטיוול און אַ פול פּעלץ שטיוול!
  גולליווער טוועעט הומאָראָוסלי:
  - באָרוועסע מײדלעך האָבן ליב ניט נאָר שיך און פּעלץ שיך, נאָר זײ שטופּן זיך אונטער די נאַקעט לעבנס־כילעס!
  דערנאָך האָבן זיי עס גענומען און געזונגען אין כאָר:
  און דערנאָך פֿון דעם גרעסטער באַרג,
  יגאַלז פליען צו גולליווער ...
  זיצן אַראָפּ גולליווער אויף פערד -
  מיר װעלן אײַך גיך אַהין ברענגען!
  
  און גולליווער געזעסן אויף די אָדלער,
  געוויזן די גרעסטע בייַשפּיל ...
  און עס איז נישט גרינג צו פירן אַ יינגל,
  לימפּאָפּאָ וועט זיין אויף זיין וועג באַלד!
  און די וואָריערז וועלן נעמען און ויסשטעלן די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז פון זייער בריסט און שלאָגן די אָרקס מיט בליץ. און דאָס וועט גאָר פאַרברענען אַ פּלאַץ פון אָרקס.
  דאָס איז באמת זייער מאַנשאַפֿט.
  פּרינסעס ליאַ געפרעגט גולליווער:
  - װײם ט אי ר , א ז אי ן דע ר צוקונפט װע ט פארקומע ן ד י צװײט ע װעלט־מלחמ ה או ן ע ס װע ט זײ ן אז א קילער , װ י היטלער !
  גולליווער האט געטשעפעט און געענטפערט:
  ― דאָס האָב איך ניט געװוּסט, אָבער איצט װײס איך!
  דאָס מיידל האָט אַרויסגעוואָרפן די ציין און ווייטער געזאָגט:
  און היטלער האָט געהאַט אַ פּראָבלעם: עס האָט זיך באַוויזן איין זייער קילער טאַנק דיזיינער, אַ שרעטל. און ער האָט געמאַכט דעם מאַוס טאַנק, ווײַט בלויז פֿינף און פֿופֿציק טאָנס און אַ הייך אַן און אַ האַלבן מעטער מיט דער זעלבער באַפֿאנצונג, פאנצער און מאָטאָר!
  גולליווער האט נאכאמאל א שאקל געטאן מיט די פלײצעס און ערלעך געענטפערט:
  - איך טאָן ניט וויסן וואָס אַ טאַנק איז! און מיט וואָס עסן איר עס?
  פּרינסעס ליאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  - נו, עס איז אַ לאַנג געשיכטע. אין קיין פאַל, אין דעם אַלוועלט מענטשן האָבן געפּלאָנטערט היפּש פראבלעמען. און קודם-כל, די וססר, וואָס האָט געקעמפט מיט די הויפּט-כוחות פונעם דריטן רייך און אירע בונד. אַחוץ פֿאַר איטאליע. וואָס איז אַ פופציק-פינף טאָן מויז? דאָס איז פראָנטאַל פאנצער פון 240 מילאַמיטערז, זייַט פאנצער פון 210 מילאַמיטערז, און אויף סלאָפּעס, אַ 128-מם קאַנאָן, און אַ 75-מם קאַנאָן מיט אַ מאָטאָר פון טויזנט צוויי הונדערט און פופציק כאָרספּאַוער. דאָס האָט געגעבן אַ גיכקייַט פון וועגן זיבעציק קילאָמעטערס פּער שעה, מאכן די מאַשין פּראַקטאַקלי ימפּענאַטראַבאַל פון אַלע אַנגלעס. פון די אָנהייב פון 1944, דעם מאַשין געגאנגען אין מאַסע פּראָדוקציע. ווי אַ רעזולטאַט, אין זומער 1944, די נאַציס האָבן אַקיומיאַלייטיד ימפּרעסיוו אַרמערד פויסט.
  און דעם 20סטן יוני האָבן זיי איבערגעגעבן צוויי שטאַרקע שטרײַקן, איינער פֿון מאָלדאָווע, דער צווייטער פֿון מערב־אוקראַיִנע, אין קאָנווערגנדיקע ריכטונגען. און צוליב דעם איז דער פאַרטיידיקונג פון די סאָוועטישע מיליטער געשטאָרבן, און עס איז דורכגעשטעקט געוואָרן, ווי מיט אַ שלאָגן באַראַן. מאַוס-2 טאַנק איז געווען ימפּענאַטראַבאַל צו אַלע טייפּס פון סאָוויעט גאַנז. און אויסערדעם, עס איז גאַנץ רירעוודיק און האט גוט דרייווינג קעראַקטעריסטיקס. דאס מאַשין איז געווען אַ פאַקטיש שטראָף.
  אוי ך ד י בונדירט ע האב ן זי ך פאסיװירט . די אַפענסיוו אין איטאליע האָט זיך געענדיקט אין באַזיגן און די לאַנדינג אין נאָרמאַנדי איז ווידער פּאָוסטפּאָונד.
  אין דערצו, די דייטשישער שטעלן אין פּראָדוקציע די פאָרמאַדאַבאַל ME-262, וואָס איז געווען זייער שווער צו דרייען אַראָפּ. עס איז געווען אַ דזשעט פייטער, מיט פיר 30-מם קאַליבער לופט קאַנאַנז. און אזוי האט ער ארויסגענומען די סאוועטישע עראפלאנען, אראפגעשאסן הונדערטער פון זיי. און די מערב קאָואַלישאַן אויך. היטלער האט אויך עטוואס פארלאכטן דעם V-2 פראגראם און אנשטאט טייערע און ווייניגער נוצעליכע באליסטישע און קרוז מיסילס, האט זיך פארלאזט אויף אראדא-טיפ דזשעט באמבארדירונגען.
  טשערטשיל און רוזעוועלט האָבן זייער עק צווישן די פיס, פּלוס זיי זענען געווען שווער געדריקט דורך די דייַטש סובמאַרין פליט. און די אַלייז געפֿינט ביידע דייַטשלאַנד און יאַפּאַן אַ טרוס. היטלער האט מסכים געווען אויף דעם באדינג אז די אליאירטע זאלן פארלאזן סיציליע און סאַרדיניע. וואָס איז געווען דערגרייכט.
  בע ת דע ר שטילקײ ט מי ט דע ר דריטע ר רײ ך הא ט מע ן װידע ר אנגעהויב ן האנדל־באציאונגען . ביידע די USA און בריטאַן אנגעהויבן צו צושטעלן ייל דאָרט. או ן ד י דײטש ן האב ן געפיר ט א א עפענסױ ו אי ן אוקראינע , האב ן זי ך פארנומע ן קײ ן או ן װידע ר ארײ ן אי ן אדעס .
  די מאַוס-2 טאַנק איז געווען ינווינסאַבאַל. א יינגער מאָדעל פון די מאַוס אויך ארויס - די טיגער-3, וואָס איז געווען לייטער און מער רירעוודיק מיט איין 88-מם קאַנאָן.
  אזו י האב ן זי ך ארײנגעגאס ן ד י סאװעטיש ע מיליטער . און דאָס איז געווען אַ קריטיש מאַך ...
  גולליווער ינטעראַפּטיד פּרינסעס ליאַ:
  - איר זאָגן אַזוי פילע אומפאַרשטענדלעך ווערטער. פֿאַרגעסט נישט, אַז איך בין נאָר אַ קינד פֿון אָנהייב 18טן יאָרהונדערט. און אונדזער מדרגה פון טעכנאָלאָגיע אַנטוויקלונג איז נישט זייער גוט!
  פּרינסעס ליאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן מיט אַ שמייכל.
  - איך ווייס דאס! אבער איך רעד פון מיטן 20טן יארהונדערט. און דאָס האָט נאָר איין קאַרליק געטאָן. און איר מוזן שטימען אַז דאָס איז ערנסט!
  גולליווער האָט געזונגען מיט פאַרגעניגן:
  - דורך די קאַנסטראַקשאַן פון צוויי וועלטן, די אַלט וועלט איז באשאפן ... אין דעם קאָנטעקסט פון מלחמה, עס איז איך און זיי, און דאָס איז ערנסט!
  פּרינסעס ליאַ באמערקט:
  - אין אנהייב פון ערשטן און צוואנציגסטן יארהונדערט האט זיך באוויזן א דעמאנישער וולאדימיר, מיט באלדקייט, וואס איז געווען א שפיאן, וואס האט פארכאפט די מאכט אין רוסלאנד, און ער האט אויך געמאכט אסאך צרות. אבער זיין מלחמה איז אַ באַזונדער ענין. און דאָ האָט דער שרעטל געשאַפֿן אַ סיטואַציע, וווּ די דײַטשן האָבן צוריקגעכאַפּט די רעכטע ברעג אוקראַיִנע, און אין האַרבסט האָבן זיי אָנגעהויבן אַן אָפֿענסיוו אין צענטער. און זייער טאַנגקס געווען ינוואַלנעראַבאַל און ינווינסאַבאַל. און קעגן די שרעטל איר וואָלט דאַרפֿן דיין אייגענע אָלטערנאַטיוו זשעני. אבער ווער זאָל זיין געשיקט ווי אַ סאַמעטריקאַל אָדער אַסיממעטריק ענטפער? עס איז געווען אַ געדאַנק - אַ שרעטל אָדער אַ טראָול? אבער זיי וועלן זיין שוואַך אין טעכנאָלאָגיע ווי די שרעטל.
  או ן ד י דײטש ן האב ן זי ך געראטעװעט , אזו י אי ז סמאלענס ק געפאל ן או ן נא ך אי ם קאליני ן או ן ױאזמא . ד י דײטש ן זײנע ן שוי ן געקומע ן צ ו מאסקװע . סטאַלין, פֿאַרשטייט זיך, איז אַוועק. ער האט נישט געװאלט שטארבן. און היטלער האָט געזאָגט, אַז די וססר זאָל ווערן אַ דײַטשישע קאָלאָניע. און בלויז קאַפּיטולאַציע וועט פּאַסן אים.
  נו, זיי ענדלעך שיקן די האָבביט שרעטל ווי אַ ענטפער. און דאָס איז אויך אַ יינגל, צו זיין ערלעך, מען קען זאָגן אַז ער איז אַ זשעני. אָבער דאָס באָרוועסע יינגל, וואָס האָט אויסגעזען בערך צען יאָר אַלט, האָבן זיי אָבער נישט ערנסט גענומען. אוּן זֵיי הָאבְּן זֵיי גִיזָאגְט צוּם גולַאג פאַר די קליינע.
  דערװײ ל האב ן ד י דײטש ן פארנומע ן מאסקװע . אזוי איז געשען!
  מאסקווע איז געפאלן און לענינגראד אויך... איז געקומען דער ווינטער און די דייטשן האבן פארנאכט אין די שטעט. דאר ט האב ן ז ײ זי ך באזעצט .
  און די קאָמסאָמאָל גערלז באַשלאָסן צו פאַרצווייפלט קעמפן די פאַשיסץ און זינגען לידער, טראָץ די קעלט און מאַנגל פון קליידער.
  מיר זענען שיין סאָוועטישע מיידלעך,
  מיר ליבע צו קעמפן און קיצלען יינגלעך ...
  דערהערט זיך אַ ליכטיק קלינגענדיק קול,
  און מיר האָבן אַ רוף צו טייטן קראַוץ!
  
  מיר זענען זייער דאַשינג קאָמסאָמאָל גערלז,
  מי ר גײע ן זי ך העלדי ש דור ך דע ם פראסט ן בארפעס...
  מיר זענען נישט געוויינט צו שטיין באַשיידן אויף די זייַט,
  און מיר באַלוינען די פאַשיסטן מיט אונדזער פויסט!
  
  גלויבן מיר, גערלז האָבן אַ גרויס סוד,
  ווי צו יפעקטיוולי באַזיגן די נאַציס ...
  און גלויבן מיר, די הצלחה פון די גערלז איז נישט אַקסאַדענטאַל,
  ווייַל די אַרמיי פון רוסלאַנד איז זייער העלדיש!
  
  און פֿאַר אונדזער גערלז מיט נאַקעט כילז,
  ניו יאָר שניי איז זייער זיס ...
  נו, דער פוהרער איז פשוט א שמוץ,
  לאָמיר נישט לאָזן די פאַשיסץ פייַערן הצלחה!
  
  מיר מײדלעך שפילן זײער װילד קונצן,
  מי ר האבע ן ד י ברוסט ן פא ר ד י סאלדאטן... .
  און מיר טשעפען די נאציס באמת,
  מיר מעכטיקע קאָמסאָמאָל מיטגלידער קענען ניט זיין קראַשט!
  
  מיר גערלז קענען טאָן אַ פּלאַץ,
  אפילו דרייען היטלער פון אַ טאַנק ...
  דער קעגנער וועט נישט האָבן צייט צו עסן לאָנטש,
  די מײדלעך װעלן קומען װי אַ גנב!
  
  מיר טאַקע רעספּעקט רוסלאַנד,
  סטאַלין איז ווי שטאַרק ווי אַ דאַשינג פאטער, גלויבן מיר ...
  און איך גלייב אז דער נצחון וועט קומען אין ווארעמען מאי,
  ווער עס יז וואס גלויבט אין דעם איז נאָר גרויס!
  
  פֿאַר גערלז עס איז קיין צווייפל און קיין שלאַבאַן,
  אַלעמען איז גרייט צו טענהן אין זייער הענט ...
  זאל קומען ווונדערלעך באַלוינונג צו די שיינקייט,
  קאָמסאָמאָל שטאַרקייַט איז אין שטאַרק פיסץ!
  
  מיר וואָריערז זענען זייער שנעל צו דערוואַקסן,
  און אין די הענט פון די פלינקע ביקסן ברענט די פאַס...
  און יעדער אַרבעט וואָס די גערלז קענען שעפּן,
  אונדזער פֿרייַנדשאַפֿט איז אַ בלי ספק מאָנאָליט!
  
  מיר זענען אַזאַ פינקלען גערלז
  מיר טאָן ניט זאָרגן וועגן סנאָודריפץ אָדער פראָסץ ...
  באָרוועס וועט נישט האַלטן אונדזער פּאָז קיל אין ווינטער,
  און די הערצער פון בעאַוטיעס זענען ברייטהאַרציק און ריין!
  
  וואָס מיר קענען טאָן, מיר דערהויבן,
  לאָמיר גאַלאַפּן ווי ווירטואָזישע קאַנגגערוען...
  און מיר בלאָזן הצלחה אַוועק די קעפ פון די פאַשיסץ,
  און ליבע פֿאַר געניטונג אין דער מאָרגן אויך!
  
  כל די גערלז זענען קיל וואָריערז,
  זיי קענען פשוט פּאָונד די קראַוץ אין טייג ...
  נו, וואָס וועגן די פאַשיסץ פשוט זיין שלעכט?
  די קאָמסאָמאָל מיטגלידער האבן נישט וויסן סופּער מאַכט!
  
  היטלער קאן אויך גארנישט טאן.
  מיר שלאָגן אים זייער שווער מיט אַ שטעקן,
  און זײ האָבן צעבראָכן זײערע צײן, און אױסגעקלאַפּט די הויט פֿון זײערע פּנימער,
  און דעמאָלט איך געלאפן דורך די פייַער באָרוועס!
  
  נאָר סטאַלין וועט באַפעלן אונדז צו טאָן וואָס,
  זיין שטרענג און אָפנהאַרציק בליק איז קענטיק ...
  און גלויבן מיר, די מיידל וועט נישט פאַרפירן,
  לאָודינג אַ גרויס מאַשין ביקס!
  
  אויב נייטיק, מיר וועלן דערגרייכן מאַרס,
  און מיר וועלן קאַנגקער ווענוס זייער געשווינד ...
  זעלנער דאַרפֿן פּויליש פֿאַר זייער שיך,
  מיר מײדלעך לױפֿן באָרװעס!
  
  אַלץ איז שיין מיט אונדז גערלז,
  קאַסטן און היפּס, טאַליע זענען קענטיק ...
  ער איז אויך אַ פּיאָניר, ווי אַ וואָלף קאַב,
  דער פּיאָניר איז גאָר שׂטן!
  
  נו, מיר זענען גערלז - איר וויסן מיר זענען קיל,
  מיר וועלן אָפּקערן אַלע פאַשיסטן ווי אַ בעזעם...
  און עס זענען בלוי שטערן אין די הימל,
  מיר וועלן צעברעכן די טיגערס צו ברעקלעך מיט שטאָל!
  
  וואָס ניט צו טאָן, גלויבן עס איז ניט מעגלעך,
  מודה, אַ קאָמוניסט איז אַ דעמיורג...
  און מאל מיר מיסאַנדערסטאַנד
  און זיי נעמען שיינקייט צו יבערשרעקן זיי!
  
  אבער איר װײסט, מיר פארניכטן די דײטשן גלײך,
  און זיי זענען ביכולת צו רייסן די קראַוץ אויף שטיקער...
  כאָטש מיר האָבן טיטאַניום נשמות,
  מי ר װעל ן דורכגײ ן ד י סטעפ ע או ן אפרײם ן ד י זומפן !
  
  מיר וועלן בויען קאָמוניזם אָן אַלע די ניילז,
  און מיר וועלן באַשטימענדיק באַזיגן די פאַשיסטן...
  קאָמסאָמאָל מיטגלידער ליבע צו לויפן אין פאָרמירונג,
  און אַ כּרובֿ פֿליט איבער זײ!
  
  דער פייַנט וועט נישט קענען צו קאָפּע מיט די מיידל,
  ווייל די מיידל איז אן אדלער...
  און עס איז ניט דאַרפֿן פֿאַר די קראַוץ צו צעלאָזן צו פיל,
  און דיין פוהרער שרייט אומזיסט!
  
  קאָמסאָמאָל מיטגליד מיט נאַקעט פֿיס,
  געגעבן היטלערן א יי...
  דו זאלסט נישט האַנדלען מיט שׂטן
  אָדער עס נאָר וועט נישט ענין!
  
  קאָמוניזם ס פינקלען געץ,
  די רויטע פאָן וועט שייַנען אויבן דעם פּלאַנעט ...
  און הורדוס איז געווען וואַרפן אין די גענעם פון גענעם,
  און די מײדלעך האָבן באַקומען פֿינף!
  
  לענין, סטאַלין - די זון אויבן די פּלאַנעט,
  אַרומרינגלען זיך אין הימל ווי צוויי אָדלער...
  די עקספּלויץ פון קאָמוניזם זענען געזאַנג,
  די פאַדערלאַנד האט די שטאַרקייט פון אַ שטאָל פליגל!
  
  מיר געראטן צו לעבן צו זען נצחון,
  און מיר זענען געגאנגען א גאנצע וועג דורך בערלין...
  בייביז זענען געבוירן אין די וויגעלע,
  און איצט איז די מדינה אין גרויסקייט!
  . קאפיטל נומער 2.
  גולליווער געפלויגן אויף דראַגאָנס און געהערט אַ פּלאַץ. אין דעם פאַל, מיר זענען גערעדט וועגן אַ מלחמה וואָס איז געווען ינגקאַמפּראַכענסיבאַל פֿאַר אַ מענטש פון כּמעט מידייוואַל צייט. כאָטש עס מיינט ווי אַ נייַע צייט איז שוין אנגעקומען. אָבער פּרינסעס ליאַ האָט ווײַטער געבראַכט וועגן דער צווייטער וועלט־מלחמה;
  נאָך דעם ווי מאָסקווע און לענינגראַד זענען געפאלן, דזשאַפּאַן און טערקיי זענען אריין אין די מלחמה קעגן די וססר. די זאַכן זענען געוואָרן גאָר האָפענונג פאַר סאָוועט-רוסלאַנד. און אַפֿילו דער גלענצנדיקער האָבביט, וואָס האָט זיך געפֿונען אין אַ קינדער־אַרבעטער־קאָלאָניע, האָט זיי ניט געקענט העלפֿן.
  און עס זײַנען געװען ייִנגלעך, װאָס זײַנען נאָך נישט אַלט געװען זעכצן יאָר, באָרװעס און אין אַ קאָלנער, מיט צאָל טעלער, שװער געאַרבעט אין סיביר. ד י קינדע ר אי ן דע ר ױגנטלעכע ר קאלאני ע האב ן ד י קעפ . ז ײ האב ן מי ך צוגענומע ן מײנ ע שיך , או ן מי ך געצװונגע ן אפצוהאדע ן דע ם װאלד . אין די זומער עס איז נאָך גאָרנישט, אָבער אין די ווינטער מיט נאַקעט כילז די פראָסט ביטעס די גייז מיט זייער האָר שנייַדן ליסע. מ׳האט ארעסטירט דעם האביט ײנגל. זיי האָבן אים פאָוטאַגראַפט אין פּראָפיל, פול פּנים, גענומען פינגערפּרינץ, און געגאָלט זיין קאָפּ. נאָכן אַרעסט פון דעם יינגל, האָט מען אים גאָר דורכגעזוכט, די גלאַווטע הענט פון די וועכטער האָבן זיך אַרײַנגענומען אין אַלע לעכער, און זיי האָבן דאָס געטאָן זייער גראָב. נאכדעם איז דאס יינגל געווארן דורכגעוואשן און געשיקט אין א צעל איבערפולט מיט קינדער.
  זינט דער האָבביט אינגל האָט אויסגעזען אַן ערך צען יאָר אַלט, האָבן די אָרטיקע פּויערים אים געוואָלט שטעלן לעבן דעם עמער. אבער דער פייע-מייַסע העלד איז געווען פיל שטארקער און פאַסטער ווי פּראָסט קינדער. או ן ע ר הא ט געשלאג ן ד י גאםן , נאכדע ם אי ז ע ר אליי ן געװאר ן א באזע ר פו ן דע ר צעל , או ן זי ך געשטעל ט בײ ם פענצטער . עס איז גרינגער פֿאַר יאָונגסטערס - זיי האָבן שטאַרקייט, זיי וויסן ווי צו קעמפן, און איר זענט אַ מלך.
  דער האָבביט אינגל האָט אָבער נישט זידלען זײַן פּאָזיציע. ע ר הא ט געארבע ט שװערע ר װ י אל ע אנדער ע אי ן לאגע ר או ן אפיל ו װע ן אנדער ע קינדע ר ארעסטאנט ן הא ט מע ן אי ן קעל ט געגעב ן פילץ־שיך , אי ז ע ר געבליב ן באָרוועס . דערפֿאַר איז ער אַ האָבביט. כאט ש דע ר ײנגל ס נאקעט ע פיס , זײנע ן רויט ע װ י א גאנד ס פים . אבער אויף די אנדערע האַנט, איר זענט מער פלינק אָן פּעלץ שיך.
  אַזוי האָט דאָס באָרוועסע קינד געאַרבעט אין שניי אין סיביר. או ן ד י דײטש ן האב ן זי ך װינטע ר דערגרײכ ט קאזאן , אבע ר דאר ט אפגעשטעלט . מי ר האב ן געװאר ט אויפ ן פרילינג . און עס איז בלאָטע. און ערשט אין מײַ 1945 האָבן זיי זיך אַריבערגעצויגן קיין אוראַל.
  אין דער זעלביקער צייט, די קאַוקאַסוס און סענטראַל אזיע זענען קאַפּטשערד בעשאַס די קאַלט צייַט.
  ד י סאװעטיש ע מיליטע ר האב ן זי ך ניש ט צו ם עקשנות . איך האָב נישט געוואָלט שטאַרבן פֿאַר סטאַלין. פונדעסטוועגן, אין די וססר ארויס אַ נייַ טאַנק יס-3, וואָס איז אנגעקומען אין די פראָנט אין קליין קוואַנטאַטיז. דאס פאָרמיטל האט גוט פראָנטאַל שוץ און וויטסטאַנד די בלאָוז פון פילע גאַנז. כאָטש איך קען נישט אַנטקעגנשטעלנ די מאַוס -2 ביקס.
  פּאַלי שטעט: טשעליאַבינסק און סווערדלאָווסק. און אַזוי עס איז געווען זייער גוט און עס איז געווען אַ גיך אַפענסיוו.
  ס'איז שוין זומער. יינגל געפאנגענע אַרבעט באָרוועס אין קורצע הייזלעך און נאַקעט האַלדז. און אויב עס איז הייס, דעמאָלט מיט זייער טאָרסאָ גאָר נאַקעט. און יינגלעך זענען מאָגער. אבער דער האָבביט יינגל קוקט זייער ריפּט און פּאַמפּט אַרויף. כאָטש ער קוקט ווי אַ קליין קינד, וועגן צען יאר אַלט. און פון לויף עס טוט נישט וואַקסן אָדער דערוואַקסן.
  מאסקיטועס ביטן אינגלעך ווייניגער ווי דערוואקסענע, אבער כאביץ ווערן בכלל נישט געביסן.
  או ן ד י דײטש ע מיליטע ר װער ן נענטע ר או ן נעענטער , ד י נאצי ס טרעפ ן שוי ן כמע ט ניש ט קײ ן װידערשטאנד . יא, און סטאַלין איז ערגעץ פאַרשווונדן. דאָך, דער כיטרע גרוזיניש איז נישט געגאנגען צו שטאַרבן. מסתּמא איז ער אַנטלאָפֿן קײן אַמעריקע. ד י דײטש ן האב ן אי ם נא ך ניש ט פארנומען .
  דער האָבביט יינגל און די אנדערע אַרעסטאַנטן אנגעהויבן צו זינגען, שטאָלץ און פּאַטריאָטיש. כאָטש אויף די אנדערע האַנט, פּאַטריאָטיזאַם טוט נישט געבן אַ פאַרשילטן ווען זיי שלאָגן איר מיט אַ בייַטש און צווינגען איר צו אַרבעטן ווי אַ ייזל אין אַ קינדער 'ס אַרבעט קאַלאַני. כאָטש עס איז עפּעס גוט אין דעם. פֿאַר בייַשפּיל, איר מאַכן פריינט - אנדערע יינגלעך. דער כאַביט יינגל איז פאקטיש איבער הונדערט יאָר אַלט, אָבער ער קוקט ווי אַ קינד, וואָס איז וואָס עס איז אַ אַמביוואַלאַנט שטעלונג צו אים.
  און די קינדער אַרעסטאַנטן זינגען מיט גרויס באַגייַסטערונג;
  איך בין אַן אייביק יונג פּיאָניר יינגל,
  איך בין געקומען באקעמפן מיט א גלענצנדיקן פאשיסט...
  צו געבן אַ ביישפּיל פון גרויסקייט,
  איך טראָגן אַ טאָגבוך מיט ויסגעצייכנט אין מיין באַקפּאַק!
  
  די מלחמה געקומען, איך געלאפן צו די פראָנט,
  און ער איז ארומגעלאפן באָרוועס אויף די וועגן...
  און ער האט געשאסן א מאשין ביקס אויף די פריץ,
  כאטש א ריין בחור אין הארץ פאר גאט!
  
  איך האב געשאסן א פריץ פון אן ארבייט,
  איך האב גענומען פון דעם ממזר א מאשין ביקס מיט א גראנאט...
  נאָך אַלע, דער יינגל האט אַ פּלאַץ פון שטאַרקייַט,
  מיר מוזן קעמפן ברייוולי פֿאַר אונדזער מוטערלאַנד!
  
  דער יינגל איז אַ קעמפער פון די טייַוול, גלויבן מיר,
  ער שיסן טױבלעך אַף דעם פריץ...
  אין שלאַכט ער איז ווי אַ סאַבער-טודד חיה,
  וואָס טוט נישט באַקומען קיין קילער!
  
  וואָס קען מען טאָן מיט היטלער?
  די בחורים וועלן אים באגראבן מיט א ווילדן ברום...
  כּדי דער רוצח זאָל נישט שלאָגן מיט אַ האַק,
  עס וועט זיין קיין אָרט פֿאַר אים אין ריין הימל!
  
  וואָס איר קענען באַקומען מיד
  דער רויבערישער פוהרער האט געװאלט א לאנדםמאן מיט א מײדל...
  אבער דער יעגער האט זיך פארוואנדלט אין שפיל,
  יאָ, ס'איז אמת, איך פֿיל זיך נעבעכדיק פֿאַר די בולאַץ אויף אַדאָלף!
  
  ס'איז שוין פראָסטיק, און איך בין גאָר באָרוועס,
  אַ פלינק און ופגעקאָכט כווערלווינט יינגל ...
  און דאָס מיידל שרייט צו מיר - וואַרטן,
  אָבער איר קענען זען אַז עס איז צו שנעל!
  
  שלאָגן דעם פּאָליציאַנט מיט זיין פויסט,
  האט אראפגעקלאפט דעם ממזר, אים געשלאגן אין הינטן קאפ...
  איך וועל נישט שיקן דעם שאָס מיט מילך,
  און איך וועל נישט פאַרקויפן מיין פאַדערלאַנד פֿאַר אַ פלאַש!
  
  איך בין אַ פּיאָניר און איך בין אַזוי שטאָלץ דערמיט,
  זינט די בונד איז אויך זייער רויט ...
  איך וועל קעמפן פֿאַר הייליק רוס ',
  כאָטש אַדאָלף איז אַזאַ אַ שרעקלעך באַנדיט!
  
  אָבער איך גלויבן אַז מיר וועלן ברייוולי באַזיגן די ווערמאַכט,
  דאס קלײנע ײנגל װײס דאס גאנץ גוט...
  מיר זענען די גילדענע כרוב,
  און דער טייערער פירער, חבר סטאַלין!
  
  מיר וועלן העלדיש באַזיגן די וועהרמאַכט,
  כאָטש די נאַציס קעמפן לעבן מאָסקווע...
  אבער איך וועל דורכגיין די עקסאַם מיט אַ האַרט א,
  און איך וועל געבן מיין פּיסטויל צו דעם העלד!
  
  קען איך מאַכן אַ פּיאָניר יינגל,
  עפּעס וואָס די נאַציס האָבן קיינמאָל נישט געחלומט...
  עס איז אונדזער פֿאַר מעשים טובים,
  און דער פוהרער וועט אפילו נישט באקומען רחמנות!
  
  וואָס איך קען טאָן, איך קען שטענדיק טאָן,
  לאז ן װידע ר שװעבע ן ד י װאלק ן איבער ן פאטערלאנד...
  אבער דער פּיאָניר וועט נישט געבן זיך צו די פייַנט,
  דער רוסישער זעלנער איז העלדיש און שטאַרק!
  
  יא, איך פלעג זיך כאפן,
  און מע האָט אים געפירט באָרוועס דורך אַ שניי־דריפט...
  אויף די וואונדן האט מען אנגעטאן פאליציי כריין,
  און זײ האָבן געשלאָגן דאָס ייִנגל מיט דראָט!
  
  און מיין כילז אויך פארברענט מיט רויט הייס פייַער,
  און זײ האָבן פֿאַרברענט זײערע פֿיס מיט אַ פּאָקער...
  אבער די קראץ האבן באקומען בלויז זער,
  כאָטש פייַער אויף די יינגל ס פֿיס!
  
  זײ האבן צעבראכן די פינגער, פארברענט די שטערן,
  און זיי צעריסן די דזשוינץ פון דעם יינגל 'ס פּלייצעס ...
  גאט האט, אפנים, פארגעםן דעם פיאנער
  ווען דער עקזעקוציאָנער האָט געשפּריצט פעפער אויף די וואונדן!
  
  אבער ער האט גארנישט געזאגט צו די פאשיסטן,
  און נעעדלעך, הייס אונטער די נעגל...
  נאָך אַלע, פֿאַר מיר איז סטאַלין זיך אַן אידעאל,
  און דער שלעכטער פוהרער שטארבט בעסער מיט יסורים!
  
  אַזוי זיי געפירט מיר צו דורכפירונג אין די שניי,
  א יינגל ברוטאליך געשלאגן, באָרוועס...
  אבער איך גלייב נישט אז איך בין שוין צעבראכן
  איר קענט נישט ויסמיידן די באַזיגן פון די נאַציס!
  
  דער פריץ האט געשטעלט א שטערן אויף מיין ברוסט,
  נו, דאָס מאכט מיר שטאָלץ ...
  איך וועל נישט געבן צו די צאָרנדיק פייַנט,
  און איך וועל נישט נוצן מורא און בייז בייז!
  
  איך קען נעמען אַ שריט צו די קבר,
  און מיט אַזאַ קלינגענדיקן פּיאָניר־ליד...
  נאָך אַלע, דער פוהרער איז נאָר אַ משוגע ייזל,
  און איך וועל טרעפן אַ מיידל אין עדן, איר וויסן!
  
  אבער אין די לעצטע מאָמענט עס קלינגט אויס,
  די קלאַקווערק טריל פון אונדזער מאַשין גאַנז ...
  די שיסעריי האט זיך באזעצט,
  די נאציס זענען געווארן קרוי דראפינג!
  
  און איצט צו מיין העלד יינגל,
  ער איז געקומען נאָך דורכגיין פּייַניקונג און צאָרעס ...
  געקעמפט מיט אַ גרויס האָרדע,
  נאכ ן דורכגײ ן אזעלכ ע בײז ע נסיונות !
  
  דער יינגל הרגעט ווידער די קראוץ,
  אַ באָרוועס ייִנגעלע רײַסט זיך דורך די שניי־דריפֿטן...
  און ער מאכט אַ זייער העלדיש מאַך,
  פילן פריי צו צאָפּ דיין פרייַנד 'ס האָר!
  
  בערלין ווארט באלד אויף דעם בחור,
  דייטשלאנד וועט אראפשניידן דעם קאפ פאר די רוסן...
  אַ שטאַרקער כּרובֿ מאַכט אַ שװערד,
  און ער בעט מיט העלדישקייט אַלעמען צו קומען אויס צו די קוואַדראַט!
  
  איך גלייב אז מיר וועלן באלד אויפוועקן די מתים,
  ווער סע איז באַגראָבן וועט ווערן ווי אַ מלאך ...
  אונדזער האר איז גאַנץ שטאַרק, איינער,
  אין מינדסטער שׂטן איז מאל צו עראַגאַנט!
  
  זאל דער אַלוועלט זיין אויף אייביק
  אונטערן פאן פון הייליגן קאמוניזם...
  חבר לענין איז א ליכטיקער שטערן,
  און סטאַלין איז דער געווינער: בייז, פאַשיזם!
  דער אמת דאָ איז גאַנץ פאַרקערט: די נאַציס האָבן עס גענומען און געוואונען. אבער אין דעם ליד האָפן די בחורים אויפן בעסטער. כאָטש פֿון דער אַנדערער זײַט בליקן די מחשבות, אפֿשר וועט אונטער דער נײַער רעגירונג זײַן אַ אָרט פֿאַר זיי?
  דער האָבביט אינגל האָט זיך אַרויסגעוויזן ווי ניט נויטיק פאַרן סטאַליניסטישן רעזשים. און דאס האט קלאר אפעקטירט זיין געמיט.
  אבע ר ד י קינדע ר האב ן זי ך מי ט גרוי ס התלהבות , כד י זי ך דערפרײען , װידע ר אנגעהויב ן זינגע ן או ן געשטאמ ט מי ט ד י בארװעס ע פיס ;
  א יינגל איז געקומען פון די פּלאַץ תקופה,
  ווען אַלץ איז געווען שטיל - פרידלעך ...
  אין זיין חלומות דער יינגל איז אַ קיל אָדלער,
  דאָס טוט אים גאָר ניט שאַטן!
  
  מלחמה צייט, באַזאָרגט צייט,
  דער יינגל איז געווען אָוווערוועלמד ווי אַ צונאַמי ...
  א גוואַלדיק האָרדע מאַרשעד אין רוסלאַנד,
  און דער פריץ האט אנגעשטעקט די שטאלנער פאס פון דעם טאנק!
  
  איך בין אַ יינגל באָרוועס אין די קעלט,
  די מיאוסע פאשיסטן האבן מיך פארטריבן...
  זיי זענען געכאפט ווי גירפאַלקאַנז מיט גוואַלד,
  איך האָב געוואָלט זען קאָמוניזם אין דער ווײַטנס!
  
  זיי האָבן מיר פֿאַרטריבן דורך די שניי פֿאַר אַ לאַנג צייַט,
  איך האָב כּמעט אַלץ פאַרפרוירן ...
  זיי האָבן פאַרברענט מיין נאַקעט פֿיס מיט אַ פּרעסן,
  מ׳האט אים געװאלט הענגען נאקעט צװישן די פינעס!
  
  אבער עס איז געקומען א שיין מיידל
  און זי האט אויטאמאטיש אראפגענומען אלע פאשיסטן...
  נאָך אַלע, איר אויג איז ווי אַ שאַרף נאָדל,
  מיר שנייַדן אַראָפּ און פּאָליצייַ אַ פּלאַץ אין אַמאָל!
  
  דע ר אינגל אי ז כמע ט געװע ן טויט
  דאם בלוט האט זיך געפרוירן אין די אדערן...
  אבער עס וועט נישט סוף איצט
  עס איז ווי אויב די מיידל געקומען צו לעבן!
  
  איך האָב זיך דערהערט פון די שרעקלעכע ברענען,
  נאָך אַלע, נאָך די שניי זיי פארברענט מיר דעמאָלט ...
  וויסן וואָס אַן עקזעקוטשער אָן אַ האַרץ איז אַן ייזל,
  אבער ער וועט אויך באצאלן א שטראף!
  
  די מיידל איז זייער קלוג, גלויבן מיר,
  און דער פּיאָניר האָט זיך גיך באַפֿרײַט מיט איר...
  איצט איר וועט זיין אַ פאַקטיש חיה יינגל,
  און די פנימער פֿון כּרובֿים וועלן אונדז שטיצן!
  
  ז ײ האב ן זי ך גענומע ן קעמפ ן מי ט אי ר זײע ר גוט ,
  די פאַשיסטן האָבן מיר פֿאַרניכטעט אָן אַ סוף...
  מיר פאָרן די יגזאַמז, מיר האָבן אַ ס,
  גאַלאַפּינג אין קאָמוניזם פֿאַר מייל!
  
  די מיידל און איך זענען באָרוועס אין די שניי,
  אַ פּאָר פחדים, אָן וויסן, גײען מיר...
  איך וועל שלאָגן דעם פייַנט מיט מיין פויסט,
  און די זון שיינט שטענדיק איבער די פאטערלאַנד!
  
  די קראוטס וועלן מיך נישט קענען באַזיגן,
  און צוזאַמען מיט די מיידל מיר זענען ינווינסאַבאַל ...
  איך בין שטאַרק ווי אַ בייז בער
  ווען מיר זענען פאַרייניקט מיט די קאָמסאָמאָל!
  
  און אָט לויפט דאָס מיידל באָרוועס,
  און ער שיסן אזוי טייך אויף די פאשיסטן...
  מיר וועלן פאָרשן אַ שטאַרק שילד פֿאַר די מוטערלאַנד,
  זאל דער רשע קין חרובֿ ווערן!
  
  רוסלאַנד איז אַ זייער שטאַרק לאַנד,
  און זי האט אַ ביקס פאַס ...
  שׂטן קען נישט באַזיגן אונדז,
  א בלוטיקע נקמה װעט קומען צו אים!
  
  אזוי זינגט דאס שיין מיידל,
  ווען באָרוועס ראַשאַז דורך אַ שניידריפט ...
  און צוזאַמען מיט דעם פּיאָניר שלאָגט ער די שרץ,
  מיר וועלן דערגרייכן עס, אָבער מיר וועלן סוף יעדער פון אונדז!
  
  איך בין אויך נישט קיין שוואכער בחור,
  איך צעטרעט די פאשיסטן מיט גרויםן צארן...
  דער פוהרער וועט פון מיר באקומען א ניקאַל,
  און מיר וועלן בויען אַ ריזיק נייַע וועלט!
  
  מיר קעמפן אין דעם קילן צאָרן,
  די ווערמאכט וועט אונז נישט ברענגען אויף די קני...
  הארא פאר דעם נאצי אין זיין געוואגט,
  ווער עס יז ווער ווערט לענין, וועט פאַרבינדן אונדז!
  
  איר וועט זיין אַ זייער קיל שיינקייט,
  דער בחור איז מעשוגע פארליבט אין דיר...
  איך וועל שיסן פאר דיר, די מדינה
  און צוליב אַ זייער שטראַלנדיק שטאָט!
  
  איך גלייב אז איך וועל אנקומען אין צייט קיין בערלין,
  די ברוטאַל מלחמה וועט דעמאָלט אַראָפּגיין ...
  מיר וועלן קאַנגקער די וואַסטנאַס פון די אַלוועלט,
  לאָזן די פלאַמעס שטורעם העל!
  
  און אויב מיר זענען באַשערט צו שטאַרבן,
  איך בעסער עס אַליין ...
  זאל די מיידל טאָן וואָס איך ווילן,
  מײַן זון װעט מיר געבן אַ מתּנה, אַפֿילו אַ טאָכטער!
  
  איר וועט זיין אַ גוט מיידל
  איר וועט בויען דעם וועלט אין וואָס עס וועט זיין גן עדן ...
  מיר וואקסן דא שיין בלומען,
  און גלייב מיר, די ליכט איז גאָר נישט קיין שפּײַכלער!
  
  איך שאָס אַראָפּ אַ טיגער מיט אַ מיידל,
  און נאָך אים האָט ער פֿאַרענדיקט דעם פּאַנטער.
  דער וואָריער טורנס די פעלד אין אַ שיסער גאַלעריע,
  כאָטש מאל מיר טאָן ניט אפילו וויסן די מאָס!
  
  מיר וועלן פאַרענדיקן די הויפּט זאַך אין דער מדינה,
  לאָמיר בויען קאָמוניזם און דער דאָלאַר וועט פאַרשווינדן...
  און מיר וועלן באַזיגן שׂטן דאָרט,
  זאל אונדזער פּלאַץ זיין שטראַלנדיק!
  
  דאס מײדל האט א גאנצן װינטער געטאן,
  געגאנגען באָרוועס דורך די קעלט ...
  נו, וואָס זענען מיר אין שלאַכט - וואָס,
  מיר וועלן וואַקסן אַ מער גלענצנדיק רויז!
  
  אַזאַ אַ זייער קיל וועג,
  איך און א באָרוועס מיידל ווארטן...
  און עס איז אוממעגלעך צו באַזיגן די וססר,
  מי ר װעל ן מארשיר ן אי ן צוגעזאגטע ר מאי !
  
  און אפילו אויב מייַ וועט נישט קומען,
  מיר וועלן נאָך גיין מיט נצחון ...
  אַזוי יינגל, זיין דרייסט און אַרויספאָדערן -
  די זון וועט פינקלען איבער אונדז אין גן עדן!
  
  דעמאָלט טאָן ניט זיין דערשראָקן, מיר וועלן כאַפּן די טויט,
  וויסנשאַפֿט האט זייער שטאַרק עצה ...
  אונדזער האר איז איינער, ניט איין,
  און מיר וועלן רופן דעם פוהרער צו חשבון!
  אַזוי האָבן געזונגען די באָרוועסע בחורים אין קורצע הייזלעך מיט אָפּגעגאָלטע האָר. און פילע פון זיי אויך האָבן טאַטוז אויף זייער ללבער. אַפילו דער האָבביט אינגל האָט אויסגעשניטן אַ פּאָרטרעט פון סטאַלין אין זיין קאַסטן.
  אבע ר דא ן האב ן זי ך באװיזן , דײטש ע טאנקן , או ן ד י זעלב ע ײנגלע ך געפאנגענע , האב ן ז ײ באקומע ן מי ט גרוי ס התלהבות , או ן געשטאמ ט מי ט ד י נאקעט ע קינדערישע .
  אין די סוף פון 1945, דייַטש און יאַפּאַניש טרופּס פאַרנומען כּמעט אַלע הויפּט פּאַפּיאַלייטאַד געביטן פון די וססר. או ן נא ר אי ן עטלעכ ע דערפע ר או ן שטעטלע ך זײנע ן נא ך פארגעקומע ן שלאכט ן או ן פארטיזאנער־אטאקעס . סטאלין איז טאקע אנטלאפן, און האט זיך נישט באוויזן, אין בראזיל, וואו ער האט זיך באהאלטן. אבער מאלאטאוו איז אנשטאט געבליבן. אָבער, אין מײַ טויזנט נײַן הונדערט זעקס און פערציק, איז מאָלאָטאָוו געכאַפּט געוואָרן דורך די ס.ס. אַטאַקע ספעציעלע פאָרסעס. נאָך דעם, בעריאַ, וועלכער האָט פאַרבייטן מאָלאָטאָוו, האָט זיך פאָרגעשטעלט אויף ערליכע באַדינגונגען.
  היטלער האט מסכים געווען, און ברייס לעבן איז געשפארן און געגעבן געווארן באגרעניצטע פרייהייט. און אין די וססר, די פּאַרטיזאַנער מלחמה כּמעט סטאַפּט. עס איז געווען אַ רויק.
  דע ר דריטע ר רײ ך הא ט פארפיר ט װא ס ע ר הא ט געכאפט . אָבער אַ צונויפשטויס מיט די USA און בריטאַן איז געווען באַשערט. באזונדער ם הא ט היטלע ר געפאדערט , א ז צוריקקומע ן פו ן קאלאניאל ע פארמעגן , קײ ן איטאלי ע או ן פראנקרײך , בעלגי ע או ן האלאנד . בפֿרט אין אפריקע. און געבן זיי ליגאַלי צו די דייטשישער. איצט האט דער דריטער רייך געהאט א פרײע האנט. און אויב עפּעס ...
  אבער די USA האט אַ אַטאָמישע באָמבע. אמת, די דריט רייך האט ניט בלויז טאַנגקס, אָבער אויך דעוועלאָפּעד דזשעט ערקראַפט. און עס וועט נישט לאָזן באָמבס צו פאַלן אויף אייראפעישער טעריטאָריע.
  אַזוי עס איז געווען אַ פּויזע אין דער וועלט. די דייטשן האבן געבויט ערקראַפט טרעגערס, באַטטלעשיפּס, און גרויס ייבערפלאַך שיפן אין אַ אַקסעלערייטיד גאַנג. אָבער זייער סובמאַרין פליט איז שוין געווען שטאַרק, און זייערע סובמאַרין זענען געלאָפן אויף הידראָגען פּעראַקסייד. אַזוי...
  דער האָבביט אינגל האָט זיך געפונען אַן אָרט אין דריטן רייך. זי אנגעהויבן פֿאַרבעסערן פליענדיק טעצל - די בעלאָנסע דיסק. אין פאַקטיש געשיכטע, דעם דיסק איז ביכולת צו נעמען אַוועק און ריטשט אַ גיכקייַט פון צוויי געזונט באַריערז. ער האָט אָבער נישט אָנטייל גענומען אין די שלאַכטן. עס איז געווען צו שפּירעוודיק, און גרויס און טייַער. אין פאַקטיש געשיכטע: ניט די וססר אדער די USA אנגענומען פליענדיק סאָסערז. ווייַל די שפּיל איז נישט ווערט די ליכט. שעדיקן איין מאָטאָר און גלייך די בעלאָנסע דיסק פארלירט קאָנטראָל און פאלן קאַפּויער.
  אבער דער האָבביט יינגל האט עס אַזוי אַז די לאַמינאַר שטראָם פלאָוז אַרום די פליענדיק טעצל און זיי ווערן ומזעיק צו קליין געווער. און איצט אַנטי-ערקראַפט גאַנז, לופט קאַנאַנז און מאַשין גאַנז קענען נישט טאַקע דרייען זיי אַראָפּ. אבע ר דע ר אײביקע ר או ן בארװעםע ר ײנגל , הא ט זי ך געמאכ ט אזו י אט־אט , הא ט מע ן אוי ף ז ײ ארײנגעשטעל ט לאזער . און די לייזערז האָבן ממש אַלץ פארברענט מיט פייער און היץ שטראַלן. און פּרובירן צו קעמפן קעגן דעם.
  אַזוי די דייטשן האָבן טאַקע שטאַרק מיליטעריש טראַמפּ קאַרדס. אין דער זעלביקער צייַט, מער אַוואַנסירטע אַקטיוו פאנצער איז געווען אינסטאַלירן אויף די טאַנגקס, און זיי אַפֿילו אנגעהויבן צו מאַכן וועהיקלעס פון פּלאַסטיק.
  יאָ, עס האָט אויסגעזען גאָר מאָדנע און, אויף זיין אייגענעם וועג, גאָר אַגרעסיוו.
  אין אמעריקע האבן זיי פארשטענדליך געוואלט רעאגירן צו די דייטשן, אבער קעגן פליענדיקע טעצלן האבן זיי נאר אטאמאמישע באשולדיקונגען וואס קענען זיי טעארעטיש פארניכטן. אבער די נאציס האבן שוין געהאט טויזנטער דיסק עראפלאנען. דע ר פוהר ר הא ט באשלאס ן צ ו גײ ן אי ן קריג , דע ם 20 ־ט ן אפריל , 1949 , אוי ף זײ ן זעכציקע ר געבורטסטאג . וואָס מען קען זאָגן איז נישט די נאַרישסטע געדאַנק.
  דערצו, די נאַציס קען באַקומען אַ פּריקרע יבערראַשן אויב מיסאַלז טעכנאָלאָגיע וואָלט זיין דעוועלאָפּעד אין די פאַרייניקטע שטאַטן.
  איידער די ינוואַזיע, היטלער באַשלאָסן צו האָבן שפּאַס מיט גלאַדיאַטאָר פייץ. און דאָס איז אויך נישט אַ משוגע געדאַנק.
  אבער דאס איז אן אנדערע מעשה...
  
  שפּיאָן שפּילערייַ - דיסטרויינג רוסלאַנד
  אַנאָטאַציע
  פארשיידענע טיפן אפעראציעס ווערן דורכגעפירט דורך אינטעליגענץ סערוויסעס, בפֿרט די סי.איי.עי., נ.ס.א., מי, מוסאד, און אנדערע, און שאפן א ספעציעלע סיטואציע איבער דער וועלט, וואס ווערט אסאך מאל אומפאראויס. עס איז אַ געראַנגל קעגן טערעריזאַם און פֿאַר ספערעס פון השפּעה. ס'זענען דאָ זייער אינטערעסאַנטע ראָמאַנען געווידמעט דעם, ווי אויך דעם פֿאַרראַט פֿון מיכאל גאָרבאַטשעוו.
  
  קאַפּיטל ערשטער
  
  
  די האַס אין זיין האַרץ האט געברענט ליכטיקער ווי געשלאָסן שטאָל.
  
  מאַט דרייק איז אויפגעשטאנען, קליימד איבער די וואַנט, און לאַנדיד אין שטילקייַט. ע ר הא ט זי ך געקראכ ט צװיש ן ד י װיגנדיק ע בושעס , צוגעהערט , אבע ר ניש ט געפיל ט קײ ן ענדערונ ג אי ן דע ר שטילקײ ט ארום . ער האָט זיך אַ מאָמענט אָפּגעשטעלט און ווידער אָפּגעשטעלט דעם גלאָק סובקאָמפּאַקט.
  
  אַלץ איז געווען גרייט. די מיניאַנז פון די בלאַדי מלך וועט האָבן אַ שווער צייט הייַנט בייַ נאַכט.
  
  די שטוב פאר אים איז געװען אין טװישן. די קיך און די לעבעדיק צימער אויף דער ערשטער שטאָק זענען געווען ינדזשערד אין פלאַמעס. ד י איבעריק ע פו ן דע ם ארט , אי ז געװע ן ארײנגעפאל ן אי ן פינצטערניש . ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , אוי ף א צװײט ע רגע , פארזיכטי ק איבערקוקנדי ק דע ם דיאגראמע , װא ם ע ר הא ט באקומע ן פו ן דע ם פריערדיגע , איצ ט טויטע ר פויער , אײדע ר ע ר הא ט זי ך שטילערהײ ט געגאנגע ן פאראויס .
  
  זײ ן אלטע ר טרענ ג הא ט אי ם גו ט געדינט , או ן הא ט זי ך װידע ר גענומע ן אי ן זײנ ע אדערן , איצ ט הא ט ע ר געהא ט א רײנע ר פערזענלעכ ע סיבה ׳ או ן פאדערונג . דריי פון די מיניאַנז פון די בלוט מלך זענען כאָראַבלי געשטארבן אין דריי וואָכן.
  
  ניט קיין ענין וואָס ער דערציילט אים, Rodriguez וואָלט געווען נומער פיר.
  
  דרייק איז דערגרייכט צום הינטערן אריינגאנג און האט אפגעשטעלט דעם שלאס. נאך א פאר מינוט האט ער זיך אויסגעדרייט דעם הענטל און זיך אינעווייניג אויסגעגליטשט. ער האט געהערט א אויפרייס פון דער טעלעוויזיע און פארשטומט פרייז. ראַדריגעז, גאָט בענטשן די אַלט מאַסע מערדער, איז געווען וואַטשינג די שפּיל.
  
  ער איז ארומגעגאנגען אין קיך, ניט געדארפט דאס ליכט פון זײן קאמפאקטן פלאש־ליכט צוליב דעם שײן, װאם קומט ארוים פון הויפט־צימער פאראויס. ער האט זיך אפגעשטעלט אין קארידאר זיך צוצוהערן.
  
  איז דאָרט געווען מער ווי איין בחור? עס איז שווער צו מאַכן אויס ווייַל פון די ראַש פון די פאַרשילטן טעלעוויזיע. טוט נישט ענין. ער וואָלט זיי אַלע טייטן.
  
  די פארצווייפלונג וואס ער האט געפילט אין די לעצטע דריי וואכן נאך קענעדי'ס טויט איז אים געווען נאענט צו איבערוועלן. ער האָט איבערגעלאָזט זײַנע חבֿרים מיט בלויז צוויי הנחות. ער האָט ערשט גערופן טאָרסטן דאַהל צו וואָרענען דעם שוועדן וועגן דער ווענדעטאַ פון דעם בלוט-קעניג און אים רעקאָמענדירן צו ברענגען זיין משפּחה אין זיכערקייט. און צווייטנס, האָט ער זיך איינגעשריבן די הילף פון זיינע אַלטע SAS חברים. ער האט זיי געטרויען אז זיי זאלן היטן אויף בן בלייק'ס פאמיליע ווייל ער האט דאס אליין נישט געקענט טאן.
  
  איצט דרייק געקעמפט אַליין.
  
  ער האָט זעלטן גערעדט. ער האט געטרונקען. גוואַלד און פינצטערניש זענען געווען זיין בלויז פריינט. קײן האפענונג און קײן רחמנות איז ניט געבליבן אין זײן הארץ
  
  ער אריבערגעפארן שטילערהײט אין דורכגאנג. דער אָרט האָט געשטונקען פון פייַכט, שווייס און געפּרעגלט עסן. ד י ביר־פום ן זײנע ן כמע ט דערזע ן געװארן . דרייק האט געמאכט א הארטן פנים.
  
  עס איז מיר גרינגער.
  
  זיין אינטעליגענץ האט געזאגט אז עס וואוינט דא א מענטש, א מענטש וואס האט געהאלפן קידנאפען אמווייניגסטנס דריי פון די בארימטע 'געפאנגענע' פונעם בלוט קעניג. נאך דעם קראך פון זיין שיף און דעם מאן'ס משמעות גוט געפלאנטער אנטלויפן, זענען אמווייניגסטנס א טוץ הויכראנגיקע פיגורן פארזיכטיג און געהיים געשטאנען פאראויס צו דערקלערן אז א מיטגליד פון זייער פאמיליע ווערט פארהאלטן פון אונטערוועלט פיגורן. די בלאַדי מלך מאַניפּיאַלייטיד די דיסיזשאַנז און אַקשאַנז פון די פאַרייניקטע שטאַטן, נוץ פון די ליבע און ראַכמאָנעס פון זייער פיגורהעאַד.
  
  זיין פלאן איז געווען באמת אויסגעצייכנט. קיין איין מענטש האָט נישט געוווּסט, אַז אַנדערע מענטשןס ליבהאָבער זײַנען אין סכּנה, און דער בלוט־מלך האָט זיי אַלע באַווירקט מיט אַ רוט אײַזן און בלוט. אל ץ װא ס הא ט געדארפט . וועלכער אַרבעט.
  
  דרייק האט געגלויבט אַז זיי האָבן נישט אפילו גערירט דעם איינער וואָס איז געווען קידנאַפּט נאָך. זיי קען נישט פֿאַרשטיין ווי ווייַט די ראָצכיש קאָנטראָל פון די בלוט מלך איז פאקטיש געגאנגען.
  
  לינקס פון אים האָט זיך געעפֿנט אַ טיר און עס איז אַרױס אַן אומגעשעמטער, גראָבער מענטש. דרייק אַקטאַד טייקעף און מיט דעדלי קראַפט. ער איז צוגעלאפן צום מאן, ארויסגעצויגן א מעסער און עס אריינגעשטופן טיף אין בויך, דערנאך האט ער אים מיט אינערציע אריינגעשטופט דורך דער אפענער טיר אין שטוב אריין.
  
  די אויגן פון דעם פעטן האבן זיך געשלאגן פון אומגלויבן און שאק. דרייק האט עס שטארק אנגעהאלטן, א ברייטע שרייענדיגע שילד, שווער אריינגעדריקט אין די בלייד פאר'ן לאזן גיין און ציען דעם גלאק.
  
  ראַדריגעז אַקטאַד געשווינד, טראָץ דעם קלאַפּ פון דרייק ס אויסזען. ער האט זיך שוין אראפגעקלאפט פון דער צעקװעטטער סאפע אויפן דיל און האט געפאםט מיטן גארטל. אבער דרייק'ס אויפמערקזאמקייט איז געצויגן געווארן צום דריטן מאן אין צימער.
  
  אין װינקל האט זיך ארומגעכאפט א שטארקער, לאנגער מאן מיט גרויסע שװארצע כעדפאנען צוגעדריקט צו די אויערן. אבע ר אפיל ו װ י ע ר הא ט זי ך אנגעצונדן , אפיל ו װע ן ע ר הא ט ארוי ס מי ט ד י בלאָטע־געקאכט ע פינגער , הא ט ע ר ארויסגעקלאפ ט ד י שטעכ ן פו ן דע ם הימען , הא ט ע ר זי ך גענומע ן צ ו דע ם אפגעשניטענע ם שאט־גאס .
  
  דרייק האט זיך געמאכט קליין. דער טויטער שיסער האט צעריסן דעם פעטן. דרייק האט אראפגעשטופט דעם קונוואלדיקן קערפער און זיך אויפגעשטעלט און געשאסן. דריי שיסער האבן אראפגענומען דעם רוב פונעם קלעזמער'ס קאפ און האבן א ווארפן דעם קערפער צו דער וואנט. די כעדפאָונז פליען אַוועק צו די זייַט פון זיך, דיסקרייבינג אַ קרייַזבויגן אין דער לופט, און פארשטאפט אויף אַ ריזיק טעלעוויזיע, הענגען שיין פון די ברעג.
  
  בלוט איז אראפגעלאפן אויפן פלאך עקראַן.
  
  Rodriguez איז נאָך קראָלינג אויף די שטאָק. פארווארפעטע טשיפס און ביר האבן זיך ארומגערינגלט און זיך ארומגעשפריץ. דרייק איז געווען בייַ זיין זייַט אין אַ רעגע און דזשאַבד די גלאָק שווער אין די דאַך פון זיין מויל.
  
  - געשמאק?
  
  ראַדריגעז האָט זיך דערשטיקט, אָבער נאָך אַרײַנגענומען אין זײַן גאַרטל פֿאַר אַ קליין מעסער. דרייק האט צוגעקוקט מיט דיסדיין, און ווי די בלוט מלך ס מיניאַן דעלט זיי אַ ברוטאַל קלאַפּ, די ערשטע SAS זעלנער געכאפט עס און דראָווע עס שווער אין די אַטאַקער ס ביסעפּס.
  
  "זייט נישט קיין ידיאָט".
  
  ראַדריגעז האָט געקלונגען ווי אַ חזיר וואָס מען שעכט. דרייק האט אים אומגעדרײט און אים צוריק צוגעבויגן צו דער סאפע. ער האט באגעגנט דעם מאן׳ס אויגן, פארװאלקנט פון װײטיק.
  
  "דערציילט מיר אַלץ איר וויסן," דרייק וויספּערד, "וועגן די בלאַדי מלך." ער האט ארויסגעצויגן א גלאק אבער עס האט אים געהאלטן אין דערזען.
  
  "אין וואס?" Rodriguez ס אַקצענט איז געווען דיק און שווער צו דיסייפער רעכט צו זיין ראַסע און ווייטיק.
  
  דרייק האט א קלאפ געטאן דעם גלאק אין ראדריגז'ס מויל. אין מינדסטער איין צאָן איז נאַקט.
  
  - מאך נישט מיט מיר. די גיפט אין זיין קול האט פארראטן מער ווי בלויז האַס און פאַרצווייפלונג. דאָס האָט דער מענטש פון די בלוט קעניג געכאפט אַז אַ ברוטאַל טויט איז טאַקע באַשערט.
  
  "גוט גוט. איך וויסן וועגן Boudreau. צי איר ווילן, איך זאָל דערציילן איר וועגן באָודרעאַו? דאָס קען איך טאָן. "
  
  דרייק האט א לײכט אנגעקלאפט דעם מאנםטל פון דעם גלאק אויפן מאן׳ס שטערן. "מיר קענען אָנהייבן דאָרט אויב איר ווילט."
  
  "פייַן. בלייב רואיג ". Rodriguez פארבליבן דורך די קלאָר ווי דער טאָג ווייטיק. בלוט איז אים אראפגעפאלן פון צעבראכענע צײן. "Boudreaux איז אַ פאַקינג בלאָנדע, מענטש. צי איר וויסן די בלויז סיבה וואָס דער בלוט מלך לינקס אים לעבעדיק?
  
  דרייק האט אנגעוויזן דעם ביקס אויפן מאן'ס אויג. "צי איך קוק ווי דער מין פון מענטש וואָס ענטפֿערס פֿראגן?" זײ ן שטימע האט געגרײט װי שטאל אויף שטאל. "זאל איך?"
  
  "יאָ. גוט גוט. עס זענען נאָך פילע דעטס פאָרויס. אַז ס וואָס דער בלאַדי מלך האט געזאגט, מענטש. עס איז אַ פּלאַץ פון טויט פאָרויס, און באָודרעאַו וועט זיין צופרידן צו זיין אין די דיק פון עס. "
  
  "אזוי ער ניצט Boudreau צו רייניקן זיך. ניט חידוש. ער פֿאַרניכטט מסתּמא די גאַנצע ראַנטש".
  
  ראַדריגז האָט געבליצט. "צי איר וויסן וועגן די ראַנטש?"
  
  "וואו איז ער?" דרייק האָט געפילט אַז האַס האָט אים באַקומען. "וואו?" - האב איך געפרעגט. דער ווייַטער רגע ער איז געגאנגען צו ברעכן זיך און אָנהייבן צו שלאָגן Rodriguez צו אַ פּאַפּ.
  
  עס זענען קיין לאָססעס. דער שטיק דרעק ווייסט סיי ווי גארנישט. פּונקט ווי אַלעמען אַנדערש. אויב עס איז געווען איין זאַך וואָס קען זיין געזאָגט וועגן דעם בלוט מלך, עס איז געווען ווי גוט ער פארבארגן זיין טראַקס.
  
  אין דעם מאָמענט, אַ אָנצינדן פלאַשט אין ראַדריגז ס אויגן. דרייק האט זיך צעוויקלט ווי עפעס שווער איז פארביי וואו זיין קאפ איז געווען.
  
  א פערטע ר מאן , ווא ס ווא ס אי ז פארבליב ן אי ן נעקסטע ר צימער , הא ט זי ך אויפגעוועק ט פו ן דע ם גערויש .
  
  דרייק האט זיך ארום געשטויסן, ארויסגעווארפן זיין פוס און כמעט אראפגענומען דעם קאפ פון זיין נייע קעגנער. ווען דער מאן איז צוזאמגעפאלן צו דער ערד, האט דרייק אים שנעל אפגעשאצט - א שווערן בליק, טראמוועגן אויף ביידע הענט, שמוציגע טי-העמד - און אים צוויי מאל געשאסן אין קאפ.
  
  ראַדריגז ס אויגן באַלאַגאַן. "ניין!"
  
  דרייק האָט אים געשאָסן אין אָרעם. "איר האָט נישט קיין נוצן פֿאַר מיר."
  
  אן אנדער שאָס. די קני האט זיך אויפגעריסן.
  
  "איר וויסן גאָרנישט".
  
  דריטע קויל. ראַדריגז איז געווען דאַבאַלד איבער, געהאלטן זיין מאָגן.
  
  "ווי אַלע די רעשט פון זיי."
  
  די לעצטע דרייען. רעכט צװישן די אויגן.
  
  דרייק סערווייד דעם טויט אַרום אים, געטרונקען עס אין, אַלאַוינג זיין נשמה צו טרינקען די נעקטער פון נקמה פֿאַר בלויז אַ מאָמענט.
  
  ע ר הא ט זי ך איבערגעלאז ט דא ס הויז , אנטלאפ ן דורכ ן גארטן , געלאז ט ד י טיפ ע פינצטערני ש אי ם פארנוצן .
  
  
  קאַפּיטל צוויי
  
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען שפעט ביינאכט, פארדעקט מיט שווייס. ד י אויג ן זײנע ן געװע ן פארמאכ ט פו ן טײלװײ ז פארגאסענ ע טרערן . דער חלום איז שטענדיק געווען דער זעלביקער.
  
  ער איז געווען דער מענטש וואס שטענדיק געראטעוועט זיי. דער מענטש וואָס איז שטענדיק דער ערשטער צו זאָגן די ווערטער "צוטרוי מיר." אבער דאן האט אים גארנישט אויסגעארבעט.
  
  לאָזן זיי ביידע אַראָפּ.
  
  שוין צוויי מאָל. אַליסאָן ערשטער. איצט קענעדי.
  
  ער האָט זיך אַרױסגעגליטשט פֿון בעט, אַרױסגעצױגן צו דער פֿלאַש, װאָס ער האָט געהאַלטן לעבן דער ביקס אױפֿן נאַכט־בײַט. ער האט גענומען א זופּן פון פלאש מיטן אפענעם דעקל. דער ביליקער װיסקי האָט אים געברענט אין האַלדז און אין די געדערעם אַרײַן. מעדיצין פֿאַר די שוואַך און די פאַרשילטן.
  
  ווען די שולד האט געסטראשעט צו ברענגען אים ווידער צו די קני, האט ער געמאכט דריי שנעלע רופן. דער ערשטער אין יסעלאַנד. ע ר הא ט א קורצע ר גערעד ט מי ט טהארסטע ן דאהל , או ן הא ט דערהער ט ד י סימפאטי ע אי ן דע ם גרויס ן שוועדישע ר שטימע , אפיל ו װע ן ע ר הא ט אי ם געזאגט , א ז ע ר זא ל אי ם אויפהער ן רופ ן יעדע ר נאכט , א ז זײ ן פרו י או ן קינדע ר זײנע ן זיכער ן או ן ז ײ װעל ן קײ ן שאדן .
  
  די צווייטע איז געווען פֿאַר דזשאָו שעפּערד, אַ מענטש וואָס ער האָט געקעמפט צוזאמען אין פילע באַטאַלז בעשאַס זיין צייט מיט די אַלט רעגימענט. שעפּערד האָט העפלעך אויסגעצייכנט דעם זעלבן סצענאַר ווי דאַהל, אָבער האָט נישט געמאַכט קיין קאָמענטאַר אויף דרייק'ס שפּאָרעוודיקע ווערטער אָדער דעם גראָבן קרעכצן אין זיין קול. ער האט פארזיכערט דרייק, אז בן בלייק'ס פאמיליע איז גוט באהיט און אז ער און עטליכע פון זיינע פריינט זענען געזעסן אין די שאטן און באהיטן דעם פלאץ.
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן ווען ער האט געמאכט דעם לעצטן רוף. זײ ן קאפ האט זיך געדרימלט און זײן אינעװײניק האט געברענט װי די נידריגסטע מדרגה פון גיהנום. דאָס אַלץ איז געווען באַגריסונג. עפּעס צו נעמען זיין ופמערקזאַמקייַט אַוועק פון Kennedy Moore.
  
  איר אפילו מיסט איר פאַרשילטן לעווייַע ...
  
  - העלא ? אַליסיאַ ס קול איז געווען רויק און זיכער. אויך זי האט לעצטנס פארלוירן עמעצן נאענט, כאטש זי האט נישט ארויסגעוויזן קיין אויסווייניקסטע סימנים.
  
  "עס איז איך. וויאזוי זענען זיי?"
  
  "אלעס איז גוט. היידן ערהוילט זיך גוט. נאָר אַ ביסל מער וואָכן און זי וועט צוריקקומען צו איר הייליק CIA בילד. בלייק איז גוט, אָבער ער פעלן איר. זײ ן שװעסטע ר הא ט זי ך נא ר באװיזן . אַ פאַקטיש משפּחה באַגעגעניש. מייַ איז AWOL, דאַנקען גאָט. איך היטן זיי, דרייק. וואו ביסטו?
  
  דרייק האט זיך פארהאסט און אפגעווישט די אויגן. "א דאנק," ער געראטן צו זאָגן איידער שניידן די קשר. מאָדנע אַז זי דערמאנט גענעם.
  
  ע ר הא ט געפילט , א ז ע ר הא ט אויפגעשטעל ט א לאגע ר פו ן ד י דאזיק ע טױערן .
  
  
  קאַפּיטל דריי
  
  
  היידן דזשיי האט געזען די זון אויפשטיין איבערן אטלאנטישן אקעאן. דאָס איז געווען איר באַליבסטע טייל פון דעם טאָג, דער טייל וואָס זי לייקט צו פאַרברענגען אַליין. ז י הא ט זי ך פארזיכטי ק ארוי ס פו ן בעט , זי ך צעװיקל ט פו ן דע ם װײטיק ן אי ן דע ר לענד , או ן פארזיכטי ק צוגעגאנגע ן צו ם פענצטער .
  
  א רעלאטיווער שלום האט זיך אראפגעלאזט אויף איר. דאָס קריכנדיקע פֿײַער האָט אָנגערירט די כוואַליעס, און פֿאַר אַ פּאָר מינוט האָבן זיך אַלע אירע ווייטיקן און זארגן אָפּגעלאָזן. צייט איז געשטאנען שטיל און זי איז געווען ימאָרטאַל, און דעמאָלט די טיר הינטער איר געעפנט.
  
  בן ס קול. "שיין מיינונג".
  
  ז י הא ט זי ך גענומע ן צו ם זון־אויםגאנג , או ן דא ן הא ט זי ך זי ך אויסגעדרייט , א ז ע ר הא ט זי ך אויםקוק ט אוי ף איר . "איר טאָן ניט האָבן צו באַקומען פריש, בן בלייק. נאָר קאַווע און אַ פּוטער בייגל".
  
  איר בויפרענד האט אנגעהויבן א טראנק קארטאן און א פאפירענע זעקל ווי געווער. - טרעף מיך אויפן בעט.
  
  היידן האט א לעצטן קוק געטאן אויף ניו דאן און איז דאן לאנגזאם געגאנגען צום בעט. בן געשטעלט די קאַווע און בייגלז אין גרינג דערגרייכן און געגעבן איר הינטעלע הונט אויגן.
  
  "ווי-"
  
  "זעלביקער ווי נעכטן נאַכט," האָט היידן געשווינד געזאָגט. "אַכט שעה וועט נישט מאַכן די לאַמנאַס גיין אַוועק." דערנאָך האָט זי זיך אַ ביסל פֿאַרווייכערט. "עפּעס פון דרייק?"
  
  בן האָט זיך צוריק צוגעבויגן אויפן בעט און געשאָקלט מיטן קאָפּ. "ניין. איך האָב גערעדט מיט מיין טאַטע און זיי זענען אַלע גוט. קײן צײכן ― ― האָט ער זיך אָפּגעשטעלט. "פון..."
  
  "אונדזער פאַמיליעס זענען זיכער." היידן האט ארויפגעלײגט די האנט אויפן קני. "דער בלאַדי מלך איז דורכגעקאָכט דאָרט. איצט אַלע וואָס מיר האָבן צו טאָן איז צו געפֿינען אים און אָפּרופן די ווענדטאַ.
  
  "ניט אַנדערש?" בן עקאָוד. - װי קענסטו דאס זאגן ?
  
  היידן האט טיף אטעם גענומען. "איר וויסן וואָס איך מענט."
  
  "קענדי איז געשטאָרבן. און דרייק... ער איז אפילו נישט געגאנגען צו איר לוויה.
  
  "איך ווייס".
  
  "ער איז ניטאָ, איר וויסן." בן האט געקוקט אויף זײן בײגל, װי עס װאלט געװען א כיסנדיקע שלאנג. "ער וועט נישט צוריקקומען".
  
  "גיב אים צייט."
  
  "ער האט דריי וואָכן."
  
  "דעמאָלט געבן אים דריי מער."
  
  "וואָס מיינט איר, ער טוט?"
  
  היידן האט א ביסל געשמייכלט. "פון וואָס איך וויסן וועגן דרייק ... דעקן אונדזער באַקס ערשטער. דעמאָלט ער וועט פּרובירן צו געפֿינען דמיטרי קאָוואַלענקאָ.
  
  "דער בלאַדי מלך קען קיינמאָל דערשייַנען ווידער." בן ס שטימונג איז געווען אַזוי דערשלאָגן אַז אפילו די ליכטיק צוזאָג פון אַ נייַ מאָרגן פאַרשווונדן.
  
  "ער וועט." היידן האט א קוק געטאן אויפן בחור. ― ער האָט אַ פּלאַן, געדענקסטו? ער װעט זיך נישט לײגן אויף דער ערד װי פריער. צייט רייזע דעוויסעס זענען נאָר דער אָנהייב. קאָוואַלענקאָ האט פּלאַננעד אַ פיל ביגער שפּיל. "
  
  "גיהנום טויער?" בן האט געטראכט װעגן דעם. "צי איר גלויבן דעם דרעק?"
  
  "איז נישט וויכטיק. ער גלויבט עס. אַלע וואָס די סי.איי.עי. דאַרף טאָן איז צו געפֿינען דאָס. "
  
  בן האָט גענומען אַ לאַנגן זופּן פֿון זײַן קאַווע. "דאס איז בסדר?"
  
  ― נו... ― האָט הײַדן צו אים געשמײכלט. "איצט אונדזער גיק כוחות זענען דאַבאַלד."
  
  "קאַרין איז די סייכל," בן אַדמיטאַד. "אָבער דרייק וואָלט האָבן צעבראכן באָודרעאַוקס אין אַ מינוט."
  
  "זייט נישט צו זיכער. קינימאַקאַ האט נישט טאָן דאָס. און ער איז נישט פּונקט אַ פּודל. "
  
  בן האָט זיך אָפּגעשטעלט ווען עס האָט זיך געקלאַפּט אין דער טיר. זיינע אויגן האבן פארראטן גרויל.
  
  היידן האט גענומען א מאמענט אים צו בארואיקן. "מיר זענען אין אַ סי.איי.עי. זיכער שפּיטאָל, בן. די זיכערהייט לעוועלס אַרום דעם פּלאַץ וואָלט מאַכן אַ פּרעזאַדענטשאַל ייַנשווערונג פּאַראַד צו בושה. קיל זיך. "
  
  דער דאקטאר האט ארײנגעשטעקט דעם קאפ דורך דער טיר. "אלעס איז גוט?" ער איז אַרײַן אין צימער און האָט אָנגעהויבן קאָנטראָלירן היידן'ס שאַפֿלעך און וויטאַל־צייכן.
  
  ווען ער האט פארמאכט די טיר אויפן וועג ארויס, האט בן ווידער גערעדט. "צי איר טראַכטן דער בלוט מלך וועט פּרובירן צו נעמען איבער די דעוויסעס ווידער?"
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. "איר פֿאָרשלאָגן אַז ער האט נישט באַקומען די ערשטער זאַך איך פאַרפאַלן. אַז ס מיסטאָמע וואָס געטראפן. וואָס שייך דעם צווייטן וואָס מיר האָבן געפֿונען פֿון זײַן שיפל? זי האט געשמייכלט. "נעגלט."
  
  "זייט נישט צופֿרידן."
  
  "די סי.איי.עי. רוהט נישט אויף אירע לאָראַלז, בן," האָט הייַדען גלייך געזאָגט. "נישט מער. מיר זענען גרייט אים צו טרעפן".
  
  "וואָס וועגן קידנאַפּ וויקטימס?"
  
  "וואָס וועגן זיי?"
  
  "זיי זענען באשטימט הויך פּראָפיל. האַרריסאָן ס שוועסטער. אנדערע איר דערמאנט. ער וועט נוצן זיי."
  
  "אַוודאי ער וועט טאָן דאָס. און מיר זענען גרייט צו טרעפן אים. "
  
  בן האָט געענדיקט זײַן בײגל און געלעקט די פֿינגער. "איך קען נאָך נישט גלויבן אַז די גאנצע באַנדע האט צו גיין ונטערערד," ער האט וויסטפאַלי געזאגט. "רעכט ווען מיר אנגעהויבן צו ווערן באַרימט."
  
  היידן האט דיפלאמאטיש געכאפט. "יא. טראַגיש. "
  
  "נו, אפֿשר עס וועט מאַכן אונדז מער נאָוטאָריאַס."
  
  ס'האט זיך נאך א ווייכער קלאפ געטון און קארין און קינימאקע זענען אריין אין צימער. דער האַוואַייאַן האָט אויסגעזען דערשלאָגן.
  
  "דער מענער וועט נישט קריכן. ניט קיין ענין וואָס מיר טאָן, ער וועט נישט אפילו פייַפן פֿאַר אונדז. "
  
  ב ן הא ט ארויפגעלײג ט ד י קין ע אוי ף ד י קני ן או ן געמאכ ט א גרויםע ר פנים . "פאַרשילטן, איך ווינטשן מאַט איז דאָ."
  
  
  קאַפּיטל פיר
  
  
  דער הערפארד מענטש האט נאכגעקוקט. פון זיין ויסקוק פונט אין די שפּיץ פון אַ גראַסי בערגל צו די רעכט פון אַ געדיכט שטיין פון ביימער, ער קען נוצן די טעלאַסקאָפּיק דערזען מאָונטעד אויף זיין ביקס צו פּיינטיד מיטגלידער פון בן בלייק ס משפּחה. די מיליטעריש-מיינונג פאַרנעם אַרייַנגערעכנט אַ ילומאַנייטאַד רעטיקלע, אַן אָפּציע וואָס ערלויבט פֿאַר ברייט נוצן אין אַדווערס לייטינג טנאָים און אַרייַנגערעכנט BDC (בולעט דראָפּ פאַרגיטיקונג).
  
  אין דער אמתן, די ביקס איז געווען יקוויפּט מיט יעדער הויך-טעק סנייפּער האַמצאָע, אָבער דער מענטש הינטער די פאַרנעם, פון קורס, האט נישט דאַרפֿן זיי. ער איז געווען טריינד צו די העכסטן שטאַפּל. איצט ער וואָטשט ווי בן בלייק ס פאטער געגאנגען צו די טעלעוויזיע און האט עס אויף. נאָך אַ ביסל אַדזשאַסטמאַנט, ער געזען בן בלייק ס מוטער דזשעסטשערינג צו זיין פאטער מיט אַ קליין ווייַט קאָנטראָל. די קראָסשאַירס פון זיין דערזען האט נישט רירן אפילו אַ מילאַמיטער.
  
  מי ט א פראקטיצירטע ר באװעגונ ג הא ט ע ר ארומגערינגל ט זײ ן ראיה , ארום . ע ס אי ז געװע ן צוריקגעשטעל ט פו ן װעג , באהאלט ן מי ט בוימע ר או ן א הויכע ר מויער , או ן דע ר הערפארד ר הא ט װײטע ר געצײל ט שטילערהײ ט ד י װעכטער , װא ס האב ן זי ך באהאלט ן צװיש ן ד י בושעס .
  
  איינס צוויי דריי. אַלץ איז גענומען אין חשבון. ער האט געוואוסט אז עס זענען דא נאך פיר אין הויז, און נאך צוויי זענען געווען אינגאנצען באהאלטען. טראָץ אַלע זייער זינד, די סי.איי.עי. האט אַ ויסגעצייכנט אַרבעט פּראַטעקטינג די בלייקס.
  
  דער מאן האט זיך געכאפט. ער האט באמערקט באַוועגונג. א פינצטערניש , שװארצ ע װ י נאכט , הא ט זי ך פארשפרײ ט אויפ ן באזע ם פו ן דע ר הויכע ר װאנט . צו גרויס צו זיין אַ כייַע. צו געהיים צו זיין אומשולדיק.
  
  האָבן די מענטשן געפֿונען דעם בלאַדי מלך פון בלייק? און אויב אַזוי, ווי גוט זיי זענען געווען?
  
  א לייכטע ווינטל האט געבלאזן פון לינקס, גלייך פונעם ענגלישן קאנאל, געבראכט מיט זיך דעם געזאלצן טעם פונעם ים. דער הערפאָרד מענטש מענטאַלי קאַמפּאַנסייטאַד פֿאַר די קויל ס אָלטערד טרייַעקטאָריע און פארגרעסער אין אַ ביסל נעענטער.
  
  דער מענטש איז געווען אָנגעטאָן אַלע אין שוואַרץ, אָבער די ויסריכט איז געווען קלאר כאָוממייד. דער דאָזיקער בחור איז נישט געווען קיין פּראָפֿעסיאָנעלער, נאָר אַ מערסענער.
  
  קויל עסנוואַרג.
  
  דעם מאן'ס פינגער האט זיך א מאמענט פארשטעקט און דערנאך זיך ארויסגעלאזט. פֿאַרשטייט זיך, אַז די אמתע קשיא איז געווען, וויפֿל האָט ער מיטגעבראַכט?
  
  האלטן זיין ציל אין די קראָסשאַירס, ער געשווינד אַססעססעד די הויז און זייַן סוויווע. א רגע שפּעטער איז ער געווען זיכער. ד י ארומיק ע אי ז געװע ן רײן . דע ר דאזיקע ר שװאר ץ הא ט געהא ט אלײן , דע ר הערפארד ר אי ז געװע ן זיכער .
  
  א מערסענער וואס הרגעט פֿאַר צאָלונג.
  
  קוים ווערט די קויל.
  
  ער האט מילד צוגעצויגן דעם צינגל און איינגענומען דעם צוריקפאל. דער קלאַנג פון אַ קויל וואָס גייט אַוועק די פאַס איז קוים באמערקט. ע ר הא ט דערזע ן דע ם שוחרי ם פאל ן א ן קײ ן טרײםט , צוזאמע ן צװיש ן ד י איבערגעװאקסענ ע בושעס .
  
  די וועכטער פון דער פאמיליע בלייק האבן גארנישט באמערקט. אין עטלעכע מינוט, ער וואָלט געהיים רופן די סי.איי.עי., זיי מיטטיילן אַז זייער נייַ זיכער הויז איז געווען צעבראכן אין.
  
  דער הערפאָרד מענטש, אַן אַלט סאַס באַדי פון מאַט דרייק, געצויגן צו היטן די גאַרדז.
  
  
  קאַפּיטל פינף
  
  
  מאט דרייק האט אראפגעקראכט די היטל פון א פרישער פלאש Morgan's Spiced און אנגערופן דעם נומער אויף זיין טעלעפאן.
  
  מאי ס שטימע האט געקלונגען יקסייטאַד ווי זי געענטפערט. "דרייק? וואס ווילסטו?"
  
  דרייק האט זיך געפרעגט און גענומען א זופּן פון דער פלאש. פֿאַר מייַ, ווייזן עמאָציע איז געווען וועגן ווי אַנקעראַקטעריסטיק ווי עס וואָלט זיין פֿאַר אַ פּאָליטיקער צו כּבֿוד זיין וואַלן וואַוז. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "אַוודאי בין איך גוט. פארוואס זאל איך נישט זיין? וואס איז דאס?"
  
  ע ר הא ט נא ך א לאנגע ר זופּ ן או ן װײטער . "די מיטל איך געגעבן איר. איז עס זיכער?"
  
  עס איז געווען אַ מאָמענט ס כעזאַטיישאַן. "איך טאָן ניט האָבן עס. אבער עס איז זיכער, מיין פרייַנד." מאי ס בארואיקנדיקע אינטאנאציעס האבן זיך אומגעקערט. "דאָס איז ווי זיכער ווי עס קען זיין." דרייק האט נאכאמאל געכאפט. מיי האט געפרעגט: איז דאס אלעס?
  
  "ניין. איך גלייב אז איך האב כמעט אויסגעמאטערט מיינע אנווייזונגען אויף דעם סוף. אבער איך האב אן אנדער געדאַנק. איינער איז נעענטער צו ... היים. "
  
  די שטילקייט האט געקלאפט און געקראכט ווי זי האט געווארט. דאָס איז נישט געווען קיין געוויינלעכער מאַי. אפֿשר זי איז געווען מיט עמעצער.
  
  "איך דאַרפֿן איר צו נוצן דיין יאַפּאַניש קאָנטאַקטן. און די כינעזער. און ספּעציעל די רוסישע. איך וויל וויסן צי קאָוואַלענקאָ האָט אַ משפּחה.
  
  מ׳האט געהערט א שארפער אטעם. "די מיינסט עס ערענסט?"
  
  "אַוואַדע איך בין פאַרשילטן ערנסט." ער האָט דאָס געזאָגט האַרדער ווי ער האָט געמיינט, אָבער נישט אַנטשולדיקט. "און איך אויך ווילן צו וויסן וועגן Boudreau. און זיין משפּחה."
  
  עס האָט געדויערט מאַי אַ גאַנץ מינוט צו ענטפֿערן. "אָוקיי, דרייק. איך וועל טאָן די בעסטער איך קענען."
  
  דרייק גענומען אַ טיף אָטעם ווי די קשר איז טויט. א מינוט שפעטער האט ער א קוק געטאן אויף דער פלאש געווירציקער ראם. פֿאַר עטלעכע סיבה עס איז געווען האַלב ליידיק. ער האָט אַ קוק געטאָן אויפֿן פֿענצטער און געפּרוּווט זען די שטאָט מיאַמי, אָבער דאָס גלאז איז געווען אַזוי גראָב, אַז ער האָט קוים געזען דאָס גלאז.
  
  זײן הארץ האט געװײנט.
  
  ער האט נאכאמאל אראפגעקלאפט די פלאש. א ן װײטערדיקע ר טראכטעניש , הא ט ע ר גענומע ן אקציע ן או ן געדריקט ן נא ך א שנעל ע רעדל . אין קאַמף, ער געפונען אַ וועג צו שטעלן טרויער באַזונדער. אין קאַמף, ער געפונען אַ וועג צו פאָרויס.
  
  דער טעלעפאן האט געקלונגען און געקלונגען. צום סוף האָט דאָס קול געענטפערט. "באַרען, דרייק! וואָס?"
  
  "דו רעדסט גלאַט, הור," האָט ער געדרונגען, און דערנאָך זיך אָפּגעשטעלט. "ווי ... ווי איז די מאַנשאַפֿט?"
  
  "מאַנשאַפֿט? משיח. אָוקיי, ווילן אַ פאַרשילטן פוטבאָל אַנאַלאַדזשי? דער בלויז מענטש איר קענען ריזאַנאַבלי נוצן ווי אַ סטרייקער אין דעם פונט איז Kinimaka. היידן, בלייק און זיין שוועסטער וועלן אפילו נישט מאַכן די באַנק." זי האט זיך אפגעשטעלט. "קיין קאַנסאַנטריישאַן. דיין שולד."
  
  ער האט געמאכט א פויז. "איך? זאגסטו אז אויב מען וואלט אויף זיי געמאכט א פרואוו, וואלט עס געווען געלונגענע? דער קאָפּ, אַ ביסל נעפּלדיק, האָט אָנגעהויבן קלעפּן. "ווייַל אַן פּרווון וועט זיין געמאכט."
  
  "דער שפיטאל איז גוט באהיט. די גאַרדז זענען גאַנץ קאָמפּעטענט. אבער גוט אז דו האסט מיך געבעטן בלײבן. און עס איז גוט אַז איך געזאגט יאָ.
  
  "און באָודרעאַו? וואָס וועגן דעם זשוק?"
  
  "וועגן ווי שפּאַס ווי אַ געפּרעגלט יי. עס וועט נישט ברעכן. אבער געדענקט, דרייק, די גאנצע אמעריקאנער רעגירונג ארבעט יעצט אויף דעם. ניט נאָר מיר. "
  
  - דערמאן מיר נישט. דרייק האָט זיך צעוויינט. "א רעגירונג וואָס איז טיף קאַמפּראַמייזד. אינפֿאָרמאַציע טראַוואַלז אַרויף און אַראָפּ רעגירונג קאָמוניקאַציע שורות, אַלישאַ. עס נעמט בלויז איין הויפּט לאַקדאַון צו פּלאָמבירן עס אַלע. "
  
  אַליסיאַ איז געבליבן שטיל.
  
  דרייק איז געזעסן און געטראכט דערוועגן. ביז די בלוט מלך איז פיזיקלי דיסקאַווערד, קיין אינפֿאָרמאַציע זיי האָבן צו זיין געהאלטן אַנרילייאַבאַל. דאָס ינקלודעד אינפֿאָרמאַציע וועגן די טויערן פון גיהנום, די קשר צו האַוואַיי, און קיין טידביטס וואָס ער האָט געקליבן פון די פיר טויטע כאַנדערז.
  
  אפֿשר נאָך איין זאַך וואָלט העלפן.
  
  "איך האָבן נאָך איין פירן. און מייַ טשעקס די משפּחה קאַנעקשאַנז פון קאָוואַלענקאָ און באָודרעאַוקס. אפשר קענסטו בעטן היידן אז ער זאל טאן דאס זעלבע?
  
  "איך בין דאָ ווי אַ טויווע, דרייק. איך בין נישט דיין פאַרשילטן שעף הונט."
  
  דאָס מאָל האָט דרייק געשוויגן.
  
  אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. - זע, איך װעל עס דערמאנען. און װאָס שײך מאַי, פֿאַרטרוי נישט יענע משוגענע פייע, װי װײַט איר קענט איר װאַרפֿן".
  
  דרייק סמיילד צו די ווידעא שפּיל רעפֿערענץ. "איך וועל שטימען מיט דעם ווען איר זאָגן מיר וואָס איינער פון איר משוגע ביטשיז געהרגעט וועלס. און וואָס."
  
  ער האט ערווארטעט א לאנגע שטילקייט און האט עס באקומען. ער האָט אויסגענוצט די געלעגנהייט צו נעמען נאָך אַ ביסל זופּן פון דער בורשטין מעדיצין.
  
  # - איך וועל רעדן מיט היידן , - האט אליסיע ענדלעך געשושקעט . "אויב Boudreaux אָדער Kovalenko האָבן אַ משפּחה, מיר וועלן געפֿינען זיי."
  
  די קשר איז געווען ינטעראַפּטיד. אין די פּלוצעמדיק שטילקייַט, דרייק ס קאָפּ טראָובד ווי אַ דזשאַקהאַמער. איין טאג וועלן זיי אים זאגן דעם אמת. אבער יעצט איז געווען גענוג אז ער האט פארלוירן קענעדי.
  
  גענוג , אז ער האט אמאל געגלויבט אין עפעס וואס איז יעצט געווען ווייט ווי די לבנה , א ליכטיגע צוקונפט , וואס האט זיך פארוואנדלט אין אש . די האָפענונגסלאָזיקייט אינעווייניק האָט אים פאַרדרײט דאָס האַרץ. די פלאש איז אראפגעפאלן פון אפגעשװאכטענע פינגער, נישט צובראכן, נאר אויסגעגאסן איר פײערדיקן אינהאלט אויפן שמוציקן דיל.
  
  פאר א מאמענט האט דרייק באטראכט עס אריינגיסן אין א גלאז. די אויסגעגאסענע פליסיקייט האָט אים דערמאָנט אין די הבטחות, נדרים און פארזיכערונגען וואָס ער האָט געמאַכט, וואָס זענען פאַרשוואונדן געוואָרן אין אַ שפּאַלטן רגע, און איבערגעלאָזט לעבנס פאַרוואָרפען און צעשטערט ווי אַזוי פיל וואַסער האָט זיך אויסגעגאָסן אויפן דיל.
  
  ווי קען ער טאָן דאָס ווידער? צוזאָג צו האַלטן זיין פריינט זיכער. אלעס וואס ער האט יעצט געקענט טון איז געווען טייטן אזויפיל פיינט ווי ער האט געקענט.
  
  באַזיגן די וועלט פון בייז, און לאָזן גוט פאָרזעצן צו לעבן.
  
  ער האט זיך אװעקגעזעצט אויפן ראנד פון בעט. צעבראכן. גאָרנישט לינקס. אלעס אחוץ דער טויט איז געשטארבן אינעווייניג אין אים, און די איבערגעבליבענע שאָל האט מער גארנישט געוואלט פון דער וועלט.
  
  
  קאַפּיטל זעקס
  
  
  היידן האָט געוואַרט ביז בן און קאַרין האָבן זיך צוריקגעצויגן אין איינעם פון די דינסט־צימער. די ברודער און שוועסטער מאַנשאַפֿט ריסערטשט האַוואַיי, דיאַמאָנד העאַד, די טויערן פון גיהנום און אנדערע אגדות פֿאַרבונדן מיט די בלאַדי מלך, כאָופּינג צו שטיק צוזאַמען אַ טעאָריע.
  
  מי ט ד י לאג ע אויסגעקלערט , הא ט הייד ן אנגעטא ן פריש ע קלײדער , או ן אי ן ארײ ן אי ן דע ם קלײנע ם אפיס , װא ו מאנו קינימאקא , הא ט אויפגעשטעל ט א קלײנע ר ארבעטםטאנציע . דער גרויסער האוואאינער האט אוועקגעקלאפט אויף די שליסלען, אויסגעזען אביסל אויפגערעגט.
  
  ― נאָך כאַפּנדיק צװײ שליסלען מיט די װוּרשט פֿינגער? האט היידן געפרעגט נאנטשאלאנט און קינימאקע האט זיך ארומגעדרײט מיט א שמייכל.
  
  "Aloha nani wahine," ער האט געזאגט, און דעמאָלט כּמעט רייטלענ זיך ווען זי געוויזן וויסן פון די טייַטש פון די ווערטער.
  
  ― מײנט איר, אַז איך בין שײן? איז עס ווײַל איך בין געשטאָרבן געוואָרן פֿון אַ משוגענער?
  
  "ווייל איך בין צופרידן. איך בין אַזוי צופרידן אַז איר זענט נאָך מיט אונדז. "
  
  היידען האט ארויפגעלײגט די האנט אויף קינימאקי׳ס פלײצע. "דאנק איר, מאַנאָו." זי האָט געוואַרט עטלעכע מאָומאַנץ, דערנאָך געזאגט, "אָבער איצט מיט Boudreau מיר האָבן ביידע אַ געלעגנהייט און אַ דילעמאַ. מיר מוזן וויסן וואָס ער ווייסט. אָבער ווי קענען מיר אים ברעכן?"
  
  "מײנסטו, אַז דער משוגענער ממזר װײס, װוּ דער בלוטיקער קעניג באַהאַלטן זיך?" װאָלט אים טאַקע געזאָגט אַ פֿאָרזיכטיקער מענטש, װי קאָוואַלענקאָ?
  
  "Boudreau איז די ערגסט טיפּ פון משוגע. קלוג מענטש. איך מיין אז ער ווייסט עפעס״.
  
  א סארדאניש שטימע איז געקומען פון הינטער היידן. "דרייקי מיינט אַז מיר זאָל פּייַניקן זיין משפּחה." היידן האט זיך אומגעקערט. אַליסיאַ האָט איר אַ ציניש שמייכל. "ביסט איר אָוקיי מיט דעם, סי.איי.עי.?"
  
  "האָסט ווידער גערעדט מיט מאַט?" האָט היידן געזאָגט. "וויאזוי איז ער?"
  
  "קוקט אויס ווי זיין אַלט זיך," האָט אַליסיאַ געזאָגט מיט אַן איראָניע וואָס זי האָט קלאר נישט געמיינט. "ווי איך אַמאָל לייקט אים."
  
  "האָפענונגסלאָז? געטרונקען? איינער?" היידן האָט נישט געקענט באַהאַלטן די ביטול אין איר קול.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהויבן. "נערוועז. שווער. טויטלעך." זי באגעגנט דעם בליק פון די סי.איי.עי. אגענט. ― גלױבט מיר, האָניק, אַזױ זאָל ער זײַן. דאָס איז דער איינציקער וועג וואָס ער וועט אַרויסגיין פון דעם פאַל לעבעדיק. און... זי האָט זיך אָפּגעשטעלט, ווי זי האָט זיך געוואונדערט, צי זי זאָל פאָרזעצן. "און ... דאָס קען נאָר זיין דער בלויז וועג איר אַלע קומען פֿון דעם לעבעדיק און מיט דיין פאַמיליעס בעשאָלעם."
  
  "איך וועל זען אויב Boudreaux האט אַ משפּחה." היידן האט זיך אומגעקערט קיין קינימאקא. "אָבער די סי.איי.עי. וועט זיכער נישט פּייַניקן קיינעם."
  
  "איז דיין פּאַס גילטיק פֿאַר פּאָזיציע אין די מעכירעס?" קינימאקא האט געקוקט אויף דעם געוועזענעם בריטישן ארמיי זעלנער.
  
  "גיב אָדער נעמען, גרויס יינגל." אַלישאַ האָט געבליצט אַ שטיפעריש שמייכל און האָט בכוונה געשטופּט פאַרביי היידן אין דעם קליין צימער וואָס איז מערסטנס פאַרנומען דורך קינימאַקי'ס גוף. "וואס טוסטו?"
  
  "אַרבעט". קינימאקא האט אויסגעלאשן דעם עקראַן און זיך באַהאַלטן אין אַ ווינקל, אַזוי ווייט ווי מעגלעך פון אַלישאַ.
  
  היידן איז אים געקומען צו הילף. "דו ביסט געווען אַ זעלנער ווען איר געווען מענטש, אַליסיאַ. צי איר האָבן קיין פֿירלייגן וואָס קען העלפֿן אונדז ברעכן באָודרעאַוקס?
  
  אַליסיאַ האָט זיך אויסגעדרייט צו היידן מיט אַ אַרויסרופן אין די אויגן. "פארוואס גייען מיר נישט און רעדן מיט אים?"
  
  היידן האט געשמייכלט. "איך בין נאָר גרייט."
  
  
  * * *
  
  
  היידע ן הא ט אונד ז אראפגעפיר ט צ ו דע ר האלטן . די פינף מינוט גיין און די ליפט פאָר האבן איר נישט גורם געווען קיין ווייטאג, כאטש זי האט עס רואיג גענומען און איר געמיט האט זיך פארבעסערט. זי האָט זיך דערוווּסט, אַז מע דערשטיקט ווערן איז לעפיערעך ענלעך צו אַלע אַנדערע קראַנקייטן, וואָס האָט געפֿירט איר צו נעמען אַוועק פֿון דער אַרבעט. גיכער אָדער שפּעטער איר נאָר גאַט באָרד ווי גענעם און געוואלט צו שלעפּן גענעם אין אַ קאַמף ווידער.
  
  ד י פאר־פראצ ע פארהאַלטונג־געביט ן אי ז באשטאנע ן פו ן צװ ײ רײע ן צעלן . ז ײ זײנע ן געגאנגע ן איבע ר דע ם פארזיכטי ק געפאלענ ע דיל , בי ז ז ײ האב ן דערגרײכ ט דע ם אײנציק ן צעל , װא ם הא ט געהאלט ן א געפאנגענע , דע ר לעצטע ר צעל ל אוי ף לינק ס . ד י פראנט ן פו ן דע ר צעל ע אי ז געװע ן ברײ ט אפענע , או ן זײ ן אײנװאוינע ר אי ז געװע ן ארומגערינגל ט מי ט רײע ן שטעקנם , װא ס האב ן זי ך געצויג ן פו ן דע ר סטעליע .
  
  די לופט איז געווען אָנגעפילט מיט אַ שמעקן פון בליאַקירן. היידען האָט זיך געכאַפּט צו די באַוואפנטע וועכטער וואָס זענען געשטאַנען אינדרויסן פון Boudreau's צעל, ווען זי איז אָנגעקומען צו קאָנפראָנטירן דעם מאַן וועלכער האָט איר געפּרוּווט טייטן עטלעכע מאָל דריי וואָכן פריער.
  
  עד בודרעאַוקס האָט זיך געלעגן אויף זײַן בוידעם. ער האט געשמײכלט װען ער האט זי דערזען. "ווי איז דיין דיך, בלאָנדע?"
  
  "וואס?" הײַדן האָט געװוּסט, אַז זי זאָל אים נישט דערצערן, נאָר זי האָט זיך נישט געקאָנט העלפֿן. "דיין קול קלינגט אַ ביסל הייזעריק. האסט דיך לעצטנס דערשטיקט?" דריי וואָכן פון הינקען און די טראַוומע פון אַ שטאָך ווונד האט איר ניט באַטראַכט.
  
  קינימאקא איז צוגעגאנגען הינטער איר, שמייכלענדיק. בודרעאַו האָט באַגעגנט זײַן בליק מיט אַ צאָרנדיקן הונגער. "מאל," ער שושקעט. - לאָמיר אומקערן דעם טיש.
  
  קינימאקא האט אויסגעגליטשט די גרויסע פלײצעס אן ענטפערן. אַליסיאַ איז דאַן אַרומגעגאַנגען אַרום דעם גרויסן מאַן'ס גוף און איז גלייך צו די באַרס געגאַנגען. "האט דער מאָגער ממזר צעבראכן דיין קליינטשיק הייזעלעך?" זי האט גערירט דעם שפאצירן אויף היידן, אבער נישט אראפגענומען די אויגן פון בודרו. "עס וואָלט נישט נעמען מער ווי אַ מינוט."
  
  באָודרעאַו איז אויפגעשטאנען פון בעט און צוגעגאנגען צו די באַרס. "שיין אויגן," ער געזאגט. "שמוציק מויל. דו ביסט נישט דער, וואס האט געפאקט דעם פעטן בחור מיט דער בארד? דער איינער וואָס מיין מענטשן געהרגעט?
  
  "עס איז איך".
  
  Boudreaux האָט געכאַפּט די באַרס. "ווי טאָן איר פילן וועגן דעם?"
  
  היידן האט געפילט אז די וועכטער האבן אנגעהויבן ווערן נערוועז. דעם מין פון קאַנפראַנטיישאַנאַל וואָג-אין האט זיי ינ ערגעצ ניט.
  
  קינימאקא האט שוין געפרװוט דערציען דעם מערסענער צו רײדן אויף צענדליקער פארשײדענע װעגן, האט הײידען געפרעגט עפעס א פשוטן. "וואָס טאָן איר ווילן, באָודרעאַו? וואָס וועט איבערצייגן איר צו זאָגן אונדז וואָס איר וויסן וועגן קאָוואַלענקאָ?
  
  "וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע?" באָודרעאַו האָט נישט אַוועקגענומען די אויגן פֿון אַליסיאַ. זיי זענען געווען אפגעשיידט דורך די ברייט פון די לאַטאַס צווישן זיי.
  
  "איר ווייסט ווער איך מיין. בלאָדי מלך."
  
  "אָה, אים. ער איז נאָר אַ מיטאָס. געדאַנק די סי.איי.עי. מוזן וויסן דעם.
  
  "נאָמען דיין פּרייַז."
  
  Boudreaux לעסאָף רייסט אויג קאָנטאַקט מיט אַלישאַ. "פאַרצווייפלונג איז דער ענגליש וועג." אין די ווערטער פון פּינק פלויד.
  
  "מיר באַקומען ינ ערגעצ ניט," עס רימיינדיד היידן ומבאַקוועם פון דרייק און בן ס דינאָראָק באַטער-פאַרמעסט, און ער האָט געהאפט אַז באָודרעאַו איז פּונקט ומנייטיק רימאַרקס. "מיר-"
  
  "איך וועל נעמען איר," באָודרעאַו פּלוצלינג כייסט. היידן האט זיך אויסגעדרייט צו זען ווי ער שטייט פּנים צו פּנים מיט אַליסיאַ ווידער. "איינס אויף איינס. אויב זי שלאָגן מיר, איך וועל רעדן.
  
  "געמאכט". אַליסיאַ פּראַקטאַקלי סקוויזד דורך די באַרס. די וועכטער האבן זיך צוגעלאפן. היידן האט געפילט אז איר בלוט קאכן.
  
  "סטאָפּ!" זי האָט זיך אַריינגעצויגן און צוריקגעצויגן אַליסיאַ. "זענען איר משוגע? דער דאזיקער באשעפער וועט קיינמאל נישט רעדן. עס איז נישט ווערט די ריזיקירן."
  
  "קיין ריזיקירן," אַליסיאַ שושקעט. "קיין ריזיקירן אין אַלע."
  
  "מיר גייען אַוועק," האָט היידן געזאָגט. "אבער -" זי געדאַנק וועגן וואָס דרייק געבעטן. "מיר וועלן באַלד צוריקקומען".
  
  
  * * *
  
  
  בן בלייק איז צוריק געזעסן און וואָטשט ווי זיין שוועסטער אַפּערייטאַד די מאַדאַפייד סי.איי.עי. קאָמפּיוטער מיט יז. עס האָט נישט געדויערט לאַנג צו זיך צוגעוווינט צו דער ספּעציעלע אָפּערייטינג סיסטעם וואָס די רעגירונג אגענטור האָט פארלאנגט, אָבער דאַן איז זי געווען דער מוח פון דער משפּחה.
  
  קאַרין איז געווען אַ סאַסי, שוואַרץ גאַרטל, פּאַס באַר סלאַקער וואָס לעבן קלאַפּט אין די עלטער פון זעקס אין איר שפּעט טינז, זי פּאַקט איר סייכל און איר דיגריז און פּלאַננעד צו טאָן גאָרנישט. איר ציל איז געווען צו שאַטן און האַסן לעבן פֿאַר וואָס עס האט צו איר. פארווארפן אירע מתנות איז געווען איין וועג צו ווייזן אז זי טאר נישט מער.
  
  זי האט זיך איצט געקערט צו קוקן אויף אים. "זע און דינען די מאַכט פון די בלייק פרוי. אַלץ וואָס איר האָט אלץ געוואלט צו וויסן וועגן דיאַמאָנד העאַד אין איין שנעל לייענען. "
  
  בן געקוקט איבער די אינפֿאָרמאַציע. זיי האָבן שוין טאן דעם פֿאַר עטלעכע טעג - ויספאָרשן האַוואַיי און דיאַמאָנד העאַד - די באַרימט ווולקאַן פון אָאַהו - און לייענען וועגן די טראַוואַלז פון קאַפּיטאַן קוק, די לעדזשאַנדערי אַנטדעקן פון די האַוואַייאַן אינזלען צוריק אין 1778. עס איז געווען וויכטיק אַז זיי ביידע סקאַנד און שפּאָרן ווי פיל אינפֿאָרמאַציע ווי מעגלעך ווייַל ווען די ברייקטרו פארגעקומען, די אויטאריטעטן דערוואַרט די געשעענישן צו מאַך זייער געשווינד טאַקע.
  
  אָבער, די רעפֿערענץ פון די בלוט מלך צו די טויערן פון גיהנום איז געבליבן אַ מיסטעריע, ספּעציעל אין באַציונג צו האַוואַיי. עס סימד ווי רובֿ האַוואַיאַנס האט נישט אַפֿילו גלויבן אין די טראדיציאנעלן ווערסיע פון גענעם.
  
  דיאַמאָנד העאַד זיך איז געווען טייל פון אַ קאָמפּלעקס סעריע פון קאָנעס און ווענץ באקאנט ווי די Honolulu Volcano Series, אַ קייט פון געשעענישן וואָס געשאפן רובֿ פון אָאַהו ס פאַרנאַנט לאַנדמאַרקס. דיאַמאָנד העאַד זיך, מיסטאָמע די מערסט באַרימט לאַנדמאַרק, יראַפּטיד בלויז אַמאָל וועגן 150,000 יאר צוריק, אָבער מיט אַזאַ איין מאָל יקספּלאָוסיוו קראַפט אַז עס געראטן צו האַלטן זייַן ינקרעדאַבלי סאַמעטריקאַל שישקע.
  
  בן האָט אַ ביסל געשמייכלט ביי דער ווייַטער באַמערקונג. עס איז געמיינט אַז דיאַמאָנד העאַד וועט קיינמאָל ויסבראָך ווידער. המ...
  
  "האט איר געדענקען די טייל וועגן דיאַמאָנד העאַד איז אַ סעריע פון קאָנעס און האָלעס?" קאַרין ס אַקצענט איז געווען Yorkshire צו אַ שולד. זי האט שוין אסאך הנאה געהאט מיט די לאקאלע סי.איי.עי. מענטשן אין מיאמי איבער דעם און האט בלי ספק אויפגערעגט מער ווי איינס.
  
  נישט אז קארין האט געדארפט. - ביסט טויב, חבר?
  
  - רופט מיך נישט חבר - האט ער קרעכצט. "עס איז וואָס מענטשן רופן אנדערע מענטשן. מײדלעך טארן נישט אזוי רעדן. ספּעציעל מיין שוועסטער. "
  
  "אָוקיי, יויך. שלום, פֿאַר איצט. אָבער טאָן איר וויסן וואָס ווענץ מיינען? לפּחות אין דיין וועלט?
  
  בן פּעלץ ווי ער איז געווען צוריק אין שולע. "לאַוואַ רער?"
  
  ״ פארשטאנען . היי, איר זענט נישט שטום ווי אַ טירקנעפּל ווי דער טאַטע פלעגט זאָגן."
  
  - דער טאטע האט קײנמאל נישט געזאגט...
  
  "פריי, זוך. פשוט לייגן, לאַוואַ טובז מיינען טאַנאַלז. איבער אָאַהו.
  
  בן האט געשאקלט מיטן קאפ, קוקנדיק אויף איר. "איך ווייס דאס. זאָגט איר, אַז דער בלוט־מלך באַהאַלט זיך הינטער אײנעם פֿון זײ?
  
  "ווער ווייסט? אָבער מיר זענען דאָ צו טאָן פאָרשונג, רעכט? זי טאַפּט די שליסלען אויף CIA בן ס אייגן קאָמפּיוטער. "באַקומען צו אים."
  
  בן האָט זיך צעוויקלט און זיך אַוועקגעקערט פון איר. ווי די איבעריקע פון זיין משפּחה, האָט ער זיי פאַרפעלט בשעת זיי זענען געווען באַזונדער, אָבער נאָך אַ שעה פון כאַפּן זיך, די אַלט נאַקינג זיך אומגעקערט. אָבער, זי געגאנגען אַ לאַנג וועג צו העלפן.
  
  ער האט געעפנט אַ זוכן אויף די לעגענדס פון קאַפּיטאַן קוק און זיך צוריק אין זיין שטול צו זען וואָס איז געקומען אַרויף, זיין געדאנקען זייער ענלעך צו די פון מאַט דרייק און זיין בעסטער פרייַנד. שטאַט פון גייַסט.
  
  
  קאַפּיטל זיבן
  
  
  דער בלוט־קעניג האָט איבערגעלאָזט זײַן טעריטאָריע דורך אַ שפּיגל־פֿענסטער פֿון די שטאָק, וואָס איז געשאַפֿן געוואָרן פֿאַרן איינציקן צוועק צו שאַפֿן אַ פּאַנאָראַמיק קוק אויף אַ לאַש, ראָולינג טאָל, אַ גן־עדן וווּ קיין מענטש האָט קיינמאָל נישט געשטעלט אַ פֿוס אַחוץ זײַן אייגענעם.
  
  זיין מיינונג, יוזשאַוואַלי פעסט און פאָוקיסט, איז געווען רייסינג דורך פילע טעמעס הייַנט. דער אָנווער פון זיין שיף - זיין היים פֿאַר דעקאַדעס - כאָטש ערגער, געמאכט עס ערגער. אפשר איז עס געווען די פּלוצעמדיק נאַטור פון די שיף ס טויט. ער האט נישט געהאט קײן צײט זיך געזעגענען. אבע ר דעמאל ט אי ז אי ם פריע ר קײנמא ל ניש ט געװע ן װיכטי ק אדע ר סענטימענטאל ע געזעצן .
  
  ער איז געווען אַ האַרט, אַנפילינג מענטש וואס געוואקסן אין עטלעכע פון רוסלאַנד ס טאַפאַסט צייט און אין פילע פון די טאַפאַסט געביטן פון דער מדינה. טראץ דעם האט ער זיך געגלייבט מיט א רעלאטיווער גרינגקייט, געבויט אן אימפעריע פון בלוט, טויט און וואדקע און געמאכט ביליאן.
  
  ער האט גאנץ גוט געוואוסט פארוואס די פארלוסט פון שטורמקלאק האט אים אויפגערעגט. ע ר הא ט זי ך גערעכנט , א ן קעניג ן צװיש ן מענטשן . צו באַליידיקן און דיסאַפּויניד אויף דעם וועג דורך די נישטיק אמעריקאנער רעגירונג איז געווען גאָרנישט מער ווי אַ בליפּ אין זיין אויג. אבער עס האט נאָך שאַטן.
  
  דער געוועזענער זעלנער, דרייק, האָט זיך באַוויזן צו זיין אַ באַזונדערער דאָרן אין זיין זייט. קאװאלענקא האט געפילט, אז דער ענגלענדער האט פערזענליך געפרואװט פארװערען זײנע גוט־געלײגטע פלענער, װעלכע זײנען געװען אין באװעגונג שוין א צאל יארן, און גענומען דעם מאן׳ס באטייליקונג אלס א פערזענליכע באלײדיקונג.
  
  דעריבער די בלאַדי ווענדעטאַ. זיין פערזענליכע צוגאַנג איז געווען ערשטער צו האַנדלען מיט דרייק ס כאַווערטע; ער וועט לאָזן די רעשט פון די לאַרווי צו זיין גלאבאלע מערסאַנערי קאַנעקשאַנז. ע ר הא ט שוי ן געראטעװע ט דע ם ערשט ן טעלעפאן־רוף . נאָך איינער וועט שטאַרבן באַלד.
  
  איבע ר דע ר ראנ ד פו ן טאל , נעשטא ט הינטער ן װײטע ן גרינע ם בערגל , אי ז געשטאנע ן אײנע ר פו ן זײנ ע דר ײ ראנטשן . ע ר הא ט נא ר געקענ ט דערמאנע ן קאמאפלירט ע דעכערס , אי ם קענטיק , נא ר װײ ל ע ר הא ט גענו י געװאוס ט װא ו צ ו קוקן . די ראַנטש אויף דעם אינזל איז געווען דער גרעסטער. די אנדערע צוויי זענען געווען אויף באַזונדער אינזלען, קלענערער און שווער פארטיידיקט, דיזיינד בלויז צו שפּאַלטן אַ פייַנט באַפאַלן אין דריי אינסטרוקציעס אויב עס אלץ געקומען.
  
  די ווערט פון שטעלן כאַסטאַדזשאַז אין פאַרשידענע לאָוקיישאַנז איז געווען אַז דער פייַנט וואָלט האָבן צו שפּאַלטן זיין פאָרסעס צו ראַטעווען יעדער פון זיי לעבעדיק.
  
  עס זענען געווען אַ טוץ פאַרשידענע וועגן פֿאַר די בלאַדי מלך צו לאָזן דעם אינזל אומדערטעקט, אָבער אויב אַלץ איז געגאנגען לויט צו פּלאַן, ער וואָלט נישט האָבן ניטאָ ערגעץ. ער וועט געפֿינען וואָס קוק געפונען ווייַטער פון די טויערן פון גיהנום, און די גילויז וועט זיכער מאַכן דעם מלך אין אַ גאָט.
  
  דער טויער אַליין איז גענוג געווען דאָס צו טאָן, האָט ער געטענהט.
  
  אבע ר יעדע ר געדאנקע ן װעג ן דע ם טויער , האב ן אונד ז געבראכ ט צ ו זכרונות , װא ס האב ן טי ף געברענט , ד י פארלוסטונ ג פו ן בײד ע טראנספארטאציע־מיטלען , ד י חוצפה , װא ם װע ט זי ך נוקם . זיין נעץ האט געשווינד דיסקאַווערד די אָרט פון איין מיטל - איינער וואָס איז געווען אין CIA קאַסטאַדי. ער האט שוין געוואוסט דעם פלאץ פון דעם אנדערן.
  
  עס איז צייט צו ברענגען זיי ביידע צוריק.
  
  אין דער לעצטער מינוט האט ער זיך געפרייט אין דער מיינונג. געדיכטע געלעכטער האבן זיך געשװינדלט אין ריטם מיט דעם טראפישן װינטל. א טיפע ר רואיגקייט האט אים א מאמענט געכאפט , אבער נישט רירט . וואָס ער קיינמאָל האט, ער וועט קיינמאָל פאַרפירן.
  
  גלײַך אין דער צײַט האָט מען אַ פֿאַרזיכטיקער קלאַפּ געטאָן אין דער טיר פֿון זײַן ביוראָ. דער בלוט מלך האָט זיך אויסגעדרייט און געזאָגט: לאָמיר גיין. זײַן שטימע האָט אָפּגעקלונגען ווי דער קלאַנג פֿון אַ טאַנק, וואָס פֿאָרט איבער אַ גרוב גרוב.
  
  טיר האט זיך געעפנט. זײנע ן ארײנגעקומע ן צװ ײ װעכטער , געשלעפ ט מי ט זי ך א דערשראקענ ע אבע ר גוטמוטיק ע מײד ל פו ן יאפאניש ן אפשטאם . "טשיקאַ קיטאַנאָ," דער בלאַדי מלך ראַפּינג. "איך האָף אַז איר זענט באהאנדלט?"
  
  דאָס מײדל האָט מיט עקשנות אַ קוק געטאָן אױף דער ערד, נישט געװאָרן אױפֿהײבן די אױגן. דער בלאַדי מלך באוויליקט. - דו ווארט אויף מיין ערלויבעניש? ער האט נישט מסכים געווען. "איך איז געווען דערציילט אַז דיין שוועסטער איז די מערסט געפערלעך קעגנער, טשיקאַ," ער פארבליבן. "און איצט זי איז נאָר אן אנדער מיטל פֿאַר מיר, ווי מוטער ערד. זאָג מיר... האָט זי דיך ליב, טשיקאַ, דײַן שװעסטער, מאַי?
  
  דאם מײדל האט אפילו נישט געאטעמט. איינער פון די וועכטער האָט אַ פרעגנדיק געקוקט אויפן בלוט־מלך, אָבער ער האָט איגנאָרירט דעם מאַן. "עס איז ניט דאַרפֿן צו רעדן. איך פארשטיי דאס מער ווי דו קענסט זיך פארשטעלן. עס איז נאָר אַ געשעפט פֿאַר מיר צו האַנדלען מיט איר. און איך ווייס זייער גוט דעם ווערט פון א פארזיכטיגער שטילקייט ביי א ביזנעס טראנזאקציע. "
  
  ער האט ווייווינג אַ סאַטעליט טעלעפאָן. "דיין שוועסטער - מאַי - זי האָט קאָנטאַקט מיר. זייער קלוג, און אין דעם זינען פון אַ אַנספּאָוקאַן סאַקאָנע. זי איז געפערלעך, דיין שוועסטער." ער האט עס געזאגט אַ צווייט מאָל, כּמעט געניסן די ויסקוק פון באַגעגעניש פּנים צו פּנים.
  
  אבער דאס האט פשוט נישט געקענט פאסירן. ניט איצט, ווען ער איז געווען אַזוי נאָענט צו זיין לעבן 'ס ציל.
  
  "זי געפֿינט צו האַנדלען פֿאַר דיין לעבן. איר זעט, זי האָט מײַן אוצר. א זייער ספּעציעל מיטל אַז עס וועט פאַרבייַטן פֿאַר איר. דאס איז גוט. עס ווייזט דיין ווערט אין אַ וועלט וואָס ריוואָרדז גרויזאַם מענטשן ווי מיר.
  
  די יאפאנעזער מײדל האט מיט שרעק אויפגעהויבן די אויגן. דער בלאדיגער קעניג האט צוגעגרײלט דאס מויל אין עפעס װי א שמייכל. "איצט מיר זען וואָס זי איז גרייט צו קרבן פֿאַר איר."
  
  ער האט אנגעקלונגען דעם נומער. דער טעלעפאן האט אמאל געקלונגען און איז געענטפערט געווארן מיט א רואיגע פרויען שטימע.
  
  - יא ?
  
  "מאַי קיטאַנאָ. צי איר וויסן ווער עס איז. איר וויסן אַז עס איז קיין געלעגנהייַט פון טרייסינג דעם רופן, רעכט?
  
  "איך האָבן קיין כוונה צו פּרובירן."
  
  "זייער גוט". ער האט א זיפץ געטאן. "אָה, אויב נאָר מיר האָבן מער צייט, איר און מיר. אבער קיין ענין. דײן שײנע שװעסטער, טשיקא, איז דא״. דער בלוט קעניג האט אנגערופן די וועכטער איר זאלן ברענגען פאראויס. "זאָג העלא צו דיין שוועסטער, טשיקאַ."
  
  מאי ס קול האט אפגעקלונגען דורכן טעלעפאן. "טשיקאַ? וואס מאכסטו?" רעזערווירט. אָן פאַרראַטן די מורא און שטורעם אַז דער בלאַדי מלך געוואוסט מוזן זיין סיממערד אונטער די ייבערפלאַך.
  
  עס האָט געדויערט אַ מאָמענט, אָבער טשיקאַ לעסאָף געזאגט, "קאָנניטשיוואַ, שימאַי."
  
  דער בלוטיקער קעניג האט געלאכט. "עס איז אַמייזינג פֿאַר מיר אַז די יאַפּאַניש אלץ באשאפן אַזאַ אַ ברוטאַל פייטינג מאַשין ווי איר, מאַי קיטאַנאָ. דיין ראַסע ווייסט קיין ומגליק ווי מיין אייגן. איר זענט אַלע אַזוי פאַרשילטן רעזערווירט. "
  
  "אונדזער גרימצארן און לייַדנשאַפט קומען פון וואָס מאכט אונדז פילן," מאַי געזאגט שטיל. "און פון וואָס איז געטאן צו אונדז."
  
  "דו זאלסט נישט טראַכטן וועגן מבשר צו מיר. אדער דראסטו מיר?
  
  "איך טאָן ניט דאַרפֿן צו טאָן קיין פון די זאכן. עס וועט זיין ווי עס וועט זיין. "
  
  "דערנאך לאז מיר אייך דערציילן ווי עס וועט זיין, איר וועט טרעפן מיינע מענטשן מאָרגן אָוונט אין קאָקאָסנוס גראָווע, בייַ די קאָקאָוואַלק. אכט אזײגער אין אװנט װעלן זײ זײן אינעװײניק אין רעסטאראן, אין דער המון. איר גיט איבער דעם מיטל און גייט אַוועק."
  
  - װי װעלן זײ מיך דערקענען?
  
  "זיי וועלן וויסן איר, מאַי קיטאַנאָ, פּונקט ווי איך טאָן. אַז ס אַלע איר דאַרפֿן צו וויסן. אכט אין אװנט, װאלט געװען קלוג פון דיר נישט צו שפעט״.
  
  אין מאי׳ס שטימע איז געװען פּלוצעם אַ פֿרײלעכקײט, װאָס האָט געמאַכט דעם בלוט־מלך אַ שמייכל. "מיין שוועסטער. וואָס וועגן איר?
  
  "ווען זיי האָבן די מיטל, מיין מענטשן וועלן געבן איר ינסטראַקשאַנז." דער בלוט-קעניג האט פארענדיקט די אַרויסרופן און ינדזשויד זיין נצחון פֿאַר אַ מאָמענט. אל ע זײנ ע פלענער , זײנע ן צוזאמענגעפאלן .
  
  "צוגרייטן דאָס מיידל אויף דער רייזע," האָט ער געזאָגט צו זיינע מענער מיט אַן עמאָציאָנעל שטימע. "און מאַכן די סטייקס הויך פֿאַר קיטאַנאָ. איך ווילן פאַרווייַלונג. איך ווילן צו זען ווי גוט דער לעדזשאַנדערי פייטער טאַקע איז. "
  
  
  קאַפּיטל אַכט
  
  
  מאַי קיטאַנאָ האָט געשטערט אויפן טויטן טעלעפאָן אין אירע הענט און האָט פאַרשטאַנען אַז איר ציל איז ווייט פון דערגרייכט געוואָרן. דמיטרי קאָוואַלענקאָ איז געווען ניט איינער פון די וואס לייכט טייל מיט די זאכן ער אָונד.
  
  איר שוועסטער, טשיקאַ, איז געווען קידנאַפּט פון אַ טאָקיאָ וווינונג וואָכן איידער מאַט דרייק ערשטער קאָנטאַקט איר מיט זיין ווילד טעאָריעס וועגן די בערמודאַ טריאַנגלע און אַ מיטאַקאַל אַנדערווערלד פיגור גערופן די בלוט מלך. דעמאל ט הא ט מאי ר גענו ג אויסגעלערנט , א ז דע ר דאזיקע ר מענטש ן אי ז געװע ן זײע ר עכ ט או ן זײע ר , זײע ר טויטלעך .
  
  אָבער זי האָט געמוזט באַהאַלטן אירע אמתע כוונות און האַלטן אירע סודות פאַר זיך. אין דער אמתן, דאָס איז נישט אַ שווער אַרבעט פֿאַר אַ יאַפּאַניש פרוי, אָבער עס איז געמאכט מער שווער דורך מאַט דרייק ס קלאָר ווי דער טאָג לויאַלטי און זיין אַניילדינג איבערצייגונג צו באַשיצן זיין פרענדז.
  
  פילע מאל זי כּמעט דערציילט אים.
  
  אָבער טשיקאַ איז געווען איר בילכערקייַט. אפילו איר אייגענע רעגירונג האט נישט געוואוסט וואו מאי איז.
  
  זי איז אַרויסגעגאַנגען פֿון דער מיאַמי־אַלייע, וווּ זי האָט גענומען אַ רוף און איז אַריבער דעם פֿאַרנומען וועג צו איר באַליבסטע סטאַרבאַקס. א היימיש קליין אָרט ווו זיי גענומען די צייַט צו שרייַבן דיין נאָמען אויף די גלעזל און שטענדיק דערמאנט דיין באַליבסטע טרינקען. זי איז געזעסן א װײל. זי האָט גוט געקענט קאָקאָוואַלק, אָבער נאָך בדעה צו כאַפּן אַ טאַקסי דאָרט באַלד.
  
  פארוואס גיין אין האַלב?
  
  א ריזיק נומער פון מענטשן, ביידע היגע און טוריס, וועט אַרבעטן ביידע פֿאַר איר און קעגן איר. אבער וואס מער זי האט געטראכט דערפון, אלץ מער האט זי געגלייבט אז דער בלוט-מלך האט געמאכט זייער א קלוגער באשלוס. אין די סוף, עס אַלע אָפענגען אויף ווער וואָלט געווינען.
  
  קאָוואַלענקאָ האָט געטאָן ווײַל ער האָט געהאַלטן די שוועסטער מאַי.
  
  אַזוי, צווישן די מאַסע, עס וואָלט נישט ויסקומען אויס פון פּלאַץ פֿאַר איר צו פאָרן די טאַש צו עטלעכע גייז. אבער אויב זי דעמאָלט טשאַלאַדזשד די גייז און געצווונגען זיי צו רעדן וועגן זייער שוועסטער, עס וואָלט באַקומען ופמערקזאַמקייַט.
  
  און נאָך איין זאַך - זי האָט געפילט אַז זי קען איצט קאָוואַלענקאָ אַ ביסל בעסער. געוואוסט אין וועלכע ריכטונג זיין מיינונג איז ארבעטן.
  
  ער װאלט געקוקט.
  
  
  * * *
  
  
  שפּעטער דעם טאָג, היידן דזשיי געמאכט אַ פּריוואַט טעלעפאָן רוף צו איר באַלעבאָס, Jonathan Gates. זי האט גלײך געכאפט, אז ער איז אויף דער גרענעץ.
  
  "יא. וואָס איז געשען, היידן?
  
  - הער ? זייער פּראָפעסיאָנאַל באַציונג איז געווען אַזוי גוט אַז מאל זי קען יבערמאַכן עס אין אַ פּערזענלעך. "אלעס איז גוט?"
  
  עס איז געווען אַ כעזאַטיישאַן אויף די אנדערע עק פון די שורה, עפּעס אַנדערש אַנקאַראַקטעריסטיק פון גייטס. "דאָס איז ווי גוט ווי מען קען דערוואַרטן," האָט דער פאַרטיידיקונג סעקרעטאר ענדלעך געמורמלט. "ווי איז דיין פוס?"
  
  "יא מיין האר. די היילונג גייט גוט. " היידן האט זיך אפגעשטעלט פון פרעגן די פראגע, וואס זי האט געוואלט פרעגן. פּלוצלינג נערוועז, זי אַוווידאַד די טעמע. "וואָס וועגן האַרריסאָן, האר? וואָס איז זיין סטאַטוס?"
  
  "האריסאָן וועט גיין אין טורמע, ווי אַלע קאָוואַלענקאָ ס ינפאָרמאַנץ. מאַניפּיאַלייטיד אָדער נישט. איז דאָס אַלץ, מיס דזשיי?
  
  געשטאכן פון די קאלטע טאנען, האט היידן זיך צוגעפאלן אין א שטול און שטארק צוגעמאכט די אויגן. "ניין, האר. איך מוז דיך עפעס פרעגן. עס איז מעגליך שוין פארדעקן געווארן דורך די סי.איי.עי. אדער אן אנדער אגענטור, אבער איך דארף טאקע וויסן..." זי האט זיך אפגעשטעלט.
  
  "ביטע היידן, נאָר פרעגן."
  
  "האָט באָודרעאַו קיין משפּחה, האר?"
  
  "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?"
  
  הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "עס מיינט פּונקט וואָס איר טראַכטן עס מיטל, הער סעקרעטאַר. מיר קומען דאָ אין ערגעץ, און די צייט איז אויס. Boudreaux ווייסט עפּעס. "
  
  "פאַרשילטן עס, דזשיי, מיר זענען די אמעריקאנער רעגירונג, און איר זענט די סי.איי.עי. נישט דער מאָססאַד. איר זאָלט האָבן געקענט בעסער ווי אַזוי אָפן צו רעדן".
  
  היידן האט געוואוסט בעסער. אבער פארצווייפלונג האט זי צעבראכן. "מאַט דרייק קען טאָן עס," זי געזאגט שטיל.
  
  "אַגענט. דאָס וועט נישט אַרבעטן. " דער סעקרעטאר האט א װײל געשװיגן און דערנאך גערעדט. "אַגענט דזשיי, איר האָט באַקומען אַ מינדלעך רעפּרימאַנד. מייַן עצה איז צו האַלטן דיין קאָפּ אַראָפּ פֿאַר אַ בשעת."
  
  די קשר איז געווען ינטעראַפּטיד.
  
  הייַדען האָט געשטערט אויף דער וואַנט, אָבער עס איז געווען ווי צו קוקן אויף אַ פּוסט לייַוונט פֿאַר ינספּיראַציע. נא ך א װײל , הא ט ז י זי ך אויסגעדרײ ט או ן צוגעקוק ט װ י דע ר זונענ ־ אונטערגאנ ג פאל ן איבע ר מיאמי .
  
  
  * * *
  
  
  דע ר לאנגע ר פארהאלטונ ג הא ט זי ך אפגעגעסן , אי ן מאי ר נשמה . א באשלאסענע און טעטיקע פרוי, יעדע תקופה פון אומאקטן האט זי געצערנט, אבער ווען איר שוועסטערס לעבן איז געווען אין וואגנס, האט עס כמעט איר געמיט צעריסן.
  
  אבער איצט די וואַרטן איז איבער. מאַי קיטאַנאָ איז אַפּראָוטשט צו די קאָקאָסנוס דרך אין קאָקאָסנוס גראָווע און געשווינד אריבערגעפארן צו די אָבסערוואַציע פּאָסטן זי האט דעזיגנייטיד דעם טאָג פריער. מיט דער וועקסל נאָך שעה אַוועק, מאַי געזעצט אין די טונקל-ליכט טשעעסעקאַקע פאַקטאָרי באַר און שטעלן איר באַקפּאַק אָנגעפילט מיט דעוויסעס אויף די טאָמבאַנק אין פראָנט פון איר.
  
  א רײע טעלעוויזיע־סקרין האבן געפלאקערט גלייך איבער איר קאפ, און איבערגעגעבן פארשיידענע ספארט־קאנאלן. דער באַר איז געווען הויך און העקטיק, אָבער גאָרנישט קאַמפּערד צו די מאַסע וואָס אָנגעפילט די רעסטאָראַן אַרייַנגאַנג און אָפּטראָג געגנט. זי האט קיינמאָל געזען אַ רעסטאָראַן אַזוי ווילד פאָלקס.
  
  דער באַרשענקער איז צוגעקומען און אַרײַנגעטאָן אַ סערוועטקע אויפֿן באַר. - העלא ווידער - האט ער געזאגט מיט א פינקלען אין די אויגען. - נאך א רונדע?
  
  דער זעלביקער באָכער ווי נעכטן נאַכט. מײַ האָט נישט געדאַרפֿט קיין דיסטראַקציעס. "היט עס. איך וועל נעמען באַטאַלד וואַסער און טיי. דו האסט נישט געקענט דויערן דריי מינוט מיט מיר, פריינד.
  
  איגנארענדענדי ק דע ם שענקעלע ר בליק , הא ט ז י װײטע ר שטודיר ט דע ם ארײנגאנג . דורכקוקן צענדליקער מענטשן אין אַמאָל איז קיינמאָל געווען שווער פֿאַר איר. מענטשן זענען באשעפענישן פון געוווינהייטן. זיי טענד צו בלייַבן אין זייער קרייַז. דא ס זײנע ן געװע ן נײ ע אנגעקומענ ע װא ם ז י הא ט שטענדי ק געמוז ט איבערקוקן .
  
  מאַי געזופּט איר טיי און וואָטשט. עס איז געווען אַ גליקלעך אַטמאָספער און אַ געשמאַק שמעקן פון געשמאַק עסנוואַרג. יעדעס מאָל, ווען אַ קעלנערין איז דורכגעגאַנגען מיט אַ ריזיקן אָוואַלן טאַץ אָנגעפילט ביזן ראַנד מיט ריזיקע טעלער און געטראַנק, האָט זי שווער געהאַט צו האַלטן איר אויפמערקזאַמקייט אויף די טירן. א געלעכטער האט אנגעפילט דאס צימער.
  
  א שעה איז דורכגעגאנגען. בײַם סוף באַרס איז געזעסן אַן אַלטער אַליין, מיטן קאָפּ אַראָפּ, געזופּט אַ פּינטעלע ביר. די איינזאמקייט האט אים ארומגערינגלט ווי א שיכט שטאק, און אלעמען געווארנט פאר סכנה. ער איז געווען דער איינציקער פּעסט אין דעם גאנצן אָרט. פּונקט הינטער אים, ווי צו ונטערשטרייַכן זיין ספּעציעלקייט, אַ בריטיש פּאָר געבעטן אַ פאָרן קעלנער צו מאַכן אַ פאָטאָ פון זיי זיצן צוזאַמען, געווער אַרום יעדער אנדערער. מאַי האָט געהערט אַ יקסייטאַד קול פון אַ מענטש, "מיר נאָר געפונען אַז מיר זענען שוואַנגער."
  
  אירע אויגן האבן קיינמאל נישט אויפגעהערט צו וואנדערן. דער שדכן איז צו איר צוגעקומען עטלעכע מאָל, אָבער נאָך גאָרנישט געבראכט. אויף די טעלעוויזיע סקרינז איז געווען געשפילט עטלעכע סאָרט פון פוטבאָל גלייַכן.
  
  מאי האט שטארק געהאלטן דעם רוקן. ווען די גראדן אויף איר טעלעפאן האט געוויזן 8 אזייגער, האט זי געזען דריי מענער אין טונקעלע אנציעס אריינגיין אין רעסטאראן. זיי געשטאנען אויס ווי מאַרינעס אין קירך. גרויס, ברייט-פּלייצעס. האַלדז טאַטוז. געשאלטן קעפ. האַרט, ניט סמיילינג פנימער.
  
  קאָוואַלענקאָס מענטשן זענען דאָ געווען.
  
  מאַי וואָטשט זיי מאַך, אַפּרישיייטינג זייער בקיעס. אַלעמען איז געווען קאָמפּעטענט, אָבער עטלעכע ליגז הינטער איר. זי האט גענומען א לעצטן זופּן פון איר טײ, האט טשיקאס פנים פעסט אין זינען עטשט און זיך אראפגעגליטשט פונעם באר בענקל. מי ט גאנצ ע לײכ ט הא ט ז י זי ך ארויפגעקריכ ט הינטער ן זײ , אנגעכאפ ט ד י רוקן־זאק ן צו ם פיס .
  
  זי האט געװארט.
  
  א רגע שפּעטער, איינער פון זיי באמערקט איר. דער שוידער אויפן פנים איז געווען צופרידנשטעלנדיק. זיי האבן געוואוסט איר שם.
  
  ― װוּ איז מײַן שװעסטער?
  
  עס האָט געדויערט אַ מאָמענט צו צוריקקריגן זייער האַרט דימאַנער. איינער האָט געפרעגט: צי האָט איר אַ מיטל?
  
  מע ן הא ט געמוז ט רעד ן הויך , צ ו הער ן אײנע ר דע ם צװײט ן איבע ר דע ם גערוי ש פו ן אנגעקומע ן או ן אװעקגײן , מע ן הא ט גערופ ן צונעמע ן ד י טישן .
  
  "יא, איך האָבן עס. װײַז מיר מײַן שװעסטער".
  
  איצ ט הא ט אײנע ר פו ן ד י פארמשפטע ן געצװונגע ן א שמייכל . "איצט דאָס," ער שמייכלט, "איך קען טאָן."
  
  טריינג צו בלייַבן אין די מאַסע, איינער פון קאָוואַלענקאָ ס טאַגז פישט אויס אַ שפּאָגל נייַ iPhone און גערופֿן אַ נומער. מאַי פּעלץ די אנדערע צוויי סטערינג בייַ איר ווי זי וואָטשט, רובֿ מסתּמא אָפּשאַצן וואָס פאָרעם איר אָפּרוף קען נעמען.
  
  אויב זיי שאַטן טשיקאַ, זי וואָלט נישט זאָרגן וועגן די מאַסע.
  
  די געשפּאַנטע מאָמענטן זענען איבער. מאַי האָט געזען ווי אַ שיין יונג מיידל איז צופרידן צו ראַשינג צו אַ גרויס ויסשטעלונג פון טשיזקייקס, נאכגעגאנגען געשווינד און פּונקט ווי גליקלעך דורך איר עלטערן. ווי נאָענט זיי זענען געווען צו טויט און כאַאָס, זיי האָבן פּשוט נישט געקענט וויסן, און מאַי האט קיין פאַרלאַנג צו ווייַזן זיי.
  
  דער יפאָנע געקומען צו לעבן מיט אַ קלאַפּ. זי האָט זיך אָנגעשטרענגט צו זען דעם קליין עקראַן. עס איז געווען אויס פון פאָקוס. נאָך אַ ביסל סעקונדעס, די בלערד בילד איז צוזאַמען צו ווייַזן אַ נאָענט-אַרויף פון איר שוועסטער 'ס פּנים. טשיקאַ איז געווען לעבעדיק און ברידינג, אָבער זי געקוקט דערשראָקן פון איר מיינונג.
  
  "אויב איינער פון איר ממזרים שאַטן איר ..."
  
  "נאָר האַלטן וואַך."
  
  דאס בילד איז ווייטער פארשווינדן. טשיקאַס גאנצע קערפער איז געקומען אין מיינונג, אַזוי ענג צוגעבונדן צו דער מאַסיוו דעמב שטול אַז זי קען קוים רירן. מאי האט געקראצט די צײן. דער אַפּאַראַט האָט זיך ווײַטער באַוועגט. דער באַניצער איז אַוועק פון טשיקאַ דורך אַ גרויס, געזונט-ליכט ווערכאַוס. אמאל האבן זיי זיך אפגעשטעלט ביים פענצטער און איר געוויזן די מיינונג אינדרויסן. זי גלייך דערקענט איינער פון מיאַמי ס מערסט יקאָניק בנינים, די מיאַמי טאַוער, אַ דריי-סטאָרי סקייסקרייפּער באַוווסט פֿאַר זייַן טאָמיד-טשאַנגינג קאָלירן אַרויסווייַזן. נאך נאך אפאר סעקונדן האט זיך דער טעלעפאן צוריקגעקערט צו איר שוועסטער, און די בעל הבית האט זיך ווידער אנגעהויבן צוריקציען ביז ער האט זיך ענדליך אפגעשטעלט.
  
  "ער איז ביי דער טיר," האָט איר געזאָגט קאָוואַלענקאָ, דער רעדנער פון די מענטשן. "ווען איר געבן אונדז די מיטל, עס וועט קומען אויס. דעמאָלט איר קענען זען פּונקט ווו עס איז."
  
  מאַי האָט געלערנט איר iPhone. דער רופן זאָל האָבן געווען קראַנט. זי האט נישט געמיינט אז ס'איז א רעקארדירונג. אויסערדעם, האט זי געזען ווי ער רופט דעם נומער. און איר שוועסטער איז באשטימט אין מיאַמי.
  
  פארשטײ ט זיך , א ז ז ײ האב ן אי ר געקענ ט אומברענגע ן או ן אנטלאפ ן נא ך אײדע ר מאי ר הא ט זי ך געלונגע ן צ ו אנטלויפ ן פו ן קאקאשניק .
  
  "מיטל, מיס קיטאַנאָ." דעם באַנדיטס שטימע, כאָטש האַרב, האָט אַנטהאַלט אַ סך רעספּעקט.
  
  ווי עס זאָל זיין.
  
  מאַי קיטאַנאָ איז געווען אַ קלוג אָפּעראַטאָר, איינער פון די בעסטער יאַפּאַניש סייכל האט צו פאָרשלאָגן. זי האט זיך געמוזט וואונדערן ווי שטארק קאוואלענקאָ האט געוואלט דעם מיטל. איז עס געווען אַזוי שלעכט ווי זי געוואלט איר שוועסטער צוריק?
  
  איר טאָן ניט שפּילן רולעט מיט דיין משפּחה. איר וועט באַקומען זיי צוריק און איר וועט באַקומען זיי נאָך שפּעטער.
  
  מאי האט אויפגעהויבן איר רוקן. "איך וועט געבן עס צו איר ווען ער גייט אויס די טיר."
  
  אויב עס איז געווען ווער עס יז אַנדערש, זיי זאל האָבן געפרוווט צו נעמען עס אַוועק. זיי קען האָבן בוליז איר אַ ביסל מער. אבע ר ז ײ האבע ן געהא ט זײע ר לעבען , ד י דאזיק ע ברעמען , או ן ז ײ האבע ן אל ע גענומע ן װ י אײנע .
  
  דער איינער מיט די iPhone גערעדט אין די מיקראָפאָן. "טו עס. גיי אינדרויסן."
  
  מאַי האָט געשפּאַנט צוגעקוקט ווי דאָס בילד שפּרינגט אַרום אין אַ קרייז, געצויגן די ופמערקזאַמקייט אַוועק פון איר שוועסטער, ביז אַ צעבראכענע מעטאַלער טיר ראַם איז געקומען אין מיינונג. דערנאָך, די אַרויס פון אַ אָפּגעלאָזן קוקן ווערכאַוס ערגעץ אין די נויטיק פאַרב און אַ בויגן מעטאַל אַרבעטער.
  
  די אַפּאַראַט אריבערגעפארן צוריק אַפֿילו ווייַטער. סטריט פּאַרקירפּלאַץ און אַ גרויס ווייַס שילד וואָס לייענט "גאַראַגע" געקומען אין מיינונג. א רויטער בלאק פון א אויטא האט פארבלאזט. מאַי האָט געפילט אַז איר אומגעדולד הייבט זיך אָן צו קאָכן, און דערנאָך האָט דער אַפּאַראַט זיך פּלוצלינג פאָוקיסט צוריק אויף דעם בנין און ספעציעל צו רעכטס פון דער טיר צו אַנטפּלעקן אַ צעשטערטער אַלטער שילד.
  
  דער בנין נומער און דערנאָך די ווערטער: סאָוטהעאַסט 1 סטריט, זי האט איר אַדרעס.
  
  מ י הא ט ארויפגעװארפ ן ד י רוקן־זאק ן או ן אנטלאפ ן װ י א הונגעריקע ר טשיטא . דער עולם האט זיך צעשמעקט פאר איר. איינמאל אין דרויסן איז זי געלאפן צום נאענטסטן עסקאלאַטאָר, זיך איבערגעשפרונגען איבערן רענטש און געלאנדעט מיט א זיכערער פוס בערך האלב וועג אראפ. זי האט געשריגן און מענטשן זענען געשפרונגען באַזונדער. זי האָט זיך געשפּרייט צו דער ערד און האָט זיך געמאַכט צום אויטאָ, וואָס זי האָט ציכטיק פּאַרקט אויף דער גראַנד עוועניו.
  
  אויסגעדרייט די יגנישאַן שליסל. איך שיפטיד די מאַנואַל גאַנג אין גאַנג און געדריקט די אַקסעלעראַטאָר צו די שטאָק. פארברענט עטלעכע גומע אין די פאַרקער אויף טיגערטייל עוועניו און נישט קווענקלען צו נעמען די ריזיקירן. אויסגעדרייט די ראָד, זי זיך דרייַ-פערטל פון איר ופמערקזאַמקייַט צו די סאַט-נאַו, טייפּינג אין די אַדרעס, האַרץ קלאַפּן.
  
  דער נאַוויגאַטאָר האָט זי געבראַכט צום 27סטן דרום. פֿאַר איר איז געווען אַ גלײַכער וועג וואָס האָט אָנגעוויזן צפון, און זי האָט ממש צוגעדריקט דעם פּעדאַל צום טעפּעך. זי איז געווען אַזוי פאָוקיסט אַז זי האט נישט אַפֿילו טראַכטן וועגן וואָס זי וואָלט טאָן ווען זי קומט צו די ווערכאַוס. דער אויטא פארנט האט נישט געפעלט פון אירע אנפאלן. ער האט זיך ארויסגעצויגן פאר איר, די הינטער־לאמפן האבן געבליצט. מאַי שלאָגן די דערציען פענדער, קאָזינג דער שאָפער צו פאַרלירן קאָנטראָל און שיקן זיין מאַשין אין אַ רודערן פון פּאַרקט מאָטאָרסיקלעס. בייסיקאַלז, העלמעץ און שאַרבן פון מעטאַל זענען געפלויגן אין אַלע ריכטונג.
  
  מאַי האָט פאַרקלענערט איר פאָקוס. סטאָרפראַנץ און קאַרס פלאַשט דורך ווי בלערי ווענט פון טונעל זעאונג. פארבייגייער האט אויף איר געשריגן. דער בייקער איז געווען אַזוי שאַקט פון איר הויך-גיכקייַט מאַנוווערז אַז ער איז וואַנדערד און געפאלן בייַ אַ פאַרקער ליכט.
  
  דער נאַוויגאַטאָר האָט זי גענומען צו מזרח, צו פלאַגלער. דער גראדן האָט איר געזאָגט אז זי וועט זיין דאָרט אין פינף מינוט. דע ר פיש־מאר ק אי ז געװע ן אוי ף לינק ס אי ן א האז ן פו ן קאליר . א שנעל ציען און זי געזען אַ צייכן וואָס האט געזאגט "SW1st סטריט".
  
  פופציק סעקונדעס שפּעטער, דער איריש אַקצענט פון די נאַוויגאַטאָר מודיע: איר האָט ריטשט דיין דעסטיניישאַן.
  
  
  * * *
  
  
  אפילו איצט האט מאַי נישט גענומען קיין ערנסט פּריקאָשאַנז. זי האָט זיך געדענקט צו שליסן דעם אויטאָ און איבערלאָזן די שליסלען הינטערן פאָרראָד אויף דער פּאַסאַזשיר זייַט. זי איז געלאפן איבערן וועג און געפונען דעם שילד, וואס זי האט געזען מיט א צייט צוריק אויף דער שאקלדיקער אַפּאַראַט.
  
  איצט זי גענומען אַ אָטעם צו שטאָל זיך פֿאַר וואָס זי קען אַנטדעקן. זי האט צוגעמאכט די אויגן, צוריקגעקראגן איר באלאנס און בארואיקט איר מורא און צארן.
  
  דער הענטל האט זיך פרײ געדרײט. זי איז דורכגעגאנגען דורך דער שװעל און זיך גיך געגליטשט אויף לינקס. גאָרנישט געביטן. דער פּלאַץ איז געווען וועגן פופציק פֿיס פון די טיר צו דער הינטער וואַנט און וועגן דרייַסיק פֿיס ברייט. ם׳איז דארט נישט געװען קײן מעבל. קיין בילדער אויף די ווענט. אויף די פענצטער זײנען נישטא קײן פארהאנגן. איבע ר אי ר זײנע ן געװע ן עטלעכ ע ליכטיק ע הײסע ר רײ ן ליכט .
  
  טשיקא איז נאך אלץ געװען צוגעבונדן צו א שטול הינטערן צימער, אירע אויגן ברייטע און פרובירט צו רירן. און ער האָט זיך געקעמפֿט, איז קלאָר, עפּעס צו זאָגן מאַי.
  
  אבער דער יאַפּאַניש סייכל אַגענט געוואוסט וואָס צו קוקן פֿאַר. זי האט באמערקט א האלבן טוץ זיכערהייטס קאמערעס וואס זענען ליגן איבער'ן ארט און האט גלייך געוואוסט ווער עס קוקט.
  
  קאָוואַלענקאָ.
  
  וואָס זי האט נישט וויסן איז וואָס? האט ער ערווארטעט עפעס א פארשטעלונג? וועלכער עס איז געווען, זי געוואוסט דעם בלוט מלך ס שעם. עס וואָלט נישט זיין שנעל אָדער גרינג, וואָס האט נישט נעמען אין חשבון אַ פאַרבאָרגן באָמבע אָדער גאַז צילינדער.
  
  די הונט פוס אין די סוף פון די צימער, רעכט אין פראָנט פון איר שוועסטער 'ס שטול, קיין צווייפל באַהאַלטן אַ יבערראַשן אָדער צוויי.
  
  מאַי איז פּאַמעלעך פאָרויס פאָרויס, ריליווד אַז טשיקאַ איז נאָך לעבעדיק, אָבער אונטער קיין ילוזשאַנז וועגן ווי לאַנג קאָוואַלענקאָ בדעה דאָס צו געדויערן.
  
  ווי אין ענטפער, אַ קול בומד פון פאַרבאָרגן ספּיקערז. "מאַי קיטאַנאָ! דיין שם איז אַנפּעראַלעלד. " עס איז געווען קאָוואַלענקאָ. "לאמיר זען אויב עס איז דיזערווד."
  
  פיר געשטאלטן האבן זיך ארויסגעגליטשט פון הינטער דעם בלינדער הונטס פוס. מאי האט א רגע געשטערט, קוים געגלויבט אירע אויגן, אבער דאן איז זי געצוואונגען געװארן אין א שטעל, װי דער ערשטער מערדער איז צו איר צוגעלאפן.
  
  ער איז גיך געלאָפן, זיך צוגעגרייט צום פליענדיקן בריק, ביז מאַי האָט זיך לייכט אויסגעגליטשט צו דער זייט און דורכגעפירט אַ שליימעסדיקן שפּינדל. דע ר ערשטע ר קעמפע ר הא ט זי ך צוזאמגעבראכ ט צ ו דע ר ערד . פֿון די רעדנער איז געקומען אַ געלעכטער פֿון דעם בלוטיקן מלך.
  
  איצ ט הא ט דע ר צװײטע ר קעמפע ר אי ר אטאקירט , ניש ט געגעב ן א שאנס , צ ו פארענדיק ן דע ם ערשטן . דער מאן האט ארומגעדרימלט דעם טשאקראם - א שטאלנער רינג מיט א ראזער־שארפן דרויסנדיקן ראנד - אויפן פינגער־שפיץ און געשמײכלט װי ער איז דערנענטערט.
  
  מײַ האָט זיך אָפּגעשטעלט. דע ר דאזיקע ר מענטש ן אי ז געװע ן א ייד . דעדלי . די פיייקייט צו פירן אַזאַ אַ געפערלעך וואָפן מיט זיכער יז גערעדט וועגן יאָרן פון שווער פיר. ער קען וואַרפן די טשאַקראַם מיט אַ פּשוט פליק פון זיין האַנטגעלענק. זי האט גיך אויסגעגליכן די שאנסן.
  
  זי איז צוגעלאפן צו אים, פארמאכט זיין וואנט. ווען זי האָט דערזען זיין האַנטגעלענק זיך צוטשעפּען, איז זי אַרײַן אַרײַן אין אַ גליטש, זיך רוקנדיק אונטערן וואָפן־בויגן, וואַרפן איר קאָפּ אַזוי ווייט צוריק ווי מעגלעך, ווי די בייזע בליידס האָבן זיך דורכגעשניטן אין דער לופטן העכער איר.
  
  א שלאָס פון איר האָר געפאלן צו די שטאָק.
  
  מאַי האָט ערשט אַרײַן די פֿיס אַרײַן אין דער אַדעפּט, מיט אַלע כּוחות געשלאָגן די קני. איצט איז נישט געווען די צייט צו נעמען געפאנגענע. מי ט א קראנק , װא ס ז י הא ט ס ײ דערהער ט או ן געפילט , האב ן זי ך ד י מאנ ס קניע ן זי ך געקלאפט . זײ ן געשרײ איז פארגעגאנגען זײן פאלן צו דער ערד.
  
  אַזוי פילע יאָרן פון טריינינג פאַרפאַלן אין אַ רעגע.
  
  די אויגן פון דעם מענטש האָבן אנטפלעקט פיל מער ווי פּערזענלעך ווייטיק. מאַי האָט זיך אַ מאָמענט געוואונדערט, וואָס קאָוואַלענקאָ קען האָבן איבער אים, אָבער דאַן איז אַ דריטער קעמפער אַרײַן אין קאַמף און זי האָט דערפֿילט, אַז דער ערשטער איז שוין אויפֿגעשטאַנען אויף די פֿיס.
  
  דע ר דריטע ר אי ז געװע ן א גרויםע ר מענטש . ער האָט זיך צו איר געטראָפן איבער דער פּאָדלאָגע, ווי אַ גרויסער בער, וואָס שטעקט אויף זײַן רויב, באָרוועסע פֿיס אַ קלאַפּ אויף דעם באַטאָנען. דער בלוט־קעניג האָט אים דערמוטיקט מיט אַ סעריע גראַנטן און דערנאָך אויסגעבראָכן אין געלעכטער, אַ מאַניאַק אין זײַן עלעמענט.
  
  מאַי האָט אים געקוקט גלײַך אין די אויגן אַרײַן. "איר טאָן ניט האָבן צו טאָן דאָס. מיר זענען נאָענט צו כאַפּן קאָוואַלענקאָ. און די באַפרייאונג פון די אָרעווניקעס. "
  
  דער מאן האט זיך א מאמענט געקװענקלט. קאָוואַלענקאָ האָט געשנאַכט הויך איבערן קאָפּ. ― דו מאַכט מיך ציטערן, מאַי קיטאַנאָ, ציטערט פֿון מורא. צוואַנציק יאָר בין איך געווען נאָר אַ מיטאָס, און איצט ברעכט איך מיין שטילקייט אויף מיינע אייגענע טערמינען. װי אַזױ האָט איר געקאָנט... ― האָט ער זיך אָפּגעשטעלט. "האט איינער ווי איר אלץ יקוואַלד מיר?"
  
  מאַי האָט ווייטער אָנגעקוקט אין די אויגן פונעם גרויסן קעמפער. זי האט געפילט, אז דער הינטער איר האט זיך אויך אפגעשטעלט, װי װארטנדיק אויף דער אויסגאנג פון דעם גײסטיקן קאמף.
  
  "קאַמף!" דער בלאַדי מלך האָט פּלוצלינג געשריגן. "קעמפן, אָדער איך וועל האָבן דיין ליב געהאט אָנעס סקינד לעבעדיק און פאסטעכער צו די שאַרקס!"
  
  די סאַקאָנע איז געווען פאַקטיש. אפילו מיי קען זען עס. דע ר גרויםע ר מאן , הא ט זי ך ארײנגעשפרונגען , זי ך צוגעלאפ ן צ ו אי ר מי ט אויסגעשטרעקט ע הענט . מאי האט איבערגעטראכט איר סטראַטעגיע. שלאָגן און לויפן, שלאָגן שנעל און קראַשינגלי שווער, און דאַן באַקומען אויס פון די וועג. אויב מעגלעך, נוצן זיין גרייס קעגן אים. מאַי האָט אים געלאָזט צוגאַנגען, וויסנדיק, אַז ער וואָלט פֿון איר דערוואַרטן עפּעס אויסטידנדיק. װע ן ע ר הא ט זי ך דערגרײכ ט או ן אנגעכאפ ט אי ר קערפער , אי ז ז י געװע ן אי ן זײ ן דערגרייכונג , או ן זי ך ארומגענומע ן מי ט זײנ ע פיס .
  
  דער קלאַנג פון אים שלאָגן די שטאָק דערטרונקען געווארן אפילו די בלאַדי מלך ס מעשוגע קיכקע.
  
  דע ר ערשטע ר קעמפע ר הא ט אי ר איצ ט שטאר ק געשלאג ן , געצייל ט אויפ ן קלײנע ם רוקן , געגעב ן א װײטיק ן קלאפ , אײדע ר מאי ר הא ט זי ך פארדרײ ט או ן זי ך געקרײלט , ארויפגעקומע ן הינטער ן אראפגעלאז ן מענטש ן או ן זי ך געגעב ן א פלאץ .
  
  איצט האט דער בלוט־מלך ארויסגעלאזט א געשרײ. ― פֿאַרשנײַדן איר שװעסטערס פֿאַקענע קאָפּ!
  
  איצט האט זיך באוויזן א פערטער מאן, באוואפנט מיט א סאַמוראי שווערד. ער איז געגאַנגען גלײַך צו טשיקאַ, זעקס טריט אַוועק פֿון פֿאַרענדיקן איר לעבן.
  
  און Mai Kitano האָט געוואוסט אַז איצט איז די צייט צו דורכפירן די בעסטער שפּיל פון איר לעבן. אַלע איר טריינינג, אַלע איר דערפאַרונג געקומען צוזאַמען אין אַ לעצט פאַרצווייפלט פּרווון צו ראַטעווען איר שוועסטער - אַ ענין פון לעבן און טויט.
  
  צען סעקונדעס פון דעדלי חן און שיינקייט אָדער אַ לעבן פון ברענען באַדויערן.
  
  מאַי איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן גרויסן מאַן ס הייוון צוריק, און האָט אים גענוצט ווי אַ ספּרינגבאָרד צו געבן אַ פליענדיקן בריק צום ערשטן קעמפער. ער האט קוים געשפירט דעם שאק, ווען מאי'ס דאמינאנטע פוס האט אים צעבראכן עטלעכע ביינער אין פנים, אבער ער איז צוזאמגעפאלן ווי א טויטע וואג. מאַי האָט זיך גלײַך צוריקגעצויגן דעם קאָפּ און זיך אַרײַנגעקליבן, שווער לאַנדנדיק אויף איר רוקנביין, אָבער דער מאָמענטום פֿון איר שפּרונג האָט זי ווײַט געטראָגן איבערן באַטאָנען דיל אין מינימאַלער צײַט.
  
  זי איז געלאנדעט ווייטער פון איר שוועסטער און דעם מאן מיט דער שווערד.
  
  אבער רעכט ווייַטער צו די טשאַקראַן.
  
  אין אַ מיליסעקאָנדע פּויזע, זי פאָוקיסט איר זייַענדיק, רויק איר נשמה, און זיך אויסגעדרייט, באַפרייַען די טויטלעך וואָפן. ע ר הא ט זי ך דורכגעלאפ ט אי ן דע ר לופט , זײ ן טויטלעכ ע בעלע ר הא ט געבליצ ט , שוי ן געשטרײ ט מי ט רויט ע פו ן מאי ס אײגענע ם בלוט .
  
  דער טשאקראן האט זיך געקלאפט אין האלדז פון שװערד־מײער, ציטערנדיק. דער מאן איז צוזאמגעפאלן אן א קלאנג, אן גארנישט געפילט. ער האט נאך אלץ נישט פארשטאנען וואס האט אים געטראפען. די שװערד האט זיך געקלאפט אויפן דיל.
  
  דער גרויסער מאן איז געווען דער איינציקער קעמפער, וואס האט יעצט געקאנט האלטען זיך קעגן איר, אבער זיין פוס האט זיך ווייטער געבוקט ווען ער האט פרובירט צו שטיין. זי האט מיסטאָמע ינדזשערד איין אָדער צוויי טענדאַנז. טרערן פון יסורים און אומבאהילףקייט האבן געפלויגן איבער זיין פנים, נישט פאר זיך, נאר פאר זיינע ליב געהאט. מאי האט א גלאט געטאן אויף טשיקא און זיך געצווינגן צו לויפן צו איר שוועסטער.
  
  זי האט גענוצט די שװערד צו שניידן די שטריק, און געקראצט די צײן בײם דערזען פון די לילאַ ריסטן און בלוטיקע שרײבן, גורם דעם שטענדיקן קאמף. ענדלעך האט זי ארויסגעצויגן דעם גאג פון איר שוועסטערס מויל.
  
  "גיי הינקען. איך וועל דיך טראגן."
  
  דער בלוטיקער קעניג האט אויפגעהערט לאכן. - שטעל זי אפ! ער האט געשריגן דעם גרויסן קעמפער. "טו עס. אדער איך וועל טייטן דיין ווייב מיט די אייגענע הענט!
  
  דער גרויסער מאן האט געשריגן, פרובירט קריכן צו איר מיט אויסגעשטרעקטע הענט. מ׳האט זיך אפגעשטעלט נעבן אים. "קום מיט אונדז," זי געזאגט. "קום מיט אונז. הילף אונדז צעשטערן דעם פאַרזעעניש."
  
  א מאמענט האט דעם מאן׳ס פנים אויפגעלויכטן מיט האפענונג. ע ר הא ט געבליצ ט או ן אויסגעזען , װ י ד י װאג ט פו ן דע ר װעל ט הא ט זי ך אויפגעהויב ן פו ן ד י פלײצעס .
  
  "איר גייט מיט זיי, און זי וועט שטאַרבן," דער בלאַדי מלך ראַפּינג.
  
  מאי האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "זי איז נאָך טויט, מענטש. די איינציקע נקמה וואָס איר וועט באַקומען איז דורך מיר נאָכפאָלגן."
  
  דער מאן׳ס אויגן האבן געטענהט. אײ ן מא ל הא ט מײ ן געמײנט , א ז ע ר װע ט זי ך טאק ע ארויסציע ן מי ט איר , אבע ר דא ן האב ן זי ך צוריקגעקער ט ד י װאלקנס ן פו ן צװײפל , או ן זײ ן בליק ן הא ט זי ך אראפגעלאזט .
  
  "איך קען נישט. בשעת זי לעבט נאָך. איך נאָר קען נישט ".
  
  מאי האט זיך אװעקגעקערט, אים געלאזט ליגן. זי האט איר אייגענע מלחמות צו קעמפן.
  
  דער בלאַדי מלך האָט איר געשיקט אַ צעשיידונג שאָס. "לויף אַוועק, מאַי קיטאַנאָ. מייַן מלחמה איז וועגן צו זיין דערקלערט. און די טויערן ווארטן אויף מיר".
  
  
  קאַפּיטל נייַן
  
  
  די הענט פון דעם בלוט־קעניג האָבן זיך געדריקט צו זיין מעסער. די וואָפן איז געווען סטאַק פונט ערשטער אין די טיש אין פראָנט פון אים. ער האט עס צוגעבראכט צו די אויגן, אונטערזוכט דעם בלוט־געװײקטן בלייד. וויפיל לעבנס האט ער געענדיגט מיט דעם מעסער?
  
  אײנע ר אי ן צײ ט יעד ן צװײטן , פינ ף או ן צװאנצי ק יאר . צום ווייניגסטענס.
  
  אויב נאָר צו האַלטן די לעגענדע, רעספּעקט און מורא פריש.
  
  "אַזאַ ווערטיק קעגנער," ער האט געזאגט צו זיך. "עס איז אַ שאָד איך טאָן ניט האָבן צייַט צו פּרובירן עס ווידער." ער האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס, לאנגזאם ארומגערינגלט מיטן מעסער, די בלייד האט אפגעשפיגלט דאס ליכט ווען ער איז געגאנגען.
  
  "אָבער מיין צייט צו שפּילן איז כּמעט געקומען."
  
  ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , אויפ ן קעגנאיבער ן עק ט פו ן טיש , ו װ א װײ ל מי ט טונקעלע ר הא ר אי ז געװע ן צוגעבונד ן צ ו א שטול . ז י הא ט שוי ן פארלוירן . ער איז געווען מיאוס צו קוקן אויף אירע רױטע אױגן, הײביקע קערפּער און ציטערנדיקע ליפּן.
  
  דער בלאדיגער קעניג האט זיך אנגעשפארט. "זאָרגט נישט. איצט איך האָבן מיין ערשטער מיטל, כאָטש איך מיסט קיטאַנאָ. דיין מאַן זאָל צושטעלן די רגע מיטל וועגן איצט. אויב עס גייט פארביי, איר וועט גיין פריי. "
  
  "ווי - ווי קענען מיר צוטרוי איר?"
  
  "איך בין אַ מענטש פון כּבֿוד. אזוי האב איך איבערגעלעבט מיין יוגנט. און אויב מען זאל אויספרעגן די כבוד... - האט ער איר געוויזן דעם פארפלעקטן בלייד. "עס איז שטענדיק געווען מער בלוט."
  
  פֿון זיין קאָמפּיוטער עקראַן איז געקומען אַ פאַרשטומט פּינג. ער איז צוגעגאנגען און געדריקט עטלעכע קנעפל. דער פּנים פון זיין קאַמאַנדער פון וואַשינגטאָן, דק.
  
  "מיר זענען אין שטעלע, האר. דער ציל וועט זיין גרייט אין צען מינוט. "
  
  "די מיטל איז אַ בילכערקייַט. אויבן אַלץ אַנדערש. געדענקט דאָס".
  
  "הער". דאָס פּנים האָט זיך אומגעקערט צוריק צו אַנטפּלעקן אַן דערהויבענע מיינונג. ז ײ האב ן אראפגעקוק ט אוי ף דע ר פארקינג , פארזארג ט מי ט אפשאפ ט או ן כמע ט פארלאזט . דאָס גרײַניקע בילד האָט געוויזן אַ שלעפּער וואָס באַוועגט זיך אין שפּיץ פון דעם עקראַן און אַ בלויער ניסן פאָר דורך אַ פּאָר אָטאַמאַטיק טויערן.
  
  "באַקומען אַוועק פון דעם נודניק. ער קען זיין די פאליציי. "
  
  "מיר האָבן אים אָפּגעשטעלט, האר. ער איז נאָר אַ שלעפּער".
  
  דער בלאַדי מלך פּעלץ שטורעם סלאָולי געבויט אין אים. "באַקומען אַוועק פון אים. בעט מיר ווידער און איך וועל באַגראָבן דיין משפּחה לעבעדיק."
  
  דער מענטש האט פשוט געארבעט פֿאַר אים. אבער דער מענטש געוואוסט וואָס דמיטרי קאָוואַלענקאָ איז טויגעוודיק. אן אנדער ווארט האט ער גענומען צילן און דערשאסן דעם היימלאז אין קאפ. דער בלוט קעניג האט געשמייכלט, ווען ער האט געזען אז א טונקעלער פלעק הייבט זיך אן צו פארשפרייטן איבער די בערך קאנקרעטע געגנט.
  
  "פינף מינוט לינקס ביז די מארק."
  
  דער בלוטיקער קעניג האט א קוק געטאן אויף דער פרוי. זי איז געווען זיין גאַסט פֿאַר עטלעכע חדשים. די פרוי פון די סעקרעטאַרי פון דיפענס איז געווען קיין קליין פרייז. יונתן גייטס איז געגאנגען צו באַצאָלן טייער פֿאַר איר זיכערקייַט.
  
  "הער, גייטס האט יקסיד זיין טערמין."
  
  אין קיין אנדערע סיטואַציע, דער בלאַדי מלך וואָלט האָבן געוויינט זיין מעסער איצט. קיין פּויזע. אבער די צווייטע מיטל איז געווען וויכטיק צו זיין פּלאַנז, כאָטש ניט יקערדיק. ער האט אויפגעהויבן דעם סאטעליט טעלעפאן וואס איז געלעגן נעבן דעם קאמפיוטער און האט אנגעקלונגען א נומער.
  
  איך האב געהערט ווי עס קלינגט און קלינגט. "דיין מאַן מיינט נישט צו זאָרגן וועגן דיין זיכערקייַט, פרוי גייטס." דער בלאדיגער קעניג האט צוגעגרײלט די ליפן אין עפעס װי א שמייכל. ― אָדער טאָמער האָט ער אײַך שױן פֿאַרביטן, הממ? די אמעריקאנער פאליטיקער...
  
  עס איז געווען אַ קליק, און די דערשראָקן קול לעסאָף געענטפערט. - יא ?
  
  "איך האָפֿן איר זענט נאָענט און אַז איר האָט די מיטל, מיין פרייַנד. אַנדערש ... "
  
  דער שטימע פון דער פאַרטיידיקונג מיניסטער איז געווען אָנגעשטרענגט ביזן שיעור. "די פאראייניגטע שטאטן בויגן זיך נישט פאר טיראנען," האָט ער געזאָגט, און די ווערטער האָבן אים קלאָר געקאָסט אַ סך פון זיין האַרץ און נשמה. "דיינע פאדערונגען וועט נישט זיין באגעגנט."
  
  דער בלאַדי מלך געדאַנק וועגן די טויערן פון גיהנום און וואָס איז ליגן ווייַטער פון זיי. "דעריבער הערן צו דיין פרוי שטאַרבן אין יסורים, גייטס. איך דארף נישט קיין צווייטן מיטל וואוהין איך גיי".
  
  זיכער אַז דער קאַנאַל איז געבליבן אָפֿן, דער בלאַדי מלך האט אויפגעהויבן זיין מעסער און אנגעהויבן צו מקיים זיין יעדער מערדעראַס פאַנטאַזיע.
  
  
  קאַפּיטל צען
  
  
  היידן דזשיי איז אַוועק פון איר קאָמפּיוטער ווען איר מאָביל טעלעפאָן קלינגט. בן און קארין זענען געווען פארנומען אויפצולעבן די ים רייזע פון קאפיטאן קוק, און ספעציעל די וואס האבן באזארגט די האוואישע אינזלען. קוק, כאָטש וויידלי באקאנט ווי אַ באַרימט Explorer, איז געווען אַ מענטש פון פילע טאלאנטן, עס געווען. ע ר אי ז אוי ך געװע ן א בארימטע ר נאװיגאטא ר או ן דערצײלטע ר קארטאגראַף . דער מענטש וואס מאַפּט אַלץ, ער רעקאָרדעד לענדער פון ניו זילאַנד צו האַוואַיי און איז געווען מער וויידלי באקאנט צו האָבן געמאכט זיין ערשטער לאַנדינג אין האַוואַיי, אַ אָרט ער געהייסן די סענדוויטש אינזלען. די סטאַטוע שטייט נאָך אין די שטאָט פון וואַימעאַ, קאַאַי, ווי אַ טעסטאַמענט צו דעם אָרט וואָס ער ערשטער געפּלאָנטערט אין 1778.
  
  היידן האָט זיך צוריקגעקערט, ווען זי האָט געזען אַז דער קאַללער איז איר באַלעבאָס, יונתן גייטס.
  
  "יא מיין האר?"
  
  פֿון דעם אַנדערן עק האָט מען געקאָנט הערן נאָר איבעריקע אָטעמען. זי איז צוגעגאנגען צום פענצטער. "קענט איר מיך הערן? האר?"
  
  זיי האָבן נישט גערעדט זינט ער האָט איר מינדלעך רעפּרימאַנדיד. היידן האט זיך געפילט אביסל אומזיכער.
  
  גייטס' קול האט זיך ענדליך געהערט. "זיי האָבן זי דערהרגעט. יענע ממזרים האבן זי דערהרגעט".
  
  היידן האט אויסגעשטרעקט אין פענצטער, גארנישט געזען. - װאס האבן זײ געטאן ?
  
  הינטער איר האָבן בן און קאַרין זיך אומגעקערט, דערשראקן פֿון איר טאָן.
  
  "זיי האָבן גענומען מיין פרוי, היידן. חדשים צוריק. און נעכטן האט מען זי דערהרגעט. ווייַל איך וואָלט נישט נעמען זייער אָרדערס."
  
  "ניין. עס קען נישט - "
  
  "יא". גייטס' שטימע האט געשלאגן, ווען זיין וויסקי-אויסגעטריבטע אדרענאלין-אויס האט קלאר אנגעהויבן פארשווייגן. "דאָס איז ניט דיין זאָרג, דזשיי, מיין פרוי. איך-איך בין שטענדיק געווען אַ פּאַטריאָט, אַזוי דער פרעזידענט געפונען עס ין שעה פון איר אַבדאַקשאַן. איך בלײַב... - האָט ער זיך אָפּגעשטעלט. "פּאַטריאָט".
  
  היידן האט קוים געוואוסט וואס צו זאגן. "פארוואס זאג מיר איצט?"
  
  "צו דערקלערן מיין ווייַטער טריט."
  
  "ניין!" היידען האט געשריגן, א קלאפ געטאן אין די פענסטער מיט א פּלוצעמדיק שרעק. "דאָס קענסטו נישט טאָן! ביטע!"
  
  "אָפּרוען. איך האב נישט קיין כוונה זיך צו טייטן. קודם וועל איך העלפן נוקם שרה. ייראַניק, איז ניט עס?
  
  "וואס?"
  
  "איצט איך וויסן ווי מאַט דרייק פילז."
  
  היידן האט פארמאכט די אויגן, אבער די טרערן האבן זיך נאך געגרייט איבער איר פנים. דער אָנדענק פֿון קענעדי איז שוין פֿאַרשוווּנדן געוואָרן פֿון דער וועלט, דאָס האַרץ, אַמאָל אַזוי פֿול מיט פֿײַער, האָט זיך איצט פֿאַרוואַנדלט אין אַן אייביקע נאַכט.
  
  "פארוואס זאג מיר איצט?" ענדליך האט היידן איבערגעחזרט.
  
  "צו דערקלערן עס." גייטס האָט זיך אָפּגעשטעלט און דערנאָך געזאָגט, "עד בודרעאַו האָט אַ קליינע שוועסטער. איך שיק דיר די פּרטים. טו עס-"
  
  היידען איז געווען אזוי שאקירט, אז זי האט איבערגעריסן דעם סעקרעטאר, איידער ער האט געקענט פארזעצן. - ביסט זיכער ?
  
  "טאָן אַלץ אין דיין מאַכט צו ענדיקן דעם ממזר."
  
  די שורה איז טויט. היידן האט געהערט אן אימעיל קלינגען אויף איר טעלעפאן. אן זיך אפשטעלן האט זי זיך שארף אויסגעדרייט און פארלאזט דעם צימער, איגנארנדיק די באזארגט קוק פון בן בלייק און זיין שוועסטער. זי געגאנגען צו קינימאַקי ס קליין שאַפע און געפונען אים פּריפּערינג הינדל מיט טשאָריזאָ סאָוס.
  
  "וואו איז אַליסיאַ?"
  
  "נעכטן איז איר פּאַס איז ריוואָוקט." די ווערטער פון גרויס האַוואַיי זענען פאַרקרימט.
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן. "זײַ נישט אַ פֿאַקן אידיאָט. מיר ביידע וויסן אַז זי דאַרף נישט אַ פּאַס. אַזוי, ווו איז אַליסיאַ?
  
  קינימאקי׳ס אויגן האבן זיך פארשפרײט, געקוקט אויף די טעלער. "הממ, איין מינוט. איך וועל זי געפינען. ניין, זי איז צו פּערסעפּטיוו פֿאַר דעם. איך וועל-"
  
  "נאָר רופן איר." היידן'ס בויך האט זיך אנגעקלאפט ווי נאר זי האט געזאגט די ווערטער, און שווארצע האט ארומגענומען איר נשמה. "זאג איר צו קאָנטאַקט דרייק. ער האָט באַקומען וואָס ער האָט געבעטן. מיר וועלן שאַטן אַן אומשולדיק מענטש צו באַקומען אינפֿאָרמאַציע. "
  
  "שוועסטער באָודרעאַו?" קינימאַקאַ געווען שאַרפּער ווי געוויינטלעך. ― האָט ער טאַקע אײן? און גייטס האָט עס אונטערגעשריבן?"
  
  "איר וואָלט אויך," היידן האָט אָפּגעווישט די אויגן, "אויב עמעצער וועט נאָר פּייַניקן און הרגענען דיין פרוי."
  
  קינימאקא האט דאס שטילערהײט פארדייט. "און דאָס אַלאַוז די CIA צו טאָן די זעלבע צו אַן אמעריקאנער בירגער?"
  
  "דאָס איז דאָס פֿאַר איצט," האָט היידן געזאָגט. "מיר זענען אין מלחמה."
  
  
  קאפיטל עלף
  
  
  מאַט דרייק סטאַרטעד מיט טייַער זאכן. די פלאַש פון דזשאָהני וואָקער שווארצע איז געווען ינווייטינג און נישט קוקן צו אָפּגעלאָזן.
  
  אפֿשר וואָלט עפּעס בעסערס גיך פֿאַרטרײַבן דעם זכּרון פֿון איר פּנים? דאָס מאָל, אין זיין חלום, וועט ער איר טאַקע ראַטעווען ווי ער שטענדיק צוגעזאגט?
  
  די זוכן האט געצויגן.
  
  דער שנאפ האט געברענט. ער האט גלייך אויסגעלאשן דאס גלאז. ער האָט עס ווידער אָנגעפילט. ע ר הא ט זי ך געקאנ ט קאנצענטרירן . ע ר אי ז געװע ן א מענטש , װא ס הא ט געהאלפ ן אנדערע , װעלכע ר הא ט זי ך פארדינט , װעלכע ר אי ז געשטאנע ן צ ו רעכענע ן או ן קײנמא ל קיי ן ניש ט אראפגעלאזט .
  
  אָבער קענעדי מאָר האָט ער ניט געלאָזט. און איידער אַז, ער דורכפאַל אַליסאָן. און ער האט דורכגעקאָכט זייער אַנבאָרן קינד, אַ בעיבי וואָס איז געשטארבן איידער ער אפילו האט אַ געלעגנהייַט צו לעבן.
  
  דזשאַני וואָקער, ווי יעדער אנדערע פלאַש וואָס ער האט געפרוווט פריער, געמאכט זיין פאַרצווייפלונג דיפּער. ער האָט געוואוסט אַז דאָס וועט פּאַסירן. ער האט געוואלט עס זאל וויי. ער האט געװאלט אז עס זאל אפשניידן א שטיק יסורים פון זײן נשמה.
  
  ווייטיק איז געווען זיין תשובה.
  
  ער האט אויסגעשטרעקט אין פענצטער. ע ס הא ט זי ך צוריק , לײדיק , אומזעענדי ק או ן עמאָציאָנעל , געשטארקט , שװארצ , פונק ט װ י אים . דערהייַנטיקונגען פון מייַ און אַלישאַ געווארן ינקריסינגלי זעלטן. רופן פון זיין SAS פרענדז פאָרזעצן צו אָנקומען אין צייט.
  
  די בלאַדי קעניג דערמאָרדעט בן ס עלטערן מיט עטלעכע טעג צוריק. זיי זענען געווען זיכער. זיי קיינמאָל געוואוסט פון די געפאַר, און בן וועט קיינמאָל וויסן ווי נאָענט זיי געקומען צו ווערן וויקטימס פון די בלוט מלך ס ווענדטאַ.
  
  און די סי.איי.עי. אגענטן וועלכע האבן געהיט די בלייקס האבן אויך נישט געוואוסט. די SAS האט ניט דאַרפֿן דערקענונג אָדער פּאַטס אויף די צוריק. זיי פשוט געענדיקט די אַרבעט און אריבערגעפארן צו דער ווייַטער.
  
  א כאפנדיקע ניגון האט אנגעהויבן שפילן. דער ליד איז געווען אַזוי מאָווינג ווי עס איז געווען שיין - 'מייַן יממאָרטאַל' דורך Evanescence - און עס רימיינדיד אים פון אַלץ ער האט אלץ פאַרפאַלן.
  
  עס איז געווען זיין רינגטאָנע. ער האָט אַ ביסל צעמישט אַרומגערינגלט די שיץ, אָבער צום סוף האָט ער זיך דורכגעמאַכט אויפן טעלעפאָן.
  
  - יא ?
  
  "דאס איז היידן, מאַט."
  
  ער האָט זיך אַ ביסל גלײַכער אַװעקגעזעצט. היידן איז געווען אַווער פון זיין לעצטע עקספּלויץ אָבער אויסדערוויילט צו איגנאָרירן זיי. אַליסיאַ איז געווען זייער צווישן. "וואס איז געשען? בן?" ער האט זיך אפילו נישט געקאנט זאגן די װערטער.
  
  "ער איז גוט. מיר זענען גוט. אבער עפּעס געטראפן."
  
  "האָסט געפֿונען קאָוואַלענקאָ?" אומגעדולד דורכשניט דורך די אַלקאָהאָליקער האַזע ווי אַ העל פּרויעקטאָר.
  
  "ניין נישט יעצט. אָבער Ed Boudreaux האט אַ שוועסטער. און מיר האָבן אַ דערלויבעניש צו ברענגען איר אַהער.
  
  דרייק האט זיך אראפגעזעצט, פארגעסן פון דעם שנאפס. שנאה און גיהנום האבן אים אין הארץ ארײנגעברענט צװײ מארקן. "איך וויסן פּונקט וואָס צו טאָן."
  
  
  קאַפּיטל צוועלף
  
  
  היידן האָט זיך געבראַכט פאַר וואָס וועט קומען. איר גאנצע סי.איי.עי. קאריערע האט איר נישט צוגעגרייט אויף דער סיטואציע. ד י פרו י פו ן דע ר פארטיידיקונ ג אי ז אומגעקומען . אַן אינטערנאַציאָנאַלע טעראָריסט וואָס האלט אַן אומבאַקאַנט נומער פון קרובים פון שטאַרק מענטשן אָרעווניק.
  
  צי האָט די רעגירונג געוואוסט די אידענטיטעט פון אַלע ינוואַלווד? קיינמאָל. אָבער איר קען זיין פאַרשילטן זיכער אַז זיי וויסן פיל מער ווי זיי אלץ לאָזן אויף.
  
  עס איז געווען פיל גרינגער ווען זי ערשטער איינגעשריבן. אפֿשר די זאכן זענען סימפּלער צוריק דעמאָלט, איידער 11 סעפטעמבער. טאָמער אין די טעג פון איר פאטער, יעקב דזשיי, די לעדזשאַנדערי אַגענט זי אַספּירעד צו עמיאַלייט, די זאכן זענען שוואַרץ און ווייַס.
  
  און גרויזאַם.
  
  עס איז געווען אַ שאַרף ברעג. די מלחמה קעגן די בלוט מלך איז געקעמפט אויף פילע לעוועלס, אָבער איר קען נאָך באַווייַזן צו זיין די מערסט שרעקלעך און געראָטן נאָך.
  
  ד י פארשידענ ע פערזענלעכקײט ן פו ן ד י מענטשן , װא ס זײנע ן געװע ן אוי ף איר , האב ן אי ר געהא ט א מעלה . גייטס האט דאס ערשט באמערקט. דערפאר האט ער זיי דערלויבט צו פירן אן אייגענע אויספארשונג איבער דער מיסטעריע ארום דעם בערמודא דרייעק. גייטס איז געווען קלוגער ווי זי האט אלץ געמיינט אז ער איז. ער האָט גלייך געזען די מייַלע וואָס קאַנטראַסטינג פערזענלעכקייטן ווי מאַט דרייק, בן בלייק, מייַ קיטאַנאָ און אַלישאַ מייל צוגעשטעלט. ער האט געזען די פּאָטענציעל פון איר מאַנשאַפֿט. און ער האָט זיי אַלע צוזאַמען.
  
  בריליאַנט.
  
  מאַנשאַפֿט פון דער צוקונפֿט?
  
  איצ ט הא ט דע ר מאן , װא ס הא ט אל ץ פארלוירן , געװאל ט געטא ן גערעכטי ק פא ר דע ם מאן , װעלכע ר הא ט אזו י ברוטאל י דערמארדע ט זײ ן פרוי .
  
  היידן איז צוגעגאנגען צו בודרוס צעל. דער לאקאנישער שוחט האט פויל א קוק געטאן אויף איר איבער די צוגעלײגטע הענט.
  
  "קען איך העלפֿן איר, אַגענט דזשיי?"
  
  היידן וואלט זיך קיינמאל נישט מוחל געווען, ווען זי וואלט נישט ווידער געפרואווט. "דערציילט אונדז די אָרט פון קאָוואַלענקאָ, Boudreau. נאָר געבן עס אַוועק און עס וועט אַלע זיין איבער. " זי האט אויסגעשפרײט די הענט. "איך מיינען, עס איז נישט ווי ער גיט אַ דרעק וועגן איר."
  
  "אפֿשר ווייסט ער." בודרעאַו האָט זיך אויסגעדרייט זײַן לײַב און זיך אָפּגעגליטשט פֿון דער וויטע. "אפֿשר ווייסט ער נישט. אפֿשר עס איז צו פרי צו זאָגן, הא?"
  
  "וואָס זענען זיינע פּלאַנז? וואָס איז דאָס טויער פון גיהנום?
  
  "אויב איך וואָלט וויסן ..." באָודרעאַו ס פּנים געוויזן די שמייכל פון אַ סעודה הייַפיש.
  
  "איר טאַקע טאָן." היידן איז געבליבן זייער ענליך. - איך גיב דיר די לעצטע שאנס.
  
  "לעצטע געלעגנהייט? וועסטו מיך דערשיסן? האט די סי.איי.עי. לעסאָף איינגעזען וואָס פינצטער זינד זיי מוזן טוען צו בלייַבן אין די שפּיל? "
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. "עס איז אַ צייט און אַ פּלאַץ פֿאַר דעם."
  
  ״אוודאי. איך קען נאָמען עטלעכע ערטער." באָודרעאַו האָט זי געמאַכט, די מעשוגאַס שיינינג דורך די שפּריץ פון שפּייַעכץ. "עס איז גאָרנישט איר קענען טאָן צו מיר, אַגענט דזשיי, וואָס וואָלט מאַכן מיר אַרויסגעבן עמעצער ווי שטאַרק ווי די בלוט מלך."
  
  "נו..." היידן האָט זיך געצווינגען צו שמייכלען. "דאָס האָט אונדז צו טראַכטן, עד." זי האט צוגעלײגט פרײלעכקײט אין איר קול. "דו האסט גאָרנישט דאָ, מענטש. גאָרנישט. און נאָך איר וועט נישט פאַרגיסן. איר זיצט דארט, פארמיסט זיך, נעמט מיט גליק די מסקנא. װי אַ גאַנצן ממזר. ווי אַ לוזער. ווי אַ שטיק פון דרום דראָט." היידן האט עס אלץ געגעבן.
  
  באָודרעאַוס מויל האָט געשאַפֿן אַ געשפּאַנטע ווײַסע שורה.
  
  "איר זענט אַ מענטש וואס האט געגעבן אַרויף. קווירק. קרבן. ימפּאַטאַנט."
  
  Boudreau אריבערגעפארן צו איר.
  
  היידען האט צוגעדריקט איר פנים צו די שטעכלען, אים געציטערט. "פאקינג פלעק דיק."
  
  באָודרעאַו האָט אַ זעץ געוואָרפן, אָבער היידן האָט זיך שנעלער צוריקגעצויגן, נאָך אַלץ געצווונגען זיך צו שמייכלען. דער קלאנג פון זײן פויסט אין שטאל איז געװען װי א נאסער פאטש אין פנים.
  
  "אַזוי מיר געחידושט. וואָס מאכט אַ מענטש ווי איר, אַ זעלנער, אַ מיטגליד פון אַ שוואַך וויל?
  
  איצ ט הא ט בודראו ו אי ר אנגעקוקט , מי ט פאמעלע ך פארשטענדיק ע אויגן .
  
  "אַז ס אַלע". היידן האט אים נאכגעמאכט. "דו ביסט אַהין געקומען, צי נײן? איר נאָמען איז מאַריאַ, רעכט?
  
  באָודרעאַו האָט פֿאַרמאַכט די באַרס אין אַ ניט-רעדלעך גרימצאָרן.
  
  עס איז געווען היידן 'ס קער צו שמייכלען. "ווי איך האב שוין געזאגט. ימפּאַטאַנט."
  
  זי האט זיך אפגעקערט. די זוימען זענען געזעםן. עס איז געווען וועגן גיכקייַט און ברוטאַליטי. Ed Boudreau וואָלט קיינמאָל האָבן קראַקט אונטער נאָרמאַל טנאָים. אבער יעצט...
  
  קינימאקא האט ארויפגעקלאפט דעם טעלעוויזיע, וואס זיי האבן צוגעבונדן צו א שטול, כדי דער מערסענער זאל דאס זען. די זארגן אין דעם מאן'ס שטימע איז געווען קלאָר, כאָטש ער האָט עס געפּרוּווט באַהאַלטן.
  
  "וואָס די גענעם זענען איר מענטשן טריינג צו ציען אַוועק?"
  
  - היט זיך צו היטן, ממזר. היידן האט איר שטימע געלאזט קלאנגן ווי זי האט זיך שוין מער נישט געלאזט. קינימאַקאַ האט אויף די טעלעוויזיע.
  
  די אויגן האבן זיך פארשפרייט. - ניין - האט ער שטיל געזאגט בלויז מיט די ליפן. "אוי ניין".
  
  היידן האט באגעגנט זיין בליק מיט א גאנצן גלייבן שמייכל. "מיר זענען אין מלחמה, Boudreau. דו ווילסט נאך נישט רעדן? קלייַבן אַ פאַקינג אַפּענדידזש. "
  
  
  * * *
  
  
  מאַט דרייק געמאכט זיכער אַז די אַפּאַראַט איז סיקיורלי אין שטעלע איידער ער אריין די ראַם. די שווארצע באַלאַקלאַוואַ איז אַראָפּגעצויגן איבער זיין פּנים מער פֿאַר ווירקונג ווי קאַמאָופלאַגע, אָבער די קויל-פּראָפעס וועסטל וואָס ער האט טראָגן און די וואָפן וואָס ער האט געטראגן, האָבן די ערנסט פון די מיידל 'ס סיטואַציע לעגאַמרע קלאָר.
  
  די אויגן פון דער מיידל זענען געווען לאַקעס פון פאַרצווייפלונג און מורא. זי האט ניט געהאט קיין געדאַנק וואָס זי האט געטאן. איך האב נישט קיין אנונג פארוואס זיי דארף עס. ז י הא ט ניש ט געװאוסט , װא ס אי ר ברודע ר טוט .
  
  מאַריאַ פעדאַק איז געווען אומשולדיק, דרייק געדאַנק, אויב עמעצער איז אומשולדיק די טעג. געכאפט מיט צופאל, געכאפט מיט אומגליק אין א נעץ פארשפרייט איבער דער גאנצער וועלט, וואס האט געווישט און געקראכט פון טויט, הארציקייט און שנאה.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט נעבן איר, וואנדנדיג א מעסער אין זיין רעכטער האנט, דער אנדערער האט זיך ליידיג אנגעלענט אויפן ביקס. עס איז אים שוין נישט קיין ענין, אז זי איז אומשולדיק. עס איז געווען אַ נקמה, ניט ווייניקער. אַ לעבן פֿאַר אַ לעבן.
  
  ער האט געדולדיק געװארט.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," האָט היידן געזאָגט. "זי איז דיין שוועסטער, באהעפט, הער באָודרעאַו. דײן שװעסטער, פארגעםן, הער מערסענער. דיין שוועסטער איז דערשראָקן, הער קיללער. זי ווייסט נישט ווער איר ברודער איז און וואס ער טוט אויף א רעגולער יקער. אבער זי קען איר טאַקע. זי קען אַ לאַווינג ברודער וואָס באַזוכן איר אַמאָל אָדער צוויי מאָל אַ יאָר מיט פאַלש מעשיות און פאַרטראַכט גיפס פֿאַר איר קינדער. זאג מיר, עד, ווילסטו אז זיי זאלן אויפוואקסן אן א מאמע?
  
  די אויגן האבן זיך געפלאצט. זײ ן נאקעטע ר פחד , אי ז געװע ן אזו י שטארק , א ז הייד ן הא ט זי ך טאק ע באדארפ ט פא ר אים . אבער איצט איז נישט געווען די צייט. זײַן שוועסטערס לעבן איז געווען באמת אין וואָג. אַז ס וואָס זיי אויסדערוויילט מאַט דרייק, איינער, צו באַלעבאָס.
  
  "מאַריע". דאָס וואָרט איז אַרויס פון אים, פּאַטעטיש און פאַרצווייפלט.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט קוים געקענט זען דאס דערשראקענע מיידל. ער האט געזען קענעדי טויט אין זיין געווער. ער האט דערזען בן׳ס בלוטיקע הענט. ער האט געזען האַרריסאָנס שולדיק פּנים.
  
  אָבער דער עיקר האָט ער געזען קאָוואַלענקאָ. דער בלוט-קעניג, דער בעל-מיינד, איז אַ מענטש אַזוי ליידיק און אָן געפיל אַז ער קען זיין גאָרנישט מער ווי אַ רעאַנימייטיד מעס. זאָמביע. ער האט דערזען דעם מאן׳ס פנים און געװאלט דערשטיקן דאס לעבן אין אלץ, װאם האט אים ארומגענומען.
  
  זײנ ע הענ ט הא ט זי ך ארוי ס צ ו דע ר מײד ל או ן זי ך צוגעמאכט , ארום .
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט א בלינק געטאן אויפן מאָניטאָר. דרייק איז געווען ראַשינג זאכן. באָודרעאַו האָט קוים געהאַט צייט זיך אָפּצוגעבן. קינימאַקאַ איז טרעטאַנד צו איר, שטענדיק דער ליב פאַרמיטלער, אָבער אַליסיאַ מיילז געצויגן אים צוריק.
  
  "קיין וועג, גרויס באָכער. לאָזן די מאַמזער שווייס. זיי האָבן גאָרנישט אויף זייער הענט, אָבער טויט."
  
  היידן האָט זיך געצווונגען צו טשעפּען באָודרעאַוקס ווי זי האָט געדענקט אַז ער האָט אים געכאַפּט ווען ער האָט באַפוילן אירע מענטשן צו אומברענגען.
  
  "וועט איר קריכן, עד, אָדער איר ווילט וויסן ווי זיי מאַכן סושי אין די וק?"
  
  בורדרע האט אויף איר געקוקט מיט א מערדערישן בליק. פון מויל־ווינקל איז אים געפלויגן א דינע סכום שפײז. זיין ימאָושאַנז זענען געטינג די בעסער פון אים, פּונקט ווי זיי האבן ווען ער סענסט אַ מאָרד נאָענט אין האַנט. היידן האט נישט געוואלט אז ער זאל זיך אפמאכן פון איר.
  
  אַליסיאַ איז שוין געווען נאָענט צו די באַרס. "איר באפוילן די דורכפירונג פון מיין בויפרענד. איר זאָל זיין צופרידן אַז דרייק טוט די דיסינג און נישט מיר. איך וואָלט האָבן געמאכט די הור לייד צוויי מאָל אַזוי לאַנג."
  
  באָודרעאַו האָט געקוקט פון איינעם צום אַנדערן. "איר ביידע בעסער מאַכן זיכער איך קיינמאָל באַקומען אויס פון דאָ. איך שװער, איך װעל אײַך בײדן צעשניטן אין שטיקער".
  
  "היט עס." היידן האט צוגעקוקט ווי דרייק קוועטשט מאַריאַ פעדאַק'ס האַלדז. "זי האט נישט פיל צייט."
  
  באָודרעאַו איז געווען אַ האַרט מענטש און זיין פּנים איז געווען פארמאכט. "די סי.איי.עי. וועט נישט שאַטן מיין שוועסטער. זי איז אַ בירגער פון די פאַרייניקטע שטאַטן."
  
  יעצט האט היידן באמת געגלייבט אז דער משוגענער האט עס טאקע נישט געכאפט. - הערט מיך צו, דו משוגענער ממזר - האט זי געשטעקט. "מיר זענען אין מלחמה. די בלאַדי מלך געהרגעט אמעריקאנער אויף אמעריקאנער באָדן. ער האט קידנאַפּט צענדליקער. צענדליגער , ער וויל האלטן דאס לאנד פאר אויסלייזן. ער טוט ניט קיין פאַרשילטן וועגן דיר אָדער דיין שטינקען שוועסטער!
  
  אַליסיאַ האָט עפּעס געמורמלט אין איר עאַרפּיס. היידן האט געהערט די אנווייזונגען. Kinimaka האט די זעלבע.
  
  אזוי אויך דרייק.
  
  ער האט ארויסגעלאזט די פרוי'ס האלדז און ארויסגעצויגן דעם ביקס פון איר כאלטער.
  
  היידן האט אזוי שטארק אנגעקלאפט די ציין, אז די נערוון ארום איר שאַרבן האבן געשריגן. איר קישקע אינסטינקט האָט איר כּמעט געשריען און אים געזאָגט, ער זאָל זיך אָפּשטעלן. איר פאָקוס איז בלערד פֿאַר אַ רגע, אָבער דעמאָלט איר טריינינג קיקט אין, און דערציילט איר אַז דאָס איז געווען דער בעסטער געלעגנהייט צו שפּור קאָוואַלענקאָ.
  
  איין לעבן צו ראַטעווען הונדערטער אָדער מער.
  
  באָודרעאַו האָט באַמערקט די שפּיל פֿון ימאָושאַנז אויף איר פּנים און פּלוצלינג געפונען זיך בייַ די באַרס, קאַנווינסט, יקסטענדינג זיין האַנט און גראָב.
  
  "טו דאס נישט. דו זאלסט נישט אַרויספאָדערן צו טאָן דאָס צו מיין קליין שוועסטער!"
  
  היידן'ס פנים איז געווען א מאסק פון שטיין. "לעצטע געלעגנהייט, מערדער."
  
  "דער בלאַדי מלך איז אַ גייַסט. פֿאַר אַלע איך וויסן, עס קען זיין אַ רויט הערינג. ער האָט ליב אַזאַ זאַך. "
  
  ״ פארשטאנען . פּרוּווט אונדז."
  
  אָבער באָודרעאַו איז צו לאַנג געווען אַ מערסאַנערי, אַ מערדער צו לאַנג. און זיין האַס צו אויטאָריטעט פיגיערז פארבלענדט זיין משפט. "גיי אין גיהנום, כלב."
  
  היידן'ס הארץ האט געזונקען, אבער זי האט אנגעקלאפט דעם מייקראפאן-מאניטאר אויף איר האנט. - שיסן זי.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן דעם ביקס און עס צוגעדריקט צו איר קאפ. זיין פינגער האט געדריקט דעם צינגל.
  
  בורדרעא האט געשריגן מיט גרויל. "ניין! בלאָדי מלך אין - "
  
  דרייק האט געלאזט דעם שרעקלעכן קלאנג פון שיסער פארטרינקען אלע אנדערע קלאנגן. ער האט צוגעקוקט װי בלוט שפריצט פון דער זײט פון מאריה פעדאק׳ס קאפ.
  
  "צפון אָאַהו!" Boudreaux פאַרטיק. "זײַן גרעסטער ראַנטש איז דאָרטן..." זײַנע װערטער האָבן זיך אָפּגעשפּילט, װי ער האָט זיך אַראָפּגעפֿאַלן צום דיל, צוקוקנדיק זײַן טויטע שװעסטער שלעפּט זיך אַרײַן אין שטול און קוקנדיק אױף דער בלוט־שפּריצטענער װאַנט הינטער איר. ער האט צוגעקוקט אין שאק, ווי די באלאקלאווא-געקליידענע געשטאלט איז צוגעגאנגען צום עקראַן ביז עס האָט אים אינגאַנצן אָנגעפילט. דערנאָך האָט ער אַוועקגענומען די מאַסקע.
  
  מאַט דרייק 'ס פּנים איז געווען קאַלט, ווייַט, די פּנים פון אַן עקסאַקיושאַנער וואָס ליב געהאט זיין אַרבעט.
  
  היידן האט געציטערט.
  
  
  קאַפּיטל דרייצן
  
  
  מאט דרייק איז ארויס פון טעקסי און האט פארמאכט די אויגן צו שטודירן דעם הויכן געביידע וואס האט זיך געשלעפט פאר אים. גריי און נאַנדיסקריפּט, עס איז געווען די שליימעסדיק דעקן פֿאַר אַ CIA געהיים אָפּעראַציע. לאקאלע אגענטן האָבן געמוזט אינפילטרירן די אונטערערדישע גאַראַזש, דורכגיין דורך קייפל שיכטן פון זיכערהייט. אלע אנדערע, צי אגענטן, צי ציווילע, זענען ארײן דורכן פארנטער טיר, בכוונה פארשטעלנדיג אלס גרינגע צילן.
  
  ע ר הא ט טי ף אטעם , כמע ט ניכטער , צו ם ערשט ן מא ל אי ן אזו י לאנג , װ י ע ר הא ט זי ך געקאנ ט געדענקע ן או ן הא ט אויפגעשטויס ן ד י אײנציק ע דרײםטיר . אין מינדסטער דעם ייַנמאָנטירונג סימד צו נעמען זייַן זיכערקייַט עמעס. פאר אים איז געשטאנען א פשוטער טיש, בײ װעלכן זײנען געזעםן א האלבן טוץ שטרענג־אויסקוקנדיקע מענער. קיין צווייפל פילע מער זענען וואַטשינג.
  
  ער איז דורכגעגאנגען איבערן געפאיצטער קאכל־פלאץ. "היידן דזשיי איז ווארטן צו טרעפן מיר."
  
  "וואָס איז דיין נאָמען?"
  
  "דרייק."
  
  "מאַט דרייק?" דע ר סטאואישע ר אויםזע ן הא ט זי ך א ביס ל געװאלקט .
  
  "אַוואַדע".
  
  דער מענטש האט אים געגעבן אַ קוק וואָס אַ מענטש קען נוצן ווען ער זעט אַ רום אָדער אַ אַרעסטאַנט. דערנאך האט ער א רוף געטאן. א רגע שפּעטער, ער באַגלייטן דרייק צו אַ דיסקריט ליפט. ער האָט אַרײַנגעטאָן דעם שליסל און געדריקט דעם קנעפּל.
  
  דרייק האט דערפילט ווי דער ליפט פליהט ארויף, ווי אויף א לופט קישן. ע ר הא ט באשלאס ן ניש ט צופיל , װעג ן דע ם װא ס ע ס װע ט פאסירן , הא ט ע ר געלאז ט ד י געשעענישן . װע ן ד י טיר ן הא ט זי ך געעפנט , הא ט ע ר זי ך געפונע ן צו ם קארידאר .
  
  בײם עק קארידאר איז געשטאנען דער קאמיטעט אים צו באגריסן.
  
  בן בלייק און זיין שוועסטער קאַרין. היידן. קינימאַקאַ. אַלישאַ מייל איז געשטאנען ערגעץ הינטער. ער האט נישט געזען מאי, אבער דאן האט ער עס אויך נישט ערווארטעט.
  
  די סצענע איז געווען פאַלש כאָטש. דאס האט צו אַרייַננעמען קענעדי. ס'האט אלץ אויסגעזען מאָדנע אָן איר. ער איז ארויס פון ליפט און געפרואווט געדענקען אז זיי האבן מסתמא געפילט אזוי. אבער זיי זענען געלעגן אין בעט יעדער נאַכט, קוקן דורך איר אויגן, וואַנדערינג וואָס דרייק איז נישט דאָרט צו ראַטעווען איר?
  
  בן איז דעמאלט געשטאנען פאר אים און דרייק, אן קיין שום זאך, האט אריינגעצויגן דעם יונגן בחור אין זיין געווער. קארין האט שעפעדיק געשמײכלט איבער איר ברודערס פלײצע און היידן איז צוגעגאנגען צו לייגן א האנט אויף זײן פלײצע.
  
  "מיר מיסט איר".
  
  ער האט זיך פארצווייפלט אנגעהאלטן. "אדאנק".
  
  "איר דאַרף ניט זיין אַליין," האָט בן געזאָגט.
  
  דרייק האט גענומען א טריט צוריק. ― זע, ― האָט ער געזאָגט, ― ס'איז וויכטיק צו באַשטײן אײן זאַך. איך בין אַ געביטן מענטש. דו קענסט זיך שוין נישט פארלאזן אויף מיר, בפרט אויף דיר, בן. אויב איר פֿאַרשטיין דאָס, אַלע פון איר, עס איז אַ געלעגנהייַט אַז מיר קענען אַרבעטן צוזאַמען."
  
  "עס איז נישט דיין -" בן איז גלייך צו די פּראָבלעם, פּונקט ווי דרייק געוואוסט ער וואָלט. קאַרין, סאַפּרייזינגלי, איז געווען די האַנט פון שכל. זי האט אים אנגעכאפט און אים געצויגן צו זייט, איבערלאזנדיג דרייק א קלארן וועג צום אפיס הינטער זיי.
  
  ער איז דורכגעגאנגען דורך זיי, מיטן נאקן צו קינימאקא אויפן וועג. אַליסיאַ מיילז האָט אויף אים געקוקט מיט ערנסטע אויגן. זי האט אויך געליטן דעם פארלוסט פון עמעץ וואס איז איר טייער.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט. "עס איז נאָך נישט איבער, אַליסיאַ, אין קיין מיטל. דעם ממזר מוז מען עלימינירן. אויב ניט, קען ער פאַרברענען די וועלט צו דער ערד.
  
  "קאָוואַלענקאָ וועט שטאַרבן שרייענדיק."
  
  "הללויה".
  
  דרייק איז פארביי איר אין צימער ארײן. צוויי גרויס קאָמפּיוטערס געזעסן צו זיין רעכט, שווער דרייווז ווערינג און קליקינג ווען זיי געזוכט און לאָודיד דאַטן. אין פראָנט פון עס זענען געווען אַ פּאָר פון שטאָק-הויך קויל-פּראָפּער פֿענצטער מיט אַ קוק אויף מיאַמי ביטש. פּלוצלינג האָט אים געטראָפן דאָס בילד פון וועלס, וואָס האָט זיך פאַרהיטן צו זיין אַ פּערווערט און געבעטן אַ סנייפּער פאַרנעם, כּדי ער זאָל זען די געזינטע קערפער דאָרטן אַראָפּ.
  
  דע ר דאזיקע ר געדאנ ק הא ט אי ם געמאכ ט טראכטן . דאָס איז געווען דאָס ערשטע מאָל וואָס ער האָט געטראַכט קאָהערענט וועגן וועלעס זינט קענעדי איז דערמאָרדעט געוואָרן. וועלז איז געשטארבן אַ שרעקלעך טויט אין די הענט פון אַליסיאַ אָדער מייַ. ער האָט נישט געוווּסט וואָס, און ער האָט נישט געוווּסט פאַרוואָס.
  
  ער האט געהערט װי די אנדערע זײנען אים ארײן. "אזוי ..." ער פאָוקיסט אויף די מיינונג. "ווען וועלן מיר גיין צו האַוואַיי?"
  
  "אין דער מאָרגן," האָט היידן געזאָגט. "פילע פון אונדזער אַסעץ זענען איצט קאַנסאַנטרייטאַד אויף אָאַהו. מיר קאָנטראָלירן אויך אנדערע אינזלען ווייַל עס איז באקאנט אַז קאָוואַלענקאָ האט מער ווי איין ראַנטש. דאָך, עס איז איצט אויך באקאנט אַז ער איז אַ בעל פון אָפּנאַר, אַזוי מיר פאָרזעצן צו שפּור אנדערע לידז אין פאַרשידענע געגנטן פון דער וועלט.
  
  "פייַן. איך געדענק רעפֿערענצן צו קאַפּיטאַן קוק, דיאַמאָנד העאַד און העל ס גייט. איז דאָס וואָס איר האָט געצילט פֿאַר?"
  
  בן האָט עס גענומען. "זייער פיל, יאָ. אבער קוק איז געלאנדעט אויף קאואי, נישט אואהו. זײן ― האָט זיך פּלוצעם פֿאַרענדיקט דער מאָנאָלאָג. "הממ, אין אַ נאַטשעל. מי ר האב ן ניש ט געטראפ ן קײ ן אומגעװײנלעכע . ביי."
  
  "עס זענען קיין דירעקט קאַנעקשאַנז צווישן קוק און דיאַמאָנד העאַד?"
  
  "מיר אַרבעטן אויף אים". קאַרין האָט גערעדט אַ ביסל פאַרטיידיקונג.
  
  "אָבער ער איז געבוירן אין יאָרקשירע," האָט בן צוגעגעבן, טעסטינג דרייק ס נייַ שלאַבאַן. "איר וויסן, גאָט 'ס ערד."
  
  עס האָט אויסגעזען ווי דרייק האָט אפילו נישט געהערט וואָס זיין חבר זאָגט. "ווי לאַנג האָט ער פארבראכט אין האַוואַיי?"
  
  "חדשים," האָט קאַרין געזאָגט. "ער איז צוריק אַהין לפּחות צוויי מאָל."
  
  ״אפשר האט ער דעמאלט באזוכט יעדן אינזל. וואָס איר זאָל טאָן איז קאָנטראָלירן זיין לאָגס, נישט זיין געשיכטע אָדער דערגרייכונגען. מיר דאַרפֿן צו וויסן וועגן די זאכן ער איז נישט באַרימט פֿאַר."
  
  "דאָס איז..." האָט קאַרין זיך אָפּגעשטעלט. "עס טאַקע מאכט זינען."
  
  בן האָט גאָרנישט געזאָגט. קארין איז נישט געווען פארטיק. "וואָס מיר וויסן איז דאָס: די האַוואַייאַן גאָט פון פייַער, בליץ און וואַלקיינאָוז איז אַ פרוי געהייסן פּעלע. זי איז אַ פאָלקס פיגור אין פילע אלטע טאַלעס פון האַוואַיי. איר היים איז געזאגט צו זיין אויף שפּיץ פון איינער פון די מערסט אַקטיוו וואַלקיינאָוז אין דער וועלט, אָבער עס איז אויף די גרויס אינזל, נישט אָאַהו.
  
  "דאס איז אַלע?" דרייק האט קורץ געפרעגט.
  
  "ניין. בשעת רובֿ מעשיות זענען וועגן איר שוועסטער, עטלעכע אגדות דערציילן וועגן דעם טויער פון פּעלע. דער טױער פֿירט צו פֿײַער און דאָס האַרץ פֿון אַ װאַלקאַן ― דאָס קלינגט אײַך װי אַ גיהנום?
  
  "אפשר דאָס איז אַ מעטאַפאָר," קינימאַקאַ געזאגט אָן טראכטן, דעמאָלט רייטלענ זיך. "נו, עס קען זיין. דו ווייסט..."
  
  אַליסיאַ איז געווען די ערשטע צו לאַכן. "דאַנקען גאָט, לפּחות עמעצער אַנדערש האט אַ געפיל פון הומאָר." זי האט געשנארקט, און דערנאָך צוגעגעבן, "ניט קיין עבירה", מיט אַ קול וואָס האָט געוויזן אַז זי האָט טאַקע נישט זאָרגן ווי מען באהאנדלט איר.
  
  "פּעלעס טויער קען זיין נוציק," דרייק געזאגט. "האלט אן די גוטע ארבעט. זען איר אין דער מאָרגן".
  
  "ביסט איר נישט?" בן האָט זיך אויסגעלערנט, דאָך האָפנדיק אַז ער וועט האָבן אַ געלעגנהייט צו רעדן מיט זיין חבר.
  
  "ניין". דרייק האט אויסגעשטרעקט דורכן פענצטער ווי די זון האט אנגעהויבן אונטערגיין איבערן אקעאן. "איך האָבן ערגעץ צו זיין הייַנט בייַ נאַכט."
  
  
  קאַפּיטל פערצן
  
  
  דרייק האט פארלאזט דעם צימער אן צוריק קוקן. ווי ערווארטעט, האט היידען אים געכאפט גלייך ווען ער האט זיך געדארפט אריינגיין אין ליפט.
  
  "דרייק, פּאַמעלעך אַראָפּ. זי איז גוט?"
  
  "איר וויסן זי איז פייַן. איר האָט זי געזען אויף די ווידעא סטרים. "
  
  היידן האט אנגעכאפט די האנט. "די ווייסט וואס איך מיין."
  
  "זי וועט זיין גוט. עס האט צו קוקן גוט, איר וויסן אַז. Boudreaux מוזן האָבן געדאַנק עס איז געווען פאַקטיש.
  
  "יא".
  
  "איך ווינטשן איך קען האָבן געזען אים ברעכן."
  
  "גוט, איך איז געווען דער איינער ער סטאַבד, אַזוי איך גאַט אַז פאַרגעניגן, דאַנק צו איר."
  
  דרייק האט געדריקט דעם קנעפל פארן ערשטן שטאק. "זיין שוועסטער זאָל שוין זיין מיט אייערע אגענטן. זיי וועלן נעמען איר צו די שפּיטאָל און באַקומען איר קלינד. שווינדל בלוט איז אַ טייַוול וואָס מיינדאַד זיין אייגענע געשעפט, איר וויסן.
  
  "באָודרעאַו איז נאָר קרייזער, אויב דאָס איז מעגלעך. װע ן זײ ן שװעסטע ר הא ט זי ך אויפגעשטעלט , לעבעדיקע ר - - הא ט הייד ן געשאקלט . "ענדלעך ייַנבראָך."
  
  "דער פּלאַן האָט געאַרבעט. דאָס איז געווען אַ געזונט געדאַנק," דרייק דערציילט איר. "מיר האָבן באַקומען אינפֿאָרמאַציע. עס איז ווערט עס ".
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן. "איך ווייס. איך בין נאָר צופרידן אַז דער מאַניאַק איז הינטער באַרס. "
  
  דרייק איז אריין אין ליפט און געווארט ביז די טירן זאלן זיך פארמאכן. "אויב עס איז געווען צו מיר," ער האט געזאגט ווי היידן פאַרשווונדן פון דערזען. "איך וואָלט דערשיסן דעם ממזר אין זיין צעל."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק גענומען אַ טאַקסי צו ביסקייַנע באָולעוואַרד און כעדאַד צו די בייסידע שאַפּינג פּלאַזאַ. דער מאן, וואס האט אים גערופן, געקלונגען פארשטומט, אומזיכער און אינגאנצן אויס פון כאראקטער, האט געוואלט זיך טרעפן אינדרויסן פון בובבא גומפ. דרייק האט געהאט א מאמענט פון הומאר און פארגעשלאגן האטערס, א פלאץ וואס איז מסתמא געווען מער פאסיג פאר זיי, אבער מיי האט זיך געטראגן ווי זי האט אים אפילו נישט געהערט.
  
  דרייק האט זיך אנגעשלאסן צום עולם, זיך צוגעהערט צו דעם טומלדיקן שפאס ארום אים און זיך געפילט אינגאנצן אויס פון פלאץ. װי אַזױ האָבן די דאָזיקע מענטשן געקאָנט זײַן אַזױ גליקלעך, װען ער האָט פֿאַרלוירן עפּעס אַזױ טײַערן? ווי קען זיי נישט זאָרגן?
  
  זײ ן האלדז אי ז געװע ן טרוקענע , או ן ד י ליפ ן זײנע ן געװע ן פארשפארט . דער באַר אין בובבאַ גומפּ האָט זיך אָנגעהויבן. אפֿשר ער קען זינקען עטלעכע איידער זי איז אנגעקומען. ער האָט אָבער נישט געהאַט קיין אילוזיעס; דאס האט געמוזט אויפהערן. אויב ער איז געגאנגען צו האַוואַיי צו גיינ אַף די מערדער פון די פרוי ער ליב געהאט, אויב ער איז געגאנגען צו זוכן נקמה אלא ווי ווערן אַ קאָרבן, דאָס האט צו זיין די לעצטע מאָל.
  
  עס האט צו זיין.
  
  ער האט געזאלט שטופן די טיר, װען מאי האט אויף אים געשריגן. זי איז געווען רעכט דאָרט, לינינג צו אַ זייַל ווייניקער ווי זעקס פֿיס אַוועק פון מיר. אויב זי איז געווען די פייַנט, ער וואָלט זיין טויט רעכט איצט.
  
  זיין פעסטקייַט פֿאַר אַכזאָריעס און נקמה איז נישט ווערט אָן פאָקוס און דערפאַרונג.
  
  מאַי כעדאַד צו דער רעסטאָראַן, דרייק נאכגעגאנגען איר. זיי גענומען אַ אַוועקזעצן אין די באַר און באפוילן לאַוואַ פלאָוז אין כּבֿוד פון זייער אַפּקאַמינג יאַזדע צו האַוואַיי.
  
  דרייק איז געבליבן שטיל. ער האט קיינמאָל געזען מאַי קיטאַנאָ נערוועז פריער. ער האט זי פריער נישט געזען דערשראקן. ער האָט זיך נישט געקאָנט פֿאָרשטעלן אַ סצענאַר, וואָס וועט זי אָפּשטעלן.
  
  און דעמאָלט זיין וועלט קאַלאַפּסט ווידער.
  
  "קאָוואַלענקאָ האָט קידנאַפּט מיין שוועסטער טשיקאַ פון טאָקיאָ. פילע חדשים האָבן דורכגעגאנגען. זינט דעמאָלט האָט ער זי געפֿאַנגען". מאַי האָט אַ טיפֿן אָטעם.
  
  "איך פֿאַרשטיין. איך פֿאַרשטיי וואָס איר האָט געטאָן, האָט דרייק געזאָגט אין אַ שושקען. עס איז געווען קלאָר ווי דער טאָג. די משפּחה איז שטענדיק געקומען ערשטער.
  
  "ער האט אַ מיטל."
  
  "יא".
  
  "איך בין געקומען צו די פאַרייניקטע שטאַטן צו געפֿינען איר. צו געפֿינען קאָוואַלענקאָ. אבער איך בין ניט אַנדערש ביז איר און אייער פריינט קאָנטאַקט מיר. איך בין דיר שולדיג".
  
  "מיר האָבן זי נישט געראַטעוועט. דו האסט געטון."
  
  "איר האָט מיר האָפענונג, איר געמאכט מיר אַ טייל פון דער מאַנשאַפֿט."
  
  "איר זענט נאָך אַ טייל פון דער קאָלעקטיוו. און פֿאַרגעסט נישט, אַז די רעגירונג האָט נאָך אַן אַנדער סגולה. זיי וועלן נישט געבן אַרויף."
  
  "אויב איינער פון זיי האט אַ ליב געהאט איינער אין קאַפּטיוואַטי."
  
  דרייק האט געוואוסט וואס איז געשען מיט גייטס' ווייב, אבער גארנישט געזאגט. "מיר וועט דאַרפֿן איר אין האַוואַיי, מאַי. אויב מיר ווילן צו שלאָגן דעם מענטש, מיר דאַרפֿן די בעסטער. די רעגירונג ווייסט דאָס. דערפֿאַר האָט מען איר, אַליסיאַ און די אַנדערע געלאָזט אַװעקפֿאָרן".
  
  "און דו?"
  
  "און איך".
  
  "וואָס וועגן דיין ליב געהאט אָנעס, דרייק? האָט דער בלאַדי קעניג געפּרוּווט אויספירן זיין ווענדעט?"
  
  דרייק האט זיך אנגעשפארט. "ער איז ניט אַנדערש."
  
  "און נאָך ער וועט פאָרזעצן צו פּרובירן."
  
  "איז דיין שוועסטער זיכער?" דאַרף זי עקסטרע שוץ, איך קען עטלעכע מענטשן -"
  
  "דאָס איז גענומען זאָרגן פון, דאַנקען דיר."
  
  דרייק האט שטודירט דעם אומגערירטן משקה. "דעמאָלט דאָס אַלץ וועט סוף אין האַוואַיי," ער האט געזאגט. "און איצט אַז מיר כּמעט געפונען עס, עס וועט זיין באַלד."
  
  מאַי האָט גענומען אַ לאַנג זופּן פון איר טרינקען. "ער וועט זיין צוגעגרייט, דרייק. ער פּלאַנירט דאָס פֿאַר אַ יאָרצענדלינג."
  
  "דאָס איז דאָס לאַנד פֿון פֿײַער," האָט ער געזאָגט. "לייג קאָוואַלענקאָ און די רעשט פון אונדז צו דער יקווייזשאַן, און די גאנצע פּלאַץ קען נאָר ופרייַסן."
  
  
  * * *
  
  
  ער האט צוגעקוקט ווי מאי גייט אוועק צום פארקינג לאט און איז געגאנגען צו וואו ער האט געמיינט אז דער טאַקסי קען זיין. מיאַמי נייטלייף איז געווען אין פול סווינג. אַלקאָהאָל איז ניט געווען דער איינציקער מיטל פון שיכור, און די קאָמבינאַציע פון אומענדלעכע, אָנגענעם נעכט, שיינע מענער און פרויען, און דינאַמישע ניגונים האָט שווער געאַרבעט צו הייבן אפילו זיין פלאגנדיקער מאָראַל.
  
  ער האט זיך געדרײט דעם װינקל און פאר אים האט זיך געעפנט די םארינע - יאכטן האבן זיך געבראבט צו זיך שטאלץ, המון פולן די שפאצירן, אן אפענע רעסטאראנט פול מיט שײנע מענטשן, װאם האבן נישט געטון קײן שום זאך אויף דער װעלט.
  
  אַ גרויס טייל דאַנק צו מענטשן ווי מאַט דרייק.
  
  ער האט זיך אומגעקערט צוריק. זײ ן טעלעפא ן הא ט געקלונגען , מי ט דע ם כאפטע ן ניגון .
  
  געשווינד דריקן דעם קנעפּל. - יא ?
  
  "מאַט? א גוטן מיטאג. העלא." די פֿײַנע טאָנעס פֿון אַן אָקספֿאָרדער בילדונג האָבן אים איבערראַשט.
  
  "דאַל?" - ער האט געזאגט. "טאָרסטן דאַהל?"
  
  ״אוודאי. ווער אַנדערש סאָונדס ווי גוט?"
  
  דרייק האט פאניקט. "אלעס איז גוט?"
  
  "זאָרגט נישט, חבר. אַלץ איז גוט אויף דעם זייַט פון דער וועלט. יסעלאַנד איז גרויס. די קידס זענען פאַנטאַסטיש. א װײב איז... א װײב. ווי גייט עס מיט קאָוואַלענקאָ?"
  
  "מיר געפונען עס," דרייק געזאגט מיט אַ שמייכל. "כּמעט. מיר וויסן ווו צו קוקן. עס איז איצט עטלעכע מאָובאַלאַזיישאַן און מיר זאָל זיין אין האַוואַיי מאָרגן. "
  
  "פּערפעקט. נו, די סיבה וואָס איך רופן קען אָדער קען נישט זיין פון עטלעכע נוצן פֿאַר איר. איר קענען באַשליסן פֿאַר זיך. ווי איר וויסן, עקספּלעריישאַן פון די קבר פון די גאָדס האלט פאָרזיכטיק. געדענקסטו, װי אין פרײס שלאָס בין איך געשטאַנען אױפֿן ראַנד פֿון אָדינס קבר מיט די צונג אױסגעהענגען? געדענקסטו וואס מיר האבן געפונען?"
  
  דרייק ריקאָלד זיין באַלדיק יירעס - האַקאָוועד. "אַוואַדע".
  
  "גלויבט מיר ווען איך זאָגן אַז מיר געפֿינען אוצרות וואָס זענען גלייַך אָדער אפילו יקסיד דעם כּמעט יעדער טאָג. אָבער עפּעס מער וואָכעדיק האָט מיך געכאַפּט דעם מאָרגן, דער עיקר, ווײַל דאָס האָט מיך דערמאָנט אין דיר.
  
  דרייק איז אריינגעקומען אין דער שמאלער געסל בעסער צו הערן דעם שוועדן. ― דערמאָנט איר מיך? האָט איר געפֿונען הערקולעס?
  
  "ניין. אבער מיר געפונען וואונדער אויף די ווענט פון יעדער נישע אין די קבר. זיי זענען געווען פאַרבאָרגן הינטער אוצרות, אַזוי זיי זענען נישט באמערקט אין ערשטער.
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "מאַרקס?"
  
  "זיי שטימען צו די פאָטאָ איר געשיקט מיר."
  
  דרייק האָט גענומען אַ מאָמענט, און דאַן אַ בליץ געשלאגן זיין האַרץ. "וואַרט. איר מיינט פּונקט ווי די בילד איך געשיקט? די סווירל בילד וואָס מיר געפֿונען אויף די צייט רייזע דעוויסעס?
  
  "איך געדאַנק דאָס וואָלט מאַכן איר בייַסן, מיין פרייַנד. יאָ, די מאַרקינגז - אָדער קערלז, ווי איר זאָגן.
  
  דרייק איז געווען אַ וואָרט פֿאַר אַ מאָמענט. אויב די מאַרקינגז אין די קבר פון די געטער מאַטשט די מאַרקינגז זיי געפֿונען אויף די אלטע טראַנספּערטיישאַן דעוויסעס, דאָס מיינט אַז זיי זענען פֿון דער זעלביקער תקופה.
  
  דרייק האט גערעדט דורך א טרוקענע מויל. "עס מיינט-"
  
  אבער טהארסטן דאהל האט שוין אלץ געטראכט. "אַז די געטער באשאפן דעוויסעס פֿאַר די ציל פון צייט אַרומפאָרן. אויב איר טראַכטן וועגן אים, עס מאכט זינען. פֿון דעם וואָס מיר האָבן געפֿונען אין אָדינס קבר, ווייסן מיר, אַז זיי האָבן עקזיסטירט. איצט מיר וויסן ווי זיי מאַניפּיאַלייטיד די דורכפאָר פון צייט. "
  
  
  קאַפּיטל פופצן
  
  
  דער בלאַדי מלך איז געשטאנען בייַ די ברעג פון זיין קליין רעזערוו, צוקוקן ווי עטלעכע פון זיין בענגאַל טיגערס יאָגן אַ קליין הירש וואָס איז באפרייט פֿאַר זיי. זיינע ימאָושאַנז זענען צעריסן. אויף די איין האַנט, עס איז געווען אַ פאַרגעניגן צו פאַרמאָגן און היטן אין פרייַע צייַט איינער פון די גרעסטע מאָרד מאשינען אלץ באשאפן אויף דעם פּלאַנעט. פו ן דע ר צװײטע ר זײ ט אי ז געװע ן א געװײנ ע בושה , א ז מע ן הא ט מע ן ז ײ געכאפט . זיי פארדינט בעסער.
  
  ניט ווי זיינע מענטשלעכע געפאַנגענער. זיי האבן פארדינט וואָס זיי זענען געגאנגען צו באַקומען.
  
  Boudreau.
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך אומגעקערט, ווען ער האט געהערט עטלעכע מענטשן גיין איבער די גראז. "הער באָודרעאַו," ער ראַפּינג. "ווי איז די CIA פאַרהאַלטונג געגאנגען?"
  
  דער מאן האט זיך אפגעשטעלט עטליכע יאַרדס ווײַט, אים געגעבן דעם רעספּעקט, וואָס ער האָט פארלאנגט, אָבער קוקנדיק אויף אים אָן מורא. "מער שווער ווי איך ימאַדזשאַנד," ער אַדמיטאַד. "דאנק פֿאַר די שטיל יקסטראַקשאַן."
  
  דער בלאַדי מלך פּאָוזד. ער האט דערפילט די טיגערס הינטער זיך, נאכגעיאגט דעם דערשראקן הירש. ד י הירש ן האב ן זי ך צעװײנט , או ן אנטלאפ ן , איבעריק ט מי ט א שרעק , ניש ט געקענ ט זי ך אויסשטעל ן זײ ן אײגענע ם טויט . באָודרעאַו איז נישט אַזוי. דער בלאַדי מלך האָט אים באַוויזן אַ געוויסן מאָס רעספּעקט.
  
  "האט מאַט דרייק יקסידיד איר?"
  
  "די סי.איי.עי. איז געווען מער ריסאָרספאַל ווי איך דערוואַרט. דאָס איז אַלע".
  
  "איר וויסן אַז אויב איך געהאט די ביקס, דיין שוועסטער 'ס טויט וואָלט נישט זיין פאַלש."
  
  Boudreaux' שטילקייט האט געוויזן אז ער האט פארשטאנען.
  
  "די צייט איז געקומען צו האַנדלען," האט געזאגט דער בלאַדי מלך. "איך דאַרף עמעצער צו צעשטערן די אנדערע ראַנטשעס. די אָנעס אויף קאַאַי און די גרויס אינזל. קענען איר טאָן דאָס פֿאַר מיר?"
  
  דער מענטש ער באפוילן געראטעוועט פון לעבן טפיסע פּלוצלינג געפונען האָפענונג. "איך קען טאָן דאָס."
  
  "איר מוזן טייטן יעדער אָרעווניק. יעדער מענטש, פרוי און קינד. איר קענען טאָן עס?"
  
  "יא מיין האר".
  
  דער בלאַדי מלך האָט זיך צוגעבויגן. - ביסט זיכער ?
  
  "איך וועל טאָן אַלץ וואָס איר בעט מיר צו טאָן."
  
  דער בלוט-קעניג האט נישט ארויסגעוויזן קיין אויסערליכע עמאָציע, נאר איז געווען צופרידן. באָודרעאַו איז געווען זיין מערסט קאָמפּעטענט קעמפער און קאַמאַנדער. עס איז גוט אז ער איז געבליבן אזוי געטריי.
  
  "דערנאך גיי גרייט זיך. איך ווארט אויף דיין אינסטרוקציעס. "
  
  זיין מענטשן געפירט די אמעריקאנער אַוועק, און די בלוט מלך מאָושאַנז פֿאַר איין מענטש צו וואַרטן הינטער. עס איז געווען Claude, דער פאַרוואַלטער פון זיין ראַנטש אין אָאַהו.
  
  "ווי איך געזאגט, קלאַודע, די צייט איז געקומען. זענט איר גרייט, רעכט?
  
  "אַלץ איז צוגעגרייט. ווי לאַנג זאָל מיר האַלטן זיך? "
  
  "איר וועט האַלטן אויף ביז איר שטאַרבן," דער בלאַדי מלך קראָוקט. "דעמאָלט וועט דיין חוב צו מיר באַצאָלט ווערן. איר זענט טייל פון די דיסטראַקטיאָן. דאָך, דאָס איז בלויז אַ קליין טייל, אָבער דיין קרבן איז ווערט עס.
  
  זײ ן אויפזעע ר אוי ף הא ט געבליב ן שטיל .
  
  - שטערט עס דיר ?
  
  "ניין. ניין הער. "
  
  "דאס איז גוט. און אַמאָל מיר פאָקוס זייער ופמערקזאַמקייט אויף די ראַנטש, איר וועט עפענען די היגע אינזל סעלז. עס בין איך וואָס וועט פאָרן דורך די טויערן פון גיהנום, אָבער האַוואַיי וועט ברענען.
  
  
  קאַפּיטל זעכצן
  
  
  די סי.איי.עי. פריוואטע דזשעט איז געפלויגן אין א הייך פון ניין און דרייסיג טויזנט פוס. מאַט דרייק סווערלד די אייז אין זיין ליידיק גלאז און קראַקט די דעקל פֿאַר אן אנדער מיניאַטורע שנאַפּס. ער איז געזעסן אלײן הינטערן עראפלאן, האפנדיג אז זײ װעלן רעספעקטירן זײן אײנזאמקײט. אבער די שטענדיקע זייטיקע בליקן און ברודיקע שושקען האבן אים געזאגט, אז דער 'ברוכים הבאים' וואן וועט זיך באלד אויפציען נעבן אים.
  
  און דער שנאַפּס האָט מיר נאָך נישט אַפֿילו אָנגעהויבן צו מאַכן אויף די נערוון.
  
  הײַדן איז געזעסן פֿאַר אים איבערן דורכגאַנג, קינימאַקאַ לעבן איר. טראָץ דער נאַטור פון זיין מיסיע, די האַוואַייאַן געווען גאַנץ פריילעך וועגן צוריקקומען צו זיין כאָומלאַנד. זיין משפּחה איז געווען קערפאַלי גאַרדאַד, אָבער דער שטענדיק אָפּטימיסטיש ריז געווען גאַנץ זיכער אַז ער וואָלט נאָך האָבן אַ געלעגנהייַט צו זען זיי.
  
  היידן האָט גערעדט צו יונתן גאַטעס אויף אַ סאַטעליט טעלעפאָן. " נאָך דריי? דאָס איז אַ סך-אײַן און צװאַנציק אַרעסטאַנטן, הער. נו, יאָ, איך בין זיכער עס זענען מער ווי אַז. און עס איז קיין אָרט נאָך. אדאנק".
  
  היידן האט צעבראכן דעם פארבינדונג און אראפגעלאזט דעם קאפ. ― איך קאָן שױן נישט רעדן מיט אים. וויאזוי רעדט מען מיט א מאן וועמענס ווייב איז יעצט דערמארדעט געווארן? וואס וועסטו זאגן?"
  
  דרייק האט איר נאכגעקוקט. עס האָט געדויערט אַ מאָמענט, אָבער דאַן האָט זי צו אים אָפּגעקערט איר כאָנטיד בליק. "איך בין נעבעכדיק, מאַט. איך טראכט נישט. עס איז אַזוי פיל געגאנגען אויף."
  
  דרייק האט א ניד געטאן און אויסגעלאשן זיין גלאז. "זאָל גייטס נישט נעמען אַ וואַקאַציע?"
  
  "די סיטואַציע איז צו אַנסטייבאַל." היידן האט צוגעדריקט דעם טעלעפאן צו איר קני. "אין מלחמה, קיין איינער קענען וועלקן אין דער הינטערגרונט."
  
  דרייק האט געשמייכלט צו דער איראניע. "איך האט נישט טראַכטן האַוואַיי איז אַזוי גרויס."
  
  ― איר מײנט, װאָס האָבן זײ נאָך ניט געפֿונען װײניקסטנס אײנע פֿון זײַנע ראַנטשעס? נו, עס איז נישט אַ גרויס זאַך. אבער עס איז אַ שרעקלעך פּלאַץ פון ימפּענאַטראַבאַל וואַלד, היללס און וואַליז. די ראַנטשעס זענען מיסטאָמע אויך קאַמאַפלאַזשד. און דער בלאַדי מלך איז צוגעגרייט פֿאַר אונדז. וואַשינגטאָן מיינט צו טראַכטן אַז די לאָוקאַלז וועט העלפֿן אונדז מער ווי די רעגולער ווערקפאָרס.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן אן ברעם. "סאַפּרייזינגלי, זיי זענען מיסטאָמע רעכט. דאָ קומט אַרײַן אונדזער פֿרײַנדלעכער ריז."
  
  מאַנאָ האָט אים געגעבן אַ ברייטן אָפּרוען שמייכל. "איך טאַקע וויסן רובֿ פון די מענטשן פון האָנאָלולו."
  
  א בליק האט זיך באוויזן, און בן בלייק האט זיך מיטאמאל באוויזן נעבן אים. דרייק האט געקוקט אויפן יונגן מאן. דאָס איז געווען דאָס ערשטע מאָל וואָס זיי האָבן זיך טאַקע געזען זינט קענעדי איז געשטאָרבן. א כוואַליע פון עמאָציע איז אויפגעשטאנען אין אים, וואָס ער געשווינד פאַרשטיקן און באַהאַלטן דורך גענומען נאָך זופּן.
  
  "עס אַלע געטראפן אַזוי שנעל, מאַטע. איך קען נישט העלפן עס. זי געראטעוועט מיר, אָבער ... אָבער איך קען נישט ראַטעווען איר.
  
  "איך טאָן ניט באַשולדיקן איר. עס איז נישט געווען דיין שולד."
  
  "אבער דו ביסט אוועק."
  
  דרייק האט געקוקט אויף קארין, בן'ס שוועסטער, וואס האט געקוקט אויף איר ברודער מיט בייז אויגן. זיי האבן משמעות דיסקוטירט בן ס ניט באַטראַכט מאַך, און ער געגאנגען קעגן די קערל. דרייק האט געעפנט נאך א שנאפס און זיך צוגעבויגן אויף זיין שטול, זיין בליק אומבאוועגלעך. "וועגן אַ טויזנט יאר צוריק, איך זיך איינגעשריבן די SAS. די וועלט 'ס בעסטער פייטינג קראַפט. עס ס אַ סיבה זיי זענען די בעסטער, בן. צווישן אנדערע זאכן, דאָס איז ווייַל זיי זענען גרויזאַם מענטשן. גרויזאַם. די מערדער. זיי טאָן ניט קוקן ווי די מאַט דרייק איר וויסן. אָדער אפילו ווי מאַט דרייק, וואָס איז געווען קוקן פֿאַר די ביינער פון אָדין. דעם מאַט דרייק איז נישט אין די סאַס. ער איז געווען א ציווילער״.
  
  "און יעצט?"
  
  "ווי לאַנג ווי דער בלוט מלך איז לעבעדיק און ווענדעטאַ נאָך יגזיסץ, איך קען נישט זיין אַ ציוויל. עס טוט נישט ענין ווי שלעכט איך ווילן צו זיין."
  
  בן האָט אַװעקגעקוקט. "איך פֿאַרשטיין עס".
  
  דרייק איז געווען סאַפּרייזד. ער האט זיך האלב ארומגעדרײט װי בן האט זיך אויפגעהויבן און איז צוריק געגאנגען צו זײן זיץ. אפשר האט דער יונגער בחור אנגעהויבן צו וואקסן.
  
  אויב די לעצטע דריי חדשים וואָלט נישט פאַרגיכערן דעם פּראָצעס, גאָרנישט וואָלט האָבן.
  
  היידן האט אים נאכגעקוקט. "ער איז געווען מיט איר, איר וויסן. ווען זי איז געשטארבן. עס איז אויך געווען שווער פאר אים. "
  
  דרייק האט געשלונגען און גארנישט געזאגט. זיין האלדז האט זיך פארשטרעקט און עס איז געווען אלעס וואס ער האט געקענט טון נישט אויסצוברעכן אין טרערן. איינער פון SAS. דער שנאַפּס האָט איבערגעלאָזט אַ הייסע שפּור אין דעם גרוב פון מיין מאָגן. נאָך אַ מאָמענט ער געפרעגט, "ווי איז דיין פוס?"
  
  "ווייט וויי. איך קען גיין און אפילו לויפן. איך וואָלט נישט וועלן צו קעמפן באָודרעאַו פֿאַר אַ ביסל מער וואָכן כאָטש.
  
  "ווי לאַנג ווי ער איז אין טורמע, איר וועט נישט האָבן צו."
  
  דאָס גערודער האָט אים געכאַפּט. מאַי און אַליסיאַ געזעסן עטלעכע ראָוז פאָרויס און אַריבער די דורכגאַנג פון יעדער אנדערער. די שייכות צווישן די צוויי פרויען איז קיינמאָל געווען מער ווי פראָסטיק, אָבער עפּעס איז יראַטייטאַד זיי ביידע.
  
  "איר האָט אונדז קאַמפּראַמייזד!" אַליסיאַ האָט אָנגעהויבן שרייען. "צו ראַטעווען מיין אייגענע פאַרשילטן שוועסטער. ווי אַנדערש האָבן זיי געקענט געפֿינען אַ האָטעל?
  
  דרייק האט זיך ארויסגעריסן פון זיץ און זיך אראפגעלאזט אין דורכגאנג. די לעצטע זאַך וואָס ער דארף אויף די פלי איז געווען אַ קאַמף צווישן צוויי פון די טויטליאַסט פרויען וואָס ער האט אלץ געקענט.
  
  "הודסאָן איז געשטאָרבן אין דעם האָטעל," האָט אַלישאַ געראָטן. "זיי האָבן אים דערשאָסן בשעת... בעת -" האָט זי געשאָקלט מיטן קאָפּ. "איז דאָס דיין אינפֿאָרמאַציע, קיטאַנאָ? איך אַרויסרופן איר צו זאָגן דעם אמת. "
  
  אַליסיאַ טרעט אין די דורכגאַנג. מאי האט זיך אויפגעהויבן איר אנקוקן אין פנים. די צװײ װײבער זײנען געװען כמעט נאז צו נאָז. מאַי סטעפּט צוריק צו מאַכן פּלאַץ פֿאַר זיך. אַן אומדערגרייכן אַבזערווער קען האָבן געדאַנק אַז דאָס איז געווען אַ צייכן פון שוואַכקייַט פון די יאַפּאַניש מיידל.
  
  דרייק געוואוסט אַז דאָס איז אַ דעדלי צייכן.
  
  ער איז צוגעלאפן פארויס. "אָפּשטעל!"
  
  "מיין שוועסטער איז ווערט צען הודסאָן."
  
  אַליסיאַ האָט געראָטן. "איצט וועל איך באַקומען עטלעכע מייַ-צייט!"
  
  דרייק האט געוואוסט אז מאי וועט זיך נישט צוריקציען. ס'וואלט געווען גרינגער צו דערציילן אלישיע וואס זי האט שוין געוואוסט - אז האדסאן האט זיך אוועקגעגעבן - אבער מאי קיטאנו'ס שטאלץ וואלט איר נישט געלאזט אונטערגעבן. אַליסיאַ געשלאגן. האָט מײַ געזאָגט. אַליסיאַ אריבערגעפארן צו דער זייַט צו געבן זיך מער פּלאַץ. מאַי האָט זי באַפֿאַלן.
  
  דרייק איז צו זיי צוגעלאפן.
  
  אַליסיאַ האָט געמאַכט אַ בריק, זיך אַרײַנגעטרעטן און אַרײַנגעוואָרפֿן איר עלנבויגן אין מאַי'ס פּנים. די יאַפּאַניש וואָריער האט נישט רירן, אָבער האט אַ ביסל אויסגעדרייט איר קאָפּ, אַלאַוינג די קלאַפּ צו פייַפן אַ מילאַמיטער אַוועק פון איר.
  
  מאַי שלאָגן אַליסיאַ שווער אין די ריבס. עס איז געווען אַ הויך שיסן פון אַנטלויפן אָטעם, און אַליסיאַ סטאַגערד צוריק קעגן די האָלדער. מ׳האט זיך אריבערגעצויגן.
  
  היידן איז געשפרינגען אויף די פיס, א געשריי. בן און קאַרין זענען אויך געווען אויף די פֿיס, ביידע טשיקאַווע ווער וואָלט געווינען דעם קאַמף. דרייק איז אריינגעלאפן מיט קראפט, אריינגעשטופן מיי אין זיץ נעבן איר און געשניטן די האנט אריבער אליסיע'ס האלדז.
  
  "אָפּשטעל." זײ ן שטי ם אי ז געװע ן שטיל , װ י דע ר קבר , אבע ר פו ל מי ט א סכנה . "דיין טויט פאַקינג בויפרענד האט גאָרנישט צו טאָן מיט דעם. און דיין שוועסטער אויך." ער האט געגלאצט אויף מאי. "קאָוואַלענקאָ איז אַ פייַנט. אַמאָל דער ממזר ווערט פובאַר, איר קענען קעמפן אַלץ איר ווילט, אָבער ראַטעווען עס ביז דעמאָלט.
  
  אַליסיאַ האָט געדריקט איר אָרעם. "די הור זאָל שטאַרבן פֿאַר וואָס זי האט געטאן."
  
  מאי האט נישט געקלאפט אן אויג. "איר האָט געטאן פיל ערגער, אַליסיאַ."
  
  דרייק האט געזען ווי די פייער פלאקערט ווידער אין אליסיע'ס אויגן. ער האט ארויסגעבראכט דאס איינציקע וואס איז אים געקומען אין זינען. "אַנשטאָט צו אַרגומענטן, אפֿשר איר קען דערקלערן צו מיר וואָס פון איר טאַקע געהרגעט וועלז. און וואָס."
  
  דע ר קאמ ף אי ז געגאנגע ן פו ן זײ .
  
  היידן איז געווען רעכט הינטער אים, "הודסאָן איז געווען שפּירט מיט אַ הויך-טעק טראַקינג מיטל, מייל. די ווייסט עס. קיינער דאָ איז נישט צופרידן מיט דעם וועג ווי מאַי האָט אַוועקגעגעבן דעם מיטל. " אין איר קול איז געשטאנען שטאל. "ניט צו דערמאָנען ווי זי האָט עס. אבער אפילו איך פארשטיי פארוואס זי האט עס געטון. עטליכע עלטערע רעגירונג באאמטע גייען יעצט דורך די זעלבע זאך. קאָוואַלענקאָ איז שוין פּלייינג זיין לעצט שפּיל, און מיר האָבן קוים געמאכט עס צו די רגע באַזע. און אויב די ליקס זענען נישט געחתמעט - "
  
  אַליסיאַ האָט זיך צעוואָרפֿן און זיך אומגעקערט צו איר זיצפּלאַץ. דרייק געפונען אן אנדער אָנלייגן פון מיניאַטורעס און כעדאַד צוריק אַראָפּ די דורכגאַנג צו זיין אייגענע. ער האט געקוקט גלײך פארויס, נישט געװאלט אנהויבן קײן שמועס מיט זײן בעסטן פרײנד.
  
  אבער אויפן וועג האט בן זיך צוגעבויגן צו אים. "פובאַר?"
  
  "פאקט אַרויף אויסער דערקענונג."
  
  
  קאַפּיטל זיבעצן
  
  
  פאר זיי האבן געלאנדעט האט היידן באקומען א רוף אז עד בודראו איז אנטלאפן פון א סי.איי.איי טורמע. דער בלוט־קעניג האָט גענוצט אַן אינעווייניק און, קעגן זיין אייגענע וואונטשן, האָט ער אַרויסגענומען באָודרעאַו אין אַ דיסקריט, טאַרעראַם-פריי אָפּעראַציע.
  
  "איר מענטשן קיינמאָל לערנען עפּעס," דרייק דערציילט איר, און ער איז נישט סאַפּרייזד ווען זי האט גאָרנישט צו זאָגן אין ענטפער.
  
  דער האָנאָלולו אַעראָפּאָרט האָט פאַרבליצט אין אַ בלאָנדזשען, ווי אויך דער שנעלער פאָר אין שטאָט אַריין. דאס לעצטע מאל וואס זיי זענען געווען אין האוואאי, האבן זיי אטאקירט דאוואר באביק'ס מאנסי און זענען געשטעלט געווארן אויף דער ליסטע פון פארדעכטיגטע דורך זיין זון בלאנקא. ס'האט דעמאלט אויסגעזען ערנסט.
  
  דערנאָך האָט זיך באַוויזן דמיטרי קאָוואַלענקאָ.
  
  האָנאָלולו איז געווען אַ באַסלינג שטאָט, ניט אַנדערש ווי רובֿ אמעריקאנער אָדער אייראפעישע שטעט. אבער עפעס האט דער פשוטער געדאנק אז וואיקיקי ביטש איז נישט מער ווי צוואנציג מינוט אוועק, פארווייכערט אפילו דרייקס פארומטערטע מחשבות.
  
  עס איז געווען פרי אָוונט און זיי זענען אַלע מיד. אבער בן און קארין האבן אינסיסטירט אז זיי גייען גלייך צו די סי-איי-עי-געביידע און פארבינדן זיך צו די לאקאלע נעץ. זיי זענען ביידע לאָעט צו אָנהייבן צו גראָבן אין די וועראַבאַוץ פון קאַפּיטאַן קוק ס דזשערנאַלז. דרייק האט כּמעט סמיילד ווען ער געהערט דעם. בן האט שטענדיק ליב געהאט רעטענישן.
  
  היידן האט פארשנעלערט די פאפירן און זיי האבן זיך באלד געפונען אין אן אנדער קליינטשיק אפיס, ענלעך צו דעם וואס זיי האבן איבערגעלאזט אין מיאמי. דער איינציקער אונטערשייד איז געווען אז פון די פענצטער האבן זיי געקענט זען די הויכע האטעלן פון וואיקיקי, דעם בארימטן רעוואלוווינג רעסטאראן Top of Waikiki און, אין דער ווייטקייט, די ביגאַסט אטראקציע פון אָאַהו, דער לאַנג-דאָרמאַנט ווולקאַן באקאנט ווי דיאַמאָנד העאַד.
  
  ― גאָט, איך װיל דאָ װױנען ― האָט קאַרין געזאָגט מיט אַ זיפֿץ.
  
  "איך גלויבן," קינימאַקאַ געמורמלט. "כאָטש איך בין זיכער אַז רובֿ ווייקיישאַנערז פאַרברענגען מער צייט דאָ ווי איך טאָן."
  
  "היי, איר געווען אין די עווערגלאַדעס ניט צו לאַנג צוריק," היידן קוויפּט ווי זי פארבונדן בן און קאַרין ס קאָמפּיוטערס צו די פּריוולידזשד סיסטעם. "און באגעגנט איינער פון די לאָוקאַלז."
  
  קינימאקא האט א מאמענט אויסגעזען פארוואונדערט, דערנאך האט זיך געכאפט. "איר מיינען אַלאַגייטער? עס איז געווען זייער שפּאַס, יאָ. "
  
  היידן האט פארענדיקט וואס זי האט געטאן און זיך ארומגעקוקט. "ווי וועגן אַ שנעל מיטאָג און אַ פרי בעט? מיר אָנהייבן ארבעטן אין פאַרטאָג."
  
  ע ס האב ן זי ך גענומע ן ניש ט או ן געמורמל ט פו ן הסכמה . ווען מײַ האָט מסכים געווען, איז אַלישאַ אַוועק. דרייק האט נאך איר געקוקט פארן זיך ווענדן צו זיינע חברים. "איר אַלע זאָל וויסן עפּעס וואָס איך געלערנט הייַנט. איך האָב אַ געפיל אַז דאָס קען זיין איינער פון די מערסט וויכטיק אינפֿאָרמאַציע וואָס מיר וועלן אַנטדעקן." ער האט געמאכט א פויז. "דאהל האָט מיר נעכטן קאָנטאַקטעד."
  
  "טאָרסטאַן?" - האָט בן אויסגעשלאָגן. "ווי גייט דער משוגע שוועד? דאָס לעצטע מאָל, װאָס איך האָב אים געזען, האָט ער געשטערט אין אָדינס בײנער.
  
  דרייק האט זיך פארגעשטעלט אז קיינער האט אים נישט איבערגעריסן. "בשעת זיי האָבן ויספאָרשן דעם קבר פון די גאָדס, זיי געפֿונען מאַרקינגז וואָס שטימען מיט די סווירלס וואָס מיר געפֿונען אויף די אַריבערפירן דעוויסעס."
  
  "קאָנסיסטענט?" - האט היידן אפגעקלונגען. "ווי קאָנסיסטענט?"
  
  "זיי זענען פּונקט די זעלבע."
  
  בן ס מאַרך אנגעהויבן ארבעטן אין פול קאַפּאַציטעט. "דאָס מיטל אַז די זעלבע מענטשן וואָס האָבן געבויט דעם קבר אויך באשאפן די דעוויסעס. דאס איז משוגעת. די טעאריע איז אז די געטער האבן געבויט זייערע אייגענע קברים און זיך ממש געלייגט צו שטארבן, בשעת זיי האבן פארלענגערט לעבן דורך מאסן אויסשטרעקן. איצט איר זאָגן אַז זיי אויך באשאפן צייט רייזע דעוויסעס? בן האָט זיך אָפּגעשטעלט. "פאקטיש, עס מאכט זינען -"
  
  קארין האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, קוקנדיק אויף אים. "נאַר. פון קורס, דאָס מאכט זינען. אַזוי זיי געפארן דורך צייט, מאַניפּיאַלייטיד געשעענישן און באשאפן די דעסטיניז פון מענטשן.
  
  מאט דרייק האט זיך שטילערהייט אפגעקערט. ― איך װעל אײַך זען אין דער פֿרי.
  
  
  * * *
  
  
  די נאַכט לופט איז באַלזאַם, טראַפּיקאַל וואַרעם, און שוואַך פלייווערד מיט די פּאַסיפיק אקעאן. דרייק איז ארומגעפארן אין די גאסן ביז ער האט געפונען אן אפענע באר. די קלייאַנץ מוזן זיין אַנדערש פון אנדערע באַרס אין אנדערע לענדער, רעכט? נאָך אַלע, עס איז געווען גן עדן. דעמאלטס פארוואס האבן די לעבעדיגע נאך שפילן ביליאן, קוקנדיג ווי זיי פארמאגן דעם פלאץ? פֿאַר װאָס איז געזעסן אַ שיכּור בײַם עק באַר, מיטן קאָפּ אַרײַן? פאַרוואָס איז די אייביק פּאָר געזעסן באַזונדער, פאַרפאַלן אין זייער אייגן קליין וועלטן, צוזאַמען אָבער אַליין?
  
  נו, עטלעכע זאכן זענען אַנדערש. Alicia Miles איז געווען בייַ די באַר, ענדיקן אַ טאָפּל טרינקען. דרייק האט געטראכט וועגן אוועקגיין. ע ס זײנע ן געװע ן אנדער ע ברעמען , אי ן װעלכ ע ע ר הא ט זי ך געקאנ ט באהאלט ן פו ן זײנ ע צער , או ן װע ן ד י מערסט ע פו ן ז ײ האב ן אזו י אויסגעזע ן , װאל ט ע ר זי ך געפיל ט אי ן שטוב .
  
  אָבער טאָמער האָט דער רוף צו קאַמף אַ ביסל געביטן זײַן פּערספּעקטיוו. ער איז צו איר צוגעגאנגען און זיך אװעקגעזעצט. זי האט אפילו נישט אויפגעקוקט.
  
  "באַרען, דרייק." זי האט צו אים געשטופט איר לײדיק גלאז. "קויפט מיר אַ טרינקען."
  
  ― לאָזט דאָס פֿלאַש, ― האָט דרייק געזאָגט דעם באַרשענקער און האָט זיך אױסגעגאָסן מיט אַ האַלבן גלאָז באַקאַרדי אָקעהאַרט. ער האט אויפגעהויבן זײן גלאז אין א טוסט. "אַלישאַ מייל. אַ צען-יאָריק באַציִונג וואָס איז אין ערגעץ ניט געגאַנגען, הא? און איצט געפינען מיר זיך אין הימל, שיכור אין אַ באַר.
  
  "לעבן האט אַ וועג פון סקרוד איר אַרויף."
  
  "ניין. SRT האט עס.
  
  "עס האָט באשטימט נישט געהאָלפֿן."
  
  דרייק האט אויף איר א קוק געטאן אויף איר. "איז דאָס אַן ערלעכקייט פאָרשלאָג? פון דיר? וויפיל פון זיי האסטו דערטרונקען?"
  
  "גענוג צו באַפרייַען די שפּאַנונג. נישט אזוי פיל ווי איך דארף. "
  
  "און נאָך איר האָט גאָרנישט צו העלפן די מענטשן. אין יענעם דארף. געדענקסטו אפילו? איר האָט געלאָזט אונדזערע אייגענע זעלנער זיי אויספאָרשן".
  
  "איך בין געווען אַ זעלנער, פּונקט ווי זיי. איך האָב געהאט אָרדערס. "
  
  "און דאַן איר האָט געגעבן צו דעם איינער וואס באַצאָלט מער."
  
  "איך האב געטאן מיין פליכט, דרייק." אַלישאַ האָט ווידער אָנגעפילט איר ראַם און אַ קלאַפּ מיט די פלאַש אויף די טיש. "עס איז צייט צו שניידן די בענעפיץ."
  
  "און קוק ווו עס גאַט איר."
  
  "איר מיינען, קוק ווו דאָס האָט אונדז, טאָן ניט איר?"
  
  דרייק איז געבליבן שטיל. מיר קענען זאָגן אַז ער גענומען די הויך וועג. מע קאָן אויך זאָגן, אַז זי האָט גענומען דעם נידעריקן וועג. עס האט נישט ענין. ז ײ האב ן זי ך געענדיק ט אויפ ן זעלביק ן ארט , מי ט ד י זעלב ע פארלוסטן , או ן מי ט דע ר זעלבע ר צוקונפט .
  
  "מיר וועלן ערשטער האַנדלען מיט די בלאַדי ווענדעטאַ. און קאָוואַלענקאָ. דעמאָלט מיר וועלן זען ווו מיר זענען." אַליסיאַ איז געזעסן קוקן אין דער ווייַטקייט. דרייק האָט זיך געוואונדערט אויב טים הודסאָן איז אויף איר מיינונג.
  
  "מיר דאַרפֿן נאָך רעדן וועגן וועלז. ער איז געווען מיין פרייַנד."
  
  אַליסיאַ לאַפט, געזונט פּונקט ווי פריער. "דער אַלטער פּערווערט? ער איז אין קיין וועג דיין פרייַנד, דרייק, און איר פאַקינג וויסן עס. מיר וועלן רעדן וועגן וועלז. אבער אין די סוף. דאָס איז ווען עס כאַפּאַנז."
  
  - פארװאם ?
  
  א װײך שטימע איז געשװעבט איבער זײן פלײצע. "ווייַל אַז ס ווען עס דאַרף צו פּאַסירן, מאַט." עס איז געווען מייַ ס ווייכע טאָנעס. זי האט זיך צו זײ געלאזט מיט שטילער לײכט. "ווייַל מיר דאַרפֿן יעדער אנדערע צו באַקומען דורך דעם ערשטער."
  
  דרייק האט פרובירט צו באהאלטן זיין איבערראשונג ווען ער האט זי געזען. "איז דער אמת וועגן וועלז טאַקע אַזוי שרעקלעך?"
  
  זייער שטילקייט האט געזאגט וואס עס איז.
  
  מאַי איז געשטאַנען צווישן זיי. "איך בין דאָ ווייַל איך האָבן אַ פירן."
  
  "האקן? פון וועמען? איך געדאַנק די יאַפּאַניש ריפּלייסט איר.
  
  "עס איז באַאַמטער, זיי האבן עס." אין מאַי'ס שטימע איז געשטאַנען אַ פֿריילעכער טאָן. "אַנאַפישאַלי, זיי פאַרהאַנדלען מיט די אמעריקאנער. זיי וויסן ווי וויכטיק עס איז צו כאַפּן קאָוואַלענקאָ. דו זאלסט נישט טראַכטן אַז מיין רעגירונג האט קיין אויגן צו זען."
  
  "איך האב נישט אפילו געחלומט דערפון." אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "איך וויל נאָר וויסן ווי איר האָט אונדז געפֿונען." זי האט א שאקל געטאן מיט איר רעקל, װי זי װאלט געװאלט אפװארפן דעם באקן.
  
  "איך בין בעסער ווי איר," מאַי געזאגט און איז לאַפינג איצט. "און דאָס איז דער בלויז באַר פֿאַר דריי בלאַקס."
  
  "דאס איז ריכטיג?" דרייק האט געבליצט. "ווי ייראַניק."
  
  "איך האָבן אַ פירן," מאַי ריפּיטיד. "צי איר ווילן צו קומען מיט מיר איצט און טשעק עס אויס אָדער זענען איר ביידע צו שיקער צו זאָרגן?"
  
  דרייק איז א רגע שפעטער ארויסגעשפרונגען פון שטול און אלישיע האט זיך ארומגעשטופט. - װײז דעם װעג, קלײנע שרעטל.
  
  
  * * *
  
  
  א קורצע טאקסי פארט שפעטער האבן זיי זיך געכאפט אויף א פארנומענע גאס ווינקל, צוגעהערט צו מאי אפדעיטירן זיי.
  
  "דאָס קומט גלייך פון עמעצער וואָס איך צוטרוי אין די ינטעלליגענסע אַגענסי. קאָוואַלענקאָ ס ראַנטש איז געפירט דורך עטלעכע מענטשן וואָס ער טראַסטיד. עס איז שטענדיק געווען אַזוי, כאָטש עס העלפּס אים איצט מער ווי אלץ ווען ער דאַרף צייט צו ... נו, טאָן וואָס ער פּלאַנז צו טאָן. סייַ ווי סייַ, זיין ראַנטש אין אָאַהו איז געפירט דורך אַ מענטש מיטן נאָמען Claude.
  
  מאַי האָט געצויגן זייער ופמערקזאַמקייַט צו די שורה פון יונג מענטשן וואָס פאָרן דורך די כייערד און העל-ליכט אַרייַנגאַנג צו די אַפּסקייל קלוב. "קלאַודע אָונז דעם קלוב," זי געזאגט. פלאַשינג לייץ אַדווערטייזד 'לייוו דדזשס, פרייטאג ספּעציעלע לאגלען און ספּעציעלע געסט'. דרייק האט זיך ארוםגעקוקט אין דעם עולם מיט אן אומעטום געפיל. עס פיטשערד וועגן אַ טויזנט פון האַוואַיי ס מערסט שיין יונג מענטשן אין פאַרשידן שטאַטן פון ויסטאָן.
  
  "מיר קען שטיין אויס אַ ביסל," ער האט געזאגט.
  
  "איצט איך וויסן איר זענט אַלע ריין אַרויף." אַליסיאַ האָט צו אים געשמייכלט. "די דרייק מיט אַ יאָר צוריק וואָלט געשטאנען לעבן די צוויי הייסע פרויען מיט וואָס ער איז איצט, קאַפּט די באַקן מיט ביידע הענט, און פּושט אונדז דאָרט."
  
  דרייק האט געריבן די אויגן, וויסנדיג אז זי איז אומגערעכט רעכט. "די מיטן דרײַסיק יאָר טוישן אַ מענטש," האָט ער זיך אַרויסגעקוועטשט, און פּלוצלינג געפילט די וואָג פון די אָנווער פון אַליסאָן, די קענעדי אַסאַסאַניישאַן און קעסיידערדיק שיכרות. ע ר אי ז געלונגע ן צ ו פארריכט ן אוי ף בײד ע א שטײנע ר בליק .
  
  "די זוכן פֿאַר Claude הייבט דאָ."
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן פארב ײ ד י טיר ן שמײכלענדי ק או ן זי ך געפונע ן אי ן א שמאל ן טונעל ן פו ל מי ט פלאקערנדיק ע ליכט ן או ן פאלשע ר רויך . דרייק איז מאָומאַנטערי דיסאָריענטיד און טשאַלקעד עס אַרויף צו וואָכן פון ינעבריייישאַן. זײנ ע געדאנק־פראצעס ן זײנע ן געװע ן פאטשיג , זײנ ע רעאקציע ם נא ך מע ר . ער האט געדארפט שנעל אויפכאפן.
  
  ווייַטער פון דעם טונעל איז געווען אַ ברייט באַלקאָן וואָס געפֿינט אַ פויגל אויג אויף די טאַנצן שטאָק. קערפערס אריבערגעפארן אין יוניסאַן מיט טיף באַס רידאַמז. די וואַנט רעכטס זיי האָבן געהאלטן טויזנטער פון מאַשקע לאגלען און שפיגלט דאָס ליכט אין פינקלען פּריזאַמז. א טוץ באַר שטעקן געארבעט אויף די פּלייַערס, לייענען ליפן, געבן אַוועק טוישעוו און סערווינג די אומרעכט טרינקען צו גלייַכגילטיק קלובגאָוערז.
  
  די זעלבע ווי אין קיין אנדערע באַר. דרייק האט געלאכט מיט עפעס איראניע. "הינטער". ע ר הא ט אנגעװיזן , ני ט געדארפ ט זי ך באהאלט ן אי ן דע ר פאלק . "אַ שטריקל אַוועק געגנט. און הינטער זיי זענען פאָרהאַנג."
  
  "פּריוואַט פּאַרטיעס," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "איך וויסן וואָס ס 'גייט אויף דאָרט."
  
  "אַוודאי איר וויסן." מאַי איז געווען פאַרנומען מיט ויספאָרשן ווי פיל פון דעם אָרט ווי זי קען. - איז דא א הינטער־צימער, װאם דו ביזט קײנמאל נישט געװען, מיילז?
  
  "גיי אפילו נישט אהין, כלבה. איך וויסן וועגן דיין עקספּלויץ אין טיילאַנד. אפילו איך וואָלט נישט פּרובירן קיין פון דעם. "
  
  "וואָס איר געהערט איז געווען זייער אַנדערסטייטיד." מאַי האָט אָנגעהויבן גיין אַראָפּ די ברייטע טרעפּ אָן אַ קוק צוריק. "טרוי מיר".
  
  דרייק האט זיך געפרעגט אויף אלישיע און זיך א ניד געטאן צום טאנצן פלאץ. אַליסיאַ געקוקט סאַפּרייזד, אָבער דעמאָלט איינגעזען אַז ער בדעה צו נעמען אַ דורכוועג און קאָפּ אין אַ פּריוואַט געגנט. די ענגלענדער האט א שמייכל געטאן. "איר פירן דעם וועג, דרייק. איך וועל דיך נאכגיין."
  
  דרייק פּעלץ אַ פּלוצעמדיק, יראַשאַנאַל קאַמיש פון בלוט. דאָס איז געווען אַ געלעגנהייט צו באַקומען נעענטער צו אַ מענטש, וואָס קען וויסן די וווינאָרט פון דמיטרי קאָוואַלענקאָ. דאס בלוט וואס ער האט ביז יעצט פארגאסן איז געווען בלויז א טראפ אין אקעאן אין פארגלייך צו וואס ער איז געווען גרייט צו פארגיסן.
  
  ווען זיי האָבן זיך דורכגעמאַכט דורך די לאַכנדיקע, פאַרשוויצטע קערפּער אויפן טאַנצן שטאָק, האָט איינער פון די בחורים געראטן זיך אַרומדרייען אַליסיאַ. "היי," ער שרייַען צו זיין פרייַנד, זיין קול קוים הערן איבער די פּאַלסייטינג ריטם. "איך איז נאָר מאַזלדיק".
  
  אַליסיאַ שלאָגן זיין זונ פּלעקסוס מיט איר געליימט פינגער. - דו האסט קיינמאל נישט געהאט קיין גליק, זון. קוק נאָר אויף דיין פּנים."
  
  ז ײ האב ן זי ך שנע ל געגאנגע ן װײטער , איגנאָרירט די בלערנדיקע מוזיק, די שװינדלענדיקע קערפער, דער באַרס-שטאַב, װאָס האָט זיך געשלאָפֿן הין־און־צוריק אין דער המון, מיט טאַץ באַלאַנסט פּריקעריאַס איבער די קעפ. דאָס פּאָרפֿאָלק האָט זיך שטאַרק געטענהט, דער מאַן האָט זיך געדריקט צו אַ זייַל, און די פרוי האָט אים אַ געשריי געטאָן אין אויער. א גרופ ע מיטל־עלטער ע פרויע ן האב ן זי ך געשװיצט , װ י ז ײ זײנע ן געזעס ן אי ן א קרײז , מי ט װאדקע־זשעלע ן או ן קלײנ ע בלוי ע לעפל ן אי ן ד י הענט . ס׳זײנען געװען צעשפרײט איבערן דיל, נידעריקע טישן, ס׳רובֿ פֿון זײ אָנגעפֿילט מיט אָנ אַ טאַם אונטער שירעם. קיינער איז נישט געווען אַליין. פילע פון די מענטשן האָבן אַ טאָפּל נעמען ווען מאַי און אַלישאַ זענען געשטארבן, פיל צו די אַנויאַנס פון זייער גערלפרענדז. מאַי האָט קלוג איגנאָרירט די ופמערקזאַמקייַט. אַלישאַ האָט עס אָנגעהויבן.
  
  ז ײ זײנע ן געקומע ן צ ו א שטריק־געצוימטע ר געגנט , װעלכע ר אי ז באשטאנע ן פו ן געדיכט ע גאלד ע צאפ ל אויסגעשטרעקט ע צװיש ן צװ ײ שטאר ק מעש ן שטריק . די עסטאַבלישמענט איז געווען צו יבערנעמען אַז קיין איינער וואָלט טאַקע אַרויסרופן די צוויי טאַגז אויף ביידע זייטן.
  
  איצט איז אײנער פֿון זײ אַװעקגעגאַנגען מיט דער דלאָניע אַרױס און העפלעך געבעטן מאַי זי זאָל זיך אַװעקטרעטן.
  
  די יאַפּאַניש מיידל געשווינד סמיילד. "קלאודע האָט אונדז געשיקט זען..." האָט זי זיך אָפּגעשטעלט, װי טראכטנדיק.
  
  "פיליפּאָ?" דער אנדערער שלאג האט גיך גערעדט. "איך קען פֿאַרשטיין וואָס, אָבער ווער איז דער באָכער?"
  
  "באַדיגאַרד".
  
  די צוויי גרויסע בחורים האבן געקוקט אויף דרייק ווי קעץ וואס האבן זיך אראפגעריסן מיט א מויז. דרייק האט ברייט צו זיי געשמייכלט. ער האָט גאָרנישט געזאָגט, אין פאַל זיין ענגליש אַקצענט וועט דערוועקן חשד. אַליסיאַ האט ניט אַזאַ קאַנסערנז.
  
  "אזוי, דעם פּיליפּאָ. וואָס איז ער ווי? וועלן מיר האָבן אַ גוטע צייט אָדער וואָס? "
  
  "אָה, ער איז דער בעסטער," האט געזאגט דער ערשטער אָפּשפּרונג מיט אַ בייז שמייכל. "דער שליימעסדיק דזשענטלמען"
  
  דע ר צװײטע ר באנ ד הא ט געקוק ט אוי ף זײער ע קלײדער . "איר זענט נישט גאַנץ - אָנגעטאָן - פֿאַר דער געלעגנהייט. ביסטו זיכער אז קלאודע האט דיר געשיקט?"
  
  אין מאַי'ס שטימע איז נישט געווען קיין שפּאָט פֿון שפּאָט, ווען זי האָט געזאָגט: איך בין גאַנץ זיכער.
  
  דרייק געניצט דעם וועקסל צו אָפּשאַצן פאַרבאָרגן ניטשיז. א קורצער טרעפ האט געפירט צו אן אויפגעהויבענער פלאטפארמע, אויף וועלכן איז געזעסן א גרויסער טיש. אַרום דעם טיש זענען געזעסן אַרום אַ טוץ מענטשן, די מערסטע פֿון זיי האָבן אויסגעזען גענוג ענטוזיאַסטיש צו פֿאָרשלאָגן, אַז זיי האָבן לעצטנס געשנאַכט אַן ערנסטן פּודער. די אַנדערע האָבן נאָר אויסגעזען דערשראָקן און טרויעריק, יונגע פֿרויען און אַ פּאָר בחורים, דאָך נישט אַ טייל פֿון דער פּאַרטיי־גרופּע.
  
  "היי פיליפּאָ!" - האט א געשרײ געטאן דער צװײטער בולטער. "פריש פלייש פֿאַר איר!"
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען די גערלז אַרויף אַ קורץ לייטער. עס איז געווען פיל שטילער דאָ. ביז איצט האט ער גערעכנט צוועלף אוממעגלעכע שלעכטע בחורים, וואס אלע האבן מסתמא געטראגן ביקסן. אבער ווען ער האט פארגליכן די צוועלף לאקאלע ענפארסערס מיט מיי, אלישיע און זיך אליין, האט ער זיך נישט באזארגט.
  
  ער איז געבליבן הינטער זיי, פרובירט נישט צוציען אויפמערקזאמקייט צו זיך ווי פיל ווי מעגלעך. דער ציל איז געווען פיליפּאָ, און זיי זענען איצט אַ ביסל פֿיס אַוועק. דעם נייטקלאַב איז געווען וועגן צו טאַקע אָנהייבן ראַקינג.
  
  פיליפּאָ האט געקוקט אויף די מײדלעך. דער קלאנג פון זײן טרוקענע קליקן אין האלדז האט אנגעװיזן זײן אינטערעס. דרייק האט א שמייכל געזען אז זיין האנט ריטשט דעם געטראנק און האט עס צוריק געשלאגן.
  
  "האָט קלאַודע דיר געשיקט?"
  
  פיליפּאָ איז געווען אַ קליין, דין מענטש. זיין ברייט, יקספּרעסיוו אויגן מיד דערציילט דרייק אַז דער מענטש איז נישט קלאַודע ס פרייַנד. מיר האבן זיך אפילו נישט געקענט. ער איז געווען מער אַ ליאַלקע, דער פיגורהעאַד פון דעם קלוב. קאָנסומאַבלעס.
  
  "נישט עכט". מאַי האָט דאָס אויך פאַרשטאַנען און אין איין אויגענבליק האָט זי פאַרוואַנדלט פון אַ פּאַסיוו פרוי אין אַ סטאַנינג רוצח. געציטערטע פינגער האבן זיך ארײנגעגראבן אין האלדז פון די צװײ נאענטסטע מענער, און א טיפער קלאפ פון פראנט האט געשיקט דעם דריטן אין פארגעסן, אראפגעפאלן פון זײן שטול. אַליסיאַ איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן טיש נעבן איר, אַרײַנגעפֿאַלן אויף איר באַט, די פיס הויך אין דער לופט, און דעם מאַן מיט די פֿאַלנדיקע האַלדז־טאַטואָעס שווער אַרײַן אין פּנים מיט איר פּיאַטע. ע ר הא ט זי ך ארײ ן אי ן דע ר ברוט ע נעב ן אים , הא ט ז ײ בײד ע אראפגעקלאפט . אַליסיאַ שפּרינגען צו דריט.
  
  דרייק איז געווען פּאַמעלעך אין פאַרגלייַך, אָבער פיל מער דעסטרוקטיווע. דער אַסיאַן מענטש מיט לאַנג האָר קאַונטערט אים ערשטער און אריבערגעפארן פאָרויס ניצן אַ קאָמבינאַציע פון שפּריץ און פראָנטאַל זעץ. דרייק איז געשטאנען צו דער זייט, געכאפט דעם פוס און זיך מיט גרויס, פּלוצעמדיק קראַפט געשפּילט, ביז דער מענטש האָט געשריגן און געפֿאַלן, זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַ ווייכענעם פּילקע.
  
  דער נעקסטער האט ארויסגעצויגן א מעסער. דרייק האט געשמײכלט. דער בלייד האט זיך געפלאצט פארויס. דרייק האט געכאפט דעם האַנטגעלענק, עס צעבראכן און אריינגעווארפן די וואפן טיף אין זיין אייגנטימער'ס מאָגן.
  
  דרייק איז ווייטער געגאנגען.
  
  די אומגליקלעכע הענגער זענען אנטלאפן פון טיש. עס האט נישט ענין. זיי וואָלט נישט וויסן עפּעס וועגן קלאַוד. דע ר אײנציקע ר מענטש , װא ס הא ט געקענ ט , װ י ערװארט , זי ך װ י טי ף זי ך באהאלט ן אי ן זײ ן לוקסוס ־ לעדערענע ם שטול , ד י אויג ן האב ן זי ך פארגרײ ט פו ן פחד , ד י ליפ ן באװעג ן זי ך שטיל .
  
  "פּיליפּאָ." מאַי האָט זיך צו אים צוגעכאַפּט און אַרײַנגעטאָן איר האַנט אויפֿן דיך. "ערשט איר ווילן אונדזער פירמע. איצט טוט איר נישט. אַז ס גראָב. וואָס טוט עס נעמען צו זיין מיין פרייַנד?
  
  - איך... איך האב מענער. פיליפּאָ האט ווילד געסטיקולירט, די פינגער האבן געציטערט ווי איינער אויף דער גרענעץ פון אלקאהאל אדיקשאן. "אומעטום".
  
  דרייק האָט געטראָפן צוויי באַונסערס וואָס האָבן כּמעט דערגרייכט דעם שפּיץ פון די טרעפּ. אַליסיאַ איז געווען סוועפּינג אַרויף די סטראַגגלערז צו זיין רעכט. שווערע טאַנצן־מוזיק האָט געשלאָגן פֿון אונטן. קערפערס אין פארשידענע סטאַגעס פון ינטאַקסאַקיישאַן זענען צעוואָרפן איבער די טאַנצן שטאָק. דער דדזש האט זיך געמישט און געגראנט פאר די געפאנגענע וילעם.
  
  "קלאַודע האָט דיר נישט געשיקט," האָט דער צווייטער באַונסער געגאַסט, קלאר שאַקט. דרייק האט זיך גענוצט מיט די שטאנגן פון דער לייטער זיך צו שווענקען פאראויס און פארפלאנצן ביידע פיס אויפן מאן'ס ברוסט, און אים געשיקט צוריק ארום אין דעם טומלדיקן גרוב.
  
  אן אנדער מענטש שפּרינגען איבער די לעצטע שריט און ראַשט צו דרייק, געווער פלאַילינג. דער ענגלענדער האט באקומען א קלאפ אין די ריפן, װאם װאלט אראפגעקלאפט א שװאכערן מאן. עס האט וויי געטאן. זײ ן קעגנער , הא ט זי ך אפגעשטעלט , װארטנדי ק אוי ף דע ר װירקונג .
  
  אָבער דרייק האָט נאָר געזיפֿצט און איבערגעגעבן אַ נאָענטן איבערקער, סווינגינג פֿון די סאָליע פֿון זײַנע פֿיס. דער באַונסער איז אויפגעהויבן פון דער ערד און טייקעף פאַרפאַלן באוווסטזיין. דער ראַש מיט וואָס עס שלאָגן די ערד געפֿירט פּיליפּאָ צו שפּרינגען קענטיק.
  
  ― האָסטו עפּעס געזאָגט? מאַי געלאפן איר גאנץ מאַניקיערד פינגערניגל אַריבער די האַוואַייאַן ס שטיוול-באדעקט באַק. "וועגן דיין מענטשן?"
  
  "זענען איר משוגע? צי איר אפילו וויסן ווער אָונז דעם קלוב?
  
  מאַי האָט געשמייכלט. אַלישאַ איז צוגעגאנגען צו זיי ביידע, אַנפּריטערד נאָך דיספּאַטשינג פיר באַדיגאַרדז. "מאָדיש איר זאָל זאָגן אַז." זי האט ארויפגעלײגט דעם פוס אויפן הארץ פון פיליפא און שטארק געדריקט. "דער באָכער, קלאַוד. וואו איז ער?"
  
  פּיליפּאָס אױגן האָבן זיך אַרומגעפֿלאָכטן װי געכאַפּט פֿײַערלעך. "איך... איך ווייס נישט. ער קומט קיינמאל נישט אהער. איך לויפן דעם אָרט, אָבער איך ... איך טאָן ניט וויסן קלאַודע.
  
  "אומגליקלעך." אַליסיאַ קיקט פּיליפּאָ אין די האַרץ. "פֿאַר איר".
  
  דרייק האָט גענומען אַ מאָמענט צו יבערקוקן זייער פּערימעטער. אַלץ האָט אויסגעזען זיכער. ער האָט זיך צוגעבויגן ביז ער איז געווען נאָז צו נאָז מיט דעם קלוב באַזיצער.
  
  "מיר באַקומען עס. איר זענט אַ נישטיק מיניאַן. איך בין אפילו מסכים אז איר קענט נישט קלאדע. אָבער איר זענט זיכער אַז איר קענט עמעצער וואס קען אים. א מענטש וואס באזוכט פון צייט צו צייט. א מענטש וואס מאכט זיכער איר האַלטן זיך אין קאָנטראָל. איצט -״ דרייק האט אנגעכאפט פיליפא בײם האלדז, זײן צארן איז קוים פארבארגן. "איר זאָגן מיר דעם נאָמען פון דעם מענטש. אָדער איך וועל פאַרדרייען דיין פאַקינג קאָפּ."
  
  פיליפּאָ'ס שושקען זענען אפילו דא ארויף נישט געהערט געווארן, וואו די דונערנדיקע קלאגעס זענען פארשטומט געווארן פון די שווערע אקוסטישע ווענט. דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ אזוי ווי א טיגער שאקלט דעם קאפ פון א טויטן גאזעל.
  
  "וואס?"
  
  "בוכאַנאַן. דער נאָמען פון דעם מענטש איז Buchanan."
  
  דרייק האט זיך שטארקער צעקוועטשט ווען זיין צארן האט אנגעהויבן איבערנעמען. "דערציילט מיר ווי איר קאָנטאַקט אים." בילדער פון קענעדי האָבן אָנגעפילט זיין זעאונג. ער קוים פּעלץ מאַי און אַליסיאַ ציען אים אַוועק פון די געהאלטן ביים שטארבן קלוב באַזיצער.
  
  
  קאַפּיטל אַכצן
  
  
  די האַוואַייאַן נאַכט איז נאָך אין פול סווינג. עס איז געווען פּונקט איבער האַלבנאַכט ווען דרייק, מייַ און אַליסיאַ סנאַק אויס פון דעם קלוב און כיילד אַ פּאַרקט טאַקסי. אַליסיאַ באדעקט זייער אַנטלויפן מאַרשרוט דורך גליקלעך גיין אַרויף צו די דדזש, גראַבינג זיין מיקראָפאָן און מאַכן איר בעסטער שטיין שטערן רושם. "העלא האָנאָלולו! ווי די פויגל זענען איר טאן? אַזוי צופרידן צו זיין דאָ הייַנט בייַ נאַכט. איר זענט אַזוי פאַרשילטן שיין! " דערנאָך איז זי גלאַט אַװעק, איבערלאָזנדיק טויזנט השערות אויף טויזנט ליפּן.
  
  איצ ט האב ן ז ײ פרײע ר גערעד ט מי ט דע ם טעקסי־דרייווער . "ווי לאַנג טאָן איר טראַכטן עס וועט נעמען ביז פיליפּאָ וואָרנז Buchanan?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  "מיט גליק, זיי קען נישט געפֿינען אים פֿאַר אַ בשעת. ער איז גוט פארבונדן. אָבער אויב זיי טאָן - "
  
  "ער וועט נישט רעדן," דרייק געזאגט. "ער איז אַ פחדן. ער וועט נישט אויפמערקזאם אויפמערקן אויף דעם וואס ער האט זיך איינגעדרונגען קלאודס מאן. איך וואָלט שטעלן מיין היפּאָטעק דערויף. "
  
  "באַונסערס קען פאַרגיסן די בינז." - האט מאײ שטיל געזאגט.
  
  "רובֿ פון זיי זענען פאַרכאַלעשט." אַליסיאַ לאַפט, דעמאָלט געזאגט מער עמעס. "אָבער די ספּרייט איז רעכט. ווען זיי קענען גיין און רעדן ווידער, זיי וועלן קוועטשן ווי חזירים.
  
  דרייק האט געקלאפט מיט זיין צונג. ― פֿאַרשילטן, איר האָט בײדע רעכט. דעמאָלט מיר האָבן צו טאָן עס געשווינד. די נאַכט. עס איז קיין אנדערע ברירה. "
  
  "צפון קוקוי סטריט," מאַי דערציילט די טאַקסי שאָפער. "איר קענט אונדז אַראָפּלאָזן לעבן די מאָרג."
  
  דער טאַקסי שאָפער האָט אַ גיך אַ קוק געטאָן אויף איר. "עכט?"
  
  אלישע האט געכאפט זײן אויפמערקזאמקײט מיט א פרײלעכן שמייכל. "האַלטן עס אַראָפּ, פינף-אָ." נאָר פאָר.
  
  דער טאַקסי שאָפער האט געמורמלט עפּעס ווי "פאַקינג כאַאָלע," אָבער האט זיין בליק צו די וועג און איז שטיל. דרייק האט געטראכט וואו זיי גייען. "אויב דאָס איז טאַקע Buchanans אָפיס, ער איז אַנלייקלי צו זיין דאָרט אין דער צייט."
  
  אַליסיאַ האָט געשנאַכט. ״דרייקי, דרייק, דו הערט זיך פשוט נישט גענוג גוט צו. װע ן מי ר האב ן ענדלע ך דערזען , א ז דע ר נארישע ר מאן , פיליפא , הא ט דע ר האלדז , אזו י ענג , אי ן דײנ ע הענט , א ז ע ר אי ז געװאר ן ליארלע , האב ן מי ר זי ך גענומע ן ראטעװע ן זײ ן לעכערלעכ ן לעבן , או ן ע ר הא ט אונד ז דערצײלט , א ז בוכאנא ן הא ט א הויז .
  
  - הויז ? דרייק האט געמאכט א גרימאציע.
  
  "וועגן געשעפט. איר קענט די דילערז. זיי וואוינען און עסן דאָרט, שפּילן דאָרט, אָרגאַניזירן זייער היגע אַרבעט פון דאָרט. האלט סדר. ער וועט אפילו האַלטן זיין מענטשן נאָענט. עס איז אַ ניט-האַלטן שווער פּאַרטיי, מענטש."
  
  "וואָס וועט העלפֿן האַלטן די געשעענישן אין די נייטקלאַב געהיים, פֿאַר איצט." האָט מאַי געזאָגט, ווען דער טאַקסי האָט זיך אָפּגעשטעלט בײַם מאָרג. "געדענק ווען מיר צעבראכן אין די אָפיס פון די עקספּרעס מאַגנעט אין האָנג קאָנג? מי ר ארײנגײ ן גיך , מי ר גײ ן גיך ארויס . אזוי זאָל עס זיין. "
  
  "פּונקט ווי ווען מיר זענען געקומען צו דעם אָרט אין ציריך." אַליסיאַ געזאגט הויך צו דרייק. "עס איז נישט אַלע וועגן דיר, קיטאַנאָ. נישט אזוי ווייט״.
  
  
  * * *
  
  
  היידן איז אריין אין דער וווינונג וואס זי האט באקומען אין די סי.איי.עי. געביידע אין האנאלולו און פארשטאפט טויט אין אירע שפּורן. בן האט געװארט אויף איר, זיצנדיק אויפן בעט און געגאנגלט מיט די פיס.
  
  דער בחור האט אויסגעזען מיד. זײנ ע אויג ן זײנע ן געװע ן פארבלוטיק ט פו ן שטאר ן אוי ף א קאמפיוטער־סקרין , או ן זײ ן שטערן , הא ט אויסגעזע ן א ביס ל אײנגערוימט , פו ן אז א גרוים ע קאנצענטראציע . היידן איז געווען צופרידן צו זען אים.
  
  זי האט שפיציק ארומגעקוקט אין צימער. ― האָט איר און קאַרין ענדלעך אָפּגעשניטן דעם נאַמבל?
  
  "הער, האַר. זי איז משפּחה." ער האט עס געזאגט ווי זייער נאָענטקייט איז געווען די מערסט קלאָר ווי דער טאָג זאַך. "און זי אַוואַדע ווייסט איר וועג אַרום אַ קאָמפּיוטער."
  
  "א זשעני-מדרגה יק וועט העלפן איר מיט דעם." היידן האט אויסגעטאן די שיך. דער געדיכטער טעפּעך האט זיך געשפירט װי א שוימער קישן אונטער אירע װײטיקע פיס. "איך בין לעגאַמרע זיכער אַז מאָרגן איר וועט געפֿינען וואָס מיר דאַרפֿן אין קוק ס דזשערנאַלז."
  
  "אויב מיר קענען בכלל דעטעקט זיי."
  
  "אַלץ איז אויף די אינטערנעט. איר נאָר דאַרפֿן צו וויסן ווו צו קוקן. "
  
  בן האָט זיך צו איר געכאַפּט. "ציט... פֿילט זיך, אַז מע מאַניפּילט אונדז דאָ? ערשטער איך געפֿינען די קבר פון די געטער, און דעמאָלט די אַריבערפירן דעוויסעס. מיר איצט אַנטדעקן אַז די צוויי זענען שייַכות. און ― ― האָט ער זיך אַװעקגעשטעלט.
  
  "און וואס?" היידן האט זיך געזעצט לעבן אים אויפן בעט.
  
  "די דיווייסאַז קען זיין עפעס פארבונדן צו די טויערן פון גיהנום," ער ריזאַנדיד. "אויב קאָוואַלענקאָ וויל זיי, זיי זאָל זיין דאָרט."
  
  "עס איז נישט אמת". היידן האט זיך צוגעבויגן. "קאָוואַלענקאָ איז משוגע. מיר קענען נישט פאַרהיטן צו פֿאַרשטיין זיין טראכטן. "
  
  בן'ס אויגן האבן געוויזן אז ער פארלירט זיך שנעל פון זיינע מחשבות און פלירט זיך מיט אנדערע. ער האָט געקושט היידן, ווען זי האָט זיך צוגעבויגן מיט איר קאָפּ צו זיין. זי האט זיך אװעקגעצויגן, װי ער האט גענומען פאםן מיט עפעס אין קעשענע.
  
  "איך פילן בעסער ווען עס קומט אויס דורך די בליצ - שלעסל, בן."
  
  "האַ? ניין. איך האב דאס געוואלט". ער האָט אַרױסגענומען זײַן טעלעפֿאָן, איבערגעביטן דעם עקראַן צום mp3־שפּילער און אױסגעקליבן אַן אַלבאָם.
  
  Fleetwood Mac האָט אָנגעהויבן זינגען "Second Hand News" פֿון די קלאַסישע רומאָרס.
  
  היידן האט געבליצט פארחידושט. "דינאָראָק? טאַקע?"
  
  בן האט זי ארויפגעווארפן אויף איר רוקן. "עטלעכע פון דעם איז בעסער ווי איר טראַכטן."
  
  היידן האט נישט פארפעלט דעם דורכנעמערדיקן טרויער אין דעם טאן פון איר בחור. זי האָט נישט געפעלט די טעמע פון דעם ליד, קלאָר ווי דער טאָג אין דעם טיטל. פֿאַר די זעלבע סיבות ווי בן, עס האָט איר טראַכטן וועגן Kennedy Moore און Drake און אַלע וואָס זיי האָבן פאַרפאַלן. ניט בלויז האָבן זיי ביידע פאַרלאָרן אַ גרויס פרייַנד אין קענעדי, אָבער איר היציק טויט רידוסט אַלע פון דרייק ס פרענדז צו בלויז הינטערגרונט ראַש.
  
  אבער ווען לינדזי באַקינגהאַם אנגעהויבן זינגען וועגן די הויך גראָז און טאָן זיין זאַך, די שטימונג באַלד געביטן.
  
  
  * * *
  
  
  מאַי געבעטן דעם טאַקסי שאָפער צו וואַרטן, אָבער דער מענטש האט נישט הערן. ווי נאר זיי זענען ארויס פון קאר, האט ער אנגעהויבן דעם מאטאר און איז אוועקגעפארן, שפרינגענדיג גראַוואַל.
  
  אַליסיאַ האָט נאָך אים געקוקט. "שנוק".
  
  מאַי האָט אָנגעוויזן אויף דער אינטערעקציע פאַר זיי. "די בוכנאַן הויז איז אויף די לינקס."
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אי ן אנגענעמע ר שטילקײט . מיט חדשים צוריק, דרייק געוואוסט אַז דאָס וואָלט קיינמאָל פּאַסירן. היינט האבן זיי געהאט א געמיינזאמער שונא. זיי זענען אַלע גערירט דורך די בלאַדי מלך ס מעשוגאַס. או ן װע ן ע ר לאז ט זי ך בלײב ן פרײ , קע ן ע ר זײע ר נא ך פארמאכ ן שװער ע שאדן .
  
  צוזאַמען זיי זענען געווען איינער פון די בעסטער טימז אין דער וועלט.
  
  זיי זענען אַריבער די ינטערסעקשאַן און פּאַמעלעך ווען Buchanans פאַרמאָג געקומען אין מיינונג. דער אָרט איז געווען פארפלייצט מיט ליכט. די קערטאַנז זענען אַראָפּ. די טירן זענען געווען אָפן אַזוי די מוזיק קען לויפן איבער די געגנט. אפילו איבער דער גאס האט מען געהערט דעם קלאפ פון ראפ מוזיק.
  
  "אַ מאָדעל שכן," האָט אַליסיאַ קאַמענטאַד. "עמעצער ווי אַז - איך'ד נאָר האָבן צו באַקומען נאָענט און צעברעכן זייער פאַרשילטן סטעריאָו סיסטעם צו סמיטערז."
  
  "אָבער רובֿ מענטשן זענען נישט ווי איר," דרייק געזאגט. "דאָס איז וואָס די מענטשן טרייוו אויף. זיי זענען בוליז אין האַרץ. אין פאַקטיש לעבן, זיי פירן שאַטגאַנז און האָבן קיין ראַכמאָנעס אָדער געוויסן. "
  
  אַליסיאַ האָט צו אים געשמייכלט. "דעריבער זיי וועלן נישט דערוואַרטן אַ פול-וואָג באַפאַלן."
  
  מאי האט מסכים געווען. "מיר באַקומען אין געשווינד, מיר באַקומען אויס געשווינד."
  
  דרייק געדאַנק וועגן ווי דער בלוט מלך באפוילן די מאָרד פון אַזוי פילע אומשולדיק. "לאָמיר גיין באַרען זיי."
  
  
  * * *
  
  
  היידן איז געווען נאקעט און פארשוויצט ווען איר טעלעפאן האט געקלונגען. אויב עס איז נישט געווען די כסימע רינגטאָנע פון איר באַלעבאָס, יונתן גייטס, זי וואָלט האָבן בלאַקט עס.
  
  אנשטאט האט זי געקרימט, אוועקגעשטופט בן און געקלאפט אויפן ענטפער קנעפל. - יא ?
  
  גייטס האט אפילו נישט באמערקט אז זי איז אן אטעם. "היידען, איך אַנטשולדיקן פֿאַר די שפּעט שעה. קענסט רעדן?"
  
  היידן האט זיך גלײך צוריקגעקערט צו דער מציאות. דער טויער האט פארדינט איר אויפמערקזאמקייט. ד י גרויל , װא ם ע ר הא ט געטראג ן פא ר זײ ן לאנד , אי ז געװע ן װײ ט װײ ט פו ן זײ ן פליכט־געפיל .
  
  "אַוודאי, האר."
  
  "דמיטרי קאָוואַלענקאָ האלט געפאַנגענער די פאַמיליע מיטגלידער פון אַכט סענאַטאָרס פון די פאראייניגטע שטאטן, פערצן פארשטייערס און איין בירגערמייסטער. דעם פאַרזעעניש וועט זיין געבראכט צו יושר, דזשיי, דורך קיין מיטל נייטיק. איר האָט אַלע די רעסורסן. "
  
  די קשר איז געווען ינטעראַפּטיד.
  
  הײַדן איז געזעסן און געקוקט אין דער פֿינצטערניש, איר פֿײַער איז גאָר פֿאַרלאָשן. אירע מחשבות זענען געווען ביי די געפאנגענע. ד י אומשולדיק ע האב ן װידע ר געליטן . זי האָט זיך געוואונדערט וויפיל מער מענטשן וועלן ליידן איידער דער בלוט-קעניג ווערט געבראַכט צו גערעכטיקייט.
  
  בן איז צו איר צוגעקראָכן איבערן בעט און זי פּשוט אַרומגענומען ווי זי האָט געוואָלט.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז ערשט אריינגעגאנגען אינעווייניג און זיך געפונען אין א לאנגן קארל מיט צוויי טירן וואס האבן זיך עפנט אויף לינקס און אן אפענע קיך צום סוף. דער מענטש איז אַראָפּ די טרעפּ, זיין אויגן פּלוצלינג אָנגעפילט מיט קלאַפּ ווען ער געזען דרייק אַרייַן די הויז.
  
  "וואָס די-?"
  
  מאַי'ס האַנט האָט זיך באַוועגט שנעלער ווי דאָס אויג האָט געקענט זען. איין רגע האט דער מענטש צוגעצויגן לופט צו שרייען א ווארענונג, און די צווייטע האט ער זיך אראפגעריסן פון די טרעפ מיט א קליינטשיק דאגל אין האלדז. אַז ער האָט דערגרײכט דעם דנאָ, האָט מאַי פֿאַרענדיקט איר אַרבעט און צוריקגענומען איר דאַך. דרייק איז אריבער אין קארידאר. ז ײ האב ן זי ך ארײ ן לינק ס אי ן ערשט ן צימער . פיר פּאָר אויגן האבן זיך ארויפגעקוקט פון די פּשוטע שאכטלעך, אין וועלכן זיי האָבן איינגעפּאַקט די אויפרייס.
  
  יקספּלאָוסיווז?
  
  דרייק האָט גלייך דערקענט די C4, אָבער ער האט קיין צייט צו טראַכטן ווי די מענטשן כאַפּאַנד די קערלאַסלי ארלנגעווארפן וועפּאַנז. מאַי און אַליסיאַ טאַנצן אַרום דרייק.
  
  - דארט! דרייק האָט אָנגעוויזן אויף די שנעלסטע. אַליסיאַ האָט אים אַראָפּגעקלאַפּט מיט אַן אומגינסטיק בריק צו די גרוין. ער איז אראפגעפאלן, עפעס געמורמלט. דער מענטש אין פראָנט פון דרייק געשווינד געגאנגען צו אים, שפּרינגען איבער די טיש צו פאַרגרעסערן די הייך און מאַכט פון זיין באַפאַלן. דרייק האט אויסגעוואנדלט זיין קערפער אונטער דעם מאן'ס פלי, און ווען ער איז געלאנדעט האט ער ארויסגעקלאפט ביידע זיינע קני פון הינטערן. דער מאן האט געשריגן פון צארן און שפײז איז אים געפלויגן פון מויל. דרייק האָט איבערגעגעבן אַ קראַשינג האַק קלאַפּ צו די שפּיץ פון זיין קאָפּ מיט אַלע זיין ברוט שטאַרקייַט און מאַכט.
  
  דער מענטש איז צופאַלן אָן אַ קלאַנג.
  
  צו זיין לינקס, מאַי לאָנטשט צוויי סטרייקס אין שנעל סאַקסעשאַן. בײד ע זײנע ן געװע ן טויפל ט מי ט װאונד ן אי ן ד י מאגן , איבערראשונ ג געשריב ן איבע ר זײער ע פנימער . דרייק האָט געשווינד געוויינט אַ טויט גריפּ צו ינקאַפּאַסיטירן איינער בשעת מאַי נאַקט די אנדערע.
  
  "לאָזן". - האט דרייק געהויבן. זיי זאלן ניט וויסן עס, אָבער דאָס זענען נאָך די בלוט מלך ס מענטשן. זיי האָבן מאַזלדיק אַז דרייק איז געווען אין אַ ייַלן.
  
  ז ײ האב ן זי ך אומגעקער ט אי ן קארידאר , או ן זי ך אראפגעלאז ט אי ן אנדער ן צימער . ווי זיי סליפּט אינעווייניק, דרייק געזען די קיך. ע ס אי ז געװע ן פו ל מי ט מענער , אל ע האב ן געשטארק ט אוי ף עפע ס אויפ ן נידעריק ן טיש . די ראַפּ סאָונדס קומען פון אינעווייניק זענען געווען אַזוי הויך אַז דרייק כּמעט דערוואַרט זיי צו קומען אויס צו טרעפן אים. מאַי האָט זיך צוגעלאַכט. ווען דרייק איז אריינגעקומען אין צימער, האט זי שוין אראפגעלייגט איין מאן און זיך אריבערגעצויגן צום צווייטן. א בחור מיט א געדיכטע בארד איז ארײנגעלאפן אין דרייק, שוין מיט א רעװאלװער אין דער האנט.
  
  "וואס האסטו געטוהן-?"
  
  טראַינינג איז געווען אַלץ אין דער קונסט פון קאַמבאַט, און דרייק איז צוריק פאַסטער ווי אַ פּאָליטיקער קען דאַדזש אַ שליסל קשיא. גלײ ך הא ט ע ר אויפגעהויב ן זײ ן פוס , ארויסגעקלאפ ט דע ם רעװאלװער , פו ן ד י הענ ט פו ן דע ם מאן , דא ן ארײ ן פאראויס , או ן אי ם געכאפ ט אי ן דע ר לופט .
  
  ער האט איבערגעדרײט דאם געװער.
  
  "לעבן ביי דער שווערד." ער האט געשאסן. דער מאן פון בוכאנאנס איז אין א קינסטלערישן אויסברוך געפאלן צוריק. מאַי און אַליסיאַ האָבן גלייך אויפגעהויבן אן אנדער אַוועקגעוואָרפן פייער געווער ווען עמעצער שאַוטאַד פון דער קיך. "היי, שוטים! וואס פאר א זאקן טוסטו?"
  
  דרייק האט געשמײכלט. אפנים איז נישט געװען אומגעהערט אין דעם הויז. פייַן. ער איז צוגעגאנגען צו דער טיר.
  
  "צוויי," ער שושקעט, אָנווייַזן אַז די פּלאַץ בייַ די טיר בלויז געגעבן די צוויי פון זיי פּלאַץ צו מאַנוווער. מאַי איז געזעסן הינטער איר.
  
  - לאָמיר צאַמען די דאָזיקע הינט. דרייק און אַלישאַ זענען ארויס, שיסעריי, אַימעד בייַ די וואַלד פון לעגס וואָס סעראַונדאַד די טיש.
  
  בלוט האט געשפריצט און קערפער זענען געפאלן אויפן דיל. דרייק און אַלישאַ אריבערגעפארן פאָרויס, געוואוסט אַז קלאַפּ און יירעס - האַקאָוועד וואָלט צעמישן און אָנשרעקן זייער קעגנערס. אײנע ר פו ן בוכאנאנ ס װעכטע ר אי ז געשפרונגע ן איבע ר א נידעריק ן טיש , או ן זי ך ארײנגעקלאפ ט אי ן אלישיא , אי ר געװארפ ן אי ן דע ר זײט . מאַי איז אַרײַן אין דער ריס אַרײַן, זיך פֿאַרטיידיקט, ווען דער וועכטער האָט איר צוויי מאָל אַרײַנגעכאַפּט מיט זײַן פֿינגער. מאַי האָט געכאַפּט יעדן קלאַפּ אויף איר פאָראַרם איידער ער האָט אים שווער געשלאָגן אויפן בריק פון איר נאָז מיט איר פּיסטויל.
  
  אַליסיאַ איז געווען אין אַ קאַמף ווידער. "איך האָב עס."
  
  "אָה, איך בין זיכער אַז איר האָט דאָס, ליב."
  
  "בלאָז מיר." אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן דעם ביקס אויף די קרעכנדיקע, וויינענדיקע מענטשן. " ווער עס יז אַנדערש ווילן צו פּרובירן? הא?"
  
  דרייק האט געקוקט אויפן נידעריקן טיש און אויף איר אינהאלט. הויפן פון C4 ליטערד די ייבערפלאַך אין פאַרשידן סטאַגעס פון צוגרייטונג.
  
  וואָס די גענעם איז די בלאַדי מלך פּלאַנירונג?
  
  "וואָס איינער פון איר איז בוקאַנאַן?"
  
  קיינער האט נישט געענטפערט.
  
  "איך האָבן אַ אָפּמאַך פֿאַר Buchanan." דרייק האט זיך אנגעשפארט. "אבער אויב ער איז נישט דאָ, איך טראַכטן מיר וועלן האָבן צו דרייען איר אַלע." ער האט געשאסן דעם נאענטסטן מאן אין בויך.
  
  גערויש האט אנגעפילט דאס צימער. אפיל ו מא י הא ט אי ם פארװאונדערט . "מאַט -"
  
  ער האט צו איר געקראצט. "קיין נעמען."
  
  "איך בין Buchanan." דע ר מאן , הא ט זי ך צוריקגעלײג ט צו ם גרוים ן פרידזשידער , הא ט זי ך געגאס ן װ י ע ר הא ט אנגעלײג ט שטאר ק דרוק ן אוי ף דע ם קויל ן װאונד . "קום אויף, מענטש. מיר האבן דיר נישט געשעדיגט״.
  
  דרייק'ס פינגער האט זיך פארשטעקט אויפן צינגל. עס האָט גענומען אַ ריזיק סומע פון זיך-קאָנטראָל נישט צו דרייען. "דו האסט מיר נישט געשעדיגט?" ע ר אי ז געשפרונגע ן פאראוים , או ן באװיז ן ארויפגעלײג ט ד י קני ע אויפ ן בלוטיק ן װאונד . "דו האסט מיר נישט געשעדיגט?"
  
  בלוט־לוסט האט אנגעפילט זײן זעאונג. א ן אומגליקלעכע טרויער האט דורכגעשטעקט אין מוח און הארץ. - זאג מיר - האט ער געזאגט הייזעריק. "זאג מיר ווו קלאַודע איז אָדער, גאָט העלפּס מיר, איך וועט בלאָזן דיין סייכל איבער דעם פאַקינג פרידזשידער."
  
  בוכאנאנס אויגן האבן נישט געלעגן. ד י פחד ם פאר ן טויטע ר הא ט געמאכ ט זײ ן אומוויסנדיקײ ט דורכזיכטיק . "איך וויסן קלאַודע ס פריינט," ער קרעכצן. "אבער איך טאָן ניט וויסן קלאַודע. איך קען זאָגן איר זיין פריינט. יאָ, איך קען זיי געבן צו איר."
  
  דרייק האט צוגעהערט ווי ער האט געזאגט צוויי נעמען און זייער לאָוקיישאַנז. סקאַרבעררי און פּעטערסאָן. ערשט ווען די ידיעות איז אינגאנצן ארויסגעצויגן געווארן האט ער אנגעוויזן אויפן טיש פול מיט ק4.
  
  "וואס טוסטו דא? זענט איר גרייט צו אָנהייבן אַ מלחמה?
  
  דער ענטפער האָט אים דערשטוינט. "נו, יאָ. דער שלאַכט פון האַוואַיי איז וועגן צו אָנהייבן, מענטש.
  
  
  קאַפּיטל נייַנצן
  
  
  בן בלייק איז אַרײַן אין דעם קליינטשיקן ביוראָ וואָס ער האָט געטיילט מיט זײַן שוועסטער, און האָט געפֿונען קאַרין שטייענדיק בײַם פֿענצטער. "הי שוועסטער".
  
  "העלא. קוק נאָר אויף דעם, בן. זונופגאַנג אין האַוואַיי."
  
  "מיר זאָל זיין אויף דעם ברעג. אַלעמען גייט דאָרט פֿאַר זונופגאַנג און זונ - ונטערגאַנג."
  
  "יא באמת? קארין האט א קוק געטאן אויף איר ברודער מיט א ביסל סארקאזם. "איר האָט דאָס געזוכט אויף דער אינטערנעץ, צי נישט?"
  
  "נו, איצט אַז מיר זענען דאָ, איך וואָלט ווי צו באַקומען אויס פון דעם פאַרשטופן אָרט און טרעפן עטלעכע לאָוקאַלז."
  
  "צו וואס?"
  
  "איך האב קיינמאָל באגעגנט אַ האַוואַייאַן."
  
  "מאַנאָ איז אַ פאַרשילטן האַוואַייאַן, דאַמבאָ. גאָט, מאל איך ווונדער אויב איך באַקומען ביידע אונדזער צושטעלן פון מאַרך סעלז.
  
  בן האָט געוואוסט אַז עס איז קיין פונט צו אָנהייבן אַ שלאַכט פון וויץ מיט זיין שוועסטער. ער האט באוואונדערט דעם גלענצנדיקן ראיה עטליכע מינוט איידער ער איז געגאנגען צו דער טיר צו פארגיסן זיי ביידע קאווע. ווען ער איז אומגעקערט, קאַרין איז שוין באָאָט אַרויף זייער קאָמפּיוטערס.
  
  בן געשטעלט די מאַגז לעבן זייער קלאַוויאַטור. "איר וויסן איך קוק פאָרויס צו אים." ער האט געריבן די הענט. "איך מיין, זוכן קאַפּיטאַן קוק ס לאָגס. דאָס איז פאַקטיש דעטעקטיוו אַרבעט ווייַל מיר קוקן פֿאַר וואָס איז פאַרבאָרגן, נישט וואָס איז קלאָר ווי דער טאָג.
  
  "מיר וויסן פֿאַר זיכער אַז עס זענען קיין פֿאַרבינדונגען אויף דער אינטערנעץ וואָס וואָלט פאַרבינדן קוק מיט דיאַמאָנד העאַד אָדער לעאַהי מיט די האַוואַיאַנס. מיר וויסן אַז דיאַמאָנד העאַד איז בלויז איינער פון אַ סעריע פון קאָנעס, ווענץ, טאַנאַלז און לאַוואַ טובז וואָס לויפן אונטער אָאַהו.
  
  בן האָט גענומען אַ זופּן פֿון זײַן הייסער קאַווע. "מיר ווייסן אויך אז קוק איז געלאנדעט אויף קאאאי, אין דער שטאט וואימעא. טשעק אויס Waimea פֿאַר אַ קאַניאָן סטאַנינג גענוג צו קאָנקורירן די גראַנד קאַניאָן. די לאָוקאַלז פון קאַאַי האָבן געפֿונען די אָריגינעל אָרט צו באַזוכן האַוואַיי ווי אַ טשיקאַווע שטאָך אין אָאַהו. עס איז אַ סטאַטוע פון קוק אין וואַימעאַ לעבן אַ זייער קליין מוזיי.
  
  - האט קארין געענטפערט - נאך א זאך וואס מיר ווייסן. "די פונט איז אַז קאַפּיטאַן קוק ס לאָגס זענען דאָ." זי טאַפּט אויף איר קאָמפּיוטער. "אָנליין".
  
  בן האָט זיך צעפֿאַלן און אָנגעהויבן אַרומבלאָשן דעם ערשטן פֿון די ברייטע זשורנאַלן. "לאָזן די שפּאַס אָנהייבן." ער האט ארײנגעלײגט די כעדפאָונז און זיך צוריק צוגעבויגן אין שטול.
  
  קארין האט אויף אים געקוקט. "לעש עס אויס. איז דאס דער וואנט פון שלאף? און אן אנדער דעקל? אַמאָל, קליין ברודער, איר וועט האָבן צו רעקאָרדירן די נייַע טראַקס און האַלטן וויסט דיין פינף מינוט פון רום."
  
  ― זאָג מיר נישט, אַז דו פֿאַרװיסטסט דײַן צײַט, שוועסטער. מיר אַלע וויסן איר זענט אַ בעל אין דעם. "
  
  "וועט איר דאָס ווידער ברענגען? איצט?"
  
  "פינף יאָר זענען דורכגעגאנגען." בן האט אויסגעדרייט די מוזיק און פאָוקיסט אויף זיין קאָמפּיוטער. "פינף יאָר פון חורבן. דו זאלסט נישט לאָזן וואָס געטראפן דעמאָלט צעשטערן די ווייַטער צען."
  
  
  * * *
  
  
  ארבעטן אָן שלאָפן און מיט מינימאַל מנוחה, דרייק, מייַ און אַלישאַ באַשלאָסן צו נעמען אַ קורץ ברעכן. דרייק האָט באַקומען אַ רוף פון היידן און קינימאַקאַ וועגן אַ שעה נאָך זונופגאַנג. די שטום קנעפּל באַלד סאַלווד דעם פּראָבלעם.
  
  זיי רענטאַד אַ פּלאַץ אין וואַיקיקי. עס איז געווען אַ גרויס האָטעל אויף רעדער, פּאַקט מיט טוריס, געבן זיי אַ הויך מדרגה פון אַנאָנימיטי. זיי האָבן געשווינד געגעסן בייַ די היגע דעני ס, דעמאָלט כעדאַד צו זייער האָטעל, ווו זיי גענומען די ליפט צו זייער צימער אויף די אַכט שטאָק.
  
  אַמאָל אינעווייניק, דרייק רילאַקסט. ער האט געוואוסט די בענעפיץ פון פיואַלז זיך מיט עסנוואַרג און מנוחה. ער האט זיך צוגערוימט אין א לײכטשטול בײם פענצטער, געניסן פון דעם װי די קלארע האאאישע זון האט זיך ארומגעװאשן איבער אים דורך די פראנצויזישע פענסטער.
  
  - איר צװײ האבן געקאנט זיך שלאגן איבערן בעט - האט ער געמורמלט אן זיך אומדרייען. "עמעצער האָט באַשטימט דעם שרעק פֿאַר צוויי אַזייגער."
  
  דערמיט האט ער זיך געלאזט פארדרייען די מחשבות, פארזיכערט מיט דער וויסן, אז זיי האבן די אדרעס פון צוויי מענער, וואס זענען געווען אזוי נאנט צו קלאודע ווי זיי קענען זיין. דער שלום פון וויסן אַז קלאַודע איז געפירט גלייַך צו די בלאַדי מלך.
  
  שלום פון גייַסט פון די וויסן אַז עס זענען בלויז אַ ביסל שעה פֿאַר בלוטיק נקמה.
  
  
  * * *
  
  
  היידן און קינימאַקאַ האָבן פארבראכט דעם מאָרגן אין די היגע האָנאָלולו פּאָליצייַ דעפּאַרטמענט. די נייעס איז געווען אז עטליכע פון קלאודע'ס 'פארבינדונגען' זענען עלימינירט געווארן אין די נאכט, אבער עס איז נישט געווען קיין אמתע נייעס. דער קלוב באַזיצער, געהייסן פיליפּאָ, האט זייער קליין. עטלעכע פון זיינע באַונסערז ענדיקט זיך אין די שפּיטאָל. עס האט אויך ארויסגעוויזן אז זיין ווידיאו פיטער איז נס געווארן טונקל ווען א מאן און צוויי פרויען האבן אים אטאקירט גלייך פאר האלבע נאכט.
  
  לייג צו דעם א בלוטיגע שיסעריי ערגעץ אין שטאט צענטער, וואס האט אריינגעמישט נאך מער פון קלאודע'ס באקאנטע מיטארבעטער. ווען באוואפנטע אפיצירן זענען אנגעקומען אויפן סצענע, האבן זיי נאר געפונען א ליידיג הויז. קיין מענטשן. קיין טעלעפאָן נומער. בלויז בלוט אויף די שטאָק און די קיך טיש, אויף וואָס שפּור פון ק4 זענען געפונען ביי שטויב.
  
  היידן האט געפרואווט דרייק. זי האט געפרואװט רופן אלישע. זי האט מאנא א זײט געצויגן און אים געשאנקן ברוגזדיק אין אויער. "פאַרשילטן זיי! זיי טאָן ניט וויסן אַז מיר האָבן די שטיצן צו האַנדלען ווי מיר זען פּאַסיק. זיי זאָלן וויסן. "
  
  קינימאקא האט זיך אנגעהויבן, די גרויסע פלײצעס האבן זיך אויפגעהויבן און געפאלן. "אפֿשר דרייק וויל נישט וויסן. ער וועט טאָן דאָס אויף זיין וועג, מיט אָדער אָן רעגירונג שטיצן. "
  
  "איצט ער איז אַ מאַסע."
  
  "אָדער אַ סאַמיק פייַל פליענדיק גלייך אין די האַרץ." קינימאקא האט געשמײכלט װי זײן באלעבאט האט א קוק געטאן אויף אים.
  
  היידן איז געווען צעמישט אויף אַ מאָמענט. "וואס? זענען די ליריקס פון אַ ליד אָדער עפּעס?
  
  קינימאקא האט אויסגעזען באלײדיקט. "איך מיין ניט, באַלעבאָס. אַזוי, - האָט ער אַ קוק געטאָן צו די פֿאַרזאַמלטע פּאָליציאַנטן, - וואָס ווייסן די פּאָליציי וועגן קלאַודע?
  
  היידן האט טיף אטעם גענומען. "עס איז נישט חידוש אַז עס זענען זייער ווייניק. Claude איז די שאָטנדיק באַזיצער פון עטלעכע קלאַבז וואָס קען אָדער קען נישט זיין ינוואַלווד אין ומלעגאַל אַקטיוויטעטן. זיי זענען נישט הויך אויף דער פּאָליצייַ וואַך רשימה. דעריבער, זייער שטיל באַזיצער בלייבט אַנאָנימע באַנוצערס. "
  
  "מיט אַלץ וואָס, אָן צווייפל, איז דיזיינד דורך קאָוואַלענקאָ."
  
  "אָן אַ צווייפל. עס איז שטענדיק וווילטויק פֿאַר אַ פאַרברעכער צו ווערן אַוועקגענומען פון די פאַקטיש וועלט עטלעכע מאָל. "
  
  "טאָמער דרייק מאכט פּראָגרעס. אויב דאָס איז נישט דער פאַל, איך טראַכטן ער וואָלט זיין מיט אונדז."
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן. "לאמיר האָפן אַז דאָס איז דער פאַל. אין דער דערווייל, מיר דאַרפֿן צו קלאַפּ אַ ביסל לאָוקאַלז. און איר זאָל קאָנטאַקט אַלעמען איר וויסן וואס קען העלפן אונדז. קאָוואַלענקאָ האָט שוין געשאַפֿן אַ בלוט־באָד. איך האַס צו טראַכטן ווי דאָס אַלץ קען סוף. "
  
  
  * * *
  
  
  בן געפרואווט זיין בעסטער צו האַלטן זיין פאָקוס הויך. זיינע ימאָושאַנז זענען געווען אין בעהאָלע. עס איז געווען חדשים זינט זיין לעבן איז געווען נאָרמאַל. איידער די אָדין ייסעק, זיין געדאַנק פון אַדווענטשעראַסנאַס איז געווען צו האַלטן זיין מאָדערן שטיין באַנד די וואנט פון שלאָפן אַ סוד פון זיין מאַם און טאַטע. ע ר אי ז געװע ן א פאמיליע־מאן , א הארציקע ר נער , מי ט א טאלאנ ט פא ר אל ע טעכניק .
  
  איצט האט ער געזען דעם קאמף. ע ר הא ט געזע ן מענטש ן װער ן דערהרגעט . ער האט געקעמפט פאר זײן לעבן. די כאַווערטע פון זיין בעסטער פרייַנד איז געשטארבן אין זיין געווער.
  
  דער איבערגאַנג צווישן וועלטן האָט אים צעריסן.
  
  לייג צו דעם דעם דרוק פון זיין מיט זיין נייַע כאַווערטע, אַן אמעריקאנער סי.איי.עי. אגענט, און ער איז בכלל נישט סאַפּרייזד צו געפֿינען זיך פלאָונדינג.
  
  ניט אַז ער קיינמאָל דערציילט זיין פריינט. זיין משפּחה, יאָ, ער קען זאָגן זיי. אבער קארין איז נאך נישט געווען גרייט צו דעם. און זי האט געהאט אירע פראבלעמען. ער האָט איר נאָר געזאָגט, אַז נאָך פֿינף יאָר האָט זי געדאַרפֿט גיין ווײַטער, אָבער ער האָט געוווּסט, אַז אויב דאָס זעלבע וועט מיט אים אַמאָל געשען, וועט עס צעשטערן זײַן לעבן.
  
  און די איבעריקע מיטגלידער פֿון כותל שלאָף האָבן אים כּסדר געשיקט אַ טעקסט. וואו ביסטו, בלייקי? זאלן מיר זיך צוזאמענקומען היינט נאכט? ווייניגסטנס שרייב מיר צוריק, אידיאט, זיי האבן געהאט נייע סטרים גרייט צו רעקארדירן. עס איז געווען זיין פאַרשילטן חלום!
  
  איצט די עצם זאַך וואָס האָט אים געגעבן זיין גרויס ברעכן איז אונטער סאַקאָנע.
  
  ער האט געטראכט װעגן היידן. װען די װעלט איז געװען צעפאלן, האט ער אלעמאל געקאנט צו איר זײן מחשבות, און אלץ װאלט געװארן אביסל גרינגער. זײן מוח האט זיך ארומגעװאנדערט. ער האָט ווײַטער דורכגעפֿאַלן אויף די בלעטער פֿון אַן אָנליין בוך, וואָס עמעצער האָט איבערגעשריבן פֿון קוקס אייגענע שריפֿטן.
  
  ער האט עס כמעט פארפעלט.
  
  פֿאַר פּלוצעם, פּונקט דאָרט, צווישן די וועטער באריכטן, לענג און ברייט באַצייכענונג, און קורץ דעטאַילס פון וואס איז געווען באַשטראָפט פֿאַר נישט עסן זייער טעגלעך ריישאַן פון רינדערנס און ווער איז געפונען טויט אין די ריגינג, עס איז געווען אַ קורץ רעפֿערענץ צו פּעלעס טויער.
  
  "שוועסטער". - האט בן אויסגעכאפט. "איך טראַכטן איך געפֿונען עפּעס." ער האט געלײענט א קורצע פאראגראף. "וואַו, דאָס איז אַ מענטש 'ס חשבון פון זייער נסיעה. זענט איר גרייט פֿאַר דעם?"
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז געגאנגען פון ליכט שלאָף צו וואך אין דער צייט וואָס עס האָט געדויערט צו עפענען זיין אויגן. מאַי איז געגאנגען הינטער אים הין און צוריק. עס געבלאזן ווי אַליסיאַ איז געווען אין די שפּריץ.
  
  "ווי לאַנג זענען מיר אַרויס?"
  
  "געבן אָדער נעמען ניינציק מינוט. דאָ, טשעק דאָס אויס. " מאַי האָט אים אַרויסגעוואָרפן איינעם פון די פּיסטאָלס וואָס זיי האָבן גענומען פון בוכנאַן און זיינע מענטשן.
  
  "וואָס איז די כעזשבן?"
  
  "פינף רעוואָלווערס. אלעס איז גוט. צוויי 38 און דריי 45 קאַליבער. אלעס מיט זשורנאלן פול מיט דריי פערטל״.
  
  "מער ווי גענוג". דרייק האט זיך אויפגעשטעלט און זיך אויסגעשטרעקט. זיי באַשלאָסן אַז זיי זענען מסתּמא צו פּנים אַ מער ערנסט קעגנער - מענטשן נאָענט צו קלאַודע - אַזוי טראָגן וואָפן איז מאַנדאַטאָרי.
  
  אלישיא איז ארויס פון באד מיט נאסע האר, אנגעצונדן איר רעקל. "גרייט צו גיין אויס?"
  
  די אינפארמאציע וואס זיי האבן באקומען פון בוקאנן איז געווען אז סיי סקארבעררי און סיי פעטערסאָן האבן פארמאגט אַן עקזאָטיש מאַשין דילערשיפּ אין די אַוצקערץ פון וואַיקיקי. גערופן עקסאָטיקאַרס, עס איז געווען ביידע אַ לאַכאָדימ ווענטיל און אַ פאַרריכטן קראָם. ער האט אויך רענטאַד רובֿ טייפּס פון הויך-סוף קאַרס.
  
  א זייער לוקראַטיוו דעקל, דרייק געדאַנק. קיין צווייפל דיזיינד צו העלפן באַהאַלטן אַלע טייפּס פון פאַרברעכער טעטיקייט. סקאַרבעררי און פּעטערסאָן זענען בלי ספק נאָענט צו די שפּיץ פון די עסנוואַרג קייט. Claude וואָלט זיין ווייַטער.
  
  זיי זענען אריין אין א טאַקסי און געגעבן דעם שאָפער די אַדרעס פון די דילערשיפּ. עס איז געווען וועגן צוואַנציק מינוט אַוועק.
  
  
  * * *
  
  
  בן און קאַרין זענען סאַפּרייזד צו לייענען קאַפּיטאַן קוק ס זשורנאַל.
  
  צו זען דורך די אויגן פון אן אנדער מענטש די געשעענישן וואָס געטראפן צו די באַרימט ים קאַפּיטאַן מיט מער ווי צוויי הונדערט יאר צוריק איז גאַנץ מערקווירדיק. אָבער לייענען דעם חשבון פון קוק ס רעקאָרדעד אָבער נאָך העכסט סוד נסיעה אונטער האַוואַיי ס מערסט באַרימט ווולקאַן איז כּמעט אָוווערוועלמינג.
  
  "סאיז מעכטיג". קאַרין האָט דורכגעפֿלאָכטן איר קאָפּיע אויפֿן קאָמפּיוטער־עקראַן. "די איין זאַך איר טאָן ניט פאַרשטיין איז קוק ס בריליאַנט פאָרסייט. ער האט גענומען מיט זיך מענטשן פון אַלע געביטן צו רעקאָרדירן זיינע אנטדעקונגען. ססיענטיסץ. באָטאַניסץ. קינסטלער. קוק - - האט זי געקלאפט אויפן עקראַן.
  
  בן האָט זיך צוגעבויגן צו זען די דעליקאַטלי עקסאַקיוטאַד צייכענונג פון די פאַבריק. "קאָל".
  
  קארינס אויגן האבן געפינצטערט. "דאס איז געוואלדיג. די געוויקסן זענען נישט דיסקאַווערד אָדער דאַקיומענטאַד ביז קוק און זיין מאַנשאַפֿט רעקאָרדעד זיי און אומגעקערט צו ענגלאַנד מיט די פאַנטאַסטיש דראַווינגס און דיסקריפּשאַנז. זיי האבן מאפירט אונזער וועלט, די דאזיקע מענטשן, זיי האבן געמאלן לאנדשאפטן און ברעגעס אזוי ווי מיר וואלטן היינט פשוט געמאכט פאטאגראפיע. טראכט וועגן דעם".
  
  בן'ס קול האט פארראטן זיין אויפרייס. "איך ווייס. איך ווייס. אָבער הערן צו דעם - "
  
  "וואַו". קאַרין איז געווען אַבזאָרבד אין איר אייגענע געשיכטע. "צי האָט איר וויסן אַז איינער פון קוק ס קאָמאַנדע איז וויליאם בליה? דער מענטש וואס איז געווארן קאַפּיטאַן פון די באָונטי? און אַז דער אַמעריקאַנער פּרעזידענט דעמאָלסט, בנימין פרענקלין, האָט געשיקט אַ מעסעדזש צו אַלע זיינע ים-קאַפּיטאַן, זיי זאָלן לאָזן קוק אַליין, טראָץ דעם וואָס די אַמעריקאַנער זענען דעמאלט געווען אין מלחמה מיט די בריטישע. פרענקלין האָט אים גערופֿן "דער פּראָסט פרייַנד פון מענטשהייַט."
  
  "שוועסטער". - האט בן זיצט. "איך האָב עפּעס געפונען. הערן - לאַנדפאַל איז געמאכט אין אָווהיהי, האַוואַיי, לעבן דעם העכסטן פונט פון דעם אינזל. 21 דיגריז 15 מינוט צפון ברייט, 147 דיגריז צפון לענג, 48 מינוט מערב. הייך 762 פֿיס. מע ן הא ט אונד ז געצװונגע ן אפװארפ ן אנקער ן נעב ן ליה י או ן גײ ן א ן ברעג . די געבוירענער, וואָס מיר האָבן אָנגענומען, האָבן אויסגעזען ווי זיי וועלן אָפּרײַסן די בעבעלעך פֿון אונדזער רוקן פֿאַר אַ פלאַש ראַם, אָבער זיי זײַנען טאַקע געווען נישקשהדיק און נאַלי.
  
  "גיב מיר די פאַרקירצט ווערסיע," קאַרין קנאַקן. "אין ענגליש".
  
  בן האָט צו איר געוואָרצלט. "גאָט, מיידל, ווו איז דיין ינדיאַנאַ דזשאָנעס?" דיין לוק סקיוואַלקער? איר נאָר האָבן קיין געפיל פון פּאַסירונג. אַזוי אונדזער דערציילער, אַ מענטש מיטן נאָמען האַווקסוואָרטה, האָט זיך מיט קוק, זעקס אנדערע סיילערז און אַ האַנדפול פון נייטיווז צו ויספאָרשן וואָס די געבוירענער גערופֿן פּעלע'ס טויער ". דאָס איז געטאָן געוואָרן אָן דעם וויסן פונעם אָרטיקן קעניג און מיט גרויס סכנה. אויב זיי וואלטן דערפון אויסגעפונען וואלט דער קעניג זיי אלע אומגעברענגט. די הוואאינער האבן מכבד געווען דעם טויער פון פּעלע. די היימישע פירער האבן פארלאנגט גרויס באַלוינונג."
  
  "Pelé's Gate מוזן האָבן געפֿירט עטלעכע ערנסט דייַגעס פֿאַר קוק צו נעמען אַזאַ אַ ריזיקירן," קאַרין באמערקט.
  
  "נו, פּעלע איז געווען דער גאָט פון פייַער, בליץ, ווינט און וואַלקיינאָוז. עפשער די מערסט פאָלקס האַוואַייאַן דיאַטי. זי איז געווען גרויס נייַעס. פיל פון איר לעגענדע סענטערד אַרום איר פּסאַק די אָושאַנז. דער וועג וואָס די האַוואַיאַנס מוזן האָבן גערעדט וועגן איר מיסטאָמע פּיקט קוק ס אינטערעס. או ן פארמאג ט אי ז ע ר געװע ן א חוצפהדיקע ר מענטש , אוי ף א גרויםע ר אנטדעקונג . ער וואָלט נישט האָבן מורא צו אַרן דעם אָרטיקן מלך. "
  
  "א מענטש ווי קוק וואָלט נישט זיין דערשראָקן פון פיל."
  
  "פּונקט. לויט האַווקסוואָרטה, די לאָוקאַלז געפירט זיי דורך אַ טונקל דורכפאָר אונטער די טיף האַרץ פון די ווולקאַן. אַמאָל די ליכט האָבן זיך אָנגעצונדן און, ווי גולם וואָלט זאָגן, מען האָט זיך גענומען עטלעכע שווערע דריי, האָבן זיי אַלע זיך אָפּגעשטעלט און געקוקט פאַרוואונדערט אויפן טויער פון פּעלע.
  
  "ווירדאָ. איז עס אַ צייכענונג?
  
  "ניין. דער קינסטלער איז געבליבן הינטער דעם נסיעה. אָבער האַווקסוואָרטה באשרייבט וואָס זיי געזען. א ריזיקער בויגן, וואס איז געפלויגן אזוי הויך, אז ער האט זיך א שפיץ געהויבן איבער דעם העכסטן קרייז פון אונזערע פלאמען. כאַנמייד ראַם ינלייד מיט קליינטשיק סימבאָלס. קאַרבלעך אויף יעדער זייַט, צוויי קלענערער זאכן פעלנדיק. דער ווונדער האָט אונדזער אָטעם אַוועקגענומען און מיר האָבן טאַקע געקוקט ביז דער פינצטער צענטער האָט אָנגעהויבן צוציען אונדזער בליק".
  
  "אזוי, אין דעם גייסט פון אַלע מענטשן, וואָס ער מיטל איז אַז זיי געפונען וואָס זיי זענען קוקן פֿאַר, אָבער דעמאָלט איינגעזען זיי וועלן מער." קארין האט געשאקלט מיטן קאפ.
  
  בן האָט צו איר אָפּגעקערט די אויגן. "איך טראַכטן וואָס איר מיינען איז, אין דעם גייסט פון אַלע אַדווענטשערערז, זיי געוואלט מער. אבער איר זענט רעכט. פּעלעס טויער איז געווען פּונקט אַז. טויער. עס האט געמוזט פירן ערגעץ״.
  
  קארין האט אויפגעהויבן איר שטול. ― איצט פֿרעג איך זיך. וואו האט דאס געפירט?
  
  אין דעם מאָמענט, בן ס מאָביל טעלעפאָן קלינגט. ער האָט אַ קוק געטאָן אויפן עקראַן און אָפּגעקערט די אויגן. "מאָם און טאַטע".
  
  
  קאַפּיטל צוואַנציק
  
  
  מאַנאָ קינימאַקאַ ליב געהאט די האַרץ פון וואַיקיקי. געבוירן און אויפגעוואקסן אין האַוואַיי, ער פארבראכט זיין פרי קינדשאַפט אויף Kuhio ביטש איידער זיין משפּחה אויפשטיין געלט און אריבערגעפארן צו די קווייאַטער צאָפנדיק ברעג. די סערפינג דאָרט איז געווען וועלט קלאַס, די עסנוואַרג איז געווען עכט אפילו ווען איר האָט עסן, די לעבן איז געווען ווי פריי ווי איר קען ימאַדזשאַן.
  
  אָבער זיין ינדיבאַלאַבאַל פרי מעמעריז זענען פון Kuhio: די פּרעכטיק ברעג און פריי לואַס, זונטיק ברעג באַרביקיו, גרינג סערפינג, גוט-נייטשערד לאָוקאַלז און די נאַקטערנאַל פּראַכט פון די ונטערגאַנג זון.
  
  איצט, ווען ער איז געפאָרן אויף קוהיאָ עוועניו און דערנאָך קאַלאַקאַואַ, ער באמערקט אַלט, רירנדיק זאכן. ניט פריש-פייסט טוריס. ניט די לאָוקאַלז קעריינג זייער מאָרגן פאַרריכטן פון דזשאַמבאַ זאַפט. עס איז נישט אפילו אַן אייז קרעם פאַרקויפער לעבן די רויאַל האַוואַייאַן. עס איז געווען די לאנגע שווארצע שווארצע שפראכן וואס זיי האבן אנגעצונדן יעדן נאכט, די יעצט כמעט ליידיגע איינקויפן קאמפלעקס וואו ער האט אמאל געשריגן, לאכט פון דעם איינפאכן א-פארמאכן ווארענונג-צייכן וואס בלאקירט איינעם פון די דורכגאנגן וואס האט געלייענט: אויב דו ביסט נישט שפּין-מענטש, בריק איז פארמאכט, אזוי פשוט. אַזוי האַוואַייאַן.
  
  ער איז געגאנגען פארבײ לאסענס אלטע קראם, װאו ער האט אמאל געקוקט אויף זײערע פראכטיגע מאלערייען און פאנטאסטישע אויטאמאבילן. איצט איז עס ניטאָ. זיין פרי קינדשאַפט איז געווען איבער. ער איז דורכגעגאנגען דעם קינג ס ווילידזש שאַפּינג צענטער, וואָס זיין מוטער אַמאָל דערציילט אים איז געווען אַמאָל די וווינאָרט פון מלך קאַלאַקאַואַ. ער איז פארביי די שענסטע פאליציי סטאנציע אין דער וועלט, די איינציגע גלייך אויפן וואיקיקי ביטש אין שאטן פון הונדערטער סערפבאָרדז. או ן ע ר אי ז געגאנגע ן פארב ײ דע ר אומפארשטענדלעכע ר סטאטו ע פו ן דוק א קאהאנאמאקו , באדעק ט װ י שטענדי ק מי ט פריש ע לײז , דע ם זעלב ן װא ס ע ר הא ט געקוקט , װע ן ע ר אי ז געװע ן א קלײ ן ײנגל , מי ט א מיליא ן חלומות , װארעמע ן זי ך אי ן קאפ .
  
  זײ ן פאמילי ע אי ז איצ ט געװע ן באװאכ ט א גאנ ץ זײגער . זיי זענען געקוקט נאָך דורך העכסט קאַרב יו. עס. מאַרשאַלס און פּלאַצן מאַרינעס. ד י פאמילי ע שטוב ן אי ז געװע ן לײדיק , גענוצ ט אל ס לעקע ר פא ר מערדער . ער אליין איז געווען א אנגעצייכנטער מענטש.
  
  היידן דזשיי, זיין בעסטער פרייַנד און באַלעבאָס, איז געזעסן לעבן אים אין די פּאַסאַזשיר זיצפּלאַץ, טאָמער געזען עפּעס פון די קוק אויף זיין פּנים זינט זי האט גאָרנישט געזאגט. זי איז פארוואונדעט געווארן דורך א מעסער, אבער האט זיך יעצט כמעט ערהוילט. די מענטשן אַרום אים זענען געהרגעט. חברים. נייַ פריינט.
  
  און דאָ איז ער, אומגעקערט צו זיין היים, דער אָרט פון זיין קינדשאַפט. זכרונות האָבן אים אָנגעפילט ווי לאַנג-פאַרלוירענע פריינט, וואָס האָבן געבענקט זיך ווידער צו פאַרבינדן מיט אים. זכרונות האבן אים באמבארדירט פון יעדן גאס-ווינקל.
  
  די שיינקייט פון האַוואַיי איז געווען אַז עס געלעבט אין איר אויף אייביק. ס'האט נישט קיין חילוק צי דו האסט דארט פארבראכט א וואך אדער צוואנציג יאר. זײן כאראקטער איז געװען אײביק.
  
  היידען האט ענדליך צעשטערט די שטימונג. "דער באָכער, דעם קאַפּואַ. ער פארקויפט טאקע פון א וואן קראנקן אייז?
  
  "עס איז דאָ גוט געשעפט. אַלע האָבן ליב קראַשט אייז".
  
  "גאנץ ארנטליך".
  
  מאַנאָ האָט געשמייכלט. "דו וועסט זעהן".
  
  ווען זיי דראָווע דורך די שיינקייט פון Kuhio און Waikiki, ביטשיז ארויס פּיריאַדיקלי אויף די רעכט. דער ים האט געפינצטערט און די װײסע ברייקװאטערן האבן זיך אײנגעלאדן. מאַנאָ האָט געזען עטלעכע אַוטריגערס ווערן צוגעגרייט אויף דעם ברעג. אַמאָל, ער איז געווען אַ טייל פון אַ אַוטריגער מאַנשאַפֿט וואָס וואַן טראָופיז.
  
  "אונז זענען דא". ער האָט זיך אַרײַנגעצויגן אין אַ געבויגענען פּאַרקירפּלאַץ מיט אַ פּאַרענטשע אין איין עק, וואָס האָט אויסגעזען דעם פּאַסיפיק אקעאן. די וואן פון Capua איז געווען אין די סוף, אין אַ גרויס אָרט. מאנא האט גלײך באמערקט זײן אלטן פרײנד, אבער א מאמענט האט זיך אפגעשטעלט.
  
  היידן האט צו אים געשמייכלט. - אַלטע זכרונות?
  
  "ווונדערלעך מעמעריז. עפּעס וואָס איר טאָן נישט וועלן צו באַלאַגאַן דורך ריימאַדזשאַן עפּעס נייַ, איר וויסן?
  
  "איך ווייס".
  
  אין איר קול איז נישט געווען קיין בטחון. מאנא האט א לאנגן קוק געטאן אויף זײן באלעבאס. זי איז געווען אַ גוט מענטש - סטרייטפאָרווערד, שיין, האַרט. צי האָט איר וויסן וועמענס זייַט היידן דזשיי איז געווען אויף, און וואָס אָנגעשטעלטער קען דאַרפן מער פון זיין באַלעבאָס? זינט זײ האָבן זיך ערשט באַקענט, האָט ער זי גוט באַקענט. איר פאטער, יעקב דזשיי, איז געווען אַ שטאַרקייט, אַ אמת לעגענדע, און עס איז ווערט עס. היידן ס ציל איז שטענדיק געווען צו לעבן אַרויף צו זיין צוזאָג, זיין לעגאַט. דאס איז געווען איר דרייווינג קראַפט.
  
  אַזוי פיל אַז מאַנאָ איז געווען יבערראַשן ווען זי מודיע ווי ערנסט זי איז געווען וועגן יונג נערד בן בלייק. ער האָט געמײנט, אַז עס װעט געדויערן אַ לאַנגע, לאַנגע צײַט ביז היידן האָט אויפֿגעהערט צו שטופּן זיך צו טרעטן זיך אויפֿצולעבן דעם ירושה, וואָס מאַנאָ האָט געפֿילט, אַז זי האָט שוין איבערגעשטיגן. אין ערשטער ער געדאַנק אַז די ווייַטקייט וועט פאַרלעשן די פלאַם, אָבער דעמאָלט די פּאָר געפונען זיך צוזאַמען ווידער. און איצט זיי געווען שטארקער ווי אלץ. וועט דער גיק איר געבן אַ נייַע ציל, אַ נייַע ריכטונג אין לעבן? נאָר די קומענדיקע חדשים וועט זאָגן.
  
  "גיין". היידען האט זיך א ניד געטאן צום וואן. מאנא האט געעפנט די טיר און האט א טיפן אטעם גענומען פון די רײנע לאקאלע לופט. לינקס פֿון אים האָט זיך אױפֿגעהױבן דער דימענטן־קאָפּ, אַ שרײַענדיקע געשטאַלט, װאָס האָט זיך אױסגעשטאַנען אַקעגן דעם האָריזאָנט, תּמיד אָנװעז.
  
  פֿאַר מאַנאָ, עס איז שטענדיק דאָרט. עס האָט אים נישט איבערראַשט, אַז דאָס קען זײַן אויף אַ גרויסן נס.
  
  צוזאמע ן זײנע ן ז ײ געגאנגע ן צ ו דע ר אײז־שנײדונג־װאן . קאפו א הא ט זי ך ארויסגעבויגן , אנקוק ן אוי ף זײ . זיין פּנים האט רינגקאַלד פון יבערראַשן, און דעמאָלט פון עכט פאַרגעניגן.
  
  "מאַנאָ? מענטש! היי!"
  
  קאַפּואַ פאַרשווונדן. א רגע שפעטער איז ער ארויסגעלאפן פון הינטערן וואן. ע ר אי ז געװע ן א ברײטע ר פלײצעס , פיטיקע ר מאן , מי ט טונקעלע ר האר , או ן א טונקעלע ר ױגנט . אפילו בייַ ערשטער בליק, היידן קען זאָגן אַז ער פארבראכט בייַ מינדסטער צוויי שעה יעדער טאָג אויף די סערפבאָרד.
  
  "קאַפּואַ." מאַנאָ האָט אַרומגענומען זײַן אַלטן חבֿר. "עס זענען געווען עטלעכע, ברודער."
  
  קאַפּואַ סטעפּט צוריק. "וואס האסטו געטוהן? זאג מיר, ווי גייט די האַרד ראַק שאָס גלאז זאַמלונג?
  
  מאנא האט א שאקל געטאן מיטן קאפ און א שמייכל געטאן. "אַה, אַ ביסל בלאַ בלאַ, און אפילו מער. דו ווייסט. איר?"
  
  "רעכט. ווער איז האָולי?"
  
  "האַאָלע..." מאַנאָ האָט זיך צוריקגעקערט צו פאַרשטיייק אַמעריקאַנער, צו היידן"ס רעליעף. "... דאָס איז מיין באַלעבאָס. טרעפן היידן דזשיי. "
  
  דער אָרטיקער איינוואוינער האָט זיך אויסגעגליטשט. "נעים צו טרעפן איר," ער געזאגט. "זיסט איר באַלעבאָס מאַנאָ? וואַו. מאַזלדיק מאַנאָ, איך זאָגן.
  
  "דו האסט נישט קיין פרוי, קאַפּואַ?" מאַנאָ האָט געטאָן זיין בעסטער צו באַהאַלטן די קליין באַליידיקונג.
  
  "איך האָב זיך געקויפט אַ פּאָי-הונט. זי, אַ הייסע האַוואַייאַן-כינעזיש פיליפּינאַ האַאָלע, האט מיר שטעלן אַ געצעלט אַלע נאַכט לאַנג, מענטש. רובֿ האַוואַייאַנס זענען פון געמישט ראַסע.
  
  מאנאָ האט גענומען אטעם. Poy Dog איז געווען אַ געמישט ראַסע מענטש. האַאָלע איז געווען אַ גאַסט, און עס איז נישט דאַווקע אַ דעראָגאַטאָרי טערמין.
  
  אײדע ר ע ר הא ט עפע ס געקענ ט זאגן , הא ט הייד ן זי ך צוגעקער ט צ ו אי ם או ן זי ך געפרעג ט : - אויפשטעל ן א געצעלט ?
  
  מאַנאָ האָט זיך געקרימט. היידן האָט גענוי געוואוסט וואָס קאַפּואַ איז, און עס האט גאָרנישט צו טאָן מיט קעמפּינג. "דאס איז קיל. זי סאָונדס פייַן. הער, קאַפּואַ, איך דאַרף אײַך פֿרעגן עטלעכע פֿראַגעס".
  
  "שוטערז".
  
  "האָט איר אלץ געהערט פון אַ הויפּט פיגור פון די אַנדערווערלד באקאנט ווי קאָוואַלענקאָ? אָדער דער בלאַדי מלך?
  
  ― אַלצדינג, װאָס איך הערט, איז װאָס ס'איז אױף די נײַעס, ברודער. איז ער אויף אָאַהו?"
  
  "זאל זיין. וואָס וועגן Claude?
  
  "ניין. אויב איר וואָלט גערופן האָולי דעם נאָמען, איך וואָלט האָבן דערמאנט עס. קאַפּואַ האָט זיך געקװענקלט.
  
  היידן האט דאס געזען. "אבער איר וויסן עפּעס."
  
  "אפֿשר באַלעבאָס. אפֿשר איך וויסן. אָבער דיין פרענדז דאָרט," ער דזשערקט זיין קאָפּ צו די וואַיקיקי ביטש פּאָליצייַ סטאַנציע, "זיי טאָן ניט וועלן צו וויסן." איך האב זײ שוין דערצײלט. זיי האבן גארנישט געטון".
  
  "פּרובירן מיר." היידן האט באגעגנט דעם מאן'ס בליק.
  
  ― איך הער עפּעס, באַלעבאָס. דערפֿאַר איז מאַנאָ געקומען צו מיר, רעכט? נו, דאָס נײַע געלט האָט לעצטנס אַרויסגעלאָזט עטלעכע גראָבע וואַטלעך, מענטש. ניו פּלייַערס איבער די סצענע, פארווארפן פּאַרטיעס וואָס זיי וועלן קיינמאָל זען ווייַטער וואָך.
  
  "נײַ געלט?" ― האָט מאַנאָ אָפּגעקלונגען. "וואו?" - האב איך געפרעגט.
  
  - ינ ערגעצ ניט, - האָט קאַפּואַ געזאָגט ערנסט. "איך מיינען, רעכט דאָ, מענטש. גראד דא. זיי האָבן שטענדיק געווען מאַרדזשאַנאַלייזד, אָבער איצט זיי זענען רייַך מענטשן.
  
  היידן האט דורכגעטראגן א האנט אירע האר. "וואָס טוט דאָס זאָגן איר?"
  
  "איך בין נישט ינוואַלווד אין דעם סצענע, אָבער איך וויסן עס. עפּעס איז געשעעניש אָדער וועגן צו פּאַסירן. א סך מענטשן האבן באצאלט א סך געלט. ווען דאָס כאַפּאַנז, איר לערנען צו האַלטן דיין קאָפּ אַראָפּ ביז די שלעכט שטאָפּן פאָרן."
  
  מאַנאָ האָט געקוקט אויפֿן גלענצנדיקן אָקעאַן. "ביסט זיכער איר טאָן ניט וויסן עפּעס, קאַפּואַ?"
  
  "איך שווערן אויף מיין פּאָיט הונט."
  
  קאַפּואַ גענומען זיין פּאָי ערנסט. היידן האט אנגעװיזן אויפן וואן. "פארוואס טאָן ניט איר מאַכן אונדז עטלעכע, קאַפּואַ."
  
  "אַוואַדע".
  
  היידן האט געמאכט א פנים צו מאנו ווען קאפואה איז אוועק. "איך טראַכטן עס איז ווערט אַ פּרובירן. צי האָט איר אַ געדאַנק וועגן וואָס ער רעדט? "
  
  "איך טאָן ניט ווי דער געזונט פון וואָס איז וועגן צו פּאַסירן אין מיין כאָומטאַון," האט מאַנאָ געזאגט און ריטשט פֿאַר עטלעכע גאָלן ייַז. "קאַפּואַ. זאָג מיר דײַן נאָמען, ברודער. ווער קען עפּעס וויסן?
  
  "עס איז אַ היגע באָכער, דאַני, וואָס וואוינט דאָרט אויף די בערגל." זײַן בליק האָט זיך געפֿלאָכטן צום דימענטן קאָפּ. "רייך. זײנ ע עלטערן , ז ײ דערציע ן אי ם װ י א הויל״ , הא ט ע ר געשמײכל ט צ ו הײדן . "זאג עס ווי אַן אמעריקאנער. איך מיין אז ס'איז נישט קיין שלעכטס דערמיט. אבער ער איז מער ערנסט מיט סקומבאַגס. ער נעמט זיך אַ בריק פון וויסן דרעק, איר פאַרשטייט מיך?"
  
  מאַנאָ האָט גענוצט אַ לעפל און האָט אַרויסגעגראָבן אַ גרויס שטיק רעגנבויגן-קאָלירט אייז. "טוט דער באָכער ווי צו פאַרהיטן אַז ער איז אַ גרויס שאָס?"
  
  קאַפּואַ האָט זיך געטאָן. "אָבער דאָס איז נישט אמת. ער איז נאָר אַ יינגל וואָס שפּילט אַ מענטש שפּיל."
  
  היידן האט אנגערירט מאנוס האנט. "מיר וועלן געבן דעם דאני א באזוך. אויב עס איז אַ נייַע סאַקאָנע, מיר זאָל וויסן דאָס אויך. "
  
  קאַפּואַ נאַדאַד צו די אייז קאָנעס. "זיי זענען אויף די קאָסט פון די פאַרלייגן. אבער איר קענט מיך נישט. איר קיינמאָל געקומען צו זען מיר. "
  
  מאַנאָ האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו זײַן אַלטן חבֿר. - ס'איז דאָך, ברודער.
  
  
  * * *
  
  
  קאַפּואַ האָט זיי געגעבן די אַדרעס, וואָס זיי פּראָגראַממעד אין די מאַשין ס גפּס. פופצן מינוט שפעטער זענען זיי אנגעקומען צו א שווארצע געטריבן טויער. די פּלאַץ סלאָוד צוריק אַראָפּ צו די אָקעאַן, אַזוי זיי קען נאָר זען די פֿענצטער פון די שפּיץ שטאָק פון די גרויס הויז.
  
  ז ײ זײנע ן ארוי ס פו ן װאגאן , קװאל ן האב ן זי ך געקריצ ט פו ן מאנא ס זײט . מאנא האט ארויפגעלײגט די האנט אויפן גרויסן טויער און זיך געשטופט. דער פראָנט גאָרטן האָט היידן געמאַכט אָפּשטעלן און קוקן.
  
  סערפבאָרד שטיין. שפּאָגל נייַ עפענען בעט טראָק. צװישן צװײ פאלעם־בוימער האט זיך אויסגעשטרעקט א האמאט.
  
  "אָה מיין גאָט, מאַנאָ. זענען אַלע האַוואַייאַן גאַרדענס ווי דאָס?
  
  מאַנאָ האָט זיך צעוויינט. "נישט טאַקע, ניין."
  
  װע ן ז ײ האב ן זי ך גענומע ן קלינגע ן אי ן גלעקל , האב ן ז ײ דערהער ט א גערוי ש פו ן הינטן . ז ײ זײנע ן ארומגעגאנגע ן אי ן שטוב , האלטנדי ק נאענ ט ד י הענ ט צ ו ד י געװער . װע ן ז ײ האב ן זי ך אויסגעדרײ ט ד י לעצט ע װינקל , האב ן ז ײ דערזע ן א בחור , װא ם הא ט זי ך געשפרע ט אי ן דע ר בעקן , מי ט א עלטער ע פרוי .
  
  "אנטשולדיגט מיר!" היידן האט געשריגן. "מיר זענען פֿון די האָנאָלולו פּאָליצייַ דעפּאַרטמענט. עטלעכע ווערטער?" זי האָט געשעפּטשעט, קוים צו הערן: "איך האָף אַז דאָס איז נישט זיין מוטער."
  
  מאַנאָ האָט זיך דערשטיקט. ער איז נישט געוואוינט געווען אז זיין באס מאכט וויצן. דערנאך האט ער דערזען איר פנים. זי איז געווען טויטלעך ערנסט. "פארוואס טאָן איר -?"
  
  "וואָס די גענעם טאָן איר ווילן?" דער בחור איז צוגעגאנגען צו זיי, געסטיקולירט ווילד. װי ער איז דערנענטערט געװארן, האט מאנא דערזען זײנע אויגן.
  
  "מיר האָבן אַ פּראָבלעם," האָט מאַנאָ געזאָגט. "ער איז אויף שפּיץ."
  
  מאנו האט געלאזט דעם בחור זיך ווילד שווינגען. עטליכע גרויסע היירידעס און ער איז געווען אן אָטעם, די קורצע הייזלעך האָבן זיך אָנגעהויבן צו גליטשן. ער האט ניט געוויזן קיין וויסיקייַט פון זיין קלעם.
  
  דערנאָך איז די עלטערע פרוי צוגעלאָפן צו זיי. היידן האט געבליצט אן אומגלויבן. די פרוי איז אויפגעשפרונגען אויף קינימאקע'ס רוקן און האט אים אנגעהויבן פארן ווי א סטעליע.
  
  אין װאָס האָבן זײ זיך דאָ אַרײַנגענומען?
  
  היידן האט געלאזט קינימאקא פאר זיך אליין. זי האָט זיך אַרומגעקוקט אין שטוב און אין דער ערד. ס'איז נישט געווען קיין סימן אז אנדערש איז אין שטוב.
  
  צום סוף, מאַנאָ געראטן צו טרייסלען אַוועק די פאַרזעעניש. זי איז געלאנדעט מיט א נאסער פאטש אויפן גראז, וואס האט ארומגערינגלט דעם בעקן, און האט אנגעהויבן ווילען ווי א באנשי.
  
  דאני, אויב ס'איז געווען דאני, האט אויף איר געשטארקט מיט אפען מויל, די קורצע הייזלעך זענען יעצט געפאלן אונטער די קני.
  
  היידן האט געהאט גענוג. "דאַני!" - האט זי אים א געשרײ געטאן אין פנים. "מיר דאַרפֿן צו רעדן צו איר!"
  
  
  זי האט אים צוריק ארײנגעשטופט אין דער לאונג־שטול. גאָט, אויב נאָר איר פאטער קען זען איר איצט. זי האט זיך אויסגעדרייט און אויסגעלאשן די קאָקטייל ברילן, דערנאָך אָנגעפילט זיי ביידע מיט וואַסער פון די בעקן.
  
  זי האט געשפראצט װאםער אויף דאני׳ם פנים און אים א לײכט געקלאפט. ע ר הא ט גלײ ך אנגעהויב ן מיכן . "היי בעיבי, איר וויסן איך ווי -"
  
  היידן האט זיך צוריק געצויגן. אויב כאַנדאַלד ריכטיק, דאָס קען אַרבעטן אין זייער טויווע. ― ביסט אַלײן, דאַני? זי האט א ביסל געשמייכלט.
  
  "טינאַ איז דאָ. ערגעץ״. ע ר הא ט גערעד ט מי ט קורצע , אטעמדיק ע זעצן , װ י זײ ן האר ץ װאלט ן שװע ר געארבע ט צ ו אונטערשטיצ ן א מענטש ן פינ ף מא ל זײ ן גרעם . "מיין מיידל."
  
  היידען האט אינעווייניג געזיפצט מיט נחת. "פייַן. איצט, איך הערן איר זענט דער מענטש וואָס קענען געפֿינען אויס אויב איך דאַרפֿן אינפֿאָרמאַציע.
  
  "עס איז איך". דאַני ס יך האט געוויזן דורך די האַזע פֿאַר אַ רגע. "איך בין דער מענטש."
  
  "דערציילט מיר וועגן קלאַודע."
  
  דער שטומף האט אים װידער אנגעכאפט, אז די אויגן האבן זיך װי שװער גע־ טאן. "קלאַוד? דער שווארצער בחור וואס ארבעט ביי משוגעים שירץ?"
  
  "ניין". היידן האט אנגעקלאפט די ציין. "קלאַודע, דער באָכער וואָס אָונז קלאַבז און ראַנטשאַז איבער אָאַהו."
  
  "איך טאָן ניט וויסן דעם קלאַוד." ערלעכקייט איז מסתמא נישט געווען איינע פון דאני'ס שטארקע נקודות, אבער היידן האט צווייפלט אז ער האט עס יעצט געפעלט.
  
  "וואָס וועגן קאָוואַלענקאָ? האסט געהערט פון אים?
  
  גאָרנישט האָט געבליצט אין דאַני'ס אויגן. קיין וואונדער אָדער ינדיקאַטיאָנס פון וויסיקייַט.
  
  הינטער איר, היידן קען הערן מאַנאָ טריינג צו באַרויקן דאַני ס כאַווערטע, טינאַ. זי האָט באַשלאָסן אַז עס קען נישט שאַטן צו פּרובירן אַ אַנדערש צוגאַנג. "אָוקיי, לאָמיר פּרובירן עפּעס אַנדערש. עס איז פריש געלט אין האָנאָלולו. עס איז אַ פּלאַץ פון וואָס. פֿון וואַנען קומט דאָס, דאַני, און פאַרוואָס?
  
  דאָס קינדס אויגן האָבן זיך ברייט געעפֿנט, מיט אַ מאָל האָבן זיך אָנגעלויכטן מיט אַזאַ גרויל, אַז היידן האָט זיך כּמעט דערגרייכט צום ביקס.
  
  "דאָס קען פּאַסירן אין קיין מאָמענט!" - האט ער אויסגערופן. "דו זעסט? עניטיים!... נאר בלייבן אין שטוב. בלייב אינדערהיים, בחור״. זײ ן שטימע ן הא ט געקלאפ ט אנגסט , װ י ע ר װאל ט איבערגעחזר ט עפע ס װא ם מע ן הא ט אי ם געזאגט .
  
  היידן האט געפילט א טיפע ציטערן לויפן אויף איר רוקנביין, אפילו ווען די הימלישע ווארעמקייט האט איר רוקן געווארעמט. "וואָס קען פּאַסירן באַלד, דאַני. קום, איר קענט מיר זאָגן".
  
  "אַטאַקע," דאַני געזאגט נאַריש. "עס קענען ניט זיין ומקערן ווייַל עס איז געקויפט און באַצאָלט פֿאַר." דאַני האָט אָנגעכאַפּט איר האַנט, פּלוצעם אויסגעזען אַ שרעקלעכער ניכטער.
  
  "טעראָריסץ זענען אַפּראָוטשינג, מיס פּאָליצייַ. טאָן נאָר דיין פאַרשילטן אַרבעט און טאָן ניט לאָזן די ממזרים קומען אַהער."
  
  
  קאַפּיטל איין און צוואנציק
  
  
  בן בלייק האָט ציטירט די זשורנאל איינסן פון קאַפּיטאַן קוק און זיין פּאָר האַווקסוואָרטה ווי דיסקרייבינג די מערסט געפערלעך נעסיע טאָמיד דורכגעקאָכט דורך מענטש.
  
  ― זײ זײַנען געגאַנגען דורכן פּעלעס טויער, ― האָט בן פֿאַרחידושט געזאָגט, ― אַרײַן אין דער פֿינצטערניש. אין דער צייט, קוק נאָך רעפערס צו די אַרטשט אַרייַנגאַנג ווי פּעלע ס טויער. ערשט נאָכדעם וואָס ער האָט דערלעבט וואָס עס ליגט ווייטער - שטייט דאָ - ענדערט ער שפּעטער די רעפֿערענץ צו די שערי גיהנום".
  
  קארין האט זיך אויסגעדרייט צו בן מיט ברייטע אויגן. "וואָס קען פאַרשאַפן אַ מענטש ווי קאַפּיטאַן קוק צו אויסדריקן אַזאַ נאַקעט מורא?"
  
  "כּמעט גאָרנישט," האָט בן געזאָגט. "קוק דיסקאַווערד קאַנניבאַליזאַם. מענשליכע קרבנות. ער איז ארויס אויף א רייזע אין גאר אומבאקאנטע וואסערן״.
  
  קאַרין האָט אָנגעוויזן אויפן עקראַן. "לייענט די פאַרשילטן זאַך."
  
  "ווייַטער פון די שוואַרץ טויערן ליגן די מערסט פאַרשילטן פּאַטס באקאנט צו מענטש ..."
  
  "זאָג מיר נישט," האָט קאַרין געפֿרעגט. "סאַך אַרויף."
  
  "איך קען נישט"
  
  "וואס? פארוואס?"
  
  "ווייַל עס זאגט דאָ - די פאלגענדע טעקסט איז אַוועקגענומען פון דעם קאַנווערזשאַן רעכט צו צווייפל וועגן זיין אָטענטיסיטי."
  
  "וואס?"
  
  בן האָט זיך פאַרטראַכט ווי ער האָט געקוקט אויפן קאָמפּיוטער. "איך טראַכטן אויב עס איז געווען אָפן פֿאַר ציבור וויוינג, עמעצער וואָלט שוין געפרוווט צו פאָרשן."
  
  "אָדער אפֿשר זיי האבן און געשטארבן. טאָמער די אויטאריטעטן האָבן באַשלאָסן אַז די וויסן איז צו געפערלעך צו טיילן מיט דעם ציבור.
  
  "אָבער ווי טאָן מיר זען אַ אויסגעמעקט דאָקומענט?" בן ראַנדאַמלי פּאָוקט אַ ביסל שליסלען. עס זענען געווען קיין פאַרבאָרגן לינקס אויף דעם בלאַט. גאָרנישט ריכיינדלעך. ער האט געגוגלט דעם מחבר'ס נאמען און געפונען עטליכע בלעטער וואס האבן דערמאנט קוק'ס כראָניק, אבער נישט מער דערמאנט פון גיהנום גייט, פּעלע, אדער אפילו דיאַמאָנד העאַד.
  
  קאַרין האָט זיך אויסגעדרייט צו קוקן אין די האַרץ פון וואַיקיקי. "אזוי קוק ס נסיעה דורך די טויערן פון גענעם איז געווען געשריבן אויס פון געשיכטע. מיר קענען פאָרזעצן צו פּרובירן. " זי האָט זיך באַוויזן צו די קאָמפּיוטערס.
  
  "אָבער עס וועט ניט זיין קיין נוצן," האָט בן געזאָגט אין זיין בעסטער יאָדאַ רושם. "מיר זאָל נישט וויסט אונדזער צייט."
  
  "וואָס היידן זעט אין דיר, איך וועל קיינמאָל וויסן." קארין האט א שאקל געטאן מיטן קאפ פארן זיך לאנגזאם ארומדרייען. "די פּראָבלעם איז אַז מיר האָבן קיין וועג צו וויסן וואָס מיר וועלן געפֿינען דאָרט. מיר וואלטן בלינד געפארן אין גיהנום. "
  
  
  * * *
  
  
  היידן און קינימאַקאַ האָבן געראטן צו קוועטשן נאָך עטלעכע זאצן פון דאַני איידער זיי באַשלאָסן אַז עס איז קלוג צו לאָזן זיי אַליין אין זייער מעדיצין פּאַרטיי. מיט קיין גליק, זיי וועלן ביידע טראַכטן די סי.איי.עי. וויזיט איז געווען אַ שלעכט חלום.
  
  קינימאקא איז צוריק ארײנגעקראכן אין װאגאן, ארויפגעשטעלט די האנט אויפן װײכן לעדערנעם סטיר. "טעראָריסט אַטאַק?" האָט ער איבערגעחזרט. "אין וואַיקיקי? איך גלייב נישט אין דעם".
  
  היידן האט שוין געקלאפט איר באלעבאס נומער. דער טויער האט תיכף געענטפערט. ז י הא ט אי ן עטלעכ ע קורצע ר זאצ ן דערצײל ט ד י אינפארמאציע , װא ס ז ײ האב ן גענומע ן פו ן דאני .
  
  מאַנאָ האָט צוגעהערט צו גייטס' ענטפער אויף די ספּיקערזפאָון. ― הײַדן, איך קום נענטער. נאָך עטלעכע שעה און איך וועל זיין דאָרט. די פאליציי פארלאזען זיך שטארק אויף אלע באקאנטע פארברעכער צו דערוויסן דעם פלאץ פון דער ראנטש. מיר וועלן עס באַלד האָבן. איך וועל אלארמירן די געהעריגע אויטאריטעטן איבער דעם אלעמאליגע אטאקע, אבער האלטן ווייטער גראבן. "
  
  די שורה איז טויט. היידן האט געגאכט אין שטילער איבערראשונג. ― קומט ער אַהער? ער איז שווער צו קאָפּע ווי עס איז. וואָס גוט וועט ער טאָן?
  
  "אפֿשר אַרבעט וועט העלפן אים קאָפּע."
  
  "לאָמיר האָפֿן. זיי טראַכטן זיי וועלן באַלד באַקומען די אָרט פון די ראַנטש. מיר זענען טראַקינג טערעראַסץ. וואָס מיר דאַרפֿן איצט זענען positive, סטרייטפאָרווערד מענטשן. היי מאַנאָ, צי איר טראַכטן די טעראָריסט געשיכטע איז טייל פון די פּלאַנעווען פון די בלוט מלך?
  
  מאַנאָ האָט זיך געטאָן. "עס איז געווען מיין מיינונג." זײנ ע אויג ן האב ן ארײנגעטרונקע ן דע ם ברעמעדיק ן בליק , װ י ע ם װאלט ן זי ך אװעקגעשטעל ט צ ו הילפ ן באקעמפ ן ד י אריבע ר פינצטערניש .
  
  "גערעדט פון גלייך מענטשן, דרייק און זיין צוויי פרענדז האָבן נאָך נישט רעאַגירט אויף מיין אַרטיקלען. און די פאליציי ווייסן אויך נישט. "
  
  איר טעלעפֿאָן האָט געקלונגען, זי האָט זי דערשראָקן. עס איז געווען דער טויער. - הער ?
  
  "די זאַך איז נאָר משוגע," ער שרייַען, קלאר דערשראקן. "האָנאָלולו פאליציי האָט פּונקט באקומען דריי מער לאַדזשיטאַמאַט טעראָריסט טרעץ. אַלע אין וואַיקיקי. אַלץ וועט פּאַסירן באַלד. מיט קאָוואַלענקאָ זענען געגרינדעט קאָנטאַקט."
  
  - דרײ!
  
  דער טויער האט זיך מיטאמאל פארמאכט אויף א רגע. היידען האט געשלינגן, געפילט, אז איר בויך שטערט זיך. די פחד אין מאנוס אויגן האט איר גע־ שװיצט.
  
  גייטס האט זיך נאכאמאל פארבינדן. "זאל עס זיין פיר. מער אינפֿאָרמאַציע איז פּונקט אָטענטאַקייטאַד. קאָנטאַקט דרייק. איר זענט אין דעם קאַמף פון דיין לעבן, היידן. זייט מאביליזירט״.
  
  
  * * *
  
  
  דער בלוט־קעניג איז געשטאנען אויפן אויפגעהויבענעם דעק, א קאלטער שמייכל אויפן פנים, פאר אים און אונטער אים זײנען געשטאנען עטלעכע פון זײנע געטרויטע לײטענאנטן. "עס איז צייט," האָט ער פּשוט געזאָגט. "דאָס איז וואָס מיר ווארטן פֿאַר, וואָס מיר געארבעט פֿאַר. דאס איז דער רעזולטאַט פון אַלע מיין השתדלות און אַלע דיין קרבנות. "אַז ס ווו," ער פּאָוזד יפעקטיוולי, "עס אַלע ענדס."
  
  ער האט איבערגעזוכט די פנימער פאר יעדן סימן פון מורא. עס זענען נישט געווען קיין. טאַקע, Boudreau סימד כּמעט דילייטיד צו זיין ערלויבט צוריק אין די בלאַדי פריי.
  
  "קלאַוד, צעשטערן די ראַנטש. טייטן אַלע געפאנגענע. און... - האָט ער געשמײכלט. "באַלאָזן די טיגערס. זיי מוזן פאַרנעמען מאַכט פֿאַר אַ בשעת. Boudreaux, נאָר טאָן וואָס איר טאָן, אָבער מער ברוטאַל. איך לאַדן איר צו מקיים קיין פון דיין וויל. איך לאַדן איר צו ימפּאָנירן מיר. ניין, שוידער מיר. טאָן עס, באָודרעאַו. גיי קיין קאואי און פארמאכט די ראנץ דארט.
  
  דער בלאַדי מלך האָט גענומען אַ לעצטע קוק אויף זיין ווייניק רוען מענטשן. "ווי פֿאַר איר ... גיין אַנליש גענעם אין האַוואַיי."
  
  ער האָט זיך אַװעקגעקערט, באַרשט זײ אַװעק, און גענומען אַ לעצטן קריטישן בליק אױף זײַן טראַנספּאָרט און די פֿײַנט אױסגעקליבענע מענער, װאָס װעלן אים באַגלײטן אין די טויטלעכע טיפֿענישן אונטער דיאַמאָנד קאָפּ.
  
  "קיין מענטש האט געטאן דעם זינט קוק און געלעבט צו דערציילן די מייַסע. קיין מענטש האט קיינמאָל געקוקט ווייַטער פון די פינפט מדרגה פון גיהנום. קיינער האט קיינמאָל דיסקאַווערד וואָס די טראַפּ סיסטעם איז געבויט צו באַהאַלטן. מיר וועלן עס טאָן."
  
  טויט און חורבן זענען געווען ביידע הינטער אים און פֿאַר אים. די אָנהייב פון כאַאָס איז געווען באַשערט. דער בלוטיקער קעניג איז געווען צופרידן.
  
  
  * * *
  
  
  מאַט דרייק געגאנגען דורך די עקסאָטיקאַרס פּאַרקינג פּלאַץ, האַנט אין האַנט מיט זיין 'כאַווערטע', אַליסיאַ מייל. דאָרט איז געווען פּאַרקט אַ איין פּראָקאַט מאַשין, אַ באַסיק דאָדזש פּראָקאַט וואָס מיסטאָמע געהערט צו אַ פּאָר פון טוריס וואָס האָבן רענטאַד איינער פון די נייַ לאַמבאָרגהיניס פֿאַר אַ שעה. ווען דרייק און אַלישאַ זענען אריין אין די שניט שאָורום, דער שטאַרק מענטש מיט די קאָמאַנדע שנייַדן איז שוין אונטער זייער נאָז.
  
  "א גוטן מיטאג. קען איך דיר העלפן?"
  
  "וואָס זענען די פאַסטאַסט?" דרייק האט געמאכט אן אומגעדולדיג פנים. "מיר האָבן אַ ניסן אין שטוב און מיין כאַווערטע וויל צו דערפאַרונג פאַקטיש גיכקייַט." דרייק האט געווינקט. "קען געווינען מיר אַ ביסל באָנוס פונקטן, אויב איר וויסן וואָס איך מיינען."
  
  אַליסיאַ האָט זיס געשמייכלט.
  
  דרייק האָט געהאפט אַז מאַי איז דערווייַל ראָונדינג די צוריק פון די גרויס שאָורום, בעכעסקעם אויס פון דערזען פון די דערציען גאַראַזש און כעדינג צו די פענסט-אין זייַט קאָמפּלעקס. זי װעט פּרוּװן אַרײַנכאַפּן פֿון דער אַנדערער זײַט. דרייק און אַליסיאַ האָבן וועגן זעקס מינוט.
  
  דער מאן'ס שמייכל איז געווען ברייט און, אומחידוש, פאלש. "נו, רובֿ מענטשן קלייַבן אַ נייַע Ferrari 458 אָדער אַ לאַמבאָרגהיני אַווענטאַדאָר, ביידע פון זיי זענען גרויס קאַרס." דער שמייכל האט זיך טאקע פארשפרייט ווען דער פארקויפער האט אנגעוויזן די וואכעס וואס עס איז פראגע, וועלכע זענען ביידע געווען פאזיציע פאר די פול-לענג פענצטער פונעם שאורום. "אָבער אין טערמינען פון לעדזשאַנדערי דערגרייכונגען, אויב דאָס איז וואָס איר זוכט פֿאַר, איך קען רעקאָמענדירן די Ferrari Daytona אָדער די McLaren F1." ער האט געהויבן מיט דער האנט צו הינטערן שאָורום.
  
  דארטן און רעכטס זענען געווען אמטן. אויף לינקס איז געווען א ריי פריוואטע בודקעס וואו מען האט געקענט צוזאמנעמען קרעדיט קארטל אינפארמאציע און איבערגעבן שליסלען. עס זענען געווען קיין פֿענצטער אין די אָפיס, אָבער דרייק קען הערן פיגיערז מאָווינג אַרום.
  
  ער האָט אַראָפּגעציילט די סעקונדעס. מאַי איז געווען רעכט צו אָנקומען אין פיר מינוט.
  
  "זיסט איר הער סקאַרבעררי אָדער הער פּעטערסאַן?" - האט ער געפרעגט מיט א שמייכל. "איך האָב געזען זייער נעמען אויף די שילד אַרויס."
  
  "איך בין יעקב. הער סקאַרבעררי און הער פּעטערסאַן זענען די אָונערז. זיי זענען אין די הינטן."
  
  "וועגן". דרייק האט אַ ווייַזן אויף פערראַריס און לאַמבאָרגהיניס. די שאָורום לופטקילונג איז צופאַלן אויף זיין רוקן. פֿון דער װײַטן ביוראָ האָט זיך נישט געטראָפֿן קײן קלאַנג. אַליסיאַ האָט זיך געהאַלטן פֿאַר זיך, שפּילן די גוטמוטיקע ווײַב בשעתן שאַפֿן אָרט.
  
  איין מינוט איידער מאַי האט צו אַרויסגאַנג דורך די זייַט טירן.
  
  דרייק איז גרייט.
  
  
  * * *
  
  
  די צײט איז זײ פארבײגעפלויגן מיט א שרעקליכע ראטע, אבער בן האט געהאפט, אז קארינס משוגענע געדאנק װעט טראגן פרוכט. דער ערשטער שריט איז געווען צו געפֿינען אויס ווו קאַפּיטאַן קוק ס אָריגינעל לאָגס זענען געהאלטן. דאָס איז געווען אַן גרינג אַרבעט. די דאקומענטן זענען געהאלטן געווארן אין די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס, לעבן לאָנדאָן, אין אַ רעגירונג בנין, אָבער נישט אַזוי זיכער ווי אין די באַנק פון ענגלאַנד.
  
  אַזוי ווייַט אַזוי גוט.
  
  דער ווייַטער שריט איז געווען צו ברענגען היידן. עס האָט געדויערט אַ לאַנג צייַט צו באַקומען זייער פונט. אין ערשטער, היידן געווען גאָר דיסטראַקטיד אָן זיין גראָב, אָבער ווען קאַרין, געשטיצט דורך בן, דערלאנגט זייער פּלאַן, די סי.איי.עי. אַגענט איז טויטלי שטיל.
  
  "וואס ווילסטו?" - האט זי מיטאמאל געפרעגט.
  
  "מיר ווילן, אַז איר זאָלט שיקן אַ וועלט-קלאַס גנב צו די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס אין קיו צו פאָטאָגראַפיע, נישט גאַנווענען, און דעמאָלט E- בריוו מיר אַ קאָפּיע פון די באַטייַטיק טייל פון קוק ס זשורנאַלן. דער טייל וואס פעלט".
  
  ― ביסטו געװען שיכור, בן? עמעס - "
  
  ― דאָס שװערסטע, ― האָט בן געטענהט, ― װעט נישט זײַן די גניבה. איך וועל זיכער זיין אַז דער גנב וועט געפֿינען און שיקן מיר די רעכט טייל."
  
  "וואָס אויב ער ווערט געכאפט?" היידן האט ארויסגעבראכט די פראגע אן טראכטן.
  
  "דעריבער מוז ער זיין אַ וועלט-קלאַס גנב וואָס די סי.איי.עי. קען פאַרמאָגן דאַנק צו דעם אָפּמאַך. און פארוואס, אידעאל, זאל ער שוין זיין אין ארעסט. טאַקע, און היידן, דאָס זאָל אַלע זיין געטאן אין די ווייַטער ביסל שעה. עס קען טאַקע נישט וואַרטן."
  
  "איך בין אַווער פון דעם," היידן קנאַקן, אָבער דעמאָלט איר טאָן איז פאַרווייכערט. ― זע, בן, איך װײס, אַז איר צװײ האָט מען אַרײַנגעשטױבן אין דעם קלײנעם ביוראָ, אָבער איר װילט אפֿשר אַרױסשטיקן דעם קאָפּ פֿון דער טיר און באַקומען די לעצטע אינפֿאָרמאַציע. איר מוזן זיין צוגעגרייט אין פאַל - "
  
  בן האָט אַ קוק געטאָן אויף קאַרין. "אין פאַל פון וואָס? דו רעדסט ווי די וועלט וועט זיך ענדיגן."
  
  היידן'ס שטילקייט האט אים געזאגט אלץ וואס ער דארף וויסן.
  
  נאָך עטלעכע מאָמענטן, האָט זײַן כאַווערטע ווידער גערעדט: "ווי שטאַרק דאַרף איר די דאָזיקע צעטלעך, די דאָזיקע זשורנאַלן? איז עס ווערט צו פּיסען די בריטיש?
  
  "אויב דער בלוט מלך דערגרייכט די טויערן פון גיהנום און מיר מוזן גיין נאָך אים," האָט בן געזאָגט, "זיי וועלן מסתּמא זיין אונדזער בלויז מקור פון נאַוויגאַציע. און מיר אַלע וויסן ווי גוט קוק איז געווען מיט זיין קאַרדס. זיי האָבן געקענט ראַטעווען אונדזער לעבן. "
  
  
  * * *
  
  
  היידען האט געשטעלט איר טעלעפאָן אויף די קאַפּטער פון איר מאַשין און געפרוווט צו באַרויקן איר ומרויק געדאנקען. אירע אויגן האבן באגעגנט מאנא קינימאקי דורך דער ווינטשויב, און זי האט קלאר געפילט, אז דער טעראר בושט אים דורכן מוח. זיי נאָר באקומען די מערסט שרעקלעך נייַעס, ווידער פון יונתן גייטס.
  
  עס איז נישט ווי טערעראַסץ זענען געגאנגען צו שלאָגן קייפל לאָוקיישאַנז אויף אָאַהו.
  
  איצט האָבן זיי געוואוסט אַז עס איז פיל ערגער ווי דאָס.
  
  מאַנאָ איז ארויס, קענטיק געציטערט. - װער איז דאס געװען ?
  
  "בן. ער זאגט אז מיר דארפן זיך אריינברעכן אין די נאציאנאלע ארכיוו אין ענגלאנד, כדי אים צו באקומען א קאפי פון קאפיטאן קוקס לאָגס.
  
  מאַנאָ האָט זיך געכאַפּט. "טו עס. נאר טוה דאס. דער באַרען קאָוואַלענקאָ איז טריינג צו צעשטערן אַלץ וואָס מיר ליבע, היידן. איר טאָן אַלץ אין דיין מאַכט צו באַשיצן וואָס איר האָט ליב. "
  
  "בריטיש-"
  
  "באַקוועם זיי." מאַנאָ האָט זיך פֿאַרלוירן אין זײַן דרוק. היידן האט זיך נישט געכאפט. "אויב די לאָגס וועט העלפֿן אונדז טייטן דעם ממזר, נעמען זיי."
  
  היידן האט אויסגעשטעלט אירע מחשבות. זי האט געפרואװט קלערן דעם מוח. עס וואָלט נעמען עטלעכע רופן צו די סי.איי.עי. אָפאַסיז אין לאָנדאָן און אַ הויך געשריי פון איר באַלעבאָס גייטס, אָבער זי געדאַנק זי קען מיסטאָמע באַקומען די אַרבעט. ספּעציעל אין ליכט פון וואָס גייטס האט נאָר דערציילט איר.
  
  און זי האָט גוט געוווּסט, אַז אין לאָנדאָן איז פֿאַראַן אַ באַזונדערער כיינעוודיקער סי־איי־עי־אַגענט, וואָס קען טאָן די אַרבעט אָן אַ שווייס.
  
  מאנא האט נאך אלץ געקוקט אויף איר, נאך אין שאק. "קען איר גלויבן דעם רופן? קענען איר גלויבן וואָס קאָוואַלענקאָ וועט טאָן נאָר צו דיסטראַקט די ופמערקזאַמקייט פון מענטשן?
  
  היידן האט נישט געקאנט, נאר האט געשװיגן, נאך אלץ צוגעגרײט איר רעדע פאר גאטס און פארן לאנדאן אפיס. אין עטלעכע מינוט איז זי געווען גרייט.
  
  "נו, לאָמיר נאָכגיין איינער פון די ערגסט רופט פון אונדזער לעבן מיט איינער וואָס וועט העלפֿן אונדז באַשטימען ראָלעס," זי געזאגט און דייאַלד די נומער אויף ספּיד רעדל.
  
  אפילו ווען זי האט גערעדט מיט איר באס און פארהאנדלט אויסלענדישע הילף צו כאפן דעם בריטישן נאציאנאלן ארכיוו, האבן די פריערדיגע ווערטער פון יונתן גייטס פארברענט אין איר מיינונג.
  
  עס איז נישט נאָר אָאַהו. די טעראָריסטן פון די בלאַדי קעניג פּלאַנירן צו שלאָגן עטלעכע אינזלען אין דער זעלביקער צייט.
  
  
  קאַפּיטל צוויי און צוואַנציק
  
  
  דרייק האט געכאפט דעם אטעם ווען מיי האט זיך אדורכגעגליטשט דורך די זייטיגע טיר אין גאנצן בליק פונעם באַאַמטער.
  
  "וואָס די-"
  
  דרייק האט געשמייכלט. - ם׳איז מאי־צײט, - האט ער גע־ שעפטשעט, און דערנאך צובראכן דעם מאן מיט א הײמאכער. א ן א קלאנג , הא ט דע ר פארקויפע ר זי ך אומגעקער ט או ן געקלאפ ט ד י ערד . אַלישאַ איז געגאנגען פארביי די לאַמבאָרגהיני, גרייט איר וואָפן. דרייק איז געשפרינגען איבער דעם אומבאוועגלעכער פארקויפער. מאַי געגאנגען געשווינד צוזאמען די צוריק וואַנט, גייט פארביי הינטער אַ אַנטאַטשט מאַקלעראַן פ 1.
  
  זיי זענען געווען בייַ די אָפיס וואַנט אין אַ ענין פון סעקונדעס. דע ר מאנגל פו ן פענצטע ר הא ט געארבע ט ס ײ פא ר ז ײ או ן קעג ן זײ . אָבער עס וואָלט זיין זיכערהייט קאַמעראַס. עס איז געווען נאָר אַ קשיא -
  
  עמעצער איז אַרײַנגעלאָפֿן פֿון דער הינטערשטער טיר, אַ קעלעלע פֿאַרפֿלעקט מיט אָיל, לאַנגע שוואַרצע האָר פֿאַרבונדן צוריק מיט אַ גרינער באַנדאַנאַ. דרייק האט צוגעדריקט זיין באק גלייך קעגן די דינע דיכט צעטיילונג, צוגעהערט צו די סאָונדס וואָס קומען פון אינעווייניק די אָפיס בשעת מייַ פּראַקטיסט די מעכאַניקער ס מווומאַנץ.
  
  זײ האבן נאך נישט געמאכט קײן קלאנג.
  
  אבער דאן האבן זיך ארויסגעריסן דורך די טיר נאך עטליכע מענטשן, און איינער אין אפיס האט ארויסגעלאזט א געשריי. דרייק געוואוסט אַז די שפּיל איז געווען איבער.
  
  "לאָזן זיי האָבן עס."
  
  אלישיע האט געקראכט "פאק יא" און האט געשלאגן די טיר פון אפיס גלייך ווי זי האט זיך געעפנט, דאס האט זי געכאפט דעם מאן'ס קאפ מיט א קראך. אן אנדער מאן איז ארויסגעטרעטן, זיינע אויגן ברייט פארשלאגן, ווען זיי האבן געקוקט אויף א שיינע פרוי מיט א ביקס און די האַלטונג פון א קעמפער וואס ווארט אויף אים. ע ר הא ט אויפגעהויב ן דע ם שאט־גאס . אַליסיאַ האָט אים געשאָסן אין מאָגן.
  
  ער איז צוגעפאלן אין דער טיר. נאך געשרייען זענען געקומען פון אפיס. דער שאק האט זיך אנגעהויבן פארוואנדלען אין פארשטאנד. זיי וועלן באַלד פאַרשטיין אַז עס וואָלט זיין קלוג צו רופן אַ ביסל פריינט.
  
  דרייק האט געשאסן אויף איינעם פון די מעכאניקעס, אים געשלאגן אין מיטן דיך און אים אראפגעקלאפט. דער מאן האט זיך אראפגעגליטשט אויפן מאקלארען, איבערלאזנדיג א שטעג בלוט הינטער זיך. אפילו דרייק האָט זיך צעוויינט. מאַי האָט פאַרקנאַסט דעם צווייטן מענטש און דרייק האָט זיך אומגעקערט צו אַליסיאַ.
  
  "מיר דאַרפֿן צו באַקומען ין."
  
  אַליסיאַ האָט זיך דערנענטערט ביז זי האָט געהאַט אַ גוטן בליק אויפֿן אינערן. דרייק האט זיך געקרישט אויפן דיל ביז ער איז דערגרייכט צו דער טיר. אין זיין קאָפּ, אַליסיאַ פייערד עטלעכע שאָס. דרייק האט זיך כמעט אריינגעכאפט אין דער טיר, אבער אין יענעם מאמענט זענען ארויס א האלבן טוץ מענטשן ארויסגעשפרונגען מיט געצויגע וואפן און געעפענט א פייער.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעדרייט, זיך באַהאַלטן הינטער דער לאַמבאָרגהיני. קויל ן האב ן זי ך געפײפט . די ווינטשויב האָט זיך צעבראָכן. דרייק האט זיך שנעל אוועקגעגליטשט. ער האָט געקענט זען דעם ווייטיק אין די אויגן פון דעם מענטש ווען ער האָט געשאָסן אויף די סופּערקאַרס.
  
  דער אנדערער האט אים אויך געזען. דרייק האט געעפענט א שפאלטן סעקונדע פאר אים און געזען ווי ער פאלט שווער, מיטנעמען איינער פון זיינע חברים.
  
  אַליסיאַ איז אַרויסגעשפּרונגען פֿון הינטער די לאַמבאָרגהיני און געלאַנדעט אַ פּאָר דעקל זעץ. דרייק איז געלאפן צו די פעראַרי, דאַקינג הינטער זייַן ריזיק טירעס. איצט יעדער קויל קאַונץ. ער האט געקאנט זען מאי, פארבארגן פון די אויגן בײם װינקל פון דער אפיס־װאנט, ארײנקוקן אין הינטן, װאו די מעכאניק איז געקומען.
  
  דרײַ פֿון זיי זײַנען געלעגן בײַ אירע פֿיס.
  
  דרייק האט געצוואונגען א קליין שמייכל. זי איז נאָך געווען די שליימעסדיק מאָרד מאַשין. א מאָמענט האָט ער זיך באַזאָרגט וועגן דער באַשערטער באַגעגעניש צווישן מייַ און אַליסיאַ און די צוריקצאָל פֿאַר וועלז 'טויט, אָבער דעמאָלט ער פארשפארט זיין זאָרג אין די זעלבע ווייַט ווינקל ווי די ליבע ער פּעלץ פֿאַר בן, היידן און אַלע זיינע אנדערע פרענדז.
  
  דא ס אי ז ניש ט געװע ן דע ר ארט , װא ו אי ר הא ט געקאנ ט געבן , פרײע ן אי ן דײנ ע בירגערלעכ ע געפילן .
  
  דער קויל האט געטראפען דעם פערארי, איז דורכגעגאנגען דורך דער טיר און ארויס פון דער אנדערער זייט. מיט א טויבענדיקן קראך איז די פראנט פענצטער אויפגעריסן געווארן, גלאז איז געפאלן אין א מיני וואסערפאל. דרייק האט אויסגענוצט די דיסטראקציע ארויסצושפרינגען און שיסן נאך א מענטש וואס איז געווען ענג ביי די אפיס טיר.
  
  אַמאַטשערז, פון קורס.
  
  דא ן הא ט ע ר דערזע ן צװ ײ גרוים ע מענער , װא ם זײנע ן פארלאז ן פו ן אמט , מי ט מאשין־געװער ן אי ן ד י הענט . דרייק'ס הארץ האט זיך געכאפט א קלאפ. ער פלאַשט אַ בילד פון צוויי מער מענטשן הינטער זיי - כּמעט זיכער סקאַרבעררי און פּעטערסאַן, זיי זענען פּראָטעקטעד דורך כייערד מערסענאַריעס - איידער ער געמאכט זיין גוף ווי קליין ווי מעגלעך הינטער די מאַסיוו רייַף.
  
  דער קלאנג פון פליענדיקע קוילן האט אויפגעריסן די אויערן. דעמאָלט דאָס וואָלט זיין זייער סטראַטעגיע. האַלטן אַליסיאַ און אים אונטער הויז אַרעסט ביז די צוויי אָונערז אַנטלויפן אויס די הינטער טיר.
  
  זיי האבן אבער נישט געפלאנט פאר מאי.
  
  דער יאפאנעזער אגענט האט אויפגעהויבן א פאר אראפגעווארפענע פּיסטאלן און איז געקומען ארום דעם ווינקל, שיסעריי אויף די מענער מיט סובמאשין ביקס. אײנע ר אי ז געפלויג ן צוריק , װ י ע ר אי ז געװע ן אנגעקלאפ ט פו ן א מאשין , װא ם הא ט זי ך װילד ע געשאס ן אי ן ביקס , או ן זי ך צעשפרײ ט קאנפעטי ם איבע ר דע ר סטעליע . דער אנדערער האט פארטריבן זײן באלעבאטים הינטער זײן אײגענעם קערבל און איבערגעגעבן זײן ראיה צו מאי.
  
  אַלישאַ האָט זיך אַרויפֿגעלאַכט און געשאָסן איין שיס, וואָס איז דורכגעפֿאָרן דורכן באַק, און אים גיך אַראָפּגעקלאַפּט.
  
  יעצט האבן סקאַרבעררי און פעטערסען אליין ארויסגענומען זייערע וואפן. דרייק האט געשוואוירן. ער דארף זיי לעבעדיק. אין דעם פונט, צוויי מער מענטשן אריין דורך די צוריק און זייַט טירן, געצווונגען מאַי צו נעמען דעקן הינטער די מאַקלעראַן ווידער.
  
  ד י קויל ן הא ט דורכגעפיר ט דע ם קערפער ם פו ן דע ם טײער ן מאשין .
  
  דרייק האט געהערט פון איינעם פון די אייגנטימער ווי א הוואאינער קאלואה חזיר, די עטליכע פארבליבענע מענער האבן זיך צוזאמענגעקליבן ארום זייערע באסעס און האבן געשאסן אויף די קארס און דעריבער די אטאקערס, געלאפן מיט א צעבראכענע שנעלקייט צו דער הינטערשטער גאראזש.
  
  דרייק איז מאָמענטאַלי איבערגענומען. מאַי געהרגעט צוויי פון די באַדיגאַרדז, אָבער סקאַרבעררי און פּעטערסאַן געשווינד פאַרשווונדן אויס די הינטער טיר אונטער אַ האָגל פון קאַווערינג פייַער.
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן און געשאסן, סטרעדיג פאראויס. די גאנצע צייט האט ער זיך פאראויסגעבויגן אויפצונעמען נאך צוויי וואפן. איינער פון די וועכטער ביי דער הינטערשטיר טיר איז געפאלן, האלטנדיג די אקסעלע. דע ר אנדערע ר הא ט זי ך צוריקגעטרעט ן אי ן א בלוט .
  
  דרייק איז געלאפן צו דער טיר, מאַי און אַלישאַ ביי זיין זייַט. מייַ פייערד בשעת דרייק גענומען אַ ביסל שנעל גלאַנסיז, טריינג צו אַססעסס די אָרט פון די נוצן רומז און גאַראַזש.
  
  "נאָר אַ גרויס אָפֿן פּלאַץ," ער האט געזאגט. "אָבער עס איז איין גרויס פּראָבלעם."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט לעבן אים. "וואס?"
  
  "זיי האָבן אַ שעלבי קאָבראַ דאָרט."
  
  מאַי האָט צו אים אַרומגערינגלט די אויגן. "פארוואס איז דאָס אַ פּראָבלעם?"
  
  "וואָס איר טאָן, טאָן ניט דרייען עס."
  
  "איז עס לאָודיד מיט יקספּלאָוסיווז?"
  
  "ניין".
  
  "דעריבער וואָס קען איך נישט נעמען עס אַוועק?"
  
  "ווייַל עס איז שעלבי קאָבראַ!"
  
  "מיר נאָר שאָס אַרויף אַ שאָורום פול פון נאַריש סופּערקאַרס." אַליסיאַ האָט אים עלנבויגן באַזונדער. "אויב איר טאָן ניט האָבן די גאַץ צו טאָן דאָס, באַרען אַוועק."
  
  "קראָפּ". דרייק איז צו איר צוגעשפרונגען. ד י קויל ן הא ט זי ך פארבײגעגײ ט אי ן זײ ן שטערן , או ן הא ט דורכגעפיר ט ד י טינק ע װאנט , פארשװינד ט ד י אויג ן מי ט טינק־שײער . ווי ער האָט זיך דערווארט, האבן די שלעכטע בחורים געשאסן בשעת'ן לויפן. אויב זיי שלאָגן עפּעס, עס וואָלט זיין בלינד גליק.
  
  דרייק האט גענומען צילן, א טיפן אטעם און ארויסגענומען די מענער פון ביידע זייטן פון די צוויי באלעבאטים. ווען זייער לעצטע רימיינדיד באַדיגאַרדז געפאלן, ביידע סקאַרבעררי און פּעטערסאַן סימד צו פאַרשטיין אַז זיי קעמפן אַ לוזינג שלאַכט. ז ײ האב ן זי ך אפגעשטעלט , געװע ר געהאנגע ן בײ ם זײט . דרייק איז צוגעלאָפן צו זיי, זיין פינגער שוין אויפן צינגל.
  
  "קלאַוד," ער געזאגט. "מיר דאַרפֿן קלאַודע, נישט איר. וואו איז ער?"
  
  פון נאָענט, די צוויי באָססעס געקוקט מאָדנע ענלעך. בײד ע האב ן ז ײ געהא ט מיד ע פנימער , פארפלײצ ט מי ט שװערע ר שורות , געבויר ן פו ן יאר ן פו ן גרוים ן באשלוסן . זיינע אויגן זענען געווען קאַלט, די אויגן פון סעודה פּיראַהעס. זײער ע הענט , נא ך אנגעכאפ ט ד י פיסטאלן , האב ן זי ך פארזיכטי ק געבויגן .
  
  מאַי האָט אָנגעוויזן אויף די וואָפן. "וואַרפן זיי אַוועק."
  
  אַליסיאַ סוואַנג איר פאָכער ברייט, מאכן עס מער שווער צו ציל. דרייק קען כּמעט זען די באַזיגן אין די באָססעס 'אויגן. די פּיסטאַלז קראַשט צו די שטאָק כּמעט סיימאַלטייניאַסלי.
  
  "בלוטיק גענעם," אַליסיאַ געמורמלט. "זיי קוקן די זעלבע און פירן די זעלבע. צי די שלעכט גייז אין הימל מאַכן איר אין קלאָונז? און בשעת איך בין אויף די טעמע, פארוואס וואָלט עמעצער דאָ ווערן דער שלעכט באָכער? דאָס אָרט איז בעסער ווי אַ יום טוּב אין זיבעטן הימל."
  
  "וואָס איינער פון איר איז סקאַרבעררי?" האָט מאַי געפֿרעגט, גרינג צוקומען צו דער נקודה.
  
  "איך בין," האט געזאגט דער איינער מיט בלאָנדע האָר. "האָבן איר געזוכט קלאַודע איבער די שטאָט?"
  
  "דאס זענען אונדז," דרייק שושקעט. "און דאָס איז אונדזער לעצטע האַלטן."
  
  אין דער שטילקייט האָט זיך אָפּגעקלונגען אַ שוואַכער קליק. דרייק האט זיך אויסגעדרייט, וויסנדיג אז אליסיע וועט, ווי שטענדיק, שלאָגן דעם ציל. דער גאראזש האט אויסגעזען לײדיק, די שטילקײט איז פּלוצעם שװער װי אַ באַרג.
  
  סקאַרבעררי האט זיי אַ יעלאָויש שמייכל. "מיר זענען אין די וואַרשטאַט. טײלמאל פאלט אלעס זיך אויס״.
  
  דרייק האט נישט געקוקט אויף אלישיע, נאר געצייגט צו איר אז זי זאל כסדר אויפהיטן. עפּעס איז פאַלש. ער איז אַרײַן אַרײַן און האָט זיך אָנגעכאַפּט סקאַרבעררי. מיט אַ שנעל דזשודאָ מאַך, דרייק פּיקט אים אַרויף און האט אים איבער זיין אַקסל, סלאַמינג דעם מענטש שווער אין די באַטאָנען. ווען דער ווייטיק אין סקאַרבעררי ס אויגן איז דורכגעגאנגען, דרייק האט אַ ביקס שפּיציק אויף זיין גאָמבע.
  
  - װאו איז קלאדע? - האב איך געפרעגט.
  
  "קיינמאָל געהערט -"
  
  דרייק האט צעבראכן א מאן'ס נאז. "איר האָט נאָך איין געלעגנהייט."
  
  סקאַרבעררי ס ברידינג איז געווען גיך. דאָס פּנים איז געװען שטרענג װי גראַניט, אָבער די האַלדז־מאַסקעלען האָבן זיך שטאַרק געאַרבעט, איבערגעגעבן נערװאָסקײט און מורא.
  
  "לאָמיר אָנהייבן שיסן אַוועק די ברעקלעך." מאַי'ס ליכטיקע קול האָט צו זיי דערגרייכט. "איך בין לאנגווייליג".
  
  "גאנץ ארנטליך". דרייק האט זיך אפגעשטופט, זיך געטרעטן אויף דער זייט און אנגעצויגן דעם צינגל.
  
  "נאָו!"
  
  סקאַרבעררי ס געשריי האָט אים אָפּגעשטעלט אין די לעצטע מעגלעך מאָמענט. "קלאַודע וואוינט אויף אַ ראַנטש! ינלענדיש פון די צאָפנדיק ברעג. איך קען דיר געבן די קאָואָרדאַנאַץ. "
  
  דרייק האט געשמייכלט. "דעריבער גיין פאָרויס."
  
  אן אנדער קליק. דרייק האט דערזען די מינדסטע באוועגונג און דאס הארץ האט זיך געזונקען.
  
  אוי ניין.
  
  אַליסיאַ פייערד. איר קויל האָט טייקעף דערהרגעט דעם לעצטן שלעכטן בחור. ער האט זיך באהאלטן אין שטאם פון א שעלבי.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף איר. זי האט צוריק געשמײכלט מיט אביסל אַלטע שאָדן. דרייק האט געזען אז זי וועט כאטש זיך ווידער טרעפן. זי האט געהאט א שטארקע כאראקטער, וואס האט געקאנט האנדלען מיט פארלוסט.
  
  ער איז נישט געווען אזוי זיכער אין זיך. ער האט גענוצט סקאַרבעררי צו ייַלן. "אייל זיך צו. דיין פרייַנד, קלאַודע, איז אין אַ גרויס יבערראַשן.
  
  
  קאַפּיטל דריי און צוואנציק
  
  
  היידן און קינימאקא האבן אפילו נישט געהאט צייט צו אנהייבן דעם קאר ווען דרייק האט גערופן. זי האָט דערזען זײַן נומער אויף איר עקראַן און האָט אַ אָטעם אָפּגעאָטעמט.
  
  "דרייק. וואו ביסטו-"
  
  "קיין צייט. איך האב קלאַודע ס אָרט."
  
  "יא, מיר טראַכטן אַזוי אויך, קלוג באָכער. עס איז אַמייזינג וואָס עטלעכע קרימאַנאַלז געבן אַרויף פֿאַר אַ שטיל לעבן."
  
  "ווי לאַנג האָבן איר וויסן? וואו ביסטו?" דרייק פייערד פראגעס ווי אַ בויער סערדזשאַנט געבן אָרדערס.
  
  "פּאַמעלעך אַראָפּ, טיגער. מיר באקומען די נייעס מיט א מינוט צוריק. הערן, מיר גרייטן זיך פֿאַר באַלדיק פּראַל. און איך מיין יעצט, דו שפילט זיך?
  
  "איך בין רעכט. מיר זענען אַלע אַזוי. דער ממזר איז איין שריט הינטער קאָוואַלענקאָ. "
  
  היידן האָט אים דערציילט וועגן די טעראָריסט וואָרענונגען ווען זי האָט געמאָלדן קינימאַקאַ צו פאָר. ווען זי האט פארטיק, איז דרייק געשוויגן.
  
  נאָך אַ מאָמענט ער האט געזאגט, "מיר וועלן טרעפן איר אין הויפּטקוואַרטיר."
  
  היידן האט גיך גערופן בן בלייק'ס נומער. "דיין אָפּעראַציע איז געווען אַ הצלחה. מיר האָפן אַז אונדזער אַגענט אין לאָנדאָן וועט באַקומען איר וואָס איר דאַרפֿן אין די ווייַטער ביסל שעה, נאָך וואָס ער וועט שיקן קאָפּיעס גלייַך צו איר. איך האָפֿן דאָס איז וואָס איר דאַרפֿן, בן.
  
  "איך האָף אַז עס איז טאַקע דאָרט." בן'ס שטימע האט געקלונגען מער נערוועז ווי זי האט אים אמאל געהערט רעדן. "עס איז אַ געזונט טרעפן, אָבער עס איז נאָך אַ טרעפן."
  
  "איך האָפֿן אַזוי אויך".
  
  היידען האט ארויפגעווארפן איר טעלעפאָן אויף די דאַשבאָרד און בלענדיק סטערד אין די גאסן פון וואַיקיקי ווי קינימאַקאַ פארטריבן צוריק צו הויפּטקוואַרטיר. "גאַטעס מיינט אַז אויב מיר קענען געשווינד האַנדלען מיט קלאַודע, מיר קענען האַלטן די אַטאַקס. זיי האָפן אַז קאָוואַלענקאָ קען אפילו זיין דאָרט. "
  
  מאַנאָ האָט געקלעפּט די ציין. "יעדער יינער טוט עס, באַלעבאָס. לאקאלע פאליציי, ספעציעלע קרעפטן. אלעס שרינקט זיך ביז עס פלאצט. די פּראָבלעם איז אַז די שלעכט גייז זענען שוין דאָרט. זיי זאָל זיין. ס'מוז זיין כמעט אוממעגליך אפצושטעלן סיי וועלכע אט-אט אטאקע, לאזט זאגן א האלבן טוץ אטאקעס אויף דריי פאַרשידענע אינזלען."
  
  אַלעמען אין מאַכט איז געווען קאַנווינסט אַז קאָוואַלענקאָ האט פאקטיש באפוילן פילע אַטאַקס צו האַלטן אַלעמען פאַרנומען בשעת ער געגאנגען אין זוכן פון זיין חלום - אַ נסיעה צו וואָס ער האָט געווידמעט די לעצטע טייל פון זיין לעבן.
  
  גיי אין די פוססטעפּס פון קאַפּיטאַן קוק. עס איז בעסער צו גיין איינער דורך איינער. ויספאָרשן ווייַטער פון די טויערן פון גענעם.
  
  היידן האט זיך ארומגעדרייען ווי די הויפטקווארטיר האט זיך ארויסגעהויבן אינדרויסן. עס איז צייט צו שפּילן.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט געברענגט מיי און אליסיע צו די סי.איי.עי. געביידע און זיי זענען גלייך באגלייט געווארן אויבן. מע ן הא ט ז ײ ארײנגעפיר ט אי ן א צימער , װא ם הא ט זי ך גענומע ן מי ט טעטיקײט . ב ײ דע ר װײטע ר עק , זײנע ן היידע ן או ן קינימאקא , געשטאנע ן צװיש ן א מאס ע פאליציאנט ן או ן מיליטער ־ פערזאנען . דרייק קען זען SWAT און די HPD בערגלער מאַנשאַפֿט. ער קען זען יונאַפאָרמז וואָס בלי געהערט צו CIA ספּעציעלע אָפּעראַטיאָנס טימז. אפֿשר אפילו עטלעכע דעלטאַ נירביי.
  
  דער שטן איז בלי ספק אויף די עק פון די בלוט מלך און אויס פֿאַר בלוט.
  
  "צי איר געדענקען ווען דער בלוט מלך געשיקט זיין מענטשן צו באַפאַלן דעם דעסטרויער צו גאַנווענען די מיטל?" ער האט געזאגט. "און זיי געפרוווט צו קידנאַפּ קינימאַקאַ אין דער זעלביקער צייט? איך געוועט עס איז געווען אַ אַקסאַדענטאַל יבערנעמען. זיי נאָר געוואלט צו וויסן די קינימאַקי האַוואַייאַן שפּראַך.
  
  דרייק האט דאן געדענקט אז נישט מיי אדער אלישיע זענען געווען ארום ווען קאוואלענקא'ס מענטשן האבן צוגעטשעפעט דעם דעסטרויער. ער האט געשאקלט מיטן קאפ. "נישט קיין ענין".
  
  דרייק האָט באמערקט אַז בן און קאַרין האָבן פּאַרקט לעבן די פֿענצטער. יעדע ר פו ן ז ײ הא ט געהא ט א גלאז , אי ן דע ר האנט , או ן ז ײ האב ן אויסגעזען , װ י ר ײ פאפיר ן אי ן שול־דיסקאָטעק .
  
  דרייק האט געטראכט צו זיך פארלוירען אין דעם עולם. עס וואָלט זיין גרינג. דער פארלוסט פון קענעדי האט נאך געקאכט אין זיין בלוט, מאכן אים אוממעגליך צו דיסקוטירן. בן איז געווען דאָרט. בן האָט זי געהאלטן ווי זי איז געשטאָרבן.
  
  עס האט צו זיין דרייק. ניט נאָר דאָס. דרייק האט צו פאַרמייַדן איר טויט. דאָס האָט ער געטאָן. די צײַט האָט זיך צעטומלט און אַ מאָמענט האָט ער זיך געפֿונען אין שטוב אין יאָרק מיט קענעדי, עפּעס קאָכן אין קיך. קענעדי האט ארויפגעשפראצט טונקעלע ראם אין די ספאנע און האט אויפגעהויבן ווען עס האט געזיצט. דרייק מאַרינאַטעד די ביפסטייק אין קנאָבל פּוטער. עס איז געווען פּראָסט. עס איז געווען שפּאַס. די װעלט איז װידער געװארן נארמאל.
  
  שטערן האָבן אים געבליצט פֿאַר די אױגן װי פֿאַרפֿאַלענע פֿײַערווערק. דער שלום האָט זיך פּלוצעם אומגעקערט און קולות האָבן זיך אָנגעהויבן קלינגען אַרום אים. עמעצער האט אים עלנבויגן. אן אנדער מענטש האט אויסגעגאסן הייסע קאווע אויף איינעם פון זיינע באלעבאטים און איז געלאפן צו דער קלאָזעט ווי א פלעדערמויז פון גיהנום.
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף אים. "וואָס ס 'גייט אויף, דראַקעס?"
  
  ער האט דורכגעשטופט דעם עולם ביז ער איז געקומען פנים צו פנים מיט בן בלייק. דאָס איז געווען די שליימעסדיק מאָמענט פֿאַר אַ שנעל באַמערקונג פון Dinorock. דרייק האט דאס געוואוסט. בן מיסטאָמע געוואוסט דעם. אבער זײ האבן בײדע געשװיגן. ליכט האט געשטראמט דורכן פענצטער הינטער בן; האָנאָלולו איז געשטאנען געשטעלט דורך זונשייַן, העל בלוי הימל און אַ ביסל רידזשד וואלקנס אַרויס.
  
  דרייק האָט לעסאָף געפֿונען זיין קול. "זענען די CIA קאָמפּיוטערס נוציק?"
  
  "מיר האָפֿן". בן האָט סאַמערייזד די געשיכטע פון קאַפּיטאַן קוק ס נעסיע צו די דיאַמאָנד קאָפּ און געענדיקט מיט די אנטפלעקונג אַז די סי.איי.עי. האט געניצט אַ בריטיש אַגענט צו באַגאַזלענען די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס.
  
  אַליסיאַ איז פּאַמעלעך פאָרויס נאָך געהער די נייַעס פון די יונג באָכער. "בריטיש סופּער גנב? וואָס איז זיין נאָמען?"
  
  בן בלינק אויף די פּלוצעמדיק ופמערקזאַמקייַט. "היידן האָט מיר קיינמאָל געזאָגט."
  
  אַליסיאַ האָט אַ קורץ בליק אויף די סי.איי.עי. אָפּעראַטיווע, דעמאָלט צעבראכן אין אַ טשיקי שמייכל. "אָה, איך געוועט אַז זי האט נישט טאָן דאָס."
  
  "וואס מיינט עס?" קארין האט גערעדט.
  
  אַלישאַ ס שמייכל איז געווען אַ ביסל ראָצכיש. "איך בין נישט ספּעציעל באַוווסט פֿאַר מיין דיפּלאָומאַסי. דריק עס נישט".
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "נאָר אן אנדער אינטערנאַציאָנאַלע פאַרברעכער וואָס אַלישאַ באַרען. דער קונץ איז שטענדיק געווען צו געפֿינען וואָס זי טוט נישט האָבן."
  
  "עס איז אמת," האָט אַליסיאַ געזאָגט מיט אַ שמייכלען. "איך בין שטענדיק געווען פאָלקס."
  
  "נו, אויב דאָס איז דער אַגענט וואָס איך טראַכטן וועגן," מאַי ינערווינד אין זייער שמועס, "ער איז באקאנט צו יאַפּאַניש סייכל. ער איז... אַ שפּילער. און אַ זייער, זייער גוט אָפּעראַטאָר. "
  
  "אזוי ער וועט מיסטאָמע נעמען קעיר פון זיין סוף." דרייק האט שטודירט דעם גליק פון דער פאציפישער שטאט פארשפרייט פאר אים און האט זיך געבענקט נאך אביסל שלום.
  
  "עס איז קיינמאָל געווען אַ פּראָבלעם פֿאַר אים," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "און יאָ, ער וועט באַפרייַען דיין מאַגאַזינז."
  
  בן האט נאך געזוכט צװישן אלישא און הײדן, אבער ער האט געהאלטן בײ דער צונג. דיסקרעשאַן איז געווען דער בעסטער טייל פון אַנטפּלעקונג אין דעם בינע. "עס איז נאָך אַ געבילדעט טרעפן," ער האט געזאגט. "אָבער אויב מיר ענדיקן זיך ביי די טויערן פון גיהנום, איך בין זיכער אַז די רעקאָרדינג קען ראַטעווען אונדזער לעבן."
  
  "איך האָפֿן" - דרייק זיך אויסגעדרייט און געקוקט אַרום די כאַאָס - "עס וועט נישט קומען צו דעם. דער בלאַדי מלך וועט נאָך זיין אין די ראַנטש. אָבער אויב די ידיאָטן וועלן נישט ייַלן, קאָוואַלענקאָ וועט אַנטלויפן."
  
  "קאָוואַלענקאָ." אַליסיאַ האָט געלעקט אירע ליפּן בעת זי האָט דאָס געזאָגט, געניסן פֿון איר נקמה. "איך וועל שטאַרבן פֿאַר וואָס געטראפן מיט הודסאָן. און בורדראו? ער איז אן אנדער איינער וואָס איז טאַקע אנגעצייכנט. " אויך זי האט זיך ארומגעקוקט אין דעם טומלדיקן עולם. "סייַ ווי סייַ, ווער איז דאָ אין באַשולדיקונג?"
  
  ווי אין רעאקציע איז געקומען א קול פון די המון אפיצירן ארום היידן דזשיי. ווען דער ראַש איז געשטארבן אַראָפּ און דער מענטש קען זיין געזען, דרייק איז געווען צופרידן צו זען יונתן גייטס. דער סענאַטאָר איז אים געפֿעלן געוואָרן. אוּן עֶר הָאט זִיךְ מִיט אִים גִיזָאגְט.
  
  "ווי איר וויסן, מיר האָבן אַ קאָוואַלענקאָ ראַנטש אָרט אין אָאַהו," גייטס געזאגט. "דעריבער, אונדזער מיסיע מוזן צונויפשטעלנ זיך פון פיר טיילן. ערשטער, באַוואָרענען אַלע כאַסטאַדזשאַז. צווייטנס, קלייַבן אינפֿאָרמאַציע וועגן סאַספּעקטיד טעראָריסט אנפאלן. דריטנס, געפֿינען דעם מענטש, קלאַודע און קאָוואַלענקאָ. און פערטן, געפֿינען די אָרט פון די אנדערע צוויי ראַנטשעס.
  
  גייטס האט זיך אפגעשטעלט דאס צו לאזן איינזאנקן, און דאן האט ער עפעס געראטן צו מאכן יעדן מאן און פרוי אין צימער טראכטן אז ער קוקט אויף זיי מיט איין אויג. "דאס מוזן זיין געטאן דורך קיין מיטל נייטיק. קאָוואַלענקאָ האָט גערן שטעלן פילע לעבנס אין געפאַר בעשאַס זיין פראַנטיק זוכן. עס ענדיקט זיך היינט".
  
  די טויערן האבן זיך געעפנט. מיט אמאל האט זיך אויפגעהערט דער תוהו ובוהו אין צימער און יעדער האט זיך גענומען שנעל צוריקגיין צו זייערע ערטער. די דעטאַילס האָבן שוין קערפאַלי געדאַנק אויס.
  
  דרייק האט געכאפט היידן'ס אויג. זי האט צו אים א װאונק געטאן מיט דער האנט, אים פארבעטן צו קומען.
  
  "באַקומען יקוויפּט און זאָטל דיין פערד, גייז. מיר וועלן דערגרייכן קלאַדעס ראַנטש אין דרייסיק מינוט."
  
  
  קאַפּיטל פיר און צוואנציק
  
  
  דרייק איז געזעסן מיט זיינע פריינד אין איינעם פון די ליכט העליקאפטערס פון די האוואאי פאליציי דעפארטמענט און געפרואווט אויסקלארן זיין קאפ ווען זיי זענען שנעל געפלויגן צו קלאוד'ס ראנטש. דער הימל איז געווען פּונקט מיט ענלעך העליקאָפּטערס און שווערער מיליטעריש אָנעס. הונדערטער מענטשן זענען געווען אין דער לופט. אנדער ע זײנע ן געװע ן אויפ ן װע ג איבע ר לאנד , זי ך באװעג ן װ י גיך . מערסט פאליציי און מיליטער פערסאנאל זענען געצווונגען צו בלייבן אין האנאלולו און די וואיקיקי געגנט אין פאל וואס טעראר אטאקעס האבן טאקע מאַטיריאַליזירט.
  
  די בלאַדי מלך צעטיילט זייער פאָרסעס.
  
  די סאטעליט בילד האט געוויזן אסאך אקטיוויטעטן ביי דער ראנטש, אבער אסאך דערפון איז געווען קאמאפלאגירט, מאכן עס אוממעגליך צו זאגן וואס איז באמת געשען.
  
  דרייק איז געווען באשלאסן צו שטעלן זיין געפילן פֿאַר קאָוואַלענקאָ אויף האַלטן. גייטס איז געווען גערעכט. ד י באנדיט ן או ן זײע ר זיכערקײ ט זײנע ן ד א געװע ן ד י באשליסנדיק ע פאקטארן . עטלעכע פון די מערסט אַמייזינג סייץ ער האט אלץ געזען אַנפאָולדאַד אונטן און אַרום אים ווען זיי פלו צו די צפון קאָוסט, אָבער דרייק געוויינט יעדער אונס פון זיין וועט צו פאָקוס. ער איז געווען דער זעלנער וואס ער איז אמאל געווען.
  
  ער האט נישט געקאנט זײן קײנער אנדערש.
  
  אויף זיין לינקס, מאַי גערעדט קורץ מיט איר שוועסטער, טשיקאַ, טאָפּל קאָנטראָלירונג איר זיכערקייַט און וועקסל אַ ביסל שטיל ווערטער בשעת זיי קען. עס איז געווען קיין סוד אַז זיי קענען אָנהייבן אַ פול-וואָג מלחמה אָדער גיין אין אַ צוגעגרייט קאַמבאַט זאָנע.
  
  צו דרייק ס רעכט, אַליסיאַ פארבראכט צייט צו קאָנטראָלירן און איבערקוקן איר וועפּאַנז און ויסריכט. זי האט גארנישט געדארפט דערקלערן. דרייק האט נישט געהאט קיין צווייפל אז זי וועט אויספירן איר נקמה.
  
  היידן און קינימאַקאַ זענען געזעסן אַנטקעגן, קעסיידער דריקן זייער מיקראָפאָן און בלערד אויס אָדער באַקומען דערהייַנטיקונגען און אָרדערס. די גוטע נייעס איז געווען אז גארנישט איז געשען אויף אואהו אדער סיי וועלכע אנדערע אינזל. די שלעכט נייַעס איז געווען אַז דער בלוט מלך האט יאָרן צו צוגרייטן פֿאַר דעם. זיי האָבן קיין געדאַנק וואָס זיי זענען געגאנגען אין.
  
  בן און קארין זענען געבליבן אין הויפטקווארטירן. מען האט זיי באפוילן צו ווארטן אויפן אימעיל פונעם אגענט און זיך דאן גרייטן זיך צו די עטוואס שרעקליכע מעגליכקייט אז זיי זאלן דארפן אריינגיין אונטער דימענט קאפ און מעגליך דורכברעכן די טויערן פון גיהנום.
  
  א מעטאַלליק קול געקומען פון די טשאַפּערז געזונט סיסטעם. "פינף מינוט צו דעם ציל."
  
  צי איר ווי עס אָדער נישט, דרייק געדאַנק. מיר זענען איצט אין עס.
  
  דער העליקאפטער האט זיך געפלויגן נידעריג איבערן טיפן טאל, אן אומגלויבליכע ראיה ווען ער איז געפלויגן ארומגענומען מיט צענדליגער אנדערע העליקאפטערס. דאס איז געווען דער ערשטער כוואַליע וואָס איז געווען קאַנסיסטינג פון ספּעציעל פאָרסעס זעלנער. יעדער צווייטער אמעריקאנער מיליטער פריוואטער איז געווען גרייט צו העלפן. לופט קראַפט. נאַווי. אַרמיי.
  
  דאָס קול איז ווידער געקומען. "ציל".
  
  זיי זענען אויפגעשטאנען ווי איינער.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק'ס שיך האבן אנגערירט דאס ווייכע גראז און ער איז טייקעף געווען אונטער פייער. ער איז געווען דער צווייט צו לעצט מענטש צו גיין אויס די טיר. די נעבעך מאַרינע, נאָך פייטינג צוריק, גענומען אַ פול בלאַסט צו די קאַסטן און געשטארבן איידער ער שלאָגן די ערד.
  
  דרייק האט זיך צעשפרייט אויף דער ערד. קױלעטן האָבן אים געפֿײַפֿט איבערן קאָפּ. פארשטומט ע קלאפ ן האב ן געטראפ ן ד י קלאמע ן נעב ן אים . ער האט געשאסן א װאול. ד י מענע ר פו ן בײד ע זײט ן זײנע ן געקראכ ן דור ך ד י גראזן , מי ט ד י נאטירלעכ ע װאלדיק ע בערגלעך .
  
  פאראוי ם הא ט ע ר דערזע ן א הויז , א צװ ײ שטאקיק ע ציגל־סטרוקטור , גארניש ט באזונדער , אבע ר ניש ט געפאס ט פא ר קאװאלענקא ס לאקאלע ר באדערפענישן . אויף לינקס האט ער באמערקט דעם ראַנטש געגנט. וואָס די...?
  
  דערשראקן, אומבאוואפנטע פיגורן זענען צו אים געלאפן. ז ײ האב ן זי ך צעשפרײ ט לינק ס או ן רעכטס , אי ן אל ע ריכטונגען . ער האט געהערט שיסן אין זײן אויערפאן
  
  "פרייַנדלעך שוועבעלעך".
  
  ער האט זיך געגליט פארויס. מאי און אלישע האבן זיך אריבערגעצויגן צו אים רעכטס. צום סוף האָבן די מאַרינעס זיך צוזאַמענגעצויגן און אָנגעהויבן רופן אַ קאָאָרדינירטן פייער מוסטער. דרייק אנגעהויבן צו רירן שנעלער. ד י מענטש ן פאר ן ז ײ האב ן זי ך אנגעהויב ן צוריקציען , ארויסגעקומע ן פו ן זײע ר באהעלטעניש ן או ן זי ך צוגעלאפ ן צו ם הויז .
  
  גרינג טאַרגאַץ
  
  דרייק איז איצט אויפגעשטאנען מיט דער אטאקע קראפט און האט אומגעברענגט מענטשן ווען ער איז געלאפן, אויפהויבן זיין ביקס. ער האט דערזען דעם ארעסטאנטן שפרינגן אויפן גראז, זיך פארט צום הויז. זיי האבן נישט געוואוסט אז די גוטע בחורים זענען אנגעקומען.
  
  דער אַרעסטאַנט האָט זיך פּלוצעם פֿאַרדרײט און געפֿאַלן. די מענטשן פון די בלאַדי מלך שאָס גראָז אויף זיי. דרייק האט געגרמט, געציילט אויפן גאנסלינגער און אראפגעלאזט דעם ממזר'ס קאפ. ער פייערד פּיריאַדיקלי, אָדער פּינדינג מענטשן צו דער ערד אָדער גיידיד מענטשן אַזוי אַז אנדערע קענען ענדיקן זיי אַוועק.
  
  ער האט געזוכט קלאדו. פאר זיי האבן פארלאזט דעם העליקאפטער האט מען זיי אלע געוויזן א פאָטאָ פון דעם בלוט-קעניג'ס דעפוטאט. דרייק האָט געוואוסט אַז ער וועט אָנפירן געשעענישן פון הינטער די סינז, אַנטוויקלען אַ אַנטלויפן פּלאַן. מסתמא פון שטוב.
  
  דרייק איז געלאָפן, נאָך סקאַנינג די געגנט, שיסער טייל מאָל. איינער פון די שלעכטע בחורים איז אויפגעשטאנען פון הינטערן בערגל און איז צו אים געקומען מיט א מאטשעט. דרייק האט פשוט אראפגעלאזט זיין אקסעלע, געלאזט דעם מאמענטום פון זיין קעגנער אים צו טראגן גלייך צו אים, און ער איז צוזאמגעפאלן צו דער ערד. דער מאן האט געטשעפעט. דרייק'ס שטיוול האט צעטרעטן זיין קין. דרייק'ס אנדערע שטיוול האט געטרעטן אויף דער האנט וואס האט געהאלטן די מאשעטע.
  
  דער געוועזענער SAS מאן האט געצילט זיין ביקס און געשאסן. און דעמאָלט מיר אריבערגעפארן אויף.
  
  ער האט נישט צוריקגעקוקט. די הויז איז געווען פאָרויס, עס איז געווען ריזיק, די טיר איז געווען אַ ביסל אָפֿן, ווי צו פאַרבעטן אַרייַנגאַנג. דאָך דאָס איז נישט דער וועג צו גיין. דרייק האט ארויסגעשלעפט די פענצטער ווי ער איז געלאפן, מיט א ציל הויך. אין שטוב האָט זיך אויסגעבראָכן גלאז.
  
  איצ ט האב ן זי ך ארײנגעגאס ן אל ץ מע ר געפאנגענע , פו ן דע ר ראנטש . טײ ל זײנע ן געשטאנע ן אי ן דע ר לאנגע ר גראז , פשו ט געשרײען , אדע ר האב ן זי ך אויסגעזע ן שיא ל געשאקלט . ווען דרייק האט אויף זיי געקוקט, האט ער באמערקט אז רוב פון זיי לויפן אין א גאַנג, פליען פאראויס ווי זיי אנטלויפן פון עפעס.
  
  און דערנאָך האָט ער עס געזען, און זיין בלוט איז געוואָרן אייז.
  
  דער קאָפּ, דער אוממעגליך ריזיקער קאָפּ פון אַ בענגאַלער טיגער, האָט זיך אין ליכטיק נאָכגעיאָגט איבערן גראָז. דרייק האָט נישט געקענט לאָזן די טיגערס כאַפּן זייער רויב. ער איז געלאפן צו זיי.
  
  איך האָב געדריקט דעם ירפאָון. "טיגערס אין די גראָז."
  
  עס איז געווען אַ פלעקל פון שמועסן אין ענטפער. אנדערע האבן אויך באמערקט די בהמות. דרייק וואָטשט ווי איינער פון די אַנימאַלס דזשאַמפּט אַנטו די צוריק פון די פליסנדיק מענטש. די באַשעפעניש איז געווען ריזיק, פעראָושאַס, און אין אַנטלויפן די גאנץ בילד פון כאַאָס און בלוטבאָד. דרייק האט געצוואונגען די פיס צו גיין שנעלער.
  
  נאך א ריזיגע קאפ האט זיך צעבראכן דורכן גראז מיט עטליכע מעטער פאראויס. דער טיגער איז אויף אים צוגעשפרונגען, זיין פּיסק האָט זיך פאַרוואַנדלט אין אַ ריזיקן געראָטן, די ציין זענען אָפּגעוואָרפן און שוין פאַרפלעקט מיט בלוט. דרייק איז געפאלן צו דער דעק און זיך געוואלד, יעדער נערוו אין זיין קערפער איז לעבעדיק און געשריי. קיינמאל פריער האט ער נישט געגליט אזוי גאנץ. קיינמאל פריער איז ער נישט אויפגעשטאנען אזוי שנעל און גענוי. ס'איז געװען, װי א צארטער קעגנער האט אין אים ארויסגעבראכט דעם בעסערן קריגער.
  
  ער האט ארויסגעצויגן א פּיסטויל, זיך אומגעדרײט און געשאסן א קויל אין קאפ אין דעם טיגער. די בהמה איז תיכף געפאלן, א שאָס דורכן מוח.
  
  דרייק האט נישט געכאפט דעם אטעם. ער איז שנעל אריבערגעשפרונגען איבער די גראז צו העלפן דעם מאן וואס ער האט געזען אראפגעפאלן סעקונדעס פריער. דער טיגער האט זיך ארויפגעהויבן איבער אים, געברומט, אירע ריזיגע מוסקלען האבן זיך געבויגן און געקראפט ווען ער האט אראפגעלאזט דעם קאפ צו ביס.
  
  דרייק האט אים געשאסן אין הינטן, געווארט ביז ער האט זיך ארומגעדרייט און אים דערנאך געשאסן צווישן די אויגן. ס׳האט זיך געלאנדעט, אלע פינף הונדערט פונט, אויפן מאן, װאם זי האט געזאלט עסן.
  
  ניט גוט, דרייק געדאַנק. אבער עס איז בעסער ווי צו צעריסן און עסן לעבעדיק.
  
  מ׳האט געהערט געשרײען אין זײן אויער. "באַרען מיר, די מאַמזער זענען ריזיק!" ― נאָך אײנער, דזשאַקקאָ! איינער מער פֿאַר דיין זעקס!
  
  ער האט שטודירט זײן סביבה. קיין צייכן פון טיגערס, נאָר דערשראָקן קאַפּטיווז און דערשראָקן טרופּס. דרייק איז צוריק צוגעלאפן איבער די גראז, גרייט זיך צו נעמען דעק אויב ער וועט זען קיין שונא, אבער אין עטליכע סעקונדעס איז ער צוריק אין שטוב.
  
  ד י פראנט ע פענצטע ר זײנע ן געװע ן צעבראכן . די מאַרינעס זענען ין. דרייק איז נאכגעגאנגען, זיין וויירליס בלועטאָאָטה סיגנאַל מאַרקינג אים ווי פרייַנדלעך. טרעטנדיק איבער דעם צעבראכענע פענצטער־בירטל, האט ער זיך געחידושט, וואו קלאדע אליין קען זיין. וואו וואלט ער יעצט געווען?
  
  א קול האט אים א שושקע געטאן אין אויער. "איך געדאַנק איר לינקס דער פּאַרטיי פרי, דרייקי." אַליסיאַ ס סילקי טאָנעס. "פֿאַר ביידע פון איר."
  
  ער האט זי געזען. טיילווײַז באַהאַלטן בײַם שאַפע, וואָס זי האָט אַרומגערינגלט. יאָשקע, איז זי קוקן דורך זיין DVD זאַמלונג?
  
  מאי איז געװען הינטער איר מיט א ביקס אין דער האנט. דרייק האט צוגעקוקט ווי די יאפאנעזער פרוי האט אויפגעהויבן איר וואפן און עס אנגעוויזן אויפן קאפ פון אליסיע.
  
  "מאַי!" האָט זײַן פֿאַרצווייפֿלט קול געשריגן אין זייערע אויערן.
  
  אַליסיאַ שפּרינגען. מאי ס פנים האט זיך געבויגן אין א קלײן שמייכל. "עס איז געווען אַ האַווייַע, דרייק. איך האָב אָנגעוויזן אויף די שרעק צובינד, נישט אויף אַלישאַ. נאך נישט ".
  
  - אנגסט ? דרייק האט געטשעפעט. - מיר זײנען שוין אינעװײניק.
  
  "די ינפאַנטרי מיינט צו טראַכטן עס איז אויך פארבונדן צו די גרויס ווערכאַוס אין די באַקיאַרד."
  
  אַליסיאַ טרעט צוריק און אַימעד איר פּיסטויל. "פאַרשילטן אויב איך וויסן." ז י הא ט געשאס ן א װאלע ן אי ן דע ר קלײדער . פֿונקען פֿלעגן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהויבן. "דאָס זאָל זיין גענוג."
  
  הײַדן, מיט קינימאַקאַ הײס אויף די פּיעס, האָט זיך אומגעקערט אין צימער. "די שפּײַכלער איז שטאַרק פֿאַרמאַכט. וואונדער פון בובי טראַפּס. די טעק גייז אַרבעט איצט אויף עס. "
  
  דרייק האָט געפילט די אומרעכט פון אַלץ. ― און דאָך קומען מיר אַהער אַרײַן אַזױ גרינג? דאס -"
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט מע ן ב ײ ד י טרעפ ן דערהער ט א גערודער ט או ן א קלאנג , פו ן עמעצ ן אראפגעפארן . שנעל. דרייק האט אויפגעהויבן דעם ביקס און זיך אויפגעהויבן.
  
  און זי פראָזע פון קלאַפּ.
  
  איינער פון קלאַודס מענטשן איז פּאַמעלעך אַראָפּ די טרעפּ, איין האַנט קוועטשן דעם געפאַנגענער האַלדז. אין דער אנדערער האנט האט זי געהאט דעם מדבר אדלער, געצילט אויפן קאפ.
  
  אבער דאָס איז נישט די פול מאָס פון דרייק ס קלאַפּ. א קראנקהייט געפיל האט זיך אויפגעהויבן ווען ער האט דערקענט די פרוי. עס איז געווען קייט האַרריסאָן, די טאָכטער פון גאַטעס 'ערשטע אַסיסטאַנט. דער מענטש וואס איז געווען טייל צו באַשולדיקן אין קענעדי ס טויט.
  
  עס איז געווען זיין טאָכטער. נאך ביים לעבן.
  
  קלאדע'ס מאן האט שווער צוגעדריקט דעם ביקס קעגן איר טעמפל, און זי האט גורם געווען צו פארמאכן די אויגן פון ווייטאג. אבער זי האט נישט געשריגן. דרייק, צוזאַמען מיט אַ טוץ אנדערע אין די צימער, שפּיציק זייער ביקס אויף דעם מענטש.
  
  און נאָך עס האט נישט פילן רעכט צו דרייק. פארוואס איז דער בחור געווען אויבן מיט איין ארעסטאנט? עס האָט אויסגעזען ווי -
  
  "קום צירוק!" - האט דער מאן א געשרײ געטאן, װילד ארויםגעשלעפט די אויגן אין אלע זײטן. די שווייס האט פון אים געדריפט אין גרויסע טראפנס. דער וועג וואס ער האלב געטראגן און האלב געשטופט די פרוי האט געמיינט אז זיין גאנצע וואג איז אויף זיין הינטערשטע פוס. די פרוי האט אים, צו איר קרעדיט, נישט געמאכט גרינג.
  
  דרייק האט אויסגערעכנט אז דער דרוק אויפן צינגל איז שוין א האלבע וועג צום ציל. "רוק אוועק! לאָזן אונדז אַרויס!" דער מאן האט זי אראפגעלאזט נאך א טריט. די ספעציעלע קרעפטן זעלנער האבן זיך נארמאל צוריקגעצויגן, אבער בלויז צו אביסל מער פארנומענע פאזיציעס.
  
  - איך װארנט אײך, אצימער. דער פארשוויצטער האט שווער געאטעמט. "באַקומען אויס פון די פאַקינג וועג."
  
  און דאָס מאָל, דרייק קען זען אַז ער מענט עס. עס איז געווען פאַרצווייפלונג אין זיין אויגן, עפּעס דרייק דערקענט. דער מענטש האט אלץ פארלוירן. װא ס ע ר הא ט געטא , װא ס ע ר הא ט געטון , אי ז ע ס געטא ן געװאר ן אונטע ר א שרעקלעכע ר צװאנג .
  
  - צוריק! דער מאן האט װידער א געשרײ געטאן און גראב אראפגעטריבן די פרוי נאך א טריט. די האַנט, וואָס האָט אַרומגענומען איר האַלדז, איז געווען ווי אַן אײַזערנע שטאַנג. ע ר הא ט געהאלט ן יעד ן טײ ל פו ן זײ ן קערפער , כד י זי ך ניש ט פארשטעל ן װ י א ציל . ער איז אַמאָל געווען אַ זעלנער, מסתּמא אַ גוטער.
  
  דרייק און זיין חברים האָבן געזען די חכמה פון צוריקציענ זיך. זיי האָבן געגעבן דעם מענטש אַ ביסל מער פּלאַץ. ער איז אראפ נאך אפאר טרעפ. דרייק האט געכאפט מאי'ס אויג. זי האט א ביסל געשאקלט מיטן קאפ. זי האט אויך געוואוסט. דאס איז געווען פאַלש. עס איז געווען...
  
  א רויטע הערינג. די מערסט שרעקלעך מין. קלאַודע, קיין צווייפל אויף קאָוואַלענקאָ ס אָרדערס, געניצט דעם מענטש צו דיסטראַקט זיי. אַרטשעטיפּאַל נאַטור פון דער מלך פון בלוט. עס קען זיין אַ באָמבע אין די הויז. די פאַקטיש באַלוינונג, קלאַודע, איז מיסטאָמע געווען אַ מצליח אַנטלויפן פון דער שפּייַכלער.
  
  דרייק האט געווארט, גאנץ גוט. יעדער נערוו אין זיין גוף איז געפרוירן. ער האט אויסגעגאסן דעם קלאפ. זײ ן אטעם האט זיך אפגעשטעלט. זיין מיינונג איז געווען ליידיק. ס'איז איצט גאָרנישט געװען, נישט דער געשפּאַנטער צימער פֿול מיט זעלנער, נישט דער דערשראָקענער אָרעווניק, אַפֿילו נישט דאָס הויז און די דינסטן, װאָס האָבן אים אַרומגערינגלט.
  
  נאָר אַ מילאַמיטער. דערזען קראָסשאַיר. ווייניקער ווי אַ אינטש צו די ציל. איין מאַך. דאָס איז אַלע ער דארף. און שטילקייט איז געווען אַלץ וואָס ער האָט געוואוסט. דער מאן האט דאן אראפגעשטופט קייט העריסאן נאך א טרעפ, און אין יענע שפאלטן סעקונדע פון באוועגונג האט זיין לינקע אויג ארויסגעקוקט פון הינטערן שאַרבן פון דער פרוי.
  
  דרייק האָט עס צעבראָכן מיט איין שאָס.
  
  דער מאן איז צוריקגעשפרונגען, זיך צוזאמגעשטויסן מיט דער וואנט און זיך פארבײ די שרײענדיקע פרוי. ער האט געלאנדעט מיט א קראך, מיטן קאפ ערשט, די וואפן האבן געקלונגען הינטער אים, און דערנאך האבן זיי דערזען זיין וועסטל, זיין מאגן.
  
  קייט האַרריסאָן האָט געשריגן: "ער האָט אַ באָמבע אויף אים!"
  
  דרייק איז געשפרונגען פאראויס, אבער מיי און די גרויסע מארינע האבן שוין געשפרונגען איבערן ברעג פון די טרעפ. די מאַרינע האָט געכאפט קייט העריסאן. מאַי איז אַרײַנגעשפּרונגען איבער דעם טויטן מערסאַנער. איר קאָפּ האָט זיך אויסגעדרייט צו דער וועסטל, צום גראדן.
  
  "אַכט סעקונדעס!"
  
  אלע זענען צוגעלאפן צום פענצטער. אַלעמען אַחוץ דרייק. דער ענגלענדער האט זיך צוגעלאפן װײטער אין שטוב ארײן, זיך צוגעלאפן אויפן שמאלן קארידאר צו דער קיך, מתפלל געווען, אז עמיצער זאל לאזן אפען די הינטערשטע טיר. אַזוי ער וואָלט זיין נעענטער צו קלאַודע ווען די באָמבע איז אַוועק. אַזוי ער האט אַ געלעגנהייַט.
  
  דורך די קאָרידאָר. דריי סעקונדעס דורכגעגאנגען. צו דער קיך. אַ שנעל קוק אַרום. נאָך צוויי סעקונדעס. די הינטערשטע טיר איז פארמאכט.
  
  צייט איז איבער.
  
  
  קאַפּיטל פינף און צוואנציק
  
  
  דרייק האט געעפנט פייער ווי נאר ער האט געהערט די ערשטע אויפרייס. עס וואָלט נעמען אַ רגע אָדער צוויי צו באַקומען דאָרט. די קיך־טיר האָט זיך צעבראָכן פֿון אַ סך קלאַפּן. דרייק איז געלאפן גלייך אויף אים, שיסעריי די גאנצע צייט. ער האָט נישט פּאַמעלעך, נאָר געשלאָגן מיט דער אַקסל און געפֿאַלן דורך די לופט.
  
  די אויפרייס האט געשוועבט הינטער אים ווי אן אנפאלנדיקער שלאנג. א פלאם־צונג האט ארויסגעריסן פון דער טיר און פענסטער, געשאסן אין הימל. דרייק איז געווען ראָולינג. דער אטעם פון פייער האט אים א מאמענט אנגערירט און זיך דאן צוריקגעצויגן.
  
  אָן פּאַמעלעך אַראָפּ, ער שפּרינגען אַרויף ווידער און געלאפן. צעבראכענ ע או ן געשלאסענע , אבע ר שרעקלע ך באשלאםן , הא ט ע ר זי ך צוגעלאפ ן צ ו דע ר גרויםע ר שפײז . ד י ערשט ע זאך , װא ס ע ר הא ט געזע ן זײנע ן געװע ן טויט ע קערפער . עס זענען פיר פון זיי. די טעכניקער היידן האבן איבערגעלאזט צו באקומען צוטריט. ער האט זיך אפגעשטעלט נעבן זיי און געזוכט יעדן איינעם אויף צייכנס פון לעבן.
  
  עס איז קיין דויפעק און קיין קויל ווונדז. זענען די פאַרשילטן ווענט עלעקטראַפייד?
  
  אין אן אנדער מאָמענט עס איז געווען ניט וויכטיק. די פראָנט פון די שפּייַכלער איז אויפגעריסן, שפּאַלטן האָלץ און פלאַמעס שיסער אויס אין אַ ספּעקטאַקיאַלער דעטאַניישאַן. דרייק איז געפאלן צום דעק. ער האט דערהערט דאס ברום פון א מאטאר און האט זיך ארויפגעקוקט פונקט אין דער צייט, צו זען א געלע בלעם שפאצירט דורך די צעבראכענע טירן און פליען שטארק אראפ פון דער פארמאכטער דרייוו.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען. ער איז מיסטאָמע כעדינג צו אַ פאַרבאָרגן העליקאָפּטער, פלאַך, אָדער עטלעכע אנדערע פאַרשילטן בובי טראַפּ. ער האָט נישט געקאָנט וואַרטן אויף פֿאַרשטאַרקונג. ער איז ארײנגעלאפן אין א פארפאלענעם שײער און זיך ארומגעקוקט. ער האט א שאקל געטאן מיטן קאפ אן אומגלויבן. אין יעדער ריכטונג האָט געשײַנט דאָס טיפֿע שײַן פֿון דער פּאַלישטער סופּערקאַר.
  
  סאַלעקטינג די ניראַסט איינער, דרייק פארבראכט טייַער סעקונדעס זוכן פֿאַר די שליסל און דערנאָך געזען אַ סכום פון זיי כאַנגגינג אַרויס די ינער אָפיס. די אַסטאָן מארטין וואַנקוויש סטאַרטעד מיט אַ שליסל און מאַכט קאָמבינאַציע וואָס, כאָטש אַנפאַמיליער צו דרייק, האָט באַקומען זיין אַדרענאַלאַן פּאַמפּינג ווי דער מאָטאָר ראַערד מאַדלי.
  
  די אַסטאָן מארטין איז אַרויסגעפֿלױגן פֿון שפּײַכלער מיט קװיטשענדיקע טירעס. דרייק האט אים אנגעוויזן אין דער ריכטונג פון דעם וואס ער האט געהאפט איז קלאוד'ס שנעלער קאר. אויב דאָס איז געווען נאָר אן אנדער קייַלעכיק פון דיסאָריענטיישאַן, דרייק איז סקרוד. ווי, טאָמער, אַלע פון האַוואַיי. זיי דעספּעראַטלי דארף צו כאַפּן דעם בלוט מלך ס דעפּוטאַט.
  
  ארויס פון די ווינקל פון זיין אויג, דרייק געזען אַליסיאַ האַלטן פּלוצלינג. ער האט נישט געווארט. אין דער הינטן שפּיגל האָט ער דערזען זי מיט ציל אַריינלויפן אין שפּײַגל. גאָט, דאָס קען באַקומען אין קאָנפליקט.
  
  די געל בלער פאָרויס אנגעהויבן צו קוקן ווי אַ הויך-סוף סופּערקאַר, עפּעס רעמאַניסאַנט פון די אַלט פּאָרש לאַ מאַנס קופּעס וואָס וואַן די ראַסע. נאענט צו דער ערד האט ער זיך ארומגעכאפט מיט די קורױען פונעם װעג, זיך אויפגעשפרונגען װי ער לויפט אויף קװאלן. ניט פּאַסיק פֿאַר פּראָסט טעריין, אָבער דעמאָלט דער מייקשיפט וועג געווארן גאָר פּאַווערד עטלעכע מייל העכער.
  
  דרייק האט געשאסן אויף די וואנקוויש, פארזיכטיג אוועקגעשטעלט דאס וואפן אויפן זיצפּלאַץ הינטער אים און צוגעהערט צו די בלועטאָאָטה סאָונדס באַונסינג אַרום אין זיין מאַרך. די ראַנטש אָפּעראַציע איז נאָך אין פול סווינג. ד י באפרײע ן זײנע ן באפרײ ט געװארן . טײ ל זײנע ן געװע ן טויט . עטלעכע גרופּעס פון קלאַודע ס מענטשן זענען נאָך כאָולד אַרויף אין סטראַטידזשיק שטעלעס, פּינדינג די אויטאריטעטן צו דער ערד. או ן ס׳זײנע ן נא ך ארומגעגאנגע ן א האלבע ט צענדלי ק טיגער , װא ם האב ן געמאכ ט א חורבן .
  
  דער ריס צווישן אַסטאָן מארטין און פּאָרש איז רידוסט צו נול. די ענגליש מאַשין איז געווען פיל בעסער אויף פּראָסט ראָודז. דרייק האט זיך געשטעלט גלייך הינטער אים, מיט'ן בדעה צו זיצן נעבן אים, ווען ער האט געזען אין דער הינטערשפּיגל אז אן אנדער סופּערקאַר קומט צו אים.
  
  אַליסיאַ איז דרייווינג אַן אַלט דאַדזש ווייפּער. צוטרוי איר צו טאָן עפּעס מיט די מאַסאַלז.
  
  די דריי אויטאָס האָבן זיך געיאָגט איבער אַ גראָבן טעריין, זיך אויסגעדרייט און זיך אויסגעדרייט אויף לאַנגע שטרייטן. גראז און שמוץ זײנען ארומגעפלויגן און הינטער זײ. דרייק האט דערזען דעם אויסגעפלאסטערט וועג זיך דערנענטערן און געמאכט א באשלוס. ז ײ האב ן געװאל ט לעב ן קלאדע , אבע ר ז ײ האב ן אי ם פריע ר געמוז ט כאפן . ער איז געווען זייער אָפּגעהיט צו פאָרזעצן צו הערן צו די שמועסן אין זיין כעדפאָונז אין פאַל ווער עס יז געמאלדן אַז זיי האָבן געכאפט קלאַודע, אָבער ווי מער די יאָגן געגאנגען אויף, די מער זיכער דרייק געווארן אַז דער מענטש אין פראָנט איז די בלוט מלך ס צווייטער.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן זיין ביקס און צעבראכן די אסטאן'ס ווינטשויב. נאך א מאמענט פון געפערליכע גליטשן, האט ער צוריקגעכאפט קאנטראל און געשאסן א צווייטע רונד אויפן אנטלויפן פארש. קויל ן האב ן זי ך דורכגעריסן .
  
  דער מאַשין האָט קוים פּאַמעלעך אַראָפּ. ע ר הא ט זי ך אװעקגעפיר ט אוי ף א נײע ם װעג . דרייק האט געעפענט פייער ווען דער Le Mans דרייווער האט פארשנעלערט, קויל קייסעס צעוואָרפן אויף די לעדער זיצפּלאַץ לעבן אים. עס איז צייט צו ציל צו די טירעס.
  
  אבער גלייך אין דעם מאָמענט, איינער פון די העליקאָפּטערס פארגרעסער זיך זיי אַלע, צוויי פיגיערז לענד זיך אויס פון די עפענען טירן. דער העליקאפטער האט זיך ארומגעדרײט פארן פארש און האט געשװעבט זײטװײז. ווארענונג שאָס רייַסן שטיקער אויס פון די וועג אין פראָנט פון אים. דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ מיט אומגלויב ווי א האנט האט זיך ארויסגעשטעלט פונעם דרייווער'ס פענצטער און האט אנגעהויבן שיסן אויפן העליקאפטער.
  
  גלײך, גלײכצײטיק, האָט ער אַראָפּגענומען דעם פֿוס פֿונעם אַקסעלעראַטאָר און די הענט פֿון דער סטירינג, גענומען צילן און אױסגעלאָזט אַ באַשולדיקונג פֿון אַמביציע, בקיאות און ניט באַטראַכט. אַליסיאַ ס ווייפּער קראַשט אין זיין אייגן מאַשין. דרייק האָט צוריקגענומען קאָנטראָל, אָבער געזען די ביקס פליען דורך די ווינטשויב.
  
  אבער זיין משוגע שאָס געארבעט. ער האט געשאסן דעם אנטלויפנדיקן דרייווער אין עלנבויגן, און איצט האט דער אויטא געשלאגן. אָפּשטעל. דרייק האט פּלוצלינג אפגעשטעלט דעם אַסטאָן, ארויסגעשפרונגען און געשווינד געלאפן צו דער פאסאזשירן טיר פון דער פארש, זיך אפגעשטעלט אויפצוהייבן זיין ביקס און די גאנצע צייט האלטן זיין ראיה אויפן קאפ.
  
  "אָפּלאָזן דיין וואָפן! טו עס!"
  
  "איך קען נישט," איז דער ענטפער. - דו האסט מיך געשאסן אין דער ארעם, מיר צו פאקן, דו נארישע חזיר.
  
  דער העליקאָפּטער האָט זיך געשוועבט פארויס, אירע ראָטאָרס האָבן גערוימט ווען איר דונערדיקער מאָטאָר האָט אָפּגעטרייסלט די סאַמע ערד.
  
  אלישיא איז צוגעגאנגען און געשאסן אויפן פארש'ס זייט שפיגל. אלס א קאָלעקטיוו האבן זיי זיך אויסגעדרייט לינקס און רעכטס, ביידע באַדעקן דעם מאַן הינטערן ראָד.
  
  טראָץ די גראַמאַסע פון יסורים אויף דעם מענטש 'ס פּנים, דרייק דערקענט אים פון די פאָטאָגראַפיע. עס איז געווען קלאַוד.
  
  עס איז צייט צו באַצאָלן.
  
  
  * * *
  
  
  בן בלייק איז געווען אַ קלאַפּ ווען זיין מאָביל טעלעפאָן קלינגט. עמולאַטינג דרייק, ער אויך סוויטשט צו Evanescence. Amy Lee 'ס טשילינג וואָקאַלס אויף "Lost in Paradise" בישליימעס מאַטשט אַלעמען ס שטימונג אין דעם מאָמענט.
  
  דער אויפשריפט אינטערנאציאנאל איז ארויס אויפן עקראַן, דער רוף וואלט נישט געווען פון א מיטגליד פון זיין משפחה. אָבער, אין ליכט פון די אַרבעט פון די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס, עס קען זיין פֿון קיין נומער פון רעגירונג יידזשאַנסיז.
  
  - יא ?
  
  "בן בלייק?"
  
  די פחד האט אים געקראצט מיט שארפע פינגער. "ווער איז דאס?"
  
  "זאג מיר". די שטימע איז געווען קולטורעל, ענגליש און גאָר זיכער. "גלייך יעצט. זאָל איך רעדן מיט בן בלייק?
  
  קארין איז צו אים צוגעגאנגען, לייענען דעם גרויל אויפן פנים. "יא".
  
  "פייַן. גוט געטאן. איז עס געווען אַזוי שווער? מייַן נאָמען איז דניאל בעלמאָנטע.
  
  בן האָט כּמעט אַראָפּגעלאָזט זײַן טעלעפאָן. "וואס? ווי די גיהנום זענען איר - "
  
  א שטראָם פון מעהודערדיק געלעכטער האָט אים אָפּגעשטעלט. "אָפּרוען. נאָר אָפּרוען מיין פרייַנד. איך בין סאַפּרייזד, צו זאָגן דער מינדסטער, אַז אַלישאַ מייל און דיין כאַווערטע האָבן נישט דערמאָנען מיין ... סקילז.
  
  בן ס מויל האט געגאפט, נישט געקאנט זאגן קײן װארט. קארין האט א זאג געטאן די װערטער, גנב? פון לאנדאן? איז ער?
  
  בן ס פּנים האָט דאָס אַלץ געזאָגט.
  
  ― האָט די קאַץ דײַן צונג געביסן, מיסטער בלייק? אפֿשר איר זאָל אָנטאָן אַרויף דיין שיין שוועסטער. ווי איז קארין?"
  
  דער דערמאָנונג פֿון זײַן שוועסטערס נאָמען האָט אים אַ ביסל דערוועקט. "וואו האסטו באקומען מיין נומער?"
  
  "זייט נישט פאַרניכטיקט צו מיר. צי איר טאַקע טראַכטן עס וועט נעמען צוויי שעה צו דורכפירן די פּשוט אָפּעראַציע איר געבעטן מיר צו טאָן? אדער האב איך פארבראכט די לעצטע פערציק מינוט צו לערנען אביסל וועגן מיינע... בעלי חסדים? המ? נעמען דיין צייט מיט דעם, בלייקי.
  
  "איך טאָן ניט וויסן עפּעס וועגן איר," בן האט דיפענסיוולי. - איך האב דיר געראטן - - האט ער זיך אפגעשטעלט. "דורך -"
  
  "דיין כאַווערטע? איך בין זיכער אַז עס איז געווען. זי קען מיר גאַנץ גוט. "
  
  "וואָס וועגן אַליסיאַ?" קארין האט געשריגן, פרובירט ארויסווארפן דעם מענטש פון באלאנס. זיי זענען ביידע געווען אַזוי סאַפּרייזד און אַזוי יניקספּיריאַנסט, אַז עס איז אפילו נישט געקומען צו זיי צו וואָרענען די סי.איי.עי.
  
  א מאמענט איז שטיל געװארן. "דאס מיידל אַקשלי סקערז מיר, צו זאָגן איר דעם אמת."
  
  בן ס מאַרך סימד צו אָנהייבן צו פונקציאָנירן. "הער בעלמאָנטע, די נומער וואָס איר האָט געבעטן צו נאָכמאַכן איז זייער ווערטפול. אַזוי ווערטפול - "
  
  "איך פֿאַרשטיין עס. עס איז געווען געשריבן דורך קאַפּיטאַן קוק און איינער פון זיינע מענטשן. בעשאַס זיין דריי נעסיע, קוק געמאכט מער דיסקאַוועריז ווי קיין אנדערע מענטש אין געשיכטע."
  
  "איך מיין נישט קיין היסטארישן ווערט," האָט בן געקלאַפּט. "איך מיינען, עס קען ראַטעווען לעבן. איצט. היינט״.
  
  "טאַקע?" בעלמאָנטע איז געווען עכט אינטערעסירט. "ביטע זאג מיר".
  
  "איך קען נישט". בן האָט זיך אָנגעהויבן פילן אַ ביסל פאַרצווייפלט. "ביטע. העלף אונז".
  
  "עס איז שוין אויף דיין אימעיל," האָט בעלמאָנטע געזאָגט. ― איך װאָלט אָבער נישט געװען, װאָס איך בין, װען איך װאָלט אײַך נישט געװיזן װאָס איך בין װערט, װאָלט איך? הנאה געהאט. "
  
  בעלמאָנטע האָט געענדיקט דעם רוף. בן האָט אַרויפֿגעוואָרפֿן זײַן טעלעפֿאָן אויפֿן טיש און אַ ביסל סעקונדעס געקליקט אויף זײַן קאָמפּיוטער.
  
  אין פולע, הערליכע קאָלירן האָבן זיך דערשינען די געפעלנדיקע בלעטער פון דעם שעף'ס זשורנאַלן.
  
  "שטאַפּל פון גיהנום," בן לייענען הויך. "קוק האָט עס נאָר געטראָפן צו מדרגה פינף און דאַן זיך אומגעקערט. גאָט, איר קענט דאָס הערן, קאַרין? אפילו קאַפּיטאַן קוק האט נישט דערגרייכן די מדרגה פינף. דאָס ... דאָס ..."
  
  "א ריזיק סיסטעם פון טראַפּס." קארין האט שנעל געלײענט איבער זײן פלײצע, איר פאטאגראפישע זכרון ארבעט איבער־צייט. "די ביגאַסט, קרייזיאַסט טראַפּ סיסטעם טאָמיד ימאַדזשאַנד."
  
  ― און אױב ס'איז אַזױ גרױס און געפֿערלעך און אױסגעאַרבעט... ― האָט בן זיך צו איר געקערט. "ימאַדזשאַן די ינאָרמאַטי און באַטייַט פון דעם נס וואָס דאָס פירט צו."
  
  "אומגלייבלעך," האט קאַרין געזאגט און לייענען אויף.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט ארויסגעצויגן קלאַודע פון דער דערשאסענער אויטאָ און האָט אים בערך אַריינגעוואָרפן אויפן וועג. זײנ ע געשרײע ן פו ן װײטיק ן רײס ן ד י לופט , דערטרונקע ן אפיל ו ד י ברום ן פו ן העליקאפטער .
  
  "שוטים! איר וועט קיינמאָל האַלטן עס. ער שטענדיק ווינס. פאַרשילטן, מיין אָרעם טוט וויי, דו ממזר!
  
  דרייק האָט געבראַכט זיין מאַשין ביקס צו דער אָרעם לענג און קנעלט אויף קלאַודע ס קאַסטן. "נאָר אַ ביסל פראגעס, באַדי. דאַן די דאָקטוירים וועט פּאָמפּע איר פול מיט עטלעכע טאַקע געשמאַק דרעק. וואו איז קאָוואַלענקאָ? ער איז דא?"
  
  קלאַודע האָט אים געגעבן אַ שטיינערדיק פּנים, כּמעט פאַרדראָסן.
  
  "אָוקיי, לאָמיר פּרובירן עפּעס סימפּלער. עד בודראו. וואו איז ער?"
  
  "ער האָט גענומען די וויקי-וויקי וועבשיפל צוריק צו וואַיקיקי."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "וואו זענען די אנדערע צוויי ראַנטשעס?"
  
  "פאַרשווונדן." קלאַודס פּנים האָט זיך צעבראָכן אין אַ שמייכל. "אַלץ איז פאַרפאַלן".
  
  "עס איז גענוג". אַליסיאַ האָט צוגעהערט איבער דרייק'ס אַקסל. זי איז ארומגעגאנגען, אנגעװײנט מיט דעם ביקס אויף קלאדעס פנים, און פארזיכטיק געשטעלט איר שטיוול אויפן צעבראכענער עלנבויגן. א רעגע געשריי האט צעפאלן די לופט.
  
  "מיר קענען נעמען דעם ווי ווייַט ווי איר ווילט," דרייק וויספּערד. "קיינער איז דאָ נישט אויף דיין זייַט, פרייַנד. מיר זענען אַווער פון טעראָריסט אנפאלן. אָדער רעדן אָדער שרייַען. עס איז נישט קיין ענין צו מיר."
  
  "אָפּשטעל!" קלאַודע ס ווערטער זענען כּמעט אַנלייקליאַבאַל. "פּוש ... ביטע."
  
  "דאס איז בעסער". אַליסיאַ יזד דעם דרוק אַ ביסל.
  
  "איך בין געווען מיט די בלוט מלך פֿאַר פילע, פילע יאָרן." קלאַודע האָט געשפּילט. ״אבער איצט לאזט ער מיך איבער. ער לאָזט מיך צו שטאַרבן. פוילן אין חזיר לאַנד. צו דעקן דיין טאָכעס. אפֿשר נישט." קלאדע האט געפרואװט זיך אויפזעצן. "קראָפּ".
  
  אלע זײנען געװארן פארזיכטיק, דרייק האט ארויסגעצויגן א ביקס און געצילט אויף קלאדעס שאַרבן. "רויִק".
  
  "ער וועט באַדויערן דעם." קלאַודע איז געווען פּראַקטאַקלי סידינג פון כּעס. "איך בין ניט מער זאָרגן וועגן זיין שרעקלעך נקמה." סארקאזעם האט אויסגעגאסן פון זײן טאן. "איך טאָן ניט זאָרגן. איצט איז ניט מער לעבן פֿאַר מיר.
  
  "מיר פֿאַרשטיין." אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. "איר האַס דיין פאַקינג בויפרענד. נאָר ענטפֿערן די סעקסי זעלנער ס פראגעס."
  
  עס איז געווען אַ ביפּינג געזונט אין דרייק ס עאַרפּיס. א מעטאַלליק קול האָט געזאָגט: "דער ערשטער טויער מיטל איז געפֿונען געוואָרן. עס מיינט אַז קאָוואַלענקאָ האָט דאָס איבערגעלאָזט. "
  
  דרייק האט א בלינק געטון און א קורצע בליק א קוק געטאן אויף אלישיא. פארוואס וואָלט דער בלוט מלך לאָזן די טויער מיטל אין אַ צייט ווי דאָס?
  
  פּשוט ענטפֿערן. ער האט עס נישט געדארפט.
  
  "קאָוואַלענקאָ קאָפּ דיאַמאָנד קאָפּ, רעכט? צו די טויערן פון פּעלע, אָדער גיהנום, אָדער עפּעס אַנדערש. דאָס איז זיין לעצט ציל, רעכט? "
  
  קלאדע האט געמאכט א פנים. "די לעגענדע וואָס ער האָט געפֿונען איז געווארן אַן אָבסעסיע. א מענטש רייך אויסער אַלע חלומות. א מענטש וואס קען באקומען וואס ער וויל. וואס טוט ער?
  
  "אבעסעד מיט עפּעס ער וועט קיינמאָל האָבן?" אַליסיאַ סאַגדזשעסטיד.
  
  "א מענטש אַזוי קלוג, אַזוי ריסאָרספאַל, איז געווארן אַ נעוראָטיק ידיאָט יבערנאַכטיק. ער ווייסט אַז עס איז עפּעס אונטער דעם פאַרשילטן ווולקאַן. ער האט אלעמאל געמורמלט אז ער איז דער בעסטער קאך. דער קוק האָט זיך טאַקע צוריקגעקערט אין שרעק. אָבער ניט דמיטרי קאָוואַלענקאָ, ניט דער בלאַדי מלך; ער וואלט ווייטער געגאנגען.'
  
  אפילו דרייק פּעלץ אַ סערדזש פון פאָרבאָדינג. "האָט קוק זיך אומגעקערט? וואס פאר א גיהנום איז דארטן?"
  
  קלאַודע האָט אַ שמייכל געטאָן, דערנאָך געקרימט פון ווייטיק. "קיינער ווייסט נישט. אָבער איך רעכן אַז קאָוואַלענקאָ וועט זיין דער ערשטער צו וויסן. ער איז איצט אויפן וועג אהין״.
  
  דרייק ס האַרץ דזשאַמפּט אויף דעם אינפֿאָרמאַציע. ער איז איצט אויפן וועג אהין. עס איז געווען אַ צייט.
  
  ד י צײ ט זײנע ן מא י או ן א האלב ט צענדלי ק זעלנע ר צוגעקומע ן צ ו זײ . אלע האבן זיך צוגעהערט מיט אכטונג.
  
  דרייק געדענקט די אַפּקאַמינג אַרבעט. "מיר דאַרפֿן ראַנטש לאָוקיישאַנז. און מיר וועלן Ed Boudreau. "
  
  קלאַודע האָט איבערגעגעבן די אינפֿאָרמאַציע. נאָך צוויי ראַנטשעס, איינער אויף קאַאַי, די אנדערע אויף די גרויס אינזל. באָודרעאַו איז געווען אויף זיין וועג צו קאַוואַיי.
  
  "וואָס וועגן טעראָריסט אנפאלן?" - האט מאי שטיל געפרעגט. "איז דאָס נאָר אן אנדער פּלאַנעווען?"
  
  און איצט קלאדע'ס פנים האט זיך טאקע אויסגעשטרעקט מיט אזא פארצווייפלונג און ליידן, אז דרייקעס מאגן איז געפאלן דורכן דיל.
  
  "ניין". קלאַודע האָט געקרימט. "זיי זענען פאַקטיש. זיי קענען עפענען אין קיין מאָמענט."
  
  
  קאַפּיטל זעקס און צוואנציק
  
  
  בן און קארין זענען צוגעגאנגען צום פענצטער, יעדער מיט א קאפיען פון קאפיטאן קוקס געהיימע זשורנאלן. ווען זיי לייענען און רילייענען די מעשוגאַס וואָס עס כּולל, בן געפרעגט זיין שוועסטער וועגן די מאָדנע נאַטור פון די בלוט מלך.
  
  "קאָוואַלענקאָ האָט געמוזט האָבן פּלאַנירט צו גיין אויף דער רייזע ווען די פּאָרטאַטיוו דעוויסעס זענען געפֿונען געוואָרן. ער איז צו גוט צוגעגרייט צו האָבן אָרגאַניזירט אַלץ אין די לעצטע וואָכן. "
  
  - יארן - האט קארין געמורמלט. "יאָרן פון פּלאַנירונג, פיר און שמירן די רעכט ווילז. אבער פארוואס האט ער געפארשט דעם ריזיקן אפעראציע צו פארן א ביסל קיין בערמודע?
  
  בן האט געשאקלט מיטן קאפ אויף איינע פון די פארגאנגען וואס ער האט געלייענט. "משוגע זאכן. נאָר משוגע. עס איז געווען בלויז איין זאַך וואָס קען מאַכן אים טאָן דאָס, שוועסטער.
  
  קארין האט א קוק געטאן אויפן װײטן אקעאן. "ער האָט געזען עפּעס וועגן דעוויסעס וואָס זענען שייך צו דיאַמאָנד העאַד."
  
  "יא, אָבער וואָס?"
  
  "נו, אין די סוף, דאָך גאָרנישט זייער וויכטיק." ז ײ האב ן צוגעקוק ט ד י שאקלענ ע קעפ , װע ן ד י קאמערא־בילדע ר זײנע ן בראָדקאַסט געװאר ן פו ן ד י בלוט־מלך ס ראנטש . זיי געוואוסט אַז דער מעגאַלאָמאַניק האט לינקס דער טויער מיטל הינטער. - ער דארף עס נישט.
  
  "אָדער ער גלויבט אַז ער קען נאָר נעמען עס צוריק אין וויל."
  
  הינטער זיי, אויף די אַפּעריישאַנאַל ופּלינק, זיי געהערט דרייק שרייַען אויס די אינפֿאָרמאַציע ער איז געווען עקסטראַקט פון Claude פֿאַר אַזוי לאַנג.
  
  בן האט געבליצט אויף קארין. "ער זאגט אַז דער בלאַדי מלך איז שוין אין דיאַמאָנד העאַד. עס מיינט-"
  
  אבער קארינס אומגעריכט געשריי האט אים פארפרוירן די נעקסטע ווערטער אין האלדז. ער איז נאכגעגאנגען איהר בליק , פארקלאפט די אויגן און געפילט ווי זיין וועלט צעברעקלט זיך .
  
  שוואַרץ רויך פון קייפל יקספּלאָוזשאַנז ביילאָוד פון האָטעל פֿענצטער צוזאמען וואַיקיקי ביטש.
  
  איגנארנדיק דעם גערויש וואס קומט פון די אפיס ארום אים, איז בן געלאפן צו דער וואנט און אנגעצונדן די טעלעוויזיע.
  
  זיין מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען. דאָס מאָל איז דאָס געװען זײַן טאַטע. זיי מוזן זיין וואַטשינג טעלעוויזיע אויך.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק און די זעלנער, וועלכע זענען נישט געווען פארנומען מיט צו נעמען כאַסטאַדזשאַז אָדער באַזיגן די ווייניק פארבליבענע קעשענעס פון קעגנשטעל, געזען די בראָדקאַסט אויף זייער יפאָנעס. זייער אַפּאַראַט קאַמאַנדער, אַ מענטש מיטן נאָמען זשאנסאן, כאַקט אין מיליטעריש אַנדרויד דעוויסעס און קאָנטאַקט די רירעוודיק קאַמאַנד פּאָסטן אין האָנאָלולו גלייַך ווי די געשעענישן אַנפאָולד.
  
  "באָמבס עקספּלאָדעד אין דריי האָטעלס אין וואַיקיקי," דער קאַמאַנדער ריפּיטיד. "איך איבערחזרן. דריי. מיר זעגל מערב פון די ברעג. Kalakuau Waikiki. כוואַליע צו אָחנה." דער קאמאנדיר האט זיך צוגעהערט א מינוט. ״זיי זגינען אויפגעריסן געווארן אין ליידיגע צימערן, מאכן פאניק... עוואקואציעס... שיין פיל... כאַאָס. האָנאָלולו נויטפאַל באַדינונגס זענען אויסגעשטרעקט צו די שיעור. "
  
  "דאס איז אַלע?" דרייק אַקשלי פּעלץ עטלעכע רעליעף. עס קען האָבן געווען פיל ערגער.
  
  "וואַרט -" דער קאָמאַנדיר ס פּנים געפאלן. "אוי ניין".
  
  
  * * *
  
  
  בן און קאַרין וואָטשט אין גרויל ווי סינז סוויטשט אויף די טעלעוויזיע פאַרשטעלן. די האָטעלן זענען געשווינד עוואַקואַטעד. מענער און פרויען זענען געלאפן, געשטופט און געפאלן. ז ײ האב ן געשריג ן , באשיצ ט זײער ע ליב ע או ן געװײנט , װע ן ז ײ האב ן שטאר ק ארומגענומען . דער האָטעל שטעקן איז געקומען נאָך, קוקן שטרענג און דערשראָקן, אָבער האַלטן קאָנטראָל. פאליציי און פייערלעשער זענען אריין און ארויסגעגאנגען לאבי און האטעל צימערן, און זייער אנוועזנהייט איז געשפירט געווארן פאר יעדן האטעל. די טעלעוויזיע בילד איז פאַרשווינדן ווען דער העליקאָפּטער איז געפלויגן, אנטפלעקט אַ גלענצנדיק מיינונג פון וואַיקיקי און די ראָולינג היללס ווייַטער, די מאַדזשעסטי פון די דיאַמאָנד העאַד ווולקאַן און די וועלט-באַרימט קוהיאָ ביטש, איצט צעשטערט דורך די סטאַנינג דערזען פון הויך-העכערט האָטעלס ספּייינג רויך און פלאמען פון זײערע צעשטארבענע װענט און פענצטער.
  
  דער טעלעוויזיע עקראַן קליקט ווידער. בן האָט געגאַסט און קאַרינס האַרץ האָט זיך געשפּרונגען. זיי האבן אפילו נישט געקענט רעדן איינער מיטן אנדערן.
  
  דע ר פערטע ר האטעל , אי ן דע ר גאנצע ר װעלט , אי ז פארכאפ ט געװאר ן דור ך מאַסקט ע טעראריסטן . ווער עס יז, וואָס איז געשטאַנען אין זייער וועג, איז דערשאָסן געוואָרן אויפן טראָטואַר. דע ר לעצטע ר הא ט זי ך ארומגעדרײט , או ן א שאקל ק געטא ן מי ט דע ר פויסט , אויפ ן שװעװירנדיק ן העליקאפטער . איידער ער איז אריינגעקומען אין האטעל און פארשפארט די טיר הינטער זיך, האט ער דערשאסן און אומגעברענגט א ציווילער, וועלכער האט זיך געכאפט נעבן א פארקערטן טאַקסי.
  
  "אָה מיין גאָט". קארינס קול איז געווען שטיל. "וואָס וועגן די אָרעמע מענטשן אינעווייניק?"
  
  
  * * *
  
  
  "די מלכּה עלאַ מאָאַנאַ איז ינוויידיד דורך אַרמד מענטשן," דער קאַמאַנדער דערציילט זיי. "באַשליסן. טראָגן אַ מאַסקע. איך האָב נישט מורא צו הרגענען". ער האט געדרײט זײן מערדערישן בליק צו קלאדע. "ווי פילע מער אַטאַקס וועט זיין, איר בייז מאַמזער?"
  
  קלאַודע האָט אויסגעזען דערשראָקן. "קיין," ער געזאגט. "אויף אָהו."
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט. ער האט געמוזט טראכטן. ע ר הא ט זי ך געמוז ט װידע ר אריענטירן . דאס איז געווען וואָס קאָוואַלענקאָ געוואלט, זיי אַלע דיסטראַקטיד. דער פאַקט איז געווען אַז קאָוואַלענקאָ געוואוסט אַז עס איז עפּעס סטאַנינג פאַרבאָרגן טיף אונטער די דימענט קאָפּ, און ער איז געווען אויף זיין וועג צו לייגן פאָדערן צו אים.
  
  עפּעס וואָס קען אפילו העכערן די גרויל פון די אנפאלן.
  
  זיין קאַנסאַנטריישאַן האָט זיך אומגעקערט. גאָרנישט האט געביטן דאָ. די אַטאַקס זענען טיימד בישליימעס. זיי סיימאַלטייניאַסלי פאַרקריפּלט זעלנער, די אַרמיי און נויטפאַל באַדינונגס. אבער גאָרנישט האט געביטן, זיי האָבן ניט געפונען דעם בלוט מלך, אַזוי ...
  
  פלאן ב איז אריבערגעפירט געווארן אין אקציע.
  
  דרייק האָט באַוויזן צו מייַ און אַליסיאַ. היידן און קינימאקא זענען שוין געווען נאענט. דער גרויסער האוואאינער האט אויסגעזען שאָל־געשאקלט. דרייק האָט צו אים שפּיציק געזאָגט: "ביסט איר גרייט פֿאַר דעם, מאַנאָ?"
  
  קינימאַקאַ האָט כּמעט געראָטן. "איך בין רעכט."
  
  "פּלאַן ב," דרייק געזאגט. "קאָוואַלענקאָ איז נישט דאָ, אַזוי מיר האַלטן זיך צו אים. די איבעריקע זעלנער װעלן דאָס פֿאַרשטײן אין אַ מינוט. היידן און מאי, איר זענט זיך איינגעשריבן אין דער אטאקע אויף קאואי. מאַנאָ און אַלישאַ, איר פאַרבינדן די אַטאַקע אויף די גרויס אינזל. גיין צו די ראַנטשעס. היט ווי פילע ווי איר קענען. און אַליסיאַ... ― זײַן פּנים האָט זיך פֿאַרוואַנדלט אין אויסגעשניטן אייז. "איך רעכנט זיך אויף איר זאלט באגײן מארד. זאל דער ממזר Boudreaux שטאַרבן אַ ברוטאַלן טויט.
  
  אַליסיאַ האָט אַ נאָד. עס איז געווען די געדאַנק פון דרייק צו האַלטן מאַי און אַלישאַ באַזונדער ווען זיי איינגעזען אַז זיי וועלן האָבן צו שפּאַלטן זייער מאַנשאַפֿט. ער האט נישט וועלן צו וועלז טויט און אנדערע סיקריץ צו קומען צווישן ראַטעווען לעבן און סטאָפּפּינג די פייַנט.
  
  Claude ס הויך-פּיטשט קול געכאפט דרייק ס ופמערקזאַמקייַט. "קאָוואַלענקאָ פינאַנסט אנפאלן אויף אָאַהו, קאַאַי און די גרויס אינזל נאָר צו באַקומען דיין ופמערקזאַמקייַט. טיילן און קאַנגקער איר. איר קענט נישט שלאָגן דעם מענטש. ער גרייט זיך שוין יאָרן״.
  
  מאַט דרייק האָט אויפגעהויבן זיין וואָפן. "דעריבער גיי איך אים נאכגיין דורך די טויערן פון גיהנום און אים עסן צום שטן". ער כעדאַד צו די לאַסט העליקאָפּטער. "קום אויף, מענטשן. לאָדן זיך. "
  
  
  * * *
  
  
  בן האָט זיך גיך אויסגעדרייט ווען זיין מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען. עס איז געווען דרייק
  
  - גרייט?
  
  "היי מאַט. איר זענט זיכער? גייען מיר טאַקע אוועק?"
  
  "מיר גייען טאַקע אַוועק. גלייך יעצט. צי האָט איר באַקומען וואָס איר דאַרפֿן פון דניאל בעלמאָנטע?
  
  "יא. אָבער ער איז אַ ביסל שוואַך - "
  
  "פייַן. האָט איר באַשטימט די קלאָוסאַסט אַרייַנגאַנג צו די לאַוואַ רער?
  
  "יא. עס איז אַ גייטיד קהל וועגן צוויי מייל פון דיאַמאָנד העאַד. די האַוואַייאַן רעגירונג האט סימילאַרלי געחתמעט יעדער באקאנט אַרייַנגאַנג. אין רובֿ פאלן, דאָס טוט נישט האַלטן אפילו אַ באשלאסן קינד פון באַקומען אין.
  
  "גאָרנישט העלפֿט. הער, בן. כאַפּן קאַרין און באַקומען עמעצער צו נעמען איר צו דעם לאַוואַ רער. שיקן מיר די קאָואָרדאַנאַץ. טאָן עס איצט ".
  
  "די מיינסט עס ערענסט? מיר האָבן קיין געדאַנק וואָס איז דאָרט אַראָפּ. און דעם טראַפּ סיסטעם? דאָס איז העכער פון אכזריות. "
  
  "מוט, בן. אָדער, ווי Def Leppard האט עס געזאגט - זאל ס שטיין. "
  
  בן האָט געשטעלט זײַן טעלעפֿאָן אויפֿן טיש און טיף אָטעם גענומען. קארין האט ארויפגעלײגט איר האנט אויף זײן פלײצע. זײ האבן בײדע געקוקט אויפן טעלעװיז. דע ר פארשטעלער ס שטימע ן אי ז געװע ן געשפּאנט .
  
  "... דאָס איז טעראָריזם אויף אַ וואָג קיינמאָל געזען פריער."
  
  "דרייק איז רעכט," האָט בן געזאָגט. "מיר זענען אין מלחמה. מיר דארפן אראפווארפן דעם הויפט קאמאנדיר פון אונזערע שונאים".
  
  
  קאַפּיטל זיבן און צוואנציק
  
  
  דרייק האט אלנגעזאמלט אַכט מיטגלידער פון די דעלטאַ מאַנשאַפֿט, וואָס זענען געווען אַסיינד צו אים אין פאַל ויספאָרשונג פון די טיף קאַוועס איז פארלאנגט. ז ײ זײנע ן געװע ן רעלױו ע װעטעראנ ן פו ן דע ר אפטײלונג , ד י דערלעבטסט ע או ן יעדע ר מענטש ן הא ט אמאל , אוי ף עפע ם פארלאז ט ארט , דורכגעפיר ט זײ ן אײגענע ם אפעראציע .
  
  איידער זיי באָרדאַד די העליקאָפּטער, דרייק סטעפּט אויס מיט זיין פרענדז פֿאַר אַ מאָמענט. דער בלוט קעניג האט שוין צעטיילט די הוואאיישע און רעגירונגס קראפטן, און יעצט האט ער זיי געזאלט צעטיילן.
  
  "זייט זיכער." דרייק האט אלעמען א קוק געטאן אין די אויגן. היידן. מאי. אַליסיאַ. קינימאַקאַ. "מיר וועלן האָבן צו פאַרברענגען נאָך איין נאַכט אין גיהנום, אָבער מאָרגן מיר אַלע זיין פריי."
  
  פֿון מאַנאָ האָט מען געקראָגן אַ נאַקן און אַ גראַמען.
  
  "גלויבן עס," דרייק געזאגט און אויסגעשטרעקט זיין האַנט. נאָך פיר הענט געקומען צו אים. "בלייב נאָר לעבן, גייז."
  
  דערמיט האט ער זיך אויסגעדרייט און געלאפן צום ווארטן העליקאפטער. דעלטאַ סקוואַד איז געווען פינישינג זייער ויסריכט און איצט גענומען זייער ערטער ווען ער באָרדיד. "א גוטן חברה". ער האט געהאט א שטארקן יארקשיר אקצענט. "גרייט צו רייַסן דעם מאַשקע-סאָוקינג חזיר באַזונדער?"
  
  "בויאַ!"
  
  "באַרען." דרייק האט געווייקט צום פּילאָט, וועלכער האָט זיי אויפגעהויבן אין דער לופט. ע ר הא ט א לעצט ע מא ל צוריקגעקוק ט אוי ף דע ר ראנטש , או ן דערזע ן א ז זײנ ע חברי ם שטײע ן נא ך אי ן זעלב ן קרײז , קוקנדי ק אי ם גײן .
  
  וועט ער אלץ זען זיי אַלע לעבעדיק ווידער?
  
  אויב ער האט דאס געטאן, וואלט געווען ערנסטע חשבון. ער וואָלט האָבן צו מאַכן עטלעכע אַנטשולדיקונגען. עטלעכע שרעקלעך ריאַלאַטיז ער וועט האָבן צו קומען צו באַפרידיקן מיט. אָבער מיט קאָוואַלענקאָ ס טויט, עס וואָלט געווען גרינגער. קענעדי וואלט געווען נקמה אויב נישט געראטעוועט. און איצט אַז ער איז געווען פעסט אויף דעם שטעג פון דעם בלוטיקן מלך, זיין שטימונג איז שוין געשוועבן אַ ביסל העכער.
  
  אבער די לעצט חשבון צווישן מייַ און אַלישאַ קען זיין אַלע דעם אויף זיין קאָפּ. צווישן זיי איז געווען עפּעס ריזיק, עפּעס שרעקלעך. און וועלכער עס איז, דרייק איז ינוואַלווד. און געזונט.
  
  עס האָט נישט געדויערט לאַנג ביז דער העליקאָפּטער איז אָנגעקומען צו בן'ס קאָאָרדינאַטעס. דער פּילאָט האָט זיי געלאַנדעט אויף אַ פלאַך שטיק ערד בערך הונדערט יאַרדס פון דעם קליינטשיק קאָמפּלעקס. דרייק האט געזען אז בן און קארין זיצן שוין מיט די רוקן קעגן דעם הויכן פלאץ. זײערע פנימער זײנען געװען אין גאנצן װײס פון שפאנונג.
  
  ער דארף זיין דער אַלט דרייק פֿאַר אַ בשעת. די מיסיע דארף בן בלייק אין זיין בעסטער, אין זיין קולאַסט, און בשעת בן איז געווען פירינג אויף אַלע סילינדערס, קאַרין איז פידינג אַוועק פון אים. די הצלחה פון דער מיסיע איז אָפענגען אויף זיי אַלע זייַנען אין דער בעסטער פאָרעם פון זייער לעבן.
  
  דרייק האט סיגנאלירט פאר די דעלטא זעלנער, איז ארויסגעקומען פונעם העליקאפטער, ארומגערינגלט מיט געוואלדיגע לופט לופט און געלאפן צו בן און קארין. "אלעס איז גוט?" - האט ער געשריגן. ― האָסטו געבראַכט די קלאָץ?
  
  בן האָט זיך אַ נײַד געטאָן, נאָך אַ ביסל נישט זיכער, ווי אַזוי ער זאָל זיך פֿילן וועגן זײַן אַלטן פֿרײַנט. קארין האט אנגעהויבן צובינדן די האר אין הינטערן קאפ. "מיר זענען גאָר לאָודיד, דרייק. איך האף אז איר האט צוריק געברענגט עפעס א גוטס. "
  
  דעלטא סאלדאטן האבן זיך ארומגערינגלט ארום זיי. דרייק האט געקלאפט פאר איין מאן, א גרויסער בארדירט מענטש מיט טאַטוז אויפן האלדז און געווער ווי א בייקער. "דאָס איז מיין נייַע פרייַנד, די רופן צייכן איז קאָמאָדאָ, און דאָס איז זיין מאַנשאַפֿט. מאַנשאַפֿט, טרעפן מיין אַלט פרענדז, בן און קאַרין בלייק.
  
  אומעטום זײנען געװארן ניקן און גראמען. צוויי זעלנער זענען געווען פאַרנומען מיט קלייַבן די סימבאָליש פּאַדלאָקק וואָס איז געווען פּריווענטיד מענטשן פון אַראָפּגיין איינער פון האַוואַיי ס באַרימט לאַוואַ רער. נאך א פאר מינוט האבן זיי זיך צוריקגעצויגן און דער טויער איז געבליבן אפן.
  
  דרייק איז אריין אין דעם קאמפאני. די באַטאָנען פּלאַטפאָרמס האָט געפירט צו אַ מעטאַל טיר וואָס איז געווען זיכער פארשפארט. רעכטס איז געשטאנען א הויכער פאסט, אויף וועלכן א דרייטירנדיקע זיכערהייטס-קאמערע האט איבערגעזוכט די געגנט. קאָמאָדאָ האָט געשלאָגן די זעלבע צוויי זעלנער פאָרויס צו זאָרגן פֿאַר די טיר.
  
  "צי איר האָבן קיין הינץ וועגן וואָס מיר און מיין מענטשן זענען וועגן צו באַקומען אין?" קאָמאָדאָס הייזעריק קול האָט בען זיך צעוויינט.
  
  "אין די ווערטער פון Robert Baden-Powell," האָט בן געזאָגט. "זייט גרייט".
  
  קאַרין האָט צוגעגעבן: "פֿאַר אַלץ."
  
  בן האָט געזאָגט, "דאָס איז דער דעוויז פון בוי סקאָוט."
  
  קאָמאָדאָ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ און געמורמלט "געעקס" אונטערן אָטעם.
  
  בן האָט זיך אַרײַנגעשטעלט הינטער דעם גראָבן זעלנער. "סײַ־ווי, פֿאַרוואָס רופֿן זיי דיך קאָמאָדאָ? איז דיין ביס סאַמיק?"
  
  דרייק האט ינטעראַפּטיד איידער די דעלטאַ קאַפּיטאַן קען ריספּאַנד. "זיי קענען רופן עס אַ לאַוואַ רער, אָבער עס איז נאָך אַ פּשוט אַלטמאָדיש טונעל. איך וועל דיך נישט באַליידיקן מיט אויסלייגן די געוויינלעכע פּראָטאָקאָלן, נאָר דאָס וועל איך אייך זאָגן. היט זיך פֿאַר בובי טראַפּס. בלאַדי מלך איז אַלע וועגן גרויס דיספּלייז און צעשיידונג טעקניקס. אויב ער קען אונדז איזאָלירן, מיר זענען טויט מענטשן."
  
  דרייק געגאנגען פאָרויס, דזשעסטשערינג פֿאַר בן צו גיין ווייַטער און קאַרין צו נאָכפאָלגן קאָמאָדאָ. דע ר קלײנע ר שוכטע ר הא ט ניש ט געמאכ ט נא ר א פאר ן גרוים ע לאקער ם או ן א שטויביקע ר טעלעפאן . ע ס הא ט געשמעק ט פו ן מור ף או ן פײכט , או ן הא ט זי ך געקלאג ט מי ט דע ר טיפע ר פרימארדישע ר שטילקײט , װא ס אי ז געהאנגע ן אי ן דע ר לופט ן פאראויס . דרייק געגאנגען פאָרויס און באַלד געפונען וואָס.
  
  דע ר ארײנגאנג צו דער לאװא־רער איז געװען בײ זײערע פיס, א ריזיקער לאך האט אראפגעפירט אין דער קריכנדיקער פינצטערניש.
  
  "ווי ווייַט איז עס?" קאָמאָדאָ איז געשטאַנען פאָרויס און וואַרפן אַ שײַנען שטעקן. די מיטל פלאַשט און ראָולד פֿאַר אַ ביסל סעקונדעס איידער שלאָגן די שווער שטיין. "נעבן. זיכער עטלעכע ראָפּעס, גייז. אייל זיך צו."
  
  בשעת די זעלנער געארבעט, דרייק צוגעהערט ווי בעסטער ער קען. פֿון דער טינטער פֿינצטערניש איז נישט געקומען קײן קלאַנג. ער האָט אָנגענומען אַז זיי זענען עטלעכע שעה הינטער קאָוואַלענקאָ, אָבער ער האָט בדעה צו געשווינד כאַפּן זיך.
  
  אַמאָל זיי האָבן אַראָפּגענידערט און געפלאנצט זייער פֿיס פעסט אויף די גלאַט שטאָק פון די לאַוואַ רער, דרייק גאַט זיין בערינגז און כעדאַד צו דיאַמאָנד העאַד. די רער האט זיך ענג, געזונקען און געבויגן. אפילו די דעלטאַ מאַנשאַפֿט מאל פאַרפאַלן זייער וואָג אָדער סקרייפּט זייער קעפ רעכט צו דער אַנפּרידיקטאַביליטי פון די וואַלקאַניק שטיל. צוויי מאָל האָט עס זיך אויסגעדרייט שארף, און דרייק האָט זיך געטראָפן אין פּאַניק ביז ער האָט פאַרשטאַנען אַז די מילד קורווע איז שטענדיק אין דער ריכטונג פון דיאַמאָנד העאַד.
  
  ע ר הא ט געהאלט ן ד י אויג ן אוי ף דע ם ראנד־געװײטער . אונטערערדישע פינצטערניש האט זיך פארמאכט איבער זיי פון אלע זייטן. "ליכט פאָרויס," דרייק פּלוצלינג געזאגט און פארשטאפט.
  
  עפעס איז ארויסגעשפרונגען פון דער פינצטערניש. א גלאק קאלטע לופט פון אונטן. ער האט זיך אפגעשטעלט און שטודירט דעם ריזיגן לאך פאראויס. קאָמאָדאָ איז צוגעגאַנגען און האָט געוואָרפן נאָך אַ שײַנען שטעקן.
  
  דאס מאל איז ער געפאלן ארום פופצן פוס.
  
  "פייַן. קאָמאָדאָ, איר און דיין מאַנשאַפֿט זענען גרייט. בן, קאַרין, לאָמיר אַ קוק טאָן אין די דאָזיקע זשורנאַלן".
  
  ווען די דעלטאַ מאַנשאַפֿט שטעלן אַרויף אַ שטאַרק דרייַפוס איבער די דזשאַגד לאָך, דרייק געשווינד לייענען די פאָאָטנאָטעס. זײנ ע אויג ן האב ן זי ך פארגרײסט , אײדע ר ע ר הא ט אפיל ו פארענדיק ט דע ם ערשט ן בלאט , או ן ע ר הא ט טי ף אטעם .
  
  "בלוטיק גענעם. איך מיין אז מיר דארפן גרעסערע וואפן״.
  
  בן האט אויפגעהויבן אן ברעם. "עס זענען נישט בולאַץ מיר דאַרפֿן דאָרט אַראָפּ. דאָס זענען די מוחות. "
  
  "נו, צומ גליק איך האָבן ביידע." דרייק האט אויפגעהויבן זיין ביקס. "איך טראַכטן אויב מיר דאַרפֿן צו הערן צו עטלעכע דרעק מוזיק צוזאמען דעם וועג, מיר וועלן ווענדן צו איר."
  
  "עגגס. איך איצט האָבן Fleetwood Mac אויף מיין יפּאָד.
  
  "איך בין שאַקט. וועלכע ווערסיע?
  
  "איז עס מער ווי איין?"
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "איך טראַכטן אַלע קינדער זאָל אָנהייבן זייער בילדונג ערגעץ." ער האט א װינק געטאן צו קארין. "ווי זענען מיר טאן, קאָמאָדאָ?"
  
  "געטאן".
  
  דרייק איז געשטרעטן פאראויס, אנגעכאפט דעם שטריק וואס איז צוגעבונדן צום דרייפאד, און אראפגעשטופט די משונה-גלאנדע רער. ווי נאר די שיך האבן אנגערירט די דנאָ, האט ער זיך געצויגן און די אנדערע האבן זיך אראפגעריסן איינס ביי איינער. קאַרין, אַ טריינד אַטלעט, געראטן די אַראָפּגאַנג מיט יז. בן האָט זיך אַ ביסל געראַנגל, אָבער ער איז געווען יונג און פּאַסיק און יווענטשאַוואַלי לאַנדיד אָן ברייקינג אַ שווייס.
  
  "פאָרווערטס". דרייק איז שנעל געגאנגען אין דער ריכטונג פון דימענט העאד. "היט דיין צוריק. מיר ווערן נענטער."
  
  דער דורכפאָר האָט אָנגעהויבן אַראָפּגיין. דרייק האט זיך בעקיצער געוואונדערט וויאזוי א לאַוואַ רער קען זיין דיווערטיד פון זיין נאַטירלעך לויפן, אָבער דעמאָלט איינגעזען אַז די מאַגמאַ זיך וואָלט צווינגען זיין וועג דורך די וועג פון מינדסטער קעגנשטעל מיט כעליש קראַפט אין זיין צוריק. די לאַוואַ קען נעמען קיין ווינקל עס געוואלט.
  
  נאָך עטלעכע מינוט און דרייק האָט זיך ווידער אָפּגעשטעלט. עס איז געווען אן אנדער לאָך אין די שטאָק פאָרויס, דאָס מאָל קלענערער און בישליימעס ראַונדיד. ווען קאָמאָדאָ האָט אַראָפּגעלאָזט דעם גלײַכן שטעקן, האָבן זיי געשאַפֿן, אַז דער שטיל איז בערך דרײַסיק פֿיס טיף.
  
  "אפילו מער געפערלעך," דרייק געזאגט. "היט זיך אויף זיך, איר צוויי."
  
  ע ר הא ט דא ן באמערקט , א ז ד י ליכטי ק פו ן ד י גלאנצ ן שטעק ן שפיגלט ן זי ך ניש ט פו ן קײ ן שטײנערנ ע װענט . זײ ן מאראנץ־ליכ ט הא ט זי ך ארײנגענומע ן פו ן דע ר ארומיק ע פינסטערניש . אונטער זײ איז געװען א גרויםע קאמער.
  
  ער האט סיגנאלירט פאר שטילקייט. אלס איינעם האבן זיי זיך צוגעהערט צו אלע קלאנגן וואס קומען פון אונטן. נאָך אַ מאָמענט פון גאַנץ שטילקייַט, דרייק גענומען די ראַפּעל שטריק און סוואַנג זיך איבער די ליידיק שטיל. ער האָט זיך גיך אַראָפּגעגליטשט אין דער לענג, ביז ער איז געווען אונטער דער סטעליע.
  
  נאָך קיין ראַש. ער האט צעבראכן נאך א האלבן טוץ גלאנצן שטעקנס און זײ ארײנגעװארפן אין דער צעל אונטן. ביסלעכווייַז, אַן ומנאַטירלעך ליכט אנגעהויבן צו בליען.
  
  און מאַט דרייק לעסאָף געזען וואָס ווייניק מענטשן האָבן געזען פריער. א גרויסער רעקטאנגילער צימער א לאנגער בערך פופציג מעטער. בישליימעס גלאַט שטאָק. דרײַ געבויגענע װענט, אויף װעלכע עס זײַנען אױסגעקריצט עטלעכע אַלטע צײכנס, ניט אונטערשיידן אין אַזאַ װײַט.
  
  און דאַמאַנייטינג איין וואַנט איז די קערווד אַרטשוויי אַז אַזוי פאַסאַנייטיד קאַפּיטאַן קוק. די טיר אין אים וואָס האט אַזוי קאַפּטיווייטיד דעם בלוט מלך. און די כאָרערז און וואונדער וואָס קען ליגן ווייַטער, אָנגעפילט מאַט דרייק און זיין קאַמפּאַניאַנז מיט אַזאַ שרעק.
  
  זיי געפונען די טויערן פון גיהנום.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און צוואנציק
  
  
  היידען האט זיך שטארק אנגעהאלטן ווען דער העליקאפטער האט זיך באנקירט אין הימל, און האט זיך שנעל געטוישט אין לויף. איר לעצטע דערזען פון קינימאַקי איז געווען די שטענדיק שטיפעריש אַליסיאַ מייל פּושינג אים אין אן אנדער העליקאָפּטער. דער ראיה האט זי געכאפט, אבער איר פראקטישע זייט האט געוואוסט, אז ווען עס קומט צו קאמף, האט מאנא געהאט די בעסטע שטיצע אין די געשעפטן אין פארעם פון א משוגענע ענגלישע פרוי.
  
  אזוי אויך היידן. מאַי איז געזעסן לעבן איר, שטיל און פרידלעך, ווי אויב זיי זענען כעדינג צו די נאַפּאַליש קאָוסט צו זען די וועלט-קלאַס סייץ. ד י איבעריק ע זיצ ן זײנע ן פארנומע ן געװאר ן דור ך קראקע ס זעלנער . קאַאַי איז געווען וועגן צוואַנציק מינוט אַוועק. גייטס האט פּונקט קאָנטאַקט איר צו באַריכט אַ טעראָריסט אַטאַק אין די קוקוי גראָווע אָפֿן-לופט מאָל אויף קאַאַי. א מענטש טשיינד זיך צו אַ פּאַרענטשע אַרויס די שלאָס Jamba Juice / Starbucks אָרט אויף די צפון זייַט פון דעם קאָמפּלעקס. עמעצן מיט שטיקער דזשאַמטעקס אנגעשפארט צום קערפער און מיטן פינגער אויפן צינגל פון א פרימיטיוון דעטאנאטאר.
  
  דער מאן האט אויך געהאט צוויי אויטאמאטישע וואפן און א בלועטאָאָטה כעדסעט און האט פארמיטן סיי וועלכע פון דעם רעסטאראן'ס באטראנטן צו פארלאזן.
  
  אין גייטס אייגענע ווערטער. "דער אידיאָט וועט קלאר הענגען אין דאָרט ווי לאַנג ווי ער קען, און ווען די אויטאריטעטן מאַכן זייער מאַך, ער וועט ופרייַסן. רוב פון די קאואי פאליציי קראפט איז אוועקגעשטעלט געווארן אויף דער סצענע, אוועק פון דיר. "
  
  "מיר וועלן האַלטן די ראַנטש זיכער, האר," האָט היידן אים פאַרזיכערט. "מיר דערוואַרטן דאָס."
  
  "מיר האבן דאָס, מיס דזשיי. איך רעכן מיר וועלן זען וואָס קאָוואַלענקאָ ס פּלאַנז זענען פֿאַר די גרויס אינזל ווייַטער.
  
  היידן האט צוגעמאכט די אויגן. קאָוועלענקאָ האט שוין פּלאַנירונג דעם באַפאַלן פֿאַר יאָרן, אָבער פֿראגן פארבליבן. פארוואס געבן אַרויף די טויער מיטל? פארװא ם אװעקגײ ן מי ט אז א ברום ? קען דאָס זיין זיין פּלאַן ב? אַז, טראָץ דער פאַקט אַז די אויטאריטעטן געשווינד יקספּאָוזד אַלע זיין השתדלות און ינסטאַגייטיד אַ בלאַדי ווענדעטאַ קעגן דרייק, זיין פרענדז און משפחות, ער אויסדערוויילט דעם וועג צו באַקומען די גרעסטע רום.
  
  אָדער, האָט זי געטראַכט, טאָמער האָט ער גענוצט די אַלטע, אַלטע סטראטעגיע פון שאַפן דאָ גענוג גערודער, אַז אייערע אַקשאַנז זאָלן דאָרטן ניט באַמערקן.
  
  ס'איז נישט קיין ענין, האט זי געטראכט. אירע געדאנקען זענען געווען וועגן בן און די געפערליכע אויפגאבע וואס ער איז געווען אויף. זי וואלט דאס קיינמאל נישט געזאגט פון פליכט, אבער זי האט אים אנגעהויבן טייער ליב האבן. די פליכט וואָס זי האָט געפילט צו איר פאטער איז נישט פאַרשווינדן, אָבער עס איז געווארן ווייניקער דרינגלעך נאָך דעם שרעקלעך טויט פון קענעדי מאָר. פאַקטיש לעבן ביץ די אַלט הבטחות קיין טאָג.
  
  ווען דער העליקאָפּטער איז דורכגעלאָפן דורך די העל בלויע האַוואַייאַן הימל, הייַדען האט געזאגט אַ תפילה פֿאַר בן בלייק.
  
  דערנאָך האָט איר טעלעפֿאָן געקלונגען. ווען זי האָט געקוקט אויפן עקראַן, האָבן אירע ברעמען זיך געשאָסן פאַרחידושט.
  
  - העלא - האט זי תיכף געענטפערט. "וויאזוי גייט עס?"
  
  "ויסגעצייכנט, דאַנקען דיר, אָבער דעם קבר עקספּלעריישאַן געשעפט האט איין ערנסט זייַט ווירקונג. מיין באַן איז כּמעט ניטאָ. "
  
  היידן האט געשמייכלט. "נו, טאָרסטען, עס זענען סאַלאַנז פֿאַר אַזאַ זאַך."
  
  "צווישן קאָמאַנדע־פּאָסט און קבר? נישט עכט."
  
  "אַוודאי, איך וואָלט ווי צו שמועסן, טאָרסטען, אָבער איר שוועדן קלייַבן דיין אייגענע מאָומאַנץ."
  
  ״ פארשטאנען . איך געפרואווט רופן דרייק ערשטער, אָבער עס איז גלייך צו ווויסמייל. ער איז גוט?"
  
  "בעסער ווי ער איז געווען, יאָ." היידן האט געזען די הימל-ליינע פון קאאאיי לויפט אויף רעכטס. "הערן-"
  
  ― איך װעל גיך זײַן. די אָפּעראַציע דאָ איז געווען מצליח. גאָרנישט ריכיינדלעך. אַלץ איז געווען ווי דערוואַרט און אין צייט. אָבער... טאָרסטן האָט זיך אָפּגעשטעלט, און היידן האָט געהערט ווי ער כאַפּט דעם אָטעם. "עס איז היינט געשען. איך וואָלט זאָגן אַז עפּעס מיינט 'אַוועק'. איר אמעריקאנער קען רופן עס עפּעס אַנדערש.
  
  - יא ?
  
  "איך האָב באַקומען אַ רוף פון מיין רעגירונג. פו ן מײ ן פארמיטלערײ ט צ ו דע ר שטאט־מיניסטער . הויך מדרגה אַרויסרופן. איך -" נאך א קווענקלענישן פּויזע, גאָר ניט װי דאַהל.
  
  די גראָבע קאָוסטליין פון קאַואיי האָט זיך געראַשט אונטער זיי. דער רוף איז געקומען איבערן ראדיא. "אַכט מינוט צו גיין."
  
  "איך האָב געזאָגט אַז אונדזער אָפּעראַציע - אונדזער סקאַנדינאַוויאַן אָפּעראַציע - איז וועגן צו זיין טראַנספערד צו אַ נייַע אַגענטור. א שלאָס אַרבעט קראַפט וואָס באשטייט פון הויך-ראַנגקט אָבער אַנניימד מיטגלידער פון די אמעריקאנער סי.איי.עי., DIA און NSA. היידען, איך בין א זעלנער און איך וועל אויספירן די באפעלן פון מיין העכסטער אויבערשטן, אבער דאס קלינגט דיר ריכטיג?"
  
  היידן איז געווען שאַקט טראָץ זיך. "פֿאַר מיר דאָס סאָונדס ווי גאַנץ ומזין. וואָס איז דער נאָמען פון די הויפּט מענטש? דער, וועמען דו גיבסט זיך אין די הענט.
  
  "רוסעל קיימאַן. איר קענט אים?"
  
  היידן האָט געזוכט איר זכּרון. "איך וויסן דעם נאָמען, אָבער איך וויסן זייער קליין וועגן אים. איך בין זיכער אז ער איז פון DIA, די פארטיידיגונג אינטעליגענץ אגענטור, אבער זיי זענען מערסטנס אין די געשעפט פון קריגן וועפּאַנז סיסטעמען. וואָס די גענעם וויל דער רוססעלל קיימאַן מיט דיר און דעם קבר?
  
  "איר לייענען מיין מיינונג".
  
  פון די אויגען װינקל האט הײידען דערזען, װי מעי׳ס קאפ האט זיך געשאסען, װי מע װאלט זי דורכגעשאסן דורכן שאַרבן. אבער ווען היידן האט זיך אויסגעדרייט צו איר פרעגנדיק, האט דער יאפאנעזער אגענט אוועקגעקוקט.
  
  הײַדן האָט זיך געטראַכט אַ פּאָר סעקונדעס און דערנאָך געפרעגט מיט אַ שטילער שטימע: "האָט איר געטרויען אַלע דײַנע מענטשן, טאָרסטן?
  
  דאהל׳ס צו לאנגע פויזע האט געענטפערט אויף איר פראגע.
  
  "אויב די DIA איז געווען געווארנט וועגן עפּעס, זיי האָבן אַ זייער גרויס קאַווערידזש. זייער בילכערקייַט קען אפילו יקסיד די פון די סי.איי.עי. טרעד קערפאַלי, פרייַנד. דער דאָזיקער בחור, קײַמאַן, ער איז גאָרנישט מער װי אַ גײַסט. שוואַרץ אָפּס טראָובלעשאָאָטער, גיטמאָ, 11 סעפטעמבער. אויב עפּעס ערנסט און שפּירעוודיק גייט פאַלש, ער איז דער מענטש איר ווענדן צו.
  
  "באַרען מיר. הלוואי וואלט איך נישט געפרעגט. "
  
  ― איך מוז איצט גײן, טאָרסטן. אָבער איך צוזאָג דיר, איך וועל רעדן מיט יונתן וועגן דעם דרעק ווי באַלד ווי איך קענען. האלט זיך דארט אריין.''
  
  טארסטן האט אונטערגעשריבן דעם קאנטראקט מיט דעם מידן זיפץ פון א פראפעסיאנעלער זעלנער, וואס האט דאס אלעס געזעהן און איז געווען מיאוס ווען מען איז באשטימט געווארן עפעס א לאקי פאר אן אמעריקאנער אויפשטאט. היידן האט מיט אים סימפאטיזירט. זי האט זיך אויסגעדרייט צו מאַי, וועגן צו פרעגן וואָס זי ווייסט.
  
  אבער דער רוף "ציל" געקומען איבער די ראַדיאָ.
  
  די פעלדער פאראויס און אונטן האבן געברענט. ווען דער העליקאפטער האט אראפגעלאזט, האט מען געקענט זען קליינטשיק פיגיערז לויפן ראנדאמאל אין אלע ריכטונגען. פֿון דער כאַטע האָבן זיך אױסגעשפּרײט שטריק און מען איז נאָך זײ געשפּרונגען, גיך רוקנדיק זיך צו דער פֿאַרטריקנטער לאַנדשאַפֿט אונטן. היידן און מאי האבן געווארט אויף זייער דריי, מיי'ס אויסדרוק ווי זיי האבן געהערט ווי זייערע אייגענע מענער עפענען פייער.
  
  היידן האָט צום דריטן מאָל אָפּגעשטעלט די גרייטקייט פֿון איר גלאָק און געזאָגט: בודרו דאָרטן אַראָפּ.
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג," האט געזאגט די יאַפּאַניש פרוי. "ער וועט געפֿינען אויס וואָס מאַי-צייט טאַקע מיטל."
  
  ד י צװ ײ פרויע ן האב ן זי ך צוזאמע ן אראפגעלאז ט דא ם שטריק , געלאנדע ט אי ן דע ר זעלבע ר צײט , או ן זי ך אװעקגעפאר ן אי ן א קלאַסיש ן 1־צװײ־דעק ן באװעגונג . דעם פירונג פארלאנגט אַבסאָלוט צוטרוי אין יעדער אנדערער, ווייַל בשעת איין מענטש איז פליסנדיק, די אנדערע איז וואַטשינג זייער פּעריפעראַלס. איינער, צוויי, ווי אַ שפּרינגען. קאַנסטראַקשאַן. אבער עס איז געווען אַ שנעל און דעסטרוקטיווע וועג צו שטייַגן.
  
  היידן האט איבערגעזוכט די געגנט ווי זי איז געלאפן. עטלעכע מילד בערגל זענען געענדיקט אין אַ פענסיד קאַמפּאַונד אויף וואָס איז געשטאנען אַ ריזיק הויז און עטלעכע גרויס דיווייסאַז. דאָס וואָלט זיין די צווייטע ראַנטש פון קאָוואַלענקאָ. אויב משפטן לויט די פייער און כאַאָס, באָודרעאַו איז אנגעקומען באַלד פאר זיי.
  
  אָדער, מער מסתּמא, ער האט סאַדיסטיקלי גענומען זיין צייט מיט דעם אַלע.
  
  היידען איז געלאפן און געשאסן מיט איר באראבענעם מאַרינע מ 16 אַטאַקע ביקס ביי פּיסקלעך און די מענטשן וואָס זי האָט געזען אין דעקל. צוויי מינוט שפּעטער עס איז געווען איר קער, און זי שאַוטאַד: "רילאָוד!" און האט גענומען נאָך עטלעכע סעקונדעס צו אַרייַנלייגן אַ נייַ זשורנאַל אין איר וואָפן. זיי זענען ראַרעלי אומגעקערט פייַער, און ווען זיי זענען געווען, עס איז געווען אַזוי דיסאָרגאַנייזד אַז זיי מיסט זיי דורך עטלעכע פֿיס.
  
  אויף ביידע זייטן, פּלאַצן מאַרינע טימז אַוואַנסירטע אין גלייַך גיכקייַט. איצ ט הא ט זי ך פאראויםגעהויב ן א פענס , דע ר טױע ר אי ז געבליב ן אײנלאדנדי ק אפן , אבע ר ד י מאנשאפט ן האב ן זי ך געצויג ן לינקס . א גוט־געשטעלטע גראנאט האט פארניכטעט די פארםט־שטיצעס, און איבערגעלאזט די מאַנשאַפֿט אן אומגעשטערט אַריין אין דער ראַנטש.
  
  די קוילן האבן איצט געפײפט געפערליך נאענט.
  
  היידן האט זיך געכאפט הינטערן גענעראַטאָר אנעקס. די פּראַל געשיקט ספּאַרקס אַוועק די ציגל ווי מאַי טויב פֿאַר דעקן. ליים און מעטאַל פראַגמאַנץ צעוואָרפן אומעטום.
  
  מײ האט אפגעװישט פון איר באק א גערעם בלוט. "בודרו ס זעלנער זענען טריינד אין דיין קינדערגאַרטאַנז."
  
  היידען האט גענומען א מאמענט צו כאפן דעם אטעם, דערנאך האט ער שנעל א קוק געטאן אין שטוב. "צוועלף פֿיס. ביסטו גרייט?"
  
  "יא".
  
  היידן איז אנטלאפן. מאַי סטעפּט פאָרויס און ערעקטעד אַ וואַנט פון בלייַ, געצווונגען זייער פייַנט צו קאַטשקע פֿאַר דעקן. היידן איז דערגרייכט צום ווינקל פון שטוב און זיך צוגעדריקט צו דער וואנט. זי האט געװארפן א פלאץ בײם פענצטער און דערנאך צוגעדעקט מאי.
  
  אבע ר אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך דורכגעבראכ ט א װאונדערלעכ ע קלאפ ן דור ך אי ר אויער . דער מאַנשאַפֿט פירער ערדזשד מענטשן צו גיין צו די ווייַט ווערכאַוס. דאָרט האָט זיך אָנגעהויבן עפּעס שרעקלעך. ווען היידן האט זיך צוגעהערט, האט זי איינגעזען, אז די מענער פון Boudreaux האבן האלב ארומגערינגלט דעם געביידע, און זיי האבן שוין געמוזט עפענען א פייער אויף וועלכער עס קען זיין אינעווייניג.
  
  געפאַנגענער, קיין צווייפל. כאַסטאַדזשאַז.
  
  היידן איז צוגעלאפן נאך מאי, געלאפן אין קלירינג און צוזאמען געשאסן. אנדערע זעלנער האבן זיך צוגעשלאםן צו זיי, זיך אויסגעוואקסן פון ביידע זייטן, פארמירט א טויטליכע, אטאקירטע וואנט פון מוט און טויט.
  
  ד י אומזיניק ע שחיטה , װא ס הא ט זי ך שוי ן פארגעקומע ן אי ז געװע ן בודראו ס טעלעפאן־קארטע . ער וואָלט זיין דאָרט.
  
  ד י אנטלאפענ ע זעלנע ר האב ן ניש ט אויפגעהערט . בולאַץ סלייסט דורך די לופט, אָפּשפּרונג אַוועק ווענט און מאַשינערי, און געפונען בייַ מינדסטער אַ האַלב טוץ פייַנט טאַרגאַץ. די מענטשן פון באָודרעאַוס האָבן זיך צוריקגעקערט און צוריקגעקערט אין שוידער און מורא. ווען די זעלנער זענען דורכגעגאנגען ביי זייערע באשיצונגען, האבן זיי פרובירט אומגלויבליך צו שיסן פון דער זייט, אבער די מארינס זענען געווען גרייט און האבן זיי געשלאגן מיט גראנאטן.
  
  יקספּלאָוזשאַנז שאָס הויך אין די לופט אויף ביידע זייטן פון די ראַנערז. די יקספּלאָוזשאַנז געשיקט שראַפּנעל פליענדיק; צוגע ן פו ן פײע ר האב ן זי ך אזו י גי ך פארשפרײ ט דע ר הײסע ר טויט , א ז ד י אויג ן האב ן קוי ם געקאנ ט נאכפאלגן . סקרימינג מענטשן ליגן אין זייער דרך.
  
  הײַדן האָט דערזען אַ שפּײַכלער פֿאָרויס. איר הארץ האט זיך געזונקען אין אבסאלוטן גרויל. עס איז געווען אמת. אמווייניגסטנס פופצן פון בודרו'ס מענטשן זענען געשטאנען ארום דער פארשלאסענער שטאל, געצילט מיט די וואפן אויף די פאפיר-דינע ווענט, און ווען היידן האט געצילט אויפן ערשטן מענטש, האבן זיי אלע געעפענט א פייער.
  
  
  * * *
  
  
  אַלישאַ מיילס געלאפן און געעפנט פייער ווי האַוואַייאַן פאָרסעס און זייער אַלייז לאָנטשט אַן באַפאַלן אויף די קאָוואַלענקאָ ראַנטש אויף די גרויס אינזל. דער טעריין איז געווען אומגליק. אַלע טיף קאַניאַנז, הויך היללס און ווודיד פּליינז. בעפאר זיי זענען אפילו צוגעקומען נאנט צום ראנטש, איז א גראנאט לאנצער ארויסגעשאסן געווארן אויף איינעם פון די אטאקע העליקאפטערס, דאס כאפן אבער נישט פארניכטעט, און זיי אלע געצוואונגען צו מאכן א פרי לאנדונג.
  
  איצ ט האב ן ז ײ זי ך געאײל ט װ י א מאנשאפט , פארהאנדלונגע ן ד י געדיכט ע װאלד ן או ן גרוים ע בערגלעך . זיי האָבן שוין פאַרפאַלן איין מענטש צו אַ באָב טראַפּ. די באַפאַלן איז געווען צוגעגרייט דורך די בלאַדי מלך ס מענטשן. רפּגס פלו יימלאַסלי דורך די ביימער.
  
  די מערסענאַריעס האָבן שפּאַס.
  
  אבער די מאַרינעס געדריקט פאָרויס, איצט אפגעשיידט פון דעם פּלויט מיט בלויז וועגן דרייַסיק פֿיס און אַ לעצטע אַראָפאַנג טאָל. אַליסיאַ קען מאַכן די גרינדינג פנימער פון זייער פיינט. איר בלוט האט אנגעהויבן צו קאכן. לעבן איר, אַ גרויס סי.איי.עי. אַגענט, קינימאַקאַ, איז געווען גאַלאַפּינג גאַנץ געשווינד פֿאַר אַ ריז. ער האָט זיך אַרויסגעוויזן זייער נוציק.
  
  קאָמוניקאַציע דעוויסעס אין זייער אויערן רילייד נייַעס פון ינקאַמינג אַטראַסאַטיז. די Ala Moana Queen האָטעל אויף אָאַהו איז געווען געחתמעט אַוועק. א טוריסט איז צו זיין טויט ארלנגעווארפן געווארן פון א פענצטער פון צענטן שטאק. גראנאט ן זײנע ן געװארפ ן אי ן גאס . די ספּעציעלע פאָרסעס מאַנשאַפֿט איז געווען פּריפּערינג פֿאַר אַן אָפּעראַציע וואָס וועט מסתּמא באַקומען די גרין ליכט באַלד רעכט צו דער טויט און מייכעם געפֿירט דורך די מערסענאַריעס. אויף קאואי האט אן איינזאמער זעלבסטמארד באמבארדער געשאסן עטליכע קוילן אויף וואנס אין וועלכע זשורנאליסטן האבן זיך פארזאמלט, פארוואונדעט א רעפּאָרטער. און איצט, אויף די גרויס אינזל, אַ ויטאָבוס פול מיט טוריס איז קידנאַפּט און אַ באָמבע איז געפלאנצט אין זייַן קאָמאַנדע. מע ן הא ט ז ײ פארשפאר ט אינעװײניק , װײ ל זײער ע געפאנגענע , זײנע ן געזעס ן אי ן דרויס ן אוי ף דענקשטולן , געטרונקע ן בי ר או ן געשפיל ט קארטן . מע ן הא ט ניש ט געוװסט , װע ר פו ן ז ײ הא ט געהא ט דע ם דעטאנאטאר , אדע ר װ י פי ל דא .
  
  אַליסיאַ איז אַראָפּ די זייַט פון די טאָל. א רפּג האָט אויפגעריסן אין פראָנט פון איר, שיקט שמוץ און ראַקס הויך אין די לופט. זי איז צוגעשפרונגען איבער זײ, לאכט, און זיך ארומגעדרײט, װען זי האט געפילט קינימאקי׳ס קװענקלעניש.
  
  ― נו, פֿעטס, ― האָט זי געזאָגט און געקריצט זיך מיט די ליפּן. "בלייב מיט מיר. דאָס איז ווו די זאכן ווערן טאַקע מעסי. "
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט נאכאמאל און נאכאמאל געשאסן, פרובירט צו בלייבן רואיג און אזוי אנהאלטן איר גענויקייט. דרײַ קעפּ האָבן זיך צעבראָכן אין איר זעאונג. מאי איז נאך אלץ געלאפן נעבן איר, גארנישט געזאגט. ד י אנדער ע זעלנע ר האב ן זי ך אראפגעלאז ט אוי ף אײ ן קני , זי ך אװע ק פו ן ד י שיס ן או ן ארויסגעקלאפ ן ד י מערסענערים , אײדע ר ז ײ האב ן זי ך געקענ ט אומקערן .
  
  היידן איז דעמאלט געווען צווישן זיי. איין מענטש האט זיך אויסגעדרייט און זי האט אים געשלאגן אויפן בריק פון זיין נאָז מיט דעם ביקס. ער איז געפאלן שרייענדיק, אבער האט אירע פיס געשלאגן, און זי האט געפלויגן קאפ איבער אים.
  
  זי איז גיך ארויף ארויף, אבער זיין קערפער איז אראפגעפאלן אויף איר, און זי צוגעכאפט צו דער ערד. אַז זי האָט אַ קוק געטאָן, האָט זי גלײַך אַרײַנגעקוקט אין זײַנע פֿײַנטלעכע, ווייטיקדיקע אויגן. מיט אַ בעריש גערודער האָט ער איר אַ זעץ געטאָן און אַרומגעכאַפּט די דיקע הענט אַרום איר האַלדז.
  
  גלייך זי געזען שטערן, אָבער האט קיין פּרווון צו האַלטן אים. אַנשטאָט, איר צוויי פריי הענט געפונען די וואָפן זיך. אויף רעכטס איז איר גלאָק. אין לינקס איז איר מעסער. זי האט ארײנגעשטעקט דעם פאס פון דער ביקס אין זײנע ריפן, אים געלאזט שפירן.
  
  זײ ן כאפ ט הא ט זי ך געלאזט , או ן ד י אויג ן האב ן זי ך פארגרײסט .
  
  היידן האט געשאסן דריי נודנע שיס. דער מאן האט זיך פון איר אראפגעריסן. ווען די מיינונג אויבן איר קלירד, די פּנים פון אן אנדער מערסאַנערי געקומען אין מיינונג. היידן האט געשאסן אין דער נאז, געזען ווי דער מאן פליען צוריק און פארשווינדן.
  
  זי האט זיך אויפגעזעצט און דערזען מאי. די לעצטע פארבליבענע מערסאַנערי קאַנפראַנץ איר. היידן האט געבליצט. דער מענטש איז געווען אַ בראָך. זײ ן פני ם הא ט אויסגעזען , װ י ס׳אי ז געװע ן רויט . נישט געװען גענוג צײן. זיין קין האט אויסגעזען שלאס. איין אָרעם איז געווען צעשטערט, די אנדערע איז געווען צעבראכן בייַ די עלנבויגן. ער איז געשטאנען אויף שאקלדיקע פיס און איז דאן געפאלן אויף די קני אין דער בלוטיקער בלאָטע.
  
  "איר האָט אויסגעקליבן דעם אומרעכט מענטש צו אַרויסרופן," מאַי געזאגט מיט אַ זיס שמייכל ווען זי גענומען ציל מיט איר באַראָוד גלאָק און בלאָזן זיין קאָפּ אַוועק.
  
  היידן האט אומווילנדיק געשלינגן. דאס איז געווען עטלעכע ערנסט פרוי.
  
  מאַרינעס האָבן געעפנט די שפּייַכלער טיר, רופן אויס זייער בייַזייַן. היידן'ס הארץ האט זיך איינגעזונקען ביי די צאהל לעכער אין די אויסגעריבענע ווענט. לאָמיר האָפן אַז די אָרעווניקעס זענען אַוועק.
  
  צװיש ן איר ע גײ ן קלײנ ע געדאנקע ן אי ז עפע ס געװאר ן באװיז ן איבעראל . Boudreaux איז נישט געווען דאָ. זי האט צוריקגעקוקט אין שטוב. עס איז געווען די לעצטע אָרט וואָס זי וואָלט האָבן דערוואַרט אים צו באַהאַלטן, אָבער נאָך -
  
  א פּלוצעמדיק גערודער האָט איר אויפמערקזאם געכאפט. ד י מארינע ן זײנע ן ארוי ס פו ן ד י שײדער , אײנע ר הא ט געהאלט ן זײ ן אקסל , װ י מע ן װע ט אי ם געשטאכן .
  
  דערנאָך באָודרעאַוקס און אַ האָרדע פון מערסענאַריעס אויסגעגאסן אויס פון די שפּייַכלער, פירינג גאַנז און סקרימינג ווי בייזע גייסטער. צי האָט דאָס מיינען אַז אנדערע מערסענאַריעס האָבן געגעבן זייער לעבן צו זיין דיקויז? האָבן זיי פייערד בלאַנקס אָדער פֿון אַ ספּעציפיש שטעלע?
  
  די רעאַליטעט האָט איר געטראָפן ווי אַ יאָדער בלאַסט. די מענטשן פון די בלוט מלך זענען איצט צווישן די מאַרינעס, פייטינג, און באָודרעאַו ראַשט צו הייַדען, מעסער אויפשטיין דיפייאַנטלי.
  
  
  * * *
  
  
  אַלישאַ האָט אָנגעהויבן די מאַנשאַפֿט מיט איר שאפן און גייסט אונטער פייַער. עטלעכע מינוט שפּעטער זיי דערגרייכט די שפּיץ פון די לעצט העכערונג און ריינד אַראָפּ אַ האַלאָ פון פייַער אויף די דאַג-אין דיפענדערז. אַליסיאַ באמערקט אַ גרויס הויז, אַ גרויס שפּייַכלער און אַ צוויי-מאַשין גאַראַזש. דער ארט האט אויסגעזען א ברײטן טײך, און האט בלי ספק געדינט אלס א אנטלויף־מיטל, און נעבן דער שײדער איז געװען א העליפאד מיט אײן געשלאגענעם העליקאפטער.
  
  זי האט צוריקגעקוקט. "גראַנייד לאַונטשערס."
  
  דער קאָלעקטיוו פירער האָט זיך צעוויינט. "שוין טאן דעם."
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן אויף די פייַנט שטעלעס. ― דאָרט איז אַ נידעריקע װאַנט. צוריק זייַט פון די הויז. הינטער די ראָללס-רויס. רעכטס פונעם קוואל."
  
  דער קאָלעקטיוו פירער האָט געלעקט די ליפּן. "קלאַפּ די מאַמזער אויס."
  
  עטלעכע יקספּלאָוזשאַנז האָבן געפֿירט די ערד צו שאָקלען. די אטאקערס האבן געשאסן דריי גראנאטן און דערנאך זיך צוגעלאפן אין איין-צוויי פארמאציע, נאך געשאסן אלס א איינהייט אבער ארויסגעשאסן אין א טויטליכען בויגן.
  
  מיט דעוואַסטייטינג ברוטאַלאַטי זיי סטאָרמד די בלוט מלך ס ראַנטש.
  
  
  קאַפּיטל נייַן-און-צוואַנציק
  
  
  דרייק'ס שטיוול פיס האבן גערירט דעם דיל פון דער צעל. אײדע ר ד י אנדער ע האב ן אנגעהויב ן אראפגײ ן הא ט ע ר אויפגעשטעל ט א פלע ר זײע ר װעג . גלייך די ווענט זענען צו לעבן, זייער ינגרייווינגז איצט קלאר קענטיק צו דרייק ס שאַקט אויגן.
  
  קערלז ענלעך צו די אויף די צוויי פּאָרטאַטיוו דעוויסעס. עס איז איצט באשטעטיקט אַז זיי זענען פּונקט די זעלבע ווי די וואָס Thorsten Dahl און זיין מאַנשאַפֿט דיסקאַווערד אין די קבר פון די געטער אין יסעלאַנד.
  
  וואָס אלטע ציוויליזאַציע האָבן זיי סטאַמבאַלד אויף לעצטנס? און ווי וואָלט אַלע דעם סוף?
  
  בן, קארין, און די איבעריקע פון מאַנשאַפֿט דעלטאַ האָבן אָפּגעשטויסן דעם אַראָפּלאָזן שטריק ביז אַלעמען איז געווען ענג אַרום דעם ריזיקן בויגן פון פּעלעס טויער. דרייק האָט געפּרוּווט זיין בעסטער נישט צו אַרײַנקוקן צו טיף אין די טינטדיקע שוואַרצקייט.
  
  בן און קארין זענען געפאלן אויף די קני. דער כיטרע זיך קאָנסיסטעד פון עטלעכע סאָרט פון בראַשט מעטאַל, בישליימעס גלאַט און סאַמעטריקאַל. די מעטאַל ייבערפלאַך איז געווען עטשט מיט די זעלבע קליינטשיק מאַרקס ווי די רעשט פון די הייל.
  
  ― די דאָזיקע סימנים, ― האָט קאַרין זײ פֿאַרזיכטיק אָנגערירט, ― זײַנען נישט צופֿאַל. קוק. איך זען די זעלבע קערל ריפּיטינג איבער און איבער ווידער. און דאָס איבעריקע הײל... ― האָט זי זיך אַרומגעקוקט. "עס איז די זעלבע".
  
  בן האָט געפֿלאָכטן זײַן טעלעפֿאָן. "דאָס איז די פאָטאָ וואָס דאַהל אונדז געשיקט." ער האט עס געהאלטן צו די ליכט. דרייק האָט זיך צוגעבויגן, זיכער אַז דעלטאַ מאַנשאַפֿט וועט זיין אויף פלינק פֿאַר ינטרודערז.
  
  "אזוי, דער קבר פון די געטער האט עטלעכע קשר מיט די טויערן פון גיהנום," דרייק געדאַנק הויך. "אָבער וואָס מיינען די קערלז?"
  
  - איבערחזרנדיק מוסטערן - האט קארין שטילערהייט געזאגט. "זאג מיר. וואָס סאָרט פון וואונדער, אלטע אָדער
  
  מאָדערן, געמאכט פון פילע ריפּיטינג פּאַטערנז?
  
  "גרינג." דער גרויסער קאָמאָדאָ האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט לעבן זיי. "שפּראַך".
  
  "עס איז רעכט. אַזוי, אויב דאָס איז די שפּראַך - - האָט זי אָנגעוויזן אויף די ווענט פון דער צעל. "דערנאך זיי דערציילן די גאנצע געשיכטע."
  
  "ווי די וואָס דאַהל געפֿונען." דרייק האט א ניד געטאן. "אָבער מיר האָבן נישט קיין צייט עס איצט צו אַנאַלייז. קאָוואַלענקאָ איז דורכגעגאנגען דורך די טויערן.
  
  "וואַרטן". בן האָט אַ קניפּ געטאָן די נאָז בריק. ― די דאָזיקע סימנים... ער האָט אָנגערירט דעם בױגן. "פּונקט די זעלבע ווי אויף דעוויסעס. פֿאַר מיר דאָס סאַגדזשעסץ אַז דעם טויער איז אַ ריווייזד ווערסיע פון דער זעלביקער מיטל. צייט רייזע מאַשין. מיר האָבן שוין געפונען אַז די געטער קען האָבן געוויינט כאַנדכעלד דעוויסעס צו אַרומפאָרן דורך צייט און השפּעה אויף גורל. אפֿשר די זאַך איז די הויפּט סיסטעם."
  
  "קוק," דרייק געזאגט שטיל, "דאָס איז גרויס. איר וועט פֿאַרשטיין דעם. אבע ר הינטער ן ד י טויער ן - - הא ט ע ר אנגעװיזע ן מי ט דע ר פינגער , אי ן דע ר שטעכדיקע ר פינצטערניש . "בלאַדי מלך. דער מענטש פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר קענעדי ס טויט, צווישן הונדערטער פון אנדערע. עס איז צייט צו האַלטן רעדן און אָנהייבן גיין. גיין".
  
  בן האָט זיך אַ נײַד געטאָן און זיך אויפֿגעשטעלט, קוקנדיק אַ ביסל שולדיק, ווען ער האָט זיך אָפּגעשטויסן. אַלע אין צימער האָבן אַ טיפֿן אָטעם. הינטער דעם טויער איז געווען נאך עפעס וואס קיינער פון זיי האט נישט געוואלט דערמאנען:
  
  די סיבה פארוואס קאפיטאן קוק האט געטוישט דעם נאמען פונעם בויגן פון "פעל'ס טויער" צו "גיהנום'ס טויער".
  
  
  קאַפּיטל דרײַסיק
  
  
  די שטאַט פון האַוואַיי קאַנוואַלד אונטער די מאַכט פון אַ מעשוגענער.
  
  אויב אַ העליקאָפּטער קען פליען איבער, וואָס איז ביכולת צו צושטעלן אַ ברייט פּאַנאָראַמיק מיינונג פון די טונקל, אַמאָראַליש געשעענישן וואָס זענען אַנפאָולדינג אויף די אינזלען, ער וואָלט ערשטער פליען איבער אָאַהו צו כאַפּן די ביסידזשד Ala Moana Queen האטעל, ווו יקספּיריאַנסט מיטגלידער פון עטלעכע SWAT טימז זענען געווען נאָר אָנהייב צו נעמען קאַמף קעגן שווער אַרמד, מאָוטאַווייטאַד מערסענאַריעס וואָס געהאלטן אַלע די כייץ און קאַונטלאַס כאַסטאַדזשאַז. ער האט זיך געאײלט פארבײ, אויסמײדנדיק די העלישע װאלקנס פון שװארצער רויך, װאס האבן זיך געגאסן פון אמװײניקסטנס א טוץ צעבראכענע פענצטער, פארזיכטיק אנגעװיזן אויף עפענונגען, װאו מען קען זען מאסקירטע מענער מיט ביקסן און גראנאט־לאנצערס טראדן הילפסלאזע מענער, פרויען און קינדער אין גרופעס, װאם זענען גרינגער צו פארניכטן. .
  
  און דאַן וואָלט ער זיך אַוועקגעקערט, אַרויף און רעכטס אין אַ גרויסן קרייַזבויגן, ערשט צו דער זון, דער פעטער געלער פּילקע האָט זיך פּאַמעלעך געמאַכט צו אַן אומזיכערע און מעגליך קאַטאַסטראָפיקע צוקונפט, און דאַן טייכן נידעריקער און לינקס אויף איר שרעקלעכער רייזע. פון אנטדעקונג צו קאַואַי. ער וועט פאָרן לעבן דיאַמאָנד העאַד, אַבליידזשד צו די העלדן און ווילאַנז וואָס זוכן פֿאַר סיקריץ און כאָנט שרעקלעך חלומות אין די דאַרקאַסט און מערסט געפערלעך ונטערערד קאַוועס פון אַ יקסטינגקט ווולקאַן.
  
  אוי ף קאאױ ו װאלט ן ע ר געמאכ ט א בילע ן פא ר דע ם שװײס־געװאקסענע ם מאן , װעלכע ר הא ט זי ך אײנגעבונד ן צ ו דע ם פלאט ן פו ן קאווע־שאפ , פארכאפ ט אינעװײניקע ר באלעבאטים , או ן קלאר ע װײז ט א װעסט ל אנגעפיל ט מי ט דינאמיט , או ן א ציטערנדיק ע האנ ט הא ט זי ך אנגעכאפ ט א מתים ס דעטאנירן־מיטל . אויב איר פארגרעסערט די בילד, איר קען זען די פאַרצווייפלונג אין די אויגן פון דעם מענטש. דאס וואלט קלאר ארויסגעוויזן דעם פאקט אז ער זאל נישט קענען אנהאלטן לאנג. און דעמאָלט עס סאָרד הויך, רייזינג אויבן די רופטאַפּס ווידער צו נאָכפאָלגן די גראַציעז ויסבייג פון די עקזאָטיש קאָוסטליין. צו די ברענענדיקע ראַנטש, וווּ היידן דזשיי האָט פּונקט געקעמפט מיט עד באָודרעאַו, בשעת מאַי קיטאַנאָ און די רעשט פון די מאַרינעס האָבן געקעמפט אין נאָענט האַנט-צו-האַנט קאַמבאַט מיט דאַזאַנז פון באָודרעאַוס ס מערסענאַריעס. צװיש ן דע ם שרעקלעכ ן גערוי ש פו ן טויט ן או ן קאמ ף האב ן ד י פארװאונדעט ע באלעבאטי ם געשריגן .
  
  און פאָרויס. די פאַרגאַנגענהייט און די צוקונפֿט האָבן שוין קאַליידיד. די אלטע און די אַוואַנגאַרד זענען פארשפארט אין קאָנפליקט.
  
  היינט איז געווען דער טאג ווען געטער האבן געקענט שטארבן און נייע העלדן האבן געקענט בליען און אויפשטיין.
  
  דער העליקאָפּטער וועט מאַכן זיין לעצט פליאָווער, מיט די קאַנטראַסטינג לאַנדסקייפּס און דינאַמיש יקאָוסיסטאַמז וואָס מאַכן די גרויס אינזל. רייסינג דורך אן אנדער ראַנטש, עס זענען געווען אַ ביסל מאָומאַנץ צו פאָקוס אויף ווען Alicia Miles, Mano Kinimaka און זייער מאַנשאַפֿט פון מאַרינעס שטורעם אַ שווער פארטיידיקט קאָמפּלעקס ווו כאַסטאַדזשאַז, מערסאַנעריז און מענטשן מיט דיינאַמייט נעקלאַסיז האָבן זיך געפּלאָנטערט אין איין אַלמעכטיקער קלאַש. צוזאמען די עדזשאַז פון די שלאַכט, שטאַרק מאשינען אנגעהויבן צו אַרבעטן, גרייט צו עוואַקוירן די בלוט מלך ס מענטשן דורך לאַנד, לופט און וואַסער. די אַפּאַראַט האט אנגעהויבן צו פארגרעסער אין ווי אַליסיאַ און קינימאַקאַ האָבן געקוקט אַרויף, וויסנד פון די אנטלויפן און שוין געלייגט פּאַטס צו ינטעראַפּט און צעשטערן זיי.
  
  און ענדליך האט זיך דער העליקאפטער אוועקגעדרייען, נאר א מאשין, אבער דאך א מאשין, פול מיט בילדער פון מענטשליכע נארישקייטן, דעם מוט וואס זיי קענען צוזאמשטעלן און אנטדעקן, און דאס ערגסטע שלעכטס וואס זיי קענען טוען.
  
  
  קאַפּיטל איין און דרייסיק
  
  
  דרייק איז אריין אונטערן בויגן, וואס קאפיטאן קוק האט אנגערופן די טויערן פון גיהנום, און האט זיך געפונען אין א בערך אויסגעהאקטן שמאָלן דורכפאָר. ער האט אנגעצונדן די ליכט פון ביקס און עס צוגעטשעפעט צום פאס. ע ר הא ט אוי ך צוגעבונד ן א לאמטע ן צ ו דע ר פלײצעס , או ן ז י צוגעפאסט , א ז ז י הא ט באלויכט ן ד י װענט . א װײ ל אי ז געװע ן א ס ך ליכטי ק או ן ניש ט קײ ן בולט ע געפאר .
  
  ווען זיי זענען אַריבער די וויינדינג דורכפאָר, דרייק געזאגט איבער זיין אַקסל, "דערציילט מיר, בן, וועגן קוק ס דזשאָורנאַל."
  
  בן האָט גיך אויסגעכאַפּט. "דאָס איז גאָרנישט מער ווי אַן איבערבליק פון דעם ריזיק טראַפּ סיסטעם. קוק האָט עס גערופן "די טויערן פון גיהנום" ווייַל פון די נאַטור פון די טראַפּס. ער האט אפילו נישט געזען וואָס וואָלט פּאַסירן אין די סוף. "
  
  "אזוי ווער געבויט די טראַפּס?" דרייק האט געפרעגט. - און פארוואס ?
  
  "קיינער ווייסט נישט. די צייכנס וואָס מיר האָבן געפֿונען אינדרויסן און יענע אין דעם קבר פון די געטער זענען נישט אויף די ינלענדיש ווענט. " ער האט אויסגעקלאפט אין האלדז און צוגעגעבן, "ביי".
  
  קאָמאָדאָס קול האָט געשלאָגן הינטער זיי. "פארוואס האט קוק נישט געזען דעם סוף?"
  
  - ער איז אנטלאפן - האט קארין שטיל געזאגט. "אין מורא".
  
  "אָה, בלאָטע."
  
  דרייק האט זיך א מאמענט געלאזט. "אזוי, זינט איך בין נאָר אַ שטום זעלנער און איר צוויי זענען די מאַרך פון דעם אָפּעראַציע, לאָזן מיר קלאָר די זאכן. יסענשאַלי, די לאָגס זענען די שליסל צו די טראַפּ סיסטעם. און איר צוויי האָבן קאָפּיעס מיט איר. "
  
  "מיר האָבן איין," האָט בן געזאָגט. "קאַרין האט עמעצער אַנדערש אין איר קאָפּ."
  
  "דערנאָך מיר האָבן איין," קאָמאָדאָ גראַמבאַלד.
  
  "ניין..." האָט בן אָנגעהויבן, אָבער דרייק האָט אים אָפּגעשטעלט. "וואָס ער מיינט איז אַז אויב זי שטאַרבן, מיר וועלן האָבן איין קאָפּיע, בעיבי. פאָוטאַגראַפיק זכּרון איז נישט זייער נוציק ווען איר זענט טויט."
  
  "איך טאָן ניט ... יאָ, אָוקיי, אנטשולדיגט, מיר טראַכטן נישט ווי זעלנער."
  
  דרייק האט באמערקט אז דער טונעל האט זיך אנגעהויבן פארברייטערן. דאָס לײכטסטע װינטל האָט אים געבלאָזן איבערן פּנים. ער האט אויפגעהויבן די האנט זיי אפצושטעלן און דאן האט ער ארויפגעכאפט דעם קאפ ארום דעם ווינקל.
  
  זע אַ סטאַנינג ספּעקטאַקל.
  
  ע ר אי ז געװע ן בײ ם ארײנגאנ ג פו ן א ריזיק ן קאמער , א לאנגע ר פארעם , מי ט א סטעל ע פארלויר ן אי ן פינצטערניש . דאָס שוואַכע ליכט איז געקומען פֿון די שײַנען שטעקנס, וואָס די מענער פֿון דעם בלוט־קעניג האָבן געמוזט האָבן איבערגעלאָזט. גלײַך פֿאַר אים, היטנדיק דעם טונעל, וואָס האָט זיך געצויגן אין די טיפֿענישן פֿונעם באַרג, איז געווען אַ דערזען, וואָס האָט דאָס האַרץ געמאַכט אַ קלאַפּ.
  
  א ריזיגן פנים איז געווען אויסגעשניטן אין שטיין איבערן טונעל גופא. מי ט זײנ ע פארשרײבענ ע אויג ן , פארכאפט ע נאז , או ן װא ס מע ן הא ט נא ר געקענ ט באשרײב ן אל ס הערנער , װא ס האב ן זי ך ארויסגעשטרעק ט פו ן זײ ן קאפ , הא ט דרייק ע גלײ ך געקלונגען , א ז דא ס אי ז דא ס פני ם פו ן א שטן , אדע ר שעד .
  
  איגנארנדיק דאס פנים פאר דעם מאמענט, האט ער איבערגעזוכט די געגנט. ד י מויער ן זײנע ן געװע ן געבויגענע , זײער ע באזע ס אי ן פינצטערניש . זיי דארף צו לייגן אַ ביסל עקסטרע ליכט דאָ.
  
  ער האט לאנגזאם אנגעװינקט די אנדערע פאראויס.
  
  און דאַן האָט זיך פּלוצעם אָפּגעקלונגען אַ גערודער דורכן הייל, ווי הונדערט פלאַמעטראָווערס וואָס האָבן זיך גלײַך שיסן, אָדער, ווי בן האָט עס אויסגעדריקט, "סאָונדס ווי דער פאַרשילטן באַטמאָביל".
  
  א פײע ר הא ט זי ך אויסגעבראכ ן דור ך ד י נאז ן פו ן דע ר געשניטונג , ארוי ם דע ם שטײנע ר דיל , ארוי ם א אוױון . צוויי באזונדערע פלעמען האבן אויסגעבראכן פון יעדן נאזזל, און דערנאך, עטליכע סעקונדעס שפעטער, איינער פון יעדן אויג.
  
  דרייק האט עס געלערנט מיט זארגן. "אפֿשר מיר שטעלן אַ מין פון מעקאַניזאַם אין באַוועגונג. דרוק-שפּירעוודיק באַשטימען אָדער עפּעס. " ער האט זיך אויסגעדרייט צו בן. "האָפענונג איר זענט גרייט, ווייַל ווי איינער פון מיין באַליבסטע דינאָראָקק באַנדס, פּאָיסאָן, געוויינט צו זאָגן, עס איז גאָרנישט אָבער אַ גוטע צייט."
  
  בן'ס ליפן האבן זיך געקריצט אין א פליטענדיגן שמייכל ווען ער האט זיך געראטעוועט אין זיינע הערות. "דאָס איז דער ערשטער מדרגה פון גענעם. לויט דער סקריפּטרייטער, אַ מענטש מיטן נאָמען Hawksworth, זיי גערופן דעם מדרגה גרימצארן. איך טראַכטן די סיבה איז קלאָר ווי דער טאָג. שפּעטער האָט מען אים פֿאַרגליכן מיטן שטן, אַמון, דעם שד פֿון גרימצארן.
  
  "דאנק פֿאַר די לעקציע, קינד." קאָמאָדאָ האָט געראָטן. "טוט עס ביי קיין געלעגנהייַט דערמאָנען אַ וועג צו דער פאַרגאַנגענהייט?"
  
  בן האָט געשטעלט דעם טעקסט אויפן דיל און עס אויסגעגליטשט. "קוק. איך האב דאס פריער געזען אבער איך האב עס נישט פארשטאנען. אפֿשר דאָס איז אַ קלו. "
  
  דרייק האט זיך אראפגעכאפט נעבן זיין יונגן פריינד. ד י קאפירט ע מאגאזינע ן זײנע ן געװע ן פארזיכטי ק אויסגעצייכנ ט או ן אילוסטרירט , אבע ר ב ן ס פינגער , הא ט זײ ן אויפמערקזאמקײ ט געצויג ן אוי ף א מאדנע ר טעקסט־שורה .
  
  1 (||) - גיין צו 2 (||||) - גיין צו 3 (||) - גיין צו 4 (|||||/)
  
  און די איינציקע אויפשריפט וואס איז נאכגעגאנגען איז געווען: "מיט כעס, האב געדולד. א אָפּגעהיט מענטש וועט פּלאַנירן זיין מאַרשרוט אויב עס זענען נאַוויגאַציע שורות אין פראָנט פון אים. "
  
  "קוק איז געווען דער גרעסטער מאַטראָס פון אַלע מאָל," האָט בן געזאָגט. "די שורה דערציילט אונדז צוויי טינגז. דער קוק האט פּלאַננעד אַ מאַרשרוט פאַרגאַנגענהייט דעם שעד און אַז דער דרך דורך עס ריקווייערז אָפּגעהיט פּלאַנירונג. "
  
  קארין האט צוגעקוקט װי די פײער פלאץ. "איך האָב גערעכנט פיר," זי געזאגט פאַרטראַכט. "פיר יראַפּשאַנז פון פלאַם. די זעלבע סומע ווי -"
  
  א שיס האט אויסגעקלונגען, שאקלנדיק די שטילקייט. דער קויל האט זיך ריקאשעטירט פון דער וואנט נעבן דרייק'ס קאפ, וואס האט גורם געווען שארפע שווארצע שטיין דורכשניידן די לופט. א מיליסעקאנדע שפעטער האט דרייק אויפגעהויבן זיין פּיסטויל און געשאסן, און א מיליסעקאנדע שפעטער האט ער איינגעזען אז אויב ער וועט זיך צוריק אריינגיין אין די דורכגאנג, קען דער סנייפער זיי האלטן צו די וואנט אויף אן אומבאשטענדלעכן אופן.
  
  מי ט דע ם דאזיק ן געדאנק , אי ז ע ר געלאפן , שיסנדי ק אי ן דע ר צעל . קאָמאָדאָ, משמעות קומען צו דער זעלביקער מסקנא, נאכגעגאנגען אים. ד י צוזאמענגעשטעלענ ע פײע ר הא ט ארויסגעקלאפ ט פונקע ן פו ן דע ר ארומיקע ר װאנט . דער באהעלטעניש האט זיך געכאפט אין שאק, אבער נאך אלץ האט געראטן צו שיסן נאך א קויל, וואס האט געפײפט צװישן דרייק און קאמאדא.
  
  דרייק איז אַראָפּגעפאַלן צו איין קני, גענומען ציל.
  
  דער מאן איז ארויסגעשפרונגען פון זיין דעקל, אויפגעהויבן זיין וואפן הויך, אבער קאמאדא האט ערשט געשאסן - די בלאט כוואליע האט צוריקגעווארפן דעם אטאקע. עס איז געווען אַ דורכנעמיק געשריי און דער מענטש לאַנדיד אין אַ צעמישט באַלאַגאַן, די ביקס קלאַמערן צו די שטאָק. קאָמאָדאָ איז צוגעגאַנגען און האָט פאַרזיכערט אַז דער מענטש איז טויט.
  
  דרייק האט געשוואוירן. "ווי איך געדאַנק, קאָוואַלענקאָ לינקס סנייפּערז צו פּאַמעלעך אונדז."
  
  "און צו דין אונדז אויס," קאָמאָדאָ צוגעגעבן.
  
  קארין האט געשטעקט דעם קאפ ארום דעם װינקל, די בלאנדע האר איז איר ארײנגעפאלן אין די אויגן. "אויב איך בין רעכט, דעמאָלט דער מאָדנע זאַץ איז די שליסל-לאָך, און די וואָרט 'געדולד' איז דער שליסל. יענע צוויי טראַמ ליניעס וואָס קוקן ווי צוויי זיך? אין מוזיק, פּאָעזיע און אַלט ליטעראַטור קענען זיי מיינען אַ פּויזע. דעריבער, געדולד מיטל 'צו פּויזע'.
  
  דרייק האט סטערד אויף דעם פאָרשלאָג ווי די דעלטאַ מאַנשאַפֿט פאַנס אויס אַריבער די הייל, ערדזשד דורך קאָמאָדאָ און באשלאסן נישט צו מאַכן קיין מער מיסטייקס.
  
  קאָמאָדאָ האָט געשריגן: "וואָס וועגן די מענטשן? היט אייך פון בובי טראַפּס. איך וואָלט נישט לאָזן דעם רוסישן אידיאָט צו טשעפּען עפּעס אין די זשורי.
  
  דרייק האט געריבן דעם פארשוויצטן פאלעם קעגן דער גרויםער וואנט, געפילט דעם געדיכטן שטיין אונטער דער האנט, קאלט ווי אינעווייניג אין א פרידזשידער. "אזוי עס איז: 'וואַרטן פֿאַר דער ערשטער בלאַסט, דאַן פּויזע פֿאַר צוויי און גיין צו צוויי. נאָך די רגע יקספּלאָוזשאַן, פּויזע די פערט און מאַך אויף צו די דריט. נאָך די דריט יקספּלאָוזשאַן, פּויזע פֿאַר צוויי און מאַך אויף צו פיר. און נאָך דער פערט יקספּלאָוזשאַן, פּויזע פֿאַר די זעקסט מאָל, און דאַן אַרויסגאַנג.
  
  "גרינג." בן ווינקט. "אָבער ווי לאַנג געדויערט די פּויזע?"
  
  קארין האט א שמייכל געטאן. "קורץ רעגע."
  
  "אָה, דאָס איז נוציק, שוועסטער."
  
  "און ווי טאָן איר ציילן יקספּלאָוזשאַנז?"
  
  "איך רעכן אַז דער איינער וואָס ריטשאַז די ווייטאַסט אָרט ערשטער איז נומער איין, און נומער פיר איז די שאָרטיסט."
  
  "נו, דאָס מאכט עטלעכע זינען, איך טרעפן. אָבער עס איז נאָך - "
  
  "אַז ס אַלע". דרייק האט געהאט גענוג. "מיין געדולד איז שוין טעסטעד צו הערן צו דעם דעבאַטע. איך וועל קודם גיין. לאָמיר דאָס טאָן איידער מיין קאַפין הויך וועריז אַוועק."
  
  ער איז דורכגעגאנגען די קאָמאָדאָ קאָמאַנדע, סטאָפּפּינג אַ ביסל יאַרדס פון די לאָנגעסט פלאַם. ער האט געפילט, אז יעדער מענטש ווענדן זיך צו קוקן. ער האט געפילט בן'ס דאגה. ער האט צוגעמאכט די אויגן, געפילט, אז די טעמפעראטור גײםט, װי נאך אן איבערהיצטע אפלאזונג האט געפרײלט פאר אים די לופט.
  
  קענעדיס פנים איז געשװאומען פאר זײן מיינונג. ער האט זי געזען װי זי איז געװען פריער. א שטרענג באָב אין איר האָר, יקספּרעסיוונאַס הויזן סוץ - איינער פֿאַר יעדער טאָג פון די וואָך. א באַוווסטזיניק מי צו דיסטראַקט אַלץ פון די פאַקט אַז זי איז געווען אַ פרוי.
  
  און דאַן קענעדי האָט אַראָפּגעלאָזט איר האָר, און ער האָט געדענקט די פרוי מיט וועמען ער האָט פארבראכט צוויי דילייטפאַל חדשים. די פרוי וואָס האָט אים אָנגעהויבן צו העלפן ווייטער נאָך דעם דעוואַסטייטינג טויט פון זיין פרוי אַליסאָן און די ווייטיק געפֿירט דורך דעם גוירלדיק מאַשין צופאַל מיט פילע יאָרן צוריק.
  
  אירע אױגן האָבן אים גלײַך געטראָפֿן אין האַרצן.
  
  פאר אים האט געברענט א פײער.
  
  ער האט געווארט ביז די היץ פון די פלאמען זאל זיך אונטערגיין און האט זיך אפגעשטעלט צוויי סעקונדעס. בשעת ער האט געווארט, האט ער איינגעזען, אז א בליץ פון פייער פונעם צווייטן אויג האט שוין אראפגעבליצט. אבער נאך צוויי סעקונדעס האט ער זיך אריבערגעצויגן צו דעם נקודה, כאטש יעדע פיברע פון זיין מענטש האט געשריגן אז ער זאל נישט.
  
  דאָס פֿײַער האָט אים פֿאַרטיליקט -
  
  אבער עס פראָזע דער מאָמענט ער פאַרטיק זיין באַוועגונג. די לופט אַרום אים איז נאָך געווען הייס, אָבער נישקשהדיק. דרייק האט געאטעמט, די שווייס האט זיך אראפגעלאזט אין כוואליעס. ניט געקענט זיך אָפּרוען אויף אַ רגע, האָט ער ווידער אָנגעהויבן ציילן.
  
  פיר סעקונדעס.
  
  נעבן אים האט זיך געקראכט א פלאם, פרובירט צו אנצינדן דעם ארט, וואס ער האט געמוזט פארנעמען.
  
  דרייק האט געמאכט זיין מאַך. דאָס פֿײַער איז אױסגעגאַנגען. זײַן מויל האָט זיך געפֿילט ווי אַ געזאָלצן שטיקל. זײנ ע בײד ע אויג ן האב ן געברענט , װ י מע ן װע ט ז ײ ארומגעלאפ ן מי ט סאנד־פאפיר .
  
  כאָטש, איך טראַכטן אַזוי. טראַכטן, שטענדיק טראַכטן. נאָך צוויי סעקונדעס און מיר וועלן מאַך. לאָמיר גײן װײַטער צום לעצטן מאַנוװער. איצט האט ער געהאט בטחון.
  
  פּויזע פֿאַר זעקס סעקונדעס און דעמאָלט-
  
  ביי זעקס האט ער זיך אריבערגעצויגן, אבער דאס פייער האט זיך נישט געלאזט! די ברעמען האבן געברענט. ער איז געפאלן אויף די קני און צוריקגעווארפן דעם קערפער. בן האָט געשריגן זײַן נאָמען. די היץ איז געווארן אזוי שטארק, אז ער האט פרובירט צו שרייען. אבער אין דעם מאָמענט עס פּלוצלינג פאַרשווונדן. ע ר הא ט זי ך פאמעלע ך דערװאוסט , א ז ד י הענ ט או ן ד י קני ן שרײע ן זי ך אויפ ן גראב ן שטײנער ן דיל . אויפגעהויב ן דע ם קאפ , אי ז ע ר שנע ל געקראכ ן אויפ ן טונעל , הינטער ן צעל .
  
  נאָך אַ מאָמענט, האָט ער זיך אויסגעדרייט און געשריגן צו די אַנדערע: "בעס בעסער נעמען די לעצטע זיבן סעקונדע ברעכן, בחורים. 'די לעצטע זאַך איר ווילן צו וויסן איז ווי Kentucky Fried איז ווי.'
  
  מ׳האט געהערט פארשטומט געלעכטער. קאָמאָדאָ איז גלייך צוגעגאנגען און געפרעגט קאַרין און בן ווען זיי וועלן צו נעמען זייער קער. בן בילכער צו האָבן אַ ביסל מער זעלנער גיין פאָרויס פון אים, אָבער קאַרין איז געווען גרייט צו נאָכפאָלגן דרייק. עס האָט גענומען קאָמאָדאָ זיך צו נעמען איר באַזונדער און רעדן שטיל וועגן די פּרודאַנס פון מאַכן זיכער אַז דרייק איז נישט בלויז מאַזלדיק מיט זיין טיימינג איידער זיי ריזיקירן צו פאַרלירן איינער פון די מאַרך פון זייער אָפּעראַציע.
  
  דרייק האט געזען קארין פארווייכערן און אפילו א ביסל שמייכלען. עס איז געווען פייַן צו זען אַז עמעצער האט אַ קאַמינג ווירקונג אויף די ווילד קינד פון די בלייק משפּחה. ער האט דורכגעקוקט דעם טונעל ארום אים און ארײנגעװארפן דעם גלאנצן שטעקן אין די שאטן. זיין יקספּאַנדיד בורשטין כיו ילומאַנייטאַד גאָרנישט אָבער אַן אפילו מער כיון טונעל, פיידינג אין שווארצע.
  
  דער ערשטער דעלטע זעלנער איז געפאלן נעבן אים, באלד נאכגעפאלגט דער צווייטער. דרייק ווייסט נישט קיין צייט צו שיקן זיי אין דעם טונעל צו פאָרשן. ווען ער האָט זיך אומגעקערט צו דער קאַמער פון גרימצארן, האָט ער געזען בן בלייק מאַכן זיין מאַך.
  
  בן האָט אָנגעכאַפּט זײַן טאַש כּמעט ווי אַ שול־ייִנגל, געמאַכט פֿאַרזיכערט, אַז זײַנע לאַנגע האָר זײַנען אַרײַנגעטאָן אונטערן שפּיץ פֿון זײַן ה-העמד, און איז אַרײַן פֿאָרויס. דרייק האט געזען זיין ליפן באוועגן ווען ער האט אראפגעציילט די סעקונדעס. ווײַזנדיק קיין אויסווייניקסטע סימנים פֿון עמאָציע, איז דרייק'ס האַרץ ממש אַרויסגעשפּרונגען פֿון זײַן מויל און איז דאָרט געבליבן ביז זײַן פֿרײַנד האָט זיך צוגעפֿאַלן בײַ זיינע פֿיס, בלאָזנדיק.
  
  דרייק האט אים געגעבן די האנט. בן האָט אַ קוק געטאָן, ― װאָס גײסטו זאָגן, בלאָטע? אויב איר קענען נישט פאַרטראָגן די היץ?"
  
  "איך ציטירט נישט באַקס פיז," האָט דרייק געזאָגט אין אַן אַנוידערטן טאָן. "אויב איר ווילט - ניין, וואַרטן -"
  
  דרייק האט באמערקט קארין איז צוגעגאנגען צום ערשטן פייער שטראם. בן ס מויל האָט זיך גלײך פֿאַרמאַכט און זײַנע אױגן האָבן נאָכגעיאָגט יעדן מאַך פֿון זײַנע שוועסטער. ווען זי האָט זיך געשפּאַצירט, האָבן בן'ס ציין זיך געמאָלן אַזוי שווער, אַז דרייק האָט געמיינט אַז עס האָט געקלונגען ווי טעקטאנישע פּלאַטעס וואָס גרינדן זיך איינער קעגן דעם אַנדערן. און ווי זי סליפּט צווישן איין זיכער האַווען און די ווייַטער, דרייק האט צו כאַפּן בן ענג צו האַלטן אים פליסנדיק אויס צו כאַפּן איר.
  
  "ווארט! איר קענט זי נישט ראטעווען"
  
  קארין האט זיך אפגעשטעלט. אי ר פאל ן הא ט אי ר אינגאנצ ן צעשלאגן . זי איז געווען קוקן אין די אומרעכט ריכטונג וועגן צוויי סעקונדעס איידער אן אנדער ויסבראָך האָט איר פאַרברענט.
  
  בן האָט זיך געראַנגלט מיט דרייק, וועלכער האָט בערך אָנגעכאַפּט דעם באָכער ביי זיין קאָפּ און גענוצט זיין גוף צו באַשיצן זיין פרייַנד פון עדות צו דער ווייַטער שרעקלעך געשעעניש.
  
  קארין האט צוגעמאכט די אויגן.
  
  דערנאָך האָט קאָמאָדאָ, דער אָנפֿירער פֿון דער דעלטאַ־מאַנשאַפֿט, זי אויפֿגענומען מיט איין גרויסער האַנט, פֿײַנט אָפּגעשפּרונגען צווישן די פּויזעס. ער האָט נישט געבראָכן זײַן ריטם, ער האָט פּשוט אַרײַנגעוואָרפֿן קאַרין איבער זײַן אַקסל, מיטן קאָפּ ערשט, און זי מילד אַראָפּגעלאָזט צו דער ערד לעבן איר בייזן ברודער.
  
  בן איז אַראָפּגעפֿאַלן נעבן איר, עפּעס געמורמלט, ווען ער האָט איר צוגעהאַלטן. קארין האט א קוק געטאן איבער בן׳ם אקסל גלייך אויף קאמאדא און געמוזט צװײ װערטער. "אדאנק".
  
  קאָמאָדאָ האָט זיך אַ שמייכל געטאָן. עטליכע מינוט שפעטער זענען די איבעריגע פון זיינע מענער אנגעקומען בשלום, און די צוויי וואס דרייק האט אריינגעשיקט אינעם טונעל זענען צוריקגעקומען.
  
  איינער פון זיי גערעדט ביידע דרייק און קאָמאָדאָ אין דער זעלביקער צייט. "אן אנדער טראַפּ, האר, וועגן אַ קילאָמעטער פאָרויס. עס זענען געווען קיין קלאָר ווי דער טאָג וואונדער פון סנייפּערז אָדער באַבי טראַפּס, אָבער מיר האָבן נישט שטעקן אַרום צו טאָפּל טשעק. געדאכט אז מיר זאלן צוריק קומען אהער".
  
  קארין האט זיך אפגעשטויבט און זיך אויפגעשטעלט. "ווי אַזוי קוקט אַ טראַפּ?"
  
  "מיס, דאָס קוקט ווי איין גרויס ממזר."
  
  
  קאַפּיטל צוויי און דרייסיק
  
  
  ז ײ זײנע ן געלאפ ן ארוי ף דע ם שמאל ן דורכגאנג , אנגעשטויס ן פו ן ד י גװאלד־אקטן , װעלכ ע האב ן זי ך געקענ ט פארגעקומע ן אי ן דע ר װעל ט איבע ר זײ , או ן דור ך ד י רשעו ת פו ן דע ם מענטש , װעלכע ר הא ט זי ך פארב ײ זי ך דורכגעכאפ ט אי ן דע ר אונטערערדישע ר פינצטערניש .
  
  א גרויםע ר ארװע ר הא ט ז ײ ארײנגעפיר ט אי ן דע ר װײטערדיקע ר הײל . נאכאמאל האבן די גלאוסטיקס באלויכטן א טייל פונעם גרויסן פלאץ, סיי פריש און סלאָולי פארשווינדן, אבער דרייק האט שנעל געשלאגן צוויי בורשטין פלאץ אויף דער ווייטן וואַנט.
  
  דער פּלאַץ אין פראָנט פון זיי איז געווען סטאַנינג. ד י שטעג ן זײנע ן געװע ן געשאפ ן װ י א טריידענט . דע ר הויפט־שטא ל אי ז געװע ן א דורכגאנג , װעלכע ר הא ט גענו ג ברײט , א ז ד י מענטש ן אי ן דרײע ן זי ך אפצונעמען . ע ס הא ט זי ך געענדיק ט ב ײ דע ר װײטע ר װאנט , אי ן א ן אנדע ר ארויסגאנג־בויגן . אפצוברענגענדי ק פו ן דע ר הויפט־שטא ל או ן געמאכ ט ד י אנדער ע צװ ײ שפיצ ן פו ן דע ר טרידע , זײנע ן געװע ן נא ך צװ ײ דורכגאנגן , נא ר ד י זענע ן געװע ן א ס ך שמאלע , א ביס ל גרעסער . ד י דאזיק ע פראיעקט ן האב ן זי ך געענדיק ט אי ן א ברײטע ר בוי ג אי ן דע ר הײל־װאנט .
  
  ד י רײע ן צװיש ן ד י שװעםטע ר זײנע ן געװע ן אנגעפיל ט מי ט טיפע , נישקשהדיק ע פינצטערניש . ווען קאָמאָדאָ האָט אַריינגעוואָרפן דעם שטיין אין דער נאָענט אַוועק פון ליכט, זיי קיינמאָל געהערט עס שלאָגן די דנאָ.
  
  פארזיכטיק , האב ן ז ײ זי ך פאמעלע ך אריבערגעפארן . די פּלייצעס האָבן זיך געשפּאַנט פֿון דער שפּאַנונג און זייערע נערוון האָבן זיך אָנגעהויבן צעבראָכן. דרייק האָט געפילט ווי אַ דין שווייס ראָולד אַראָפּ די לענג פון זיין רוקנביין, יטשינג אַלע די וועג אַראָפּ. יעדער פּאָר אויגן אין דער גרופּע האָט זיך אַרומגעקוקט און געזוכט יעדן שאָטן, יעדן ווינקעלע, ביז בן האָט ענדלעך געפֿונען זײַן קול.
  
  - װאר ט - הא ט ע ר געזאגט , קוי ם צוהערן , דא ן הא ט זי ך אויסגעקלאר ט או ן געשריג ן ״װארט״ .
  
  "וואס איז דאס?" דרייק האט זיך געפרוירן, זיין פוס איז נאך אין דער לופט.
  
  "מיר זאָל קאָנטראָלירן קוק ס לאָגס ערשטער, נאָר אין פאַל."
  
  "איר קלייַבן דיין פאַרשילטן צייט."
  
  קארין האט גערעדט. "זיי גערופן עס גריד, די רגע דעדלי זינד. דער שעד פֿאַרבונדן מיט גריד איז מאַממאָן, איינער פון די זיבן פּרינסעס פון גענעם. ער איז דערמאָנט געוואָרן אין מילטאָן'ס גן עדן לאָסט און מען האָט אפילו גערופן דער אַמבאַסאַדאָר פון גיהנום אין ענגלאַנד.
  
  דרייק האט אויף איר געשטערט. "עס איז נישט מאָדנע".
  
  "עס איז נישט מענט צו זיין. דאָס איז וואָס איך אַמאָל לייענען און געהאלפן. דער איינציקער אָנווייזונג וואָס Hawksworth גיט דאָ איז דעם זאַץ: פאַרקערט גריד זיצט רחמנות. זאל דער ווייַטער מענטש האָבן וואָס איר ווילט."
  
  דרייק האט געקוקט אויפן קאלטן, פײכטן הײל. "עס איז נישט פיל דאָ וואָס איך וואָלט ווי, אַחוץ אפֿשר קריספּי קרעמעס."
  
  "דאָס איז דער דירעקטער מאַרשרוט צו דער אַרויסגאַנג." קאָמאָדאָ פארשטאפט איינער פון זיינע מענטשן ווי ער סקוויזד פאַרגאַנגענהייַט. "גאָרנישט איז קיינמאָל אַזוי פּשוט. היי! וואָס די באַרען, באָכער - "
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו זען דעם דעלטאַ מענטש פּושינג קאָמאָדאָ באַזונדער און גיין רעכט פאַרביי זיין קאַמאַנדער.
  
  "וואליס! האַלטן דיין טאָכעס אין שורה, זעלנער."
  
  דרייק האט באמערקט דעם מאן'ס אויגן ווען ער איז צוגעקומען. גלאַזעד. פאַרפעסטיקט אין אַ פונט אויף די רעכט. דרייק איז נאכגעגאנגען זיין בליק.
  
  און איך האָב גלייך געזען די נישע. מאָדנע ווי ער האָט זיי פריער נישט באמערקט. אין די סוף פון די רעכט באַטאַלמאַנט, ווו עס אַבוטט די הייל וואַנט, דרייק איצט געזען דריי טיף ניטשיז קאַרווד אין די שוואַרץ שטיין. עפּעס האָט געפֿינקלט אין יעדער נישע. עפּעס טײַער, געמאַכט פֿון גאָלד, סאַפּירן און שמאַראַגדן. דער אביעקט האט געכאפט דאס שוואכע און פארשפרייטע ליכט, וואס האט געפלאקערט איבער דער הייל און עס צוריקגעגעבן צענדליגער. עס איז געווען ווי קוקן אין די האַרץ פון אַ גליטערינג דיסקאָטעק פּילקע געמאכט פון צען קאַראַץ פון דיאַמאָנדס.
  
  - האט קארין געשושקעט, - אויף דער אנדערער זײט איז א לײדיקער טויער.
  
  דרייק האט געפילט דעם צוציען פון דעם צוגעזאגטן עשירות. וואס נענטער ער האט געקוקט, אלץ קלארער געווארן די חפצים און אלץ מער האט ער זיי געוואלט. עס האָט געדויערט אַ מאָמענט ביז קאַרינס קאָמענטאַר האָט זיך איינגעזונקען, אָבער ווען עס איז געווען, האָט ער מיט קנאה און יראת כבוד געקוקט אויפן ליידיקן אַלקער. טאָמער האָט זיך אַ מזלדיקע נשמה אַרויסגעלאָזט אַרײַן אויף דער שפּיגל און איז אַװעק מיט דעם רויב? אדער האט ער עס אנגעכאפט ווען ער האט זיך אראפגעפאלן, שרייענדיג, אין די אומבארעכנטע טיפענישן אונטן?
  
  איין וועג צו וויסן.
  
  דרייק האט געשטעלט איין פוס פארן צווייטן און דערנאך זיך אפגעשטעלט. קראפ . די לעקעכל דורך די לעדזשאַז איז געווען שטאַרק. אבער זיין יאָג פון קאָוואַלענקאָ איז געווען מער אַטראַקטיוו. ער סנאַפּט צוריק צו פאַקט, וואַנדערינג ווי אַ גאַנג פון לייץ קען זיין אַזוי מעזמערייזינג. אין דעם מאָמענט, קאָמאָדאָ געלאפן פֿאַרבייַ אים, און דרייק אויסגעשטרעקט זיין האַנט צו האַלטן אים.
  
  אבער דער דעלטאַ פאָרס קאַמאַנדער איז פּונקט געפאלן אויף שפּיץ פון זיין קאָלעגע און קלאַפּט אים צו דער ערד. דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו זען די רעשט פון די מאַנשאַפֿט אויף זייער ניז, ראַבינג זייער אויגן אָדער ויסמיידן טעמטיישאַנז. בן און קארין זײנען געשטאנען פארבענקט, אבער קארינס שנעלער מוח האט זיך באלד געבראכן.
  
  זי האט זיך גיך געדרייט צו איר ברודער. "ביסטו אין ארדענונג? בן?
  
  דרייק האט פארזיכטיק געקוקט אין די אויגן פונעם יונגן בחור. "מיר קען האָבן פּראָבלעמס. ער געץ דער זעלביקער גלאַסי קוק ווען טיילער מאָמסען נעמט די בינע.
  
  קארין האט געשאקלט מיטן קאפ. - בחורים - האט זי געמורמלט און שטארק געשלאגן איר ברודער.
  
  בן האט געבליצט און אויפגעהויבן די האנט צו זײן באק. "אוי!"
  
  "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "ניין, גיהנום ניין! איר נאָר כּמעט צעבראכן מיין קין. "
  
  "הערט אויף צו זײַן אַ שוואַכער. זאג מאמע און טאטע די קומענדיגע מאל ווען זיי רופן. "
  
  "פאַרשילטן רעכט, איך וועל טאָן עס. פארוואס האסטו מיך אפילו געשלאגן?"
  
  דרייק האט א שאקל געטאן מיט זיין אקסל ווען קאמאדא האט אויפגעהויבן זיין מאן פון דער דיל און אים צוריק אריינגעווארפן אין דער ליניע. "נייַער."
  
  קארין האט צוגעקוקט אין באוואונדערונג.
  
  דרייק האט געזאגט, "דו געדענקסט נישט? שיין לייץ? זיי כּמעט האָבן איר, באַדי.
  
  ― איך געדענק... בןס בליק האָט זיך פּלוצעם צוריקגעקערט צו דער שטײנערנע װאַנט און אירע אײַנגעבונדענע נישע. "אָה, וואַו, וואָס אַ ציטער. גאָלד, דיימאַנדז און עשירות. איך געדענק דאָס."
  
  דרייק האט געזען די גליטערינג אַבדזשעקץ אָנהייבן צו ריגיין זייער ערלעכקייט. "לאָמיר מאַך," ער האט געזאגט. "צוויי מאָל. איך קען זען וואָס די הייל טוט, און די גיכער מיר באַקומען דורך עס, די בעסער.
  
  ער איז שנעל אוועקגעגאנגען, האלטנדיג די האנט אויף בן'ס אקסעלע און האט זיך געכאפט צו קארין. קאָמאָדאָ איז נאכגעגאנגען שטילערהייט, וואַטשינג זיין מענטשן קערפאַלי ווי זיי דורכגעגאנגען לעבן די לעדזשאַז וואָס ליינד ביידע זייטן.
  
  ווי זיי געגאנגען נעענטער צו די נישע, דרייק ריזיקירן אַ שנעל בליק. אי ן יעדע ר נישע , אי ז געשטאנע ן א קלײ ן שיסלע ר אביעקט , װעלכע ר אי ז געװע ן אײנגעלײג ט מי ט טײער ע שטיינער . אבער דאָס אַליין איז נישט גענוג צו מאַכן די ספּעקטאַקיאַלער ליכט ווייַזן וואָס איז געווען אַזוי אויג-קאַטשינג. הינטער יעדער שיסל זענען די גראָבע ווענט פון די נישעס אַליין געווען באַצירט מיט רייען רובין, שמאַראַגדן, סאַפירן, בריליאַנטן און אומצאָליקע אַנדערע טייערע שטיינער.
  
  ד י שיול ן האב ן געקענ ט קאסטן , אבע ר ד י ניטשע ס אלײן , זײנע ן געװע ן פו ן אומבאשאצטע ר װערט .
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט ווען ער איז צוגעגאנגען צום ארויסגאנג בויגן. א קאלטער װינטל האט אים געבלאזן פון לינקס און רעכטס. דער גאַנצער אָרט האָט געשמעקט מיט אַלטע מיסטעריע און באַהאַלטן סודות. עס איז געווען וואַסער טריקלינג ערגעץ, נאָר אַ קליין ויסרינען, אָבער גענוג צו לייגן צו די יממענסיטי פון די הייל סיסטעם זיי זענען יקספּלאָרינג.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף אלעמען. די טראַפּ איז געווען איבערגענומען. ער האט זיך אויסגעדרייט צו גיין דורך די אַרויסגאַנג אַרטש.
  
  און עמעצנס שטימע האָט געשריגן: "האַלטן!"
  
  ער פראָזע טייקעף. זיין אמונה אין די געשריי און אינסטינקט געבוירן פון אַלט SAS טריינינג געראטעוועט זיין לעבן. זיין רעכטע פוס האט קוים אנגערירט דעם דינעם דראט, אבער נאך איין שטויס האט געקענט ארויסשטעלן דעם בוב.
  
  דאָס מאָל האָט קאָוואַלענקאָ נישט פֿאַרלאָזט דעם סנייפּער. ער האָט ריכטיק געמשפט אַז די גרופּע הינטער אים וואָלט זיין כאַלינג טאָכעס דורך גריד האַלל. די טריפּווירע געפירט צו אַ פאַרבאָרגן M18 Claymore מייַן, דער מיט די ווערטער "פראָנט צו די פייַנט" אויף עס.
  
  דער פראָנט סוף איז געווען אַימעד בייַ דרייק און וואָלט האָבן בלאָון אים באַזונדער מיט די שטאָל פּילקע בערינגז צוזאמען מיט בן און קאַרין אויב קאָמאָדאָ האט נישט שאַוטאַד אַ ווארענונג.
  
  דרייק איז אראפגעפאלן און האט שנעל אויסגעלאשן דעם מיטל. ער האָט דאָס איבערגעגעבן צו קאָמאָדאָ. "אַ פּלאַץ דאַנקען דיר, פרייַנד. האַלטן דאָס האַנטיק און שפּעטער מיר וועלן שטופּן עס אַרויף די טאָכעס פון קאָוואַלענקאָ.
  
  
  קאַפּיטל דריי און דרייסיק
  
  
  דער ווייַטער שפּאַציר איז געווען קורץ און געשווינד אַראָפּגיין אַראָפּ. דרייק און די אנדערע האָבן צו גיין אין כילז, לינינג זייער ללבער צו בלייַבן אַפּרייט. דרייק האט געטראכט, אז אין יעדן מאמענט זאל ער זיך גליטשן און פאלן הילפלאז אראפ, נאר גאט ווייסט וואס פאר א שרעקלעכער גורל עס ווארט אונטן.
  
  אבער בלויז אַ ביסל מינוט שפּעטער זיי געזען אַ באַקאַנט כיטרע. דרייק האט צוגעגרײט זײן שײן שטעקן און געשטאנען בײם ארײנגאנג. געטראכט פון די סנייפערס, האט ער שנעל אראפגעכאפט דעם קאפ און ארויסגעלאזט.
  
  "אָה, באַללס," ער אָטעם צו זיך. "עס ווערט ערגער."
  
  "זאָג מיר נישט," האָט בן געזאָגט. "עס איז געווען אַ ריז באַטאָנען פּילקע כאַנגגינג איבער אונדזער קעפ."
  
  דרייק האט אים געשטערט. "לעבן איז נישט אַ פֿילם, בליקיי. גאָט, איר זענט אַ פריק."
  
  ער האט טיף אטעם גענומען און זײ ארײנגעפירט אין דער דריטער ריזיגן הײל. די סטאַנינג אָרט זיי געזען פארשטאפט יעדער פון זיי אין זייער טראַקס. מויל האט זיך געעפנט. אויב דער בלוט מלך קען קלייַבן קיין פונט אויף זייער רייזע אַזוי ווייַט צו שטעלן אַ טראַפּ, דאָס איז געווען עס, דרייק געדאַנק אַ ביסל מינוט שפּעטער, די שליימעסדיק געלעגנהייַט. אָבער, צומ גליק פֿאַר די גוטע גייז, גאָרנישט ליגט אין וואַרטן. טאָמער עס איז געווען אַ גוט סיבה פֿאַר דעם ...
  
  אפילו קאָמאָדאָ האָט געגאַפּט מיט יירעס - האַקאָוועד און ניט גלויבן, אָבער ער איז געווען ביכולת צו קוועטשן עטלעכע ווערטער. "דעמאָלט איך טראַכטן עס איז באַגער."
  
  הוסט און קרעכצן איז געווען זיין איינציקער ענטפער.
  
  דער וועג פאָרויס פון זיי נאכגעגאנגען אַ איין גלייַך שורה צו די אַרויסגאַנג אַרטש. דער שטערונג איז געווען, אז דער וועג איז געווען באגרענעצט פון ביידע זייטן מיט קורצע פּעדעסטאַלס אָנגעהויבן מיט סטאַטועס און הויכע פּעדעסטאַלס מיט פּיינטינגז. יעדע סטאטוע און יעדע געמעל האט רעפרעזענטירט עטליכע עראטישע פארמען, ריינדזשינג פון די סאַפּרייזינגלי געשמאַק צו די גלייך גראָב. אין דערצו, הייל פּיינטינגז אָנגעפילט יעדער בנימצא אינטש פון די הייל ווענט, אָבער נישט די פּרימיטיוו בילדער יוזשאַוואַלי געפונען אין אלטע קאַוועס - דאָס זענען סטאַנינג בילדער, לייכט גלייַך צו קיין רענעסאַנס אָדער מאָדערן קינסטלער.
  
  די טעמע איז געווען שאַקינג אין אן אנדער וועג. די בילדער האָבן געשילדערט איין מאסיווע אָרגי, מיט יעדן מאַן און פֿרוי געצויגען אין אומגעוויינטלעכע פּרטים, באגאנגען יעדן לוסטפולן זינד וואָס מען ווייסט... און נאָך.
  
  אין אַלגעמיין, עס איז געווען אַ סטאַנינג קלאַפּ פֿאַר די סענסיז, אַ קלאַפּ וואָס איז פארבליבן אָן פאַרהאַלטן ווען מער און מער דראַמאַטיק סינז האָבן אַנפאָולדאַד צו בלענדיק די מענטש אויג און גייַסט.
  
  דרייק האָט כּמעט פֿאַרגאָסן אַ קראָקאָדיל טרער פֿאַר זיין אַלט באַדי וועלז. דע ר אלטע ר פארװערטע ר װאל ט דא ן געװע ן אי ן זײ ן עלעמענט . ספעציעל אויב ער האט עס אנטדעקט מיט מאי.
  
  דער געדאַנק פון מייַ, זיין אָולדאַסט לעבעדיק פרייַנד, געהאָלפֿן דיסטראַקט זיין מיינונג פון די פּאָרנאָגראַפיק סענסערי אָוווערלאָודינג אַרום אים. ער האט צוריק געקוקט אויף דער גרופע.
  
  "חברים. גויס, דאָס קען נישט זיין אַלץ. עס מוזן זיין אַ מין פון טראַפּ סיסטעם דאָ. האלט די אויערן אפען״. ער האט זיך געכאפט. "און איך מיינען פֿאַר טראַפּס."
  
  דער וועג איז געגאַנגען ווייטער. דרייק האט איצט באמערקט אַז אפילו סטערינג אין דער ערד וועט נישט העלפן איר. אויסערגעוויינלעכע דעטאלירטע געשטאלטן האבן זיך דארט אויך צעוויקלט. אבער דאס אלעס איז בלי ספק געווען א רויטע הערינג.
  
  דרייק האט א טיפן אטעם גענומען און טרעט פאראויס. ע ר הא ט באמערק ט א ז ע ס אי ז געװע ן א פיר־אינטשע ר אויפגעהויב ן ראנד , אוי ף בײד ע זײט ן װעג , ארו ם א הונדערט־יארד .
  
  אין דער זעלביקער צייַט, קאָמאָדאָ גערעדט. "זע דעם, דרייק? קען זיין גאָרנישט. "
  
  "אָדער אַלץ אַנדערש." דרייק האט קערפאַלי געשטעלט איין פֿיס אין פראָנט פון די אנדערע. בן נאכגעגאנגען אַ שריט הינטער, דעמאָלט אַ פּאָר פון זעלנער, און דאַן קאַרין, וואָס איז געווען ענג וואָטשט דורך קאָמאָדאָ. דרייק האט געהערט ווי דער גרויסער בארטן קאמאדא שושקעט שטילערהייט אנטשולדיגונגען פאר קארין פאר די חוצפהדיקע בילדער און ברוגזקייט פון זיינע אכטונגע מענטשן, און ער האט אונטערגעדריקט א שמייכל.
  
  אין דעם מאָמענט, וואָס זײַן בליי־פֿוס האָט אָנגערירט די ערד בײַם אָנהייב פֿון די אויפֿגעהויבענע זייטן, האָט אַ טיפֿער געראַנגל אָנגעפֿילט די לופט. גלײַך פֿאַר אים האָט זיך גענומען רירן די שטאָק.
  
  "העלא". זיין ברייט יאָרקשירע סטיל ימערדזשד אין צייט פון דרוק. "וואַרט גייז."
  
  דער דרך איז געווען צעטיילט אין אַ סעריע פון ברייט האָריזאָנטאַל שטיין שעלוועס. לאנגזא ם הא ט זי ך יעדע ר פאליצע ר אנגעהויב ן צ ו רירן , א ז יעדע ר װא ס שטײ ט אוי ף אי ר הא ט געקאנ ט פאלן , װע ן מע ן װאל ט ניש ט געטרעט ן אויפ ן נעקסטן . די סיקוואַנס איז געווען גאַנץ פּאַמעלעך, אָבער דרייק סאַגדזשעסטיד אַז זיי האָבן איצט געפֿונען די סיבה פֿאַר טשאַמבערס 'דערוויילט דיסטראַקשאַנז.
  
  - טרעד פארזיכטיק - האט ער געזאגט. "אין פּערז. און נעמען דיין מיינונג פון די שמוץ און מאַך פאָרויס, 'סייַדן איר ווילן צו פּרובירן דעם נייַ ספּאָרט פון' דייווינג אין דער תהום.
  
  בן האָט זיך מיט אים אָנגעשלאָסן אויפן ערשטן רירן פּאָליצע. "עס איז אַזוי שווער צו קאַנסאַנטרייט," ער קראַמפּט.
  
  "טראַכטן וועגן היידן," האָט דרייק אים געזאָגט. "דאָס וועט העלפֿן איר באַקומען דורך."
  
  "איך טראכט וועגן היידן." בן האָט אַ בלינק געטאָן אין דער נאָענטער סטאַטוע, אַ קרימענישן טריאָ פֿון צוגעבונדענע קעפּ, געווער און פיס. "דאָס איז די פּראָבלעם."
  
  "מיט מיר". דרייק איז קערפאַלי סטעפּט אַנטו די רגע ציען-אויס פּאָליצע, שוין אַססעססעד די באַוועגונג פון די דריט און פערט. "איר וויסן, איך בין אַזוי צופרידן אַז איך ענדלעך ספּענדינג אַלע די שעה צו שפּילן Tomb Raider."
  
  "קיינמאָל געדאַנק איך וואָלט סוף אַרויף אַ ספּרייט אין די שפּיל," בן מאַטערד צוריק, און דעמאָלט געדאַנק וועגן מייַ. פיל פון די יאַפּאַניש סייכל קהל קאַמפּערד איר צו אַ ווידעא שפּיל כאַראַקטער. "היי מאַט, איר טאָן ניט טראַכטן מיר זענען פאקטיש דרימינג, טאָן איר? און דאָס איז אַלץ אַ חלום?"
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי זיין פריינד איז פארזיכטיק טרעט אויף די דריטע פּאָליצע. "איך האב קיינמאָל געהאט אַזאַ אַ לעבעדיק חלום." ער האט נישט געדארפט א נויפן צו דער סביבה צו מאכן זיין נקודה.
  
  איצט, הינטער זיי, די צווייטע און דריט גרופּע פון מענטשן אנגעהויבן זייער מינדלעך נסיעה. דרייק האט געציילט צוואַנציק שעלוועס איידער ער האָט דערגרייכט דעם סוף און, צומ גליק, שפּרינגען אויף אַ האַרט ערד. דאַנקען גאָט זיין רייסינג האַרץ איז ביכולת צו נעמען אַ ברעכן. ע ר הא ט שוי ן א מינוט , צוגעקוק ט דע ם ארויסגאנג־בויגן , דערנא ך צופֿרידן , א ז ז ײ זײנע ן אלײן , הא ט ע ר זי ך אומגעקער ט צ ו קוק ן דע ם פארשריט ן פו ן ד י אנדערע .
  
  פּונקט אין צייט צו זען איינער פון די דעלטאַ מענטשן קוק אַוועק פון די גלענצנדיק פּיינטיד סופיט -
  
  און פאַרפירן די פּאָליצע ער איז געווען וועגן צו טרעטן אויף. ער איז ניטאָ אין אַ שפּאַלטן רגע, די בלויז דערמאָנונג אַז ער איז געווען אלץ דאָרט איז געווען די דערשראָקן געשריי וואָס נאכגעגאנגען זיין פאַל.
  
  די גאנצע פירמע האט זיך אפגעשטעלט, און די לופט האט געציטערט פון שאק און שרעק. קאָמאָדאָ האָט זיי אַלע געגעבן אַ מינוט און דערנאָך פּושט זיי פאָרויס. זיי אַלע געוואוסט ווי צו באַקומען דורך עס. דע ר געפאלענע ר סאלדא ט אי ז געװע ן א נארע .
  
  װידע ר או ן דא ס מא ל פארזיכטי ק האב ן ז ײ אל ע זי ך אנגעהויב ן צ ו רירן . דרייק האט א מאמענט געטראכט אז ער קען נאך הערן די געשרייען פון די זעלנער וואס פאלן אויף אייביג אריין אין יענעם אומענדליכען תהום, אבער ער האט דאס אפגעווארפן אלס א האלוסינאציע. ער פאָוקיסט צוריק אויף די יומאַנז פּונקט אין צייט צו זען די גרויס קאָמאָדאָ נעמען אַ ענלעך פאַל.
  
  עס איז געווען איין פאַרצווייפלט מאָמענט פון פלאַילינג זיין געווער, איין בייז געשריי פון באַדויערן אויף זיין שרעקלעך אָנווער פון קאַנסאַנטריישאַן, און דער ביג דעלטאַ מאַנשאַפֿט פירער סליד אַוועק דעם ברעג פון דער פּאָליצע. דרייק האט אויסגעשריגן, כמעט גרייט זיך צו קומען צו הילף, אבער טרויעריג זיכער אז ער וועט דאס נישט קענען מיט צייט. בן האָט געשריגן ווי אַ מיידל -
  
  אבער דאס איז געווען ווייל קארין האט פשוט געטויבן פאר דעם גרויסן מאן!
  
  אָן כעזאַטיישאַן, קאַרין בלייק לינקס די גאנצע העכסט טריינד דעלטאַ מאַנשאַפֿט צו היטן איר פאַרלאָזן און ראַשט כעדלאָנג צו קאָמאָדאָ. זי איז געווען אין פראָנט פון אים, אַזוי איר מאָמענטום זאָל האָבן געהאָלפֿן אים צוריק צו וואַרפן אויף די באַטאָנען פּלאַטע. אָבער קאָמאָדאָ איז געווען אַ גרויסער, און שווער, און קאַרינס שפּרונג האָט אים קוים גערירט.
  
  זי האט אים אבער א ביסל אנגערירט. און דאָס איז געווען גענוג צו העלפן. קאָמאָדאָ האָט געראָטן זיך אומקערן, ווײַל קאַרין האָט אים געגעבן אַן עקסטרע צוויי סעקונדעס לופט-צייט, און האָט אָנגעכאַפּט דעם ברעג פונעם באַטאָנען מיט וויצע-ווי פינגער. ער האט זיך אנגעכאפט, פארצװײפלט, נישט געקאנט זיך אויפציען.
  
  און די סליידינג פּאָליצע אריבערגעפארן פּיינפאַלי סלאָולי צו זיין לינקס פּערימעטער, נאָך וואָס עס פאַרשווונדן, גענומען מיט זיך די פירער פון די דעלטאַ מאַנשאַפֿט.
  
  קארין האט שטארק אנגעכאפט דעם לינקן האַנטגעלענק פון קאָמאָדאָ. צום סוף, האָבן די אַנדערע מיטגלידער פֿון זײַן קאָלעקטיוו רעאַגירט און געכאַפּט זײַן אַנדער אָרעם. מי ט גרוים ע אנשטרענגונ ג האב ן ז ײ אי ם ארויםגעצויג ן או ן איבע ר דע ר פלאטע , פונק ט װ י ע ר אי ז פארשװאונד ן אי ן א באהעלטעניש .
  
  קאָמאָדאָ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ פֿון דעם שטויביקן באַטאָנען. "קאַרין," ער געזאגט. "איך וועל קיינמאָל קוקן בייַ אן אנדער פרוי ווידער."
  
  דער בלאָנדע זשעני עקס-סטודענט וואָס איז אַוועקגעפֿאַלן, האָט געשמייכלט. "איר, מיט דיין וואַנדערינג אויגן, איר וועט קיינמאָל לערנען."
  
  און דורך דרייק'ס באוואונדערונג איז געקומען די דערקענונג, אז דער דריטער שטאפל פון "גיהנום", דער דאזיקער צימער וואס הייסט תאוות, איז נישט מער ווי א בילד פון דעם אייביקן ליידן פון א מענטש מיט א וואנדערנדיק אויג. קלישע & # 233; וועגן וואָס אויב אַ מענטש איז געזעסן אין אַ קאַפע & # 233; מיט זיין פרוי אָדער כאַווערטע, און נאָך אַ פּאָר פון שיין לעגס געגאנגען דורך - ער כּמעט זיכער וואָלט האָבן געקוקט.
  
  אחוץ אז דא אונטן, ווען ער וואלט געקוקט, וואלט ער געשטארבן.
  
  עטלעכע פרויען וואָלט נישט האָבן אַ פּראָבלעם מיט דעם, דרייק מיוזד. און מיט גוט סיבה, אויך. אָבער קאַרין האָט געראַטעוועט קאָמאָדאָ, און איצט די פּאָר איז געווען אפילו. עס האָט געדויערט נאָך פינף מינוט פון באַזאָרגט ווארטן, אָבער לעסאָף די רעשט פון די מאַנשאַפֿט האָבן דורכגעקאָכט די סליידינג שעלוועס.
  
  זיי אַלע גענומען אַ ברעכן. יעדער מאן אין דער פירמע האט געפילט אז עס איז זייער פליכט צו שאָקלען קארינס האנט און אויסדריקן זייער אנערקענונג פאר איר העלדישקייט. אפילו בן.
  
  דא ן הא ט זי ך געקלונגען . אײנע ר פו ן ד י דעלטא־זעלנע ר אי ז געפאל ן אוי ף זײנ ע קני , אנגעכאפ ט דע ם מאגן . פּלוצעם האָט מען זיי באַפֿאַלן. א האלבע טוץ פון די מענטשן פון בלוט־קעניג האבן זיך ארויסגעגאסן פון בויגן, האלטן זייער וואפן גרייט. קויל ן האב ן זי ך דורכגעלאפ ן אי ן דע ר לופט .
  
  שוין אויף די קני, דרייק און זיין קאָמאַנדע געפאלן אויף די דעק, גראַבינג זייער וועפּאַנז. דער פארשוין, וואס איז געשלאגן געווארן, איז געבליבן אויף די קני און באקומען נאך פיר קוילן אין ברוסט און אין קאפ. אין ווייניקער ווי צוויי סעקונדעס ער איז טויט, אן אנדער קאָרבן פון די בלוט מלך ס סיבה.
  
  דרייק האָט אויפגעהויבן זיין באַראָוד M16 אַטאַקע ביקס און פייערד. רעכטס זײן איז אײנע פֿון די סטאַטועס געװען אָנגעפּאַקט מיט בלײ, שאַרבן אַלבאַסטער צעשפּרײט אין דער לופט. דרייק האט זיך געכאפט.
  
  נאך א קויל האט אים געפײפט פארבײ דעם קאפ.
  
  ד י גאנצ ע מאנשאפט , אי ז געװע ן שטיל , רואיק , או ן געקענ ט נעמע ן פארזיכטי ק מי ט זײער ע ביקס ן אוי ף דע ר ערד . װע ן ז ײ האב ן געעפנ ט פײע ר אי ז ע ס געװע ן א שחיט ה , צענדליקע ר קויל ן האב ן זי ך גערים ן פו ן קאװאלענקא ס אנטלויפנדיק ע מענע ר או ן ז ײ געצװאונגע ן צ ו טאנצ ן װ י בלוטיק ע לאבלען . איין מענטש האָט זיך דורכגעקאָכט אין בולדאָוז, ניסימדיק ניט-שאַרמד, ביז ער באגעגנט מאַט דרייק.
  
  דער געוועזענער SAS מאן איז אויף אים געקומען קאפ-אויף, און האט איבערגעגעבן זיין ריפן א צעקראכענע קעפ און א שנעלע סעריע מעסער-קלאות. ד י לעצט ע פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן האב ן זי ך געגליט ט אויפ ן ארט , װא ו ע ם האב ן זי ך געענדיק ט אל ע רשעים .
  
  גענעם.
  
  דרייק האָט באַוויזן זיי צו פאָרן, וואַרפן אַ ריגרעטינג בליק אויף די געפאלן דעלטאַ מאַנשאַפֿט מיטגליד. זיי וועלן אויפנעמען זיין גוף אויפן וועג צוריק.
  
  "מיר מוזן כאַפּן אַ ממזר."
  
  
  קאַפּיטל פיר און דרייסיק
  
  
  היידן איז געקומען פּנים צו פּנים מיט עד באָודרעאַוקס און די וועלט איז צעלאָזן.
  
  "איך בין צופרידן צו טייטן איר," באָודרעאַו ריפּיטיד די ווערטער וואָס ער האט דערציילט איר אַמאָל פריער. "ווידער".
  
  "איר ניט אַנדערש לעצטע מאָל, סייקאָו. איר וועט ווידער פאַרלאָזן. "
  
  באָודרעאַ האָט אַ קוק אַראָפּ אויף איר פוס. "ווי איז דיין לענד?" - האב איך געפרעגט.
  
  "אַלע די בעסער". היידן איז געשטאנען אויף די שפיצן, געווארט אויף א בליץ אטאקע. זי האט געפרואװט פירן דעם אמעריקאנער, אז זײן אייזל איז צוגעדריקט געװארן צו דער װאנט פון דער שײדל, אבער ער איז געװען צו כיטרע דערפאר.
  
  "איר זענט בלוט." באָודרעאַ האָט זיך געמיימערט צו לעקן זײַן מעסער. "עס איז געווען געשמאַק. איך טראַכטן מיין בעיבי וויל מער. "
  
  - אנדערש ווי דיין שוועסטער, - האט היידן געווארצלט. "זי האָט עס טאַקע נישט געקענט מער."
  
  באָודרעאַו האָט זיך צוגעלאַכט צו איר. היידען האט דאס ערווארטעט און האט זיך פארזיכטיג אויסגעדרייט , ארויסגעשטעלט איר בלייד צום קלאפ פון זיין באק . "ערשט בלוט," זי געזאגט.
  
  "פּרעלודע". Boudreaux האָט זיך אַראָפּגעלאָזט און זיך צוריקגעצויגן, דערנאָך האָט זי זי געשלאָגן מיט עטלעכע קורצע קלאַפּן. הײַדן האָט זײ אַלע אָפּגעמאַכט און פֿאַרענדיקט מיט אַ דלאָניע־שלאָג צו דער נאָז. בודרעא האט זיך געשאקלט, טרערן האבן זיך געצויגן אין די אויגן.
  
  היידן האט זיך גלײך אויסגענוצט, געשטאכן מיט איר מעסער. זי האָט אָנגעשטויסן באָודרעאַוקס צו דער וואַנט, און דערנאָך זיך צוריקגעצויגן איין קלאַפּ -
  
  באָודרעאַו האָט זיך געפֿאַלן.
  
  הײַדן האָט זיך אַרײַנגעטאָן און אַרײַנגעשטעקט דאָס מעסער אין דיך. זי האט זיך אװעקגעצויגן װי ער האט געשריגן, נישט געקאנט אפשטעלן דעם כיטרע שמייכל, װאם האט זיך באװיזן אין אירע אויגן.
  
  "קען איר פילן עס, גראָב?"
  
  - כלב! Boudreaux איז געווען משוגע. אָבער דאָס איז געווען די מעשוגאַס פון אַ קעמפער, אַ דענקער, אַ געווירציק וואָריער. ער האט איר צוריק געקלאפט מיט קלאפ נאך קלאפ, גענומען מעשוגע ריסקס אבער אנהאלטן פונקט גענוג שטארקייט און שנעלקייט צו מאכן איר טראכטן צוויי מאל וועגן אריינמישן. און איצט, ווען זיי האָבן זיך צוריקגעקערט, האָבן זיי געטראָפן אַנדערע גרופּעס קעמפנדיקע מענטשן, און היידן האָט פאַרלוירן איר וואָג.
  
  זי איז געפאלן בײם קריכן איבער דעם געפאלענעם מאן׳ס קני, זיך אויסגעקערט און זיך אויפגעשטעלט, גרײט מיט מעסער.
  
  בודרו האט זיך צעגאםן אין דער עולם, דער שמייכלונג אויפן פנים האט זיך פארװאנדלט אין א שמײכל, װען ער האט פארזוכט זײן אײגענעם בלוט און געשװאויגן דעם מעסער.
  
  "זעט דיר," האָט ער געשריגן איבערן רעש. "איך וויסן ווו איר לעבן, מיס דזשיי."
  
  היידן האט ארויסגעווארפן איינעם פון די בלוט־קעניג׳ס מענטשן פון וועג, צעבראכן דעם מאן'ס פוס ווי א צווייגל, ווען זי האט אויסגעמאכט דעם וועג פאר בודרעאו. פו ן אויגענ ק הא ט ז י דערזע ן מאי , װא ס אי ז ניש ט געװע ן ד י גײם־טוע ר אי ן דע ם קאמף , קעמפנ ט אומבאװאפנ ט קעג ן מענע ר מי ט שארפע ר געװער , דע ר קאמ ף אי ז געװע ן צו־נאנ ט פא ר שיסערײע ן או ן ז י הא ט ז ײ איבערגעלאז ט אי ן א קופע ן בײ ם פיס . היידן האט געקוקט אויף די טויטע און שטארבנדיקע, וואס האבן זיך ארומגערינגלט ארום איר.
  
  זי האָט באַמערקט, אַז אַפֿילו באָודרעאַו האָט איבערגעטראַכט די סיטואַציע, ווען ער האָט נאָכגעפאָלגט היידן'ס בליק און האָט געזען דעם לעגענדאַרן יאַפּאַנישן אַגענט אין קאַמף.
  
  מײַ האָט אַ קוק געטאָן אױף הײַדן. "גלײַך הינטער דיר."
  
  היידען האָט זיך געפֿאַלן אויף באָודרעאַוקס.
  
  די הויפּט סייקאָו פון די בלאַדי מלך גענומען אַוועק ווי אויב אַ האַוואַייאַן מאַנגאָוז איז סטעפּינג אויף זיין כילז. היידן און מאי זענען געווען אין יאָג. בײ ם פארבײגײענדי ק הא ט מאי ר צוגעטראג ן א גרוים ן קלאפ ן צ ו א צװײטע ר פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן או ן דערמיט , געראטעװע ט דא ם לעב ן פו ן אנדער ע זעלנער .
  
  ווייַטער פון די שפּייַכלער איז געווען אַן אָפֿן פעלד, אַ העליפּאַד מיט אַ העליקאָפּטער, און אַ שמאָל דאָק ווו עטלעכע באָוץ זענען אַנגקערד. באָודרעאַו איז געלאָפֿן פאַרביי דעם העליקאָפּטער, געגאַנגען צום גרויסן ספידשיט, און האָט זיך אפילו נישט צעבראָכן, ווען ער איז אַרויפֿגעשפּרונגען אַרײַן, טאַמבלינג דורך די לופט. איידער היידען האָט געקענט פאָרן פאַרביי דעם העליקאָפּטער, האָט דאָס גרויסע שיפל זיך שוין אָפּגעוואָרפן און זיך אָנגעהויבן צו אינטשעס פאָראויס.
  
  מ י הא ט זי ך אנגעהויב ן פאמעלעך . "דאס איז באַדזשאַ. זייער גיך, און דריי מענער ווארטן שוין אינעווייניג. אין פֿאַרגלײַך מיט זיי, זעען אַנדערע שיפֿלעך אויס רויִק." אירע אויגן האבן געגלערט אויפן העליקאפטער. "איצט דאָס איז וואָס מיר דאַרפֿן."
  
  הײַדן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט, ווען די קויל האָט זיך פֿאַרבײַזירט, קוים באמערקט. "קען איר קאָנטראָלירן עס?"
  
  מאַי האָט איר געפרעגט, 'פֿרעגסטו מיר טאַקע די קשיא?' קוק אײדער איר טרעט אויף דעם גליטשן און שפרינגט ארײן, אײדער היידן איז אהין געקומען, האט מאי שוין אנגעהויבן דעם הויפט־ראטאר, און בורדראוס שיפל איז אראפגעלאפן אויפן טײך מיט א מעכטיקן ברום.
  
  "האָב אמונה," האָט מאַי שטילערהייט געזאָגט, דעמאָנסטרירט די לעגענדאַרע געדולד וואָס זי איז געווען באַקאַנט ווי היידן האָט געמאָלן אירע ציין אין פראַסטראַציע. א מינוט שפעטער איז דער קאר געווען גרייט צו פליען. מאי פארבעסערט די מאַנשאַפֿט. דער שליטן האט פארלאזט די ערד. דער קויל האָט געטראָפן אַ זייַל לעבן היידן'ס קאָפּ.
  
  זי פּולד צוריק, דעמאָלט פארקערט צו זען די לעצטע פון די בלוט מלך ס מענטשן פאַלן אונטער פייַער. איינער פון די האַוואַייאַן ספעציעלע פאָרסעס זעלנער האט זיי אַ גראָבער פינגער אַרויף ווי דער העליקאָפּטער אנגעהויבן צו אַראָפּגיין און קער, פּריפּערינג צו נאָכגיין די שיפל. היידן האט זיך צוריקגעוויקלט.
  
  נאָר אן אנדער משוגע טאָג אין איר לעבן.
  
  אבער זי איז נאך דא געווען. נאָך סערווייווינג. דזשיי'ס אַלטע דעוויז האָט זיך ווידער אַרײַנגעכאַפּט אין קאָפּ. בלייַבנ לעבן אן אנדער טאָג. לעב נאר, אפילו אין אזעלכע מאמענטן האט זי שטארק געפעלט צום פאטער.
  
  א מינוט שפעטער האט דער העליקאפטער זיך געוואלד און זיך צוגעלאפן אין הייסע יאגן. היידן'ס בויך איז געבליבן ערגעץ אין לאגער, און זי האט אנגעכאפט דעם רעטשקע ביז אירע קנאקל האט וויי געטאן. מײַ האָט נישט געמאַכט קיין מאָל.
  
  "האַלטן דיין הויזן אויף."
  
  היידען האט פרובירט אפצונעמען איר מיינונג פון די שווינדלדיקע פאָר דורך קאָנטראָלירן די צושטאַנד פון איר וואָפן. איר מעסער האָט זיך אומגעקערט צו זײַן האָלדער. איר בלויז רוען פּיסטויל איז געווען אַ נאָרמאַל גלאַק אלא ווי די קאַספּיאַן זי האט פייווערד לעצטנס. אבער וואָס די גענעם, אַ ביקס איז אַ ביקס, רעכט?
  
  מאַי איז געפלויגן גענוג נידעריק אַז דער שפּריץ שלאָגן די ווינטשויב. א גרויסער געל שיפל האט זיך אריבערגעצויגן אויפן ברייטן טייך פאראויס. הײַדן האָט געזען געשטאַלטן, וואָס שטייען הינטער אים, קוקנדיק זיי צוגאַנגען. בלי ספק זענען זיי געווען באוואפנט.
  
  מאַי האָט אַראָפּגעלאָזט דעם קאָפּ און דערנאָך אַ גלאָק געטאָן אויף היידן. "מוט און כבוד."
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן. "צו סוף".
  
  מייַ שלאָגן די מאַנשאַפֿט, שיקט די העליקאָפּטער אין אַ ופגעקאָכט ונטערטוקנ זיך, אויף אַ צונויפשטויס קורס צו די געל Bayeux. ווי ערווארטעט, האבן די מענטשן, וואס זענען געשטאנען אויף די זייטן, זיך צוריקגעצויגן אין שאק. היידן האט זיך ארויסגעבויגן פון פענצטער און געשאסן. דער קויל איז האָפענונג ווייַט.
  
  מאי האט איר דערלאנגט די האלב־לײדיקע מ 9. "מאַך זיי רעכענען."
  
  היידן האט ווידער געשאסן. איינער פון Boudreau ס מענטשן פייערד צוריק, די קויל באַונסינג אַוועק די העליקאָפּטער ס כופּע. מאַי געמאכט אַ זיגזאַג קרייַז אַרום די מאַנשאַפֿט, שיקן היידן ס קאָפּ צעברעכן קעגן אַ שטיצן פּאָסטן. מאַי דעמאָלט טויב ווידער, אַגרעסיוו, געבן קיין פערטל. היידן האט אויסגעליידיגט איר גלאק און געזען איינעם פון בודרעאו'ס מענער גייען איבער ברעט אין א בלוטשפריץ.
  
  דער העליקאפטער איז דאן געשלאגן געווארן פון נאך א קויל, נאכגעגאנגען דורך א בעראַזש פון אנדערע. א גרויסער קאר האט פארגעשטעלט א גרויסן ציל. היידען האט געזען בודרו ביי די ראד פונעם שיפל, האלטן שטארק א מעסער אין די ציין, א שיסער אויף זיי מיט א סובמאשין ביקס.
  
  "אָה," מייַ ס געשריי איז געווען אַן אַנדערסטייטמאַנט ווען שוואַרץ רויך פּלוצלינג אויסגעגאסן אויס פון די העליקאָפּטער און די געזונט פון די מאָטאָר פּלוצלינג געביטן פון אַ ברום צו אַ קרעכצן. אָן גיידאַנס, דער העליקאָפּטער אנגעהויבן צו וואַבלען און ריקינג.
  
  מאי האט געבליצט צו היידן.
  
  היידען האט געווארט ביז זיי זענען געווען העכער פון בודרו'ס שיפל און האט געעפנט איר טיר ווען דער העליקאפטער האט אראפגעלאזט.
  
  זי האט א קוק געטאן אין די סאמע װײםע אויגן פון בודרעאו, געזאגט: ״שרעק דאס״ און איז ארויסגעשפרונגען פון דעם פאלענדיקן העליקאפטער.
  
  
  קאַפּיטל פינף און דרייסיק
  
  
  היידן'ס פרייע פאל איז געווען א קורצער צייט. באָודרעאַו ס שיפל איז געווען ניט ווייט אַוועק, אָבער צוזאמען דעם וועג זי געגעבן דעם מענטש אַ בליק קלאַפּ איידער קאַלאַפּסט אויף די דעק. די לופט איז ארויסגעקומען טומלדיק פון איר קערפער. דער אַלט ווונד אויף איר דיך האט וויי. זי האט געזען די שטערן.
  
  דער העליקאפטער האט זיך ארויפגעפירט אין דעם שנעל-באוועגנדיקן טייך ארום דרייסיג פוס אויף לינקס, דער טויבענדיקער קלאנג פון זיין טויט האט פארטרינקען אלע צוזאמענגעטראכטע מחשבות און געשיקט א ריזיגע כוואליע איבערן בויגן פונעם שיפל.
  
  א כוואַליע שטאַרק גענוג צו טוישן די זייער לויף פון די שיפל.
  
  די שיף האט פארלוירן שנעלקייט, געשיקט אלעמען צו פליען פאראויס, און אנגעהויבן צו ליינען. דערנאָך, אין די סוף פון זיין פאָרויס באַוועגונג, ער פליפּט איבער און לאַנדיד בויך אַרויף אין די ווייַס וואַסער.
  
  היידן האט זיך אנגעהאלטן ווי דאס שיפל האט זיך געהויבן. ווען זי איז אַרײַן אונטערן וואַסער, האָט זי זיך שטאַרק געכאַפּט, געצילט גלײַך אַראָפּ, און דערנאָך אַרײַן צום נאָנטן ברעג. דאָס קאַלטע װאַסער האָט איר אַ קאָפּווייטיק געטאָן, אָבער עס האָט אַ ביסל באַרויִקט אירע ווייטיקע גלידער. דער שטראָם האָט זי געכאַפּט ווי מיד זי איז.
  
  ווען זי איז אַראָפאַקן, זי געפונען אַז זי איז נישט ווייט פון ברעג, אָבער פּנים צו פּנים מיט עד באָודרעאַוקס. ער האט נאך אלץ געהאלטן דאס מעסער צװישן די צײן און האט געקראצט װען ער האט זי דערזען.
  
  הינטער אים, די בראָך פון די רויך העליקאָפּטער אנגעהויבן צו זינקען אין די טייַך. היידן האט געזען מאי יאגן די צוויי פארבליבענע מענטשן פון בודרו צו דער בלאָטע באנק. וויסנדיג אז זי וועט נישט איבערלעבן א קאמף אויפן וואסער, איז זי צוגעלאפן פארביי דעם משוגענעם און האט זיך נישט אפגעשטעלט ביז זי האט אנגעקלאפט אויפן ברעג. דיקע בלאָטע האָט זיך אַרומגעשפּרייט אַרום איר.
  
  נעבן איר איז געװארן א הילכיקע שפּריץ. Boudreaux, אויס פון אָטעם. "אָפּשטעל. פאקינג. אַנטלויפן." ער האט שװער געאטעמט.
  
  ― איר האָט דאָס געטאָן, ― האָט הייַדען זיך אָנגעכאַפּט און אַרײַנגעוואָרפֿן אַ בינטל שמוץ אין פּנים און אַרױפֿגעלאָפֿן אַרײַן אין באַנק. דער בלאָטע האָט זיך צו איר געכאַפּט און געפּרוּווט זי אַראָפּצושלעפּן. וואָס זאָל האָבן געווען אַן גרינג קריכן אויף אַ טרוקן ערד האָט איר געבראַכט בלויז אַ פּאָר פֿיס העכער דער טייך ליניע.
  
  זי האט זיך ארומגעדרײט און א קלאפ געטאן איר שמוציקן פּיאַטע אין בודרו"ס פּנים. זי האט דערזען דעם מעסער, װאם ער האט געהאלטן צװישן די צײן, געשניטן טיף אין די באקן, און ער האט געלאזט שמייכלען ברײטער װי בײ דעם װידער. מיט אַ געשריי און אַ שפּריץ פון בלוט און מיקוס, האָט ער זיך דער בויך אַרויפגעלאָפן אויף אירע פיס, מיט איר גאַרטל ווי אַ מיטל זיך צו ציען אויף איר גוף. היידן האט געשלאגן אין זיין אומבאשיצטערן קאפ, אבער אירע קלאפן האבן נישט געהאט ווייניגער ווירקונג.
  
  דערנאָך האָט זי זיך דערמאָנט אין איר מעסער.
  
  זי האט זיך דערגרײכט אונטער זיך מיט דער אנדערער האנט, געשטופט, אנגעשטרענגט, אויפגעהויבן איר קערפער א אינטש, װי דער שמוץ האט זיך צעקװיטשעט און זי געפרואװט האַלטן.
  
  אירע פינגער האבן זיך פארמאכט ארום דעם הענטל. באָודרעאַוקס האָט פּראַקטאַקלי אָפּגעריסן די הויזן, ווען ער האָט זיך ווידער אַ צינד, זיך אָפּגעשטעלט רעכט אויף איר צוריק, זיין קאָפּ און ליפּ פּלוצלינג רעכט לעבן איר אויער.
  
  "שיין פאַקינג פּרווון." זי האט געפילט ווי בלוט דראפנט פון זיין פנים אויף איר באק. "איר וועט פילן עס. עס כאַפּאַנז פייַן און פּאַמעלעך. "
  
  ער האט ארויפגעלײגט זײן פולן װאג אויף איר גאנצן קערפער, זי ארײנגעשטופן טיפער אין דער בלאָטע. מיט אײן האנט האט ער ארײנגעגראבן איר פנים אין דעם שלײם, אפגעשטעלט איר אטעמען. היידען האָט זיך פאַרצווייפלט געראַנגל, קיקינג און ראָולינג ווי בעסטער זי קען. יעדעס מאל, װאם זי האט ארויםגעקוקט, איר פנים פארדעקט מיט קלעפיקער בלאָטע, האט זי דערזען מאי פאר איר, א קעמפ אלײן מיט צװײ פון בורדראוס האנטים.
  
  איינער איז געפאלן אין די דריי סעקונדעס וואס זיי האבן געהאלטן היידן'ס פנים. דע ר צװײטע ר הא ט זי ך צוריקגעקערט , פארלענגער ט ד י יסורים . ווען היידן'ס געזיכט איז צום פערטן מאל ארויף צו לופטן, האט מאי האט אים ענדליך געקראכט און געמוזט צוברעכן דעם רוקן אויפן געפאלענעם בוים.
  
  היידן'ס פארבליבענע כח איז כמעט אויסגעמאטערט געווארן.
  
  בודרעאַס מעסער האָט דורכגעקראָכן די הויט אַרום איר דריטער ריפּ. מי ט א גאנצ ן לאנגזאמע ן או ן געמאסטן ן שטויס , הא ט ד י בלייד ע זי ך אנגעהויב ן טיפער . היידן איז אויפגעשטאנען און געשטופט, אבער האט נישט געקענט אראפווארפן איר אטאקטער.
  
  "אין ערגעץ צו גיין." באָודרעאַו ס בייז שושקען איז אַריינגעפאַלן אין איר קאָפּ.
  
  און ער איז גערעכט, האָט היידן פּלוצים פאַרשטאַנען. זי האט געמוזט אויפהערן צו קעמפן און עס לאזן פאסירן. נאָר ליגן דאָרט. גיב זיך צייט -
  
  דער בלייד איז טיפער געזונקען, שטאל האט זיך געשריפן קעגן ביין. באָודרעאַוקס טשאַקאַל איז געווען דער רוף פון די גרים ריפּער, דער רוף פון אַ שעד וואָס מאַקינג איר.
  
  דאָס מעסער אונטער איר קערפּער איז באַפֿרײַט געוואָרן מיט אַ שווערן שלעפּנדיקן קלאַנג. אי ן אײ ן באװעגונ ג הא ט ז י אויסגעדרײ ט ד י שװערד ן אי ן דע ר האנ ט או ן ז י שטאר ק געשטיק ט הינט ן אי ר רוקן , אי ן בודרו ס ריפן .
  
  די סייקאָו סטאַגערד צוריק סקרימינג, די הענטל פון די מעסער סטיקינג אויס פון זיין קאַסטן. אפילו דעמאלט האט היידן זיך נישט געקענט רירן. מען האט זי צו טייף ארײנגעדריקט אין דער בלאָטע, איר גאנצער קערפער האט אראפגעצויגן. זי האט אפילו נישט געקאנט באװעגן איר אנדערע ארעם.
  
  בודרעאַו האָט געווייצט און דערשטיקט אין איר. דא ן הא ט ז י געפיל ט א גרויס ע מעסער , װא ס מע ן הא ט ארויסגענומע ן . אַזוי איז געווען דעמאָלט. ער װאלט זי איצט דערהרגעט. איין שווער קלאַפּ צו די צוריק פון איר האַלדז אָדער רוקנביין. באָודרעאַו האָט זי געשלאָגן.
  
  היידן האט אויפגעעפנט די אויגן ברייט, באשלאסן צו זען זונשייַן אַ לעצטע מאָל. אירע מחשבות זענען געווען וועגן בן, און זי האָט געטראַכט: משפט מיך לויט ווי איך האָב געלעבט, נישט לויט ווי איך בין געשטאָרבן.
  
  ווידער.
  
  דערנאָך, ריזיק און טעראַפייינג ווי אַ טשאַרדזשינג לייב, מאַי קיטאַנאָ ראַשט אין. ארום דריי פוס אוועק פון היידען האט זי זיך אראפגעשטופט פון דער ערד, אריינגעלייגט יעדן אונס מאמענטום אין א פליענדיקן בריק. א רגע שפעטער האט דער גאנצער קראפט צעבראכן דעם אויבערשטן טול פון בודרו, צעבראכן ביינער און ארגאנען, געשיקט פארשפיצטע ציין און שפריצן בלוט אין א ברייטן בויגן.
  
  די וואג איז אויפגעהויבן געווארן פון היידן'ס רוקן.
  
  עמעץ האט זי ארויסגעהויבן פון דער בלאָטע מיט אַ קלאָר לײכט. עמעץ האט זי געטראגן, פארזיכטיק אװעקגעלײגט אויפן גראזיקן ברעג און זיך געבויגן איבער איר.
  
  אַז עמעצער איז געווען מאַי קיטאַנאָ. "אויסרוען," זי געזאגט לייכט. ״ער איז טויט. מיר וואַן".
  
  היידן האט זיך נישט געקענט רירן אדער רעדן. זי האט נאר א קוק געטאן אויפן בלויען הימל, אויף די װאיענדיקע בײמער און מאי׳ס שמײכלענדיקן פנים.
  
  און נאָך אַ בשעת, זי געזאגט, "דערמאָנען מיר קיינמאָל צו מאַכן בייז. טאַקע, אויב איר זענט נישט דער בעסטער וואָס איז געווען אלץ געווען, איך..." איר געדאַנק איז נאָך מערסטנס געווען מיט בן, אַזוי זי האָט סוף צו זאָגן וואָס ער זאל זאָגן. "איך וועל ווייַזן מיין טאָכעס ביי אַסדאַ."
  
  
  קאַפּיטל זעקס און דרײַסיק
  
  
  די בלאַדי מלך פּושט זיין מענטשן צו זייער אַבסאָלוט לימאַץ.
  
  דער פאקט, אז זייערע נאכגייער האבן כמעט פארמאכט דעם ריס, האט אים אויפגעברויזט. עס איז געווען צו פילע מענטשן סלאָוינג אים אַראָפּ. דאָס איז געווען זייער שמאָל-מיינדאַד פירער, מעסינג אַרום קלייניקייטן ווען זיי קען זיין פּראָגרעס. די נומער פון מענטשן וואס זענען געשטארבן זוכן דעם פרייז האט נישט ענין. דער בלאַדי מלך פארלאנגט און דערוואַרט זייער קרבן. ע ר הא ט געווארט , א ז ז ײ זאל ן אל ע לײג ן או ן שטארב ן פא ר אים . זײע ר פאמיליע ם װאל ט זי ך געהיט . אדער ווייניגסטענס וואלט מען זיי נישט געמוטשעט.
  
  אלץ איז געװען א פרייז.
  
  זיין פירער, אַ מענטש מיטן נאָמען טאמעס, האָט געמורמלט עפּעס וועגן דעם איז אַ מדרגה וואָס אַן אַנדער ידיאָט מיטן נאָמען האַווקסוואָרטה האָט גערופֿן מעקאַנע. עס איז געווען דער פערט קאַמער, די בלאַדי מלך איז געווען סידינג פון כּעס. נאָר דער פערט. די סטאַנדאַרט לעגענדע גערעדט פון זיבן לעוועלס פון גענעם. קען עס טאַקע זיין דריי נאָך נאָך דעם?
  
  און ווי האט Hawksworth וויסן? די סקרייב און די קוק זיך אויסגעדרייט און געלאפן אַוועק, זייער באַללס שרינגקינג צו די גרייס פון פּינאַץ ווען זיי געזען די טראַפּ סיסטעם נאָך די פינפט מדרגה. דמיטרי קאָוואַלענקאָ, האָט ער געטראַכט, אַוודאי וועט ער נישט.
  
  "אויף וואס ווארטסטו?" - האט ער געקראכט צו טאמעס. "מיר וועלן מאַך. איצט."
  
  "איך האב נישט גאַנץ פיגיערד אויס די טראַפּ סיסטעם, האר," טאמעס אנגעהויבן צו זאָגן.
  
  "צו גענעם מיט די טראַפּ סיסטעם. שיקן מענטשן אינעווייניק. זיי וועלן עס שנעלער געפינען. " דער בלאדיגער קעניג האט פארשװיצט די ליפן בעת ער האט שטודירט אין צימער.
  
  ניט ענלעך די פריערדיקע דרייַ, דעם קאַמער סלאָוד אַראָפּ צו אַ הויפט פּליטקע דעפּרעסיע וואָס געקוקט ווי אויב עס איז געווען קאַרווד אין די שטיין זיך. עטליכע געדיכטע מעטאלן שטיצער האבן ארויסגעשטארצט פון דעם הארטן דיל, כמעט ווי טרעפ. װע ן מי ר האב ן זי ך פארגרעסערט , האב ן זי ך ד י װענט ן פו ן דע ר קאמע ר פארשנעלער ט בי ז נא ך דע ר בעקן , האב ן ז ײ זי ך װידע ר אנגעהויב ן פארברײטערן .
  
  די בעקן איז געווען אַ 'דערשטיקן פונט'.
  
  קנאה י - האט דער בלוטיקער קעניג געטראכט. ווי איז אַזאַ אַ זינד טראַנספערד אין פאַקטיש לעבן, אין דעם אַנדערווערלד ווו שאַדאָוז קענען ניט בלויז באַשיצן איר, אָבער אויך טייטן איר? ער וואָטשט ווי טאמעס געגעבן דעם באַפעל צו פאָרויס. אין ערשטער אַלץ געגאנגען גוט. דער בלוט־קעניג האט א קוק געטאן צוריק צו װאו זײ זײנען געקומען, װען ער האט געהערט די װײטע קלאנגען פון שיסערייען. דרייק און זיין קליין אַרמיי זאָל זיין פאַרשילטן. איינמאל ער וועט ארויס פון דאנען, וועט ער פערזענליך פארזיכערן אז די בלוטיגע ווענדעטא דערגרייכט איר ברוטאלן ציל.
  
  די שיסעריי האט אים אויפגעלעבט. "מאַך!" - האט ער געשריגן , פונקט אין דעם מאמענט , ווען דער פירער האט געטרעטן אויף עפעס א באהאלטענע דרוקפונקט . עס איז געווען אַ קראַך ווי אַ פאַללינג שטיין, אַ האַש פון לופט, און פּלוצלינג דער פירער 'ס קאָפּ האט שלאָגן די שטיין דיל איידער ראָולד אַראָפּ די אַראָפאַנג שיפּוע ווי אַ פוסבאָל. דע ר קאפלאזע ר קערפע ר אי ז צוזאמגעפאל ן אי ן א בלוטיקע ר קופע .
  
  אפילו דער בלאַדי מלך סטערד. אבער ער האט נישט געפילט קיין מורא. ער האָט נאָר געוואָלט זען, וואָס האָט געפֿירט אַזאַ שאָדן פֿאַר זײַן פֿירנדיקן מאַן. טאמעס האט געשריגן נעבן אים. דער בלוט־מלך האט אים געשטופט פאראויס, נאכגעגאנגען אין זיינע טריט, און האט זיך א גרויסן פארגעניגן פון דעם מאן'ס מורא. סוף־כּל־סוף, לעבן דעם ציכטיקן קערפּער, האָט ער זיך אָפּגעשטעלט.
  
  אַרומגערינגלט מיט דערשראָקן מענטשן, דער בלאַדי מלך געלערנט די אלטע מעקאַניזאַם. א רייזער-דין דראָט איז געווען אויסגעשטרעקט אין קאָפּ הייך צווישן צוויי מעטאַל הודעות וואָס האָבן שוין געהאלטן אין פּלאַץ דורך אַ מין פון שפּאַנונג מיטל. װע ן זײ ן מא ן הא ט געצויג ן דע ם צינגל , האב ן זי ך ד י שטאק ן ארויסגעלאזט , או ן ד י דראט ן האב ן זי ך מי ט ז ײ זי ך געדרײט , אפגעשניט ן זײ ן מענטש ן קא פ בײ ם האלדז .
  
  בריליאַנט. א וואונדערבארער אפהאלטונג, האט ער געטראכט, און זיך געוואונדערט, צי ער קען זיך באנוצן מיט אזא מיטל אין די קנעכט-קווארטיר פון זיין נייער היים.
  
  "אויף וואס ווארטסטו?" ער האט געשריגן צו די פארבליבענע מענטשן. "מאַך!"
  
  דרײַ מענער זענען געשפּרינגען פאָרויס, און נאָך אַ טוץ זענען נאָכגעפֿאָרן. דער בלוט קעניג האט געטראכט אז עס איז סייכלדיק איבערצולאזן נאך א האלבן טוץ הינטער אים, אויב דרייק וועט אים שנעל איבערנעמען.
  
  "איצט געשווינד," ער האט געזאגט. "אויב מיר גיין פאַסטער, מיר וועלן באַקומען דאָרט פאַסטער, רעכט?"
  
  זיינע מענער זענען אנטלאפן, באשלוסן אז זיי האבן טאקע נישט קיין ברירה און ס'איז געווען א קליינע שאנס אז זייער פארשלאגן באלעבאס האט רעכט. אן אנדער טראַפּ איז טריגערד, און דער צווייטער קאָפּ ראָולד אַראָפּ די שיפּוע. דער קערפער איז געפאלן און דער מאן הינטער אים האט געדריקט איבער אים, רעכנט זיך מיט מזל, ווען נאך א שטרעפטע דראט האט געשניטן די לופט גלייך איבער זיין קאפ.
  
  ווען די צווייטע גרופּע האָט זיך אָנגעהויבן אַראָפּגיין, האָט זיך דער בלוט־קעניג אָנגעשלאָסן צו זיי. מע ן הא ט געשטעל ט נײ ע טראפנס . מער קעפ און סקאַלפּס אנגעהויבן צו פאַלן. דא ן הא ט זי ך א שטארקע ר קלאנג , װא ס הא ט זי ך אפגעקלאג ט איבע ר דע ר הײל . אוי ף בײד ע זײט ן פו ן דע ם פארנעמלטע ן דורכגאנג , האב ן זי ך דערשינע ן שפיגל , געשטעלט , א ז דע ר פאראנטע ר מענטש ן הא ט זי ך אי ן ז ײ אפגעשפיגלט .
  
  גלײכצײטי ק הא ט זי ך דערהער ט דע ר קלאנגע ר פו ן רײם ן װאסער , או ן ד י בעקן , בײ ם פוס ם פו ן ד י רוק , הא ט זי ך אנגעהויב ן צ ו פולן .
  
  נאָר דאָס וואַסער איז נישט געווען נאָר וואַסער. ניט צו משפטן לויט ווי עס סמאָוקט.
  
  טאמעס געשריגן ווי זיי געלאפן צו זיי. "עס איז געפֿיטערט דורך אַ זויער אָזערע. דאס איז ווען שוועבל דייאַקסייד גאַז צעלאָזן אין וואַסער און פאָרעם שוועבל זויער. איר װילט דאָך נישט אָנרירן דאָס!"
  
  "דו זאלסט נישט האַלטן," דער בלאַדי מלך ברום ווען ער געזען די מענטשן אָנהייבן צו פּאַמעלעך אַראָפּ. "נוץ מעטאַל פּויליש, ידיאָט."
  
  ד י גאנצ ע מאנשאפט ן האב ן זי ך אי ן א מאס ן אראפגעלאפ ן דע ם שיפּוע . אויף לינקס און רעכטס האָבן זיך געעפֿנט ראַנדאָם טראַפּס מיט אַ געזונט ענלעך צו אַ בויגן. כאפלאזע קערפערס זײנען געפאלן און קעפ האבן זיך צעקרײלט װי פארװארפענע אנהײבן צװישן די מענער, עטלעכע פון זײ האבן זיך איבערגעטריבן, אנדערע האבן זײ צופעליק געכאפט. דער בלוט-מלך האט שוין פריער באמערקט אז עס זענען פאראן צופיל מענטשן פאר די צאל פאלעס, און האט איינגעזען אז די פאק-מענטאליטעט וועט מאכן אז די ווייניגער קלוגע צווישן זיי זאלן שפרינגן אן א צווייטן געדאנק.
  
  זיי וואָלט פאַרדינען זייער גורל. עס איז שטענדיק געווען בעסער פֿאַר אַן אידיאָט צו שטאַרבן.
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך פארפלאכטן און פארהאלטן טאמעס צוריק. עטלעכע אנדערע מענטשן אויך סלאָוד אַראָפּ, ריפערמינג דעם בלוט מלך ס גלויבן אַז בלויז די העלסטע און די בעסטער וואָלט בלייַבנ לעבן. דע ר אנפירע ר פו ן דע ר פעק ל אי ז געשפרונגע ן אויפ ן ערשט ן מעטאל ן פאםט , או ן דא ן הא ט זי ך אנגעהויב ן שפרינגע ן פו ן שטאנ ק צ ו ד י פלעק ן איבע ר דע ם רוישנדי ק װאסער . ער האט צוערשט געמאכט א פארגרעסערונג, אבער דאן האט די גיפטיגע כוואליע געטראפען די פיס. װוּ דאָס זויערע װאַסער האָט זיך אָנגערירט, האָבן זײַנע קלײדער און הויט געברענט.
  
  ווען זיינע פיס האבן אנגערירט דעם קומענדיגן פאסט, האט דער ווייטאג אים געטוישט און ער איז געפאלן, שפריצן גלייך אין דעם איבערפולטן בעקן. צאָרעדיקע, צעריסן געשרייען האָבן אָפּגעקלונגען איבערן זאַל.
  
  נאך א מאן איז אראפגעפאלן פונעם קאונטער און אינעווייניג געפאלן. דער דריטער מאן האט זיך אפגעשטעלט ביים ראנד פונעם בעקן, פארשפעטיקט איינגעזען אז עס איז נישטא קיין קלארע קאונטער צו שפרינגן אויף, און איז אריינגעשטופט געווארן ווען דער אנדערער האט זיך בלינד געשלאגן אין רוקן.
  
  די שפּיגל האָבן אָפּגעשפּיגלט דעם מענטש אין פראָנט. וואָלט איר מעקאַנע דעם מענטש אין פראָנט פון איר?
  
  דער בלוטיקער קעניג האָט געזען דעם ציל פון די שפּיגל און דעם חורבן פון דער טראַפּ. "קוק אַראָפּ!" האט טאמעס געשריגן אין דער זעלבער צייט. "קוק אויף דיין פֿיס, נישט אויף דעם מענטש אין פראָנט. די פּשוט געניטונג וועט העלפֿן איר באַקומען איבער די אַרטיקלען בעשאָלעם. "
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך אפגעשטעלט בײם ברעג פון דער ניי־געגרינדעטער אזערע. צו משפטן לויט דעם וואס דאס וואסער שטייגט נאך, האט ער געזען אז די שפיץ פון די שטיצער וועלן באלד זיין אונטערן זידנדיקן אויבערפלאך. ער האט געשטופט דעם מאן פאר אים און מיט זיך צוגעצויגן טאמעס. דער טראַפּ איז אַוועק פּונקט אויס פון קייט, אַזוי נאָענט אַז ער פּעלץ דעם ווינט ווען די מעטאַל פלאָקן פלו פארביי זיין אַקסל.
  
  גיין אויס אַנטו די פּויליש און טאַנצן געשווינד אין טראַפ - סדר. עס איז געווען אַ קורץ פּויזע בשעת די וואַסער שפּריצן פאָרויס. אן אנדער זייַל, און דער מענטש אין פראָנט פון אים סטאַמבאַלד. שרייענדיק, ער האט געטאן מיראַקאַלז, געראטן צו האַלטן זיין פאַל דורך לאַנדינג אויף אן אנדער זייַל. דאס זויער־שטאף וואסער האט זיך ארום אים געשפריצט אבער האט אים נישט אנגערירט.
  
  ביי.
  
  דער בלאַדי מלך געזען זיין געלעגנהייַט. אן טראכטן אדער אפשטעלן האט ער זיך געטרעטן אויפן מאן'ס אויסגעבויגענע קערפער, מיט אים גענוצט ווי א בריק איבערצודרייען און דערגרייכען צו דער זיכערקייט פונעם ווייטן ברעג. זײ ן װאג ט הא ט דע ם מענטש ן נא ך נידערע ר געשטופט , ארײנגעפלאכ ט זײ ן ברוסט .
  
  די נעקסטע רגע איז ער פארלוירן געווארן אין א שטורעם.
  
  דער בלאַדי מלך האָט אים אָנגעקוקט. "נאַר".
  
  טאמעס איז געלאנדעט נעבן אים. מער מענטשן זענען דעפטלי דזשאַמפּט צווישן די מעטאַל הודעות צו זיכערקייַט. דער בלאדיגער קעניג האט געקוקט פארויס אויפן בויגן ארויסגאנג.
  
  "און אזוי ווייטער ביזן פינפטן שטאפל," האט ער א שמייכלדיק געזאגט. ― װוּ װעל איך נאָכמאַכן דעם װאָרעם, קוק. און װוּ, ענדלעך, ― האָט ער געגרמט. "איך וועל צעשטערן מאַט דרייק."
  
  
  קאַפּיטל זיבן און דרײַסיק
  
  
  די גרויס אינזל פון האַוואַיי איז געהייסן דעם וועג צו ויסמיידן צעמישונג. זיין פאַקטיש נאָמען איז האַוואַיי, אָדער האַוואַיי אינזל, און עס איז די גרעסטע אינזל אין די פאַרייניקטע שטאַטן. עס איז שטוב צו איינער פון די מערסט באַרימט וואַלקיינאָוז אין דער וועלט, Kilauea, אַ באַרג וואָס איז קעסיידער יראַפּטיד זינט 1983.
  
  היינט האבן אויף די נידריגע שאפס פון מאונה לאא'ס שוועסטער וואלקאן, מאנו קינימאקא און אלישיא מיילס, צוזאמען מיט א קאָלעקטיוו פון אמעריקאנער מארינס, אנגעהויבן ארויסווארפן א פאראזיט וואס האט זיך פארכאפט אין די מחשבות פון די איינוואוינער פון דעם אינזל.
  
  ז ײ האב ן זי ך דורכגעבראכ ן ד י דרויסנדיק ע פרײמע ר , געשאס ן צענדליקע ר מענטש ן פו ן בלוטיק ן קעניג , או ן זי ך ארײנגעבראכ ן אי ן דע ר גרויםע ר אנעקס , פונק ט װ י ד י װעכטער ס האב ן באפרײ ט אל ע באלעבאטים . אי ן דע ם זעלב ן מאמענ ט הא ט זי ך דערהער ט ד י הײזעריק ע ברום ן פו ן אויטאמאבילן , װא ס הא ט זי ך פארשנעלער ט הינטער ן געביידע . אַליסיאַ און קינימאַקאַ ווייסטאַד קיין צייט אין פליסנדיק אַרום.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָפּגעשטעלט אין צעמישעניש. "פאַרשילטן, די ערלעך לויפן אַוועק." פיר אַטוו רייסט אַוועק, באַונסינג אויף זייער ריזיק טירעס.
  
  קינימאקא האט אויפגעהויבן זײן ביקס און גענומען צילן. "נישט פֿאַר לאַנג." ער האט געשאסן. אַלישאַ וואָטשט ווי דער לעצטע מענטש פאלן און די אַטוו געשווינד סטאַפּט.
  
  "וואַו, גרויס באָכער, נישט שלעכט פֿאַר אַ קאַפּ. לאמיר״.
  
  "איך בין פון די סי.איי.עי. קינימאַקאַ שטענדיק גענומען די לעקעכל, פיל צו אַליסיאַ ס פרייד.
  
  "די בלויז דריי-אותיות אַבריווייישאַנז וואָס ענין זענען בריטיש. געדענקט דאָס".
  
  קינימאקא האט עפעס געמורמלט, ווען אלישע איז צוגעגאנגען צום אטוו. ער האט נאך געארבעט. גלײכצײטי ק האב ן ז ײ בײד ע געפרואװ ט פארנעמע ן ד י פראנט־זיץ . אַליסיאַ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ און אָנגעוויזן אויפן הינטן.
  
  "איך בעסער מיין מענטשן הינטער מיר, פּאָר, אויב זיי זענען נישט אַראָפּ."
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעהויבן דעם מאָטאָר און איז אַוועק. דער אַטוו איז געווען אַ גרויס מיעס חיה, אָבער עס סמודלי אריבערגעפארן און באַונסט קאַמפערטאַבלי איבער באַמפּס. דער גרויסער האוואאינער האט ארומגעכאפט די הענט ארום איר לענד זי צוהאלטן, נישט וואס ער האט געדארפט. ם׳זײנען געװען פען, װאו ער איז געזעסן. אלישע האט געשמײכלט און גארנישט געזאגט.
  
  ד י אנטלויפנדיק ע מענטש ן האב ן פאראויסגעכאפ ט א ז מע ן הא ט ז ײ נאכגעיאגט . ד י אײנװוינע ר פו ן צװ ײ פו ן ז ײ האב ן זי ך ארומגעדרײ ט או ן געשאסן . אַליסיאַ האָט זיך געכאַפּט, וויסנדיק אַז ס"איז גאָר אוממעגליך צו שלאָגן עפּעס אַזוי. ליבהאָבער, האָט זי געטראַכט. עס פֿילט זיך תּמיד ווי איך קעמפֿן מיט ליבהאָבער, דער לעצטער אמתער שלאַכט, וואָס זי האָט געקעמפֿט, איז געווען קעגן דרייק אין אַבל פרייס שטאַרקייט. און אַפֿילו דעמאָלט דער מענטש איז געווען פאַרזשאַווערט, כאַמפּערד דורך די טראַפּינגז פון זיבן יאר פון העפלעכקייַט.
  
  איצט ער קען האָבן אַ אַנדערש פּערספּעקטיוו.
  
  אַלישאַ האָט געטריבן קלוג אלא ווי שנעל. אין אַ קורצער צייט האָט זי געבראַכט זייער אַטוו צו אַ פּאַסיקן שיסער-ווייַטקייט. - האט קינימאקא איר א געשרײ געטאן אין אויער. - איך גיי שיסן!
  
  ער האט אויסגעקװעטשט דעם קלאפ. דער אנדערער מערסענער האט געשריגן און זיך געוואלדיק אויפגעשפרונגען אין שמוץ. "דאָס איז צוויי פון צוויי," אַלישאַ יקסקליימד. "איין מער און איר וועט באַקומען בלאָ -"
  
  זייער אַטוו קראַשט אין אַ פאַרבאָרגן בערגל און סווערווד ווילד צו לינקס. פֿאַר אַ מאָמענט זיי געפונען זיך אויף צוויי רעדער, פליענדיק איבער, אָבער די פאָרמיטל געראטן צו האַלטן זייַן וואָג און פאַלן צוריק צו דער ערד. אַליסיאַ ווייסטאַד קיין צייט אין עפן די גערגל צו נעמען אַוועק.
  
  קינימאַקאַ האט געזען די דיטש איידער זי האט. "קראַפּ!" ער האט געשריגן "האלט אויף!"
  
  אליסיע האט נאר געקאנט פארגרעסערן איר שנעלקייט, ווען דער ברייטער, טיפער גרוב האט זיך שנעל דערנענטערט. דער אַטוו איז געפֿלױגן איבערן תהום, געשפּילט די רעדער און געברומלט מיט זײַן מאָטאָר, און איז געפֿאַלן אויף דער אַנדערער זײַט, פּרוּװנדיק צו בלײַבן אױפֿן אָרט. אַליסיאַ האָט געשלאָגן איר קאָפּ אויף די ווייכע באַר. קינימאקא האט זי אזוי שטארק אנגעהאלטן, אז ער האט זײ בײדע נישט געלאזט זיך אומקערן, און װען דער שטויב האט זיך געזעצט האבן זײ זיך געכאפט, אז זײ זײנען מיטאמאל צװישן דעם שונא.
  
  לעבן זיי, אַ שוואַרץ אַטוו שפּאַן אין די בלאָטע, לאַנדינג ומגעלומפּערט און איצט סטראַגאַלינג צו רעכט זיך. קינימאקא איז אן א קװענקל געשפרונגען, געלאפן גלייך צום דרייווער און אים מיט זײן פאסאזשירן ארויסגעקלאפט פון װאגאן אין דער צעשטערטער בלאָטע.
  
  אַליסיאַ האָט אָפּגעווישט דאָס שטויב פֿון אירע אויגן. דער אַטוו מיט זיין איינציקער איינוואוינער האָט זיך געשפּילט פאַר איר, אָבער איז נאָך געווען אין דערגרייכן. זי האט אויפגעהויבן איר ביקס, געצילט און געשאסן, און דערנאָך, אָן נויטיק צו קאָנטראָלירן, אריבערגעפארן איר סייץ צו ווו איר האַוואַייאַן שוטעף איז סטראַגאַלינג אין די בלאָטע.
  
  קינימאקא האט געשלעפט איין מענטש דורכן בלאָטע. "דאס איז מיין היים!" אַליסיאַ האָט אים געהערט קרעכצן איידער ער האָט זיך געדריקט און צעבראכן דעם קעגנער'ס אָרעם. ווען דער צווייטער מאן האט זיך צוגעלונגען אויף אים, האט אלישע געלאכט און אראפגעלאזט איר ביקס. קינימאקא האט נישט געדארפט איר הילף. דער צווייטער מאן האט זיך אפגעשטעלט פון אים אזוי ווי אינסטרוקציעס אפשפּרונג פון א פיר-יעריק קינד, נישט קיין ווירקונג. דער מענטש איז געפאלן צו דער ערד און קינימאקא האט אים פארענדיקט מיט א זעץ אין פנים.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צו אים געטאָן. "לאָמיר באַקומען דאָס איבער."
  
  די לעצטע אַטוו אריבערגעפארן מיט שוועריקייט. זיין דרייווער האט געמוזט זיין פארוואונדעט ביי אלע די שפרינגן. אַלישאַ האָט זיך גיך אָנגעהויבן צו געווינען ערד, איצט אַ ביסל דיסאַפּויניד מיט די יז מיט וואָס זיי האָבן צוריקגענומען די ראַנטש. אבער אמווייניגסטנס האבן זיי געראטעוועט אלע באלעבאטים.
  
  אויב עס איז געווען איין זאַך וואָס זי געוואוסט וועגן דעם בלוט מלך, עס איז געווען דער פאַקט אַז די מענטשן דאָ, די אַזוי-גערופן מערסענאַריעס, זענען די דרעגז פון זיין קאָלעקטיוו, געשיקט אַהער צו שטערן און דיסטראַקט די אויטאריטעטן. צעטיילן און קאַנגקער.
  
  ז י הא ט זי ך פארלאמע ן װע ן ז י אי ז צוגעקומע ן צו ם לעצט ן אטװ . אָן פּויזע, אָן אפילו האַלטן די סטירינג זייַל, זי געשאָסן צוויי שיסער און די צוויי מענטשן זענען געפאלן.
  
  דע ר קאמ ף װא ס הא ט זי ך קוי ם אנגעהויב ן אי ז געװע ן פארענדיקט . אַליסיאַ האָט אַ מינוט אַ קוק געטאָן אין דער ווײַטקייט. אויב אַלץ גייט לויט פּלאַן, אויב מייַ און היידן, דרייק און די אנדערע בלייַבנ לעבן זייער פּאַרץ פון דער שלאַכט, דער ווייַטער שלאַכט קען זיין די מערסט שווער און לעצטע.
  
  ווייַל עס וואָלט זיין קעגן מאַי קיטאַנאָ. און זי וועט מוזן זאָגן דרייק אַז מייַ געהרגעט וועלז.
  
  קיל.
  
  קינימאקא האט איר א קלאפ געטאן אויף דער פלײצע. "עס איז צייט פֿאַר אונדז צו גיין צוריק."
  
  ― אַה, גיב דאָס מײדל אַ ברעקל ― האָט זי געמורמלט. "מיר זענען אין האַוואַיי. לאָז מיך היטן דעם זונענגאַנג."
  
  
  קאַפּיטל אַכט און דרײַסיק
  
  
  "אזוי דאָס איז וואָס מעקאַנע קוקט ווי?"
  
  דרייק און זיין קאָלעקטיוו זענען אריין אין דער פערט קאַמער, גענומען יעדער פּריקאָשאַן. אפיל ו דעמאל ט הא ט זי ך גענומע ן עטלעכ ע מאמענטן , צ ו גאנצ ן פארשטאנע ן ד י סצענע , װא ס אי ז געלעגן , פאר ן זײ . אומעטום זײנען געלעגן קאפלאזע קערפערס. בלוט האט געשפראצט איבערן דיל און איז נאך אין עטלעכע ערטער געפלויגן דיק. די קעפ אליין זענען געווען צעשפרייט אויפן דיל ווי פארווארפן קינדער שפילצייג.
  
  פרילינג טראפנס זענען געשטאנען אויף ביידע זייטן פון די שמאָל דורכפאָר. דרייק האט א קוק געטון אויף די רייזער-דינע דראט און געטראכט וואס איז געשען. קאמאדא האט געפײפט, נישט גלויבנדיק די אויערן.
  
  "אין עטלעכע פונט די טראַפּס זאל גיין אַוועק," בן געזאגט. "מיר דאַרפֿן צו רירן."
  
  קארין האט געמאכט א קול פון מיאוס.
  
  "מיר האָבן צו מאַך געשווינד און בלייבן אויף שפּיץ פון טינגז," דרייק געזאגט. "ניין, וואַרטן".
  
  איצ ט פו ן ד י טראפן , הא ט ע ר דערזע ן א ברײטע ר בעקן , פו ל מי ט װאסער , בובלינג ט או ן שוידערלעך . וואסער האט געשפראצט און געשימערט צוזאמען די ראנדן פונעם בעקן.
  
  "דאָס קען זיין אַ פּראָבלעם. צי איר זען די מעטאַל פּילערז?
  
  "איך געוועט אַז די מענטשן פון די בלוט מלך געוויינט זיי ווי סטעפּינג שטיינער," בן האט מיסטעריעז. "כל מיר האָבן צו טאָן איז וואַרטן פֿאַר די וואַסער צו צוריקציען."
  
  "פארוואס נישט נאָר גיין דורך זיי." אפילו ווען קאָמאָדאָ גערעדט די ווערטער, עס איז געווען צווייפל אויף זיין פּנים.
  
  "דער בעקן קען זיין פאסטעכער דורך עטלעכע אַסידיק אָזערע אָדער געזונט," קאַרין דערקלערט. "די גאַסאַז קענען יבערמאַכן וואַסער אין שוועבל זויער אין אָדער לעבן אַ ווולקאַן. אפילו לאנג פארשוואונדן״.
  
  "וואָלט זויער נישט קעראָוד מעטאַל הודעות?" דרייק האָט אָנגעוויזן.
  
  בן האָט זיך געכאַפּט. "באשטימט".
  
  ז ײ האב ן עטלעכ ע מינוט ן צוגעקוק ט דא ס רײםנדיק ע װאסער . ווי זיי וואָטשט, אַ אַמאַנאַס קליקינג געזונט איז געהערט. דרייק האט געשווינד אויפגעהויבן זיין פּיסטויל. די זעקס סערווייווינג דעלטאַ פייטערז ריפּיטיד זיין אַקשאַנז אַ שפּאַלטן רגע שפּעטער.
  
  גאָרנישט האָט זיך באַוועגט.
  
  דערנאָך איז דער קלאַנג ווידער געקומען. שווער קליקינג. דער געזונט פון אַ גאַראַזש טיר קאַבלע פליסנדיק צוזאמען מעטאַל טראַקס. נאָר עס איז נישט געווען אַ גאַראַזש טיר.
  
  סלאָולי, ווי דרייק וואָטשט, איינער פון די טראַפּס אנגעהויבן צו בייַסן צוריק אין די וואַנט. צייטווייליגע פאַרהאַלטן? אבער אַזאַ טעכנאָלאָגיע איז נישט בנימצא צו די אלטע ראַסעס. אדער איז געווען די דאזיקע מחשבה צו דעם משוגעת פון א מענטש, וואס ערקלערט אז עס איז נישטא קיין אנדערע אינטעליגענטע לעבן אין דער אלוועלט?
  
  וואָס גאַדלעס.
  
  ווער געוואוסט וואָס סיוואַליזיישאַנז עקסיסטירט איידער רעקאָרדס זענען געמאכט? דרייק וואלט יעצט נישט געדארפט קווענקלען. עס איז צייט צו שפּילן.
  
  "דאָס וואַסער איז ריסידינג," ער האט געזאגט. "בן. קיין סאַפּרייזיז?
  
  בן האָט באַראַטנ זיך זיינע הערות און קאַרין האָט דאָס האָפֿנדיק איבערגעחזרט אין איר מיינונג. "האַווקסוואָרטה זאגט נישט פיל." בן האָט געראַשט עטלעכע פּאַפּירן. "אפשר איז דער אָרעמאַן געווען אין קלאַפּ. געדענקט, זיי האָבן ניט געקענט דערוואַרטן עפּעס ווי דאָס דעמאָלט. "
  
  "דערנאָך מדרגה פינף מוזן זיין אַ פאַקטיש שיטסטאָרם," קאָמאָדאָ געזאגט האָרעססי. "ווייַל עס איז געווען נאָך דעם אַז קוק זיך אומגעקערט."
  
  בן האָט צוגערוקט די ליפּן. "האַווקסוואָרטה זאגט אַז עס איז געווען וואָס קוק געזען נאָך מדרגה פינף וואָס האָט אים קער צוריק. נישט דער חדר גופא".
  
  "יא, רובֿ מסתּמא לעוועלס זעקס און זיבן," איינער פון די דעלטאַ זעלנער האט שטיל.
  
  - פארגעם ן ניש ט װעג ן ד י שפיגלען . קארין האט אויף זײ אנגעװיזן. "זיי ווייזן פאָרויס, דאָך אויף דעם מענטש אין פראָנט. רובֿ מסתּמא דאָס איז אַ ווארענונג. "
  
  "עס איז ווי צו האַלטן זיך מיט די דזשאָנעסעס." דרייק האט א ניד געטאן. ״ פארשטאנען . דעריבער, אין דעם גייסט פון דינאָראָק און דוד קאָווערדייל בפרט, איך וועל פרעגן די עפענונג קשיא וואָס איך האב שטענדיק געהערט אים פרעגן ביי יעדער קאָנצערט וואָס איך בין אלץ געגאנגען צו. ביסטו גרייט?"
  
  דרייק האט געפירט דעם וועג. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט געפאלן אין שורה ווי זיי זענען אויך געוויינט צו. ארײן אין דער צענטער שטעג, האט דרייק נישט ערווארטעט קיין שוועריגקייטן מיט די טראפנס און נישט אריינגעטראפן אין קיינעם, הגם ער האט פארדינט עטליכע פארבראכטע דרוק פונקטן. ווען זיי האָבן דערגרייכט דעם ברעג פון די בעקן, די וואַסער איז געשווינד דריינינג.
  
  "די פּויליש קוק גוט," ער האט געזאגט. "היט דיין צוריק. און קוק נישט אַראָפּ. עס זענען עטלעכע פּאַסקודנע שטאָפּן אַרום דאָ. "
  
  דרייק געגאנגען ערשטער, אָפּגעהיט און גענוי. די גאנצע מאַנשאַפֿט לייכט קראָסט זיי אין אַ ביסל מינוט און כעדאַד צו די אַרויסגאַנג אַרטש.
  
  "עס איז געווען פייַן פון די בלוט מלך צו שטעלן אַלע די טראַפּס פֿאַר אונדז." בן האָט אַ ביסל געכאַפּט.
  
  "איצט קענען מיר נישט זיין ווייַט הינטער דעם ממזר." דרייק פּעלץ אַז זיין הענט קלענטשעד אין פיסץ און זיין קאָפּ רייסינג אין די ויסקוק פון קומען פּנים צו פּנים מיט די מערסט דערשראָקן פאַרברעכער פיגור אין די לעצטע געשיכטע.
  
  
  * * *
  
  
  דער ווייַטער כיטרע געעפנט אין אַ ריזיק הייל. דע ר נאענטסטע ר װע ג הא ט געפיר ט ארא פ פו ן דע ר שיפוע , או ן דא ן אוי ף א ברײטע ן װעג , אונטע ר א הויכע ר שטײנער .
  
  אבער עס איז געווען אַ ערנסט שטערונג וואָס גאָר אפגעשטעלט זייער וועג.
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. "בלוט גיהנום."
  
  ער האט אפילו נישט געחלומט פון אזא זאך. די בלאַקידזש איז פאקטיש געווען אַ ריזיק פיגור קאַרווד אויס פון לעבעדיק שטיין. ער איז געלעגן אין רו, צוגעבונדן מיטן רוקן צו דער לינקער װאנט, זײן ריזיקן בויך האט אויסגעשטרעקט איבערן װעג. סקולפּטורן פון עסן זענען געלעגן אין אַ קופּע אויפן בויך, און זענען אויך געווען צעוואָרפן איבער די פיס און הויפן אויפן וועג.
  
  בײ די פיס פון דער סקולפטור איז געלעגן א בײזע געשטאלט. טויט מענטש גוף. דער טול האט זיך אויסגעדרייט ווי אין עקסטרעם יסורים.
  
  "דאָס איז פרעסן," האָט בן געזאָגט מיט יירעס - האַקאָוועד. "דער שעד פֿאַרבונדן מיט פרעסער איז בעלזבוב."
  
  דרייק'ס אויג האט זיך געציטערט. "איר מיינט ווי אין בעלזבוב פון באָהעמיאַן ראַפּסאָדיע?"
  
  בן האט א זיפצן. "עס איז נישט אַלע וועגן שטיין 'נ' ראָלל, מאַט. איך מיין דער שד בעל-זבוב. די רעכט האַנט פון שׂטן."
  
  "איך האָב געהערט אַז שׂטן ס רעכט האַנט איז אָוווערווערקט." דרייק האט געקוקט אויף דעם ריזיקן שטערונג. "און בשעת איך רעספּעקט דיין מאַרך, בליקיי, האַלטן רעדן ומזין. פון קורס, אַלץ האט צו טאָן מיט שטיין און ראָול.
  
  קאַרין האָט אַראָפּגעלאָזט אירע לאַנגע בלאָנדע האָר און האָט דאַן אָנגעהויבן צוציען דאָס צוריק נאָך שטרענגער. עטלעכע דעלטאַ זעלנער זענען וואַטשינג איר, אַרייַנגערעכנט קאָמאָדאָ. זי באמערקט אַז Hawksworth האט צוגעשטעלט עטלעכע טשיקאַווע דעטאַילס וועגן דעם באַזונדער הייל אין זיין הערות. בשעת זי גערעדט, דרייק ערלויבט זיין אויגן צו וואַנדערן אַרום די צימער.
  
  הינטע ר דע ר ריזיקע ר געשטאלט , הא ט ע ר איצ ט באמערקט , א ז ע ר אי ז ניש ט געװע ן פו ן א ן יציאה־בויגן . אנשטא ט אי ז געלאפע ן א ברײטע ר לעדזש , אוי ף דע ר הינטערשטע ר װאנט , זי ך געבויג ט צ ו דע ר הויכע ר סטעליע , בי ז ע ר הא ט זי ך געענדיק ט אוי ף א הויכע ר שטיינערדיקע ר פלאט . ווען דרייק האָט אַרױסגעקוקט איבערן פּלאַטאָ, האָט ער געזען װאָס האָט אױסגעזען װי אַ באַלקאָן בײַם װײַטן עק, כּמעט װי אַן אָבסערוואַציע־דעק, װאָס האָט אױסגעקוקט... די לעצטע צװײ שטאַפּל?
  
  דרייק'ס מחשבות זענען איבערגעריסן געווארן ווען א שיס האט זיך געקלונגען. די קויל האט זיך ריקאשעטירט איבער די קעפ. דרייק איז געפאלן אויפן דיל, אבער דאן האט קאמאדא שטילערהייט אנגעוויזן צו דעם זעלבן שטיינערדיקן פלאטא, וואס ער האט נאר דורכגעקוקט און געזען איבער א טוץ פיגיערז לויפן צו אים פון א וויינענדיגער לעדזש.
  
  קאָוואַלענקאָ ס מענטשן.
  
  וואס האט עס געמיינט...
  
  "געפינען אַ וועג צו באַקומען פאַרביי דעם ממזר," דרייק כייסט צו בן, נאַדינג צו די שווער סקולפּטור וואָס אפגעשטעלט זייער דרך פאָרויס, און דאַן פארקערט זיין פול ופמערקזאַמקייט צו די שטיינערדיק אַוטקראָופּ.
  
  א שװער אקצענטרירטע שטימע האט געבוםט, עראגאנט און חוצפהדיק. "מאַט דרייק! מייַן נייַע נעמעסיס! אַזוי איר 'רע טריינג צו האַלטן מיר ווידער, הא? מיר!, לערנט איר מענטשן קיינמאל גארנישט?
  
  "וואָס זענען איר טריינג צו דערגרייכן, קאָוואַלענקאָ? וואָס טוט דאָס אַלץ מיינען?"
  
  "וואָס טוט דאָס אַלע מיינען? עס ס וועגן אַ לעבן-לאַנג זוכן. וועגן דעם פאַקט אַז איך שלאָגן אַרויף קוק. וועגן ווי איך געלערנט און טריינד דורך מאָרד אַ מענטש יעדער טאָג פֿאַר צוואַנציק יאר. איך בין נישט ווי אנדערע מענטשן. איך האב עס איבערגענומען איידער איך האב געמאכט מיין ערשטע ביליאן. "
  
  "דו האסט שוין באַזיגן קוק," דרייק געזאגט רויק. ― פֿאַרװאָס קומט איר נישט צוריק אַהער? מיר וועלן רעדן, איר און איך."
  
  "איר ווילן צו טייטן מיר? איך וואָלט נישט האָבן עס קיין אנדערע וועג. אפילו מיין פאלק וויל מיך הרגענען".
  
  "עס איז מיסטאָמע ווייַל איר זענט אַ גרויס מומחה."
  
  קאװאלענקא האט זיך א פרײמ געטאן, אבער איז געװארן אזוי אװעקגעטראגן פון זײן שמײכלדיקן טיראדע, אז די באלײדיקונג איז אפילו נישט רעכט גענומען געװארן. "איך וואָלט טייטן טויזנטער צו דערגרייכן מיין צילן. אפשר האב איך עס שוין געטון. ווער שטערט זיך צו רעכענען? אבער געדענק דאס, דרייק, און געדענק עס גוט. איר און דיין פרענדז וועט זיין טייל פון דעם סטאַטיסטיק. איך וועל אויסמעקן דיין זכרונות פון דער ערד.
  
  "האַלטן אויף צו זיין אַזוי מעלאָדראַמאַטיק," דרייק שאַוטאַד צוריק. "קום אַראָפּ אַהער און באַווייַזן אַז איר האָט דעם גאַנג, אַלט מענטש." ער האט דערזען קארין און בן דערנעבן, קאנפערירן זיך שטארק, ביידע האבן זיך יעצט אנגעהויבן מיט שטארקע א קאפ, ווען עפעס האט זיך פאר זיי אויפגעוויזן.
  
  "דו זאלסט נישט טראַכטן אַז איך וועל שטאַרבן אַזוי לייכט, אפילו אויב מיר טרעפן זיך. איך געוואקסן אויף די טאַפאַסט גאסן פון די טאַפאַסט שטאָט אין מוטער רוסלאַנד. און איך בין געגאנגען דורך זיי פריי. זיי האבן געהערט צו מיר. די בריטישע און אַמעריקאַנער ווייסן גאָרנישט וועגן דעם אמתן געראַנגל. דער שטרענג־אויסקוקנדיקער מאן האט געשריגן אויף דער ערד.
  
  דרייקס אויגן זענען געווען טויטלעך. "אָה, איך בעעמעס האָפֿן איר וועט ניט שטאַרבן לייכט."
  
  ― איך װעל אײַך באַלד זען, בריטאַן, איך װעל אײַך זען ברענען בשעת איך פֿאָדער מײַן אוצר. איך וועט זען איר שרייַען בשעת איך נעמען אן אנדער פון דיין פרויען. איך וועל צוקוקן דיך פוילן בשעת איך ווער אַ גאָט."
  
  "לשם שמים". קאָמאָדאָ איז מיד פון צוגעהערט צו די ראַמפּיידזש פון טיראַנץ. ע ר הא ט געשאס ן א װאליע , צ ו דע ר שטײנערנע ר לעדזש , פארװארפ ן ד י מענטש ן פו ן בלוטיק ן אי ן פאניק . אפילו איצט, האָט דרייק געזען, נײַן פון צען מענטשן זענען נאָך געלאָפן אים צו הילף.
  
  מע ן הא ט גלײ ך דערהער ט צורי ק שיסן . ד י קויל ן האב ן זי ך אפגעשװישט , פו ן ד י נאענט ע שטײנערנ ע װענט .
  
  בן האָט געשריגן, "מיר דארפן נאָר קריכן איבער דעם פעטן בחור. נישט צו שווער..."
  
  דרייק פּעלץ די אָבער אַפּראָוטשינג. ער האט אויפגעהויבן א ברעם װי א שטיק שטײן איז געפאלן אויף זײן פלײצע.
  
  "אבער," קאַרין ינטערדזשעקטיד, איר געראָטנקייַט צו בן ווערט מער קלאָר ווי דער טאָג ווי מער דרייק פארבראכט צייט מיט איר. "די כאַפּן איז די עסנוואַרג. טייל דערפון איז ליידיק. און אָנגעפילט מיט עפּעס אַ גאַז.
  
  "איך רעכן אַז עס איז נישט לאַפינג גאַז." דרייק האט געקוקט אויף דער אומגעהויערטער קערפער.
  
  קאָמאָדאָ פייערד אַ קאָנסערוואַטיווע וואַלי צו האַלטן די בלוט מלך ס מענטשן אין ביי. "אויב דאָס איז דער פאַל, דאָס איז טאַקע, טאַקע גוט שטאָפּן."
  
  "גרייט פּאַודערז," קאַרין געזאגט. "באפרייט ווען די טריגערז זענען פּולד. אפשר ענלעך צו די וואָס געהרגעט רובֿ פון די אַרקיאַלאַדזשיסס וואס דיסקאַווערד טוטאַנכאַמון ס קבר. איר וויסן וועגן די געמיינט קללה, רעכט? נו, ס׳רובֿ מענטשן גלויבן, אַז געוויסע פּאָטיאָנס אָדער גאַסן, וואָס די אַלטע עגיפּטישע כּהנים האָבן אונדז איבערגעלאָזט אין דעם קבר, זענען געווען בלויז בדעה צו צעשטערן גריבער גזלנים.
  
  "וואָס איז דער זיכער וועג?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "מיר ווייסן נישט, אָבער אויב מיר לויפן שנעל, איינס איינס, אויב איינער לאָזט אַרויס אַ ביסל פּודער הינטער זיי, מוז עס זיין אַ קליינטשיק סומע וואָס וועט שנעל פאַרשווינדן. דער טראַפּ איז דאָ בפֿרט צו צעוואָרפן ווער עס יז וואס קליימז די סקולפּטור & # 184; , קום נישט איבער. "
  
  "לויט האַווקסוואָרטה," קאַרין געזאגט מיט אַ ענג שמייכל.
  
  דרייק האט אפגעשאצט די מצב. דאָס האָט פֿאַר אים אויסגעזען ווי אַ קער. אויב עס איז געווען אַן אָבסערוואַציע באַלקאָן אַרויף דאָרט, זיי האָבן צו זיין נאָענט צו די סוף. ער ימאַדזשאַנד אַז פון דאָרט עס וועט זיין אַ דירעקט וועג צו די זעקסט און זיבעטער קאַמער, און דעמאָלט צו די לעדזשאַנדערי "אוצר." ער גענומען אַ מאָמענט צו גרייס אַרויף די מאַנשאַפֿט.
  
  "אַז ס ווו מיר גיין מיט דעם," ער האט געזאגט. "אלעס אדער גארנישט. דאָרטן ארויף, - האָט ער מיט כעס אַ ווייניג געטאָן מיט דער פויסט צו קאָוואַלענקאָ, - אַ בלינדער, וואָס שיסן קוילן אין דער וועלט. און, בן, פֿאַר דיין אינפֿאָרמאַציע, דאָס איז אַ פאַקטיש דינאָראָק. אבער דאן גייען מיר מיט דעם. אלעס אדער גארנישט. זענט איר גרייט פֿאַר דעם?"
  
  מע ן הא ט מע ן אי ם באקומע ן מי ט א טויבנדיק ן ברום .
  
  מאַט דרייק געגאנגען אויף די לויפן, לידינג זיינע מענטשן צו די נידעריקער לעוועלס פון גיהנום אין די לעצט בינע פון זיין אייגענע זוכן צו נעקאָמע די פרוי ער ליב געהאט און באַפרייַען די וועלט פון די מערסט בייז מענטש וואָס ער האט אלץ געקענט.
  
  צייט צו שטיין אויס.
  
  
  קאַפּיטל נײַן און דרײַסיק
  
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען אויף דער ריזיגער סקולפטור, פרובירט צו בלייבן אויף די פיס און כאפן דעם אויסגעשניטן עסן זיך אויפצוציען. די סקולפּטור האָט זיך געפֿילט קאַלט, גראָב און פֿרעמד אונטער די פֿינגער, ווי אָנרירן אַ פרעמדן יי. ער האט אפגעהאלטן דעם אטעם בעת ער האט געצויגן מיט אלע כוחות צו האלטן דעם באלאנס, אבער די פרוכט, קריםטלעך און חזיר־בינט האבן געהאלטן.
  
  אונטער אים און רעכטס איז געלעגן דער קערפער פון א מענטש, וואס האט נישט געהאט אזא מזל.
  
  ארום אים האבן געפײפט קוילן. קאָמאָדאָ און אן אנדער מיטגליד פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט צוגעשטעלט קאַווערינג פייַער.
  
  אָן וויסט אַ רגע, דרייק שפּרינגען איבער די הויפּט טייל פון די מאָולד פיגור און געקומען אַראָפּ די אנדערע זייַט. ווען די פיס האבן אנגערירט דעם שטיין דיל, האט ער זיך אויסגעדרייט און געגעבן דעם נעקסטן אין דער שורה א טאמער ארויף.
  
  און דערנאָך האָט ער אויך געעפֿנט פֿײַער, מאָרד איינעם פֿון די בלוט־קעניגס מענטשן מיטן ערשטן שאָס. דער מאן האט זיך אראפגעריסן פונעם פעלדז, און מיט א שרעקליכען קראנק געלאנדעט נעבן דעם קערפער פון זיין יעצט טויטער חבר.
  
  דער צווייטער מענטש אין שורה האט עס.
  
  בן איז געווען ווייַטער.
  
  
  * * *
  
  
  פינף מינוט שפּעטער, די גאנצע מאַנשאַפֿט איז געווען בעשאָלעם פאַרבאָרגן אין די שאָטן פון גלוטאָני. בלויז איין שטיק עסנוואַרג איז געווען צעטרעטן. דרייק האט צוגעקוקט ווי א וואלקן פון פאדער האט זיך אויפגעהויבן אין דער לופטן, זיך געשפירט ווי דער קערפער פון א טויטליכען, פארכאפטן שלאנג, אבער נאך א פאר סעקונדן איז ער פארשוואונדן אפילו אן אנרירן די שיך פונעם אנטלאפן פארברעכער.
  
  "לעדזש."
  
  דרייק האָט צוויי מאָל אָנגעוויזן דעם וועג צו דעם קורצן שיפּוע, וואָס האָט געשאפן דעם אָנהייב פון דער לעדזש. פון דעם ויסקוק, זיי געזען עס גראַציעז ויסבייג אַרויף די וואַנט איידער ימערדזשינג אַנטו אַ שטיינערדיק פּלאַטאָ.
  
  די מענטשן פון בלוט מלך האָבן זיך צוריקגעצויגן. עס איז געווען אַ ראַסע קעגן צייַט.
  
  זיי פּלאַצן אַרוף, איין טעקע. דער לעדזש איז געווען ברייט גענוג צו מוחל אַ ביסל מיסטייקס. דרייק האט געשאסן בשעת ער איז געלאפן, אומברענגענדיג אן אנדערער פון קאוואלענקא'ס מענטשן ווען זיי זענען פארשוואונדן אונטער דעם בויגן פונעם קומענדיגן ארויסגאנג. ווי זיי ריטשט די שפּיץ פון די לעדזש און געזען די וואַסט יקספּאַנס פון שטיינערדיק אַוטקראָופּ, דרייק געזען עפּעס אַנדערש ליגנעריש אין אַמבוש.
  
  - גראנאט!
  
  אין פולער שנעלקייט האט ער זיך געווארפן מיטן קאפ אריין אין דיל, מיט זיין מאמענט צו פארדרייען זיין קערפער, ווען ער האט זיך געגליטשט איבער דעם גליטשן שטיין, און אוועקגעווארפן דעם גראנאט אין זייט.
  
  עס איז געפאלן פון די פּלאַטאָ, יקספּלאָודינג עטלעכע סעקונדעס שפּעטער. די יקספּלאָוזשאַן האט אויפגעטרייסלט די צימער.
  
  קאָמאָדאָ האָט אים געהאָלפן אויפשטיין. "מיר קען נוצן איר אין אונדזער פוטבאָל מאַנשאַפֿט, מענטש."
  
  "די יאַנקעעס טאָן ניט וויסן ווי צו שפּילן פוטבאָל." דרייק איז געלאָפן צו דער באַלקאָן, לאָעט צו זען וואָס איז ווייַטער פון אים און צו כאַפּן זיך מיט קאָוואַלענקאָ. "קיין עבירה".
  
  "המ. איך טאָן ניט זען די ענגליש מאַנשאַפֿט ברענגען היים פילע טראָופיז."
  
  "מיר וועלן ברענגען היים די גאָלד." דרייק האט געבראכט דעם אמעריקאנער אין סדר. "אין די אָלימפּיק גאַמעס. בעקכאַם וועט טוישן די סיטואַציע. "
  
  בן האָט זיי געכאַפּט. "ער איז רעכט. די מאַנשאַפֿט וועט שפּילן פֿאַר אים. דער עולם וועט אויפשטיין פאַר אים. "
  
  קארין האט ארויסגעלאזט פון הינטער איר א פארצערטן געשרײ. "איז עס אַ אָרט ווו אַ מענטש וועט נישט רעדן וועגן פאַרשילטן פוטבאָל!"
  
  דרייק איז דערגרייכט צום באלקאן און האט ארויפגעלײגט די האנט אויף דער נידעריקער, צעשטערטער שטײנערנער װאנט. דער מראה פאר אים האט געמאכט די פיס, ער האט זיך צעוואקלט, פארגעסן אלע זיינע צער און זיך ווידער געוואונדערט, וואס פאר פאר א באשעפעניש האט טאקע געבויט דעם דאזיקן מוראדיקן ארט.
  
  ד י מראה , װא ם ז ײ האב ן דערזע ן , הא ט אנגעפיל ט זײער ע הערצע ר מי ט יראת־רא ה או ן שרעק .
  
  דער באַלקאָן איז געווען וועגן אַ פערטל פון די וועג אַרויף די באמת דזשייגאַנטיק הייל. אָן אַ צווייפל די ביגאַסט איינער פון זיי האט אלץ געזען. דאס ליכט איז געקומען פון די אומצאליגע טונקעלע בורשטין פלאשעס וואס די מענטשן פון בלוט קעניג האבן ארויסגעלאזט פארן אריינגיין אין דער זעקסטער שטאפל. אפילו דעמאָלט, פיל פון די הייל און זייַן דיינדזשערז נאָך לייגן פאַרבאָרגן אין פינצטערניש און שאָטן.
  
  לינקס פון זיי און געפירט פונעם אַרויסגאַנג-בויגן, האָט אַ צוגעדעקטער זיגזאַגער טרעפּ אַראָפּגעפירט בערך הונדערט פוס. פֿון די טיפענישן פון די טרעפּ, דרייק און זיין קאָלעקטיוו געהערט אַ שווער, בומינג געזונט, נאכגעגאנגען דורך סקרימז וואָס געמאכט זייער הערצער קלענטשעד אין פויסט פון טעראָר.
  
  בן האט גענומען אטעם. "דוד, איך טאָן ניט ווי דער געזונט פון דעם."
  
  "יא. סאָונדס ווי די הקדמה צו איינער פון דיין לידער." דרייק האט געפרואווט אפהאלטן די גייסט פון פאלן צו ווייט, אבער עס איז נאך געווען שווער צו הייבן זיין קין פון דער ערד.
  
  דער טרעפּ האָט זיך פֿאַרענדיקט אין אַ שמאָלן באַרג. ווייַטער פון דעם לעדזש די הייל געעפנט אין ימענסיטי. ער האט געקענט זען א שמאָלן, וויינקלענדיקן וועג קלעפּנדיק זיך צו דער רעכטער וואַנט, אַ דורכוועג וואָס פירט אריין אין אַ הייל העכער די אומענדלעכע טיפענישן, און אַן ענלעכן וואָס האָט זיך דאַן געצויגן אויף לינקס, אָבער עס איז נישט געווען קיין בריק אָדער קיין אַנדערע מיטל זיי צו פֿאַרבינדן אַריבער די גרויס קאַם.
  
  אין װײטן עק פון דער הײל איז געשטאנען א ריזיגער, שװארצער, געצויגטער שטײן. ווי דרייק האט זיך געקליקט, האט ער געמײנט אז ער זאל קענען מאכן א געשעם ארום האלב־װעג ארויף דעם שטײן, עפעס א גרויסער, אבער די װײטקײט און פינצטערניש האבן אים אפגעהאלטן.
  
  פֿאַר איצט.
  
  "די לעצטע שטופּן," ער האט געזאגט, כאָופּינג עס איז אמת. "גיי מיר נאך".
  
  אַמאָל אַ זעלנער בלייבט שטענדיק אַ זעלנער. דאָס האָט אַליסאָן אים געזאָגט. גלייך איידער זי איז פון אים אוועק. גלייך איידער זי ...
  
  ער האט אוועקגעשטופט די זכרונות. ער האט איצט נישט געקאנט באקעמפן מיט זײ. אבער זי איז געווען רעכט. שרעקעדיג אמת. װען זי װאלט געװען לעבעדיג, װאלט אלץ געקאנט זײן אנדערש, אבער איצט האט אין אים געפלאנצט בלוט פון א זעלנער, א קריגער; זײַן אמתער כאַראַקטער האָט אים קײנמאָל ניט פֿאַרלאָזט.
  
  זיי זענען אריין אין די שמאָלע דורכפאָר: צוויי סאַוויליאַנז, זעקס דעלטאַ זעלנער און מאַט דרייק. לכתחילה האט דער טונעל אויסגעזען אביסל אנדערש ווי די פריערדיגע, אבער דאן, אין ליכט פון די בורשטין פלאץ האבן זיי ווייטער געשאסן פאראויס, האט דרייק געזען אז די דורכגאנג האט זיך מיטאמאל צעשפאלטן און פארברייטערט צו די ברייט פון צוויי קארס, און באמערקט אז א קאנאל איז געווען אַרײַן אין די שטײנערנע שטאָק.
  
  גיידאַנס קאַנאַל?
  
  "היט אייך פון די וואס ברעכן קנעכל." דרייק באמערקט אַ אַמאַנאַס קליין לאָך פאָרויס, ליגן פּונקט ווו אַ מענטש קען שטעלן זיין פֿיס. "זאָל ניט זיין צו שווער צו אַנטלויפן אין דעם גאַנג."
  
  "ניין!" - האט בן אויסגערופן אן א שמץ פון הומאר. ― ביסט אַ פֿאַרשילטן זעלנער. איר זאָלט האָבן געקענט בעסער ווי אַזוי צו זאָגן".
  
  ווי צו באַשטעטיקן, עס איז געווען אַ שטאַרק בום און די ערד אונטער זיי האט זיך געציטערט. ס'האט געקלונגען ווי עפעס גרויס און שווער איז אריינגעפאלן אין דורכגאנג וואס האט אפגעטיילט דעם וואס זיי זענען געגאנגען צוזאמען. זיי זאלן זיך אומקערן צוריק און ווערן אפגעשטעלט אדער -
  
  "לויף!" - האט דרייק געשריגן. "נאָר פאַקינג לויפן!"
  
  טי ף דונער ן הא ט אנגעהויב ן אנפיל ן דע ם דורכגאנג , װ י עפע ס שװער ם װאלט ן צ ו זײ . זיי אנטלאפן, דרייק פירינג פלאַרעס ווי ער געלאפן און דעספּעראַטלי כאָופּינג אַז ניט בן אדער קאַרין האָבן סטעפּט אין קיין פון די געמיין טראַפּס.
  
  אין דעם גיכקייַט ...
  
  דאם ברום איז געװארן שטארקער.
  
  ז ײ זײנע ן װײטע ר געלאפ ן , ניש ט געװאג ט צוקוק ן צוריק , האלטנדי ק אוי ף רעכט ס פו ן דע ם ברײטע ן קאנאל , או ן געהאפט , א ז דרײק ע אי ז ניש ט אויסגעלאפ ן פו ן פלער . מיט א מינוט שפעטער האט מען געהערט פון ערגעץ פאראויס א צווייטן אומגליקלעך געקראכן.
  
  - יאָשקע!
  
  דרייק האט נישט פּאַמעלעך אַראָפּ. אויב ער האט, זיי וואָלט זיין טויט. ער איז צוגעלאפן פארביי א ברייטע עפענונג אין דער וואנט אויף זיי רעכטס. דער רעש איז געקומען פון אויבן. ער האט געראטן א שנעלן בליק.
  
  ניין!
  
  בליקיי איז געווען רעכט, די משוגע קליין גיק. די ראָולינג שטיינער האָבן געדונער צו זיי, און נישט אין די דינאָראָק סטיל. דאס זענען געווען גרויס ספעריש שטיין באַללס, באפרייט דורך אלטע מעקאַניזאַמז און קאַנטראָולד דורך קלאָר ווי דער טאָג און פאַרבאָרגן טשאַנאַלז. דער איינער צו זייער רעכט פּאַונסט אויף דרייק.
  
  ע ר הא ט אויפגעהויב ן גרוים ע שנעלקײט . "לויף!" האָט ער זיך אומגעקערט, געשריגן. "אָה מיין גאָט".
  
  בן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט מיט אים. צוויי דעלטאַ זעלנער, קאַרין און קאָמאָדאָ, ראַשט פאַרביי די לאָך מיט אַ אינטש צו ספּער. נאך צוויי זעלנער האבן זיך פארביי געשטופט, זיך געטריבן איבער די אייגענע פיס און זיך אריינגעקראכן אין קאמאדא און קארין, ענדענדיג זיך אין א קרעכצן פלאץ.
  
  אָבער דער לעצטער מענטש פֿון דעלטאַ איז נישט געווען אַזוי מאַזלדיק. ער איז פאַרשווונדן אָן אַ קלאַנג ווי אַ ריזיק פּילקע פלו אויס פון די קרייַז דורכפאָר, אַ קלאַפּ אין אים מיט די קראַפט פון אַ מאַק טראָק און קלאַפּט אין די טונעל וואַנט. עס איז געווען אן אנדער קראַך ווי די פּילקע וואָס איז געווען יאָגן זיי קראַשט אין דער איינער וואָס איז בלאַקינג זייער אַנטלויפן מאַרשרוט.
  
  קאָמאָדאָ ס פּנים האט עס אַלע. "אויב מיר ייַלן," ער גראַערד, "מיר קענען בייפּאַס די אנדערע טראַפּס איידער זיי גיין אַוועק."
  
  ז ײ האב ן זי ך װידע ר אװעקגעהויבן . ז ײ זײנע ן פארבײגעגאנגע ן נא ך דר ײ אינטערסעקטן , װ ו ד י מעכאניז ם פו ן ריזיק ע מאשינע ר האב ן גערומלט , געקראכ ט או ן געקלאפט . דער דעלטע פירער איז געווען גערעכט. דרייק האט ינטענטלי צוגעהערט, אָבער ניט געהערט קיין קלאַנג פון קאָוואַלענקאָ אָדער זיין מענטשן פאָרויס.
  
  דעמאל ט האב ן ז ײ געטראפ ן דע ר שטערונ ג װא ס ע ר הא ט אזו י מורא . אײנע ר פו ן ד י ריזיק ע שטײנע ר הא ט זי ך פאראויסגעהויב ן או ן פארשפאר ט דע ם װעג . ז ײ האב ן זי ך צוזאמענגעקליב ן או ן זי ך געחידושט , א ז ס׳אי ז מעגלע ך געװע ן א ז ד י דאזיק ע זא ך װע ט זי ך אנהויב ן א רעבאטו .
  
  "אפֿשר איז עס צעבראכן," האָט בן געזאָגט. "איך מיין אַ טראַפּ."
  
  ― אָדער אפֿשר... קאַרין איז אַראָפּגעפֿאַלן אױף די קני און קריכט פֿאָר אַ פּאָר פֿיסלעך. "אפֿשר עס זאָל האָבן געווען דאָ."
  
  דרייק איז געפאלן נעבן איר. דאָרט, אונטער אַ ריזיקן שטיין, איז געווען אַ קליין פּלאַץ פֿאַר קריכן. עס איז געווען גענוג פּלאַץ פֿאַר אַ מענטש צו קוועטש זיך אונטער עס.
  
  "נישט גוט". קאָמאָדאָ האָט זיך אויך אַראָפּגעכאַפּט. "איך האָב שוין פאַרלאָרן איין מענטש צו דעם בולשיט טראַפּ. געפֿינען אן אנדער וועג, דרייק.
  
  "אויב איך בין רעכט," דרייק געזאגט, קוק איבער זיין אַקסל, "אַמאָל די טראַפּס באַשטעטיק, זיי וועלן גיין אַוועק ווידער. זיי מוזן לויפן אויף דער זעלביקער דרוק בלאָק סיסטעם ווי די אנדערע. מיר וועלן זיין פארכאפט דא." ער האט באגעגנט קאָמאָדאָס אויגן מיט אַ האַרטן בליק. "מיר האָבן קיין ברירה."
  
  אן ווארטן אויף אן ענטפער האט ער זיך צעגליט אונטערן באל. די רעשט פון דער קאָלעקטיוו זענען ענג הינטער אים, נישט וועלן צו זיין לעצט אין שורה, אָבער די דעלטאַ מענטשן זענען דיסאַפּלאַנד און פּאַזישאַנד זיך ווו זייער קאַמאַנדער האט אנגעוויזן. דרייק האט געפילט אז א באקאנטע פארלאנג איז אויפגעשטאנען אין זיין ברוסט, דער פאַרלאַנג צו זאגן: זארג נישט, געטרוי מיר. איך וועל פירן איר דורך עס, אָבער ער געוואוסט ער וואָלט קיינמאָל זאָגן עס ווידער.
  
  ניט נאָך קענעדי ס ומזיניק טויט.
  
  נאך א מאמענט פון קריצן האט ער זיך געפונען א גליטשן מיטן קאפ אראפ פון א געוואלדיקן שיפּוע, און גלייך געהערט די אנדערע נאכגיין אים. דער דנאָ איז געווען ניט ווייט אַוועק, אָבער לינקס גענוג פּלאַץ פֿאַר אים צו שטיין גלייַך אונטער די מאַסיוו שטיין פּילקע. אַלע אַנדערע האָבן זיך געטראָפֿן הינטער אים. אינטענסיווע טראכטנדיק, האט ער נישט געוואגט צו רירן קיין איין מוסקל. אויב די זאַך איז קאַלאַפּסט, ער געוואלט אַז אַלעמען זאָל זיין אויף אַ גלייַך פֿיס.
  
  אבע ר דא ן הא ט ד י באקאנט ע קרעכענ ע קלאנגע ן פו ן גריצע ר מאשינע ר געשאקלט , ד י שטילקײ ט או ן ד י באל ע הא ט זי ך באװעגט . דרייק האט זיך אוועקגענומען ווי א פלעדערמויז פון גיהנום, געשריגן אז אלע זאלן אים נאכגיין. ע ר הא ט זי ך פארלאז ט או ן געהאלפ ן ב ן גײן , דערפירנדי ק א ז אפיל ו א ױנגע ר סטודענט , הא ט פארמאג ט פיזיש ע באגרענעצונגען , או ן פעל ט דע ם שטאנ ד פו ן א זעלנער . ער האָט געוואוסט אַז קאָמאָדאָ וועט העלפן קאַרין, כאָטש זינט זי איז געווען אַ מאַרשאַל קונסט מומחה, איר גשמיות טויגיקייט קען לייכט זיין אויף פּאַר מיט אַ מענטש.
  
  ווי אַ גרופּע, זיי געלאפן אַראָפּ די קאַרווד דורכפאָר אונטער די דעדלי ראָולינג פּילקע, טריינג צו נוצן די פּאַמעלעך אָנהייב ווייַל זיי קען טרעפן אַ אַראָפאַנג שיפּוע פאָרויס וואָס וואָלט צווינגען זיי צו פּנים עס ווידער.
  
  דרייק האט באמערקט דעם צעבראכן קנעכל און האט אויסגעשריגן א ווארענונג. ער איז געשפרינגען איבער דעם טײװליש־געלײגטן לאך, כמעט מיט שלעפן בן מיט זיך. דערנאָך האָט ער זיך אַרײַנגעפֿאַלן אין אַ שיפּוע.
  
  עס איז געווען האַרב. ער האט זיך ארײנגעגראבן, קאפ אראפ, די פים האבן געקלאפט, זײן רעכטן ארעם ארומגעװיקלט ארום בן׳ם לענדן, אויפגעהויבן מיט יעדן טריט. ער יווענטשאַוואַלי שלאָגן די פּילקע עטלעכע ווייַטקייט, אָבער דעמאָלט האט צו געבן אַלעמען הינטער אים אַ געלעגנהייַט.
  
  ער האט נישט אפגעגעבן, ער האט זיך נאר אריבערגעצויגן צו געבן די אנדערע א פלאץ און נאך אפאר פלערים פאראויסגעשאסן.
  
  ז ײ האב ן זי ך אפגעשאפ ט פו ן א האַרט שטײנערנע ר װאנט !
  
  א גרויםע ר שטײ ן הא ט זי ך צוגעגרײ ט צ ו ז ײ מי ט א ברום . די גאנצע מאַנשאַפֿט האט עס דורך, אָבער איצט געפונען זיך אין אַ טויט סוף. ממש.
  
  דרייק'ס אויגן האבן דערזען א טיפער שווארצע צווישן ליכטיקע בליצן פון "עס איז א לאך. לאָך אין דער ערד. "
  
  גיך, מיט די פיס צעוויקלט און מיט די נערוון צעשלאגן פון פארצווייפלונג, זענען זיי צוגעלאפן צום לאך. עס איז געווען קליין, מענטש-גרייס, און גאָר שוואַרץ ין.
  
  "אַ שפּרינגען פון אמונה," קאַרין געזאגט. "אַ מין פון גלויבן אין גאָט."
  
  דאס שווערע ברום פון דעם שטיין באל איז שטארקער געווארן. עס איז געווען ין אַ מינוט פון קראַשינג זיי.
  
  "גלייַך שטעקן," קאָמאָדאָ געזאגט מיט אַ געשפּאַנט קול.
  
  "קיין צייט". דרייק האט צעבראכן דעם שייַנען שטעקן און שפּרינגען אין די לאָך אין איין שנעל באַוועגונג. דער פאַל איז געווען סאָף. ד י שװארצקײט ן הא ט געשימערט , װ י אזו י הא ט זי ך ארויסגעכאפ ט מי ט קנאפערדיק ע פינגער . אין עטלעכע סעקונדעס, ער דערגרייכט די דנאָ, ערלויבט זיין פיס צו געבן זיך און שלאָגן זיין קאָפּ שווער אויף די שווער שטיין. שטערן זײנען אים געשװאומען פאר די אויגן. בלוט איז אים אראפגעלאפן אויפן שטערן. מײנענדיק צו די, װאָס װעלן אים נאָכפֿאָלגן, האָט ער איבערגעלאָזט דעם גלײַכן שטעקן און זיך אַרױסגעקראָכן פֿון גאַנצן.
  
  עמעצער אַנדערש לאַנדיד מיט אַ קראַך. דעמאָלט בן איז געווען ווייַטער צו אים. "מאַט. מאַט! ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "אָה יאָ, איך בין פאַרשילטן גוט." ער האט זיך אװעקגעזעצט און געהאלטען די טעמפלען. "צי איר האָבן אַספּירין?"
  
  "זיי וועלן פוילן דיין ין."
  
  "פּאָלינעסיאַן מאַי טיי? האַוואַייאַן לאַוואַ לויפן? "
  
  - גאָט, דערמאָנט דאָ ניט דאָס ל־װאָרט, באַדי.
  
  "ווי וועגן אן אנדער נאַריש וויץ?"
  
  "קיינמאָל לויפן אויס פון זיי. בלייב רואיג."
  
  בן האָט אָפּגעשטעלט זיין ווונד. אין דעם צייַט, די רעשט פון די מאַנשאַפֿט האט לאַנדיד בעשאָלעם און זענען קראַוד אַרום. דרייק האט אוועקגעווארפן דעם יונגן בחור און זיך אויפגעהויבן אויף די פיס. אַלץ איז געווען אין ארבעטן סדר. קאָמאָדאָ האָט געשלאָגן אַ פּאָר פלערן וואָס האָבן געטראָפן דעם דאַך און זיך אַראָפּגעשפּרונגען פון דעם אַראָפאַנג שיפּוע.
  
  און זײ זײַנען געפֿאַלן װידער און װידער, ביז זײ זײַנען אַרױסגעגאַנגען דורכן בױגן אונטן.
  
  "אַז ס עס," דרייק געזאגט. "איך טראַכטן דאָס איז די לעצטע מדרגה."
  
  
  קאַפּיטל פערציק
  
  
  דרייק און דעלטאַ מאַנשאַפֿט ימערדזשד פון דעם טונעל, פייערד שווער. ס'איז נישט געווען קיין ברירה. אויב זיי זענען געגאנגען צו האַלטן קאָוואַלענקאָ, גיכקייַט איז וויטאַל. דרייק האט תיכף געקוקט אויף רעכטס, געדענקענדיג דעם אויסלייג פון דער הייל, און האט געזען אז די מענער פון בלוט קעניג זענען אריבערגעשפרונגען צו די ערשטע ס-פארמעטע לעדזש און זיך פארזאמלט ארום דעם ווייטסטן פונקט דערפון. דער אנהייב פון דער צווייטער ס-פארמיסטער לעדזש האט זיך אנגעהויבן עטליכע טרעפ פאר זיי, אבער אויף דער אנדערער זייט פון דער ריזיגער הייל האט זיי אפגעשיידט א גאפנדיקער רחם פון אומבאקאנטער טיפקייט. איצט אַז ער איז געווען נענטער, און ווי די בלוט מלך ס מענטשן געווען צו באַפרייַען עטלעכע מער בורשטין פלאַשיז, ער איז לעסאָף ביכולת צו באַקומען אַ גוט קוק אין די ווייַט עק פון די הייל.
  
  א ריזיגע פלאטא פון שטיין האט ארויסגעשטארצט פון דער הינטערשט וואנט אין דער זעלבער מדרגה ווי ביידע ס-פארמיע לעדזשעס. אויסגעשניט ן אי ן דע ר הינטערשטע ר װאנט , אי ז געװע ן א שטײגע ר טרעפ , װא ס הא ט אויסגעזע ן אזו י נאענ ט צ ו װערטאל , א ז אפיל ו א מאװעריק , װע ט זײ ן שווינדלדיק .
  
  א גרויסע שווארצע געשטאלט האט זיך ארויסגעבויגן אויפן אויבערשטן פון די טרעפ. דרייק האט נאר געהאט א רגע, א בליק, אבער... איז עס געווען א קאלאסאלער שטול געמאכט פון שטיין? אפשר אַן אומגלויבלעכער, אומגעוויינטלעכער טראָן?
  
  ד י לופ ט אי ז געװע ן אנגעפאנגע ן מי ט קויל ן . דרייק איז געפאלן אויף איין קני, פארווארפן דעם מאן אויף א זייט און דערהערט זיין שרעקליכע געשריי ווען ער איז אריין אין תהום. ז ײ זײנע ן געלאפ ן צ ו דע ר אײנציקע ר דעק , װא ס ז ײ האב ן געקענ ט זען , א צעבראכענ ע מאס ע בורדער , װא ס זײנע ן מםתמ א געפאל ן פו ן דע ם באלקא ן אויבן . ווען זיי האָבן צוגעקוקט, האָט איינער פון קאָוואַלענקאָס מענטשן געשאָסן מיט אַ הויך-רעדנדיקע וואָפן, וואָס האָט דורכגעשלעפּט דאָס וואָס האָט אויסגעזען ווי אַ גרויסער שטאָל-דאַרט דורכן בריטש. ע ר הא ט געקלאפ ט אי ן דע ר װײטע ר װאנט , מי ט א הילכ ן קלאק , או ן זי ך ארײנגעכאפ ט אי ן שטײן .
  
  װי דער דױל איז געפלויגן, האט זיך הינטער אים א געדיכטן שטריק אויפגעריסן.
  
  דעמאל ט אי ז דע ר צװײטע ר עק ד פו ן דע ר ליניע א ארײנגעלײג ט געװאר ן אי ן דע ם זעלביק ן געװער , או ן ארײ ן אי ן דע ר נאענטסטע ר װאנט , שטענדי ק עטלעכ ע פוס ס איבע ר דע ר ערשטע . די שטריק האט מען גיך געצויגן.
  
  זיי באשאפן אַ פּאָוסטאַל שורה.
  
  דרייק האט זיך שנעל געטראכט. "אויב מיר וועלן האַלטן אים, מיר דאַרפֿן דעם קיו," ער האט געזאגט. "עס וואָלט נעמען צו לאַנג צו שאַפֿן אונדזער אייגענע. אַזוי טאָן ניט דרייען עס. אבער מיר דארפן זיי אויך אפשטעלן ווען זיי אריבער די גרענעץ. "
  
  "טראַכט מער ווי דער בלאַדי מלך," קאַרין געזאגט מיט עקל. "טראַכטן פון אים שניידן די שורה מיט די לעצטע ביסל פון זיין מענטשן נאָך אויף עס."
  
  "מיר האַלטן נישט," האָט דרייק געזאָגט. "קיינמאָל".
  
  ער איז ארויסגעשפרונגען פון הינטערן דעקל און געעפענט א פייער. דעלטאַ פאָרס זעלנער זענען געלאפן צו זיין לינקס און רעכט, שיסער קערפאַלי אָבער אַקיעראַטלי.
  
  דע ר ערשטע ר פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן האב ן זי ך אריבערגעלאפ ן דע ם תהום , זי ך צוגענומע ן אי ן דע ר גאנ ץ געגאנגע ן או ן זי ך ניש ט געלאנד ט אוי ף דע ר צװײטע ר זײט . ע ר הא ט זי ך שנע ל זי ך ארומגעדרײ ט או ן אנגעהויב ן אויפשטעל ן א װאנ ט פו ן באדעק ן פײע ר אוי ף פול ן אויטאמאט .
  
  דער דעלטא זעלנער איז געװארפן אויף דער זײט, צעריסן אין שטיקער. זיין קערפער איז צוזאמגעפאלן פאר דרייק, אבער דער ענגלענדער האט איבערגעשפרונגען אן צוברעכן. ווען ער איז דערנענטערט צו דעם ערשטן ס-געפערנעם לעדזש, האט זיך פאר אים געעפנט א ברייטע רחמנות פון ליידיגקייט. זיי וואָלט האָבן צו שפּרינגען אויף אים!
  
  װײטע ר שיסן , אי ז ע ר ארויפגעשפרונגען . דע ר צװײטע ר פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן אי ז געפלויג ן אוי ף דע ר ליניע . באָולדערז זענען ארלנגעווארפן אַוועק די נירביי הייל וואַנט ווי די בולאַץ שלאָגן מיט דעוואַסטייטינג קראַפט.
  
  דרייק'ס קאָלעקטיוו איז געלאָפן און געשפּרונגען נאָך אים.
  
  די דריטע פיגור איז אויפגעשפרונגען אויף דער שטארק אויסגעשטרעקטער ליניע. קאָוואַלענקאָ. דרייק'ס מוח האט אים געשריגן צו נעמען דעם שאָס. נעם א שאנס! אראפנעמען דעם ממזר גלייך.
  
  אבער צו פיל קענען גיין פאַלש. ער קען ברעכן די שורה און קאָוואַלענקאָ קען נאָך זיין זיכער. ער קען נאָר שאַטן דעם ממזר. און - דער עיקר - זיי האָבן געדאַרפט דעם רוסישן רחמנות לעבן צו האַלטן די בלוטיקע ווענדעטאַ.
  
  קאװאלענקא האט געלאנדעט בשלום. נאך דריי פון זיינע מענער האבן זיי געראטן אריבערצוגיין. דרייק דראַפּט נאָך דריי ווי די צוויי פאָרסעס זענען צוזאַמען. דריי שאָס אין נאָענט קייט. דרײַ רציחה.
  
  דא ן אי ז ד י ביקס ע געפלויג ן אי ן קאפ . ע ר הא ט זי ך צערוקט , געװארפ ן זײ ן אטאקע ר איבע ר דע ר אקסעלע ר או ן אי ם אפ ־ געשטופ ט פו ן דע ר בדח ן אי ן דע ר פינסטערניש . ער האט זיך אויסגעדרייט און געשאסן פון דער לענד. אן אנדער מענטש איז געפאלן. קאָמאָדאָ איז געווען אויף זיין זייַט. מ׳האט געצויגן א מעסער. בלוט האט געשפראצט אויף דער הײל־װאנט. קאָוואַלענקאָס מענטשן האָבן זיך פּאַמעלעך צוריקגעצויגן, געטריבן צו אַ פעלדז הינטער זיי.
  
  די פארבליבענע פיר דעלטא זעלנער האבן זיך געקנײטשט בײם ראנד פון דעם תהום, און פארזיכטיק געשאסן אויף יעדן פון קאװאלענקא׳ס מאן, װאם האט זיך געלעגן נעבן דער ליניע. אָבער, עס איז געווען בלויז אַ ענין פון צייט ביז איינער פון זיי געדאַנק צו צוריק אַוועק און אָנהייבן צו נעמען טאָפּ שאַץ.
  
  גיכקייַט איז געווען אַלע זיי האָבן.
  
  נאָך צוויי פון די בלוט מלך ס מענטשן זענען קליימד אויף די זיפּלינע און זענען איצט פּושינג אַוועק. דרייק האט געזען אז דער אנדערער הייבט אן צו קריכן אויף די באטלאנטן און האט געשאסן, אים אוועקגעכאפט ווי א געשמאקע פליג. דער מאן איז צוגעלאפן אויף אים, מיטן קאפ אראפ, שרייענדיק, בלי ספק געזען, אז ער איז אפגעשניטן. דרייק האט זיך צוריקגעצויגן צו דער וואנט. קאָמאָדאָ האָט אַראָפּגעצויגן דעם מאַן פֿון דער שפּיגל.
  
  - ארויף!
  
  דרייק האט פארבראכט טייערע סעקונדעס ארומצוקוקן. װאָס האָט מען גענוצט צו האַלטן יענעם פֿאַרשילטן שורה, דערנאָך האָט ער געזען. יעדן מאן האט געמוזט באקומען א קליינעם ספעציעלן בלאק, אזוי ווי די פראפעסיאנאלע נוצן. עס זענען געלעגן עטלעכע. דער בלאַדי מלך געקומען צוגעגרייט פֿאַר אַלע עווענטואַלאַטיז.
  
  אזוי אויך דרייק. זיי געפירט פאַכמאַן ספּעלעאָלאָגיקאַל ויסריכט אין זייער באַקפּאַקס. דרייק האט שנעל ארויסגעצויגן דעם בלאק און צוגעטשעפעט דעם זיץ גאַרטל צו זיין רוקן.
  
  "בן!"
  
  ווי דער יונג מענטש איז דערנענטערט גנייווע, דרייק זיך אויסגעדרייט צו קאָמאָדאָ. ― װעט איר ברענגען קאַרין?
  
  "אַוואַדע". גראָב, מיט אַ האַרטן פּנים און שלאַכט שראַם, דער גרויסער מענטש האָט נאָך נישט געקענט באַהאַלטן, אַז ער איז שוין געשלאָגן געוואָרן.
  
  פון אַלע ערטער ...
  
  צוטרוי די דעלטאַ מענטשן צו האַלטן קאָוואַלענקאָ ס גאַנז ביי ביי, דרייק געוואקסן די דרוק דורך געשווינד אַטאַטשינג זיין פּולי צו די טייטלי אויסגעשטרעקט קאַבלע. בן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין זײַן זיצגאַרטל און דרייק האָט אים דערלאַנגט דאָס ביקס.
  
  "שיסן ווי אונדזער לעבן אָפענגען אויף עס, בליקיי!"
  
  שריינדיק , האב ן ז ײ זי ך אפגעשטויס ן או ן זי ך געלאפ ן אי ן דע ר זיפלינע . פו ן דע ר הויכ ט או ן מי ט דע ר געשװינדקײט , הא ט ד י װײט ע אויסגעזען , װ י גרעסער , או ן דע ר װײטע ר לעדזש , הא ט זי ך שוי ן זי ך אראפגעלאזט . בן האָט געעפֿנט פֿײַער, זײַנע שאָס פֿליִען הויך און ברייט, און שטיקער שטיין האָבן גערעגנט אויף די מענטשן פֿון דער בלוט־קעניג אונטן.
  
  אבער עס האט נישט ענין. עס איז געווען דער ראַש, די דרוק און די סאַקאָנע וואָס איז דארף. פּיקינג אַרויף גיכקייַט, דרייק אויפגעהויבן זיין לעגס ווי די לופט ראַשט פאַרגאַנגענהייַט, ריווילינג אַ ריזיק דנאָ תהום אונטן. גרויל און יקסייטמאַנט געמאכט זיין האַרץ ראַסע. דער קלאנג פון א מעטאלן בלאט, וואס מען האט געצויגן איבער א דראט-מעש, האט אים הויך געצישט אין די אויערן.
  
  עטלעכ ע קויל ן האב ן פארבײפײפט , דורכשנייד ן ד י לופ ט ארום , ארום , ד י רוישנדיק ע פא ר . דרייק האט געהערט צוריק פייער פון דעלטא מאַנשאַפֿט. אײנע ר פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן הא ט זי ך צעבראכן . בן האָט אַ ברוימט און געהאַלטן זײַן פֿינגער אויפֿן צינגל.
  
  וואס נענטער זיי זענען געווארן, אלץ געפערליך איז עס געווארן. עס איז געווען אַ ברכה פון גאָט אַז קאָוואַלענקאָ ס מענטשן האָבן קיין דעקן, און די קעסיידערדיק בעראַזש פון קויל קומען פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז געווען צו פיל צו טראָגן. אפילו אין דער גיכקייַט, דרייק קען פילן די קעלט פליסנדיק דורך זיין פֿיס. יארהונדערט שװארצקײט האט זיך אנגעשטויסן אונטער אים, זידנדיק, געקושט, און אפשר דערגרײכט מיט ספּעקטראלע פינגער אים צו פרואװן אראפצורײבן אין אן אײביקן ארומנעמען.
  
  דער לעדזש איז צו אים צוגעלאפן. אין די לעצטע מינוט, די בלוט מלך באפוילן זיין מענטשן צו צוריקציענ זיך, און דרייק באפרייט די בלאָק. ער האט געלאנדעט אויף די פיס, אבער זיין מאמענטום איז נישט געווען גענוג צו האלטן די באלאנס צווישן די פאראויס שטויס און די וואג וואס איז דירעקטעד צוריק.
  
  אין אנדערע ווערטער, בליקיי ס וואָג קלאַפּט זיי צוריק. צום תהום.
  
  דרייק איז בכוונה געפאלן צו דער זייט, אריינגעלייגט זיין גאנצן קערפער אין דעם לאמפענעם מאנוווער. בן האָט זיך פאַרצווייפלט אָנגעכאַפּט אין דעם פאַרביסן שטיין, אָבער נאָך העלדיש האָט זיך אָנגעהאַלטן אין זיין ביקס. דרייק האט געהערט דעם פּלוצעמדיק קלאַנג פון אַ זיפּלינע, און האָט זיך פאַרשטאַנען אַז קאָמאָדאָ און קאַרין זענען שוין אויף אים, צוגעגאַנגען צו אים מיט אַ שרעקלעכער שנעלקייט.
  
  די מענטשן פון די בלוט מלך געמאכט זייער וועג צוזאמען די לעדזש צו די צוריק פון די זאַל, כּמעט ביכולת צו מאַכן די לעצט שפּרינגען אַנטו די וואַסט שטיין פּלאַטאָ ווו די מיסטעריעז לייטער אנגעהויבן. די גוטע נייעס איז געווען, אז עס זענען געבליבן בלויז א צענדליגער מענטשן.
  
  דרייק איז קראָלד איבער די לעדזש איידער אַנבוקלינג בן, דעמאָלט ערלויבט זיך אַ ביסל סעקונדעס פון ברידינג איידער זיצן אַראָפּ. אין אײן אויגנבליק זײנען קאָמאָדאָ און קאַרין אים געפֿלױגן פֿאַר די אױגן, די פּאָר האָט געפֿאַלן גראַציעז און נישט אָן אַ קלײן כיטרע שמייכל.
  
  "דער באָכער האט פארדינט אַ ביסל וואָג." דרייק האָט אָנגעוויזן אויף בן. "צו פילע פול פרישטיק. ניט גענוג טאַנצן".
  
  "די באַנדע טוט נישט טאַנצן." בן טייקעף שלאָגן צוריק ווי דרייק אַססעססעד זייער ווייַטער מאַך. זאָל איך וואַרטן פֿאַר די רעשט פון די מאַנשאַפֿט אָדער יאָגן?
  
  "היידן זאגט אַז ווען איר טאַנצן איר קוק ווי פּיקסי לאָט."
  
  "שטערן".
  
  קאָמאָדאָ האָט אויך געקוקט אויף די מענטשן פון קאָוואַלענקאָ. דאס שטריק האט זיך װידער פארשטעקט און זײ האבן זיך אלע צוגעדריקט צו דער װאנט. נאָך צוויי דעלטאַ זעלנער זענען אנגעקומען אין שנעל סאַקסעשאַן, זייער שיך סקרייפּינג הויך אויף די זאַמד ווי זיי פּאַמעלעך צו אַ שנעל האַלטן.
  
  "האַלטן מאָווינג." דרייק האָט געמאכט זיין באַשלוס. "עס איז בעסער נישט צו געבן זיי צייט צו טראַכטן."
  
  ז ײ האב ן זי ך צוגעלאפ ן איבע ר דע ר שטאק , געהאלטנדי ק זײער ע געװער ן אי ן גרײט . די שטייַגן פון בלוט קעניג איז מאָמענטאַלי פאַרשטאַרקן פון מיינונג דורך אַ ויסבייג אין די שטיינערדיק וואַנט, אָבער ווי דרייק און זיין קאָמאַנדע ויסמיידן די ויסבייג, זיי געזען קאָוואַלענקאָ און די רעשט פון זיין מענטשן שוין אויף די שטיינערדיק פּלאַטאָ.
  
  ער האט ערגעץ פארלוירן נאך צוויי מענטשן.
  
  או ן איצ ט הא ט מע ן ז ײ באפויל ן , הא ט זי ך געמײנט , צונעמע ן עקסטרעמע ר מיטלען . עטלעכע מענטשן גענומען פּאָרטאַטיוו רפּג גראַנייד לאַונטשערס.
  
  "פאַרשילטן, זיי זענען פּיסק לאָודיד!" דרייק האט געשריגן, דאן האט זיך אפגעשטעלט און זיך ארומגעדרייט, דאס הארץ איז מיטאמאל געפאלן דורך דער ערד. "אוי ניין-"
  
  דער ערשטער קנאַל און פייַפן פון אַ גראַניט וואָס איז לאָוד פון די פּיסק האט געהערט. די לעצטע צוויי דעלטא זעלנער האבן געפארן צוזאמען די זיפלינע, מיט'ן ציל אויף די לעדזש ווען א מיסיל האט עס געטראפען. עס קראַשט אין די וואַנט אויבן די זיפּ-ליניע אַנגקערז און חרובֿ זיי אין אַ יקספּלאָוזשאַן פון שטיין, שטויב און שאַלע.
  
  די שורה האט זיך צעלאזט. ד י זעלנע ר זײנע ן אראפגעפלויג ן אי ן שװארצ ע פארגעסונ ג אפיל ו א ן א קלאנג . ממילא איז דאס געווען נאך ערגער.
  
  קאָמאָדאָ געשאלטן, כּעס קאַנטאָרטינג זיין פֿעיִקייטן. דא ס זײנע ן געװע ן גוט ע מענטשן , װא ם ע ר הא ט מי ט יאר ן געלערנ ט או ן געקעמפט . איצט עס זענען געווען בלויז דריי שטאַרק אָנעס אין די דעלטאַ מאַנשאַפֿט, פּלוס דרייק, בן און קאַרין.
  
  דרייק האָט געשריגן און זיי געיאָגט אַראָפּ די לעדזש, מעשוגע פון די וויסן אַז נייַע רפּגס וואָלט באַלד זיין לאָנטשט. ד י לעבנגעבליבענ ע האב ן זי ך ארומגעלאפ ן אי ן דע ר לעדזש , געפירט־געפיר ט מי ט גלאנצ ן שטעק ן או ן א ם ך בורשטין־בליץ . יעדער שריט האָט זיי דערנענטערט צו אַ שטיינערדיק פּלאַטאָ, אַ מאָדנע לייטער און די מיסטעריעז אָבער ניט צו גלייבן ספּעקטאַקל פון אַ ריז שטול וואָס איז אַרויס פון אַ שטיין וואַנט.
  
  א צווייטע רפּג שאָס איז פייערד. דער דאזיקער האט אויפגעריסן אויף א לעדזש הינטער די ראנערס, שאדנדיק אבער נישט פארניכטעט דעם וועג. אפילו ווען ער איז געלאפן, צושטופן זיינע איבערגעארבעטע מוסקלען ביזן שיעור, האט דרייק געקענט הערן קאוואלענקאָ שרייען צו זיינע מענער, זיי זאָלן זיין אָפּגעהיט - דער לעדזש קען זיין זייער איינציקער וועג ארויס פון דארט.
  
  איצט דרייק געקומען צו די פֿיס פון די לעדזש און געזען אַ קאַסאַם אַז ער האט צו שפּרינגען איבער צו דערגרייכן די שטיינערדיק פּלאַטאָ און קאַנפראַנט די בלוט מלך ס מענטשן.
  
  עס איז געווען ריזיק.
  
  אזוי גרויס, אין פאַקט, אַז ער כּמעט סטאַגערד. כמע ט אפגעשטעלט . נישט פֿאַר זיך, נאָר פֿאַר בן און קאַרין. אויפ ן ערשט ן בליק , הא ט ע ר ניש ט געמײנט , א ז ז ײ װעל ן מאכ ן דע ם שפרינג . אבער דאן האט ער דאס הארץ פארהארט. זיי האָבן צו. און עס קען זיין קיין סלאָודאַון, קיין קער צוריק. זיי זענען געווען די בלויז מענטשן וואָס זענען ביכולת צו האַלטן די בלאַדי מלך און מאַכן אַ סוף צו זיין משוגע פּלאַן. די איינציגסטע מענטשן וואס קענען פארניכטן דעם פירער פון אינטערנאציאנאלע טעראר און פארזיכערן אז ער האט קיינמאל נישט די געלעגנהייט צו שאדן קיינעם ווידער.
  
  אבער ער האט זיך נאך האלב ארומגעדרײט װי ער איז געלאפן. - שטעל נישט אפ - האט ער א געשרײ צו בען. "גלויבן. איר קענען טאָן דאָס".
  
  בן האָט זיך געכאַפּט, אַדרענאַלינע נעמט איבער זײַנע פיס און מאַסאַלז און האָט זיי אָנגעפילט מיט ווילן, גרויסקייט און מאַכט. דרייק האט ערשטער שלאָגן די ריס, דזשאַמפּינג מיט זיין געווער אויסגעשטרעקט און לעגס נאָך פּאַמפּינג, אַרסינג איבער די ריס ווי אַן אָלימפּיק אַטלעט.
  
  בן איז געקומען ווייַטער, אָרעם אויסגעשטרעקט, קאָפּ ארלנגעווארפן אין אַלע אינסטרוקציעס, נערוועס דרייען דורך זיין געפיל פון וואָג. אבער ער איז געלאנדעט אויף דער אנדערער זייט מיט א פאר אינטשעס צו סחורה.
  
  - יא! האט ער אויסגערופן און דרייק האט אים געשמײכלט. "דזשעסיקאַ עניס קענען נישט טאָן עפּעס וועגן איר, פּאָר."
  
  קאָמאָדאָ איז דעמאָלט שווער לאַנדיד, כּמעט אויסגעדרייט זיין גוף אינעווייניק ווי ער מיד פארקערט און געקוקט אויף קאַרין. איר שפרינג איז געווען שיין. לעגס אויפשטיין הויך, צוריק אַרטשט, מאַסע פאָרויס באַוועגונג.
  
  און אַ גאנץ לאַנדינג. די רעשט פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט נאכגעגאנגען.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו זען די מערסט שאַקינג דערזען ער האט אלץ געזען.
  
  דער בלאַדי מלך און זיינע מענטשן, שרייענדיק און וויילינג, רובֿ באדעקט אין בלוט און גאַפּינג ווונדז, אַלע ראַשט גלייַך צו זיי און בראַנדיד זייער וואָפן ווי בייזע גייסטער פון גיהנום.
  
  עס איז צייט פֿאַר די לעצט שלאַכט.
  
  
  קאַפּיטל איין און פערציק
  
  
  מאַט דרייק סערווייווד און געקומען פּנים צו פּנים מיט די בלאַדי מלך.
  
  זײנ ע מענע ר זײנע ן פריע ר אנגעקומע ן , געשרײע ן האב ן אויסגעקלאפ ט װ י ביקס ן האב ן געקלאפ ט או ן מעסער ן האב ן געקלאפ ט או ן געבליצט , װ י שװערדן , אפגעשפיגלט ן דא ס בורשטין־ליכ ט או ן געװארפ ן זײע ר פײע ר אי ן פי ל ריכטונגען . עטלעכע שאָס זענען פייערד, אָבער אין דעם ווייַטקייט און אין דעם מאַעלסטראַם פון טעסטאַסטעראָון און מורא, קיינער איז נישט רעכט אַימעד. און נאָך אַ שאַרף געשריי פון הינטער דרייק, אן אנדער געפאלן דעלטאַ זעלנער.
  
  דרייקס מוסקלען האבן געווייקט ווי ער וואלט געקעמפט מיט א דריי-הונדערט פונט גאריללא. בלוט און שמוץ האבן צוגעדעקט זײן פנים. נײן מענטשן האבן אים אטאקירט, זײ, אבער ער האט זײ אלע באזיגט, װײל דער בלוט־מלך איז געשטאנען הינטער זײ, און גארנישט װעט אים אפהאלטן פון דערקלערן זײן נקמה.
  
  דער אַלטער זעלנער איז צוריק געווען, דאָס ציווילע פּנים איז איצט פאַרמינערט געוואָרן, און ער איז דאָרטן צוריק, אין די העכסטע רייען, מיט די שלעכטסטע פאַקינג זעלנער לעבעדיק.
  
  ער האָט געשאָסן דרײַ מענער, גלײַך אין האַרצן. ער איז אַרײַן אין דעם פערטן, אויסגעדרייט דעם ביקס, אין גאַנצן צעבראָכן דעם מענטשנס נאָז און דערבײַ צעבראָכן אַ טייל פֿון זײַן באַקביין. דריי סעקונדעס דורכגעגאנגען. ער פּעלץ די דעלטאַ קאָמאַנדע צוריק אַוועק פון אים כּמעט אין מורא, געבן אים פּלאַץ צו אַרבעטן. ער לינקס זיי צו קעמפן די דרייַ מערסענאַריעס בשעת ער אריבערגעפארן צו איין מענטש און קאָוואַלענקאָ זיך.
  
  קאָמאָדאָ האָט דער מאַן געשלאָגן מיטן קאָפּ און געשטאָכן דעם אַנדערן אין איין מאַך. קארין איז געװען נעבן אים און האט זיך נישט צוריקגעקערט. ניט פֿאַר אַ רגע. זי האָט גענוצט דעם דלאָניע פון איר פּנים צוריק צו שטופּן דעם געשטאָכן מאַן און אַ קאָמבינאַציע פון זעץ איז נאָכגעגאַנגען. ווען דער מערסענאַרי האָט זיך געוואָרצלט און זיך געפּרוּווט צוברענגן, האָט זי זיך אַרײַנגעמישט און גענוצט מיט אַ טאַעקוואָנדאָ טעכניק אים צו וואַרפן איבער איר אַקסל.
  
  צו די קלאָר ברעג.
  
  דער מאן האט זיך אויסגעגליטשט, שרייענדיק, אוועקגעפירט פון דער תהום. קארין האט געקוקט אויף קאמאדא, מיטאמאל פארשטאנען וואס זי האט געטאן. דער פירער פון אַ גרויס מאַנשאַפֿט געדאַנק געשווינד און געגעבן איר אַ צייכן פון דאנקבארקייט, טייקעף אַפּרישיייטינג איר אַקשאַנז און געבן זיי שייכות.
  
  קארין האט טיף גענומען אטעם.
  
  דרייק פייסט די בלוט מלך.
  
  צום סוף.
  
  דע ר לעצטע ר הא ט איבערגעלעב ט דע ם קורצע ן קאמ ף או ן איצ ט אי ז געלעגע ן או ן זי ך געקריצ ט ב ײ זײנ ע פיס , מי ט זײ ן אטעם־רער , צעבראכ ן או ן בײד ע האנדלע ן צעבראכן . קאָוואַלענקאָ האָט געגעבן דעם מאַן אַ ביטולדיקן קוק.
  
  "נאַר. און שוואך״.
  
  "אַלע שוואַך מענטשן באַהאַלטן הינטער זייער עשירות און די אויסזען פון מאַכט עס ברענגט זיי."
  
  - ענלעכקייט ? קאָוואַלענקאָ האָט אַרויסגעצויגן אַ פּיסטויל און דערשאָסן דעם רינגעלע אין פּנים. "איז ניט דאָס שטאַרקייט? צי האָט איר טראַכטן עס איז ענלעך? איך הרגע אַ מענטש אין קאַלט בלוט יעדער איין טאָג ווייַל איך קענען, איז דאָס אַ סימבאַלאַנס פון מאַכט?
  
  "די זעלבע וועג איר באפוילן קענעדי מאָר געהרגעט? וואָס וועגן מיין פרענדז 'פאַמיליעס? אַ טייל פֿון דער וועלט האָט אײַך אפֿשר געבאָרן, קאָוואַלענקאָ, אָבער דאָס איז נישט געווען דער טייל, וואָס איז געווען באַמיִניש.
  
  ז ײ האב ן זי ך גי ך או ן גלײכצײטי ק אריבערגעפיר ט . צוויי וועפּאַנז, אַ פּיסטויל און אַ ביקס, גיט סיימאַלטייניאַסלי.
  
  בײד ע זײנע ן לײדיק . טאָפּל גיט.
  
  "ניין!" קאָוואַלענקאָ ס געשריי איז געווען פול מיט קינדעריש צאָרן. מ׳האט אים אפגעזאגט.
  
  דרייק האט געשטאכן מיט זיין מעסער. די בלאַדי מלך געוויזן זיין גאַס סמאַרטז דורך דאַדזשינג צו די זייַט. דרייק האט אויף אים געװארפן דעם ביקס. קאָוואַלענקאָ האָט אָנגענומען דעם קלאַפּ אויפן שטערן אָן זיך צו צעמישט, און אין דער זעלבער צייט אַרויסגעצויגן אַ מעסער.
  
  "אויב איך האָבן צו טייטן איר זיך, דרייק ..."
  
  "אָ יאָ, איר וועט," האט געזאגט דער ענגלישמאַן. "איך זע מער קיינעם ניט אַרום. איר האָט נישט אַ איין פאַקינג שילינג, מאַטע."
  
  קאָוואַלענקאָ האָט זיך געפֿאַלן. דרייק האט געזען עס פּאַסירן אין פּאַמעלעך באַוועגונג. קאָוואַלענקאָ האָט אפֿשר געטראַכט, אַז ער איז שווער אויפֿגעוואַקסן, אפֿשר אַפֿילו געטראַכט, אַז ער האָט שווער אויסגעלערנט, אָבער זײַן טריינינג איז געווען גאָרנישט אין פֿאַרגלײַך מיט די שווערע פֿאָדערונגען און פּראָבען, וואָס די בריטישע סאַס זענען אונטערגעטראָגן געוואָרן.
  
  דרייק איז אריינגעקומען פון דער זייט מיט א שנעלן קני סטרייק וואס האט צייטווייליג געליימט קאוואלענקאָ און צעבראכן עטליכע ריפן. ד י זיפץ , װא ס הא ט זי ך אנטלאפ ן פו ן רוסיש ן מויל , אי ז גלײ ך פארשטיק ט געװארן . ער האָט זיך אָפּגעקערט.
  
  דרייק האט געמאכט א שנעלע אטאקע, געווארט אויף דער רעאקציע פונעם בלוט קעניג, און טייקעף געכאפט דעם מאן'ס רעכטע האנט מיט זיין אייגענער האנט. א שנעלע קער אַראָפּ און קאָוואַלענקאָס האַנטגעלענק האָט זיך צעבראָכן. און װידער האָט דער רוסישער נאָר געטשעפּעט.
  
  זיי זענען וואָטשט דורך קאָמאָדאָ, קאַרין, בן און די רוען דעלטאַ זעלנער.
  
  דער בלוט־קעניג האט אויף זײ געקוקט. ― איר קענט מיך נישט דערהרגענען. איר אלע. דו קענסט מיך נישט הרגענען. איך בין גאָט!"
  
  קאָמאָדאָ האָט געראָטן. "מיר קענען דיך נישט הרגענען, אידיאָט. איר וועט האָבן צו שרייַען אַ גענעם פון אַ פּלאַץ. אָבער איך בין זיכער אַז איך קוק פאָרויס צו העלפֿן איר קלייַבן אין וואָס גיהנום איר וועט פאַרברענגען די מנוחה פון דיין לעבן.
  
  ― טורמע ― האָט דער בלוטיקער קעניג געשפּרײט. "קיין טורמע קען מיר האַלטן. איך וועט פאַרמאָגן עס פֿאַר אַ וואָך. "
  
  קאָמאָדאָס מויל האָט זיך צעבראָכן אין אַ שמייכל. "עטלעכע טורמע," האָט ער שטיל געזאָגט. "זיי טאָן ניט אפילו עקסיסטירן."
  
  קאוואלענקאָ האט א מאמענט אויסגעזען איבערראשט, אבער דאן האט די חוצפה ווידער פארוואנדלט זיין פנים און ער האט זיך צוריקגעקערט צו דרייק. "און דו?" - האט ער געפרעגט. "איר קען אויך זיין טויט אויב איך וואָלט נישט האָבן צו יאָגן איר האַלב וועג אַרום די וועלט."
  
  - טויט? - האט דרייק אפגעקלאפט. "עס זענען פאַרשידענע טייפּס פון טויט. דאָס זאָלט איר וויסן".
  
  דרייק האָט אים אַרײַנגעכאַפּט אין זײַן קאַלטן, טויטן האַרץ. קאָוואַלענקאָ האָט זיך צעוואַקסן. פון מויל איז געפלויגן בלוט. מיט א נעבעכדיק געשריי איז ער אראפגעפאלן אויף די קני. אַ שענדלעך סוף פֿאַר די בלאַדי מלך.
  
  דרייק האט פון אים געלאכט. "ער איז פאַרטיק. בונד זיינע הענט און לאָמיר גיין. "
  
  בן האָט גערעדט. "איך רעקאָרדעד זיין רעדע פּאַטערנז." - האט ער שטיל געזאגט, אויפגענומען דעם טעלעפאן. "מיר קענען נוצן ספּעציעל ווייכווארג צו רעפּראָדוצירן זיין קול. מאַט, מיר טאָן ניט טאַקע דאַרפֿן אים לעבעדיק. "
  
  דער מאָמענט איז געווען אַזוי געשפּאַנט ווי די לעצטע רגע פֿאַר די יקספּלאָוזשאַן. דרייק'ס אויסדרוק האט זיך געביטן פון רעזיגנאציע צו ריין האס. קאָמאָדאָ האָט זיך געכאַפּט זיך צו אַרײַנמישן, נישט פֿון מורא, נאָר פֿון שווער-פאַרדינטן רעספּעקט - דער איינציקער רעספּעקט וואָס אַ זעלנער וואָלט דערקענען. קארינס אויגן האבן זיך פארשפרייט פון גרויל.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן זײן ביקס און אנגעקלאפט דעם הארטן שטאל אויף קאװאלענקאָס שטערן.
  
  - ביסט זיכער ?
  
  "positively. איך האב זי געזען שטארבן. איך בין דארט געווען. ער האט געגעבן באפעלן פאר טעראר אטאקעס אויף האוואאי, בן האט זיך ארומגעקוקט אין צימער. "אפילו גיהנום וועט שפּייַען אים אויס."
  
  "דאס איז ווו איר געהערן." דרייק ס שמייכל איז געווען קאַלט און טונקל, ווי די נשמה פון די בלאַדי מלך. ״איבער די טויערן פון גיהנום. דאָ מוזט איר בלײבן, און דאָ מוזט איר שטאַרבן.
  
  קאָוואַלענקאָס קין האָט זיך שטאַרק צוגעקלעפּט, הינטער דעם זײַנען געלעגן פערציק יאָר פון טויט, דעפּראַוויישאַן און בלוטיקן אַראָפּגיין. "איר וועט קיינמאָל יבערשרעקן מיר."
  
  דרייק האט געלערנט דעם געפאלן מענטש. ער איז געווען רעכט. דער טויט װאלט אים נישט געשעדיגט. עס איז גאָרנישט אויף דער ערד וואָס קען דערשראָקן דעם מענטש.
  
  אבער עס איז געווען איין זאַך וואָס וואָלט ברעכן אים.
  
  "אזוי מיר בונד איר אַראָפּ דאָ." ער האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן ביקס, צו קאָמאָדאָ ס רעליעף. "און מיר פאָרזעצן צו פאָדערן דעם אוצר. עס איז געווען אַ זוכן פֿאַר דיין לעבן און איר וועט קיינמאָל וויסן וואָס עס איז געווען. אבער מארק מיין ווערטער, קאָוואַלענקאָ, איך וועל טאָן עס. "
  
  "ניין!" דע ר רוסישע ר קװיטשע ר אי ז גלײך . "וואָס זענען דיין טענות? ניין! קיינמאָל. עס איז מייַן. דאָס איז שטענדיק געווען מייַן. "
  
  מיט אַ פאַרצווייפלט ברום, דער בלוט מלך געמאכט אַ לעצטע פאַרצווייפלט שטויס. זיין פּנים איז געווען פאַרקרימט פון ווייטיק. פֿון זיין פּנים און הענט האָט זיך געטראָפן בלוט. ע ר הא ט זי ך אויפגעשטעלט , או ן אי ן זײ ן שפרינג , הא ט ע ר ארײנגעלײג ט יעד ן אונ ז װיל ן או ן לעב ן פולע ר מי ט שנאה .
  
  דרייק'ס אויגן האבן געפינצטערט, זיין פנים איז געווארן שווער ווי גראַניט. ער האט געלאזט שלאגן דעם בלוט־קעניג, געשטאנען פעסט ווי דער משוגענער רוסל האט אויסגעגעבן יעדן לעצטן אונס ענערגיע אין א טוץ קלאגן, שטארק ערשט אבער שנעל אפגעשוואכט.
  
  דעמאָלט דרייק לאַפט, אַ געזונט ווייַטער פון דער פינצטער, אַ געזונט אָן ליבע און פאַרפאַלן, סטאַק האַלב וועג צווישן פּערגאַטאָרי און גענעם. ווען די לעצטע ענערגיע פון די בלוט מלך איז אויסגעגעבן, דרייק פּושט אים מיט זיין דלאָניע און געשטאנען אויף זיין קאַסטן.
  
  "עס איז אַלץ געווען אומזיסט, קאָוואַלענקאָ. איר פאַרלירן".
  
  קאָמאָדאָ איז צוגעלאָפן צום רוסישן און אים צוגעבונדן איידער דרייק האָט געקענט טוישן זיין מיינונג. קאַרין האָט אים געהאָלפן דיסטראַקטירן דורך אָנווייזן דעם כמעט ווערטיקאַלן לייטער און דעם שטענדיגן ראיה פון א שווארצער טראָן וואָס איז ארויס. עס איז געווען אפילו מער סטאַנינג פון דאָ. ד י באשעפעניש ן אי ז געװע ן א ריזיגע ר או ן גאנ ץ געשניטן , געהאנגע ן הונדערטע ר פו ן איבע ר זײער ע קעפ .
  
  "נאך דיר".
  
  דרייק אַססעססעד די ווייַטער שטערונג. ד י טרעפ ן האב ן זי ך אויפגעהויב ן אי ן א לײכ ן װינקל , ארו ם הונדערט פוס . די אונטער זייט פון דעם שטול איז געווען אַ טיף שוואַרץ, טראָץ די פילע בורשטין כיילייץ צעוואָרפן אַרום אים.
  
  "איך זאָל גיין ערשטער," קאָמאָדאָ געזאגט. "איך האָבן עטלעכע קליימינג דערפאַרונג. מיר האָבן צו קריכן עטלעכע טריט אין אַ צייַט, ינסערטינג קאַראַביינערז ווען מיר גיין, און דעמאָלט פאַרברייטערן די זיכערקייַט שורה צו אונדזער מאַנשאַפֿט.
  
  דרייק האט אים געלאזט פירן. דע ר צאנע ר אי ז נא ך געװע ן שטארקע ר אי ן זײ ן מוח , כמע ט איבערהויפט . זיין פינגער נאָך פּעלץ גוט אויף די צינגל פון די M16. אבער צו טייטן קאָוואַלענקאָ איצט וואָלט מיינען פאַרסאַמונג זיין נשמה אויף אייביק, ינסטילינג פינצטערניש וואָס וואָלט קיינמאָל צעלאָזן.
  
  ווי בן בלייק זאל זאָגן, עס וואָלט קער אים צו דער פינצטער זייַט.
  
  ער אנגעהויבן צו קריכן אַרויף די וואַנט נאָך קאָמאָדאָ, דארף אַ דיסטראַקשאַן ווי די קיינמאָל סאָף נויט פֿאַר נקמה געוואקסן און געפרוווט צו נעמען קאָנטראָל פון אים. די פּלוצעמדיק העכערונג טייקעף פאָוקיסט זיין מיינונג. די געשרייען און קרעכצן פונעם בלוטיקן קעניג זענען אומגעקומען ווען דער שטול איז געווארן נענטער און די טרעפ זענען געווארן שווערער.
  
  זיי זענען אַרויף, קאָמאָדאָ לידינג די וועג, קערפאַלי סיקיורינג יעדער קאַראַביינער איידער קאָנטראָלירן זייַן וואָג און דעמאָלט טרעדינג אַ זיכערקייַט שטריק און דראַפּינג עס צו זיין מאַנשאַפֿט אונטן. וואס העכער זיי זענען ארויף, אלץ פינסטער איז געווארן. יעדער שריט פון די לייטער איז געווען קאַרווד אין לעבעדיק שטיין. דרייק אנגעהויבן צו פילן אַ געפיל פון יירעס - האַקאָוועד ווען ער רויז. עטלעכע גלייבן אוצר אַווייטאַד זיי; ער האט עס געפילט אין די קישקע.
  
  אבער דער שטול?
  
  ער האט געפילט הינטער זיך אבסאלוט לײדיקײט, האט ער זיך אפגעשטעלט, געקליבן דעם מוט און אראפגעקוקט. בן האָט זיך געראַנגל, די אויגן ברייט און דערשראָקן. דרייק פּעלץ אַ סערדזש פון סימפּאַטי און ליבע פֿאַר זיין יונג פרייַנד וואָס האט ניט געווען פּעלץ זינט קענעדי געשטארבן. ער האט געזען ווי די פארבליבענע דעלטא זעלנער פרובירט העלפן קארין און האט געשמייכלט ווען זי האט אים אפגעוויקלט. ער האָט אויסגעשטרעקט אַ העלפּינג האַנט צו בן.
  
  "האַלטן מאַכן עס אויס פון זיך, בלאַקיי. לאמיר״.
  
  בן געקוקט אויף אים און עס איז געווען ווי פיירווערקס זענען אַוועק אין זיין מאַרך. עפּעס אין דרייקעס אויגן אָדער דעם טאָן פון זיין קול האָט אים יקסייטאַד, און אַ קוק פון האָפענונג איז ארויס אויף זיין פּנים.
  
  - דאַנקען גאָט, דו ביסט צוריק.
  
  מיט דרייק ס הילף, בן קליימד פאַסטער. די טויטליכע ליידיגקייט הינטער זיי איז פארגעסן געווארן, און יעדער שריט איז געווארן א שריט צו אנטדעקונג, נישט צו סכנה. דער אונטערזײַט פונעם שטול איז געוואָרן נענטער און נעענטער ביז עס איז געווען אין אַ רירנדיקער ווייטקייט.
  
  קאָמאָדאָ איז אָפּגעהיט אַראָפּ די טרעפּ און קליימד אויף די שטול זיך.
  
  נאָך אַ מינוט, זייער ופמערקזאַמקייט איז געצויגן דורך זיין ציכטיק אמעריקאנער אַקצענט. "אָה מיין גאָט, איר גייז וועט ניט גלויבן דעם."
  
  
  קאַפּיטל צוויי און פערציק
  
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער דעם קליינעם ריס און געלאנדעט גלייך אויפן ברייטן שטיין בלאָק וואס האט געשאפן דעם פוס פונעם שטול. ער האט געווארט אז בן, קארין און דער לעצטער דעלטא זעלנער זאלן אנקומען איידער ער האט געקוקט אויף קאמאדא.
  
  "וואָס האָט איר דאָרט?"
  
  דער פירער פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט קליימד אַנטו די זיצפּלאַץ פון דעם טראָן. איצט איז ער געגאַנגען צום ראַנד און האָט אַראָפּגעקוקט אויף זיי
  
  "ווער וואָס האָט געבויט דעם טראָן האָט צוגעשטעלט אַ ניט-אַזוי-געהיים דורכפאָר. דאָ, הינטער די צוריק פון די שטול, עס איז אַ הינטער טיר. און זיי זענען געווען אָפֿן."
  
  "דו זאלסט נישט גיין לעבן עס," דרייק געזאגט געשווינד, טראכטן וועגן די טראַפּ סיסטעמען וואָס זיי האָבן דורכגעגאנגען. "פֿאַר אַלע מיר וויסן, דאָס פליפּס אַ באַשטימען וואָס סענדז דעם טראָן גלייך אַראָפּ."
  
  קאָמאָדאָ האָט אויסגעזען שולדיק. "גוט רופן. די פּראָבלעם איז אַז איך שוין האָבן איין. די גוטע בשורה איז... - האט ער געשמײכלט. "קיין טראַפּס."
  
  דרייק האט אויסגעשטרעקט זיין האנט. "הילף מיר אַרויף."
  
  איינער דורך איינער, זיי קליימד אַנטו די זיצפּלאַץ פון די אַבסידיאַן טראָן. דרייק האט גענומען א מינוט זיך אומקערן און באוואונדערן די מיינונג פונעם תהום.
  
  גלײַך אַנטקעגן, אַריבער אַ ריזיקן תהום, האָט ער דערזען דעם זעלבן שטײנערנעם באַלקאָן, װאָס זײ האָבן פֿריִער פֿאַרנומען. דער באלקאן פון וועלכן קאפיטאן קוק איז אוועק. דער באלקאן וואו דער בלאדי קעניג האט מסתמא פארלוירן די לעצטע שפיצן פון שפראך וואס ער האט פארמאגט. עס איז געווען ווי זיי זענען נאָר אַ שטיין ס וואַרפן אַוועק, אָבער עס איז געווען אַ פאַרפירעריש מייל.
  
  דרייק האט געמאכט א גרימאציע. ― דאָס טראָן ― האָט ער שטיל געזאָגט. "דאס איז געווען געבויט פֿאַר -"
  
  בן ס געשריי האָט אים איבערגעריסן. "מאַט! א בלוטיגע גיהנום. איר וועט נישט גלויבן דעם."
  
  עס איז געווען ניט דער קלאַפּ אין זיין פרייַנד 'ס קול וואָס געשיקט מורא דורך דרייק ס נערוו ענדס, אָבער אַ געפיל פון פאָרבאָדינג. פּרעמאָניטיאָן.
  
  "וואס איז דאס?"
  
  ער האט זיך אומגעדרײט. ער האָט געזען וואָס בן האָט געזען.
  
  "פאק מיר."
  
  קארין האט זיי ארויסגעשטופט. "וואס איז דאס?" דערנאך האט זי עס אויך געזען. "קיינמאָל".
  
  זיי האבן געקוקט אויף די הינטן פון דעם טראָן, די הויך פּאָסטן פֿאַר עמעצער צו אָנטאָן אויף, און די טייל וואָס געשאפן די הינטער טיר.
  
  עס איז געווען באדעקט אין די איצט-באַקאַנט סווירלס - ינקרעדאַבלי אלטע סימבאָלס וואָס זענען געווען עטלעכע פאָרעם פון שרייבן - און די זעלבע סימבאָלס וואָס זענען געווען ינסקרייבד אויף ביידע צייט רייזע דעוויסעס, ווי געזונט ווי אויף די גרויס אַרטשוויי אונטער די דיאַמאָנד. גערופן די טויערן פון גיהנום.
  
  די זעלבע סימבאָלס וואָס Thorsten Dahl לעצטנס דיסקאַווערד אין די קבר פון די געטער, ווייַט אַוועק אין יסעלאַנד.
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן. "ווי קען דאָס פּאַסירן? זינט מיר האָבן ערשט געהערט וועגן אָדינס נײַן בלוטיקע שאַרבן, פֿיל איך, אַז איך לעב אין אַ חלום. אָדער אַ נייטמער."
  
  "איך געוועט אַז מיר זענען נישט פאַרטיק מיט די נייַן פּאַרץ נאָך," בן געזאגט. "דאס מוזן זיין מאַניפּיאַליישאַן. פון די העכסטן סדר. עס איז ווי מיר זענען אויסדערוויילט אָדער עפּעס. "
  
  "מער ווי געשאלטן." דרייק האט געקראכט. "און האַלטן מיט די שטערן וואַרס באָבקעס."
  
  "איך האָב געטראַכט אַ ביסל ווייניקער סקיוואַלקער, אַ ביסל מער טשאַק באַרטאָווסקי," האָט בן געזאָגט מיט אַ קליין שמייכל. "ווייַל מיר זענען געקס און אַלע."
  
  קאָמאָדאָ האָט געקוקט אויף דער געהיים טיר מיט ערווארטונג. "זאָל מיר פאָרזעצן? מייַן מענטשן האָבן געגעבן זייער לעבן צו העלפן אונדז באַקומען אַזוי ווייַט. אַלע וואָס מיר קענען טאָן אין צוריקקומען איז צו געפֿינען אַ סוף צו דעם גיהנום. "
  
  "קאָמאָדאָ," דרייק געזאגט. "דאס איז די ענדע. מוז זײן״.
  
  ער האט געשטופט פארביי דעם גרויסן גרופע פירער און אריין אין די ריזיגע דורכגאנג. דער פלאץ איז שוין געווען גרעסער ווי די טיר, וואס האט אריינגעפירט אין איר, און אויב דאס איז מעגליך, האט דרייק געפילט, אז דער דורכגאנג פארברייטערט, די ווענט און סטעליע גייען ווייטער און ווייטער, ביז -
  
  א קאלטער שארפע ר װינטל האט געגלעטן זײן פנים.
  
  ער האט זיך אפגעשטעלט און אראפגעלאזט דעם שײן שטעקן. אי ן דע ר שװאכע ר ליכטי ק הא ט ע ר געשאס ן א ן בורשטין־ראקעט . ע ר אי ז געפלויג ן ארויף , ארויף , ארויף , דא ן נידעריק ט או ן נידעריק , ני ט געפונע ן קײ ן שטיצע . ניט געפונען אַ סטעליע, אַ לעדזש אָדער אפילו אַ שטאָק.
  
  ע ר הא ט געשלאס ן א צװײט ן פלער , דא ס מא ל אוי ף רעכטס . און װידער איז דער בורשטין אינפוזיע פארשוװנדן אן א שפור. ע ר הא ט צעבראכ ן עטלעכ ע גלאנציק ע שטעק ן או ן ז ײ געװארפ ן פאראוים , צ ו באלײכט ן זײע ר װעג .
  
  דער לויטערער ברעג פונעם פעלדז איז אראפגעפאלן זעקס פוס פאר זיי.
  
  דרייק האט זיך געפילט זייער שווינדלדיק, אבער האט זיך געצוואונגען צו פארזעצן. נאך אפאר טריט און ער האט זיך געפונען פנים צו פנים מיט ליידיגקייט.
  
  "איך טאָן ניט זען עפּעס. שטותים".
  
  "מיר קען נישט קומען אַלע דעם וועג אָן די פאַרשילטן פינצטערניש סטאָפּפּינג אונדז." קארין האט געזאגט אלעמענס מחשבות. "פרובירט ווידער, דרייק."
  
  ער האט געשיקט א דריטן בליץ אין דעם ריק. עס זענען געווען אַ ביסל שוואַך כיילייץ אין דעם שאָס ווען ער פלו. אויף דער אנדערער זײט פון דער תהום איז געװען עפעס. א ריזיק בנין.
  
  - װאס איז דאס געװען ? בן האָט זיך צעשלאָגן.
  
  דער בליץ האט זיך גיך פארלאשן, א קורצער לעבנספונקט איז אויף אייביק פארלוירן אין דער פינצטערניש.
  
  ― װאַרט דאָרטן, ― האָט געזאָגט דער לעצטער פֿאַרבליבן דעלטאַ זעלנער, אַ מענטש מיטן רוף־צײכן מערלין. "ווי פילע בורשטין פלאַשיז האָבן מיר נאָך?"
  
  דרייק האט אונטערגעקוקט זיין בעלץ און זיינע רוקן. קאָמאָדאָ האט די זעלבע. דע ר צאל , װא ם ז ײ האב ן געקומע ן מי ט זײ , אי ז געװע ן ארו ם דרײסיק .
  
  "איך ווייס וואָס איר טראַכטן," האָט קאָמאָדאָ געזאָגט. "פירעוואָרקס, רעכט?"
  
  "איין מאָל," האט מערלין, דער קאָלעקטיוו ס וואָפן עקספּערט, גראָב. "געפֿינען וואָס מיר האַנדלען מיט און דאַן נעמען עס צוריק צו אַ אָרט ווו מיר קענען רופן פֿאַר באַקאַפּ."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "מסכים". ער האט אוועקגעשטעלט א טוץ פלארען פארן צוריק נסיעה, און זיך דאן גרייט געווען. קאָמאָדאָ און מערלין זענען געקומען און זענען געשטאַנען לעבן אים אויפן ברעג.
  
  - גרייט?
  
  איינס נאך דעם אנדערן, אין שנעלע סעקשאן, האבן זיי געשאסן מיסיל נאך מיסיל הויך אין דער לופט. דאס בורשטין ליכט האט געפלאקערט העל אין איר העכסטן פונקט און ארויסגעלאזט א בלענדיקע גלאנצן וואס האט פארטריבן די פינצטערניש.
  
  צום ערשטן מאָל אין דער געשיכטע איז טאָגליכט געקומען צו דער אייביקער פינצטערניש.
  
  די פּיראָטעקניק אַרויסווייַזן אנגעהויבן צו האָבן אַ ווירקונג. ווי פלער נאָך פלער איז געצויגן צו פליען אַרויף און ופרייַסן איידער סלאָולי אַראָפּגיין, די ריזיק סטרוקטור אין די אנדערע עק פון די ריז הייל ליכט זיך.
  
  בן האָט געגאַסט. קארין האט געלאכט. "בריליאַנטלי".
  
  ווען זיי האָבן וואָטשט פאַרוואונדערט, האָט מען אָנגעצונדן די פּעך פינצטערניש און עס האָט זיך אָנגעהויבן באַווייזן אַ סטאַנינג סטרוקטור. ערשט אין דער הינטערשטער וואַנט אויסגעשניטן אַ ריי אַרטשעס, דערנאָך אַ צווייטע ריי אונטער זיי. דעמאל ט הא ט זי ך באוויז ן א ז ד י בויגן , זענע ן טאק ע קלײנ ע צימערן , - נישע .
  
  אונטע ר דע ר צװײטע ר רײע ן האב ן ז ײ דערזע ן א דריטע , דערנא ך א פערטע , או ן דא ן רײע ן אוי ף רײע ן װ י פארבלענדנדיק ע ליכט ן האב ן זי ך ארא פ פו ן דע ר גרויםע ר װאנט . און אין יעדן נישע האָבן זיך אָפּגעשפּיגלט גרויסע פינקלענדיקע אוצרות די פליטנדיקע כבוד פון דעם דריפנדיקן בורשטין גיהנום.
  
  בן איז געווען דערשטוינט. "דאס ... דעם ..."
  
  דרייק און דעלטאַ מאַנשאַפֿט פאָרזעצן צו שיסן מיסאַל נאָך מיסאַל. ז ײ האב ן זי ך שוי ן געבראכ ט אי ן פלאמען , א ז ד י מאסיווע קאמער . א גלענצנדיקע פײער איז אויסגעבראכן און האט געשלאגן פאר זײערע אויגן.
  
  צום סוף, דרייק פייערד זיין לעצטע פלער. דערנאָך האָט ער גענומען אַ מאָמענט צו אָפּשאַצן די סטאַנינג התגלות.
  
  בן האָט געשטאַמט. "עס איז ריזיק ... עס איז -"
  
  "אן אנדער קבר פון די געטער." דרייק האָט געענדיקט מיט מער זאָרג אין זיין קול ווי יבערראַשן. "לפּחות דריי מאָל מער ווי אין יסעלאַנד. יאָשקע משיח, בן, וואָס די גענעם איז געשעעניש?
  
  
  * * *
  
  
  ד י צוריק ־ רײזע , כאט ש נא ך מי ט געפאר , הא ט גענומע ן האלב ע צײט ן או ן האלב ן מי . דער איינציקער גרויסער שטערונג איז געווען א גרויסער ריס וואו מען האט געדארפט אויפשטעלן נאך א זיפ ליניע זיך אריבערצוקומען, הגם דער לוסט צימער איז אלעמאל געווען א פראבלעם פאר די בחורים, ווי קארין האט ארויסגעוויזן מיט א סיידווייז בליק אויף קאמאדא.
  
  אומגעקערט דורך די קוק ס גיהנום גייט אַרטש, זיי סטאַמפּט דורך די לאַוואַ רער צוריק צו די ייבערפלאַך.
  
  דרייק האט צעבראכן די לאנגע שטילקייט. "וואַו, דאָס איז דער בעסטער שמעקן אין דער וועלט רעכט איצט. צום סוף אַ ביסל פריש לופט. "
  
  מאַנאָ קינימאַקי ס קול געקומען פון די אַרומיק פינצטערניש. "נעם דעם האַוואַייאַן אָטעם פון פריש לופט, מענטש, און איר וואָלט זיין נעענטער צו דיין ציל."
  
  מענטשן און פנימער זענען ארויס פון דער האלב־פינצטערניש. מע האָט אָנגעהויבן דעם גענעראַטאָר, אָנצינדן אַ הילעל-אַרײַנגענעם גאַנג שטריקל-ליכט. מען האט אויפגעשטעלט א פעלד טיש. קאָמאָדאָ האָט געמאלדן זייער אָרט ווען זיי אנגעהויבן צו שטייַגן די לאַוואַ רער. בן'ס סיגנאל האט זיך אומגעקערט און זיין טעלעפאן האט פיר מאל געביטן מיט אן ענטפער מאשין. קארין האט דאס זעלבע געטון. די עלטערן האבן געלאזט רופן.
  
  "נאָר פיר מאָל?" דריק האט געפרעגט מיט א שמייכל. - ז ײ האבע ן די ך געמוז ט האבע ן פארגעסן .
  
  היידן איז איצט צו זיי צוגעגאנגען, א שאפענעם, מיד קוקנדיק היידן. אבער זי האט געשמײכלט און א שרעקליכער ארומגענומען בן. אַלישאַ איז נאכגעגאנגען, גלערינג בייַ דרייק מיט מערדעראַס אויגן. און אין די שאָטנס דרייק האָט דערזען מייַ, אַ שרעקלעך שפּאַנונג האָט זיך אָפּגעשפּיגלט אויף איר פּנים.
  
  עס איז געווען כּמעט צייַט פֿאַר זייער חשבון. די יאַפּאַניש פרוי, נישט די ענגליש פרוי, געווען מערסט ימבעראַסט דורך דעם.
  
  דרייק האט אראפגעטרייסלט די טונקעלע דעפרעסיע פון די פלײצעס. ער טאַפּט עס אַלע אַוועק דורך פארווארפן די געבונדן און גאַגד פיגור פון די בלוט מלך אַנטו די אַניוואַן ערד ביי זייער פֿיס.
  
  "דמיטרי קאָוואַלענקאָ." ער האט געברומט. "מלך פון די גלאָק סוף. די מערסט פאַרדאָרבן פון זייַן מין. ווער עס יז וויל עטלעכע קיקס?"
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך דע ר געשטאלט ן פו ן יונת ן געיטס , פו ן דע ם וואקסנדיק ן גערוי ש ארו ם דע ם צייטווייליגע ן לאגער , פארווירקלע ך . דרייק האט פארקלאפט די אויגן. ער האט געוואוסט אז קאוואלענקאָ האט פערזענליך דערהרגעט גייטס פרוי. גייטס האט מער סיבות צו שאַטן די רוסישע ווי אפילו דרייק און אַלישאַ.
  
  "פּרובירן". - האט דרייק געהויבן. סײַ־ווי, דער ממזר וועט ניט דאַרפֿן אַלע זיינע געווער און פיס אין טורמע.
  
  ער האָט דערזען, אַז בן און קאַרין צעלאַנגן זיך און קערן זיך אַװעק. אין דעם מאָמענט, ער געכאפט אַ בליק פון דעם מענטש ער איז געווארן. ער האָט דערזען די ביטערקייט, דעם ווינקטיוון כּעס, די ספּיראַליש פֿון האַס און פאַרדראָס, וואָס וועט ברענגען, אַז ער זאָל ווערן אַ מענטש ווי קאָוואַלענקאָ אַליין, און ער האָט געוווּסט, אַז די אַלע עמאָציעס וועלן אים אָפּעסן און אים צום סוף טוישן, פֿאַרוואַנדלען אין אַן אַנדער מענטש. עס איז געווען אַ סוף וואָס קיין פון זיי געוואלט ...
  
  ... דאָס איז, אַליסאָן אָדער קענעדי.
  
  ער האט זיך אויך אװעקגעדרײט און ארײנגעלײגט אן ארעם ארום יעדן בלאקעס אקסלען. ז ײ האב ן זי ך געקוקט , פארבײ ן א רײ ע שװינדלדיק ע פאלעם־ביימער , צ ו ד י װײט ע פינקלנדיק ע לײכ ט או ן דע ם שרויענדיק ן אקעאן .
  
  "צו זען עפּעס ווי דאָס קען טוישן אַ מענטש," האָט דרייק געזאָגט. "קען געבן אים נייַ האָפענונג. צייט איז געגעבן."
  
  בן האָט גערעדט אָן זיך אומקערן. "איך וויסן איר ווילן אַ דינאָראָק ציטירן רעכט איצט, אָבער איך וועל נישט געבן עס צו איר. אַנשטאָט, איך קען ציטירן עטלעכע באַטייַטיק שורות פון "האַונטעד". וואס זאגסטו צו דעם?"
  
  "ציטירט איר איצט טיילער סוויפט? וואָס איז דאָרט געווען פאַלש?"
  
  "דער שפּור איז ווי גוט ווי קיין פון דיין דינאָראָקקס. און איר וויסן עס".
  
  אָבער דרייק וואָלט קיינמאָל אַרייַנלאָזן עס. אנשטאט האט ער זיך צוגעהערט צו די קלאפען וואס קומען אהין און צוריק הינטער זיי. טעראָריסטישע פּלאַנעווען זענען ינטעלידזשאַנטלי און געשווינד פויל, אָבער עס זענען נאָך עטלעכע קרבנות. אַ באַשערט קאַנסאַקוואַנס ווען האַנדלינג מיט פאַנאַטיקער און משוגעים. די מדינה איז געווען אין טרויער. דע ר פרעזידענ ט אי ז געװע ן אויפ ן װע ג או ן הא ט שוי ן שוי ן צוגעזאג ט נא ך א גאנ ץ איבערחזר ן פו ן אמעריקע . אינטעליגענץ סיסטעם, הגם עס איז נאך געווען אומקלאר ווי אזוי ווער עס יז קען אפשטעלן קאוואלענקאָ פון דורכפירן א פלאן וואס איז געווען אין די ארבעט שוין צוואנציג יאר, ווען די גאנצע צייט איז ער געהאלטן געווארן פשוט פאר א מיטישע פיגור.
  
  זייער ענלעך צו די געטער און זייער בלייבט זיי זענען געפונען איצט.
  
  אָבער, די לעקציעס האָבן שוין געלערנט, און די יו און אנדערע לענדער זענען באשלאסן צו נעמען דאָס אַלע אין חשבון.
  
  די פראגע פון קלאגעס וואס זענען געברענגט געווארן קעגן די מאכטפולע וועלכע האבן זיך געטראגן אונטער געצווונגען און אויס מורא פארן וואוילזיין פון זייערע באליבטע, האט געזאלט פארבינדן די דזשודיציאלע סיסטעם פאר יארן.
  
  אבער די געפאנגענע פון די בלוט מלך זענען באפרייט און ריונייטיד מיט זייער ליב געהאט אָנעס. גייטס האט צוגעזאגט אז קאוואלענקאָ וועט געצווונגען ווערן אפצוגעבן זיין בלוטיגע ווענדעטא, אויף איין וועג אדער אנדערן. האַרריסאָן איז געווען ריונייטיד מיט זיין טאָכטער, כאָטש בעקיצער, און די נייַעס נאָר געמאכט דרייק מער טרויעריק.
  
  אויב זיין אייגענע טאָכטער איז געבוירן און ליב געהאט און דעמאָלט קידנאַפּט, וואָלט ער האָבן געטאן די זעלבע זאַך ווי האַרריסאָן?
  
  פון קורס ער וואָלט. יעדער פאטער וואָלט מאַך הימל און ערד און אַלץ אין צווישן צו ראַטעווען זיין קינד.
  
  היידן, גאַטעס און קינימאַקאַ זענען אַוועק פון די ראַש ביז זיי זענען געווען לעבן דרייק און זיין גרופּע. ער איז געווען צופרידן צו זען קאָמאָדאָ און די סערווייווינג דעלטאַ זעלנער, מערלין, מיט זיי אויך. ד י פארבינדונגע ן אי ן קאמאראדע ר או ן אקציע ם זײנע ן געװע ן אײביק .
  
  היידן האָט געפרעגט גאַטעס וועגן אַ באָכער מיטן נאָמען רוססעלל קיימאַן. עס האָט אויסגעזען ווי דער דאָזיקער מאַן האָט פאַרבייטן טאָרסטן דאַהל אַלס קאָפּ פון דער איסלענדישער אָפּעראַציע, זיינע באַפעלן זענען געקומען פון עצם אויבערשטן... און אפשר אפילו פון אַ נעפּלדיקן און ווייטן אָרט אויבן. עס געווען אַז קיימאַן איז געווען אַ האַרט מענטש און גרויזאַם. ער האָט רוטינענדיק רעזשיסירט געהיים אפעראציעס און געקלונגען נאך מער געהיים און אויסגעקליבענע אפעראציעס אי אין שטוב און אין אויסלאנד.
  
  "קיימאַן איז אַ טראָובלעשאָאָטער," גייטס געזאגט. "אָבער ניט נאָר דאָס. איר זעט, קיינער ווייסט נישט, וועמענס טראָובלעשאָאָטער ער איז, זיין רעשוס איז העכער ווי די העכסטן שטאַפּל. זיין צוטריט איז באַלדיק און ומבאַדינגט. אָבער ווען מען שטופּט, ווייסט קיינער נישט פאַר וועמען ער אַרבעט טאַקע. "
  
  דרייקס טעלעפאן האט געקלונגען און ער האט אויפגעהאנגען. ער האט דורכגעקוקט דעם עקראַן און איז געווען צופרידן צו זען אַז דער קאַללער איז Thorsten Dahl.
  
  ― אַי, ס'איז אַ משוגענער שװעד! וואס טוט זיך, חבר? רעדט נאך ווי א אידיאט?"
  
  "עס וואָלט ויסקומען אַזוי. איך האב שוין עטליכע שעה פרובירט צו פארבינדן מיט עמעצן און איך פארשטיי. דער גורל איז נישט גוט צו מיר."
  
  "איר זענט מאַזלדיק אַז איר האָט איינער פון אונדז," דרייק געזאגט. "עס איז געווען אַ ביסל שווער טעג."
  
  "נו, עס איז וועגן צו ווערן אפילו גראָב." דאַהל איז צוריק.
  
  "איך צווייפל אַז -"
  
  "הערט. מיר געפונען אַ צייכענונג. א מאַפּע צו זיין מער גענוי. מיר האָבן געראטן צו דיסייפערן רובֿ פון עס איידער דער ידיאָט קיימאַן קלאַסאַפייד עס ווי אַ העכסט-מדרגה זיכערהייט אַרויסגעבן. אגב, האט היידן אדער גייטס עפעס אויסגעפונען וועגן אים?
  
  דרייק האט געבליצט אין צעמישעניש. "קיימאַן? ווער די גענעם איז דער קיימאַן באָכער? און וואָס ווייסן היידן און גייטס?
  
  "איז נישט וויכטיק. איך האב נישט פיל צייט." פֿאַר די ערשטער מאָל, דרייק איינגעזען אַז זיין פרייַנד איז גערעדט אין אַ שושקען און אין אַ ייַלן. "קוק. די מאַפּע וואָס מיר געפונען בייַ מינדסטער ינדיקייץ די אָרט פון די דריי קברים. האסט דאס פארשטאנען? עס זענען דא דריי קברים פון די געטער".
  
  "מיר האָבן נאָר געפֿונען דעם צווייטן." דרייק האט געפילט אז דער ווינט האט ארויסגעקלאפט פון אים. "עס איז ריזיק."
  
  "איך האב אזוי געטראכט. דערנאָך די מאַפּע מיינט צו זיין פּינטלעך. אָבער, דרייק, איר מוזן הערן דעם, די דריט קבר איז די ביגאַסט פון זיי אַלע, און עס איז די ערגסט.
  
  - ערגער ?
  
  "געפילט מיט די שרעקלעכסטע געטער. טאַקע עקלדיק. בייז באשעפענישן. דער דריטער קבר איז געווען עפּעס פון אַ טורמע, ווו טויט איז געווען געצווונגען אלא ווי אנגענומען. און דרייק..."
  
  "וואס?"
  
  "אויב מיר זענען רעכט, איך טראַכטן עס האלט דער שליסל צו אַ מין פון דאָאָמסדיי וואָפן."
  
  
  קאַפּיטל דריי און פערציק
  
  
  ווען אן אנדער פינצטערניש האט אראפגענומען אויף האַוואַיי און די ווייַטער סטאַגעס פון עטלעכע אלטע מעגאַפּאַן האָבן אנגעהויבן, דרייק, אַלישאַ און מייַ האָבן לינקס עס אַלע הינטער צו ענדיקן זייער אייגן קריזיס אַמאָל און פֿאַר אַלע.
  
  דורך צופאַל, זיי אויסדערוויילט די מערסט דראַמאַטיק באַשטעטיקן פון אַלע. וואַיקיקי ביטש מיט די וואַרעם פּאַסיפיק אקעאן, ברייטלי ליט דורך די פול לבנה באַשטעטיקן אויף איין זייַט און ראָוז פון פלאַמינג טוריסט האָטעלס אויף די אנדערע.
  
  אבער היינט נאכט איז עס געווען א פלאץ פאר געפערליכע מענטשן און שווערע אנטפלעקונגען. דרײַ נאטור־כוחות האָבן זיך צונױפֿגעקליבן אין אַ באַגעגעניש, װאָס װעט אױף אײביק ענדערן דעם גאַנג פֿון זײער לעבן.
  
  דרייק האט פריער גערעדט. ― איר דאַרפֿן מיר זאָגן. ווער געהרגעט וועלז און וואָס. דערפאר זענען מיר דא, אז ס'איז שוין נישט קיין שום טעם צו שלאגן די קוסט.'
  
  "דאָס איז נישט די בלויז סיבה וואָס מיר זענען דאָ." אַליסיאַ האָט גלערד אויף מאַי. "דער שרעטל האָט געהרגעט הודסאָן דורך שווייגן וועגן איר קליין שוועסטער. עס איז צייט פֿאַר מיר און מיין מענטש צו נעמען עטלעכע אַלטמאָדיש נקמה."
  
  מאי האט לאנגזאם געשאקלט מיטן קאפ. "עס איז נישט אמת. דיין פעט, ידיאָטיש בויפרענד - "
  
  "דעמאָלט אין דעם גייסט פון וועלז." אַליסיאַ כייסט. "איך ווינטשן איך געהאט עטלעכע פריי צייט!"
  
  אלישיא איז געשטאנען פאראויס און האט מאיי שווער געשלאגן אין פנים. דאָס קליינע יאַפּאַניש מיידל האָט זיך צעוואַקסן, דערנאָך אַ קוק געטאָן און געשמייכלט.
  
  "איר געדענקט".
  
  ― װאָס האָסטו מיר געזאָגט, אַז דאָס נעקסטע מאָל, װאָס איך שלאָגן דיך, זאָל איך דיך שלאָגן װי אַ מענטש? יאָ, איר טענד נישט צו פאַרגעסן עפּעס ווי אַז.
  
  אַליסיאַ האָט אַרויסגעוויזן אַ ביסל זעץ. מאַי סטעפּט צוריק, כאַפּנדיק יעדער פון זייער ריסץ. דער זאַמד אַרום זיי איז געווען טשערנד אַרויף, צעוואָרפן אין טראַפ - מוסטער דורך זייער שנעל פֿיס. דרייק האט זיך איינמאל געפרואווט אריינצומישן, אבער א קלאפ אין זיין רעכטן אויער האט אים געטראכט צוויי מאל.
  
  "נאָר טאָן ניט פאַקינג טייטן יעדער אנדערער."
  
  "איך קען גאָרנישט צוזאָג," האָט אַליסיאַ געמורמלט. זי איז געפאלן און געטראפען מאי׳ס רעכטע פוס. מאַי איז געפֿאַלן מיט אַ קרעכצן, דער זאַמד האָט איר צעטרעטן דעם קאָפּ. ווען אלישע איז צוגעגאנגען, האט מאי ארויפגעווארפן א האנדפול זאמד אין פנים.
  
  "כלה".
  
  "אַלץ איז שיין -" מאַי לונג. ד י צװ ײ פרויע ן זײנע ן געקומע ן פני ם צו ם פנים . אַלישאַ איז געניצט צו נאָענט קאַמבאַט און וואַרפן שטאַרק קלאַפּן מיט די עלנבויגן, פויסט און פּאַלמז, אָבער מאַי געכאפט אָדער דאַדאַד יעדער פון זיי און רעאַגירט אין מין. אַלישאַ האָט אָנגעכאַפּט מייַ ס גאַרטל און געפרוווט צו וואַרפן איר אַוועק וואָג, אָבער אַלע וואָס זי האט דערגרייכט איז געווען טייל ריפּינג די שפּיץ פון מייַ ס הויזן.
  
  און לאָזן אַליסיאַ ס פאַרטיידיקונג ברייט אָופּאַנד.
  
  דרייק האט א בלינק געטאן ווען ער האט צוגעקוקט די געשעענישן פארשפרייטן. "איצט דאָס קוקט מער ווי דער אמת." ער טרעט צוריק. "פאָרזעצן".
  
  מיי האט אויסגענוצט אליסיע'ס טעות, און ס'האט געקענט זיין נאר איינס קעגן א מיי-קלאס וואָריער. קלאפ ן האב ן זי ך גערעג ט אוי ף אלישא , או ן ז י הא ט זי ך צוריקגעשטויסן , אי ר רעכטע ר ארע ם אי ז געהאנגענדי ק מי ט יסורים , או ן אי ר שבי ן הא ט געברענט , פו ן ד י סאך ע קלעפ . רובֿ וואָריערז וואָלט האָבן געגעבן אַרויף נאָך צוויי אָדער דרייַ שלאָגן, אָבער אַליסיאַ איז געווען געמאכט פון שטרענג שטאָפּן, און אפילו אין די סוף זי כּמעט פּולד זיך צוזאַמען.
  
  ז י הא ט זי ך צורי ק געווארפ ן דור ך דע ר לופט , געשלאג ן או ן דערשטוינט ן מיי ן מי ט א טאפלע ר בריק ן אי ן מאגן . אַליסיאַ איז געפֿאַלן אויף איר רוקן אין זאַמד און האָט איר גאַנצן קערפּער פֿאַרקערט.
  
  בלויז צו טרעפן אַ פאַבריק פּנים פון די מערסט קאָמפּליצירט סדר. א זעץ אין מאגן האט געקאנט ארויסשלאגן דעם האלק, אבער עס האט אפילו נישט אפגעשטעלט מאי. אירע מוסקלען האבן מיט לײכט גענומען דעם קלאפ.
  
  אַלישאַ איז געפאלן, די ליכט איז כּמעט אויס. פאר אירע אויגן זײנען געשװאומען שטערן, און נישט די זעלבע, װאם האבן געפינקלט אויפן נאכט־הימל. זי האט געקראכט. "פאַרשילטן מאַזלדיק שאָס."
  
  אבער מאי האט זיך שוין אויסגעדרייט צו דרייק.
  
  "איך געהרגעט וועלז, דרייק. איך האב".
  
  "איך איינגעזען עס פרי," ער האט געזאגט. "איר מוזן האָבן אַ סיבה. וואס איז עס געווען?"
  
  "איר וואָלט נישט זאָגן אַז אויב איך געהרגעט דעם אַלט ממזר." אַליסיאַ האָט געמאַכט אונטער זיי. "איר וואָלט רופן מיר אַ סייקאָו הור."
  
  דרייק איגנאָרירט איר. מאַי האָט אַרויסגעטרייסלט דעם זאַמד פֿון די האָר. נא ך א מינוט , הא ט ז י טי ף אטעם , או ן זי ך טי ף ארײנגעקוק ט אי ן זײנ ע אויגן .
  
  "וואס איז דאס?"
  
  "צוויי סיבות. דער ערשטער און סימפּלאַסט זאַך איז אַז ער געפֿונען זיך וועגן טשיקאַ ס קידנאַפּינג און טרעטאַנד צו זאָגן איר.
  
  "אָבער מיר קענען רעדן וועגן -"
  
  "איך ווייס. דאָס איז נאָר אַ קליין טייל. "
  
  נאָר אַ קלײן טייל, האָט ער געטראַכט. איז מײַס שוועסטער קידנאַפּט געוואָרן אַ קליין טייל?
  
  איצט האָט אַליסיאַ זיך געראַנגל אויף די פֿיס. זי האָט זיך אויך אויסגעדרייט צו דרייק, אירע אויגן זענען אָנגעפילט מיט אומקעראַקטעריסטיק שרעק.
  
  "איך וויסן," מייַ אנגעהויבן, דעמאָלט שפּיציק אויף אַלישאַ. "מיר וויסן עפּעס פיל ערגער. עפּעס שרעקלעך ... "
  
  "יאָשקע, אויב איר טאָן ניט שטעלן דעם אויס דאָרט, איך וועט דרייען ביידע דיין פאַקינג קעפ אַוועק."
  
  "ערשטנס, איר זאָל וויסן אַז וועלעס וואָלט קיינמאָל זאָגן איר דעם אמת. ער איז געווען אַ SAS. ער איז געווען אן אפיציר. און ער האָט געארבעט פֿאַר אַ קליינטשיק אָרגאַניזאַציע אַזוי הויך אויף דער עסנוואַרג קייט אַז עס פירן די רעגירונג.
  
  "טאַקע? וועגן וואס?" דרייק'ס בלוט האט זיך מיטאמאל פארפרוירן.
  
  "אַז דיין פרוי - אַליסאָן - איז דערמאָרדעט."
  
  זיין מויל האט זיך באוועגט, אבער נישט געמאכט קיין קלאנג.
  
  "איר גאַט צו נאָענט צו עמעצער. ז ײ האב ן געדארפ ט אי ר פארלאז ן דע ם רעגימענט . און איר טױט האָט דיך געמאַכט.
  
  "אבער איך וואָלט גיין צו גיין. איך וואָלט לאָזן די SAS פֿאַר איר! "
  
  - קײנער האט נישט געװאוםט - האט מאי שטילערהייט געזאגט. "אפילו זי האט נישט וויסן עס."
  
  דרייק האט געבליצט, געפילט א פּלוצעמדיק פייַכטקייט אין די ווינקלען פון די אויגן. "זי האט אונדזער קינד."
  
  מײ האט איהם געשטערט מיט א גרוים פנים. אַליסיאַ האָט זיך אַוועקגעקערט.
  
  "איך'ווע קיינמאָל דערציילט ווער עס יז פריער," ער האט געזאגט. "קיינמאָל".
  
  די האַוואַייאַן נאַכט קראַמפּט אַרום זיי, די שטאַרק ינדנברעך שושקעט לאַנג-פאַרגעסן לידער פון די אלטע, די שטערן און די לבנה געקוקט אַראָפּ ווי דיפּאַססיאָנאַטע ווי אלץ, האַלטן סיקריץ און הערן צו די הבטחות וואָס מענטש קענען אָפט מאַכן.
  
  "און עס איז עפּעס אַנדערש," מאַי געזאגט אין דער פינצטערניש. "איך פארבראכט אַ פּלאַץ פון צייט מיט וועלז ווען מיר באַונסט אַרום מיאַמי. בשעת מיר זענען געווען אין יענעם האָטעל, ווייסט איר, דעם וואָס איז געווען צעבלאָזן אין שטיקער, האָב איך געהערט ווי ער רעדט אויפן טעלעפאָן ווייניגסטנס אַ האַלבע טוץ מאָל מיט אַ מענטש...
  
  "וואָס מין פון מענטש?" דרייק האט שנעל געזאגט.
  
  "דער מענטש 'ס נאָמען איז געווען קיימאַן. רוססעל קיימאַן."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  דוד לעאַדבעאַטער
  אין די פיר עקן פון דער ערד
  
  
  קאַפּיטל ערשטער
  
  
  סעקרעטאַרי פון דיפענס, קימבערלי קראָו, געזעסן אַראָפּ מיט אַ גראָוינג געפיל פון דייַגעס אין איר שוין רייסינג האַרץ. מודה אז זי איז נישט לאנג געווען אויף דער ארבעט, אבער זי האט געטראכט אז עס איז נישט יעדן טאג וואס א פיר-שטערן מיליטער גענעראל און א הויכראנגיקער סי.איי.עי. באאמטער האבן פארלאנגט א וילעם מיט איינעם פון איר שטייגער.
  
  עס איז געווען אַ קליין, טונקל אָבער אָרנייט אָרט אין אַ האָטעל אין ונטערשטאָט וואַשינגטאָן; א פלאץ וואס זי איז געווען געוואוינט ווען דאס האט גערופען אביסל מער טאקט ווי געוויינטלעך. די טונקעלע לייטינג האָט זיך שפיגלט שפיגלט פון הונדערטער גאָלדענע און האַרט דעמב אַבדזשעקץ, געבן דעם צימער אַ מער גלייַכגילטיק געפיל און ונטערשטרייַכן די פֿעיִקייטן און שטענדיק-טשאַנגינג אויסדרוקן פון די וואס האָבן זיך דאָ. קראאו האט געװארט ביז דער ערשטער פון זײ זאל רעדן.
  
  מארק דיגבי, דער סי.איי.עי. מענטש, איז גלייך צו די פונט. "דיין מאַנשאַפֿט איז משוגע, קימבערלי," ער האט געזאגט, זיין טאָן שנייַדן דורך די אַטמאָספער ווי זויער דורך מעטאַל. ― שרײַבט זײַן אײגענעם בילעט.
  
  קראָוו, וועלכער האָט זיך דערוואַרט די דאָזיקע קאַסטיקע אַטאַק, האָט פיינט געהאַט צו גיין אויף דער פאַרטיידיקונג, אָבער ער האָט טאַקע נישט געהאַט קיין ברירה. אפילו ווען זי האט גערעדט, זי געוואוסט אַז עס איז פּונקט וואָס דיגבי געוואלט. "זיי האָבן געמאכט אַ רופן פֿאַר פּראָצעס. אין פעלד. איך קען נישט ווי עס, מארק, אָבער איך בין סטיקינג מיט אים."
  
  "און איצט מיר זענען הינטער," גענעראל דזשארזש גליסאָן גראַמבאַלד דיסאַטאַספייד. די נייַע באַשטעלונג איז געווען אַלע ער זאָרגן וועגן.
  
  "אין די ראַסע פֿאַר אַזוי גערופענע 'וואַקאַציע ספּאַץ'? רידערס? ביטע. אונדזער בעסטער מחשבות האָבן נישט קראַקט דעם קאָד נאָך. "
  
  "האַלטן זיך צו אים, יאָ?" דיגבי האָט ווייטער געהאַלטן ווי גלייסאָן האָט נישט איבערגעריסן. "וואָס וועגן זייער באַשלוס צו טייטן אַ ציוויל?"
  
  קראאו האט געעפענט דאס מויל אבער גארנישט געזאגט. עס איז בעסער נישט צו טאָן דאָס. דיגבי האט קלאר געוואוסט מער ווי זי און איז געגאנגען צו נוצן יעדער לעצטע ביסל פון עס.
  
  ער האט גלייך א קוק געטאן אויף איר. "וואָס וועגן אים, קימברלי?"
  
  זי האט צוריק א קוק געטאן אויף אים, גארנישט זאגנדיק, די לופט האט איצט געקראכט צװישן זײ. עס איז געווען קלאָר אַז דיגבי איז געגאנגען צו ברעכן ערשטער. דער מאן האט זיך פראקטיש געקראצט מיט זיין נויט צו טיילן, אויסגאסן די נשמה און זי פארמאכן לויט זיין אופן.
  
  "א מענטש מיטן נאָמען יהושע ווידאַל האָט זיי געהאָלפן מיט זייער אויספאָרשונג. מיין קאָלעקטיוו אויף דער ערד האָט נישט געוווּסט פאַרוואָס זיי זוכן אים, אָדער פאַרוואָס זיי האָבן אויסגעלאָשן אַלע קאַמעראַס אין די סערוויילאַנס צימער, - האָט ער זיך אַ פּויזע געטאָן, - ביז זיי האָבן שפּעטער געזוכט און געפֿונען... - האָט ער געשאָקלט מיטן קאָפּ, פֿינגענדיק. צער ערגער ווי רובֿ זייף אָפּעראַ שטערן.
  
  Qrow לייענען צווישן די שורות, געפיל די פילע לייַערס פון באָבקעס. "צי איר האָבן אַ פול באַריכט?"
  
  "איך גלויב". דיגבי האט באשטימט א ניד געטאן. "עס וועט זיין אויף דיין טיש ביי אָוונט."
  
  קראָוו האָט געשוויגן וועגן אַלץ וואָס זי האָט געוואוסט וועגן דער לעצטער מיסיע. די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען אין קאָנטאַקט - קוים - אָבער זיי געוואוסט אַ ביסל וועגן וואָס געטראפן. אָבער, די מאָרד פון דעם יהושע ווידאַל, אויב עס איז אַפֿילו רימאָוט אמת, וועט האָבן טיף און ווייט-ריטשינג קאַנסאַקווענסאַז פֿאַר די מאַנשאַפֿט. לייגט צו דעם מארק דיגבי, וועלכער איז געווען דער סארט מענטש, וואס איז צופרידן געווען צו פאררעכטן יעדן טעות, וואס האט פארשפרייט די אייגענע צילן, און היידן'ס מאַנשאַפֿט קען לייכט גערופן ווערן א חרפה פאר די פאראייניגטע שטאטן. זיי קענען זיין דיסבאַנדיד, קלאַסאַפייד ווי פיודזשיטיווז אונטער צו אַרעסט, אָדער ... ערגער.
  
  אל ץ אי ז געװע ן אפהענגי ק פו ן דיגבי ס פלאן .
  
  Crowe האט צו טרעטן זייער קערפאַלי, בעכעסקעם איר אייגענע גאַנץ שווער קאַריערע. צו גײן אזוי װײט, אזוי הויך, איז נישט געװען אן אירע געפארן - און עטלעכע האבן נאך אלץ געלוקט הינטער איר.
  
  גענעראל גלעסאָן האָט געטשעפּעט. "עס רירט גאָרנישט פאָרויס. ספּעציעל די גייז וואָס אַרבעט אין די פעלדער. "
  
  קראו האט א ניד געטאן צום גענעראל. "איך שטימען, דזשארזש. אָבער SPEAR האט און האלט צו האָבן איינער פון אונדזער מערסט עפעקטיוו טימז, צוזאַמען מיט SEAL טימז 6 און 7. זיי זענען ... יינציק אין פילע וועגן. איך מיינען, ממש, עס איז קיין אנדערע מאַנשאַפֿט אין דער וועלט ווי זיי.
  
  דיגבי'ס בליק איז געווען שווער. "איך קוק דאָס ווי אַ העכסט ומזיכער שטעלע אלא ווי אַ העכער. די SWAT טימז דאַרפֿן קירצער לישעס, נישט לוסער קייטן.
  
  קראָוו האָט געפֿילט, אַז די אַטמאָספֿער פֿאַרערגערט זיך און האָט געוווּסט, אַז ס'וועט זײַן נאָך ערגער. "דיין מאַנשאַפֿט איז אַוועק פון די ריילז. זיי האָבן ינערלעך פּראָבלעמס. דרויסנדיקע סודות, וואָס קענען נאָך קומען צו בייסן אונדז אַלע אין די טאָכעס... - האָט ער זיך אָפּגעשטעלט.
  
  גענעראל גלעסאָן האָט ווידער געברומט. "די לעצטע זאַך וואָס מיר דאַרפֿן איז אַ קאָלעקטיוו פון זשוליק מאַלטינאַשאַנאַל קאָרפּעריישאַנז כייערד דורך די יו. בעסער צו שנייַדן טייז בשעת מיר קענען. "
  
  קראָוו האָט נישט געקענט באַהאַלטן איר יבערראַשן. "איבער וואס רעדסטו?"
  
  ― מיר זאָגן גאָרנישט. דיגבי האט געקוקט אויף די װענט, װי ער װאלט זיך דערװארט צו זען דומבעס אויערן.
  
  ― זאָגט איר, מע זאָל זײ אַרעסטירן? זי האט געדריקט.
  
  דיגבי האט כמעט אוממערקזאם געשאקלט מיטן קאפ; קוים באמערקט, אבער א באוועגונג וואס האט געקלונגען מיט ווארענונג בעלז טיף אין קראו'ס נשמה. זי האט נישט געפעלן, נישט קײן ביסעלע, נאר דער אײנציקער װעג צו פארלײגן די שרעקלעכע שפאנונג אין צימער און אװעקגײן איז געװען צו גײן װײטער.
  
  ― לײג אַרײַן אַ שפּילקע, ― האָט זי געזאָגט מיט אַ לײכט קול, װי זי האָט געקאָנט אױסשטעלן. "און לאָמיר דיסקוטירן די אנדערע סיבה וואָס מיר זענען דאָ. אין די פיר עקן פון דער ערד."
  
  - לאמיר גלייך רעדן - האט געזאגט דער גענעראל. "און קוק אויף פאקטן, נישט פאַבלעס. די פאקטן זאָגן אַז עטלעכע בינטל פון פּסיכאָס סטאַמבאַלד אויף דרייסיק-יאָר-אַלט מאַנוסקריפּץ וואָס זענען געשריבן דורך מלחמה קרימאַנאַלז באַהאַלטן אין קובאַ. די פאקטן זאָגן אַז די בינטל פון פּסיכאָס זענען פאָרויס און פאַקינג זיי ליקט אַנטו די פאַרשילטן נעטוואָרק, וואָס איז גאַנץ נאַטירלעך פֿאַר דעם בינטל. דאס זענען די פאקטן. "
  
  קרא האט געוואוסט פון דעם אלגעמיינער'ס עקל פון ארכעאלאגישן פאלקלאר און פון זיין פולשטענדיקן מאנגל אין פאנטאזיע. "איך טראַכטן אַזוי, דזשארזש."
  
  "וואָלט איר ווילט מער?"
  
  "נו, איך בין גאַנץ זיכער אַז מיר וועלן צו הערן זיי."
  
  "יעדער מעשוגע געלערנטער, יעדער ינדיאַנאַ פאַקינג דזשאָנעס וואַנאַבע און אַפּערטוניסט פאַרברעכער אין דער וועלט איצט האט אַקסעס צו די זעלבע אינפֿאָרמאַציע ווי מיר טאָן. יעדער רעגירונג, יעדער ספּעציעלע פאָרסעס מאַנשאַפֿט, יעדער שוואַרץ אָפּס אַפּאַראַט האט געזען עס. אפילו די וואָס טאָן ניט עקסיסטירן. און פּונקט איצט... זיי אַלע פאָוקיסט זייער גראָב ופמערקזאַמקייַט אויף איין אָרט.
  
  קראָוו איז געווען ניט זיכער אַז זי געפעלט זיין אַנאַלאַדזשי, אָבער געפרעגט, "וואָס איינער?"
  
  "פּלאַן פֿאַר די סדר פון די לעצטע משפט. פּלאַן פֿאַר דעם סוף פון דער וועלט."
  
  "איצט דאָס סאָונדס אַ ביסל דראַמאַטיק קומען פון איר, אַלגעמיינע."
  
  "איך לייענען עס ווערבאַטאַם, דאָס איז אַלע."
  
  "מיר האָבן אַלע לייענען עס. דאָס אַלץ, "האָט דיגבי געזאָגט. "דאָך, דאָס דאַרף זיין גענומען עמעס און קענען ניט זיין דיסקאָונטעד פֿאַר איצט. דער הויפּט דאָקומענט, וואָס זיי רופן די "סדר פון די לעצטע משפט," רעפערס צו די רידערמאַן און, מיר גלויבן, די סדר אין וואָס זיי זאָל זיין געזוכט."
  
  "אבער -" גליסאָן האט קלאר נישט געקענט העלפן זיך. "פיר עקן, דאָס איז גאָר אומלאָגיש."
  
  קראָוו האָט אים געהאָלפן פאָרויס. "איך בין געסינג דאָס איז קאָדעד מיט ציל, דזשארזש. צו קאָמפּליצירן דעם באַשלוס. אָדער מאַכן עס אַזוי אַז עס איז בלויז בנימצא פֿאַר די אויסדערוויילטע דורך די סדר.
  
  "איך האב עס נישט ליב". גלעזאן האט אויסגעזען ווי ער ווערט משוגע.
  
  "איך בין זיכער". קראו האט געקלאפט פאר איר אויפן טיש. "אָבער קוק - דער מאַנוסקריפּט רייזאַז פילע פֿראגן, וואָס אַלע האָבן נאָך קיין ענטפֿערס. בעצם, וואו זענען זיי איצט... דער סדר?"
  
  "דאָס איז בשום אופן נישט די גרעסטע מיסטעריע וואָס מיר האָבן," האָט דיגבי נישט מסכים געווען. "דער פּלאַן איז וואָס מיר מוזן ווענדן צו מיט אַלע יאָגעניש."
  
  Qrow ינדזשויד די נצחון פון דעם באַזונדער מאַניפּיאַליישאַן. "שפּיז זענען שוין אין מצרים," זי באשטעטיקט. "צונעמען דעם מאַנוסקריפּט אין פּנים ווערט און יבערנעמען אַז אונדזער פרי ינטערפּריטיישאַנז זענען ריכטיק איז ווו מיר זאָל זיין."
  
  דיגבי האט געביסן די אונטערשטע ליפ. "דאָס איז אַלץ גוט," האָט ער געזאָגט, "אָבער עס ברענגט אונדז אויך פולן קרייַז צו ווו מיר ווילן צו זיין. א באשלוס מוז איצט געמאכט ווערן, קימברלי.
  
  - יעצט ? זי איז געווען באמת סאַפּרייזד. "זיי זענען נישט געגאנגען ערגעץ און עס וואָלט זיין אַ גרייַז צו נעמען זיי אַוועק די פעלד. איך מיין אז דו האסט פארשטאנען דעם כתב יד? פיר רייטער? די לעצטע פיר וועפּאַנז? מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער, טויט. אויב דאָס איז אַ גילטיק פאָדערן, מיר דאַרפֿן זיי צו טאָן וואָס זיי טאָן בעסטער. "
  
  "קימברלי." דיגבי האט געריבן די אויגן. "איר און איך האָבן גאָר פאַרשידענע מיינונגען אויף וואָס עס איז."
  
  "שורלי איר קענען נישט אַרויסרופן זייער פריערדיקן סאַקסעסאַז?"
  
  "ווי טאָן איר דעפינירן הצלחה?" דיגבי האט אויסגעשפרײט די הענט אויף אן אומגליקלעכן שמײכל. "יא, זיי נוטראַלייזד עטלעכע טרעץ, אָבער אַזוי קען די סתימות, די ראַנגערס, די סי.איי.עי. ספּעציעלע אַקטיוויטעטן דיוויזשאַן, די SOG, די מאַרינע ריידערז ..." ער פּאָוזד. ― זעט, װוּהין איך גײ?
  
  "איר זאָגן מיר טאָן ניט דאַרפֿן SPIR."
  
  דיגבי האָט בכוונה אָפּגעקערט די אויגן. "עס קיינמאָל געטראפן".
  
  קראָוו האָט גענומען מער ווי אַ רגע צו באַטראַכטן די בדעה באַליידיקונג. זי האָט אַ קוק געטאָן פֿון דיגבי צו גלעאַסאָן, אָבער דער גענעראל האָט געענטפערט בלויז מיט אַן אומפאַרשטענדלעכן, סטאָיקישן בליק, קיין צווייפל דער אויסדרוקן פון זיין שעפעריש-שטרעק. עס איז איר געווען קלאָר ווו ספּיר איז געראָטן. גלעסאָן האָט דאָס אָפֿן נישט פֿאַרשטאַנען, און דיגבי האָט נאָכגעיאָגט אַן אַנדער ציל.
  
  "דערווייל," האָט זי געזאָגט, "מיר האָבן בלויז ווערטער און ריפּאָרץ, מערסטנס רומאָרס. די מאַנשאַפֿט האט ריזיקירן זייער לעבן, פאַרפאַלן זייער מענטשן און מקריב געווען אַמאָל ווידער פֿאַר דעם לאַנד. זיי האָבן אַ רעכט צו רעדן. "
  
  דיגבי האט געמאכט א פנים, אבער גארנישט געזאגט. קראָוו האָט זיך צוריקגעבויגן אין זײַן שטול, זיך געפֿײַערט אין דער רויִקער אַטמאָספֿער, וואָס האָט נאָך דורכגעפֿירט די פֿיר עקן פֿונעם צימער, אין אַן פּרווון צו בלײַבן פֿאָקוסירט. איינער פארלאנגט קאַנסאַנטריישאַן און רויק ווען האַנדלינג מיט גיפט סנייקס.
  
  "איך פֿאָרשלאָגן שיקן מענטשן צו TerraLeaks אין אַן פּרווון צו האַלטן דעם שטראָם פון אינפֿאָרמאַציע," זי געזאגט. "ביז די אָטאַנטיסיטי פון דעם סדר איז געגרינדעט. וואָס וועט פּאַסירן באַלד," זי צוגעגעבן. "מיר פאָרשן די קובאַן בונקער וואו דאָס איז געפונען. און מיר לאָזן Team SPEAR טאָן זיין אַרבעט. קיינער וועט עס נישט טאָן שנעלער. "
  
  גענעראל גלעסאָן האָט זיך אַ נאָד געטאָן אין איינעם. "זיי זענען דאָרט," ער ראַמבאַלד.
  
  דיגבי האָט דאַן אַ ברייטן שמייכל צו איר, אָנגעשריבן צו דער קאַץ וואָס האָט באַקומען די קרעם. "איך אָננעמען אַלע דיין פֿירלייגן," ער האט געזאגט. "איך ווילן צו זאָגן אַז איך בין נישט מסכים מיט זיי, אָבער איך וועל שטימען. און צוריק, איך ווילן, איר זאָל אָננעמען מיין קליין פאָרשלאָג.
  
  טייערער גאט, ניין. - װאם פון זײ ?
  
  "מיר שיקן אַ צווייט מאַנשאַפֿט. צו דעקן זיי און אפֿשר העלפן זיי. "
  
  קראוו האט געוואוסט וואס ער זאגט. "צודעקן" האט געמיינט צו אָבסערווירן, און "צו העלפן" איז עפשער געמיינט צו דורכפירן.
  
  "וואָס קאָלעקטיוו?"
  
  "פּלאָמבע מאַנשאַפֿט 7. זיי באַקומען נאָענט."
  
  "אומגלייבלעך." קאראו האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "מיר האָבן צוויי פון אונדזער בעסטער טימז אין דער זעלביקער געגנט אין דער זעלביקער צייט. ווי איז דאָס געשען?
  
  דיגבי האט געראטן צו בלײבן אומפאסיג. "ריין צופאַל. אָבער איר מוזן שטימען אַז צוויי זענען בעסער ווי איין."
  
  "פייַן". קראָוו געוואוסט אַז זי האט קיין ברירה אָבער צו שטימען. "אָבער אונטער קיין צושטאנדן וועלן די צוויי טימז זיך טרעפן. ניט פֿאַר קיין סיבה. אַלץ קלאָר?"
  
  "נאָר אויב די וועלט דעפּענדס אויף עס." דיגבי האָט געשמייכלט, זיך אויסגעדרייט די פֿראַגע און געמאַכט גלעסאָן צו קרעכצן.
  
  "בלייבן פאַכמאַן," האָט גליסאָן געזאָגט. "איך קען האָבן זיבן אין די רעכט געגנט אין אַ ביסל שעה. בתנאי אַז מיר באַקומען דאָס גאַנץ באַלד. "
  
  "באַטראַכטן עס איבער." קראָוו האָט זיך אָפּגעהאַלטן פון זאָגן די פּאָר נישט צו לאָזן די טיר שלאָגן זיי אין די באַט אויף די וועג אויס. פֿאַר SPEAR, עס קען נישט האָבן ווערן מער ערנסט. פאר דעם מאן, וואס האט אומגעברענגט יאשא ווידאל, איז עס געווען ברוטאַל. פֿאַר איר, עס קען האָבן געווען קיין פון די אויבן און ערגער. אבער קודם לאמיר ראטעווען די וועלט, האט זי געטראכט.
  
  ווידער.
  
  
  קאַפּיטל צוויי
  
  
  אלעקסאנדריע ליגט אין איר גאנצער מאדערנעם הערלעכקייט הינטער דעם טעלער-גלאזער פענצטער; אַ טרייווינג באַטאָנען מעטראָפּאָליס פרינדזשד דורך אַ גאַזירטע ים, אנגעצייכנט דורך דלאָניע ביימער און האָטעלס, אַ קערווינג קאָוסטליין און די ינקרעדאַבלי ימפּרעסיוו ביבליאָטעק פון אלעקסאנדריע.
  
  די סי.איי.עי. זיכער הויז האָט איבערגעזען זעקס פאַרקער-דערשטיקט שטעגן וואָס האָבן זיך פּאַמעלעך געבויגן אַרום דעם בויגן פונעם ברעג. אַלע צוטריט צו די ריקיטי באַלקאָן פון די אַרויס איז געווען באגרענעצט דורך שווער גלאז און באַרס. בלויז דער הויפּט צייכענונג צימער געפֿינט קיין וואונדער פון טרייסט; ד י קיך איז געװען קלײן און פארמאכט, די צװײ שלאף־שטובן זײנען שוין לאנג געװארן שטאל־שטאלן. בלויז איין מענטש האָט אָנגעשטעלט די זיכער הויז אויף אַ פול-צייט יקער, און ער איז געווען קלאר אַרויס זיין טרייסט זאָנע.
  
  אַליסיאַ האָט באַשטעלט אַ גלעזל קאַווע. "היי מענטש, דאָס זענען פיר שוואַרץ, צוויי מיט מילך, דריי מיט קרעם און איינער מיט צימערינג טאַם. פארשטאנען?"
  
  ― איך װײס נישט... ― אַ דרײַסיק מאַן מיט דינע גלעזעלע ברילן און מיט בושיקע ברעמען האָט מיט אַ כעס געבליצט. "איך מאך נישט... קאווע. איר פֿאַרשטײט דאָס?
  
  "איר פֿאַרשטייט נישט? נו, װאָס טוסטו דאָ?
  
  "פֿאַרבינדונג. לאקאלע קאָנטאַקט. הויזגעזינד. איך -"
  
  אַליסיאַ האָט געשפּאַנט צוגעקלעפּט די אויגן. - בעל־הביתטע ?
  
  "יא. אבער נישט אזוי - איך -״
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַוועקגעקערט. "באַרען, באָכער. מע מאַכט נישט די בעדז. מען מאכט נישט קאווע. פֿאַר װאָס צאָלן מיר דיר?
  
  דרייק געפרוווט זיין בעסטער צו איגנאָרירן די ענגליש פרוי, אַנשטאָט פאָוקיסינג אויף די באַגעגעניש צווישן סמיט און לאָראַן. דער ניו יארקער איז געווען צוגעגרייט און געפלויגן קיין עגיפטן אין דעם מאמענט ווען די נייע סכנה האט זיך אויסגעדרייט פון עפעס שרעקעדיג צו פריאריטעט. שטייענדיק אין צענטער פון צימער מיט איר האָר אַראָפּ און אַ שטיפעריש אויסדרוק אויף איר פּנים, זי איז געווען גרייט צו דערהייַנטיקן די מאַנשאַפֿט, אָבער ווען סמיט אַפּראָוטשט לאָראַן, אַ גאַנץ קייט פון ימאָושאַנז געקומען קראַשינג אַראָפּ אויף איר.
  
  "נישט איצט," האָט זי תיכף געענטפערט.
  
  - איך לעב - האט סמיט געגרמט. "איך געדאַנק איר קען זיין אינטערעסירט."
  
  אַנשטאָט פון סנאַפּינג צוריק, לאָראַן גענומען אַ טיף אָטעם. "איך זארגן וועגן איר יעדער טאָג, יעדער מינוט. איך גלויב. צי איר ווי עס, סמיט?
  
  דער זעלנער האט געעפענט דאס מויל צו באקעמפן, אבער אלישיע האט זיך טײליך ארײנגעמישט. "פאַרשילטן, האָט איר ניט געהערט? זיין נאָמען איז לאַנסעלאָט. ער פּראַפערז עס צו סמיט. איצט רופן מיר אים אַלע אַזוי.
  
  לאָראַן איז געכאפט אַוועק היטן פֿאַר די צווייט מאָל אין אַ מינוט. "לאַנס-אַ-וואָס? איז ניט אַז דער אַלט ריטער ס נאָמען?"
  
  "אַוודאי," האָט אַליסיאַ געזאָגט גליקלעך. "דער זעלביקער באָכער וואָס באגאנגען ינפידעליע מיט דעם מלך ס פרוי."
  
  ― זאָגסט איר, אַז איך זאָל זיך זארגן? אָדער צי איר זאָרגן?"
  
  אַליסיאַ האָט געקוקט אויף סמיט. "ניין. אויב ער פארלירט דיך, דער בעסטער ער וועט באַקומען איז אַ באָבאָן, און עס זענען קיין רויט-פייסט מאַנגקיז אין מצרים. זי האט זיך ארומגעקוקט אין צימער מיט א פרעגנדיקן בליק. "לפּחות נישט אַרויס פון דעם צימער."
  
  מאַי איז איצט געשטאנען לעבן לאָראַן, ווייל סטעפּט באַזונדער נאָך טאָפּל קאָנטראָלירונג די זיכער הויז ס זיכערהייט סיסטעם. "זאָל מיר כאַפּן זיך מיט די אָפּעראַציע? איך טרעפן אַז ס וואָס לאָראַן איז דאָ? "
  
  "יא יא". די ניו־יאָרקער האָט זיך גיך צוריקגעכאַפּט. ― װילט איר אַלע װיסן זיצן? עס קען נעמען עטלעכע מאָל."
  
  יאָרגי געפונען אַ ליידיק זיצפּלאַץ. דרייק האט זיך אראפגעזעצט אויפן ארמרעסט פונעם שטול, פארזיכטיק ארומגעקוקט אין צימער. ס׳איז אים געװען קלאר, צוקוקנדיק פון דער זײט־ליניע, װי דאל און קנזי זײנען דערנענטערט געװארן, װי הײידן האט זיך אפגעגליטשט פון קינימאקי, און, צום גליק, װי אליסיע און מאי האבן זיך איצט אויםגעזען מער אננעמען אײנס דעם אנדערן. דרייק איז געווען זייער ריליווד דורך דעם רעזולטאַט, אָבער דער ווייַטער גרויס זאַך איז געווען וועגן צו פּאַסירן. יאָרגי איז געבליבן כּמעט גאָר שטיל זינט זיין אנטפלעקונג בלויז דריי טעג צוריק.
  
  איך בין דער, וואס האט אומגעברענגט מיינע עלטערן אין קאלט בלוט.
  
  יא, דאס האט אונטערגעטראגן די פייערונג, אבער קיינער האט נישט געלייגט דרוק אויף די רוסן. ע ר הא ט זי ך טאק ע גענומע ן מי ט גרויס ע מאכ ן זי ך אפצוגעבן , װא ס ע ר הא ט געטא ן ; איצ ט הא ט ע ר געדארפ ט צײט , צ ו איבערזעצ ן דע ם זיק ן אי ן עכטע װערטער .
  
  לאָראַן געקוקט אַ ביסל ומבאַקוועם שטייענדיק אין די קאָפּ פון די צימער, אָבער ווען סמיט סטעפּט צוריק, זי אנגעהויבן צו רעדן. "ערשטנס, מיר קען האָבן אַ פירן וועגן דעם אָרט פון טיילער וועב ס סטאַש. געדענקט ― ער האָט צוגעזאָגט, אַז מע װעט אַנטפּלעקט װערן נאָך סודות?
  
  דרייק האט דאס גוט געדענקט. זיי האָבן שוין באַזאָרגט וועגן די פּאָטענציעל קאַנסאַקווענסאַז זינט. אָדער בייַ מינדסטער צוויי אָדער דרייַ זענען געווען.
  
  "אָבער איצט מיר האָבן נישט צייט פֿאַר דעם. שפּעטער, איך האָפֿן מיר אַלע קענען גיין אויף אַ יאַזדע. אָבער דאָס... די נייע סאַקאָנע האָט זיך אָנגעהויבן ווען די טערעראַלעאַקס אָרגאַניזאַציע האָט אַריינגעשיקט אַ גאַנצע בינטל דאָקומענטן אויפן אינטערנעט." זי האָט זיך צעוויינט. "מער ווי אַ גשמיות באָמבע דראַפּט אויף אַ דיגיטאַל יסוד. ד י אל ע דאקומענט ן זײנע ן געװע ן פארשריבענע , קלאר , פאנאטיש ע או ן רײנע ר זעלבםט ־ פארכאפנדיק . רעגולער אַלט מיסט. TerraLeaks עמפּלוייז געפונען זיי אין אַן אַלט בונקער אין קובאַ, עפּעס לינקס פון יאָרצענדלינג צוריק. עס זעט אויס אז דער בונקער איז געווען די הויפטקווארטיר פון א גרופע משוגעים וועלכע האבן זיך אנגערופן דער ארדער פונעם לעצטען משפט. "
  
  "סאָונדס ווי אַ פּלאַץ פון לאַפס," דרייק געזאגט.
  
  "דאָך עס איז געווען. אבער אין דער אמתן, די זאכן ווערן פיל ערגער. די אלע מענטשן זענען געווען מלחמה פארברעכער, וואס זענען אנטלאפן פון נאצי דייטשלאנד און האבן זיך באהאלטן אין קובא. איצט, ווי איר אַלע וויסן, עס איז גרינגער צו מאַכן אַ רשימה פון די מאָדנע דרעק וואָס די נאַציס זענען נישט אינטערעסירט אין ווי אַ רשימה פון וואָס זיי זענען. דער סדר איז געווען באשאפן צו פאָרן זאכן אויף צו צוקונפֿט דורות. אויב זיי זענען געכאפט אָדער געהרגעט, זיי וואָלט וועלן צו האָבן עטלעכע כבוד רעזאַנאַנס ערגעץ אין דער צוקונפֿט."
  
  "און איר זאָגן זיי האָבן עס?" האט היידן געפרעגט.
  
  "נו, נאָך נישט. גאָרנישט איז געווען פּראָווען. דער באפעל איז באשטאנען פון צוויי גענעראלן, צוויי איינפלוסרייכע רעגירונגס-פיגורן און צוויי רייכע ביזנעסלייט. צוזאַמען זיי וואָלט האָבן באַטייטיק מאַכט און רעסורסן. "
  
  "ווי טאָן מיר וויסן דעם?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "אָה, זיי האָבן גאָרנישט באַהאַלטן. נעמען, געשעענישן, ערטער. אַלע דעם איז אין די דאָקומענטן. און TerraLeaks נאכגעגאנגען פּאַסן, לאָראַן שאָקלען איר קאָפּ, "ווי זיי טאָן."
  
  ― זאָגט איר, אַז אַלע װײסן? דרייק האט שטילערהייט געזאגט. "יעדער בלוטיקע אָרגאַניזאַציע אין דער וועלט? שקר." ער האט זיך געדרײט דעם קאפ צום פענצטער, װי ער טראכט אין דרױסן די גאנצע װעלט, צוזאמענגעקומען.
  
  "דער דאָקומענט אין קשיא איז נישט גאָר פאַרטיק," לאָראַן אנגעהויבן.
  
  אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "סייַדן, פון קורס, דאָס איז דער פאַל."
  
  "אזוי מיר טאָן ניט האָבן אַלע די אינפֿאָרמאַציע. מיר קענען בלויז יבערנעמען אַז די מלחמה קרימאַנאַלז, וואָס פאַרשווונדן פון דער ערד מיט עטלעכע זיבן און צוואנציק יאָר צוריק, זענען נישט געגעבן די געלעגנהייט צו פאַרענדיקן זייער אַרבעט.
  
  "פאַרשווונדן?" דאהל האט געמורמלט, זיך אביסל איבערגערוקט פון פוס צו פוס. "געווענליך מיינט דאס די געהיימע פאליציי. אָדער ספּעציעלע פאָרסעס. מאכט זינען זינט זיי זענען געווען מלחמה קרימאַנאַלז. "
  
  לאָראַן נאַדיד. "דאָס איז אַ קאָנסענסוס. אָבער דער, וואָס איז "פאַרשווינדן", האָט ניט געטראַכט זוכן דעם געהיימע בונקער.
  
  "דעמאָלט מיסטאָמע SAS." דאַהל האָט געקוקט אויף דרייק. "פעטע ממזרים."
  
  "לפּחות אונדזער ספּעציעל פאָרסעס זענען נישט גערופן ABBA."
  
  קינימאקא איז צוגעגאנגען צום פענצטער א קוק. "סאָונדס ווי די מוטער פון אַלע מיסטייקס," ער ראַמבאַלד אין זיין גלאז. "איך לאָזן די אינפֿאָרמאַציע צו פאַרשפּרייטן פריי. ווי פילע רעגירונגען וועלן זוכן דעם אין דער זעלביקער צייט? "
  
  "לפּחות זעקס," לאָראַן געזאגט. "וואָס מיר וויסן וועגן. איצט עס קען זיין מער ווי דאָס. די ראַסע אנגעהויבן ווען איר גייז פאַרטיק אין פּערו.
  
  - דו פארענדיקט? סמיט ריפּיטיד. "מיר געראטעוועט לעבן."
  
  לאָראַן האָט זיך אָנגעהויבן. "קיינער באַשולדיקט איר פֿאַר דעם."
  
  דרייק האט קלאר דערמאנט סמיט ס ריפּיטיד ריקוועס צו ייַלן די גענעם אַרויף בעשאַס די לעצטע מיסיע. אבער איצט איז נישט די צייט צו כאַפּן דעם אַרויסגעבן. אַנשטאָט, ער שטיל געכאפט די ופמערקזאַמקייַט פון די ניו יארקער.
  
  "אזוי," ער געזאגט. "פארוואס טאָן ניט איר זאָגן אונדז פּונקט וואָס דעם דאָאָמסדייַ אָרדער האט פּלאַננעד און ווי עס פּלאַנז צו צעשטערן די וועלט?"
  
  לאָראַן גענומען אַ טיף אָטעם. "דעמאָלט עס איז אָוקיי. איך האף אז איר זענט גרייט צו דעם."
  
  
  קאַפּיטל דריי
  
  
  "דורך שפּיאָן סאַטאַלייץ, פאַרבאָרגן אגענטן און קאַמעראַס, דראָנעס, די NSA ... איר נאָמען עס, מיר וויסן אַז בייַ מינדסטער זעקס אנדערע לענדער זענען רייסינג צו זיין די ערשטער צו געפֿינען די פיר עקן פון דער ערד. אַמעריקאַנער... - האָט זי זיך אָפּגעשטעלט, טראַכטנדיק, - נו... זייענדיק אַמעריקאַנער... ווילסט אַהין קומען איידער אַנדערע. ניט נאָר צוליב פּרעסטיזש, נאָר אויך ווייַל מיר קענען פשוט נישט זאָגן וואָס ווער עס יז אַנדערש וועט טאָן מיט וואָס זיי געפֿינען. די געפיל איז... וואס אויב ישראל טרעפט א געהיימע רוצח פון לאנד? וואָס אויב טשיינאַ געפינט אַלע פיר?
  
  "אזוי דאָס זענען די באשטעטיקט לענדער וואָס אָנטייל נעמען אין די פּרויעקט?" האט קענסי געפרעגט שטילערהייט. "ישראל?"
  
  "יא. פּלוס טשיינאַ, פֿראַנקרייַך, שוועדן, רוסלאַנד און גרויס בריטאַן.
  
  דרייק האָט געטראַכט אַז ער האָט געקענט עטלעכע פון די ינוואַלווד מענטשן. עס איז געווען פאַלש אַז ער האט צו אַרבעטן קעגן זיי.
  
  "טריקי," ער געזאגט. "וואָס זענען די פּינטלעך אָרדערס?"
  
  לאָראַן אָפּגעשטעלט איר לאַפּטאַפּ צו מאַכן זיכער. "זיי אַנטהאַלטן אַ שרעקלעך פּלאַץ פון 'ניט דורכפאַל' און 'אין קיין פּרייַז'."
  
  "זיי זען עס ווי אַ גלאבאלע סאַקאָנע," האָט היידן געזאָגט. "פארוואס נישט? עס זענען שטענדיק בלויז אַ ביסל טעג לינקס ביז דער ווייַטער אַפּאָקאַליפּסע."
  
  "און נאָך," דרייק געזאגט, "מיר זענען אַלע יסענשאַלי אויף דער זעלביקער זייַט."
  
  היידן האט אים געבליצט. "וואַו. הערט אויף צו טאן דראגס, בחור."
  
  "ניין, איך האָב געמיינט -"
  
  "צו פילע קלאַפּן האָבן אים לעסאָף מעשוגע." דאהל האט געלאכט.
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. "מאך צו דיין מויל." ער האט געמאכט א פויז. "האָב איר געמאכט ינקוועריז וועגן דיין יאָרקשירע? סייַ ווי סייַ, וואָס איך מענט איז אַז מיר זענען אַלע ספּעציעל פאָרסעס. שנייַדן פון די זעלבע שטאָף. מיר זאָלן זיכער נישט יאָגן זיך איבער דער וועלט.
  
  "איך בין מסכים," האָט היידן געזאָגט אָן עמאָציע. "אזוי מיט וועמען וועט איר דיסקוטירן דעם?"
  
  דרייק האט אויסגעשפרייט די הענט. "פרעזידענט קאָבורן?"
  
  "ערשט, איר וואָלט האָבן צו פאָרן די מיניסטער פון דיפענס. און אנדערע. קאָלע איז סעראַונדאַד דורך מער ווי בלויז גשמיות ווענט, און עטלעכע פון זיי זענען נישט אָן קרענעלאַטיאָנס.
  
  "ניט אַלע טימז וועלן שפּילן פרייַנדלעך שוועבעלעך," קענזי צוגעגעבן קאַנפאַדאַנטלי.
  
  "אַוואַדע". דרייק האט זיך איינגעגעבן און זיך אוועקגעזעצט. "אנטשולדיגט, לאָראַן. פאָרזעצן."
  
  "רעכט. אַזוי, אַלעמען האט לייענען די ליקט דאָקומענטן. רובֿ פון עס איז נאַצי בולשיט, צו זיין ערלעך. און איך לייענען דעם וואָרט. דער זײַטל, וואָס האָט געהייסן נאָך דער דאָזיקער אומגליקלעכער גרופּע, מיטן נאָמען "סדר פֿון לעצטן דין", ווײַזט קלאָר אָן די אַזוי־גערופֿענע "רוה־פּלאַץ" פֿון די פֿיר רייטער: מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט.
  
  "פון דעם ספר פון התגלות?" האט היידן געפרעגט. "די פיר רייטער?"
  
  "יאָ." לאָראַן נאַדיד, נאָך קוקן דורך די פילע הערות באשטעטיקט דורך עטלעכע פון די בעסטער געעקס אין אַמעריקע. "די לאם פון גאָט עפענען די ערשטער פיר פון די זיבן סתימות, וואָס ברענגען אַרויס פיר באשעפענישן ריידינג אויף ווייַס, רויט, שוואַרץ און בלאַס-פייסט פערד. פֿאַרשטייט זיך, אַז זיי האָבן זיך מיט די יאָרן צוגעבונדן צו אַלץ און מען האָט ווידער-און-אידער-אידער-אינדערטייטשט אין דער פּאָפּולערער קולטור. זיי האָבן אפילו דיסקרייבד ווי אַ סימבאָל פון די רוימישע אימפעריע און זייַן סאַבסאַקוואַנט געשיכטע. אָבער היי, די נאַציס קענען שפּילן מיט אים ווי זיי וועלן, רעכט? איצט אפֿשר עס איז בעסטער אויב איך געבן דעם אַוועק. זי האט ארויסגעצויגן א שטעקל פאפירן פון איר רעצעפט, אויסזעענדיק מער ביזנעס ווי דרייק האט איר אלץ געזען. אַ טשיקאַווע ענדערונג פֿאַר לאָראַן, און איינער זי מיינט צו האָבן גענומען צו האַרץ. ער האט גיך א קוק געטאן אויפן פאפיר.
  
  "איז דאָס די זאַך וואָס האָט אַלעמען טאַנד? סדר?
  
  "יא, לייענען דעם."
  
  דאַהל האָט עס געלייענט הויך, בשעת די אַנדערע האָבן עס אַרײַנגענומען.
  
  "אין די פיר עקן פון דער ערד מיר געפונען די פיר רייטער און אַוטליין צו זיי דעם פּלאַן פֿאַר די סדר פון די לעצטע משפט. די וואס בלייַבנ לעבן די דזשודגמענט קרייצצוג און זייַן אַפטערמאַט וועט רייטפאַל הערשן העכסט. אויב איר לייענען דעם, מיר זענען פאַרפאַלן, אַזוי לייענען און נאָכגיין מיט וואָרענען. אונדזער לעצטע יאָרן האָבן שוין פארבראכט אַסעמבאַלינג די לעצטע פיר וועפּאַנז פון די וועלט 'ס רעוואַלושאַנז: מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט. פֿאַראייניקטע, זיי וועלן צעשטערן אַלע רעגירונגס און עפענען אַ נייַע צוקונפֿט. זייט גרייט. געפֿינען זיי. אַרומפאָרן צו די פיר עקן פון דער ערד. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאר נאָך די קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת לעצטע משפט. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די האָרסעמען ארויס. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף דעם פאטער 'ס ביינער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן. דער סדר פון די לעצטע משפט איצט לעבן דורך איר און וועט הערשן העכסט אויף אייביק."
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ אויסגעווייקט. פילע קלוז, פילע טרוטס. א פּלאַץ פון אַרבעט. אָבער, דאַהל שלאָגן אים צו די זעץ מיט זיין ערשטער באַמערקונג. "אויפֿגעשטאַנען? וועלן זיי נישט רעבעלירן?
  
  "יא, עפּעס מיינט פאַלש." לאָראַן מסכים. "אָבער דאָס איז נישט קיין טיפּ טעות."
  
  מאַי קאַמענטאַד, "עס מיינט צו ווייַזן די סדר אין וואָס צו היטן, כאָטש סאַטאַל."
  
  לאָראַן נאַדיד אין העסקעם. "דאס איז ריכטיג. אָבער פאַרשטייט איר אויך פאַרוואָס זיי רופן די דאָזיקע "רוה-פּלאַץ", נישט קיין קברים און קיין קבר אָדער וועלכער?
  
  "אַלץ איז נישט ווי עס מיינט," דאַהל לייענען אַ הויך.
  
  "יא. קלאר אַ טאָן מער פאָרשונג איז דארף. "
  
  "דער אינדיאַנישער איז אַרומגערינגלט מיט וואָפן," האָט אַליסיאַ לייענען הויך. "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?"
  
  "לאָמיר נישט גיין צו ווייַט פאָרויס פון זיך," האָט היידן געזאָגט.
  
  "עס איז געגלויבט אַז די וויסן פון אַלע די לעצט רוען ערטער געשטארבן מיט די נאַצי סדר." לאָראַן געזאגט. "אפשר האָבן זיי פּלאַננעד עפּעס רעקאָרדירן. אפֿשר דאָס איז די קאָדירונג. אדער איבערגעבן וויסן צו אנדערע דורות. מיר ווייסן נישט זיכער, אָבער מיר ווייסן, אַז ס"איז אַלץ וואָס מיר האָבן צו גיין ווייטער, - האָט זי אַ שמייכל געטאָן, - און אַלע זײַנען אין איין שיפל. זי האט געקוקט אויף דרייק. "שיפל. ניצל פּליט. איר באַקומען דעם געדאַנק. "
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט אַ שטאלץ געכאַפּט. "אַוודאי איך ווילן. SAS קענען מאַכן אַ שטיין לאָזנ שווימען. "
  
  "נו, ווער עס יז מיר לויפן אין, זיי האָבן די זעלבע קלוז ווי מיר טאָן," האָט היידן געזאָגט. "ווי וועגן מיר אָנהייבן?"
  
  קינימאקא האט זיך אפגעקערט פון פענצטער. "אין די פיר עקן פון דער ערד?" - האט ער געפרעגט. - װאו געפינט זיך זײ ?
  
  דער צימער האט אויסגעזען ליידיג. "עס איז שווער צו זאָגן," האָט דאַהל געזאָגט. "ווען די ערד איז קייַלעכיק."
  
  "אָוקיי, ווי וועגן דער ערשטער רידערמאַן זיי רעפעראַנסט. דעם פאטער פון סטראַטעגיע. " קינימאקא איז ארײנגעגאנגען אין צימער, פארשפארט די גאנצע ליכט פון דעם פענצטער הינטער אים. "וואָס רעפערענצן טאָן מיר האָבן פֿאַר אים?"
  
  "ווי איר קען דערוואַרטן," לאָראַן טאַפּט דעם עקראַן, "דער טראַכטן טאַנק צוריק אין שטוב טוט דאָס אויך ..." זי האָט גענומען אַ מאָמענט צו לייענען.
  
  דרייק האט גענומען די זעלבע מאָמענט צו פאַרטראַכטנ זיך. לאָראַן ס דערמאָנען פון אַ "טראַכטן טאַנק צוריק היים" בלויז געמאכט קלאָר וואָס איז נישט דאָרט.
  
  קארין בלייק.
  
  פֿאַרשטייט זיך, די צייט איז דורכגעפלויגן ווען איר געווען טייל פון די SPEAR מאַנשאַפֿט, אָבער עס איז געווען לאַנג פאַרגאַנגענהייט דער טאָג אָדער אפילו די וואָך ווען קאַרין איז געווען געמיינט צו זיין אויף רופן. יעדעס מאָל, וואָס ער האָט באַשלאָסן צו קאָנטאַקט איר, האָט אים עפּעס אָפּגעשטעלט - צי עס איז אַ בינטל שונאים, אַ וועלט־קריזיס, אָדער זײַן אייגענע פאָדערונג נישט צו טשעפּען. קארין האט געדארפט איר פלאץ, אבער...
  
  וואו איז זי?
  
  לאָראַן האָט אָנגעהויבן רעדן, און ווידער אַ מאָל האָט מען געמוזט אָפּשטעלן די מחשבות וועגן קאַרין.
  
  "עס מיינט אַז די היסטארישע פיגור איז געווען באקאנט ווי דער פאטער פון סטראַטעגיע. חניבעל."
  
  סמיט האט אויסגעזען אומזיכער. - װאם פון זײ ?
  
  אַליסיאַ האָט צוגערוקט די ליפּן. "אויב דאָס איז אַנטאַני האָפּקינס 'דוד, איך וועל נישט לאָזן דעם פּלאַץ."
  
  "Hannibal Barça איז געווען אַ לעדזשאַנדערי מיליטעריש פירער פון קאַרטהאַגע. געבוירן אין 247 בק, ער איז געווען דער מענטש וואס האט געפירט אַ גאַנץ אַרמיי, אַרייַנגערעכנט מלחמה עלאַפאַנץ, אַריבער די פּירענעעס און די אַלפּס אין איטאליע. ער האט געהאט די פעאיקייט צו אידענטיפיצירן זיינע סטרענגקטס און די שוואכקייטן פון זיינע שונאים און באזיגט אסאך פון רוים'ס בונד. דער בלויז וועג ער לעסאָף ניט אַנדערש איז געווען ווען עטלעכע באָכער געלערנט זיין אייגענע בריליאַנט טאַקטיק און דעוועלאָפּעד אַ וועג צו נוצן זיי קעגן אים. עס איז געווען אין קאַרטהאַגע."
  
  "אזוי דער באָכער איז דער פאטער פון סטראַטעגיע?" - האט סמיט געפרעגט. "דער חניבעל?"
  
  "גערעכנט ווי איינער פון די גרעסטע מיליטעריש סטראַטעגיסץ אין געשיכטע און איינער פון די בוילעט גענעראַלס פון אַנטיקוויטי צוזאַמען מיט אלעקסאנדער דער גרויסן און קיסר. ער איז גערופן דער פאטער פון סטראַטעגיע ווייַל זיין גרעסטע פייַנט, רוים, יווענטשאַוואַלי אנגענומען זיין מיליטעריש טאַקטיק אין זייער אייגענע פּלאַנז.
  
  "דאָס איז אַ נצחון," האָט דאַהל געזאָגט, "אויב עס איז געווען איינער."
  
  לאָראַן נאַדיד. "בעסער. חניבעל איז געווען פאררעכנט ווי אזא נייטמער פאר רוים, אז זיי האבן גענוצט דעם ווארט ווען ס'איז געשען א קאטאסטראפע. איבערגעזעצט, דאָס מיינט אַז חניבעל איז ביי די טויערן! דער לאַטײַנישער פֿראַזע איז געוואָרן בכלל אָנגענומען און ווערט נאָך הײַנט גענוצט.
  
  "צוריק צו סדר," היידן פּראַמפּטיד זיי. - װי קומט עס ?
  
  "נו, מיר קענען זאָגן מיט בטחון אַז Hannibal איז איינער פון די פיר רידערמען. אויסער דעם וואס ער האט אפנים געפארן אויף א פערד, האט מען אים דורכאויס די היסטאריע גערופן דער פאטער פון סטראַטעגיע. דאָס מיינט אַז ער איז מלחמה, דער ערשטער רייטער. ער האָט זיכער געבראַכט מלחמה צו דער רוימישער אימפעריע.
  
  דרייק האט איבערגעזוכט דעם טעקסט. "אזוי עס זאגט דאָ אַז דער פּלאַן פֿאַר די דאָאָמסדייַ אָרדער איז געלייגט אַראָפּ דורך די רידערמען. זאָלן מיר אָננעמען אַז דער אָרדער האָט באַגראָבן אַ דעסטרוקטיווע וואָפן אין חניבעל'ס קבר? לאָזן דאָס פֿאַר די ווייַטער דור?
  
  לאָראַן נאַדיד. "עס איז אַן אַלגעמיינע געפיל. געװער אין יעדן קבר. אין יעדער ווינקל פון דער ערד איז אַ קבר.
  
  קינימאקא האט אויפגעהויבן אן ברעם. "וואָס, ווידער, מאכט ווי פיל זינען ווי אַ גראָז רעקל."
  
  היידען האט צו אים געהויבן מיט דער האנט. "פארגעס עס," זי געזאגט. "פֿאַר איצט. אַ מענטש ווי חניבעל זאָל דאָך האָבן אַ קבר אָדער מאַוסאָליום?
  
  לאָראַן לענד צוריק אין איר שטול. "יא, דאָס איז ווו די זאכן ווערן קאָמפּליצירט. דער אָרעמאַן אַלט חניבעל איז גלות און איז געשטארבן אַ צאָרעדיק טויט, מיסטאָמע פון סם. מ׳האט אים באגראבן אין אן אומגעצײכנטן קבר״.
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. "שטערן".
  
  "עס מאכט איר טראַכטן, ניט עס?"
  
  "צי מיר האָבן אַ אָרט?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "טאַקע יאָ". לאָראַן סמיילד. "אפריקע".
  
  
  קאַפּיטל פיר
  
  
  אַליסיאַ געגאנגען צו אַ זייַט קאַבינעט און ארויסגעצויגן אַ פלאַש וואַסער פון די מיני פרידזש אויף שפּיץ. אָנהייב אַ נייַע אָפּעראַציע איז שטענדיק סטרעספאַל. איר שטאַרקייט איז געווען קאַמבאַט; אָבער, דאָס מאָל זיי האָבן קלאר געדאַרפט אַ פּלאַן. היידן האט שוין זיך איינגעשריבן לאָראַן אויף די לאַפּטאַפּ, און סמיט איז טריינג צו קוקן אינטערעסירט, קיין צווייפל ווייַל די ניו יארקער איז גענומען אויף אַ אַנדערש ראָלע. טאַקע יאָ, און ווייַל זי איז נישט אין טורמע צו באַזוכן אַ משוגע טעראָריסט.
  
  אַלישאַ האט איר אייגענע מיינונג, אָבער זי האט שווער צו פֿאַרשטיין לאָראַן ס לאָגיק. דאך, עס איז נישט געווען איר אָרט צו ריכטער, נישט נאָך דעם לעבן וואָס זי האט שוין געפירט. לאָראַן פאָקס איז געווען קלוג און ינסייטפאַל גענוג צו זען וואָס איז געווען קומענדיק.
  
  האף אזוי. אַליסיאַ געטרונקען האַלב פון די פלאַש, און דאַן זיך צו דרייק. דער יאָרקשירמאַן איז איצט געשטאַנען לעבן דאַהל און קענסי. זי האט געזאלט ארײנקומען, װען נעבן איר איז געװען א באװעגונג.
  
  "אָה, הי יאָגי. ווי גייט עס דאָרט?
  
  "פייַן". דער רוסישער גנב איז דערשלאגן זינט ער איז פּלוצלינג אויסגעשטעלט געוואָרן. - מײנט איר, אז זײ האבן מיך איצט פיינט?
  
  "וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע? זיי? דו מאכסט א וויץ? קיינער ריכטער איר, ספּעציעל מיר. זי האט זיך געכאפט און זיך ארומגעקוקט. "אָדער מייַ. אָדער דרייק. און ספּעציעל נישט קנזי. די כלב האט מיסטאָמע אַ דאַנדזשאַן פול מיט מיאוס ביסל סיקריץ. "
  
  "וועגן".
  
  "ניט פּונקט דיין פּאַסקודנע קליין סוד." קראפ! ״היי, איך פרוב נאך דא צו טוישן. איך טאָן ניט וויסן דרעק וועגן פריילעכקייט. "
  
  "איך זע עס".
  
  זי האט אויסגעשטרעקט די האנט: - קום אהער! - און צוגעלאפן צום קאפ , ווען ער האט זיך אויסגעגליטשט , פרובירט צו כאפן דעם קאפ . יארגי האט זיך געהויבן צום סוף פון צימער, די פיס ליכטיק. אַליסיאַ געזען די ומזיסט פון די יאָגן.
  
  "ווייַטער מאָל, יינגל."
  
  דרייק האט נאכגעקוקט איר צוגאַנג. "איר וויסן, ער איז דערשראָקן פון איר."
  
  "איך האָב ניט געמיינט אַז דאָס קינד האָט מורא פון עפּעס. ניט נאָך ספּענדינג צייט אין אַז רוסיש טורמע און בויען ווענט. דעמאלט געפינט איר זיך, אז ער האט מורא דערפון״. זי האט זיך אנגעקלאפט אויפן קאפ.
  
  "די מערסט שטאַרק וואָפן פון אַלע," דאַהל געזאגט. - פרעג נאר חניבעל.
  
  ― אָ, טאָרסטי מאַכט װיצן. לאָמיר זיך אַלע אומקערן צום קאַלענדאַר. אָבער עמעס," האָט אַליסיאַ צוגעגעבן. "דער קינד דאַרף צו רעדן. איך בין נישט בעסער קוואַלאַפייד. "
  
  קענסי האט געבראכן. "טאַקע? איך בין דערשטוינט".
  
  "זייט איר דערמאנט אין וועבס דערקלערונג? טאַקע יאָ, איך טראַכטן אַזוי. "
  
  דער ישׂראלדיקער האָט אַ שמייכל געטאָן. ״איך האב שווער צו שלאפן ביינאכט. איז וואס?"
  
  "דעריבער," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "גאָרנישט."
  
  "איך טרעפן פֿאַר די זעלבע סיבה ווי איר."
  
  עס איז געווען א טיפע שטילקייט. דאהל האט באגעגנט דרייק'ס בליק איבער די פרויען קעפ און זיך אביסל געבויגן. דרייק האט זיך גיך אוועקגעקוקט , נישט פארניכטעט די פרויען , נאר נישט געוואלט זיי זאלן אראפגעשלעפט ווערן אין ברונעם פון אומגליק . אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן ווי היידן האָט אָנגעהויבן רעדן.
  
  "אָוקיי," האט געזאגט זייער באַלעבאָס. "עס איז בעסער ווי לאָראַן ערידזשנאַלי געדאַנק. ווער ס פֿאַר אַ יאַזדע צו די העלספּאָנט?
  
  אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. "סאָונדס גאנץ פֿאַר דעם פאַרשילטן מאַנשאַפֿט. שרײַב מיך אַרײַן."
  
  
  * * *
  
  
  ערשטער דורך העליקאָפּטער און דערנאָך דורך ספּידבאָאַט, די SPEAR מאַנשאַפֿט אַפּראָוטשט די דאַרדאַנעללעס. די זון איז שוין געזונקען צום האריזאנט, דאס ליכט האט זיך פארוואנדלט פון א ליכטיקן באל אין א פאנאראמישן סטרייפ אין הינטערגרונד און א האריזאנטישן צעטל. דרייק האָט זיך קוים איבערגעביטן צווישן טראַנספּאָרט מאָדעס בעשאַס די באַמפּי פאָר, און געפונען צייט צו ווונדער ווי די פּיילאַץ האָבן דורכגעקאָכט דעם טאָג בעשאָלעם. אַלישאַ, זייענדיק לעבן אים אויף ברעט די העליקאָפּטער, קלעראַפייד איר געפילן אַ ביסל.
  
  "היי גייז, צי איר טראַכטן אַז דער באָכער איז טריינג צו טייטן אונדז?"
  
  קינימאַקאַ, סטראַפּט טייטלי אין און קלינגינג צו ווי פילע ספּער רימען ווי ער קען האַלטן, האט געזאגט דורך קלענטשט ציין, "איך בין שיין זיכער ער מיינט אַז זיי אָפּשפּרונג."
  
  קאָמוניקאַציע איז געווען גאָר אַפּעריישאַנאַל און אָפן. שטילקייט האָט אָנגעפילט די לופט ווען זייער מאַנשאַפֿט ינספּעקטיד די וועפּאַנז סאַפּלייד דורך די סי.איי.עי. דרייק האָט געפֿונען די געוויינטלעך סאַספּעקץ, וואָס אַרייַנגערעכנט גלאַקס, הקס, קאַמבאַט נייווז און אַ סאָרטירונג פון גראַניידז. נאַכט זעאונג דעוויסעס זענען אויך צוגעשטעלט. בלויז אַ ביסל מינוט שפּעטער, היידן אנגעהויבן רעדן איבער די קאַמיונאַקייטער.
  
  "אַזוי, מענטשן, עס איז צייט צו באַטראַכטן אן אנדער, מער פּערזענלעך אַספּעקט פון דעם מיסיע. קאַמפּיטינג טימז. די סי.איי.עי. זאגט נאך אז עס זענען פאראן זעקס, לאמיר זיין דאנקבאר אז עס איז נישט פיל מער. די אלעקסאנדריע צעל באקומט כסדר אינפארמאציע פון די סי.איי.עי. צעלן איבער דער וועלט, פון די NSA און אונטערקאווער אגענטן. זיי איבערגעבן צו מיר קיין באַטייַטיק פאקטן - "
  
  "אויב עס איז אין זייער בעסטער אינטערעס," קענסי ינטערדזשעקטיד.
  
  הײַדן האָט זיך פֿאַרהוסט. "איך פארשטיי אז איר האט שלעכטע איבערלעבונגען מיט רעגירונג אגענטורן, און די סי.איי.עי. ווערט טאַקע שלעכטע פרעסע, אָבער איך האָב געאַרבעט פאר זיי. און אין מינדסטער איך געטאן מיין אַרבעט רעכט. זיי האָבן אַ גאַנץ פאָלק צו באַשיצן. זייט זיכער, איך וועל דיר געבן די פאקטן. "
  
  "איך ווונדער וואָס הייבן אַרויף איר רעקל," אַליסיאַ שושקעט איבער די קאַמיונאַקייטער. "איך בין זיכער אַז עס איז קיין פאַרשילטן גוט."
  
  קענסי האט א קוק געטאן אויף איר. "וואָס קען זיין גוט וואָס מאכט דיין רעקל פאָר אַרויף?"
  
  "איך וויס נישט". אַליסיאַ האָט גיך געבליצט. "דזשאני דעפ ס מויל?"
  
  היידן האט אויסגעקלאפט אין האלדז און ווייטער געצויגן. "זעקס ספּעציעלע פאָרסעס טימז. עס איז שווער צו זאָגן ווער איז סימפּאַטיש און ווער איז גאָר פייַנדלעך. דו זאלסט נישט יבערנעמען. מיר מוזן באַהאַנדלען אַלעמען ווי שונאים. קיינער פון די לענדער וואָס מיר וויסן זענען ינוואַלווד אין דעם וועט אַרייַנלאָזן דעם. איך פֿאַרשטײ, אַז איר קענט אפֿשר עטלעכע פֿון די דאָזיקע בחורים, אָבער דאָס ליד בלײַבט דאָס זעלבע.
  
  ווען הייַדען האָט זיך אָפּגעשטעלט, האָט דרייק געטראַכט וועגן דעם בריטישן קאָנטינגענט. דער SAS האט געהאט אסאך רעגימענטן און ער איז שוין אסאך יארן אוועק, אבער נאך אלץ איז די וועלט פון אולטרא-עליט זעלנער נישט געווען גענוי גרויס. הייַדען איז געווען רעכט צו רעדן וועגן פּאָטענציעל קאַנפראַנטיישאַנז און רעזערוויישאַנז איצט, אלא ווי צו זיין געכאפט אַוועק פון זיי אויף די באַטאַלפילד. דאַהל קען זיין אינטערעסירט אין די שוועדישע קאָנטינגענט, און Kenzie אין די ישראל. גוט אַרבעט, דאָרט איז געווען קיין טראדיציאנעלן אמעריקאנער בייַזייַן.
  
  "איך קען נישט ימאַדזשאַן אַז טשיינאַ איז פרייַנדלעך," ער האט געזאגט. "ניט רוסלאַנד."
  
  "מיט דער גיכקייַט," מאַי געזאגט, קוקן אויס די פֿענצטער. "זיי וועלן זיין שאַפּעס אין דער פינצטער."
  
  "צי מיר האָבן אַ געדאַנק פון די קראַנט סיטואַציע פון יעדער מדינה?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "יא, איך בין נאָר געגאנגען צו דעם. ווי ווייט מיר קענען זאָגן, די שוועדן זענען עטלעכע שעה אַוועק. די פראנצויזן זײנען נאך אין שטוב. דער מוסד איז נאָענט, זייער נאָענט. "
  
  "אַוודאי," האָט דאַהל געזאָגט. "קיינער ווייסט טאַקע וואו זיי גייען."
  
  דרייק האט זיך א ביסל געהויסט. "זײַט איר פּרוּווט באַרעכטיקן דעם דורכפֿאַלן פּרווון פֿון שוועדן?"
  
  "איצט איר געזונט ווי איר זענט אין עוראָוויסיאָן. און קיינער האט נישט דערמאנט בריטאניע. ווו זענען זיי ליגן? מאך נאך טײ?" דאהל האט אויפגעהויבן א אויסגעטראכטע גלעזלעך, דאס קלײנע פינגער האט זיך ארויסגעשטעקט אין א װינקל.
  
  עס איז געווען אַ שיין פונט. "נו, שוועדן מיסטאָמע סטאַרטעד קאַפּויער."
  
  "לפּחות זיי אנגעהויבן."
  
  - בחורים - האט היידן זיך אריינגעמישט. "דו זאלסט נישט פאַרגעסן אַז מיר זענען אויך טייל פון דעם. און וואשינגטאן ערווארטעט אז מיר וועלן געווינען. "
  
  דרייק האט געטשעפעט. דאהל האט געשמײכלט. סמיט האָט זיך אויפגעהויבן ווען לאָראַן האָט אָנגעהויבן רעדן.
  
  "א טשיקאַווע דערצו צו אַלע דעם איז אַז עטלעכע פון די לענדער זענען שטארק פּראָטעסטירן קיין ינטערווענטיאָן. פון קורס, דער מדרגה פון באָבקעס איז שטענדיק הויך, אָבער מיר קען האַנדלען מיט עטלעכע ומערלעך עלעמענטן.
  
  "אופֿיציעל? שפּאַלטן גרופּעס?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "עס איז מעגלעך."
  
  "עס נאָר ברענגט אונדז צוריק צו די יקערדיק אינפֿאָרמאַציע," האָט היידן געזאָגט. "אַלעמען זענען פייַנדלעך."
  
  דרייק האָט זיך געוואונדערט וואָס סמיט קען האָבן געדאַנק וועגן איר דערקלערונג. צוריק אין קוסקאָ איז יאשא געווען פיינדלעך, אבער וויבאלד זיין טויט איז נישט סאנקציע געווארן דורך די רעגירונג און זייער פארבלייבן אין לאנד האט זיך כסדר געטוישט און זיך געטענהט, האט קיינער נישט געוואוסט וואס עס וועט פאסירן. דע ם טוי ט אי ז געװע ן א ן אומגליק , אבע ר פאראורזאכ ט דור ך אומ ־ אויפמערקזאמקײ ט או ן איבער ־ ברען . יאָ, ער איז געווען אַ פּעראַסייט און אַ מערדער, אָבער די צושטאנדן זענען געווען אַנדערש.
  
  נאָכן העליקאָפּטער האָבן זיי אָנגעפילט די שיפלן. אָנגעטאָן אין שװאַרצ, האָבן זײערע פּנימער זיך געכאַפּט, גלײַך אָפּגעשפּרונגען איבער די װאַסערן פֿון העלספּאָנט, די נאַכט איז ענדלעך אָנגעפֿילט מיט פֿינצטערניש. דער מאַרשרוט וואָס זיי האָבן גענומען איז געווען ליידיק, די לייץ פלאַקינג ווייַטער פון די ווייַט ברעג. דער העלספאנט איז געווען א וויכטיקער קאנאל וואס איז א טייל פונעם גרעניץ צווישן אייראפע און אזיע. גאַליפּאָלי איז געווען אַ שמאָל דורכשפּרייטונג אויף זייַן צאָפנדיק ברעג, בשעת רובֿ פון די אנדערע געמארקן זענען לעפיערעך שיטער פּאַפּיאַלייטאַד. ווי זיי גליטשן דורך די וואַסער, היידן און לאָראַן געוויינט זייער קאַמיונאַקייטער.
  
  "חניבעל האָט קיינמאָל נישט געהאַט קיין קבר, אפילו נישט קיין קבר. נאָך אַ בריליאַנט קאַריערע, דער לעדזשאַנדערי גענעראַל איז געשטארבן כּמעט אַליין, פּויזאַנד אין אַ עלטער. אַזוי ווי טאָן איר געפֿינען אַן אַנמאַרקט קבר?
  
  דרייק האָט זיך אויפגעהויבן ווען לאָראַן האָט זיך אָפּגעשטעלט. האט זי זיי געפרעגט?
  
  סמיט ברייוולי באַשלאָסן צו געפֿינען אַ לייזונג. "סאָנאַר?"
  
  "עס איז מעגלעך, אָבער איר מוזן האָבן אַ גוט געדאַנק פון ווו צו קוקן," האָט דאַהל געענטפערט.
  
  "זיי האָבן געפֿונען אַן אומבאַקאַנט דאָקומענט, אַ רעקאָרדאַבלע דאָקומענט, יאָ, אָבער פאַרפאַלן צו צייט," האָט היידן געזאָגט. "דער גורל פון Hannibal האט שטענדיק יראַטייטאַד די וואס ליב געהאט דעם העלד וואס קעגן די רוימישע אימפעריאליזם. אזא מענטש איז געווען דער פרעזידענט פון טוניסיע, וועלכער האט באזוכט איסטאנבול אין די זעכציקער יארן. ב ײ דע ם באזוך , אי ז ע ר אײנציקע ר געװאל ט געװע ן צ ו קענע ן מיטנעמע ן חניבעל ס רעש ט מי ט זי ך קײ ן טוניסיע . גאָרנישט אַנדערש איז וויכטיק. די טערקן האָבן זיך צום סוף עטװאָס איבערגעגעבן און אים מיטגענומען אויף אַ קורצער נסיעה".
  
  "זעכציקער?" דאַהל געזאגט. "איז נישט דאָס ווען די מלחמה קרימאַנאַלז סטאַרטעד כאַטשינג זייער פּאַסקודנע קליין פּלאַן?"
  
  "מער מסתּמא". האָט היידן געזאָגט. "נאָך זיי געזעצט אין קובאַ און אנגעהויבן אַ נייַ לעבן. דערנאָך האָט זייער נײַער אָרדער געדויערט כּמעט צוואַנציק יאָר.
  
  אַלישאַ האָט געזאָגט, "שעפל צייט צו ווערן שעפעריש.
  
  "און קלייַבן די פיר רייטער פֿאַר זיי," מאַי צוגעגעבן. "Hannibal - רייטער פון מלחמה? עס מאכט זינען. אבער ווער די גענעם זענען קאָנקוועסט, הונגער און טויט? און וואָס זענען די דאַרדאַנעללעס אין אפריקע איינער פון די פיר קאַרדינאַל אינסטרוקציעס?
  
  "גוט פונט," אַלישאַ עקאָוד מייַ, קאָזינג דרייק צו פאַרקלענערן זיין השתדלות. "איר דאַרפֿן צו שטעלן דעם קליין טראכטן היטל צוריק אויף, פאָקסי."
  
  לאָראַן סמיילד. דרייק קען זאָגן דורך דעם טאָן פון איר קול. "אזוי די טערקן, ספּעציעל פאַרשעמט דורך זייער אייגן דיסריספּעקט פֿאַר חניבאַל, גענומען דעם טוניסיאַן פּרעזידענט צו אַ אָרט אויף די העלספּאָנט. עס זאגט 'אויף דעם בערגל ווו עס איז אַ צעפאַלעריד בנין'. דאָס איז די באַרימט רעסטינג אָרט פון Hannibal Barça.
  
  דרייק האט געווארט, אבער מער אינפארמאציע איז נישט געקומען. ― און דאָך ― האָט ער געזאָגט ― דאָס איז געװען מיט דרײַסיק יאָר צוריק.
  
  "עס איז געשטאנען דאָרט פֿאַר אַזוי לאַנג," לאָראַן געזאגט, "און די טערקן האָבן אָן צווייפל שטעלן זיך עפּעס פון אַ כבוד-גאַרד."
  
  דרייק האט אויסגעזען צווייפל. "אין דער אמתן, עס קען נאָר זיין אַן אַנערערי קבר."
  
  "זיי גענומען דעם פּרעזידענט פון טוניסיאַ דאָרט, מאַט. ער האָט אפילו גענומען וויאַלן פון זאַמד סערטאַפייד דורך זיין באַדיגאַרדז, גערופֿן זיי 'זאַמד פון חניבאַל ס קבר' ביי זיין צוריקקומען היים. אין יענער סיטואַציע, אין יענעם יאָר, וועלן די טערקן טאַקע אָפּנאַרן דעם פרעזידענט פון טוניסיע?
  
  דרייק האט נאד פאראויס צו דער דערנענטערנדיקער פינצטערער אויסבייג פון דער קאָוסטליין. "מיר וועלן געפֿינען אויס."
  
  
  קאַפּיטל פינף
  
  
  דרייק געהאָלפֿן ציען די סאַבלע-בונט ספּידבאָאַט אויס פון די וואַסער, מורינג עס צו אַ נירביי לאַטע פון אַלט רוץ און מאַונטינג די אַוטבאָרד מאָטאָר. מייַ, אַליסיאַ און סמיט ראַשט צו שטעלן אַ אַוטפּאָוסט. קינימאקא האט מיט דאהל׳ס הילף אויפגעהויבן די שװערע רוק־פעקלעך. דרייק האט געשפירט זאמד אונטער די שיך. די לופט האט געשמעקט מיט ערד. ד י כװאליע ס האב ן זי ך מי ט זײע ר לינקע ר ױגנ ט ארויפגעלאג ן אויפ ן ברעג , באקומע ן פו ן ד י שיפלן . קיין אַנדער קלאַנג האָט נישט צעבראָכן די שטילקייט, ווען די שפּיזער האָבן זיך געכאַפּט.
  
  היידן האט געהאלטן אַ פּאָרטאַטיוו גפּס נאַוויגאַטאָר. "פייַן. איך האָבן די קאָואָרדאַנאַץ פּראָוגראַמד. זענען מיר גרייט צו גיין?"
  
  "גרייט," עטלעכע קולות אָטעמען אין ענטפער.
  
  היידען איז אריבערגעפארן פאראויס, און דרייק האט זיך געזעצט הינטער אים, אריבער דעם קוויקסאנד אונטער זיינע פיס. זיי האָבן קעסיידער סקאַנד די געגנט, אָבער קיין אנדערע ליכט קוואלן זענען קענטיק. אפֿשר זײַנען זײ דאָך ערשט אַהער געקומען. טאָמער אנדערע טימז געהאלטן צוריק, לאָזן עמעצער אַנדערש טאָן אַלע די שווער ליפטינג. אפשר אפילו איצט האט מען זיי נאכגעקוקט.
  
  די מעגלעכקייטן זענען געווען סאָף. דרייק האט א ניד געטאן צו אלישיא ווען זיי זענען דורכגעגאנגען און די ענגלישע האט זיך איינגעשריבן אין דער ליניע. "מייַ פלאַקטשוייץ פון זייַט צו זייַט."
  
  "וואָס וועגן סמיט?" - האב איך געפרעגט.
  
  "איך בין דא. דער דרך איז קלאָר".
  
  טאַקע יאָ, אָבער מיר גייען אַריין, האָט דרייק געטראַכט, אָבער גאָרנישט געזאָגט. דע ר װײכע ר זאמ ד הא ט זי ך אװעקגעגעב ן צ ו שװע ר געפאקט ע ערד , או ן דא ן זײנע ן ז ײ ארוי ף אויפ ן עמבאנק . בלויז עטלעכע פֿיס הויך און מיט אַ שיפּינג שפּיץ זענען זיי באַלד אַריבער די מדבר גרענעץ און געפונען זיך אויף אַ פלאַך שטיק פון לאַנד. היידן האט אנגעװיזן דעם װעג און זײ זײנען אריבער די אומפרויטע װיסטעניש. איצט עס איז ניט דאַרפֿן צו פּאָסטן סענטריעס. זיי קען זען פֿאַר מייל, אָבער מייַ און סמיט סטייד ווייַטער אַוועק, ינקריסינג זייער וויוינג קייט.
  
  דער גפּס עקראַן האָט שטילערהײַך געבליצט, זיי פֿירט אַלץ נענטער צו זייער ציל, און דער פֿינצטערער נאַכט־בויגן האָט זיך מאַדזשעסטיש אויסגעשטרעקט איבער זיי. מיט אזוי פיל פלאץ איז דער הימל געווען גרויס; די שטערן זענען קוים קענטיק, און די לבנה איז אַ קליינטשיק פּאַס. צען מינוט איז געװארן אין צװאנציק, דערנאך דרײסיק, און זײ זײנען נאך אלץ געגאנגען אלײן. Hayden איז געווען אין קאָנטאַקט דורך קאַמיונאַקייטער מיט די מאַנשאַפֿט און אלעקסאנדריע. דרייק האָט אים געלאָזט אַרייננעמען די סביבה, אָטעמען אין דעם דזשאַגדן ריטם פון דער נאַטור. די סאָונדס פון אַנימאַלס, די ווינטל, די ראַסאַלינג פון דער ערד - עס איז געווען אַלע דאָרט, אָבער גאָרנישט ינאַפּראָופּרייט. ער האָט איינגעזען אַז די טימז זיי זענען קעגן קען זיין פּונקט ווי גוט ווי זיי, אָבער ער טראַסטיד זיין אייגענע אַבילאַטיז און די פון זיין פרענדז.
  
  "פאָרויס," האָט היידן געשעפּטשעט. "די גפּס ווייזט די טעריין העכערונג וועגן פערציק פֿיס. דאָס קען זיין דער בערגל וואָס מיר זוכן. קוק אַרויף."
  
  דער בערגל איז פּאַמעלעך ארויס פון דער פינצטערניש, אַ שטענדיק רייזינג בערגל פון ערד מיט טינדזשד וואָרצל און באָולדערז לידינג די טרוקן ערד ווי זיי שנייַדן אַ פעסט וועג דורך די מניעות. דרייק און אלישיע האבן זיך גענומען אפשטעלן און זיך צוריקקוקן, באמערקן די גליטשן שווארצע וואס האט זיך אויסגעשטרעקט ביז צום טשאקיקן ים. און ווײַט אויסער דעם, די פינקלענדיקע ליכט פון דעם פּאָרט, גאָר אַן אַנדער עקזיסטענץ.
  
  "איין טאג?" האָט אַליסיאַ געפרעגט איבערראַשט.
  
  דרייק האט געהאפט אזוי. "מיר וועלן באַקומען דאָרט," ער האט געזאגט.
  
  "דאס זאָל זיין גרינג."
  
  "און ליבע. ווי ריידינג אַ בייק. אָבער איר פאַלן און באַקומען קאַץ, ברוזאַז און סקרייפּס לאַנג איידער איר צוריקקריגן דיין וואָג."
  
  "אזוי, האַלב די וועג איז שוין דורכגעגאנגען." זי האט אים א קורצע גערירט און דאן געצויגן אויפן בערגל.
  
  דרייק איז איר נאכגעגאנגען שטילערהייט. די צוקונפט האט טאקע פארמאגט א נייע רייכקייט פון מעגליכקייטן יעצט ווען Alicia Miles האט זיך ארויסגעלאזט פון איר ציקל פון זעלבסט-צעשטערונג. אַלע וואָס זיי האָבן צו טאָן איז געווען באַזיגן נאָך אן אנדער גרופּע פון מעשוגענער און מעגאַלאָמאַניאַק גענעם-בענט צו מאַכן די מענטשן פון דער וועלט ליידן.
  
  און דערפֿאַר האָבן זעלנער, ווי ער, אַלץ אויפֿגעטאָן. פֿאַר אַדריאַן ווייַטער טיר און גראַם אַריבער די וועג. פֿאַר טשלאָע, וואָס האָט געראַנגל צו באַקומען איר צוויי קינדער צו שולע יעדער טאָג. פֿאַר די פּאָרלעך וואָס האָבן קרעכצן און קראַמפּט אויף די וועג צו די סופּערמאַרק. לטוב ת די , ווא ם זענע ן געזעס ן גוטמוטיק ע אי ן פארקער־שטימע ן אויפ ן רינג־וועג , או ן ד י ווא ס האב ן זי ך געשפרונגען . ניט פֿאַר די געטער סקאַם וואָס קליימד אין דיין וואן אָדער גאַראַזש נאָך פינצטער, מאכן אַוועק מיט וואָס זיי קען. ניט פֿאַר בוליז, מאַכט סיקערז און באַקסטאַבערז. זאל מען אכטונג געבן אויף די וואס האבן שווער געקעמפט פאר רעספּעקט, ליבע און זאָרג. זאלן די וואס האבן געקעמפט פאר די צוקונפט פון זייערע קינדער זיין זיכער אין איר זיכערקייט. זאל מען העלפן די וואס האבן געהאלפן אנדערע.
  
  היידען האט געכאפט זיין אויפמערקזאמקייט מיט א נידעריקע קרעכצן. "דאָס קען זיין דער אָרט. די גפּס זאגט אַז עס איז, און איך זען אַ פארלאזן בנין פאָרויס."
  
  ע ר הא ט דערזע ן איבער ־ לאפנדי ק קאלירט ע פינטלעך . עס איז געווען דער עפּאַסענטער פון געשעענישן דעמאָלט. עס איז איצט קיין צייט פֿאַר סאַטאַלטיז. זיי וואלטן אזוי גוט געקענט ארויסשטעלן פיירווערקס אין זייער זוכן פאר חניבעל'ס קבר אויב זיי וואלטן עס געקענט שנעלער טרעפן יעצט ווען זיי זענען דא. ווייַל דרייק איז געווען זיכער אַז אויב זיי קען געפֿינען עס, אַזוי אַלע די אנדערע טימז.
  
  היידן האט באמערקט די דערנענטערנ שטח. קינימאקא און דאהל האבן אראפגעלאזט זײערע שװער רוקזאק צו דער ערד. מייַ און סמיט גענומען די בעסטער אָבסערוואַציע שטעלעס. דרייק און אַלישאַ אריבערגעפארן נעענטער צו היידן צו העלפן. נאר יארגי האט זיך צוריק געהאנגען, ווייזן אן אומזיכערקייט ווען ער האט געווארט אז מען זאל אים זאגן וואס צו טאן.
  
  Kinimaka און Dahl באשאפן עטלעכע גרויס פלאַשליגהץ דורך מאַונטינג די טריאָו אויף טשאַד פיברע שטייט און געבן אַוועק אפילו מער. דאס זענען נישט בלויז העל באַלבז, זיי זענען געמאכט צו סימולירן זונשייַן ווי ענג ווי מעגלעך. אוודאי, אפילו די ברייטע פעאיקייטן פון די סי.איי.עי. זענען געווען באגרעניצט אין עגיפטן, אבער דרייק האט געמיינט אז דער אפאראט האט נישט אויסגעזען צו שלעכט. קינימאקא האט גענוצט א לאמפ אויף א סטאנד צו באלויכטן א גרויסן שטח, און דאן זענען היידן און דאהל געגאנגען איבערזוכן די ערד.
  
  "איצט גיט אכטונג," האָט היידן זיי געזאָגט. "דער סדר פון די לעצטע משפט קליימז אַז די וועפּאַנז זענען באַגראָבן דאָ לאַנג נאָך די טויט פון חניבעל. דאָס איז אַן אומגעצייכנטער קבר, נישט קיין קבר. אַזוי מיר זוכן פֿאַר אויפגערודערט ערד, נישט ביינער, בלאַקס אָדער שפאלטן. מיר זוכן זאכן וואָס זענען לעצטנס באַגראָבן, נישט אלטע רעליקס. עס זאָל נישט זיין צו שווער - "
  
  - זאג דאס נישט! דאַהל האָט געבראַכט. "איר וועט דזשינקס אַלץ, פאַרשילטן עס."
  
  ״איך זאג נאר, אז מיר דארפן נישט זוכן חניבעל. נאָר וואָפן".
  
  "גוט פונט." קינימאַקאַ אַדזשאַסטיד די לייטינג אַרום די פּערימעטער אַ ביסל.
  
  היידן האט אנגעצייכנט דריי ערטער אויף דער ערד. זיי אַלע געקוקט ווי זיי האָבן שוין געביטן אין עטלעכע וועג, און גאָרניט לעצטנס. יארגי איז צוגעגאנגען פארזיכטיק, רידל אין האנט. דרייק און אַלישאַ זיך איינגעשריבן אים, נאכגעגאנגען דורך קינימאַקאַ.
  
  "נאָר גראָבן," האָט היידן געזאָגט. "אייל זיך צו".
  
  "וואָס אויב עס איז אַ באָב טראַפּ?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן פארפאלענעם געביידע. ד י װאנט ן זײנע ן געהאנגע ן טרויעריק , אראפגעלאזט , װ י פארהאלט ן ד י װאג ט פו ן דע ר װעלט . אײן זײט איז געװען צעשנײלט אין האלב װי מיט א ריזיגן קלעצער, די בלאקן האבן זיך איצט ארויםגעשטארצט פון בײדע זײטן, װי געדיכטע צײן. דער דאך איז שוין לאנג צוריק צופאלן, נישט געווען קיין טירן אדער פענצטער. "נו, עס זעט נישט אויס ווי מיר וועלן דאָרט קענען געפֿינען אַ באַשיצן."
  
  "אדאנק".
  
  ― זאָג נישט, ליב. האַלט דיין קאָפּ אַרויף."
  
  דרייק איגנאָרירט די ופגעקאָכט גלער און גאַט צו אַרבעטן. "אזוי וואָס איז די באַטייַט פון די פיר רייטער סייַ ווי סייַ?" ער האט געפרעגט היידן איבער דעם קאמיוניקאטאר.
  
  "דער בעסטער געדאַנק פון די טראַכטן טאַנק? זיי שטימען צו די היסטארישע פיגיערז וואָס מיר זוכן און די וועפּאַנז וואָס מיר האָפֿן צו געפֿינען. אַזוי, Hannibal, אויפשטיין צו האַסן די רוימער, סטאַרטעד אַ כּמעט סאָף מלחמה אין רוים, רעכט? דאָס איז ווו מיר וועלן געפֿינען די וואָפן פון מלחמה. "
  
  "עס קען אויך זיין אַז זיי זענען רייטער," קינימאַקאַ ינטערדזשעקטיד. "איך מיין, חניבעל איז געווען."
  
  "יאָ, אַ ביסל צו ווייג, מאַנאָ."
  
  "אזוי עס האט גאָרנישט צו טאָן מיט די ביבל?" דרייק האט ארויסגעגראבן נאך א בערגל ערד. "ווייַל מיר טאָן ניט דאַרפֿן קיין פון די נאַריש קאָודז."
  
  "נו, זיי באוויזן אין התגלות און -"
  
  "וואַו!" אַליסיאַ פּלוצלינג געשריגן. "איך טראַכטן איך שלאָגן עפּעס!"
  
  - און אויפמערקזאם - האט מיי'ס שטימע געשושקעט איבער דעם קאמיוניקאטאר. "נײַע ליכט האָבן זיך באַוויזן אויפֿן וואַסער, זיי דערנענטערן זיך געשווינד."
  
  
  קאַפּיטל זעקס
  
  
  דרייק האט אראפגעלאזט דעם רידל אויפן דיל און איז צוגעגאנגען צו קוקן אויף אלישיא. יארגי איז שוין דארט געווען, האט איר געהאלפן גראבן. קינימאַקאַ אויך אַוואַנסירטע געשווינד.
  
  "וויפיל צייט האָבן מיר?" - האט היידן געפרעגט דרינגלעך.
  
  "צו משפטן לויט זייער גיכקייַט, דרייַסיק מינוט טאַפּס," סמיט געזאגט.
  
  דאַהל האָט אַ קוק געטאָן. "קיין רמז?"
  
  "מסתּמא מוסד," האָט קענסי געענטפערט. "זיי זענען געווען די קלאָוסאַסט."
  
  דרייק האט געשוואוירן. "די בלויז מאָל איך געוואלט די פאַרשילטן שוועדן וואָלט קומען ערשטער."
  
  אַליסיאַ איז געשטאַנען צו קני־טיף אין לאָך, אַרײַנגעגראָבן דעם ראַנד פֿון איר רידל אין דער װײכער ערד, געפּרוּװט באַפֿרײַטן דעם חפץ. זי האט זיך געראנגלט, פרײדלעך צוגעכאפט אין די װייגדע ראנדן. קינימאַקאַ איז געווען קלאָר די ערד פון אויבן ווי יאָרגי זיך איינגעשריבן אַלישאַ אין די טאָמיד יקספּאַנדינג ווונד אין דער ערד.
  
  "וואס איז דאס?" - האב איך געפרעגט. דרייק האט געפרעגט.
  
  היידן האט זיך אראפגערוקט מיט די הענט אויף די קני. "איך קען נאָך נישט זאָגן זיכער."
  
  "ציט זיך צוזאַמען, אַליסיאַ." דרייק האט געשמײכלט.
  
  א גלאק און א אויפגעהויבענער פינגער איז געװען זײן אײנציקער ענטפער. דע ר פראגע , אי ז געװע ן פארדעק ט מי ט שמוץ , או ן פארדעק ט מי ט שמוץ , אבע ר ע ר הא ט געהא ט א פארעם . א לאנגע , געמאסטן בערך צוויי מעטער ביי איין מעטער , האט עס געהאט א באשטימטע קאסטן פארעם און האט זיך גרינג באוועגט , ווייזנדיק אז עס איז בכלל נישט שווער . דער פּראָבלעם איז געווען אַז עס איז געווען סעראַונדאַד און קאַמפּאַקטיד מיט שווער ערד און רוץ. דרייק האט געקוקט פון די קעסטל צו די ים, צוקוקן די לייץ ווערן אלץ נעענטער און וואַנדערינג ווי די גענעם אַזאַ אַ קליין, לייטווייט קאַנטיינער קען האַלטן אַ דעוואַסטייטינג מיליטעריש וואָפן.
  
  "פופצן מינוט," האָט סמיט געמאלדן. "קיין אנדערע וואונדער פון צוגאַנג."
  
  אַלישאַ האָט זיך געראַנגלט מיט דער ערד, געשאָלטן און ערשט אין ערגעץ נישט באַקומען, אָבער ענדלעך האָט זי אָפּגעטאָן דאָס זײַטל און געלאָזט יאָרגי עס אַרויסציען. אוי ך דעמאל ט האב ן זי ך צוגעקלאפ ט ד י איבערגעװאקסענ ע ױנגעלײ ט או ן פארפלאנטערטע ר װארצלע ן זי ך צ ו אי ם גליקלעך , א הארטער , פארדרייטע ר בינטל , װא ס הא ט זי ך ניש ט געװאל ט לאזן . איצ ט זײנע ן ז ײ געװע ן טי ף אי ן בלאָטע , אפגעשאקל ט ד י קלײדער , או ן זי ך אנגעלעג ן אוי ף שאדלען . דרייק האָט זיך אָפּגעהאַלטן פון דער קלאָר ווי דער טאָג "מענטשן אין אַרבעט" ליניע און זיך צוגעבויגן צו העלפן הייבן. דאהל האט זיך אויך אראפגעבויגן, און צוזאמען האבן זיי געראטן צו געפינען שטיצע אויף דער זייט פונעם אביעקט און עס ארויסציען. ד י װארצלע ן האב ן פראטעסטירט , צעבראכ ן או ן זי ך צעשלאגן . טײ ל האב ן געהאלט ן פא ר טײער ן לעבן . דרייק געדריקט און פּעלץ עס קריכן אַרויף די לאָך און איבער די ברעג. טייכן פון פאַרקרימט באָדן האָבן געפלויגן פון אויבן. דערנאָך האָט ער און דאַהל זיך אויפגעהויבן צוזאַמען און האָבן אַראָפּגעקוקט אויף אַליסיאַ און יאָרגי. בײד ע האב ן געהא ט אויסגעלאשענ ע פנימער , או ן האב ן שװע ר געאטעמט .
  
  "וואס?" - האב איך געפרעגט. דרייק האט געפרעגט. "זענען איר צוויי פּלאַנירונג צו האָבן אַ טיי ברעכן? גיי ארויס פון דאנען. "
  
  אַלישאַ און יאָרגי האָבן טאָפּל-אָפּגעשטעלט די דנאָ פון די לאָך, קוקן פֿאַר מער באָקסעס אָדער טאָמער אַלט ביינער. גאָרנישט איז געפונען. א מאמענט שפעטער איז דער יונגער רוסישער געלאפן צוזאמען דעם ברעג פונעם לאך, געפינט זיך אונטערשטיצונג וואו ס'איז נישט געווען קיין שטיצע, כדי ער זאל זיך קענען אפשפרינגען אויפן שיפּוע און איבער דעם ברעג פונעם לאך. אַליסיאַ וואָטשט וואָס איז געשעעניש מיט צער, און דעמאָלט שפּרינגען אַ ביסל ומגעלומפּערט אויף דער זייַט. דרייק האט געכאפט איר האנט און זי אויפגעצויגן.
  
  ער האט געקלאפט. "דו האסט פארגעסן דיין רידל."
  
  "צי איר ווילן צו גיין באַקומען עס? איך שטעל קודם דעם קאָפּ".
  
  "צאַמונג, צאַמונג."
  
  היידן האט ווייטער אראפגעקוקט אין לאך. "איך געדאַנק עס וואָלט זיין אַ גוט צייַט צו נעמען אַ מאָמענט צו פאַרברענגען אַ מאָמענט מיט נעבעך אַלט Hannibal Barça. מיר ווילן נישט דיסריספּעקטירן אַ יונגערמאַן זעלנער".
  
  דרייק האט א ניד געטאן אין איינעם. "לעגענדע".
  
  "אויב ער איז אפילו דאָרט."
  
  "די נאַציס האָבן דורכגעקאָכט זייער פאָרשונג," האָט היידן געזאָגט. "און, איך באַגריסן, זיי האָבן עס גוט. Hannibal אַטשיווד בלייַביק רום נאָר ווייַל ער איז געווען גוט אין זיין אַרבעט. זיין רייזע אַריבער די אַלפּס בלייבט איינער פון די מערסט מערקווירדיק מיליטעריש דערגרייכונגען פון די פרי מלחמות. ער האָט אַריינגעטראָגן מיליטערישע סטראַטעגיעס וואָס ווערן נאָך היינט דערהויבן. "
  
  נאָך אַ מאָמענט זיי קוקן אַרויף. דאהל איז געװען מיט זײ. קינימאַקאַ סוויפּט די נומער אַוועק צו אַנטדעקן אַ קרעפטיק קעסטל געמאכט פון טונקל האָלץ. עס איז געווען אַ קליין מאַנטל פון געווער אין די שפּיץ, און די האַוואַייאַן געפרוווט צו ווייַזן עס.
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן צו מיר. "דאָס איז אַלע. זייער כאָוממייד לאָגאָ. דער סדר פון די לעצטע משפט."
  
  דרייק האט עס געלערנט, מעמערייזינג דעם סימבאָל. עס ריזעמבאַלד אַ קליין הויפט קרייַז מיט פיר טוויסט בריידז געשטעלט אַרום אים אין פאַרשידענע פונקטן אויף די קאָמפּאַס. דער קרייַז איז געווען אַ סימבאָל פון ומענדיקייַט.
  
  היידען האָט געזאָגט, "שיסן זענען וואָפן. "באַשיצן דיין ינער וועלט?" זי האט צוגעשלעפט. "מיר וועלן האַנדלען מיט דעם שפּעטער אויב נייטיק. לאמיר״.
  
  די ליכט זענען שוין נישט געווען אין ים, וואס האט געמיינט אז דער מוסד, אויב ס'איז געווען ווער ס'איז געווען די נאענטסטע, האט דערגרייכט פעסט ערד און איז געווען ווייניגער ווי פופצן מינוט אוועק אין פולער שנעלקייט. דרייק האָט ווידער געחידושט ווי די קאַנפראַנטיישאַן וואָלט סוף. SPEAR איז געווען באפוילן צו באַוואָרענען אַלע פיר וועפּאַנז אין אַלע קאָס, אָבער אָרדערס זענען ראַרעלי דורכגעקאָכט בישליימעס אויף די באַטאַלפילד. ער האט דערזען די נערװעזע אויסדרוקן אויף די אנדערע׳ פנימער און געװאוםט, אז זײ האבן זיך געפילט אזוי, אפילו היידן, װעלכער איז געװען די נאענטסטע צו דער קאמאנד־סטרוקטור.
  
  ז ײ האב ן זי ך געגרײ ט צ ו פארן .
  
  "פרובירט צו ויסמיידן קאַנפראַנטיישאַן," האָט היידן געזאָגט. "קלאר".
  
  "וואָס אויב מיר קענען נישט?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "נו, אויב עס איז מוסד, אפֿשר מיר קענען רעדן."
  
  "איך צווייפל אַז זיי וועלן האָבן אידענטיטעט וועסטל," אַליסיאַ געמורמלט. "דאָס איז נישט אַ קאַפּ ווייַזן."
  
  היידן האָט מאָמענטאַלי סוויטשט איר קאַמיונאַקייטער צו די אַוועק שטעלע. "אויב מיר ווערן שאָס, מיר קעמפן," זי געזאגט. "וואָס אַנדערש קענען מיר טאָן?"
  
  דרייק האָט דאָס געזען ווי דער בעסטער קאָמפּראָמיס. אי ן אידעאל ע װעלט , װאלטע ן ז ײ זי ך פארבײגעגלי ט פו ן ד י דערנענטערנדיק ע סאלדאטן , או ן זי ך אומגעקער ט צ ו זײע ר טראנספאר ט אומבאשעדיק ט או ן אומדערטעקט . פון קורס, SPEAR וואָלט נישט עקסיסטירן אין אַן אידעאל וועלט. ער אָפּגעשטעלט זיין וועפּאַנז ווידער ווי די מאַנשאַפֿט צוגעגרייט צו רירן אויס.
  
  "נעם די לאַנג מאַרשרוט," היידן סאַגדזשעסטיד. "זיי וועלן נישט".
  
  אַלע פּריקאָשאַנז. אַלע טריקס צו ויסמיידן קאָנפליקט.
  
  לאָראַן ס קול איז געווען אַ דאָרן אין זיין אויער. "מיר נאָר האָבן די נייַעס, מענטשן. די שוועדן דערנענטערן זיך אויך".
  
  
  קאַפּיטל זיבן
  
  
  דרייק האט געפירט דעם וועג, ערשט געגאנגען ארום דעם פארפאלענעם געביידע און דערנאך אראפגעפארן דעם שיפּוע. פֿינצטערניש האָט נאָך אַלץ אַרומגערינגלט דאָס לאַנד, אָבער דער פֿאַרטאָג איז געווען נאָר אַרום דעם ווינקל. דרייק האט דיסקרייבד זיין וועג אין אַ אַניוואַן שלייף ביז ער געפונען זיך אין די פאַרקערט ריכטונג צו די ים.
  
  סענסיז פלינק, קעפ אויפגעהויבן, די מאַנשאַפֿט נאָכפאָלגן אונדז.
  
  דאהל האט גענומען פארמאגט דעם שאכטל, פארזיכטיג געהאלטן אונטערן ארעם דעם דעקל. קנזי איז צוגעלאָפן צו זיין זייט, אים געהאָלפן געפינען זיין וועג. די מאַנשאַפֿט איז געווען ווערינג נאַכט זעאונג גאַנג, אַלע אַחוץ סמיט, וואָס בילכער צו זיין גאָר אַווער פון זייער סוויווע. עס איז געווען אַ גוט קאָמבינאַציע. זייט ביי זייט און אין איין פייל זענען זיי געלאפן ביז זיי זענען דערגרייכט צום פוס פונעם בערגל און א פלאך פלאך וואו עס איז נישט געווען קיין שום באשיצונג. דרייק האָט זיך געשטעלט צו זיין שלייף, און זיי פירן אין דער אַלגעמיין ריכטונג פון די באָוץ. מע ן הא ט ניש ט גערעד ט קײ ן װארט , - יעדע ר הא ט גענוצ ט זײ ן חוש , צ ו קוק ן זײע ר אומגעגנט .
  
  זיי געוואוסט ווי טויטלעך זייער פיינט זענען. קיין האַלב-אינטערעסירט מערסענאַריעס דאָס מאָל. היינט, און די קומענדיגע, און די קומענדיגע, זענען זיי געווען קעגן זעלנער, וואס זענען נישט געווען ערגער ווי זיי.
  
  כּמעט.
  
  דרייק האט זיך געשלאגן, געפילט אז זיי באוועגן זיך אביסל צו שנעל. דער טעריין איז נישט געווען אין זייער טויווע. אַ בלאַס שײַן האָט זיך געקרישט צום מזרח האָריזאָנט. באל ד װע ט קײ ן דעק . סמיט איז געשטאנען רעכטס און מאי אויף לינקס. די מאַנשאַפֿט סטייד נידעריק. דער בערגל מיט דעם פארפאלענעם געביידע אויפן אויבערשטן האט זיך אײנגעשרומפן, זיך באװיזן הינטער זײ. א רודערן פון בושעס דאַטיד מיט עטלעכע ביימער ארויס פאָרויס, און דרייק פּעלץ עטלעכע רעליעף. זיי זענען געווען אַ לאַנג וועג צאָפנ - מיזרעך פון ווו זיי דארף צו זיין, אָבער דער סוף רעזולטאַט איז ווערט עס.
  
  בעסטער פאַל סצענאַר? קיין קאַמף.
  
  ער אריבערגעפארן אויף, קוקן אויס פֿאַר געפאַר און בעכעסקעם זיין גוף שפּראַך נייטראַל. דער קשר איז געבליבן רואיג. װע ן ז ײ האב ן זי ך דערנענטער ט צ ו דע ר באהעלטעניש , האב ן ז ײ זי ך פאמעלעך , אי ן פאל , אי ז שוי ן שוי ן דארט , װארט . אלס קאמאנדא'ס האבן זיי געקענט ערווארטן א ווארענונג, אבער אויף דער דאזיקער מיסיע האט מען גארנישט געקענט פארנעמען.
  
  דרייק האט געזען א גרויסע שטח באגרענעצט מיט עטליכע ביימער און שיטערע בושעס און האט זיך אפגעשטעלט, סיגנאלישנדיג פאר די אנדערע זיי זאלן נעמען א ברעכן. א דורכקוק פון דער לאנדשאפט האט גארנישט אנטפלעקט. דער שפּיץ בערגל איז געווען וויסט ווי ווייַט ווי ער קען זען. אויף זײ לינקס האט א דינע דעקל געפירט ביז א פלאכן פלאן און דערנאך צום ברעג ים. ער געסט אַז זייער באָוץ קען זיין פופצן מינוט גיין אַוועק. ער האט שטילערהייט אנגעצונדן דעם פארבינדונג.
  
  "לאָראַן, איז עס קיין נייַעס וועגן די שוועדן?"
  
  "ניין. אָבער זיי מוזן זיין נאָענט. "
  
  "אנדערע טימז?"
  
  "רוסלאַנד איז אין די לופט." זי האט זיך אויסגעזען פארשעמט. "איך קען נישט געבן איר אַ שטעלע."
  
  "דער אָרט איז וועגן צו ווערן אַ הייס זאָנע," האט געזאגט סמיט. "מיר מוזן רירן."
  
  דרייק האט מסכים געווען. - לאמיר זיך ארויסציען.
  
  ער האט זיך אויפגעהויבן און געהערט א געשריי אזוי שוידערליך ווי יעדע קויל.
  
  "האַלטן עס דאָרט! מיר דאַרפֿן אַ קעסטל. רירט זיך נישט״.
  
  דרייק האט זיך נישט געכאפט, נאר זיך שנעל אראפגעלאזט, סיי דאנקבאר פאר די ווארענונג און סיי געשאקלט אז זיי האבן פארפעלט דעם שונא. דאַהל האָט אַ קוק געטאָן אויף אים און אַליסיאַ האָט אויסגעזען צעמישט. אפילו מאַי געוויזן יבערראַשן.
  
  קענסי האט געקלאפט מיט דער צונג. "עס מוז זיין מוסד."
  
  "האָסט זיי גענומען מיט אַ ביקס?" האט היידן געפרעגט.
  
  "יא," האט געזאגט דרייק. "דער רעדנער איז גלייך פאָרויס און מיסטאָמע אַסיסטאַנץ אויף יעדער זייַט. פּונקט ווו מיר ווילן צו זיין. "
  
  "מיר קענען נישט פאָרויס," מאַי געזאגט. "מיר גייען צוריק. אין דער ריכטונג." זי האט אנגעװיזן צו מזרח. "עס איז אַ באַשיצן און אַ וועג, עטלעכע פאַרמס. די שטאָט איז נישט צו ווייַט אַוועק. מיר קענען מעלדן אַן עוואַקואַציע. "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף היידן. זייער באַלעבאָס סימד צו זיין ווייינג די ברירה צווישן כעדינג צפון צוזאמען דעם ברעג, מזרח צו ציוויליזאַציע, אָדער פייסינג די שלאַכט.
  
  "גאָרנישט גוט וועט פּאַסירן אויב מיר בלייבן דאָ," דאַהל געזאגט. "אַנטקעגן איין עליט פייַנט וואָלט זיין אַ אַרויסרופן, אָבער מיר וויסן אַז מער זענען אויף די וועג."
  
  דרייק האט שוין געוואוסט אז מאי איז גערעכט. דער צפֿון האָט נישט געפֿינט קיין וועג צו ישועה. זיי וואלטן געלאפן צוזאמען דעם העלספאנט אן דעק און זיך פארלאזט אויף א ריין מזל, אז זיי זאלן זיך שטראָפן אויף עפעס א פארם פון טראנספארט. טראַוועלינג מזרח געראַנטיד געלעגנהייט.
  
  אין דערצו, אנדערע טימז וואָלט קוים קומען פון קיין שטאָט.
  
  היידען האָט עס גערופן און דערנאָך זיך אויסגעדרייט מזרח, אָפּשאַצן די טעריין און די גיכער פון אַ שנעל אַנטלויפן. אין דעם מאָמענט, די קול געקומען ווידער.
  
  "בלייב דאָרט!"
  
  "שרייט," אַליסיאַ גאַסט. "דער באָכער איז פּסיכיש."
  
  "איך נאָר האָבן גוט ריע," האט געזאגט סמיט, ריפערינג צו וויזשאַוואַל טעכנאָלאָגיע. "באַהאַלטן הינטער עפּעס האַרט. מיר גייען נעמען דאָס פייער".
  
  די מאַנשאַפֿט איז אַוועק, כעדינג מזרח. די ישׂראלים האָבן געעפֿנט אַ פֿײַער, קוילן איבער די קעפּ פֿון די שפּיזער האָבן אַרײַנגעפֿאַלן אין בוים־שטאַמלען און צווישן צווייגן. בלעטער האָבן גערעגנט. דרייק איז געשווינד קליימד, געוואוסט אַז די שאַץ זענען דיליבראַט אַימעד הויך, און וואַנדערינג וואָס די גענעם נייַ מלחמה זיי זענען ווענטשערד אין דאָ.
  
  "עס איז פּונקט ווי אַ פאַקינג אַרמיי טריינינג," אַלישאַ געזאגט.
  
  "איך האָף טאַקע אַז זיי נוצן גומע בולאַץ," האָט דאַהל געענטפערט.
  
  ז ײ זײנע ן ארײ ן או ן אימפראװיזיר ט געװארן , זי ך באװעג ן מי ט מזרח , דערגרײכ ט ד י שטארקע ר בוימע ר או ן געכאפ ט ד י אויג . דרייק האט צוריק געשלאגן, בכוונה הויך. ער האט ניט געזען קיין סימן פון באַוועגונג.
  
  "טריקי ממזרים."
  
  "קליין קאָלעקטיוו," האָט קענזי געזאָגט. "פארזיכטיג. אָטאַמאַטיק מאשינען. זיי וועלן דערוואַרטן אַ באַשלוס. "
  
  דרייק איז געווען לאָעט צו נעמען פול מייַלע. די קאָלעקטיוו האט קערפאַלי געמאכט זייער וועג מזרח, גלייַך אין די בלאַס פאַרטאָג וואָס נאָך טרעטאַנד די ווייַט האָריזאָנט. ווייל דערגרייכט דעם ווייַטער פּאָליאַנע, דרייק געהערט און פּראַקטאַקלי פּעלץ די פייַפן פון אַ קויל.
  
  "קראָפּ". ער האט געטויבן פאר דעק. "דער איינער איז געווען נאָענט."
  
  מער שיסערייען, מער בליי אפשלאגן צווישן די שעלטערס. היידן האט טיף געקוקט אין דרייקעס אויגן. "זייער וועגן האָבן געביטן."
  
  דרייק האט א טיפן אָטעם, קוים געגלויבט. די יסראַעליס האָבן געשאָסן שטאַרק און אָן צווייפל פאָרזיכטיק אָבער אין אַ אַדוואַנטיידזשאַס גאַנג. נאך א קויל האט געריסן א שטיק בילן פון א בוים פונקט הינטער יארגא'ס קאפ, און דער רוס האט זיך געוואלדיג צעלאכטן.
  
  - ניט גוט, - האט קענסי געברומט ברוגז. "נישט גוט בכלל".
  
  דרייק'ס אויגן זענען געווען ווי פלינט. "היידן, קאָנטאַקט לאָראַן. זאל זי באשטעטיקן פאר קראוו אז מיר קריגן פייער!"
  
  "מיר מוזן צוריקקומען פייער," האָט קענסי געשריגן. "איר גייז האָבן קיינמאָל אָפּגעשטעלט פריער."
  
  "ניין! זיי זענען מערסאַנערי זעלנער, עליט טרופּס וואָס זענען טריינד און נאָכגיין אָרדערס. זיי זענען פאַקינג אַלייז, פּאָטענציעל פריינט. קוק עס אויס, היידן. טשעק עס אויס איצט! "
  
  נײ ע קויל ן האב ן דורכגעפיר ט דע ם אונטערגראם . דער פייַנט איז געבליבן ומזעיק, אַנכערד; SPIR געוואוסט וועגן זייער שטייַגן בלויז פון זיין אייגענע דערפאַרונג. דרייק האָט צוגעקוקט ווי הייַדען קליקט אויף די קאָממוניקע קנעפּל און האָט גערעדט צו לאָראַן, און דאַן מתפלל געווען פֿאַר אַ שנעל ענטפער.
  
  די סאָלדאַטן פֿון דער מוסד האָבן זיך דערנענטערט.
  
  "באַשטעטיקן אונדזער סטאַטוס." אפילו דאהל'ס שטימע האט געקלונגען געשפּאַנט. "לאָראַן! זענט איר מאַכן אַ באַשלוס? מיר גייען קעמפן? "
  
  
  * * *
  
  
  די SPEAR מאַנשאַפֿט, ווייל שוין געטריבן אַוועק פון זייער באָוץ, איז געווען געצווונגען צו רירן ווייַטער מזרח. ז ײ האב ן שװע ר געהא ט אונטע ר פײער . ניש ט געװאל ט באקעמפ ן מי ט באקאנט ע פארבונדן , האב ן ז ײ זי ך געפונע ן אי ן סכנה , ביז ן האלדז .
  
  געשלאפען, געקראצט און פארבלוטיקט, האבן זיי גענוצט יעדן קונץ אין זייער ארסענאל, יעדן קונץ צו לייגן מער ווייטקייט צווישן זיך און דעם מוסד. לאָראַן ס צוריקקומען נאָר גענומען אַ ביסל מינוט, אָבער די מינוט לאַסטיד מער ווי דזשאַסטין ביבער ס סי.
  
  "קראָוו איז ומגליקלעך. ער זאגט אז דו האסט באקומען א באפעל. האַלטן דיין וועפּאַנז אין אַלע קאָס. זיי אַלע פיר. "
  
  "און עס ס אַלע?" דרייק האט געפרעגט. ― האָט איר איר געזאָגט, מיט װעמען מיר האָבן צו טאָן?
  
  ״אוודאי. זי איז געווען ופגעקאָכט. איך מיין, אז מיר האבן זי דערשראקן. "
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. טוט נישט מאַכן זינען. מיר מוזן אַרבעטן אויף דעם צוזאַמען.
  
  דאהל האט אויסגעדריקט זיין מיינונג. "מיר זענען פאקטיש קעגן איר אָרדערס אין פּערו. אפֿשר דאָס איז פּייבאַק. "
  
  דרייק האט עס נישט געגלויבט. "ניין. עס וואָלט זיין קליינטשיק. זי איז נישט אַזאַ מין פּאָליטיקער. מיר זענען קעגן דורך אַלייז. קראפ. "
  
  "מיר האָבן אָרדערס," האָט היידן געזאָגט. "לאָמיר בלייַבנ לעבן הייַנט און קעמפן מאָרגן."
  
  דרייק האט געוואוסט אז זי איז גערעכט, אבער ער האט נישט געקענט אפהאלטן אז די ישראלים זאגן מסתמא דאס זעלבע. אזו י האב ן זי ך אנגעהויב ן צענדליקע ר קלאג ן . איצט, ווי אַ קאָלעקטיוו, זיי געארבעט זייער וועג מזרח, בלייבן אין זייער וואַלד שילד, און אָרגאַניזירט אַ הינטן, ניט צו אַגרעסיוו, אָבער גענוג צו פּאַמעלעך די ישראליס. סמיט, קינימאַקאַ און מאַי זענען בוילעט אין דעמאַנסטרייטינג אַז זיי איצט מענט געשעפט, שאַקאַלינג זייער קעגנערס אין יעדער קער.
  
  עס געקומען פון הינטער זיי ווי דרייק פליטטיד דורך די ביימער. דער העליקאפטער האט געברומט איבערן קאפ, דערנאך האט זיך געטויגט און געלאנדעט אין א אומבאמערקזאמקייט. היידן האט נישט געדארפט זאגן קיין ווארט.
  
  "שוועדן? רוסישע? גאָט, דאָס איז נאָר בלאָטע, גייז!
  
  דרייק האט גלייך געהערט שיס קומען פון דער ריכטונג. אויף דעם, וואס איז ערשט ארויס פון העליקאפטער, איז געשאסן געווארן, און נישט פונעם מוסד.
  
  דאָס האָט געמיינט אַז פיר ספּעציעלע פאָרסעס טימז זענען איצט אין דעם קאַמף.
  
  פאראוי ם הא ט זי ך געענדיק ט דע ר וואלד , אנטפלעק ט א ן אלט ן פארמ־הויז , אוי ף א ברײטע ר פעלד , באגרענעצ ט מי ט שטײנערנ ע װענט .
  
  "נעמט עטלעכע מאָל," האָט ער געשריגן. "אַקט שווער און שנעל. מיר קענען זיך דאָרט ריגרופּירן. "
  
  די קאָלעקטיוו איז געלאָפן ווי די כאַונדז פון גיהנום זענען הייס אויף זייער כילז.
  
  
  * * *
  
  
  מאָווינג אין אַ פול אָבער קאַנטראָולד גאַנג, די מאַנשאַפֿט ימערדזשד פון דעקן אין טראַפ און ראַשט צו די פאַרמכאַוס. ד י װענט ן או ן פענצטע ר עפענונגע ן זײנע ן געװע ן כמע ט אזו י צעשטער ט װ י ד י הויז ן אויפ ן בערגל , װא ס הא ט אנגעװיזן , א ז ד י פעל ן פו ן מענטשלעכ ן אנװעזנהײט . דריי גרופּעס פון ספּעציעל פאָרסעס לייגן הינטער זיי, אָבער ווי נאָענט?
  
  דרייק האט נישט געוואוסט. ע ר הא ט שטאר ק געשאקל ט איבע ר דע ר צעבראכענע ר ערד , אראפגענומע ן זײ ן נאכט־זעאונג , או ן גענוצ ט דע ם ליכטיק ן הימל , צ ו צײכ ן זײ ן װעג . האלב די מאַנשאַפֿט געקוקט פאָרויס, האַלב געקוקט הינטער. מאַי וויספּערד אַז זי געזען די מאָססאַד מאַנשאַפֿט דערגרייכן דעם ברעג פון די וואַלד, אָבער דאַן דרייק ריטשט די ערשטער נידעריק וואַנט און מאַי און סמיט געעפנט אַרויף אַ קליין סומע פון סאַפּרעסינג פייַער.
  
  צוזאמע ן האב ן ז ײ זי ך געכאפ ט הינטער ן שטײנערנע ר װאנט .
  
  ד י פויערי ם אי ז נא ך געװע ן צ ו צװאנצי ק טריט . דרייק האָט געוווּסט, אַז עס וועט זיי ניט גוטן צו לאָזן די יסראַעליס און אַנדערע זיך באַזעצן און גרינדן אידעאַלע דערזען-לינעס. אין דערצו, אנדערע טימז וואָלט איצט זיין אָפּגעהיט פון יעדער אנדערער. ער האט גערעדט אין די קאַמיונאַקייטער.
  
  "איר בעסער שלעפּן דיין ייזל, יינגלעך."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אויסגעדרייט צו קוקן אויף אים. "איז דאָס דיין בעסטער אמעריקאנער אַקצענט?"
  
  דרייק האט אויסגעזען באזארגט. "שרעק. איך האב ענדליך זיך אומגעקערט״. דערנאָך האָט ער געזען דאַהל. "אָבער היי, עס קען זיין ערגער, איך טרעפן."
  
  אלס איינס האבן זיי דורכגעבראכן דעם דעקל. מייַ און סמיט ווידער געעפנט האלטן פייַער און באקומען בלויז צוויי שאָס אין ענטפער. קיין אַנדערע קלאַנגען האָט מען ניט געהערט. דרייק האט געפונען א האַרט וואנט און זיך אפגעשטעלט. היידן האט תיכף צוגעטיילט מיי, סמיט און קינימאקא צו היטן דעם פארימעטער, און האט זיך דאן געאיילט צוצולייגן די אנדערע.
  
  "מיר זענען אָוקיי פֿאַר אַ ביסל מינוט. וואָס מיר האָבן?"
  
  דאַהל האָט שוין אָפּגעשפּיגלט די מאַפּע ווען לאָראַנס שטימע האָט אָנגעפילט זייערע אויערן.
  
  "פּלאַן ב איז נאָך מעגלעך. קאָפּ ינלענדיש. אויב איר זענט שנעל, איר וועט נישט דאַרפֿן טראַנספּערטיישאַן."
  
  "פּלאַן פאַקינג ב." דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "שטענדיק פּלאַן ב."
  
  די פּערימעטער פּאַטראָל האָט געמאלדן אַז אַלץ איז קלאָר.
  
  הײַדן האָט אָנגעוויזן אויף דעם קעסטל, וואָס דאַהל האָט געטראָגן. "מיר מוזן נעמען פֿאַראַנטוואָרטלעכקייט דאָ. אויב איר פאַרלירן עס, מיר האָבן קיין געדאַנק וואָס ס ין. און אז דו פארלירט דאס פאר דעם שונא... - זי האט נישט געדארפט װײטער. דער שװעד האט ארויפגעלײגט דעם שאכטל אויף דער ערד און זיך אראפגעכאפט דערנעבן.
  
  היידן האט אנגערירט דעם סימבאָל אויסגעקריצט אויפן דעקל. די שפּינענדיקע בליידס שיקן אַרויס אַן אומגערעכטע ווארענונג. דאהל האט פארזיכטיק געעפנט דעם דעקל.
  
  דרייק האט אפגעהאלטן דעם אטעם. גאָרנישט געטראפן. עס איז שטענדיק געגאנגען צו זיין ריזיקאַליש, אָבער זיי קען נישט זען קיין פאַרבאָרגן לאַקס אָדער מעקאַניזאַמז. איצט האט דאהל אין גאנצן אויפגעהויבן דעם דעקל און ארײנגעקוקט אין דעם פלאץ אינעװײניק.
  
  קענסי האט געטשעפעט. "וואס איז דאס? וועפּאַנז פון מלחמה? קאָננעקטעד מיט Hannibal און פאַרבאָרגן דורך די סדר? איך זע נאָר אַ הויפן פּאַפּיר".
  
  דאהל האט זיך צוריק געזעצט אויף די האנטן. "מלחמה קענען אויך זיין געקעמפט מיט ווערטער."
  
  היידן האט פארזיכטיק ארויסגעצויגן עטליכע בויגן פאפיר און איבערגעזוכט דעם טעקסט. "איך ווייס נישט," האָט זי מודה געווען. ― זעט אויס װי אַ פֿאָרש־טעקע און... אַ רעקאָרד פֿון... ― האָט זי זיך אָפּגעשטעלט. "טעסטס? משפט?" זי האט דורכגעפלעפט נאך אפאר בלעטער. "פֿאַרזאַמלונג ספּעסאַפאַקיישאַנז."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "איצט דאָס סאָונדס שלעכט. זיי רופן עס פּראָיעקט בבל, לאָראַן. לאָמיר זען וואָס איר קענען גראָבן וועגן דעם."
  
  "איך האָב דאָס," האָט געזאָגט דער ניו יאָרקער. "עפּעס אַנדערש?"
  
  "איך בין פּונקט סטאַרטינג צו פֿאַרשטיין די קעראַקטעריסטיקס," דאַהל אנגעהויבן. "עס איז גיגאַנטיש -"
  
  "אַראָפּ!" סמיט האט געשריגן. "דערנענטערט זיך."
  
  די מאַנשאַפֿט סלאָוד אַראָפּ און צוגעגרייט. הינטער די שטײנערנע װענט האט געדונערט א מאשין־געװער, שארף און טויבנדיק. סמיט האט צוריקגעקערט פייער פון רעכטס, געצילט פון א נישע אין דער וואנט. היידן האט געשאקלט מיטן קאפ.
  
  "מיר וועלן האָבן צו ענדיקן דעם. גיי ארויס פון דא".
  
  "שלעפּן טאָכעס?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "באַקומען דיין טאָכעס."
  
  "פּלאַן ב," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  זייענדיק זיכער, זיי אריבערגעפארן פון וואַנט צו וואַנט צו די צוריק פון די פאַרכאַוס. דע ר פאדלא ג אי ז געװע ן באזארג ט מי ט ברו ך או ן שטיקע ר מױער ײ או ן האל ץ האב ן אנגעצײכנט , װא ו דע ר דא ך הא ט זי ך ארײנגעכאפט . מאַי, סמיט און קינימאַקאַ באדעקט די הינטן. דרייק האט זיך אפגעשטעלט ווען זיי האבן דערגרייכט די הינטן פענצטער און האט א קוק געטאן אויף דער רוט פאראויס.
  
  "עס קען נאָר ווערן מער שווער," ער האט געזאגט.
  
  ד י אויפגײענדיק ע זו ן הא ט זי ך געגלײ ט איבע ר דע ר האריזאנט , אי ן א פארבלאנד .
  
  
  קאַפּיטל אַכט
  
  
  די ראַסע פארבליבן, אָבער איצט די שאַנסן זענען דווינדינג. ווי דרייק און אַלישאַ, וואָס האָבן געפירט דעם וועג, האָבן פארלאזט דעקל און זיך געפאָרן אינלאנד, האלטן די פאַרם-הויז צווישן זיי און זייערע נאָכגייער, איז די מאָססאַד מאַנשאַפֿט ענדלעך ארויס פון וואלד. אלע אנגעטאן אין שווארצע און מיט מאַסקעס איבער די פנימער זענען זיי צוגעקומען נידעריק און פארזיכטיק, אויפגעהויבן די וואפן און געשאסן. מאַי און סמיט געשווינד גענומען דעקן הינטער די פאַרם הויז. היידן איז צוגעלאפן.
  
  "מאַך!"
  
  דרייק האָט געקעמפט מיט דעם אינסטינקט צו שטיין און קעמפן; דאהל אויף זיינע לינקע האט זיך קלאר געראנגלט מיט דעם אויך. ז ײ האב ן געװײנלע ך געקעמפ ט או ן איבערגעשראק ן זײער ע קעגנער ם - א מאל , הא ט זי ך געקומע ן אוי ף גרוים ע קראפט ן או ן צאלן . אבער אָפט עס אַלע געקומען אַראָפּ צו די נאַרישקייַט פון זייער קעגנערס. רובֿ פון די מערסענאַריעס וואָס זענען באַצאָלט זענען פּאַמעלעך און נודנע, פאַרלאָזנ אויף זייער גרייס, פעראַסיטי און מאַנגל פון מאָראַל צו באַקומען די אַרבעט געטאן.
  
  נישט היינט.
  
  דרייק איז געווען זייער אַווער פון די נויט צו באַשיצן די פרייז. דאַהל האָט געטראָגן דאָס קעסטל און עס געהאַלטן ווי זיכער ער האָט געקענט. יאָרגי איז איצט געגאנגען פאָרויס, טעסטינג די ערד און טריינג צו געפֿינען פּאַטס מיט די מערסט דעקן. ז ײ האב ן זי ך אריבער ־ געלאז ט א הײליק ע פעלד , או ן דא ן זײנע ן זי ך אראפגעלאז ן דור ך א קלײנע ם שיטער ן גראב ן פו ן בײמער . ד י ישרא ל האב ן א װײל ע אויפגעהערט , אפש ר זינע ן אנדער ע באפעלן , או ן ניש ט געװאל ט מאכ ן זײע ר פאזיציע .
  
  א פארשידענ ע טאקטיק ן זענע ן איצ ט דעמאנסטרירט געווארן .
  
  אָבער פֿאַר דרייק, אַליסיאַ סאַמד עס בעסטער. "פֿאַר גאָט 'ס צוליב, יאָגי. לייג אַראָפּ דיין רוסיש קאָפּ און לויפן!
  
  לאָראַן שפּירט זייער פּראָגרעס אויף גפּס און מודיע אַז די פּלאַן ב באַגעגעניש פונט איז געווען איבער דער ווייַטער האָריזאָנט.
  
  דרייק האט אביסל גרינגער געזיפצט. דער גראָווע האָט זיך געענדיקט, און יאָרגי איז געווען דער ערשטער צו קריכן דעם קליין בערגל, קינימאַקאַ נאָך אויף זיין כילז. די הויזן פונעם האוואאי זענען געווען באדעקט מיט בלאָטע וואו ער איז געפאלן - דריי מאל. אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף מאַי, וואָס האָט זיך גיך באַוועגט צווישן די פאָלדס פון דער ערד.
  
  "פאַרשילטן ספּרייט. זעט אויס ווי א פרילינג-לאם, וואס שפעט זיך אין ווילדן.
  
  "אַלץ זי טוט, זי טוט עס גוט," דרייק מסכים.
  
  אַלישאַ האָט זיך אויסגעגליטשט אויפן שיווערשטיין, אָבער זי האָט געלאָזט בלייבן אויף די פיס. "מיר אַלע טאָן דאָס גוט."
  
  "יאָ, אָבער עטלעכע פון אונדז זענען מער ווי אַסכאָולז."
  
  אַליסיאַ האָט אויפגעהויבן איר וואָפן. "איך האָפֿן איר טאָן ניט מיינען מיר, דראַקעס." אין איר קול איז געווען א ווארענונג.
  
  "אָה, אַוודאי נישט, האָניק. דאָך האָב איך געמײנט דעם שוועדן".
  
  - טײער ?
  
  שאָס האָט זיך געקלונגען פֿון הינטן, פֿאַרענדיקט דאַהל'ס באַמערקונג איידער עס האָט זיך אַפֿילו אָנגעהויבן. דערפאַרונג דערציילט דרייק אַז די שאַץ זענען נישט בדעה פֿאַר זיי און קאָנסיסטעד פון צוויי פאַרשידענע הערות. דער מוסד האָט מיטגעאַרבעט אָדער מיט די רוסן אָדער מיט די שוועדן.
  
  די שוועדן, האָט ער מסתּמא געטראַכט, זענען געלאָפן מיטן קאָפּ צום מוסד.
  
  ער האט זיך נישט געקאנט אויםהאלטן.
  
  דאהל האט זיך ארומגעקוקט, װי ער װאלט געפילט צארן. דרייק האט געמאכט אן אומשולדיקן קוק. ז ײ זײנע ן ארוי ף א קלײ ן בערגל , או ן זי ך ארא פ פו ן דע ר צװײטע ר זײט .
  
  "טראַנספּאָרט איז ערייווינג," לאָראַן געזאגט.
  
  "אזוי!" היידן האט אנגעװיזן אויפן הימל, װײט, װײט, וװ עס האט זיך באװעגט א שװארצער פלעק. דרייק האט סקאַנד די געגנט און פּולד יאָרגי אַראָפּ פּונקט ווי די קויל כוויסאַלד איבער די שפּיץ פון דעם בערגל. עמעצער האָט זיך פּלוצעם מער פֿאַראינטערעסירט מיט זיי.
  
  "אין טאָל," האט קינימאַקאַ געזאגט. "אויב מיר קענען באַקומען צו די ביימער ..."
  
  די מאַנשאַפֿט איז געווען פּריפּערינג פֿאַר די לעצט ספּרינט. דרייק האט ווידער א קוק געטאן אויף דעם דערנענטערנדיקן ספעק. א רגע האט ער געטראכט אז ער זעט אפשר א שאטן, אבער דאן האט ער געזען דעם אמת.
  
  "מענטשן, דאָס איז אן אנדער העליקאָפּטער."
  
  קינימאקא האט נאענט א קוק געטאן. "שרעק".
  
  "און דארט". מאַי האָט אָנגעוויזן אויף לינקס, הויך אַרויף צו אַ באַנק פון וואלקנס. "דריט".
  
  "לאָראַן," האָט היידן דרינגלעך געזאָגט. "לאָראַן, רעדן צו אונדז!"
  
  "נאָר באַקומען באַשטעטיקונג." די רואיגע שטימע האָט זיך אומגעקערט. "איר האָט די כינעזיש און די בריטיש אין די לופט. רוסלאַנד, שוועדן און יסראַעליס אויף דער ערד. הערן, איך וועט פאַרבינדן איר צו די שמועסן איצט אַזוי איר קענען באַקומען אינפֿאָרמאַציע די ערשטער מאָל. עטלעכע פון עס איז באָבקעס, אָבער דאָס אַלץ קען זיין ווערטפול. "
  
  "פראנצויזישע מענטשן?" קינימאַקאַ געווארן פאַרטראַכט פֿאַר עטלעכע סיבה.
  
  "גאָרנישט," לאָראַן געענטפערט.
  
  "גוט אַרבעט, זיי זענען נישט אַלע ווי באָ," האָט אַליסיאַ געזאָגט מיט אַ אָנצוהערעניש פון ביטערקייט און מעלאַנכאָליש. "איך מיינען די פראנצויזיש. דער באָכער איז געווען אַ פאַררעטער, אָבער ער איז געווען פאַרשילטן גוט אין זיין אַרבעט.
  
  דאהל האט געמאכט א פנים. "אויב זיי זענען ווי באָ," ער האט שטיל. "זיי קען שוין זיין דאָ."
  
  אַליסיאַ האָט אַ בלינק געטאָן צו די ווערטער, שטודירט די נאָענטע הויפן שמוץ. גאָרנישט האָט זיך באַוועגט.
  
  "מיר זענען אַרומגערינגלט," האָט היידן געזאָגט.
  
  "ספּעציעלע פאָרסעס טימז אויף אַלע זייטן," דרייק מסכים. "ראַץ אין אַ טראַפּ."
  
  "רעד פֿאַר זיך." מאַי געשווינד אַפּרישיייטיד אַלץ. "נעם צוויי מינוט. געדענק וואָס איז אין דעם קעסטל ווי בעסטער איר קענען. " זי האט אויפגעהויבן די הענט. "טו עס".
  
  דרייק האט דער עיקר. די קעסטל איז דאך נישט ווערט זייער לעבן. אויב די טינגז ווערן טאַקע געשפּאַנט און אַ פרייַנדלעך מאַנשאַפֿט וועט באַקומען עס, נישט באָקסינג קען נאָר ראַטעווען זייער לעבן. דאַהל האָט געעפֿנט דעם דעקל און דער קאָלעקטיוו האָט זיך געלאָזט גלייך צו די דערנענטערנדיקע העליקאָפּטערס.
  
  ער האט אלעמען ארויסגעגעבן רימען פאפיר.
  
  "וואַו, דאָס איז מאָדנע," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  קענזי האט צוגעמאכט עטלעכע בלעטלעך פאפיר. "באַקומען אַ קאַמף בשעת"ן לייענען אַ דאָקומענט פון דרײַסיק ביז פופציק יאָר צוריק, געשריבן דורך די נאַציס און באַהאַלטן אין קבר פון חניבעל באַרקאַ? וואָס איז מאָדנע אין דעם?
  
  דרייק האָט געפּרוּווט איבערגעבן די פּאַסאַזשירן אין זכּרון. "איר ווערטער מאַכן זינען. דאָס איז די זעלבע ווי דער קורס פֿאַר SPEAR. "
  
  הויך-הייך פאָרשונג פּרויעקט, ער לייענען. ערידזשנאַלי באשאפן פֿאַר די ציל פון לערנען שייַעך-פּאָזיציע באַליסטיקס צו אַ נידעריקער פּרייַז. אנשטאט טייערע ראקעטן...
  
  "איך טאָן ניט וויסן וואָס די גענעם דאָס איז."
  
  קאַטער אין פּלאַץ אָן ניצן אַ ראַקעט. די פּרויעקט סאַגדזשעסץ אַז אַ זייער גרויס ביקס קען זיין געניצט צו דרייען אַבדזשעקץ אין הויך ספּידז אין הויך הייך ...
  
  "אוי שיקט".
  
  די פנימער פון דאהל און אליסיע זײנען געװען אזוי גרויםע. "דאָס קען נישט זיין גוט."
  
  הײַדן האָט אָנגעוויזן אויף די דערנענטערנדיקע העליקאָפּטערס, וואָס זײַנען איצט געווען אין גאַנצן מיינונג פֿון אַלעמען. זיי קען זען יחיד גאַנז כאַנגגינג פון העליקאָפּטערס.
  
  "און דאָס איז אויך נישט אמת!"
  
  דרייק האט איבערגעגעבן די צייטונגען און געגרײט זיין וואפן. צייט פֿאַר וואָס ער איז געווען געוויינט צו און וואָס ער איז גוט אין. ער איז געווען באָמבאַרדעד מיט שמועסן פון היידן, מייַ און סמיט, ווי אויך פון די קאָמוניקאַציע סיסטעם וואָס לאָראַן האט פאַרפעסטיקט.
  
  "די ישׂראלים זענען אַרײַן אין שלאַכט מיט די שוועדן. רוסלאנד אומבאַקאַנט..." דערנאָך זענען געקומען פּלאַצן פון ינטערפיראַנס און גיך טראַנסמיסיע פון לעבן בראָדקאַסץ וואָס די NSA און אנדערע אָרגאַניזאַציעס האָבן געראטן צו הערן צו.
  
  פראנצויזיש: "מיר קומען צו דער געגנט ..."
  
  בריטיש: "יאָ, האר, טאַרגאַץ ספּאַטיד. מיר האָבן פילע שונאים אויף די באַטאַלפילד ... "
  
  כינעזיש: "ביסט איר זיכער זיי האָבן די קעסטל?"
  
  היידן האט געפירט דעם וועג. ז ײ זײנע ן געלאפ ן פו ן פעלד . ז ײ זײנע ן געלאפ ן א ן פלאן . די פארזיכטיגע פייער האט געצוואונגען די העליקאפטערס צו נעמען אויסווייניקער אקציע און געצוואונגען זייער ערד-יאגונג זיך צו באוועגן מיט עקסטרעמע פארזיכטיגקייט.
  
  און דעמאָלט, פּונקט ווי דרייק איז געווען וועגן צו זאָנע אויס און פאָקוס אויף זייער נייַ אַנטלויפן מאַרשרוט, אן אנדער קול דורכשניט דורך די סטאַטיק.
  
  נאָר בקיצור.
  
  טײלװײ ז באהאלט ן הינטער ן גערויש , הא ט זי ך אי ן זײנ ע אויערן ארײנגעשניט ן א קוי ם הערטלעכער , טיפער , אויסגעצויגענער .
  
  אמעריקאנער: "SEAL Team 7 איז דאָ. מיר זענען טאַקע נאָענט איצט ... "
  
  דער שוידער האט אים געציטערט ביז אין אריבן. אבער קיין צייט איז נישט געווען. עס איז קיין וועג צו רעדן. עס איז אפילו נישט אַ רגע צו אַרייַנציען עס.
  
  זײנ ע אויג ן האב ן אבע ר געטראפ ן ד י פו ן טארסטן דאהל .
  
  וואָס די...?
  
  
  קאַפּיטל נייַן
  
  
  "זאג דעם העליקאָפּטער צו באַרען זיך!" היידן האט געקליקט אויף זיין קאמיוניקאטאר. "מיר וועלן געפֿינען אן אנדער וועג."
  
  "צי איר ווילן דאָס צו הענגען אַרום?" לאָראַן געפרעגט, געמאכט אַליסיאַ לאַכן אפילו ווען זי געלאפן פֿאַר איר לעבן.
  
  ״אוודאי. קאַטשקע אַראָפּ און דעקן זיך. רוף אונז נישט, מיר וועלן דיר רופן!"
  
  דרייק האט זיך געוואונדערט צי דער טאג וועט זיך אמאל ענדיגן, און האט געזען דעם פולן דיסק פון דער זון הענגען איבערן האריזאנט און האט איינגעזען די איראניע. די געגנט איז געווען אַ סעריע פון היללס, יעדער סטיפּער ווי די לעצטע. א שפּיז האָט צוגעדעקט זייער אייזל ווען זיי דערגרייכט דעם שפּיץ פון דעם בערגל, סטעפּינג קערפאַלי, דעמאָלט געלאפן אין פול גיכקייַט אַראָפּ די אנדערע זייַט.
  
  שיסער ן הא ט מע ן שוי ן צײ ט געהער ט פו ן דע ר הינטן , אבע ר ז ײ זײנע ן ניש ט געװע ן געצייל ט אוי ף זײ , ד י ישרא ל או ן שװעדן , האב ן מםתמא ל אויסגעביט ן קלעפ . לינקס און רעכטס האבן זיך באוויזן נאך עטליכע פארפאלענע געביידעס, רוב פון זיי געבויט אין פּליטיגע טאלן, אלע פארלאזן. דרייק איז געווען ניט זיכער וואָס געפֿירט די מענטשן צו פאַרלאָזן, אָבער עס געטראפן אַ לאַנג צייַט צוריק.
  
  מער היללס און דערנאָך אַ גרופּע פון ביימער צו די לינקס. קרבן באַשיצן, גרינערי און צווייגן געוואקסן דיק. היידען האָט אָנגעפירט דעם קאָלעקטיוו אין דער ריכטונג, און דרייק האָט זיך אַ ביסל גרינגער געזיפֿצט. יעדע סארט פארדעקונג איז געווען בעסער ווי נישט קיין פארדעקונג. ערשט היידען און דערנאָך אַליסיאַ האָבן געבליטן דורך די ביימער, איצט נאכגעגאנגען דורך Dal, Kenzi און Kinimaka. דרייק איז אריין אין וואַלד, געלאזן מייַ, יאָרגי און סמיט אין די הינטן. שאָס ראַנג אויס, נעענטער איצט, מאכן דרייק אָפּגעהיט פֿאַר זיין פרענדז.
  
  האָט ער זיך אַרומגעדרייט, און דערזען, אַז מאַי האָט געטראָפֿן.
  
  וואָטשט איר פּנים אָפּשפּרונג פון דער ערד.
  
  "נאָו!"
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט פּלוצעם געבראמען און זיך אומגעקערט. אין דעם מאָמענט, מאַי איז געלעגן פאַרכאַלעשט אויף דער ערד, דרייק איז צוגעגאנגען צו איר, סמיט איז שוין בייגן אַראָפּ. ד י קויל ן האב ן געשלאג ן ד י בוימע ר אי ן דע ר אויסגראב ן מי ט א טאן . עמעצער איז געווען נאָענט.
  
  דא ן הא ט זי ך אנגעהויב ן ד י אונטערברויז . פיגורן זענען ארויסגעשפרונגען, איינער האט געשלאגן היידן אין אונטערן קערפער. ז י הא ט זי ך געשפאק ט אבע ר געבליב ן אויפ ן פיס . דער בוים שטאם האט זי געקלאפט אין רוקנביין. זי האט איגנאָרירט דעם בליץ פון ווייטיק און אויפגעהויבן די ביקס. דאן האט די שװארצע געשטאלט זי װידער אטאקירט, זי געשלאגן מיט אן עלנבויגן, א קני, א מעסער...
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט און געפילט אז די בלייד קומט אריין אין א האר ברײט פון איר מאגן. זי האט זיך צוריק געקעמפט מיט אן עלנבויגן צום פנים און א קני צום מאגן צו לייגן מער ווייטקייט צווישן זיי. זי האָט געזען קינימאַקאַ און אַליסיאַ פייטינג אויף די רעכט, און דאַל קיקינג די שטיק ער נאַקט אַראָפּ.
  
  דרייק פּיקס אַרויף די הינקען מאַי.
  
  קויל ן זײנע ן געפלויג ן צװיש ן ד י בוימער , צעשניט ן ד י בלעטע ר או ן פלעשונג . איינער האט באזיגט דעם שונא, אבער נישט לאנג. דער מאן האט זיך באלד אויפגעהויבן, קלאר אנגעטאן א פארעם פון קעוולאר. דאן איז היידן'ס זעאונג געווען פול מיט איר אייגענעם קעגנער - א מוסד וואס זיין שטריכן זענען געווען דורכגעדרונגען מיט א ברוטאלער און בייזע פעסטקייט.
  
  "האַלטן," זי געזאגט. "מיר זענען אויף דער זעלביקער בלאַט -"
  
  א קלאפ אין דער קין האט זי אפגעשטעלט. היידן האט פארזוכט דאס בלוט.
  
  "סדר," איז געקומען דער ווייג ענטפער.
  
  ז י הא ט פארשפאר ט נײ ע קלעפ , געשטופ ט דע ם מאן , זי ך געזוכ ט ניש ט אויפצוהײב ן ד י ביקס , אפיל ו װע ן ע ר הא ט געהאלט ן א מעסער . דער בלייד האט פארזוכט בילן, דערנאָך שמוץ. היידען האט געשלאגן דעם מאן'ס פיס ווי דרייק איז פארביי געפארן, אדורכגעפארן אויפן וועג און אריין אין די ביימער. סמיט האָט צוגעדעקט זײַן רוקן, אַ זעץ געטאָן דעם ישׂראלי אין פּנים און אים צוריקגעשיקט אין די אונטערבערשטן. קנזי איז געווען דער ווײַטער, דאָס מאָל מיט אַ קווענקלענישן אויסדרוק אויפֿן פּנים און ברייטע אויגן, ווי זי וואָלט געזוכט אַ באַקאַנטן.
  
  היידן האט זיך געשטויסן צו דרייק.
  
  "מאַי?"
  
  "זי איז גוט. נאָר אַ קויל אין די רוקנביין און אַז ס עס. גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער. "
  
  היידן איז געװארן בלײך. "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  ― דאָס רעקל האָט עס אָפּגעשטעלט. זי איז געפאלן און געשלאגן איר שאַרבן. גאָרנישט ספּעציעל".
  
  "וועגן".
  
  אַלישאַ האָט דאַדדזשד אַ ברוטאַל עלנבויגן באַפאַלן און געוויינט אַ דזשודאָ וואַרפן צו שיקן איר קעגנער פליענדיק אין די ביימער. קינימאקא האט זיך אדורכגעדריקט דורך אן אנדער מוסד זעלנער. פֿאַר אַ ביסל מאָומאַנץ דער וועג איז געווען קלאָר, און די SPEAR מאַנשאַפֿט האט פול מייַלע.
  
  יעדער אונס דערפאַרונג געקומען אין שפּיל ווי זיי געלאפן אין פול גאַנג, מיט קיין געדאַנק פון סלאָוינג אַראָפּ, דורך טוויסטינג, דייווינג, געפערלעך קלאַמפּס פון ביימער. צווישן זיי און דער מוסד-מאַנשאַפֿט האָט זיך געעפֿנט אַ ריס, און די געדיכטע פאָולידזש האָט צוגעשטעלט אַן אידעאַלע דעק.
  
  "ווי די גענעם האָבן זיי געראטן צו פאָרן דורך אונדז?" דרייק האט געשריגן.
  
  "עס מוזן האָבן געווען ווען מיר פארשטאפט צו קאָנטראָלירן די קעסטל," האָט היידן געזאָגט.
  
  סמיט גראַנטשט הויך. "מיר האָבן וואָטשט."
  
  "דו זאלסט נישט שלאָגן זיך ..." היידן אנגעהויבן.
  
  "ניין, מיין פרייַנד," קענסי געזאגט. "זיי זענען די בעסטער אין וואָס זיי טאָן."
  
  סמיט האָט זיך געכאַפּט, װי צו זאָגן, אַז מיר האָבן דאָס אױך געטאָן, אָבער אַנדערש איז געבליבן שטיל. היידען האט דערזען קינימאקא שטרויכלען, זיינע ריזיגע פיס לאנדן אין א הויפן גומען לאם, און האט זיך באוועגט צו העלפן, אבער דאל האט שוין געשטיצט דעם גרויסן מאן. דער שוועדישער האָט איבערגעגעבן דאָס קעסטל אויף דער אַנדערער האַנט, שטופּנדיק דעם האַוואַיאַן מיט דער רעכטער.
  
  און איצט נאָך אַ געפאַר איז צוגעלייגט צו די מישן - די אַנמיסטייקאַבאַל געזונט פון אַ העליקאָפּטער פליענדיק אָוווערכעד.
  
  וועלן זיי עפענען פייער?
  
  װאָלטן זײ געקעמט דעם װאַלד מיט קוילן?
  
  היידן האט נישט געטראכט. טויזנטער פון זאכן קענען גיין פאַלש רעכט צו אַזאַ אַ יראַספּאַנסאַבאַל קאַמף. פארשטײ ט זיך , א ז ד י דאזיק ע בחורי ם האב ן געפאלג ט ד י באפעל ן פו ן זײער ע רעגירונגען , או ן א טײ ל פו ן ד י קלאנען , װא ס זײנע ן געזעס ן אי ן שטוב , אי ן זײער ע װארעמ ע לופט־קאנדיציע ע אמטן , האב ן זי ך ניש ט געקענ ט װײניקער ן װעג ן װא ס ע ס אי ז פארגעקומע ן אינדרויסן , אי ן זײע ר העלפאנ ־ טע ר טורעם .
  
  ד י פלאקער ם פו ן פראפּעל ר אי ז געקומע ן פו ן אויבן . היידן איז ווייטער געלאפן. זי האָט שוין געוווּסט, אַז דער מוסד וועט האָבן די אויגן אויף זייער קאָלעקטיוו, און מעגלעך הינטער זיי די שוועדן און רוסן. עס איז געװען אַ גערויש אויף לינקס , און זי האָט געמײנט, אַז זי זעט נאָך געשטאלטן ― דאָס מוזן זײַן רוסן, האָט זי געטראַכט.
  
  אָדער אפֿשר די בריטיש?
  
  קראפ!
  
  זיי זענען געווען צו אָפן. אויך ניט צוגעגרייט. אין פאַקט, אַזוי זענען געווען אַלע די טימז דאָרט. קײנע ר הא ט ניש ט דערװאר ט אז א יעדע ר זאל ן אנקומע ן גלײ ך - או ן דא ס אי ז געװע ן א טעות . אבער זאג מיר א פלאן וואס וועט דאס נעמען אין חשבון?
  
  די דרייק טרייל איז געלעגן פאָרויס, גאָר ניט סלאָוד אַראָפּ דורך מייַ ס וואָג. אַליסיאַ איז נאכגעגאנגען אויף זיין כילז, קוק אַרום. דער וועג האָט זיך אומגעוויינלעך געמינדערט, אָבער בכלל איז געגאַנגען אין דער ריכטיקער ריכטונג, און היידן איז געווען דאַנקבאַר פֿאַר דעם. זי האָט געהערט סמיט פייערן בולאַץ אין זייער הינטן, דיסקערידזשינג זייער פּערסוערז. זי האט געהערט עטליכע געשרייען פון לינקס, ווי צוויי כוחות וועלן זיך טרעפן.
  
  פאַרשילטן, דאָס איז עטלעכע משוגע דרעק.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער א געפאלענע בוים. קינימאקא האט זיך דורכגעבראכן מיט קוים מיט א גרויםן. ד י פראגמענט ן האב ן זי ך צעשפרײ ט אי ן אל ע זײטן . דער טעריין האָט אָנגעהויבן אַראָפּגיין און דערנאָך האָבן זיי דערזען דעם ברעג פונעם וואַלד. היידן האט ארײַנגעשלעפט אין קאם, אז זײ זאלן פאמעלעך - קײנער האט נישט געװאוםט, װאס אויף דער ערד קאן װארטן איבער דער בוים־ליניע.
  
  דרייק סלאָוד אַראָפּ נאָר אַ ביסל. אַליסיאַ איז אים דורכגעגאנגען אויף רעכטס, און דאַהל האָט אים געשלאָגן אויף די לינקס; אינאײנעם האבן זײ דרײ איבערגענומען דעם דעקל און ארײן אין א שמאלן טאל, באשיצט פון בײדע זײטן מיט שטײגע ברוינע שיפלעך. קינימאקא און קנזי האבן צוזאמענגעקליקט זייערע כילז אין א פרואוו צו צושטעלן שטיצן, און דאן איז היידן אויך ארויס פון באהעלטעניש, יעצט פרובירט איגנאָרירן די וואקסנדיקע ברענען געפיל אין איר קאַסטן.
  
  זיי געלאפן לענגער ווי זי האט ליב צו טראכטן.
  
  און די ניראַסט שטאָט איז געווען מייל אַוועק.
  
  
  קאַפּיטל צען
  
  
  דרייק האָט געפילט אַז מאַי הייבט זיך אַ ביסל צו קעמפן. ער האָט איר געגעבן אַ מינוט, וויסנדיק, אַז זי וועט זיך גיך צוּ זינען. אין דעם פליטנדיקן מאָמענט האָט ער באַמערקט עפּעס אַ פלאַך, גרוי און בייגיק, וואָס האָט געמאַכט אַ קלאַפּ פון זיין רייסינג האַרץ.
  
  - לינקס!
  
  ד י גאנצ ע גרופ ע הא ט זי ך געבראכ ט אוי ף לינק ס , פארזיכטיק , אבע ר אומבאדערפ ט צודעק ן ד י פלאנצן , װײ ל זײער ע קעגנער ם זײנע ן נא ך געװע ן אומזעה . דרייק האט געלאזט מייַ געראַנגל אַ ביסל, אָבער געהאלטן אויף. גאנ ץ באל ד הא ט ז י אי ם געשלאג ן מי ט דע ר פויסט , אי ן ד י ריפן .
  
  "לאז מיך גיין".
  
  "איין רגע, מיין ליבע ..."
  
  אַליסיאַ האָט אַ צאָרנדיק געקוקט אויף אים. "צי איר ווי עס אַזוי פיל?"
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט און דערנאָך געמאַכט. "עס איז קיין זיכער ענטפער צו דעם קשיא, מיין ליבע."
  
  "טאַקע?"
  
  "נו, טראַכטן וועגן אים פֿון מיין פונט פון מיינונג."
  
  מאַי סאַלווד זיין דילעמאַ דורך ניצן זיין רוקנביין צו שטופּן אַוועק און ראָולד זיך אויף די שטאָק. זי איז דערפאלג געלאנדעט, אבער האט זיך געשװינדלט אין פלאץ, האלטנדיק דעם קאפ.
  
  "קוק," האט דרייק. "אין מיין פאַרטיידיקונג, זי סימז ומזיכער."
  
  "דיין קאָפּ וועט שאָקלען אויב מיר טאָן ניט ייַלן." אַליסיאַ פּושט פאַרגאַנגענהייַט און דרייק נאכגעגאנגען, וואַטשינג מייַ אַ ביסל מער ביז זי סטרייט זיך און גאַט אין אַ ריטם. ד י גרופ ע געלאפ ן ארוי ף אויפ ן עמבנקמענט , צו ם אספאלט .
  
  "דער ערשטער צעמישונג מיט מוסד." דאַהל האָט זיך אויסגעשטרעקט. "גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער."
  
  "זיי האָבן זיך צוריקגעהאַלטן," האָט קענזי געזאָגט. "ווי איר געווען."
  
  "צווייט צעמישונג," דרייק געזאגט. ― געדענקט דאָס דאָרף אין ענגלאַנד? מיט פילע יאָרן צוריק."
  
  "יאָנקס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "סענטשעריז".
  
  "וועגן". דאַהל האָט זיך אָפּגעשטעלט פֿאַר אַ רגע, און דערנאָך געזאָגט: "בק אָדער אַד?"
  
  "איך טראַכטן זיי רופן עס איצט בק."
  
  "שטערן".
  
  דע ר װע ג הא ט זי ך געצויג ן אי ן בײד ע זײטן , װיסט , פארפאלק ט או ן געדארפ ט פארריכטן . דרייק האט געהערט די קנאַל פון אַן אַנטי-ערקראַפט ביקס אַפּראָוטשינג די העליקאָפּטער, און דעמאָלט מער שאַץ. ער האט זיך אומגעדרײט צו זען אז מען שרײט אויף אים פון װאלד, האט זיך געמײנט, אז ער לײגט נאר איבער די געגנט מיט קוילן, און האט דאן געזען װי ער דרײט זיך שארף צו דער זײט.
  
  "איך קען נישט ריזיקירן עס," דאַהל געזאגט. "איך רעכן אַז זיי מוזן זיין כינעזיש און זיי קענען נישט הערן די שמועסן ווי מיר קענען."
  
  דרייק האט שטילערהייט א ניד געטאן. אין די געשפרעכן איז לעצטנס נישט אנטפלעקט געווארן קיין נייעס. זינט...
  
  היידן האט ארויסגעלאזט א שטילע באגריסונג. "איך זען אַ פאָרמיטל."
  
  דרייק האט זיך אראפגעקראכט און איבערגעזוכט די געגנט. "אזוי וואָס טאָן מיר האָבן הינטער אונדז? מוסד און רוסן אין ביימער, שטייענדיק איינער אין דעם אַנדערן אין וועג. זענען די שוועדן ערגעץ לעבן די רוסן? SAS? ער האט געשאקלט מיטן קאפ. "ווער ווייסט? דיין בעסטער טרעפן איז צו גיין אַרום די וואַלד. זיי וויסן אַלע אַז אויב זיי געבן זיך אַוועק, זיי זענען טויט. דערפאר האבן מיר נאך געלעבט״.
  
  "כינעזיש אין העליקאָפּטער," האָט סמיט געזאָגט. "לאַנדינג דאָרט." ער האָט אָנגעוויזן אויף אַ סעריע פון פּליטקע דעפּרעסיע.
  
  - פראנצויזיש ? - האט יארגי געפרעגט.
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. וויץ באַזונדער, די פראנצויזיש קען האָבן אַפֿילו געהאלטן צוריק צו פּרובירן די וואסערן און לאָזן זייער קעגנערס צו דין זיי אויס. א כיטרע נצחון אין די לעצטע מאָמענט. ער האט געקוקט אויפן דערנענטערנדיקער וואן.
  
  "אַרמס אַרויף."
  
  סמיט און קענזי האָבן גענומען ריכטונג, שטייענדיק אויף דער זייַט פון די וועג און ווייזן זייער ביקס אויף די אַפּראָוטשינג וואן. דאַהל און דרייק שטעלן אַ פּאָר פון שווער באָולדערז אויף די וועג. ווען דער וואן האט זיך פארלאמערט, זענען די איבעריגע פון די מאַנשאַפֿט ארויפגעקומען פון הינטן, פארזיכטיג צודעקן דעם פאָרמיטל און באפוילן אירע איינוואוינער ארויסצוגיין.
  
  אלישע האט געעפנט די הינטערשטע טיר.
  
  "וואו, עס שטינקט דאָ!"
  
  אבער עס איז געווען ליידיק. און דרייק האט געהערט קענסי פרעגט א פראגע אויף טערקיש. ער האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, װי דאל האט זי_ין־געשמייכלט. דאס מיידל איז פול פון סאַפּרייזיז. "איז עס קיין שפּראַך וואָס זי קען נישט רעדן?"
  
  דער שוועדישער האָט אויסגעבראָכן אַ געלעכטער. "קום אויף, מענטש. לאז זיך נישט אזוי אפען. "
  
  "אָה," דרייק נאַדיד. "יא. די שפראך פון די געטער״.
  
  "שטיי אויף, ליב. צי איר ווילן צו האָבן געשלעכט? יאָ, איך קען נאָר הערן דיין זיס אַקצענט ראָולינג פון אָדין ס צונג.
  
  דרייק איגנאָרירט דעם, פאָוקיסינג אויף די צוויי טערקיש מענטשן וואָס געווען עכט דערשראָקן.
  
  און באמת טערקיש.
  
  היידן האט זיי צוריק אריינגעשטופט אין טראק, נאכגעגאנגען נאענט הינטערן. דאַהל האָט ווידער געשמײַכלט און איז איר נאָכגעלאָפן, געסטוּרנדיק פאַר די אַנדערע, אַז זיי זאָלן זיך אויפשפּרינגן אויפן הינטערשטן זיצפּלאַץ. דרייק איינגעזען די סיבה פֿאַר זיין פאַרווייַלונג אַ מאָמענט שפּעטער, דעמאָלט סטערד בייַ אַליסיאַ ווידער.
  
  "ווי שלעכט איז עס צוריק דאָרט?"
  
  
  * * *
  
  
  דער טראק האט זיך אויפגעהויבן און זיך געציטערט און זיך פרובירט צו פארניכטן אויפן פארפאלענער וועג.
  
  אלישע האט זיך אנגעהאלטן מיט אלע כוחות. "איז ער טריינג צו שלאָגן בלאַדי שלעכט ביץ?"
  
  "אפֿשר," האט סמיט צאָרעדיק געזאגט, געהאלטן זיין נאָז און אַ שמוציק גאַרטל צוגעבונדן צו אַ געשטעל אין די וואן. "איך שמעקן ציגן."
  
  אַליסיאַ האָט פאַרקלענערט די אויגן. "אה יא? דיין חבר?"
  
  קינימאקא איז געזעםן הינטערן טראק, פארצװײפלט געגאפט א לונג פון פרישע לופט דורך די שפאלטן, װאו די הינטן טירן האבן זיך באגעגנט. ― מוז זײַן... די דאָזיקע... פּויערים, רעכן איך.
  
  "אָדער ציג שמוגלערס," האָט אַלישאַ צוגעגעבן. "איך קען קיינמאָל זאָגן."
  
  סמיט האט געגרמט אין כעס. "ווען איך האָב געזאָגט 'ציגן', האָב איך געמיינט אין אַלגעמיין.
  
  "יא יא יא".
  
  דרייק סטייד אויס פון אים, גענומען פּליטקע ברידז און טריינג צו פאָקוס אויף אנדערע זאכן. זיי האָבן געמוזט צוטרוי היידן און דאַהל, וואָס האָבן פֿריִער געזאָרגט פֿאַר זייער זיכערקייט און געפֿונען דעם בעסטער אָרט פֿאַר דער יאַזדע. די קאָמוניקאַציע איז געבליבן שטיל, אַחוץ די טיילמאָליק פּלאַצן פון סטאַטיק. אפילו לאָראַן איז געבליבן שטיל, וואָס געהאָלפֿן אויף זיין אייגן וועג. דאָס האָט זיי געזאָגט אַז זיי זענען לעפיערעך זיכער.
  
  ד י מאנשאפט ן הא ט זי ך הוי ך געקלאג ט ארו ם אים , זײע ר װעג , זי ך אפצומאכ ן או ן זי ך אפצופיר ן פו ן דע ם געשטאנק , פו ן ד י בהמות . קאַמפּעראַסאַנז צו שוועדיש באַטס, אמעריקאנער רעסטראַנץ און לאָנדאָן האָטעלס זענען געפֿינט אין וויץ.
  
  דרייק האָט געלאָזט זיינע מחשבות וואנדערן פון יאָרגאַ'ס לעצטע אויסברוך און דעם נויט צו טיילן א שרעקלעכן סוד, צו די נייע פארשטאנד צווישן אַלישאַ און מייַ, צו אנדערע פראבלעמען וואָס פלאגן די SPEAR מאַנשאַפֿט. Hayden און Kinimaka פארבליבן אין שאַנסן, ווי האט לאָראַן און סמיט, כאָטש די לעצטע זענען אפגעשיידט דורך מער ווי בלויז דיפעראַנסיז. דאַהל געארבעט ווי שווער ווי ער קען מיט דזשאָאַננאַ, אָבער ווידער אַרבעט איז געווען אין די וועג.
  
  עפּעס מער דרינגלעך און אומדערטרעגלעך האָט אים דורכגעדרונגען אין מוח. סעקרעטאר קראָו ס יריטיישאַן אַז זיי האָבן נישט נאָכפאָלגן אָרדערס אין פּערו, און די זיכער וויסן אַז אַ סוד, העכסט-געהיים אמעריקאנער צווייט מאַנשאַפֿט איז דאָ. ערגעץ.
  
  סיל מאַנשאַפֿט 7.
  
  עס זענען געווען קאַונטלאַס פראגעס און זיי זענען אַניקספּלאַבאַל. וואס איז געווען דער ענטפער? Qrow ניט מער טראַסטיד די SPEAR מאַנשאַפֿט? זיי זענען געווען באַקאַפּ?
  
  ער האט נישט פארגעסן דעם גרויסן פראגע־צייכן, וואס האט נאך געהאנגען איבער סמיט'ס קאפ, אבער ער האט זיך נישט געקענט פארשטעלן קיין אנדערע סצענאַר. קראָוו האָט געשיקט זיבן מענטשן צו האַלטן אַן אויג אויף זיי.
  
  דרייק האט אונטערגעדריקט זיין כעס. זי האט געהאט איר אייגענע ארבעט. שוואַרץ און ווייַס איז געווען אַ זעאונג פון לעבן שערד בלויז דורך נאַר און משוגע. זײנ ע טי ף געדאנקע ן זײנע ן איבערגעריס ן געװאר ן דור ך הייד ן .
  
  "אַלץ איז קלאָר אין די צוריק און פראָנט. זעט אויס ווי מיר קומען צו א פלאץ וואס הייסט Ç Anakkale, אויף דעם ברעג. איך וועל וואַרטן ביז מיר געפֿינען אַ אָרט איידער קאָנטאַקט די העליקאָפּטער. טאַקע, און דאַהל האט אַ געלעגנהייַט צו נעמען דעם קעסטל באַזונדער.
  
  דער שוועדישער האָט זיי אַ ווײַלע אָפּגעטאָן פֿון דער סיטואַציע מיט דערקלערנדיק, וואָס די רימען פּאַפּירן האָבן זיך באַוויזן. עס איז געווען מער ווי אַ מלחמה, עס איז געווען זייער מעלדן. כאַניבאַל איז געווען אויסדערוויילט נאָר ווי אַ סימבאָל.
  
  
  * * *
  
  
  "זענען עס קיין הינץ ווי אפריקע איז געווארן איינער פון די פיר עקן פון דער ערד?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "קיין פאַרשילטן זאַך ווי אַז. דעריבער, מיר קענען נישט פאָרויסזאָגן ווו דער ווייַטער רידערמאַן וועט זיין."
  
  "קוק אין דער פאַרגאַנגענהייט," האָט קנזי גערעדט. "אין מיין אַרבעט, אין מיין אַלט אַרבעט, די ענטפֿערס זענען שטענדיק פאַרבאָרגן אין דער פאַרגאַנגענהייט. איר נאָר דאַרפֿן צו וויסן ווו צו קוקן. "
  
  דעמאָלט לאָראַן ינערווין. "איך וועל פּרובירן דאָס."
  
  דרייק האט זיך געראנגלט קעגן דער טילט פונעם טראק. "ווי ווייַט איז עס צו Çanakkale?"
  
  "מיר גייען איצט אריין אין די גרעניצן. זעט נישט אויס צו גרויס. איך זען דעם ים."
  
  "אָה, איר געווינען." דרייק געדענקט אַ שפּיל ער געשפילט ווי אַ קינד.
  
  "איך האָב דאָס ערשט געזען," האָט דאַהל געזאָגט מיט אַ שמייכל אין זיין קול.
  
  "יא, מיר האָבן דאָס אויך געשפילט."
  
  דער טראק האט זיך אפגעשטעלט און באלד האבן זיך געעפענט ארויס די הינטן טירן. דער קאָלעקטיוו איז אַרויסגעשפּרונגען און האָט אַרײַנגענומען לונגפולע פרישע לופט. אַלישאַ האָט זיך באַקלאָגט, אַז זי פֿילט זיך נישט גוט, און קענזי האָט זיך געמאַכט, אַז ער האָט זיך פֿאַרשוועכט אויפֿן ענגלישן שטייגער. דאס האט תיכף דערפרייערט אלישע. דרייק האט זיך געפונען, אז ער שטערט און שטערט פארוואונדערט.
  
  - האט ער געמורמלט מיט כוונה. "נו, איך וועל זיין דער פעטער פון די מאַלפּע."
  
  דאַהל איז געווען צו דערשטוינט צו באַמערקן.
  
  פאר זיי איז געשטאנען א ריזיקער הילצערנער פערד, צוליב עפעס באקאנטע, געברויזט אין א קליין פלאץ ארומגערינגלט מיט געביידעס. דאם שטריק האט װי אײנגעבונדן די פיס און איז אים געװען אויסגעשטרעקט ארום דעם קאפ. דרייק האָט געמיינט אז עס האָט אויסגעזען אַרמערד און מייַעסטעטיש, א שטאלצע חיה באשאפן דורך מענטש.
  
  "וואָס די גענעם?"
  
  ארום אים האבן זיך צוזאמענגעקליבן א מאס, געשטערט, זיך געשטעלט און געמאכט בילדער.
  
  לאָראַן גערעדט אויף די קאַמיונאַקייטער. "איך טראַכטן איר נאָר געפֿונען די טראָדזשאַן כאָרס."
  
  סמיט האט געלאכט. "דאָס איז ווייט פון אַ צאַצקע."
  
  "קיין טרוי, איר וויסן? בראַד פּיט?"
  
  אַליסיאַ כּמעט צעבראכן איר האַלדז קוקן אַרום אין אַלע ריכטונגען. "וואס? וואו?"
  
  "וואַו". קענסי האט געלאכט. "איך ווע געזען ווייפּערז באַפאַלן מער סלאָולי."
  
  אַליסיאַ האָט נאָך קערפאַלי געלערנט די געגנט. "וואו איז לאָראַן? איז ער אויף פערד?"
  
  דער ניו־יאָרקער האָט אַרויסגעלאָזט אַ געלעכטער. "נו, ער איז געווען אַמאָל. געדענקט די מאָדערן פֿילם "טרוי"? נו, נאָך פילמינג, זיי לינקס דער פערד פּונקט ווו איר שטייענדיק, אין Çanakkale.
  
  "שטערן". אַליסיאַ האָט אַרויסגעלאָזט אירע געפילן. "איך געדאַנק אַלע מיין ניטל קומען אין אַמאָל." זי האט געשאקלט מיטן קאפ.
  
  דרייק האט אויסגעקלאפט זיין האלדז. "איך בין נאָך דאָ, ליבע."
  
  "טאַקע יאָ. פאַביאַלאַס".
  
  "און טאָן ניט זאָרג, אויב בראַד פּיט שפּרינגען אויס פון דעם פערד 'ס טאָכעס און פרוווט צו קידנאַפּ איר, איך וועט ראַטעווען איר."
  
  "דו זאלסט נישט אַרויספאָדערן."
  
  לאָראַן ס קול דורכשניט דורך זייער פּלאַפּלען ווי די שווער קלאַפּ פון אַ סאַמוראַי שווערד. "אַרייַנגאַנג, גייז! פילע שונאים. מיר זענען אַפּראָוטשט קאַנאַקאַלע רעכט איצט. זיי מוזן זיין קאָננעקטעד צו די קאָמוניקאַציע סיסטעם, פּונקט ווי אונדז. מאַך! "
  
  "זעט דאָס?" דרייק האט אנגעװיזן אויף דער פעסטונג. "רופן אַ העליקאָפּטער. אויב מיר קענען קריכן די שלאָס און באַשיצן זיך, ער קענען נעמען אונדז פון דאָרט."
  
  היידען האָט צוריק אַ קוק געטאָן אין די אַוצקערץ פון קאַנאַקאַלע. "אויב מיר קענען באַשיצן אַ שלאָס אין אַ טוריסט שטאָט פון זעקס סוואַט טימז."
  
  דאהל האט אויפגעהויבן די קעסטל. "עס איז בלויז איין וועג צו געפֿינען אויס."
  
  
  קאפיטל עלף
  
  
  אינסטינקטיוו, זיי אריבערגעפארן צו די קאָוסטאַל וועג, געוואוסט אַז עס וועט ווינט צו די ימפּרעסיוו שטאָט פאָרט. לאָראַן האָט געקליבן זייער ווייניק אינפֿאָרמאַציע פון די סניפּאַטס פון קאַמישאַן שמועסן, און דרייק האט געהערט אפילו ווייניקער פון די פאַרשידן מאַנשאַפֿט פירער, אָבער די אַלגעמיינע קאָנסענסוס איז געווען אַז זיי זענען אַלע קלאָוזינג אין געשווינד.
  
  דער דרך האָט געפירט פארביי פילע ווייַס-פראָנטיד בנינים: הייזער, שאַפּס און רעסטראַנץ אָוווערלוקינג די ריפּאַלינג בלוי וואסערן פון די העלספּאָנט. אויף לינקס זענען געווען פארקערט אויטאמאבילן, און הינטער זיי זענען געווען עטליכע קליינע שיפלן, העכער וועלכע האבן זיך געצויגן די הויכע ווענט פונעם זאמד-פארבירטן פאָרט. טוריסט באס זײנען פארבײגעגאנגען, לאנגזאם ארומגערינגלט דורך די שמאלע גאסן. די הערנער האבן געקלונגען. לאקאלע איינוואוינער האבן זיך פארזאמלט נעבן א פאפולערע קאפע, גערויכערט און גערעדט. די קאָלעקטיוו האָט זיך געאײַלט ווי שנעל זיי האָבן געקענט אָן אויפוועקן חשד.
  
  עס איז נישט גרינג צו טראָגן קאַמבאַט גאַנג, אָבער ספּעציעל פֿאַר דעם מיסיע, זיי זענען געווען אנגעטאן אַלע אין שוואַרץ און קען אַראָפּנעמען און באַהאַלטן די זאכן וואָס קען צוציען ופמערקזאַמקייט. אָבער, די גרופּע פון מענטשן מאָווינג ווען זיי זענען פארקערט זייער קעפ, און דרייק געזען אַז מער ווי איין טעלעפאָן האט געעפנט.
  
  "גיך רופן דעם פאַרשילטן העליקאָפּטער," ער האט געזאגט. "מיר ניטאָ פון לאַנד און פאַרשילטן צייט דאָ."
  
  "אויף מיין וועג. אין צען ביז פופצן מינוט״.
  
  ע ר הא ט געוװסט , א ז דא ס אי ז א עפאכע ם פו ן שלאכטן . עטלעכע אנדערע SWAT טימז וואָלט נישט קווענקלען צו אַנליש גענעם אויף אַ שטאָט, זיכער אין זייער אָרדערס און פיייקייט צו אַנטלויפן, געוואוסט אַז די אויטאריטעטן וואָלט יוזשאַוואַלי שטעלן אַ טעראָריסט ספּין אויף קיין גאָר טרעטאַנינג סיטואַציע.
  
  ד י זאמד־פארבירט ע װענט ן האב ן זי ך שטאר ק אויפגעהויב ן פאר ן זײ . פאָרט Ç Anakkale האט צוויי ראַונדיד, ים-פייסינג פאָרט ווענט און אַ הויפט ציטאַדעל, און הינטער זיי אַ ברייט אָרעם פון באַטאַלמאַנץ פליסנדיק אַראָפּ די שיפּוע צו די ים. דרייק איז נאכגעגאנגען די שורה פון דער ערשטער קערווינג וואַנט, וואַנדערינג וואָס איז געווען אין די קנופּ פון דעם און זיין שוועסטער. היידן האט זיך אפגעשטעלט פאראויס און צוריקגעקוקט.
  
  "מיר זענען העכערונג."
  
  א דרייסט באַשלוס, אָבער איין זאַך דרייק מסכים מיט. אַרױפֿגײן האָט געמײנט, אַז זײ װעלן זײַן סטאַק אין פֿאָרט, פֿאַרטיידיקט פֿון אױבן אָבער באַשײדלעך, פֿאַרכאַפּט. פאָרזעצן מענט אַז זיי האָבן אנדערע אָפּציעס אַחוץ אַנטלויפן צו ים: זיי קען באַהאַלטן אין דער שטאָט, געפֿינען אַ מאַשין, פּאַטענטשאַלי לייגן נידעריק, אָדער צעטיילן זיך פֿאַר אַ בשעת.
  
  אָבער היידן ס סעלעקציע האָט זיי דערלויבט צו נעמען די פירן. עס זענען געווען אנדערע רידערס דאָרט אויך. עס וואָלט זיין גרינגער פֿאַר אַ העליקאָפּטער צו געפֿינען זיי. זייער סקילז זענען בעסער געניצט אין טאַקטיש שלאַכט.
  
  גראָבע ווענט האָבן זיך אַנטפּלעקט צו אַן בויגן אַרייַנגאַנג און דערנאָך אַ ספּיראַליש לייטער. היידן איז געגאַנגען ערשטער, נאכגעגאנגען דורך Dal און Kensi, דערנאָך די מנוחה. סמיט געבראכט אַרויף די הינטן. ד י פינצטערני ש הא ט געשאפ ן פא ר ד י אויג ן א מאנטל , געהאנגענדי ק א דיק ע או ן אומנעדריגלעכע , בי ז ז ײ האב ן זי ך צוגעװױנט . נאָך, זיי געגאנגען אַרוף, קליימינג די טרעפּ און כעדינג צוריק צו די ליכט. דרייק האָט געפּרוּווט אויספילטערן אַלע די באַטייַטיק אינפֿאָרמאַציע אין זיין מאַרך און מאַכן זינען דערפון.
  
  חניבעל. רייטער פון מלחמה. די דאָאָמסדייַ סדר און זייער פּלאַן צו שאַפֿן אַ בעסער וועלט פֿאַר די וואס סערווייווד. גאַווערמאַנץ אַרום די וועלט זאָל האָבן געארבעט צוזאַמען אויף דעם, אָבער גרויזאַם, זשעדנע מענטשן געוואלט די רויב און וויסן פֿאַר זיך.
  
  אין די פיר עקן פון דער ערד? ווי האט עס געארבעט? און וואס איז געשען ווייטער?
  
  "אינטערעסאנט ..." אין דעם מאָמענט, לאָראַן ס קול געקומען דורך די קאַמיונאַקייטער. "Ç Anakkale איז לאָוקייטאַד אויף צוויי קאָנטינענץ און איז געווען איינער פון די סטאַרטינג פונקטן פֿאַר Gallipoli. איצ ט זײנע ן ד י רוס ן ארײנגעקומע ן אי ן שטאט , װ י ד י ישראלים . איך ווייס נישט וואו. נאָך, היגע פּאָליצייַ שמועסן איז פּראָסט. איינער פון די בירגערס מוזן האָבן געמאלדן איר און איצט רופן פֿאַר נייַ ערייוואַלז. עס וועט נישט געדויערן לאַנג ביז די טערקן רופן אויף זייער אייגענע עליט פאָרסעס."
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. שטותים.
  
  "ביי דעמאָלט מיר וועלן זיין ווייַט פון דאָ." היידן האט זיך פארזיכטיק אריבערגעצויגן צום ליכט אויבן. "צען מינוט, גייז. לאמיר״.
  
  ד י פרימארגן־זו ן הא ט באלויכט ן ד י ברייט־אפענ ע שיטער ע געגנט , כמע ט אויפ ן שפיץ . דע ר רונד ע אויבערשטע ר ראנ ד פונע ם טורע ם הא ט זי ך געהויב ן נא ך אכט ף פו ן ד י קעפ , אבע ר דא ם אי ז געװע ן אזו י הוי ך װ י ז ײ האב ן געקענ ט גײ ן א ן אינעװײניק . אומעטום זײנען געלעגן פארװערטע קעמפלעך, אויסגעשטרעקט ווי געצויגטע פינגער, און רעכטס האט א פארשטויבטער וועג געמארקן מיט א ריי נידעריקע בערגל. דרייק האט געזען די פילע פארטיידיקט שטעלעס און אָטעמען אַ ביסל גרינגער.
  
  "מיר זענען דאָ," האָט היידן געזאָגט לאָראַן. "זאג דעם העליקאָפּטער צו גרייטן זיך פֿאַר אַ הייס לאַנדינג."
  
  "העטער ווי איר טראַכטן," האָט סמיט געזאָגט.
  
  די גאנצע מאַנשאַפֿט סטערד אַראָפּ.
  
  "נישט אַראָפּ," האָט סמיט געזאָגט. "ארויף. אַרויף."
  
  איבערן שלאָס ליגט נאך אויף די בערגל די שטאט. ד י הײזע ר האב ן זי ך אויפגעהויב ן איבע ר ד י שלאכטן , או ן הוי ך או ן געדיכט ע מויער ן האב ן זי ך צוגעצויג ן צ ו זײ . אי ן ד י דאזיק ע מויער ן אי ז געלאפ ן א מאנ ט פו ן פי ר מי ט ד י פנימע ר פארדעק ט או ן מי ט ד י געװער ן אינגאנצ ן געצויגן .
  
  דרייק דערקענט דעם סטיל. "פאַרשילטן, דאָס איז אַ פּראָבלעם. SAS."
  
  דאהל איז געווען דער ערשטער וואס האט זיך פארנומען, אבער אנשטאט ארויסצולאזן זיין וואפן, האט ער עס באהאלטן, אנגעכאפט דעם שאכטל און זיך אויפגעשפרונגען אויף די באטלאנטן אליין. "די בריטיש האָבן די רעכט געדאַנק פֿאַר דייווערסיטי. קוק..."
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען זיין בליק. ד י באטלאנט ן האב ן זי ך געצויג ן אי ן א ברײטן ן בויג ן גאנצ ן װע ג בי ז דע ם ברעג , או ן דע ם טשאקיקע ר ים . אויב זיי טיימד עס רעכט, די האַקמעסער קען רייַסן זיי רעכט אַוועק די שפּיץ אָדער רעכט אין די סוף. דרייק האט עס אויף זיך צו פייערן אַ פּאָר פון שאַץ אין די פּראָסט באַטאָנען אונטער די בריטיש פֿיס, סלאָוינג זיי אַראָפּ און געבן די מאַנשאַפֿט צייט צו קריכן צו די שפּיץ פון די ביסל ריקיטי פאָרטאַפאַקיישאַן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך געשלאָגן. "איך בין נישט אין כייץ!"
  
  "וועט איר אלץ האַלטן קרעכצן?" קענסי האט זי באשטעטיג געשטופט פארבײ איר, און זי א ביסל געשטופט אויפן װעג.
  
  "אוי כלב, איר וועט באַצאָלן פֿאַר דעם." אַליסיאַ געבלאזן ניט זיכער.
  
  "װעל איך קענען? נאָר מאַכן זיכער איר בלייַבן הינטער מיר. אַזוי, ווען איר וועט ווערן דערשאָסן און איך הערן איר שרייַען, איך וועל וויסן צו כאַפּן דעם גאַנג."
  
  אַליסיאַ איז געווען סידינג פון כּעס. דרייק האט איר געשטיצט. "נאָר מאַכן שפּאַס פון די מוסד." ער האט אויסגעשפרײט די הענט.
  
  "רעכט. נו, ווען מיר באַקומען אַראָפּ פון דאָ, איך בין געגאנגען צו באַרען איר טאָכעס רעכט.
  
  דרייק האָט איר געפירט דורך די ערשטע סטעפּס. "איז דאָס געמיינט צו געזונט יקסייטינג?"
  
  "פאק אַוועק, דרייק."
  
  ע ר הא ט געמײנט , א ז דע ר בעסט ע זא ל ניש ט דערמאנען , א ז ד י באטלאט ן װײ ט אונטע ר זײנע ן געװאר ן פארשײדענ ע באטלאנטן , װא ו ז ײ װעל ן דארפ ן שפרינגע ן פו ן אײנע ם צו ם צװײטן . דאַהל איז געווען דער ערשטער צו דזשאַג צוזאמען די דריי-פֿיס-ברייט וואַנט, געפירט די מאַנשאַפֿט. קינימאַקאַ דאָס מאָל גענומען איבער פון סמיט אין די צוריק, וואַטשינג די בריטיש. דרייק און די אנדערע האָבן געהאלטן זייער אויערן אָפן פֿאַר קיין אנדערע וואונדער פון שונאים.
  
  די ראַסע אַראָפּ די באַטאַלמאַנץ האט אנגעהויבן. די SAS זעלנער האָבן געהאלטן פאָרמירונג און געגעבן יאָגן, וועפּאַנז אויפשטיין, אָבער אָן אַ געזונט. פֿאַרשטייט זיך, אַז די פּראָפֿעסיאָנעלע ניצל איז בלויז איין סיבה; אין אַדישאַן צו טוריס, היגע רעזידאַנץ בעסער בעסאָדיקייַט און העכסט זיכער אָרדערס.
  
  דרייק געפונען אַז ער דארף פול קאַנסאַנטריישאַן פֿאַר זיין לעגס. דער פעלדז פון יעדער זייַט און די גראַדזשואַל אַראָפּגאַנג צו די ים האט קיין חילוק, נאָר די זיכער זאָנע אונטער זיין פֿיס. ע ס הא ט זי ך ביסלעכװײ ז געבויג ט , גראציא ל גלײכצײטיק , אי ן א פעסט ן אויסבייג . קײנע ר הא ט זי ך ניש ט געלאזט , קײנע ר הא ט ניש ט אויסגעגליטשט . ז ײ זײנע ן געװע ן האלבװע ג צ ו זײע ר ציל , װע ן דא ס קלאנגע ן פו ן דרײע ר פראפּעל ר האב ן אנגעפיל ט זײער ע אויערן .
  
  דרייק האט זיך פארלאכט און געקוקט אויפן הימל. "ניט אונדזערע", האָט ער געשריגן. "פאַרשילטן פראנצויזיש!"
  
  דאָס איז נישט געווען אַ דעפיניטיווע מסקנא, אָבער וואָלט דערקלערן זייער אַוועק ביז איצט. מיר לויפן אין די לעצטע מינוט. די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען געצווונגען צו פּאַמעלעך אַראָפּ. דרייק האט דערזען די פנימער פון צוויי זעלנער קוקן ארויס מיט כעס פון די פענצטער, בשעת נאך צוויי זענען געהאנגען פון די האלב-עפענע טירן, זיך אויסגעדרייט די וואפן צו רעכט קליקן דעם שלאס.
  
  "צו זאָגן דעם אמת," האָט דאַהל געזאָגט מיט אָטעם. "עס קען נישט האָבן געווען דער בעסטער געדאַנק. די בלוטיגע בריטישע בעלז ענדיגן זיך. "
  
  ווי איין, דרייק, סמיט, היידן און מייַ אויפשטיין זייער וועפּאַנז און געעפנט פייַער. ד י קויל ן האב ן זי ך ריקאשע ט פו ן דע ם דערנענטערנדי ק העליקאפטער . גלאז איז צעבראכן און איינער איז געפאלן פון זיין שטריק, שלאָגן די ערד שווער אונטן. דע ר העליקאפטער , הא ט זי ך ארומגערינגלט , נאכגעגאנגע ן פו ן היידענ ס קויל ן .
  
  "די פראנצויזיש זענען נישט פאַנס," זי געזאגט פאַרומערט.
  
  "דערציילט אונדז עפּעס וואָס מיר טאָן ניט וויסן," אַליסיאַ געמורמלט.
  
  יארגי איז גיך אריבערגעגאנגען דאהל, אים איבערגענומען אויפן דרויסנדיקן ברעג פון דער וואנט, און צוריק געצויגן צום קעסטל. "דאָ, געבן מיר דאָס," ער האט געזאגט. "איך פילן בעסער אויף דער וואַנט, טאָן ניט איך?"
  
  דאַהל האָט אויסגעזען ווי ער האָט געוואָלט טענהן, אָבער איז דורכגעגאנגען דעם קעסטל מיטן וועג אין דער אינטערנעץ. דער שוועדישער איז געווען ניט נייַ צו פּאַרקאָור, אָבער יאָרגי איז געווען אַ פאַכמאַן. דע ר רוסישע ר הא ט זי ך ארויפגעהויב ן מי ט דע ר געשװינדקײט , זי ך געאײס ט פו ן דע ר װאנט , או ן שוי ן דערנענטער ט זי ך ד י שלאכטן .
  
  אַליסיאַ באמערקט זיי. "אוי, שיסן מיר איצט."
  
  "עס קען נאָך פּאַסירן." דרייק האט געזען די פראנצויזיש העליקאָפּטער טילט און קומען אין פֿאַר אַ לאַנדינג. דער פראבלעם איז געווען אז אויב זיי האבן זיך אפגעשטעלט צו צילן וועלן די בריטישע זיי כאפן. אויב זיי געלאפן צו דרייען, זיי זאלן פאַלן אָדער לייכט שאָס.
  
  דאהל האט געהויבן מיט זײן געװער. ביידע ער און היידן האָבן געעפנט פייער אויף דעם העליקאָפּטער ווען עס האָט זיך אומגעקערט צו שפּילן. דאָס מאָל האָבן די זעלנער אויף ברעט צוריקגעקערט פֿײַער. ד י שיל ן האב ן מי ט א טויטלעכ ן מוסטער דורכגעפיר ט ד י שלאס־ווענט , אנגעקלאפ ט אונטע ר דע ם ראנד . היידן'ס אייגענע פייער האָט געטראָפן דעם העליקאָפּטער'ס קאַקפּיט, און האָט געקלונגען פון די מעטאַל-סטרוץ. דרייק האָט געזען ווי דער פּילאָט האָט געפּרעגלט די ציין אין אַ געמיש פון כעס און מורא. א סופּער שנעל קוק צוריק אנטפלעקט אַז די SAS מאַנשאַפֿט איז אויך וואַטשינג די העליקאָפּטער - אַ גוט צייכן? אפֿשר נישט. ז ײ האב ן געװאל ט פא ר זי ך אננעמע ן ד י הענ ט אוי ף ד י מלחמה־געװער .
  
  אָדער פֿאַר עמעצער הויך אין זייער רעגירונג.
  
  א וואַלי פון שאָס האט רעגן אַראָפּ די פויגל, געפֿירט עס צו ונטערטוקנ זיך און יאָגן. דאהל האט אויסגענוצט די לעצטע הונדערט מעטער פון דער וואנט צו פאלן און זיך גליטשן ביים שיסעריי, אבער ער איז נישט ווייטאג געקומען. די ייבערפלאַך איז געווען צו גראָב. אָבער, זיין אַקשאַנז געשיקט נאָך אַ סאַלוואָ אין די העליקאָפּטער, וואָס לעסאָף געפֿירט די פּילאָט צו פאַרלירן האַרץ און פליען די פויגל אַוועק פון די סצענע.
  
  אַליסיאַ געראטן צו ויסרופן שוואַך.
  
  "נישט אויס פון אים נאָך." דרייק שפּרינגען איבער די באַטאַלמאַנץ איינער אין אַ צייַט, לאַנדינג בעשאָלעם און קערפאַלי.
  
  לאָראַן ס קול צעבראכן די שטילקייַט וואָס שראַוד די קשר. "דער העליקאָפּטער דערנענטערט זיך. דרײַסיק סעקונדעס."
  
  "מיר זענען אויף דער וואַנט," האָט אַליסיאַ געשריגן.
  
  ― יאָ, איך פֿאַרשטײ דיך. די דיסטריקט פון קאָלאָמביע האָט געשיקט אַ סאַטעליט צו דער אָפּעראַציע. "
  
  עס האָט גענומען דרייק נאָך אַ מאָמענט צו פילן דעם קלאַפּ. "צו העלפן?" - האט ער שנעל געפרעגט.
  
  "פארוואס אַנדערש?" היידן האט טייקעף רעאגירט.
  
  דרייק האָט זיך כּמעט געשלאָגן איידער ער האָט איינגעזען אַז דאָס איז מיסטאָמע אַ שלעכט געדאַנק ווייַל פון די קראַנט סיטואַציע. אין דער אמתן, האָט ער נישט געוווּסט ווער אַנדערש האָט געהערט די שטילע אַמעריקאַנער ינטאַניישאַנז און ווערטער פון SEAL Team 7.
  
  דאָך נישט היידן.
  
  דער העליקאָפּטער איז געקומען אין מיינונג פאָרויס, די נאָז אַראָפּ, פליענדיק געשווינד איבער די ים. יארגי האט שוין געװארט בײם ענדע פון די שלאכטן, װאו א קלײן רױנדע טערט האט אויםגעזען דעם שמאלן ברעג. דאַהל האָט אים באַלד דערגרייכט, און דערנאָך היידן. דער העליקאָפּטער איז צוגעגאַנגען.
  
  דרייק האָט אַוועק פון אַליסיאַ און דערנאָך געהאָלפֿן קינימאַקאַ פאָרן. נאָך פּאַמעלעך מאָווינג, ער שפּיציק עקסטענדעד זיין אָרעם, סיגנאַלינג די SAS. דרייסיג פוס פונעם טורעם האט ער זיך אפגעשטעלט.
  
  דער סאס האט זיך אויך אפגעשטעלט, נאך דרייסיג פוס העכער.
  
  "מיר ווילן נישט קרבנות," האָט ער געשריגן. "ניט צװישן אונדז. מיר זענען אויף דער זעלביקער פאַרשילטן זייַט!
  
  פּיסטאָלס זענען שפּיציק צו זיין גוף. פון אונטן האָט ער געהערט דאַהל ברום: "הערט אויף צו זיין..."
  
  דרייק האָט אים אויסגעדריקט. "ביטע," ער געזאגט. "עס איז נישט רעכט. מיר זענען דאָ אַלע זעלנער, אַפֿילו די פאַרשילטן פראנצויזיש."
  
  דאָס האָט געפֿירט אַן אַנאָנימע געטשעפּעט. צום סוף, אַ טיף קול געזאגט, "סדר."
  
  "דוד, איך וויסן," דרייק געזאגט. "געווען ווו איר זענט. מי ר האב ן באקומע ן ד י זעלב ע באפעלן , אבע ר מי ר װעל ן ניש ט אפענע ן פײע ר אוי ף פרײנטלעכ ע ספעציעל ע קרעפטן... סײדע ר ז ײ עפענע ן פריע ר פײער״ .
  
  איינער פון די פינף פיגיערז האט אַ ביסל רויז. "קיימברידזש," ער געזאגט.
  
  "דרייק," האָט ער געענטפערט. "מאַט דרייק."
  
  ד י שטילקײ ט הא ט נאכגע ־ צײלט . דרייק געוואוסט אַז די סטאַנדאָף איז איבער ... פֿאַר איצט. לכל הפחות, האָט ער פֿאַרדינט נאָך אַ רעפּרעזענטאַציע פֿון דער קומענדיקער קאָנפראָנטאַציע און אפֿשר אַפֿילו אַ רויִקן שמועס. די מער פון די עליט זעלנער זיי קענען באַקומען צוזאַמען, די סאַפער עס וועט זיין.
  
  פֿאַר אַלע.
  
  ער האט זיך א ניד געטאן, זיך אויסגעדרייט און איז אוועקגעגאנגען, דערגרייכנדיק צו דער האנט וואס האט אים געהאלפן שלעפן אינעווייניג אינעם העליקאפטער.
  
  "זיי זענען קיל?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  דרייק האט זיך באקוועם געמאכט, ווען דער העליקאפטער האט זיך געציטערט, זיך אוועקגעצויגן. "מיר וועלן זיך דערוויסן," האָט ער געענטפערט. "ווייַטער מאָל מיר קומען אין קאָנפליקט."
  
  סאַפּרייזינגלי, לאָראַן איז געזעסן אַנטקעגן אים. "איך בין געקומען מיט אַ העליקאָפּטער," זי געזאגט דורך וועג פון דערקלערונג.
  
  "וואס? ווי טאָן איר ווי די אָפּציע?"
  
  זי האט זיך איבערגעגעבן. "ניין. איך בין געקומען ווייַל אונדזער אַרבעט דאָ איז פאַרטיק. " דער העליקאפטער האט זיך אויפגעהויבן הויך איבער די זון־באלויכטענע כוואליעס. "מיר גייען פֿון אפריקע צו דער ווייַטער ווינקל פון דער וועלט."
  
  "וואָס איינער איז ווו?" דרייק האט צוגעפאםט זיין זיץ-גאַרטל.
  
  "טשיינאַ. און יינגל, מיר האָבן אַ פּלאַץ פון אַרבעט צו טאָן.
  
  ― נאָך אַ רײטער? וואָס מאָל דאָס מאָל?"
  
  "אפשר די ערגסט פון אַלע. בלעכענ זיך, מיינע פריינט. מיר וועלן נאָכפאָלגן אין די פוססטעפּס פון גענגהיס כאַן.
  
  
  קאַפּיטל צוועלף
  
  
  לאָראַן האָט געזאָגט די מאַנשאַפֿט צו באַקומען ווי באַקוועם ווי מעגלעך אין די צוריק פון די גרויס לאַסט העליקאָפּטער און שאַפאַלד אַ אָנלייגן פון צייטונגען. "ערשטנס, לאָמיר באַקומען די מלחמה וועפּאַנז און חניבאַל פון די וועג. וואָס איר געפונען אין די קעסטל זענען פּלאַנז צו שאַפֿן פּראָיעקט בבל, אַ צוויי-טאָן, הונדערט-מעטער-לאַנג סופּערקאַנאַן. קאַמישאַנד דורך סאַדאַם כוסיין, עס איז באזירט אויף פאָרשונג פון די 60 ס און דיזיינד אין די 80 ס. אין דעם גאַנצן ענין האָט זיך געפילט דער האָליווִיד גײַסט. סופּערוועאַפּאַנז וואָס קען שיקן פּיילאָודז אין פּלאַץ. דערהרגעטע גענעראלן. געהרגעט ציווילע. פאַרשידן פּערטשאַסאַז פון אַ טוץ לענדער צו האַלטן עס סוד. שפּעטער דיאַגראַמז ווייַזן אַז די פּלאַץ ביקס איז געווען טיילערד אַזוי אַז עס קען שלאָגן קיין ציל, ערגעץ, נאָר אַמאָל."
  
  דאהל האט זיך פאראינטערעסירט פארויס. "איין טאג? פארוואס?"
  
  "עס איז קיינמאָל בדעה צו זיין אַ פּאָרטאַטיוו וואָפן. זיין קאַטער וואָלט לאָזן אַן אָפּדרוק וואָס וואָלט זיין טייקעף געזען דורך פאַרשידן פאָרסעס און דעמאָלט חרובֿ. אבער... דער שאדן איז אפשר שוין געטון געווארן״.
  
  "דעפּענדינג אויף דעם ציל." קענסי האט א ניד געטאן. "יאָ, פילע מאָדעלס זענען געבויט אַרום דעם געדאַנק פון אַ איין-סטרייק וועלט מלחמה. א וועג צו צווינגען אַ יאָדער מאַכט צו האַנדלען ינעקסעראַבלי. אָבער, מיט מאָדערן טעכנאָלאָגיע, דער געדאַנק איז שיין מער און מער קאָנטראָווערסיאַל.
  
  "אָוקיי, אָוקיי," סמיט קראָוקט, נאָך אויסשטרעקן זיין מוסקל און קאָנטראָלירן זיין ברוזאַז פון די לאַנג, שווער לויפן. "אזוי, אין דעם קבר פון דער ערשטער רייטער זענען געהאלטן די פּלאַנז פֿאַר אַ מאַסיוו פּלאַץ קאַנאָן. מיר באַקומען עס. אַנדערע לענדער האָבן דאָס ניט געטאָן. וואס איז נעקסט?"
  
  לאָראַן ראָולד איר אויגן. "ערשטנס, די באַצייכענונג זאגט ספּאַסיפיקלי 'רעסטינג ערטער.' איך האף אז איר געדענקט אז חניבעל איז באגראבן געווארן אין אן אומגעצייכנטן קבר און קען אפילו מער נישט זיין. צו זען וואָלט זיין דיסריספּעקטפאַל פֿאַר פילע. צו לאָזן עס אַנטשיינדזשד איז צו ווייַזן דיסריספּעקט צו אנדערע. "
  
  הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "און אַזוי עס גייט אויף. די זעלבע געשיכטע, אַנדערש אַגענדאַ איבער די וועלט.
  
  "שטעל זיך פאר אויב די אינפארמאציע איז געפאלן אין די הענט פון טעראריסטן. איך וואָלט זאָגן אַז אַלע די לענדער וואָס זענען דערווייַל פּערסוינג די פערד קענען לייכט מאַכן זייער אייגן סופּער קאַנאָן. אָבער ... "
  
  "דאָס איז וואָס זיכער פאַקשאַנז פון דער רעגירונג פאַרקויפן פּלאַנז צו," דרייק געפונען. "ווייַל מיר זענען נאָך נישט זיכער אַז יעדער מאַנשאַפֿט איז אַפישאַלי סאַנגקשאַנד." ער האט נישט געדארפט צוגעבן אפילו זיי האבן געמיינט אז ער האט דאס.
  
  דער העליקאָפּטער איז געפלויגן אין קלאָרע בלויע הימלען, קיין גערודער און אַ באַקוועם וואַרעמקייט. דרייק געפונען זיך קענען צו אָפּרוען פֿאַר די ערשטער מאָל אין וועגן אַ טאָג. ס"איז שווער געווען צו גלייבן, אַז נאָר די פריערדיקע נאַכט האָט ער געקניפּט אויפן רו פונעם גרויסן חניבעל.
  
  לאָראַן אריבערגעפארן צו דער ווייַטער טעקע. "געדענק די סדר פון די לעצטע משפט? לאז מיך דיך דערפרישן. 'אין די פיר עקן פון דער ערד מיר געפונען די פיר רייטער און געלייגט צו זיי דעם פּלאַן פֿאַר די סדר פון די לעצטע משפט. די וואס בלייַבנ לעבן די דזשודגמענט קרייצצוג און זייַן אַפטערמאַט וועט רייטפאַל הערשן העכסט. אויב איר לייענען דעם, מיר זענען פאַרפאַלן, אַזוי לייענען און נאָכגיין מיט וואָרענען. אונדזער לעצטע יאָרן זענען פארבראכט אַסעמבאַלינג די לעצטע פיר וועפּאַנז פון די וועלט 'ס רעוואַלושאַנז - מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט. פֿאַראייניקטע, זיי וועלן צעשטערן אַלע רעגירונגס און עפענען אַ נייַע צוקונפֿט. זייט גרייט. געפֿינען זיי. אַרומפאָרן צו די פיר עקן פון דער ערד. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאר נאָך די קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת לעצטע משפט. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די האָרסעמען ארויס. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף דעם פאטער 'ס ביינער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן. דער סדר פון די לעצטע משפט איצט לעבן דורך איר און וועט הערשן העכסט אויף אייביק."
  
  דרייק האָט געפּרוּווט צוזאַמענשטעלן די וויכטיקע נקודות. "צעשטערונג קאָד? איך טאַקע טאָן ניט ווי דער געזונט פון דעם. און די 'אמת לעצטע משפט'. אפילו אויב מיר נוטראַלייז די ערשטע דריי, די לעצטע וועט זיין אַ פאַקטיש כאַמינגער. "
  
  "דערווייל," לאָראַן געזאגט, ריפערינג צו די לערנען אין פראָנט פון איר. "די וואשינגטאן טראכט טאנק האט פארגעלייגט עטלעכע אידעעס."
  
  דרייק האט זיך פארשפארט בלויז א רגע. יעדעס מאל ווען ער האט געהערט א דערמאנונג פון פארשונג, יעדעס מאל וואס מען האט דערמאנט א טראכט-טאנק, האבן אים בלויז צוויי ווערטער געפלאנצט דורך זיין מוח ווי רויטע נעאָן-ליכטס פון בילבאָרד-גרייס.
  
  קארין בלייק.
  
  איר לאַנגע אַוועק האָט נישט באַוויזן גוטס. קאַרין קען זייער גוט זיין זייער ווייַטער מיסיע. ער האט דערווייל מילד געשטופט די דאגה צו זייט.
  
  "... דער צווייטער רייטער איז דער קאָנקוועראָר. די צווייטע באשרייבונג דערמאנט א קאגאן. פֿון דעם מיר פאַרענדיקן אַז גענגהיס כאַן איז אַ קאָנקוועראָר. גענגהיס כאַן איז געבוירן אין 1162. ער איז, ממש ממש, אַ קאָנקוועסט. ער האט קאַנגקערד פיל פון אזיע און טשיינאַ, ווי אויך לענדער ווייַטער, און די מאָנגאָל אימפעריע איז געווען די גרעסטע קאַנטיגיואַס אימפעריע אין געשיכטע. קאהן איז געווען א שניטער; ער איז דורכגעגאנגען אַ פּלאַץ פון די אלטע וועלט, און, ווי געזאָגט פריער, איינער פון יעדער צוויי הונדערט מענטשן לעבעדיק הייַנט איז שייך צו גענגהיס כאַן.
  
  מאי האט געקלאפט. "וואַו, אַליסיאַ, ער איז ווי אַ זכר ווערסיע פון איר."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "דער באָכער באשטימט געוואוסט ווי צו רעפּראָדוצירן."
  
  "דער פאַקטיש נאָמען פון דעם מענטש איז געווען טעמודזשין. Genghis Khan איז אַן אַנערערי טיטל. זיין פאטער איז געווען פּויזאַנד ווען דער יינגל איז נאָר נייַן, געלאזן זייער מוטער צו דערציען זיבן זין אַליין. ער און זיין יונג פרוי זענען אויך קידנאַפּט, און ביידע פארבראכט עטלעכע מאָל ווי סלאַוועס. טרא ץ דע ם אל ץ הא ט ע ר זי ך אפיל ו אי ן ד י ערשט ע צװאנציק ע יארן , זי ך געגרינדע ט אל ס א גרויםע ר פירער . ער פּערסאַנאַפייד די פראַזע 'האַלטן דיין פיינט נאָענט' ווייַל רובֿ פון זיין גרעסטע גענעראַלס זענען געוועזענער פיינט. ער האט קיינמאל נישט איבערגעלאזט א איינציקן חשבון אומבאהאלטענע און איז געווען פאראנטווארטליך פאראנטווארטליך פאר די טויטע פון 40 מיליאן מענטשן, רעדוקציע די וועלט באפעלקערונג מיט 11 פראצענט. ער האָט אַרומגענומען פאַרשידן רעליגיאָנס און באשאפן דעם ערשטער אינטערנאציאנאלע פּאָוסטאַל סיסטעם, ניצן פּאָסט אָפאַסיז און וועג סטיישאַנז ליגן איבער זיין אימפעריע.
  
  דרייק האט זיך געשטעלט אויף זיין זיץ. "עס איז אַ פּלאַץ פון אינפֿאָרמאַציע צו נעמען אין."
  
  "ער איז געווען דער ערשטער כאַגאַן פון די מאָנגאָל אימפעריע."
  
  דאהל האט זיך אפגעקערט פון באטראכטן דעם פענצטער. ― און זײַן רו?
  
  "נו, ער איז געווען בעריד אין טשיינאַ. אין אן אומגעצייכנטן קבר״.
  
  אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "יא, פאַרשילטן, אַוודאי ער איז געווען!"
  
  "אַזוי, ערשטער אפריקע און איצט טשיינאַ רעפּראַזענץ צוויי פון די פיר עקן פון דער ערד," מאַי געדאַנק הויך. "סייַדן עס איז אזיע און מיר רעדן וועגן קאָנטינענץ."
  
  "עס זענען זיבן," סמיט רימיינדיד איר.
  
  "ניט שטענדיק," לאָראַן געענטפערט מיסטעריעז. "אָבער מיר וועלן קומען צו דעם שפּעטער. די פראגעס זענען: וואָס זענען די געווער פון קאָנקוועסט און ווו איז די רוען אָרט פון גענגהיס?
  
  "איך רעכן אַז איין ענטפער איז טשיינאַ," האָט קנזי געמורמלט.
  
  "גענגהיס כאַן איז געשטארבן אונטער מיסטעריעז צושטאנדן אַרום 1227. מאַרקאָ פּאָלאָ קליימד אַז עס איז געווען רעכט צו ינפעקציע, אנדערע ווייַל פון סם, און נאָך אנדערע ווייַל פון די פּרינסעס גענומען ווי צעלאָזן פון מלחמה. נאָך דעם טויט, וואָלט זיין גוף צוריקגעקערט צו זיין היימלאַנד, צו די כענטי יימאַג, לויט צו מנהג. מען האלט אז ער איז באגראבן געווארן אויפן בארג בורכאן חלדון נעבן דעם אונון טייך. אָבער, די לעגענדע זאגט אַז ווער עס יז וואָס איז געקומען אין קאָנטאַקט מיט די לעווייַע פּראָצעסיע איז געהרגעט. נאָך דעם איז דער טײַך איבערגעקערט געוואָרן איבער קאַענס קבר, און אַלע זעלנער, וואָס האָבן געשאפן דעם פּראָצעסיע, זענען אויך אומגעקומען. לאָראַן האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. "לעבן און לעבעדיק האָבן אַ ביסל טייַטש דעמאָלט."
  
  "ווי איז דער פאַל איצט אין עטלעכע ערטער אין דער וועלט," דאַהל געזאגט.
  
  "אזוי מיר דייווינג ווידער?" אַליסיאַ האָט זיך צעוויינט. "קיינער האט גאָרנישט געזאגט וועגן דייווינג ווידער. דאָס איז נישט מיין בעסטער טאַלאַנט. "
  
  מאי האט עפעס געראטן אראפצושלינגען די באמערקונג, וואס האט אויסגעזען גרייט צו אנטלויפן פון אירע ליפן, אנשטאט האט זי געהויסט. "איך בין נישט דייווינג," זי לעסאָף געזאגט. "עס קען האָבן געווען אויף דעם באַרג. צי האָט די מאָנגאָלישע רעגירונג נישט יזאָלירט אַ געוויסע שטח פֿאַר הונדערטער יאָרן?
  
  "פּונקט, און דערפֿאַר מיר שטעלן אונדזער סייץ אויף טשיינאַ," לאָראַן געזאגט. "און דער קבר פון גענגהיס כאַן. איצט, צו האַלטן איר ינפאָרמד, די NSA און CIA נאָך נוצן דאַזאַנז פון מעטהאָדס צו זאַמלען אינפֿאָרמאַציע וועגן אונדזער קאָמפּעטיטאָרס. די פראנצויזן האבן טאקע פארלוירן א מענטש. די בריטישע זענען אַוועק אין דער זעלביקער צייט ווי אונדז. די רוסן און שוועדן האָבן זיך שפּעטער פֿאַרמישט אין אַ שנעלער-ווי-דערוואַרטטער טערקישער רייניקונג פון דער געגנט. מיר זענען נישט זיכער וועגן די מאָססאַד אָדער די כינעזיש. די אָרדערס בלייבן די זעלבע. אָבער, עס איז איין זאַך ... איך טאַקע האָבן סעקרעטאַרי קראָוו אויף די שורה רעכט איצט.
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. עס האט אים קיינמאל נישט איינגעפאלן אז קראָוו זאל אויערן צו זיין און לאָראַנס שמועסן, אָבער עס האָט געמוזט קומען. זייער קאָלעקטיוו, זייער משפּחה, האט סיקריץ פּונקט ווי אַלע אנדערע. ווען ער האָט זיך אַרומגעקוקט, איז קלאָר געוואָרן, אַז די אַנדערע פֿילן זיך אַזוי און אַז דאָס איז לאָראַנס וועג זיי צו לאָזן וויסן.
  
  וואשינגטאן האט שטענדיק געהאט זיין אייגענע אַגענדאַ.
  
  קראָווס קול האָט געקלונגען איבערצייגנדיק. "איך וועל נישט פאַרהיטן צו וויסן מער ווי איר וועגן דעם באַזונדער מיסיע. נישט אויף דער ערד. אָבער איך וויסן אַז דאָס איז אַ פּאָליטיש מינעפעלד, מיט ינטראַקאַסיז און ינטריגז אויף די העכסטן שטאַפּל פון עטלעכע פון אונדזער קאָנקורענט אומות.
  
  ניט צו דערמאָנען די USA, דרייק געדאַנק. וואָס קיינמאָל!
  
  "פראַנקלי, איך בין סאַפּרייזד דורך עטלעכע פון די אַדמיניסטריישאַנז ינוואַלווד," Crowe האט אָפן געזאגט. "איך געדאַנק זיי קען אַרבעטן מיט אונדז, אָבער ווי איך דערמאנט, די טינגז קען נישט זיין ווי זיי ויסקומען."
  
  ווידער, דרייק גענומען איר ווערטער אַנדערש. צי האָט זי גערעדט וועגן די רידערמאַן מיסיע? אָדער עפּעס מער פּערזענלעך?
  
  "איז עס אַ סיבה פֿאַר דעם, מאַדאַם סעקרעטאַרי?" האט היידן געפרעגט. "עפּעס מיר טאָן ניט וויסן?"
  
  "נו, נישט וואָס איך בין אַווער פון. אבער אפילו איך טאָן ניט דאַווקע וויסן אַלע דעם. "קיין ריסטריקשאַנז" איז אַ זעלטן וואָרט אין פּאָליטיק.
  
  "דערנאך איז דאָס די וואָפן אַליין," האָט הייַדען געזאָגט. "דאס איז דער ערשטער סופּערגאַן. אויב עס וואלט געווען געבויט, ווען מען וואלט עס פארקויפט פאר טעראריסטן, וואלט די גאנצע וועלט געקענט פאדערן אויסלייז דערפאר".
  
  "איך ווייס. דאָס... דער סדר־יום־טובֿ, - האָט זי געזאָגט דער נאָמען מיט מיאוס, - האָט קלאָר אַנטוויקלט אַ בעל־פּלאַן, איבערלאָזנדיק פֿאַר די קומענדיקע דורות. צום גליק, האָבן די ישׂראלים זיי פֿאַרמאַכט מיט לאַנגע צײַטן. צום באַדויערן, זיי האָבן נישט געפֿונען דעם ספּעציפיש פּלאַן. דעם סכעמע. "
  
  ביז איצט, דרייק האט נישט זען די פונט אין דעם רופן. ער האט זיך צוגעבויגן, צוגעמאכט די אויגן, זיך צוגעהערט צום שמועס.
  
  "איר מאַכן דעם שפּרינגען צו עטלעכע אנדערע. בלויז ישראל און טשיינאַ זענען MIA. נאָרמאַל כּללים אַפּלייז, אָבער באַקומען צו דעם וואָפן און באַקומען עס ערשטער. אמעריקע קען זיך נישט ערלויבן אז דאס זאל פאלן אין די אומרעכטע הענט, קיין סארט. און זיין אָפּגעהיט, שפּיז. עס איז מער אין דעם ווי טרעפן די אויג. "
  
  דרייק האט זיך אראפגעזעצט. דאהל האט זיך צוגעבויגן. "איז דאָס אַ אַנדערש סאָרט פון ווארענונג?" - האט ער געשושקעט.
  
  דרייק האָט געלערנט הייַדען, אָבער זייער באַלעבאָס האָט נישט געוויזן קיין סימנים פון זארגן. דעקן דיין באַקס? ווען ער וואָלט נישט געהערט דעם אַמעריקאַנער דיאַלעקט פֿריִער, וואָלט ער אויך נישט צוגעבונדן קיין באַטײַט צו דעם פֿראַזע. זיינע מחשבות האבן זיך אויסגעדרייט צו סמיט און יהושע'ס טויט אין פּערו. דאס האט געמאסטן די טיפעניש פון זייער התנגדות. װ י א פשוטע ר סאלדאט , מי ט א םאלדאטן־אויקוק , װאל ט ע ר זי ך זײע ר באזארגט . אבע ר ז ײ זײנע ן שוי ן ניש ט געװע ן זעלנער , - ז ײ זײנע ן יעד ן טא ג געצװאונגע ן געװע ן שװער ע אויסװײזן , אויפ ן פעלד , אונטער ן דרוק . ז ײ האב ן געטראג ן ד י װאג ט פו ן טויזנטע ר לעבנס , טײ ל מיליאנען , אוי ף ד י פלײצעס . דאָס איז געווען אַן אומגעוויינלעכע קאָלעקטיוו. נישט מער.
  
  איר זענט נאָר אַזוי גוט ווי דיין לעצטע גרייַז. מען געדענקט נאר פאר דיין לעצטע טעות. עטיקס אין דער וועלט 'ס ווערקפּלייס. ע ר הא ט געביל ט װײטע ר ארבײטן , װײטע ר קעמפן . האַלטן דיין קאָפּ אויבן וואַסער - ווייַל עס זענען מיליאַנז פון הייַפיש וואָס אַרומרינגלען די וועלט קעסיידער, און אויב איר שטיין נאָך, איר וואָלט אָדער דערטרינקען אָדער זיין צעריסן אין ברעקלעך.
  
  קראָוו האָט געענדיקט מיט אַ געשפּאַנטן פּעפּ־רעדל און דאַן האָט היידן זיך צו זיי אויסגעדרייט. זי האט אנגערירט איר מיטארבעטער און געמאכט א פנים.
  
  "דו זאלסט נישט פאַרגעסן".
  
  דרייק האט א ניד געטאן. עפֿענען אַ קאַנאַל.
  
  "איך טראַכטן עס וועט זיין זייער אַנדערש פון די געוויינטלעך Tomb Raider שטאָפּן." יארגי האט גערעדט. "מיר זענען פייסינג רעגירונג זעלנער, עקספּערץ. אומבאַקאַנט פאַקשאַנז, מעגלעך פאַררעטער. מיר זוכן מענטשן פאַרפאַלן אין צייט, געבוירן יאָרן באַזונדער. מיר נאָכגיין עטלעכע אַלט מלחמה פאַרברעכער ס נבואה, פּונקט ווי ער געוואלט אונדז צו טאָן דאָס. ער האט צוגעשלעפט. "מיר האָבן קיין קאָנטראָל איבער די סיטואַציע."
  
  "איך בין אַזוי נאָענט צו אַ קבר ריידער ווי איר קענען באַקומען," קענסי געזאגט מיט אַ שמייכלען. "דאס ... איז גאָר אַנדערש."
  
  אַליסיאַ און מאַי האָבן געקוקט אויף די ישראל. ― יאָ, מיר טענד צו פֿאַרגעסן פֿון דײַן מיאוסן קרימינאַלער פֿאַרגאַנגענהייט, צי נײן... טוויסטי?
  
  דער שוועדישער האָט געבליצט. "איך... אום... איך... וואָס?"
  
  קענסי האט זיך אריינגעמישט. "און איך טרעפן צושטאנדן קיינמאָל געצווונגען איר אין קיין קאַמפּראַמייזינג שטעלעס, הא, אַליסיאַ?"
  
  די ענגלענדער האט א שמייכל געטאן. "עס דעפּענדס אויף צי מיר זענען נאָך גערעדט וועגן פאַרברעכן. עטלעכע קאָמפּראָמיס שטעלעס זענען בעסער ווי אנדערע. "
  
  "אויב מיר זענען נאָך וואך און פלינק," האָט היידן געזאָגט, "קען מיר אָנהייבן לייענען וועגן גענגהיס כאַן און דעם אָרט פון זיין קבר?" א טראַכטן טאַנק אין וואַשינגטאָן איז אַלע גוט און גוט, אָבער מיר זענען דאָרט און מיר וועלן זען וואָס זיי וועלן נישט זען. די מער אינפֿאָרמאַציע איר קענען אַרייַנציען, די בעסער געלעגנהייַט מיר האָבן צו געפֿינען די צווייט וואָפן."
  
  "און קום ארויס פון דעם לעבעדיק," דאַהל מסכים.
  
  די טאַבלעץ זענען דורכגעגאנגען אַרום, קוים גענוג צו טיילן. אַלישאַ איז געווען דער ערשטער צו שרייַען וועגן קאָנטראָלירן איר בליצפּאָסט און פאַסעבאָאָק בלאַט. דרייק האָט געוווּסט אַז זי האָט אפילו נישט קיין אימעיל אדרעס, לאָזט זיך נישט דער ערשטער אָנצוהערעניש פון סאציאלע מעדיע, און האָט איר אָנגעקוקט.
  
  זי האט געפאםט. "ערנסט צייט?"
  
  "אַז, אָדער באַקומען עטלעכע מנוחה, ליבע. כינע וועט אונז אוודאי נישט באַגריסן מיט אפענע געווער. "
  
  "גוט פונט." הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "איך וועל קאָנטאַקט די היגע טימז און בעטן זיי צו פאַסילאַטייט אונדזער פּאָזיציע. איז אַלעמען אויף ברעט מיט דעם פּלאַן ביז איצט?
  
  "נו," האָט דאַהל גערעדט גוואַלדיק. "איך קיינמאָל געדאַנק איך וואָלט זיין יאָגן גענגהיס כאַן אין טשיינאַ בשעת איך פּרובירן נישט צו באַקומען אין אַ קאַמף מיט אַ האַלב טוץ קאָנקורענט אומות. אָבער, היי, - האָט ער זיך אָנגעהויבן, - איר ווייסט, אַז זיי רעדן וועגן פּרוּוון עפּעס אַנדערש.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעקוקט, דערנאָך געשאָקלט מיטן קאָפּ. "קיין באַמערקונגען. צו גרינג."
  
  "רעכט איצט," דרייק געזאגט, "איך וואָלט אלא האָבן אַ ביסל מער אינפֿאָרמאַציע."
  
  "איר און איך ביידע, יאָרקיעס." דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "איר און מיר, ביידע."
  
  
  קאַפּיטל דרייצן
  
  
  ד י שעה ן זײנע ן אומבאמערק ט געפלויגן . דער העליקאָפּטער איז געווען געצווונגען צו ברענוואַרג. דער מאַנגל פון נייַעס וועגן אנדערע טימז איז געווארן פראַסטרייטינג. היידען האָט געפֿונען אַז איר בעסטער אָפּציע איז געווען צו ייַנטונקען זיך אין די עשירות פון אינפֿאָרמאַציע וועגן דעם קבר פון גענגהיס, אָבער עס איז שווער צו אַנטדעקן עפּעס נייַ. די אנדערע האבן קלאר פרובירט צו טאן די זעלבע פאר א וויילע, אבער טייל זענען געווארן מיד און האבן באשלאסן צו נעמען א געוויסע צייט אוועק, בשעת אנדערע האבן גרינגער געמאכט זיך צו באהאנדלען זייערע פערזענליכע ענינים.
  
  עס איז געווען אוממעגלעך צו איגנאָרירן עס אין זייער ענג פּלאַץ, און אין אמת, די מאַנשאַפֿט איז געווען נאָענט און באַקאַנט גענוג צו נעמען עס אַלע אין סטרייד.
  
  דאל האט גערופן אהײם. ד י קינדע ר האב ן זי ך געפרײ ט אי ם צוהערן , װא ס הא ט דאל ן געמאכ ט א ברײט . דזשאָאַננאַ געפרעגט ווען ער וואָלט זיין היים. די שפּאַנונג איז געווען קלאָר ווי דער טאָג, דער רעזולטאַט איז נישט אַזוי גרויס. הייַדען האָט גענומען אַ מאָמענט צו היטן קינימאַקאַ ווי דער גרויסער האַוואַייאַן סוויפּט זיין פינגער אַריבער די טאַבלעט פאַרשטעלן. זי האט געשמייכלט. די מיטל האט אויסגעזען ווי א פאסטקארט אין זיינע גרויסע הענט, און זי האט זיך דערמאנט ווי די הענט האבן אנגערירט איר קערפער. מילד. יקסייטמאַנט. ער האָט זי אַזוי גוט געקענט און דאָס האָט פֿאַרשטאַרקט זייער אינטימקייט. איצ ט הא ט ז י געקוק ט אוי ף דע ם געשעדיקט ן שפיץ , פו ן אי ר פינגער , דע ם װא ם ז י אי ז געצװאונגע ן צ ו שלינג ן אי ן זײע ר לעצטע ר מיסיע . דער שוידער פון דער לאגע האט אירע אויגן געעפנט. לעבן איז געווען ינפאַנאַטלי צו קורץ צו קעמפן דעם וועט פון די איינער איר ליב געהאט.
  
  זי האט א ביסל געכאפט דעם אטעם, נישט זיכער צי זי גלייבט עס טאקע. פאַרשילטן, איר טאָן ניט פאַרדינען דעם. ניט נאָך אַלץ וואָס איר האָט געזאָגט. זי האט נישט בארעכטיקט צו גיין צוריק און נישט געהאט קיין אנונג פון וואו צו אנהייבן. אפֿשר עס איז געווען אַ שלאַכט, אַ סיטואַציע, אַ אַרבעט. אפשר איז דאָס געווען דער פאַל אין יעדער מאָמענט אין דער געשיכטע פון איר לעבן.
  
  מענטשן האָבן געמאכט מיסטייקס. ז ײ האב ן געקענ ט כפרה .
  
  אַליסיאַ האט עס.
  
  דער געדאַנק האָט איר אַ קוק געטאָן צו דער ענגלישער פרוי, ווען דער העליקאָפּטער האָט זיך געמאַכט דורכן הימל. די פּלוצעמדיק גערודער האט איר קלעפּן איר גאַרטל ענג. א רגע פון פרײע פאל, און איר הארץ האט זיך געזונקען אויף די פיס. אָבער אַלץ איז געווען גוט. עס האָט נאָכגעמאַכט דאָס לעבן.
  
  היידן'ס אינסטינקטן זענען תמיד געווען צו פירן, צו מאכן זאכן. איצ ט הא ט ז י געזע ן א ז ד י דאזיק ע אינסטינקט ן מיש ן זי ך מי ט אנדער ע װיכטיק ע אַספּעקט ן פו ן אי ר לעבן . ז י הא ט געזע ן א שװער ע צוקונפט .
  
  דרייק און אַלישאַ זענען צופרידן, סמיילינג, טאַפּינג אויף אַ פּראָסט טאַבלעט. מאַי האָט געלענט קענזי אירע, און די צוויי פֿרויען האָבן עס זיך אויסגעדרייט. עס איז געווען טשיקאַווע ווי יינציק פאַרשידענע מענטשן דעלט מיט ענלעך סיטואַטיאָנס.
  
  סמיט אריבערגעפארן נעענטער צו לאָראַן. "וויאזוי גייט עס?"
  
  "ווי גוט ווי עס געץ, איר גלאַט מאַמזער. איצט איז נישט די צייט, סמיט.
  
  "איר טראַכטן איך טאָן ניט וויסן דעם? אבער זאג מיר. ווען וועט קומען די צייט?"
  
  "נישט יעצט".
  
  "קיינמאָל," האט סמיט פאַרומערט.
  
  לאָראַן געראָטן. "עמעס? מיר זענען אין אַ טויט סוף, מענטש. איר שלאָגן אַ ציגל וואַנט און איר קענען נישט באַקומען איבער אים. "
  
  - װאנט ?
  
  לאָראַן סנאָרט. "יא, עס האט אַ נאָמען."
  
  "אוי. די דאָזיקע וואַנט."
  
  היידן האָט געזען אַז זיי ביידע אַרבעטן אַרום דעם פּראָבלעם. עס איז נישט געווען איר אָרט צו ריכטער אָדער ינערווין, אָבער עס קלאר געוויזן ווי קיין שטערונג קענען אַנדערמיין קיין שייכות. סמיט און לאָראַן זענען געווען, לייטלי, אַן אַנאָרטאָדאָקסיש פּאָר, אַזוי ומגעוויינטלעך אַז זיי קען האָבן געארבעט געזונט צוזאַמען.
  
  נאָך די מערסט אַנקאַנווענשאַנאַל מניעות זענען איצט געשטאנען אין זייער וועג.
  
  סמיט געפרוווט אַ אַנדערש צוגאַנג. "אָוקיי, אָוקיי, אַזוי וואָס האט ער געגעבן איר לעצטנס?"
  
  "איך? גאָרנישט. איך גיי נישט אהין פאר אינפארמאציע. דאָס איז די אַרבעט פון די סי.איי.עי. אדער די עף-בי-איי אָדער ווער עס איז.
  
  "דעריבער וואָס זענען איר גערעדט וועגן?"
  
  פֿאַר סמיט, דאָס איז געווען אַ שריט פאָרויס. אַן אָפֿן, ניט-קאַנפראַנטיישאַנאַל קשיא. היידן האט געפילט א שטאלץ מיטן זעלנער.
  
  לאָראַן כעזיטייטיד אַ ביסל. "שרייט," זי געזאגט. "מיר רעדן ומזין. א טעלעוויזיע. סרטים. ביכער. סאַלעבריטיז. נייַעס. ער איז אַ בילדער, אַזוי ער פרעגט וועגן פּראַדזשעקס. "
  
  "וואָס פראיעקטן?"
  
  "אַלע דעם מאכט איר פרעגן אַ אָפּגעהיט קשיא. פארוואס נישט וואָס סאַלעבריטיז אָדער וואָס פילמס? זענט איר אינטערעסירט אין בנינים, לאַנס?
  
  היידן האט געוואלט עס אפשטעלן, נאר געפונען אז זי קען נישט. די כאַטע איז געווען צו ענג; די קשיא איז צו ערנסט; דער דערמאָנען פון סמיט ס נאָמען איז אויך אַטראַקטיוו.
  
  "נאָר אויב עמעצער וויל זיי שאַטן."
  
  לאָראַן האָט אים אַוועקגעוואָרפן און דער שמועס האָט זיך געענדיקט. היידן האט זיך געוואונדערט אויב לאָראַן איז ברייקינג אַ סאָרט פון געזעץ דורך סניק אַוועק צו רעדן מיט אַ באקאנט טעראָריסט, אָבער קען נישט גאַנץ באַשליסן ווי צו שטעלן לאָראַן ס קשיא. לפּחות ניט נאָך.
  
  "ווייניקער ווי אַ שעה לינקס." די קול פון דער פּילאָט איז געקומען איבער די קאָמוניקאַציע סיסטעם.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן. היידן האט געזען אויף זיין פנים די פעסטקייט. די זעלבע זאַך מיט דאַהל. די מאַנשאַפֿט איז געווען גאָר פאַרקנאַסט, קעסיידער ימפּרוווינג זייער סקילז. קוק בייַ די לעצטע אָפּעראַציע פֿאַר בייַשפּיל. זיי אַלע דורכגעגאנגען גאָר פאַרשידענע מישאַנז, פייסט די עמבאַדימאַנט פון בייז און האָבן נישט באַקומען אַ איין קראַצן.
  
  אין מינדסטער אין די גשמיות אַספּעקט. די עמאָציאָנעל סקאַרס - ספּעציעל איר אייגענע - וועט קיינמאָל היילן.
  
  זי האט פארבראכט א מינוט צו דורכקוקן די צייטונגען פאר איר און פרובירט איינצונעמען נאך עפעס פון גענגהיס כאנס געשיכטע. ז י הא ט דורכגעקוק ט דע ם טקסט ם פו ן דע ר ארדענונג , אויםצוהויב ן ד י שורות : גײ ט צ ו ד י פי ר װינקלע ן פו ן דע ר װעלט . געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאר נאָך די קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן.
  
  פיר עקן פון דער ערד? נאָך בלייבט אַ מיסטעריע. צומ גליק, די קלוז צו די רידערמאַן ס אידענטיטעט זענען געווען קלאָר ביז איצט. אָבער האָט דער אָרדער געפֿונען דעם קבר פון גענגהיס כאַן? אַזוי עס געווען.
  
  ווען דער העליקאפטער האט ווייטער דורכשניידן די דינע לופט, האט יארגי זיך אויפגעהויבן און דאן איז געשטאנען פאראויס. דעם גנב'ס פנים האט אויסגעזען אנגעצויגען, די אויגן זענען געווען פארמאכט, ווי ער וואלט נישט געשלאפן קיין ווינק זינט זיין אויסברוך אין פערו. "איך האָב דיר געזאָגט אַז איך בין אַ טייל פון וועבבס דערקלערונג, זיין לעגאַט," האָט דער רוסישער געזאָגט, זיין טאָן האָט אַנטפּלעקט אַז ער איז דערשראָקן פון דעם וואָס ער האָט געזאָגט. "איך האָב דיר געזאָגט אַז איך בין דער ערגסטער פון אַלע דערמאנטע."
  
  מי ט א אנטװערטער ן גרויםע ר הא ט אליסי ע געפרואװ ט אראפנעמע ן ד י פּלוצעמדיק ע אטמאספעריש ע דאַמפּענער . "איך ווארט נאך צו הערן ווער די פארשילטן לעסביאן איז," האט זי פרייליך געזאגט. "צו זאָגן איר דעם אמת, יאָגי, איך האָב געהאפט אַז דאָס וואָלט זיין איר."
  
  - װי... - האט יארגי זיך אפגעשטעלט מיטן זאץ. "איך בין א מאן".
  
  "איך בין נישט איבערצייגט. יענע קליינטשיק הענט. דאָס פּנים. די וועג איר גיין."
  
  ― לאָז ער רעדן ― האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "און איר אַלע זאָל וויסן אַז איך בין אַ לעסביאַן," לאָראַן געזאגט. "איר וויסן, עס איז גאָרנישט שלעכט אָדער שענדלעך וועגן אים."
  
  "איך וויסן," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "איר מוזן זיין ווער איר ווילן צו זיין און אָננעמען עס. איך ווייס איך ווייס. איך האָב נאָר געהאפט אַז דאָס וועט זיין יאָגי, דאָס איז אַלע. "
  
  סמיט האט געקוקט אויף לאָראַן מיט אַ צעמישט אָבער אַנדערש פּוסט אויסדרוק. דרייק געדאַנק די אָפּרוף איז אַמייזינג קאַנסידערינג די יבערראַשן.
  
  "דאָס לאָזט בלויז איין," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  "עמעצער וואָס איז געהאלטן ביים שטארבן," דרייק געזאגט, סטערינג בייַ די שטאָק.
  
  ― טאָמער זאָלן מיר לאָזן אונדזער פֿרײַנט רעדן? דאַהל האָט זיך געהאַלטן.
  
  יארגי האט געפרואװט שמייכלען. ע ר הא ט דא ן צוגעקלאפ ט ד י הענ ט פאר ן זי ך או ן געקוק ט אויפ ן דאך .
  
  "עס איז נישט קיין לאַנג געשיכטע," ער האט געזאגט אין אַ דיק אַקצענט. "אָבער דאָס איז אַ שווערע קשיא. איך... כ׳האב דערהרגעט מיינע עלטערן אין קאלט בלוט. און איך בין דאַנקבאַר יעדער טאָג. דאַנקבאַר איך האָב. "
  
  דרייק האט אויפגעהויבן זיין האנט צו באקומען די אויפמערקזאמקייט פון זיין פריינד. - דו דארפסט גארנישט ערקלערן, װײסט איר. דאָ זענען מיר אַ משפּחה. עס וועט נישט פאַרשאַפן קיין פראבלעמען. "
  
  "איך פֿאַרשטיין. אָבער דאָס איז אויך פֿאַר מיר. איר פֿאַרשטייט?"
  
  די קאָלעקטיוו, יעדער איינער, נאַדיד. ז ײ האב ן פארשטאנען .
  
  "מיר האָבן געוואוינט אין אַ קליין דאָרף. קאַלט דאָרף. ווינטער? ס'איז נישט געווען די צייט פון יאר, ס'איז געווען א גניבה, א שלאגן, א שטויס פון גאט. דאָס האָט דערשלאָגן אונדזערע פאַמיליעס, אַפֿילו אונדזערע קינדער. איך בין געווען איינער פון זעקס, און מיינע עלטערן, זיי האָבן נישט געקענט קאָפּע. ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט טרונקע ן גענו ג שנעל , א ז ד י טע ג לײכטע ר גײע ן . ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט צוריקברענגע ן גענו ג צ ו מאכ ן ד י נעכט . זיי האָבן ניט געקענט געפֿינען אַ וועג צו האַנדלען מיט אונדז און נעמען זאָרג פון אונדז, אַזוי זיי געפונען אַ וועג צו טוישן די בילד."
  
  אַליסיאַ האָט נישט געקאָנט אײַנהאַלטן אירע געפֿילן. "איך האָף אַז דאָס איז נישט וואָס עס סאָונדס ווי."
  
  "איין נאָכמיטאָג מיר אַלע פּיילד אין די מאַשין. ז ײ האב ן געזאגט , א ז ז ײ האב ן צוגעזאג ט א רײז ע אי ן שטאט . מיר האָבן שוין יאָרן נישט באַזוכט די שטאָט און זאָלן האָבן געפֿרעגט, אָבער... - האָט ער אַ שעפּן געטאָן. "מיר זענען געווען קינדער. זיי זענען געווען אונדזערע עלטערן. זיי האָבן פֿאַרלאָזט דאָס שטעטל און מיר האָבן זי מער נישט געזען.
  
  היידן האט דערזען דעם ווייטן טרויער אויפן געזיכט פון מאי. איר יונג לעבן קען זיין אַנדערש פון יאָרגאַ, אָבער עס זענען געווען טרויעריק סימאַלעראַטיז.
  
  "דער טאָג אַרויס די מאַשין איז געטינג קאָולדער, דאַרקער. ז ײ זײנע ן געפאר ן או ן געפאר ן או ן ניש ט גערעדט . אבער מיר זענען צוגעוווינט. זיי האבן ניט געהאט קיין ליבע צו לעבן, צו אונדז אָדער צו יעדער אנדערער. איך טרעפן מיר קיינמאָל געוואוסט ליבע, נישט ווי עס זאָל זיין. אין דער פינצטער האבן זיי זיך אפגעשטעלט, זאגנדיג אז דער קאר האט זיך צעבראכן. מי ר האב ן זי ך צוזאמענגעקליבן , טײ ל האב ן געװײנט . מייַן יינגער שוועסטער איז געווען בלויז דרייַ יאר אַלט. איך בין געווען ניין, דער עלטסטער. איך זאָל האָבן ... זאָל האָבן ... "
  
  יארגי האט געקעמפט צוריק מיט טרערן, קוקנדיק אויפן דאך, װי ער װאלט געהאט די כוח צו טוישן די פארגאנגענהייט. ער האט אויסגעשטרעקט א פעסטע האנט אײדער עמיצער האט זיך געקאנט אויפהויבן זיך צוצוקומען צו אים, אבער אמווייניגסטנס האט היידן געוואוסט אז דאס איז עפעס וואס ער דארף דורכגיין אליין.
  
  "זיי האָבן אונדז אַרויסגעטריבן. ז ײ זײנע ן געגאנגע ן א צײ ט . דאס אייז איז געווען אזוי שווער און קאלט, אז עס זענען ארויסגעקומען פון אים שטארקע, טויטליכע כוואליעס. איך האב נישט געקענט אויסרעכענען וואס זיי טוען, און דאן האב איך זיך געפילט צו קאלט צו טראכטן גלייך. איך האב געזען ווי זיי דרייען אונדז ווידער און ווידער. מי ר זײנע ן געװע ן פארלויר ן או ן שװאך , שוי ן שטארבנדיק . מיר זענען געווען קינדער. מיר ... צוטרוי."
  
  היידן האט צוגעמאכט די אויגן. קיין ווערטער זענען נישט געווען.
  
  ", משמעות זיי געפונען די מאַשין. ז ײ זײנע ן אװעק . מיר... נו, מיר זײַנען געשטאָרבן... אײנס נאָך אײנעם". יאָרגי נאָך קען נישט פאָרמולירן די דעטאַילס קלאר. נאָר די טרויעריקע פּײַן אויף זײַן פּנים האָט אַנטפּלעקט דעם אמת דערפֿון.
  
  "איך בין געווען דער איינציקער איבערלעבער. איך בין געווען דער שטארקסטער. איך האב געפרואווט. איך האָב געטראָגן, און געשלעפּט, און אַרומגעכאַפּט, אָבער גאָרנישט איז אַרויסגעקומען. איך האָב זיי אַלע דורכגעקאָכט. איך האָב געזען ווי דאָס לעבן לאָזט זיך אָפּ פון יעדן פון מיינע ברידער און שוועסטער, און איך האָב זיך געלויבט צו בלייַבנ לעבן. זײע ר טויטע ר הא ט מי ר געגעב ן קראפט , װ י זײער ע אװעקגעפארענ ע נפשו ת האב ן זי ך צוגעגרײ ט מיינע . איך האָפֿן זיי האבן. איך גלייב נאך. איך גלויבן זיי זענען נאָך מיט מיר. איך האָב איבערגעלעבט אַ רוסישער טורמע. איך האָב איבערגעלעבט מאַט דרייק," ער געראטן אַ שוואַך שמייכל, "און גאַט אים אויס פון דאָרט."
  
  "ווי אַזוי האָט איר געראָטן צו צוריקקומען צו דעם דאָרף?" קינימאקא האט געװאלט װיסן. היידן און דאהל האבן אויף אים אכטונג געקוקט, אבער עס איז אויך געווען קלאר אז יארגי דארף רעדן.
  
  "איך האָב געטראָגן זייערע קליידער," האָט ער געווייצט מיט אַ ווייטיקדיק נידעריק קול. "שירץ. דזשאַקיץ. זאקען. איך איז געווען וואַרעם און לינקס זיי אַלע אַליין אין די שניי און אייז און איך געמאכט עס צו די וועג."
  
  היידן האָט זיך נישט געקאָנט פֿאָרשטעלן די האַרצווייטיק, די אָנגעזעענע שולד, וואָס זאָל נישט זײַן זײַן.
  
  ― האָט מיר געהאָלפֿן אַ מאַשין װאָס איז פֿאַרבײַ. איך האָב זיי דערצײלט די מעשה, זיך אומגעקערט אין דאָרף מיט עטלעכע טעג שפּעטער, - האָט ער אַ טיפֿן אָטעם, - און זיי געלאָזט זען דעם גײַסט פֿון דעם טרויער, וואָס זיי האָבן געפֿירט. זאָלן זײ זען און פֿילן װי טיף זײַן כּעס איז געװען. אזוי יא, איך האב אומגעברענגט מיינע עלטערן אין קאלט בלוט״.
  
  ם׳איז געװארן א שטילקײט, װאם מ׳זאל קײנמאל נישט צעברעכן. היידן האט געוואוסט אז די קערפער פון יארגא'ס געשוויסטער זענען געלעגן וואו זיי זענען יעצט געפאלן, פארפרוירן אויף אייביק, קיינמאל נישט צו רו.
  
  "איך בין געווארן אַ גנב." יארגי האט אפגעשװאכט דעם הארציקן אפקלאנג. "און איז שפּעטער געכאפט. אבער ער איז קיינמאָל קאָנוויקטעד פֿאַר מאָרד. און דאָ מיר זענען. "
  
  דעם פּילאָטס קול איז געקומען איבער דער לופט. "דרייסיק מינוט צו כינעזיש ערספּייס, גייז, און עס איז ווער עס יז ס טרעפן."
  
  היידן איז געווען צופרידן ווען לאָראַן גערופן די וואַשינגטאָן טראַכטן טאַנק אין דעם פונט. דער בלויז וועג צו פאָרויס איז געווען דורך דיסטראַקשאַן.
  
  "מיר זענען נאָענט צו דעם ציל," זי דערציילט Way ווען מיר באגעגנט. "עפּעס נייַ?"
  
  "מיר ארבעטן אויף די פיר עקן, רעפערענצן צו די געבורט דאַטעס פון די רייטער, מאָנגאָליאַ, די כאַגאַן און די סדר זיך, וואָס טאָן איר ווילן ערשטער?"
  
  
  קאַפּיטל פערצן
  
  
  "אָאָה," האָט אַליסיאַ יקסייטאַדלי געזאָגט, פּלייינג די ראָלע. "לאָמיר הערן צו וואָס דאַטע פון געבורט נומערן זענען. איך נאָר ליב קראַשינג נומערן. "
  
  "קייל. עס איז שיין דאס צו הערן פון א פעלד אינפאנטרימאן״. דאָס שטימע האָט ווײַטער געצויגן צופֿרידן, אויפֿגעהויבן עטלעכע ברעמען אינעם סאַלאָן, אָבער מזל־טובֿה ניט געוווּסט: "אַזוי, חניבעל איז געבוירן געוואָרן אין 247 בק, געשטאָרבן אַרום 183 בק. גענגהיס כאַן 1162, געשטאָרבן 1227-"
  
  "דאָס זענען צו פילע נומערן," האָט אַלישאַ געזאָגט.
  
  "די פּראָבלעם איז," האָט דאַהל געזאָגט. "איר ניטאָ פון פינגער און טאָעס."
  
  "ניט זיכער וואָס דאָס מיטל," דער קאָמפּיוטער געלערנטער פארבליבן. "אָבער די משוגע קאַלץ טאַקע ליב זייער נומער שפּילערייַ און קאָודז. האַלטן דאָס אין זינען."
  
  "אַזוי Hannibal איז געבוירן 1,400 יאָר איידער גענגהיס," קנזי געזאגט. "מיר פֿאַרשטיין דאָס."
  
  "איר וואלט געווען איבערראשט פון די צאָל דרעקן, וואס טוען דאס נישט," האט דער נער געענטפערט געזאגט. "סייַ ווי סייַ -"
  
  "היי חבר?" דרייק האָט געשווינד ינטעראַפּטיד: "האָט איר אלץ געווען פּאַנטשט אין די פּנים?"
  
  "נו, טאַקע, יאָ. יא איך האב."
  
  דרייק האט זיך צוגעבויגן אויף זיין שטול. "אָוקיי," ער געזאגט. "איצט איר קענען האַלטן פאַקינג."
  
  "מיר, פון קורס, קענען נישט אַרבעטן מיט די פיגיערז נאָך, ווייַל מיר טאָן ניט וויסן די אנדערע רידערס. כאָטש איך בין געסינג אפילו איר קענען געפֿינען די פערט איינער? ניין? קיין נעמען? נו. אַזוי, אין דעם מאָמענט, גייז, אַ ריזיק סומע פון פיירפּאַוער איז געשיקט צו די מאָנגאָליש רעפובליק. זיבן, אָדער איז עס נאָך זעקס? יאָ, זעקס טימז פון עליט זעלנער רעפּריזענטינג זעקס לענדער זענען פּערסוינג די האָרסעמאַן פון קאָנקוועסט. איך בין רעכט? הארא!"
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף היידן. "איז דער באָכער דער בעסטער פארשטייער אין וואַשינגטאָן?"
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. ― נו, װײניקסטנס באַהאַלט ער נישט זײַנע עמאָציעס. ניט פאַרבאָרגן אונטער פילע פאָולדז פון אַ פאַרפירעריש מאַנטל ווי רובֿ פון וואַשינגטאָן.
  
  "פאָרווערטס צו די רייטער פון קאָנקוועסט. דאָך דער אָרדער האט זיין אייגענע אַגענדאַ, אַזוי קאָנקוועסט קען זיין עפּעס פון אַ קינדער ס צאַצקע צו אַ ווידעא שפּיל ... וועלט געוועלטיקונג קען קומען אין פילע פארמען, בין איך רעכט?
  
  "נאָר פאָרזעצן מיט די לימעד," האָט היידן געזאָגט.
  
  "אַוודאי דאָך. אַזוי לאָזן אונדז באַקומען גלייך צו די פונט, וועט מיר? כאָטש די יסראַעליס האָבן זיך משונהדיק אָפּגעזאָגט צו געבן אונדז קיין אינפאָרמאַציע וועגן דעם נאַצישן קריג-פאַרברעכן קולט וואָס זיי האָבן פאַרניכטעט אין קובאַ, האָבן מיר זיך אויסגעלערנט וואָס מיר דארפן וויסן. איינמאל דאס שטויב האט זיך געזעצט, האבן די נאציס קלאר באשלאסן אז זיי האבן זיך צעטומלט, און זענען אויפגעקומען מיט דעם אויסגעארבעטערן געדאנק צו קאנטראלירן די וועלט. זיי באשאפן דעם סדר, צוזאַמען מיט אַ מאַנטל פון געווער, סוד קאָודז, סימבאָלס און פיל מער. ז ײ האב ן אנטװיקל ט א פלא ן - גאנ ץ אפש ר דע ר װא ם ז ײ האב ן געארבע ט יאר ן אונטער ן רייך . זיי באגראבן פיר טייפּס פון וועפּאַנז און געקומען אַרויף מיט דעם רעטעניש. אפֿשר האָבן זיי געוואָלט מאַכן עס מער אומבאַקאַנט, ווער ווייסט? אָבער דער מוסד האָט זיי פאַרניכטעט אָן אַ שפּור און, דוכט זיך מיר, צו שנעל. דרײַסיק יאָר איז דער באַהאַלטן בונקער געבליבן אומאַנטדעקונג".
  
  "פופצן מינוט," האט דער פּילאָט געענטפערט לאַקאָניקאַללי.
  
  "איז דאָס אַ וואָפן?" האט היידן געפרעגט. "וואו האט זיי באַקומען?"
  
  "נו, די נאַציס האָבן געהאט בערך אזויפיל פארבינדונגען ווי ווער עס יז קען האָבן. די ביג פּיסטאָל איז אַן אַלט פּלאַן דערהייַנטיקט פֿאַר פּלאַץ און אַקיעראַסי. פֿון די פערציקער ביז די אַכציקער האָבן זיי גאָר געקענט לייגן די הענט אויף אַלץ. געלט איז קיינמאָל געווען אַ שטערונג, אָבער באַוועגונג איז געווען. און צוטרוי. זיי וואָלטן נישט געטרויען קיין איין לעבעדיקע נשמה צו טאָן דאָס פאַר זיי. עס מיסטאָמע גענומען די ביסל סנאַקס יאָרן צו באַהאַלטן אַלע פיר וועפּאַנז און עטלעכע טוץ סערוויסעס. צוטרוי סיבות זענען אויך איינער פון די סיבות זיי פארבארגן די גאַנז אין דער ערשטער אָרט. זיי האָבן זיי איצט נישט געקאָנט האַלטן אין קובאַ, צי?" דער וואַשינגטאָן-מאַן האָט אויסגעבראָכן אַ געלעכטער, דערנאָך האָט זיך עפעס געראָטן צו ניכטערן.
  
  אלישיע האט ארויפגעקלאפט די אויגן און צוגעכאפט בײדע הענט, װי זײ װאלטן געקאנט ארומװינדלן עמעצנס מאגערן האלדז.
  
  - סײַ־ווי, ביסטו נאָך מיט מיר? איך פארשטיי אז די צייט איז קורץ און איר זענט יטשינג צו באַקומען אויס אין די שמוץ און שיסן עפּעס, אָבער איך האָבן אַ ביסל מער אינפֿאָרמאַציע. נאָר געקומען אין ... "
  
  פּויזע.
  
  "איצט דאָס איז טשיקאַווע."
  
  מער שטילקייט.
  
  "וואָלט איר ווי צו טיילן?" היידען האט געשטויסן דעם מאן, קוקנדיק אויף דער האַרט זייט פונעם העליקאָפּטער ווי זי וואלט געקענט זען זייער לאנדונגספונקט זיך דערנענטערן.
  
  "נו, איך האָב געזאָלט רעדן וועגן די פֿיר זייטן פֿון דער ערד - אָדער לכל־הפּחות, ווי מיר זעען עס - אָבער איך זע, אַז מיר האָבן נישט קיין צײַט. קוק, גיב מיר אַ הויך פינף, אָבער וואָס איר טאָן, ער פּאָוזד, "טאָן ניט לאַנד!"
  
  דער קשר איז פּלוצלינג ינטעראַפּטיד. היידן האט ערשט געשטארקט אויפן דיל און דערנאך אין אינעווייניג פונעם העליקאפטער.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן ביידע הענט. "קוק נישט אויף מיר. איך בין נישט שולדיק!"
  
  אַליסיאַ לאַפט. "יא איך אויך."
  
  "דו זאלסט נישט לאַנד?" דאַהל האָט איבערגעחזרט. "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?"
  
  אַליסיאַ האָט אויסגעקלונגען איר האַלדז ווי צו דערקלערן, אָבער דעמאָלט דער פּילאָט 'ס קול בילן פון די ספּיקערז. "צוויי מינוט, גייז."
  
  היידן האט זיך ווענדן צו אן אלטן מאמין פאר הילף. "מאַנאָ?" - האב איך געפרעגט.
  
  "ער איז אַן אייזל, אָבער נאָך אויף אונדזער זייַט," ראַמבאַלד דער גרויס האַוואַייאַן. "איך וואָלט זאָגן נעמען זיין וואָרט פֿאַר אים."
  
  "עס איז בעסער צו באַשליסן געשווינד," סמיט ינטערדזשעקטיד. "מיר גייען אַראָפּ."
  
  די קאָמוניקאַציע סיסטעם טייקעף געקומען צו לעבן. "וואָס האָב איך געזאָגט? לאנד נישט! "
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען און האט אנגעצונדן דעם העליקאפטער אינטערקאם. "באַרען אַוועק, חבר," ער האט געזאגט. "נייַע סייכל אויף דעם וועג."
  
  "אָבער מיר זענען אין כינעזיש ערספּייס. עס איז ניט צו זאָגן ווי לאַנג עס וועט זיין ביז זיי באַמערקן אונדז. "
  
  "טאָן וואָס איר קענען, אָבער טאָן ניט לאַנד."
  
  "היי באַדי, מיר האָט געזאָגט אַז דאָס וואָלט זיין אַ שנעל אָנקומען און אָפּפאָר מיסיע. קיין שטותים. איר קענט זיין זיכער אויב מיר בלייבן דאָ מער ווי אַ ביסל מינוט, מיר וועלן האָבן אַ פּאָר פון דזש-20 ס אַרויף אונדזער טאָכעס.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוגעבויגן צו דרייק און געשעפּטשעט, "דאָס איז שלעכט -"
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט איר איבערגעריסן, דערזען די דרינגלעך פון דער סיטואַציע. "נו, דאָך קען דער קנאָבענד פֿון וואַשינגטאָן אונדז הערן אפילו ווען דער פֿאַרבינדונג איז אַראָפּ," האָט ער געזאָגט, געקוקט שפּיציק אויף דאַהל. ― דאָס האָט איר געהערט, נאָבענד? מיר האָבן וועגן זעכציק סעקונדעס."
  
  "עס וועט נעמען לענגער," האָט דער מענטש געענטפערט. "זייט העלדיש, מענטשן. מיר זענען אויף דעם פאַל. "
  
  דרייק האט געשפירט אז זיינע פויסטן האבן זיך אנגעקלאפט. די דאזיקע קאַנדעססענדינג נאַטור נאָר פּראַוואָוקט קאַנפראַנטיישאַן. אפשר איז דאס געווען די כוונה? זינט זיי געפונען Hannibal ס קבר, דרייק האט פּעלץ אַז עפּעס איז פאַלש מיט דעם מיסיע. עפּעס אַנריוועאַלעד. האָבן זיי שוין טעסטעד? זיי זענען געווען אונטער סערוויילאַנס? האט די אמעריקאנער רעגירונג אפשאצט זייערע אקציעס? אויב אַזוי, עס אַלע געקומען אַראָפּ צו וואָס געטראפן אין פּערו. און אויב דאָס איז דער פאַל, דרייק איז נישט צו זאָרג וועגן זייער פאָרשטעלונג.
  
  ער האָט זיך באַזאָרגט וועגן די קאַנספּיראַסיז, ינטריגז און ינטריגז וואָס צוהערערס זאלן קאָכן נאָך די רעצענזיע. קיין מדינה רולד דורך פּאַלאַטישאַנז איז קיינמאָל וואָס עס געווען, און בלויז די הינטער די מענטשן אין מאַכט געוואוסט וואָס איז טאַקע געגאנגען אויף.
  
  "פופציק סעקונדעס," ער האט געזאגט הויך. "דעמאָלט וועלן מיר אַרויסגיין פון דאָ."
  
  "מיר פּרוּווט צו טאָן אַ קונץ," האָט דער פּילאָט זיי געזאָגט. ― מיר זײַנען שױן אַזױ נידעריק, אַז מע האָט געקאָנט אַרױסטרעטן פֿון דער טיר אַף אַ בוים, נאָר איך באַהאַלטן דאָס פֿױגל אין אַ באַרג טאָל. אויב איר הערן עפּעס סקרייפּינג אויף די דנאָ, עס וועט זיין אַ שטיין אָדער אַ ייטי.
  
  אַליסיאַ האָט געשלונגען הויך. "איך געדאַנק זיי געהאנגען אויס איבער טיבעט?"
  
  דאַהל האָט זיך צוגענומען. "וואַקאַציע. וועג יאַזדע. ווער ווייסט?"
  
  צום סוף, די קשר געקומען צוריק צו לעבן. "אָוקיי, מענטשן. לעבן מיר נאָך? גוט גוט. גוטע ארבעט. איצט... געדענקט איר אַלע מחלוקת וועגן גענגהיס כאַן'ס רוען אָרט? ער האט פערזענליך געוואלט אן אומגעצייכנטע קבר. איטלעכער װאָס האָט געבויט זײַן קבר, איז דערהרגעט געװאָרן. דע ר קבורה־פלא ץ אי ז געװע ן צעטרעט ן פו ן פערד , או ן פארפלאנצט ן מי ט בײמער . ממש, עס איז אַנאַטיינאַבאַל חוץ דורך צופאַל. איין מעשׂה, וואָס איך טרעף מיר, ווײַל עס צעשטערט אַזוי פּשוט אַלע די משוגענע שאַפֿונגען, איז, אַז קאַהן איז באַגראָבן געוואָרן מיט אַ יונגן קעמל - און דער אָרט איז אויסגעצייכנט געוואָרן, ווען די מאַמע פֿון דעם קעמעל האָט מען געפֿונען וויינען בײַם קבֿר פֿון איר קאַלב.
  
  דער פּילאָט האָט פּלוצלינג אָפּגעשניטן קאָמוניקאַציע. "מיר זענען כּמעט אין די פונט פון קיין צוריקקומען, באַדי. דרײַסיק סעקונדעס, און מיר וועלן אָדער אַרויסגיין פֿון דאָ אַזוי שנעל ווי מיר קענען, ווי עס איז אין פֿײַער, אָדער מיר וועלן שיקן די קינדער אַהין.
  
  "אָה," האט געזאגט דער מענטש פון וואַשינגטאָן. "פארגעסן פון דיר. יאָ, גיי אַרויס פון דאָרט. איך וועל דיר שיקן א נייע פלאץ".
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט, מיטטיילנדיק דעם ווייטיק פון דעם פּילאָט, אָבער האָט אַרויסגעוואָרפן אין ענטפער: "יאָשקע, בחור. פּרוּווט איר אונדז כאַפּן אָדער דערהרגעט?"
  
  ע ר הא ט נא ר טײלװײ ז געװע ן א װיץ .
  
  "היי היי. בארואיג זיך. קוק - די דאָזיקע נאַציס - דער סדר־היום־טובֿ - האָבן געזוכט די רײַטער - דעם רו־אָרט - צווישן די פֿופֿציקער און די אַכציקער, רעכט? משמעות זיי געפונען זיי אַלע. עפעס זאגט מיר אז זיי האבן נישט געפונען די קבר פון גענגיס כאן. איך גלייב באמת, אז מער קען מען זאגן וועגן אזא געפינען. דערנאָך גייט דער סדר זיך און די ווערטער: 'אבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר האָבן באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך די קאַמפּלישאַן, שטעלן די קאָנקוועסט אין זיין אָרן.' אוודאי האט קאהן נישט געליטן קיין קבר אין 1955. אָבער, לאַרגעלי רעכט צו דער מאַנגל פון אַ קבר, און אויך צו העלפן געגלויבט און פאַרגרעסערן טוריסט לויפן, טשיינאַ געבויט אַ מאַוסאָליום פֿאַר אים.
  
  "איז דאָס אין טשיינאַ?" האט היידן געפרעגט.
  
  "דאָך, דאָס איז אין טשיינאַ. איר טראַכטן וועגן דעם גאַנץ פיר עקן זאַך, איז ניט איר? אָוקיי, האַלטן דיין גרוי ענין אַקטיוו. טאָמער איין טאָג עס וועט אפילו זיין אַ אַרבעט פֿאַר איר דאָ. "
  
  הײַדן האָט אײַנגעשלונגען אַ דערשטיקט קלאַנג. "נאָר דערקלערן דיין טעאָריע."
  
  "רעכט, קיל. די מאַוסאָלעום פון גענגהיס כאַן איז געבויט אין 1954. דאָס איז אַ גרויס טעמפּל געבויט צוזאמען אַ טייַך אין Ejin Horo, אין דרום-מערב ינער מאָנגאָליאַ. איצט דער מאַוסאָליום איז פאקטיש אַ סענאַטאַפ - עס איז קיין גוף אין עס. אבער זיי זאָגן אַז עס כּולל אַ כעדרעס און אנדערע זאכן וואָס האָבן געהערט צו גענגהיס. טשינגגיס, וואָס איז שטענדיק געווען פֿאַרבונדן מיט דעם געדאַנק פון אַ מאַוסאָליום אלא ווי די באַרימט קבר און קבר, איז ערידזשנאַלי געבוקט אין די אַכט ווייַס יורץ, געצעלט פּאַלאַסאַז ווו ער ערידזשנאַלי געלעבט. די פּאָרטאַטיוו מאַוסאָליומז זענען פּראָטעקטעד דורך די דאַרקהאַד מלכים פון די דזשין און שפּעטער געווארן אַ סימבאָל פון די מאָנגאָל פאָלק. צום סוף, איז באַשלאָסן צו אָפּשאַפן די פּאָרטאַטיוו מאַוסאָליומז און אַריבערפירן די אלטע רעליקס צו אַ נייַ, שטענדיק איינער. דער פּלאַן פיץ בישליימעס מיט די סדר פּלאַן. וועלכער וואָפן זיי קלייַבן צו קאַנגקער איז אין גענגהיס ס אָרן, אין דעם מאַוסאָליום.
  
  הײַדן האָט אָפּגעוויכט זײַנע ווערטער. - האָט זי געזאָגט: "פאַרשילטן שטומע. "אויב איר זענט פאַלש ..."
  
  - קער?
  
  "דאָס איז דער בעסטער איר קענען באַקומען."
  
  "דער אָרדער האט צוטריט," האָט דאַהל געזאָגט. "דאָס דערקלערט די שורה אין דעם טעקסט."
  
  היידען האט לאנגזאם א ניד געטאן. "ווי ווייַט זענען מיר פון לאַנד?"
  
  "זיבן און צוואנציק מינוט."
  
  "וואָס וועגן די אנדערע טימז?"
  
  "איך בין דערשראָקן אַז עס איז קיין וועג צו זאָגן אויב זיי זענען אַזוי קלוג ווי דיין באמת. זיי האָבן מיסטאָמע אַ הויך-טעק מומכע וואָס רעקאָמענדירן זיי. " פּויזע צו אויסדריקן דאנקבארקייט.
  
  - האָט אַליסיאַ געוואָרצלט, - אַ פאַרשילטן מאַן.
  
  "ניין". היידן האט קאנטראלירט איר כעס. ― איך האָב געמײנט ― װאָס איז דאָס לעצטע פֿון אינערלעכער שמועסן?
  
  "אָה, פּונקט. דער שמועס איז הויך און שטאָלץ. עטלעכע טימז האָבן זייער אַסעץ קיקט דורך די פאַרוואַלטונג. א טײ ל זײנע ן געװע ן אויפגאב ן מי ט װידע ר אויסגראב ן ארו ם חניבעל ס ארט . איך ווייס, אַז די רוסן און די שוועדן האָבן זיך געפֿאָרן קיין בורכּן כאַלדון, פּונקט ווי איר ערשט. דער מוסד און די כינעזער זענען שיין שטיל. פראנצויזיש מענטשן? נו, ווער ווייסט, רעכט?
  
  "איר בעסער זיין רעכט וועגן דעם," האָט היידן געזאָגט, זיין קול אָנגעפילט מיט גיפט. "ווייַל אויב איר טאָן ניט ... די וועלט וועט לייַדן."
  
  "קום נאָר צו דעם מאַוסאָליום, מיס דזשיי. אבער טאָן עס געשווינד. אנדערע טימז קען שוין זיין דאָרט. "
  
  
  קאַפּיטל פופצן
  
  
  "Ejin Horo Banner," האָט דער פּילאָט געזאָגט, נאָך נערוועז. "אַכט מינוט לינקס."
  
  ס׳זײנע ן געמאכ ט געװאר ן ארדענונג , א ז ד י מאנשאפט ן זאל ן אפטרעט ן פו ן דע ר שטאט , או ן אנהויב ן דע ם טראק . צו העלפן זיי איז אויפגענומען געווארן א לאקאלע ארכעאלאג, וועלכער האט זיי געדארפט ברענגען צום מאסאלאום. דרייק האט געסט אז זי האט נישט קיין אנונג וואס איז דעמאלטס מעגליך צו פאסירן.
  
  צו דעם צוועק, וואָלט דער העליקאָפּטער בלייבן הייס און גרייט, טראָץ די אָנגאָינג זארגן פון דער פּילאָט וועגן כינעזער סטעלט קעמפער דזשעץ.
  
  א קלאַפּ און אַ קללה, און דעמאָלט דער העליקאָפּטער פארשטאפט, געבן די מאַנשאַפֿט צייַט צו שפּרינגען. ז ײ האב ן זי ך געפונע ן צװיש ן געדיכט ע בושעס , געדיכט ע װאלד , אבע ר ז ײ האב ן לײכ ט געקענ ט זע ן דע ם װעג .
  
  בערך א מייל אראפ פונעם בערגל ליגט דער אויסער פון א גרויסער שטאט. היידן פּראָגראַממעד איר סאַט נאַוויגאַציע צו די ריכטיק קאָואָרדאַנאַץ און די מאַנשאַפֿט דעמאָלט געמאכט זיך ווי פּראַזענטאַבאַל ווי מעגלעך. די כינעזער האבן געדארפט טוריסטן, דעריבער האבן זיי היינט באקומען נאך ניין. לאָראַן איז געווען קאַנווינסט צו בלייַבן מיט די העליקאָפּטער און סאָרט אויס די אָנגאָינג שמועסן.
  
  "קומענדיקע מאָל," האָט זי גערופֿן ווען דער קאָלעקטיוו האָט זיך געאײַלט אוועקצוגיין, "אַלישאַ קען נעטוואָרקינג."
  
  די ענגלענדער האט געשנארכט. ― איך זע אױס װי אַ פֿאַרשילטן סעקרעטאַר?
  
  "מממ, טאַקע?"
  
  דרייק האָט געשטויסן אַליסיאַ און געשעפּטשעט, "נו, איר האָט דאָס לעצטע וואָך, געדענקט? פֿאַר ראָלע שפּיל?"
  
  "אָ יאָ," זי סמיילד העל, "עס איז געווען שפּאַס. איך צווייפל אַז לאָראַן ס ראָלע וועט זיין די זעלבע.
  
  - לאמיר האפן נישט.
  
  די צוויי האבן זיך אויסגעטוישט מיט א ווארעמען שמייכל ווען זיי זענען ארויס פון זייער פארמאכטע באשיצונג און האבן זיך אראפגעלאזט פונעם לאנגזאם קריכן בערגל. שיטערע געוויקס און מדבר האט באלד אוועקגעמאכט וועגען און געביידעס, און עטליכע הויכע האטעלן און אפיס-געביידעס האבן אנגעהויבן שוועמען אין דער ווייטקייט. רויט, גרינז און פּאַסטעלז האָבן געקעמפט קעגן בלוי הימל און בלאַס וואלקנס. דרייק איז גלייך געפאלן ווי ריין די גאסן און די שטאט אליין זענען געווען, ווי ברייט טייל פון די שאסיי זענען געווען. דערווייַז פֿאַר דער צוקונפֿט, זיי געזאגט.
  
  קוקן מאָדנע אין ערשטער, אָבער ניט געקענט צו העלפן זיך, די טוריס כעדאַד צו די באַגעגעניש פונט, מאכן זיכער זייער הענט קיינמאָל פאַרלאָזן זייער אָוווערסייזד באַקפּאַקס. דער ארכעאלאג האט זיי באגריסט אין שאטן פון א גרויסער שווארצער סטאטוע פון א מאן וואס פארט אויף א פערד.
  
  "פיץ". דאַהל האָט זיך געכאַפּט צום רייטער.
  
  פאר זיי איז געשטאנען א דינע, הויכע פרוי מיט אויסגעקעמטע האר און מיט א דירעקטן בליק. "ביסט איר טייל פון אַ רייַזע גרופּע?" זי האט גערעדט פארזיכטיק, אויםגעקליבן אירע װערטער. "אנטשולדיגט פֿאַר מיין ענגליש. דאָס איז נישט גוט". זי האט געלאכט, איר קלײן פנים האט זיך צעקראכן.
  
  "קיין פּראָבלעם," דאַהל געזאגט געשווינד. "עס איז מער קלאָר ווי דרייק ס ווערסיע."
  
  "מאָדיש פו-"
  
  "איר זעט נישט אויס ווי טוריסטן," האט די פרוי אים אפגעשטעלט. "צי איר האָבן דערפאַרונג?"
  
  ― אַי, יאָ, ― האָט דאַהל געזאָגט, אָנגענומען איר האַנט און איר געפירט מיט אַ גלענצנדיקער הױף. "מיר אַרומפאָרן די וועלט אין זוכן פון נייַע אַטראַקשאַנז און שטעט."
  
  - א פאלש וועג - האט די פרוי געזאגט גאַנץ ליב. "די מאַוסאָליום איז אויף די אנדערע זייַט."
  
  "אוי".
  
  דרייק האט געלאכט. ― מוחל אים ― האָט ער געזאָגט. "געווענליך טראגט ער נאָר באַגאַזש."
  
  ד י פרו י אי ז געגאנגע ן אי ן פאראנט , אויסגעגליכ ט אי ר רוקן , מי ט גלײכ ע האר , פארזאמל ט אי ן א ענג ן קאפ־באנד . דער קאָלעקטיוו האָט זיך אויסגעשפּרייט ווי בעסטער זיי קען, ווידער נישט וועלן צו פאַרשאַפן אַ גערודער אָדער לאָזן הינטער קיין בלייַביק מעמעריז. דאַהל האָט זיך דערוווּסט, אַז די פֿרוי הייסט אַלטאַן, און זי איז געבוירן געוואָרן נאָענט, פֿאַרלאָזט כינע אין איר יוגנט, און האָט זיך דערנאָך אומגעקערט מיט בלויז צוויי יאָר צוריק. זי האט זיי דירעקט און העפלעך געפירט און באלד געוויזן אז זיי דערנענטערן זיך צו זייער ציל.
  
  דרייק האט געזען די שפּיץ פון די מאַוסאָליום טאַוערינג פאָרויס, סטאַטועס, טריט און אנדערע יקאָניק עלעמענטן אַרום. דער טויט קאָן זיך אומעטום לאָקערן. ארבעטן צוזאַמען, די מאַנשאַפֿט סלאָוד די פרוי אַראָפּ ווי זיי אָפּגעשטעלט פֿאַר אנדערע טימז און אנדערע זעלנער, אַלע די בשעת פּריטענדינג צו באַווונדערן די מיינונג. סמיט פּירינג הינטער אָפּפאַל קאַנס און בענטשעס קען האָבן באַזאָרגט אַלטאַן, אָבער דרייק ס באַשרייַבונג פון זיין 'זייער לימיטעד אַדישאַן' בלויז כייטאַנד איר נייַגעריקייַט.
  
  "איז ער ספּעציעל?"
  
  "אָה יאָ, ער איז איינער פון איינער."
  
  "איך קענען הערן איר דורך די פאַקינג קשר," סמיט גראָוואַלד.
  
  "ווי?"
  
  "אין טערמינען פון קאַרס, דאָס איז די Pagani Huayra Hermes אַדישאַן, דיזיינד פֿאַר מאַני קאָשבין דורך Pagani און Hermes."
  
  "אנטשולדיגט. איך ווייס נישט וואָס דאָס אַלץ מיינט."
  
  "עס איז קלאָר". דרייק האט א זיפצן געטאן. "סמיט איז איינער פון אַ מין. אָבער דערציילן מיר וועגן דיין באַליבסטע פערדל."
  
  "איך טאַקע הנאה כייקינג. עס זענען עטלעכע שיין ערטער אין דער מדבר."
  
  "אין קעמפּינג טערמינען, טראַכטן פון סמיט ווי אַ וואַבלי געצעלט פלאָקן. דער איינער וואָס קעסיידער באַקומען איר אין קאָנפליקט, אָבער נאָך אַרבעט גוט אַמאָל איר פאָרעם עס, און שטענדיק, אָבער שטענדיק, מאַנידזשיז צו פּיצן איר אַוועק."
  
  סמיט האט עפעס געמורמלט איבער די קאמיםן, נאכדעם וואס ער האט פארענדיקט זיין רעקאנאסיס. לאָראַן געגאנגען אין אַ אַנקאַנטראָולאַבאַל פּאַסיק פון גיגגלעס.
  
  אַלטאַן געקוקט אויף די יאָרקשירמאַן סאַספּישאַסלי, און דאַן ווענדן איר בליק צו די רעשט פון די מאַנשאַפֿט. מײַ, בפֿרט, האָט אויסגעמיטן די דאָזיקע פֿרוי, ווי זי וואָלט געפּרוּווט באַהאַלטן איר אייגענעם אָפּשטאַם. דרייק האט פארשטאנען וואס אנדערע קענען נישט. איין זאך האט געפירט צום צווייטן, און מאי האט נישט געוואלט רעדן פון וואנען זי קומט אדער ווי אזוי זי איז דא געקומען. אַלטאַן האָט אָנגעוויזן אויף עטלעכע טריט.
  
  "אין דער ריכטונג. דער מאַוזאָליום איז דאָרט. "
  
  דרייק האָט געזען אַן ינקרעדאַבלי ברייט און ינקרעדאַבלי לאַנג באַטאָנען דרך לידינג גלייַך צו לאַנג און אַראָפאַנג באַטאָנען טריט. פונק ט אײדע ר ד י טרעפ ן האב ן זי ך אנגעהויב ן הא ט זי ך דע ר װעג , פארברײטער ט אי ן א ריזיק ן קרײז , אי ן צענטע ר פו ן װעלכ ן ע ס אי ז געשטאנע ן ד י אוממעכטיק ע סטאטוע .
  
  "נו, דעם דוד איז באשטימט אַ רידער," Kinimaka באמערקט.
  
  גענגהיס כאַן, ריידינג אַ גאַלאַפּינג פערד, איז געשטאנען אויף אַ ריזיק שטיין פּלאַטע.
  
  "דער צווייטער רייטער," האָט יאָרגי געזאָגט. "קאַנגקוועסט".
  
  אלטן האט געמוזט הערן דעם לעצטן זאץ װײל זי האט זיך אויסגעדרייט און געזאגט: יא. די כאַגאַן קאַנגקערד רובֿ פון די באקאנט וועלט איידער זיין טויט. אַרגיואַבלי אַ גענאָצידאַל מלך, ער אויך פּאָליטיש יונאַפייד די סילק ראָוד בעשאַס זיין לעבן, ינקריסינג האַנדל און קאָמוניקאַציע איבער די מערב האַלבקייַלעך. ער איז געווען א בלוטיקער, שרעקלעכער פירער, אבער ער האט גוט באהאנדלט זיינע געטריי סאלדאטן און זיי אריינגערעכנט אין אלע זיינע פלענער״.
  
  "קען איר זאָגן אונדז אַ ביסל וועגן וואָס איז אין די מאַוסאָליום?" דרייק האט געוואלט זיין גרייט. אויף די מישאַנז, גיכקייַט איז געווען אַלץ.
  
  "נו, עס איז גאָרנישט מער ווי אַ רעקטאַנגגיאַלער בייס - וילעם, דעקערייטאַד מיט פונדרויסנדיק דעקעריישאַנז." איצט האט אַלטאַן גערעדט ווי זי וואָלט ציטירן אַ טוריסט פירער. "דער הויפּט פּאַלאַץ איז אַקטאַגאַנאַל און כּולל אַ פינף-מעטער סטאַטוע פון גענגהיס געמאכט פון ווייַס דזשאַדע. עס זענען פאראן פיר צימערן און צוויי זאלן, וועלכע זעען אויס ווי דריי יורן. עס זענען זיבן אָרן אין די פּאַלאַס פון מנוחה. קאַנג, דריי קאַנסאָרץ, זיין פערט זון און דעם זון 'ס פרוי.
  
  "אַ יום טוּב פּאַלאַץ," סמיט געזאגט. "אויך סאָונדס ווי אַ רוען אָרט."
  
  "יאָ". אלטאן האט עס ארויסגעצויגן, קוקנדיק געדולדיק אויף סמיט און וויסנדיג גארנישט וועגן דעם טעקסט וואס זיי האבן נאכגעפאלגט.
  
  "די מאַוסאָליום איז גאַרדאַד דורך דאַרקהאַדס, פּריוולידזשד אָנעס. דאָס איז גאָר הייליק פֿאַר פילע מאָנגאָליאַנס. "
  
  דרייק האט ארויסגעלאזט א טיפן, אויפגעציטערט זיפץ. אויב זיי זענען געווען פאַלש, און דאָס איז נישט דער אָרט פון די רגע וואָפן... ער האט דערשראָקן צו ימאַדזשאַן די קאַנסאַקווענסאַז.
  
  לעבן אין אַ כינעזיש טורמע וואָלט זיין די קלענסטער פון זייער פראבלעמען.
  
  דער לאַנגער שפּאַציר האָט זיך געצויגן, ערשט אַ פּילגרימ-נעסיע אויפן ברייטן וועג, דערנאָך דער דיסקוסיע פון דער קויל, אַ שנעלן בליק אויפן פּנים פון דעם אַלטן גענעראל, און דערנאָך אַן אומענדלעכע קריכן ארויף אויף די שטיינערנע טרעפ. די מאַנשאַפֿט פארבליבן אין שטעלע, ראַרעלי ברייקינג סטרייד, און פארבליבן קעסיידער ווידזשאַלאַנט. דרייק איז געווען צופרידן צו זען לעפיערעך ווייניק וויזאַטערז צו די מאַוסאָליום הייַנט, וואָס איז געווען זייער נוציק.
  
  די ימפּרעסיוו סטרוקטור לעסאָף געקומען אין מיינונג. די מאַנשאַפֿט פארשטאפט ווען זיי ריטשט די שפּיץ שריט צו נעמען עס אַלע אין. אַלטאַן געווארט, מיסטאָמע צוגעוווינט צו טוריס געכאפט אין מאָומאַנץ פון יירעס - האַקאָוועד. דרייק האט געזען אַ ריזיק בנין מיט לעפיערעך קליין דאָמעס אין יעדער עק און אַ פיל גרעסערע איינער אין די מיטל. זייערע דעכער זענען געווען בראָנדז, מיט מוסטערן. די פראָנט פון די בנין האט פילע רויט פֿענצטער און בייַ מינדסטער דרייַ גרויס אַרייַנגאַנג. עס איז געווען אַ נידעריק שטיין וואַנט אין פראָנט פון די בנין.
  
  אַלטאַן איז געגאנגען פאָרויס. דאַהל האָט צוריקגעקוקט אויף דער קאָלעקטיוו.
  
  היידען האָט געזאָגט, "גלײַך אין קבר אַרײַן. "עפֿנט דעם, געפֿינען די קעסטל און באַקומען אויס. צומ גליק עס איז קיין גוף צו קעמפן מיט. ווי אונדזער פּילאָט זאגט, קיין בולשיט. "
  
  דרייק צוגעהערט ווי לאָראַן שערד די לעצטע אויף די שמועסן.
  
  "איך האָבן אַ גרויס, פעט נול דאָ איצט, גייז. איך בין גאָר זיכער אַז די יסראַעליס און רוסן זענען אויס פון מיינונג, דער טעקסט האָט אָנגעוויזן דעם אומרעכט וועג. DC מיינט, אז די פראנצויזן קומען צו, אפשר א האלבע שעה הינטער דיר. צוגעהערט ווערט איצט פיל שווערער. מיר האָבן אנדערע רעסורסן און בלויז אַ ביסל טריקס וואָס די NSA וועט קיינמאָל אַנטדעקן. שוועדן, כינעזיש און בריטיש זענען אומבאַקאַנט. ווי איך געזאגט, עס איז אַ געראַנגל."
  
  - ווער עס יז אנדערש? דרייק האט זיך געכאפט.
  
  "מאָדיש איר זאָל דערמאָנען אַז. איך באַקומען אַ גהאָסטלי ינטערפיראַנס פון אַן אומבאַקאַנט מקור. עס זענען קיין וואָוץ, קיין וועג צו באַשטעטיקן, אָבער מאל עס מיינט ווי עס איז עמעצער אַנדערש אין די סיסטעם.
  
  "דו זאלסט נישט דערמאָנען גאָוס," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "מיר האָבן גענוג גרויל מעשיות אויף די לעצטע אָפּעראַציע."
  
  אַלטן האָט זיך אָפּגעשטעלט און זיך אומגעקערט. "ביסטו גרייט? איך וועל דיך אַרייננעמען. "
  
  ד י גרופ ע הא ט זי ך גענומע ן או ן זי ך געגאנגע ן פאראויס . און דאן האט דרייק געזען כינעזער זעלנער פארלאזן דעם מאוסאלעום, איינער פון זיי האלט א גרויסן קעסטל אונטערן ארעם, צווישן זיי זענען געווען ארכעאלאגן.
  
  די כינעזער האבן גענומען וואפן מיט זיי, און יעצט איז דער פעלן פון טוריסטן קלאר געווען צו זייער מייַלע.
  
  עס האָט נאָר געדויערט אַ מאָמענט ביז זייער פירער האָט זיך צו זיי אָפּגערעדט.
  
  
  קאַפּיטל זעכצן
  
  
  דרייק האט געזען אז דאל כאפט אלטן און שלעפט זי צוריק, גענומען א לאנגן שפרינג אראפ פון די טרעפ ביז זיי זענען געווען באשיצט דורך כינעזער זעלנער. ער האט געװארפן זײן רוקן־זאק אויף דער ערד און האט גיך אפגערוקט דעם דרויסנדיקן קעשענע. ארבעטן שנעל און קיינמאל נישט געקוקט אויף די כינעזער, האט ער דאך געפילט זיכער. היידן, סמיט און מייַ זענען אַרמד מיט פּיסטאַלז.
  
  אויף די קוואַדראַט אין פראָנט פון די מאַוסאָליום פון גענגהיס כאַן, וואָפן זענען אויפגעשטאנען און רייוואַלז קלאַשיז. דער מענטש, וואָס האָט געטראָגן דעם קעסטל, האָט אויסגעזען באַזאָרגט. די כינעזער קאָלעקטיוו איז געווען באשטאנען פון פינף מענטשן און האט שוין שטופּן די פאַרטראַכט אַרקיאַלאַדזשיסס באַזונדער. דרייק האט אויפגעהויבן זיין קליינעם סובמאשין ביקס און געווארט. די רעשט פון דער קאָלעקטיוו איז געווען פאַרשפּרייטן אויף זיין זייַט.
  
  "מיר דאַרפֿן נאָר אַ קעסטל," האָט היידן געשריגן. "שטעלן עס אויף דער ערד און לאָזן."
  
  דער פירער פון די כינעזיש מאַנשאַפֿט האט אויגן די קאָליר פון גרוי שיווערשטיין. "עס איז איר וואָס מוזן גיין דיין אייגן וועג בשעת איר נאָך האָבן די געלעגנהייט."
  
  "מיר ווילן אַ קעסטל," היידן ריפּיטיד. "און מיר וועלן נעמען עס."
  
  "דעריבער פּרובירן עס." דער פּריזענטער האָט איבערגעזעצט, און אַלע פֿינף כינעזער האָבן זיך סײַנטשראָניש פֿאָרויס געצויגן.
  
  "וואַו. מיר זענען אויף דער זעלביקער פאַרשילטן זייַט."
  
  "אָה, נאָר אַ וויץ. מאָדנע. אַמעריקע און טשיינאַ וועלן קיינמאָל זיין אויף דער זעלביקער זייַט. "
  
  "אפֿשר נישט," האָט דרייק געזאָגט. "אָבער מיר זענען זעלנער וואָס קעמפן פֿאַר די מענטשן. "
  
  ער האט דערזען די אומזיכערקייט אין דעם פירערס גאַנג, די קליין אומזיכערקייט אויפן פּנים. עס מוזן האָבן אַפעקטאַד זיי אַלע ווייַל די כינעזיש מאַנשאַפֿט סטאַפּט גאָר. היידן האט אראפגעלאזט איר וואפן און נאך ווייטער פארמאכט דעם ריס.
  
  "קען מיר נישט געפֿינען אַ פּראָסט ערד?"
  
  נאָד. "יא, מיר קען. אָבער רעגירונג און פּאָליטישע פירער, טעראָריסטן און טיראַנץ וועלן שטענדיק שטיין אין אונדזער וועג. "
  
  דרייק האָט געזען די טרויעריק אויף דעם מענטש 'ס פּנים און די אַבסאָלוט אמונה אין זיין אייגענע ווערטער. ניט אַ ביקס אָדער פאַס איז אויפגעשטאנען ווי די קאָנקורענט טימז קלאַשיד פירסעלי. עס איז געווען אַלע פֿאַר די צוליב פון רעספּעקט.
  
  דרייק האט זיך אויפגעשטאנען, איבערגעלאזט זיין סובמאשין ביקס אין זיין רוקן און באגעגנט דעם אטאקע. פױסטן האָבן זיך פֿאַרבונדן צו זײַן ברוסט און אױפֿגעהױבן די הענט. די קני האט זיך שווער אין די ריפן ארײנגעשניטן. דרייק האט געפילט אז די לופט איז ארויס פון זיין קערפער און איז אראפגעפאלן אויף איין קני. ד י אטאקע ס אי ז געװע ן אומברחמנותדיק , נײע ם או ן פויסט ן האב ן זי ך שטאר ק געשלאג ן או ן גערעגנט , ד י פראםט ע הא ט זי ך גערעכנט , א ז אי ם זא ל ניש ט געבן , קײ ן שאנס ן אוי ף נקמה , אדע ר רעליעף . ע ר הא ט אויסגעטראג ן דע ם װײטיק ן או ן געביט ן זײ ן צײט . אַנדערע סצענעס האָבן זיך פֿאַרבלאָנדזשעט, ווען ער האָט זיך פֿאַרדרייט און זיך איבערגעדרייט. אַליסיאַ האָט זיך געראַנגלט מיטן הויכן מאַן; היידן און קינימאַקאַ האָבן געקעמפט מיט דעם פירער. מאַי האָט געשיקט איר קעגנער איבער דער אַקסל און אים דאַן ווייטיקדיק שלאָגן אין די שטערן.
  
  דרייק האט געזען אַ געלעגנהייט און גענומען עס. הינטער אים האָט ער געהערט טאָרסטן דאַהל, ווי געוויינטלעך, שפּרינגט איבער די טרעפּ; אַ באמערקט בייַזייַן וואָס קענען ניט זיין איגנאָרירט. דרייק'ס אַטאַקער האָט זיך געהאַלטן בלויז אַ מאָמענט.
  
  דער געוועזענער SAS זעלנער האָט זיך צעשלאָגן אויף דער ערד, געשוועבט די פיס און געכאַפּט זיין קעגנער הינטער די קני. ער איז געפאלן פאראויס, אראפגעפאלן אויף די קני. ווען ער איז געפאלן צו דרייק ס מדרגה, די יאָרקשירעמאַן אַנלישט אַ שטאַרק כעדער. דאס געשריי און פארשפרייטע אויגן האבן געוויזן ווי שווער ער האט געשלאגן. דער כינעזער קאמאנדא האט זיך געשאקלט און זיך צוגעבויגן אויף אײן האנט. דרייק איז אויפגעשטאנען און האט צוריקגעקערט דעם טויווע אין פולן מיט ניז און קאָפּ פּאָקעס. עס זענען געווען עטלעכע ברוזאַז און עטלעכע בלוט, אָבער גאָרנישט לעבנס-געפאַר.
  
  דאַהל האָט זיך געאײַלט פאַרבײַ, געצילט אויף אַלישאַ'ס קעגנער. דער שוועדישער האָט געשלאָגן ווי אַ ביק, אַזוי ווי אַלישאַ האָט געשלאָגן. אי ר אטאקע ר הא ט זי ך אראפגעקלאפ ט פו ן ד י פיס , או ן הא ט זי ך שטאר ק געשלאג ן אי ן האלדז , ציטערנדי ק או ן דערשטוינט . זיי האָבן זיך אַרום פּונקט אין צייט צו זען מאַי קלאַפּן איר קעגנער פאַרכאַלעשט און דערנאָך געפונען אַ מענטש מיט אַ קעסטל.
  
  - העלא! אַלישאַ האט געשריגן ווען ער געזען זיי און אנגעהויבן צו לויפן.
  
  זיי אנגעהויבן צו לויפן, אָבער סמיט און יאָרגי האָבן שוין לינקס דער שלאַכט. "זען?" האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אונדזער שטאַרקייט איז אין נומערן. איך האָב געוואוסט אַז עס איז געווען אַ סיבה וואָס מיר ליידן אַזוי פיל אין דעם פאַרשילטן מאַנשאַפֿט. "
  
  פאראויס האט קנזי אפגעשטעלט דעם מענטש'ס איינציגסטע אנדערע וועג - צוריק צום מאוסאלאום. איצ ט מי ט א גרוים ן בליק ן או ן מי ט א אונטערגעגעבענע ר האַלטונג , הא ט ע ר ארויסגענומע ן דא ם געװער , װא ס ע ר הא ט פריע ר געהאלט ן .
  
  דרייק האט דורכגעקוקט די געגנט און געזען אז היידן האט ענדליך אונטערגעכאפט דעם פירער פון דער גרופע.
  
  "טו דאס נישט!" - האט ער געשריגן צום מאן. - דו ביסט העכער, חבר.
  
  היידן האט אויפגעהויבן, אפגעשאצט די לאגע, און דערנאך אפגעווישט דאס בלוט פון איר באק. דרייק האט יעצט דערזען אלטאן זיך צוריק ארויף די טרעפ צו נעמען א קוק און האט זיך געזיפצט. נייגעריגקייט...
  
  ד י ביקס איז געבליבן אומבאװעגלעך, די שאכטל איז נאך געװען שטארק געהאלטן, כמעט אין א טויטן גריפ. היידען האט זיך אויפגעשטעלט און אויפגעהויבן די האנט, מיט די פאלעם ארויס. א הויכער קטורת איז געשטאנען צװישן איר און דעם מאן, אבער זי האט זיך באװעגט ביז זי איז געװען אין דערזען.
  
  קענזי האט זיך ארויפגעצויגן פון הינטן. סמיט און קינימאַקאַ פון די זייַט. אין די אויגן פון דעם סאלדאטן איז נישט געווען קיין סימן פון בהלה, נאר רעזיגנאציע.
  
  "קיינער איז נישט געשטאָרבן." הײַדן האָט אָנגעוויזן אויף די אומבאַוווסטזיניקע און קרעכנדיקע כינעזער זעלנער. "קיינער איז נישט מחויב. נאָר לאָזן די קעסטל."
  
  אַליסיאַ האָט געכאַפּט זיין ופמערקזאַמקייַט. "און אויב איר דאַרפֿן אַ פּאַטש, נאָר צו מאַכן עס קוק גוט," זי געזאגט. "איך בין דא".
  
  דער פּסיכאָלאָגיע פון די זעלנער האט נישט אַרייַנגערעכנט אַרויסגעבן. און דער דאָזיקער בחור האָט נישט געהאַט וואו צו גיין, קיין אַנטלויפן וועג.
  
  "די ביקס," האט געזאגט דרייק, "איז אַ פאַלש האָפענונג. איר וויסן עס איז. "
  
  די קאָמענטאַר האָט געטראָפן דעם ציל, די האַנט מיט דער פּיסטויל האָט צום ערשטן מאָל געציטערט. די שווערע שטילקייט האָט זיך אויסגעשטרעקט, און דרייק האָט באַמערקט, אַז אַ פּאָר פון די דערשלאָגענע מענער האָבן אָנגעהויבן זיך צורייסן. "איר מוזן באַשליסן, באַדי," ער האט געזאגט. "דער זייגער טיקעט."
  
  כמע ט גלײ ך הא ט דע ר מענט ש ארויסגעצויג ן א פיסטאל , או ן אנגעהויב ן לויפען . ער האט געצילט אויף היידן, און דאן האט ער, אמאל נעבן דעם קטורת, א געשלאגן מיט דער האנט אויפן דעקל, אין האפענונג עס צו קלאפן אויף איר. א דאקל און א קרעכצן זײנען געװען זײן אײנציקע באלוינונג, װײל דער חפץ איז געװען זיכער פארפעסטיקט, אבער ער האט װײטער געלויפט.
  
  היידען האט געװארט, האלטן זײן אויפמערקזאמקײט.
  
  אַליסיאַ טשאַרדזשד פון זיין בלינד זייַט, טויב, און כאַפּט אים אַרום די טאַליע אין אַ רעגבי גריפּ. דער מאן האט זיך איבערגעבויגן, כמעט צעבראכן אין האלב, דער קאפ האט געטראפען אליסיע'ס פלײצע, און די שאכטל איז געפלויגן צו דער זייט. היידן האט אים געפרואווט כאפן, אים כאפן איידער מען האט געמאכט צופיל שאדנס. א שנעלע בליק האט באשטעטיגט דעם אנװעזנהײט פון דעם ארדערס װאפן.
  
  אַליסיאַ פּאַטייט די פאַרכאַלעשט מענטש. "איך האָב דיר געזאָגט, איך וועל זיין דאָרט פֿאַר דיר."
  
  די מאַנשאַפֿט אַססעססעד. די כינעזער האבן זיך שוין באװעגט. ד י פראנצויז ן דאר ף געװע ן נאענט . א וואָרט פון היידן האָט צוריקגעבראַכט לאָראַן צום שמועס.
  
  "שלעכט נייַעס, גייז. די פראנצויזן נעמען פון דיר נישט די אויגן, און די רוסן נעמען נישט פון זיי די אויגן. מאַך!"
  
  בולשיט!
  
  דרייק האט נאכגעקוקט דעם גאנצן וועג צוריק אראפ די טרעפ און צוזאמען דעם גלייך וועג וואס האט געפירט צום מאוסאלאום. ער האט געזען מענטשן לויפן, אַ קאָלעקטיוו פון פיר וואָס כּמעט זיכער האָבן צו זיין פראנצויזיש. "זיי זענען פאַרשילטן גוט," ער האט געזאגט. "פאקטיש, עס איז געווען צוויי מאָל איצט אַז זיי האָבן גאַטאַן צו אונדז ערשטער."
  
  "מיר מוזן גיין," האָט סמיט געזאָגט. "זיי וועלן זיין מיט אונדז אין עטלעכע מינוט."
  
  "וואוהין צו גיין?" אַליסיאַ געפרעגט. "זיי האָבן אפגעשטעלט דעם איינציקן אַרויסגאַנג."
  
  דרייק האָט באמערקט ביימער אויף די זייטן און לאָנז אין פראָנט. אין פאַקט, די ברירה איז געווען לימיטעד.
  
  "קום אויף," ער געזאגט. "און לאָראַן, שיקן אַ העליקאָפּטער."
  
  "אויף מיין וועג".
  
  "מאַך עס שנעל," האָט סמיט געזאָגט. "די פראנצויזיש זענען אויף זייער פֿיס."
  
  דרייק האט זיך צוגעלאפן פאראויס, געטראכט אז די רוסן קענען נישט זיין צו ווייט הינטער זיך. צום באַדויערן, עס האָט נישט געדויערט לאַנג ביז עמעצער האט אנגעהויבן שיסן. ביז איצט איז אַלץ גוט פֿאַר זיי געגאַנגען, זיי האָבן געזען דאָס בעסטע אין די באַציִונגען פֿון זעלנער צו זעלנער און פֿון מענטש צו מענטש, אָבער די שאַנסן, אַז אַזאַ אַ שוואַכער פֿוס וועט געדויערן, זײַנען געווען מינימאַל.
  
  לאמיר זיך אויסרעכענען מיט די פאקטן: אויב די דאזיקע לענדער וואלטן געוואלט ארבעטן אינאיינעם און טיילן די שכר, ווייסן די מענער און פרויען אין דער מאכט גוט אז עס וועט זיין דער גרינגער וועג - און דאך גייען זיי ווייטער קעמפן.
  
  ער האט זיך געגליטשט צװישן די בײמער. די מאַנשאַפֿט ראַשט נאָך אים, היידן כאַפּאַנד די אָרנייט קעסטל מיט איר נאָך אַנריוועאַלד סוד. דאהל האט זיך ארום געהאנגען הינטערן, נאכגעכאפט דעם פאראויס פון די פראנצויזן.
  
  "פינף מינוט הינטער אונדז. קיין צייכן פון רוסישע. און די כינעזער וועקן זיך. אָוקיי, דאָס קען האַלטן זיי אַלע אַ ביסל."
  
  "דער העליקאָפּטער איז אין צען מינוט," לאָראַן דערציילט זיי.
  
  "זאג אים צו ייַלן אַרויף," אַליסיאַ געזאגט. "דער באָכער מוזן זיין הייס."
  
  "איך וועל דאָס איבערגעבן."
  
  דרייק גענומען די מערסט דירעקט מאַרשרוט, כאָופּינג פֿאַר אַ גוט שורה פון דעקן. ד י בוימע ר האב ן זי ך געצויג ן אי ן אל ע זײטן , דע ר ערד , אי ז געװע ן װײ ך או ן לײםיק , או ן הא ט געשמעק ט א רײ ך פו ן ערד . קענסי האט אויפגעהויבן א געדיכטן צווייג, א שמייכל געטאן, ווי זי איז געלאפן, ווי צו זאגן, 'מיר וועלן זיך דארפן באנוצן מיט דעם'. ערשט אַ לאַנגע אַראָפּגאַנג, דערנאָך אַ שארפע קריכן, און דער מאַרשרוט הינטער זיי איז פאַרשווונדן. די הימלען האָבן זיך קוים געזען און אַלע קלאַנגען זענען פֿאַרשטומט געוואָרן.
  
  "איך נאָר האָפֿן אַז עס איז קיין איינער פאָרויס פון אונדז," דאַהל געזאגט.
  
  קינימאקא האט געקראצט, שטארק געדריקט. "צוטרוי די צוהערערס," ער האט געזאגט, קלאר צוריק צו זיין סי.איי.עי. טעג. "זיי זענען בעסער ווי איר טראַכטן."
  
  דרייק האט אויך געזען אז זיי זענען נישט דא אויף דער ערד, און ער האט געהאט א שוואכן פעלד זינען. ער האט איבערגעזוכט יעדן האריזאנט, זיכער אז דאהל וועט דאס זעלבע טאן פון הינטן. נאך פיר מינוט האבן זיי זיך קורץ אפגעשטעלט צו הערן.
  
  "ריכטונג געפונען אויף דעם העליקאָפּטער?" הײַדן האָט געשעפּטשעט צו לאָראַן.
  
  די ניו יארקער קען זען זייער שטעלעס ווי בלינקינג בלוי דאַץ אויף אַ סקאַננער. "גלייַך פאָרויס. גיי אן."
  
  אַלץ איז געווען שטיל; זיי קען זיין די בלויז מענטשן אין דער וועלט. דרייק האט נאך א וויילע ווייטער געצויגן, אויסקלייבנדיק זיינע טריט. אַליסיאַ האָט זיך געקרישט לעבן אים, היידן אַ שריט הינטער אים. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט איצט פאַרשפּרייטן זיך צו פאַרגרעסערן זייער קייט. ד י געװער ן אי ז געװע ן געצויגן , או ן געהאלט ן לויז .
  
  ד י בוימע ר האב ן זי ך פאראויסגעקלאפט . דרייק האט זיך אפגעשטעלט נעבן דעם דרויסנדיקן פּערימעטער, אויסקוקן דעם טעריין.
  
  "עס איז אַ קורץ אַראָפּגאַנג צו אַ פלאַך פעלד," ער האט געזאגט. "ידעאַל פֿאַר די שרעדער. גענעם, אפילו אַ שוועדיש קען שלאָגן אַ ציל אַזוי גרויס. "
  
  "דריי מינוט ביז דער באַגעגעניש," האָט לאָראַן געזאָגט.
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן צו דרייק. "וויאַזוי קוקט עס אויס?"
  
  "קיין סימן פון שונאים." ער האט צוגעשלעפט. "אָבער מיט וועמען מיר האָבן צו האַנדלען, וואָס זאָל זיי זיין?"
  
  דאַהל איז צוגעגאַנגען. "דאָס איז דאָס זעלבע דאָ. זיי זענען, פֿאַרשטייט זיך, ערגעץ דאָרט, אָבער גוט באַהאַלטן.
  
  "און איר קענט זיין זיכער אַז זיי גייען דעם וועג," האָט מאַי געזאָגט. "פארוואס ווארטן מיר?"
  
  דאַהל האָט געקוקט אויף דרייק. "יאָרקשירע פּודינג דאַרף אַ ברעכן."
  
  "איין טאָג," דרייק געזאגט, גענומען אַ לעצטע קוק אין דער געגנט. "איר 'רע וועגן צו זאָגן עפּעס טאַקע אַמייזינג מאָדנע, אָבער ביז דעמאָלט, ביטע נאָר רעדן אַרויף ווען גערעדט צו."
  
  ז ײ האב ן זי ך ארויסגעטראג ן פו ן דע ר בוים־ליניע , זי ך באװעגנדי ק פו ן א שארפע , גראזיקע ר שיפוע . א ווארעמע ווינטל האט באגריסט דרייק, א אנגענעמע געפיל נאך דעם קלויינג טיקעט פון ביימער. די גאנצע געגנט איז געווען ליידיג און פארפעסטיגט נישט ווייט פון וואו עס האט זיך געענדיגט מיט א שטאף אספאלט ווייט פאראויס.
  
  "מאַך איצט," דרייק געזאגט. "מיר קענען שטעלן אַ פּערימעטער אויף פלאַך ערד."
  
  אבער דאן איז דער שלום און ליידיגקייט אין דער גאנצער געגנט צעשטערט געווארן. די SPEAR מאַנשאַפֿט רייסט אַראָפּ די שיפּוע בשעת צו זייער לינקס די רוסישע אויסגעגאסן אויס פון ווו זיי זענען געווען פאַרבאָרגן. פאר זײ בײדן, באשיצט מיט א װײטן גראד בײמער, זײנען אויך די פראנצויזן געקומען אין קוק.
  
  אין מינדסטער דאָס איז געווען דרייק ס מיינונג פון זאכן. זיי אַוואַדע נישט ווערינג נאָמען טאַגס, אָבער זייער פיישאַל פֿעיִקייטן און שטעלונג זענען סטרייקינג אַנדערש.
  
  אין דער זעלביקער צייט, זייער העליקאָפּטער איז ארויס אין די הימל אויבן זיי.
  
  "אוי שיקט".
  
  אויף זיין לינקס איז דער רוסישער אראפגעפאלן אויף איין קני און צוגעקניפט דעם פלער ביקס צו זיין אקסל.
  
  
  קאַפּיטל זיבעצן
  
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט מיטן שריט און געעפנט פייער. זײנ ע קויל ן האב ן צעריס ן ד י גראז ן ארו ם דע ם עליט ן סאלדאט , אבע ר זײנ ע צוגרײטונגען . דער ראקעט־לאנער האט קיינמאל נישט געוואלד; דער הייבער וואס האט זי געהאלטן איז געבליבן פעסט. זײנ ע חברי ם האב ן זי ך ארומגערינגל ט ארום , צוריקגעקער ט פײער . דרייק האָט זיך פּלוצלינג געפונען אין אַ וועלט פול פון דיינדזשערז.
  
  די פראנצויזן האבן זיך צוגעלאפן מיט אלע כוחות גלייך צום לאנדונגס העליקאפטער. דרייק, צוזאמען מיט דאַהל און סמיט, האָבן געהאלטן די רוסישע ביי ביי און אויף היטן. דער פּילאָט 'ס פּנים איז געווען קענטיק, פאָוקיסט אויף די לאַנדינג פּלאַץ. אַליסיאַ און מאַי האָבן זיך גאָר נישט פּאַמעלעך און וואַקינג צו באַקומען זיין ופמערקזאַמקייַט.
  
  בולאַץ שנייַדן דורך די לופט.
  
  דרייק האט געשלאגן איינעם פון די רוסן מיט זיין פליגל, אים געשיקט צו איין קני. היידן'ס שטימע האט געהויבן איבער דעם קאמיוניקאטאר.
  
  "פּילאָט, נעמען ויסמיידן קאַמף! לאָראַן, זאָגן אים אַז זיי האָבן מיסאַלז!
  
  דרייק, דאַהל און סמיט האָבן באַטערד די רוסישע קאָנטינגענט, אָבער זיי פארבליבן צו ווייַט אַוועק צו פאָרעם זיך רעכט, ספּעציעל בשעת מאָווינג. דער פּילאָט האָט אַ קוק געטאָן, דאָס פּנים האָט זיך צעשאָקלט.
  
  דער רפּג האָט געשאָסן, דער מיסיל איז אַרויסגעפֿלױגן מיט אַ הויכן לופט און מיט אַ הויך קלאַפּ. דרייק און די אנדערע האבן נאר געקענט צוקוקן הילפסלאז ווי ער האט איבערגעלאזט א שטעג אין דער לופטן און פליען אומפארשטענדליך גלייך צום העליקאפטער. שטארק אין פאניק האט דער פליגער געמאכט א שארפע אויסוויידונגס-מאנוווער, טילענדיג דעם העליקאפטער, אבער דער פארבייגייענדיקער מיסיל איז געווען צו שנעל, האט געטראפען די אונטער זייט און אויפגעריסן אין א וואלקן פון רויך און פלאם. דער העליקאפטער האט זיך געצילט און געפאלן, שטיקער זענען אראפגעפאלן און אוועקגעפירט געווארן איבער איר פלי-וועג.
  
  ערשט ווען ער האָט געקוקט מיט אומגלויבן, פאַרצווייפלונג און פינצטערן כעס, האָט ער געזען וואוהין זיין שרעקלעכער טרייַעקטאָריע וועט פירן.
  
  די פראנצויזן האבן דאס געזען קומען און האבן פרובירט זיך צו צעשפרייטן, אבער דער צובראכענער העליקאפטער איז צווישן זיי צוגעפאלן צו דער ערד.
  
  דרייק איז געפאלן צו דער ערד, באגראבן זיין קאפ אין די טורף. רױטע און מאַראַנץ פֿלאַמען האָבן זיך אַרױסגעשאָסן און אַרױסגעשאָסן, און שװאַרצער רויך האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין הימל. דער מערהייט פונעם העליקאָפּטער איז געלאנדעט אויף איין מענטש; ער און דער פּילאָט זענען טייקעף געשטארבן. דער הויפּט ראָוטער בלייד איז אַוועק און געגאנגען רעכט דורך די דריט לוזער, אַזוי געשווינד און פּלוצלינג אַז ער געוואוסט גאָרנישט וועגן אים. דרייק האט ארויף געקוקט און געזען א ריזיגע שטיק ברענענדיקע ברוכפאלן פאלן אויפן צווייטן. די קראפט פון דעם קלאפ האט אים אראפגעקלאפט פון די פיס און אים צוריקגעווארפן א צענדליק טריט, נאכדעם האט ער אפגעשטעלט אלע באוועגונג.
  
  בלויז צוויי פראַנצויזן האָבן איבערגעלעבט; דער מערהייט פון דער קאָלעקטיוו איז געווען דיפיטיד אין איין נעבעך אינצידענט. דרייק האט דערזען איינעם פון זיי קריכן אוועק פון דעם גרימצארן פייער מיט א פארברענטער האנט, און דער צווייטער, וואנדערנדיק, זיך דערנענטערט. עפע ס הא ט דע ר צװײטע ר געלונגע ן צ ו כאפ ן דא ס געװע ר או ן גלײכצײטי ק העלפ ן זײ ן חבר ה אװעק .
  
  דרייק האט איינגעשלונגען זיין כעס און ווייטער אנגעהאלטן זיין קאנצענטראציע. זײע ר אײנציק ע פראדוקצי ע מיטעל ן זײנע ן צעשטערט געװארן . היידן האט נאך געהאלטן די פרייע בריק, אבער יעצט האבן די רוסן זיך צוגעלאפן צו זיי מיט אבסאלוט קלארע כוונות. דער מענטש מיט די רפּג איז נאָך אַימעד בייַ די בויברעך, ווי ער וואָלט באַטראַכטן אַ צווייט שלאָגן.
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען, און די מאַנשאַפֿט איז אויפגעשטאנען מיט אים. אוועק פון די רוסן צום פייער, האבן זיי געגרינדעט א נעץ פון שעלטערס, וועלכע האבן געצוואונגען זייערע שונאים צו ליגן נידעריק. דרייק און דאַהל ביידע זעץ די וועסטיד מענטשן, שיקט זיי ספּראָלינג צו דער ערד. זידנדיקע פלאמען האבן זיי פארכאפט ווען זיי זענען דערנענטערט, שארפע פאפן און שווערע קריכן האבן זיך געהערט פון אינעווייניג. דרייק פּעלץ אַז עס וואַשן איבער זיין פּנים און דעמאָלט דאַקט הינטער זיין בלינד זייַט. ד י פארבליבענ ע פראנצויז ן זײנע ן שוי ן געװע ן װײ ט װײט , זי ך מי ט זײער ע װאונד ן או ן פארלוסטן , או ן פארװײל ט קלאר , ארוי ס פו ן קאנפליקט .
  
  דרייק האט זיך ארום געדריקט אויף איין קני, געדריקט אויפן קאמםקנעפל.
  
  "דער העליקאָפּטער איז לאַנדינג," ער האט געזאגט צו באַשטעטיקן דעם צו לאָראַן, דעריבער, "מיר דאַרפֿן אן אנדער מיטל פון יוואַקיאַוויישאַן רעכט איצט."
  
  דער ענטפער איז געווען פאַרשטומט. "אויף אים".
  
  ד י טא ג הא ט זי ך װײטע ר צוריקגעטײלט , פארגרעסער ט ד י װײט ע צװיש ן דע ר פלאםטע ר שטערונ ג או ן דע ם דערנענטערנדי ק שונא . אומגלויבליך און אומגליקליך, האט די רוסישע רפּג געשאסן נאך א ראקעט אויף דעם שוין חרובֿהעליקאָפּטער, און געשיקט מער שפאלטן פון פלאם און שראפנעל אין דער לופטן.
  
  דרייק האט געפילט אז א שטיק מעטאל גייט ארויס פון זיין פלײצע און האט זיך ארומגעדרייען פון דעם אפעקט. דאַהל האָט זיך צוריקגעקוקט, אָבער דער יאָרקשירמאַן האָט זיך אַ נאָד געטאָן, "איך בין גוט."
  
  אַליסיאַ האָט זיי אָנגעוויזן צום ווײַטן פּלויט. "דער וועג איז דער בלויז אָפּציע. מאַך זיך, מענטשן!"
  
  היידן האט אויסגעגליכן די קאסטן און איז געלאפן. סמיט און קינימאַקאַ זענען געבליבן הינטער, האַלטן פייַער צווישן זיך און די רוסישע. דרייק סקאַנד די געגנט פאָרויס, שטענדיק גרייט פֿאַר נייַע סאַפּרייזיז און דערוואַרטן די ערגסט. די כינעזער זענען ערגעץ געווען, און די ישראלים, שוועדן און בריטישע זענען געווען אויף פלינק.
  
  זייער שנעלקייט האט זיי אפגעשיידט פון די נאכגייענדיקע רוסן, און זיי זענען דערגרייכט צום פּלויט מיט צייט צו ספּער. אַלישאַ און מייַ גענומען אַ דורכוועג און דעמאָלט געפונען זיך אויף די אנדערע זייַט, לעבן אַ צוויי-ליין פּאַס פון אַספאָלט וואָס פאַרשווונדן אין ביידע ריכטונג אין אַ סימכע מדבר. לאָראַן האט נישט נאָך אומגעקערט צו זיי, אָבער זיי לינקס איר צו איר אייגן דעוויסעס, געוואוסט אַז DC וואָלט העלפן.
  
  דרייק איז נישט געווען פול מיט גרויס בטחון. ער האָט נישט באַשולדיקט לאָראַן - דער ניו־יאָרקער איז געווען אויף ריין וואַסער, אָבער גאָרנישט אין דער דאָזיקער שליחות האָט אים ביז איצט געזאָגט, אַז די מענער און פֿרויען, וואָס זיצן זיכער און וואַרעמען אין קאַפּיטאָל, האָבן זייער רוקן גאָר פֿאַרדעקט.
  
  אַליסיאַ געגאנגען פֿאַר אַ לויפן. עס איז געווען אַ ינקריסינגלי מאָדנע סצענאַר. דרייק האט געוואוסט אז די רוסן האבן געמוזט האבן עפעס א דעק. אפשר איז עס געווען אויפן וועג.
  
  "קוק אַהער," האָט קנזי גערעדט.
  
  בערך א האלבן מייל פארויס האט זיך אפגעשטעלט א שווארצער סוואוו אויפצונעמען די געשטאלטענע פראנצויזישע. װע ן ז ײ האב ן צוגעקוק ט , הא ט דע ר מאשי ן זי ך שנע ל פארגיילט , בי ז הונדער ט אוכצי ק מייל / שעה , אנגעלאד ן צװ ײ אפעראטױו ן או ן זי ך אװע ק מי ט א קװיטש .
  
  "נעבעכדיקע ממזרים," האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "מיר האָבן צו זאָרג וועגן זיך," האט געזאגט סמיט. "אדער מיר וועלן אויך ווערן 'ארעמע ממזרים'."
  
  "גראַמפּי האט אַ פונט," אַליסיאַ געזאגט, קוקן אין אַלע אינסטרוקציעס. "עמעס, מיר האָבן ינ ערגעצ ניט צו גיין."
  
  "באַגראָבן די קעסטל." קינימאַקאַ האָט אָנגעוויזן אויף אַ גראָווע פון ביימער נאָר אַוועק די וועג. "קום צוריק פֿאַר דעם שפּעטער. אָדער בעטן לאָראַן צו שיקן אן אנדער מאַנשאַפֿט.
  
  דרייק האט געקוקט אויף דאהל. "זאָל נישט זיין צו שווער, הא?"
  
  "צו ריזיקאַליש," האָט היידן געזאָגט. "זיי קען געפֿינען עס. ינטעראַפּט די אָנזאָג. אויסערדעם, מיר דאַרפֿן דעם אינפֿאָרמאַציע. אנדערע טימז קען שוין גיין צו די דריט רידער.
  
  דרייק האט געבליצט. ער האט נישט געטראכט דערפון. א קנופּ פון שפּאַנונג האָט אָנגעהויבן פּולסירן גלײַך אין מיטן שטערן.
  
  "איך קיינמאָל געדאַנק איך וואָלט זיין צעבראכן אין פאַקינג טשיינאַ," אַליסיאַ קאַמפּליינד.
  
  "דאָס איז איינער פון די פיר עקן פון דער ערד," דאַהל דערציילט איר. "אזוי טרייסט זיך אין דעם."
  
  "אָה, דאַנקען, מענטש. א דאנק פאר דעם. אפֿשר װעל איך קויפן אַ קאָנדאָמיניום".
  
  ד י רוס ן זײנע ן שוי ן אויפ ן װעג . דרייק קען זען איינער פון זיי שרייַען אין די ראַדיאָ. דעמאל ט הא ט זײ ן בליק ן זי ך פארבײגײ ן פו ן ד י רוסן , או ן געפרװו ט זי ך צושטעל ן אוי ף עפע ס װא ס באװעג ט זי ך אי ן דע ר װײטקײט .
  
  "אפֿשר דאָס איז זייער פאָרמיטל," דאַהל געזאגט, פליסנדיק און קוק צוריק אין דער זעלביקער צייַט.
  
  יארגי האט געלאכט, די אויגן װי אדלער. "איך האף אזוי. און מיט צען יאָר צוריק איר קען האָבן געווען רעכט. "
  
  דרייק האט פארקלאפט די אויגן. "היי, עס איז אַ ויטאָבוס."
  
  היידען האָט געזאָגט: "האַלטן לויפן. "פּרובירן נישט צו קוקן אינטערעסירט."
  
  אַליסיאַ לאַפט. "איצט האסטו עס געטון. איך קען נישט אויפהערן צו היטן. האָבן איר אלץ געטאן דעם? איר וויסן, איר זאָל נישט גלאָצן אין עמעצער און געפֿינען אַז איר קענען נישט קוקן אַוועק?"
  
  "איך באַקומען עס אַלע מאָל," דאַהל געזאגט. "נאַטירלעך".
  
  "נו, אַ מופּפּעט אנגעטאן אין לעדער איז אַ זעלטן דערזען," דרייק ינטערדזשעקטיד.
  
  דער באס איז געווען העל געלע און מאדערנע און האט זיך צוגעלאפן פארבײ די רוסן אן צו פאמעלעך. דרייק אַפּרישיייטיד זייַן גיכקייַט, שאָפער און פּאַסאַנדזשערז, אָבער געוואוסט אַז זיי האָבן קיין ברירה. זיי זענען געווען אַ ביסל מייל פון קיין הויפּט שטאָט. ווען דער באס האט זיך דערנענטערט און די רוסן האבן אויף אים געשטארקט, האט די SPEAR מאַנשאַפֿט אפגעשטעלט דעם וועג.
  
  "פּאַמעלעך אַראָפּ," אַליסיאַ מויל.
  
  סמיט האָט פּלוצלינג געלאַכט. "דאָס איז נישט קאַנסאַס. ער וועט דיך נישט פֿאַרשטיין."
  
  "דעמאָלט אַ וניווערסאַל שפּראַך." אַליסיאַ האָט אויפגעהויבן איר וואָפן טראָץ היידן'ס גלער.
  
  - שנעלער - האט דאהל געזאגט. "איידער ער שפּרינגען צו ראַדיאָ."
  
  דער באס האט זיך געשלאגן און זיך א ביסעלע געבויגן, דער ברייטער פראנט האט זיך געריסן אפסייד. ד י רוסן זענען שוין אנטלאפן. דרייק האט אויפגעשטויסן די טיר, באוואויגן פאר דעם דרייווער ער זאל עס עפענען. דאָס פּנים האָט זיך דערשראָקן, די אויגן ברייטע און געשפּילט צווישן די זעלנער און זײַנע פּאַסאַזשירן. דרייק האט געווארט ביז די טיר האט זיך געעפענט און דאן איז געשטרעטן פאראויס און ארויסגעהאלטן די האנט.
  
  "מיר ווילן נאָר גיין פֿאַר אַ פאָר," ער האט געזאגט ווי קאַמינג ווי ער קען.
  
  די מאַנשאַפֿט גענומען די מיטל פון די ויטאָבוס. דאהל איז געווען דער לעצטער וואס האט אויפגעשפרונגען און האט דעם דרייווער אנגעקלאפט אויף דער האנט.
  
  - פֿאָרווערטס! ער האט אנגעװיזן אויפן װעג.
  
  ד י רוס ן זײנע ן געװע ן ני ט מע ר װ י הונדערט ע יאפ ן הינטערן , ביקס ן אויפגעהויב ן װ י דע ר דרייווע ר הא ט צוגעדריקט , זײ ן פוס , צו ם דיל . אפנים האט ער געהאלטן אן אויג אויף זײנע זײט־שפיגלען. דער באס האט אנגעהויבן רירן, די פאסאזשירן זענען צוריק געשפרונגען. דרייק האט געהאלטן אויף. אַליסיאַ געגאנגען צו די צוריק פון די ויטאָבוס צו אַססעסס די יאָגן.
  
  "זיי באַקומען שטאַרקייט"
  
  דרייק האט געווייקט צו דאהל. "זאג קיינו צו ייַלן די גענעם אַרויף!"
  
  דער שוועדישער האָט געקוקט אַ ביסל פאַרשעמט, נאָר גערעדט מיטן באס דרייווער. דער מאַשין האָט פּאַמעלעך אויפגעהויבן גיכקייַט. דרייק האט געזען אז אלישיע האט זיך צעמישט און דערנאך זיך שנעל ארום געדריקט, געשריגן אויף די באס פאסאזשירן.
  
  "קלאַפּ אַראָפּ! איצט!"
  
  מורא פון רפּג, דרייק אויך געפאלן. צומ גליק, די קוילס שלאָגן בלויז די הינטן פון די מאַשין, אַלע לאָגד אין די שאַסי. ע ר הא ט זיפצ ט מי ט א פארלאזונג . דאָך האָט מען די רוסן געוואָרנט וועגן ציווילע אומגעקומענע. אין מינדסטער עס איז עפּעס.
  
  ווידער, די פּאָליטיש מאַשיניישאַנז הינטער יעדער עליט מאַנשאַפֿט ס פּלאַנז געקומען צו מיינונג. ניט אַלע טימז זענען באצאלטע דורך די שטאַט; און עטליכע פירער האבן אפילו נישט געוויסט וואס עס טוט זיך. װידע ר זײנע ן זײנ ע געדאנקע ן זי ך אומגעקומע ן צ ו ד י פראנצויז ן - או ן ד י טויט ע זעלנער .
  
  זיי טאָן זייער אַרבעט.
  
  דע ר באס הא ט זי ך אװעקגעפיר ט פו ן ד י רוסן , אויפנעמע ן איבע ר דע ם װעג , זײ ן גאנצ ע רא ם ציטערט . דרייק האָט זיך אַ ביסל רילאַקסט, געוואוסט אַז זיי זענען כעדינג צוריק צו Ejin Horo אין דער ריכטונג זיי זענען כעדינג. דער דרייווער האט פארהאנדלט א ברײטן, ברײטער קער. דרייק האט זיך אויסגעדרייט, ווען אלישע האט ארויסגעלאזט א נידעריק געשריי פון הינטערן זיצפּלאַץ.
  
  או ן ז ײ האב ן דערזע ן א שװארצ ן העליקאפטער , װעלכע ר הא ט געהער ט צ ו ד י רוסן , װא ם הא ט זי ך אראפגעכאפ ט זי ך אויפצוהײבן .
  
  היידן'ס שטימע האט אנגעפילט די פארבינדונג. "זיי וועלן נישט באַפאַלן."
  
  דרייק האט פארשפארט די ליפן. "פליסיק אָפּ. אָרדערס זענען טשאַנגינג. "
  
  "און זיי קענען נאָך שטופּן די ויטאָבוס אַוועק די וועג," דאַהל געענטפערט. "ווי ווייַט איז עס צו דער שטאָט?"
  
  "אַכט מינוט," האָט לאָראַן געענטפערט.
  
  "צו לאנג". דאהל איז אראפגעפארן אין דורכגאנג צו הינטערן אויטאמאביל און האט אנגעהויבן ערקלערן פאר פאסאזשירן אז זיי זאלן זיך פאראויסגיין. עטלעכע מאָומאַנץ דורכגעגאנגען און דעמאָלט ער זיך איינגעשריבן אַליסיאַ.
  
  "היי טאָרסטי. און איך שטענדיק געדאַנק צוריק סיץ זענען נאָר פֿאַר קיסינג.
  
  דער שוועדישער האָט געמאַכט אַ דערשטיקט קלאַנג. "דו פּרוּווט מיך צו מאַכן קראַנק? איך ווייס וואו די ליפּן זענען געווען".
  
  אַליסיאַ האָט אים געבלאָזן אַ קוש. - דו װײםט נישט װאו זײ זײנען געװען.
  
  דאהל האט אונטערגעדריקט א שמייכל און געמאכט דעם צײכן פון קרייז. א רוסישער העליקאפטער האט א קורצע צייט געלאנדעט ווען סאלדאטן זענען אריבערגעפארן, שוועבט איבער דער סטאנ-וויי. דער באס האט איבערגעדעקט א ווייטקייט און זיך אויסגעדרייט צווישן זיי, און אלישע און דאהל האבן אונטערזוכט די לופט.
  
  דרייק האט ארויסגעקוקט אויף די אנטלויפנדיקע פראנצויזן פאראויס, אבער האט געציטערט צי זיי וועלן פרובירן אנפאלן. זיי זענען געווען ווייניק אין נומער און סטראַגאַלינג מיט לאָססעס. ז ײ האב ן איבערגעשאצ ט . עס וואָלט האָבן געמאכט מער זינען אויב זיי זענען געגאנגען גלייַך צו די דריט קלו.
  
  נאָך, ער וואָטשט.
  
  לאָראַן ס קול געקומען דורך די קאַמיונאַקייטער. "זעקס מינוט. האָבן איר צייט צו רעדן?
  
  "וועגן וואס?" סמיט האָט זיך געראָטן, אָבער זיך אָפּגעהאַלטן פון זאָגן עפּעס אָנצינדונג.
  
  "דער דריטער רידערמאַן איז אַ מיסטעריע, איינער וואָס דער אָרדער האָט אַריינגעוואָרפן צו מוטנע די וואסערן. באַרימט ינדיאַנס אַרייַננעמען מאַהאַטמאַ גאַנדי, ידיראַ גאַנדי, דעעפּאַק טשאָפּראַ, אָבער ווי טאָן איר געפֿינען די ערגסט מענטש וואָס האָט אלץ געלעבט? און ער איז געווען באַרימט." זי האט א זיפץ געטאן. "מיר קאָנטראָלירן נאָך. אָבער, דער טראַכטן טאַנק אין וואַשינגטאָן איז נאָך אין אַ טויט סוף. איך האָב זיי געזאָגט אַז עס קען נישט זיין אַזוי שלעכט. "
  
  דרייק האט אפגעאטעמט א זיפץ. "יא מיין ליבע. נישט די ערגסטע זאַך וואָס קען פּאַסירן, "ער האט געזאגט. "דאָס זאָל פּאַמעלעך די אנדערע אומות."
  
  "עס וועט באשטימט פּאַסירן. אין אנדערע נייַעס, מיר טראַכטן מיר האָבן קראַקט די פיר עקן פון דער ערד."
  
  "צי האסטו?" האָט מאַי געזאָגט. "דאס איז גוט נייַעס."
  
  דרייק לייקט איר טיפּיש אַנדערסטייטמאַנט. ― שטײ אַרײַן, מאַי.
  
  "יא, איך טאָן נישט וועלן צו שפּרינגען אויס פון מיין אַוועקזעצן מיט יקסייטמאַנט," אַליסיאַ צוגעגעבן טרוקן.
  
  םײ האט זיך נישט געלײגט צו ענטפערן. לאָראַן פארבליבן ווי אויב גאָרנישט האט שוין געזאגט, "וואַרט אַ מינוט, גייז. מען האָט מיר נאָר געזאָגט אַז די כינעזער זענען צוריק אין דעם. אמווייניגסטנס צוויי העליקאָפּטערס גייען אין דיין ריכטונג. "
  
  "מיר זענען אויף אַ כינעזיש ויטאָבוס," יאָרגי געזאגט. "וועט מיר ניט זיין זיכער פון זיי בייַ מינדסטער?"
  
  "עס איז אַ ביסל נאַיוו," קענזי געזאגט. "גאַווערמאַנץ טאָן ניט זאָרגן."
  
  "טראָץ די איבער-אַלגעמיינעם," האָט היידן צוגעגעבן. "קענזי איז רעכט. מיר קענען נישט יבערנעמען אַז זיי וועלן נישט באַקומען אויף די ויטאָבוס. "
  
  נביאותדיקע ווערטער, האט דרייק געטראכט, ווי א שווארצע גרעקל איז וואקסן אויפן בלויען הימל פארן באס.
  
  אַלישאַ האָט געזאָגט, "די רוסן זענען דאָ."
  
  עס איז געווארן פיל שווערער.
  
  
  קאַפּיטל אַכצן
  
  
  העליקאָפּטערס זענען געפלויגן אין פראָנט און הינטער. דרייק האָט צוגעקוקט ווי דער כינעזישער פויגל האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט כּמעט ביזן אַספאָלט, איידער ער האָט זיך געגלייבט און זיך געפאָרן גלייך צום באס.
  
  "זיי צווינגן אונדז צו קראַך," ער האט געזאגט, דעמאָלט שפּיציק אויף די דערשראָקן שאָפער. "ניין ניין. פאָרזעצן! "
  
  דער באס מאטאר האט גערוימט און די רעדער האבן געדונערט אויף דער ערד. עטלעכ ע מענטש ן האב ן שוי ן אנגעהויב ן שרײען . דרייק האט געוואוסט אז די כינעזער וועלן נישט בכוונה קראך א העליקאפטער, אבער עס איז שווער געווען איבערצוגעבן זיין וויסן פאר די פאסאזשירן.
  
  דער דרייווער האט שטארק צוגעמאכט די אויגן. דער באס האט זיך אויסגעדרייט.
  
  דרייק האט געשאלטן און ארויסגעצויגן דעם מאן פון זיין סידעלע, אנגעכאפט דעם סטירינג ראד. סמיט האָט געהאָלפן דעם מאַן און האָט אים בערך אַרויסגעפירט אין דורכפאָר. דרייק איז אויפגעשפרונגען הינטערן ראד פונעם באס, געשטעלט זיין פוס אויפן גאז-פעדאל און האלטן די הענט פעסט אויפן שטייגער, האלטן עס אין א גאנץ גלייך ליניע.
  
  די נאָז פֿונעם העליקאָפּטער האָט זיך גלײַך אָנגעוויזן אויף זיי, דער ריס האָט זיך גיך פֿאַרמאַכט.
  
  געשרייען האבן זיך געהערט פון הינטן און צו די זייטן. יעצט האט סמיט געמוזט איינהאלטן דעם דרייווער. דרייק האט געהאלטן אויף.
  
  דער קאָממוניקאַטאָר האָט אָנגעהויבן קריכן. "קום אויף, מיין לוטיש קיאַנו," אַליסיאַ גאַספּט. "די רוסישע זענען פּראַקטאַקלי אויף אונדזער -"
  
  "ביטש," קנזי קנאַקן צוריק. "בלייב רואיג. האסטו געקוקט אויף דער פאסאד?
  
  אַלישאַ ס קוועטשן האט ווידערקאָל איבער די ויטאָבוס.
  
  - געדאנקען? דרייק האט געפרעגט אין דער לעצטער רגע.
  
  "דאָס איז נישט טאַקע אַ ראַט זיצונג!"
  
  דרייק האָט שטאַרק געהאַלטן אין זיין אמונה, זיין דערפאַרונג און זיין רודער. הויך פּראָטעסטן האָבן אָנגעפילט זיין אויערן. קערפער פאַלן צו די שטאָק פון די ויטאָבוס. אפילו סמיט האט זיך געקרימט. אין גאנצן לעצטן מאמענט האט דער כינעזער העליקאפטער זיך געטוישט אויף רעכטס, און דער רוסישער העליקאפטער האט זיך אפגעבראםן, די סקידס האבן זיך כמעט געטראפען אויפן הינטן פונעם באס. אלישיא האט געפײפט און דאל האט אויסגעקלאפט אין האלדז.
  
  "איך טאַקע גלויבן מיר וואַן דעם קייַלעכיק פון הינדל."
  
  דרייק האט פארבליבן דרייווינג, געזען אן אנדער ברייט ופראַמען דריי פאָרויס. "און דער באָנוס איז אַז מיר זענען נישט געפּרעגלט אָדער קרונטשי."
  
  "האַלטן עס," קינימאַקאַ געזאגט. ― איך בין שױן הונגעריק.
  
  אַליסיאַ האָט זיך פֿאַרהוסט. "עס איז נאָר אַ משוגע כינעזיש העליקאָפּטער."
  
  "זיי קומען צוריק," האָט היידן געזאָגט.
  
  לאָראַן האָט געזאָגט, "איר גייז איצט צו די אַוצקערץ פון דער שטאָט. "אָבער עס איז נאָך דריי מינוט פאָר פון קיין לייַטיש באַפעלקערונג צענטער."
  
  דרייק איז צוגעלאפן צום קאמיוניקאטאר. "קום אויף, מענטשן! איר מוזט זײ מורא האבן דערפון!"
  
  קנזי איז געגאַנגען צו די הינטערשטע טירן, און האָט געשריגן, "צי האָט איינער דאָ אַ קאַטאַנאַ?"
  
  אירע רײד האָבן זיך געטראָפֿן מיט בלױטע שטערן, און צװײ־דרײַ מענטשן האָבן זיך באַשטעלט זײערע זיצן. דער ברײט־אויגטער אלטער האט אויסגעשטרעקט א ציטערנדיקע האנט מיט א זאק מיט ממתקים.
  
  קנזי האט א זיפץ געטאן. דרייק האט אנגעקלאפט דעם סוויטש צו עפענען די טירן. אין א רגע האט די ישראל פרוי ארויסגעשטארקט איר קערפער, אנגעכאפט דעם ראנד פונעם פענצטער, דערנאך דעם דאך און זיך ארויסגעצויגן אויפן דאך פונעם באס. דרייק האט פארטריבן דעם קאר אזוי גלייכגילטיק ווי ער האט געקענט, אויסמיידן דעם גרויסן חורבן, טיף אטעמען ווי ער האט פארשטאנען זיין אחריות וואס שטאמט פון קענסי'ס אקציעס.
  
  דערנאָך, אין דער דערציען שפּיגל, ער געזען דאַל שפּרינגען צו פאַרבינדן איר.
  
  אוי שיינט.
  
  מיט א שטארקע קאנצענטראציע האט ער עס געהאלטן פעסט.
  
  
  * * *
  
  
  דאהל איז ארויפגעקראכן אויפן דאך פונעם באס. קענסי האט אויסגעשטרעקט די האנט, אבער ער האט זיך א ניד געטאן פאר איר.
  
  - שנעלער!
  
  דער רוסישער העליקאפטער האט פארדינט הייך און איז איצט ווידער געטויגן, דאס מאל אין א דריי פערטל ווינקל צוזאמען דעם פראנט. ער האָט געקענט זען אַ מענטש הענגען פון יעדער זייַט, אַימעד אַ וואָפן, מיסטאָמע אַימעד בייַ די רעדער אָדער אַפֿילו דעם שאָפער.
  
  ע ר הא ט זי ך גלײ ך אומגעקער ט או ן געזוכ ט דע ם כינעזיש ן העליקאפטער . עס איז נישט געווען ווייט. אטגעטײבנדי ק אוי ף לינקס , זײנע ן אוי ך געװע ן מענטש ן װא ם האב ן זי ך געצייל ט פו ן ד י טירן . דער פאקט אז די כינעזער האבן נישט געשאסן שווער אויף זייער אייגענעם באס איז לכתחילה געווען דערמוטיקנדיק, אבער האט זיך געמוטשעט פון דער דערקענונג אז זיי דארפן די קעסטל וואס היידן האלט, און זיי דארפן עס בעשאָלעם.
  
  קענסי איז געזעסן אויפן דאך פונעם באס, זיך צוגעהערט צום ווינט און באוועגונג, און אויסגעשפרייט די קני. זי האָט דערנאָך אויפגעהויבן איר וואָפן, פאָוקיסינג אויף דעם העליקאָפּטער. דאהל האט געהאפט אז זי וועט עס אפילו נישט פרובירן צו פילם, זי וועט פשוט אפשרעקן די שיסער. די רוסן האָבן נישט באַוויזן אַזאַ צאַמונג, אָבער קנזי האָט זיך שטאַרק געוואָלט טוישן.
  
  דאַהל האָט אָפּגעשאַצט דעם דערנענטערנדיקן העליקאָפּטער. פּאַקט צו די ראַנד, עס איז געווען ניט בלויז פלינק, אָבער דעדלי. די לעצטע זאַך וואָס ער האָט געוואלט איז געווען צו פאַרשאַפן קיין סאָרט פון צופאַל, לאָזן אַליין איינער וואָס קען אַרייַנציען שלאָגן אַ ויטאָבוס.
  
  די פראָנט טירעס באַונסט איבער אַ פּאַטכאָול, יליסיטינג אַ "אנטשולדיגט" פון דרייק. דאהל האט מער גארנישט געהערט אחוץ דעם גערויש פון רוישנדיקן לופט און דאס ברום פונעם העליקאפטער. דער שאָס האָט אָפּגעשפּרונגען פֿונעם מעטאַל לעבן זײַן רעכטן פוס. דער שוועדישער האט דאס איגנארירט, גענומען ציל און געשאסן.
  
  דער קויל האָט געמוזט האָבן געטראָפן זיין ציל ווייל דער מענטש האָט אַראָפּגעלאָזט דעם ביקס און זיך צוריקגעצויגן. דאהל האט דאס נישט געלאזט צוברעכן די קאנצענטראציע און האט פשוט דורכגעשאסן נאך א שיס דורכן אפענער טיר. דער העליקאפטער האט זיך אויסגעדרייט גלייך צו אים, זיך שנעל דערנענטערט, און דאס מאל האט דאהל איינגעזען אז שפילן פחדן איז א שלעכטער געדאַנק.
  
  ער האט זיך געװארפן אויפן דאך פונעם באס.
  
  דער העליקאפטער האט געשריגן איבערן קאפ, דורכשניידן דעם פלאץ וואס ער האט נאר פארלאזט. ער האט נישט געהאט די מאנווועראַביליטי זיך צו ווענדן צו קענסי, נאר ער האט זיך גענוג נאענט זי צו ווארפן אויף א זייט.
  
  צו די ברעג פון די ויטאָבוס דאַך!
  
  דאהל האט זיך אויסגעגליטשט און זיך געקריכט פאראויס, פרובירט צו דערגרייכן איר אין צייט. קנזי האט אפגעשטעלט איר פאל, אבער פארלוירן קאנטראל אויף איר וואפן; אָבער, מאָמענטום געשיקט איר פליענדיק אויס פון די ספּידינג ויטאָבוס און אַנטו די רחמנותדיק וועג ווייַט אונטן.
  
  דע ר כינע ר פויג ל הא ט זי ך שארף , געקומע ן אי ן א קרײז . דע ר רוסישע ר הא ט געשאס ן איבע ר דע ר קאפ , ד י בלאנדזשעט ע קויל ן הא ט דורכגעפיר ט דע ם מעטאל ן נעב ן דאהל ס רעכט ע דיך . קנזי'ס קערפער האט זיך אויסגעגליטשט פון דער זייט פונעם באס, און ער האט אריינגעלייגט זיין גאנצן קערפער אין איין לעצטע פארצווייפלטע שפרינג, אויסגעשטרעקט ארעם.
  
  עס איז אים געלונגען צו אַרומנעמען די רעכטע האַנט אַרום איר ציכטיקן האַנטגעלענק; האט זיך שטארק געקװעטשט און געװארט אויף דעם אומבאמאכטן קריץ.
  
  ס'איז געקומען, אָבער ער האָט זיך אָנגעהאַלטן, זיך אויסגעשטרעקט ביזן שיעור. דער בלאַנק, גלאַט מעטאַל געארבעט קעגן אים, אַלאַוינג זיין גוף צו רוק צו די ברעג, קנזי ס וואָג פּולינג זיי ביידע אַראָפּ.
  
  געשרײען זײנען געקומען איבער די קאמים. די מאַנשאַפֿט קען זען קנזי ס לעגס דאַרטינג אַרום אַרויס איינער פון די זייַט פֿענצטער. דאהל האט זיך אנגעהאלטן מיט אלע כוחות, אבער מיט יעדן מאמענט האט זיך דער קערפער זיך געגליט נעענטער און נעענטער צו יענעם הארטן ראנד.
  
  עס איז נישט געווען קיין גריפ אויפן דאך פונעם באס און נישט וואס צו כאפן. ער האט געקאנט אנהאלטן, ער װאלט קײנמאל ניט געלאזט, אבער ער האט אויך נישט געקאנט געפינען קײן שטיצע זי אויפצוהויבן. דרייק ס קול איז געקומען דורך די קאַמיונאַקייטער.
  
  ― װילט איר, אַז איך זאָל זיך אָפּשטעלן? הויך, ניט זיכער, אַ ביסל באַזאָרגט.
  
  דאַהל לייענען ימאָושאַנז געזונט. אויב זיי וואלטן זיך אפגעשטעלט, וואלטן זיי שווער געשלאגן סיי פון די רוסן סיי פון די כינעזער. קיינער ווייסט וואָס דער רעזולטאַט וועט זיין.
  
  לאָראַן ס קול צעבראכן. "אנטשולדיגט, איך נאָר באקומען אַ אָנזאָג אַז די שוועדן קומען צו איר. איצט עס איז אַ פיר-וועג פאַרשפּרייטן, מענטשן. "
  
  דאהל האט געפילט, אז די װאג האט אויסגעשטרעקט די מוסקלען. יעדעס מאל ווען דער באס האט זיך אויפגעשפרונגען, האט זיך נאך א אינטש פון זיין קערפער זיך געגליט צום ראנד, און קנזי וואלט געפאלן אביסל ווייטער. ער האט געהערט דעם קול פון ישראל פון ערגעץ אונטן.
  
  "לאז גיין! איך קען עס טון!"
  
  קיינמאָל. זיי זענען געפארן מיט זעכציק מייל א שעה. קענסי האט געוואוסט אז ער וועט זי נישט לאזן גיין און זי האט נישט געוואלט אז זיי זאלן ביידע פאלן. דאהל האט געפילט נאך מער רעספּעקט פאר איר. דאָס האַרץ, וואָס ער האָט געוווּסט, אַז איז טיף באַגראָבן געוואָרן, האָט זיך נאָר אַ ביסל נענטער צו דער אויבערפלאך אויפגעהויבן.
  
  דאָס קלאַנג פֿון אירע שיך, װאָס האָט געטראָפֿן אין די פֿענצטער, האָט דאָס אײגענע האַרץ געמאַכט גיכער קלאַפּן.
  
  ז ײ האב ן זי ך צוזאמענגעגליטשט , קענזי ע אי ן דע ר זײ ט או ן דאהל , אויפ ן דא ך פו ן באס . ער האט געפרואװט כאפן דעם גרויםן ברעג, װאם איז געלאפן אויפן ראנד, אבער ער איז געװען צו קלײן און אים אפגעשניטן דאם פלײש. ניש ט דערזעענדי ק קײ ן האפענונג , הא ט ע ר זי ך צוגעכאפ ט אזו י לאנג , װ י ע ר הא ט געקענ ט אל ץ ריזיקירנדיק .
  
  זיין קאַסטן איז אריבערגעפארן צו די פעלדז, סליפּינג ומנייטיק. זײנ ע אויג ן האב ן זי ך געטראפ ן קענזי ס ארויף . זייער אויסטויש איז געווען אָן וואָרט, אויסדרוקן, אָבער טיף.
  
  איר מוזט מיך לאזן גיין.
  
  קיינמאָל.
  
  ער האט זיך װידער געצויגן, נאר צו גליטשן פארבײ דעם פונט פון קײן אומקערן.
  
  שטאַרקע הענט האָבן אָנגעכאַפּט זײַנע בײדע קעלבער, הענט, װאָס האָבן געקאָנט געהערן נאָר צו מאַנאָ קינימאַקאַ.
  
  "גאָטטשאַ," האט געזאגט דער האַוואַייאַן. "איר גייז נישט אין ערגעץ."
  
  די האַוואַייאַן געשטיצט דאַהל און דעמאָלט פּאַמעלעך פּולד אים אַוועק פון זיין פאַל. דאהל האט קענסי שטארק געהאלטן. צוזאמע ן האב ן ז ײ זי ך לאנגזא ם געמאכ ט צ ו זיכערקײט .
  
  אויבן זענען די העליקאָפּטערס אַראָפּגעפאַלן צום לעצטן מאָל.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט געוואוסט אז קינימאקא האלט שטארק אויף זיינע פריינט, אבער ער האט נאך אלץ געכאפט צו שארף צו דרייען דעם באס. ד י רוס ן או ן כינע ר האב ן זי ך געצויג ן פו ן קעגנערדיק ע ריכטונגען , װײ ל װײסנדי ק א ז דא ס װע ט זײ ן זײע ר לעצטע ר צוגאנג .
  
  דער קלאנג פון צעברעכן פענצטער האט אים געזאגט אז די אנדערע זענען נישט געשטאנען ליידיק. זײ האבן געהאט א פלאן.
  
  פון הינטן האבן אלישע, סמיט, מאי, היידן און יארגי יעדעס מאל גענומען א פענצטער פון פארשידענע זייטן פונעם באס און עס צעבראכן. גענומען צילן אויף די דערנענטערנדיקע העליקאָפּטערס, האָבן זיי געעפֿנט שווער פֿײַער, וואָס האָט זיי געצווינגן זיך גיך אוועקצודרייען אויף דער זייט. די בוים שורה געענדיקט און דרייק געזען בנינים פאָרויס.
  
  וועג נעץ, ראַונדאַבאָו. הינטן אים האָבן געשאָסן, אָנגעפילט דעם אויטאָבוס; שוואַרץ העליקאָפּטערס גענומען צו די הימל.
  
  ע ר הא ט זיפצ ט מי ט א פארלאזונג .
  
  "מיר בלייבן לעבן," האָט ער געזאָגט. "צו קעמפן אן אנדער מאָל."
  
  לאָראַן ינטעראַפּטיד. "די שוועדן האָבן זיך אויך צוריקגעצויגן," האָט זי געזאָגט. "אָבער איך נאָך באַקומען אַ ביסל פון אַ האַלאָ אין די סיגנאַל. עפּעס צווישן וואַשינגטאָן, די פעלד און מיר. דאָס איז מאָדנע. כּמעט ווי אויב ... ווי אויב ... "
  
  "וואס?" - האב איך געפרעגט. דרייק האט געפרעגט.
  
  "עס איז ווי עס איז אַ אַנדערש גאַנג פון קאָמוניקאַציע. עס איז עפּעס אַנדערש אין שפּיל. נאך איינס... - האט זי זיך געקװענקלט.
  
  "מאַנשאַפֿט?" דרייק האט פארטיק.
  
  היידען האט זיך הויך געברומט. "דאס סאָונדס לעכערלעך."
  
  "איך וויסן," לאָראַן געענטפערט. "איך טאַקע טאָן, און איך בין קיין מומחה. אויב נאָר קאַרין וואָלט געווען דאָ, איך בין זיכער אַז מיר וואָלט האָבן עפּעס בעסער.
  
  "קען איר כאַפּן קיין דיאַלאָג?" האט היידן געפרעגט. "אפילו נאָר אַ ביסל?"
  
  דרייק ריקאָלד אַן פריער דערמאָנען פון SEAL Team 7, געהערט בלויז דורך דאַהל און זיך. ע ס אי ז אי ם װידע ר אײנגעפאלן , א ז אל ע קאמוניקאציע ס װער ט נאכגעקוקט .
  
  "קען מיר אָפּלייגן דאָס פֿאַר אַ בשעת?" - האט ער געפרעגט. "און קענען איר געפֿינען אַ בעסער וועג פֿאַר אונדז צו באַקומען אויס פון דאָ?"
  
  לאָראַן געבלאזן ריליווד. "אַוודאי, אַוודאי," האָט זי געזאָגט. "גיב מיר אַ מינוט."
  
  
  קאַפּיטל נייַנצן
  
  
  היידן דזשיי האט געווארט עטלעכע שעה ביז די מאַנשאַפֿט איז געווען זיכער אין אַ קליין סאַטעליט באַשיצן אין טייוואַן איידער זיי לאָזן די ענג קוואַרטערס צו מאַכן דעם רוף.
  
  איר ציל: קאָנטאַקט Kimberly Crowe.
  
  ס׳האט געדויערט א װײל, אבער היידן האט זיך אנגעהאלטן. ז י הא ט געטראפ ן א שטיל ע װינק ל הינטער ן הויז , זי ך אראפגעזעצ ט או ן געװארט , פרוב ט אפצוהיט ן דע ר קאפ , ניש ט זי ך צודרייען . עס איז געווען שווער צו געפֿינען עפּעס שטענדיק אין איר לעבן צו קלינג צו אַרויס די מאַנשאַפֿט. SPIR איז געוואָרן איר לעבן, דער טייַטש פון איר לעבן, און ווי אַ רעזולטאַט פון דעם, זי נאָר האט קיין פּערזענלעך קאַנעקשאַנז, גאָרנישט אַחוץ אַרבעט. זי טראַכט צוריק צו די כווערלווינד פון אַדווענטשערז וואָס זיי האָבן שערד צוזאַמען - פון אָדין און די טויערן פון גיהנום, צו בבל און פּאַנדאָראַ, די יאָדער יקספּלאָוזשאַן וואָס האט קימאַט חרובֿ ניו יארק, איר אַלט ברייקאַפּ מיט בן בלייק, און איר לעצטע ברייקאַפּ מיט מאַנאָ קינימאַקאַ . זי איז געווען שטאַרק, צו שטאַרק. זי האט נישט געדארפט זײן אזוי שטארק. די לעצטע אינצידענט מיט די ינקאַ אוצר אין פּערו האט אַפעקטאַד איר סיי מענטאַלי און פיזיקלי. קײנמא ל פריע ר אי ז ז י שוי ן געװע ן אזו י געשאקלט .
  
  איצט האט זי זיך רואיק איבערגעטראכט. בריקן קען האָבן געווען פארברענט און עס זאָל האָבן געווען גרויס. אבער אויב זי האט טאַקע געוואלט צו טוישן, אויב זי געוואלט מער אין איר לעבן, זי האט צו זיין פאַרשילטן זיכער איידער זי גענומען די אַראָפּרעכענען און ריזיקירן צו שאַטן ווער עס יז ווידער. צי דאָס מאַנאָ אָדער עמעצער אַנדערש.
  
  איך זאָרגן. איך וויל טאַקע. און ווייַטער מאָל איך דאַרפֿן צו מאַכן זיכער אַז איך בלייַבן אמת צו וואָס איך לעסאָף ווילן.
  
  פון לעבן. ניט אָן אַרבעט. די SPEAR מאַנשאַפֿט האט זיך צוזאַמען און האט אַ גוט אַרבעט, אָבער גאָרנישט לאַסטיד אויף אייביק. די צייט וועט קומען -
  
  "מיס דזשיי?" - האט געזאגט די ראָבאָט 'ס קול. - איך העלף דיר איצט.
  
  היידן האָט דאָס אַלץ צוזאַמענגעשטעלט. ד י נעקסטע ר שטי ם אוי ף דע ר ליניע , הא ט געהער ט צו ם דעפענס ־ מיניסטער .
  
  "וואָס איז די פּראָבלעם, אַגענט דזשיי?" לאקאניש , שטיל , אפגעטיילט . קראָווע סימד צו זיין אויף ברעג.
  
  היידן האָט גענומען די צייט צו רעכענען אויס ווי אַזוי צו פאָרשן איר הויפּט קשיא. זי האָט באַשלאָסן עס צו באַגראָבן אין דרעק און זען וואָס קראָוו האָט זיך אָנגעהויבן.
  
  "מיר זענען ארויס פון טשיינאַ און באקומען אַ צווייט קעסטל. די מאַנשאַפֿט איז דערווייַל טעסטינג דעם. ריפּאָרץ קומען באַלד, קיין צווייפל. ס׳זײנע ן ניש ט געװע ן קײ ן אומגעקומענע , כאט ש ע ס זײנע ן געװע ן א ס ך שנײד ן או ן ברוגז . ניט אַלע קאָנקורענט טימז זענען פייַנדלעך ..." זי קורץ געחידושט אויב Qrow וואָלט נעמען די לעקעכל, און דאַן פארבליבן, "עטלעכע לענדער זענען מער אַגרעסיוו ווי אנדערע. די פראנצויזיש פאַרפאַלן בייַ מינדסטער דרייַ. איין רוסישער איז פארוואונדעט. קען עס זיין אן אנדער, מער געהיים מאַנשאַפֿט? מי ר האב ן דערהער ט צענומע ן פו ן געהיימע ן אמעריקאנע ר קלעפ , װא ס באװײז ט פארשטײ ט זיך . די בריטיש זענען אויף אונדזער זייַט, אָדער אַזוי עס מיינט, און דרייק האט עטלעכע השפּעה אויף זיי. איצט זענען מיר אין די זיכערע הויז, ווארטן פֿאַר די טראַכטן טאַנק צו געפֿינען אויס די וועראַבאַוץ פון די דריט רידערמאַן.
  
  איצט האט זי זיך אפגעשטעלט און געװארט.
  
  קראו האט געהאלטן איר רעזערוו. "עפּעס אַנדערש?"
  
  "איך גלייב נישט אין דעם". היידן האָט זיך געפילט אַנטוישונג ווען אירע השתדלות איז גאָרנישט געקומען. זי האָט זיך געוואונדערט צי זי זאָל זיין מער דירעקט.
  
  "איך בין אין קעסיידערדיק קאָנטאַקט מיט מענטשן אין וואַשינגטאָן," האָט קראָווע געזאָגט. "ניט דאַרפֿן צו האַלטן מיר פּאָסטעד."
  
  "אה אקעי. אדאנק".
  
  היידן האט אנגעהויבן אונטערשרייבן. ערשט דעמאָלט האָט קראָוו געשיקט אַ פּאָנעם אומשולדיקע בקשה.
  
  "וואַרט. איר האָט געזאָגט אַז איר האָט געמיינט אַז עמעצער קען ימפּערסאַנייטינג אמעריקאנער? ערגעץ אין אַ פעלד?
  
  היידן האט נישט געזאגט אזוי. אָבער פון אַלע די באַטייַטיק אינפֿאָרמאַציע, Qrow נאָר געכאפט איין זאַך. זי האט ארויסגעצוואונגען א געלעכטער. "עס מיינט אַזוי. מיר האָבן עס געהערט אויף דער ערד." זי האט נישט געבראכט לאָראַן אין דעם. "אַוואַדע, מיר וויסן אַז עס איז קיין צווייט מאַנשאַפֿט, אַזוי טאָמער דאָס איז איינער פון די אנדערע לענדער וואָס נוצן ערשטע אמעריקאנער ספּעציעל פאָרסעס אָדער אפילו מערסאַנעריז."
  
  "א מינערווערטיק עלעמענט פון אַ פרעמד רעגירונג ניצן אמעריקאנער פּערסאַנעל?" קראָוו האָט געטאָן. "עס קען זיין, אַגענט דזשיי. אפשר ביסטו גערעכט. אַוודאי, - האָט זי געלאַכט, - עס וועט נישט זײַן קיין צווייטע קאָלעקטיוו.
  
  היידן האט צוגעהערט מער ווי ווערטער. "און ווען וועלן מיר זיין צוריק? צו וואָס גייען מיר צוריק?
  
  קראָוו האָט געשוויגן, וואָס האָט געזאָגט צו היידן, אַז זי ווייסט פּונקט וואָס מע פֿרעגט. "איין זאַך אין אַ צייַט," זי לעסאָף געזאגט. "ערשטער, די אַזוי גערופענע רידערס פון די סדר מוזן זיין געפֿונען און נוטראַלייזד."
  
  "אַוואַדע". היידן האָט אויך געוווּסט אַז דאָס איז איר לעצטע געלעגנהייט צו רעדן גלייך מיט קראָוו, האָט זי באַשלאָסן צו גיין אַ ביסל ווייטער. "וואָס אויב מיר הערן אמעריקאנער שמועסן ווידער?"
  
  "װער בין איך, אַ פעלד־אַגענט? געב דיך אן עצה מיט דעם."
  
  Qrow האט דיסקאַנעקטיד די רופן, און געלאזן היידן צו גלאָצן אויף איר מאָביל טעלעפאָן פאַרשטעלן פֿאַר עטלעכע מינוט, איצט ריוואַליוייטינג נישט בלויז זיך, אָבער איר לאַנד 'ס ינטענטשאַנז.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט גענומען די געלעגנהייט צו רו בשעת יאָרגי, מאַי און קינימאַקאַ האָבן דילייטיד די נייַע קעסטל. דע ר פאקט , א ז ע ס אי ז געקומע ן פו ן זשינגי ס כאנ ס מאזאלעום , או ן זי ך געלעג ן צװיש ן דע ר לעגענדארע ר פערזענלעכ ע פארמעג ן פו ן דע ר לעגענדארישע ר געשטאלט , הא ט נא ר פארגרעסער ט ד י יראת־כבוד , מי ט װעלכ ן ז ײ האב ן אי ם באהאנדלט . דער קלאָרער, קראַנקער סימבאָל אין שפּיץ האָט באַוויזן, אַז עס האָט אַמאָל געהערט צום סדר פונעם לעצטן משפט.
  
  קינימאקא האט געלערנט דעם שלאס. "איך בין זיכער אַז דער אָרדער האָט אַמאָל געהאט אַ פּלאַן צו געבן אַוועק די שליסלען," האָט ער געזאָגט. "אָבער דאָס לעבן האָט זיך אין וועג." ער האט געשמייכלט.
  
  - טויט - האט מאי שטיל געזאגט. - דער טויט איז געשטאנען אין װעג.
  
  "וואָלט איר ווי איך זאָל עס גראַציעז עפענען?" - האט יארגי געפרעגט.
  
  "יאָ, לאָמיר קוקן אויף עטלעכע פון די גנייווע סקילז, יאָגי." אַלישאַ האָט גערעדט, זיצנדיק מיט איר רוקן צו דער וואַנט לעבן דרייק, אַ פלאַש וואַסער אין איין האַנט, אַ ביקס אין דער צווייטער.
  
  "עס מאכט קיין זינען". קינימאקא האט געפלאצט דעם שלאס מיט זײן פלײשיקן לאפ. "עס איז נישט טאַקע קונסט."
  
  קנזי איז צו אים צוגעקראכן, װי מײ האט אויפגעהויבן דעם דעקל. עס איז געווען אַ מאָדנע סצענאַר, דרייק געדאַנק, זעלנער פארשפארט אין אַ קליינטשיק צימער מיט קיין אָרט צו זיצן, קיין אָרט צו סאָושאַלייז, קיין אָרט צו קאָכן. נאָר אַ מיני-פרידזש אָנגעפילט מיט וואַסער און אַ ביסל באָקסעס פון קיכלעך. ד י פענצטע ר זײנע ן געװע ן פארהאנג , ד י טיר ע אי ז געװע ן פארזיכערט , מי ט מאסיווע ר ריגל . דער טעפּעך איז געווען טרויעריק און סטעם פון פורעם, אָבער די זעלנער האָבן יקספּיריאַנסט ערגער. דאָס איז געווען גענוג צו באַקומען עטלעכע מנוחה.
  
  סמיט, וועלכער האָט געהיט די טיר, האָט היידן צוריק אַריינגעלאָזט, אַריין פּונקט ווי מאַי האָט זיך דערגרייכט צום קעסטל. דרייק האט געמיינט אז דער באלעבאס האט אויסגעזען אויסגעמאטערט און באזארגט, אויפן ברעג. איך האף אז זי וועט שפעטער אויסברייטערן איר שמועס.
  
  מאַי האָט זיך אַ ביסל סעקונדעס געשלאָפֿן פֿון פֿיס צו פֿיס, איידער ער האָט אַרויסגעצויגן די געווער. ז י הא ט געהאלט ן א געדיכט ן שטא ק פאפירן , אײנגעװיקל ט אי ן א געדיכטע ר פײער ל או ן צוגעבונד ן מי ט א געקנויט ן שטיק ל טױן , װא ס הא ט געמאכ ט א טײ ל פו ן ד י מאנשאפט־מיטגלידער .
  
  "טאַקע?" קינימאַקאַ זיך צוריק אויף זיין כאַונטשעס. "איז דאָס אַ וואָפן וואָס קען סכנה די וועלט?"
  
  "דאָס געשריבענע וואָרט," האָט קענזי געזאָגט, "קען זיין גאַנץ שטאַרק."
  
  "וואס איז דאס?" - האב איך געפרעגט. לאָראַן געפרעגט. "אַלע די גייז פון וואַשינגטאָן ווארטן פֿאַר אונדז."
  
  די צייט האט ווייטער געארבעט קעגן זיי. ווי שטענדיק, דאָס איז געווען דער שליסל צו בלייבן פאָרויס פון די שפּיל און - ספּעציעל די ראַסע. דרייק האט געזען צוויי וועג פאָרויס. ― מאַי, הײַדן און דאַל, פֿאַרװאָס גײט איר נישט אױס, װאָס דאָס איז? לאָראַן - וואָס האָט איר פֿאַר דעם דריטן ריטער, ווייַל מיר דאַרפֿן אַ ריכטונג אין וואָס צו גיין?
  
  לאָראַן האט שוין דערציילט זיי אַז זי וועט טרעפן זיי בייַ די דריט אָרט. איצט האט זי הויך געזיפצט. "נו, קיינער איז 100 פּראָצענט זיכער, גייז. צו באַקענען איר צו דעם בילד, איך וועל באַקענען איר מיט זייער ינטערפּריטיישאַן פון די פיר קאַרדינאַל אינסטרוקציעס.
  
  דרייק וואָטשט מייַ און די אנדערע קרימענ זיך ווען זיי געמאכט זייער וועג צו די וואָפן פון קאָנקוועסט. "מיר האָבן צייט".
  
  "נו, דאָס איז טאַקע טשיקאַווע. איידער די אנטדעקונג פון די אַזוי גערופענע ניו וועלט אין די 16 יאָרהונדערט, עס איז געווען געגלויבט אַז די ערד איז צעטיילט אין דרייַ טיילן - אייראָפּע, אזיע און אפריקע. די צעטיילונג צווישן די קאָנטינענטן איז געווען דער העלספּאָנט, וואָס פּאַסן בישליימעס אין די אָרדער ס פּלאַן אַז איר האָבן נאכגעגאנגען ביז איצט. אזוי האט אזיע אנגעהויבן אויסער דעם העלספאנט, אן אומבאַקאַנט לאַנד פון עקזאָטיש עשירות, וואָס זיי גערופן די מזרח. פארשטײ ט זיך , שפעטע ר האב ן ז ײ געפונע ן אמעריקע , או ן ז י אי ז דא ן געװאר ן ד י נײ ע װעלט , באגערט , אומבאקאנט , או ן פו ל מי ט האפענונג . א בוך פון עמבלעם דיפּיקטינג די נייַ פיר קאַרדינאַל אינסטרוקציעס איז ארויס. אזיע, אייראָפּע, אפריקע און אַמעריקע. עס מיינט אַז דער אָרדער באַשלאָסן צו ינסטרומענט דעם אלטע טראכטן אין זייער מאַפּע פֿאַר סיבות אומבאַקאַנט - כאָטש מסתּמא ווייַל זיי נאָך געגלויבט זיך צו זיין אַלע-שטאַרק פּאַטריאַרטשס גייעג פֿאַר רעליקס. לאָראַן גענומען אַ אָטעם.
  
  "אזוי דאָס איז די שייַעך-בילדונג פון דער וועלט וואָס געטראפן ווידער ווען זיי געפונען אויסטראַליע און דעמאָלט אַנטאַרקטיקאַ?" קנזי געזאגט.
  
  "יא, אַ גראַדזשואַל שייַעך-בילדונג איבער די סענטשעריז, וואָס עטלעכע מענטשן טראַכטן איז נאָך געשעעניש. אָבער דאָס איז גאָר אַן אַנדער געשיכטע. עס איז ניט אַלע גליק און רויזן. די פֿראַזע "פיר עקן פון דער ערד" קען זיין די מערסט קאָנטראָווערסיאַל אויסדרוק אין געשיכטע. אין העברעאיש איז עס איבערגעזעצט ווי "עקסטרעם". אין נומבערס 15:38 דאָס זענען געמארקן; אין יחזקאל - אַנגלעס; און איוב האָט די ענדס. דאָס קען אויך זיין איבערגעזעצט ווי דיוויזשאַנז. דאָך, די ביבל האט לינקס זיך אָפן צו כויזעק דאָ ... "
  
  דרייק האט דאס פארשטאנען. "ווייַל עס אַסומז די וועלט איז פלאַך?"
  
  "יא. אבער די ביבל באשרייבט עס אין דעם בוך פון ישעיה, רופן עס אַ קויל. אַזוי, ינטענשאַנאַל דערמאָנען. די פונט איז אַז זיי קען האָבן געניצט קיין נומער פון ווערטער - וועגן אַ טוץ - צו באַשרייַבן די ווינקל. עס איז געמיינט אַז די וואָרט "עקסטרעם" איז געניצט בכויוו צו יבערגעבן, נו, נאָר אַז. און קיין ייד האָט קיינמאָל נישט געקענט פאַרטייטשן דעם אמתן באַדייט, ווײַל 2000 יאָר האָבן זיי זיך געשטעלט דריי מאָל אַ טאָג צו דער שטאָט ירושלים און געזונגען: 'בלאָזן אין דעם גרויסן שופר פאַר אונדזער פרייהייט'. הײב אױף דעם פֿאָן צו זאַמלען אונדזערע גלות, און אונדז אײַנזאַמלען פֿון די פֿיר װינקלען פֿון דער ערד אין אונדזער לאַנד.
  
  "אזוי זיי האָבן נישט נאָר קלייַבן אַ פראַזע ראַנדאַמלי?" - האט סמיט געפרעגט.
  
  "ניין. דער ספר פון דער נביא ישעיה דערקלערט ווי דער משיח וועט קלייַבן זיין מענטשן פון די פיר עקן פון דער ערד. פֿון אַלע איבערן װעלן זײ זיך אײַנזאַמלען אין ישׂראל.
  
  קענסי האט נישט באוועגט קיין מוסקל און נישט געזאגט קיין ווארט. דרייק האָט נישט געוואוסט וואָס איר רעליגיעז גלויבן זענען, אויב זי אפילו האט קיין, אָבער ער געוואוסט אַז עס וואָלט ינעוואַטאַבלי ווערן אַ גרויס טייל פון איר לעבן פונדעסטוועגן. אין דעם פונט ער געלערנט איר אַ ביסל מער ווי זיי געווארט פֿאַר לאָראַן צו פאָרזעצן. דאהל׳ס גלויבן, אז זי איז אין גאנצן גוט און וועט אלעמאל זיך אומקערן צו איר מאראלישן הארץ, איז געווען גערעכט אין א געוויסן מאָס. ער האט נאך איהר דערזען א ראנד - א ראנד פון געזעצלעכקײט - אבער דאס איז ניט דװקא געװען קײן שלעכטע זאך.
  
  פֿון צייַט צו צייַט.
  
  אבער איר קען נישט האָבן עס ביידע וועגן. און אַזױ האָט ער געזען אין קענסי ― אַ רחמנותדיקע רוצח, װען זי האָט געדאַרפֿט, און אַ מלחמה־נפֿש װען זי איז נישט געװען. פאר איר צוליב האט מען זי געמוזט לאזן טוישן.
  
  "דאָך עס מאכט זינען," קינימאַקאַ געזאגט. "ערשטער אפריקע, דערנאָך טשיינאַ. אַזוי וואָס ס ווייַטער?
  
  לאָראַן האָט גלייך געענטפערט. "יא, מיר טראַכטן אַז די טייַטש פון די ביבל איז געווען אין ענדיינקייט, ווי סדר. ז ײ האב ן שװע ר געמאכ ט פא ר װעמע ן ע ס אי ז געקומע ן װײטער . לויט דעם טעקסט... נו... איך וועל לייענען דעם שייך פּסח: 'געפינען די מנוחה פון דעם פאטער פון סטראַטעגיע, און דעמאָלט דער קאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאר נאָך די קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת לעצטע משפט. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די האָרסעמען ארויס. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף דעם פאטער 'ס ביינער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן...״
  
  דרייק האָט עס אַבזאָרבד. "דער ערגסטער ינדיאַן וואָס האָט אלץ געלעבט? און ער איז אַרומגערינגלט מיט וואָפן? פון קורס, עס קען זיין ערגעץ אין ינדיאַ. דאָס איז אַ לאַנד אַרומגערינגלט מיט וואָפן".
  
  "צוריק ווען דער סדר פארבארגן די רידערס?"
  
  דרייק האט געטראכט דערפון. "נו, יאָ, איך טראַכטן אַזוי. סײַ־ווי, וואָס איז דער דריטער רייטער?
  
  "הונגער".
  
  ער האט טיף אטעם גענומען און געקוקט אויף אלישע. "עס קען נישט זיין די פערי פּרינסעס, קען עס?"
  
  אַליסיאַ האָט געוויפֿנט מיט דער האַנט הין און צוריק. "זאל זיין. איך וועל טאָן דאָס."
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. "איר זענט פאַקינג אוממעגלעך."
  
  "קיין פּרעפֿערענצן?"
  
  "צו וואס?"
  
  "וואָס פּרינסעס? דאָס מיידל זאָל וויסן, איר וויסן.
  
  ער האט געלערנט די שיך. "נו. איך ווע שטענדיק געווען פּאַרטיייש צו קלעאָפּאַטראַ. איך ווייס אז זי איז נישט קיין פרינצעסין, אבער..."
  
  "מלכּה? אַזוי אפילו בעסער."
  
  לאָראַן איז נאָך גערעדט. "ווי איך געזאגט פריער, גייז און גערלז נאָך אַססעסס וואָס ינדיאַן דער אָרדער קען זיין ריפערד צו. אין אמת, דאָס איז אויך אַמביגיואַס. איך מיינען, אפילו שטעלן זיך אין זייער שיך אין זייער צייט, עס קען האָבן געווען איינער פון אַ טוץ.
  
  "און זיי זענען אַלע סעראַונדאַד מיט וועפּאַנז?" - האט סמיט געפרעגט.
  
  "איך לעבן אין ינדיאַ, יאָ. מערסטנס."
  
  "נו, אין מינדסטער מיר האָבן אַ דעסטיניישאַן," אַלישאַ געזאגט.
  
  דרייק האָט געקוקט אויף מייַ, היידן און דאַהל, וואָס האָבן דורכגעקאָכט דעם אינהאַלט פון דער צווייטער קעסטל, קאָנקוועסט.
  
  "קיין פּראָגרעס?"
  
  היידן האט באוועגט איר האַנט צו ווייַזן אַז זיי זענען כּמעט דאָרט. זי האט אויפגעהויבן. "דאָס סימז צו זיין דער פּלאַן פֿאַר אַ דומזדיי סצענאַר. צי איר געדענקען די רוט ווירקונג? איין קליין געשעעניש געפֿירט אנדערן און אנדערן, יעדער גרעסערע?
  
  "כאאָס טעאָריע," האט געזאגט דאַהל. "דאָס איז אַ וואָפן פון קאָנקוועסט, און גענגהיס כאַן איז געווען אַ טיף דענקער. מיט דעם האָט איר געקענט קאַנגקער די גאנצע וועלט."
  
  דרייק האט אראפגעקלאפט זיין וואסער פלאש.
  
  אַליסיאַ האט געזאגט, "אַ דאָמינאָ ווירקונג וואָפן?"
  
  "פּונקט. ווי די אַסאַסאַניישאַן פון פראַנז פערדינאַנד האָט געפֿירט צו אַ שטערן פון דער ערשטער וועלט מלחמה. פּאַטענטשאַלי, דעם פּלאַן פון ינקריסינג כאַאָס קען אָנהייבן די דריט וועלט מלחמה."
  
  "און," דרייק אויסגעדרייט אַוועק זיין קאַמיונאַקייטער פֿאַר אַ מאָמענט און גערעדט שטיל, "עס איז גאַנץ קאָמפּליצירט. צו וועמען וועלן מיר עס געבן?"
  
  אלע האבן געשטארקט. עס איז געווען אַ גילטיק קשיא. היידן האט קלאר געמאכט אז ער טאר נישט זאגן מער. ער האט געוואוסט אז וואשינגטאן און דער סעקרעטאר פון פארטיידיגונג זענען שוין אומגליקליך מיט זיי, און ער האט זיך אומגעקערט צו טראכטן וועגן SEAL Team 7.
  
  צופאַל?
  
  קיינמאָל.
  
  היידען האט נאך נאך אפאר מינוט שטודירט די בויגן פאפיר, און זיי נאכגעטאן אונטער איר רעקל. ווענדנדיק זיך צו דער גאַנצער קאָלעקטיוו, האָט זי זיך אָנגעהויבן מיט די פּלייצעס, אָנווייזנדיק אַז דער באַשלוס איז נאָך נישט געמאַכט געוואָרן און גאָר אַלץ קאָן פאָרקומען מיט אומפאַרזיכערטע דאָקומענטן.
  
  אין קול האָט זי געזאָגט: "מיר וועלן זיך דערמיט באַהאַנדלען ווי באַלד מיר קענען. רעכט איצט מיר דאַרפֿן אַז דריט אָרט. לאָראַן?"
  
  "איך הער דיר. מיר וואַרטן נאָך ".
  
  "איצט ווארט א מינוט," האט קענסי געזאגט, די קרימען אויפן פנים פון די לעצטע צען מינוט נאך קלאר. "איר מענטשן זאָגן אַז עס זענען פיר עקן פון דער ערד, רעכט?"
  
  "נו, די ביבל דערמאנט עס," לאָראַן געזאגט. "און דאָס איז דער סדר פון די לעצטע משפט."
  
  "נו, עפּעס איז פאַלש. צי איר ניט זען עס?
  
  דרייק האט געבליקט, איצט מער צעמישט ווי אלץ. דאהל האט קענזי געזיכט געלערנט.
  
  "אפשר עטלעכע דערקלערונג וואָלט העלפן?"
  
  "פיר װינקלען? אפריקע, אזיע, אייראָפּע און אַמעריקע. "
  
  ״אוודאי. דאָס איז וואָס זיי זאָגן מיר."
  
  קענסי האט אויםגעשפרײט בײדע הענט. "וואו איז אינדיע?"
  
  היידן האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס. "פאַרשילטן, ינדיאַ איז אַ טייל פון די אַסיאַן קאָנטינענט."
  
  "וואָס מיר האָבן שוין דעלט מיט."
  
  לאָראַן טראַכט ווי זי איז געשטאנען אויף איר פֿיס. "וואָס לאָזן בלויז אייראָפּע און אַמעריקע," זי געזאגט. "היי גייז, איר טראַכטן די זעלבע זאַך איך טראַכטן?"
  
  "אפשר," אַליסיאַ קראַמפּט. "איז דיין באַט אויך שייגעץ פון זיצן אויף די געמיין דיל?"
  
  "הינדל," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "אָבער דעמאָלט איך שטענדיק טראַכטן 'הינדל'."
  
  "דער אָרדער איז די מלחמה קרימאַנאַלז פון די פעריז. ווען זיי האָבן באַהאַלטן די ביקסן, איז דער טערמין "נאַטיווע אמעריקאנער" געווען אין וואָוג, אָבער זיי וואָלט נישט האָבן געדאַנק אַזוי. זיי זענען געבוירן אין די צוואַנציק אָדער פריער, פֿאַר גאָט 'ס צוליב."
  
  "רויטע ינדיאַנס?" דרייק האט געזאגט. "פון די ווילד מערב? פאַרשילטן עס".
  
  "עס איז מעגלעך," לאָראַן געזאגט. "וואָס דער טראַכטן טאַנק איז קוקן אין דעם אומרעכט אָרט."
  
  "אזוי, ווער איז געווען דער ערגסט מענטש צו לעבן?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "לאָזן מיר צוריקקומען צו איר אויף דעם. פֿאַר איצט, נאָר באַקומען אויף די פלאַך."
  
  דרייק איז נישט געווען דער איינציגסטער וואס האט געגלארקט אויף היידן.
  
  צוריק קיין אַמעריקע?
  
  קראפ.
  
  היידן, באזונדער, האט געקוקט אויף סמיט. זיי האָבן קיין געדאַנק וואָס קען האָבן געטראפן נאָך די געשעענישן אין פּערו, אָדער וואָס די אויטאריטעטן טראַכטן. דע ר סאלדאט , צ ו זײ ן קרעדיט , הא ט גלײ ך אנגעהויב ן אויפשטײ ן או ן קוק ן זײ ן רוקן־זאק .
  
  דריטער רייטער? הונגער? און אמעריקע? צי אונדזער רייוואַלז וויסן?
  
  וועט זי אלץ באַקומען אַ מאָמענט פון שלום צו סאָרט אויס איר לעבן?
  
  נישט היינט, היידן, נישט היינט, סיגנאלענדייג פאר די אנדערע, זיי זאלן אוועקלייגן זייערע קאמיוניקאציעס און זיי אפשלאגן, איז זי אנטקעגן געשטאנען אין מיטן צווישן זיי.
  
  "מיר טאָן דאָס," זי געזאגט. "און מיר טאָן דאָס רעכט. ווי מיר זאָל, ווי מיר שטענדיק טאָן. אבער גייז, איך האָבן רעזערוויישאַנז. איך גלייב, - האָט זי זיך אָפּגעשטעלט, - אַז קראָו און די אַמעריקאַנער רעגירונג האָבן אַ צווייט קאָלעקטיוו אין דער שפּיל. SEAL Team 7, און משמעות זיי זענען פאַרשילטן גוט. די מאַנשאַפֿט קען נישט זיין אין די שפּיל נאָר צו מאַכן זיכער אַז מיר באַקומען אַלע די רידערס.
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט ווען ער האָט דאָס געהערט. "אנטשולדיגט?"
  
  "נו, האָט איר טראַכטן עס קען זיין אַ צווייט סצענאַר? וואָס אויב זיי זענען דאָ צו יסענשאַלי צעשטערן אונדז? "
  
  
  קאַפּיטל צוואַנציק
  
  
  קארין בלייק איז געזעסן מיט אירע שװארצע שיך אויפן טיש, דער טעלעפאן פארכאפט צװישן האלדז און גאָמבע, מיט די פרײע הענט צוגעקלאפט אויפן קלאװער. ז י הא ט געטראג ן א פארשמאכטע ר טי ש או ן דזשינס , או ן אי ר הא ר הא ט זי ך צוריקגעבונד ן מי ט א געדיכט ן האר . דאָס קול, וואָס האָט גערעדט אין איר לינקן אויער, איז כּמעט דערטרונקען געוואָרן פֿון פּאַלאַדינאָס געלעכטער.
  
  "שווייג די גיהנום, דינאָ!" זי האט זיך אויסגעדרייט און געשריגן.
  
  "יא יא". דער זעלנער האט זיך ארומגעדרײט מיט א שמייכל און דערנאך דערזען איר פנים. "גוט גוט. גאָט, ווער די גענעם האָט דיך באַשטימט?
  
  קארין האט זיך אנטשולדיקט פארן רעדנער. "די קידס זענען שטיפעריש," זי געזאגט. "אַ ביסל מער און זיי וועלן געפֿינען זיך אַרויס אויף די אַנרולי טרעפּ."
  
  די פרוי האט שטילערהייט געלאכט. "אָה יאָ, איך געקויפט צוויי פון די."
  
  קארין האט געקוקט אויף דעם הויכן, מוסקלען דינאזאור און אויף זייער חבר אין געווער, דעם קליינעם, מאגערן ווו. בײד ע זעלנע ר האב ן ד י פארגאנגענע ר װא ך ארויפגעלאזט , לאנגזא ם מי ט זײ ן פארכאפ ט אי ן שטוב ן אי ן דע ר מדבר , אויפשטעל ן פארשידענ ע סיסטעמען . וואָס זיי דאַרפֿן איז געווען עטלעכע פאַקטיש קאַמף.
  
  קארין האט געפרעגט: "און זיי זענען אנטלאפן?"
  
  ״אוודאי. איך איז געווען טייל פון די קאָמוניקאַציע אַפּאַראַט. ז ײ האב ן אונד ז צוגעטײל ט צ ו שיפטן . די SPEAR מאַנשאַפֿט גענומען די קעסטל פון די כינעזיש און געראטן צו אַנטלויפן צו טייוואַן. טייל גליק, טייל רעזערוו אויף די זייַט פון אנדערע טימז, איך רעכן.
  
  קאַרין האָט געוואוסט אַז דאָס איז פיל מער ווי בלויז גליק. עס איז געווען קיין בעסער מאַנשאַפֿט אין דער וועלט הייַנט ווי SPEAR. זי איז אַמאָל געווען שטאָלץ צו זיין אַ טייל דערפון.
  
  "דאס רייטער דרעק מיינט נישט פיל פֿאַר מיר," זי אַדמיטאַד. "איך בין פאָוקיסינג אויף אנדערע זאכן. אבער זאג מיר, וואו גייען זיי ווייטער?
  
  ― נו, איך װײס נאָך נישט. עס מיינט ווי ינדיאַ. אבער עס מיינט צו זיין עטלעכע ומהעסקעם. קוק, איך האב מסכים געווען אביסל צו העלפן צוליב דעם וואס איז געשען מיט פאללאדינס ארעמע עלטערן און ווייל מיר זענען אויף דער זעלבער זייט, אבער ס'איז דא א שיעור וואס איך קען זאגן."
  
  קארין האט געפילט א וואקסנדיקן חשד. "מיר דאַרפֿן נישט פיל מער. נאָר דאָס - ווען איך רופן, איך דאַרפֿן צו וויסן די שטעלע פון די דרייק מאַנשאַפֿט. וועט עס זיין מאָרגן אָדער אין אַ חודש. איר קענען טאָן עס?"
  
  דער ענטפער איז געווען שטענדיק. "יא, ווי לאַנג ווי איך בלייַבן אין דער זעלביקער אַפּאַראַט. איך גלויב."
  
  "אדאנק". קארין האט שנעל פארענדיקט דעם שמועס אײדער מען האט געקאנט פרעגן נאך שאלות. זי האט גענומען אַ מאָמענט צו אַססעסס די צימער און זען ווו זיי זענען. זינט זיי האבן צוריקגענומען דאס פלאץ פון די נעסט פון דראג-הענדלער, האבן זיי עס אויסגערייניקט פון אלעס שלעכטס, געפינט פארבינדונגען אין אלערליי פלעצער, פון פלאדבאָרדס ביז אונטערן הויז, ווי אויך אין נעקלעך און קראנקעס איבערן בוידעמשטוב. פארברענען יעדן לעצטן שטיק איז געװען זעלבסט־אויסגעלאזט. נאָך אָפפלינע, Karin, Dino און Wu שטעלן אַרויף קאָמפּיוטערס, קאָמוניקאַציע, סערוויילאַנס דעוויסעס און מער. אויב די מדבר הויז איז געווען צו ווערן זייער הוק, עס האט צו זיין באַפֿעסטיקט, פאַרטיידיקן, אַ שלאָס אין זיך.
  
  קאַרין האָט געמײנט, אַז זײ זײַנען כּמעט דאָרטן.
  
  א נײע , װײטיקע געדאנק , אי ז אי ר איצ ט אײנגעפאלן .
  
  זי האָט צוגעקוקט ווי דינאָ און ווו ארבעטן אויף די קאָמפּיוטערס, קאַנעקטינג ווירעס לויט איר אייגענע אינסטרוקציעס און ינסטאָלינג ווייכווארג, פירעוואַללס, און מער. זי איז געווען דיינאַמייט אין דעם מין פון זאַך איידער זי סטאַרטעד איר טריינינג. איצט זי איז געווען פיל מער. יאָ, זיי האָבן נאָך געפעלט אַ ביסל זאכן, אָבער די קראַנט געלט וואָלט זיין גענוג צו דעקן דעם. זיי דארף עטלעכע מקור פון סטאַביל האַכנאָסע.
  
  דו זאלסט נישט איגנאָרירן עס. דו קענסט עס נישט שטופּן, באַגראָבן עס טיף.
  
  קאַרין געוואוסט אַלץ וועגן SEAL מאַנשאַפֿט 7. זי געוואוסט וואָס זיי זענען דאָרט, וואָס זייער צילן זענען; זייער שטאַרקייט און וויקנאַסאַז; זייער אַגענדאַ און לעצט סוד אָרדערס. דערנאָך, יפעקטיוולי צוגעשטעלט שטיצן, זי קען איצט וואָרענען מאַט דרייק.
  
  עס איז געווען יקסייטינג, עס איז געווען טוויסטינג, עס איז געווען קאָזינג זויער אין איר קישקע.
  
  יעדע ר אינצידענט , װא ס ז ײ זײנע ן דורכגעגאנגען , ד י ליכטיק ע מאמענט ן או ן ד י שװער ע צײטן , ד י טע ג פו ן גאנצ ן משוגע ן הא ט זי ך אנגעריר ט אי ר געפיל ן װ י א פײגע ל הא ט זי ך געכאפ ט א ן עקשנותדיק ן װארעמעם . קארין איז אמאל פריער אזוי שווער פארוואונדעט געווארן און האט אויפגעגעבן דעם לעבן, נאר דאס צו טרעפן אויף די אומגעריכטסטע ערטער. מ׳האט זי געגעבן א נײעם ציל.
  
  ווידער, אויס פון די בלוי, זי יקספּיריאַנסט פאַרוויסונג ווען איר ברודער און משפּחה געשטארבן, און דאַן ליבע ווען קאָמאָדאָ געפאלן אין ליבע מיט איר. אפשר האט דער גאר פרי אינצידענט, ווען זי איז געווען אזוי יונג, איר צעשטערט און זי אוועקגעשטעלט אויפן וועג פון לעבן.
  
  חורבן.
  
  איצ ט הא ט ז י טאק ע געװאל ט טאן , אי ז פארניכט ן אל ע גוט ע זאכן . אויב עפּעס איז געגאנגען רעכט, זי געוואלט עס צו פאַרלאָזן. אויב עפּעס גרויס וואָלט קומען איר וועג, זי וואָלט מאַכן זיכער עס פאַלן באַזונדער מיט פאָרורטל.
  
  אויב די נייע מאַנשאַפֿט אנגעהויבן צו בליען, צו וואַקסן נעענטער, עס וואָלט טרער עס באַזונדער.
  
  זיך-צעשטערונג איז נישט געווען אַ נייַע וועג פון לעבן פֿאַר קאַרין בלייק. דאָס איז מיין אויסדערוויילטע לייפסטייל. מיין היימישע קאָלדרע, זי האָט זיך שטענדיק געוואונדערט צי עס וועט קומען אַ פולן קרייַז, גלייך אַרום און צוריק צו דעם.
  
  און אַזוי איז זי געזעסן, אָפּרוען, מיט אינפאָרמאַציע וואָס אפילו די SPEAR מאַנשאַפֿט האָט געפעלט ווען זיי האָבן אַריבער די פיר קאַרדינאַל פונקטן אין זייערע פּרווון צו באַקומען די פיר נייטמער וואָפן. די קנוץ איז געשטאנען ברייט אפען ביי איר טיר.
  
  איין וועג האט געפירט צו עווענטועל גאולה, צו פריינט, קאמאראדיע און לעבן'ס ווייטאג.
  
  אן אנדער וועג וואָלט צעשטערן די גאנצע געשיכטע, אַלע די ומזיכער צוקונפֿט, און געבן איר אַלץ וואָס זי דארף: כאַאָס.
  
  קארין האט צונויפגענומען אירע זאכן און איז ארויס אויפן גאניק. די מדבר לופט איז געווען טרוקן, געמישט מיט שטויב. א ליכטיק באל האט געבליצט הויך אויפן הימל. ערגעץ ווייַט אַוועק, אַ סופּער-עליטע יו. עס. ספעציעלע פאָרסעס אַפּאַראַט גערופן SEAL Team 7 איז געווען פּערסוינג איר אַלט קאַמראַדז - מאַט דרייק און אַלישאַ מייל, טאָרסטען דאַהל און מייַ קיטאַנאָ און אנדערע - מיט די כוונה צו טייטן.
  
  קארין האט געטראכט װעגן זײ װארענען.
  
  דערנאָך האָט זי אַרײַן דעם קאָפּ אַרײַן אין טיר. "היי לוזערז, באַקומען דיין טאָעס אַוועק. מיר האָבן ערטער צו גיין און מענטשן צו זען. טיילער וועבס סוד סטאַש וועט נישט בלייבן פאַרבאָרגן אויף אייביק."
  
  
  קאַפּיטל איין און צוואנציק
  
  
  קאַרין ראָוד אַ שאַטגאַן, וואַטשינג דינאָ ווי ער קערפאַלי סטירד זייער דאַדזש ראַם דורך די טוויסטינג סנייקס וואָס געשאפן די כייווייז און צוריק גאסן פון לאס אנדזשעלעס.
  
  "האַלטן דיין גאַנג," זי געזאגט ווי דער יונג זעלנער דורכגעגאנגען די רויט ראָודסטער. - געדענקט איר, אז מען יאגגט אונדז?
  
  דינאָ האָט צו איר געשמײכלט מיט אומװױרענעם גליק. "נאָר צופרידן צו באַקומען אויס פון די הויז, מאַם. סײַ־ווי, דו זאָלסט וויסן, אַז איך בין בעסער פֿון דיר. בעסער אין יעדער וועג."
  
  "אזוי איר פאָרזעצן צו רעדן."
  
  "די אַרמיי וועט אונדז נישט לאָזן גיין," ווו געזאגט. "יעדער מאָל מיר גיין צו די ייבערפלאַך, מיר זענען שפּירעוודיק."
  
  ― לאָז אַראָפּ דײַן טאָן, הער מיזערי. גאָט, איר צוויי קען טאָן צווייפל פליכט.
  
  "לאָמיר זען ווי צופרידן איר וועט זיין ווען זיי פאַרבינדן דיין ניסלעך צו די מאַשין באַטאַרייע."
  
  "זייט נישט אַ טאָכעס, ווו. דאָס איז די אַרמיי, נישט די סי.איי.עי.
  
  קארין האט הנאה געהאט פון די קעסיידערדיק פּאַנאָראַמיק קוקן אויף ביידע זייטן פון די מאַשין; לאס אנדזשעלעס אין אַלע זייַן כבוד. א מאָמענט צו אָפּרוען און נישט טראַכטן וועגן עפּעס. געדיכטע גרינע און באַטאָנען ריזן האָבן זיך קאָנקורירט אויף דער העכערקייט, און הינטער זיי האָבן זיך געטראָפן מעטאלישע וואָלקן-סקריפּער, וואָס האָבן געפֿינקלט אונטער דער שוואַרצנדיקער זון. א לײכטער םמאג האט געהאנגען בײ װאלקן שטאפל, פארפינצטערט דעם טאג, אבער עס איז קוים באמערקט. מענטשן זענען געקומען און געגאנגען, קוים באמערקט אויף די טראָטואַרס און אין שאַפּינג צענטערס, זיפּפּינג צוריק און צוריק אין די קאַרס. די האָלליוואָאָד היללס זענען פּאַמעלעך דורכגעגאנגען צו רעכט, אומבאמערקט, ווייַל אין דעם מאָמענט דינאָ באמערקט אַ שוואַרץ און ווייַס פּאַטראָל מאַשין אַרייַן די שנעל ליין און ער פּאַמעלעך אַראָפּ ווי דער גוט יינגל ער איז געווען, האלטן די אויגן אויף די וועג, פאָוקיסינג גלייך פאָרויס.
  
  אויב איר וואָלט נישט קוקן בייַ זיי, זיי וואָלט נישט באַמערקן איר.
  
  יווענטשאַוואַלי די קאָוסט וועג געעפנט און זיי זענען אויף זייער וועג צו סאַן פֿראַנסיסקאָ.
  
  "בעסער ווי דער מדבר." ווו געלערנט די פינקלען, ראָולינג כוואליעס.
  
  קאַרין אַנאַלייזד די אַרבעט פאָרויס. זיי האָבן נישט וויסט זייער צייט אין הויפּטקוואַרטיר. ערשטער, זיי אינסטאַלירן קאָמפּיוטערס, צוויי העכסט-פון-די-ליניע מאַקס מיט ווי פילע ספּעציעל אידיש ווי זיי קען פאַרגינענ זיך. די פיברע אַפּטיק קאַבלע איז געווען די טריקיאַסט טייל, אָבער אַמאָל זיי פיגיערד דאָס און קאַרין אינסטאַלירן אַ בינטל פון פיירוואַללס, זיי זענען גרייט צו גיין. אפילו דעמאָלט, אפילו מיט קאַרין ביי די קלאַוויאַטור און ניצן איר זשעני סייכל, זיי האָבן נישט האָבן די פּאָטענציעל פֿאַר משוגע כאַקינג. ז ײ זײנע ן געװע ן באגרענעצט , געצװאונגע ן צ ו באנוצ ן חידושים .
  
  קאַרין האָט געוואוסט וועגן טילער וועבס קאַונטלאַס סוד באַנק אַקאַונץ. זי וואָטשט זיי ווען זי געארבעט פֿאַר ספּיר. זי איז געווען אַווער פון וואָס עטלעכע גערופן זיין ירושה; וועגן די ביסל סיקריץ ער האט אויף איר אַלט מאַנשאַפֿט. און זי האָט געװוּסט אַ ריזיקן באַהאַלטן; עפּעס וואָס די וועלט 'ס ריטשאַסט, מערסט פּראָפוליוו סטאָקער האט אַמאַוזד קעגן הונדערטער פון מענטשן, ווידער אַרייַנגערעכנט מיטגלידער פון איר אַלט מאַנשאַפֿט.
  
  רובֿ געגלויבט אַז זינט וועבב איז טויט, זיי קענען געפֿינען אים אין זייער פרייַע צייַט.
  
  דער פראבלעם איז געווען, אז קארין האט נישט געהאט אזעלכע מחשבות. דער צוגאנג צום באהעלטעניש וואלט איר געגעבן אן אומדערציילטענע מאכט - און צום סוף פון אלע זאכן איז די מאכט געווען וואו עס איז אלץ געווען. דרײַ האָבן געקאָנט פֿון דאָרטן גײן װײַטער; גיינינג געלט, אַנאָנימיטי, זיכערהייַט און השפּעה. פון קורס, אויב עס זענען געווען הונדערטער פון מענטשן קוקן פֿאַר וועבב ס סטאַש, עס וואָלט זיין ספּעציעל שווער צו גאַנווענען.
  
  יעצט האט קיינער נישט געוואוסט וואו עס איז.
  
  חוץ קארין בלייק.
  
  כאטש אזוי האט זי געטראכט. די ווייַטער ביסל שעה וועט זאָגן. די ינסיידער אינפֿאָרמאַציע איז געווען זייער נוציק. זי האָט אַלץ געוווּסט וועגן ניקאַלאַס בעל און ווי דער פײַפֿער, זיצנדיק אין זײַן תּפֿיסה־צעל, האָט אַלץ דערציילט - נעמען, ערטער, פּערזענלעכקייטן, דעם גאַנצן פֿאַרפֿאַלענעם שוועבל. זי האָט געוואוסט ווי פיל לאָראַן פאָקס ליב געהאט צו באַזוכן. זי האָט געקענט מענטשן וואָס האָבן צוגעהערט און גערעדט מיט לאָראַן פאָקס.
  
  נו, זי האָט זיי געקענט, זיי האָבן זי ניט דאַווקע געקענט.
  
  זי קען האָבן געווען אַ ביסל שפּעט צו דער פּאַרטיי - קאַרין ס אַרמיי טריינינג און דערנאָך אָפּפאָר גענומען עטלעכע מאָל - אָבער זי געמאכט זיך פֿאַר עס מיט אַ ביסל העכסט קאַרב כאַקינג טאַלאַנט. בעל ס שמועסן זענען באגלייט. סמיט סימד צו האָבן די גוטס צו קעסיידער באַקומען אַ קאָפּיע פון די שמועסן - שטיפעריש יינגל - און מייַכל זיי ווי ער געוואלט. װער האט געװאוםט, װאס האט מיט זײ געטון דער הײזעריק, גרינג פארצערנטער זעלנער? פארטיידיקט די נאציאנאלע זיכערהייט, דאָך.
  
  די פונט איז געווען אַז קאַרין קען כאַק אין די שורה וואָס געפירט גלייַך צו סמיט ס נעץ. עס איז געווען אַ לעפיערעך גרינג אַרבעט פֿאַר איר. זי האָט גענומען די צייט צו זאַמלען רייכע רויב. טיילער וועבב אַמאָל אָונד קאַונטלאַס אָפאַסיז, הייזער, פּענטהאָוסעס און אפילו אַן אינזל אַרום די וועלט. אָרט נעמען וואָס האָבן רעזאַנייטיד מיט איר אַרייַנגערעכנט וואַשינגטאָן, דק, ניאַגאַראַ און מאַנטי קאַרלאָ. בעל האָט גערעדט צו לאָראַן, אָבער ער האָט אויך גערעדט מיט זיכערהייט וועכטער און אַדוואָקאַטן, און סמיט'ס הערות האָבן אַרײַנגענומען סניפּאַטן פֿון זיי אַלע.
  
  סמיט האט נישט קיין ליכטיק צוקונפֿט, זי געדאַנק.
  
  ניט קיין ענין ווי איר שנייַדן עס, די פּערווויאַן אינצידענט - אָדער ינסאַדאַנץ - פּלאַנדזשד די SPEAR מאַנשאַפֿט אין אַ וועלט פון צאָרעס.
  
  קארין האט געטוישט איר פאזיציע ווי א שילד האט פארבליקט אז זיי זענען 130 מייל פון סאַן פֿראַנסיסקאָ. בעל איז געווען גאַנץ עלאַקוואַנט מיט לאָראַן - איבער און איבער ווידער סטייטינג פאקטן וואָס זענען מיסטאָמע ריכטיק, נאַמינג נעמען, ערטער, באַנק אַקאַונץ. דערווייל האט קארין נישט געוואגט אויסצונוצן קיין שום חשבון, מפחד אז די אויטאריטעטן זאלן זיי שטילערהייט שפיאנען צו זען ווער עס באוויזן. ערשטנס האָבן זיי געדאַרפט אַ פאַרלאָזלעך קאַמף און אַנטלויפן.
  
  דעריבער די יאַזדע צו סאַן פֿראַנסיסקאָ.
  
  ווען געדריקט, בעל דיסקרייבד ווי וועב זיך מאל באַרימז וועגן וואָס ער געוואוסט. דער מענטש איז געווען אַ ריטואַל סטאָקער, אַ רייַך שאָטן מיט די רעסורסן צו ויסשטעלן, שאַטן און פאַרמאָגן כּמעט קיין מענטש אין דער וועלט אויב ער געוואלט צו. וועבב האָט אַלעמאָל אָנגעזאָגט בעל־תּשובֿות, אים אויפֿגעשטעלט, אָבער האָט אויך אָנגעוויזן אויף דעם, וואָס ער האָט גערופֿן דעם "מוטער לאָד".
  
  ד י דאזיק ע ״מאמע ר אדע ר ״ הא ט זי ך ארויסגעװיז ן א ספעציעל ע אמט , װא ו דע ר מעגאלאמא ן הא ט געהאלט ן אל ע שמוץ , װא ם ע ר הא ט שוי ן אמא ל געזאמל ט אוי ף קיינעם . פון קורס, ער קיינמאָל דערציילט בעל ווו עס איז געווען.
  
  קארין האט אבער אלץ געטראכט. זי האט די ויסערגעוויינלעך מייַלע פון קענען צו זען עס אַלע פון די ין. און זי געדענקט די מאָומאַנץ ווען וועב סטאָול אינפֿאָרמאַציע פון רובֿ פון די מאַנשאַפֿט און באזוכט זיי בעסאָד. איר אידעטישע זכרון האט דאן איבערגענומען. פֿאַרשטייט זיך, אַז ס'איז נישט גרינג, אָבער קאַרין האָט געוווּסט, אַז וועב האָט דאַן געאַרבעט אין אַ באַקאַנטן ביוראָ אין וואַשינגטאָן, און האָט געלונגן נאָכצופֿאָרן די קאָרעספּאָנדענץ, וואָס איז איצט רעקאָרדירט געוואָרן.
  
  גרויס טעקעס זענען געשיקט צו אַ ספּעציפיש סאַן פֿראַנסיסקאָ אַדרעס אַ האַלב טוץ מאל. ווייטערדיגע אויספארשונגען האבן אנטפלעקט אז אנדערע גרויסע פיילס זענען באקומען פון אנדערע באקאנטע אפיסעס. אזוי, בשעת די אויטאריטעטן האָבן געגראָבן די געדיכטע דאַטן, קאַרין איז ביכולת צו באַשליסן פּונקט וואָס זי דארף.
  
  דינאָ האָט זיי געפירט דורכן פאַרקער, דורכן גאָלדענעם טויער און פאַרביי די פישערמאַן. טוריסטן האָבן זיך צעוואָרפן אין דער געגנט מיט קאַמעראַס אין די גרייט, ווענטשערינג אויף די ראָודז אָן פיל זאָרג פֿאַר זיך. דינאָ בלענדיד אין די פאַרקער, געבן די קאַפּס קיין סיבה צו באַמערקן זיי. דער אַראָפאַנג בערגל האָט זיי געפירט ווייטער אין שטאָט אַרײַן, און באלד האָבן זיי אַרומגערינגלט דעם יוניאָן סקווער, דורכגעגאַנגען בענק און פאַרמאַסיעס, שיפן און רעסטראַנץ, אין זייער שווערסטע מי צו טאָג: געפֿינען אַ גוטן פּאַרקירפּלאַץ.
  
  "נאָר לאָזן עס דאָ." ווו שפּיציק צו אַ קליין פּלאַץ לעבן וואַלגרעענס. "די אַדרעס איז פינף מינוט גיין פון דאָ."
  
  - פינ ף מינוט ? - האט קארין געזאגט. "עס קען האָבן געווען אויף אייביק אויב וועבב וואָלט לאָזן קיין קאַנטינדזשאַנסיז."
  
  "פּלוס," דינאָ געזאגט ווען ער סלאָולי אַפּראָוטשט זיין דעסטיניישאַן, "עס איז אַ דאַדזש ראַם." איך וואָלט האָבן שווער צו שטעלן מיין טאָכעס אויף דעם אָרט. "
  
  ― װילט איר, אַז איך זאָל דאָס טאָן? איך קען פאָר".
  
  "יא באמת? נו, פון קורס, טאָרעטטאָ. לאָמיר זען ווי איר האַנדלט - "
  
  - קינדער - האט קארין געאטעמט. "שווייג די באַרען. זען דאָרט?
  
  "מיר דאַרפֿן גוט אַקסעס פֿאַר אַ שנעל אַנטלויפן. מיר דאַרפֿן שנעל צוטריט. מיר דאַרפֿן... - דינאָ האָט זיך אָפּגעשטעלט. ― פאַרשילטן, מיר װעלן שױן לאַנג דאַרפֿן אַ גאַראַזש, צי נײן?
  
  קארין האט א ניד געטאן. "גראד דא. אויב נייטיק, וועלן מיר ליגן נידעריק פֿאַר אַ בשעת; מיר קענען שטענדיק לאָזן דאָ אן אנדער טאָג ווען די שטויב געזעצט."
  
  "פאַרשילטן, איך האָפֿן ניט," ווו געמורמלט. "ספּענדינג גענוג צייט מיט איר צוויי די טעג."
  
  "דאס איז אַ פּראָבלעם?" קארין האט געטראכט בשעת דינו האט פארטריבן דעם ראם צום אונטערערדישן פארקינג.
  
  "נו, טעסטאַסטעראָון איז אַ ביסל הויך. איר צוויי קאָנקורירן ווי סיבלינגז אַלע די צייַט. עס ווערט אַ ביסל מיד אין צייט. "
  
  "מיר? קאָנקורירן?" קארין האט אנגעקוקט דינו מיט כעס. "טאַקע אונדז?"
  
  דער יונגער זעלנער האט הויך געלאכט. "נאָר ווייַל איר טאָן נישט וועלן צו אַרייַנלאָזן אַז איך בין בעסער ווי איר."
  
  - איך זע עס נישט. קארין האט אים קריטיק א קוק געטאן, און זיך דאן געקערט צו ווו. "צי איר זען דעם?"
  
  "לאָזן מיר שטעלן עס אַזוי. אויב איר צוויי ווערן גאָר שיכור און באַשלאָסן צו פּאָר, איר וועט האָבן צו טאָן דאָס שטייענדיק, ווייַל איר וועט ביידע וועלן צו זיין אויף שפּיץ."
  
  קארין האט זיך הייזעריק געלאכט, ווען דינאָ האט ענדליך געפונען א פלאץ לויט זיין געפעלן. "שיכור ווי גענעם? פאַרשילטן, עס איז נאָר נישט גענוג אַלקאָהאָל אין דער וועלט פֿאַר דעם צו פּאַסירן, ווו."
  
  דינאָ האָט אַרויסגענומען די שליסלען און געעפֿנט די טיר. "עס איז צייט צו פאָקוס. אַלע די פּאָרינג ומזין העלפּס נישט. "
  
  "איר טאָן ניט ווי גערלז, דינאָ?" קארין האט זיך ארײנגעכאפט מיט די צװײ מענער, װאם זײנען געשטאנען פארנט. "עס איז אַ זאָאָלאָגישער גאָרטן אין סאַן פֿראַנסיסקאָ. מיר קענען שטענדיק נעמען איר דאָרט נאָך מיר זענען פאַרטיק. "
  
  דינאָ האָט איר איגנאָרירט, אַרויסגענומען זײַן מאָביל טעלעפאָן און געוואַרט אויף דער אַדרעס וואָס זיי האָבן געדאַרפט לאָדן. "דריי מינוט," ער געזאגט. "מיר זענען גרייט?"
  
  קארין האט ארײנגעשטעקט די פלײצעס אין איר רוקן־זאק. "ווי גענעם."
  
  
  * * *
  
  
  עס איז געווען אַ הויך-העכערט אָפיס בנין, און וועבס אָפיס איז געווען אויף די 35 שטאָק. קארין האט געמײנט, אז דאס איז פאר אים אויםערגעװײנלעך - א משוגענער האט געװײנטלעך בעסער געװאוםט צו לעבן אויפן העכסטן שטאפל כדי אראפצוקוקן אויף אלעמען - אבער זי האט געמײנט, אז ער קאן דער דאזיקער אדרעס האלטן אזוי נידעריק און געהײםן װי מעגלעך - דאם האט ער געמײנט. און עליט ריפּאַזאַטאָרי פון זיין לעבן ס ווערק.
  
  אַלע פּריקאָשאַנז, זי געדאַנק.
  
  וואָס האט געמאכט וואָס זיי זענען וועגן צו טאָן אפילו מער ...
  
  נאַריש? נאַיוו? קלוג? קלוג?
  
  זי האט א טונקעלע געשמײכלט צו זיך װי זי האט פארשטאנען, אז דער ענטפער איז אפהענגיק פון דער אויסגאנג.
  
  ד י טריא ע אי ז ארײ ן דור ך א דר ײ טיר , אוי ף דע ר ערד־שטאק , דערזע ן עטלעכ ע ליפטן , או ן זי ך אהי ן געגאנגע ן אהין . מענע ר או ן פרויע ן אי ן טונקעלע ר אנטראגן , האב ן זי ך ארומגעלאפ ן אהי ן או ן צוריק . אי ן דע ר װײטע ר װינק ל אי ז געשטאנע ן א אינפארמאציע־טיש , באפאנ ט מי ט צװ ײ שװארצ ע האריקע ר סעקרעטארן . דער ראַש מדרגה איז געווען נידעריק, אַלעמען געפרוווט נישט צו מאַכן ראַש. קארין האט געזען איין איבערוואגטע זיכערהייטס וועכטער אין ווינקל, וואס האט געקוקט אויף די פארבייגייענדע טראפיק און דריי זיכערהייט קאמערעס. זי געפירט דינאָ צו די אינפֿאָרמאַציע ברעט.
  
  "35". זי האט א ניד געטאן. "איין פירמע אָונז די גאנצע שטאָק."
  
  "האט די טייַטש".
  
  ווו סטערד אין דעם טיטל. "מינמאַק סיסטעמען?" האָט ער געלייענט, "אַלץ איז דאָס זעלבע, אַלץ איז דאָס זעלבע".
  
  פייסלאזע קארפאראציעס וואס האבן געהערשט די וועלט.
  
  קארין האט זיך געצויגן, דערגרײכט צו די ליפטן און זיך דאבל געזוכט. עס וואָלט איר ניט יבערראַשן אויב זי געפונען אַ ליידיק נומער 35 - אָדער אַ נומער פעלנדיק אַלע צוזאַמען - אָבער עס איז געווען, ווייַס און בלאַנק ווי אַלע די אנדערע. איינוואוינער האבן געדריקט קנעפלעך אויף פארשיידענע שטאק, און קארין האט געווארט ביז די לעצטע מינוט, נאר זי האט געדריקט 35.
  
  זיי האבן נישט געדארפט ווארטן לאנג. זי האט אראפגענומען דעם רוקן־פאק, זיך געמאכט, זי זאל זיך ארומשפילן אינעװײניק פאר עפעס. דינאָ און ווו האָבן זיך אויך גרייט. ווען דער ליפט האט זיך געפלאצט און די טירן האבן זיך געעפענט ביי די 35 מארק, האט די טריאו נאר געווארט עטליכע סעקונדעס צו זען וואס זיי זענען קעגן.
  
  אין דער ווײַטנס האָט זיך אויסגעשטרעקט אַ געפּײַנערטער קאָר, מיט טירן און פענצטער פֿון ביידע זייטן. בײ ם װײט ן עק ן אי ז געװע ן א הילצערנע ר טיש . ד י װאנט ן זײנע ן געװע ן באציר ט מי ט געמעלער , א טמא ל או ן נודנע . קארין האט געטראכט אז עמיצער װארט זינט זי האט געדריקט דעם קנעפל, אבער איצט זײנען זײ דא. זיי זענען געווען גרייט, לאָעט, יונג און טויגעוודיק.
  
  זי האָט אָנגעוויזן דעם וועג, אַרײַן אין אַ מאָדנער וועלט, וואָס האָט נאָך עפעם געהערט צו דעם מת. אויב עפּעס, דאָס איז געווען וועב ס לעגאַט. זיין מוטער אָדער.
  
  עס זענען קיין קקטוו קאַמעראַס. קיין זיכערקייט. די ערשטע טיר, וואָס זי האָט געפּרוּווט, האָט זיך אַזוי שטאַרק געציטערט אין זײַן ראַם, אַז זי איז אַוועק. עס איז געווען אַלע פֿאַר ווייַזן, נאָר אַ דעקן. זי האט ארויסגעצויגן א ביקסן און אנגעפילט די קעשענעס מיט מאגאזינען. דאס וועסטל, וואס זי האט געטראגן אונטערן מאנטל, האט זיך א גאנצן וועג אהער געפילט גרויס, אבער יעצט האט עס זי באשיצט. די קאָלעקטיוו האָט זיך צעשפּרייט ווען זיי זענען פאָרזיכטיק צוגעגאַנגען צום טיש.
  
  קארין האט זיך אפגעשטעלט און א קוק געטאן בײדע װעגן אין די צװײ נײע קארידארן. זי איז געווען סאַפּרייזד ווען די ראָבאָט 'ס קול גערעדט.
  
  - קען איך דיר העלפן?
  
  זי באמערקט אַ סענסער אַטאַטשט צו די פראָנט ברעג פון די טיש. אָבער, זי האט נישט זען קיין קאַמעראַס.
  
  "העלא? איז דאָרט ווער עס יז? איך שפּיל די נאַר.
  
  די גאנצע צייט האט זי אין קאפ באטראכט א פלאן. וועבב 'ס גרויס טייַך פון דאַטן ניט בלויז געפירט איר צו דעם אַדרעס, זי איז געווען ביכולת צו פּונקט די אָרט פון די וואָקזאַל עס געקומען צו ניצן די בנין ס דיגיטאַל ראַם פּלאַן. זי האָט געוואוסט אַז זיי זאָלן זיך דרייען לינקס און דאַן רעכטס, אָבער זי האָט זיך געוואונדערט וואָס די ראָובאַץ קענען טאָן ...
  
  "איך טראַכטן מיר זענען פאַרפאַלן." ז י הא ט זי ך צוגעכאפ ט או ן קוקנדי ק אוי ף דינ ע או ן װא . "נאָר וואַרטן, הער ראָבאָט, בשעת מיר פּרובירן צו געפֿינען עמעצער."
  
  עס איז ווערט אַ פּרובירן. קארין איז צוגעגאנגען צו לינקס, די בחורים הינטער איר. דער ערשטער באַרג-מענטש האָט זיך באַוויזן אויף די לינקס, אַרויסגאַנג פון די אָפיס, ענג האלטן אַ בייסבאָל פלעדערמויז אין איין האַנט און אַ קלאַפּ מיט זיין קאָפּ אין די אנדערע. א צווייטער האט זיך באוויזן פאראויס, נאכגעפאלגט א דריטער, און דערנאך האט זיך באוויזן א פערטל אויף לינקס, דאס מאל מיט א האמער.
  
  ווו טשאַקאַלד. "דרייַ הינטער."
  
  קארין האט געהויבן מיט איר פּיסטויל. "קום, גייז, וואָס בין איך פעלנדיק?"
  
  דער ערשטער באַרג, אַ מענטש מיט אַ ליסע קאָפּ, האָט געשמײכלט. "עס איז דאָרט אַ ראַדאַר, מיידל, און מיר בלייבן אונטער אים."
  
  "איך זען. אַזוי, צו וויסן טיילער וועב ווי איך טאָן - אַ מענטש וואָס ליב צו מאַכן ראַש אין די רעכט צייט און אין די רעכט אָרט - איז דאָס זיין גאָרטן פון שלום? קלערן? נו, מיר זענען אַנלייקלי צו אַרן אים איצט, יינגלעך, זענען מיר?
  
  דער מענטש האָט געזאָגט, "דער ביקס האָט געשאָסן און די פאליציי וועלן זיין דאָ אין צען מינוט. "בלאָז אין צוואַנציק."
  
  "וואָס וועגן בנין זיכערהייט?"
  
  דער מענטש האט געלאכט. "נישט קיין ענין".
  
  "דאנק פֿאַר די אינפֿאָרמאַציע".
  
  קארין האט אים אן ווארענונג געשאסן אין דער ארעם און געזען ווי ער וואקסט. זי האט געשאסן דעם קומענדיגן מאל, אין מאגן, און געווארט ביז ער האט געקלאפט אין דיל, איידער ער האט זיך געשפרונגען איבער זיין רוקן און זיך גענוצט מיט זיין רוקנביין זיך אוועקצושטויסן.
  
  א בייסבאָל פלעדערמויז איז געפלויגן נאָענט צו איר קאָפּ, פארפעלט איר, און געגאנגען דורך די טיר, צעבראכן די גלאז און ראַם. זי איגנאָרירט עס. ווו איז געווען הינטער איר און דינאָ איז געווען מאָווינג אין די אנדערע ריכטונג. דריט אַביסאַטי אפגעשטעלט איר וועג. זי האט געשאסן צוויי שיסער אויף דער מאסע, זיך אויסגעדרייט א שטארקע שווינג, און האט דאן נישט געהאט קיין ברירה נאר צו שלאגן די באוועגליכע מאסע קאפ-אויף.
  
  זי איז צוריק געשפרונגען, דערשראקן.
  
  זי האט געהאלטן אין די ביקס ווען זי געפאלן אויף איר צוריק. ארויף געקוקט, האט זי דערזען א ריזיקן קיילעכדיק פנים שטאקנדיק אויף איר אראפ - א געליימטן, גרויזאמער ריז מיט קויל לעכער, וואס ער האט נישט געקענט שפירן, בלוט שטראםן וואס ער האט נישט געקענט זען, און דעם גרעסטען הילצערנעם קלוב, פארפלייצט מיט רייזער בליידס, וואס זי האט אלץ - איך ווע געזען עס.
  
  "פאַקינג קאַוועמאַן."
  
  קארין האט זיך געשאסן ווי דער קלוב איז אראפגעקומען. צװ ײ קויל ן זײנע ן דורכגעגאנגע ן דור ך דע ם איבערהענגענדיק ן בויך , אנגעקלאפ ט אי ן סטעליע , אבע ר דע ר באטא ן הא ט זי ך װײטע ר אראפגעלאזט . קארין האט אװעקגעדרײט דעם קאפ. דער קלוב איז געלאנדעט נעבן אים, צעשפאלטן די דיל, געשיקט פונקען פון די בלענדיקע בליידס. ער איז דארט געלעגן א רגע, דערנאך האט זיך די האנט, וואס האט אים געהאלטן, זיך פארשטעקט און ער האט זיך גענומען הייבן פון דער דיל.
  
  קאַרין האָט זיך צוריקגעצויגן, דערזען דאָס שרעקלעכע פּנים און האָט גלײַך אויף אים געשאָסן. דאס מאל האט דער אייגנטימער עס געפילט און איז תיכף געשטויגן, צומ גליק געפאלן רעכטס און גלייך דורך אן אנדער קאָלעגע, פארכאפט דעם קלענערן מאן אונטן.
  
  ווו דזשאַמפּט איבער אים, שיסער אויף צוויי מער ריזיק כאַלקס. ד י מענטש ן זײנע ן געפאל ן אוי ף ד י קני . דער באַטאָן האָט געשלאָגן ווו ס ביסעפּס, און אים צו שרייַען. קארין האט זיך ארומגעדרײט און דערזען דעם ערשטן מאן - דער ליסע בחור, װאם זי האט געשאסן אין די פוס - שלעפן נעבן איר, איבערלאזנדיק הינטער אים א שטעג בלוט.
  
  "איר נאָר רוינד אַלץ, דאַמע. פֿאַר אַלע."
  
  "אָ, אַזוי איצט אַז איך האָב דיך דערשאָסן, בין איך אַ דאַמע, הא? איך נעם עס, איר וויסן וואָס מיר זענען דאָ פֿאַר?"
  
  ע ר הא ט זי ך געכאפ ט צ ו זײ ן קלאב ן או ן דע ם מעסער , װא ס אי ז געהאנגע ן פו ן זײ ן גארטל .
  
  "דו מאכסט א וויץ? דאָ איז בלויז איין זאַך, איר וויסן עס.
  
  קארין האט א ניד געטאן. "אַוואַדע".
  
  "אבער איר וועט קיינמאָל געפֿינען עס."
  
  זי האָט גיך אַ קוק געטאָן אַרום די פילע צימערן אָנגעפילט מיט קאמפיוטער טערמינאַלס, אַלע פליסנדיק אָן צווייפל, לויפן עטלעכע פּראָגראַם, און אַלע יידעניקאַל צו זייער שכנים.
  
  אבער זי האט געוואוסט בעסער. "אָה, איך טראַכטן איך קען."
  
  זי אויך געוואוסט אַז אַ מענטש ווי וועבב וואָלט קיינמאָל האָבן געדאַנק פון ינסטאָלינג אַ באַשטימען. נישט נאך די שווערע ארבעט וואס ער האט אריינגעלייגט צו באקומען אזא מאטעריאל, נישט ווען יעדער זיסער יאָג, וואס ער האט זיך אמאל גענומען אויף זיך, איז דא פארגעקומען.
  
  ז י הא ט זי ך געלאז ט ד י פלעדערמויז , אפשטעל ן דע ם קלאפ ן מי ט מע ן או ן איבערגעלאז ט א צװײט ן קויל ן לאך . זי שפּרינגען אַרויף און נאכגעגאנגען ווו, דעמאָלט געקוקט צוריק צו זען ווי דינאָ איז טאן. אלעס איז געווען גוט. דע ר אײנציקע ר פראבלע ם מי ט ז ײ הא ט זי ך איצ ט געטראג ן אי ז געװע ן ד י פאליציי .
  
  ווו כעזיטייטיד; דער קארידאר איז געװען לײדיק. "וואו גייסטו?"
  
  קארין איז געלאפן פארבײ, דאם ארט איז געװען אויםגעקריצט אין איר זכרון. "צו דער לער פון איינער פון די ערגסט מאָנסטערס וואָס האָבן אלץ געלעבט," זי געזאגט. "אזוי לאָזן עס זיין פראָסטיק. אזוי, בחורים."
  
  
  קאַפּיטל צוויי און צוואַנציק
  
  
  דער צימער אליין איז געווען מיאוס, דער לעצטער שפור פון טיילער וועבב, פול מיט פונדרויסנדיקע בילדער, וואס האבן עדות געזאגט אויף א בייזע אינערליכע משוגעת. זיי האָבן אויסגעקליבן די שלעסן אין אַ ביסל סעקונדעס, געזען פריימד פאָוטאַגראַפס אויף די ווענט - באַליבסטע וויקטימס און רדיפות, איידער און נאָך ביקס - און אַ טשודנע זאַמלונג פון ספּיינאַל גאַנג פון אַרום די וועלט עריינדזשד אויף טישן אַרום די צימער.
  
  קארין האט עס איגנאָרירט ווי בעסטער זי האָט געקענט, שוין דערהערט די סירענעס דורך די גלעזערנע פענצטער. ווו און דינאָ געשטאנען היטן ווי זי רייסט צו די וואָקזאַל.
  
  נאכן דאבל טשעק, האט זי באשטעטיגט אז עס איז דער זעלבער וואס באקומט ריזיגע דאטא סטרימז פארבונדן מיט א פלאש דרייוו פון א ספעציעלן פארמאט, און האט געקוקט אויף די קליינע גרין ליכט וואס וועט באשטעטיקן דעם אויטאמאטישן לאדן פונעם אינטערעם פונעם טערמינאל. קאַרין אַנטיסאַפּייטיד אַז אַ גרויס סומע פון אינפֿאָרמאַציע קען זיין טראַנספערד און קאַנפיגיערד די בליץ פאָר אַקאָרדינגלי. עס איז געווען ווי שנעל ווי זי קען טאָן עס.
  
  "ווי זענען מיר טאן?" זי האט אויפגעהויבן.
  
  װוּ האָט זיך אַ שמייכל געטאָן. "אַלץ איז רויק דאָ."
  
  "אַחוץ דעם קרעכץ," האָט דינאָ געזאָגט. "עס איז אַ פּלאַץ פון וואָס."
  
  טייל פון זייער פּלאַן איז געווען צו לאָזן קרבנות הינטער. דאָס וואָלט צעמישן און פאַרהאַלטן די פּאָליצייַ. קאַרין איז געווען צופרידן אַז זיי זענען בייַ מינדסטער טאַגז און דיזערווד זייער אַפּקאַמינג נייַ פּלאַץ אין לעבן. זי האט געקוקט אויף די בלינקענדיקע גרין ליכט, געזען אז עס בלינקט גיך, און האט געוואוסט אז די ארבעט איז כמעט פארענדיקט.
  
  "זייט גרייט".
  
  סירענס האבן געקלאפט אינדרויסן פון פענצטער.
  
  דער גראדן האט אויפגעהערט צו בלינקן, סיגנאלירט אז אלעס איז פארענדיקט. זי האט ארויסגענומען א קלײנעם דיסק און עס ארײנגעלײגט אין אן אינעװײניקן זיפפערט קעשענע. "עס איז צייט צו גיין".
  
  גלײ ך האב ן ד י ײנגלע ך זי ך גערוק ט פאראויס , פארזיכטי ק אריבערגעפיר ט ד י געפאלענע , פארבלוטיקנדיק ע מענער , או ן געשיק ט ד י צװ ײ װא ס האב ן געפרואװ ט אויפשטײן . קארין האט זיי געסטראשעט מיט איר ביקס, אבער זי האט עס נישט גענוצט. עס קען נאָך זיין אַ צעמישונג וועגן ווו די שיסער איז געקומען. זיי וואָלט שוין זיין פאַרנומען מיט סערוויילאַנס קאַמעראַס און פרעגן אַ פּלאַץ פון פראגעס. דער שליסל צו אַנטלויפן איז געווען נישט צו האַנדלען געשווינד, אפילו נישט צו זיין אָפּגעהיט.
  
  דאָס זאָל האָבן קומען ווי אַ יבערראַשן.
  
  ז ײ האב ן אויסגעזײ ט ד י רוקן , ארויסגענומע ן דע ם אינהאלט , או ן דערנא ך אװעקגעװארפ ן ד י לײדיק ע זעקלעך . ז ײ האב ן זי ך געשטארק ט אײנע ר דע ם צװײט ן או ן זי ך געכאפט .
  
  "אַן אָפיציר". ווו האָט דינאָ באַגריסט.
  
  "אַן אָפיציר". דינאָ האָט זיך שטאַרק געטאָן צו קאַרין.
  
  "סערגעאַנט," זי טיקאַנד איר בריטיש אַקצענט און כעדאַד צו די דינסט ליפט.
  
  זי האלט אין איר קעשענע דעם שליסל צו מאַכט, צו רעגירונג און רויאַל מאַניפּיאַליישאַן, צו קאַפּ נאָך קו, צו פינאַנציעל פרייהייט און קאָנטראָל פון געזעץ ענפאָרסמאַנט.
  
  אַלע זיי דאַרפֿן איז געווען אַ זיכער פּלאַץ צו קאַטער.
  
  
  קאַפּיטל דריי און צוואנציק
  
  
  אן אנדער טאָג, אן אנדער פלאַך פאָר, און מאַט דרייק האט געפיל עטלעכע ערנסט דזשעט לאַג. טייקאָף איז געווען בלויז אַ שעה צוריק, און זיי זענען קאַטשינג דעם טאָג צו די אַטלאַנטיק, כעדינג צו די פאַרייניקטע שטאַטן פון אַמעריקע.
  
  אָן אַ קלאָר געדאַנק פון ווו צו גיין.
  
  דער דריטער רייטער איז הונגער. דרייק איז געווען דערשראָקן צו ימאַדזשאַן וואָס מין פון מלחמה דער אָרדער האט ינווענטאַד פֿאַר די הונגער. זיי זענען נאך געווען זייער פארכאפט אין אנטוויקלען דעם ערשטן וואפן, די ספעיס ביקס, און באזונדער די צווייטע וואפן, דעם בעל-קאד. היידן האָט נאָך אַלץ געהאַלטן פאַר זיך אַליין, אָבער דער דרוק צו טיילן איז געווען ריזיק. בלויז די פּלוצעמדיק צעמישונג און ומקלאָר דעסטיניישאַן געמאכט איר ינאַקשאַן פּאַסיק.
  
  דער בעל קאָד ינזשענירעד געשעענישן איבער האַלב פון אייראָפּע און לעסאָף אַמעריקע צו אָוווערטראָו די וועלט 'ס קעפ פון שטאַט, צעשטערן די מדינה ס ינפראַסטראַקטשער, שאַקלען זייער אַרמיז און באַפרייען די סייקאָו וואָס געוואלט צו שיקן די ערד צוריק צו די פינצטער צייטן. ס'האט אויסגעזען שרעקליך אמת און שרעקליך גרינג. איין טאָג איז דער ערשטער דאָמינאָ געפאלן ...
  
  הײַדן האָט געשוויגן בעת זי האָט געלייענט ביזן סוף. דרייק לאָזן זיין מיינונג ריפּליי אַלע די לעצטע אנטפלעקונגען: SAL Team 7; ספּעציעלע פאָרסעס טימז ענגיידזשינג יעדער אנדערער; פראנצויזיש לאָססעס, דער הויפּט רעכט צו די רוסישע; און איצט די פֿאַרבינדונג מיט געבוירן אמעריקאנער. פֿאַרשטייט זיך, אַז די געבוירענער זענען געווען אויסגעצייכנטע רייטער - טאָמער די בעסטע, וואָס האָבן געלעבט. אָבער פֿון וואַנען איז געקומען דער הונגער אין דעם אַלעם?
  
  אַליסיאַ האָט שטילערהײט געקלאַפּט לעבן אים, אײן אױג האָט זיך אַ ביסל געעפֿנט. קענזי האט געפרואווט איר בעסטער צו כאַפּן די געשעעניש אויף ווידעא, אָבער דאַהל געראטן צו האַלטן איר צוריק. דרייק באמערקט אַז עס איז נישט מילד פיזיש איבערצייגונג, אָבער אלא ווערטער וואָס געמאכט איר טוישן איר מיינונג. ער איז נישט געווען זיכער אז דאל און קענסי וועלן זיך דערנענטערן. דאָס איז דאָך ניט פון זיין געשעפט, און ער, אין פאַקט, איז געווען טראַוואַלינג צוזאמען די זעלבע באַן טראַקס, אָבער ...
  
  דרייק געוואלט וואָס איז בעסטער פֿאַר די מעשוגע סוויד און דאָס איז עס.
  
  לאָראַן געזעסן אין פראָנט, מיט סמיט ווי נאָענט ווי ער קען אָן מאכן איר פילן צו ומגעלומפּערט. יאָרגי, קינימאַקאַ און מאַי האָבן גערעדט מיט נידעריק קולות אין די צוריק פון די פלאַך; די לאַסט האַלטן זיי אין איז געווען ביסל מער ווי אַ דראַפטיק, ראַקלינג, הויך-סעילינג זינקען. אין מינדסטער אַמאָל ער וואָלט ווי צו פליען ערשטער קלאַס. אפילו דער קאַרעטע האָט איבערגעשטיגן דעם באַגאַזש קלאַס.
  
  לאָראַן פאָוקיסט אויף די קאָרעספּאָנדענץ זיי זענען נאָך קעריינג צווישן זיך און וואַשינגטאָן. רעכט איצט די שמועס איז געווען פּאַמעלעך און אַנפאָוקיסט, מער בריינסטאָרמינג ווי פאַקטיש דיסקוסיע. כאָטש עס זענען אַזוי פילע געעקס? דרייק האט קיין צווייפל אַז זיי וועלן געפֿינען פּונקט וואָס זיי זענען קוקן פֿאַר.
  
  שעהן זענען דורכגעגאנגען און די שטאטן זענען געווארן נענטער. לאָראַן האָט זיך אינטערעסירט אין די פאַרשידן מאַטעריאַלס וואָס קומען פון קאַמפּיטינג לענדער. די יסראַעליס ויסקומען צו האָבן אויסגעשטעלט די אמעריקאנער קאַנעקשאַנז כּמעט סיימאַלטייניאַסלי מיט SPIR. די בריטיש אויך. די כינעזער האבן געשוויגן, און די פראנצויזן זענען, גאנץ מעגליך, ארויסגעקומען דערפון. דרייק האָט געוואוסט אַז זיי וועלן נישט הערן עפּעס פון די סתימות. אין פאַקט, פון קורס, זיי זענען נישט דאָרט.
  
  "עס וועט זיין טשיקאַווע צו זען אויב זיי שיקן די טימז שטיל צו אַמעריקע," האט געזאגט דאַהל. "אָדער נוצן ינערלעך קאַמאַנדז."
  
  "האָט מען שוין אינפילטרירט אין דער געזעלשאַפט?" הײַדן האָט אַ קוק געטאָן. "איך צווייפל עס. סליפּער אגענטן נעמען יאָרן צו שאַפֿן. "
  
  "און עס איז נישט שווער צו פליען אין אַנדיטעקטיד," האט געזאגט סמיט. "מעדיצין טראַפיקערז האָבן טאן דעם פֿאַר דעקאַדעס."
  
  "קיין פירט וועגן דעם ערגסט ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "ניט פֿון וואַשינגטאָן, און אויב אונדזער קאָמפּעטיטאָרס וויסן, זיי האַלטן עס סוד."
  
  "שטערן".
  
  דרייק האט געקוקט אויף דער צייט און איינגעזען אז זיי קומען צו די שטאטן. ער האט מילד אויפגעשוידערט אליסיע.
  
  "וואַו?"
  
  "צייט צו וועקן זיך".
  
  קנזי האט זיך דערנענטערט. "איך האָבן דיין פלאַש גרייט, בעיבי."
  
  אַליסיאַ האָט צו איר געוויפֿנט מיט די הענט. "פאַרשילטן, באַרען! נעם אַוועק פון מיר דאָס זאַך!
  
  "עס איז נאָר איך!"
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוריקגעקערט אַזוי ווייט ווי דער שיל האָט דערלויבט. "בלוטיק צירק בלאַזן פיזאָג."
  
  "וואָס איז פּאָפּ?" קינימאקא האט אויסגעזען עכט פאראינטערעסירט.
  
  "עס מיטל 'פּנים' אין ענגליש," דרייק געזאגט. און אין ענטפער צו Kensi ס קלאָר ווי דער טאָג פאַרצווייפלונג, ער האט געזאגט, "איך דיסאַגרי. איר זענט ריט באַבי דאַזזלער."
  
  "טאַקע?" אַליסיאַ האָט געראָטן.
  
  "וואס? "
  
  "עס מיטל איר ניטאָ ניט שלעכט צו קוקן אין, ליבע."
  
  קענסי האָט זיך צעוויינט ווען אַליסיאַ האָט אָנגעהויבן שרייען, און דרייק האָט פאַרשטאַנען אַז ער איז מיסטאָמע אַריבער די שורה מיט ביידע פרויען. נו, לפּחות מיט קנזי. ער האט גיך נאד צו לארן.
  
  "קיינמאָל. איר זענט זיכער? "
  
  אויפמערקזאמקייט האט זיך געוואנדן צום ניו יארקער.
  
  "אָ יאָ, איך בין זיכער." לאָראַן איז שנעל גענוג צו באַהאַלטן איר יבערראַשן און גיין גלייך צו ריפּאָרטינג די נייַעס. "גיב מיר עפּעס."
  
  גלײך, װי דורך דעם גורל, האט זיך אומגעקערט א גוטע בשורה. לאָראַן שטעלן עס אויף די ספּיקערז. "היי מענטשן, גוט צו זען אַז מיר האָבן נאָך שפּאַס." הער אַבנאָקסיאָוס איז אויף די שורה ווידער. "נו, די גוטע נייַעס איז אַז בשעת איר גייז באַקומען דיין טייל פון די זי, איך איז געווען ארבעטן אַוועק אויף אַ רויט-הייס קאָמפּיוטער. אַזוי ערשטער די צווייטע רײַטער און קאָנקוועסט. מיס דזשיי? גרויסע הינט בילן. "
  
  היידן האט געשאקלט מיטן קאפ. "רעד אַמעריקאַנער, בלאָטע, אָדער איך וועל דיך פייערן."
  
  דרייק האט א קוק געטון איבערן טיש, וויסנדיג אז זי האט זיך נאך געכאפט. נאָך אַלע, דער שליסל קאָד איז געווען אין זייער פאַרמעגן, און די אמעריקאנער געוואוסט עס. דא ן הא ט אי ם געטראפ ן א געדאנק , או ן ע ר הא ט אי ר אנגעצייכנט , א ז ז ײ זאל ן זי ך צושטעל ן אי ן הינטער ן עראפלאן .
  
  זײ האבן זיך שטילערהײט זיך אנגעכאפט אײנע דעם אנדערן.
  
  "וואָלט עס מעגלעך צו פאַרלירן איינער פון די שיץ?" - האט ער געפרעגט. "די מערסט וויכטיק פון זיי."
  
  זי האט געשטארקט. "דאָך, אויב איר ווילן צו ציען אַ ציל אויף אונדז. זיי זענען נישט אַזוי נאַריש. "
  
  ער האט צוגעשלעפט. "איך וויסן, אָבער קוק אויף די אנדער ברירה."
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן אויף זײן שטול. - נו, איך מיין אז מיר זענען שוין פארשפארט. וואָס שאָדן קען אן אנדער אַקט פון ינסאַבאָרדאַניישאַן פאַרשאַפן? "
  
  "לאָמיר פרעגן SEAL Team 7 ווען זיי קומען דאָ."
  
  ד י צװ ײ האב ן זי ך אײנע ר א מאמענ ט געשטארק ט אײנע ר צו ם צװײטן , בײד ע געחידושט , װא ס גענוי ט זײנע ן ד י באפעל ן פו ן דע ר אנדערער . די בעסאָדיקייַט פון עס אַלע באַזאָרגט זיי. היידען האט געהערט ווי דער פארשוין מאן הייבט אן רעדן און האט זיך אומגעדרײט.
  
  "אַגענט דזשיי, וואַשינגטאָן וויל צו וויסן די פּינטלעך דעטאַילס פון די קאָנקוועסט באָקס."
  
  "זאג זיי איך וועל קאָנטאַקט זיי."
  
  "מממ, טאַקע? פייַן."
  
  ― האָט איר עפּעס נײַס?
  
  "יאָ, יאָ, מיר ווילן. געבן מיר אַ רגע".
  
  היידן האט זיך אומגעקערט צו דרייק. "עס איז צייט צו מאַכן אַ באַשלוס, מאַט. צו סוף?"
  
  דרייק האט זיך צוריק געשאקלט אויף די כילז און געשמייכלט. "אַלע מאָל".
  
  היידן האט ארויסגעצויגן א שטיק פאפיר פונעם שטאק.
  
  "האָט איר נאָך געפֿונען דעם בלאַט איר דאַרפֿן?"
  
  "איך געדאַנק וועגן דעם צוויי שעה צוריק."
  
  "אוי".
  
  צוזאַמען, און אָן נאָך אַ רגע פון ליידן, זיי צעשטערט די מערסט וויכטיק בלייַ אין דער הויפּט קייט. היידען האָט דאַן אַלע שיץ צוריק צונױפֿגעלײגט און זײ צוריק אַרײַנגעשטעלט אין דער סדר־קעסטל. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט געקוקט אויף זיי ביידע אָן קאָמענטאַר.
  
  צוזאַמען זיי זענען געווען ווי איינער.
  
  "פייַן". דער מענטש פון וואשינגטאן איז צוריק. "איצט קאָכן מיר טאַקע מיט גאַז. דאַכט זיך, אַז דער סדר־היום האָט געטראָפֿן דעם נאָגל אויפֿן קאָפּ מיט זײַנע באַשרײַבונגען פֿונעם דריטן רײַטער - הונגער. דער ערגסטער אינדיאנער וואס האט אלץ געלעבט און ער איז ארומגענומען מיט ביקסן. "
  
  "אינדיאַנער?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "אָ יאָ, געבוירן אין 1829; דאָס איז זיבן הונדערט יאָר נאָך דזשינגיס כאַן און טויזנט פערצן הונדערט נאָך חניבעל. כּמעט פּונקט... - האָט ער זיך אָפּגעשטעלט.
  
  "מאָדנע," קינימאַקאַ אָנגעפילט אין די ליידיק.
  
  "אפֿשר, אפֿשר," האט געזאגט דער באַטאַניסט. "עמעצער האָט אַמאָל געזאָגט, אַז עס זענען נישטאָ קיין צופאַלן. נו, לאָמיר זען. סייַ ווי סייַ, איך'ווע ריראָוד די פלאַך און איר זענט איצט כעדאַד צו Oklahoma."
  
  ― װײסן מיר, װער דער דאָזיקער אַלטער רײַטער קאָן זײַן? דרייק האט געפרעגט.
  
  "איך וואָלט זאָגן ער איז דער מערסט באַרימט געבוירן אמעריקאנער פון זיי אַלע, נישט די ערגסט, אָבער וואָס טאָן איך וויסן?"
  
  אַליסיאַ האָט זיך גערודערט, נאָך האַלב שלאָפנדיק. "ניט אַזוי פיל, פאַרשילטן."
  
  "נו, דאַנקען דיר. נו, Goyaale, וואָס מיטל "איינער וואס יאַונז," איז געווען אַ באַרימט הויפּט פון די אַפּאַטשי שבט. זיי האָבן אַנטקעגנשטעלנ זיך די יו. עס. און די מעקסיקאנער בעשאַס זיין לעבן, זיין ריידז געווארן אַ שרעקלעך דאָרן אין אַמעריקע ס זייַט."
  
  "פילע נאַטיווע אמעריקאנער האָבן דאָס," האָט מאַי געזאָגט.
  
  "דאָך, און דאָס איז רעכט. אָבער דער מענטש איז געווען ריווירד ווי אַ פּרעכטיק פירער און סטראַטעג, דער אַרטשעטיפּ פון ריידינג און נעקאָמע וואָרפער. טוט דאָס געזונט באַקאַנט?
  
  דרייק האט א ניד געטאן אין איינעם. "זעלביקער ווי Hannibal און Genghis Khan."
  
  "איר האָט עס, בעיבי. דרײַ מאָל האָט ער זיך אונטערגעגעבן און דערנאָך דרײַ מאָל אַנטלאָפֿן. זיי געמאכט עטלעכע פילמס וועגן זיין עקספּלויץ. ער איז דעמאָלט באהאנדלט ווי אַ געפאנגענע פון מלחמה און איז געווען ערשטער טראַנספּאָרטאַד צו פאָרט באָוויע צוזאַמען מיט פילע אנדערע.
  
  - און ער איז װידער אנטלאפן? אַליסיאַ האט אויסגעזען ווי זי וואָלט ווי צו טראַכטן אַזוי.
  
  "ניין. אין זיין עלטער, געראָנימאָ איז געווארן אַ רום.
  
  "אַה, איצט איך פֿאַרשטיין," האט געזאגט דרייק. "צוזאמען מיט זיצן בולל און משוגע כאָרס, ער איז מיסטאָמע די מערסט באַרימט."
  
  "נו, יאָ, און האָט איר וויסן אַז די דריי געוויינט צו באַקומען צוזאַמען? וואַו-וואַו, מיר זיצן ביי די פייַער. בויען דעם און אַז? רעדן וועגן קלייַבן דיין באַליבסטע רום צו גיין מיט קאַווע - איך וואָלט גיין מיט די דריי."
  
  אַליסיאַ האָט אַ נאָד. "עס וואָלט זיין אַן אַנפערגעטאַבאַל דערפאַרונג," זי מסכים. "אַסומינג, דאָך, אַז דעפּ און באָרעאַנאַז זענען נישט פריי."
  
  "אין 1850? מסתּמא נישט. אבער דעם באָכער דעפּ? ער קיינמאָל מיינט צו עלטער, אַזוי ווער ווייסט? געדענקט די געשיכטע וועגן די מעדיצין מענטשן וואָס קען מאַך זייער מאַניטאָו - זייער שטימונג - דורך צייַט? סייַ ווי סייַ ... געראָנימאָ איז ארויס אין די 1904 וועלט ס יריד און עטלעכע אנדערע ווייניקערע עקסאַבישאַנז. דער אָרעמאַן איז קיינמאָל ערלויבט צו צוריקקומען היים, און ער איז געשטארבן אין פאָרט סיל, נאָך אַ געפאנגענע פון מלחמה, אין 1909. ער איז באַגראָבן אין די פאָרט סיל ינדיאַן סעמעטערי, סעראַונדאַד דורך די קברים פון קרובים און אנדערע אַפּאַטשי געפאנגענע פון מלחמה.
  
  "וואָפן". דאַהל געזאגט. "בראַווע מענטשן."
  
  "אָה, און, פֿאַרשטייט זיך, די פילע ביקס פון פאָרט סיל זיך, וואָס הייַנט דינט ווי די פאַרייניקטע שטאַטן אַרמיי ס אַרטילעריע שולע. עס איז געבליבן דער איינציקער אַקטיווער פאָרט אויף די דרום פּליינז, וואָס האָט געשפילט אַ ראָלע אין די אַזוי גערופענע אינדיאנער מלחמות און איז געווען אַקטיוו אין יעדן גרויסן קאָנפליקט זינט 1869. דער גיק פּאָזד איידער ער צוגעגעבן, "דער אָרדער אויסדערוויילט דעם אָרט און דעם רידער פֿאַר אַ סיבה."
  
  "אַחוץ וואָפן?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "און נאָוטאָריאַטי אויך," איז געווען דער ענטפער. "דער אָריגינעל אָנפאַל אין ינדיאַן טעריטאָריע איז געווען געפירט פֿון דאָ דורך באַפאַלאָו ביל און ווילד ביל היקקאָק. די פאָרט אַרייַנגערעכנט די 10 קאַוואַלרי, אויך באקאנט ווי די באַפאַלאָו זעלנער.
  
  "אזוי, לאָזן ס סאַכאַקל עס אַרויף." דאל האט א זיפצן געטאן. "געראָנימאָ ס קבר איז ליגן אין פאָרט סיל. דער אָרדער האָט געראטן אויסצושלאָגן פלענער צו בויען אין איר דעוואַסטייטינג וועפּאַנז מיט מינדסטער פערציק יאָר צוריק, און איצט אַ האַלב טוץ פון די דעדליאַסט ספּעציעל פאָרסעס טימז אויף דעם פּלאַנעט ראַשינג צו אים.
  
  אי ן דע ר טיפע ר שטילקײ ט הא ט דע ר גיק א פרײלע ך א זאג געטאן : - יא , מענטש , קיל , הא ?
  
  
  קאַפּיטל פיר און צוואנציק
  
  
  ווען דער עראפלאן איז אריינגעקומען צום לעצטן פוס פונעם פלי קיין אָקלאַהאָמאַ, האָט די קאָמאַנדע דיסקוטירט וואָס זיי ווייסן ביז איצט - רוב פון די אנטפלעקונגען וועגן די פיר עקן פון דער ערד, די פערד, און די טויטליכע וואפן אין וועלכע נאצי מלחמה פארברעכערס האבן באגראבן. ד י קברי ם פו ן אלט ע מלחמ ה . די קאַנספּיראַסי איז געווען וואַסט, קאָמפּליצירט, און עס איז געווען באַשערט - ווייַל דער אָרדער געוואלט עס צו זיין ווייאַבאַל פֿאַר אַ הונדערט יאָר. און אפילו איצט, לויטן טעקסט, איז דער פערטער רייטער געווען "דער אמתער לעצטער משפט".
  
  אין ליכט פון די וועפּאַנז דיסקאַווערד ביז איצט, וואָס די גענעם קען עס זיין?
  
  דרייק האט דאס באטראכט. ערש ט האב ן ז ײ געמוז ט אנקומע ן קײ ן פאר ט סיל , או ן אפשטעל ן יעד ן פו ן ד י הענ ט אויפ ן הונגע ר געװער . און זאָרג וועגן אנדערע כעדינג גלייך צו דער פערט רידערמאַן - די פּלאָג פון גאָט. איך מיין... וואס פאר א נאמען איז דאס?
  
  "קען איך פרעגן אַ קשיא?" - האט ער געזאגט ווי דער עראפלאן האט אנגעהויבן אראפגיין.
  
  ― איר האָט שױן געטאָן, ― האָט דער גיך געלאַכט, און האָט גורם געװען, אַז הײַדן, אַליסיאַ און מאַי האָבן פֿאַרמאַכט די אױגן, דאָס געדולד איז אױסגעלאָפֿן.
  
  "ווי האָט געראָנימאָ באַקומען זיין טיטל?"
  
  "געראָנימאָ איז געווען אַ פאַקטיש פייטער. אפיל ו אוי ף זײ ן טויט־בעט , הא ט ע ר מודה ט א ז ע ר באדויער ט זײ ן באשלוס , זי ך אפצוגעבן . זײנ ע לעצט ע װערטע ר זײנע ן געװע ן : ״אי ך װאל ט קײנמא ל ני ט געמוזט . איך האב געמוזט קעמפן ביז איך בין געווען דער לעצטער וואס איז געשטאנען.' ער האָט אויך געהאַט נײַן ווייבער, טייל אין דער זעלבער צײַט.
  
  "אבער דער ערגסטער ינדיאַן וואָס האָט אלץ געלעבט?"
  
  "בעשאַס זיין מיליטעריש קאַריערע, Geronimo איז געווען באַרימט פֿאַר זיין דערינג אַנטיקס און קאַונטלאַס יסקייפּס. ער איז פאַרשווונדן אין קאַוועס פון וואָס עס איז קיין אַרויסגאַנג, נאָר צו זיין געזען אַרויס שפּעטער. ער האָט שטענדיק געוואונען, כאָטש ער איז שטענדיק געווען אין דער מינדערהייט. עס איז אַ אָרט אין ניו מעקסיקא וואָס איז נאָך באקאנט צו דעם טאָג ווי Geronimo Cave. איינע פון די גרעסטע מעשיות דערציילט ווי ער האט געפירט א קליינע גרופע פון אכט און דרייסיק מענער, פרויען און קינדער, וועלכע זענען שרעקליך געיאגט געווארן דורך טויזנטער אמעריקאנער און מעקסיקאנער זעלנער פאר איבער א יאר. אזו י אי ז ע ר געװאר ן דע ר בארימטע ר נײע ר אמעריקאנע ר פו ן אל ע צײט ן או ן זי ך הא ט זי ך פארדינט דעם טיטל ״דער ערגסטער אינדיאנער װאס האט אלץ געלעבט״ צװישן די װײסע מתנחלים פון דער צײט, געראָנימאָ איז געװען אײנער פֿון די לעצטע קריגערס װאָס האָבן אָנגענומען די אָקופּאַציע פֿון זײערע לענדער דורך. אמעריקע."
  
  "איך איז אַמאָל גערופן די 'ערגסט הור וואָס אלץ געלעבט'," האָט אַלישאַ זיך דערמאנט מיט וויסטפאַלי, "איך קען נישט געדענקען פון וועמען."
  
  "נאָר איין מאָל?" האט קנזי געפרעגט. "דאס איז טשודנע".
  
  "רובֿ מסתּמא דאָס איז געווען איך." מאי האט א ביסל צו איר געשמײכלט.
  
  "אָדער מיר," דרייק געזאגט.
  
  דאהל האט אויסגעזען ווי זיין מוח ברעכט זיך. "נו, איך טראַכטן איך געדענקען ..."
  
  "פאָרט סיל," האָט דער פּילאָט געזאָגט. "עס זענען געבליבן צען מינוט. מיר האָבן דערלויבעניש צו לאַנד און עס איז הייס אין דער געגנט. "
  
  דרייק האט זיך געפרעגט, זיך צוגעגרײט. "הייס? לייענט ער פון א רעדאקטירטן שריפט אדער וואס? "
  
  "עס מוזן זיין אַרום אַכציק מענטשן דאָרט." קינימאקא האט ארויסגעשטארקט אין זײער קלײנעם פענצטער.
  
  "איך טראַכטן ער מיינט זארגן," יאָרגי גערעדט אַרויף. "אָדער אונטער באַפאַלן."
  
  "ניין, ער מיינט זיין סטאַטוס," סמיט דערציילט זיי. "ויסגעצייכנט צוגעגרייט."
  
  דער עראפלאן האט זיך אראפגערירט און זיך שנעל אפגעשטעלט. כמע ט גלײ ך האב ן זי ך אנגעהויב ן עפענע ן ד י הינטערשטע ר לאסט־טירן . ד י מאנשאפט , שוי ן אויסגעשטרעקט ע או ן אוי ף ד י פיס , הא ט זי ך ארויסגעאײל ט אי ן דע ר זון־ליכט , װא ס הא ט זי ך ליכטיק ע אפגעשפיגלט , פו ן אספאלט . אויף זיי האָט געוואַרט אַ העליקאָפּטער, וואָס האָט זיי געבראַכט צום טעריטאָריע פון פאָרט סיל. ווען זיי זענען אָנגעקומען, האָט אַ קאָלאָנעל פון פאָרט סיל זיי איבערגעגעבן וועגן דער סיטואַציע.
  
  "מיר זענען דאָ אין פול קאַמבאַט גרייטקייַט. אַלע וועפּאַנז זענען גרייט, לאָודיד און אַימעד. געראָנימאָ ס קבר אויך, און מיר זענען גרייט צו פילם."
  
  "עס זענען פינף פון אונדז לינקס." האָט היידן געזאָגט. "איך בין אַגרעסיוו פאָרויס אויף די קווורע פּלאַץ. איך בין זיכער אַז איר זענט אַווער פון אַלע פּאָטענציעל קעגנערס."
  
  "איך בין גאָר צוגעגרייט, מאַמע. עס איז א פארייניקטע שטאטן ארמיי אינסטאלאציע, א מארינע קאָר אינסטאלאציע, און אן לופט פארטיידיגונג און פייער בריגאַדע באזע. צוטרוי מיר ווען איך זאָגן איר אַז מיר האָבן באדעקט אַלע אונדזער אַנגלעס.
  
  היידן האט זיך אויסגעלאזט און נאכגעקוקט ווי פאָרט סיל באוויזן אונטן. דרייק האט איבערגעזוכט די געגנט און א לעצטע מאל נאכגעקוקט זיין וואפן.
  
  איך זיכער ווי גענעם האָפֿן אַזוי.
  
  
  קאַפּיטל פינף און צוואנציק
  
  
  די אַטמאָספער איז געווען עלעקטריש, יעדער זעלנער איז געווען געשפּאַנט און ערווארטעט אַ מין פון מלחמה. ד י מאנשאפט ן זײנע ן געגאנגע ן צװיש ן ד י ברײטע ר ציגל־זױלן , או ן זי ך ארומגערינגל ט צװיש ן ד י פי ל מצבות , װא ס יעדע ר אי ז געװע ן דע ר רו ח פו ן א פארפאלענע ן העלד . געראָנימאָס קבר איז געווען אַוועק פון די געשלאגן וועג און עס האָט זיי גענומען פילע עקסטרע מינוט צו באַקומען צו אים. היידן האט געפירט דעם וועג, און קינימאקא האט אויפגעהויבן די הינטן.
  
  דרייק האט זיך צוגעהערט, זיך צוגעוווינט צו דער סביבה. דע ר פלא ץ פו ן אזו י פי ל ארטילעריע־באטאליאנען , אי ז קײנמא ל ניש ט געװע ן שטיל , אבע ר הײנט , הא ט א מענטש ן כמע ט געהער ט א בלאט , װא ם ראצ ט אי ן װינט . איבער דער באזע האט מען געװארט. זיי זענען געווען צוגעגרייט. דע ר באפעל איז אראפגעשיקט געװארן פון אויבן צו שטײן פעסט אין געזיכט פון דעם, װאם װעט געשען. די אמעריקאנער וועלן נישט פאַרלירן פּנים.
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אוי ף א שמאל ן שטײגער־געשטראט ן װעג , ד י שיך ל האב ן זי ך געקראצט . עס איז געווען מאָדנע צו בלייבן אויף הויך פלינק אין אַזאַ אַ באַזע, אָבער די לענדער און טימז זיי זענען קעגן זענען קיין צווייפל טויגעוודיק פון עפּעס.
  
  דרייק געגאנגען ווייַטער צו לאָראַן, וואָס האָט די מאַנשאַפֿט דערהייַנטיקט מיט קיין נייַע אינפֿאָרמאַציע.
  
  "די פראנצויזיש זענען נאָך אַקטיוו. צוויי פון זיי אין דער מאָמענט, מיט מער אויף דעם וועג. "
  
  "ריפּאָרץ פון שיסעריי אין Oklahoma City. עס קען זיין די בריטיש. עס איז אוממעגלעך צו זאָגן אין דעם פונט. "
  
  און דער ענטפער: "יאָ, מיר האָבן וואָפן פון קאָנקוועסט. עס איז רעכט דאָ. אויב איר שטעלן עמעצער אויף די באַזע, איך בין זיכער מיר קענען באַקומען עס.
  
  דרייק געסט אַז זיי זענען מיסטאָמע זיכער פון SEAL Team 7, לפּחות דאָ אויף די ין. דער פשוטער פאקט אז מען האט זיי אריינגעלאזט אין די פאראייניגטע שטאטן און דערנאך אויף אן ארמיי פלאץ האט אים געזאגט אז עפעס איז געווען ערנסט פאלש.
  
  ווער האט געשיקט די סתימות?
  
  פארוואס?
  
  הײַדן האָט זיך פּאַמעלעך געטאָן, ווען זייער פירער האָט זיי געפירט אויף אַן אַנדער, נאָך שמאָלער וועג. ער האט זיך באלד אפגעשטעלט פאר א האלבן טוץ שילדן.
  
  "דער דאָזיקער," האָט ער געזאָגט, "געהערט צו געראָנימאָן."
  
  פון קורס, עס איז געווען לאַרגעלי אַנמיסטייקאַבאַל. דער מצבה איז נישט געווען קיין געוויינלעכע מצבה, נאר א רוקנביין; אַ גרויסער קינסטלעך הויפן שטיינער אין דער פאָרעם פון אַ גראָב פּיראַמיד מיט אַ פּלאַק שטעלן אין דעם צענטער מיט די דיליבראַט אַנאַמביגיואַס נאָמען 'געראָנימאָ'. עס איז געווען אַן ינקרעדאַבלי אלטע אָרט און מוזן האָבן געווען ימפּרעסיוו אין זייַן צייט. ער איז געווען פלאַנגקט דורך די קבר פון זיין פרוי זי-יע און זיין טאָכטער Eva Geronimo Godley.
  
  דרייק פּעלץ אַ מין פון רוחניות יירעס - האַקאָוועד ווען זיי זען די גרויס וואָריער ס קבר, און געוואוסט אַז אנדערע פּעלץ די זעלבע. דער מענטש איז געווען אַ זעלנער וואָס האָט מערסטנס געקעמפט קעגן די מעקסיקאנער און געקעמפט פֿאַר זיין משפּחה, זיין לענדער און זיין וועג פון לעבן. יאָ, ער פאַרפאַלן, פּונקט ווי קאָטשיסע, סיטינג בולל און משוגע פערד פאַרפאַלן, אָבער זייער נעמען געלעבט אויף פילע יאָרן.
  
  א קלײנע ר גראבע ר אי ז געשטאנע ן גרײט .
  
  היידע ן הא ט זי ך גענומע ן צ ו דע ם באזע־קאמאנדיר , װעלכע ר הא ט גענומע ן צ ו דע ם גראבער־פירער . באלד איז געגאנגען צו דער ארבעט א גרויסער עקסקאוואטאר, אויפגעהויבן ריזיקע שטיקער ערד און זיי צעווארפן אויף דער ערד דערנעבן. דרייק איז אויך געווען וויסנד פון די חילול הקודש און די באשולדיגונגען וואס מען קען מאכן קעגן די מיליטער, אבער די אנוועזנהייט פון אזויפיל זעלנער דערנעבן האט געמיינט אז ס'איז נישט מעגליך אז עמיצער וועט זיך דערוויסן. זיי וואָלט מיסטאָמע פאַרמאַכן פאָרט סיל צו דעם ציבור פֿאַר אַ בשעת.
  
  ווי האט דער סדר טאָן דאָס?
  
  איך ווונדער ... אַזוי פילע יאָרן צוריק? טאָמער דער צוטריט איז געווען גרינגער דעמאָלט. היידן האָט געזאָגט צום באַקכאָ דרייווער ער זאָל זיך גרינג גראבן, בלי ספק געדענקט חניבעלס פּליטקע קבר, וואו עס איז נישט געווען קיין אָרן. די מאַנשאַפֿט וואָטשט ווי די לאָך ווערט דיפּער און די ערד ערד ווערט העכער.
  
  ענדליך האט זיך דער גראבער אפגעשטעלט און צוויי מענטשן זענען אריינגעשפרונגען אין לאך אוועקצונעמען די לעצטע שטיק ערד.
  
  דרייק סלאָולי אריבערגעפארן צו די ברעג פון די גרוב. אַלישאַ סטאָול מיט אים. ווי דערוואַרט, קינימאַקאַ סטייד צוריק, נישט וועלן צו ענדיקן אין די דנאָ. ד י צװ ײ מענע ר האב ן ארויסגעקלאפ ט דע ם ארי ן דעקל , פו ן דע ר ערד , או ן געשריג ן אוי ף ד י הײב ן שטריק , ז ײ זאל ן צוגעב ן צו ם גראבע ר עמער . באל ד הא ט דע ר ארי ן זי ך לאנגזא ם אנגעהויב ן אויפהויב ן או ן דרייק ע הא ט זי ך װידע ר ארומגעקוקט .
  
  ע ר הא ט געוװסט , א ז אומעטו ם שטײע ן מענטש ן מי ט סטאאיקע ר פנימע ר או ן ארומגערינגל ט דע ם לאגער . איצ ט הא ט אי ם אנגעהויב ן צ ו פארגײן , א ז ע ס װע ט ני ט זײ ן קײ ן קאמף . געראָנימאָס אָרן איז קערפאַלי אַראָפּגעלאָזט צו דער ערד, קליין ברעקלעך פון שטיינער און באָדן צעבראכן אַוועק. היידן האט א קוק געטאן אויפן באזע־קאמאנדיר, וועלכער האט א שמייכל געטאן.
  
  "דיין פּאַרטיי, אַגענט דזשיי. איך בין באפוילן צו צושטעלן איר מיט אַלץ איר דאַרפֿן. "
  
  היידן האט זיך אריבערגעצויגן, ווען איינער פון די דיגערס האט געעפנט דעם דעקל פון די אָרן. די מאַנשאַפֿט גענומען די פירן. דער דעקל האָט זיך סאַפּרייזינגלי לייכט אויפגעהויבן. דרייק האט א קוק געטאן איבערן ראם אין די טיפענישן פונעם קעסטל.
  
  זען איינער פון די גרעסטע סאַפּרייזיז פון דיין לעבן.
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט זיך אוועקגעצויגן, פארפרוירן א מאמענט; די שליחות פֿאַרגעסן, איר לעבן פֿאַרגעסן, איר פריינט פּלוצלינג ניטאָ ווי איר מאַרך איז געווארן שטיין.
  
  קיינמאָל ...
  
  עס איז געווען אוממעגלעך. דאס איז זיכער געווען אמת. זי האט אבער נישט געװאגט אפקוקן.
  
  אין דער אָרן, מאָונטעד אויף אַ טיטאַניום קלאַמער, געהאנגען אַ מאָדערן דיגיטאַל פאַרשטעלן, און ווי זיי וואָטשט, עס געקומען צו לעבן.
  
  פון די רעדנער איז ארויסגעקומען א פארשטיקטער געלעכטער. היידן און די אנדערע זענען צוריק געפאלן, א לשון. קינסטלעך געלעכטער האט עקאָוד אַוועק די ענכאַנסט פאַרשטעלן ווי אַ פּלאַץ פון פארבן אָנגעפילט עס, בליץ נאָך בליץ פון שטערן מאַשרומז אויס. די מאַנשאַפֿט אנגעהויבן צו קומען צו זייער סענסיז, און דרייק זיך צו זיי.
  
  "איז דאָס רעכט ... איך מיינען ... וואָס די -"
  
  דאַהל איז געקומען נענטער צו באַקומען אַ בעסער קוק. "איז דער אָרעמאַן אַלט געראָנימאָ נאָך דאָ?"
  
  היידן האט אים אוועקגעצויגן. "פארזיכטיג! צי ניט איר פֿאַרשטיין אַלע די קאַנאַטיישאַנז פון דעם? "
  
  דאַהל האָט געבליצט. "דאס מיינט אַז עמעצער לינקס אונדז אַ פאַרשטעלן אַנשטאָט פון אַ קעסטל. מיינט איר אז דאס איז א וואפן?''
  
  "דער אָרדער האָט נישט אָפּגעגעבן אויף דעם," האָט הייַדען געזאָגט. "לפּחות נישט ווען עס קומט צו נאַצי מלחמה קרימאַנאַלז. דאָס מיינט אַז דער סדר איז - "
  
  אבער דאן האט זיך אויפגעהערט דער געלעכטער.
  
  היידן האָט זיך געפרוירן, נישט זיכער וואָס צו דערוואַרטן. זי האט אראפגעקוקט, גרײט זיך צו אנטלאפן און זיך באהאלטן. זי איז געשטאנען פאר לאָרען. זי האָט געוואונטשן אַז קינימאַקאַ, דרייק און דאַל זענען נישט אַזוי פאַרשילטן נאָענט. זי...
  
  דער לאָגאָ האָט געבליצט אויפן עקראַן, העל רויט אויף שוואַרץ, גאָרנישט מער ווי אַ שטרוי בלוט אין איר מיינונג.
  
  "דאָס איז דער לאָגאָ פון דעם סדר," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  איך פֿאַרשטיי נישט," האָט מייַ אַדמיטאַד. "ווי קען זיי באַקומען דעם פאַרשטעלן אין פּלאַץ? און ווי קען עס נאָך פונקציאָנירן?
  
  "זיי האָבן דאָס נישט געטאָן," האָט יאָרגי געזאָגט.
  
  דער לאָגאָ פיידיד און היידן האט אַלץ אַנדערש אויס פון איר מיינונג. דער שווארצער עקראַן האָט זיך ווידער באַוויזן און אַ קינסטלעך אַראָפּגעלאָזטע שטימע האָט אָנגעהויבן קריכן דורך די רעדנער.
  
  "ברוכים הבאים צו דיין נייטמער, יינגלעך און גערלז," עס לייענען, און דעמאָלט עס איז געווען אַ פּויזע פֿאַר אַ פּלאַצן פון סאַפּרעסט געלעכטער. ― באַגריסט אײַך דער הונגער, און איר זאָלט װיסן, אַז די לעצטע צװײ רײַטער זײַנען די ערגסטע פֿון זײ אַלע. אויב דער הונגער וועט דיך נישט איבערנעמען, וועט דער טויט! האַ, האַ. האַ, האַ, האַ."
  
  היידן האט זיך א מאמענט געחידושט, וואס פארדרייטע מחשבה און פארדרייטע פאנטאזיע איז ארויסגעקומען מיט די דאזיקע שטותים.
  
  "דאָך לאָמיר גיין גלייך צו די פונט. דער דריטער האָרסמאַן וואָלט גאַנץ צעשטערן איר אַלע ווי לאָזן איר צו צעשטערן יעדער אנדערע. הונגער טוט אַז, בין איך רעכט? ― האָט זיך װײַטער געהאַלטן דאָס גוטער קול. "און איצט אַז איר האָט אריבערגעפארן אין די עלעקטראָניש עלטער, עס וועט פּאַסירן פיל, פיל פאַסטער. האָבן איר אלץ געהערט פון סטראַסק לאַבס?
  
  היידע ן הא ט זי ך גענומע ן א פרײע , זי ך א שנעל ן קוק ן זי ך ארום , או ן זי ך אנגעהויב ן אויפ ן באזע־קאמאנדיר . ע ר הא ט זי ך גענומע ן או ן הא ט געװאל ט רײדן , װע ן דא ס שטימ ע הא ט װײטער .
  
  "דאָס איז איינער פון די גרעסטע קאַנגלאַמעראַץ, וואָס איז גרייט צו נעמען איבער די וועלט. קראַפט. השפּעה. ריזיק עשירות, זיי ווילן עס אַלע און אָנהייבן צו מאַך צו די גרויס ליגז. די אמעריקאנער רעגירונג האט לעצטנס געשטעלט איר צוטרוי אין סטראַסק לאַבס. "
  
  וואס מיינט עס? הײַדן האָט דערפֿון געטראַכט. און ווי לעצטנס?
  
  "אין Dallas, טעקסאַס, ניט ווייט פון דאָ, סטראַסק האט אַ בייאַלאַדזשיקאַל טעסטינג לאַבאָראַטאָריע. זיי פּראָדוצירן רפואות, חולאתן, קיורז און וועפּאַנז. זיי לויפן די גאַמע. אויב עס איז אַ דעדלי ינפעקציע דאָרט, אַ וועלט-מאָרד ווירוס, אַ נערוו גאַז קאַנאַסטער אָדער אַ נייַ בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן, סטראַסק אין Dallas וועט האָבן עס. ממש, - האָט ער געברומט - דאָס איז אַן אַלגעמיינער קראָם.
  
  היידן האט געוואלט עס אפשטעלן גלייך דארט. דאס זענען געגאנגען אין אַ זייער שלעכט ריכטונג.
  
  "די בייאַלאַדזשיקאַל לאַבאָראַטאָריע איז געווארן אַ ציל. דער הונגער וועט זיין אַנלישט. דיין קראַפּס און די אַרום די וועלט וועט פאַרוועלקן און שטאַרבן. עס איז אַ מענטש-געמאכט סם וואָס דיליבראַטלי טאַרגאַץ אַ ספּעציפיש גערעטעניש פאַרשיידנקייַט און קענען ניט זיין סטאַפּט. מיר זענען דער סדר פון די לעצטע משפט. און ווי איך געזאגט, דאָס איז דיין נייטמער."
  
  די רעקאָרדירונג האָט זיך אָפּגעשטעלט. היידן האט געבליצט און געשטערט, אין גאנצן נישט פארשטאנען פון דער וועלט און אירע פראבלעמען. אויב דער אָרדער איז טאַרגעטעד אַ ביאָלאַב וואָס האט פּינפּוינטיד אַ גערעטעניש קאַנטאַמאַניישאַן און פּלאַננעד צו צעשטערן אַלע סאַפּלייז, דעמאָלט ...
  
  עס איז געווען מעגלעך. און מסתּמא. אָן אַ צווייפל, די קרענק וואָלט אויך ווירקן די באָדן, אַזוי אַז קיין עסן קראַפּס וואָלט קיינמאָל וואַקסן ווידער.
  
  דערנאָך, פּלוצלינג, דער עקראַן געקומען צו לעבן ווידער.
  
  "אָה, און איצט אַז מיר לעבן אין די עלעקטראָניש עלטער, לאָזן מיר זאָגן איר דאָס. מיטן עפֿענען דעם אָרן, מיטן אָנהײבן די דאָזיקע רעקאָרדירונג, שטעלט איר די גאַנצע זאַך אין באַװעגונג ― עלעקטראָניש!
  
  
  קאַפּיטל זעקס און צוואנציק
  
  
  פאָרט סיל איז אַריין אין דער פראַגע. דער באזע קאמאנדיר האט געשריגן פאר א טעכניקער צו קומען און צעטיילן די רעקארדירונג, סקרין, און אלעס אנדערש וואס זיי האבן געקענט טרעפן אין דער אָרן. היידן האט געזען בינטלעך פון אלטע קליידער און ביינער אין די דנאָ און האט צו יבערנעמען אַז דער אָרדער האט פשוט שטעלן אַ פאַרשטעלן אינעווייניק און לאָזן עס פֿאַר עמעצער צו געפֿינען. קען דער סיגנאַל קאָננעקטעד צו די ווי-פי פון די באַזע האָבן ניטאָ אין דעם מאָמענט זיי געעפנט די אָרן?
  
  איך מוז אַזוי גלויבן. די דרוק האט אנגעצייכנט די אָנהייב פון די רעקאָרדינג. רובֿ מסתּמא, סענסאָרס זענען ינוואַלווד. ווער עס יז האט אַלע דעם איז טעק סאַווי. וואָס האָט אויפגעהויבן אן אנדער קשיא.
  
  "האָבן מיר נאָר געשפּריצן פאָרויס פון די נאַצי מלחמה קרימאַנאַלז פון פופציק יאָר צוריק צו איצט?"
  
  "איך טאָן ניט פֿאַרשטיין עס," סמיט געזאגט.
  
  ד י טא ג הא ט זי ך אװע ק פו ן גערונימ ס קבר , כד י דערלויב ן אנדער ע אנצונעמען , או ן איצ ט געשטאנע ן אי ן א גרופע , אונטע ר ד י בוימער .
  
  "איך געדאַנק עס איז גאַנץ קלאָר," האָט היידן געזאָגט. "דער באָכער האט געזאגט אַז מיר זענען דער סדר פון די לעצטע משפט. זיי עקזיסטירן נאך."
  
  דער באזע קאמאנדיר איז צוגעקומען. "אַזוי מענטשן, מיר האָבן דאַבאַלד און טריפּאַלד קאָנטראָלירן אונדזער פּערימעטער. קיין צייכן פון דיין ספּעציעל פאָרסעס פיינט. עס קוקט ווי זיי קלאר מיסט די ציל דאָס מאָל און איך טאַקע באַשולדיקן זיי. ס'איז דא אסאך פייר קראפט." ער האָט אָנגעוויזן אויף די זעלנער וואָס זענען געשטאַנען אַרום דעם פאָרט.
  
  "דאָס טוט נישט מיינען אַז דער סיגנאַל וואָס איז געקומען פון דעם קבר איז נישט בראָדקאַסט אין אנדערע ערטער," לאָראַן באמערקט. "יעדער נומער פון מענטשן קען האָבן געזען עס אין איין אָדער אנדערן פאָרעם."
  
  "בשעת דאָס איז אמת," האָט דער קאָמאַנדיר אַ נײַד געטאָן, "איז מיר ווייניק וואָס מיר קענען טאָן דערוועגן. איצט וואָס מיר קענען טאָן איז רופן סטראַסק לאַבס און, ווי זיי זאָגן, וואָרענען די גייז.
  
  ער האט אנגעװיזן אויף א מאן דערנעבן, װאם האט שוין געהאט צוגעדריקט דעם טעלעפאן צום אויער.
  
  היידען האט געוואוסט אז זי זאל רופן סעקרעטאר קראווע, אבער האט זיך אפגעהאלטן ווען דער סאלדאט'ס רוף איז געקומען איבער די הילכער, דער אומענדלעכער ביפעניש האט גורם געווען אז די SPEAR מאַנשאַפֿט האט זיך ארומגעקוקט מיט זארגן.
  
  "דאָס איז אַ 24-שעה סטאַפט לאַבאָראַטאָריע," האט געזאגט דער באַזע קאַמאַנדער. "אויף רופן צו די אַרמיי און די ווייסע הויז. איך קען נישט אויסדריקן ווי שלעכט עס איז". ער האָט באַשולדיקט דעם קלינגען טעלעפאָן.
  
  "איר טאָן ניט דאַרפֿן צו." האָט היידן געזאָגט. "קענען איר קאָנטאַקט היגע אויטאריטעטן? שיקן זיי קיין סטראַסק און זאָגן זיי מיר זענען אויף אונדזער וועג.
  
  "גלייך, אַגענט דזשיי."
  
  היידן איז געלאפן צום העליקאפטער. "מיר האָבן צו באַקומען צו Dallas! איצט! "
  
  
  קאַפּיטל זיבן און צוואנציק
  
  
  קאַרין פארבראכט וואָס איז וויכטיק צו איר אַ וממעאַסוראַבאַל סומע פון צייַט איידער אפילו ווייַזן די בליץ פאָר צו די קאָמפּיוטער וואָקזאַל. זי איז געווען גוט אַווער אַז עמעצער מיט טיילער וועבב ס עשירות און השפּעה קען ינסטאַלירן קיין טעכנאָלאָגיע אויף זיין קאָמפּיוטער - ספּעציעל איינער וואָס כּולל אַלע די גראָב סיקריץ וואָס ער האט אַקיומיאַלייטיד איבער די יאָרן.
  
  און דאָ איז זי געווען.
  
  יונגע פרוי. קאָמפּיוטער. פלאַש-קאָרט.
  
  ווי פילע נעמען האָבן זיי גערופן מיר אין דער פאַרגאַנגענהייט? מיידל מיט דאַטן. קאָפּ אין אַ וועב. חאקאז , לאנג צוריק , ווייט , אבע ר דא ך באטרעפט .
  
  דינאָ און ווו געשטאנען און וואָטשט, סערוויילאַנס פון די הויז שוין ווי גוט ווי עס קען זיין אלץ. זיי האָבן סענסאָרס פֿאַר יעדער צוגאַנג און פּלאַנז מיט באַקאַפּ סטראַטעגיעס פֿאַר ביידע שווער און ווייך יוואַקיאַוויישאַן סיטואַטיאָנס. אלע דריי זעלנער זענען יעצט געווען אין א ערנסטע צושטאנד - געשלאגן, געברויזט, לאנגזאם געהיילט פון זייער שפאציר אין סאַן פֿראַנסיסקאָ. ז ײ זײנע ן אוי ך געװע ן הײסע , הונגעריק ע או ן גענומע ן מי ט געלט . אונטער קאַרין ס גאַראַנטירן, זיי געוועט אַלץ אויף אים. פֿון די אָנהייב.
  
  "עס איז צייט צו באַווייַזן דיין ווערט," זי געזאגט.
  
  אירע ערשטע יאָרן האָבן זי קיינמאָל ניט פֿאַרלאָזט, אַ לאַנגע צײַט האָט זי זיך אָפּגעקערט צוריק צו דער וועלט. זעלבסט-פאַרניכטונג איז געווען איינער פון די וועגן פון כפרה.
  
  "מיר גלויבן אין דיר," דינאָ געזאגט.
  
  זי האט א גרויםער געשמײכל געטאן װען זי האט ארײנגעלײגט דעם בליץ־דרייב און צוגעקוקט אויפן גרויסן עקראַן. זי דיזיינד אַלץ צו לויפן ווי געשווינד ווי מעגלעך, און איצט עס איז לעגאַמרע קיין פאַרהאַלטן ווען די פּינטלעך פלאַשט אויף דעם עקראַן:
  
  פאָרזעצן?
  
  רעכט.
  
  זי האט זיך אװעקגעזעצט און זיך גענומען צו דער ארבעט. די קלאַוויאַטור האָט געקלאַפּט, די פֿינגער האָבן געפֿלאָכטן, דער עקראַן האָט געפֿלאָכטן. זי האט ניט דערוואַרטן צו געפֿינען אָדער אפילו פֿאַרשטיין עס אַלע אין אַמאָל - עס זענען געווען פילע גיגאבייט פון אינפֿאָרמאַציע אין עס - און דער איז וואָס זי געמאכט אַלץ ווי הינטער-זיכער ווי מעגלעך איידער לאָודינג די פאָר. זי האָט אויך געעפֿנט עטלעכע אָפשאָר אַקאַונץ און אַ פּאָר פון אַקאַונץ אין לאס אנדזשעלעס וואָס זיי זאלן קענען געשווינד אַוועקלייגן עטלעכע געלט אין. פֿאַרשטייט זיך, אַז זי האָט אַלץ געדענקט פֿון איר צײַט אין SPEAR; עס איז וואָס געטראפן נאָך וועב ס טויט וואָס קען ביישטייערן צו דעם פאַל.
  
  איגנארנדיק די אומגעהויערע אָבער אומגינציקע דאָקומענטן דערווײַל און זיך פֿאָקוסירט אויף אירע פֿינאַנציעס, האָט זי פֿאַרוואַנדלט אירע פֿינגער און עקראַן אין אַ כווערלווינד פֿון אינפֿאָרמאַציע. דינאָ האָט געגאַסט ווי זי האָט זיך געקעמפט צו האַלטן זיך.
  
  "פאַרשילטן עס, איך געדאַנק איך בין אַ זשעני אין סאָניק. איך געוועט איר מאַכן דעם שטעכיק ביסל דרעק דרייען איבער די פּלאַץ, הא?
  
  "צי איר וויסן סאָניק? פֿון מאַסטער סיסטעם אָדער מעגאַ דרייוו? זענען מיר נישט אַלע צו יונג פֿאַר דעם?
  
  דינאָ האָט אויסגעזען פאַרוואונדערט. "פּלייַסטאַטיאָן, מענטש. און רעטראָ איז בעסער. "
  
  קארין האט געשאקלט מיטן קאפ, זיך געצווינגען צו שמייכלען. "אָה יאָ, דאָס איז גאָר רעטראָ, מענטש."
  
  דיפּער דיפיינינג אין די פינאַנציעל טעקע, זי באַלד דיסקאַווערד אַקאַונט נומערן, סאָרט קאָודז און שליסל קאַמאַנדז. זי געפונען מקור באַנקס, רובֿ פון זיי אָפשאָר. זי געפונען איבער זיבעציק פאַרשידענע אַקאַונץ.
  
  "אומגלייבלעך."
  
  דינאָ האָט אויפגעהויבן אַ שטול. "יאָ, איך בין שווער צו האַלטן שפּור פון די צוויי. און זײ זײַנען בײדע לײדיק!"
  
  קאַרין האָט געוווּסט, אַז זי האָט נישט קיין צײַט צו קאָנטראָלירן יעדן חשבון. זי האט געדארפט עס אראפשניידן און אויסקלייבן די בעסטע. זשעניא האט זי שוין געשריבן א פשוטע פראגראם, וואס וועט דורכגיין די פייל און אויסצייכענען די חשבונות מיט די העכסטע ציפערן. זי האט עס איצט ארויסגעלאזט און געװארט פינף סעקונדעס.
  
  די דרײַ בליצנדיקע בלויע סטריפּס האָבן אויסגעזען צוגעזאָגט.
  
  ― לאָמיר אַף אײַך קוקן.
  
  דער ערשטער חשבון האט געפלאצט. עס איז געווען באזירט אין די קיימאַן אינזלען, אַניוזד, און געוויזן אַ וואָג פון דרייַסיק טויזנט דאָללאַרס. קארין האט געבליצט. איר מוזן זיין וויץ! זי האָט געוווּסט, אַז וועבב האָט עווענטועל איבערגעריסן די פֿאַרבינדונגען אין זײַן ניט באַטראַכט נאָך דעם אוצר פֿון סיינט גערמאַינס - ער האָט דאָס אַליין דורכגעמאַכט און אויסגעגעבן ריזיקע סומעס צו בלײַבן אומדערטעקט און רעקרוטירן אַן אַרמיי צום סוף, ער האָט באַצאָלט טויזנטער צו פֿאָדערן אַ לעצטע טובה, - אָבער זי האט נישט ערווארטעט אז זיינע חשבונות זאלן אזוי אויסגעלאשן ווערן.
  
  אין קיין פאַל, זי האָט געשווינד געשיקט דרייסיק טויזנט אין די היגע לאס אנדזשעלעס באַנק חשבון וואָס זי האט שוין געעפנט.
  
  עס איז ריזיקאַליש, אָבער אויב מיר ייַלן, מיר קענען צוריקציען די געלט און נעמען עס מיט אונדז. אויב עמעצער איז געווען ספּייינג אויף דעם חשבון, וואָס איז געווען אַנלייקלי ווייַל פון זיין נידעריק וואָג, זיי זאָל זיין ביכולת צו טאָן דאָס איידער ווער עס יז געפונען עס.
  
  זי איז אריבערגעפארן צום נעקסטן חשבון, געזען אז דער באלאנס איז אכציק טויזנט דאלאר, און האט געמוזט מודה זיין אז ס'איז בעסער אזוי. אָבער גאָרנישט ווי די מיליאַנז וואָס זי האָט דערוואַרט. נעבן איר איז דינאָ געבליבן שטיל. ז י הא ט גענומע ן ד י געלטע ר או ן הא ט געהאלט ן אי ם אטעם , געדריקט ן דע ם לעצט ן רעכענונג .
  
  פאַרשילטן עס. פופצן טויזנט?
  
  ז י אי ז געװע ן געצװאונגע ן אויםצוקוק ן ד י איבעריק ע בילס , ארויסגעקאס ן בי ן דע ם ענדע , ד י םומ ע פו ן ארו ם הונדערט־דרײסיג ט טויזנטע ר דאלאר . עס איז נישט שלעכט, אָבער עס איז נישט אַ לעבן גאַראַנטירן טיפּ געלט. דאָס וואָלט נעמען צייט, און זי איז געווען אָפּגעהיט צו בלייבן פארבונדן מער, אָבער פֿאַר איצט די יאַקרעס פון סאַפּלייז געמאכט די ווייַטער שריט נייטיק.
  
  "עסנוואַרג פֿאַר בלאַקמייל," זי געזאגט.
  
  "איך בין נישט צופרידן מיט דעם," האָט דינאָ געזאָגט.
  
  "דעפּענדס אויף ווער עס איז," קאַרין באמערקט. "און וואָס זיי טאָן. מיר קענען ויסשטעלן די באמת בייז מאַסטערז - טאָמער דורך עטלעכע נייַע מומכע וועבזייטל - און דיסקוטירן וואָס מיר קען טאָן וועגן די וואָס קען פאַרלירן עטלעכע פונט.
  
  װאו האט געשאקלט מיטן קאפ. "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "אַ ביסל דאָללאַרס. צענטאַרינאָס. וואָנגאַ. פאַרשילטן, ווו אָנהייבן מיר?
  
  די נײַע טעקע האָט אַנטהאַלט אַ סך בלעטער מיט נעמען, יעדער מיט דרייסט און באַגלייט מיט אַ פאָטאָגראַפיע און דאַטע. קארין האט אראפגעריסן די רשימה. "רעכט, נו, זיי זענען אין אַלפאַבעטיקאַל סדר. לפּחות אַז ס עפּעס. קיין פּרעפֿערענצן?"
  
  "איך טאָן ניט וויסן קיין רייַך גייז," דינאָ געזאגט. "ניט צו דערמאָנען בלאַקמיילינג עמעצער."
  
  "איך דערקענען עטלעכע פון די נעמען," ווו געזאגט ווען קאַרין קאַנפאַדאַנטלי סקראָללעד דורך די AC בלאַט. "סעלעבריטיעס. ספּאָרט שטערן. טעלעוויזיע פּריזענטערז. גאָט, ווער איז געווען דער וועבבייט?
  
  - װער איז ער געװען ? קארין האט געפילט, אז די שנאה האט אויפגעבלאסן מיט א באנייטער קראפט. "איינער פון די ערגסט, קריפּיאַסט און מערסט שטאַרק באשעפענישן וואָס האָבן אלץ געלעבט. בייז פאַרקערפּערן, טויגעוודיק צו ווירקן יעדער לעבן אויף דעם פּלאַנעט.
  
  "איך קען נאָמען אַ פּאָר פון זיי רעכט איצט," דינאָ געזאגט.
  
  "יא, ווער עס יז קען טאָן דאָס. אָבער דאָס זענען פּונקט די סאָרט פון אַסכאָולז וואָס מיר ווילן צו בלייַבן אונטער. "
  
  קארין האט דורכגעקוקט די פיירוואלן פון איר סיסטעם, געזוכט אלע פריערדיגע ווארענונג סימנים אז איינער אנדערש האט זיך ארומגעכאפט. גאָרנישט איז געווען ימאַדזשאַן, אָבער זי איז נישט געווען אַזוי אַרויסגעוואָרפן ווי צו גלויבן אַז עמעצער דאָרט איז נישט פיל קלוגער ווי איר.
  
  "קוק די גאנצע פּלאַץ," זי געזאגט, באַזייַטיקונג די בליץ פאָר. "מיר דאַרפֿן צו מאָניטאָר אַלץ פֿאַר אַ טאָג אָדער אַזוי פֿון פּלאַץ ב. דערנאָך מיר וועלן זען."
  
  
  * * *
  
  
  דאָס אַלץ איז געווען אַ טייל פֿון איר אָפּגעהיטן צוגרייטונג. אויב עפּעס גייט פאַלש און זיי זענען געזען, קאַפּטשערד אָדער געהרגעט, עס וועט נישט זיין רעכט צו פעלן פון צוגרייטונג. קאַרין האָט גענוצט יעדן קונץ אין איר היפּשן אַרסענאַל און יעדן אונס פון איר גרויסן שכל זיי צו באַשיצן.
  
  און מיין פּלאַן. מיין קליינטשיק נקמה.
  
  דינאָ, ווו און זי לינקס זייער היים אין דער מדבר און סיקלודיד זיך אין אַ קליין שאַק זיי געפונען אין די מיטל פון ינ ערגעצ ניט. עס האָט געדויערט וואָכן פון מעטאַדיקאַל זוכן, אָבער אַמאָל געפונען, עס איז געווען אַן אידעאל אָרט פֿאַר אַ באַקאַפּ באַשיצן. ווו פארבראכט פיר און צוואנציק שעה וואַטשינג די הויז דורך קקטוו. קאַרין און דינאָ זענען געפארן קיין לאס אנדזשעלעס, צוריקגעצויגן די געלט פון געלט און שטעלן וואָס איז לינקס אנדערש, פּיריאַדיקלי קאָנטראָלירן איר נעץ פיירוואַללס, זייער פאַרלאָזלעך און די שטאַט אין וואָס זיי זענען. נאכאמאל און נאכאמאל האט זי נישט געזען קיין סימן אז דאס איז בשום אופן געפראובט געווארן.
  
  אבער מעטאדיש און פארזיכטיג; דאָס איז געווען דער איינציקער וועג וואָס זיי האָבן געקענט בלייבן פריי.
  
  א גאנצ ע דרײסיק ע שעה ן זײנע ן דורכגעגאנגע ן װע ן ז ײ זענע ן צוריקגעקומע ן אי ן שטוב . נאָך עטלעכע טשעקס און קאַרין איז געווען גרייט צו אַרבעטן מיט די בליץ פאָר ווידער.
  
  "האָט איר אָפּגעשטעלט די קאַמעראַס?" - האט זי געפרעגט.
  
  "יאָ, נאָר טאָן עס."
  
  עס האָט נאָר געדויערט עטלעכע סעקונדעס, און דערנאָך האָט זי ווידער אַ מאָל דורכגעפֿאַלן אין דער רשימה פֿון נעמען. נאָך C, דאָך, געקומען ד.
  
  מאַט דרייק איז נישט אויף דער רשימה.
  
  אבער עס איז געווען אַ באַזונדער אָפּטיילונג פֿאַר SPEAR. דרייק ס נאָמען איז געווען אויף דער רשימה. אַזוי איז געווען אַלישאַ מייל. Hayden Jay און Mano Kinimaka זי איז געווען יקספּעקטינג. זי האט געזען ברידגעט מאַקענזי - קיין ווונדער. לאַנסעלאָט סמיט? המממ. מאַי קיטאַנאָ. לאָראַן פאָקס. יאָרגי. ינטערעסטינגלי, עס איז געווען קיין רעפֿערענץ צו Thorsten Dahl.
  
  אבער עס איז געווען אַ רעפֿערענץ צו קאַרין בלייק.
  
  זי האט א מאמענט א קוק געטאן אויף אים , דערנאך האט זי באשלאסן צו איגנאָרירן אים איצט . אנדערע לינקס שייַכות צו די SPEAR מאַנשאַפֿט און צוגעגעבן צו די דנאָ פון דער ערשטער בלאַט זענען פֿון Kimberly Crow, סעקרעטאַרי פון דיפענס; צו ניקאַלאַס בעל, אַרעסטאַנט; און אַ גאַנץ סובמעניו ענטייטאַלד "משפּחה / פריינט".
  
  פאַרשילטן, דער באָכער טאַקע געגאנגען צו שטאָט אויף זיי.
  
  פייַן.
  
  דער ערשטער גיט זאָל האָבן געווען פשוט אויף די נאָמען: מאַט דרייק.
  
  איר בליק האט געפלאקערט, זיך געוואלדיק, און האט דאן אנגעהויבן צו ברייטערן; אירע אױגן האָבן זיך צעשפּרײט צו דער גרייס פֿון טעצלען.
  
  ― פֿרעג מיך, ― האָט זי געשעפּטשעט אין שרעק. "אוי. פאַק. מיר."
  
  
  קאַפּיטל אַכט און צוואנציק
  
  
  מאַט דרייק געזען די סטראַסק לאַבאָראַטאָריעס צייכן לאַנג איידער זיי זענען דאָרט. אין די אַוצקערץ פון Dallas, עס איז געווען נאָך אַ הויך בנין, און זיין בלוי און ווייַס סטיילייזד 'S' לאָגאָ איז געווען מאָונטעד אין די שפּיץ פון די סטרוקטור. אבע ר זײער ע אויטאמאביל ן האב ן זי ך גי ך באװעג ן או ן באל ד הא ט ע ר דערזע ן א ז דע ר גאנצע ר טערי ן הא ט זי ך געעפנ ט פאראויס .
  
  סטראַסק לאַבס האט געקוקט ומנייטיק, ליידיק, אַ שטעקן אין די ראָד, און אַז, אָן אַ צווייפל, איז געווען דער געדאַנק. זײנ ע פענצטע ר זײנע ן געװע ן אומפארנעמלעכע , אבע ר פי ל זײנע ן געװען . זיין מאַשין פּאַרק איז געווען באדעקט אין אַ נעסט פון קקטוו קאַמעראַס, אָבער דאָס איז געווען די וועלט. קיין איינער קען זאָגן ווי אַוואַנסירטע די קאַמעראַס זענען אָדער ווי ווייַט זיי עקסטענדעד. ס׳אי ז ניש ט געװע ן קײ ן טױער , װ י א פײניק ע שלאם . עס איז קיין זיכערהייט קענטיק אין אַלע.
  
  "אַ ענטפֿער נאָך?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  הײַדן האָט אַ קניפּ געטאָן די בריק פֿון דער נאָז. "טויט שטילקייט," איז געווען אַלע זי געזאגט.
  
  דרייק האט שטודירט די לאנדשאפט. די פּאַרקינג געגנט איז געווען ל-שייפּט אַרום דעם בנין, אין פראָנט און אויף די מזרח זייַט. צו מערב איז געװען א שטײגער, גראזיקער בערג. קיין פּלויט. ד י גאנצ ע געגנ ט אי ז געװע ן אפענער . א נעץ פון ראָודז איז געלאפן אַרום אים, און דאַזאַנז פון קליין אָפיס בנינים, ווערכאַוזיז און סטריפּס מאָל געמאכט די באַלדיק וויזיט.
  
  "פּאָליציי," האָט דאַהל געזאָגט.
  
  דפּד אָפיצירן זענען שוין אויף סצענע, פּאַרקט אַרויס די געגנט צוזאמען די זייַט פון די וועג. היידן האָט געזאָגט זייערע דרייווערס צו פּאַרקירן דערנעבן און איז ארויסגעשפרונגען.
  
  דרייק איז מיר שנעל נאכגעגאנגען.
  
  ― האָט איר עפּעס געזען? עפּעס?" האט היידן געפרעגט.
  
  דער הויכער אפיציר מיט זייטן האט א קוק געטאן. "וואָס איר זעט, איז וואָס מיר האָבן, מאַמע. מען האָט אונדז באַפוילן צו אָבסערווירן און נישט נעמען קיין קאַמף. "
  
  היידן האט געשאלטן. "אזוי מיר האָבן קיין געדאַנק וואָס מיר באַקומען זיך אין. נאָר אַ צוזאָג פון אַ משוגע מענטש אַז די זאכן זענען ווי שלעכט ווי זיי קענען זיין."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהויבן. "היי, וואָס איז נייַ?"
  
  "אויב זיי האָבן אַ בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן אָדער אַ בייאַלאַדזשיקאַל מיטל וואָס איז ספּאַסיפיקלי דיזיינד צו צעשטערן אונדזער קראַפּס, מיר האָבן קיין ברירה," האט געזאגט דאַהל.
  
  "און ווי טאָן איר פאָרשלאָגן מיר באַקומען ין?"
  
  - קעפ פארויס - האט דאהל געזאגט מיט א שמייכל. "איז עס קיין אנדערע וועג?"
  
  "ניט פֿאַר אונדז," דרייק געזאגט. "ביסטו גרייט?"
  
  "פאַרשילטן," האָט אַליסיאַ געמורמלט. "איך טאַקע האָפֿן איר צוויי זענען נישט געגאנגען צו האַלטן הענט."
  
  היידן האט געבעטן די זאכן וואס זיי האבן געבעטן און זיי אוועקגעגעבן. דרייק האט גענומען זיין גאז־מאסקע און זי אנגעטאן. עס איז קיין ריזיקירן אין דער לאַבאָראַטאָריע.
  
  דרייק איז דאַן אַראָפּ אַ גראַסי עמבאַנגקמאַנט און שפּרינגען איבער אַ שפּאַלט אונטן אין אַ פּאַרקינג געגנט. אומעטום זײנען געװען צעשפרײט ארום פערציק אויטאמאבילן, די געװײנלעכע קוריערן פון פערשיעדענע עלטערען און רײנקײט. גאָרנישט ומגעוויינטלעך. דאהל האט זיך געשאקלט נעבן אים, אליסיע און מאי אויף רעכטס. ז ײ זײנע ן געװע ן אינגאנצ ן צוגעגרײ ט או ן זײער ע געװע ר זײנע ן געװע ן גרײט . דרייק האט ערווארטעט דאס ערגסטע, אבער יעצט איז דאס אלץ וואס האט זיי באגריסט איז געווען א שרעקליכע שטילקייט.
  
  "צי איר טראַכטן די אינפֿאָרמאַציע האט ריטשט די אנדערע טימז?" קינימאקא האט זיך ארומגעקוקט איבערן פערימעטער. "אויב עטלעכע פון די לענדער באַקומען ווינט אַז אַזאַ בייאַלאַדזשיקאַל וועפּאַנז זענען דאָ און שפּירעוודיק אין דעם לאַבאָראַטאָריע, מיר קען זיין קעגן אַן באַפאַלן. און סטראַסק איז פיל ווייניקער זיכער ווי פאָרט סיל.
  
  "אנדערע טימז?" לאָראַן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין דער קאָממוניקאַטאָר. "איך בין זארגן אַז די רעקאָרדינג פון די סדר איז בראָדקאַסט אָן ריסטריקשאַנז. און אַז אַ דרעק שטורעם קען זיין אין פול סווינג."
  
  קינימאקי ס מויל האט זיך פארוואנדלט אין א גרויסן קרייז. "אוי."
  
  דרייק און דאַהל האָבן זיך געצויגן, מאַנוווערינג צווישן קאַרס און האַלטן די אויגן אויף אַלע די פֿענצטער. גאָרנישט האָט זיך באַוועגט. קיין אַלאַרמס האָבן נישט געקלונגען אינעווייניק. ז ײ האב ן דערגרײכ ט ד י װעגן , װא ס האב ן געפיר ט צו ם הויפט־לאבי , או ן געזען , א ז אפיל ו ד י קלײנ ע פענצטע ר זענע ן פארפינצטערט .
  
  "אויב איך איבערגעגעבן דאָ," דאַהל געזאגט. "איך וואָלט גלייך יבערנעמען אַז דאָס איז נישט קיין פּראָסט לאַבאָראַטאָריע."
  
  "יאָ, חבר. עס איז שטענדיק בעסער צו האָבן אַ פייַן ביסל אָפּטראָג. "
  
  דאהל האט געפרװוט די טיר־האנדלען און אויםגעזען איבערראשט. "אפנלאַקט."
  
  דרייק האט געווארט אויף היידן'ס באפעל און באפעל. "גיי."
  
  מיט אַ גאַז מאַסקע וואָס באַגרענעצט זיין זעאונג, ער וואָטשט ווי דאַהל עפענען די טירן ברייט און דעמאָלט סליפּט אינעווייניק. דרייק לעוואַלד זיין נייַ הק בשעת איר זוכט פֿאַר פיינט. ד י ערשט ע זאך , װא ס ז ײ האב ן דערזע ן , זײנע ן ליג ן ליג ן בײ ם אויפנעמע ן או ן אי ן ד י קארידאר ן הינטן .
  
  "שנעל". דאַהל איז געלאָפן צו דער ערשטער, באדעקט דורך אַליסיאַ. מאַי געלאפן צו די רגע איינער, באדעקט דורך דרייק. דער שוועדישער האָט גיך אָפּגעשטעלט זײַן פּולס.
  
  "דאנק גאָט," ער האט געזאגט. "זי לעבט".
  
  "און דעם אויך," מאַי באשטעטיקט און אויפגעהויבן די קאָרבן ס לעדל. "איך טראַכטן ער איז געווען דרוג. סליפּינג גאַז, אָדער וועלכער פאַנטאַזיע טערמין זיי רופן עס.
  
  היידן האט מיט זיך געטראגן א גאז, פארע און רויך דיטעקטער. "עס איז עפּעס ווי דאָס. ניט-טאַקסיק. ניט פאַטאַל. אפֿשר עפּעס ליכט צו שלאָפֿן?"
  
  "מאַשקע האָט זיך פאַרוואַנדלט אין אַ וואָפן," האָט אַלישאַ געזאָגט, איר שטימע איז פאַרקרימט געוואָרן פון דער מאַסקע. "דאָס וואָלט זיין גענוג."
  
  קענסי האט א קוק געטאן אויף איר, לאנגזאם געשאקלט מיטן קאפ.
  
  ― װאָס קוקסטו, ברידגעט?
  
  "נו, אין מינדסטער מיט דעם מאַסקע איך קענען קוקן בייַ איר אָן פארווארפן."
  
  "דער גאַז האָט געמוזט האָבן געווען אַ שנעל-אַקטינג, פול-דעקונג גאַז," האָט הייַדען געזאָגט. "ווי די גענעם האָבן זיי טאָן דאָס?"
  
  "ווענט," לאָראַן געזאגט. "באַהיצונג סיסטעם, לופטקילונג, עפּעס ווי דאָס. כאָטש, טאָמער, ערגעץ עס זענען סייאַנטיס פארשפארט אין זייער לאַבאָראַטאָריעס. געגעבן דעם טיפּ פון מעכירעס, ניט יעדער לאַבאָראַטאָריע אָדער סטאָרידזש מעכירעס וועט זיין פארבונדן צו די הויפּט נאָדע.
  
  "אָוקיי," האָט היידן געזאָגט. "אזוי פארוואס? וואָס האָבן זיי דערגרייכט מיט שלאָפן דעם גאַנצן שטעקן?
  
  א נייע שטימע האט זיך אויסגעבראכן אין זייער שמועס, נישט דורך די קאמוניקאציע סיסטעם, נאר דורך עפעס א סארט הילכער סיסטעם וואס האט מסתמא באדעקט דעם גאנצן געביידע.
  
  "ביזטו דא? וואָס וועגן די מנוחה? אה גוט. דעמאָלט מיר קענען אָנהייבן אין וועגן צוועלף סעקונדעס. "
  
  דרייק האט זיך שנעל ארומגעדריקט, געקוקט אויף דער טיר. לאָראַן ס קול סוועפּט דורך די קאַמיונאַקייטער ווי אַ טיידאַל כוואַליע.
  
  "מיר קומען נענטער! איך מיין אז די ישראלים. לאמיר זיך יעצט דורכברעכן. און די שוועדן!"
  
  "אויב ס'איז אמאל געווען אן ארט וואו עס איז נישט געווען קיין שיסעריי..." האט אליסיע אנגעוויזן.
  
  די שיסעריי האט זיך שוין אנגעהויבן; די Dallas קאַפּס זענען קיין צווייפל אויף די שטעג פון די ינפילטרייטערז. טראָץ דעם, די באַפאַלן געטראפן ינקרעדאַבלי געשווינד. דרייק איז שוין געגאנגען אַראָפּ די כאָלוויי און קאַנעקטינג צו זיין קאַמיונאַקייטער, בעטן אַ נויטפאַל שאַטדאַון קאָד וואָס וואָלט עפענען רובֿ פון די ינלענדיש טירן. אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך אויפגעריס ן א גרוים ע רײ ע פענצטע ר הינטער ן ערשט ן רײ ע טירן , ד י גראנאט ן האב ן שנע ל פארניכטעט . דרייק האט געזען די רייזער-שארפע שראפנעל אויפרייסן אין א טויטליכע, אומסטאפאַבלע כוואליע, פארגיסן איבער די צימערן. שאַרדס עמבעדיד אין יעדער ייבערפלאַך. ינלענדיש פּאַרטישאַנז און אָפיס פֿענצטער זענען אויך צעבראכן אָדער דראָאָפּינג. דרייק האט אנגעוויזן דעם ביקס אויף די טירן.
  
  לאָראַן ס קול: "צוויי, דריי, פינף, אַכט, זיבן."
  
  ער געשווינד אריין די אָווועררייד קאָד, דעמאָלט געלאפן דורך עס, נאכגעגאנגען דורך די רעשט פון די מאַנשאַפֿט. אומעטו ם זײנע ן געװע ן קערפער , פו ן ד י שלאפנדיק ע גאז , פארכאפ ט אומבאוואוסטזיניק .
  
  "איז עס זיכער פֿאַר אונדז צו נעמען אַוועק אונדזער מאַסקס?" - האט ער געפרעגט.
  
  היידן האט מאָניטאָרעד לופט קוואַליטעט. "איך רעקאָמענדירן עס נישט. יא, ס'איז יעצט קלאר, אבער ווער עס האט אריינגעפירט דעם גאז קען עס נאכאמאל טאן.''
  
  "מיט די ערגסט," דאַהל צוגעגעבן.
  
  "פאַרשילטן עס".
  
  דרייק האט געעפענט א פייער ווען ער האט געזען ארײַנקומען מאַסקירטע פיגורן. פֿינף גלײך, אַזױ זײַנען זײ מסתּמא געװען רוסן, זיך באַפֿרײַט פֿון די קוילן און זיך נישט געזאָרגט, װעמען זײ שאַטן אױפֿן װעג. דרייק האט געשלאגן איינעם אויפן וועסטל, די איבעריקע זענען אנטלאפן.
  
  "איך טראַכטן מיר קענען זאָגן מיט בטחון אַז די רוסישע מאַנשאַפֿט איז נישט אונטער רעגירונג סאַנגשאַנז. קיין רעגירונג אין איר רעכט מיינונג וואָלט שטימען צו דעם. "
  
  קינימאַקאַ טשאַקאַלד. "מיר רעדן דאָ רוסן, באַדי. שווער צו זאָגן."
  
  "און אויב זיי געדאַנק זיי קענען באַקומען אַוועק מיט אים," קנזי געזאגט. "אויך די ישׂראלים."
  
  דרייק האט זיך געזוכט הינטערן טיש. די צעטיילונגען אַרום די פּערימעטער פון דעם אינערלעכער לאַבירינט פון אָפאַסאַז זענען געווען פּליטקע בייַ בעסטער. זיי מוזן האַלטן מאָווינג.
  
  ער האָט זיך געווייקט צו אַלישאַ און מייַ ווען ער איז דורכגעגאנגען. "לאָראַן," ער געזאגט. "צי מיר וויסן ווו די בייאַלאַדזשיקאַל וועפּאַנז זענען?"
  
  "נאך נישט. אָבער די אינפֿאָרמאַציע קומט. "
  
  דרייק האט געמאכט א גרימאציע. די מערדערישע ביוראקראטן האבן ווארשיינליך געוואוינט די לעבנס-קאסט קעגן די פארדינסטן. היידן האט זיך פארשטופט. "גיי דיפּער," זי געזאגט. "אַזוי עס וועט זיין."
  
  ד י רוס ן האב ן געשאס ן אוי ף ד י אינערלעכ ע אמטן . די בולאַץ האָבן צעריסן די פיבערגלאַסס הויט, און די פּאַנאַלז האָבן צו ייַנבראָך און אַלומינום שטיידז צו פליען אומעטום. דרייק האט נישט אויפגעהויבן דעם קאפ. היידן איז קריכן פאָרויס.
  
  דרייק האט געקוקט צווישן די בויברעך. "איך קען נישט באַקומען מיין סייץ אויף זיי."
  
  דאהל איז געזעסן פון אן אנדער שטאנדפונקט. "איך קען". ער האט געשאסן; דער מאן איז געפאלן, אבער דאהל האט א גרויםער שאקל געטאן מיטן קאפ.
  
  "וועסט. נאָך פינף שטאַרק. "
  
  לאָראַן געענדיקט די רופן. "נאָר אַ שטיק פון אינפֿאָרמאַציע, מענטשן. דער קאָמאַנדע וואָס האָט באפרייט דעם שלאָף אַגענט איז באשטימט געקומען פֿון אינעווייניק דעם געביידע."
  
  "איך האָב דאָס," האָט היידן געזאָגט. - לאָראַן, װוּ זײַנען די שװעדן?
  
  שטילערהײט, דעריבער: - פֿון דעם װעג, װאָס זײ זײַנען אַרײַן אַרײַן, װאָלט איך געזאָגט פֿון דער אַנדערער זײַט בנין, גלײך צו דיר.
  
  "פאַרשילטן, דעמאָלט מיר דאַרפֿן צו באַקומען צו די הויפט פונט ערשטער. אַסומינג אַז דאָס איז דער וועג אַראָפּ צו די נידעריקער לעוועלס, לאָראַן?
  
  "יא, אָבער מיר טאָן ניט וויסן ווו די בייאַלאַדזשיקאַל וועפּאַנז זענען נאָך."
  
  "עס איז דאָרט אַראָפּ," האָט היידן געזאָגט. "זיי וואָלט האָבן צו זיין נאַריש צו קראָם עס ערגעץ אַנדערש."
  
  דרייק האט א ניד געטאן צו דאהל. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  ״אוודאי. אָבער ווי איר האָט פריער געזאָגט, וואָלט קיין רעגירונג נישט דערלויבט דעם אטאקע. "
  
  "איצט איר טראַכטן די שוועדן האַנדלען ינדיפּענדאַנטלי?"
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט, אָבער גאָרנישט געזאָגט. אין דעם פונט, אַלץ איז געווען מעגלעך, און די נייַע התגלות אַז דער אָרדער קען נאָך זיין אין אָפּעראַציע, דערהייַנטיקט צו אַ מאָדערן ינפראַסטראַקטשער, אויך שטעלן קשיא מאַרקס איבער די בלאַט. ווי פילע טריט זענען זיי פאָרויס פון אונדז?
  
  און דער פערט? אויב דער הונגער וועט דיך נישט איבערנעמען, וועט דער טויט!
  
  דרייק האט זיך ארומגערינגלט. קינימאקא האט זיך געקרישט צו דער װײטער זײט פון אפיס און זיך צוגעדריקט צו דער דרויסנדיקער װאנט, נאכגעגאנגען דורך סמיט, װען זײ האבן זיך צונויפגעריסן אויפן אינערלעכן צענטער. היידן, מאַי און יאָרגי זענען דורכגעגאנגען רעכט דורך די מיטל. דרייק האָט געשאָסן שאָס נאָך שאָס צו שטעקן די רוסן צו דער ערד. קנזי האט זיך צעקרײבט צװישן זײ, אנגעכאפט א פּיסטויל, אבער פונדעסטװעגן אויסגעזען גרוים. די אָרעמע מיידל האָט געפעלט איר קאַטאַנאַ.
  
  דרייק ריטשט די סוף פון די אָפֿן-פּלאַן אָפיס געגנט. היידן איז שוין דאָרט געווען, און האָט זיך אַרומגעקוקט אויף דעם אָפן פּלאַץ, וואָס האָט געפירט צו דער ליפט-באַנק און נאָך אַ גרויסער שטח פון אָפאַסאַז ווייטער. דאָרטן זענען ערגעץ געווען שוועדן.
  
  "איך האַס צו געבן איר שלעכט נייַעס," לאָראַן געזאגט אין זייער אויערן. "אָבער די יסראַעליס האָבן אויך פּונקט געמאכט אַ ברייקטרו. דאָס איז אַ מלחמה זאָנע. איר זענט פאַרשילטן מאַזלדיק צו זיין דאָרט. "
  
  איצט קענסי איז צוריק. "איך האָב ערנסט צווייפל אַז די ישׂראלים האָבן די שטיצע פון דער רעגירונג. אבער איך גלויבן אַז דאָס זענען ספּעציעלע פאָרסעס. צי האָט איר קיין שטיצן?"
  
  "אויף מיין וועג. א שיפל פול דערמיט. איך האָב קיין געדאַנק ווי די טימז דערוואַרטן צו באַקומען אויס פון עס שפּעטער. "
  
  "איר גלייבט דאָס נישט," האָט קענסי געזאָגט. "עס איז שטענדיק אַ וועג. איר דאַרפֿן צו אָנהייבן בעכעסקעם די וויקטימס דאָ. געבן זיי די הילף וואָס זיי דאַרפֿן. "
  
  היידן איז צוריק. "אנטשולדיגט, איך קען נישט שטימען מיט דעם נאָך. מיר ווייסן נישט מיט וואס מיר האנדלען. מיר ווייסן נישט צי דער אָרדער קען אַרויסלאָזן עפּעס מער דעדליגן."
  
  "איז נישט דאָס אַ סיבה צו באַקומען זיי אויס?"
  
  "דער סדר קען וועלן אַז מיר זאָל טאָן דאָס. עפנט די טירן״.
  
  "מםם, דוד," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "עטלעכע אידיאָט האָט שוין געעפֿנט די פֿענצטער."
  
  הײַדן האָט דערפֿון געטראַכט. ― פאַרשילטן, איר האָט רעכט, אָבער דאָס מאַכט עס נאָר ערגער. וואָס אויב דער אָרדער ס פּלאַנעווען איז צו באַפרייַען עפּעס דעדלי איבער Dallas?
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף די ליפטן. "מיר דאַרפֿן צו וויסן ווו די ביאָוועאַפּאָן איז."
  
  ד י קויל ן האב ן זי ך אויפגעריס ן אויפ ן רוסיש ן קאנטינגענט , פו ן אי ם פארװאנדל ט אי ן א ״פאפיר־מאטשע״ , געמאכ ט פו ן פארשידענ ע פאנעלן . ס׳האָט אַרײַן אין דער לופטן די סטאַטיאָנערין: אַ גאַנג בלייַער, אַ טעלעפֿאָן, אַ גאַנצער אָנלייגן פּאַפּיר.
  
  די מאַנשאַפֿט האט לאַנדיד.
  
  לאָראַן ס קול איז קוים דייַטלעך. "סאַב-מדרגה פיר, לאַבאָראַטאָריע 7. אַז ס ווו עס איז. אייל זיך צו!"
  
  
  קאַפּיטל נייַן-און-צוואַנציק
  
  
  ניצן אַ ריי ליפטן ווי אַ שילד קעגן די שוועדן, די SPEAR מאַנשאַפֿט האט אַ פעסט פייַער אויף די רוסישע ווען זיי רייסט צו די שטאָל טירן. היידן און דזשאָרגי זענען באפרייט בשעת קינימאַקאַ און סמיט געקוקט נאָך די שוועדן און די רעשט פון די מאַנשאַפֿט פאָוקיסט אויף די רוסישע.
  
  היידן האָט געדריקט דעם קנעפּל מיטן נאָמען SL4.
  
  אויב די ליפטן האבן געקלונגען, איז דער קלאנג פארלוירן געווארן צוליב שווערע שיסערייען. דרייק האט זיך געכאפט, אבער דער שונא האט נאך אלץ געראטן צוריקצוקערן פייער און קריכן פאראויס, זיך ארומגערינגלט ארום טיש נאך טיש און גענוצט שטארקע חפצים צו נעמען דעק הינטער זיי. אוי ך דעמאל ט אי ז אײנע ר געפאל ן מי ט א קויל ן אי ן קאפ . א צווייטער האט געשריגן פון ווייטאג ווען מען האט אים באפליגלט, און נאך איינער איז געשאסן געווארן אין די פוס. פונדעסטוועגן זענען זיי געקומען.
  
  איבע ר ד י מעטאל ע טירן האבן געבליצט ליכט און דאן האבן זײ זיך געעפנט. היידן איז אריינגעשפרונגען און די רעשט פון די מאַנשאַפֿט זענען נאכגעגאנגען. עס איז געווען שווער פֿאַר זיי, אָבער זיי האָבן עס דורכגעקאָכט.
  
  דרייק איז געווען געדריקט קעגן דאַהל, די האָנג קאָנגער צווישן זיי.
  
  אַליסיאַ האָט געלעגן איר גאָמבע אויף זײַן רוקן. "ווער איז דאָס הינטער מיר? מיט וואַנדערנדיקע פינגער?
  
  "עס איז איך". קנזי האט זיך געכאפט ווי דער ענג פּלאַץ האט זיי אריינגעקוועטשט, און האט נישט געלאזט קיין פלאץ פאר באוועגונג ווען עס האט זיך אויפגעהויבן צו שטאפל פיר. "אבער מיין הענט זענען טראַפּט אַרום מיין האַלדז. סאַפּרייזינגלי, מיין פינגער זענען אויך דאָרט." זי האט זיי געוויינקט.
  
  אַליסיאַ פּעלץ באַוועגונג. "נו, איינער האָט מיר עפּעס אַרײַנגעכאַפּט. און עס איז נישט אַ באַנאַנע. "
  
  "אָה, עס מוזן זיין מיר," האט געזאגט יאָרגי. "נו, דאָס איז מיין ביקס."
  
  אלישע האט אויפגעהויבן אן ברעם. "דיין ביקס, רעכט?"
  
  "מייַן ביקס. מיין ביקס, דאָס איז וואָס איך מיינען."
  
  "איז עס גאָר באפוילן?"
  
  "אַלישאַ..." האָט דרייק געוואָרנט.
  
  "מממ, יאָ, דאָס איז ווי עס זאָל זיין."
  
  "דעמאָלט איך בעסער נישט רירן. מיר טאָן ניט וועלן עס צו אַרבעטן אין אַזאַ אַ קאַנפיינד פּלאַץ איצט, טאָן מיר?
  
  צומ גליק, פּונקט ווי קענסי האָט אויסגעזען ווי זי וואָלט געטראָפן אַ פּיצל ענטפער, האָט דער ליפט זיך אָפּגעשטעלט און געמאכט אַן אָנקומען-קלאַנג. די טירן האָבן זיך געעפֿנט און דער קאָלעקטיוו האָט זיך כּמעט אַרויסגעטראָטן אין קאָרידאָר. דרייק האט איבערגעזוכט די ווענט פאר א סימן. אַוודאי איז דאָרט גאָרנישט געווען.
  
  "וואו איז לאַב 7?"
  
  "דרייט רעכט, דריט טיר צוזאמען," לאָראַן געזאגט.
  
  "פּערפעקט".
  
  דאהל איז געגאנגען פארויס, נאך פארזיכטיק, אבער אויסגעזען זיכער. די סאַקאָנע איז געווען לאַרגעלי גרעסער, אָבער דרייק קיינמאָל פֿאַר אַ מאָמענט פארגעסן די סיבה זיי זענען דאָ. דער סדר פון די לעצטע משפט. וואָס אַנדערש האָבן זיי פּלאַננעד?
  
  יארגי האט אראפגענומען די מאַסקע, געגאַסט נאָך לופט. קענסי האט זיך איינגעשריבן, צעבראכן די רעגולאציעס, און דאן האט סמיט נאכגעפאלגט, געבנדיג היידען א ליידיגע בליק ווען זי האט אומבאהאלפעס אויפגעווארפן די געווער.
  
  - רעבעלן - האט דאהל געזאגט װײטער גײן.
  
  "איך וואָלט זאָגן קרוקס," קנזי געזאגט. "סאָונדס בעסער."
  
  זי איז געשטאנען נעבן אים.
  
  "אויב איך געווען ניט אַזוי געזונט דיסאַפּלאַנד, איך וואָלט פאַרשילטן געזונט פאַרבינדן איר."
  
  "זאָרגט נישט. מיר קענען אַרבעטן אויף דעם. "
  
  דרייק האט זי צוגעכאפט פון הינטן. ― איר װײסט, אַז ער איז געגאַנגען אין פּריוואַטן שול, צי נײן, קענס? איר וועט אים קיינמאָל ברעכן. "
  
  "דער מוסד האָט אירע אייגענע מעטאָדן."
  
  דאַהל האָט אַ קוק געטאָן איבער דער אַקסל. ― װילט איר צװײ שװײַגן? איך פרוביר זיך צו קאנצענטרירן״.
  
  "זעט וואָס איך מיינען?" דרייק האט געזאגט.
  
  "פאָוקיסט אויף וואָס?" אַליסיאַ געפרעגט. "נומערן איין ביז פיר?"
  
  "דאָ זענען מיר," האָט דאַהל געזאָגט. "לאַבאָראַטאָרי 7".
  
  ― רעכענט איר אַלײן אַלצדינג, טאָרסטי? ווארט, איך מיין אז איך האב ערגעץ א סטיקער.'
  
  היידן האט געשטופט פאראויס. "פאָרמירונג, מענטשן. קוק צוריק. היט זיך פֿאַר די עלאַווייטערז אויף ביידע זייטן. איך דאַרפֿן לאָראַן אויף די טעלעפאָן צו פאַרבינדן מיר צו די ביאָוועאַפּאָן, און איך דאַרפֿן די לאַבאָראַטאָריע צו זיין זיכער. צי איר טראַכטן איר קענען טאָן עס?
  
  אָן אַ פּויזע, זיי צעשפּרייטן און גענומען זייער שטעלעס. דרייק און היידן האבן זיך אליין געמוזט אריינגיין אין לאבאראטאריע. ז ײ זײנע ן ערשט ארײ ן אי ן דע ר דרויסנדיקע ר אמט , װעלכע ר אי ז געװע ן פארזארג ט מי ט פארזארגונג , יעדע ר פארמעגלעכ ע אויבערפלא ך באדעק ט מי ט אלערל ײ געצייג . דרייק האט קיין געדאַנק וואָס זיי זענען, אָבער זיי געקוקט וויטאַל און טייַער.
  
  הינטער דער גלעזערנער וואַנט איז געווען אַן אינעווייניקסטער, זיכערער צימער.
  
  "לאָראַן," ער געזאגט. "לאַבאָראַטאָרי 7 באשטייט פון צוויי רומז. פונדרויסנדיק און אינערלעכער. די ינלענדיש איז מסתּמא אַ כעמישער קאָנטראָל צימער וואָס קענען זיין געחתמעט און באפרייט."
  
  גאָרנישט. קאָמוניקאַציע איז געווען דיסקאַנעקטיד.
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף היידן. "וואָס די-"
  
  "אנטשולדיגט, מאַט. היידן. לאַבאָראַטאָריעס זענען שטענדיק אָפט שילדיד, אַזוי סיגנאַלז קענען נישט באַקומען אין און אויס. לאַב 7 איז אויף אַ אַנדערש מדרגה ווי די רעשט פון די מעכירעס, און עס האָט אונדז אַ בשעת צו דיסייבאַל די נאָך זיכערהייט.
  
  "זאָרגט נישט," האָט היידן געזאָגט. "וואוהין צו גיין?"
  
  "אינעווייניקער צימער. עס זאָל זיין אַ גלאז קאַבינעט דאָרט. צי איר זען דעם?"
  
  דרייק איז צוגעגאנגען צו דער גרויסער גלאז וואנט. "יא. גלײַך אין דער ווײַטן ווינקל."
  
  "ביאָלאָגיקאַל וועפּאַנז זענען דאָך נישט וואָפן-ווי. עס זאָל זיין סטאָרד אין אַ קאַנאַסטער וועגן די גרייס פון אַ קאַווע קאָלבע. עס קענען זיין יידענאַפייד דורך די קאָד PD777. האסט דאס?"
  
  "פֿאַרשטאַנען". ער געגאנגען צו די טיר קאָד טאַפליע און פּאַנטשט אין די אָווועררייד קאָד. "גאָרנישט". ער האט א זיפץ געטאן. "קען דעם פּלאַץ האָבן אַ אַנדערש קאָד?"
  
  "לאָזן מיר געפֿינען זיך. דער פּראָבלעם איז אַז אַלע באָססעס, טעקנישאַנז און לאַבאָראַטאָריע אַסיסטאַנץ שלאָפן דאָרט מיט איר. "
  
  "ניט צו דערמאָנען די רוסישע, שוועדן און יסראַעליס. אייל זיך צו".
  
  דרייק האָט צוגעהערט ווי היידן האָט זיך קאַנסאַלטאַד מיט די מאַנשאַפֿט. אַלץ איז געווען שטיל, טרויעריק אַזוי. סמיט דעמאָלט גראַערד דורך זיין קאָמם.
  
  "באַוועגונג אויף די מזרח טרעפּ. אט קומען זיי!"
  
  "איך דיטעקטאַד באַוועגונג אויף די מערב," מייַ געמאלדן. "אייל זיך צו".
  
  "האַלט די ליפטן," האָט היידן געזאָגט. "מיר וועלן זיי דאַרפֿן זייער באַלד."
  
  דרייק האט געטראכט צו שיסן דורך די גלאז. קיין צווייפל עס וואָלט זיין קוילפּראָאָף און פּאַטענטשאַלי געפערלעך. די דרויסנדיקע צימער האט אויך אנטהאלטן גלעזערנע קאבינעטן פול מיט פראבע רערן און קאנעס וואס האבן געקענט אנטהאלטן סיי וועלכע צאל סם.
  
  לאָראַן שאַוטאַד אַ נייַ קאָד. דרייק האט אים געשלאגן. די טיר האט זיך אויפגעהויבן. ער איז געלאפן צום װײטן עק צימער, געעפנט דעם שאַפע און גענומען זוכן דעם קאַנאַסטער. היידן איז געבליבן הינטער זיך. בשעת קאַווערינג זייער באַקס, יעדער מאַנשאַפֿט מיטגליד האלט דער ווייַטער איינער אין דערזען.
  
  דרייק איז דורכגעגאנגען דורך קאַנאַסטער נאָך קאַנאַסטער. יעדע ר אײנע ר הא ט אוי ף זי ך געהא ט א ן אויפדרוק , שװארצ ע דריפט ע אותױת ן או ן ציפערן , או ן ז ײ זײנע ן געװע ן א ן ארדענונג . א מינוט איז דורכגעגאנגען. סמיט האט געעפנט פייער אַרויף די טרעפּ, און מייַ האט די זעלבע אַ ביסל סעקונדעס שפּעטער. מע ן הא ט ז ײ אטאקירט , דאװנען , א ז קײנע ר װע ט ניש ט זײ ן גענו ג אידיאטיש , צ ו שיק ן א גראנאט ן אי ן קאמ ף ארײן .
  
  - פארשטאנען !
  
  ער האט אויפגעהויבן דעם קאנטער, גענומען א האלבע סעקונדע צו געדענקן אז עס אנטהאלט א ביאלאגישן וואפן, וואס קען פארניכטן אמווייניגסטנס אמעריקע, און האט עס אריינגעשטעקט אונטערן ארעם. "עס איז צייט צו גיין".
  
  אלס איינעם, קאארדינירט, האבן זיי אנגעהויבן צוריקציען. מייַ און סמיט באדעקט די טרעפּ ביז דרייק און היידן ריטשט די כאָלוויי, און דעמאָלט יאָרגי און דאַל באדעקט זיי. מייַ און סמיט געשווינד צוריק ווי אַליסיאַ געדריקט די ליפט קנעפּל.
  
  די טירן האבן זיך גלײך אויפגעהויבן.
  
  - שנעלער! - האט מאי געשריגן, גיך דערשינען ארום דעם װינקל. "זיי זענען אַ ביסל סעקונדעס הינטער מיר."
  
  זי האט אומגעקערט פייַער, פּינדינג זיי צו דער ערד.
  
  סמיט גענומען אַ אַנדערש וועג, איצט באדעקט דורך דאַהל, ביידע מענטשן צוריקציענ זיך צו די טירן.
  
  או ן דא ן האב ן זי ך אנגעהויב ן צ ו קלינגע ן ד י שרעק , א מעכטיק ע הערני ק געברומל , װא ס הא ט אנגעפיל ט ד י אויערן , או ן הא ט ארײנגעשיק ט ד י חושים .
  
  "וואָס די גענעם איז דאָס?" דרייק האט געשריגן.
  
  "ניין. אוי ניין!" לאָראַן סקרימד צוריק. "גיי אַרויס פון דאָרט. גיי יעצט ארויס פון דארט! זיי נאָר באפרייט עפּעס אין די סיסטעם. " זי האט זיך אפגעשטעלט. "אוי מיין גאָט ... עס ס סאַרין."
  
  עס האט זיך שוין דורכגעגאסן דורך די ווענט אינעם דאך פונעם קאר און די זייטיגע ווענט פונעם ליפט.
  
  
  קאַפּיטל דרײַסיק
  
  
  דרייק סאַפּרעסט די ערשט כוואַליע פון מורא ביי דער דערמאָנען פון די נאָמען סאַרין. ער האט געוואוסט עס איז טויטלעך. אי ך הא ב געוװסט , א ז ע ם װער ט באטראכט , א מאסן־פארניכטונ ג געװע ר . ער האָט געוואוסט אַז סמיט, יאָרגי און קענזי האָבן אַוועקגענומען זייערע מאַסקס.
  
  או ן ע ר הא ט דערזע ן װא ס מע ן הא ט געזאג ט א בלאזע ר גערוך־לאז ן פליסיקײ ט ארוי ס דור ך ד י ווענט .
  
  "איך קיינמאָל צווייפל אַז זיי סטאָרד סאַרין דאָ." היידן האט אטאקירט יארגי. ― אָבער דאָס... האָט זי אָנגעכאַפּט זײַן מאַסקע.
  
  דרייק געוואוסט אַז כּמעט אַלץ קען זיין מאַניפּיאַלייטיד, ענדזשאַנירד אָדער אפילו ריימאַדזשאַנד. די בלויז באַגרענעצונג איז געווען פאַנטאַזיע. די פליסיק נערוו אַגענט איז געווען ינפאַנאַטלי פלעקסאַבאַל. איצט האט ער זיך געאײלט מיט אלע כוחות צו קומען קײן קנזי, אבער ער האט געזען, אז אלישע און מאי זײנען שוין דארט. די ישראל פרוי האט געטראגן א מאַסקע, אבער אירע אויגן זענען שוין געווען פארמאכט און איר קערפער איז געווען הינק.
  
  סאַרין קענען טייטן אין איין צו צען מינוט, דיפּענדינג אויף די דאָזע.
  
  "ניין," דרייק געזאגט. "ניין ניין".
  
  סמיט האט זיך, שוין אומבאוואוסטזיניק, אראפגעריסן פון דער זייט פון ליפט, איידער דאַהל האט געראטן צו ציען די מאַסקע גאָר איבער זיין פּנים.
  
  דער ליפט האט זיך אויפגעהויבן, צוריק צום ערשטן שטאק.
  
  "וואָס זאָל מיר טאָן?" היידן האט געשריגן איבער די קאמים. "וויפיל צייט האָבן זיי?"
  
  "וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע?" לאָראַן אפגערופן געוויינטלעך. - ווער איז געשעדיגט געווארן?
  
  "נאָר געפֿינען אַ פאַרשילטן לאַב שטשור אָדער אַ דאָקטער און זאָגן אונדז וואָס צו טאָן!"
  
  קינימאקא האט אויפגעהויבן סמיט אויף זײן פלײצע, װי די טירן האבן זיך אויפגעהויבן. דרייק האט געזען אז ער וועט ארויסלויפן, און איז דערנאך אריינגעלאפן ערשט, וויסנדיג אז דער האוואי האט מסתמא פארגעסן פון די ווארטן שוועדן, רוסן און ישראלים. ע ר הא ט גלײ ך דערזע ן װא ס הא ט אויסגעזע ן א שװאכע ר פארע , װא ס זיפ ט דור ך אל ע הויכע ר ווענט . זיין הארץ האט זיך געזונקען. "עס איז אויך באפרייט דאָ."
  
  "דער גאנצער קאָמפּלעקס," לאָראַן געזאגט. "איך האָבן אַ לאַב טעכניקער דאָ."
  
  "איך טאָן ניט דאַרפֿן אים," קינימאַקאַ אָטעמען. "מיר דאַרפֿן אַטראָפּינע. ווו איז דאָס פאַרשילטן אַטראָפּינע?
  
  א נייע קול איז געקומען אויף דער ליניע. "ווי פילע מענטשן האָבן ווערן ינפעקטאַד? און צו וואָס מדרגה? "
  
  דרייק האט סקאַנד די געגנט און געלאפן פֿאַר דעקן, יימינג זיין וואָפן. אַליסיאַ האָט אים געשטיצט. באַוועגונג פאָרויס געמאכט זיי האַלטן.
  
  "צו גענעם מיט דעם!" הײַדן האָט געװײנט. "מיר האָבן דריי אייגענע און דאַזאַנז פון מענטשן שוין פאַרכאַלעשט אין דער לאַבאָראַטאָריע. דו מוזט קומען אהער מיט דעם קעגנער, און דו מוזט עס איצט טאן!"
  
  "סאַרין איז טויטלעך," דער מענטש האט געזאגט. "אָבער עס קען נעמען אַ שעה צו טייטן. מיר זענען אויף די רעכט וועג, גלויבן מיר. מיר זענען געווען גרייט פֿאַר דעם. זאג מיר, צי די קרבנות האָבן שוועריקייטן מיט אָטעמען?
  
  דרייק האט צוריקגעקוקט. היידן האט גענומען א מינוט צו קאָנטראָלירן. - יא - האט זי געזאגט מיט א שטיקעלע אין האלדז. "יא עס איז".
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי דאל איז צוגעגאנגען צו קענזי, זי מילד אוועקגעצויגן פון אלישיא און זי אריינגעכאפט אין זיינע געווער. ער האט גלײך געקוקט אויף קינימאקא. קיינער מער. ערגעץ אַנדערש. די וועלט איז פאַרשווונדן, און בלויז איין זאַך איז געבליבן אויף די געוויסן פון די שוועדן.
  
  "מאַנאָו. וואָס זאָל מיר טאָן?"
  
  דער גרויסער האוואאינער האט געשנארקט. "אַטראָפּינע און די אַוטאָ-ינדזשעקטער."
  
  דער קול האט תיכף געענטפערט. "מעדיציניש בייס זענען ליגן אויף יעדער שטאָק. יעדער אָפּטייל כּולל עטלעכע אַנטידאָטעס, און אַטראָפּינע איז איינער פון זיי. דאָרט איר וועט אויך געפֿינען אָטאַמאַטיק ינדזשעקטערז. נאָר שטעקן עס אין די דיך מוסקל."
  
  "איך וויסן וואָס צו טאָן!"
  
  דרייק האט געווארט ביז דער טעכניקער זאל זאגן קינימאקא וואו צו גיין, דערנאך איז ער געגאנגען קודם. ניט אַ סניק אַרום, ניט ויסמיידן בייַ די טישן; דאָס מאָל זיי זענען קעפ אויס, שטיצן זייער געפאלן פריינט, טשאַלאַנדזשינג קיין זשוליק פאָלק נאַריש גענוג צו נעמען זיי אויף. ד י דיל ע אי ז נא ך געװע ן פארזארג ט מי ט קערפער , נא ר איצ ט זײנע ן ד י דאזיק ע שלאפנדיק ע קערפער ס געװע ן אײנגערוימט , געפײניק ט פו ן װײטיק , טײ ל האב ן שוי ן געציטערט .
  
  ד י ארײנגאנג־טיר ן זײנע ן צעשטערט געװארן . מענטשן אין מאַסקס און פּאַסן ראַשט אינעווייניק.
  
  דרייק האָט אַ זאָג געטאָן זיין שטול און דערנאָך באמערקט די מעדיצינישע בוכטע אין איינע פון די עקן פונעם צימער. ער איז געלאפן. רעכטס איז געלעגן דער קערפער פון דעם רוסן, אנגעטאן אין קעוולאר, דעם וואס זיי האבן געשאסן. נאך צוויי זענען געלעגן נעבן אים; ז ײ האב ן זי ך צוגעטראט ן או ן געשטארבן . סארין האט זיי אויך שווער געשלאגן. די כעמישער מעלדונג האט יפעקטיוולי סטאַפּט די שלאַכט און SPIR נאָך האט די בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן.
  
  היידן איז צוגעלאפן פאראויס אן א וואפן אין די הענט און געווארפן די טיר צום מעדיצינישן בוכטע. אינעװײניק, פאר זײ זײנען געשטאנען א טוץ אמפולן פול מיט גלאנציק פליסיקײט. מע ן הא ט ז ײ קלאר ׳ אנגעצייכנט , או ן קינימאקא ע הא ט געשריג ן אוי ף דע ר אטראפין ; מאַי האָט אַרויסגעצויגן דעם אויטאָ־אינדזשעקטער און עס אָנגעפילט. קינימאקא האט אנגעשטעקט א נאדל אין סמיט'ס פנים בלויז סעקונדעס פאר דאל האט דאס זעלבע געטאן מיט קענזי. אַליסיאַ און מאַי האָבן האַנדלען מיט יאָרגי, און דעמאָלט די מאַנשאַפֿט כאַנגקערד אַראָפּ, ויסגעמאַטערט, געליימט, דערשראָקן אַז די האָפענונג וואָס האט אָנגעפילט זייער הערצער איצט געווען אַזוי פאַרצווייפלט.
  
  מינוטן זענען דורכגעגאנגען. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו קינימאקא. ― װאָס טוט זיך איצט?
  
  "נו, אַטראָפּינע בלאַקס די יפעקץ פון סאַרין. זיי מוזן זיך אומקערן״.
  
  "וואַך פֿאַר זייַט יפעקץ," דער טעכניקער געזאגט. "בייסיקלי כאַלוסאַניישאַנז. אָבער קאָפּשווינדל, עקל, בלערד זעאונג ... "
  
  "זאָרגט נישט," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "עס איז גאָרנישט ערגער ווי אַ שענק לאָנטש פֿאַר Team SPEAR."
  
  "טרוקן מויל. געוואקסן האַרץ קורס ... "
  
  "יאָ."
  
  נאָך עטלעכע מינוט, און דרייק האָט אָפענטיק שטערנקלאר אויף יאָרגאַס פּנים, געוואלט אַ הונדערט מאל אַ רגע פֿאַר בייַ מינדסטער אַ קאַפּ פון לעבן צו צוריקקומען צו אים. היידען האט געפרעגט דעם טעכניקער צי זיי קענען אראפנעמען דעם סארין פונעם סיסטעם און ערלויבן יעדן איינעם אראפצונעמען זייערע מאַסקס, אבער די מצב איז קוים אונטער קאנטראל. ווער עס האט ארויסגעלאזט די סארין קען נאך האבן אנדערע פלענער.
  
  "מיר זענען איצט אויך אין דעם סיסטעם," האָט לאָראַן זיי פאַרזיכערט. "די עף-בי-איי האט פארהאלטן עטליכע הויך-מדרגה קאמפיוטער סייאַנטיס, וועלכע האבן שוין א שטיק צייט געגראבן אין דעם קעיס."
  
  "קיין נייַעס וועגן אנדערע ספּעציעלע פאָרסעס טימז?" האט היידן געפרעגט.
  
  "מיר טראַכטן אַזוי. איך נאָר באַקומען באַשטעטיקונג. דאָרט איז אַלץ אַ ביסל צעטומלט".
  
  דרייק האט געפאטשט יארגי'ס באק צו רעכטס פון זיין מאַסקע. "דערצייל מיר איבער דעם".
  
  דער רוסישער האט זיך א ביסל גערודערט, אויפגעהויבן די הענט. זײנ ע אויג ן זײנע ן געפלויג ן אפנעמע ן או ן ע ר הא ט זי ך גלייך געקוקט אויף דרייק . ער האט זיך געכאפט און געפרואווט אראפנעמען די מאסק, אבער דרייק האט עס געהאלטן אין פלאץ. מיט אָדער אָן אַטראָפּינע, עס איז בעסטער צו לאָזן גאָרנישט צו געלעגנהייַט. סמיט אויך סטראַגאַלד, און דעמאָלט קענזי; דאהל האט ארויסגעלאזט א לאנגן, הערטלעכער זיפץ. די מאַנשאַפֿט גענומען די געלעגנהייַט צו בייַטן אַ קורץ, שוואַך שמייכל.
  
  "לאָמיר זיי באַקומען אין די לופט," האָט היידן געזאָגט. "מיר זענען פאַרטיק דאָ פֿאַר הייַנט."
  
  לאָראַן האָט זיך ווידער אָנגעקלאָגט. "אַלץ איז גוט מיט זיי? אַלע פון זיי?" זי האט נאך נישט געהאט קיין אנונג ווער עס איז אינפעקטירט.
  
  "אַזוי ווייַט אַזוי גוט, ליבע," דרייק געזאגט. "כאָטש עס וואָלט זיין פייַן צו האָבן אַ דאָקטער טשעק זיי אויס."
  
  "מיר האָבן אַ טוץ פון זיי דאָ."
  
  "איך קום איצט צו דיר," האָט היידן געזאָגט.
  
  די מאַנשאַפֿט ריגרופּיד און געהאָלפֿן יעדער אנדערער אַרויס די טיר. היידן האט צוגעכאפט דעם ביא וואפן צו איר ברוסט, אפילו איצט נישט זיכער וועמען זי קען צוטרוי. זי האָט געפרעגט לאָראַן אַ קשיא איבער די קאָממס.
  
  לאָראַן האָט געזאָגט, "מע דאַרף אים ברענגען אין זיכערקייט אין Dallas. "דאָ איך האָבן די פרטים. זיי ווארטן אויף דיר".
  
  היידן האט געקוקט אויף דרייק מיט מידע אויגן הינטער זיין מאסק.
  
  עס ענדס קיינמאָל.
  
  דרייק געוואוסט פּונקט וואָס זי איז געווען טראכטן. אין דער צייט ווען זיי זענען געקומען צו די נויטפאַל צימער, אַוועקגענומען זייער מאַסקס און געפֿונען לאָראַן, זיי אנגעהויבן צו פילן אַ ביסל מער רעסטיד. דרייק האט הנאה געהאט אז מען האט אים געבראכט הייסע קאווע און אליסיע האט געבלעטן פאר א פלאש וואסער. מאַי האָט באַ איר גענומען דאָס גלאז, גענומען אַ זופּן, דערנאָך האָט זי פֿאַרבעטן צו נעמען אַ זופּן פֿון דער געוויינטלעכער פֿלאַש.
  
  קנזי האט זיך אנגעשטויסן און גענומען פון מאי און זיפצן. "פארוואס זע איך דיך פיר?"
  
  אַליסיאַ האָט אומגעקערט איר וואַסער. "אזוי, נאָך לעבעדיק? היי, צי דאָס ציילן ווי אַ דרייסאַם?
  
  דרייק האט צוגעקוקט. "דו ווייסט עפּעס? איך וועל וויסן ווען עס איז צייט צו פאַרלאָזן דעם אַרבעט, ווען איר צוויי האַלטן טריינג צו פּיעסן זיך. דאָס איז ווען איך וועל צוריקציענ זיך. "
  
  לאָראַן סטעפּט אַוועק פון סמיט פֿאַר אַ מאָמענט ווי אַ בעראַזש פון אינפֿאָרמאַציע שלאָגן איר הויפט קאָמוניקאַציע סיסטעם. דאס כולל קאמיוניקאציעס פון דעם אומבאהאלטענעם בחור אין וואשינגטאן, די לאקאלע אפעראציע אין דאלאס, און, אין א קלענערע מאָס, דעם סעקרעטאר פון פארטיידיגונג.
  
  זי האט געהויבן מיט דער האנט אז די גרופע זאל זיך אויסהערן איידער זי געדענקט אז זי קען נוצן דעם פארבינדונג. "היי, נו, העלא. איך וועל דיר געבן אן אדרעס אין דאלאס און דו זאלסט זיין אויפן וועג. וואָס מער די בייאַלאַדזשיקאַל וועפּאַנז בלייַבן אין די ווילד, די גרעסערע די געפאַר. איצט מיר האָבן אַ ביסל קלעראַפאַקיישאַן. עס אויס אַז דער אָריגינעל באַרועכץ וואָס איז געווען אַדמינאַסטערד צו ווירקן כּמעט אַלעמען וואָס אַרבעט אין די לאַבאָראַטאָריע איז טריגערד דורך יבעריק קאָד ווי באַלד ווי איר האָט געעפנט די אָרן פון Geronimo. זיי ויסקומען צו טראַכטן אַז דער קולט קען נישט נאָך עקסיסטירן איצט, אָבער לפּחות איין מענטש קען נאָך זיין ארבעטן פֿאַר זיי. סאַרין איז אויך אַקטיווייטיד דורך די זעלבע קאָד און, קיין צווייפל, דורך דער זעלביקער מענטש. אינעווייניק? זאל זיין. אָבער טאָן ניט פאַרגעסן אַז מיר האָבן צו באַזייַטיקן די פּראַטעקטיוו סקרינז פון דער לאַבאָראַטאָריע אַזוי אַז דער סיגנאַל קען באַקומען ין.
  
  "איר דאַרף מאַכן זיכער אַז מענטשן וועלן נישט לאָזן איידער דער סליפּער אַגענט טוט זיין אַרבעט," האָט היידן געזאָגט.
  
  "אויף אים. אבער דאָס איז נישט אַלע. מע האָט גערעכנט די קערפּער״. זי האט גענומען אטעם. "אונדזער לאַבאָראַטאָריע שטעקן און אומשולדיק סאַוויליאַנז האָבן אַ גוט אַרבעט. זיי אַלע ויסקומען צו ריספּאַנד צו אַטראָפּינע. מע ן הא ט גענומע ן װײ ל ז ײ זײנע ן געשלאפ ן אוי ף דע ר דיל , האב ן ז ײ נא ר באקומע ן שװאכ ע דאזע ן או ן ד י הילף , אי ז געקומע ן גיך . יעצט איז נישטא קיין פראבלעם מיט אידענטיפיקאציע, אבער וויבאלד מיר האבן געקענט די פאזיציעס פון די רוסן און די שוועדן, מוז מען אננעמען אז מיר זענען גערעכט. דרײַ רוסן זײַנען אומגעקומען, צװײ זײַנען פֿאַרפֿאַלן. צוויי שוועדן זענען טויט, איינער איז פעלנדיק. און דרײַ ישׂראלים זײַנען געשטאָרבן, צװײ זײַנען פֿאַרפֿאַלן.
  
  "זיי האָבן נישט באַקומען אַטראָפּינע?" - האט דאהל געפרעגט בדאגה.
  
  "אַוואַדע זיי האבן עס, אָבער נאָך די סאַוויליאַנז. און עס טאַקע שלאָגן זיי מער אַגרעסיוו. "
  
  אין דעם פונט, סמיט, יאָרגי און קנזי זענען געווען אויף זייער פֿיס, קוקן רעסטיד און לאָעט פֿאַר קאַמף. דרייק געחידושט אויב דאָס קען זיין איינער פון די אַפאָרמענשאַנד זייַט יפעקץ.
  
  "יאָרגי," ער געזאגט. "קוק אַליסיאַ. וואס זעסטו?"
  
  דער רוסישער האט געשמײכלט. "אייז קרעם און הייס טשילי?"
  
  דרייק האט געשמײכלט. "ער איז גוט".
  
  אַליסיאַ האָט זיך טיף צעוויינט. "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען. יאָגי? יאָגי? נו, חבר. איר וויסן איך ליבע איר, אָבער אויב איר טאָן ניט פאַרגיסן די בינז, איך וועט האָבן צו טייטן איר.
  
  דרייק האט זי אוועקגעצויגן צו די ווארטן קארס. "גוט געטאן מיין ליבע, איר נאָר פּרוווד זיין פונט."
  
  
  קאַפּיטל איין און דרייסיק
  
  
  גיכקייַט איז געווען זייער ברירה, זייער גואל, זייער גאָט, און זייער בעסטער וועג צו בלייבן לעבעדיק רעכט איצט.
  
  זיי האָבן קיין ילוזשאַנז וועגן וואָס קען דערוואַרטן זיי אויף זייער וועג צו Dallas. עס האט נישט קיין חילוק וויפיל פאליציי אפיצירן האבן געהאלפן; ניט קיין ענין ווי פילע עף-בי-איי סוווס און סוואַט וואַנס ליינד די מאַרשרוט, די מענטשן זיי פייסט געווען עטלעכע פון די בעסטער אין דער וועלט, און זיי וואָלט געפֿינען אַ וועג אויס.
  
  דעפּענדינג אויף וואָס זיי טאַקע געארבעט פֿאַר.
  
  דרייק האט געזען די אויטאמאבילן וואס זיי זענען צוגעשטעלט געווארן פאר די קורצע רייזע דורכ'ן דאלאס - צוויי רעגירונג ארויסגעגעבן אויטאמאבילן מיט פיר-ראד דרייוו - און האט אנגעקלאפט די בראקעס.
  
  "דאָס וועט טאַקע נישט אַרבעטן."
  
  געדענקענדי ק דע ם פארקיי ט או ן זיי ן אינהאלט , הא ט ע ר זי ך גענומע ן צ ו א פא ר פארקינג־פלאץ ן נעב ן דע ם ארויסגאנג .
  
  "זיי וועלן".
  
  לאָראַן האָט אויסגעדריקט איר הסכמה. "איך וועל בעטן דעם עף-בי-איי צו קוקן אין דעם."
  
  "שנעל". דרייק איז שוין געגאנגען אין דער ריכטונג. "אַלע? לאָדן די באַרען אַרויף. מיר וועלן באַלד דאַרפֿן אַלע די אַממאָ וואָס מיר האָבן."
  
  מיט היידן אין צענטער, זיי ראַשט צו די קאַרס, אַ שוואַרץ סטעלט-בונט דאָדזש טשאַללענגער און אַ ליכט בלוי מוסטאַנג מיט צוויי ווייַס סטריפּס צוזאמען די קאַפּטער. דאַהל מאַדאַפייד די מוסטאַנג, וואָס איז געווען גרויס ווייַל דרייק געוואלט די טשאַללענגער. פאליציי אויטאס האבן זיך אוועקגעשריבן, זיך געגרייט זיך אפצושטעלן א רוט דורך דאלאס אין צענטער. דער העליקאפטער האט געשוועבט דערנעבן, געווארנט אז עס איז העכסט מעגליך אראפגעשאסן געווארן דורך סוואט טימז. ביידע קאַרס זענען געווען נייַע גענוג צו זיין כאַקט - די עף-בי-איי האט נישט דאַרפֿן די שליסלען.
  
  דרייק איז אריינגעקומען מיט יארגי, וועלכער האט גענומען די פאסאזשירן זיץ, היידן, אלישיא און מאי. ע ר הא ט אנגעהויב ן דע ם מאטאר , שמייכלענדיק .
  
  "דאָס," ער געזאגט, "איז דער געזונט פֿאַר וואָס איך וואָלט באַקומען אויס פון בעט איידער זעקס אין דער מאָרגן."
  
  אַליסיאַ איגנאָרירט עס. זי האט זיך צוגעװױנט צו זײן קינדשאפט און עס האט אלעמען געלאזט װיסן.
  
  דרייק האָט אָנגעהויבן דעם מאָטאָר. דאַהל האָט אָנגעהויבן דעם מוסטאַנג נעבן אים און די צוויי מענער האָבן געמאַכט דורך צוויי רייען פענצטער, סוף כל סוף צוזאַמען.
  
  היידן האט אנגעקלאפט דעם קאנעסער אויפן רוקן פון זיץ. "ביאָלאָגיקאַל וועפּאַנז".
  
  "מממ, יאָ. פייַן."
  
  ער האט זיך צוגעדריקט צום דיל, אויסגעדרייט דעם סטיר און אריינגעפירט דעם אויטא אין דעם שמאָלן פלאץ פונעם פארקינג פלאץ און זיך צוגעלאפן צום ארויסגאנג. די מאַשין אָפּשפּרונג אויף די אַניוואַן פאַרוועג, די פראָנט ליפטינג און די דערציען סקרייפּינג. פֿונקען פֿלעגן.
  
  הינטער דרייק האט דאהל געזען ווי פינקלען פלאצן איבער זיין ווינטשויב, אים אריינגעכאפט אין פייער פאר א רגע. דאָך איז ער נישט געווען צופרידן.
  
  "קיינעל, דרייק. האסטו פרובירט אריינצוגיין אין דעם?"
  
  "נאָר פאָר," האָט היידן געענטפערט. "די זיכער בנין איז בלויז נייַן מינוט אַוועק."
  
  "יאָ, אפֿשר בייַ די ראַסע שפּור," סמיט געזאגט. "אָבער דאָס איז Dallas, און די צוויי זענען נישט ראַסערס."
  
  ― װילסט שיסן, לאַנסעלאָט? דרייק האט א זיפצן געטאן. "קריכן איבער דעם שוועדן און נעמען אים."
  
  "נישט קיין ענין".
  
  "דו ביסט בייז?" אַליסיאַ זיך איינגעשריבן. "אַוודאי נישט, לאַנסעלאָט."
  
  "קען מיר -" היידן האָט ווידער געפרואווט.
  
  לאָראַן ס קול דערטרונקען געווארן איר אייגענע. "דער שונא דערנענטערט זיך," האָט זי געזאָגט, דערנאָך: "זייט נישט דערשיסן, לאַנסעלאָט."
  
  דרייק האָט אָפּגעהאַלטן באַטייטיק אָוווערסטיער דורך פיין-טונינג זיין סטירינג און ניצן ביידע ליינז פון די וועג. א פאליציי אויטא איז געשטאנען פארנט, פארהיטנדיק אנדערע דרייווערס צו אריבערגיין זייער וועג. די טשאַללענגערס האָבן דורכגעקאָכט די ינטערסעקשאַן, איצט סעראַונדאַד דורך הויך-העכערונג בנינים. דער מוסטאנג האט זיך ארויפגעלאפן א האלבע סעקונדע שפעטער, ענג פארפעלט דעם דאדזש'ס הינטן פענדער. דרייק האט געקוקט אין דער הינטערשפּיגל און אלעס וואס ער האט געקענט זען איז דאהל'ס פארקלעפטע ציין.
  
  "איצט איך וויסן וואָס עס איז ווי צו זיין טשייסט דורך אַ הייַפיש."
  
  ערגעץ פאראויס איז געווען דער פארבליבענע קאנטינגענט פון רוסן, שוועדן און ישראלים, וועלכע האבן אלע געהאט איין פליכט - צו קריגן א בייאלאגישן וואפן, וואס איז ספעציעל אויסגעשטעלט געווארן צו פארניכטן אמעריקע'ס שפייז-פארזארגונג.
  
  "פארוואס טאָן ניט מיר נאָר צעשטערן עס?" האָט קינימאַקאַ געזאָגט, בעת ער האָט זיך געהאַלטן אין דער האַנטרעיל.
  
  "עס איז אַ שיין קשיא," דאַהל באמערקט.
  
  "עס איז," לאָראַן געזאגט. "אָבער איך האָב נאָר געזאָגט אַז עס זענען פּראָטאָקאָלס אין פּלאַץ. פּראָוסידזשערז. טאָן דאָס פאַלש און איר קען טייטן זיך און קאַונטלאַס אנדערע. "
  
  דרייק האט זיך אפגעלאזט פון גאז ווען א שארפע דריי האט זיך באוויזן פאראויס. נאכאמאל האט די פאליציי פארמאכט אלע אנדערע רוטס, און ער האט גראציאנאל ארויסגעברענגט דעם אויטא ארום די ווינקל, אראפגעווארפן די רעדער און דורכגעפארן דורך די רויטע ליכט. דאהל איז געװען א פאר פוס הינטער אים. פוסגייער האבן זיך געשטעלט אין די גאסן, געכאפט און געסטיקולירט, אבער זיי זענען אפגעהאלטן געווארן דורך פאליציי מיט א מעגאפאן. דרייק איז שטענדיק געווען אַווער אַז עטלעכע קען נישט הערן.
  
  "די פאליציי קענען נישט שעפּן דאָס אַלץ," האָט הייַדען געזאָגט. "פּאַמעלעך אַראָפּ, גייז. מיר האָבן נאָך פינף מינוט. "
  
  אין דעם מאָמענט, אַ פּיקאַפּ טראָק געקומען פליענדיק פון אַ זייַט גאַס, כּמעט שלאָגן אַ אַבליוויאַן פּאָליצייַ אָפיציר. ער האט זיך אויסגעדרייט אין זייער וועג און דעמאָלט געכאפט מיט זיי. יארגי האט שוין אראפגעקײלט זײן פענצטער, און מאי האט ארויםגעבראכן דאס גלאז פון הינטערן.
  
  דער פיקאפ טראק, א זילבערנער עף-150, האט געהאלטן אין גאַנג ווען ער איז דערנענטערט. דאָס שמײַענדיקע פּנים הינטערן ראָד האָט זײ אַ קוק געטאָן, צוקוקנדיק צװײ מאָל אַזױ פֿיל װי דעם װעג. יארגי האט זיך צוגעבויגן אויף זײן שטול.
  
  "אוי ניין, ניין, ניין. דאס איז נישט גוט. איך קען זי. איך קען זי. "
  
  דרייק האט שנעל א קוק געטאן. "אין מיין מיינונג, ער קוקט ווי אַ רוסיש ווייטליפטער."
  
  "זי איז געווען אין די אָלימפּיקס," האָט יאָרגי געזאָגט. "דאָס איז געווען איידער זי איז געווארן אַ מיליטעריש געהיים מערדער, איינער פון די בעסטער צו קומען אויס פון רוסלאַנד. זי איז אָלגאַ. "
  
  דרייק האט זיך פארלאכט ווען א קנויל פון פוסגייער האבן ארויסגעשלעפט פאר די שנעלע קארס, רוב פון זיי האלטן צעל פאָנעס אינטשעס פון די אויגן.
  
  "אָלגאַ?"
  
  "יאָ, אָלגאַ. זי איז אַ לעגענדע. האָט איר קיינמאָל געהערט פון איר?
  
  "ניט אין דעם קאָנטעקסט. ניין".
  
  די זילבערנע עף-150 האט זיך שארף געווארפן, צופאלן אין די זייט פון זיין טשאַללענגער. באפרייט פון די וואַנדערינג סטאַדע, דרייק סטעפּט אויף די גאַז ווידער און סערדזשד פאָרויס, די טשאַללענגער ריספּאַנדינג מיט אַ סאַטיספייינג ברום. אָלגאַ געמאכט אן אנדער קער, יימינג פֿאַר די דערציען דריי-פערטל פליגל, אָבער מיסט דורך עטלעכע אינטשעס. איר F-150 איז אַריבער צו די אנדערע זייַט, גלייַך צווישן דרייק און דאַהל. דער שוועדישער מאַנוווער זיין מוסטאַנג הינטער איר.
  
  "איך קען נישט באַראַטנ עס," ער האט געזאגט. "צו ריזיקאַליש."
  
  "איך קען זי נישט שיסן," האָט מאַי געזאָגט. "זעלביקער פּראָבלעם".
  
  "וויאַזוי זי דערוואַרטן צו אַנטלויפן?" קינימאַקאַ געדאַנק וועגן אים.
  
  "אָלגאַ איז ינווינסאַבאַל," יאָרגי פאַרזיכערט זיי. "און זי קיינמאָל פיילז."
  
  "דאָס איז גרויס פֿאַר איר," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אפֿשר איר צוויי קען באַהאַלטן אונטער דער זעלביקער מאַטראַס."
  
  דריי אויטאס האבן זיך געפארן פאראויס, אנדערע אויטאמאבילן זענען מערסטנס אפגעשטעלט געווארן, און פוסגייער זענען געווארנט געווארן דורך דעם שטענדיגן געוויין פון פאליציי סירענס. דרייק האט נאכגעפאלגט היידן'ס אינסטרוקציעס בשעת היידן איז געזעסן צוגעקלעפּט צו דעם עקראַן פון די פּאָרטאַטיוו סאַט נאַוו.
  
  דרייק האט געזען אַ לאַנג גלייך פאָרויס פון אים.
  
  "בלײַב מיט מיר, דאַל," האָט ער געזאָגט. "שטופּן די הור אין אַ ווינקל."
  
  ע ר הא ט זי ך פארשנעלערט , זי ך געבליב ן צו ם צענטע ר װעג . דער פארוואונדענער פאָרמיטל האָט זיך טאַקע אָנגעהויבן אַרויסציען פון אַ זייטיקער גאַס, אָבער האָט זיך אָפּגעהאַלטן ווען דער דרייווער האָט געזען ווי דער יאָגונג זיך דערנענטערט. דרייק האט געהאַלטן דעם האַמער אַראָפּ, וואַטשינג אָלגאַ און דאַהל הינטער איר. די מאטארן האבן גערוימט און די רעדער האבן אנגעהויבן ברוימען. גלעזערנע סטאָרפראַנץ און אָפיס בנינים האָבן געבליצט ווי אין אַ נעפּל. פּאַדעסטריאַנז שפּרינגען אויף די וועג צו נעמען פאָטאָס. די פּאָליצייַ מאַשין זיך איינגעשריבן די יאָגן, פּולינג צוזאמען אָלגאַ, אַזוי אַז דרייק איצט האט צוויי קאַרס אין זיין דערציען מיינונג.
  
  "דריי מינוט," האָט היידן געזאָגט.
  
  "באַקומען דיין גאַנז, מענטשן," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  "לאמיר האפן אז די רוסישע כלבה גייט נישט אוועק שטילערהייט," האט קענזי געזאגט.
  
  יארגי האט שווער געשלינגן לעבן דרייק.
  
  דערנאָך, פאָרויס, די מאָדנע און שרעקלעך זאַך געטראפן. ד י געשטאלט ן זײנע ן געלאפ ן אי ן מיט ן װעג , אראפגעפאל ן אוי ף אײ ן קני , או ן געעפנ ט פײער .
  
  בולאַץ ריפּט דורך די טשאַללענגער ס פראָנט סוף, קלאַנגינג קעגן מעטאַל און פּאַנטשינג דורך באָלץ. פֿונקען זײַנען געפֿלױגן אין דער לופטן. דרייק פארטריבן די מאַשין לעגאַמרע גלייַך.
  
  "קלאַפּ די פאַקינג דעקל!" - האט ער געשריגן.
  
  מער שאַץ. די פאליציי האבן זיך אראפגעריסן פונעם טראטואר צו פרובירן אפשטעלן די שיסער. ציווילע האבן זיך געכאפט פאר דעק. די SWAT מאַנשאַפֿט לינקס דעקן און געלאפן מיט די פּאָליצייַ, וועפּאַנז אַימעד אָבער נישט געוויינט ווייַל פון די ליקעליהאָאָד פון שלאָגן מענטשן אויף די אנדערע זייַט פון די וועג.
  
  דרייק'ס ווינטשויב האט אויפגעריסן, שראפנעל איז געפאלן אויף זיין רעקל, אקסלען און אויף די קני. דער קויל האָט געטראָפן דעם קאָפּ־שטול נאָר אינטשעס רעכטס פון זיין אויער. דער יאָרקשירמאַן האָט געוואַרט נאָך צוויי סעקונדעס, דערלויבט די שיסערן זיך ווידער צו שטעלן אין שורה, און דערנאָך האָט דער טשאַללענגער מיט גרויס קראַפט אָפּגעשניטן.
  
  געלאזן אָלגאַ ס F-150 אין די שורה פון פייַער.
  
  ז י הא ט זי ך פארדריי ט אי ן אײגענע ם רער , געשלאג ן דע ם פאליציאנט ן אי ן דע ר רעכטע ר זײט , אבע ר ד י קויל ן האב ן נא ך געטראפ ן . דער מאַן, וואָס איז געזעסן נעבן איר, איז פּלוצעם הינקען; רויט פארפלייצט די ינלענדיש פון די מאַשין. אן אנדער רוסיש איז טויט, און עס איז בלויז איין לינקס.
  
  דאַהל האָט זיך פּלוצעם געטראָפן אין דער דירעקטער פייער ליניע.
  
  אבער דעמאלט האבן די שוטערס זיך פאָוקיסט אויף די דערנענטערנדיקע פאליציי און סוואט, בלויז צוויי פון זיי האבן זיך אויסגעדרייט און געעפֿנט קאַווערינג פייער, גרייטנדיק זיך צו אַנטלויפן. דרייק האט געזען די קוילן דורכשטעכן דעם עולם, געזען די ביטול מיט וועלכע די דאזיקע מענטשן - פארמאכן ישראלים - האבן באהאנדלט ציווילע.
  
  "צו גענעם מיט אַלץ," ער האט געזאגט. "דאָס וועט ניט זיין טאָלעראַטעד."
  
  "דרייק!" היידן האט געווארנט. "צוויי מינוט".
  
  מאי האט אנגעכאפט איר אקסל. "דאס מוזן זיין געטאן."
  
  דרייק האט אויפגעטרעטן דעם גאז פעדאל און איינגעשלונגען די ערד צווישן די קאר און די אנטלאפן מיליטאנטן. יארגי האט זיך ארויסגעבויגן פון אײן פענצטער, און מאי האט זיך ארויםגעבויגן פון דעם אנדערן. מיט'ן ציל מיט זייערע געווער, האבן זיי יעדעס מאל געשאסן דריי שיסער צוזאמען די טויטע גלייך גאס, אן קיין שום שאנס אויף אנדערע קרבנות, און אראפגעווארפן די אנטלויפן.
  
  דרייק האט זיך שארף אויסגעדרייט, אויסמיידן זייערע פאלן קערפער.
  
  "מזרים."
  
  אין דער הינטערשפּיגל, די פאליציי האבן זיי פארכאפט. דערנאָך אָלגאַ און דאַל אומגעקערט, רייסינג ווי שווער ווי זיי קען, רייסינג יעדער אנדערער אַראָפּ די צענטער פון די וועג. אָלגא'ס אויטאָ איז געווען פארדעקט מיט בלוט, די ווינטשויב איז געפעלן, די פענדערס, זייטן און כעדליכטן זענען צעבראכן און די גומע איז אראפגעפאלן פון איינעם פון די רייף. אבער זי איז סײ־װי־סײ געקומען, אומבאמאכט, װי א האריקעין.
  
  "נײַנציק סעקונדעס," האָט היידן געלייענט אויף הויך.
  
  "וואו?" - האב איך געפרעגט. דרייק האט געפרעגט.
  
  זי האט אויסגעשריגן די אדרעס. "נעם אַ שאַרף רעכט, דאַן אַ לינקס, און דער בנין איז רעכט אין פראָנט פון איר, בלאַקינג דעם וועג."
  
  "אויף אַ אַנדערש טאָן," לאָראַן ינטערדזשעקטיד. "עס זענען געווען די ישראלים וואָס האָבן פֿאַרלאָזט דעם שלאַכט. און ראַסע. "
  
  "אַנאָטערייזד," קענסי געזאגט. "ווי איך געדאַנק. דאָס וואָלט קיינמאָל געווען געטראפן אויב אונדזער רעגירונג וואָלט געווען ינוואַלווד."
  
  דאהל האט נישט אראפגענומען די אויגן פון װעג. "וואָס קומט פון דיר יבערראַשן מיר."
  
  "עס זאָל נישט זיין. איך זאג נישט אז זיי וועלן נישט האנדלען, הרג'ענען און פארמאכן אויף פרעמדער ערד. פרייַנדלעך טעריטאָריע. איך זאג אז זיי וועלן דאס נישט טאן אזוי אפן".
  
  "אַה, דאָס מאכט מער זינען."
  
  דרייק האט זיך פארלאכט, א קלאפ געטאן אויף די בראקעס, און האט שארף אויסגעדרייט דעם ברויענדיקן טשאַללענגער אויף רעכטס. כמע ט דערגרײכנדי ק דע ם װײטע ר שטעג , הא ט ע ר אנגעהויב ן דע ם מאטאר ן או ן הא ט דערהער ט ד י רײע ן קריצן , אי ן זוכ ן צ ו טראקציע . אין לעצטן מאמענט האבן זיי געכאפט און אויסגעשפיגן דעם גראז און געהאלפן פאראויסשטופן דעם קאר. די האָפענונג איז געווען אַז דאַהל קען שטופּן די פאַרטיידיקער פון אָלגאַ ווען זי האָט זיך אויסגעדרייט, אָבער די רוסישע איז געווען צו קלוג און ריקלאַסלי שנייַדן די ווינקל און גענומען די פירן. די אָפּפאַל קענען באַונסט הויך הינטער איר, היטטינג די פראָנט.
  
  "דרײַסיק סעקונדעס," האָט היידן געזאָגט.
  
  דאן איז אלץ געגאנגען אין גיהנום.
  
  
  קאַפּיטל צוויי און דרייסיק
  
  
  אָלגאַ ריזיקירן אַלץ, ראַפּאַדלי אַפּראָוטשינג דעם שטאַם פון די טשאַללענגער.
  
  דרייק האט געזען ווי די לינקע דריי איז זיך שנעל דערנענטערט און זיך גרייט צו דרייען דעם קאר.
  
  אין דעם הינטערשטן מוח איז אים דער גאנצער וועג געכאפט געווארן פון די זארג אז דער לעצטער פארבליבענע שוויד איז ערגעץ דארט. אבער ער האט זיך קיינמאל נישט באוויזן.
  
  נאָך.
  
  דער זעלנער איז ארויסגעשפרונגען פון קראם, האלטן אן אומגעוויינטליכע סובמאשין ביקס מיט א ביקס, מיט א בלוטיג פנים פארקרימט פון א גרימאס פון ווייטיק. ער האט געהאט װײטיק, אבער ער איז געבליבן אויף דער שליחות. אן אנדער אַנאָטערייזד באַפאַלן. אן אנדער דריט פּאַרטיי ניצן ספּעציעל פאָרסעס מענטשן.
  
  דרייק האט טייקעף רעאגירט. וואָס זענען די אָפּציעס? עס האט אויסגעזען ווי אויב דורך געפערליך אריבערפירן צו די לינקע פלאנק, פרובירט צו איינפאסן דעם טשאַללענגער גאנץ אין די נייע שמאָלע גאס, זאל ער אריינווארפן דעם בעקענד אין דעם אטאקירן שוועדן. דא ס אי ז געװע ן דע ר אײנציקע ר שפיל , או ן ע ם הא ט ניש ט גענומע ן אי ן חשבו ן דע ם מענטש ן פארמאג ט א טויטלעכ ן געװער .
  
  היידן און יארגי זענען געזעסן אויף דער אנדערער זייט פון קאר. דער שוועדישער האט אויסגעזען ווי ער גייט שפריצן דעם גאנצן אויטא ווי עס האט זיך פארבייט אויף זייטווייז. זײן פינגער האט זיך אנגעשטאנענ. דרייק האט זיך געראנגלט מיט'ן סטירינג ראד, עס שטארק געהאלטן, זיין רעכטע פוס האט געדריקט אויפן גאז פונקט מיט דער רעכטער שנעלקייט.
  
  דער שוועדישער האָט געעפֿנט אַ פֿײַער כּמעט פּונקט פּוסט - עטלעכע סעקונדעס איידער דער עק פֿונעם אויטאָ האָט אים געזאָלט שלאָגן.
  
  און דאַן איז די גאַנצע וועלט משוגע געוואָרן, קאַפּויער, ווען אָלגאַ האָט זיך מיט אַלע כּוחות אַרײַנגעפֿאַלן אין דעם דריפנדיקן טשאַללענגער. זי האט נישט פארמאגט קײן ביסעלע. זי האט א קלאפ געטאן איר אויטא אין דער זייט פונעם דאדזש, גורם אז זי האט זיך אויסגעדרייען, צעטרעטן דעם שוועדן און געשיקט זיין קערפער האלבוועג איבערן וועג. דרייק האט אנגעכאפט דעם סטירינג ראד, נישט געקענט זעהן גלייך ווי די קאר האט זיך אויסגעפונען; צװ ײ דרײען , דא ן הא ט ז י געשלאג ן א הויכע ר שטעמ ל או ן זי ך איבערגעקערט .
  
  ער האָט זיך אַרײַנגעפֿאַלן אויפֿן דאַך, נאָך אַלץ זיך צעגליטשט און זיך צעשלאָגן איבער דעם באַטאָנען, ביז ער האָט זיך אַרײַנגעפֿאַלן אין פראָנט פֿון קראָם. דאס גלאז האט זיך צעבראכן און א רעגן האט אנגעהויבן פאלן. דרייק האט זיך געראנגלט פאר באלאנס. אַליסיאַ איז געווען דערשטוינט, יאָרגי איז געווען דערשטוינט.
  
  אָלגאַ האָט אָנגעקלאַפּט די בראַקעס און האָט עפעס געראטן צו ברענגען די F-150 פּלוצעם.
  
  דרייק האט זי געזען אין דעם קאַפּויער-אַראָפּ זייַט שפּיגל. ד י פענצטע ר זײנע ן געװע ן צעבראכ ן פו ן אל ע זײטן , אבע ר ד י שפאלטן ן זײנע ן געװע ן צו־קלײנע , א ז מע ן זא ל לײכ ט דורכקריכן . ער האָט דערהערט, אַז מאַי האָט זיך געראַנגלט מיט איר זיצגאַרטל, דאָס אַוועקוואַרפן. ער האט געװאוםט, אז זי איז פלינק, אבער ער האט נישט געגלויבט, אז זי װעט ארײנגײן דורכן הינטער־פענצטער. זיי האבן זיך נישט געקענט פארטיידיגן.
  
  אָלגאַ האָט זיך צוגעטראָגן צו זיי, אירע ריזיקע אָרעמס און פיס אַרבעטן, דאָס פּנים איז אַזוי פֿול מיט כּעס, אַז עס האָט געקענט אָנצינדן די גאַנצע וועלט. בלוט האט צוגעדעקט אירע שטריכן און געפלויגן פון איר האלדז אויף אירע פינגער, דריפנדיק אויפן דיל. זי האָט געהאלטן אַ מאַשין ביקס אין איין האַנט און אַ ראַקעט לאָנטשער אין דער אנדערער. דרייק האָט געזען אַ ספּער זשורנאַל קלאַמפּט צווישן איר ציין און אַ מיליטעריש בלייד בייַ איר זייַט.
  
  פארמאכנדי ק ד י ריס , אי ז ז י געװע ן אומבלאזנדיק . דערנענטערט זיך צום טויט. אירע אויגן האבן קײנמאל נישט געבליצט. פּאַרע און איצט פֿײַער איז אַרויס פֿון וואַגאָן הינטער איר, לעקנדיק איר געשטאַלט. דרייק האָט דערנאָך געזען אַ בלוי בליץ און איינגעזען אַז די מוסטאַנג איז אנגעקומען. ער האָט געזען אָלגאַ שמייכלען. ער האט געזען די מאַנשאַפֿט שפּרינגען אויס פון די אנדערע מאַשין אין אַ פּלאַצן פון קאַמף.
  
  אָלגאַ האָט זיך געפֿאַלן אויף איין קני, אָנגעוויזן דעם ראַקעט־לאַנצער אויף איר ריזיקן אַקסל און אַימעד אויף דעם קאַפּויער-אַראָפּ טשאַללענגער.
  
  וועט זי דעמאָלט צעשטערן די בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן?
  
  זי פאַרפאַלן עס. עס איז קיין באַרדאַסדיק געדאַנק הינטער דעם דימאַניק פּנים.
  
  ז ײ זײנע ן געװע ן הילפסלאז . ד י װײבע ר אויפ ן הינטערשטע ר זי ץ האב ן זי ך איצ ט אויפגעהויבן , זי ך באפרײ ט או ן געפרואװ ט געפינע ן עפע ס פלא ץ צ ו מאנוװערן . זיי האבן נישט געזען וואָס קומט, און דרייק האט נישט זאָגן זיי. עס איז קיין וועג זיי קען טאָן עפּעס וועגן אים.
  
  אָלגאַ האָט געצויגן דעם צינגל און די ראַקעט האָט זיך אָנגעצונדן.
  
  פריינט, משפּחה, אַזוי מיר גיין ...
  
  טאָרסטען דאַהל האָט זיך געמאַכט ווי אַ שרעקלעכער בלאָטער; פליסנדיק אין פול גיכקייַט, מיט אַלע זיין מאַכט, ער קראַשט אין אָלגאַ פון הינטער. דער מיסאַל לאָנטשער סליפּט, זייַן שיסוואַרג דיפלעקטיד און פייערד צוזאמען אַ אַנדערש טרייַעקטאָריע. דאהל אליין, ראטעווען דעם מצב, האט געמוזט איבערלעבן דעם שטארקםטן שאק פון זיין לעבן, ווייל אָלגא האט זיך נישט באוועגט.
  
  דער שוועדישער איז פּונקט געלאָפן מיטן קאָפּ אין דער וועלטס שטאַרקסטע ציגל וואַנט.
  
  דאהל איז געפאלן אויפן רוקן מיט א צעבראכענע נאז און איז געווען אומבאוואוסטזיין.
  
  אָלגאַ האָט אַוועקגעוואָרפן דעם משוגענעם שוועדן, קוים באמערקט די פּרעכטיקע באַפאַלן. ז י הא ט זי ך אויפגעהויב ן װ י א נײע ר בארג , געװארפ ן דע ם ראקעט ן לאסער , אוי ף דע ר ערד , או ן מי ט אײ ן האנ ט אויפגעהויב ן דע ם מאשין־געװער , בלוט , נא ך דראפנדי ק פו ן אונטן , געשפײצ ט אויפ ן דיל .
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ געזען און זיך אויסגעדרייט צו שטופּן יאָרגי אַרויס, דערנאָך היידן. דער קאפ האט זיך נאך אלץ געדרימלט, אבער ער האט געראטן צו כאפן אליסיע'ס אויג.
  
  "מיר זענען גוט?" זי האָט געוואוסט אַז עפּעס איז פאַלש.
  
  "איך נאָר געזען ווי דאַל שלאָגן אָלגאַ מיט אַלע זיין מאַכט, אָפּשפּרונג צוריק פאַרכאַלעשט, און זי קוים באמערקט."
  
  אַליסיאַ האָט קוים געקאָנט כאַפּן דעם אָטעם. "באַרען. מיר".
  
  "און איצט זי האט אַ מאַשין ביקס."
  
  היידן איז געווען פריי. מאַי איז איר אַ שפּרונג געשפּרונגען, אַרײַנגעווישט אין דעם קליינעם שפּאַלט. דרייק האט זיך צוריקגעקערט, געקוקט אויף דער שפיגל אפילו ווען ער האט פרובירט זיך צודרייען דורך זיין אייגענע קליינע פענצטער. אָלגאַ האָט אויסגעגלײַכט דאָס ביקס, ווידער אַ שמײכל געטאָן, אױפֿגעהױבן איר פֿרײַע האַנט און אַרױסגעכאַפּט די צאָן פֿון מױל, אַ װאָרף צו דער ערד. אי ן דע ם מאמענ ט זײנע ן אנגעקומע ן ד י איבעריק ע פו ן דאהל ס מאנשאפט .
  
  און איינער פון זיי איז געווען Mano Kinimaka.
  
  דער האַוואַייאַן, אין אמת מאָדע, לאָנטשט זיך אין פול גיכקייַט, פֿיס אַוועק דער ערד, געווער אויסגעשטרעקט, אַ מענטש פּראַדזשעקטאַל ראַקינג פּילקע פון מוסקל און ביין. ער האט געקלאפט מיט אולגא אויף די פלײצעס, גענוי, בעסער װי דאהל, און האט שטארק געקװעטשט. אָלגאַ האָט זיך צעשלאָגן פאָרויס זעקס פֿיס, און דאָס אין זיך איז געווען אַ נס.
  
  קינימאקא האט זיך ארומגעדרײט פארן אנטקעגן דעם רוסישן.
  
  ד י מאשין־געװע ר אי ז געפאל ן אויפ ן דיל .
  
  דרייק האט געלייענט אירע ליפן.
  
  - דו זאָלסט זיך אַרײַן אויף די קני, קליין מענטש.
  
  קינימאקע האט געשװאויגן א הײמאכער, װאם אולגא האט זיך טײםטיק אויסגעדאכט, שנעלער װי דרייק האט געקאנט טראכטן. דערנאָך האָט איר אייגענע פויסט זיך אַריינגעפאַלן טיף אין מאַנאָ'ס קידניז, וואָס האָט גורם געווען אז דער האַוואַייאַן האָט גלייך געפאלן אויף זיינע ניז און געכאפט.
  
  קנזי און סמיט ריטשט די שלאַכט פּלאַץ. דרייק האט זיך נישט געקענט אראפרייסן דאס געפיל אז עס וועט נישט זיין גענוג.
  
  ע ר הא ט זי ך געקריצט , בי ז ד י פלײ ש הא ט זי ך צעריס ן פו ן בויך , בי ז זײ ן בעלע ך בײ ן הא ט געקרימט . ער האט זיך ארויסגעריסן פון קאר און איגנארירט דאס פרישע בלוט. סיגנאַלינג צו אַלעמען אַחוץ היידן, ער אנגעהויבן צו הינקען צו די שלאַכט ווי סירענס געבלאזן אַרום זיי, פלאַשינג בלוי לייץ אָנגעפילט זיין זעאונג פעלד, און די ברום פון מענטשן, קאַפּס און זעלנער אָנגעפילט די לופט.
  
  ער האָט זיך געכאַפּט אין גאַס, דערנענטערט זיך צו אָלגאַ. דער רוסישער האָט איגנאָרירט סמיט, ווען ער האָט איר געשאָסן אין מאָגן; זי האט אנגעכאפט קענזי בײ די האר און זי געװארפן אויף זײ. די ברוינע טופלען זײנען געבליבן פארכאפט אין די הענט פון דעם רוסישן, און קנזי האט זיך דערשראקן, זיך ארומגערינגלט און אראפגעקװאלן אין די גראבן, אויסגעטאן איר פלײש. אָלגאַ האָט דאַן אַראָפּגעקלאַפּט איר האַנט אויף סמיט'ס האַנטגעלענק, געקלאַפּט דעם ביקס צו דער ערד און דער זעלנער גורם געווען צו שרייען.
  
  ― שיסן אַף מיר? איך וועל אָפּרײַסן דיין אָרעם און דיך דערשטיקן מיטן בלוטיקן סוף."
  
  דרייק האט אלנגעזאמלט זיין שטאַרקייַט און שלאָגן איר פון הינטער, דעליווערינג דרייַ בלאָוז צו די קידניז און קאַסטן. ער וואָלט האָבן געוויינט זיין ביקס, אָבער פאַרפאַלן עס אין דעם צופאַל. אָלגאַ האָט אפילו נישט באמערקט די באַפאַלן. עס איז געווען ווי שלאָגן אַ בוים שטאַם. ער האט זיך ארומגעקוקט אויף א געװער, א זאך װאם ער האט געקאנט באנוצן.
  
  ער האט עס געזען.
  
  מאַי איז אַרויף, נאכגעגאנגען דורך אַליסיאַ, און דעמאָלט יאָרגי, ווייַס ווי אַ בויגן. דרייק האט אויפגעהויבן דעם ראקעט לאנצטער, אים אויפגעהויבן איבערן קאפ און אים אראפגעברענגט מיט אלע כוחות אויפן רוקן פון דעם רוסן.
  
  דאָס מאָל האָט זי זיך באַוועגט.
  
  קינימאקא איז געשפרונגען צו דער זייט, ווען דער ריזיקער בארג איז צוזאמגעפאלן אויף איין קני. דער ספּער זשורנאַל איז אַרױסגעפֿאַלן פֿון אירע צײן. אַ רפּג אַראָפאַקן פון איר גאַרטל. דרייק האט אראפגעלאזט זיין וואפן, אטעמען שווער.
  
  אָלגאַ האָט זיך אױפֿגעשטעלט, זיך אומגעקערט און געשמײכלט. "איך וועל צעטרעטן איר ביז איר זענט אָפּפאַל אויף די באַטאָנען."
  
  דרייק איז אוועקגעפארן. אָלגאַ ס קלאַפּ גרייזד זיין דיך און געשיקט אַ יקספּלאָוזשאַן פון ווייטיק פון איין עק פון זיין גוף צו די אנדערע. אַלישאַ איז אַרײַן אין וואַסער אָבער איז אַרײַנגעוואָרפן געוואָרן הויך אין דער לופט און אַרײַנגעקלאַפּט אויף קנזי. קינימאקא האט זיך אויפגעהויבן פאר א קאפ־באט, װאם האט אים געשיקט גלייך צו זײן הינטן. סמיט לאַנדיד קאַונטלאַס זעץ צו דעם גוף און דעמאָלט דרייַ צו די האַלדז און נאָז, קאָזינג אָלגאַ צו פּלאַצן אויס לאַפינג.
  
  "אָה, דאַנקען דיר, בעיבי, פֿאַר העלפּינג מיר באַקומען באַפרייַען פון די לייכעץ. נאך איין זאך. "
  
  זי האט ארויסגעשטעלט איהר פנים צו סמיטס קלאפ.
  
  אַליסיאַ געהאָלפֿן קנזי אַרויף. די פאליציי האבן זיך צוגעלאפן צו זיי. דרייק האט נישט געקענט העלפן נאר וואונטשן אז זיי וועלן בלייבן אוועק. דאָס קען ווערן אַ בלוט וואַנע. ער האט געפרואװט אויפשטײן און איז געלונגען אויף אײן פוס.
  
  אָלגאַ האָט אָנגעכאַפּט סמיטן בײַם האַלדז און אים אַרײַנגעוואָרפֿן אַ זײַט. קינימאקא האט א שאקל געטאן מיטן ריזיגן קאפ, איצט פאר אולגא׳ס פיס, און ארויסגעגעבן א האלבן טוץ אומגלויבלעכע קלאפן אויף אירע געדיכטע דיקן.
  
  זי האט א זעץ געטאן קינימאקא אין קאפ, אים אראפגענומען. זי האט דעפלעקטירט דרייק'ס קומענדיגע אטאקע און האט אים צוריק אראפגעקלאפט, אפילו ווען בלוט איז פריי געפלויגן פון אירע אויערן, רעכטן אויג, און אומצאליגע שניידן און ברויז אויף איר שטערן. א לאך האט זיך געעפנט אין איר מאגן וואו סמיט האט איר געשאסן, און דרייק האט זיך געוואונדערט צי דאס קען זיין א וועג איר אפצושטעלן.
  
  מייַ געכאפט אָלגאַ ס ופמערקזאַמקייַט. "קוק אויף מיר," זי געזאגט. "קוק מיר אן. איך בין קיינמאָל נישט דערשלאָגן געווארן."
  
  דע ר אינטערע ס אונד ז אי ז אריבערגעפאר ן ד י בלוטיק ע מײנע . "אבער איר זענט נישט מער ווי איינער פון מיין שווייס גלאַנדז. זענט איר סופּערגירל? ווונדער פרוי? סקאַרלעטט דזשאָהאַנסען?
  
  "איך בין מאַי קיטאַנאָ."
  
  אָלגאַ האָט זיך אומגעלומפּערט פאָרויס, שטופּן סמיט און די אַפּראָוטשינג אַליסיאַ באַזונדער. מאַי האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט. אָלגאַ האָט זיך אָנגעהויבן. מאַי האָט געטאַנצט ווייט, ווייט, און דערנאָך אָנגעוויזן אויף אָלגאַס רעכטע אַקסל.
  
  "און בשעת איך דיסטראַקטיד איר, מיין פרייַנד יאָרגי וועט צעשטערן איר."
  
  אָלגאַ האָט זיך אַמייזינג געשווינד אומגעקערט. "וואס..."
  
  יארגי האט אנגעשפארט דעם ראקעט לאנצטער צו די פלײצעס, פארזיכערט אז דער לעצטער גראנאט איז ריכטיג געשטעלט און דערנאך געשאסן גלייך אויף אולגא'ס קערפער.
  
  דרייק האט זיך געכאפט.
  
  
  קאַפּיטל דריי און דרייסיק
  
  
  דער SPEAR מאַנשאַפֿט דערנאָך פאַרשווונדן. נאָכן איבערגעבן דאָס בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן, האָט מען זיי אוועקגערופן פון דער פארברעכן סצענע און דורכגעפירט אין הארץ פון אן אומנאטירלעכער שטילער שטאט צו איינע פון די עף-בי-איי'ס מערסט זיכערע הייזער אינעם קאנטריסייד. עס איז געווען אַ ראַנטש, דאַווקע קליין פֿאַר זיכערהייט סיבות, אָבער אַ ראַנטש פונדעסטוועגן, מיט אַן אייגענע הויז, סטאַביל און קאָראַל. זיי האבן געהאלטן די פערד צו פאַרקויפן די אילוזיע און די ראַנטש האַנט צו באַן זיי, אָבער ער אויך געארבעט פֿאַר די פעד.
  
  די מאַנשאַפֿט איז געווען ינקרעדאַבלי צופרידן צו אָנקומען צו די זיכער הויז, און אפילו מער צופרידן צו צעטיילן זיך און פאַרמאַכן די טירן צו פאַרשידענע רומז. צ ו א מענטש ן הא ט מע ן ז ײ געשלאג ן , אויסגעמאטערט , געשלאגן , צעבראכן , פארבלוטיקט .
  
  בלוט האָט זיי אַלע אויסגעווייקט, ברוזאַז און כאַרנאַס אויך. די וואס האבן נישט פארלוירן דעם באוואוסטזיין האבן געוואונטשן אז זיי האבן דאס געטון; או ן ד י װא ס האב ן דא ס געטא ן האב ן חרו ץ געטראפ ן װא ס ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט העלפן . דרייק און אַלישאַ זענען געגאנגען אין זייער צימער, ויסטאָן, און כעדאַד גלייך צו דער שפּריץ. דער שטראם מיט הייסע וואסער האט געהאלפן אפוואשן מער ווי נאר דאס בלוט. דרייק געהאָלפֿן אַליסיאַ און אַליסיאַ געהאָלפֿן דרייק אין ערטער ווו זייער געווער זענען אויך ברוזד צו העלפן.
  
  די מאַנשאַפֿט איז נישט צעבראכן, אָבער זיי זענען געווען אַ ביסל אָוווערוועלמד.
  
  "עס איז שטענדיק עמעצער," דרייק גאַספּט ווי די וואַסער שלאָגן אים אין פול קראַפט, "וואָס קענען קלאַפּן איר אַוועק דיין פֿיס."
  
  "איך ווייס". אַליסיאַ האָט אַרײַן אין איר דלאָניע אַרײַן האַנדפולע פליסיקע זייף. ― האָסטו געזען, אַז דאַהל האָט זיך פֿון איר אָפּגעשפּרונגען?
  
  דרייק האט אנגעהויבן הוסטן. "אָה, ניין, ביטע. מאך מיך נישט לאכן. ביטע".
  
  דרייק האט נישט געפונען עס מאָדנע אַז ער קען געפֿינען הומאָר אַזוי געשווינד נאָך וואָס ער האט פּונקט ווי עדות. דער מענטש איז געווען אַ זעלנער טריינד צו האַנדלען מיט טראַוומע און האַרצווייטיק, טויט און גוואַלד; ער האט דאָס רובֿ פון זיין לעבן, אָבער זעלנער קאָפּע אַנדערש. איינער אַזאַ וועג איז געווען צו האַלטן קאַמאַראַדעריע מיט דיין חברים; אנדערע זענען געווען שטענדיק קוקן אויף די העל זייַט פון זאכן.
  
  ווען עס איז מעגלעך. עס זענען געווען עטלעכע סיטואַטיאָנס וואָס געבראכט אַפֿילו אַ זעלנער צו זיין קני.
  
  איצט אַליסיאַ, שנייַדן פון די זעלבע שטאָף, דערמאנט קינימאַקי ס קאַמף מיט די ריזיק אָלגאַ. "פאַרשילטן, עס איז געווען ווי גאָדזיללאַ ס בעיבי קעגן גאָדזיללאַ. בלאַדי מאַנאָ איז געווען מער שאַקט ווי ווונדאַד.
  
  "ער קען זיכער נעמען אַ קאָפּ באַץ." דרייק האט געשמײכלט.
  
  "ניין!" אלישע האט געלאכט און זיי האבן זיך א װײל געלויבט צוזאמען, געװאלט פטור װערן פון דעם װײטיק.
  
  שפּעטער, דרייק איז ארויס פון די שפּריץ, האט אויף אַ וואַנע בלאַט און אומגעקערט צו די שלאָפצימער. א געפיל פון אומווירקלעכקייט האָט אים געטראָפן. מיט א שעה צוריק זענען זיי געווען אין סאמע צענטער פון גיהנום, איינגעטונקען אין איינעם פון די שווערסטע און בלוטיגסטע שלאכטן פון זייער לעבן, און יעצט האבן זיי זיך געוואשן אויף א ראנטש אין טעקסאס, ארומגערינגלט מיט וועכטער.
  
  וואס איז נעקסט?
  
  נו, די positive זייַט איז געווען אַז זיי וואַן דריי פון די פיר קאַרדינאַל אינסטרוקציעס. און דרײַ פֿון די פֿיר רײַטער. דער אָרדער האט פאַרבאָרגן פיר וועפּאַנז, אַזוי דורך דרייק ס אַדמיטאַד אַ ביסל סתירה, פאַזי און דאַונרייט ומזיכער ציילן, עס איז בלויז איין לינקס. ער האט פון זיך געלאכט.
  
  פאַרשילטן, איך האָפֿן איך גאַט דעם רעכט.
  
  הינטער אים האט מען געהערט טריט און ער האט זיך ארומגעדרײט.
  
  אלישיא איז געשטאנען, אין גאנצן נאקעט און געגלאנצט מיט דעם שוידער־װאםער, די האר האט זיך צוגעקלעפט צו דער צעבראכענער אקסל. דרייק האט געשטארקט און פארגעסן פון דער ארבעט.
  
  "פאַרשילטן," ער געזאגט. "אזוי עס זענען צייט ווען צו זען איר צוויי איז גוט."
  
  זי איז צוגעגאנגען און אראפגענומען זײן האנטוך. "צי איר טראַכטן מיר האָבן צייַט?"
  
  - זארגט נישט - האט ער געזאגט מיט א שמייכל אין קול. "עס טוט נישט נעמען אַ פּלאַץ פון צייט".
  
  
  * * *
  
  
  שפעטער, נאכדעם וואס זיי האבן אנטדעקט און פרובירט אויסמיידן ברוגז אויף זייער קערפער, האבן דרייק און אלישיע זיך אנגעטאן פרישע קליידער און זענען אראפגעפארן אין דער ריזיקער קיך. דרייק איז געווען ניט זיכער וואָס זיי אויסדערוויילט דער קיך; עס איז געווען ווי אַ נאַטירלעך באַגעגעניש אָרט. ד י שלײענדיק ע שטראל ן פו ן דע ר אונטערגאנגענע ר זון , האב ן זי ך דורכגעדרונגען , דור ך ד י פאנאראמיש ע פענצטער , געב ן דע ם הילצערנ ע דיל ע או ן קיך־אביזי ם א גאלדענע ם טאן . דער צימער איז געװען װארעם און האט געשמעקט מיט פריש געבאקענע ברויט. דרייק האט זיך געזעצט אויף אַ באַר בענקל און רילאַקסט.
  
  "איך קען פאַרברענגען אַ חודש דאָ."
  
  "אן אנדער רידער," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "און דעמאָלט מיר נעמען אַ ברעכן?"
  
  "קען מיר טאָן דאָס? איך מיין, עס קלינגט נישט ווי דער סוף פון דעם וואָרט "נעמען אַ ברעכן, ליבע."
  
  "נו, מיר מוזן נאָך ענטפֿערן צו קראָוו," זי האט אַ אַקסל, "וועגן פּערו. און סמיט קען האָבן פּראָבלעמס. מיר זאָל נישט גיין אויף אַ מיסיע ווען אַ מיטגליד פון אונדזער משפּחה איז אין קאָנפליקט.
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "יא, איך שטימען. און דעמאָלט עס איז SEAL מאַנשאַפֿט 7.
  
  ― אַ מאָל ― האָט אַלישע אַ זיפֿץ געטאָן, זיצנדיק זיך אַװעקגעזעצט אױף דער סידעלע לעבן אים, ― װעט קומען אונדזער יום־טובֿ.
  
  "היי, קוק וואָס די קאַץ געבראכט!" - האט דרייק געשריגן ווען ער האט געזען דאהל.
  
  דער שוועדישער איז פארזיכטיק דורכגעגאנגען דורך דער טיר. "בולשיט, איך בין טריינג צו גיין, אָבער אַלץ איז טאָפּל פֿאַר מיין אויגן."
  
  "צי איר טראַכטן גיין איז שווער?" דרייק האט געזאגט. "צי איר ווילן צו פּרובירן צו באַקומען געלייגט?"
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט צום באַרבענקעלע. "עמעצער באַקומען מיר אַ טרינקען."
  
  אַליסיאַ האָט אַרײַנגעשטויסן צו אים דאָס וואַסער־לאַש. "איך וועל גיין באַקומען עטלעכע מער."
  
  דרייק האט געקוקט אויף זיין פריינד מיט זארגן. "דו זאלסט וואַרטן ביז דעם סוף, באַדי?"
  
  "דער אמת געזאָגט, עס ווערט בעסער מיט די מינוט."
  
  "אָה, ווייַל איך געדענקען ווי איר געזעסן אויס בעשאַס די קריגערייַ מיט אָלגאַ."
  
  "באַרען אַוועק, דרייק. איך וויל דאס קיינמאל נישט געדענקן״.
  
  דרייק האט געטשעפעט. "ווי אויב מיר וועלן אלץ לאָזן איר פאַרגעסן וועגן דעם."
  
  די איבעריקע פֿון דער קאָלעקטיוו זענען ביסלעכווײַז אָנגעקומען, און מיט צוואַנציק מינוט שפּעטער זײַנען זיי אַלע געזעסן בײַם באַר, אַראָפּגעלאָזט קאַווע און וואַסער, פֿרוכט און בייקאָן, און מער ווונדן, ווי זיי האָבן געקענט ציילן. קינימאקא האט קיינעם נישט געקוקט, און סמיט האט גארנישט געקאנט פארהאלטן אין דער רעכטער האנט. יאָרגי איז געווען ימענסלי דערשלאָגן. קענסי האט נישט געקענט אויפהערן באקלאגן. בלויז מייַ, לאָראַן און היידן סימד צו זיין זיך.
  
  "איר וויסן," האָט היידן געזאָגט. "איך בין נאָר צופרידן אַז מיר אַלע האָבן דורכגעקאָכט דאָס צוזאַמען. עס קען האָבן געווען פיל ערגער. אַטראָפּינע האט זיין אַרבעט. זענען עס נאָך יפעקץ, גייז?
  
  יאָרגי, סמיט און קנזי בלינקעד. קענסי האט גערעדט פאר זיי אלע. "איך טראַכטן אָלגאַ האט סערפּאַסט נאָך יפעקץ."
  
  היידן האט געשמייכלט. "אָוקיי, ווייַל מיר זענען נישט פֿאַרטיק נאָך. די טימז וואָס האָבן נישט באַזוכן פאָרט סיל און דאַלאַס זענען קוקן פֿאַר אַ לעצטע קלו. צומ גליק, די וואַשינגטאָן טראַכטן טאַנק און די NSA זענען ביכולת צו האַלטן די הויפּט פּלייַערס.
  
  "SAS?" - האט דרייק פארגעשלאגן.
  
  "נו, די בריטיש, יאָ. זיי וועלן זיין נאכגעגאנגען דורך טשיינאַ און אַלע וואָס בלייבט פון פֿראַנקרייַך - "
  
  "פּלאָמבע מאַנשאַפֿט 7?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "אומבאַקאַנט, נישט דערקלערט און אַנאָטערייזד," האָט הייַדען געזאָגט. "לויט קראָו."
  
  "עס זענען העכער סטראַקטשערז ווי דער מיניסטער פון דיפענס," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  "פרעזידענט קאָבורן וואָלט אונדז נישט הענגען אויס צו טרוקן," דרייק פּראָטעסטירט. "איך מוז גלויבן אַז ער ווייסט גאָרנישט וועגן די סתימות."
  
  "איך בין מסכים," האָט היידן געזאָגט. "און כאָטש איך שטימען מיט מאַנאָ אַז עס זענען ביינגז העכער ווי קראָו, עס זענען פילע מער ינסידיאַס. די מין וואָס קומען צו איר סיידווייז, אויס פון די בלוי, און לאָזן איר מיט קליין ברירה. איך מוז גלויבן אַז עס איז מער געשעעניש ווי מיר וויסן. "
  
  "דאָס העלפּס נישט אונדזער פּראָבלעם." סמיט האט זיך געכאפט און זיך געקעמפט אויפצוהויבן דאס גלאז מילך.
  
  "רעכט". היידן האט גענומען א האנטפול פרוכט און זיך באקוועם געמאכט. "אזוי, לאָמיר פאָקוס אויף ענדיקן דעם שלעכט מוטער און גיין היים. מיר זענען נאָך די ביגאַסט מאַנשאַפֿט און דער בעסטער. אפילו איצט, די בריטיש נאָר גאַט אַ איין-טאָג קאָפּ אָנהייב. אויך די כינעזער. איצט, עס מיינט, פון אַלע די אנדערע, נאָר די פראנצויזיש האָבן פּערקעד אַרויף. זיי האָבן געשיקט אן אנדער קאָלעקטיוו פון דריי צו קאָנטאַקט די בלויז רוען אָריגינעל."
  
  "דאָס איז די זעלבע אין אַ שלאַכט פון ספּעציעל אַפּעריישאַנז פאָרסעס," האט געזאגט דאַהל. "מיר זענען אין דער שפּיץ."
  
  "יא, אָבער דאָס איז אַנלייקלי צו זיין באַטייַטיק. און ליגט. עס איז נישט ווי מיר זענען האַנט אין האַנט אָדער צוזאַמען אין דער מדבר."
  
  "עס איז אַ פּראָסט, אַנפּרידיקטאַבאַל שלאַכט," דאַהל געזאגט. "דאָס איז ווי פאַקטיש ווי עס געץ."
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן און דערנאָך גיך געצויגן. "לאָמיר סאַמערייז די טעקסט פון די סדר. 'אין די פיר עקן פון דער ערד מיר געפונען די פיר רייטער און געלייגט צו זיי דעם פּלאַן פֿאַר די סדר פון די לעצטע משפט. די וואס בלייַבנ לעבן די דזשודגמענט קרייצצוג און זייַן אַפטערמאַט וועט רייטפאַל הערשן העכסט. אויב איר לייענען דעם, מיר זענען פאַרפאַלן, אַזוי לייענען און נאָכגיין מיט וואָרענען. אונדזער לעצטע יאָרן האָבן שוין פארבראכט אַסעמבאַלינג די לעצטע פיר וועפּאַנז פון די וועלט 'ס רעוואַלושאַנז: מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט. פֿאַראייניקטע, זיי וועלן צעשטערן אַלע רעגירונגס און עפענען אַ נייַע צוקונפֿט. זייט גרייט. געפֿינען זיי. אַרומפאָרן צו די פיר עקן פון דער ערד. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאר נאָך די קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת לעצטע משפט. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די האָרסעמען ארויס. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף דעם פאטער 'ס ביינער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן. דער סדר פון די לעצטע משפט איצט לעבן דורך איר און וועט הערשן העכסט אויף אייביק."
  
  זי האט פארענדיקט און גענומען א זופּן.
  
  "אלעס איז גוט? איך טראַכטן עס מאכט מער זינען איצט. דער סדר איז טויט, לאַנג ניטאָ, אָבער עס איז נאָך אַ קליין עלעמענט פון זיי אין דעם. אפֿשר אַ בראָדעווקע. איין. אפֿשר עפּעס אַנדערש. אבער עס איז גוט גענוג צו כאַק אַ לאַב אין Dallas, און גוט גענוג צו נעמען אויס אַ גאַנץ בינטל פון ספּעציעל פאָרסעס, אַזוי מיר קענען נישט אַנדערעסטאַמאַט עס."
  
  זי פּאָוזד ווי דרייק ווייווד. - יא ?
  
  "צי איר וויסן ווו עס איז בעסטער פֿאַר אים צו זיין?" - האט ער געפרעגט. "אין אַ טראַכטן טאַנק אין וואַשינגטאָן. אָדער ארבעטן פֿאַר די NSA. "
  
  הײַדן האָט זיך צעשפּרײט. "פאַרשילטן, דאָס איז טאַקע אַ גוטע פונט. לאָז מיר טראַכטן וועגן דעם. " זי האט אויסגעגאסן שװארצע קאװע פון א גלעזערנעם קרוג.
  
  "די צייט פליעס, מיין פריינט," האט געזאגט מאַי.
  
  "יא איך בין מיט דיר". היידן האט אים אנגעשטאפט דעם מויל. "לאָמיר אַנאַלייז דעם טעקסט: די לעצטע ווינקל פון דער ערד איז אייראָפּע. מיר מוזן געפֿינען די גרוב פון די פּלאָג פון גאָט, וואָס איז דער רייטער פון טויט און גאַרדז די אמת לעצטע משפט. די ערגסטע פון זיי אַלע. און איז געווען אַ טייטן קאָד ווען די האָרסעמען אנטפלעקט זיך? איך פֿאַרשטיי דאָס נאָך נישט, אנטשולדיגט. "
  
  "איך יבערנעמען אַז דער טראַכטן טאַנק האט טאן דעם פֿאַר אַ בשעת?" האָט יאָרגי געזאָגט.
  
  איצט האָט לאָראַן, וואָס האָט זיך אָנגעהויבן צו דעם ריזיקן פרידזשידער, גערעדט. "אַוודאי האָבן. דער אלטע פירער האט אמאל געגעבן דעם ספעציפישן טיטל 'פלאגלום פון גאט' דורך די רוימער וואס ער האט געקעמפט און אומגעברענגט, ער איז ווארשיינליך געווען דער סוקסעספולסטער פון די בארבארישע הערשער און אטאקירט די מזרח און מערב רוימישע אימפעריע ווען ער האט געלעבט ארום 406-453. איז געווען די מערסט שרעקלעך פייַנט פון רוים און איז אַמאָל ציטירטן: "וואו איך בין דורכגעגאנגען, גראָז וועט קיינמאָל וואַקסן ווידער."
  
  "אן אנדער געלויבט אלטע מאַסע מערדער," דאַהל געזאגט.
  
  "אַטטילאַ דער הון," האָט לאָראַן געזאָגט, "הרגעט זיין ברודער אין 434 צו ווערן איינציקער הערשער פון די הונס. אטילא, באקאנט מיט זיין שטארקע בליק, איז געווען באקאנט אז ער פלעגט אפט דרייען די אויגן, "ווי געניסן פון דעם טעראר וואס ער האט אינספירירט", לויט דער היסטאָריקער עדוואַרד גיבאָן. קען זיך פארשטעלן די מורא וואס דאס וואלט אריינגעברענגט אויף א רוימישן שלאכטפעלד."
  
  "מיר האָבן עס," דרייק געזאגט. "אַטטילאַ איז געווען אַ שלעכט יינגל אָדער אַ גוט יינגל, דיפּענדינג אויף וואָס זייַט איר געווען אויף. און ווער האט געשריבן די געשיכטע ביכער. ווי און וואו איז ער געשטארבן?
  
  "עטלעכע קאַנפליקטינג אַקאַונץ באַשרייַבן ווי ער איז געשטארבן. פֿון אַ נאָזבלוט ביז אַ מעסער פֿון די הענט פֿון זײַן נײַער װײַב. װע ן ז ײ האב ן געטראפ ן זײ ן קערפער , האב ן ד י מענער , לויט ן מנהג ה פו ן ד י הונים , ארויסגעריס ן ד י האר ן פו ן ד י קעפ , או ן געמאכ ט טי ף עקלדיק ע װאונד ן אי ן זײער ע פנימער . עס איז געזאגט אַז אַטילאַ, זייַענדיק אַזאַ אַ שרעקלעך פייַנט, באקומען אַ אָנזאָג פון די געטער וועגן זיין טויט ווי אַ פאַנטאַסטיש יבערראַשן. בענטשונג. זיין גוף איז געווען געלייגט אין דעם צענטער פון אַ וואַסט קלאָר, ין אַ זייַד געצעלט, פֿאַר אַלע צו זען און באַווונדערן. ד י בעסט ע רײטע ר פו ן ד י שבטים , זײנע ן ארומגעפאר ן או ן דערצײל ט מעשױ ת װעג ן זײנ ע גרוים ע אויפטו ן ארום . ע ם אי ז געװע ן א גרויםע ר טויט . ווײַטער זאָגט מען, אַז איבער זײַן קבֿר איז געווען אַ פֿײַערונג. לאָראַן האָט ווײַטער איבערגעחזרט די וויכטיקע נקודות, וואָס דער קאָנסטאַבלע האָט איר געשעפּטשעט אין אויער. עס איז קיין פונט צו ינסטאַלירן אַ הילכער.
  
  "זיי האָבן געחתמעט זיינע קברים מיט גאָלד, זילבער און אייַזן, ווייַל ער האט דרייַ. און זיי האָבן געגלויבט אַז די דרײַ מאַטעריע איז פּאַסיק פֿאַר די גרעסטע פון אַלע מלכים. פון קורס, וואָפן, עשירות און זעלטן יידלשטיין זענען צוגעגעבן. און, דאַכט זיך, אויך לויטן מנהג, האָבן זיי אומגעבראַכט אַלע וואָס האָבן געאַרבעט אויף זײַן קבֿר, כּדי צו האַלטן זײַן אָרט אין סוד.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעקוקט אויף די זיצן בײַם טיש. "איינער פון איר וועט שטאַרבן," זי געזאגט. ― בעט מיך נישט, איך זאָל אײַך באַגראָבן. נישט קיין שאַנס. "
  
  "איר וועט זיין טרויעריק און דילייטיד צו הערן אַז Attila ס קבר איז איינער פון די גרעסטע פאַרפאַלן קווורע זייטלעך אין געשיכטע. דאָך, פֿון עטלעכע אנדערע - די לאַנג-פאַרפאַלן גוף פון מלך ריטשארד ווו דיסקאַווערד אונטער אַ לעסטער מאַשין פּאַרק עטלעכע יאָר צוריק - מיר גלויבן אַז זיי קענען נאָך זיין געפֿונען. אפֿשר קלעאָפּאַטראַ? האר פראַנסיס דרייק? מאָזאַרט? אין קיין פאַל, וואָס אַטטילאַ איז זארגן, עס איז געגלויבט אַז די הוניק ענדזשאַנירז האָבן דייווערטיד די טיזאַ טייך לאַנג גענוג צו טרוקן אַרויף די הויפּט טייך בעט. אַטטילאַ איז געווען בעריד דאָרט אין זיין גלענצנדיק, שאַץ טריפּלע אָרן. טיזאַ איז דאַן באפרייט געוואָרן, און האָט באַהאַלטן אַטילאַ אויף אייביק.
  
  אי ן דע ם מאמענ ט האב ן ז ײ דערהער ט דא ם קלאנג ן פו ן א דערנענטערנדי ק העליקאפטער . היידן האט זיך ארומגעקוקט אין צימער.
  
  "איך האָפֿן איר זענט גרייט פֿאַר אן אנדער שלאַכט, יינגלעך און גערלז, ווייַל דאָס איז ווייַט פון איבער."
  
  דרייק האט אויסגעשטרעקט זיינע ווייטיקע מוסקלען. דאהל האט געפרװוט האלטן דעם קאפ אויף די פלײצעס. קענסי האט זיך צעוויינט ווען זי האט אנגערירט א קראץ אויפן רוקן.
  
  "צו זיין שיין," דרייק געזאגט. "איך בין נאָך געווען באָרד דאָ."
  
  היידן האט געשמייכלט. דאַהל האָט זיך געכאַפּט ווי בעסטער ער האָט געקענט. מאי איז שוין געװען אויף די פיס. לאָראַן כעדאַד צו דער טיר.
  
  "קום אויף," זי געזאגט. "זיי וועלן אונדז איבערגעבן מער איבער דעם וועג."
  
  "אייראָפּע?" - האט יארגי געפרעגט.
  
  "יא. און פֿאַר די לעצטע רייטער פון טויט."
  
  אַליסיאַ שפּרינגען פון די באַר בענקל. "גרויס פּעפּ רעדן," זי געזאגט סאַרקאַסטיש. "קומענדיק פֿון דיר, עס סאָונדס אַזוי יקסייטינג אַז אפילו מיין טאָעס אָנהייבן צו טינגגלן."
  
  
  קאַפּיטל פיר און דרייסיק
  
  
  נאך א פלי, נאך א קאמף אויפן האריזאנט. דרייק האָט זיך געזעצט אין אַ באַקוועם שטול און צוגעהערט ווי לאָראַן האָט אויסגעדריקט די משפט און קאַנקלוזשאַנז פון די דיסטריקט פון קאָלאָמביע אין די Attila the Hun פאַל. די מאַנשאַפֿט איז געזעסן אין פאַרשידן שטעלעס, גענומען וואָס זיי קען און טריינג צו איגנאָרירן די ווייטיק פון די לעצטנס דאַבד 'אָלגאַ אינצידענט'.
  
  "אַטטילאַ ס קבר איז פאַרפאַלן צו געשיכטע," לאָראַן געפונען. "קיינמאָל געפונען, כאָטש עס זענען געווען עטלעכע פאַלש דיסקאַוועריז. אַזוי," זי פּאָוזד, צוגעהערט, "האָבן איר געהערט וועגן די גראַוויטיישאַנאַל אַנאַמאַלי?"
  
  דאהל האט צוריקגעקוקט. "דער טערמין האט עטלעכע מינינגז."
  
  "נו, דאָס איז אונדזער פונט. פּונקט לעצטנס, סייאַנטיס דיסקאַווערד אַ ריזיק און מיסטעריעז אַנאַמאַלי בעריד אונטער די פּאָליאַר אייז בויגן. איר האָט דאָס געוואוסט? עס איז ריזיק אין גרייס - 151 מייל אַריבער און כּמעט אַ טויזנט מעטער טיף. דיטעקטאַד דורך נאַסאַ סאַטאַלייץ, עס איז געווען אַ גראַוויטיישאַנאַל אַנאַמאַלי ווייַל ענדערונגען אין זייַן סוויווע האָבן אנגעוויזן די בייַזייַן פון אַ ריזיק כייפעץ ליגן אין די קראַטער. איצט, ווילד טעאָריעס באַזונדער, דעם כייפעץ איז אַ גראַוויטיישאַנאַל אַנאַמאַלי. עס איז פאַלש פּאַזישאַנד, רירט זיך נישט ווי אַלץ אַנדערש אַרום אים, און דעריבער קענען זיין דיטעקטאַד דורך שטאַרק ראַדאַר.
  
  "איר רעדט וועגן ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר," דאַהל געזאגט. "מייַן אַלט ספּעציאַליטעט."
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. "איר זענט זיכער? איך געדאַנק עס איז געווען אַ זכר סטריפּטיז ביי הון פּאַרטיעס. זיי גערופן איר די דאַנסינג וויקינג."
  
  דאַהל האָט אים מיד. "האַלטן אַז".
  
  אַליסיאַ האָט זיך צו מיר צוגעבויגן. "ער זעט אויס ברוגז," האָט זי טעאַטער געשעפּטשעט.
  
  "באַונסינג אַוועק אַ אַנסאַספּעקטינג אַלט דאַמע וועט טאָן דאָס צו איר."
  
  סאַפּרייזינגלי, סמיט האט טרערן אין זיין אויגן. "איך מוז זאָגן," האָט ער געגאַסט, "איך האָב קיינמאָל געזען עמעצער אָפּשפּרונג אַזוי שווער פון עמעצער אָן אַ טראַמפּאַלין ינוואַלווד." ער האט פארבארגן דאס פנים, פרובירט זיך בארואיקן.
  
  קינימאקא האט אים א קלאפ געטאן אויף דער פלײצע. "ביסט איר גוט, ברודער? איך האב דיך קיינמאל נישט געזען לאכן פריער, מענטש. דאָס איז מאָדנע".
  
  לאָראַן ינערווינד, שפּאָרן די שוועדן פון מער טיזינג. "GPR, אָבער אויף אַן אינטענסיווע וואָג. איך מיינען, עס איז די מאָדנע זאַך אויף Google מאַפּס גערופן אַנטאַרקטיקאַ. איר קענען זען דעם פֿון דיין לאַפּטאַפּ. אָבער געפֿינען עפּעס אַזוי קליין ווי אַטטילאַ ס קבר? נו, דאָס כולל ניצן מאשינען און ווייכווארג וואָס נאַסאַ האט נישט אפילו אַדמיטאַד צו פאַרמאָגן נאָך.
  
  "זענען זיי ניצן אַ סאַטעליט?" - האט יארגי געפרעגט.
  
  "אָה יאָ, אַלע קיל אומות האָבן דאָס."
  
  "אַרייַנגערעכנט טשיינאַ, וק און פֿראַנקרייַך." דרייק האָט אָנגעוויזן אויף זייער רשימה פון קעגנערס.
  
  ״אוודאי. פון פלאץ האבן די כינעזער געקענט אידענטיפיצירן א מענטש וואס זיצט אין זיין קאר, דורכקוקן די אינטערנעט זייטלעך וואס ער באזוכט, און קלאַסיפיצירן דעם אינהאלט פונעם סענדוויטש וואס ער עסט. קיין מענטש. כּמעט ערגעץ. "
  
  - נאר מענער ? האט קנזי געפרעגט. "אָדער אויך פרויען?"
  
  לאָראַן שמייכלט און שושקעט, "איך האָבן אַ מענטש אין מיין אויער וואָס גייט איבער. קלינגט אַביסל יונג, ווי ער האָט נאָך נישט אַנטדעקט פרויען".
  
  דרייק האט זיך צוגעהערט צו דעם העליקאפטער שניידן איבערן הימל צווישן אמעריקע און אייראפע, די דריטע און פערטע עקן פון דער ערד.
  
  "אָוקיי, נו, סייַ ווי סייַ ..." לאָראַן ווינקט. "אויב מיר צעטיילן די ווייניק-באקאנטע געאגראפיע פון פיסקארא, זאגט איין טעקסט, אז דער בארימטער פאלאץ פון אטילא איז געפונט געווארן צווישן די דאנובע און די טיזא, אין די קארפאטן בערגל, אויף די פּליינז פון אויבער אונגארן און די ארומיקע זאזבערין. א פיל מער אומבאַקאַנט דורכפאָר זאגט אַז אַטילאַ ס קבר איז געווען אַנטקעגן זיין פּאַלאַץ.
  
  "אָבער באַגראָבן אונטער דעם טייַך," מאַי סטייטיד.
  
  "יא, די טיזאַ קראָסיז אונגארן פון צפון צו דרום, ווייל אַ ריזיק טריביאַטערי פון די דאַנובע זיך. דער דרך פון דעם טייַך וועט העלפן אונדזער סייאַנטיס. אַלעווייַ זייער פאָרשונג מיט געאָפיסיקאַל טעכנאָלאָגיע וועט פאַרבינדן סאַטעליט, מאַגנעטיקס, MAG און ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר. מאַגנעטיק סערווייז זענען קאַמפּלאַמענטיד דורך GPR פּראָופיילז פֿאַר אויסגעקליבן אַנאַמאַליז. זיי אויך זאָגן אַז זיי קענען זען אויב די טייַך איז אלץ געווארן דייווערטיד. זי האט צוגעשלעפט. "מיר רעדן וועגן טויזנטער און טויזנטער פון בילדער וואָס דער קאָמפּיוטער דאַרף קוקן אין און דאַן מאַכן אַ באַשלוס."
  
  "אָוקיי, אָוקיי, אַזוי מיר גיין צו אונגארן." אַליסיאַ האָט געמאַכט אַ קאָפּווייטיק. "נאָר זאָגן עס."
  
  די מאַנשאַפֿט געזעצט צוריק, וואַנדערינג ווי זייער אַגרעסיוו חברים זענען טאן.
  
  
  * * *
  
  
  אונגארן, די דאנוב און די טיזא האבן אויסגעזען ביינאכט אזוי שווארצע ווי די רעשט פון אייראפע, אבער דרייק האט געוואוסט אז יעצט איז דא אסאך מער טומלדיק. די מערסט מעכטיקסטע פון די פיר רידערמאַן ליגן דאָרט - טויט - און די וואס געפונען אים קען געזונט באַשליסן די צוקונפֿט פון דער וועלט.
  
  די מאַנשאַפֿט לאַנדיד, גענומען אַוועק ווידער, לאַנדיד ווידער, און דעמאָלט כאַפּט אין אַ ריזיק, ניט-ריפלעקטיוו וואן צו פאַרענדיקן די לעצט פוס פון זייער רייזע. די קאַלקולאַטאָרס האָבן נאָך גאָרנישט געפונען, די שטחים זענען נאָך גרויס און דער ציל קליין, ניט צו דערמאָנען אַלט און פּאַטענטשאַלי דיגריידיד. עס וואָלט געווען פייַן צו געפֿינען אויס ווי דער אָרדער אַפּערייטאַד ינדיפּענדאַנטלי, אָבער זייער פּלוצעמדיק רציחה מיט פילע דעקאַדעס צוריק שטעלן אַ סוף צו קיין צוריקציענ זיך.
  
  ז ײ האב ן זי ך געשטעל ט א לאגע ר אוי ף ד י פלענער , ארויםגעשטעל ט װעכטער ן אי ן דרויס ן או ן זי ך באזעצ ט אינעװײניק . א שטארקער װינט האט געבלאזן, פלאטערנדיק די געצעלטן; די סעריל פאַקט פון אַלץ וואָס זיי האָבן געטאן אין די לעצטע טעג איז נאָך טריינג צו זינקען אין.
  
  זענען מיר טאַקע דאָ איצט, לאַגער אויף האַלב וועג אַרויף אַ אונגאַריש בערגל? דרייק האט געטראכט דערפון. אָדער איז אָלגאַ נאָך שלאָגן אונדז?
  
  דאָס בלומענשטע לייַוונט פֿונעם געצעלט האָט גערעדט דעם אמת, אַזוי אויך די געשרייענדיקע געשטאַלט לעבן אים. אַליסיאַ, איינגעוויקלט אין איר שלאָף זעקל מיט בלויז די אויגן געוויזן.
  
  "איז עס קאַלט, ליבע?"
  
  ― יאָ, קום אַהער און װאַרעם מיך.
  
  "ביטע," דאַהל געזאגט פון ערגעץ דרום פון דרייק ס פֿיס, "ניט הייַנט."
  
  "איך בין מסכים," האט קנזי געזאגט פון מזרח. "זאג די הור איר האָבן אַ קאָפּווייטיק אָדער עפּעס. ווער ווייסט וואו זי איז געווען? די נומער פון חולאתן און אַזוי אויף און אַזוי אַרויס."
  
  "אזוי עס איז קיין קשיא פון אַ פירסאַם?"
  
  "עס איז," צוגעגעבן מאַי, וואס איז געשטאנען בייַ די אַרייַנגאַנג צו די געצעלט. "ספּעציעל זינט עס זענען פינף פון אונדז."
  
  "משוגע, איך פארגעסן איר געווען דאָ, ספּרייט. איך קען נאָך נישט גלויבן אַז זיי האָבן אונדז אַלע פארשפארט אין איין פאַרשילטן געצעלט."
  
  "איך, פֿאַר איין, בעסער צו שלאָפן אויף די פּליינז," דאַהל געזאגט, אויפשטיין. "דעמאָלט אפֿשר איך וועל שלאָפן."
  
  דרייק האָט געקוקט אויף דעם אַרויסגאַנג פון דער שוועדישער קאָפּ, אָנגענומען אַז ער וועט נעמען די געלעגנהייט צו רופן דזשאָאַננאַ. זייער באַציִונג איז געבליבן אין די לופטן, אָבער דער טאָג וואָלט קומען, באַלד, ווען עמעצער וועט מאַכן אַ שטענדיקע באַשלוס.
  
  דאָן געקומען, און עקספּערץ פון וואַשינגטאָן סאַגדזשעסטיד אַ האַלב טוץ זייטלעך. די קאָלעקטיוו האָט זיך צעשפּאַלטן און אָנגעהויבן גראָבן, אַרויסוואַרפן די פּרעכטיקע לאַנדשאַפֿטן פֿון די קעפּ און האַרצן: דער שפּינצנדיקער בלויער שלאַנג פֿון די תיסה, טייל מאָל ברייט, טייל מאָל מאָדנע שמאָל אין ערטער, די גראָזיקע בערגל פֿון די קאַרפּאַטן, דער אומענדלעכער קלאָרער הימל. די קיל ווינטל בלאָוינג אַריבער די ברייט ספּייסאַז איז געווען באַגריסן, ריליווינג מידקייַט און סודינג ברוזאַז. דרייק און די אנדערע האָבן קעסיידער געחידושט ווו זייער פיינט זענען. בריטיש, כינעזיש און פראנצויזיש. וואו? איבער דעם נאענטסטן בערגל? קיינער האט קיינמאָל געזען די מינדסטע אָנצוהערעניש פון סערוויילאַנס. עס איז געווען ווי אויב די אנדערע טימז האָבן געגעבן זיך.
  
  "ניט דיין דורכשניטלעך רעליק גיינ אַף," דרייק אַמאָל געזאגט. "איך ווייס קוים וואו איך וועל ענדיגן ווייטער."
  
  "איך שטימען," האט געזאגט דאַהל. "איין מאָמענט מיר אַלע פייטינג, און דער ווייַטער עס איז אַלע גרינג. און נאָך עס קען האָבן געווען ערגער. "
  
  דע ר ערשטע ר טא ג אי ז גי ך געפלויג ן או ן דע ר צװײטער . זיי האָבן גאָרנישט געפונען. עס האָט אָנגעהויבן רעגן, און דערנאָך די בלינדנדיקע זון. ד י מאנשאפט ן האב ן זי ך אונד ז גערוט , או ן דא ן הא ט זי ך געלאז ט עטלעכ ע אנגעשטעלט ע ארבעטע ר ז ײ באפרײע ן א װײל . מענער און פרויען, וואָס האָבן ניט גערעדט ענגליש, זענען באַשטימט געוואָרן פון אַ דערבײַ. איין טאָג, אַלישאַ דיסקאַווערד אַ לאָך אין דער ערד, עפשער אַן אַלט טונעל, אָבער איר יקסייטמאַנט געשווינד פאַרשווינדן ווען איר זוכן געקומען צו אַ טויט סוף.
  
  "ניט קיין נוצן," זי געזאגט. "מיר קען זיין אַ מעטער אַוועק פון אים און נאָך נישט געפֿינען אים."
  
  "ווי טאָן איר טראַכטן דאָס איז געווען אַננמערקט אַלע די יאָרן?"
  
  דאהל האט ווייטער געקראצט אין קאפ, זיכער אז זיי האבן עפעס נישט פארשטאנען. "עס איז אויף די שפּיץ פון מיין צונג," ער ריפּיטיד מער ווי אַמאָל.
  
  דרייק האט זיך נישט געקענט העלפן. ― איר מײנט אָלגאַ, צי נײן? דאָס איז געווען אַ זייער קורץ דערפאַרונג, מאַן. "
  
  דאַהל האָט זיך געוואָרצלט, נאָך סקאַנד.
  
  נאך א נאכט און נאך אפאר שעה אין געצעלט. די מערסט געשפּאַנט פון די יוונינגז איז געווען ווען דרייק אנגעהויבן צו רעדן וועגן וועבב ס דערקלערונג, זיין לעגאַט און זיין געהיים וואָלט פון אינפֿאָרמאַציע.
  
  "מיר דאַרפֿן צו פאָקוס אויף דעם ווייַטער מאָל. די סיקריץ ער געזאמלט קען זיין דעוואַסטייטינג. אַמייזינג".
  
  "פֿאַר וועמען?" דאַהל געזאגט. "די קעגן אונדז זענען נישט אַזוי שלעכט."
  
  "אַחוץ איינער וואָס מיר טאָן ניט וויסן נאָך," מאַי געזאגט.
  
  "פאַרשילטן, טאַקע? איך האב פארגעסן. ווער איז עס?"
  
  די יאפאנעזער פרוי האט אראפגעלאזט איר קול און שטיל גערעדט. "איינער פון איר איז שטארבן."
  
  א לאנגע , װײטיקע ר מאמענט , אי ז געװע ן שטיל .
  
  אַליסיאַ צעבראכן עס. "איר מוזן שטימען מיט דרייק. דאָס איז ניט נאָר אַפּלייז צו אונדז. וועבב איז געווען אַ סטאָקינג מומכע און אַ מעגאַ-רייַך גראָב. ער האט זיכער געהאט שמוץ אויף אלעמען״.
  
  א פאלשע שרעק האט גורם געווען אז זיי האבן זיך ארויסגעלאפן פון געצעלט, אריינגעפאלן אין דער ערד און בלאָטע, צווישן די חורבות און זאַמד פון אַן אלטע קבר. צו זייער טיפע צער, האט זיך ארויסגעוויזן אז עס געהערט נישט צו אטילה. אין מינדסטער נישט ווי ווייַט ווי זיי קען זאָגן.
  
  שפעטע ר אי ן געצעלט , האב ן ז ײ זי ך אומגעקער ט צ ו זײער ע מחשבות .
  
  "עס איז אַזוי פיל צו האַנדלען מיט," האָט היידן געזאָגט. "טאָמער דעם זוכן פֿאַר וועב ס כיידינג אָרט און וואָס מיר דערנאָך אַנטדעקן קען באַשיצן אונדז פון וואָס קען קומען."
  
  "יהושע'ס טויט אין פּערו? אונדזער ווידערשפעניקייט? פראגעדיקע משפט און אן אומזיכער שטריק? מיר האָבן צו ענטפֿערן צו עמעצער. איין נאָמען-פאַך איר קענען באַקומען אַוועק מיט. אָבער דריי? פיר? אונדזער ביללס זענען אין די רויט, מענטשן, און איך טאָן ניט מיינען אָוווערספּענדינג. "
  
  "דעריבער, SAL Team 7?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "אפֿשר," האָט היידן געמורמלט. "ווער ווייסט? אבער אויב זיי באַפאַלן אונדז מיט פאָרורטל, איך שווערן צו גאָט אַז איך וועל שלאָגן צוריק מיט פאַרגלייַכלעך קראַפט. און אַזוי עס וועט זיין מיט איר אַלע. דאָס איז אַ סדר."
  
  נאך א טאג איז געקומען און די גאג האט זיך געצויגן. רעגן האט כאַמערד זייער השתדלות. דער וואשינגטאן טראכט טאנק איז צוריקגעקומען מיט נאך זיבן זייטלעך פאר א סך הכל דריי און צוואנציג. ס׳רובֿ פֿון זיי האָבן גאָרנישט אַרויסגעגעבן, נאָר לײדיקע ערטער אָדער אַלטע פֿונדאַמענטן, געבײדען פֿאַר לאַנג, סקעלעטאָנס פֿאַרקלענערט אין שמאַטעס. רובֿ פון אן אנדער טאָג איז דורכגעגאנגען און די מאָראַל פון די SPEAR מאַנשאַפֿט אנגעהויבן צו פאַרשווינדן.
  
  "זענען מיר אפילו אין די רעכט אָרט?" האט קנזי געפרעגט. "איך מיין אונגארן. אַנטקעגן אַטטיל'ס פּאַלאַץ. ווי לאַנג צוריק איז דער מענטש געבוירן? טויזנט זעקס הונדערט יאר צוריק, רעכט? וואס איז דאס? פערצן סענטשעריז איידער געראָנימאָ. אפֿשר אַטילאַ איז די אומרעכט 'פּלאָגן'. איך טרעפן די קאַטהאָליק טשורטש האט לייבאַלד פילע. "
  
  "מיר געפֿינען אַ ברייט פאַרשיידנקייַט פון אַנאַמאַליז," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "עס זענען אַזוי פילע פון זיי, און קיינער פון זיי איז נישט ריכטיק."
  
  דאהל האט איהם געשטערט. "מיר דאַרפֿן אַ וועג צו פאַרמינערן אונדזער זוכן."
  
  לאָראַן, שטענדיק פּלאַגד אין די טראַכטן טאַנק, געקוקט די אנדערע וועג. ― יאָ, זאָגן זײ. יאָ."
  
  דע ר װינ ט הא ט מי ט דע ר שװע ד געבראכ ט ד י האר , אבע ר זײ ן פני ם אי ז געבליב ן אומפארשטענדלעך . "איך האב גארנישט".
  
  - טאָמער זאָלן מיר נאָך אַ קוק טאָן אויף אַטילאַ? מאי פארגעשלאגן. "עפּעס אין זיין ביאגראפיע?"
  
  לאָראַן האָט געזאָגט צו די וואַשינגטאָן באַנדע צו נעמען קעיר פון עס. די קאָלעקטיוו האָט זיך אויסגערוט, געשלאָפן, געזוכט חסרונות און גאָרניט געפונען און זיך באַטייליקט אין נאָך צוויי פאַלשע אַלאַרמס.
  
  צום סוף, דרייק פארזאמלט אַ מאַנשאַפֿט. "איך טראַכטן מיר וועלן האָבן צו רופן דעם אַ דורכפאַל, מענטשן. דער סדר זאגט אז זיי האבן עס געפונען, מעגליך ¸ אָבער אויב מיר קענען נישט, אנדערע לענדער וועלן אויך נישט קענען. אפשר וואלט בעסער געבליבען דעם פערטן רייטער וואו ער איז באגראבן געווארן. אויב ער איז אפילו נאָך דאָרט.
  
  - אפשר איז דער קבר בארויבט געווארן - האט היידן געזאגט, פארשפרייטנדיק די הענט - באלד נאך דער קבורה. אבער דעמאָלט, פון קורס, די רעליקס וואָלט זיין דיסקאַווערד. שטאָף. שווערד. געמס. אנדערע קערפערס. "
  
  "עס איז שווער צו לאָזן אַזאַ אַ שטאַרק וואָפן דאָרט," קנזי געזאגט מיט אַ ליידיק אויסדרוק אויף איר פּנים. "איך וויסן מיין רעגירונג וואָלט נישט. זיי וואָלט קיינמאָל האַלטן זוכן. "
  
  דרייק האט א ניד געטאן אין איינעם. "אמת, אָבער מיר בלי ספק האָבן אנדערע קרייסיז ברוינג. מיר קענען נישט בלייבן דאָ אויף אייביק."
  
  "זיי האָבן געזאָגט די זעלבע זאַך אין פּערו," האָט סמיט געזאָגט.
  
  דרייק האט נאד צו לאָרען. "צי זיי האָבן עפּעס פֿאַר אונדז?"
  
  "נאָך ניט, מיט די ויסנעם פון אַכט אנדערע פּאָטענציעל זייטלעך. די ינדיקאַטיאָנס זענען נאָך די זעלבע. גאָרנישט שווער. "
  
  "אָבער קען דאָס נישט זיין פּונקט וואָס מיר זוכן?" דאהל האט געזאגט זייער שטיל.
  
  הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "איך טראַכטן איך קען האָבן צו רופן דעם מענטש און באַקומען קאָנטאַקט מיט די סעקרעטאַר. מיר זענען בעסער - "
  
  "זייט אָפּגעהיט," אַליסיאַ געווארנט. "אפשר דאָס איז דער סיגנאַל וואָס די סתימות ווארטן פֿאַר."
  
  היידן איז געשוויגן געווארן, אן אומזיכערקייט האט זיך באוויזן אין די אויגן.
  
  דאַהל לעסאָף גאַט זייער ופמערקזאַמקייַט. "גראַד דורכדרינגלעך ראַדאַר," ער האט געזאגט. "זוכט פֿאַר אַנאַמאַליז, גראַוויטיישאַנאַל, מאַגנעטיק אָדער וועלכער. נאטירלע ך געפינע ן ע ר א גרויםע ר פיל , װײ ל דא ס אי ז א זײע ר אלטע ר פלאנעט . אָבער מיר קענען פאַרקלענערן אונדזער זוכן. מיר קענען. טאַקע, ווי קען מיר זיין אַזאַ נאַר?
  
  דרייק האָט געטיילט אַלישאַ ס באַזאָרגט קוק. "ביסט גוט, באַדי? איר פילן נאָך נישט די יפעקץ פון די אָלגאַ איר געפרוווט צו קידנאַפּ, איז איר?
  
  "איך בין גוט, איך בין גאנץ ווי שטענדיק. הערט - געדענקט זיך יענע אידיאטן, װאם האבן געפונען די קברים פון די געטער?
  
  דרייק'ס פנים איז יעצט געווארן ערנסט. "עס זענען געווען אונדז, טאָרסטען. נו, רובֿ פון אונדז. "
  
  "איך ווייס דאס. מיר געפונען די ביינער פון אָדין, ווי געזונט ווי טאָר, זעוס און לאָקי. ער האט געמאכט א פויז. "אַפראָדיטע, מאַרס און פיל מער. נו, פון וואָס זענען געווען זייער וועפּאַנז און פאנצער געמאכט? עטלעכע פון זייער יידלשטיין?
  
  "אַן אומבאַקאַנט מאַטעריע וואָס שפּעטער געהאָלפֿן אונדז אויף אן אנדער מיסיע," דרייק געזאגט.
  
  "יאָ." דאהל האט נישט געקאנט אויפהערן שמייכלען. "וועמענס שווערד איז געווען באַגראָבן מיט אַטילאַ?"
  
  לאָראַן דזשאַמפּט אויף עס. "מאַרס!" - האט זי אויסגערופן. "דער רוימער גאָט פון מלחמה פּירסט אַטילאַ מיט זיין שווערד דורך די ססיטהיאַנס. עס איז גערופן די שווערד פון רוח מלחמה. אָבער אויב עס טאַקע געקומען פון מאַרס 'אייגן האַנט ... "
  
  "איר קענט ריקאַנפיגיער די ערד פּענאַטרייטינג ראַדאַר צו קוקן פֿאַר דעם באַזונדער עלעמענט," האָט דאַהל געזאָגט. "און נאָר דעם ינקרעדאַבלי זעלטן עלעמענט."
  
  "און בום!" דרייק האט צו אים א ניד געטאן. "עס איז אַזוי פּשוט. דער משוגענער שוועדישער איז צוריק".
  
  אַליסיאַ האָט נאָך אויסגעזען אויפגערעגט. "איר קען נישט האָבן געדאַנק פון דעם, פאַרשילטן עס, אַ ביסל טעג צוריק?"
  
  
  קאַפּיטל פינף און דרייסיק
  
  
  נאָך אַכט שעה און זיי זענען גרייט. די דק מאַנשאַפֿט רעבאָאָט די ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר נאָך קאָנטאַקט אַן איסלענדיש אַרקיאַלאַדזשיקאַל אַפּאַראַט וואָס איז געווען נאָך ויספאָרשן וואָס פארבליבן פון דער ערשטער קבר פון די געטער. עס קומט שטענדיק צוריק צו אָדין, דרייק געדאַנק ווי ער געווארט. עס איז קלאָר אַז די יסעלאַנדערז האָבן אפגעהיט רובֿ פון די פּרטים פון די געפֿינען און אַלע די סאַמפּאַלז. שיקן דאַטן וועגן אַ זעלטן עלעמענט קיין וואַשינגטאָן איז געווען אַ ענין פון מינוט.
  
  אין מינדסטער דאָס איז וואָס זיי געזאגט, דרייק שפּעטער ימאַדזשאַנד. ער וואלט געווען שאקירט אויב די אַמעריקאַנער וועלן דאָס שוין נישט האָבן אין טעקע.
  
  א פּראָבע איז דורכגעקאָכט און דעמאָלט אַ הייס סיגנאַל איז געשיקט. פּינג אויף די געגנט זיי זענען שוין געגאנגען אַרום, און די אלטע שווערד פון מאַרס געווארן אַ קלאָר פונט אויף דער מאַפּע.
  
  "אַז ס עס," האט געזאגט מאַי. "קבר פון אַטילאַ די הון."
  
  ד י אויסגראב ן האב ן זי ך אנגעהויב ן מי ט ערנסט . ד י דערפע ר האב ן אנגעהויב ן פארברײטער ן דע ם לאך , װא ם ז ײ האב ן שוי ן אויסגעגראבן . איידער זיי דערגרייכט די פּאָסל וואָס איז געווען גאנץ פּאַראַלעל צו די שווערד, זיי באַצאָלט אַוועק די ווילידזשערז און זיך ווי זיי זענען דערשלאָגן ווען זיי וואָטשט זיי גיין אַוועק.
  
  "די אנדערע זייַט פון דעם," מאַי געזאגט, "איז אַ ריזיק קולטור געפֿינען."
  
  "מיר קענען נישט זאָרג וועגן דעם איצט," האָט היידן געזאָגט. "דאס איז די וואָפן פון טויט. דאס מוז מען נוטראליזירן איידער מיר מעלדן עפעס״.
  
  סמיט, יאָרגי און קינימאַקאַ דזשאַמפּט אין, קעגן די ערד. דאהל האט נאך אלץ אויסגעזען און זיך א ביסעלע געפעלט, כאטש אלישיע און קנזי האבן גענוצט די געלעגנהייט אים צו רופן אלעס פון 'ליידיגע אייזל' ביז 'משוגע סלאוה'.
  
  ס׳האט נישט געדויערט לאנג ביז ער האט זיך ארײנגעריסן אין דעם ריק.
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי די טריאָו וויידאַנד די ריס. מאַי און אַלישאַ האָבן סקאַנד די געגנט צו מאַכן זיכער אַז עס זענען קיין סאַפּרייזיז אין די לאַנג גראָז וואָס זענען וועגן צו סניק אַרויף. לאָראַן איז געגאנגען צו בלייַבן נאָענט צו די לאָך; שורה פון דערזען צווישן די צוויי פרויען און די אונטן.
  
  "זינט מיר טאָן ניט וויסן ווי ווייַט מיר גיין אַראָפּ," דרייק געזאגט, "קאָמוניקאַציע קען זיין אַרויסגעוואָרפן. אָבער איך טראַכטן מיר וועלן שפּילן עס ווי מיר געפֿינען עס. "
  
  "כל מיר דאַרפֿן איז אַ קעסטל," היידן באשטעטיקט. "מיר טאָן ניט וויסט צייט צו סטערינג אויף עפּעס אָדער ווער עס יז אַנדערש. די ביסט מסכים?"
  
  ז ײ האבע ן זי ך גענומע ן . יאָרגי איז געווען ערשטער, ווייל די מערסט פלינק אין די מאַנשאַפֿט. קינימאַקאַ געקומען ווייַטער, נאָך שוועסטערייַ אַ קאָפּ ווונד, נאכגעגאנגען דורך סמיט. דרייק שפּרינגען אין די לאָך, נאכגעגאנגען דורך היידן און דאַהל. דע ר שװע ד הא ט געמוז ט בלײב ן בײ ם ארײנגאנג . דרייק האט זיך געטויבן אונטער דער אומגעווענליכער ערד און זיך געפונען אין א פינצטערן טונעל. איין מינוט פון קריכן און קוועטשן צווישן ווענט האט געפירט צו א ברייטערן פעלער וואו די מאַנשאַפֿט האט זיך אויסגעדרייט לינקס. יאָרגי האָט פֿאַרבונדן דאָס שווערד צום פּאָרטאַטיוון נאַוויגאַטאָר און יעדע עטליכע מינוט אויסגערופן די ווייטקייט צווישן זיי און אים.
  
  דרייק האט געהאלטן זיין פלאַשליגהט פעסט, קאַנעקטינג די בימז מיט די אין פראָנט. דער דורכגאנג האט זיך קיינמאל נישט אפגעוויקט, נאר זיך ארומגערינגלט ארום דעם שווערד'ס רוה, ביז זיי האבן זיך לאנגזאם אוועקגעפארן פון אים.
  
  יארגי האט זיך אפגעשטעלט פאראויס. "מיר קען האָבן צו ברעכן דורך."
  
  דרייק האט געשוואוירן. "עס איז האַרט שטיין. מיר וואָלט דאַרפֿן גרויס ויסריכט צו ברעכן דורך דאָרט. זעט איר ווי פעט זי איז?
  
  יארגי האט געמאכט א אומצופרידן קלאנג. "צוויי מאָל די ברייט פון דעם דורכפאָר."
  
  "און די שווערד?" - האב איך געפרעגט.
  
  "נאָר אויף די אנדערע זייַט."
  
  דרייק האט די בוילעט רושם אַז זיי זענען געווען פּלייינג מיט. די אַלטע געטער האָבן זיך ווידער שפּאַס. טײלמאל האט זיך אויסגעזען, אז זײ זײנען אים נאכגעלאפן דעם גאנצן װעג, אים ארײנגעשלעפט אין אײן אװאנטורע, א מאל אומגעקערט זיך זיך צו באקענען.
  
  ווי איצט.
  
  ער האט געמאכט זיין באַשלוס. "גיי אויף," ער געזאגט. "מיר דאַרפֿן צו זען ווו די דורכפאָר פירט."
  
  "נו, עס איז איינער פון די אַנאַמאַליז פאָרויס," יאָרגי געשיקט דעם ענטפער. "גרויס אומבאַקאַנט פאָרעם."
  
  אַליסיאַ ס קול קראַקט דורך די קאַמיונאַקייטער. "איז עס מאָווינג?"
  
  דרייק האָט געוואוסט דעם שלעכטן טאָן פון הומאָר. "האַלטן אַז".
  
  "ווי פילע פיס האט ער?"
  
  "אַלישאַ!"
  
  אלע אונטערערד האבן ארויסגענומען די ביקסן. דרייק האָט געפרואווט צו קריין זיין האַלדז צו קוקן פאָרויס, אָבער קינימאַקאַ אפגעשטעלט זיין מיינונג. דאס איינציקע וואס ער האט געראטן צו טאן איז געווען שלאגן דעם אויבערשטן פון קאפ קעגן דעם טונעל.
  
  שטויב האט זיך געזיפט דורך דער לופט. דרייק האט געשוויצט, זיינע פרישע ברוגז האבן געציטערט. די קאָלעקטיוו קריכן אויף ווי שנעל ווי זיי קען. יארגי האט זיי געפירט ארום א לאנגזאם בייג. ערשט דעמאָלט האָט זיך דער יונגער רוסישער אָפּגעשטעלט.
  
  "אוי! איך האָב עפּעס".
  
  "וואס?" - האב איך געפרעגט. ע ס האב ן זי ך דערהער ט עטלעכ ע קולות .
  
  "וואַרט. איר קענט קומען מיט מיר אַהער".
  
  באלד האט דרייק זיך ארומגערינגלט דעם בייג און געזען אז די זייט פונעם דורכגאנג איז פארברייטערט, פארוואנדלט אין א שטיין בויגן אכט פוס הויך און פיר מאל די ברייט פון א מענטש. ע ס אי ז געװע ן ברו ן אי ן קאליר , גלאט , או ן געהויב ן איבע ר א שמאלע ר לאך , װא ס הא ט זי ך ארײנגעשניט ן אי ן דע ם שטײ ן גופא , א קלײ ן ארײנגאנ ג װ י א טיר .
  
  דרייק האט אריינגעקוקט אין די שווארצעקייט פון דעם לאך. "אזוי טאָמער זיי האָבן אַ ביסל אויסגעשטרעקט דעם שטיין, ינשורינג אַז אַטילאַ וואָלט בלייַבן דאָ אויף אייביק?"
  
  "אָבער עס איז קיין טייַך אויבן אונדז," יאָרגי געזאגט. "עס איז געווען אויף מיין מיינונג."
  
  "טייַך קאָרסאַז טוישן איבער די יאָרן," האָט היידן געזאָגט. "אין דער מאָמענט מיר קענען נישט זאָגן צי די טיזאַ אַמאָל פלאָוז אַזוי. סייַ ווי סייַ, עס איז נאָר אַ ביסל מעטער דרום."
  
  דרייק איז געגאנגען צו דער פינצטערניש. "איך בין אין די שפּיל. זאָלן מיר אַ קוק טאָן?
  
  יארגי איז אויפגעשפרונגען, אנהאלטן זיין שטעלע פארנט. לכתחילה איז די נײע טיר געװען נאר אן אויסלייג פון גאנץ שװארצקײט, אבער װי זײ האבן זיך דערנענטערט און געשײנט מיט זײערע לאמפן, האבן זײ דערזען אנצוהערענישן פון א גרויסן צימער פון דער אנדערער זײט. דער צימער איז געווען ניט גרעסער ווי אַ לייַטיש עסצימער, פול מיט שטויב פּאַרטיקאַלז און אַבסאָלוט שטילקייַט, מיט אַ קני-הויך פּעדעסטאַל אין דעם צענטער.
  
  אויפן פּעדעסטאַל איז געשטאַנען אַ שטײנערנע אָרן.
  
  "אומגלייבלעך," יאָרגי אָטעמען.
  
  "צי איר טראַכטן אַז אַטילאַ איז דאָרט?" האט קנזי געפרעגט.
  
  "די שווערד איז, איך טראַכטן." יאָרגי אָפּגעשטעלט זיין ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר. "אזוי זאגט די זאַך."
  
  "מיר בלייבן אויף אַ מיסיע." היידן האט אפילו נישט געקוקט אויפן ארן. זי איז געווען פאַרנומען לערנען וועגן דזשענדער. "און עס איז רעכט דאָרט? דאָס איז אַלע".
  
  דרייק האט געקוקט וואו זי האט אנגעוויזן. די מאַנשאַפֿט געגאנגען דורך די אַרייַנגאַנג אַרטש און געפונען זיך אין די צימער. א באקאנטע הילצערנע שאכטל מיט דעם שטמפל פונעם סדר אויפן דעקל איז געשטאנען אויפן פוסגל אליין, ביים פוס פונעם אָרן. היידן איז צו אים צוגעגאנגען.
  
  "זייט זיך גרייט," האָט זי געזאָגט לאָראַן איבער די קאָממס. "מיר זענען אויף אונדזער וועג. זאג וואשינגטאן, אז מיר האבן געפונען די לעצטע קעסטל."
  
  ― האָסטו דאָס געעפֿנט?
  
  "נעגאַטיוו. איך האלט נישט אז ס'איז א גוטע געדאנק דא אונטן. מיר וועלן וואַרטן ביז מיר קומען צו די שפּיץ."
  
  דרייק האט געקוקט אויפן ארן. דער יאָגי האָט זיך דערנענטערט. קענזי איז ארויפגעקראכן אויפן פויגל און אראפגעקוקט.
  
  - עמיצער גײט מיר העלפן?
  
  "נישט איצט," האָט היידן געזאָגט. "מיר האָבן צו גיין".
  
  - פארװאם ? קנזי איז געבליבן גרעסער. "עס איז נישט ווי אנדערע טימז דאָ. עס איז פייַן צו האָבן אַ מאָמענט צו זיך, טאָן ניט איר טראַכטן? עס איז א שיינע טויש אז קיינער פרובירט מיך נישט צוריקצוהאלטן. "
  
  דרייק האט אנגעטאן די קאמים. "דאַל? דו ביסט א ממזר״.
  
  "וואס?"
  
  קנזי האט א זיפץ געטאן. "עס איז נאָר אַ שטיין דעקל."
  
  דרייק האָט זי געזען ווי אַ רעליק שמוגלער מיט אַ לייַדנשאַפט פֿאַר אוצר. פון קורס, דאָס וועט קיינמאָל ייַנגיין. עס איז געווען טייל פון איר. ער האט א נײד געטאן צו היידן.
  
  ― מיר װעלן אײַך אָנכאַפּן. איך זאג צו".
  
  ער איז געלאָפן צו דער אַנדערער זײַט פּעדעסטאַל, אָנגעכאַפּט דעם שטײן און געצויגן.
  
  היידן האט זיך געאיילט ארויס פון קבר, יארגי און קינימאקא נאכגעגאנגען הינטער אים. סמיט האָט זיך געהאַלטן בײַ דער טיר. דרייק וואָטשט ווי אוצרות פון די קבר פון אַטילאַ די הון זענען דיסקאַווערד.
  
  אין די ליכט פון די פלאַשליגהט זענען זיין אויגן פארבלענדט; גאַזירטע גרין און רעדס, סאַפייער בלוז און העל יעלאָוז; שיידז פון די רעגנבויגן, שימערינג און פריי פֿאַר די ערשטער מאָל אין כּמעט אַ טויזנט יאר. די עשירות איז אריבערגעפארן, די שווערד איז געווען נאַקט אויס פון אַליינמאַנט דורך דעם באַוועגונג. אנדערע בליידס האָבן פלאַשט. האַלדזבאַנד, קנעכל און בראַסעלעץ זענען געלעגן אין הויפנס.
  
  אונטער דעם אלעם, נאך אײנגעװיקלט אין א פאר קלײדער, איז געלעגן אטילאס קערפער. דרייק האָט עס אַזוי געגלויבט. דער פּלאַץ איז קיינמאָל דיסקאַווערד דורך גריבער גזלנים; דעריבער די בייַזייַן פון עשירות. די נאציס האבן דאס נאר געדארפט פאר זייערע גרעסערע פלענער, און אויפמערקזאמקייט צו דעם מאנומענטאלן געפונע וואלט נאר אויפמערקזאם געמאכט אויף זיי. ער האט אפגעהאלטן דעם אטעם און איז צוגעשפרונגען צום קאמיוניקאטאר.
  
  "לאָראַן," ער שושקעט. "איר האָבן צו דינגען עמעצער צו היטן עס אַלע. איר נאָר האָבן צו מאַכן עס פּאַסירן. דאס איז... גלייבן. דער איינציקער זאַך איז... - האָט ער זיך אַ פּויזע געטאָן, זוכן.
  
  "וואס איז דאס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "עס זענען קיין שווערדן דאָ. די שווערד פון מאַרס איז פעלנדיק."
  
  לאָראַן האָט אויסגעשטרעקט. "אוי ניין, דאָס איז נישט גוט."
  
  דרייק'ס פנים איז געווארן געשפּאנט. "נאָך אַלץ וואָס מיר האָבן דורכגעקאָכט," האָט ער געזאָגט. "איך וויסן עס פאַרשילטן געזונט."
  
  קענסי האט געטשעפעט. דרייק האט צוריקגעקוקט. "די שווערד פון מאַרס איז דאָ."
  
  ― פאַרשילטן, דו ביסט גוט. רעליק שמוגלער און בעל גנב. דו האסט עס געגנבעט גלייך פון אונטער מיין נאז". ער האט געשטארקט. "סאיז מעכטיג".
  
  - דו קענסט גארנישט נעמען. ער האט געזען אז זי האט ארויסגענומען א בריליאנטן חפץ. "אבער איך צוטרוי איר צו גיין דאָרט פֿאַר די מערסט ווערטפול סכוירע."
  
  "מער ווי אַטילאַ?"
  
  "יא זיכער. איר קענען קלייַבן עס. אָבער וואָס דו וועסט טאָן, האַלטן די שווערד פֿאַר זיך.
  
  קנזי האט געלאכט און אראפגענומען איר האנט, איבערלאזנדיג דעם בעדזשעוועלעדן אוצר אבער האלטענדיג די שווערד. "איצט איך ווע געזען עס אַלע," זי געזאגט מיט עטלעכע מורא. "מיר קענען גיין."
  
  דרייק איז געווען צופרידן אַז זי האָט געוויזן אַן ינער פאַרלאַנג און אַז ער געהאָלפֿן איר מקיים עס. "דעמאָלט עס איז אָוקיי. לאָמיר זען, וואָס איז דער רײַטער פֿון טויט".
  
  
  קאַפּיטל זעקס און דרײַסיק
  
  
  קניען אין דירעקט זונשייַן, די SPEAR מאַנשאַפֿט יגזאַמאַנד די לעצט קעסטל פון די סדר פון די לעצטע משפט.
  
  קינימאקא האט געווארט אויף באשטעטיגונג ווען אלישיא און מיי האבן זיך דערנענטערט צו די גרענעצן, יעצט ווען מען האט געקענט זען פריינדליכע העליקאפטערס אויפן האריזאנט. היידן האט אנגעװיזן אויף קינימאקא.
  
  "האַלטן די גוטע אַרבעט, מאַנאָ. מיר מוזן זען וואָס ס ין איידער די פירמע קומט; פרייַנד אָדער פייַנט. "
  
  דער האַוואַייאַן האָט זיך אַ נאָד געטאָן און געקליקט דעם שלאָס. דרייק האט זיך צוגעבויגן פאראויס ווען דער דעקל האט זיך אויפגעהויבן, אנגעשטויסן די קעפ מיט דאהל.
  
  "קראַפּ!" - האט ער א געשרײ געטאן מיט א בלינק.
  
  "איז דאָס געווען דיין פּרווון צו אַ קוש, יאָרקי?"
  
  "איך וועט קוש איר אויב איר שטופּן די צעשויבערט אָפּווישן איר רופן אַ קאָפּ אין מיין פּנים נאָך איין מאָל. בלאַדי יאָרקשירע קוש. "
  
  פֿאַרשטייט זיך, אַז קיינער האָט אים נישט געהערט. זיי זענען אַלע פאָוקיסט אויף די נייַע התגלות.
  
  הײַדן האָט אַרײַנגעקוקט אַרײַן, זיך צוגעבויגן איבער קענסי. "שיין," האָט זי געענטפערט. "איך קיינמאָל ימאַדזשאַנד אַז עס וואָלט זיין ווי דאָס."
  
  "און איך אויך". מ׳איז געשטאנען.
  
  "דער אמת לעצטע משפט," לאָראַן געזאגט, רעסיטינג דעם טעקסט ווידער. "די ערגסט פון אַלע."
  
  "נו, איך ווייס נישט וועגן דיר," האָט אַליסיאַ געמורמלט. "אבער אַלע איך זען אינעווייניק איז אַ פאַקינג שטיק פון פּאַפּיר. סאָונדס ווי מיין שאַפּינג רשימה. "
  
  מאי האט צוריקגעקוקט. "עפעס איך קען נישט ימאַדזשאַן איר אין אַ סופּערמאַרק."
  
  אַליסיאַ האָט זיך צעוויינט. "נאָר איין מאָל. אַלע די קאַרץ, דורכגאַנג באַריערז און ברירות האָבן מיר גאָר אַוועק די שפּור. " זי האט מיט בענקשאפט געלערנט די דערנענטערנדיקע אטאקע העליקאפטערס. "עס איז פיל בעסער".
  
  קינימאקא האט זיך ארײנגעריםן אין שאכטל און ארויסגעצויגן א פאפיר און עס געהאלטן פאר יעדן צו זען. "עס איז נאָר אַ בינטל פון נומערן."
  
  "מיט צופאַל," האָט סמיט געזאָגט.
  
  דרייק האָט זיך געפילט בייז. "אזוי, דער סדר פון די לעצטע משפט האָט אונדז געשיקט האַלב וועג אַרום די וועלט צו געפֿינען אַ שטיק פון פּאַפּיר אין אַ קבר וואָס איז געווען פאַרבאָרגן פֿאַר הונדערטער פון יאָרן? אַן אָרט וואָס מיר וואָלט קיינמאָל האָבן געפונען אויב מיר האבן נישט האָבן דערפאַרונג מיט די קברים פון די געטער? איך טאָן ניט פֿאַרשטיין דעם ".
  
  "די נאַציס זענען געווען רעליק און אוצר יעגער," האָט קענזי געזאָגט. "צי איר וויסן וועגן דעם גלייבן מאַסע זיי לעצטנס דיסקאַווערד אונטער די פּאָליאַר אייז? עטלעכע זאָגן אַז עס איז אַ נאַצי באַזע. ז ײ האב ן אל ץ גערויב ט פו ן צירונג , בי ז מעגילו ת או ן געמעלן . זיי געפרוווט צו שאַפֿן זאַמביז, געזוכט פֿאַר אייביק לעבן און פאַרפאַלן טויזנטער פון מענטשן אין אַ געפערלעך זוכן. אויב זיי האָבן אויסדערוויילט צו לאָזן עס אין דעם קבר פון אַטטיללאַ די הון אלא ווי גאַנווענען די עשירות, עס איז אַ שרעקלעך סיבה פֿאַר דעם.
  
  לאָראַן האָט אָנגעוויזן אויף אירע אויערן. "די דיסטריקט פון קאָלאָמביע וויל צו וויסן וואָס דאָס איז."
  
  היידן האט עס גענומען פון קינימאקי. "אזוי, בחורים, דאָס איז אַן אַלט שטיק פון נאָטיץ, גאַנץ דיק און צעריסן פון ביידע זייטן. עס האט יעלאָוד און איז גאַנץ שוואַך. אַזוי, אין די מיטל עס איז אַ שורה פון שרייבן וואָס באשטייט בלויז פון נומערן. זי האָט זײ אױסגעלײענט: "483794311656..." האָט זי גענומען אָטעם. "דאָס איז נישט אַלע ..."
  
  "אַ גיק ס נאַס חלום." אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. "אָבער וואָס די גענעם זאָל מיר טאָן?"
  
  "באַקומען אויס פון דאָ," דרייק געזאגט, שטייענדיק אַרויף ווי די העליקאָפּטערס גערירט אַראָפּ. "איידער די הונס געפֿינען אונדז."
  
  דער פּילאָט האָט זיך געיאָגט. "זײַט איר גרייט? מיר וועלן האָבן צו האַלטן אַן אויג אויף דעם."
  
  די מאַנשאַפֿט האט אים באַגלייטן צוריק צו די העליקאָפּטערס. היידן האט פארענדיקט איר רעדע און אריבערגעטראגן דאס פאפיר ווען זיי האבן זיך גענומען זיצן. "קיין געדאנקען?"
  
  "איר קענט אפילו נישט שפּילן אין לאָטעריע מיט זיי," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אומזיסט".
  
  "און וואָס האָבן זיי צו טאָן מיט טויט?" דרייק האט געזאגט. "און די פיר רייטער? זינט נומערן ויסקומען וויכטיק, קען עס האָבן עפּעס צו טאָן מיט געבורט דאַטעס? דאַטעס פון טויט?
  
  "מיר זענען דאָ," האָט אַ קול געזאָגט אין זיין אויער, און ער האָט זיך ווידער דערמאָנט, אַז זיי זײַנען געווען פֿאַרבונדן מיט דער גאַנצער וועלט, סײַדן זיי האָבן געמוזט פֿאַרמאַכן די סי כּדי אויסצופֿירן אַ שליחות, אין וועלכע פֿאַל זײַנען זיי נאָר פֿאַרבונדן מיט לאָראַן.
  
  "ניט נאָר אויף אים," האט געזאגט אן אנדער קול. "מיר האָבן עס."
  
  דרייק האָט זיך צוגעהערט צו די העליקאָפּטערס שטייען פּאַמעלעך אין דער לופט.
  
  "די ברייקדאַון נומערן זענען קאָואָרדאַנאַץ. לייכט. די נאציס האבן אייך איבערגעלאזט א גאנץ ציל, מענטשן".
  
  דרייק האט אנגעהויבן קאָנטראָלירן און צוגרייטן זיין וועפּאַנז. - ציל? - האב איך געפרעגט.
  
  "יא, דער ערשטער נומער פון נומערן ווייזט צו אוקריינא. די סיקוואַנס איז איין לאַנג קעסיידערדיק נומער, אַזוי עס האָט אונדז אַ בשעת צו דיסייפערן עס.
  
  אַליסיאַ האָט געקוקט אויף איר זייגער. "איך טאָן ניט רופן פֿאַר פינף מינוט אַ טאָג."
  
  "איר האָט נישט אַן IQ פון הונדערט און זעכציק."
  
  "ווי די גענעם טאָן איר וויסן, קלוג באָכער? איך האב עס קיינמאל נישט טעסטעד."
  
  א מינוט שטילערהײט, און דערנאך: ״סײ־װיס. מיר זענען אריין אין די גאנצע סיקוואַנס און פארבונדן עס צו די סאַטעליט. וואָס מיר קוקן אין איצט איז אַ גרויס ינדאַסטרי געגנט, טאָמער אַכט קוואַדראַט מייל אין גאַנץ. עס איז מערסטנס פול מיט ווערכאַוזיז, מיר האָבן גערעכנט איבער דרייַסיק, און זיי ויסקומען ליידיק. עפּעס פון אַ פארלאזן תקופה פון מלחמה. דאָס קען זיין אַן אַלט סאָוויעט מיליטעריש סטאָרידזש מעכירעס, איצט פארלאזן."
  
  "און די קאָואָרדאַנאַץ?" האט היידן געפרעגט. "צי זיי פונט צו עפּעס ספּעציפיש?"
  
  "נאָך טשעק." אויף דער ליניע איז געװארן שטיל.
  
  היידן האט נישט געדארפט מיטטיילן די פליגערס; זיי זענען שוין געגאנגען צו אוקריינא. דרייק האָט זיך געפילט אַ ביסל אָפּרוען; אין מינדסטער זייער קאָנקורענט טימז קען נישט שלאָגן זיי צו עס. ער האָט אַ קוק געטאָן אויף היידן און אַ מויל געטאָן.
  
  קענען מיר קער דאָס אַוועק?
  
  זי האט געמאכט א פנים. עס וואָלט קוקן סאַספּישאַס.
  
  בראָדעווקע? ער מיממעד עס פּאַמעלעך, לענד זיך פאָרויס.
  
  היידען האט אויך געטראכט. עס איז קיין איינער מיר קענען צוטרוי.
  
  אַליסיאַ לאַפט. "פאַרשילטן עס, דרייק, אויב איר ווילן צו קוש איר, נאָר טאָן עס."
  
  דער יאָרקשער מענטש האָט זיך צוריקגעבויגן ווען דער העליקאָפּטער האָט דורכגעשניטן דעם הימל. עס איז געווען כּמעט אוממעגלעך צו אַרבעטן אין פול קאַפּאַציטעט ווען איר געווען ניט זיכער אויב אפילו דיין אייגענע באָססעס וואָלט האָבן דיין צוריק. א שװערקײט איז אים געפאלן אויפן הארץ. אויב עמעצער איז פּלאַנירונג עפּעס קעגן זיי, זיי זענען וועגן צו געפֿינען אויס.
  
  דער קאָממוניקאַטאָר האָט ביפּ.
  
  "וואַו".
  
  היידן האט אויפגעהויבן דעם קאפ. "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  די קול פון די סופּער גיק פון וואַשינגטאָן געבלאזן דערשראָקן. "ביסט איר זיכער, דזשעף? איך מיין, איך קען זיי נישט זאָגן דאָס און דעמאָלט געפֿינען אויס אַז עס איז נאָר געסינג."
  
  שטילקייַט. דערנאָך האָט זייער ליבהאָבער אַ טיף אָטעם גענומען. "וואַו, איך האָבן צו זאָגן. דאס איז שלעכט. דאָס איז טאַקע שלעכט. די קאָואָרדאַנאַץ ויסקומען צו פירן גלייַך צו די האָרסעמאַן פון טויט.
  
  דאַהל האָט זיך אָפּגעשטעלט מיטן וועג דורכן לאָדן אַ זשורנאַל אין זײַן פּיסטויל. "עס מאכט זינען," ער האט געזאגט. "אָבער וואָס איז עס?"
  
  "נוקלעאַר וואָרכעד."
  
  היידן האט אנגעקלאפט די ציין. "קען איר געפֿינען דאָס? איז דאָס לעבן? איז דארט-"
  
  "וואַרט," האָט דער גיך אַרויסגעוויזן, כאַפּן דעם אָטעם. "ביטע נאָר וואַרטן. אַז ס 'נישט אַלע. איך האב נישט געמיינט "נוקלעארע קעמפער".
  
  היידן האָט זיך צעוויינט. "און וואָס האָט איר געמיינט?"
  
  "עס זענען זעקס יאָדער וואָרכעדז אין דריי ווערכאַוזיז. מיר קענען נישט זען דורך ווענט ווייַל די בנינים זענען ליינד מיט בלייַ, אָבער מיר קענען זען דורך דעכער מיט די הילף פון אונדזער סאַטאַלייץ. די בילדער ווייזן אז די נוקלעארע וואפן שטאמט צוריק פון די אכציקער עפאכע, איז מסתמא ווערט א פארמעגן פארן ריכטיגן קוינע און ווערט געהיט. די זיכערהייט איז מערסטנס אינעווייניק, טייל מאָל פאָר זיי אַרום די ליידיק באַזע. "
  
  "אזוי, דער סדר פון די לעצטע משפט פארבארגן זעקס יאָדער וועפּאַנז אין דריי ווערכאַוזיז פֿאַר שפּעטער נוצן?" - האט מאי געפרעגט. "עס זעט טאַקע אויס ווי אַ נאַצישע זאַך."
  
  "די וואָפן איז אויך אין ארבעטן סדר," האט געזאגט דער גיק.
  
  - פון װאנען האסטו דאס געװאוסט?
  
  "די קאָמפּיוטער סיסטעם איז ארבעטן. זיי קענען זיין אַרמד, דירעקטעד, באפרייט. "
  
  "צי איר האָבן די פּינטלעך אָרט?" האט קנזי געפרעגט.
  
  "יא מיר טוען. אַלע זעקס זענען געווען סטראַפּט אין די באַקס פון פלאַטבעד טראַקס ליגן אין די ווערכאַוזיז. מאָדנע גענוג, די טעטיקייט אינעווייניק האט לעצטנס דאַבאַלד. פֿאַרשטייט זיך, מען קען זיי אויך רירן. "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף היידן, וואס האט אים צוריקגעקוקט.
  
  - בראָדעווקע, - האָט קענסי געזאָגט הויך.
  
  "וואָס וועגן די קאָנקורענט טימז?" - האט דאהל געפרעגט.
  
  "לויט די NSA, די נומער פון רומאָרס איז געוואקסן. זעט נישט אויס גוט״.
  
  "איך וואָלט ווי צו וויסן וואָס זיי האָפֿן צו געפֿינען," מאַי געזאגט. "ניט אַרייַנגערעכנט זעקס אַלט יאָדער וואָרכעדז."
  
  "שווערד פון מאַרס"
  
  דרייק האט זיך שנעל אויסגעדרייט דעם האלדז. "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "אַלעמען האָבן די קאָואָרדאַנאַץ, אַסומינג אַז דער בראָדעווקע אַרבעט דאָ. יעדער האָט זיך באַשטימט די אַרבעט צו שאַפֿן אַ סאַטעליט. אונדזער ימאַגינג ווייכווארג איז יקוויפּט מיט אַלע מינים פון סענסאָרס, און סטאַרטינג מיט די געשיכטע פון אָדין און די פאלגענדע מיסאַז, מיר קענען דעטעקט אַ זעלטן עלעמענט פֿאַרבונדן מיט קברים און געטער. אונדזער ינסטראַמאַנץ ווייַזן די דערנענטערנ גרייס און פאָרעם פון די כייפעץ, און עס שוועבעלעך די פעלנדיק שווערד. זיי אַלע וויסן אַז מיר האָבן געפונען די שווערד און זענען כעדינג צו די יאָדער טשאַרדזשיז. מיר מוזן טאָן דאָס."
  
  "לאָזן די שווערד אויף די האַקמעסער." סמיט האָט זיך אָנגעהויבן.
  
  דרייק, דאל און היידן האבן פארביטן בליק. "ניט אַ געלעגנהייַט אין גענעם. די שווערד בלײַבט בײַ אונדז."
  
  דרייק האט אראפגעלאזט דעם קאפ. "די בלויז בלאַדי זאַך וואָס איז מער ווערטפול ווי גענגהיס כאַן, אַטילאַ, געראָנימאָ און האַניבאַל קאַמביינד," ער האט געזאגט. "און מיר זענען געצווונגען צו באַשטימען צו יאָדער וועפּאַנז."
  
  "פאָרטראכטן," האָט מאַי געזאָגט. "און זיי דאַרפֿן עס פֿאַר פילע סיבות. עשירות."
  
  "שכר," האָט סמיט געזאָגט.
  
  "גריד," האָט קענסי געזאָגט.
  
  "פרייַע צרות," האָט היידן געזאָגט מיט איבערצייגונג. "פֿאַר אַלע די סיבות קאַמביינד. וואו זענען די זעקס נוקלעארע וואפן?"
  
  "עס זענען צוויי ין ווערכאַוס 17," דער קאָמפּיוטער באָכער האט געזאגט. "אנדערע יאָדער ינסטאַליישאַנז זענען ליגן אין 18 און 19, און איך זאָגן איר זייער פּינטלעך אָרט רעכט איצט. עס איז אַ גרויס באַזע און מיר רעכענען היץ ימישאַנז פון בייַ מינדסטער צוויי טוץ ללבער, אַזוי זיין אָפּגעהיט."
  
  דרייק האט זיך צוריק אנגעבויגן, קוקנדיק אויפן דאך. - װידער ?
  
  היידן האט געוואוסט וואס ער מיינט. - גלויבט איהר, אז אלעס װעט זיך נאך דעם ענדערן?
  
  ער האט טרויעריק געשמײכלט. "איך גלויב".
  
  דאַהל האָט געזאָגט, "דערנאך לאָזן ס שלאָגן עס שווער. "ווי אַ קאָלעקטיוו, ווי חברים. לאָמיר דאָס טאָן אַ לעצטע מאָל."
  
  
  קאַפּיטל זיבן און דרײַסיק
  
  
  עס איז נישט גרינג פֿאַר די SPEAR מאַנשאַפֿט. ד י אלטע , פארלאזט ע באזע , אי ז פשו ט געװע ן א פארזאמלטע ר זאמלונ ג פו ן גרוים ע פארלענגערטע ר לאגער , מי ט צװיש ן ז ײ געלאפן , א נעץ , גלאט ע שמוץ־װעגן . ד י װעג ן זײנע ן געװע ן זײע ר ברײט , כד י אויפצונעמע ן גרוים ע לאסט־מאשינען . דרייק האט טעאריזירט אז עס איז אמאל געווען א סארט ווערכאַוס, א פלאץ וואו מען קען סטאָרד ריזיקע אַמאַונץ פון מיליטערישע ויסריכט. ד י העליקאפטער ן האב ן זי ך געלאנדע ט אויפ ן לאנד , הינטע ר א פארזיכערטע , פארפאלענע ן שוי ן או ן כמע ט גלײ ך אפגעמאכ ט זײער ע מאטארן .
  
  "די קאָלעקטיוו איז גרייט," האָט הייַדען געזאָגט אין איר קאָמוניקאַטאָר.
  
  "גיין," קאָנסטאַבלע דק דערציילט איר. "מאַכן זיכער אַז די וואָרכעדז זענען פאַרקריפּלט און די אנדערע נומער איז זיכער."
  
  דאהל האט זיך געברומט אויף דער ערד. - לאמי ר רעד ן װעג ן פארשפאר ן ד י שטיבל־טיר , נאכדע ם דע ר פערד , הא ט זי ך אנטלאפן .
  
  די מאַנשאַפֿט האט שוין מאַפּט די לאָוקיישאַנז פון אַלע דריי ווערכאַוזיז אין זייער מחשבות און האט אַ גוטע געדאַנק פון די וויינדינג וועג נעץ. יסענשאַלי, אַלץ אָוווערלאַפּט מיט אַלץ אַנדערש. ס׳זײנע ן ניש ט געװע ן קײ ן טויט ע עקן , קײ ן אומוועגן , קײ ן אנטלויפ ן װעגן , א חוץ . ד י אל ע פארמעטע ר לאגע ר זײנע ן געװע ן ארומגערינגל ט מי ט געדיכט ע װאלד , אבע ר ד י אינעװײניק ע - ד י דר ײ װיכטיק ע - זײנע ן געװע ן געפונע ן צװיש ן ד י אנדער ע אי ן צופעליק ן סדר .
  
  זיי געלאפן צוזאַמען.
  
  "מיר וועלן מוזן צעטיילן זיך, נוטראַלייז די יאָדער וועפּאַנז, און געפֿינען אַ וועג צו באַקומען זיי פון דאָ צו אַ שיין אָרט," האט היידן געזאגט. "רומעניע איז נישט ווייט."
  
  איצט לאָראַן איז געווען מיט זיי, גאָר פּלאַגד אין וואַשינגטאָן, און האט פּראָווען אַז זי קען טראַכטן אונטער דרוק, זיי קען דאַרפֿן איר ווען עס געקומען צו האַנדלינג יאָדער וועפּאַנז. א סטאַביל קאָפּ וואָס איז ביכולת צו טראַנסמיטינג אינפֿאָרמאַציע דורך טשאַנאַלז קענען ניט זיין אַנדערעסטאַמייטיד. ז ײ זענע ן געגאנגע ן נידעריק , גיך , או ן זי ך געפאר ן צ ו ד י לאגערן .
  
  פאר זײ האט זיך געעפנט א שמוץ־װעג, װיסט. אויסער דעם איז די גאנצע געגנט געווען באדעקט מיט נאקעטע ערד און שאילן, מיט בלויז אייניקע טופס שיטער ברוין גראז. דרייק האָט דורכגעקאָכט די סצענע און געגעבן דעם סדר צו פאָרויס. ז ײ זײנע ן ארוי ס אי ן דע ר אופ ן מי ט זײער ע געװע ר גרײט . דער שמעקן פון שמוץ און אויל האט אנגעפאלן זיינע חושים, און א קאלטער ווינטל האט אים אנגעקלאפט אין פנים. זייער גאַנג האָט געקלונגען און זייערע שיך האָבן שווער געטראָפן דער ערד.
  
  ז ײ האב ן זי ך דערנענטער ט צ ו דע ר ערשטע ר װאנ ט פו ן דע ר לאגע־הויז , או ן זי ך אפגעשטעלט , זי ך צוגעלײג ט ד י רוקן . דרייק האט א קוק געטאן אויף דער ליניע.
  
  - גרייט? - האב איך געפרעגט.
  
  "גיי."
  
  ער סקאַנד די ווייַטער פוס פון זייער מאַרשרוט, וויסנד אַז זיי האָבן נישט קיין קקטוו קאַמעראַס צו זאָרג וועגן זינט די דעוויסעס האָבן נישט פּיקט אַרויף קיין סיגנאַלז קומען פון די באַזע אנדערע ווי סעלפאָונז. די נוקלעארע באקלאגונגען אליין האבן ארויסגעגעבן א ברומען מיט נידעריק-פרעקווענס. אוי ף דע ם אי ז דע ר פלא ץ געװע ן אומפרוי .
  
  נאך א לויף און זיי זענען אנגעקומען אן אנדער ווערהויז. יעדע ר פו ן ז ײ הא ט געהא ט א צא ל געשריב ן אי ן שװארצ ע שריפטלעך . יעדע ר פו ן ז ײ הא ט אויסגעזע ן פארפאלענע , א טעם , מי ט ריוולאט ן פו ן ראסט , װא ם זײנע ן אראפגעלאפ ן פו ן דע ך צו ם דיל . ד י גאם ן האב ן זי ך פרײע ן געשװאונגע ן , געצויגטע ר טײלן , װא ס האב ן אנגעװײז ט אוי ף דע ר ערד , דראפנדיק ע שמוציק ע װאסער .
  
  דרייק האט איצט געקענט זען פארויס די לינקע ווינקל פון וואַרעהאָוסע 17. "מיר גייען אַריבער דעם וועג," האָט ער געזאָגט. "מיר מאַכן אונדזער וועג צוזאמען די פלאַנג פון דעם ווערכאַוס ביז מיר דערגרייכן דעם סוף. אַזוי מיר זענען בלויז צוואַנציק פֿיס אַוועק פון זיבעצן."
  
  ער אריבערגעפארן אויף, דעמאָלט פארשטאפט. א זיכערהייט פאָרמיטל איז פאָר אַראָפּ די וועג פאָרויס, מאָווינג צוזאמען דעם וועג וואָס קראָסט זיי. אָבער, גאָרנישט געטראפן. דרייק האט אפגעאטעמט א זיפץ.
  
  "עס זענען דאָ קיין פריינט," דאַהל רימיינדיד זיי. "דו זאלסט נישט צוטרוי ווער עס יז אַרויס די מאַנשאַפֿט." ער האט נישט געדארפט צוגעבן "אפילו די אמעריקאנער."
  
  איצט דרייק זיך אריבערגעפארן פון זיין אָרט, צוגעדריקט זיך צו די וואַנט פון די ווערכאַוס און אריבערגעפארן פאָרויס. וואַרעהאָוסע 17 האט צוויי קליין פֿענצטער פייסינג די פראָנט. דרייק האט שטילערהייט געשאלטן, אבער איינגעזען אז עס איז נישטא קיין אנדערע אויסוועג.
  
  "מאַך," ער האט ערדזשאַנטלי. "באַוועג עס איצט."
  
  
  קאַפּיטל אַכט און דרײַסיק
  
  
  ז ײ זײנע ן געלאפ ן צ ו ד י װארעהויז טירן , צעטײל ט אי ן דר ײ גרופעס . דרייק, אַלישאַ און מייַ יעדער סקאָרד זיבעצן פונקטן; דאַל, קענזי און הייַדען האָבן יעדער אַכצן סקאָרד, און סמיט, לאָראַן, קינימאַקאַ און יאָרגי מיט נייַנצן יעדער. אלס איינס האבן זיי אריינגעקראכט אין די הויפט טירן.
  
  דרייק האט געשלאגן די טיר, זי אראפגעריסן פון די כינדזשיז. דער מענטש איז פּונקט געלאזן די אָפיס אינעווייניק. דרייק האט אים גענומען אונטערן ארעם, אים שווער צוגעכאפט און אים צוגעווארפן קעגן דער פאַרקערטער וואַנט פונעם ביוראָ. דער שמאָל דורכפאָר זיי זענען געווען געעפנט גלייַך אַנטו די ווערכאַוס, אַזוי אַליסיאַ און מייַ געגאנגען אַרום אים.
  
  דרייק האט פארענדיקט דעם מאן, אים איבערגעלאזט אין קעמאט און אויסגעזוכט די קליינע אפיסעס איידער ער האט זיך איינגעשריבן די פרויען. אַ ברעטטייקינג דערזען האָט אים געטראָפן אין די אויגן. ד י לײזע ר אי ז געװע ן גרוים , לאנג ע או ן הויך . אין צענטער, אַנטקעגן אַ באַנק מיט וואַל טירן, איז געשטאַנען אַ לאַנגער, נידעריקער פלאַטבעד טראָק - אַ קאַבינע מיט אַ גרויסן מאָטאָר אין פראָנט. צוויי נוקלעארע קעמפעלעך זענען געלעגן אין הינטן פונעם טראק, קלאר ווי טאג, מיט די נאז פאראויס, שווארצע רימען האבן זיי פארזיכערט מיט רעגולערע אינטערוואלן. די סטראַפּס וואָלט צושטעלן בייגיקייט אָן פיל באַוועגונג - אַ גוט געדאַנק פֿאַר טראַנספּערטיישאַן, דרייק סאַגדזשעסטיד, ווייַל קיין איינער געוואלט אַ דעדלי מיסאַל צו קראַך אין אַ סטיישאַנערי כייפעץ. א ריזיקע בינטל זייטיגע פארהאנגן איז געלעגן אין דער זייט פון א ריזיגן טראק, וואס ער האט געמיינט אז ער איז צוגעטשעפעט געווארן פארן אוועקגיין.
  
  "קיין זיכערהייט," האָט מאַי געזאָגט.
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן אויף אן אנדער אָפיס רעכטס פון די טראָק. "מייַן פאָרשלאָג".
  
  "איר וואָלט טראַכטן זיי וואָלט זיין מער זארגן," מאַי געזאגט.
  
  דרייק האט נישט געקענט אויסהאלטן די זיכערהייט קאמערעס, און עס איז שווער צו פארלאזן אין גאנצן אויף א גרופע פאנס וועלכע זיצן אין אן לופטקילונג אפיס. "אונדזער אַלט פרייַנד, קאַמפּלאַסנאַס איז מיסטאָמע אין אַרבעט," ער האט געזאגט. "זיי האָבן עס געהאלטן אַ סוד פֿאַר אַ לאַנג צייַט."
  
  דורך קאָמוניקאַציע טשאַנאַלז זיי געהערט די סאָונדס פון שלאַכט, אנדערע טימז זענען פאַרנומען.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוגעלאַכט צום טראָק. "אויף מיר!"
  
  
  * * *
  
  
  דאל האט אנגעכאפט דעם נאענטסטן מאן און אים ארײנגעװארפן אין די גאםן, באקומען א לײדיקע סומע פון לופט־צייט אײדער ער האט צוגעקוקט װי ער איז אומגעלומפערט צוזאמפאלן צו דער ערד. די ביינער זענען געווען צעבראכן. בלוט איז געפלויגן. קענזי האט זיך פארבײגעשלאגן, געשאסן מיט איר סובמאשין ביקס, געשלאגן די אנטלויפנדיקע מענער, װאם האבן דאן געשלאגן זײערע פנימער שװער אין דער ערד. היידן האט זיך איבערגעביטן אויף זייטן, בעסער פאר איר גלאק. די ריזיקע טראָק, וואָס זיי האָבן געפֿונען, איז געווען פּאַרקט אין צענטער פֿון דער וואַרעהאָוסע, נעבן דרײַ אָפֿיסן און עטלעכע רייען קעסטלעך. זיי האָבן קיין געדאַנק וואָס איז אינעווייניק, אָבער געדאַנק עס וואָלט זיין קלוג צו געפֿינען עס.
  
  היידן איז צוגעגאנגען צום טראק, אירע אויגן האבן געזוכט די פּאָר נוקלעארע באשולדיקונגען וואָס זענען געווען מאָונטירט איבער איר קאָפּ. פאַרשילטן, זיי זענען ריזיק אין אַז ווייַטקייט. מאָנסטערס וואָס האָבן קיין אנדערע ציל ווי צו צעשטערן. דערנאָך, בלי, זיי זענען טויט און זענען קלאר טייל פון דער פערט רידערמאַן. אַטילאַ איז געווען דער צווייט אָולדאַסט פיגור פון די פיר, געבוירן זיבן הונדערט יאָר נאָך Hannibal און, צופאַל, זיבן הונדערט יאָר איידער Genghis Khan. געראָנימאָ איז געבוירן געוואָרן אין 1829. אַלע רידערס זענען רעכט אין זייער וועג. אַלע מלכים, מערדער, גענעראַלס, אַנרייווד סטראַטעגיסץ. אַלעמען טשאַלאַדזשד זייער געמיינט בעסטער.
  
  איז דאָס די סיבה וואָס דער סדר האָט אויסדערוויילט זיי?
  
  זי האָט געוווּסט, אַז די וואַשינגטאָן בראָדעווקע טשעפּעט זיי מיט בקיאות.
  
  עס איז קיין צייט צו טוישן עפּעס איצט. זי איז געגאנגען הינטער דער פלאטפארמע, צו די קעסטלעך. טײל דעקל זײנען געװען פארשװעבט, אנדערע האבן זיך צוגעלײגט צו די הילצערנע װענט. שטרוי און אנדערע פּאַקינג מאַטעריאַלס ליקט פון אויבן. היידן האט געשאסן איין מאן, דאן האט זיך אויסגעטוישט קוילן מיט'ן אנדערן און איז געצווונגען געווארן צו טויבן צו דער ערד פאר דעק.
  
  זי האט זיך געפונען הינטערן טראק, מיט א עק פון א נוקלעארער קעמפער הענגען איבער איר.
  
  "וואָס די גענעם וואָלט פּאַסירן אויב אַ קויל שלאָגן איינער פון די טינגז?"
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג, עס זאָל זיין אַ גוט שאָס צו שלאָגן די האַרץ אָדער יקספּלאָוסיוו," די קול דערציילט איר איבער די קאַמין. "אָבער איך טראַכטן עס איז שטענדיק אַ געלעגנהייט פֿאַר אַ מאַזלדיק ברעכן."
  
  היידן האט אנגעקלאפט די ציין. "אָה, דאַנקען, חבר."
  
  "קיין פּראָבלעם. צי ניט זאָרג, דאָס איז אַנלייקלי צו פּאַסירן. "
  
  היידן האט איגנאָרירט די ווייכע, ומנייטיק קאָמענטאַר, ראָולד אויס אין די עפענען און פייערד די גאנצע זשורנאַל אויף איר קעגנער. דער מענטש איז געפאלן, בלוטנדיק. היידן האט אריינגעלייגט נאך א זשורנאל ווען זי איז צוגעלאפן צו די שופלאָדן.
  
  א ריזיגע לאגא האט זי ארומגערינגלט, אפקלאנג מיט שיסערייען, גענוג רוימער צו זײן אומרואיג, די שטאקן אזוי הויך, אז אן אומפרײנדלעכער שונא האט זיך לײכט געקאנט באהאלטן אין זײ. זי האט ארויסגעקוקט פון הינטער די שאכטלעך.
  
  "איך טראַכטן מיר טאָן גוט," זי געזאגט. "עס קוקט ווי זיי האָבן מער ווי איין אָפּעראַציע דאָ."
  
  קנזי געלאפן אַרויף, בראַנדיש די שווערד פון מאַרס. "וואס איז דאס?" - האב איך געפרעגט.
  
  דאהל האט זיך אראפגערוקט אויפן ריזיקן ראד פון דער פלאטפארמע. "היט דיין צוריק. מיר האָבן דאָ מער ווי איין פייַנט."
  
  היידן האט געזיפט דעם שטרוי. "געגנבענען סחורה," זי געזאגט. "דאס מוז זיין אַ וועג פונט. דאָ איז אַ גרויס סעלעקציע. "
  
  קנזי האט ארויסגענומען א גאלדענע פיגורין. "זיי האָבן טימז וואָס פירן הויז-צו-הויז ריידז. בערגלערי. דאָס איז אַ ריזיק געשעפט. אלעס ווערט עקספארטירט, פארקויפט אדער צעשמעקט. דער מדרגה פון באוווסטזיין הינטער די קריימז איז אונטער נול. "
  
  דאַהל האָט געשעפּטשעט: "צו דיין לינקס."
  
  היידען האט זיך אראפגעכאפט הינטער א שאכטל, דערזען איר קרבן און געעפנט פייער.
  
  
  * * *
  
  
  לאָראַן פאָקס נאכגעגאנגען מאַנאָ קינימאַקאַ אין די לייב ס הייל. זי האט געזען ווי סמיט באהאנדלט מיט די פייַנט און לינקס אים פֿאַר טויט. זי האט געזען יארגי קלאפן דעם שלאס פון דער טיר פון אפיס, אריינגיין און ערקלערן אז עס איז פארעלטערט אין ווייניגער ווי א מינוט. יעד ן טא ג הא ט ז י זי ך מי ט דע ם פארצװײפל ט געפרואװ ט צ ו האלטן . יעדער טאָג זי באַזאָרגט אַז זי זאל פאַרלירן איר אָרט אין די מאַנשאַפֿט. דאָס איז געווען אַ טייל פֿון וואָס זי האָט באַפֿוילן ניקאַלאַס בעל, וואָס זי האָט געהאלטן אין קאָנטאַקט און געזוכט אנדערע וועגן צו העלפן.
  
  זי ליב געהאט די מאַנשאַפֿט און געוואלט צו בלייַבן אַ טייל פון עס.
  
  איצט איז זי געבליבן צוריק, גלאק אין האנט, האפנדיג אז זי זאל עס נישט דארפן באנוצן. ד י פלאט ן האב ן פארנומע ן ד י מערסט ע פו ן אי ר זעאונג , ריזיק ע או ן שרעקלעכע . די וואָרכעדז זענען געווען אַ נודנע גריניש קאָליר וואָס האט נישט פאַרטראַכטנ ליכט, בלי איינער פון די מערסט מענאַסינג שאַפּעס וואָס די מאָדערן מענטש מיינונג קענען ימאַדזשאַן. סמיט גראַפּט מיט אַ גרויס וועכטער, גענומען עטלעכע היץ, און דאַן גענומען דעם באָכער פּונקט ווי לאָראַן איז סניקינג אַרויף צו העלפן. רעכטס פון איר האָט קינימאַקאַ געשאָסן נאָך צוויי. בולאַץ אנגעהויבן צו פליען אַרום די ווערכאַוס ווי די אנדערע איינגעזען זיי זענען אונטער באַפאַלן.
  
  פון הינטן האט זי דערזען עטליכע וועכטער האבן זיך דורכגעבראכן צום קאבאס פונעם טראק.
  
  - פארזיכטיק, - האט זי אנגעצונדן דעם פארבינדונג, - איך זע מענטשן גייען צום פראנט. אוי מיין גאט, וועלן זיי פרובירן זיי ארויס פון דאנען?
  
  "אָה ניט," איז געווען דער ענטפער פון DC פֿאַר אַלע צו זען. "איר מוזן נוטראַלייז די יאָדער וועפּאַנז. אויב די גייז האָבן קאַטער קאָודז, אפילו איינער פון די וואָס איז פריי וועט זיין אַ ומגליק. קוק, אַלע זעקס מוזן זיין נוטראַלייזד. איצט!"
  
  
  * * *
  
  
  "ליכט ווי גענעם פֿאַר איר צו זאָגן," אַליסיאַ געמורמלט. "געוויקלט אין מיין קיטל און זופּנדיק מיין פראָדיק קאַפּוטשינאָ. ווארט, איך זעה אז זיי גייען דא אויך צו דער טאַקסי. "
  
  דרייק האט געביטן ריכטונג, געזען אַז ער קען ראַסע צוזאמען דעם זייַט פון דער פּלאַטפאָרמע אָן טרעפן קיין קעגנשטעל. ע ר הא ט זי ך געפײניק ט צ ו אלישא ן או ן זי ך גיך א אװעקגעפארן .
  
  מאַי'ס שטימע האָט צעבראָכן זײַן קאָנצענטראַציע. "היט דיין שריט!"
  
  וואס...?
  
  א מאן אין א געדיכטן שװארצן לעדערנעם רעקל האט זיך געגליט אונטער דער פלאטפארמע, אויסגעשטרעקטע פיס. דורך גליק אָדער קלוג פּלאַן, זיי שלאָגן דרייק אין די שינס און געשיקט אים טאַמבאַלינג. די סובמאַשין ביקס האָט זיך געריסן פאָרויס. דרייק האט איגנאָרירט די נייע ברוזאַז און קריכן אונטער די טראָק פּונקט ווי דער וועכטער האט געעפנט פייַער. קויל ן האב ן זי ך דורכגעפיר ט דע ם באַטאָנען . דער וועכטער האט אים נאכגעיאגט, געצויגן זיין ביקס.
  
  דרייק איז ארויפגעקראכן גלייך אונטערן טראק, געפילט דעם ריזיקן וואפן איבער זיין קאפ. דער וועכטער האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט, דערנאָך האָט זיך געכאַפּט. דרייק האט געשלאגן זיין גלאק און אפגעשניטן דעם מאן'ס שטערן. ער האט דערהערט הינטער אים דעם קלאנג פון טריט, און דאן איז אויף אים אראפגעקומען די וואג פון אן אנדער מענטש. דרייק'ס גאָמבע האָט געטראָפן אין דער ערד, וואָס האָט גורם געווען שטערן און שוואַרצקייט צו שפּין פאַר זיין אויגן. די צײן האבן זיך צוזאמענגעקלאפט, אפגעבראכן קלײנע שטיקלעך. ווייטיק עקספּלאָדעד אומעטום. ער האט זיך ארומגערינגלט און אײנגעשלאגן דעם עלנבויגן אין פנים אין פנים. די פּיסטויל האָט זיך אויפגעהויבן און געשאָסן; די בולאַץ מיסט דרייק ס שאַרבן מיט אַ אינטש און זענען גלייַך אַרויף אין די באַזע פון די יאָדער אָפּצאָל.
  
  דרייק פּעלץ אַ קאַמיש פון אַדרענאַלאַן. "דאָס..." האָט ער אָנגעכאַפּט דעם מאַן דעם קאָפּ און מיט אַלע כּוחות אַרײַנגעשלאָגן אויפֿן באַטאָנען, "... באַרען". יאָדער. ראַקעט." יעדער וואָרט איז אַ קלאַפּ. עווענטועל איז דער קאפ צוריק אראפגעפאלן. דרייק איז צוריק ארויס פון אונטערן טראק און באגעגנט אַלישאַ פליסנדיק ווייטער.
  
  "קיין צייט צו שלאָפן, דראַקעס. דאָס איז עטלעכע ערנסט דרעק. "
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט אָנגעכאַפּט זײַן סובמאַשין ביקס און געפּרוּווט אָפּשטעלן דאָס קלינגען אין זײַנע אויערן. אַליסיאַ ס קול געהאָלפֿן.
  
  "מײַ? ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "ניין! געדריקט איינער קעגן דעם אנדערן."
  
  א ברום איז געקומען פון די מאטאר פון דער פלאטפארמע.
  
  "לויפן פאַסטער," דרייק געזאגט. "נאָך עטלעכע סעקונדעס און די וואָרכעדז וועט זיין אַרויס פון דאָ!"
  
  
  קאַפּיטל נײַן און דרײַסיק
  
  
  דרייק האט פארגרעסערט זיין שנעלקייט. די טעג עס איז געווען ומגעוויינטלעך פֿאַר אים צו זען גלייַך, אַזוי הייַנט אַלץ איז געווען ווי געוויינטלעך. די כאַטע טיר אין פראָנט האט רויז צו קאָפּ הייך. דרייק האט זיך ארויסגעכאפט, אנגעכאפט דעם הענטל און זיך געצויגן. אַליסיאַ האָט גענומען ציל מיט איר גלאָק.
  
  א האנט גראנאט האט זיך אראפגעשפרונגען.
  
  דרייק האט אויף אים געקוקט, ניט גלויביג אין זיינע אויגן. "וואס ביסטו, א פאקינג קינד..."
  
  אַליסיאַ האָט אים געשלאָגן אין די קאַסטן, און אים געשיקט אַ פליענדיק צוריק און אַרום די פראָנט פון די טראָק. ד י גראנאט ן הא ט זי ך געוואלדיק ן אויפגעריסן , שיקנדי ק אי ן אל ע ריכטונגען . דרייק איז פאָר מיט אַליסיאַ, די צוויי שטעקן צוזאַמען. די טראָק טיר האָט זיך אָנגעהויבן שפּין און זיך אַרומדרייען פאַרן פאָרמיטל. ווען דרייק האט זיך אויפגעהויבן, איז בלויז איין מענטש געזעסן אין דער כאַטע, הויך אויבן, און האָט אים בייז אַראָפּגעמאַכט. ער האט געדריקט דעם גאז־פעדאל.
  
  דרייק געוואוסט אַז עס איז קיין וועג אין גענעם די פאָרמיטל קען מאַך שנעל גענוג צו לויפן זיי איבער. ער האט א קוק געטאן אויף דער זײט און דערזען נאך דרײ װעכטער, װאס רוקן זיך אויף זײ. דער טראק האט זיך אויפגעהויבן צום לעבן, ווען אירע רעדער האבן זיך אנגעהויבן פארשליסן און אים פאראויסדרייען, איין אינטש אין א צייט. ד י שװעםטיר ן האב ן זי ך ניש ט געבויגן , אבע ר דא ס װאל ט אי ם ניש ט אפגעשטעלט .
  
  דער קאָממוניקאַטאָר איז געקומען צו לעבן.
  
  ״זיי גייען ארויס פון דאן טראקס! די קאַבינס זענען קוילפּראָאָף. און פאַרשילטן שווער צו באַקומען צו." דאָס איז געווען היידן'ס קול."
  
  "קיין וועג אין?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "ניין. עס איז געחתמעט. און איך טאָן נישט וועלן צו נוצן צו פיל קראַפט, אויב איר וויסן וואָס איך מיינען."
  
  און כאָטש דרייק האָט געוואוסט אַז זייער אייגענע טראָק איצט האט קיין זייַט טיר, עס זענען נאָך צוויי מער צו זאָרג וועגן.
  
  "שפּרינג אויף דער פּלאַטפאָרמע," ער האט געזאגט. "אָנהייב דיסקאַנעקטיד די יאָדער טשאַרדזשיז. זיי וועלן זיין געצווונגען צו האַלטן."
  
  "ריזיקלי. פאַרשילטן ריזיקאַליש, דרייק. וואָס אויב איינער פון די וואָרכעדז וועט זיין אַוועק?"
  
  דרייק איז ארויסגעלאפן פון הינטער דער כאַטע, פייערינג אויף די אַטאַקערז. "איין פאַרשילטן פּראָבלעם אין אַ צייַט. ווער זענען מיר - וואונדער?
  
  אַליסיאַ שאָס איר יאָגעניש. "איך האָב מורא אַז זיי זענען די טעג מער ווי 'שאָטנדיק ממזרים'."
  
  צוזאַמען זענען זיי אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן פּלאַטפֿאָרמע און האָבן זיך געפֿונען פּנים צו פּנים מיט אַ יאָדער באָמבע.
  
  
  * * *
  
  
  "עס אַרבעט אויף צוויי פראַנץ," דרייק געזאגט איצט איבער די קאָממס. "מיר קענען נוטראַלייז און דיסקאַנעקט אין דער זעלביקער צייט."
  
  היידן האט געטשעפעט. "פּרובירן נישט צו זיין אַזוי שמעקנדיק וועגן אים."
  
  "יאָרקשירע מענטשן טאָן ניט זיין סמאָוקט, מיין ליבע. מיר טאָן אַלץ אַמייזינגלי מיט בלויז אַ ביסל אַניוועס. "
  
  "פּלוס אַ ביסל טויזנט דרעק טינגז." דאהל'ס שטימע האט געקלונגען ווי ער לויפט. "יאָרקשירע פּודינגז. טערריערס. ביר. ספּאָרט טימז. און דעם אַקצענט?"
  
  דרייק האט געפילט אז דער טראק הייבט זיך אן צו רירן אונטער אים. "וואו איז די קאָנטראָל טאַפליע, מענטשן?"
  
  דער טעכניקער האט תיכף געענטפערט. "זען ווי די וואָרכעד איז קאַמפּרייזד פון וועגן דרייסיק קערווד פּאַנאַלז? דאָס איז אַן אַכט פֿון דעם שפּיציקן סוף."
  
  "מייַן מאָדנע שפּראַך."
  
  מער שאָס קלינגען. אַליסיאַ איז שוין פאָוקיסט אויף די יאָג. מאַי נאָר שפּרינגען אויף די צוריק פון דער פּלאַטפאָרמע. איצט זי געקוקט אין די באַקענד פון די נוק.
  
  "שלעכטע נייעס. די בריטישע זענען דאָ."
  
  "איך טראַכטן מיר האָבן כינעזיש," דאַהל גערעדט אַרויף.
  
  "פראנצויזיש," האט קינימאַקאַ. "נײַע קאָלעקטיוו"
  
  דרייק דזשאַמפּט צו די קאָנטראָל טאַפליע. צי מיר וויסן ווו די שווערד פון מאַרס איז?
  
  "יאָ, מאַט. אָבער איך קען נישט זאָגן עס הויך איצט, קענען איך? ― האָט געענטפֿערט דאָס קול.
  
  "יאָ," האָט דאַהל געזאָגט.
  
  דרייק האט זיך צעוויינט און ארויסגעצויגן א קליינעם עלעקטרישן שרויפנ-ציער מיט א מאַלטי-ציל אביסל. ער האט גיך אויסגעשרופט די אכט ריגל און זיי געלאזט ארויספאלן. ער געפונען זיך אין פראָנט פון צוויי קליין קאָנטראָל פּאַנאַלז די גרייס פון מאַשין סאַט-נאַוו סקרינז, אַ קיפּאַד און אַ פּלאַץ פון פלאַשינג ווייַס סימבאָלס.
  
  "סיריליש," האָט ער געזאָגט. "אַוואַדע עס איז."
  
  "קען דעם טאָג ווערן ערגער?" אַליסיאַ האָט געשריגן איבער דער וועלט.
  
  דער יאָרקשערמאַן האָט אַראָפּגעלאָזט דעם קאָפּ. "עס וועט פאקינג איצט פּאַסירן."
  
  דער טראק האט זיך אויפגעהויבן גיכקייט, זיך צוגעפארן צו דער גלייכער טיר. די בריטיש אַוואַנסירטע אין נאָענט פאָרמירונג פון די הינטן פון די ווערכאַוס. די וועכטער זענען געווען אויסגעשפרייט ארום זיי.
  
  די יאָדער באָמבע פלאַשט, גאָר אַקטיווייטיד, ווארטן פֿאַר אַ קאַטער קאָד אָדער טייטן קאָד.
  
  דרייק האָט געוואוסט אַז זיי האָבן צו רירן. ער האט געוואוסט אז זיי קענען זיך נישט רירן. דאס איינציגסטע וואס ער האט נישט געוואוסט איז ווער עס וועט ערשט שטאַרבן?
  
  
  * * *
  
  
  ד י װעכטע ר האב ן זי ך ערשט ן ארײנגעלאפ ן א שיסער . דרייק איז געווען אַ גרויס ציל, און די סטיישאַנערי בולאַץ פאַרשלעסלען אַלישאַ, שלאָגן די וואָרקעד. א רגע האט דרייק'ס לעבן געבליצט פאר די אויגן, דערנאך האט אליסי אראפגענומען איין וועכטער, און מיי די אנדערע. ער האט געזען עפעס מער קומען, כאטש ער האט געוואוסט אז מער קומט פון זייער בלינדע זייט. ווײַסע סימבאָלן האָבן געבליצט, דער לויפֿער האָט געבליצט און געוואַרט.
  
  "צי איר טראַכטן די זיכערהייט קען ופרייַסן?" סמיט פּלוצלינג געזאגט שטיל. "אפשר איז דאָס זייער סדר?"
  
  ― װאָס האָבן זײ געמוזט שטאַרבן? האט קנזי געפרעגט.
  
  "מיר האָבן געזען דעם פריער," קינימאַקאַ געזאגט. "פאַמיליעס וואָס באַקומען ריזיק פּיימאַנץ האָבן פארלאנגט מעדיציניש הילף אָדער פאַרצווייפלט רילאָוקיישאַן ווען דער הויפּט פון זייער משפּחה איז געשטארבן. אויב זיי געהערן, למשל, צו די מאַפיאַ אָדער טריאַד. עס איז מעגלעך."
  
  דרייק האט געוואוסט אז זיי קענען נישט בלייבן צופרידן לאנג. אַלישאַ געראטן צו לוסאַן די גאַרטל ווי די טראָק ראָולד אויף. איך האף דער דרייווער זעט. אבער דעמאלט וואלט ער נישט געזארגט? דרייק האט נישט געזען קיין אנדערע ברירה.
  
  ער רייסט צוזאמען די פּלאַטפאָרמע צו די צוריק, וואַווינג מיט זיין געווער ווילד.
  
  "ווארט! האַלטן, האַלטן. דו זאלסט נישט דרייען. איך בין ענגליש!"
  
  דאהל'ס געברומט האט דאס אלץ געזאגט, קיין ווערטער האט מען נישט פארלאנגט.
  
  דרייק איז געפאלן אויף די קני אין די רוקן פון די טראָק, די עק פון די נוק צו זיין לינקס, די הענט אין די לופט און פייסינג די אַפּראָוטשינג פינף-מענטש סאַס אַפּאַראַט, גאָר אַנבאַמד.
  
  "מיר דאַרפֿן דיין הילף," ער האט געזאגט. "עס איז צו פיל אין פלעקל פֿאַר אונדז צו קעמפן אַ מלחמה."
  
  ע ר הא ט דערזע ן װ י דע ר ױנג ע איבערבײ ט אוי ף קאמים , דערזע ן ד י צװ ײ עלטער ע מענע ר שטאק ן אי ן זײ ן פנים . אפשר וואלטן זיי אים דערקענט. טאָמער זיי געוואוסט וועגן מיכאל קראָוטש. ער האט װידער גערעדט.
  
  "איך בין מאַט דרייק. געוועזענער סאס זעלנער. געוועזענער זעלנער. איך אַרבעט פֿאַר אַן אינטערנאַציאָנאַלע ספּעציעלע פאָרסעס מאַנשאַפֿט גערופן SPEAR. איך האָב זיך געלערנט אין הערפאָרד. איך איז געווען קאָוטשיד דורך Crouch. "
  
  איך געדענק דעם נאָמען, אַלץ. צוויי פון די פינף ביקסן זענען לאָוערד. דרייק האט געהערט אליסיע'ס קול איבער די קאמים.
  
  "איר קען האָבן דערמאנט מיין נאָמען אויך."
  
  ער האָט זיך אַ ביסל צעוויינט. "דאָס קען נישט זיין דער בעסטער געדאַנק, ליבע."
  
  מאַי און אַליסיאַ האָבן געהאלטן די וועכטער אין אַ ווייַטקייט. סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען. בריטישע סאס זעלנער האבן געעפנט פייער אויף מער דערנענטערנדיקע וועכטער וועלכע האבן זיך אראפגעריסן הינטער די אויל דראַמז וועלכע האבן אנגעפילט דעם פלאך בעט. דרייק האט געווארט. דער ראדיא־מאן האט ענדליך געענדיגט.
  
  "מאַט דרייק? איך בין פֿון קיימברידזש. מי ר האב ן זי ך פריע ר באגעגנט . וואָס טאָן איר דאַרפֿן?"
  
  אַ גליקלעך טאָג, האָט ער געטראַכט. SAS אויף ברעט.
  
  "הילף אונדז באַוואָרענען דעם ווערכאַוס, האַלטן דעם טראָק און דיסאַרם די יאָדער באָמבע," ער האט געזאגט. "אין דעם סדר".
  
  די בריטישע האָבן געכאַפּט דעם.
  
  שפּאַלטן און לויפן צוזאמען ביידע זייטן פון דער פּלאַטפאָרמע, זיי אַראָפּגענומען די אַפּראָוטשינג גאַרדז, ארבעטן געזונט ווי אַ קאָלעקטיוו. דרייק האָט דאָס געזען און זיך אַנטפּלעקט אין די זכרונות פון אַלטע צייטן. עס איז געווען אַ פליסיק חן, רעגיאַל שייַכעס און אַנייילד בטחון אין די מאַנשאַפֿט ס מווומאַנץ. ער געדאַנק אַז SPIR איז דער בעסטער מאַנשאַפֿט אין דער וועלט, אָבער איצט ...
  
  "דרייק! מאי האט געװײנט. "נוקלעאַר באָמבע!"
  
  טאַקע יאָ . ער איז צוריק צוגעלאפן צום קאנטראל־פאנל, געקוקט אויף די סקרינז, קלאַוויאַטור און נומערן.
  
  "געקס?" - האט ער געפרעגט. "צי מיר וויסן דעם קאָד?"
  
  "עס קען זיין ממש אַלץ," עמעצער געענטפערט.
  
  "דאס איז נישט טאַקע פאַקינג העלפּינג, איר פאַקינג שטום."
  
  "אנטשולדיגט. אויב מיר וויסן די נעמען פון די מיטגלידער פון דעם סדר, קען מיר געפֿינען זייער דיין געבורסטאָג?
  
  דרייק האט געוואוסט אז ער רעדט מיט א מאן וואס האט זיך נישט גורם געווען. עס איז געווען דער מענטש מיט וואָס זיי האָבן גערעדט פריער, דער ומגעלומפּערט אָרעם.
  
  לאָראַן שאַוטאַד, "איר דערמאנט דעם סדר. אויב זיי זענען געווען דאָ, זיי מיסטאָמע פּראָוגראַמד יאָדער וועפּאַנז. איך גלייב נישט אז זיי האבן נישט איבערגעלאזט א צעטל מיט די קאָודז. "
  
  "אפֿשר עס איז קיין קאָד דאָ, בעיבי," דער פּוכיק געזאגט. ― געדענקט איר דעם סימן װאָס איר האָט געגעבן, װען איר האָט געעפֿנט געראָנימאָס קבֿר? טאָמער דאָס איז געשען דאָ אויך און געפֿירט צו די קאַטער פון יאָדער וואָרכעדז.
  
  דרייק סטעפּט צוריק. - פאַרשילטן, זענען זיי באַוואפנט?
  
  "אינגאנצען. די פלאַשינג ווייַס סימבאָלס איר זען זענען קאָונטדאָוון נומערן.
  
  דאס שארפע, אייזיגע וואסער האט פארפלייצט זיין קערפער און ער האט קוים געקענט אטעמען. "ווי ... ווי לאַנג?"
  
  הוסט. "פיר און זעכציק סעקונדעס. דעמאָלט איר און דיין ומלעגאַל ברידער וועט ווערן געשיכטע. דער סדר וועט הערשן העכסט אויף אייביק! זיי לעבן דורך מיר! איך בין סדר!"
  
  א געשרײ און א סאך געשרײען האט זיך אנגעטראגן. דרייק האָט געהאַלטן די סעקונדעס אויף זיין וואַך.
  
  "העלא? ביסטו דארטן?" - האט א ױנג קול געפרעגט.
  
  "היי, באַדי," דרייק געמורמלט. "מיר האָבן איין און דרייסיק סעקונדעס."
  
  "איך געדאַנק וועגן אים. דיין פרייַנד לאָראַן דערמאנט דעם סדר. נו, זיי מוזן האָבן אַ טייטן קאָד. און זינט אַלץ אַנדערש איז טייל פון די טעקסט, איך נאָר סקיממעד. געדענקט איר? עס זאגט דאָ: 'דער בלויז קאָד צו טייטן איז ווען די רידערס זענען אַרויף.' הייסט דאס עפעס פאר דיר?
  
  דרייק האט אויסגעשטרעקט זיין סייכל, אָבער קען נישט טראַכטן פון גאָרנישט אָבער די דימינישינג ציילן פון סעקונדעס. "אויפֿגעשטאַנען?" - האט ער איבערגעחזרט. "אויפגעוועקט? אויפגעשטאנען? טראַכטן וועגן ווי דער סדר מיינט? וואס האבן די נאציס געמיינט? אויב דער רייטער איז ארויס, ער - "
  
  "געבוירן ווערן," האט געזאגט אַ יונג קול. "אפֿשר דאָס זענען זייער געבורט דאַטעס? אָבער דאָס קען נישט זיין. די יאָדער באָמבס פון די ייטיז טקופע האָבן יוזשאַוואַלי אַ דריי-ציפֿער טייטן קאָד." אין זײן קול איז געװען פארצװײפלונג.
  
  ניינצן סעקונדעס ביז צעשטערונג.
  
  קענסי האט גערעדט. "דרײַ ציפֿערן זאָגט איר? געווענליך?"
  
  "יא".
  
  זעכצן .
  
  דרייק האט צוריקגעקוקט אויף אליסיע און געזען אז זי בייגט זיך איבער איר גארטל, פרובירט עס אפצומאכן און דערשיסן די וועכטער אין דער זעלבער צייט. איך האָב געזען איר האָר, איר גוף, איר אַמייזינג גייסט. אַליסיאַ ...
  
  צען סעקונדעס.
  
  קנזי האט דאן געשריגן, באשטעטיגט דאהל'ס אמונה אין איר. "איך האב עס. פּרוּווט זיבן הונדערט".
  
  "זיבן-אָ-אָ-אָ. פארוואס?"
  
  "פֿרעג נישט. נאר טוה דאס!"
  
  דער יונגער טעכניקער האט געגעבן דרייק די סירילישע נומערסימבאלן און דער יארקשירמאן האט געדריקט די קנעפל.
  
  פיר - דריי - צוויי -
  
  "עס האט נישט געארבעט," ער האט געזאגט.
  
  
  קאַפּיטל פערציק
  
  
  "יא," האָט קענסי געענטפערט. "עס איז געשען".
  
  פון קורס, זי דיסאַרמד זייער אייגן, און לאָראַן דיסאַרמד זייערער. דרייק האט געקוקט פון דעם קערפער פון די נוקע צו מאי, וואו זי איז געשטאנען פאר אן אנדער קלאַוויאַטור. אלע זעקס נוקלעארע באשולדיקונגען זענען נוטראַלייזד.
  
  ער האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "מיר האָבן ווייניקער ווי אַ רגע לינקס," ער האט געזאגט.
  
  אומעטום האט די SAS געמאכט שנעלע ארבעט פון די וועכטער. אַליסיאַ האָט אָפּגעטאָן דאָס צווייטע רימען און דער קעגנער האָט זיך אַ ביסל באַוועגט. דרייק האט געשפירט אז ער האט זיך צוגעהויבן ווי ער איז צוגעגאנגען צו די וואַל טירן.
  
  "האט ווער עס יז פארשטאפט זייער טראָק נאָך?"
  
  "איך וועל נעמען קעיר פון עס!" - האט קנזי אויסגעשריגן. - ממש!
  
  "קיין וועג," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "די פראנצויזיש זענען אומעטום ווו עס איז קיין זיכערהייט. ס'איז דאָ אַן אמתער טומל".
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי דער SAS האָט געשיקט די וועכטער; אַליסיאַ שלעפּט אויף די אנדערע גאַרטל ווי מאַי ווארפט ער די וועכטער אין די צוריק רייַף פון די טראָק.
  
  "יא, איך וויסן וואָס איר מיינען." די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען ינקרעדאַבלי סטרעסט.
  
  "איך זען עפּעס אַנדערש געגאנגען אויף," דער יונג טעכניקער אנגעהויבן. "איך-"
  
  זייער פארבינדונג מיט וואשינגטאן איז אפגעשניטן געווארן.
  
  "זאל איך עס ווידער זאָגן?" דרייק האט געפרואווט.
  
  אומגליקלעכע שטילקייט איז געווען זיין איינציקער ענטפער.
  
  "פאַרשילטן, דאָס קען נישט זיין גוט." דרייק האט געקעמפט די גאנצע ווערכאַוס.
  
  SAL Team 7 אַראָפּגיין אויף זיי ווי אויב אַלע גענעם האט עקספּלאָדעד.
  
  
  * * *
  
  
  דאהל איז געלאפן נאך דעם טראק ווען עס איז צוגעגאנגען צו די גליטשנדיקע טירן פון ווערהאוס 18. דער כינעזער איז געלאפן דורכן פראנט פונעם רומלנדיקן טראק, גלייך צו דער ווייטן זייט טיר. זיי האבן אריבערגעשאסן ווי זיי זענען געלאפן. די וועכטער האבן זיי געפרואווט אפשטעלן. כינעזער ספעציעלע קרעפטן האבן זיי פארניכטעט מיט קוילס און האנט-צו-האנט קאמפעט. היידן האט געהאט דעם אומגליק צו זיין אין די פראָנט פון די פּלאַטפאָרמע ווען די אַקציע אנגעהויבן.
  
  זי האט צעבראכן דעם וועכטער'ס האלדז, דאן האט זי גענוצט זיין קערפער זיך צו צודעקן ווען די כינעזער האבן אינדיסקרימינאציע געעפנט פייער. ד י קויל ן האב ן זי ך דורכגעפיר ט אי ר קערפער , מי ט א שטומף , או ן אי ר צוריק . איר שילד איז צוזאמגעפאלן. זי האט עס אװעקגעװארפען, איז זי ארויםגעשפרונגען הינטער אײנעם פון די פראנטן, ארומגערינגלט מיט רײעלעך, פארבײגעגאנגען פון הינטן, װי עס האט זיך געקװעלט פארויס. די כינעזער זענען אריבער די פראנט פונעם טראק.
  
  דאהל האט אנגעצונדן א פײער, זײ צעשפרײט װי באװלען. גלייבן צו זען, עס געדינט ווי אַ דעמאַנסטריישאַן פון זייער כּמעט אוממענטשלעך ריאַקשאַנז. אפיל ו נאכ ן צוריקשפרינג ן האב ן ז ײ צוריקגעעפענט .
  
  דאַהל האָט זיך גיך געכאַפּט, זיך געכאַפּט הינטערן טראָק, דערנאָך אַרױסגעקוקט און נאָך אַ פּאָר קוילס געשאָסן. די כינעזער האבן זיך א מאמענט צוגעכאפט צו דער ערד, ווען די וועכטער זענען צוגעגאנגען צו זיי פון הינטן. דאהל האט א קוק געטאן אויף קענסי.
  
  נישט װאו זי האט געזאלט זײן.
  
  "קענז? ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "אָה יאָ, נאָר קלייַבן אַן אַלט פרייַנד."
  
  דאהל האט זיך אינסטינקטיוו ארומגעדרײט און דערזען װי זי רוטשעט אין די שופלאָדן, דעם קאָפּ טיף אינעװײניק, דער מאָגן אַרײַנגעטאָן אױפֿן ראַנד פֿונעם דעקל, דאָס טאָכעלע אױפֿגעהױבן.
  
  "עס איז אַ ביסל אַוועק-פּאַטינג."
  
  "וואס? אַי, דו פֿאַרגעסט צו דײַן װײַב? זי קען זײַן הייסער פֿון דיר, טאָרסט, אָבער געדענק, דאָס מאַכט דיך נאָר הייסער פֿון איר.
  
  ער האט זיך אװעקגעקוקט, געפילט צעריסן. ער געלעבט אין דעם שטאַט צווישן חתונה און גט, און נאָך ער האט אַ געלעגנהייַט צו טאָן עפּעס וועגן עס אַלע. וואס האט ער דא געטון?
  
  מיין ארבעט.
  
  ד י כינע ר האב ן זי ך װידע ר פארנומען , אפגעשניט ן ד י דערנענטערנדיק ע װעכטע ר מי ט מאשין־געװע ר פײע ר או ן געצויג ן דאהל ן או ן הייד ן צ ו דע ר ערד . דער שוועדישער האָט זיך אומגעקערט און דערזען קענסי אַרויסגליטשט פֿונעם הילצערנעם קעסטל.
  
  "אָה, עגגס. טאַקע?"
  
  זי האט געהאלטן פאר די אויגן א נײע גלאנצנדיקע קאטאנע, א בלייד ארויף. "איך נאָר געוואוסט איך וואָלט געפֿינען איינער אויב איך גראָבן גענוג טיף. גזלנים קענען נישט אַנטקעגנשטעלנ זיך די שווערד."
  
  "וואו איז די בלאַדי שווערד פון מאַרס?"
  
  "אָה, איך וואַרפן עס אין די שופלאָד."
  
  - פאַרשילטן!
  
  זי איז געלאפן מיט א שווערד אין איין האנט, א מאשין ביקס אין דער אנדערער, און דערנאך צוריק אויפגעשפרונגען אויפן הינטן פונעם טראק, בליצענדיג פאר דאהל'ס אויגן ווי א בלער. אפװארפנדי ק ד י קאטאנא , הא ט ז י געעפנ ט א פײע ר אוי ף ד י אנטלאפענ ע כינעזער .
  
  "וואו גייען זיי?"
  
  "וואַרעהאָוסע 17," דאַהל געזאגט. "און מיר מוזן נאָכפאָלגן זיי."
  
  
  * * *
  
  
  לאָראַן געזען די פראנצויזיש קאָנטינגענט באַפאַלן פון די רעכט זייַט פון וואַרעהאָוסע 19. קינימאַקאַ און סמיט זענען שוין אין אַז ריכטונג און מיד פאַרקנאַסט. יארגי האט זיך געקראכן הינטער די בארן, געשאסן אויף די וועכטער. לאָראַן פּעלץ איר האַרץ פלאַטערן ווען די טראָק מיט די צוויי יאָדער וואָרכעדז אריבערגעפארן פאָרויס.
  
  געדענקענדי ק אל ץ װא ם מע ן הא ט זי ך דערצײלט , אי ז ז י ארויפגעשפרונגע ן אויפ ן דא ך פו ן טראק , מי ט ד י רעדער , װ י אונטערשטיצונג . דא ן הא ט ז י אנגעהויב ן לײז ן דע ם ערשט ן רימען . אויב זיי קענען מאַכן די מאַסע זייער אַנסטייבאַל, די טראַקס וואָלט זיין געצווונגען צו האַלטן. זי האט ארויף געקוקט פון הינטער דער נוקלעארער באמבע, טרעטנדיק אויף איינעם פון די גרויסע לאגערן, און האט דערזען ווי סמיט האט זיך פויסט געקעמפט מיט איינעם פון די פראנצויזישע בחורים.
  
  דער קאנסטאל האט זיך פארבינדן. "נאָר באשטעטיקט דורך אַגענט אין פּאַריז. געדענקט אַרמאַנד אַרגענטאָ? ער האט איר געהאָלפֿן עטלעכע מאָל איבער די יאָרן. נו, ער זאגט אַז די בייַזייַן פון די פראנצויזיש קאָנטינגענט איז נישט אָטערייזד. אינגאנצען. עס קען זיין אַ מין פון ברוטאַל מלחמה ין.
  
  לאָראַן סוואַלאָוד און וואָטשט ווי סמיט פאַלן קאַפּויער, דראַפּינג צו איין קני. דער פֿראַנצויז, וואָס איז געשטאַנען איבער אים, האָט אים אָנגעכאַפּט ביי די האָר, געריסן אַ פּאַס פון די וואָרצלען און אַרײַנגעוואָרפן אַ זאָג. סמיט האט געשריגן. אַ קני צו דער נאָז האָט אים געשאָקלט. דער פראנצויזישער בחור איז אויפגעשפרונגען. סמיט האָט זיך געראַנגלט. לאָראַן געקוקט פון אים צו קינימאַקאַ, דעמאָלט צו יאָרגי, די יאָדער וואָרקאָפּ, און די אַפּראָוטשינג סווינג טירן.
  
  וואס זאל איך טון?
  
  מאַכן עטלעכע פאַרשילטן ראַש.
  
  זי האט אויסגעלײדיקט דעם זשורנאל פון איר גלאק הויך העכער די קעפ פון אירע שונאים, און זײ האבן זיך געכאפט און אנטקעגן, דאס האט געגעבען סמיט און קינימאקא טײערע סעקונדעס. סמיט האט דערזען פלאץ און ארײז געטאן אין אים, קלאפנדיק דעם אטאקע צו דער ערד. , אן אנדער ס פּנים און שאָס אין פונט-ליידיק קייט אין די דריט, קאָזינג אים צו וואַקלענ זיך און פאַלן אויס פון דעם קאַמף.
  
  ס'איז געבליבן בלויז איין פראנצויזישער.
  
  לאָראַן איז געפאלן ווען די קויל קלאַנגד אַוועק די גוף פון די יאָדער פּראַדזשעקטאַל. ווי סקערי איז געווען אַז עס האט נישט אַפֿילו אַרן איר? ווי געוואוינט איז זי? אָבער זי איז געווען טייל פון דעם קאָלעקטיוו און איז געווען באשלאסן צו בלייַבן מיט אים ווי לאַנג ווי זיי האָבן עס. זי האט געפונען די משפּחה און וועט שטיצן עס.
  
  דער ריזיקער טראק האט שנעל אויפגעהויבן שנעלקייט, שטארק פארשנעלערט, גלייך אריין אין די וואל-לאדען טיר, זיך אריינגעקלאפט אין איר, גורם אז די פראנטע קאב האט זיך א ביסל אויפגעשפרונגען, און דאן איז ער גלייך דורכגעפאלן.
  
  לאָראַן האָט זיך אַרויפֿגעוואָרפֿן אויפֿן רוקן פֿון טראָק.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט ווען די סתימות האָבן זיך באַנוצט מיט SAS און SPEAR לעבן א באוועגנדיקע נוקלעאַרער וואָרכעד, וואַנדערנדיק צי קיין שלאַכט קען זיין מער קאַנפיוזינג אָדער מער דעדלי ווי דאָס. עטלעכע ווערטער פון די קאַמיונאַקייטער האָבן אים געזאָגט אַז דאָס איז זיכער מעגלעך.
  
  אלע דריי לאסטאס, וועלכע האבן געטראגן זעקס נוקלעארע וואפן, האבן אין דער זעלבער צייט דורכגעריסן די וואל-שוידער טירן. מעטאלע שראפנעלן זײנען אומעטום געפלויגן, װי די צעריסענע טירן זײנען זינקען. טראקס זענען פארביי. ד י מענע ר האב ן זי ך באפאל ן ד י לאסט־אויטאס , געשפרונגע ן אינעװײניק , געפילט , א ז ז ײ װעל ן נא ר גיכ ן גיכקײט . איצט דרייק האט געזען צוויי כינעזער זעלנער לויפן דערביי. ע ר אי ז געבליב ן אויפ ן פלאטפארמ ע או ן הא ט דערזע ן אליש ע או ן מאי ר א ביס ל װײטער , זי ך באהאלט ן הינטער ן אײנע ם פו ן ד י הילצערנ ע שטיצער . די נוקלעארע באמבע האט זיך ארויסגעלאזט ווען זיי האבן געטראפען איינע פון די גרעסטע פאטכאָולס אין דער וועלט.
  
  דרייק האט זיך געקרימט. װע ן דא ס ריזיגע , שװער ע געװער , װע ט זי ך לאז ן פו ן זײנ ע רעסט ן או ן צעבראכ ן ד י רימען , װאלט ן ז ײ אל ע געװע ן אי ן צרות .
  
  ז ײ זײנע ן ארוי ס אי ן דע ר טאג־ליכ ט או ן זי ך ארויפגעלאפן . צוואַנציק מייל אַ שעה, דערנאָך דרײַסיק, האָבן די דריי פּלאַטפאָרמס געראָטן צום לעבן, ווען זייערע דרייווערס טרעטן אויפן גאַז פּעדאל. עס איז געווען אַ ברייט אָפֿן וועג פאָרויס, כּמעט גלייַך צו די באַזע ס אַרויסגאַנג, וועגן צוויי מייל אַוועק. איצט, זייַענדיק לעבן יעדער אנדערער, דרייק קען קוקן פון זיין טראָק צו דאַהל ס טראָק, און דאַן צו קינימאַקאַ. דער ראיה פון ריזיגע באוועגנדיקע נוקלעארע מיסילס, מענטשן וואס קעמפן זיינד ביי זייט, מענטשן שייסן פיסטאלן, מעסערס און פויסטן ווערן גענוצט, מען ווערט אוועקגעווארפן, קיין פערטל געגעבן, דער וועג קערנדיג זיך, און אלע דריי טראקס אראפשיקן אויף א דריי, האט אים דערשטוינט צו די האַרץ.. עס איז געווען אַ בעטלאַם פון גריד און גוואַלד, אַ בליק אין גיהנום.
  
  אבער איצט אַלע זיין ופמערקזאַמקייַט איז געווען פאָוקיסט אויף די סתימות.
  
  פיר שטארק האבן זיי ערשט אטאקירט די סאס, אומברענגען איינעם אן קיין פראבלעמען. די בריטיש ראַליד און געשלאגן צוריק, געצווונגען די סתימות צו נעמען דעקן. די פיר מענטשן זענען געלאפן הינטער די טראקס, אין האָפענונג צו שפּרינגען אַבאָרד. סאַס קאַמאַנדער, קיימברידזש, געקעמפט האַנט-צו-האַנט מיט אַ נאַווי סיל און ביידע זענען שלאָגן. מאַי און אַליסיאַ זענען געווען פאַרנומען צו קעמפן אַוועק די גאַרדז און טריינג צו געפֿינען אַן עפן אין די מייליי.
  
  דרייק איז געווען פּנים צו פּנים מיט די SEAL מאַנשאַפֿט פירער. - פארװאם ? - האט ער געפרעגט.
  
  "דו זאלסט נישט פרעגן קיין שאלות," דער מענטש ראָולינג און געגאנגען צו דרייק. ד י קלעפ ן זײנע ן געװע ן גענוי ט או ן אומגלויבלע ך שװערע , זײע ר ענליך . ער האט פארשפארט, געפילט דעם װײטיק פון יענע בלאקן און צוריק געשלאגן. ע ר הא ט שטאר ק געקיקט . א מעסער האט זיך באוויזן אין דעם אנדערן מאן'ס האנט. דרייק האט פארווארפן דעם קלאפ מיט זיין אייגענעם, פארווארפן ביידע געווער אויף א זייט און אוועקגעפלויגן פונעם טראק.
  
  - פארװאם ? - האט ער איבערגעחזרט.
  
  "איר האָט זיך געכאַפּט. איר און דיין מאַנשאַפֿט. "
  
  "ווי?" - האב איך געפרעגט. דרייק סטעפּט צוריק צו געווינען עטלעכע פּלאַץ.
  
  "און וואָס וואָלט די ממזרים וועלן אונדז טייטן?" אַליסיאַ געפרעגט ווי זי ארויס הינטער דעם מענטש.
  
  ער האט איבערגעגעבן א רעגע קלאפ, זי האט געשלאגן אין בית המקדש. דרייק האָט אים אַרײַנגעכאַפּט אין די קידניז און געזען אים פאַלן. אַליסיאַ האָט באַוועגט איר פֿיס אין זיין פּנים. צוזאמע ן האב ן ז ײ אי ם געװארפן , דרײענדיק , איבער ן ברעט .
  
  דער וועג האט זיך פארברייטערט.
  
  מ׳האט געשיקט צװײ שומרים. אן אנדער SAS מענטש איז געהרגעט, און איצט די בריטיש און אמעריקאנער זענען גלייַך אין שטאַרקייַט. דריי קעגן דריי. דרייק האט געזען די צוויי כינעזער וואס ער האט פריער געזען קריכן ווי שפּין איבער דער נוקלעארער באמבע.
  
  "קוק אויף דעם!"
  
  צו שפּעט. זיי זענען געפאלן אויף אים.
  
  
  * * *
  
  
  דאַהל האָט געוווּסט, בעצם, אַז זיי גייען קיין רומעניע. עס איז געווען גוט. עס איז געווען אַ האַלב שעה פאָר וואָס קען טייטן זיי איידער זיי זענען דאָרט.
  
  ער האט געקעמפט מיט די כינעזער און די וועכטער, זיי צוריקגעשטופט און געפונען זיי אויפשפרינגען, ווילן נאך. די כינעזער האָבן דורכגעקאָכט זיין פאַרטיידיקונג, סטרייקינג שווער און כּמעט ימפּאַלינג אים צוויי מאָל מיט זיין שרעקלעך בליידס. מער וועכטער האבן אים ארומגערינגלט. היידן האט זיך געלאזט אפווארפן זיי פונעם טראק ביז זייערע ציפערן האבן זיך צעשפילט.
  
  אין דער הינטן האט קנזי באהאנדלט מיט די לעצטע פון אירע שונאים. ד י מאשי ן אי ז געװע ן לײדיק , רויט ע הא ט געדראפ ט פו ן דע ר קאטאנע . זי איז צוריק אראפגעפאלן אויף דער פלאטפארמע, אצינד פארקלאפט די אויגן, ווען די צוויי כינעזער זענען צונומען צו איר צוזאמענגעהויבן, שרייענדיק מיט מעסערס. זי האט זיך קעגנגעשטעלט, ארומגעגאנגען. ז ײ האב ן ארויסגענומע ן געװער . זי האט זיך געװארפן אין זײערע פנימער, זײ איבערראשט. דער שיסער איז דורכגעגאנגען אונטער איר אָרעם, אָפּשפּרונג פון אַ יאָדער באָמבע. זי האט זיך געפונען נעבן איינעם פון די בחורים מיט א ביקס אויף איר פנים.
  
  "שרעק".
  
  דער בלויז וועג איז אַרויף. זי האָט געשלאָגן די האַנט וואָס האָט געהאלטן דעם ביקס, געשיקט עס פליענדיק, און דאַן ארויף די שטיצן אויף די שאָל פון די יאָדער וואָפן. זי ריטשט די שפּיץ, געפונען אַז אַרויף דאָרט עס איז נאָר אַ מילד ויסבייג, אָבער געפערלעך צו וואָג. אַנשטאָט, זי געזעסן סטרייד אַ יאָדער באָמבע מיט אַ קאַטאַנאַ אין איר האַנט.
  
  "קום און פאַקינג נעמען מיר!" - האט זי א געשרײ געטאן. "אויב איר אַרויספאָדערן."
  
  זיי גענומען אַוועק געשווינד, בישליימעס באַלאַנסט. קענזי איז געשטאנען אויפן אויבערשטן פון דער קעמפער, געדרימלט מיט איר שווערד, ווען זיי האבן זי באפאלן מיט מעסערס. שלאָגן און מאַך. זי האט זיך קעגנגעשטעלט, אבער זיי האבן געצויגן בלוט. זי האט געשלאגן דעם ראקעט. דער טראק האט געציטערט מיט דרייסיק מייל א שעה. די כינעזער האבן זיך צוגעפאסט צום העכסטן גראד. קנזי האט פארלוירן איר באלאנס, זיך אויסגעגליטשט און צוריק אראפגעפאלן אויפן ראקעט.
  
  "אוי".
  
  א װינט האט געבלאזן אין איר האר, קאלט װי א פריזער. דאָס מעסער איז אויף איר געפֿאַלן. זי האט איבערגעגעבן די קאטאנע אויף דער אנדערער האנט, אנגעכאפט דעם האנט מיט די פינגער און אים שארף צוגעטריבן צו דער זײט. דער האַנטגעלענק האָט זיך צעבראָכן און דאָס מעסער איז אַרױסגעפֿאַלן. זי האט אויך אזוי פארדרייצט דעם קערפער און געזען ווי עס פליען מיט קאפ פון טראק. דע ר צװײטע ר הא ט שוי ן אטאקירט . קנזי שיפטיד די קאַטאַנאַ צוריק צו איר רעכט האַנט און לאָזן עס שלאָגן די פונט גלייַך. ער האט א מאמענט געשװעבט אײדער קנזי האט אים אװעקגעװארפן.
  
  זי דאַן געקוקט אַראָפּ פֿון איר סידעלע אויף שפּיץ פון די יאָדער באָמבע, די בלייד פון איר קאַטאַנאַ דריפּן בלוט אַנטו די פייטינג אונטן.
  
  "צוויי כינעזער זענען אומגעקומען. דרײַ לינקס".
  
  אַליסיאַ געקוקט אויף איר פון איר געווינער טראָק, וואַטשינג די שלאַכט אויף שפּיץ פון די וואָרקאָפּ. "עס געקוקט אַזוי פאַרשילטן קיל," זי געזאגט. "איך טאַקע גלויבן איך האָבן אַן ירעקשאַן."
  
  דאהל האט זי א קוק געטאן פון זײן אײגענעם טראק. "מיר אויך".
  
  אבע ר דעמאל ט הא ט זי ך ד י קעמפ ן אנגעהויב ן רירן .
  
  
  קאַפּיטל איין און פערציק
  
  
  דאהל האט גלייך באמערקט די שיפט, דערזען די צוויי רימען, וואס זיי האבן געלונגט אפצובויען, פלאטערן אין ווינט, און דערנאך האט זיך דער דריטער זיך צעטיילט ווי די וועלט'ס משוגעסטע גומע-באנד, און מיט ברוגז געשלאגן קעגן דער נוקלעארער באשולדיקונג און דעם אונטערן פון דער פלאטפארמע. מיט'ן ערשטן שטאַרקן לונגן האָט ער אַ שלאָגן דעם וועכטער אין מאָגן, גורם צו פליען, געווער אַקימבאָו, גלייך פון דער זייט פונעם טראָק און שלאָגן די הינטערשטע טירעס פון דעם וואָס איז געפאָרן נעבן אים פּונקט פּוסט. דאַהל האָט זיך צעוויינט פון דער רעזולטאַט.
  
  די נוקלעארע באמבע האט זיך ווידער באוועגט. דאל האט געפילט א רויטער נעפל אראפנידערן איבער אים, ווען קנזי האט זיך געראנגלט אויף אים און היידען האט זיך געראנגלט גלייך אונטער זיין שאטן, נישט קיין אנונג וואס קומט ווייטער. ער האט געשריגן און געברומט, אבער אומזיסט. די ברום פון רעדער, די געשרייען, די קאַנסאַנטריישאַן פארלאנגט צו קעמפן; דאָס אַלץ האָט זיך אַרײַנגעמישט מיט זייער געהער. ער שפרינגט צו די קאַמיונאַקייטער.
  
  "מאַך." די יאָדער באָמבע איז וועגן צו ופרייַסן!"
  
  קנזי האט אראפגעקוקט. "וואו צו גיין? דו מיינסט אוועקנעמען?"
  
  "נאָו!"
  
  בײם ענדע פון זײן צײט איז דער שװעד געלאפן װי א משוגענער נאענט צו היידן און צוגעדריקט די פלײצע צו דער אומגלויבלעכער מאסע פון דעם פראיעקטיל. "א יאָדער באָמבע איז פאַלינג!"
  
  הײַדן האָט זיך גיך אָפּגעקערט, און אויך דער וועכטער. דער קעגנער האט זיך אריבערגעצויגן נאך א אינטש. דאהל האט אים אויפגעהויבן מיט יעדן אונס קראפט, וואס ער האט אמאל געזאמלט, יעדער מוסקל האט געשריגן.
  
  א שװער קלאפ האט געקלונגען נעבן אים.
  
  שיט.
  
  אבער עס איז געווען קנזי, נאָך געהאלטן די קאַטאַנאַ און מיט אַ סאַרקאַסטיש שמייכל אויף איר פּנים. "פאַרשילטן, דו ביסט נאָר אַ משוגענער העלד. צי איר טאַקע טראַכטן איר קענען האַלטן דאָס אפילו אַ רגע?
  
  "אומ, ניין. נישט עכט."
  
  "דעריבער מאַך."
  
  דער משוגענער שוועדער האט געטויגט גענוי.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק און אַלישאַ געראטן צו נעמען אַ רגע צו טיילן דעם ספּעקטאַקל.
  
  "וואָס די גענעם טוט דאַל?" אַליסיאַ געפרעגט. "איז ער כאַגינג אַ פאַרשילטן יאָדער באָמבע?"
  
  "דו זאלסט נישט זיין אַ נאַר," דרייק סנאַפּט, שאַקינג זיין קאָפּ. - דאָך קושט ער זי.
  
  דרייק איז דאן אראפגעשפרונגען צו די זייט צו העלפן די סאס גייז, אראפגעכאפט דעם סיל פונעם יונגן מאן און אים אריינגעווארפן אונטער די נוקלעארע באמבע. דער מאן האט זיך דער גאנצער קערפער געציטערט. זיי פארביטן בלאָוז, און דער פּלאָמבע איז געלעגן פאַרכאַלעשט, פּנים אַראָפּ, אָבער לעבעדיק. דרייק האט בדעה צו לאָזן עס אַזוי.
  
  אן אנדער סיל איז געשטארבן, נאכגעגאנגען דורך אַ SAS זעלנער, ביידע סטאַבד אין נאָענט קייט. קיימברידזש און דער יונג מענטש זענען אַלע וואָס בלייבט. זיי צוזאַמען מיט דרייק צו קעמפן די לעצט פּלאָמבע. אין דער זעלביקער צייַט, אַליסיאַ און מייַ זיך איינגעשריבן זיי. דער טראק האט זיך גערוימט אויפן שמוץ־וועג, אמאל אנגעטראפן דעם שכן און איז אוועקגעפארן. די צונויפשטויס האט ערלויבט דאַהל ס יאָדער באָמבע צו זיין סטייבאַלייזד דורך סיקיורינג עס צו זייַן ריזיק שטיצן. אלע דרײ אויטאמאבילן, אלס אײנער, האבן זיך דורכגעבראכן דעם ארויסגאנג־טויער און זײנען װײטער געפארן, אויף שטײגער צו רומעניע. ד י שטאל ע או ן באט ן זענע ן אינגאנצ ן צעשטערט , זי ך צעריס ן אהי ן או ן צוריק . די העליקאפטערס האבן זיך דעמאלט אויפגעהויבן און זענען געפלויגן צוזאמען מיט די טראקס, און מענטשן מיט שווערע ארטילעריע האבן זיך ארויסגעבויגן פון די טירן און זיך געשטעלט אויף די דרייווערס.
  
  דרייק פארשטאפט די באַפאַלן אויף די סיל. "וואַרט. איר זענט אַ ספּעציעלע פאָרסעס זעלנער. אמעריקאנער פרויען. פארוואס וואָלט איר פּרובירן צו טייטן אונדז?
  
  אין דער אמתן האט ער קיינמאל נישט ערווארטעט אן ענטפער, אבער דער מענטש האט רעאגירט מיט אטאקע. ער האָט אַרויסגענומען קיימברידזש און דערנאָך פאַרטיק דרייק. דער יונג SAS מענטש איז געפאלן אויף זיין זייַט. די פּלאָמבע איז געווען גרויזאַם און רחמנות, דעליווערינג קראַשינג קלאַפּ נאָך קלאַפּ. אָבער דאַן האָט מאַי זיך אויסגעדרייט צו אים.
  
  אַכט סעקונדעס דורכגעגאנגען און דער קאַמף איז געווען איבער. װידע ר האב ן ז ײ אי ם געלאז ט לעבעדיג , קרעכצנדי ק אי ן א קופע , אויםװאפנ ט .
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו קיימברידזש. "איך קען נישט אויסדריקן ווי פיל מיר אָפּשאַצן דיין הילף, הויפּט. איך בין אַזוי נעבעכדיק פֿאַר די אָנווער פון דיין מענטשן. אָבער ביטע, אויב איר ווילט, לאָזן די מענטשן לעבעדיק, זיי זענען נאָר נאָך אָרדערס.
  
  ד י צװ ײ לעבנגעבליבענ ע סתימות , האב ן אויפגעקוקט , איבערראש ט או ן אפש ר פארװאונדערט .
  
  קיימברידזש האט זיך א ניד געטאן. "איך פֿאַרשטיין און שטימען מיט איר, דרייק. אין די סוף פון די טאָג, מיר זענען אַלע פּיינז. "
  
  דרייק האט געמאכט א גרימאציע. "נו, ניט מער. די אמעריקאנער רעגירונג האט נאר פרובירט אונז אומברענגען. איך זע נישט קיין וועג צוריק פון דעם".
  
  קיימברידזש האט זיך אויפגעהויבן. "שלאָגן צוריק."
  
  דרייק האט געשמײכלט. "אַ מענטש נאָך מיין האַרץ. עס איז געווען פייַן צו טרעפן איר, הויפּט קיימברידזש. "
  
  "און איר, מאַט דרייק."
  
  ער האָט אַ נאַדיד צו מאַי און אַליסיאַ, און איז קערפאַלי געגאנגען צו די צוריק פון די טראָק. דרייק וואָטשט אים אַוועק, קאָנטראָלירן די פעסטקייַט פון די וואָרכעד אין דער זעלביקער צייט. אַלץ האָט אויסגעזען גוט.
  
  "צי איר וויסן אַז זיי וועלן קומען צוריק און נעמען די שווערד?" אַליסיאַ פּראַמפּטיד אים.
  
  "יא, אָבער איר וויסן וואָס? איך רעד נישט. די שווערד פון מאַרס איז די קלענסטער פון אונדזער פּראָבלעמס." ער האט אנגעטאן די קשר. "היידן? ווי ווייט? װי גײט איר דאָרטן?"
  
  "אָוקיי," האָט היידן געענטפערט. "די לעצטע כינעזער איז פּונקט שפּרינגען אַוועק. איך גיי צו דער שווערד. "
  
  קנזי האט געכײכט. "ניין, זיי געזען מיר אין קאַמף."
  
  "מיר זענען נישט אַלע?" דרייק האט געשמייכלט. "איך וועל נישט פאַרגעסן דעם דערזען פֿאַר אַ בשעת."
  
  אַליסיאַ האָט אים אַ שמעק געטאָן אויף דער אַקסל. ― רויִק זיך אָן, זעלנער. ווייַטער מאָל איר ווילט אַז איך זאָל שטעלן אַ יאָדער באָמבע צווישן מיין פיס."
  
  "ניין, טאָן ניט זאָרג," דרייק געזאגט, קער אַוועק. - איך װעל עס שפעטער טאן פאר דיר.
  
  
  * * *
  
  
  די העליקאָפּטערס האָבן געטשעפּעט, געסטראשעט און איבערצייגט די דרייווערס צו פּאַמעלעך זייער פאָרמיטל. פֿאַרשטייט זיך, אַז לכתחילה האָט עס נישט געאַרבעט, אָבער נאָכדעם ווי עמעצער האָט אַרײַנגעטאָן אַ קויל פֿון הויך קאַליבער דורך איינע פֿון די ווינטשויבן, האָבן פּלוצעם אָנגעהויבן ספֿקות מענטשן, וואָס האָבן געמיינט, אַז זיי זענען נישט גערירט. מיט דריי מינוט שפעטער האבן די טראקסטאנס זיך פארלאמערט, די הענט האבן זיך ארויסגעשטעקט פון די פענצטער, און דער גאנצער טראפיק האט זיך אפגעשטעלט.
  
  דרייק האט צוריקגעכאפט זיין באלאנס, צוגעוווינט צו די קעסיידערדיק שטויס און פאָרויס באַוועגונג. ער איז צוגעשפרונגען צו דער ערד, אנטפלעקנדיק אז דער קאמיוניקאציע סיסטעם איז פּלוצעם אויפגעשטאנען, און האט יעצט זייער שטארק נאכגעקוקט זיינע פליגערס.
  
  פֿון דעם קאָממוניקאַטאָר איז ניט געקומען קיין קלאַנג. וואשינגטאן איז דאס מאל געבליבן שטיל.
  
  די מאַנשאַפֿט אלנגעזאמלט נאָך דיסטרויינג זייער כעדפאָונז. זיי געזעסן אויף אַ גראַסי בערגל אָוווערלוקינג די דריי מיסאַל שיפן, וואַנדערינג וואָס די וועלט און זייַן מער בייז אותיות זאל וואַרפן בייַ זיי ווייַטער.
  
  דרייק האט געקוקט אויפן פּילאָט. "קען איר פליען אונדז צו רומעניע?"
  
  די אויגן פון דעם מאן האבן קיינמאל נישט געציטערט. "אַוודאי," ער געזאגט. "איך טאָן ניט פֿאַרשטיין וואָס ניט. אין קיין פאַל, יאָדער וועפּאַנז זענען געשיקט דאָרט צו זיין סטאָרד אין דער באַזע. מיר וועלן האָבן אַ מייַלע."
  
  צוזאמע ן האב ן ז ײ פארלאז ן א ן אנדער ע שלאכטפעלד .
  
  צוזאַמען זײַנען זיי געבליבן שטאַרק.
  
  
  * * *
  
  
  עטלעכע שעה שפּעטער, די מאַנשאַפֿט לינקס דער רומענישער זיכער הויז און באָרדאַד אַ ויטאָבוס צו טראַנסילוואַניאַ, דיסמאַרטיד לעבן Bran Castle, די געמיינט וווינאָרט פון גראף דראַקולאַ. ד א צװיש ן ד י הויכ ע בוימע ר או ן הויכע בערג , האב ן ז ײ זי ך געפונע ן א פינצטערע , שטיל ע גאסט־הויז , או ן זי ך אײנגעארדנ ט אי ן איר . די לײַכטן זײַנען געװען טונקל. די קאָלעקטיוו איז איצט געווען אנגעטאן אין ציווילע קליידער גענומען פון די זיכער הויז, און געטראגן בלויז וואָס וואָפן און שיסוואַרג זיי קען פירן, ווי אויך אַ גוט סטאַטש געלט פון די זיכער אַז יאָרגי האט גענומען. זיי האבן נישט געהאט קיין פאספארט, נישט קיין דאקומענטן, נישט קיין אידענטיפיקאציע קארטלעך.
  
  ז ײ האב ן זי ך צונויפגעקליב ן אי ן אײ ן צימער . צען מענטשן, קיין קשר. צען מענטשן זענען אויף דער אַנטלויף פון דער אמעריקאנער רעגירונג מיט קיין געדאַנק וועמען זיי קענען צוטרוי. עס איז קיין קלאָר אָרט צו ווענדן. ניט מער SPEAR און ניט מער סוד באַזע. קיין אָפיס אין די פּענטאַגאָן, קיין היים אין וואַשינגטאָן. די מין פון פאַמיליעס זיי האבן איז געווען ווייַטער פון וואָס איז דערלויבט. קאַנטאַקס זיי קען נוצן קען זיין קאַמפּראַמייזד.
  
  ד י גאנצ ע װעל ט הא ט זי ך געביט ן צולי ב עפע ם אומבאַקאנט , אומפארשטענדלעכ ן ארדענונג , פו ן דע ר עקזעקוטױו .
  
  "וואס איז נעקסט?" סמיט האט ערשט אויפגעהויבן דעם ענין, זיין שטימע איז נידעריק אין דעם שעמעוודיק באלויכטן צימער.
  
  "ערשטן פאַרענדיקן די מיסיע," האָט היידן געזאָגט. "דער סדר פון די לעצטע משפט האָט געזוכט צו צעשטערן די וועלט דורך כיידינג פיר שרעקלעך וועפּאַנז. מלחמה, דאַנק צו חניבעל, וואָס איז געווען אַ גרויס וואָפן. קאָנקוועסט מיט די הילף פון Genghis Khan, וואָס איז געווען דער שליסל קאָד וואָס מיר חרובֿ. הונגער, דורך געראָנימאָ, וואָס איז געווען אַ בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן. און לעסאָף, טויט, דורך Attila, וואָס האט זעקס יאָדער וואָרכעדז. צוזאַמען די וועפּאַנז וואָלט רעדוצירן אונדזער געזעלשאַפט ווי מיר וויסן עס צו צעשטערן און כאַאָס. איך טראַכטן מיר קענען זאָגן מיט בטחון אַז מיר האָבן נוטראַלייזד די סאַקאָנע.
  
  "מיט דער בלויז פרייַ סוף איז די שווערד פון מאַרס," לאָראַן געזאגט. "איצט אין די הענט פון די כינעזיש אָדער די בריטיש."
  
  "איך טאַקע האָפֿן דאָס זענען אונדז," דרייק געזאגט. "SAS האָט אונדז דאָרט געראטעוועט און פאַרפאַלן עטלעכע גוטע מענטשן. איך האף אז קיימברידזש וועט נישט זיין רעפּרימאַנדיד."
  
  "באוועגן פאָרויס ..." דאַהל געזאגט. "אפילו מיר קענען נישט טאָן דאָס אַליין. ערשטער פון אַלע, וואָס די גענעם זענען מיר געגאנגען צו טאָן איצט? און צווייטנס, ווער קענען מיר צוטרוי צו העלפן אונדז טאָן דאָס?
  
  "נו, קודם וועלן מיר דערוויסן וואָס האָט די אַמעריקאַנער זיך ווענדן אויף אונדז," האָט הייַדען געזאָגט. "איך טרעפן די אָפּעראַציע אין פּערו און ... אנדערע זאכן ... וואָס געטראפן. איז עס נאָר אַ ביסל שטאַרק מענטשן קעגן אונדז? א שפּאַלטן גרופּע ינפלואַנסינג אנדערע? איך קען נישט גלויבן פֿאַר אַ רגע אַז קאָבורן וואָלט האָבן סאַנגקשאַנד דעם."
  
  "זאָגסטו אַז מיר זאָלן האָבן אַ סוד שמועס מיטן פּרעזידענט?" דרייק האט געפרעגט.
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. "פארוואס נישט?"
  
  "און אויב עס איז אַ שפּאַלטן גרופּע," דאַהל געזאגט. "מיר צעשטערן זיי."
  
  "לעבעדיג," האָט מאַי געזאָגט. "דער בלויז וועג צו בלייַבנ לעבן דאָס איז צו כאַפּן אונדזער פיינט לעבעדיק."
  
  די מאַנשאַפֿט איז געזעסן אין אַ גרויס צימער אין פאַרשידענע שטעלעס, די קערטאַנז זענען ענג געצויגן, באַשיצן זיי פון די ימפּענאַטראַבאַל נאַכט. טיף אין רומעניע האָבן זיי גערעדט. פּלאַננעד. באלד איז געווארן קלאר אז זיי האבן טאקע מיטלען, אבער די מיטלען זענען געווען קנאפ. דרייק קען זיי ציילן אויף איין האַנט.
  
  "וואוהין צו גיין?" האט קנזי געפרעגט, נאך האלטנדיק איר קאטאנע, געלאזט דעם בלייד זיך באקן אין די טונקעלע ליכט.
  
  "גיי פאָרויס," דרייק געזאגט. "מיר זענען שטענדיק פאָרויס."
  
  "אויב מיר אלץ האַלטן," דאַהל געזאגט. "מיר שטאַרבן."
  
  אַליסיאַ האָט געהאלטן דרייק'ס האַנט. "און איך געדאַנק מיין טעג פון לויפן אַוועק זענען איבער."
  
  "דאס איז אַנדערש," ער האט געזאגט, דעמאָלט סיפט. "דאָך איר וויסן אַז. אנטשולדיגט."
  
  "אלעס איז גוט. נאַריש אָבער קיוט. צום סוף האָב איך איינגעזען אַז דאָס איז מיין טיפּ. "
  
  "טוט דאָס מיינען אַז מיר זענען אויף די לויפן?" האט קנזי געפרעגט. "ווייַל איך טאַקע געוואלט צו באַקומען אַוועק פון עס אַלע."
  
  "מיר וועלן האַנדלען מיט דעם". דאַהל האָט זיך צו איר צוגעבויגן. "איך זאג דיר צו. איך האב אויך מיינע קינדער, פארגעסט נישט. איך וועל אלץ באַקומען פֿאַר זיי. "
  
  - דו האסט נישט דערמאנט דיין ווייב.
  
  דאַהל האָט זיך אַ קוק געטאָן און דערנאָך זיך צוריקגעזעצט אויף זײַן שטול און געטראַכט. דרייק האָט געזען אַז קענסי האָט זיך אַ ביסל נעענטער צו דער גרויסער שוועדישער. ער האט עס ארויס פון זינען און זיך ארומגעקוקט אין צימער.
  
  "מאָרגן איז אן אנדער טאָג," ער האט געזאגט. ― װוּהין װילסטו ערשט פֿאָרן?
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  דוד לעאַדבעאַטער
  אויף דעם ראַנד פון אַרמאַגעדדאָן
  
  
  קאַפּיטל ערשטער
  
  
  דזשוליאַן מאַרש איז שטענדיק געווען אַ מענטש פון קאַנטראַסטינג פארבן. איין זייט איז שווארצע, די צווייטע איז גרוי... עד אינפיניטום. מאָדנע, ער האָט קיינמאָל נישט אַרויסגעוויזן קיין אינטערעס אין וואָס ער האָט זיך אַביסל אַנדערש אַנטוויקלט ווי די איבעריקע, נאָר אָנגענומען, זיך אויסגעלערנט צו לעבן דערמיט, הנאה געהאַט. אין יעדן זינען האָט אים דאָס געמאַכט אַן אינטערעסאַנטן אָביעקט; עס האט אוועקגענומען די אויפמערקזאמקייט פון די מאשינאציעס, וואס האבן זיך געלאקערט הינטער די אויסדריקליכע אויגן און זאלץ-פעפערישע האר. מאַרץ איז שטענדיק געגאנגען צו זיין בוילעט - איין וועג אָדער אנדערן.
  
  אינעווייניק איז ער ווידער געווען אן אנדער מענטש. ינער פאָקוס פאָוקיסט זיין ופמערקזאַמקייַט אויף איין האַרץ. דעם חודש עס איז געווען די סיבה פון די פּיטהיאַנס, אָדער גאַנץ וואָס איז געווען לינקס פון זיי. א מאדנע גרופע האט געכאפט זיין אויפמערקזאמקייט און דערנאך זיך פשוט צעלאזט ארום אים. טיילער וועב איז געווען מער אַ סייקאָופּאַטאַק מעגאַ-סטאָקער ווי אַ קאַבאַליסט פירער. אבער מאַרש רילישט די געלעגנהייט צו גיין עס אַליין, קריייטינג פּערזענלעך, עקסצענטריש דיזיינז. צו גיהנום מיט זאָוי שעאַרס און אַלעמען וואס איז נאָך אַקטיוו אין דער סעקטע, און צו אַ נאָך דיפּער גענעם מיט ניקאַלאַס בעל. געבונדן, געכאפט און מיט וואסער באָרד, איז ניט קיין צווייפל, אַז דער געוועזענער קאַנסטראַקשאַן אַרבעטער וואָלט אַלץ אויסגעלייגט צו די אויטאריטעטן, כּדי צו באַקומען אַפילו די מינדסטע ריפרייעוו פון זיין זאַץ.
  
  פֿאַר מאַרש, די צוקונפֿט איז געווען ליכטיק, כאָטש מיט אַ קליין טינט. ס׳זײנען געװען צװײ זײטן אין יעדער מעשה, און ער איז געװען זײער א צװײ־זײטיקער. נאָכדעם ווי מיר האָבן טרויעריק אַרויסגעלאָזט דעם אומגליקלעכן ראַמסעס באַזאַר - מיר האָבן טאַקע געפֿעלט די פּאַוויליאָנס מיט אַלע זייערע קרבנות - האָט מאַרץ זיך געכאַפּט אין די הימלען מיט דער הילף פון אַן תהום-קאָלירן העליקאָפּטער. ראַשינג אַוועק, ער געשווינד פאָוקיסט אויף די נייַ פּאַסירונג פאָרויס.
  
  ניו יארק.
  
  מאַרש טעסטעד די מיטל אויף זיין זייַט, מאָווינג עס נעענטער, ניט זיכער פון וואָס ער געזען אָבער זיכער אין וואָס עס קען טאָן. דאס קינד איז געווען די הויפּט באַרגינינג געצייַג. גרויס טאַטעשי פון אַבסאָלוט איבערצייגונג. ווער קען טענהן מיט א נוקלעארע באמבע? מאַרש לינקס דער מיטל אַליין, קאָנטראָלירן די ויסווייניקסט באַקפּאַק און לוסאַנינג די אַקסל רימען צו אַקאַמאַדייט זיין כעפטיק ראַם. פון קורס, ער וואָלט האָבן צו ונטערטעניק די נומער צו טעסץ און באַשטעטיקן זייַן אָטאַנטיסיטי. נאָך אַלע, רובֿ באָמבס קען זיין קאָכן צו קוקן ווי עפּעס זיי זענען נישט - אויב דער קאָכן איז גוט גענוג. בלויז דעמאָלט וואָלט די ווייסע הויז זיך בויגן.
  
  ריזיקאַליש, איין זייַט פון אים געזאגט. ריזיקאַליש.
  
  אבער שפּאַס! דע ר אנדערע ר הא ט אײנגעשטאנען . און עס איז ווערט אַ ביסל ראַדיאַציע פאַרסאַמונג, פֿאַר דעם ענין.
  
  מאַרץ האָט פון זיך געלאַכט. אזא נבלה. אבער דער מיני געיגער קאונטער, וואס ער האט מיטגעברענגט, איז געבליבן שטיל און האט אנגעשטעקט זיין ברוואדע.
  
  אָבער, צו זיין גאָר ערלעך, פליען איז נישט זיין זאַך. יאָ, עס איז געווען יקסייטמאַנט, אָבער עס איז געווען אויך די געלעגנהייַט פון אַ הייס טויט - און פּונקט איצט אַז טאַקע נישט אַפּעלירן צו אים. אפשר אן אנדער מאל. מאַרש האט פארבראכט פילע אַגאַנייזינג שעה פּלאַנירונג דעם מיסיע, צו מאַכן זיכער אַז אַלע ווייַפּאָינץ זענען אין פּלאַץ און ווי זיכער ווי מעגלעך, כאָטש געגעבן די ערטער וואָס ער וואָלט זיין סטאָפּפּינג אין, דער געדאַנק איז כּמעט לאַפאַבאַל.
  
  זאל ס נעמען רעכט איצט פֿאַר בייַשפּיל. זיי זענען כעדינג אונטער די כופּע פון די אַמאַזאָן ריינפאָראַסט אויף זייער וועג צו קאָלאָמביאַ. עס איז געווען ווארטן אויף אים אַ מענטש - מער ווי איין, אין פאַקט, און מאַרש סטאַמפּט זיין פּערזענלעכקייט אויף דער באַגעגעניש מיט באַשטיין אַז זיי טראָגן ווייַס. נאָר אַ קליין האַנאָכע, אָבער אַ וויכטיק פֿאַר די פּיטהיאַ.
  
  איז דאָס אַלע איך בין איצט?
  
  מארש האט הויך געלאכט, גורם אז דער העליקאפטער פילאט האט זיך ארומגעקוקט אין שרעק.
  
  "אלעס איז גוט?" - האט געפרעגט א מאגערער מענטש מיט שארמען.
  
  "נו, דאָס דעפּענדס אויף דיין מיינונג." מאַרץ האָט געלאַכט. "און ווי פילע מיינונגען טאָן איר האָבן. איך בעסער צו פאַרווייַלן מער ווי איין. איר?"
  
  דער פּילאָט האָט זיך אָפּגעקערט, געמורמלט עפּעס אומפאַרשטענדלעך. מאַרץ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. װ י נא ר ד י אומגעװאשענ ע מאסן , װא ס האב ן געװאוסט , װא ס כוחות , װא ם האב ן זי ך געפאלג ט או ן זי ך צעקלאפ ט אונטע ר ז ײ האב ן זי ך אומגעװארפ ן או ן זי ך אומגעכאפ ט פו ן דע ר חורבן .
  
  מאַרש וואָטשט די דעקאָראַציע אונטן, וואַנדערינג פֿאַר די מיליאָן מאָל אויב דאָס פונט פון פּאָזיציע אין די פאַרייניקטע שטאַטן איז די רעכט מאַרשרוט. ווען עס געקומען אַראָפּ צו אים, עס זענען בלויז צוויי פאַקטיש אָפּציעס - דורך קאַנאַדע אָדער דורך מעקסיקא. דאס לעצטע לאנד איז געווען נענטער צו דער עמעזאן און אנגעפאקט מיט קאָרופּציע; אָנגעפילט מיט מענטשן, וואָס מען האָט געקענט באַצאָלן צו העלפן און האַלטן די מויל. קאַנאַדע געפֿינט עטלעכע זיכער כייוואַנז פֿאַר מענטשן ווי מאַרש, אָבער זיי זענען נישט גענוג און אפילו נישט קומען נאָענט צו גלייַכן די דייווערסיטי וואָס איז געווען אין דרום אַמעריקע. װע ן ד י מאנאטאניש ע לאנדשאפ ט הא ט זי ך װײטע ר אנטפלעקט , הא ט מארש א געפונע ן זײ ן מחשבה .
  
  דאָס יינגל איז אויפֿגעוואַקסן אין אַ פּריווילעגיע, מיט אַ סך מער אין מויל ווי אַ זילבערנער לעפל; מער ווי אַ האַרט גאָלד באַר. די בעסטע שולן און די בעסטע מלמדים - געלייענט "בעסטער" ווי "טײַערסטע," האָט מאַרש תּמיד פֿאַרריכטן - האָבן אים געפּרוּווט אַרײַנשטעלן אויפֿן ריכטיגן וועג, אָבער ניט געראָטן, אפֿשר וואָלט אַ אויפֿהאַלטן אין עטלעכע נאָרמאַלער שול געהאָלפֿן, אָבער זײַנע עלטערן זײַנען געווען רייך. זיינען די דרום-געזעלשאפט און זענען געווען ווייט נישט פארבינדן מיט דער ווירקלעכקייט. מארש איז אויפגעוואקסן ביי משרתים און געזען זיינע עלטערן בעיקר ביי סעודות און לוקסוריזע קבלת פנים, וואו מען האט אים באפוילן נישט צו רעדן. שטענדיק אונטער דעם קריטישן בליק פון זיין פאטער, וועלכער האט פארזיכערט אן אומבאהאלטענע אויפפירונג. און שטענדיק זיין שולדיק שמייכל אַ מוטער וואס געוואוסט אַז איר זון איז דערוואַקסן ליבעלאַס און אַליין, אָבער איז געווען גאָר ניט ביכולת צו ברענגען זיך צו אַרויסרופן זיך אין קיין פאָרעם. און אַזוי דזשוליאַן מאַרש געוואקסן, דעוועלאָפּעד, און געווארן וואָס זיין פאטער אפן גערופן "אַ מאָדנע יינגל".
  
  דער פּילאָט האָט גערעדט, און מאַרש האָט דאָס גאָר איגנאָרירט. "זאל איך עס ווידער זאָגן?"
  
  "מיר קומען צו קאַלי, האר. קאָלאָמביאַ."
  
  מאַרש זיך אַראָפּ און וואָטשט די נייַע סצענע אַנפאָולד אונטן. קאַלי איז געווען באקאנט ווי איינער פון די מערסט היציק שטעט אין די אמעריקע און היים פון די קאַלי קאַרטעל, איינער פון די וועלט 'ס גרעסטער סאַפּלייערז פון קאָוקיין. אויף קיין פּראָסט טאָג, אַ מענטש ווי מאַרש וואָלט נעמען זיין לעבן אין זיין אייגן הענט, גיין דורך די צוריק גאסן פון על קאַלוואַריאָ, ווו ראַגאַמופינס סאָורינג די גאסן פֿאַר אָפּפאַל און סלעפּט אין פלאָפּהאָוסעס, ווו לאָוקאַלז ליידן פון זיין לייבאַלד אַ "טאָלעראַנץ זאָנע" דורך אַלאַוינג געשעפט קאַנסאַמשאַן דרוגס און געשלעכט קענען בליען מיט מינימאַל פּאָליצייַ אריינמישונג.
  
  מאַרש האָט געוואוסט אַז דאָס איז דער אָרט פֿאַר אים און זיין יאָדער באָמבע.
  
  ווען ער האט זיך אראפגעזעצט, האט דער פליגער געוויזן מארש א גרויע פיקאפ טראק, אין וועלכן עס זענען געזעסן דריי איבעריגע מענער מיט קאלטע, טויטע אויגן און אויסדרוקטליכע פנימער. אפן באוואפנט מיט פייער געווער, האבן זיי מיט א קורצע גרוס אריין באגלייט מארש אין טראק. ז ײ זײנע ן דא ן דורכגעפאר ן דור ך פײכט ע אויםמאכטע ע גאסן , שמוציק ע געבײדע ם או ן פארזיכערט ע שויבן , געגעב ן זײ ן געבילדעט ן אויג , נא ך אנדער ע אנדער ע אנדער ע בליק ן אוי ף דע ר װעלט , א פלא ץ װא ו א טײ ל פו ן דע ר באפעלקערונ ג הא ט זי ך ״געפלוװםט ״ פו ן אײ ן שאקל , א ן א שטענדיקע ר הײם . מאַרץ האָט זיך אַ ביסל צוריקגעצויגן, וויסנדיק אַז ער האָט גאָרנישט צו זאָגן וועגן דעם וואָס איז פאָרגעקומען. די סטאַפּס זענען אָבער נויטיק אויב ער געוואלט צו הצלחה שמוגלן יאָדער וועפּאַנז אין די יו. עס., און זענען ווערט קיין ריזיקירן. און פֿאַרשטײט זיך, אַז מאַרש האָט אױסגעזען אַזױ נייטראַל, װי ער האָט געקאָנט, מיט אַ פּאָר קונצן אין די פֿאַרביקע אַרבל.
  
  דער אויטאָ האָט זיך געוואונדערט דורך עטלעכע נעפּל-באדעקטע ראָולינג בערגל, יווענטשאַוואַלי אויסגעדרייט אין אַ אויסגעלאפעטער דרייוווויי מיט אַ גרויס, שטיל הויז אין פראָנט. די נסיעה איז געווען געמאכט אין שטילקייַט, אָבער איצט איינער פון די גאַרדז האט אַ ומנייטיק פּנים צו מאַרש.
  
  "אונז זענען דא".
  
  "קלאר. אבער וואו איז "דא"?
  
  נישט צו דיסריספּעקטפאַל. נישט צו קרעכצן. האַלטן עס אַלע צוזאַמען.
  
  "נעם דיין באַקפּאַק." דער וועכטער איז ארויסגעשפרונגען און געעפנט די טיר. - הער נאווארא ווארט אויף דיר.
  
  מאַרץ האָט זיך געכאַפּט. עס איז געווען די רעכט נאָמען און די רעכט אָרט. ער וואָלט נישט בלייַבן דאָ לאַנג, נאָר לאַנג גענוג צו מאַכן זיכער אַז זיין ווייַטער מאָדע פון אַריבערפירן און לעצט דעסטיניישאַן איז גלאַט און זיכער. ער איז נאכגעגאנגען דעם וועכטער אונטער אַ נידעריק אַרטשווייַ דריפּנדיק פון נעפּל און דעמאָלט אין די טונקל אַרייַנגאַנג פון אַן אַלט הויז. עס זענען געווען קיין לייץ אויף אינעווייניק, און די אויסזען פון איין אָדער צוויי אַלט גאָוס וואָלט נישט האָבן געווען קיין יבערראַשן אָדער אַ דייַגע. מארש האט אפט געזען אין דער פינצטער אַלטע גײסטער און מיט זײ גערעדט.
  
  דער וועכטער האט אנגעוויזן אויף א עפענונג אויף רעכטס. "איר באַצאָלט פֿאַר אַ פּריוואַט פּלאַץ פֿאַר זיך פֿאַר מאַקסימום פיר שעה. קום גלײך אינעװײניק״.
  
  מאַרץ האָט אַרײַנגעבויגן דעם קאָפּ אין דאַנקבאַרקייט און אַרײַנגעשטויסן די שווערע טיר. "איך האָב אויך געבעטן ערלויבעניש צו לאנדן דעם נעקסטן טראנספארט מאָדע. העליקאָפּטער?"
  
  "יא. עס איז אויך גוט. רופן מיר אויף די ינטערקאַם ווען די צייט קומט און איך וועל ווייַזן איר אַרום די הויז.
  
  מאַרץ האָט זיך געכאַפּט מיט צופֿרידנקייט. די געלט וואָס ער באַצאָלט איבער און העכער וואָס איז פארלאנגט איז געווען צו ענשור בעסער דינסט, און אַזוי ווייַט, עס האט. פון קורס, צאָלן מער ווי די אַסקינג פּרייַז אויך אויפשטיין סאַספּישאַנז, אָבער אַזאַ זענען די ריזיקירן.
  
  װידער צװײ זײטן, האט ער געטראכט. יין און יאַנג. זומפ און זומפ. שווארצע און... שווארצע מיט פּאָמסן בליצן האָבן זיך דורכגעלאַכט...
  
  די אינעווייניק פון די צימער איז געווען לאַגזשעריאַס. ד י װײטע ר זײ ט אי ז געװע ן פארנומע ן א װינקל־סאפע , פו ן שװארצ ע לעדער , או ן טי ף פלאש . דערנעבן איז געזעסן א גלאז טיש מיט א קאראפע פאר טרינקען, וויין און שטימונג, בעת אין אן אנדערן ווינקל האט א מאשין אנגעבאטן קאווע און טיי. סנאַקקס זענען געלייגט אויס אויף אַ גלאז טיש. מארש האט צו דעם אלץ געשמייכלט.
  
  באַקוועם, אָבער בלויז פֿאַר אַ קורץ צייַט. ידעאַל.
  
  ער האט ארײנגעגאסן א פאד מיט דער שטארקסטער קאװע און א ביסעלע געװארט, אז זי זאל ברױו. דערנאָך האָט ער זיך געזעצט אויף דער סאָפע און אַרױסגענומען זײַן לאַפּטאַפּ, פֿאַרזיכטיק אַרײַנגעלײגט זײַן רוקן־פּאַק אַף דער לעדערער אַפּאָולסטעריע נעבן אים. קײנמאָל פֿריִער איז אַ יאָדער באָמבע נישט געװען אַזױ פּאַמפּערעד, האָט ער געטראַכט, און זיך קורץ געפֿרעגט, צי ער זאָל דערפֿאַר מאַכן אַן אײגענעם ברױו. אַוודאי, פֿאַר אַ מענטש ווי מאַרש, דאָס איז נישט שווער, און אין די מינוט איז געווען אַ פּאַרע גלעזל אין די באַקפּאַק און אַ קליין קאַפּקייק מיט פראָסטינג אויף דער זייַט.
  
  מאַרץ האָט געשמייכלט. אלעס איז געווען גוט.
  
  איך סערפינג די אינטערנעט; קאַנפערמאַטאָרי ימיילז האָבן אים ינפאָרמד אַז דער פאָרווערד העליקאָפּטער איז שוין אריין אין קאָלאָמביאַ. ס׳זײנען נאך אין ערגעץ נישט ארויםגעהויבן קײן פאן, נאר עטליכע שעה זײנען דורכגעגאנגען, זינט ער האט אין פולן הויב פארלאזט דעם באזאר. מארש האט פארענדיקט זײן געטראנק און געפאקט א קלײן זעקל סענדוויטשן פארן קומענדיגן פלי, און דערנאך געדריקט דעם אינטערקאם קנעפל.
  
  "איך בין גרייט צו גיין."
  
  צוואַנציק מינוט שפּעטער און ער איז געווען אין די לופט ווידער, די יאָדער באַקפּאַק ס פלי טוויסט אָבער באַקוועם. זיי זענען געגאנגען צו פּאַנאַמאַ, ווו ער וואָלט ענדיקן זיין שנעל פלייץ און אָנהייבן די טידיאַס פוס פון זיין רייזע איבער לאַנד. דער פּילאָט האָט זיך געמאַכט אין דער לופטן און דורך סיי וועלכע פּאַטראָלן, דער בעסטער אין דעם וואָס ער האָט געטאָן, און מען האָט אים דערפֿאַר אַ סך באַצאָלט. ווען דער אויסלייג פון פּאַנאַמאַ האָט זיך אָנגעהויבן אין לינקן פענצטער, האָט מאַרש אָנגעהויבן פאַרשטיין ווי פיל נענטער ער איז שוין געווען צו די פאראייניגטע שטאטן פון אמעריקע.
  
  ס'קומט א האריקעין, מענטשן, און עס וועט נישט גרינג אוועקגיין...
  
  ער האָט זיך באזעצט אין פּאַנאַמאַ סיטי פֿאַר עטלעכע שעה, געביטן קליידער צוויי מאָל און שאַוערז פיר מאָל, יעדער מאָל מיט אַ אַנדערש סענטיד שאַמפּו. ד י ריח ם האב ן זי ך אנגענומע ן געמיש ט או ן איבערגעשטאנע ן דע ם שװאכ ן ארו ם פו ן שווייס . ער האט געגעסן פרישטיק און מיטאג, כאטש עס איז געווען מיטאָג צייט, און געטרונקען דריי גלאז ווייַן, יעדער פון אַ אַנדערש פלאַש און אַ אַנדערש קאָליר. דאָס לעבן איז געווען גוט. דער מיינונג אינדרויסן פון פענצטער איז געבליבן אומפארענדערט און אומבאנעפלט, האט מארש ארויסגענומען דאס שאכטל ליפסטיק, וואס ער האט געהיט פאר פונקט אזא געלעגנהייט, און פארבירט דאס גלאז העל רויט. דאָס האָט געהאָלפֿן, לכל הפּחות פֿאַר אַ צײַט. מאַרש דעמאָלט אנגעהויבן צו ימאַדזשאַן ווי עס וואָלט זיין ווי צו לעקן דעם טאַפליע ריין, אָבער אין דעם מאָמענט די פּינג פון אַ ינקאַמינג אָנזאָג ינטעראַפּטיד זיין חלומות.
  
  עסטימאַטעד צייט פון אָנקומען איז 15 מינוט.
  
  מאַרץ האָט געמאַכט אַ גרימצאָרן, גליקלעך אָבער גלײַכצײַטיק באַזאָרגט. א פערציק שעה רייזע איז געלעגן פאראויס צוזאמען עטליכע פון די ערגסטע וועגן אין דער געגנט. דעם געדאַנק איז אַנלייקלי צו באַגייַסטערן. אָבער, אַמאָל געענדיקט, דער ווייַטער בינע וואָלט זיין ינפאַנאַטלי מער טשיקאַווע. מאַרץ האָט צוזאַמענגענומען זײַנע זאַכן, אַריינגעשטעלט די קאַווע־פּאָדס, ווײַן־לאַגלען און כלים אין סדר פֿון קאָלירן, פֿאָרעם און גרייס, און איז דערנאָך אַרויסגעגאַנגען.
  
  דער סווו האט געווארט, געציטערט ביי די וועג, און האט אויסגעזען סאַפּרייזינגלי באַקוועם. מארש האט צעבראכן די נוקלעארע באמבע, אנגעשפארט אויף איר זײן זיץ־בעלט, און דאן געהיט צו זיך. דער דרייווער האט א ביסעלע געשמועסט, איידער ער האט זיך געכאפט, אז מארש האט זיך נישט געראכטן פון זיין אייגענעם שיינע קליינע לעבן, און האט זיך דאן געכאפט הינטערן ראד. דער וועג האָט זיך אויסגעשטרעקט אָן אַ סוף פאָרויס.
  
  שעהן דורכגעגאנגען. די סווו סליד, דעמאָלט טרייסלען, און דעמאָלט סליד ווידער, סטאָפּפּינג עטלעכע מאָל פֿאַר גאַז און אָרט טשעקס. דער שאָפער וואָלט נישט ריזיקירן צו ווערן פּולד פֿאַר אַ מינערווערטיק עבירה. נאָך אַלע, עס איז געווען נאָר אן אנדער פאָרמיטל צווישן פילע, אן אנדער אָנצינדן פון לעבן טראַוואַלינג צוזאמען די אייביק שאָסיי צו דעסטאַניישאַנז אומבאַקאַנט, און אויב עס איז געבליבן אַנמערקאַבאַל, עס וואָלט פאָרן אַננמערקט.
  
  און דעמאָלט מאָנטערריי לייגן פאָרויס. מאַרץ האָט אַ ברייט געשמייכלט, מיד אָבער צופרידן, ווײַל די לאַנגע רייזע איז געווען מער ווי האַלב.
  
  דער נוקלעארער רעצעט איז געלעגן נעבן אים, יעצט בלויז עטליכע שעה פון דער אמעריקאנער גרעניץ.
  
  
  קאַפּיטל צוויי
  
  
  מאַרץ האָט געמאכט דעם ווייַטער פוס פון זיין נסיעה אונטער דעקן פון גאַנץ פינצטערניש. עס איז געווען אַן אָרט ווו אַלץ קען זיין געווינען אָדער פאַרפאַלן; אַן אומבאַקאַנט פאַקטאָר, דערהויבן צו אַן אומשאַצן סומע דורך היגע קאַרטעל באָססעס, איז געבראכט אין די בילד. ווער האט געקענט טרעפן די מחשבות פון אזעלכע מענטשן? ווער האט געוואוסט וואָס זיי וועלן טאָן ווייַטער?
  
  פון קורס נישט זיי ... אָדער דזשוליאַן מאַרש. מע ן הא ט אונד ז אומגעבראכ ט טראנספאר ט צוזאמע ן מי ט א צענדליקע ר מענטש ן אי ן הינט ן פו ן א לאסטא װ אוי ף דע ר גרענעץ . ערגעץ אויפן וועג האט די דאזיקע טראק זיך אויסגעדרייט פונעם שאסיי און איז פארשוואונדן אין דער פינצטערניש. קיין לייץ, קיין וואונדער, דער שאָפער געוואוסט דעם מאַרשרוט בלינדפאָלדעד - און עס איז גוט אַז ער געוואוסט.
  
  מארש איז געשטאנען צוריק הינטערן טראק, זיך צוגעהערט צו די געשלאפענע און אומצופרידנקייט פון די פאמיליעס. דער פארנעם פון זײן פלאן האט זיך פאר אים געשװיגן. דער מאָמענט פֿון זײַן אָנקומען קיין ניו־יאָרק האָט נישט געקאָנט קומען באַלד גענוג. ווען דער טראק האט געבראםן און די הינטערשטע טירן האבן זיך אויפגעהויבן אויף פארשמירטע הענגלעך, איז ער ערשט ארויסגעקומען, זוכנדיק דעם פירער פון די באוואפנטע מענער, וואס זענען געשטאנען אין וואך.
  
  "דיאַבלאָ," האָט ער געזאָגט, ניצן אַ קאָד וואָרט וואָס אידענטיפיצירט אים ווי אַ וויפּ טראַוולער און אַז ער האָט מסכים געווען צו צאָלונג. דער מאן האט א ניד געטאן, אבער דאן האט אים איגנארירט, און האט אלעמען ארײנגעטראגן אין א קלײנעם הויפן אונטער די ברײט־פארשפרײטע צװײגן פון אן איבערהענגענדיקן בוים.
  
  "עס איז איצט וויטאַל," ער האט געזאגט אין שפּאַניש, "אַז איר מאַך שטיל, טאָן ניט זאָגן עפּעס און טאָן ווי איר זענט געזאָגט. אויב איר טאָן ניט טאָן דאָס, איך וועל שנייַדן דיין האַלדז. איר פֿאַרשטייט?"
  
  מארש האט צוגעקוקט װי דער מאן באגעגנט אלעמענם בליק, ארײנגערעכנט דעם אײגענעם. דער מארש האט זיך אנגעהויבן מיט א מאמענט שפעטער, צוזאמען מיט א פארשפארטע וועג און דורך געדיכטע ביימער. דאס לבנה-ליכט האט געפלאקערט איבערן קאפ, און דער פירנדיקער מעקסיקאנער האט אפט געווארט ביז די וואלקנס האבן באהאלטן די ליכטיגקייט פארן ווייטער. מע ן הא ט גערעד ט זײע ר װײני ק װערטער , או ן ד י נא ר פו ן מענע ר מי ט ביקסן , אבע ר מארש ע הא ט זי ך מיטאמא ל געפונע ן װ י ע ר װאל ט געקענ ט א ביס ל שפאניש , אדע ר אפש ר פי ל .
  
  ער האט זיך צוגעטראטן אין מיטן דער ליניע, נישט אכטונג געטאן אויף די דערשראקענע פנימער ארום אים. נאָך אַ שעה זיי סלאָוד אַראָפּ, און מאַרש געזען פאָרויס אַ ראָולינג זאַמדיק קלאָר דאַטיד מיט שיטער ביימער, קאַקטוס און עטלעכע אנדערע געוויקסן. ד י גאנצ ע גרופ ע הא ט זי ך אראפגעזעצט .
  
  "אַזוי ווייט אַזוי גוט," האָט דער פירער געשעפּטשעט. "אָבער איצט איז די כאַרדאַסט טייל. די גרענעץ פּאַטראָל קען נישט מאָניטאָר די גאנצע גרענעץ אין אַלע צייט, אָבער זיי טאָן טראַפ טשעקס. די גאנצע צייט. און איר, - האָט ער אַ נײַד געטאָן אין מאַרץ, - האָט געבעטן אַריבערצוגיין דיאַבלאָ. איך האף אז איר זענט גרייט צו דעם."
  
  מאַרץ האָט געכאַפּט. ער האט נישט געהאט קיין אנונג פון וואס דער קליינער רעדט. אבע ר באל ד הא ט מע ן אנגעהויב ן פארשװינדן , יעדע ר מי ט א קלײנע ר גרופ ע אימיגראנטן , בי ז בלוי ז מארש , דע ר אנפירע ר או ן אײ ן װעכטער .
  
  "איך בין גאָמעז," האט געזאגט דער פירער. "דאס איז לאָפּעז. מיר וועלן פירן איר בעשאָלעם דורך דעם טונעל. "
  
  "וואָס וועגן די גייז?" מארש האט זיך א ניד געטאן צו די אװעקגײענדיקע אימיגראנטן, אנגעטאן זײן בעסטן פאלשע אמעריקאנער אקצענט.
  
  "זיי באַצאָלן בלויז פינף טויזנט אַ קאָפּ." גאָמעז האָט געמאַכט אַ אָפּזאָגן. "זיי ריזיקירן בולאַץ. צי ניט זאָרג, איר קענען צוטרוי אונדז.
  
  מארש האט זיך געציטערט, ווען ער האט דערזען דעם כיטרע שמײכל פעסט פארפעסטיקט אויפן פנים פון זײן פירער. פֿאַרשטייט זיך, אַז די גאַנצע רייזע איז געווען צו גלאַטיק, כּדי צו דערוואַרטן, אַז זי וועט פאָרזעצן. די שאלה איז געווען: ווען וועלן זיי אים באפאלן?
  
  "לאָמיר גיין אין דעם טונעל," ער האט געזאגט. "איך זע דאָ נײַגעריקע בליקן."
  
  גאָמעז האָט נישט געקאָנט העלפֿן דעם בליצ פֿון זארגן, וואָס האָט געבליצט איבער זײַן פּנים, און לאָפּעז האָט אָפּגעזוכט די פֿינצטערניש אַרום אים. אלס איינס האבן אים די צוויי מענער געפירט אין א מזרחדיקער ריכטונג, אין א קליינעם ווינקל, אבער צו דער גרענעץ. מאַרץ געלויבט פאָרויס, דיליבראַטלי מיססטעפּינג און קוקן ינאַדאַקוואַט. אין איין מאָמענט, לאָפּעז אַפֿילו געגעבן אים אַ העלפּינג האַנט, וואָס מאַרש קאַטאַלאַגז פֿאַר שפּעטער, שרייבן עס ווי אַ שוואַכקייַט. ער איז בשום אופן נישט געווען קיין מומחה, אבער א באנק אקאונט האט אים אמאל געלאזט אסאך אויסער די מאטעריעלע טראפנס, דערפארונג פון די וועלט-מארש-קונסט טשאַמפּיאָנס און געוועזענע ספעציעלע פאָרסעס זעלנער צווישן זיי. מאַרש האָט געקענט עטלעכע קונצן, ווי פאַנטאַסטיק זיי זענען נישט.
  
  ז ײ זײנע ן א געװים ע צײ ט געגאנגע ן , דע ר מדבר , הא ט זי ך ארומגעצויג ן ארום , כמע ט שטיל . ווען דער בערגל איז געווען פאָרויס, מאַרש איז געווען גאָר צוגעגרייט צו אָנהייבן דעם קריכן, אָבער גאָמעז פארשטאפט און אנגעוויזן אַ שטריך וואָס ער וואָלט קיינמאָל האָבן געזען אַנדערש. װוּ דער זאַמדיקער ערד האָט זיך געטראָפֿן מיט די מילד־שלאָנדע פֿױגלען, האָבן אַ פּאָר קלײנע בײמער געטראָפֿן מיט אַ געדיכטן באַרשט. אָבער, גאָמעז איז נישט געגאנגען צו דעם אָרט, אָבער גענומען אָפּגעהיט דרייַסיק טריט צו די רעכט, און דעמאָלט נאָך צען אַרויף די סטיפּאַסט שיפּוע. אַמאָל דאָרט, לאָפּעז יגזאַמאַנד די געגנט מיט ינפאַנאַט זאָרג.
  
  "ריין," ער געזאגט ענדלעך.
  
  גאָמעז האָט דעמאָלט געפֿונען אַ שטיק באַגראָבן שטריק און האָט אָנגעהויבן שלעפּן. מאַרש געזען אַ קליין אָפּטיילונג פון די כילסייד העכערונג אַרויף, שיפטינג ראַקס און באַרשט צו אַנטדעקן אַ מענטש-סייזד לאָך וואָס איז געווען קאַרווד אין די לעבעדיק שטיין. גאָמעז האָט זיך אויסגעגליטשט אינעווייניק, און דערנאָך האָט לאָפּעז אָנגעוויזן דעם פאַס פון זיין ביקס אויף מאַרש.
  
  "יעצט דו. די אויך."
  
  מארש איז אים נאכגעלאפן, פארזיכטיג אראפגעהאלטן דעם קאפ און אכטונג געבן אויף דעם טראפ, וואס ער האט געוואוסט אז עס איז בלויז עטליכע טריט אוועק פון ארויסשפרינגען. דערנאָך, נאָך עטלעכע געדאַנק, דער מענטש מיט צוויי זייטן סוויטשט קאַנאַל, באַשלאָסן צו צוריקציען זיך אין דער פינצטערניש.
  
  לאָפּעז האָט געווארט, ביקס אויפגעהויבן. מאַרץ האָט זיך אויסגעגליטשט, די שיך האָבן זיך געשלאָגן אויפן שטיינערדיקן שיפּוע. לאָפּעז האָט זיך אַרױסגעצױגן, אַראָפּגעלאָזט דאָס געװער, און מאַרש האָט געשװוּנגען דעם זעקס־אינטש בלייד, אַרױפֿגעװאָרפֿן דעם שפּיץ אין דעם אַנדערן מענטשנס קאַראָטיד אַרטעריע. לאָפּעז'ס אויגן האָבן זיך צעשפּרייט און ער האָט אויפגעהויבן זיין האַנט צו פאַרהאַלטן דעם שטראָם, אָבער מאַרש האָט נישט געהאַט קיין כוונה דאָס צו טאָן. ער האט געשלאגן לאפעז צווישן די אויגן, אראפגעכאפט דעם ביקס פון אים, און דערנאך אראפגעטריבן זיין שטארבנדיקן קערפער פונעם בערגל.
  
  באַרען איר.
  
  מארש האט אראפגעלאזט דעם ביקס, װײסנדיק, אז גאָמעז װעט עס גיכער פארשטײן װי נויטיק, װען ער װעט דאס זען אין מארש׳ס האנט. ער איז דעמאָלט ווידער אריין אין דעם טונעל און געשווינד געגאנגען אַראָפּ די אָריגינעל דורכפאָר. עס איז געווען גראָב און גרייט, געשטיצט דורך שאַקינג בימז און שטויב און מאָרטער דריפּן פון די דאַך. מאַרש גאָר דערוואַרט צו זיין באַגראָבן אין קיין מאָמענט. גאָמעז שטימע האָט דערגרײכט צו זײַנע געשפּאַנטע אויערן.
  
  "זאָרגט נישט. עס איז נאָר אַ פאַלש אַרייַנגאַנג צו יבערשרעקן ווער עס יז וואס קען שטאָמפּערן אין דעם טונעל. גיי נאך נידעריקער, מיין פריינד".
  
  מאַרש האָט גענוי געוווּסט, וואָס אויף אים וועט וואַרטן "ווײַטער אַראָפּ", אָבער איצט האָט ער געהאַט אַ קליין חידוש-עלעמענט. די טריקי טייל וואָלט זיין דיסייבאַלינג Gomez ס וואָפן אָן עמעס ינדזשערד אים. ניו יארק איז נאָך געווען טויזנטער פון מייל אַוועק.
  
  און עס האָט זיך אויסגעזען אַ סך ווײַטער, ווען ער איז געשטאַנען ווי ער איז געווען אונטער דער מעקסיקאַנער מדבר, דערפילט ווי דאָס שמוץ לויפן אַראָפּ אויף זיין רוקן, און אַרומגערינגלט מיט דעם געשטאַנק פון שווייס און געוויקס, זיינע אויגן שטעכן פון שטויב.
  
  מאר ץ הא ט זי ך געלאז ט פאראויס , אי ן אײ ן מא ל קריכנדי ק או ן שלעפ ן הינטער ן זי ך א רוקן , װא ס דע ר רימע ר אי ז געװע ן ארומגענומע ן אי ן זײ ן קנעכל . ס'איז דאָ אַ סך קלײדער, האָט ער אַ מאָל געטראַכט. נאָר קליידער און אפֿשר אַ ציינבערשטל. פייַן קעלן. א זעקל קאווע... ער האט זיך געוואונדערט וואו די אַמעריקאַנער זאלן האָבן געשטעלט זייערע מכשירים צו מעסטן ראַדיאַציע, דערנאָך האָט ער זיך אָנגעהויבן זארגן וועגן דער ראַדיאַציע אַליין. ווידער.
  
  דאָס איז מיסטאָמע עפּעס איר זאָל האָבן אָפּגעשטעלט איידער איר גיין.
  
  נו, איר האָבן צו לעבן און לערנען.
  
  מאַרץ האָט זיך געצװוּנגען צו לאַכן, װען ער איז אַרױסגעגאַנגען פֿונעם שמאָלן טונעל אין אַ סך גרעסערן. גאָמעז האָט זיך צוגעבויגן, אויסגעשטרעקט די האַנט צו העלפן.
  
  "עפּעס מאָדנע?"
  
  "יא, דיין פאַקינג ציין."
  
  גאָמעז האָט צוגעקוקט, אַ שאָקירט און אומגלויבן. דע ר זאץ אי ז געװע ן דע ר לעצטע ר זאך , װא ם ע ר הא ט זי ך דערװאר ט צ ו הער ן אי ן דע ר שטאנ ד פו ן זײע ר רײזע . מארש האט אויסגערעכנט וואס עס קען זיין. ווען גאָמעז האָט עס געפּרוּווט אויסטראַכטן, האָט מאַרש זיך אויפגעהויבן, אַרומגערינגלט דעם ביקס אין גאָמעז"ס הענט און אַריינגעטריבן דעם באַט דעם אַנדערן אין מויל.
  
  ― איצט פֿאַרשטײסטו װאָס איך מײן?
  
  גאָמעז האָט זיך געקעמפֿט מיט אַלע כּוחות, אַװעקגעשטױבן מאַרש און אומגעקערט צו זיך דאָס פֿאַס. בלוט האט אים געשפריצט פון מויל, װען ער האט געברומט און די צײן זײנען געפאלן אויפן דיל. מאש האט זיך געטויבן אונטערן לאנגן פאס און האט א שטארקן קלאפ געטאן אין קין און נאך א זײַט קאפ. גאָמעז האָט זיך צעוואַקסן, די אויגן האָבן אַנטפּלעקט, אַז ער האָט נאָך ניט געקענט גלייבן, אַז דאָס מאָדנע קאַטשקע האָט זיך אים געכאַפּט.
  
  מארש האט ארויסגעצויגן דעם מעסער פון דער שייד ביי די מעקסיקאנער זייט, ווען זיי האבן זיך געכאפט. גאָמעז האָט זיך צוגעלאָפן, וויסנדיק וואָס וועט פאָרקומען ווייטער. ע ר הא ט זי ך ארײ ן אי ן א שטײנערנע ר װאנט , צעבראכ ן ד י פלײצע ר או ן שארבן , מי ט א שװער ן קרעכץ . מאַרש האט אַ זעץ וואָס באַונסט אַוועק די מעקסיקאַן און דעמאָלט שלאָגן די ראָקאַ. פון די אײגענע קנעכט האט זיך געלאזט בלוט. די ביקס איז ווידער אויפגעשטאנען, אָבער מאַרש האָט זיך אויסגעגליטשט אַזוי אַז עס איז געווען צווישן די פיס, דער ביזנעס טייל איז איצט אַרויסגעוואָרפן געוואָרן.
  
  גאָמעז האָט אים געכאַפּט מיטן קאָפּ, דאָס בלוט האָט זיך געמישט און געשפּריצט אויף די װענט. מאַרץ האָט זיך געשלאָגן, אָבער האָט זיך אויסגעדרייט דעם ווייַטער קלאַפּ, און דערנאָך געדענקט דאָס מעסער וואָס ער האָט נאָך געהאַלטן אין דער לינקער האַנט.
  
  א שטאַרקע שטופּן, און דער מעסער האָט געפּרעגלט גאָמעז רייפּן, אָבער דער מעקסיקאנער האָט אַראָפּגעלאָזט דעם ביקס און מיט דעם מעסער אַרײַנגעטאָן ביידע הענט אויף מאַרש'ס האַנט, אַזוי אָפּשטעלן די שטאַרקייט פֿונעם קלאַפּ און באַגראָבן דעם בלייד. ווייטיק פאַרקרימט זיין פֿעיִקייטן, אָבער דער מענטש געראטן צו פאַרמייַדן באַשערט טויט.
  
  מאַרץ האָט זיך גלײך קאָנצענטרירט אויף דער פֿרײַער האַנט, מיט איר צו שלאָגן נאָך אַמאָל און נאָכאַמאָל, זוכנדיק שװאַכע פלעקן. צוזאמע ן האב ן ד י מענע ר זי ך געראנגלט , װ י בעסט ע ז ײ האב ן געקאנט , באװעג ן זי ך פאמעלע ך אויפ ן טונעל , זי ך ארײנגעקלאפ ן אי ן הילצערנ ע באלקן , או ן װאד ן אי ן בערגלע ך פו ן בלאָטע . שטראָמען שווייס זענען געלאָפֿן אין זאַמד; שװער גראַנטינג, ענלעך צו דער רוטינג פֿון חזירים, האָט אָנגעפֿילט דעם קינסטלעך אָרט. ם׳איז נישט געװען קײן רחמנות, נאר קײן לאנד האט מען נישט דערגרײכט. גאָמעז האָט גענומען יעדן זעץ ווי דער געווינער גאַס־קעמפער וואָס ער איז געווען, און מאַרש האָט ערשט אָנגעהויבן אָפּשוואַכן.
  
  ― האָט גאָמעז שװער געאטעמט, די אױגן װילד, די ליפּן בלוטיקע און צוריקגעװאָרפֿן.
  
  מארש האט אפגעזאגט צו שטארבן אין דעם עלנט, גיהנום ארט. ער האט צוריק אראפגערוקט דעם מעסער, עס אוועקגעדריקט פון גאמעז'ס קערפער, און דערנאך זיך צוריק געצויגן, געבנדיג די צוויי מענער עטליכע פיס ווייטקייט. די פּיסטויל איז געלעגן אויפן דיל, אַװעקגעוואָרפן.
  
  גאָמעז האָט אים באַפֿאַלן ווי אַ שטן, געשריגן, דונערנדיק. מארש האט אפגערוקט די אטאקע אזוי ווי מען האט אים אויסגעלערנט, זיך אויסגעדרייט די אקסל און געלאזט גאָמעז'ס אייגענעם מאמענט אריינשלאגן דעם קאפ אין דער פאַרקערטער וואַנט. מאַרש האָט אים דאַן אַ קיקט אין די רוקנביין. ע ר הא ט ניש ט װידע ר ני ט גענוצ ט דא ם מעסער , בי ז דע ר ענדע , אי ז געװע ן א פארגעםן . ער איז אויך געלערנט אַז די מערסט קלאָר ווי דער טאָג וואָפן איז ניט שטענדיק דער בעסטער צו נוצן.
  
  גאָמעז האָט אױפֿגעהױבן זײַן קערפּער פֿון דער װאַנט, הענגען דעם קאָפּ, און זיך אַרומגעדרײט. מאַרץ האָט אַרײַנגעקוקט אין דעם בלוט־רויטן פּנים פֿונעם שד. אַ מאָמענט האָט עס אים פֿאַרכאַפּט, דער קאַנטראַסט פֿון דעם פּאָמסן פּנים און דעם ווײַסן האַלדז, די שוואַרצע לעכער, וווּ עס האָבן זיך אַמאָל נעסטלט געלענע ציין, די בלאַסע אויערן האָבן זיך כּמעט קאָמיש אויסגעשטעקט פֿון ביידע זייטן. גאָמעז האָט זיך געשלאָגן מיטן קלאַפּ. מאש איז געשלאגן געװארן אין דער זײט פון קאפ.
  
  איצט גאָמעז איז געווען ברייט אָפֿן.
  
  מארש איז געשטאנען פאראויס, דער קאפ האט זיך געדרייצט, אבער ער איז געבליבן גענוג וויסנדיג, אז ער זאל טאקע שטעכן מיטן מעסער, אנווייזנדיק דעם בלייד אויפן הארץ פון דעם אנדערן. גאָמעז האָט זיך אַ ציטער געטאָן, זײַן אָטעם האָט געפֿײַפֿט פֿון זײַן צעבראָכענער מויל, און דערנאָך באַקענט מאַרץ'ס בליק.
  
  - כ׳האב דיר באצאלט אין גוטן אמונה, - האט מארץ געאטעמט. "איר זאָל נאָר האָבן גענומען די געלט."
  
  ע ר הא ט געוװסט , א ז ד י דאזיק ע מענטש ן זײנע ן פו ן נאטיר ן פאררעטע ר או ן בלי־צװײפל , אוי ך פו ן דערציונג . ביטרייאַל וואָלט זיין זייער רגע אָדער דריט געדאַנק פון דעם טאָג, נאָך "פארוואס איז עס בלוט אויף מיין הענט?" און "ווער די גענעם איך סוף אַרויף מאָרד נעכטן נאַכט?" טאָמער עס איז אויך אַ געדאַנק וועגן די קאַנסאַקווענסאַז פון אַ דאָזע פון קאָוקיין. אָבער גאָמעז... ער זאָל נאָר נעמען דאָס געלט.
  
  מאַרש וואָטשט ווי דער מענטש סליד צו דער ערד, דעמאָלט גענומען לאַגער. ע ר אי ז געװע ן צעבראכ ט או ן װײטיק , אבע ר לעפי ץ אומגעשעדיקט . זיין קאָפּ האט געקלאפט. צום גליק, האָט ער געטראַכט אַרײַנלייגן פּאַראַסעטאַמאָל אין איינעם פֿון די קליינע זעקלעך אין זײַן באַקפּאַק, וואָס האָט זיך געפֿונען לעבן דער נוקלעאַרער באָמבע. אַזוי באַקוועם אַז. ער האט דארט אויך געהאט א פעקל באבע־װישן.
  
  מאַרץ האָט עס אָפּגעווישט און אָפּגעשלונגען די פּילן טרוקן. ער האט פארגעסן מיטנעמען װאםער. אבער עס איז שטענדיק עפּעס, איז ניט עס?
  
  אן צוריקקוקן אויפן טויטן קערפער האט ער אראפגעלאזט דעם קאפ און אנגעהויבן די לאנגע נסיעה דורכן אונטערערדישן טונעל קיין טעקסאס.
  
  
  * * *
  
  
  די שעהן האבן זיך געצויגן. דזשוליאן מארש האט זיך ארומגערינגלט אונטער אמעריקע מיט א נוקלעארע וואפן אנגעשפארט אויפן רוקן. דער מיטל קען זיין קלענערער ווי ער דערוואַרט - כאָטש די באַקפּאַק איז נאָך בלאָוטיד - אָבער די ינערלעך קאַמפּאַרטמאַנץ זענען נישט ווייניקער שווער. דאָס באַשעפֿעניש האָט זיך צו אים צוגעכאַפּט, װי אַן אומגעװוּנטשטער חבֿר אָדער ברודער, אים צוריק שלעפּן. יעדער שריט איז געווען שווער.
  
  פינצטערניש האט אים ארומגערינגלט און כמעט איינגעשלונגען, צעבראכן בלויז פון די טיילמאָליקע הענגען ליכט. פילע זענען געווען צעבראכן, צו פילע. עס איז געווען פייַכט דאָ אַראָפּ, אַ פּאַק פון ומזעיק אַנימאַלס שטענדיק קאַנדזשערד נייטמעריש בילדער אין זיין מיינונג וואָס געשפילט אין יריערי האַרמאָניע מיט די טיילמאָליק בייַסעניש פליסנדיק אַרויף זיין פּלייצעס און אַראָפּ זיין רוקנביין. לופט איז געווען אין אַ לימיטעד קוואַנטיטי, און וואָס איז געווען פון נעבעך קוואַליטעט.
  
  ע ר הא ט זי ך אנגעהויב ן שפי ל זי ך א גרויםע ר מיד ע או ן הא ט אנגעהויב ן כאלוסינירן . איין טאָג ער איז געווען טשייסט דורך טיילער וועב און דערנאָך דורך אַ בייז טראָול. ער איז געפאלן צװײ מאל, געשלאפען די קני און די עלנבויגן, אבער זיך געקעמפט אויף די פיס. דער טראָול האָט זיך אויסגעדרייט אין בייז מעקסיקאַנס און דערנאָך אין אַ גיין טאַקאָ סטאַפט מיט רויט און גרין פּעפּערז און גאָואַקאַמאָלע.
  
  אַז די מיילן זײַנען דורכגעגאַנגען, האָט ער אָנגעהויבן שפירן, אַז ער מעג עס נישט מאַכן, אַז עס וועט זיך בעסער אויסגיין, ווען ער וועט זיך נאָר לײגן אַ װײַלע. נעמען אַ ביסל דרעמל. דאס איינציקע וואס האט אים אפגעשטעלט איז געווען זיין ליכטיקער זייט - דער טייל וואס האט אמאל עקשנות איבערגעלעבט זיין קינדהייט ווען אלע אנדערע האבן אים געוואלט אוועקגיין.
  
  יווענטשאַוואַלי העל לייץ ארויס פאָרויס און ער געמאכט עס אַריבער די אנדערע עק פון דעם טונעל און דאַן פארבראכט פילע מינוט אַססעססינג וואָס מין פון אָפּטראָג ער קען באַקומען. אין דער אמתן, האָט ער נישט ערוואַרט קיין אַרײַנגאַנג־קאָמיטעט - מע האָט אים קיינמאָל ניט דערוואַרט צו דערגרייכן דעם לאַנד פֿון די פֿרײַע.
  
  לויט זײן פלאן האט ער אין דעם עק ארגאניזירט א גאנצן באזונדערן טראנספארט. מאַרש איז געווען אָפּגעהיט און קיין נאַר. דער העליקאָפּטער זאָל זיין סטיישאַנד עטלעכע מייל אַוועק, אַווייטינג זיין רופן. מארש האט אראפגענומען איינע פון די דריי ברענענדיקע צעלן וואס האבן זיך צוטיילט ארום זיין קערפער און אין זיין רוקן און געמאכט א רוף.
  
  אוי ף דע ר פארזאמלונ ג הא ט מע ן ניש ט געזאג ט קײ ן װארט , קײ ן קאמענטאר ן װעג ן ד י בלוט ע או ן שמוץ , װא ס האב ן פארדעק ט מארש ס פני ם או ן האר . דער פּילאָט האט אויפגעהויבן דעם פויגל אין די לופט און כעדאַד צו קאָרפּוס קריסטי, דער ווייַטער און פּענאַלטאַמאַט האַלטן אויף מאַרש ס גרויס פּאַסירונג. איין זאַך איז געווען זיכער, ער וואָלט האָבן אַ געשיכטע צו דערציילן ...
  
  און עס איז קיין איינער צו זאָגן זיי. די איינציגסטע זאך וואס דו האסט נישט געטיילט מיט די פארטיי געסט איז געווען וויאזוי דו האסט געראטן צו שמוגלען א נוקלעארע רעצעפט פון בראזיל צום מזרח קאסט פון אמעריקע.
  
  קאָרפּוס קריסטי געפֿינט אַ קורץ רעספּיט, אַ לאַנג שפּריץ און אַ קורץ דרעמל. ווייַטער וועט זיין אַ 24 שעה יאַזדע צו ניו יארק, און דעמאָלט ...
  
  אַרמאַגעדדאָן. אָדער בייַ מינדסטער די ברעג פון עס.
  
  מארש האט געשמײכלט װען ער איז געלעגן מיטן פנים אראפ אויפן בעט מיטן קאפ באגראבן אין קישן. ער האָט קוים געקענט אָטעמען, אָבער דאָס געפֿיל האָט אים גאַנץ געפֿעלן. דער קונץ וואָלט זיין צו איבערצייגן די אויטאריטעטן אַז ער איז ערנסט און אַז די באָמבע איז עכט. ניט שווער - איין קוק אויף די קאַנאַסטערז און די פיסיאָנאַבלע מאַטעריאַל וואָלט מאַכן זיי זיצן אַרויף און בעטן. איינמאל דאס איז געשען... מארש האט זיך פארגעשטעלט אז די דאלארן גייען אריין, ווי א שפּעלטל מאשין אין לאס וועגאס וואס שפעט ארויס געלט מיט א קנאט. אבער אַלע פֿאַר אַ גוט סיבה. וועבס פאַל.
  
  אפֿשר נישט. מארש האט געהאט זײן אײגענע פלענער אויסצופירן בעת דער פרעמדער פירער פון די פיטשאיע האט געיאגט רעגנבויגן.
  
  ע ר הא ט זי ך ארוי ס פונע ם בעט , געלאנדע ט אוי ף ד י קני , אײדע ר זי ך אויפשטײן . ער האָט אָנגעטאָן עטלעכע ליפּנשטיפט. ע ר הא ט זי ך איבערגעצויג ן דע ם חדר־איברייטער , א ז ע ר הא ט זי ך פארשטאנען . ער איז ארויס און האט אראפגענומען דעם ליפט צום קעלער, וואו די פארלוירענער קאר האט אויף אים געווארט.
  
  קרייסלער 300. די גרייס און קאָליר פון אַ בליטשד וואַלפיש.
  
  ווייַטער האַלטן ... די שטאָט וואָס קיינמאָל סלעפּט.
  
  
  * * *
  
  
  מאַרש פארטריבן די מאַשין עפערטלאַסלי ווען די וועלט-באַרימט סקייליין געקומען אין מיינונג. עס איז געווען ראַדיקיאַלאַסלי גרינג צו פאָר דעם מאַשין צו ניו יארק, אָבער דעמאָלט ווער געוואוסט עס וואָלט זיין אַנדערש? נו, עמעצער קען. מער ווי דריי טעג זענען פארביי זינט ער האט פארלאזט ראמסעס באַזאר. וואָס אויב די נייַעס ליקט אויס? דער מארש האט גארנישט געענדערט. ע ר אי ז שוי ן געװע ן נא ך אנדער ע רײזענדע , װאנדערנדי ק דורכ ן לעב ן אוי ף א װינקענדיק ן װעג . אויב די שפּיל איז איבער, ער וועט וויסן עס זייער באַלד. אנדערש... וועבב האט צוגעזאגט אז ראמסעס וועט צושטעלן מענטשן וואס זענען גרייט צו העלפן מיט דעם. מאַרץ האָט זיך אויף זיי גערעכנט.
  
  מאַרש איז פארטריבן בלינד, ניט געוואוסט אָדער זאָרגן וועגן וואָס וועט פּאַסירן ווייַטער. ע ר הא ט זי ך גענו ג פארזארגט , זי ך אפצושטעל ן פאר ן ארײנקומע ן אי ן דע ר גרויםע ר שטאט , הא ט זי ך גענומע ן פארנאכטיק ן אוי ף דע ר צװײטע ר זײ ט טײך , װע ן ד י זו ן הא ט זי ך אנגעהויב ן אונטערגײן , װא ס הא ט פארגרײכ ט דע ם צופעליקע ר װעג . די ל-שייפּט מאָטעל איז געווען גענוג, כאָטש די בעטגעוואַנט איז געווען קראַצן און ומלייקנדלעך שמוציק, און די פֿענצטער ראָמען און עדזשאַז פון די פלאָרז זענען קאָוטאַד מיט עטלעכע אינטשעס פון שוואַרץ שמוץ. אָבער, עס איז געווען אַנרימאַרקאַבאַל, אַנפּלאַנד און כּמעט אַנמערקאַבאַל.
  
  דערפא ר הא ט ע ר ארו ם האלבע ר נאכט , זיצ ן זי ך גלייך , א האר ץ קלאפנדיק , װע ן עמע ר הא ט געקלאפ ט אי ן זײ ן צימער . די טיר האָט זיך געעפֿנט צום פּאַרקירפּלאַץ, אַזוי אין אַלע ערלעכקייט, עס קען זיין ווער עס יז פון אַ בלאָנדזשען שיכור גאַסט צו אַ קונדס. אבער עס קען אויך זיין קאַפּס.
  
  אָדער SEAL מאַנשאַפֿט זעקס.
  
  מארש האט אויסגעלײגט די מעסערס, לעפל און ברילן און דערנאך צוריקגעצויגן דעם פארהאנג צו קוקן אין דרויסן. דאס וואס ער האט געזען האט אים א מאמענט געלאזט א לשון.
  
  וואָס די...?
  
  דאָס קלאַפּן האָט ווידער געקלונגען, ליכטיק און פריש. מארש האט זיך נישט געקװענקלט צו עפענען די טיר און דעם מאן ארײנלאזן.
  
  "איר סאַפּרייזד מיר," ער געזאגט. "און דאָס טוט נישט פּאַסירן צו אָפט די טעג."
  
  "איך פילן גוט ווי עס איז," האט געזאגט דער גאַסט. "איינער פון מיין פילע מידות."
  
  מאַרץ האָט זיך געוואונדערט וועגן די אַנדערע, אָבער ער האָט נישט געדאַרפט קוקן צו ווײַט, כּדי צו באַמערקן אין מינדסטער אַ טוץ. "מיר האָבן זיך בלויז אַמאָל פריער באגעגנט."
  
  "יא. און איך האָב גלײַך געפֿילט אַ קרובֿה".
  
  מאַרץ האָט זיך אויסגעגליטשט, איצט געוואָלט ער האָט גענומען דעם פערטן שפּריץ. "איך געדאַנק אַז אַלע די פּיטהיאַ זענען טויט אָדער קאַפּטשערד. אַחוץ וועבב און מיר. "
  
  ― װי איר זעט, ― האָט דער גאַסט צעשפּרײט אירע הענט, ― ביסטו געװען אַ טעות.
  
  "איך בין צופרידן." מאַרץ האָט געמאַכט אַ שמייכל. "זייער צופֿרידן.
  
  "אָה," האָט זיין גאַסט אויך סמיילד, "איר זענט וועגן צו ווערן איינער."
  
  מאַרץ האָט געפּרוּווט אָפּצושטויסן דאָס געפֿיל, אַז אַלע זײַנע געבורטס־טאָגן זײַנען אָנגעקומען מיט אַ מאָל. די דאזיקע פרוי איז געווען מאָדנע, טאָמער אַזוי מאָדנע ווי ער. ז י הא ט געהא ט ברוינע ר הא ר געשניט ן אי ן א שפיציק ן נוסח ; אירע אויגן זײנען געװען גרין־בלוי, גענוי װי זײנע. ווי קריפּי איז עס געווען? איר גאַרניטער קאָנסיסטעד פון אַ גרין וואָל פּוללאָווער, העל רויט דזשינס און נאַווי בלוי דאָק מאַרטינס. אין אײן האנט האט זי געהאלטן א גלאז מילך, אין דער אנדערער א גלאז װײן.
  
  וואו האט זי באקומען...?
  
  אבער עס האט נישט טאַקע ענין. ער האט ליב געהאט אז זי איז אייגנארטיג, אז זי האט אים עפעס פארשטאנען. ער האָט געפֿעלט, אַז זי איז אַרויס פֿון ערגעץ. ער האָט געפֿעלט, אַז זי איז גאָר אַנדערש. די כוחות פון פינצטערניש האבן זיי געשלאגן איינער קעגן דעם אנדערן. בלוט רויט ווייַן און בליטשינג ווייַס מילך זענען וועגן צו מישן.
  
  מאַרץ האָט פֿון איר צוגענומען די גלעזער. "צי איר ווילן צו זיין אין די שפּיץ אָדער אין די דנאָ?"
  
  "אָה, איך טאָן ניט טראַכטן. לאָמיר זען וואו די שטימונג נעמט אונדז. "
  
  אזוי מארש האט פאזיציירט די נוקלעארע באמבע ביים קאפ פונעם בעט וואו זיי האבן עס ביידע געקענט זען און האבן געזען דורך זאאי שער'ס אויגן אן נאך פונק וואס האט אויסגעזען ווי א קאמעט. די פרוי איז געווען שטאַרק, דעדלי און דאַונרייט פריקי. מיסטאָמע משוגע. א זאך וואס האט אים אן קיין סוף געפאסט.
  
  װע ן ז י הא ט זי ך ארויסגענומע ן ד י קלײדער , הא ט זײ ן צעשפאלטענע ר מוח ן זי ך אװעקגעפאר ן צ ו באטראכט ן װא ס ע ם װע ט פאסירן . דער געדאנק פון דער גאנצער אויפרייס וואס מען האט צוגעזאגט פאר מארגן און איבערמארגן, ווען זיי וועלן ברענגען אמעריקע צו די קני און זיך צופרידן מיט דער נוקלעארער באמבע, האט אים אין גאנצן גרייט געמאכט פאר זואי, ווען זי האט אראפגעצויגן די הויזן און ארויפגעקלעטערט.
  
  "קיין פאָרשפּיל?" - האט ער געפרעגט.
  
  "נו, ווען איר שטעלן דעם באַקפּאַק פּונקט אַזוי," זי געזאגט, וואַטשינג די יאָדער באָמבע ווי אויב זי קען היטן עס. "איך איינגעזען אַז איך טאָן ניט דאַרפֿן עס."
  
  מאַרץ האָט אַ גליקלעכער איבערראַשונג געשמייכלט. "מיר אויך".
  
  "צי איר זען, ליבע?" זאאי האט זיך אראפגעלאזט אויף אים. "מיר זענען געמאכט פֿאַר יעדער אנדערער."
  
  דאן האט מארש זיך פארשטאנען, אז ער קאן זען איר לאנגזאם באװעגטער, גאר בלײך אײזל אין דער אפשפיגלונג פון דער שפיגל, װאם האט געהאנגען אויף דער װאנט גלייך איבער דער אלטער קאמדע, און הינטער אים דעם רוקן־פאק אלײן, נעשטאט צװישן די קישנס פון בעט. ער האט געקוקט אויף איר גוט־געבראכטן פנים.
  
  "פאַרשילטן," ער בלערד אויס. "עס טוט נישט נעמען אַ פּלאַץ פון צייט".
  
  
  קאַפּיטל דריי
  
  
  מאַט דרייק איז גרייט זיך פֿאַר די מאַנשאַפֿט ס וויילדאַסט פאָר נאָך. אַ פּריקרע, קראַנקע געפיל האָט זיך באַזעצט אין דעם גרוב פון מיין מאָגן, און עס האָט גאָרנישט צו טאָן מיט די באַמפּי פלי, נאָר דער רעזולטאַט פון שפּאַנונג, דייַגעס און עקל פון די מענטשן וואָס קען פּרובירן צו טוען אַזאַ שרעקלעך קריימז. ע ר הא ט זי ך מיטגעפיל ט מי ט ד י מענטש ן פו ן דע ר װעלט , װעלכ ע זײנע ן געגאנגע ן װעג ן זײער ע טעגלעכ ע ענינים , אומוויסנדיק , אבע ר צופרידן . זיי זענען געווען די מענטשן פֿאַר ער געקעמפט.
  
  ד י העליקאפטער ן זײנע ן געװע ן געפאק ט מי ט זעלנער , װעלכ ע האב ן זי ך געזארג ט או ן זי ך געשטעל ט אי ן שעד ן פא ר ד י מענטשן , װא ס האב ן געמאכ ט ד י װעל ט א גוט ן ארט . די גאנצע SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען פאָרשטעלן, מיט די ויסנעם פון קאַרין בלייק און בעאַורעגאַרד אַלאַן און ברידגעט מאַקענזי - אויך Kenzie, די קאַטאַנאַ-ווילדינג, אַרטאַפאַקט-סמאַגאַלינג, ערשטע מאָססאַד אַגענט. די קאָלעקטיוו האָט אַזוי געאײַלט פֿאַרלאָזט ראַמסעס' חרובֿהדיקע 'לעצטע באַזאַר', אַז מען האָט זיי געצווינגן צו נעמען אַלע מיט זיך, עס איז נישט געווען קיין מינוט צו פאַרלירן, און די גאַנצע קאָלעקטיוו איז געווען צוגעגרייט, אינפאָרמירט און גרייט צו גיין אויף די גאסן פון ניו יארק אין אַ לויפן.
  
  פון אַ פאַקטיש דזשאַנגגאַל צו אַ באַטאָנען דזשאַנגגאַל, דרייק געדאַנק. מיר קיינמאָל נאָענט.
  
  ארו ם אי ם זײנע ן געװע ן ד י פארלאזלעכ ע שײערנדיק ע שורות , או ן שטורעמדיק ע כװאליע ס פו ן זײ ן לעבן . אַליסיאַ און באָ, מייַ און קנזי, און טאָרסטן דאַהל. אין די צווייטע העליקאָפּטער זענען געווען סמיט און לאָראַן, היידן, קינימאַקאַ און יאָרגי. די קאָלעקטיוו איז צוגעלאָפן אריין אין ניו יארק לופט-ספּייס, שוין אויסגערייצט דורך פרעזידענט קאבורן, און זיך שארף באנקירט, אדורך די ריס צווישן סקייסקרייפּערז און אראפגענידערט צו א קוואדראט-שייפּט דאַך. די טערביאַלאַנס האט זיי שלאָגן. דער ראדיא האט געציטערט ווען די אינפארמאציע איז אריבער. דרייק קען נאָר ימאַדזשאַן די האַוועניש פון די גאסן אונטן, די ראַשינג אגענטן און פראַנטיק סוואַט טימז, די כעליש געדאַנק פון אַ כעדלאָנג קאַמיש צו ראַטעווען ניו יארק און די מזרח קאָוסט.
  
  ע ר הא ט טי ף אטעם , געפילט , א ז ד י קומענד ע שעה ן װעל ן זי ך װערן .
  
  דאל האט געכאפט דעם אויג. "נאָך דעם איך נעמען אַ וואַקאַציע."
  
  דרייק האט באוואונדערט דעם בטחון פונעם שוועדן. "נאָך דעם, מיר אַלע דאַרפֿן איין."
  
  - נו, דו קומסט נישט מיט מיר, יארקי.
  
  "קיין פּראָבלעם. איך בין גאַנץ זיכער אַז דזשאָאַננאַ וועט זיין אין באַשולדיקונג סייַ ווי סייַ."
  
  "וואָס די גענעם איז דאָס געמיינט צו מיינען?"
  
  דער העליקאפטער האט זיך שנעל אראפגעלאזט, געשיקט די מאגן אין די שטראטספערע.
  
  אַליסיאַ גיגאַלד. "נאָר אַז מיר ווייסן ווער עס פירט דאָס דאַליי הויז, טאָרסטי. מיר ווייסן".
  
  דער שוועדישער האָט געמאַכט אַ גרימצאָרן, אָבער נישט געמאַכט נאָך קיין קאָמענטאַר. דרייק האט פארביטן א שמייכל מיט אַלישאַ און דערנאָך באמערקט אַז מאַי איז וואַטשינג זיי ביידע. פאַרשילטן, עס איז ווי מיר האָבן נישט וואָס צו זאָרג וועגן סייַ ווי סייַ.
  
  אַליסיאַ וויידזשד צו מאַי. "ביסט איר זיכער אַז איר קענען שעפּן דעם מין פון קאַמף, ספּרייט, נאָך קאַטינג זיך בשעת סטרושקע נאָר לעצטנס?"
  
  מאי׳ס אויסדרוק האט זיך נישט געענדערט, נאר זי האט א קװענקל ארױסגענומען צו רירן די נײע שראם אויפן פנים. "די לעצטע געשעענישן האָבן געמאכט מיר פיל מער אָפּגעהיט וועגן די מענטשן איך צוטרוי. און האַלטן אַן אויג אויף די וואָס פאַרראַטן. "
  
  דרייק האט זיך אינעווייניג געקרימט.
  
  גאָרנישט געטראפן. זי האָט מיך פֿאַרלאָזט, געמאַכט אַ סוף! מ׳האט גארנישט צוגעזאגט. .
  
  געפילן און געדאנקען האבן זיך געמישט, זיך פארוואנדלט אין זויערע בייל, וואס האט זיך אויסגעמישט מיט טויזנט אנדערע געפילן. דאַהל, האָט ער באַמערקט, האָט זיך פּאַמעלעך אַוועקגעטראָגן פון קענזי, און באָ האָט קוים אַוועקגענומען די אויגן פון אַלישאַ. גאט, ער האט געהאפט אז דאס האט זיך אביסל בארואיקט אינעם צווייטן העליקאפטער.
  
  נײַע געוואשן ווילדע ווינטן האָבן זיי געטראָפן, ווען דער העליקאָפּטער האָט אָנגערירט דעם דאַך פונעם געביידע. דאס פויגל האט געלאנדעט, און דערנאך האבן זיך די טירן אויפגעהויבן, די פאסאזשירן זענען אראפגעשפרונגען און געלאפן צו דער אפענער טיר. מענטשן מיט ביקסן היט דעם אַרייַנגאַנג, און עטלעכע מער מענטשן זענען סטיישאַנד אינעווייניק. דרייק האט זיך ערשט אריינגעטונקען, ערשט געפלויגן מיט די פיס און זיך געפילט אביסל אומפארגרייט אן א וואפן, אבער וויסנדיג אז זיי וועלן באלד באוואפנט ווערן. ד י מאנשאפט ן האב ן זי ך געאײל ט פו ן ד י שמאָל ע טרעפ ל אײנע ר אי ן צײ ט בי ז ז ײ האב ן זי ך געפונע ן אי ן ברײטע ן קארידאר , פארפינצטערט ע או ן ארומגערינגל ט מי ט נא ך מע ר װעכטער . ד א האב ן ז ײ זי ך אפגעשטעל ט א מאמענט , אײדע ר מע ן הא ט באקומע ן אנווייזונגע ן צ ו װײטער .
  
  אַלץ איז קלאָר.
  
  דרייק האט זיך געשאקלט, איינגעזען אז זיי האבן פארלוירן וויכטיגע טעג אויסצונעמען אינפארמאציע פונעם באַזאר און דערנאָך ווערן אויסגעפרעגט דורך סאַספּישאַס אגענטן, ספּעציעל פון די סי.איי.עי. אין די סוף, קאָבורן זיך ינערווינד, אָרדערינג די באַלדיק דעפּעש פון די SPEAR מאַנשאַפֿט צו די האָטטעסט אָרט אויף דעם פּלאַנעט.
  
  ניו יארק סיטי.
  
  איצט, אַראָפּ נאָך אַ פלי פון טרעפּ, זיי ימערדזשד אויף אַ באַלקאָן מיט אַ קוק איבער די ינלענדיש פון וואָס ער איז געווען דערציילט איז די היגע פּאָליצייַ סטאַנציע אין די ווינקל פון 3 און 51 גאסן. אומבאַקאַנט דעם ציבור, די פּלאַץ אויך געדינט ווי אַ נאציאנאלע זיכערהייט אָפיס - אין פאַקט, עס איז געווען איינער פון צוויי וואָס זענען גערופן די "דאַונטאָוון" פון דער שטאָט, די האַרץ פון אַלע אַגענטור אַקטיוויטעטן. דרייק האט יעצט צוגעקוקט ווי די לאקאלע פאליציי גייען מיט זייערע טעגליכע געשעפטן, די סטאנציע האט געברויזט, הויך און ענג, ביז א מענטש אין א שווארצע אנצוג האט זיך דערנענטערט פון די ווייטן עק.
  
  "לאָמיר מאַך," ער האט געזאגט. "עס איז קיין צייט צו וויסט דאָ."
  
  דרייק קען נישט שטימען מער. ער האט צוגעשטופט אליסיע פאראויס, צו דער בלאנד'ס אומצופרידנקייט, פארדינט א גלאק פאר זיינע צרות. ד י אנדער ע האב ן זי ך געמאכ ט אינעװײניק , הײדע ן הא ט געפרװו ט צוגײ ן דע ם נײ־געקומע ן , אבע ר ע ר אי ז געלאפ ן פו ן דע ר צײט , װע ן ע ר אי ז פארשװאונד ן הינטער ן װײטע ר טיר . װע ן ז ײ זײנע ן געגאנגע ן זײנע ן ז ײ ארײ ן אי ן א קײלעכדיק ן צימער , מי ט װײס ע געפלעצטע ר שטאק ן או ן װענט , או ן שטול ן אנגעשטעל ט אי ן רײע ן פא ר א קלײ ן אויפגעהויבענע ם פלאטפארמע . דער מאן האט זיי ארויסגעזעהן אזוי שנעל ווי ער האט געקענט.
  
  "דאנק איר פֿאַר קומען," ער האט דיספּאַססיאָנאַטלי. "נאָר אַזוי איר וויסן, די מענטשן וואָס איר קאַפּטשערד - די ימפּאָוזער ראַמסעס און ראבערט פּרייס - האָבן שוין גענומען צו די סעלז אונטער אונדז צו דערוואַרטן די רעזולטאַטן פון אונדזער ... מאַנגייער. מיר געדאַנק זיי זאלן אַנטהאַלטן ווערטפול אינפֿאָרמאַציע און זאָל זיין אַרום. "
  
  "ספּעציעל אויב מיר פאַרלאָזן," אַליסיאַ געזאגט גרימלי.
  
  "טאַקע. און די ונטערערד טורמע צעלן מיט עקסטרע זיכערהייט אין די האָמעלאַנד סעקוריטי אָפּטייל וועט האַלטן ראַמסעס' בייַזייַן אַנדיטעקטאַד, ווי איך בין זיכער איר קענען אָפּשאַצן."
  
  דרייק האט זיך דערמאנט אז ראמסעס'ס לאקאלע איינהייטן, נאכדעם וואס זיי האבן געגנב'עט אדער מיט געוואלד צוגענומען א נוקלעארע באמבע פון מארש'ס הענט, זענען באפוילן געווארן צו ווארטן אויף ראמסעס'ס ערלויבעניש צו דעטאנירן. ז ײ האב ן ניש ט געװאוסט , א ז ע ר אי ז געכאפ ט געװארן , אדע ר ע ר אי ז כמע ט טויט . די ניו יארקער צעלן פון ראמסעס ארגאניזאציע האבן גארניט געוואוסט.
  
  אין מינדסטער דאָס איז געווען דער בלויז זאַך וואָס האָט גערעדט אין טויווע פון די SPEAR מאַנשאַפֿט.
  
  "ער וועט זיין נוציק," האָט היידן געזאָגט. "איך בין גאַנץ זיכער."
  
  "יא," סמיט צוגעגעבן. "אזוי שטעלן אַוועק שטופּן די פיך פֿאַר איצט."
  
  דער היים אפיס אגענט האט זיך צעוויינט. "מיין נאָמען איז מאָר. איך בין דער הויפּט פעלד אַגענט דאָ. אַלע סייכל וועט פאָרן דורך מיר. מיר שאפן א נייע אויפגאבע צו אסימילירן און פארשפרייטן אקטיוויטעטן. מיר האָבן אַ צענטער און איצט מיר אָרגאַניזירן צווייגן. יעדער אַגענט און פּאָליצייַ אָפיציר - בנימצא אָדער נישט - אַרבעט קעגן דעם סאַקאָנע, און מיר גאָר פֿאַרשטיין די קאַנסאַקווענסאַז פון דורכפאַל. עס קען נישט ..." ער פאַלטערד אַ ביסל, ווייַזונג דרוק וואָס וואָלט נאָרמאַלי זיין אַנכערד פון. "דאָס קען נישט זיין ערלויבט צו פּאַסירן דאָ."
  
  "ווער איז דער באַלעבאָס אויף דער ערד?" האט היידן געפרעגט. "ווער מאכט די דיסיזשאַנז דאָ ווו עס טאַקע איז וויכטיק?"
  
  מור האט זיך געקװענקלט און געקראצט דעם קין. "נו, מיר וויסן. כאָומלאַנד. אין מיטאַרבעט מיט די קאָונטער-טעראָריזם אַפּאַראַט און די סאַקאָנע מאַנאַגעמענט אַפּאַראַט.
  
  "און מיט "מיר," מיינט איר און מיר?" אָדער טאָן איר נאָר מיינען די מוטערלאַנד?"
  
  "איך טראַכטן אַז קען טוישן ווי די סיטואַציע פאדערט," מאָר אַדמיטאַד.
  
  היידן האט אויסגעזען צופֿרידן. "מאַכן זיכער דיין מאָביל טעלעפאָן באַטאַרייע איז באפוילן."
  
  מאָר האָט זיך אַרומגעקוקט אין דער גרופּע, ווי זי האָט געפילט זייער דרינגלעך און דאָס געפעלן. "ווי איר וויסן, מיר האָבן אַ קורץ פֿענצטער. ס׳װאלט נישט געדויערט לאנג די דאזיקע ממזרים צו פאַרשטיין, אז ראמסעס װעט נישט געבן דעם באפעל. אַזוי, ערשטער זאכן ערשטער. ווי אַזוי דעטעקט מיר אַ טעראָריסט צעל? "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "און מאַרץ. זאָל מאַרץ נישט זיין אַ בילכערקייַט אויב ער טראגט אַ באָמבע?
  
  "די סייכל ריפּאָרץ אַז מאַרץ וועט פאַרייניקן זיך מיט היגע סעלז. מיר ווייסן נישט וויפיל עס וועלן זיין. דאָך, מיר פאָקוס אויף ביידע.
  
  דרייק האָט ריקאָלד בעאַ ס חשבון פון די שמועס צווישן מאַרש און וועב. עס איז אים דעמאלט איינגעפאלן, אז דער שלימדיקער פראנצויז, וואס זיי האבן זיך ערשט באגעגנט בשעת זיי זענען געצוואונגען געווארן אין די לעצטע מאן שטייענדיקע טורנאמענט, און האט זיך גאנץ אפט געקעמפט זינט דעמאלט, האט געשאינט דאס ליכט פון גוטסקייט ווען עס האט זיך גורם געווען. האט געשײנט װי א שטערן. ער זאָל טאַקע געבן דעם באָכער אַן עקסטרע ברידינג פּלאַץ.
  
  ערגעץ צוזאמען די שין...
  
  מור האט װידער גערעדט. "עס זענען עטלעכע וועגן צו דעטעקט אַ טיף צעל אָדער אפילו אַ סליפּער צעל. מיר שמירן די פארדעכטיגטע. מיר ויספאָרשן קאַנעקשאַנז מיט אנדערע באַוווסט סעלז וואָס זענען שוין אונטער סערוויילאַנס. טשעק אויס די ברענען ערטער פון דינען ווו באַרימט דזשיהאַדיסץ ספּיען זייער גיפט. מיר קוקן אויף מענטשן, וואָס האָבן זיך לעצטנס אָפּגעגעבן מיט ריטואַלן - די וואָס האָבן זיך פּלוצעם פֿאַראינטערעסירט מיט רעליגיע, זיך צוריקגעצויגן פֿון דער געזעלשאַפֿט, אָדער זיך אַרויסרעדן וועגן פֿרויען־קליידער. די NSA איז צוגעהערט צו מעטאַדאַטאַ געזאמלט פון מיליאַנז פון מאָביל פאָנעס און אַססעסס עס. אָבער פיל מער עפעקטיוו זענען די מענטשן און פרויען וואָס ריזיקירן עס יעדער טאָג פון דער וואָך - די וואָס מיר האָבן ינפילטרייטיד אין דער באַפעלקערונג פון וואָס נייַע דזשיהאַדיסץ זענען קעסיידער ריקרוטיד."
  
  "אונטער דעקן". סמיט האט א ניד געטאן. "דאס איז גוט".
  
  "דאס איז ריכטיג. אין דעם פונט, אונדזער אינפֿאָרמאַציע איז טינער ווי Iggy Pop's Barbie. מיר זענען טריינג צו באַשטעטיקן די נומער פון מענטשן אין יעדער צעל. צעל גרייס. דיסטריקטן. אַפּערטונאַטיז און גרייטקייַט. מיר רעצענזיע אַלע פריש טעלעפאָן רעקאָרדס. דו מיינסט אז ראמסעס וועט רעדן?
  
  היידן האט נישט געקאנט ווארטן צו גיין צו דער ארבעט. "מיר וועלן געבן עס אַ פאַרשילטן גוט פּרובירן."
  
  "די סאַקאָנע איז אָט-אָט," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "לאָמיר באַשטימען טימז און באַקומען די גענעם פון דאָ."
  
  "יאָ, יאָ, דאָס איז גוט," האָט מאָר דערקלערט. "אבער וואו וועסטו גיין? ניו יארק איז אַ זייער גרויס שטאָט. איר וועט נישט דערגרייכן עפּעס דורך לויפן אַוועק אויב איר האָט ינ ערגעצ ניט צו גיין. מיר טאָן ניט אפילו וויסן אויב די באָמבע איז פאַקטיש. פילע מענטשן קענען מאַכן אַ באָמבע... קוק צו דיין רעכט.
  
  אַליסיאַ שיפטיד אין איר זיצפּלאַץ. "איך קען זאָגן פֿאַר דעם."
  
  "וועהיקלעס זענען אויף סטאַנדביי," מאָר געזאגט. "ספּעציעלע פאָרסעס וועהיקלעס. העליקאָפּטערס. שנעל קאַרס אָן מאַרקינגז. גלויבן עס אָדער נישט, מיר האָבן פּלאַנז פֿאַר דעם, וועגן צו ריין אַרויף די גאסן. באאמטע און זייערע פאמיליעס ווערן שוין עוואקואירט. אַלע וואָס מיר דאַרפֿן איצט איז אַ סטאַרטינג פונט. "
  
  היידן האָט זיך געוואָנדן צו איר קאָלעקטיוו. "אזוי, לאָמיר גיך פאַרטיילן די גרופּעס און באַקומען קיין ראמסעס. ווי יענער האָט געזאָגט, איז אונדזער פענצטער קליין, און עס איז שוין פֿאַרמאַכט".
  
  
  קאַפּיטל פיר
  
  
  דזשוליאַן מאַרש לינקס דער מאָטעל געפיל דערקוויקט, אַפֿילו יקסייטאַד, אָבער אויך אַ ביסל טרויעריק. ער איז געווען גוט אנגעטאן: בלויע דזשינס, פון וועלכע איין פוס איז געווען א ביסל טונקעלער ווי די אנדערע, עטליכע שיכטן העמדער און א הוט געשטופט אויף איין זייט פון קאפ. די מיינונג איז געווען גוט און ער האט געמיינט אַז ער איז געווען איבער זאָוי. די פרוי איז ארויס פון קלײנעם באד, קוקנדיק אן אביסל צעטומלט, די האר נאר האלב געקעמפט און האלב אנגעלײגט ליפּנשטיק. ערשט נאך עטלעכע מינוט פון אפשאצונג האט מארש זיך געכאפט אז זי פרובירט אים בכוונה נאכמאכן.
  
  אדער מכבד זיין אים?
  
  טאָמער עס איז געווען די לעצטע, אָבער עס טאַקע פּושט מאַרש איבער די ברעג. די לעצטע זאַך ער געוואלט איז געווען פֿאַר אַ ווייַבלעך ווערסיע פון זיך צו באַגרענעצן זיין יינציק סטיל. כמע ט װי א נאכדע ם הא ט ע ר ארויםגענומע ן ד י רוקן־זאק ן פו ן בעט , געשלאג ן ד י מאטעריאל ן או ן געפיל ט ד י אויסלייג ן פו ן דע ר לעבעדיקע ר חיה .
  
  מיין .
  
  דער מאָרגן איז געווען גוט, פריש, ליכטיק און צופרידן. מארש האט געװארט ביז א פינף־זיצער װאגאן האט זיך ארויםגעצויגן און צװײ מענער זענען ארויסגעשפרונגען. בײד ע זײנע ן געװע ן טונקעלע ר או ן געטראג ן געדיכט ע בערד . מאַרץ האָט גערעדט די לעצט פּאַראָל פֿאַר די לעצט נסיעה און ערלויבט זיי צו עפענען די צוריק טיר. זאעי האט זיך באוויזן ווי ער איז אינעווייניג ארויפגעקראכן.
  
  "וואַרטן". איינער פון די מענער האט ארויסגעצויגן א ביקס ווען די פרוי איז צוגעקומען. "עס זאָל זיין בלויז איין."
  
  מאַרץ איז געווען גענייגט צו שטימען, אָבער די אנדערע זייַט פון אים געוואלט צו לערנען דעם פרוי נאָך בעסער. "זי איז אַ שפּעט דערצו. זי איז גוט. "
  
  ד י האנ ט מי ט דע ר ביקס ן הא ט זי ך נא ך געקװענקלט .
  
  "הערט, איך בין נישט געווען אין קאָנטאַקט פֿאַר דריי טעג, אפֿשר פיר." מארש האט נישט געקענט גענוי געדענקן. "פּלאַנז טוישן. איך האב דיר געגעבן דעם שפּריכוואָרט, הערט איצט צו מיינע ווערטער. זי איז גוט. אפילו נוציק. "
  
  "זייער גוט". קיין איינער האָט אויסגעזען איבערצייגט.
  
  דע ר מאשי ן הא ט זי ך שנע ל אװעקגעהויבן , ארויםגעהויב ן א זײל ע שמוץ , פו ן אונטע ר ד י הינטן , או ן זי ך אויסגעדרײ ט צ ו דע ר שטאט . דער מארש האט זיך צוריקגעצויגן, ווען די וואלקן-קראצער האבן זיך נאך גרעסער און דער טראפיק האט זיך פארשטארקט. בלאַנק, ריפלעקטיוו סערפאַסיז סעראַונדאַד די מאַשין, בליינדינג אין עטלעכע ערטער ווען זיי רידערעקטיד קינסטלעך ליכט. מאס ן האב ן אנגעפיל ט ד י טראטוארן , או ן ד י געבײדע ם האב ן געפינק ט מי ט אינפארמאציע . פאליציאנטן זענען דורכגעפארן אין די גאסן. מארש האט נישט באמערקט קיין סימנים פון פארגרעסערטע פאליציי אויפמערקזאמקייט, אבער ער האט דעמאלט נישט געקענט זען העכער דעם דאך פונעם קאר. ער האט דאס דערמאנט פארן דרייווער.
  
  "אַלץ מיינט נאָרמאַל," דער מענטש געענטפערט. "אָבער די גיכקייַט איז נאָך וויכטיק. אַלץ וועט פאַלן באַזונדער אויב מיר מאַך צו פּאַמעלעך. "
  
  - ראמסעס ? - האט מארש געפרעגט.
  
  "מיר ווארטן אויף זיין וואָרט."
  
  מאַרץ האָט זיך געפּרואווט, געפילט עטלעכע התנשאות אין דעם ענטפער. דע ר דאזיקע ר פלא ן אי ז געװע ן אינגאנצ ן זײ ן או ן ראמסעס׳ ם מאנשאפט ן דארפ ן טאנצ ן אוי ף זײ ן ניגון . איינמאל זיי זענען אנגעקומען צום פלאץ וואס מארש האט אויסגעקליבן און זיך אנגעגרייט חדשים פאר זיי האבן געקענט אנהייבן.
  
  "בלייבן אונטער די ראַדאַר," ער האט געזאגט, צו באַשטעטיקן קאָנטראָל. "און אונטער די גיכקייַט שיעור, רעכט? מיר ווילן נישט פארשטאפט ווערן״.
  
  "מיר זענען אין ניו יארק," האָט דער דרייווער געזאָגט, און דערנאָך האָבן ביידע מענער געלאַכט, ווען ער איז געלאָפן מיט אַ רויט ליכט. מאַרש האָט אויסדערוויילט צו איגנאָרירן זיי.
  
  "אבער," דער שאָפער דעמאָלט צוגעגעבן. "דיין באַקפּאַק? דעם... אינהאַלט דאַרף זיין וועראַפייד."
  
  "איך וויסן עס," מאַרש כייסט. "איר טראַכטן איך טאָן ניט וויסן דעם?"
  
  וואָס מין מאַלפּע האט וועבב לאָדן אויף אים?
  
  טאָמער זינדיק די גראָוינג שפּאַנונג, זאָיי סייד זיך צו אים. צווישן זיי איז געווען בלויז אַ יאָדער באָמבע. איר האַנט האָט זיך פּאַמעלעך אַראָפּגעגליטשט פֿונעם רוקן־פּאַק, מיט איין פֿינגערפּוץ אין אַ מאָל, און אַראָפּ צו זײַן שויס, און ער האָט זיך צעמישט און דערנאָך אַ קוק געטאָן אויף איר.
  
  "איז דאָס טאַקע פּאַסיק?"
  
  "איך טאָן ניט וויסן, דזשוליאַן. איז עס אַזוי?"
  
  מארש איז נישט געווען אין גאנצן זיכער, אבער עס האט זיך גענוג גוט געפילט אז ער האט עס געלאזט אליין. עס איז אים אַ מאָמענט איינגעפאַלן, אַז שאַרס איז אַ ביסל אַטראַקטיוו, שטאַרק ווי דער שאָטן פּאָפּע, און איז אָן צווייפל בכוח צו אַרויסרופן סיי וועלכע מענער וואָס זי דאַרף.
  
  פארוואס מיר?
  
  די נוקלעארע באמבע האט מסתמא געהאלפן, האט ער געוואוסט. יעדער מיידל האט ליב געהאט אַ מענטש מיט יאָדער וועפּאַנז. עפּעס צו טאָן מיט מאַכט... אוי, נו, אפֿשר האָט זי געפֿעלן דער געדאַנק, אַז ער איז אַ ביסל מער גוואַלדיק פֿון איר. זיין קיינקייט? אוודאי, פארוואס נישט? זיין געדאַנק-צוג איז געווען דיריילד ווען זיי פארשטאפט בייַ די זייַט פון די וועג, דער שאָפער קורץ ווייזן אויף דעם בנין וואָס מאַרש האט אויסדערוויילט אין זיין פריערדיקן וויזיט. דער טאג אינדרויסן איז נאך געווען ווארעם און אינגאנצן אומגעריכט. מארש האט זיך פארגעשטעלט די רעגירונגס פעטע אײזלען, פעסט געזעםן אין זײערע פלאכע לעדער זיץ, װעגן באקומען דעם שפאנק פון זײער לעבן.
  
  עס קומט באַלד איצט. אזוי באלד וועל איך זיך קוים קענען איינהאלטן.
  
  ער האט גענומען זאױ בײ דער האנט און האט זיך כמעט געפאםט אויפן טראטואר, געלאזט פארבאנגלען דעם רוקן אויף זײן געבויגענעם עלנבויגן. נאכ ן פארבייגיי ן דע ם טיר ן או ן באקומע ן אנווייזונגע ן אוי ף לינקס , הא ט ד י גרופ ע פי ר זי ך גענומע ן דע ם ליפט , אויפ ן פערט ן שטאק , או ן דא ן הא ט זי ך אויסגעקוק ט ד י גרויס ע 2־שלאָפצימער דירה . אלעס איז געווען גוט. מאַרץ האָט געעפֿנט די באַלקאָן־טירן און נאָך אַ אָטעם גענומען פֿון דער שטאָט־לופֿט.
  
  איך קען ווי געזונט בשעת איך נאָך קענען.
  
  די איראָניע האָט אים געמאַכט לאַכן פֿון זיך. דאָס וואָלט קיינמאָל פּאַסירן. אלעס וואס די אמעריקאנער האבן געמוזט טון איז געווען גלייבן, באצאלן, און דאן קען ער פארניכטן די נוקלעארע באמבע אין הודסאָן ווי געפלאנט. דערנאָך, אַ נייַע פּלאַן. נייע לעבן. און אַ יקסייטינג צוקונפֿט.
  
  אַ קול איז געקומען פֿון הינטער זײַן אַקסל. "אַ מענטש איז געשיקט צו אונדז וואָס קענען קאָנטראָלירן די אינהאַלט פון דיין באַקפּאַק. ער זאָל אָנקומען אין דער שעה. "
  
  מאַרץ האָט זיך אַ נײַד געטאָן אָן זיך אומקערן. "ווי דערוואַרט. זייער גוט. אבער עס זענען אַ ביסל מער קאַנסידעריישאַנז. איך דארף עמעצער צו העלפן מיר אַריבערפירן די געלט ווי באַלד ווי די ווייסע הויז באַצאָלט. איך דאַרף הילף צו שטעלן אַ יאָגן צו מאַכן אַ דיסטראַקשאַן. און מיר דאַרפֿן צו אַקטאַווייט אַלע סעלז און דעטאַנייטיד די באָמבע. "
  
  דער מענטש הינטער אים האט גערודער. "עס איז אַלע אין די פּלאַנירונג," ער האט געזאגט. "מיר זענען גרייט. די דאזיקע זאכן וועלן זיך זייער באלד צוזאמענקומען".
  
  מאַרץ האָט זיך אויסגעדרייט און איז צוריק צוגעגאַנגען צום האָטעל צימער. זאָוי איז געזעסן און געזונקען שאַמפּאַניער, אירע שלאַנקע פיס אויפֿגעהויבן און זיך געלעגן אויף אַ שייז-לאַונדזש. "אזוי איצט מיר נאָר וואַרטן?" - האט ער געפרעגט דעם בחור.
  
  "נישט פֿאַר לאַנג".
  
  מארש האט געשמײכלט צו זאאי און אויסגעשטרעקט די האנט. "מיר וועלן זיין אין די שלאָפצימער."
  
  די פּאָר האָט אָנגעכאַפּט אַ רימען פֿון יעדן רוקן־פּאַק און האָט זיי מיטגעבראַכט צום גרעסטען שלאָפצימער. אי ן א מינוט , זײנע ן ז ײ בײד ע געװע ן נאקעט ע או ן זי ך געקראכ ט אײנע ר אויפ ן אנדער ן אוי ף ד י שיץ . מאַרש געפרוווט צו באַווייַזן אַז ער האט די נייטיק סטיימאַז דעם מאָל, אָבער זאָוי איז נאָר אַ ביסל צו כיטרע. אי ר ברײטע , פעלערלאזי ק פנים , הא ט געמאכ ט אלערל ײ זאכ ן צ ו זײ ן לייבידו . צום סוף איז גוט געװען, אַז מאַרש האָט זיך גיך פֿאַרענדיקט, װײַל באַלד האָט מען געקלאַפּט אין דער טיר אין חדר.
  
  "דער מענטש איז דאָ."
  
  שוין? מאַרש האָט זיך גיך אָנגעטאָן מיט זאָוי, און דאַן האָבן זיי זיך צוויי צוריקגעקערט אין צימער, נאָך גלאַט און אַ ביסל פאַרשוויצט. מארש האט געשאקלט די הענט מיטן נײ־געקומענעם, באמערקנדיק זײן דינע האר, בלײך בלײך און פאררויפלטע קלײדער.
  
  "איר גייט נישט אָפט ארויס?"
  
  "זיי האַלטן מיר פארשפארט."
  
  "אָה, נו, קיין ענין. זענט איר דאָ צו קאָנטראָלירן מיין באָמבע?
  
  "יא, האר, איך האָב."
  
  מארש האט געשטעלט זײן רוקן־זאק אויפן נידעריקן גלעזערנעם טיש, װאם האט פארנומען אין צענטער פון דעם גרויסן צימער. זאָוי איז דורכגעגאנגען, כאַפּן זיין ופמערקזאַמקייט, ווען ער מאָמענטאַלי געדענקט איר נאַקעט פיגור נאָר אַ ביסל מינוט צוריק. ע ר הא ט זי ך אװעקגעכאפ ט צ ו דע ם נײ־צוגעקומע ן .
  
  ― װאָס הײסט, בחור?
  
  - אדאם, הער.
  
  "נו, אַדאַם, איר וויסן וואָס עס איז און וואָס עס קען טאָן. זענט איר נערוועז?"
  
  "ניין, נישט אין דעם מאָמענט."
  
  - געשפּאַנט ?
  
  "איך טאָן ניט טראַכטן אַזוי".
  
  "זײַט איר נערוועז? געשפּאַנט? אפשר איז ער איבערמאד?"
  
  אדם האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, קוקנדיק אויפן רוקזאק.
  
  "אויב דאָס איז דער פאַל, איך בין זיכער אַז זאָיי קענען העלפֿן איר." ער האט דאס געזאגט אין האלב אין װיץ.
  
  דער פיטשאיע האט זיך ארומגעדרײט מיט א כיטרע שמייכל. "זיין גליקלעך".
  
  מארש האט געבליצט, אזוי װי אדם, אבער אײדער דער בחור האט זיך געקאנט פארענדערן, האט זײער בארד־טרײבער גערעדט. "ייַלן אַרויף מיט אים," ער האט געזאגט. "מיר מוזן זיין צוגעגרייט פֿאַר ..." ער טרייד אַוועק.
  
  מאַרץ האָט זיך אָנגעהויבן. "אָוקיי, ניט דאַרפֿן צו אָנהייבן סטאַמפּינג דיין פֿיס. לאָמיר זיך אַראָפּלאָזן און גראָבן. " ע ר הא ט זי ך געװענד ט צ ו אדאם . "איך מיין, מיט אַ באָמבע."
  
  דער יונגערמאן האט א קוק געטאן אויפן רוקן־פאק, פארוואונדערט, און האט אים דאן אויסגעדרייט אזוי, אז די בלעכעלעך האבן זיך געשטעלט צו אים. ע ר הא ט ז ײ פאמעלע ך אויפגעהויב ן או ן געעפנ ט דע ם דעקל . ין לייגן די פאַקטיש מיטל, סעראַונדאַד דורך אַ מער דוראַבאַל און קוילעלדיק העכער באַקפּאַק.
  
  "אָוקיי," האט געזאגט אדם. "אזוי מיר אַלע וויסן וועגן MASINT, אַ מעאַסורעמענט און כסימע סייכל פּראָטאָקאָל וואָס סקאַנז פֿאַר סיגנאַטשערז פון ראַדיאַציע און אנדערע גשמיות דערשיינונגען פֿאַרבונדן מיט יאָדער וועפּאַנז. דער מיטל, און אין מינדסטער איינער אנדערע ענלעך וואָס איך וויסן פון, זענען דיזיינד צו צעטל אונטער דעם פעלד. עס זענען דערווייַל פילע יאָדער מיטל דיטעקשאַן און מאָניטאָרינג סיסטעמען אין דער וועלט, אָבער ניט אַלע פון זיי זענען אַוואַנסירטע, און ניט אַלע פון זיי זענען גאָר סטאַפט. ער האט צוגעשלעפט. "קוק אויף די לעצטע פייליערז אין סיוואַלייזד לענדער. קען ווער עס יז טאַקע האַלטן אַ באשלאסן יחיד אָדער אַ נאָענט-שטריקן צעל אַקטינג אַליין? זיכער נישט. עס נעמט בלויז איין גליטש אָדער ינערלעך אַרבעט. " ער האט געשמייכלט. "אַן ומגליקלעך אָנגעשטעלטער אָדער אפילו טויט מיד. מערסטנס עס ריקווייערז געלט אָדער ליווערידזש. דאָס זענען די בעסטער קעראַנסיז פון אינטערנאַציאָנאַלע טערעריזאַם. "
  
  מארש האט זיך צוגעהערט צו דעם יונגן מאן'ס מעשה, זיך געחידושט, צי מען האט גענומען נאך איין אדער צוויי ערנסטע פארזיכערונגען, ווען ער האט ערקלערט זיין וועג צו ראמסעס און וועב. עס וואָלט זיין אין זייער אייגן אינטערעסן. ער וואלט קיינמאל נישט געוויסט, און ערליך, ער האט זיך נישט געלאזט. איצט ער איז געווען רעכט דאָ און וועגן צו עפענען די טיר צו גיהנום.
  
  "עס איז בייסיקלי וואָס מיר רופן אַ 'שמוציק באָמבע'," אַדאַם געזאגט. "דער טערמין האט שטענדיק געווען, אָבער איז נאָך אָנווענדלעך. איך האָבן אַ אַלף סינטילאַטאָר, אַ פּאַלוטאַנט דעטעקטאָר און אַ ביסל אנדערע גודיז. אָבער בעצם - האָט אדם אַרויסגענומען פֿון קעשענע אַ שרויפנ-ציער - דאָס האָב איך.
  
  ער געשווינד אַוועקגענומען די קרעפטיק פּאַקקאַגינג און אַנפאַסטאַנד די וועלקראָ סטריפּס וואָס יקספּאָוזד די קליין אַרויסווייַזן און מיני-קלאַוויאַטור. די טאַפליע איז געהאלטן אין פּלאַץ דורך פיר סקרוז, וואָס אַדאַם געשווינד אַוועקגענומען. ווען די מעטאַל טאַפליע איז געווען פריי, אַ סעריע פון ווירעס אַנראַוואַלד הינטער עס, לידינג צו די האַרץ פון די ניי דיסקאַווערד מיטל.
  
  מאַרץ האָט אָפּגעהאַלטן דעם אָטעם.
  
  אדם האט צום ערשטן מאל געשמײכלט. "זאָרגט נישט. די זאַך האט קייפל פוסעס און איז נישט אפילו אַרמד נאָך. קיינער דא וועט דאס נישט אנהייבן".
  
  מאַרץ האָט זיך געפילט אַ ביסל ליידיק.
  
  אדאם האט געקוקט אויף דעם מעקאַניזאַם און די דעטאַילס אינעווייניק, גענומען עס אַלע אין. נאָך אַ מאָמענט, ער אָפּגעשטעלט די לאַפּטאַפּ פאַרשטעלן לעבן אים. "עס איז ליקינג," ער אַדמיטאַד. "אָבער עס איז נישט אַזוי שלעכט."
  
  מארץ האט זיך אומרואיג געפאםט. "ווי שלעכט איז עס?"
  
  "איך וואָלט רעקאָמענדירן איר קיינמאָל צו האָבן קינדער," אַדאַם געזאגט אָן עמאָציע. "אויב איר נאָך קענען. און הנאה די ווייַטער ביסל יאָרן פון דיין לעבן. "
  
  מארש האט א קוק געטאן אויף זואי, װי זי האט זיך אנגעשפארט. אין קיין פאַל, ער קיינמאָל דערוואַרט צו לעבן זיין עגאָיסטיש פאטער אָדער זיין עראַגאַנט ברידער.
  
  "איצט קען איך עס בעסער באשיצן," האט אדם געזאגט, ארויסגענומען דאס פעקל פון דער טשעמאָדאַן וואָס ער האָט מיטגעבראַכט. "ווי איך וואָלט טאָן מיט קיין מיטל פון דעם נאַטור."
  
  מאַרץ וואָטשט אַ מאָמענט און דעמאָלט איינגעזען אַז זיי זענען כּמעט פאַרטיק. ער האט באגעגנט די טויטע אויגן פון זייער דרייווער. "די קאַמעראַס פון וואָס ראַמסעס האָט גערעדט. זענען זיי גרייט? דער יאָגן איז וועגן צו אָנהייבן און איך טאָן נישט וועלן קיין פאַרהאַלטן."
  
  א טרוקענע שמייכל האט געבליצט אין ענטפער. "און אַזוי מיר. אַלע פינף סעלז זענען איצט אַקטיוו, אַרייַנגערעכנט צוויי סליפּער סעלז וואָס אמעריקאנער קען נישט זיין אַווער פון." דער מאן האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "עס איז 06:45, אַלץ וועט זיין גרייט ביז זיבן."
  
  "פאַנטאַסטיש". מאַרש פּעלץ זיין לאַבידאָו העכערונג ווידער און געדאַנק ער קען ווי געזונט נוצן דעם פאַקט בשעת ער נאָך קען. ווייל זאעי, ווי ער האט לעצטנס געטון, וואלטן זיי סיי ווי סיי שנעל געענדיגט. "און די פּראָטאָקאָלס פֿאַר געלט טראַנספערס?"
  
  "אדם וועט פאָקוס אויף פאַרענדיקן אַ פּראָגראַם וואָס וועט בראָדקאַסט אונדזער אָרט אַרום די וועלט אין אַ סאָף שלייף. זיי וועלן קיינמאָל שפּור די טראַנסאַקטיאָן. "
  
  מאַרץ האָט נישט באמערקט די חידוש אויפן פּנים.
  
  ער איז געווען צו פאָוקיסט אויף זאָוי, און זי אויף אים. ער האָט גענומען נאָך פינף מינוט צו זען אַדאַם שטעלן אַוועק די באָמבע און הערן צו אינסטרוקציעס ווי צו דיסאַרם די פאַרשילטן זאַך, דערנאָך זיכער אַז דער מענטש האָט גענומען די צונעמען פאָטאָס פון די מיטל אין קאַמף. די פאָוטאַגראַפס האָבן געשפילט אַ קריטיש ראָלע אין איבערצייגן די ווייסע הויז פון די אָטאַנטיסיטי פון די מיטל און שטעלן אַרויף אַ יאָג וואָס וואָלט מאַכן אַ דיסטראַקשאַן און צעטיילן די פאָרסעס קעגן אים. גליקלעך, האָט ער זיך ענדלעך געקערט צו אדם.
  
  "דער געלע. איז דאָס די דיסאַרמינג דראָט?"
  
  "אומ, יאָ, האר, עס איז."
  
  מארש האט אויפריכטיג געשמײכלט צום דרייווער. "אזוי, זענען מיר גרייט?"
  
  "מיר זענען גרייט".
  
  "דעריבער גיין."
  
  מארש האט זיך ארויסגעכאפט און געפירט זאוי אריין אין שלאף-צימער, געצויגן אירע דזשינס און הייזעלעך ווען ער איז געגאנגען און פרובירט אונטערשטיקן א טשאקעלע. א מבול פון לייַדנשאַפט און יקסייטמאַנט כּמעט אָוווערוועלמד אים ווען ער איינגעזען אַז אַלע זיינע חלומות פון מאַכט און וויכטיקייט זענען וועגן צו קומען אמת. אויב נאר זיין פאמיליע וואלט אים איצט געקענט זען.
  
  
  קאַפּיטל פינף
  
  
  ווי דרייק האָט זיך אויסגעגליטשט, האָט אים די פולע וואָג פון וואָס איז געשען. ערדזשאַנסי קאָרסעד דורך זיין אָדער, פרייינג זיין נערוו ענדס, און איין בליק אויף זיין טיממייץ דערציילט אים אַז זיי פּעלץ די זעלבע וועג - אפילו קנזי. ער האָט טאַקע געמיינט, אַז דער געוועזענער מוסד אַגענט האָט זי שוין געמאַכט, אָבער דאַן, אין דער אמתן, צוליב דעם פֿאַרבינדונג צווישן די זעלנער, האָט ער איר אפילו נישט געדאַרפט פרעגן פאַרוואָס זי האָט דאָס נישט געטאָן. ד י זעלב ע אומשולדיק ע װא ם ז י הא ט געקעמפט , ד י זעלב ע ציװילע ר זײנע ן געװע ן אויפ ן פלע ג . ווער עס יז מיט אַ האַלב האַרץ וואָלט נישט לאָזן דעם פּאַסירן, און דרייק האָט סאַספּעקטיד אַז עס קען זיין אַ פּלאַץ מער צו קענסי ווי אַ האַלב האַרץ, קיין ענין ווי טיף פאַרבאָרגן עס איז געווען.
  
  דער וואנט־זייגער האט געוויזן זיבן פינף און פערציק, און די גאנצע מאַנשאַפֿט איז געווען אויף די מאַך. אין דער פאליציי סטאנציע האט געהערשט א שרעקליכע, כאַאָטישע רואיגקייט, די פאליציי איז געווען פאראנטווארטליך, אבער קלאר אויפן ברעג. אויף די טעלעוויזיע סקרינז האָבן געבליצט נייעס באריכטן, אָבער קיינער פון זיי האָט נישט געהאַט עפּעס צו טאָן מיט זיי. מור איז געגאנגען און געגאנגען, ווארטן אויף נייעס פון אונטערקאווער אגענטן, סערוויילאַנס גרופעס אדער דרייווינג קארס. היידן האט זיך געכאפט מיט די רעשט פון די מאַנשאַפֿט.
  
  "מאַנאָ און איך וועלן האַנדלען מיט ראַמסעס. מיר דאַרפֿן צוויי מער גרופּעס, איינער צו אָפּשאַצן אינפֿאָרמאַציע וועגן אַ יאָדער יקספּלאָוזשאַן ווען עס אַקערז, און איינער צו זוכן פֿאַר די סעלז. האלט שטיל, אבער נעם נישט קיין געפאנגענע. הייַנט, מיין פריינט, איז נישט דער טאָג צו נאַר אַרום. באַקומען וואָס איר דאַרפֿן און באַקומען עס שנעל און שווער. ליגן קען אונדז טייַער."
  
  מור האט געכאפט וואס זי האט געזאגט און האט צוריקגעקוקט. ― הײַנט ― האָט ער געזאָגט ― װעט נישט זײַן קײן רחמנות.
  
  דאַהל האָט זיך אַ שמייכל געטאָן, געקראָכן מיט די קנעכלעך, ווי ער וואָלט געקאָנט צעברעכן אַ מענטשנס שאַרבן. דרייק האט געפרואווט זיך אפרוען. אפיל ו אליש ע אי ז ארומגעגאנגע ן װ י א געשטײגטע ר פאנטער .
  
  דערנאָך, 8:00, די מעשוגאַס אנגעהויבן.
  
  רופט זיך אן, די געווידמעטענע טעלעפאנען האבן נאכאמאל און נאכאמאל געקלונגען, זייער גערויש האט אנגעפילט דאס קליינע צימער. מאָר האָט זיי יפעקטיוולי געקעמפט איינער דורך איינער, און צוויי אַסיסטאַנץ זענען געקומען צו לויפן צו העלפן. אפילו קינימאקא האט אנגענומען דעם אַרויסרופן, הגם דער טיש, וואָס ער איז געזעסן, האָט ניט אויסגעזען באַזונדערס צופרידן.
  
  מור האט פארגליכן אינפארמאציע מיט די שנעלקייט פון ליכט. "מיר זענען ביי דער שוועל," האָט ער געזאָגט. "אַלע טימז זענען גרייט. אַנדערקאַווער אגענטן האָבן געמאלדן די לעצטע שמועסן וועגן געהיים מיטינגז און שמועסן. באוועגונגען אַרום באַרימט מאָסקוועס געשטארקט. אפילו אויב מיר וואָלט נישט וויסן וואָס איז געשעעניש, מיר וואָלט זיין באַזאָרגט. נײע פנימער זײנען געזען געװארן אין זײערע געװײנלעכע װאוינונגען, אלע באשלאסן און זיך גיך באװעגן, מיט צוועק. פון די צעלן וואס אונז זענען באקאנט, זענען צוויי פארשוואונדן פון ראדאר". מור האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "עס איז ווי מיר האָבן נישט האַנדלען מיט דעם שוין. אבער מיר האָבן קלוז. איין קאָלעקטיוו זאָל גיין צו די דאָקס - איינער פון די באַוווסט סעלז אַפּערייץ פֿון דאָרט.
  
  "דאס זענען אונדז," דאַהל ראַשט. ― שטײ אױף, מענער.
  
  "רעד פֿאַר זיך." קענסי האט זיך צו אים צוגעכאפט. "אָה, און איך בין מיט דיר."
  
  "אָה, איר האָבן צו טאָן דאָס?"
  
  "האַלטן פּלייינג שווער צו באַקומען."
  
  דרייק האט געלערנט די טימז, וואָס זענען צעטיילט אין פּערז אויף אַ טשיקאַווע וועג. דאַהל און קענזי האָבן קאַמראַדז - לאָראַן, סמיט און יאָרגי. ער ענדיקט זיך מיט אַליסיאַ, מייַ און באָ. עס איז געווען אַ רעצעפּט פֿאַר עפּעס; דאָס איז זיכער געווען.
  
  "גוט גליק, באַדי," דרייק געזאגט.
  
  דאהל האט זיך אויסגעדרייט עפעס צו זאגן פונקט ווי מור האט אויפגעהויבן די האנט. "וואַרט!" ער האט א רגע צוגעדעקט דעם אויפנעמער מיט דער האנט. "דאָס איז פּונקט קערעקטאַד אויף אונדזער האָטליין."
  
  אלע קעפ האבן זיך אויסגעדרייט. מאָר האָט אָנגענומען נאָך אַ רוף און האָט זיך איצט דערגרייכט, געפֿילט פֿאַר דעם רעדנער־פאָן קנעפּל.
  
  "איר זענט אין," האָט מאָר געזאָגט.
  
  א צעשטערטע שפיצל האט אנגעפילט דאס צימער, די ווערטער זענען ארויסגעקומען אזוי שנעל אז עס איז געווען ווי דרייקס פיס וואלטן געוואלט יאגן. "דאס איז דזשוליאַן מאַרש, און איך וויסן איר וויסן כּמעט אַלץ. יא איך ווייס. די קשיא איז, ווי וואָלט איר ווי צו שפּילן עס?
  
  היידען האט איבערגענומען ווען מור האט געוואפעט מיט דער האנט כדי ווייטער צו גיין. "הערט אויף צו זיין אַ נאַר, מאַרש. וואו איז עס?"
  
  "נו, דאָס איז אַן יקספּלאָוסיוו קשיא, איז ניט עס? איך זאג דיר דאס, מיין טייערער, עס איז דא. אין ניו יאָרק."
  
  דרייק האט נישט אַרויספאָדערן אָטעמען ווי זייער ערגסט פירז זענען בלי ספק באשטעטיקט.
  
  "אזוי די אנדערע קשיא איז וואָס טאָן איך וועלן ווייַטער?" מאַרץ האָט זיך אַ לאַנגע צײַט אָפּגעהאַלטן.
  
  "באַקומען צו דער אַרבעט, בלאָטע," האָט סמיט געראָטן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צעוויינט. "לאָמיר נישט אַנטאַגאַניזירן דעם אידיאָט."
  
  מאַרץ האָט געלאַכט. ― לאָמיר טאַקע נישט. אַזוי, די יאָדער באָמבע איז לאָודיד, אַלע די קאָודז זענען קערפאַלי אריין. ווי זיי זאָגן, דער זייגער איז טיקטאַק. איצט אַלע איר האָבן צו טאָן איז צו מאַכן זיכער אַז עס איז פאַקטיש און צושטעלן איר אַ באַנק אקאונט נומער. איך בין גערעכט?"
  
  "יא," האָט היידן פּשוט געזאָגט.
  
  ― דאַרף מען זאָגן? איר וועט האָבן צו אַרבעטן פֿאַר אים."
  
  דרייק האט זיך אנגעבויגן פאראויס. "וואס מיינסטו?"
  
  "איך מיינען די יאָגן איז אויף."
  
  "וועט איר באַלד באַקומען צו די פונט?" האט היידן געפרעגט.
  
  "אַה, מיר וועלן באַקומען דאָרט. ערשטער, איר קליין אַרבעט אַנץ דאַרפֿן צו טאָן דיין אַרבעט. אויב איך געווען איר, איך וואָלט גיין אַוועק. צי איר זען ... צי איר זען ווי איך געקומען אַרויף מיט דעם גראַם? איך האָב געזאָלט מאַכן דאָס אַלץ גראַם, איר ווייסט, אָבער צום סוף... נו, האָב איך איינגעזען, אַז עס לאָזט מיך נישט."
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ פארצווייפלט. "פאַרשילטן, חבר. רעדן געהעריק ענגליש."
  
  "דער ערשטער קלו איז שוין אין די שפּיל. באַשטעטיקונג פאָרעם. איר האָט צוואַנציק מינוט צו באַקומען צו די עדיסאָן האטעל, צימער 201. דעמאָלט עס וועט זיין פיר נאָך קלוז, עטלעכע פון וואָס זענען וועגן באַשטעטיקונג און עטלעכע וועגן באדערפענישן. איצט פֿאַרשטײט איר מיך?"
  
  מאי איז ערשט צוריקגעקומען. "משוגע".
  
  "נו, איך בין אַ מענטש פון צוויי מחשבות. איינער פון נויט, איינער פון וויצע. אפשר פליען פונקען פון משוגעת ביי זייער אינסעקציע."
  
  - צװאנציק מינוט ? דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "קען מיר אפילו טאָן דאָס?"
  
  "פֿאַר יעדער מינוט איר געווען שפּעט, איך באפוילן איינער פון ראַמסעס 'סעלז צו טייטן צוויי סאַוויליאַנז."
  
  ווידער, קין-דראַפּינג קלאַפּ, גרויל, גראָוינג שפּאַנונג. דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן ווען דער אדרענאלין איז אויפגעשטאנען.
  
  "צוואַנציק מינוט," האָט מאַרש איבערגעחזרט. "פון איצט."
  
  דרייק איז ארויסגעלאפן דורך דער טיר.
  
  
  * * *
  
  
  היידן איז געלאפן אראפ די טרעפ און אריין אין קעלער פונעם געביידע, קינימאקא אויף איר רוקן. דער צאָרן האָט זי אָנגענומען און געשלאָגן אויף איר ווי די פליגלען פון אַ שטן. כעס געמאכט איר פֿיס גיין פאַסטער און קימאַט געפֿירט איר צו יאַזדע. איר האַוואַייאַן שוטעף גראַנטיד, סליפּט און איז אויפגעשטאנען כּמעט אָן סטאָפּפּינג. זי טראַכט וועגן איר פריינט, אין אַ שרעקלעך געפאַר, צעוואָרפן צו פאַרשידענע טיילן פון דער שטאָט אָן די מינדסטע געדאַנק פון וואָס צו דערוואַרטן, שטעלן זיך אויף די שורה אָן קשיא. זי האָט געטראַכט וועגן אַלע סאַוויליאַנז דאָרט און וואָס די ווייסע הויז זאל טראַכטן רעכט איצט. עס איז געווען גוט צו האָבן פּראָטאָקאָלס, פּלאַנז און ווערקאַבאַל פאָרמולאַס, אָבער ווען די פאַקטיש אַרבעט וועלט איז געווארן דער ציל פון עקסטרעם סאַקאָנע - אַלע בעץ זענען אַוועק. בײם פוס פון די טרעפ איז זי ארײנגעלאפן אין קארידאר און אנגעהויבן צו לויפן. טירן האבן פארבליצט פון בײדע זײטן, ס׳רובֿ פֿון זײ נישט באַלויכטן. בײ ם װײט ן עק , הא ט מע ן אי ר שנע ל געצויג ן א רײ ע ברעמען .
  
  היידן האט אויסגעשטרעקט די האנט. "ביקס".
  
  דער וועכטער האט זיך צעמישט, אבער דאן נאכגעהערט, דער באפעל פון אויבן האט שוין דערגרייכט צו די אויערן.
  
  היידען האט גענומען דאס וואפן, געזוכט אז ס'איז אנגעלאדן און די זיכערהייט איז אפ, און איז אריינגעריסן אין די קליינע צימער.
  
  - ראמסעס! - האט זי א געשרײ געטאן. "וואָס די גענעם האָבן איר געטאן?"
  
  
  קאַפּיטל זעקס
  
  
  דרייק איז ארויס פון בנין מיט אַלישאַ, מייַ און בעאַ ביי זיין זייַט. פיר פון זײ זײנען שוין געװען דורכגעװאקסן אין שווייס. פעסטקייַט עמאַנייטאַד פון יעדער פּאָר. באָ האָט אַרויסגעכאַפּט אַ מאָדערן גפּס נאַוויגאַטאָר פון זיין קעשענע און פּינפּוינטיד די אָרט פון די עדיסאָן.
  
  "טיימס סקווער געגנט," ער האט געזאגט, געלערנט דעם מאַרשרוט. "לאָמיר אַריבער די דריט און אַריבער לעקסינגטאָן עוועניו. גיין צו די וואַלדאָרף אַסטאָריאַ."
  
  דרייק האָט זיך אָנגעשטויסן אין אַ געדיכטן טייַך פון קאַרס. גאָרנישט איז פאַרגלייַכן צו פּרובירן צו ראַטעווען די לעבן פון אַ ניו יארק טאַקסי שאָפער ווען ער איז געווען פאַרצווייפלט צו ברעכן דיין פיס ביי די קני, שטופּן פאָרויס מיט אַלע זיינע מאַכט. דרייק איז געשפרינגען אין דער לעצטער סעקונדע, גליטשנדיג איבערן פראנט פון א נעבן געלן טאַקסי און האט געלאנדעט אין פולן הויפן. די הערנער האבן גערוימט. יעדער מיטגליד פון דער קאָלעקטיוו האט געראטן צו קאַמאַנדער אַ פּיסטויל אויף די וועג אויס און איצט וואַווינג עס אַרום, ווונטש זיי האָבן מער. אבער די צײט איז שוין געװען פארװיסט. דרייק האט געקוקט אויף זיין זייגער ווען ער איז געפאלן אויפן טראטואר.
  
  זיבעצן מינוט.
  
  זיי זענען אַריבער לעקסינגטאָן און דערנאָך געפאָרן צוזאמען די וואַלדאָרף, קוים סטאָפּפּינג ווי קאַרס קריכן אַראָפּ פּאַרק עוועניו. דרייק האָט זיך געקעמפט דורך די מאַסע ביי די סטאָפּליגהט, לעסאָף קומען פּנים צו פּנים מיט אַ בייז רויט פּנים.
  
  ― הערט, חבֿר, איך װעל פֿריִער אַהער אַריבערגײן, כאָטש עס הרגעט מיך. שעף בייגעלס וועט ווערן קאַלט, און עס איז קיין וועג אין גיהנום וואָס וועט פּאַסירן."
  
  דרייק איז געגאַנגען אַרום דעם בייזן מאַן, ווען אַלישאַ און מיי האָבן זיך צוגעלאַכט אין דרויסן. די סיגנאלן האבן זיך געביטן און דער וועג איז געווען קלאָר. איצט, ווייל זיי באַהאַלטן זייער וועפּאַנז, זיי האָבן פעסט כעדאַד צו דער ווייַטער הויפּט גאַס - מאַדיסאָן עוועניו. װידע ר הא ט מע ן אנגעפיל ט דע ם טראטואר . באָ סליפּט אין 49, מאַנוווערינג צווישן קאַרס און געווינען אַ מייַלע. צומ גליק, דער פאַרקער איז איצט פּאַמעלעך, און עס איז געווען עטלעכע פּלאַץ צווישן די דערציען באַמפּערז און די פראָנט פענדערז. די פרויען נאכגעגאנגען Beau און דאַן דרייק גאַט אין שורה.
  
  די דרייווערס האבן צו זיי געשריגן זילזולים.
  
  צוועלף מינוט געבליבן.
  
  אויב זיי זענען געווען צו שפּעט, ווו וואָלט די טעראָריסט סעלז שלאָגן? דרייק האט ימאַדזשאַנד אַז עס וואָלט זיין לעבן עדיסאָן. מאַרש וואָלט ווי די קאָמאַנדע זאָל וויסן אַז זיין אָרדערס זענען דורכגעקאָכט צו די בריוו. א קארטיר האט זיך געעפנט פאראויס - נאר װײל דער דרייווער האט געקאנט - און בעא איז געשפרונגען איבערן דאך פּונקט אין דער צייט. אלישיע האט אנגעכאפט דעם ראנד פונעם ראם און עס צוריק א געשלאגן אין דעם מאן'ס פנים.
  
  איצט דרייען זיי זיך לינקס, דערנענטערן זיך צו 5טע עוועניו און נאך מער המון. Beau סליפּט דורך די ערגסט ווי אַ פּיקפּאַקקאַט אין אַ קנאַל קאָנצערט, נאכגעגאנגען דורך אַלישאַ און מייַ. דרייק האט נאר געשריגן אויף אלעמען, די געדולד פון זיין יארקשירמאן איז ענדליך אויסגעלאפן. סײַ מענער און סײַ פֿרויען האָבן אים פֿאַרשפּאַרט זײַן וועג, מענער און פֿרויען, וואָס האָבן זיך ניט געמאַכט, צי ער האָט זיך געאײַלט צו ראַטעווען זײַן אייגענעם לעבן, דאָס לעבן פֿון איינעם פֿון זײַנע קינדער, אָדער אַפֿילו זיך אַליין. דרייק האט זיך דורכגעשטופט און געלאזט איין מענטש אויסגעשטרעקט. די פרוי מיט דעם קינד האט אויף אים געקוקט גענוג שטארק, אז ער זאל זיך מאכן שולדיג ביז ער האט געדענקט פאר וואס ער לויפט.
  
  איר וועט מיר דאַנקען שפּעטער.
  
  אבער פון קורס זי וועט קיינמאָל וויסן. ניט קיין ענין וואָס כאַפּאַנז.
  
  באָ האָט איצט געשאָסן אויף לינקס, פליסנדיק אַראָפּ די עוועניו פון די אַמעריקע צו 47 סטריט. די מאַגנאָליאַ בעקערייַ איז דורכגעגאנגען צו די רעכט, מאכן דרייק טראַכטן פון מאַנאָ, און דעמאָלט פון וואָס די האַוואַייאַן זאל האָבן שוין געלערנט פון ראַמסעס. צוויי מינוט שפּעטער, ווען זיי האָבן אויפגעריסן אויף 47 סטריט, טיימס סקווער פּלוצלינג באוויזן צו זייער לינקס. רעכטס פֿון זיי איז געווען אַ רעגולער סטאַרבאַקס, וווּ עס איז געווען אַ האַוועניש און שורות ביי דער טיר. דרייק האט איבערגעזוכט די פנימער ווען ער איז פארביי געלאפן, אבער ער האט נישט ערווארטעט צו קומען פנים צו פנים מיט קיין פון די פארדעכטיגטע.
  
  פיר מינוט.
  
  די צײט איז דורכגעגאנגען שנעלער און איז געװען נאך טײערער װי די לעצטע מאמענטן פון א שטארבן אלטן. לינקם , אנטקעגן דעם טראטואר , האט זיך באוויזן די גרויע פאקאדע פונעם האטעל מיט איר פארגילטטן אריינגאנג , און בעאו איז געווען דער ערשטער אריין אין די פראָנט טירן . דרייק האָט זיך אַריינגעלאָזט אין אַ באַגאַזש וואָגן און אַ געפערליך אויסגעדרייט געל טאַקסי צו נאָכפאָלגן מאַי אינעווייניק. מע ן הא ט ז ײ באגעגנ ט א ברײטע ר פויע ר מי ט א געשטאלט ן רויט ן טעפּעך .
  
  בעאַ און אַליסיאַ האָבן שוין געדריקט די קנעפּלעך צו רופן יחיד ליפט, האַלטן זייער הענט נאָענט צו זייער פאַרבאָרגן וועפּאַנז ווי די וועכטער וואָטשט זיי. דרייק האָט באַטראַכט צו ווייַזן זיין מאַנשאַפֿט SPEAR ID, אָבער דאָס וואָלט נאָר פירן צו מער פֿראגן, און די קאָונטדאָוון איז שוין געווען אויף די לעצטע דריי מינוט. דער גלאָק האָט אָנגעוויזן אַז אַלישאַ ס ליפט איז אנגעקומען און די מאַנשאַפֿט איז באָרדיד. דרייק האט פארמיטן דעם יונגן מאן זיך צו פארבינדן מיט זיי, אים אוועקשטופן מיט אן אפענער פאלם. דאַנקען גאָט אַז עס געארבעט ווייַל די ווייַטער האַווייַע וואָלט געווען אַ קלענטשט פויסט.
  
  די פיר-מענטש מאַנשאַפֿט פארזאמלט ווי די פאָרמיטל רויז, סטאָפּפּינג זייַן באַוועגונג און צייכענונג זייַן וועפּאַנז. ווי נאר די טיר האט זיך געעפענט, האבן זיי זיך אויסגעגאסן, געזוכט צימער 201. גלייך האט זיך צווישן זיי באוויזן א פלעשל פויסטן און פיס, שאקירט אפילו בו.
  
  עמעץ האט געװארט.
  
  דרייק האט זיך צעמישט ווי א פויסט פארבונדן איבער זיין אויג כאָלעל, אָבער איגנאָרירט דעם בליץ פון ווייטיק. עמעצנס פוס האט געפרואװט כאפן זײן אײגענעם, נאר ער האט זיך אפגעטרעטן. ד י זעלב ע געשטאלט ן הא ט זי ך אװע ק או ן הא ט ארומגענומע ן אלישא , ארײנגעקלאפ ט אי ר קערפע ר אי ן ד י טינק ע װאנט . מאַי האָט אָפּגעשטעלט די קלאַפּן מיט זיין הענט אויפגעהויבן, און דאַן באָ אַנלישאַנד אַ שנעל איין-צוויי זעץ וואָס סטאַפּט אַלע מאָמענטום און געבראכט די אַטאַקער צו זיין ניז.
  
  דרייק איז געשפרינגען און דערנאך אראפגעקלאפט מיט אלע כוחות. צייט איז געווען פליסנדיק אויס. ד י געשטאלט , א שטארקע ר מאן , אי ן א געדיכט ן רעקל , הא ט זי ך געציטער ט אונטער ן קלאפ ן פו ן דע ר יארקשירמאן , אבע ר עפע ם הא ט זי ך געלונגע ן אפצונעמע ן דע ם שטארקםט ן טײ ל דערפון . דרייק איז געפאלן אויף זיין זייט, פארלוירן זיין באלאנס.
  
  "פּאַנטשינג זעקל," מאַי געזאגט. "ער איז אַ זאַק. פּאַזישאַנד צו פּאַמעלעך אונדז. "
  
  באָ איז אַרײַנגעגאַנגען האַרדער ווי פריער. "ער איז מיינס. די גייסט."
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער דער קניענדיקער פיגור, דורכקוקן די צימער נומערן. עס זענען געבליבן בלויז דריי צימערן צו זייער דעסטינאציע, און זיי האבן געבליבן איין מינוט. זיי זענען געבליבן אין די לעצטע סעקונדעס. דרייק האט זיך אפגעשטעלט אינדרויסן פון צימער און זיך געשלאגן מיט דער טיר. גאָרנישט געטראפן.
  
  מאַי האָט אים אַרײַנגעשטויסן. "מאַך."
  
  איין הויכער קלאַפּ און דער בוים האָט זיך צעשפּאַלטן, דער צווייטער און דער ראַם איז צובראָכן. דרייק האט זיך געכאפט. - דאס האט דיר געמוזט אפשװאכן.
  
  אינעווייניג האבן זיי זיך אויסגעשפרייט, וואפן געצויגן און שנעל געזוכט, אבער די אביעקט וואס זיי האבן געזוכט איז געווען שרעקליך קלאר. עס איז געלעגן אין מיטן בעט - א גלאנציק א 4 פאטאגראפיע. אַליסיאַ איז צוגעגאַנגען צום בעט, זיך אַרומגעקוקט.
  
  "די צימער איז אָנ אַ פלעק," האָט מאַי געזאָגט. "איך געוועט אַז עס זענען קיין לידז."
  
  אַליסיאַ געשטאנען בייַ די ברעג פון די בעט, קוקן אַראָפּ און אָטעמען פּליטקע. זי האט א שאקל געטאן מיט איר קאפ און געקראכן , ווען דרייק האט זיך איינגעשריבן .
  
  "אָה מיין גאָט. וואס איז דאס-"
  
  ער איז געווען ינטעראַפּטיד דורך אַ טעלעפאָן רופן. דרייק איז ארומגעגאנגען איבערן בעט, צוגעגאנגען צום נאכט-שטעקן און אנגעכאפט דעם טעלעפאן פונעם הייבער.
  
  - יא!
  
  "אַה, איך זען איר האָט דאָס. עס קען נישט זיין גרינג. "
  
  "מאַרץ! דו משוגענער. צי האָט איר לאָזן אונדז אַ פאָטאָ פון די באָמבע? פאקינג פאָטאָגראַפיע?"
  
  "יא. דיין ערשטער געדאַנק. פארוואס האסטו געמיינט אז איך זאל דיר געבן די אמתע זאך? אַזוי נאַריש. שיקן דאָס צו דיין פירער און עגכעדז. זיי וועלן קאָנטראָלירן סיריאַל נומערן און אַלע די אנדערע באָבקעס. קאַנאַסטערז פון פּלוטאָניום E. פיסילע מאַטעריאַל. עס ס אַ נודנע זאַך, טאַקע. דער ווייַטער קלו וועט זיין אפילו מער עלעגאַנט. "
  
  אין דעם מאָמענט איז באָ אַרײַן אין צימער. דרייק האָט געהאפט אז ער וועט שלעפּן דעם פּאַנטש מענטש מיט אים, אָבער Beau געצויגן אַ ויסגעטראַכט שורה דורך זיין קאַראָטיד אַרטעריע. "ער איז באגאנגען זעלבסטמאָרד," האט דער פראַנצויזיש געזאָגט מיט אַ פאַרשטונקען קול. "זעלבסטמאָרד פּיל."
  
  קראפ.
  
  "דו זעסט?" האָט מאַרש געזאָגט. "מיר זענען זייער ערנסט."
  
  "ביטע, מאַרש," דרייק געפרוווט. "נאָר זאָגן אונדז וואָס איר ווילט. מיר וועלן טאָן דאָס רעכט איצט, פאַרשילטן עס. "
  
  "אָה, איך בין זיכער איר וואָלט. אבער מיר וועלן לאָזן אַז פֿאַר שפּעטער, אָוקיי? וואס זאגסטו צו דעם? לויפן פֿאַר קלו נומער צוויי. דעם יאָגן האלט געטינג בעסער און מער שווער. איר האָבן צוואַנציק מינוט צו באַקומען צו די Marea רעסטאָראַן. דורך דעם וועג, דאָס איז אַן איטאַליעניש שיסל און זיי מאַכן אַ זייער געשמאַק נדויו קאַלזאָנע, צוטרוי מיר. לאָמיר זיך אָבער נישט אָפּשטעלן, מײַנע פֿרײַנד, ווײַל איר וועט געפֿינען דעם אָנדענק אונטערן קלאָזעט. הנאה געהאט. "
  
  "זומפּ" -
  
  "צוואַנציק מינוט".
  
  די שורה איז טויט.
  
  דרייק האט געשאלטן, זיך ארומגעדרייט און געלאפן אזוי שנעל ווי ער האט געקענט.
  
  
  קאַפּיטל זיבן
  
  
  טאָרסטען דאַהל און זיין מאַנשאַפֿט האָבן קיין אנדערע ברירה, באַשלאָסן צו פאַרלאָזן דעם מאַשין און לאָזן. ער האט נישט געוואלט מער ווי צו האלטן זיך שטארק, ווען סמיט האט ארום א האלבן טוץ דריי זיך געווארפן דעם מעכטיגן סווא, מיט די רייעלעך קוועטשן, באוועגט זאכן, אבער ניו יארק איז נישט געווען נאר א בייז גערודער פון געלע קאבס און בוסעס און פראצענט קארס. דאהל האט זיך ארײנגעטראגן דאם װארט ״דײדלאק״, אבער ם׳איז געשען יעדן טאג, רוב טאג, און די הערנער האבן נאך געבראכן און מען האט געשריגן פון די אראפגעקלעטערטע פענצטער. ז ײ זײנע ן געלאפ ן װ י גיך , נא ך ד י אנװײזונגען . לאָראַן און יאָרגי פּולד אויף זייער קוילפּראָאָף וועסץ. קענסי האט זיך געשאקלט נעבן דאהל, מיט די ליפן.
  
  "איך וואָלט זיין פיל מער נוציק פֿאַר איר," זי דערציילט דאַהל.
  
  "ניין".
  
  "אוי קום אויף, ווי קען עס שאַטן?"
  
  "קיינמאָל".
  
  "אָה, טאָרסטי -"
  
  "קענזי, איר באַקומען נישט צוריק דיין פאַרשילטן קאַטאַנאַ. און רוף מיר נישט אזוי. אַז איין משוגע פרוי געבן מיר צונעמעניש איז שלעכט גענוג."
  
  "טאַקע יאָ? פּונקט ווי איר און אַליסיאַ אלץ ... איר וויסן?
  
  סמיט האט געגראמט ווען זיי זענען אריבערגעגאנגען אן אנדער אינטערסעקציע, דערזען פוסגייער און בייקערס פארדרייען דעם וועג ביי די גרינע ליכט, אלע האלטן זייער לעבן אין די הענט, אבער זיי זענען געווען זיכער אז זיי זענען נישט די וואס וועלן היינט ליידן. ז ײ האב ן זי ך געפונע ן אי ן דע ר װײטערדיקע ר גאס , ד י זעלנע ר האב ן קוי ם געפיל ט ד י היץ ס פו ן דע ר שפרינג , װע ן ז ײ זײנע ן פארבײ ן צװ ײ לאנגזאמענ ־ באװעגנדיק ע פריוזן , צעברעכ ן ד י זײטיק ע שפיגלען . די גפּס האָט ביפּ.
  
  "פיר מינוט צו די דאָקס," יאָרגי עסטימאַטעד. "מיר זאָל פּאַמעלעך אַראָפּ."
  
  "איך וועט פּאַמעלעך אַראָפּ אין דרייַ," סמיט סנאַפּט. "דו זאלסט נישט אָנווייַזן מיין אַרבעט צו מיר."
  
  דאַהל האָט איבערגעגעבן קענזי אַ גלאָק און אַ האָנג קאָנג פּיסטויל - קיין גרינגע אַרבעט, נישט גרינג צו אויספירן אין געהיים אין ניו יארק. ער האָט זיך צעוויינט ווען ער האָט דאָס געטאָן. קעג ן זײ ן בעסער ן משפט , זײנע ן ז ײ פראקטי ק געצװאונגע ן אנצונעמע ן ד י הילף ם פו ן ד י רשעים . ע ם אי ז געװע ן א ן אויםערגעװײנלעכע ר טא ג או ן אל ע מיטלען , אפיל ו פארצװײפלטע , זײנע ן געדארפ ט געװארן . און, אין דער אמתן, האָט ער נאָך געפֿילט, אַז זיי קענען האָבן אַ קרובֿה, עפּעס ווי פּאַראַלעלע מיליטערישע נשמות, וואָס האָט פֿאַרגרעסערט זײַן צוטרוי.
  
  ער האָט געגלויבט אַז זיי קענען ראַטעווען ברידגעט מאַקענזי, קיין ענין ווי שווער זי געקעמפט.
  
  סמיט איצט קראָסט צוויי ליינז פון פאַרקער, בראַשט זיין אַקסל קעגן די סטאָלד פ 150, אָבער פארבליבן דרייווינג אָן קוקן צוריק. די צײט איז אױסגעלאָפֿן, און זײ האָבן זיך נישט געקאָנט פֿאַרגינען קײן ליבשאַפֿטן, און דער שרעקלעכער װאָלקן, װאָס האָט געהאנגען איבער זײ, האָט געמײנט, אַז מע האָט זײ געצװוּנגען אַלע מאָל אַרײַן.
  
  דאהל האט אנגעטאן דעם האמער פון זײן געװער. "די ווערכאַוס איז ווייניקער ווי אַ מינוט אַוועק," ער האט געזאגט. "פארוואס די גענעם טאָן זיי נישט פאַרריכטן אַלע די פּאַטכאָולז?"
  
  סמיט האָט סימפּאַטיש מיט אים. די ראָודז זענען געווען אַן אָנ אַ סאָף, ראַטיד, טרעטשעראַס אויסשטרעקן ווו קאַרס פּאַמעלעך נאַוואַגייטיד אַרום אַניוואַן פּאַטכאָולז און ראָודווערקס זענען אויפגעשטאנען אין קיין מאָמענט, פּאָנעם גלייַכגילטיק צו די צייט פון טאָג אָדער פאַרקער געדיכטקייַט. עס איז טאַקע געווען הונט אויף הונט, און קיין איין מענטש געוואלט צו העלפן ווער עס יז אַנדערש.
  
  זיי האָבן געשווינד נאַוואַגייטיד די גפּס און אַימעד בייַ די פייַל. ד י פרישקײט ן פו ן דע ר פרימארג ן הא ט געשיק ט ציטער ן אי ן דע ר נאקעטע ר הויט , ז ײ האב ן ז ײ אל ע דערמאנ ט א ז ע ם אי ז נא ך פרײ . זונשייַן פילטערד דורך ברייקס אין די וואלקנס, אויסגעדרייט די דאָקס און נירביי טייַך אַ בלאַס גאָלד. די מענטשן, וואָס דאַהל האָט געקענט זען, האָבן געטאָן זייערע געוויינלעכע געשעפטן. ער האט ימאַדזשאַנד די דאָק געגנט צו זיין טונקל און גראָב, אָבער אַחוץ די ווערכאַוזיז, עס איז געווען ריין און נישט ספּעציעל ענג. און עס איז נישט געווען פאַרנומען, זינט די הויפּט שיפּינג געביטן זענען געווען אַריבער די בוכטע אין ניו דזשערזי. דאהל האט אבער געזעהן גרויסע, געשלאסענע קאנטעארן און א לאנגע ברייטע שיף זיצן אומבאוועגלעך אויפ'ן וואסער, און ריזיגע קאנטעאר קראנען, בלוי געפארבטע, וואס האבן געקענט לויפן צוזאמען דעם דאק אויף באן-שינעס און צוזאמנעמען זייערע לאגערן מיט פארשפרייטער.
  
  לינקם ן זײנע ן געװע ן לאגערן , אוי ך א הויף , פו ל מי ט ליכטיקע ר לאגערן . דאהל האט אנגעװיזן אויף א געביידע מיט הונדערט און פופציק פוס װײט.
  
  "דאס איז אונדזער יינגל. סמיט, קנזי, קומען פאָרויס. איך ווילן לאָראַן און יאָרגי הינטער אונדז.
  
  ער איז אַוועק, איצט פאָוקיסט, פאָוקיסט אויף קעמפן אַוועק איין באַפאַלן הינטער זיי איידער זיי אריבערגעפארן צו דער ווייַטער ... און דעמאָלט דער ווייַטער, ביז דעם נייטמער איז געווען איבער און ער קען צוריקקומען צו זיין משפּחה. נײ־געפארבטע טירן זײנען געשטעלט געװארן צוזאמען דער זײט פונעם געביידע, און דאהל האט אויפגעהויבן, װען ער האט דערזען דאס ערשטע פענצטער.
  
  "ליידיק אָפיס. לאָמיר פּרוּוון דעם נעקסטן."
  
  עס זענען דורכגעגאנגען עטלעכע מינוט ווען די גרופּע איז געווען קריכן צוזאמען די זייַט פון די בנין, וועפּאַנז ציען, קאָנטראָלירן פֿענצטער נאָך פֿענצטער, טיר נאָך טיר. דאהל האט מיט אנטוישונג באמערקט, אז זיי האבן אנגעהויבן צוציען די אויפמערקזאמקייט פון די ארטיגע ארבעטער. ער האט נישט געװאלט אפשרעקן זײער רויב.
  
  "לאָמיר".
  
  ז ײ האב ן זי ך געאײל ט פאראויס , ענדלע ך דערגרײכ ט צו ם פינפט ן פענצטע ר או ן גענומע ן א שנעל ן קוק . דאהל האט דערזען א ברײטן פלאץ מיט קארטאנען שאכטלעך און הילצערנע קאסטן, אבער נעבן דעם פענצטער האט ער דערזען אויך א פירעק־טיש. פיר מענער זײנען געזעםן ארום דעם טיש, די קעפ אראפ, װי זײ װאלטן גערעדט, פלאנירט און געטראכט. דאהל איז צוגעשפרונגען צו דער ערד און זיך אװעקגעזעצט און זיך צוגעלײגט מיטן רוקן צו דער װאנט.
  
  "מיר זענען גוט?" - האט סמיט געפרעגט.
  
  "אפשר," האָט דאַהל געזאָגט. "עס קען האָבן געווען גאָרנישט ... אָבער -"
  
  "איך צוטרוי איר," קנזי געזאגט מיט אַ אָנצוהערעניש פון סאַרקאַזם. "איר פירן, איך וועל נאָכפאָלגן," דעמאָלט זי שאָקלען איר קאָפּ. "זײַט איר טאַקע אַזױ משוגע? גײ נאָר אַרײַן אַהין און אנהײב ערשט צו שיסן?"
  
  א מאן איז צוגעגאנגען, קוקנדיק אויף זײ אויף זײ. דאהל האט אויפגעהויבן זײן ה״ק און דער מאן האט זיך געפרוירן, אויפגעהויבן די הענט אין דער לופטן. דער באַשלוס איז געמאכט דער הויפּט ווייַל דער באָכער איז געווען אין דער דירעקט שורה פון דערזען פון אַלעמען אין די ווערכאַוס. װײניקער װי א סעקונדע איז דורכגעגאנגען, אײדער דאל האט זיך אויפגעהויבן, זיך ארומגעדרייען און ארײנגעשלאגן די פלײצע אין דער דרויסנדיקער טיר. סמיט און קענסי זענען געווען מיט אים, לייענען זיין געדאנקען.
  
  װען דאהל איז ארײן אין דער רײםער לאגער, זײנען 4 מאן אויפגעשפרונגען פון טיש. ד י געװער ן זײנע ן געלעגע ן צ ו זײע ר זײט , או ן איצ ט האב ן ז ײ זי ך אװעקגעלײג ט או ן זי ך אומ ־ געשאס ן אוי ף ד י צוגעקומענ ע פרעמדע . קויל ן זײנע ן אומעטו ם געפלויגן , צעבראכ ן דא ס פענצטע ר או ן געגאנגע ן דור ך ד י דרײםטיר . דאהל האט זיך געטויבן כעדלאנג, זיך ארומגערינגלט, ארויסגערופן, געשאסן. ד י מענע ר בײ ם טיש ן האב ן זי ך אפגערוקט , געשאס ן צוריק , געשאס ן איבע ר ד י פלײצע ן או ן אפיל ו צװיש ן ד י פיס , װע ן ז ײ זײנע ן געלאפן . ינ ערגעצ ניט געווען זיכער. אומגליקלעכע שיסערייען האָבן אָנגעפילט דעם קאַווערנעם פּלאַץ. דאהל האט זיך צוגעלײגט אויף בײדע עלנבויגן ביז ער האט דערגרײכט צום טיש און אים איבערגעדרײט, גענוצט װי א שילד. איין עק האָט זיך צעבראָכן, ווען אַ גרויסער קאַליבער קויל איז דורכגעגאַנגען גלײַך.
  
  "קראָפּ".
  
  ― פּרוּװסט מיך הרגענען? האט קנזי געמורמלט.
  
  דער גרויסער שוועדישער האט געטוישט טאקטיק, אויפגעהויבן א ריזיגן טיש און עס דערנאך ארויסגעשלעפט אין די לופטן. ד י פאלענד ע ראנד ן האב ן געכאפ ט אײ ן מאן ס קנעכל , שיק ן אי ם פליענדיק ן או ן שיק ן זײ ן ביקס . ווען דאל האט זיך שנעל דערנענטערט, האט קענסיס שטימע אים געלאזט פאמעלעך.
  
  "זייט אָפּגעהיט מיט די קליין מאַסטערז. איך האָב געארבעט איבערן מיטל מזרח און געזען טויזנטער פון זיי טראָגן וועסטלעך".
  
  דאהל האט זיך געקװענקלט. "איך טאָן ניט טראַכטן איר קענען נאָר -"
  
  די יקספּלאָוזשאַן האט געציטערט די ווענט פון די ווערכאַוס. דער שװעד איז אװעקגעפלויגן פון די פיס, געפלויגן אין דער לופטן און ארײנגעקראכן אין א שוין צעבראכענע פענצטער. א װײס גערויש האט אים אנגעפילט דעם קאפ, אן איבערהויפטן זשומען אין די אויערן, און א רגע האט ער גארנישט געזען. ווען זײַן זעאונג האָט זיך אָנגעהויבן קלאָרן, האָט ער זיך דערוווּסט, אַז קענסי האָט זיך געכאַפּט פֿאַר אים, אַ פּאַטשן אויף די באַקן.
  
  "וועק אויף, מענטש. דאָס איז געווען ניט אַ גאַנץ גוף, נאָר אַ גראַנייד. "
  
  "אוי. נו, דאָס מאכט מיר פילן בעסער. "
  
  "דאָס איז אונדזער געלעגנהייט," זי געזאגט. "די קאַנקאַשאַן האָט אויך אַראָפּגעקלאַפּט זיין יונגערמאַן ידיאָטס פון די פֿיס."
  
  דאהל האט זיך געקרימט אויף די פיס. סמיט איז געווען אויף זיין פֿיס, אָבער לאָראַן און יאָרגי זענען געזעסן אויף זייער ניז, זייער פינגער געדריקט צו זייער טעמפלען. דאהל האט געזען אז די טעראריסטן נעמען זיך אן צו זיך. די דרינגלעך האט אים אנגעשטויסן, װי א שטיפט, װאם האט דורכגעדרונגען אין א שטיקל צערטלעכן פלײש. אויפהויבנדי ק זײ ן ביקס , אי ז ע ר װידע ר געקומע ן אונטע ר פײער , אבע ר אי ז געלונגע ן צ ו פארװונד ן אײנע ם פו ן ד י אויפ ־ געהויבענ ע טעראריסטן , או ן צוקוק ט װ י דע ר מאן ד הא ט זי ך פארפאבל ט או ן געפאלן .
  
  סמיט ראַשט פאַרגאַנגענהייַט. - האט אים געכאפט.
  
  דאַהל האָט גענומען די פירן. קענסי האט ארויסגעקוועטשט די שיצן נעבן אים. די צוויי פארבליבענע טעראריסטן האבן זיך אויסגעדרייט דעם ווינקל, און דאהל האט איינגעזען אז זיי גייען צום ארויסגאנג. ע ר הא ט זי ך א מאמענ ט פארלאםן , דא ן הא ט ע ר זי ך אויסגעדרײ ט דע ם זעלביק ן װינקל , פארזיכטי ק געשאסן , אבע ר זײנ ע קויל ן האב ן נא ר געטראפ ן לײדיק ע לופט ן או ן קאנטן . די טיר איז געווען ברייט אפן.
  
  ד י גראנאט ן הא ט זי ך צורי ק אינעװײניק .
  
  איצט די יקספּלאָוזשאַן איז געווען אַ געגעבן, די SPIR מאַנשאַפֿט גענומען דעקן און געווארט פֿאַר די שראַפּנעל צו פאָרן זיי דורך. די מויערן האבן זיך געציטערט און געקראכן אונטער דעם שטארקן איינקלאנג. דא ן זײנע ן ז ײ געװע ן אוי ף ד י פיס , ארײנגעקװעט ט דור ך דע ר טיר , אי ן דע ר באהעלטעניש , או ן אי ן דע ם ליכטיק ן טאג .
  
  "עס איז איין אַזייגער אין דער מאָרגן," האָט סמיט געזאָגט.
  
  דאהל האט געקוקט אין דער אנגעװיזן ריכטונג, דערזען צװײ לויפנדיקע געשטאלטן, און הינטער זײ די הודסון, געפירט צום אויבער־בײ. "בולשיט, זיי קען האָבן ספּידבאָוץ."
  
  קענסי איז אַראָפּגעפֿאַלן אויף איין קני, גענומען פֿאַרזיכטיק ציל. "דערנאך וועלן מיר נעמען -"
  
  "ניין," דאַהל אַראָפּ אַראָפּ די פאַס פון איר וואָפן. "דו זאלסט נישט זען די סאַוויליאַנז דאָרט?"
  
  - זובי - האט זי געשאלטן אויף העברעאיש, א שפראך דאהל האט נישט פארשטאנען. צוזאַמען, סמיט, קענזי און סוויד אנגעהויבן יאָג. די טעראריסטן האבן זיך שנעל געטראגן, זיי זענען געווען כמעט ביים שטעקל. קענזי האָט זיך געמאַכט מיט פייערן איר ה.ק. אין דער לופטן, ערווארטנדיק אז די סאַוויליאַנז זאָלן אָדער לויפן אַוועק אָדער זיך באַהאַלטן.
  
  "איר קענט מיר דאַנקען נאָך מיר ראַטעווען דעם טאָג," זי סנאַפּט.
  
  דאהל האט געזען אז פאר אים האט זיך געעפנט א װעג פון געלעגנהייט. ביידע טעראריסטן זענען געשטאנען הויך קעגן דעם וואסערדיקן הינטערגרונט, אויסגעצייכנטע צילן, און קנזי'ס אפפארטוניסטישע פייער האט פאר זיי אויסגערוימט דעם וועג. ע ר הא ט זי ך פאמעלאמע ן או ן צוגעלײג ט דע ם הינט ן צ ו דע ר פלײצע , זי ך געצויג ן מי ט פארזיכטיק . סמיט נאכגעגאנגען פּאַסן לעבן אים.
  
  ד י טעראריסט ן האב ן זי ך אויסגעדרייט , װ י געפיר ט טעלעפאטי , שוי ן שיסן . דאַהל איז געבליבן פאָוקיסט ווי דער בליי האָט געפײַפט צווישן די שפּיז. זײַן צווייטער קויל האָט געטראָפֿן דעם ציל אין קאַסטן, דער דריטער - אינעם שטערן, פּונקט אין צענטער. דער מענטש איז אראפגעפאלן, שוין טויט.
  
  "לאָזן איינער לעבעדיק," לאָראַן ס קול געקומען דורך זיין עאַרפּיס.
  
  סמיט פייערד. דער לעצטער טעראריסט איז שוין געשפרונגען צו דער זייט, דער קויל האט געגריסט זיין רעקל בשעת סמיט האט זיך איינגעפאסט. מיט א שנעלער באוועגונג האט דער טעראריסט געווארפן נאך א גראנאט - דאס מאל צוזאמען דעם שטעקל אליין.
  
  "ניין!" דאהל האט זיך נישט געהאלפן, דאס הארץ האט אים א שפרינג געטאן צום האלדז.
  
  די קליינע באמבע האט אויפגעריסן מיט א הויך קלאנג, די בלאשן כוואליע האט אפגעקלאפט איבער די דאק'ס. דאהל האט זיך א מאמענט באהאלטן הינטער דעם קאנטער, און דערנאך צוריק ארויסגעשפרונגען - אבער זיין מאמענטום האט זיך געטוישט ווען ער האט געזען אז יעצט איז עס נישט נאר דער פארבליבענע טעראריסט ער דארף זיך באזארגען.
  
  איינער פון די קאנטעאר קראנען איז געשעדיגט געווארן ביי די באזע דורך די אויפרייס און האט זיך געפערליך געטויגט איבער דעם טייך. ד י קלאנגע ן פו ן גריצענדע , צעריסענע ם מעטאל ן האב ן אנגערופ ן דע ם נאענט ן צוזאמענפאל . מע ן הא ט זי ך אויפגעשטארק ט או ן אנגעהויב ן אנטלאפ ן פו ן דע ר הויכע ר ראם .
  
  דער טעראריסט האט ארויסגענומען נאך א גראנאט.
  
  "נישט דאָס מאָל, ידיאָט." סמיט איז שוין געווען אויף איין קני, סקווינט צוזאמען דעם ראיה. ער האט געצויגן דעם צינגל, צוקוקנדיג ווי דער לעצטער טעראריסט פאלט, איידער ער האט געקענט ציען די שטיפט אויפן גראנאט.
  
  אבער מען האט נישט געקענט אפשטעלן דעם קראן. געצויג ן או ן צוזאמגעבראכ ט איבע ר דע ר גאנצע ר לענג , אי ז ד י שװער ע אײזערנ ע שטײע ר געפאל ן אויפ ן שטע ק אויפ ן דאקע ר , פארניכטע ט דע ם ראם ן או ן פארװאנדל ט ד י קלײנ ע כאט ש אוי ף װעלכ ן ע ס אי ז געפאל ן אי ן שטויב . די קאַנטיינערז זענען דאַמידזשד און פּושט צוריק עטלעכע פֿיס. שטעקנס און קראָססבאַרס פון מעטאַל זענען אַראָפּגעפלויגן, אָפּשפּרונג פון דער ערד ווי טויטלעך שוועבעלעך. א העל בלויע פלאָקן די גרייס פון א גאס ליכט האט זיך אויסגעשטרעקט צווישן סמיט און דאַהל - עפּעס וואָס האָט זיי געקאָנט צעריסן אין האַלב, אויב עס האָט אים געטראָפן - און האָט זיך אָפּגעשטעלט נאָר עטליכע פיס פון וואו לאָראַן און יאָרגי זענען געשטאַנען מיט די רוקן צום ווערכאַוס.
  
  "עס איז קיין מאַך." קענסי האט גענומען צילן אויפן טעראריסט, צווייפל טשעקן. "ער איז זייער טויט."
  
  דאהל האט געזאמלט זײנע מחשבות און זיך ארומגעקוקט אין די דאקז. א שנעלע טשעק האט געוויזן אז, צום גליק, איז קיינער נישט פארוואונדעט געווארן פונעם קאנטער קראן. ער האט צוגעלײגט דעם פינגער צום האלדז מיקראָפאָן.
  
  "די אַפּאַראַט איז אַוועק," ער האט געזאגט. "אבער זיי זענען אַלע טויט."
  
  לאָראַן איז צוריק. - אקעי, איך וועל עס איבערגעבן.
  
  קנזי'ס האנט איז געלעגן אויף דאהל'ס פלײצע. "איר זאָל האָבן לאָזן מיר נעמען די שאָס. איך װאָלט צעטרעטן יענעם ממזרס קני; דעמאָלט מיר וואָלט מאַכן אים רעדן, איין וועג אָדער אנדערן."
  
  "צו ריזיקאַליש." דאהל האט פארשטאנען פארוואס זי האט דאס נישט פארשטאנען. "און עס איז סאָפעקדיק אַז מיר קענען באַקומען אים צו רעדן אין דער קורץ צייט וואָס מיר האָבן."
  
  קענסי האט זיך געכאפט אין עצבות. "איר רעדט אין ביכאַף פון אייראָפּע און אַמעריקע. איך בין ישראל".
  
  לאָראַן געקומען צוריק איבער די קאָממס. "מיר מוזן גיין. דאָרט האָט מען געזען אַ אַפּאַראַט. נישט גוט."
  
  דאַהל, סמיט און קנזי סטאָול אַ נירביי מאַשין, פיגורינג אַז אויב עס נאָר נעמט זיי פינף מינוט מער ווי גיין, די צייט סייווינגז קען זיין מער ווי באַטייטיק.
  
  
  קאַפּיטל אַכט
  
  
  דרייק האט זיך אויסגעמאטערט אין דעם קאנקרעטן פון דער 47סטער גאס, מיט בלויז אכצן מינוט געבליבן אויפן זייגער. ז ײ זײנע ן גלײ ך געלאפ ן א פראבלעם .
  
  "זיבעטער, אַכט אָדער בראָדוויי?" האָט מאַי געשריגן.
  
  באָ האָט צו איר געפֿאַלן דעם גפּס. "מאַרעאַ איז נאָענט צו סענטראַל פּאַרק."
  
  "יא, אָבער וואָס גאַס פירט אונדז רעכט פאַרגאַנגענהייַט עס?"
  
  זיי האבן זיך געשוועבט אויפן טראטואר ווען די סעקונדן האבן זיך אפגעוויסט, וויסנדיג אז מארץ גרייט נישט בלויז א נוקלעארע באמבע, נאר אויך טימז וועלכע וועלן נעמען דאס לעבן פון צוויי ציווילע פאר יעדע מינוט וואס זיי זענען שפעט צום קומענדיגן ראנדעזוואס.
  
  "בראָדוויי איז שטענדיק פאַרנומען," דרייק געזאגט. "לאָמיר טאָן די אַכט."
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף אים. "ווי די גענעם וואָלט איר וויסן?"
  
  "איך האָב געהערט וועגן בראָדוויי. קיינמאָל געהערט פון די אַכט.
  
  "אָה, שיין גענוג. וואו-"
  
  "ניין! דאָס איז בראָדוויי!" בעאַ האָט פּלוצלינג געשריגן אין זיין כּמעט מוזיקאַליש אַקצענט. "דער רעסטאָראַן איז אין די שפּיץ ... כּמעט."
  
  - כמעט ?
  
  "מיט מיר!"
  
  באָ האָט זיך אַוועקגענומען ווי אַ הונדערט-מעטער ספּרינטער, שפּרינגען איבער אַ פּאַרקט מאַשין ווי עס איז נישט דאָרט. דרייק, אַלישאַ און מייַ זענען נאכגעגאנגען אויף זיין כילז, ווענדן מזרח צו בראָדוויי און די ינטערסעקשאַן ווו טיימס קוואדראט שימערד און שימערד און דיסדיינד זייַן פליקקערינג דיספּלייז.
  
  אַמאָל ווידער די מאַסע געפונען עס שווער צו צעשפּרייטן, און ווידער בעאַ געפירט זיי צוזאמען די זייַט פון די וועג. אפיל ו ד א זײנע ן געװע ן טוריסטן , װא ם האב ן זי ך צוריקגעבויט , געשטארק ט אוי ף הויכע געבײדע ם או ן בילבאָרדן , אדע ר געפרואװ ט באשלוסן , צ י ז ײ זאל ן לעב ן ריזיקיר ן או ן צורי ק זי ך איבער ן פארנומענ ן װעג . די מאַסע איז געווען באהאנדלט דורך באַרקערס וואָס פאָרשלאָגן ביליק טיקיץ צו פאַרשידן בראָדוויי שאָוז. שפראַכן פון אַלע פארבן האָבן אָנגעפילט די לופט, אַ כּמעט אָוווערוועלמינג, קאָמפּלעקס געמיש. ע ס זײנע ן געװע ן װײני ק הײמלאזע , אבע ר ד י װא ס האב ן גערעד ט פא ר ז ײ האב ן זי ך געפיר ט זײע ר הילכיק ע או ן ענערגי ש פא ר נדבות .
  
  ארויף פאראויס איז געווען בראדוויי, פול מיט ניו יארקער און באזוכער, אנגעצייכנט מיט טראנסוואקס, און פארשטעלט מיט קאלירפולע שאפעס און רעסטראנטן מיט זייערע הענגע, באלויכטענע שילדן און א-ראם דישיינעס. פּאַסערזבי זענען געווען אַ בלער ווי דרייק און זיין זייַט פון די SPEAR מאַנשאַפֿט רייסט אויף.
  
  פופצן מינוט.
  
  באָ האָט צוריק אַ קוק געטאָן אויף אים. "די גפּס זאגט אַז עס איז צוויי און צוואנציק מינוט גיין, אָבער די סיידוואָקס זענען אַזוי ענג אַז אַלעמען גייט אין דער זעלביקער גאַנג."
  
  "דערנאך לויפן," האָט אים אַליסיאַ געבעטן. "וואָג דיין ריזיק עק. אפֿשר װעט דאָס אײַך מאַכן גיכער רירן".
  
  איידער בעאַ קען זאָגן עפּעס, דרייק פּעלץ זיין שוין פּלאַמאַטינג האַרץ זינקען אפילו ווייַטער. דער וועג פאראויס איז געווען אינגאנצן אפגעשטעלט אין ביידע ריכטונגען, מערסטנס מיט געלע טאַקסיס. עס איז פארגעקומען א פענדער בראָך, און די וואס האבן נישט פרובירט עס אויסצומיידן האבן לאנגזאם אריבערגעפארן זייערע קארס כדי צו באקומען א בעסערן קוק. דער טראטואר פון ביידע זייטן איז געווען פול מיט מענטשן.
  
  "בלוט גיהנום."
  
  אבער באָ האט נישט אפילו פּאַמעלעך אַראָפּ. א לייכטע שפרונג האט אים געטראגן אויפן שטאם פון א דערנעבנדיקן טאַקסי, און דערנאָך איז ער געלאָפן אויף איר דאַך, אַרויפֿגעשפּרונגען אויף דער קאַפּאָטע און אַרײַן אין דער נעקסטער אין שורה. מייַ געשווינד נאכגעגאנגען, נאכגעגאנגען דורך אַלישאַ, געלאזן דרייק הינטער צו זיין שרייַען און קעגן דורך פאָרמיטל אָונערז.
  
  דרייק איז געווען געצווונגען צו קאַנסאַנטרייט ווייַטער פון נאָרמאַל. ניט אַלע פון די מאשינען זענען די זעלבע, און זייער מעטאַל געביטן, עטלעכע אפילו סלאָולי ראָולינג פאָרויס. די ראַסע איז געווען ענג, אָבער זיי שפּרינגען פון מאַשין צו מאַשין, ניצן די לאַנג שורה צו באַקומען פאָרויס. מענע ר האב ן זי ך געשטארק ט פו ן בײד ע זײטן . ס'איז גוט אז קיינער האט זיי דא נישט געשטערט און זיי האבן געקענט זען דעם דערנענטערנדן קנוץ פון בראדוויי און די 54סטע, דעמאלטס 57סטע גאס. ווען די ענגשאַפט פון קאַרס איז גרינגער, באָ ראָולד אויס פון די לעצטע מאַשין און ריזומד זיין לויפן צוזאמען דעם וועג זיך, מאַי לעבן אים. אַליסיאַ האָט צוריקגעקוקט אויף דרייק.
  
  "נאָר טשעק צו זען אויב איר געפאלן דורך דעם אָפֿן לוקע אין די צוריק."
  
  "יאָ, דאָס איז אַ ריזיקאַליש אָפּציע. איך בין נאָר דאַנקבאַר אַז עס זענען נישט געווען קאַנווערטאַבאַלז צוריק.
  
  ווייַטער פון די אנדערע ינטערסעקשאַן און 57 סטריט, צעמענט מיקסערז, עקספּרעס וואַנס און רויט-און-ווייַס באַריערז זענען ליינד אַרויף. אויב די מאַנשאַפֿט געדאַנק זיי האָבן סאַקסידאַד, אָדער אַז דאָס לויפן וואָלט זיין ווי גלייך ווי די פריערדיקע, זייער ילוזשאַנז זענען פּלוצלינג צעבראכן.
  
  צוויי מענטשן זענען ארויס פון הינטער אַ דעליווערי טראָק, ביקס שפּיציק גלייַך צו די לויפער. דרייק האט נישט פעלן קיין היט. א שטענדיקע שלאַכט, יאָרן פון שלאַכטן האָבן געשאַרפֿט זײַנע חושים צום מאַקסימום און זיי דאָרטן געהאַלטן - פֿיר און צוואַנציק שעה אַ טאָג. ס׳האבן זיך גלײך ארויםגעװיזן םונאטישע פארמען, און אן א קװענקל האט ער זיך צוגעלאפן צו זײ מיט קאפ, גלייך פארן דערנענטערנדיקער צעמענט־טראק. איינער פון די פּיסטאַלז איז געפלויגן צו דער זייַט מיט אַ ברום, און די אנדערע איז געווען סטאַק אונטער די ללבער פון איינער פון די מענטשן. דרייק איז צוריק געשטאכן, ווען דער קלאפ האט געשלאגן די זייט פון זיין שאַרבן. הינטער זיי האָט ער דערהערט דאָס מאָלן פֿון די רעדער פֿון אַ צעמענט־טראָק, ווען עס האָט זיך שטאַרק צעבראָכן, און דאָס שווערן פֿון זײַן דרייווער...
  
  ער האט דערזען א גרויםן גרויםן קערפער זיך צו אים אויסגעדרײען...
  
  און איך האָב געהערט אַלישאַ ס דערשראָקן געשריי.
  
  "מאַט!"
  
  
  קאַפּיטל נייַן
  
  
  דרייק קען נאָר היטן ווי די אויס פון קאָנטראָל טראָק ווענדן צו אים. ד י אטאקע ר האב ן זי ך ניש ט אפגעטרעט ן אוי ף א סעקונדע , אי ם באשטאנע ן מי ט א האגל , װײ ל ז ײ האב ן ניש ט באזארגט , װעג ן דע ר אײגענע ר זיכערקײט . ער איז געווען פּאַנטשט אין די האַלדז, קאַסטן און זונ פּלעקסוס. ער האט צוגעקוקט ווי דער קערפער שווינגט זיך און האט זיך געכאפט ווי עס איז אים געפלויגן גלייך איבערן קאפ.
  
  דער ערשטער טעראריסט איז אראפגעפאלן צוריק, שטומענדיק, און איז געפאלן פון איינעם פון די רעדער, די אפעקט האט אים צעבראכן דעם רוקן און פארענדיקט זיין סכנה. דע ר צװײטע ר הא ט זי ך געבליצט , װ י פארשטוונ ט פו ן דרײק ס חוצפה , דא ן הא ט זי ך אויסגעדרײ ט זײ ן קאפ , צ ו דע ם דערנענטערנדי ק הינטער ן טראק .
  
  די נאסע קלאפינג קלאנג איז געװען גענוג. דרייק האט איינגעזען אז ער איז ארויס פון זיין טיפעניש, און האט דאן געזען דעם שאַרבן פון דעם ערשטן טעראָריסט צעטרעטן אונטער די גליטשיקע רעדער, ווען דער קערפער פון דער טראק האט זיך ארומגערינגלט איבער אים. דער ראַם איז געווען פֿאַרפלאַך, ער קען נאָר האָפֿן. אַ שפּאַלטן רגע האָט דער פֿינצטערניש אַלץ אײַנגעשלונגען, אַפֿילו געזונט. דע ר אונטערשטע ר פונע ם לאק א הא ט זי ך אריבערגעפיר ט איבע ר אי ם , פארלאםן , פארלאםן , או ן דא ן הא ט זי ך שוי ן זי ך אפגעשטעלט .
  
  אַליסיאַ ס האַנט דערגרייכט אונטער אים. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  דרייק האָט זיך צוגעכאַפּט צו איר. "בעסער ווי די גייז."
  
  בעאַ האָט געווארט, כּמעט שאַרפט מיט די פֿיס ווען ער האָט געקוקט אויף זיין זייגער. "פיר מינוט לינקס!"
  
  ויסגעמאַטערט, ברוזד, סקראַטשט און באַטערד, דרייק געצווונגען זיין גוף אין קאַמף. דאָס מאָל איז אַליסיאַ געבליבן מיט אים, ווי זי האָט געפֿילט, אַז ער קען זיך נעמען אַ צײַט נאָך דעם נאָענטן פֿאַל. זיי שלאָגן די קראַודז פון טוריס, געפונען סענטראַל פּאַרק דרום און די Marea צווישן פילע אנדערע רעסטראַנץ.
  
  מאַי האָט אָנגעוויזן אויף דעם שילד, וואָס איז געווען לעפיערעך דיסקריט פֿאַר ניו יארק.
  
  באָ געלאפן פאָרויס. דרייק און די אנדערע האבן אים געכאפט ביי דער טיר. די קעלנערין האָט זיך אַ קוק געטאָן אויף זיי, אויף זייער אָפּגעשפּיגלט אויסזען, אויף זייערע שווערע רעקל און זיך אַרײַנגענומען. פֿון אירע אױגן איז געװען קלאָר, אַז זי האָט פֿריִער געזען חורבן און לײדן.
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג," דרייק געזאגט. "מיר זענען ענגליש."
  
  מ׳האט געשיקט א גלאק אין זײן ריכטונג. "יאַפּאַניש".
  
  און באָ האָט אָפּגעהאַלטן זײַן זוכן דעם מענער־צימער מיט אַ אויפֿגעהויבן ברעם. "אַוואַדע נישט ענגליש."
  
  דרייק איז געלאָפן ווי גראַציעז ווי ער האָט געקענט דורך דעם נאָך-פאַרמאַכטן רעסטאָראַן, אַ שטול און אַ טיש אַרײַן אויפן וועג. ד י מענער־אויטא ם אי ז געװע ן קלײנ , באשטאנע ן פו ן בלוי ז צװ ײ ורינאַלן און א קלאָזעט. ער האט געקוקט אונטערן שיסל.
  
  "עס איז גאָרנישט דאָ," ער האט געזאגט.
  
  בעאורעגאַרדס פּנים האָט געוויזן אַ שפּאַנונג. ער האט אנגעקלאפט די קנעפל אויף זײן זײגער. "צייט איז איבער".
  
  די קעלנערין, וואָס איז געשטאַנען דערבײַ, איז אַ שפּרונג געטאָן, ווען דער טעלעפאָן האָט געקלונגען. דרייק האט אויסגעשטרעקט זיין האנט צו איר. "דו זאלסט נישט קאַמיש. ביטע נעמען דיין צייט. "
  
  ער האט געמײנט, אז זי קאן אנטלויפן, אבער איר אינערלעכע פעסטקײט האט איר צוגעטראגן צום רער. אי ן דע ם מאמענ ט אי ז אליסי ע ארויסגעקומע ן פו ן ד י פרויע ן אפטריט ן מי ט א באזארגט ן אויסדרוק . "ער איז נישט דאָרט. מיר האָבן דאָס נישט!"
  
  דרייק האט זיך צעמישט ווי ער וואלט געווען געשלאגן. ער האט זיך ארומגעקוקט. קען עס זיין אן אנדער קלאָזעט אין דעם קליינטשיק רעסטאָראַן? טאָמער אַ קאַבינעט פֿאַר עמפּלוייז? זיי וואָלט האָבן צו קאָנטראָלירן ווידער, אָבער די קעלנערין איז שוין אויף די טעלעפאָן. אירע אויגן האבן געפלאקערט צו דרייק און זי האט געבעטן דעם רופן צו ווארטן.
  
  "דאס איז אַ מענטש מיטן נאָמען מאַרש. פֿאַר איר."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. ― האָט ער מיך גערופֿן מיטן נאָמען?
  
  - האָט ער געזאָגט אַן ענגלענדער. די קעלנערין האט צוגעשלעפט. "דאס איז אַלע ער האט געזאגט."
  
  באָ האָט זיך געהאַלטן לעבן אים. "און ווייַל איר זענט לייכט צעמישט, מיין פרייַנד, דאָס איז איר."
  
  "צו דיין געזונט".
  
  דרייק האט געצויגן צו זיין טעלעפאָן, איין האַנט רייַבן זיין באַק ווי אַ כוואַליע פון מידקייַט און שפּאַנונג געוואשן איבער אים. ווי קען זיי פאַרלאָזן איצט? זיי האָבן באַקומען אַלע מניעות, און נאָך מאַרש קען נאָך זיין פּלייינג מיט זיי אין עטלעכע וועג.
  
  - יא ?
  
  "מאַרש דאָ. זאג מיר יעצט וואס האסטו געפונען?"
  
  דרייק האט געעפנט זיין מויל, און עס האט שנעל פארמאכט. וואס איז געווען די ריכטיגע ענטפער? טאָמער מאַרש האט דערוואַרטן די וואָרט "גאָרנישט." זאל זיין...
  
  ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , הא ט זי ך געקװענק ט פו ן ענטפער ט צ ו ענטפערן .
  
  "דערציילט מיר וואָס איר האָט געפֿונען, אָדער איך וועל געבן דעם באַפעל צו טייטן צוויי ניו יארקערס אין דער ווייַטער מינוט."
  
  דרייק האט געעפנט דאס מויל. פאַרשילטן עס! "מיר געפונען-"
  
  מאַי איז דאַן אַרויסגעלאָפן פון די ווייבערשע אָפּטריט, זיך אויסגעגליטשט אויף די נאסע טיילז און געפאַלן אויף איר זייט. אין דער האנט איז געװען אנגעכאפט א קלײן װײס קאנװערט. בעאַ איז געווען ביי איר זייַט אין אַ שפּאַלטן רגע, פּיקינג אַרויף די קאָנווערט און געבן עס צו דרייק. מײ איז געלעגן אויפן דיל און שװער געאטעמט.
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף איר מיט אַ אָפֿן מויל. "וואו האסטו דאס געפונען, ספּרייט?"
  
  "איר האָט געטאָן וואָס זיי רופן די 'יינגל קוק', טאַז. און דאָס זאָל קיינעם נישט איבערראַשן, ווייל דו ביסט סיי-ווייס דריי-פערטל אַ מענטש".
  
  אַליסיאַ סיד מיט כעס אין שטילקייַט.
  
  דרייק האט זיך געכאפט ווי ער האט געעפנט דעם קאנווערט. "מיר... געפונען... דאָס... פאַרשילטן בליץ פאָר, מאַרש. פאַרשילטן, באָכער, וואָס איז דאָס?"
  
  "גוטע ארבעט. גוטע ארבעט. איך בין אַ ביסל דיסאַפּויניד, אָבער היי, אפֿשר ווייַטער מאָל. איצט נאָר נעמען אַ נאָענט קוק בייַ די וסב. דאָס איז דיין לעצט פּראָבע, און ווי פריער, איר קען וועלן צו איבערגעבן עס צו עמעצער מיט מער סייכל ווי איר אָדער די NYPD.
  
  "איז דאָס די אינעווייניק פון ... די שטיקל?" דרייק האט איינגעזען אז די קעלנערין איז נאך געשטאנען דערנעבן.
  
  מארש האט הויך געלאכט. "אוי גוט, טאַקע זייער גוט. לאָמיר נישט אַרויסלאָזן די קאַץ פֿון טאַש, צי? יא עס איז. איצט הערן, איך וועט געבן איר צען מינוט צו שיקן די אינהאַלט פון די בליץ פאָר צו די בעסער ווי איר, און דעמאָלט מיר וועלן אָנהייבן ווידער.
  
  "ניין, ניין, מיר טאָן ניט וויסן." דרייק האָט זיך באַוויזן צו מייַ, וואָס איז געווען קעריינג אַ קליין באַקפּאַק אין וואָס זיי האָבן פאַרבאָרגן אַ קליינטשיק לאַפּטאַפּ. די יאפאנעזער פרוי האט זיך אויפגעהויבן פון דער ערד און איז צוגעגאנגען.
  
  "מיר וועלן נישט יאָגן אונדזער עקן איבער דעם שטאָט, מאַרש."
  
  "ממ, יאָ איר וועט. ווייל איך זאג אזוי. אַזוי, די צייט גייט דורך. זאל ס שטיוול אַרויף די לאַפּטאַפּ און הנאה וואָס ס קומענדיק ווייַטער, וועט מיר? פינף, פיר..."
  
  דרייק האט א געשלאגן מיט זיין פויסט אויפן טיש, ווען דער פלאץ איז פארשטארבן. צארן האט געקאכט אין זײן בלוט. "הערט, מאַרש -"
  
  די פענצטער פון דעם רעסטאראן איז אויפגעריסן געווארן ווען דער פראנטער פענדער פונעם וואן האט אריינגעקראכט אין עסצימער. דאָס גלאז האָט זיך צעבראָכן און שטיקלעך זײַנען אַרײַן אין דער לופטן. האָלץ, פּלאַסטיק און מאָרטער פּראָדוקטן פּלאַצן אין די צימער. דער וואן האט זיך נישט אפגעשטעלט, אריינגעקלאפט אין די רעדער און געברומט ווי דער טויט'ס לערניינגל ווען ער האט זיך דורכגעפארן אין די קליינע צימער.
  
  
  קאַפּיטל צען
  
  
  דזשוליאן מארש האט געשפירט א שארפע ווייטאג אין מאגן ווען ער האט זיך אראפגערינגלט אויף רעכטס. שטיקלעך פּיצע זענען געפֿאַלן אויף דער פּאָדלאָגע און אַ שיסל מיט סאַלאַט איז געפֿאַלן אויף דער סאָפע. ער האט זיך שנעל אנגעכאפט אין די זייטן, אין גאנצן נישט געקענט אויפהערן לאכן.
  
  דע ר נידעריקע ר טיש , װא ס אי ז געשטאנע ן פא ר אי ם או ן זאױ , הא ט זי ך געציטערט , װע ן עמעצ ן װילדע ר פוס , הא ט אי ם אומגליק . זאָיי האָט זיך אָנגעהויבן צו שטיצן אים, געבן אים אַ שנעל קלעפּ אויף דער אַקסל, ווען אן אנדער יקסייטינג געשעעניש אנגעהויבן צו אַנפאָולד. ביז איצט, זיי האָבן וואָטשט דרייק און זיין קאָמאַנדע ויסגיסן אויס פון די עדיסאָן - וואָטשט גאַנץ לייכט ווי אַ מענטש אנגעטאן ווי אַ טוריסט איז פילמינג די געשעעניש פון אַריבער די גאַס - דערנאָך געזען די מעשוגע לאָך אַרויף בראָדוויי - די היסטעריקאַל סצענע איז געווען מער ספּאָראַדיש, זינט עס זענען נישט געווען פילע זיכערהייט קאַמעראַס אין וואָס אַ היגע טעראָריסט קען כאַק אין - און דעמאָלט וואָטשט מיט אַ פאַרהאַלטן אָטעם ווי די באַפאַלן עפעס דעוועלאָפּעד אַרום אַ צעמענט מיקסער.
  
  אַלע דעם איז אַ אָנגענעם דיסטראַקשאַן. מארש האט געהאלטן אין איין האַנט אַ דיספּאָוזאַבאַל מאָביל טעלעפאָן און זאָוי ס דיך אין דער אנדערער, ווען זי געגעסן עטלעכע סלייסאַז שינקע און מאַשרומז און שמועסן אויף פאַסעבאָאָק.
  
  פאר זײ זײנען געשטאנען דרײ סקרין, יעדער אכצן אינטשעס. די פּאָר האָבן איצט געוויזן נאָענט ופמערקזאַמקייט ווען דרייק און פֿירמע פּלאַצן אין די קליין איטאַליעניש רעסטאָראַן. מארש האט געזוכט די צייט און געקוקט אויף די קאלירפולע פיירווערקס.
  
  "פאַרשילטן, דאָס איז נאָענט."
  
  "ביסט איר יקסייטאַד?"
  
  ― יאָ, צי נײן?
  
  "עס איז אַן אָוקיי פֿילם." זאוי האט געפאםט. "אָבער איך האָב געהאפט אויף מער בלוט."
  
  "נאָר וואַרטן אַ מינוט, מיין ליבע. ווערט בעסער".
  
  דאָס פּאָרפֿאָלק איז געזעסן און געשפּילט אין אַ פֿאַרדינגענער וווינונג, וואָס האָט געהערט צו איינע פֿון די טעראָר־צעלן; דער הויפט, האט מארש געטראכט. דארטן זענען געווען פיר טעראריסטן, פון וועלכע איינער פון זיי האט אויף א פריערדיגער פארלאנג אויפגעשטעלט פאר מארש א קינא-געוויינטלעכן געגנט. בשעת די פּיטהיאַן פּאָר האט הנאה צו זען, די מענטשן געזעסן צו דער זייַט, כודאַלד אַרום אַ קליין טעלעוויזיע, בלעטער דורך דאַזאַנז פון אנדערע טשאַנאַלז, זוכן פֿאַר נייַעס פון נייַעס אָדער ווארטן פֿאַר עטלעכע רופן. מארש האט נישט געװאוםט און זיך נישט געלאזט. ע ר הא ט אוי ך איגנארירט , ד י משונהדיק ע פארטײדיק ע בליקן , װײסנדי ק גײ ט א ז ע ר אי ז א שײנע ר מענטש ן מי ט א ן אויםערגעװײנלעכע ר פערזענלעכקײט , או ן עטלעכ ע מענטש ן - אפיל ו אנדער ע מענע ר - האב ן געפעל ט אז א פערזענלעכקײט .
  
  זאָיי האָט אים געוויזן אַ ביסל מער אַפּרישייישאַן דורך סליידינג איר הענט אַראָפּ די פראָנט פון זיין באָקסערס. פאַרשילטן, זי האט שאַרף נעגל.
  
  געווירציק און נאָך עפעס ... ענדזשויאַבאַל.
  
  ער האט א מאמענט געקוקט אויף דעם נוקלעארן רעצעט - א טערמין וואס ער האט זיך נישט גאנץ גוט געקענט ארויסקריגן פון קאפ, כאטש די קלענערע באמבע איז געווען אין א גרויסן רוקן-פאק - און האט דאן אריינגעשטעקט א קאוויאר אין מויל. דער טיש פֿאַר זיי איז, פֿאַרשטייט זיך, געווען פּרעכטיקער, באַשטאַנען פֿון אומצאָליקע און אָנ אַ טאַם־פּראָדוקטן, אָבער זיי זײַנען אַלע געווען געשמאַק.
  
  איז דאָס געווען אַ יאָדער באָמבע וואָס האָט געשריגן זיין נאָמען?
  
  מאַרש האָט איינגעזען אַז עס איז צייט צו שפּילן און האָט גערופן, גערעדט צו אַ כיינעוודיק קעלנערין און דערנאָך צו אַ שווער אַקסענטיד ענגלישמאַן. דער גוי האט געהאט אײנעם פון יענע משונהדיקע טײלן פון זײן שטימע - א זאך וואס האט געשמעקט פון די פויערים - און מארש האט געמאכט פארקרימטע פנימער, פרובירט אויסצוטרעפן וואקאל פון וואקאל. נישט אַן גרינג אַרבעט, און עס ווערט אַ ביסל מער שווער ווען פרויען ס הענט זענען קלאַטשינג דיין נוטקראַקער שטעלן.
  
  "דערציילט מיר וואָס איר האָט געפֿונען, אָדער איך וועל געבן דעם באַפעל צו טייטן צוויי ניו יארקערס אין דער ווייַטער מינוט." מארש האט געשמײכלט װי ער האט דאס געזאגט, איגנארנדיק די פארצערטע בליק׳ װאם זײנע תלמידים האבן געשיקט איבערן צימער.
  
  דער ענגלענדער האט זיך א ביסל מער געקװענקלט. מאַרש האָט געפֿונען אַ רעפטל וגערקע, וואָס איז אַרױסגעפֿאַלן פֿון דער סאַלאַט־שיסל און האָט זי אַרײַנגעשטעקט טיף אין זאָוי האָר. ניט אַז זי קיינמאָל באמערקט. מינוטן זײנען דורכגעגאנגען און מארש האט זיך געשמועסט דורכן פארברענען־קאמער, געװארן אלץ מער אויפגערעגט. א פלאש קאלט ע באלינגער איז דערבײ געװען, און ער האט גענומען א האלבע מינוט צו גיסן א גרויסן גלאז. זאאי האט זיך צוגעכאפט צו אים בשעת ער ארבעט, און זיי האבן געזופט פון די זעלבע גלאז, פארשטייט זיך פון קעגנאיבער זייטן.
  
  "פינף," מאַרש געזאגט אין די טעלעפאָן. "פיר, דריי ..."
  
  זויאַ ס הענט געווארן ספּעציעל ינסיסטאַנט.
  
  "צוויי".
  
  דער ענגלענדער האט געפרואװט מיט אים מקחן, זיך קלאר געחידושט, װאס פאר א גיהנום טוט זיך. מארש האט זיך פארגעשטעלט, אז דער אויטא, װאם ער האט ארטשעסטרירט, קראכן דורך די פראנטן פענצטער אין א פאר־ באשטימטער צײט, צילנדיק איצט, פארשנעלערן, דערנענטערט זיך צום נישט־ספעקטירטן רעסטאראן.
  
  "איינער".
  
  און דעמאָלט אַלץ עקספּלאָדעד.
  
  
  קאפיטל עלף
  
  
  דרייק איז צוגעלאפן צו דער וואנט פונעם רעסטאראן, אנגעכאפט די קעלנערין ביי די לענד און זי צוגעשלעפט מיט אים. פֿון זײַן ראָלענדיקן קערפּער זײַנען אַרױפֿגעפֿאַלן שערן פֿון גלאז און ציגל. דער דערנענטערנדיקער וואן האט געשריגן צו געווינען טראק, ווען אירע טירעס האבן געקלאפט אויפן דיל פונעם רעסטאראן און די מיטן פון די קאר איז אריבער די פענצטער-סילל, דער הינטערשטער עק האט זיך יעצט אויפגעהויבן און געקלאפט אין די לעישטעל איבערן גלאז. מעטאַל סקרייפּט. די טישן זענען צוזאמגעפאלן. שטולן האבן זיך אויפגעהויבן פאר אים ווי מיסט.
  
  אליסיע האט אויך רעאגירט טייקעף, געגאנגען ארום דעם טיש און זיך אוועקגעגליטשט, איר איינציקע וואונד איז געווען א קליינער שנײד אויפן שין פון א שנעל פליענדיק שטיק האלץ. מאַי האט עפעס געראטן צו ראָולד אַריבער די שפּיץ פון די מאָווינג טיש אָן קיין שעדיקן, און באָ געגאנגען איין שריט ווייַטער, שפּרינגען איבער איר און שפּרינגען פון ייבערפלאַך צו ייבערפלאַך, לעסאָף טיימינג זיין שפּרינגען אַזוי אַז זיין לעגס און געווער שלאָגן די זייַט וואַנט און געהאָלפֿן אים לאַנד בעשאָלעם.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן, די קעלנערין האט געשריגן נעבן אים. אַליסיאַ געקוקט אַקיוזינגלי.
  
  "אזוי איר כאַפּט איר, צי ניט?"
  
  "היט זיך אויס!"
  
  דער וואן האט זיך נאך באוועגט פאראויס, סלאָוינג מיט די רגע, אָבער איצט די פאַס פון אַ ביקס איז געווען אויס פון די ראָולד אַראָפּ פּאַסאַזשיר פֿענצטער. אַליסיאַ האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט און צוגעדעקט. מייַ ראָולד צוריק אַ ביסל מער. דרייק האט ארויסגעצויגן זיין פּיסטויל און געשאסן זעקס קוילס אין דער דיסעמבאָדיד האַנט, די סאָונדס הויך אין די קאַנפיינד פּלאַץ, מיט די טאָווינג ברום פון די וואן. באָ האָט זיך שוין באַוועגט, אַרומגערינגלט הינטערן אויטאָ. ענדליך האבן די רעדער אויפגעהערט זיך צו דרייען און זיך אפגעשטעלט. צעבראכענע טישן און שטולן האבן זיך געפאלן פון קאפאטע און אפילו פון דאך. דרייק האט פארזיכערט אז די קעלנערין איז נישט געשעדיגט געווארן פארן אריבערגיין פאראויס, אבער דעמאלט זענען באָ און מיי שוין געווען ביי די קאר.
  
  בעאַ האָט צעבראָכן דעם שאָפער'ס פענצטער און זיך געראַנגלט מיט דער פיגור. מאַי האָט דורכגעקאָכט דעם אָרט דורך די צעבראכענע ווינטשויב און דערנאָך אויפֿגענומען דאָס צעשפּאַלטענע שטיק האָלץ.
  
  "ניין," דרייק אנגעהויבן, זיין קול אַ ביסל הייזעריק. "מיר ברויכן-"
  
  אבער מאי איז נישט געווען אין שטימונג צו הערן. אנשטא ט הא ט ז י ארויפגעװארפ ן ד י װײטערדיק ע געװער ן דור ך דע ר װינטשײד , מי ט אז א קראפט , א ז ז י הא ט זי ך שטאר ק ארײנגעלײג ט אי ן ד י שװעםטע ר שטערן , שאקלענדיק ע אויפ ן ארט . דער מאן'ס אויגן האבן זיך צוריקגעקערט און ער האט זיך אויפגעהערט זיך צו באקעמפן מיט בעאו, דער פראנצויז האט אויסגעזעהן דערשטוינט.
  
  "איך טאַקע האט עס."
  
  מאַי האָט זיך אָנגעהויבן. "איך האָב געמײנט, איך זאָל העלפֿן."
  
  "הילף?" דרייק האט איבערגעחזרט. "מיר דאַרפֿן בייַ מינדסטער איינער פון די מאַסטערז לעבעדיק."
  
  "און אויף דעם טאָן," אַליסיאַ טשימד אין. "איך בין גוט, טאַ. כאָטש עס איז פייַן צו זען איר ראַטעווען ווענדי ס קעלנערין טאָכעס.
  
  דרייק האט געביסן די צונג, וויסנדיג אויף א טיפן טיפן שטאפל אז אלישיא האט נאר געמאכט א שפאס פון אים. בעאורעגאַרד האט שוין ארויסגעצויגן דעם דרייווער פון וואגאן און האט ארומגערינגלט אין די קעשענעס. אַליסיאַ געגאנגען צו די מעראַקיאַלאַסלי אַנטאַטשט לאַפּטאַפּ. דער וסב פאָר האָט פאַרטיק לאָודינג און געבראכט אַ בינטל פון בילדער - דיסטורבינג בילדער פון זילבער קאַנאַסטערז וואָס געמאכט דרייק ס בלוט קאַלט.
  
  "עס קוקט אויס ווי די ין פון אַ באָמבע," ער האט געזאגט, ונטערזוכן די ווירעס און רילייז. "שיק דאָס צו מאָר איידער עפּעס אַנדערש כאַפּאַנז."
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוגעבויגן איבער דער מאַשין, אַוועקגעקלאַפּט.
  
  דרייק האט געהאָלפן די קעלנערין אויף די פיס. "ביסט איר גוט, ליבע?"
  
  "איך ... איך טראַכטן אַזוי."
  
  "מינץ. איצט, ווי וועגן איר מאַכן אונדז עטלעכע לאַזאַניאַ?
  
  - דער שעף... דער שעף איז נאך ניט אנגעקומען. איר בליק האָט גענומען דעם חורבן מיט שרעק.
  
  "פאַרשילטן, איך געדאַנק איר נאָר וואַרפן זיי אין די מייקראַווייוו."
  
  "צי ניט זאָרג". מאַי איז צוגעגאַנגען און האָט אַרײַנגעטאָן די האַנט אויף דער קעלנעריןס אַקסל. "זיי וועלן זיין ריקאַנסטראַקטיד. די פאַרזיכערונג געזעלשאַפט זאָל נעמען קעיר פון דעם. "
  
  "איך האף אזוי".
  
  דרייק האט נאכאמאל געביסן די צונג, דאס מאל כדי נישט צו שווערן. יא, ס'איז געווען א ברכה, אז אלע האבן נאך געאטעמט, אבער מארש מיט זיינע קרובים האבן נאך אלץ צעשטערט דאס לעבנס פון מענטשן. אן א געוויסן. קיין עטיקס און קיין זאָרג.
  
  עס איז געווען ווי אויב דער טעלעפאָן קלינגט דורך אַ פּסיכיש קשר. דאס מאָל דרייק געענטפערט דעם טעלעפאָן.
  
  - דו קאפט נאך ?
  
  מארש׳ס שטימע האט אים געמאכט עפעס צו שלאגן, אבער ער האט דאס געטאן אויף א שטרענג פראפעסיאנאלן אופן. "מיר האָבן פאָרווערדיד דיין פאָטאָס."
  
  "אָה, ויסגעצייכנט. אַזוי, מיר סאָרטעד דעם אויס אַ ביסל. איך האָפֿן אַז איר האָט געכאפט עפּעס צו פֿאַרבייַסן בשעת איר געווארט, ווייַל דער ווייַטער טייל - נו, עס קען טייטן איר.
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "איר וויסן מיר האָבן נישט טעסטעד דיין באָמבע נאָך."
  
  "און הערן אַז, איך קענען זען אַז איר ווילן צו פּאַמעלעך די זאכן בשעת איר פּרובירן צו כאַפּן זיך. דאָס וועט נישט פּאַסירן, מיין נייַע פרייַנד. דאס פאסירט גארנישט. דיין קאַפּס און אגענטן, מיליטער און פייערפייטערז קען זיין טייל פון אַ געזונט-וילד מאַשין, אָבער זיי זענען נאָך אַ מאַשין, און עס נעמט זיי אַ בשעת צו באַקומען אַרויף צו גיכקייַט. אַזוי איך נוצן די צייט צו צעטיילן איר. עס איז גאַנץ שפּאַס, צוטרוי מיר. "
  
  "וואָס באַקומען די פּיטהיאַ פון אַלע דעם?"
  
  מאַרש האָט געכאַפּט. "אָה, איך טראַכטן איר וויסן אַז די אַרויסגעוואָרפן גרופּע פון ראַגאַמופינס לעצטנס בלאָזן. איז עס אלץ געווען עפּעס מער באַשטימט? זיי זענען געפירט דורך אַ סיריאַל רעצייעך, אַ סייקאָו סטאָקער, אַ מעגאַלאָמאַניאַק און אַ ייפערטזיכטיק אָוווערלאָרד. זיי אַלע האָבן זיך אויסגעדרייט צו זיין דער זעלביקער מענטש."
  
  אין דעם פונט, אַליסיאַ לינד נעענטער צו דרייק. ― זאָג אונדז ― װוּ איז דער ממזר?
  
  "אָה, נייַ מיידל. זענט איר בלאָנדע אָדער אַסיאַן? מיסטאָמע בלאָנדע פון די וועג עס סאָונדס. ליבלינג, אויב איך וויסן ווו ער איז געווען, איך וואָלט לאָזן איר הויט אים לעבעדיק. טיילער וועבב שטענדיק געוואלט איין זאַך. ער האָט פֿאַרלאָזט די פּיטהיאַנס אין דעם מאָמענט ער איינגעזען ווו צו געפֿינען זיי."
  
  "וואָס איינער איז געווען בייַ די מאַרק?" - האָט דרייק געפרעגט, איצט ערנד סיי צייט און סיי אינפארמאציע.
  
  "דאס אָרט איז אַ כייוו פון עקלדיק, בין איך רעכט? ימאַדזשאַן אַלע די דילז געמאכט דאָרט וואָס וועט פּראַל אויף די וועלט פֿאַר דעקאַדעס צו קומען.
  
  "ראַמסעס פארקויפט אים עפּעס," דרייק געזאגט, טריינג עס אויס.
  
  "יא. און איך בין זיכער אַז די טריקי פראנצויזיש ווורשט פּאַטי שוין דערציילט איר וואָס עס איז געווען. אָדער איר קענט שטענדיק פרעגן אים רעכט איצט.
  
  אַזוי דאָס באשטעטיקט עס. מארש האט זײ צוגעקוקט, כאטש ער האט נישט געהאט קײן אויג אין רעסטאראן. דרייק האָט געשיקט אַ קורץ אָנזאָג צו מאָר. "ווי וועגן איר זאָגן אונדז ווו וועב איז געגאנגען?"
  
  "נו, ערנסט, ווער בין איך, פאָקס ניוז? ווײַטער וועסטו מיך בעטן געלט".
  
  "איך וועל פאַרענטפערן פֿאַר דעם טעראָריסט בלאָטע."
  
  "און צוריק צו דער אַרבעט אין האַנט." מארש האט געזאגט די רײד און דאן האט זיך װי פארװײנט זיך, מיטאמאל לאכט. "אנטשולדיגט, פּערזענלעך וויץ. אבער איצט מיר זענען פאַרטיק מיט די קאָנטראָל טייל פון די יאָגן. איצט װיל איך אײַך אױסלײגן מײַנע פֿאָדערונגען".
  
  "אזוי נאָר זאָגן אונדז." אַליסיאַ ס קול האָט געבלאזן מיד.
  
  "וואָס איז אַזוי מאָדנע וועגן דעם? די באָמבע וועט ופרייַסן אויב איך בין נישט גאָר צופֿרידן. ווער ווייסט, טייערע, איך קען אפילו באַשליסן צו פאַרמאָגן איר.
  
  אין אַ מאָמענט, אַליסיאַ געווען גרייט צו גיין, איר אויגן און אויסדרוק ברענען גענוג צו אָנצינדן אַ פּאַרטשעד וואַלד אין פייַער.
  
  "איך וואָלט ווי צו זיין אַליין מיט דיר," זי שושקעט.
  
  מאַרץ האָט זיך אָפּגעשטעלט, דערנאָך גיך געצויגן. "נאַטירלעך געשיכטע מוזיי, צוואַנציק מינוט."
  
  דרייק האט געשטעלט זיין זייגער. "און דאן?"
  
  "המממ, וואָס?"
  
  "דאס איז אַ גרויס שטיק פון אַרקאַטעקטשער."
  
  "אָה, נו, אויב איר האָט געמאכט עס אַזוי ווייַט, איך וואָלט פֿאָרשלאָגן סטריפּינג אַ זכר זיכערהייט וועכטער מיטן נאָמען דזשאָסע גאָנזאַלעז. אײנער פֿון אונדזערע פּאַרטנערס האָט נעכטן נאַכט אַרײַנגעטאָן מײַנע פֿאָדערונגען אין זײַן רעקל. אַן אָריגינעלער וועג צו אַריבערפירן דאָקומענטן, יאָ, און אָן צוריקקומען צו די אָפּשיקער."
  
  דרייק האט ניט געענטפערט, מערסטנס פּאַזאַלד.
  
  "איך וויסן וואָס איר טראַכטן," מאַרש געזאגט, ווידער דעמאַנסטרייטינג אַמייזינג סייכל. "פארוואס נישט נאָר שיקן איר די פאָטאָס און לאָזן מיר וויסן וואָס איר ווילט? נו, איך בין אַ מאָדנע מענטש. זיי האָבן מיר געזאָגט אַז איך האָב צוויי זייטן, צוויי מחשבות און צוויי פנימער, אָבער איך בעסער צו זען זיי ווי צוויי באַזונדער מידות. אײן טײל איז אײנגעבויגן, דער אנדערער - בײגט. די ווייסט וואס איך מיין?"
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "אַוודאי ווייס איך ווער דו ביסט."
  
  ― גרױס, דאַן װײס איך, אַז איר װעט פֿאַרשטײן, אַז װען איך װעל אין אַן ערך זיבעצן מינוט זען דײַנע פֿיר צעשניטענע קערפּערלעך, װעל איך זיך פֿילן סײַ אַמייזינג גליקלעך, סײַ אומגלויבלעך פֿאַרדראָסן. מיט דיר. און איצט, זייַ געזונט."
  
  די שורה איז טויט. דרייק האט געקליקט אויף זיין זייגער.
  
  צוואַנציק מינוט.
  
  
  קאַפּיטל צוועלף
  
  
  היידן און קינימאקא האבן פארבראכט מיט ראמסעס. דער טעראָריסט פּרינץ האָט אויסגעזען נישט אָרט אין זיין זעקס-פֿיס-קוואַדראַט צעל: שמוציק, צעשעפּט און, כאָטש קלאר אויסגעמאַטערט, געגאַנגען צוריק און צוריק ווי אַ קיידזשד לייב. היידן האט אנגעטאן איר גוף פאנצער, אָפּגעשטעלט איר גלאָק און ספּער בולאַץ, און געבעטן מאַנאָ צו טאָן די זעלבע. פון איצט אן וועט נישט זיין קיין שאנס. ביידע ראַמסעס און מאַרץ זענען געווען צו קלוג צו זיין אַנדערעסטאַמאַט.
  
  אפשר איז דער טעראָריסט מיטאָס געווען פּונקט וואו ער האָט געוואָלט זיין.
  
  הײַדן האָט דערויף געצווייפֿלט, זייער שטאַרק געצווייפֿלט. דער שלאַכט אין דעם שלאָס און די פאַרצווייפלט טויט פון זיין באַדיגאַרד געוויזן ווי פיל ער געוואלט צו אַנטלויפן. אויך, איז זיין שעם רוינד? זאָל ער ניט זיין פאַרצווייפלט צו פאַרריכטן די שעדיקן? טאָמער, אָבער דער מענטש איז נישט חרובֿ צו די פונט ווו ער קען נישט ריבילד. היידען האט אים נאכגעקוקט ווי קינעמאקא האט זיי געבראכט א פאר פלאסטיק שטולן.
  
  "עס זענען יאָדער וועפּאַנז אין דעם שטאָט," האָט הייַדען געזאָגט. "וואָס איך בין זיכער איר וויסן זינט איר געמאכט אַ אָפּמאַך מיט טיילער וועב און דזשוליאַן מאַרש. איר זענט אין דער שטאָט, און אויב די צייט קומט, מיר וועלן מאַכן זיכער אַז איר זענט נישט ונטערערד. אוודאי ווייסן אייערע נאכגייער נישט, אז מיר האבן אייך... - האט זי עס געלאזט הענגען גלייך.
  
  ראמסעס האט זיך אפגעשטעלט, געקוקט אויף איר מיט מידע אויגן. "איר מיינט, פאַרשטייט זיך, אַ אָפּנאַר וואו מײַנע מענטשן וועלן באַלד אומברענגען מאַרש, נעמען פאַראַנטוואָרטלעכקייט פאַר דער באָמבע און זי צעלאָזן. איר זאָל וויסן דעם פון וועבב און זיין באַדיגאַרד, ווייַל זיי זענען די בלויז וואָס האָבן געוואוסט. און איר אויך וויסן אַז זיי וואַרטן נאָר אויף מיין באַפֿעל. ער האט א ניד געטאן, װי פאר זיך.
  
  היידן האט געווארט. ראמסעס איז געווען קלוג, אבער דאס האט נישט געמיינט אז ער וואלט זיך נישט געשטרויכלט.
  
  "זיי וועלן ופרייַסן," האט געזאגט ראַמסעס. "זיי וועלן מאַכן זייער אייגענע באַשלוס."
  
  "מיר קענען מאַכן דיין לעצטע שעה כּמעט אַנבעראַבאַל," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  "איר קענט מיר נישט מאַכן דאָס אָפּזאָגן," האָט ראַמסעס געזאָגט. "אפילו דורך פּייַניקונג. איך וועל נישט האַלטן דעם יקספּלאָוזשאַן."
  
  "וואס ווילסטו?" האט היידן געפרעגט.
  
  "עס וועט זיין נאַגאָושייישאַנז."
  
  ז י הא ט אי ם אויסגעלערנט , מי ט זי ך געצויג ן ארוי ק אי ן פני ם פו ן דע ם נײע ם װעלט־שונא . ד י דאזיק ע מענטש ן האב ן גארניש ט געװאל ט צוריק , ז ײ האב ן ניש ט געװאל ט פארהאנדלען , או ן ז ײ האב ן געגלויבט , א ז דע ר טויטע ר אי ז נא ר א שריט , צ ו עפע ם םעמע ן פו ן הימל . װוּ לאָזט דאָס אונדז?
  
  טאַקע, ווו? זי האט געפאםט נאך איר געװער. "א מענטש וואס וויל גאָרנישט מער ווי צו טוען מאַסע מאָרד איז גרינג צו האַנדלען מיט," זי געזאגט. "מיט אַ קויל אין קאָפּ."
  
  ראמסעס האט צוגעדריקט דאס פנים צו די ברעמען. "דעריבער גיי פאָרויס, מערב הור."
  
  היידן האט נישט געדארפט זיין קיין מומחה צו ליינען דעם משוגעת און די חשק, וואס שיינט אין די נשמהלאזע אויגן. אן אנדער ווארט האט זי געטוישט די נושא און איז ארויס פון צימער, פארזיכטיג פארשפארט די דרויסנדיקע טיר הינטער איר.
  
  איר קענט קיינמאָל זיין צו אָפּגעהיט.
  
  אין דער ווייַטער צימער איז געווען ראבערט פּרייס ס צעל. ז י הא ט באקומע ן א דערלויבעני ש צ ו האלט ן ד י סעקרעטא ר דא , צולי ב דע ר נאענטע ר געפאר ן או ן זײ ן מעגלעכ ע ראלע . ווען זי און קינימאַקאַ זענען אריין אין די צימער, פּרייס האט איר אַ כאָטיש קוק.
  
  "וואָס טאָן איר וויסן וועגן די באָמבע?" - האט זי געפרעגט. "און פארוואס זענען איר געווען אין דער אַמאַזאָן, באזוכן דעם טעראָריסט באַזאַר?"
  
  פרײס האט זיך אװעקגעזעצט אויף זײן בוקעט. "איך דאַרף אַן אַדוואָקאַט. און וואס מיינט איר? באָמבע?"
  
  "יאָדער באָמבע," האָט היידן געזאָגט. "דאָ אין ניו יארק. העלף זיך, איר שטיק דרעק. הילף זיך איצט דורך דערציילן אונדז וואָס איר וויסן. "
  
  "עמעס". די אויגן פון פרייזן האבן זיך פארשפרייט. "איך טאָן ניט וויסן עפּעס".
  
  "איר באגאנגען טריזאַן," קינימאַקאַ געזאגט, מאָווינג זיין גוף נעענטער צו דער אַפּאַראַט. ― אַזױ װילט איר דערמאָנט װערן? עפּיטאַף פֿאַר דיין אייניקלעך. אָדער וואָלט איר אלא זיין באקאנט ווי דער פּעניטענט וואָס געהאָלפֿן ראַטעווען ניו יארק?
  
  "קיין ענין ווי זיס איר זאָגן עס," פּרייס ס קול ראַטאַלד ווי אַ קוילד שלאַנג. "איך האָב נישט אָנטייל גענומען אין קיין נאַגאָושייישאַנז וועגן די "באָמבע" און איך טאָן ניט וויסן עפּעס. איצט ביטע, מיין אַדוואָקאַט.
  
  "איך וועל דיר געבן א צייט," האט היידן געזאגט. ― דאַן גײ איך אַרױסלײגן ראַמסעס און דיר אין אײן צעל. איר קענען קעמפן דעם. לאָמיר זען, ווער רעדט ערשט. ער וויל בעסער שטאַרבן ווי לעבן, און יעדער לעבעדיקע נשמה וויל ער מיטנעמען מיט זיך. איר? נאָר מאַכן זיכער אַז איר טאָן ניט באגאנגען זעלבסטמאָרד."
  
  פּרייס געווען אַדזשאַטייטאַד דורך בייַ מינדסטער עטלעכע פון איר ווערטער. ― אָן אַן אַדוואָקאַט?
  
  היידן האט זיך אומגעקערט. "פאק דיר."
  
  דער סעקרעטארין האט נאך איר געקוקט. היידן האט אים אינעווייניג פארשפארט און זיך דאן אויסגעדרייט צו מאנו. "קיין געדאנקען?"
  
  "איך בין וואַנדערינג אויב וועבב איז ינוואַלווד אין דעם. ער איז די גאנצע צייט געווען א פיגור".
  
  "נישט דאָס מאָל, מאַנאָ. וועבב גייט אונז אפילו נישט נאכגיין. איך בין זיכער אז ס'איז אלעס ראמסעס און מארש".
  
  "אזוי וואָס איז ווייַטער?"
  
  "איך טאָן ניט וויסן ווי אַנדערש מיר קענען העלפֿן דרייק און די גייז," האָט היידן געזאָגט. "די מאַנשאַפֿט איז שוין אין די מיטן פון עס אַלע. כאָומלאַנד האט קעיר פון אַלץ אַנדערש, פון די קאַפּס קיקינג אַראָפּ טירן, צו די ספּיעס באַהאַלטן הינטער זייער שווער-ערנד געלט, צו די אַרמיי בויען-אַרויף און די אָנקומען פון NEST, די נוקלעאַר עמערגענסי סופּפּאָרט מאַנשאַפֿט. קאַפּס זענען אומעטום, מיט אַלץ זיי האָבן. סאַפּפּערס זענען אויף הויך פלינק. מיר מוזן געפֿינען אַ וועג צו ברעכן ראַמסעס."
  
  "האָסט אים געזען. ווי אַזוי צעברעכן איר אַ מענטש וואָס טוט ניט זאָרגן צי ער לעבט אָדער שטאַרבן? "
  
  היידן האט זיך אויפגעהערט מיט כעס. "מיר האָבן צו פּרובירן. אָדער וואָלט איר אלא נאָר געבן אַרויף? אַלעמען האט אַ צינגל. דע ר דאזיקע ר װארע ם זארג ט זי ך װעג ן עפעס . זײ ן פארמעגן , זײ ן לעבנסשטײג , זײ ן באהעלטעני ש פאמיליע ? עס מוזן זיין עפּעס וואָס מיר קענען טאָן צו העלפן. "
  
  קינימאקא האט געוואלט אז זיי זאלן קענען רופן קארין בלייק'ס קאמפיוטער עקספערטיז, אבער די פרוי איז נאך אלץ פארכאפט געווארן אין איר פאָרט בראג רעזשים. "לאָמיר גיין זוכן אַ אַרבעט."
  
  "און דאַוונען אַז מיר האָבן צייט."
  
  "זיי ווארטן פֿאַר ראַמסעס צו געבן די פאָרויס. מיר האָבן עטלעכע מאָל."
  
  "איר האָט דאָס געהערט אַזוי גוט ווי איך, מאַנאָ. גיכער אָדער שפּעטער וועלן זיי הרגענען מאַרש און אים בלאָזן."
  
  
  קאַפּיטל דרייצן
  
  
  דאַהל האָט צוגעהערט צו קאָנפליקטינג קאָמוניקאַציע אַרטיקלען ווען סמיט פארטריבן זייער מאַשין דורך די ענג גאסן פון מאַנהאַטטאַן. צו ם גליק , האב ן ז ײ ניש ט געדארפ ט גײ ן װײ ט או ן ניש ט אל ע באט ן ארטעריע ן זײנע ן אינגאנצ ן פארשפארט . עס האָט אויסגעזען ווי דער גאַנצער קאָלעקטיוו פון אינפאָרמאַנטן איז געווען ינוואַלווד, פון די לאָואַסט סניץ אין די סלאַמז צו די ריטשאַסט, קרום ביליאַנער און אַלעמען אין צווישן. דא ם הא ט געבראכ ט א הויפע ן מי ט סתירה , אבע ר אי ן שטוב , הא ט מע ן געטא ן אל ץ מעגלע ך צ ו שייד ן ד י פארלאז ע פו ן ד י פארקרימט .
  
  "צוויי פון די באַוווסט סעלז האָבן נאָענט טייז צו אַ נירביי מאָסקווע," האָט מאָר געזאָגט צו דאַהל דורך זיין עאַרפּיעסע. ער האט דיקטירט די אדרעס. "מיר האָבן דאָרט אַן אַנדערקאַווער אַגענט, כאָטש ער איז גאַנץ נייַ. זאגט אַז דאָס אָרט איז געווען אפגעזונדערט אַלע טאָג. "
  
  דאַהל איז קיינמאָל געווען אַ מענטש וואָס איז ביכולת צו יבערנעמען עפּעס. "וואָס טוט דאָס טאַקע מיינען אין מאָסקווע טערמינאָלאָגיע?"
  
  "וואס מיינט עס? דאָס הייסט, פאַרשילטן, גיי אַהין און רייניג אויס אמווייניקסטנס איינס פון ראַמסעס צעלן".
  
  "ציווילע באַשטעלונג?"
  
  "עס איז נישט פיל צו רעדן וועגן. אבער ווער עס איז דאָרט איז אַנלייקלי צו זאָגן תפילות. זוכן אַלע נוצן רומז און ונטערערד טשיימבערז. און גרייט זיך. מייַן בויפרענד טוט נישט אָפט מיסטייקס, און איך צוטרוי זיין ינטוישאַן אויף דעם.
  
  דאל האט איבערגעגעבן די אינפארמאציע און אריין די קאארדינאַטעס אין די גפּס. צומ גליק, זיי זענען כּמעט אין די שפּיץ פון די מאָסקווע, און סמיט פארקערט די סטירינג ראָד צו די צאַמען.
  
  "השגחה," לאָראַן געזאגט.
  
  "דער נאָמען איך געגעבן צו מיין אַלט קאַטאַנאַ." קענסי האט א זיפצן געכאפט.
  
  דאהל האט פארשטרעקט די בלעכעלעך פון זײן וועסטל. "מיר זענען גרייט? זעלביקער סיסטעם. מיר שלאָגן שווער און שנעל, מענטשן. עס וועט זיין קיין רחמנות".
  
  סמיט האט אויסגעלאשן דעם מאטאר. "עס זענען קיין פראבלעמען מיט מיר."
  
  דער מאָרגן האָט זיי נאָך באַגריסט, ווען זיי זענען אַרויסגעשטאַנען פון וואַגאָן און אויספאָרשן די מאָסקווע איבער דער גאַס. נעב ן אי ז געװע ן א רויטע ר או ן װײס ע אויםלע ך מי ט א פארע . די געביידע, וואָס איז ליגן אין אַ ינטערסעקשאַן, איז געווען ליינד ביידע גאסן, זייַן פאַרביק פֿענצטער און ילאָנגגייטאַד פאַסאַד טייל פון די קהל. אויפֿן דאַך פֿונעם געביידע איז געשטאַנען אַ קליינער מינאַרעט, מאָדנע און כּמעט גאַריש אויפֿן הינטערגרונט פֿון די אַרומיקע באַטאָנען פֿאַסאַדן. דע ר ארײנגאנ ג פו ן דע ר גאס , אי ז געװע ן דור ך א פא ר גלעזערנע ר טירן .
  
  "מיר גייען אַרײַן," האָט דאַהל געזאָגט. "איצט מאַך."
  
  ז ײ האב ן מי ט אויםגעשטרעקט ע געװער ן מי ט אויסגעשטרעקטע ע געװער ן זי ך מי ט צװיש ן זי ך אריבערגעגאנגע ן דע ם װעג . א פּויזע איצט קען קאָסטן זיי אַלץ.
  
  "גרויס אָרט," סמיט קאַמענטאַד. "עס איז שווער צו געפֿינען אַ באשלאסן גרופּע דאָרט."
  
  דאהל האט זיך פארבינדן מיט מור. "מיר זענען אין פּלאַץ. האָט איר עפּעס אַנדערש פֿאַר אונדז?"
  
  "יא. מייַן מענטש אַשורז מיר אַז די קאַמעראַס זענען ונטערערד. ער איז נאָענט צו זיין אנגענומען, אָבער נישט גענוג נאָענט צו העלפן אונדז הייַנט."
  
  דאהל האט איבערגעגעבן די נייעס ווען זיי זענען אריבערגעגאנגען אן אנדער טראָטואַר און אויפגעשטויסן די פראָנט טירן פון די מאָסקווע. מי ט ד י חוש ן פארהויכ ט האב ן ז ײ זי ך לאנגזא ם אריבערגעפיר ט אינעװײניק , ד י אויג ן האב ן זי ך צוגעשטעל ט צ ו דע ר ביס ל טונקעלע ר באלויכטונג . די ווײַסע ווענט און סטעליע האָבן אָפּגעשפּיגלט דאָס ליכט, צוזאַמען מיט גאָלדענע ליכט־אַפּאַראַטן און אַ טעפּעך מיט רויט און גאָלד. דאס אלעס האט זיך געפונען הינטערן רעגיסטראציע-געביט, וואו דער מאן האט אויף זיי געקוקט מיט אומבאהאלטענע חשד.
  
  - קען איך דיר העלפן?
  
  דאהל האט ארויסגעוויזן זיין SPEAR ID. "יא, חבר, איר קענען. איר קענט אונדז ברענגען צו דיין סוד ונטערערד אַרייַנגאַנג."
  
  דער אָפּטיאָניסט איז געווען צעמישט. ― װאָס איז דאָס, אַ װיץ?
  
  ― מאַך אַװעק ― האָט דאַהל אױסגעשטרעקט זײַן האַנט.
  
  "היי, איך קען נישט לאָזן איר -"
  
  דאהל האט אויפגעהויבן דעם מאן בײם העמד און אים אװעקגעשטעלט אויפן קאנצעל. "איך טראַכטן איך געזאגט שריט באַזונדער."
  
  די קאָלעקטיוו האָט זיך געאײַלט פאַרבײַ און אַרײַנגעגאַנגען אין דער הויפּט־געביידע פֿון דער מאָסקווער. די געגנט איז געווען ליידיק און די טירן אין די צוריק זענען פארשפארט. דאַהל האָט געווארט אויף דעק פון סמיט און קענזיע און דערנאָך זיי צוויי מאָל געשלאָגן. דאָס האלץ האָט זיך צעשפּאַלטן און די פּאַנעלס זײַנען געפֿאַלן צום דיל. אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך דערהער ט פו ן פויע ר הינטער ן פויע ר גערוי ש או ן גערודער . ד י טא ג הא ט זי ך פארנומע ן פאזיציע ס , באדעק ט ד י טעריטאריע . דריי סעקונדעס דורכגעגאנגען, און דאַן די פּנים און העלם פון די ספּעציעל פאָרסעס קאַמאַנדער פּאָוקט אויס פון הינטער די זייַט וואַנט.
  
  "ביסט דו דאַל?"
  
  דער שוועדישער האָט געטשעפּעט. - יא ?
  
  "מור האָט אונדז געשיקט. HIT. מיר זענען דאָ צו שטיצן דיין שפּיל. "
  
  "אונדזער פּיעסע?"
  
  "יא. נייַ אינפֿאָרמאַציע. איר זענט אין דעם אומרעכט פאַרשילטן מאָסקווע, און זיי זענען גראָב אין שיין טיף. עס וועט נעמען אַ פראָנטאַל באַפאַלן צו קלאַפּן זיי אויס. און מיר צילן צו די פֿיס."
  
  דאהל האט עס נישט געפעלט, אבער ער האט פארשטאנען דעם פראצעדור, די עטיקעט פון ארבעטן דא. עס האט נישט געשעדיגט אז די ספעציעלע קרעפטן האבן שוין געהאט א בעסערן פלאץ.
  
  ― װײַזט דאָס װעג ― האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "אונז זעמיר. די ריכטיקע מאָסקווע איז אַריבער דעם וועג. "
  
  ― פֿון דער אַנדערער זײַט... ― האָט דאַהל געשװאָרן. "גפּס בולשיט."
  
  "זיי זענען שיין נאָענט צו יעדער אנדערער." דער אָפיציר האָט אַ שמייכל געטאָן. "און דאָס ענגליש שווערן וואָרט איז העאַרטוואַרמינג, אָבער איז עס נישט צייט אַז מיר מאַך אונדזער פאַרשילטן אַסעץ?"
  
  מינוטן זענען דורכגעגאנגען ווי די טימז האָבן זיך געמישט און געשאפן אַ ריידינג פּאַרטיי ווען זיי אַריבער די וועג ווידער. אַמאָל פארזאמלט, קיין אנדערן מאָמענט איז געווען ווייסטאַד. א פולשטענדיק אַטאַקע אנגעהויבן. די מענער האבן אטאקירט די פראנט פונעם געביידע, אראפגעקלאפט די טירן און זיך אריינגעבראכן אין די פויע. א צווייטע כוואַליע איז דורכגעגאנגען דורך זיי, פאַנס אויס אין זוכן פון די לאַנדמאַרקס וואָס זיי האָבן דערציילט וועגן. אַמאָל די בלוי טיר איז געפונען, דער מענטש האט אַ יקספּלאָוסיוו אָפּצאָל אויף עס און אויפגעבלאזן. עס איז געווען אן אויפרייס, אסאך ברייטער ווי דאהל האט זיך געריכט, אבער מיט א ראדיוס אויף וואס די ספעציעלע קרעפטן האבן קלאר גערעכנט.
  
  "בובי טראַפּ," האָט דער פירער אים געזאָגט. "עס וועט זיין מער פון זיי."
  
  דער שוועדישער האָט זיך אַ ביסל גרינגער געזיפֿצט, שוין וויסנדיק דעם ווערט פֿון אונטערדעקונגס־אַגענטן און איצט ניט פֿאַרגעסן זיי צו געבן זייער רעכט. ונדערקאַווער אַרבעט איז געווען איינער פון די מערסט ינסידיאַס און גוירלדיק מעטהאָדס פון פּאָליצייַ. דא ס אי ז געװע ן א זעלטענע ר או ן װערטפולע ר אגענט , װעלכע ר הא ט געקענ ט ארײנפיר ן דע ם שונא ט או ן דערמי ט ראטעװע ן לעבנס .
  
  ד י ספעציעל ע קרעפט ן זײנע ן ארײ ן אי ן כמע ט צעשטערט ן צימער , דא ן האב ן זי ך זי ך אומגעקער ט צ ו דע ר װײטע ר טיר . ע ס אי ז געװע ן אפ ן או ן פארדעק ט װא ם אי ז קלארע ר ארײנגאנ ג צו ם קעלער . װע ן דע ר ערשטע ר מאן , הא ט זי ך דערנענטערט , האב ן זי ך ארויסגעקלונגען , פו ן אונטן , או ן א קויל ע הא ט זי ך ריקאשע ט איבע ר דע ר צימער .
  
  דאהל האט א קוק געטאן אויף קענסי. "קיין געדאנקען?"
  
  "איר פרעגן מיר? פארוואס?"
  
  "אפֿשר ווייַל איך קענען ימאַדזשאַן איר האָבן אַ פּלאַץ ווי דעם זיך."
  
  ― שלאָגט נישט אַרום דעם קוסט, פֿאַרשילטן, דאַל, אקעי? איך בין נישט דיין ליבלינג שמוגלער. איך בין דאָ נאָר ווייַל ... ווייַל - "
  
  ― יאָ, װאָס ביסטו דאָ?
  
  "איך וואָלט טאַקע ווי צו וויסן. אפֿשר זאָל איך אַװעקגײן... ― האָט זי זיך געכאַפּט, דערנאָך אַ זיפֿץ געטאָן. - הער, אפשר איז דא נאך א וועג אריין. אַ קלוג פאַרברעכער וואָלט נישט גיין אַראָפּ דאָרט אָן אַ פאַרלאָזלעך אַנטלויפן מאַרשרוט. אָבער מיט פאַקטיש טעראָריסט סעלז? ווער ווייסט מיט אזעלכע זעלבסטמאָרדישע ממזרים?
  
  "מיר האָבן נישט קיין צייט צו טראַכטן," האָט געזאָגט דער קאָמאַנדיר פון ספעציעלע פאָרסעס, געזעסן נעבן אים. "עס איז ראָולערבאַלל פֿאַר די גייז."
  
  דאַהל האָט צוגעקוקט ווי דער קאָלעקטיוו האָט אַרויסגעצויגן זייערע בליץ-באַנג גראַניידז בשעתן באַטראַכטן קנזי'ס ווערטער. ער האט געגלויבט, בכוונה הארב, אז הינטער זיי ליגט א דאגה הארץ, אדער לכל הפחות די צעבראכענע רעשט פון איינעם. קענסי האט געדארפט עפעס צו העלפן צוזאמענשטעלן די שטיקלעך - אבער ווי לאנג האט זי געקענט זוכן אן פארלוירן אלע האפענונג? אפשר איז די דאזיקע שיף שוין צעבראכן געווארן.
  
  די SWAT מאַנשאַפֿט סיגנאַלד אַז זיי זענען גרייט און דאַן אַנלישט אַ מעשוגע פאָרעם פון גענעם ניצן אַ ווודאַן לייטער. ווען די גראנאטן האבן אראפגעשפרונגען און דערנאך אויפגעריסן, האבן די טימז גענומען די פירן, דאהל האט געשטופט דעם קאמאנדיר פאר די פאליציי.
  
  סמיט פּושט פאַרביי. "באַוועג דיין הינטן."
  
  לויפנדיק , הא ט מע ן ז ײ גלײ ך באגעגנ ט מי ט מאשין־געװער . דאהל האט געכאפט בליקן פון די שמוץ דיל, די טיש פיס, און וואפן קעסטלעך, איידער ער האט זיך באוואוסטזיניג אראפגעגליטשט פיר שטאק אין א רודערן, ארויסגעצויגן זיין פּיסטויל און צוריקגעברענגט פייער. סמיט האט זיך פארדרייען פאר אים, זיך געגליטשט ביזן אונטער און זיך געקריכן צו דער זייט. די SWAT מאַנשאַפֿט אַוואַנסירטע פון הינטן, קראַוטשינג און נישט פלינטשינג אין די שורה פון פייַער. ד י קויל ן האב ן זי ך צוריקגעקער ט שאס ן נא ך שאָס , טויטלעכ ע װאלע ן האב ן דורכגעפיר ט דע ם קעלער , או ן ארויסגעריס ן שטיקע ר פו ן ד י געדיכט ע װענט . ווען דאַהל האָט געטראָפן די ערד גאָר אין דנאָ, האָט ער גלייך אָפּשאַצן דעם שריפט.
  
  ד א זײנע ן געװע ן פי ר צעל־מיטגלידער , װא ס האב ן זי ך געטראפ ן װא ם ז ײ האב ן געזע ן אי ן דע ר פריערדיקע ר צעל . דרײ זײנען געװען אויף די קני, בלוט איז געפלויגן פון זײערע אויערן, מיט די הענט צוגעדריקט צו די שטערן, בעת דער פערט האט זיך באװיזן אומבאשולדיקט און האט שטארק געשאסן אויף זײנע אטאקעס. טאָמער דריי אנדערע האָבן אים באדעקט, אָבער דאַהל האָט גלייך געפֿונען אַ וועג צו באַקומען אַ לעבעדיק אַרעסטאַנט און גענומען ציל אויף די שיסער.
  
  "אוי ניין!" דע ר אנפירע ר פו ן ד י ספעציעלע ר קרעפט ן הא ט זי ך אומפאר ־ קלער ט פארבײגעלאכט .
  
  "היי!" דאַהל האָט גערופֿן. "וואס-"
  
  אינמיטן די ערגסטע סארט גיהנום קענען נאר די, וואס האבן עס פריער איבערגעלעבט, אקטן אן א פויז. דער פירער פון די ספעציעלע קרעפטן האט קלאר באמערקט דעם סימן, א זאך וואס איז אים באקאנט, און האט נאר געטראכט וועגן דעם לעבן פון זיינע חברים. ווען דאהל האט געצויגן דעם אייגענעם צינגל, האט ער געזען ווי דער טעראריסט האט אראפגעווארפן א אנגעלאדענטן גראנאט פון איין האנט און אוועקווארפן זיין וואפן מיט דער אנדערער.
  
  "פֿאַר ראַמסעס!" - האט ער געשריגן.
  
  דער קעלער איז געווען אַ טויט טראַפּ, אַ קליין צימער ווו די באשעפענישן צוציען זייער רויב. עס זענען אנדערע טראַפּס צעוואָרפן אַרום די צימער, טראַפּס וואָס וועט זיין טריגערד ווען שראַפּנעל יקספּלאָודז. דאַהל האָט דערשאָסן דעם טעראָריסט צווישן די אויגן, כאָטש ער האָט געוווּסט, אַז דער האַווייַע איז ריין אַקאַדעמישע - דאָס וואָלט זיי נישט געראַטעוועט.
  
  ניט אין דעם קליינטשיק צימער מיט ציגל ווענט, אין ענג באַדינגונגען, ווי די לעצטע סעקונדעס רעכענען אַראָפּ איידער די גראַנייד ופרייַסן.
  
  
  קאַפּיטל פערצן
  
  
  דאהל האט געזען אז די װעלט איז ארײן אין פינצטערניש. ע ר הא ט דערזע ן , װ י ד י צײ ט הא ט זי ך געפאםט , װ י ד י קלאפ ן פו ן יעד ן לעבעדיק ן הארץ , הא ט זי ך געמאסטן , אי ן אומענדלעכ ע מאמענטן . ווען דער גראנאט האט זיך אויפגעהויבן, האט אויפגעהויבן שטויב און שמוץ פונעם דיל אין א קליינטשיק שוועמל וואלקנס, איז זיין קויל אריין אין דעם שאַרבן פון דעם טעראָריסט, זיך אַרומגערינגלט איידער ער האָט זיך אַרויסגעריסן פון זיין רוקן און געטראָפן די וואנט צווישן א ברייטן קוואל פון בלוט. דער קערפער איז אפגעשװאכט, דאם לעבן איז שוין אװעק. דער גראנאט איז געפאלן אויף א צווייטן ריקאטשעט, און דאהל האט אנגעהויבן אוועקצופירן די ביקס פון זיין פנים.
  
  פארבליבן טײערע סעקונדעס.
  
  די דריי טעראריסטן זענען נאך געבליבען אויף די קני, געקרימט און באזיגט, און זיי האבן נישט געזען וואס ס'קומט. די ספעציעלע פאָרסעס גייז האָבן געפרוווט צו באַהאַלטן זייער שטופּ אָדער קריכן צוריק אַרויף די טרעפּ.
  
  סמיט האָט אויסגעדרייט זיין בליק צו דאַהל, די לעצטע זעאונג פון זיין לעבן.
  
  דאַהל האָט געוואוסט אַז קענסי, לאָראַן און יאָרגי זענען געווען אין די שפּיץ פון די טרעפּ, און פֿאַר אַ מאָמענט ער געהאפט אַז זיי זענען ווייַט גענוג פון די עפּאַסענטער.
  
  און נאָך, דאָס איז אַלע פֿאַר מיין קינדער ...
  
  דער גראנאט האט אויפגעריסן ביים שפיץ פונעם צווייטן ריקאשעט, דער קלאנג איז מאמענטאל דער שטארקסטער, וואס דער שוויד האט אמאל געהערט. דערנאָך אַלע סאָונדס פּלוצלינג געשטארבן אַוועק ווי דער געדאַנק פאַרשווונדן ...
  
  זײנ ע אויג ן זײנע ן געװע ן פארבונד ן פא ר או ן ע ר הא ט ניש ט געגלויב ט װא ם ז ײ זעען .
  
  דער SWAT פירער איז געלאפן אזוי שנעל ווי ער האט געקענט, וויסנדיג וואס ס'קומט און איז געווען באשלאסן צו ראטעווען אזויפיל מענטשן ווי מעגליך, גלייך איינגעזען אז ער איז דער איינציגסטער מענטש וואס קען דאס טאן. זײ ן אנפאנ ג הא ט אי ם אויפגעהויב ן איבע ר דע ר גראנאט , הא ט אי ם געלאז ט אראפפאל ן גלײ ך אוי ף אים , א שפיצ ל סעקונדע , אײדע ר ע ר הא ט זי ך אויפגעריסן . דור ך קװעלאר , פלײ ש או ן בײן , הא ט ע ס אויסגעפוצט , אבע ר ניש ט געטראפ ן ד י געשטאנע ן אײנגעקניט ן צו ם פלא ץ אי ן צימער . די יקספּלאָוזשאַן איז געווען מאַפאַלד און דעמאָלט געשטארבן אַראָפּ.
  
  דאהל האט אויסגעקלאפט אין האלדז, נישט געקענט גלייבן די אייגענע אויגן. די איבערגעגעבנקייט פון זיינע חברים האָט אים שטענדיק דערנידעריקט, אָבער דאָס איז געווען אויף אַן אַנדער מדרגה.
  
  איך האב נישט... איך האב אפילו נישט געקענט זיין נאמען.
  
  און דאך האבן די טעראריסטן געקניפט פאר אים.
  
  דאהל איז אראפגעלאפן די לעצטע טרעפ, און די אויגן האבן אים צעשטערט מיט די טרערן אפילו ווען ער האט די דריי מענער געשלאגן אויף די רוקן. סמיט האט צעריסן די רעקל. עס זענען געווען קיין יקספּלאָוסיוו וועסטל אין דערזען, אָבער איין מענטש איז פאָומינג אין די מויל אפילו ווי סמיט קנעלט לעבן אים. דע ר אנדערע ר הא ט זי ך געקראג ן מי ט יסורים . דע ר דריטע ר אי ז געװע ן צוגעקלעפט , אומבאװעגנדיק . דאהל האט באגעגנט דעם מאן'ס שרעקליכע בליק, ווי א פאליער היטל, מיט זיין אייגענער האס. קענזי איז צוגעגאנגען און געכאפט דעם שוועדישן אויפמערקזאמקייט, קוקנדיק אויף דאהל, אירע אייזיקע בלויע אויגן אזוי קלאר, קאלט און פול מיט געפיל, אז זיי האבן אויסגעזען ווי א גרויסע, צעבאלענדעטע לאנדשאפט, און האט געשמעקט די איינציקע ווערטער, וואס זי האט געקענט זאגן.
  
  "ער געראטעוועט אונדז דורך קרבן זיך. איך... איך פֿיל זיך אַזױ פעלער, אַזױ טרויעריק אין פֿאַרגלײַך מיט אים".
  
  דאַהל, אין אַלע זיינע טעג, קיינמאָל געפונען זיך ניט געקענט צו באַמערקן. ער האט עס איצט.
  
  סמיט האָט געזוכט אַלע דריי מענטשן, געפונען נאָך גראַנאַטעס, בולאַץ און קליין געווער. ד י פאפיר ן או ן צעטלע ן אי ן ד י קעשענעס , זענע ן געװע ן צעקראמלט , האב ן ד י פארזאמלט ע מענטש ן אנגעהויב ן צ ו רײדן .
  
  אנדער ע האב ן זי ך דערנענטער ט צ ו זײע ר געפאלענע ר פירער , געבײגנדיק ע קעפ . איין מאן האט אראפגעקניפט און זיך אויסגעשטרעקט צו רירן דעם אפיציר'ס רוקן.
  
  דער דריטער טעראריסט איז אומגעקומען, נישט קיין חילוק וואספארא סם ער האט גענומען, עס האט נאר געדויערט לענגער ביז די סם האט געווירקט ווי פאר זיינע חברים. דאהל האט אנטפלעקט צוגעקוקט. װע ן זײ ן אויער ־ שטיקעל ע הא ט געבייפ ט או ן מור ס שטי ם הא ט זי ך אנגעפיל ט אי ן קאפ , הא ט ע ר זי ך צוגעהערט , אבע ר ניש ט געקענ ט טראכט ן װעג ן א ן ענטפער .
  
  "פינף קאַמעראַס," האָט מאָר אים געזאָגט. "אונדזער קוואלן האָבן געפונען אַז ראַמסעס האט בלויז פינף קאַמעראַס. איר'ווע פייסט צוויי, וואָס בלעטער דרייַ רוען. צי איר האָבן קיין נייַע אינפֿאָרמאַציע פֿאַר מיר, דאַל? העלא? ביסטו דארטן? וואס גייט פאר? "
  
  דער משוגענער סוויד האט געדריקט א קליינעם קנעפל וואס האט פארשטומט מור. ער האט געוואלט אויסדריקן זיין רעספּעקט אין שטילקייַט פֿאַר בייַ מינדסטער אַ ביסל סעקונדעס. אזוי ווי אלע מענער און פרויען דארטן, האט ער איבערגעלעבט בלויז צוליב דעם ריזיקן קרבן פון איין מאן. דער מענטש וועט קיינמאָל ווידער זען טאָגליכט אָדער די ונטערגאַנג זון, אָדער פילן די וואַרעם ווינטל בלאָוינג איבער זיין פּנים. דאַהל וואָלט דערפאַרונג עס פֿאַר אים.
  
  װי לאנג ער האט געלעבט.
  
  
  קאַפּיטל פופצן
  
  
  זיבעצן מינוט.
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען באָ ס פירן, קאַטינג לינקס אויף 59 און כעדינג גלייך אין די כאַאָס וואָס איז געווען קאָלומבוס סירקלע. פו ן ד י געבײדע ר האב ן זי ך אוי ף לינק ס געפלאטערט , או ן רעכט ס אי ז געלעגן , א גרינע ר שטרײ ס פו ן ד י בײמער . פאר זײ איז געשטאנען א װאוינונגס־געביידע, מערסטנס געמאכט פון גלאז, אירע פענסטער האבן געגלאנצט מיט ברוך־השם אין די שטראַלן פון דער נאך אויפשטענדיקער זון. דער געלע טעקסי האט זיך אריבערגעצויגן צו דער זייט פונעם וועג, און זיין דרייווער האט ערווארטעט צו זען פיר גוט אנגעטאן שפרינגערס לויפן אראפ אויפן טראטואר הינטער אים, אבער בעאו האט דעם מאן נישט געגעבן קיין צווייטן בליק. דע ר קרײז , אי ז געװע ן א ברײטע ר באט ן פלא ץ מי ט װאסערפאלן , סטאטו ן או ן זיצונגס . טוריסטן זענען ארומגעלאפן אהער און דארט, צוריקגעפאקט די רוקן און געטרונקען וואסער. דרייק דורכשניט דורך די מיטן פון די גרופּע פון פאַרשוויצט אַטליץ, דעמאָלט געלאפן אונטער די ביימער וואָס צוגעשטעלט בייַ מינדסטער אַ ביסל שאָטן.
  
  אויס פון דערזען פון פּריקרע אויגן.
  
  דער קאַנטראַסט צווישן די האַרב, העקטיק גאסן מיט זייער פילע יקסטרימז - מייַעסטעטיש, קלאַטערד סקייסקרייפּערז וויינג פֿאַר פּלאַץ צווישן די טראדיציאנעלן קהילות צוזאמען די גריד - און די אַבסאָלוט שלום און קלאָרקייַט וואָס געהערשט אין די גרינערי צו זיין רעכט אָנגעפילט דרייק מיט אַ געפיל פון אַנריליטי. ווי משוגע איז געווען דאָס אָרט? ווי פיל פון אַ חלום איז דאָס? די דיפעראַנסיז זענען אַנימאַדזשינאַבלי עקסטרעם.
  
  ער האט זיך געוואונדערט ווי נאף מארש האט זיי נאכגעקוקט, אבער עס האט זיך נישט צופיל געטראכט. דאָס קען פירן צו דער טויט פון אַ מענטש. צוריק אין שטוב, זיי זענען אפילו איצט טריינג צו געפֿינען דעם קאַנאַל אַזוי זיי קענען שפּור עס צוריק צו זיין מקור.
  
  די ליכטיקע אָרב האָט זיך פּאַמעלעך אויסגעדרייט צו לינקס, ווען די גרופּע האָט זיך געשלאָסן. אַליסיאַ און מייַ זענען פליסנדיק נאָענט הינטער, וואַטשינג אָבער ניט געקענט צו נוצן אַלע זייער אַבילאַטיז אין דעם גאַנג. דער פייַנט קענען זיין ערגעץ, ווער עס יז. א דורכגעגאנגען טראָג מיט טינטעד פֿענצטער פארלאנגט אַ נעענטער דורכקוק, אָבער פאַרשווונדן אין דער ווייַטקייט.
  
  דרייק האט אונטערגעקוקט די צייט. עלף מינוט לינקס.
  
  און דאך האבן די מאמענטן געקלאפט, רגע ביי סעקונדע. באָ סלאָוד אַראָפּ ווי אַ ליכט גרוי בנין וואָס דרייק מיד דערקענט זיך איבער די וועג. נאָך פליסנדיק, ער זיך אויסגעדרייט צו אַלישאַ און מייַ. "אין דער זעלביקער בנין ווו מיר געקעמפט בעשאַס דער געשיכטע מיט אָדין. פאַרשילטן, עס פילז ווי אַ לעבן איז דורכגעגאנגען. "
  
  "האט דער העליקאָפּטער נישט געשלאגן די זייַט?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  "אָה יאָ, און מיר זענען קעגן דורך אַ טיראַננאָסאַורוס רעקס."
  
  דער נאַטוראַל געשיכטע מוזיי איז געווען קאַמפּעראַטיוולי קליין פֿון דעם ווינקל, אַ מיסקאַנסעפּשאַן אויב עס איז געווען איינער. עס זענען געווען טרעפ וואס האבן ארויפגעפירט פונעם טראָטואַר צו די פראָנט טירן, דערווייל אָנגעפילט מיט אַ גרופּע טוריסטן. געמישטע ריחות פון דיזאַל און גאַזאָלין האָבן זיי אַטאַקירט ווען זיי האָבן זיך אפגעשטעלט אין דער זייט פונעם וועג. דער גערויש פון די מאטארן, בלאנדערנדיקע הערנער און א מאל א געשריי האבן נאך אלץ געמוטשעט זייערע חושים, אבער אמווייניגסטנס איז דא ארום געווען אסאך טראפיק.
  
  "דו זאלסט נישט האַלטן איצט," אַליסיאַ געזאגט. "מיר האָבן קיין געדאַנק ווו די זיכערהייט וועט זיין."
  
  דרייק האט פרובירט אפשטעלן פארקער און זיי דערלויבן אריבער. "לאמיר האפן אז ער האט נישט געזאגט אז ער איז קראנק."
  
  צומ גליק, עס איז געווען קליין פאַרקער און די גרופּע איז געווען ביכולת צו באַקומען אַריבער די וועג גאַנץ לייכט. אַמאָל אין די דנאָ פון די מוזיי טרעפּ, זיי אנגעהויבן צו קריכן, אָבער פּלוצלינג אָפּגעשטעלט ווען זיי דערהערט אַ הויך קוועטשן פון טירעס הינטער זיי.
  
  דרייק האט געטראכט: זיבן מינוט.
  
  ז ײ זײנע ן געװאר ן א סצענע ן פו ן אומגע ־ שטעקטע ר משוגעים . פיר מענטשן שפּרינגען אויס פון די מאַשין, ריפלעס אין די גרייט. דרייק האט פרובירט זיך אויסצומיידן, אוועקשפרינגען פון די מוזיי טירן און צעוואָרפן באזוכער. באָ האָט געשווינד געצויגן זיין וואָפן און גענומען ציל אויף די פייַנט. שאָס האָט געקלונגען. געשרייען האבן צעריסן דעם פרימארגן.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען הויך און האט געווארפן א נידריגע זעץ, זיך ראָולינג ווי ער האט געשלאגן דעם פארוועג און איגנאָרירט דעם ווייטיק וואו זיין אַקסל האָט גענומען די פולע קראַפט פון זיין גוף. דער אטאקע האט ארויפגעשפרונגען אויפ'ן קאפאט פון די טראגן און האט שוין געהאלטן מיי אין ביקס. דרייק האָט זיך צוגערופן צום אויטאָ און דערנאָך זיך אויפגעהויבן, צום גליק, אין דער דערגרייכונג פון דער ביקס. ער האָט אויסגעשטרעקט די האַנט, געוואָרן מער אַ סאַקאָנע און פארלאנגט אויפמערקזאַמקייט.
  
  אַלישאַ איז געווען טויב די אנדערע וועג, קלאָר די טרעפּ און שטעלן די יקוועסטריאַן סטאַטוע פון טיאַדאָר רוזעוועלט צווישן איר און איר אַטאַקערז. פונדעסטוועגן האבן זיי געשאסן, די קוילן האבן זיך אריינגעקראכן אין בראָנדז. אלישיא האט ארויסגעצויגן איר וואפן און זיך ארומגעכאפט אויף דער אנדערער זייט. די צוויי מענטשן זענען איצט אויף שפּיץ פון די קאַרס, געמאכט גאנץ טאַרגאַץ. ציווילע זענען געלאפן אין אלע ריכטונגען, אויסגערייניקט די געגנט. זי האט געצילט אויף דעם טעראריסט, וועלכער איז אראפגעפאלן אויף די קני, אבער א שטענדיגער שטראם פון זיין פייער האט זיך באוועגט צו איר, און זי געצווינגען צו נעמען דעק.
  
  מאי און באָ האָבן זיך אַרײַנגעדריקט אין אַ קליינעם אײַנגעשפּאַנטן בויגן לעבן דעם הויפּט־אַרײַנגאַנג פֿונעם מוזיי, זיך ענג געכאַפּט, כּדי אויסצומיידן דעם שטראָם פֿון קוילן, וואָס האָבן זיך אָפּגעריסן דורך דעם שטיין. בעו איז געשטאנען אנטקעגן דער װאנט, נישט געקאנט זיך רירן, אבער מאי האט ארויסגעקוקט, איר רוקן האט זיך געקערט צום פראנצויז.
  
  "דאס איז ... ומגעלומפּערט," בעאַורעגאַרד קאַמפּליינד.
  
  "און עס איז זייער מאַזלדיק אַז איר זענט ווי דין ווי אַ ראָר," האָט מאַי געענטפערט. זי האט ארויסגעשטראכן דעם קאפ און געשאסן א װאול. "איר וויסן, ווען מיר ערשטער טרעפן איר, איר סימד צו אָפט קריכן צווישן פּלאַצן אין די ווענט."
  
  "דאָס וואָלט זיין נוציק רעכט איצט."
  
  "ווי רויך." מאַי האָט זיך ווידער אַרויסגעבויגן, צוריקגעקערט פייער. ד י קויל ן האב ן זי ך געצויג ן א װעג , איבער ן קאפ .
  
  "קען מיר רירן?"
  
  "ניט סייַדן איר ווילן צו באַקומען זעץ."
  
  דרייק איינגעזען אַז ער האט נישט האָבן צייַט צו נוצן זיין אייגן וואָפן, אַזוי ער געפרוווט צו ינטערסעפּט זיין קעגנער ס וואָפן. ער האט צו שפעט געכאפט, אז ער קאן אים נישט דערגרײכן - דער בחור איז געװען צו הויך - און דאן האט ער דערזען, װי דער פאס דרייט זיך צו אים.
  
  ינ ערגעצ ניט צו גיין.
  
  דער אינסטינקט האט אים דורכגעשטעקט װי א מיסיל. צוריקציענדיג האט ער א טרייס געטאן אין די קאר פענצטער, צעבראכן דאס גלאז, און דאן אינעווייניג געטויבן פונקט ווי דער טעראריסט האט געעפנט פייער. הינטער אים האט דער פארוועג געשומט. דרייק האט זיך דורכגעקוועטשט אין די ריס אין דעם דרייווער'ס זיצפּלאַץ, דאס לעדער האט געקריקט, די פארעם פון די זיצן האט אים שווער געמאכט דורכצוגיין. ער האט געוואוסט וואס ס'קומט. דער קויל איז דורכגעדרונגען אין דאך, זיץ און דיל פונעם קאר. דרייק האט זיך שנעלער צוגעמאכט. דער צענטער אָפּטייל איז געווען באַשטאַנען פון אַ הענטשקע אָפּטייל און צוויי גרויסע גלעזל האָלדערס וואָס האָבן אים געגעבן עפּעס צו כאַפּן ווען ער האָט אַרײַנגעהויבן זיין גוף אין די פּאַסאַזשיר זיצפּלאַץ. מער קוילן האָבן רחמנותדיק צעריסן דורכן דאַך. דרייק האט געשריגן, פרובירט צו קויפן צייט. דער שטראָם האָט זיך אָפּגעשטעלט פֿאַר אַ מאָמענט, אָבער דערנאָך, ווען דרייק האָט זיך צוגעבויגן און אָנגעלאָדן דאָס פענצטער, האָט עס זיך ווידער אָנגעהויבן מיט נאך גרעסערע שנעלקייט.
  
  דרייק איז אַריין אויפן הינטערשטן זיצפּלאַץ, אַ קויל האָט געברענט אין מיטן רוקן. ע ר הא ט זי ך געפונע ן אי ן א ן אומבאהאלטענע ם קופע , א ן אטעם , או ן פו ן אידייען . א מאָמענט פון כעזאַטיישאַן מוזן האָבן געפֿירט די שיסער צו האַלטן אויך, און דעמאָלט דער מענטש געקומען אונטער אַלישאַ ס פייַער. דרייק האט פון אינעווייניג ארויסגעשלעפט די הינטער טיר און זיך ארויסגעגליטשט, פנים באגראבן אין די באַטאָנען און נישט געקענט זען וואו צו גיין.
  
  חוץ...
  
  אונטער די מאַשין. ע ר הא ט זי ך געקרײלט , קוי ם צוגעפאס ט אונטע ר דע ם פארמיטל . איצט האט ער געזען די שוואַרץ שאַסי, רערן און ויסמאַטערן סיסטעם. נאך א קויל האט געשאסן פון אויבן, און האט געשלאגן א ריס צווישן די פארשפרייטע V-שייפּט מוסקלען פון זיינע פיס. דרייק האט ארויסגעכאפט, ווייכער געפייפט.
  
  צוויי מענטשן קענען שפּילן דעם שפּיל.
  
  שיפטינג זיין פֿיס, ער געצווונגען זיין גוף צו רירן צוזאמען די ערד צו די פראָנט פון די מאַשין, צייכענונג זיין גלאָק ווי ער געגאנגען. דערנאָך, אַימעד דורך די פריערדיקע קויל האָלעס, ער דערנענטערנ זיך ווו דער מענטש מוזן האָבן געווען. ער האט געשאסן זעקס שיס אין א רודערן, יעדעס מאל אביסל געטוישט זיין שטעלע, און דערנאך איז ער שנעל ארויס פון אונטערן קאר.
  
  דער טעראריסט איז געפאלן נעבן אים, אנגעכאפט דעם בויך. דאָס ביקס איז געפֿאַלן מיט אַ קראַך לעבן אים. ווי ער דעספּעראַטלי ריטשט עס, ווי געזונט ווי זיין גאַרטל, דרייק שאָס אים אין פונט-ליידיק קייט. די ריזיקירן זענען געווען צו גרויס צו נעמען ריזיקירן, די באַפעלקערונג איז געווען צו שפּירעוודיק. ווייטאגן אין די מוסקלען האבן אים געמוטשעט, ווען ער האט זיך דאן געראנגלט צו שטיין אויפשטיין, א קוק איבער די קאפאטע פונעם קאר.
  
  אַלישאַ האָט אַרויסגעשפּרונגען פון הינטער דער רוזעוועלט סטאַטוע, געשאָסן עטלעכע קוילס איידער ער איז ווידער פאַרשווונדן. איר ציל איז געווען אין די פראָנט סוף פון די אנדערע מאַשין. נאך צוויי טעראריסטן האבן פרובירט צילן צו מיי און בא, וועלכע האבן זיך ווי עפעס א געדאנק אריינגעדריקט אין דער וואנט, אבער די גענויע שיסעריי פון מיי האט אפגעהאלטן די טעראריסטן.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער.
  
  צוויי מינוט.
  
  זיי זענען געווען פאַקט געזונט און באמת.
  
  
  קאַפּיטל זעכצן
  
  
  דרייק האט גענומען אויף די טעראריסטן. באפרייט זיין הק, ער פאָוקיסט אויף די צוויי וואָס האָבן באַדערד באָ און מייַ. אײנע ר אי ז גלײ ך געפאל ן , זײ ן לעב ן הא ט זי ך פארשפרײ ט איבע ר דע ר קאנקרעט , א שװער ע טוי ט פא ר א פארהארטע ר הארץ . דע ר אנדערע ר הא ט זי ך אומגעקער ט אי ן לעצט ן מאמענט , גענומע ן א קויל , אבע ר הא ט נא ך געקענ ט צוריקקער ן פײער . דרייק איז נאכגעגאנגען דעם מענטש 'ס באַשולדיקונג מיט בולאַץ, געלאזן טויט אין זיין וועקן. יווענטשאַוואַלי, דער מענטש האט ינ ערגעצ ניט צו גיין און פארשטאפט, דעמאָלט געזעסן אַראָפּ און פייערד אַ לעצטע פּלאַצן אין מייַ ס ריכטונג ווי דרייק ס ביקס ענדיקט זיין סאַקאָנע.
  
  מאי האט דאס געזען אנקומען און האט באטאן צו די דיל. די פראנצויזן האט פראטעסטירט, געלאנדעט אין אן אומבאקאנטן קופע, אבער מאי האט אים אנגעשטעקט מיט די עלנבויגן אויפן אויבערשטן, אים פארהיטן צו באוועגן. שטיקע ר זײנע ן ארוי ם פו ן דע ר װאנט , פונק ט װ י זײער ע קעפ .
  
  באָ האָט אַ קוק געטאָן. "מערסי, מאַי."
  
  "איך טאָן ניט וויסן."
  
  דרייק האט ביז יעצט געצויגן די אויפמערקזאמקייט פונעם לעצטען פארבליבענע טעראריסט, אבער קיינער פון דעם האט נישט קיין ענין. נאָר דער שרעקלעכער פחד אין זײַן נשמה האָט געמאַכט. נאר דאס פארצווייפלטע קלאפעניש פון זיין הארץ האט געטוישט.
  
  זיי מיסט די טערמין.
  
  זיין גייסט האט זיך אביסל אויפגעהויבן, ווען ער האט געזען מאי און באָ לויפן אריין אין מוזיי, און דאן איז אלישיע ארויס פון באהעלטעניש צו שיקן דעם לעצטן טעראריסט אין דעם פארדינטן גיהנום. אן אנדער מענטש איז בלוטיד אויף די טראָטואַר. אן אנדער נשמה פאַרפאַלן און קרבן.
  
  זיי זענען געווען סאָף, די מענטשן. ז ײ זײנע ן געװע ן א שטורעמדיקע ר ים .
  
  דרייק האָט דערנאָך געזען די לעצטע, מאַשמאָעס טויטע, טעראָריסט שטיין אַרויף און וואַקלענ אַוועק. דרייק האט געטראכט אז ער האט געמוזט טראגן א וועסטל. ער האט געצילט אויף די שווייגנדיקע פּלייצעס און געשאסן, אבער דער קויל האט געפעלט דעם ציל בלויז מיליאמעטער. פּאַמעלעך אויסשטרעקן, ער גענומען ציל פֿאַר די צווייט שאָס. יעצט איז דער מאן געפאלן אויף די קני און נאכאמאל זיך אויפגעשטעלט, און דער קומענדיגע מאמענט האט ער זיך אריינגעריסן אין א פאלק פון מענטשן, צוקוקער, לאקאלע און קינדער מיט קאמערעס וועלכע האבן פרובירט פארכאפן זייער מאמענט פון רום אויף פאַסעבאָאָק אדער אינסטגרם.
  
  דרייק האָט זיך געשלאָגן צו אַלישאַ. "אזוי דאָס איז געווען איינער פון ראַמסעס ס סעלז?"
  
  "פיר מענטשן. פּונקט ווי דאַהל דיסקרייבד. דאָס וועט זיין די דריט צעל וואָס מיר האָבן פייסט ווי אַ מאַנשאַפֿט. "
  
  "און מיר נאָך טאָן ניט וויסן די טערמינען פון מאַרץ."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעקוקט אין די גאַסן, דעם וועג און די פֿאַרשטאָפּטע, פֿאַרלאָזטע קאַרס. ז י הא ט זי ך דא ן ארומגעדרײט , װ י מאי ס געשרײע ן הא ט געכאפ ט זײע ר אויפמערקזאמקײט .
  
  "מיר האָבן אַ וועכטער!"
  
  דרייק איז ארויף אויף די טרעפ, מיטן קאפ אראפ, אפילו נישט פרובירט אוועקשטעלן זיין וואפן. דאָס איז געווען אַלץ, דאָס איז געווען זייער גאַנצע וועלט. אויב מאַרש וואָלט גערופן, זיי קען האָבן -
  
  דזשאָסע גאָנזאַלעז האָט אים איבערגעגעבן אַ מאָביל טעלעפאָן. - ביסטו דער זעלבער ענגלענדער?
  
  דרייק האט צוגעמאכט די אויגן און צוגעלײגט דעם מיטל צו זײן אויער. "זומפּ. איר זאָגן ס - "
  
  דער פיתאס געלעכטער האט אים איבערגעריסן. "איצט, איצט, טאָן ניט ריזאָרט צו וואָכעדיק קללה ווערטער. קללות זענען פאר די אומגעבילדעטע, אדער אזוי האט מען מיר געזאגט. אָדער איז עס די אנדערע וועג אַרום? אָבער מאַזל - טאָוו, מיין נייַע פרייַנד, איר לעבן!
  
  "עס וועט נעמען מער ווי אַ ביסל פּאַנטשיז צו באַזיגן אונדז."
  
  "אָה, איך בין זיכער. קענען אַ יאָדער באָמבע טאָן דאָס?
  
  דרייק האָט געפילט ווי ער קען פאָרזעצן זיין בייז רימאַרקס ינדעפאַנאַט, אָבער ער געמאכט אַ באַוווסטזיניק מי צו פאַרמאַכן זיין מויל. אַליסיאַ, מייַ און בעאַ כאַדאַלד אַרום די טעלעפאָן ווי דזשאָסע גאָנזאַלעז וואָטשט מיט אַ געפיל פון פאָרבאָדינג.
  
  "די קאַץ האָט דײַן צונג אײַנגעשלונגען? אה, און היי, פארוואס האסטו נישט געענטפערט גונזאלעז'ס רופן?
  
  דרייק האט געביסן די אויבערשטע ליפ ביז בלוט האט אנגעהויבן לויפן. "איך בין רעכט דאָ."
  
  "יא, יאָ, איך זען עס. אבער וואו ביסטו געווען... אמ... מיט פיר מינוט צוריק?"
  
  דרייק איז געבליבן שטיל.
  
  - דער אָרעמער אַלטער דזשאָסע האָט אַלײן געמוזט ענטפֿערן דעם טעלעפֿאָן. איך האב נישט געהאט קיין אנונג פון וואס איך רעד. "
  
  דרייק געפרוווט צו דיסטראַקט מאַרש. "מיר האָבן אַ רעקל. וואו-"
  
  "איר זענט נישט צוגעהערט צו מיר, ענגלישמאַן. איר זענט שפּעט. געדענקט איר די שטראָף פֿאַרן שפּעטן?"
  
  "זומפּ. האַלטן נאַר אַרום. צי איר ווילן דיין פאדערונגען צו זיין מקיים אָדער נישט?
  
  "מײַנע פֿאָדערונגען? נו, אוודאי וועלן זיי געשען ווען איך באשליסן אז איך בין גוט און גרייט. איצט, איר דרײַ, זײט גוטע זעלנער און װאַרט דאָרטן. איך וועל נאָר סדר אַ פּאָר פון טייקאַווייַס. "
  
  דרייק האט געשוואוירן. "טו דאס נישט. דו זאלסט נישט אַרויספאָדערן צו טאָן דאָס!"
  
  - רעד גיך.
  
  די שורה איז טויט. דרייק האט געקוקט אין די דריי פּערז פון כאָנטיד אויגן און איינגעזען אַז זיי זענען נאָר ריפלעקשאַנז פון זיין אייגענע. זיי ניט אַנדערש.
  
  מיט א ריזיגע אנשטרענגונג האט ער געראטן זיך אפצוהאלטן פון צעטרעטן דעם טעלעפאן. אַליסיאַ האָט עס אויף זיך צו באַריכט די אָט-אָט סאַקאָנע צו האָמעלאַנד. מאַי האָט גאָנזאַלעס אַרויסגענומען דאָס רעקל.
  
  "לאָמיר באַקומען דעם איבער מיט," זי געזאגט. "מיר האַנדלען מיט וואָס איז אין פראָנט פון אונדז און צוגרייטן פֿאַר וואָס קען קומען ווייַטער."
  
  דרייק סקאַנד די כערייזאַנז, באַטאָנען און בוים-ליינד, ווייַט אין גייַסט און האַרץ, קראַשט דורך די געדאַנק פון מאַרץ ס ינטענטשאַנז. אומשולדיקע וואלטן געשטארבן אין די קומענדיגע מינוטן, און אויב ער וועט נאכאמאל דורכפאלן, וואלט געווען מער.
  
  "מאַרץ וועט דעטאַנירן די באָמבע," ער האט געזאגט. "וואָס ער זאגט. אויב מיר געפֿינען עס ניט, די גאנצע וועלט וועט ליידן. מיר שטיין אויף דעם ברעג ... "
  
  
  קאַפּיטל זיבעצן
  
  
  מאר ץ הא ט געלאכט , או ן אויפגעהאנגע ן דע ם טעלעפא ן מי ט א בליען . זאאי האט זיך נאך נענטער צו אים צוגעדריקט. "איר זיכער געוויזן אים," זי פּורעד.
  
  "אָה יאָ, און איצט איך בין געגאנגען צו ווייַזן אים אפילו מער."
  
  מארש האט ארויסגענומען נאך א ברענער מאָביל טעלעפאן און געזוכט דעם נומער וואס ער האט שוין איינגעהאלטן אין זיין זכּרון. איבערצײַגט, אַז דאָס איז וואָס ער דאַרף, האָט ער גיך אָנגעקלונגען דעם נומער און געוואַרט. דאָס קול, וואָס האָט געענטפערט, גראָב און ימפּאָוזינג, האָט באשטעטיקט זיין דערוואַרטונג.
  
  "איר וויסן וואָס צו טאָן," ער געזאגט.
  
  "איינער? אָדער צוויי?
  
  "צוויי, ווי מיר האָבן מסכים געווען. דאַן מאַך אויף אויב איך דאַרפֿן איר ווידער. "
  
  "אַוודאי, באַלעבאָס. איך איז געווען דערהייַנטיקט דורך מיין רירעוודיק טעלעפאָן אַפּ. איך וואָלט באשטימט הנאה עטלעכע פון די אַקציע. "
  
  מאַרץ האָט געשנאַכט. - ביסטו א טעראריסט, סטעפאן?
  
  "נו, ניין, איך וואָלט נישט שטעלן זיך אין דעם קלאַס. נישט עכט."
  
  "טאָן די אַרבעט איר האָט באַצאָלט צו טאָן. גלייך יעצט."
  
  מארש האט איבערגעביטן איינע פון די סקרינז אויף א שטאטישן קאמערא, פשוט א מיני סערוויילאַנס מיטל וואס די ארומיקע געשעפטן פלעגן האלטן אן אויג אויף ווער עס קומט און גייט אויפן טראטואר. סטעפאנוסן וואָלט פאַרשאַפן כאַאָס אויף דעם באַזונדער גאַס, און מאַרש געוואלט צו היטן.
  
  זאָוי האָט זיך צוגעבויגן, פּרוּווט באַקומען אַ בעסערן קוק. "אזוי, וואָס אַנדערש זענען מיר געגאנגען צו טאָן הייַנט?"
  
  מאַרץ'ס אויגן האָבן זיך צעשפּרייט. "איז דאָס ניט גענוג פֿאַר דיר? און איר פּלוצלינג ויסקומען אַ ביסל ווייך, אַ ביסל פּליאַבאַל פֿאַר אַ פרוי פארבעטן צו פאַרבינדן די גרויס שלעכט פּיטהיאַס, מיס זאָוי שער. פארוואס איז דאָס? איז עס ווייַל איר ווי די מעשוגאַס אין מיר?
  
  "איך טראכט אזוי. און מער ווי נאָר אַ ביסל. אפֿשר איז די שאַמפּאַניער מיר אַרײַן אין קאָפּ".
  
  "פייַן. איצט שװײַג און היט זיך".
  
  ד י נעקסטע ר מאמענט ן האב ן זי ך פארשפרײ ט פונק ט װ י מארש ע הא ט זי ך געװאלט . נארמאלע מענער און פרויען וואלטן זיך געכאפט פון דעם וואס זיי האבן געזען, אפילו די שווערע, אבער מארש און שער האבן געקוקט אויף דעם מיט קאלטער אפטיילונג. עס האָט דאַן גענומען מאַרש בלויז פינף מינוט צו ראַטעווען די פוטידזש און שיקן עס צו די ענגלישמאַן דורך ווידעא אָנזאָג מיט אַ טאָן אַטאַטשט: שיקן דעם צו האָמעלאַנד. איך וועל באַלד קאָנטאַקט איר.
  
  ער האט ארומגעכאפט איין ארעם ארום זאאי. צוזאַמען האָבן זיי געלערנט דעם פֿאָלגנדיקן יאָגן־סצענאַר, אין וועלכן דער ענגלענדער און זיינע דרײַ מענער האָבן טאַקע געוווּסט, אַז זיי וועלן אָנקומען צו שפּעט, איידער זיי האָבן זיך אַפֿילו אָנגעהויבן. שליימעסדיק. און דער כאַאָס אין די סוף ... איז שאַץ.
  
  מאַרש האָט זיך דערמאָנט, אַז אין צימער זײַנען געווען אַנדערע מענטשן. ד י הויפט־ראמס ע צעל ע או ן זײנ ע מיטגלידער . זיי זענען געזעסן אַזוי שטיל אין דער ווייטן ווינקל פון דער וווינונג, אַז ער האָט קוים געדענקט זייערע פנימער.
  
  "היי," ער גערופן. "די דאַמע איז אַרויס פון שאַמפּאַניער. קען איינער פון איר טראַמפּס רייניקן עס?
  
  א מאן האט זיך אויפגעהויבן, די אויגן זענען פול מיט אזויפיל ביטול, אז מארש האט זיך געציטערט. אבע ר דע ר אויסדרוק , הא ט זי ך שנע ל געמאכ ט או ן פארװאנדל ט אי ן א שנעל ן קאפ . "אוודאי קענען".
  
  "פּערפעקט. נאָך איין פלאַש זאָל זיין גענוג. "
  
  
  קאַפּיטל אַכצן
  
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי מאַי אַנטפּלעקט דעם וועכטערס רעקל ווען זי האָט געזוכט אַ רשימה פון פאדערונגען. Alicia און Beau סקאַנד די צונויפקום מאַסע, כּמעט זיכער אַז די לעצטע רוען מיטגליד פון דער דריט צעל וואָלט מאַכן עטלעכע מין פון מאַך. כאָומלאַנד איז געווען אויף זיין וועג מיט בלויז צוויי מינוט לינקס. נירביי האבן סירענס געשלאגן ווען פאליציאנטן האבן זיך פארזאמלט. דרייק האָט געוווּסט, אַז איצט וועלן די קלימאַקטישע אינצידענטן האָבן אַלע ניו יאָרקער אויף דער גרענעץ און טוריסטן. עס קען זיין אַ גוטע געדאַנק אויב מענטשן בלייבן אַוועק די גאסן, אָבער וואָס אַנדערש קען די ווייסע הויז טאַקע טאָן?
  
  דראָנעס מיט ראַדיאַציע דעטעקטאָרס אַרומרינגלען דעם הימל. מעטאַל דעטעקטאָרס סטאַפּט אַלעמען וואס פארדינט ופמערקזאַמקייַט, און פילע וואס האבן נישט. די אַרמיי און די נעסט זענען דאָ. עס זענען געווען אַזוי פילע אַגענטן אַרומוואַנדערן די גאסן אַז עס איז געווען ווי אַ וועטעראַנס באַגעגעניש. אויב די אינערן דעפארטמענט, די עף-בי-איי, די סי-איי-עי און די NSA וואלטן ריכטיק דורכגעפירט זייערע ארבעט, וואלט מען מעגליך געפונען מארש.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. א ביסל איבער אַ שעה איז דורכגעגאנגען זינט דעם נייטמער אנגעהויבן.
  
  דאָס איז אַלע?
  
  אַליסיאַ האָט אים געטאָן. "זי האָט עפּעס געפֿונען."
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי מאַי האָט צוריקגענומען אַ פאַרגליווערט פּאַפּיר פון גאָנזאַלעז'ס חרובֿ רעקל.
  
  דער ניו־יאָרקער האָט זיך צעוויקלט בײַם דערזען פֿון איר און גענומען אין יעדן האַנט אַ צעבראָכענע אַרבל. - װעט די שטאט מיר געבן פארגיטיקונג... פארגיטיקונג...
  
  "די שטאָט קען דיר געבן אַן עצה," האָט אַליסיאַ באַשטימענדיק געזאָגט. "נעקסט מאָל נוצן אַ ביסל וואַרעם בוימל. באצאלט נישט פאר שלעכטע חברה״.
  
  גאָנזאַלעס האָט זיך געשװיגן און זיך אַװעקגעגליטשט.
  
  דרייק איז אַרויף צו מייַ. מארש׳ס פאדערונגען זײנען געדרוקט געװארן אויף א װײס א 4 בויגן אין דער גרעסטער שריפט. אין אַלגעמיין, זיי זענען גאַנץ פּשוט.
  
  "פינף הונדערט מיליאָן דאָללאַרס," מאַי לייענען. "און גאָרנישט מער."
  
  אונטער די פאָדערונג איז געווען אַ זאַץ געשריבן אין קאַנטראַסטינג קליין האַנטשריפט.
  
  "דעטאַילס צו נאָכפאָלגן באַלד."
  
  דרייק געוואוסט פּונקט וואָס דאָס מיינט. "זיי וועלן שיקן אונדז נאָך אן אנדער יאָג פון די אוממעגלעך."
  
  Beauregard האט געקוקט אויף דעם עולם. "און מיר, אָן אַ צווייפל, בלייבן אונטער סערוויילאַנס. אוודאי וועלן מיר דאָס מאָל ווידער דורכפאַלן. "
  
  דרייק האט פארלוירן די ציילן פון די צאל צעל פאָנעס וואס איז אויפגעשטאנען דורך די פארזאמלטע עולם, און דערנאָך געהערט די נודנע זשומען פון אַ אָנזאָג אויף זיין מאָביל טעלעפאָן און אָפּגעשטעלט דעם עקראַן. אפילו איידער ער קליקט אויף די ווידעא לינק, זיין סקאַלפּ אנגעהויבן צו בייַסעניש מיט אַ געפיל פון פאָרבאָדינג. - בחורים, - האט ער געזאגט און געהאלטן דעם מיטל אין דער לענג, ווען זיי האבן זיך ארומגערינגלט.
  
  די פאָטאָ איז געווען גרייני און שוואַרץ און ווייַס, אָבער די אַפּאַראַט איז געווען פעסט און קלאר געוויזן איינער פון דרייק ס ערגסט נייטמערז. "עס מאכט קיין זינען," ער האט געזאגט. "הרגענען מענטשן וואָס האָבן קיין געדאַנק וואָס איז געשעעניש. דאָס איז נישט צו אָנשרעקן, דאָס איז נישט פֿאַר נוץ. דאס איז פאר... - ער האט נישט געקאנט װײטער.
  
  "עס איז פייַן," מאַי אָטעמען. "מיר גראָבן מער און מער פון די דנאָ פידערז יעדער טאָג. און די ערגסטע טייל איז אַז זיי לעבן אין די האַרץ פון אונדזער קהילות. "
  
  דרייק האט נישט וויסט קיין מינוט און געשיקט א לינק צו היימלאנד. דער פאַקט אַז מאַרש סימד צו זיין ביכולת צו ציען זיין מאָביל טעלעפאָן נומער אויס פון די לופט איז נישט ספּעציעל חידוש ווייַל אַלע ער האט דערגרייכט ביז איצט. די טעראָריסטן וואָס האָבן אים געהאָלפן זענען קלאר געווען מער ווי אויסגאבעס פוס-זעלנער.
  
  דרייק וואָטשט די קאַפּס טאָן זייער אַרבעט. אַליסיאַ אריבערגעפארן נעענטער צו אים, דעמאָלט ראַנדאַמלי פּולד אַרויף די פוס פון איר הויזן. "צי איר זען דעם?" - האט זי געזאגט מיט א זינג־ליד שטימע. "האט עס ווען איר געפרוווט צו בריק מיין טאָכעס אין דער מדבר. און עס איז נאָך פאַרשילטן פריש. דאָס איז ווי שנעל די זאַך איז פאָרויס."
  
  אירע ווערטער האָבן געמאכט מער ווי איין רושם אויף דרייק. עס איז געווען אַ זכּרון פון זייער קשר, זייער נייַ אַטראַקשאַן; די מסקנא פֿאַר מאַי און באָ אַז עפּעס געטראפן צווישן זיי; און אַ מער קלאָר ווי דער טאָג רעפֿערענץ צו איר אייגן לעבן ביז איצט - ווי געשווינד עס אריבערגעפארן און ווי זי געפרוווט צו פּאַמעלעך די זאכן.
  
  אין דער דירעקט שורה פון פייַער.
  
  "אויב מיר בלייַבנ לעבן דעם," ער האט געזאגט. "ספּיר מאַנשאַפֿט נעמט אַ וואָך אַוועק."
  
  "טאָרסטי האט שוין בוקט טיקיץ צו באַרבאַדאָס," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  "וואָס איז געשען אין דער מדבר?" מײ ן הא ט װעג ן דע ם געטראכט .
  
  דרייק האט געקוקט אויף זיין זייגער, דערנאָך אויף זיין טעלעפאָן, געכאפט אין דעם מאָדנע, סעריל מאָמענט. מיט אומנייטיק טויט און ינקריסינג סאַקאָנע, מיט אַ סאָף יאָג און ברוטאַל שלאַכט, זיי זענען איצט קיקינג זייער כילז און זענען געצווונגען צו נעמען אַ ביסל מינוט פון רעספּיט. פארשטײ ט זיך , א ז ז ײ האב ן געדארפ ט צײט , צ ו באפרײע ן פו ן דע ר שפּאנונג , פו ן דע ר װאקסנדיקע ר אנגםט , װא ס הא ט ענדלע ך געקענ ט דערפיר ן צ ו זײע ר טויט... אבע ר אלישא ס װעג ן דא ס אי ז שטענדי ק געװע ן עטװא ס אומ ־ קאנווענציאנעל .
  
  "ביקיני. ברעג. בלוי כוואליעס, "האט אַליסיאַ געזאָגט. "עס איז איך".
  
  "איר נעמען דיין נייַע בעסטער פרייַנד מיט איר?" מאַי האָט געשמייכלט. "קענזי?"
  
  "איר וויסן, אַליסיאַ, איך טאָן ניט טראַכטן דאַהל בוקט אַ מאַנשאַפֿט וואַקאַציע," דרייק געזאגט, בלויז האַלב וויץ. "מער ווי אַ משפּחה וואַקאַציע."
  
  אַליסיאַ האָט געראָטן. "וואָס אַ מאַמע. מיר זענען משפּחה".
  
  "יא, אָבער נישט ווי ער וויל. איר וויסן, דזשאָאַננאַ און דאַהל דאַרפֿן עטלעכע מאָל."
  
  אבער אַליסיאַ איז איצט סטערינג אין מייַ. "און אין ענטפער צו דעם ערשט טאַמפּ, ספּרייט, ניין, איך געדאַנק צו נעמען Drakey. עס פּאַסט דיר?"
  
  דרייק האט גיך א קוק געטאן, צוגעכאפט די ליפן אין א שטילער פײף. הינטער אים, ער געהערט באָ באַמערקן.
  
  ― הײסט דאָס, אַז דו און איך זײַנען איצט פֿאַרטיק?
  
  מײז שטימע איז געבליבן רואיק. "איך טראַכטן עס איז צו מאַט צו באַשליסן."
  
  אָה דאַנקען. דאַנקען דיר אַזוי פיל, פאַרשילטן עס.
  
  ער האָט געקלונגען כּמעט אַ נחת, ווען זײַן אייגענער טעלעפאָן האָט געקלונגען. - יא ?
  
  "מאַרש דאָ. זענען מײַנע קלײנע זעלנער גרייט פֿאַר אַ גיך לויפן?
  
  "איר געהרגעט די אומשולדיק מענטשן. ווען מיר טרעפן זיך, וועל איך זען, אז דו וועסט ענטפערן דערויף".
  
  - ניין, פריינד, דו וועסט ענטפערן. איר לייענען מיין באדערפענישן, רעכט? פינף הונדערט מיליאָן. דאָס איז אַ שיינע סומע פֿאַר אַ שטאָט פול מיט מענטשן, פרויען און קליין נערדז."
  
  דרייק האט צוגעמאכט די אויגן, געציטערט די ציין. "וואס איז נעקסט?"
  
  "באַצאָלן פּרטים, דאָך. גיין צו די הויפט סטאַנציע. זיי וואַרטן אין איינער פון די צענטראל קאַפעס. ער האט דערמאנט א נאמען. "צינקלעך פארפאלט און אריינגעכאפט אין א קאנווערט וואס א גוטע נשמה האט צוגעקלעפט אויף די אונטערזייט פונעם לעצטען טיש ביים ווייטן עק פונעם קאנטער. צוטרוי מיר, איר וועט פֿאַרשטיין ווען איר קומען דאָרט."
  
  "וואָס אויב מיר טאָן ניט טאָן דאָס?" דרייק האט נישט פאַרגעסן וועגן די אנטרונען צעל מיטגליד, אדער די עקזיסטענץ פון בייַ מינדסטער צוויי אנדערע סעלז.
  
  "דעמאָלט איך וועל רופן דעם ווייַטער ייזל צו פירן מיין מאַסע און בלאָזן די פּעמפּיקל קראָם. עס פּאַסט דיר?"
  
  דרייק האָט קורץ פאַנטאַזייזד וועגן וואָס ער קען טאָן צו מאַרש אַמאָל זיי קאַפּטשערד אים. "ווי לאנג?"
  
  "אָה, צען מינוט זאָל זיין גענוג."
  
  "צען מינוט? דאָס איז בולשיט, מאַרץ, און איר וויסן עס. הויפט סטאנציע איז איבער צוואַנציק מינוט פאָר פון דאָ. אפשר צוויי מאָל אַזוי פיל. "
  
  "איך קיינמאָל געזאגט איר זאָל גיין."
  
  דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן. זיי זענען געווען באַשטימט צו פאַרלאָזן, און זיי אַלע געוואוסט עס.
  
  "איך וועט זאָגן איר וואָס," מאַרש געזאגט. "צו באַווייזן אַז איך קען זיין אַקאַמאַדייט, איך וועל טוישן דעם צו צוועלף מינוט. און ציילט..."
  
  דרייק האט אנגעהויבן לויפן.
  
  
  קאַפּיטל נייַנצן
  
  
  דרייק איז אַראָפאַקן אויף די וועג ווי בעאַ איז טייפּינג די קאָואָרדאַנאַץ פון גראַנד סענטראַל סטאנציע אין זיין גפּס. אַליסיאַ און מייַ געלאפן אַ שריט הינטער. דאָס מאָל, אָבער, דרייק האט נישט פּלאַן צו מאַכן די נסיעה אויף כוווז. טראָץ דעם ינקרעדאַבלי ענג פּלאַן פון מאַרש, דער פּרווון האט צו זיין געמאכט. נעבן דעם מוזיי זענען פארלאזט געווארן דריי קארס, צוויי קאראלאס און א סיוויק. דער יאָרקשערמאַן האָט זיי נישט געגעבן קיין צווייטן בליק. וואס ער האט געוואלט איז עפעס...
  
  "גיי אריין!" אַלישאַ איז געשטאנען ביי דער אָפענער טיר פון די סיוויק.
  
  "עס איז נישט קיל גענוג," ער האט געזאגט.
  
  "מיר קענען נישט וויסט צייט צו שטיין דאָ ווארטן -"
  
  "דאָס איז גענוג," דרייק געזען הינטער אַ פּאַמעלעך-מאָווינג פערד און וועגעלע פאָר וואָס איז פּונקט פּולד אויס פון סענטראַל פּאַרק צו ווו אַ שטאַרק פ 150 פּיקאַפּ טראָק איז ליידיק ביי די זייַט פון די וועג.
  
  ער איז צוגעלאפן צו אים.
  
  אַליסיאַ און מייַ ראַשט נאָך. "איז ער פאַקינג קידינג מיר?" אַליסיאַ לאָנטשט אַ טיראַדע אין מייַ. "עס איז קיין וועג איך וועל פאָר אַ פערד. קיינמאָל!"
  
  ז ײ האב ן זי ך פארבײגעגלי ט ד י בהמה , או ן שנע ל געבעט ן דע ם דרייווער , א ז ז ײ זאל ן לײענע ן זײ ן װאגאן . דרייק האט געטראפען אויפן גאז פעדאל, פארברענט גומען ווען ער האט זיך אוועקגעצויגן פונעם צאַמען. בעאַ האָט אָנגעוויזן אויף רעכטס.
  
  "פאָר עס דורך סענטראַל פּאַרק. דאָס איז די 79סטע סטריט טראַנזווערס און פירט צו מאַדיסאָן עוועניו.
  
  "ליב דעם ליד," אַליסיאַ באַרקט. "וואו איז טיפפאַני ס? איך בין הונגעריק."
  
  בעאַ האָט איר אַ מאָדנע קוק. "דאָס איז נישט אַ רעסטאָראַן, מייל."
  
  "און מאַדיסאָן עוועניו איז געווען אַ קנאַל גרופּע," דרייק געזאגט. "אונטער דער פירערשאַפט פון Cheney Coates. ווי ווער עס יז וואָלט קיינמאָל פאַרגעסן איר." ער האט געשלונגען, מיט אמאל געדענקט.
  
  אַליסיאַ טשאַקאַלד. "שטערן. איך גיי נאר אויפהערן צו פרובירן פארלייכטערן די שטימונג. קיין סיבה פֿאַר דעם, דראַקעס? איז זי געווען אַ זונה?"
  
  "היי, האַלטן אויף!" ע ר הא ט אנגעפיר ט דע ם שנעלע ן מאשי ן אוי ף דע ר 79 ־טע ר גאס , װא ס אי ז געװע ן א אײנציקע ר ברײטע ר שטעג , ארומגערינגל ט מי ט א הויכע ר װאנט , מי ט איבערהענגענדיק ע בײמער . "פּינאַפּ אפֿשר. און אַ ווונדערלעך פּרעזענטירונג. "
  
  "היט זיך אויס!"
  
  מיי'ס ווארענונג האט געראטעוועט זייער קאר, ווען די סילוועראדאו האט זיך געטראגן איבער די אינטש-הויכע צענטער רעזערוו און פרובירט זיי צו באקעמפן. דרייק האָט באמערקט דאָס פּנים הינטער די ראָד - די לעצטע מיטגליד פון דער דריט צעל. ער האט געטרעטן אויפן גאז פעדאל, און אלעמען געצווינגען צוריק צו די זיצן, ווען דער אנדערער קאר האט זיך ארום געדריקט און געיאגט. פּלוצלינג זייער ראַסע דורך סענטראַל פּאַרק האט אַ פיל מער דעדלי נאַטור.
  
  דער דרייווער פון די סילוועראדא איז געפארן מיט אן אומגליקלעכער פארלאזונג. דרייק האט פארלאנגט צו פארביי עטליכע טאַקסיס, אבער זייער פארשוין האט גענוצט די געלעגנהייט זיי צו שלאָגן פון הינטן. די פ 150 האט דזשערקינג און סווערווד, אָבער דעמאָלט רעכט זיך אָן קיין פּראָבלעם. דער סילוועראדא האט געטראפען דעם טעקסי, און עס האט אים געשיקט א דריי אין אן אנדער וועג וואו ער האט זיך אריינגעקראכט אין א שטייגער וואנט. דרייק אויסגעדרייט שארף לינקס, דעמאָלט רעכט צו פאָרן די שורה פון טאַקסיס, און דאַן אַקסעלערייטיד אין אַ עפענען אויסשטרעקן פון וועג.
  
  דער טעראָריסט הינטער זיי האָט זיך אַרויסגעבויגן פֿון זײַן פֿענצטער מיט אַ ביקס אין דער האַנט.
  
  "קום אַראָפּ!" דרייק האט געשריגן.
  
  קויל ן האב ן דורכגעדרונגע ן יעד ן אויבערפלאך , אויטא , וועג , ווענט , או ן ביימער . דער מענטש איז געווען אויסער זיך מיט כעס, יקסייטמאַנט און מיסטאָמע האַס אויך, ניט זאָרגן וועגן די שעדיקן ער געפֿירט. בעאַ, וואָס איז געזעסן אין די צוריק אַוועקזעצן פון די פ 150, פּולד אויס אַ גלאָק און שאָס אויס די דערציען פֿענצטער. קאלטע לופט איז ארײנגעלאפן אין דער כאטע.
  
  א ריי געביידעס האט זיך באוויזן אויף לינקס, און דערנאָך עטלעכע פוסגייער שפּאַצירן צוזאמען דעם טראָטואַר פאָרויס. דרייק האט איצט געזען בלויז די דעוויל ס ברירה - די אַקסאַדענטאַל טויט פון אַ פּאַסערביי אָדער זיין שפּעט צו גראַנד סענטראַל סטאנציע און פייסינג די קאַנסאַקווענסאַז.
  
  נאָך אַכט מינוט.
  
  אויסגעדרייט אַנטו 79 סטריט, דרייק באמערקט אַ קורץ טונעל פאָרויס מיט גרין צווייגן אָוווערכאַנגינג עס. ווען זיי זענען אריין אין דער מאמענטארער פינצטערניש, האט ער א קלאפ געטאן דעם ברעיק טרעטלען, האפנדיג אז זייער פארלאגער וועט אריינפאלן אין א וואנט אדער אמווייניגסטנס פארלירן זיין ביקס אין דעם כאַאָס. אנשטא ט הא ט ע ר ז ײ ארומגעפאר ן א שװערע ר געטריבן , ארויסגעשאס ן ד י זײטיק ע פענצטע ר װע ן ע ר אי ז פארבײ .
  
  זיי אַלע דאַקט ווי זייער אייגן פֿענצטער בלאָזן אויס, די פייַפן פון די קויל כּמעט שטאַרבן אַוועק איידער זיי געהערט עס. אצינד האט אלישיע אליין ארויסגעשטארקט דעם קאפ, געצילט דעם ביקס און געשאסן אויפן סילוועראדא. פאָרויס, ער ספּידז אַרויף און דעמאָלט סלאָוד אַראָפּ. דרייק האט שנעל פארמאכט דעם ריס. אן אנדער בריק האט זיך באוויזן און פאַרקער איז איצט פעסט אויף ביידע זייטן פון די טאָפּל געל שורות. דרייק האט פארמאכט דעם ריס ביז זייער אייגענע פליגל האט כמעט אנגערירט די הינטן פון די אנדערע קאר.
  
  דער טעראריסט האט אויסגעדרייט זיין קערפער און אנגעצונדן די פּיסטויל איבער זיין אַקסל.
  
  אַלישאַ האָט ערשט געשאָסן, דער קויל האָט צעבראָכן דאָס הינטערשטע פענצטער פונעם סילוועראַדאָ. דער דרייווער האט זיך געמוזט דערשראקן, ווייל זיין אויטא האט זיך אויסגעדרייט, כמעט אריינגעפארן אין אנקומענדיגן טראפיק און האט גורם געווען אז די הערנער האבן זיך אנגעשטויסן. אַליסיאַ האָט זיך נאָך ווייטער אַרויסגעבויגן.
  
  "דאס שטיק פון בלאָנדע האָר פליענדיק אַרום," מייַ געזאגט. "דערמאָנט מיר נאָר עפּעס. װאָס הײסט זײ איצט? איז דאָס... אַ קאָליע?
  
  מער שאַץ. דער טעראריסט האט צוריקגעברענגט פייער. דרייק האָט גענוצט ויסווייניקסט דרייווינג טעקניקס ווי בעשאָלעם ווי ער קען. דער פארקער פאראויס האט זיך נאכאמאל אויסגעקלאפט, און ער האט גענוצט די שאנס איבערצונעמען דעם סילוועראדא, זיך אומקערן אין די אנקומענדיגע שטעג פונעם וועג. הינטער אים האָט מאַי אַראָפּגעקלאַפּט דאָס פענצטער און אויסגעלאָדן דעם קלעמערל אין אַן אַנדער מאַשין. דרייק האט זיך צוריק אנגעבויגן און שטודירט די מיינונג פון הינטן.
  
  - עס קומט נאך.
  
  פּלוצלינג האָט זיך צענטראל פארק געענדיקט און די פאַרנומענע פינפטע עוועניו אינסעקציע האָט ווי אויסגעשפּרונגען ביי זיי. אויטא ס האב ן זי ך געלאז ט פאמע ן או ן זי ך אפשטעל ן או ן פוסגייער ן האב ן זי ך געשפאציר ט אוי ף אינטערסעקציע ס או ן געשטעל ט אוי ף ד י טראטוארן . דרייק האט א שנעלע בליק געכאפט אויף די געל געפארבטע ברעיק לייץ, וועלכע זענען יעצט געווען גרין.
  
  עקסטרע-לאַנגע ווײַסע בוסעס האָבן זיך געשטעלט אויף ביידע זייטן פון דער פינפטער עוועניו. דרייק האט אנגעקלאפט די בראקעס, אבער דער טעראריסט האט נאכאמאל אריינגעקראכט אין די שטיינער. דורך די כאַנדאַלבאַרז, ער פּעלץ די דערציען סוף צי, געזען די פּאָטענציעל פֿאַר ומגליק און פּולד אויס פון די ספּין צו ריגיין קאָנטראָל. דער אויטאָ האָט זיך אויסגעגליטשט דורכן אינסעקציע, דער סילוועראַדאָ נאָר אַן אינטש הינטער.
  
  דער באס האט פרובירט ארויסצוציען פאר זיי, און דרייק האט נישט געלאזט קיין ברירה נאר צו פארן אגאנצן וועג אראפ איר לינקע זייט און אריין אין מיטן וועג. מעטאל האט זיך געקראצט און גלאז האט זיך צעשלאגן איבערן שויס. דער סילוועראַדאָ האָט ווײַטער אַרײַן אין אים אַרײַן.
  
  "פינף מינוט," האָט באָ שטיל געזאָגט.
  
  א ן צײט ן הא ט ע ר זי ך פארגרעסערט . מאַדיסאָן עוועניו באַלד געקומען אין מיינונג, די גרוי פאַסאַד פון די טשייס באַנק און די שוואַרץ J.Crew פילונג די פעלד פון זעאונג פאָרויס.
  
  "מער צוויי," האָט באָ געזאָגט.
  
  צוזאַמען, די ראַסע קאַרס רייסט פון קליין ריס צו קליין ריס, צעברעכן קאַרס סיידווייז און אַרום סלאָוער מניעות. דרייק האט כסדר געדריקט דעם האָרן, וואונטשנדיג אז ער האט א סארט סירענע, און אלישיע האט זיך געשאסן אין די לופטן צו צווינגען פוסגייער און דרייווערס זיך שנעל אוועקצופארן. די NYPD קאַרס האָבן שוין ברום, און לאָזן אַ שטעג פון צעשטערונג אין זייער וועקן. ער האט שוין באמערקט אז די איינציגסטע אויטאמאבילן, וואס זיי האבן אויסגעזען מיט רעספּעקט, זענען די גרויסע רויטע פייער מאטארן.
  
  "פאָרויס," האָט באָ געזאָגט.
  
  "האט עס," דרייק געזען די דורכפאָר לידינג צו לעקסינגטאָן עוועניו און ראַשט צו אים. אנהויבנדי ק דע ם מאטאר , הא ט ע ר שנע ל פארטריב ן דע ם מאשי ן ארום . רױך האָט אױסגעטראָגן פֿון די טירעס, און מע האָט געשריען איבערן טראָטואַר. דא אויפן נייעם וועג האט מען געפארקט קארס ענג פון ביידע זייטן, און דער כאַאָס פון פּלאַטפאָרמס, וואַנס און איין-וועגן האָט געהאַלטן אפילו די בעסטע דרייווערס.
  
  "עס איז נישט ווייט," האָט באָ געזאָגט.
  
  דרייק האט געזען זיין געלעגנהייַט פאָרויס ווי די פאַרקער טיינד. "מייַ," ער האט געזאגט. "געדענקט איר באַנגקאָק?"
  
  אזוי גלאט װי איבערשרײבן גירז אין א סופער־װאגאן, האט מאי ארײנגעלײגט א נײעם זשורנאל אין איר גלאק און אפגעשפילט איר זיץ־בעלט, זיך איבערגערוקט אין איר זיץ. אַליסיאַ סטערד בייַ דרייק און דרייק סטערד בייַ די דערציען שפּיגל. די סילוועראדאו האט זיך פארשלאסן מיט אלע כוחות, פרובירט זיי צו ראמען ווען זיי זענען דערנענטערט צו גראנד צענטראל סטאנציע און צום שווארמען עולם.
  
  מאי האט זיך אויפגעזעצט אויף איר זיץ, זיך ארויסגעבויגן פון דער איצט צעבראכענער הינטן פענצטער און אנגעהויבן צו שטויסן.
  
  אַליסיאַ האָט געדריקט דרייק. "באַנגקאָק?"
  
  "עס איז נישט וואָס איר טראַכטן."
  
  "אָה, דאָס קיינמאָל כאַפּאַנז. איר וועט זאָגן מיר אַז וואָס געטראפן אין טיילאַנד וועט פאָרזעצן צו פּאַסירן אין טיילאַנד.
  
  מאַי האָט זיך דורכגעגליטשט דורך דעם קליינעם ריס, צעריסן די קליידער, אָבער געצוווּנגען איר קערפּער צו גיין ווייטער. דרייק האט געזען דעם מאמענט וואס דער ווינט האט איר געטראפען, און דער זאמד האט איר אנגעשפיצט אין די אויגן. ער האט געזען דעם מאמענט וואס דער פארפאלגנדיקער טעראריסט האט געבליצט אין שאק.
  
  דער סילוועראַדאָ איז געקומען נאָענט, שוידערלעך נאָענט.
  
  מאַי איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן רוקן פֿונעם טראָק, די פיס צעשפּרייט און אויפֿגעהויבן איר וואָפן. זי האט געציילט און דערנאך אנגעהויבן שיסן פון הינטערן טראק, די קוילן האבן צעבראכן די פענצטער פון אן אנדער קאר. געביידע , בוסעס און לאמפן זענען דורכגעגאנגען באזונדער. מאַי געצויגן דעם צינגל ווידער און ווידער, אַבליידזשד צו די ווינט און די באַוועגונג פון די מאַשין, פאָוקיסינג בלויז אויף דעם מענטש וואס וואָלט אַנדערש טייטן זיי.
  
  דרייק האט געהאלטן די סטירינג ראָד ווי פעסט ווי מעגלעך, בעכעסקעם די גיכקייַט קעסיידערדיק. דא ס מא ל אי ז פאר ן זײ , װ י ע ר הא ט דאװנען , ניש ט געפאר ן קײ ן אויטא . מאי איז געשטאנען פעסט אויף אירע פיס, איר קאנצענטראציע האט זיך אומבארעכטיגט געשטעלט אויף איין זאך אין א צייט. דרייק איז געווען איר פירער.
  
  "איצט!" ― האָט ער אױסגעשריגן אױפֿן שפּיץ קול.
  
  אַלישאַ האָט זיך אַרומגעדרייט ווי אַ קינד וואָס האָט אַראָפּגעוואָרפן זיסוואַרג פון איר זיצפּלאַץ. ― װאָס װעט זי טאָן?
  
  דרייק האָט אָנגעשטעלט די בראַקעס זייער דזשענטלי, איין מילאַמיטער אין אַ צייַט. מאַי האָט אַרײַנגעלייגט דעם צווייטן קלעמערל און דערנאָך אַרויפֿגעלאָפֿן אויפֿן בעט פֿונעם טראָק, גלײַך צו דער הינטערשטער טיר. די אויגן פון דעם סילוועראַדאָ דרייווער האָבן זיך נאָך מער ברייטער געמאַכט, ווען ער האָט דערזען ווי אַ ווילדע נינדזשאַ לויפט גלייך צו זיין שנעלער אויטאָ פון אַן אַנדערן!
  
  מאַי איז דערגרייכט צו דער הינטערשטער טיר און איז אַרײַנגעשפּרונגען אין דער לופטן, געשווענקען מיט די פיס און געפֿלאָכטן מיט די הענט. עס איז געווען אַ מאָמענט איידער ערלעכקייט פּולד איר אַראָפּ, ווי זי אַרווד גראַציעז דורך די דין לופט, די יפּיטאַמי פון סטעלט, בקיעס און שיינקייט, אָבער דעמאָלט זי סאַנגק שווער אַנטו די קאַפּטער פון אן אנדער מענטש 'ס מאַשין. זי האָט זיך גלײך איבערגעבויגן, געלאָזט אירע פיס און קני נעמען דעם קלאַפּ און האַלטן איר באַלאַנס. לאַנדינג אויף די אַנייעלדינג מעטאַל איז נישט גרינג, און מאַי געשווינד פלו פאָרויס צו די דזשאַגד ווינטשויב.
  
  דער דרייווער פון די סילוועראדא האט אנגעקלאפט די ברעקס, אבער האט דאך געראטן צו ווייזן דעם ביקס אויף איר פנים.
  
  מאַי האָט זיך צעשפּרייט די קני, ווען די פּלוצעמדיק פּראַל איז דורכגעגאנגען דורך איר, פֿאַרשטאַרקונג איר רוקנביין און פּלייצעס. איר וואָפן איז געבליבן אין אירע הענט, שוין אָנגעוויזן אויפן טעראָריסט. צוויי שאָס און ער האט אַ ווייסיז, זיין פֿיס נאָך אויף די טאָרמאָז פּעדאַל, בלוט ווייקן די פראָנט פון זיין העמד און ער סלומפּעד פאָרויס.
  
  מאַי איז אַרויפֿגעקראָכן אויפֿן קאַפּאָטע פֿונעם אויטאָ, דערגרייכט אין דער ווינטשויב און אַרויסגעצויגן דעם דרייווער. עס איז ניט געווען קיין וועג זי וואָלט לאָזן אים די העפלעכקייַט צו צוריקקריגן זיין שטאַרקייַט. זײנ ע װײטיק ע אויג ן האב ן זי ך געטראפ ן אי ר או ן געפרואװ ט פארפעסטיקן .
  
  "ווי ... ווי ביסטו -"
  
  מאַי האָט אים אַ זעץ געטאָן אין פּנים. זי האָט דעמאָלט געהאלטן אויף ווי די מאַשין קראַשט אין די צוריק פון די דרייק. דע ר ענגלענדער , הא ט זי ך באשלאם ן פארלאמע ן צ ו ״כאפ ן ״ד י זעלבםטרײבנדיק ע מאשין , אײדע ר ע ר הא ט זי ך געדרײט , אי ן א געפערלעכע ר צופעליקע ר ריכטונג .
  
  "אזוי דאָס איז וואָס איר האָט געטאן אין באַנגקאָק?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  "עפּעס ווי אַז".
  
  "און וואָס איז געווען ווייַטער?"
  
  דרייק האט אוועקגעקוקט. "איך האָבן קיין געדאַנק, ליבע."
  
  ז ײ האב ן אפ ־ געשװאויג ן ד י טירן , דאבל־פארקער ט נעב ן דע ר טעקסי , װ י נאענ ט צ ו דע ר גראנד־צענטראלע ר סטאנציע , װ י ז ײ האב ן געקאנ ט קומע ן . די סאַוויליאַנז צוריק אַוועק, וואַקינג אויף זיי. ד י חכמי ם האב ן זי ך געדרײט , צ ו לויפ ן . נאך צענדליגער האבן ארויסגענומען זייערע טעלעפאנען און אנגעהויבן נעמען בילדער. דרייק איז ארויס אויפן טראטואר און האט גלייך אנגעהויבן לויפן.
  
  - די צייט איז ארויף, - האט בעאורעגאַרד געמורמלט נעבן אים.
  
  
  קאַפּיטל צוואַנציק
  
  
  דרייק האָט זיך אַריינגעשלאָגן אינעם הויפט זאַל פון דער צענטראלער סטאנציע. א ריזיקער פלאץ האט געגאפט אויף לינקס און רעכטס און הויך אויבן. בלאַנק סורפאַסעס און פּאַלישט דילערז האָבן שאַקט די סיסטעם, אָפּפאָר און אָנקומען באָרדז האָבן געפלאקערט אומעטום, און די צופאַל פון מענטשן געווען אַנאַנסטינג. Beau רימיינדיד זיי פון די נאָמען פון Cafe é און געוויזן זיי די שטאָק פּלאַן פון די וואָקזאַל.
  
  "די הויפּט פויע," מאַי געזאגט. "דריי רעכט, פאַרביי די עסקאַלייטערז."
  
  ראַסינג, טוויסטינג, און דורכפירן אַמייזינג אַקראַבאַטיק פיץ נאָר צו ויסמיידן צונויפשטויס, די מאַנשאַפֿט טאָר דורך די סטאַנציע. מינוטן זענען דורכגעגאנגען. קאַווע שאַפּס, בעלגיאַן שאָקאָלאַד שאַפּס, און בייגל שטייט ווייזד דורך, זייער מינגגאַלד אַראָמאַ מאַכן דרייק ס קאָפּ ומדריי. ז ײ זײנע ן ארײ ן אי ן דע ר אזו י גערופענע ר לעקסינגטאן־פארסאזש , או ן האב ן אנגעהויב ן פאמעלעך .
  
  "אזוי!"
  
  אַלישאַ איז געלאָפן ווײַטער, קוועטשט דורך דעם שמאָלן אַרייַנגאַנג צו איינעם פון די קלענסטע קאַפעס וואָס דרייק האָט קיינמאָל געזען. כמע ט אומבאוואוסטזיניק , הא ט זײ ן מוח ן גערעכנ ט טישן . נישט שווער, זיי זענען געווען בלויז דריי.
  
  אַליסיאַ האָט אַ זאָג געטאָן דעם מאַן אין די גרויע מאַנטל, און דערנאָך געפֿאַלן אויף די קני לעבן דער שוואַרצער ייבערפלאַך. דע ר טאפ ע אי ז געװע ן פארזארג ט מי ט אומנייטיק ע מיסט , ד י שטו ל זענע ן אומזים ט געװע ן אײנגעארדנט . אַלישאַ האָט אַרומגערינגלט אונטן און באַלד איז אַרױסגעפֿאַלן, מיט אַ װײַסן קאָנװערט אין די הענט, די אױגן פֿול מיט האָפענונג.
  
  דרייק האט געקוקט פון עטלעכע טריט אוועק, אבער נישט די ענגלישע פרוי. אַנשטאָט, ער באמערקט די שטעקן און קאַסטאַמערז, די דורכגעגאנגען דורך אַרויס, און איין אנדערע געגנט אין באַזונדער.
  
  טיר צו נוצן צימער.
  
  אצינד האט עס זיך געעפנט, א נייגעריג נקבה פיגור האט ארויסגעשטעקט דעם קאפ. כּמעט תיכף, זי געמאכט אויג קאָנטאַקט מיט די בלויז מענטש קוקן גלייַך אויף איר: מאַט דרייק.
  
  ניין...
  
  זי האט אויפגעהויבן דעם טראגן טעלעפאן. "איך מיין אז דאס איז פאר דיר," האט זי געזאגט בלויז מיט די ליפן.
  
  דרייק האט זיך א ניד געטאן ווען ער האט ווייטער באמערקט די גאנצע געגנט. אַליסיאַ האָט צעריסן דאָס קאָנװערט און דערנאָך זיך צעשלאָגן.
  
  "דאס קען נישט זיין אמת."
  
  מײ ן האבע ן ד י אויגען . "וואס? פארוואס נישט?"
  
  "עס זאגט בום!"
  
  
  קאַפּיטל איין און צוואנציק
  
  
  דרייק איז צוגעלאפן צום טעלעפאן און עס אראפגעריסן פון דער פרוי. "וואָס שפּיל איר?"
  
  מאַרש טשאַקאַלד אין די סוף פון די שורה. "האָט איר טשעק אונטער די אנדערע צוויי טישן?"
  
  דערנאָך די שורה איז טויט. דרייק האט געפילט אז אלעס אינעווייניג איז זיך צעפאלן, ווען זיין נשמה און הארץ האבן זיך פארפרוירן, אבער ער האט נישט אויפגעהערט צו באוועגן. "צו די טישן!" ער האט געשריגן און אנגעהויבן צו לויפן, פאלן און זיך גליטשן אויף די קני אונטער דעם נאענטסטן.
  
  אַליסיאַ האָט געשריגן אויף דער שטעקן און די באַזוכער, זיי זאָלן אַרויסגיין און עוואַקואירן. באָ קאַלאַפּסט אונטער אן אנדער טיש. דרייק האָט קיין צווייפל געזען אַן פּינטלעך רעפּליקע פון וואָס דער פראַנצויזיש האָט באמערקט - אַ קליין יקספּלאָוסיוו מיטל טייפּט צו די אַנדערסייד פון די טיש. די גרייס און פאָרעם פון אַ וואַסער פלאַש, עס איז געווען בעערעך אלנגעוויקלט אין אַלט ניטל ראַפּינג פּאַפּיר. אָנזאָג האָ-האָ-האָ! דרייק איז נישט אומבאמערקט געווארן.
  
  אלישע האט זיך אװעקגעזעצט נעבן אים. "ווי טאָן מיר נוטראַלייז די סאַקער? און, מער ימפּאָרטאַנטלי, קענען מיר דיסאַרם די סאַקער?
  
  "איר וויסן וואָס איך וויסן, מייל. אי ן דע ר ארמ ײ פלעג ן מי ר צעפלאקע ן אײ ן באמבע . בייסיקלי, דאָס איז די סייפאַסט וועג. אבער דער בחור האט געוואוסט וואס ער טוט. געזונט פּאַקט אין ומשעדלעך פּאַקקאַגינג. צי איר זען די ווירעס? זיי זענען אַלע די זעלבע קאָליר. דעטאַנאַטאָר היטל. ווייַט פוסע. ניט שווער, אָבער פאַרשילטן געפערלעך. "
  
  "אַזוי בויען דעם קיט און טאָן ניט לאָזן די פאַרשילטן בלאַסטינג היטל גיין אַוועק."
  
  "וואקסן אַ סכום? פאַרשילטן, מיר זענען גאָר אויף אַ זעמל דאָ. " דרייק האט אויפגעהויבן און מיט אומגלויבנדיקע אויגן דערזען א עולם מענטשן וואס דריקן די פנימער צו די פענצטער פונעם קאפע. אײניק ע האב ן אפיל ו געפרואװ ט אדורכקומע ן דור ך דע ר אפענע ר טיר . יקערדיק אַנדרויד פאָנעס רעקאָרדעד וואָס קען האָבן געווען די טויט פון זייער אָונערז אין בלויז אַ ביסל מינוט.
  
  "גיי ארויס!" - האט ער געשריגן, און אלישיע האט זיך צוגעכאפט מיט אים. "עוואַקוירן דעם בנין גלייך!"
  
  ענדלע ך האב ן ד י דערשראקענ ע פנימער ם זי ך אפגעקערט , או ן דע ר מעסע ר הא ט זי ך אנגעהויב ן דערגרײכן . דרייק האט געדענקט די גרייס פון דעם הויפט זאל און די מאסע מענטשן אינעווייניג און האט געקלעמט די ציין ביז די ווארצלען האבן וויי געטאן.
  
  "ווי לאַנג טראַכטן איר?" אַליסיאַ האָט זיך ווידער אַרײַנגעזעצט לעבן אים.
  
  "מינוט, אויב דאָס."
  
  דרייק האט געקוקט אויפן מיטל. אין דער אמתן, האָט עס נישט אויסגעזען סאַפיסטאַקירט, נאָר אַ פּשוטע באָמבע, וואָס איז דיזיינד צו יבערשרעקן אלא ווי פאַרמאַכן. ער האט געזען פיירווערקס באָמבס פון דעם גרייס און מיסטאָמע מיט אַ ענלעך רודאַמענטערי דעטאַניישאַן מיטל. זיין אַרמיי דערפאַרונג קען האָבן פאַרקלענערן אַ ביסל, אָבער ווען ער איז געווען פייסט מיט אַ רויט דראָט-בלוי דראָט סיטואַציע, ער איז באַלד צוריק.
  
  חוץ אַז אַלע די ווירעס זענען די זעלבע קאָליר.
  
  כאַאָס ענוועלאַפּט אַלץ אַרום זיין וואַלאַנטעראַלי באשאפן קאַקון. װי א פאררעטערדיקער שושקע האט א ידיעה װעגן דער באמבע דורכגע־ קערט אין די גרויםע זאלן, און אײנעם׳ס פרײהײט־געלאנגען האט אנגעשטעקט דעם אנדערן און דעם אנדערן, ביז אלע, אחוץ די שװערסטע - אדער נארישסטע - פאסאזשירן האבן זיך געכאפט צום ארויסגאנג. דע ר גערוי ש אי ז געװע ן טויבנדיק , ע ר הא ט דערגרײכ ט ד י הויכע ר שטאק ן או ן זי ך צורי ק אראפגעלאפ ן ד י װענט . מענע ר או ן פרויע ן זײנע ן געפאלע ן אי ן אײל , או ן פארבײגײע ר האב ן ז ײ געהאלפ ן אויפצוהויבן . טײ ל האב ן געפאניקט , אנדער ע זײנע ן געבליב ן רואיק . באָססעס געפרוווט צו האַלטן זייער שטעקן אין פּלאַץ אָבער זענען גערעכטפארטיקט פייטינג אַ לוזינג שלאַכט. מאס ן האב ן זי ך ארויסגעגאס ן פו ן ד י ארויסגאנג ן או ן אנגעהויב ן אנפיל ן ד י 42 ־טע ר גאס .
  
  דרייק האט זיך געכאפט, די שווייס האט זיך געפלאצט אויפן שטערן. איין פאַלש מאַך דאָ קען רעזולטאַט אין די אָנווער פון אַ ענדגליד, אָדער מער. און ערגער, עס וואָלט אים אַרויסגענומען פון קאַמף צו צעשטערן מאַרש. אויב דער פּיטהיאַן קענען דין זיי אויס, דעמאָלט ער וועט האָבן אַ פיל בעסער געלעגנהייַט צו דערגרייכן זיין לעצט ציל - קיין ענין ווי פּערווערס די גענעם קען זיין.
  
  Beauregard דעמאָלט סקוואַט אַראָפּ לעבן אים. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. ― װאָס פֿאַר אַ גיהנום... איך מײן, איר מאַכט זיך נישט אױס מיט עמעצן אַנדערש ― ― "
  
  באָ האָט אַרויסגעהאַלטן אַן אַנדער מיטל, וואָס ער האָט שוין אויסגעלאָשן. "עס איז אַ פּשוט מעקאַניזאַם און עס נאָר גענומען עטלעכע סעקונדעס. צי איר דאַרפֿן הילף?"
  
  דרייק האט געקוקט אויף די אינערלעכע מעקאַניזאַמז, וואָס האָבן געהאנגען פאַר אים, אויף דער קליינער שמאָלקייט אויפן פראַנצויזישן פּנים און געזאָגט: "פאַרשילטן. קיינער בעסער נישט זאָגן דעם שוועדן אַז דאָס איז געשען. "
  
  ער האט דאן ארויסגעשלעפט די בלאזענע היטל.
  
  אַלץ בלייבט די זעלבע. א געפיל פון רעליעף האט זיך אים ארומגעװאשן און ער האט גענומען א מאמענט זיך אפשטעלן און אפנעמען דעם אטעם. נאך א קריזיס האט זיך אויסגעלייזט, נאך א קליינער נצחון פאר די גוטע בחורים. דערנאָך האָט אַליסיאַ, אָן אַוועקגענומען די אויגן פֿון קאַפע טאָמבאַנק, געזאָגט פינף זייער באַזונדערע ווערטער.
  
  "דער פאַרשילטן טעלעפאָן קלינגט ווידער."
  
  און ארום ארום גראנד צענטראל סטאנציע, איבער גאנץ ניו יארק סיטי, אין מיסט קענס און אונטער ביימער - אפילו צוגעבונדן צו רעלסן און ענדליך אריבערגעווארפן דורך מאטארסיקליסטן - האבן אנגעהויבן אויפרייסן באמבעס.
  
  
  קאַפּיטל צוויי און צוואַנציק
  
  
  היידן איז געשטאנען פאר א ריי טעלעוויזיע מאָניטאָרס, קינימאַקאַ לעבן איר. זייערע מחשבות וועגן צו ברעכן ראמסעס זענען צייטווייליג אוועקגעשטעלט געווארן דורך די יאגן דורכן צענטראל פארק און דערנאך די משוגעת אין גראנד צענטראל סטאנציע. ווי זיי וואָטשט, מאָר געגאנגען צו זיי און אנגעהויבן קאַמענטינג אויף יעדער מאָניטאָר, די אַפּאַראַט בילדער לייבאַלד און קענען צו פארגרעסער אין צו הויכפּונקט אַ מענטש האָר אויף אַ פרעקאַלד אָרעם. די קאַווערידזש איז נישט ווי פולשטענדיק ווי עס זאָל האָבן געווען, אָבער ימפּרוווד ווי דרייק און זיין מאַנשאַפֿט אַפּראָוטשט די באַרימט באַן סטאַנציע. אן אנדער מאָניטאָר האט געוויזן ראַמסעס און פּרייס אין זייער צעל, די ערשטע פּאַיסינג ומגעדולדיק ווי אויב ער דארף צו זיין אין ערטער, די יענער געזעסן דערשלאָגן ווי אויב אַלע ער וואָלט טאַקע געוואלט איז די פאָרשלאָג פון אַ נוס.
  
  מאָר'ס קאָלעקטיוו האָט זיך פלייסיק געאַרבעט אַרום זיי, רעפּאָרטירט דערזען, געשאַונגען און געבעטן פּאָליציי אָפיצירן און אגענטן אויף דער גאַס צו באַזוכן געוויסע געביטן. די אטאקעס זענען פוילד געווארן פארן היידן, אפילו בשעת דרייק און בעאו האבן דיפיוזד באמבעס אויף גראנד צענטראל. דער בלויז וועג מאָר קען זיין לעגאַמרע זיכער אַז מידטאַון איז געווען באהאנדלט איז צו יסענשאַלי ליידיק די גאנצע פּלאַץ.
  
  "איך טאָן ניט זאָרגן אויב עס איז אַן אַלט טויב בובעלע וואָס נאָר פאַרפאַלן איר קאַץ," ער האט געזאגט. "בייַ מינדסטער איבערצייגן זיי."
  
  "ווי קען קאַמעראַס באַקומען באָמבס דורך די מעטאַל דעטעקטאָרס אין גראַנד סענטראַל סטאנציע?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "פּלאַסטיק יקספּלאָוסיווז?" מאָר ווענטשערד.
  
  "צי האָט איר נישט אנדערע מיטלען פֿאַר דעם?" האט היידן געפרעגט.
  
  "אַוודאי, אָבער קוק אַרום. ניינציק פראצענט פון אונזערע מענטשן זוכן א פארשימלטע נוקלעארע באמבע. איך האב קיינמאָל געזען דעם געגנט אַזוי ליידיק. "
  
  היידן האט זיך געוואונדערט ווי לאנג מארש האט דאס פלאנירט. און ראמסעס? דער טעראר פרינץ האט געהאט בערך פינף צעלן אין ניו יארק, מעגליך נאך, און טייל פון זיי זענען געווען שלאפ צעלן. עקספּלאָסיווז פון קיין מין קען זיין סמאַגאַלד אין קיין צייַט און פשוט באַגראָבן, פאַרבאָרגן אין די וואַלד אָדער אין אַ קעלער פֿאַר יאָרן אויב נייטיק. קוק אויף די רוסן און די פּראָווען געשיכטע וועגן זייער פעלנדיק נוקלעאַר טשעמאָדאַן - עס איז געווען אַן אמעריקאנער וואָס סאַגדזשעסטיד אַז די נומער פעלנדיק איז די פּינטלעך נומער דארף צו צעשטערן די פאַרייניקטע שטאַטן. עס איז געווען אַ רוסישער דעפֿעקטער, וואָס האָט באשטעטיקט אַז זיי זענען שוין אין אַמעריקע.
  
  ז י הא ט זי ך גענומע ן א טריט , פרוב ט ארײנצונעמע ן דא ם גאנצ ן בילד . פֿאַר רובֿ פון איר דערוואַקסן לעבן, היידן איז געווען אַ געזעץ ענפאָרסמאַנט אָפיציר; זי האָט געפֿילט ווי זי האָט געזען יעדן מצבֿ וואָס מען קען פֿאָרשטעלן. אבער איצט... דאָס איז געווען אַנפּרעסידענטיד. דרייק איז שוין געפארן פון טיימס קוואדראט ביז גראנד צענטראל, ראטעווען לעבנס יעדע מינוט און דערנאך פארלוירן צוויי. דאַהל האָט ביי יעדן קער אָפּגעריסן ראַמסעס" קאַמעראַס. אבער זי איז געווען געשלאגן דורך די לויטער, טעראַפייינג פאַרנעם פון דעם דערשיינונג.
  
  און די וועלט איז געווארן ערגער. זי האט געקענט מענטשן וואס האבן מער נישט געמעקט צו היטן די נייעס, מענטשן וואס האבן אויסגעמעקט אפעס פון זייערע טעלעפאנען ווייל אלעס וואס זיי האבן געזען איז געווען מיאוס און זיי האבן געפילט אז זיי קענען גארנישט טון. באשלוסן וואס זענען געווען קלאר און קלאָר ווי דער טאָג פון די אָנהייב, ספּעציעל מיט די ימערדזשאַנס פון אייסיס, זענען קיינמאָל געמאכט, פאַרוואָלקנט דורך פּאָליטיק, נוץ און גריד, און אַ אַנדערעסטאַמיישאַן פון די טיפקייַט פון מענטש ליידן. וואָס דער ציבור האָט איצט געוואָלט איז ערלעכקייט, אַ געשטאַלט וואָס זיי האָבן געקענט צוטרוי, איינער וואָס איז געקומען מיט אַזוי פיל דורכזעיקייט ווי זיכער צו רעגירן.
  
  היידן האט דאס אלץ אנגענומען. איר געפיל פון אָפענטיק איז געווען ענלעך צו די ימאָושאַנז טיילער וועבב האט שוין שטעלן איר דורך לעצטנס. די געפיל אַז איר זענט אַזוי קלוג גערודפט און איר זענט קויכעס צו טאָן עפּעס וועגן אים. איצט זי פּעלץ די זעלבע ימאָושאַנז, וואַטשינג דרייק און דאַהל פּרובירן צו ברענגען ניו יארק און די רעשט פון די וועלט צוריק פון דעם ראַנד.
  
  "איך וועל טייטן ראַמסעס פֿאַר דעם," זי געזאגט.
  
  קינימאקא האט ארויפגעלײגט א ריזיגע לאפע אויף אירע פלײצעס. "לאז מיר. איך בין פיל ווייניקער שיין ווי איר, און איך וואָלט זיין בעסער אַוועק אין טורמע."
  
  מאָר האָט אָנגעוויזן אויף אַ ספּעציפיש פאַרשטעלן. "קוק דאָרט, גייז. זיי האָבן דיפיוזד די באָמבע."
  
  דילייט שאָס דורך הייַדען ווען זי געזען מאַט דרייק געלאזן די קאַפע & # 233; מי ט א בלײכטע ר או ן זיגנדיק ן אויסדרוק . די פארזאמלט מאַנשאַפֿט טשירד און דעמאָלט פּלוצלינג פּאָזד ווי די געשעענישן אנגעהויבן צו ספּיראַליש אויס פון קאָנטראָל.
  
  אויף פילע מאָניטאָרס, הייַדען געזען אָפּפאַל קאַנז יקספּלאָודינג, קאַרס סווערווינג צו ויסמיידן יראַפּטיד מאַנהאָל קאָווערס. זי האָט געזען מאָטאָרסיקליסטן ריידינג אַנטו די ראָודוויי און וואַרפן ציגל-שייפּט אַבדזשעקס בייַ בנינים און פֿענצטער. א רגע שפּעטער עס איז געווען אן אנדער יקספּלאָוזשאַן. זי האט געזען ווי די קאר האט זיך אויפגעהויבן עטליכע פוס פונעם דיל, ווען א באמבע האט זיך אויפגעריסן אונטער אים, רויך און פלאמען האבן זיך ארויסגעגאסן פון די זייטן. ארום גראנד צענטראל סטאנציע האבן געכאפט א פייער צווישן אנטלאפן פאסאזשירן. דער ציל איז געווען טעראָר, נישט קרבנות. עס זענען געווען פייערן אויף צוויי בריקן, וואס האבן גורם געווען אזעלכע שווערע טראפיק-שטובן, אז אפילו מאטארסיקלען האבן זיי נישט געקענט אריבערגיין.
  
  מור האט געשטערט, זיין פנים האט זיך אפגערוהט בלויז א רגע פאר ער האט אנגעהויבן שרייען באפעלן. היידן האָט געפּרוּווט אויפהאַלטן איר שטאַרקע שטאַנדפּונקט און האָט געפילט, אַז מאַנאָס אַקסל רירנדיק איר אייגענע.
  
  מיר וועלן פאָרזעצן.
  
  אפעראציעס זענען פארבליבן אינעם אפעראציע צענטער, עמערגענסי סערוויסעס זענען ארויסגעשיקט געווארן, און געזעץ ענפארסמענט איז אריבערגעפירט געווארן צו די שווערסטע געגענטער. ד י פײער ־ בריגאד ע או ן סאפערס , זײנע ן געװע ן פארמי ט אוי ף אל ע גרענעצן . מור האט באפוילן די באנוץ פון העליקאפטערס צו פאטראלירן די גאסן. ווען נאך א קליינע מיטל האט געלאנדעט ביי מייסי'ס, האט היידן מער נישט געקענט אנקוקן.
  
  זי האָט זיך אַוועקגעקערט, זוכנדיק אין איר גאַנצן דערפֿאַרונג פֿאַר קיין אָנצוהערעניש, וואָס צו טאָן ווײַטער, געדענקט אין די לעצטע יאָרן האַוואַיי און וואַשינגטאָן, דיק, זיך קאָנצענטרירט... אָבער דאַן האָט אַ שרעקלעכער קלאַנג, אַ שרעקלעכער בלענדיקער ראַש, איר אויפמערקזאַמקייט צוריקגעבראַכט צו דער סקרינז.
  
  "ניין!"
  
  
  קאַפּיטל דריי און צוואנציק
  
  
  היידן האט דורכגעבראכן די מענטשן ארום איר און איז ארויסגעלאפן פון צימער. כמע ט א גרויםע ר פו ן כעס , אי ז ז י אראפגעקומע ן ד י טרעפ , צוגעקלאפ ט ד י פויסט ן אי ן הארטע ר שטיק ל פלע ש או ן בײן . קינימאקא האט געשריגן א ווארענונג, אבער היידן האט דאס איגנארירט. זי וואָלט טאָן דאָס, און די וועלט וואָלט זיין אַ בעסער, זיכער אָרט.
  
  זי האָט זיך געמאַכט אויפן קאָרידאָר וואָס איז געלאָפן אונטערן פּלאַץ, און ענדלעך דערגרייכט ראַמסעס צעל. דער ממזר האט נאך געלאכט, דער קלאנג איז נישט געווען מער ווי א שרעקליכער גערודער פון א פארזעעניש. עפע ס הא ט ע ר געוװסט , װא ס אי ז געשען . פאַר-פּלאַנירונג איז געווען קלאָר ווי דער טאָג, אָבער די גאָר דיסדיין פֿאַר מענטשלעך געזונט איז נישט עפּעס וואָס זי קען לייכט שעפּן.
  
  היידן האט געעפנט די טיר צו זיין צימער. די וועכטער איז געשפרונגען און דערנאך געשאסן אינדרויסן אין רעאקציע צו איר באפעל. היידן איז גלייך צוגעגאנגען צו די אייזערנע ברעמען.
  
  ― זאָג מיר װאָס טוט זיך. זאג מיר איצט און איך וועל זיין מילד מיט דיר. "
  
  ראמסעס האט געלאכט. "וואס טוט זיך?" ער האָט געמאַכט אַן אַמעריקאַנער אַקצענט. "די פונט איז אַז איר מענטשן זענען געבראכט צו דיין ניז. און דו װעסט דאָרטן בלײַבן ― האָט דער גרױסער מאַן זיך צוגעבויגן נידעריק צו קוקן גלײַך אין הײַדן אין די אױגן פֿון אַ װײַט פֿון עטלעכע מילאַמיטערן. "מיט זיין צונג כאַנגגינג אויס. איר טאָן אַלץ איך זאָגן איר צו טאָן."
  
  היידן האט אויפגעשלאסן די צעל טיר. ראמסעס האט זיך אן א רגע צוגעלאפן צו איר און געפרואװט זי צוװארפן אויפן דיל. דעם מאן'ס הענט זענען געווען פארכאפט, אבער דאס האט אים נישט אפגעשטעלט פון באנוצן זיין ריזיקער מאסע. היידען האָט זיך באַהאַנדלט און אים אַריינגעצויגן מיטן קאָפּ אין איינעם פון די ווערטיקאַל אײַזן באַרס, זיין האַלדז האָט זיך צוריקגעכאַפּט פון דער קלאַפּ. דערנאָך האָט זי שווער געשלאָגן די קידניז און דעם רוקנביין, וואָס האָט אים געכאַפּט און קרעכצן.
  
  ניט מער משוגע געלעכטער.
  
  הייַדען האָט אים גענוצט ווי אַ זאַק, זיך אַרומוואַנדערן אַרום זיין גוף און שלאָגן פאַרשידענע געביטן. ווען ראמסעס האט געברומט און זיך אומגעדרײט, האט זי גערעכנט די ערשטע דרײ קלעפ - א בלוטנדיקע נאז, א צעבראכענע קין און האלדז. ראמסעס האט אנגעהויבן דערשטיקן. הײַדן האָט זיך נישט אָפּגעגעבן, אַפילו ווען קינימאַקאַ איז צו איר צוגעגאַנגען און האָט איר געבעטן צו זײַן אַ ביסל מער אָפּגעהיט.
  
  ― שטעל אָפּ מיט דײַן פֿאַקן בלוטיקן, מאַנאָ, ― האָט אים הייַדען אַ קנאַפּ געטאָן. "מען שטאַרבן דאָרט."
  
  ראמסעס האט געפרװוט לאכן, אבער דער װײטיק אין זײן גאם האט אים אפגעשטעלט. היידן האט נאכגעגאנגען דעם מיט אַ שנעל קראָליק בריק. - לאכן איצט.
  
  קינימאקא האט זי אװעקגעשלעפט. היידען האט זיך אויסגעדרייט צו אים, אבער דאן האט א וויכטיג געשעדיגטער ראמסעס זיך אראפגעריסן אויף זיי ביידע. ער איז געווען א גרויסער מאן, אפילו העכער ווי קינימאקי, זייער מוסקל מאסע איז געווען בערך די זעלבע, אבער דער האוואאינער איז געווען העכער פון דעם טעראריסט אין איין וויכטיגער געגנט.
  
  קאַמבאַט דערפאַרונג.
  
  ראַמסעס קאַליידיד מיט קינימאַקאַ און דאַן באַונסט ווייאַלאַנטלי, סטאַגערינג צוריק אין זיין צעל. "וואָס די גענעם ביסטו געמאכט פון?" - האט ער געמורמלט.
  
  "דער מאַטעריאַל איז שטארקער ווי איר," קינימאַקאַ געזאגט, ראַבינג די פּראַל געגנט.
  
  "מיר ווילן וויסן וואָס כאַפּאַנז ווייַטער," היידן ינסיסטאַד, נאכגעגאנגען ראַמסעס צוריק צו זיין צעל. "מיר ווילן צו וויסן וועגן די יאָדער באָמבע. וואו איז עס? ווער איז אין קאָנטראָל? וואָס זענען זייער סדר? און, פֿאַר גאָט 'ס צוליב, וואָס זענען דיין אמת ינטענטשאַנז?
  
  ראמסעס האט זיך געקעמפט צו בלייבן אויפשטיין, קלאר נישט געוואלט אראפפאלן אויף די קני. די שפּאַנונג האָט זיך געפילט אין יעדן טענדאָן. אבער , װע ן ע ר הא ט זי ך ענדלע ך אויפגעשטעלט , הא ט זי ך דע ר קאפ א געבויגן . היידן איז געבליבן אזוי פארזיכטיק, ווי זי וואלט געווען מיט א פארוואונדענער שלאנג.
  
  "עס איז גאָרנישט איר קענען טאָן. פרעגן דיין מענטש, פּרייס. דאָס װײס ער שױן. ער ווייסט אַלץ. ניו־יאָרק װעט ברענען, דאַמע, און מײַן פֿאָלק װעט טאַנצן אונדזער נצחון דזשיג צװישן דעם שמעקנדיקן אַש.
  
  פּרייַז? היידן האט געזען פארראט אויף יעדן וועג. עמעצער איז געלעגן, און דאָס האָט איר כּעס נאָך מער געקאָכט. נישט אונטערגעפאלן צו דעם סם, װאם האט געדריפט פון דעם מאן׳ס ליפן, האט זי אויסגעשטרעקט די האנט צו מאנו.
  
  "גיי כאַפּ מיר אַ ביקס."
  
  "היידן -"
  
  "נאר טוה דאס!" ז י הא ט זי ך ארומגעדרײט , פו ן יעד ן פארע ן הא ט זי ך א צארן . "באַקומען מיר אַ סטאַן ביקס און באַקומען די באַרען אויס."
  
  אין איר פאַרגאַנגענהייט, היידן חרובֿ באציונגען אין וואָס זי געהאלטן איר שוטעף צו שוואַך. ספּעציעל דער איינער וואָס זי שערד מיט בן בלייק, וואָס איז געשטארבן אין די הענט פון די בלוט מלך ס מענטשן נאָר אַ ביסל חדשים שפּעטער. בען, האָט זי געמײנט, איז געװען צו יונג, אומדערלעבט, עטװאָס ניט װײַטער, נאָר אַפילו מיט קינימאַקאַ האָט זי איצט אָנגעהױבן צו סטרויערן איר שטאַנדפּונקט. ז י הא ט אי ם געזען , װ י א שװאך , פעלנדיק , או ן שוי ן דאר ף זי ך איבערבויען .
  
  "דו זאלסט נישט קעמפן מיט מיר, מאַנאָ. נאר טוה דאס".
  
  א שושקען, אבער עס האט גאנץ גוט דערגרייכט די אויערן פון דעם הוואי. דער גרויסער מאן איז אנטלאפן, באהאלטן פון איר זיין פנים און זיינע געפילן. היידן האט צוריקגעקערט איר בליק צו ראמסעס.
  
  "איצט איר זענט פּונקט ווי מיר," ער האט געזאגט. "איך האב פארדינט אן אנדער תּלמיד."
  
  "דו טראכסט?" הײַדן האָט אַרײַנגעשלאָגן איר קני אין דעם אַנדערנס בויך, דערנאָך האָט איר עלנבויגן אַ רחמנותדיק געקלאַפּט אין האַלדז. "וואָלט אַ תּלמיד געשלאָגן די שמוץ פון איר?"
  
  "אויב נאָר מיין הענט זענען פריי ..."
  
  "טאַקע?" היידן איז געווען בלינד פון צארן. ― לאָמיר זען, װאָס דו קענסט טאָן?
  
  װע ן ז י הא ט זי ך דערגרײכ ט צ ו ראמזעס ס האנד־קאפסט , הא ט זי ך קינימאקא ע זי ך צוריקגעקער ט מי ט א ציגא ר געשמאק ן ביקס , ארײנגעקלאפ ט אי ן זײ ן געקלעמט ן פויסט . ער האט פארשטאנען איר כוונה און זיך צוריקגעצויגן.
  
  "וואס?" - האט זי א געשרײ געטאן.
  
  "איר טאָן וואָס איר האָבן צו טאָן."
  
  היידן האט געשאלטן דעם מאן און דערנאך נאך העכער געשאלטן אין ראמסעס פנים, געפילט שטארק אנטוישט אז ער האט אים נישט געקענט צוברעכן.
  
  א נידעריקע , רואיקע ר שטימע , הא ט דורכגעשניט ן אי ר צארן : אבע ר אפש ר הא ט ע ר אי ר געגעב ן א רמז .
  
  זאל זיין.
  
  היידען האט געשטופט ראמסעס ביז ער איז אראפגעפאלן אויף זיין בויגן, א נייע געדאנק האט אים אריינגעפלויגן אין קאפ. יא, אפשר איז דא א וועג. זי האט געגלוצט אויף קינימאקא, איז זי ארויסגעגאנגען פון צעל, עס פארשפארט, און דאן איז זי צוגעגאנגען צו דער דרויסנדיקער טיר.
  
  "עפּעס נייַ געשעעניש אויבן?"
  
  "מער מיסט באָמבס, אָבער איצט ווייניקערע פון זיי. נאך א מאטארסייקליסט, אבער זיי האבן אים געכאפט".
  
  היידן'ס טראכטעניש איז געווארן קלארער. זי איז אַרױסגעגאַנגען אין קאָרידאָר און דערנאָך צוגעגאַנגען צו אַן אַנדער טיר. אן זיך אפשטעלן האט זי דורכגעשטופט דעם עולם, זיכער אז ראבערט פרייס וואלט געהערט דעם גערויש קומען פון ראמסעס צעל. דער בליק אין די אויגן האט איר געזאגט אז עס איז אזוי.
  
  "איך טאָן ניט וויסן עפּעס," ער ריידזשד. "ביטע גלויבן מיר. אויב ער האָט דיר געזאָגט אַז איך ווייס עפּעס, עפּעס, וועגן אַ יאָדער באָמבע, דאַן ליגט ער.
  
  הייַדען האָט זיך אָנגעהויבן צו זיין ביקס. "ווער צו גלויבן? א משוגענער טעראריסט אדער א פאררעטער פאליטיקער. למעשה לאמיר זען וואס דער טייזער זאגט אונז".
  
  "ניין!" פּרייז אויפגעהויבן ביידע הענט.
  
  היידן האט גענומען ציל. "איר קענט נישט וויסן וואָס איז געשעעניש אין ניו יארק, ראבערט, אַזוי איך וועט זאָגן איר אַלץ. נאָר איין מאָל. טעראָריסט צעלן קאנטראלירן נוקלעארע וואפן, וועלכע מיר גלייבן אז זיי זענען ביכולת צו דעטאַנירן אין יעדן מאָמענט. איצט מיינט דער משוגענער פּיטה, אַז ער איז טאַקע אין קאָנטראָל פון די סיטואַציע. קליינע יקספּלאָוזשאַנז פאַלן איבער מאַנהעטן. באָמבס זענען געפלאנצט אין סענטראַל סטאַנציע. און, ראבערט, דאָס איז נישט דער סוף. "
  
  דער געוועזענער סטעיט סעקרעטאר האט געגאפט, אינגאנצן נישט געקענט ארויסזאגן א ווארט. אין איר נייַ-געפונען קלעריטי, היידן איז געווען כּמעט קאַנווינסט אַז ער דערציילט דעם אמת. אבע ר דא ס אײנציק ע שפל ה פו ן צװײפלע ן אי ז געבליב ן , אי ר שטענדי ק געמוטשעט , װ י א קלײן קינד .
  
  דער דאזיקער מענטש איז געווען אַ געראָטן פּאָליטיקער.
  
  זי האט געשאסן א שטומף ביקס. עס שאָס צו דער זייַט, פעלנדיק דעם מענטש מיט אַ אינטש. פרייז האט אנגעהויבן ציטערן אין די שיך.
  
  "דער ווייַטער קלאַפּ וועט זיין אונטער די גאַרטל," האָט היידן צוגעזאגט.
  
  דעמאלט, ווען פרייס האט זיך געציטערט, ווען מאנא האט געקראצט, און זי האט געדענקט ראמסעס' דימאנישע געלעכטער, ווען זי האט געטראכט וועגן דער גאנצער גרויל, וואס איז יעצט געווען אין מאנהעטן, און וועגן אירע חברים אין דער געדיכטקייט, אין הארץ פון דזשיפארדי, איז עס געווען. היידן דזשיי וואס האט זיך צעבראכן.
  
  נישט מער. איך וועל דאס נישט אפשטעלן נאך א מינוט.
  
  כאפנדי ק פרייז , הא ט ז י אי ם געװארפ ן צ ו דע ר װאנט , ד י קראפ ט פו ן קלאפ ן הא ט ע ר געמאכ ט אראפפאל ן אוי ף זײנ ע קני . קינימאקא האט עס אויפגעהויבן און איר געגעבן א פרעגנדיקן בליק.
  
  "נאָר גיין אויס פון מיין וועג."
  
  זי האט װידער ארײנגעװארפן פרייז, דאם מאל אין דער דרויסנדיקער טיר ארײן. ער איז צוריק געשפרונגען, קרעכצן, געפאלן, און דאן האט זי אים װידער אנגעכאפט, אים ארײנגעפירט אין קארידאר און צו ראמסעס צעל. ווען פרייס האט געזען דעם טעראריסט פארשפארט אין זיין צעל, האט ער אנגעהויבן צו קרעכצן און ברומען. היידן האט אים געשטופט פארויס.
  
  "ביטע, ביטע, איר קענען נישט טאָן דאָס."
  
  "פאקטיש," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "דאָס איז עפּעס וואָס מיר קענען טאָן."
  
  "נאָו!"
  
  היידען האט ארויפגעווארפן פרייס אויף די בארס און אויפגעשלאגן דעם צעל. ראמסעס האט זיך נישט באוועגט, נאך געזעםן אויפן בעט און באקוקט וואס עס טוט זיך פון אונטער די פארמאכטע ברעמען. קינימאקא האט ארויסגעצויגן זײן גלאק און גענומען צילן אויף בײדע מענער, װײל היידן האט אויסגעמעקט זײערע בונדן.
  
  "איין געלעגנהייַט," זי געזאגט. "איין טורמע צעל. צװײ מענער. דער ערשטער מענטש וואס רופט מיר צו שמועסן פילז בעסער. איר פֿאַרשטייט?"
  
  דער פרייז האט געפלאצט װי א האלב־געגעםענע קאלב. ראמסעס האט זיך נאך ניט באװעגט. ביי היידן איז דער ראיה פון אים געווען א נערעוודיקער. די פּלוצעמדיק ענדערונג אין אים איז געווען אַבסורד. זי איז אוועק און פארשפארט דעם צעל, איבערלאזנדיג ביידע מענער, ווען איר טעלעפאן האט אנגעהויבן קלינגען און אגענט מור'ס קול איז געקומען אויף דער ליניע.
  
  "קום אַהער, דזשיי. איר מוזט דאס זען. "
  
  "וואס איז דאס?" זי איז געלאפן מיט קינימאקא, ארויסגעיאגט זייערע שאטנס פון די צעל-בלאקן און צוריק ארויף די טרעפ.
  
  "מער באָמבס," ער האט טרויעריק. "איך געשיקט אַלעמען צו ריין אַרויף די באַלאַגאַן. און די לעצטע פאָדערונג איז נישט וואָס מיר דערוואַרט עס צו זיין. אָה, וְאִישׁ דַּהֲלֵי הֲוָה עִלָּאָה בְּתַת אַרְבַּע. ער יאָגט עס גלייך".
  
  "לאָמיר גיין אויף די וועג!" היידן איז צוגעלאפן צום סטאנציע געביידע.
  
  
  קאַפּיטל פיר און צוואנציק
  
  
  דאַהל האָט זיך אַרײַנגעוואָרפן אין די פּאַסאַזשיר זיצפּלאַץ און סמיט געלאָזט פאָר; Kenzie, Lauren און Yorgi זענען צוריק אין די צוריק אַוועקזעצן. אפילו ווען זיי האבן געמאכט זייער וועג צוריק צו דער סטאנציע, איז געווען באריכטעט אז דרייק האט אטאקירט גראנד צענטראל סטאנציע, אבער ער האט מער גארנישט געהערט. מור האט יעצט באקומען נאך א עצה פון אן אינפארמאטאר - א פערטע טעראר צעל האט אפערירט ארויס פון א לוקסוס דירות געביידע נעבן סענטראל פארק, און יעצט אז דאהל האט געטראכט דערוועגן, שטייט פאר די סיבה אז טייל פון די צעלן זענען פינאנצירט געווארן אנדערש ווי אנדערע - עס האָט זיי געהאָלפן צומישן זיך מיטן עולם - אָבער דאַהל האָט זיך געוואונדערט ווי אַזוי אַ בינטל מענטשן קענען אַזוי לייכט עקזיסטירן אין אַ געוויסער געזעלשאַפט אָן געדענקען זייער מוחוואַשינג אינדאָקטרינאציע. מאַרך וואַשינג איז געווען אַ ספּעציעל קונסט, און ער האט צווייפל אַז דער טיפּיש טעראָריסט האט עס נאָך מאַסטערינג.
  
  דו זאלסט נישט זיין אַזוי נאַיוו.
  
  מאָר ס אגענטן ריזיקירן מער ווי בלויז ויסשטעלן צו באַקומען די קלוז. ד י אפקלאנג ן פו ן דע ם טא ג פלעג ן אפקלאנג ן א ן ענדיק ן או ן ע ר הא ט געהאפט , א ז הײמלאנד , װיס ט װ י דא ס אל ץ װע ט איבערבלאזן . אויב א אונטערקאווער אגענט איז היינט פארברענט געווארן, זיינע צרות האבן זיך ערשט אנגעהויבן.
  
  טראפיק פאליציי, וועלכע האבן שטענדיג דאמינירט די אינטערסעקציעס, האבן געפרואווט זייער בעסטע צו פילטערן פארקער, געשטעלט מיט ריזיקע און ווארשיינליך אומבאהאלטענע פראבלעמען, אבער באוואוסטזיניקע עמערדזשענסי אויטאמאבילן האבן געדארפט געבן פריאריטעט. דאַהל האָט געזען עטלעכע קליינע קוק-פּלאַטפאָרמס - כּמעט ווי מיני קאַרש פּיקערס - וווּ פּאָליציי אָפיצירן האָבן אָנגעפירט זייערע קאָלעגעס פֿון אַ העכערע אויסקוק, און ער האָט אַ נאָד געטאָן מיט אַ דאַנק ווען מען האָט זיי דורכגעלאָזט.
  
  דאַהל האָט אָפּגעשטעלט דעם גפּס פון דעם אויטאָ. "אַכט מינוט," ער געזאגט. "מיר זענען גרייט?"
  
  "גרייט," די גאנצע מאַנשאַפֿט אומגעקערט.
  
  "לאָרען, יאָרגי, בלייבן מיט די מאַשין דאָס מאָל. מיר קענען ניט ריזיקירן איר ענימאָר. "
  
  "איך בין קומען," לאָראַן געזאגט. "איר דאַרפֿן הילף."
  
  דאַהל האָט פאַרטריבן בילדער פון די קעלער און דעם טויט פון די ספּעציעלע פאָרסעס פירער. "מיר קענען נישט ריזיקירן ומנייטיק לעבן. לאָראַן, יאָרגי, איר האָט דיין אייגענע ווערט אין פאַרשידענע געביטן. נאָר היטן די אויסזען. מיר דארפן דארט אויך אויגן״.
  
  "איר קען דאַרפֿן מיין סקילז," יאָרגי געזאגט.
  
  "איך צווייפל אַז מיר וועלן שפּרינגען אויף באַלקאָניעס, יאָרגי. אָדער ניצן דריינפּייפּס. נאָר... ― האָט ער אַ זיפֿץ געטאָן. "ביטע טו ווי איך בעט און קוק אויף דעם בלוטיקן אויסזען. טאָן ניט מאַכן מיר מאַכן דעם אין אַ סדר. "
  
  ם׳איז געװארן אן אומבאקוועםע שטילקײט. יעדער מיטגליד פון דער קאָלעקטיוו האָט גאָר אַנדערש באמערקט די געשעענישן פון די פריערדיקע אַטאַקע, אָבער זינט דאָס אַלץ איז געווען בלויז אַ האַלב שעה צוריק, רובֿ זענען נאָך אין קלאַפּ. די אַבזערוויישאַנז זענען געווען סאָף - ווי נאָענט זיי זענען געווען צו ופרייַסן. ווי אַזוי אַ מענטש האָט זיך אַזוי אומזיסט מקריב געווען צו ראַטעווען זייער לעבן. ווי ביליק די טעראָריסטן האָבן באהאנדלט אַלע פארמען פון לעבן.
  
  דאהל האט געפונען אז זיינע מחשבות האבן זיך צוריקגעקערט צו יענעם אלטן זעג - ווי אזוי האט א דערוואקסענער איינגעווארצלט אזא האסישע שטריכן אין א יינגערע קינד? די מערסט אומשולדיק מיינונג? ווי קען אַ דערוואַקסן, פאַראַנטוואָרטלעך מענטש גלויבן אַז עס איז רעכט צו וואָרפּ אַזאַ שוואַך מחשבות, צו טוישן דעם גאַנג פון אַ פּראַמאַסינג לעבן אויף אייביק? צו פאַרבייַטן עס מיט... וואָס?... האַס, ינפלעקסאַביליטי, פאַנאַטיזאַם.
  
  ווי ניט ווי מיר קוקן דערויף, קיין ענין וואָס אונדזער מיינונג אויף רעליגיע, דאַהל געדאַנק, דער שטן טאַקע גייט צווישן אונדז.
  
  סמיט האט געשלאגן אויף די בראַקעס ווען זיי אַפּראָוטשט אַ הויך-העכערונג בנין. עס האָט געדויערט סעקונדעס זיך צו גרייטן און אַרויסגיין פונעם אויטאָ, און זיי אַלע איבערגעלאָזט פאַרטיידיקונג אויפן טראָטואַר. דאהל האט זיך געפילט אומרואיג וויסנדיג אז דער פערטער צעל איז כמעט זיכער אינעווייניג און ווי קאמפעטענט זיי האבן אויסגעזען. זיין בליק איז געפאלן אויף לאָראַן און יאָרגי.
  
  "וואָס די גענעם טאָן איר? קום צוריק אין אויטאָ".
  
  ז ײ האב ן זי ך צוגעטראג ן צ ו דע ר שויער , װײז ט זײער ע ײד ן או ן געפרעג ט װעג ן צװ ײ װאוינונגע ן אויפ ן פערט ן שטאק . ביידע האָבן געהערט צו אַ יונג פּאָרל, וואָס האָט זיך געהאַלטן פֿאַר זיך און שטענדיק געווען העפלעך. דער טיר האָט אפילו קיינמאָל נישט געזען ביידע פּאָר צוזאַמען, אָבער יאָ, איינע פון די דירות האָט באַקומען רעגולער באַזוכער. ע ר הא ט געמײנט , א ז ע ס אי ז געװע ן א סארט ן געזעלשאפטלעכ ן אװנט , אבע ר דא ן הא ט מע ן אי ם ניש ט באצאל ט פא ר זײ ן צ ו נײגעריק .
  
  דאַהל האָט אים מילד אַרײַנגעשטויסן אַ זאָג און זיך אַװעקגעגאַנגען צו די טרעפּ. דער טיר האט געפרעגט צי מען דארף א שליסל.
  
  דאהל האט װײך געשמײכלט. "דאָס וועט ניט זיין נויטיק."
  
  פיר שטאָק זענען לייכט באַקומען, און דאַן די דריי זעלנער זענען קערפאַלי געגאנגען צוזאמען די קאָרידאָר. ווען דאל האט געזען ווי די ריכטיגע וואוינונג נומער קומט אין מיינונג, האט זיין טעלעפאן אנגעהויבן ציטערן.
  
  "וואס?" סמיט און קנזי געווארט, קאַווערינג זייער פּעריפעריע.
  
  מור׳ס מיד קול האט אנגעפילט דאהל׳ס קאפ. "די אינפֿאָרמאַציע איז פאַלש. עטלעכע ינפאָרמאַנט ראָמען די אומרעכט מענטשן צו באַקומען אַ ביסל נקמה. אנטשולדיגט, איך נאָר געפונען."
  
  ― לײגט ― האָט דאַהל אױסגעכאַפּט. "דו האסט מיר א וויץ? מיר זענען געשטאנען אַרויס זייער פאקינג טיר מיט הקס.
  
  "דערנאך גיי אוועק. דער אינפאָרמאַנט האָט ליב איינע פון די פרויען. ניט קיין ענין, נאָר גיין צוריק אויף די וועג, דאַל. די פאלגענדע אינפֿאָרמאַציע איז רויט הייס."
  
  דער שוועדער האָט געשאָלטן און צוריקגערופֿן זײַן קאָלעקטיוו, באַהאַלטן זייערע געווער, און דערנאָך זיך געאײַלט פֿאַרבײַ דעם איבערראַשט פּאָרטער. דאהל האט פאקטיש באטראכט צו בעטן דעם טירמאן ער זאל דורכפירן א שטילע עוואקואציע פאר זיי זענען ארויף אויפן פערטן שטאק - וויסנדיג וואס עס קען דארט פאסירן - און יעצט האט זיך געוואונדערט ווי די איינוואוינער זאלן האבן רעאגירט נאכדעם וואס זיי האבן געוואויר אז זיין עצה איז שווינדלדיק.
  
  אַן אינטערעסאַנטע געזעלשאַפֿטלעכע קשיא. וואס פאר א מענטש וועט זיך באקלאגן אז מען זאל ארויסווארפן פון זיין שטוב בשעת די פאליציי זוכן טעראריסטן... אויב די זוך וועט זיך ענדיגן באזירט אויף א ליגן?
  
  דאַהל האָט זיך צוגענומען. מאָר איז נאָך נישט געווען פּונקט אויף זיין דרעק רשימה, אָבער דער מענטש איז געווען טיטער אויף שטיינערדיק ערד. "דער ווייַטער קלו וועט אַרבעטן, רעכט?" ער האָט גערעדט אין דער נאָך אָפֿן שורה.
  
  "אַזוי זאָל עס זיין. דער זעלביקער באָכער וואס גערירט די דריט אַפּאַראַט. נאָר באַקומען צו Times Square און שנעל. "
  
  "איז Times Square אונטער סאַקאָנע? וואָס זיכערהייט פאָרסעס זענען שוין אין פּלאַץ? "
  
  "אַלע פון זיי".
  
  "אָוקיי, מיר האָבן צען מינוט לינקס."
  
  "זאל עס זיין פינף."
  
  סמיט איז געטריבן ווי אַ שעד, שניידן עקן און קוועטשן, אַפֿילו באַרשט, צווישן שוואַך פּאַרקט קאַרס. זיי האבן פארלאזט דעם קאר אויף דער 50סטער גאס און זענען געלאפן, יעצט קעגן די מאס וואס האבן זיך געשפירט פון טיימס סקווער, די פרייליכע שאפעס פון M&M's World, Hershey's Chocolate World און אפילו די סטאַרבאַקס אויף די גאס ווינקל, יעצט אונטערגעווארפן דורך די הויכע סכנה. ריזיקע בילבאָרדן פון מענטשלעכן גרייס האָבן באַלויכטן די גאַס מיט טויזנטער פאַרביק בילדער, וואָס יעדער האָט זיך געקעמפט אויף אויפמערקזאַמקייט און זיך פאַרנומען אין אַ לעבעדיקן, וויברענדיקן שלאַכט. די קאָמאַנדע האָט געצויגן אַ וואַלד פון סקאַפאַלדינג ווי כּמעט יעדער אנדערע קראָם סימד צו זיין אַנדערגאָו אַ מין פון רענאַוויישאַן. דאַל געפרוווט צו טראַכטן וועגן אַ וועג צו האַלטן לאָראַן און יאָרגי זיכער, אָבער די יאַזדע און אַנטלויפן געמאכט עס כּמעט אוממעגלעך. ווי עס אָדער נישט, זיי זענען אַלע זעלנער איצט, די מאַנשאַפֿט געשטארקט דורך זייער בייַזייַן.
  
  פאראויס האט די פאליציי געשטארקט א קארדאן ארום דעם פלאץ. ניו יארקער האבן געקוקט אן אומגלויבענדיג, און די באזוכער האט מען געבעטן זיך אומקערן צו זייערע האטעלן.
  
  "עס איז נאָר אַ פּריקאָשאַן, מאַדאַם," דאַהל געהערט איינער פון די יונאַפאָרמז פּאָליצייַ זאָגן.
  
  און דאַן האָט זיך די וועלט ווידער פאַרוואַנדלט אין גיהנום. פיר טוריסטן, פענסטער איינקויפן ארום לעוויס און בובבא גאמפ, האבן אראפגעלאזט די רוקן, ארומגערופן אינעווייניג און ארויסגעצויגן אויטאמאטישע וואפן. דאַהל האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט הינטער אַ גאַסן-קיאָסק, אָפּגעקליפּט דאָס אייגענע וואָפן.
  
  שיסערייען האבן אפגעקלאפט איבער טיימס סקווער. צעבראכענ ע פענצטע ר או ן בילבאד ן זײנע ן געװע ן באדעק ט מי ט זאמד , פארניכטעט , װײ ל ס׳רו ב זײנע ן איצ ט געװע ן סקרינז , ד י גרעסטע ר אי ן דע ר װעלט , או ן ד י פארקערפערײ ט פו ן קאפיטאליזם . מאָרטאַר האָט אַראָפּגערעגנט אויפן טראָטואַר. ד י װא ם זײנע ן געבליב ן או ן ד י זיכערקײט ן זײנע ן געלאפן . דאהל האט ארויסגעשטראכן דעם קאפ און צוריק געשאסן, זיינע שיס זענען נישט געווען געצילט, נאר געמאכט די טעראריסטן קללות און זוכן זייער אייגענעם דעק.
  
  דאָס מאָל גלײַך צו דיר, האָט דאַהל זיך געטראַכט מיט אַ גראָבער צופֿרידנקייט. עס איז קיין האָפענונג פֿאַר איר.
  
  דאהל האט געזען ווי די שטייַג טויבן הינטער א פארקערטן טאַקסי און באמערקט אז א באס איז פארלאזן דערנעבן. ער איז קיינמאָל געווען פריער אין טיימס סקווער און האט בלויז אַ קוק אויף טעלעוויזיע, אָבער צו זען אַזאַ אַ סימפּלי פוסגייער-פרייַנדלעך געגנט אַזוי ליידיק איז געווען ומזעיק. מער שאַץ ראַנג אויס ווי צעל מיטגלידער קיין צווייפל געזען מענטשן מאָווינג ין סטאָרז און אָפיס בנינים. דאהל איז שטילערהייט ארויס אין גאס.
  
  הינטער דעם באס און צוזאמען דעם ווייטן טראטואר האבן אנדערע זיכערהייטס קרעפטן פארנומען זייערע פאזיציעס. מער SWAT טרופּס, שוואַרץ-סוטאַד אגענטן און NYPD קאַפּס מאַנוווערד אַרום צו אַ שטיל, קאָריאַגראַפט ריטם. דאהל האט זיי אנגעצייכנט אז זיי זאלן זיך אויפשטעלן. דאס וואס מען האט דא איבערגעגעבן אלס א סימן איז קלאר נישט איבערגעזעצט געווארן, ווייל קיינער האט נישט געקוקט אויף דעם משוגענעם שוועדישן.
  
  "זענען מיר ווארטן פֿאַר די דריי- אָדער פיר-אַלפאַבעץ פּוסיז, אָדער וועלן מיר מאַכן די מאָטהערפעקערז ברענען?" קענסי האט זיך געריבן אין זײן.
  
  דאהל האט זיך אפגעקערט פון די אמעריקאנער אגענטן. "איך האָב טאַקע ליב דיין פאַרביק טערמינאָלאָגיע," ער האט געזאגט, קריפּינג אין די שאָטן פון די ויטאָבוס. "אָבער עקאָנאָמיקאַללי."
  
  "אזוי איר ווילן מיר דאָ איצט. איך פֿאַרשטײ."
  
  "איך האב נישט געזאגט אַז".
  
  סמיט האָט זיך צעשפּרייט אויף דער ערד, פּירינג אונטער די קאַרס. "איך זען פיס."
  
  "קען איר זיין זיכער אַז דאָס זענען די פֿיס פון טעראָריסטן?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "איך טראַכטן אַזוי, אָבער זיכער ווי גענעם איז נישט ווי אויב זיי זענען געווען אנגעצייכנט."
  
  ― זײ װעלן באַלד דאָ זײַן, ― האָט קענזי אױפֿגעהױבן איר ביקס, װי דאָס װאָלט געװען די שװערד, װאָס זי האָט געזוכט, און איז געשטאַנען הינטער אײנעם פֿון די ריזיקע אויטאָבוס רעדער. די קאָלעקטיוו האָט גענומען איין קאָלעקטיוו אָטעם.
  
  דאהל האט געקוקט אין דרויסן. "איך טאַקע גלויבן אַז עס איז די צייט ווידער."
  
  קנזי איז ערשט געגאנגען, ארומגערינגלט הינטערן באס און אטאקירט דעם געלע טעקסי. מען האט געהערט מאשין-געווער פייער, אבער עס איז געווען דירעקטעד צו פענצטער, באס-סטאטן און אלע אנדערע פלעצער וואו זיך, לויט די מיינונג פון די טעראריסטן, האבן זיך געקענט באהאלטן שוץ-לאזע. דאהל האט באדאנקט זיינע מזלדיקע שטערן, אז מען האט נישט ארויסגעשיקט קיין אויסקוק, וויסנדיג אז די שנעלקייט איז זייער בונד אין פארניכטונג פון די צעל, וואס האט געמוזט געטון ווערן איידער זיי האבן זיך איבערגעשטעלט אויף גראנאטן אדער ערגער. זי און קענסי האָבן זיך אַרומגערינגלט מיטן טאַקסי, קוקנדיק אויף די פֿיר מענער, וועלכע האָבן חידוש גיך רעאַגירט. אנשטאט צו שווינגען מיט די וואפן, האבן זיי פשוט אנגעפאלן, אריינגעקלאפט אין דאהל און קנזי און זיי אראפגעקלאפט צו דער ערד. קערפערס האבן זיך אויסגעשטרעקט איבערן וועג. דאהל האט געכאפט דעם אראפגענידערטן פויסט און אים אראפגעריסן, דערהערט אז זיינע קנאקעלעך האבן שטארק אנגעקלאפט דעם אספאלט. אָבער, די צווייטע האַנט איז אַראָפּ, דאָס מאָל מיט די באַט פון די ביקס אויפגעהויבן. דאַהל האָט עס ניט געקענט טראַפּן און ניט אַוועקקוקן, האָט ער זיך אומגעקערט צו דער איינציקער קאַמף וואָס איז געווען פאַר אים.
  
  ער האט אראפגעלאזט דעם שטערן און גענומען דעם קלאפ אין שארבן.
  
  שווארצע האט זיך צעוויקלט פאר די אויגן, ווייטאג האט זיך ריקאשעטירט פון נערוון צו נערוון, אבער דער שוועדישער האט זיך נישט געלאזט אריינמישן אין זיין ארבעט. די וואָפן איז געשלאגן און דערנאָך צוריקגעצויגן, שפּירעוודיק. דאהל האט אים אנגעכאפט און אים צוגעכאפט צו דעם מאן וואס האט אים געהאלטן. בלוט איז אים אראפגעלאפן בײדע זײטן פנים. דער מאן האט נאכאמאל אויפגעהויבן דעם פויסט, דאס מאל א ביסל מער שרעקלעכער, און דאהל האט עס געכאפט מיט דער אייגענער פויסט און עס אנגעהויבן צו קוועטשן.
  
  יעדער פיברע פון זיין זייַענדיק, יעדער אָדער פון יעדער שלאָס, געשפּאַנט.
  
  בײנער האבן זיך צעבראכן װי צעברעכן צװײגן. דער טעראָריסט האָט געשריגן און געפּרוּווט צוציען זיין האַנט, אָבער דאַהל האָט נישט געוואָלט הערן דערפון. זיי דארף צו דיסייבאַל דעם אַפּאַראַט. שנעל. ער האט נאך שטארקער צוגעקװעטשט, האט פארזיכערט, אז דעם מאן׳ס אויפמערקזאמקײט איז אין גאנצן ארײנגעכאפט געװארן פון דעם איבערהויפטן װײטיק אין דער פויסט, און ארויסגעצויגן דעם גלאק.
  
  איינער איז אומגעקומען.
  
  דער ביקס האָט געשאָסן דריי קוילן איידער די אויגן פון דעם טעראָריסט האָבן פאַרגליווערט. דאַהל האָט אים אַװעקגעװאָרפֿן און דערנאָך אױפֿגעהױבן װי אַ מלאך נוקם, בלוט האָט זיך אױסגעגאָסן פֿון זײַן שאַרבן, און אַ בליק פֿון באַשטימונג האָט פֿאַרשװעכט זײַנע שטריכן.
  
  קנזי איז געווען פייטינג אַ גרויס מענטש, זייער ביקס סאַנדוויטשיז צווישן זייער ללבער און זייער פנימער כּמעט מאַשט צוזאַמען. סמיט געקומען אַראָפּ אויף די דריט, געצווונגען דעם יינגל צו זיין ניז ווען ער געשלאגן מיט כּמעט-שליימעסדיק, גענוי צאָרן. דער ענדגילטיקער טעראריסט האט זיך געכאפט פון לארן, זי געקלאפט צו דער ערד, און האט פרובירט צו צילן ווען יארגי האט זיך געווארפן פארן פאס.
  
  דאַהל האָט געכאַפּט דעם אָטעם.
  
  די ביקס האט געשאסן. יאָרגי איז קאַלאַפּסט, געשלאגן דורך זיין גוף פאנצער. דאהל האט דאן געזען אז די מצב איז אביסל אנדערש ווי ווען ער האט דאס ערשט געלייענט. יארגי האט נישט געשפרונגען אטלעטיש פאר די קויל, ער האט געשלאגן דעם טעראריסט'ס שיסער האנט מיט זיין גאנצן קערפער.
  
  אַנדערש, אָבער נאָך עפעקטיוו.
  
  דאהל האט זיך ארויפגעלאפן דעם רוסן צו הילף, געשלאגן דעם מיליטאנט אונטערן לינקן ארעם און אויפגעהויבן די פיס פון דער ערד. דער שוועדיש האָט געבויט אַ מאָמענטום און גיכקייַט, פלעקסינג זיין מאַסאַלז, קעריינג זיין מאַסע מיט אַ פעראַסיטי געבוירן פון ומגעלומפּערט. דריי פוס, דעמאלט זעקס, און דער טעראריסט איז שנעל צוריקגעווארפן געווארן ווען ער האט ענדליך אריינגעקלאפט דעם קאפ אין די הארד ראַק קאפע מעניו ברעט é. דער פּלאַסטיק האָט זיך צעבראָכן, דורכגעווייקט אין בלוט, ווי דאַהל'ס משוגענע אימפולס האָט צעבראָכן דעם קעגנערס שאַרבן און צעריסן דאָס פלייש. קינימאקא האט עס אפשר נישט געפעלן, אבער דער שוועד האט גענוצט דעם אמעריקאנער אייקאן צו נוטראַלייז דעם טעראריסט.
  
  קאַרמאַ.
  
  דאהל האט זיך װידער ארומגעדרייען, יעצט האט זיך געדריפט בלוט פון די אויערן און די קין. קנזי און איר קעגנער זענען נאָך פארשפארט אין שטאַרביק קאַמבאַט, אָבער סמיט געראטן צו פאַרמאַכן די ריס צווישן זיך און די זעלנער מיט אַ ביסל ווארפט ער. אין די לעצט קער ער סטראַגאַלד צו מאַך זיין וואָפן אַרום, גאַט מאַזלדיק און ענדיקט זיך מיט די שאַרף סוף שפּיציק גלייַך צו סמיט.
  
  דאהל האט געברומט, זיך צוגעלאפען פאראויס, אבער ער האט גארנישט געקענט טאן צו דעם שיסער. אין אן אויגנבליק האט דער טעראריסט געשאסן, און דער אטאקע, סמיט, האט באקומען א קויל וואס האט אים אפגעשטעלט אין די שפורן, אים געשיקט אויף די קני.
  
  איך ברענג זײַן שטערן דערנענטערן צו דער שורה פֿון דער נעקסטער שאָס.
  
  דער טעראריסט האט אנגעשטויסן דעם צינגל, אבער אין דעם מאמענט האט דאהל זיך באוויזן - א זידנדיקער באוועגנדיקער בארג - און אנגעשטעקט דעם טעראריסט צווישן זיך און די וואנט. די בײנער האבן זיך צעבראכן און זיך געשמײכלט אײנער דעם אנדערן, בלוט האט זיך ארויסגעגאסן און דער ביקס איז געפלויגן צו דער זײט מיט א ברום. ווען דער דערשראקענער דאהל איז צוגעגאנגען צו סמיט, האט ער געזען און געהערט דעם אויפגעברויזטן סאלדאט שווערן הויך.
  
  דעמאָלט ער איז אָוקיי.
  
  געראטעוועט דורך די קעוולאַר וועסטל, סמיט איז נאָך שאָס אין נאָענט קייט און וואָלט האָבן קימאַט געשטארבן פון די קאַנטושאַן, אָבער זייער נייַ וואַנגאַרד גוף פאנצער סאָפאַנד דעם קלאַפּ. דאַהל האָט אָפּגעווישט דאָס פּנים, איצט באמערקט דעם צוגאַנג פון די ספּעציעלע פאָרסעס מאַנשאַפֿט.
  
  קענסי האָט געקעמפט מיט איר קעגנער אַזוי און אַז, דער גרעסערע מענטש האָט זיך געקעמפט צו גלייַכן איר פלינקייט און פאַקטיש מוסקל. דאהל האט זיך צוריקגעטרעטן מיט א שװאכן שמייכל אויפן פנים.
  
  איינער פון די ספּעציעל פאָרסעס גייז געלאפן אַרויף. ― דאַרף זי הילף?
  
  ― נײן, זי טוט זיך נאָר אַ נאַר. לאָזן איר אַליין".
  
  קענסי האט ארויסגעכאפט דעם אויסטויש פון אויג ווינקל און אויסגעקלאפט אירע שוין פארקלעפטע ציין. עס איז געווען קלאָר אַז די צוויי זענען גלייַך, אָבער די שוועדיש איז געווען טעסטינג איר, אָפּשאַצונג איר דעדיקאַציע צו די מאַנשאַפֿט און אפילו זיך. איז זי געווען ווערט?
  
  ז י הא ט אנגעכאפ ט דא ס ביקס , או ן דא ן געלאז ט גײע ן װע ן אי ר קעגנע ר הא ט זי ך צוריקגעקערט , זארגנדי ק אי ם פארלויר ן זײ ן באלאנס , מי ט א קני ע צ ו ד י ריפן , או ן א עלנבויג ן צ ו דע ר נאז . איר ווייַטער שלאָגן איז געווען אַ צעהאַקן צו דעם האַנטגעלענק, נאכגעגאנגען דורך אַ בליץ שנעל כאַפּן. ווען דער מאן האט זיך געראנגלט און געקראכט, האט זי זיך שטארק געבויגן דעם אנטקעגן, געהערט א קליק, און געזען ווי די ביקס פאלן אויפן דיל. ער האט זיך נאך אלץ געקעמפט, ארויסגעצויגן דאס מעסער און עס ארײנגעשטעקט אין איר ברוסט. קענסי האט דאס אלץ ארײנגעקװעטשט, געשפירט װי די בלייד האט זיך דורכגעשניטן דאס פלײש איבער אירע ריפן, און זיך ארומגעדרײט און מיט איר צוגעצויגן. דאָס מעסער האָט זיך צוריקגעצויגן פֿאַר אַ צווייטן קלאַפּ, אָבער דאָס מאָל איז זי געווען גרייט. ז י הא ט אנגעכאפ ט דע ם אראפגענומע ן ארעם , הא ט זי ך זי ך ארומגערינגל ט אונטע ר זי ך או ן זי ך פארדריי ט הינטער ן מאן . אומגליקלעך האט זי געדריקט ביז ער האט זיך אויך צעבראכן און איבערגעלאזט דעם טעראריסט אומהילף. זי האָט גיך אָפּגעריסן צוויי גראַנאַטן פֿון זײַן גאַרטל און דערנאָך איינגעשטופּט איינעם פֿון זיינע הויזן און אין זײַנע באַקסער קורצע הייזלעך.
  
  דאהל , קוקנדיק , הא ט געפונע ן א ז דא ס געשרײע ן רײס ט אי ם אי ן האלדז . "נאָו!"
  
  קנזי'ס פינגער האבן ארויסגעלאזט דעם סטרייקער.
  
  "מיר טאָן ניט טאָן דאָס, איר -"
  
  ― װאָס גײסטו איצט טאָן, ― האָט קנזי געשעפּטשעט גאָר נאָענט, ― מיט צעבראָכענע אָרעמס און אַלץ? דו וועסט איצט קיינעם נישט שאַטן, אידיאָט?
  
  דאַהל האָט ניט געוווּסט, צי צו האַלטן זיך, אָדער זיך אַרויסדרייען, לױפֿן אָדער אונטערטױפֿן מיט קאָפּ, כאַפּן קענזי אָדער שפּרינגען פֿאַר דעק. אין די סוף, די סעקונדעס טיקט דורך און גאָרנישט עקספּלאָדעד אַחוץ סמיט ס ספּעציעל קורץ קאָריק.
  
  - דו האסט מיר א וויץ ? ער האט געברומט. "וואָס די גענעם -"
  
  "שווינדל," קנזי האט די סטרייקער צו דאַהל ס בלידינג קאָפּ. "איך געדאַנק די שליימעסדיק אָדלער אויגן וואָלט האָבן באמערקט דעם פּראָבלעם."
  
  "איך האָב דאָס נישט געטאָן." דער שוועדישער האט ארויסגעלאזט א טיפן זיפץ. "פאַרשילטן, קנז, איר זענט אַ פאַקינג משוגע פרוי פון וועלט קלאַס."
  
  "נאָר געבן מיר צוריק מיין קאַטאַנאַ. דאָס באַרויִקט מיך שטענדיק".
  
  "טאַקע יאָ. איך וועט,"
  
  - און דו זאָגסט דאָס, דער משוגענער שוועדישער.
  
  דאַהל האָט זיך אַרײַנגעבויגן מיטן קאָפּ. אָנרירן. אָבער פאַרשילטן, איך טראַכטן איך האָבן באגעגנט מיין גלייַכן.
  
  אין דעם צייט, SWAT טימז און פארזאמלט אגענטן זענען געווען צווישן זיי, סיקיורינג די געביטן אַרום Times Square. די מאַנשאַפֿט ריגרופּאַנד און גענומען אַ ביסל מינוט צו כאַפּן זייער אָטעם.
  
  "פיר סעלז אַראָפּ," לאָראַן געזאגט. "בלויז איינער בלייבט."
  
  "מיר טראַכטן," דאַהל געזאגט. "עס איז בעסער נישט צו גיין פאָרויס פון זיך. און געדענקט, די דאָזיקע לעצטע קאַמער היט דעם מאַרש זיכער און קאָנטראָלירט מסתּמא..." דאָס װאָרט "נוקלעאַרע באָמבע" האָט ער נישט געזאָגט אין הויך. נישט דא. דאָס איז געווען דאָס האַרץ פון מאַנהעטן. ווער האט געוואוסט וואָס מין פון פּעראַבאַליק מייקראָופאָונז קען זיין צעוואָרפן אַרום?
  
  "גרויס אַרבעט, גייז," ער האט פּשוט. "דער העלליש טאָג איז כּמעט איבער."
  
  אבער אין דער אמתן, עס האט זיך ערשט אנגעהויבן.
  
  
  קאַפּיטל פינף און צוואנציק
  
  
  דזשוליאַן מאַרש האט געגלויבט אַז, אָן אַ צווייפל, ער איז דער גליקלעך מענטש אין דער וועלט. גלייך פאר אים איז געלעגן א אנגעלאדענע, געבונדענע נוקלעארע וואפן, גענוג נאענט זיך צו רירן, זיך צו שפילן מיט א קאפי. אויף זיין לינק האט זיך געקרײזלט א געטלעכע, שײנע פרוי, מיט װעלכער ער האט זיך אויך געקאנט שפילן אויף א קאפ. און זי האָט, פֿאַרשטייט זיך, געשפּילט מיט אים, כאָטש אַ געוויסער געגנט האָט זיך אָנגעהויבן אַ ביסל שאַטן פֿון אַלע אויפֿמערקזאַמקייט. אפֿשר אַ ביסל פון די קרעם ...
  
  אבע ר װײטע ר זײ ן פריע ר או ן װיכטיקםט ן געדאנק , - בײ ם פענצטע ר אי ז געזעס ן א פאסיוו ע טעראר־צעלע , או ן װידע ר הא ט ע ר זי ך מיטגעפיל ט מי ט זײ ן קאפ . און דערנאָך איז געווען די אַמעריקאַנער רעגירונג, יאָגן אירע עקן איבער דער שטאָט, געלאָפן דערשראָקן און בלינד צו שפּילן...
  
  "דזשוליאַן?" זאוי האט געאטעמט בלויז א האר ברײט פון זײן לינקן אויער. ― װילט איר, אַז איך זאָל װידער פֿאָרן דרום?
  
  ― אַװדאי, נאָר אַרײַן דעם ממזר נישט װי דאָס לעצטע מאָל. געבן אים אַ ביסל ברעכן, וועט איר?
  
  "אָ, זיכער".
  
  מאַרץ לאָזן איר האָבן איר שפּאַס און דעמאָלט געדאַנק וועגן וואָס וואָלט פּאַסירן ווייַטער. ע ס אי ז שוי ן געװע ן מיט ן אינדערפרי , או ן ד י דעלי ־ ניש ן האב ן זי ך דערנענטערט . עס איז כּמעט געקומען די צייט ווען ער האט צו ופשליסן אן אנדער דיספּאָוזאַבאַל מאָביל טעלעפאָן און רופן זיין כאָומלאַנד מיט דרינגלעך פאדערונגען. פארשטײ ט זיך , א ז ע ר װע ט ניש ט זײ ן קײ ן עכטע ר ״באהאלט״ , כאטש ן ניש ט מי ט א אויסטויש ן פו ן פינ ף הונדער ט מיליאן , אבע ר דע ר פרינציפ אי ז געװע ן דע ר זעלבע ר או ן מע ן הא ט געקענ ט דורכפיר ן אוי ף א ענלעכ ן אופן . מאַרץ האָט אַ דאַנק די געטער פון זינד און רשעות. מיט די גייז אויף דיין זייַט, וואָס קען ניט זיין אַטשיווד?
  
  ווי אַלע גוטע חלומות, דעם איינער וואָלט סוף יווענטשאַוואַלי, אָבער מאַרש באַשלאָסן ער וואָלט הנאה עס בשעת עס לאַסטיד.
  
  א קלאפנדיק זאאי'ס קאפ און דערנאך זיך אויפגעשטעלט, האט ער אויסגעבונדן איינעם פון די שיך און איז צוגעגאנגען צום פענצטער. מיט צוויי מחשבות זענען אָפט געווען צוויי פאַרשידענע מיינונגען, אָבער ביידע מאַרש ס פערזענלעכקייטן זענען אמת צו דעם סצענאַר. ווי קען איינער פון זיי פאַרלירן? ער האט פארכאפט איינעם פון זאאי'ס קאנדאמען און האט יעצט פרובירט עס צו גליטשן אויף זיין האנט. ע ר הא ט ענדלע ך זי ך אפגעגעב ן או ן זי ך גענומע ן מי ט צװ ײ פינגער . גיהנום, עס האָט נאָך צופֿרידן זײַן אינערלעכער קװירקיקײט.
  
  בשעת מארש האט זיך געוואונדערט, וואס צו טאן מיט דער ספּער-ליניע, האט זיך דער צעל-פירער זיך אויפגעשטעלט און א קוק געטאן אויף אים, אים געגעבן א ליידיק שמייכל. עס איז געווען אַן אַלאַגאַטאָר, אָדער ווי מאַרש האָט עס גערופֿן פּריוואַט - אַלאַגאַטאָר - און כאָטש עס איז געווען שטיל און דאָך פּאַמעלעך, עס איז געווען אַ פאַקטיש געפיל פון געפאַר. מאַרש סאַגדזשעסטיד אַז ער איז מיסטאָמע איינער פון די וועסטל טראָגן. פּיאָן. דער זעלביקער קאַנסאַמאַבאַל נומער ווי פּראַלאָנגד ורינאַטיאָן. מאַרש לאַפט הויך, ברייקינג אויג קאָנטאַקט מיט די אַלאַגאַטאָר פּונקט אין די רעכט מאָמענט.
  
  זאוי איז נאכגעגאנגען אין זיינע טריט, קוקנדיק ארויס דורך פענצטער.
  
  "גאָרנישט צו זען," האָט מאַרש געזאָגט. "אַזוי איר טאָן ניט ווי צו לערנען די ליסע פון מענטשהייַט."
  
  "אָה, זיי קענען זיין מאָדנע אין צייט."
  
  מאַרץ האָט זיך אַרומגעקוקט נאָך זײַן הוט, דעם וואָס ער האָט ליב געהאַט צו טראָגן אין אַ ווינקל. פארשטײ ט זיך , א ז ע ס אי ז אװעק , אפש ר נא ך אײדע ר ע ר אי ז געקומע ן קײ ן נױ־יארק . די לעצטע וואך איז פאר אים דורכגעגאנגען אין א בלאשן. דער אַלאַגאַטאָר איז צוגעגאַנגען און האָט העפלעך געפרעגט צי ער דאַרף עפּעס.
  
  "נישט אין דער מאָמענט. אָבער איך וועל זיי באַלד רופן און זיי געבן די דעטאַילס צו אַריבערפירן די געלט. "
  
  "איר וועט טאָן דאָס?"
  
  "יא. האב איך דיר נישט געגעבן דעם וועג?" די קשיא איז געווען מליצות.
  
  "אָה, דעם שטיק פון באָבקעס. איך געוויינט עס ווי אַ פליען סוואַטער. "
  
  מארש איז מעגליך געווען עקסצענטריש, משוגע און געטריבן פון בלוט, אבער א קלענערע טייל פון אים איז אויך געווען קלוג, רעכענען און אינגאנצן פארנומען. דערפֿאַר האָט ער איבערגעלעבט אַזוי גוט ווי ער האָט דורכגעפֿירט די מעקסיקאנער טונעלן. נאָך אַ מאָמענט, ער איינגעזען אַז ער האט פאַלש דידזשאַדאַד די אַלאַגאַטאָר און די סיטואַציע. ער איז דאָ נישט געווען דער הויפּט - זיי זענען געווען.
  
  און עס איז געווען אַ מאָמענט צו שפּעט.
  
  מאַרש האָט אַטאַקירט אַלליגאַטאָר, וויסנדיק פּונקט וואו ער האָט איבערגעלאָזט דעם ביקס, מעסער און אומבאנוצט סטאָן ביקס. ער איז געווען סאַפּרייזד, ער איז געווען סאַפּרייזד ווען Gator אפגעשטעלט די בלאָוז און אומגעקערט איינער פון זיין אייגענע. מאַרץ גענומען עס רויק, יגנאָרינג די ווייטיק, און געפרוווט ווידער. ער האט געוואוסט אז זאאי שטערט אויף אים, און ער האט זיך געוואונדערט פארוואס די פויל כלב האט אים נישט צוגעלאפן צו הילף.
  
  דער אַלאַגייטער האָט ווידער אָפּגעטאָן זײַן קלאַפּ מיט לײכט. דעמאלט האט מארש דערהערט הינטער אים א גערודער - דער קלאנג פון א דירה־טיר, װאם האט זיך עפנט. ער איז צוריקגעשפרונגען, איבערראשט ווען דער אליגאַטאָר האט אים געלאזט און זיך אומגעקערט.
  
  א שוידער פון שוידער איז אים אנטלאפן אין האלדז.
  
  8 מאן איז ארײן אין דער װאוינונג, אלע אנגעטאן אין שװארץ, אלע טראגן זעקלעך און קוקן בײז װי פוקס אין א הױז. מארש האט געשטארקט און האט זיך דערנאד געדרייט צו גאטארן, די אויגן האבן אפילו איצט נישט גאנץ געגלויבט וואס זיי זעען.
  
  "וואס טוט זיך?"
  
  "וואס? צי האָט איר געמיינט, אַז מיר וועלן אַלע זיצן שטיל בשעת רייכע מענטשן אין טיילערד סוץ פינאַנצן זייער מלחמות? נו, איך האב א נייעס פאר דיר, גרויסער מענטש. מיר ווארטן שוין נישט אויף דיר. מיר פינאַנצן אונדזער אייגענע. "
  
  מאַרץ איז געשטאַפּלט פֿון דעם טאָפּלן קלאַפּ אין פּנים. ווען ער איז אראפגעפאלן צוריק האט ער אנגעכאפט זאאי, ערווארטענדיג אז זי זאל אים אויפהאלטן, און ווען זי האט נישט, זענען זיי ביידע געפאלן אויפן דיל. דער שוידער פון דעם אלעם האט געשיקט זיין קערפער אין אויבערדרייען, די שווייס דריזן און די נערוועענדונגען זענען אריין אין איבערדריי, און אין די ווינקל פון איין אויג האט זיך אנגעהויבען אן א טרויעריגע טיק. האָט אים גלייך צוריק גענומען צו די שלעכטע אַלטע צייטן ווען ער איז געווען אַ יינגל און קיינער האָט זיך נישט געזאָרגט וועגן אים.
  
  דער אַלאַגייטער איז ארומגעגאנגען אין דער וווינונג, ארגאניזירט א צעל פון צוועלף מענטשן. זאָיי איז געווארן ווי קליין ווי מעגלעך, פּראַקטאַקלי אַ שטיק פון מעבל, ווען פּיסטאַלז און אנדערע מיליטעריש וואָפן זענען דיסקאַווערד - גראַניידז, מער ווי איין רפּג, די שטענדיק פאַרלאָזלעך קאַלאַשניקאָוו, טרער גאַז, בליץ באָמבס און אַ פאַרשיידנקייַט פון שטאָל-טיפּ האַנט ראַקאַץ. דאָס איז געווען עפּעס אַננערווינג.
  
  מאַרץ קלערט זיין האַלדז, נאָך קלינג צו די לעצטע שטייַגן פון כשיוועס און עגאָיזם וואָס ינשורד אַז ער איז געווען שׂטן ס גרעסטער כאָרנד ציג אין דעם צימער.
  
  "קוק," ער געזאגט. "באַקומען דיין גראָב הענט פון מיין יאָדער באָמבע. צי איר אפילו וויסן וואָס דאָס איז, יינגל? אַלאַגייטער. אַלאַגייטער! מיר מוזן טרעפן די טערמין. "
  
  דער פירער פון דער פינפטער צעל האט ענדליך געווארפן דעם לעפטאפ אויף א זייט און איז צוגעקומען צו מארש. איצט, אָן שטיצן און באמת אָן גלאַווז, אַלליגאַטאָר איז געווען אַ אַנדערש מענטש. "איר טראַכטן איך שולדיק איר עפּעס אָאָאָ?" דאָס לעצטע װאָרט איז געװען אַ קװיטש. "מײַנע הענט זײַנען ריין! מייַן שיך זענען קיל! אָבער זיי וועלן באַלד זיין באדעקט מיט בלוט און אַש!"
  
  מאַרץ האָט גיך געבליצט. "וואָס די גענעם זענען איר גערעדט וועגן?"
  
  "עס וועט זיין קיין צאָלונג. קיין געלט לינקס! איך אַרבעט פֿאַר די גרויס, ערערד און בלויז ראַמסעס, און זיי רופן מיר די באָמבע מאַקער. אבער היינט וועל איך זיין דער איניציאטאר. איך װעל אים געבן לעבן!"
  
  מאַרץ האָט געווארט אויף דעם באַשערטן קוועטשן צום סוף, אָבער דאָס מאָל איז גאָרניט געווען. אליגאַטאָר האט קלאר געלאזט דעם אנפאל פון מאכט גיין צו זיין קאפ, און מארש האט נאך אלץ נישט פארשטאנען פארוואס די דאזיקע מענטשן האנדלען זיין באמבע. גייז, דאָס איז מיין יאָדער באָמבע. איך געקויפט דאָס און געבראכט עס צו איר. מיר ווארטן פֿאַר אַ גוט צאָלונג. יעצט זייט גוטע בחורים און שטעל די נוקלעארע באמבע אויפן טיש."
  
  ערשט ביז דער אַלליגאַטאָר האָט אים גענוג שטאַרק געשלאָגן צו ציען בלוט, האָט מאַרש טאַקע אָנגעהויבן פאַרשטיין, אַז דאָ איז עפּעס גאָר פאַלש. ע ס אי ז אי ם אײנגעפאל ן א ז אל ע זײנ ע פארגאנגענ ע מעשי ם האב ן אי ם געפיר ט צ ו דע ם פונק ט אי ן זײ ן לעבן , יעדע ר ריכטי ק או ן אומרעכט , יעדע ר גוט ע או ן שלעכט ע װאר ט או ן הערה . דער סך הכל פון זיינע איבערלעבענישן האט אים אין דער צייט גלייך געבראכט אין דעם צימער.
  
  "וואָס וועט איר טאָן מיט דעם באָמבע?" א גרויל האט זיך אראפגעלאזט און געטיקט זײן קול, װי מ׳האט אים געדריקט דורך א רײבעלע װי קעז.
  
  "מיר וועלן דעטאַנירן דיין יאָדער באָמבע ווי באַלד ווי מיר הערן פון די גרויס ראַמסעס."
  
  מאַרץ האָט אַרײַנגענומען דעם אָטעם אָן אָטעם. "אָבער עס וועט טייטן מיליאַנז."
  
  "און אַזוי אונדזער מלחמה וועט אָנהייבן."
  
  "עס איז געווען וועגן געלט," האָט מאַרש געזאָגט. "באַצאָלן. א ביסל שפּאַס. בעכעסקעם די פֿאַראייניקטע ייזל פון אַמעריקע טשייסינג זייער עק. עס איז געווען וועגן פאַנדינג, נישט מאַסע מאָרד. "
  
  "יוווו ... ו ... געהרגעט!" דער פאנאטישער טיראד פון דער אליגאטאר האט זיך אויפגעהויבן א קארב.
  
  "נו, יאָ, אָבער נישט אַזוי פיל."
  
  דער אַלאַגייטער האָט אים געשפּילט, ביז ער האָט זיך אײַנגעקריצט אין אַ באַוועגלעכער באַלל; מיין ריבס, לונגען, רוקנביין און לעגס שאַטן. "מיר ווארטן בלויז אויף נייעס פון ראמסעס. איצט, עמעצער פאָרן מיר די טעלעפאָן. "
  
  
  קאַפּיטל זעקס און צוואנציק
  
  
  ין גראַנד סענטראַל טערמינאַל, די לעצט ברעקלעך פון מאַרש ס רעטעניש אנגעהויבן צו שורה אַרויף. דרייק האט נישט איינגעזען עס פריער, אָבער דאָס איז געווען אַלע טייל פון עמעצער ס בעל פּלאַן, עמעצער זיי געדאַנק זיי האָבן שוין נוטראַלייזד. דע ר שונא , אוי ף ז ײ האב ן ניש ט גערעכנט , אי ז געװע ן דע ר צײט , - או ן װ י שנעל ע ס׳אי ז דורכגעגאנגען , הא ט זײע ר טראכט ן אי ן צעשטערונג .
  
  מיט די געמיינדע דערקלערט זיכער און מערסטנס פּאַפּיאַלייטאַד דורך פּאָליצייַ אָפיציר, דרייק און זיין קאָלעקטיוו האבן געגעבן די געלעגנהייט צו ונטערזוכן די פערט פאָדערן, וואָס זיי לעסאָף געפֿונען טייפּט צו די ונטערזייַט פון אַ קאַפע טיש. א סעריע פון נומערן געשריבן אין גרויס שריפֿט, עס איז געווען אוממעגלעך צו רעכענען וואָס עס קען זיין סייַדן איר געראטן צו סקווינט צו דעם טיטל, וואָס איז יוזשאַוואַלי געשריבן אין דער קלענסטער שריפֿט בנימצא.
  
  יאָדער אַקטאַוויישאַן קאָודז.
  
  דרייק האט פארשנעלערט זיין אויגן אין אומגלויבן, ווידער פארלוירן זיין באלאנס, און דערנאך א בלינק געטאן אויף אלישיא. "טאַקע? פאַרוואָס וואָלט ער אונדז דאָס געשיקט?"
  
  "איך וואָלט טרעפן אַז דאָס איז די פיייקייט צו שפּילן דעם שפּיל. ער האט הנאה, דרייק. אויף די אנדערע האַנט, זיי קען זיין שווינדל."
  
  "אָדער אַקסעלעריישאַן קאָודז," מייַ צוגעגעבן.
  
  "אָדער אפילו," בעאַ ווייַטער אַבסקיורד די טעמע, "קאָדס וואָס קען זיין געוויינט צו קאַטער אן אנדער טיפּ פון פאַרבאָרגן וואָפן."
  
  דרייק האט א מאמענט אנגעקוקט דעם פראנצויז, זיך געחידושט, וואו ער האט געהאט אזעלכע פארדרייטע מחשבות, איידער ער האט אנגערופן מור. "מיר האָבן אַ נייַע פאָדערונג," ער האט געזאגט. "חוץ אַז עס איז אַ סכום פון דיאַקטיוויישאַן קאָודז פֿאַר יאָדער וועפּאַנז אַנשטאָט."
  
  - פארװאם ? מאָר איז געווען שאַקט. "וואס? דאס מאכט נישט קיין זינען. איז דאָס וואָס ער האָט דיר געזאָגט?"
  
  דרייק האט איינגעזען ווי לעכערלעך עס אַלע געבלאזן. "שיקט איצט." לאָזן די ספּייסויץ סאָרט עס אַלע אויס.
  
  "פייַן. מיר וועלן געבן זיי רעכט דילינס. "
  
  נאכדעם וואס דרייק האט אריינגעלייגט דעם טעלעפאן אין זיין קעשענע, האט אלישיע זיך אפגעשטעלט און זיך א לאנגע צייט ארומגעקוקט. "מיר האָבן מאַזלדיק דאָ," זי געזאגט. "עס זענען קיין קאַזשאַלטיז. און קיין נײַעס פֿון מאַרץ, טראָץ אונדזער שפּעטקייט. צי איר טראַכטן דאָס איז געווען די לעצטע פאָדערונג? "
  
  "איך בין נישט זיכער ווי דאָס קען זיין," מייַ געזאגט. "ער האָט אונדז געזאָגט אז ער וויל געלט, אָבער ער האָט אונדז נאָך נישט געזאָגט ווען אָדער וואו."
  
  "אזוי לפּחות איינער מער," דרייק געזאגט. "אפֿשר צוויי. מיר דאַרפֿן צו קאָנטראָלירן די וואָפן און לאָדן עס ווידער. סיי ווי, מיט די אלע מיני-באמבעס וואס האבן אויפגעריסן איבער דער גאנצער שטאט, מיין איך אז מיר זענען א ווייניג וועג פון דעם.
  
  ער האָט זיך געוואונדערט וועגן דעם ציל פון קליינע באָמבס. דו זאלסט נישט טייטן אָדער פאַרמאַכן. יאָ, זיי האָבן אַרײַנגעטראָגן טעראָר אין דער עצם נשמה פֿון דער געזעלשאַפֿט, אָבער אין ליכט פֿון דער נוקלעאַרער באָמבע, דזשוליאַן מאַרש, און די קאַמעראַס וואָס זיי האָבן פֿאַרניכטעט, האָט ער זיך ניט געקענט אויסהאַלטן, אַז טאָמער איז דאָ אַן אַנדער אַגענדאַ. די צווייטיק באָמבס זענען דיסטראַקטיד און אַנויינג. די גרעסטע פראבלעם איז פאראורזאכט געווארן דורך עטליכע מענטשן אויף מאטארסיקלען וואס האבן אראפגעווארפן היימישע פיירווערקס באמבעס אראפ וואנט סטריט.
  
  אַליסיאַ באמערקט אַ קיאָסק פאַרבאָרגן אין די ווייַט ווינקל. "צוקער געמיש," זי געזאגט. "צי וויל איינער אַ זיסוואַרג באַר?"
  
  "באַקומען מיר צוויי סניקערס," דרייק סייד. "ווייַל פינף און זעכציק גראַמז איז געווען בלויז פֿאַר די ניינטיז."
  
  אַליסיאַ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. "איר און דיין פאַרשילטן זיסוואַרג באַרס."
  
  "וואס איז נעקסט?" בעאַ איז צוגעגאַנגען, און דער פֿראַנצויזיש האָט מיט עטלעכע אויסשטרעקן אָפּגעלאָזן זײַן קערפּער פֿון ווייטיק.
  
  דרייק האָט געזאָגט, "מור דאַרף צו פארגרעסערן זיין שפּיל. "זייט פּראָאַקטיוו. איך, פֿאַר איין, בין נישט געגאנגען צו טאַנצן צו מאַרש ס ניגון אַלע טאָג."
  
  "עס איז אויסגעשטרעקט," מאַי רימיינדיד אים. "רובֿ פון זיין אגענטן און קאַפּס זענען פּאַליסינג די גאסן."
  
  "איך וויסן," דרייק אָטעם. "איך ווייס גוט."
  
  ער האט אויך געוואוסט אז עס קען נישט זיין קיין בעסערע שטיצע פאר מור ווי היידן און קינימאקא, ביידע מיט אדרעסן צום פרעזידענט, ביידע האבן איבערגעלעבט דאס מערסטע פון וואס די וועלט קען אויף זיי ווארפן. אין דעם מאָמענט פון רעלאַטיוו רויק, ער גענומען לאַגער, געדאַנק וועגן זייער פּראָבלעם, און דעמאָלט געפונען זיך זארגן וועגן די אנדערע מאַנשאַפֿט - דאַהל ס מאַנשאַפֿט.
  
  דער משוגע שוועדישער ממזר איז מיסטאָמע פייטינג אַוועק אַ מאַראַבאָו באַר בשעת וואַטשינג אלעקסאנדער סקאַרסגאַ ס מערסט נאַקעט מאָומאַנץ.
  
  דרייק האט א דאנק געטאן אליסיע ווען זי איז צוריקגעקומען און אים איבערגעגעבן צוויי שטיקלעך שאקאלאד. פֿאַר אַ מאָמענט די מאַנשאַפֿט נאָר געשטאנען דאָרט, טראכטן, געליימט. איך פּרובירן נישט צו טראַכטן וועגן וואָס קען פּאַסירן ווייַטער. הינטער זיי איז אַ קאַפע & # 233; געשטאנע ן װ י א פארלאז ן אלט ן געשעפט , זײנ ע פענצטע ר צעבראכ ן , טיש ן איבערגעקערט , טירן , צעשפאלט ן או ן געהאנגע ן פו ן ד י הענגלעך . אפילו איצט, טימז זענען קערפאַלי קאָומינג די געגנט פֿאַר נייַע דעוויסעס.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו באָ. ― איר האָט זיך באַקענט מיט מאַרש, צי נײן? גלויבט איר, אַז ער װעט דאָס דורכקוקן ביזן סוף?
  
  דע ר פראנצויז ן הא ט געמאכ ט א אײנגעפלאקערט ע זשעסט . "הממ, ווער ווייסט? דער מאַרש איז מאָדנע, סימז סטאַביל איין מאָמענט און משוגע דער ווייַטער. אפשר איז דאס אלץ געווען א שווינדל. וועבב האָט אים נישט געטרויען, אָבער דאָס איז נישט חידוש. איך פילן אַז אויב וועבב איז נאָך אינטערעסירט אין די פּיטהיאַ פאַל, דעמאָלט מאַרש וואָלט נישט זיין ערלויבט צו אפילו פאַרהיטן צו זיין ינוואַלווד אין דעם פאַל."
  
  "עס איז נישט מאַרשאַ מיר דאַרפֿן צו זאָרג וועגן," מאַי ינטערדזשעקטיד יקסייטאַדלי. "דאס ..."
  
  און פּלוצלינג עס אַלע געמאכט זינען.
  
  דרייק האָט דאָס אין דער זעלביקער צייט איינגעזען, איינגעזען דעם נאָמען פון דעם מענטש וואָס זי איז געווען וועגן צו רופן. זיינע אויגן האבן זיך באגעגנט מיט אירע ווי היץ-זוכנדיקע מיסילס, אבער א מאמענט האבן זיי גארנישט געקענט זאגן.
  
  איך טראכט דערפון. עוואַלואַטאָר. צו אַ שרעקלעך סוף.
  
  "פאַרשילטן," דרייק געזאגט. "מיר האָבן געשפילט פֿון די אָנהייב."
  
  אַליסיאַ וואָטשט זיי. "נאָרמאַלי איך וואָלט זאָגן 'באַקומען אַ פּלאַץ', אָבער ..."
  
  "ער קען קיינמאָל באַקומען אין דעם לאַנד," מאַי מאָאַנד. "ניט אָן אונדז."
  
  "איצט," האט דרייק. "ער איז פּונקט ווו ער וויל צו זיין."
  
  און דערנאָך האָט דער טעלעפאָן געקלונגען.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט כּמעט געפאלן זיין שאָקאָלאַד באַר אין קלאַפּ, ער איז געווען אַזוי פאַרקנאַסט אין די אָלטערנאַטיוו באַן פון געדאַנק. ווען ער האָט געקוקט אויפֿן עקראַן און דערזען אַן אומבאַקאַנטן נומער, האָט זיך אים אַרומגערינגלט אַרום זײַן קאָפּ אַ פּיראָטעטשניקישע אויסבראָך פֿון סתירהדיקע געדאַנקען.
  
  וואס צו זאגן?
  
  עס מוזן האָבן געווען מאַרש רופן פון זיין נייַ דיספּאָוזאַבאַל מאָביל טעלעפאָן. זאָל ער זיך אַנטקעגנשטעלן דעם דראַנג אים צו דערקלערן, אַז מע שפּילט אים, אַז מע האָט אים פּשוט פֿאַרנאַרט אין אַ גרויסן סכעמע? זיי האבן געוואלט אז די צעלן און נוקלעארע וואפן זאלן בלייבן נייטראל אזוי לאנג ווי מעגליך. געבן אַלעמען אין מינדסטער נאָך אַ שעה אַ געלעגנהייט צו שפּור עס אַלע אַראָפּ. איצט כאָטש ... איצט די שפּיל האט געביטן.
  
  וואָס צו טאָן?
  
  - מאַרץ ? האט ער געענטפערט נאך דעם פערטן קלינגען.
  
  אַן אומבאַקאַנט קול האָט זיך צו אים אָנגערופן. "נאָו! עס איז גאַטאָרררר!"
  
  דרייק האט אוועקגעצויגן דעם טעלעפאן פון זיין אויער, די געשרייענדיקע שטאף איז אויפגעשטאנען אין די ענדע פון יעדעס ווארט, וואס האט באליידיגט זיין עאַרדרומס.
  
  "ווער איז דאס? וואו איז מארש?
  
  ― האָב איך געזאָגט ― גאַטאָרררר! די שטותים קריכן שוין. װוּ ער זאָל זײַן. אָבער איך האָבן נאָך איין פאָדערונג פֿאַר איר, אַההה. איינער מער, און דעמאָלט די באָמבע וועט ופרייַסן אָדער נישט. עס דעפּענדס אויף איר!"
  
  "פאק מיר." דרייק האט געהאט שווערע צייט זיך צו קאנצענטרירן אויף די ווערטער צוליב דעם ראנדום געשריי. - דו דארפסט זיך אביסל בארואיקן, חבר.
  
  "לויפן, קיניגל, לויפן, לויפן, לויפן. גיי געפינט די פאליציי סטאנציע אויפן ווינקל פון 3 און 51 און זעה וועלכע שטיקלעך פלייש מיר האבן איבערגעלאזט פאר דיר. איר וועט פֿאַרשטיין די לעצט פאָדערונג ווען איר באַקומען דאָרט. "
  
  דרייק האָט זיך געפּרעגלט, געזוכט זיין זכּרון. עס איז עפּעס זייער באַקאַנט וועגן דעם אַדרעס ...
  
  אבע ר ד י שטימ ע הא ט װידע ר איבערגעריס ן זײ ן צוגאנג . "איצט לויפט! לויפן! קיניגל, לויף און קוק נישט צוריק! עס וועט ופרייַסן אין אַ מינוט אָדער אַ שעה, ררר! און דעמאָלט אונדזער מלחמה וועט אָנהייבן!
  
  "מאַרש האָט נאָר געוואָלט אויסלייזן. דאָס געלט פֿאַר דער באָמבע איז דייַן".
  
  "מיר טאָן ניט דאַרפֿן דיין געלט, ייי! צי איר טראַכטן עס זענען קיין אָרגאַניזאַציעס - אפילו דיין אייגענע אָרגאַניזאַציעס - וואָס העלפֿן אונדז? צי איר טראַכטן עס זענען קיין רייַך מענטשן העלפּינג אונדז? צי איר טראַכטן עס זענען קיין קאַנספּירייטערז דאָרט בעסאָד פאַנדינג אונדזער סיבה? כאַ כאַ, כאַ כאַ כאַ!
  
  דרייק האט געוואָלט זיך אויסשטרעקן און קנאַקן דעם משוגענעם האַלדז, אָבער וויבאלד ער האָט דאָס - נאָך - ניט געקענט טאָן, האָט ער געטאָן דאָס נעקסטע בעסטע.
  
  דער רופן איז געווען ינטעראַפּטיד.
  
  און לעסאָף, זיין מאַרך פּראַסעסט יעדער ביסל פון אינפֿאָרמאַציע. די אנדערע האבן שוין געוואוסט. זײערע פנימער זײנען געװען װײס פון שרעק, זײערע קערפער האבן אנגעשפארט פון שפאנונג.
  
  "דאס איז אונדזער פּלאַץ, איז ניט עס?" דרייק האט געזאגט. "וואו היידן, קינימאַקאַ און מאָר זענען איצט."
  
  "און ראמסעס," האָט מאַי געזאָגט.
  
  אויב די באָמבע וואָלט עקספּלאָדעד אין דעם מאָמענט, די מאַנשאַפֿט וואָלט נישט געווען ביכולת צו לויפן שנעלער.
  
  
  קאַפּיטל זיבן און צוואנציק
  
  
  היידן האט געלערנט די מאָניטאָרס. מיט א גרויסער טייל פון דער סטאנציע איז ליידיג, און אפילו די אגענטן וואס פערזענליך צוגעשטעלט צו מור זענען ארויסגעשיקט געווארן אויף די גאסן צו העלפן, האט די לאקאלע היימלאנד זיכערהייט צענטער זיך געפילט איבערהויפט ביז צו צעבראכן. די געשעענישן, וואס האבן זיך פארשפרייט איבער דער שטאט, האבן פאר דעם מאמענט געהאט פארהיאר איבער דעם ווידעראמאל פון ראמסעס און פרייס, אבער היידן האט באמערקט דעם פעלן פון קאנטאקט צווישן זיי, און האט זיך געוואונדערט צי זיי האבן טאקע נישט וואס צו זאגן. ראמסעס איז געווען א וויסנשאפטלעכער מענטש וואס האט געהאט אלע ענטפערס. פּרייַז איז נאָר אן אנדער סקאַמער טשייסינג דאָללאַרס.
  
  קינימאַקאַ געהאָלפֿן אַרבעטן די מאָניטאָרס. היידן איז איבערגעגאנגען וואס עס איז פארגעקומען צווישן זיי פריער, ווען די האוואאיינער האט געראטן נישט ארויסצונעמען אינפארמאציע פון ביידע מענער, און זיך יעצט געחידושט איבער איר רעאקציע.
  
  איז זי געווען רעכט? ער איז געווען פּאַטעטיש?
  
  עפּעס צו טראַכטן וועגן שפּעטער.
  
  בילדער האָבן געבליצט פאַר איר, אַלע אויסגעזוכט אויף צענדליקער קוואַדראַטע סקרינז, אין שוואַרץ און ווייַס און קאָלירן, סצענעס פון פענדער בענדערס און פייערס, גלענצנדיק אַמבולאַנסעס און דערשראָקן מאַסע. די פּאַניק צווישן ניו־יאָרקער איז געהאַלטן געוואָרן ביז אַן אַבסאָלוט מינימום; כאָטש די געשעענישן פון 9-11 זענען נאָך אַ פריש גרויל אויף זייער מחשבות און ינפלואַנסינג יעדער באַשלוס. פאר אזויפיל מענטשן וואס האבן געהאט א מעשה פון איבערלעבן 9-11 יאר, פון די וואס זענען יענעם טאג נישט געגאנגען אויף דער ארבעט ביז די וואס זענען שפעט אדער געלאפן עראנדן, האט די פחד קיינמאל נישט פארלאזט זייערע מחשבות. טאָוריסץ געלאפן אַוועק אין גרויל, אָפט צו פּנים די ווייַטער אומגעריכט קלאַפּ. די פאליציי האבן אנגעהויבן אויפרייניקן די גאסן, מיט ווייניג קעגנערשאפט פון די אלץ-אויסגעוואלדיקע לאקאלע.
  
  הייַדען האָט אָפּגעשטעלט די צייט ... עס איז געווען קוים 11:00. עס איז געווען פּעלץ שפּעטער. די רעשט פון דער קאָלעקטיוו איז געווען אויף איר מיינונג, איר מאָגן טשערנינג פון מורא אַז זיי זאלן פאַרלירן זייער לעבן הייַנט. פארוואס די גענעם טאָן מיר האַלטן טאן דעם? טאָג נאָך טאָג, וואָך נאָך וואָך? די שאַנסן ווערן ווייניקער גינציק יעדער מאָל מיר קעמפן.
  
  און דאהל בפרט; ווי איז דער מענטש געבליבן ביי דעם? מיט אַ פרוי און צוויי קינדער, אַ מענטש מוזן האָבן אַ אַרבעט עטיק די גרייס פון באַרג עווערעסט. איר רעספּעקט פֿאַר דעם זעלנער איז קיינמאָל געווען העכער.
  
  קינימאַקאַ טאַפּט איינער פון די מאָניטאָרס. "עס קען האָבן געווען שלעכט."
  
  היידן האט א קוק געטאן אויף אים. "וואָס איז דאָס ... טאַקע דרעק."
  
  דערשטוינט, זי וואָטשט ווי ראַמסעס גענומען קאַמף, פליסנדיק צו פּרייס און סלאַמינג זיין קאָפּ אין דער ערד. דער טעראָריסטישער פּרינץ איז דאַן געשטאַנען איבער דעם געראַנגלדיקן קערפּער און האָט אים אָנגעהויבן רחמנותדיק בריקען, יעדער קלאַפּ האָט אַרויסגערופן אַ געשריי פון יסורים. היידען האט זיך ווידער געכאפט, און דאן האט געזען אז א בעקן בלוט הייבט זיך אן צו פארשפרייטן איבערן דיל.
  
  "איך גיי אַראָפּ."
  
  "איך וועל אויך גיין". קינימאקע האט זיך גענומען אויפהויבן, אבער היידען האט אים אפגעשטעלט מיט א זשעסט.
  
  "ניין. דאָ דאַרף מען אײַך".
  
  איגנארענדענדי ק אי ן ד י שטער ן אי ז ז י צורי ק צורי ק אי ן קעלער , אנגעװינק ט צ ו ד י צװ ײ װעכטער , װא ס זײנע ן געשטאנע ן אי ן גאם , או ן געעפנ ט ד י דרויסנדיק ע טיר ן צ ו ראמס ס צעל . ז ײ גײע ן אי ן צוזאמע ן ארײן , ביקסן .
  
  ראמסעס לינקע פוס האט זיך אנגעקלאפט אין פרייס באק, צעבראכן דעם ביין.
  
  "אָפּשטעל!" היידן האט געשריגן אין כעס. - דו הרגעט אים.
  
  "איר טאָן ניט זאָרגן," ראַמסעס געוויינט זיין וואָפן ווידער, שאַטערינג פּרייס ס קין. "פארוואס זאָל איך? איר צווינגט מיר צו טיילן אַ צעל מיט דעם שלייַם. ווילסט מיר רעדן? נו, אַזױ װערט אױסגעפֿירט מײַן אײזערנער װילן. אפשר וועסטו איצט דערוויסן״.
  
  היידן איז צוגעלאָפן צו די באַרס, אַריינגעלייגט דעם שליסל אין שלאָס. ראמסעס האט זיך געשטיצט, און האט דאן אנגעהויבן טרעטן אויף פרייז'ס שאַרבן און פּלייצעס, ווי געזוכט שוואכע פלעקן און הנאה געהאט פון דעם פראצעס. פּרייז האט פארשטאפט סקרימינג און קען נאָר מאַכן נידעריק מאָאַנז.
  
  היידן האט ברייט געעפנט די טיר, געשטיצט פון צוויי וועכטער. זי האט אטאקירט אן צערעמאָניע, שלאָגן ראמסעס הינטערן אויער מיט דער פּיסטויל און אים אוועקגעשטופט פון ראבערט פרייס. זי איז דאן געפאלן אויף די קני נעבן דעם קרעכצן מאן.
  
  - דו לעבסט ? זי האט זיכער נישט געװאלט ארויסשרײבן צו באזארגט. מענטשן ווי ער האָבן געזען זאָרג ווי אַ שוואַכקייַט וואָס קען זיין עקספּלויטאַד.
  
  "עס טוט וויי?" זי האט זיך צוגעדריקט צו פרייס ריפן.
  
  די קוועטש האָט איר געזאָגט אַז "יאָ, עס איז געשען."
  
  "אָוקיי, אקעי, האַלטן וויינען. דריי זיך ארום און לאז מיך דיך זען".
  
  פּרייס האָט זיך געקעמפֿט זיך איבערקערן, אָבער ווען ער האָט דאָס געטאָן, האָט היידן זיך צעוויינט בײַם דערזען פֿון דער בלוט־מאַסקע, צעבראָכענע ציין און צעריסענע ליפּן. זי האט דערזען, אז איר אויער איז רויט און איר אויג איז אזוי געשװאלן, אז עס זאל מער נישט ארבעטן. טראץ אירע בעסטע וואונטשן האט זי זיך צעוויינט.
  
  "קראָפּ".
  
  זי איז געגאנגען צו ראמסעס. ― מאַן, איך דאַרף אַפֿילו נישט פֿרעגן, צי דו ביסט משוגע? נאָר אַ משוגענער וואָלט טאָן וואָס איר טאָן. סיבה? מאָטיוו? ציל? איך צווייפל אַז עס איז אפילו אַריבער דיין מיינונג. "
  
  זי האט אויפגעהויבן דעם גלאק, ממש נישט גרײט צו שיסן. די וועכטער נעבן איר האבן איבערגעדעקן ראמסעס אין פאל ער וועט איר אטאקירן.
  
  "שיסן," האט געזאגט ראַמסעס. "ראַטעווען זיך פון אַ וועלט פול פון ווייטיק."
  
  "אויב דאָס איז געווען דיין לאַנד, דיין היים, איר וואָלט טייטן מיר איצט, וואָלט ניט איר? איר וואָלט סוף עס אַלע. "
  
  "ניין. וואָס איז דער שפּאַס אין מאָרד אַזוי געשווינד? ערשטער איך וואָלט צעשטערן דיין כשיוועס דורך סטריפּינג איר און טייפּינג דיין לימז. דערנאָך איך וואָלט ברעכן דיין וועט מיט אַ טראַפ - אופֿן, קיין ענין וואָס סימד רעכט אין דעם מאָמענט. דעמאָלט איך וואָלט האָבן פיגיערד אויס אַ וועג צו טייטן איר און ברענגען איר צוריק, ווידער און ווידער, לעסאָף רילענטינג ווען איר בעגד מיר פֿאַר די הונדערטסט מאָל צו ענדיקן דיין לעבן.
  
  היידן האט צוגעקוקט, דערזען דעם אמת אין ראמסעס אויגן און זיך נישט געקאנט אפהאלטן פון ציטערן. ד א אי ז געװע ן א מאן , װעלכע ר װאל ט א ן צװײט ן געדאנק , א ן נוקלעארע ר באמבע , צעפלאצט ן אי ן נױ־יארק . אי ר אויפמערקזאמקײ ט אי ז געװע ן אזו י אײנגענומע ן פו ן ראמסעס , װ י אוי ך אי ר װעכטער , א ז ז ײ האב ן ניש ט רעאגיר ט אוי ף ד י שאפענדיק ע טריט , או ן פארשמאפט ע אטעם , װא ס זײנע ן געקומע ן פו ן הינטער ן זײ .
  
  ראמסעס אויגן האבן געפינצטערט. היידן האט געוואוסט אז זיי זענען פארפירט געווארן. זי האט זיך אומגעדרײט, אבער נישט גענוג שנעל. פרייס איז מעגליך געווען סעקרעטאר פון פארטיידיגונג, אבער ער האט אויך געהאט א אויסגעצייכנטע מיליטערישע קאריערע און האט יעצט אויסגעלעבט דאס וואס ער האט דערפון געדענקט. ע ר הא ט ארײנגעקלאפ ט בײד ע הענ ט אי ן דע ם וועכטער ס אויסגעשטרעקט ע ארעם , זארגנדי ק זײ ן פיסט ל הא ט געקלאפ ט אי ן דע ר דיל , או ן דא ן הא ט ע ר א געשלאג ן ד י פויסט ן אי ן דע ם מאגן , אי ם האלב־בויגנדיק . בשעת מע האָט דאָס געטאָן, איז ער געפֿאַלן, געוועט, אַז היידן און דער אַנדערער וועכטער וועלן אים נישט דערשיסן, געוועט אויף זײַן שטעלע אויף עטלעכע וועגן, און געפֿאַלן אויף דער ביקס.
  
  או ן ע ר הא ט געשאס ן אונטע ר זײ ן אקם , ד י קויל ע הא ט געטראפ ן דע ם פארשטומט ן װעכ ט אי ן אויג . היידען האט אוועקגעשטעלט אירע געפילן און אנגעוויזן איר גלאק אויף פרייזן, אבער ראמסעס האט זיך אנגעקלאגט אויף איר ווי א ביק אויף א טראקטאר, די פולע קראפט פון זיין קערפער האט פאראליזירט, זי אראפגעקלאפט פון די פיס. ראַמסעס און הייַדען האָבן זיך דורכגעמאַכט אין צעל, און פּרייס האָט דערמעגלעכט צו באַקומען אַ ריין שלאָגן אויף דער צווייטער וועכטער.
  
  ע ר הא ט דא ם אויסגענוצ ט אויםנוצנדי ק דע ם בלבול . דער צווייטער וועכטער איז אומגעקומען פארן אפקלאנג פון דער קויל וואס האט אים אומגעברענגט. זיין גוף האט געשלאגן די ערד ביי פּרייס ס פֿיס, וואָטשט דורך די סעקרעטאַר ס איין פאַנגקשאַנינג אויג. היידן איז ארויס פון אונטערן ראמסעס ריזיקן קערפער, נאך אלץ פארהאלטן איר גלאק, ווילד-אויג, און פארהאלטן פרייס מיט א ביקס.
  
  - פארװאם ?
  
  "איך בין צופרידן צו שטאַרבן," פּרייס געזאגט צאָרעדיק. "איך וויל שטארבן".
  
  "צו העלפן ראַטעווען דעם שטיק פון באָבקעס?" זי האט זיך געשטרויכלט איבער דער דיל.
  
  "איך האָב נאָך איין פּיעסע," האָט ראַמסעס געמורמלט.
  
  היידן האט געפילט ווי די ערד ציטערט אונטער איר, די ווענט פונעם קעלער האבן געציטערט און ארויסגעווארפן וואלקנס פון מאָרטער. ד י סאמע ברעמען פון שטאף האבן אנגעהויבן ציטערן. זי האט זיך איבערגעשטעלט די הענט און די קני, זיך בארואיקט און געקוקט אויף און אראפ, לינקס און רעכטס. היידן האט געשטערט אין די ליכט, ווען זיי האבן נאכאמאל און נאכאמאל געפלאקערט.
  
  וואס יעצט? וואס הייסט דאס...
  
  אבער זי האט שוין געוואוסט.
  
  דער פּלאַץ איז געווען אונטערטעניק צו ערד באַפאַלן.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און צוואנציק
  
  
  היידען האט געגאכט ווי די ווענט האבן ווייטער געציטערט. ראמסעס האט געפרואװט אויפשטײן, אבער דער צימער האט זיך ארום אים געציטערט. דער טעראריסט איז געפאלן אויף די קני. פּרייס האָט מיט יראת כבוד צוגעקוקט ווי דער עצם ווינקל פון צימער האָט זיך געביטן, די דזשוינץ האָבן זיך באַוועגט און זיך איבערגעקערט, די שיפּוע ווערן פאַרקרימט מיט יעדער רגע. היידן האט אויסגעמיטן א פאלן שטיק מאָרטער ווען א טייל פון דער סטעליע איז צוזאמגעפאלן. דראט ן או ן לופט־קאלע ן זײנע ן געהאנגע ן פו ן דע ך , האב ן זי ך געשװינדל ט װ י פיל ־ קאלירט ע פענדלים .
  
  היידן איז געגאנגען צו דער צעל-טיר, אבער ראמסעס איז געווען קלוג גענוג צו אפשפארן איר וועג. עס האָט געדויערט אַ מאָמענט ביז זי האָט זיך דערוווּסט, אַז זי האַלט נאָך דעם גלאָק, און דאַן האָט זיך דער גרעסטער טייל פון דער סטעליע צוגעבראָכן און די שטעגס אַליין האָבן זיך געבויגן אינעווייניק, כּמעט צובראָכן.
  
  "איך טראַכטן ... איר אָוווערדיד עס," פּרייס געזאגט ברעאַטלעסס.
  
  "דער גאַנצער פאַרשילטן אָרט איז צעפאַלן," האָט היידן געשריגן אין ראַמסעס פּנים.
  
  "נאך נישט".
  
  דער טעראריסט האט זיך אויפגעשטעלט און זיך צוגעלאפן צו דער ווייטן וואַנט, וואלקנס פון מאָרטער און שטיקער באַטאָנען און טינק האָבן געפלויגן און געפאלן ארום אים. ד י דרויסנדיק ע טיר ן הא ט זי ך צעלאז ט או ן דא ן זי ך אויפגעהויבן . היידען האט אנגעכאפט דעם שטעקעלע און זיך ארויפגעכאפט, כאפן דעם משוגענעם, פרייס כאפנדיק הינטער זיך. זיי האבן מענטשן אין די שפּיץ. ראמסעס האט נאר געקענט גיין אזוי ווייט.
  
  מיט דעם געדאנק האט היידן געזוכט איר טעלעפאן, אבער קוים געקאנט אנהאלטן מיט ראמסעס. דער מענטש איז געווען שנעל, האַרט און גרויזאַם. ער איז אַרויפגעגאַנגען די טרעפּ, באַרשט אַף איין פּאָליציאַנטס אַרויסרופן און האָט אים אַריינגעוואָרפן מיטן קאָפּ אויף היידן. זי האט געכאפט דעם בחור, אים געהאלטן, און ראמסעס האט זיך שוין דאן דורכגעקװעטשט דורך דער אויבערשטן טיר.
  
  היידן איז צוגעלאפן אין הייסע יעגן. די אויבערשטע טיר איז געשטאנען ברייט אפן, דאס גלאז איז געקראכן, די ראמען צעשפאלטן. אין ערשטער, אַלע זי קען זען פון די מאָניטאָר צימער איז געווען מאָר, וואָס איז אויפגעשטאנען פון די שטאָק און ריטשט צו ויסגלייַכן עטלעכע וואָרפּט סקרינז. אנדער ע האב ן זי ך געריסן , פו ן ד י מויערן , אפגעריס ן פו ן דע ר װאנט , או ן געקראכ ט בײ ם לאנדן . קינימאקא האט זיך איצט אויפגעהויבן מיט דעם עקראַן געפאלן פון די פּלייצעס, גלאז און פּלאַסטיק געכאַפּט אין די האָר. ד י אנדער ע צװ ײ אגענט ן אי ן צימערל , האב ן זי ך געפרװוט ט צוזאמענארבעט .
  
  "וואָס האָט אונדז געטאָן?" מור איז ארויסגעלאפן פון צימער ווען ער האט באמערקט היידן.
  
  "וואו איז ראַמסעס?" - האט זי געשריגן. "האָסטו אים נישט געזען?"
  
  מור׳ס מויל האט געגאפט. "ער זאָל זיין אין די צעל בלאָק."
  
  קינימאַקאַ באַרשט גלאז און אנדערע דעבריס פון זיין פּלייצעס. - כ׳האב צוגעקוקט... דאן האט זיך דער גאנצער גיהנום אויסגעבראכן.
  
  היידען האט הויך געשאלטן ווען זי האט באמערקט די טרעפ אויף איר לינקס, און דערנאך דעם באלקאן פאראויס, וואס האט פארקוקט די הויפט אפיס פון די קעמפער. עס איז קיין אנדערע וועג אויס פון דעם בנין אַחוץ צו קרייַז עס. זי איז געלאָפן צום פּאַרענטשע, אים אָנגעכאַפּט און אונטערזוכט דעם צימער אונטן. דער שטעקן איז רידוסט, ווי די טעראָריסטן האָבן פּלאַננעד, אָבער עטלעכע דזשאָבס אויף דער ערד שטאָק זענען פאַרנומען. סײַ מענער, סײַ פֿרויען האָבן געקליבן זייערע חפצים, אָבער ס׳רובֿ זײַנען געווען געגאַנגען צום הויפּט־אַרײַנגאַנג מיט אָנגעצויגענע געווער, ווי ערוואַרטעט אַן אַטאַק. ראמסעס האט נישט געקאנט זײן צװישן זײ.
  
  װאו דען ?
  
  דערוואַרטונג. איך קוק. עס איז נישט געווען ...
  
  "דאס איז נישט דער סוף!" - האט זי א געשרײ געטאן. ― גײ אַװעק פֿון די פֿענצטער!
  
  צו שפּעט. די בליץ־קריג האָט זיך אָנגעהויבן מיט אַ קאָלאָסאַלן אויפֿרײַס; ד י פראנט ע פענצטע ר האב ן זי ך אויפגעריס ן או ן א טײ ל פו ן דע ר װאנט , אי ז צוזאמענגעבראכן . היידן'ס גאנצע שטאנדפונקט האט זיך איבערגערוקט, די דאך איז געפאלן. דעבריס עקספּלאָדעד איבער די סטאַנציע ווי די פּאָליצייַ געפאלן. טײל האבן זיך אויפגעהויבן אויף די קני אדער אװעקגעקראכן. אנדערע זענען פארוואונדעט געווארן אדער האבן זיך געפונען פארכאפט. דער רפּג האָט זיך דורכגעמאַכט דורך די צעבראכענע פאַסאַד און אַריינגעפאַלן אין די קאַנסאָול פון די באַגלייטער, שיקט פּלאַמז פון פלאַם, רויך און דעבריס אַריבער די נירביי געגנט. היידען האט דאן געזען לויפן פוס ווי פילע מאַסקטעד מענטשן האָבן זיך באוויזן, אַלע מיט ביקס סטראַפּט צו זייער פּלייצעס. פארשפרײ ט זי ך אוי ף יעדע ר זײט , האב ן ז ײ זי ך גענומע ן צ ו אל ץ װא ס הא ט זי ך באװעגט , או ן דא ן נאכ ן פארזיכטיק ן באטראכט ן האב ן ז ײ געעפנ ט פײער . היידן, קינימאקא און מור האבן תיכף צוריקגעקערט פייער.
  
  קויל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י צעשטערט ע סטאנציע . הײַדן האָט אונטן גערעכנט עלף מענטשן, איידער דער הילצערנער באַלקאָן, וואָס האָט איר באַשיצט, האָט זיך אָנגעהויבן צעברעכן אין שטיקלעך. די שעלז זענען רעכט דורך. די פראַגמענטן האָבן זיך צעבראָכן, זיך פאַרוואַנדלט אין געפערלעכע שפּלינטן. היידן איז פון הינטערן אראפגעפאלן אויף איר און דערנאך זיך ארומגערינגלט. איר וועסטל האט געכאפט צוויי קלענערע שלאגן, נישט פון קוילן, און דער שטארקער ווייטאג אין איר אונטערן קאלב האט איר געזאגט אז א הילצערנע שפיץ האט געשלאגן אויסגעשטעלט פלייש. קינימאקא האט אויך געגאסען, און מור האט זיך אויפגעהויבן אפצוטאן דאם רעקל און אפרײםן די שײבלעך פון דער פלײצע.
  
  היידן איז צוריק געקראכן אויפן באלקאן. דורך די ריס, זי וואָטשט די שטייַגן פון די אַטאַקע גרופּע און געהערט גוטוראַל גראַמז ווען זיי רופן פֿאַר זייער פירער. ראמסעס איז געלאפן ווי א יעגער לייב, ארויס פון היידן'ס ראיה אין ווייניגער ווי א סעקונדע. זי האט אויסגעקוועטשט די שאנס צו שיסן, אבער האט שוין געוואוסט אז די קויל וועט נישט פליען נאענט.
  
  "קראַפּ!"
  
  היידן האט זיך אויפגעהויבן, א קוק געטאן אויף קינימאקא און איז געלאפן צו די טרעפ. זיי האבן נישט געקענט לאזן אנטלויפן דעם טעראר-פרינס. אוי ף זײ ן װארט , װאלט ן ד י באמבע ס געװע ן צעפלאקערט . היידן האט געהאט א געפיל אז ער וועט נישט ווארטן לאנג.
  
  ― גײ אַװעק, גײ אַװעק! - האט זי געװײנט צו מאנו. "מיר מוזן צוריק ברענגען ראַמסעס מיד!"
  
  
  קאַפּיטל נייַן-און-צוואַנציק
  
  
  ד י אינטערעקצי ע פונק ט אוי ף דע ם פלא ץ אי ז געװע ן געװײנטלע ך געפאק ט מי ט מענטשן , דע ר אריבער ־ גאנ ג אי ז געװע ן פארפאק ט מי ט פוסגייער , או ן ד י װעג ן האב ן גערומע ן צו ם שטענדיק ן ריט ם פו ן פארבײגײענדיק ע אויטאמאבילן . הויך בנינים מיט פילע פֿענצטער יוזשאַוואַלי שפיגלט די סאָונדס פון הערנער כאַנגקינג און געלעכטער צווישן זיי, וואָס ינדיקייץ אַ ופּטיק אין מענטש ינטעראַקשאַן, אָבער הייַנט די סצענע איז געווען זייער אַנדערש.
  
  רױך האָט זיך געדרײט איבערן װעג און איז אױפֿגעשטאַנען אין הימל. צעבראכענ ע פענצטע ר האב ן זי ך צעטראט ן ד י טראטוארן . פארשטומט ע שטימע ן האב ן זי ך ארומגערינגל ט ארו ם דע ם כוב , װע ן ד י שיא ל געשאקלט ע או ן פארװאונדעטע ר זײנע ן זי ך צוגעקומע ן אדע ר ארויסגעקומע ן פו ן באהעלטעניש . סירענס האבן געװײנט אין דער נאענטער װײט. די 3טע עוועניו זייט פון זייער געביידע האט אויסגעזען ווי א ריזיגע מויז האט דאס פארמאכט פאר א שטיק גרויע קעז און האט דערפון ארויסגענומען ריזיקע ביסלעך.
  
  הײַדן האָט דערפֿון ווייניק באַמערקט, ער איז אַרויסגעלאָפֿן פֿון דער סטאַנציע און דערנאָך פּאַמעלעך, ווען זי האָט זיך אַרומגעקוקט נאָך די אַנטלױפֿן. גלײַך פֿאָרויס, אויף דער 51סטער גאַס, זײַנען זיי געווען די איינציקע, וואָס זענען געלאָפן - עלף מענער, אָנגעטאָן אין שוואַרצע, מיט דער אוממיעקנדיקער ראַמסעס, וואָס האָט זיך געהויבן איבער די איבעריקע. היידען איז אדורך דעם מיט ברויז-געשטראטן קנוצונג, דערשטוינט פון דער שטילקייט, וואס האט איר ארומגערינגלט, דעם געשריי פון שטילקייט און די ביליענדיקע שטויב וואלקנס, וואס האבן זי געפרואווט פארבלענדן. אויבן אויבן, אין די ריס צווישן די דעכער פון די אָפיס-געביידע - גלײַכע באַטאָנען זיילן, וואָס האָבן אָנגעצייכנט אַ פּערפּענדיקולאַר וועג ווי שורות אויף אַ גריד - האָט זיך דער מאָרגן־זונ־שײַן געקעמפט זיך צו קאָנקורירן. די זון האט זיך זעלטן באוויזן אויף די גאסן פאר מיטאג, זי האט זיך אפגעשפיגלט פון די פענצטער מיט א צייט פריער און האט באלויכטן בלויז די אינטערסעקציעס ביז זי האט זיך אויפגעהויבן איבערן קאפ און האט נישט געקענט געפינען דעם וועג אראפ צווישן די געביידעס.
  
  קינימאקא , דע ר געטרײע ר אלטע ר הונט , הא ט זי ך געאײל ט בײ ם אי ר . "עס זענען בלויז צוועלף פון זיי," ער האט געזאגט. "מור איז מאָניטאָרינג אונדזער שטעלע. מיר וועלן נאָכפאָלגן זיי ביז מיר באַקומען ריינפאָרסמאַנץ, אָוקיי?
  
  "ראַמסעס," זי געזאגט. "דאָס איז אונדזער בילכערקייַט. מיר וועלן אים צוריקקריגן צו יעדן פּרייַז. "
  
  "היידען," קינימאַקאַ כּמעט קאַליידיד מיט אַ פּאַרקט וואן. "איר טאָן ניט טראַכטן דעם דורך. ראמסעס האט אלץ געפלאנט. או ן אפיל ו ניש ט - אפיל ו זײ ן לאקצי ע אי ז עפע ס אויסגעליק ט געװאר ן אי ן דע ר פינפטע ר קאמער , - אי ז איצ ט ניש ט געװע ן . דאָס איז די באָמבע וואָס מיר האָבן צו געפֿינען."
  
  "אן אנדער סיבה צו כאַפּן ראַמסעס."
  
  "ער וועט אונדז קיינמאָל זאָגן," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "אָבער טאָמער איינער פון זיינע סטודענטן וועט טאָן דאָס."
  
  "וואָס מער מיר קענען האַלטן ראַמסעס אַוועק פון וואָג," האָט היידן געזאָגט. "די בעסער געלעגנהייַט אַז די שטאָט האט צו סערווייווינג אַלע דעם."
  
  ז ײ האב ן זי ך ארומגעלאפ ן אויפ ן טראטואר , זי ך געהאלט ן אי ן ד י עטלעכ ע שאטן , װא ם ד י הויכע ־ געבײדע ם האב ן גע ־ װארפן , או ן געפרואװ ט ניש ט מאכ ן קײ ן רעש . ראַמסעס איז געווען אין דער צענטער פון זיין פּאַק, געבן אָרדערס, און איצט היידן געדענקט אַז צוריק אין די מאַרק ער האט גערופן די מענטשן זיין "לעגיאָננערס." יעדער פון זיי איז געווען טויטלעך און געטרייַ צו זייער סיבה, פילע טריט העכער פּראָסט מערסאַנערז. ערשט צוועלף מענטשן האָבן זיך געאיילט אָן אַ סך געדאַנקען, געשטעלט אַ ביסל דיסטאַנסע צווישן זיך און דעם פּלאַץ, אָבער נאָך אַ מינוט האָבן זיי אָנגעהויבן צו פּאַמעלעך, און צוויי האָבן זיך צוריקגעקוקט, טשעקן צי ס"זענען דאָ נאָך נאָך.
  
  הײַדן האָט געעפֿנט פֿײַער, בילן מיט כּעס פֿון זײַן גלאָק. אײנע ר אי ז געפאל ן או ן ד י איבעריק ע האב ן זי ך ארומגעדרײ ט או ן צוריק . די צוויי געוועזענע סי.איי.עי. אגענטן האבן זיך אראפגעריסן הינטער א באַטאָנען פלאָווערבעד. היידן האט א קוק געטאן ארום זײן רונדן ראנד, נישט געװאלט פארלירן פון איר שונא. ראמסעס איז געווען אויף דער גרענעץ פון אַ צעבראכן, באדעקט דורך זיין מענטשן. איצט האט זי דערזען, אז ראבערט פרייז איז איבערגעלאזט געװארן צו זײן גורל, קוים געקאנט שטײן, נאר טאן גוט פאר א געשלאגענעם, עלטערער מענטש. איר אויפמערקזאם האט זיך אומגעקערט צו ראמסעס.
  
  "ער איז רעכט דאָרט, מאַנאָ. זאל ס באַקומען דעם איבער מיט. צי איר טראַכטן זיי וועלן נאָך ופרייַסן אויב ער שטאַרבט?
  
  ― פֿאַרשילטן, איך װײס נישט. נעמען אים לעבעדיק וואָלט האָבן געארבעט בעסער. אפֿשר מיר קענען האַלטן אים ויסלייזגעלט."
  
  "יאָ, אָוקיי, מיר מוזן באַקומען נאָענט גענוג ערשטער."
  
  דער אַפּאַראַט איז ווידער פארגרעסערט, דאָס מאָל באדעקט זייער אַנטלויפן. היידן איז געלאפן פון בלום בעט צו בלום בעט, זיי יאָגן אַראָפּ די גאַס. קויל ן האב ן צװיש ן ד י צװ ײ גרופעס , צעבראכ ן פענצטע ר או ן געטראג ן פארקערט ע אויטאמאבילן . א שורה פון צעשפרייטע געלע טאַקסיס האט געבאָרן היידן אַ בעסערע דעק און אַ געלעגנהייט זיך צו דערנענטערן, און זי האָט נישט געכאַפּט דאָס צו נעמען.
  
  "לאמיר!"
  
  זי איז אַרײַן אין דעם ערשטן טאַקסי, זיך צעגליטשט צו דער זײַט און זיך גענוצט נאָך אַן אַנדערן לינקס אין דער זײַט וועג זיך צו באַדעקן, ווען זי איז געלאָפן צום ווייַטער. פענסטער האבן ארום איר אויפגעריסן ווען אירע טורמע האבן פרובירט זיי צונעמען, אבער די דעקל האט געמיינט אז ראמסעס נייע לעגיאנער האבן קיינמאל נישט געוואוסט וואו זיי זענען. פיר טאַקסיס שפּעטער און זיי האָבן געצווונגען די ראַנערז צו באַהאַלטן, סלאָוינג זיי אַראָפּ.
  
  קינימאקי'ס עאַרפּיס האָט אָנגעהויבן קרעכצן. "הילף איז פינף מינוט אַוועק."
  
  אבער אפילו דאס איז געווען אומזיכער.
  
  אַמאָל ווידער, די צעל אַפּערייטאַד ווי אַ סאָליד גרופּע. היידן האט געיאגט, נישט געקענט בעשאָלעם פארמאכן דעם ריס און אויך געצוואונגען צו קאנסערווירן שיסוואַרג. ע ס הא ט זי ך באװיזן , א ז ד י צעל ע הא ט אוי ך אנגעהויב ן זארגן , װעג ן ד י מעגלעכקײ ט פו ן אנקומע ן פארשטארקונג , װײ ל זײער ע באװעגונ ג זײנע ן געװאר ן מע ר פראנטיק , װײניקע ר פארזיכטיק . היידן האט געציילט אויף איינעם פון די הינטערשטע וועכטער און נאר געפעלט ווייל ער איז דורכגעגאנגען פארביי דעם סקולפטירטן בוים ווען זי האט געשאסן.
  
  ריין שלעכט גליק.
  
  "מאַנאָ," זי געזאגט פּלוצלינג. "האָבן מיר ערגעץ פאַרלאָרן איינער פון זיי?"
  
  "צייל ווידער."
  
  זי האָט געקענט ציילן בלויז צען נומערן!
  
  ער האט זיך ארויסגעוויזן פון ערגעץ, זיך ארויסגערוימט פון אונטער א פארקערטן אויטא אין סטיל. זיין ערשטער קלאַפּ פארבונדן מיט די צוריק פון קינימאַקי ס קני, קאָזינג די גרויס מענטש צו בייגן זיך. בעת ער האָט געכאַפּט, האָט זײַן רעכטע האַנט אויפֿגעבראַכט אַ קליין פּפּק, וואָס די גרייס האָט עס ניט ווייניקער טויטלעך געמאַכט. הייַדען האָט אַרויסגעוואָרפן קינימאַקאַ, איר לעפיערעך קליין גוף איז געווען ווי שטאַרק און ענערגעטיק ווי קיין וועלט קלאַס אַטלעט, אָבער אפילו דאָס קען נאָר מאַך דעם גרויס מענטש אַ ביסל.
  
  די קויל איז געפלויגן צווישן זיי, סטאַנינג, ברעטטייקינג, דער קורצער מאָמענט פון ריין גיהנום, און דעמאָלט דער לעגיאָנער האט זיך ווידער אריבערגעפארן. נאך א קלאפ איז פארבונדן מיט היידן'ס קני, און מאנא האט פארבליבן זיין פאל, אריינגעקראכט מיט ברוסט-ערשט אין דעם זעלבן פארקערטן אויטא וואס זייער שונא האט גענוצט פאר דעק. א גרויםע ר הא ט אי ם אנטלאפ ן װע ן ע ר הא ט זי ך געפונע ן פארצװײפלט , פרובירנדי ק זי ך ארומדריי ן אוי ף ד י קני .
  
  היידן האט געפילט א ווייטאג אין איר קני און, נאך וויכטיגער, א פּלוצעמדיק פארלוסט פון באלאנס. זי האט געװאוסט מער װעגן ראמסעס אנטלויפן און דעם שרעקלעכן בופע, װאם איז נאכגעפאלגט, װי װעגן דעם קעמפערדיקן לעגיאנער, און יעדע פיברע פון איר האט געװאלט דאס גיך איבערנעמען. אבער דער מענטש איז געווען אַ קעמפער, אַ פאַקטיש קעמפער, און האט קלאר געוואלט צו בלייַבנ לעבן.
  
  ער האט נאכאמאל געשאסן די פּיסטויל. יעצט איז היידן געווען צופרידן אז זי האט פארלוירן איר באלאנס , ווייל זי איז נישט געווען וואו ער האט זיך געריכט אז זי זאל זיין . די קויל האָט אָבער געגריסט איר אַקסל. קינימאקא האט זיך געװארפן צו דער האנט מיט דער פּיסטויל, זי באגראבן אונטער א בארג מוסקלען.
  
  דער לעגיאנער האט אים גלייך פארלאזט, דערזען די פוטיליטי פון באקעמפן דעם האַוואַייאַן. ער האט דאן ארויסגעצויגן א שרעקליכע אכט-אינטש בלייד און זיך צוגעלאפן אויף היידן. ז י הא ט זי ך אומגעלומ ט פארדרײ ט או ן זי ך באקומע ן עפע ס פלא ץ צ ו פארמייד ן דע ם טויטלעכ ן קלאפ . קינימאקא האט געשװאונקען מיט זײן ביקס, אבער דער לעגיאנער האט דאס געהאט פאראנטװארט און אסאך שנעלער געשװאונקען, דער מעסער האט שטארק געשלאגן דעם האװאי אין דער ברוסט, װאס איז געװארן נישטיק צוליב דעם מאן׳ס װעסט, אבער האט אים דאך ארויפגעװארפן אויף די האנטן.
  
  דער וועקסל האט היידן די געלעגנהייט וואָס זי דארף. װע ן ז י הא ט ארויסגעשלעפ ט ד י ביקסן , הא ט ז י געטראפ ן װא ס דע ר לעגיא ן װע ט טו ן - דרײע ן זי ך או ן װארפ ן א מעסער ל אוי ף דע ר כיטרע , - הא ט ז י זי ך געטרעט ן צ ו דע ר זײט , צ ו ציע ן דע ם צינגל .
  
  דרײַ קוילן האָבן זיך אַרײַנגעריסן אין דעם מאַן'ס ברוסט, ווען דער מעסער האָט זיך אָפּגעשפּרונגען פֿון דער טיר פֿון דער אויטאָ און זיך געקלאַפּט אויף דער פּאָדלאָגע, און האָט נישט געפֿירט קיין שאָדן.
  
  ― נעם אים וואַלטער, ― האָט הײַדן געזאָגט צו קינימאַקע ― מיר װעלן דאַרפֿן יעדן קויל.
  
  װע ן ז י הא ט זי ך אויפגעשטעלט , הא ט ז י דערזע ן א ן אוממעיקלעכע ר גרופ ע באװאפנט ע מענע ר אייל ן זי ך אי ן דע ר גאס , עטלעכ ע הונדער ט יאַרדס . עס איז געווארן מער קאָמפּליצירט איצט - גרופּעס פון מענטשן זענען ארויס און וואַנדערד די גאסן, כעדאַד היים אָדער קאָנטראָלירן שעדיקן, אָדער אפילו שטייענדיק אין קלאָר דערזען און קליקינג אויף זייער אַנדרויד דעוויסעס - אָבער די ראיה פון ראַמסעס 'קאָפּ אנטפלעקט יעדער ביסל פֿיס איז טייקעף רעקאַגנייזאַבאַל. .
  
  "איצט מאַך," זי געזאגט, געצווונגען איר ייקינג, ברוזד לימז צו אַרבעטן ווייַטער פון זייער קאַפּאַציטעט.
  
  די אַפּאַראַט איז פאַרשווונדן.
  
  "וואָס די-"
  
  קינימאקא איז ארומגעגאנגען דעם אויטא, שפרינגנדיק איבער די קאפאטע.
  
  "גרויס ספּאָרט קראָם," האט געזאגט דער האַוואַייאַן אָטעם. "זיי זענען אריין."
  
  "סוף וועג, פּרינץ ראַמסעס," היידן אויסגעשפּיגלט די לעצטע צוויי ווערטער מיט ביטול. "ייַלן אַרויף, מאַנאָ. ווי איך געזאגט, מיר האָבן צו האַלטן דעם ממזר פאַרנומען און נעמען זיין ופמערקזאַמקייַט אַוועק פון דעם יאָדער באָמבע. יעדע מינוט, יעדע רגע ציילן."
  
  
  קאַפּיטל דרײַסיק
  
  
  צוזאַמען זיי געגאנגען דורך די נאָך סווינגינג פראָנט טירן פון די ספּאָרט קראָם און אין זייַן וואַסט, שטיל ינלענדיש. אומעטום זענען געווען ווייַז קאַסעס, געשטעל און קליידער הענגערס, צוזאמען יעדער דורכגאַנג. מאָונטעד אויף די עפענען-ראַם סטעליע, לייטינג איז צוגעשטעלט דורך גלאָוינג טיילז. היידען האט געקוקט אויפן ריפלעקטיוון ווייסן שטאק און דערזען שטויביקע שפּורן וואס פירן אריין אין הארץ פון די קראָם. מיט א איילעניש האט זי דורכגעקוקט איר קראם און צוגעפאסט איר וועסטל. דאָס פּנים, װאָס האָט אַרױסגעקוקט פֿון אונטערן קלײדער־געשטעל, האָט זי געצױגן, אָבער די פחד, װאָס איז אַרײַן אין אירע שטריכן, האָט זי פֿאַרווייכערט.
  
  "זאָרגט נישט," זי געזאגט. "קום אַראָפּ און זיי שטיל."
  
  זי האט נישט געדארפט פרעגן װעגן װעגן. כאָטש זיי קען האָבן נאָכפאָלגן מוטנע טראַקס, די ראַש פאָרויס האט אַוועק די שטעלעס פון זייער טאַרגאַץ. פּרייס ס קעסיידערדיק קרעכץ איז געווען אַ צוגעלייגט נוץ. הייַדען סליד אונטער אַ מעטאַל אַרמרעסט פול פון לעגינגז און פּושט אַ ליסע מאַנקין אין אַ ניקע ווערקאַוט מונדיר אין די געגנט רעזערווירט פֿאַר ספּאָרט ויסריכט. באַרבעלל ראַקס, וואָג טאַץ, טראַמפּאָלינעס און טרעדמילז ליינד אַרויף אין אפילו ראָוז. נאָר אריבערגעפארן צו אן אנדער אָפּטיילונג, עס איז געווען אַ טעראָריסט גרופּע.
  
  איין מאן האט זי דערזען, אויפגעהויבן דעם שרעק און געעפנט פייער. היידן איז געלאפן שווער און אין א ווינקל, דערהערט די קויל זיך אפשפרינגען פון דעם רויער'ס מעטאלען ארעם בלויז אינטשעס צו איר לינקס. קינימאקא איז געשפרונגען צו דער זייט, לאנדנדיק שווער אויפן קאנווייער־סעקציע פון דער טרעדמיל און האט זיך ארומגערינגלט דורכן ריס. היידן האט צוריקגעגעבן דעם לעגיאנער דעם קאמפלימענט דורך מאכן א לאך אין דער פּאָליצע סניקערס איבערן קאָפּ.
  
  דער מאן האט זיך לאנגזאם צוריקגעטרעטן ווען זיינע חברים האבן זיך צעשפרייט. היידען האט ארלנגעווארפן די ראָזעווע דופעל זעקל אין די לופט צו קאָנטראָלירן זייער נומערן און גרימאַסיד ווי פיר באַזונדער שאַץ שלאָגן עס שווער.
  
  "אפשר דעקן ראַמסעס אַנטלויפן," קינימאַקאַ אָטעמען.
  
  "אויב מיר אלץ דארף טאָרסטן דאַהל," היידן אָטעמען.
  
  "איר ווילן מיר צו פּרובירן משוגע מאָדע?"
  
  הײַדן האָט נישט געקאָנט אונטערשטיקן זײַן געלעכטער. "איך טראַכטן עס איז מער פון אַ לייפסטייל ברירה ווי אַ גאַנג ענדערונג," זי געזאגט.
  
  "וועלכער עס איז," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. - לאמיר זיך אײַלן.
  
  היידן האט אים געשלאגן צום זעץ, ארויסגעשפרינגען פון דעקל און שנעל עפן פייער. איינע פון די געשטאלטן האט געווייצט און געפאלן אויף דער זייט, די איבעריקע האבן זיך אראפגעכאפט. היידן האט זיי אטאקירט, איבערלאזנדיג מניעות אויף זייער וועג, נאר פארמאכן דעם ריס אזוי שנעל ווי זי האט געקענט. די לעגיאנער האבן זיך צוריקגעצויגן, געשאסן הויך, און זענען פארשוואונדן הינטער א סטעליע-הויך געשטעל מיט גומעשיך פון יעדן בראנפן און פאראן. היידן און קינימאקע האבן זיך אװעקגעזעצט אויף דער אנדערער זײט, זיך אפגעשטעלט אויף א רגע.
  
  - גרייט? - האב איך געפרעגט. היידען האט א זיפצן געטון ווען ער האט באפרייען דעם געפאלענע צעל-מיטגליד פון זיין וואפן.
  
  "גיי," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  ווען זיי רויז, אַ פּלאַצן פון מאַשין ביקס פייער אַ ביסל קראַשט די טריינינג געשטעל אויבן זייער קעפ. שטיקער פון מעטאַל און קאַרדבאָרד, לייַוונט און פּלאַסטיק רעגן אַראָפּ אויף זיי. היידן איז ארויף צום ברעג, אפילו ווען די גאנצע סטרוקטור האט זיך געוויגלט.
  
  "אָה..." האָט קינימאַקאַ אָנגעהויבן.
  
  "קראַפּ!" הײַדן האָט פֿאַרענדיקט און געשפּרונגען.
  
  ד י גאנצ ע אויבערשט ע העלפ ט פו ן דע ם ברײטע ן קאונטער ן אי ז צוזאמגעפאלן , צעריס ן אי ן שטיקע ר או ן געפאל ן אוי ף זײ . א ריזיקע, איבערהויפטנדיקע וואנט פון פאליצעס, האט עס אוועקגעווארפן מעטאלע שטרייכן, קארטארד קעסטלעך און הויפן נייע לייַוונט שיך ווען זיי זענען אנגעקומען. קינימאקא האט אויפגעהויבן די האנט, װי ער װאלט זיך צו פארטיידיקן פון דעם געביידע און האט זיך װײטער באװעגט מיט זיכערקײט, אבער צוליב זײן מאסע איז ער געפאלן הינטער דעם אנטלויפנדיקן היידן. װע ן ז י הא ט זי ך אװע ק פו ן דע ר פאלענדע ר מאסע , אי ר שלעפנדיקע ר פוס , כאפ ט זי ך אוי ף א מעטאל ן שטיצע , הא ט קינימאקא ע באגראב ן זײ ן קאפ א אונטע ר זײנ ע ארעם , או ן זי ך געבראכ ט װ י ז י אי ז געפאל ן אוי ף אים .
  
  היידן האט פארענדיקט די ווארפע מיט דער ביקס אין דער האנט און צוריקגעקוקט. "מאַנאָ!"
  
  אבער איר פּראָבלעמס זענען נאָר אָנהייב.
  
  פיר לעגיאנער האבן זי באפאלן, אוועקגעשלאגן די פּיסטויל און געשלאגן איר קערפער מיט די ביץ פון זייערע ביקסן. היידען האָט זיך צוגעדעקט און דערנאָך זיך אַ ביסל מער אָפּגעקערט. א געשטעל קוישבאָל האָט זיך איבערגעקערט, שיקט מאַראַנץ באַללס פליענדיק אין אַלע ריכטונגען. היידן האט א קוק געטאן איבער איר אקסל, געזען שאטן זיך באװעגן און זיך ארומגעקוקט אויף איר גלאק.
  
  א שיס האט אויסגעקלונגען. זי האט געהערט אז א קויל האט עפעס געשלאגן לעבן איר קאפ.
  
  "שטעל זיך דאָ," האָט געזאָגט דאָס קול.
  
  היידן האט זיך געפרוירן און האט א קוק געטאן ווי די שאטן פון ראמסעס מענטשן האבן זיך אראפגעלאזט אויף איר.
  
  "איצט ביסטו מיט אונדז."
  
  
  קאַפּיטל איין און דרייסיק
  
  
  דרייק פּלאַצן אין די רוינד געגנט, אַלישאַ ביי זיין זייַט. ד י ערשט ע באװעגונ ג װא ס ז ײ האב ן דערזע ן אי ז געװע ן פו ן מור , װע ן ע ר הא ט זי ך ארומגערינגל ט אויפ ן הוי ף באלקא ן או ן אנגעװיזע ן אוי ף ז ײ א ביקס . נאך א האלבע מינוט האט זיך באוויזן א רעליעף אויפן פנים.
  
  - ענדלעך - האט ער געאטעמט. "איך טראַכטן איר גייז גאַט דאָ ערשטער."
  
  דרייק האָט געזאָגט, "מיר האָבן באַקומען אַ ביסל ווארענונג. "עטלעכע בלאַזן מיטן נאָמען אַלליגאַטאָר?"
  
  מור האט אויסגעזען פארװאונדערט און האט זײ א געװיקנט אויבן. "איך האָב קיינמאָל געהערט פון אים. איז ער דער פירער פון דער פינפטער צעל?
  
  "מיר טראַכטן אַזוי, יאָ. ער איז אַ פאַקינג וואַזאָק מיט אַן טאָכעס פול מיט באָבקעס, אָבער איצט ער איז אין באַשולדיקונג פון דעם יאָדער באָמבע."
  
  מור האט צוגעקוקט מיט אפען מויל.
  
  אַליסיאַ האָט איבערגעזעצט. "אַליגאַטאָר סאָונדס משוגע ווי דזשוליאַן מאַרש נאָך צען גאלאנען פון קאַווע, און איך וואָלט האָבן געזאגט אַז איז אוממעגלעך ביז איך געהערט וואָס ער האט צו זאָגן. נו, וואו איז היידן און וואס איז דא געשען?
  
  מאָר האָט דאָס אַלץ אויסגעגעבן פֿאַר זיי, קאָמענטירט דעם קאַמף צווישן ראַמסעס און פּרייס און דערנאָך די אַנטלויפן. דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ איבער דער שטאט פון דער סטאנציע און די נישט גענוגיק פארשפרייטונג פון אגענטן.
  
  "קען ער האָבן פּלאַננעד דאָס? קומען אַלע די וועג פון דעם פאַרשילטן שלאָס אין פּערו? אפילו ווען מיר האָבן ויספאָרשן די באַזאַר?
  
  מאַי האָט אויסגעזען סקעפּטיש. "סאָונדס אַ ביסל ווייַט-פעטשט אפילו פֿאַר איינער פון דיין טיריז."
  
  "און עס טוט נישט ענין," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "טאַקע? איך מיין, ווער גייט עס? מיר מוזן אויפהערן זיך פארגאסן און אנהייבן זוכן".
  
  "דאס מאָל," מייַ געזאגט. "איך בין מסכים מיט טאַז. טאָמער איר לעצטע ליבהאָבער האט אַ ביסל זינען אין איר. זי האָט אַ גראַציעז בליק אַרײַנגעוואָרפן אויף באָ.
  
  דרייק האט זיך געקרימט ווען מור האט אויף אים געקוקט, די אויגן זענען יעצט נאך ברייטער. דער היים אפיס אגענט האט געשטארקט אויף די פיר פון זיי.
  
  "סאָונדס ווי אַ גרויס פּאַרטיי, גייז."
  
  דרייק האט עס אראפגענומען. "וואו זענען זיי געגאנגען? היידן און קינימאַקאַ?
  
  מור האט אנגעװיזן. "51. איז נאכגעגאנגען ראמסעס, זיינע עלף חסידים און יענעם אידיאט פרייס אריין אין רויך. איך האָב זיי פֿאַרלוירן דערזען בלויז נאָך עטלעכע מינוט. "
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן אויף אַ ריי סקרינז. "קען איר געפֿינען זיי?"
  
  "רובֿ פון די טשאַנאַלז זענען פאַרקריפּלט. די סקרינז זענען חרובֿ. מיר וואָלט זיין שווער געדריקט צו געפֿינען באַטערי פּאַרק רעכט איצט. "
  
  דרייק איז צוגעגאנגען צום צעבראכענע באלקאן-פראנט און זיך ארומגעקוקט אויף דער סטאנציע און די גאס אינדרויסן. עס איז געווען אַ מאָדנע וועלט, וואָס איז געלעגן פֿאַר אים, אַרײַנגעפֿאַלן מיט דער שטאָט, וואָס ער האָט זיך פֿאָרגעשטעלט, צוריק אויף די פּיעס, לכל הפּחות פֿאַר הײַנט. ער האָט געוואוסט בלויז איין וועג צו העלפן די מענטשן באַקומען בעסער.
  
  האַלטן זיי זיכער.
  
  "האבסטו נאך א נייעס?" - האט מור געפרעגט. "איך גלויבן אַז איר האָט גערעדט צו מאַרש און דעם אַלאַגאַטאָר באָכער."
  
  "נאָר וואָס מיר דערציילט איר," אַליסיאַ געזאגט. "האָבן איר אָפּגעשטעלט די דיאַקטיוויישאַן קאָודז?"
  
  מאָר האָט אָנגעוויזן אויף אַ בלינקענדיקן ייקאַן וואָס האָט פּונקט אָנגעהויבן פלאַשינג אויף איינער פון די סערווייווינג סקרינז. "לאָמיר וואַך".
  
  דרייק האָט זיך אומגעקערט ווען בעאַ איז געגאנגען צו די וואַסער קולער צו באַקומען אַ טרינקען. מאָר לייענען די בליצפּאָסט הויך, געשווינד באַקומען צו דעם פונט און באַשטעטיקן די אָטאַנטיסיטי פון די דיאַקטיוויישאַן קאָודז.
  
  "אזוי," מאָר לייענען קערפאַלי. "די קאָודז זענען פאקטיש כשר. איך האָבן צו זאָגן דאָס איז אַמייזינג. צי איר טראַכטן מאַרש געוואוסט אַז ער וואָלט זיין וסורפּט?
  
  "עס קען זיין קיין נומער פון סיבות," דרייק געזאגט. "זיכערקייַט פֿאַר זיך. באַלאַנסינג אויף דעם ראַנד. דער פּשוט פאַקט איז אַז דער מענטש איז זעקס ראָונדס קורץ פון אַ פול קלעמערל. אויב דער אַלאַגייטער וואָלט נישט געזונט אַזוי פּריטענשאַס, איך וואָלט טאַקע פילן זיכער רעכט איצט."
  
  "ווהאַפּי?"
  
  "ניסלעך?" דרייק האט געפרואווט. "איך וויס נישט. היידן רעדט דיין שפראך בעסער ווי איך.
  
  "ענגליש". מור האט א ניד געטאן. "אונדזער שפּראַך איז ענגליש."
  
  "אויב דו זאגסט אזוי. אבער דאָס איז אַ גוטע זאַך, גייז. עכט דיאַקטיוויישאַן קאָודז זענען אַ גוטע זאַך.
  
  "צי איר פֿאַרשטיין אַז מיר קען האָבן קאָנטאַקט זיי סייַ ווי סייַ אַמאָל די סייאַנטיס באשלאסן די אָנהייב פון די יאָדער אָפּצאָל?" בעאַ האָט געזאָגט, ווען ער איז צוריק געקומען און גענומען אַ זופּן פון די פּלאַסטיק גלעזל.
  
  "אַ, יאָ, אָבער עס איז נישט געשען נאָך. און ווי ווייַט ווי מיר וויסן, זיי טשיינדזשד די קאָודז אָדער צוגעגעבן אַ נייַ צינגל.
  
  בעאַ האָט דאָס אָנגענומען מיט אַ קליין קאָפּ.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. זיי זענען געווען כּמעט צען מינוט אויף דער סטאַנציע, און קיין וואָרט פון היידן אָדער דאַהל איז נישט געווען. היינט האט זיך צען מינוט געפילט ווי אן אייביגקייט.
  
  "איך רוף היידן." ער האט ארויסגענומען זײן מאביל.
  
  "זאָרגט נישט," האָט מאַי געזאָגט. "איז ניט דאָס קינימאַקאַ?"
  
  דרייק האט זיך שארף אויסגעדרייט צו וואו זי האט אנגעוויזן. ד י אומ ־ מישטיק ע געשטאלט ן פו ן מאנא קינימאקי , הא ט זי ך שטענדי ק געכאפ ט אי ן דע ר גאס , זי ך איבערגעבויגן , קלאר ׳ מי ט װײטיק , אבע ר עקשנותדיק ע געטראט ן צ ו דע ר סטאנציע . דרייק האט איינגעשלונגען א טוץ פראגעס און אנשטאט צוגעלאפן גלייך צו דעם מענטש וואס קען זיי ענטפערן. אַמאָל אַרויס, די מאַנשאַפֿט געכאפט מאַנאָ בייַ אַ בויברעך-אָנגעפילט ינטערסעקשאַן.
  
  "וואס טוט זיך, חבר?"
  
  די האַוואַייאַן ס רעליעף ביי באַגעגעניש זיי איז אָוווערשאַדאַד דורך עטלעכע שרעקלעך גייַסטיק ווייטיק לערקינג פּונקט אונטער די ייבערפלאַך. "זיי האָבן היידן," האָט ער געשעפּטשעט. "מיר האָבן אַראָפּגענומען דריי פון זיי, אָבער מיר זענען נישט נאָענט צו ראַמסעס אָדער פּרייס. און דעמאָלט זיי אַמבוש אונדז אין די סוף. האָט מיך אַרױסגענומען פֿון דער שפּיל, און אין דער צײַט, װאָס איך בין אַרױסגעגאַנגען פֿון אונטער אַ טאָן בויברעך, איז הייַדען ניטאָ".
  
  ― פֿון װאַנען װײסט איר, אַז זײ האָבן זי געהאַט? - האט בעאו געפרעגט. - אפשר שטעקט זי נאך ?
  
  "מייַן געווער און לעגס קען זיין ינדזשערד," קינימאַקאַ געזאגט. "אָבער מיין אויערן געהערט פּונקט גוט. ז ײ האב ן ז י באװאפנ ט או ן ז י אװעקגעשלעפט . דאָס לעצטע, װאָס זײ האָבן געזאָגט, איז געװען... ― האָט קינימאַקאַ זיך אײַנגעשלונגען מיט אַ שװער האַרץ, נישט געקאָנט װײַטער.
  
  דרייק האט געכאפט דעם מאן'ס בליק. ״מיר װעלן זי ראטעװען. מיר טאָן דאָס שטענדיק. "
  
  קינימאַקאַ האָט זיך צעוויינט. "ניט שטענדיק".
  
  ― װאָס האָבן זײ איר געזאָגט? אַליסיאַ ינסיסטאַד.
  
  קינימאקא האט ארויף געקוקט אויפן הימל, װי געזוכט אינספיראציע פון דער זון־ליכט. "זיי האָבן געזאָגט אַז זיי וועלן געבן איר אַ נעענטער קוק אויף די יאָדער באָמבע. זיי האָבן געזאָגט אַז זיי וועלן עס אָנכאַפּן איר צוריק. "
  
  
  קאַפּיטל צוויי און דרייסיק
  
  
  Thorsten Dahl האָט איבערגעלאָזט עטלעכע קאָמאַנדעס צו רייניקן די געגנט אַרום Times Square און גענומען זיין מאַנשאַפֿט טיף אין די שאַדאָוז באשאפן דורך אַ שמאָל אַלייע. עס איז געווען שטיל און זאָרגלאָז, די שליימעסדיק אָרט צו מאַכן אַ וויכטיק טעלעפאָן רופן. ער האט ערשט גערופן היידן, אבער ווען זי האט נישט געענטפערט האט ער פרובירט זיך צו פארבינדן מיט דרייק.
  
  "די ווייַטקייט איז דאָ. וואס איז די לעצטע נייעס?
  
  "מיר זענען אין דרעק, באַדי -"
  
  "אַרויף צו דיין באַללס ווידער?" דאַהל האָט איבערגעריסן. "וואס איז ניי?"
  
  "נישט אַרויף צו מיין האַלדז דאָס מאָל. יענע משוגענע ממזרים האָבן זיך צעבראָכן, אָדער צעבראָכן, פֿון זייערע צעלן. ראַמסעס און פּרייס זענען ניט מער. דער פינפטער צעל באשטייט - אדער איז געווען - פון צוועלף מענטשן. מאַנאָ זאגט אַז זיי האָבן דריי.
  
  דאהל האט געכאפט די אינטאנאציע. "מאַנאָ רעדן?"
  
  "יאָ, חבר. זיי האבן געכאפט היידן. זײ האָבן זי מיטגענומען".
  
  דאהל האט צוגעמאכט די אויגן.
  
  "אָבער מיר האָבן נאָך עטלעכע מאָל." דרייק געפרוווט די positive זייַט. "זיי וואָלט נישט האָבן גענומען עס אין אַלע אויב זיי געוואלט צו בלאָזן עס מיד."
  
  די יאָרקיעס האָבן רעכט, דאַהל האָט געמוזט מודה זיין. ער האט צוגעהערט ווי דרייק פארבליבן צו דערקלערן אַז מאַרש איז איצט אַוועקגענומען פון זיין ראָלע ווי דער פּרינס פון פינצטערניש און טעמפּערעראַלי ריפּלייסט דורך איינער גערופן אַלליגאַטאָר. כאָומלאַנד איז נאָר ביכולת צו ידענטיפיצירן דעם מענטש ווי אַן אמעריקאנער סאַפּאָרטער.
  
  "טאַקע?" דאַהל געזאגט. "צו וואס?"
  
  דרייק האָט געזאָגט, "זיך אַלץ וואָס קען פאַרשאַפן אַנאַרכיע. "ער איז אַ מערסאַנערי, נאָר דאָס מאָל ער פאַרפאַלן זיין געדולד."
  
  "איך געדאַנק ראַמסעס שטענדיק געפירט זיין געשעפט 'אין די הויז'."
  
  "דער אַלאַגייטער איז אַ געבוירענער פון ניו יארק. ער קען צושטעלן ינוואַליאַבאַל לאַדזשיסטיקס וויסן צו דער אָפּעראַציע.
  
  "יא, דאָס מאכט זינען." דאַהל האָט זיך צעשלאָגן און מיד געריבן די אויגן. "אזוי וואָס ס ווייַטער? צי מיר האָבן היידן ס קאָואָרדאַנאַץ? "
  
  "זיי האָבן גענומען איר אַפּאַראַט. זיי מוזן האָבן גענומען בייַ מינדסטער עטלעכע פון איר קליידער ווייַל די קוויטל סעוון אין איר העמד זאגט אַז זי איז אונטער די טיש אין די טשיפּאָטלע מעקסיקאַן גרילל, וואָס מיר נאָר באשטעטיקט איז בולשיט. די זיכערהייט קאַמעראַס זענען ארבעטן, אָבער די ריסיווערז פון אונדזער זייַט זענען מערסטנס נאַקט אויס ווי אַ רעזולטאַט פון די באַפאַלן אויף דעם פּלאַץ. זיי שטעלן צוזאַמען אַלץ זיי קענען. און זיי האָבן פשוט נישט גענוג אַרבעטקראַפט. דאס קען גיין טאַקע שלעכט פון דאָ, מאַטע.
  
  "קען?" דאַהל האָט איבערגעחזרט. "איך וואָלט זאָגן מיר זענען פאַרגאַנגענהייט די שלעכט און כעדינג אַראָפּ די גאַס פון די שלעכט, וואָלט ניט מיר?"
  
  דרייק האָט זיך אָפּגעשטעלט פֿאַר אַ מאָמענט, און דערנאָך געזאָגט, "מיר האָפן אַז זיי וועלן פאָרזעצן צו מאַכן פאדערונגען," האָט ער געזאָגט. "יעדער נייַע פאָדערונג גיט אונדז מער צייט."
  
  דאהל האט נישט געדארפט זאגן אז זיי האבן נאך נישט געמאכט קיין פארשריט. דער פאקט איז געווען זעלבסטפאַרשטענדלעך. דא זענען זיי געווען אפהענגיק פון היימלאנד צו אנטדעקן דעם לאק פון די נוקלעארע באמבע, ארומלויפן ווי פארווארנטע ניטל טערקיז, נאר פאר מור צו פינקטירן דעם פלאץ, אבער די גאנצע אונטערנעמונג איז דורכגעפאלן.
  
  "כל מיר האבן איז געווען נוטראַלייז עטלעכע קאָנסומאַבלעס," ער האט געזאגט. "מיר זענען אפילו נישט נאָענט צו ראַמסעס ס פאַקטיש פּלאַן, און ספּעציעל זיין סוף שפּיל."
  
  "פארוואס גייען איר נישט אַראָפּ צו דער סטאַנציע? מיר קען אויך זיין צוזאַמען ווען דער ווייַטער פירן קומט.
  
  "יא, מיר וועלן טאָן דאָס." דאַהל האָט געווייקט צו די רעשט פון זיין קאָלעקטיוו און באשלאסן די רעכט ריכטונג צו פירן זיי צו 3 עוועניו. "הי, ווי האלט מאַנאָ אַרויף?"
  
  "דער גוי איז שווער געשלאגן געוואָרן אין אַ וואַנט מיט פּאָליצעס. פרעג נישט. אָבער ער איז לאָעט צו קעמפן, נאָר ווארטן פֿאַר עמעצער צו געבן אים אַ ציל.
  
  דאהל האט אנגעהויבן לויפן ווען זיי האבן פארענדיקט דעם שמועס. קענסי האט זיך אפגעשטעלט נעבן אים און זיך געכאפט. "שלעכט מאַך?"
  
  "געגעבן אונדזער סיטואַציע, איך רעכן אַז עס קען האָבן געווען ערגער, אָבער, יאָ, עס איז געווען אַ שלעכט ברירה. זיי קידנאַפּט היידן. האָט זי גענומען צו וואו די באָמבע איז".
  
  "נו, דאָס איז גרויס! איך מיין, איר האָבן ניט אַלע פאַרבאָרגן ביקאַנז?
  
  "מיר טוהען. און זײ האָבן עס אַװעקגעװאָרפֿן מיט אירע קלײדער.
  
  "דער מוסד האָט דיר געכאַפּט אונטער די הויט," האָט קענסי געזאָגט שטילערהייט. "גוט פֿאַר זיי, אָבער נישט פֿאַר מיר. האָט מיר געפֿילט ווי איך געהערט."
  
  "עס וואלט געווען". דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "מיר אַלע דאַרפֿן צו פילן אַז מיר זענען אין קאָנטראָל פון אונדזער אייגן צוקונפט, און אַז יעדער באַשלוס איז בייסיקלי פריי. דאָס איז נישט מאַניפּיאַליישאַן."
  
  "די טעג," קענסי 'ס פינגער קערלד און דעמאָלט קלענטשעד אין פויסט, "איר מאַניפּולירן מיר אין דיין געפאַר," זי דעמאָלט געגעבן אים אַ קליין שמייכל. "אַחוץ פֿאַר דיר, מיין פרייַנד, איר קענען מאַניפּולירן מיר ווען און ווו איר ווילט."
  
  דאַהל האָט זיך אַװעקגעקוקט. ברידגעט מאַקענזי איז געווען אַנסטאַפּאַבאַל. די פרוי האט געװאוסט, אז ער איז א פארהײראטער, א טאטע, און דאך האט זי זיך נאכגעגעבן פאר נסיון. פארשטײ ט זיך , אזו י אדע ר אנדערע , װע ט ז י דא ם ניש ט לאנג .
  
  פּראָבלעם סאַלווד.
  
  סמיט און לאָראַן אויך דזשאַגד צוזאַמען, יקסטשיינדזשינג שטיל באַמערקונגען. יארגי האט אויפגעהויבן די הינטן, מיד און פארשפרייט מיט שטויב, אבער לויפט מיט שטיפעריש פעסטקייט. דאַהל האָט געוואוסט אַז דאָס איז זיין ערשטער פאַקטיש דערפאַרונג פון פראַנטיק, צופאַל קאַמבאַט, און ער געדאַנק ער כאַנדאַלד עס געזונט. די גאסן האבן זיך פארבליקט און דערנאך האבן זיי זיך אויסגעדרייט לינקס אויף די 3טער עוועניו, צו די אינטערעקציע מיט די 51סטע.
  
  עס איז געווען אַ מאָדנע ביסל מינוט פֿאַר דאַהל. עטלעכע שטחים פון דער שטאָט זענען געווען ניט-שאַטן, און בשעת פילע געשעפטן פארבליבן אָפן און מענטשן געגאנגען אינעווייניק מיט אַ געפיל פון ציטערניש, אנדערע זענען וויסט, כּמעט אָן לעבן. עטליכע גאסן זענען פארשפארט געווארן מיט אומרואיק פאליציי וויכעס און פיר-רעד דרייווער ארמיי אויטאמאבילן צעשפרייט איבער. עטלעכע שטחים האָבן זיך געכאַפּט אין בושה אין דעם בייַזייַן פון די רויבערס. רוב טייל האבן די מענטשן וואס ער האט געזען נישט פארשטאנען וואס צו טוהן, האט ער צוגעלייגט זיין שטימע צו דעם וואס ער האט געגלייבט אז זיי זענען די אויטאריטעטן און האט זיי איינגעלאדן זיך צו נעמען מקלט וואו נאר זיי קענען.
  
  און דערנאָך זיי אנגעקומען צו די פּלאַץ ווו דרייק און די אנדערע זענען ווארטן, כאָופּינג און פּלאַננעד צו ראַטעווען היידן דזשיי.
  
  זינט די אָנהייב פון דעם טאָג זענען דורכגעגאנגען בלויז עטלעכע שעה. און איצט זיי זענען דעספּעראַטלי קוקן פֿאַר אַ וועג צו געפֿינען אַ יאָדער באָמבע. דאהל האט געװאוםט, אז ם׳װעט נישט זײן זיך אומקערן, ער האט זיך נישט געקאנט אנטלויפן און זיך באהאלטן אין בונקערס. די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען אין עס ביז דעם סוף. אויב די שטאָט שטאַרבט הייַנט, עס וועט נישט זיין פֿאַר פעלן פון העלדן טריינג צו ראַטעווען עס.
  
  
  קאַפּיטל דריי און דרייסיק
  
  
  היידען איז געבליבן שטיל, ווען ראמסעס האט רעזשיסירט אקציע און רעאקציע, און דערמאנט זיינע מענטשן וואס זענען פאראנטווארטליך, און טעסטעד זייער אַבסאָלוט לויאַלטי. נאָכן שלעפּן זי אַוועק פון דער ספּאָרט קראָם, האָבן זיי איר געצוואונגען צו לויפן צווישן זיי אויף דער 3טער עוועניו, דערנאָך גענומען צייט צו געפינען און אַוועקוואַרפן איר מאָביל טעלעפאָן און אָפּרײַסן איר קויל-פּראָפעס וועסטל. ראַמסעס סימד צו האָבן עטלעכע וויסן וועגן טראַקינג דעוויסעס און זייער לאָוקיישאַנז און באפוילן זיין מענטשן צו באַזייַטיקן איר העמד. די קליין מיטל איז געשווינד געפונען און אַוועקגענומען, נאָך וואָס די גרופּע האט פארבליבן זייער לויפן צוזאמען וואָס איז געווען אַ גאָר טראַפ - מאַרשרוט.
  
  היידן האָט באַקומען דעם רושם אַז דאָס איז גאָר נישט דער פאַל.
  
  ס׳האט געדויערט א װײל. די גרופע האט פארווארפן זייערע גרעסערע וואפן און שווארצע אויבערגעוועש, אנטפלעקנדיג זייער נארמאלע טוריסט מונדיר אונטערן. פּלוצלינג זיי זענען ליכטיק, ומשעדלעך, טייל פון הונדערטער פון באַזאָרגט מאַסע אַרומוואַנדערן די שטאָט גאסן. פאליציי און ארמיי פאטראלן האבן זיך געשטעלט אויף טייל פון די רוטס, אבער די קאמערעס האבן זיך פשוט פארדרייט איין טונקעלער געסל און דערנאך נאך א צווייטן ביז זיי זענען געווען קלאר. היידן האָט מען געגעבן אַ ספּער רעקל צו טראָגן. ביי געוויסע צייטן זענען זיי ארויפגעקראכן אויף פאר-צוגעגרייטע מאטארסייקלען און לאנגזאם ארויסגעפארן פון ונטערשטאָט מאַנהעטן.
  
  אבער נישט צו ווייט. היידן האט געוואונטשן מיט אלע כוחות, אז זי זאל קענען באקומען דעם מעסעדזש פאר עמעצן - ווער עס יז - איצט, אז זי האט געוואוסט וואו די באמבע איז פלאץ. ס׳האט נישט געמײנט, אז מ׳קאן זי דערהרגענען, - ם׳איז אלץ געװען, אז די דאזיקע פאנאטיקער האבן אפגעשטעלט.
  
  די בייקס האָבן זיך אַ טייל פֿון דער אַלייע געפֿאַלן, און דערנאָך צען מענטשן - די אַכט איבערגעבליבענע לעגיאָנערן, ראַמסעס און פּרייס - האָבן זיך נאָכגעיאָגט דורך אַ פאַרזשאַווערטע מעטאַלן זייט-טיר. היידן האט זיך געפונען אין מיטן פון זיי, א פרייז פון מלחמה, און הגם זי האט שוין געוואוסט איר גורל, האט זי פרובירט כאפן יעדן בליק, יעדן ריכטונג פון ריכטונג און יעדן שושקעט ווארט.
  
  איבער דער צעבראכענער דרויסנדיקער טיר האט א שטינקנדיקער אינעװײניקער גאם געפירט צו א קאנקרעטן טרעפ. דא האט איינער פון די מענער זיך אויסגעדרייט צו היידן און אנגעהאלטן זיין מעסער צו איר האלדז.
  
  - שטילערהײט - האט ראמסעס געזאגט אן זיך אומדרייען. "איך וואָלט בעסער נישט צו טייטן איר פֿאַר איצט."
  
  ז ײ זײנע ן ארויפגעקראכ ן פי ר שטאק , או ן דא ן האב ן זי ך געשטעל ט פונק ט א מאמענט , פא ר דע ר דירה . װע ן ע ס הא ט זי ך געעפנ ט הא ט זי ך ד י גרופ ע געמאכ ט אינעװײניק , זי ך ארוי ס פו ן גאם , װ י גיך . ראמסעס האט זיך אפגעשטעלט אין מיטן צימער, אויסגעשטרעקטע געווער.
  
  "און דאָ מיר זענען," ער האט געזאגט. "מיט אַ מיליאָן ענדס און לפּחות איין אָנהייב. ד י אײנװוינע ר פו ן דע ר שטא ט װעל ן פארלאז ן דא ם לעב ן א ן װײסנדי ק א ז דא ס אי ז דע ר אנהויב ן פו ן אונדזע ר נײע ם װעג , אונדזע ר הײליקע ר מלחמה . דאס -"
  
  "טאַקע?" א טרוקענע קול האט איבערגעריסן די טיראדע. "טייל פון מיר וויל צו גלויבן איר, ראַמסעס, אָבער די אנדערע טייל, די ערגער טייל, מיינט אַז איר זענט פול פון אים."
  
  היידן האָט באַקומען איר ערשטער גוט קוק אין דזשוליאַן מאַרש. דער פיטשאיע האט אויסגעזען פרעמד, פארקרימט, װי א טײל פון אים װאלט זיך ארײנגעלײגט אין אנדערן. ער טראָגן קליידער וואָס וואָלט קיינמאָל פּאַסיק, קיין ענין די יאָר אָדער קראַנט גאַנג. אײן אויג איז געװען פארשװארצט, דאס אנדערע איז געװען ברײט אפן און נישט געבלינקט, בשעת אײן שוך איז אראפגעפאלן. רעכטס פֿון אים איז געזעסן אַ שרײַענדיקע ברונעט, וואָס היידן האָט נישט דערקענט, אָבער פֿון דעם ווי זיי האָבן זיך געדריקט איינער קעגן דעם אַנדערן, איז קלאָר געווען, אַז זיי זײַנען געווען פֿאַרבונדן אויף מער ווי איין אופן.
  
  אַזוי, נישט אַ אַליירט.
  
  היידען האט מיט פאראכטונג נאכגעקוקט ווי ראמסעס האט רעאגירט אויף מרץ'ס טשעפע. "דו האסט געוואוסט?" - האט געפרעגט דער טעראר־פּרינץ. - אז מיר האבן דיך פארפירט אײדער מיר האבן אײך באגעגנט. אײדער מיר האבן אפילו געװאוםט דעם נאמען פון דעם נאר, װאם װעט ארײנטראגן אונדזער אײביקן פלאם אין הארץ פון אמעריקע. אפילו דיין אייגענע, טיילער וועב, האָט דיר פארראטן. "
  
  "באַרען וועבב," האָט מאַרש געזאָגט. "און גיין אַוועק."
  
  ראמסעס האט זיך אפגעקערט לאכט. "לאָמיר צוריקגיין צו וואָס איך האָב געזאָגט. אפילו די מענטשן וואס ארבעטן דאָ האָבן פיינט די שטאָט. עס איז צו טייַער, צו פילע טוריס. פשוטע מענער און פרויען קענען זיך נישט ערלויבן דא צו וואוינען און זיך באקעמפן זיך צו דער ארבעט. קענען איר ימאַדזשאַן די פארביטערונג וואָס וואקסט קעגן די סיסטעם און די מענטשן וואָס פאָרזעצן צו שטיצן עס? אויף בריקן און טונעלן ווערט באקלאגט טאלל. איר זענט גאָרנישט אויב איר טאָן ניט האָבן געלט. גריד, גריד, גריד איז אומעטום. און עס מאכט מיר קראַנק. "
  
  היידען האט געשוויגן, נאך אויסרעכענען איר קומענדיגע באוועגונג, נאך אלץ נאכגעקוקט מארש'ס רעאקציע.
  
  ראמסעס האט גענומען א טריט צו דער זײט. "און אַלליגאַטאָר, מיין אַלט פרייַנד. שיין דיר צו זען נאכאמאל."
  
  היידן האט צוגעקוקט ווי דער מענטש מיטן נאמען אליגאַטאָר האט ארומגענומען זיין באס. פרובירט צו בלייבן קליין, שטיל און אפשר אומבאמערקט, האט זי אויסגערעכנט וויפיל טריט עס וועט נעמען צו קומען צו דער טיר. צו פיל פֿאַר איצט. וואַרטן, נאָר וואַרטן.
  
  אבער ווי לאנג האט זי עס געקאנט פארגינען? טראץ ראמסעס רייד, האט זי זיך געוואונדערט צי ער וויל אפילו אויסמיידן א נוקלעארע אויפרייס. די גוטע נייעס איז געווען אז די אויטאריטעטן האבן פארמאכט דעם לופט-ספעיס, דערפאר האט דער מענטש זיך נישט געאיילט.
  
  ראבערט פרייס האט זיך מיט א קרעכצן אריינגעווארפן אין א שטול. ער האָט געבעטן דעם ניראַסט לעגיאָנער פֿאַר אַ פלאַש אַספּירין, אָבער ער איז פּונקט איגנאָרירט. מארש האט צוגעשלעפט די אויגן צום פארטיידיקן מיניסטער.
  
  "קען איך דיר?"
  
  פּרייס האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין זײַן קישן טיפֿער.
  
  הײַדן האָט אַ קוק געטאָן אַרום דעם רעשט פֿון צימער, ערשט איצט באַמערקט דאָס עסטיש, וואָס איז געשטאַנען בײַם ווײַטן פֿאַרהאַנגטן פֿענצטער.
  
  פאַרשילטן, וואָס איז דאָס ...?
  
  עס איז געווען קלענער ווי זי האט זיך פארגעשטעלט. דער באַקפּאַק איז געווען גרעסער ווי דער נאָרמאַל מאָדעל, צו גרויס צו פּאַסיק אין די אָוווערכעד אָפּטייל פון אַ אַעראָפּלאַן, אָבער וואָלט נישט קוקן צו ומגעלומפּערט אויף די צוריק פון אַ גרעסערע מענטש.
  
  "איך האב עס דיר פארקויפט, מארש," האט ראמסעס געזאגט. "מיט האָפענונג אַז איר וועט ברענגען דעם צו ניו יארק. פֿאַר דעם איך וועל זיין אויף אייביק דאַנקבאַר. באַטראַכטן עס אַ טאַלאַנט ווען איך זאָגן איר אַז איר און דיין פרייַנד וועט זיין ערלויבט צו פילן די אַלע-קאַנסומינג פייַער. דאָס איז דער בעסטער איך קענען פאָרשלאָגן איר, און פיל בעסער ווי אַ מעסער אַריבער דיין האַלדז.
  
  היידן מעמערייזד די יאָדער באָמבע - זייַן גרייס, פאָרעם און די אויסזען פון די באַקפּאַק - אין פאַל זי קען דאַרפֿן עס. ס'איז נישט געווען קיין וועג אז זי זאל דא היינט געשטארבן.
  
  ראמסעס האט זיך דאן געדרייט צו זיינע מענטשן. "באַגרײט איר," האָט ער געזאָגט. "און טאָן ניט ספּער די אמעריקאנער הור אַ אונס פון ווייטיק."
  
  היידן האט געוואוסט אז עס קומט. זיי האָבן ניט געקענט צובינדן אירע הענט אויפן וועג אַהער, און איצט האָט זי דאָס גאָר אויסגענוצט. אזוי פיל זאכן האבן דעמאלט אפהענגט אויף איר - דער גורל פון דער שטאט, פון דעם פאלק, רוב פון דער ציוויליזירטער וועלט. די וואַזע צו איר רעכט איז געווען נוציק, זיין האַלדז די גאנץ ברייט פֿאַר איר האַנט און פּונקט די רעכט וואָג צו מאַכן עטלעכע שעדיקן. ע ס הא ט זי ך צעבראכ ט אויפ ן היכל ה פו ן דע ם נאענטםטן , געפאלענ ע שטיקע ר אויפ ן דיל . ווען ער האט אויפגעהויבן זיין האנט, האט היידען אנגעכאפט דעם ביקס, אבער ווען זי האט געזען ווי עס איז זיכער ארומגענומען ארום זיין אקסעלע, האט זי תיכף איינגעגעבן, אנשטאט מיט איר גריפ אויפן פאס אים צו ווארפן נאך מער אפ-גלאנס. די וואָפן זענען אַימעד, אָבער היידן האָט זיי אַלע איגנאָרירט. עס איז איצט געווען ריין אַ לעצטע טשאַנס סאַלון ... ניט מער פייטינג פֿאַר איר לעבן - מער ווי אַ קאַמף פֿאַר די ניצל פון דער שטאָט. און האָט מען זי נישט נאָר אַהער אונטערגעשמוגלט? דא ם הא ט אי ר געזאגט , א ז מע ן װע ט זי ך פארשװינד ן אוי ף פײערגעװער .
  
  דער אליגאטאר איז צוגעגאנגען צו איר פון דער זײט, אבער ראמסעס האט אים צוריקגעהאלטן. אן אנדער טשיקאַווע ופדעקונג. דער אַלאַגייטער איז געווען וויכטיק פֿאַר ראַמסעס. דער ווייַטער מאָמענט, זי איז געווען קאַנסומד, ניט געקענט צו פאָקוס ווייַטער פון די געווער און לעגס וואָס זענען סטרייקינג איר. אי ך הא ב זי ך אפגעהיט ן אײ ן או ן צװ ײ קלעפ , אבע ר ס׳אי ז שטענדי ק געװע ן א צװײטער . דאס זענען נישט טעלעוויזיע ווילאַנז - בענימעס ווארטן פֿאַר איינער צו באַקומען שלאָגן אַזוי די אנדערע קענען ינערווין. נײן, די דאזיקע האבן זי ארומגערינגלט און זי אלע גלײך באפאלן, אזוי װיפל זי האט זיך אפגעשטעלט און געשלאגן, האבן איר נאך צװײ געשלאגן. דער װײטיק האט זיך אויפגעריסן אין מער ערטער װי זי האט געקאנט צײלן, אבער זי האט אויםגענוצט איר שטרויכלונג צו אויפנעמען א געדיכט שטיק פון דער װאזע און צעשניטן די צװײ מענער איבערן פנים און ארעם. ז ײ האב ן זי ך צוריקגעקערט , בלוטיקנדיק . זי ראָולד אַנטו אַ פּאָר פון לעגס, שיקט זייער באַזיצער טאַמבאַלינג. זי האט געפרואװט װארפן א שװער בעפעל אין פענצטער, טראכטנדיג אז עס װעט צוציען אויפמערקזאם, אבער די פארשילדעטע זאך איז געפלויגן ארום א האלבן מעטער פון פענצטער.
  
  וואָס וואָלט דרייק טאָן?
  
  זי האט עס געוואוסט. פּונקט דאָס. ער וועט קעמפן ביז זיין לעצטע אָטעם. דורכן װאלד פון פיס האט זי געזוכט א געװער. אירע אױגן האָבן זיך באַקענט מיט די אױגן פֿון מאַרץ און דער פֿרוי, אָבער זײ האָבן זיך נאָר נאָך שטאַרקער צוגעכאַפּט, געטראָפֿן אַ טרײסט אין דער מאָדנער קאָמוניקאַציע. היידען האָט זיך געכאַפּט און זיך צעדרייעט, זיך געפריידט פאר יעדן קוים אונטערגעדריקט געשריי, דערנאָך געפונען די קאַנאַפּע הינטער איר. מיט דעם אלס א פעלקער האט זי זיך געצווינגען אויף די פיס.
  
  א פויסט האט איר א קלאפ געטאן אין פנים און די שטערן האבן אויפגעריסן. היידן האט א שאקל געטאן מיטן קאפ , אראפגעריסן דאס בלוט , און צוריק געשלאגן , אז איר קעגנער האט געפאלן . נאך א פויסט האט זי געקלאפט אין דער זייט פונעם קאפ, און דאן האט דער מאן זי אנגעכאפט ארום דער לענד, זי אראפגעקלאפט פון די פיס און זי צוריק אוועקגעשטעלט אויף דער קאנאפע. היידן האט אים געווארפן איבערן רוקן מיט זיין אייגענעם מאמענט. אי ן א רגע , הא ט ז י זי ך צוריקגעכאפ ט אוי ף ד י פיס , קאפ־אראפ , װארפ ן זעץ ן אוי ף ד י ריפן , האלדז , גרוים ן או ן קני , װארפ ן קלאפ ן נאכ ן קלאפ , באק ן נאכ ן קלאפ .
  
  זי האט דערזען ראמסעס טרעטן צו זײ. "אַכט מענטשן!" - האט ער געשריגן. "אַכט מענטשן און איין קליין מיידל. וואו איז דיין שטאָלץ?
  
  "אין דעם זעלבן אָרט ווי זייערע עגגס," האָט היידן געזאָגט אָן אָטעם, זיי אָנטאָן שאדן, זיך געפֿילט מיד, ווייטיק פֿון אַ סך קלאַפּן, קעמפֿנדיק די גרימצאָרן. דאָס וואָלט נישט געדויערט אויף אייביק, און זי האט קיין האָפענונג צו אַנטלויפן.
  
  אבער זי האט קיינמאל נישט אויפגעהערט פרובירן. קיינמאָל געגעבן אַרויף. דאָס לעבן איז געווען אַ טאָג־טעגלעכע שלאַכט, צי עס איז געווען ממש אָדער נישט. װע ן ד י קראפ ט הא ט זי ך אויסגעלאז ט פו ן איר ע שטרײקן , או ן ד י ענערגי ע הא ט זי ך אויסגעלאז ט פו ן איר ע גלידער , הא ט הייד ן נא ך געשלאגן , כאט ש אי ר שטרײק ן זײנע ן שוי ן ניש ט געװע ן גענוג .
  
  די מענער האבן זי אויפגעהויבן אויף די פיס און זי געשלעפט איבערן צימער. זי האט געפילט, אז זי האט זיך צוריקגעקערט צו איר א כח און האט געלויפט איר שטיוול איבער איר שין, אז זי האט געקראכן. ד י ארע ם האב ן זי ך פארשטרפ ט ארום איר ע מוסקלען , אי ר געשטופ ט צ ו דע ר װײטע ר פענצטער .
  
  ראמסעס איז געשטאנען איבערן טיש, אויף וועלכן איז געלעגן דער נוקלעארער רעצעט.
  
  "אזוי קליין," ער האט פאַרטראַכט. "אַזוי ינאַפּראָופּרייט. און נאָך אַזוי מעמעראַבאַל. די ביסט מסכים?"
  
  היידן האט אויסגעשפיגן בלוט פון איר מויל. "איך שטימען אַז איר זענט די משוגע ווערק פון די יאָרהונדערט."
  
  ראמסעס האט איר א פארװאונדערט קוק געטאן. "איר טאָן? איר פאַרשטיין אַז עס זענען דזשוליאַן מאַרש און זאָוי שיירס פון די פּיטהיאַנס כאַגינג אַראָפּ דאָרט, טאָן ניט איר? און זייער פירער - וועב - וואו איז ער? איך טרעפן, אַוועק צו ויספאָרשן די וועלט פֿאַר אַן אלטע אַרקיאַלאַדזשיקאַל אוצר. איך גיי נאָך דעם לאַנג-טויטן שטעג פון אַ לאַנג-טויט אַריסטאָקראַט. גייט זיין אייגענע משוגענע טריט בשעת די וועלט ברענט. איך טאָן ניט קומען נאָענט צו די משוגע אַרבעט פון די יאָרהונדערט, מיס דזשיי.
  
  און כאָטש היידן האָט אינערלעך מודה געווען, אַז ער האָט עפּעס רעכט, האָט זי געשוויגן. סוף־כּל־סוף זאָל אויף זײ אַלע װאַרטן אַ קאַמער מיט פּעלץ.
  
  "אזוי וואָס איז ווייַטער, איר זענט אינטערעסירט צו וויסן?" - האט ראמסעס איהר געפרעגט און געשמײכלט. "נו, נישט אַזוי פיל, צו זיין ערלעך. מיר זענען אַלע ווו מיר ווילן צו זיין. איר זענט מיט אַ יאָדער באָמבע. איך בין מיט Alligator, מיין באָמבע מומחה. מייַן מענטשן זענען אויף מיין זייַט. יאָדער באָמבע? ע ס אי ז כמע ט גרײ ט צ ו... - הא ט ע ר זי ך אפגעשטעל ט - אײנע ר װער ן מי ט דע ר װעלט . זאָלן מיר זאָגן... אַ שעה פֿון איצט?
  
  היידן'ס אויגן האבן איר פארראטן.
  
  "אָה האַהאַ. איצט איר זענט וואַנדערינג. איז דאָס צו פיל צייט פֿאַר איר? אזוי צען מינוט?"
  
  - ניין - האט היידן געאטעמט. "דו קענסט נישט. ביטע. עס מוזן זיין עפּעס איר ווילן. עפּעס מיר קענען שטימען אויף."
  
  ראמסעס האט אויף איר געשטארקט, װי ער װאלט, קעגן זײן װילן, מיטאמאל געהאט רחמנות. "די סאַכאַקל פון אַלץ איך ווילן איז אין דעם צימער. צעשטערונג פון דער אַזוי גערופענער ערשטער וועלט."
  
  "ווי טאָן איר מאַכן אַ אָפּמאַך מיט מענטשן וואָס נאָר ווילן צו טייטן איר אָדער שטאַרבן טריינג?" היידען האט געזאגט הויך. "אָדער האַלטן זיי אָן ריזאָרט צו בלוט פאַרגיטונג זיך. די לעצט דילעמאַ פֿאַר די ניו וועלט. "
  
  ראמסעס האט געלאכט. "איר מענטשן זענען אַזוי נאַריש." ער האט געלאכט. "דער ענטפער איז: 'איר מוזט נישט'. טייטן אונדז אָדער דינען אונדז. האַלטן אונדז אָדער היטן אונדז אַריבער דיין געמארקן. דאָס איז דיין בלויז דילעמאַ."
  
  היידען האָט זיך ווידער געראַנגלט ווען די מענער האָבן אַרויסגעצויגן איר נייע העמד און דערנאָך שטעלן די באָמבע אַזוי אַז זי איז געווען סטראַפּט צו די פראָנט פון איר. עס איז געווען דער אַלליגאַטאָר וואָס איז געווען פאָרויס און אַנבוקאַלד די באַקפּאַק און דיסקאַנעקטיד עטלעכע ווירעס פון אינעווייניק. זיי האָבן געמוזט צוטשעפּען צו אַ טייַמער מעקאַניזאַם, היידן איז געווען זיכער. אפילו אזעלכע משוגענע טעראריסטן וואלטן נישט געראטן צו דיסקאַנעקטירן פאַקטיש יקספּלאָוסיוו דעוויסעס.
  
  זי האט געהאפט.
  
  דער אַלאַגייטער האט געצויגן די דראטן און דערנאך געקוקט אויף ראמסעס, ווארטן אויף דער דערלויבעניש צו פארזעצן. דער ריז האט א ניד געטאן. די מענער האבן זיך אנגעכאפט אין היידן'ס געווער און זי געשטופט פאראויס איבערן טיש, געבויגן איר קערפער ביז די נוקלעארע באמבע האט זיך אנגעדריקט קעגן איר מאגן. זיי דעמאָלט געהאלטן איר אין פּלאַץ בשעת אַלליגאַטאָר אלנגעוויקלט די ווירעס ערשטער אַרום איר צוריק און קאַסטן, דעמאָלט אַראָפּ צווישן איר לעגס און לעסאָף אַרויף ביז זיי באגעגנט אין די דנאָ פון איר צוריק. היידן האט געפילט יעדן שליסן אין די דראטן, יעדע באוועגונג פונעם רוקן. צום סוף, האָבן זיי גענוצט מיטל-שטאַרק בעלץ און דאַקט טייפּ צו ענשור אַז די יאָדער באָמבע איז פעסט סטאַק צו איר גוף און אַז עס איז אלנגעוויקלט אַרום אים. היידען האָט אויסגעפּרוּווט אירע בענד און געפונען אַז זי קען זיך קוים רירן.
  
  ראמסעס איז צוריק געשטאנען צו באוואונדערן דעם אליגאַטאָרס האנטארבעט. "פּערפעקט," ער געזאגט. "דער אמעריקאנער טייַוול האט גענומען אַן אידעאל שטעלע צו צעשטערן זיין לאַנד. ע ס אי ז א פאכטיק ע הײליק ע װ י ד י דאזיק ע זינדי ק שטאט , פא ר דע ר איבעריקע . איצט, אַלליגאַטאָר, שטעלן די טייַמער און געבן אונדז גענוג צייט צו גיין צו דער זאָאָלאָגישער גאָרטן.
  
  היידן האט געגאפט אויפן טיש, ערשט דערשראקן און דערנאך צעטומלט פון די ווערטער פונעם טעראריסט. "ביטע. איר קענען נישט טאָן דאָס. דו קענסט נישט. מיר וויסן ווו איר זענט און וואָס איר פּלאַן צו טאָן. מיר קענען שטענדיק געפֿינען איר, ראַמסעס.
  
  "איר מיינען דיין פריינט!" די אַלאַגייטער האט געשריגן אין איר אויער, און איר האָט צו שפּרינגען און שאָקלען די נוק. "ענגליש... כמאַן! צי ניט זאָרג. איר וועט אים ווידער זען. מאַרש האָט טאַקע שפּאַס מיט אים, מממ, אָבער מיר וועלן אויך!
  
  ראמסעס האט זיך צוגעבויגן צו איר אנדערע אויער. "איך געדענק אייך אַלע פון דער באַזאַר. איך גלייב אז דו האסט עס פארניכטעט, רוינינג מיין שעם כאטש צוויי יאר. אי ך װײס , א ז אי ר הא ט אל ע באפאל ן מײ ן שלאס , אומגעבראכ ט מײ ן באדיװיםט ע אקאטאש , דערהרגע ט מײנ ע לעגיאנער ן או ן מי ך אװעקגעפיר ט אי ן קייטן . פֿאַר אַמעריקע. לאַנד פון נאַר. הער פּרייס איבער דאָרט דערציילט מיר אַז איר זענט אַלע טייל פון די מאַנשאַפֿט, אָבער נישט בלויז דאָס. איר רופן זיך משפּחה. נו, איז עס נישט פּאַסיק אַז איר זענט אַלע צוזאַמען אין די סוף?
  
  ― פאַרשילטן ― האָט הײַדן אַרײַן אַרײַן אין שפּיץ פֿון זײַן באַקפּאַק. "איר. א שוטה."
  
  "אוי ניין. עס איז איר און דיין משפּחה וואָס טאַקע סקרוד זיך. געדענק נאָר - ראַמסעס האט עס. און אַז אפילו דאָס איז נישט מיין סוף שפּיל. מייַן רילייאַבילאַטי איז אפילו מער ימפּרעסיוו. אָבער וויסן אַז איך וועל זיין ערגעץ זיכער, לאַפינג, בשעת אַמעריקע און די רעשט פון זייַן מערב קראָניעס ימפּלאָוד.
  
  ער האט זיך איבערגעבויגן אזוי, אז זײן קערפער האט צעטרעטן אי איר און סײ דעם אינהאלט פון די רוקן־פאק. "איצט איז צייט פֿאַר דיין לעצטע וויזיט אין דער זאָאָלאָגישער גאָרטן. איך וועל געבן מאַט דרייק די כּבֿוד צו געפֿינען איר," ער שושקעט. "ווען די באָמבע גייט אַוועק."
  
  היידען האָט געהערט די ווערטער, די ימפּלאַקיישאַנז פאַרבאָרגן אין זיי, אָבער געפונען זיך וואַנדערינג וואָס זיכער-פייַער קאַמף וואָלט זיין מער ימפּרעסיוו ווי וואָס ער האט שוין פּלאַננעד.
  
  
  קאַפּיטל פיר און דרייסיק
  
  
  היידן האט זיך אויסגעגליטשט און זיך אנגעלאפן הינטערן לאסטאוויט. ד י לעגיאנע ר האב ן זי , נא ך צוגעבונד ן צ ו דע ר באמבע , געלײג ט הינטער ן ז ײ בײ ם פיס , װ י ז ײ האב ן פארנומע ן ד י בענ ק פו ן בײד ע זײטן . דער שווערסטער טייל פון דער גאנצער רייזע איז געווען ארויסצוברענגען פון די דירה. די לעגיאנער האבן נישט פארשוואונדן קיין צייט זי צו פארשטעלען; ז ײ האב ן זי י געשטופט , װא ו ז ײ האב ן געװאל ט או ן ז ײ זײנע ן געגאנגע ן מי ט זײער ע געװע ר גרײט . ווער עס יז וואס זעט זיי וועט זיין געהרגעט. צומ גליק פֿאַר זיי, רובֿ מענטשן סימד צו אכטונג די וואָרנינגז און סטייד היים אין פראָנט פון זייער טווס אָדער לאַפּטאַפּס. ראמסעס האט פארזיכערט אז היידן האט געזען ווי די טראק האט זיך ארויפגעצויגן צו דער זייט פונעם וועג לעבן א טונקעלער געסל, און די גאנצע צייט האט זיך געשמײכלט.
  
  שוואַרץ מיט ספּעציעל פאָרסעס מאַרקינגז.
  
  ווער וואָלט זיי האַלטן? אויספרעגן זיי? אפשר מיט דער צייט. אבער דאָס איז געווען דער גאנצער פונט פון אַלץ וואָס איז געווען אַזוי ווייַט. די שנעלקייט און דורכפירונג פון יעדן טייל פונעם פלאן האט געפרואווט אמעריקע'ס ענטפער צו אירע לימיטן. מען האט ערווארטעט די רעאקציעס, און דער אמתער פראבלעם איז געווען אז די טעראריסטן האבן זיך פשוט נישט געלאזט. זייער איינציקער ציל איז געווען דער טויט פונעם פאָלק.
  
  זיי געוויינט 57 סטריט צו גיין מזרח, ויסמיידן פּאַטראָלן און קאָרדאַנז ווו זיי קען. ס׳זײנען געװען חורבות, דער מאָדנער פֿאַרלאָזטער מאַשין און גרופּעס צוקוקער, אָבער דער אַלאַגאַטאָר אַלײן איז געװען אַ געבוירענער ניו־יאָרקער און האָט געקענט אַלע שטילער, כּלומרשט ומפרוכפּערדיקע רוטס. די מאַכט צושטעלן סיסטעם פון דער שטאָט האָט געהאָלפן, וואָס האָט דערלויבט דעם דרייווער זיך לייכט אומקערן צו דעם פאַר-פּלאַנירטן מאַרשרוט. ז ײ האב ן זי ך געטראג ן פאמעלע , פארזיכטיק , װײסנדי ק א ז ד י אמעריקאנע ר רעאגיר ן נא ך , װארט ן נא ך או ן ערשט ן נא ך עטלעכ ע שעה ן האב ן ז ײ זי ך דערװאוסט , א ז ד י באמבע , קע ן שוי ן דארט .
  
  היידן האט געוואוסט אז אפילו יעצט וועלן באאמטע פון ווייסן הויז רעקאמענדירן פארזיכטיגקייט, אינגאנצן נישט געקענט אננעמען אז זייערע גרענעצן זענען פארלעצט געווארן. עס וואָלט זיין אנדערע טריינג צו נוצן די סיטואַציע. לאמיר אפילו מער פטור ווערן פון דאַדזש און שרייען די שטייער צאלער. זי האָט אָבער געקענט קאָבורן און האָט געהאָפט אַז זיינע נאָענטסטע אַדווייזערס זענען אַזוי פאַרלאָזלעך און סייווי ווי ער.
  
  ד י רײז ע הא ט אי ר איבערגעלאז ט מי ט ברוגז . די לעגיאנער האבן זי געשטיצט מיט די פיס. פּלוצעמדיק סטאַפּס און גרויס פּאַטכאָולז האט איר פילן עקל. דער רוקן-פּאַק האָט זיך באַוועגט אונטער איר, איר שווערע אינגעווייניק איז שטענדיק נערעוודיק. היידען האָט געוווּסט, אַז דאָס איז וואָס ראַמסעס וויל - אַז אירע לעצטע מאָמענטן זאָלן זײַן אָנגעפֿילט מיט טעראָר, ווען דער טײַמער האָט זיך אָנגעהויבן.
  
  ווייניקער ווי אַ האַלב שעה דורכגעגאנגען. ד י װעג ן זײנע ן געװע ן שטיל , אוי ב ניש ט לײדיק . היידן האט נישט געקענט זאגן פאר זיכער. אין אן אנדער נייַ טוויסט צו זיין פּלאַן, ראַמסעס באפוילן גאַטאָר צו בינדן מאַרש און שער צו די באָמבע, צוזאַמען מיט היידן. די צוויי האבן זיך באקלאגט, זיך געקעמפט און אפילו אנגעהויבן שרייען, האט דער אליגאַטאָר פארמאכט די מויל און די נאז, זיך דארט געזעסן ביז זיי האבן זיך בארואיקט, און דערנאך געלאזט די נאזלעך אריינצוציען עפעס לופט. מאַרש און שער דעמאָלט אנגעהויבן צו וויינען כּמעט אין יוניסאַן. אפשר האבן זיי געהאט חלומות פון באפרייטונג. םארש האט געקװיטשעט װי א נײ־געבוירענע, און שער האט געשמעקט װי א ײנגל מיט מאן־גריפע. אלס שטראף פאר זיי ביידע - און ליידער אויך פאר היידן - האט ראמסעס זיי צוגעבונדן נאקעט צו א נוקלעארע באמבע, וואס האט גורם געווען אלערליי פראבלעמען, פארשניטונגען און נאך א שמעק. הייַדען האָט דאָס גוט גענומען, ימאַדזשאַנד די לאָוועקראַפטיאַן גרויל וואָס זיי זאלן איצט ריזעמבאַל און וואַנדערינג ווי די גענעם זיי זענען געגאנגען צו באַקומען דורך דעם זאָאָלאָגישער גאָרטן.
  
  "מיר וועלן ענדיקן אינעווייניק," דער אַלאַגייטער געקוקט קריטיש אויף די מאַסע. "מאַקסימום פינף מינוט."
  
  היידן האָט באמערקט, אַז דער באָמבע-מאַכער האָט גוט גערעדט ווען ער האָט זיך באַהאַנדלט מיט זיין באַלעבאָס. אפשר האט די אנגסט גורם געווען אז זיין קול האט זיך מיטאמאל אויפגעהויבן. אפֿשר יקסייטמאַנט. זי האט זיך אויסגעדרייט איר אויפמערקזאמקייט ווען דער טראק האט זיך אפגעשטעלט און דער דרייווער האט ליידיג געלאזט דעם מאטאר פאר א פאר מינוט. ראמסעס איז ארויס פון טאקסי, און היידן האט פארגעשלאגן אז זיי זאלן זיין ביים אריינגאנג צום זאאר.
  
  לעצטע געלעגנהייט.
  
  זי האט זיך פארצווייפלט געקעמפט, פרובירט זיך שווינדלען פון זייט צו זייט און אראפשרייבן דאס מויל פון איר מויל. מארש און שער האבן געקרימט, און די לעגיאנער האבן אויף איר געטרעטן מיט די שיך, מאכן שווער זיך צו רירן, אבער היידן האט זיך קעגנגעשטעלט. ם׳האט נאר געדוכט א מאדנע גערודער, אן אומגעפאםטער װאבל, און מ׳װאלט געהויבן די פאן.
  
  איינער פון די לעגיאנער האט געשאלטן און געשפרינגען איבער איר, און זי נאך ווייטער אנגעשטויסן קעגן די נוקלעארע באשולדיקונג און דעם הינטן פונעם פאָרמיטל. זי האט געקרימט אין די דאקט־טייפ. זײנ ע ארע ם האב ן זי ך ארומגענומע ן אי ר קערפער , זי י פארהיט ן זי ך פו ן באװעג ן או ן װע ן ראמס ס אי ז צוריקגעקומע ן הא ט ז י ניש ט געקענ ט אטעמען .
  
  מיט אַ קליין ברום פון די מאָטאָר, די טראָק אריבערגעפארן ווידער פאָרויס. דער אויטא איז לאנגזאם געפארן, און דער לעגיאנער איז אװעק. היידן האט טיף אטעם גענומען, געשאלטן איר גליק און די פנימער פון אלע ארום איר. דער פאָרמיטל האָט זיך באַלד אָפּגעשטעלט און דער דרייווער האָט אויסגעמעקט דעם מאָטאָר. עס איז געווען אַ שטילקייט, ווען ראַמסעס, איצט אָנגעטאָן אין אַ רודאַמענטערי ספעציעלע פאָרסעס מונדיר, פּאָסט זיין קאָפּ אין די צוריק אַוועקזעצן.
  
  "דער ציל אַטשיווד," ער האט דיספּאַססיאָנאַטלי. "ווארט אויף מיין סיגנאַל און זיין גרייט צו פירן זיי צווישן איר."
  
  אָפענטיק, הייַדען קען נאָר אָטעמען ווי פינף לעגיאָנערז שטעלן זיך אַרום די טשודנע פּעקל און צוגעגרייט צו הייבן עס. ראמסעס האט א קלאפ געטאן אין דער טיר, אלץ איז געװען קלאר און אײנער האט זי געעפנט. ד י לעגיאנע ר האב ן דא ן אויפגעהויב ן דע ם בינטל , אי ם ארויסגעפיר ט פו ן װאנע ן או ן אי ם געפיר ט אוי ף א בוים־געשטימט . היידען האט געבליצט ווי דער טאג-ליכט האט אירע אויגן געכאפט, און האט דאן געכאפט א בליק וואו זי איז.
  
  א הילצערנע חופה, געשטיצט מיט דיקע ציגל־זײַלן, האָט זיך אויסגעשטרעקט איבערן קאָפּ, אַרומגערינגלט מיט גרינס. א גוט באשטימט און אויסגעפלאסטערט זונטראפ, איז איצט געווען וויסט, ווי היידן האט ערווארטעט אז די רעשט פון דער זאָאָלאָגישער גאָרטן זאָל זיין. עטלעכע ומדערשראָקן טוריס קען האָבן גענוצט די ספּאַסלי פּאַפּיאַלייטאַד אַטראַקשאַנז, אָבער היידן צווייפל אַז דער זאָאָלאָגישער גאָרטן וועט זיין ערלויבט צו אַרייַנלאָזן ווער עס יז פֿאַר די ווייַטער ביסל שעה. רובֿ מסתּמא, ראַמסעס קאַנווינסט די זאָאָלאָגישער גאָרטן זיכערהייט אַז ספּעציעל פאָרסעס זענען דאָרט צו ענשור גאַנץ זיכערהייט פון די טעריטאָריע. מע ן הא ט מע ן ז ײ געפיר ט אוי ף א װעג , אנגעשטעל ט מי ט בויג ן או ן הענגענדיק ע גרינצי ק בי ז מע ן הא ט ז ײ אפגעשטעלט , בי ז א זײטיק ע טיר . דער אַלאַגייטער האָט זיך אַרײַנגענומען מיט כּוח, און דערנאָך האָבן זיי זיך געטראָפֿן אין אַ הויכן־סטעליענעם צימער, וואָס באַשטייט פֿון הילצערנע שטעגן, בריקן און אַ סך ביימער, וואָס האָבן געהאָלפֿן קאָפּע מיט דער פֿײַכטער אַטמאָספֿער.
  
  "טראַפּיקאַל זאָנע," ראַמסעס נאַדיד. "איצט, אַלאַגאַטאָר, נעמען דעם פּעקל און לייגן עס ווייַטער אין די אַנדערברוש. מיר טאָן ניט דאַרפֿן פרי געלעגנהייַט אַבזערוויישאַנז. "
  
  היידן און די רעשט פון איר ומזיכער פירמע ענדיקט זיך אויף די ווודאַן שטאָק. דער אַלאַגייטער האט פארשטאנען עטלעכע רימען, צוגעגעבן מער דאַקט טייפּ פֿאַר פעסטקייַט, און דאַן פידיד מיט אַ זעמל פון עקסטרע דראָט ביז ער מודיע אַז די דעטאַנאַטאָר איז זיכער אלנגעוויקלט אַרום די געפאנגענע.
  
  "און די דריי-סוויטש?" - האט ראמסעס געפרעגט.
  
  "ביסט זיכער אַז איר ווילט צוגעבן דאָס?" האָט אַלאַגאַטאָר געפרעגט. "מאַרש און שער קען אָנהייבן דעם צו פרי."
  
  ראמסעס האט זיך פארטראכט צו דעם מאן. "די ביסט גערעכט". ער האט זיך אראפגערוקט נעבן דעם פעקל, דאס רוקזאק איז געלעגן אויפן דיל, היידן האט גלייך צוגעבונדן אויפן אויבערשטן, און דערנאך מארש און זואי אויף איר. ראמסעס אויגן זענען געווען גלייַך מיט דזשוליאַן מאַרש ס קאָפּ.
  
  "מיר וועלן לייגן אַ סענסיטיוויטי באַשטימען," ער האט שטיל. "א ראָוטייטינג מיטל וואָס, אויב איר זענען אויפגעהויבן אָדער געמאכט קיין גרויס מווומאַנץ, ז די באָמבע צו דעטאַניישאַן. איך רעקאָמענדירן איר צו בלייַבן שטעלן און וואַרטן פֿאַר מיס דזש ס טיממייץ צו אָנקומען. זארגט נישט, עס וועט נישט דויערן לאנג״.
  
  זײנ ע װערטע ר האב ן געשיק ט ציטער ן אי ן הייד ן קערפער . "ווי לאנג?" זי האט געראטן אויסאטעמען.
  
  "דער טייַמער וועט זיין באַשטימט פֿאַר איין שעה," האָט ראַמסעס געזאָגט. "פּונקט גענוג צייט צו לאָזן אַלליגאַטאָר און איך צו באַקומען צו זיכערקייַט. מײַנע מענער װעלן בלײַבן מיט דער באָמבע, אַ לעצטע איבערראַשונג פֿאַר דײַנע פֿרײַנד, אױב זײ װעלן אײַך געפֿינען.
  
  אויב?
  
  ראמסעס האט זיך אויפגעשטעלט, א לעצטן קוק געטאן אויפן פעקל, װאם ער האט צוגעגרײט, אויף דעם מענטשלעכן פלײש און דעם פײער־שטורעם אונטערן, אויף די שרעקלעכע אויסדרוקן אויף זײערע פנימער און דער כוח, װאם ער האט ארויםגעװיזן איבער זײ אלע.
  
  היידן האט צוגעמאכט די אייגענע אויגן, איצט נישט געקענט רירן, דער שרעקלעכער דרוק האט געדריקט איר ברוסט אין אן אומבאהאלטענע באמבע און מאכט שווער צו אטעמען. דאָס קען זיין איר לעצטע מאָומאַנץ און עס איז גאָרנישט וואָס זי קען טאָן נאָך הערן אַליגאַטאָר גלאָוינג וועגן באַשטעטיקן די סענסיטיוויטי באַשטימען, אָבער זי וואָלט זיין פאַרשילטן אויב זי וואָלט פאַרברענגען זיי אין די טראַפּיקאַל זאָנע פון ניו יארק ס סענטראַל פּאַרק זאָאָלאָגישער גאָרטן. אַנשטאָט, זי וואָלט זיין טראַנספּאָרטאַד צוריק צו די בעסטער צייט פון איר לעבן, צו די מאַנאָס און זייער צייט אין האַוואַיי, צו די טריילז פון דיאַמאָנד העאַד, די ינדנברעך פון צפון ביטש און די וואַלקאַניק בערג פון מאַוי. רעסטאָראַן אויף אַן אַקטיוו ווולקאַן. א ארט איבער די וואלקנס. רויטע שמוץ הינטער די װעגן. די פלאַקינג לייץ צוזאמען קאַפּיאָלאַני און דערנאָך די ברעג אין די סוף פון אַלע ביטשיז, פאָומינג אונטער די פארשפרייטן רויט לייץ פון פאַרנאַכט און זאָרגלאָז, דער בלויז פאַקטיש אָרט אין דער וועלט ווו זי קען אַנטלויפן אַלע די סטרעסאַז און וועריז פון לעבן.
  
  היידן איז איצט געגאַנגען אַהין, מיטן טיקענדיקן זייגער.
  
  
  קאַפּיטל פינף און דרייסיק
  
  
  דרייק האט געווארט ביי דער פאליציי סטאנציע, געפילט אינגאנצן הילפסלאז ווען זיי האבן זיך געהאנגען אויף יעדן שפיץ, יעדן דערזען, יעדן קליינעם רמז וועגן ראמסעס, היידן, אדער די נוקלעארע באמבע. דער אמת איז אז ניו יארק איז געווען צו גרויס צו דעקן אין עטלעכע שעה, און די פאָנעס האָבן געקלונגען פון די פאַרטשעפּען. אירע איינוואוינער זענען געווען צו פיל און אירע באזוכער צו פיל. עס קען נעמען די אַרמיי צען מינוט צו דערגרייכן די ווייסע הויז, אָבער טראָץ אַלע די גאַרדז און זיכערהייט מיטלען, ווי לאַנג וואָלט עס נעמען צו זוכן דעם לעפיערעך קליין אָרט? איצט, דרייק געדאַנק, נעמען דעם סצענאַר צו ניו יארק און וואָס טאָן איר באַקומען? עס איז געווען א זעלטענער אינצידענט וואו זיכערהייט קרעפטן האבן געכאפט טעראריסטן וועלכע האבן טאקע דורכגעפירט זייער אכזריות. אין דער אמתער וועלט האט מען נאכגעיאגט און נאכגעטראגן טעראריסטן נאך די אומרוען.
  
  דאהל איז ענדליך אנגעקומען, אויסגעזעהן אומגעברענגט און וועלט-מיד, מיט די רעשט פון די SPEAR-מאנשאפט הינטער זיך. קנזי האט אומפארשטענדליך אנגעהויבן קוקן ארום און געפרעגט וואו די באווייזן סטאָרידזש מעכירעס איז. דאַהל האָט פּשוט צו איר אָפּגעקערט די אויגן און געזאָגט: לאָז זי גיין, אָדער זי וועט קיינמאָל ניט זיין צופֿרידן. די רעשט פון דער קאָלעקטיוו האָבן זיך אַרומגערינגלט און זיך צוגעהערט צו וואָס דרייק האָט געזאָגט, וואָס, אַחוץ זיין באַזאָרגט וועגן היידן, איז נישט געווען פיל.
  
  מור האט פארפײניקט דעם ענין. "מענטשן וויסן וועגן די טעראָריסט סאַקאָנע צו די שטאָט. מיר קענען נישט עוואַקואירן, כאָטש מיר האַלטן נישט די וואס זענען טריינג צו לאָזן. וואָס כאַפּאַנז אויב די באָמבע טוט ופרייַסן? איך טאָן ניט וויסן, אָבער עס איז נישט פֿאַר אונדז צו טראַכטן וועגן קעגנצייַטיק באשולדיקונגען איצט. אונדזער סיסטעמען זענען אַראָפּ, אָבער אנדערע יידזשאַנסיז און זייטלעך האָבן אַקסעס צו אנדערע טשאַנאַלז. מיר פאַרגלייַכן זיי ווי מיר רעדן. רובֿ סיסטעמען זענען פליסנדיק. די גאסן פון ניו יארק זענען שטיל אָבער נאָך פאַרנומען קאַמפּערד מיט רובֿ שטעט. אויך װעגן״.
  
  "אָבער נאָך גאָרנישט?" - האט סמיט געפרעגט איבערראשט.
  
  מור האט א זיפצן געטאן. "מייַן פרייַנד, מיר ענטפֿערן הונדערטער פון קאַללס פּער מינוט. מיר האַנדלען מיט יעדער סייקאָו, יעדער קונדס, און יעדער דאַונרייט דערשראָקן גוט בירגער אין שטאָט. די לופט פּלאַץ איז פֿאַרמאַכט פֿאַר אַלעמען אַחוץ אונדז. מיר זענען געגאנגען צו קער אַוועק די ווי-פי, די אינטערנעט און אפילו די טעלעפאָן שורות, אָבער פֿאַרשטיין אַז מיר זענען פּונקט ווי מסתּמא צו נעמען אַ ברעכן פון דעם אַוועניו ווי מיר זענען פון אַ גאַס קאַפּ, אַן עף-בי-איי אַגענט אָדער, מער מסתּמא, אַ מיטגליד פון דער ציבור."
  
  - אונטער דעקל ? האט דאהל געפרעגט.
  
  "ווי ווייט מיר וויסן, עס איז נישט אַ איין צעל לינקס. מי ר קענע ן נא ר אננעמען , א ז ד י צעל ע װא ס הא ט איצ ט באשיצ ט ראמסעס , אי ז געװע ן רעקרו ט נאציאנאל ע או ן לאקאלע . מיר גלויבן נישט אַז אונדזער אַנדערקאַווער אגענטן קענען העלפֿן, אָבער זיי ויספאָרשן אַלע מעגלעך אָפּציעס."
  
  "אזוי ווו טוט דאָס לאָזן אונדז?" לאָראַן געפרעגט. "מיר קענען נישט געפֿינען די אַפּאַראַט, ראַמסעס, פּרייס אָדער היידן. מיר האָבן ניט געפֿונען אַ יאָדער באָמבע, "זי געלערנט יעדער פּנים, נאָך אין האַרץ אַ ציוויל אויפשטיין אויף סינדיקייטיד ווייַזן ווו אַלע די רעטעניש ברעקלעך אין די לעצט אַקט.
  
  "טיפּינג איז וואָס יוזשאַוואַלי טוט עס," מאָר געזאגט. "עמעצער זעט עפּעס און פאַרשאַפן עס. צי איר וויסן וואָס זיי רופן די הייס שפּיץ סעריע דאָ? צוויי בילעטן צום הימל, נאָכן אַלטן עדי געלט ליד."
  
  "אזוי, מיר ווארטן פֿאַר די רופן?"
  
  דרייק האָט אַרויסגעפירט לאָראַן אויף דער באַלקאָן. די סצענע אונטן איז געווען פראַנטיק, מיט די ביסל קאַפּס און אגענטן נאָך לעבעדיק סטראַגאַלינג מיט שאָל קלאַפּ ווען זיי פּיקט זייער וועג דורך בויברעך און צעבראכן גלאז, ענטפֿערן רופט און פּאַונדינג שליסלען, עטלעכע מיט בלאַדי באַנדאַזש אלנגעוויקלט אַרום זייער געווער און קעפ, אנדערע מיט זייער פֿיס אַרויף, גרימאַסינג אין ווייטיק.
  
  "מיר מוזן גיין אַראָפּ דאָרט," לאָראַן געזאגט. "הילף זיי."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "זיי פייטינג אַ לוזינג שלאַכט און עס איז נישט אפילו אַ כאַב ענימאָר. ד י בחורי ם האב ן פשו ט אפגעזאגט . דאָס מיינט מער פֿאַר זיי ווי אַ יאַזדע צו די שפּיטאָל. דאס איז וואס גוטע פאליציי טוען און דער ציבור זעט עס זעלטן. די פרעסע ברענגט נאר נאכאמאל און נאכאמאל שלעכטע נייעס, קאליר די אלגעמיינע מיינונג. איך זאָג מיר גייען זיי אויך העלפן. "
  
  זיי כעדאַד צו די ליפט און דאַן דרייק זיך אַרום, סאַפּרייזד צו זען די גאנצע מאַנשאַפֿט הינטער אים. "וואס?" - האט ער געפרעגט. "איך האב נישט קיין געלט".
  
  אַליסיאַ האָט מיד געשמייכלט. אפילו בעאַ געראטן אַ שמייכל. די SPEAR מאַנשאַפֿט האט שוין דורך אַ פּלאַץ זיך הייַנט, אָבער זענען נאָך שטאַרק, גרייט פֿאַר מער. דרייק האט געזען פילע ברוזאַז און אנדערע ווונדז וואָס זענען געזונט פאַרבאָרגן.
  
  "פארוואס טאָן איר נישט ריטשאַרדזש? און נעמען עקסטרע אַממאָ מיט איר. ווען מיר לעסאָף באַקומען צו ענדיקן דעם, מיר וועלן האָבן אַ שווער צייט. "
  
  "איך וועט רעכענען עס אויס," קינימאַקאַ געזאגט. "עס וועט צושטעלן אַ דיסטראַקשאַן."
  
  "און איך וועל העלפֿן," האָט יאָרגי געזאָגט. "איך האָבן אַ שווער צייט אפילו צו פֿאַרשטיין דרייק ס אַקצענט, אַזוי עס וואָלט זיין פאַרפאַלן מיט אַן אמעריקאנער אַקצענט."
  
  דאַהל האָט געלאַכט ווען ער האָט זיך אָנגעשלאָסן אין דרייק צום ליפט. "מייַן רוסיש פרייַנד, איר האָט עס גאָר צוריק."
  
  דרייק האט געשלאגן דעם שוועדן, און האט פאראורזאכט נאך ברוגז, און אראפגענומען דעם ליפט צום ערשטן שטאק. די SPEAR קאָלעקטיוו האָט דאַן אינטערווענירט וואו זיי האָבן געקענט, געענטפערט נייע רופן און רעקאָרדירט אינפֿאָרמאַציע, אינטערוויוירן איינוואוינער און געשטעלט פראגעס, און אוועקגעפירט רופן וואס האט גארנישט צו טאן מיט די נויטפאַל צו אנדערע אַסיינד סטיישאַנז. או ן כאט ש ז ײ האב ן געוװסט , א ז מע ן דאר ף זײ ן או ן געהאָלפן , אי ז קײנע ר פו ן ז ײ ניש ט געװע ן צופריד ן דערמיט , װײ ל הײדע ן אי ז נא ך פארפעל ט געװאר ן או ן ראמס ס אי ז געבליב ן אי ן דרויסן . ביז איצט האט ער זיי באזיגט.
  
  וואָס אנדערע טריקס האט ער האָבן אין זיין אַרבל?
  
  דרייק פאָרווערדיד אַ רופן וועגן אַ פעלנדיק קאָרעוו און געשיקט אנדערן וועגן אַניוואַן פאַרוועג. דער סוויטשבאָרד איז געבליבן אַקטיוו, און מאָר האָט נאָך גערעכנט אויפֿן שפּיץ, זײַן בילעט צום הימל. אבער עס איז באלד געווארן קלאר פאר דרייק אז די צייט לויפט שנעלער אויס ווי מילך וואס שפירט זיך פון א צעבראכענע קאַנטיינער. דאס איינציקע, וואס האט אים געהאלטן ביים גיין, איז געווען, אז ער האט ערווארטעט, אז ראמסעס זאל רופן אמווייניגסטנס איינמאל. דע ר מענ ש הא ט זי ך נא ך באװיזן . דרייק האט צווייפלט אז ער וואלט געדריקט דעם קנעפל אן אמווייניגסטנס פרובירט צו זיין אביסל מער טעאטעריש.
  
  די פאליציי האבן געפירט די סטאנציע, אבער די מאַנשאַפֿט האט געהאָלפן דורך זיצן ביי טישן און דורכגעבן אָנזאָגן. דאהל איז געגאנגען מאכען קאווע. דרייק האט זיך אייַנגעשלאָסן אין פראָנט פון די קעסל, געפיל גאָר אָפענטיק און אויס פון אָרט ווען זיי געווארט פֿאַר אינפֿאָרמאַציע.
  
  "לאָמיר רעדן וועגן דער ערשטער," האָט דרייק געזאָגט. "איז דאָס אלץ געטראפן צו איר פריער?"
  
  "ניין. איך פֿאַרשטײ, װי אַזױ ראַמסעס האָט זיך באַהאַלטן אַלע די יאָרן. און איך בין געסינג אַז די מיטל איז נישט פּראַדוסינג אַ ראַדיאַציע כסימע ווייַל זיי האָבן נישט דיטעקטאַד עס נאָך. דער מענטש וואס ריפּאַקט די באָמבע באשטימט געוואוסט וואָס ער איז טאן. מיין רעכענונג איז געוועזענער אמעריקאנער מיליטער. "
  
  "אָבער וואָס? עס זענען פילע מענטשן וואָס קענען באַשיצן ראַדיאַציע.
  
  "דאָס אַפּלייז אויך צו אנדערע זאכן. לאקאלע וויסן. דע ר געהיימע ר מאנ ט הא ט ע ר פארזאמלט . מארק מיין ווערטער, אַלט דרייק, זיי זענען ערשטע סתימות. ספּעציעלע אָפּעראַציע. "
  
  דרייק אויסגעגאסן וואַסער בשעת דאַהל ספּונז אין גראַניאַלז. "מאַכן עס שטאַרק. אין פאַקט, טאָן איר אפילו וויסן וואָס עס איז? האט "רעגע" ריטשט די צפון פּאָול נאָך?
  
  דאל האט א זיפצן געטאן. "רעגע קאַווע איז די אַרבעט פון דעם שטן. און איך בין קיינמאָל געווען אין די צפון פּאָול."
  
  אַליסיאַ האָט זיך דורכגעגליטשט דורך דער אָפֿענער טיר פֿון צימער. "וואָס איז עס געווען? געהערט עפּעס וועגן דעם פלאָקן און נאָר געוואוסט אַז מיין נאָמען איז געווען אויף אים.
  
  דרייק האט נישט געקענט באהאלטן זיין שמייכל. "ווי גייט איר, אַליסיאַ?"
  
  "די פיס ווייטיק. מיין קאפ טוט וויי. הארץ וויי. אַחוץ דעם, איך בין נאָר גוט. "
  
  "איך מיין-"
  
  דער רוף פון די X-אמבאסאדאָרס האט דערטרונקען זיין ווייַטער ווערטער, וואָס געקומען פון די רעדנער פון זיין מאָביל טעלעפאָן. נאָך האלטן דעם קעסל, ער געבראכט די מיטל צו זיין גאָמבע.
  
  - העלא ?
  
  "געדענקסט מיך?"
  
  דרייק האט אנגעטאן דעם קעסל מיט אזא קראפט, אז דאס לעצטע וואך האט זיך געשפריצט אויף זיין האנט. ער האט קיינמאל נישט באמערקט.
  
  ― װוּ ביסטו, ממזר?
  
  "איצט. זאָל נישט זיין דיין ערשטער קשיא "וואו זענען די יאָדער וועפּאַנז" אָדער "ווי באַלד וועט איך ופרייַסן"? א טיף איבערראשט ברום איז דורכגעלאפן דורך דער ליניע.
  
  "ראַמסעס," דרייק געזאגט, געדענקט צו ווענדן אויף די ספּיקערזפאָון. "פארוואס נישט באַקומען גלייך צו די פונט?"
  
  "אָה, וואָס איז אַזוי מאָדנע אין דעם? און איר זאָג מיר נישט וואָס צו טאָן. איך בין אַ פּרינץ, בעל פון קינגדאָמס. איך האב געהערשט אסאך יארן און איך וועל הערשן נאך אסאך. לאַנג נאָך איר ווערן קריספּי. טראכט וועגן דעם".
  
  "אזוי טאָן איר האָבן מער האָאָפּס מיר קענען שפּרינגען דורך?"
  
  "עס איז נישט איך. עס איז געווען דזשוליאַן מאַרש. דער מענטש איז מעשוגע צו זאָגן די מינדסטער, אַזוי איך שטעלן אים אין קאָנטאַקט מיט דיין אַגענט דזשיי.
  
  דרייק האט געציטערט, א קוק אויף דאהל. - זי איז גוט ?
  
  "פֿאַר איצט. כאָטש ער קוקט אַ ביסל שייגעץ און ווייטיקדיק. זי פּרוּווט איר בעסטער צו בלייבן גאָר שטיל".
  
  א געפיל פון פאָרבאָדינג איז טוויסט אין דרייק ס מאָגן. "און וואָס איז דאָס?"
  
  "אַזוי אַז, פון קורס, עס טוט נישט שעדיקן די באַוועגונג סענסער."
  
  מיין גאָט, דרייק געדאַנק. "דו ממזר. האָסטו זי צוגעבונדן צו אַ באָמבע?"
  
  "זי איז די באָמבע, מיין פרייַנד."
  
  "וואו איז עס?"
  
  "מיר וועלן באַקומען דאָרט. אבער וויבאלד דו און אייערע פריינט האבן הנאה פון א גוטן לויף, און וויבאלד איר זענט שוין ווארעמט, האב איך געטראכט פארוואס נישט געבן דיר א שאנס? איך האָף, אַז איר האָט ליב רעטענישן".
  
  "דאס איז מעשוגאַס. איר זענט משוגע, פּלייינג מיט אַזוי פילע לעבן. רעטענישן? סאָלווע עס פֿאַר מיר, גראָב. ווער וועט פּיס אויף דיין גוף ווען איך שטעלן עס אויף פייַער?"
  
  ראמסעס האט א מאמענט געשװיגן, װי ער האט געטראכט. "אזוי די גלאַווז זענען טאַקע אַוועק. דאס איז גוט. איך האָב טאַקע ערטער צו גיין, צו אָנטייל נעמען אין מיטינגז, צו השפּעה אויף אומות. אַזוי הערן - "
  
  "איך טאַקע האָפֿן איר וועט זיין דאָרט ווארטן," דרייק ינטעראַפּטיד, געשווינד פישערייַ אויס "ווען מיר באַקומען דאָרט."
  
  "צום באַדויערן ניט. אט זאגן מיר זיך געזעגענען. ווי איר ווייסט מיסטאָמע, איך נוצן איר צו מאַכן מיין אַנטלויפן. אַזוי, ווי איר זאָגן - דאַנקען דיר פֿאַר דעם.
  
  "אוי-"
  
  "יא יא. באַרען מיר, מיין עלטערן און אַלע מיין ברידער. אָבער עס איז איר און די שטאָט וואָס וועט סוף אַרויף סקרוד. און איך, וואָס וועט פאָרזעצן. אַזוי צייט איצט ווערט אַן אַרויסגעבן. זענט איר גרייט צו בעטן דיין געלעגנהייט, קליין ענגלישמאַן?
  
  דרייק האָט געפֿונען זיין פּראַפעשאַנאַליזאַם געוואוסט אַז דאָס איז זייער בלויז אָפּציע. "זאג מיר".
  
  "מייַן אַנטיסעפּטיק וועט רייניקן די וועלט פון ינפעקציע אין די מערב. פון ריינפאָראַסט צו ריינפאָראַסט, דאָס איז טייל פון די כופּע שטאָק. אַז ס אַלע ".
  
  דרייק האט געמאכט א גרימאציע. "און עס ס אַלע?"
  
  "יא, און זינט אַלץ וואָס איר טאָן אין די אַזוי-גערופן סיוואַלייזד וועלט איז געמאסטן אין מינוט, שעה, איך וועל שטעלן די טייַמער פֿאַר זעכציק מינוט. שיינע, בארימטע רונדע נומער פאר דיר. "
  
  "ווי טאָן מיר דיסאַרם דעם?" דרייק האָט געהאפט אַז מאַרש האָט נישט דערמאנט דיאַקטיוויישאַן קאָודז.
  
  "אָה פאַרשילטן, איר טאָן ניט וויסן? דעמאָלט נאָר געדענקען דעם - אַ יאָדער באָמבע, ספּעציעל אַ טשעמאָדאַן יאָדער באָמבע, איז אַ גענוי און בישליימעס באַלאַנסט מעקאַניזאַם. אַלץ איז מיניאַטוריזעד און מער גענוי, ווי איך בין זיכער איר וועט אָפּשאַצן. דאָס וועט דאַרפן ... סאַפיסטאַקיישאַן. "
  
  "סאַפיסטאַקיישאַן?"
  
  "סאַפיסטאַקיישאַן. היט דעם".
  
  מיט די דאָזיקע װערטער האָט ראַמסעס אָפּגעשניטן דעם רוף, לאָזנדיק די שורה טויט. דרייק איז צוריק צוגעלאפן צום אפיס און האט געשריגן אויף דער גאנצער סטאנציע זיך אפצושטעלן. זײנ ע װערטע ר , זײ ן שטימע ן טאן , האב ן געמאכ ט קעפ , אויג ן או ן קערפער ס צ ו אים . טעלעפאנען זענען אריינגעשטעלט געווארן אין סטאנדארטן, רופן זענען איגנאָרירט געווארן און שמועסן אפגעשטעלט.
  
  מאָר האָט געקוקט אויף דרייקעס' פּנים, און דערנאָך געזאָגט, "קער אַוועק דיין פאָנעס."
  
  "איך האב עס," דרייק שאַוטאַד. "אָבער מיר מוזן מאַכן אַ זינען..." האָט ער איבערגעחזרט דאָס רעטעניש וואָרט פֿאַר וואָרט. "אייַלן אַרויף," ער האט געזאגט. "ראַמסעס האָט אונדז געגעבן זעכציק מינוט."
  
  מאָר האָט זיך צוגעבויגן איבערן געשטעקטיקן באַלקאָן, מיט קינימאַקאַ און יאָרגי. אלע אנדערע האבן זיך צו אים געקערט. װע ן זײנ ע װערטע ר האב ן אנגעהויב ן דערגרײכ ן ד י מענטשן , האב ן ז ײ אנגעהויב ן שרײען .
  
  "נו, אַנטיסעפּטיק איז אַ באָמבע. עס איז קלאָר ווי דער טאָג ".
  
  "און ער האָט בדעה עס צו בלאָזן," האָט עמעצער געשעפּטשעט. "עס איז נישט אַ בלאָף."
  
  "פון ריינפאָראַסט צו ריינפאָראַסט?" האָט מאַי געזאָגט. "איך טאָן ניט פֿאַרשטיין".
  
  דרייק האט עס ארומגענומען ארום זיין קאפ. "דאָס איז אַ אָנזאָג פֿאַר אונדז," ער האט געזאגט. "עס אַלע אנגעהויבן אין דער אַמאַזאָן ריינפאָראַסט. מיר האבן אים ערשט געזען אויפן מארק. אָבער איך פֿאַרשטיי נישט ווי אַזוי דאָס אַרבעט פֿאַר ניו־יאָרק."
  
  - אבער אנדערש ? סמיט געזאגט. "טײל דיל אונטער דער חופה? איך טאָן ניט - "
  
  "דאס איז אן אנדער רעגנוואַלד רעפֿערענץ," מאָר שאַוטאַד אַראָפּ. "איז ניט חופּה וואָס זיי רופן האַרט בוים דעקן? דער פּאָדלאָגע איז באַדעקן מיט אַנדערברוש״.
  
  דרייק איז שוין דארט געווען. "דאס איז ריכטיג. אבער אויב איר אָננעמען דעם, דעמאָלט ער דערציילט אונדז אַז די באָמבע איז פאַרבאָרגן אין די ריינפאָראַסט. אין ניו־יאָרק, האָט ער זיך צעוויינט. - מאכט נישט זינען.
  
  אין דער סטאַנציע האָט געהערשט שטילקייט, די סארט שטילקייט, וואָס קען דערשטונקען אַ מענטש ביז אַן הילפלאָזיקייט אָדער אים עלעקטריפיצירן ביזן גלאַנץ.
  
  דרייק האט קיינמאָל געווען מער אַקוטע אַווער פון די דורכפאָר פון צייַט, יעדער רגע אָנגעפילט מיט די גוירלדיק רינגינג פון די דאָאָמסדייַ גלאָק.
  
  "אבער ניו יארק האט אַ ריינפאָראַסט," האָט מאָר לעסאָף געזאָגט. "אין די סענטראַל פּאַרק זאָאָלאָגישער גאָרטן. עס איז קליין, גערופן "טראַפּיקאַל זאָנע," אָבער עס איז אַ מיני ווערסיע פון די פאַקטיש זאַך.
  
  ― אונטער דער חופה? דאַהל האָט געדריקט.
  
  "יא, דאָרט זענען ביימער."
  
  דרייק כעזיטייטיד פֿאַר נאָך אַ רגע, פּיינפאַלי וויסנד אַז אפילו דאָס קען קאָסטן זיי פילע לעבן. "עפּעס אַנדערש? קיין אנדערע פֿירלייגן?
  
  בלויז שטילקייט און ליידיק קוקן האָבן באַגריסט זיין קשיא.
  
  "דערנאָך מיר זענען אַלע אין," ער האט געזאגט. "קיין קאַמפּראַמייזיז. קיין וויץ. עס איז צייט צו מאַכן אַ סוף צו דעם מיטאַקאַל ממזר. פּונקט ווי מיר האבן לעצטע מאָל. "
  
  קינימאַקאַ און יאָרגי ראַשט צו די טרעפּ.
  
  דרייק האָט געפֿירט די גאנצע מאַנשאַפֿט אין די מיט מורא-אָנגעפילט גאסן פון ניו יארק.
  
  
  קאַפּיטל זעקס און דרײַסיק
  
  
  לויט מור'ס אינסטרוקציעס, האט די צען-מענטש מאַנשאַפֿט פארווארפן נאך מער טייערע מינוטן דורך זיך פארוואנדלען אין א געסל צו קאמאנדירירן א פאר פאליציי קארס. דער רוף איז געווען געמאכט ביז זיי זענען דאָרט, און די קאַפּס זענען ווארטן, זייער השתדלות צו קלאָר די גאסן אנגעהויבן צו טראָגן פרוכט. סמיט האט זיך אװעקגעזעצט בײ אײן ראד, דאהל בײם צװײטן, די אויטאמאבילן האבן אנגעצונדן די סירענס און פלאצנדיקע ליכט און זיך צוגעלאפן ארום דעם װינקל פון 3טער עוועניו, ברענענדיקע גומען, גלייך צום זאא. געבײדע ם או ן דערשראקענ ע פנימער ם האב ן זי ך פארבײגעלאפ ט מיט ן פערציק , דעמאל ט פופצי ק מייל א שעה . סמיט האט פארווארפן דעם פארלאזן טאַקסי באַזונדער, שלאָגן די פראָנט פון אים, שיקן עס גלייַך. אויפן וועג איז געווען בלויז איין פאליציי קארדאן און זיי האבן שוין באקומען באפעל זיי דורכצולאזן. ז ײ האב ן זי ך אדורכגעלאפ ן אי ן א גײםטיק ן אײנגעקלאפט ן קנוץ , דערנענטער ט זי ך זעכציק .
  
  דרייק האט כמעט איגנאָרירט דעם נייעם רוף אויף זיין טעלעפאן, טראכטנדיג אז עס קען זיין ראמסעס וואס רופט זיך צוריק צו גליטשן. אבער דאן האט ער געטראכט: אפילו דאס קען אונז געבן א רמז.
  
  "וואס?" - האט ער א קורצע בילן.
  
  "דרייק? דאס איז פרעזידענט קאבורן. האסט א מינוט?"
  
  דער יאָרקשירמאַן איז געווען איבערראַשט, דערנאָך אָפּגעשטעלט זיין גפּס. "פיר מינוט, האר."
  
  "דעריבער הערן. איך ווייס אז איך דארף אייך נישט זאגן ווי שלעכט דאס וועט זיין אויב מען לאזט די דאזיקע באמבע אויפרייסן. נקמה איז באַשערט. און מיר טאָן ניט אפילו וויסן די אמת נאַציאָנאַליטעט אָדער פּאָליטיש לינינגז פון דעם כאַראַקטער ראַמסעס. איינע פֿון די גרויסע פּראָבלעמען, וואָס שטעלט זיך פֿאָר, איז, אַז אַן אַנדער כאַראַקטער - אַלאַגאַטאָר - האָט דאָס יאָר פֿיר מאָל באַזוכט רוסלאַנד."
  
  דרייק'ס מויל איז געווארן צו זאמד. - רוסלאַנד?
  
  "יא. דאָס איז נישט באַשטימענדיק, אָבער ... "
  
  דרייק געוואוסט פּונקט וואָס די פּויזע מענט. גאָרנישט זאָל האָבן געווען באַשטימענדיק אין אַ וועלט מאַניפּיאַלייטיד דורך נייַעס טשאַנאַלז און געזעלשאַפטלעך מידיאַ. "אויב די אינפֿאָרמאַציע קומט אויס -"
  
  "יא. מיר קוקן אויף אַ געשעעניש אויף הויך מדרגה. "
  
  דרייק האָט דאָך נישט געוואָלט וויסן וואָס דאָס מיינט. ער האָט געוווּסט, אַז אין דער ברייטער וועלט זײַנען איצט פֿאַראַן מענטשן, גאָר מעכטיקע מענטשן, וואָס האָבן די מיטלען איבערצולעבן אַ נוקלעאַרער מלחמה, און זיי האָבן זיך אָפֿט מאָל פֿאָרגעשטעלט, ווי עס וואָלט זײַן, ווען זיי וועלן קענען לעבן אין אַ גאָר נײַע, קוים באַוווינען וועלט. עטלעכע פון די מענטשן זענען שוין פירער.
  
  "דיפיוז די באָמבע אויב נייטיק, דרייק. מען האָט מיר געזאָגט אַז NEST איז אויף זיין וועג, אָבער וועט אָנקומען נאָך איר. ווי די אנדערע. אַלע. דאָס איז אונדזער נייַ פינצטער שעה. "
  
  "מיר וועלן האַלטן דעם, האר. די שטאָט וועט לעבן צו זען מאָרגן."
  
  ווען דרייק האט פארענדיקט דעם רוף, האט אַלישאַ געלייגט איר האַנט אויף זיין אַקסל. "אזוי," זי געזאגט. "ווען מאָר האט געזאגט אַז עס איז אַ ריינפאָראַסט און אַ מיני ריינפאָראַסט, האט ער געמיינט אַז עס וואָלט זיין סנייקס דאָרט אויך?"
  
  דרייק האט צוגעדעקט איר האנט מיט זיין. "עס זענען שטענדיק סנייקס, אַליסיאַ."
  
  מאַי האָט זיך פֿאַרהוסט. "עטלעכע זענען גרעסער ווי אנדערע."
  
  סמיט האט אויסגעדרייט זייער קאר ארום דעם טראפיק, דורכגעגאנגען א גלימער אמבולאנס מיט אירע טירן אפענע און פאראמעדיקס ארבעטן אויף די מענטשן וואס זענען פארמישט אין דעם אינצידענט, און נאכאמאל אריינגעלייגט זיין פוס אויפן גאז פעדאל.
  
  ― האָט איר געפֿונען װאָס איר האָט געזוכט, מאַי? אַליסיאַ געזאגט יוואַנלי און העפלעך. "ווען האָט איר לאָזן די מאַנשאַפֿט הינטער?"
  
  דאָס אַלץ איז געווען אַזוי לאַנג צוריק, אָבער דרייק האָט לעבעדיק געדענקט אַז מאַי קיטאַנאָ איז אַוועק, איר קאָפּ איז אָנגעפילט מיט שולד פֿאַר די דעטס וואָס זי האָט אומגעבראַכט געפֿירט. זינט דעם איין אינצידענט בעשאַס די זוכן פֿאַר איר עלטערן - די מאָרד פון אַ יאַקוזאַ געלט לאָנדערער - פיל האט געביטן.
  
  "מייַן עלטערן זענען זיכער איצט," מאַי געזאגט. "ווי גרייס. איך האב באזיגט דעם קלאן. טשיקאַ. געבן. איך האָב געפֿונען אַ סך פֿון וואָס איך האָב געזוכט. "
  
  - פארוואס ביסטו צוריקגעקומען?
  
  דרייק האט געפונען זיין אויגן פעסט צוגעקלעפט צום וועג און די אויערן צוגעדריקט צו די הינטערשטע זיצפּלאַץ. עס איז געווען אַ ומגעוויינטלעך צייט צו דיסקוטירן קאַנסאַקווענסאַז און אַרויסרופן דיסיזשאַנז, אָבער עס איז געווען גאַנץ טיפּיש פֿאַר אַלישאַ, און דאָס קען זיין זייער לעצטע געלעגנהייט צו מאַכן די רעכט.
  
  "פארוואס בין איך געקומען צוריק?" - וואס? - הא ט מאי ר בלײדיק ן איבערגעחזרט . "ווייַל איך זאָרגן. איך זאָרגן וועגן דעם קאָלעקטיוו. "
  
  אַליסיאַ האָט געפֿײַפֿט. "גוט ענטפער. דאָס איז די בלויז סיבה?"
  
  "איר פרעגן אויב איך בין צוריק פֿאַר דרייק. אויב נאָר איך וואָלט דערוואַרטן די צוויי פון איר צו בויען עטלעכע נייַ פארשטאנד. אויב איך וואלט געטראכט אפילו אויף א רגע אז ער וואלט ווייטער געגאנגען. אפילו אויב ער קען מיר געבן אַ צווייט געלעגנהייַט. נו, דער ענטפער איז פּשוט - איך טאָן ניט וויסן.
  
  "דריט געלעגנהייַט," אַליסיאַ שפּיציק אויס. "אויב ער איז געווען נאַריש גענוג צו ברענגען איר צוריק, דאָס וואָלט זיין דיין דריט געלעגנהייט."
  
  דרייק האט דערזען דעם אריינגאנג צום זאא דערנענטערן זיך און האט געפילט די וואקסנדיקע שפּאַנונג אינעם הינטערשטול, די שארפע און אומפארלאָזלעכע ימאָושאַנז ריידן אין אים. פֿאַר אַלע דעם זיי דאַרפֿן אַ פּלאַץ, פּרעפעראַבלי מיט ווייך אַפּאָולסטערי.
  
  "ייַנוויקלען עס אַרויף, גייז," ער האט געזאגט. "אונז זענען דא".
  
  "עס איז נאָך נישט געשען, ספּרייט. דעם אַליסיאַ איז אַ נייַע מאָדעל. ז י הא ט באשלאס ן שוי ן ניש ט אנטלאפ ן אי ן זונענ ־ אונטערגאנג . איצט מיר שטיין, מיר לערנען און מיר באַקומען דורך דעם.
  
  "איך זען עס און באַווונדערן עס," מאַי געזאגט. "איך טאַקע ווי די נייַע איר, אַליסיאַ, טראָץ וואָס איר קען טראַכטן."
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט אַוועק, אָנגעפילט מיט קעגנצייַטיק רעספּעקט און גאָר צעמישט ווי דעם סצענאַר קען לעסאָף שפּילן אויס. אבער עס איז געווען צייט צו לייגן עס אַלע אַוועק איצט, שטעלן עס אויף די פּאָליצע, ווייַל זיי זענען שנעל צוגעגאנגען צו אן אנדער אַרמאַגעדדאָן, זעלנער, ישועה און העלדן ביז דעם סוף.
  
  און װען זײ װאלטן געקוקט, אפשר שפילן שאך, װאלטן אפילו גאט און שטן פארלוירן דעם אטעם.
  
  
  קאַפּיטל זיבן און דרײַסיק
  
  
  סמיט סקוויאַלד זיין טירעס אויף די לעצט קער און דעמאָלט סטאַמפּט אויף די טאָרמאָז טרעטלען מיט אַ שווער פֿיס. דרייק האט געעפנט די טיר איידער דער קאר האט זיך אפגעשטעלט און ארויסגעשטויגן די פיס. מאַי איז שוין אַרויס פֿון דער הינטערשטיר, אַליסיאַ אַ טריט הינטער. סמיט האָט זיך אַ נאָד געטאָן צו די ווארטנדיקע פאליציי.
  
  "זיי האָבן געזאָגט אַז איר דאַרפֿן צו וויסן די פאַסטאַסט וועג צו די טראַפּיקאַל זאָנע?" - האט אײנער פון די פאליציאנטן געפרעגט. "נו, גיי דעם וועג גלייך אַראָפּ." ער האט אנגעװיזן. "עס וועט זיין אויף די לינקס."
  
  "אדאנק". סמיט גענומען די פירער מאַפּע און געוויזן עס צו די אנדערע. דאהל איז צוגעלאפען אויף א שאך.
  
  "מיר זענען גרייט?"
  
  "ווי מיר קענען זיין," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אוי קוק," זי האָט אָנגעוויזן אויף דער מאַפּע. "זיי רופן די טאַלאַנט קראָם אויף פּלאַץ אַ זאָאָלאָגישער גאָרטן."
  
  "דערנאך לאמיר גיין."
  
  דרייק איז אריין אין זאָאָלאָגישער גאָרטן מיט זיין סענסיז העכער, ערוואַרט די ערגסט און געוואוסט אַז ראַמסעס האט מער ווי איין פּאַסקודנע קונץ אין זיין אַרבל וואָס האט גאָרנישט צו טאָן מיט אים. ד י גרופ ע הא ט זי ך אויסגעשפרײ ט או ן זי ך צעשלאגן , זי ך שוי ן באװעג ן שנעלע ר װ י ז ײ זאל ן האב ן או ן א ן פארזיכטיק ע פארזיכטיק , אבע ר װײסנדי ק א ז יעדע ר סעקונדע ר אי ז פארגעקומע ן א נײע ר טויט־קלאפ . דרייק האט ופמערקזאַמקייַט צו די וואונדער און באַלד געזען די טראַפּיקאַל זאָנע פאָרויס. װע ן ז ײ זײנע ן דערנענטער ט געװארן , הא ט זי ך ד י לאנדשאפ ט ארו ם ז ײ אנגעהויב ן באװעגן .
  
  אכט מענטשן האבן זיך ארויסגעלאפן פון באהעלטענישן, צייכענדיג מעסערס ווי מען האט זיי באפוילן צו מאכן די לעצטע קאמף פון די רעסקיוערס ווייטיקדיק און גאר בלוטיג. דרייק טויב אונטער די מאַך און האט זיין באַזיצער איבער זיין צוריק, דעמאָלט באגעגנט די ווייַטער באַפאַלן קאָפּ-אויף. באָ און מייַ האָבן קומען צו די פאָר, זייער פייטינג סקילז זענען דארף הייַנט.
  
  אַלע אַכט אַטאַקערז זענען ווערינג גוף פאנצער און מאַסקס, און זיי געקעמפט ווי קאַמפּאַטינטלי ווי דרייק האט דערוואַרט. ראמסעס האט קיינמאל נישט געקליבן פון אונטערן הויפן. מאַי האָט געפּרוּווט אַ גיך קלעפּ, געפּרוּווט צוברעכן איר אָרעם, אָבער עס האָט זיך געפֿונען פֿאַרוויקלט, איר אייגענע וואָג איז אַוועקגעוואָרפֿן. דער ווייַטער קלאַפּ פעלן איר אַקסל, אַבזאָרבד דורך איר אייגן וועסטל, אָבער געבן איר אַ מאָמענט ס פּויזע. בעאַ איז געגאנגען צווישן זיי אַלע, אַ אמת שאָטן פון טויט. ראמסעס לעגיאנער האבן זיך צוריקגעצויגן אדער געשפרונגען אויף דער זייט כדי אויסצומיידן דעם פראנצויז.
  
  דרייק האט זיך צוריק צוגעבויגן קעגן דער שלמה, אויפגעהויבן די הענט. דער פּלויט הינטער אים האָט זיך צעבראָכן, ווען זײַן קעגנער האָט זיך געכאַפּט מיט ביידע פֿיס פֿון דער ערד. ביידע מענטשן ראָולד אויף אן אנדער וועג, סטראַגאַלינג ווי זיי ראָולד. דער ענגלענדער האט געשלאגן פויסט נאך פויסט אין קאפ פון דעם לעגיאנער, אבער עס איז געלונגען בלויז צו שלאגן די האנט אויפגעהויבן אין פארטיידיגונג. ער האט אויפגעהויבן זײן קערפער װאו ער האט געװאלט, זיך אויפגעהויבן אויף די קני און אראפגעקלאפט די פויסט. דאָס מעסער האָט זיך אַרויפֿגעגליטשט און דורכגעקראָכן די ריפן, נאָך אַלץ שאַטן טראָץ זײַן פאַרטיידיקונג. דרייק האט דאבלט זיין אטאקע.
  
  נאָענט קאַמבאַט אין די אַרייַנגאַנג צו די טראַפּיקאַל זאָנע האט געשטארקט. מאי און באָ געפונען די פנימער פון זייער קעגנערס. בלוט האט געשפראצט איבער דער גאנצער גרופע. לעגיאנער זענען געפאלן מיט צעבראכענע גלידער און קאנקוסציעס, און דער הויפט פארברעכער איז געווען מאנא קינימאקא. דער ריזיגער האוואאינער האט צעטרעטן זיינע אטאקערס מיט א בולדאזער, ווי ער וואלט פרובירט זיך אליין ארויסצוטרעטן די כוואליעס, זיי צעברעכן אויף שטיקער. אויב א לעגיאנער איז אים געשטאנען אין וועג, האט קינימאקא רחמנותדיק געשלאגן, א אויבער-מענטשלעכער מידפיעלדער, אן אומדערשטענדלעכער אקער. זיין וועג איז געווען גאָר פאַלש, אַזוי אַז אַלישאַ און סמיט זענען געווען אויף דער גרענעץ פון דייווינג אויס פון זיין וועג. ד י לעגיאנע ר האב ן זי ך געלאנדע ט נעב ן זײ , גרויםנדיק , אבע ר ז ײ זײנע ן לײכ ט געװע ן צ ו פארענדיקן .
  
  דאהל האט מיט עפעס א בקיאות אויסגעטוישט קלעפ פון האנט צו האנט. ד י מעסער ל הא ט מע ן געשלאג ן שטאר ק או ן שנעל , ערשט ן נידעריק , דערנא ך הויך , דא ן צ ו דע ר ברוסט ׳ או ן פנים ; דער שוועדישער האָט זיי אַלע אפגעשטעלט מיט בליץ-שנעלע רעפלעקסן און שווער-פאַרדינסטע בקיאות. זײ ן קעגנער , הא ט זי ך ניש ט אפגעגעבן , קליניש ע אי ן זײ ן אויפפירונג , הא ט זי ך גי ך געפילט , א ז ע ר הא ט באגעגנ ט זײ ן גלייכ ן או ן דאר ף מאכ ן א חילוק .
  
  דאהל האט זיך אפגעטרעטן, ווען דער לעגיאנער האט גענוצט זיין פיס און עלנבויגן אלס המשך פון די מעסער אטאקעס. דער ערשטער עלנבויגן האט אים שלאָגן די טעמפּל, כייטאַנינג זיין וויסיקייַט און העלפּינג אים פאָרויסזאָגן אַ פּלאַץ פון אנפאלן. ער איז געפאלן אויף איין קני, גלייך אונטערן ארמפיט אריינגעשלאגן אין די גרוב און נערוון קנויל דארט, גורם אז דער לעגיאנער האט אראפגעלאזט זיין בלייד מיט יסורים. אָבער, אין די סוף, עס איז געווען די שפּאָרעוודיק קינימאַקאַ וואָס קלאַפּט די קעמפער אַראָפּ, ריין טשאַרדזשינג מאַסאַלז, ברייקינג ביינער און טרער טענדאַנז. מאנא האט געהאט פארשװארצטע ברעמען צוזאמען די קין און באקן און איז געגאנגען מיט א הינקעניש, אבער גארנישט האט אים געקאנט אפשטעלן. דאהל האט זיך פארגעשטעלט אז ער וועט דורכפאלן די זייט פונעם געביידע ווי דער האַוואַייאַן כאַלק אויב די טיר איז פארשפארט.
  
  קענזי האט געפינט אז עס איז גרינגער צו פליען ארום די עדזשאַז פון דעם קאַמף, שעדיקן ווער עס יז זי קען און קלאָגן די פאַקט אַז זי נאָך נישט האָבן איר קאַטאַנאַ. דאַהל האָט געוווּסט, אַז זי האָט אַ געלערנטע ספעציעלע פֿעיִקייט און קען אַטאַקירן איין לעגיאָנער נאָכן אַנדערן, יעדן איינעם אומברענגען מיט איין קלאַפּ, און שפּאָרן די טײַערע צײַט פֿון דער קאָלעקטיוו. אבער דער טאג איז געווען כּמעט איבער.
  
  סייַ ווי סייַ.
  
  דרייק געפונען זיין פלערי פויסט דעפלעקטינג דעם קלאַפּ. ער איז געפאלן צו זײן זײט, װי א לעגיאנער האט געכאפט דעם האנט און אים פארדרייצט. ווייטיק האָט פאַרקרימט זיין שטריכן. ע ר הא ט זי ך צוגעקלאפ ט מי ט א ן אבנורמאל ן טי ף , ארויסגעלאז ט ד י דרוק , או ן זי ך געפונע ן פני ם צו ם פנים , מי ט זײ ן קעגנער .
  
  - פארװאם ? - האט ער געפרעגט.
  
  "נאָר דאָ צו פּאַמעלעך איר אַראָפּ," דער לעגיאָנער שמייכלען. "טיק טאק. טיק טאק. "
  
  דרייק האט זיך שווער אוועקגעשטופט, יעצט אויף די פיס. "איר וועט אויך שטאַרבן."
  
  "מיר וועלן אַלע שטאַרבן, נאַר."
  
  מיט אזא פאנאטיזם האט דרייק געשלאגן אן רחמנות, צובראכן דעם מאן'ס נאז און קין, ווי אויך די ריפן. ד י דאזיק ע מענטש ן האב ן גענוי ט געװאוסט , װא ס ז ײ טוע ן או ן דא ך האב ן ז ײ װײטע ר געקעמפט . קיין איין מענטש צווישן זיי האט נישט פארדינט נאך א זיפץ.
  
  דער לעגיאָנער האָט אַ גאַס געטאָן מיט זײַן מעסער אויף דרייק. דער יאָרקשערמאַן האָט עס געכאַפּט, אויסגעדרייט און איבערגעקערט, אַזוי אַז דער בלייד איז אַרײַן אין דעם אַנדערן אין שאַרבן ביז צום היפֿט. איידער דער גוף שלאָגן די גראָז, דרייק זיך איינגעשריבן די הויפּט קאַמף.
  
  עס איז געווען אַ מאָדנע און משוגע שלאַכט. קלאַפּ נאָך קלאַפּ און פאַרטיידיקונג נאָך פאַרטיידיקונג, סאָף ראָוטיישאַן אין שטעלע. דאס בלוט איז אפגעווישט געווארן פון די אויגן, עלנבויגן און קנאקעלעך זענען עלימינירט געווארן אין מיטן באט, און אפילו איין פארשפרייטע אקסעלע איז צוריקגעקומען צו איר פלאץ א דאנק סמיט'ס אייגענע וואג. עס איז געווען רוי, ווי פאַקטיש ווי עס געץ.
  
  און דעמאָלט קינימאַקאַ געגאנגען אַרום עס אַלע, סטרייקינג, ראַשינג אין, צעשטערן ווו נאָר ער קען. אמווייניקסטנס דריי פון די געפאלענע, צעבראכענע לעגיאנער זענען געווען זיין טאן. בעאַ האָט אַרויסגענומען צוויי מער, און דאַן מייַ און אַלישאַ געארבעט צוזאַמען צו ענדיקן די לעצטע. װע ן ע ר אי ז געפאל ן זײנע ן ז ײ געקומע ן פני ם צו ם פנים , פױסט ן אויפגעהויבן , קאמפ ט צארן , או ן בלוט־לוסט ן האב ן צװיש ן ז ײ געפלאקערט , געבליט ן װ י לאזע ר אי ן זײער ע אויגן , אבע ר ע ם אי ז געװע ן באאו , װא ס הא ט ז ײ אפגעשיידט .
  
  "באָמבע," ער געזאגט.
  
  און דערנאָך, פּלוצלינג, אַלע פנימער ווענדן צו דרייק.
  
  "ווי לאַנג האָבן מיר לינקס?" האט דאהל געפרעגט.
  
  דרייק האט אפילו נישט געוואוסט. דע ר קאמ ף הא ט מי ר אװעקגענומע ן ד י גאנצ ע איבעריק ע קאנצענטראציע . איצט האט ער אראפגעקוקט, מורא געהאט פאר װאס ער װעט זען, צוריקגעצויגן דעם ארבל און געקוקט אויפן זײגער.
  
  "מיר האָבן נישט אפילו געזען די באָמבע נאָך," קענסי געזאגט.
  
  "פופצן מינוט," דרייק געזאגט.
  
  און דעמאָלט שאַץ ראַנג אויס.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און דרײַסיק
  
  
  קענסי האָט געפילט אַ פּראַל ווי אַ מיסאַל סטרייק. ע ס הא ט זי י אראפגעקלאפ ט פו ן ד י פיס , אי ר געשלאג ן אי ן ד י לונגען , או ן מאמענ ט אראפגענומע ן דא ס גאנצ ן באוואוסטזיין . דרייק האט געזען דעם קויל שלאָגן און געפאלן צו זיין ניז, פּרעווענטינג זיין באַשערט פאַל. זי האט דאס קיינמאל נישט געזען קומען, אבער קיינער אנדערש אויך נישט. סמיט אויך גענומען אַ שלאָגן. צומ גליק, ביידע קוילס שלאָגן די וועסטל.
  
  Thorsten Dahl איז געווען דער שנעלסטער צו רעאַגירן, נאָך מיט די ווערטער "פופצן מינוט" באָמבאַרדינג זיין מאַרך. װע ן ד י צװ ײ לעגיאנע ר האב ן זי ך אויפגעהויב ן פו ן דע ר ערד , האב ן זי ך שנעל ע קויל ן געשאסן , או ן איצ ט מי ט בעסער ן ציל , הא ט ע ר אוי ף ז ײ אנגעקלאג ט מי ט אויסגעשטרעקט ע ארעם , ברוינדי ק װ י א באן , װא ס טראג ט פארלוירענ ע נשמות , פו ן ד י בלוטיק ע טיפעניש ן פו ן גיהנום . ז ײ האב ן זי ך פארחידושט , או ן דערנא ך הא ט דע ר שװע ד ז ײ געשלאג ן אײנע ם מי ט יעדע ר האנ ט או ן ז ײ בײד ע צוריקגעװארפ ן צו ם װאנ ט פו ן דע ר הילצערנע ר כאטקע .
  
  די סטרוקטור האָט זיך צעבראָכן אַרום די מענטשן, הילצערנע פּלאַנקען האָבן זיך צעבראָכן, צעשפּאַלטן און זיך צעבראָכן אין דער לופט. ד י מענע ר זײנע ן געפאל ן אוי ף ד י רוקן , צװיש ן זײ ן אינהאלט , װא ס הא ט זי ך ארויסגעװיזן , װא ם הא ט זי ך בעםע ר נוטע ר דע ם משוגענע ר שװעד .
  
  ס׳אי ז געװע ן א ארבעטם־שײד , א פלא ץ פו ל מי ט געצײג . בשעת די לעגיאנער האבן זיך געקעמפט אויפצוהויבן די וואפן, איינער האט געקרימט און דער צווייטער אויסגעשפיגן די ציין, האט דאהל אויפגעהויבן א גוט-פראקטירטן שליטן. ד י געפאלענ ע מענטש ן האב ן געזע ן אי ם ארויסקומע ן פו ן ד י אויג ן װינק ל או ן זי ך פארפרוירן , אומגלױוױ ו הא ט ז ײ אפגענומע ן פו ן מוט .
  
  באָ געגאנגען צו אים און געזען זייער רעאַקציע. "פאַרטיק זיי. געדענקט ווער זיי זענען."
  
  קינימאקא האט זיך אויך אפגעשטעלט, לאכט פון דער פלאץ, װי ער װאלט זײ געװאלט צעטרעטן אין שטויב. "זיי האָבן געשאסן קענסי. און סמיט."
  
  ― איך װײס, ― האָט דאַהל געזאָגט, אַװעקװאַרפֿנדיק דעם שלײדער און זיך אַרויפגעלײגט אױף זײַן הענטל. "איך ווייס דאס".
  
  בײד ע מענע ר האב ן גענומע ן ד י פויז ע װ י א צײכ ן פו ן שװאכקײט , או ן זי ך דערגרײכ ט צ ו זײער ע געװער . דאהל איז געפלויגן אין דער לופטן, בשעת ער האט גלײכצײטיק אויפגעהויבן דעם שלעפט, און אים אראפגעברענגט, װען זײן קערפער האט אראפגעלאזט. איין קלאפ האט געטראפען דעם לעגיאנער אין צענטער פון זיין שטערן, און ער האט נאך געהאט גענוג כח און בקיאות איבערצודרייען, אויפהייבן דעם שטיל און צעברעכן דעם אנדערן'ס היכל. אַז ער האָט פֿאַרטיק, האָט ער זיך אױפֿגעהױבן אויף די קני, אָנגעקלאָגט די ציין און אַ װאָרף געטאָן דעם שלאַנג איבער דער אַקסל.
  
  דערנאָך האָט זיך דער אַנדערער לעגיאָנער זיך אַװעקגעזעצט, אַ קרעכצן, אַ קאָפּ געכאַפּט אַף אײן זײַט, װי אין יסורים, און אױפֿגענומען די פּיסטויל, װאָס ער האָט געהאַלטן אין די שאָקענע הענט. אין דער שפּאַלטן סעקונדע האָט קענסי רעאַגירט שנעלער ווי ווער עס יז און זיך געשטעלט אין גרויס פערזענליכע ריזיקירן. אן זיך אפצושטעלן האט זי זיך אפגעשאקלט פון אירע פריערדיגע ברוגז, פארשפארט דעם מאן'ס ציל און זיך צוגעלונגען אויף אים. די פּיסטויל, וואָס זי האָט געהאַלטן אין דער האַנט, איז אַרויסגעלאָזט געוואָרן ווי אַ ציגל, סוף-בײַ סוף, ביז עס האָט אים געטראָפן אין מיטן פּנים. ער האט געשאסן, אראפגעפאלן צוריק, די קויל איז אים פארבײגעגאנגען איבערן קאפ. איינמאל זי האט צו אים דערגרייכט, האט קנזי צוריקגענומען איר וואפן, אבער נישט איידער ער האט עס אויסגעליידיגט אין זיין ברוסט.
  
  "ווי לאנג?" דאהל האט שװער געאטעמט, זיך צוגעלאפן צו דער טיר, װאס האט געפירט צו דער טראפיק זאנע.
  
  דרייק האט זיך צוגעלאפן.
  
  "זיבן מינוט."
  
  דאָס איז נישט גענוג צו דיסאַרם אַנפאַמיליער יאָדער וועפּאַנז.
  
  
  קאַפּיטל נײַן און דרײַסיק
  
  
  זעקס מינוט.
  
  דרייק איז צוגעלאָפן אין די טראָפּיקאַל זאָנע, סקרימינג ביז זיין האַלדז שאַטן, דעספּעראַטלי טריינג צו געפינען די באָמבע. דע ר נידעריקע ר קרײ ז אי ז געװע ן דע ר ענטפער , אי ז ניש ט געשטאנע ן פו ן היידן , אבע ר ע ר הא ט אי ם נאכגעפאלגט , װ י ער האט געקאנט . די אדערן האבן אים געפלאצט איבערן גאנצן שטערן. זײנ ע הענ ט האב ן זי ך פו ן שפאנונג , אנגעקלאפ ט אי ן פויסטן . ווען די גאנצע מאַנשאַפֿט איז אריין אין דעם בנין, פייסינג וויינדינג ווודאַן וואָקווייז און בוים-ליינד וווין, זיי פאַרשפּרייטן אויס צו נוצן זייער נומער.
  
  "קראַפּ!" קינימאקא האט געװײנט, דער דרוק האט אים איצט כמעט פארניכטעט. "היידן!"
  
  נאך א פארשטומט געשריי. דרייק האט אויפגעווארפן זיין הענט אין עקסטרעם פראַסטריישאַן, ניט געקענט צו באַשליסן די פּינטלעך אָרט. סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען. א ליכטיק קאלירטע פּאַפּוגייַ האָט זיך אָנגעקלאָגט אויף זיי, און אַלישאַ האָט געטאָן אַ שריט צוריק. דרייק האט נישט געקאנט אנקוקן נאך אמאל אויף זיין זייגער.
  
  פינף מינוט.
  
  די ווייסע הויז וואָלט איצט שטראַלן אַזאַ דייַגעס אַז עס וואָלט זיין געוואשן רעכט אַוועק קאַפּיטאָל הילל. די אַפּראָוטשינג NEST מאַנשאַפֿט, באָמבע סקוואַד, קאַפּס, אגענטן און פייערפייטערז וואָס זענען אַווער וואָלט לויפן ביז זייער פיס געבן זיך אָדער פאַלן צו זייער ניז, סקאַנינג די הימל און מתפלל פֿאַר זייער לעבן. װע ן עפע ם װעלט־פירע ר װאלט ן געװע ן אינפארמירט , װאלט ן אוי ך ז ײ געװע ן אויפ ן פיס , קוקנדי ק אוי ף זײער ע זײגער ן או ן צוגרײט ן עטלעכ ע פארשלאגן .
  
  די וועלט האָט געהאלטן מאַכט.
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט אין רעליעף ווען ער האָט געהערט מאַי ס געשריי, און דאַן גענומען עטלעכע סעקונדעס צו געפֿינען זיין מקור. די מאַנשאַפֿט געקומען צוזאַמען ווי איין, אָבער וואָס זיי דיסקאַווערד איז געווען ווייַטער פון זייער עקספּעקטיישאַנז. יארגי איז געשטאנען הינטער אים לעבן לאָראַן; באָ און קנזי געפרוווט צו געפֿינען עס פֿון ווייַטן, בשעת די רעשט פון די מאַנשאַפֿט אָדער געפאלן צו זייער ניז אָדער קראָלד צוזאמען די מאַסע.
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. ד י ערשט ע זאך , װא ס ע ר הא ט דערזע ן אי ז געװע ן דא ס קערפע ר פו ן א נאקעט ע פרוי , אײנגעװיקל ט מי ט דאקטאט ע או ן בלוי ע דראטן , ליגנדי ק פארשפרײ ט ארו ם צװ ײ מעטער ס פו ן דע ר ערד . נאָך צעטומלט האָט ער געזען, אַז אונטער אירע פֿיסלעך געפינט זיך נאָך אַ פּאָר פֿיסלעך, וואָס האָבן געהערט צו אַ מענטש, לויט די האָריקע פיס, וואָס זענען געווען צוגעטשעפּעט צו זיי.
  
  היידן איז די באָמבע, האָט אים ראַמסעס געזאָגט.
  
  אָבער ... וואָס די גענעם ...
  
  אונטערן נאקעטן האט ער איצט דערזען שיך, װאם ער האט דערקענט. היידן איז געווען אין די דנאָ פון די הויפן.
  
  דעמאָלט ווו די גענעם איז די יאָדער באָמבע?
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן פֿון איר זיצפּלאַץ לעבן דער אומבאַקאַנטער פרוי. "הערט גוט. Zoey זאגט אַז די באָמבע איז סיקיורד אונטער היידן, אין די דנאָ פון דעם שטריך. ער איז אַרמד, האט אַ פערלי פאַרלאָזלעך באַוועגונג סענסער און איז פּראָטעקטעד דורך אַ באַקפּאַק. ווירעס אלנגעוויקלט אַרום זייער ללבער זענען אַטאַטשט צו אַ בלאַדי צינגל." זי האט געשאקלט מיטן קאפ. "איך זע נישט קיין אויסוועג. עס איז צייט פֿאַר עטלעכע העל געדאנקען, גייז."
  
  דרייק האט געקוקט אויף די קערפערס, אן אומענדליכע שטעג פון דראטן, נאך די זעלבע בלויע קאליר. זיין ערשטע רעאקציע איז געווען צו שטימען.
  
  "צי האָט עס אַ קאַלאַפּסינג אַוטליין?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "מייַן בעסטער טרעפן איז 'ניין'," האָט דאַהל געזאָגט, "עס וואָלט זיין צו ריזיקאַליש ווייַל די מענטשן וואָס זענען פארבונדן מיט אים קען טוישן. א קאַלאַפּסינג קרייַז - אַ וואָפן-פאַרהיטנדיק מיטל - וואָלט דעטעקט היידן ס באַוועגונג, יבערנעמען עמעצער - און רירט די באָמבע , און בום. "
  
  "זאג דאס נישט". אַליסיאַ האָט זיך געקרימט.
  
  דרייק איז געפאלן אויף די קני נעבן וואו ער האט אנגענומען היידן'ס קאפ. "דערנאָך, לויט דער זעלביקער פּרינציפּ, די באַוועגונג דעטעקטאָר וואָלט זיין גאַנץ פרייַ. ווידער, צו לאָזן די געפאנגענע זיך אַ ביסל רירן. "
  
  "יא".
  
  זיין קאָפּ האט וויי געטאן פון די דרוק אָוווערלאָודינג. "מיר האָבן דיאַקטיוויישאַן קאָודז," ער האט געזאגט.
  
  "וואָס קען נאָך זיין שווינדל. און צו מאַכן די ענינים ערגער, מיר מוזן אַרייַן זיי אויף אַ קלאַוויאַטור אַטאַטשט צו די צינגל אונטער היידן.
  
  ― איר זאָלט אײַך בעסער גײן, ― האָט קענסי געזאָגט שטילערהײט. "מיר האָבן דריי מינוט לינקס."
  
  דרייק האט ברוגז געריבן דעם קאפ. איצט איז ניט געווען די צייט צו פאַרווייַלן צווייפל. ער האט אויםגעביטן א בליק מיט דאהל.
  
  וואָס איז ווייַטער, מיין פרייַנד? האָבן מיר לעסאָף קומען צו די סוף פון די וועג?
  
  דזשוליאַן מאַרש האָט גערעדט. "איך האָב געזען זיי אַרייננעמען אים," ער האט געזאגט. "איך קענען דיפיוז עס. דאס האט קיינמאל נישט געדארפט פאסירן. געלט איז געווען דער איינציקער ציל... נישט די דאזיקע שטות וועגן דעם טויט פון מיליאנען, דעם סוף פון דער וועלט".
  
  "וועב געוואוסט," לאָראַן געזאגט. "דיין באַלעבאָס. ער האָט אַלע מאָל געוווּסט. "
  
  מאַרש האָט זיך נאָר געהוסטן. - לאָז מיך נאָר אַרױס פֿון דאַנען.
  
  דרייק האט זיך נישט באוועגט. צו געפֿינען די באָמבע, זיי וואָלט האָבן צו קער איבער אַ מענטש הויפן. זיי האבן נישט געהאט קיין צייט צו שניידן די גאנצע טעיפ. אבער עס איז שטענדיק געווען אַ פאַסטער וועג צו דיפיוז די באָמבע. זיי האבן נישט ווייַזן עס אויף טעלעוויזיע ווייַל עס איז קוים פּאַסיק פֿאַר וויוינג פון די ברעג פון מיינונג.
  
  דו האסט נישט געשניטן די דראט. איר נאָר פּולד זיי אַלע אויס.
  
  אבער עס איז געווען ווי ריזיקאַליש ווי קאַטינג די אומרעכט דראָט. ער האט זיך אראפגעכאפט ביז די אויגן זײנען געװען גלאט מיט מארש.
  
  "דזשוליאַן. ווילסט שטארבן?"
  
  "ניין!"
  
  "איך טאָן ניט זען קיין אנדערע וועג," ער אָטעמען. - בחורים, לאמיר זײ רירן.
  
  אָנפירנדיק דעם קאָלעקטיוו, האָט ער פּאַמעלעך, באַזאָרגט, איבערגעדרייט דעם הויפן קערפער, ביז היידן'ס מאָגן האָט זיך אויפגעהויבן פון דער פּאָדלאָגע און מען האָט אַנטדעקט אַ באַקפּאַק. מאָאַנס אנטרונען זאָיי, מאַרש, און אפילו היידן ווי זיי אַלע ראָולד אויף זייער זייטן, און קינימאַקאַ ערדזשד זיי אַלע צו בלייַבן שטיל. טראָץ זאָוי ס קליימז, קיין איינער געוואוסט ווי שפּירעוודיק דער באַוועגונג דעטעקטאָר אַקשלי איז, כאָטש עס געווען קלאָר ווי דער טאָג אַז אויב עס איז געווען פליסנדיק אַזוי לאַנג, עס איז נישט באַשטימט צו עפּעס נאָענט צו אַ צינגל. טאַקע, עס האט צו זיין פּראָוגראַמד צו זיין קימאַט ימפּענאַטראַבאַל צו ענשור דרייק ס אָנקומען איידער עס עקספּלאָדעד.
  
  די דראטן האבן געדארפט אפטיילן פון מארש'ס קערפער און אראפנעמען פון זאיע'ס גלידער, א מעסייגע ארבעט וואס די מאַנשאַפֿט האט קוים באמערקט. די איינגעוויקלטע ארום היידן'ס קערפער זענען לייכט אראפגעקומען ווי זיי זענען געווען אין וועג פון איר קליידער. איצ ט פאלגנדי ק ד י אנװײזונגע ן או ן נא ך פארהאלט ן פו ן דע ר דאקטאט־טייפ , הא ט מארש ע אויפגעהויב ן זײנ ע ארעם , א ז ז ײ האב ן זי ך ארומגעװיקל ט אוי ף הייד ן רעכטע ר זײ ט או ן זי ך געשװעב ט איבע ר דע ם רוקזאק . דער פיטשאיע האט געבויגן די פינגער.
  
  "פּינס און נעעדלעס."
  
  מאַי האָט געשטעלט די הענט אויף איר באַקפּאַק, אויף דער שפּיץ פון דער יאָדער באָמבע. זי האט מיט פיינע פינגער אויסגעלאשן די בלעכעלעך און צוריקגעצויגן דעם אויבערשטן פלאפל. דערנאָך האָט זי, מיט גרויס און טויגעוודיקן שטאַרקייט, אָנגעכאַפּט די ראַנדן פונעם רוקן-פּאַק און גלייך אַרויסגעצויגן די באָמבע, צוזאַמען מיט איר מעטאַל-שוואַרץ.
  
  א שװארצע שיל האט אים ארומגערינגלט. מאַי האָט אַרויסגעוואָרפן איר רוקן-פּאַק און זייער פּאַמעלעך אויסגעדרייט די באָמבע, שווייסנדיק ווי די סעקונדן האָבן דורכגעקאָכט. היידן׳ס אויגן האבן געפינצטערט, װען זי האט געקוקט אויף דער באמבע, און קינימאקא האט זיך שוין געקנײטלט נעבן איר, קװעטשט די האנט.
  
  א קאַונטדאַון טאַפליע געקומען אין מיינונג, אַטאַטשט מיט פיר סקרוז צו די אַרויס פון די באָמבע. בלויע דראטן האבן זיך אראפגעקלאפט אונטער אים אין הארץ פון אבסאלוטן אומגליק. מארש האט געשטארקט אויף די דראטן, פיר פון זײ, צוגעפלויגן און צוזאמענגעװיקלט.
  
  "נעם אַוועק די טאַפליע. איך דאַרף זען ווער איז ווער".
  
  דרייק האט געביסן אין זיין צונג ווען ער האט א קוק געטאן אויף זיין זייגער.
  
  סעקונדעס לינקס.
  
  נײַן און פֿופֿציק, אַכט און פֿופֿציק...
  
  סמיט איז געפאלן אויף די קני נעבן זיי, דער זעלנער האט שוין געצויגן זיין יוטיליטי בלייד. גענומע ן אלעמענ ם לעב ן אי ן ד י אײגענ ע האנט , הא ט ע ר גענומע ן פאראנטװארטלעכ ע פאראנטװארטלעכקײ ט פא ר אפנעמע ן חסרונות . איין קראַצן, איין פאַרביסן פאָדעם, איין מאַנגל פון קאַנסאַנטריישאַן, און זיי וואָלט וויסט צייט אָדער פאַרשאַפן אַ שרעקלעך יקספּלאָוזשאַן. דרייק האט פארמאכט די אויגן פאר א מאמענט ווען דער מענטש האט געארבעט. הינטער אים האט דאל שװער געאטעמט, און אפילו קענסי האט זיך געפאםט.
  
  בשעת סמיט געארבעט אויף די לעצטע שרויף, אַליסיאַ פּלוצלינג געשריגן. ד י גאנצ ע גרופ ע הא ט געציטערט , ד י הערצע ר האב ן זי ך געשפרונגע ן צו ם מויל .
  
  דרייק האט זיך שארף ארומגעדרײט. "וואס איז דאס?"
  
  "שלאַנג! איך האב געזען א שלאנג! עס איז געווען אַ גרויסער געל ממזר".
  
  סמיט האט גרימצארן מיט כעס ווען ער האט אויפגעהויבן דעם רעקארד און פארזיכטיג אראפגענומען דעם קאונטדאון פאנעל מיט איר בליענדיק רויט רעדל. "וואָס דראָט?"
  
  זיי האבן געהאט זיבן און דרייסיק סעקונדעס.
  
  מאַרש האָט זיך דערנענטערט, זיינע אויגן האָבן אָפּגעזוכט דעם צעשפּרייטן פּלאָנטער פון בלויע דראָטן, געזוכט דעם אָרט וואו ער האָט געדענקט אַז אַלליגאַטאָר האָט אָנגעצונדן דעם מיטל.
  
  "איך זע עס נישט! איך זע עס נישט!"
  
  "אז ס אַלע," דרייק האט אים באַזונדער. ― איך רײַס אַרױס אַלע דראָטן!
  
  ― נײן ― איז דאַהל שװער געפֿאַלן נעבן אים. "אויב איר טאָן דאָס, די באָמבע וועט ופרייַסן."
  
  ― װאָס זאָלן מיר דען טאָן, טאָרסטן? וואָס זאָל מיר טאָן?"
  
  ניין און צוואנציג... אכט און צוואנציג... זיבן און צוואנציג...
  
  
  קאַפּיטל פערציק
  
  
  דרייק'ס זכרון האט זיך אנגעשטויסן אין די פארשפרייטן. ראמסעס האט אים בכוונה געזאגט אז היידן איז די באמבע. אבער וואָס די גענעם האט דאָס טאַקע מיינען?
  
  קוקנדיק איצט, האט ער דערזען דרײ דראטן ארומגעװיקלט. וואָס איינער טריגערד עס? דאהל האט ארויסגענומען פון קעשענע א שטיק פאפיר.
  
  "קאָדס," ער האט געזאגט. "איצט עס איז קיין אנדערע וועג."
  
  "לאָזן מאַרש פּרובירן ווידער. ראַמסעס האָט ספּעציעל דערמאָנט היידן. "
  
  "מיר נוצן קאָודז."
  
  "זיי קענען זיין פאַרשילטן שווינדל! זייער אייגענע צינגל!"
  
  מאַרץ האָט שוין געקוקט אויף היידן'ס גוף. דרייק איז אריבער דערפון און האט געכאפט קינימאקי'ס אויפמערקזאמקייט. - קער זי איבער.
  
  היידן האט געהאָלפן ווי בעסטער זי האָט געקענט, די מוסקלען און טענדאַנז האָבן קיין צווייפל געשריגן פון ווייטיק, אָבער זיי האָבן נישט באַקומען קיין רעליעף. דער זייגער האט געקלאפט. ד י באמבע ם הא ט זי ך דערנענטער ט צו ם פארענדיקונג . און די וועלט האָט געוואַרט.
  
  מארש האט זיך אראפגעבויגן, נאכגעלאפן די דראטן ארום איר קערפער, ווען דרייק האט אויפגעהויבן איין ארעם, דערנאך א פוס, און ענדליך אנטשולדיקט איר גארטל וואו די צוויי דראטן האבן זיך אריבערגעצויגן. װען ער האט דערזען װי די אײנגעקנאפטע פאר גײען דורך איר שויס, האט ער אנגעװיזן אויף קינימאקא. "אזוי".
  
  ליידן פון אַ נייטמער שפּיל פון טוויסטער, היידן וואָטשט ווי מאַרש טרייסט יעדער דראָט ס וועג צוריק צו די טייַמער.
  
  ― אַװדאי, ― האָט ער געזאָגט, אַ שװערע געלענק, מיט אײן אױג אַפֿן אױג, דאָס אַנדערע פֿאַרמאַכט. "עס איז דער איינער אויף די רעכט."
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף די נוקלעארע רעצעפט. קענסי האט זיך צוגעכאפט מיט אים און דאהל אויפן דיל גלייך לעבן אים. "צו בלאָזן דעם זאַך דאַרף אַ ספּעציעל קאַנפיגיעריישאַן פון פּאַרץ און מעקאַניזאַמז. עס איז ... אַזוי יידל. צי מיר טאַקע צוטרוי דעם מענטש וואָס געבראכט דעם אין די מדינה אין דעם פונט? "
  
  דרייק האט גענומען דעם טיפסטן אטעם פון זיין לעבן.
  
  "קיין ברירה".
  
  ער האט געצויגן דעם דראט.
  
  
  קאַפּיטל איין און פערציק
  
  
  דרייק האט זיך שנעל געצויגן, און דער דראט איז געריסן געווארן פון זיין האנט, אויסגעשטעלט דעם קופערנעם עק. אויף אַ מעסער ברעג, אַלע פאָרשטעלן זיך לענד פאָרויס צו קאָנטראָלירן די קאַונטדאַון.
  
  צוועלף... עלף... צען...
  
  - ער איז נאך באװאפנט! אַליסיאַ האָט געוויין.
  
  דרייק איז געפאלן אויף זיין רוקן, דערשטוינט, נאך האלטענדיג די דראט ווי ער וואלט אפילו יעצט געקענט אנצינדן א פונק און פארניכטן די באמבע. "דאס ... דעם ..."
  
  "נאָך טיקט!" אַליסיאַ האָט געוויין.
  
  דאַהל האָט זיך געטויבן, אַװעקשטופן דעם יאָרקשירמאַן מיט אַ דלאָניע צום שטערן. "איך טראַכטן," ער געזאגט. "מיר וועלן זיין מאַזלדיק אויב מיר האָבן צייט איצט."
  
  אַכט...
  
  זאוי האט אנגעהויבן וויינען. מארש האט געשריגן, אנטשולדיקט פאר יעדן טעות, װאם ער האט אלץ געמאכט. היידן און קינימאַקאַ האָבן וואָטשט די מאַנשאַפֿט אַרבעט ימאָושנאַלי, אַרומנעמען זייער ווייַס הענט, אַדמיטאַד אַז עס איז גאָרנישט זיי קען טאָן. סמיט האט ארויסגעלאזט דעם מעסער און געקוקט אויף לארן, ארויסגעטראגן ציטערנדיקע פינגער איר צו רירן. יארגי האט זיך געזונקען צו דער ערד. דרייק האט געקוקט אויף אלישיע, און אליסיע האט געקוקט אויף מאי, ניט געקענט אפנעמען די אויגן. באָ איז געשטאַנען צווישן זיי, זײַן אויסדרוק האָט זיך פֿאַרקלענערט, ווען ער האָט צוגעקוקט דאַהל אַרבעט.
  
  דער שוועדישער האָט אַרײַנגעלייגט דיאַקטיוואַטיאָן קאָודז אין די טאַפליע. יעדער פון זיי איז רעגיסטרירט מיט אַ אַודיאָ סיגנאַל. עס זענען געבליבן בלויז סעקונדעס איידער ער איז אריין אין די לעצט נומער.
  
  פינף...
  
  דאַהל האָט געדריקט דעם "אַרײַן" קנעפּל און האָט אויפֿגעהערט אָטעמען.
  
  אבער דער זייגער האט נאך געקלאפט.
  
  דריי צוויי איין...
  
  
  * * *
  
  
  אין דער לעצטער רגע האט טהארסטן דאהל זיך נישט פארצווייפלט. ע ר הא ט זי ך ניש ט אפגעגעב ן או ן זי ך אפגעקער ט צ ו שטארבן . ע ר הא ט געהא ט א פאמילי ע צ ו אויםקומע ן - א פרו י או ן צװ ײ קינדע ר - או ן גארניש ט װע ט אי ם אפשטעל ן פו ן פארזיכער ן זײע ר זיכערקײט , הײנט .
  
  עס איז שטענדיק געווען אַ פּלאַן בי דרייק געלערנט אים אַז.
  
  ער איז געווען גרייט.
  
  די מעשוגאַס מאָדע האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט, אַ גערעכנטער משוגעת האָט אים אָנגענומען, אים געגעבן שטאַרקייט אויסער נאָרמאַל. אין די לעצטע שעה האָט ער זיך צוגעהערט ווי איינער אָדער דער אַנדערער טראַמפּט אויף די שליימעסדיק, גענוי און טעות-פריי עקוויפּמענט וואָס איז געווען קאַמפּרייזד פון די יאָדער טעקע. ער האָט געהערט ווי פּינטלעך דאָס אַלץ איז.
  
  נו, וואָס אויב עס איז געווען אַ ביסל דאַהל משוגע. ווי וואָלט דאָס אַרבעט?
  
  װע ן ד י פארשטעלונ ג הא ט װײז ט אײנעם , הא ט דע ר שװע ד שוי ן געהאלט ן א שלײ ט אי ן דע ר האנט . ע ר הא ט אי ם אראפגעבראכ ט מי ט זײ ן לעצט ן אטעם , זײ ן לעצטע ר באװעגונג , שװאו ק מי ט אל ע כוחות . דער שלעפט האט זיך א קלאפ געטאן אין הארץ פון דער נוקלעארער באמבע, און אפילו אין יענע אומענדלעכע רגע האט ער געזען דרייקס גרויל, אליסיע'ס אפמאך. און דערנאָך האָט ער מער גאָרנישט געזען.
  
  דער זייגער האט געקלאפט
  
  נול.
  
  
  קאַפּיטל צוויי און פערציק
  
  
  די צײַט האָט זיך פֿאַר קיינעם נישט אָפּגעשטעלט, און בפֿרט נישט אין דער באַשטימענדיקער שעה.
  
  דרייק האט געזען אז דאהל האט זיך אויסגעשטרעקט איבער דער באמבע, ווי ער וואלט געקענט באשיצן זיינע פריינט און די גאנצע וועלט פון א שרעקליכען פייער. ע ר הא ט דערזע ן דע ם געבויגענע ם מעטאל ן ראם , געצונדענע ם אינעװײניק ן ארומגערינגל ט דע ם שלאגער ; און דעמאָלט ער געזען די קאָונטדאָוון טייַמער.
  
  סטאַק בייַ נול.
  
  "אָה, פאַרשילטן," ער האט געזאגט אין די מערסט האַרציק שטייגער מעגלעך. "אוי וויי רבש"ע."
  
  איינער דורך איינער, די מאַנשאַפֿט איינגעזען. דרייק האט אריינגעאטעמט אן אטעם פרישע לופט, וואס ער האט קיינמאל נישט ערווארטעט צו פארזוכן ווידער. ער איז צוגעקראכן צו דאהל און האט א פאטש געטאן דעם שװעדן אויפן ברײטן רוקן. "גוט באָכער," ער געזאגט. "שלאָגן עס מיט אַ גרויס האַמער. פארוואס האב איך דאס נישט געטראכט?"
  
  "זייַענדיק אַ יאָרקשירעמאַן," דאַהל גערעדט אין די האַרץ פון די באָמבע. "איך האָב דאָס אויך געחידושט."
  
  דרייק האט אים צוריקגעצויגן. "הערט," ער געזאגט. "די זאַך איז סטאַק, רעכט? עפשער צעבראכן אינעווייניק. אָבער וואָס וועט האַלטן עס פון אָנהייב ווידער?
  
  "מיר," האט געזאגט אַ קול פון הינטער.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט און געזען די נעסט און באָמבע סקוואַד צוגאַנג צו זיי מיט באַקפּאַקס און אָופּאַנד לאַפּטאַפּס אין זייער הענט. "איר גייז זענען שפּעט," ער גאַסט.
  
  "יאָ מאַן. דאָס איז יוזשאַוואַלי דער פאַל."
  
  קינימאַקאַ, יאָרגי און לאָראַן אנגעהויבן צו אַנטאַנגגאַל היידן פון די טשודנע וועב זי שערד מיט Zoe Shears און Julian Marsh. ד י צװ ײ פיטשאיעװע ר זײנע ן געװע ן פארדעק ט װ י מעגלע ך , אבע ר האב ן זי ך ניש ט געװע ן צו ם באדארפ ט פו ן זײע ר נאקעטקײט .
  
  "איך האָב געהאָלפֿן," האָט מאַרש איבערגעחזרט איבער און איבער. "דו זאלסט נישט פאַרגעסן צו זאָגן זיי איך געהאָלפֿן."
  
  היידען האָט זיך געפונען אויף די קני, ראָולינג יעדער גליד צו ומקערן סערקיאַליישאַן און ראַבינג די געביטן ווו די שלאָס ווייטיק האט אַקיומיאַלייטיד. קינימאקא האט איר געגעבן זײן רעקל, װאם זי האט דאנקבאר אנגענומען.
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעכאַפּט דרייק ביי די פּלייצעס, טרערן אין די אויגן. "מיר לעבן!" - האט זי א געשרײ געטאן.
  
  או ן דא ן הא ט ז י אי ם צוגעצויג ן נאענט , געפונע ן זײנ ע ליפ ן מי ט איר ע ליפן , אי ם געקושט , װ י שטאר ק זי . דרייק האָט זיך ערשט אוועקגעצויגן, אָבער דערנאָך האָט ער פאַרשטאַנען אַז ער איז פּונקט וואו ער וויל זיין. ער האט זי צוריק געקושט. איר צונג האט זיך ארויסגעצויגן און אים געפונען, און זייער שפּאַנונג האָט זיך פאַרמאַכט.
  
  "דאָס איז ווו מיר זענען געגאנגען פֿאַר אַ לאַנג צייַט," האט געזאגט סמיט. אנטשולדיגט, מאי."
  
  "אָה מענטש, איך פאַרפירן מיין פרוי," דאַהל געזאגט.
  
  באָ האָט זיך אַ קוק געטאָן אויף אים, זיין פּנים ווי שטיין ווי גראַניט, אָבער אַנדערש ניט צו לייענען.
  
  מאַי האָט אַרויסגעקוועטשט אַ שוואַכן שמייכל. "אויב די ראָלעס זענען ריווערסט, אַליסיאַ וואָלט איצט מורמל עפּעס וועגן זיך צו פאַרבינדן."
  
  "שעם זיך נישט". אַליסיאַ האָט זיך אַוועקגעצויגן פון דרייק מיט אַ האַלדזווייטיק געלעכטער. "איך'ווע קיינמאָל געקושט אַ פֿילם שטערן פריער."
  
  סמיט האָט זיך בלאַמד מיט דער דערמאָנען פון אַלט צייט. ― אַה, איצט האָב איך זיך באַנומען מיט דעם, אַז מאַי איז טאַקע נישט די גרױסע מגי ק. אנטשולדיגט וועגן דעם ".
  
  "איך בין בעסער ווי מאַגי ק," מאַי סמיילד.
  
  סמיט האָט זיך צעהאַקן, די פיס האָבן זיך אָפּגעגעבן. לאָראַן אויסגעשטרעקט איר האַנט צו שטיצן אים.
  
  אַליסיאַ האָט צוגעהויבן דעם קאָפּ צו דער זייט. "אָה וואַרטן, איך געקושט אַ פֿילם שטערן. א מין דזשאַק. אָדער איז דאָס זיין פאַרשטעלן נאָמען? טאַקע, צוויי. אָדער אפֿשר דרײַ..."
  
  קענסי האט זיך אריבערגעצויגן צווישן זיי. "שיין קוש," זי געזאגט. - דו האסט מיך קײנמאל ניט אזוי געקושט.
  
  "עס איז נאָר ווייַל איר זענט אַ הור."
  
  "אָה דאַנקען".
  
  "ווארט," דרייק געזאגט. ― האָסטו געקושט קענסי? ווען?"
  
  "עס איז אַן אַלט געשיכטע," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "איך געדענק קוים."
  
  ע ר הא ט זי ך געמאכ ט צ ו צוציע ן אי ר גאנצ ע אויפמערקזאמקײ ט מי ט זײנ ע אויגן . "אזוי עס איז געווען אַ 'גליד מיר זענען לעבעדיק' קוש? אָדער עפּעס מער?
  
  "וואָס מיינט איר?" אַליסיאַ האָט אויסגעזען פֿאַרהיטנדיק.
  
  "איך טראַכטן איך וואָלט ווי איר טאָן דאָס ווידער."
  
  "אקעי..."
  
  "שפעטער".
  
  ״אוודאי. ווייַל מיר האָבן אַרבעט צו טאָן. "
  
  דרייק האט איצט געקוקט אויף היידן, דער פירער פון זייער קאָלעקטיוו. "ראַמסעס און דער אַלאַגייטער זענען נאָך דאָרט," ער האט געזאגט. "מיר קענען נישט לאָזן זיי אַנטלויפן."
  
  "אומ, אַנטשולדיקן מיר?" - האט געזאגט איינער פון די בחורים פון דער סאפער מאַנשאַפֿט.
  
  היידן האט געקוקט אויף מארש און שער. "איר צוויי קענען פאַרדינען עקסטרע פונקטן אויב איר האָבן אינפֿאָרמאַציע."
  
  "ראַמסעס האָט קוים גערעדט צו מיר," האָט שעאַרס געזאָגט. "און אַלליגאַטאָר איז געווען דער ביגאַסט משוגע מענטש איך האָבן אלץ באגעגנט. הלוואי וואלט איך געוואוסט וואו זיי זענען. "
  
  דרייק האט אים געשטערט. "דער אַלאַגייטער איז געווען דער גרעסטער מעשוגענער -"
  
  "אנטשולדיגט. בחורים?" דער פירער פון די נעסט האט געזאגט.
  
  מאַרץ'ס אויגן האָבן געבליצט. "ראַמסעס איז אַ זשוק," ער האט געזאגט. "איך זאָל האָבן טרעט אויף עס ווען איך געהאט די געלעגנהייט. דאָס גאַנצע געלט איז ניטאָ. מאַכט, פּרעסטיזש - פאַרשווונדן. וואס זאל איך טון?"
  
  "איך האף איך פוילן אין טורמע," האָט סמיט געזאָגט. "אין דער געזעלשאַפט פון אַ מערדער."
  
  "הערט!" - האט מען געשריגן פון נעסט.
  
  היידן האט געקוקט אויף זיי, דערנאך אויף דאהל. דרייק האט א קוק געטאן איבער אליסיאס אקסל. דער פירער פון מאַנשאַפֿט נעסט איז געווען אויף זיין פֿיס און זיין פּנים איז געווען בלאַס, די קאָליר פון אַבסאָלוט מורא.
  
  "די באָמבע איז אַרויסגעוואָרפן."
  
  "וואס?"
  
  "עס זענען קיין עלעקטריש דעטאַנייטערז. די לענסעס קראַקט, איך טראַכטן עפשער פון שלאָגן מיט אַ האַמער. אבער וראַניום? כאָטש מיר קענען געפֿינען שפּורן וואָס זאָגן אונדז אַז עס איז געווען אַמאָל דאָ, עס ... עס פעלנדיק."
  
  "ניין". דרייק האט געפילט ווי זיינע מוסקלען ציטערן. ― קײן עין־הרע, איר קענט מיר דאָס נישט זאָגן. צי איר זאָגן אַז די באָמבע איז געווען אַ פאַקינג שווינדל?
  
  "ניין," האט דער פירער געזאגט, צאַפּנדיק אויף זיין לאַפּטאַפּ. "איך זאג דיר אז עס איז נישט די באמבע. עס איז געווען דיאַקטיווייטיד דורך רימוווינג אַלע די טיילן וואָס מאַכן עס אַרבעט. אַזוי, דאָס איז אַ שווינדל. דער מענטש - ראמסעס - האט מסתמא דעם אמתן.
  
  די מאַנשאַפֿט האט נישט קווענקלען פֿאַר אַ רגע.
  
  היידן האט זיך דערגרייכט צום טעלעפאן און אנגערופן מור'ס נומער. דרייק האט געשריגן אז זי זאל רופן די העליקאפטערס.
  
  "ווי פיל טאָן מיר דאַרפֿן?"
  
  "פיל די פאַקינג הימל," ער האט געזאגט.
  
  א ן א קלאג ן האב ן ז ײ אויפגעהויב ן זײער ע װײטיק ע קערפערס , או ן זי ך מי ט ב ײ זי ך צוגעגאנגע ן צ ו דע ר טיר . היידען האָט געשווינד גערעדט ווי זי איז געלאפן, און האָט ניט געוויזן קיין פיזישע ווירקונג פון איר באַהאַנדלונג. דאס זענען געווען די גייַסטיק ווירקונג וואָס האט די מאַכט צו שראַם איר אויף אייביק.
  
  "מור, די באָמבע אין סענטראַל פּאַרק איז שווינדל. קלינד, פארמאכט. מיר טראַכטן די ינערז און דעטאַנייטערז זענען אַוועקגענומען און דעמאָלט ינסערטאַד אין אן אנדער מיטל."
  
  דרייק האט געהערט פון מארע זיפצן פון דריי פוס אוועק.
  
  "און מיר געדאַנק די נייטמער איז איבער."
  
  "דאָס איז געווען ראַמסעס פּלאַן פון די אָנהייב." הײַדן האָט אָפּגעריסן די דרויסנדיקע טיר פֿון די הענגלעך אָן צעברעכן. "איצט ער ופרייַסן אין זיין אייגן צייט און אַנטלויפן. זענען עס קיין העליקאָפּטערס וואָס פליען פון ניו יארק? "
  
  "מיליטעריש. פאליציי . ספּעציעלע אָפּעראַציע, איך טרעפן. "
  
  "אָנהייב מיט דעם. ער האט אַ פּלאַן, מאָר, און מיר גלויבן אַז אַלליגאַטאָר איז אַ געוועזענער קאָמאַנדאָ. ווי אַזוי קוק קקטוו קאַמעראַס?
  
  "מיר קלייַבן יעדער פּנים, יעדער פיגור. מיר האָבן שוין אויף די ברעג פֿאַר שעה. אויב ראמסעס לויפט דורכן שטאט, וועלן מיר אים כאפן״.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער דער מיסט־קאנס, דאהל איז געווען נעבן אים. העליקאָפּטערס האָבן געברומט איבערן קאָפּ, צוויי פון זיי האָבן געלאנדעט אויפן וועג ביים אַרייַנגאַנג צום זאָאָלאָגישער גאָרטן. ארויףגעקוקט, האָט דרייק געזען הינטער די ראָוטייטינג ראָטאָרס פון אָפיס בנינים, ווו צווישן די ווייַס זשאַליוזן פילע פנימער געדריקט קעגן די פֿענצטער. סאציאל מידיאַ וואָלט ופרייַסן הייַנט, און אויב עס פאָרזעצן, די רעזולטאַטן וואָלט זיין נול. אין דער אמתן, עס מיסטאָמע כאַמפּערד זייער השתדלות.
  
  היידן איז צוגעלאפן צום נאנטסטן העליקאפטער, אפשטעלנדיג פונקט אינדרויסן פון דעם ראטאר וואש. "דאס מאָל," זי דערציילט מאָר. "ראַמסעס וועט נישט ווייַזן זיך. עס איז געווען אַלע אַ דיסטראַקשאַן צו העלפן אים בלייַבנ לעבן. עס איז וועגן זיין שעם - דער קרוין פּרינס פון טעראָר ריגיינז זיין סטאַטוס און מאכט געשיכטע. ער ברענגט נוקלעארע וואפן קיין ניו יארק, דעטאנירט זיי, און אנטלויפט מיט שטראף. אַז דו לאָזט אים איצט אַװעק, מאָר, װעסטו אים מער ניט זען. און די שפּיל וועט זיין איבער. "
  
  "איך וויסן אַז, אַגענט דזשיי. איך ווייס דאס".
  
  דרייק האָט זיך געוואונדערט איבער היידן'ס אַקסל, צוגעהערט, בשעת די רעשט פון די קאָלעקטיוו האָבן זיך צעוויקלט אין דער נאָענט. דאהל האט שטודירט די ארומיקע געגנט, אויסגעקליבן די בעסטע אַמבושעס און דערנאָך יעדן איינעם אָפּגעשטעלט מיט זײַנע פעלד־ברילן. מאָדנע, אָבער ווייניגסטנס האָט עס אים פאַרנומען. דרייק האט אים עלנבויגן.
  
  ― װוּ איז דער שליטן?
  
  - האט עס איבערגעלאזט. דאַהל האָט טאַקע אויסגעזען אַ ביסל אומגליקלעך. "עס איז אַ פאַרשילטן גוט וואָפן."
  
  קענסי האט זיך אריינגעמישט. "איך האָב אים דערמאָנט אַז איך האָב נאָך ניט מיין באַליבסטע וואָפן. אויב ער באקומט דעם סלעדזש, איך מוזן באַקומען די קאַטאַנאַ.
  
  דרייק האט נאכגעקוקט דעם שוועדן. "סאָונדס ווי אַ אָפּמאַך."
  
  "אָה קום אויף, האַלטן איר געבן אַ סיבה. ווו וואָלט איך אפילו באַקומען אַ קאַטאַנאַ דאָ?
  
  א קול האט געזאגט, "זיי זענען נישט ווייט פון סטאַטען אינזל, היידן."
  
  דרייק'ס קאפ האט זיך אזוי שנעל אויסגעדרייט, אז ער האט זיך צעוויינט. - װאס איז דאס געװען ?
  
  היידן האָט געבעטן מאָר זיך איבערחזרן און דערנאָך זיך אויסגעדרייט צו דער קאָלעקטיוו. "מיר האָבן אַ ציל, גייז. א ציווילער האט גערופן, ווי מור האט פאראויסגעזאגט, און באשטעטיגט מיט א קאמערע. מאַך דיין הינטן!"
  
  האלטן די קעפ אראפ, איז די קאָלעקטיוו געלאפן איבערן טראטואר אויף א קלארן באראקאדירטן וועג, דורכגעשפרונגען דורך די אפענע טירן פונעם העליקאפטער און זיך איינגעשריבן אין די זיצן. ד י צװ ײ פײגע ל הויב ן זי ך צ ו דע ר לופט , ד י ראטא ר שנײד ן בלאטע ר פו ן נאענט ע בוימע ר או ן צעװארפ ן ברו ך איבער ן גאס . דרייק האט ארויסגעצויגן פּיסטאַלז און אַ ביקס, אַ מיליטעריש בלייד און אַ סטאַן ביקס, טשעק אַז אַלץ איז אין ארבעטן סדר און גאָר צוגעגרייט. דאַהל האָט דורכגעקוקט דעם קאָמוניק.
  
  דער פּילאָט האָט אויסגעמעקט די רופטאַפּס און דערנאָך זיך שארף אויסגעדרייט צו דרום, ינקריסינג זיין גיכקייַט. אַליסיאַ האָט אָפּגעשטעלט אירע אייגענע געווער, אַוועקגעוואָרפן דעם וואָס זי האָט גענומען פון דער לעגיאָנער און דעם אַנדערן געהאַלטן פאַר זיך. קינימאקא האט געגנבעט די בליקן אויף היידן, וואס זי האט פרובירט איגנאָרירן, נאָך באקומען אינפארמאציע פון מאָר און זיינע אגענטן. בעאַ איז שטיל, כאַדאַלד אין די ווינקל ווי ער איז געווען זינט דרייק און אַליסיאַ געקושט. פֿון איר זײַט איז מאַי געזעסן רויִק, אירע יאַפּאַנישע שטריכן ימפּענאַטראַבאַל, פעסט פאָוקיסט אויף איר ציל. די איבעריקע פון דער קאָלעקטיוו האָבן אַלץ טאָפּל-אָפּגעקוקט, אַלעמען אַחוץ קענזי, וואָס האָט זיך באַקלאָגט אויף דער העליקאָפּטער פאָר, דעם ביסן ווינט, דעם שמעקן פון שווייס, און דעם פאַקט אַז זי האָט קיינמאָל געזען די SPEAR מאַנשאַפֿט.
  
  "קיינער האָט דיך נישט געבעטן צו בלייבן ביי אונדז," האָט אַליסיאַ שטיל געזאָגט.
  
  "וואָס אַנדערש קען איך טאָן? אנטלאפן ווי א דערשראקענע קירכע מויז?
  
  "אזוי דאָס איז צו באַווייַזן אַז איר זענט העלדיש?"
  
  קנזי'ס אויגן האבן געפינצטערט. "איך וויל נישט זען אַרמאַגעדדאָן. און דו?"
  
  ― דאָס האָב איך שױן געזען. בן אַפלעקק איז סאַפּרייזינגלי פריילעך, און ברוס וויליס איז מער שאַקינג ווי אַ פאַרשילטן אַסטערויד. אָבער פאַרשילטן, איר פּרוּווט אונדז זאָגן אַז איר טאַקע האָבן אַ האַרץ?
  
  קענסי האט אויסגעשטרעקט אין פענצטער.
  
  "דער אַרקיאַלאַדזשיקאַל אַרטאַפאַקט גנב האט אַ האַרץ. ווער וואָלט וויסן?
  
  "איך פּרוּווט נאָר צוריק צו מיין געשעפט אין די מיטל מזרח. איינער. העלפּינג איר פאָאָלס וועט גיין אַ לאַנג וועג צו דערגרייכן דעם. בראָך דיין פאַרשילטן האַרץ."
  
  דער העליקאפטער איז געפלויגן איבער די דעכער פון מאנהעטן, ווען היידן האט באקומען קלארקייט אז ראמסעס און גאטאר האבן נאך נישט פארלאזט דעם אינזל, וויבאלד זיי זענען געזען געווארן נעבן די סטטען איילענד פערי.
  
  "די ביטן וואָס זענען פאַרפאַלן אין איבערזעצונג קען טייטן אונדז אַלע," הייַדען סייפטיד, און דרייק אַדמיטאַד אַז עס איז אמת. פֿון דער קלענסטער קריגערײַ אויפֿן שולהויף ביז דער מלחמה צווישן פּרעזידענטן און פּרעמיער־מיניסטערס איז אַלץ געווען ניואַנס.
  
  זייער דעסטיניישאַן געוואקסן נעענטער ווי בנינים פלאַשט פאַרגאַנגענהייט. דער פּילאָט טויב צווישן צוויי סקייסקרייפּערז צו האַלטן גיכקייַט ווען ער כעדאַד צו זיין ציל. דרייק האט זיך געטראגן מיט א גרויםן ציל. פאראוי האבן זיך געלעגן פאראויס די שווינדלנדיקע גרויע וואסערן פון דער בוכטע. ונטער זיי קען זען אַ גרופּע פון לאַנדינג העליקאָפּטערס, אַלע פייטינג פֿאַר שטעלע.
  
  "אזוי!" הײַדן האָט געװײנט.
  
  אבער דער פילאט איז שוין שארף אראפגעפאלן, וואס האט גורם געווען אז דער העליקאפטער האט זיך געמוטשעט צו לאנדן צו פארנעמען די ערשטע פאזיציע פאר א רײע בלום פאטס און א באס סטופ. דרייק האט געפילט ווי זיין מאגן זיך טשעפען דורך זיין מויל. הײַדן האָט אַרײַנגעשריגן אין איר צעל.
  
  "דאָך דער וואָקזאַל איז פארמאכט," זי געזאגט. "אויב ראַמסעס איז דאָ, וואָס האָפענונג ער צו דערגרייכן?"
  
  "עס זאָל זיין אַ פּלויט הינטער איר און אַ רודערן פון קאַרס פּאַרקט אונטער די ביימער. די פאליציי האבן דארט א פרוי וואס איז געווען די לעצטע מענטש וואס האט אים געזען."
  
  "גרויס. אַזוי איצט מיר - "
  
  "וואַרט!" אַלישאַ ס אויערן גענומען די סאָונדס איידער ווער עס יז אַנדערש. "איך הער שיסעריי."
  
  "גיי."
  
  ארויס פון קאר, איז די מאַנשאַפֿט געגאנגען צו די וואָקזאַל, פליסנדיק צוזאמען דעם בנין. דרייק האט באמערקט אז ארום דעם ברייטן אויסבייג פונעם הויפט אריינגאנג האט א לאנגע באַטאָנען ראמפ געפירט צו דער דאקינג געגנט. ד י שיס ן זײנע ן פו ן דאר ט געקומען , געשאס ן איבע ר אפענע ם פלאץ , ניש ט פארשטומט , װ י בײ ם װענט .
  
  "צוריק דאָרט," ער געזאגט. "עס קומט פון די סליפּוויי."
  
  העליקאָפּטערס האָבן אָנגעפילט דעם הימל הינטער זיי. די קרעכצן קערפער פון א פאליציאנט איז געלעגן אויף זייער וועג, אבער ער האט געוויינקט מיט דער האנט זיי זאלן זיך פאראויסגיין, נישט ווייזן קיין סימנים פון שאדן. נאך שיס האבן זיך אויסגעקלונגען אין דער לופטן. די מאַנשאַפֿט געצויגן זייער וואָפן, געלאפן אין טאַנדאַם און געזוכט די געגנט פאָרויס. נאך א פאליציאנט האט זיך געקניפט פאר זײ, מיטן קאפ אראפ, האלטנדיק די האנט.
  
  "עס איז אָוקיי," ער האט געזאגט. "גיי. נאָר אַ ווונד אין די פלייש. מיר דאַרפֿן איר. זיי ... זיי זענען געלאזן. "
  
  "נישט היינט," האט היידן געזאגט און איז פארביי געלאפן.
  
  דרייק האָט באמערקט דעם סוף פון די סליפּוויי און די פּראַדזשעקשאַנז צו די לינקס פון אים - אַלע באַטאָנען סליפּווייַס געניצט פֿאַר פעריז. כוואליעס האבן געשפריצט אויף זייער באזע. ― דאָס קאָן איר הערן? ער האט געזאגט ווי די שיסער אנגעהויבן ווידער. "ראַמסעס האט קונה אַן אָטאַמאַטיק פּלאָטאָן."
  
  לאָראַן איז געווען דער איינציקער וואָס האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. - װאם פון זײ ?
  
  "מער ראָונדס פּער מינוט ווי אַן AK. קלעמערל פון זעקס הונדערט צו אַכט הונדערט ראָונדס. ריפּלייסאַבאַל באַראַלז אין פאַל עס ווערט צו הייס. ניט פּונקט פּינטלעך, אָבער פאַרשילטן סקערי. "
  
  "איך האָף אַז דער ממזר צעלאָזן אין זיין הענט," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  א גרופע פאליציאנטן האבן זיך געקניפט פארן פראנט, זיך שטענדיג געכאפט פאר דעק, ווען סאו האט ארויסגעשאסן אירע בולאַץ. א שורה קוילן האט געבליצט איבערן קאפ. צוויי פאליציאנטן האבן צוריקגעברענגט פייער, געצילט אויפן ווייטן עק פונעם סליפוויי וואו די פערי איז געווען פארמארד.
  
  ― זאָג מיר נישט... ― האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "מיר טראַכטן ער איז באָרדינג די פּראָם רעכט דאָרט מיט איינער פון די וישאַלט טיקיץ," איינער פון די קאַפּס געזאגט. "צוויי בחורים. איינער האָט געצילט אויף אונדז, דער צווייטער האָט אָנגעהויבן דעם שיפל.
  
  - ער קאן אזוי נישט אנטלויפן - האט היידן פראטעסטירט. "עס איז ... עס איז ... שפּיל איבער." אירע אויגן האבן געפונקט מיט גרויל.
  
  "פֿאַר אים," האט אַליסיאַ סמאַגלי.
  
  "ניין, ניין," האָט היידן געשעפּטשעט. "פֿאַר אונדז. מיר האָבן עס אַלע פאַלש. ראמסעס גייט ממש ארויס מיט א באנג. איך פּלאָמבע זיין ירושה. גויס, ער וועט דעטאַנירן די יאָדער באָמבע."
  
  "ווען?"
  
  "איך וויס נישט. בעסטער טרעפן? ער איז געגאנגען צו ליבערטי אינזל און די סטאַטוע, און ער וועט פּאָסטן עס אַלע אויף געזעלשאַפטלעך מידיאַ. אוי גאט, אוי גאט, פארשטעל זיך - - האט זי זיך דערשטיקט. "איך קען נישט ... איך נאָר קענען נישט ..."
  
  קינימאקא האט זי ארויפגעהויבן אויף די פיס , דער גרויסער מאן האט געקראכט מיט א תכלית . "מיר וועלן נישט לאָזן דעם פּאַסירן. מיר מוזן עפּעס טאָן. איצט."
  
  און דרייק האָט געזען דעם בליץ פון די סאַו וועגן פופציק פֿיס אַוועק, די טויטלעך פון זייַן שאַץ, די בלויז זאַך וואָס שטייט צווישן זיי און ראַמסעס, און די יאָדער באָמבע.
  
  "ווער וויל צו לעבן אויף אייביק, רעכט?"
  
  "ניין," האָט אַליסיאַ שטיל געזאָגט. "עס וואָלט שטענדיק זיין נודנע ווי גענעם."
  
  און דאַהל האט אַ לעצטע קוק אויף די מאַנשאַפֿט. "איך וועל נעמען די פירן."
  
  אין דער לעצטער שפּאַלטן רגע האָבן זיך די ניו־יאָרקער העלדן צוגעגרייט; אַ קאָלעקטיוו פון ספּעאַרערס, און דאַן יעדער פּאָליציאַנט און אַגענט ין עאַרשאַט. אלע האבן זיך אויפגעהויבן אויף די פיס, זיך אנטקעגנגעשטעלט מיטן שפייענדיקן וואפן און געמאכט די לעצטע אויסוואל פון זייער לעבן.
  
  דאַהל האָט עס אָנגעהויבן. - אטאקע!
  
  
  קאַפּיטל דריי און פערציק
  
  
  דרייק איז געלאפן אין מיטן פון זיינע פריינט, פונקט וואו ער האט געוואלט זיין, אויפגעהויבן זיין ביקס און שווער געשאסן. בולאַץ זענען פייערד פון יעדער פליסנדיק ביקס מיט אַ גיכקייַט פון צוויי טויזנט פינף הונדערט פֿיס פּער סעקונדע, קייפל יקספּלאָוזשאַנז עקאָוינג דורך די סטאַקס. פענצטע ר האב ן זי ך צעבראכ ט איבע ר דע ר פראם .
  
  אין אַ ביסל סעקונדעס, זיי שנייַדן די ריס אין האַלב, פאָרזעצן צו פייַער ינטענסיוו. דער SAW באַניצער האט גלייך געביטן זיין סעטטינגס, שאַקט דורך די ברוטאַליטי פון די באַפאַלן. נישט אז ער האט אויפגעהערט שיסן; זיינע בולאַץ האָבן געצויגן אַ שטעג אויף די סטאַקס און געגאנגען אויס צו ים ווי ער גאַנץ עפשער סטאַגערד צוריק. דרייק האט צוגעברענגט די טעלעשאפישע ראיה צו זיינע אויגן, ארויפגעלייגט זיין פינגער אויפן צינגל און ארויסגעוויזן די שטריכן פון דעם מאן וואס האלט דעם סאו.
  
  "דאָס איז דער אַלאַגייטער," האָט היידן געזאָגט איבער דעם קאָממוניקאַטאָר. "פארפעלט נישט."
  
  סאו האט זיך אומגעדרײט, צוריק צו זיי, נאך שפײענדיק בלײ. דרייק האט זיך פארגעשטעלט אז די קעג מוז יעצט זיין אזוי הייס, אז עס וועט צעשמעלצן, אבער נישט גענוג שנעל. א קויל האט געטראפען די פאליציי אין די קויל-פראפע וועסטל, און דאן האט א צווייטער צעבראכן דעם צווייטן'ס ארעם. אין דעם מאָמענט, זייער הערצער זענען גרייט צו שפּרינגען אויס פון זייער קאַסטן, אָבער זיי האָבן נישט האַלטן די באַפאַלן אָדער רעדוצירן די שיסער. דע ר אונטערשטע ר פו ן דע ר פראם ט אי ז אראפגעפאלן , צעשלאגן , דע ר אפענע ר רו ק אזו י פערפארט , א ז ע ס הא ט געלײג ט א קעז־רײב . דער אַלאַגייטער האָט שווער געשוועבט די סאַוו, טריינג צו פאַרגיטיקן. קויל ן האב ן דורכגעפיר ט דע ם פלא ץ איבע ר זײער ע קעפ .
  
  דער שטומף קלאַנג פֿון דער פּראָם מאָטאָר האָט זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַ פּאַמעלעכן ברום, און דאָס האָט אַלץ געביטן. דער אַלאַגייטער איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויף ברעט, ווײַטער מיט אַ ווילדער פֿײַער. דאס וואסער האט אנגעהויבען צו קריכן פון הינטן, און די שיף האט זיך געציטערט פאראויס. דרייק האט געזען אז זיי זענען נאך צוואנציג פוס פון הינטן, געזען אז זי דרייט זיך לינקס און צו דער זייט, און האט געוואוסט אז זיי וועלן עס קיינמאל נישט מאכן אין צייט.
  
  א געשרײ , װ י ע ר אי ז געפאלן , אי ז ע ר געפאל ן אוי ף זײ ן זײט , זי ך אפ ־ אפשטעלנדיק . דאהל איז געפאלן דערנעבן. היידען האט זיך געוואלד, דאס אלעס האט נאך שווערער געמאכט דעם אליגאַטאָר'ס ציל, אבער דער מאן האט זיך נישט אויסגעלערנט. מען האָט געזען זײַן געשטאַלט זיך צוריקציען, זיך געגאַנגען טיפֿער אין דער פּראָם.
  
  דרייק האט סיגנאלירט צו היידן, און היידן האט גערופן די העליקאפטערס.
  
  ד י שװארצ ע פײגע ל האב ן זי ך צוגעלאפ ן צ ו דע ר סליפװע , שארף־אראפגעלאז ן או ן זי ך געשװעב ט ד י פוס ס איבע ר דע ר ערד , װע ן ד י מאנשאפט ן פו ן ד י ספייר ן זײנע ן ארויפגעקראכ ן אוי ף ברעט . ווי די פאליציי און אגענטן האבן געגריסט, האט זיך געשאפן א נייע בונד וואס וועט קיינמאל נישט צעבראכן ווערן, זיי האבן צוריק געגריסט ווי בעסטער זיי האבן געקענט, דאן האבן די העליקאפטערס זיך כמעט געהויבן אין די לופטן. די פליגערס האבן געשטופט די קארס ביזן שיעור, נאכגעיאגט די זידנדיקע פערי און באלד געענדיגט איבער די קאפ. דאָס איז געווען אַ ראיה, וואָס דרייק האָט זיך קיינמאל ניט געקענט פארשטעלן: די פֿייגל כאַנגגנדיק ווי דעדלי שווארצע פּרעדאַטערס אין די הימלען פון ניו יארק, די באַרימטע הימל-ליינע ווי אַ באַקדראַפּ, גרייטן זיך צו נעמען אויף די סטאַטען איילענד פּראָם.
  
  "שלאָגן זיי שווער," האָט היידן געזאָגט אין דעם העליקאָפּטערס ראַדיאָ. "און שנעל".
  
  אַראָפּגיין, צוויי העליקאָפּטערס ראַשט צו די שטערן פון די פּראָם. כמע ט גלײ ך הא ט דע ר אומרואיק ע אליגאט ר ארוי ס דע ר קאפ א פו ן דע ר זײטיקע ר פענצטע ר או ן געשאס ן א צארן . זיין דריטע פּלאַצן האָט זיך אַריינגעבראַכט אין די דרויסנדיקע הויט פון די העליקאָפּטערס, דורכגעדרונגען עטלעכע טיילן און אָפּשפּרונג אַוועק אַנדערע. העליקאָפּטערס זענען געפאלן פון הימל ווי באָולדערז. דאהל האט אראפגעבראכן די טיר און צוריקגעבראכט פייער, די קוילן האבן פארפעלט אן האפענונג.
  
  "שייסן ווי ער איז פאַקינג," דרייק גראַמבאַלד. "קיינמאָל שלאָגן די רעכט ציל."
  
  "צוריק אַוועק". דאַהל האָט אויפגעהערט צו שלאָגן דעם אַלאַגייטער און האָט זיך אָנגעהויבן פאר דעם אנקומענדיקן קלאַפּ.
  
  דריי סעקונדעס שפּעטער עס געטראפן, נאָר עס איז נישט אַ קלאַפּ, אָבער נאָר אַ פּלוצעמדיק האַלטן. דער ערשטער העליקאפטער האט געשוועבט איבער דעם אויבערשטן דעק פון דער פערי, בשעת דער צווייטער האט געשוועבט נעבן דער פארט זייט, די איבעריגע מיטגלידער פון דער SPIR קאָמאַנדע זענען געווען אויף ברעט. ז ײ זײנע ן גיך א אװעקגעפארן , שיך־קלאפ ט אויפ ן דע ק או ן זי ך צונויפגעקליב ן אי ן גרופעס . די העליקאָפּטערס זענען דעמאָלט אויפגעשטאנען צו פאַרבינדן זייער קאַונערפּאַרץ אין די לופט טראַקינג די פּראָם.
  
  היידן האָט זיך געפֿונען פּנים צו פּנים מיט די מאַנשאַפֿט פֿאַר אַ ביסל סעקונדעס. "מיר וויסן ווו ער איז. מאָטאָר צימער. לאָמיר דאָס איצט ענדיגן".
  
  זיי געלאפן, אַדרענאַלאַן פּאַמפּינג ווייַטער פון אַלע מאָס, און דאַן די אַלאַגייטער קלאר געביטן טאַקטיק אויף די דעק אונטן.
  
  דער רפּג האָט זיך געפײַפט אין דער לופטן, זיך צונויפגעטראָפן מיטן העליקאָפּטער און אויפגעריסן. דאס פויגל האט פארלוירן קאנטראל, מעטאל האט זיך צעשפרייט אין אלע ריכטונגען, פייער האט אריינגעכאפט די שווארצע כאל, און עס איז אראפגעפאלן אויסגעמאטערט אויפן אויבערשטן דעק פון דער פערי.
  
  צו דער באַפֿעל "לויפן SPEAR".
  
  
  קאַפּיטל פיר און פערציק
  
  
  דרייק האט געהערט א טויש אין דעם קלאנג פונעם העליקאפטער מאטאר און האט געוואוסט אן טשעקן אז דער אויטא שפירט צו זיי. אויב דאָס איז נישט גענוג, די לענגטאַנינג, באַפאַלעריש שאָטן פאַרשפּרייטן איבער די דעק איז געווען רעכט אויף ציל.
  
  לויפן אָדער שטאַרבן.
  
  ער האט א קלאפ געטאן די פלײצע אין דער דרויסנדיקער טיר, אראפגעריסן דעם גאנצן ראם פון די הענגלעך און ארײנגעפאלן אין דער װײטער. קערפערס האבן זיך צוגעלאפן נאך אים, זיך ארומגערינגלט, זיך אויסגעשטרעקט, געקריכן און געשטופט. דער העליקאפטער האט שווער געלאנדעט, די ראטארן זענען אראפגעפאלן, און דער מעטאלישער קערפער האט זיך צעשלאגן. אל ץ פו ן שראפנעל ן ביז ן ארעם־לענג ע שפיז ן שנײד ן דור ך ד י לופט , צעשניט ן אי ן שטיקער . די פערי האט געקלאפט און געקראכט, דאס וואסער האט געשומען לינקס און רעכטס.
  
  די פייער-באבל האט געשאסן צו די אנדערע העליקאפטערס, וועלכע האבן גלייך גענומען אויסווייניקער אקציע, לויטער מזל האט זיי נישט צוגעשלאסן. שטראָמען פֿײַער האָבן געלעקט דעם אויבערשטן דעק, גורם געווען נײַע פֿײַערן, פֿאַרקאַרנדעט די פֿאַרב און מעטאַל־זײַלן, און צעשמעלצט די פאַרב. דער ראָוטער איז בייגן ווי עס שלאָגן די פּאָסטן צו דרייק ס רעכט, באַונסינג צו די שטאָק מיט אַלע זיין מאָמענטום פּלוצלינג פארשטאפט. אנדערע פליענדיקע שעלז האָבן צעבראָכן די פענצטער און דורכגעדרונגען דעם ראַם, און איין שרעקלעכער שפּיגל איז דורכגעגאַנגען גלײַך אין דער זייט פונעם שיפל און איז אַרויס אין ים. דרייק האט געפילט דעם ריר פון פלאמען ווען די היץ איז דורכגעגאנגען דורך אים, האט געקוקט אונטער זיין אקסל און געזען ווי די גאנצע מאַנשאַפֿט ליגט פּראָנע, אפילו סמיט ליגט אויף שפּיץ פון לאָראַן. די יקספּלאָוזשאַן דורכגעגאנגען און זיי וואָטשט די אויפֿשטאַנד און דאַן אַלאַגאַטאָר גענומען זאכן צו די מדרגה פון גאַנץ מעשוגאַס.
  
  מעשוגאַס.
  
  דער ווייַטער רפּג געגאנגען רעכט דורך די שיפל זיך, געלאזן די מיסאַל לאָנטשער און סמאַשינג די דעקס ווי עס פלו. אַ יקספּלאָוזשאַן ראַנג אויס ווי אַ שאָל צעריסן דורך די דעק, שיקט מער גאַוט פון פייַער און טויטלעך דעבריס זייער וועג. דרייק האט געקרימט ווי שראפנעל האט דורכגעפירט אין קאפ און אקסעלע, באפרייט אז דער ווייטאג האט אים געוויזן אז ער לעבט נאך. גענומען אַ מאָמענט צו כאַפּן זיין אָטעם, ער טשעק אויס די נייַ סוויווע פאָרויס.
  
  אין דעק איז געווען א פארשפארטע לעכער. אומעטום זײנען געװען הויפן האלץ. רויך און פײער האבן געשטראמט דורכן אמאל פארמאכטן מיטן אויבערשטן דעק.
  
  "דער וועג איז קלאָר," האָט ער געזאָגט.
  
  - נאר פאר דיר! לאָראַן האָט כּמעט געשריגן.
  
  "דערנאך בלייבן," האָט קנזי געשפּילט און זיך צוגעכאַפּט דאַהל'ס אַקסל. ― ביסטו גוט, טאָרסט?
  
  ― יאָ, יאָ, איך בין גוט. לאז מיך גיין".
  
  דרייק איז געגאנגען מיט א האלב-הארציקער גאַנג, פארזיכטיקער ווי ער האט זיך געקענט געדענקן אין זיין גאנצען לעבן. ד י גרופ ע הינטער ן אי ם הא ט זי ך צוזאמענגעקליב ן , װײסנדי ק גענוי , װא ו ע ר גײ ט . אי ן לעצט ן מאמענט , װ י ע ר הא ט זי ך דערװארט , הא ט דא ל זי ך באװיזן , גלײ ך בײ ם פלײצעס .
  
  "מיר טאָן דאָס, פּאָר?"
  
  "מיר זענען פאַרשילטן רעכט."
  
  און זיי שפּרינגען אַראָפּ דורך אַ נייַ לאָך, פֿיס ערשטער און אויגן זוכן פֿאַר שונאים. ז ײ האב ן זי ך שטאר ק ארײנגעקראכ ט אי ן דע ר אונטערשטע ר דעק , זי ך געגלײל ט , אומגעריר ט או ן זי ך אויפגעהויב ן מי ט זײער ע ביקסן .
  
  "ריין!" דרייק האט געשריגן.
  
  זייערע שיך האָבן געטראָפן הינטער זיי דעם שווערן דעק.
  
  קענסי איז געקומען צום לעצטן, און דרייק האט ערשט געזען אז זי האט אראפגענומען איר שווערע אינעווייניקסטע רעקל און צווייטנס אז זי האט עס ארומגעוויקלט ארום די באזע פון די דריי-פוס שפאלטן אפטיילונג פונעם העליקאפטער ראטער. איר פּנים איז געווען אַ שמעקנדיק, ווען זי האָט זיך אויסגעדרייט צו דער שוועדישער.
  
  "איצט," האָט זי געזאָגט, "איך האָב מיין וואָפן."
  
  "זאל די געטער אונדז העלפן."
  
  זיי ראַשט אַנטו די שיף ווי איינער, גענומען אויף ראַמסעס און גאַטאָר אין שלאַכט. די פערי האט אויפגעהויבן שנעלקייט מיט יעדן מאמענט וואס איז פארביי. ליבערטי אינזל אויך געוואקסן, לומינג גרעסערע און גרעסערע אויף די האָריזאָנט.
  
  "פֿאַרשטייט נישט דער מאַניאַק אַז ער וועט נישט באַקומען צו דער סטאַטוע?" קינימאקא האט שװער געאטעמט.
  
  "זאָג דאָס נישט," האָט הייַדען צוריק געשלאָגן. - זאג דאס נישט.
  
  "אָ יאָ, איך פֿאַרשטיין."
  
  "זיי וועלן נישט זינקען דעם פּראָם," דאַהל פאַרזיכערט זיי. "די בוכטע איז נישט טיף גענוג צו אַרייַנציען ... נו, איר וויסן וואָס."
  
  אויף דער ווייַטער דעק אַראָפּ זיי לעסאָף געפונען זייער רויב. דער אַלאַגייטער האט באהיט די טיר בשעת ראמסעס האט אפערירט די פערי. לויט זיין שוין געגרינדעט ליבשאַפט פֿאַר מעשוגאַס, דער באָמבע פאַבריקאַנט האט באפרייט אַ רפּג וואָס ער האט צוגעגרייט פֿאַר פּונקט אַזאַ אַ מאָמענט. דרייק האט זיך נישט געקענט אויסהערן צו שפיסן און שרייען אז אלע זאלן זיך נעמען פארדעקן, און דערנאך האט זיך דער מיסייל דורכגעטראגן אין צענטער פון דער פערי אין קאפ-הייך, איבערלאזנדיג א שטעג פון רויך אין זיין וועקן, געטריבן פון דעם מאנישן געלעכטער פון דער אליגאַטאָר.
  
  "צי איר ווי עס אַזוי פיל? האסט דאס געכאפט? מיר שטארבן שוין!"
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן און געטראפען אליגאַטאָר כמעט העכער אים, לויפענדיג נאך דעם ראקעט, טראגט מיט זיך זיין ראקעט לאנצטער. די ראקעט אליין איז אדורכגעפלויגן דורך די פערי און איז ארויס פון הינטן, אויפרייסן אין דער לופט. דער אַלאַגייטער האט געשוועבט דעם ראקעט לאנצטער אויפן קאפ פון דרייק.
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט, ווען ראַמעססעס האָט זיך ענדלעך אויסגעדרייט, זיין האַנט איז גלייך געלעגן אויף די סטירינג ראָד.
  
  - דו ביזט שוין שפעט - האט ער געזאגט.
  
  דרייק האט א געשלאגן אליגאטאר אין מאגן, אבער ער איז צוריק געשפרונגען, נאך אלץ שווינגענדיג זיין גרויסער וואפן. צו זיין שיין, עס דילייד די מאַנשאַפֿט אַן עקסטרע מאָמענט. קײנע ר הא ט ניש ט געװאל ט באקומע ן פו ן אז א פלײש ן שטעקן , אבע ר אי ן דע ר פערי איז געװען א סאך פלאץ, װאס האט געגעבען דאהל און די אנדערע א גרעסערע מאנוװעראַביליטי. דער אַלאַגייטער האָט זיך צעוואַקסן און זיך אומגעקערט, דערנאָך איז געלאָפן גלייך צו ראמסעס, דעם טעראָריסטישן פּרינץ, וועלכער האָט איצט געהאַלטן אַ האַלב-אָטאַמאַטיק פּיסטויל. דרייק באמערקט אַ באַקפּאַק סטראַפּט צו די אַלאַגייטער ס צוריק.
  
  "איר פאַרהאַלטן בלויז די באַשערט," האָט ראַמסעס געזאָגט.
  
  מיט אײן האנט שפּריצן פּאַרע פֿון אינעװײניק, מיט דער אַנדערער האָט ער אַ ביסל געענדערט גאַנג, צילנדיק אויף ליבערטי אינזל.
  
  "האָב איר אלץ באַזאָרגט וועגן ווי צו לעבן?" דרייק האט געזאגט פון הינטער די טאָמבאַנק. "באַזאַר? שלאָס? אַ פּראָטים אַנטלויפן פּלאַן? וואָס איז דאָס אַלץ געווען?
  
  "אַה, דער באַזאַר איז נאָר - ווי זאָל איך שטעלן עס - אַ טייקאַווייַ פאַרקויף? באַקומען באַפרייַען פון אַלע מיין וועלטלעך סכוירע. די שלאָס איז אַ געזעגענונג און מיטל דער סוף. דו האסט מיך דאך געפירט גלייך קיין ניו יארק. און דער אַנטלויפן פּלאַן איז, יאָ, אַ ביסל קאָמפּליצירט, איך מודה אַז. אבער צי איר זען איצט? דו ביזט שוין שפעט. דער זייגער טיקט".
  
  דרייק האט נישט געוואוסט פּונקט וואָס ראַמסעס מענט, אָבער די ימפּלאַקיישאַן איז געווען קלאָר. ארויסגעקומע ן פו ן דע ר דעק , הא ט ע ר ארויפגעקראכ ט ד י רעדערהויז ן מי ט קויל ן או ן געלאפע ן נא ך זײ , זײ ן מאנ ט נאענט . ניט מער גערעדט; דאָס איז געווען זיין סוף שפּיל. ראמסעס האט זיך געשאקלט צוריק, בלוט האט אים אויסגעגאסן פון דער פלײצע װי א קװאל. דער אַלאַגייטער האט געשריגן ווען די קוילן זענען אריין אין זיין קערפער. די גלאז האט באדעקט ביידע טעראריסטן מיט פארשפיצטע שפּריצן.
  
  דרייק האט צעבראכן די טיר און דערנאך זיך אויסגעגליטשט, זיך אראפגעבויגן פון די ראם און זיך אויסגעגליטשט, געשאלטן זיין גליק. דאהל איז אים איבערגעשפרונגען, קנזי איז געװען נעבן אים. ד י צװ ײ זײנע ן ארײ ן אי ן רעדע ר הויז , או ן אויפגעהויב ן זײער ע געװע ר צ ו הרגענען . ראמסעס האט זיי באגעגנט מיט דער גאנצער קראפט פון א זיבן-פוס, מוסקל-געבונדענער משוגענער, שמייכלענדיג ווי א ווילדער הונט; ער איז ארײנגעלאפן און געפרואװט זײ ארום צעשפרײטן.
  
  דאהל האט גארנישט דערטראגן, זיך אנטקעגנגעשטעלט מיט ברוטן קראפט און גענומען אלע מכות. קענסי האט געטאנצט ארום זיי ביידע, געשלאגן אויף ראמסעס' פן ווי א געפערליכע וואלף. דער ראדיקאלער פרינץ האט געשלאגן דעם שוועדן. דער אַקסל באַרג האָט דאַהל געציטערט. אומגלויבלעך שטאַרקע הענט האָבן אָנגעכאַפּט דעם שוועדן בײַם האַלדז און אָנגעהויבן קוועטשן. דערהויבנדיק די הענט, האָט דאַהל אָפּגעלאָזט דאָס כאַפּ אויף האַלב און דאַן אַלײן גענומען אײנעם; בײד ע מענע ר האב ן זי ך גערוק ט או ן אײנגעקװעט ט אײנע ר דע ם צװײטן , בי ז איינע ר הא ט ני ט געקענ ט אטעמען . ראמסעס האט זיך דאל ארומגעדרײט און אים צוריק ארײנגעקלאפט אין דער װאנט, אבער דעם שוועדישן אײנציקע רעאקציע איז געװען א ברײטן שמייכל.
  
  קענסי איז ארויפגעשפרונגען אין דער לופטן, אויפגעהויבן איר עלנבויגן, וואס זי האט אראפגעברענגט מיט ענגשאפט, גלייך אויף ראמסעס'ס בלוטנדיקע קויל וואונד. קיינמאל נישט ערווארטעט אז איין זעץ וועט ענדיגן אזא קאמף, האט זי דעמאלט געשטאכן דעם מאן'ס האלדז, אפילו ווען ער האט געשריגן, און זיינע אויגן האבן זיך אויסגעבויגן.
  
  דעמאלט איז ראמסעס אוועקגעוואקסן, פארדעקט מיט בלוט, געבראכן. דאַהל האָט אים געלאָזט גיין, דערזען דעם סוף. די אויגן פון דעם טעראריסט האבן זיך פארשפארט אויף די שוועדישע, און עס זענען אין זיי נישט געווען קיין סימנים פון מפלה.
  
  "איך וועל נעמען דעם מאָמענט ווי אַ מאָמענט פון נצחון," ער קראָוקט. "און צעטרעטן די האַרץ פון קאַפּיטאַליזאַם."
  
  ער האט אויסגעשטרעקט די האנט װי ער װאלט געװאלט אנרירן דעם אליגאטאר.
  
  דאהל האט צוריק געשאסן. דער קויל האט געטראפען ראמסעס אין מאגן, אים צוריקגעווארפן.
  
  דער אַלאַגייטער איז געשפרונגען און געפאלן אויף ראמסעס.
  
  דער טעראָריסט פּרינץ האָט געראטן צו כאַפּן דעם באַקפּאַק וואָס איז געווען סטראַפּט אויף די צוריק פון די פאַללינג אַלאַגייטער, זיין אויסגעשטרעקט האַנט כאַפּאַנד די יקספּאָוזד בלוי דראָט ווי זיי ביידע קאַלאַפּסט.
  
  קנזי איז צוגעלאפן פאראויס, געצילט אויף דער האנט וואס האלט דעם דראט מיט'ן איינציקן וואפן וואס זי האט געהאט, דאס בעסטע וואפן וואס זי האט געהאט, א ברוגז קאטאנא. איר בלייד האט זיך שנעל געשלאגן, אפגעשניטן ראמסעס'ס ארעם ביי דער אקסעלע, גורם אז דער טעראריסט האט אויסגעדריקט אן אויסדרוק פון עקסטרעמע איבערראשונג.
  
  די האנט האט געקלאפט אין דער דיל אין דער זעלבער צייט מיט דעם אליגאַטאָר, אבער די פינגער האבן נאך געכאפט דעם יעצט אפענעם עק פונעם בלויען דראט.
  
  ראמסעס האט זיך געהאסט, - אן צרות. "איר האָט רעכט צו באַפאַלן מיר אַזוי. דער זייגער האט נישט געקלאפט. אבער... - האט אים א ספאזם פארדרײט, בלוט האט זיך גיך געלאזט פון בויך, ארעם און לינקער אקסעלע.
  
  "דאס ... איז געשעעניש ... איצט."
  
  
  קאַפּיטל פינף און פערציק
  
  
  דרייק איז קראָלד איבער די שטאָק, ראָולינג די אַלאַגייטער אויף זיין מאָגן ווי דער מעשוגענער טשאַקאַלד אין די בלאַדי דעק. דאהל איז געפאלן נעבן אים, װײטיק, גרויל און פארבאט האט זיך אויף זײן פנים פארשריבן. די רימען איז געווען פאַסאַנד, אָבער דרייק טייקעף אַנדיד עס, און דאַן באפרייט די מעטאַל פאַל פון די פּראָסט מאַטעריאַל.
  
  דער קאַונטדאַון טייַמער איז געשטאנען אין פראָנט פון זיי, זייַן פלאַשינג רויט נומערן ווי מענאַסינג און שרעקלעך ווי די בלוט וואָס פאַרשפּרייטן איבער די שטאָק אונטער זייער ניז.
  
  - פערציק מינוט - האט היידען ערשט גערעדט, איהר שטימע האט פארשטומט. "דו זאלסט נישט שפּילן מיט אים, דרייק. דיסמאַרט דעם זאַך רעכט איצט. "
  
  דרייק האט שוין אויסגעדרייט די באָמבע, פּונקט ווי לעצטע מאָל. קינימאקא האט אים דערלאנגט אן אפענעם ניצלעכן מעסער, װאם ער האט צעטײלט שטיק פאר שטיק, זיך פארזיכטיק באװעגנדיק, פארזיכטיק פאר די סאך בובישע טראפנס, װאם א באמבע־מאכער װי גאטאר זאל ארויסלאזן. ווען ער האט אוועקגענומען דעם מיטל פון דעם משוגענעם טעראריסט, האט ער א קוק געטאן אויף אלישיע.
  
  - זאג נישט מער - האט זי געזאגט, כאפן דעם מאן אונטער די הענט און אים אוועקגעשלעפט. אויף אזא מערדער וואלט נישט געווען קיין רחמנות.
  
  מיט א פעסטער האנט האט ער אראפגענומען דעם פראנטן טאפל פון דער באמבע. צוגעבונדן צו אים האבן זיך געקוילעט בלויע דראטן, וואס האבן זיך שרעקליך אויסגעשטרעקט.
  
  "דאָס איז נישט אַ כאָוממייד באָמבע," דאַהל שושקעט. "גיב אכטונג".
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן צו קוקן אויף זיין פריינד. "צי איר ווילן צו טאָן דאָס?"
  
  "און זיין פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר לאָנטשינג עס? נישט עכט. ניין."
  
  דרייק האָט געביסן זיין דנאָ ליפּ, גאָר אַווער פון אַלע די ינוואַלווד סיבות. די פלאַשינג קאָונטדאָוון איז געווען אַ קעסיידערדיק דערמאָנונג פון ווי קליין צייט זיי האָבן לינקס.
  
  היידן האט גערופן מור. קינימאַקאַ גערופן די סאַפּערז. עמעצער אַנדערש גערופן NEST. ווען דרייק האט אַ קוק אויף די מיטל, יעדער אַספּעקט איז געווען באַטראַכט און אינפֿאָרמאַציע געשווינד אויסגעגאסן.
  
  "צוציען די דראָט ווידער," דאַהל סאַגדזשעסטיד.
  
  "צו ריזיקאַליש."
  
  "איך בין געסינג אַז עס איז קיין באַוועגונג סענסער דאָס מאָל, אויב משפטן לויט די וועג די אַלאַגייטער איז פליסנדיק."
  
  "רעכט. און מיר קענען נישט נוצן דיין סלעדזשכאַמער געדאַנק. "
  
  "קאַלאַפּסט קרייַז?"
  
  "דאָס איז דער פּראָבלעם. ז ײ האב ן שוי ן גענוצ ט עפע ס נײע ם - פעלשטי ק דראט . און דאָס מאַמע איז פאַקטיש. אויב איך באַקומען ינוואַלווד אין דעם, עס קען אַרבעטן. "
  
  דער אַלאַגייטער האָט געמאַכט אַנערטלישע נויזיז פון דער ווייַטער צימער בשעת אַליסיאַ געארבעט. עס האָט נישט געדויערט לאַנג ביז זי האָט אַרײַנגעשטעקט דעם קאָפּ דורך דער צעבראָכענער טיר. "ער זאגט אז די באָמבע האט פאקטיש אַן אַנטי-טאַמפּער באַשטימען." זי האט צוגעשלעפט. "אָבער איך טראַכטן ער וואָלט האָבן געטאן עס."
  
  "עס איז קיין צייט," האָט דאַהל געזאָגט. "עס איז קיין פאַרשילטן צייט פֿאַר דעם."
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן טײמער. זיי האבן שוין געהאט פארבליבן פינף און דרייסיק מינוט. ער האט זיך צוריק געזעצט אויף די האנטן. "פאַרשילטן, מיר קענען נישט נעמען די ריזיקירן. ווי באַלד וועט די באָמבע סקוואַד אָנקומען אַהער?
  
  "מאַקסימום פינף מינוט," האָט קינימאַקאַ געזאָגט ווען העליקאָפּטערס שלאָגן די פּראָם דעקס וואוהין זיי קען. אנדער ע האב ן זי ך א ביס ל העכער , װע ן ראטעװע ר האב ן זי ך געשפרונגען . "אָבער וואָס אויב זיי קענען נישט דיסאַרם אים?"
  
  "ווי וועגן מיר וואַרפן עס אין די בוכטע?" לאָראַן סאַגדזשעסטיד.
  
  "עס איז אַ גוטע געדאַנק, אָבער עס איז צו קליין," האט היידן שוין געפרעגט מאָר. "די פּאַלוטאַד וואַסער וואָלט אָנזעטיקן די שטאָט."
  
  דרייק האט זיך געשאקלט אהין און צוריק, באטראכט די משוגעת, און דאן האט דאהל'ס אויג געכאפט. דער שוועדער האָט געהאַט דעם זעלבן געדאַנק, האָט ער געוואוסט. דאַנק צו זייער בליק, זיי קאַמיונאַקייטיד גלייַך און לייכט.
  
  מיר קענען טאָן עס. דאָס איז דער בלויז וועג.
  
  מי ר װאלט ן געװע ן בלינד . דער רעזולטאַט איז אומבאַקאַנט. אַמאָל סטאַרטעד, עס איז קיין גיין צוריק. מיר וואָלט גיין אויף אַ איין-וועג יאַזדע.
  
  אַזוי וואָס די גענעם זענען איר ווארטן פֿאַר? שטיי אויף, מאמע.
  
  דרייק האָט רעאַגירט אויף די אַרויסרופן אין דאַהל'ס אויגן און זיך אויסגעגליטשט. א טי ף אטעם , הא ט ע ר זי ך אנגעצונד ן זײ ן ביקס , געהאלטע ר זײנ ע פיסטאלן , או ן ארויסגעצויג ן ד י נוקלעאר ע באמבע ם פו ן זײ ן רוקן . הײַדן האָט אַף אים געקוקט מיט ברייטע אױגן, מיט אַ דורכדרינגענדיקן קרימען.
  
  "וואָס די גענעם טאָן איר?"
  
  "איר וויסן פּונקט וואָס מיר טאָן."
  
  "זיכער דיסטאַנסאַז קען נישט זיין די זעלבע. פֿאַר דיר, איך מיינען."
  
  "דעמאָלט זיי וועלן נישט טאָן דאָס." דרייק האט זיך אנגעשפארט. "אָבער מיר אַלע וויסן אַז עס איז בלויז איין וועג צו ראַטעווען די שטאָט."
  
  דרייק האט אויפגעהויבן די נוקלעארע באמבע און דאהל איז געגאנגען פארויס. אַליסיאַ האָט אים אָפּגעשטעלט פֿאַר נאָך אַ טייַער מאָמענט.
  
  "איר לאָזן נאָך בלויז איין קוש? דו זאלסט נישט לאָזן דאָס זיין די שאָרטיסט שייכות פון מיין לעבן. "
  
  "איך בין סאַפּרייזד איר האט נישט האָבן קירצער אָנעס."
  
  "איך בין דיליבראַטלי אַראָפּרעכענען אַ באָכער וואָס איך באַשלאָסן אַז איך לייקט, וועמען איך באַרען און דערנאָך געווארן באָרד פון נאָך וועגן אַכט מינוט."
  
  "אה גוט. זען איר אין אַ ביסל דעמאָלט."
  
  אַלישאַ האָט אים געהאלטן מיט איר אויגן אַליין, האַלטן די מנוחה פון איר גוף לעגאַמרע שטיל. "קום צוריק שנעל".
  
  היידן האט זיך צעקוועטשט צווישן דרייק און דאהל, שנעל גערעדט, איבערגעגעבן אינפארמאציע פון מור און האלטן אן אויג אויף די וואס האבן געקענט צושטעלן ערשטע הילף.
  
  "זיי זאָגן אַז די פּיילאָוד פון די באָמבע איז צווישן פינף און אַכט קילאָטאָנס. באטראכטנדי ק זײ ן פארנעם , װאג ט או ן ד י געשװינדקײט , אי ן װעלכע ר ע ס װע ט זינקע ן... - זי י הא ט זי ך געשטעל ט . "זיכערע טיפעניש איז טויזנט אכט הונדערט פיס..."
  
  דרייק האט געהאָלפֿן, אָבער כעדאַד אַרויף די נירביי טרעפּ צו דער אויבערשטער דעק. "מיר דאַרפֿן די פאַסטאַסט העליקאָפּטער איר האָבן," ער דערציילט די אַפּראָוטשינג פּילאָט. "קיין דרעק. קיין קרעכצן. נאָר געבן אונדז די פאַרשילטן שליסלען. "
  
  "מיר זענען נישט-"
  
  היידען האט איבערגעריסן. "יא, אַכצן הונדערט פֿיס, צו נוטראַלייז אַלע די ראַדיאַציע, לויט די NEST באַפֿעל. פאַרשילטן, איר דאַרפֿן צו זיין אַכציק מייל אַוועק.
  
  דרייק האט געפילט, אז דער מעטאלן קערפער פון דער באמבע האט זיך א ביסל דורכגעגליט דורך די שווייס-קאוצירונג אויף זיין פינגער. "אין דרײַסיק מינוט? דאס וועט נישט פּאַסירן. וואָס נאָך האָבן איר?"
  
  היידן איז געװארן בלײך. "גאָרנישט, דרייק. זיי האָבן גאָרנישט. "
  
  "איצט דער סלעדזשהאַמער הייבט צו קוקן גוט," דאַהל קאַמענטאַד.
  
  דרייק האט געזען אַלישאַ קאַמיש פאַרגאַנגענהייַט, כעדינג צו די שפּיץ דעק און קוקן אויס צו ים. װאָס האָט זי דאָרט געזוכט, אין דרױסן?
  
  דער פּילאָט איז אַפּראָוטשט, די בלועטאָאָטה מיטל בלינקינג אין די באַזע פון זיין העלם. "מיר האָבן די פאַסטאַסט פאַרשילטן העליקאָפּטער אין דער אַרמיי," ער דרילד. "גלאָק סופּערקאָבראַ. צוויי הונדערט מייל אַ שעה אויב איר שטופּן איר."
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו היידן. "וועט דאָס אַרבעט?"
  
  "איך טראכט אז יא". ז י הא ט געמאכ ט עטלעכ ע אריטמעטיק ע חשבונות , אי ן קאפ . "ווארט, דאָס קען נישט זיין אמת."
  
  דרייק האט זיך אנגעכאפט אין די נוקלעארע באמבע, די רויטע ציפערן האבן נאך געבליצט, דאהל ביי זיין זייט. "לאמיר!"
  
  "אכציק מייל," זי געזאגט ווי זי געלאפן. "יא, איר קענען טאָן עס. אבער אַז וועט נאָר לאָזן איר ... דרייַ מינוט צו באַקומען די גענעם אויס פון דאָרט. איר וועט ניט אַנטלויפן די בלאַסט זאָנע! "
  
  דרייק איז אַפּראָוטשט צו די סופּער קאָבראַ אָן סלאָוינג אַראָפּ, קוקן בייַ די גליטשיק גרוי שאַפּעס, טעראַץ, טרי-פאַס קאַנאַנז, מיסאַל ביי און העללפירע לאַונטשערס.
  
  "גענוג," ער געזאגט.
  
  "דרייק," היידן האָט אים אָפּגעשטעלט. "אפילו אויב איר פאַלן אַ יאָדער באָמבע בעשאָלעם, די יקספּלאָוזשאַן וועט צעשטערן איר."
  
  "דערנאָך האַלטן וויסט אונדזער צייט," האט געזאגט דער יאָרקשירעמאַן. "סייַדן איר אָדער מאָר אָדער ווער אַנדערש אין דיין קאָפּ וויסן אנדערן וועג?"
  
  היידן האָט זיך צוגעהערט צו די דאַטן, עצות און אינטעליגענץ וואָס מאָר האָט כּסדר איבערגעגעבן. דרייק האט געפילט אז די פערי האט געשאקלט אויף די שארפע כוואליעס, דערזען דעם הימל-ליינע פון מאנהעטן פון נאָענטקייט, אפילו ארויסגעוויזן די מוראַשקעלעכע האַוועניש פון מענטשן וואָס קומען שוין צוריק צו זייער לעבן. מיליטעריש כלים, ספּידבאָוץ און העליקאָפּטערס זענען געווען אומעטום, פּיילייטיד דורך פילע וואס וואָלט געבן זייער לעבן צו ראַטעווען דעם טאָג.
  
  אבער עס אַלע געקומען אַראָפּ צו בלויז צוויי.
  
  דרייק און דאַהל באָרדיד די סופּער קאָבראַ, באקומען אַ קראַך קורס אין קאָנטראָלס פון די דיפּאַרטינג פּילאָט.
  
  "האב א שיינע רייזע," האט ער געזאגט ווען ער איז אוועק. "און גוט גליק".
  
  
  קאַפּיטל זעקס און פערציק
  
  
  דרייק האט איבערגעגעבן דאהל די נוקלעארע באמבע מיט א קליין שמייכל אויפן פנים. "איך געדאַנק איר זאל וועלן צו טאָן די אַנערז, פּאָר."
  
  דער שוועדישער האט אויפגעהויבן די באמבע און ארויפגעקראכן אין הינטערן העליקאפטער. "איך בין נישט זיכער איך קענען צוטרוי איר צו פאָרן אין אַ גלייַך שורה."
  
  "דאס איז נישט אַ מאַשין. און איך גלייב באמת, אַז מיר האָבן שוין באַשטימט, אַז איך קען פֿאָרן בעסער פֿון דיר.
  
  "פארוואס איז דאָס? איך געדענק עס נישט אזוי".
  
  "איך בין ענגליש. איר זענט נישט אַזוי. "
  
  "און וואָס פּונקט האט נאַציאָנאַליטעט צו טאָן מיט דעם?" דאַהל האָט זיך אַרײַנגעלאָזט אין אַ שטול.
  
  "ייחוס," דרייק געזאגט. "סטואַרט. האַמילטאָן. גייעג. קנעפּל. הילל. און פיל מער. שוועדן איז געווען קלאָוסאַסט צו געווינען פאָרמולע 1 ווען פינלאַנד גענומען ערשטער אָרט.
  
  דאהל האט געלאכט, זיך אנגעשפארט און געשטעלט דעם שװארצן מעטאלן קאסטן אויף די קני, פארמאכט די טיר. "דו זאלסט נישט רעדן אַזוי הויך, דרייק. די באָמבע קען זיין יקוויפּט מיט אַ 'בולשיט' סענסער."
  
  "דעריבער זענען מיר שוין סקרוד."
  
  ציען דעם גאַנג שטעקן, ער האט אויפגעהויבן דעם העליקאָפּטער פון די פּראָם, נאָך געמאכט זיכער אַז דער הימל אויבן איז קלאָר. זונשייַן פלאַשט פון הינטער און אָפּשפּרונג אַוועק די מיליאַנז פון ריפלעקטיוו סערפאַסיז פון די שטאָט, געבן אים אַ קליין דערמאָנונג פון וואָס זיי טאָן דאָס. די פנימער האָבן געקוקט צו אים פֿון אונטערן דעק, אַ סך פֿון זיי זײַנע פֿרײַנד און משפּחה, זײַנע מיטאַרבעטער. קנזי און מאַי זענען געשטאנען אַקסל צו אַקסל, זייער פנימער אויסדרוקן, אָבער עס איז געווען דער ישראל וואָס לעסאָף געמאכט אים שמייכלען.
  
  ז י הא ט געקלאפ ט אי ר זײגע ר או ן געזאג ט מי ט ד י ליפ ן בלוי ז : מאכ ט דע ם װײטער .
  
  אַליסיאַ איז ינ ערגעצ ניט צו זיין געזען, און ניט בעאַ. דרייק האט געשיקט א מיליטער העליקאפטער נידעריק איבער די כוואליעס אויף א דירעקטן לויף אריבער דעם אטלאנטיק. ווינטן האָבן זיך אַריבערגעטראָגן זייער וועג, און זונשײַן האָט געפֿלאָכטן אויף יעדן ראָולינג שטיוול. האָריזאָנטן אויסגעשטרעקט אין אַלע אינסטרוקציעס, אַרטשעס פון ליכט בלוי הימל מיט די יירעס - האַקאָוועד-ינספּייערינג יקספּאַנסיז פון די סיז. די עפּאָס האָריזאָנט הינטער זיי פאַרשווונדן ווי די מינוט און סעקונדעס סלאָולי דערנענטערט צו נול.
  
  "פופצן מינוט," דאַהל געזאגט.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן וועג־מאמעטער. "רעכט אויף פּלאַן."
  
  "וויפיל צייט וועלן מיר האָבן לינקס?"
  
  "דריי מינוט," דרייק אויפגעהויבן זיין האַנט. "פּלוס אָדער מינוס."
  
  "ווי פיל איז דאָס אין מייל?"
  
  "צווױי הונדערט מייל אַ שעה? בערך זיבן״.
  
  דאהל האט אויף זײן פנים געװיזן האפענונג. "נישט שלעכט".
  
  "אין אַן ידעאַל וועלט," דרייק שראַגד. "טוט ניט אַרייַננעמען טורנינג מאַנוווערז, אַקסעלעריישאַן, הייַפיש באַפאַלן. וועלכער גיהנום אַנדערש זיי וואַרפן אויף אונדז דאָרט."
  
  "האָט די זאַך אַ ינפלייטאַבאַל?" דאהל האט זיך ארומגעקוקט, די פינגער האבן שטארק אנגעכאפט די נוקלעארע באמבע.
  
  "אויב עס כאַפּאַנז, איך טאָן ניט וויסן ווו." דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער.
  
  צוועלף מינוט ביז די יקספּלאָוזשאַן.
  
  "זייט גרייט".
  
  "שטענדיק ווי דאָס."
  
  "איך געוועט אַז איר האָט ניט דערוואַרטן צו טאָן דאָס ווען איר וואָוק אַרויף הייַנט."
  
  "וואס? פאַלן אַ יאָדער באָמבע אין די אַטלאַנטיק אקעאן צו ראַטעווען ניו יארק? אָדער רעדן צו איר פּנים צו פּנים אין אַ מאַרינע העליקאָפּטער?
  
  "נו, ביידע."
  
  "דער ערשטער טייל געקומען צו מיין מיינונג."
  
  דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, נישט געקענט באהאלטן זיין שמייכל. "אַוודאי עס געטראפן. דו ביסט Thorsten Dahl, דער גרויסער העלד."
  
  דער שוועדישער האָט לוסאַנד זיין קאַפּ אויף די יאָדער באָמבע פֿאַר בלויז אַ רגע צו לייגן זיין האַנט אויף דרייק ס אַקסל. "און איר זענט דרייק, מאַט דרייק, די מערסט קאַרינג מענטש איך האָבן אלץ געקענט. עס טוט נישט ענין ווי שווער איר פּרובירן צו באַהאַלטן עס."
  
  "ביסט איר גרייט צו פאַלן די יאָדער באָמבע?"
  
  "דאָך עס איז, איר ידיאָט פון די צפון."
  
  דרייק האָט געצווונגען דעם העליקאָפּטער צו ונטערטוקנ זיך, נאָז-ערשטער אין די גרויע שטיינער. דאהל האט אויפגעהויבן די הינטערשטע טיר, זיך אומגעדרײט צו קריגן א בעסערע פאזיציע. א שטראָם פון לופט ראַשט דורך די סופּער קאָבראַ. דרייק האט טייטאַנד זיין קאַפּ אויף די קאָנטראָל הייבער און געדריקט אויף די פּעדאַלז, קאַנטיניוינג צו פאַלן ראַפּאַדלי. דאַהל האָט אריבערגעפירט די נוקלעאַרע באָמבע צום לעצטן מאָל. ד י כװאליע ס האב ן זי ך אויפגעהויבן , זי ך צוזאמענגעטראט ן או ן געשיק ט צ ו ז ײ כאאטיש ע ששפריץ , געבליצט ע מי ט װײס ע פום , דורכגעדריק ט מי ט בריליאנט ן פינקל ן פו ן זון־ליכט . טענסינג יעדער מוסקל, דרייק לעסאָף פּולד זיך שווער, סטרייטנינג זיין האַלאָ און אויסגעדרייט זיין קאָפּ צו היטן דאַל וואַרפן די מעטאַל-קאַסעד וואָפן פון לעצט צעשטערונג אויס די טיר.
  
  עס איז אריינגעפאלן אין די כוואליעס, א שפינענדיגע באמבע וואס איז לייכט אריין אין וואסער צוליב דער נידעריקער הייך אין וועלכע עס איז ארויסגעלאזט געווארן, נאך א זיכערער וועג צו פארזיכערן אז דער טאמפער-פרויס סענסאר איז געבליבן נייטראל. דרייק האָט זיי טייקעף אוועקגעצויגן פון די צונויפשטויס, ריידינג די כוואליעס אַזוי נידעריק אַז זיי אָוווערוועלמד זיין גליטשנ, ווייסטינג קיין צייט אין גיינינג הייך און געבן דעם העליקאָפּטער ווייניקער פּלאַץ צו פאַלן אין פאַל פון ומגליק.
  
  דאהל האט א קוק געטאן אויף זײן אײגענעם זײגער.
  
  צוויי מינוט.
  
  "שטעל אַראָפּ דיין פוס."
  
  דרייק האט כמעט איבערגעחזרט אז ער פירט טאקע נישט דעם קאר, נאר ער האט זיך אנשטאט פאָוקיסט אויף צו באַקומען דעם פויגל אזוי שנעל ווי עס קען, וויסנדיג אז דער שוועדער האט נאר אראפגענומען דעם דרוק. איצט איז דאָס אַלץ אַראָפּגעקומען אויף סעקונדעס - די צייט פאַר דער נוקלעאַרער אויפרייס, די מיילן וואָס זיי זענען אַוועקגענומען געוואָרן פון דעם בלאַסט ראַדיוס, די לענג פון זייער לעבן.
  
  "אַכצן סעקונדעס," דאַהל געזאגט.
  
  דרייק איז צוגעגרייט פֿאַר גענעם. "עס איז געווען פייַן, חבר."
  
  צען... ניין...
  
  "זעט דיר באַלד, יאָרקי."
  
  זעקס... פינף... פיר...
  
  "ניט אויב איך זען דיין נאַריש -"
  
  נול.
  
  
  קאַפּיטל זיבן און פערציק
  
  
  דרייק און דאהל האבן גארנישט געזען פון די ערשטע אונטערוואסער אויפרייס, אבער די ריזיגע וואנט וואסער וואס האט אויסגעבראכן פונעם ים הינטער זיי איז גענוג געווען צו מאכן זייער הארץ פלאטערן. א פליסיק שוועמל וואלקנס שטייגט טויזנטער פֿיס אין דער לופט, אַקליפּסינג אַלץ אַנדערש, ראַשינג צו דער אַטמאָספער ווי צו פּרובירן צו דערטרינקען די זון זיך. א קופּאָל פון שפּריץ רויז, אַ פּריקערסער צו קלאַפּ כוואליעס, אַ ספעריש וואָלקן, הויך ייבערפלאַך כוואליעס און אַ באַזע כוואַליע וואָס וואָלט העכערונג צו אַ הייך פון איבער פינף הונדערט מעטער.
  
  די בלאַסט כוואַליע קען נישט זיין סטאַפּט, עס איז געווען אַ מענטש-געמאכט קראַפט פון נאַטור, ענערגעטיק דיקאַמפּאָוזישאַן. עס האָט געטראָפן די הינטן פון העליקאָפּטער ווי אַ האַמער קלאַפּ, געבן דרייק דעם רושם אַז ער איז געווען פּושט דורך די האַנט פון אַ בייז ריז. כמע ט גלײ ך אי ז דע ר העליקאפטער , געטאכן , אויפגעשטאנע ן או ן דא ן זי ך אויסגעדרײ ט צ ו דע ר זײט . דרייק'ס קאפ האט געטראפען דעם מעטאל. דאהל האט זיך אנגעכאפט װי א שמאטע־לײעלע, װאם א בײזע הונט האט ארומגעװארפן.
  
  דער העליקאָפּטער האָט זיך געציטערט און זיך אויסגעקערט, עס איז אויפגעטרייסלט געוואָרן פון אַן אומענדלעכע אויפרייס, אַ דינאַמישע כוואַליע. ע ס הא ט זי ך װידע ר או ן װידע ר געשװינדל ט , זײנ ע פראפּעלער ן האב ן זי ך געפאםט , זײ ן קערפער . הינטער אים האט זיך ווייטער געהויבן א ריזיקער פארהאנג וואסער, געטריבן פון א טיטאנישער קראפט. דרייק האט זיך געראנגלט צו בלייבן באוואוסטזיין, פארלאזן אלע קאנטראל איבער זיין צוקונפט און פשוט פרובירט זיך אנהאלטן, צו בלייבן פלינק און גאנץ.
  
  צייט איז געווען ניט מער פון די עסאַנס, און זיי קען פּיאַטע און בריק פֿאַר שעה אין די בלאַסט כוואַליע, אָבער עס איז געווען בלויז ווען עס סוועפּט פאַרביי און זיי געפונען זיך ריידינג זייַן כוואַליע אַז די אמת קאַנסאַקווענסאַז פון זייַן דעסטרוקטיווע מאַכט געווארן קלאָר.
  
  דער העליקאָפּטער, כּמעט קאַפּויער, איז ראַשט צו די אַטלאַנטיק.
  
  פארלירנדיק קאנטראל, האט דרייק זיך צוגעגרייט פאר אפעקט, וויסנדיג אז אפילו אויב זיי האבן איבערגעלעבט די קאטאסטראפע, האבן זיי נישט קיין לעבנס-פלוט, נישט קיין לעבנס-רעקל, און נישט קיין האפענונג אויף רעטונג. עפעס מיינטיינינג גענוג וויסיקייַט צו הענגען אויף פֿאַר ליב לעבן, ער וואָטשט ווי זיי פּלאַנדזשד אין די אָקעאַן.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און פערציק
  
  
  אַליסיאַ געזען דרייק מאַכן די קשר אין זיין קאָפּ וועגן דריי סעקונדעס נאָך איר. דאלל אויך. די גויס זענען פּאַמעלעך, אָבער זי וואָלט קיינמאָל זאָגן. עס איז געווען פיל בעסער צו האַלטן עטלעכע זאכן אין רעזערוו. ווי די אנדערע האבן פארשטאנען, און היידען האט זיך געוואנדן צו מור און זיינע רעגירונגס-קאוניעס פאר עצה, איז אליסיע געשלאגן געווארן מיט דער גורלדיקער וויסן, אז דאס געזעץ פון זיכערע דיסטאַנסעס וועט ברענגען זיי אלע צו שטארק ליידן אין דער קומענדיגע האלב שעה. בשעת דרייק געארבעט צו קאַמאַנדער די העליקאָפּטער, אַליסיאַ פארקערט איר בליק און איר ופמערקזאַמקייט אנדערש.
  
  דער העליקאָפּטער וואָלט קראַך, זי געוואוסט אַז, אַזוי די קלאָר ווי דער טאָג ברירה פון טראַקינג עס מיט אן אנדער פויגל געמאכט קיין זינען. אבער אויב זיין העליקאָפּטער איז געווען פליענדיק אין צוויי הונדערט מייל אַ שעה ...
  
  אַלישאַ האָט גענומען בעאַ באַזונדער, דערקלערט איר פּלאַן, און דעמאָלט געפונען אַ זעלנער וואָס באַקענענ זיי צו אַ יו. עס. קאָוסט גאַרד פארשטייער.
  
  "וואָס איז דיין פאַסטאַסט שיף?"
  
  ווען דרייק האָט זיך אוועקגעצויגן, איז אַלישאַ געווען אונטערן דעק און איז געשפּרונגען אַרײַן אַרײַן אויף אַ כייסטאַלי קאָנווערטעד דעפענדער-קלאַס קאַטער, ריטשט ספּידז פון איבער אַכציק מייל פּער שעה. ווי איינער פון די שעפּסיש קאָמאַנדע עדות געזאגט, זיי געמאכט עטלעכע ענדערונגען וואָס קען אָדער קען נישט האָבן געוואקסן די שיפל ס גיכקייַט צו איבער דערט. ווען אַליסיאַ דערציילט זיי אין בלויז אַ ביסל קורץ ווערטער וואָס זי וויל צו טאָן, יעדער מענטש פאָרשטעלן ינסיסטאַד צו בלייַבן און העלפן.
  
  עטליכע מינוט שפעטער האט דער דעפענדער אוועקגעריסן, דורכשניידן די כוואליעס מיט איר שטרענגער כאל, פרובירט צו פארמאכן דעם ריס צווישן די אומבארעכטיגע אויפרייס און די צייט פון זייער אנקומען.
  
  ווי אַליסיאַ דערציילט זיי, "מיר גיין צו אַ יאָדער יקספּלאָוזשאַן, גייז. האלט זיך אויף די פלוים״.
  
  און צי זיי איינגעזען עס אָדער נישט, די קאָמאַנדע איז פּושינג מאַקסימום גיכקייַט פון די שיפל. ריידינג די כוואליעס און טשאַלאַנדזשינג זיי, די דעפענדער קלאַס שיפל האט אַלץ זי האט. אַליסיאַ, אַ ווייַס-קנאַקעט און ווייַס-פּנים, כאַפּאַנד די פּאַרענטשע אין די סאַלאָן, וואַך דורך די פֿענצטער. גפּס פּלאַנטיד דעם העליקאָפּטער ס גאַנג דורך רעקאָרדינג זייַן טראַנספּאָנדער סיגנאַל. די מאנשאפט פון דער שיף האט כסדר גענומען אין חשבון די צייט חילוק, זאגנדיג אז זיי האבן פארמאכט דעם ריס צו צוואנציג מינוט, דערנאך צו אכצן.
  
  זיבעצן .
  
  נאָך צו לאַנג. אַליסיאַ האָט אָנגעכאַפּט דעם רעלס און זיך צעמישט ווען בעאַ האָט אָנגעכאַפּט איר אַקסל.
  
  "עס וועט אַרבעטן," ער האט געזאגט. "מיר וועלן ראַטעווען דעם טאָג."
  
  דאס שיפל איז געפארן אזוי שנעל ווי עס האט געקענט, נאכגעיאגט דעם שנעלן העליקאפטער, ביידע האבן משונהדיק נאכגעיאגט דעם דערנענטערנדיקן אויפרייס וואס איז נאך נישט פארגעקומען. דער האָריזאָנט איז געווען אַ שטענדיק טשאַנגינג שורה, קיינמאָל גלייַך. די קאָלעקטיוו האָט זיך געשוויצט, זיך געראַנגל, און זיך אויסגעדרייט אין די טיפענישן פון זייער וויסן. די שיפל איז אריין אין אומבאַקאַנט טעריטאָריע, די מאָטאָרס זענען אַזוי שטאַרק אַז זיי געווען לעבעדיק.
  
  ווען דער קאַפּיטאַן האָט זיך אויסגעדרייט צו אַלישאַ, האָט זי שוין געקענט זען אַ ספּיראַליש וואָלקן אויפן האָריזאָנט, נישט צו ווייט אַוועק, נאָר אַ סך ווייטער ווי דרייק און דאַהל'ס העליקאָפּטער. דער פארשנעלערטער דעפענדער האט געשטראמט איבער איין גרויסן שפריצן וואסער, דערזען די דערנענטערנדיקע בלאַסט כוואַליע, האָט זי געשלאָגן און זיך דורכגעבראָכן, שאקלנדיק יעדן ריגל וואָס האָט געהאלטן איר סטרוקטור. אין דער ווײַטקייט האָט מען געקענט זען אַ ריזיקן רינג פֿון ווייסן וואַסער, דער דערזען האָט אַפֿילו אַליסיאַ ס אָטעם אַוועקגענומען פֿאַר אַ רגע.
  
  אָבער בלויז פֿאַר אַ רגע.
  
  "מאַך," זי אָטעמען, וויסנד אַז דרייק און דאַל זענען איצט כּמעט זיכער קראַשינג אין פייַנדלעך וואסערן. "מאַך, מאַך, מאַך!"
  
  
  * * *
  
  
  עס האָט געדויערט נאָך דרייצן מינוט צו דערגרייכן דעם קראַך פּלאַץ. אַליסיאַ איז געווען גרייט, מיט אַ לעבנס-רעקל צוגעשריבן צו איר גוף און אן אנדער אין דער האַנט. באָ איז געווען לעבן איר מיט מער ווי אַ האַלב טוץ קאָמאַנדע מיטגלידער, סקאַנינג די וואסערן מיט זיין אויגן. דע ר ערשטע ר ברו ך װא ם ז ײ האב ן געפונע ן אי ז געװע ן א שװעםנדיקע ר שטיק ל פו ן א פראפּעלער , דע ר צװײטע ר אי ז געװע ן א פולע לענג . נאָך דעם האָבן זיך מער אָפט באַוויזן יענע טיילן, וואָס זענען נישט איינגעזונקען, דורכגעגאנגען אין אַ קנויל.
  
  אָבער ניט דרייק און דאַהל.
  
  אַליסיאַ האָט אַרויסגעקוקט אויף די כוואַליעס, שטייענדיק אין דער ליכטיקער זון אָבער געלעבט אין דעם פינצטערסטן גיהנום. אויב דער גורל האט באשלאסן אַז די צוויי העלדן קענען ראַטעווען ניו יארק און בלייַבנ לעבן די יקספּלאָוזשאַן, נאָר צו זיין פאַרפאַלן אין די אַטלאַנטיק, זי איז נישט זיכער אַז זי קען פירן עס. מינוטן זענען דורכגעגאנגען. די בראָך איז געשלאָפֿן פֿאַרבײַ. קײנע ר הא ט ניש ט געזאג ט קײ ן װארט , אדע ר זי ך באװעג ן א אינטש . זיי וועלן בלייבן ביז נאַכט אויב נייטיק.
  
  דער ראדיא האט כסדר געקראכט. היידן ס פרעגנדיק קול. דערנאָך מאָר און סמיט זענען אויף די אנדערע שורה. אפילו קענסי האט גערעדט. מאָמענטן דורכגעגאנגען אין פּאַמעלעך באַוועגונג פון בעהאָלע און גראָוינג גרויל. וואָס מער דאָס האָט געדויערט ...
  
  בעו איז געשטאנען אויף די שפיץ פינגער, ער האט באמערקט אז עפעס הויבט זיך אויף דער זײט פון דער כװאליע. ער האָט דאָס אָנגעוויזן און אויסגעדריקט די שאלה. דעמאל ט הא ט ע ס אוי ך אליש ע דערזען , א מאדנע ר שװארצ ע מאסע , באװעג ט זי ך פאמעלעך .
  
  - אויב ס'איז דער קראקען - האט זי אין עיקר געשושקעט, אן אפילו פארשטאנען וואס זי האט געזאגט. - איך גײ אהער.
  
  דער קאַפּיטאַן סטיערד די שיפל אין אַז ריכטונג, העלפּינג די פאָרעם פאָקוס. ס'האט געדויערט אפאר מינוט און האט זיך א ביסעלע געדריפט, אבער ווען אלישיע האט זיך געקופלט, האט זי געזען אז עס זענען צוויי קערפערס, צוזאמגעבונדן כדי זיי זאלן נישט בלאקירן, און צוגעבונדן צו דעם נאך שוועמענדיקן פּילאָט'ס זיצפּלאַץ. דער שלאַכט צווישן סטעפּינג אויף די וואַסער און דייווינג סימד צו זיין לינינג צו די יענער, אַזוי אַליסיאַ ערדזשד די פּראָטעקטאָר צו ייַלן אַרויף.
  
  אוּן עֶר אִיז גִיפֶערְגֶען אֵיבֶער.
  
  שווימענדיק שטעדיג, האט זי זיך אנגעכאפט אין דער באשפּרנדיקער מאסע און זי געשאקלט, פרובירט צו מאכן זינען דערפון. עמעץ האט זיך אויסגעדרייט.
  
  "דאַל. ביסטו גוט? וואו איז דרייק?
  
  "האלט זיך אויף מיין מאַנטל. אזוי ווי אלעמאל."
  
  װע ן דע ר שטראם האט דאהל ארומגעדרײט אין װאסער, האט זיך דערזען א צװײט פנים, זיך אנגעלענט אויפן הינטערשטער קעטל פון דעם אנדערן.
  
  "נו, איר צוויי זענען פאַרשילטן באַקוועם צוזאַמען," אַלישאַ שווינדל-פּראָטעסטעד. "קיין ווונדער איר האָט נישט רופן פֿאַר הילף. זאלן מיר דיר געבן נאך צען מינוט אדער אזוי?"
  
  דרייקס ציטערנדיקע האנט איז אויפגעשטאנען פון וואסער. "אפילו נישט אַליין. מיר דאַכט זיך, אַז איך האָב אײַנגעשלונגען אַ האַלבן בלוטיקן אָקעאַן".
  
  "און איך מיין אז מיר גייען אראפ," האט דאהל אטעם געאטעמט, מאמענטן פאר דעם פילאטס זיצפּלאַץ האט זיך צוריקגעגליטשט און דער קאפ איז פארשוואונדן אונטערן וואסער.
  
  דער קאָוסט גאַרד צושנייַדער געקומען ווי נאָענט ווי עס דערד. - מיט זײ איז אלץ גוט ? געשריגן קולות.
  
  אַליסיאַ וויידזשד. "אַלץ איז גוט מיט זיי. די ממזרים זענען זיך סתם אזוי נאריש״.
  
  דאן האט זיך דרייק אויך אויסגעגליטשט אונטערן וואסער.
  
  "מממ," אַליסיאַ סטערד בייַ אים. "אין פאַקט..."
  
  
  קאַפּיטל נייַן און פערציק
  
  
  דערנאָך, די וועלט אַדזשאַסטיד, שאַקט פון די גרויל פון וואָס געטראפן, אָבער, ליידער, אויך געוויינט צו אים. ווי די פאראייניגטע שטאטן האט דעטאלירט צוריק אין די 1960ער יארן, איז עס געווען בלויז א ענין פון צייט ביז עפעס א טעראריסט האט דעטאנירט א נוקלעארע באמבע אין איינע פון די וועלט'ס גרעסטע שטעט. זיי אפילו דעוועלאָפּעד אַ דאָקומענט און אַ ענטפער צו אים - די נאציאנאלע ענטפער סצענאַר נומער איין.
  
  אויב אַ מער ווונדאַד, צעבראכן, ייקינג און קאַמפּליינינג גרופּע פון מענטשן וואָלט זיך צוזאַמענגעקומען צו דיסקוטירן די קאַנסאַקווענסאַז און גלאָס איבער די פייליערז פון ניו יארק, עס וואָלט קיינמאָל געווען אנערקענט. אָבער, דעם קאָלעקטיוו, SPIR און עטלעכע אנדערע, זענען קאָנטאַקטעד דורך די פרעזידענט, דער דירעקטאָר פון האָמעלאַנד סעקוריטי און דער בירגער - מייַסטער פון ניו יארק.
  
  אַליסיאַ איז שטענדיק געגאנגען צו באַקלאָגנ זיך וועגן אים. "און אַלע איך טאַקע געוואלט איז געווען אַ רוף פון לאָראַנס."
  
  "פישבורן?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "זיי נישט נאריש. דזשענניפער, דאָך. "
  
  "קען זי דיך גנבענען פון מיר?"
  
  אַליסיאַ לאַפט. "אין אַ בלינק פון אַן אויג."
  
  "נו, עס איז שטענדיק פייַן צו וויסן אויף וועמענס זייַט איר זענט."
  
  "אויב איר ווילט, איך קען שרייַבן אַ רשימה פון די שפּיץ קאַנטענדערז."
  
  דרייק האט א וואלף מיט זיין האנט, נאך פרובירט זיך צו ערהוילן פון דעם קוש וואס זיי האבן געטיילט. דא ס אי ז געשע ן גלײ ך נא ך א מאמענ ט פו ן גרוים ן דרוק , א לעבנס־פײערונג , אבע ר ע ם הא ט אויפגעהויב ן ב ײ אי ם עמאָציעס , אלט ע געפילן , װא ס ע ר הא ט געמײנ ט אזו י זײנע ן שוי ן לאנג ע אומגעקומע ן . ווי די זאכן געשטאנען רעכט איצט, עס זענען פילע אנדערע זאכן צו טראַכטן וועגן - מאַי און באָ הויפּט צווישן זיי.
  
  אָבער דאָס לעבן האָט זיך נישט פּאַמעלעך נאָר פֿאַר דיר, האָט ער געטראַכט. כאָטש פילע דערוואַרט דעם, און ויסגעצייכנט גיכער זענען מערסטנס געקומען בלויז אַמאָל. צו פאַרפירן זיי יוזשאַוואַלי מענט אַ לעבן פון באַדויערן, קיינמאָל צו וויסן. א מיסט געלעגנהייַט איז קיינמאָל אַ מיסט געלעגנהייַט.
  
  עס איז בעסער צו פּרובירן און דורכפאַל ווי קיינמאָל פּרובירן.
  
  אַליסיאַ איז געווען אַזוי קאָמפּליצירט ווי אַ זונ סיסטעם, אָבער אפילו זי איז געווען נאַוואַגאַבאַל. ער האט אויף א מאמענט אפגעשטעלט די מחשבות, נאך פיזיש און גײסטיק שװאך פון דעם גאנצן דרוק פון דעם טאג און טאקע די לעצטע װאכן. זיינע פריינט זענען געזעסן אַרום אים, געניסן פון אַ מאָלצייַט אין איינער פון די בעסטער איטאַליעניש רעסטראַנץ אין ניו יארק. אגענט מור האט פארדינט די גאנצע לאָקאַל אויף האָמעלאַנד ס קאָסט, ווי אַ סימן פון דאנקבארקייט צו די מאַנשאַפֿט, און פארשפארט זיי אינעווייניק.
  
  "וועלכער כאַפּאַנז," ער האט געזאגט. "איך טאָן ניט וועלן איר מענטשן צו קאַמיש צו פאַרמייַדן דעם."
  
  דרייק האָט עס אַפּרישיייטיד.
  
  און די מאַנשאַפֿט אַפּרישיייטיד די ווונדערלעך עסנוואַרג, די רילאַקסט אַטמאָספער און די לאַנג ברעכן נאָך אַזוי פיל דרוק. די זיצן זענען געווען פּלאַש, די צימער איז געווען וואַרעם, און דער שטעקן איז קוים באמערקט. דאַהל איז געווען אנגעטאן אין אַ ווייַס העמד און שוואַרץ הויזן, כּמעט אַנרעקאַגנייזאַבאַל צו דרייק, וואָס איז געווען געוויינט צו זען אים אין קאַמבאַט גאַנג. אבער דאן איז ער געווען ענליך אנגעטאן, ער האט אויסגעטוישט די הויזן מיט געטריי לוי'ס דזשינס.
  
  "עס זעט נישט אויס ווי באָנד," האָט דאַהל באַמערקט.
  
  "איך בין נישט יעקב באָנד."
  
  "דערנאָך האַלטן אָוווערטינגקינג און טריינג צו דערשייַנען מער סאַפיסטאַקייטיד יעדער מאָל אַליסיאַ גייט דורך. זי ווייסט שוין, אַז איר זענט נאָר אַ יאָרקשירע דוו...
  
  "איך טראַכטן עס איז צייַט פֿאַר איר צו גיין אויף וואַקאַציע, פּאָר. אויב דו קענסט נישט באשליסן וואוהין צו גיין, וואלט איך אייך פרייליך פארבעטן קומענדיגע וואך״. ער האט אויפגעהויבן די פויסט.
  
  "און דאָ איז מיין דאנקבארקייט פֿאַר שפּאָרן דיין לעבן."
  
  "איך געדענק נישט דאָס. און אויב איך געדענק עס נישט, איז עס קיינמאל נישט געשען. "
  
  "זייער ענלעך צו ווען איר געוואקסן אַרויף."
  
  באָ און מאי זײַנען געזעסן אײנס לעבן דעם אַנדערן, דער פֿראַנצויזיש האָט הנאה פֿון זײַן מאָלצײַט און גערעדט, װען מען האָט גערעדט; די יאַפּאַניש פרוי געקוקט אויס פון אָרט, געכאפט צווישן צוויי וועלטן. דרייק האָט זיך געוואונדערט וואָס זי טאַקע וויל און וואו איר אמת אָרט איז. אי ן עטלעכ ע מאמענט ן הא ט ע ר אי ן אי ר דערזע ן א פײע ר װא ס הא ט אי ר דערמוטיק ט צ ו קעמפ ן פא ר אים , אנדער ע - א צװײפל , װא ס הא ט אי ר געצװונגע ן צ ו שװײג ן , ארײנצופלאכ ן אי ן זיך . פארשטײ ט זיך , ד י פי ר האב ן זי ך ניש ט געקענ ט לײז ן אי ן א טאג , אבע ר ע ר הא ט דערזע ן עפע ס דערנענטער ן זיך , פארװאלק ט דע ם האריזאנ ט פאראויס .
  
  זייער ענליך צו דער נוקלעארער אויפרייס וואס ער האט נעכטן געזען.
  
  סמיט און לאָראַן זענען איצט איינער. אפשר די קוש פון דרייק און אַלישאַ האָט זיי אָנגערירט, אָדער טאָמער זייער באַרשט מיט אַנייאַליישאַן. סיי ווי סיי, זיי האבן נישט פארגעסן נאך א טאג צו טראכטן דערפון. היידען און קינימאקא זענען געזעסן צוזאמען, און דרייק האט זיך געוואונדערט צי ער זעט עפעס מער ווי די מעטער פון פלאץ צווישן זיי, עפעס מער באדייטנס. עס האט מער צו טאָן מיט גוף שפּראַך ווי עפּעס אַנדערש, אָבער ער איז געווען מענטאַלי ויסגעמאַטערט אין דער צייַט און טשאַלקעד עס אַרויף צו מידקייַט.
  
  ― צו מאָרגן, ― האָט ער אױפֿגעהױבן דאָס גלאז ― און צום נעקסטן שלאַכטן.
  
  די טרינקען זענען ויסגעשעפּט און די מאָלצייַט פארבליבן. עס איז נאָך דעם ווי מען האָט געגעסן דעם עיקר און ס׳רובֿ האָבן זיך צוריקגעבויגן אין די שטולן, טיף אין אַ צופֿרידן שלאָף, האָט קנזי באַשלאָסן צו רעדן צו דער גאַנצער גרופּע.
  
  "וואָס איז פאַלש מיט מיר?" - האט זי געפרעגט. "איז מיין גורל טאַקע אַזוי ומזיכער?"
  
  היידן האט זיך איבערגערוקט, דער מאנטל פון פירערשאפט האט איר ווידער ארומגענומען. "נו, איך וועל זיין ערלעך מיט דיר, וואָס איך בין זיכער אַז איר וועט אָפּשאַצן. עס איז גאָרנישט וואָס איך וואָלט ווי מער ווי צו האַלטן איר אויס פון אַ טורמע צעל, קענסי, אָבער איך האָבן צו זאָגן - איך קען נישט ימאַדזשאַן אַז דאָס געשעעניש.
  
  "איך קען לאָזן."
  
  "איך האָב דיך נישט געקענט אָפּהאַלטן," האָט היידן מודה געווען. "און איך וואָלט נישט וועלן צו. אבער די פארברעכנס וואס דו האסט באגאנגען אין מיטל מזרח, - האט זי געמאכט א גרימאציע - האבן, צום קלענסטן, אויפגערודערט אסאך מעכטיגע מענטשן. עטלעכע פון זיי זענען אמעריקאנער. "
  
  "רובֿ מסתּמא די זעלבע מענטשן און וואָמען פֿאַר וועמען איך געקויפט אנדערע זאכן."
  
  "גוט פונט. אבער עס האט נישט העלפן ".
  
  "דעמאָלט איך וועל פאַרבינדן דיין מאַנשאַפֿט. אָנהייבן מיט אַ ריין שיווערשטיין. לויפן לעבן די בלאָנדע גאַזעל, וועמענס נאָמען איז Thorsten Dahl. איך בין דייַן איצט, היידן, אויב איר געבן מיר אַ געלעגנהייט צו אַרבעטן אַוועק מיין כויוו.
  
  דער SPEAR מאַנשאַפֿט פירער האָט גיך בלינק ווען די אָפנהאַרציק דערקלערונג פון Kenzi האָט איר געענטפערט. דרייק האט דערשטיקט אין וואַסער פֿאַר די צווייט מאָל אין צוויי טעג. "איך קיינמאָל געדאַנק פון דאַל ווי אַ גאַזעל. נאך מער-"
  
  ― זאָג דאָס נישט, ― האָט דער שװער געוואָרנט, קוקנדיק אַ ביסל פֿאַרשעמט.
  
  אַליסיאַ האָט אָפּגעהיט דעם ישראל. "איך בין נישט זיכער איך ווילן צו אַרבעטן מיט דעם הור."
  
  "אָה, איך וועט זיין גוט צו איר, מייל. האַלטן זיך אויף דיין טאָעס. איך קען לערנען איר ווי צו וואַרפן אַ זעץ וואָס טאַקע כערץ."
  
  "איך קען אויך האָבן צו בלייַבן מיט איר פֿאַר איצט," באָ גערעדט אַרויף. "מיט טיילער וועבב אין די ווינט און Tomb Raider, עס איז ינ ערגעצ ניט אַנדערש איך קען זיין."
  
  "דאנק," דרייק גראַמבאַלד. "מיר וועלן טראַכטן וועגן אים און שיקן איר אַ זייער קורץ ענטפער בריוו."
  
  "גוטע מענטשן זענען שטענדיק באַגריסן אין דעם קאָלעקטיוו," האָט היידן אים געזאָגט. "ווי לאַנג ווי זיי שפּילן געזונט מיט די רעשט פון אונדז. איך בין זיכער אַז Beau וועט זיין אַ גרויס דערצו. "
  
  "נו, איך פֿאַר איין וויסן ער האט אַ גרויס מייַלע," אַליסיאַ געזאגט פאַרטראַכט. "כאָטש איך בין נישט זיכער אַז עס וואָלט שפּילן גוט מיט די מאַנשאַפֿט."
  
  טייל האבן געלאכט, טייל נישט. ד י נאכ ט הא ט זי ך פארװאקסן , או ן דא ך האב ן ד י סאלדאטן , װעלכ ע האב ן געראטעװע ט נױ־יארק , זי ך דערשלאגן , אי ן גוט ע געזעלשאפ ט או ן צװיש ן גוט ע געשיכטעס . די שטאט אליין האט זיך געפייערט מיט זיי, הגם רוב פון אירע איינוואוינער האט קיינמאל נישט געוואוסט פארוואס. א געפיל פון קארנאוואל האט דורכגעדרונגען אין דער לופט. אין דער פינצטערניש און דערנאָך בייַ זונופגאַנג, לעבן געצויגן.
  
  װע ן דע ר נײע ר טא ג הא ט זי ך געפונע ן , הא ט ד י מאנשאפט , זי ך געגאנגע ן זײער ע באזונדער ע װעגן , זי ך אומגעקער ט אי ן זײער ע האטעל־צימערן , או ן זי ך אײנגעשטימ ט זי ך צ ו טרעפ ן אי ן נאכמיטאג .
  
  "גרייט צו קעמפן אן אנדער מאָל?" דאַהל האָט גענעכט צו דרייק ווען זיי זענען אַרויסגעגאַנגען אין דעם פרישן, נייעם מאָרגן.
  
  "נעבן דיר?" דרייק האָט געטראַכט צו מאַכן שפּאַס פון די שוועדן און דערנאָך געדענקט אַלץ וואָס זיי האָבן דורכגעקאָכט. ניט נאָר הײַנט, נאָר פֿון דעם טאָג װאָס זײ האָבן זיך באַקענט.
  
  "שטענדיק," ער געזאגט.
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  דוד לעאַדבעאַטער
  אָדינס ביינער
  
  
  דעדיקאַציע
  
  
  איך וואָלט ווי צו אָפּגעבן דעם בוך צו מיין טאָכטער,
  
  קירא,
  
  הבטחות צו האַלטן
  
  און פילע מער מייל פאָרויס ...
  
  און צו אַלעמען וואס האט אלץ געשטיצט מיר אין מיין שרייבן.
  
  
  טייל 1
  איך קיינמאָל געוואלט צו אָנהייבן אַ מלחמה ...
  
  
  איינער
  
  
  
  יאָרק, ענגלאַנד
  
  
  די פינצטערניש האט אויפגעריסן.
  
  "דאס איז עס". מאַט דרייק האָט אַ קוק געטאָן אויפן וויופֿינדער און געפּרוּווט איגנאָרירן דעם ספּעקטאַקל און כאַפּן דעם בילד, ווען דער אויסטערליש אָנגעטאָן מאָדעל האָט זיך אַראָפּגעלאָזט אויפן קאַטוואָק צו אים.
  
  נישט גרינג. אבער ער איז געווען אַ פאַכמאַן, אָדער בייַ מינדסטער ער געפרוווט צו זיין. קיינער האָט קיינמאָל געזאָגט אז דער איבערגאַנג פון SAS זעלנער צו ציווילער וועט זיין גרינג, און ער האָט זיך געראַנגלט אין די לעצטע זיבן יאָר, אָבער די פאָטאָ האָט אויסגעזען די רעכטע קאָרד אין אים.
  
  ספּעציעל הייַנט בייַ נאַכט. דער ערשטער מאָדעל ווייווד און סמיילד אַ ביסל כאָטאַלי, און דעמאָלט סמודלי געגאנגען אַוועק צו די געזונט פון מוזיק און טשירז. דרייק האט ווייטער געקלאפט אויף דער אַפּאַראַט ווען בן, זיין צוואַנציק-יאָר-אַלט לאָדזשער, האָט אָנגעהויבן שרייען אין זיין אויער.
  
  "דער פּראָגראַם זאגט אַז עס איז געווען מיללאַ יאַנקאָוויק. איך מיין אז איך האב געהערט פון איר! איך ציטירן: 'מאָדיש דיזיינער מאָדעל פריאַ'. וואַו, איז דאָס ברידגעט האַלל? עס איז שווער צו זאָגן אונטער אַלע די וויקינג גאַנג.
  
  דרייק האט איגנאָרירט די קאָמענטאַר און פארבליבן זיין שפּיל, טייל ווייַל ער איז נישט זיכער אַז זיין יונג פרייַנד איז פּולינג זיין שטריקל, אַזוי צו זאָגן. ער האט געכאפט לעבעדיקע בילדער פון דעם קאץ'ס גאַנג און דעם צעשפרייטן ליכט שפיל אין דער המון. די מאָדעלס זענען געווען אנגעטאן אין וויקינג קאָסטיומען, גאַנץ מיט שווערדן און שילדז, העלמעץ און הערנער - רעטראָ קאָסטיומען דיזיינד דורך וועלט-באַרימט דיזיינער אַבעל פריי, וואָס אין כּבֿוד פון די אָוונט קאַמפּלאַמענטיד די נייַע סעזאָן מאָדע מיט אַ סקאַנדינאַוויאַן שלאַכט פּאַסן.
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו די קאָפּ פון די קאַץ גיין און די כייפעץ פון הייַנט ס סימכע - אַ לעצטנס דיסקאַווערד רעליק, אַמביציעס געהייסן 'שילד פון אָדין'. דער ניי אנטדעקטער שילד, וואס האט באקומען א ברייטע באקלאמונג איבער דער וועלט, איז שוין גערעכנט געווארן אלס דער גרעסטער געפינען אין נאריש מיטאלאגיע און איז טאקע צוריק צו לאנג פארן אנהויב פון וויקינג געשיכטע.
  
  מאָדנע, די עקספּערץ געזאגט.
  
  די מיסטעריע וואָס איז נאכגעגאנגען איז געווען ריזיק און ינטריגינג און געצויגן די ופמערקזאַמקייַט פון די גאנצע וועלט. די ווערט פון די שילד איז געוואקסן בלויז ווען סייאַנטיס זיך איינגעשריבן די פּירסעם צירק נאָך אַן אַנקלאַסאַפייד עלעמענט איז דיסקאַווערד אין זייַן זאַץ.
  
  נערדז הונגעריק פֿאַר זייער פופצן מינוט פון רום, די ציניש זייַט פון זיין פּערזענלעכקייט גערעדט אַרויף. ער האט עס אפגעשאקלט. וויפיל ער האט נישט געקעמפט, די ציניזם, וואס איז געווארן א טייל פון אים ווען ער איז געווען אלמנה, האט אויסגעבליט ווי א גיפטיקע רויז ווען ער האט אראפגעלאזט זיין וועכטער.
  
  בן האָט צוגערוקט דרייק'ס האַנט, פּלוצלינג פֿאַרוואַנדלט זײַן קינסטלערישן קאָמפּאָזיציע אין אַ שאָס פֿון דער פֿולער לבנה.
  
  "אויס". ער האט געלאכט. "אנטשולדיגט, מאַט. עס ס שיין געשמאַק. חוץ די מוזיק... ס'איז א בליק. זיי האָבן געקענט אָנשטעלן מיין באַנדע פֿאַר עטלעכע הונדערט פונט. קען איר גלויבן אַז יאָרק איז געווען ביכולת צו באַקומען זיין הענט אויף עפּעס ווי אַמייזינג ווי דאָס?
  
  דרייק האט געווארפן מיט זיין אַפּאַראַט אין דער לופט. "ערלעך? ניין." ער האט געקענט דעם שטאט־יארק־ראט מיט זייערע פארדארטע אידייען. די צוקונפֿט איז אין דער פאַרגאַנגענהייט, אַזוי זיי זאָגן. "אָבער קוק, יאָרק באַצאָלט דיין באַלעבאָס אַ ביסל געלט פֿאַר פאָטאָגראַפיע מאָדעלס, נישט די הימל ביי נאַכט אין סעפטעמבער. און דיין באַנד איז אַ בלאָטע. אַזוי, קיל אַראָפּ. "
  
  בן האָט זיך צעשלאָגן מיט די אויגן. "שיין? דער וואנט פון שלאף באטראכט אפילו יעצט אה... אסאך פארשלאגן, מיין פריינד.
  
  "נאָר טריינג צו פאָקוס אויף גוט מאָדעלס." דרייק איז פאקטיש פאָוקיסט אויף די שילד, ילומאַנייטאַד דורך די לייץ פון די קאַץ ס גיין. עס איז באשטאנען פון צוויי קרייזן, דער אינעווייניקסטער איז געווען באדעקט מיט וואס האט אויסגעזען ווי אלטע חיות-בילדער, און דער דרויסנדיקער איז געווען א געמיש פון חיות-סימבאלן.
  
  זייער מיסטיש, האט ער געטראכט. גרויס פֿאַר געהיילט פירות און ניסלעך.
  
  "קיוט," ער וויספּערד ווי אַ מאָדעל געגאנגען דורך, און ער געכאפט די קאַנטראַסט פון יוגנט און עלטער אויף דיגיטאַל פילם.
  
  די קאַץ לויפן איז געשווינד אינסטאַלירן לעבן יאָרק ס באַרימט דזשאָרוויק צענטער - אַ וויקינג געשיכטע מוזיי - נאָך די שוועדיש מוזיי פון נאַשאַנאַל אַנטיקוויטיעס צוגעשטעלט אַ קורץ אַנטלייַען פֿאַר פרי סעפטעמבער. די וויכטיקייט פון דער געשעעניש איז געוואקסן עקספּאָונענשאַלי ווען סופּערסטאַר דיזיינער Abel Frey געפֿינט צו פּאַטראָן אַ קאַץ-גיין געשעעניש צו פייַערן די עפן פון די ויסשטעלונג.
  
  אן אנדער מאָדעל פּייסט די מייקשיפט טיילז מיט די אויסדרוק פון אַ קאַץ קוקן פֿאַר זייַן נייטלי שיסל פון קרעם. דו אידיאט, ציניזם איז ווידער אויפגעשטאנען. דאָס איז געווען די פאַקינג פּאַראַדיגם פון אַ שטערן וואָס איז געווען באַשערט צו דערשייַנען אויף אַ צוקונפֿט רעאַליטי טעלעוויזיע "רום" פּראָגראַם און זיין טוועעטעד אויף טוויטטער און פאַסעבאָאָק דורך אַ מיליאָן ביר-טרינקען, צען-אַ-טאָג סמאָוקינג ידיאָטס.
  
  דרייק האט געבליצט. זי איז נאך אלץ געװען עמעצנס טאכטער...
  
  ד י פלעק ן האב ן זי ך ארומגערינגל ט או ן זי ך געצויג ן איבער ן נאכט־הימל . די העל ליכט שפיגלט פון סטאָרפראַנט צו סטאָרפראַנט, רוינינג וואָס ביסל קינסט אָראַ דרייק האט געראטן צו מאַכן. די דיסטראַקטינג טאַנצן מוזיק פון קאַסקאַדאַ אַטאַקע זיין אויערן. האר, האט ער געטראכט. אין באסניע זענען די געפילן געווען גרינגער ווי אין דעם.
  
  דער עולם איז געוואקסן. טרא ץ זײ ן ארבעט , הא ט ע ר זי ך גענומע ן קוק ן אוי ף ד י פנימע ר ארום . קאפלען און פאמיליעס. גלייך און פריילעך דיזיינערז כאָופּינג צו כאַפּן אַ בליק פון זייער געץ. מענטשן אין פאַנטאַזיע קלייד, אַדינג צו די קאַרנאַוואַל אַטמאָספער. ער האט געשמייכלט. אוודאי איז דער דראנג צו היטן די טעג - די קאמפם־גראטיקייט פון דער ארמיי איז אריבער - אבער ער האט נאך אלץ געפילט עטלעכע פון די אלטע געפילן. אין אַ פאַרקרימטן זינען, האָבן זיי געוואוינט שטאַרקייט זינט אַליסאָן, זיין פרוי, איז געשטאָרבן צוויי יאָר פריער נאָכן פארלאזן אים, בייז, האַרציק צעבראכן, דערקלערן אַז ער קען האָבן פארלאזן די סאַס, אָבער די סאַס האט קיינמאָל וועט לאָזן אים. וואָס די גענעם האט דאָס אפילו מיינען?
  
  צייט האט קוים גערירט דעם ווייטיק.
  
  פארוואס איז זי קראַשט? איז עס געווען אַ שלעכט אָפּשפּיגלונג אויף די וועג? שלעכט משפט? טרערן אין די אויגן? דיליבראַט? אַן ענטפֿער, וואָס וואָלט אים אויף אייביק אויסגעלאָשן; אַ שרעקלעכער אמת וועט ער קיינמאָל ניט וויסן.
  
  אַן אלטע ימפּעראַטיוו געבראכט דרייק צוריק צו די פאָרשטעלן. עפּעס האָט מען געדענקט פֿון זײַנע מיליטער־טעג ― אַ װײַטן קלאַפּ־קלאַפּ, לאַנג פֿאַרגעסן... איצט אַלטע זכרונות... קלאַפּ....
  
  דרייק האָט אָפּגעטרייסלט די נעפּל און זיך פאָוקיסט אויף די קאַץ גיין ווייַזן. צוויי מאָדעלס סטיידזשד אַ רייצנ שלאַכט אונטער אָדין ס שילד: גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער, נאָר פּערמאָושאַנאַל מאַטעריאַל. דער עולם האָט זיך געפריידט, טעלעוויזיע קאַמעראַס האָבן געווירקט, און דרייק האָט געקליקט ווי אַ דערוויש.
  
  און דערנאָך האָט ער זיך געכאַפּט. ער האט אראפגעלאזט די קאמערע. זיין זעלנער מיינונג, שליימעסדיק אָבער נישט פאַרפוילן, געכאפט דעם ווייַט קלאַפּ, קלאַפּ ווידער, און געחידושט וואָס די גענעם צוויי אַרמיי העליקאָפּטערס זענען צוגאַנג צו די סצענע.
  
  - בן - האט ער פארזיכטיג געזאגט, פרעגנדיק די איינציקע פראגע, וואס איז אויפגעקומען אין מוח - האט איהר ביי דיין פארשונג געהערט פון קיין אומגעריכטע געסט היינט נאכט?
  
  "וואַו. איך האב נישט געמיינט אז דו האסט באמערקט. נו, זיי האָבן טוועעטעד אַז קייט מאָס קען מאַכן אַ אויסזען.
  
  "קייט מאָס?"
  
  צוויי העליקאָפּטערס, אַ קלאַנג וואָס אַ טריינד אויער קענען אַנמיסטייקאַבלי דערקענען. און ניט נאָר העליקאָפּטערס. דאס זענען געווען אַפּאַטשי באַפאַלן העליקאָפּטערס.
  
  דעמאל ט הא ט זי ך אל ע גענומע ן אויסגעבראכן .
  
  ד י העליקאפטער ן זײנע ן געפלויג ן איבע ר דע ר קאפ , געמאכ ט א קרײז , או ן אנגעהויב ן שװעבע ן אי ן אײנעם . דער עולם האָט זיך מיט באַגייסטערונג געפריידט, ערווארטעט עפּעס ספּעציעל. אַלע אויגן און קאַמעראַס האָבן זיך אויסגעדרייט צו די נאַכט הימל.
  
  בן האָט אויסגעשריגן, "וואַו..." אָבער דעמאָלט האָט זײַן טעלעפֿאָן געקלונגען. זיינע עלטערן און שוועסטער האָבן קעסיידער גערופן, און ער, אַ משפּחה באָכער מיט אַ האַרץ פון גאָלד, שטענדיק געענטפערט.
  
  דרייק איז געניצט צו קורץ משפּחה ברייקס. ער האָט קערפאַלי דורכגעקאָכט די העליקאָפּטער שטעלעס, די פול-לאָודיד מיסאַל בויז, די 30 מם קייט ביקס, משמעות ליגן אונטער די פאָרויס פוסעלידזש פון די ערקראַפט, און אַססעססעד די סיטואַציע. שקר...
  
  פּאָטענציעל פֿאַר גאַנץ כאַאָס.. דער באַגייסטערונג מאַסע איז געווען פּאַקט אין אַ קליין קוואַדראַט אַרומגערינגלט מיט סטאָרז מיט דריי שמאָל אַרויסגאַנג. בן און ער האָבן נאָר איין ברירה אויב... ווען... האָט זיך אָנגעהויבן דער סטאַמפּיע.
  
  קאָפּ גלייך פֿאַר אַ קאַץ גיין.
  
  אָן ווארענונג, דאַזאַנז פון ראָפּעס סליד אַוועק די רגע העליקאָפּטער, וואָס דרייק איצט איינגעזען מוזן זיין אַן אַפּאַטשי כייבריד: אַ מאַשין מאַדאַפייד צו אַקאַמאַדייט קייפל קאָמאַנדע מיטגלידער.
  
  געמאכטע ר האב ן זי ך אראפגעלאז ט ד י שװינדלדיק ע רײען , פארשװינד ן הינטער ן קאץ׳ ם גאנג . דרייק האָט באמערקט די ביקסן סטראַפּט צו זייער טשעסץ ווי אַ ווערדיק שטילקייַט אנגעהויבן צו פאַרשפּרייטן דורך די מאַסע. ד י לעצט ע שטימע ן זײנע ן געװע ן קינדע ר שטימע ן װא ם האב ן זי ך געפרעג ט פארװאם , אבע ר באל ד אפיל ו ז ײ זײנע ן אומגעקומען .
  
  דער הויפט אפאטשע האט דאן געשאסן א העלפירע מיסיל אויף איינע פון די ליידיגע מאגאזינען. עס איז געווען אַ כיסינג געזונט, ווי אַ מיליאָן גאלאנען פון פּאַרע אַנטלויפן, דעמאָלט אַ ברום ווי צוויי דיינאַסאָרז באַגעגעניש. פייער, גלאז און ציגל פראַגמאַנץ צעוואָרפן הויך איבער דער געגנט.
  
  בן האט אראפגעלאזט זיין טעלעפאן אין שאק און איז אים געלאפן. דרייק האט געהערט ווי די געשרייען הייבן זיך ווי א טייטל כוואליע און האט געפילט אז דער אינסטינקט נעמט איבער דעם עולם. א רגע אן טראכטן האט ער אנגעכאפט בען און אים געווארפן איבערן גלאנטן, דערנאך זיך איבערגעשפרונגען. ז ײ האב ן זי ך געלאנד ט נעב ן דע ר קאט ס װעג .
  
  דער קלאַנג פון אַן אַפּאַטשי קייט ביקס ראַנג אויס, טיף און טויטלעך, זייַן שאַץ פליענדיק איבער די מאַסע אָבער נאָך געפֿירט ריין פּאַניק.
  
  "בן! בלײב נאענט צו מיר". דרייק רייסט אַרום די דנאָ פון די קאַץ שפּור. עטלעכע מאָדעלס לינד איבער צו העלפן. דרייק איז אויפגעשטאנען אויף די פיס און האט צוריק געקוקט אויף דער זידנדיקער מאסע מענטשן וואס לויפן אין פאניק צו די ארויסגאנגן. צענדליגער מענטשן זענען ארויף אויפן קאטאוואלק, געהאלפן פון מאדעלן און שטאב. דערשראקענ ע געשרײע ן האב ן דורכגעפיר ט ד י לופט , װא ם הא ט זי ך פארשפרײ ט פאניק . דאָס פֿײַער האָט באַלויכטן די פֿינצטערניש, און דאָס שווערע קלאַפּל פֿון העליקאָפּטער־ראָטאָרן האָט דערטרונקען דאָס מערסטע גערויש.
  
  די קייט ביקס האָט ווידער געקלונגען, און געשיקט שווער בליי אין די לופט מיט אַ נייטמעריש קלאַנג וואָס קיין ציווילער זאָל קיינמאָל הערן ערגעץ.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט. די מאדעלן האבן זיך געכאפט הינטער אים. אודינס שילד איז געװען פאר אים. פאָלגענדיג אַן אימפולס, האָט ער זיך געכאַפּט צו נעמען אַ פּאָר פאָוטאַגראַפס פּונקט אין דעם מאָמענט ווען סאָלדאַטן אין קויל-פּראָפעסיע רעקל האָבן זיך באַוויזן פון הינטער די קוליסן. דרייק'ס ערשטע דאגה איז געווען זיך צו פאזיציען צווישן בן, די מאדעלן און די זעלנער, אבער ער האט ווייטער געקליקט, און פארקלאפט זיין וויופינדער...
  
  מיט דער אנדערער האנט האט ער װײטער אװעקגעשטופט זײן יונגן לוקר.
  
  "היי!"
  
  אײנע ר פו ן ד י זעלנע ר הא ט זי ך אוי ף אי ם געשטארק ט או ן געדראג ט זײ ן מאשין־ביקס . דרייק האט אונטערגעדריקט א געפיל פון אומגלויבן. אַזאַ זאַך איז נישט געשען אין יאָרק, אין דער וועלט. יאָרק איז געווען היים פון טוריס, אייז קרעם ליבהאבערס און אמעריקאנער טאָג טריפּערז. עס איז געווען אַ לייב וואָס איז קיינמאָל ערלויבט צו ברום, אַפֿילו ווען רוים הערשן. אבער עס איז געווען זיכער, און עס איז געווען סייכלדיק. דאָס איז געווען דער אָרט וואָס דרייק האָט אויסדערוויילט צו אַנטלויפן פון די פאַרשילטן סאַס אין דער ערשטער אָרט.
  
  צו זיין מיט מיין פרוי. צו ויסמיידן ... באָבקעס!
  
  דער זעלנער האט זיך מיטאמאל באוויזן אין פנים. - גיב מיר דאס! - האט ער א געשרײ געטאן מיט א דײטשן אקצענט. "גיב עס מיר, גיב עס אהער!"
  
  דער זעלנער איז צוגעלאפן צו דער אַפּאַראַט. דרייק האט געשלאגן זיין פארארעם און פארדרייען זיין מאשין ביקס. דעם סאָלדאַטס פּנים האָט זיך אָנגעלויכטן מיט חידוש. דרייק האָט שטילערהייט איבערגעגעבן דעם אַפּאַראַט צו בן אין אַ מאַך וואָס וואָלט מאַכן קיין ניו יארק קאָפּ קעלנער שטאָלץ. כ׳האב געהערט װי ער איז אנטלויפן אין א שנעלן גאַנג.
  
  דרייק האט אנגעוויזן דעם מאשין ביקס אויפן דיל, ווען נאך דריי זעלנער האבן זיך געשטיגן צו אים.
  
  "איר!" איינער פון די זעלנער האָט אויפגעהויבן זיין וואָפן. דרייק האט האלב פארמאכט די אויגן, אבער דאן געהערט א הייזעריק געוויין.
  
  "ווארט! מינימאַל לאָססעס, ידיאָט. צי איר טאַקע ווילן צו דרייען עמעצער אין קאַלט בלוט אויף די נאציאנאלע טעלעוויזיע?
  
  דער נײַער זעלנער האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו דרייק. "גיב מיר די אַפּאַראַט." אין זײַן דײַטשישן אַקצענט איז געווען אַ פֿוילע נאַסאַל קוואַליטעט.
  
  דרייק האט געטראכט פון א פלאן ב און געלאזט קלאפן דעם ביקס צום דיל. "איך טאָן ניט האָבן זיי".
  
  דע ר קאמאנדי ר הא ט זי ך גענומע ן צ ו זײנ ע אונטערגעארדנט . "קוק אים אויס."
  
  ― דאָרט איז געװען אַן אַנדערער... ― האָט דער ערשטער זעלנער אױפֿגעהױבן זײַן ביקס, קוקנדיק אַ צעטומלט. - ער... ער איז אװעק.
  
  דער קאַמאַנדער איז גלייך אַרײַן אין דרייקעס פּנים. "שלעכט מאַך."
  
  דאָס פֿאַס האָט אים צוגעדריקט צו זײַן שטערן. זײ ן זע ן אי ז געװע ן פו ל מי ט בײז ע דײטש ן או ן פליענדיק ן שפײ . "קוק אים אויס!"
  
  בעת זיי האבן אים געזוכט, האט ער באמערקט די ארגאניזירטע גניבה פון אָדינס שילד געפירט דורך א ניי-אנגעקומען מאַסקירט מאן אנגעטאן אין א ווייסן אנצוג. ע ר הא ט עפע ס דעמאנסטרירטע ר געשאפ ט מי ט דע ר האנ ט או ן זי ך געקראצט , אבע ר גארניש ט געזאגט . אַמאָל די שילד איז געווען בעשאָלעם פאַרבאָרגן, דער מענטש וואַווינג די ראַדיאָ אין דרייק ס ריכטונג, קלאר געצויגן די קאַמאַנדער ס ופמערקזאַמקייַט.
  
  דער קאמאנדיר האט געשטעלט זיין ראדיא צו זיין אויער, אבער דרייק האט נישט אראפגענומען די אויגן פונעם מאן אין ווייסן.
  
  "צו פּאַריז," האָט דער מענטש געזאָגט בלויז מיט די ליפּן. "מאָרגן אין זעקס."
  
  די SAS טריינינג, דרייק שפיגלט, איז נאָך נוציק.
  
  האָט דער קאָמאַנדיר געזאָגט: יאָ. נאכאמאל האט ער זיך געפונען אין דרייק'ס פנים, וואפן מיט זיין קרעדיט קארטלעך און די פאטאגראפיערס אידענטיטעט. ― אַ מזלדיקער נאָדל, ― האָט ער פֿױל געשלאָפֿן. "דער באַלעבאָס זאגט אַז די לאָססעס זענען מינימאַל, אַז ס וואָס איר לעבן. "אבער," האָט ער געווייקט מיט דרייק'ס בייטל, "מיר האָבן דיין אַדרעס, און אויב איר פאַרגיסן די בינז," ער צוגעגעבן, פלאַשינג אַ שמייכל קאָולדער ווי אַ פּאָליאַר בער ס סקראָטום, "צרות וועלן געפֿינען איר."
  
  
  צוויי
  
  
  
  יאָרק, ענגלאַנד
  
  
  שפּעטער, אין שטוב, דרייק באהאנדלט בן צו קאַפע פילטער קאַווע און זיך איינגעשריבן אים צו היטן די קאַווערידזש פון די נאַכט ס געשעענישן.
  
  אָדינס שילד איז געגנבעט געוואָרן, ווײַל די שטאָט יאָרק איז פּשוט נישט געווען צוגעגרייט פֿאַר אַזאַ ברוטאַלן אַטאַק. דער אמתער נס איז געווען, אַז קיינער איז נישט געשטאָרבן. ד י ברענענדיק ע העליקאפטער ן האב ן זי ך געפונע ן מי ל װײט , פארלאז ט װ ו ד י שאסייװע ס האב ן זי ך צוזאמענגעבראכ ט , זײער ע אײנװאוינע ר זײנע ן שוי ן לאנג .
  
  - צעשטערט פרײס שוי - האט בן געזאגט האלב ערנסט. "די מאָדעלס זענען שוין פּאַקט און ניטאָ."
  
  "פאַרשילטן, איך האָב אויך געטוישט דאָס בעטגעוואַנט. נו, איך בין זיכער פריי, פּראַדאַ און גוטשי וועלן בלייַבנ לעבן.
  
  "די וואנט פון שלאָף וואָלט שפּילן דורך עס אַלע."
  
  "געהויבן ווידער אין די משפּחה פֿילם טיטאַניק?"
  
  "דאָס דערמאנט מיר - זיי שנייַדן מיין טאַטע אַוועק אין מידסטרים."
  
  דרייק האָט אָנגעפילט זיין גלעזל. "זאָרגט נישט. ער וועט רופן צוריק אין וועגן דריי מינוט אָדער אַזוי. "
  
  "דו האסט מיר א וויץ, קראסטי?"
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ און געלאכט. "ניין. איר זענט נאָר צו יונג צו פֿאַרשטיין."
  
  בן האט געלעבט מיט דרייק פֿאַר וועגן נייַן חדשים. אין בלויז אַ ביסל חדשים, זיי געגאנגען פון פרעמדע צו גוטע פריינט. דרייק האט סובסידירט בן'ס רענט אין אויסטויש פאר זיין וויסן פון פאטאגראפיע - דער יונגערמאן איז געווען אויפן וועג צו גראדואירן - און בן האט געהאָלפן אלעס מיטטיילן, ער איז געווען דער סארט בחור וואס האט נישט באהאלטן זיינע געפילן, אפשר א סימן פון תמימות, אבער אויך ווערט באוואונדערונג.
  
  בן האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן גלעזל. "גוטע נאַכט, חבר. איך מיין, איך וועל גיין רופן מיין שוועסטער״.
  
  "נאַכט".
  
  די טיר האט זיך פארמאכט און דרייק האט א מאמענט א מאמענט געשטערט בלינק אויף סקי ניוז. ווען דער בילד פֿון אָדינס שילד האָט זיך באַוויזן, האָט ער זיך אומגעקערט צו דער איצטיקער צײַט.
  
  ער האָט גענומען דעם אַפּאַראַט וואָס האָט אים געגעבן פרנסה, אַרײַנגעשטעקט די זיקאָרן קאַרטל אין קעשענע, מיט בדעה צו איבערקוקן די בילדער מאָרגן, און דערנאָך זיך צוגעטראָגן צו דעם שווינדלדיקן קאָמפּיוטער. ער האט זיך געטוישט, האט ער זיך אפגעשטעלט צו באזוכן די טירן און פענצטער. דאס הויז איז געווען שווער באשיצט מיט פילע יאָרן צוריק ווען ער האט נאָך געדינט אין דער אַרמיי. ער האט ליב געהאט צו גלויבן אין די גרונט גוטס פון יעדער מענטש, אָבער די מלחמה געלערנט איר איין זאַך - קיינמאָל צוטרוי אין עפּעס בלינד. שטענדיק האָבן אַ פּלאַן און אַ באַקאַפּ אָפּציע - פּלאַן ב.
  
  זיבן יאָר זענען דורכגעגאנגען, און איצט ער געוואוסט אַז די זעלנער ס פּסיכאָלאָגיע וועט קיינמאָל לאָזן אים.
  
  ער האט געגוגלט 'אָדין' און 'שילד פון אָדין', אינדרויסן פון הויז האט זיך אויפגעהויבן דער ווינט, זיך צוגעלאפן איבער די ערוטן און געוויינט ווי א אינוועסטמענט באנקיר וועמענס באָנוס איז געווען געראטעוועט צו פיר מיליאן, ער האט באלד איינגעזען אז דער שילד איז געווען גרויסע נייעס. א גרויסע ארכעאלאגישע געפינען, דער גרעסטער דורכאויס די היסטאריע פון איסלאנד. טייל אינדיאנא דזשאָנעס טיפן זענען אוועק פון דעם געשלאגן וועג צו אויספארשן אן אלטע אייז טייַך. עטליכע טעג שפעטער האבן זיי אויסגעגראבן דעם שילד, אבער דאן האט איינער פון איסלאנד'ס גרעסטע וואולקאנעס אנגעהויבן צו קלערן, און ווייטער עקספּלעריישאַן האט צו זיין שטעלן אויף האַלטן.
  
  דער זעלביקער ווולקאַן, דרייק מיוזד, וואָס האט לעצטנס געשיקט אַ וואָלקן פון אַש אַריבער אייראָפּע, דיסראַפּטיד לופט פאַרקער און מענטשן ס האָלידייַס.
  
  דרייק האט געזונקען פון די קאווע און זיך צוגעהערט צום וויינט. די מאַנטעל זייגער געשלאגן האַלבנאַכט. א בליק אויף די גרויס סומע פון אינפֿאָרמאַציע צוגעשטעלט דורך די אינטערנעט דערציילט אים אַז בן וואָלט מאַכן מער זינען פון עס ווי ער קען. בן איז געווען ווי יעדער תּלמיד - ביכולת צו געשווינד פֿאַרשטיין די באַלאַגאַן וואָס איז ארויס צוזאמען מיט טעכנאָלאָגיע. ער האָט געלייענט אַז אָדינס שילד איז באַצירט געוואָרן מיט אַ סך קאָמפּליצירטע דיזיין, וואָס זענען אַלע געלערנט געוואָרן דורך קעלער-מומחים, און אַז י.ר.ר. טאָלקין באזירט זיין וואַנדערינג מאַזעק גאַנדאַלף אויף אָדין.
  
  טראַפ - שטאָפּן. די סימבאָלס אָדער כייראָוגליפס וואָס סעראַונדאַד די אַרויס פון די שילד זענען געגלויבט צו זיין אַן אלטע פאָרעם פון אָדין ס קללה:
  
  
  הימל און גיהנום זענען נאָר צייַטווייַליק אומוויסנדיקייט,
  
  עס איז די ימאָרטאַל נשמה וואָס ליינט צו רעכט אָדער פאַלש.
  
  
  עס איז ניט געווען קיין שריפט צו דערקלערן די קללה, אָבער אַלעמען נאָך געגלויבט אין זייַן עכט. אין מינדסטער דאָס איז געווען אַטריביאַטאַד צו די וויקינגס, און נישט אָדין.
  
  דרייק זיך צוריק געזעצט אין זיין שטול און געלאפן דורך די נאַכט ס געשעענישן.
  
  איין זאך האט אים אנגערופן, אבער גלייכצייטיק האט אים געמאכט טראכטן. דער באָכער אין ווייַס מויל: "צו פּאַריז, מאָרגן אין זעקס." אויב דרייק גייט אַראָפּ דעם וועג, ער קען סכנה בן ס לעבן, ניט צו דערמאָנען זיין אייגן.
  
  א ציווילער וואלט דאס איגנארירט. דער זעלנער וואלט געטענהט אז מען האט זיי שוין געסטראשעט, אז זייער לעבן איז שוין אין געפאר, און אז סיי וועלכע אינפארמאציע איז גוטע אינפארמאציע.
  
  ער האָט געגוגלט: איין + פּאַריז.
  
  איין דרייסט פּאָזיציע האָט אים געכאַפּט.
  
  אָדינס פערד, סלעיפּניר, איז געווען אויסגעשטעלט אין לאָווורע.
  
  אָדינס פערד י דרייק האט זיך געקראצט אויפן הינטן פון קאפ. פֿאַר גאָט, דער באָכער איז געווען ארויפלייגן עטלעכע זייער מאַטעריאַל זאכן. דרייק האָט געעפֿנט דעם לאָווורע היים בלאַט. עס געווען אַז אַ סקולפּטור פון די לעדזשאַנדערי פערד אָדין איז דיסקאַווערד פילע יאָרן צוריק אין די בערג פון נאָרווייַ. מער מעשיות נאכגעגאנגען. דרייק באַלד געווארן אַזוי געפירט אַוועק דורך די פילע מעשיות וועגן אָדין אַז ער כּמעט פארגעסן אַז ער איז פאקטיש דער וויקינג גאָט, נאָר אַ מיטאָס.
  
  לאָווורע? דרייק האט עס געכאפט. ער האט פארענדיקט די קאווע, געפילט מיד, און האט זיך אוועקגעצויגן פונעם קאמפיוטער.
  
  דעם אנדערן מאמענט איז ער שוין געשלאפן.
  
  
  * * *
  
  
  ער האט זיך אויפגעכאפט מיט דעם קלאנג פון א קרעכנדיקן זשאַבע. זײ ן קלײנע ר װעכטער . דער פייַנט זאל האָבן געווען יקספּעקטינג אַ שרעק אָדער די אויסזען פון אַ הונט, אָבער ער וואָלט קיינמאָל האָבן סאַספּעקטיד די קליין גרין אָרנאַמענט פּערטשט ווייַטער צו די ווילי בין, און דרייק איז טריינד צו זיין אַ ליכט סליפּער.
  
  ער איז אײנגעשלאפן בײם קאמפיוטער־שרײבטיש מיטן קאפ אין די הענט; איצט האט ער זיך גלײך אויפגעכאפט און זיך ארײנגעריסן אין דעם פינצטערן קארידאר. די הינטערשטע טיר האט געקלאפט. דאָס גלאז האָט זיך צעבראָכן. בלויז עטלעכע סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען זינט די זשאַבע האט געקראכט.
  
  זיי זענען געווען אינעווייניק.
  
  דרייק האט זיך אראפגעבויגן אונטערן אויג-שטיבל און געזען ווי צוויי מענער קומען אריין, פארמאכנדיק מיט מאשין ביקסן, אבער א ביסל פארשלאפן. זײער ע באװעגונ ג זײנע ן געװע ן ריין , אבע ר ניש ט גראציע .
  
  קיין פּראָבלעם.
  
  דרייק האט געווארט אין די שאטן, האפנדיג אז דער אלטער זעלנער אין אים וועט אים נישט אראפלאזן.
  
  צוויי מענטשן זענען אריין, די פארויס גרופע. דאָס האָט געוויזן אַז עמעצער ווייסט וואָס זיי זענען טאן. דרייק'ס פולשטענדיקע סטראַטעגיע פאר דער סיטואציע איז געווען פלאנירט מיט פילע יארן צוריק, ווען די מענטאליטעט פון דעם זעלנער איז נאך געווען שטארק און עקספערימענטאל, און ער האט עס פשוט קיינמאל נישט געדארפט טוישן. איצט עס איז געווען ריאָריענטיד אין זיין מיינונג. ווען די פּיסק פון דער ערשטער זעלנער איז ארויס פון דער קיך, דרייק האָט עס אָנגעכאַפּט, צוגעכאַפּט עס צו אים, און עס צוריק אויסגעדרייט. גלײכצײטי ק הא ט ע ר זי ך געטרעט ן צ ו זײ ן קעגנער , או ן זי ך ארומגערינגל ט ארום , יפעקטיוולי ך אראפגעכאפ ט ד י ביקס ן או ן געענדיק ט הינטער ן מענטש .
  
  דע ר צװײטע ר סאלדא ט הא ט מע ן איבערראשט . דאָס איז געווען אַלע. דרייק האט געשאסן אן א פויז פון א מיליסעקונדן, דערנאך האט זיך אויסגעדרייט און געשאסן דעם ערשטן זעלנער פאר דער צווייטער האט געקענט אראפפאלן אויף די קני.
  
  לויף! האט ער געטראכט. גיכקייַט איז געווען אַלץ איצט.
  
  ער איז געלאפן ארויף די טרעפ, געשריגן בן'ס נאמען, און דערנאך געשאסן א פלאץ פון מאשין ביקס איבער זיין אקסל. ער איז דערגרייכט צו דער לאנדונג, האט נאכאמאל געשריגן, און איז צוגעלאפן אין בן'ס טיר. עס פּלאַצן. בן איז געשטאנען אין די באָקסער קורצע הייזלעך, דער מאָביל טעלעפאָן אין דער האַנט, אַן עכט גרויל געשריבן אויף זיין פּנים.
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג," דרייק ווינקט. "צוטרוי מיר. דאָס איז מיין אנדערע אַרבעט. "
  
  צו זיין קרעדיט, בן האט נישט געפרעגט שאלות. דרייק האט זיך קאנצענטרירט מיט אלע כוחות. ער האט דיסייבאַלד די היים ס אָריגינעל בוידעם לוקע און דעמאָלט אינסטאַלירן אַ צווייט איינער אין אַז צימער. נאך דעם האט ער פארשטארקט די טיר פון שלאף־צימער. עס וואָלט נישט האַלטן אַ באַשטימט פייַנט, אָבער עס וואָלט זיכער פּאַמעלעך אים.
  
  דאָס איז אַלע טייל פון דעם פּלאַן.
  
  ער האט געשלאגן די טיר, פארזיכערט אז די אײנגעבויטע געהילץ זײנען פארשיקט געװארן צום פארשטארקטן ראם, דערנאך אראפגעלאזט דעם לײטער אויפן בוידעם. בן שאָס ערשטער, דרייק אַ רגע שפּעטער. די לופט פּלאַץ איז געווען גרויס און טעפּעך. בן איז נאָר געשטאַנען דאָרט, דאָס מויל איז אַ געלעכטער. גרויסע מנהג ביכער האָבן אָנגעפילט דעם גאַנצן מזרח-מערב וואַנט פּלאַץ, איבערפולט מיט קאָמפּאַקטלעך און אַלטע קאַסעטעטקעס.
  
  "איז דאָס אַלע דייַן, מאַט?"
  
  דרייק האט נישט געענטפערט. ער איז צוגעגאַנגען צו אַ הויפן קעסטלעך, וואָס האָט באַהאַלטן אַ טיר גענוג הויך צו קריכן; א טיר וואס האט געפירט צום דאך.
  
  דרייק האט איבערגעדרייט די קעסטל אויף די טעפּעך. דער פול־געפאקטע רוקן־זאק, װאם ער האט פארזיכערט אויף די פלײצעס, איז ארויסגעפאלן.
  
  "שטוך?" בן שושקעט.
  
  ער האט געקלאפט דעם רוקן. "איך האָב זיי."
  
  ווען בן געקוקט פּוסט, דרייק איינגעזען ווי דערשראָקן ער איז געווען. ער האָט איינגעזען אַז ער האָט זיך צו לייכט זיך אומגעקערט אין דעם SAS באָכער. "שטאָף. צעל פאָנעס. געלט. פּאַספּאָרץ. איך-פּאַד. לעגיטימאַציע".
  
  האט נישט דערמאנט די ביקס. בולאַץ. מעסער...
  
  "ווער טוט דאָס, מאַט?"
  
  עס איז געווען אַ קראַך פון אונטן. זייער אומבאַקאַנט פייַנט נאַקס אויף בן ס שלאָפצימער טיר, טאָמער איצט ריאַלייזינג אַז זיי אַנדערעסטאַמאַט דרייק.
  
  "עס איז צייט צו גיין".
  
  בן האָט זיך אומגעדרײט אָן קיין אויסדרוק און איז אַרױסגעקראָכן אין דער װינט־געװעקטער נאַכט. דרייק האט אים געטויבן און נאכאמאל א קוק געטאן אויף די וואנטן אנגעצייכנט מיט קאָמפּאַקטלעך און טעיפס, צוגעשלאָגן די טיר.
  
  ער האט צוגעפאסט דעם דאך אזוי ווי ער האט געקענט אן צוציען די אויפמערקזאמקייט פון מענטשן. אונטער דעם טערעץ פון אינסטאלירן א נייע גאם, האט ער אינסטאלירט א דריי פוס ברייטע וואגוויי, וואס האט געלויפט איבער די גאנצע לענג פון זיין דאך. די פּראָבלעם וואָלט זיין אויף זיין חבר ס זייַט.
  
  דער װינט האט זיך צוגעכאפט אין זײ מיט אומגעדולדיקע פינגער, װען זײ זײנען אריבער דעם אומזיכערן דאך. בן איז געגאַנגען פֿאַרזיכטיק, די באָרוועסע פֿיס האָבן זיך צעגליטשט און זיך געציטערט אויף די באַטאָנען קאַכל. דרייק האט שטארק געהאלטן זיין האנט, וואונטשנדיג אז זיי האבן צייט צו געפינען זיינע גומעשיך.
  
  דא ן הא ט א שטארקע ר װינ ט געהא ט איבע ר דע ם קוימען , געקלאפ ט ב ן סקװער ט אי ן פנים , או ן אי ם געשיק ט א שטאפל ן איבער ן ראנד . דרייק האט זיך שטארק אוועקגעצויגן, געהערט א וויי פון ווייטאג, אבער נישט געלאזט זיין גריפ. א רגע שפּעטער ער רימיינדיד אין זיין פרייַנד.
  
  - ניט װײט, - האט ער געשושקעט. "כּמעט דאָרט, חבר."
  
  דרייק קען זען אַז בן איז געווען דערשראָקן. זײַן בליק האָט זיך געדריקט צווישן דער בוידעם-טיר און דעם ראַנד פֿונעם דאַך, דערנאָך צום גאָרטן און צוריק. די פאניק האט פארדרייקט זײנע שטריכן. זײן אטעמען איז שנעלער; זיי וואָלט קיינמאָל האָבן געטאן עס אין דעם טעמפּאָ.
  
  דרייק האט געגנבעט א בליק צו דער טיר, צוזאמענגעקליבן זיין מוט און זיך צוגעקערט דעם רוקן. אויב ווער עס יז געווען דורכגעגאנגען, זיי וואָלט האָבן געזען אים ערשטער. ער האט אנגעכאפט בן בײ די פלײצעס און באגעגנט זײן בליק.
  
  "בן, איר מוזן צוטרוי מיר. צוטרוי מיר. איך צוזאָג איך וועל העלפֿן איר באַקומען דורך דעם. "
  
  בן ס אויגן פאָוקיסט און ער נאַדיד, נאָך דערשראָקן אָבער שטעלן זיין לעבן אין דרייק ס הענט. ער האט זיך אויסגעדרייט און פארזיכטיק טרעט ער פארויס. דרייק האט באמערקט אז בלוט דרייט זיך פון זיינע פיס, פליסט אריין אין די גרוב. ז ײ זײנע ן אריבערגעגאנגע ן דע ם שכנ ס דאך , אראפגעלאז ט אי ן זײ ן אָראַנזש ע או ן זי ך געגלײ ט צ ו דע ר ערד . בן סליפּט און געפאלן האַלב וועג, אָבער דרייק איז געווען ערשטער דאָרט און קישן רובֿ פון זיין פאַל.
  
  זיי זענען דעמאָלט געווען אויף אַ האַרט ערד. די ליכט איז געווען אנגעצונדן אין דער ווייַטער צימער, אָבער עס איז קיין איינער אַרום. זיי האבן מסתמא געהערט מאשין ביקס פייער. איך האף אז די פאליציי זענען אויפן וועג.
  
  דרייק האָט שטאַרק אַרומגענומען בן און געזאָגט, "פאַנטאַסטיש שטאָפּן. פאָרזעצן די גוט אַרבעט און איך וועט באַקומען איר אַ נייַ קליימינג ראַם. איצט לאמיר גיין״.
  
  עס איז געווען אַ פליסנדיק וויץ. ווען זיי דאַרפֿן אַ קלייַבן-מיר-אַרויף, בן וואָלט מאַכן אַ רעדע צו דרייק וועגן זיין עלטער, און דרייק וואָלט מאַכן שפּאַס פון בן ס יוגנט. פרייַנדלעך רייוואַלרי.
  
  בן האט געשנארכט. "ווער איז דער גיהנום דאָרט?"
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן בוידעם און אויף איר געהיימע טיר. קיינער האט נאך גארנישט ארויסגעצויגן פון דארט.
  
  "דייטשן".
  
  "האַ? ווי די צווייטע וועלט קריג דייַטש בריק איבער די טייך קוואי?"
  
  "איך טראַכטן עס איז געווען די יאַפּאַניש. און ניין, איך טאָן ניט טראַכטן עס איז עפּעס ווי די דייטשישער פון די צווייטע וועלט מלחמה.
  
  ז ײ זײנע ן שוי ן געװע ן הינטער ן שכנ ס גארטן . זיי דאַקט דורך די העדגע און סקוויזד דורך די באָק אָפּטיילונג פון פענסינג וואָס דרייק האט קאַנסטראַקטאַד בעשאַס איינער פון די יערלעך סוויפט סעלאַבריישאַנז.
  
  מיר גײען גלײַך אַרױס אױף אַ פֿאַרנומען גאַס.
  
  גלייך אַנטקעגן דער טאַקסי ראַנג.
  
  דרייק איז געגאנגען צו די ווארטן קאַרס מיט מאָרד אויף זיין מיינונג. זײ ן זעלנערישע ר אײנשאפ ט הא ט זי ך װידע ר באװיזן . ווי מיקי ראָורקע, ווי קיליע, ווי האַוואַיי פינף-אָ ... עס איז געווען נאָר דאָרמאַנט, ווארטן פֿאַר די רעכט צייט צו מאַכן זייַן גלענצנדיק קאַמבאַק.
  
  ער איז געווען זיכער אַז דער בלויז וועג צו באַשיצן די צוויי פון זיי איז צו באַקומען צו דער שלעכט באָכער ערשטער.
  
  
  דריי
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  דער פלי צו טשאַרלעס דע גאַול איז געפֿאַלן פּונקט נאָך 9:00 אַז טאָג. דרייק און בן לאַנדיד מיט גאָרנישט אָבער אַ באַקפּאַק און אַ ביסל זאכן פון זייַן אָריגינעל אינהאַלט. ז ײ האב ן געטראג ן נײ ע קלײדער , נײ ע מאביל ע טעלעפאן ן זײנע ן געװע ן גרײט . דער איי-פאד איז באשולדיגט געווארן. דאס מערסטע געלט האט געפעלט - עס איז פארבראכט געווארן אויף טראנספארט. די וואָפן איז אַוועקגענומען ווי באַלד ווי דרייק באשלאסן זייַן ציל.
  
  בעשאַס די פלי, דרייק געבראכט בן אַרויף צו דאַטע וועגן אַלע זאכן דייַטש און די וויקינגס און געבעטן אים צו העלפן מיט פאָרשונג. בן ס סאַרקאַסטיש באַמערקונג איז געווען, "באַנג באַנג, דאָס איז מיין גראַד."
  
  דרייק באוויליקט דעם שטעלונג. די גריפינס האבן זיך, דאנק גאט, נישט צעבראכן.
  
  זיי געגאנגען אויס פון די אַעראָפּאָרט אין די קאַלט פּאַריזער רעגנדל. בן האָט געפֿונען אַ טאַקסי און האָט צו אים געפֿאַלן דעם גיידבאָאָק, וואָס ער האָט געקויפט. אַמאָל זיי זענען געווען אינעווייניק, ער האט געזאגט, "ממ... רו... קרויקס? האטעל אַנטקעגן דעם לאָווורע?"
  
  דער טאקסי האט זיך אנגעהויבן באוועגן, געטריבן פון א מאן וועמענס פנים האט געוויזן אז גארנישט רירט אים. דער האָטעל, ווען ער איז אָנגעקומען פערציק מינוט שפּעטער, איז געווען דערפרישן ייטיפּיש פאַר פּאַריז. עס איז געווען אַ גרויס פויע, עלעוואַטאָרס וואָס האָבן געקענט אַקאַמאַדייט מער ווי איין מענטש, און עטלעכע קאָרידערז מיט צימערן.
  
  איידער זיי האָבן זיך איינגעשריבן, האָט דרייק גענוצט דעם אַטם אין פויע צו צוריקציען דאָס איבעריקע געלט - בערך פינף הונדערט עוראָס. בן האָט זיך געפּרעגלט, אָבער דרייק האָט אים פאַרזיכערט מיט אַ ווינק. ער האָט געוואוסט וואָס זיין קלוג פרייַנד איז טראכטן.
  
  עלעקטראָניש סערוויילאַנס און געלט טריילז.
  
  ער האָט באַצאָלט פֿאַר איין צימער מיט אַ קרעדיט קאַרטל און דערנאָך געקויפט דעם צימער אַריבער די גאַס מיט געלט. אַמאָל אויבן, זיי ביידע זענען אריין אין די "קאַש" צימער און דרייק שטעלן זיך סערוויילאַנס.
  
  "דאָס איז אונדזער געלעגנהייט צו טייטן עטלעכע פייגל מיט איין שטיין," ער האט געזאגט, וואַטשינג בן בליק אַרום די צימער מיט אַ קריטיש אויג.
  
  "א?" - האב איך געפרעגט.
  
  "מיר זען ווי גוט זיי זענען. אויב זיי קומען באַלד, דאָס איז גוט, און מיסטאָמע קאָנפליקט. אויב זיי טאָן ניט, נו, דאָס איז אויך וויכטיק צו וויסן. און איר האָט אַ געלעגנהייט צו ציען דיין נייַ צאַצקע. "
  
  בן האָט אָנגעהויבן דעם I-pad. "וועט דאָס טאַקע פּאַסירן הייַנט בייַ זעקס?"
  
  "עס איז אַ געבילדעטער טרעפן." דרייק האט א זיפצן געטאן. "אָבער עס פּאַסט מיט די ביסל פאקטן וואָס מיר וויסן."
  
  "הממ, דאַן טרעט אַוועק, קרוסטי..." בן האָט דעמאָנסטראַטיווע געשלאָסן די פינגער. זײַן בטחון האָט איצט געשײַנט, אַז ער האָט געהאָלפֿן, ווי ניט געראַטעוועט געוואָרן, אָבער ער איז דעמאָלט קיינמאל נישט געווען אַן 'אקציע' באָכער. אלא, דער טיפּ פון פּערזענלעכקייט יידענאַפייד דורך זיין נאָמען אָדער ניקקנאַמע - מערסטנס Blakey - איז קיינמאָל דינאַמיש גענוג צו פאַרדינען דעם פאַמיליע.
  
  דרייק האט געקוקט דורכן פיקשקע. "וואָס מער עס וועט נעמען," ער געמורמלט. "די מער גיכער מיר האָבן."
  
  ס׳האט נישט געדויערט לאנג. בשעת בן איז געווען טאַפּינג אַוועק אויף זיין איך-פּאַד, דרייק געזען האַלב אַ טוץ גרויס גייז אלנגעזאמלט בייַ די טיר אַריבער די גאַס. דער שלאָס איז געווען צעבראכן און די צימער איז געווען צעבראכן. דרײַסיק סעקונדעס שפּעטער האָט זיך דער קאָלעקטיוו ווידער באַוויזן, זיך אַרומגעקוקט מיט כּעס און צעשפּרייט.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט זיין קין.
  
  האָט בן געזאָגט. "דאס איז טאַקע טשיקאַווע, מאַט. עס איז געמיינט אַז עס זענען פאקטיש נייַן ברעקלעך פון אָדין ס בלייבט צעוואָרפן אַרום די וועלט. א שילד איז איין זאך, א פערד איז אן אנדערע. איך האָב דאָס קיינמאָל נישט געוואוסט. "
  
  דרייק האט אים קוים געהערט. ער האט פארניכטעט זײן מוח. דא האבן זיי געהאט פראבלעמען.
  
  אן א ווארט האט ער זיך אפגעטרעטן פון דער טיר און אנגערופן א נומער אויפן טעלעפאן. כמע ט גלײ ך הא ט מע ן דע ר רופן .
  
  - יא ?
  
  "דאס איז דרייק."
  
  "איך בין שאַקט. שוין לאנג נישט געזען, חבר."
  
  "איך ווייס".
  
  "איך שטענדיק געוואוסט איר וואָלט רופן."
  
  "ניט וואָס איר טראַכטן, וועלז. איך דאַרף עפּעס".
  
  "אַוודאי איר וויסן. דערצייל מיר וועגן מאַי."
  
  וועלז האט אים געפרואווט מיט עפעס וואס נאר ער האט געקענט וויסן. דער פּראָבלעם איז געווען אַז מאַי איז געווען זייער אַלט פלאַם זינט זייער דאַונטיים אין טיילאַנד, איידער ער באהעפט אַליסאָן - און אפילו בן האט נישט דאַרפֿן צו הערן די שמוציק דעטאַילס.
  
  "דער מיטל נאָמען איז שיראַן. אָרט - Phuket. טיפּ - הממ ... עקזאָטיש ... "
  
  בענס אויערן האָבן זיך געציטערט. דרייק האָט דאָס געלייענט אין זיין גוף שפּראַך אַזוי קלאר ווי ער קען לייענען אַ פאליטיקער ס ליגן. דאס אפענע מויל איז געווען א רמז...
  
  דרייק קען כּמעט הערן דעם געלעכטער אין וועלז 'קול. "עקזאָטיש? איז דאָס דער בעסטער איר קענען טאָן?"
  
  "אין דער מאָמענט, יאָ."
  
  "איז דאָרט עמעצער?"
  
  "ממש ווי".
  
  "דאָך. אקעי, חבר, וואס ווילסטו?"
  
  "איך דאַרף דעם אמת, וועלז. איך דאַרף רוי אינפֿאָרמאַציע וואָס איז נישט ערלויבט צו זיין בראָדקאַסט אויף די נייַעס אָדער אויף די אינטערנעט. אַז אָדינס שילד איז געגנבעט געוואָרן. װעג ן ד י דײטש ן װא ם האב ן זי ך געגנבעט . בפֿרט די דײַטשן. פאַקטיש SAS אינפֿאָרמאַציע. איך דאַרף וויסן וואָס איז טאַקע געשעעניש, באַדי, נישט אַ ציבור רינען."
  
  - ביסטו אין צרות?
  
  "גרויס." איר ליגט נישט פאר אייער קאמאנדיר, געוועזענער אדער נישט.
  
  - דארף מען הילף?
  
  "נאך נישט".
  
  "דו פארדינט דיין האַנט, דרייק. נאָר זאָגן די וואָרט און די SAS זענען דייַן.
  
  "איך וועל טון".
  
  "פייַן. געבן מיר עטלעכע. און אַגבֿ, זאָגט איר זיך נאָך, אַז דו ביסט נאָר געווען אַן אַלטער SAS?
  
  דרייק האט זיך געכאפט. דער טערמין "גוטע אַלט SAS" זאָל נישט אפילו עקסיסטירן. "עס איז אַ פּאַסיק טערמין פֿאַר דערקלערונג, דאָס איז אַלע."
  
  דרייק האט זיך געכאפט. בעטן הילף פֿון זײַן געוועזענער קאָמאַנדיר איז נישט געווען גרינג, אָבער בן ס זיכערקייט האָט איבערגעריסן יעדן געפֿיל פֿון שטאָלץ. ער האט נאכאמאל דורכגעקוקט די פיקשקע, דערזען א לײדיקן קאר, און איז דאן צוגעגאנגען און זיך אװעקגעזעצט נעבן בן.
  
  ― זאָגט איר נײַן טיילן פֿון אָדין? וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?
  
  בן האָט גיך פֿאַרלאָזט זײַן גרופּע'ס פֿייסבוק־זײַטל, און געמורמלט, אַז זיי האָבן צוויי נײַע פֿרײַנד־פֿאַרלונגען, כּדי זייער סך־הכּל איז זיבעצן.
  
  ער האָט אַ מאָמענט געלערנט דרייק. "אזוי איר זענט אַ געוועזענער סאַס קאַפּיטאַן און טאַשמע פאַנאַטיקער. עס איז טשודנע, מאַטע, אויב איר טאָן ניט האָבן צו מיר זאָגן.
  
  "פאָוקיסט, בן. וואס האסטו?"
  
  "נו... איך גיי נאָך דעם שטעג פֿון די נײַן טיילן פֿון אָדין, עס זעט אויס, אַז נײַן איז אַ ספּעציעלער נומער אין דער נאָרדערישער מאַטאַלאַדזשי. איינער איז זיך געקרייציקט אויף עפּעס גערופן די וועלט בוים, נייַן טעג און נייַן נעכט, פאסטן, מיט אַ שפּיז אין זיין זייַט, פּונקט ווי יאָשקע משיח, און פילע יאָרן איידער יאָשקע. דאָס איז אַ פאַקטיש זאַך, מאַט. פאַקטיש סייאַנטיס האָבן קאַטאַלאַדזשד עס. עס קען אפילו זיין די געשיכטע וואָס ינספּייערד די געשיכטע פון יאָשקע משיח. עס זענען נייַן טיילן פון אָדין. די שפּיז איז די דריט שטיק און איז פארבונדן צו די וועלט בוים, כאָטש איך קען נישט געפֿינען קיין דערמאָנען פון זייַן אָרט. די לעדזשאַנדערי אָרט פון דעם בוים איז אין שוועדן. אַ אָרט גערופן אַפּסאַללאַ.
  
  "פּאַמעלעך אַראָפּ, פּאַמעלעך אַראָפּ. צי עס זאָגן עפּעס וועגן אָדינס שילד אָדער זיין פערד?
  
  בן האָט זיך אָנגעהויבן. "בלויז אַז דער שילד איז געווען איינער פון די גרעסטע אַרקיאַלאַדזשיקאַל פינדס פון אַלע צייט. און אַז אויף זייַן ברעג עס זענען ווערטער: הימל און גיהנום זענען נאָר צייַטווייַליק אומוויסנדיקייט. עס איז די ימאָרטאַל נשמה וואָס ליינט צו רעכט אָדער פאַלש. עס איז קלאָר ווי דער טאָג אַז דאָס איז אָדינס קללה, אָבער קיינער אין לעבעדיק זכּרון האָט קיינמאָל געווען ביכולת צו פֿאַרשטיין וואָס עס צילן.
  
  "אפֿשר עס איז איינער פון די קללות ווו איר נאָר האָבן צו זיין דאָרט," דרייק סמיילד.
  
  בן איגנאָרירט אים. "עס זאגט דאָ אַז די פערד איז אַ סקולפּטור. אן אנדער סקולפּטור, "די וועלף פון אָדין", איז איצט געוויזן אין ניו יארק.
  
  "זײַנע װעלף? איצט?" דרייק'ס מוח האט אנגעהויבן צו פרעגלען.
  
  "ער האָט געפאָרן צוויי וועלף אין שלאַכט. קלאר."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "זענען אַלע נייַן פּאַרץ אַקאַונאַד פֿאַר?"
  
  בן האט געשאקלט מיטן קאפ. "עטלעכע זענען פעלנדיק, אָבער ..."
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט. "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "נו, עס סאָונדס נאַריש, אָבער עס זענען ברעקלעך פון אַ לעגענדע דאָ וואָס נעמט פאָרעם. עפּעס וועגן אַלע די שטיק פון אָדין קומען צוזאַמען און אָנהייבן אַ קייט רעאַקציע וואָס וועט פירן צו די סוף פון דער וועלט.
  
  "סטאַנדאַרד שטאָפּן," דרייק געזאגט. "אַלע פון די אלטע געטער האָבן עטלעכע סאָרט פון 'סוף פון דער וועלט' לעגענדע פֿאַרבונדן מיט זיי."
  
  בן האָט זיך געכאַפּט און געקוקט אויף זײַן זייגער. "רעכט. קוק. מיר אינטערנעץ וויזערדז דארפן עסן״ האט ער א רגע געטראכט. "און איך טראַכטן, איך פילן ווי נייַע ליריקס פון די באַנדע קומען באַלד. קראָיססאַנץ און ברי פֿאַר בראַנטש? "
  
  "ווען אין פּאַריז ..."
  
  דרייק האט געעפענט די טיר א שפאלטן, זיך ארוםגעקוקט, און דאן באוויזן אז בן זאל ארויסקומען. ער האט דערזען דעם שמייכל אויפן פרײנטס פנים, אבער אויך געלײענט די שרעקלעכע שפאנונג אין זײנע אויגן. בן האָט עס גוט באַהאַלטן, אָבער ער האָט זיך שלעכט געפֿלאָנדזשעט.
  
  דרייק האָט זיך אומגעקערט אין צימער און אַרײַנגעלייגט אַלע זייערע טינגז אין אַ באַקפּאַק. ווען ער האָט פאַרזיכערט דעם שווערן גאַרטל, האָט ער געהערט ווי בן זאָגט אַ פאַרשטומטן שלום און האָט געפילט ווי דאָס האַרץ האָט זיך אָפּגעשטעלט פון שרעק בלויז דאָס צווייטע מאָל אין זיין לעבן.
  
  דער ערשטער איז געווען ווען אַליסאָן לינקס אים, ציטירן אַז ירעקאַנסיילאַבאַל חילוק - איר זענט מער פון אַ זעלנער ווי אַ פאַרשילטן שטיוול לאַגער.
  
  יענע נאַכט. ווי דער אומענדלעכער רעגן האָט אָנגעפילט זיין אויגן מיט טרערן ווי קיינמאָל פריער.
  
  ער איז געלאָפן צו דער טיר, יעדער מוסקל אין זיין קערפער געשפּאַנט און גרייט, דערנאָך געזען אַן עלטער פּאָר סטראַגאַלינג אַראָפּ די קאָרידאָר.
  
  און בן האָט באמערקט דעם אַבסאָלוט טעראָר וואָס האָט אָנגעפילט דרייק'ס אויגן איידער דער געוועזענער זעלנער האָט געהאַט אַ געלעגנהייט עס צו פאַרשטעלונג. א נארישע טעות.
  
  "צי ניט זאָרג". - האט בן געזאגט מיט א בלײכן שמייכל. "איך בין אקעי".
  
  דרייק האט גענומען א שאקלדיקן אָטעם און זיי געפירט אראפ די טרעפּ, שטענדיק אויף דער וועכטער. ער האט דורכגעקוקט די פויע, נישט געזען קיין סכנה, און איז ארויס.
  
  וואו איז געווען דער נאענטסטער רעסטאראן? ער האָט געמאַכט אַ געשפּרעך און איז געגאַנגען צום לאָווורע.
  
  
  * * *
  
  
  א פעטער מענטש פון מינכן מיט די סקילז פון אַ נעוראָכירורג האָט זיי גלייך דערזען. ער האָט אָפּגעשטעלט זײַן פֿאָטאָגראַפֿישע געשטאַלט, און אין צוויי האַרצן האָט ער דערקענט דעם גוט־געבויטן, טויגיקן יאָרקשירמאַן און זײַן לאַנג-כערידער, ידיאָטישער פֿרײַנד און זיי פֿאַרשפּאַרט אין די קראָסשאַירס.
  
  ע ר הא ט זי ך געענדער ט זײ ן פאזיציע , ניש ט געפעל ן דע ם הויכ ן אויסקוקן־פונק ט אדע ר ד י װײס ע שפאלטן , װא ס האב ן זי ך געגראב ן אי ן זײנ ע פלײשיק ע גלידער .
  
  ער שושקעט אין די אַקסל מיקראָפאָן: "איך האלט זיי ביי אַ פאָדעם."
  
  דער ענטפער איז געווען סאַפּרייזינגלי באַלדיק. "הרגעט זיי איצט."
  
  
  פיר
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  דרײ קוילן זײנען געשאסן געװארן אין גיך נאך.
  
  דער ערשטער קויל האט דיפלעקטיד אַוועק די מעטאַל טיר ראַם לעבן דרייק 'ס קאָפּ, דעמאָלט ריקאָטשעט אַראָפּ די גאַס, סטרייקינג אַן עלטער פרוי אין די אָרעם. ז י הא ט זי ך צעדריי ט או ן געפאלן , שפריצנדי ק בלוט ן אי ן דע ר לופט ן אי ן פאר ם פו ן א פראגע־צייכן .
  
  דע ר צװײטע ר קלאפ ן הא ט זי ך געמאכ ט ד י הארע ר אויפ ן קאפ .
  
  דער דריטער האָט געשלאָגן דעם באַטאָנען, וווּ ער איז געשטאַנען אַ נאַנאָסעקאָנדע נאָך דרייק האָט אים בערך אָנגעכאַפּט ביי דער טאַליע. ד י קויל ן הא ט זי ך אפגעשאפ ט פו ן דע ר פארװעגונג , או ן הא ט צעבראכ ט דא ס האטעל־פענצטע ר הינטער ן זײ .
  
  דרייק האָט זיך צעוויקלט און איז בערך געגאַנגען בן הינטער אַ רודערן פּאַרקירטע אויטאָס. "איך האַלט דיר". ער האט געשושקעט מיט צארן. "נאָר פאָרזעצן." ער האט זיך געקראכט און געראטן א קוק ארויס דורך די קאר־פענצטער און דערזען באװעגונג אויפן דאך אזוי װי די פענצטער האט זיך צעבראכן.
  
  "שאָס שיסער!" זיין יאָרקשירע אַקצענט און אַרמיי סלענג געמאכט זיין קול כאַסקיער ווי די אַדרענאַלאַן געבויט זיך. ער האט איבערגעזוכט די געגנט. די ציווילע זענען געלאפן, געשריגן, פאראורזאכט אלערליי דיסטראקציעס, אבער דער פראבלעם איז געווען אז דער שיסער האט גענוי געוואוסט וואו זיי זענען.
  
  און ער וואָלט נישט זיין אַליין.
  
  אפילו איצט, דרייק דערקענט די דריי גייז וואָס ער האט געזען פריער בעשאַס די לאָקקפּיקינג, וואָס גאַט אויס פון דער פינצטער מאָנדעאָ און צילגעווענדט געגאנגען צו זיי.
  
  "צייט צו רירן."
  
  דרייק האט זיי געפירט אין צוויי קארס צו וואו ער האט שוין באמערקט אז א יונגע פרוי וויינט היסטעריש אין איר קאר. צו איר איבערראַשונג האָט ער געעפֿנט איר טיר אַ שפּאַלט און געשפּירט אַ גיך אַרײַן פֿון שולד בײַם דערזען פֿון איר דערשראָקן אויסדרוק.
  
  ע ר הא ט געהאלט ן אויפ ן פנים , א ן אומפאסנדיק ן אויסדרוק . "אויס."
  
  נאָך קיין שיסער געשאָסן. די פרוי איז ארויסגעקראכן, מורא געהאט צו פארפרירן די מוסקלען, זיי פארוואנדלען אין טויטע פלעטלעך. בן סליד אין, בעכעסקעם זיין גוף וואָג ווי נידעריק ווי מעגלעך. דרייק האט זיך נאכגעאיילט נאך אים און דערנאך אויסגעדרייט דעם שליסל.
  
  גענומען אַ אָטעם, ער שטעלן די מאַשין אין פאַרקערט און דעמאָלט פּולד פאָרויס פון די פּאַרקינג פּלאַץ. דער גומען האט נאך זײ געשמועסט איבערן װעג.
  
  בן האָט געשריגן: "רו ריטשעליע!"
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט, ווארטן אויף די קויל, געהערט דעם מעטאלישן קלאנג ווען עס האט זיך אפגעשלאגן פונעם מאטאר, און דערנאך אנגעקלאפט דעם אַקסעלעראַטאָר. זיי זענען דורכגעגאנגען די איבערראַשט בערגלערז אויף די טראָטואַר און געזען זיי לויפן צוריק צו זייער מאַשין.
  
  דרייק ספּון די ראָד צו די רעכט, דעמאָלט צו די לינקס, און דאַן צו די לינקס ווידער.
  
  "Rue Saint-Honoré." האָט בן אַ געשריי געטאָן און זיך געכאַפּט מיטן האַלדז צו זען דעם נאָמען פונעם וועג.
  
  ז ײ האב ן זי ך אנגעשלאס ן מי ט דע ר פארקער . דרייק האט זיך געאײלט װי שנעל ער האט געקאנט, װעבט דעם װאגאן - װאם האט זיך צו זײן פרייד ארויסגעװיזן װי א מיני קופער - אין און ארויס פון גאסן און האלטן א נאענטן אויג אויפן הינטן בליק.
  
  דער רופטאפ שוטער איז שוין לאנג פארשוואונדן, אבער דער מאנדעי איז צוריק דארט, נישט ווייט הינטער.
  
  ער האט זיך אויסגעדרייט רעכטס און נאכאמאל רעכטס, מיט מזל ביי די טראפיק ליכט. דער לאָווורע מוזיי, גענומען פון די לינקס. ע ס הא ט זי ך ניש ט גענוצט : ד י װעג ן זײנע ן געװע ן צו ענג , ד י פארקער־ליכט ן זײנע ן געװע ן צו אפט . ז ײ האב ן געדארפ ט אװע ק פו ן דע ם צענטע ר פו ן פאריז .
  
  "רו די ריוואָלי!"
  
  דרייק האט שטרענג געפרעגט צו בן. "פארוואס די גענעם שרייַען איר גאַס נעמען?"
  
  בן האט א קוק געטאן אויף אים. "איך וויס נישט! זיי... זיי ווייַזן עס אויף טעלעוויזיע! עס העלפט?"
  
  
  * * *
  
  
  "ניין!" - האט ער צוריק געשריגן, איבער דעם ברום פונעם מאטאר, ווען ער האט זיך געפארן אויפן גליטשיקן וועג אוועק פון דער רו דע ריוואלי.
  
  די קויל האט זיך אראפגעכאפט פון שטיוול. דרייק האט געזען א פארבייגייער צעפאלן אין יסורים. עס איז געווען שלעכט; עס איז געווען ערנסט. די מענטשן זענען געווען עראַגאַנט און שטאַרק גענוג צו נישט זאָרגן וועמען זיי שאַטן, און דאָך קענען לעבן מיט די קאַנסאַקווענסאַז.
  
  פארוואס זענען די נייַן טיילן פון אָדין אַזוי וויכטיק פֿאַר זיי?
  
  די בולאַץ דורכגעגאנגען באַטאָנען און מעטאַל און לינקס פּאַטערנז אַרום די מיני.
  
  אין דעם מאָמענט, בן ס מאָביל טעלעפאָן קלינגט. ער האט דורכגעפירט א קאמפליצירטע אַקסל דריינדיקע מאנוווער עס ארויסצונעמען פון קעשענע. - מאמע ?
  
  "אָה מיין גאָט!" דרייק געשאלטן שטיל.
  
  "איך בין גוט, טאַ. איר? ווי דער טאטע?"
  
  די מאָנדעאָ האט געמאכט זיין וועג אין די מיני שטיוול. פארבלענדנדיקע שעדלעך האבן אנגעפילט דעם בליק פון הינטן, צוזאמען מיט די פנימער פון דרײַ שרייענדיקע דייטשן. די ממזרים האבן עס ליב.
  
  בן האָט זיך געכאַפּט. "און קליין שוועסטער?"
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי די דייטשן קלאַפּן אויף די דאַשבאָרד מיט זייער ביקס אין פרענזייד יקסייטמאַנט.
  
  "ניין. גאָרנישט ספּעציעל. אמ... וואס איז דאס גערויש?" ער האט געמאכט א פויז. "אָה ... קסבאָקס."
  
  דרייק האט צוגעדריקט דעם פארשנעלער צום דיל. דער מאטאר האט שנעל אפגערופן. ד י רײע ן האב ן זי ך געקריצ ט אפיל ו זעכצי ק מי ל א שעה .
  
  דער נעקסטער שיסער האט צעבראכן די הינטן פענצטער. בן האָט אַראָפּגענידערט אין די פראָנט קליימינג געגנט אָן ווארטן פֿאַר אַ פאַרבעטונג. דרייק האט זיך געלאזט א מאמענט פון אפשאצונג, און דאן האט די מיני אריבערגעפירט אויפן ליידיגן טראטואר פאר א לאנגע ליניע פון פארקערט קארס.
  
  פּאַסאַזשירן אין די מאָנדעאָ האָבן געשאסן ניט באַטראַכט, מיט בולאַץ צעברעכן אין די פֿענצטער פון פּאַרקט קאַרס, שלאָגן די מיני און אָפּשפּרונג אַוועק. אי ן סעקונדן האט ער אנגעקלאפט די בראקעס, זיך ארומגעדרייען מיט א קוועטשן, געווארפן דאס קליינע קאר 180 גראד, און דערנאך צוריק געשפאנט ווי זיי זענען געקומען.
  
  עס האָט געדויערט טייערע סעקונדעס ביז די פּאַסאַזשירן פון די מאָנדעאָ האָבן צו פאַרשטיין וואָס איז געשען. דער 180-גראַד דריי איז געווען אומאָפּהענגיק און געפערליך, און האט ארויסגענומען צוויי פארקערטע אויטאמאבילן מיט א שרעקליכען קראנץ. ווו אין נאָמען פון אַלע וואָס איז הייליק זענען די פּאָליצייַ?
  
  איצט עס איז קיין ברירה. דרייק איז ארומגעפארן אזויפיל עקן ווי ער האט געקענט. "זייט גרייט, בן. מיר גייען לויפן".
  
  ווען בן וואלט נישט געווען דארט, וואלט ער געשטאנען און געקעמפט, אבער זיין פריינדס זיכערקייט איז געווען די פריאריטעט. און פאַרפאַלן איז געווען אַ קלוג מאַך איצט.
  
  "אָוקיי מאָם, זען איר שפּעטער." בן האָט פֿאַרמאַכט זײַן טעלעפֿאָן און אַ שמייכל געטאָן. "עלטערן".
  
  דרייק האָט צוריקגעצויגן די מיני צו די צאַמען און פּלוצלינג ברייקד האַלב וועג אַריבער די מאַניקיערד לאָנקע. אײדער דער אויטא האט זיך אפגעשטעלט, האבן זײ ברײט געעפנט די טירן און ארויסגעשפרונגען, צו די נאענטע גאסן. זיי האָבן זיך אויסגעמישט מיט די היימישע פּאַריזער איידער די מאָנדעאָ איז אפילו געקומען אין דערזען.
  
  בן געראטן צו כאַק עפּעס און בלינקעד בייַ דרייק. "מיין העלד".
  
  
  * * *
  
  
  זיי האָבן זיך באַהאַלטן אין אַ קליין אינטערנעט קאַפע לעבן אַ אָרט גערופן Harry's New York Bar. דאָס איז געווען די ווייזאַסט מאַך פֿאַר דרייק. ניט אָנזעעוודיק און ביליק, עס איז געווען אַ אָרט ווו זיי קען פאָרזעצן זייער פאָרשונג און באַשליסן וואָס צו טאָן וועגן די אָט-אָט ינוואַזיע פון די לאָווורע אָן זאָרג אָדער יבעררייַס.
  
  דרייק האָט צוגעגרייט מאַפאַנז און קאַווע בשעת בן לאָגד אין. דרייק האט נאָך נישט געליטן קיין שאָדן, אָבער ער געסט אַז בן מוזן זיין אַ ביסל באַזאָרגט. דער סאלדאט אין אים האט נישט געהאט קיין אנונג ווי אים צו באהאנדלען. דער חבֿר האָט געוווּסט, אַז מע דאַרף רעדן. האָט ער צוגעשטופּט עסן און טרינקען צום יונגן מאַן, זיך אַרײַנגעזעצט אין אַ היימישן בודקע און געהאַלטן זײַן בליק.
  
  "ווי גייט איר מיט אַלע דעם באָבקעס?"
  
  "איך וויס נישט". בן האָט געזאָגט דעם אמת. "איך האב נישט געהאט צייט צו פאַרשטיין עס נאָך."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "דאָס איז גוט. נו, ווען דו טוסט דאס... - האט ער אנגעװיזן אויפן קאמפיוטער. "וואס האסטו?"
  
  "איך בין צוריק צו דער זעלביקער וועבזייטל ווי פריער. אַמייזינג אַרקיאַלאַדזשיקאַל געפֿינען ... נייַן פראַגמאַנץ ... yada, yada, yada ... טאַקע יאָ - איך לייענען וועגן אָדינס ספּעקטאַקיאַלער 'סוף פון דער וועלט' קאָנספּיראַסי טעאָריע.
  
  "און איך געזאגט ..."
  
  "עס איז געווען בולשיט. אָבער ניט דאַווקע, מאַט. הערן צו דעם. ווי איך געזאגט, עס איז אַ לעגענדע און עס איז איבערגעזעצט אין פילע שפּראַכן. ניט בלויז סקאַנדינאַוויאַן. עס זעט אויס גאַנץ אוניווערסאַל, וואָס איז העכסט אומגעוויינטלעך פֿאַר פּויערים, וואָס שטודירן אַזאַ מין זאַך. עס איז געזאגט דאָ אַז אויב די נייַן ברעקלעך פון אָדין זענען אלץ געזאמלט בעשאַס Ragnarok, זיי וועלן עפענען דעם וועג צו די קבר פון די געטער. און אויב דאָס קבר איז אלץ פארשוועכט ... נו, שוועבל און אַלע אַנלישט גיהנום איז נאָר דער אָנהייב פון אונדזער פּראָבלעמס. באמערקט איך געזאגט גאָט?
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "ניין. ווי קען דאָ זיין אַ קבר פון די געטער? זיי קיינמאָל עקסיסטירט. Ragnarok קיינמאָל עקסיסטירט. עס איז געווען נאָר אַ נאָרוועגיש אָרט פֿאַר אַרמאַגעדדאָן.
  
  "פּונקט. און וואָס אויב עס טאַקע עקסיסטירט?
  
  "אַזוי ימאַדזשאַן די ווערט פון אַ געפֿינען ווי דעם."
  
  "קבר פון די געטער? עס וואָלט זיין ווייַטער פון אַלץ. אַטלאַנטיס. קאַמעלאָט. עדן. זיי וואָלט זיין גאָרנישט קאַמפּערד צו דעם. אַזוי איר זאָגן אַז אָדינס שילד איז נאָר דער אָנהייב?"
  
  בן ביסל אַוועק די שפּיץ פון זיין מאַפאַן. "איך טראַכטן מיר וועלן זען. עס זענען נאָך אַכט ברעקלעך צו גיין צו, אַזוי אויב זיי אָנהייבן צו פאַרשווינדן, "ער פּאָוזד. "איר וויסן, קאַרין איז די סייכל פון די משפּחה, און די שוועסטער וואָלט ווי צו רעכענען אַלע דעם אינטערנעט באָבקעס. דאָס איז אַלץ אין שטיקער. "
  
  "בן, איך פילן גאַנץ שולדיק ינוואַלווינג איר. און איך צוזאָג אַז גאָרנישט וועט פּאַסירן מיט איר, אָבער איך קען נישט אַרייַנציען ווער עס יז אַנדערש אין דעם. דרייק האָט זיך צעוויינט. "איך ווונדער וואָס די פאַרשילטן דייטשישער אנגעהויבן צו טאָן דאָס איצט. קיין צווייפל, די אנדערע אַכט פּאַרץ האָבן עקסיסטירט פֿאַר עטלעכע מאָל."
  
  "ווייניקער אַנאַלאָגיעס מיט פוטבאָל. און זיי האָבן עס. אפֿשר עס איז געווען עפּעס ספּעציעל וועגן די שילד? עפּעס וועגן דעם האָט אַלץ אַנדערש ווערט ווערט."
  
  דרייק געדענקט צו נעמען נאָענט-אַרויף בילדער פון די שילד, אָבער זיי קען שטעלן די ויספאָרשונג אויף האַלטן פֿאַר שפּעטער. ער האט געקלאפט אויפן עקראַן. "עס זאגט דאָ אַז אָדין ס כאָרס סקולפּטור איז געפונען אין אַ וויקינג לאָנגבאָאַט, וואָס איז פאקטיש די הויפּט ויסשטעלונג פון די לאָווורע. רובֿ מענטשן וואָלט נישט אפילו באַמערקן די כאָרס סקולפּטור זיך בשעת גיין דורך די לאָווורע.
  
  "לאַנג שיפל," בן לייענען אַ הויך. "עס איז אַ מיסטעריע אין זיך - עס איז געבויט פון געהילץ וואָס פאָרויסזאָגן באַוווסט וויקינג געשיכטע."
  
  "פּונקט ווי די שילד," דרייק יקסקליימד.
  
  "געפונען אין דענמאַרק," בן לייענען ווייטער. "און זע דאָ," האָט ער אָנגעוויזן אויפֿן עקראַן, "דאָס פֿאָקוסירט זיך אויף די אַנדערע טיילן פֿון אָדין, וואָס איך האָב פריער דערמאָנט? די וועלף זענען אין ניו יארק, און דער בעסטער טרעפן איז אַז די שפּיז איז אין Uppsala, שוועדן, געפאלן פון אָדינס גוף ווען ער אַראָפּגיין פון די וועלט בוים.
  
  "אזוי אַז ס פינף." דרייק האט זיך צוריק אנגעבויגן אין זיין באקוועמע שטול און גענומען א זופּן פון זיין קאווע. אַרום זיי האָט דער אינטערנעץ־קאַפֿע געברומט מיט נידעריקע טעטיקייט. ד י טראטואר ן אי ן דרויס ן זענע ן געװע ן פו ל מי ט מענטש ן װא ם האב ן זיג־זאג ט א װעג .
  
  בן איז געבוירן געוואָרן מיט אַ מויל פון שטאָל און האָט געטרונקען האַלב פון זיין הייס קאַווע אין איין גוואַלד. "עס איז עפּעס אַנדערש דאָ," ער ראַפּינג. ― גאָט, איך װײס ניט. עס קוקט קאָמפּליצירט. וועגן עפּעס גערופן וואָלוואַ. וואָס טוט סיער מיינען? "
  
  "אפֿשר האָבן זיי געהייסן די מאַשין נאָך איר."
  
  "מאָדיש. ניין, עס מיינט אַז אָדין האט אַ ספּעציעל וועלוואַ, וואַרטן - דאָס קען נעמען אַ בשעת.
  
  דרייק איז געווען אזוי פארנומען מיט איבערצוטיילן זיין אויפמערקזאמקייט צווישן בן, דעם קאמפיוטער, דעם פליסן פון אינפארמאציע און דעם פארנומען טראטואר אינדרויסן, אז ער האט נישט באמערקט אז די פרוי איז צוגעקומען ביז זי איז געשטאנען גלייך לעבן זייער טיש.
  
  אײדער ער האט זיך געקאנט רירן, האט זי אויפגעהויבן די האנט.
  
  - שטיי נישט אויף, בחורים, - האט זי געזאגט מיט אן אמעריקאנער אקצענט. "מיר דאַרפֿן צו רעדן".
  
  
  פינף
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  Kennedy Moore פארבראכט עטלעכע מאָל צו אַססעסס די פּאָר.
  
  אין ערשטער זי געדאַנק עס איז ומשעדלעך. נאך א וויילע, נאכ'ן אנאליזירן דעם בחור'ס שרעקליכע אבער באשלאסענע קערפער שפראך און דעם עלטערע בחור'ס וואך שטעלונג, איז זי געקומען צום מסקנא, אז צרות, אומשטענדן און דער שטן האבן די צוויי אריינגעצויגן אין אן אומהייליקע טריניטי פון סכנה.
  
  זי איז דא נישט געווען קיין פאליציי. אָבער זי איז געווען אַ פּאָליציאַנט אין ניו־יאָרק, און עס איז נישט געווען גרינג אויפֿצווואַקסן אויף דעם לעפיערעך קליין אינזל מיט אירע גרויסע באַטאָנען טאָווערס. איר האָט געהאט אַ קאַפּ ס אויג איידער איר געוואוסט עס איז דיין צוקונפט צו פאַרבינדן די NYPD. שפעטע ר הא ט מע ן געשפײנ ט או ן װידע ר גערעכענט , אבע ר ד י אויג ן הא ט אי ר שטענדי ק געהאט . אַז האַרט, קאַלקיאַלייטינג קוק.
  
  אפילו אויף וואקאציע האט זי ביטער געטראכט.
  
  נאָך אַ שעה פון זופּן קאַווע און סימלאַס סערפינג, זי קען נישט העלפן זיך. זי איז מעגליך געווען אויף וואקאציע - וואס האט איר געקלונגען בעסער ווי א געצוואונגען וואקאציע - אבער דאס האט נישט געמיינט אז די פאליציי אין איר האט זיך פשוט אפגעגעבן שנעלער ווי דער ברית האט אפגעגעבן זיין מעלה אין זיין ערשטע נאכט אין וועגאס.
  
  זי האט זיך צוגעשלעפט צו זײער טיש. געצווונגען וואַקאַציע, האָט זי ווידער געטראַכט. דאָס האָט געשטעלט איר ילאַסטריאָוס NYPD קאַריערע אין פּערספּעקטיוו.
  
  דער עלטערער בחור האט זי גיך אפגעשאצט, אויפגעהויבן די אנטענע. ער אַססעססעד איר פאַסטער ווי אַ יו. עס. מאַרינע וואָלט אַססעסס אַ באַנגקאָק באָרדעל.
  
  ― שטײ נישט אױף, ייִנגלעך, ― האָט זי געזאָגט מיט אַ װאָרעם. "מיר דאַרפֿן צו רעדן".
  
  "אמעריקאנער?" - האט דער עלטערער בחור געזאגט מיט א אנצוהערעניש. "וואס ווילסטו?"
  
  זי איגנאָרירט אים. "ביסט איר גוט, בעיבי?" זי האט געפלאצט איהר שילד. "איך בין אַ פּאָליציאַנט. איצט וועסטו זיין ערליך מיט מיר".
  
  דער עלטערער בחור האט גלײך געקלאפט און געשמײכלט מיט דערלויף, װאס איז געװען משונה. דער אנדערער האט געבליצט אין צעמישעניש.
  
  "א?" - האב איך געפרעגט.
  
  דער פּאָליציי אָפיציר אין קענעדי האָט געדריקט דעם ענין. "זיסט איר דאָ פון דיין אייגן פריי וועט?" עס איז געווען אַלע זי קען טראַכטן וועגן צו זיין לעבן זיי.
  
  דער יונגער בחור האט אויסגעזען טרויעריק. "נו, סייציינג איז גוט, אָבער פּראָסט געשלעכט איז נישט פיל שפּאַס."
  
  דער עלטערער בחור האט אויסגעזען חידושדיק דאנקבאר. "צוטרוי מיר. עס זענען קיין פראבלעמען דאָ. עס איז גוט צו זען אַז עטלעכע אין די געזעץ ענפאָרסמאַנט קהל נאָך רעספּעקט די אַרבעט. איך בין מאַט דרייק."
  
  ער האט אויסגעשטרעקט די האנט.
  
  קענעדי איגנאָרירט דעם, נאָך נישט קאַנווינסט. איר מיינונג איז צוגעוווינט צו דעם פראַזע, נאָך רעספּעקטעד די אַרבעט, און סקראָללעד דורך לעצטע חודש. ז ײ האב ן זי ך אפגעשטעלט , װא ם ז ײ האב ן שטענדי ק אויפגעהערט . אין קאַלב. איבע ר זײנ ע גרויזאמ ע קרבנות . פא ר זײ ן אומבאדינגט ע באפרײונג .
  
  אויב נאר.
  
  "נו ... אַ דאַנק, איך טרעפן."
  
  "אזוי, איר זענט אַ קאַפּ פון ניו יארק? " דער יונגערמאַן האָט דערגאַנגען דעם נואַנס מיט אויפגעהויבענע ברעמען, וואָס ער האָט אָנגעפירט צום עלטערן.
  
  "פאַרשילטן כיטרע." מאַט דרייק לאַפט לייטלי. ער האָט אויסגעזען זיכער, און כאָטש ער איז געזעסן אין יז, האָט קענעדי געקענט זאָגן, אַז ער האָט די קאָמפּעטענט צו רעאַגירן אין אַ רגע. און דער וועג, וואָס ער האָט כּסדר אָפּגעזוכט זײַן סבֿיבֿה, האָט איר געטראַכט וועגן אַ פּאָליציאַנט. אָדער די אַרמיי.
  
  ז י הא ט זי ך גענומע ן , זי ך געחידושט , א ז ז י זא ל זי ך אײנלאד ן זי ך צוזעצן .
  
  דרייק האָט אָנגעוויזן אויף אַ ליידיק זיצפּלאַץ בשעת זיי לאָזן אים אַ קלאָר אַרויסגאַנג. "און אויך יידל. איך האָב געהערט אַז ניו יאָרקער זענען די מערסט זיכער מענטשן אין דער וועלט."
  
  "מאַט!" דער באָכער האָט זיך צעוויינט.
  
  "אויב איר מיינען עגאָיסטיש און עראַגאַנט מיט יבעריק בטחון, איך האָב דאָס אויך געהערט." קענעדי איז אַרײַן אין בודקע, זיך אַ ביסל אומגעוויינטלעך. "דערנאך בין איך געקומען קיין פאריז און באגעגנט די פראנצויזישע."
  
  - אויף יום־טובֿ?
  
  ― דאָס האָט זײ מיר געזאָגט.
  
  דער גוי האָט נישט באַשטיין, ער האָט פּשוט ווידער אויסגעשטרעקט די האַנט. "איך בין נאָך מאַט דרייק. און דאָס איז מײַן לײַכטער, בן.
  
  "הי, איך בין קענעדי. איך האב געהערט וואס דו האסט געזאגט, לכל הפחות די כעדליינז, האב איך מורא. דאס האט מיך דערשטוינט. און וואָס וועגן די וועלף אין ניו יארק? זי האט אויפגעהויבן די ברעמען, נאכמאכן בן.
  
  "איינער". דרייק האט זי פארזיכטיק געלערנט, ווארטן אויף א רעאקציע. ― װײסט איר עפּעס פֿון אים?
  
  "ער איז געווען טאָר ס פאטער, איז ניט ער? איר וויסן, אין די מאַרוועל קאַמיקס.
  
  "ער איז אַלע איבער די נייַעס." בן האָט זיך געכאַפּט צום קאָמפּיוטער.
  
  "איך האָב לעצטנס פרובירט צו בלייבן אויס פון די כעדליינז." קענעדיס ווערטער זענען געקומען שנעל, געשפּאַנט פון ווייטיק און אַנטוישונג. א מאמענט איז דורכגעגאנגען אײדער זי האט געקאנט פארזעצן. "אזוי, נישט פיל. נאָר גענוג."
  
  "סאָונדס ווי איר האָט געמאכט עטלעכע."
  
  "מער ווי גוט פֿאַר מיין קאַריערע." זי האָט זיך אומגעקערט און דערנאָך אַרױסגעקוקט דורך די שמוציקע פֿענצטער פֿון קאַפֿע אַף דער גאַס.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען איר בליק, געחידושט צי ער זאָל איר שטופּן, און זיינע אויגן האבן זיך באגעגנט מיט די פון איינעם פון די פריערדיגע בערגלערס, וואס האט געקוקט דורכן גלאז.
  
  "שרעק. די גייז זענען מער פּערסיסטענט ווי אַן ינדיאַן רופן צענטער. "
  
  דער באָכער ס פּנים האט ליט אַרויף מיט דערקענונג ווען דרייק אריבערגעפארן, אָבער איצט דרייק באַשלאָסן ער האט נישט דאַרפֿן צו באַרען ענימאָר. די גלאַווז זענען טאַקע אַוועק און דער סאַס קאַפּיטאַן אומגעקערט. ע ר הא ט זי ך שנעל , אנגעכאפ ט אײנע ם פו ן ד י שטול ן או ן אי ם ארויסגעװארפ ן אי ן פענסטע ר מי ט א שרעקלעכ ן קראך . דער דײטש איז צוריקגעפלויגן, צוזאמגעפאלן אויפן פארװעג װי טויט פלײש.
  
  דרייק האט געווארפן בן א זיידע. "קום מיט אונדז אָדער נישט," ער שאַוטאַד צו קענעדי ווי ער איז געלאפן. "אָבער בלייבן אַוועק פון מיין וועג."
  
  ער איז שנעל צוגעגאנגען צו דער טיר, זי געעפנט און זיך אפגעשטעלט אין פאל עס זאל קומען א שיסער. ארו ם זײנע ן געשטאנע ן שאק ע פאריזער . טוריסטן זענען אנטלאפן אין אלע ריכטונגען. דרייק האט געווארפן א זוכנדיקן בליק אויף דער גאס.
  
  "זעלבסטמאָרד". ער איז צוריק געטויבן.
  
  "אינטערשטע טיר". ער האָט אַ פּאַטש געטאָן בןן אויף דער אַקסל און זיי האָבן זיך געגאַנגען צום טאָמבאַנק. קענעדי האט נאָך צו רירן, אָבער עס האט נישט נעמען די אַנאַליטיקאַל מיינונג פון אַ פּאָליצייַ אָפיציר צו פאַרשטיין אַז די מענטשן זענען אין פאַקטיש קאָנפליקט.
  
  - איך װעל דיך צודעקן.
  
  דרייק איז דורכגעגאנגען פארביי דעם דערשראקן פארקויפער אין א פינצטערן קארל פארשטעלט מיט שאכטלעך קאווע, צוקער און גערודער שטעקנס. אין די סוף עס איז געווען אַ פייַער אַנטלויפן. דרייק האָט געטראָפן דעם באַר, און דערנאָך פאָרזיכטיק געקוקט אַרויס. די נאָכמיטאָג זון האָט מיר געברענט די אויגן, אָבער דער ברעג איז געווען קלאָר. וואָס פֿאַר אים האָט געמיינט, אַז ערגעץ איז דאָרט נאָר איין שונא.
  
  דרייק האט באוויזן פאר די אנדערע זיי זאלן ווארטן, און איז דערנאך צוגעגאנגען צו די ווארטן דייטש. ער האט נישט אויסגעדרייט דעם מאן'ס קלאפ, נאר ער האט עס שווער אריינגענומען אין די זונפלעקסוס אן זיך צוצוטשעפען. דער קלאַפּ אויף זיין קעגנער'ס פּנים האָט אים געבראַכט גלייך צופרידנקייט.
  
  "פּוסיעס צילן צו די פּלעקסוס." האָט ער געשעפּטשעט. דערפאַרונג האט געלערנט אים אַז אַ טריינד מענטש וואָלט שלאָגן איינער פון די קלאָר ווי דער טאָג דרוק פונקטן אויף דעם גוף און פּויזע פֿאַר ווירקונג, אַזוי דרייק שערד דעם ווייטיק - ווי ער איז געווען ענדלאַסלי געלערנט - און פּושט דורך עס. ער האט צעבראכן דעם גוי'ס נאז, צעבראכן דעם קין און כמעט געקלאפט דעם האלדז מיט צוויי קלעפ, און אים דערנאך איבערגעלאזט פארשפרייט אויפן טראטואר אן צוברעכן. ער האט פאראויסגעװיקלט די אנדערע.
  
  ז ײ האב ן זי ך פארלאז ט פו ן קאפע ע או ן זי ך ארומגעקוקט .
  
  קענעדי האָט געזאָגט, "מיין האָטעל איז דריי בלאַקס פון דאָ."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "פאַרשילטן קיל. גיי."
  
  
  זעקס
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  א מינוט שפעטער האט בן געזאגט, "ווארט."
  
  "זאָג ניט, איר דאַרפֿן צו גיין אין די קלאָזעט, באַדי, אָדער מיר וועט האָבן צו קויפן דייפּערז."
  
  קענעדי פארבארגן זיין שמייכלען ווי בן רייטלענ זיך.
  
  ― איך װײס, אַז ס'איז צײַט, אַז איר זאָלט נעמען אַ דרעמל, אַלטער, נאָר ס'איז שױן כּמעט צײַט... אום... צו באַזוכן דעם לאָװרע.
  
  פאַרשילטן, דרייק פאַרפאַלן שפּור פון צייַט. "שטערן".
  
  "אין לאָווורע?"
  
  "וועגן דעם קער." דרייק האט געווייקט צו א פארבייגייער טעקסי. "קענדי, איך וועט דערקלערן."
  
  "איר פילן בעסער. איך בין שוין היינט געווען אין לאָווורע".
  
  ― נישט צוליב דעם... ― האָט בן געמורמלט, װען זײ זײַנען אַרײַן אין טאַקסי. דרייק האט געזאגט די מאַגיש וואָרט און די מאַשין ספּידז אַוועק. די רייזע איז אונטערגענומען געוואָרן אין שטילקייט און האָט געדויערט צען מינוט דורך גאַסן וואָס זענען פאַרשטאנען מיט פאַרקער. ד י טראטואר ן זײנע ן ניש ט געװע ן בעםער , װע ן ד י דר ײ האב ן זי ך געפרואװ ט מאכ ן זי ך צו ם מוזיי , אי ן הײסע ר יעג .
  
  ווען זיי געגאנגען, בן געבראכט קענעדי אַרויף צו טאָג. "עמעצער האָט געפֿונען אָדינס שילד אין איסלאַנד. עמעצער האט זיי סטאָול פון די יאָרק ויסשטעלונג, גאָר רוינינג פריי ס אַמייזינג קאַץ גיין ווייַזן."
  
  "פריי?"
  
  "מאָדע דיזיינער. זענט איר נישט פון ניו יארק?"
  
  "איך בין פון ניו יארק, אָבער איך בין נישט אַ גרויס שניט מענטש. און איך בין נישט אַ גרויס פאָכער פון זיין בליינדלי ציען אין עטלעכע מין פון קאָנפליקט. איך דארף טאקע יעצט נישט מער קיין פראבלעמען".
  
  דרייק האט כּמעט געזאגט "עס איז אַ טיר" אָבער סטאַפּט זיך אין די לעצטע רגע. א פּאָליציאַנט קען זיין נוציק הייַנט בייַ נאַכט פֿאַר פילע סיבות, ספּעציעל פֿון די שטאַטן. ווען זיי האָבן זיך דערנענטערט צו דער גלעזערנער פּיראַמיד, וואָס האָט אָפּגעצייכנט דעם אַרײַנגאַנג צום לאָווורע, האָט ער געזאָגט: "קענדי, די מענטשן האָבן אונדז געפּרוּווט הרגענען אין מינדסטער דריי מאָל. איך בין פאַראַנטוואָרטלעך צו מאַכן זיכער אַז דאָס טוט נישט פּאַסירן. איצט מיר דאַרפֿן מער אינפֿאָרמאַציע וועגן וואָס די גענעם איז געגאנגען אויף דאָ, און פֿאַר עטלעכע סיבה זיי זענען אינטערעסירט אין וואָס בן געפונען איז גערופן די 'ניין פּיעסעס פון אָדין'. מיר ווייסן טאַקע נישט פאַרוואָס, אָבער דאָ, - האָט ער אָנגעוויזן הינטער דער גלעזערנער פּיראַמיד, - איז דער צווייטער טייל.
  
  "זיי וועלן עס היינט נאכט גנבענען," האָט בן געזאָגט, און דערנאָך צוגעגעבן, "מסתּמא."
  
  "און וואָס איז דער ניו יארק ווינקל?"
  
  "עס איז אן אנדער שטיק פון אָדין אויף ויסשטעלונג דאָרט. וועלף. אין דעם נאַטוראַל געשיכטע מוזיי. "
  
  דרייק האט שטודירט די מאפע. "עס מיינט אַז די לאָווורע טוט נישט יוזשאַוואַלי ווייַזן וויקינג זאַמלונגען. דאָס איז אויך אויף דינגען, ווי אין יאָרק. עס זאגט דאָ אַז די מערסט טשיקאַווע זאַך איז די וויקינג לאָנגבאָאַט, איינער פון די פיינאַסט טאָמיד דיסקאַווערד, און זיין נאָוטאָריאַס נאָוטאָריאַטי.
  
  "וואס מיינט עס?" קענעדי איז געשטאנען אין שפּיץ פון די טרעפּ ווי אַ ראָר קעגן אַ שטורעם ווי פילע פּערז פון פֿיס סטאַמפּט אַרום איר.
  
  "אַן אַנאַמאַלי רעפּריזענטיד דורך איר עלטער. דאָס פּרידייץ וויקינג געשיכטע. "
  
  "נו, דאָס איז טשיקאַווע."
  
  "איך ווייס. זיי שטייען אויף דער אונטערשטע שטאָק פונעם דענאָן-פליגל, לעבן עטלעכע מצריים... אָפּטיק... פּטאָלעמאַיק... שטותים. .בולשיט ... קיין ענין. אט איז די זאך".
  
  ברײטע , געפאיטע ר קארידאר ן האב ן זי ך ארומגערינגלט , װע ן ז ײ האב ן זי ך ארײנגעמיש ט אי ן דע ר עולם . לאָוקאַלז און טוריס פון אַלע צייטן אָנגעפילט די גרויס אַלט פּלאַץ און געבראכט עס צו לעבן איבער דעם טאָג. מע ן הא ט זי ך נא ר געקענ ט געטראפ ן אוי ף זײ ן קבר , א גרויםע ר נאטור .
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך גענומע ן א טויבנדיקע ר ברום , װ י א באט ן װאנט , װ י זי ך צוזאמפאלן . זיי אַלע פארשטאפט. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו בן.
  
  "וואַרט דאָ, בן. געבן אונדז אַ האַלב שעה. מיר וועלן דיך געפֿינען." ער האָט זיך אָפּגעשטעלט, און דערנאָך צוגעגעבן, "אויב זיי וועלן עוואַקואירן, וואַרטן אַזוי נאָענט צו דער גלאז פּיראַמיד ווי מעגלעך."
  
  ער האט נישט געווארט אויף אן ענטפער. בן איז געווען גאָר אַווער פון די געפאַר. דרייק האט צוגעקוקט ווי ער האט ארויסגעצויגן זיין טעלעפאן און אנגערופן א נומער אויף שנעל רעדל. עס וואָלט זיין מאַם, אָדער טאַטע, אָדער שוועסטער. ער האט באוויזן צו קענעדי און זיי האבן פארזיכטיק אראפגעלאזט דעם שפיראל טרעפ צום אונטערשטן שטאק. ווען זיי כעדאַד צו די זאַל וואָס כאַוזד די וויקינג ויסשטעלונג, מענטשן אנגעהויבן לויפן אויס. א געדיכטע װאלקן האט זיך געדרײט הינטער זײ.
  
  "לויף!" דער באָכער וואָס האָט אויסגעזען ווי אַ האָלליסטער מאָדעל האָט געשריגן. "עס זענען גייז מיט גאַנז ין!"
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט ביי דער טיר און זיך געפארשט א קוק אינעווייניג. ע ם הא ט זי ך באגעגנ ט מי ט א גאנצ ן כאאס . א סצענע פון א מייקל ביי אקציע פילם, נאר מער טשודנע. ער גערעכנט אַכט גייז אין קאַמאַפלאַזש יונאַפאָרמז, מיט פּנים מאַסקס און מאַשין גאַנז, קליימינג אין די גרעסטע וויקינג לאָנגבאָאַט ער האט אלץ געזען. הינטער זיי, אין אַן אַקט פון ניט צו גלייבן באַטראַכטקייַט, אַ סמאָוקינג לאָך איז בלאַסטיד אין די וואַנט פון דעם מוזיי.
  
  די דאזיקע בחורים זענען געווען משוגעים. וואָס האָט זיי געגעבן זייער ראַנד איז געווען אַז זיי האָבן אַ שאַקינג דירעקטקייט פון פאַנאַטיזאַם. בלאָוינג אַרויף בנין ענטראַנסאַז און פירינג ראַקאַץ אין קראַודז סימד צו זיין זייער נאָרמאַל. ס'איז נישט קיין וואונדער אז זיי האבן פריער נאכגעיאגט בן און אים איבער גאנץ פאריז. מאַשין טשייס זענען מיסטאָמע נאָר זייער פאַר-בעטטיים פאַרווייַלונג.
  
  קענעדי האט ארויפגעלײגט די האנט אויף זײן אקסל און זיך ארומגעקוקט. "גאָט".
  
  "דערווייַז אַז מיר זענען אויף די רעכט וועג. איצט דארפן מיר זיך נאר דערנענטערן צו זייער קאמאנדיר".
  
  "איך גיי נישט אין ערגעץ ניט לעבן קיין פון די דאָזיקע אידיאָטן. - האָט זי געשוואוירן אין אַ חידושדיקן גוטן ענגלישן אַקצענט.
  
  "קיוט. אָבער איך מוז געפֿינען אַ וועג צו נעמען אונדז פון זייער דרעק רשימה. "
  
  דרייק באמערקט מער סאַוויליאַנז פליסנדיק צו די אַרויסגאַנג. ד י דײטש ן האב ן ז ײ אפיל ו ניש ט צוגעקוקט , ז ײ האב ן פשו ט זי ך דורכגעפיר ט זײע ר פלאן .
  
  "לאָמיר". דרייק האט זיך דורכגעגליטשט דורכן טירפראם אין צימער אריין. זיי געוויינט די פּערימעטער יגזיבאַץ פֿאַר דעקן און געמאכט זייער וועג ווי נאָענט צו די געהער ווי זיכער.
  
  "קלאַפּ דיך!" האָט עמעצער אָנגערופֿן אַ געשריי.
  
  "עפּעס וועגן 'קאַמיש'. דרייק האט געזאגט. "די בלוטיקע ממזרים וועלן מוזן זיך שנעל אויפפירן. דער לאָווורע מוזן זיין הויך אויף דער רשימה פון פראנצויזיש רעספּאָנסעס."
  
  אײנע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט אנדער ש געשריג ן או ן אויפגענומע ן א שטײנערנע ר פלאט ע ד י גרעםט ע פו ן א מיטגעט . זיי האבן אויסגעזען שווער. דער זעלנער האט גערופן צוויי אנדערע זיי זאלן העלפן אפלאדן פון די לאנגשיפל.
  
  "קלאר נישט SAS," דרייק קאַמענטאַד.
  
  "אָדער אמעריקאנער," קענעדי באמערקט. "איך געוויינט צו האָבן אַ מאַרינע באָכער וואָס קען שטעקן דעם טרינקעט אונטער זיין פאָרעסקין."
  
  דרייק האט זיך אביסל דערשטיקט. "גוט בילד. דאַנקען פֿאַר דיין אַרייַנשרייַב. קוק." ע ר הא ט זי ך גענומע ן צ ו דע ר עפענונג , װא ם הא ט זי ך שוי ן שוי ן באװיזן , א מאס ־ קע ר מענטש , אנגעטא ן אל ץ אי ן װײס .
  
  "דער זעלבער בחור וואס האט בארויבט דעם שילד אין יארק. מסתּמא."
  
  דער מאן האט בעקיצער אונטערזוכט די סקולפטור, און דאן האט זיך געכאפט א ניד און זיך אויסגעדרייט צו זיין קאמאנדיר. "עס איז צייט צו ..."
  
  אין דרויסן האט זיך געשאסן. ד י דײטש ן האב ן זי ך פארפרויר ן אוי ף א רגע , אפנים , געשטארק ט אײנע ר אויפ ן צװײטן . דעמאל ט אי ז דא ם צימער ל געװע ן אנגעפאנגע ן מי ט קויל ן או ן אל ע האב ן זי ך געטויבן .
  
  נאָך מאַסקט מענטשן האָבן זיך באַוויזן בייַ די לעצטנס בלאָון אַרייַנגאַנג. א נײע קראפט, אנדערש אנגעטאן װי די דײטשן.
  
  דרייק האט געטראכט: פראנצויזישע פאליציי?
  
  - קאנאדע! - האט אײנער פון די דײטשן פאראכטונג געשריגן. "טויטן! טויטן!"
  
  דרייק האט צוגעדעקט זיינע אויערן ווי א טוץ מאשין ביקסן האבן גלייכצייטיק געעפנט פייער. בולאַץ ריקאָטשעט אַוועק אַ מענטש גוף, אַוועק אַ ווודאַן ויסשטעלונג, אַוועק אַ טינק וואַנט. דאָס גלאז האָט זיך צעבראָכן, און אומצאָליקע אויסשטעלונגען האָבן זיך צעריסן און געפֿאַלן אויף דער פּאָדלאָגע מיט אַ קראַך. קענעדי האָט געשוואוירן הויך, וואָס דרייק האָט אָנגעהויבן פאַרשטיין אַז דאָס איז נישט פּונקט "פריש ערד" פאר איר. "וואו זענען די פאַקינג פראנצויזיש, פאַרשילטן עס!"
  
  דרייק האט זיך געפילט שווינדלדיק. קאנאדער, וואס פאר א פארדרייטע גיהנום זענען זיי דא?
  
  די אויסשטעלונג לעבן זיי איז צעבראָכן אין טויזנט שטיק. גלאז און שטיקלעך האלץ האבן גערעגנט אויף די רוקן. דרייק האט אנגעהויבן קריכן צוריק, שלעפענדיג מיט זיך קענעדי. דע ר לאנ ג שיפל , אי ז געװע ן אנגעפאק ט מי ט בלײ . דעמאל ט זײנע ן ד י קאנאדע ר ארוי ס אי ן צימער , או ן עטלעכ ע דײטש ן זײנע ן געלעגע ן טויט ע אדע ר געציטערט . בשעת דרייק האָט צוגעקוקט, האָט איינער פון די קאַנאַדיאַנס דערשאָסן דעם דײַטש אויף אַ פּוסט-ליידיקן קייט אין קאָפּ, און צעבראָכן זיין מוח איבער אַ 3,000-יאָר-אַלט עגיפּטישער טערראַקאָטטאַ וואַזע.
  
  "עס איז קיין ליבע פאַרפאַלן צווישן מעשוגע רעליק כאַנטערז." דרייק האָט זיך צעוויינט. "און די גאנצע צייט וואָס איך פארבראכט פּלייינג Tomb Raider, דאָס איז קיינמאָל געטראפן."
  
  "יא," קענעדי האָט אָפּגעטרייסלט שאַרבן גלאז פֿון אירע האָר. "אָבער אויב איר טאַקע געשפילט די שפּיל, אַנשטאָט פון סטערינג אין איר טאָכעס פֿאַר זיבעצן שעה, איר קען טאַקע וויסן וואָס איז געשעעניש."
  
  "בן ס פאָרטע. נישט מיין. שפּילן אַ שפּיל, דאָס איז. " ער האט געראטן א בליק ארויף.
  
  אײנע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט געפרואװ ט אנטלויפן . ער געלאפן גלייך צו דרייק אָן באמערקט אים, דעמאָלט דזשאַמפּט אין יבערראַשן ווען זיין וועג איז אפגעשטעלט. "בעװעגן!" האָט ער אױפֿגעהױבן זײַן פּיסטויל.
  
  "יאָ, דיין אויך." דרייק האט אויפגעהויבן די הענט.
  
  דעם מאן'ס פינגער האט זיך אנגעשטרענגט אויפן צינגל.
  
  קענעדי האט געמאכט א פּלוצעמדיק באוועגונג צו דער זייט, וואָס האָט גורם געווען דעם דייטשישן אויפמערקזאם צו וואקלען. דרייק איז צוגעגאנגען און האט אים עלנבויגן אין פנים. ד י פויסט ן הא ט זי ך געשװויג ט אי ן דרײק ס קאפ , אבע ר ע ר הא ט זי ך אפגעטרעטן , גלײכצײטי ק א טרי ק דע ם זעלנע ר אי ן ד י קני . דאס געשריי האט קוים פארדעקט דעם קלאנג פון ברעכטן ביין. דרייק איז געווען אויף אים אין אַ רגע, קני דרינגלעך שווער אויף זיין כייווינג קאַסטן. מיט א שנעלער באוועגונג האט ער אראפגעריסן דעם סאלדאטןס מאַסקע.
  
  און ער האט געקראצט. "אוי. איך ווייס נישט וואָס איך האָב טאַקע דערוואַרט. "
  
  בלאנדע האר. בלויע אויגן. האַרט פיישאַל פֿעיִקייטן. צעמישט פּנים אויסדרוק.
  
  "שפעטער". דרייק האט אים אנגעקלאפט אומבאוואוסטזיין מיט א דערשטיקונג, פארטרוינדיג אז קענעדי זאל האלטן אן אויג אויף זיינע חברים. ווען דרייק האט אויפגעהויבן, האט דער קאמף פארבליבן. אי ן דע ם מאמענ ט אי ז ארוי ם א ן אנדער ע דײטש ן ארומגעגאנגע ן ד י פאלענד ע אויסשטעלונג . דרייק האָט אים אַ זאָג געטאָן און קענעדי האָט אים געקניפּט אין די זונ פּלעקסוס. דער מענטש האט אַרויף פאַסטער ווי די נייַע יינגל באַנד אויף X Factor.
  
  איצ ט הא ט אײנע ר פו ן ד י קאנאדע ר געשלעפ ט ד י סקולפטור ן פו ן אודי ן פו ן ד י טויט ע או ן בלוטיק ע פינגע ר פו ן זײ ן שונא . נאך א דײטש האט אים צוגעפלאנטערט און אים באפאלן פון דער זײט, אבער דער קאנאדישער איז געװען גוט, האט זיך געדרײט און געלאנדעט דרײ מארד־קלאגן, דאן ארײנגעװארפן דעם שלאנקן קערפער איבער דער אקסל און אים אראפגעקלאפט צו דער ערד. דער קאַנאַדיאַן פייערד דריי מאָל אין נאָענט קייט פֿאַר גרעסערע איבערצייגונג, און דאַן געצויגן צו שלעפּן די סקולפּטור צו די אַרויסגאַנג. אפילו דרייק איז געווען ימפּרעסט. װע ן דע ר קאנאדיע ר הא ט דערגרײכ ט זײנ ע חברים , האב ן ז ײ געשריג ן או ן אוי ף ז ײ געעפנ ט א פײע ר אײדע ר זי ך הא ט זי ך צוריקגעטײל ט דור ך דע ם נא ך רויקנדיק ן בראָך .
  
  "אפסאַללאַ!" האָט דער ערשטער קלאַס קאַנאַדיאַן אָנגעהויבן וויינען און אויפגעהויבן די פויסט צו די לעבנסגעבליבענע דייטשן. דרייק קאַפּטשערד די גאַדלעס, צעלאָזן און יקסייטמאַנט אין דעם איין וואָרט. סאַפּרייזינגלי, די קול איז ווייַבלעך.
  
  דא ן הא ט ד י פרויע ן זי ך אפגעשטעלט , או ן זי ך אראפגענומע ן אי ר מאסק ע אי ן א זשעלעכאװע ר פו ן אבסאלוט ן פאראכטונג . "אפסאַללאַ!" האָט זי ווידער געשריגן אויף די דייטשן. "זיי דארט!"
  
  דרייק וואלט זיך געשטויגן ווען ער איז שוין נישט געווען אויף די קני. ער האט געמײנט, אז ער איז געשלאגן געװארן פון א קויל, אזא שאק איז געװען. ער האָט דערקענט דעם אַזוי גערופענע קאַנאַדיאַן. ער האט זי גוט געקענט. עס איז געווען אַליסיאַ מייל, אַ לאָנדאָנער וואָס איז געווען זיין גלייך אין SRT.
  
  א סוד פירמע אין SAS.
  
  וועלז' פריערדיגע קאמענטאר האט אויפגעברענגט אלטע זכרונות וואס זאלן בלייבן באגראבן טיפער ווי א פאליטיקער'ס ספּענדינג געשיכטע. איר געווען מער ווי די SAS. פארוואס ווילסטו עס פארגעסן?
  
  ווייַל פון וואָס מיר האבן.
  
  Alicia Miles איז געווען איינער פון די בעסטער זעלנער וואָס ער האט אלץ געזען. פרויען אין ספּעציעל פאָרסעס וואָלט האָבן צו זיין בעסער ווי מענטשן צו באַקומען האַלב ווי ווייַט ווי זיי האבן. און אַליסיאַ איז אויפגעשטאנען גלייַך צו די שפּיץ.
  
  וואָס האָט זי געטאָן צו זיין ינוואַלווד אין דעם אַלעם, און געזונט ווי אַ גרויס, וואָס ער געוואוסט זי איז באשטימט ניט? עס איז געווען בלויז איין זאַך וואָס מאָוטאַווייטאַד אַלישאַ: געלט.
  
  אפֿשר דערפֿאַר האָט זי געאַרבעט פֿאַר די קאַנאַדיאַן?
  
  דרייק אנגעהויבן צו קריכן צו די פאַקטיש אַרויסגאַנג פון די צימער. "אזוי אָנשטאָט פון מעקן אונדז פון די טייטן רשימה און ויסשטעלן אונדזער פיינט," ער פּאַנטיד, "איצט מיר האָבן מער שונאים, און מיר האָבן גאָרנישט דערגרייכט אַחוץ מאכן זיך נאָך מער צעמישט."
  
  קענעדי, קריכן הינטער אים, האָט צוגעגעבן: "מייַן לעבן ... אין צוויי פאַרשילטן ווערטער."
  
  
  זיבן
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  קענעדי ס האָטעל צימער איז געווען אַ ביסל בעסער ווי דער איינער אין וואָס דרייק און בן פארבראכט אַ פּאָר פון שעה.
  
  "געטראכט אַז אַלע איר קאַפּס זענען צעבראכן," דרייק גראַמבאַלד, קאָנטראָלירן די פּאָזיציע און אַרויסגאַנג פונקטן.
  
  "אונז זעמיר. אָבער ווען דיין וואַקאַציע צייט איז כּמעט ניט-עגזיסטאַנט פֿאַר צען יאָר, איך טרעפן דיין טשעק חשבון סטאַרץ צו פּלאָמבירן זיך.
  
  "איז דאָס אַ לאַפּטאַפּ?" בן האָט צו אים דערגרײכט אײדער מען האָט געענטפֿערט די מליצות. זיי געפונען אים באַהאַלטן לעבן די גלאז פּיראַמיד נאָך זיי לינקס דער מוזיי, אַקטינג ווי צוויי מער דערשראָקן טוריס, צו דערשראָקן צו געדענקען קיין דעטאַילס.
  
  "פארוואס טאָן ניט מיר זאָגן די פראנצויזיש וואָס מיר וויסן?" קענעדי געפרעגט ווען בן האָט געעפנט דעם לאַפּטאַפּ.
  
  "ווייַל זיי זענען פראנצויזיש," דרייק געזאגט מיט אַ געלעכטער, דעמאָלט געווארן ערנסט ווען קיין איינער זיך איינגעשריבן. ער איז געזעסן אויפן ראַנד פון קענעדיס בעט, צוקוקן זיין חבר ארבעטן. "אנטשולדיגט. די פראנצויזן װעלן גארנישט װיסן. גיין דורך דעם מיט זיי איצט וועט פּאַמעלעך אונדז אַראָפּ. און איך טראַכטן צייט איז אַן אַרויסגעבן. מיר זאָלן קאָנטאַקט די שוועדן. "
  
  "צי איר וויסן ווער עס יז אין די שוועדיש סוד דינסט?" קענעדי האט אויף אים אויפגעהויבן א ברעם.
  
  "ניין. אָבער, איך דאַרף רופן מיין אַלט קאָמאַנדיר.
  
  "ווען האָט איר פאַרלאָזן SAS?"
  
  "איר קיינמאָל לינקס דער SAS." ווען בן האָט זיך אויפגעהויבן, האָט ער צוגעגעבן, "מעטאַפאָריש".
  
  "דריי קעפ מוזן זיין בעסער ווי צוויי." בן האָט אַ רגע אָנגעקוקט קענעדי. "וואָס אויב איר זענט נאָך אין געשעפט?"
  
  א קלײניקײט. קענעדי'ס האר זענען איר געפאלן אין די אויגן און זי האט גענומען א מינוט עס צוריק צו שטויסן. "איך פֿאַרשטיין אַז עס זענען נייַן טיילן פון אָדין, אַזוי מיין ערשטער קשיא איז וואָס? די צווייטע קשיא איז וואָס איז עס?"
  
  "מיר האָבן עס נאָר געפונען אין די קאַפע." בן טאַפּט ופגעקאָכט אויף די קלאַוויאַטור. "עס איז אַ לעגענדע, וואָס הער קרוסטי דיספּרוווז דאָ, וואָס קליימז אַז עס איז אַ פאַקטיש קבר פון די געטער - ממש, דער אָרט ווו אַלע די אלטע געטער זענען בעריד. און דאָס איז נישט בלויז אַן אַלטע לעגענדע; אַ נומער פון סייאַנטיס האָבן דיסקאַסט עס, און פילע צייטונגען זענען ארויס אין די יאָרן. דער פראבלעם איז - האט בן געזאגט, רייבנדיק די אויגן - ס׳איז שווער צו לייענען. ססיענטיסץ זענען נישט באַרימט פֿאַר זייער פּראָסאַיק שפּראַך."
  
  "פּראָזאַיק? - האט קענעדי איבערגעחזרט מיט א שמייכל. "דו זאלסט גיין צו קאָלעגע?"
  
  "ער איז דער הויפּט וואָקאַליסט אין דער באַנד," דרייק דעדפּאַנד.
  
  קענעדי האט אויפגעהויבן אן ברעם. "אזוי איר האָבן די קבר פון געטער וואָס קיינמאָל געווען. אקעי. איז וואס?"
  
  "אויב עס איז אלץ פארשוועכט, די וועלט וועט דערטרינקען אין פייַער ... אאז"ו ו. און אזוי ווייטער."
  
  "איך פֿאַרשטיין. וואָס וועגן נייַן טיילן?
  
  "נו, זיי זענען אלנגעזאמלט אין דער צייט פון Ragnarok, זיי ווייַזן דעם וועג צו די קבר."
  
  "וואו איז Ragnarok?"
  
  דרייק האט געשלאגן דעם טעפּעך. ― נאָך אַ רויטע הערינג. דאָס איז נישט דער אָרט. אין פאַקט עס איז אַ סעריע פון געשעענישן, אַ גרויס שלאַכט, אַ וועלט ריין דורך אַ שטראָם פון פייַער. נאַטירלעך דיזאַסטערז. שיין פיל אַרמאַגעדדאָן. "
  
  קענעדי האָט זיך צעוויינט. "אזוי אפילו די שווער וויקינגס זענען דערשראָקן פון די אַפּאָקאַליפּסע."
  
  קוקן אַראָפּ, דרייק באמערקט אַ פריש אָבער באַדלי רינגקאַלד קאָפּיע פון USA Today אויף די שטאָק. עס איז געווען אלנגעוויקלט אַרום די קעפל - 'רעליסעעד סיריאַל קיללער פארלאנגט צוויי מער'.
  
  פּריקרע, אָבער נישט אַז ומגעוויינטלעך פֿאַר די פראָנט בלאַט פון אַ צייַטונג. וואָס האָט אים געמאַכט נאָך אַ קוק, ווי זיינע אויגן וואָלטן פאַרברענט, איז געווען די פאָטאָ פון קענעדי אין אַ פּאָליציי מונדיר אין דעם טעקסט. און אַ קלענערער קאָפּ לעבן איר פאָטאָ - קאַפּ ברייקס אַראָפּ - גייט AWOL.
  
  ער האָט פֿאַרבונדן די כעדליינז צו די כּמעט ליידיק פלאַש מאַשקע אויף די סאָוס טיש, די פּיינקילערז אויף די בעט טיש, די פעלן פון באַגאַזש, טוריסט מאַפּס, סווואַנירז און רייַזע - פּלאַן.
  
  קראפ.
  
  קענעדי האָט געזאָגט: "אזוי די דייטשן און קאַנאַדיאַנס ווילן צו געפֿינען דעם ניט-עגזיסטאַנט קבר, אפֿשר פֿאַר כבוד? פֿאַר די עשירות עס קען ברענגען? און צו טאָן דאָס מוזן זיי קלייַבן די נייַן שטיק פון אָדין אין אַ אָרט וואָס איז נישט אַ פּלאַץ. עס איז רעכט?"
  
  בן האָט זיך געקרימט. "נו, אַ ליד איז נישט קיין ליד ביז עס ווערט געדריקט אויף וויניל," ווי מיין טאַטע פלעגט זאָגן, אויף ענגליש האָבן מיר נאָך אַ סך אַרבעט צו טאָן.
  
  "עס איז אַ שפּאַנונג. "
  
  "עס איז מער ווי עס." בן אויסגעדרייט די לאַפּטאַפּ פאַרשטעלן. "די נייַן פיגיערז פון אָדין זענען די אויגן, וועלף, וואַלקיריעס, פערד, שילד און שפּיז."
  
  דרייק האט גערעכנט. "עס זענען בלויז זעקס פון זיי, בעיבי."
  
  "צוויי אויגן. צוויי וועלף. צוויי וואַלקיריעס. יאָ. "
  
  "וואָס איינער איז אין אַפּסאַללאַ?" דרייק האט געווינקט צו קענעדי.
  
  בן האָט זיך אַ מאָמענט גערוקט, און דערנאָך געזאָגט, "דאָס שטייט דאָ אַז דער שפּיז האָט דורכגעקראָכן אָדינס זייט ווען ער האָט געפאַסט בעת האַנגינג אויפן וועלט-בוים, אַנטפּלעקט אַלע זיינע פילע סיקריץ צו זיין וואָלוואַ - זיין זעער. הערט צו נאך א ציטאט: "לעבן בית המקדש אין אופסלא איז א גאר גרויסער בוים מיט ברייט פארשפרייטע צווייגן, וואס זענען אלעמאל גרין סיי אין ווינטער סיי אין זומער. וואס פאר פאר א בוים דאס איז, ווייסט קיינער נישט, ווייל קיין אנדערער האט נישט ליב. איז אלץ געפונען געווארן. עס איז הונדערטער יארן אלט.. דער וועלט בוים איז - אדער איז געווען - אין אפסאפאלא און איז צענטראל אין נארישע מיטאלאגיע. עס זאגט אז עס זענען פאראן ניין וועלטן ארום דעם וועלט בוים. יאדא... יאדא. נאך א רעפערענץ - דער 'הייליקער בוים אין אפסאלא, מען האט דארט אפט באזוכט, נעבן א ריזיגן אש מיטן נאמען יגדראסיל, וואס די לאקאלע האלטען פאר הייליגער, אבער יעצט איז עס אוועק.'
  
  ער האָט ווייטער געלייענט: 'סקאַנדינאַווישע כראָניקערס האָבן לאַנג געהאלטן גמלא ופּסאַללאַ פֿאַר איינער פון די אָולדאַסט און מערסט וויכטיק זייטלעך אין דער געשיכטע פון נאָרדערן אייראָפּע.'
  
  "און עס איז אַלע דאָרט," קענעדי געזאגט. "וואו ווער עס יז קען געפֿינען עס."
  
  ― נו, ― האָט בן געזאָגט, ― דאַרף מען דאָס אַלץ צונױפֿבינדן. דו זאלסט נישט אַנדערעסטאַמאַט מיין אַבילאַטיז פאַרפירן, איך בין גוט אין וואָס איך טאָן.
  
  דרייק האט זיך אנערקענט. "עס איז אמת, גלויבן מיר. ער האט געהאָלפֿן מיר נאַוויגירן מיין וועג דורך מיין פאָטאָגראַפיע קאַריערע פֿאַר די לעצטע זעקס חדשים.
  
  "איר דאַרפֿן צו שטיק צוזאַמען אַ פּלאַץ פון פאַרשידענע לידער און היסטארישע סאַגעס. די סאַגע איז אַ וויקינג ליד פון הויך פּאַסירונג. עס איז אויך דא עפעס וואס הייסט די פאעטישע עדה, געשריבן דורך די קינדסקינדער פון מענטשן וואס האבן געקענט מענטשן וואס האבן געקענט די כראניקלערס פון דער צייט. דאָרט איז אַ פּלאַץ פון אינפֿאָרמאַציע."
  
  "און מיר ווייסן גאָרנישט וועגן די דייטשן. ניט צו דערמאָנען די קאַנאַדיאַנס. אָדער וואָס אַליסיאַ מיילז - "דרייק ס מאָביל טעלעפאָן ראַנג. - אנטשולדיגט... הא?
  
  "איך".
  
  "העלא, וועלז."
  
  "קום אויף עס, דרייק." וועלז האט גענומען אטעם. "די SGG איז די שוועדישע ספּעציעלע פאָרסעס און עלעמענטן פון די שוועדישע אַרמיי זענען צוריקגעצויגן פון אַלע איבער די וועלט."
  
  דרייק איז געווען אַ וואָרט פֿאַר אַ מאָמענט. "דו מאכסט א וויץ?"
  
  "איך בין נישט קידינג וועגן אַרבעט, דרייק. נאָר פרויען".
  
  "איז דאָס אלץ געטראפן פריער?"
  
  "ווי ווייט איך געדענק, ניין."
  
  "צי זיי אָנווייַזן די סיבה?"
  
  "די געוויינטלעך שטותים, האָב איך מורא. גאָרנישט קאָנקרעט."
  
  "עפּעס אַנדערש?"
  
  ם׳איז געװארן א זיפץ. "דרייק, איר טאַקע שולדיק געווען מיר עטלעכע מייַ מעשיות, באַדי. איז בן נאָך דאָרט?
  
  "יא, און טאָן איר געדענקען אַליסיאַ מיילז?"
  
  "יאָשקע. ווער וואָלט נישט? איז זי מיט דיר?
  
  "נישט עכט. איך האָב איר נאָר געטראפן אין לאָווורע מיט אַ שעה צוריק. "
  
  צען סעקונדעס פון שטילקייַט, דעמאָלט: "זי איז געווען טייל פון דעם? אוממעגלעך." זי וואָלט קיינמאָל פאַרראַטן איר אייגענע מענטשן. "
  
  "מיר זענען קיינמאָל געווען 'איר אייגענע', אָדער אַזוי עס מיינט."
  
  "קוק, דרייק, איר זאָגן אַז זי געהאָלפֿן באַגאַזלענען דעם מוזיי?"
  
  ― דאָס בין איך, הער. עס איז איך. דרייק איז צוגעגאנגען צום פענצטער און געקוקט אויף די אויטא-ליכטן וואס האבן ווייטער פלאשינג. "עס איז שווער צו דיידזשעסט, איז עס ניט? זי קען האָבן געמאכט געלט מיט איר נייַע רופן. "
  
  הינטער אים האָט ער געקענט הערן בן און קענעדי נעמען הערות אויף די באַקאַנטע און אומבאַקאַנטע לאָוקיישאַנז פֿון די נײַן פּיעסעס פֿון אָדין.
  
  וועלז האט שװער געאטעמט. "אַליסי פאַקינג מיילס! ריידינג מיט די פייַנט? קיינמאָל. קיין וועג, דרייק."
  
  "איך געזען איר פּנים, האר. דאָס איז געווען זי. "
  
  "יאָשקע אין אַ סטראָולער. וואָס איז דיין פּלאַן?"
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן און געשאקלט מיטן קאפ. "איך בין נישט קיין טייל פון די מאַנשאַפֿט ענימאָר, וועלז. איך טאָן ניט האָבן אַ פּלאַן, פאַרשילטן עס. איך וואלט נישט געדארפט האבן קיין פלאן".
  
  "איך ווייס. איך וועט באַקומען אַ קאָלעקטיוו צוזאַמען, באַדי, און אָנהייבן צו ויספאָרשן עס פֿון דעם סוף. ווי די טינגז זענען געגאנגען, מיר קען וועלן צו אַנטוויקלען עטלעכע גרויס סטראַטעגיעס. בלייַבן אין פאַרבינדן ".
  
  די שורה איז טויט. דרייק האט זיך אויסגעדרייט. סײַ בן און קענעדי האָבן אים געשטערט. "זאָרגט נישט," האָט ער געזאָגט. "איך בין נישט משוגע. וואס האסטו?"
  
  קענעדי האָט גענוצט אַ לעפל צו צעברעכן עטלעכע בלעטלעך פּאַפּיר, וואָס זי האָט איבערגעדעקט מיט פאליציי סטעיטמענט. "שפּיז - ופּסאַללאַ. וועלף - ניו יארק. נאָך דעם, ניט דער מינדסטער קלו. "
  
  "מיר טאָן ניט אַלע רעדן ווי מיר זענען געבוירן מיט זילבער ספּונז אַרויף אונדזער ייזל," דרייק סנאַפּט איידער ער קען האַלטן זיך. "אקעי אקעי. מיר קענען נאָר האַנדלען מיט וואָס מיר וויסן. "
  
  קענעדי האט אים געגעבן א מאדנע שמייכל. "איך ווי דיין סטיל".
  
  "וואָס מיר טאָן וויסן," בן ריפּיטיד, "איז אַז אַפּסאַללאַ וועט זיין ווייַטער."
  
  "די פראגע איז," האט דרייק געמורמלט, "קען מיין גאלד קארד דאס באהאנדלען?"
  
  
  אַכט
  
  
  
  UPSALLA, שוועדן
  
  
  בעשאַס די פלי צו סטאָקכאָלם, דרייק באַשלאָסן צו נוצן קענעדי.
  
  נאָך אַ סעריע פון ופגעקאָכט האַנדשאַקעס צווישן דרייק און בן, די ניו יארק קאַפּ ענדיקט זיך זיצן ביי די פֿענצטער מיט דרייק לעבן איר. דעם וועג עס איז ווייניקער געלעגנהייַט פון אַנטלויפן.
  
  "אזוי," האָט ער געזאָגט, ווען דער עראָפּלאַן האָט זיך ענדלעך געגלייבט און בן האָט געעפנט קענעדיס לאַפּטאַפּ. "איך פֿיל אַ געוויסע אַטמאָספער. כ'האב נישט קיין שייכות מיט מיין אייגענע ביזנעס, קענעדי, איך האב נאר א כלל. איך דאַרף וויסן וועגן די מענטשן מיט וואָס איך אַרבעט. "
  
  ― איך זאָל האָבן געװוּסט... מ'דאַרף שטענדיק באַצאָלן פֿאַר אַ פֿענצטער זיצפּלאַץ, רעכט? זאג מיר ערשטער ווי די ווייב געארבעט מיט Alicia Miles?
  
  "שיין גוט," דרייק אַדמיטאַד.
  
  "קען עס. וואס ווילסטו וויסן?"
  
  "אויב עס איז אַ פּערזענלעך פּראָבלעם, קיין פאַרשילטן זאַך. אויב דאָס איז אַ אַרבעט, אַ שנעל איבערבליק. "
  
  "וואָס אויב דאָס איז ביידע?"
  
  "קרעם. איך וויל זיך נישט שרייען אין אנדערע מענטשן'ס געשעפטן, באמת נישט, אבער איך מוז קודם שטעלן בן. איך האב אים צוגעזאגט אז מיר וועלן דאס דורכגיין, און דאס זעלבע וועל איך אייך זאגן. מי ר האב ן באקומע ן באפעל ן אונד ז אומברענגען . די איינציקע זאַך וואָס איר זענט נישט נאַריש איז קענעדי, אַזוי איר וויסן איך מוזן קענען צו צוטרוי איר צו אַרבעטן מיט מיר אויף דעם.
  
  דער פלי-באדינער האט זיך צוגעבויגן, א פאפירענע גלעזל וואס האט געזאגט 'מיר שטאלץ ברויען סטארבאקס קאווע'.
  
  "קאַפין". קענעדי האָט דאָס אָנגענומען מיט קלאָרקייט. זי האָט זיך אויסגעשטרעקט, רירנדיק דרייק'ס באַק אין דעם פּראָצעס. ער האט באמערקט אז זי טראגט איר דריטן אומבאצייכנט הויזן-סויט זינט ער האט איר באגעגנט. דאָס האָט אים געזאָגט, אַז זי איז אַ פרוי, וואָס מען גיט אכטונג אויף די אומרעכטע סיבות; אַ פרוי וואָס האָט זיך באַשיידן אָנגעטאָן צו פּאַסיק וואו זי האָט ערנסט געוואָלט געהערן.
  
  דרייק האט געכאפט איינער פאר זיך. קענעדי האט געטרונקען פאר א מינוט, און דאן האט א שטריק פון האָר געכאפט הינטער איר אויער אין א מילד זשעסט וואס האט געכאפט דרייק'ס אויפמערקזאמקייט. דערנאָך האָט זי זיך צו אים אויסגעדרייט.
  
  ― טאַקע נישט פֿון דײַן פֿאַרשילטן עסק, נאָר איך... איך האָב פֿאַרענדיקט אַ שמוציקער פּאָליציאַנט. פאָרענסיק מומחה. זיי געכאפט אים אין קעשענע פון אַ האַנדפול פון דאָללאַרס בייַ די פאַרברעכן סצענע און דערציילט י.אַ. וועגן דעם. ווי אַ רעזולטאַט, ער באקומען אַ אויסשטרעקן צייכן. עטלעכע יאָרן."
  
  "עס איז גאָרנישט פאַלש. האָבן זיינע קאָלעגעס געטשעפּעט אויף דיר?"
  
  "דוד, פאַרשילטן, איך קענען שעפּן דעם. איך האָב דאָס גענומען זינט איך איז געווען פינף יאָר אַלט. וואָס איז פאַלש, וואָס קלאַפּט מיר אין מוח ווי אַ פאַקינג בויער, איז דער פאַקט וואָס איר טראַכטן נישט - אַז יעדער איינער פון די פריערדיקע מעשים פון דעם גנב ממזר ווערט דאַן אין קשיא. יעדער. עלנט. איינער."
  
  "אָפיציעל? דורך וועמען?"
  
  "דרעק-עסן אַדוואָקאַטן. דרעק-עסן פאליטיקער. צוקונפֿט מייערז. רום-אַבסעסט אַדווערטייזערז אויך פארבלענדט דורך זייער אייגן אומוויסנדיקייט צו וויסן רעכט פון פאַלש. ביוראַקראַץ."
  
  "עס איז נישט דיין שולד".
  
  "טאַקע יאָ! זאג דאס פאר די פאמיליעס פון די ערגסטע סיריע מערדער וואס ניו יארק סטעיט האט אמאל געקענט. זאג עס צו דרייצן מאמעס און דרייצן טאטעס, אלע וויסנדיג יעדן גרויםן דעטאלן וויאזוי תומא קאלב האט אומגעברענגט זייערע קליינע טעכטער, ווייל זיי זענען געווען ביי זיין גאנצען פראצעס אין געריכט.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן אין כעס. "צי זיי וועלן באַפרייַען דעם באָכער?"
  
  קענעדי ס אויגן זײנען געװען לײדיקע גרובן. "זיי האָבן אים באפרייט מיט צוויי חדשים צוריק. זינט דעמאלט האט ער נאכאמאל אומגעברענגט און איז יעצט פארשוואונדן."
  
  "ניין".
  
  "עס איז אַלע אויף מיר."
  
  "ניין, דאָס איז נישט אמת. עס איז אין די סיסטעם. "
  
  "איך בין דער סיסטעם. איך אַרבעט פֿאַר די סיסטעם. דאס איז מיין לעבן".
  
  "אזוי זיי געשיקט איר אויף וואַקאַציע?"
  
  קענעדי האט אפגעווישט די אויגן. "געצווונגען לאָזן. מייַן מיינונג איז ניט מער ... וואָס עס איז געווען. די אַרבעט ריקווייערז קלעריטי יעדער מינוט פון יעדער טאָג. א קלארקייט וואס איך קען פשוט מער נישט דערגרייכן. "
  
  זי האָט געשטעלט איר גראָב שטעלונג אויף פול אַרויסווייַזן. "און וואס? זענט איר איצט צופרידן? קענען איר אַרבעטן מיט מיר איצט?
  
  אבער דרייק האט נישט געענטפערט. ער האָט געקענט איר ווייטיק.
  
  ז ײ האב ן דערהער ט װ י דע ם קאפיטא ן הא ט ערקלער ט א ז ז ײ זײנע ן 30 מינוט ן פו ן זײע ר דעסטינאציע .
  
  בן האָט געזאָגט: "משוגע. איך האָב נאָר געלייענט אַז אָדינס וואַלקיריעס זענען טייל פון אַ פּריוואַט זאַמלונג, אָרט אומבאַקאַנט. ער האט ארויסגענומען א נאטעפאד. "איך וועל אָנהייבן שרייבן דעם דרעק."
  
  דרייק האט קוים געהערט דערפון. קענעדי'ס געשיכטע איז געווען טראַגיש, און נישט די וואָס ער האָט געדארפט הערן. ער האט באגראבן זײן ספקות און האט אן א קווענקעלע צוגעדעקט איר ציטערנדיקע האנט מיט דער זײן.
  
  ― מיר דאַרפֿן דײַן הילף דערמיט, ― האָט ער געשעפּטשעט, כּדי בן זאָל אים שפּעטער נישט הערן און פֿרעגן. "איך גלויב. גוט שטיצן איז יקערדיק אין קיין אָפּעראַציע. "
  
  קענעדי האט נישט געקענט רעדן, אבער איר קורצע שמייכל האט גערעדט באלד.
  
  
  * * *
  
  
  א עראפלאן און שנעלער באן שפעטער און זיי האבן זיך דערנענטערט צו אפסאללא. דרייק האָט געפּרוּווט אָפּטרייסלען די רייזע מידקייט וואָס האָט פאַרוואָלקנט זיין מאַרך.
  
  אינדרויסן האט אים די נאכמיטאג קעלט געבראכט צו זינען. זיי האבן אפגעשטעלט א טאקסי און אינעווייניג ארויפגעקריכן. בן קלירד די נעפּל פון מידקייַט דורך געזאגט:
  
  גמלא ופּסאַללאַ. דאָס איז אַלט ופּסאַללאַ. דאָס אָרט, - האָט ער אָנגעוויזן אויף אַ סך־הכּל, - איז געבויט געוואָרן נאָך דעם ווי די קאַטעדראַל אין גמלא ופּסאַללאַ האָט לאַנג צוריק פאַרברענט. דאָס איז בייסיקלי די נייַע ופּסאַללאַ, כאָטש עס איז הונדערטער פון יאָרן אַלט.
  
  "וואַו," קענעדי געזאגט. "ווי אַלט מאכט דאָס אַלט ופּסאַללאַ?"
  
  "פּונקט."
  
  דער טאַקסי האט נישט רירן. דער דרייווער איז איצט האלב ארומגעדרײט. "בערג?"
  
  - וועסטו מיר מוחל זיין? קענעדי'ס שטימע האט געקלונגען באליידיקטער.
  
  "זעסט איר די בערג? מלוכישע קברות?" דאס שטומענדיקע ענגליש האט נישט געהאלפן.
  
  "יא". בן האָט זיך געכאַפּט. "קעניגלעכע קברות. עס איז אין די רעכט אָרט. "
  
  זיי ענדלעך געגאנגען אויף אַ מיני רייַזע פון ופּסאַללאַ. פּלייַינג טוריסט, דרייק קען נישט אָננעמען די סערקאָוס מאַרשרוט. אויף די אנדערע האַנט, די סאַאַב איז באַקוועם און די שטאָט איז געווען ימפּרעסיוו. אין יענע טעג איז אַפּסאַללאַ געווען אַן אוניווערסיטעט-שטאָט און די וועגן זענען געווען פאַרקלאַפּט מיט בייסיקאַלז. אין איין פונט, זייער טאָקאַטיוו אָבער שווער-צו-דעסיפער שאָפער דערקלערט אַז די בייק וועט נישט האַלטן פֿאַר איר אויף די וועג. עס וואָלט איר אַראָפּגענומען אָן אַ צווייט געדאַנק.
  
  "אַקסידענץ". ער האָט אָנגעוויזן מיט די הענט אויף די בלומען וואָס באַצירן די טראָטואַרן. "פילע עקסידענטן."
  
  אלט ע געבײדע ם האב ן זי ך פארבײ ן פו ן בײד ע זײטן . עווענטועל האט די שטאט זיך אפגעלאזט און דאס קאנטרי האט אנגעהויבן אריינקריכן אין דער לאנדשאפט.
  
  "אָוקיי, אַזוי גאַמלאַ אַפּסאַללאַ איז אַ קליין דאָרף איצט, אָבער אין די פרי קאַמערשאַלז עס איז געווען אַ גרויס דאָרף," בן האט געזאגט פון זכּרון. ״דאר ט זײנע ן דאר ט באגראבן געװאר ן װיכטיק ע מלכים . און אָדין האָט דאָרטן געלעבט אַ װײַלע".
  
  "דאס איז ווו ער כאַנגד זיך," דרייק ריקאָלד פון די לעגענדע.
  
  "יא. ער האט זיך מקריב געווען אויף דעם וועלט בוים בשעת זיין זעער וואָטשט און צוגעהערט צו יעדער סוד ער האט אלץ געהאלטן. זי האט געמוזט פאר אים א סך באדייטן". ע ר הא ט זי ך געקרימט , געטראכט : ז ײ האב ן געמוז ט געװע ן אומגלויבלע ך נאענט .
  
  "דאָס אַלע סאָונדס ווי אַ קריסטלעך קאָנפעסיע," דרייק ווענטשערד.
  
  "אָבער אָדין איז דאָ נישט געשטאָרבן?" קענעדי האט געפרעגט.
  
  "ניין. ער איז געשטאָרבן אין Ragnarok צוזאַמען מיט זיינע זין טאָר און פריי.
  
  דער טאַקסי האָט זיך אַרומגערינגלט אין אַ ברייטן פּאַרקירפּלאַץ איידער ער האָט זיך אָפּגעשטעלט. רעכטס האט זיך געפירט דורך שיטערע ביימער א פארשפארטע שמוץ-שטעג. "צו די בערגל," האט געזאגט זייער שאָפער.
  
  ז ײ האב ן אי ם דאנק ט או ן זי ך ארויסגעטרעט ן פו ן סאב ן אי ן א ליכטיק ן זונשײ ן או ן א פריש ן װינטל . דרייק'ס געדאַנק איז געווען צו ויספאָרשן די אַרומיק געגנט און די דאָרף זיך צו זען אויב עפּעס האט שפּרינגען אויס פון די האָלץ. נאָך אַלע, ווען אַזוי פילע אינטערנאַציאָנאַלע אַסכאָולז שטעלן זייער געזונט-ינדאַלדזשד עגאָ הינטער וואָס קענען בלויז זיין דיסקרייבד ווי גלאבאלע פרייהייט פֿאַר אַלע, עפּעס מוזן שטיין אויס.
  
  ווייַטער פון די ביימער, די לאַנדשאַפט איז געווארן אַן אָפֿן פעלד, צעבראכן בלויז דורך צענדליקער קליין בערינגז און דריי גרויס בערינגז וואָס זענען ליגן גלייַך פאָרויס. אוי ף דע ם הא ט מע ן אי ן דע ר װײטנס , באמערק ט א לײכטע ר דא ך או ן נא ך א געביידע ר רעכט ס דערפון , װא ם הא ט אנגעצייכ ט דע ם אנהויב .
  
  קענעדי האט זיך אפגעשטעלט. "עס זענען קיין ביימער ערגעץ, גייז."
  
  בן איז געווען פאַרכאַפּט אין זיין העפט. - זיי גייען איצט נישט אויפשטעלן קיין שילד, ניין?
  
  - האסטו א געדאנק? דרייק האט נאכגעקוקט די ברייטע אפענע פעלדער פאר יעדן סימן פון אקטיוויטעט.
  
  ― איך געדענק אַז איך האָב געלײענט, אַז דאָ זײַנען אַמאָל געװען ביז דרײַ טויזנט בערגל. הייַנט עס זענען עטלעכע הונדערט פון זיי. צי איר וויסן וואָס עס מיטל?"
  
  "זיי האָבן נישט געבויט זיי זייער גוט?" קענעדי האט געשמייכלט. דרייק איז געווען ריליווד אַז זי געווען גאָר פאָוקיסט אויף די אַרבעט אין האַנט.
  
  "אין אלטע צייטן עס איז געווען אַ פּלאַץ פון ונטערערד טעטיקייט. און דערנאָך די דרײַ 'קעניגלעכע' בערגלעך. אין די nineteenth יאָרהונדערט זיי זענען געהייסן נאָך דרייַ לעדזשאַנדערי מלכים פון די הויז פון ינגלינג - Aun, Adil און Egil - איינער פון די מערסט באַרימט רויאַל משפחות פון סקאַנדינאַוויאַ. אָבער... - האָט ער זיך אָפּגעשטעלט, געניסן פֿון זיך, - עס שטייט אויך, אַז אין דער פֿריערער מיטאָלאָגיע און פֿאָלקלאָר האָבן שוין עקזיסטירט קברות - און אַז זיי זײַנען געווען אַן אַלטע כּבֿוד צו די ערשטע - די אָריגינעלע - דרײַ מלכים - אָדער געטער ווי מיר ווייסן. זיי איצט. דאָס איז פריי, טאָר און אָדין.
  
  קענעדי האָט געזאָגט, "עס איז אַ טראַפ-אינפֿאָרמאַציע דאָ. "אָבער האָט איר באמערקט ווי פילע רעפערענצן צו ביבלישע מעשיות מיר באַקומען פֿון אַלע די אלטע מעשיות."
  
  "דאס איז סאַגי. "בן קערעקטאַד איר. "פּאָעזיע. אַקאַדעמיק דאָאָדלעס. עפּעס וואָס קען זיין וויכטיק - עס זענען דאַזאַנז פון באַווייַזן אַטאַטשט צו די מאַונדז צו די שוועדיש וואָרט פאַלאַ, און די מאַנגאַ פאַלאָר - ניט זיכער וואָס דאָס מיטל. און קענעדי, האָב איך נישט ערגעץ געלייענט אַז די געשיכטע פון משיח איז געווען זייער ענלעך צו דער געשיכטע מיט זעוס?
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "און דער מצרי גאָט האָרוס איז געווען אן אנדער פאָרויסגייער. ביידע זענען געווען געטער וואָס סאַפּאָוזאַדלי קיינמאָל געווען. דרייק האט זיך א ניד געטאן צו די דריי קעניגלעכע בערג וועלכע האבן זיך ארויסגעשטעלט קעגן די פלאכע לאנדשאפט. "פרי, טאָר און אָדין, רעכט? טאָ ווער איז ווער דעמאָלט, בלייקי? א?"
  
  "איך האב נישט קיין אנונג, חבר."
  
  ― זאָג נישט, מונטשקין. מיר קענען פּייַניקן אינפֿאָרמאַציע פון די ווילידזשערז אויב נייטיק. "
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן פארב ײ ד י בערג , שפיל ן ד י רא ל פו ן דר ײ מיד ע טוריסטן , װ י א פארװעגונג . די זון האט געשלאגן אויף די קעפ, און דרייק האט געזען קענעדי צעברעכן אירע זונברילן.
  
  ער האט געשאקלט מיטן קאפ. אמעריקאנער.
  
  דערנאָך האָט בןס טעלעפֿאָן געקלונגען. קענעדי האט א שאקל געטאן מיט איר קאפ, שוין איבערגעשראקן פון די אָפטקייט פון משפּחה-קאנטאקט. דרייק האָט נאָר געמאַכט.
  
  "קאַרין," האָט בן געזאָגט גליקלעך. "ווי איז מיין עלטערע שוועסטער?"
  
  קענעדי האט אַ פּאַטש געטאָן דרייק אויף דער אַקסל. "ליד זינגער אין דער גרופּע?" - האט זי געפרעגט.
  
  דרייק האט זיך אנגעשפארט. "הארץ פון גאָלד, דאָס איז אַלע. ער וואָלט טאָן עפּעס פֿאַר איר אָן קלאָג. ווי פילע פרענדז אָדער חברים ווי דאָס האָט איר? "
  
  דאָס דאָרף גמלא ופּסאַללאַ איז געווען אַ פּיקטשעראַסק און ריין, מיט עטלעכע גאַסן מיט לאַנד-פארשלאסן, הויך-דאַק בנינים וואָס זענען געווען הונדערטער פון יאָרן אַלט, געזונט אפגעהיט און שיטער באַפעלקערט. א צופעליקע דערפער האט אויף זײ געקוקט מיט נײגעריקײט.
  
  דרייק כעדאַד צו דער קירך. "די היגע וויקאַרס זענען שטענדיק נוציק."
  
  װע ן ז ײ האב ן זי ך דערנענטער ט צ ו דע ר גאניק , הא ט א ן אלטע ר מאן ד אי ן קירכע ר מלבושי ם ז ײ כמע ט אראפגעקלאפ ט פו ן ד י פים . ער האט זיך אפגעשטעלט פארחידושט.
  
  "העלא. קען איך העלפן?"
  
  "נישט זיכער וועגן דעם, חבר." דרייק האָט אָנגעטאָן זיין בעסטער שמייכל. "אָבער וואָס פון די בערינגז דאָרט געהערט צו אָדין?"
  
  "אין ענגליש?" דער מגיד האט גוט גערעדט װעגן דער װעלט, נאר זיך געקעמפט צו פארשטײן. "וואס? וואס? איינער?"
  
  בן איז געשטאנען פאראויס און האט אנגערופן דעם וויקארס אויפמערקזאמקייט אויף די קעניגליכע בערג. "איינער?"
  
  "דו זעסט." דער אלטער האט א ניד געטאן. "יא. המ. סטאָרסטאַ... - האָט ער זיך געקעמפֿט צו געפֿינען דאָס װאָרט. "גרויסע."
  
  "די גרעסטע?" בן האָט צעשפּרייט די אָרעמס ברייט.
  
  דרייק האט צו אים געשמײכלט, אײנדרוקט.
  
  "פיגיערז." קענעדי האָט אָנגעהויבן זיך אָפּדרייען, אָבער בן האָט געהאַט איין לעצטע קשיא.
  
  "פאלא?" האט ער געזאגט בלויז מיט די ליפן פארחידושט, קוקנדיק אויפן וויקארן און האט איבערגעטריבן די אקסלען. "אָדער מאַנגאַ פאַלאָר?"
  
  עס האָט געדויערט אַ בשעת, אָבער דער ענטפער, ווען עס געקומען, טשילד דרייק צו די ביין.
  
  "טראַפּס ... אַ פּלאַץ פון טראַפּס."
  
  
  ניין
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, שוועדן
  
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען בן און קענעדי צו די גרעסטע פון די רויאַל מאַונדס, פידינג מיט די רימען אויף זיין באַקפּאַק אַזוי ער קען ויספאָרשן די געגנט אין שלום. דער איינציקער דעקל איז געווען בערך א מייל הינטער דעם קלענסטן בערגל, און א רגע האט ער געמיינט אז ער זעט דארט באוועגונג. שנעל באַוועגונג. אבער ווייַטער לערנען אנטפלעקט גאָרנישט מער.
  
  זײ האבן זיך אפגעשטעלט בײם פוס פון אודינס בערגל. בן האט גענומען אטעם. "די לעצטע צו דערגרייכן די שפּיץ וועט באַקומען עטלעכע דרעק אויף מיין פאַסעבאָאָק בלאַט!" - האט ער א געשרײ געטאן , אװעקגעפארן מיט א איילעניש . דרייק איז נאכגעגאנגען מער רואיגער און האט געשמייכלט צו קענעדי, וואס איז געגאנגען אביסל שנעלער פון אים.
  
  טי ף ארײן האט ער גענומען װערן אלץ מער אויפגערעגט. ער האט עס נישט געפעלן. זיי זענען געווען האָפענונג נאַקעט. קיין נומער פון שטאַרק ריפלעס קען נאָכפאָלגן זיי, בעכעסקעם זיי אין גאַנפּוינט, פשוט אַווייטינג אָרדערס. דער װינט האט הויך געפײפט און געקלאפט אין די אויערן, פארגרעסערט דאס געפיל פון אומזיכערקײט.
  
  עס האָט געדויערט וועגן צוואַנציק מינוט צו קריכן צו די שפּיץ פון די גראָז בערגל. ווען דרייק איז דארט געקומען, איז בן שוין געזעסן אויפן גראז.
  
  ― װוּ איז דאָס מאַכנ־קאָרב, קרוסטי?
  
  "געלאָזן דאָס אין דיין סטראָולער." ער האט זיך ארומגעקוקט. פון דאָ אויבן, די מיינונג איז געווען אַ ברעטטייקינג: סאָף גרין ראָולינג פעלדער, היללס און סטרימז אומעטום, און לילאַ בערג אין דער ווייַטקייט. ז ײ האב ן געקענ ט דערזע ן דא ם דאר ף גמלא , װא ס הא ט זי ך געצויג ן בי ז ד י גרענע ץ פו ן דע ר שטא ט נײ־אופסל .
  
  קענעדי האט געזאגט דעם קלאָר ווי דער טאָג. "אזוי איך וועל נאָר זאָגן עפּעס וואָס איז געווען אַרן מיר פֿאַר אַ בשעת איצט. אויב דאָס איז אָדינס בערגל, און דער וועלט בוים איז באַהאַלטן אין עס - וואָס וואָלט זיין אַ פאַרשילטן ופדעקונג - וואָס האט קיין איינער געפונען עס פריער? וואָס זאָל מיר איצט קוקן פֿאַר עס?
  
  "עס איז פּשוט". בען האט געזארגט זײן אומבאהאלטענע קערלז. "קיינער האט נישט געדאַנק צו קוקן פריער. ביז די שילד איז געווען דיסקאַווערד אַ חודש צוריק, עס איז געווען אַלע שטויביק לעגענדע. מיטאָס. און עס איז נישט גרינג געווען צו פֿאַרבינדן דאָס שפּיז מיטן וועלט־בוים, וואָס הייסט איצט כּמעט אוניווערסאַלי יגדראַסיל, און דערנאָך מיט די קורצע נײַן טעג פֿון אָדינס פֿאַרבליבן דאָרטן.
  
  און -״ האָט דרייק אַרײַנגעמישט, "דער בוים וועט ניט זיין גרינג צו געפֿינען אויב ער עקזיסטירט. זיי וואָלטן נישט געוואָלט, אַז אַן אַלטער ממזר זאָל זיך דערטראָגן איבער דעם".
  
  יעצט האט דרייק'ס טעלעפאן געקלונגען. ער האט געקוקט אויף בען מיט פארשמאכטער ערנסטקייט, ווען ער האט עס ארויסגעצויגן פון זיין רוקן. "יאָשקע. איך הייב אן צו פילן ווי דיר."
  
  "וועלן?"
  
  "א קאָלעקטיוו פון צען מענטשן איז צו דיין באַזייַטיקונג. זאג נאר דאס ווארט״.
  
  דרייק האט פארשלונגען זיין איבערראשונג. "צען מענטשן. דאָס איז אַ גרויס מאַנשאַפֿט. " א צען-מענטש SAS מאַנשאַפֿט קען שיקן דעם פרעזידענט אין זיין אָוואַל אָפפיסע און נאָך געפֿינען צייט צו דערשייַנען אין די נייַע ווידעא פון לאַדי גאַגאַ איידער ער גייט היים פֿאַר טיי.
  
  "גרויס סטייקס, איך הערן. די סיטואַציע ווערט ערגער יעדער שעה. "
  
  "דאס איז ריכטיג?"
  
  "גאַווערמאַנץ קיינמאָל טוישן, דרייק. זיי אנגעהויבן סלאָולי און דעמאָלט געפרוווט צו בולדאָוז זייער וועג דורך, אָבער זענען דערשראָקן צו ענדיקן. אויב עס איז אַ טרייסט, דאָס איז נישט די ביגאַסט זאַך וואָס געשעעניש אין דער וועלט אין דעם מאָמענט."
  
  Wells' דערקלערונג איז דיזיינד צו זיין באהאנדלט ווי אַ לייב טריץ אַ זעברע, און דרייק האט נישט אַנטוישן. "אזוי ווי וואס?"
  
  "נאַסאַ סייאַנטיס האָבן פּונקט באשטעטיקט די עקזיסטענץ פון אַ נייַ סופּערוואָלקאַן. און ..." וועלז האָט טאַקע געווען דערשראקן: "עס איז אַקטיוו."
  
  "וואס?"
  
  "אַ ביסל אַקטיוו. אַ ביסל, אָבער טראַכטן וועגן אים, דער ערשטער זאַך איר ימאַדזשאַן ווען איר דערמאָנען אַ סופּערוואָלקאַן איז ...
  
  "... דער סוף פון דעם פּלאַנעט," דרייק פאַרטיק, זיין האַלדז פּלוצלינג טרוקן. עס איז געווען אַ צופאַל אַז דרייק האט איצט געהערט דעם פראַזע צוויי מאָל אין ווי פילע טעג. ער האָט צוגעקוקט ווי בן און קענעדי אַרומרינגלען די עמבאַנגקמאַנט, באַקינג די גראָז, און פּעלץ אַ טיף-געוואָרצלטע מורא די לייקס פון וואָס ער האט קיינמאָל פּעלץ.
  
  "וואו איז עס?" - האט ער געפרעגט.
  
  וועלז האט געלאכט. "ניט ווייט, דרייק. ניט ווייט פון וואו זיי געפונען דיין שילד. דאָס איז אין יסעלאַנד. "
  
  דרייק איז געווען וועגן צו בייַסן אַ צווייט מאָל ווען בן שאַוטאַד, "געפונען עפּעס!" אין אַ הויך קול וואָס האָט געוויזן זיין נאַיוואַטי ווי עס פאַרשפּרייטן איבער.
  
  "איך דארף גיין". דרייק געלאפן צו בן, קאַסטינג די רעגע ווי בעסטער ער קען. קענעדי האט זיך אויך ארומגעקוקט, אבער דאס איינציגסטע וואס זיי האבן געקענט זען איז געווען אין דארף.
  
  "האַלטן עס אַראָפּ, פרייַנד. וואס האסטו?"
  
  "די". בן האָט זיך אַראָפּגעקליבן און אַוועקגעשטויסן דאָס צעמישטע גראָז צו אַנטפּלעקן אַ שטיין פּלאַטע בערך די גרייס פון אַ שטיק A4 פּאַפּיר. "זיי שורה די גאנצע פּערימעטער פון דער בערגל, יעדער ביסל פֿיס, אין ראָוז פון די שפּיץ צו וועגן האַלב וועג אַראָפּ די באַזע. עס מוזן זיין הונדערטער פון זיי."
  
  דרייק האט א נעענטער קוק געטאן. די ייבערפלאַך פון דעם שטיין איז שווער געשעדיגט דורך די וועטער, אָבער איז געווען טייל פּראָטעקטעד דורך אָוווערגראָון גראָז. עס זענען געווען עטלעכע מאַרקס אויף זייער ייבערפלאַך.
  
  "רוניק ינסקריפּשאַנז, איך טראַכטן זיי זענען גערופן," בן געזאגט. "וויקינג סימבאָלס"
  
  "ווי די גענעם טאָן איר וויסן?"
  
  ער האט געשמײכלט. "אויף די פלאַך, איך אָפּגעשטעלט די שילד מאַרקינגז. זיי זענען ענלעך. פֿרעג נאָר אויף Google."
  
  "דער קינד זאגט אַז עס זענען הונדערטער פון זיי," קענעדי געצויגן, קוק אַרויף און אַראָפּ די אַראָפאַנג, גראָז שיפּוע. "איז וואס? העלפט נישט".
  
  "דער קינד זאגט אַז עס קען אַרבעטן," האָט בן געזאָגט. "מיר דאַרפֿן צו געפֿינען רונז שייַכות צו וואָס מיר זענען קוקן פֿאַר. רון רעפּריזענטינג אַ שפּיז. רון רעפּריזענטינג אַ בוים. און די רון פֿאַר -"
  
  "איינער," קענעדי פאַרטיק.
  
  דרייק האט אַ געדאַנק. "איך געוועט מיר קענען נוצן שורה פון דערזען. מיר אַלע דאַרפֿן צו זען יעדער אנדערע צו וויסן אַז עס געארבעט, רעכט?
  
  "זעלנער לאָגיק," קענעדי לאַפט. "אָבער איך טראַכטן עס איז ווערט אַ פּרובירן."
  
  דרייק איז געווען לאָעט צו פרעגן איר וועגן די קאַפּ ס לאָגיק, אָבער די צייט איז געווען סליפּינג אַוועק. אנדערע פאַקשאַנז זענען אַוואַנסירטע און זענען סאַפּרייזינגלי ניטאָ, אַפֿילו איצט. ז ײ האב ן אל ע אנגעהויב ן אפרײס ן ד י גראז ן פו ן יעד ן שטײ ן אונד ז ארומגערינגל ט ארום . לכתחילה איז עס געווען אן אונקבארקייט. דרייק האט געמאכט סימבאָלס וואָס געקוקט ווי שילדז, קראָסבאָווס, אַ ייזל, אַ לאָנגבאָאַט, דעמאָלט אַ שפּיז!
  
  "עס איז איין". זײ ן טי ף שטימ ע הא ט זי ך געטראג ן צ ו ד י אנדער ע צװײ , אבע ר װײטע ר ניש ט . ער האט זיך אװעקגעזעצט מיט זײן רוקן־פאק און אויסגעלײגט די פארזארגונג, װאם זײ האבן געקויפט בײם טאקסי־פארן דורכ׳ן אפסאלא. טאָרטשעס, אַ גרויס פלאַשליגהט, שוועבעלעך, וואַסער, אַ פּאָר פון מעסערס וואָס ער דערציילט בן זענען געווען פֿאַר אָפּרוען דעבריס. ער האָט באַקומען אַ קוק צוריק, איך בין נישט אַזוי פאַרשילטן גאַלאַבאַל, אָבער זייער נויט איז געווען מער דרינגלעך ווי בן ס דייַגע רעכט איצט.
  
  "בוים". קענעדי איז געפאלן אויף די קני, זיך געקראצט אויפן שטיין.
  
  עס האָט גענומען בן נאָך צען געשפּאַנט מינוט צו געפֿינען עפּעס. ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , דא ן הא ט ע ר איבערגעחזר ט זײנ ע לעצט ע טריט . "געדענק וואָס איך האָב געזאָגט וועגן טאָלקין וואָס האָט באַסעסט גאַנדאַלף אויף אָדין?" ער האט אנגעקלאפט דעם שטײן מיטן פוס. "נו, דאָס איז גאַנדאַלף. ער האט אפילו א שטעקן. היי!"
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט אים פארזיכטיק נאכגעקוקט. ע ר הא ט דערהער ט א גריצע ר קלאנג , װ י ע ם װאלט ן זי ך עפנטלעכ ט שװער ע לאדן , מי ט א גרוים ן קלאנג .
  
  "האָסט דאָס געפֿירט דורך טרעטן אויף אַ שטיין?" - האט ער פארזיכטיק געפרעגט.
  
  "איך טראכט אז יא".
  
  ז ײ האב ן זי ך אל ע אנקוק ט אײנע ר דע ם צװײטן , זײער ע אויסדרו ק האב ן זי ך געענדער ט פו ן אויפרײסונ ג צ ו זארג ן צ ו פחד , או ן דא ן האב ן ז ײ זי ך פאראויסגעטראטן , אל ס אײנע .
  
  דרייק'ס שטיין האט זיך אביסל איבערגעגעבן. ער האט דערהערט דעם זעלבן מאלן קלאנג. די ערד פארן שטײן איז געזונקען, און דאן איז די דעפרעסיע געלאפן ארום דעם עמבאנקמענט װי א שלאנג.
  
  בן האָט געשריגן, "עס איז עפּעס דאָ."
  
  דרייק און קענעדי זענען דורכגעגאנגען איבער דעם פארזונקען לאנד צו וואו ער איז געשטאנען. ער האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט, אַרײַנגעקוקט אין אַ שפּאַלטן אין דער ערד. "עטלעכע מין פון טונעל."
  
  דרייק האט אנגעהויבן א שטורקעלע. "עס איז צייט צו וואַקסן אַ פּאָר, מענטשן," ער האט געזאגט. "גיי מיר נאך".
  
  
  * * *
  
  
  אי ן דע ם מאמענ ט זײנע ן ז ײ אװע ק פו ן דערזען , האב ן זי ך אנגעהויב ן מאביליזיר ן צװ ײ ראדיקאל־פארשידענע כוחות . ד י דײטש ן , װעלכ ע האב ן זי ך בי ז איצ ט באנוגענע ן זי ך נידעריקצולײג ן אי ן ד י פארשלאפענ ע שטעט ל גאמלא־אפסלא , האב ן זי ך געגרײ ט או ן אנגעהויב ן גײ ן אי ן דרײק ס טריט .
  
  אן אנדער סקוואַד, אַ קאָנטינגענט פון די שוועדיש אַרמיי ס עליט טרופּס - די סאַרסקידאַ סקידסגרופּען, אָדער SSG - פארבליבן צו אָבסערווירן די דייטשישער און דיסקאַסט די מאָדנע קאַמפּלאַקיישאַן פארגעלייגט דורך די דריי סאַוויליאַנז וואָס זענען פּונקט אַראָפּגיין אין די גרוב.
  
  מע ן דאר ף ז ײ אינגאנצ ן אויספרעגן . דורך קיין מיטל נייטיק.
  
  דאָס איז, אויב זיי סערווייווד וואָס איז געווען וועגן צו פּאַסירן.
  
  
  צען
  
  
  
  וועלט בוים גרוב, שוועדן
  
  
  דרייק האט זיך צוגעבויגן. דער פינצטער דורכפאָר האט אנגעהויבן אויס ווי אַ קריכן פּלאַץ און איז איצט ווייניקער ווי זעקס פֿיס הויך. דע ר סטעליע ר אי ז געװע ן פו ן שטײ ן או ן שמוץ , או ן אי ז געװע ן אנגעפאק ט מי ט גרוים ע הענגענדיק ע שלייפ ן פו ן איבערגעװאקס ן גראז , װא ס ז ײ האב ן געמוז ט ארויסשנײד ן פו ן װעג .
  
  עס איז ווי גיין אין אַ דזשאַנגגאַל, דרייק געדאַנק. נאָר אונטער דער ערד.
  
  ע ר הא ט באמערקט , א ז מע ן הא ט שוי ן אפגעשניט ן א טײ ל שטערקער ע ױנגעלײט . א כוואַליע פון דייַגעס איז דורכגעגאנגען דורך אים.
  
  ז ײ זײנע ן געקומע ן אי ן א געגנט , װא ו ד י װארצלע ן זײנע ן געװע ן אזו י געדיכט , א ז ז ײ האב ן װידע ר געמוז ט קריכן . דער שלאַכט איז געווען שווער און גראָב, אָבער דרייק שטעלן עלנבויגן איידער עלנבויגן, קני איידער קני, און ערדזשד די אנדערע צו נאָכפאָלגן אים. ווען אין עטלעכע פונט אפילו איבערצייגונג האט נישט געהאָלפֿן בן, דרייק זיך צו בוליינג.
  
  "לפּחות די טעמפּעראַטור איז דראַפּינג," קענעדי געמורמלט. "מיר מוזן גיין אַראָפּ."
  
  דרייק האָט זיך אָפּגעהאַלטן פון דעם ענטפער פון דעם נאָרמאַל זעלנער, זיין בליק איז פּלוצלינג געכאפט דורך עפּעס אנטפלעקט אין די ליכט פון זיין שטורקאַץ.
  
  "קוק עס".
  
  רונז געשניצט אויף דער וואַנט. מאָדנע סימבאָלס וואָס האָבן רימיינדיד דרייק פון די וואָס באַצירן אָדינס שילד. בן ס דערשטיקט קול האט עקאָוד אַראָפּ די קאָרידאָר.
  
  "סקאַנדינאַוויאַן רונז. אַ גוטן סימן."
  
  דרייק האט מיט חרטה אפגעקערט זיין ליכט פון זיי. אויב נאָר זיי קען לייענען זיי. די SAS, ער געדאַנק בעקיצער, וואָלט האָבן מער רעסורסן. אפֿשר עס איז געווען צייַט צו ברענגען זיי אַהער.
  
  נאך פופציק פוס און ער האט געדריפט פון שווייס. ער האט געהערט קענעדי שװער אטעמען און געשאלטן אז זי טראגט איר בעסטע הויזן־גוט. פֿון בן האָט ער גאָרניט געהערט.
  
  ― ביסטו גוט, בן? איז דיין האָר טאַנגגאַלד אויף אַ וואָרצל?
  
  "האַ, פאַרשילטן עס, כאַ. ווײַטער, פֿרוי".
  
  דרייק איז ווייטער קריכן דורכן בלאָטע. "איין זאַך וואָס שטערט מיר," האָט ער געגאַסט צווישן די אָטעם, "איז אַז עס זענען "פילע טראַפּס." די עגיפּטן האָבן געבויט אויסגעשטעלטע טראַפּס צו באַשיצן זייערע אוצרות, פאַרוואָס נישט די נאָרוועגישע?
  
  "איך קען נישט ימאַדזשאַן די וויקינג טראכטן צו שווער וועגן דעם טראַפּ," קענעדי כאַפט אין ענטפער.
  
  "איך טאָן ניט וויסן," בן שאַוטאַד אַראָפּ די שורה. "אָבער די וויקינגס האָבן אויך גרויס טינגקערז, איר וויסן. פּונקט ווי די גריכן און רוימער. ניט אַלע פון זיי זענען געווען באַרבאַריאַן.
  
  עטלעכע דריי און דער דורכפאָר האָט זיך אָנגעהויבן צו ברייטערן. נאָך צען פֿיס און דער דאַך אויבן זיי פאַרשווונדן. אין דעם מאָמענט זיי אויסגעשטרעקט און גענומען אַ ברעכן. דרייק'ס שטורקעלע האט באלויכטן דעם דורכגאנג פאראויס. ווען ער האָט עס אָנגעוויזן אויף קענעדי און בן, האָט ער געלאַכט.
  
  "פאַרשילטן, איר צוויי קוקן ווי איר נאָר געקומען צוריק פון די קבר!"
  
  "און איך רעכן אַז איר זענט געוויינט צו דעם באָבקעס?" קענעדי האט געהויבן מיט דער האנט. "זייַענדיק SAS און אַלע וואָס?"
  
  ניט SAS, דרייק קען נישט טרייסלען די פּויזאַנד ווערטער. "זיי געוויינט צו זיין." - האט ער געזאגט און איז איצט גיכער געגאנגען פאראויס.
  
  נאָך אַ שאַרף קער, און דרייק פּעלץ די ווינטל אויף זיין פּנים. א געפיל פון קאָפּשווינדל האָט אים געטראָפן ווי אַ פּלוצעמדיק דונער, און אַ רגע איז דורכגעגאנגען איידער ער האָט פאַרשטאַנען, אַז ער שטייט אויף אַ באַרג מיט אַ קאַווענע פעלדז אונטער אים.
  
  אַן אומגלויבלעכע דערזען האָט אים געטראָפן אין די אויגן.
  
  ער האָט זיך אַזוי פּלוצעם אָפּגעשטעלט, אַז קענעדי און בן האָבן זיך אַרײַנגעפֿאַלן אין אים. דא ן האב ן ז ײ אוי ך דערזע ן דא ס דערזען .
  
  "OMFG." בן דיקטייטיד דעם טיטל פון די כסימע שפּור די וואנט פון שלאָפן.
  
  דער וועלט בוים איז געשטאנען פאר זיי אין זייער כבוד. עס איז קיינמאָל געווען אויבן דער ערד. דער בוים איז געווען קאַפּויער, זיין שטאַרק וואָרצל יקסטענדינג אין די באַרג ערד אויבן זיי, פעסט געהאלטן דורך עלטער און די אַרומיק שטיין פאָרמיישאַנז, זייַן צווייגן זענען גאָלד ברוין, די בלעטער אַ דוירעסדיק גרין, זיין שטאַם סטרעטשינג אַ הונדערט פֿיס אַראָפּ אין די טיפענישן פון א ריזיגן גרוב.
  
  זײע ר װע ג הא ט זי ך פארװאנדל ט אי ן א שמאל ן טרעפ , אויסגעשניט ן אי ן ד י שטײנע ר װענט .
  
  "טראַפּס," בן אָטעמען. - פארגעם ן ניש ט װעג ן ד י טראפן .
  
  "צו גענעם מיט די טראַפּס," קעננעדי וואָויסט דרייק ס זייער געדאַנק. - פֿון וואַנען קומט דאָס ליכט?
  
  בן האָט זיך אַרומגעקוקט. "עס איז מאַראַנץ."
  
  "גלאָוו סטיקס," דרייק געזאגט. "משיח. דאָס אָרט איז צוגעגרייט געוואָרן. "
  
  בעשאַס זיין SAS טעג זיי געשיקט מענטשן צו צוגרייטן אַ געגנט ווי דעם; מאַנשאַפֿט צו אַססעסס די סאַקאָנע און נוטראַלייז אָדער קאַטאַלאָג עס איידער צוריקקומען צו באַזע.
  
  "מיר האָבן נישט פיל צייט," האָט ער געזאָגט. זיין אמונה אין קענעדי איז פּונקט געוואקסן. "לאָמיר".
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן ארא פ פו ן ד י פארשפײענ ע או ן צעברעקלענ ע טרעפ , ד י פּלוצעמדיק ע טראפ ן שטענדי ק אוי ף זײע ר רעכטס . צען פוס אראפ און די טרעפ האבן זיך אנגעהויבן שארף צוציען. דרייק האט זיך אפגעשטעלט ווען א דריי-פוס ריס האט זיך געעפנט. גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער, אָבער גענוג צו געבן אים פּויזע - ווי די גאַפּינג לאָך אונטן געווארן אפילו מער קלאָר ווי דער טאָג.
  
  "קראָפּ".
  
  ער איז געשפרונגען. די שטיין לייטער איז געווען וועגן דריי פֿיס ברייט, גרינג צו נאַוויגירן, טעראַפייינג ווען קיין פאַלש שריט מענט אַ זיכער טויט.
  
  ער האט געלאנדעט אמת און זיך גלײך אומגעקערט, געפילט, אז בן װעט זײן אויף דער גרענעץ פון טרערן. "זאָרגט נישט," ער איגנאָרירט קענעדי און פאָוקיסט אויף זיין פרייַנד. "צוטרוי מיר, בן. בן איך וועל דיך כאפן״.
  
  ער האט געזען די אמונה אין בן'ס אויגן. אַבסאָלוט, קינדלעך צוטרוי. עס איז געווען צייַט צו פאַרדינען עס ווידער, און ווען בן דזשאַמפּט און דעמאָלט סטאַגערד, דרייק געשטיצט אים מיט אַ האַנט אויף זיין עלנבויגן.
  
  דרייק האט געווינקט. - גרינג, הא?
  
  קענעדי איז געשפרונגען. דרייק האט פארזיכטיק נאכגעקוקט, זיך פארשטעלט אז ער האט נישט באמערקט. זי איז געפֿאַלן אָן קיין פּראָבלעמען, האָט דערזען זײַן זארגן און זיך געפּײַניקט.
  
  "דאָס איז דריי פֿיס, דרייק. נישט דער גראַנד קאַניאָן. "
  
  דרייק האט געווינקט צו בן. "גרייט, חבר?"
  
  נאך צוואנציג פוס, און די נעקסטע עפענונג אין די טרעפ איז געווען ברייטער, דאס מאל דרייסיג פוס, און פארשפארט פון א געדיכטן הילצערנעם פלאנק, וואס האט זיך געוויגלט ווען דרייק איז געגאנגען צוזאמען. קענעדי איז נאכגעגאנגען, און דעמאָלט נעבעך בן, געצווונגען דורך דרייק צו קוקן אַרויף, צו קוקן פאָרויס אלא ווי אַראָפּ, צו לערנען די דעסטיניישאַן אלא ווי זיין פֿיס. דער יונגער מאן האט זיך געציטערט ביז ער האט דערגרייכט האַרט ערד, און דרייק האָט גערופֿן אַ קורצע ברעכן.
  
  װע ן ז ײ האב ן זי ך אפגעשטעלט , הא ט דריק ע דערזען , א ז דע ר װעלט־בוים , הא ט זי ך ד א אזו י ברײ ט אויסגעשפרײט , א ז זײנ ע געדיכט ע צװײג ן האב ן כמע ט אנגעריר ט ד י טרעפ . בן האָט מיט יראת כבוד זיך אויסגעשטרעקט צו שלעפּן דעם גליד, וואָס האָט געציטערט אונטער זיין ריר.
  
  "דאס ... דאָס איז אָוווערוועלמינג," ער אָטעם.
  
  קענעדי געניצט דעם מאָל צו סטיל איר האָר און ונטערזוכן די אַרייַנגאַנג אויבן עס. "אַזוי ווייַט אַלץ איז קלאָר," זי געזאגט. "איך מוז זאָגן, אַז ווי עס שטייט, זענען זיכער נישט געווען די דייטשן וואָס האָבן צוגעגרייט דעם אָרט. זיי וואלטן עס גערויבט און עס פארברענט ביז דער ערד מיט פלעמעטריערס.
  
  נאך א ביסל ברעכן און זיי זענען אַראָפּגעפאַלן פופציק פֿיס, כּמעט האַלב וועג. דרייק לעסאָף ערלויבט זיך צו טראַכטן אַז די אלטע וויקינגס זענען נישט די יקוואַלז פון די מצרים נאָך אַלע, און גאַפּס איז געווען דער בעסטער זיי קען טאָן ווען ער סטעפּט אַנטו די שטיין לייטער, וואָס איז געווען אַ פּראָטים אָפּטיילונג פון כעמפּ, טוויין און פּיגמענט. ער איז געפאלן, דערזען דעם אומענדלעכן פאל און זיך געכאפט בײ די שפיצן פון די פינגער.
  
  קענעדי האט אים ארויםגעצויגן. "טאָכעס סווייינג אין די ווינט, סאַס באָכער?"
  
  ער איז צוריק צוגעקראכן אויף א פעסטער ערד און אויסגעשטרעקט די צעבראכענע פינגער. "אדאנק".
  
  זיי אריבערגעפארן מער אָפּגעהיט, איצט מער ווי האַלב וועג דורך. ווייַטער פון די ליידיק פּלאַץ רעכט צו זיי, אַ מאַסיוו בוים איז געשטאנען אויף אייביק, אַניט גערירט דורך די ווינטל און זונשייַן, אַ פארגעסן ווונדער פון צייטן ניטאָ.
  
  זיי האָבן איבערגעגעבן מער און מער וויקינג סימבאָלס. בן געסט מאָדנע. "עס איז ווי דער אָריגינעל גראַפיטי וואַנט," ער האט געזאגט. "מענטשן וואָלט נאָר שנייַדן אויס זייער נעמען און לאָזן אַרטיקלען - פרי ווערסיעס פון 'יוחנן איז געווען דאָ!'
  
  "אפשר די קריייטערז פון די הייל," קענעדי געזאגט.
  
  דרייק האט געפרואווט צו נעמען נאך א טריט, זיך צוגעכאפט צו דער קאלטער שטיינערנע וואנט, און א טיפער, קרעמער ברום האט אפגעקלונגען דורכן הייל. פון אויבן איז געפאלן א טײך ברוגז.
  
  "לויף!" - האט דרייק געשריגן. "איצט!"
  
  ז ײ האב ן זי ך אראפגעלאפ ן ד י טרעפ , איגנאָרירט די אנדערע טראפנס. א ריזיגע בוידעם איז אראפגעפאלן פון אויבן מיט א מעכטיגן קראך, אראפגעריסן פון עלטערע פעלזן ווען ער האט אראפגעקראכט. דרייק האט צוגעדעקט בען'ס קערפער מיט זיין אייגענעם קערפער, ווען א בליידער האט זיך דורכגעפאלן דורך די טרעפ אויף וואס זיי זענען געשטאנען, גענומען מיט אים ארום צוואַנציק פוס טייערע טריט.
  
  קענעדי האט אראפגעווארפן די שטיין טשיפּס פון איר אַקסל און געקוקט אויף דרייק מיט אַ טרוקן שמייכל. "אדאנק".
  
  "היי, איך געוואוסט אַז די פרוי וואס געראטעוועט די סאַס באָכער ס טאָכעס קען אַוטלויפן אַ פּשוט באָולדער. "
  
  "עס איז מאָדנע, מענטש. אַזוי מאָדנע."
  
  אבער עס איז נאָך נישט איבער. עס איז געווען אַ שאַרף קלינגען קלאַנג, און די דין אָבער שטאַרק שטריקל איז צעבראכן אויף די טרעפּ צעשיידט בן און קענעדי.
  
  "פווק!" קענעדי האָט געשריגן. דאָס שטיק שטריקל איז אַרױסגעגאַנגען מיט אַזאַ כּוח, אַז ס'האָט זיך לײכט געקאָנט צעשיידן איר קנעכל פֿון איר איבעריקע גוף.
  
  אן אנדער גיט צוויי סטעפּס אַראָפּ. דרייק האט געטאנצט אויפן ארט. - דרעק!
  
  אן אנדער ברום פון אויבן האט מענט די ווייַטער פאַל פון דעם שטיין.
  
  "עס איז אַ ריפּיטינג טראַפּ," בן דערציילט זיי. "די זעלבע זאַך האלט צו פּאַסירן איבער און איבער ווידער. מיר דאַרפֿן צו באַקומען צו דעם אָפּטיילונג. "
  
  דרייק קען נישט זאָגן וואָס טריט זענען קאַנפיוזינג און וואָס זענען נישט, אַזוי ער טראַסטיד גליק און גיכקייַט. ז ײ זײנע ן געלאפ ן כאפ ט אראפ , ארום דרײסיק ע טרעפ , פרובנדי ק זי ך בלײב ן אי ן דע ר לופט ן װ י לאנג . די װענט פֿון די טרעפּ האָבן זיך צעבראָכן, װען זײ זײַנען אַריבער דעם אַלטן װעג, אַרײַן אין די טיפֿענישן פֿון דער שטיינערדיקער הײל.
  
  דער קלאַנג פון דעבריס פאַלינג צו די דנאָ אנגעהויבן צו ווערן העכער.
  
  זייער פלי איז נאכגעגאנגען דורך די פּלאַצן פון שייגעץ שטריקל.
  
  דרייק איז אַרײַן אויף אַן אַנדער פֿאַלשן טרעפּ, אָבער זײַן מאָמענטום האָט אים געטראָגן איבער דעם קורצן פּאָסל. קענעדי איז געשפרינגען איבער אים, גראַציעז ווי אַ גאַזעל אין פולן אַנטלויפן, אָבער בן איז געפֿאַלן הינטער איר, איצט גליטשנדיק אין דער תהום.
  
  "פיס!" דרייק האט געשריגן, און דערנאָך געפאלן צוריק אין די פּאָסל, און געווארן די ערד. רעליעף האט אוועקגעוואשן די שפּאַנונג פון זיין מאַרך ווען קענעדי פּולד זיין פֿיס צוריק אין פּלאַץ. ער פּעלץ בן שלאָגן זיין גוף און דעמאָלט פאַלן אַנטו זיין קאַסטן. דרייק דירעקטעד דעם באָכער ס מאָמענטום מיט זיין הענט, און אַדישנאַלי פּושט אים אַנטו די האַרט ערד.
  
  ער האט זיך שנעל אװעקגעזעצט, מיט א קראנק.
  
  "גיי אן!"
  
  ד י לופ ט אי ז געװע ן פו ל מי ט שטיקע ר שטײנער . אײנע ר הא ט זי ך אראפגעבראכ ט פו ן קענעדי ס קאפ , איבערגעלאז ן א שנײד ן או ן א בלוט־קװאל . אן אנדער שלאָגן דרייק אין די קנעכל. די יסורים האט אים געקראגן מיט די צײן און אים צוגעשפארט צו לויפן שנעלער.
  
  קויל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י װאנ ט איבע ר זײער ע קעפ . דרייק האט זיך אראפגעקראכט און א קוק געטאן א קורצע בליק אויפן אריינגאנג.
  
  איך האב געזעהן א באקאנטע קראפט זיך דארט פארזאמלט. דײטשן.
  
  איצ ט זײנע ן ז ײ געלאפ ן מי ט דע ר גאנ ץ גיכקײט , איבע ר ניצל . עס האָט גענומען דרייק טייַער סעקונדעס צו שפּרינגען צו די צוריק. װ י א ן אנדע ר זא ל קויל ן הא ט דורכגעפיר ט דע ם שטײ ן נעב ן זײ ן קאפ , הא ט ע ר זי ך געטוױב ן פאראויס , זי ך אפ ־ געשפאנט , געמאכ ט א גאנצ ן קרײז , אנגעכאפ ט ד י הענט , או ן זי ך אויפגעשטעל ט אוי ף זײ ן גאנ ץ הויכקייט , א ן פארליר ן א ן אונס .
  
  אַה, די אַלטע גוטע טעג זענען צוריק.
  
  מער בולאַץ. דערנאך זענען די אנדערע צוזאמגעפאלן פאר אים. דער טעראָר האָט אים געריסן אַ לאָך אין האַרצן, ביז ער האָט זיך דערוווּסט, אַז זיי האָבן פּשוט דערגרייכט דעם דנאָ פֿון דער הייל בײַם לױפֿן און, אומגעגרייט, אַרײַנגעפֿאַלן גלײַך אין דער ערד.
  
  דרייק האט זיך געשלאגן. די דנאָ פון די הייל איז געווען אַ דיק באַלאַגאַן פון שטיין, שטויב און האָלץ דעבריס. ווען זיי זענען אויפגעשטאנען, קענעדי און בן זענען געווען אַ ראיה צו זען. זיי זענען נישט בלויז באדעקט מיט שמוץ, אָבער זיי זענען איצט באדעקט מיט קאַקשט שטויב און בלאַט פורעם.
  
  "אַה, פֿאַר מיין טראַסטי אַפּאַראַט," ער ינטאָונד. "יאָרן פון בלאַקמייל זענען פייסינג מיר."
  
  דרייק האט גענומען דעם שייַנען שטעקן און כאַגד די ויסבייג פון די הייל וואָס איז געלאפן אַוועק פון די אַרמד מענטשן. עס האָט געדויערט פינף מינוט צו דערגרייכן די ויסווייניקסט באַונדריז פון דעם בוים. זיי זענען שטענדיק געווען אין די שאָטן פון זיין ימפּאָוזינג שטילקייַט.
  
  דרייק האָט אַ פּאַטש געטאָן בן אויף דער אַקסל. "בעסער ווי קיין פרייטאג נאַכט סעש, האַ חבר?"
  
  קענעדי האט געקוקט אויף דעם יונגן בחור מיט נייע אויגן. "צי איר האָבן קיין פאַנס? האט דיין גרופּע פאַנס? מיר וועלן האָבן דעם שמועס זייער באַלד, ברודער. צוטרוי אין עס".
  
  "בלויז צוויי -" בן האָט אָנגעהויבן שטאַמלען ווען זיי האָבן אַרומגערינגלט אַ טייל פונעם לעצטן בייג, און דערנאָך געשוויגן אין שאק.
  
  זיי אַלע פארשטאפט.
  
  פאַר זיי האָבן זיך באוויזן אלטע חלומות פון אַמייז, געלאזן זיי אַ וואָרט, פּראַקטאַקלי אויסגעדרייט אַוועק זייער סייכל פֿאַר וועגן אַ האַלב מינוט.
  
  "איצט דאָס ... דאָס ..."
  
  "שטאַנינג," דרייק אָטעם.
  
  א ריי פון די גרעסטע וויקינג לאָנגבאָאַץ זיי האָבן אלץ ימאַדזשאַנד אויסגעשטרעקט אַוועק פון זיי אין איין טעקע, שטייענדיק סוף צו סוף ווי סטאַק אין די מיטן פון אַן אַרטשאַיק פאַרקער אַרייַנשטופּן. זייערע זייטן זענען געווען באַצירט מיט זילבער און גאָלד, זייערע זעגל זענען באַצירט געוואָרן מיט זייַד און טייערע שטיינער.
  
  "לאַנגבאָוץ," קענעדי געזאגט נאַריש.
  
  "לאַנג-ווייַטקייט שיפן." בן נאָך האט גענוג זינען צו ריכטיק איר. "פאַרשילטן, די זאכן זענען געהאלטן די גרעסטע אוצרות פון זייער צייט. עס מוז זיין... וואָס? איז דא צװאנציק?"
  
  "שיין קיל," דרייק געזאגט. "אָבער דאָס איז דער שפּיז וואָס מיר געקומען פֿאַר. קיין געדאַנק?"
  
  בן איז איצט קוקן בייַ די וועלט בוים. "אָה מיין גאָט, גייז. איר קענען ימאַדזשאַן? איינער איז געהאנגען אויף יענעם בוים. א פאקינג איינער. "
  
  "אזוי איצט איר גלויבן אין געטער, הממ? פאן?" קענעדי האָט אַ ביסל טשיקילי אריבערגעפארן זיין זייַט צו בן, און אים צו רייטלענ.
  
  דרייק איז ארויפגעקראכן אויף א שמאלן לעדזש וואס איז געלאפן איבער די גאנצע לענג פונעם עק פון דער לאנגער שיף. דער שטיין האט אויסגעזען שטארק. ער האט אנגעכאפט דעם הילצערנעם ראנד און זיך צוגעבויגן. "די זאכן זענען אָנגעפילט מיט רויב. עס איז זיכער צו זאָגן אַז קיינער איז קיינמאָל געווען דאָ פריער הייַנט."
  
  ער האט װידער געלערנט די ליניע פון שיפן. א ווייַז פון אַנימאַדזשינאַבאַל עשירות, אָבער ווו איז געווען דער עמעס אוצר? צום סוף? סוף פון די רעגנבויגן? די ווענט פון דער הייל זענען דעקערייטאַד מיט אלטע צייכענונגען. ער האָט דערזען דאָס בילד פֿון אָדין הענגען אויפֿן וועלט־בוים און אַ פֿרוי, וואָס איז פֿאַר אים קניען.
  
  "וואָס איז דאָס גערעדט וועגן?" ער האט צו אים אנגעווינקט בן. "קום, ייַלן אַרויף. יענע גנייווישע ממזרים שטופּן נישט אַרױף אין האַלדז אַרױף. לאמיר רירן״.
  
  ער האָט אָנגעוויזן אויף דער גראָבער סווירל פון טעקסט אונטער דער געשטאַלט פון אַ פּלידינג פרוי. בן האט געשאקלט מיטן קאפ. "אָבער טעכנאָלאָגיע וועט געפֿינען אַ וועג. "ער קליקט אויף זיין טראַסטי איך-פאָון, וואָס צומ גליק איז געווען קיין סיגנאַל דאָ.
  
  דרייק האָט גענומען אַ מאָמענט צו קער אויף קענעדי. "מייַן בלויז געדאַנק איז צו נאָכפאָלגן די לאָנגבאָוץ," ער האט געזאגט. - עס פאסט דיר ?
  
  "ווי אַ פאָכער פון די פוטבאָל מאַנשאַפֿט האט געזאגט, איך בין אין די שפּיל, גייז. ווייזן דעם וועג. "
  
  ער אריבערגעפארן פאָרויס, געוואוסט אַז אויב דעם סופּער טונעל קומען צו אַ טויט סוף, זיי וואָלט זיין טראַפּט. ד י דײטש ן װאלט ן געהאלט ן שטאר ק בײ ם עק , אבע ר זי ך רוה ן אוי ף זײער ע לארעלעך . דרייק האט צעטיילט דעם געדאַנק אין טיילן, פאָוקיסינג אויף אַ לעדזש וואָס איז געווען קאַרווד אין די שטיין. פו ן צײ ט צ ו צײ ט האב ן ז ײ זי ך געטראפ ן א ן אנדע ר גלאנצ ן שטעקן . דרייק דיסגייזד זיי אָדער אריבערגעפארן זיי צו שאַפֿן אַ דאַרקער סוויווע אין צוגרייטונג פֿאַר דעם קאַמף פאָרויס. ע ר הא ט שטענדי ק געזוכ ט צװיש ן ד י לאנג ע שיפ ן או ן ענדלע ך דערזע ן צװיש ן ז ײ א שמאל ן װעג .
  
  פּלאַן ב.
  
  צוויי, פיר און דערנאָך צען לאַנגע שיפן זענען דורכגעגאנגען. דרייק'ס פיס האבן אנגעהויבן ווייטאגן פון די מי מיט וועלכע ער האט פארהאנדלט דעם שמאלן וועג.
  
  דער שוואַכער קלאַנג פון אַ פאַללינג באָולדער און דערנאָך אַ העכער געשריי עקאָוד דורך די ריז הייל, די טייַטש פון וואָס איז געווען קלאָר ווי דער טאָג. א ן א קלאנג , האב ן ז ײ זי ך נא ך שװערע ר געצויג ן צ ו זײע ר אויפגאבע .
  
  דרייק לעסאָף געקומען צו די סוף פון די רודערן. ע ר הא ט געצײל ט דר ײ או ן צװאנצי ק שיפען , יעדע ר אומגעריר ט או ן באלאדענ ע מי ט בױל . װע ן ז ײ האב ן זי ך דערנענטער ט צו ם הינטער ן טונעל , הא ט זי ך אנגעהויב ן טיפע ר חושך .
  
  "איך טראַכטן זיי קיינמאָל געגאנגען אַזוי ווייַט," קענעדי באמערקט.
  
  דרייק האט זיך ארומגערינגלט פאר א גרויסן לאנטערן. "ריזיקלי," ער האט געזאגט. "אָבער מיר דאַרפֿן צו וויסן."
  
  ער האט עס אנגעצונדן און אריבערגעצויגן דעם באל פון זײט צו זײט. דער דורכפאָר האָט זיך שארף צעקלאַפּט, ביז עס איז געוואָרן אַ פּשוטער בויגן פאָראויס.
  
  און הינטער דעם כיטרע איז געווען אַ איין טרעפּ.
  
  בן האָט פּלוצעם אונטערגעדריקט אַ געשריי, און דערנאָך געזאָגט מיט אַ טעאַטער שושקען, "זיי זענען אויף דער לעדזש!"
  
  דאס איז געווען עס. דרייק גענומען קאַמף. "מיר זענען צעטיילט," ער האט געזאגט. "איך וועל גיין צו די טרעפּ. איר צוויי גייען אַראָפּ דאָרט צו די שיפן און גיי צוריק דעם וועג וואָס מיר זענען געקומען."
  
  קענעדי האט אנגעהויבן פראטעסטירן, אבער דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "ניין. טו עס. בן דאַרף שוץ, איך טאָן ניט. און מיר דאַרפֿן די שפּיז. "
  
  "און ווען וועלן מיר דערגרייכן דעם סוף פון די שיפן?"
  
  - דעמאלט װעל איך צוריק קומען.
  
  דרייק איז צוריקגעשפרונגען אן נאך א ווארט, אראפגעשפרונגען פון די לעדזש און זיך געפארן צו די בלינדע טרעפ. ע ר הא ט זי ך אײנמא ל צוריקגעקוק ט או ן דערזע ן שאט ן דערנענטער ן זי ך אויפ ן בעלע . בן איז נאכגעגאנגען קענעדי אַראָפּ די בויברעך-סטרון שיפּוע צו די באַזע פון די לעצטע וויקינג שיף. דרייק האט געזאגט א תפלה פון האפענונג און געלאפן ארויף די טרעפ אזוי שנעל ווי ער האט געקענט, שפרינגינג צוויי טריט אין א צייט.
  
  קום, ער איז ארויפגעקראכן ביז די קעלבער האבן וויי געטאן און די לונגען האבן געברענט. אבער דעמאָלט ער געגאנגען ברייט. הינטער זײ איז געפלויגן א ברײטער שטראָם מיט א ברודיקן שטראם, און װײטער האט זיך נאך אויפגעהויבן א מזבח פון גראב אויםגעהאקטן שטײן, כמעט װי אן ארכישער ברביקיו.
  
  אבער וואָס געכאפט די ופמערקזאַמקייט פון דרייק איז געווען אַ מאַסיוו סימבאָל ינגרייווד אויף די וואַנט הינטער דעם מזבח. דריי טריאַנגלעס אָוווערלאַפּינג איינער דעם אנדערן. עטלעכע מינעראַל ין די קאַרווינג געכאפט די קינסטלעך ליכט און פינקלען ווי סיקוואַנז אויף אַ שוואַרץ קלייד.
  
  עס איז קיין צייט צו וויסט. ע ר הא ט געפאר ט דע ם טײכל , געגאס ט נא ך לופט , װע ן דא ס אײזיק ע װאסע ר הא ט זי ך ארויפגעהויב ן צ ו ד י היס . ווען ער איז צוגעגאַנגען צום מזבח, האָט ער דערזען אַ חפץ ליגנדיק אויף איר ייבערפלאַך. א קורץ, שפּיציק אַרטאַפאַקט, ניט חידוש אָדער ימפּרעסיוו. אין פאַקט, וועלטלעך ...
  
  ... אָדינס שפּיז.
  
  ד י חפץ , װא ס הא ט דורכגעפיר ט ד י זײ ט פו ן גאט .
  
  א כוואַליע פון יקסייטמאַנט און פאָרבאָדינג איז דורכגעגאנגען דורך אים. דאָס איז געווען די געשעעניש וואָס געמאכט עס אַלע פאַקטיש. ביז איצט עס איז געווען אַ פּלאַץ פון געסווערק, נאָר קלוג געסווערק. אבער ווייַטער פון דעם מאָמענט, עס איז געווען שרעקלעך פאַקטיש.
  
  טעראַפייינג פאַקטיש. ז ײ זײנע ן געשטאנע ן פא ר דע ם צײל ן צ ו דע ר װעלט .
  
  
  עלף
  
  
  
  וועלט בוים גרוב, שוועדן
  
  
  דרייק האט נישט שטיין אויף די צערעמאָניע. ער האט געכאפט דעם שפּיז און איז צוריק געגאנגען דעם וועג וואס ער איז געקומען. דורכן אײזיקן שטראם, אראפ די צעברעקלענע טרעפ. ער האט אויסגעלאשן די פלאַשליגהט אויף האַלב וועג און פּאַמעלעך ווען דער פּעך פינצטערניש האָט אים אַרומגענומען.
  
  שװאכע ליכט־שטראלן האבן באלויכטן דעם ארײנגאנג אונטן.
  
  ער האט געהאלטן ביים גיין. ס'איז נאך נישט אריבער. ער האט שוין לאַנג צוריק געלערנט אַז מער אָפט ווי ניט, אַ מענטש וואס געדאַנק צו לאַנג אין שלאַכט קיינמאָל געמאכט עס היים.
  
  ער האט זיך אפגעשטעלט טויט אויפן לעצטן טרעפ, דאן איז ער ארײנגעקראכן אין דער טיפער פינצטערניש פון דורכגאנג. ד י דײטש ן זײנע ן שוי ן געװע ן נאענט , כמע ט בײ ם ענדע ם פו ן דע ר שטעג , אבע ר זײער ע לאכ ט אי ן אז א װײטנס , װאלט ן אי ם אויסגעצײכנ ט נא ר אל ס אנדער ע שאטן . ע ר אי ז געשפרונגע ן איבע ר דע ר דורכגאנג , זי ך צוגעדריק ט צ ו דע ר װאנט , או ן זי ך צוגעפיר ט צ ו דע ר שיפּוע , װא ס הא ט געפיר ט צו ם באזע ם פו ן ד י װיקינגע־שיפן .
  
  א זכר קול האט בילן, "קוק אויף דעם! האַלטן דיין אויגן פּילד, סטעוויע וואָנדער! דאָס קול האָט אים איבערראַשט; עס האָט געהאַט דעם טיפֿן אַקצענט פֿון אַמעריקאַנער דרום.
  
  פארדאמט, דער אגדל־אויג ממזר האט אים דערזען - אדער װײניקסטן א באװעגנדיקן שאטן - עפעס, װאם ער האט נישט געמײנט פאר מעגלעך אין דער דאזיקער פינצטערניש. ער איז געלאפן שנעלער. א שיסער האט געקלונגען, געקלאפט דעם שטײן נעבן װאו ער איז ערשט געװען.
  
  א טונקעלע געשטאלט האט זיך צוגעבויגן איבערן ברעג - מסתמא אן אמעריקאנער. "עס איז אַ וועג אַראָפּ דאָרט צווישן די שיפן. מאַך דיין פּיצל איידער איך שטופּן זיי אַראָפּ דיין פויל האַלדז."
  
  קראפ. די יאנקעס האבן געזען דעם באהאלטענעם װעג.
  
  שטרענג, עראַגאַנט, עראַגאַנט. איינער פון די דייטשן האט געזאגט, "פאַק דיך, מילאָ," און דאַן געשריגן ווען ער איז געווען בעערעך געצויגן אַראָפּ די שיפּוע.
  
  דרייק האט באדאנקט זיינע מזלדיקע שטערן. אין אַ רגע איז עס געווען אויף דעם מענטש, צעבראָכן די שטים קאָרדס און קנאַקן זיין האַלדז מיט אַ דייַטלעך כראָמטשען איידער ווער עס יז אַנדערש קען נאָכפאָלגן.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן דעם דייטש'ס פיסטויל - א העקלער און קאטש מג 4 - און געשאסן עטליכע שיס. איין מאן'ס קאפ האט אויפגעריסן.
  
  אוי יא, האט ער געטראכט. נאָך שוץ בעסער מיט אַ פּיסטויל ווי מיט אַ אַפּאַראַט.
  
  "קאַנאַדיאַן!" נאכגעגאנגען דורך אַ סיימאַלטייניאַס סעריע פון כיסיז.
  
  דרייק האט געשמייכלט צום ברודיקן שושקען. זאָלן זײ אַזױ טראַכטן.
  
  מע ר הא ט ניש ט געהא ט קײ ן שפאס , אי ז ע ר געלאפ ן אויפ ן װעג , װ י שנעל , װ י ע ר הא ט געװאגט . בן און קענעדי זענען געווען פאָרויס און דארף זיין שוץ. ע ר הא ט זי ך געזאל ט ז ײ ארויסצופיר ן לעבעדיק ע פו ן דא ן או ן ע ר װע ט ז ײ ניש ט אראפלאז ן .
  
  הינטע ר אי ם האב ן ד י דײטש ן זי ך פארזיכטי ק אראפגעלאז ט דע ם שיפּוע . ע ר הא ט געשלאס ן עטלעכ ע שאס ן ז ײ פארנומע ן או ן אנגעהויב ן צײל ן ד י שיפן .
  
  פיר, זעקס, עלף.
  
  דער שטעג איז געווארן ומזיכער, אָבער ענדלעך ייוואַלד אויס. איינמאָל איז עס אַזוי מילד געוואָרן, אַז ווער עס יז איבער פופצן שטיין וואָלט מסתּמא צעבראָכן אַ ריפּ וואָס האָט זיך צעקוועטשן צווישן די קלאָץ, אָבער עס האָט זיך ווידער פאַרגרעסערט ווען ער האָט געציילט די זעכצנטע שיף.
  
  די כלים האָבן זיך געטראָגן איבער אים, אַלטע, שרעקעדיקע, שמעקנדיק מיט אַלטע בילן און פורעם. א פליטי ק באװעגונ ג הא ט זײ ן אויפמערקזאמקײ ט געכאפ ט או ן ע ר הא ט זי ך צוגעקוק ט אוי ף זײ ן לינק ן זא ל דערזע ן א געשטאלט , װא ס הא ט נא ר געקענ ט זײ ן דע ר נײע ר מילא , לויפ ט צוריק , אוי ף דע ם שמאל ן שטאק , װא ם ס׳רו ב מענטש ן האב ן קוי ם געקענ ט גײן . דרייק האט אפילו נישט געהאט צייט צו דרייען - דער אמעריקאנער האט זיך אזוי שנעל באוועגט.
  
  פאַרשילטן עס! פארוואס האט ער געדארפט זיין אזוי גוט? דער איינציקער מענטש, וואָס דרייק האָט געקענט - אויסער זיך אַליין - וואָס האָט געקענט אויספירן אַזאַ פיט איז אַלישאַ מיילס.
  
  איך געפונען זיך אין די מיטן פון אַ אַפּקאַמינג גלאַדיאַטאָריאַל קאָנקורס דאָ ...
  
  ער איז געשפרינגען פאראויס, איצט פארבײ די שיפן, מיט זײן מאמענטם צו שפרינגן פון שריט צו טרעפ, לויפנדיק כמעט פרײ פון צופעליקע בערגל ביז טיפע קרעװאסעס און שפרינגט אין װינקלען פון זאמד־ווענט. אפילו ניצן די שיפן פלעקסאַבאַל טימבערז צו געווינען מאָמענטום צווישן דזשאַמפּס.
  
  "וואַרט!"
  
  פון ערגעץ פאראויס איז געקומען א צעשטערטער קול. ער האָט זיך אָפּגעשטעלט, ווען ער האָט דערזען קענעדיס בלאָקענע געשטאַלט, בפֿרט צו הערן דעם אַמעריקאַנער טוואַנג. ― פֿאָלג מיך ― האָט ער געשריגן, װײסנדיק, אַז ער קאָן אים נישט לאָזן מילאָ שלאָפֿן ביזן עק דורכגאַנג. זיי קען זיין געדריקט פֿאַר שעה.
  
  ער האט זיך אנגעשטויסן פארביי די לעצטע שיף מיט א שרעקליכע שנעלקייט, בן און קענעדי זענען געפאלן הינטער אים, פונקט ווי מילא איז אראפגעשפרונגען פון א לעדזש און אפגעשניטן די פראנט פון דער זעלבער שיף. דרייק האט אים אנגעכאפט ארום דער טאַליע, פארזיכערט אז ער לאנדט שווער אויף זיין שטערן.
  
  ער האט פארבראכט א רגע פארווארפן דעם ביקס אויף קענעדי.
  
  בשעת דער ביקס איז נאָך אין פלי, מילאָ שלאָגן די שער און באפרייט זיך, פליענדיק איבער זיין הענט און פּלוצלינג פייסינג אים.
  
  ער האָט געראָטן, "מאַט דרייק, דער איינער. כ'האב געווארט אויף דעם, חבר."
  
  ער האט געװארפן זעץ און עלנבויגן. דרייק האָט גענומען עטלעכע קלאַפּ צו זיין געווער, ווינסינג ווי ער ריטריטיד. דער בחור האט אים געקענט, אבער ווער איז ער געווען? אַן אַלטער פֿײַנטלעכער פֿײַנט? א שאָטן-גייַסט פון די סאַס ס פינצטער פאַרגאַנגענהייט? מילאָ איז געווען נאָענט און צופרידן צו בלייַבן דאָרט. פון זיין פּעריפעראַל זעאונג, דרייק באמערקט די מעסער אויף די אמעריקאנער גאַרטל, נאָר ווארטן צו זיין דיסטראַקטאַד.
  
  ע ר הא ט באקומע ן א ברוטאלע ר בריק , צ ו זײ ן אײגענע ם דריפ .
  
  הינטע ר אי ם הא ט ע ר געקענ ט הער ן ד י ערשט ע קלעפענ ע באװעגונגען , פו ן ד י אנטלויפנדיק ע דײטש ע מיליטער . ז ײ זײנע ן געװע ן נא ר עטלעכ ע שיפן .
  
  בן און קענעדי האבן צוגעקוקט מיט פארוואונדערונג. קענעדי האט אויפגעהויבן זיין ביקס.
  
  דרייק האט פיינטעד איין וועג, דעמאָלט פארקערט די אנדערע, אַוווידיד מילאָ ס ברוטאַל בריק צו די פוס. קענעדי האט געשאסן, און האט אויפגעהויבן שמוץ אינטשעס פון מילא'ס פוס.
  
  דרייק האט געשמײכלט און איז אװעק, זיך פארלײגט צו ליבלינג דעם הונט. "בלײַב," האָט ער געזאָגט מיט שפּאָט. "דאָס איז אַ גוט יינגל."
  
  קענעדי האט געשאסן נאך א ווארענונג שאָס. דרייק האט זיך אויסגעדרייט און געלאפן פארביי זיי, אנגעכאפט בן'ס ארעם און צוציען ווען דער יונגערמאן האט זיך אויטאמאטיש אויסגעדרייט צו די צוזאמגעפאלענע טרעפּ.
  
  "ניין!" - האט דרייק געשריגן. "זיי וועלן אונדז אַרויסנעמען איינער דורך איינער."
  
  בן האט אויסגעזען דערשטוינט. "וואו אנדערש?"
  
  דרייק האט זיך א שמייכל געטאן. "וואָס האָט איר טראַכטן?"
  
  ער כעדאַד גלייַך צו די וועלט בוים.
  
  
  צוועלף
  
  
  
  וועלט בוים, שוועדן
  
  
  און זיי זענען אויפגעשטאנען. דרייק געוועט אַז דער וועלט טרי איז געווען אַזוי אַלט און שטאַרק אַז זייַן צווייגן מוזן האָבן געווען פילע און שטאַרק. אַמאָל איר האָט אנגענומען אַז איר קריכן אויף אַ בוים וואָס איז ממש קאַפּויער, די פיזיק איז כּמעט קיין ענין.
  
  "פּונקט ווי זיין אַ יינגל ווידער," דרייק ינקעראַדזשד בן, ערדזשינג אים פאַסטער אָן קאָזינג אים צו פּאַניק. "זאָל נישט זיין אַ פּראָבלעם פֿאַר איר, בלאַקיי. ביסטו גוט, קענעדי?
  
  די ניו יארקער איז געווען דער לעצטער צו קריכן, האלטן די ביקס שפּיציק אונטער איר. צומ גליק, די וואַסט סימעטריע פון די צווייגן און בלעטער פון די וועלט בוים באַהאַלטן זייער פּראָגרעס.
  
  "איך'ווע קליימד אַ ביסל סטאָקס אין מיין צייט," זי געזאגט לייטכאַרטאַד.
  
  בן האט געלאכט. גוט צייכן. דרייק האט שטילערהייט באדאנקט קענעדי, אנהויבענדיג זיך נאך בעסער אז זי איז דארט.
  
  פאַרשילטן, האָט ער געטראַכט. ער האָט כּמעט צוגעגעבן: אויף דער שליחות, מיר וועלן זיך אומקערן צו דעם אַלטן דיאַלעקט אין ווייניקער ווי אַ וואָך.
  
  דרייק איז ארויף פון צווייג צו צווייג, העכער און העכער, זיצן אדער געשטאנען אויף איין צווייג און אין דער זעלבער צייט זיך דערגרייכט צום צווייטן. פּראָגרעס איז געווען גיך, וואָס מענט זייער אויבערשטער גוף שטאַרקייַט לאַסטיד מער ווי דערוואַרט. אָבער, וועגן האַלב וועג דורך, דרייק באמערקט אַז בן איז געטינג שוואַך.
  
  "צי טוועניע ווערט מיד?" - הא ט ע ר געפרעג ט או ן דערזע ן א גלײ ך פארפלײצ ט פו ן אנשטרענגונג . פון צייט צו צייט האט קענעדי געשאסן א קויל דורך די צווייגן. צװ ײ מא ל הא ט ז ײ געלונגע ן צ ו דערזע ן א שטײנערנע ר טרעפ , װא ס הויב ט זי ך נעב ן זײ , אבע ר ז ײ האב ן ני ט געזע ן קײ ן סימ ן פו ן זײער ע נאכגייער .
  
  קולות ווידערקאָל צו זיי. "דער ענגלענדער איז מאט דרייק." דער געוועזענער SAS זעלנער האט אמאל געהערט א קול פארקרימט מיט א שטארקן דייטשע אקצענט, וואס, ווי זיין זעקסטער חוש האט אים געזאגט, מוז געהערן צו א מאן אין ווייסן. דער מענטש וואָס ער האט געזען צוויי מאָל פריער אַקסעפּץ די סטאָלען אַרטאַפאַקץ.
  
  אן אנדער מאָל ער געהערט, "SRT איז ילימאַנייטאַד." די ציכטיק קול איז געווען מילאָ ס, ריווילינג זיין פאַרגאַנגענהייט, אַנטדעקן אַ אַפּאַראַט וואָס זיי האָבן געהאלטן סוד אפילו אין די SAS. ווער אין נאָמען פון אַלע וואָס איז הייליק איז געווען דער באָכער?
  
  ד י שיס ן האב ן זי ך צעשפאלט ן שװער ע צװײגן . דרייק האָט זיך אָפּגעשטעלט צו סטרויערן דעם באַקפּאַק מיט די באוועגלעכע אוצרות אינעווייניק, און דערנאָך באמערקט די ברייטע צווייַג וואָס ער האָט געצילט. אײנע , װא ס הא ט דערגרײכ ט כמע ט צו ם פלא ץ אויפ ן טרעפ , װא ו ז ײ האב ן פריע ר גערוט .
  
  - דאָרטן, האָט ער אָנגעוויזן אויף בן. "פאָר די צווייַג און מאַך ... שנעל!"
  
  זיי וואָלט זיין נאַקעט פֿאַר וועגן צוויי מינוט. מינוס יבערראַשן און אָפּרוף צייט, וואָס נאָך לינקס איבער אַ מינוט פון עקסטרעם געפאַר.
  
  בן איז געווען דער ערשטער צו פאַרלאָזן די באַשיצן, דרייק און קענעדי אַ רגע שפּעטער, אַלע שפּרינגען אויף זייער הענט און סקוואַט צוזאמען די צווייַג צו די טרעפּ. ווען זיי זענען ספּאַטאַד, קענעדי געקויפט זיי טייַער סעקונדעס דורך פירינג אַ פּלאַצן פון בלייַ, פּאַנטשינג האָלעס אין בייַ מינדסטער איין ומגליקלעך קבר ריידער.
  
  און איצט האָבן זיי דערזען, אַז מילאָ האָט טאַקע געשיקט דעם באַפֿעל אַרױפֿצולויפֿן די טרעפּ. פינף מענטשן. און די מאַנשאַפֿט איז געווען שנעל. זיי וועלן דערגרייכן דעם סוף פון די צווייַג איידער בן!
  
  קראפ! זיי האבן נישט געהאט קיין שאנס.
  
  בן האָט דאָס אויך געזען און האָט געציטערט. דרייק האט געשריגן אין זיין אויער: "קיינמאל נישט אפ! קיינמאָל!"
  
  קענעדי האט ווידער געצויגן דעם צינגל. צװ ײ מענע ר זײנע ן געפאל ן : אײנע ר אי ז געפלויג ן אי ן לאך , דע ר צװײטע ר הא ט זי ך אנגעכאפ ט אי ן זײ ט או ן געשריגן . זי האט עס ווידער געקוועטשט, און דאן האט דרייק געהערט אז דער מאגאזין איז ארויס.
  
  צװ ײ דײטש ן זײנע ן געבליב ן אבע ר איצ ט געשטאנע ן אנטקעג ן זײ , האלטנדי ק ד י געװער ן אי ן גרײט . דרייק האט געמאכט א שטרענג פנים. זיי פאַרפאַלן די ראַסע.
  
  "שיסן זיי!" מילאו'ס שטימע האט אפגעקלונגען. "מיר וועלן קוקן אין די סקראַפּס דאָ."
  
  "ניין!" האָט זיך ווידער אָנגעהויבן דער שטאַרקער דײַטשישער אַקצענט. "דער שפּיז! "דער שפּיז!"
  
  ד י פאס ן פו ן ד י פיסטאל ן האב ן זי ך ניש ט געװײלט . אײנע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט געטראפ ט : ״קריל , קלײנ ע טויבן . קום דא."
  
  בן אריבערגעפארן סלאָולי. דרייק האט געקענט זען ווי זיינע אקסלען שאָקלען. "טרוי מיר," ער שושקעט אין זיין פרייַנד 'ס אויער און געשפּאַנט יעדער מוסקל. ער וואָלט שפּרינגען ווי באַלד ווי בן ריטשט די סוף פון די צווייַג, זיין בלויז שפּיל איז געווען צו באַפאַלן און נוצן זיין סקילז.
  
  "איך האָב נאָך דעם מעסער," קענעדי געמורמלט.
  
  דרייק האט א ניד געטאן.
  
  בן דערגרייכט דעם סוף פון די צווייַג. ד י דײטש ן האב ן רואיק ע געװארט .
  
  דרייק האט אנגעהויבן אויפהייבן.
  
  דעמאלט , װ י אי ן נעפל , זײנע ן ד י דײטש ן געפלויג ן צ ו דע ר זײט , װ י ז ײ װאלט ן געשלאג ן געװאר ן פו ן א טארפעדע . זײער ע קערפער , צעריסענ ע או ן בלוטיק ע האב ן זי ך אפגעשטויס ן פו ן דע ר װאנט , או ן נאס ט זי ך אראפגעקאל ט אי ן גרוב , װ י א װאגן .
  
  עטלעכ ע מעטע ר איבע ר דע ר צװײג , װ ו ד י טרעפ ן האב ן זי ך געבויגענע , אי ז געשטאנע ן א ריזיק ע גרופ ע מענטש ן מי ט שװער ע געװער . איינער פון זיי האט געהאלטן אַ נאָך סמאָוקינג אַק-5 אַטאַקע ביקס.
  
  "שוועדיש," דרייק דערקענט די וואָפן ווי איינער וואָס איז אָפט געניצט דורך די שוועדיש מיליטער.
  
  העכער, ער האט געזאגט, "פאַרשילטן טיימינג."
  
  
  דרייצן
  
  
  
  מיליטעריש באַזע, שוועדן
  
  
  דאס צימער, אין וועלכע זיי האבן זיך געפונען - א ספארטאנישער צוועלף-ביי-צוועלף צימער מיט א טיש און אן אייז-געמאכט פענצטער - האט דרייק גענומען עטלעכע יאר צוריק.
  
  ― אָפּרוען, ― האָט ער געקלאַפּט בןס װײַסע נאַקן. "דער אָרט איז אַ נאָרמאַל מיליטעריש בונקער. איך האב געזען ערגערע האטעל־צימער, חבר, געטרוי מיר״.
  
  "איך בין געווען אין ערגערע דירות." קענעדי איז געווען אין יז, טריינינג אַ פּאָליצייַ אָפיציר אויף דער אַרבעט.
  
  "די ביינער פון די אנדערע באָכער?" דרייק האט אויפגעהויבן אן ברעם.
  
  ״אוודאי. פארוואס?"
  
  "אָ, גאָרנישט." דרייק האט געציילט ביז צען אויף די פינגער, דערנאך האט זיך אראפגעקוקט ווי ער וויל אנהייבן ארבעטן מיט די פיס.
  
  בן האָט געצװוּנגען אַ שװאַכן שמייכל.
  
  ― זע, בן, איך מודה, אַז ס'איז לכתחילה נישט געװען גרינג, נאָר דו האָסט געזען װי דער שװעדישער בחור האָט אָנגערופֿן. מיר זענען גוט. סייַ ווי סייַ, מיר דאַרפֿן צו שמועסן אַ ביסל. מיר זענען ויסגעמאַטערט."
  
  די טיר האָט זיך געעפֿנט און זײער אײגנטימער, אַ גוט־געבויטער שװעד, מיט בלאָנדע האָר און מיט אַ האַרטן בליק, װאָס װעט מאַכן אַפֿילו שרעקן װײַס, האָט זיך געכאַפּט איבערן באַטאָנען דיל. אַמאָל זיי זענען קאַפּטשערד און דרייק קערפאַלי דערקלערט ווער זיי זענען און וואָס זיי זענען טאן, דער מענטש באַקענענ זיך ווי Thorsten Dahl און דאַן געגאנגען צו די ווייַט זייַט פון זיין העליקאָפּטער צו מאַכן עטלעכע קאַללס.
  
  "מאַט דרייק," ער האט געזאגט. "קענדי מאָר. און בן בלייק. די שוועדישע רעגירונג האט נישט קיין טענות קעגן דיר..."
  
  דרייק איז דערשראקן געווארן פון דעם אקצענט, וואס איז בכלל נישט געווען שוועדיש. "איר גיין צו איינער פון די בלאַנק טאָכעס שולן, דאַל? Eton אָדער עפּעס ווי דאָס?
  
  "בלאַנק טאָכעס?"
  
  "שולן וואָס העכערן זייער אָפיצירן דורך ייכעס, געלט און דערציונג. אין דער זעלביקער צייט, איר געגאנגען צו סקילז, באַהאַוונטקייַט און באַגייַסטערונג."
  
  "איך רעכן אַזוי." דאהל'ס טאן איז געווען אפילו.
  
  "גרויס. נו ... אויב דאָס איז אַלע ... "
  
  דאַהל האָט אויפגעהויבן זיין האַנט בשעת בן האָט געגעבן דרייק אַ באליידיקטער קוק. "האַלטן צו זיין אַ גאָאַט, מאַט. נאָר ווייַל איר זענט אַ גראָב יאָרקשירע פּויער, טוט נישט מיינען אַז אַלע אנדערע זענען אַ רויאַל אָפּשטאַמלינג, צי?
  
  דרייק האט געשטארקט אויף זיין לאָקאַטאָר. קענעדי געמאכט די 'דראָפּ עס' באַוועגונג. דערנאָך האָט זיך אים אײַנגעפֿאַלן, אַז בן האָט געפֿונען עפּעס אין דער שליחות, וואָס האָט אים טאַקע פֿאַרכאַפּט, און ער האָט געוואָלט נאָך.
  
  דאַהל האָט געזאָגט: "איך וואָלט אָפּשאַצן די ייַנטיילונג פון וויסן, פרענדז. איך וואָלט טאַקע ווי צו."
  
  דרייק איז געווען אַלע פֿאַר ייַנטיילונג, אָבער ווי זיי זאָגן, וויסן איז מאַכט, און ער איז טריינג צו געפֿינען אַ וועג צו באַקומען שטיצן פון די שוועדיש רעגירונג דאָ.
  
  בן איז שוין געווען פּריפּערינג פֿאַר זיין דערציילונג וועגן די נייַן פּיעסעס פון אָדין און די קבר פון די געטער ווען דרייק ינטעראַפּטיד אים.
  
  "קוק," ער געזאגט. "איך און דער באָכער, און איצט אפֿשר גראָנק, זענען אַכט-אינטש כעדליינז אויף עטלעכע טייטן רשימה ..."
  
  "איך בין נישט קיין גרונקל, דו ענגלישער בדחן." קענעדי האט זיך האלב אויפגעהויבן אויף די פיס.
  
  "איך בין ימפּרעסט איר וויסן דעם וואָרט." דרייק האט אראפגעלאזט די אויגן. "אנטשולדיגט. עס איז זשאַרגאָן. עס לאָזט דיך קיינמאל ניט. " ער האָט געדענקט אַליסאָן ס צעשיידונג ווערטער: איר וועט שטענדיק זיין SAS.
  
  ער האט שטודירט די הענט, נאך אלץ באדעקט מיט שארמען פון זיין קאמף מיט מילאו און קריכן אויפן וועלט-בוים, און געטראכט וועגן זיינע שנעלע און ריכטיקע רעאקציעס אין די לעצטע פאר טעג.
  
  ווי רעכט זי איז געווען.
  
  "וואָס איז גראַנק?" - בן איז געווען סאַפּרייזד.
  
  דאהל האט זיך אװעקגעזעצט אויף א הארטן מעטאלן שטול און געטראפען מיט די שװערע שיך אויפן טיש. "א פרוי וואָס ... אַה ... 'געניסן די פירמע פון מיליטעריש פּערסאַנעל." - האט ער דיפלאמאטיש געענטפערט.
  
  "מייַן אייגענע באַשרייַבונג וואָלט זיין אַ ביסל גראָבער," דרייק גלאַנסט בייַ בן, דעמאָלט געזאגט, "טייטן רשימה. ד י דײטש ן װעל ן אונד ז טויט ן פא ר פארברעכנס , װא ס ני ט באגאנגען . ווי קען איר העלפן, דאַהל?
  
  דער שוועדישער האָט אַ ווײַלע נישט געענטפֿערט, ער האָט פּשוט אַ קוק געטאָן דורך די אייזיקע פֿענצטער אויף דער שניי־באַדעקטן לאַנדשאַפֿט און ווייטער, אויף די צעבראָכענע שטיינער, וואָס האָבן זיך אַליין אויפֿגעהויבן אויפֿן הינטעלע פֿונעם גוואַלדיקן אָקעאַן.
  
  קענעדי האט געזאגט, "דאַל, איך בין אַ קאַפּ. איך האָב ניט געקענט די צוויי ביז אַ פּאָר טעג צוריק, אָבער זיי האָבן גוט הערצער. צוטרוי זיי. "
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "דיין שעם פּריסידז איר, דרייק. די גוט און די שלעכט וועגן אים. מיר װעלן אײַך העלפֿן, נאָר ערשט ― האָט ער זיך אַ נײַד געטאָן צו בן. "פאָרזעצן".
  
  בן האָט ווײַטער געהאַלטן ווי ער וואָלט קיינמאָל נישט איבערגעריסן געוואָרן. דרייק האט א קוק געטאן אויף קענעדי און געזען איר שמייכל. ער האט אַװעקגעקוקט, אַ שאָקירט פֿון צװײ סיבות. ערשטנס, דאַהל'ס רעפֿערענץ צו זײַן רעפּוטאַציע, און צווייטנס, קענעדיס אָפנהאַרציק ענדאָרסמאַנט.
  
  בן פאַרטיק. דאהל האט געזאגט: "די דייטשן זענען א נייע ארגאניזאציע אין דעם אלעם, וואס איז נישט געקומען צו אונזער אויפמערקזאמקייט ביז יענעם אינצידענט אין יארק."
  
  "נײַ?" דרייק האט געזאגט. "זיי זענען גוט. און זייער גוט אָרגאַניזירט; קאַנטראָולד דורך מורא און אייַזן דיסציפּלין. און זיי האָבן אַ הויפּט טראַמפּ קאָרט אין אַ באָכער מיטן נאָמען מילאָ - אמעריקאנער ספּעציעלע פאָרסעס, משמעות. קוק דעם טיטל."
  
  "מיר וועלן טאָן. די גוטע נייַעס איז אַז מיר האָבן אינפֿאָרמאַציע וועגן קאַנאַדיאַנס.
  
  - דו האלטסט דערויף אן אויג?
  
  "יאָ, אָבער בייאַסט, יניקספּיריאַנסט און עלנט," דאַהל וואַרפן אַ פערטיוו בליק צו קענעדי. "די באַציאונג פון די שוועדישע רעגירונג מיט אייער נייעם אבאמא רעזשים איז נישט וואָס איך וואָלט רופן ערשטער קלאַס. "
  
  "אנטשולדיגט וועגן דעם," קענעדי האָט געמאַכט אַ שמייכל, און דערנאָך זיך געקוקט אַרום. ― הערט, בחור, אױב מיר װעלן דאָ זײַן אַ װײַלע, מײנט איר, אַז מיר קענען באַקומען עפּעס עסן?
  
  "שוין צוגעגרייט דורך אונדזער סו שעף," דאַהל שטעלן אויף אַ שווינדל שמייכל אין ענטפער. "אָבער עמעס, עס וועט זיין בורגערס און טשיפּס באַלד."
  
  דרייק'ס מויל האט זיך אנגעוואנדערט. ער האט נישט געדענקט דאס לעצטע מאל וואס ער האט געגעסן.
  
  ― איך װעל אײַך זאָגן װאָס איך קאָן. די קאַנאַדיאַנס אנגעהויבן לעבן ווי אַ סוד קולט דעדאַקייטאַד צו די וויקינג - עריק די רויט. לאכט נישט, די זאכן עקזיסטירן טאקע. די מענטשן נוצן קאָספּלייַ צו ריינאַקט געשעענישן, באַטאַלז און אפילו ים נעסיע אויף אַ רעגולער יקער.
  
  "עס איז קיין פאַקטיש שאָדן אין עס," בן געבלאזן אַ ביסל דיפענסיוו. דרייק געראטעוועט דעם ווונדערלעך נאַגעט פֿאַר שפּעטער.
  
  - גאר ניט, הער בלייק. קאָספּלייַ איז פּראָסט, ינדזשויד דורך פילע מענטשן ביי קאַנווענשאַנז אַרום די וועלט, און איז געווארן מער געוויינטלעך איבער די יאָרן. אָבער די פאַקטיש שעדיקן הייבט זיך ווען אַ ביליאַנער קאָמערסאַנט ווערט דער מאָדערן פירער פון דעם קולט און דעמאָלט וואַרפן מיליאַנז פון דאָללאַרס אין די רינג."
  
  "עס ווערט אַזאַ זאָרגלאָז שפּאַס -"
  
  "אָבסעסיע". דאהל האט זיך געענדיגט ווען די טיר האט זיך געעפנט. דרייק האָט געקרימט ווי דער נאָרמאַל בערגער און טשיפּס שיסל איז געשטעלט אין פראָנט פון אים. דער ריח פון ציבעלע איז געווען געטלעך צו זיין הונגעריק מאָגן.
  
  דאַהל האָט ווייטער געגעסן: "א קאַנאַדישער קאָמערסאַנט מיטן נאָמען קאָלבי טיילער האָט געווידמעט זײַן לעבן דעם באַרימטן וויקינג, עריק דער רויטער, וועלכער האָט, ווי איך בין זיכער איר ווייסט, געלאנדעט אין קאנאדע באלד נאך דער אנטדעקונג פון גרינלאנד. פֿון דעם פֿאָרשונג איז געבוירן געוואָרן אַ מאַנישע פֿאַרכאַפּונג מיט נאָרסישע מאַטאַלאַדזשי. פאָרשונג, עקסקאַוויישאַנז, דיסקאַוועריז. סאָף זוכן. דער דאָזיקער מאַן האָט זיך קונה געווען זײַן אייגענער ביבליאָטעק און געפּרוּווט אָפּקויפן אַלע עקזיסטירנדיקע סקאַנדינאַווישע טעקסטן.
  
  "עס איז אַ משוגע אַרבעט," האָט קענעדי געזאָגט.
  
  "מסכים. אבע ר א ״נוס״ , װעלכע ר פינאנצ ט זײנ ע אײגענ ע ״זיכערקײט־כוחות ״ - לײענע ן דא ס אל ם ארמײ . און ער בלייבט פּריוואַט גענוג צו בלייַבן אונטער די ראַדאַר פון רובֿ מענטשן. זיין נאָמען איז אויפגעשטאנען ווידער און ווידער איבער די יאָרן אין קשר מיט די נייַן פראַגמאַנץ פון אָדין, אַזוי געוויינטלעך שוועדיש סייכל האט שטענדיק פלאַגד אים ווי אַ 'מענטש פון אינטערעס'.
  
  "ער סטאָול די כאָרס," האט געזאגט דרייק. ― איר קענט דאָס, צי נײן?
  
  דאהל'ס ברייטע אויגן האבן אנגעוויזן אז ער האט דאס נישט געטון. "איצט וויסן מיר."
  
  "איר קענט אים נישט אַרעסטירן?" קענעדי האט געפרעגט. "אויף חשד פון גניבה אָדער עפּעס ווי דאָס?"
  
  "ימאַדזשאַן אים ווי איינער פון דיין ... גאַנגסטערז. דיין מאַפיאַ אָדער טריאַד פירער. ער איז אַנטאַטראַבאַל - דער מענטש אין דער שפּיץ - פֿאַר איצט.
  
  דרייק לייקט די ימפּלייד סענטימענט. ער האָט דערציילט דאַהל וועגן Alicia Miles' ינוואַלוומאַנט און דערציילט דאַהל ווי פיל באַקסטאָרי ווי ער איז געווען ערלויבט צו אַנטדעקן.
  
  "אזוי," ער געזאגט ווען ער פאַרטיק. "זענען מיר נוציק אָדער וואָס?"
  
  ― נישט שלעכט, ― האָט דאַהל מודה געװען, װען די טיר האָט זיך װידער געעפֿנט, און אַן עלטערער מאַן מיט אַ חידושדיקע געדיכטע גריווע פֿון לאַנגע האָר און אַ קוסטלעכע בערד איז אַרײַן אַרײַן. פֿאַר דרייק ער געווען ווי אַ מאָדערן, יידזשינג וויקינג.
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט. - אוי, איך האב אויף דיר געװארט, פראפעסאר. לאָז מיך באַקענען פּראָפֿעסאָר ראָלאַנד פּאַרנעוויק - האָט ער געשמייכלט. "אונדזער מומחה אין נאָרס מאַטאַלאַדזשי."
  
  דרייק האָט זיך אַ ניד געטאָן, דערנאָך האָט דערזען בן סייזינג דעם נייַע מענטש ווי אויב ער איז געווען אַ ליבע קאָנקורענט. איצט האט ער פארשטאנען פארוואס בן האט ליב געהאט דעם שליחות אין געהיים. ער האט א קלאפ געטאן זײן יונגן פרײנד אויף דער פלײצע.
  
  "נו, אונדזער משפּחה באָכער דאָ קען נישט זיין אַ פּראָפעסאָר, אָבער ער ווייסט זיכער זיין וועג אַרום די אינטערנעט - סאָרט פון מאָדערן מעדיצין קעגן די אַלט שטאָפּן, הא?"
  
  "אָדער דער בעסטער פון ביידע וועלטן," קענעדי שפּיציק מיט איר גאָפּל אויף ביידע זייטן אין קשיא.
  
  דרייק'ס צינישע זייט האט אויסגערעכנט אז קענעדי מור קען אנווייזן די מיסיע אויף א וועג וואס וועט ראטעווען זיין קאריערע. סאַפּרייזינגלי, די ווייכער זייַט ליב געהאט צו זען די עקן פון איר מויל דרייען זיך ווען זי סמיילד.
  
  דאָס יינגל איז אַרײַן אין צימער אַרײַן, אָנגעכאַפּט אַן אָרעם פֿון מגילה און באַלאַנסירט עטלעכע העפטן אויפֿן הויפן. ע ר הא ט זי ך אומגעקוק ט , געשטארק ט אויפ ן דאהל , װ י ע ר װאל ט ניש ט געקאנ ט געדענקע ן דע ם םאלדאט ס נאמען , דא ן הא ט ע ר אװעקגעלײג ט זײ ן לאסט ן אויפ ן טיש .
  
  "עס איז דאָרט," ער האט געזאגט, ווייזן אויף איינער פון די מגילה. "דער זעלביקער איינער. די לעגענדע איז פאַקטיש... פּונקט ווי איך דערציילט איר מיט חדשים צוריק.
  
  דאהל האט ארויסגעצויגן די אנגעצייכנטע מגילה מיט א בליען. ― ביסט געװען מיט אונדז אַ װאָך, פּראָפֿעסאָר. נאָר אַ וואָך."
  
  - ביסטו... ביסטו זיכער?
  
  "אָה, איך בין זיכער." דאַהל'ס טאָן האָט איבערגעגעבן אַן אומגלויבלעכע געדולד.
  
  נאך א זעלנער איז ארײן אין דער טיר. "הער. ― דער דאָזיקער, ― האָט ער אַ נײַד געטאָן צו בן, ― האָט כּסדר געקלונגען. העלא צייטן ... מממ ... ניט-האַלטן." א שמײכל איז נאכגעגאנגען. "דאס איז זיין מוטער."
  
  בן איז אויפגעשפרונגען א סעקונדע שפעטער און געדריקט דעם שנעל רעדל קנעפל. דרייק האט ליב געשמייכלט, בשעת קענעדי האט אויסגעזען שטיפעריש. "גאָט, איך קען טראַכטן פון אַזוי פילע וועגן צו פאַרדאָרבן דעם יינגל."
  
  דאַהל האָט אָנגעהויבן לייענען פון דער מגילה:
  
  "איך האָב געהערט אַז ער איז געשטארבן אין Ragnarok, גאָר קאַנסומד דורך זיין גורל. דורך דעם וואָלף-מענטש פענריר - אַמאָל פארקערט דורך די לבנה.
  
  און שפּעטער טאָר און לאָקי ליגן קאַלט לעבן אים. גרויסע געטער צווישן אומצאליגע געטער, אונדזערע שטיינער קעגן דער טייד.
  
  ניין פראַגמאַנץ זענען צעוואָרפן צו די ווינט צוזאמען די פּאַטס פון די איין אמת וואָלוואַ. צי ניט ברענגען די פּאַרץ צו Ragnarok אָדער ריזיקירן דעם סוף פון דער וועלט.
  
  אייביג וועסטו מורא האבן פאר דעם, הערט צו מיר, מענטשנקינדער, ווארים צו פארשוועכן דעם קבר פון די געטער איז אנהייבן דעם טאג פון חשבון.
  
  דאַהל האָט זיך צוגענומען. "און אזוי ווייטער. און אזוי ווייטער. און אזוי ווייטער. איך האָב שױן דער עיקר דערפֿון פֿון מײַן מאַמעס ייִנגל דאָרטן, דעם פּראָפֿעסאָר. עס מיינט אַז די וועב איז טאַקע מער שטאַרק ווי די מעגילע. און שנעלער."
  
  "צי האסטו? נו, װי געזאָגט... חדשים, טאָרסטן, חדשים. און איך איז געווען איגנאָרירט פֿאַר יאָרן. אפילו ינסטיטושאַנאַלייזד. דער קבר איז שטענדיק געווען דאָרט, איר וויסן, עס איז געווען ניט נאָר מאַטעריאַל לעצטע חודש. אַגנעטה האָט מיר געגעבן די דאָזיקע מגילה מיט דרײַסיק יאָר צוריק, און וווּ זענען מיר איצט? המ? זענען מיר ערגעץ?
  
  דאהל האט געפרװוט זײן בעסטער צו בלייבן רוהיג. דרייק האט זיך אריינגעמישט. "איר רעדט וועגן Ragnarok, פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק. אַן אָרט וואָס עקזיסטירט נישט״.
  
  - מער ניט, הער. אָבער אַמאָל - יאָ. דאס איז באשטימט געווען אַמאָל. אַנדערש, ווו זענען אָדין, טאָר און אַלע די אנדערע געטער געשטארבן?
  
  "צי איר גלויבן זיי עקסיסטירן דעמאָלט?"
  
  "אַוודאי!‟ האָט דער בחור פּראַקטאַקלי געשריגן.
  
  דאהל׳ס שטימע איז געװארן שטילער. "דערווייל," האָט ער געזאָגט, "מיר סוספּענדירן אומגלויבן."
  
  בן האָט זיך אומגעקערט צום טיש, אַרײַנגעטאָן זײַן טעלעפֿאָן אין קעשענע. "אזוי איר וויסן וועגן די וואַלקיריעס?" - האט ער געפרעגט מיסטעריעז, קוקנדיק אויף דרייק און קענעדי. ― װײסט איר װאָס זײ זײַנען דער בריליאַנט אין אָדינס קרוין?
  
  דאַהל האָט זיך נאָר אויסגעזען פאַרדראָסן. דער בחור האט געבליצט און זיך געקװענקלט. ― דאָס... דאָס... יידלשטיין אין... דאָס... װאָס?
  
  
  פערצן
  
  
  
  מיליטעריש באַזע, שוועדן
  
  
  בן האט געשמײכלט װי דער צימער איז געװארן שטיל. "דאָס איז אונדזער בילעט פון פּאָזיציע," ער האט געזאגט. "און מיין גאַראַנטירן פון רעספּעקט. אין נאָרס מאַטאַלאַדזשי עס איז געזאגט צייַט און צייַט ווידער אַז וואַלקיריעס "גיין צו די מעלוכע פון די געטער." קוק - עס איז דאָרט."
  
  קענעדי האט אנגעקלאפט איר גאָפּל אויף איר טעלער. "וואס מיינט עס?"
  
  "זיי ווייַזן דעם וועג," האָט בן געזאָגט. "איר קענען קלייַבן די נייַן ברעקלעך פון אָדין בעשאַס Ragnarok פֿאַר אַ גאַנץ חודש, אָבער עס זענען די וואַלקיריעס וואָס ווייַזן דעם וועג צו די קבר פון די געטער."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "און איר האָט עס געהאלטן צו זיך, רעכט?"
  
  "קיינער ווייסט ווו די וואַלקיריעס זענען, מאַט. זיי זענען אין אַ פּריוואַט זאַמלונג, נאָר גאָט ווייסט ווו. וועלף אין ניו יארק זענען די לעצטע שטיק פֿאַר וואָס מיר האָבן אַ אָרט. "
  
  דאַהל האָט געשמייכלט, ווען פּאַרנעוויק האָט כּמעט באַפֿאַלן זײַנע מגילה. ווייסע רערן זענען אומעטום געפלויגן צווישן דעם שטורעם פון מורמלען. "וואַלקיריעס. וואַלקיריעס. עס איז נישט דא קיין. דאָרט - אפֿשר. אַה, דאָ מיר גיין. המ."
  
  דרייק האט געכאפט דאהל'ס אויפמערקזאמקייט. "און די טעאָריע פון די אַפּאָקאַליפּסע? גיהנום אויף דער ערד און אַלע לעבעדיק זאכן חרובֿ, אאז"ו ו. און אזוי ווייטער."
  
  "איך קען זאָגן איר אַ ענלעך לעגענדע פֿאַר כּמעט יעדער גאָט אין די פּאַנטהעאָן. שיוואַ. זעוס. שטעלן. אָבער, דרייק, אויב די קאַנאַדיאַנס געפֿינען דעם קבר, זיי וועלן דיסאַקרייט עס, ראַגאַרדלאַס פון אנדערע קאַנסאַקווענסאַז."
  
  דרייק האט זיך אומגעקערט צו די משוגענע דייטשן. ― װי אונדזערע נײַע פֿרײַנט, ― האָט ער זיך אַ נײַד געטאָן און אַ ביסל געשמײכלט צו דאַהל. "איך האב נישט קיין ברירה..."
  
  "באַלז קעגן די וואַנט." דאַהל האָט פֿאַרענדיקט אַ ביסל מיליטערישער מאַנטראַ און זיי האָבן זיך אָנגעקוקט.
  
  בן האָט זיך צוגעבויגן איבערן טיש צו כאַפּן דאַהל'ס אויפמערקזאמקייט. "אנטשולדיגט, באַדי, אָבער מיר וויסט אונדזער צייט דאָ. געבן מיר די לאַפּטאַפּ. לאָזן מיר גיין סערפינג. אָדער בעסער נאָך, שיקן אונדז אויף אונדזער וועג צו די גרויס עפּל און מיר וועלן ינדנברעך אין די לופט."
  
  קענעדי האט א ניד געטאן. "ער איז רעכט. איך קען העלפן. דער ווייַטער לאַדזשיקאַל ציל איז די נאַשאַנאַל געשיכטע מוזיי, און לאָזן אונדז פּנים עס, די יו. עס. איז נישט גרייט."
  
  "עס איז אַ באַקאַנטע געשיכטע," האָט דאַהל געזאָגט. "מאָביליזאַטיאָן האט שוין אנגעהויבן." ער האט א קוק געטאן אויף בען. ― ביסטו מקריב צו העלפֿן, יונגערמאַן?
  
  בן האָט געעפֿנט דאָס מױל, אָבער דאַן האָט זיך אָפּגעשטעלט, װי ער האָט דערפֿילט די װיכטיקײט פֿון זײַן ענטפֿער. "נו, מיר זענען נאָך אויף דער טייטן רשימה, רעכט? און די וואנט פון שלאָף איז אויף אַ אָפּשפּיגלונג דעם חודש. "
  
  "מאָם האט אַ ויסבייג פֿאַר אונדזער יונג תּלמיד?" דרייק האט געשטופט.
  
  - װאנט פון -? דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "איז דאָס אַ טריינינג קלאַס פֿאַר שלאָפן דעפּראַוויישאַן?"
  
  "איז נישט וויכטיק. קוק וואָס איך האב דיסקאַווערד ביז איצט. און מאַט ס סאַס. Kennedy איז אַ ניו יארק קאַפּ. מיר זענען פּראַקטאַקלי אַ גאנץ מאַנשאַפֿט! "
  
  דאהל׳ס אויגן האבן זיך צעקלאפט, װי װאויג זײן באשלוס. ער האט שטילערהייט געשלאגן דרייקעס טעלעפאן איבערן טיש און אנגעוויזן אויפן עקראַן. - װאו האסטו פאטאגראפירט די רונים אין דעם בילד?
  
  "אין די גרוב. לעבן די לאנגע שיפן איז געווען א וואנט מיט הונדערטער אויסגעשניטענע. ד י דאזיק ע פרוי , - הא ט ע ר געקלאפ ט אויפ ן סקרין , - הא ט זי ך געקניפ ט נעב ן אודי ן װע ן ע ר הא ט געליט ן אויפ ן װעלט־בוים . קענסט איבערזעצן די אויפשריפט?"
  
  "וועגן יאָ. עס שטייט דאָ - אָדין און וועלוואַ - העידי זענען פֿאַרטרויערט מיט די סודות פֿון גאָט, דער פּראָפֿעסאָר פֿירט איצט אויס דאָס... - דאַהל האָט אַ קוק געטאָן אויף פּאַרנעוויק, בעת ער האָט געפּרוּווט צוזאַמעננעמען אַלע זײַנע מגילה מיט אַ מאָל.
  
  "גאָט ס סודות" דער בחור האט זיך ארומגעדרײט װי א גיהנום װאלט אים געלאנדעט אויפן רוקן. "אָדער די סיקריץ פון די געטער. קענען איר הערן די נואַנס? פֿאַרשטײט זיך? לאז מיך אריבער״. ער האט זיך אויסגעדרייט צו דער ליידיקער טיר און איז פארשוואונדן.
  
  "מיר וועלן נעמען איר," דאַהל דערציילט זיי. "אָבער וויסן דעם. נאַגאָושייישאַנז מיט דיין רעגירונג האָבן נאָך נישט אנגעהויבן. אַלעווייַ דאָס וועט זיין גענומען זאָרגן פון בעשאַס אונדזער פלי. אָבער איצט מיר גיין צו ניו יארק מיט אַ טוץ ספּעציעלע פאָרסעס זעלנער און קיין זיכערהייט רעשוס. מיר נעמען די וואָפן צום נאַציאָנאַלן היסטאריע מוזיי". ער האט געמאכט א פויז. ― װילט נאָך קומען?
  
  "SAS וועט העלפֿן," האָט דרייק געזאָגט. "זיי האָבן אַ קאָלעקטיוו שטייענדיק ביי."
  
  "איך טראַכטן איך וועל פּרובירן צו קאָנטאַקט דעם פּלאַץ קאַפּיטאַן, זען אויב מיר קענען באַקומען עטלעכע ווילז שמירן." דער גרויםער ענדערונג אין קענעדי'ס אויפפירונג ביי דעם געדאנק פון זיך אומקערן אהיים איז געווען קענטיק. דרייק האט זיך גלייך צוגעזאגט אז ער וועט איר העלפן אויב ער קען.
  
  צוטרוי מיר, ער געוואלט צו זאָגן. אי ך װע ל אײ ך העלפ ן אדורכצוגײן , אבע ר ד י װערטע ר זײנע ן אי ם אי ן האלדז .
  
  בן האט געבעקסט די פינגער. "נאָר געבן מיר אַ I-pad אָדער עפּעס. שנעלער״.
  
  
  פופצן
  
  
  
  לופט פּלאַץ
  
  
  זייער פלאַך איז געווען יקוויפּט מיט אַ מיטל גערופן פּיקאָסעלל, אַ מאָביל טעלעפאָן טורעם וואָס אַלאַוז צו נוצן אַלע סעלפאָונז אויף עראָפּלאַן. נויטיק פֿאַר די רעגירונג ס מיליטער, אָבער צווייפל נייטיק פֿאַר בן בלייק.
  
  "היי שוועסטער, איך האָבן אַ אַרבעט פֿאַר איר. פרעג נישט. הער, קארין, הער! איך דאַרף אינפֿאָרמאַציע וועגן די נאַשאַנאַל געשיכטע מוזיי. יגזיבאַץ, וויקינג זאכן. בלופּרינץ. שטעקן. ספּעציעל די באָססעס. און... - האָט זײַן קול אַראָפּגעלאָזט אַ פּאָר אָקטאַוון, -... טעלעפֿאָן־נומערן.
  
  דרייק האט געהערט עטליכע מאמענטן פון שטילקייט, דערנאך: "יא, דער אין ניו יארק! װיפֿל זײַנען דאָרטן?... אָ... טאַקע? נו, אקעי, קליינע שוועסטער. איך וועל דיר אריבערפירן געלט דאס צו דעקן. ליב איר".
  
  ווען זיין פריינד האָט אויפגעהענגט, האָט דרייק געפרעגט, "איז זי נאָך אָן אַרבעט?"
  
  "זיצט אין שטוב אַ גאַנצן טאָג, באַדי. אַרבעט ווי דער 'לעצטע באָכער' אין אַ סאָפעקדיק באַר. דער נס פון דער אַלטער לייבער-פּאָליטיק".
  
  קאַרין האָט זיבן יאָר געראַנגל צו באַקומען אַ גראַד אין קאָמפּיוטער פּראָגראַממינג. ווען די לייבער רעגירונג איז צוזאמגעפאלן ביים ענדע פון בלער'ס הערשאפט, האט זי פארלאזט נאָטטינגהאם אוניווערסיטעט - א זיכערע, העכסט-באקאנטע ארבעטער - נאר צו אנטדעקן אז קיינער האט זי נישט געוואלט. א ריסעשאַן האט אנגעהויבן.
  
  אַרויסגאַנג אוניווערסיטעט ראָוו - קער לינקס אין לאַנדפיל, קער רעכט אין שוואַנגערשאַפט און רעגירונג הילף. פאָרזעצן גלייך אַראָפּ די וועג פון צעבראכן חלומות.
  
  קאַרין האָט געוואוינט אין אַ וווינונג לעבן דעם צענטער פון נאָטטינגהאַם. דראַג אַדיקץ און אַלקאָהאָליקס רענטאַד פאַרמאָג אַרום אים. זי ראַרעלי לינקס דער הויז בעשאַס דעם טאָג און גענומען אַ פאַרלאָזלעך טאַקסי צו די באַר ווו זי געארבעט די אַכט צו האַלבנאַכט יבעררוק. די שרעקליכסטע מאמענטן פון איר לעבן זענען געווען ווען זי האט זיך אומגעקערט צו איר דירה, די פינצטערניש, אלט שווייס און אנדערע אומאנגעמע ריחות ארום איר, א גיין פארברעכן וואס האט נאר ווארטן צו פאסירן.
  
  אין אַ לאַנד פון די פאַרשילטן און איגנאָרירט, דער מענטש וואס לעבט אין די שאָטנס איז מלך.
  
  ― דאַרף איר זי טאַקע דערפֿאַר? - האט דאהל געפרעגט, װאם איז געזעםן אויף דער אנדערער זײט פליגער. "אָדער ..."
  
  "זע, דאָס איז נישט צדקה, חבר. איך האָבן צו פאָקוס אויף זאכן וועגן אָדין. קאַרין קען נעמען אַ מוזיי אַרבעט. עס מאכט גאַנץ זינען. "
  
  דרייק האָט געמאכט זיין אייגענע ספּיד רעדל רופן. ― לאָז אים אַרבעטן, דאַל. צוטרוי מיר. מיר זענען דאָ צו העלפן."
  
  וועלז האט תיכף געענטפערט. "כאַפּן זיד, דרייק? וואס גייט פאר? "
  
  דרייק האָט אים דערהרגעט.
  
  "נו, דאָ איז אַ נאַגעט פון ריין גאָלד. מיר האָבן זיך איינגעשריבן מיט Alicia Miles. איר וויסן וואָס עס איז, מאַט. איר וועט קיינמאָל באמת פאַרלאָזן די SAS, "ער פּאָוזד. "לעצטע באַקאַנטע אַדרעס: מינכן, Hildegardstrasse 111."
  
  "דייַטשלאַנד? אָבער זי איז געווען מיט די קאַנאַדיאַנס.
  
  "יאָ. אַז ס 'נישט אַלע. זי געלעבט אין מוניטש מיט איר בויפרענד - אַ זיכער מילאָ נאָקסאָן - אַ גאַנץ פּריקרע בירגער פון לאַס וועגאַס, USA. און ער איז אַ געוועזענער מאַרינע אינטעליגענץ אָפיציר. דער בעסטער וואָס די יאַנקעעס האָבן צו פאָרשלאָגן. "
  
  דרייק האט זיך א מאמענט געטראכט. "אזוי האט ער מיך דעמאלט געקענט, דורך מייל. די פראגע איז, צי האט זי איבערגעביטן זייטן אים צו טשעפען אדער אים העלפן?
  
  "דער ענטפער איז אומבאַקאַנט. אפשר קענסטו איהר פרעגן".
  
  "איך וועל פּרובירן. קוק, מיר האַלטן דאָ ביי די פּילקע, וועלז. טראַכטן איר קען קאָנטאַקט דיין אַלט באַדיז אין די שטאַטן? דאַהל האט שוין קאָנטאַקטעד די עף-בי-איי, אָבער זיי שפּילן פֿאַר צייט. מיר זענען זיבן שעה אין די פלי ... און אַפּראָוטשינג בלינד.
  
  "צי איר צוטרוי זיי? די ברוקווע? צי איר ווילן אונדזער גייז צו ריין אַרויף די באַשערט קנויל פאַקינג?
  
  "זיי זענען שוועדן. און יאָ, איך צוטרוי זיי. און יאָ, איך ווילן אונדזער גייז צו אָנטייל נעמען. "
  
  "עס איז קלאָר". וועלז האט איבערגעריסן דעם פארבינדונג.
  
  דרייק האט זיך ארומגעקוקט. דער עראפלאן איז געווען קליין אבער רומי. עלף ספּעציעלע פאָרסעס מאַרינעס געזעסן אין די צוריק, לאַווינג, דאַזינג און בכלל כעקלינג יעדער אנדערער אין שוועדיש. דאהל האט כסדר גערעדט אויפן טעלעפאן אריבער דעם דורכגאנג, ווען דער פראפעסאר האט פאר אים ארויסגעשלעפט מעגילע נאך מעגילע, פארזיכטיג אוועקגעשטעלט יעדן איינעם אויפן רוקן פון זיץ זיץ, איבערגעגאנגען די אלטע אונטערשיידן צווישן פאקט און בעלעטריסטיק.
  
  אויף זיין לינקס, קענעדי, ווידער אנגעטאן אין איר אומעטום נומער איין הויזן, געמאכט איר ערשטער רופן. "איז קאַפּיטאַן ליפּקינד דאָרט? ... אַה, זאג אים אַז עס איז קענעדי מאָר."
  
  צען סעקונדעס דורכגעגאנגען, דעמאָלט: "ניין. זאג אים אז ער קען מיך נישט צוריק רופן. דאס איז וויכטיג, זאג אים אז עס איז וועגן די נאציאנאלע זיכערהייט, אויב דו ווילסט, רוף אים נאר.
  
  נאָך צען סעקונדעס, דעמאָלט: "מור!" דרייק געהערט בילן אפילו פון ווו ער איז געזעסן. "קען דאָס נישט וואַרטן?"
  
  - הער צו מיר, קאפיטאן, א מצב איז אויפגעשטאנען. ערשטער, באַראַטנ זיך מיט אָפיציר Swain פון די FBI. איך בין דאָ מיט Torsten Dahl פון די שוועדישע SGG און אַ SAS אָפיציר. די נאַשאַנאַל געשיכטע מוזיי איז אונטער דירעקט סאַקאָנע. קוק די דעטאַילס און רופן מיר צוריק מיד. איך דארף דיין הילף."
  
  קענעדי האט פארמאכט דעם טעלעפאן און גענומען א טיפן אטעם. "קלאַפּ - און מיין פּענסיע גייט אַוועק."
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. זעקס שעה ביז לאַנדינג.
  
  בן'ס טעלעפאן האט געציטערט און ער האט אים געכאפט. - שװעסטער ?
  
  פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק האָט זיך צוגעבויגן איבערן דורכגאַנג, אָנכאַפּנדיק די געפֿאַלענע מגילה מיט דער סיניקער האַנט. "דער קינד קען זיין וואַלקיריעס." ער האט געזאגט, אַדרעסינג קיין איינער ספּעציעל. "אבער ווו זענען זיי? און די אויגן - יאָ, איך וועל געפֿינען די אויגן."
  
  בן האָט גערעדט. "גרויס פונט, קאַרין. בליצפּאָסט מיר די צייכענונגען פון דעם מוזיי און אַלאַקייט דעם פּלאַץ פֿאַר מיר. דערנאָך שיקן די אינפֿאָרמאַציע פון דעם קוראַטאָר אין אַ באַזונדער בריוו. היי קליין שוועסטער, זאָגן הי צו מאָם און טאַטע. ליב איר".
  
  בן ריזומד זיין קליקינג, דעמאָלט אנגעהויבן נעמען עטלעכע מער הערות. "געקריגן די נומער פון דעם מוזיי קוראַטאָר," ער שאַוטאַד. "דאַל? ווילסטו אז איך זאל איהם דערשרעקן די שמעק?
  
  דרייק האָט זיך צעבראָכן אין אַן אומגלויבלעכער שמייכל, ווען דער שוועדישער אינטעליגענץ אָפיציר האָט פראַנטיש געוואוינט מיט די הענט ניין! עס איז געווען פייַן צו זען בן ווייזן אַזאַ בטחון. דער גיק אריבערגעפארן אַ ביסל צוריק צו געבן דעם מענטש אין עטלעכע צימער די געלעגנהייט צו אָטעמען.
  
  קענעדי'ס טעלעפאן האט אויסגעבראכן אין געזאנג. זי האָט עס געשווינד געעפֿנט, אָבער נישט איידער באהאנדלט די גאנצע פלאַך צו אַ שטיק פון אַ גאַנץ ניט באַטראַכט שפּיל פון Goin' Down.
  
  בן נאָד מיט צייט. "קיוט. אונדזער ווייַטער דעקל ווערסיע פֿאַר זיכער. "
  
  "מור." קענעדי שטעלן איר טעלעפאָן אויף רעדנער.
  
  "וואָס די גענעם איז געשעעניש? א האלבע טוץ ארעמלעך האבן מיר אפגעשפארט און מיר האבן דאן געזאגט, נישט גאר העפלעך, צו האלטן די נאז פון די גרוב וואו עס געהערט. עפּעס האָט געמאַכט אַלע די גרויסע הינט בילן, מאָר, און איך האָב געוווּסט, אַז דאָס ביסטו. ער האָט זיך אָפּגעשטעלט, און דערנאָך געזאָגט פאַרטראַכט, "איך רעכן נישט דאָס ערשטע מאָל."
  
  קענעדי האט אים געגעבן א פארקירצטע ווערסיע, וואס האט זיך געענדיגט מיט א פליגער פול מיט שוועדישע מארינס און אן אומבאקאנטע סאס קאָמאַנדע אונטערוועגנס, יעצט א פינף-שעה פליגער פון אמעריקאנער ערד.
  
  דרייק פּעלץ יירעס - האַקאָוועד. פינף שעה.
  
  אין דעם מאָמענט דאַהל שרייַען: "נייַע אינפֿאָרמאַציע! איך האב נאר געהערט אז קאנאדער זענען אפילו נישט אין שוועדן. עס מיינט אַז זיי האָבן מקריב געווען די וועלט בוים און שפּיז צו פאָקוס אויף די וואַלקיריעס. ע ר הא ט זי ך גענומע ן מי ט דאנק ן אי ן בענס ר ריכטונג , א שפיציק ן אויסשליסן , דע ם גרויםע ר פראפעסאר . ― אָבער... זײ האָבן זיך אומגעקערט מיט לײדיקע הענט. דער דאָזיקער פּריוואַטער זאַמלער מוז זײַן אַן אמתער אײַנזאַמלער... אָדער... - האָט דרייק אַ שמייכל געטאָן, - ער קען זײַן אַ פאַרברעכער.
  
  "גוט פאָרשלאָג. מענטשן זענען ווו עס געץ מיעס סייַ ווי סייַ. די קאַנאַדיאַנס גרייטן זיך צו שלאָגן דעם מוזיי פרי דעם מאָרגן אין ניו יארק צייט."
  
  קענעדי'ס פנים האט גענומען א מערדערישע אויסדרוק ווען זי האט זיך צוגעהערט צו איר באס און דאהל אין דער זעלבער צייט. "זיי נוצן דעם טאָג," זי פּלוצלינג כייסט צו ביידע פּאַרטיעס ווען עס איז געווען פאַרגאַנגענהייט. "די אַבסאָלוט ממזרים - און די דייטשישער, קיין צווייפל - באַהאַלטן זייער פאַקטיש ינטענטשאַנז הינטער די פאַקינג דאַטע."
  
  בן האט אויפגעהויבן. "איך פאַרפאַלן שפּור."
  
  דרייק האט אים אפגעקלאפט. "וואָס דאַטע?"
  
  "ווען מיר לאַנדן אין ניו יארק," האָט דאַהל דערקלערט, "עס וועט זיין אַרום אַכט אין דער מאָרגן דעם 11טן סעפטעמבער."
  
  
  זעכצן
  
  
  
  לופט פּלאַץ
  
  
  פיר שעה לינקס. דער עראפלאן האט ווייטער געברומען אויפן פארוואלקנטן הימל.
  
  דאַהל האָט געזאָגט, "איך וועל פרובירן דעם עף-בי-איי ווידער. אבער עס איז מאָדנע. איך קען נישט דורכגיין דעם מדרגה פון וועראַפאַקיישאַן. עס איז אַ פאַרשילטן שטיין וואַנט. בן - רופן דעם סופּערווייזער. דרייק איז דיין אַלט באַלעבאָס. דער זייגער טיקט, מענער, און מיר זענען ינ ערגעצ ניט. די שעה פאדערט פארגרעסערונג. גיי."
  
  קענעדי האט געבעטן איר באלעבאס: "שרעק אויף טאמעס קאלב, ליפקינד," האָט זי געזאָגט. "דאָס האט גאָרנישט צו טאָן מיט אים אָדער מיין פאַרשילטן קאַריערע. איך זאג אייך וואס די עף-בי-איי, סי-איי-עי, און אלע אנדערע דריי-אותיות אידיאטן ווייסן נישט. איך פרעג... - האט זי זיך אפגעשטעלט - איך מיין אז איך בעט דיך צו געטרויען מיר.
  
  - דרײַ־אותיפֿיקע אַשלעס, - האָט בן געגראַמט. "בריליאַנטלי".
  
  דרייק האט געוואלט צוקומען צו קענעדי מאָר און פאָרשלאָגן עטלעכע ווערטער פון ענקערידזשמאַנט. דער ציווילער אין אים האָט זי געוואָלט אַרומכאַפּן, אָבער דער סאָלדאַט האָט אים געצווינגן אַוועקצוהאַלטן.
  
  אבער די ציווילע באפעלקערונג האט אנגעהויבן געווינען דעם קאמף. פֿריִער האָט ער גענוצט דאָס װאָרט "גראָנק" צו "צאַמען" זי, צוריקצוקערן דעם װאַקסנדיקן פֿאָן פֿון געפיל, װאָס ער האָט דערקענט, אָבער דאָס האָט נישט געאַרבעט.
  
  וועלז האט געענטפערט זיין רוף. "רעד יעצט".
  
  "צוגעהערט צו טיילער ווידער? קוק וואו מיר זענען, חבר? האָט איר אונדז נאָך קאַנווינסט צו אַרייַן די אמעריקאנער ערספּייס?
  
  "נו... יאָ... און נײן. איך האנד זיך מיט רימען פון ביוראקראטישע רויטע טעיפ, דרייק, און עס פאסירט נישט אין מיין שויס -" ער האט געווארט א מאמענט, דערנאך האט ער געכאפט א אנטוישונג. "דאָס איז געווען אַ מייַ רעפֿערענץ, פּאָר. פּרוּווט צו האַלטן זיך. "
  
  דרייק האט אומבאוויליקט געשמייכלט. "פאַרשילטן איר, וועלז. הערן, נעמען דיין אַקט צוזאַמען פֿאַר דעם מיסיע - הילף אונדז - און איך וועט זאָגן איר וועגן די גראָב קלוב אין האָנג קאָנג וואָס מאַי האט אלץ געארבעט אַנדערקאַווער אין, גערופן ספּיננינג שפּיץ.
  
  "באַרען מיר, דאָס סאָונדס ינטריגינג. איר זענט אויף עס, באַדי. קוק, מיר זענען אויפן וועג, אלעס איז גרייט לויט אלע כללים, און מיינע מענטשן איבער די סטאַוו האבן נישט קיין פראבלעמען מיט דעם".
  
  דרייק פּעלץ אַ 'אָבער'. - יא ?
  
  "עמעצער אין מאַכט איז לייקענען די לאַנדינג פּריווילאַדזשאַז און קיין איינער האט קיינמאָל געהערט פון דיין פלאַך, און דאָס, מיין פרייַנד, שמעקט פון ינערלעך קאָרופּציע."
  
  דרייק האט אים געהערט. "אָוקיי, האַלטן מיר אַרייַנגעשיקט." א מילד דרוק פון דעם קנעפּל האָט געענדיקט די רופן.
  
  ער האָט געהערט קענעדי זאָגן, "נידעריק איז ידעאַל, קאַפּיטאַן. איך הער דאָ שמועסן וואָס רעדן וועגן אַ קאַנספּיראַסי. זײַט... היט זיך, ליפּקינד".
  
  זי האט פארמאכט איר טעלעפאן. ― נו, ער איז שטעכיק, נאָר ער נעמט מיך אױף מײַן װאָרט. ער שיקט וויפיל שווארצע און ווייסע כאראקטערן אויף דער בינע ווי מעגליך, מיט איינהאלטן. און ער קען עמעצן אין דער לאקאלער היימלאנד סעקיוריטי אפיס," האט זי געזאגט און אויסגעגליטשט איר ווייכע בלוזקע. "די בינז זענען ספּילד."
  
  גאָט, דרייק געדאַנק. עס איז אַ שיטלאָאַד פון פיירפּאַוער כעדינג אין דעם מוזיי. גענוג צו אָנהייבן אַ פאַרשילטן מלחמה. ער האט גארנישט געזאגט אין הויך, נאר געקוקט אויף זײן זײגער.
  
  נאָך דריי שעה.
  
  בן איז נאָך געווען פֿאַרמישט מיטן קוראַטאָר: "זע, מיר רעדן דאָ נישט וועגן אַ גרויסע רענאַוויישאַן, נאָר מאַך די אויסשטעלונג. איך דאַרף אײַך נישט זאָגן, װי גרויס דער מוזיי איז, הער. נאָר מאַך עס און אַלץ וועט זיין גוט. יאָ... SGG... שוועדישע ספּעציעלע פאָרסעס. די עף-בי-איי ווערט אינפארמירט ווייל מיר רעדן... ניין! דו זאלסט נישט וואַרטן פֿאַר זיי צו רופן. איר קענט נישט פאַרגינענ זיך צו קווענקלען."
  
  פופצן סעקונדעס שטילקייט, דערנאָך: "האָסט קיינמאָל געהערט פון SGG? נו, גוגל עס!" בן האט פארצװײפלט אנגעװיזן אויף זײן טעלעפאן. "ער איז סטאָלינג," האָט בן געזאָגט. "איך נאָר וויסן עס. ער האָט גערעדט ויסווייניק, ווי ער קען נישט קומען מיט גענוג יקסקיוסיז."
  
  "אן אנדער רויט טייפּ." דרייק האָט אָנגעוויזן אויף דאַהל. "דאָס איז געשווינד ווערן אַ ויסברוך."
  
  עס איז געווארן א שווערע שטילקייט, דערנאך האט דאהל'ס מאביל געקלונגען. "אָה מיין גאָט," ער האט געזאגט אין ענטפער. "דען סטאַטיסטיקס."
  
  דרייק האט געמאכט א פנים צו קענעדי און בן. "הויפּט מיניסטער".
  
  עטלעכע רעספּעקטעד, אָבער אָפן, ווערטער זענען גערעדט וואָס דיפּאַנד דרייק ס רעספּעקט פֿאַר Thorsten Dahl. דער ספּעציעלער פאָרסעס אָפיציר דערציילט זיין באַלעבאָס וואָס געטראפן. דרייק איז געווען גרימלי קאַנווינסט אַז ער וואָלט סוף אַרויף לייקינג דעם באָכער.
  
  דאַהל האָט פֿאַרענדיקט דעם רוף און דערנאָך גענומען אַ מאָמענט צו זאַמלען זיינע מחשבות. ענדליך האט ער זיך אויפגעהויבן און זיך אויסגעדרייט צום עראפלאן.
  
  "דירעקט פֿון אַ מיטגליד פון דעם פּרעזידענט 'ס קאַבינעט, זיינע קלאָוסאַסט אַדווייזערז," דאַהל דערציילט זיי. "דער פלי וועט נישט זיין ערלויבט צו לאַנד."
  
  
  * * *
  
  
  נאָך דריי שעה.
  
  "זיי וועלן נישט מיטטיילן דעם פּרעזידענט," האָט דאַהל געזאָגט. "וואַשינגטאָן, דק און קאַפּיטאָל הילל זענען טיף אין דעם, מיין פרענדז. דער סטעיט מיניסטער זאגט אז יעצט איז עס געווארן גלאבאלע, א קאנספיראציע אויף אן אינטערנאציאנאלן פארנעם, און קיינער ווייסט נישט ווער עס שטיצט וועמען. דאָס אַליין, - האָט ער געזאָגט מיט אַ פֿרעמדע, - רעדט וועגן דער ערנסטקייט פֿון אונדזער שליחות.
  
  "שרויף דעם קנויל," דרייק געזאגט. "דאָס איז וואָס מיר געוויינט צו רופן אַ מאַסיוו דורכפאַל."
  
  בן האָט דערווײַל ווידער געפּרוּווט קאָנטאַקטירן דעם קוראַטאָר פֿונעם נאַציאָנאַלן געשיכטע־מוזיי. אַלע ער גאַט איז אַ ווויסמייל. "פאַלש," ער האט געזאגט. - ער האט שוין איצט געדארפט עפעס איבערקוקן. בן ס פלינק פינגער מיד אנגעהויבן פליען איבער די ווירטואַל קלאַוויאַטור.
  
  "איך האָב אַ געדאַנק," ער געזאגט הויך. "איך בעט צו גאָט אַז איך בין פאַלש."
  
  וועלז האט דאן צוריקגערופן, ערקלערנדיג אז זיין SAS מאַנשאַפֿט האט געמאכט א געהיימע לאנדונג אין א פארלאזן לופטפעלד אין ניו דזשערזי. די מאַנשאַפֿט כעדאַד צו ונטערשטאָט ניו יארק, טראַוואַלינג מיט קיין מיטל נייטיק.
  
  דרייק האט אונטערגעקוקט די צייט. צוויי שעה איידער לאַנדינג.
  
  און דאַן האָט בן געשריגן: "קלאַפּ דעם מאַרק!" אלע זענען געשפרונגען. אפילו די שוועדישע מארינס האבן אים געגעבן זייער אכטונג.
  
  "עס איז דאָ!" - האט ער געשריגן. "צעוואָרפן איבער די אינטערנעט אויב איר האָט צייט צו קוקן." ער האט בײז אנגעװיזן אויפן עקראַן.
  
  "קאָלבי טיילער," האָט ער געזאָגט. "דער קאַנאַדיאַן ביליאַנער איז דער גרעסטער מיטארבעטער אין די נאַשאַנאַל געשיכטע מוזיי און איינער פון ניו יארק ס גרעסטער פינאַנסירז. איך בין געוועט ער האט געמאכט עטלעכע רופן?
  
  דאַהל האָט זיך צעוויינט. "דאָס איז אונדזער שלאַבאַן," ער קראַמפּט. "דער מענטש וואָס זיי רעדן וועגן אָונז מער מענטשן ווי די מאַפיאַ." צום ערשטן מאָל האָט זיך דער שוועדישער אָפֿיציר געטראָפֿן אויף זײַן שטול.
  
  קענעדי האָט נישט געקענט באַהאַלטן זײַן האַס. "די געלטבאַגז ס פּאַסן געווינען ווידער," זי כייסט. "איך געוועט אַז ממזר איז אויך אַ באַנקיר."
  
  "אפֿשר, אפֿשר נישט," האָט דרייק געזאָגט. "איך שטענדיק האָבן אַ פּלאַן ב."
  
  נאָך איין שעה.
  
  
  זיבעצן
  
  
  
  ניו יארק, USA
  
  
  די פּאָרט אויטאָריטעט פון ניו יארק פּאַליס דעפּאַרטמענט איז טאָמער מערסט באַוווסט פֿאַר זייַן כיומיליייטינג בראַווערי און קאַזשוואַלטיז בעשאַס די געשעענישן פון 9/11. וואָס עס איז ווייניקער באַוווסט פֿאַר איז זיין געהיים האַנדלינג פון רובֿ SAS פלייץ וואָס אָפּפאָר פון אייראָפּע. כאָטש עס איז קיין דעדאַקייטאַד מאַנשאַפֿט צו קאָנטראָלירן דעם עלעמענט פון זייער אַרבעט, די ינטערקאַנטאַנענטאַל שטעקן ינוואַלווד זענען אַזאַ אַ קליין מיעט אַז איבער די יאָרן פילע האָבן ווערן נאָענט פריינט.
  
  דרייק האט געמאכט אן אנדער רופן. "עס וועט זיין הייס הייַנט בייַ נאַכט," ער דערציילט CAPD אינספעקטאר דזשאַק שוואַרץ. "האָסט מיר פאַרפירן, חבר?"
  
  "גאָט, דרייק איז געווען ... וואָס? צוויי יאָר?"
  
  "דרייַ. ראש השנה, 07'.
  
  "איז דיין ווייב גוט?"
  
  "אַליסאָן און איך צעבראכן זיך, פּאָר. איז דאָס גענוג צו דעפינירן מיין אידענטיטעט? "
  
  "איך געדאַנק איר לינקס דער דינסט."
  
  "איך האב. וועלז האָט מיך גערופֿן צוריק פֿאַר די לעצטע אַרבעט. האָט ער דיר גערופן?"
  
  "ער האט. ער האָט געזאָגט, אַז דו האָסט אים צוגעזאָגט צו װאַרטן אַ ביסל".
  
  ― האָט ער דאָס איצט געטאָן? שװארץ , הער צו מיר . דאָס איז דיין רופן. איר מוזן וויסן אַז דאָס דרעק וועט פליען צו די פאַנס און אַז אונדזער פּאָזיציע וועט יווענטשאַוואַלי פירן צו איר. איך בין זיכער ביז דעמאלט וועלן מיר אלע זיין העלדן און דאס וועט ווערן פאררעכנט אלס א גוטע מעשה, אבער..."
  
  "וועלס האָט מיך אויפגעהויבן," האָט שוואַרץ געזאָגט, אָבער דרייק האָט געהערט אַ אָנצוהערעניש פון זארגן. "זאָרגט נישט, חבר. איך האָב נאָך גענוג שטאַרקייט צו באַקומען אַ דערלויבעניש צו לאַנד".
  
  זייער עראפלאן האט אינוואדירט די אמעריקאנער לופטספעיס.
  
  
  * * *
  
  
  דער עראפלאן האט געלאנדעט אין א שלעכטן טאג-ליכט און איז געפארן גלייך צום קליינעם טערמינאל געביידע. אין דער מינוט, וואָס די טיר האָט זיך אַ ביסל געעפֿנט, האָבן זיך צוועלף גאָר אָנגעלאָדעטע מיטגלידער פֿון דער שוועדישער סגג אַראָפּגעפֿאַלן פֿון די רײַכע מעטאַלן טרעפּ און זיך אָנגעלאָדן אין דרײַ וואַרטנדיקע אויטאָס. דרייק, בן, קענעדי און דער פראפעסאר זענען אים נאכגעגאנגען, בן האט זיך כמעט געפייסט ווען ער האט געזען זייער טראנספארט.
  
  "זיי קוקן ווי הומוועעס!"
  
  א מינוט שפעטער זענען די קארס אראפגעלאפען איבער די ליידיגע סטאנ-וועי, אויפגענומען שנעלקייט צו א באהאלטענע ראמפ אין הינטן פונעם אומבאצייכנט לופטפעלד, וואס האט זיך נאך עטליכע דריי זיך ארויסגעוויזן אויף אן אומבאמערקזאמקייט לאנד-וועג וואס האט זיך פארבונדן מיט איינעם פון מאנהעטן'ס הויפט טריביטאריעס.
  
  נױ־יארק האט זיך אויסגעשפרײט פאר זײ אין גאנצן פראכט. מאָדערן סקייסקרייפּערז, אַלט בריקן, קלאַסיש אַרקאַטעקטשער. זייער קאַנוווי גענומען אַ דורכוועג גלייך צו די שטאָט צענטער, גענומען ריזיקירן ניצן יעדער טריקי דורכוועג וואָס זייער היגע דריווערס געוואוסט. די הערנער האָבן געברענט, קללות האָבן אָנגעפילט די לופט, מע האָט אָפּגעשניטן סטעמס און מיסטקעס. אין איין מאָמענט, אַ איין-וועג גאַס איז געווען ינוואַלווד, שנייַדן זייער רייזע מיט זיבן מינוט און געפֿירט דריי פענדער פייליערז.
  
  אין די קאַרס די קאַמף איז געווען כּמעט ווי העקטיק. דאהל האט ענדליך באקומען א רוף פונעם שוועדישן פרעמיער מיניסטער, וועלכער האט ענדליך געוואונען דעם עף-בי-איי'ס גוטן ווילן און ערלויבעניש אריינצוגיין אין מוזיי אויב זיי וועלן ערשט קומען אהין.
  
  דאהל האט זיך אויסגעדרייט צו זייער דרייווער. - שנעלער!
  
  בן האָט איבערגעגעבן דאַהל אַ מאַפּע פון דעם מוזיי וואָס ווייזט דעם אָרט פון די וועלף.
  
  מער אינפֿאָרמאַציע איז ליקט. ד י שװארצ ע או ן װײס ע זײנע ן אנגעקומע ן . גיך ענטפער טימז האָבן שוין נאָוטאַפייד.
  
  דרייק האָט דערגרייכט וועלז. "סיטש?"
  
  "מיר זענען אַרויס. די פאליציי קאוואלערי איז אנגעקומען מיט צוויי מינוט צוריק. איר?"
  
  "צוואַנציק טריט אַוועק. שרייט צו אונדז אויב עפּעס כאַפּאַנז. " עפּעס האָט אים געכאַפּט און ער האָט זיך אַ מאָמענט פאָוקיסט אויף עפּעס אַרויס פון פענצטער. א שטארקע געפיל פון דעדזש אַ ווו האָט געשיקט ציטערן אַראָפּ זיין ריבס ווען ער האָט געזען אַ ריזיק בילבאָרד אַנאַונסינג די אָנקומען פון שניט דיזיינער Abel Frey אין ניו יארק מיט זיין אַמייזינג קאַץ-גיין ווייַזן.
  
  דאס איז משוגע, דרייק האט געטראכט. טאַקע משוגע.
  
  בן האָט אויפגעוועקט זיין שוועסטער אין די וק און, נאָך אָטעם פון די אויגן פון זייער אַריבערפירן, געראטן צו פאַרשרייַבן איר אין פּראָיעקט וואַלקיריע - ווי ער גערופן עס. "סאַטע צייט," ער דערציילט דאַהל. "זי קען פאָרזעצן איר פאָרשונג בשעת מיר זענען דאָרט און ראַטעווען די וועלף. צי ניט זאָרג, זי מיינט אַז דאָס איז ווייַל איך ווילן צו פאָטאָגראַפיע זיי פֿאַר מיין גראַד.
  
  ― ליגסטו צו דײַן שװעסטער? דרייק האָט זיך צעוויינט.
  
  - ער וואקסט אויף. קענעדי האט געקלאפט בלייק'ס האנט. "גיב דעם קינד עטלעכע פּלאַץ."
  
  דרייקס טעלעפאן האט געציטערט. ער האט ניט דאַרפֿן צו קאָנטראָלירן די קאַללער שייַן צו וויסן עס איז וועלז. - זאג מיר נישט, חבר. קאַנאַדיאַנס?
  
  וועלז האט שטילערהייט געלאכט. "דו וואונטשט זיך."
  
  "א?" - האב איך געפרעגט.
  
  "ביידע קאַנאַדיאַנס און דייטשישער ניצן פאַרשידענע רוץ. די מלחמה איז וועגן צו אָנהייבן אָן דיר."
  
  דאַהל האָט געזאָגט: "די SWAT מאַנשאַפֿט איז דריי מינוט אַוועק. די אָפטקייַט איז 68. "
  
  דרייק האט ארויסגעקוקט דורכן ברײטן פענצטער. "אונז זענען דא".
  
  
  * * *
  
  
  "צענטראל פּאַרק וועסט אַרייַנגאַנג," האָט בן געזאָגט ווען זיי זענען ארויס פון זייערע קארס. "פירט צו די בלויז צוויי טרעפּ וואָס גיין אַרויף פון די נידעריקער מדרגה ביז דער פערט שטאָק."
  
  קענעדי איז ארויס אין דער פרימאָרגן היץ. - אויף װעלכער שטאק לעבן די װעלף?
  
  "פערטער".
  
  "פיגיערז." קענעדי האט א שמייכל געטאן און זיך געקלאפט אין בויך. "געוווסט אַז איך וואָלט סוף אַרויף ריגרעטינג די יום טוּב קייקס."
  
  דרייק איז געבליבן הינטער זיך ווי די שוועדישע זעלנער זענען געלאפן אזוי שנעל ווי זיי האבן געקענט אראפ די טרעפ פונעם מוזיי. אַמאָל דאָרט, זיי אנגעהויבן צו באַזייַטיקן זייער וואָפן. דאהל האט זיי אפגעשטעלט אין שאטן פון א הויכן אריינגאנג, די מאנשאפט איז ארומגעשלעפט מיט רונדיגע זיילן.
  
  "טוויטערס זענען אויף. "
  
  א טוץ "טשעקס!" האט געבלאזן. "מיר גיין ערשטער," ער גלערד בייַ דרייק. "איר נאָכפאָלגן. כאפט עס. "
  
  ער האָט איבערגעגעבן דרייק צוויי סילינדריקאַל אַבדזשעקץ די גרייס פון לייטערז און צוויי כעדפאָונז. דרייק האט אויסגעדרייט די סילינדרישע שטימען 68 און געווארט ביז ביידע האבן אנגעהויבן ארויסלאזן גרין ליכט פון זייערע באסעס. איינער האָט ער געגעבן קענעדי און דעם אַנדערן געהאַלטן פֿאַר זיך.
  
  "טוויטערס," ער האט געזאגט צו ליידיק סטערז. "דאס איז די נייַע פריינדלעך פייער הילף. אַלע פרייַנדלעך שוועבעלעך זענען טונד צו דער זעלביקער אָפטקייַט. קוקט אַף אַ קאָלעגע און ס'איז אַ טרויעריק ציטערניש אין אויער, קוק אַ שלעכטן בחור און דו הערט גאָרנישט... ― האָט ער אָנגעטאָן זײַן עאַרפּיס. "איך וויסן אַז עס איז נישט פאַרלאָזלעך, אָבער עס העלפּס אין סיטואַטיאָנס ווו איר האָבן אַ פּלאַץ צו טאָן. אזוי."
  
  בן האָט געזאָגט, "וואָס אויב די אָפטקייַט קאַליידז מיט אן אנדער איינער?"
  
  "עס וועט נישט פּאַסירן. דאָס איז די לעצטע בלועטאָאָטה טעכנאָלאָגיע - אָפטקייַט אַדאַפּטיוו פאַרשפּרייטן ספּעקטרום. די דעוויסעס 'האָפּקען' דורך נייַן און זיבעציק ראַנדאַמלי אויסגעקליבן פריקוואַנסיז אין פאַר-אַסיינד באַנדס - צוזאַמען. האט אַ קייט פון בעערעך צוויי הונדערט פֿיס."
  
  "קייל," האָט בן געזאָגט. "וואו זענען מיינע?"
  
  "איר און דער פּראָפעסאָר וועט פאַרברענגען עטלעכע מאָל אין סענטראַל פּאַרק," דרייק דערציילט אים. "טוריסט זאכן. טשיל חבר, דאָס וועט זיין פּריקרע. "
  
  אן אנדער וואָרט, דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו נאָכפאָלגן דעם לעצטן שוועדיש זעלנער דורך די הויך אַרטשוויי און אין די טונקל ינלענדיש פון דעם מוזיי. קענעדי האט נאכגעקוקט.
  
  "אַ ביקס וואָלט זיין פייַן," זי געמורמלט.
  
  "אמעריקאנער," דרייק ינטאָונד, אָבער דעמאָלט געשווינד סמיילד. "אָפּרוען. די שוועדן מוזן צעשטערן די קאַנאַדיאַנס, און צווייפל געשווינד."
  
  ז ײ האב ן דערגרײכ ט א ריזיגע ן י־פארמ ע טרעפ , באהערש ט מי ט בויג ע פענצטע ר או ן א געװעלבער ע סטעליע , או ן זי ך געאײל ט ארויף , א ן אפשטעל . נאָרמאַללי וואָלט דער לייטער זיין אָנגעפילט מיט ברייט-אויג טוריס, אָבער הייַנט די גאנצע פּלאַץ איז געווען כערדלי שטיל.
  
  דרייק האט זיך געשלאגן און געבליבן וואך. דאַזאַנז פון געפערלעך מענטשן זענען ראַשינג דורך דעם ריזיק אַלט פּלאַץ רעכט איצט. עס איז געווען בלויז אַ ענין פון צייַט ביז זיי האָבן זיך צוזאַמען.
  
  זיי געלאפן אַרויף, זייער שיך עקאָוד הויך פון די הויך ווענט, סטאַטיק קומען פון זייער האַלדז מיקראָפאָן, רעזאַנייטינג מיט די נאַטירלעך אַקוסטיקס פון דעם בנין. דרייק האָט זיך שווער קאַנסאַנטרייטאַד, געדענקט זיין טריינינג, אָבער געפרוווט צו האַלטן אַ נאָענט אויג אויף קענעדי אָן לאָזן עס ווייַזן. דער ציווילער און דער זעלנער האבן זיך געצויגן אין אים אין קאָנפליקט.
  
  דערנענטערנדיק זיך צום דריטן שטאק, האט דאהל געמאכט א 'פאראויס-פאמעלעך' זשעסט. קענעדי האט זיך דערנענטערט צו דרייק. "וואו זענען דיין SAS פרענדז?"
  
  "בלייבן אַוועק," האָט דרייק געזאָגט. "נאָך אַלע, מיר טאָן נישט וועלן צו טוען ומנייטיק קילינגז איצט, טאָן מיר?"
  
  קענעדי האט אונטערגעדריקט א געלעכטער. "איר זענט אַ קאַמידיאַן, דרייק. אַ פאַקטיש מאָדנע באָכער."
  
  "איר זאָל זען מיר אויף אַ טאָג."
  
  קענעדי האָט מיסט דעם שאָס, און דערנאָך געזאָגט, "דו זאלסט נישט טראַכטן איך וועט שטימען." די רעכטע האַנט האָט זיך געוויינלעך אויסגעשטרעקט צו גלאַט די פראָנט פון איר בלוזקע.
  
  "דו זאלסט נישט טראַכטן איך געפרעגט."
  
  ז ײ האב ן אנגעהויב ן ארוי ף ד י לעצט ע טרעפ . ווען דער פירנדיקער זעלנער איז דערנענטערט געוואָרן צום לעצטן בייג, האָט זיך אויסגעקלונגען אַ שיס און אַ שטיק טינק האָט אים אויסגעבראָכן אינטשעס פון קאָפּ.
  
  "קום אַראָפּ!"
  
  א האָגל פון שאָס האט דורכגעקאָכט די ווענט. דאהל איז קריכן פאראויס אויפן בויך, געמאכט א ריי באוועגונגען מיט די הענט.
  
  דרייק האט געזאגט, "די סקאַרעקראָוו אופֿן."
  
  איין זעלנער האט געשאסן א שנעלע וואלי כדי צו פארנומען זיין שונא. אן אנדער האט אראפגענומען דעם העלם, צוגעכאפט דעם ביקס צו זײן גאַרטל און אים פּאַמעלעך אַרױפֿגעפֿירט פֿאָרויס אין דער פֿײַער ליניע. ז ײ האב ן דערהער ט א שװאכ ן געקלאפ ט פו ן באװעגונג . דער דריטער זעלנער איז ארויסגעשפרונגען פון דעקל אונטער די טרעפ און האט געשלאגן דעם וועכטער צווישן די אויגן. דער מענטש איז געפאלן טויט איידער ער קען דרייען.
  
  "קיוט," דרייק לייקט די געזונט-פּלאַננעד מאָוועס.
  
  ז ײ זײנע ן ארויפגעגאנגע ן אוי ף ד י טרעפ , געצויג ן געװער , או ן זי ך אויסגעפונע ן ארו ם דע ם בויג ן ארײנגאנ ג צו ם פערט ן שטאק , דא ן האב ן ז ײ פארזיכטי ק ארײנגעקוק ט אי ן צימער .
  
  דרייק לייענען די וואונדער. דאָס איז געווען דער זאַל פון יאַשטשערקע דיינאַסאָרז. האר, האט ער געטראכט. איז ניט אַז ווו די פאַרשילטן טיראַננאָסאַורוס איז געווען געהאלטן?
  
  ער האָט אַ קוק געטאָן אין חדר אַרײַן. עטלעכע פאַכמאַן קוקן גייז אין ציוויל קליידער האָבן געקוקט פאַרנומען, אַלע פון זיי אַרמד מיט אַ מין פון שווער מאַשין ביקס, רובֿ מסתּמא אַ מעק-10 'שפּריץ און דאַוונען'. אָבער, די טיראַננאָסאַורוס געשטאנען פֿאַר אים, טאַוערינג אין נייטמעריש מאַדזשעסטי, די ענדיורינג עמבאַדימאַנט פון אַ נייטמער אפילו מיליאַנז פון יאָרן נאָך זייַן דיסאַפּיראַנס.
  
  און גלײַך פֿאַרבײַ אים - פֿײַנט פֿאַרבײַגײַענדיק פֿאַרבײַ זײַנע קין - איז געגאַנגען אַליסיאַ מיילס, אַן אַנדער טויטלעכער פּרעדאַטאָר. ז י הא ט געשריג ן אוי ף איר ע אונטערשריפט ן שטייגער : ״היט ט ד י צײט , בחורים ! איין צעטל דאָ און איך וועל פּערסנאַלי נעמען אַלע פון איר באַגערז פון די שפּיל! אייל זיך צו!"
  
  "איצט עס איז אַ דאַמע דאָרט," קענעדי שושקעט שפּאָטנדיק פון אַ מילאַמיטער אַוועק. דרייק האָט געפילט איר דיסקריט רייעך פון פּאַרפום און ליכט ברידינג. "אַלט פרייַנד, דרייק?"
  
  "געלערנט איר אַלץ זי ווייסט," ער האט געזאגט. "ממש, אין ערשטער. דערנאך איז זי געגאנגען פארבײ מיר. טשודנע נינדזשאַ-שאַאָלין דרעק. און זי איז קיינמאָל געווען אַ דאַמע, דאָס איז זיכער."
  
  "עס זענען פיר אויף די לינקס," דער זעלנער געמאלדן. "פינף אויף די רעכט. פּלוס אַ פרוי. אודינס אויסשטעלונג מוז זײַן הינטערן צימער, אפשר אין אַ באַזונדערן אַלקער, װײס איך נישט".
  
  דאהל האט גענומען אטעם. "צייט צו רירן."
  
  
  אַכצן
  
  
  
  ניו יארק נאַציאָנאַלער געשיכטע מוזיי
  
  
  ד י שװעד ן שפרינגע ן ארוי ס פו ן דעקל , געשאס ן גענוי . פיר קאַנאַדיאַנס זענען געפאלן, דערנאָך אנדערן, דרייַ פון זיי קראַשינג אין אַ גלאז ויסשטעלונג, וואָס אין קער זיך קאַפּאַלד און קראַשט צו די שטאָק מיט אַ ראַש ווי אַ יקספּלאָוזשאַן.
  
  ד י פארבליבענ ע קאנאדע ר האב ן זי ך אומגעקער ט או ן אויפ ן ארט , געעפנ ט פײע . די צוויי שוועדן האָבן געשריגן. אײנע ר אי ז געפאל ן או ן בלוט , הא ט זי ך געלאז ט פו ן א װאונד , אויפ ן קאפ . דע ר צװײטע ר הא ט זי ך צוזאמגעבראכ ט אי ן א װײםע ר קופע , אנגעכאפ ט זײ ן דיך .
  
  דרייק האָט זיך אַריינגעגליטשט אין צימער איבערן געליימטן שטאָק און זיך געקראָכן הינטער אַ מאַסיוו גלאז ווייַזנדיק ריזיגע אַרמאַדילאָס. אַמאָל ער איז געווען זיכער אַז קענעדי איז זיכער, ער האט אויפגעהויבן זיין קאָפּ צו קוקן דורך די גלאז.
  
  איך האב געזען אליסיע הרגענען צוויי אנטלאפן שוועדן מיט צוויי גאנץ שיס.
  
  פיר מער קאַנאַדיאַנס ארויס פון הינטער די טיראַננאָסאַורוס. ז ײ האב ן זי ך געמוז ט געװע ן אי ן דע ר אלקע ר װא ו ד י װאל ף הא ט זי ך ארויסגעשטעלט . ז ײ האב ן געהא ט מי ט משונהדיק ע לעדערנע ר גארטלע ן פארשנאפ ט אויפ ן קערפער , או ן שװער ע רוקן־זאק ן אויפ ן רוקן .
  
  און אויך Mac-10. ז ײ האב ן אנגעפיל ט דא ם צימער ן מי ט קוילן .
  
  ד י שװעםטע ר האב ן זי ך געטויבן . דרייק איז געפאלן אויף דער דיל, און האט זיכער געמאכט זיין ארעם ארום קענעדי'ס קאפ צו האלטן אזוי נידריג ווי מעגליך. דאָס גלאז איבער אים האָט זיך צעבראָכן, שאַרבן גלאז האָבן זיך אַרום צעוואָרפן און אויף זיי גערעגנט. אַרמאַדילאָ פאַסאַלז און רעפּלאַקאַז פּלאַצן און דיסינטאַגרייטיד אַרום זיי.
  
  "ריין זיך זייער שנעל, אקעי?" קענעדי האט געמורמלט. "יא דאס איז וואר."
  
  דרייק האט זיך געציטערט, געווארפן שארפן גלאז אומעטום, און אונטערגעקוקט די דרויסנדיקע זייטיגע וואנט פונעם מוזיי. אַ קאַנאַדיאַן איז דאָרט געפאלן און דרייק האָט אים גלייך טאַגד.
  
  "שוין טאן דעם."
  
  נוצנדי ק דע ם צעבראכענע ר שוי ן אל ס דעקל , אי ז ע ר צוגעקומע ן צו ם ליגנדיק ן בחור . ער האט זיך דערשטיקט צום מאשין־געװער, אבער דעם מאן׳ס אויגן האבן זיך מיטאמאל געעפנט!
  
  - יאָשקע! דרייק'ס הארץ האט געשלאגן שנעלער ווי נח'ס הענט ווען ער האט געבויט דעם ארון.
  
  דער מאן האט געקרימט, די אויגן האבן זיך פארװײנט פון װײטיק. דרייק האט זיך שנעל צוגעכאפט, אוועקגענומען דאס וואפן און אים פארגעסן. "בלאַדי זאָמביע."
  
  ער האט זיך ארומגעדרײט אויף אײן קני, גרײט צו שלאגן, אבער די קאנאדער האבן זיך צוריקגעצויגן הינטערן ט׳ רעקס׳ס ריפן בויך. פאַרשילטן עס! װ י נא ר ז ײ װאלט ן ני ט שוי ן שוי ן ניש ט פארענדער ט זײ ן האַלטונג , װא ס הא ט ע ר געמאכ ט װײניקע ר אויפריכטי ק װ י פריער . אל ע הא ט ע ר געקענ ט זעה ן עטלעכ ע אפגעשניטע ן פיס .
  
  קענעדי איז אריבערגעפארן צו אים, זיך גליטשן צו שטיין נעבן אים.
  
  "שיין גליטש," האָט ער געזאָגט, זיך ווייקנדיק אויף לינקס און רעכטס, פרובירט צו זען וואָס די קאַנאַדיאַנס טאָן.
  
  ענדליך האט ער דערזען באוועגונג צווישן די דריי צעבראכענע ריפן און האט געגאפט אין אומגלויבן. "זיי האָבן וועלף," ער יגזיילד. "און זיי צעברעכן זיי צו ברעקלעך!"
  
  קענעדי האט געשאקלט מיטן קאפ. "ניין. זיי צעברעכן זיי אין שטיקער, "זי אנגעוויזן. "קוק. קוק בייַ די באַקפּאַקס. קיינער האָט נישט געזאָגט אַז אַלע טיילן פון אָדין מוזן זיין גאַנץ, צי?
  
  "און עס איז גרינגער צו נעמען זיי אויס אין פּאַרץ," דרייק נאַדיד.
  
  ער איז געווען וועגן צו מאַך אויף צו די דעקל פון דער ווייַטער ויסשטעלונג ווען אַלע גענעם צעבראכן פרייַ. פו ן דע ר װײטע ר װינק ל פו ן צימער , דור ך א טיר , אנגעצײכנט ע ״װערטעבראט־אוריגנס״ , האב ן זי ך ארײנגעריסן א צענדליקע ר שרײענדיק ע באנשעס . זיי האָבן געטשעפּעט, זיי ווילד געשאסן, זיי לאַפט ווי פאַנס אָוווערדאָוז אויף מאַלטי-טאָפּל ייאַגער אויף פרילינג ברעכן.
  
  "די דייטשן זענען דאָ." דרייק האט טרויעריק געזאגט איידער ער איז אראפגעפאלן אויפן דיל.
  
  די טיראַננאָסאַורוס האט ווילד ווי די פירן פּראַדזשעקטאַל פּירסט רעכט דורך אים. דער קאָפּ איז אים געהאנגען, די ציין האָבן אים געמאָלן, װי די גוואַלד אַרום אים האָט אים גענוג פֿאַרצערט אים צו ברענגען צום לעבן. דער קאַנאַדיאַן איז צוריקגעפלויגן אין אַ וואָלקן פון גאָר. בלוט האט געשפראצט איבערן דינאזאורס קין. דער שוועדישער סאָלדאַט האָט פֿאַרלוירן זײַן אָרעם ביזן עלנבויגן און איז אַרומגעלאָפֿן שרײַענדיק.
  
  ד י דײטש ן האב ן זי ך ארײנגעריסן , געװאר ן משוגע .
  
  פון הינטער די פֿענצטער קלאָוסאַסט צו דרייק געקומען די באַקאַנטע בום-בום-בום פון העליקאָפּטער ראָוטער בלאַדעס.
  
  נישט נאכאמאל!
  
  אויס פון זיין פּעריפעראַל זעאונג, דרייק באמערקט אַ גרופּע פון ספּעציעל פאָרסעס פיגיערז אנגעטאן אין טונקל סניקינג צו אים. ווען דרייק האט געקוקט אין דער ריכטונג, זענען די טוועעטערס אין זיינע אויערן משוגע געווארן.
  
  גוט גייז.
  
  די קאַנאַדיאַנס געגאנגען פֿאַר עס, קאָזינג כאַאָס. ז ײ האב ן זי ך ארויסגעבראכ ט פו ן אונטע ר דע ם ריזיגע ן בויך , פו ן דע ר ט׳רעק ס ריזיגע ן בויך . דרייק האט אנגעכאפט קענעדי ביי דער אקסעלע.
  
  "מאַך!" זיי זענען געווען אויף די שורה פון פלי. ער פּושט קענעדי אַוועק פּונקט ווי אַליסיאַ מיילס געקומען אין מיינונג. דרייק האט אויפגעהויבן זיין וואפן, דאן האט דערזען דעם מאסיווע דייטשע מילאו זיך דערנענטערט פון לינקס.
  
  אין איין שערד רגע פון פּויזע, אַלע דריי אַראָפּלאָזן זייער וואָפן.
  
  אַליסיאַ האָט אויסגעזען איבערראַשט. "איך געוואוסט איר וואָלט באַקומען אין דעם, דרייק, דיין אַלט ממזר!"
  
  מילאָ האָט זיך אָפּגעשטעלט טויט אין זײַנע שפּורן. דרייק האט געקוקט פון איינעם צום צווייטן. "איך זאָל האָבן סטייד אין שוועדן, הונט ס אָטעם." דרייק האָט געפּרוּווט אָנטאָן דעם גרויסן באָכער. "פעלן דיין הור, הא?"
  
  ד י קויל ן האב ן זי ך דורכגעפיר ט ד י לופ ט ארו ם ז ײ א ן אדורכגעפיר ט אי ן זײע ר געשפּאנט ן קאקון .
  
  "דיין צייט וועט קומען," מילאָ שושקעט הייזעריק. "ווי דיין קליין באָכער דאָרט, און זיין שוועסטער. און פּאַרנעוויק ס ביינער. "
  
  און דעמאָלט די וועלט אומגעקערט, און דרייק ינסטינגקטיוולי דאַקט אַ מיליסעקאַנד נאָך געזען אַליסיאַ ינאַקספּליסאַבלי פאַלן צו דער ערד.
  
  א רפּג ראַקעט האט דורכגעקאָכט די בויך פון די טי-רעקס, שיקט ביין נייווז פליענדיק אין אַלע ריכטונגען. ער איז צוגעלאפן איבערן זאל, רעכט דורך איינע פון די זייטיגע פענצטער. נאָך אַ שווערע פּויזע, איז געווען אַ גיגאַנטישע אויפרייס, וואָס האָט געציטערט דאָס צימער, נאָכגעפאָלגט דעם יסוריםדיקן קלאַנג פון צוזאַמענפאַלן מעטאל און קוועטשנדיקע דזשוינץ.
  
  מעטאַל טויט קראַשט אין די וואַנט פון די נאַשאַנאַל געשיכטע מוזיי.
  
  דרייק איז געווען אויסגעשפרייט אויפן שפיץ פון קענעדי, ווייל דער מאמענטום פון דעם העליקאפטער האט גורם געווען אז ער האט אריינגעקראכן אין די וואנט פונעם מוזיי, און האט גורם געווען א צוזאמענפאל פון שווערע ברויז. ד י נאז ע הא ט זי ך גלײ ך דורכגעבראכ ן , ארײנגעװארפ ן ברו ט פאראוים ן אי ן א ן אנדליקע ר הויפנס . דער קאַקפּיט איז דאַן קראַשט כּמעט ווערטיק אין די קאַלאַפּסט וואַנט, און דער פּילאָט איז געווען דזשערקינג די גאַנג שטעקן אין אַ פראַנטיק פּאַניק איידער ער סמירד ווי אַ פליען אַריבער זיין אייגן ווינטשויב.
  
  דערנאָך די פּראָפּעלער בליידס שלאָגן ... און זענען אַוועק!
  
  די פליענדיק מעטאַל שפּיז באשאפן אַ טייטן זאָנע ין די צימער. די זעקס-פֿיס ספּייק געמאכט אַ באַזינג געזונט ווי עס פלו צו דרייק און קענעדי. דער געוועזענער SAS זעלנער איז געלעגן ווי פלאך ווי מעגליך און האט דאן געפילט אז די אויבערשטע פון זיין אויער ווערן אפגעשניטן, איידער דער שיט האט אפגעשניטן א שטיקעל פון קענעדי'ס סקאַלפּ און אריינגעווארפן דריי פוס אין דער ווייטסטער וואַנט.
  
  ער איז געלעגן א מאמענט פארשוין, דערנאך האט ער מיטאמאל אויסגעדרייט דעם קאפ. דער העליקאפטער איז געשטאנען און פארלוירן שנעלקייט. דער ווייַטער מאָמענט ער סליד אַראָפּ די זייַט פון דעם מוזיי, ווי ווילע ע. קויאָטע סליפּינג אַראָפּ די זייַט פון די באַרג ער האט פּונקט קאַליידיד מיט.
  
  דרייק האָט אַראָפּגעציילט פיר סעקונדעס איידער עס איז געווען אַ דעפאַנינג כראָמטשען פון שווער מעטאַל. ער האט א מאמענט גענומען זיך ארומקוקן אין צימער. ד י קאנאדע ר האב ן זי ך ניש ט צעבראכן , כאט ש אײנע ר פו ן זײע ר אי ז געשניט ן געװאר ן אי ן שטיקע ר דור ך א ראטאר־בלייד . ז ײ האב ן דערגרײכ ט צו ם זײ ט פונע ם צימער , פי ר בחורי ם מי ט שװער ע רוקן , אוי ך אליש ע או ן אײ ן דעקל־קעמפער . ז ײ האב ן זי ך ארומגעדרײ ט װא ס הא ט אויסגעזע ן װ י אראפנידערנדיק ע אײנהײטן .
  
  אוי ף ד י דײטש ן פנימע ר הא ט מע ן געשריב ן גרויל , ניש ט באדעק ט מי ט מאַסקעס . דרייק האט נישט באמערקט דעם מענטש אין ווייַס און געחידושט אויב די מיסיע איז צו ריזיקאַליש פֿאַר אים. ער האט געזען ספעציעלע קרעפטן צו זיי גיך דערנענטערן, די שוועדן האבן איבערגעגעבן די מאכט ווען די אמעריקאנער זענען אנגעקומען.
  
  קאַנאַדיאַנס געראטעוועט זיך מיט די וועלף! דרייק האט געפרואווט אויפצוהייבן, אבער עס איז שווער געווען צו הייבן זיין קערפער, שטארק אויפגעטרייסלט פון דעם כמעט פעלן און די חידושדיקע סצענע.
  
  קענעדי האָט געהאָלפן מיט אים שווער אויף עלנבויגן איידער ער האָט זיך אַרויסגערופן פון אונטער אים, זיך אויפגעזעצט און ווישן דאָס בלוט פון איר קאָפּ.
  
  "פּערווערט". - האט זי געמורמלט אין פארשעמט כעס.
  
  דרייק האט צוגעדריקט די האנט צו זיין אויער כדי אפצושטעלן די בלוטינג. ווען ער האט צוגעקוקט, האבן דריי פון די פינף פארבליבענע שוועדישע ספעציעלע קרעפטן פרובירט צו באקעמפן די קאנאדער, ווען דער ערשטער האט גענוצט זיין לאגער ארויסצושפרינגען פון א חרובֿה פענצטער.
  
  אָבער אַליסיאַ האָט זיך אומגעקערט, אַ שטיפעריש שמייכל אויף איר פּנים, און דרייק האָט זיך אינעווייניק געקרימט. זי איז געשפרינגען פאראויס און זיי דורכגעקערט, א שווארצע אלמנה פון ברוטאלער עקזעקוציע, האט זיך אזוי געבויגן הויך-באקאנטע זעלנער, אז זי האט געבראכן די ביינער מיט אן אומגעריכט לײכט, און עס האָט איר געדויערט ווייניקער ווי צוועלף סעקונדעס צו צעשטערן דעם קאָלעקטיוו.
  
  צו יענער צײַט זײַנען דרײַ קאַנאַדיאַנס שטילערהייט און בכּוח אַרויסגעשפּרונגען פֿונעם בנין.
  
  דער פארבליבענער קאנאדישער זעלנער האט געעפנט פייער פון דעקל.
  
  די ניו יארק SWAT מאַנשאַפֿט האט אָנגעקלאָגט די דייטשישער, שטופּן זיי צו די צוריק פון די צימער, געלאזן אַלע אָבער דריי ווו זיי זענען געשטאנען. די איבעריקע דריי, אריינגערעכנט מילא, האבן אראפגעלאזט זייערע וואפן און זענען געלאפן.
  
  דרייק ווינסעד ווען די טיראַננאָסאַורוס לעסאָף געגעבן אַרויף די גייַסט און קאַלאַפּסט אין אַ הויפן פון אַלט ביינער און שטויב.
  
  קענעדי געשאלטן ווי דער פערט קאַנאַדיאַן דזשאַמפּט, געשווינד נאכגעגאנגען דורך אַליסיאַ. דער לעצטער זעלנער איז געשאסן געווארן אינעם שאַרבן, ווען ער האָט זיך צוגעגרייט צו שפּרינגען. ער איז צוריק געפאלן אין צימער און איז געלעגן פארשפרייט צווישן די ברענענדיקע בויברעך, נאר נאך א קרבן פון דעם משוגענעם קריג און זיין געיעג צו דער אפאקאליפס.
  
  
  נייצן
  
  
  
  ניו יארק
  
  
  כּמעט תיכף, דרייק ס מיינונג אנגעהויבן צו אָפּשאַצן און אַנאַלייז. מילאָ האָט געמאכט עטלעכע אויספירן וועגן בן און פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק.
  
  ער האט ארויסגעכאפט זיין טעלעפאן און געזוכט פאר שאדנס איידער ער האט געדריקט די שנעל רעדל.
  
  דער טעלעפאן האט געקלונגען און געקלונגען. בן וואָלט נישט לאָזן עס אַזוי לאַנג, נישט בן ...
  
  זיין הארץ האט זיך געזונקען. ער האט פרובירט באשיצן בן, צוגעזאגט דעם בחור אז ער וועט זיין גוט. אויב עפּעס ...
  
  האָט דאָס קול געענטפערט: יאָ? שושקען.
  
  "בן? ביסטו אין ארדענונג? װאָס שעפּטשעסטו?"
  
  "מאַט, דאַנקען גאָט. דער טאטע האט מיך אנגערופן, בין איך אװעק רײדן, דאן האב איך צוריקגעקוקט און דערזען די דאזיקע צװײ שלאגלען שלאגן דעם פראפעסאר. איך בין געלאָפן צו זיי און זיי זענען אַוועקגעפאָרן אויף מאָטאָרסיקלעס מיט עטלעכע אנדערע.
  
  ― האָבן זײ גענומען דעם פּראָפֿעסאָר?
  
  "אנטשולדיגט, חבר. איך וואָלט העלפן אים אויב איך קען. פאַרשילטן מיין פאָטער! "
  
  "ניין! דרייק'ס הארץ האט זיך נאך ערהוילט. "עס איז נישט דיין שולד, בלאַקיי. בכלל נישט. האָבן די בייקערז האָבן גרויס באַקפּאַקס סטראַפּט צו זייער באַקס?
  
  "עטלעכע האבן."
  
  "אקעי. בלײַבט דאָרטן".
  
  דרייק האט א טיפן אטעם און געפרואװט בארואיקן די נערװן. קאַנאַדיאַנס וואָלט ייַלן אַרויף. בן האָט זיך אויסגעדרייט דעם מיאוסן קלאַפּ, אַ דאַנק זײַן טאַטן, אָבער דער פּראָפֿעסאָר איז געווען אין טיפֿן דרעק. "זייער פּלאַן איז געווען צו אַנטלויפן פון דאָ אויף די ווארטן בייסיקאַלז," ער דערציילט קענעדי, דעמאָלט געקוקט אַרום די אָפּפאַל צימער. "מיר דאַרפֿן צו געפֿינען דאַהל. מיר האָבן אַ פּראָבלעם."
  
  "נאר איין?"
  
  דרייק האָט איבערגעזוכט די צעשטערונג וואָס זיי האָבן געפֿירט אין דעם מוזיי. "דאס זאַך איז פּונקט עקספּלאָדעד גרויס צייט."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט פארלאזט דעם מוזיי סעראַונדאַד דורך רעגירונג פּערסאַנעל. זיי האבן אויפגעשטעלט א סטאנציע פאסט ביים מערב אריינגאנג פון צענטראל פארק, וואס ער האט בכוונה איגנארירט ווען ער האט באמערקט בן זיצט אויף דער באנק פאר אים. דאם קינד האט אומ־ קאנטראלירט געװײנט. וואס יעצט? קענעדי איז געלאפן צוזאמען דעם גראז-שטיבל נעבן אים.
  
  "דאָס איז קאַרין," בן ס אויגן זענען געווען ענג ווי ניאַגאַראַ פאלס. "איך האָב איר געשיקט E- בריוו צו פרעגן ווי זי איז געגאנגען מיט וואַלקיריעס און האָט באַקומען דעם עמפּעג אין ענטפער.
  
  ער האט זיך אויסגעדרייט זיין לאַפּטאַפּ אַזוי זיי קענען זען. א קליינטשיק ווידעא טעקע ארויס אויף דעם עקראַן, פּלייינג אויף איבערחזרן. דער קליפ האט געדויערט בערך דרייסיג סעקונדעס.
  
  ד י שװארצ־װײס ע פרײז־ראם , הא ט שוי ן שוי ן שוי ן װײז ע בילדע ר פו ן ב ן ס שװעסטער , קארין , געהאנגענדי ק אי ן ד י ארע ם פו ן צװ ײ גרוים ע מאשינען . ארום איר שטערן און מויל האבן זיך פארשמירט טונקעלע פלעקן, װאם האבן נאר געקאנט זײן בלוט. דע ר דריטע ר הא ט אויפגעהויב ן זײ ן פני ם צ ו דע ר קאמערע , געשריג ן מי ט א געדיכט ן דײטש ן אקצענט .
  
  "זי האָט זיך אַנטקעגנגעשטעלט, די קליינע מינקס, אָבער איר זענט זיכער אַז מיר וועלן לערנען איר ווי נאַריש דאָס איז אין די ווייַטער וואָכן!" דער מאן האט א שאקל געטאן מיטן פינגער, שפײז האט זיך געשפרײט פון מויל. ― האַלט זײ אױף צו העלפֿן, יינגל. הערט אויף צו אטאקירן זיי... יססס.... אויב דו טוסט דאס, וועסטו זי צוריק קריגן געזונט און געזונט" - אן אומבאקוועם לאכן. "מער אדער ווייניגער".
  
  דער פראַגמענט האָט זיך אָנגעהויבן איבערחזרן.
  
  "זי איז אַ צווייטער דן," האָט בן באַבאַלז. "וויל צו עפענען זיין אייגענע מאַרשאַל קונסט שולע. איך האָב ניט געטראַכט, אַז עמיצער קען זי שלאָגן, מײַן - מײַן עלטערע שוועסטער.
  
  דרייק האָט אַרומגענומען בן ווען זיין יונג פרייַנד צעבראכן אַראָפּ. זיין בליק, וואָס קענעדי האָט באמערקט, אָבער ניט בדעה פֿאַר אים, איז געווען פול מיט האַס אויף די שלאַכטפעלד.
  
  
  צוואַנציק
  
  
  
  ניו יארק
  
  
  Abel Frey, וועלט-באַרימט שניט דיזיינער, מולטי-מיליאָנער און באַזיצער פון די פאַרנאַנט 24-שעה פּאַרטיי Chateau-La Verein, איז געזעסן באַקסטאַגע אין מאַדיסאָן קוואדראט גאַרדאַן און וואָטשט זיין מיניאַנז שאָקלען אַרום ווי די פריי-לאָודינג פּעראַסייץ זיי באמת געווען.
  
  בעשאַס סאָלסטיס אָדער אַראָפּ פּיריאַדז, ער צוגעשטעלט זיי אין די קאַנפיינז פון זיין ספּראָלינג אַלפּיין היים - אַלעמען פון וועלט-באַרימט מאָדעלס, רעכט אַראָפּ צו לייטינג קאָמאַנדז און זיכערהייט פּערסאַנעל - די פּאַרטיעס האָבן נישט אָפּגעשטעלט פֿאַר וואָכן אויף סוף. אבער ווי די רייַזע איז געווען אויף און פריי 'ס נאָמען איז געווען אין די פּרויעקטאָר, זיי טאַרעראַם און פרעטעד און קייטעד צו זיין יעדער קאַפּריז.
  
  די סצענע האָט זיך גענומען פֿאָרעם. די קאַץ לויפן איז האַלב געענדיקט. זיין לייטינג דיזיינער געארבעט מיט די גאַרדאַן מאַנשאַפֿט צו קומען אַרויף מיט אַ מיוטשואַלי רעספּעקטפול מאַגיש פּלאַן: אַ סינגקראַנייזד לייטינג און געזונט פּלאַן פֿאַר די צוויי-שעה ווייַזן.
  
  פריי האט בדעה עס צו פיינט און מאכן די ממזרים צו שוויצן און זיך אנהייבן.
  
  סופּערמאַדאַלז געגאנגען צוריק און צוריק אין פאַרשידן סטאַגעס פון ויסטאָן. הינטער דער בינע אין אַ שניט־שײַ איז געווען דער פאַרקערט פֿון אַ בינע־פֿאָרשונג - מע האָט געדאַרפֿט ווייניקער מאַטעריאַל, נישט מער - און די דאָזיקע מאדעלן - לכל הפּחות די, וואָס האָבן געוואוינט מיט אים אין לאַ ווערעינאַ - האָבן געוווּסט, אַז ער האָט דאָס אַלץ פֿריִער סײַ־ווי־סײַ געזען.
  
  ער ינקעראַדזשד עקסהיביטיאָןיזאַם. אין דער אמתן האָט ער עס פארלאנגט. די פחד האט זײ צוגעהערט, די דאזיקע ברוטקעס. מורא, גריד און פרעסעניש, און אַלע די אנדערע ווונדערלעך פּראָסט זינד וואָס טשיינד פּראָסט מענטשן און וואָמען צו יענע מיט מאַכט און עשירות - פֿון וויקטאָריאַ ס סעקרעט זיסוואַרג פאַרקויפער צו מזרח אייראפעישער אייז סקאַלפּטשערז און די רעשט פון זיין מאַזלדיק קנעכט - יעדער איינער פון זיי קריינינג. בלאָאָדסאַקערז.
  
  פרײ האט דערזען מילא ארײנדרינגען אין די חתונה־ קערפער. איך האב געזען ווי מאדעלן האבן זיך אפגעהיטן פון דעם גרויזאמען גרויזאמען מאן. איך האב אינעווייניג געשמייכלט צו זייער קלאָר ווי דער טאָג געשיכטע.
  
  מילאָ האָט נישט אויסגעזען גליקלעך. "צוריק דאָרט!" ער האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו פֿריי'ס מייקשיפט רירעוודיק אָפיס.
  
  פרײ ס פני ם הא ט זי ך פארגליװערט , װע ן ז ײ זײנע ן געװע ן אלײן . "וואס איז געשען?"
  
  "וואָס איז נישט געשען? מיר האָבן פאַרלאָרן דעם העליקאָפּטער. איך האב פון דארט ארויסגעקראכן מיט צוויי בחורים. זיי האָבן SWAT, SGG, אַז מאַמזער דרייק און עטלעכע אנדערע הור. עס איז געווען אַ גיהנום דאָרט, מענטש. " מילאָ ס אמעריקאנער ינטאַניישאַנז ממש שאַטן פריי ס מער געבילדעטער אויערן. די חיה האָט אים נאָר גערופן "מענטש".
  
  - שפאלטן ?
  
  "פאַרלאָרן צו אַז באַרבאַק זוינע, מייל." מילאָ האָט געשמייכלט.
  
  "צי קאַנאַדיאַנס באַקומען עס?" פרײ האט אין כעס אנגעכאפט די ארעמס פון זײן שטול, און זײ האבן זיך פארקרימט.
  
  מילאָ האָט זיך געמאַכט, אַז ער האָט נישט באמערקט, פאַרראַטן זיין אינערלעכע אנגסט. פרײ ס עגאָיזם האט געשװאלן די ברוסט. "פאקינג אומזיסט ממזרים!" ער האט אזוי הויך געשריגן, אז מילא האט זיך צעמישט. "איר אַרויסגעוואָרפן ממזרים פאַרפאַלן צו אַ בינטל פון פאַקינג רייטער!"
  
  שפּײַז איז געפֿלױגן פֿון פֿרײַס ליפּן, געשפּריצט דעם טיש װאָס זײ צעשיידט. ― װײסט איר װי לאַנג איך װאַרט אױף דעם מאָמענט? דאס מאל? און דו?"
  
  ניט געקענט זיך באַהערשן, האָט ער אַ שלאָגן דעם אַמעריקאַנער קאָמאַנדאָ אין פּנים. מילא האט שארף געדרײט דעם קאפ און די באקן זײנען געװארן רויט, אבער ער האט נישט רעאגירט אנדערש.
  
  פריי האט געצוואונגען א העכסטע קאקון פון רואיגקייט אים צו ארומנעמען. ― מײַן לעבן, ― האָט ער געזאָגט מיט דער גרעסטער אָנשטרענגונג, װאָס ער האָט געװוּסט, אַז נאָר מענער פֿון הויכע געבורטן קאָנען מאַכן, ― איז געװידמעט געװאָרן ― נײן, געװידמעט ― צו זוכן דעם קבר... דעם קבר פֿון די געטער. אי ך װע ל ז ײ טראג ן - שטיק ל שטיק , צ ו מײ ן שלאס . ― איך בין דער הערשער, ― האָט ער געזאָגט, װאַפֿנדיק מיט דער האַנט צו דער טיר, ― און איך מײן נישט דעם הערשער פֿון די דאָזיקע אידיאָטן. איך קען באַקומען פינף סופּערמאַדאַלז צו באַרען מיין שאָרטיסט זיכערהייט וועכטער נאָר ווייַל איך געהאט אַ געדאַנק. איך קען מאַכן אַ גוט מענטש קעמפן צו די טויט אין מיין שלאַכט ארענע, אָבער דאָס טוט נישט מאַכן מיר אַ ווירע. איר פֿאַרשטייט?"
  
  פרײ ס שטימע ן הא ט געטראג ן אינטעלעקטועל ע העכערקײט . מילאָ האָט זיך געכאַפּט, אָבער די אויגן זײַנען געווען פּוסט. פריי האט דאס גענומען ווי נארישקייט. ער האט א זיפץ געטאן.
  
  "נו, וואָס נאָך האָבן איר פֿאַר מיר?"
  
  "דאס". מילאָ האָט זיך אויפגעשטעלט און געקלאַפּט אויף די קלאַוויאַטור פון פרייס לאַפּטאַפּ עטלעכע סעקונדעס. א לייוו בראָדקאַסט איז ארויס, פאָוקיסינג אויף די געגנט לעבן די נאַשאַנאַל געשיכטע מוזיי.
  
  "מיר האָבן מענטשן פּאָוזינג ווי טעלעוויזיע קרוז. זיי האָבן זייער אויגן אויף דרייק, אַ פרוי און אַ יינגל - בן בלייק. דאס לאזט אויך איבער SPECIAL און אלע איבעריגע סג"ג, און קוק, איך גלייב דאס," האט ער לייכט געקלאפט אויפן עקראַן, איבערלאזנדיג אומגעוואלדיגע פלעקן פון שווייס און גאט ווייסט וואס נאך, "דאס איז די SAS מאַנשאַפֿט."
  
  - איר גלויבט... - האט פריי געזאגט. "ביסט איר טריינג צו זאָגן מיר אַז מיר איצט האָבן אַ מולטיראַסיאַל ראַסע אויף אונדזער הענט? און מיר האָבן ניט מער די גרעסטע רעסורסן. " ער האט א זיפץ געטאן. "ניט אַז דאָס האָט אונדז געהאָלפֿן ביז איצט."
  
  מילאָ האָט געטיילט אַ סוד שמייכל מיט זיין באַלעבאָס. "איר וויסן עס איז."
  
  "יא. דיין כאַווערטע. זי איז אונדזער בעסטער אַסעט און איר צייט איז אַפּראָוטשינג. נו, לאמיר האפן אז זי געדענקט צו וועמען זי מעלדעט".
  
  "עס איז מער וועגן די געלט וואָס זי וועט געדענקען," האָט מילאָ געזאָגט מיט גרויס ינסייט.
  
  פרײ ס אויג ן האב ן זי ך אויפגעלויכטן , או ן אי ן זײנ ע אויג ן הא ט זי ך באװיזן א לײטשע ר פינקלען . "המ. איך וועל דאס נישט פארגעסן״.
  
  "מיר האָבן אויך בן בלייק ס שוועסטער. לכאורה א ווילדע קאַץ".
  
  "פייַן. שיקן איר צו די שלאָס. מיר וועלן באַלד קומען צוריק אַהין." ער האט געמאכט א פויז. "ווארט... ווארט... די פרוי איז מיט דרייק. ווער איז זי?"
  
  מילאָ האָט געלערנט זײַן פּנים און אַ שמייכל געטאָן. "איך האב נישט קיין אנונג".
  
  "נו, געפינען אויס!"
  
  מילאָ האָט אָנגערופן די טעלעוויזיע קאָמאַנדע, "נוץ פיישאַל דערקענונג ווייכווארג אויף דרייק'ס פרוי," האָט ער געראָטן.
  
  פיר מינוט שפעטער שטילערהייט האט ער באקומען אן ענטפער. "קענדי מאָר," ער דערציילט פריי. "ניו יארק קאַפּ"
  
  "יא. יא, איך פארגעם קײנמאל נישט קײן דעבאטאציע. שטיי אויף, מילאָ. לאָז מיך אַרבעטן."
  
  פריי האָט געגוגלט דעם טיטל און נאכגעגאנגען עטלעכע לינקס. אין ווייניקער ווי צען מינוט האָט ער אַלץ געוווּסט, און זײַן שמייכל איז געוואָרן ברייט און נאָך מער פֿאַרדרײט. די דזשערמז פון אַ גרויס געדאַנק געוואקסן אין זיין מיינונג נאָך פּובערטי.
  
  "קענדי מאָר," האָט ער נישט געקענט אַנטקעגנשטעלן זיך צו דערקלערן דעם ינפאַנטרימאַן, "איז געווען איינער פון די בעסטער אין ניו יארק. זי איז איצט אויף געצווונגען לאָזן. זי האט ארעסטירט דעם שמוציקן פאליציאנט און אים געשיקט אין טורמע. זיין איבערצייגונג האָט געפירט צו דער באַפרייאונג פון עטלעכע פון די מענטשן וואָס ער האָט געהאָלפן פאראורטיילן, עפּעס וואָס האָט צו טאָן מיט דער צעבראָכענער קייט פון זאָגן. " פריי האט זיך אפגעשטעלט. "וואָס מין פון צוריק לאַנד וואָלט ינסטרומענט אַ סיסטעם ווי דעם, מילאָ?"
  
  "USA," זיין טאַג געוואוסט וואָס איז דערוואַרט פון אים.
  
  "נו, אַ ווונדערלעך אַדוואָקאַט סיקיורד די באַפרייַונג פון אַ מענטש מיטן נאָמען Thomas Caleb, "די ערגסט סיריאַל מערדער אין דער געשיכטע פון די נאָרדערן פאַרייניקטע שטאַטן," ווי עס זאגט דאָ. מיין, מיין. עס איז געשמאַק עקלדיק. הערן!
  
  "כלב עפֿנט זײַן קרבן'ס אויגן, ניצן אַ קלעמערל צו שיסן קליפּס דורך די לעדל און שטערן, דערנאָך צווינגען לעבעדיקע אינסעקטן אין די האלדז, צווינגען זיי צו קײַען און שלינגען ביז זיי דערשטיקן זיך צום טויט." פרײ האט א קוק געטאן אויף מילאן מיט גרויםע אויגן. "איך וואָלט זאָגן אַ ביסל ווי עסן אין מאַקדאַנאַלד ס."
  
  מילאָ האָט נישט געשמייכלט. "ער איז אַ מערדער פון אומשולדיקע," ער האט געזאגט. "קאָמעדיע גייט נישט גוט מיט מאָרד."
  
  פרײ האט צו אים געשמײכלט. - דו האסט אומגעברענגט אומשולדיקע, צי נײן?
  
  "בלויז בשעת איך טאָן מיין אַרבעט. איך בין אַ זעלנער".
  
  "הממ, נו, עס איז אַ פייַן שורה, רעכט? טוט נישט ענין. לאָמיר זיך אומקערן צו דער איצטיקער אַרבעט. דע ר קאלע ב הא ט דערהרגע ט נא ך צװ ײ אומשולדיק ע זײנ ט זײ ן באפרײונג . איך וואָלט זאָגן אַ קלאָר רעזולטאַט פון עטישע דאָקטערין און אַ גאַנג פון מאָראַליש וואַלועס, האַ, מילאָ? ממילא איז דער דאזיקער קאלב איצט פארשוואונדן געווארן".
  
  מילאָ'ס קאָפּ האָט זיך געציטערט צום לאַפּטאַפּ עקראַן, צו קענעדי מאָר. ― נאָך צװײ?
  
  איצט האט פרײ געלאכט. "האַ, כאַ. איר זענט נישט אַזוי נאַריש אַז איר טאָן ניט פֿאַרשטיין דעם, איז איר? שטעלט זיך פאר איר טרויער. ימאַדזשאַן איר יסורים!"
  
  מילאָ האָט זיך געכאַפּט און, טראָץ זיך, אַרויסגעוואָרפן די ציין ווי אַ פּאָליאַר בער צעריסן זיין ערשטער כאַפּן פון דעם טאָג.
  
  "איך האָבן אַ פּלאַן". פרײ האט זיך געכאפט מיט פארגעניגן. - אוי װײ... איך האב א פלאן.
  
  
  איין און צוואנציג
  
  
  
  ניו יארק
  
  
  די רירעוודיק הויפּטקוואַרטיר איז געווען אין כאַאָס. דרייק, קענעדי און בן זענען נאכגעגאנגען טהאָרסען דאַהל און די ופגעקאָכט ספּעציעלע פאָרסעס קאַמאַנדער אַרויף די טרעפּ און פאַרביי די גערודער. זיי זענען דורכגעגאנגען דורך צוויי אָפּטיילן איידער סטאָפּפּינג אין די רעלאַטיוו שטילקייַט צוגעשטעלט דורך די אַלקאָוו אין די סוף פון די מעטאַל שייַן.
  
  "מיר האָבן באַקומען אַ רוף," דער ספּעציעלע פאָרסעס קאַמאַנדער האט אַוועק זיין וואָפן אין כּעס. "מיר האָבן באַקומען דעם פאַרשילטן רופן און פופצן מינוט שפּעטער דריי פון מיין מענטשן זענען טויט! וואָס די...?"
  
  - נאָר דרײַ? האט דאהל געפרעגט. "מיר פאַרפאַלן זעקס. רעספּעקט ריקווייערז אַז מיר נעמען די צייט ... "
  
  "באַרען רעספּעקט," דער SWAT באָכער איז ופגעקאָכט. ― איר טרעפֿט אַרײַן אין מײַן טעריטאָריע, דײַן ענגלישער בלאָטע. איר זענט אזוי שלעכט ווי די פארשילטן טעראריסטן!"
  
  דרייק האט אויפגעהויבן די האנט. "פאקטיש בין איך אַן ענגלישער שטול. דער אידיאט איז שוועדיש״.
  
  דער אַמעריקאַנער האָט אויסגעזען פאַרוואונדערט. דרייק האט פארשטארקט זיין גריפ אויף בן'ס פּלייצעס. ער האט דערפילט דעם בחור ציטערט. "מיר האָבן געהאָלפֿן," האָט ער געזאָגט צו די ספעציעלע פאָרסעס באָכער. "זיי האָבן געהאָלפן. עס קען האָבן געווען פיל ערגער. "
  
  און דערנאָך, ווען דער גורל האָט אַראָפּגעבראַכט זײַן איראָנישער האַמער, האָט זיך דער שוידערלעכער קלאַנג פֿון קוילן גערעגנט אויף דער הויפּטקוואַרטיר. אלע זענען געפאלן אויפן דיל. אַ מעטאַלליק קלאַנג האָט אָפּגעשפּרונגען פון דער מזרח וואַנט. איידער די שיסעריי האט זיך געענדיקט, האט זיך אויפגעשטאנען דער קאמאנדיר פון ספעציעלע קרעפטן. - ם׳איז קויל־פרײז - האט ער געזאגט מיט א ביסל פארלעגנהײט.
  
  "מיר דאַרפֿן צו גיין," דרייק געקוקט פֿאַר קענעדי, אָבער קען נישט געפֿינען איר.
  
  "אין דער שורה פון פייַער?" דער ספּעציעלע פאָרסעס באָכער געזאגט. "ווער די גענעם ביסטו?"
  
  "עס איז נישט די פירמע אָדער די בולאַץ וואָס זאָרג מיר," דרייק געזאגט. "דאָס איז אַ ראַקעט-פּראַפּעלד גראַנייד וואָס קען באַלד נאָכפאָלגן."
  
  פּרודאַנס דיקטייטיד יוואַקיאַוויישאַן. דרייק איז ארויסגעקומען פונקט אין צייט צו זען די שווארצע און ווייסע לויפן שרייענדיג אין די ריכטונג פון די קוילס.
  
  ער האט זיך װידער ארומגעקוקט אויף קענעדי, אבער זי איז װי פארשװונדן.
  
  דערנאָך האָט זיך פּלוצעם באַוויזן צווישן זיי אַ נייע פּנים. דער ביורא-שעף, אויב משפטן לויט זיין דריי-שטערן-איסיגניע און, ווי נישט גענוג, זיך פארביי שטויסן, איז געווען א מאן וואס טראגט די זעלטענע פינף שטערן פון א פאליציי קאמיסאר. דרייק האָט גלייך געוואוסט אַז דאָס איז דער באָכער מיט וואָס זיי זאָלן רעדן. פאליציי קאמיסארן זענען געווען פארמישט אינעם קאמף קעגן טעראר.
  
  דער ראַדיאָ פון די ספּעציעלע פאָרסעס קאַמאַנדער האט געשריגן: "אַלע קלאָר. עס איז אַ ווייַט קאַנטראָולד וואָפן דאָ אויף די דאַך. דאָס איז אַ רויטע הערינג."
  
  "מזרים!" דרייק האט געמײנט, אז די קאנאדער און די דײטשן גײען װײטער און װײטער מיט זײערע געפאנגענע.
  
  טהארסטן דאהל האט זיך אנגערופן צום נײ־געקומענעם. "איר זאָל טאַקע רעדן מיט מיין מיניסטער פון שטאַט."
  
  "די אַרבעט איז געטאן," האט געזאגט דער קאַמישאַנער. - דו גײסט אַרױס פֿון דאַנען.
  
  "ניין, וואַרטן," דרייק אנגעהויבן, פיזיקלי ריסטריינינג בן פון ראַשינג פאָרויס. "איר טאָן ניט פֿאַרשטיין ...."
  
  "ניין, ניין," האָט דער קאָמיסיאָנער געזאָגט מיט געקלעמטע ציין. "איך וויס נישט. און איך מיין אז איר גייט אוועק פון דא, פארט קיין וואשינגטאן דיסי. קאַפּיטאָל הילל וויל אַ שטיק פון איר גייז, און איך האָפֿן זיי נעמען עס אין גרויס שטיקער. "
  
  
  * * *
  
  
  דער פלי האט געדויערט ניינציק מינוט. דרייק איז געווען באַזאָרגט וועגן קענעדי ס מיסטעריעז דיסאַפּיראַנס ביז זי איז ווידער ארויס פּונקט ווי די פלאַך איז געווען וועגן צו נעמען אַוועק.
  
  זי איז געקומען צולויפן אין דורכגאנג, אן אָטעם.
  
  "איך געדאַנק מיר פאַרפאַלן איר," דרייק געזאגט. ער האָט געפילט אַ ריזיק רעליעף, אָבער געפרוווט צו האַלטן עס ליכט-כאַרטאַד.
  
  קענעדי האט נישט געענטפערט. אנשטאט האט זי זיך אװעקגעזעצט אויפן פענצטער־זיץ, אװעק פון דעם שמועס. דרייק איז אויפגעשטאנען אויסצופארשן, אבער האט זיך אפגעשטעלט ווען זי האט זיך אוועקגעצויגן פון אים, איר פנים אזוי ווייסע ווי אלבאסטער.
  
  וואו איז זי געווען און וואס איז דארט געשען?
  
  קיין רופן אָדער ימיילז זענען ערלויבט בעשאַס די פלי. קיין טעלעוויזיע. זיי פליען אין שטילקייַט; עטלעכע גאַרדז וואָטשט זיי אָן אַרייַנמישנ.
  
  דרייק האָט געקענט לאָזן עס לויפן איבער אים. SAS טריינינג פארלאנגט שעה, טעג און חדשים פון ווארטן. פֿאַר דער צוגרייטונג פון. פֿאַר אָבסערוואַציע. פֿאַר אים, אַ שעה קען פליען דורך אַ מיליסעקאַנדיד. אין איין פונט זיי זענען געפֿינט אַלקאָהאָל אין די קליין פּלאַסטיק לאגלען און דרייק כעזיטייטיד פֿאַר מער ווי אַ מאָמענט.
  
  דער שנאפער האט געפלאקערט, א בורשטין קמיע פון קאטאסטראפע, זיין געוואלדיגע וואפן דאס לעצטע מאל וואס עס איז שווער געווארן - ווען אליסון איז אוועק. ער האט געדענקט דעם װײטיק, דעם פארצװײפלונג, און דאך האט זײן בליק אויף אים געצויגן.
  
  "נישט דאָ, דאַנקען." בן איז געווען פלינק גענוג צו שיקן זיין מעטרעסע אַוועק. "מיר זענען Mountain Dew גייז. ברענג עס."
  
  בן אפילו געפרוווט צו באַקומען דרייק אויס פון דעם שטאַט דורך פּריטענדינג צו זיין אַ גיק. ער האט זיך ארויסגעבויגן אין דורכגאנג, קוקנדיק ווי די פרעזענטירטער, שווייגט, קערט זיך צוריק צו איר ארט. "אין דעם זשאַרגאָן פון אונדזער אמעריקאנער ברידער, איך וואָלט האָבן גאַט אין עס!"
  
  זײ ן פני ם אי ז געװאר ן רויט , װע ן זײ ן בעל־הבית ט הא ט זי ך צורי ק אוי ף אי ם פארחידושט . נאָך אַ רגע זי געזאגט, "דאָס איז נישט האָאָטערס לופט, בעיבי."
  
  בן איז צוריק אַראָפּגעפֿאַלן אין זײַן שטול. "קראָפּ".
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "דיין געזונט, באַדי. דיין קעסיידערדיק דערנידעריקונג דינט ווי אַ גליקלעך דערמאָנונג אַז איך בין קיינמאָל געווען דיין עלטער."
  
  "שטערן".
  
  - עמעס - א דאנק.
  
  "צי ניט זאָרג".
  
  "און קאַרין - זי וועט זיין גוט. איך זאג צו."
  
  "ווי קענען איר צוזאָג אַז, מאַט?"
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט. װא ס הא ט זי ך אויסגעדריקט , אי ז געװע ן זײ ן אײנגעבוירע ר איבערגעגעבנקײ ט צ ו העלפ ן ד י נויטבאדערפטיקע , ניש ט דע ר קלארע ר משפט , פו ן א זעלנער .
  
  "זיי וועלן איר נאָך נישט שאַטן," ער האט געזאגט. "און זייער באַלד מיר וועלן האָבן מער הילף ווי איר קענען ימאַדזשאַן."
  
  "ווי טאָן איר וויסן זיי וועלן נישט שאַטן איר?"
  
  דרייק האט א זיפצן געטאן. "אָוקיי, אָוקיי, דאָס איז אַ געבילדעט טרעפן. אויב זיי וואלטן זי געוואלט טויטן, וואלטן מען זי גלייך אומגעברענגט, ניין? קיין פּאַמפּערינג. אבער זיי האבן נישט. אַזוי ... "
  
  - יא ?
  
  ― די דײַטשן דאַרפֿן זי פֿאַר עפּעס. זײ װעלן זי לעבען". דרייק האָט געוואוסט אַז זיי קענען נעמען איר צו אַ באַזונדער ינטעראַגיישאַן אָדער עפּעס אפילו מער קאַנווענשאַנאַל - צו אַ דיקטאַטאָר-ווי באַלעבאָס וואָס לייקט צו באַהערשן יעדער געשעעניש. איבער די יאָרן, דרייק געפאלן אין ליבע מיט דעם טיפּ פון טייראַנט. זייער אויטאָריטאַריזם האָט שטענדיק געגעבן די גוטע בחורים אַ צווייטע געלעגנהייט.
  
  בן געצווונגען אַ געצווונגען שמייכל. דרייק האט געפילט אז דער עראפלאן הייבט אן אראפנידערן און האט אנגעהויבן איבערקוקן די פאקטן אין זיין קאפ. מיט זיין קליין מאַנשאַפֿט פאַלינג באַזונדער, ער האט צו טרעטן אַרויף און באַשיצן זיי אפילו מער.
  
  
  * * *
  
  
  אין צוויי מינוט פון פארלאזן דעם עראפלאן, זענען דרייק, בן, קעננעדי און דאהל אריבערגעפירט געווארן דורך עטליכע טירן, ארויף אויף א שטילן עסקאַלייטער, אראפ אין א פלאש קארל מיט געדיכטע בלויע פאנעלן, און ענדליך דורך א שווערע טיר, וואס דרייק האט באמערקט אז זי איז פארשטענדליך פארשפארט געווארן הינטער זיך. זיי.
  
  ז ײ האב ן זי ך געפונע ן אי ן א ערשטע ר קלאס , ערשטע ר לאונג , לײדיק , א חו ץ זי ך או ן אנדער ע אכט : פינ ף באװאפנט ע שוכטע ר או ן דרײ ע אנצוגים , - צװ ײ פרויע ן או ן א עלטערע ר מאן .
  
  דער מענטש איז געשטאנען פאראויס. "יונתן גייטס," ער האט שטיל. "מיניסטער פון דיפענס."
  
  דרייק פּעלץ אַ פּלוצעמדיק יאָגעניש פון פּאַניק. גאָט, דער באָכער איז געווען מעגאַ-שטאַרק, אפֿשר פינפט אָדער זעקסט אין שורה פֿאַר די פּרעזאַדאַנסי. ע ר הא ט זי ף געזיפצ ט או ן זי ך געטרעט ן פאראויס , באמערקנדי ק ד י אנטלויפנדיק ע באװעגונ ג פו ן ד י װעכטער , דא ן פארשפרײ ט ד י הענט .
  
  "אַלע די פריינט זענען דאָ," ער האט געזאגט. - װײניקסטנס... איך האלט אזוי.
  
  "איך גלויבן איר זענט רעכט." דער פארטיידיגונגסמיניסטער איז געשטאנען פאראויס און אויסגעשטרעקט די האנט. "צו שפּאָרן צייט, איך בין שוין דערהייַנטיקט. די פאראייניגטע שטאטן איז גרייט און קענען העלפן. איך בין דאָ צו ... פאַסילאַטייט ... די הילף.
  
  אײנ ע פו ן ד י פרויע ן הא ט אלעמע ן געטראפ ן א משקה . ז י הא ט געהא ט שװארצ ע האר , א דורכשטענדי ק בליק , או ן אי ז געװע ן אי ן ד י מיט ן פופציקער , מי ט זארגן־שור ן גענו ג געדיכט ע צ ו באהאלט ן שטאט־געהײם ן או ן א שטײגע ר פו ן איגנאָרירן די שומרים, װאם האבן גערעדט װעגן איר אומבאקוועמלעכקײט מיט זײ.
  
  די טרינקען האָבן אַ ביסל צעלאָזן די אייז. דרייק און בן זענען געבליבן לעבן גאַטעס, זופּנדיק דיעטע טרינקען. קענעדי איז צוגעגאנגען צום פענצטער, ארומגערינגלט מיט איר וויין און ארויסגעקוקט אויף די טאקסיינגער עראפלאנען, לכאורה פארלוירן אין געדאנק. Thorsten Dahl סאַנגק אין אַ באַקוועם שטול מיט Evian, זיין גוף שפּראַך איז אויסדערוויילט צו זיין ניט-טרעטאַנינג.
  
  "מיין שוועסטער," האָט בן גערעדט. ― קענסט איר העלפֿן?
  
  "די סי.איי.עי. האט זיך פארבינדן מיט אינטערפאל, אבער מיר האבן נאך נישט קיין שום אנווייזונגען אויף די דייטשן." נאָך אַ מאָמענט, באמערקט בן'ס נויט און די מי וואָס עס האָט אים גענוצט צו דערגרייכן אַ מיטגליד פון קאנגרעס, האָט דער סעקרעטאר צוגעגעבן: "מיר פרובירן, זון. מיר וועלן זיי געפֿינען."
  
  "מייַן עלטערן טאָן ניט וויסן נאָך." בן האָט אומווילנדיק אַראָפּגעקוקט אויף זײַן מאָביל טעלעפאָן. "אָבער עס וועט נישט נעמען לאַנג -"
  
  איצט איז געשטאַנען נאָך אַן אַנדער פֿרוי - אַ פֿריילעכער, זיכערער, אַ סך יינגערער יחיד, וואָס דערמאָנט אין יעדן אופן דער צוקונפטיקער געוועזענער פרוי סעקרעטערי אוו סטעיט, אַן אמתע פּרעדאַטאָר אָדער, ווי דרייק האָט זיך געזאָגט, אַ פּאָליטישע ווערסיע פון אַלישאַ מיילס.
  
  "מייַן לאַנד איז גאָרנישט ווייניקער ווי אַנריליסטיק, הער דאַהל, הער דרייק. מיר וויסן אַז מיר זענען פיל הינטער דעם, און מיר וויסן וואָס די סטייקס זענען. דיין SAS מאַנשאַפֿט איז קלירד פֿאַר אָפּעראַציע. SGG אויך. מיר האָבן אַ דעלטאַ מאַנשאַפֿט גרייט צו העלפן. לייג נאר צו די ציפערן... - האט זי געוויקלט מיט די פינגער. "קאָאָרדאַנאַץ".
  
  - און פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק? דאהל האט גערעדט צום ערשטן מאל. "וואָס נייַעס וועגן קאַנאַדיאַנס?"
  
  - מען גיט ארויס וואראנטן - האט דער סעקרעטאר א ביסל שטיף געזאגט. "דאָס איז אַ דיפּלאַמאַטיק סיטואַציע -"
  
  "ניין!" דרייק האט געשריגן, דערנאך ארויסגעכאפט זיך צו בארואיקן. "ניין, האר. דאס איז דער אומרעכט צוגאַנג. די זאַך האָט זיך אָנגעהויבן... וואָס?... מיט דריי טעג צוריק? צייט איז אַלץ דאָ, ספּעציעל איצט. די קומענדיקע טעג," האָט ער געזאָגט, "זענען ווו מיר געווינען אָדער פאַרלירן."
  
  סעקרעטאר גייטס האט אים געגעבן א פארחידושט בליק. "איך הער איר נאָך האָבן עטלעכע פון די זעלנער אין איר, דרייק. אָבער נישט צוליב דעם רעאַקציע. "
  
  "איך באַשטימען צווישן זעלנער און ציוויל ווען עס פּאַסן," דרייק שראַגד. "די בענעפיץ פון זיין אַ געוועזענער זעלנער."
  
  "יאָ. נו, אויב עס מאכט איר פילן בעסער, וואָראַנטיז וועט נישט העלפן. קאָלבי טיילער פאַרשווונדן פון זיין קאַנאַדיאַן מאַנשאַן צוזאַמען מיט רובֿ פון זיין עמפּלוייז. מייַן טרעפן איז אַז ער האט שוין פּלאַננעד דעם פֿאַר אַ לאַנג צייַט און סוויטשט צו עטלעכע פאַר-עריינדזשד קאַנטינדזשאַנסיז. יסענשאַלי - ער איז אַוועק די גריד. "
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן. "אַ גוטע נייַעס?"
  
  א יונג פרוי האט גערעדט. "נו, מיר פאָרשלאָגן איר אַלע די רעסורסן פון דער ביבליאָטעק פון קאנגרעס צו העלפן דיין פאָרשונג." אירע אויגן האבן געפינצטערט. "די גרעסטע ביבליאָטעק אין דער וועלט. צוויי און דרייסיק מיליאָן ביכער. זעלטן פּרינץ. און די וועלט דיגיטאַל ביבליאָטעק. "
  
  בן געקוקט אויף איר ווי אויב זי האט נאָר מסכים צו אַרייַן אַ פּרינסעס ליאַ קאָספּלייַ קאָנקורס. "אַלע די רעסורסן? אַזוי - טעאָרעטיש - איר קען געפֿינען אויס וואָס דייַטש איז אַבסעסט מיט נאָרס מאַטאַלאַדזשי? איר קען געפֿינען טעקסטן וועגן אָדין און דעם קבר פון די געטער. זאכן וואָס זענען נישט אויף די אינטערנעט? "
  
  "איר קען, מיט בלויז די ריר פון אַ קנעפּל," די פרוי געזאגט. "און, ניט אַנדערש, מיר האָבן עטלעכע זייער אַלט ליבראַריאַנס."
  
  בן'ס אויגן האבן זיך אנגעצונדן מיט האפענונג ווען ער האט געקוקט אויף מאט. "נעם אונדז אַהין."
  
  
  * * *
  
  
  די ביבליאָטעק פון קאנגרעס איז געווען אָפן פֿאַר זיי אין די פרי שעה פון זונטיק מאָרגן. די ליכט אויף, דער שטעקן אַטענטיוו, די וועלט 'ס גרעסטער ביבליאָטעק האָט זיכער ימפּרעסט. אין ערשטער, די אַרקאַטעקטשער און געפיל פון דעם אָרט רימיינדיד דרייק פון אַ מוזיי, אָבער ווען ער געקוקט אין די ראָוז פון ביכערשאַנקס און קייַלעכיק לייענען באַלקאָניעס, ער באַלד פּעלץ די רעספּעקטפול אַטמאָספער פון אלטע וויסן, און זיין שטימונג געביטן צו גלייַכן זיין סוויווע.
  
  בשעת דרייק פארבראכט עטלעכע מאָל וואַנדערינג די קאָרידערז, בן ווייסטאַד קיין צייט אין דייווינג אין פאָרשונג. ער האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אויפֿן באַלקאָן, אָנגעלאָדן דעם לאַפּטאַפּ און געשיקט זייער שוועדישע ספעציעלע פאָרסעס קאָמאַנדיר אויף אַ זוכן צו געפֿינען קאַווע און קיכלעך.
  
  "פייַן אָרט," דרייק געזאגט ווען ער סערקאַלד אַרום. "איך פילן ווי ניקאָלאַס קאַגע קען אַרויסגיין קיין מינוט."
  
  בן האָט אַ קניפּ געטאָן די נאָז בריק. "איך ווייס נישט וואו צו אנהייבן," האָט ער מודה געווען. "מייַן קאָפּ איז אַ שפּייַכלער, פרייַנד."
  
  טהאָרסען דאַהל האָט געקלאַפּט אויף די רעלסן וואָס האָבן אַרומגערינגלט דעם באַלקאָן. "אָנהייב מיט וואָס איר וויסן," ער האט געזאגט אין אַז געלערנט אָקספֿאָרד טאָן. "אָנהייב מיט אַ לעגענדע."
  
  "רעכט. נו, מיר קענען דאָס ליד. עס שיין פיל זאגט אַז ווער סע דיסקרייץ די קבר פון די געטער וועט ברענגען גיהנום פייער אַראָפּ אויף דער ערד. און ס'איז פֿײַער, ממש. אונדזער פּלאַנעט וועט ברענען. מיר אויך וויסן אַז די לעגענדע האט יינציק היסטארישע פּאַראַלעלז מיט אנדערע פֿאַרבונדענע אגדות געשריבן וועגן אנדערע געטער.
  
  "וואָס מיר טאָן ניט וויסן," דאַהל געזאגט, "איז וואָס? אָדער ווי?"
  
  "פייער," דרייק געזאגט שארף. "דער באָכער נאָר געזאגט אַז."
  
  בן האט צוגעמאכט די אויגן. דאַהל האָט זיך אויסגעדרייט צו דרייק מיט אַ ענג שמייכל. "עס איז גערופן בריינסטאָרמינג," ער האט געזאגט. "אַנאַלייזינג פאקטן אָפט העלפּס אַנטדעקן דעם אמת. איך האב געמײנט װי אזוי א קאטאסטראפע פאסירט. ביטע אָדער הילף אָדער לאָזן."
  
  דרייק האט געזונקען פון די קאווע און געשוויגן. ביידע פון די גייז פאַרפאַלן מענטשן און דיזערווד פּלאַץ. ער איז ארויפגעגאנגען צום רעטשקע און האט זיך צוריק געקוקט, די אויגן האבן זיך געפלאצט ארום דעם קיינעם צימער, באמערקן די פאזיציעס פון דעם שטעקן און אמעריקאנער אגענטן. קענעדי איז געזעסן אויף צוויי שטאק אונטן, ברוגזדיק געקלאפט אויף איר לאַפּטאַפּ, אפגעזונדערט פון איר אייגענער... וואָס? שולד? מורא? דעפּרעסיע? ער האט אלץ געװאוסט דערפון, און ער װאלט נישט געװאלט אנהויבן דרשן.
  
  "די לעגענדע," האָט געזאָגט בן, "ינדיקייץ אַז איין חילול השם פון אָדינס קבר וועט אָנהייבן די לויפן פון טייכן פון פייער. איך וואָלט זאָגן אַז דאָס איז ווי וויכטיק צו וויסן ווי עפּעס אַנדערש דאָ. "
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט ווען זיינע לעצטע זכרונות האָבן זיך אָנגעהויבן. טייכן פון פייער י ער האט עס געזען.
  
  אבער וואו?
  
  ― װאָס האָסטו אַזױ געזאָגט? - האט ער געפרעגט. "ריווערס פון פייער?"
  
  "ווייס נישט. אפֿשר ווייַל איך בין מיד פון זאָגן 'העלפיער איז יראַפּטיד' און 'דער סוף איז נאָענט'. איך פילן ווי אַ האָלליוואָאָד פֿילם טריילער. "
  
  ― אַזױ ביסטו געגאַנגען נאָך די טײַכן פֿײַער? ― דאַהל האָט אױפֿגעהױבן אַ ברעם ― װי לאַוואַ?
  
  "ניין, וואַרטן," דרייק קנאַקן זיין פינגער. "יא! סופּערוואָלקאַן! אין ... אין יסעלאַנד, רעכט? ער האט געקוקט אויף דעם שוועדן פאר באשטעטיקונג.
  
  "קוק, נאָר ווייַל איך בין סקאַנדינאַוויאַן טוט נישט מיינען אַז איך בין"
  
  "יא". אין יענעם מאמענט האט זיך דער יינגער אסיסטענט סעקרעטאר פון פארטיידיגונג מאַטיריאַליזירט פון הינטער אַ דערבײַדיקער ביכערשאַנק. "אויף די סאָוטהעאַסט זייַט פון יסעלאַנד. די גאנצע וועלט ווייסט וועגן דעם. נאָך לייענען די נייַע רעגירונג לערנען, איך טראַכטן דאָס איז דער זיבעטער יגזיסטינג סופּערוואָלקאַן.
  
  "די מערסט באַרימט איז אין יעללאָווסטאָנע פּאַרק," האָט בן געזאָגט.
  
  "אָבער טוט דער סופּערוואָלקאַנאָ אַזאַ אַ סאַקאָנע?" דרייק האט געפרעגט. "אָדער איז דאָס אן אנדער האָלליוואָאָד מיטאָס?"
  
  סײַ בן און סײַ דער אַסיסטענט־סעקרעטאַר האָבן זיך אַ נײַד געטאָן. "דער טערמין 'מינות יקסטינגשאַן' איז נישט יבעריק אין דעם קאָנטעקסט," דער אַסיסטאַנט געזאגט. "פאָרשונג דערציילט אונדז אַז צוויי פריערדיקן סופּערוואַלקאַניק ויסבראָך צונויפפאַלן מיט די צוויי גרעסטער מאַסע יקסטינגשאַן געשעענישן וואָס האָבן אלץ פארגעקומען אויף אונדזער פּלאַנעט. צווייטנס, דאָך, דיינאַסאָרז.
  
  "ווי פיל פון אַ צופאַל?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "אַזוי נאָענט אַז אויב עס געטראפן אַמאָל, איר וואָלט זיין סאַפּרייזד דורך עס. אבער צוויי מאל? לאמיר..."
  
  "קראָפּ".
  
  בן האט אויפגעהויבן די הענט אין דער לופט. "זע, מיר זענען געטינג סיידטראַקטאַד דאָ. וואָס מיר דאַרפֿן איז צו מאַסע אָדין מיט באָבקעס." ער כיילייטיד עטלעכע טיטלען אויף דעם עקראַן. "דאָס, דאָס און וואַו ¸ באשטימט דאָס. וואָלוספּאַ - וווּ אָדין רעדט וועגן זיינע באַגעגענישן מיט דער זעער.
  
  "באַזוכן?" דרייק האט געמאכט א גרימאציע. "וויקינג פּאָרן, הא?"
  
  דער אַסיסטאַנט האָט זיך צוגעבויגן איבער בן און געדריקט עטלעכע קנעפּלעך, אַרײַנגעטאָן אַ פּאַראָל און אַ שורה געקליבן. איר פּאַנסוט איז געווען דער פאַרקערט פון קענעדי ס פּאַסן, געשמאַק דיזיינד צו הויכפּונקט איר פיגור אלא ווי באַהאַלטן עס. בענס אויגן האבן זיך פארשפרייט, זיינע פראבלעמען פארגעסן אויף א מאמענט.
  
  דרייק האָט געזאָגט, "וויסטעד טאַלאַנט."
  
  בן האָט אים געגעבן דעם מיטן פֿינגער פּונקט ווי דער אַסיסטאַנט האָט זיך אויפֿגעשטעלט. צומ גליק, זי האט נישט זען אים. "זיי וועלן זיין געבראכט צו איר אין פינף מינוט," זי געזאגט.
  
  "דאנק איר, מיס." דרייק האט זיך געכאפט. "אנטשולדיגט, איך טאָן ניט וויסן דיין נאָמען."
  
  "רופט מיר היידן," זי געזאגט.
  
  מע ן הא ט עטלעכ ע מינוט ן שפעטע ר געשטעל ט ד י ביכער , נעב ן בן , או ן ע ר הא ט גלײ ך אויסגעקליב ן דע ם װאלוספא , ע ר הא ט ארומגעפלע ט ד י בלעטער , װ י א פארמאגטער ; װי אַ חיה װאָס שמעקט בלוט. דאַהל האָט אויסדערוויילט אַן אַנדער באַנד, דרייק - דער דריטער. היידן איז געזעסן לעבן בן, געלערנט מיט אים דעם טעקסט.
  
  און דעמאָלט בן שאַוטאַד "עורקאַ! איך האָבן עס!" פעלנדיק לינק. עס איז העידי! פאַרשילטן היידי! דאָס בוך גייט, און איך ציטירן, "די רייזע פון אָדינס באַליבסטע זעער, העידי."
  
  "ווי אין אַ קינדער בוך?" דאַהל האָט דאָך געדענקט זײַנע שול־טעג.
  
  דרייק האט נאר אויסגעזען צעמישט. "א? איך בין מער אַ היידי קלום טיפּ פון באָכער."
  
  ― יאָ, אַ קינדער בוך! איך גלייב אז די לעגענדע פון היידי און די געשיכטע פון אירע רייזע מוזן זיך איבער די יארן אנטוויקלען פון א נארישע סאגא אין א נארישע מיטאָס, און דאן האט א שרייבער פון שווייץ באַשלאָסן צו נוצן די מעשה אלס באזע פאר א קינדער בוך.
  
  "נו, וואָס זאגט עס?" דרייק האט געפילט ווי זיין הארץ קלאפט שנעלער.
  
  בן האט א רגע געלײענט. "אָה, דאָס זאָגט אַ סך," האָט ער ווייטער געאײַלט. "אַז שיין פאַרשילטן געזונט זאגט עס אַלע."
  
  
  צוויי און צוואנציג
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  קענעדי מאָר איז געזעסן און סטערד אויף איר קאָמפּיוטער עקראַן, גאָרנישט געזען, און טראכטן וועגן ווי ווען איר מאָלן לעבן אונטער דיין גראָבער פינגער, עס איז יסענשאַלי נאָר אַ טעניס פּילקע וואָס איז מאַניפּיאַלייטיד דורך אַ בעל. א קליין קער צוריק געביטן דיין צוקונפט, עטלעכע אומגעריכט קער געשיקט איר אין אַ ספּיראַליש פון זיך-צעשטערונג, דעמאָלט אַ ביסל טעג פון שנעל-פּייסט קאַמף געבראכט איר צוריק אין די שפּיל.
  
  זי האָט זיך געפֿילט ענערגייזירט אויפֿן וועג קיין ניו־יאָרק, נאָך בעסער נאָכן מוזיי־מעשוגאַס. זי איז געווען צופרידן מיט זיך און אפֿשר אפילו אַ ביסל צופרידן מיט מאַט דרייק.
  
  װי פארדרײט, האט זי זיך געזאגט. אבער דעמאלט, האט נישט איינער אמאל געזאגט אז פון גרויסע שוועריגקייטן קומט א גרויסן פארשריט? עפּעס ווי אַז.
  
  דער פּראָפעסאָר איז דעמאָלט קידנאַפּט. בן בלייק ס שוועסטער איז קידנאַפּט. און קענעדי איז געווען פעסט צו דעם רירעוודיק הויפּטקוואַרטיר, קאָפּ גלייַך און ווידער גאָר געטובלט אין די שפּיל, איר געדאנקען פאָוקיסט אויף מאַכן זינען פון די צעמישונג.
  
  דערנאך , װע ן ז י הא ט אנגעהויב ן ארויפגײ ן ד י טרעפ , הא ט זי ך ליפקי ד זי ך געמאטערטיר ט פו ן דע ר פאלק , או ן זי י אפ ־ אפגעשטעלט .
  
  - קאפיטאן ?
  
  "היי מאָר. מיר דאַרפֿן צו רעדן ".
  
  "קום אינעווייניק," קענעדי וויידזשד צו די הויפּטקוואַרטיר, "מיר קען נוצן דיין הילף."
  
  "אַה, אַה. ניין. עס איז נישט ווייַל פון דעם מוזיי, מאָר. דער קרוזער איז אין דער ריכטונג. "
  
  ער האט זיך אריבערגעצויגן דורכן עולם, זײן אנגעצויגענע רוקן האט איצט געקוקט אויף איר װי א שטילע באשולדיקונג. קענעדי האט געמוזט איילען זיך אויפכאפן.
  
  ― װאָס... װאָס איז געשען, קאַפּיטאַן?
  
  "גיי אריין."
  
  דער קרוזער איז געווען ליידיק אַחוץ זיי ביידע. דע ר גאס־גערויש ע הא ט זי ך צעשלאגן , ד י װעלט ־ שאקלענ ע געשעעניש ן אי ן דרויס ן זײנע ן איצ ט פארשפארט ן װײטער , װ י ד י מעל ה פו ן א פארטײדיק ן געזעלשאפט .
  
  קענעדי האלב זיך אויסגעדרייט אין איר זיץ צו ליפקיינד. - זאג מיר נישט... ביטע זאג מיר נישט... א שטיק אין האלדז האט ליפקינד פארלוירן דעם שטרענגן אויסדרוק, איר אלץ דערצײלט אײדער די װערטער זײנען פארלאזט געװארן פון די ליפן.
  
  אבער זיי זענען געפאלן, און יעדעס ווארט איז געווען א טראפ גיפט אין איר שוין פארשווארצטע נשמה.
  
  "קאַלעב האָט ווידער געשלאָגן. מיר האָבן אַ חודש פאַרהאַלטן - דעמאָלט נעכטן נאָכמיטאָג מיר באַקומען אַ רוף. דאָס מײדל... אַה... דאָס מײדל פֿון נעוואַדע ― איז זײַן קול געװאָרן הײזעריק. "נײַ אין שטאָט. תּלמיד."
  
  "ניין. ביטע..."
  
  "איך געוואלט איר זאָל וויסן איצט, איידער איר הערן קיין שטשור דרעק."
  
  "ניין".
  
  "איך בין נעבעכדיק, מאָר."
  
  ״איך וויל צוריק קומען. לאָז מיך צוריק, ליפּקינד. לאז מיך אריין. "
  
  "אנטשולדיגט".
  
  "איך קען דיר העלפן. דאָס איז מיין אַרבעט. מיין לעבן."
  
  ליפקינד האט געביסן די אונטערשטע ליפ, א זיכער סימן פון דרוק. "נאך נישט. אפילו אויב איך וואָלט וועלן, די אויטאריטעטן וואָלט נישט צושטימען. די ווייסט עס."
  
  "זאל איך? זינט ווען קען איך וויסן די געדאנקען פון פּאַלאַטישאַנז? אַלע אין דער פּאָליטיק זײַנען אַ ממזר, ליפּקינד, און פֿון ווען האָט מען אָנגעהויבן טאָן דאָס רעכט? "
  
  ― איר האָט מיך געכאַפּט, ― האָט ליפּקינדס געראָטן דאָס האַרץ פֿאַרראַטן. "אָבער אָרדערס, ווי זיי זאָגן, זענען אָרדערס. און מײַנע האָט מען ניט געביטן. "
  
  "ליפּקינד, דאָס ... רוינינג מיר."
  
  ער האט טרוקענע געשלינגן. "גיב עס צייט. וועט איר קומען צוריק".
  
  "עס איז נישט מיר איך זאָרגן וועגן, פאַרשילטן עס! דאס זענען זיינע פאקינג קרבנות! זייערע פאַמיליעס!"
  
  "איך טראַכטן אַזוי אויך, מאָר. צוטרוי מיר."
  
  נאָך אַ מאָמענט זי געפרעגט, "וואו?" עס איז געווען אַלע וואָס זי קען טאָן, אַלע זי קען בעטן, אַלץ זי קען טראַכטן וועגן.
  
  "מור. ד א װעסט ו ניש ט דארפ ן צאל ן קײ ן תשובה . עס איז נישט דיין שולד אַז דער סייקאָו איז אַ פאַקינג סייקאָו.
  
  "וואו?" - האב איך געפרעגט.
  
  ליפּקינד האָט געוווּסט וואָס זי דאַרף און האָט איר געזאָגט דאָס אָרט.
  
  
  * * *
  
  
  עפענען קאַנסטראַקשאַן פּלאַץ. דריי בלאַקס דרום פון גראָונד נול. דער דעוועלאָפּער איז גערופן Silke Holdings.
  
  קענעדי האט געפונען די פארברעכן סצענע אין צוואַנציק מינוט, באמערקט די פלאַטערינג טאַשמע אויף די פערט שטאָק פון די אָפֿן בנין און געשיקט אַ טאַקסי. זי איז געשטאנען פארן געביידע, ארויפגעקוקט מיט אן נשמה־לאזע אויגן. דער אָרט איז געווען וויסט - נאָך אַן אַקטיוו פאַרברעכן סצענע - אָבער עס איז געווען שפּעט שבת און דער אינצידענט איז געווען מער ווי 24 שעה צוריק.
  
  קענעדי האָט געשלאָגן דעם דעבריס, און דערנאָך אַרויסגעלאָפן אויף די קאַנסטראַקשאַן פּלאַץ. זי איז ארויף די אפענע באַטאָנען טרעפּ ארויף אויף דער זייט פונעם בנין ביז צום פערטן שטאק און אויף א באַטאָנען פּלאַטע.
  
  א שטארקער װינט האט זיך צוגערוקט אין איר לויזער בלוזקע. װע ן אי ר הא ר װאל ט ניש ט געװע ן צוריקגעקעמ ט מי ט א שטארק ן בענד , װאל ט ז י ארומגעפלויגן , װ י עפע ס פארמאגט . דרײַ מיינונגען פֿון ניו־יאָרק האָבן זיך פֿאַר איר געעפֿנט, און זי האָט זיך געפֿילט שווינדלדיק - אַ צושטאַנד, וואָס זי האָט געהאַט איר גאַנצן לעבן, אָבער, מאָדנע, האָט מען זיך ערשט איצט דערמאָנט.
  
  און דאך איז זי ארויפגעקראכן יגדראסיל, דער וועלט־בוים.
  
  דעמאָלט קיין קאָפּשווינדל.
  
  עס רימיינדיד איר פון די אָדין פאַל און מאַט דרייק אין באַזונדער. זי האט געװאלט צוריק צו דעם, צו אים, אבער זי איז נישט געװען זיכער אז זי האט דעם מוט.
  
  ז י הא ט זי ך געלאז ט איבע ר דע ר שטויביקע ר פלאט , אויסמייד ן הויפע ן פו ן ברו ך או ן קאנטראקטארס געצייג . דער ווינט האט זיך צוגערוקט אין אירע ארבל און הויזן, גורם אז זיי האבן געשוועלן צוליב איבעריק מאטעריאעל. זי האט זיך אפגעשטעלט נישט װײט פון װאו ליפקינד האט באשריבן דעם ארט פונעם קערפער. פאַרקערט צו פאָלקס טעלעוויזיע, די ללבער זענען נישט אנגעצייכנט מיט קרייַד - זיי זענען פאָוטאַגראַפט, דעמאָלט זייער פּינטלעך אָרט איז געמאסטן פון פאַרשידן פאַרפעסטיקט פונקטן.
  
  סיי ווי סיי, זי האט נאר געדארפט זיין דארט. בייגט זיך, פאלט אויף די קני, פארמאכן די אויגן און דאווענען.
  
  און עס אַלע ראַשט צוריק. װי דער שטן פאלט פון הימל. ווי די באַשאַפונג פון אַ אַרטשאַנגעל, אַלץ פלאַשט דורך איר מיינונג. דער מאָמענט וואָס זי האָט געזען טשאַק וואָקער קעשענע אַ טאָן פון שמוציק געלט. דער קלאנג פון דעם ריכטער'ס קעפל וואס דערקלערט זיין שולד. ד י טויט ע בליק ן פו ן איר ע מיטארבעטער , ד י גראב ע צייכענונגע ן װא ס האב ן זי ך אנגעהויב ן צ ו דערשינע ן אוי ף אי ר לאקער , צוגעבונד ן צ ו דע ר קאפאטע ם פו ן אי ר װאגאן , צוגעבונד ן צ ו דע ר טי ר פו ן אי ר דירה .
  
  דער בריוו וואס זי האט באקומען פון די סירעל-מערדער, אין וועלכן ער האט איר באדאנקט פאר איר אלע הילף.
  
  זי האָט געדארפט תשובה טאן אויף אן אנדער מאָרד וואָס זי האָט געהאָלפֿן טאמעס קאַלעב.
  
  זי האט געדארפט בעטן מחילה פון מתים און טרויער.
  
  
  דריי און צוואנציג
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  "די זאַך איז מער אנטפלעקנדיק ווי בריטניי," האָט בן געאײַלט זיין ווערטער, און צוריקהאַלטן זיין יקסייטמאַנט. "עס זאגט דאָ - 'בשעת ער איז אויף די וועלט בוים, וואָלוואַ ריווילז צו אָדין אַז זי ווייסט פילע פון זיין סיקריץ. אז ער האט זיך מקריב געווען אויף יגדראסיל אין רדיפה פון וויסן. אז ער האט געפאסט נײן טעג און נײן נעכט פאר דעם זעלבן צװעק. זי זאָגט אים, אַז זי װײס, װוּ זײַנע אױגן זײַנען באַהאַלטן און װי ער האָט זײ אַװעקגעגעבן אין וועקסל פֿאַר נאָך מער װיסן.
  
  "איינער קלוגער," האָט דאַהל איבערגעריסן. "פּאַרנעוויק האָט געזאָגט אַז ער איז שטענדיק גערעכנט ווי דער קלוגסטער פון אַלע געטער."
  
  דרייק האָט געמורמלט, "עס איז קיינמאָל קלוג צו דערציילן דיין סיקריץ צו אַ פרוי."
  
  בן האָט צו אים אַרויפֿגעטאָן די אױגן. "אָדין פאַסט אויף די וועלט בוים פֿאַר נייַן טעג און נייַן נעכט מיט אַ שפּיז דורכנעמיק זיין זייַט, ווי משיח אויף דעם קרייַז. העידי זאָגט, אַז אין זײַן דעליריום האָט אָדין איר געזאָגט, וווּ זיינע באַגלייטער זענען באַהאַלטן. און װוּ איז געװען באַהאַלטן זײַן שילד? און אַז זײַן שפּיז זאָל דאָרט בלײַבן. און אַז ער האָט געוואָלט, אַז זי זאָל צעוואָרפן זיינע באַגלייטער - זיינע טיילן - און אַרײַנלייגן זיין גוף אין קבר.
  
  בן האָט געשמייכלט צו דרייק מיט ברייטע אויגן. "איך קען נישט האָבן פאַרטיק מיין זוכן פֿאַר די לעדזשאַנדערי קליטאָריס, מיין פרייַנד, אָבער מיין אַרבעט דאָ איז גאַנץ."
  
  בן האָט דעמאָלט געדענקט ווו ער איז און די פרוי וואָס איז געשטאנען לעבן אים. ער האט אנגעכאפט דעם בריק פון דער נאז. "פאַרשילטן און שטות."
  
  דאהל האט נישט געקלאפט אן אויג. "ווי ווי ווייט איך ווייס - און דאָס איז בלויז אויף דעם וואָס איך האָב זיך געמוזט צוהערן אין פּאַרנעוויקס רעפֿעראַט - זענען די וואָלוואַס, ווי די עגיפּטישע פּרעהן, שטענדיק באַגראָבן געוואָרן אין די רייכסטע קברים, לעבן וואָס עס זענען געווען אַ סך ווערטפולע זאכן. פערד, וואָגן, מתנות פון ווייטע לענדער".
  
  היידן האט זיך ווי באהאלטן א שמייכל. "אויב מיר נאָכגיין דיין גאנצע געשיכטע לאַדזשיקלי, הער בלייק, איך גלויבן אַז העידי ס אַזוי גערופענע רייזע זענען פאקטיש אַ דערקלערונג פון ווו אַלע די ברעקלעך פון אָדין זענען צעוואָרפן ... אָדער פאַרבאָרגן."
  
  ― רופֿט מיך אָן... בן. יאָ, בן. און יאָ, איר זענט רעכט. אַוודאי."
  
  דרייק האָט געהאָלפן זיין פריינד ארויסגיין. "ניט אַז עס איז וויכטיק איצט. מע ן הא ט געפונע ן אל ע שטיקע ר א חו ץ ד י װאלקירי ם או ן... ״ הא ט ע ר זי ך אפגעשטעל ט .
  
  "אויג." האָט בן געזאָגט מיט אַ געשפּאַנטן שמייכל. "אויב מיר קענען געפֿינען די אויגן, מיר קענען האַלטן דעם און באַקומען עטלעכע באַרגינינג טשיפּס פֿאַר קאַרין."
  
  דרייק, דאהל און היידן זענען געבליבן שטיל. דרייק האָט לעסאָף געזאָגט, "די וואַלקיריעס מוזן זיין דאָרט ערגעץ אויך, בליקיי. קענען איר געפֿינען אויס ווו זיי זענען געפונען? עס מוז זײַן אַן אַלטער צײַטונג־באַריכט אָדער עפּעס.
  
  בן האָט נאָך געטראַכט, פֿאַרטיפֿט אין זײַן פֿאָרשונג, "העידי איז געקומען מיט דער לעגענדע פֿון Ragnarok. "אָדין מוזן האָבן טריינד איר איידער ער איז געשטארבן אין Ragnarok."
  
  דרייק האט א ניד געטאן מיטן קאפ און געשיקט דאהל און היידן אויף א זייט. "וואַלקיריעס," ער דערציילט זיי. "צי איר געדענקען די גאַנץ מאַנגל פון אינפֿאָרמאַציע און דעריבער די מעגלעך פאַרברעכער אַספּעקט? איז עס אַ געלעגנהייַט אַז ינטערפּאָל קען צוזאַמען מיט די סי.איי.עי. און געבן אים אַ געלעגנהייַט?
  
  "איך וועל איצט דערלויבן דאָס," האָט היידן געזאָגט. "און איך וועל פאָרזעצן די ויספאָרשונג וואָס אונדזער IT ספּעשאַלאַסץ האָבן דורכגעקאָכט קעגן די דייטשישער. ווי דיין זיס קליין פרייַנד כּמעט זאגט - די עלעקטראָניש טראַסעס זאָל פירן אונדז צו זיי.
  
  "קיוט?" דרייק האט צו איר געשמייכלט. "ער איז מער ווי דאָס. ייַנטונקען זיך אין פאָטאָגראַפיע. וואָקאַליסט אין דער גרופּע. אַ משפּחה־מאַן, און... - האָט ער אַ שמייכל געטאָן - יאָ... מײַן חבֿר.
  
  זי האט זיך צוגעבויגן נענטער, געזאגט, "ער קען מיין בילד יעדעס צייט נעמען," און דאן האט זיך לייכט געלאכט און אוועקגעפארן. דרייק איז איר נאכגעגאנגען, סיי פארוואונדערט און סיי וואויל איבערראשט. ער איז געווען פאַלש וועגן איר. גאָט, זי איז געווען שווער צו לייענען ווי קענעדי.
  
  דרייק פּרייד זיך מיט זיין פיייקייט צו לייענען מענטשן. ער האט זיך געגליטשט? האָבן זיינע יאָרן פון בירגער-דינסט אים געמאכט ווייך?
  
  א קול האט גערעדט אין אויער ארײן, דאס הארץ האט אים גע־ שפרינגט. "וואס איז דאס?" - האב איך געפרעגט.
  
  קענעדי!
  
  - דרעק! ער איז געשפרונגען און געפרואװט פארשטעלען זײן קלײנעם שפרינג אין דער לופטן װי די געװײנלעכע אויסשטרעקן פון זײנע גלידער.
  
  די ניו יארק קאַפּי לייענען עס ווי אַ בוך. "איך האָב געהערט אַז די SAS האָבן קיינמאָל געווען אַמבושט אין פייַנט טעריטאָריע. איך רעכן אַז איר האָט קיינמאָל געווען טייל פון דעם קאָלעקטיוו, הא? "
  
  "וואָס איז וואָס?" - הא ט ב ן זי ך אפגעפרעגט , געענטפער ט אי ר פראגע .
  
  - דאס ? קענעדי האט זיך צוגעבויגן פאראויס און געקלאפט אויף די זייט פונעם מאָניטאָר, אנווייזנדיק אויף א קליינטשיק בילדל וואס איז פארבארגן צווישן דעם צעמישעניש פון סימבאלן אינעם מאנוסקריפט.
  
  בן האָט זיך געכאַפּט. "ווייס נישט. עס קוקט ווי די בילדל אין די בילד. "
  
  ווען קענעדי האט זיך אויסגעגליטשט, זענען אירע האר ארויסגעקומען פון אירע פארבינדונגען און געפאלן איבער אירע אקסלען. דרייק האָט געקוקט ווי זיי האָבן זיך אַראָפּגעלאָזט צו זיין צוריק.
  
  "וואַו. דאָס איז צו פיל האָר."
  
  "איר קענען טאָן עס, פריק."
  
  בן טאָפּל-קליקט די בילד בילדל. דער עקראַן פארקערט צו טעקסט, זיין דרייסט טיטל קאַטשינג דיין אויג. אָדין און דער זעער, ליינד אַרויף בעשאַס Ragnarok. און אונטער דעם זענען עטלעכע אַלט שורות פון יקספּלאַנאַטאָרי טעקסט.
  
  דאָס געמעל, פּיינטיד דורך Lorenzo Bacche אין 1795 און קאַנפאַסקייטאַד פון די פּריוואַט זאַמלונג פון יוחנן דילינגער אין 1934, איז געגלויבט צו זיין באזירט אויף אַן עלטערע בילד און ווייזט די קאַמפּאַניאַנז פון די נאָרס גאָט אָדין עריינדזשד אין אַ ספּעציעל סדר אויף דעם פּלאַץ ווו אָדין איז געשטארבן. - די מיטאַקאַל באַטאַלפילד פון Ragnarok. זײ ן באליבטע ר זעע ר קוק ט אוי ף דע ם או ן שרײט .
  
  אן א ווארט האט בן נאכאמאל געדריקט און דאס בילד האט זיך פאר זיי געמאטערט.
  
  "מיין גאט!" האָט בן געמורמלט. "גוטע ארבעט."
  
  קענעדי האט געזאגט, "דאס איז אַ פּלאַן ... פון ווי צו צולייגן די ברעקלעך."
  
  
  פיר און צוואנציק
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  "לאָמיר מאַכן עטלעכע קאָפּיעס." דער שטענדיק פאָרזיכטיק דרייק קנאַקן אַ ביסל שנעל בילדער מיט זיין טעלעפאָן. בן געלערנט אים צו שטענדיק האַלטן אַ גוט, ארבעטן אַפּאַראַט האַנטיק, און דאָס איז געווען אַן אומגעריכט אָנווער פון געלט. "כל מיר דאַרפֿן איצט זענען די וואַלקיריעס, די אויגן און די מאַפּע פון Ragnarok." ער האָט זיך פּלוצעם אָפּגעשטעלט, געפּרוּקט מיט אַ שאַרבן זכּרון.
  
  בן האָט געפרעגט, "וואָס?"
  
  "נישט זיכער. קראפ. זכּרון. אפֿשר עפּעס וואָס מיר האָבן געזען אין די לעצטע טעג, אָבער מיר האָבן געזען אַזוי פיל אַז איך קען נישט שמאָל."
  
  דאַהל האָט געזאָגט, "נו, דרייק. אפשר ביסטו גערעכט געווען. טאָמער האָט דער מאָדערנער דילינגער זײַן אייגענע אינטערעסאַנטע פּריוואַטע זאַמלונג."
  
  - קוק דא - האט בן ווייטער געלייענט. "דאָס שטייט דאָ, אַז דאָס מאָלערײַ איז אייגנאַרטיק, אַ פֿאַקט, וואָס מען האָט זיך ערשט אין די אָנהייב פֿון די 1960ער יאָרן אײַנגעווירקט, דערנאָך איז עס אַרײַנגענומען געוואָרן אין אַן אויסשטעלונג וועגן נאָרדערישע מיטאָלאָגיע און געשיקט געוואָרן אויף אַ קורצן וועלט־רײַזע. נאָך דעם, און צוליב אַ וואַנדערנדיקער אינטערעס, איז דאָס מאָלערײַ פֿאַרשפּאַרט געוואָרן אין אַ מוזיי־געוועלב און... נו, פֿאַרגעסן. ביז היינט".
  
  "גוט אַרבעט מיר געבראכט אַ פּאָליציאַנט מיט אונדז." דרייק האט פרובירט צו פארשטארקן קענעדי'ס זעלבסט-שאַצן, נאָך נישט זיכער וואו איר קאָפּ איז געווען נאָך ניו יארק.
  
  קענעדי אנגעהויבן צו בונד איר האָר צוריק, דעמאָלט כעזיטייטיד. נאָך אַ מאָמענט, האָט זי אַרײַנגעשטעקט די הענט אין די קעשענעס, ווי זי וואָלט זיי געפּרואווט צוטאַפּן. דרייק האט איר א פאטש געטאן אויף דער פלײצע. "אזוי, ווי וועגן איר גיין באַקומען דעם געמעל און ברענגען עס דאָ. עס קען זיין עפּעס דאָרט וואָס מיר טאָן ניט זען אין די פאָטאָ. מייַן אַלט באַדי דאַהל און איך זענען געגאנגען צו קאָנטראָלירן די שאָטנדיק זייַט פון קונסט קאַלעקטינג. שאָקלט עטלעכע ביימער". ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , געמײנט . "מער ביימער."
  
  קענעדי האט געקרימט פארן אוועקגיין.
  
  דאהל האט איהם געשטארקט מיט פארשמירטע אויגן. "אזוי. ווו זאָל מיר אָנהייבן?
  
  "מיר וועלן אָנהייבן מיט די וואַלקיריעס," דרייק געזאגט. "אַמאָל אונדזער פרייַנדלעך מונטשקין דערציילט אונדז ווו און ווען זיי זענען געפונען, מיר קענען פּרובירן צו שפּור זיי אַראָפּ."
  
  "דעטעקטיוו אַרבעט?" האט דאהל געפרעגט. "אָבער איר האָט נאָר געשיקט אונדזער בעסטער דעטעקטיוו."
  
  "איצט זי דאַרף אַ דיסטראַקשאַן פיזיקלי, נישט מענטאַלי. זי איז שיין אָפּגעלאָזן."
  
  בן האָט גערעדט. "גוט טרעפן, מאַט. די וואַלקיריעס זענען דיסקאַווערד צווישן אנדערע גרויס אוצרות אין דעם קבר פון די וויקינג זען, וואָלוואַ, אין 1945 אין שוועדן.
  
  "היידי ס קבר?" דרייק האָט גענומען אַ געלעגנהייט.
  
  "עס האט צו זיין. פאַרשילטן גוט וועג צו באַהאַלטן איינער פון די ברעקלעך. בעט דיין מינאַנז צו באַגראָבן עס מיט איר נאָך איר שטאַרבן."
  
  "אַריבערפירן דעם אַרטיקל צו אן אנדער קאָמפּיוטער." דרייק און דאַהל זענען געזעסן איינער לעבן דעם אנדערן, קוקן ומגעלומפּערט.
  
  דרייק האט געוואוסט אז דער זייגער טיקעט נאך. פאר קארין. פֿאַר פּאַרנעוויק. פאַר זייערע שונאים און פאַר דער גאַנצער וועלט. ער האט ברוגזדיק געקלאפט מיט דער מאשין, דורכגעגאנגען אין דעם מוזיי'ס ארכיוו און פרובירט אויסצוקלערן ווען די וואלקיריעס זענען פארשוואונדן פון אינווענטאר.
  
  "צי איר כאָשעד אַז עמעצער איז ארבעטן פון די ין?" דאהל האט תיכף פארשטאנען וואו ער גייט.
  
  "דער בעסטער טרעפן איז אַן אַנדער-באַצאָלט מוזיי זיכערהייט וועכטער אָדער אַ טראַפּט קוראַטאָר ... עפּעס ווי דאָס. ז ײ װאלט ן געװאר ט בי ז ד י װאלקי ר זענע ן אפש ר אראפגעפיר ט געװאר ן אי ן געװעלב , או ן דא ן שוי ן שטיל . קיינער רעאַליזירט דאָס פֿאַר יאָרן, אויב בכלל."
  
  "אדער גנבה", האט דאהל א שמייכל געטאן. "יאָשקע, מענטש, מיר האָבן איבער זעכציק יאָר צו רעכענען דעם אויס." ער האָט אָנגערירט דעם חתונה רינג, וואָס ער האָט ווידער אָנגעטאָן זינט זיי זענען אַרײַן אין דער ביבליאָטעק. דרייק האט זיך אפגעשטעלט א רגע. - פרוי ?
  
  "און קינדער".
  
  - דו מיינסט זײ?
  
  "יעדער רגע".
  
  "פייַן. אפֿשר איר זענט נישט גאַנץ דער נאַריש איך געדאַנק איר געווען."
  
  "באַרען איר, דרייק."
  
  "מער ווי עס. איך זע נישט קיין רויבערייען. אָבער קוק דאָ - די וואַלקיריעס זענען אויף רייַזע אין 1991 ווי אַ טייל פון אַ עפֿנטלעכע באַציונגען קאמפאניע פֿאַר די שוועדיש העריטאַגע וויקיפּעדיע. אין 1992 האָבן זיי געפעלט אין דעם מוזיי'ס קאַטאַלאָג, וואָס זאָגט איר?
  
  דאהל האט צוגעגרײט די ליפן. "אַז עמעצער פארבונדן מיט די רייַזע באַשלאָסן צו גאַנווענען זיי?"
  
  "אָדער ... עמעצער וואס וואָטשט זיי אויף רייַזע באַשלאָסן!"
  
  "אָוקיי, דאָס איז מער מסתּמא." דאַהל׳ס קאָפּ האָט זיך געציטערט. "אזוי וואו איז די רייַזע געגאנגען?" זיינע פינגער האבן פיר מאל געקלאפט אויפן עקראַן. "ענגלאַנד. ניו יארק. האַוואַיי. אויסטראַליע."
  
  "דאָס טאַקע נעראָוז עס אַראָפּ," דרייק געזאגט סאַרקאַסטיש. "קראָפּ".
  
  "ניין, וואַרטן," דאַהל אויסגערופן. "דאס איז ריכטיג. די וואַלקיריע קידנאַפּינג זאָל האָבן ניטאָ סמודלי, רעכט? גוט פּלאַננעד, געזונט עקסאַקיוטאַד. ידעאַל. עס שמעקט נאָך פון ינוואַלוומאַנט אין אַ פאַרברעכן. "
  
  "אויב איר געווען אַ ביסל סמאַרטער, איר וואָלט ..."
  
  "הערט! אין די אנהייב 90ער יארן האט די סערבישע מאפיא אנגעהויבן צו גראבן אירע קלוי אין די אונטערבויך פון שוועדן. יקסטאָרשאַן-פֿאַרבונדענע קריימז האָבן דאַבאַלד אין ווייניקער ווי אַ יאָרצענדלינג, און עס זענען איצט דאַזאַנז פון אָרגאַניזירט גאַנגז וואָס אַרבעטן איבער די מדינה. עטלעכע רופן זיך באַנדידאָס. אנדערע, ווי די העללס מלאכים, זענען נאָר בייקער גאַנגז.
  
  "זאָגסטו אַז די סערבישע מאַפיאַ האָט וואַלקיריעס?"
  
  "ניין. איך זאג אז זיי האבן געפלאנט זיי צו גנבענען און זיי דאן פארקויפן פאר געלט. זיי זענען די בלויז אָנעס מיט די קאַנעקשאַנז צו ציען דעם אַוועק. די מענטשן טאָן אַלץ, ניט נאָר יקסטאָרשאַן. אינטערנאציאנאלע שמוגלען וואלט נישט געווען איבער זיי. "
  
  "אקעי. אַזוי ווי טאָן מיר געפֿינען אויס צו וועמען זיי פארקויפט זיי?
  
  דאהל האט אויפגעהויבן זײן טעלעפאן. "מיר טאָן ניט טאָן דאָס. אָבער לפּחות דריי פון די עלטערע רינגלעאַדערס זענען איצט הינטער באַרס לעבן אָסלאָ. ער איז אַװעק צו מאַכן אַ רוף.
  
  דרייק האט געריבן די אויגן און זיך צוגעבויגן צוריק. ער האט א קוק געטאן אויפן זײגער און זיך דערשראקן צו זען אז עס איז שוין כמעט 6 אזייגער, ווען איז געווען די לעצטע מאל זיי געשלאפן? ער האָט זיך אַרומגעקוקט, ווען היידן איז צוריקגעקומען.
  
  דער שיינע אסיסטענט סעקרעטאר פון פארטיידיגונג האט אויסגעזען דערשלאגן. "אנטשולדיגט גייז. קיין גליק מיט די דײַטשן".
  
  בן ס קאָפּ האָט זיך אַרומגעכאַפּט, די שפּאַנונג האָט זיך געוויזן. "קיינער?"
  
  "נאך נישט. איך ענטשולדיג זיך זייער."
  
  "אבער ווי? דער בחור מוז ערגעץ זיין." טרערן האָבן אָנגעפילט זיין אויגן און ער פאַרפעסטיקט זיי אויף דרייק. "איז עס נישט?"
  
  "יאָ, פרייַנד, אַז ס רעכט. צוטרוי מיר, מיר וועלן געפֿינען אים." ער האט אנגעכאפט זײן פרײנד אין א בערעלע, די אויגן האבן געבעטען היידן, ער זאל מאכן א דורכברוך. "מיר דאַרפֿן צו נעמען אַ ברעכן און האָבן אַ גוט פרישטיק," ער האט געזאגט, זיין יאָרקשירע אַקצענט שיינינג דורך.
  
  היידן האט געשאקלט מיטן קאפ, קוקנדיק אויף אים, ווי ער וואלט נאר גערעדט יאפאניש.
  
  
  פינף און צוואנציק
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  אַליסיאַ מיילז האָט צוגעקוקט די מאַלטי-ביליאַנער קאָלבי טיילער ווען ער איז געזעסן אויף די ראַכוועסדיק שטאָק פון איינער פון די פילע אַפּאַרטמאַנץ וואָס ער אָונד, די איינער איז ליגן צוויי און צוואנציק פלאָרז אויבן לאַס וועגאַס באָולעוואַרד. איין וואַנט איז געווען לעגאַמרע גלאז, מקריב אַ פאַנטאַסטיש מיינונג פון די בעללאַגיאָ קוואלן און די גילדענע לייץ פון די עיפפעל טאַוער.
  
  קאָלבי טיילער האט נישט געבן עס אַ צווייט געדאַנק. ער איז געווען געטובלט אין זיין לעצטע אַקוואַזישאַן, די וועלף פון אָדין, וואָס ער האט פארבראכט צוויי שעה קערפאַלי צוזאַמען. אלישיא איז צו אים צוגעגאנגען, אפגעשײלט די קלײדער אײנס בײ אײנס ביז זי איז געװען נאקעט, און דערנאך אראפגעלאזט אויף אלע פים, ביז אירע אויגן זענען געװען גלאט מיט זײנע אויגן, א פוס פון דער ערד.
  
  מאַכט און געפאַר זענען געווען צוויי זאכן וואָס האָבן איר אויף. די מאַכט פון קאָלבי טיילער - מעגאַלאָמאַניאַק ויסערגעוויינלעך - און די געפאַר פון די געשמאַק רעאַליזיישאַן אַז איר בויפרענד מילאָ, דער גרויס, שטאַרק ברוזער פון וועגאַס, טאַקע ליב געהאט איר.
  
  - דו װעסט נעמען א ברעכן, באלעבאס? - האט זי געפרעגט אן אטעם. "איך בין באַרבאַק. קיין עקסטרע אָפּצאָל. "
  
  טיילער האָט איר געקוקט אויף און אַראָפּ. ― אַליסיאַ, ― האָט ער געזאָגט, אַרױסגענומען צען דאָלאַר פֿון זײַן בײַטעלע. "מיר ביידע וויסן אַז עס וואָלט ווענדן איר מער אויב איך באַצאָלט." ער האט צוגעדריקט דעם ביל צװישן אירע צײן אײדער ער האט זיך גענומען שטעלען הינטער איר.
  
  אַליסיאַ האָט אויפגעהויבן דעם קאָפּ הויך, כּמעט דראָלינג, באַווונדערן די פינקלען לייץ פון די סטריפּ אויסגעשטרעקט פֿאַר איר. "דו זאלסט נישט קאַמיש. אויב דו קענסט."
  
  "ווי גייט עס מיט פּאַרנעוויק?" טיילער האָט אויסגעדריקט זיין קשיא ווי אַ גראַנט.
  
  - גלייך ווי דו ביסט פארטיק - האט אליסיע געענטפערט אויף איר צעבראכענער ענגליש. "איך בין געגאנגען צו ברעכן עס אין צוויי."
  
  "אינפֿאָרמאַציע איז מאַכט, מייל. מיר... מוזן וויסן וואָס זיי וויסן. ... אַ שפּיז. אַלע די מנוחה. אין דער מאָמענט מיר זענען פאָרויס. אָבער די וואַלקיריעס און די אויגן זענען ... די פאַקטיש פּרייזאַז.
  
  אַלישאַ האָט עס אויסגעדריקט. בוזזינג. גראַנט. באַנעמעניש. זי האט געלעבט פֿאַר צוויי זאכן - געפאַר און געלט. זי האט געהאט די פעאיקייטן און כיין צו נעמען וואס זי וויל, וואס זי האט געטאן יעדן טאג אן קיין צווייטע מחשבה אדער חרטה. איר טעג אין די SAS זענען בלויז טריינינג. אירע מישאַנז אין אַפגהאַניסטאַן און לבנון זענען געווען פּשוט לעקציעס.
  
  דאָס איז געווען איר שפּיל, איר מיטל צו זיך-גענוג. דאָס מאָל עס איז געווען שפּאַס מיט קאָלבי טיילער און זיין אַרמיי, אָבער די דייטשישער זענען באַלד צו פאָרשלאָגן אַ גרעסערע פּיידיי - אַבעל פריי רעפּריזענטיד די פאַקטיש מאַכט, נישט קאָלבי טיילער. מישן אַז מיט די העאַדי געפאַר פון בעת די טאָמיד-לאַווינג מילאָ נירביי, און זי געזען גאָרנישט אָבער פאַביאַלאַס פיירווערקס אויף איר האָריזאָנט.
  
  זי האָט אַ קוק געטאָן אַרום דעם סטריפּ, דערקענט די אַבסאָלוט מאַכט אין די פלאַשינג לייץ און גרויס קאַסינאָס, און האט נוץ פון די ביסל פאַרווייַלונג וואָס קאָלבי טיילער האט צו פאָרשלאָגן, אַלע די בשעת טראכטן וועגן מאַט דרייק און די פרוי מיט וואָס זי האט געזען אים.
  
  
  * * *
  
  
  זי איז אַרײַן אין דער דירה אין גאַסט־שלאָפצימער און האָט געפֿונען פּראָפֿעסאָר ראָלאַנד פּאַרנעוויק פֿאַרבונדן, פֿאַרשפּרייט, צום בעט, פּונקט ווי זי האָט אים פֿאַרלאָזט. מיט טיילער'ס היץ, וואָס האָט נאָך געברענט צווישן די טייך און אַ רייטלענ אויף די באַקן, האָט זי אַרויסגעשריגן צו געראָנימאָ! און איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן מאַטראָס, געגאַנגען לעבן דעם אַלטן.
  
  זי איז אויפגעשפרונגען אויף די קני און אראפגעריסן די זילבערנע דאקט טייפ פון זיינע ליפן. ― איר האָט אונדז געהערט, צי נײן, פּראָפֿעסאָר? אַוודאי האָט איר געטאָן. " איר בליק האט זיך געזעצט אויף זײן גרויםן. ― איז נאָך דאָרטן אַ לעבן, אַלטער? דאַרף מען הילף?"
  
  זי האט מאניש געלאכט און אראפגעשפרונגען פון בעט. דע ר פראפעסאר ס דערשראקענ ע אויג ן האב ן אי ר נאכגעלאפ ן יעד ן מאכ ט הונגעריק ע באװעגונג , אנגעצונד ן אי ר עגא , אי ר צוגעפיר ט צ ו נא ך מער װילד ע מאפעסטאציעס . זי האט געטאנצט, זי האט זיך געדרײט, זי איז געװארן שעמעוודיק.
  
  אבער צום סוף איז זי געזעסן אויפן אלטנס ברוסט, אים געמאכט שװער אטעמען, און געשװאונקען א רויזן שער.
  
  "צייט צו צעהאַקן די פינגער," זי געזאגט פריילעך. "איך הנאה מיין פּייַניקונג ווי פיל ווי איך הנאה מיין געשלעכט, אינטש דורך אינטש. און די מער עס לאַסץ, די בעסער. עמעס חבר, איך בין נאָר דאָ פֿאַר די בלוט און כאַמאַס."
  
  ― װאָס... װאָס װילט איר... װיסן? פּאַרנעוויק ס שוועדישע אַקצענט איז געווען דיק פון מורא.
  
  "דערציילט מיר וועגן מאַט דרייק און די זונה וואָס העלפּס אים."
  
  "דרייק? איך... איך פֿאַרשטײ נישט... װילסט ניט ― אָדין?"
  
  "איך טאָן ניט געבן אַ באַרען וועגן אַלע די נאָרוועגיש באָבקעס. איך בין אין עס ווייַל פון די ריין פראַנטיק יקסייטמאַנט פון עס אַלע." זי האט גיך געקלאפט די רויזן שער בײם שפיץ נאז.
  
  "ממ ... דרייק איז געווען - סאַס, איך געהערט. ער האָט זיך אַרײַנגעמישט אין דעם... דורך צופאַל.
  
  אַליסיאַ האָט געפילט אַז אַן אייזיקע כוואַליע האָט זיך געוואשן איבער איר. זי איז פארזיכטיק ארויף אויפן פּאַרנעוויקם קערפער אַרױף, אַרײַנגעלײגט בײדע בליידס אַרום זײַן נאָז און זיך צעקװעטשט, ביז עס האָט זיך באַװיזן אַ טראָפּן בלוט.
  
  ― איך פֿיל, אַז דו ביסט שטײן, אַלטער.
  
  "ניין! ניין! ביטע!" איצט איז זײן אקצענט געװען אזוי געדיכט און פארקרימט פון דעם דרוק אויף איר נאז, אז זי האט קוים געקאנט דערצײלן די װערטער. זי האָט זיך געכײַכט. "איר געזונט ווי דער שעף פון די מופּפּעץ." בלא בלא בלא, בלא בלא בלא, בלא בלא בלא."
  
  ― זײַן װײַב ― זי האָט אים פֿאַרלאָזט. באַשולדיקן SAS! - הא ט פארנעװי ק זי ך ארוי ס געפלאצט , או ן הא ט זי ך צעשלאג ן ד י אויג ן מי ט גרויל . "זיין פרייַנד האט אַ שוועסטער וואָס העלפט אונדז! די פרוי איז קענעדי מור, א פאליציי אפיציר פון ניו יארק. זי האָט באפרייט אַ סיריאַל מערדער! "
  
  אַליסיאַ אריבערגעפארן איר בליידס בייז. "בעסער. פיל בעסער, פּראָפעסאָר. וואס נאך?"
  
  "זי... זי איז אויף... אום... יום־טובֿ. ניט געצווונגען האָלידייַס. זעט איר, דער סירעלער מערדער ― ער האָט װידער דערהרגעט".
  
  - גאָט, פּראָפֿעסאָר, דו האָסט מיך אָנגעהויבן אָנצינדן.
  
  "ביטע. איך קען זאָגן דרייק איז אַ גוט מענטש! "
  
  אלישע האט ארויסגעצויגן אירע רויזע־שנײדער. "נו, ער גייט זיכער דורך עס. אָבער איך בין אים געלאָפֿן אין SRT, ניט איר. איך װײס, װאָס כאָנט דעם ממזר".
  
  עס איז געווען אַ געשריי און אַ קראַך, און דעמאָלט קאָלבי טיילער פּאָוקט זיין קאָפּ דורך די טיר. "מייל! איך האָב נאָר באַקומען אַ רוף פון אונדזער אַליירט אין דער שוועדישער רעגירונג. ז ײ האב ן זי ך דערװוסט , װא ו ד י װאלקירי ם זײנע ן געװע ן . מיר דאַרפֿן צו ייַלן. איצט!"
  
  אלישיא האט גענומען די רויזן־שנײדער און אפגעשניטן דעם שפיץ פינגער פון דעם זקן.
  
  נאָר ווייַל זי קען.
  
  און בשעת ער האָט געשריגן און זיך צעוויקלט, האָט זי זיך צעשפּרייט אויף אים אין רוקן און אים אָנגעשטעקט מיט אַ דזשעט־אינדזשעקטער, אַ שפּריץ אָן אַ נאָדל, אַרײַנגעלייגט אַ קליינטשיק סענסאָר פּונקט אונטער זײַן הויט.
  
  פּלאַן ב, אַלישאַ געדאַנק, איר זעלנער טריינינג איז נאָך אַרויף צו פּאַר.
  
  
  זעקס און צוואנציג
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  ווען Thorsten Dahl's מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען, דרייק'ס מויל איז געווען פול מיט בלובערי מאַפאַן. ער האט עס אפגעװאשן מיט פרישע קאװע, זיך צוגעהערט.
  
  "יא, מיניסטער פון סטעיט." נאך דער איבערראשונג איז די איבעריקע שמועס פון דאהל'ס זייט געווען שליימעסדיק, א סעריע פון 'איך זע', סטעיטמענטס און כבודדיקע שטילקייט. עס האָט זיך געענדיקט מיט 'איך וועל דיך נישט לאזן, האר', וואס האט געקלונגען א ביסל אַמאַנאַס צו דרייק.
  
  - נו? - האב איך געפרעגט.
  
  "מייַן רעגירונג האט צו צוזאָג איינער פון די סערביש סקומבאַגז אַ רידוסט טורמע זאַץ אין וועקסל פֿאַר הילף, אָבער מיר האָבן באַשטעטיקונג." דרייק קען זאָגן אַז אונטער דאַהל ס קאָנסערוואַטיווע יקסטיריער איז געווען אַ מענטש וואס געוואלט צו זיין צופרידן.
  
  "און וואס?"
  
  "נאך נישט. לאָמיר אַלעמען צוזאַמען". מאמענטן שפעטער, בן איז אוועקגעצויגן געווארן פון די לאַפּטאַפּ עקראַן, היידן איז אַ אינטש פון זיין עלנבויגן, און קענעדי איז געשטאַנען יקספּעקטיד לעבן דרייק, זיין לאנגע האָר נאָך אַראָפּ.
  
  דאהל האט גענומען אטעם. "די קורצע ווערסיע איז, אַז דער פירער פון דער שוועדישער סערבישער מאַפיאַ אין די ניינציקער יאָר - אַ מענטש וואָס געפינט זיך איצט אין אונדזער היטונג - האָט געגעבן די וואַלקיריעס צו זיין אַמעריקאַנער אַנטקעגענער אלס א האַווייַע פון גוטן ווילן. אַזוי, דאַוואָר באַביק באקומען וואַלקיריעס אין 1994. אין 1999, האָט דאַוואָר אָפּגעטרעטן אלס פירער פון דער מאַפיאַ און איבערגעגעבן די קאָנטראָל צו זיין זון בלאַנקאַ, צוריקציעננדיק אויף דעם אָרט וואָס ער האָט ליב געהאַט דאָס מערסטע אין דער וועלט - אפילו זיין היימלאַנד.
  
  דאהל האט זיך א מאמענט אפגעשטעלט. "האַוואַיי".
  
  
  זיבן און צוואנציג
  
  
  
  ניו יארק, USA
  
  
  הבל פריי האָט אַראָפּגעקוקט פון פענצטער פון זיין הויכן דירה אויף די מיליאָנען קליינטשיק מוראַשקעס וואָס האָבן זיך געשלאָפן אויף די טראָטואַרן אונטן. אָבער, ניט ענלעך די מוראַשקעס, די מענטשן זענען מיינדלאַס, יימזלאַס, און פעלנדיק די פאַנטאַזיע צו קוקן ווייַטער פון זייער צאָרעדיק לעבן. ער סאַגדזשעסטיד אַז דער טערמין 'כעדלעסס טשיקאַנז' איז געווען קוינד דורך אַ מענטש שטייענדיק אין דעם זייער הייך בשעת ער סערווייד די דיסילוזשאַנד סעסספּאָאָל וואָס איז מענטשהייַט.
  
  פרײ האט שוין לאנג געגעבן פרײען צו זײנע פאנטאזיעס. א פיל יינגער ווערסיע פון אים איינגעזען אַז קענען צו טאָן עפּעס מאכט אַלץ נודנע. איר האט צו קומען אַרויף מיט נייַ, מער וועריד און פֿאַרוויילערישע אַקטיוויטעטן.
  
  דעריבער די שלאַכט ארענע. דערפאר די שניט געשעפט - לכתחילה אַ וועג צו פאַרמאָגן שיין פרויען, דעמאָלט אַ פראָנט פֿאַר אַן אינטערנאַציאָנאַלע שמוגלינג רינג, און איצט אַ וועג צו באַהאַלטן זיין אינטערעס אין די קבר פון די געטער.
  
  זײ ן לעבנס־ארבעט .
  
  דער שילד איז געווען פלאָלאַס, אַן אמת ווערק פון קונסט, און אין אַדישאַן צו די ינקריפּטיד מאַפּע קאַרווד אין זיין קאַנוועקס ייבערפלאַך, ער האט לעצטנס דיסקאַווערד אַ קריפּטיק זאַץ ינסקרייבד צוזאמען זיין שפּיץ ברעג. זיין באַליבסטע אַרקיאַלאַדזשיסט איז ארבעטן שווער אויף אים. און זיין באַליבסטע געלערנטער געפרוווט צו אַנראַוואַל אן אנדער פריש יבערראַשן - די שילד איז געווען געמאכט פון אַ טשיקאַווע מאַטעריאַל, נישט פּראָסט מעטאַל, אָבער עפּעס מער היפּש, אָבער אין דער זעלביקער צייַט אַמייזינגלי ליכט. פרײ איז געװען סײ צופרידן, סײַ אַנטוישט, צו אַנטדעקן, אַז אין אָדינס סוד איז פֿאַראַן נאָך מער, װי ער האָט זיך ערשט פֿאָרגעשטעלט.
  
  זיין אַנטוישונג איז געפֿירט דורך די מאַנגל פון צייַט צו לערנען זיי. ספּעציעל איצט אַז ער איז געווען טייל פון דעם אינטערנאַציאָנאַלע ראַסע. ווי ער האט געוואלט ער קען שיקן אַלעמען צוריק צו לאַ וועראַינע, און בשעת די ינאַפּראָופּרייט סאָציאַלייץ האָבן זייער שפּאַס, ער און אַ ביסל אויסגעקליבן אנדערע וואָלט אַנאַלייז די סיקריץ פון די געטער.
  
  ער האט דאן געשמײכלט אויפן לײדיקן צימער. די אַנאַליסיס האָט שטענדיק געדארפט באַגלייט ווערן מיט עטלעכע טייערע מאָמענטן פון גראָב אָפּרו. אפֿשר אַ פּאָר פון זכר מאָדעלס קעגן יעדער אנדערע אין אַ ארענע, פאָרשלאָגן זיי אַ וועג אויס. בעסער נאָך, גרוב עטלעכע פון זיין קאַפּטיווז קעגן יעדער אנדערער. זייער אומוויסנדיקייט און פאַרצווייפלונג האָבן שטענדיק געווען דער בעסטער ספּעקטאַקל.
  
  זיין בליצפּאָסט איז פּינג. אויף דעם עקראַן האָט זיך באַוויזן אַ ווידעאָ, וואָס ווײַזט דאָס נײַע מיידל, קאַרין בלייק, זיצן אויף איר בעט אין קייטן.
  
  "ענדלעך". פרײ האט זי צום ערשטן מאל אנגעקוקט. די בלייק פרוי האט אנגעצייכנט יעדער פון די דריי מערסענאַריעס וואָס ער האָט געשיקט צו קידנאַפּ איר, איינער גאַנץ ראָצכיש. ז י אי ז געװע ן זײע ר קלוג , א ן אמתע ר פארמעגן , או ן ז י אי ז שוי ן שוי ן פארשפאר ט געװאר ן אי ן אי ר קלײנ ע טורמע ן אי ן לא־װערינע , װארטנדי ק פרײ ס אנקומע .
  
  פריש פלייש פֿאַר זיין ענדזשוימענט. פֿון דעם בלוט פֿון דעם תמים איז זײַן אײביקע גליק. איצט זי איז געווען זיין פאַרמאָג. זי האט געהאט אויסגעהאקטע בלאָנדע האָר, שיינע באַנגען און אַ פּאָר ברייטע אויגן - כאָטש פריי האָט ניט געקענט זיין זיכער פון דער קאָליר, צוליב דער קוואַליטעט פון בילד. א שיין גוף - נישט מאָגער ווי אַ מאָדעל; מער פאַרפירעריש, וואָס, קיין צווייפל, וואָלט אַפּעלירן צו די שיין געשלעכט.
  
  ער האט אנגערירט איר דיגיטאזירטע פנים. ― ביסט באַלד אַהײם, מײַן קלײנע...
  
  אין יענעם מאמענט האט זיך די טיר אויפגעהויבן און א גרויםער מילא איז ארײנגעקומען, װאונקנדיק מיטן טעלעפאן אין אײן האנט. "עס איז זי," ער שאַוטאַד. "אַלישאַ!" ער האט געהאט א נארישן שמייכל אויפן אידיאטן פנים.
  
  פריי האט פארבארגן זיינע געפילן. "יא? האַלאָ, יאָ, זאָגן מיר. דאָס לעצטע שטיק אין ניו יאָרק, עס זאָל האָבן געווען מייַן. ער האָט נישט געטרויען דעם ענגלישן כלב אַ ביסל.
  
  ער האט איר צוגעהערט, שמײכלענדיק, װי זי האט ערקלערט, װאוהין זײ זאלן גײן װײטער, א פרײמעניש, װען ער האט געהערט, אז די שװעדן מיט זײערע באגלייטער זײנען אויפן װעג, און דאן האט ער זיך נישט געקאנט שלאגן, װען זי האט צוגעזאגט, אז ער װעט באלד האלטן בײדע קאנאדישע. פיגיערז.
  
  דעמאל ט הא ט ע ר געקענ ט דעשיפער ן דע ם מאדנע ר אויפשריפט , אוי ף ד י עפע ס פו ן דע ר שילד , או ן זען , צ י אנדער ע טײל ן זײנע ן געמאכ ט געװאר ן פו ן דע ם זעלביק ן זעלט ן מאטעריאל . דעמאָלט ער וואָלט האָבן דרייַ ברעקלעך און אַ מייַלע.
  
  "לײַווייניגסטנס ביסטו מיט כוחות," האָט ער געזאָגט אין טעלעפֿאָן, קוקנדיק אויף מילאָ. "איך קוק פאָרויס צו נוצן דעם ריסאָרספאַלנאַס ווען מיר טרעפן זיך באַלד ווידער." עס איז געווען גאַנץ עטלעכע מאָל זינט ער האט דורכגעקאָכט אַן ענגליש רויז.
  
  פרײ האט אינעװײניק געשמײכלט, װען מילא׳ס אויגן האבן זיך געלויכטן בײם געדאנק זיך צו פאראייניקן מיט זײן כאַווערטע. אליסיע'ס ענטפער האט זיך נאך אלץ אפגעקלונגען אין זינען.
  
  ווי איר ווילט, הער.
  
  
  אכט און צוואנציג
  
  
  
  אָהו, האַוואַיי
  
  
  אויף 12 סעפטעמבער, די האַלבער טאָג זון איבער האַוואַיי איז דאַרקאַנד דורך אַ טונקל רעגן פון דזשעלליפיש פּאַראַשוטס, די כסימע פּאַראַשוט פון די יו. אין אן אייגנארטיגע אפעראציע, האט דעלטא קאמאנדאס געלאנדעט ארומגערינגלט מיט שוועדישע SGG און בריטישע סאס - און איין ניו יארק פאליציאנט - אויף א ווייטן ברעג אויף די צפון זייט פונעם אינזל.
  
  דרייק האָט זיך אָנגעהויבן צום ברעג, דער זאַמד האָט פאַרווייכערט זיין לאַנדינג, אַרויסגעלאָזט זיין פּאַראַשוט און זיך שנעל זיך אומגעקערט צו קאָנטראָלירן קענעדי'ס פּראָגרעס. זי איז געלאנדעט צווישען א פּאָר דעלטע בחורים, געפאלן אויף איין קני, אבער באלד אויפגעהויבן אויף די פיס.
  
  בן האט געזאלט פארבלייבן מיט'ן עראפלאן בשעת ממשיך זיין פארשונג מיט דער הילף פון היידן, וועלכער איז געשיקט געווארן אלס "רעאטגעבער" צו אמעריקע אויף דער מיסיע.
  
  אין דרייק'ס דערפאַרונג, אַדווייזערז זענען יוזשאַוואַלי בעסער-טריינד ווערסיעס פון זייער באָססעס - ספּיעס אין שעפּס ס קליידער, אַזוי צו זאָגן.
  
  זיי געלאפן צוזאמען דעם ברעג אין די הייס האַוואַייאַן זון, דרייַסיק העכסט טריינד ספעציעלע פאָרסעס זעלנער, איידער זיי דערגרייכן אַ מילד שיפּוע באַשיצט דורך אַ כופּע פון ביימער.
  
  דא האט טהארסטן דאהל זײ אפגעשטעלט. "איר וויסן די כּללים. שטיל און האַרט. דער ציל איז אַ סטאָרידזש צימער. פֿאָרווערטס!"
  
  דער באַשלוס איז געמאכט צו שלאָגן די מאַנשאַן פון די ערשטע פירער פון די סערביש מאַפיאַ מיט מאַקסימום קראַפט. צייט איז געווען טעראַבלי קעגן זיי - זייער רייוואַלז קען אויך וויסן די וואַלקיריעס 'אָרט איצט, און גיינינג די אויבערשטער האַנט אין דעם ראַסע איז וויטאַל.
  
  או ן אי ן זײ ן מלוכה , אי ז דאװ ר באבי ק ניש ט געװע ן קײ ן רחמנות .
  
  ז ײ זײנע ן ארויפגעקראכ ן אוי ף דע ר שיפּוע , או ן געלאפ ן איבער ן װעג , גלייך , צו ם באביטש ס פערזענלעכ ן טויער . אפילו דער װינטל האט זײ נישט אנגערירט. די אטאקע איז געמאכט געווארן, און אין ווייניגער ווי א מינוט זענען די הויכע געשפרעמטע טויערן אראפגענומען געווארן צו שטיקער מעטאל. ז ײ האב ן זי ך ארוי ס דורכ ן טויער , או ן זי ך צעשפרײ ט אי ן דע ר געגנט . דרייק האט זיך געכאפט הינטער א געדיכטן פאלעם בוים, שטודירט דעם אפענעם לאנקע, וואס האט ארויפגעפירט צו די מאסיווע מירמלשטיין טרעפ. אי ן זײע ר שפיץ , אי ז געװע ן דע ר ארײנגאנ ג פו ן באביטש ס מאמענט . אויף ביידע זייטן זענען געשטאַנען כווימזישע סטאַטועס און אוצרות פון האַוואַייאַן קולטור, אַפֿילו אַ מאָאַי פיגורין פון יסטער אינזל.
  
  נאָך קיין טעטיקייט.
  
  די סערביש מאַפיאַ ריטייערמאַנט איז געווען טויטלעך זיך-זיכער.
  
  דער SAS מענטש, זיין פּנים האַלב פאַרבאָרגן, סליד ווייַטער צו דרייק.
  
  "גריסן, אַלט פרייַנד. שיין טאָג, רעכט? איך ליבע עס ווען דירעקט זונשייַן היץ די לענסעס. וועלז שיקט זיינע בעסטע וואונטשן. "
  
  ― װוּ איז דער אַלטער נאַר? דרייק האט נישט אראפגענומען די אויגן פונעם גארטן.
  
  "ער זאגט אַז ער וועט קאָנטאַקט איר שפּעטער. עפּעס וועגן איר שולדיק אים עטלעכע מאָל."
  
  "שמוציק אַלט ממזר."
  
  ― װער איז מאַי? - האט קענעדי געפרעגט. ז י הא ט װידע ר צוריקגעקעמ ט ד י האר , או ן געטראג ן איבע ר א הויזן־גוט , א ן אומשטענדלעכ ן מיליטע ר מונדיר . זי האט געהאט א פאר גלאקן.
  
  דרייק האט, ווי געווענליך, נישט געטראגן קיין וואפן מיט זיך, אחוץ זיין ספעציעלן מעסער.
  
  דער נייַע SAS באָכער האט געזאגט, "אַלט דרייק פלאַם איז דאָ. מער וויכטיק, ווער זענט איר?
  
  "קום אויף, גייז. פאָקוס אויף דעם. מיר זענען וועגן צו קאַטער איינער פון די גרעסטע אנפאלן אויף סאַוויליאַנז אין געשיכטע."
  
  - ציוויל ? קענעדי האָט זיך צעוויינט. "אויב דער באָכער איז אַ ציוויל, איך בין קלאַודיאַ שיפער ס טאָכעס."
  
  דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז שוין אויף די טרעפּ. דרייק איז ארויס פון באהאלטן דעם מאמענט וואס זיי האבן אנגעהויבן, און איז געלאפן איבער די אפענע ערד. ווען ער איז געווען האַלב וועג, די געשרייען אנגעהויבן.
  
  אין שפּיץ פון די טרעפּ האָבן זיך באַוויזן געשטאַלטן, פֿאַרשיידענע אָנגעטאָן אין פּאַסן, באַקסער קורצע הייזלעך און אָפּגעשניטענע טי-שירץ.
  
  זעקס קורצע שאָס האָבן זיך געקלונגען. זעקס קערפערס זענען לייפלאַס געפאלן אַראָפּ די טרעפּ. דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז געווען האַלב וועג אַרויף. דרינגלעך געשרייען איצט געקומען פון ערגעץ פאָרויס ווי דרייק ריטשט די דנאָ פון די טרעפּ און קראָלינג צו די רעכט, ווו די אויסגעבויגענע שטיין פּאַרענטשע האט אַ ביסל מער דעקן.
  
  א שיס האט געקלונגען, הויך, דאס מיינט אז עס איז געקומען פון די סערבן. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו קאָנטראָלירן קענעדי ווידער, און דאַן טאָפּל-סטעפּט ויבן.
  
  ווייַטער פון זיי, אַ קליין פּאַס פון גראַוואַל געפירט צו די אַרייַנגאַנג צו די מאַנשאַן, וואָס איז געווען ליגן צווישן די צוויי האַלב פון די ה-שייפּט בנין. באוואפנט ע מענע ר זענע ן ארויסגעקומע ן פו ן אפענע טירן , או ן פו ן פארקלאפ ן פראנצויזיש ע טירן , אוי ף יעדע ר זיי ט פונע ם אריינגאנג .
  
  עס זענען דאַזאַנז פון זיי.
  
  זיי זענען יבערראַשן - אָבער געשווינד ריגראָופּ. אפֿשר נישט אַזוי שמעקנדיק נאָך אַלע. דרייק האט געזען וואָס קומט און גענומען אָפּדאַך צווישן אַ מאָדנע זאַמלונג פון סטאַטועס. ער האָט ענדלעך געשלעפּט קענעדי ביי די שטיק פון יסטער אינזל.
  
  א צווייטן שפעטער האט מען געהערט א מאשין ביקס פייער. געשאקלט ע וועכטער האבן אויפגעשטעלט בליי פארהאנגן אין אלע ריכטונגען. דרייק איז געפאלן אויף זיין מאָגן ווען עטלעכע בולאַץ שלאָגן די סטאַטוע מיט דאַדס.
  
  די וועכטער זענען געלאפן פארויס. זיי זענען כייערד מוסקל, אויסדערוויילט מער פֿאַר זייער בראַווע נאַרישקייַט ווי זייער אינטעלעקטואַל גוואַלד. ז ײ זײנע ן געלאפ ן גלײ ך ארײ ן אי ן ד י פארזיכטיק ע פײער־שור ן פו ן ד י דעלטא־ינגלעך , או ן זײנע ן געפאל ן צ ו שרײע ן צװיש ן שטרעמ ן בלוט .
  
  גלאז האָט זיך צעבראָכן הינטער זיי.
  
  פון די פענצטער פון דער מאנסי האט מען געהערט נאך שיס. דער אומגליקלעכער דעלטא זעלנער האט באקומען א קויל אינעם האלדז און איז טייקעף געפאלן טויט.
  
  צוויי וועכטער האָבן זיך אָנגעשטויסן אויף די סטאַטועס, איינער פון זיי איז געווען אַ ביסל פאַרוואונדעט. דרייק האט שטילערהייט געצויגן זיין בלייד און געווארט ביז איינער פון זיי זאל גיין ארום דער סטאטוע.
  
  דאס לעצטע זאך וואס דער פארוואונדעטער סערב האט געזען איז אז זיין אייגענע בלוט שפרינגט ווען דרייק האט אים דורכגעשניטן אין האלדז. קענעדי האט געשאסן אויף דעם צווייטן סערב, געפעלט, און דאן געטויבן פאר דעק ווען ער האט אויפגעהויבן זיין וואפן.
  
  דער האמער האט געקלאפט לײדיק.
  
  קענעדי האט זיך אויפגעשטעלט. צי די וואָפן איז געווען אַנלאָודיד אָדער נישט, זי נאָך פייסינג אַ ומרויק קעגנער. דער וועכטער האט געשװאונקען דעם מױער, געבויגן די מוסקלען.
  
  קענעדי איז אַרויס פון קייט, און דערנאָך געשלאָפן פאָרויס ווען זיין מאָמענטום האָט אים אַנטפּלעקט. א שנעלער בריק צו די רוקנס און אן עלנבויגן אויפן האלדז האט אים געקלאפט צו דער ערד. ע ר הא ט זי ך צוגעגלײ ט , ד י בעלע ד מי ט זי ך מיטאמא ל אי ן דע ר האנט , או ן זי ך געשלאג ן אי ן ברײטן ן בויג . קענעדי האט זיך גענויגט צוריק גענויגט, אז דער טויטלעכער שפיץ זאל דורכגיין איר באק איידער ער האט אריינגעטריבן אירע געליימטע פינגער אין זיין ווינדפיער.
  
  זי האט דערהערט דעם װײכן קארטאלאג צעברעכן, געהערט װי ער הייבט אן דערשטיקן.
  
  זי האט זיך אפגעקערט. ער איז געווען פאַרטיק. זי האט נישט געהאט קײן חשק צו זען אים שטארבן.
  
  דרייק איז געשטאנען און געקוקט. "נישט שלעכט".
  
  "אפֿשר איר וועט האַלטן ביי ביי מיר איצט."
  
  ― איך װאָלט נישט... ― ער האָט זיך פּלוצעם אָפּגעשטעלט. ער איז געװען י ער האט פארדעקן זײן בושה מיט א מוטיקן בארימעניש. "עס איז גאָרנישט בעסער ווי וואַטשינג אַ פרוי מיט אַ ביקס."
  
  "נישט קיין ענין". קענעדי האָט זיך געקרישט הינטער דעם טאָטעם פלאָקן, אן אנדער אויס-פון-אָרט שטריך פון דער מאַנשאַן, און סערווייד די סצענע.
  
  "מיר גייען אונדזער באַזונדער וועג," זי דערציילט אים. "איר וועט געפֿינען אַ סטאָרידזש צימער. איך גיי צוריק."
  
  ע ר הא ט געמאכ ט א געהעריק ע ארבע ט פו ן באהאלט ן זײ ן קװענקל . - ביסט זיכער ?
  
  ― אַי מאַן, איך בין דאָ אַ פּאָליציאַנט, געדענקסטו? איר זענט אַ ציווילער. טו ווי עס ווערט דיר געזאָגט."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי קענעדי קריכט צו רעכטס, גלייך צו די הינטן פון דער מאנסי, וואו סאטעליט סערוויילאַנס האט געוויזן א העליפאד און עטליכע נידעריקע געביידעס. די SAS מאַנשאַפֿט איז שוין דיפּלויד דאָרט און זענען רעכט צו ינפילטרירן אין דעם מאָמענט.
  
  ער האָט געטראָפֿן זײַן בליק ווײַטער אויף איר געשטאַלט, זײַן מוח האָט זיך פּלוצעם געוווּנטשן, אַז די קליידער, וואָס זי טראָגט, וועלן זיך באַווײַזן אין איר טאָכעס.
  
  דער שוידער האט אים געציטערט. אַניוועס און אַנסערטאַנטי האָבן קאַמביינד פאָרסעס אין זיין קאָפּ, קאָזינג אַ כווערפּול פון זיך-צווייפל. צוויי יאר זינט אַליסאָן לינקס, מער ווי זיבן הונדערט טעג פון ינסטאַביליטי. ומגעוויינטלעך טיפענישן פון קעסיידערדיק שיכרות, נאכגעגאנגען דורך באַנקראָט, און דעמאָלט אַ פּאַמעלעך, זייער פּאַמעלעך העכערונג צו נאָרמאַל לעבן.
  
  זיי זענען נישט אפילו דאָרט נאָך. ינ ערגעצ ניט נירביי.
  
  איז עס זיין וואַלנעראַביליטי גערעדט?
  
  פּלאַן ב.
  
  אַרבעט אין האַנט. פּרוּווט צו באַקומען דיין מיליטעריש פאָקוס צוריק און לאָזן די פאַרשילטן ציוויל שטאָפּן פֿאַר אַ בשעת. ע ר הא ט געכאפ ט ד י ביקס ן פו ן בײד ע װעכטער , או ן זי ך געקריכ ט צװיש ן ד י סטאטועס , בי ז ע ר אי ז געשטאנע ן אויפ ן ראנ ד פו ן דע ר גראיעװע ר שטעג . ער האָט געזען דריי צילן אין דריי פאַרשידענע פענסטער און געשאסן דריי בערן אין שנעלע סאַקסעס.
  
  צװײ געשרײען און א געשרײ. נישט שלעכט. ווען די רוען קאָפּ פּאָוקט צוריק אויס, זוכן פֿאַר זייַן אָרט, דרייק פארקערט עס אין אַ רויט האַזע.
  
  דערנאָך איז ער געלאָפן, נאָר צו גליטשן אויף זיין ניז צו האַלטן פּונקט אַרויס די פראָנט פון די מאַנשאַן, זיין קאָפּ שלאָגן די פּראָסט שטיין. ער האט צוריק א קוק געטאן אויף די דעלטא־מאנשאפט, װעלכע האבן זיך געאײלט אים אפצוכאפן. ער האט א ניד געטאן צו זײער פירער.
  
  "דורך". דרייק האט נאד צו דער טיר, דערנאך צו רעכטס. "סטאָרידזש צימער."
  
  זיי זענען ין, דרייק לעצטע, דרינגלעך קעגן די ויסבייג פון די וואַנט. א ברײטע ר אײזערנע ר טרעפ ר הא ט זי ך ארויפגעפיר ט פאר ן זײ , צ ו דע ר צװײטע ר שטא ק פו ן דע ר מאנסיאן .
  
  ווען זיי קריכן צוזאמען די וואַנט, מער סערביש ארויס אויף די שפּיץ שטאָק באַלקאָן גלייַך אויבן זיי. אין אַ רעגע, די דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז געווארן גרינג רויב.
  
  מיט ינ ערגעצ ניט צו גיין, דרייק געפאלן צו זיין קני און געעפנט פייַער.
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי איז געלאפן צו דער בוים-ליניע, וואס האט געגרענעצט די דרויסנדיקע וואנט פון דער מאנסי און האט זיך אנגעהויבן שנעלער באוועגן. אי ן אײ ן אויגענבל ק הא ט ז י דערגרײכ ט צו ם הינט ן פו ן שטוב , אײדע ר דע ר פייסלאזע ר סאס־סאלדא ט אי ז געפאל ן אוי ף זײ ן בויך .
  
  װי א קיניגל איז זי געשטאנען אומבאװעגלעך, כיפנאטיזירט פון דעם פאס פון ביקס. פֿאַר די ערשטער מאָל אין חדשים, אַלע געדאנקען פון טאמעס קאַלעב לינקס איר.
  
  "קראַפּ!"
  
  "עס איז אָוקיי," האט געזאגט אַ קול לעבן איר רעכט אויער. זי האט דערפילט די קאלטע בלייד בלויז מילימעטער אוועק פון איר. "דאס איז דרייק ס פויגל."
  
  די קאָמענטאַר האָט פאַרטריבן איר מורא. "דרייק ס פויגל? איך בין שוין נישט דא!"
  
  דער מאן איז צוגעגאנגען פאר איר, שמײכלענדיק. "נו, דעריבער, לויט דיין פּרעזידענט, מיס מאָר איז נישט וויכטיק, איך וואָלט בעסער צו פאָרשטעלן זיך רעכט, אָבער איצט איז נישט די צייט אָדער אָרט. רופן מיר וועלז. "
  
  קענעדי האָט דערקענט דעם נאָמען, אָבער האָט גאָרנישט מער געזאָגט, ווײַל אַ גרויסער קאָלעקטיוו פון בריטישע זעלנער האָבן זיך מאַטיריאַליזירט אַרום איר און אָנגעהויבן איבערלאָזן מאַרקס. דער צוריק פון באַביטש ס פאַרמאָג איז געווען קאָנסיסטעד פון אַ ריזיק פּאַטיאָ ליינד מיט ינדיאַן שטיין, אַן אָלימפּיק-גרייס שווימערייַ בעקן סעראַונדאַד מיט לאַונדזש טשערז און ווייַס קאַבאַנאַז, און עטלעכע סקוואַט, מיעס בנינים וואָס האָבן נישט גלייַכן די רעשט פון די דעקאָר. לעבן דעם גרעסטן בנין איז געווען אַ קייַלעכיק העליפּאַד מיט אַ ציוויל העליקאָפּטער.
  
  נאָך יאָרן פון גיין די גאסן פון ניו יארק, קענעדי האט צו ווונדער אויב פאַרברעכן טאַקע באַצאָלט. די דאָזיקע בחורים און כּלבֿ האָבן דערפֿאַר באַצאָלט. טשאַק וואָקער וואָלט האָבן באַצאָלט פֿאַר עס אויב קענעדי האט נישט געזען אים קעשענע די אָנלייגן.
  
  ד י זונענ ־ בעט ן זײנע ן געװע ן פול . עטלעכע האלב־נאקעטע מענער און פרויען זײנען איצט געשטאנען אין שאק, זיך אנגעכאפט אין די קלײדער און געפרואװט פארדעקן דאס איבעריקע פלײש. קענעדי באמערקט אַז עטלעכע עלטערע מענטשן וואָלט נישט קענען צו שעפּן די כיפּאַפּאַטאַמאַס הויט, בשעת רובֿ יונג פרויען קען טאָן עס מיט בלויז צוויי הענט און אַ לינקס קער.
  
  ― די דאָזיקע מענטשן... לאָמיר זײ רופֿן געסט... זײ זײַנען מסתּמא נישט אַ טײל פֿון דער סערבישער גרופּע, ― האָט װעלס געזאָגט שטילערהײט אין האַלדז אַרײַן. ― נעם זײ אַװעק, ― האָט ער זיך אַ נײַד געטאָן צו די דרײַ פירנדיקע מענער. "די רעשט פון איר זענען כעדינג צו די יםוואַרד זייַט פון די בנינים."
  
  װע ן ד י גרופ ע הא ט זי ך אנגעהויב ן צעשפאלטן , זײנע ן פארגעקומע ן עטלעכ ע זאכן . די העליקאָפּטער בליידס האָבן אָנגעהויבן זיך דרייען; ד י קלאנגע ן פו ן זײנ ע מאטאר ן האב ן גלײ ך דערטרונקע ן ד י געשרײע ן פו ן ד י דערבײ . דא ן הא ט זי ך א טי ף גערוימל , װ י דע ר קלאנגע ר פו ן א װאל ־ לאדע ר טיר , פאר ־ געפאר ט דע ם פּלוצעמדיק ן ברום ן פו ן א מעכטיק ן מאשין . פון הינטער די ים-וואָרט זייַט פון די מיעס בנינים, אַ ווייַס פּאַס פון מעטאַל איז ארויס - אַן אַודי ר 8 אַקסעלערייטינג אין שפּיץ גיכקייַט.
  
  ווען זי ריטשט די פּאַטיאָ, עס איז געווען אַ טויטלעך טאָן פון בולאַץ. עס קראַשט אין די דערשטוינט סאַס זעלנער, שיקט זיי ספּראָלינג און טאַמבאַלינג דורך די לופט. נאך א קאר האט זיך געצויגן הינטער אים, דאס מאל שווארצע און גרעסער.
  
  די בליידס פון דעם העליקאפטער האבן זיך אנגעהויבן שנעלער דרייען און אירע מאטארן האבן אנגעהויבן ווילען. ד י גאנצ ע מאשי ן הא ט זי ך געציטערט , זי ך געגרײ ט צו ם אויפהויב .
  
  קענעדי, דערשטוינט, האָט נאָר געקענט הערן ווי וועלעס האָט געשריגן באַפעלן. זי האָט זיך צעמישט ווען די איבעריקע SAS זעלנער האָבן געעפנט פייער.
  
  אין גאָרטן האָט זיך אויסגעבראָכן דאָס גאַנצע גענעם.
  
  די זעלנער האָבן געעפֿנט פֿײַער אויף דער שנעלער אַודי ר 8, בולאַץ האָבן דורכגעדרונגען איר מעטאַל קערפּער, דורכגעדרונגען די פענדער הויט און טירן. דער אויטא האט זיך געפארן צום ווינקל פון הויז, זיך אויסגעדרייט אין די לעצטע מינוט צו מאכן א שארפע דריי.
  
  גראַוואַל האָט אַרױסגעשאָסן פֿון אונטער זײַנע טירעס, װי קלײנע ראַקעטן.
  
  ד י קויל ן הא ט צעבראכ ט ד י װינטשײד , זי י פארניכטעט . דער אויטא איז ממש אומגעקומען מיטן פלי, זיין מאטאר האט זיך אפגעשטעלט ווען דער דרייווער האט זיך שטארק אראפגעקלאפט הינטערן ראד.
  
  קענעדי איז געלאפן פארויס, אויפגעהויבן זיין פּיסטויל. - רירט זיך נישט!
  
  איידער זי איז דערגרייכט צו דער מאַשין, עס איז געווען קלאָר ווי דער טאָג אַז דער דרייווער איז איר בלויז פּאַסאַזשיר.
  
  לעקעכל.
  
  דער העליקאָפּטער איז געווען צוויי פֿיס העכער דער ערד, און האָט זיך פּאַמעלעך אויסגעדרייט. דער SAS סאָלדאַט האָט געשריגן, אָבער אָן קיין פאַקטיש כּעס אין זיין קול. דער צווייטער אויטא, א שווארצע פיר-טיר קאדילאק, איז יעצט געפארן צוזאמען דעם ריזיגן בעקן, מיט די טייער וואס האבן געווארפן טייד-כוואליעס וואסער אין אלע ריכטונגען. ד י פענצטע ר זײנע ן געװע ן פארפינצטערט . עס איז אוממעגלעך צו באַשטימען ווער איז געווען אינעווייניק.
  
  דער דריטער מאָטאָר האָט זיך אָנגעהויבן, דערווייַל אַרויס פון דערזען.
  
  די זעלנער האבן געעפענט א פייער אויפן קאדילאק, און האבן געשעדיגט די טירעס און דעם דרייווער מיט דריי שיס. דער אויטאָ האָט זיך אויסגעגליטשט און זײַן הינטערשטע עק איז אַרײַן אין די בעקן. וועלז און נאך דריי זעלנער זענען צוגעלאפן צו אים, שרייענדיג. קענעדי האט געהאלטן די אויגן אויפן העליקאפטער, אבער אזוי ווי די קאדי זענען אירע פענצטער געווען אָופּייק.
  
  Kennedy טעאָריזעד אַז דאָס איז געווען אַלע טייל פון עטלעכע פּראָטים אַנטלויפן פּלאַן. אבער ווו איז געווען דער עמעס דאַוואָר באַביק?
  
  דער העליקאָפּטער האָט זיך אָנגעהויבן העכער. די סאַס לעסאָף מיד פון די וואָרנינגז און פייערד אין די דערציען ראָוטער. די מאַנסטראַס מאַשין אנגעהויבן צו דרייען, און דעמאָלט אַ מענטש קניען אונטער אים מיט אַ גראַנייד לאָנטשער אין די גרייט.
  
  וועלז ריטשט די קאַדי. צוויי שיסער זענען געשאסן געווארן. קענעדי האט געהערט דורכן מייקראפאן אז באביטש איז נאך אויף פריי. איצט דער דריט מאַשין געקומען אַרום די ווינקל, דער מאָטאָר בראָוינג ווי אַ פאָרמולאַ 1 רייסער, אָבער עס איז געווען אַ בענטליי, גרויס און דרייסט, זיין בייַזייַן סקרימינג באַקומען די גענעם אויס פון מיין וועג!
  
  קענעדי איז ארײנגעשפרונגען אין די בײמער. עטלעכע זעלנער זענען איר נאכגעגאנגען. וועלז האט זיך אויסגעדרייט און געשאסן דריי שנעלע שיסער וואס האבן זיך אראפגעלאזט גלייך פון די זייטיגע פענצטער.
  
  קוילפּראָאָף גלאז!
  
  "דאָס איז אַן אָרעמאַן!"
  
  די ווערטער זענען גערעדט געווארן א ברעקל פון א סעקונדע צו שפעט צו ראטעווען דעם העליקאפטער - דער גראנאט איז ארויסגעלאזט געווארן - זיין אויפרייס לאדונג האט אויפגעריסן אין אונטערן העליקאפטער. דער העליקאפטער האט זיך צעבראכן אין שטיקער, און אומעטום צעשפרייט שארבן מעטאל. א פארדרייטע שטיק צעבראכענע שטאל איז געפאלן גלייך אין די בעקן, און מיט א געוואלדיגע קראפט אוועקגעשטעלט טויזנטער גאלאנען וואסער.
  
  קענעדי האָט געווארט ביז דער מאַנסטראַסער בענטליי איז איר פאָרגעגאַנגען, און דערנאָך געיאָגט. שנעלע אויספירונג האט איר געזאגט אז עס איז בלויז איין געלעגנהייט צו כאפן דעם אנטלאפן סערב.
  
  וועלז האט דאס דערזען אין דער זעלבער צייט און איז ארויסגעשפרונגען. די R8 איז געווען גאָר וואָרן אויס, אָבער די קאַדי איז נאָך בעשאָלעם, זיין ווילז נאָר אַן אינטש אַנדערוואָטער אויף די מירמלשטיין טריט פון די בעקן.
  
  וועלז און צוויי פון זיינע זעלנער זענען געלאפן צו קאדי. קענעדי איז אַוועק אין הייסע יאָג, באשלאסן צו נעמען איבער. אין יענעם מאָמענט האָט זיך דערהערט אַ מאָדנער שיסן פֿון לופט, ווי אַ שטורעם, און פּלוצעם האָט זיך אויסגעבראָכן דער ווינקל פֿון באַביטשעס הויז.
  
  "אָה מיין גאָט!" וועלז איז געפאלן אין די בלאָטע ווי אַפֿילו זיין רויק איז געווען צעבראכן. דעבריס פלו אין אַלע אינסטרוקציעס, ריינינג אַראָפּ אַנטו די בעקן און פּאַטיאָ. קענעדי האט זיך געכאפט. זי האט זיך געדרײט דעם קאפ צו די פעלץ.
  
  א שװארצער העליקאפטער האט דארט געשװעבט, א געשטאלט האט געװאקלט פון איר אפענער טיר.
  
  - האסט עס ליב ?
  
  וועלז האט אויפגעהויבן דעם קאפ. "אַלישאַ מייל? וואָס אין נאָמען פון אַלע וואָס איז הייליק טאָן איר?
  
  "קען אפילו רייסן דיין קליינטשיק באַללס אַוועק מיט דעם שאָס, דיין אַלט פאָכער. דו ביזט מיר שולדיג. אַליסיאַ לאַפט ווי דער העליקאָפּטער איז אויפגעשטאנען מאָמענטאַלי איידער זיך דרייען זיך צו יאָגן די בענטליי.
  
  ד י קאנאדע ר זײנע ן געװע ן דא .
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט זיך פאראויסגעוואללט גלייך איידער די וואנט הינטער אים האט זיך פארוואנדלט אין שווייצער קעז. אמווייניגסטנס איין קויל איז געפלויגן אזוי נאענט, אז ער האט געהערט איר סאָניק קרעכצן. ער האט אַ פראָנט פליפּ צו באַקומען אַנטו די פּלאַטפאָרמע אונטער די באַלקאָן אין דער זעלביקער צייט ווי רובֿ פון די דעלטאַ מאַנשאַפֿט. אַמאָל דאָרט, ער אַימעד אַרוף און געעפנט פייַער.
  
  ווי דערוואַרט, די באַלקאָן שטאָק איז געווען לעפיערעך שוואַך. די שיסערייען אויבן האבן זיך אפגעשטעלט און דאס געשרייען האט זיך אנגעהויבן.
  
  דע ר דעלטא־קאמאנדיר ט הא ט געמאכ ט מיט ן האנ ט אוי ף זײ ן לינק ע ריכטונ ג פו ן דע ר לאגער . ז ײ זײנע ן גיך א געלאפ ן דור ך צװ ײ שײ ן געמאטערט ע אבע ר לײדיק ע צימערן . דער קאמאנדיר האט זיי באוויזן זיך אפשטעלן נעבן איינעם, אז זייער סאטעליט סורוועילל האט געווארנט האט עפעס א ביסל באזונדער - א באהאלטענע אונטערערדישע צימער.
  
  שטום גראנאטן זענען ארלנגעווארפן געווארן אינעווייניג, נאכגעגאנגען דורך אמעריקאנער זעלנער שרייען פראנטיש צו לייגן צו די דיסאָריענטירונג ווירקונג. ז ײ זײנע ן אבע ר גלײ ך פארנומע ן געװאר ן מי ט א האנט־צו־האנ ט קאמ ף פו ן א האלב ט צענדליקע ר סערבישע ר וועכטער . דרייק האט א זיפצן געטון און אריינגעטרעטן אינעווייניג. כאַאָס און צעמישונג האָבן אָנגעפילט דעם צימער פון עק צו סוף. ע ר הא ט זי ך געבליצ ט או ן זי ך געפונע ן אנטקעג ן מי ט א ריזיגע ר וועכטער , װעלכע ר הא ט געשמײכל ט או ן גערומט , אײדע ר הא ט זי ך גענומע ן פא ר א בערן־כאפעניש .
  
  דרייק האט זיך שנעל אויסגעדרייט, געשלאגן די קידניז און געשלאגן די זונפלעקסוס מיט א שווערע האנט מיט א דאגער. דער מענטש-בהמה האט זיך אפילו נישט געצוימט.
  
  דערנאָך האָט ער זיך דערמאָנט אין דעם אַלטן זאָג וועגן באַר־שלאָגן - אויב דיין קעגנער נעמט אַ זעץ צום פּלעקסוס אָן ווינקינג, דאַן בעסער אָנהייבן צו לויפן, מענטש, ווייַל איר זענט אַרויף צו דיין האַלדז אין דרעק ...
  
  דרייק האט זיך צוריקגעצויגן, פארזיכטיג באוועגט ארום זיין אומבאוועגלעכער שונא. דער סערביש איז געווען ריזיק, מיט פויל פעט איבער האַרט מוסקל, און אַ שטערן גרויס גענוג צו צעברעכן זעקס-אינטש באַטאָנען בלאַקס. דע ר מאן האט זיך אומגעלומפערט פאראויס, די הענט צעשפרײט. איין צעטל און דרייק וואלט געווען צעקוועטשט צום טויט, קוועטשט און צעבראכן ווי א ווייַנטרויב. ע ר הא ט זי ך שנע ל זיד , זי ך געפינ ט אוי ף רעכט ס או ן געקומע ן פאראוים ן מי ט דרײ י שנעל ע קלעפ .
  
  אויג. אויער. האַלדז.
  
  אַלע דרייַ זענען פארבונדן. ווי דער סערביש פארמאכט זיין אויגן אין ווייטיק, דרייק עקסאַקיוטאַד אַ ריזיקאַליש באָק וואַרפן אין אַ פליענדיק בריק וואָס באשאפן גענוג מאָמענטום צו קלאַפּן אפילו דעם בראָנטאָסאַורוס אַוועק זיין ברייט לעגס.
  
  דער מאן איז צוזאמגעפאלן אויפן דיל מיט א קלאנג ווי א בארג וואס איז צוזאמגעפאלן. די בילדער זענען געפאלן פון דער וואנט. די קראַפט וואָס ער דזשענערייטאַד פון זיין אייגן צוריק שפּרינגען, קלאַפּ אים פאַרכאַלעשט ווען זיין קאָפּ שלאָגן די דעק.
  
  דרייק איז געגאנגען ווייטער אין צימער אריין. צוויי דעלטאַ גייז זענען געהרגעט, אָבער אַלע סערבס זענען נוטראַלייזד. א טייל פון דער מזרח וואנט האט זיך אויפגעהויבן, און רוב אמעריקאנער זענען געשטאנען ארום דער עפענונג, אבער האבן זיך יעצט לאנגזאם צוריקגעצויגן, געשאלטן פחד.
  
  דרייק האָט זיך געאײַלט צו פאַרבינדן זיי, ניט געקענט זיך פארשטעלן וואָס קען האָבן געפֿירט די דעלטאַ זעלנער צו פּאַניק. ד י ערשט ע זאך , װא ס ע ר הא ט געזע ן זײנע ן געװע ן שטײנערנע ר טרעפ , װא ם האב ן אראפגעפיר ט אי ן א גוט־באלויכט ן אונטערערדישע ר קאמער .
  
  דע ר צװײטע ר אי ז געװע ן א שװארצ ע פאנטער , פאמעלע ך ארויפגעגאנגע ן ד י טרעפ , אי ן זײ ן ברײטע ר מויל , הא ט זי ך אנטפלעק ט א רײע ן מי ט שארפע ר פאנגע .
  
  "פוווווק..." האָט איינער פון די אַמעריקאַנער געדריקט. דרייק קען נישט שטימען מער.
  
  דער פּאַנטער האָט זיך געכאַפּט, זיך געכאַפּט צו שלאָגן. דרייק האָט זיך צוריקגעצויגן ווי די חיה איז געשלאָפן אין די לופט, 100 פונט פון דעדלי מוסקל אין אַ שטורעם. ע ר הא ט זי ך געלאנדע ט אויפ ן אויבערשט ן טרעפ , או ן געפרװו ט אויפהענגען , אל ץ ב ײ זײנ ע היפּנאטיש ע גרינ ע אויגן , אוי ף ד י צוריקטרעטנדיק ע סאלדאטן .
  
  "איך האַס צו טאָן דאָס," האט דער דעלטאַ קאַמאַנדער געזאגט, גענומען ציל מיט זיין ביקס.
  
  "וואַרט!" דרייק האט געזען עפעס פלאצן אין די ליכט פון די לאמפן. "ווארט נאר. רירט זיך נישט״.
  
  דער פּאַנטער איז געשלאָפֿן פאָרויס. דעלטע מאַנשאַפֿט האט אים געהאלטן אין אַ ביקס ווען ער איז דורכגעגאנגען צווישן זיי, און סנאָרפאַלי געשנארקט צו די ינאַקאַפּאַסיטייטיד סערביש גאַרדז ווען זיי פאַרלאָזן די צימער.
  
  "וואָס די- ?" איינער פון די אַמעריקאַנער האָט זיך געכאַפּט אויף דרייק.
  
  "האָסט נישט געזען? ע ר הא ט געטראג ן א האלדז־קעטל , אנגעשטויס ן מי ט בריליאנטן . איך רעכן אַז אַזאַ קאַץ, וואָס וואוינט אין אַזאַ הויז, איז טריינד צו באַפאַלן נאָר ווען זי הערט דעם קול פון זייַן באַזיצער.
  
  "גוט רופן. איך וואָלט נישט וועלן צו טייטן אַ כייַע ווי אַז." דע ר דעלטא־קאמאנדיר ט הא ט זי ך אנגעהויב ן צ ו ד י סערבן . "איך וואָלט פאַרברענגען אַלע טאָג צו האָבן שפּאַס מיט די מאַסטערז."
  
  ז ײ האב ן אנגעהויב ן אראפגײ ן פו ן ד י טרעפ , איבערגעלאז ן צװ ײ מענטש ן אוי ף װאך . דרייק איז געווען דער דריטער וואס האט דערגרייכט צום געוועלבן שטאק, און דאס וואס ער האט געזען האט אים געמאכט א שאקל מיטן קאפ מיט פארוואונדערונג.
  
  "ווי פּערווערטיד זענען די משוגע מאַמז?"
  
  דער צימער איז געווען פול מיט וואָס ער קען נאָר באַשרייַבן ווי 'טראָופיז'. חפצים , װא ם דאװ ר באביק , הא ט געהאלט ן װערט , װײ ל - אי ן זײנ ע פארװערונגען ־ זײנע ן ז ײ געװע ן װערטפול ע פא ר אנדער ע מענטשן , אומעטו ם זײנע ן געװע ן קאבינעטן , גרויס ע או ן קלײנע , צופעליק .
  
  טיראַננאָסאַורוס רעקס קין. דער אויפשריפט דערביי האט געלייענט 'פון דער עדגאַר פיליון זאמלונג - לעבנס פרייז', דערצו איז געווען א אנטפלעקנדיקע פאָטאָגראַפיע פון דער בארימטער אקטריסע מיט דער אויפשריפט 'זי האט געוואלט לעבן', לעבען דעם האט זיך א טרויעריג גערוט אויף א בראָנדזען פּעדעסטאַל א מוםיפיקאט. האַנט יידענאַפייד ווי 'דיסטריקט אַדוואָקאַט נומ 3'.
  
  און פיל מער. ווען דרייק איז ארומגעגאנגען איבער די וויטרינעס, פרובירט זיך צו באהאלטן מיט זיין מארביד פארכאפונג און זיך קאנצענטרירן, האט ער ענדליך באמערקט די פאנטאסטישע אביעקטן וואס זיי האבן געזוכט.
  
  וואַלקיריעס: אַ פּאָר פון שניי-ווייַס סטאַטועס מאָונטעד אויף אַ דיק קייַלעכיק בלאָק. ביידע סקאַלפּטשערז זענען וועגן פינף פֿיס הויך, אָבער דאָס איז געווען די אַמייזינג דעטאַל אין זיי וואָס גענומען די אָטעם פון דרייק. צװײ בוסטיקע װײבער, נאקעטע און קוקן װי די מעכטיקע אמאזאן פון דער אלטקײט, בײדע מיט די פארשפרײטע פיס, װי זיצנדיק אויף עפּעס. מיסטאָמע אַ באַפליגלט פערד, דרייק געדאַנק. בן האָט געוואָלט וויסן מער, אָבער ער האָט זיך דערמאָנט, אַז די וואַלקיריעס נוצן זיי צו פליען פון שלאַכט צו שלאַכט. ער באמערקט די מאַסקיאַלער לימז, קלאַסיש פיישאַל פֿעיִקייטן און דיסקאַנסערטינג כאָרנד העלמעץ.
  
  "וואַו!" - האט דער בחור פון דעלטע אויסגערופן. "איך ווינטשן איך געהאט אַ זעקס-פּאַק פון דעם."
  
  נאך מער דערצײלנדיק, האבן בײדע װאלקיריעס מיט די לינקע הענט אנגעװיזן ארוים אויף עפעס אומבאַקאנט. פּוינטינג, ווי דרייק איצט געדאַנק, גלייַך צו די קבר פון די געטער.
  
  אויב נאָר זיי קען געפֿינען Ragnarok.
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט אײנע ר פו ן ד י זעלנע ר געפרװו ט באקומע ן א זאכ ן פו ן דע ר װײםט . א הילכיקע גלאָק האָט געקלונגען און דאָס שטאָלענע טויער האָט זיך צוגעבראָכן בײַם באַזע פֿון די טרעפּ, און פֿאַרשפּאַרט זייער אַרויסגאַנג.
  
  די אַמעריקאַנער האָבן גלייך דערגרייכט גאַז מאַסקס. דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "זאָרגט נישט. עפּעס זאָגט מיר, אַז באַביטש איז דער מין ממזר, וואָס וואָלט בעסער געכאַפּט דעם גנבֿ, מע זאָל אים כאַפּן לעבעדיק און בריק.
  
  דער דעלטע־קאמאנדיר האט א קוק געטאן אויף די נאך װיברירטע שטעקלעך. "בלאָזן די סטיקס צו ברעקלעך."
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי האט געקוקט פארוואונדערט נאך דעם העליקאפטער און דעם צוריקגעטראטן בענטלי. וועלז האט אויך אויסגעזען צעמישט ווען ער האט געקוקט אויפן הימל.
  
  "כלב," קענעדי געהערט אים אָטעמען. "איך טריינד איר פאַרשילטן געזונט. ווי וואגט זי זיך צו פארוואנדלען אין א פאררעטער?
  
  "גוט אַז זי איז ניטאָ," קענעדי געמאכט זיכער איר האָר זענען נאָך טייד צוריק פון אַלע וואָס שפּרינגען און געקוקט אַוועק ווען זי באמערקט אַ פּאָר פון SAS מענטשן סייזינג איר. "זי האט הויך ערד. איצט, אויב דרייק און דעלטאַ מאַנשאַפֿט האָבן קאַפּטשערד די וואַלקיריעס, מיר קען סניק אַוועק בשעת אַלישאַ איז פאַרנומען מיט באַביטש.
  
  וועלז האט אויסגעזען ווי ער איז געווען צעריסן צווישן צוויי באדייטליכע אפציעס, אבער האט גארנישט געזאגט ווען זיי האבן זיך ארומגערינגלט איבער'ן הויז צום הויפט אריינגאנג. זיי האָבן געזען ווי דער העליקאָפּטער זיך ווענדן זיך צו צונויפשטויסן קאָפּ-אויף מיטן בענטליי. שאָס האָט זיך געקלונגען און זיך אָפּגעשפּרונגען פֿונעם אַנטלויפֿנדיקן אויטאָ. דאן האט דער אויטא מיטאמאל א שארף געבראםן און זיך אפגעשטעלט אין א וואלקן פון גראז.
  
  פון פענצטער איז ארויסגעשטאנען אן אביעקט.
  
  דער העליקאָפּטער איז געפאלן פון הימל, זיין אָפּעראַטאָר פארמאגט אַ כּמעט סופּערנאַטוראַל זינען, ווי אַ רפּג וויזינג אָוווערכעד. ווי באַלד ווי זיין שליטן גערירט די ערד, קאַנאַדיאַן מערסאַנערז אויסגעגאסן אויס פון די טירן. א שיסעריי איז אויסגעבראכן.
  
  קענעדי האָט געמײנט, אַז זי האָט געזען אַליסיאַ מיילס, אַ ליידיקע געשטאַלט אָנגעטאָן אין אַ פֿאָרעם-פּאַסנדיקן גוף פאנצער, אַרײַנשפּרונגען אין דער געראַנגל ווי דער פּראַווערביאַל לייב. א חיה געבויט פֿאַר שלאַכט, פאַרפאַלן אין די גוואַלד און צאָרן פון עס אַלע. טראָץ זיך, קענעדי פּעלץ ווי איר בלוט לויפן קאַלט.
  
  איז דאס געווען די פחד וואס זי האט געפילט?
  
  אײדער זי האט געקאנט טראכטן װעגן דעם, איז א דינער געשטאלט אראפגעפאלן פון דער אנדערער זײט פונעם העליקאפטער. א געשטאַלט וואָס זי האָט דערקענט אין אַ מאָמענט.
  
  פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק!
  
  ע ר הא ט זי ך צוערשט , א קװענקלע ך צוערשט , אבע ר דערנא ך מי ט באנײטע ר באשלאס ן געהינק ט פאראויס , או ן ענדלע ך געקריכ ט װ י קוילע ן האב ן זי ך געצויג ן ד י לופ ט איבע ר זײ ן קאפ , אײנע ר אי ז פארבײגײ ן אי ן א האנ ט ברײ ט פו ן זײ ן שארבן .
  
  פּאַרנעוויק לעסאָף גאַט נאָענט גענוג פֿאַר די סאַס און קענעדי צו ציען אים צו זיכערקייַט, די קאַנאַדיאַנס ניט וויסנדיק, גאָר פאַרקנאַסט אין די שלאַכט
  
  - אזוי - האט וועלז געזאגט, אנווייזנדיק אויפן הויז. "לאָמיר באַקומען דאָס איבער."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק געהאָלפֿן ציען די וואַלקיריעס פאָרויס בשעת אַ פּאָר פון גייז אַטאַטשט אַ קליין סומע פון יקספּלאָוסיווז צו די רייַבן. ז ײ האב ן זי ך געמאכ ט אוי ף דע ם שמאל ן װעג , צװיש ן ד י שרעקלעכ ע אויסשטעלונגען , פרובנדי ק ניש ט צוקוק ן צו . איינער פון די דעלטאַ גייז איז צוריק פון אַ ספּוקי טשעק מיט עטלעכע מינוט צוריק און געמאלדן אַ שוואַרץ אָרן זיצן אין די צוריק פון די צימער.
  
  די אַטמאָספער פון אַנטיסאַפּיישאַן האָט געדויערט גאַנץ צען סעקונדעס. עס האט גענומען זעלנער לאָגיק צו האַלטן דעם. די ווייניקער איר וויסן ...
  
  דאָס איז ניט מער דרייק ס לאָגיק. אבער ער האט ערנסט נישט געוואלט וויסן. ע ר הא ט זי ך אפיל ו זי ך צעלאכט , װ י א פשוטע ר ציװער , װע ן ד י שטעק ן זײנע ן צעבלאז ן געװארן .
  
  פון צימער אויבן האט מען געהערט א שיסעריי. די דעלטאַ גואַרדס קראַשט אַראָפּ די טרעפּ, טויט אין בלוטיק האָלעס. אי ן ד י נעקסטע ר סעקונדע ר האב ן זי ך ב ײ ד י טרעפ ן באװיזן , א טוץ , באװאפנט ע מי ט מאשין־געװער .
  
  אָוטפלאַנגקט און אַוטגאַנד, באדעקט פון אַ העכער ויסקוק פונט, דעלטאַ מאַנשאַפֿט האט ניט אַנדערש און איז איצט שפּירעוודיק. דרייק האט זיך לאנגזאם געמאכט דעם וועג צו די שאַפע און זיין רעלאַטיוו זיכערקייַט, טריינג נישט צו טראַכטן וועגן די נאַרישקייַט פון זיין געכאפט אַזוי, און ווי דאָס וואָלט נישט פּאַסירן מיט די SAS, און צוטרוי צו גליק אַז די נייַע שונאים וועלן נישט זיין נאַריש גענוג צו דרייען די וואַלקיריעס.
  
  ע ס זײנע ן געװע ן עטלעכ ע מאמענט ן פו ן אומבאהאלטענע ם שפאנונג , איבערגעלעב ט אי ן פארשטיקנדיקע ר שטילקײט , בי ז א געשטאלט , הא ט זי ך אראפגעלאז ט ד י טרעפ . א געשטאַלט אנגעטאן אין ווייַס און טראָגן אַ ווייַס מאַסקע.
  
  דרייק האט אים גלייך דערקענט. דער זעלביקער מענטש וואס וואַן די שילד אין די יארק קאַץ גיין. דער מענטש ער האט געזען אין אַפּסאַל.
  
  "איך קען דיך," ער אָטעם צו זיך, דעמאָלט העכער. "די פאַרשילטן דייטשישער זענען דאָ."
  
  דער מאן האט אויפגעהויבן א .45 קאליבער פיסטאל און מיט אים ארומגעוויקלט. "קלאַפּ דיין וואָפן. אַלע פון איר. איצט!"
  
  עראַגאַנט קול. א שטימע , װא ס הא ט געהער ט צ ו גלאט ע הענט , אי ר אײגנטימע ר הא ט פארמאג ט א ן אמתע ר מאכט , ד י סארט , װא ס װער ט געשריב ן אוי ף פאפיר , או ן געגעב ן אי ן קלאב ן פו ן מיטגלידער . דער סארט מענטש וואס האט נישט געהאט קיין אנונג וואס איז די אמתע וועלטליכע ארבעט און טידיאסקייט. אפשר אַ באַנקיר, געבוירן אין די באַנקינג אינדוסטריע, אָדער אַ פּאָליטיקער, דער זון פון פּאָליטיקער.
  
  ד י דעלטא־מענטש ן האב ן שטאר ק געהאלט ן זײער ע געװער . קײנער האט נישט געזאגט קײן װארט. די קאַנפראַנטיישאַן איז טרעטאַנינג.
  
  דער מאן האט װידער א געשרײ געטאן, זײן דערציאונג האט אים נישט געלאזט װיסן װעגן דער סכנה.
  
  "זײַט איר טויב? האָב איך איצט געזאָגט!"
  
  דער טעקסאַנס שטימע האָט געזאָגט מיט אַ ציכטיק קול: "עס וועט נישט פּאַסירן, ממזר."
  
  - אבער... אבער... - האט דער מאן זיך אפגעשטעלט מיט א פארװאונדערונג, דאן האט פּלוצלינג אראפגעריסן די מאַסקע - איר װעט דאס טאן!
  
  דרייק איז כּמעט קאַלאַפּסט. איך קען דיך!אבעל פריי, דייטשישער שניט דיזיינער. שאָק האָט געוואשן איבער דרייק ווי אַ גיפטיקע כוואַליע. עס איז געווען אוממעגלעך. עס איז געווען ווי צו זען טיילער און מיליי דאָרט, גיגגלינג וועגן נעמען איבער די וועלט.
  
  פריי האט באגעגנט דרייק'ס בליק. "און איר, מאַט דרייק!" די האַנט מיט דער פּיסטויל האָט געציטערט. - דו האסט מיר כמעט אלץ געקאסט, איך װעל זי פון דיר נעמען. איך וועל עס טוען! און זי וועט באַצאָלן. אוי, װי זי װעט באצאלן!"
  
  
  איידער ער האָט דאָס געקענט פאַרשטיין, האָט פריי אָנגעוויזן דעם ביקס צווישן דרייקעס אויגן און געשאָסן.
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי איז אריינגעלאפן אין צימער און געזען ווי די סאס-מענטשן פאלן אויף די קני, רופן פאר שטילקייט. זי האט פאר איר דערזען א גרופע מעשהלעך, וואס טראגן גוף פאנצער, ווייזן מיט זייערע וואפן אויף דעם וואס זי האט נאר געקענט טראכטן אז דאס איז דאבור באביק'ס געהיימע געוועלב.
  
  צום גליק, האבן די מענער זײ נישט באמערקט.
  
  וועלז האט צוריק אויף איר געקוקט און געזאגט אין מויל, "ווער?"
  
  קענעדי האט געמאכט א צעמישט פנים. ז י הא ט דערהערט , װ י מע ן רײםט , ז י הא ט דערזע ן זײ ן זײטיק ע פראפיל , .45 ע ר הא ט װײטע ר װײטע ר געהויב ן צ ו װיפקע ן מי ט ד י הענט . ווען זי געהערט אים שרייַען מאט דרייק ס נאָמען, זי געוואוסט, און וועלז געוואוסט, און סעקונדעס שפּעטער זיי געעפנט פייַער.
  
  בעשאַס די זעכציק סעקונדעס פון די דערנאָך פייער-קאַמף, קענעדי געזען עס אַלע אין פּאַמעלעך באַוועגונג. דער מאן אין ווייסן שריפט אויף זיין .45, איר שיס איז אנגעקומען מיט א שפאלטן סעקונדע שפעטער און צינדט זיך אן דעם צוים פון זיין מאנטל ווען עס גייט אדורך די הענגע מאטריאל. זײ ן פארשוידערט ן פני ם װע ן ע ר הא ט זי ך ארומגעדרײט . זייער פליישיק, הינקען סאָפטנאַס.
  
  צעלאָזן מענטש.
  
  דא ן האב ן זי ך געשפינע ן או ן געשאסן , פארשידענ ע מענער . SAS זעלנער צוריקקומען געזונט-געשטעלט בלאָוז מיט פּינטלעכקייַט און קאַמפּאַזישאַן. מער פייַער קומט פון די וואָלט. אמעריקאנער קולות. דײטשע קולות. קולות אין ענגליש.
  
  פויל כאַאָס, ענלעך צו די פּאָעטיש ינטאַניישאַנז פון טיילער סוויפט, געמישט מיט די אַרטשאַיק שטיין פון מעטאַלליקאַ. ז י הא ט געשלאג ן אמווייניקסטנס , צװ ײ דײטש ן - ד י איבעריק ע זענע ן געפאלן . דער באָכער אין ווייַס שאַוטאַד און וויידזשד מיט זיין געווער, און געצווונגען זיין מאַנשאַפֿט צו געשווינד צוריקציען. קענעדי האט געזען ווי זיי דעקן אים און שטאַרבן אין דעם פּראָצעס, פאַלן אויס ווי פוילן פון אַ ווונד, אָבער די ווונד געלעבט אויף. עווענטועל איז ער אנטלאפן אין א הינטערשטן צימער און בלויז פיר פון זיינע מענער זענען געבליבן לעבן.
  
  קענעדי איז צוגעלאפן אין זאַל אין פאַרצווייפלונג מיט אַ מאָדנע שטיק אין איר האַלדז און אַן אייז פּלייצעס אין איר האַרץ, אפילו נישט איינגעזען ווי באַזאָרגט זי איז געווען ביז זי געזען דרייק לעבעדיק און פּעלץ אַ קיל שטראַם פון פרייד וואַשן איבער איר.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען פון דער דיל, דאַנקבאַר אַז אַבעל פרייס ציל איז געווען ווי בלערד ווי זיין אָנכאַפּן פון פאַקט. די ערשטע זאך וואס ער האט געזען איז קענעדי געלאפן אראפ די טרעפ, די צווייטע איז געווען איר פנים ווען זי איז צוגעלאפן צו אים.
  
  ― דאַנקען גאָט, דו ביסט גוט! - האט זי אויסגערופן און אים ארומגענומען איידער זי האט געדענקט איר איינהאלטונג .
  
  דרייק האט געקוקט אין וועלז' וויסנדיקע אויגן פארן פארמאכן די אייגענע. ער האט זי א מאמענט ארומגעכאפט, געפילט איר שלאנקן קערפער, איר מעכטיקע געשטאלט, איר שװאכער הארץ קלאפט נעבן זײן אײגענעם. איר קאָפּ איז געווען צוגעדריקט צו זיין האַלדז, די געפיל ווונדערלעך גענוג צו טינגל זיין סינאַפּסעס.
  
  "היי, איך בין גוט. איר?"
  
  זי האָט זיך אַװעקגעצויגן, שמייכלענדיק.
  
  וועלז איז צו זיי צוגעגאנגען און פאר א מינוט פארבארגן זיין כיטרע שמייכל. "דרייק. א מאָדנע אָרט צו טרעפן ווידער, אַלט באָכער, נישט די ווינקל שענק אין ערל ס קאָורט איך געהאט אין זינען. איך דאַרף דיר עפּעס זאָגן, מאט. עפּעס וועגן מאַי. "
  
  דרייק איז טייקעף ארלנגעווארפן צוריק. וועלז האט געזאגט די לעצטע זאַך ער דערוואַרט. א רגע שפעטער האט ער באמערקט קענעדי'ס פארשווינדן שמייכל און זיך צוזאמענגעגעצויגן. "וואַלקיריעס," ער אנגעוויזן. "קום אויף בשעת מיר האָבן די געלעגנהייט."
  
  אבער דער דעלטע קאמאנדיר האט דאס שוין ארגאניזירט און זיי אנגערופן. "דאס איז נישט ענגלאַנד, גייז. זאל ס מאַך. איך געגעסן כּמעט אַלע די האַוואַיי איך קען שעפּן אויף דעם וואַקאַציע.
  
  
  ניין און צוואנציג
  
  
  
  לופט פּלאַץ
  
  
  דרייק, קענעדי און די רעשט פון די אַטאַקע מאַנשאַפֿט האָבן זיך באגעגנט מיט בן און היידן עטלעכע שעה שפּעטער אין אַ מיליטעריש באַזע לעבן האָנאָלולו.
  
  ווי צייַט געגאנגען. ביוראָקראַטיש רויט טאַשמע איז שנייַדן. באַמפּי ראָודז זענען גלאַט אויס. די רעגירונגען האָבן זיך געשלאָגן, דערנאָך זיך צעשלאָגן און דערנאָך אָנגעהויבן רעדן. ד י אויפשטאנ ד ביוראקראטן , זענע ן געװע ן געפלאקער ט מי ט דע ם פאליטיש ן עקוויװ ל פו ן מילך , או ן האניג .
  
  און דער סוף פון דער וועלט איז געווען נענטער.
  
  פאַקטיש פּלייַערס גערעדט, באַזאָרגט און ספּעקיאַלייטיד, און סלעפּט אין שוואַך לופט-קאַנדישאַנד בנינים לעבן פּערל האַרבאָר. דרייק האָט גלייך אָנגענומען אַז בן ס פאַרטראַכט באַגריסונג מיינט אַז זיי האָבן קליין פּראָגרעס צו באַריכט אין זייער זוכן פֿאַר די ווייַטער שטיק פון אָדין - זיין אויגן. דרייק האט פארבארגן זיין יבערראַשן; ער האָט באמת געגלויבט אַז בן ס דערפאַרונג און מאָוטאַוויישאַן וואָלט האָבן סאַלווד אַלע די קלוז ביז איצט.
  
  היידען, דער קלוגער אסיסטענט סעקרעטאר פון פארטיידיגונג, האט אים געהאלפן, אבער זיי האבן ווייניג פארשריט.
  
  זייער איינציקע האָפענונג איז געווען, אַז די אַנדערע אַפּאָקאַליפּטישע באַטייליקטע - די קאַנאַדישע און די דײַטשן - האָבן זיך אַ ביסל בעסער געטאָן.
  
  בן ס ופמערקזאַמקייט איז טכילעס דייווערטיד דורך דרייק ס התגלות.
  
  ״הבל פריי י דײטשע ר מײםטער ? פארלוירן זיך, א שושקע".
  
  "עמעס, חבר. וואָלט איך דיר ליגן?"
  
  "דו זאלסט נישט ציטירן Whitesnake אין פראָנט פון מיר, מאַט. איר וויסן, אונדזער באַנד האט פּראָבלעמס צו דורכפירן זייער מוזיק, און עס איז נישט מאָדנע. איך קען עס פשוט נישט גלייבן... הבל פריי?
  
  דרייק האט א זיפצן געטאן. ― נו, איך הײב װידער אָן. יאָ. הבל פריי."
  
  קענעדי האט אים געשטיצט. "איך האָב דאָס געזען און איך וויל נאָך זאָגן דרייק זאָל אויפהערן רעדן ומזין. דער באָכער איז אַ רעקל. שטעלן אין די דייַטש אַלפּס - "פּאַרטיי קאַסטלע". סופּערמאָדעלס. געלט. לעבן פון אַ סופּערסטאַר."
  
  "ווייַן, פרויען און ליד," דרייק געזאגט.
  
  "האַלטן עס!" בן געזאגט. "אין אַ וועג," ער מיוזד, "עס איז די גאנץ דעקן."
  
  "עס איז גרינג צו נאַרן די ומוויסנדיק ווען איר זענט באַרימט," דרייק מסכים. "איר קענט קלייַבן דיין דעסטיניישאַן - וואוהין איר ווילן צו גיין. שמוגלינג זאָל זיין גרינג פֿאַר די מענטשן. פשוט געפֿינען דיין אלטע אַרטאַפאַקט, סעלעקטירן דיין דיפּלאַמאַטיק טשעמאָדאַן און ... "
  
  "... אַרײַנלייגן דאָס." קענעדי האט גלײך פארענדיקט און צוגעבונדן די לאכנדיקע אויגן צו בן.
  
  ― איר מוזט צװײ... ― האָט ער געשטאַמלט. "... איר צוויי זאָל באַקומען אַ פאַקינג צימער."
  
  אי ן דע ם מאמענ ט אי ז װאל ץ צוגעגאנגען . "די זאַך מיט הבל פריי... עס איז באַשלאָסן צו האַלטן עס אַ סוד פֿאַר איצט. וואַך און וואַרטן. מיר שטעלן אַן אַרמיי אַרום זיין שלאָס, אָבער געבן אים פריי, אויב ער לערנט עפּעס וואָס מיר טאָן ניט.
  
  "אין ערשטער בליק, דאָס סאָונדס גלייַך," דרייק אנגעהויבן, "אָבער ..."
  
  "אבער ער האט מיין שוועסטער," בן כיסאַנד. היידן האט אויפגעהויבן די האנט אים צו בארואיקן. "זיי זענען רעכט, בן. קאַרין איז זיכער ... פֿאַר איצט. די וועלט איז נישט".
  
  דרייק האט פארשנעלערט די אויגן אבער פארהאלטן זיין צונג. איר וועט נישט דערגרייכן עפּעס דורך פּראָטעסטירן. עס וואָלט נאָר דינען צו דיסטראַקט זיין פרייַנד אפילו מער. װידע ר הא ט ע ר געהא ט שװע ר פארשטאנע ן היידן . צי האָט דאָס זײַן נײַ־געפֿונען ציניזם, וואָס האָט אים אָפּגעגעסן? צי האָט זי גיך געטראַכט פֿאַר בן, אָדער האָט זי קלוג געטראַכט פֿאַר איר רעגירונג?
  
  אין קיין פאַל, דער ענטפער איז געווען די זעלבע. וואַרטן.
  
  דרייק האט געביטן דעם טעמע. ער האט דורכגעשטעקט נאך א נעבן בן׳ם הארץ. "ווי זענען דיין מוטער און טאַטע?" - האט ער פארזיכטיק געפרעגט. "האָבן זיי זיך נאָך אײַנגעפֿאַלן?"
  
  בן האָט ווייטיקדיק אַ זיפץ. "ניין, חבר. בײַם לעצטן רוף האָבן זיי איר דערמאָנט, אָבער איך האָב איר געזאָגט, אַז זי האָט געפֿונען אַ צווייטע אַרבעט. עס וועט העלפן, מאַט, אָבער נישט פֿאַר לאַנג.
  
  "איך ווייס". דרייק האט געקוקט אויף וועלז און היידן. "ווי פירער דאָ, איר צוויי זאָל העלפן." דערנאָך, אָן ווארטן פֿאַר אַן ענטפער, ער האט געזאגט: "וואָס נייַעס וועגן העידי און די אויגן פון אָדין?"
  
  בן האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "אַ סך," האָט ער זיך באַקלאָגט. "עס זענען פראַגמאַנץ אומעטום. אט - הער צו דעם: כדי צו טרינקען פון באר מימיר - דער קוואל פון חכמה אין וואלהאלא - מוז יעדער מאכען א וויכטיקן קרבן. איינער האט מקריב געווען זיינע אויגן, סימבאליזירט זיין גרייטקייט צו געווינען וויסן וועגן די געשעענישן סיי היינטיגע סיי צוקונפטיגע. ער האט געטרונקען, האט ער פאראויסגעזען אלע פראצעס, וואס וועלן אננעמען מענטשן און געטער אויף דער אייביקייט. מימיר האָט אָנגענומען די אויגן פון אודין, און זיי ליגן דאָרט זינט דעמאָלט, אַ סימבאָל אַז אפילו גאָט דאַרף באַצאָלן פֿאַר אַ בליק פון העכער חכמה.
  
  "אָוקיי," דרייק האט אַ שראַג. "סטאַנדאַרד היסטאָריש שטאָפּן, הא?"
  
  "רעכט. אָבער פּונקט אַזוי איז עס. די פּאָעטישע עדה, די סאַגע פון פלענריטש, איז אן אנדער איינער וואָס איך איבערגעזעצט ווי "די פילע פּאַטס פון העידי." זיי דערקלערן וואָס געטראפן, אָבער טאָן ניט זאָגן אונדז ווו די אויגן זענען איצט.
  
  "אין וואַלהאַלאַ," קענעדי געמאכט אַ גרימאַס.
  
  "עס איז אַ נאָרוועגיש וואָרט פֿאַר הימל."
  
  "דעמאָלט איך וועל נישט האָבן אַ געלעגנהייט צו געפֿינען זיי."
  
  דרייק האט דאס איבערגעטראכט. "און עס איז גאָרנישט אַנדערש? יאָשקע, פרייַנד, דאָס איז די לעצטע שטיק! "
  
  "איך האָב נאכגעגאנגען העידי ס נסיעה - איר טראַוואַלז. זי באזוכט ערטער וואָס מיר וויסן וועגן און דערנאָך קערט זיך צו איר היים. דאָס איז נישט אַ פּלייסטיישאַן, חבר. קיין זייַט יפעקץ, קיין פאַרבאָרגן דערגרייכונגען, קיין אָלטערנאַטיוו פּאַטס, זילטש.
  
  קענעדי האט זיך געזעצט לעבן בן און געווארפן אירע האר. ― האָט זי געקאָנט שטעלן צװײ שטיקלעך אין אײן אָרט?
  
  "עס איז מעגלעך, אָבער עס וואָלט נישט פּאַסיק מיט וואָס מיר וויסן אין דעם מאָמענט. אנדערע קלוז נאכגעגאנגען איבער די יאָרן אַלע שפּיציק צו איין פראַגמענט אין יעדער אָרט.
  
  "אזוי איר זאָגן אַז דאָס איז אונדזער קלו?"
  
  "דער שליסל מוזן זיין וואַלהאַלאַ," דרייק געזאגט געשווינד. "דאָס איז דער בלויז פראַזע וואָס ינדיקייץ אַ אָרט. און איך געדענק אז דו האסט עפעס פריער געזאגט, אז היידי האט געזאגט פאר אָדין, אז זי האט געוואוסט וואו זיינע אויגן זענען פארבארגן, ווייל ער האט אוועקגעגעבן אלע זיינע סודות ווען ער איז געהאנגען אויפן קרייַז.
  
  "בוים," - אין דעם מאָמענט טהאָרסטען דאַהל אריין די צימער. דער שוועדישער האָט אויסגעזען אויסגעמאַטערט, מער מיד פֿון דער אַדמיניסטראַטיווע זייט פֿון זײַן אַרבעט ווי פֿון דער פֿיזישער. "איינער געהאנגען אויף די וועלט בוים."
  
  "אָאָפּס," דרייק געמורמלט. "די זעלבע געשיכטע. ס'איז קאווע?"
  
  ― מאַקאַדאַמיע, ― האָט דאַהל אױסגעזען שמײכלדיק. "דער בעסטער האַוואַיי האט צו פאָרשלאָגן."
  
  "איך האָב געטראַכט אַז דאָס איז ספּאַם," האָט קענעדי געזאָגט, ווייזנדיק איר התנשאות צו דער ניו יארקער.
  
  "ספּאַם איז וויידלי ליב געהאט אין האַוואַיי," מסכים דאַהל. "אָבער קאַווע הערשט אַלץ. און די קאָנאַ מאַקאַדאַמיאַ נוס איז מלך."
  
  "אזוי זאגסטו אז היידי האט געוואוסט וואו וואלהאלא איז?" הייַדען האָט געפּרואווט איר בעסטער צו קוקן מער צעמישט ווי סקעפּטיקאַל ווען דרייק מאָטיאָן פֿאַר עמעצער צו ברענגען זיי מער קאַווע.
  
  "יא, אָבער העידי איז געווען מענטש. נישט גאָט. אַזוי וואָס זי וואָלט דערפאַרונג וואָלט זיין אַ וועלטלעך גן עדן?
  
  "אנטשולדיגט, מענטש," קענעדי דזשאָוקט. "Vegas איז נישט געגרינדעט ביז 1905."
  
  "קיין נאָרווייַ." דרייק צוגעגעבן, טריינג נישט צו שמייכלען.
  
  שטילקייט איז נאכגעגאנגען. דרייק וואָטשט ווי בן מענטאַלי ריוויוד אַלץ ער האט געלערנט ביז איצט. קענעדי האט פארשפארט אירע ליפן. היידן האָט אָנגענומען דעם טאַץ מיט קאַווע-באַגזלעך. וועלז האט זיך שוין לאנג צוריקגעצויגן אין א װינקל, זיך געמאכט אז ער שלאפט. דרייק האט געדענקט זיינע אינטערעסאנטע ווערטער - איך דארף אייך עפעס זאגן. עפּעס וועגן מאי.
  
  עס וועט זיין צייט פֿאַר דעם שפּעטער, אויב בכלל.
  
  בן האט געלאכט און געשאקלט מיטן קאפ. "עס איז פּשוט. גאָט, עס איז אַזוי פּשוט. הימל פֿאַר אַ מענטש איז ... זייער היים.
  
  "פּונקט. דער ארט וואו זי האט געוואוינט. איר דאָרף. איר קאַבינע," דרייק באשטעטיקט. "אויך מיינע מחשבות."
  
  "דער ברונעם פון מימיר געפינט זיך אין דאָרף היידי!" קענעדי האָט זיך אַרומגעקוקט, אַ יקסייטמאַנט שײַנט אין אירע אויגן, און דאַן האָט דריק אַ שפּיללעך געשפּילט מיט איר פויסט. "ניט שלעכט פֿאַר אַ ינפאַנטרימאַן."
  
  "איך בין געוואקסן אַ פאַקטיש מאַרך זינט איך פאַרלאָזן." דרייק האָט באמערקט אַז וועלז צעמישט זיך אַ ביסל. "בעסטער מאַך פון מיין לעבן."
  
  טהארסטן דאהל האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס. "דערנאך גיין צו שוועדן פֿאַר די לעצטע טייל." ער האט אויסגעזען צופרידן צו זיין צוריק אין זיין היימלאנד. - אממ... װאו איז געװען הײדיס הויז?
  
  - אָסטערגאָטלאַנד, - האָט בן געזאָגט אָן קאָנטראָלירונג. "אויך די היים פון בעאָווולף און גרענדעל איז אַ אָרט ווו זיי נאָך רעדן וועגן מאָנסטערס אַרומוואַנדערן די לענדער בייַ נאַכט."
  
  
  דרייסיק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  לאַ וועראַין, די פארטיי קאַסטלע, איז געווען ליגן דרום פון מינכען, לעבן דער באַוואַריאַן גרענעץ.
  
  װ י א פעסטונג , אי ז ע ר געשטאנע ן האלבװע ג ארוי ף אוי ף א מילדער ן בארג , איר ע װענט ן האב ן זי ך געצויג ן או ן אפיל ו אוי ף פארשײדענ ע ערטער , אנגעזונק ט מי ט פײ ל שלייף . ראָונד-טאַפּט טאָווערס רייזינג אויף ביידע זייטן פון די אַרטשט טויערן און אַ ברייט דרייוווויי ערלויבט טייַער קאַרס צו ציען זיך אין סטיל און ווייַזן זייער לעצט דערגרייכונגען בשעת כאַנדפּיקט פּאַפּאַראַזזי קניען אַראָפּ צו פאָטאָגראַפיע זיי.
  
  הבל פריי האָט אָנגעפירט דעם מסיבה איינס ביי איינס, גראַטולירט עטלעכע פון די וויכטיקסטע געסט און פאַרזיכערט אַז זיינע מאדעלן פירן זיך ווי עס האָט זיך פון זיי דערוואַרט. אַ קניפּ דאָ, אַ מורמל דאָרט, אַפילו אַ מאָל אַ וויץ האָט זיי אַלע געמאַכט צו זיינע דערוואַרטונגען.
  
  אין די פריוואטע אלקאווע האט ער זיך געמאכט, ער זאל נישט באמערקן די ווייסע לויפער, וואס זענען ארויסגעלייגט אויף די קני-הויכע גלאז טישן, די מנהלים האבן זיך איבערגעבויגן מיט שטרוי אין די נאז. מאָדעלס און באַרימט יונג אַקטראַסיז אנגעטאן ווי בעיבי דאַלז געמאכט פון אַטלעס, זייַד און שנירל. ראָזעווע פלייש, קראַמפּס און די העאַדי אַראָמאַ פון באַגער. פופציק-אינטש פּלאַזמע פּאַנאַלז מיט MTV און כאַרדקאָר פּאָרן.
  
  די טשאַטעאַו איז געווען אָנגעפילט מיט לעבן מוזיק, מיט סלאַש און פערגיע פּערפאָרמינג 'שיין דאַנגעראָוס' אויף אַ בינע אַוועק פון די דעקאַדענט ווענוז - די אַפּביט שטיין מוזיק ברידינג אפילו מער לעבן אין פריי ס שוין דינאַמיש פּאַרטיי.
  
  דער שניט דיזיינער איז אַוועק, אומבאמערקט דורך ווער עס יז, און כעדאַד אַרויף די הויפּט טרעפּ צו אַ שטיל פליגל פון דעם שלאָס. נאָך איין פלי און זיין גאַרדז האָבן פֿאַרמאַכט אַ זיכער טיר הינטער אים, צוטריטלעך בלויז דורך אַ שליסל קאָמבינאַציע און קול דערקענונג. ער איז אַרײַן אין אַ צימער אָנגעפּאַקט מיט קאָמוניקאַציע ויסריכט און אַ ריי הויך-דעפֿיניציע טעלעוויזיע סקרינז.
  
  איינער פון זיינע מערסט טראַסטיד פאַנס האט געזאגט: "רעכט אין צייט, האר. Alicia Miles רעדט אויף אַ סאַטעליט טעלעפאָן.
  
  "ויסגעצייכנט, הודסאָן. איז עס ענקריפּטיד?"
  
  "אַוודאי, האר."
  
  פרײ האט אנגענומען דעם פארגעשלאגן מיטל, פארשפילט די ליפן, װאם מ׳האט געצװאונגען צו ברענגען דאם מויל אזוי נאנט צום ארט, װאו זײן לאקי האט שוין געשפרײט שפײז.
  
  "מייל, דאָס בעסער זיין געשמאַק. איך האָב אַ הויז פול מיט געסט צו זאָרגן פֿאַר". דער ליגן וועגן באקוועם האט אים נישט אויסגעזען ווי קיין דערפינדונג. עס איז געווען פּונקט וואָס די נאָבאָדיעס דארף צו הערן.
  
  "אַ ווערט באָנוס, איך וואָלט זאָגן," דער געזונט-געשטעלט ענגליש טאָן געבלאזן איראָניש. "איך האָבן אַ וועב אַדרעס און פּאַראָל צו זוכן פֿאַר פּאַרנעוויק."
  
  "עס איז אַלע טייל פון די אָפּמאַך, מייל. און איר שוין וויסן אַז עס איז בלויז איין וועג צו באַקומען די באָנוס. "
  
  "איז מילאָ אַרום?" איצט האט זיך דער טאן געביטן. האַלדז קאַטער. שיינער...
  
  "נאָר איך און מיין בעסטער פאָכער."
  
  ― מממ... לאַדן אים אױך אױב איר װילט ― האָט זיך איר קול געביטן. "אבער ליידער איך מוזן זיין שנעל. לאָגין צו www.locatethepro.co.uk און אַרייַן די פּאַראָל אין נידעריקער פאַל: bonusmyles007," לאָל. "איך געדאַנק איר קען אָפּשאַצן עס, פריי. דער נאָרמאַל טראַקער פֿאָרמאַט זאָל דערשייַנען. פּאַרנעוויק איז פּראָוגראַמד ווי דער פערט. איר זאָלט אים קענען נאָכפאָרן ערגעץ".
  
  הבל פריי האט שטילערהייט געגריסט. Alicia Miles איז געווען דער בעסטער אָפּעראַטיווע ער האט אלץ געוויינט. "גוט גענוג, מייל. אַמאָל דיין אויגן זענען אונטער קאָנטראָל, איר וועט זיין אַוועק די שטריקל. דעמאלט קום צוריק צו אונדז און ברענגען די פראַגמאַנץ פון די קאַנאַדיאַנס. דעמאָלט מיר וועלן ... רעדן.
  
  די שורה איז טויט. פריי האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן מאָביל טעלעפאָן, דערווײַל צופרידן. "אָוקיי, הודסאָן," ער האט געזאגט. "אָנהייב די מאַשין. שיקט אַלע גלײַך קײן אָסטערגאָטלאַנד". די לעצטע שטיק איז געווען אין זיין דערגרייכן, ווי אַלע די אנדערע ברעקלעך אויב זיי געשפילט די לעצט שפּילערייַ ריכטיק. "מילאָ ווייסט וואָס צו טאָן."
  
  ער האָט געלערנט אַ ריי טעלעוויזיע מאָניטאָרס.
  
  "ווער פון זיי איז קאַפּטיווע 6 - קאַרין בלייק?"
  
  הודסאָן האָט זיך געקראצט אין זײַן אומגעריכטן באָרד, איידער ער האָט געווייפֿלט. פרײ האט זיך צוגעבויגן צו שטודירן דאם בלאנדע מײדל, װאם זיצט אין מיטן בעט, די פיס ארויפגעצויגן ביזן קין,
  
  אדער, גענוי, זיצן אויפן בעט, וואס האט געהערט צו פרייען. או ן געגעס ן פרײ ס שפײ ז אי ן דע ר פארשפארטע ר או ן באװאכטע ר כאט ש װא ס פר י הא ט באפוילן . ניצן עלעקטרע וואָס פריי באַצאָלט פֿאַר.
  
  אויף די קנעכל איז אַ קייט ער דיזיינד.
  
  איצט האט זי געהערט צו אים.
  
  "גלייך שיקן די ווידעא צו מיין פּלאַץ אויף די גרויס פאַרשטעלן. דערנאָך זאָגן די שעף צו דינען מיטאָג דאָרט. צען מינוט נאָך דעם, איך דאַרפֿן מיין מאַרשאַל קונסט מומחה. " ער האט זיך אפגעשטעלט, געטראכט.
  
  "קען?"
  
  "יא, דער זעלבער. איך וויל אז ער זאל גיין אהין און נעמען איר שיך. גאָרנישט אַנדערש פֿאַר איצט. איך וויל אז די פסיכאלאגישע פּייַניקונג זאָל זיין געשמאַק לאַנג ביז דעם וועט צעטרעטן. איך וועל וואַרטן אַ טאָג און דעמאָלט איך וועט נעמען איר עפּעס מער וויכטיק.
  
  "און אַרעסטאַנט 7?"
  
  "טײַערע גאָט, הודסאָן, באַהאַנדלט אים גוט, ווי איר וואָלט זיך באַהאַנדלט. דער בעסטער פון אַלץ. זיין צייט צו ימפּאָנירן אונדז איז אַפּראָוטשינג ... "
  
  
  איין און דרייסיג
  
  
  
  לופט פּלאַץ איבער שוועדן
  
  
  דער עראפלאן האט זיך געציטערט. Kennedy Moore וואָוק מיט אַ אָנהייב, ריליווד צו זיין אַווייקאַנד דורך די טערביאַלאַנס, דער נייַ טאָג האט פארטריבן איר אייגן דאַרק טשייסער.
  
  קאַלעב האָט עקזיסטירט אין אירע חלומות פּונקט ווי ער האָט געטאָן אין דער אמתער וועלט, אָבער אין דער נאַכט האָט ער איר עטלעכע מאָל אומגעבראַכט דורך אַרײַנגעשטופן לעבעדיקע קאַקראָוקעס אין האַלדז, ביז זי האָט זיך דערשטיקט און איז געצווינגן צו קײַען און שלינגען, איר איינציקע פאַרראַט איז געפּײַניקט געוואָרן פון די גרויל אין אירע אויגן. , קעסיידערדיק ביז דער לעצטער אָנצינדן איז אויס.
  
  זי האט זיך מיטאמאל דערװעקט און אפגעריסן פון דעם אונטערבויך פון גיהנום, האט זי זיך ארומגעקוקט אין דער כאטע מיט װילדע אויגן. עס איז געווען שטיל; סאַוויליאַנז און זעלנער זענען דאַם אָדער גערעדט שטיל. אפילו בן בלייק איז שלאָפנדיק צוגעלאָפן זיין לאַפּטאַפּ, די זאָרג שורות נישט גלאַט אויס דורך שלאָפן און טראַגיש אויס פון אָרט אויף זיין יינגליש פּנים.
  
  דערנאָך זי געזען דרייק און ער איז געווען סטערינג בייַ איר. איצ ט זײנ ע זארגן־ליני ן האב ן פשו ט פארשטארק ט זײ ן שוי ן סטרייקנדי ק פנים . זײ ן ערלעכקײ ט או ן אומגענומע ן זײנע ן געװע ן אװדאי , אוממעגלע ך צ ו באהאלטן , אבע ר דע ר װײטיק , װא ס הא ט זי ך באהאלטן , הא ט זי ך אי ם געװאל ט טרייסט ן... א גאנצ ע נאכט .
  
  זי האט צו זיך געשמײכלט. מער רעפערענצן פון דיינאַסאָר שטיין. דרייק ס צייט איז געווען גרויס שפּאַס. א מאָמענט איז דורכגעגאנגען, איידער זי האָט פאַרשטאַנען אַז איר אינערלעכער שמייכל האָט אפֿשר דערגרייכט אירע אויגן, ווײַל ער האָט צו איר צוריק געשמייכלט.
  
  און דערנאָך, צום ערשטן מאָל אין אַלע די יאָרן זינט זי איז אַרײַן אין דער אַקאַדעמיע, האָט זי באַדויערן, אַז איר רופן האָט זי פארלאנגט צו דיסעקסואַליזירן איר פּערזענלעכקייט. זי האט געװאלט, אז זי זאל װיסן װי אזוי אזוי צו סטילירן אירע האר. זי וויל זי איז געווען אַ ביסל מער סעלמאַ בלער און אַ ביסל ווייניקער סאַנדראַ בולאַק.
  
  נאָך אַלע דעם, עס איז געווען גאַנץ קלאָר ווי דער טאָג אַז דרייק לייקט איר.
  
  זי האט צו אים צוריק געשמײכלט, אבער אין דעם מאמענט האט זיך דער עראפלאן װידער געציטערט און אלע האבן זיך אויפגעכאפט. דער פּילאָט האָט געמאָלדן אַז זיי זענען אַ שעה פלי פון זייער דעסטיניישאַן. בן וואָוק אַרויף און געגאנגען ווי אַ זאַמבי צו באַקומען עטלעכע לעפטאָוווער קאָנאַ קאַווע. טהארסטן דאהל האט זיך אויפגעשטעלט און זיך ארומגעקוקט.
  
  "צייט צו דרייען אויף דער ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר," ער האט געזאגט מיט אַ האַלב-שמייכל.
  
  זיי זענען געשיקט צו פליען איבער עסטגאָטלאַנד, טאַרגאַטינג געביטן ווו פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק און בן געגלויבט אַז העידי ס דאָרף וואָלט זיין ליגן. דער אָרעמאַן פּראָפעסאָר האָט קלאָר וויי געטאָן פֿון דעם אָפּגעשניטן שפּיץ פֿינגער און איז געווען שטאַרק צעשאָקלט פֿון ווי האַרציק זײַן מאַטערן איז געווען, אָבער איז געווען גליקלעך ווי אַ הינטל, ווי ער האָט זיי דערציילט וועגן דער מאַפּע וואָס איז אויסגעקריצט געוואָרן אויפן שילד פון אודין.
  
  דער דרך צו Ragnarok.
  
  מאַשמאָעס.
  
  ביז איצט האָט קיינער עס נישט געקענט איבערזעצן. איז דאָס געווען נאָך אן אנדער מיסדירעקטיאָן פון אַלישאַ מייל און איר צעמישט מאַנשאַפֿט?
  
  איינמאל דער עראפלאן האט זיך דורכגעבראכן אין דאהל'ס גראָבע פּערימעטער, האָט ער אָנגעוויזן אויפן בילד וואָס האָט זיך באַוויזן אויף דער טעלעוויזיע פון דעם עראפלאן. ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר געשיקט קורץ פּלאַצן פון ראַדיאָ כוואליעס אין דער ערד. ווען עס שלאָגן אַ באַגראָבן כייפעץ, גרענעץ, אָדער פּאָסל, עס שפיגלט אַ בילד אין זיין צוריקקומען סיגנאַל. אין ערשטער זיי זענען שווער צו ידענטיפיצירן, אָבער מיט דערפאַרונג עס ווערט גרינגער.
  
  קענעדי האט געשאקלט מיטן קאפ צו דאהל. "צי האָט די שוועדישע אַרמיי אַלץ?"
  
  "דאס מין פון זאַך איז נייטיק," דאַהל דערציילט איר עמעס. "מיר האָבן אַ כייבריד ווערסיע פון דעם מאַשין וואָס דיטעקץ מינעס און פאַרבאָרגן פּייפּס. זייער הויך טעק. "
  
  פאַרטאָג האָט זיך אויסגעבראָכן איבערן האָריזאָנט, און דאַן איז עס אַוועקגעטריבן געוואָרן פון אָפּגעריסענע גרויע וואלקנס, ווען פּאַרנעוויק האָט אַרויסגעלאָזט אַ געשריי. "דאָ! דאס בילד קוקט ווי אַן אַלט וויקינג ייִשובֿ. צי איר זען די קייַלעכיק ויסווייניקסט קאַנט - דאָס זענען די פּראַטעקטיוו ווענט - און די רעקטאַנגגיאַלער אַבדזשעקץ אינעווייניק? דאָס זענען קליינע וואוינונגען".
  
  - אזוי, לאמיר באשטימען דאס גרעסטע הויז... - האט בן זיך געאײלט.
  
  "ניין," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "דאָס מוזן זיין אַ קאָמונאַל לאָנגהאָוסע - אַ באַגעגעניש אָרט אָדער סעודה. העידי, אויב זי וואָלט טאַקע געווען דאָ, וואָלט האָבן דאָס צווייטע גרעסטע הויז.
  
  ווען דער עראפלאן האט זיך לאנגזאם אראפגעלאזט, האבן זיך באוויזן קלארער בילדער. דער ישוב איז באלד קלאר אנגעצייכנט געווארן עטליכע פוס אונטער דער ערד, און דאס צווייטע גרעסטע הויז איז באלד געווארן קענטיק.
  
  ― איר זעט דאָס, ― האָט דאַהל אָנגעװיזן אויף אַ טיפֿערן פֿאַרב, אַזױ שװאַך, אַז מע קאָן דאָס ניט באַמערקט װערן, סײַדן עמעצער זוכט עס. "דאָס מיינט, אַז ס"איז דאָ אַ ריק, און עס געפינט זיך גלייך אונטער היידי'ס הויז. ― פאַרשילטן ― האָט ער געזאָגט און זיך אַרומגעדרײט. "זי האָט געבויט איר הויז רעכט איבער מימירס ברונעם!"
  
  
  צוויי און דרייסיג
  
  
  
  אָסטערגאָטלאַנד, שוועדן
  
  
  אַמאָל זיי זענען געווען אויף דער ערד און זענען געגאנגען עטלעכע מייל דורך נאַס מעדאָוז, דאַהל באפוילן אַ האַלטן. דרייק האָט זיך אַרומגעקוקט אויף וואָס ער האָט נאָר געקענט באַשרייבן ווי, אין דעם נײַעם דינאָ-ראַק גייסט, וואָס ער און קענעדי האָבן זיך געטיילט, אַ שטאַרקע קאָמאַנדע. די שוועדן און SGG זענען רעפּריזענטיד דורך Thorsten Dahl און דריי פון זיינע מענטשן, די SAS דורך וועלז און צען זעלנער. איינער איז געבליבן אין האוואאי, פארוואונדעט. דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז רידוסט צו זעקס מענטשן; דערנאָך זײַנען געווען בן, פּאַרנעוויק, קענעדי און זיך אַליין. היידן איז געבליבן מיטן עראפלאן.
  
  ע ס אי ז צװיש ן ז ײ ניש ט געװע ן קײ ן אײנציקע ר מענטש , װא ס הא ט זי ך ניש ט דערשראק ן פו ן ד י שװעריקײט ן פו ן זײע ר אויפגאבע . דער פאקט אז דער עראפלאן האט געווארט, אינגאנצן אנגעצונדן און באוואפנט, מיט די פיגורן אויף ברעט, גרייט זיי צו נעמען ערגעץ אויף דער וועלט, האט נאר ווייטער אונטערגעשטראכן די ערנסטקייט פון דער מצב.
  
  "אויב עס העלפֿט," האָט דאַהל געזאָגט, ווען אַלע האָבן אים דערוואַרטנדיק אָנגעקוקט, "זע איך נישט ווי זיי קענען אונדז דאָס מאָל געפֿינען," האָט ער אָנגעוויזן. "אָנהייב מיט ליכט יקספּלאָוסיווז צו ויסמעקן אַ ביסל פֿיס אַראָפּ, און עס איז צייט צו גראַבליע."
  
  - זײט פארזיכטיק, - האט פארנעװייק גע־ װארט מיט די הענט. "מיר טאָן ניט וועלן אַ ייַנבראָך."
  
  "זאָרגט נישט," האָט דאַהל פריילעך געזאָגט. "צווישן די פאַרשידן פאָרסעס דאָ, איך טראַכטן מיר האָבן אַ יקספּיריאַנסט מאַנשאַפֿט, פּראָפעסאָר."
  
  עס איז געװארן א גרויםער געלעכטער. דרייק האט איבערגעזוכט זייער סביבה. זיי שטעלן זיך אַ ברייט פּערימעטער, געלאזן מענטשן אויף שפּיץ פון עטלעכע היללס וואָס סעראַונדאַד די פּלאַץ ווו ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר אנגעוויזן אַן אַלט גאַרדכאַוס האט אַמאָל געשטאנען. אויב נאָר עס איז גוט גענוג פֿאַר די וויקינגס און אַלע ...
  
  די פּליטן זענען געווען גראָז און רויק, די ליכט ווינטל האט קוים גערודער די ביימער וואָס געוואקסן צו מזרח פון זייער שטעלע. עס אנגעהויבן צו רעגנדל לייטלי און דעמאָלט פארשטאפט איידער טריינג ווידער.
  
  בן ס מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען. זײנ ע אויג ן האב ן גענומע ן א פארהאנגע ן קוק . "טאַטע? נאָר פאַרנומען. איך װעל דיך צוריק רופן בײם הינטערשטן. - האט ער פארמאכט דעם מיטל, קוקנדיק אויף דרייק. "איך האב נישט קיין צייט," האט ער געמורמלט. "זיי וויסן שוין אַז עפּעס איז געשעעניש, זיי נאָר טאָן ניט וויסן וואָס עס איז."
  
  דרייק האט זיך א ניד געטאן און נאכגעקוקט דעם ערשטן אויפרייס אן זיך צוציטערן. גראז, טורף און שמוץ זענען געפלויגן אין דער לופטן. דא ם אי ז גלײ ך נאכגעפאלג ט געװאר ן נא ך א ביס ל טיפע ר שטרײ ק או ן א צװײט ע װאלק ן הא ט זי ך אויפגעהויב ן פו ן דע ר ערד .
  
  עטלעכ ע מענע ר זײנע ן געקומע ן דונערנדי ק פאראויס , האב ן געהאלט ן שאדל ן װ י ז ײ האב ן געהאלט ן געװער . סעריל סצענע.
  
  - היט זיך, - האט פארנעוויק געמורמלט. "מיר וועלן נישט וועלן אַז ווער עס יז זאָל באַקומען נאַס." ער האט זיך געטשעפעט ווי דאס איז געווען דער גרעסטער וויץ אין היסטאריע.
  
  א קלארער איבערבליק בילד האט געוויזן א לאך אונטער העידי'ס לאנג הויז, וואס האט געפירט צו א גרויסע הייל. עס איז קלאָר אַז עס איז געווען מער ווי בלויז אַ געזונט ליגנעריש דאָרט, און די מאַנשאַפֿט איז געווען טעות אויף די זייַט פון וואָרענען. עס האָט געדויערט נאָך אַ שעה פון אָפּגעהיט עקסקאַוויישאַן און עטלעכע פּויזאַז בשעת פּאַרנעוויק האָט געקראָגן און געלערנט די אַנערד אַרטאַפאַקץ איידער זיי פאַרשווונדן אין דין לופט.
  
  דרייק האָט דאָס מאָל גענוצט צו אָרגאַניזירן זיינע מחשבות. ביז היינט האט ער זיך געפילט ווי ער איז געווען אויף א וואנט אן קיין ברעמען. אפילו נאך די אלע יארן איז ער נאך געווען מער געוואוינט צו פאלגן באפעלן ווי אויספירן א אקציע פלאן, האט ער געדארפט מער צייט צו טראכטן ווי למשל בן בלייק. ער האָט זיכער געוווּסט צוויי זאַכן - זיי זענען שטענדיק געווען הינטערן, און זייערע שונאים האָבן זיי געצווינגן צו רעאַגירן אויף סיטואציעס אלא ווי צו מאַכן זיי; קיין צווייפל איז דאָס אַ רעזולטאַט פון דעם פאַקט אַז זיי זענען אריין אין דעם ראַסע הינטער זייער קעגנערס.
  
  איצט עס ס צייַט צו אָנהייבן ווינינג דעם ראַסע. דערצו, זיי סימד צו זיין דער בלויז פאַקשאַן דעדאַקייטאַד צו ראַטעווען די וועלט אלא ווי ריזיקירן עס.
  
  אזוי גלויבסטו אין רוחות־געשיכטעס ז - האט אים א שושקעט אין זינען אן אלטע קול.
  
  ניין, ער האט געענטפערט אזוי ווי דעמאלט. אבער איך גלייב אין גרויל מעשיות...
  
  בעשאַס זיין לעצטע מיסיע ווי אַ מיטגליד פון דער סוד SRT, אַ ספּעציעל אַפּאַראַט פון די SAS, ער און דריי אנדערע מיטגלידער פון זיין קאָלעקטיוו, אַרייַנגערעכנט Alicia Miles, סטאַמבאַלד אויף אַ ווייַט דאָרף אין נאָרדערן יראַק, זיין באוווינער זענען טאָרטשערד און מערדערד. אַסומינג די קלאָר ווי דער טאָג, וואָס זיי זענען ינוועסטאַגייטינג ... איז געווען צו געפֿינען בריטיש און פראנצויזיש זעלנער נאָך אין די טראָוז פון זייער ינטעראַגיישאַן.
  
  וואָס איז נאכגעגאנגען פינצטער די מנוחה פון מאַט דרייק ס טעג אויף דער ערד. פארבלענדט פון צארן, האט ער און די אנדערע צוויי מאַנשאַפֿט מיטגלידער פארשטאפט די פּייַניקונג.
  
  נאך א 'פריינדלעך פייער' אינצידענט צווישן פילע.
  
  Alicia Miles איז געשטאנען און וואָטשט, אַנטאַמאַנייטאַד דורך קיין קווערקס איין וועג אָדער די אנדערע. ז י הא ט ניש ט געקענ ט אפשטעל ן ד י פײניקונגע ן או ן ז י הא ט ניש ט געקענ ט אפשטעל ן דע ם טויט ן פו ן ד י פײניקונגען . אבער זי האט נאכגעפאלגט איר קאמאנדיר'ס באפעלן.
  
  מאַט דרייק.
  
  נאָך דעם האָט זיך פֿאַר אים פֿאַרענדיקט דער סאָלדאַטס לעבן, אַלע ראָמאַנטישע באַציִונגען, וואָס זי האָט געשטיצט, זענען צעבראָכן געוואָרן אין שטיקלעך. אבער פארלאזן די דינסט האט נישט מיינען אַז די זכרונות פאַרוועלקט. זײ ן װײ ב הא ט אי ם אויפגעװעק ט נאכ ט נא ך נאכ ט או ן זי ך דערנא ך ארוי ס פו ן אי ר שװײס־געװײקט ע בעט , א געװײננדי ק אראפ , װע ן ע ר הא ט זי ך אפגעזאג ט זי ך מודה .
  
  איצט האט ער באמערקט קענעדי שטייענדיק אנטקעגן אים, שמייכלענדיק ווי זי וואלט געווען אויף אן עראפלאן. אירע האר איז לײז געהאנגען און איר געזיכט איז געװארן לעבעדיק און שטיפעריש מיט איר שמייכל. סענטערד אויגן און וויקטאָריאַ ס סעקרעט גוף קאַמביינד מיט שולע לערער דעקאָרום און געשעפט צאַמונג. גאַנץ געמישט.
  
  ער האט צוריק געשמײכלט. Thorsten Dahl האָט געשריגן: "גיי טיף אין לייענען! מיר דאַרפֿן אַ וועגווייַזער פֿאַר די דיסענדאַנץ."
  
  ווען בן האָט אים געפרעגט וואָס איז דעססענדער, האָט ער נאָר געשמייכלט. "גלייך פֿון האָלליוואָאָד לעגענדע, מיין פרייַנד. געדענקט ווי א גנב איז אראפגעשפרונגען פון א געביידע און זיין שפרינג איז צוגעפאסט געווארן צו די מיליאמעטער איידער מען האט אפגעשטעלט זיין פאל? נו, די בלו דיאַמאָנד לאַנדער איז די מיטל וואָס זיי נוצן.
  
  "קאָל".
  
  דרייק האט באמערקט אז זיין אלטער קאמאנדיר איז לאנגזאם ארומגעגאנגען און האט גענומען דעם אנגעבאטן קאלבע קאווע. דעם שמועס איז געווען אַ בשעת אין די מאכן. דרייק האט געוואלט עס ענדיגן.
  
  "מאַי?" - האט ער געפרעגט, פעסט אראפגעלאזט די ליפען צו דער ערד, כדי קיינער זאל נישט פארשטיין זיין פראגע.
  
  "המ?" - האב איך געפרעגט.
  
  "נאר זאג מיר".
  
  "גוט גוטהאַרציקייט, דוד, נאָך דעם קלאָר ווי דער טאָג מאַנגל פון אינפֿאָרמאַציע וואָס איר צושטעלן וועגן דיין אַלט פערדל, איך קען קוים רעכענען אויף געבן אַוועק פרייבייז איצט, קען איך?"
  
  דרייק האט נישט געקענט אפהאלטן א שמייכל. ― ביסט אַ שמוציק אַלטער, איר װײסט דאָס?
  
  "דאָס איז וואָס האלט מיר אין דער שפּיץ פון מיין שפּיל. איצט דערצײל מיר אַ געשיכטע פֿון איינע פֿון אירע געהיימע מיסיעס - איינע פֿון זיי.
  
  "נו... איך קען בלאָזן דיין געלעגנהייַט דאָ און געבן איר עפּעס צאַמען," דרייק געזאגט. "אָדער איר קען וואַרטן ביז דאָס איז אַלע איבער און איך וועל געבן איר די גאָלד ... איר וויסן די בלויז איינער."
  
  "טאָקיאָ קאָס-קאָן?"
  
  "קאָס-קאָן אין טאָקיאָ. ווען מאַי איז געווען אַנדערקאַווער ביי יאַפּאַן ס גרעסטער קאָספּלייַ קאַנווענשאַן צו ינפילטרירן און כאַפּאַנז די Fuchu טריאַדס וואָס האָבן געפירט די פּאָרן אינדוסטריע אין דער צייט.
  
  וועלז האט אויסגעזען ווי ער וואלט געהאט א פארכאפעניש. "יאָשקע, דרייק. ביסט אן אידיאט. אָוקיי דאַן, אָבער צוטרוי מיר, איר זענט מיר שולדיק איצט," ער גענומען אַ אָטעם. "די יאפאנעזער האבן זי נאר ארויסגעשלעפט פון האנג קאנג, גלייך אונטער א פאלשע אידענטיטעט, אן ווארענונג, אינגאנצן פארניכטעט די דעקל וואס זי האט געבויט פאר צוויי יאר."
  
  דרייק האט אים געגעבן אן אפענעם, אומגלויבלעכן בליק. "קיינמאָל".
  
  "אויך מײַנע ווערטער."
  
  - פארװאם ?
  
  "אויך מיין ווייַטער קשיא. אָבער, דרייק, איז עס נישט קלאָר ווי דער טאָג?
  
  דרייק האט געטראכט דערפון. "נאָר אַז זי איז דער בעסטער זיי האָבן. דער בעסטער זיי האָבן אלץ געהאט. און זיי מוזן זיין פאַרצווייפלט דערפֿאַר. "
  
  "מיר האָבן שוין גענומען רופן פון זייער יוסטיץ דעפּאַרטמענט און פּריים מיניסטערס פֿאַר וועגן פופצן שעה איצט, פּונקט ווי די יאַנקיז. זיי וועלן אַרייַנלאָזן אַלץ צו אונדז - זיי געשיקט איר צו ויספאָרשן לאַ וועראַין ווייַל דאָס איז דער בלויז קשר זיי האָבן געפֿונען צו דעם באַלאַגאַן וואָס איז שוין עסקאַלייטיד אין די ביגאַסט געשעעניש געשעעניש אויף דעם פּלאַנעט רעכט איצט. עס איז בלויז אַ ענין פון שעה ביז מיר זענען געצווונגען צו מודה צו זיי."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "איז עס קיין סיבה נישט צו מודה רעכט איצט? מייַ וואָלט זיין אַ פאַנטאַסטיש אַקוואַזישאַן. "
  
  "איך שטימען, פּאָר, אָבער גאַווערמאַנץ זענען גאַווערמאַנץ, און צי די וועלט איז אין געפאַר אָדער נישט, זיי ווי צו שפּילן זייער קליין שפּילערייַ, טאָן ניט זיי?"
  
  דרייק האט אנגעוויזן אויף א לאך אין דער ערד. "זייט אויס ווי זיי זענען גרייט."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק ס אַראָפּגאַנג קורס איז געווען באַשטימט צו 126 פֿיס. א מיטל גערופן אַ שנעל מעלדונג פּיסק איז געווען שטעלן אין זיין האַנט און ער איז געווען איבערגעגעבן אַ באַקפּאַק. ער האט געצויגן א פײערמאן׳ם העלם מיט א פלאש־ליכט צוגעבונדן צום קאפ און ארומגערינגלט אין זײן רוקן. א גרויס פלאַשליגהט, אַ זויערשטאָף טאַנק, אַ וואָפן, עסנוואַרג, וואַסער, אַ ראַדיאָ, ערשטער הילף סאַפּלייז - אַלץ ער דאַרף פֿאַר קאַווערינג. ער האט אנגעטאן א פאר שווערע הענטשקעס און איז צוגעגאנגען צום ראנד פון גרוב.
  
  "געראָנימאָ?" ער האָט געבעטן קענעדי, וועלכער איז געבליבן אויבן מיט בן און דעם פּראָפעסאָר, צו העלפן מאָניטאָרירן זייער פּערימעטער.
  
  "אָדער כאַפּן דיין קנעכל, שטעקן דיין הינטן אויס און האָפֿן," זי געזאגט.
  
  דרייק האט צו איר געשמײכלט בײז, ״מיר װעלן שפעטער צוריק קומען צו דעם״, האט ער געזאגט און ארײנגעשפרונגען אין דער פינצטערניש.
  
  ער האט תיכף געפילט דעם רויטן דימענט ארויסציען צינגל. די גיכקייט פֿון זײַן פֿאַלן האָט זיך פֿאַרמינערט, ווען ער איז געפֿאַלן, און זײַן קליין ראָד האָט געטיקט הונדערט מאָל אַ סעקונדע. די ווענט פון דעם ברונעם - צום גליק איצט טרוקן - האָבן געבליצט פאַרביי אין קאַליידאָסקאָפּישע בליצן, ווי אין אַן אַלטן שוואַרץ און ווייסן פילם. לעסאָף די אַראָפּגאַנג סלאָוד צו אַ קריכן, און דרייק פּעלץ זיין שיך אָפּשפּרונג דזשענטלי אַוועק די שווער שטיין. ער האט אויסגעקוועטשט די פּיסק און פּעלץ ווי דער צינגל אַרויסלאָזן פון זיין זיצפּלאַץ. דרייק האָט איבערגעקוקט דעם פּראָצעס פון פארוואנדלען אים אין אַן אַססענדאַנט איידער ער איז אריבער צו וואו דאל און א האלבן טוץ מענטשן זענען געשטאנען ווארטן.
  
  די שטאָק האָט זיך אַלאַרמינגלי געקראכט, אָבער ער האָט דאָס צוגעשריבן צו מאַמיפיעד ברוכעס.
  
  "די הייל איז סטריינדזשלי קליין קאַמפּערד צו וואָס מיר געזען אויף ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר," דאַהל געזאגט. "ער קען האָבן פאַלש קאַלקיאַלייטיד. צעשפרייט זיך און זוכט... א טונעל... אדער עפעס אזוינס".
  
  דער שוועדישער האָט זיך אַ שמייכל געטאָן, פאַרוויילט מיט דער אייגענער אומוויסנדיקייט. דרייק האט עס ליב. ער איז פּאַמעלעך אַרומגעגאַנגען אַרום דער הייל, שטודירט די אומגלײַכלעכע ווענט און געציטערט, טראָץ דעם געדיכטן מאַנטל וואָס איז אים געגעבן געוואָרן. טויזנטער טאָנס שטײן און ערד האָבן אים אַראָפּגעדריקט, און דאָ האָט ער געפּרוּװט אַרײַנצונעמען טיפֿער. פֿאַר אים האָט דאָס געקלונגען ווי אַ סאָלדאַטס לעבן.
  
  דאַהל האָט קאָמוניקאַציע מיט פּאַרנעוויק דורך צוויי-וועג ווידעאָפאָן. דער פראפעסאר האט געשריגן אזויפיל 'פארשלאגן', אז דאהל האט נאך צוויי מינוט אפגעשטעלט דעם קלאנג. די זעלנער האבן זיך צעטראטן ארום דער הייל ביז איינער פון די דעלטא בחורים האט געשריגן: "איך האב דא אויסגעשניטענע. כאָטש עס איז אַ קליינטשיק זאַך. "
  
  דאהל האט אויסגעלאשן די ווידעאפאָן. פּאַרנעוויקס שטימע האָט געקלונגען הויך און קלאָר, און דערנאָך האָט זיך אָפּגעשטעלט ווען דאַהל האָט געבראַכט דעם מאָביל טעלעפאָן צו דער וואַנט.
  
  "צי איר זען דעם?"
  
  "יא! דאס איז ביוסטהאַלטער! ביוסטהאַלטער!" פּאַרנעוויק האָט פֿאַרלוירן זײַן ענגליש פֿון יקסייטמאַנט. "וואַלקנאָט... מממ... אַ קנופּ פֿון דערהרגעטע קריגערס. דאָס איז דער סימבאָל פון אָדין, די דרייַיק דרייַעק, אָדער באָרראָמעאַן דרייַעק, פֿאַרבונדן מיט דער געדאַנק פון כבוד טויט אין שלאַכט.
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "בלאַדי וויקינגס."
  
  "דער סימבאָל איז אָפט געפֿונען אויף 'בילד שטיינער' וואָס שילדערן די טויט פון העלדיש וואָריערז וואָס אַרומפאָרן מיט אַ שיפל אָדער אויף פערד צו וואַלהאַללאַ - אָדינס פּאַלאַץ.
  
  "אנטשולדיגט צו צעלאָזן דיין פּאַראַד, פּאָר," האט געזאגט דער סטרייטפאָרווערד סאַס מענטש, "אָבער די וואַנט איז ווי דיק ווי מיין מוטער-אין-געזעץ."
  
  זיי אַלע גענומען אַ שריט צוריק, פליקינג זייער העלם לייץ אַריבער די אַנטאַטשט ייבערפלאַך.
  
  "עס מוז זיין אַ פאַלש וואַנט." דער בחור האט כּמעט געשריגן פון התרגשות. "עס מוז זיין!"
  
  "וואַרטן," דרייק געהערט בן ס יונג קול. "עס אויך זאגט אַז וואַלקנאָטה איז אויך גערופן די טויט קנאָט, אַ סימבאָל פון די אנהענגערס פון אָדין וואָס האָבן אַ ליבשאַפט פֿאַר היציק טויט. איך גלייב באמת אז דאס קען זיין א ווארענונג. "
  
  "שטערן". דרייק ס זיפץ איז געווען אָפנהאַרציק.
  
  - אט איז א געדאנק, בחורים - איז געקומען קענעדיס שטימע. "ווי וועגן אַ מער גרונטיק דורכקוק פון אַלע די ווענט. אויב איר באַקומען מער וואַלקנאָטץ, אָבער דעמאָלט געפֿינען אַ ליידיק וואַנט, איך וואָלט קלייַבן דעם.
  
  "ליכט פֿאַר איר צו זאָגן," דרייק געמורמלט. "זייַענדיק דאָרט און אַלץ."
  
  ז ײ האב ן זי ך צעשפאלט , קאם ן ד י שטיינערדיק ע װאנט ן אינטשע ר אינטש . ז ײ האב ן אװעקגעקראכ ט יארהונדערט ע שטויב , צעבראכ ן שפינװעב ן או ן פארטריב ן פורעם . עווענטועל האבן זיי געפונען נאך דריי וואלקנאטן.
  
  "גרויס," דרייק געזאגט. "ס׳איז פֿיר װענט, פֿיר קנוציקע זאַכן. וואס טוהן מיר יעצט?"
  
  "זענען זיי אַלע יידעניקאַל?" - האט דער פראפעסאר געפרעגט פארחידושט.
  
  איינער פון די זעלנער האָט אַרויסגעוויזן אַ בילד פון פּאַרנעוויק אויפן ווידעאָפאָן עקראַן. - נו, איך ווייס נישט פון אייך, אבער איך בין זיכער אז איך בין מיד פון אים צוהערן, דער פארשילטן שוויד וואלט אונז שוין לאנג צוריק פארענדיקט.
  
  "וואַרט," האָט בן ס קול געזאָגט. ― די אױגן זײַנען אין מימירס ברונעם, נישט... זײַן קול האָט זיך פֿאַרלוירן הינטער דעם שיסן פֿון סטאַטיק, און דערנאָך איז דער עקראַן טונקל געװאָרן. דאהל האט עס א שאקל געטאן, אנגעטאן און אויסגעלאשן, אבער אן אומזיסט.
  
  "קרעם. וואס האט ער פרובירט צו זאגן?
  
  דרייק איז געווען וועגן צו מאַכן אַ טרעפן ווען די ווידעאָפאָאָן איז צוריק צו לעבן און בן ס פּנים אָנגעפילט דעם עקראַן. "איך טאָן ניט וויסן וואָס געטראפן. אבער הער - די אויגן זענען אין מימיר'ס ברונעם, נישט אין דער הייל אונטער אים. פארשטייט זיך?"
  
  "יא. אַזוי מיר זענען דורכגעגאנגען זיי אויף די וועג אַראָפּ?
  
  "איך טראכט אז יא".
  
  "אָבער וואָס?" - האט דאהל געפרעגט פארשטענדליך. "דעמאָלט וואָס איז דאָס הייל בכלל באשאפן געווארן? און דער ערד דורכדרינגענדיקער ראדאר האט קלאר געוויזן אז עס איז דא א ריזיגע פלאץ אונטערן. פֿאַרשטייט זיך, אַז דער פּיעסע האָט געמוזט זײַן דאָרטן אַראָפּ."
  
  "סייַדן -" דרייק פּעלץ אַ שרעקלעך קאַלט. "אויב דאָס אָרט איז אַ טראַפּ."
  
  דאהל האט מיטאמאל אויסגעזען אומזיכער. "וויאזוי?"
  
  "איז דאָס פּלאַץ אונטער אונדז? וואָס אויב עס איז אַ דנאָ גרוב? "
  
  ― דאָס הײסט, אַז דו שטײט אױף אַ לײם קישן! דער בחור האט געשריגן מיט גרויל. "טראַפּ! עס קען ייַנבראָך אין קיין מאָמענט. גיי יעצט ארויס פון דארט!"
  
  ז ײ האב ן זי ך אנגעשטארק ט אײנע ר דע ם צװײט ן אי ן אײ ן אומענדלעכ ן מאמענ ט פו ן פארצװײפלט ן שטארבל . זײ האבן אלע אזוי שטארק געװאלט לעבן. און דעמאָלט אַלץ געביטן. וואָס איז אַמאָל געווען אַ פּלאַצן אין די באַטאָנען שטאָק איז איצט אַ קראַקט שווער טאַפליע. דע ר משונהדיקע ר רײםע ר קלאנג , אי ז ניש ט געװע ן פו ן דע ר פארטריבונ ג פו ן שטײ ן , נא ר פו ן דע ר פאקט , װא ס דע ר דיל ע הא ט זי ך לאנגזא ם זי ך צעשפאלט ן פו ן עק ץ צו ם עק .
  
  מיט אַ סאָף גרוב אונטער זיי ....
  
  ד י זעק ס מענטש ן האב ן זי ך צעבראכ ט אוי ף ד י צװ ײ אסענדאנטן . װע ן ז ײ זײנע ן אהי ן אנגעקומע ן נא ך לעבעדיג , הא ט דאהל ע געשריג ן או ן ז ײ זאל ן אומקער ן ארדענונג .
  
  "איר צוויי גיין ערשטער. זייט למען השם הארב״.
  
  "און אויף דיין וועג אַרויף," פּאַרנעוויק קאַמענטאַד, "זייט ספּעציעל אַווער פון דיין סוויווע. מיר ווילן נישט פאַרפירן דעם אַרטיפאַקט. "
  
  "זייט נישט קיין ידיאָט, פּאַרנעוויק." דאהל איז געווען אויסער זיך מיט פארבאטן. דרייק האט קיינמאָל געזען אים ווי דאָס פריער. "די לעצטע צוויי פון אונדז וועלן קאָנטראָלירן ווי מיר גיין," ער האט געזאגט, סטערינג בייַ דרייק. "עס זענען איר און מיר".
  
  דער ווידעאָפאָאָן האָט ווידער אַ ביפּ און זיך אויסגעדרייט. דאהל האט א שאקל געטאן, װי ער װאלט אים געװאלט דערשטיקן. "פאַרשילטן דורך די יאַנקעעס, קיין צווייפל."
  
  עס גענומען די ערשטער פּאָר דרייַ מינוט צו דערגרייכן ערד מדרגה. דערנאָך דריי מער פֿאַר די רגע פּאָר. דרייק געדאַנק פון אַלע די טינגז וואָס קען פּאַסירן אין זעקס מינוט - אַ לעבן ס ווערט פון דערפאַרונג, אָדער גאָרנישט. פאר אים איז עס געווען די לעצטע. גאָרנישט אָבער דאָס קריקינג פון ליים, די קרעכצן פון שיפט שטיין, די קריקינג פון געלעגנהייַט, באַשלאָסן צי צו באַלוינונג אים מיט לעבן אָדער טויט.
  
  די שטאָק אונטער דעם ערשטער סימבאָל זיי געפונען איז קאַלאַפּסט. קיין ווארענונג איז נישט געווען; װ י ד י דיל ע װאלט ן פשו ט אפגעגעב ן דע ם גײסט , או ן ארײנגעפאל ן אי ן פארגעסעניש . דרייק איז ארויף אויפן ברונעם אזוי ווייט ער האט געקענט. עס איז באַלאַנסט אויף זייַן זייטן אלא ווי אויף די שוואַך שטאָק פון די הייל. דאהל האט זיך ארומגענומען מיט די אנדערע זייט פונעם ברונעם, אנגעכאפט א שטיק גרין טוויין מיט ביידע הענט, דאס רינג אויף זיין חתונה פינגער האט אפגעשפיגלט די לאנטערן אויפן דרייק'ס העלם.
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן, געזוכט אלע שטארקע שטיקער שטריק וואס זיי קענען צוטשעפען צו זייערע כארניס. דערנאָך האָט ער דערהערט דאַהל שרײַען: "שאָט! און האָט אַראָפּגעקוקט פּונקט אין צייט צו זען די ווידעאָפאָאָן שפּין פון עק צו סוף אין שלעכט פּאַמעלעך באַוועגונג איידער פאַלינג מיט אַ כראָמטשען צו די הייל שטאָק.
  
  אפגעשװאכט , הא ט ד י שװער ע דרי ף זי ך איבערגעלאזט , ארײנגעפאל ן אי ן א שװארצ ן לאך , װ י דריק ס אלט ע חלומות , װעג ן אנהײב ן א פאמיליע . א שטורעם איז געקומען צו זיי, ארויסגעלאזט טרויעריקע לופט פול מיט אומדערציילערדיקער פינצטערניש פון דעם ארט וואו די בלינדע באשעפענישן האבן זיך באהאלטן און זיך צעגליטשט.
  
  און, קוקן אַראָפּ אין דעם תהום פון נאָמען אָן שאָטן, דרייק רידיסקאַווערד זיין קינדשאַפט גלויבן אין מאָנסטערס.
  
  ס׳האָט זיך געטראָפֿן אַ שוואַכער גלײַכן קלאַנג, און אַ שטריק איז אַראָפּגעפֿאַלן פֿון אויבן. דרייק האט עס דאנקבאר אנגעכאפט און עס צוגעטשעפעט צו זיין כארט. דאהל האט דאס זעלבע געטון, אויסגעזעהן יידעניקאַל ווייסע, און זיי האבן ביידע געדריקט זייערע ריספּעקטיווע קנעפ.
  
  דרייק האט נאכגעקוקט דעם הייך. ער האט שטודירט זײן האלב פון דעם ברונעם, בשעת דאהל האט עס קאפירט אויף דער אנדערער זײט. עטלעכ ע מא ל האב ן ז ײ זי ך אפגעשטעלט , או ן זי ך געצויג ן פאראויס , כד י צ ו קוק ן נענטער , אבע ר יעד ן מא ל האב ן ז ײ גארנישט . אַ הונדערט פֿיס זענען געגאנגען, און דעמאָלט ניינציק. דרייק האט געשילדערט די הענט בלוטיג, אבער גארנישט געפונען. זיי געגאנגען אויף, איצט פופציק פֿיס, און דאַן דרייק געזען די אַוועק פון ליכט, אַ טונקלקייט וואָס פשוט אַבזאָרבד די ליכט וואָס ער האט אויף איר.
  
  א ברייט ווודאַן ברעט, דזשאַגד צוזאמען די עדזשאַז, אַנטאַטשט דורך פייַכט אָדער פורעם. דרייק קען זען די קאַרווינגז אויף זייַן ייבערפלאַך און עס האט אים אַ בשעת צו שטעלן די העלם ריכטיק.
  
  אבער ווען ער האט עס ...
  
  אויגן. אַ סימבאָליש בילד פֿון אָדינס אױגן, געשניטן פֿון האָלץ און אַהער געלאָזט... פֿון װעמען?
  
  ביי אודין אליין? טויזנטער פון יאָרן צוריק? מחבר: העידי? איז עס געווען מער אָדער ווייניקער גלייבלעך?
  
  דאַהל האָט אַראָפּגעוואָרפן אַ באַזאָרגט בליק. "פֿאַר די צוליב פון אונדז אַלע, דרייק, טאָן ניט פאַלן דאָס."
  
  
  דריי און דרייסיג
  
  
  
  אָסטערגאָטלאַנד, שוועדן
  
  
  דרייק איז ארויסגעקומען פון מימיר'ס ברונעם, האלטן די הילצערנע טאבלעט הויך ווי א טראפיע. אײדע ר ע ר הא ט געקענ ט ארויסרײס ן א װארט , הא ט מע ן אי ם גראב ע ארויםגערוק ט פו ן זײ ן כארמל , או ן געװארפ ן צ ו דע ר ערד .
  
  "היי, רויק זיך..." ער האָט אַראָפּגעקוקט אין שטאַם פון דער חלום מאַשין פון האָנג קאָנג, איינער פון די נייע. ע ר הא ט זי ך א ביס ל ארוי ס או ן דערזע ן טויט ע או ן שטארבנדיק ע זעלנער , ליג ן אויפ ן גראז , דעלטא , סג ג , סאס , או ן הינטער ן זײ , קענעדי , זי ך קניע ן מי ט א ביקס , שפיציק ט אויפ ן קאפ .
  
  געזען בן ווערן געצווונגען צו שטיין אַרויף אין אַ דערשטיקונג, אַלישאַ מייל ס רחמנותדיק הענט ענג אָנכאַפּן זיין האַלדז. דרייק'ס הארץ האט זיך כמעט צעבראכן ווען ער האט געזען אז בן האט נאך פארכאפט זיין טעלעפאן אין זיין האנט. קלינגענדיק ביז מיין לעצטע אָטעם...
  
  "זאל די בריט שטיין," קאַנאַדיאַן קאָלבי טיילער געקומען אין דרייק ס סייץ. "זאל אים היטן זיין פרענדז שטאַרבן - דערווייַז אַז איך קען נעמען יעדער טייל פון אים איידער איך נעמען זיין לעבן."
  
  דרייק האָט דערלויבט די פייערן פון שלאַכט צו סיפּן אין זיין לימז. "אַלע איר באַווייַזן איז אַז דאָס אָרט לעבט צו וואָס עס זאגט אין די פאַרשילטן גיידבוק - אַז עס איז אַ לאַנד פון מאָנסטערס."
  
  "ווי פּאָעטיש," האט דער ביליאַנער טשאַקאַלד. "און עס איז אמת. גיב מיר די אויגן." ער האט אויסגעהאלטן די הענט ווי א קינד וואס בעט נאך מער. דער מערסענער האָט איבערגעגעבן אַ בילד פֿון אָדינס אויגן. "פייַן. דאס איז גענוג. ווו איז דיין פלאַך, דרייק? איך ווילן שטיקלעך פון דיר און דאַן באַקומען אויס פון דעם דרעק לאָך."
  
  "איר וועט גאָרנישט דערגרייכן אָן די שילד," דרייק געזאגט ... די ערשטער זאַך וואָס איז געקומען צו זיין מיינונג. "און דערנאָך געפֿינען זיך ווי עס ווערט אַ מאַפּע פֿאַר Ragnarok."
  
  "נאַר," טיילער לאַפט עקלדיק. "די בלויז סיבה וואָס מיר זענען דאָ הייַנט און נישט צוואַנציק יאָר צוריק איז ווייַל די שילד איז בלויז לעצטנס געפֿונען. איך בין זיכער אַז איר שוין וויסן דעם, כאָטש. ביסט איר טריינג צו פּאַמעלעך מיר אַראָפּ? צי איר טראַכטן איך וועט צעטל זיך און געבן איר נאָך אַ געלעגנהייַט? נו, הער דרייק, לאמיר דיר זאגן. זי... - האָט ער אָנגעוויזן אויף אַליסיאַ, - זי גליט זיך נישט. זי. . האַרטע גאָלדענע טאָכעס, דאָס איז זי!"
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי זיין ערשטע קאָלעגע דערשטיקט בן צו טויט. "זי וועט דיך פאַרקויפן דעם העכסטן בידער."
  
  "איך בין דער העכסטער בידער, איר גאַנץ שטיק פון דרעק."
  
  און לויט דעם רצון פון השגחה האט איינער אויסגענוצט דעם מאמענט צו שיסן א קויל. ד י שיס ן הא ט זי ך א הוי ך געקלאפ ט דורכ ן װאלד . איינער פון טיילער ס מערסענאַריעס קאַלאַפּסט מיט אַ נייַ דריט אויג, געהאלטן ביים שטארבן טייקעף.
  
  קאָלבי טיילער געקוקט ינקרעדולאָוס פֿאַר אַ רגע. ער האָט אויסגעזען ווי ברייאַן אַדאַמס איז נאָר אַרויסגעשפּרונגען פֿון וואַלד און האָט אָנגעהויבן שפּילן "זומער 69". זיינע אויגן האבן זיך פארוואנדלט אין טעצלען. דעמאל ט הא ט אײנע ר פו ן זײנ ע מערסענער ע אי ם ארײנגעקראכ ט אי ן אי ם א קלאפנדי ק צ ו דע ר ערד , דע ר שײגע ר הא ט געבלוטיקט , געשריג ן או ן זי ך געקריגט , שטארבנדיק . דרייק איז געווען בייַ זייער זייַט אין אַ רעגע ווי בלייַ צעריסן די לופט אויבן זיי.
  
  אַלץ איז געשען אין דער זעלביקער צייט. קענעדי האט ארויפגעווארפן איר קערפער. דער שפּיץ פון איר שאַרבן איז געווען אַזוי פעסט אין קאָנטאַקט מיט די גאָמבע פון די וועכטער וואָס באדעקט איר אַז ער האט אפילו נישט פאַרשטיין וואָס איז געשען. רעגע הענגען אַרויף.
  
  א בארא פון קוילן איז געפלויגן אהין און צוריק; ד י מערסענערים , געכאפ ט אי ן דע ר אפענע , זײנע ן פארניכטעט געװארן .
  
  טהארסטן דאהל איז באפרייט געווארן ווען דער מערסענער וואס האט אים געהאלטן, האט פארלוירן דריי פערטל פון זיין קאפ צום דריטן שיס וואס האט אפגעקלאפט פונעם ביקס. דער ס.ג.ג. קאָמאַנדיר איז צוגעגאַנגען צו פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק ווי אַ קראַב און האָט אָנגעהויבן שלעפּן דעם אַלטן צו אַ הויפן בושעס.
  
  דרייק'ס ערשטער געדאַנק איז געווען וועגן בן. ווען ער האָט זיך צוגעגרייט צו מאַכן אַ פאַרצווייפלט געוועט, האָט אים אומגלויבן געציטערט ווי אַ טויזנט-וואט ילעקטראָומאַגנעטיק פּולס. אַליסיאַ האָט דאָס יינגל אַוועקגעוואָרפן און זיך געצויגן אויף דרייק. פּלוצעם האָט זיך באַוויזן אין איר האַנט אַ ביקס; עס האט נישט קיין ענין וואָס איינער. זי איז געווען גלייַך טויטלעך מיט ביידע.
  
  זי פּיקט עס אַרויף, פאָוקיסינג אויף אים.
  
  דרייק האט אויסגעשפרייט די געווער צו די זייטן אין א פארשעמטענער האַווייַע. פארוואס?
  
  אי ר שמײכ ל אי ז געװע ן פרײלעך , װ י פו ן א שד , װא ם הא ט אנטדעק ט א ן אומגעריר ט פלײ ש אי ן א לער , װא ס ע ר הא ט געמײנט , א ז ע ר הא ט זי ך שוי ן לאנ ג פארנוצט .
  
  זי האט געצויגן דעם צינגל. דרייק האָט זיך געוואָנדן, ערווארטעט היץ און דערנאָך נאַמנאַס און דערנאָך ווייטיק, אָבער זיין מיינונג ס אויג געכאפט מיט זיין מאַרך און ער געזען אַז זי האט געביטן איר ציל אין די לעצטע מאָמענט ... און שטעלן דריי בולאַץ אין די מערסאַנערי קאַווערינג די ופגעבראַכט פיגור פון קאָלבי טיילער. לאָמיר נישט נעמען ריזיקירן.
  
  צוויי SAS זעלנער און צוויי דעלטאַ מאַרינעס סערווייווד. דער סאס האט אנגעכאפט בן און אים אװעקגעשלעפט. וואָס איז לינקס פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט צוגעגרייט צו צוריקקומען פייַער אין אַ נירביי גראָווע פון ביימער.
  
  מער שאָס קלינגען. דער דלתא בחור האט זיך אויסגעדרייט און געפאלן. דע ר צװײטע ר אי ז געקריכ ט געװאר ן אויפ ן בויך , װא ם װאל ץ אי ז געפאלן , אוי ף דע ר צװײטע ר זײ ט פו ן מימיר ס ברונעם . וועלז ס פּראָנע גוף דזשערקינג ווי דער אמעריקאנער פּולד אים אַוועק, דערווייַז אַז ער איז לעבעדיק.
  
  די קומענדיגע מינוטן זענען דורכגעגאנגען אין א בלאשן. אַלישאַ האָט געשריגן אין כּעס און איז נאָכגעשפּרונגען נאָכן אַמעריקאַנער זעלנער. װע ן ע ר הא ט זי ך אויסגעדרײ ט או ן זי ך געשטעל ט מי ט ד י פויסטן , הא ט ז י זי ך אפגעשטעלט .
  
  "קער אַוועק," דרייק געהערט איר זאָגן. "נאָר גיין אַוועק."
  
  "איך וועל נישט לאָזן דעם מענטש הינטער."
  
  "איר אמעריקאנער, נאָר געבן עס אַ רו," זי געזאגט איידער אַנליש אַלע גענעם. אמעריקע'ס בעסטע שפילער האט זיך אפגערוקט, זיך געשטאמלט דורכן געדיכטן גראז, ערשט זיך אנגעהאלטן אין איין ארעם און דערנאך זיך געשטויגן ווי עס איז צעבראכן געווארן, איידער ער האט פארלוירן די ראיה אין איין אויג און ענדליך צוזאמגעפאלן אן אפילו זיך צוצוטשעפען.
  
  דרייק האט געשריגן, געלאפן צו אלישיא ווען זי האט אויפגענומען וועלז ביי דעם קאלנער.
  
  "זענען איר משוגע?" - האט ער געשריגן. ― ביסט גאָר משוגע?
  
  ― ער גײט אַרײן אין ברונעם, ― זײַנען אַליסיאַס אױגן געװען מערדעריש. "איר קענען פאַרבינדן אים אָדער נישט, דרייק. דיין באַשלוס."
  
  "פארוואס אין דעם נאָמען פון גאָט? פארוואס?"
  
  "איין טאָג, דרייק. איין טאָג, אויב איר בלייַבנ לעבן דאָס, איר וועט וויסן. "
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט צו כאפן דעם אטעם. װאָס האָט זי געמײנט? אבער איצט פארלירן קאנצענטראציע וואלט געווען פארבעטן דעם טויט אזוי זיכער ווי ער וואלט באגאנגען זעלבסטמארד. ער האָט גערופֿן זיין טריינינג מעמעריז, זיין מיינונג, אַלע זיין SAS סקילז. ער שלאָגן איר מיט אַ גלייַך באַקסינג זעץ, אַ דזשאַב, אַ קרייַז. זי האט זיך קעגנגעשטעלט, געזיכערט יעדעס מאל צו שלאגן דעם האנט מיט קראנקער קראפט, אבער איצט איז ער געווען זייער נאענט.
  
  װאו ער האט געװאלט זײן.
  
  ער האט אנגעװיזן מיט זײן פינגער אויף איר האלדז. ז י הא ט גענומע ן א זײטיק ע טריט , גלײ ך אי ן זײ ן אויפגעהויבענע ר קני , געצייל ט צ ו צעברעכ ן עטלעכ ע ריפן , או ן פאמע ן אי ר פאלן .
  
  זי האט זיך אבער צווישען די קניען זיך צעקרײלט ביז זײ זײנען געװען שאצנדיג נאנט, אינטשעס פון זײ, אויג צו אויג.
  
  ריזיק אויגן. ווונדערלעך אויגן.
  
  זיי האבן געהערט צו איינער פון די וועלט 'ס גרעסטע פּרעדאַטערז.
  
  "דו ביסט ווי שוואַך ווי אַ וויקטער בעיבי, מאַט."
  
  איר שושקען האט געציטערט די ביינער, ווען זי איז געשטאנען פאראויס, אויסגעשטרעקט דעם אָרעם און אים אַריינגעוואָרפן אין דער לופטן. ער איז געלאנדעט אויפן רוקן, אן אָטעם. אפילו נישט מיט א רגע שפעטער איז זי געווען אויף אים, די קני האבן זיך געקלאפט אין זיין זונפלעקסוס, די שטערן האט געקלאפט קעגן זיין אייגענעם, אים געמאכט זען שטערן.
  
  נאכאמאל א קוקנדי ק אײנע ר דע ם צװײט ן אי ן ד י אויגן , הא ט ז י געשעפטק ט ״לײג .
  
  אבער נישט ער האט געדארפט מאכן די ברירה. ס׳אי ז געװע ן אל ץ װא ס ע ר הא ט געקענ ט טאן , אויפצוהײב ן ד י האנ ט , זי ך ארײ ן צ ו דע ר זײט , צ ו היטן , װ י ז י הא ט האלב־געשלעפ ט ד י האלב־באװאוסטזיניק ע װאל ן צ ו דע ם ראנ ד פו ן דע ם אונטע ר גרוב , באקאנטע ר מימיר ס ברו ן .
  
  דרייק האט געשריגן, זיך געקריגט אויף די קני. פאַרשעמט פון באַזיגן, שאַקט פון ווי פילע אַדוואַנטידזשיז ער האט פאַרלאָרן זינט זיך צו פאַרבינדן די מענטש ראַסע, ער קען נאָר היטן.
  
  אַליסיאַ ראָולד וועלז איבער דעם ברעג פון דעם ברונעם. דער סאס קאמאנדיר האט אפילו נישט געשריגן.
  
  דרייק האט זיך געוויקלט ווי ער האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס, קאפ און גוף האבן געשריגן. אַליסיאַ איז צוגעגאנגען צו קאָלבי טיילער, נאָך פריש און פלינק ווי אַ פרילינג לאַם. דרייק , מיטן רוקן צו די דייטשן , האט זיך געפילט בערך אזוי פארטיידיגונגסלאז ווי א מאטאר אויף א פלאט , אנטקעגן א פרעכיסטאָרישן קראקען , אבער ער האט זיך נישט געכאפט .
  
  אַליסיאַ פּולד די טויט מערסאַנערי ס גוף אַוועק פון טיילער. דער ביליאנער האט זיך אויפגעשטאנען מיט ברייטע אויגן, קוקנדיק פון מייל ביז דרייק צו די ביימער.
  
  פו ן הינטער ן שטאם ן אי ן נעפל , האב ן זי ך אנגעהויב ן צ ו באװײז ן געשטאלטן , ענליך , זי ך געפיל ט אי ן דע ר לעגענדארישע ר לאנד . די אילוזיע איז געווען צעשמעטערט ווען זיי זענען געווען נאָענט גענוג צו זען זייער וועפּאַנז.
  
  דרייק איז שוין ארומגעגאנגען. ע ר הא ט געקענ ט דערזע ן ד י מענטש ן דערנענטער ן זיך , געוװסט , א ז ז ײ זײנע ן געװע ן דײטש ן װא ס זײנע ן געקומע ן צונעמע ן אל ע רויב .
  
  דרייק האט געקוקט פארבלאנדזשעט אויף די וואפן פון זייער נצחון. אַליסיאַ האָט פּשוט אָנגעכאַפּט דעם קאַנאַדיאַן ביליאַנער פֿאַר די קראַץ און קוועטשן ביז די אויגן האָבן אים אַרויסגעוואָרפן פון קאָפּ. זי האט געשמײכלט צו זײן צעמישעניש, אײדער זי האט אים געפירט צום ברונעם פון מימיר און צוגעלײגט דעם קאפ איבערן ראנד.
  
  דרייק האט איינגעזען אַז ער האט אנדערע פּרייאָראַטיז. ער סיידסטאַפּט די קאַמף, ניצן אַלישאַ און טיילער ווי אַ שילד. ע ר הא ט דערגרײכ ט דע ם קוסט , או ן װײטע ר געגאנגען , פאמעלע ך ארויפגעפאר ן א קלײ ן גראזיקע ר בערגל .
  
  אליסיע האט אנגעװיזן אין לאך ארײן און געשאקלט טײלער, ביז ער האט זיך געבעטן רחמנות, - אפשר װעםטו דארט געפינען װאס צו זאמלען, דײן מעגאלאמאנישע אידיאט, - האט זי געטשעפעט און ארײנגעװארפן זײן קערפער אין דעם אומענדלעכן ריק. זײנ ע געשרײע ן האב ן זי ך א װײ ל געקלאפ ט או ן דא ן זי ך אפגעשטעלט . דרייק האט זיך געוואונדערט אויב א מאן וואס איז אריינגעפאלן אין א גרוב אין א דנאָ שרייט אויף אייביק, און אויב קיינער איז נישט געווען אַרום אים צו הערן, צי האָט עס טאַקע גערעכנט?
  
  אין דעם צייט, מילאָ האט ריטשט זיין כאַווערטע. דרייק געהערט אים זאָגן, "פארוואס די גענעם האט איר טאָן דאָס? דער באלעבאס וואלט ליב געהאט דעם דאזיקן שושקע. "
  
  און אַליסיאַ ס ענטפער: "שווייג, מילאָ. איך האב געווארט צו טרעפן אבעל פריי. זענט איר גרייט צו גיין?"
  
  מילאָ האָט אַ בייז געשמייכלט צום שפּיץ בערגל. "מיר וועלן זיי נישט ענדיקן?"
  
  "זייט נישט קיין אייזל. זיי זענען נאָך אַרמד און האַלטן די הויך ערד. צי האָט איר וואָס מיר געקומען פֿאַר?"
  
  "אַלע נייַן פּאַרץ פון אָדין זענען פאָרשטעלן און פאַנגקשאַנאַל. דיין עראָפּלאַן איז געפּרעגלט!" - האט ער געשריגן. "האָבן שפּאַס בייַ נאַכט אויף דעם טויט לאַנד!"
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי די דייטשן צוריקציען זיך פארזיכטיק. דער עולם האט זיך נאר געטוישט אויפן ראנד. זיי זענען געקומען אַלע דעם וועג און געמאכט אַ פּלאַץ פון קרבנות. ז ײ האב ן זי ך ארײנגעטריב ן אי ן דע ר ערד .
  
  נאָר צו פֿאַרלירן אַלץ צו די דײַטשן אין דער לעצטער שורה.
  
  ― יאָ, ― האָט בן געכאַפּט זײַן אױג מיט אַ פֿרײלעכער שמייכל, װי ער לײענט זײַנע געדאַנקען. "ווי לעבן ימאַטייץ פוטבאָל, הא?"
  
  
  פיר און דרייסיק
  
  
  
  אָסטערגאָטלאַנד, שוועדן
  
  
  די זון איז געווען אונטער אַ קלאָר האָריזאָנט ווען די אייראפעער און זייער בלויז פארבליבן אמעריקאנער אַליירט הינקען צו העכער ערד. א שװאכער , קאלטער װינטל האט געבלאזן . א שנעלע אפשאצונג האט אנטפלעקט אז איינער פון די סאס סאלדאטן איז פארוואונדעט געווארן און פראפעסאר פארנעוויק האט געליטן פון שאק. דאָס איז נישט חידוש, קאַנסידערינג וואָס ער איז דורכגעקאָכט.
  
  דאַהל האָט קאָנטאַקטעד זייער אָרט דורך סאַטעליט טעלעפאָן. הילף איז געווען וועגן צוויי שעה אַוועק.
  
  דרייק האָט זיך אַראָפּגעלאָזט נעבן בן ווי זיי האָבן זיך אָפּגעשטעלט אין אַ קליינטשיק גראָווע פון נאַקעט ביימער מיט אַן אָפן קלאָר אַרום זיי.
  
  בן ס ערשטער ווערטער: "איך וויסן אַז אנדערע מענטשן זענען געשטארבן, מאַט, אָבער איך נאָר האָפֿן אַז קאַרין און היידן זענען אָוקיי. איך ענטשולדיג זיך זייער."
  
  דרייק האט זיך פארשעמט צו מודה זיין אז ער האט פארגעסן אז היידן איז נאך מיט'ן עראפלאן. "זאָרגט נישט. עס איז געוויינטלעך. די שאַנסן זענען גאָר גוט פֿאַר קאַרין, שיין פֿאַר היידן אויך, "ער אַדמיטאַד, ווייל פאַרלאָרן זיין פיייקייט צו באַפּוצן ערגעץ צוזאמען די מיסיע. "ווי האלט איר זיך, חבר?"
  
  בן האט אויפגעהויבן זײן טעלעפאן. "נאך ביים לעבן".
  
  "מיר האָבן קומען אַ לאַנג וועג זינט די שניט ווייַזן."
  
  "איך געדענק עס קוים," האָט בן געזאָגט ערנסט. "מאַט, איך קוים געדענקען וואָס מיין לעבן איז געווען איידער דאָס אנגעהויבן. און ס'איז שוין געווען... טעג?"
  
  "איך קען דערמאָנען איר אויב איר ווילט. פראָנטמאַן פון די וואנט פון שלאָף. סוואָאָנינג איבער טיילער מאָמסאָן. דער מאָביל טעלעפאָן איז אָוווערלאָודיד. דינגען ערירז. איך שווענקען אויף טיילער.
  
  "מיר האָבן אַלץ פאַרפאַלן."
  
  "נישט קיין ליגן דאָ, בן - מיר קען נישט האָבן באַקומען אַזוי ווייַט אָן דיר."
  
  "איר קענט מיך, חבר. איך וואָלט העלפֿן ווער עס יז. " עס איז געווען אַ נאָרמאַל ענטפער, אָבער דרייק קען זאָגן אַז ער איז געווען צופרידן מיט די לויב. דאָס האָט ער נישט פֿאַרגעסן, ווען בן האָט איבערגעשראָקן די פּאַסן און אַפֿילו דעם סקאַנדינאַווישן פּראָפֿעסאָר.
  
  קיין צווייפל איז דאָס געווען וואָס היידן האָט אין אים געזען. זי האט דערזען, אז דער מענטש אינעװײניק הייבט אן אדורכשיינען. דרייק האט מתפלל געווען פֿאַר איר זיכערקייַט, אָבער עס איז גאָרנישט ער קען טאָן פֿאַר איר רעכט איצט.
  
  קענעדי איז געפאלן נעבן זיי. "איך האף איך האב אייך נישט געשטערט. דו זעהסט אויס שיין פאסיג. "
  
  "ניט איר," דרייק געזאגט און בן נאַדיד. "איצט איר זענט איינער פון אונדז."
  
  "הממ, דאַנקען, איך טרעפן. עס איז אַ קאָמפּלימענט?"
  
  דרייק האט אויפגעהויבן די שטימונג. "ווער עס יז וואָס קענען שפּילן אַ ביסל דינאָ ראַק שפּילערייַ מיט מיר איז מיין ברודער פֿאַר לעבן."
  
  "אַלע נאַכט לאַנג, מענטש, אַלע נאַכט לאַנג."
  
  בן קרעכצט. "אזוי," ער געקוקט אַרום. "עס איז פּונקט געווארן טונקל."
  
  דרייק האט געקוקט אויף די סאָף מעדאָוז. דער לעצטער שטריק טונקעלע רויטע האט זיך נאר געדריפט פון דעם ווייטסטן האריזאנט. "פאַרשילטן, איך געוועט אַז עס ווערט קאַלט דאָ בייַ נאַכט."
  
  דאהל איז צו זיי צוגעגאנגען. "אזוי דאָס איז דער סוף, מענטשן? זענען מיר פֿאַרטיק? די וועלט דאַרף אונדז."
  
  דע ר דורכשטעכערנדיקע ר װינ ט הא ט זי ך צעריס ן זײנ ע װערטער , ז ײ צעשפרײ ט איבע ר ד י פלענער .
  
  פארנעװי ק הא ט גערעדט , פו ן װאנע ן ע ר הא ט זי ך גערוט , זי ך צוגעלײג ט דע ם רו ק צ ו א בוים . "הערן, אַם, איר האָט מיר געזאָגט אַז איר האָט געזען די בלויז באקאנט בילד פון די טיילן אין זייער אמת אָרדענונג. אַ געמעל וואָס האָט אַמאָל געהערט צו יוחנן דילינגער.
  
  "יאָ, אָבער די זאַך איז געווען אויף רייַזע אין די 60 ס," דאַהל דערקלערט. "מיר קענען נישט זיין זיכער אַז עס איז נישט קאַפּיד, ספּעציעל דורך איינער פון די געשיכטע-אַבסעסט וויקינגס."
  
  דער פּראָפעסאָר איז געזונט גענוג צו מורמל, "אָה. אדאנק."
  
  גאַנץ פינצטערניש, און אַ מיליאָן שטערן טווינגקאַלד איבער די קאָפּ. ד י צװײג ן האב ן זי ך געשװינדל ט או ן ד י בלאטע ר האב ן געקראשט . בן אינסטינקטיוו אריבערגעפארן נעענטער צו איין זייַט פון דרייק. קענעדי האָט געטאָן דאָס זעלבע מיט דעם אַנדערן.
  
  ווו קענעדי ס דיך גערירט זיין אייגן, דרייק פּעלץ פייַער. עס איז געווען אַלע ער קען טאָן צו פאָקוס אויף וואָס דאַהל האט געזאגט.
  
  "דער שילד," האָט דער שוועדער געזאָגט, "איז אונדזער לעצטע האָפענונג."
  
  זיץ זיצט אזוי נאענט מיט כוונה? דרייק האט געטראכט דערפון. אָנרירן....
  
  גאָט, עס איז שוין לאַנג זינט ער פּעלץ אַזוי. עס האָט אים צוריקגעבראַכט צו די טעג ווען מיידלעך זענען געווען מיידלעך און בחורים זענען געווען נערוועז, געטראָגן טי-שירץ אין שניי און גענומען זייערע כאַווערטע אַרום די שטאָט שבת נאָכמיטאָג, איידער זיי האָבן זיי געקויפט זייער באַליבסטע קאָמפּאַקטדיסק און זיך באהאנדלט מיט קאָקאָשעס און אַ שטרוי אין קינאָ. .
  
  אומשולדיקע טעג, לאנג פארבײ. לאַנג געדענקט און, ליידער, פאַרפאַלן.
  
  - שילד ? ער האָט זיך אַרײַנגעמישט אינעם שמועס. "וואס?"
  
  דאהל האט זיך איהם געכאפט. "האַלטן אַרויף, איר פעט יאָרקשירע מאַמזער. מיר געזאגט אַז די שילד איז דער הויפּט דעטאַל דאָ. אָן עס גאָרנישט קענען זיין אַטשיווד ווייַל עס דיטערמאַנז די אָרט פון Ragnarok. עס איז אויך געמאכט פון אן אנדער מאַטעריאַל ווי די אנדערע טיילן - ווי אויב עס האט אַ אַנדערש ראָלע צו שפּילן. ציל. "
  
  "אזוי ווי וואס?"
  
  "פוווווק," האט דאַהל געזאָגט אין זיין בעסטער אָקספֿאָרד אַקצענט. "פרעגן מיר עפּעס וועגן ספּאָרט."
  
  "אקעי. פארוואס האָט Leeds United סייַ ווי סייַ געחתמעט Thomas Brolin?
  
  דאהל'ס פנים האט זיך געלענגערט און דאן האט זיך פארהארט. ער האט געזאלט פראטעסטירן ווען א מאדנע גערויש האט צעבראכן די שטילקייט.
  
  שרייען. א קרעכצן פון דער פינצטערניש.
  
  א קלאנג וואס האט ארויסגערופן ערשטיק פחד. "משיח לעבט," דרייק וויספּערד. "וואס- ?"
  
  עס איז ווידער געשען. אַ וויי, ענלעך צו אַ בהמה, אָבער גוט, ווי פון עפּעס גרויס. עס האט געמאכט די נאַכט קריכן.
  
  "געדענקט איר?" אין אַ שושקען אומנאַטירלעך מיט גרויל, האָט בן געזאָגט: "דאָס איז גרענדעלס לאַנד. די פאַרזעעניש פון Beowulf. עס זענען נאָך אגדות אַז מאָנסטערס לעבן אין די טיילן."
  
  "די בלויז זאַך איך געדענקען פון בעאָווולף איז אנזשאלינא זשאולי ס טאָכעס," דרייק געזאגט פאַנדלי. "אָבער איך טרעפן אַז די זעלבע קענען זיין געזאָגט וועגן רובֿ פון איר פילמס."
  
  "שש!" - האט קענעדי געשריגן. "וואָס די גענעם איז אַז ראַש?"
  
  דאָס געװײל איז װידער געקומען, איצט נענטער. דרייק האט פארצווייפלט געפרואווט צו דערמאנען עפעס אין דער פינצטערניש, פארשטעלנדיג פארבליטענע פאנגן וועלכע גייען צו אים, שפּייַעכץ דריפּן, סטריפּס פון פאַרפוילט פלייש שטעקט צווישן זייערע שאַרפע ציין.
  
  ער האט אויפגעהויבן די ביקס, ניט געוואלט צו יבערשרעקן די אנדערע, אָבער אויך נישט זיכער צו ריזיקירן עס.
  
  טאָרסטן דאַהל האָט געצילט זײַן אייגענעם ביקס. דער פּאַסיקער SAS זעלנער האָט אַרויסגעצויגן אַ מעסער. שטילקייט האט געשאקלט די נאכט מער ווי גארדאן בראון האט געשאקלט די וק עקאנאמיע, און עס געדריקט.
  
  שוואַך געזונט. קלאנק, עפעס וואס האט געקלונגען ווי ליכטיגע טריט....
  
  אבער וואספארא פיס זענען דאס געווען? דרייק האט געטראכט דערפון. מענטש אָדער ...?
  
  װ י ע ר הא ט געהער ט דא ס קלאפ ן פו ן קלאפען , הא ט ע ר גו ט געהא ט א שרעק , זײ ן גאנצ ן זשורנאל .
  
  פאַרשילטן די אַלט פייע טאַלעס.
  
  די זייער ווענטריקלעס אין זיין האַרץ כּמעט עקספּלאָדעד ווען בן ס מאָביל טעלעפאָן פּלוצלינג געקומען צו לעבן. בן האט עס אין די לופט אין יבערראַשן, אָבער דעמאָלט קאַמענדאַבלי געכאפט עס אויף די וועג אַראָפּ.
  
  "בולשיט!" האָט ער געשעפּטשעט איידער ער האָט פאַרשטאַנען וואָס ער האָט געענטפערט. "אָה, הי, מאַם."
  
  דרייק האט פרובירט אפצושטעלן דאס בלוט וואס קלאפט אין זיין מוח. "שנייד עס אַוועק. שנייד עס אַוועק!"
  
  בן האָט געזאָגט: "אין קלאָזעט. איך וועל דיר שפעטער רופן!"
  
  "קיוט". קענעדי ס קול איז געווען סאַפּרייזינגלי רויק.
  
  דרייק האט צוגעהערט. די קרעכץ איז ווידער געקומען, דין און ווייטיקדיק. דא ס אי ז געקומע ן א װײטע ר קלאפ , װ י דע ר רעש־מאכער ם װאלט ן געװארפ ן א שטײן . נאך א וויינען וויינען, און דערנאך א וויינען....
  
  באשטימט מענטש דאָס מאָל! און דרייק האָט זיך געאײַלט אין שלאַכט. "עס איז וועלז!" ער איז צוגעלאפן אין דער פינצטערניש, א אינסטינקט האט אים געפירט גלייך צו מימיר'ס ברונעם און אים אפגעשטעלט אויפן ראנד.
  
  - העלף מיר, - האט וועלז געקראכט, מיט געקראקעטע און בלוטיגע פינגער זיך דערגרייכענדיג צו דעם געדיכטן ברעג פונעם פעלדז. ״איך בין געכאפט געווארן אויף איינעם פון די שטריק... אויפן וועג אראפ. כּמעט מיר צעבראכן מיין אָרעם. דאָס כלבה האָט... נאָך עפּעס צו טאָן צו הרגענען... מיר".
  
  דרייק האט גענומען זיין וואָג, שפּאָרן אים פון פריי-פאַלן צוריק אין דער סאָף נאַכט.
  
  
  * * *
  
  
  ווי וועלס האט זיך ווארעם צוגעוויקלט און זיך אויסגערוהט, האט דרייק זיך פשוט א שאקל געטאן מיט דעם קאפ.
  
  וועלז האָט געזאָגט: "איך קיינמאָל געוואלט צו אָנהייבן אַ מלחמה ... אין די סאַס."
  
  "דעמאָלט עס איז אָוקיי, ווייַל אַלישאַ און איך זענען ניט מער טייל פון די SAS."
  
  נעבן אים האָט בן אויסגעפרעגט פּאַרנעוויק, ווי גאָרנישט איז געשען. "צי איר טראַכטן די שילד איז אַ מין פון שליסל?"
  
  "די שילד איז אַלץ. דאָס קען זיין דער שליסל, אָבער דאָס איז באשטימט אַלע וואָס מיר האָבן לינקס.
  
  - ניטאָ? דרייק האט איבערגעחזרט, אויפגעהויבן אן ברעם. ער האָט זיך פאָוקיסט אויף בן'ס אי-פאָן. "אַוואַדע מיר וויסן!"
  
  בן איז געווען איין שריט פאָרויס, גאָוגלינג 'שילד פון אָדין' מיט גיק גיכקייַט. די בילד וואָס איז ארויס איז געווען קליין, אָבער בן זומד אין פאַסטער ווי דרייק קען אפילו טראַכטן פון. ער האט געפרואװט געדענקען װי אזוי דער שילד האט אויסגעזען. קייַלעכיק, מיט אַ אויפשטיין קייַלעכיק צענטער, די ויסווייניקסט קאַנט איז צעטיילט אין פיר גלייַך טיילן.
  
  בן האָט געהאַלטן דעם אי־פֿאָן אין דער לענג, און אַלעמען געלאָזט זיך אַרומכאַפּן.
  
  "עס איז פּשוט," האָט קענעדי געזאָגט. "ראַגנאַראָק אין וועגאַס. אַלעמען איז אין וועגאַס."
  
  דער בחור האט געריבן דעם קין. "די פּלייסמאַנט פון די שילד ינדיקייץ פיר בוילעט פּאַרץ אַרום דעם ענטפער אין דעם צענטער. דו זעסט? לאָמיר זיי באַצייכענען צפון, מזרח, דרום און מערב, אַזוי מיר וויסן וואָס מיר רעדן וועגן. "
  
  "גרויס," האָט בן געזאָגט. "נו, די מערב איז קלאָר ווי דער טאָג. איך זען אַ שפּיז און צוויי אויגן."
  
  "דרום איז אַ פערד און צוויי, אַם, וועלף, איך טראַכטן." דרייק האט פארקלאפט די אויגן ווי ער האט געקענט.
  
  - אוודאי! דער בחור האט געװײנט. "די ביסט גערעכט. ווייַל עס מוזן זיין צוויי וואַלקיריעס אין די מזרח. יא? דו זעסט?"
  
  דרייק האט שווער געבליקט צו פאָקוס, און ער האָט געזען וואָס קען זיין גענומען ווי ווייַבלעך וואָריערז מאָונטעד אויף אַ פּאָר פון באַפליגלט פערד. "פאַרשילטן סטאַרבאַקס!" ער האָט געשװאָרן. "א קאַפע מיט פריי ווי-פי ערגעץ אין דער וועלט אַחוץ דעם!"
  
  "אזוי ..." קענעדי שטאַמלט, "די אַ שילד טוט נישט האָבן אַ שילד אויף עס?"
  
  "המממ...!" דער פראפעסאר האט שװער געלערנט, ארײנגעקומען אין בן׳ם ראיה און באקומען א פרײנדלעכן שפאנק. "קען איר פארגרעסערן אַ ביסל מער?"
  
  "ניין. דאָס איז זיין שיעור."
  
  "איך זע נישט קיין אַנדערע סימנים אויף דער איסט סייד," האָט דאַהל געזאָגט פֿון זײַן זיצפּלאַץ. "אָבער די צפון איז גאַנץ טשיקאַווע."
  
  דרייק האט איבערגערוקט זיין אויפמערקזאמקייט און האט געפילט א שאק. "האר, דאָס איז דער סימבאָל פון אָדין. דריי פארבונדן טריאַנגלעס. דאָס זעלבע האָבן מיר געזען אין ברונעם".
  
  "אָבער וואָס איז דאָס? דאַהל האָט אָנגעוויזן אויף אַ קליינטשיק סימבאָל וואָס איז ליגן אין דער נידעריקער לינקס ווינקל פון איינער פון די טריאַנגלעס. ווען בן איז צוגעגאַנגען, האָבן זיי אַלע אויסגערופן: "עס איז דער שילד!"
  
  א פארלעגנהײט שטילקײט האט געהערשט. דרייק האט פארניכטעט זיין מוח. פארוואס איז דער שילד סימבאָל געשטעלט אין די טריאַנגלעס? דאָך דאָס איז אַ קלו, נאָר אַ ווייג איינער.
  
  "עס וואָלט זיין אַזוי פיל גרינגער אויף די גרויס פאַרשטעלן!" דער פראפעסאר האט געשנארכט.
  
  "הערט אויף קרעכצן," האָט בן געזאָגט. "דו זאלסט נישט לאָזן עס באַזיגן איר."
  
  "דאָ ס אַ געדאַנק," קענעדי געזאגט. "קען די טרייאַנגגאַלז פאָרשטעלן עפּעס אַנדערש ווי דעם 'אָדין ס קנופּ' אָדער עפּעס אַנדערש?"
  
  "דער סוד ציל פון אַ מיסטיש סימבאָל פֿאַרבונדן מיט גאָט, וואָס איז געווען פריער געהאלטן בלויז אַ לעגענדע?" דער בחור האט געשמײכלט. "זיכער נישט".
  
  דרייק ראַבד זיין ריבס ווו Alicia Miles האט געלערנט אים אַז זיבן יאָר אָן טריינינג גענומען אַ אָפּצאָל אויף דיין פייטינג מדרגה. זי האט אים דערנידעריקט, אבער ער האט געפונען טרייסט אין דעם פאַקט אַז ער איז לעבעדיק און זיי זענען נאָך - נאָר - אין די שפּיל.
  
  "דער העליקאָפּטער וועט האָבן אַ געבויט-אין אינטערנעט," דאַהל געפרוווט צו פאַרזיכערן אַלעמען. - אין בערך... אוי, דרײַסיק מינוט.
  
  "אָוקיי, אָוקיי, וואָס וועגן די סענטערפּיס?" דרייק האט געטאן זיין טייל. "צוויי אַוטליינז וואָס קוק ווי אַ קינד 'ס צייכענונג מיט דריי ודערז און אַ דזשעלליפיש."
  
  "און דער שילד ווידער," בן זום אין די 'מעדוזע' אויג. "זעלביקער בילד ווי אין די צאָפנדיק טייל. אַזוי מיר האָבן צוויי בילדער פון די שילד אויף די שילד זיך. דער צענטראלער טייל, באשטייט פון צוויי פרייע פארמען, און דריי איינציקע טרייאַנגלען, "האָט ער געזאָגט, נאָדנדיק צו קענעדי. "אפשר דאָס זענען נישט טרייאַנגגאַלז בייַ אַלע."
  
  "נו, אין מינדסטער דאָס קאַנפערמז מיין טעאָריע אַז די שילד איז דער הויפּט טייל," Parnevik באמערקט.
  
  "די אַוטליינז דערמאָנען מיר עפּעס," דאַהל שפיגלט. "איך קען נאָר נישט זאָגן וואָס."
  
  דרייק קען האָבן קומען אַרויף מיט עטלעכע פּאַסקודנע פערזענלעכע אנפאלן, אָבער ער געהאלטן זיך אין קאָנטראָל. פּראָגרעס, האָט ער געטראַכט. דער פּאָמפּאָוס שוועדיש איז אַ לאַנג וועג מיט זיי און האט איצט אַ ביסל רעספּעקט.
  
  - קוק! בן סקרימד, קאָזינג זיי אַלע צו שפּרינגען. "עס איז אַ דין, כּמעט ירעלאַוואַנט שורה קאַנעקטינג ביידע בילדער פון די שילד!"
  
  "וואָס זאָגט אונדז טאַקע גאָרנישט," האָט פּאַרנעוויק געגראָבלט.
  
  "אָדער..." האָט דרייק זיך געמוזט, געדענקט די טעג ווען ער האָט געלייענט אַרמיי מאַפּס, "אָדער... אויב דו קומסט צו דעם אַנדערן וועג, ווייסן מיר אַז דער שילד איז דער קאָרט פון Ragnarok. די צוויי בילדער קען זיין די זעלבע פאָקאַל פונט אין צוויי פאַרשידענע בילדער ... בלויז איין מיינונג איז די הייך, און די אנדערע ... "
  
  "דאָס איז דער פּלאַן!" האָט בן געזאָגט.
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך דערהער ט דא ם קלאנג ן פו ן א דערנענטערנדי ק העליקאפטער . דאַהל האָט גערעדט וועגן דעם דורך דעמאַנסטרייטינג זיין אַלט שולע אַדיקשאַן דורך ויסמעקן GPRS. ע ר הא ט זי ך צוזאמע ן מי ט אלעמען , אי ן דע ר פינסטערניש , געקלאפט , װע ן ע ר הא ט זי ך דערנענטער ט א גרוים ע שװארצ ע געשטאלט .
  
  "נו, מיר האָבן נישט קיין ברירה," האָט ער געזאָגט מיט אַ האַלבן שמייכל. "מיר וועלן האָבן צו נעמען דעם פאַל."
  
  
  * * *
  
  
  אַמאָל אויף ברעט און געזעצט, דאַהל באָאָט אַרויף אַ 20-אינטש Sony Vaio לאַפּטאַפּ, וואָס געוויינט זיין אייגענע פּאָרטאַטיוו מאָדעם, ענלעך צו אַן I-פאָון. דעפּענדינג אויף רירעוודיק נעץ קאַווערידזש, זיי וואָלט האָבן צוטריט צו די אינטערנעט.
  
  "דאס איז אַ מאַפּע," דרייק פארבליבן זיין געדאַנק. "אזוי לאָזן אונדז מייַכל עס אַזוי. דאָך, די מיטל, די הויפט דעטאַל, איז די פּלאַן מיינונג. אַזוי, נאָכמאַכן די דיאַגראַמע, נוצן עטלעכע דזשיאַגראַפיק דערקענונג ווייכווארג און זען וואָס כאַפּאַנז.
  
  "הממ," פּאַרנעוויק סאָפעק אונטערזוכט די פארגרעסערטע מיינונג. "פארוואס אַרייַננעמען אן אנדער בילד וואָס קוקט ווי אַ ייַטער ווען די שילד סימבאָל איז אויף, אַ, מעדוסאַ. "
  
  "סטאַרטינג פונט?" קענעדי האט גענומען א שאנס.
  
  דער העליקאפטער האט געקלאפט, געטריבן פון דעם שטארקן ווינט. דער פּילאָט האָט מען באַפוילן צו פליען קיין אָסלאָ ביז ער האָט באַקומען ווייטערדיקע אינסטרוקציעס. די צווייטע SGG מאַנשאַפֿט איז ווארטן פֿאַר זיי דאָרט.
  
  "פּרובירן דעם פּראָגראַם, טאָרסטן."
  
  "איך האב עס שוין, אָבער איך טאָן ניט דאַרפֿן עס," דאַהל געענטפערט מיט פּלוצעמדיק יבערראַשן. "איך געוואוסט די שאַפּעס געקוקט באַקאַנט. דאָס איז סקאַנדינאַוויאַ אויף דער מאַפּע! די יוטער איז נאָרווייַ, שוועדן און פינלאַנד. מעדוסאַ איז יסעלאַנד. גלייבן. "
  
  א שפּאַלטן רגע שפּעטער, די לאַפּטאַפּ פּינג מיט דריי מעגלעך שוועבעלעך. די דערקענונג ווייכווארג אַלגערידאַמז ווייד קלאָוסאַסט מיט אַכט און ניינציק פּראָצענט - דאָס איז סקאַנדינאַוויאַ.
  
  דרייק האט א רעספעקט גענוצט צו דאהל.
  
  "ראַגנאַראָק אין יסעלאַנד?" דער בחור האט געטראכט דערפון. "אָבער וואָס?"
  
  "גיב די קאָואָרדאַנאַץ צו די פּילאָט," דרייק שפּיציק זיין פינגער אויף די איסלענדיש קאָוסטליין און די שטעלע פון די שילד סימבאָל. "אזוי. מיר זענען שוין עטלעכע שעה הינטער."
  
  "אָבער מיר האָבן נישט די פאַרשילטן שטיקער," האָט בן קלאָגנדיק געזאָגט. "די דײַטשן האָבן זיי. און נאָר זיי קענען געפֿינען דעם קבר פון די געטער ניצן די שאַרדס.
  
  און איצט Thorsten Dahl טאַקע לאַפט, מאכן דרייק טראַכטן. ― אַי, נײן, ― האָט דער שװער געזאָגט, און זײַן געלעכטער איז געװען כּמעט אַ ראָשע. "איך האָבן אַ פיל בעסער געדאַנק ווי מעסינג אַרום מיט די פאַרשילטן ברעקלעך. שטענדיק געווען. זאָלן זײ בלײַבן אין דער זויער־קרױט!"
  
  "איר טאָן? לאז מיך טראכטן - איז דער שילד נישט געפונען אין איסלאנד?'' האט בן געפרעגט, נאכאמאל ימפּאָנירט דרייק מיט זיין קלארע טראכטן אונטער דרוק.
  
  "יאָ, און אויב דאָס איז די אלטע פּלאַץ פון Ragnarok," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט, "דאָס מאכט זינען. אָדינס שילד וואָלט געפֿאַלן וווּ ער איז געשטאָרבן."
  
  "אָה, דאָס מאכט זינען איצט, פּראָפעסאָר," קענעדי טיז. "איצט די גייז האָבן באַשלאָסן אַלץ פֿאַר איר."
  
  "נו, אויב עס העלפּס, מיר נאָך האָבן די גרעסטע מיסטעריע צו סאָלווע," בן געזאגט מיט אַ קליין שמייכל. "די טייַטש פון די אלטע סימבאָל פון אָדין - דריי טריאַנגלעס."
  
  
  35
  
  
  
  יסעלאַנד
  
  
  יסעלאַנד ס קאָוסטליין איז ייַזיק, גראָב און פאַרביק, קאַרווד אין עטלעכע ערטער דורך ריזיק גליישערז, און סמודד אויס אין אנדערע דורך ריידזשינג כוואליעס און דורכנעמיק ווינטן. עס זענען לאַוואַ קאָוסטליינז און שוואַרץ קליפס, מייַעסטעטיש ייסבערגז און קוילעלדיק אַ מין פון זען זאַכטקייַט. געפאַר און שיינקייט גיין האַנט אין האַנט, גרייט צו אָפּרוען דעם ומזאָרגן טראַוולער און ברענגען אים צו אַ פריער סוף.
  
  רייקיאַוויק איז דורכגעקאָכט זיי אין אַ ביסל מינוט, זיין העל רויט רופס, ווייַס בנינים און אַרומיק שניי-קאַפּט בערג געראַנטיד צו ציטערן אפילו די מערסט יאַדיד הערצער.
  
  ז ײ האב ן זי ך קורצע ר אפגעשטעלט , אוי ף א שיטער־באפעלקערטע ר מיליטער־באזע , אפצושטעל ן או ן אנלאד ן מי ט װינטע ר אנלאדן , אמוניציע ם או ן ראציאנאל ן או ן װא ס דא ל הא ט נא ך געקענ ט טראכט ן אי ן ד י צע ן מינוט , װא ס ז ײ זײנע ן געשטראנד ן געװארן .
  
  אבער די מענטשן אויף די שוואַרץ מיליטעריש העליקאָפּטער געזען גאָרנישט פון דעם. ז ײ זײנע ן געװע ן צוזאמע ן צוזאמע ן - דיסקוטירענדי ק דע ם זעלב ן ציל , - אבע ר זײער ע אינערלעכ ע געדאנקע ן זײנע ן געװע ן װעג ן זײע ר אײגענע ם שטארבע ל או ן דע ר װעלט־שטערבלעכקײ ט - װ י אזו י האב ן ז ײ געשראק ן או ן מורא , או ן װ י אזו י שרעק ן ז ײ האב ן פא ר אנדערע .
  
  דרייק האט זיך דערשראקן. ער האט ניט געקענט אויסרעכענען ווי אזוי צו האלטן אלעמען זיכער. אויב דאָס איז געווען ראַגנאַראָק, זיי געפֿונען, דעמאָלט דער פאַבלעד קבר פון די געטער איז געווען ווייַטער, און זייער לעבן איז פּונקט געווארן אַ שפּיל פון רולעט - די מין איר געשפילט אין קענעדי ס באַליבסטע אַלאַגאָרי, וועגאַס - ווו די טיש איז געווען ריגד.
  
  קאַנסטראַקטאַד אין דעם באַזונדער אָנצוהערעניש דורך די סוד פּלאַנז פון יעדער סוד שפּילער און די אומבאַקאַנט פּלאַנז פון זייער פילע פיינט.
  
  און איצט, אין דערצו צו בן און קענעדי - צוויי מענטשן וואָס ער וואָלט באַשיצן מיט זיין לעבן - דרייק האט צו טראַכטן וועגן היידן און קאַרין.
  
  וועלן אַלע די פירז באַקומען אין די וועג פון ראַטעווען די וועלט? נאָר די צייט וועט זאָגן.
  
  ענדגאַמעס געשפילט אין יעדער ווינקל. הבל פריי האט שוין אנגעהויבן זיין. אַליסיאַ און מילאָ קען האָבן זייער אייגן, אָבער דרייק סאַספּעקטיד זיין ערשטע SRT קאָלעגע האט אַ רעצייעך יבערראַשן אין קראָם אַז אפילו איר בויפרענד האט נישט דערוואַרטן.
  
  טאָרסטען דאַהל און וועלס האָבן ראַרעלי גערעדט אויף די טעלעפאָן זינט זיי אריבערגעפארן דעם ברעג פון יסעלאַנד, באקומען אָרדערס, הינץ און וויספּערד עצה פון זייער ריספּעקטיוו רעגירונגס. ענדליך האט קענעדי געענטפערט דעם רוף, וואס האט זי געלאזט זיצן גלייך אויף א פאר מינוט און זיך מיט שאקלען מיטן קאפ פון שאק.
  
  זי האָט נאָר גערעדט צו דרייק. "געדענק היידן? סעקרעטארין י יא, זי טוט נאָר גוט איר אַרבעט.
  
  "וואס מיינט עס?"
  
  "זי איז פון די סי.איי.עי., פאַרשילטן עס. און פּונקט ווו זי וויל צו זיין. אין מיטן פון דעם גאַנצן שטות. "
  
  "שטערן". דרייק האט געגעבן בן אַ באַזאָרגט קוק, אָבער נאָך געגלויבט אַז זי האט אַ ווייך אָרט פֿאַר זיין פרייַנד. איז עס נאָר דרייק 'ס האַרץ פידינג אים ראָמאַנטיש באַגריף דערציילט אים אַז היידן ס געפילן זענען אמת, אָדער איז זי פאַקטיש?
  
  "עס איז געווען דער סעקרעטאַרי פון דיפענס," קענעדי פארבליבן ווי אויב גאָרנישט געטראפן. "וויל צו זיין, אַם, 'אין די וויסן'."
  
  "טאַקע". דרייק האט א ניד געטאן צו דאהל און וועלז. "און דאָרט, דאָס איז נאָר די געשיכטע ריפּיטינג זיך." ע ר הא ט מי ט הא ט אויסגעקוק ט אי ן דע ר נאענטסטע ר פענצטער . "קען איר גלויבן, קענעדי, נאָך די לעצטע וואָך אָדער אַזוי אַז מיר זענען נאָך אין די שפּיל?"
  
  "קען איר גלויבן," קענעדי געזאגט, "אַז אַלעמען גלויבט אין די 'פייַער וועט פאַרנוצן אונדז' דאָאָמסדיי טעאָריע?"
  
  דרייק איז געווען וועגן צו ענטפֿערן מיט מיד אַפּלאָמביז ווען די דנאָ געפאלן אויס פון זיין וועלט. דאָס בלוט האָט זיך געפרוירן אין די אָדערן, ווען עפּעס גיגאַנטישן האָט זיך אַרויסגעוויזן אין פֿענצטער.
  
  עפּעס אַזוי גרויס ...
  
  "איצט ווייס איך," האָט ער געשמעקט מיט דער טעראָר-פולטער שטימע פון אַ מענטש, וואָס האָט פּלוצעם פאַרשטאַנען אַז אַלץ וואָס ער האָט ליב קען היינט שטאַרבן. ― פאַרשילטן... קענעדי... איצט װײס איך.
  
  
  * * *
  
  
  ווען ער האט אנגעוויזן אויף זיין אנטפלעקונג און קענעדי האט זיך צוגעבויגן צו נעמען א קוק, האט ער געפילט אז איר גאנצע קערפער האט זיך אנגעשטרענגט.
  
  "אָה מיין גאָט!" - האט זי געזאגט. "דאס ...
  
  "איך וויסן," דרייק ינטעראַפּטיד. "דאַל! קוק אויף דעם. קוק!"
  
  דער שוועדישער האָט געכאַפּט דעם אומכּאַראַקטיריסטישן ווײַזן פֿון מורא און האָט גיך פֿאַרענדיקט דעם שמועס. א קורצע בליק ארויס דורכן פענצטער האט אים געמאכט א קרימען אין צעמישעניש. "עס איז נאָר Eyjafjallajokull. און יאָ, יאָ, דרייק, איך וויסן, עס איז גרינג פֿאַר מיר צו זאָגן, און יאָ, יאָ, דאָס איז דער איינער וואָס געמאכט אַלע די נייַעס אין 2010 ... "ער פּאָוזד, טראַנספיקסט, יקספּעקטעראַנט.
  
  פּאַרנעוויקם אױגן האָבן זיך צעװײנט. שוועדישע קללות זענען ארויסגעפלויגן פון אים ווי פארגיפטע פליץ.
  
  איצט האט בן זיך דערנענטערט צום פענצטער. "וואַו. דאָס איז יסעלאַנד ס מערסט באַרימט ווולקאַן, און עס זעט אויס צו ויסבראָך, כאָטש דזשענטלי.
  
  - יא! דרייק האט געשריגן. "די פייַער וועט פאַרנוצן אונדז. פאַרשילטן סופּערוואָלקאַן. "
  
  "אבער מער וויכטיק," קענעדי איצט געראטן צו פאָרזעצן, "קוק אויף די פויגל אויג מיינונג פון די שילד, מאַט. קוק אויף עס!"
  
  איצט פּאַרנעוויק געראטן צו געפֿינען זיין פונט פון מיינונג: "דריי בערג זענען נישט דרייַ טרייאַנגגאַלז, ווי שטענדיק געגלויבט. די אלטע סייאַנטיס זענען פאַלש. די מערסט באַרימט סימבאָל פון אָדין איז פאַלש דיסייפערד. אָה מיין גאָט!"
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויסער דעם אויסבראכן ווולקאן און דערזען צוויי נאך העכערע בערג אויף ביידע זייטן דערפון, וועלכע האבן, ווען מען קוקט פון אויבן, ענג אויסגערעכנט דעם סימבאל פון אָדין.
  
  "אוי מיין גאָט," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "דאָס איז ווו אונדזער אויגן טאַקע שפּילן טריקס אויף אונדז, ווייַל כאָטש די בערג ויסקומען צו זיין נאָענט צו Eyjafjallajokull, זיי זענען פאקטיש הונדערטער פון מייל אַוועק. אבער זיי זענען טייל פון די קייט פון איסלענדיש וואַלקיינאָוז. אַלץ איז פֿאַרבונדן".
  
  "אזוי אויב איינער רייזאַז מיט גענוג קראַפט און איז גלייַך פארבונדן צו די אנדערע צוויי ..." קענעדי פארבליבן.
  
  "איר האָט די אָנהייב פון אַ סופּערוואָלקאַנאָ," דרייק פאַרטיק.
  
  "דער קבר פון די געטער," האָט דאַהל אויסגעשטרעקט, "געפינט זיך אינעווייניק אין אַן אויסבראָכן ווולקאַן."
  
  "און באַזייַטיקונג פון אָדינס ביינער מאכט עס בום!" קענעדי האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, די האר האבן געפלאנצט. "וואָלט איר דערוואַרטן עפּעס ווייניקער?"
  
  "וואַרט!" דאַהל האט איצט געזען די סאַטעליט בילד, וואָס דערציילט זיי ווען זיי וועלן דערגרייכן די אויג פון די מעדוסאַ. "מיר דאַרפֿן נאָך אַ ביסל הילף מיט אינסטרוקציעס, און דאָס איז שטענדיק געווען מיין פּלאַן ב. עס איז דאָרט איין ריזיק באַרג, און הבל פריי וועט ווייַזן אונדז רעכט דורך די פראָנט טיר."
  
  "ווי?" - האבן װײניקסטנס צװײ קולות געפרעגט.
  
  דאַהל האָט אַ ווינק געטאָן און גערעדט צום פּילאָט. "הייבן אונדז העכער."
  
  
  * * *
  
  
  איצט זיי זענען געווען אַזוי הויך אַז דרייק קען אפילו נישט זען די בערג דורך די וואלקנס. זיין נייַ-געפונען רעספּעקט פֿאַר די SGG קאַמאַנדער איז געווען אין אַ נויט פֿאַר שטיצן.
  
  - אקעי, טארוויל, לאז ארויס די פויערים פון זייער אומגליק, וועט איר?
  
  ― טאָרסטן, ― האָט דאַהל פֿאַרריכט, אײדער ער האָט זיך געכאַפּט, אַז מע האָט אים אָנגעקלאָגט. "אָה איך פֿאַרשטיין. אָוקיי, פּרובירן צו האַלטן אַרויף אויב איר קענען. דאָס איז מיין אַרמיי ספּעציאַליטעט, אָדער בייַ מינדסטער דאָס איז געווען איידער איך זיך איינגעשריבן SGG. לופט פאָטאָגראַפיע, ספּעציעל אָרטאָפאָטאָס. "
  
  "דאס איז בריליאַנט," דרייק געזאגט. "איך שטיי גלייך ווי מיר רעדן. וואס הייסט דאס?"
  
  "דאס זענען פאָוטאַגראַפס גענומען פון אַ 'ינפיניט' דיסטאַנסע, קוקן גלייַך אַראָפּ, וואָס זענען דעמאָלט דזשיאַמעטריקלי מאַדאַפייד צו פּאַסיק אַן אנגענומען מאַפּע נאָרמאַל. אַמאָל די פאָטאָ איז ופּלאָאַדעד, אַלע וואָס מיר האָבן צו טאָן איז צו ייַנרייען עס צו די קאָואָרדאַנאַץ פון די 'פאַקטיש וועלט', דעמאָלט ... "ער האט אַ שראַג.
  
  "בום!" קענעדי האט געלאכט. "איר מיינען עפּעס ווי Google ערד, רעכט? נאָר אָן 3 ד?"
  
  "טאַקע". דרייק האט געמאכט א גרימאציע. "איך האָפֿן דאָס אַרבעט, דאַל. דאָס איז אונדזער בלויז געלעגנהייט צו באַקומען פאָרויס פון די סוף שפּיל."
  
  "אַזוי עס וועט זיין. נישט נאר דאס, נאר ווען דער קאמפיוטער וועט אויסרעכענען די קאארדינאטן וועלן מיר וויסן פונקטליך וואו דער אריינגאנג צום קבר פון די געטער איז. אפיל ו ד י דײטש ן , װעלכ ע האב ן אינגאנצ ן פארמאג ט אל ע נײ ן פראגמענטן , װעל ן דא ם דארפ ן אפשאצירן״ .
  
  - בתנאי אז די דייטשן שטעלן אלע שטיקער ריכטיק - האט בן געזאגט מיט א טרויעריקן שמייכל.
  
  "נו, עס איז אמת. מיר קענען נאָר האָפֿן אַז הבל פריי ווייסט וואָס ער טוט. ער האָט באשטימט גענוג צייט צו פיר. "
  
  דרייק האט זיך אראפגעריסן פון זיץ און געזוכט וועלז. איך האב געזען אז ער האט פארצווייפלט קלאגט מיט זיין טעלעפאן אין פענצטער.
  
  ― אַ נײַעס װעגן פֿרײַס שלאָס, מאַמע?
  
  דער סאס קאמאנדיר האט געשנארקט. " אַרומגערינגלט . אָבער בעסאָד - די קאַסטלע איז ניט וויסנד פון זיין נייַ-געפונען ופמערקזאַמקייט. דאָרטן זײַנען דאָ דײַטשישע פּאָליציאַנטן. ינטערפּאָל. פארשטייערס פון רובֿ רעגירונגס אין דער וועלט. אָבער נישט מאַי, פֿאַר עטלעכע סיבה. איך וועל נישט ליגן צו איר מאַט, דאָס וועט זיין אַ שווער שטיין צו ברעכן אָן אַ טאָן פון אָנווער.
  
  דרייק האט א ניד געטאן, טראכטן וועגן קארין. ער האט געוואוסט די שאַנסן, ווייל געשפילט זיי פילע מאל. ― אַזױ, װעלן מיר ערשט מאַכן דעם קבר... און דערנאָך װעלן מיר זען, װוּ מיר ענדן זיך.
  
  פּונקט אין דעם מאָמענט עס איז געווען עטלעכע יקסייטמאַנט אין די פראָנט טייל פון די ענג העליקאָפּטער. דאהל האט זיך ארומגעדרײט מיט א געלעכטער שמייכל אויפן פנים. "פרי איז איצט אַראָפּ דאָרט! מיר שטעלן עס אין ברעקלעך. אויב מיר ווענדן דעם בעיבי אויף פול בלאַסט און דרייען אין איין ראַם פּער סעקונדע, מיר וועלן זיין אין דעם קבר אין אַ שעה! "
  
  ― האָט אַ ביסל רעספּעקט, ― האָט פּאַרנעוויק מיט מורא געאָטעמט. "עס איז Ragnarok דאָרט. איינער פון די גרעסטע באַטאַלפילדז אין באַוווסט געשיכטע און די פּלאַץ פון בייַ מינדסטער איין אַרמאַגעדדאָן. די געטער זענען געשטאָרבן שרייענדיק אין דעם אייז. געטער. "
  
  "און הבל פריי אויך," האָט בן בלייק געזאָגט שטילערהייט. "אויב ער שאַטן מיין שוועסטער."
  
  
  
  טייל 2
  שטעל אויף דיין פאנצער...
  
  
  זעקס און דרייסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  די שפּיל איז געווען איבער.
  
  ווי דרייק און זיינע חברים זענען געפלויגן איבער Ragnarok און Abel Freys קאָמאַנדע, כעדינג צו די סמאָוקינג באַרג, זיי געוואוסט אַז די דייטשישער וואָלט זיין אין הייס יאָג. דער העליקאפטער האט זיך שנעל אראפגעלאזט צום ווייכן שניי בעקן, געוואלדיג אויפגעטרייסלט פון טיילמאליגע ווינטן און א פארגרעסערטער טרונק. דער פילאט האט קאנטראלירט די גרופע ביז דער העליקאפטער האט געשוועבט אזוי נאנט ווי ער האט געקענט, זעקס פוס פון דער ערד, און דערנאך געשריגן צו אלעמען זאלן ארויסקומען די גענעם.
  
  "דער זייגער טיקעט!" - האט דאהל א געשרײ געטאן װי נאר די שיך האבן אנגערירט דעם שנײ. ― לאָמיר זיך רירן!
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט אויסגעשטרעקט זיין האַנט צו שטיצן בן איידער ער האָט זיך אַרומגעקוקט אין זייער סביבה. די קליינטשיק דעפּרעסיע סימד ווי דער בעסטער לאַנדינג פונט, זייַענדיק בלויז אַ מייל פון די קליין אַרייַנגאַנג זיי זענען יקספּלאָרינג, און די בלויז לאַנד אין גלייַך ווייַטקייט וואָס איז נישט צו שטיינערדיק אָדער אַ פּאָטענציעל מאַגמאַ רער. אַן צוגעלייגט באָנוס איז געווען אַז דאָס קען העלפֿן פריי צו צעמישן די פּינטלעך אָרט פון דעם קבר.
  
  עס איז געווען אַ ומבאַפעלקערט לאַנדשאַפט, ניט ענלעך ווי דער סוף פון דער וועלט קען קוקן ווי, דרייק געדאַנק. שיכטן פון גרוי אַש, נודנע בערג און בלאַקאַנד לאַוואַ דיפּאַזאַץ האָבן אים אַ ביסל בטחון ווען ער געווארט פֿאַר Dal צו אָנווייַזן דעם אַרייַנגאַנג אויף זיין גפּרס מיטל. ער האט האלב ערווארטעט אז א שאפענעם האביט זאל ארויסקומען פון די טונקעלע נעפל, טענהנדיג אז ער האט דערגרייכט מארדור. דער װינט איז נישט געװען שטארק, אבער אירע םפאראדישע שװעלן האבן אים געביסן אין פנים װי א גרוב.
  
  "דאָ". דאַהל איז געלאָפן דורך די אַש דריפטן. הוי ך איבע ר ז ײ הא ט זי ך ארוי ם אי ן הימל א שוועמל־וואלק ן מי ט א רואיק ן רואיג . דאהל האט געצילט אויפן געדיכטן שװארצן שפיץ אין בארג פאראויס.
  
  "פארוואס וואָלט ווער עס יז שטעלן אַזאַ אַ וויכטיק און הייליק אָרט אין אַ ווולקאַן?" קענעדי געפרעגט ווי זי טראַדזשד ווייַטער צו דרייק.
  
  - אפשר האט ער נישט געדארפט דויערן אויף אײביק - האט ער א שמייכל געטאן. "איסלאַנד האָט זיך צעשלאָגן פֿאַר סענטשעריז. ווער וואָלט האָבן געדאַנק אַז דער ווולקאַן וואָלט ויסבראָך אַזוי אָפט אָן דערגרייכן זיין פול קאַפּאַציטעט?
  
  "סײַדן... סײַדן עס רײַסט זיך ריכטיק אויס פֿון די ביינער פֿון אָדין. קען זיי האַלטן עס אונטער קאָנטראָל? "
  
  - לאמיר האפן נישט.
  
  דע ר הימ ל איבע ר איבע ר אי ז געװע ן באדעק ט מי ט שנײע ן או ן דריפענדיק ע אש , צוגעגרײ ט צ ו דע ר פריצײטיקע ר נאכט . די זון האט דא נישט געשײנט; עס איז געווען ווי אויב די גיהנום האט פֿאַר די ערשטער מאָל גענומען די ערדישע מעלוכע און איז געהאלטן פעסט צו אים.
  
  דאַל האָט זיך געמאַכט אויף דער אומגלײַכער ערד, טיילמאָל געטראָפֿן איבער אומגעריכט טיפֿע דריפֿטן פֿון גרויע פּוטער. װע ן דאל ע הא ט דערגרײכ ט ד י נאקעט ע פעלזן , הא ט זי ך אל ץ געשפרע ך אי ן דע ר דאזיקע ר מאצלע ר גרופ ע אויפגעהערט , - ז ײ האב ן זי ך אויסגעמאכ ט פו ן דע ר שטומע ר מדבר .
  
  - אהער ארויף - האט דער שװעד אנגעװיזן מיט זײן ביקס. "וועגן צוואַנציק פֿיס." ער האט פארשנעלערט די אויגן. "איך טאָן ניט זען עפּעס קלאָר ווי דער טאָג."
  
  "איצט, אויב קוק האט געזאגט אַז אַוועק די ברעג פון האַוואַיי, מיר וואָלט קיינמאָל האָבן געהאט אַנאַנאַס קאַשע," דרייק טשידיד דזשענטלי, כאָופּינג צו באַקומען אַ געלעכטער.
  
  "אָדער קאָנאַ קאַווע," קענעדי געלעקט איר ליפּן ווען זי געקוקט אויף אים, דעמאָלט רייטלענ זיך שארף ווען ער ווינקען צוריק.
  
  ― נאָך דיר, ― האָט ער געזאָגט, װײַזנדיק מיט אַ בליען אױפֿן דרײַסיק־גראַד שיפּוע.
  
  "ניט קיין וועג, פּערווערט." ערשט איצט איז זי געלונגען צו שמייכלען.
  
  "נו, אויב איר צוזאָג נישט צו גלאָצן אין מיין טאָכעס." דרייק האָט אָנגעקלאָגט די שטיינערדיקע שיפּוע מיט גאַסט, טעסטעד יעדער גריפּ איידער דיסטריביוטינג זיין וואָג, בעכעסקעם אַ נאָענט אויג אויף דאַהל און די יינציק סאַס זעלנער אויבן אים. דערנאָך איז געווען קענעדי, דערנאָך בן און לעסאָף דער פּראָפעסאָר און וועלז.
  
  קײנע ר הא ט ניש ט געװאל ט ארויסלאז ן פו ן דע ר באזונדערע ר שליחות .
  
  א צײ ט הא ט דאל ן זי ך פאראויסגעהויב ן מי ט א ברום . דרייק האט א קוק געטון הינטער אים, אבער נישט געזען קיין סימן פון יעגן אויסער דעם האריזאנט, מער אומשולדיק ווי די רעדע פון דעם פרעמיער מיניסטער. א מאמענט שפעטער איז דאהל'ס שטימע דורכגעדרונגען אין דעם שלייער פון שטילקייט.
  
  "וואו, עס איז עפּעס דאָ, גייז. עס איז אַרויס אַ שטיין, דעמאָלט אַ לינקס דריי הינטער אים ... " זיין שטימע איז נאָך אַוועק. "אַ ווערטיקאַל שטיל מיט... יאָ, מיט טרעפּ אויסגעשניטן אין שטיין. זייער ענג. העלװיטע! די אַלטע געטער זײַנען דאָך געװען מאָגער!
  
  דרייק האָט דערגרייכט דעם אויסשטרעקן און זיך אויסגעגליטשט הינטער אים. ― האָסטו נאָר געשאָלטן, דאַהל, און געמאַכט אַ װיץ? אָדער פּרובירן, סייַ ווי סייַ. אַזוי אפֿשר איר זענט מענטש נאָך אַלע. פאַרשילטן, וואָס אַ ענג לאָך. איך האף אז מיר איילען נישט אוועקצוגיין. "
  
  מיט דעם אומבאהאלטענעם געדאנק האט ער געהאָלפן דאהל פארזיכערן די זיכערהייט ליניע איידער ער האט אריינגעשטופט דעם שוועדן אין די שווארצע לאך. עטלעכע ריטאַליאַטאָרי אנפאלן געקומען צו מיינונג, אָבער איצט איז נישט די צייט אָדער אָרט. ניט געקענט אַראָפּלאָזן דעם שטורקאַץ, האָט דער אָרעמאַן טאָרסטן דאַהל זיך אַראָפּגעלאָזט בלינד, שריט ביי שריט.
  
  "אויב איר שמעקן די שוועבל," דרייק קען נישט העלפן זיך. "אָפּשטעל."
  
  דאהל האט זיך גענומען צײט, פארזיכטיק אװעקגעשטעלט יעדן פוס. נאָך אַ ביסל מינוט ער פאַרשווונדן און אַלע דרייק קען זען איז געווען די טונקל שייַנען פון זיין פייערמאַן ס העלם וואָס איז געווען שוואַך און שוואַך.
  
  "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "איך בין געפאלן אין די דנאָ!" דאהל'ס שטימע האט אפגעקלונגען.
  
  קענעדי האט זיך ארומגעקוקט. "איז דאָס אן אנדער וויץ?"
  
  "נו, לאמיר זיך ארויס פון דעם קעלט," דרייק האט אנגעכאפט דעם ראנד פונעם שווארצן שטיין און זיך פארזיכטיג אראפגעלאזט איבערן ראנד. נוצנדי ק ד י פיס , כד י ערשט , צ ו געפינע ן זײ ן פוס , הא ט ע ר זי ך פארזיכטי ק אראפגעלאזט , אינטשע ר געפערלעכע . דער עפענונג איז געווען אזוי שמאל, אז ער האט מיט יעדע באוועגונג געקראצט די נאז און די באקן. "קרעם! נעם נאר די צייט - האט ער געזאגט צו די אנדערע. "פּרובירן צו מאַך דיין אויבערשטער גוף ווי קליין ווי מעגלעך."
  
  א פאר מינוט שפעטער האט ער געהערט ווי דאהל זאגט: "זעקס פוס", און האט געפילט אז דער שטיין הינטער אים פארוואנדלט זיך אין ליידיגן פלאץ.
  
  "זייט אָפּגעהיט," דאַהל געווארנט. "איצט זענען מיר אויף דעם ברעג פון דער תהום. וועגן צוויי פֿיס ברייט. א לויטערע שטיין מויער אויף רעכטס אונדזער, אַ רעגולער דנאָ גרוב צו אונדזער לינקס. עס איז בלויז איין וועג לינקס."
  
  דרייק האָט גענוצט זיין אייגענע ליכט צו פּרובירן די פיינדינגז פון די שוועדן בשעת די אנדערע האָבן געמאכט זייער לאַנג דיסענץ. איינמאל אלע זענען געווען אלארמירט און צוגעגרײט, האט דאהל זיך לאנגזאם אנגעהויבען צו ארויפצוגײן אויפן ברעג. ז ײ זײנע ן געװע ן ארומגענומע ן אי ן שטעכדיק ן פינסטערניש , באלויכט ן בלוי ז פו ן ד י פאקעלע ן אוי ף זײער ע העלמעם , װעלכ ע האב ן געטאנצ ט װ י פײערלע ך אי ן טײך . די גאָר פּוסטקייט האָט זיי צוגעלאַכט ווי אַ רוף פון אַ סירענע אויף זייער לינקס, און געמאכט דעם שווערן שטיין אויף זייער רעכטס נאָך מער וועלקאַמינג.
  
  "עס דערמאנט מיר פון איינער פון די אַלט דיינאַסאָר קינאָ," האט געזאגט פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק. "געדענקט איר? דאס לאנד וואס צייט האט פארגעסן, מיין איך? זיי מאַך דורך קאַוועס, סעראַונדאַד דורך דעדלי באשעפענישן. א גרויס פֿילם ".
  
  "דער מיט Raquel Welch?" - האט וועלז געפרעגט. "ניין? נו, מענטשן פון מיין תקופה, זיי טראַכטן אַ דיינאַסאָר - זיי טראַכטן Raquel Welch. איז נישט קיין ענין."
  
  דרייק האט צוגעדריקט זיין רוקן קעגן דעם שטיין און טרעט פאראויס מיט די אויסגעשטרעקטע געווער, פארזיכערט אז בן און קענעדי זענען נאכגעפאלגט פארן זיך ריכטיג אוועקגיין. פאר זײ האט זיך באװיזן א גרויםער ריק, און אצינד האט דערגרײכט זײערע אויערן א שװאכע גערודער, טיף און װײט.
  
  "דאס מוזן זיין Eyjafjallajökull, דער באַרג יראַפּטיד סאָפלי," פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק וויספּערד צוזאמען די שורה. "מייַן בעסטער טרעפן איז אַז מיר זענען אין אַ זייַט קאַמער, געזונט אפגעזונדערט פון די מאַגמאַ קאַמער און פון די קאַנדוויט וואָס פידז די יראַפּשאַנז. עס קען זיין דאַזאַנז פון לייַערס פון אַש און לאַוואַ צווישן אונדז און די רייזינג מאַגמאַ, וואָס באַשיצן אונדז און דעם קבר. מיר קען אפילו זיין אין אַ שטיין אַנאַמאַלי ווו עס ריסעס אין אַ סטיפּער ווינקל ווי די זייטן פון די באַרג.
  
  דאהל האט געשריגן אין דער פינצטערניש. "געלװיט, גיהנום און פֿאַרשילטן! א נידעריקע מויער דערנענטערט זיך צו אונדז, אריבער אונדזער וועג אין א ווינקל פון ניינציק גראד. עס איז נישט הויך, אַזוי טאָן ניט זאָרג, נאָר זיין אָפּגעהיט. "
  
  "אַ מין טראַפּ?" דער בחור האט גענומען א ריזיקירן.
  
  דרייק האט געזען די שטערונג און געטראכט דאס זעלבע. מיט גרויס פארזיכטיגקייט איז ער נאכגעגאנגען דעם סג"ג קאמאנדיר דורכ'ן קני-הויך שלמה. בײד ע האב ן ז ײ דערזע ן דע ם ערשט ן קבר .
  
  "אָאָה," דאַהל האט נישט האָבן גענוג ווערטער צו פֿאַרשטיין זיי.
  
  דרייק האט נאר געפײפט, דערשטוינט פון דעם ספּעקטאַקל.
  
  א ריזיגע נישע האט מען אויסגעשניטן אין דער בארג-זייד, זיך פארלענגערט אפשר הונדערט פוס אין דעם הארץ פון ווולקאן - צו דער מאגמא קאמער. ע ס אי ז געשאפ ן געװאר ן אי ן דע ר פאר ם פו ן א בויגן , אפש ר א הונדער ט פוס . װע ן אל ע האב ן זי ך ארומגערינגל ט או ן ארויסגענומע ן זײער ע שװער ע לאמפן , הא ט זי ך אויסגעפונע ן ד י שוידערלעכ ע דערזע ן פו ן דע ם ערשט ן קבר .
  
  "וואַו!" - האט קענעדי געזאגט. זײַן ליכט האָט באַלויכטן איין פּאָליצע נאָכן אַנדערן, אויסגעשניטן אין דעם שטיינערדיקן ראַם, יעדן פּאָליצע באַצירט און אָנגעפילט מיט אוצרות: האַלדזבאַנד און שפּיז, בריסט און העלמעטן. שווערדן....
  
  "ווער די גענעם איז דער באָכער?"
  
  פּאַרנעוויק, ווי מען האָט זיך דערוואַרט, האָט שטודירט די ווײַטע וואַנט, די וואָס האָט זיך אַנטקעגנגעשטעלט צו זיי, אין דער אמתן די בויגן מצבֿה פֿון גאָט. עס זענען געווען פאַנטאַסטיש קאַרווינגז אין קלאָר רעליעף, גלייַך אין בקיעס צו קיין פון די מאָדערן רענעסאַנס מענטשן, אפילו מיטשעלאַנגעלאָ.
  
  "דאס איז מאַרס," האט געזאגט דער פּראָפעסאָר. "רוימער גאָט פון מלחמה"
  
  דרייק האָט געזען אַ מאַסקיאַלער פיגור אין אַ ברוסטפּלאַטע און רעקל, האלטן אַ ריזיק שפּיז אויף איין מאַסיוו אַקסל, קוקן איבער די אנדערע. אין הינטערגרונד איז געשטאנען א מייַעסטעטישער פערד און א קיילעכדיקער געביידע, וואס האט שטארק דערמאנט דעם קאלאסעום אין רוים.
  
  קענעדי האָט געמורמלט, "עס שטערט מיך ווי זיי האָבן באַשלאָסן ווער וועט דאָ באַגראָבן ווערן. "רוימער געטער. סקאַנדינאַוויאַן געטער ... "
  
  "איך אויך," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "אפשר עס איז געווען נאָר אַ קאַפּריז פון זעוס."
  
  פּלוצעם האָבן זיך אַלע אױגן געצויגן צו דעם ריזיקן סאַרקאָפּאַגאַס, װאָס איז געשטאַנען אונטערן געשניטן פֿרעסקאָ. דרייק'ס פאנטאזיע האט איבערגענומען. אויב זיי קוקן אינעווייניק, וואָלט זיי געפֿינען די ביינער פון גאָט?
  
  "פאַרשילטן עס, אָבער מיר טאָן ניט האָבן צייַט!" דאהל האט געקלונגען פראַסטרייטאַד, ויסגעמאַטערט און ויסגעמאַטערט. "לאָמיר גיין צו. מיר האָבן קיין געדאַנק ווי פילע געטער קען זיין באַגראָבן דאָ."
  
  קענעדי האָט זיך געפּרואווט אויף דרייק און געקוקט אויף דער לעדזש ווי ער איז פאַרשווונדן אין דער פינצטערניש. "עס איז אַ שוואַך שטיין שטעג וואָס מיר נאָכפאָלגן, מאַט. און איך בין גרייט צו געוועט מיין 401 טויזנט אַז די נומער פון געטער איז נישט בלויז איין אָדער צוויי.
  
  "מיר קענען נישט צוטרוי עפּעס איצט," ער האט געזאגט. "נאָר איינער דעם אנדערן. לאמיר . די דײַטשן װעלן באַלד קומען".
  
  זיי ימערדזשד פון די קווורע קאַמער פון מאַרס, יעדער מענטש סטילינג אַ וויסטפאַל בליק צוריק אויף זייַן קאָרעוו זיכערקייַט און ינקאַלקיאַבאַל באַטייַט. דער פּאָסל האָט זיך ווידער אָנגעוויזן, און איצט דרייק האָט אָנגעהויבן פילן אַ נודנע וויי אין די קנעכל און ניז, אַ בייפּראָדוקט פון זייער פּאַמעלעך באַוועגונג צוזאמען די לעדזש. דער אָרעמער פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק און דער יונגער בן האָבן געמוזט האָבן געהאַט אַן אמתן ווייטיק.
  
  אן אנדער ברום האט אויפגעטרייסלט די וואַסט קאַווערן און עקאָוד איבער זייער אייגן. דרייק האט זיך אויפגעהויבן און געמײנט אז ער האט דערזען אן ענליכע לעדזש װײט העכער אים. בולשיט, די דאזיגע זאך קען זיך דרינגען א גאנצע נאכט!
  
  אויף די פּלוס זייַט, זיי האָבן נאָך נישט געהערט קיין סימנים פון רדיפות. דרייק האָט אָנגענומען אַז זיי זענען געווען אַ גוטע שעה פאָרויס פון די דייטשישער, אָבער געוואוסט אַז קאַנפראַנטיישאַן איז כּמעט באַשערט. ער האָט נאָר געהאפט אַז זיי קענען נוטראַלייז די גלאבאלע סאַקאָנע איידער עס געטראפן.
  
  א צווייטע לעדזש האט זיך באוויזן פאראויס, און הינטער אים א צווייטע פראכטיגע נישע, וואס געפינט זיך אין די טיפענישן פונעם בארג. דע ר דאזיקע ר אי ז געװע ן באציר ט מי ט פי ל גאלדענע , ד י זײט ע װענט ן האב ן ממש , געלויכט ן מי ט גאלדענע ר ליכט .
  
  "אָ גאָט!" קענעדי האָט אַ זיפץ געטאָן. "איך האב קיינמאָל געזען עפּעס ווי דאָס. ווער איז דאס? אוצר גאָט?
  
  פּאַרנעוויק האָט זיך אָפּגעקליבן צו די שטײנערנע אױסשניטן, װאָס האָבן באַהערשט דעם מאַסיוון סאַרקאַפאַגאַס. ער האט א מאמענט א שאקל געטאן מיטן קאפ , א קרימען . ― װאַרט, זײַנען דאָס פֿעדערן? ― איז דאָס גאָט אָנגעטאָן אין פֿעדערן?
  
  - אפשר, פראפעסאר, - האט בן שוין געקוקט פארבײ דער נישע אין דער װײט פון שװארצער נאכט, װאם האט זײ געװארט. "מאכט עס אן אונטערשיד? דאָס איז נישט איין. "
  
  דער בחור האט אים איגנארירט. ― דאָס איז קװעצלקאָאַטל! גאָט פֿון די אַזטעקן!... װאָס איז דאָס אַלצדינג... ― האָט ער אָנגעװיזן אויף די שײַענדיקע װענט.
  
  - אזטעק גאלד - האט װעלס א זיפצן גע־ טאן, א חידוש, טראץ זיך. "וואַו".
  
  "דאס אָרט..." קענעדי האָט כּמעט אין גאַנצן ווענטאַלירט דאָס צימער, "איז דער גרעסטער אַרקיאָלאָגישער געפינט פון אַלע צייטן, איר פאַרשטייט דאָס? דאָ די דיאַטי איז ניט בלויז פון איין ציוויליזאַציע, אָבער פון פילע. און אַלע טראדיציעס און אוצרות וואָס קומען מיט זיי. עס איז ... אָוווערוועלמינג. "
  
  דרייק האט זיך אפגעקוקט פון דעם בילד פון קוועטצלקאאטל, באצירט מיט פעדערן און געפלאצט אן האק. פּאַרנעוויק האָט געזאָגט, אַז דער אַזטעקישער גאָט איז באַקאַנט - לויט פּראָסטע קירכע מקורים - ווי דער הערשער גאָט, אַן אויסדרוק, וואָס האָט אָנגעוויזן אַז ער איז טאַקע פאַקטיש.
  
  "קװעצלקאָאַטל" הײסט "פליענדיקע שרץ" אָדער "פֿודערנע שלאַנג", װאָס... פּאַרנעוויק האָט זיך דראַמאַטיש אָפּגעהאַלטן, דאַן האָט זיך װי געכאַפּט, אַז אַלע אַנדערע האָבן זיך צוריקגעקערט צו דער לעדזש, "דראַגאָן", האָט ער צו זיך צופֿרידן געזאָגט.
  
  "צי האָט עס עפּעס אין פּראָסט מיט מאַרס?" האט געפרעגט אן איינזאמער סאס זעלנער מיטן נאמען דזשים מארסטערס.
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי פארנעוויק טרעט אריין אויפן ברעג מיט די פארצויגטע ליפ. "הממ," זיין אָטעמען האַשאָרע ריטשט אַלעמען אויף די לעדזש. "בלויז אַז זיי קענען מיינען טויט און אַמאָל געטאן."
  
  
  * * *
  
  
  די דריט נישע, און דאָס איז פּונקט ווי ברעטטייקינג ווי די פריערדיקע. דרייק האט זיך געפונען שטענדיג אויף א שטענדיגע נאקעטע דאמע אויסגעשניטן פון האלץ.
  
  ד י װאנט ן זײנע ן געװע ן באדעק ט מי ט פיגיער ן אי ן װער ט א פארמעגן . דעלפינס , שפיגלען , שוואנען . א האַלדזבאַנד פון סקאַלפּטיד טויבן גרויס גענוג צו אַרומרינגלען די האַלדז פון די סטאַטוע פון ליבערטי.
  
  "נו," האט דרייק. "אפילו איך וויסן ווער עס איז."
  
  קענעדי האט געמאכט א גרימאַסע. "יא, איר וואָלט."
  
  - א אמתע זונה - האט פארנעוויק געזאגט שארף. "אַפראָדיטע".
  
  "הי," האָט וועלז געזאָגט. ― רופֿט איר גאָט אַפראָדיטע אַ זונה? דאָ אַראָפּ? אַזוי נאָענט צו איר קבר?
  
  פּאַרנעוויק האָט ווײַטער געהאַלטן מיט טיפּישער כוליגאַניזם אין עלעמענטאַר־שול: "ער איז געווען באַקאַנט, אַז ער שלאָפֿט מיט גאָט און מענטשן, אַרײַנגערעכנט אַדאָניס. ער געפֿינט העלען פון טרוי צו פּאַריז, און דערנאָך געחתמעט דעם אָפּמאַך דורך אָנצינדן פּאַריז 'ס ברען דער מאָמענט ער שטעלן זיין סייץ אויף איר. געבוירן לעבן פּאַפאָס פון די לעצטנס קאַסטרייטיד טעסטיקלעס פון וראַנוס. איך מוז זאָגן אַז זי. "...
  
  "מיר האָבן באַקומען דעם אָנזאָג," דרייק געזאגט טרוקן, נאָך קוקן בייַ די קאַרווינג. ער האט געשמייכלט, ווען ער האט באמערקט קענעדי שאקלנדיג צו אים מיטן קאפ.
  
  ― ביסט מקנא, טײַערע?
  
  "זייער דיסאַפּויניד סעקשואַלי?" ז י הא ט זי ך פארב ײ אי ם געשטויס ן צ ו װער ן צװײט ע אי ן דע ר ר ײ נא ך דאהל .
  
  ער האָט איר אָנגעקוקט. "נו, איצט אַז איר דערמאָנען עס ..."
  
  "קום אויף, מאַט," בן בראַשט פאַרגאַנגענהייַט אים אויך. "וואַו!"
  
  זײ ן אויםרופ ן הא ט ז ײ אל ע געשפרונגען . ז ײ האב ן זי ך אומגעקער ט או ן דערזע ן װ י אי ם קריכ ט צוריק , אוי ף אל ע פים , א גרויל ע פארשריב ן איבע ר זײ ן געזיכט . דרייק האט זיך געוואונדערט צי ער האט נאר געזען דעם שטן אליין, אויפשטיין אויף די פליגלען פון שדים גלייך פון דער קיך פון גיהנום.
  
  "די נישע -" ער ויסשטימען. ― ס'איז אויף אַ פּלאַטפֿאָרמע... שװימט אין דער לופטן... פֿון דער אַנדערער זײַט איז גאָרנישט! "
  
  דרייק האט געפילט אז זיין הארץ האט א קלאפ געטאן. ער האט געדענקט מימירס ברונעם און איר פאלשע דיל.
  
  דאַהל האָט זיך עטלעכע מאָל געשפּרונגען. "דער געשאלטן שטיין מיינט שטאַרק גענוג. דאָס קען נישט זיין דער סוף פון דער שורה. "
  
  ― מאַכט דאָס נישט! ― האָט בן קװיטשעט. "וואָס אויב עס ברייקס אַוועק?"
  
  שטילקייט האט געהערשט. אלע האבן זיך געקוקט אײנער דעם אנדערן מיט גרויםע אויגן. א טײ ל האב ן זי ך געװאל ט צוריקקוק ן אויפ ן װעג , װא ם ז ײ האב ן גענומע ן , דע ם זיכער ן װעג , װא ם הא ט ארײנגענומע ן ד י ברונע ם או ן ד י מארסטערס .
  
  אי ן דע ם מאמענט , אי ן דע ר װײטסטע ר הערט־װײט , הא ט זי ך דערהער ט א שװאכ ן קלאנג . דער קלאנג פון א שטײן פאלן אין א ברונעם.
  
  "דאָס זענען דייטשן," האָט דאַהל געזאָגט מיט איבערצייגונג. "קאָנטראָלירן די טיפקייַט פון די שטיל. איצט מיר וועלן אָדער געפֿינען אַ וועג צו פאַרלאָזן דעם פּלאַטפאָרמע אָדער מיר וועלן שטאַרבן סייַ ווי סייַ."
  
  דרייק האט עלנבויגן קענעדי. ― קוק אַהין ― האָט ער אָנגעװיזן איבער זײ. "איך האָב געהאַלטן אָפן די אויערן. איך טראַכטן עס מוזן זיין אן אנדער גאַנג פון נישע אָדער קאַוועס אויבן אונדז. אָבער קוק ... קוק ווי דער ברעג פון דעם פעלדז מיינט צו ויסבייג.
  
  "רעכט". קענעדי האָט זיך געאײַלט צום ברעג פון אַפראָדיטע'ס נישע. דעמאלט , זי ך צוגעדריקט , צ ו דע ם געדיכט ן שטײ ן , הא ט ז י זי ך ארומגעכאפ ט אי ן װינקל . ― ס'איז דאָ אַ מין סטרוקטור... גאָט! אָה מיין גאָט."
  
  דרייק האט זי געהאלטן ביי די אקסלען און א קוק געטאן אין דער פינצטערניש. "איך טראַכטן איר מיינען באַרען מיר!"
  
  דאָרט, יקסטענדינג ווייַט ווייַטער פון די קייט פון זייער לייץ, איז געווען אַ דין לעדזש וואָס איז פארוואנדלען אין אַן נאָך דינער ספּיראַליש לייטער. ד י טרעפ ן האב ן זי ך געצויג ן ארוי ף איבע ר זײ , געגאנגע ן צ ו דע ר נעקסטע ר מדרגה .
  
  "רעדן וועגן קאָפּשווינדל," דרייק געזאגט. "עס נאָר גענומען אַ קיכל און אַ סלוי."
  
  
  זיבן און דרייסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  די ספּיראַליש לייטער איז געווען האַרט גענוג, אָבער דער פּשוט פאַקט אַז עס ווונד דורך די פּאָסל אויבן אַ סאָף גרוב, ניט צו דערמאָנען די פאַקט אַז זייַן אַרקאַטעקץ האָבן ניט אַנדערש צו ינסטאַלירן קיין ריילינגז, געמאכט אפילו דרייק ס געזונט-טריינד נערוועס ציטערן פאַסטער ווי אַ פלוי אויף אַ וויבראַטאָר .
  
  איין פול קרייַז האָט זיי געבראכט וועגן אַ פערטל פון די וועג צו אַפראָדיטע ס אַלקאָוו, אַזוי דרייק עסטימאַטעד זיי דאַרפֿן צו מאַכן פיר אָדער פינף קרייזן. ע ר אי ז געשטאנע ן פאראוי ץ טריט , נאכגעפאלג ט בען , פרוב ט אונטערשטיק ן זײ ן פחד , טי ף אטעם , או ן שטענדי ק קוקנדי ק צ ו זײע ר ציל .
  
  זעכציק פוס ארויף. פופציק. פערציק.
  
  װי ער איז דערנענטערט צו דרײסיק פוס, האט ער דערזען, אז בן האט זיך אפגעשטעלט און זיך אװעקגעזעצט א מאמענט. דאם ײנגלס אויגן זײנען געװען פארשטײנערט פון שרעק. דרייק האט זיך פארזיכטיג אראפגעזעצט אויפן טרעפ אונטער אים און געקלאפט אויף די קני.
  
  "דוד, עס איז קיין צייט צו אָנהייבן שרייבן אַ נייַע שפּור, וואנט פון שלאָף. אָדער דרימינג פון טיילער מאָמסאָן.
  
  דערנאָך האָט דאָס קול פֿון אַ SAS זעלנער אַראָפּגעקלונגען צו זיי. ― װאָס טוט זיך דאָרטן? מיר מאַכן זיך דאָ. מאַך".
  
  SAS זעלנער, דרייק געדאַנק. איך געמאכט זיי אַנדערש פון פריער.
  
  "נעם אַ ברעכן," ער שרייַען צוריק. "נאָר זיין מאָ."
  
  "ברעכן! אוי..." דרייק האט געהערט וועלס טיפע קול, דערנאך שטילקייט. ער האט געפילט קענעדי זיצן ביי זיינע פיס, דערזען איר ענג שמייכל און געפילט איר ציטערנדיקן קערפער מיט די פיס.
  
  "ווי גייט דאָס קינד?"
  
  "סקיפּינג קאָלעגע," דרייק געצווונגען זיך צו לאַכן. "באַנדמייץ. פּובס פון יאָרק. פֿרייַ פֿילם נאַכט. KFC. רוף פון דוטי. איר וויסן, תּלמיד שטאָפּן."
  
  קענעדי האט א נעענטער קוק געטאן. "אין מיין דערפאַרונג, דאָס איז נישט וואָס קאָלעגע יינגלעך און גערלז טאָן."
  
  איצט האָט בן געעפֿנט די אויגן און געפּרוּווט שמייכלען שטאַרק. ער איז געגאַנגען פּאַמעלעך אויף די הענט און די קני. װידע ר אויפ ן פנים , נא ך אוי ף ד י הענ ט או ן קני , אי ז ע ר ארויפגעקראכ ן אײ ן גרויםע ר טרע ט נאכ ן צװײטן .
  
  אינטשעס ביי אינטשעס, שריט ביי געפערליכע שריט, זענען זיי אויפגעשטאנען. דרייק האט געפילט ווי זיין קאפ און הארץ ווייקט פון דער שפּאַנונג. ווען בן וואלט געפאלן, וואלט ער גערן פארשפארט דעם בחור'ס פאל מיט זיין אייגענעם קערפער, אויב נאר אים צו ראטעווען.
  
  קיין שאלות אָדער כעזאַטיישאַן.
  
  נאך א פולער קרייז און זיי זענען געווען בערך צוואנציק פוס פון זייער ציל, א שפיגל וואס האט געשפיגלט דעם וואס זיי זענען נאר אריבער. דרייק האט אים שטודירט אין די פלעקנדיקע שטורקלייט. ע ס הא ט זי ך צורי ק געפיר ט צ ו דע ר ארײנגאנג־שאל , אבע ר א ן שטא ג העכער .
  
  ער האט געטראכט. גאָט, ער 'מאָדערניזירט' דאָס צו פיל מיט סאַניק די פאַרשילטן העדגעהאָג.
  
  איבע ר אי ם הא ט ע ר דערזע ן דאל ן קווענקלען . דער שוועדישער האט זיך צו־גיך אויפגעהויבן, פארלוירן דעם באלאנס און האט אצינד צוגעלײגט צופיל װאג אויף זײן הינטערשטע פוס. ס׳זײנען נישט געװען קײן קלאנגן, נאר א שטילער קאמף. ער האָט זיך נאָר געקאָנט פֿאָרשטעלן די פּײַניקונג, וואָס האָט איבערגעטראָגן דאַהל'ס מוח. פּלאַץ הינטער, זיכערקייַט פאָרויס, דער געדאַנק פון אַ לאַנג, ווייטיקדיק פאַל.
  
  דע ר שװע ד הא ט זי ך דא ן צוגעלאפ ן פאראויס , געשלאג ן ד י טרעפ ן או ן געהאלט ן א טײער ן לעבן . דרייק האט געקענט הערן זיין שווערע אטעמען פון צען פיס ארויף.
  
  עס זענען דורכגעגאנגען עטלעכע מינוט און די שווער קריכן האָט זיך געצויגן. ענדליך איז דאהל אראפגעטרעטן פונעם לייטער אויפ'ן לעגעל, און דערנאך קריכן פאראויס אויף די הענט און די קני צו מאכן פלאץ. דרייק איז באלד נאכגעגאנגען, שלעפענדיג מיט זיך קענעדי, האט געפילט א גרויסער רעליעף אז זיי זענען צוריק אויפן שמאָלן לעדזש וואס איז נאך געווען בלויז איין שריט אוועק פון שרייען טויט.
  
  װע ן מע ן הא ט ז ײ אל ע גערעכנט , הא ט דאל ן זיפצן . "לאָמיר גיין אויף צו דער ווייַטער נישע און רופן אַ ברעכן," ער האט געזאגט. "איך, פֿאַר איין, בין גאָר חרובֿ."
  
  נאָך נאָך פינף מינוט פון שאַפלינג זייער ויסגעמאַטערט ללבער און סטראַגאַלינג מיט ינקריסינג מוסקל ספּאַזאַמז, זיי סטאַמבאַלד צו דער פערט נישע, די איינער ליגן גלייַך אויבן אַפראָדיטע ס קבר.
  
  לכתּחילה האָט קיינער נישט געזען דעם שטענדיקן גאָט. ז ײ זײנע ן אל ע געװע ן אוי ף ד י קני , גערוט ן או ן שװע ר געאטעמט . דרייק האט געטראכט מיט א שמייכלונג, אז דאס איז גענוי צו דעם וואס זיין ציווילער לעבן האט אים געפירט, און האט זיך אויפגעכאפט בלויז ווען פארנעוויק האט ארויסגעברענגט אן אויספיר, וואס וואלט אויסגעזען מאדנע פון אנדערע אחוץ אים.
  
  "וווופ!"
  
  "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "וווופ! הונט קאָפּ. דאָס איז אַנוביס. "
  
  - דער זעלבער שאקאל? וועלז האט זיך צוגעבויגן אויף זײן שטול און צוגעצויגן די קני צו זײן ברוסט. "נו. איך וועל....."
  
  "מצרי דיאַטי," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "און עס אַוואַדע האט עפּעס צו טאָן מיט טויט."
  
  דרייק האט געקוקט אויף די רייען מאמיעס און האָלצקוילן זשאַקאַלן סטאַטועס. גאלד־געקריצט ע ארבו ן או ן שמאראגדע ר אנכעס , אונ ־ באדרוקט , הא ט ע ר זי ך אומגעקער ט דע ם רו ק אוי ף גאט ס קבורה־קאמע ר או ן זי ך ארײנגעבראכ ט אי ן קיט־קאט . א רגע שפעטער איז קענעדי געזעסן נעבן אים.
  
  "אזוי," זי געזאגט, אַנראַפּינג איר עסן און טרינקען.
  
  "פאַרשילטן, איר זענט גוט אין רעדן," דרייק טשאַקאַלד. "איך בין שוין יקסייטאַד."
  
  ― הער, חבֿר, װען איך װאָלט דיך געװאָלט אָנטאָן, װאָלט איר מיר געװען אַ קעטעלע אין די הענט. קענעדי האָט אים געגעבן אַ שמייכלונג וואָס איז געווען סיי קאַקי און פאַרדראָס. ― פֿאַרשילטן, קענסט אײַך נישט האַלטן אַף אַ מינוט, צי?
  
  "אָוקיי, אָוקיי, איך בין נעבעכדיק. נאָר פּלייינג. וואס איז געשען?"
  
  ער האָט געזען קענעדי שטערן אין פּלאַץ. איך האב געזעהן אירע אויגן האבן זיך פארשפרייט ווען זי האט געכאפט דעם שוואכן קלאנג פון פרייע סאלדאטן וואס האבן זיך מיט זיי געכאפט. ״דאס... זאך... מיר האבן שוין א װײל געשלאגן. צי איר טראַכטן, אַ, מיר טאַקע האָבן עפּעס, דרייק?
  
  "איך באשטימט טראַכטן אָדין איז דאָ."
  
  קענעדי איז אויפגעשטאנען צו אוועקגיין, אבער דרייק האט געלייגט זיין האנט אויף איר קני כדי איר אפצושטעלן. די ריר האט כּמעט געפֿירט ספּאַרקס.
  
  "דאָ," ער געזאגט. "וואָס מיינט איר?"
  
  "איך גלייב נישט אַז איך וועל האָבן פיל אַרבעט צו טאָן ווען מיר קומען צוריק," זי שושקעט. "וועגן סיריאַל רעצייעך Thomas Caleb און אַלץ אַנדערש. דער ממזר האט ווידער געהרגעט, איר וויסן, דעם טאָג איידער מיר זענען געקומען צו מאַנהאַטטאַן.
  
  "וואס? ניין."
  
  "יא. דארט ן בי ן אי ך געגאנגע ן ארומגײ ן אי ן דע ר מארד־סצענע . און גיט כבוד. "
  
  "איך בעהט דיר איבער". דרייק האט זיך אפגעהאלטן פון כאגלען, וויסנדיג אז דאס איז די לעצטע זאך וואס זי דארף יעצט.
  
  "דאנק איר, איך וויסן. איר זענט איינער פון די מערסט ערלעך מענטשן איך ווע אלץ געקענט, דרייק. און די מערסט מיאוסן. אפֿשר דערפֿאַר האָב איך דיר אַזוי ליב."
  
  "טראָץ מיין אַנויינג באַמערקונגען?"
  
  "זייער שטארק, טראָץ דעם."
  
  דרייק האט פארענדיקט די רעשט פון זיין שאָקאָלאַד און באַשלאָסן נישט צו וואַרפן די קיטקאַט ראַפּער אין די פּאָסל. געוואוסט זיין גליק, ער קען האָבן שטעלן אַוועק אַן אלטע מיסט טראַפּ אָדער עפּעס ווי אַז.
  
  "אָבער קיין אַרבעט מיטל קיין קאַנעקשאַנז," קענעדי פארבליבן. "איך האָבן קיין פאַקטיש פריינט אין ניו יארק. קיין משפּחה. איך רעכן איך זאל דאַרפֿן צו פאַרשווינדן פון די ציבור אויג סייַ ווי סייַ."
  
  "נו," דרייק געזאגט פאַרטראַכט, "איך זען איר זענט אַ טעמפּטינג פּראָספּעקט." ער האט איר געגעבן נארישע אויגן. "אפֿשר איר קען זאָגן באָללאָקס צו פריילעך אַלט פּאַריז און קומען באַזוכן פריילעך אַלט יארק."
  
  "אבער ווו וואָלט איך בלייַבן?"
  
  דרייק האָט געהערט, אַז דאַל האָט זיך מיט זיינע זעלנער צונויפגענומען. "נו, מיר נאָר דאַרפֿן צו רעכענען אויס ווי איר קענען פאַרדינען דיין האַלטן." ער האט געװארט ביז זי האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס, און האט זיך אנגעכאפט אירע אקסלען און ארײנגעקוקט אין אירע פינקלנדיקע אויגן.
  
  "עמעס, קענעדי, דער ענטפער צו אַלע דיין פֿראגן איז יאָ. אבער איך קען נישט רעכענען דאָס אַלע רעכט איצט. איך האָבן מיין אייגענע באַגאַזש וואָס מיר דאַרפֿן צו דיסקוטירן און איך דאַרפֿן צו בלייבן פאָוקיסט." ער האָט זיך געכאַפּט צום ריק. "עס איז אַליסיאַ מיילס אַראָפּ דאָרט. איר מעגט טראַכטן אַז אונדזער נסיעה ביז אַהער איז געווען געפערלעך, אַז דער קבר איז געווען געפערלעך, אָבער גלויבן מיר, זיי זענען גאָרנישט קאַמפּערד צו אַז הור.
  
  "ער איז רעכט," וועלז געגאנגען צו און געכאפט די לעצטע באַמערקונג. "און איך טאָן ניט זען קיין אנדערע וועג אויס פון דאָ, דרייק. עס איז קיין וועג צו ויסמיידן עס. "
  
  "און מיר קענען נישט פאַרשפּאַרן דעם מאַרשרוט ווייַל מיר דאַרפֿן אַ וועג אויס," דרייק נאַדיד. "יא, איך האָב אויך געקוקט אויף אַלע סקריפּס."
  
  "געוווסט איר וואָלט טאָן דאָס." וועלז האָט געשמייכלט ווי ער וואָלט געוווּסט אַלע מאָל אַז דרייק איז נאָך איינער פון זיינע בחורים. - נו, די ברומען ברוימען.
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען זיין אַלט באַלעבאָס צו די לעדזש, דעמאָלט גענומען זיין אָרט הינטער בן און דאַהל. איין אָפּשאַצן בליק האָט געזען, אַז אַלע זענען אויסגערוהט, אָבער נערעוודיק וועגן דעם, וואָס ס"שטייט פאָרויס.
  
  - פיר אומגעבראכטע - האט דאהל געזאגט און האט זיך אװעקגעשאקלט צוזאמען דעם ברעג, דעם בארג הינטער אים.
  
  דער ווייַטער נישע איז געווען אַ יבערראַשן און געגעבן זיי אַלע אַ בוסט. דאָס איז געווען דער קבר פון טאָר, זון פון אָדין.
  
  דער באָכער האָט געבלעטן ווי ער וואָלט אַנטדעקט אַ יעטי וואָס האָט געהאַלטן אין טויט וואַלי. און פֿאַר אים, ער האט. א פּראָפעסאָר פון נאָרסע מאַטאַלאַדזשי האט דיסקאַווערד דעם קבר פון טאָר, טאָמער די מערסט באַרימט נאָרס פיגור פון אַלע מאָל, טייל דאַנק צו מאַרוועל קאַמיקס.
  
  ריין פאַרגעניגן.
  
  און פֿאַר דרייק, טאָר ס בייַזייַן פּלוצלינג געמאכט עס אפילו מער פאַקטיש.
  
  עס איז געווען אַ רעספּעקטעד שטילקייַט. אַלעמען געוואוסט וועגן טאָר, אָדער בייַ מינדסטער עטלעכע ינקאַרניישאַן פון די וויקינג גאָט פון טאַנדער און בליץ. פּאַרנעוויק האָט געהאַלטן אַ רעפֿעראַט וועגן טאָרסדײַ, אָדער, ווי מיר קענען אים איצט, דאָנערשטיק. דאָס איז פֿאַרבונדן מיט מיטוואך - אָדער וואַסער טאָג, אָדער אָדינס טאָג. טאָר איז געווען דער גרעסטער וואָריער גאָט באקאנט צו מענטש, ווילינג אַ האַמער, קראַשינג זיין פיינט מיט אַ טור די פאָרס. די ריין עמבאַדימאַנט פון וויקינג מענלעך.
  
  עס איז געווען אַלע זיי קען טאָן צו ציען פּאַרנעוויק אַוועק און האַלטן אים פון טריינג צו ונטערזוכן טאָר ס ביינער רעכט דעמאָלט און דאָרט. דער ווייַטער נישע, די זעקסט, קאַנטיינד לאָקי, טאָר ס ברודער און אנדערן פון אָדין ס זין.
  
  "דער שטעג איז וואָרמינג אַרויף," דאַהל געזאגט, קוים קוק אין די אַלקאָווע איידער פאָרזעצן צוזאמען די לעדזש וואָס געענדיקט בייַ די זייַט פון די באַרג, אַ האַרט שוואַרץ מאַסע.
  
  דרייק זיך איינגעשריבן די שוועדן, בן און קענעדי ווען זיי דורכגעגאנגען טאָרטשיז צוזאמען דעם שטיין.
  
  "פֿאָטכאָולדז," האָט בן געזאָגט. "און האַנט רעסט. זעט אויס ווי מיר גייען ארויף. "
  
  דרייק האט געקראגן דעם האלדז צו קוקן ארויף. דע ר שטײנערנע ר טרעפ ל אי ז ארויפגעגאנגע ן אי ן א ענדלאזע ר פינצטערניש , או ן הינטער ן ז ײ װאל ט שוי ן ניש ט געװע ן בלוי ז לופט .
  
  ערשטער אַ פּראָבע פון נערוועס, וואָס איצט? קראַפט? וויאַביליטי?
  
  און װידער איז דאהל געגאנגען ערשט. גיך העכערונג צו צוואַנציק פֿיס אָדער אַזוי איידער זיי ווי צו פּאַמעלעך אַראָפּ ווי די שווארצע ינגינג אים. בן באַשלאָסן צו גיין ווייַטער, דעמאָלט קענעדי.
  
  "איך מיין אז דו קענסט יעצט האלטן אן אויג אויף מיין אייזל," האט זי געזאגט מיט א האלבן שמייכל, "זייט זיכער אז עס פליט נישט פארביי דיר."
  
  ער האט א װינק געטאן. "איך קען נישט נעמען מיין אויגן פון דעם."
  
  דרייק געגאנגען ווייַטער, אַטשיווינג דריי שליימעסדיק האלט איידער מאָווינג זיין פערט אַפּענדידזש. אזוי אויפגעגאנגען, איז ער לאנגזאם ארויף אויפן לויטערן פעלדז אין דער וואלקאנישער לופט.
  
  ארום זיי האט זיך געצויגן דאס גערודער: די ווייטע קלאָג פון בארג. דרייק האט זיך פארגעשטעלט אז א נירביי מאגמא קאמער זידט, שפייזט א גיהנום פייער דורך די ווענט, ארויסגעריסן אין די ווייטע בלויע איסלענדישע הימלען.
  
  א פוס האט געשריגן איבער אים, זיך אראפגעריסן פון זײן קלײנעם שפיץ. ער האט זיך געהאלטן שטיל, וויסנדיג אז עס איז ווייניג וואס ער קען טאן, אויב איינער וועט זיך פארביי אים לויפן, אבער ער איז געווען גרייט, נאר אין פאל.
  
  קענעדי'ס פוס האט זיך געשװאויגן אין חלל בערך א מעטער העכער זיין קאפ.
  
  ע ר הא ט זי ך ארוי ס הא ט זי ך זי ך א ביס ל אומשטענדיק , זי ך א ביס ל אומשטענדלעך , אבע ר געלונגע ן כאפ ן ד י פויל ע פו ן אי ר שוך , או ן ז י צוריקצוציע ן אויפ ן לעדזש . א קורצע שושקען פון דאנקבארקייט האט אונז דערגרייכט.
  
  ער איז געגאנגען ווייטער, די ביסעפס האט געברענט, די פינגער האבן וויי געטאן אין יעדן שלאָס. די עצות פון זיין טאָעס גענומען די וואָג פון זיין גוף מיט יעדער קליין קריכן. די שווייס האָט זיך אַראָפּגעגליטשט אין יעדער פּאָר.
  
  ער עסטימאַטעד צוויי הונדערט פֿיס פון זיכער אָבער טעראַפייינג כאַנדכאָולדז און פוטכאָולדז איידער זיי ריטשט די פאַרגלייַכלעך זיכערקייַט פון אן אנדער לעדזש.
  
  יגזאָסטינג אַרבעט. סוף פון דער וועלט, אַפּאָקאַליפּסע איז אַ שפּעטער ווערק. ראַטעווען מענטשהייַט מיט יעדער שטראָף שריט פאָרויס.
  
  "וואס יעצט?" וועלז איז געלעגן אויפן רוקן, קרעכצן. "נאָך בלוטיק גיין צוזאמען די לעדזש?"
  
  "ניין," דאַהל האט נישט אַפֿילו האָבן די שטאַרקייַט צו וויץ. "טונעל".
  
  "עגגס".
  
  אויף די קני זענען זיי קריכן פאָרויס. דער טונעל האט אריינגעפירט אין א טינטענדע פינסטערניש וואס האט גורם געווען דרייק צו אנהייבן גלייבן אז ער חלומט, איידער ער האט זיך פּלוצלינג צוזאמגעשטויסן מיטן באוועגלעך קענעדי פון הינטן.
  
  קער דיין פּנים פאָרויס.
  
  "אוי! איר האָט מיר געקענט וואָרענען".
  
  "עס איז שווער ווען דער זעלביקער גורל איז געווען מיר," איז געקומען די טרוקן קול אין ענטפער. "איך טראַכטן בלויז דאַהל איז ארויס פון דעם הויפן אָן אַ צעבראכן נאָז."
  
  "איך בין באַזאָרגט וועגן מיין פאַרשילטן האַרץ," דאַהל אפגערופן מיד. "דער טונעל ענדס גלייַך אַנטקעגן דער ערשטער שריט פון אן אנדער לייטער אין, אַם, איך וואָלט טרעפן אַ 45 גראַד ווינקל. גאָרנישט לינקס אָדער רעכט, בייַ מינדסטער גאָרנישט וואָס איך קענען זען. גרייט זיך".
  
  "די זאכן מוזן זיין צוטשעפּען ערגעץ," דרייק געמורמלט, קראָלינג אויף זיין בלאָנדע קני. "למען השם, מען קען זיי נישט סתם סוספּענדירט ווערן אין דער לופט."
  
  "אפֿשר זיי קענען," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "למען השם. הא הא. איך איז געווען וויץ, אָבער עמעס, מיין בעסטער טרעפן איז אַ סעריע פון פליענדיק באַטראַסיז.
  
  "פאַרבאָרגן אונטער אונדז," דרייק געזאגט. ״אוודאי. עס האָט געמוזט האָבן גענוצט אַ גיהנום פון אַרבעט. אָדער אַ פּאָר פון טאַקע שטאַרק געטער. "
  
  "אפשר זיי געבעטן הערקולעס און אַטלאַס פֿאַר הילף."
  
  דרייק איז פארזיכטיג אויפ'ן ערשטן טרעפ, א סאַפּרייזינגלי טרויעריק געפיל איז אריינגעפאלן אין זיין מוח, און איז ארויפגעקראכן אויפן גרויםן שטיין. זיי קליימד פֿאַר עטלעכע מאָל, לעסאָף ימערדזשינג אין אן אנדער אַלקאָווע ליגן אַרום אַ סוספּענדעד פּלאַטפאָרמע.
  
  דאַהל האָט אים באַגריסט מיט אַ אויסגעמאַטערט קאָפּ. "פּאָסעידאָן".
  
  "אימפרעסיוו."
  
  דרייק האט ווידער געקניפט. האר, האט ער געטראכט. איך האף אז די דייטשן האבן עס אזוי שווער. אין די סוף, אפֿשר אַנשטאָט פון פייטינג זיי קען האָבן אויסגעשטעלט עס מיט שטיין, פּאַפּיר, שער.
  
  די גריכיש גאָט פון די ים האט געטראגן זיין געוויינטלעך טריידענט און אַ פּלאַץ פול פון פאַביאַלאַס אַשירעס. דאָס איז געווען דער זיבעטער גאָט וואָס זיי זענען דורכגעגאנגען. דער נומער נײַן האָט אים אָנגעהויבן קריגן אין מוח.
  
  איז נישט די נומער נייַן די מערסט הייליק אין וויקינג מאַטאַלאַדזשי?
  
  ע ר הא ט דא ס דערמאנ ט פאר ן פארנעװי ק װע ן ז ײ האב ן גערוט .
  
  "יא, אָבער דאָס אָרט איז דאָך ניט נאָר נאָרדיק," האָט דער פּראָפעסאָר אָנגעוויזן מיטן פינגער צום מאַן מיטן טריידענט הינטער זיי. "עס קען זיין אַ הונדערט פון זיי."
  
  "נו, מיר וועלן דאָך נישט איבערלעבן הונדערטער פֿון זיי," האָט קענעדי זיך געטענהט מיט אים. "סייַדן עמעצער געבויט אַ האָ-דזשאָ אין פראָנט."
  
  "אָדער, בעסער נאָך, אַ בייקאָן סענדוויטש קראָם," דרייק סמאַקט זיין ליפן. "איך קען באשטימט טייטן איינער פון די שלעכט גייז רעכט איצט."
  
  ― קרונטשי ― האָט בן געלאַכט און אַ פּאַטש געטאָן מיטן פוס. "איר רעדט וועגן עפּעס וואָס איז שוין צען יאָר אַלט. אָבער טאָן ניט זאָרג - איר נאָך האָבן פאַרווייַלונג ווערט."
  
  נאך פינף מינוט זענען דורכגעגאנגען ביז זיי האבן זיך געפֿילט גענוג אויסגערוהט צו פאָרזעצן. דאַהל, וועלז און מאַרסטערס האָבן פֿאַרבראַכט עטלעכע מינוט צו הערן זייערע נאָכיאָגער, אָבער קיין איין קלאַנג האָט נישט געשטערט די אייביקע נאַכט.
  
  "אפֿשר זײַנען זיי אַלע אַראָפּגעפֿאַלן," האָט קענעדי אַ שמייכל געטאָן. "עס קען פּאַסירן. אויב דאָס איז געווען אַ מיכאל בייַ פֿילם, עמעצער וואָלט האָבן געפאלן שוין."
  
  "טאַקע". דאַהל האָט אונדז אַרױפֿגעפֿירט נאָך אַן אַנדער סוספּענדירטן טרעפּ. ווי דער גורל האָט געוואָלט האָבן, איז דאָ וועלז האָט פֿאַרלוירן זײַן האַנט און זיך אַראָפּגעגליטשט מיט צוויי גליטשיקע טרעפּ, און יעדעס מאָל אַ קלאַפּ געטאָן מיטן גאָמבע דעם שטיין.
  
  פֿון זײַן פֿאַרביסענער צונג האָט זיך דורכגעלאָזט בלוט דורך די ליפּן.
  
  דרייק האט אים אנגעכאפט ביי די אקסלען פון זיין גרויסן מאנטל. דער מאן אונטער אים - מארסטערס - האט אנגעכאפט די שיך מיט איבער־מענטשלעך קראפט.
  
  "עס איז קיין אַנטלויפן, אַלט מענטש. נאך נישט."
  
  דער פֿינף און פֿופֿציק יעריגער מענטש איז אומגעפערליך צוריק געשלעפּט געוואָרן אויף די טרעפּ, קענעדי האָט געהאַלטן דרייק"ס רוקן און מאַרסטערס האָבן פאַרזיכערט אַז ער זאָל זיך נישט גליטשן אויף אַן אַנדער שריט. ווען זיי האָבן דערגרייכט דעם אַכטן אַלקער, איז וועלס ווידער געווען אין גוטן שטימונג.
  
  "יא, זיי האבן עס מיט ציל, גייז. איך נאָר געוואלט די מנוחה. "
  
  אבער ער האט קוועטשט די האנט פון מארסטערס און געשושקעט דעם הארציקן דאנק פאר דרייק ווען קיינער האט נישט געקוקט.
  
  ― זאָג נישט, אַלטער. נאָר הענגען אין דאָרט. איר האָט נאָך נישט געהאט דיין מייַ צייט. "
  
  די אַכט נישע איז געווען אַ מין פון דעמאַנסטריישאַן.
  
  "אָה מיין גאָט". פּאַרנעוויק ס נס ינפעקטאַד זיי אַלע. "דאס איז זעוס. פאטער פון מענטש. אַפֿילו די געטער באַצייכענען אים ווי אַ געטלעכקייט - אַ פֿאָטערס געשטאַלט. עס איז ... ווייַטער פון אָדין ... פיל ווייַטער, און עס קומט פון די נאָרווייַ."
  
  "איז ניט אָדין יידענאַפייד ווי זעוס צווישן די פרי גערמאַניש שבטים?" - האט בן געפרעגט, געדענקט זײן פארשונג.
  
  "ער איז געווען, מענטש, אָבער איך מיינען, קומען אויף. דאָס איז זעוס. "
  
  דער מענטש איז געווען רעכט. דער מלך פֿון די געטער איז געשטאַנען הויך און אומגעטיילט, אָנגעכאַפּט אַ בליץ אין זײַן מאַסיוו האַנט. אין זיין נישע איז געווען אַ פּלאַץ פון פינקלען אוצרות, אָוווערפלאָוינג מיט צינדז ווייַטער פון אַלץ וואָס איינער מענטש קען קלייַבן הייַנט.
  
  און דאַן האָט דרייק געהערט אַ קללה, הויך, אויף דײַטש. עס האט אפגעקלונגען פון אונטן.
  
  "זיי האָבן נאָר צעבראכן דורך אַ טונעל," דאַהל פארמאכט די אויגן אין יריטיישאַן. "עס איז בלויז פופצן מינוט הינטער אונדז. פאַרשילטן עס, מיר ניטאָ פון גליק! גיי מיר נאך!"
  
  נאך א טרעפ האט זיך אנגערופן, דאס מאל געפירט ארויס און איבער דעם קבר פון זעוס איידער ער איז געווארן ווערטיק אויף די לעצטע צען טרעפ. ז ײ האב ן זי ך געקעמפ ט װ י בעסט ע ז ײ האב ן געקאנט , זײע ר מוט ט הא ט זי ך געװאר ן אי ן אש , דור ך דע ר קריכנדיקע ר פינצטערניש . עס איז געווען ווי דער אַוועק פון ליכט פאַרשטיקן דעם שטאַמלינג גייסט. א שרעק איז געקומען צום רוף און האט באשלאסן זיך צוזעצן.
  
  רעדן וועגן שווינדלדיק, דרייק געדאַנק. רעדן וועגן ווי דיין באַללס ייַנשרומפּן צו די גרייס פון פּינאַץ. ד י לעצט ע צע ן טרעפ , אויפגעהאנגע ן איבע ר דע ר פעך־פינצטערניש , קריכנדי ק אי ן דע ר קריכנדיקע ר נאכט , האב ן אי ם כמע ט איבערגעריםן . ער האט נישט געהאט קיין אנונג ווי די אנדערע האבן דאס געראטן - ער האט נאר געקענט איבערלעבן די טעותים פון זיין פארגאנגענהייט און זיך שטארק צו זיי קלאפן - אליסון, דאס קינד וואס זיי האבן קיינמאל נישט געהאט און קיינמאל נישט געהאט; די SRT קאמפיין אין איראק, וואס האט אלעס געשרעקט - ער האט געשטעלט יעדן טעות אין די פארשפרייט פון זיין מיינונג צו עלימינירן די אינטענסיווע מורא פון פאלן.
  
  און ער האָט אַרױפֿגעלײגט אײן האַנט אױף דער אַנדערער. איין פוס איז העכער ווי די אנדערע. ער איז אויפגעשטאנען ווערטיקלעך, אומענדלעכקייט הינטער אים, געשלאגן פון עפעס א נאמען-לאזע ווינט האבן זיך צעשטערט אין די קלײדער. די ווייטע דונערדיק ברום קען זיין די ליד פון אַ ווולקאַן, אָבער עס קען זיין אנדערע זאכן. אומפארשפרע ך גרויל , אזו י שרעקלעכע , א ז ז ײ װעל ן קײנמא ל ניש ט זען . שרעקלעכע באשעפענישן גליטשן זיך איבער פעלזן, בלאָטע און מיסט, אַרויסלאָזן שרעקלעכע מעלאָדיעס וואָס אַרויסרופן בלוט-רויטע וויזיעס פון משוגעת.
  
  דרייק, כּמעט וויינען, קראָלד איבער די לעצטע שטיינערדיק שריט אויף אַ גלייַך ייבערפלאַך. דער גרויםער שטײן האט געקראצט די שרייפנדיקע הענט. מיט א לעצטער ווייטאגליכע אנשטרענגונג האט ער אויפגעהויבן דעם קאפ און דערזען אז אלע אנדערע ברויכען זיך ארום אים, אבער הינטער זיי האט ער דערזען טארסטן דאהל - דער משוגענער שוויד - וואס איז ממש קריכן פאראויס אויפן בויך צו א נישע גרעסער ווי אלץ וואס זיי האבן אזוי געזען. ווייַט .
  
  משוגע שוועדיש. אבער גאָט, דער באָכער איז געווען גוט.
  
  די נישע איז געווען סוספּענדעד אויף איין זייַט, אָבער אַטאַטשט צו די האַרץ פון די באַרג אויף די אנדערע.
  
  ― אַ דאַנק גאָט, ― האָט דאַהל אַ שװאַך געזאָגט. "עס איז איין. מיר האָבן געפֿונען אָדינס קבר."
  
  דערנאך איז ער צוזאמגעפאלן אין אויסשטרעקן.
  
  
  אַכט און דרייסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  א געשרײ האט זיך אויסגעבראכן פון זײן שטורעם.
  
  ניין, שרייען. א בלוט־געשרייענדיקע געשריי, וואס האט גערעדט פון ריין טעראר. דרייק האט געעפנט די אויגן, אבער די שטיין ייבערפלאַך איז געווען צו נאָענט צו פאָקוס. ער האט א שפאט אויף דער ערד און געקראכט.
  
  און איך האָב מיך געטראַכט טראכטנדיק: ווי ווייט קען אַ מענטש פאַלן אין דער אומענדלעכקייט איידער ער שטאַרבט?
  
  ד י דײטש ן זײנע ן דא . אײנע ר פו ן זײער ע ברידע ר אי ז פונק ט אראפגעפאל ן ד י טרעפ .
  
  דרייק האט זיך געראנגלט צו שטיין אויפשטיין, יעדער מוסקל האט וויי געטון, אבער אדרענאלין האט אנגעהויבן אנצוצינדן זיין בלוט און אויסקלארן זיינע מחשבות. ער איז געגאַנגען פּאַמעלעך צו בן. זיין פרייַנד איז געלעגן מיט פּנים אַראָפּ בייַ איינער פון די עדזשאַז פון דער פּלאַטפאָרמע. דרייק האט אים געשלעפט צו אָדינס נישע. א שנעלע בליק הינטער אים האט אים געזאגט אז די דייטשן זענען נאך נישט אנגעקומען, אבער די אויערן האבן אים געזאגט אז זיי זענען מינוטן אוועק.
  
  ער האט געהערט דעם קלאנג פון קללה פון הבל פריי. די קלאַנג פון פּראַטעקטיוו גאַנג. מילאָ סקרימינג בלאַדי מאָרד צו איינער פון די זעלנער.
  
  א געלעגנהייט צו ווייַזן זיין שטאַרקייט, ער געדאַנק, געדענקט איינער פון וועלז 'ס זאָגן ער האט אויסדערוויילט בעשאַס זייער SAS טריינינג.
  
  ער האט ארום געשלעפט בן ארום, זיך אנגעבויגן מיטן רוקן קעגן אודינס גרויסן סארקאפאגאס. די ברעמען האבן געפלאטערט. קענעדי האָט געשטאָמפּלט: "איר זענט גרייט פֿאַר זיי. איך וועל האַנדלען מיט אים. " זי האט אים א לײכט געטאן א פאטש אין באק.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט און זיך באגעגנט מיט איר בליק א רגע. "שפעטער".
  
  דע ר ערשטע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט זי ך איבערגעגעב ן דע ם שפיץ . א זעלנער , װעלכע ר הא ט זי ך שנע ל צוזאמגעבראכ ט אי ן אויסשטרעקונג , גלײ ך נאכגעפאלג ט א צװײטער . דרייק האט זיך געכאפט צו טאן וואס ער האט געוואוסט אז ער דארף, אבער טארסטען דאהל האט זיך פארביי אים געשוועבט, נישט געוויזן אזא חרטה. וועלז און מאַרסטערס האָבן זיך אויך שאַרן פאָרויס.
  
  א דריטער שונא קעמפער איז געקראכן איבערן אויבערשטן, דאס מאל א ריזיגע, הילצערנדע זכר קארקאס. קיוט. בלוט, שווייס און אמתע טרערן האָבן זיך אויסגעדרייט אַ גראָטעסקישע מאַסקע אויף זײַן שוין אַנטשולדיקן פּנים. אבער ער איז געווען האַרט און שנעל גענוג צו שפּרינגען איבער די שפּיץ, זעמל און קלייַבן זיך די קליינטשיק פּיסטויל.
  
  איין שיסער איז ארויסגעפלויגן פונעם פאס. דרייק און זיין קאָלעגעס האָבן ינסטינגקטיוולי דאַקט, אָבער דער שיסער מיסט זיין ציל.
  
  הבל פרײס שוידערלעכע שטימע האָט צעבראָכן די שטילקײט, װאָס איז נאָכגעפֿאָרן דעם שיס. "קיין וועפּאַנז, שטום. נאר! נאר! הער זיך איין צו מיר!"
  
  מילאָ האָט געמאכט אַ פּנים און געגעבן דרייק אַ פּאַסקודנע שמייכל. "פאקינג קראַוט אַסכאָלעס. היי חבר?
  
  ד י ביקס איז אײנגעשלונגען געװארן מיט א געדיכטן פויסט און פארביטן געװארן מיט א געדיכטן בלייד. דרייק דערקענט עס ווי אַ ספּעציעל פאָרסעס מעסער. ער איז אַװעקגעטרעטן צו דעם ריז, און האָט געגעבן דאַהל די געלעגנהייט צו בריקן איינעם פֿון די געפֿאַלענע זעלנער אין פּלאַץ.
  
  דע ר צװײטע ר סאלדא ט הא ט זי ך געקריג ט אויפ ן קני . מאַרסטערס האָבן אים נאָך אַ שמייכל, און דעמאָלט וואָרף די הינקען גוף באַזונדער. דעמאלט זענען נאך דריי זעלנער דערגרייכט געווארן צום פלאך ערד, און דאן איז אליסיע ארויסגעשפרונגען פון אונטן און געלאנדעט ווי א קאץ, מיט א מעסער אין יעדע האנט. דרייק האט קיינמאָל געזען איר אַזוי ויסגעמאַטערט און זי נאָך געקוקט ווי זי קען נעמען אויף די נינדזשאַ עליט.
  
  "ניין ... וואָפן?" דאהל האט געראטן צו זאגן צווישן אנגעשטרענגטע אטעמען. "צי איר לעסאָף ... גלויבן אין די אַרמאַגעדדאָן טעאָריע, פריי?"
  
  א הויפּט דייַטש דיזיינער איז איצט געגאנגען איבער די ברעג. ― זײַט נישט קײן נאַר, זעלנער ייִנגל, ― האָט ער אַ אָטעם געזאָגט. "איך וויל נאָר נישט צייכן דעם אָרן. עס איז בלויז פּלאַץ פֿאַר פּערפעקשאַן אין מיין זאַמלונג. "
  
  "וואָס איר זען ווי אַ אָפּשפּיגלונג פון זיך, איך רעכן," דאַהל געזאגט, פּאָוזינג ווי זיין מאַנשאַפֿט געכאפט זייער אָטעם.
  
  עס איז געווען אַ פּויזע, אַ מאָמענט פון שרעקלעך שפּאַנונג ווען יעדער קעגנער אַססעססעד זיין באַלדיק ציל. דרייק האָט זיך צוריקגעקערט פון מילאָ, אומוויסנדיק געגאַנגען צו אָדינס קבר, וואו בן און דער פּראָפעסאָר זענען נאָך געזעסן זייט ביי זייט, באהיט בלויז דורך קענעדי. ער האט געווארט נאך איינס...
  
  ... האָפענונג ...
  
  או ן דא ן הא ט זי ך פו ן ד י טרעפ ן א פארשטיקטע ר קרעכץ , א שװאכ ע בקש ה צו ם הילף . פרײ האט אראפגעקוקט. - דו ביסט שװאך! ער האָט אויף עמעצן געשפּילט. "אויב עס איז נישט פֿאַר די שילד, איך וואָלט ..."
  
  פריי האָט אָנגעוויזן אויף אַלישאַ. "הילף איר". די ווייַבלעך וואָריער טשאַקאַלד כאָטאַלי, דעמאָלט אויסגעשטרעקט איר האַנט איבער דער זייַט. מיט אײן קריץ האט זי ארויםגעצויגן היידן. דער אמעריקאנער סי-איי-עי אגענט איז געווען אויסגעמאטערט פון דעם לאנגן קריכן, אבער נאך מער פון טראגן די שווערע לאסט וואס די דייטשן האבן אנגעשפארט אויף איר צוריק.
  
  שילד פון אָדין אלנגעוויקלט אין לייַוונט.
  
  פּאַרנעוויק ס קול האָט זיך געהערט. "ער האָט געבראַכט דעם שילד! הויפּט טייל! אָבער וואָס?"
  
  "ווייַל דאָס איז דער הויפּט טייל, אידיאָט." פרײ האט אים דערשאסן. "דער הויפּט כייפעץ וואָלט נישט עקסיסטירן אויב עס האט נישט האָבן אַן אַנדער ציל." דער שניט־דעזיגנירער האָט מיט ביטול געשאָקלט מיטן קאָפּ און זיך געוואָנדן צו אַליסיאַ. "פאַרטיק די פּאַטעטיק קרעטינס. איך דאַרף באַרויקן אָדין און קומען צוריק צו דער פּאַרטיי."
  
  אַליסיאַ לאַפט מאַניאַקאַללי. "מײַן קער!" האָט זי אַ געשריי געטאָן, מער טויטלעך ווי טייך תם, און אַרײַנגעוואָרפן איר שוץ-גאַנג אין מיטן פון דער שטיינערדיקער פּלאַטפאָרמע. אין דער צעמישעניש, זי ראַשט צו וועלז, ווייַזונג קיין יבערראַשן אין זיין בייַזייַן. דרייק האָט זיך פאָוקיסט אויף זיין אייגענע קאַמף, לונגינג צו מילאָ צו יבערראַשן אים, סיידסטעפּינג מיט אַ דעפענסיווע מאַך פון זיין בלייד, און דעליווערינג אַ שווער עלנבויגן צו מילאָ ס קין.
  
  די ביין איז קראַקט. דרייק האט געטאנצט, זיך געווייגט און געבליבן ליכטיג אויף די פיס. דעמאָלט דאָס וואָלט זיין זיין סטראַטעגיע - צו שלאָגן און לויפן, סטרייקינג אין די כאַרדאַסט פונקטן פון זיין גוף, מיט די ציל צו ברעכן ביינער און קאַרטאַלאַדזש. ער איז געווען שנעלער ווי מילאָ, אָבער נישט אַזוי שטאַרק, אַזוי אויב דער ריז כאַפּט אים ...
  
  דונערן עקאָוד אַריבער די באַרג, די גרולז און קראַקס פון רייזינג מאַגמאַ און שיפטינג שטיין.
  
  מילאָ האָט זיך צעוויקלט אין יסורים. דרייק גענומען די פירן מיט אַ טאָפּל זייַט בריק, צוויי טאַפּס - עפּעס איר קען זען וואַן דאַם דעפטלי טאָן אויף טעלעוויזיע איז גאָר אַרויסגעוואָרפן פֿאַר גאַס פייטינג אין פאַקטיש לעבן. מילאָ האָט דאָס געוווּסט און האָט אָפּגעשניטן די אַטאַקע מיט אַ קרעכץ. אבער דרייק האט דאס אויך געוואוסט, און ווי מילא האט פארווארפן זיין גאנצע קערפער, האט דרייק איבערגעגעבן נאך א שטארקע עלנבויגן גלייך אין זיין קעגנער'ס פנים, צעקראכן זיין נאז און אויג כעל, אים שווער צוגעקלאפט צום דיל.
  
  מילאָ האָט זיך צוגעבראָכן צו דער ערד ווי אַ אָפּגעשניטן ריינאַסער. אַמאָל פאַרפאַלן צו אַ קעגנער פון דרייק ס קאַליבער, עס איז קיין גיין צוריק. דרייק האָט געשלאָגן אויף זיין האַנטגעלענק און קני, צעבראכן ביידע הויפּט ביינער, דערנאָך זיין באַללס פֿאַר אַ גוט מאָס, און דאַן פּיקט אַרויף די אַוועקגעוואָרפן אַרמיי מעסער.
  
  ינספּעקטיד די סצענע פון די אינצידענט.
  
  מאַרסטערס, אַן SAS זעלנער, האט געמאכט קורץ אַרבעט פון צוויי דייטשישער און איז איצט קעמפן אַ דריט. אומברענגען דריי מענטשן אין עטלעכע מינוט איז נישט געווען קיין גרינגע אויפגאבע פאר קיינעם, אפילו א סאס זעלנער, און מארסטערס איז בלויז א ביסל פארוואונדעט געווארן. וועלז געטאנצט מיט אַליסיאַ צוזאמען דעם ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע, מער פליסנדיק ווי פאקטיש דאַנסינג, אָבער דיסטראַקטינג איר. זיין סטראַטעגיע איז געווען קלוג. אין נאָענטקייט וואָלט זי אים אין אַ רגע אָפּגעריסן.
  
  קענעדי האט אוועקגעשלעפט היידן'ס אויסגעמאטערטע קערפער פונעם צענטער פונעם קאמף. בן געלאפן צו העלפן איר. פּאַרנעוויק איז נישט געשלאָפֿן, געלערנט דעם קבר פֿון אָדינס - אַן אידיאָט.
  
  הבל פריי האָט זיך קאָנפראָנטירט מיט Thorsten Dahl. דע ר שװעדע ר אי ז געװע ן איבע ר דע ר דײט ש אי ן יעד ן שטײגער , זײנ ע באװעגונ ג זײנע ן ב ײ דע ר צװײטע ר געװאר ן מע ר פארפײניקט , װע ן ד י קראפ ט הא ט זי ך צוריקגעקער ט צ ו זײנ ע װײטיק ע גלידער .
  
  האר!... דרייק האט געטראכט. מיר 'רע קיקינג טאָכעס דאָ! אָדער אין די גוט אַלט גייסט פון דינאָ ראַק ... לאָזן מיר פאַרווייַלן איר!
  
  ניט גענוגיק דער קאַנפראַנטיישאַן מיט אַליסיאַ, ער איז פונדעסטוועגן געגאנגען צו וועלז, גלויבן אַז די פופציק-יאָר-אַלט פרוי דארף די מערסט הילף. ווען זיין ערשטע קאָלעקטיוו האָט אים געזען, האָט זי זיך צוריקגעצויגן פון דעם קאַמף.
  
  "איך שוין קיקט דיין באַללס אַמאָל די וואָך, דרייק. זענט איר אַזוי סאַדיסטיק אַז איר ווילט דאָס ווידער?
  
  "איר זענט מאַזלדיק, אַליסיאַ. דורך דעם וועג, איר טריינינג דיין בויפרענד? ער האט זיך א ניד געטאן אין רעאקציע צום קוים באוועגנדיקן אמעריקאנער.
  
  "נאָר אין פאָלגעוודיקייט", האָט זי אַרויפגעוואָרפן ביידע מעסערס און זיי געכאַפּט אין איין באַוועגונג. "לאָמיר! איך האָב נאָר ליב דרייסאָמען! "
  
  איר נאַטור איז געווען ווילד, אָבער איר אַקשאַנז זענען קאַנטראָולד און קאַלקיאַלייטיד. זי פּאָוקט בייַ דרייק, בשעת כיטרע טריינג צו ווינקל וועלז מיט זיין צוריק צו די סאָף פּאָסל. דער קאמאנדיר האט אין דער לעצטער רגע איינגעזען אירע כוונות און זיך צוגעלאפן פאר איר.
  
  דרייק האָט זיך אָפּגעשניטן ביי אירע נייווז, אריבערגעצויגן יעדן בלייד צו דער זייט בשעת ער איז געווען אָפּגעהיט ניט צו ברעכן זיין ריסץ. עס איז געווען ניט נאָר אַז זי איז געווען גוט ... עס איז געווען אַז זי איז געווען קאַנסיסטאַנטלי גוט.
  
  הבל פריי איז פּלוצלינג צוגעלאפן ביי זיי. עס האָט זיך אויסגעזען, אַז ער האָט ניט דורכגעקאָכט דאַהל, און ער האָט זיך באַנוצט צו לויפן פאַרביי דעם שוועדן אין זיין שנעלן זוכן אָדינס קבֿר.
  
  און אין דער שפּאַלטן רגע, דרייק געזען מאַרסטערס און די לעצטע דייַטש זעלנער פארשפארט אין שטאַרביק קאַמבאַט רעכט אויף די שטויביק ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע. דערנאָך, מיט אַ שאַקינג פּלוצעמדיק, ביידע מענטשן טריפּט און פשוט געפאלן.
  
  טויט געשרייען אפגעקלונגען אין די פּאָסל.
  
  דרייק האט עס צעטיילט, מתפלל געווען פאר וועלז, און דערנאך זיך אויסגעדרייט זיין קערפער און זיך צוגעלאפן נאך פריי. ער האָט נישט געקאָנט לאָזן דאָרטן באַשיצער. קענעדי האט אפגעשטעלט דעם וועג פון די דיזיינער, צוזאמענגעקליבן זיין מוט, אבער ווען ער איז צוגעלאפן פאראויס, האט דרייק באמערקט א קליינע שווארצע אביעקט אריינגעכאפט אין פרייס האנט.
  
  ראַדיאָ אָדער רירעוודיק. עטלעכע מין פון טראַנסמיטער.
  
  וואָס די גענעם?
  
  וואָס איז געווען ווייַטער איז געווען ווייַטער פון שכל. אין אַ סטאַנינג אַקט פון באַטראַכטקייַט, די באַרג זייַט פּלוצלינג עקספּלאָדעד! ס'איז געװען א שװער קלאפ, און דאן זײנען אומעטום צעשפרײט געװארן ריזיגע בדלערס און שטיקער בארג־שאיל. שטיינער פון אַלע שאַפּעס און סיזעס האָבן דאַרט און פייַפן דורך די פּאָסל ווי בולאַץ.
  
  א ריזיגע לאך האט זיך באוויזן אין דער זייט פונעם ווולקאן, ווי א האמער וואלט דורכגעשטעקט א דינע דרייוואל. א טונקעלע טאג־ליכט האט זיך געפילטערט דורכן שפאלטן. נאך א קלאפ, און דער לאך האט זיך נאך ווייטער פארברייטערט. א בארג פון בויברעך האט זיך ארײנגעפאלן אין א אונטערלאזע גרוב אין א גרויםער, טיפער שטילקײט.
  
  דרייק איז געפאלן אויפן דיל מיט דעם קאפ אין די הענט. עטלעכע פון דעם יקספּלאָודינג שטיין מוזן האָבן דאַמידזשד אנדערע שאַץ קברים. וואס איז געשען?
  
  
  נײַן און דרײַסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  אַ העליקאָפּטער האָט זיך באַוויזן אין דעם נײַ געמאַכטן לאָך, שוועבט אויף אַ רגע איידער ער איז דורכגעפֿליִען!
  
  פון דער באזע פון דער מאשין האבן זיך געהאנגען פיר דיקע קאַבלעס און עטלעכע שטריק.
  
  עס איז געווען אוממעגלעך צו גלויבן. הֶבֶל פְרֵי הָאט גִיוָוארִין דֶער בַּארְגְט זַאנְגֶע שְׁטַאלְט. א מארג-זייד וואס איז געווען א טייל פון אן אקטיווער וואולקאן און וואס קען עפעס פאראורזאכטן א מאסן-אויסלישונג באקאנט אלס א סופּערוואלקאן.
  
  צו פאַרענדיקן זיין זאַמלונג.
  
  דער מענטש איז געווען פּונקט ווי מעשוגע ווי דרייק און די רעשט פון די מענטש ראַסע האט אים קרעדיט פֿאַר. ער האט אפילו איצט מאניאקאל געלאכט, און ווען דרייק האט אויפגעהויבן, האט ער געזען אז פריי האט זיך נישט באוועגט קיין אינטש, נאר איז געשטאנען פעסט גלייך ווי דער אויפרייסנדיקער בארג האט זיך ארום אים גערוישט.
  
  אַליסיאַ האָט פֿאַרלאָזט וועלז און האָט זיך געטראָפֿן צו פֿריי, אַפֿילו איר משוגענע זעלבסט־קאָנטראָל האָט זיך אַ ביסל געפֿאַללט. הינטער זיי, פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק, בן און קענעדי זענען פּראָטעקטעד דורך די ווענט פון אָדינס אַלקאָוו. היידן איז געווען פּראָנע, באַוועגלעך. צי איז זי טאַקע געקומען אַלע דעם וועג צו שטאַרבן אין אַ פייַערלעך מעשוגאַס? וועלז האט זיך געקניפט ביי זיין זייט, אנגעכאפט דעם בויך.
  
  דער העליקאָפּטער איז געשלאָפֿן נענטער, זײַן מאָטאָר האָט געהויבן. פריי האט אויפגעהויבן זיין סובמאַשין ביקס און באַוויזן פֿאַר אַלעמען צו רירן אַוועק פון אָדינס מאַסיוו סאַרקאַפאַגאַס. א קורץ פּלאַצן פון פייַער ריינפאָרסט זיין בקשה, בולאַץ קלאַנגינג ווען זיי געשלאגן שאַץ גאָלד וויקינג רעליקס אין די פאָרעם פון שילדז, שווערדן, ברעסטפּלאַץ און כאָרנד העלמעץ. גאָלד קאָינס, אריבערגעפארן דורך אַ קייט פון געשעענישן, אנגעהויבן צו פאַלן פון די שעלוועס ווי קאַנפעטי אין Times Square.
  
  פריי האט געהויבן דעם העליקאפטער.
  
  דרייק האט אראפגעקניפט. "איר מאַך דעם אָרן, איר ריזיקירן די גאנצע וועלט!" - האט ער אויסגעשריגן, זײן שטימע איז קוים דערהערט איבער דעם שווערן קלאנג פון די פראפּעלער בליידס.
  
  "זייט נישט קיין ווימפּ!" פרײ האט צוריק געשריגן, זײן פנים האט זיך צעמישט װי א בײזער בלעז אדיקאנט צו העראין. "מודה עס, דרייק. איך האב דיך באזיגט!"
  
  "עס איז נישט וועגן געווינען!" דרייק האט צוריק געשריגן, אבער יעצט איז דער העליקאפטער גלייך איבער די קאפ און ער האט אפילו נישט געקענט הערן זיין אייגענע שטימע. ער האט צוגעקוקט װי פרײ האט אים אנגעפירט, שפריצט אויף אים קוילן אויף א קרײז, װי ער האט געהויבן מיט די הענט. דרייק האָט מתפלל געווען אַז זיינע פרײַנד וועלן נישט געכאַפּט ווערן דורך אַ בלאָנדזשען פּראַדזשעקטיל.
  
  דער דײטש האט עס פארלוירן. זייַענדיק אַזוי נאָענט צו זיין לעבן-לאַנג באַנעמעניש, ער פשוט צעבראכן.
  
  איצט איז דאהל געװען נעבן אים. ז ײ האב ן צוגעקוק ט װ י פרײ ע או ן אלישא ן אראפלאז ן ד י שװער ע קײטן , אל ץ נידעריקער , בי ז ז ײ זײנע ן ענדלע ך ארומגערינגל ט געװאר ן ארו ם בײד ע עק ן פו ן דע ם סארקאפאג . פרײ האט פארזיכערט אז זײ זענען זיכער.
  
  דער העליקאפטער האט גענומען די וואג. גאָרנישט געטראפן.
  
  פרײ האט א געשרײ געטאן אין זײן טעלעפאן־אויפנעמער. דער העליקאָפּטער האָט ווידער געפּרוּווט, דאָס מאָל האָבן אירע מאָטאָרן גערוימט ווי אַ בייזן דיינאַסאָר. די קייטן האָבן גענומען זייער וואָג, און עס איז געווען אַ באַזונדער פּלאַצן, אַ געזונט פון ברייקינג שטיין.
  
  אָדינס אָרן האָט זיך באַוועגט.
  
  "דאָס איז אונדזער לעצטע געלעגנהייט!" - האט דאהל א געשרײ געטאן אין דרייקעס אויער ארײן. "מיר גייען צום מילכל! פֿון מילאָס ביקס!"
  
  דרייק האט דורכגעפירט דעם שריפט. זיי קען האָבן חרובֿ די העליקאָפּטער און געראטעוועט דעם קבר. אָבער בן און קענעדי, צוזאַמען מיט היידן און פּאַרנעוויק, וועלן מסתּמא שטאַרבן.
  
  "עס איז קיין צייט!" דאַהל האָט געשריגן. "אָדער דאָס אָדער די אַפּאָקאַליפּסע!"
  
  דער שוועדיש איז געשפרינגען פאר מילא'ס וואפן. דרייק האט פארמאכט די אויגן ווי די יסורים האבן דורכגעדרונגען זיין הארץ. זיין בליק איז געפאלן אויף בן און קענעדי, און די יסורים פון באשלוס האט אים פארדרייצט אינעווייניג ווי א שלאג. אויב איר פאַרלירן מיט איין האַנט, איר וועט פאַרלירן מיט די אנדערע. און דאַן האָט ער באַשלאָסן אַז ער קען דאָס פּשוט נישט לאָזן דאַהל טאָן. קען ער מקריב זיין צוויי פריינט צו ראַטעווען די וועלט?
  
  ניין.
  
  ער איז געשפרינגען פאראויס ווי א זשאַבע פּונקט ווי דאַהל האָט אָנגעהויבן רוקן אין מילאָס קליידער. דער שוועדישער האָט זיך צוריקגעכאַפּט פון איבערראַשונג ווען מילאָ האָט אויסגעגליטשט זיין קערפער, דער אַמעריקאַנער האָט זיך צוגעבונדן אין יסורים, אָבער איז געווען רירעוודיק און הינקען ביזן ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע. צו איינער פון די אַראָפּגאַנג שורות.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט אין שאק. די מאטארן פון דעם העליקאפטער האבן נאכאמאל געוויינט און אן אומהייליקער קראך האט אנגעפילט די הייל. דער ווייַטער מאָמענט, אָדין ס ריזיק סאַרקאַפאַגאַס שיפטיד און צעבראכן פריי פון זייַן מאָרינגז, סווינגינג מענאַסינג צו דרייק און די ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע, אַ טאָן פון סווינגינג טויט.
  
  "נאָאָאָ!" דאַהל ס רוף ריפּיטיד פּאַרנעוויק ס רוף.
  
  ס׳האָט זיך געטראָפן אַ געשריי, אַ פראַנט געשריי, ווי אַ ווענטל האָט זיך איבערגעהייצט, אַ קלאַנג, ווי אַלע שדים אין גיהנום ווערן געברענט לעבעדיקע. א שטראם שוועבל־שטיבל איז אנטלאפן פון א ניי־געעפנטן לאך אונטערן אודינס קבר.
  
  פריי און אַלישאַ האָבן זיך צוגעלאַכט, כּמעט לעבעדיקע פֿאַרברענט, ווען זיי זײַנען אַרײַן אויף דער שווינגענדיקער אָרן. פריי האט געשריגן: "דו זאלסט נישט נאָכפאָלגן אונדז, דרייק!" איך האב אינשורענס!" דעמאל ט הא ט זי ך מי ר געקענ ט א געדאנק , א גאראנטי ע פו ן זיכערקייט . ער האט געשריגן צו דרייק'ס באגלייטער: "איצט! פֿאָלג דעם אָרן, אָדער איר וועט שטאַרבן!״ האָט פֿריי זיי דערמוטיקט, געפֿאַלן מיט זײַן סובמאַשין־ביקס, און זיי האָבן ניט געהאַט קיין ברירה, ווי זיך אַרומצוגײן אַרום דער פּאַרע־זײַל.
  
  דאַהל האָט אויסגעדרייט זיין כאָנטיד בליק צו דרייק. "מיר מוזן האַלטן דעם," ער האט פּלידינגלי. "פֿאַר ... פֿאַר מיין קינדער."
  
  דרייק האט נישט געהאט קיין ענטפער אויסער צו א קאפ. אַוואַדע. ער איז נאכגעגאנגען דעם ס.ג.ג. קאמאנדיר, און פארזיכטיק אנטלויפן דעם שווינגענדיקן סאַרקאפאגס, ווען ער איז געפלויגן העכער זיי, זייערע שמייכלענדיקע שונאים בעשאָלעם אויבן, בשעת זיינע חברים זענען נאכגעגאנגען זיין וועג פון דער צווייטער זייט.
  
  באדעקט מיט וועפּאַנז און די קאַפּריז פון אַ מאַניאַק.
  
  דרייק האט דערגרייכט א לאך אינעם שטיין דיל. דער פארע איז געװען א פארשײדענער, קרימענטער טורעם. ינוויאָלאַבלע. דרייק איז אריבערגעפארן ווי נאָענט ווי ער קען איידער זיך אויסגעדרייט צו היטן זיין פיינט פאָרויס.
  
  היידן איז געבליבן אויף דער ערד, זיך פארשטעלט אז ער איז אומבאוואוסטזיין. זי האט זיך איצט אויפגעזעצט און אראפגענומען די רימען , וואס האבן פארזיכערט אודינס שילד צו איר רוקן . "וואס קען איך טוהן?"
  
  דרייק האט איר קורץ א קוק געטאן. "צי האָט די CIA קיין קאַנטינדזשאַנסי פּלאַנז פֿאַר פאַרמאַכן אַראָפּ סופּערוואָלקאַנאָ?"
  
  די שיינע 'סעקרעטארין' האט א מאמענט אויסגעזען צעמישט פארן שאקלען מיטן קאפ. "נאָר די קלאָר ווי דער טאָג. לייגט אריין דעם דייטש אין די ווענטילאציע רער״. ז י הא ט אװעקגעװארפ ן דע ם שילד , מי ט א װײ ל פו ן דערלאנגען . אַלע דרײַ האָבן אים צוגעקוקט װי אַ מאַטבייע זיך אַװעקקלײַבן אױף דער קאַנט.
  
  האָבן זיי טאַקע דורכפאַל?
  
  דער דרוק וואס איז ארויס פון די רער איז געוואקסן ווען דער וואולקאן האט געוואוינט שטארקייט. "אַמאָל די קייט רעאַקציע סטאַרץ," דאַהל געזאגט. "מיר וועלן נישט קענען צו פאַרמאַכן דעם. מיר מוזן דאָס איצט!
  
  דרייק'ס בליק איז מאָמענטאַלי געצויגן צו די שילד ווי עס ראָולד טומלדיק אַרום זיין ברעג. זײ ן ראנד , ד י װערטע ר זײנע ן פו ן אי ם ארויסגעקומען , װ י ז ײ װאלט ן געשריב ן אי ן פײער .
  
  
  הימל און גיהנום זענען נאָר צייַטווייַליק אומוויסנדיקייט,
  
  עס איז די ימאָרטאַל נשמה וואָס ליינט צו רעכט אָדער פאַלש.
  
  
  "פּלאַן ב," ער האט געזאגט. ― געדענקט אָדינס קללה? ס'האט נישט אויסגעזען צונעמען, הא? עס איז קיין אָרט צו שטעלן דעם, רעכט? נו, אפֿשר דאָס איז עס."
  
  "איז די קללה פון אָדין אַ וועג צו ראַטעווען די וועלט?" דאַהל האָט עס געצווייפלט.
  
  "אָדער גענעם," דרייק געזאגט. "דעפּענדס אויף ווער מאכט דעם באַשלוס. דאָס איז דער ענטפער. דער מענטש וואס לייגט אויפ'ן שילד מוז האבן א ריין נשמה. עס איז אַ טראַפּ פון טראַפּס. מיר ווייסן שוין גארנישט ווייל מיר האבן אראפגענומען דעם קבר. אויב מיר פאַרלאָזן, די וועלט וועט אומקומען."
  
  "ווי איז געווען די קללה?" היידן, געקוקט ניט ערגער ווי זי איז געווען נאָך איר נסיון אין די פייַנט הענט, געקוקט בייַ די ווענט, ווי עס קען זיין געגעסן לעבעדיק.
  
  דרייק האט געשאלטן ווען ער האט אויפגעהויבן דעם שילד און עס געהאלטן פאר אים. דאַהל איז געשטאַנען און געקוקט אויף אים ווי ער גייט צו דער כיסנדיקער ווענט. "דער מאָמענט איר אָנרירן דעם פּאַרע מיט דעם שילד, עס וועט זיין ריפּט גלייך פון דיין הענט."
  
  דעמאלט , מי ט א קלאנג , װ י דא ם ברום ן פו ן א סטאדע ר חױת , פארכאפ ט אי ן א ברענענדיק ן װאלד , הא ט זי ך פו ן אונטן , מע ר פארע , אויסגעבראכ ן פו ן אונטן , ד י הויכ ע געשרײע ן פו ן זײ ן אויסברו ך כמע ט טויבנדיק . דע ר שװעבל־געשטאנק , הא ט איצ ט אנגעהויב ן צ ו פארדינקע ן ד י לופט , זי ך פארװאנדל ט אי ן א גיפטיק ן מיאזם . דע ר שװאכע ר גערומע ן פו ן בארג , װא ס אי ז געװע ן זײע ר שטענדיקע ר באגלײטער , אי ז איצ ט געװאר ן מע ר װ י א דונער . דרייק האט זיך געפילט ווי די ווענט אליין ציטערן.
  
  "נייַע נייַעס, דאַל. פּלאַן ב אין קאַמף. פֿאַר צוקונפֿט רעפֿערענץ, דאָס מיטל איך טאָן ניט וויסן וואָס די גענעם אַנדערש עס איז צו טאָן.
  
  ― איר האָט נישט קײן צוקונפֿט ― איז דאַהל געשטאַנען אױף דער אַנדערער זײַט שילד. "אָדער מיר."
  
  צוזאמע ן האב ן ז ײ זי ך געצויג ן צ ו דע ר אויסגאנג . דער שאַלע האָט זיך אָנגעהויבן רוק אַראָפּ די שטיין לעבן זיי. א געשריי און ברום, די לייקס פון וואָס דרייק האט קיינמאָל געהערט, געקומען פון די סאָף טיפענישן פון דער תהום.
  
  "דער סופּערוואָלקאַן איז אַפּראָוטשט!" היידן האט געשריגן. "לעש עס אויס!"
  
  
  * * *
  
  
  ניט געזען דורך דרייק, דאַהל אָדער אפילו אַבעל פריי, די באַרימט איסלענדיש באַרג גערופן Eyjafjallajokull, וואָס ביז איצט איז צופרידן צו אַרויסלאָזן מילד גרוי סטרימז און טעראָריזירן לופט פאַרקער, פּלוצלינג עקספּלאָדעד בייַ זיין ברעג. עס וואָלט באַלד זיין געזען אויף Sky News און די BBC און שפּעטער אויף You Tube דורך דערשטוינט מיליאַנז - די פייַערלעך לשונות פון אַ טויזנט דראַגאָנס אָנצינדן אַ פייער שטורעם אין די הימל. אין דער זעלביקער צייט, צוויי אנדערע איסלענדיש ווולקאַנאָוז עקספּלאָדעד, זייער שפּיץ פליענדיק אַוועק ווי שאַמפּאַניער קאָרקס אונטער דרוק. ע ס הא ט מע ן עטװא ס צונ ג געבראכ ט א ז ארמאגדאן .
  
  נאָר אַ ביסל אויסגעקליבן האָבן געוואוסט ווי נאָענט עס טאַקע איז.
  
  
  * * *
  
  
  העלדן ומבאַמערקט און קיינמאָל באקאנט געקעמפט אין דער פינצטער טיפענישן פון דעם באַרג. דרייק און דאַהל אַטאַקירט די פּאַרע ווענטיל מיט די שילד, ניצן אַ קייַלעכיק כייפעץ צו דעפלעקט די פּאַרע אין אַ נירביי פּאָסל ווי זיי פּאַזישאַנד עס גלייַך אויבן די לאָך לינקס דורך די דעמאַלישאַן פון אָדין ס קבר.
  
  "אייל זיך צו!" דאַהל האָט געראַנגל צו האַלטן די שילד אין פּלאַץ. דרייק האט געפילט ווי זיינע הענט ציטערן פון די מי, מיט וועלכן ער האט איבערגענומען דעם בארג'ס פרימארדיאלע קראפט. "איך נאָר ווילן צו וויסן וואָס די גענעם די זאַך איז געמאכט פון!"
  
  "וועם גייט עס אן!" הײַדן האָט זײ געפּרוּװט צוריקהאַלטן, האַלטן זײערע פיס און שטופּן װי שטאַרק זי האָט געקאָנט. - לייג נאר אינעווייניג דעם ממזר!
  
  דאַהל האָט זיך געפֿאַלן, אַרײַנגעשפּרונגען אויפֿן לאָך. אויב די שילד האט מיסט אָדער אפילו אריבערגעפארן אַ ביסל, עס וואָלט האָבן טייקעף יוואַפּערייטיד, אָבער זייער ציל איז געווען ריכטיק, און דער הויפּט טייל קערפאַלי אריין די קינסטלעך פּלאַצן אונטער די קבר פון אָדין.
  
  אַ פּראָטים טראַפּ, ינווענטיד הונדערטער און טויזנטער פון סענטשעריז צוריק. איך שװער בײ די געטער.
  
  אַ טראַפּ פון טראַפּס!
  
  "די גרעסטע אלטע טראַפּ וואָס די מאָדערן וועלט האט אלץ געקענט." דאהל איז געפאלן אויף די קני. "דער איינער וואָס קען מאַכן אַ סוף צו דעם."
  
  דרייק וואָטשט ווי די שילד סימד צו דין, אַבזאָרבינג די ריזיק דרוק רייזינג פון אונטן. עס פלאַטאַנד און געשאפן צוזאמען די עדזשאַז פון די פּלאַצן, גענומען אויף אַ אַבסידיאַן כיו. אויף אייביק. וועט קיינמאָל ווערן אויסגעמעקט.
  
  "די אייבערשטער זאל דיך בענטשען".
  
  אַרבעט געטאן, ער פּאַוזד פֿאַר אַ מאָמענט איידער ווענדן זיין ופמערקזאַמקייַט צוריק צו פריי. א שרעק האט אנגעפילט זיין הארץ מער ווי ער האט זיך געקענט פארשטעלן, אפילו יעצט.
  
  דער העליקאָפּטער איז אויפגעשטאנען, סטריינינג צו שטיצן די וואָג פון אָדין ס אָרן, וואָס ראַקט דזשענטלי אונטער אים. בײדע פרײ און אלישיע זײנען געזעסן אויפן דעקל פון דער ארעם, זײערע הענט שטארק ארומגעכאפט ארום די רימען, װאם האבן עס צוגעבונדן צום העליקאפטער.
  
  אבער בן, קענעדי און פראפעסאר פארנעוויק זענען געהאנגען אויף דריי אנדערע שטריק וואס האבן זיך אנגעבאנגלט אונטער דעם העליקאפטער, קיין צווייפל געהאלטן דארט מיט א ביקס בשעת דרייק האט געקעמפט צו ראטעווען דעם פלאנעט.
  
  ז ײ האב ן געהאנגע ן איבע ר דע ר ריק , זי ך געשװינדל ט װ י דע ר העליקאפטער , ארויפגעקלאפן , קידנאפ ט גלײ ך פו ן דריק ס נאז .
  
  "נאָו!"
  
  און, אומגלויבליך, איז ער געלאפן - א עלנטער מענטש, געלאפן מיט אן ענערגיע געבוירן פון צארן, פארלוסט און ליבשאפט - א מענטש וואס האט זיך אריבערגעווארפן א תחתית גרוב אין שווארצן פלאץ, פארלאנגט וואס מען האט פון אים צוגענומען, און פארצווייפלט אנגעכאפט איינעם פון די סווינגינג. קאַבלעס, ווען ער געפאלן.
  
  
  פערציק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  דרייק'ס וועלט האט זיך אפגעשטעלט מיט זיין שפרונג אין דער פינצטערניש - אן אומענדלעכן ריק פון אויבן, א אונטערלאזע גרוב אונטן - דריי אינטשעס סווינגינג שטריק, זיין איינציקע ישועה. זיין מיינונג איז געווען רויק; ער האט עס געטון פאר זיינע חברים. פֿאַר קיין אנדערע סיבה ווי צו ראַטעווען זיי.
  
  אומבאַקוועם.
  
  זיינע פינגער האבן אנגערירט דעם שטריק און נישט געקענט פארמאכן!
  
  זײ ן קערפער , ענדלע ך אויסגעשטעל ט צ ו גראװיטאציע , הא ט זי ך שנעל , אנגעהויב ן פאלן . אין דער לעצטער רגע האט זײן שװינגענדיקע לינקע האנט זיך צוגעמאכט אויף א שטריק, װאס איז געװען לענגער װי די איבעריקע און האט זיך צוגעקלעמט מיט רעפלעקסיווע רשעות.
  
  זײ ן פאל ן הא ט זי ך אפגעשטעלט , װע ן ע ר הא ט זי ך אנגעכאפ ט מי ט בײד ע ארע ם או ן פארמאכ ט ד י אויג ן צ ו בארואיק ן זײ ן גיך־קלאפנדי ק הארץ . הייזעריק אַפּלאָדיסמענטן זענען געקומען פֿון ערגעץ אויבן. אַליסיאַ גיסט אויס איר סאַרקאַזם.
  
  "איז דאָס וואָס וועלז האָט מענט מיט 'ווייַזן דיין מאַנטל'? שטענדיק געחידושט וואָס אַז משוגע פאַסאַל מענט!" #
  
  דרייק האָט זיך אויפגעהויבן, אַקיוטלי אַווער פון דער תהום אונטן, געפיל שווינדלדיק ווי קיינמאָל פריער. אבער זיין מאַסאַלז זענען פלאַם מיט נייַ-געפונען שטאַרקייַט און אַדרענאַלאַן, און פיל פון די אַלט פייַער איז צוריק אין אים איצט, געהאלטן ביים שטארבן צו קומען אויס.
  
  ער איז ארויפגעקראכן אויפן שטריק, האנט איבער האנט, אנגעכאפט מיט די קני, זיך גיך באוועגט. פרײ האט ארויםגעשלעפט מיט זײן מאשין־ביקס און געלאכט, גענומען פארזיכטיק ציל, אבער דאן האט היידן געשריגן פון אודינס קבר. דרייק האט זי דערזען שטייענדיק דארט, אצינד אויף פריי - דער אלטער קאמאנדיר איז געפאלן נעבן איר, אבער, גאט דאנק, האט נאך געאטעמט.
  
  הײַדן האָט אָנגעוויזן מיטן ביקס אַף דער וועג אויף פריי. ― לאָז ער אױפֿשטײן!
  
  דער העליקאָפּטער איז נאָך אין דער לופט, זיין פּילאָט איז נישט זיכער פון זיין אָרדערס. פרײ האט זיך געקװענקלט, געברומט װי א קינד אפגעשײדט פון זײן באליבטן שפילצייג. "אקעי. הונדין! איך זאָל האָבן דיך אַוועק פון דעם פאַרשילטן פלאַך!
  
  דרייק האט געשמייכלט ווען ער האט געהערט היידן'ס ענטפער. "יא, איך אָפט פֿאַרשטיין דאָס."
  
  קענעדי , ב ן או ן פארנעװי ק האב ן צוגעקוק ט מי ט גרוים ע אויגן , קוי ם געװאג ט אטעמען .
  
  "גיי און כאַפּ עס!" - האט פרײ דעמאלט א געשרײ געטאן אויף אליסיע. "פון האַנט צו האַנט. נעם אים און לאמיר גיין. דאס הור וועט דיך נישט שיסן. זי איז דער פראבלעם פון דער רעגירונג. "
  
  דרייק האט געגאפט ווען אליסיע איז אראפגעשפרונגען פונעם סארקאפאגאס און האט געכאפט דרייק'ס פאראלעל שטריק, אבער אפילו אזוי האט ער גענומען א בליק אויף בן, באטראכט ווי דער יינגל האט רעאגירט צו דער אנטפלעקונג פון היידן'ס סטאטוס.
  
  בן, אויב עפּעס, געקוקט אויף איר מיט מער צערטלעכקייַט.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַראָפּגעגליטשט פֿונעם שטריק ווי אַ מאַלפּע און איז באַלד געווען גלײַך מיט דרייק. זי האט א קוק געטאן אויף אים, א גאנץ פנים פול מיט כעס.
  
  "איך קענען מאַך ביידע וועגן." זי איז ארויפגעשפרונגען אין דער לופטן, די פיס קודם, אין א חן בויגן דורך דער פינצטערניש, א מאמענט אינגאנצן געהאנגען אין דער לופטן. דאן האבן אירע פיס זיך פעסט פארבונדן מיט דרייק'ס סטערנום און זי האט א רוק געטאן איר קערפער פאראויס, א קורצע צייט זיך אנגעכאפט אויף זיין אייגענעם שטריק איידער זי האט עס איבערגעשטויגן צו דער נעקסטער.
  
  "פאַקינג באַבאָאָן," דרייק געמורמלט, זיין קאַסטן ברענען, זיין קאַפּ לוסאַנינג.
  
  אַליסיאַ האָט גענוצט איר מאָמענטום זיך צו שווענקען אַרום דעם שטריק, די פיס אויסגעשפּרייט אין ברוסט מדרגה, און זיך אַרײַנגעקלאַפּט אין זײַן מאָגן. דרייק האָט געראטן צו מאַך צו רעכטס צו פאַרווייכערן דעם קלאַפּ, אָבער נאָך פּעלץ זיין ריבס ברוזד.
  
  ער האט צו איר געגרמט, מיטגעטיילט דעם ווייטאג און זיך העכער אויפגעהויבן. אַ פינקלען האָט זיך באַוויזן אין אירע אויגן, צוזאַמען מיט אַ נײַעם רעספּעקט.
  
  - ענדלעך, - האט זי געאטעמט. "איר זענט צוריק. איצט וועלן מיר זען ווער איז דער בעסטער."
  
  זי האט ארויפגעשאקלט דאס שטריק, בטחון האט געשטראלט מיט יעדע באוועגונג. אין איין שפּרינגען זי בייפּאַסט דרייק ס אייגן שטריק און ווידער געוויינט איר מאָמענטום צו שלאָגן צוריק, יימינג איר לעגס דאָס מאָל פֿאַר זיין קאָפּ.
  
  אבער דרייק איז צוריק און ער איז געווען גרייט. מיט דער גרעסטער בקיאות האָט ער אָפּגעלאָזט זײַן שטריק, פֿאַרשטיקט דעם שטאַרקן קאָפּשווינדל און אים געכאַפּט אין אַ טיפֿעניש פֿון צוויי פֿיס. אַליסיאַ האָט זיך אומעטום געשלאָפֿן איבער אים, דערשטוינט פֿון זײַן באַוועגונג, אירע הענט האָבן נאָך געפֿלאָכטן.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן דעם שטריק א פוס ביי א צייט. ווען זיין קעגנער האט איינגעזען וואס ער האט געטאן, איז ער געווען איבער איר. ער האט איר שװער געטראפען אויפן קאפ.
  
  איך האב געזען אז אירע פינגער האבן געלאזט דעם שטריק. זי איז געפאלן, אבער נאר עטליכע אינטשעס. די הארטע נוס אינעווייניג האט געארבעט און זי האט זיך צוריקגעכאפט.
  
  פרײ האט געברומט פון אויבן. "גאָרנישט גוט! שטארבט, דו ענגלישער אומגלויביקער!"
  
  דעמאלט האט דער דייטש אין ווייניגער ווי איין אויגענבליק ארויסגעצויגן א מעסער און געשניטן דרייק'ס שטריק!
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ געזען אין פּאַמעלעך באַוועגונג. דער שײַן פֿון דער בלייד, דער שלעכטער גלײַך פֿון דער שנײַדער־אָפּפֿער. די פּלוצעמדיק אַנראַוואַלינג פון זיין לעבנסליין - די וועג עס אנגעהויבן צו באַלאַנסן און קריימז איבער אים.
  
  רעגע ווייטלאַסנאַס פון זיין גוף. אַ פאַרפרוירן מאָמענט פון גרויל און אומגלויבן. געוואוסט אַז אַלץ וואָס ער האט אלץ פּעלץ און אַלץ ער קען אלץ טאָן אין דער צוקונפֿט איז פּונקט חרובֿ.
  
  או ן דעמאל ט דע ר פאל ... זעענדי ק זײ ן נעמעסיס , אלישא , קריכ ט אוי ף אי ר פויסט , כד י צוריקצוקומע ן צ ו דע ר שפיץ ם סארקאפאגאס . .זעהענדי ק ד י ב ן םי ל דרײע ן זי ך אי ן א געשרײ ... קענעדי ס פני ם װער ט אי ן א טויט־מאסקע... . און דורך זיין פּעריפעראַל זעאונג ... דיסטאַנסע ... וואָס די. ?
  
  טאָרסטען דאַהל, דער משוגענער שוועדישער, לױפֿט, נײן, לױפֿט איבער דער פּלאַטפֿאָרמע מיט אַ זיצפּלאַץ־גאַרטל אַרײַן צו זײַן גוף, ממש אַרײַן אין אַ שװאַרצער גרוב, אַזױ װי דרייק אַלײן האָט געטאָן מיט מאָמענטן פֿריִער.
  
  א זיכערהייטס-כאַרניס האָט זיך אָנגעכאַפּט הינטער אים, פאַרזיכערט אַרום אַ זייַל אין אָדינס אַלקאָווע, וואָס איז שטאַרק געהאַלטן געוואָרן דורך היידן און וועלס, וועלכע זענען געווען געבראַכט פֿאַר מאַקסימום מי.
  
  דאַהל ס מעשוגע שפּרינגען ... ברענגען אים נאָענט גענוג צו כאַפּן דרייק ס געווער און האַלטן אים ענג.
  
  דרייק ס פּלאַצן פון האָפענונג פיידיד ווי ער און דאַהל געפאלן צוזאַמען, די זיכערקייַט שורה סטראַפּט ... דעמאָלט אַ פּלוצעמדיק, ווייטיקדיק ציען ווי היידן און וועלז אנגענומען די שפּאַנונג.
  
  דעמאָלט האָפֿן. פּאַמעלעך, ווייטיקדיק פרווון צו ישועה. דרייק האט געקוקט אין דאהל'ס אויגן אין די אויגן, נישט געזאגט קיין ווארט, נישט ארויסגעגעבן א אונס געפיל ווען מען האט זיי געשלעפט אינטש ביי אינטש צו זיכערקייט.
  
  דער העליקאפטער פליגער האט געמוזט האבן באקומען דעם באפעל, ווייל ער האט אנגעהויבן קריכן ביז ער איז גרייט צו שיסן א דריטן מיסייל, דאס מאל פונעם בארג, דיזיינד צו פארגרעסערן די ריס גענוג פאר די סארקאפאגאס דורכצופאסן אן קיין ריזיקירן פון שאדנס.
  
  אין דרײַ מינוטן איז אָדינס אָרן פֿאַרשוווּנדן. די טאַד פון העליקאָפּטער בלאַדעס איז אַ ווייַט זכּרון. בן, קענעדי און פּאַרנעוויק זענען געווען די זעלבע ווי איצט.
  
  צום סוף, דאַהל און דרייק זענען דראַגד איבער די שטיינערדיק עדזשאַז פון דער תהום. דרייק האָט געוואָלט יאָגן, אָבער זיין גוף האָט נישט רעאַגירט. עס איז געווען אַלע ער קען טאָן צו לייגן דאָרט, לאָזן די טראַוומע זינקען אין, רידערעקטינג די ווייטיק צו אַ סיקלודיד טייל פון זיין מאַרך.
  
  און װי ער איז געלעגן דארט, האט זיך דער קלאנג פון העליקאפטער אומגעקערט. נאָר דאָס מאָל איז עס געווען אַ דאַהל האַקמעסער. און דאָס איז געווען אין דער זעלביקער צייט זייער מיטל פון ישועה און רדיפות.
  
  דרייק האט נאר געקענט קוקען אין טארסטען דאהל'ס פארמוטשעטע אויגן. "דו ביסט גאָט, באַדי", און די באַטײַט פֿון דעם אָרט, וווּ זיי זײַנען געווען, האָט אים ניט פֿאַרלוירן. "אמת גאָט"
  
  
  איין און פערציק
  
  
  
  דייַטשלאַנד
  
  
  יעדעס מאָל ווען קענעדי מאָר האָט זיך אויסגעדרייט איר טאָכעס אויף דעם שווערן זיצפּלאַץ, האָט Alicia Miles' שאַרף אויגן באמערקט. די ענגליש הור איז געווען אַן ובער וואָריער, ענדאָוועד מיט אַ קאַפּ ס זעקסט זינען - קעסיידערדיק אַנטיסאַפּיישאַן.
  
  בעשאַס די דריי-שעה פלי פון יסעלאַנד קיין דייַטשלאַנד, זיי אָפּגעשטעלט בלויז איין מאָל. ערשט, נאָר צען מינוט נאָך דעם ווי זיי האָבן פֿאַרלאָזט דעם ווולקאַן, האָבן זיי געכאַפּט דעם אָרן און עס פֿאַרזיכערט און אַלע אַרײַן אַרײַן.
  
  הבל פרײ איז גלײך צוגעגאנגען צום הינטערשטן אָפּטייל. זי האט אים נישט געזען זינט דעמאלט. מיסטאָמע שמירן די ווילז פון גנייווע און אינדוסטריע. אַליסיאַ האָט פּראַקטאַקלי אַריינגעוואָרפן קענעדי, בן און פּאַרנעוויק אין זייער סיץ, און דאַן זיך געזעצט לעבן איר בויפרענד, דער ינדזשערד מילאָ. דער שטאַרקער אַמעריקאַנער האָט אויסגעזען צו כאַפּן יעדן טייל פון זיין גוף, אָבער מערסטנס זיינע באַללס, אַ פאַקט וואָס אַליסיאַ סימד צו געפֿינען אָלטערנאַטלי אַמיוזינג און אַלאַרמינג.
  
  דריי אנדערע וועכטער זענען געווען אין דעם העליקאפטער, און האבן איבערגעגעבן וואריגע בליקן פון די געפאנגענע צו דער מאדנע קאמיוניקאציע, וואס האט עקזיסטירט צווישן אלישיע און מילא - אלטערנאטיוו טרויעריג, דאן באדייטפול, און דערנאך פול מיט צארן.
  
  קענעדי האט נישט געהאט קיין אנונג וואו זיי זענען געווען ווען דער העליקאפטער האט אנגעהויבן אראפגיין. איר מיינונג איז געווען וואַנדערינג פֿאַר די לעצטע שעה, פון דרייק און זייער אַדווענטשערז אין פּאַריז, שוועדן און דעם ווולקאַן, צו איר אַלט לעבן מיט די NYPD, און פון דאָרט, ינעוואַטאַבלי, צו Thomas Caleb.
  
  קאַלעב איז אַ סיריאַל רעצייעך וועמען זי באפרייט צו טייטן ווידער. זכרונות פֿון זײַנע קרבנות האָבן זי באַפֿאַלן. די פארברעכן סצענע, וואס זי איז דורכגעגאנגען מיט עטלעכע טעג צוריק - זיין פארברעכן סצענע - איז איר געבליבן פריש אין זינען, ווי פריש פארגאסן בלוט. זי האט איינגעזען אז זי האט זינט דעמאלט נישט געזען קיין איין נייעס באריכט.
  
  אפשר האבן זיי אים געכאפט.
  
  אין דיינע חלומות....
  
  ניין. אין מיינע חלומות כאפן מען אים קיינמאל נישט, קיינמאל נישט נאנט צו אים. ער הרגעט און זידלען מיר, און מיין שולד כאָנט מיר ווי אַ פאַרשילטן שעד ביז איך געבן עס אַלע אַרויף.
  
  דער העליקאפטער האט זיך שנעל אראפגעלאזט, זי ארויסגערוקט פון דער זעאונג, וואס זי האט נישט געקענט טרעפן. דער פערזענלעכער אָפּטייל הינטערן העליקאָפּטער האָט זיך געעפֿנט און הבל פריי איז אַרויסגעגאַנגען, בילן באַפעלן.
  
  "אַלישאַ, מילאָ, איר וועט זיין מיט מיר. ברענג די געפאנגענע. גאַרדיאַנז, איר וועט באַגלייטן די אָרן צו מיין וויוינג צימער. דער קוסטאָדיאַן דאָרט האט ינסטראַקשאַנז צו קאָנטאַקט מיר ווי באַלד ווי אַלץ איז גרייט פֿאַר וויוינג. און איך וויל אז דאס זאל געשען שנעל, שומרים, קווענקלען זיך נישט. אָדין האָט אפֿשר געוואַרט אויף פריי טויזנטער יאָרן, אָבער פריי וואַרט נישט אויף אָדין.
  
  "די גאַנצע וועלט ווייסט וואָס דו האסט געטאָן, פריי, דו ביסט משוגע," האָט קענעדי געזאָגט. "מאָדע דיזיינער, פאַרשילטן עס. ווי לאנג מיינט איר, אז דו וועסט בלייבן ארויס פון טורמע?"
  
  "דער אמעריקאנער געפיל פון זיך-וויכטיגקייט," פרעי סנאַפּט. "און די אידיאָסי מאכט איר גלויבן אַז איר קענען רעדן הויך, הממ? דער העכערער מיינונג מנצח שטענדיק. צי איר טאַקע טראַכטן דיין פריינט זענען אויס? מיר שטעלן דאָרט טראַפּס, איר נאַריש כלב. זיי וועלן נישט פאָרן דורך פּאָסעידאָן. "
  
  קענעדי האָט געעפֿנט איר מויל צו פּראָטעסטירן, אָבער דערזען בן קורץ שאָקלען מיטן קאָפּ און געשווינד פֿאַרמאַכט איר מויל. לאז עס. ערשט איבערלעבן, שפעטער קעמפן - זי האט גײםטיק ציטירט װאננא באנטא, ״איך װאלט ליבער געהאט א מינדערהייט־קאפלעקס און זײן אנגענעמלעך איבערראשט, װי צו האבן א העכערקײט און זײן גראד דערװעקט.
  
  פריי האט נישט געהאט קיין וועג צו וויסן אז זייער העליקאפטער איז געבליבן פארבארגן אין א העכערע הייך. און שטאלץ האט אים איבערצייגט אז זיין שכל איז העכער פון זייערע.
  
  זאל ער אזוי טראכטן. די יבערראַשן וואָלט געווען נאָך זיסער.
  
  
  * * *
  
  
  דער העליקאפטער איז געלאנדעט מיט א שאקל. פרײ איז געשטאנען פאראויס און ערשט אראפגעשפרונגען, און געשריגן באפעלן צו די מענער אויף דער ערד. אלישע האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס און געמאכט א באװעגונג מיט איר װײזפינגער. "ערשט איר דרייַ. קעפ זענען אַראָפּ. האלט ווייטער ביז איך זאג אנדערש. "
  
  קענעדי איז געשפרינגען פון דעם העליקאפטער הינטער בן, געפילט דעם ווייטאג פון אויסגעמאטערט אין יעדן מוסקל. ווען זי האָט זיך אַרומגעקוקט, האָט דער חידושדיקער דערזען זי געמאַכט פֿאַרגעסן פֿון איר מידקייט אויף אַ מינוט, אין דער אמתן, האָט עס איר אָטעם אַוועקגענומען.
  
  איין קוק און זי האָט זיך דערוווּסט, אַז דאָס איז פרייס שלאָס אין דײַטשלאַנד; אַ דיזיינער הייל פון רשעות ווו די שפּאַס קיינמאָל סטאַפּט. זייער לאַנדינג געגנט פייסט די הויפּט אַרייַנגאַנג, טאָפּל דעמב טירן ינלייד מיט גאָלד סטאַדז און פריימד דורך איטאַליעניש מירמלשטיין שפאלטן וואָס געפירט אין אַ גרויס אַרייַנגאַנג זאַל. ווען קענעדי האט זיך צוגעקוקט, האבן זיך ארויסגעצויגן צוויי טייערע קארס, א לאמבארגי און א מאסעראטי, פון וועלכע פיר ענטוזיאַסטישע עטוואס-און-צוואַנציק בחורים האבן זיך ארויסגערינגלט און זיך אויפגעהויבן די טרעפ צום קאַסטלע. פון הינטער דער טיר זענען געקומען די שווערע ריטמעס פון טאַנצן מוזיק.
  
  אויבן די טירן איז געווען אַ שטיין-קלאַד פאַסאַד טאַפּט דורך אַ רודערן פון טרייאַנגגיאַלער טעראַץ און צוויי העכער טאָווערס אין יעדער עק, געבן די ריזיק סטרוקטור אַ גאָטהיק רעוויוואַל אויסזען. ימפּרעסיוו, קענעדי געדאַנק, און אַ ביסל אָוווערוועלמינג. זי האט זיך פארגעשטעלט, אז מען וועט פארבעטן אויף א פארטיי אין דעם ארט, וועט זיין א חלום פון א צוקונפטיגע מאדעל.
  
  און אַזוי האָט הבל פריי גענוצט פון זייערע חלומות.
  
  מ׳האט זי געשטופט צו די טירן, אליסיע האט זײ פארזיכטיק נאכגעקוקט, װען זײ זײנען פארבײ די רומלנדיקע סופּערקאַרס און ארויף די מירמלשטיין טרעפ. דורך די טירן און אין די עקאָוינג פויע. אויף לינקס האט א אפענער, לעדער־באדעקטער טויער ארײנגעפירט אין א נאכט־קלוב פול מיט אויפלעבנדיקע מוזיק, קאלירפולע ליכט און בודז, װאם האבן זיך געשװאויגן איבערן עולם, װאו יעדער האט געקאנט באװײזן װי גוט זײ קאנען טאנצן. קענעדי האט זיך גלײך אפגעשטעלט און געשריגן.
  
  - הילף! זי האט געשריגן, קוקנדיק גלייך אויף די באזוכער. "העלף אונז!"
  
  עטלעכע מענטשן האָבן גענומען די מאָמענט צו אַראָפּלאָזן די האַלב-פול גלאז און קוקן אויף מיר. א רגע שפעטער האבן זיי אנגעהויבן לאכן. די קלאַסישע שוועדישע בלאָנדע האָט אויפֿגעהויבן איר פלאַש אין באַגריסונג, און דער פֿינצטערער איטאַליעניש האָט אָנגעהויבן קוקן אויף איר. די אנדערע האָבן זיך אומגעקערט צו זייער דיסקאָטעק גיהנום.
  
  קענעדי האט געקרימט, ווען אלישיע האט איר אנגעכאפט ביי די האר און זי געשלעפט איבער די מירמלשטיין דיל. בן האָט געשריגן אין פּראָטעסט, אָבער דער פּאַטש האָט אים כּמעט אומגעקלאַפּט. צווישן די מסיבה־געסט האָט זיך מער געלאָכטן, נאָכדעם זײַנען אַ פּאָר נײַע קאָמענטן. אַליסיאַ האָט אַרײַנגעוואָרפן קענעדי אין דעם גרויסן לייטער, און האָט איר שווער געשלאָגן אין די ריפן.
  
  "נאַריש נקבה," זי כייסט. ― קענט איר נישט זען, אַז זײ זײַנען פֿאַרליבט אין זײער בעלן? זיי וועלן קיינמאָל טראַכטן שלעכט וועגן אים. איצט... גיי."
  
  ז י הא ט אנגעװיזע ן ארוי ף מי ט א קלײ ן פיסטאל , װא ס הא ט זי ך באוויז ן אי ן אי ר האנט . קענעדי געוואלט צו אַנטקעגנשטעלנ זיך, אָבער אויב משפטן דורך וואָס פּונקט געטראפן, זי באַשלאָסן צו נאָר גיין מיט אים. מע ן הא ט מע ן ז ײ געפירט , ארוי ף ד י טרעפ ן או ן אוי ף לינקס , אי ן דע ר צװײטע ר פליג ל פו ן דע ר קאַסטלע . ווי נאר זיי האבן פארלאזט די טרעפ און זענען אריין אין לאנגן אומגעבויטערט קארידאר - די בריק צווישן די פליגל - האט זיך אויפגעהערט די טאנץ-מוזיק, און זיי זענען מעגליך געווען די איינציגסטע מענטשן וואס האבן געלעבט אין יענעם מאמענט.
  
  גײענדי ק אי ן קארידאר , האב ן ז ײ זי ך געפונע ן אי ן צימער , װא ס הא ט אמא ל געװע ן א גרויםע ר שוהל . אבע ר איצ ט אי ז דע ר געגנ ט געװע ן אײנגעטײל ט אי ן א האלב ט צענדליקע ר באזונדערע ר צימערן , - צימער ן מי ט שטעג ן אוי ף דרויס ן אנשטא ט פו ן ווענט .
  
  סעלז.
  
  קענעדי , צוזאמע ן מי ט ב ן או ן פארנעוויק , זענע ן ארײנגעשטופ ט געװאר ן אי ן דע ר נאענטסטע ר צעל . א הויך קלאַנג האָט געמײנט, אַז די טיר האָט זיך פֿאַרמאַכט. אַליסיאַ וויידזשד. "איר זענט וואָטשט. הנאה געהאט. "
  
  אי ן דע ר טויבנדיקע ר שטילקײ ט אי ז נאכגעפאלג ט געװארן , הא ט קענעדי ע געטראג ן ד י פינגע ר אי ן ד י לאנג ע שװארצ ע האר , אויסגעגליכ ט אי ר הויזן־גוט ן װ י בעסטע ר זי ך הא ט געקענ ט או ן א טי ף אטעם .
  
  - נו... - האט זי גענומען זאגן.
  
  "היי, כלבלעך!" האָט זיך באַוויזן הבל פריי פאַר זייער אַפּאַראַט, שמייכלנדיק ווי דער גאָט פון גיהנום. "ברוכים הבאים צו מיין פּאַרטיי שלאָס. עפעס איך צווייפל אז איר וועט הנאה האבן אזויפיל ווי מיינע, אה, רייכערע געסט. "
  
  ער ווייווד די פאָרשלאָג אַוועק איידער זיי ריספּאַנד. "איז נישט וויכטיק. דו דארפסט נישט רעדן. דיינע ווערטער אינטערעסירן מיר ווייניק. אַזוי, - האָט ער זיך געמאַכט זיך צו קלערן - וועמען האָבן מיר... נו, יאָ, אַוודאי, דאָס איז בן בלייק. איך בין זיכער אַז עס וועט געבן איר גרויס פאַרגעניגן."
  
  בן געלאפן צו די באַרס און פּולד אויף זיי ווי שווער ווי ער קען. ― װוּ איז מײַן שװעסטער, דו ממזר?
  
  "המ? דו מיינסט די זויצע בלאָנדע מיט... - האָט ער ווילד אַרויסגעוואָרפן דאָס פוס. "באַקענען דראַגאָן פייטינג נוסח? צי איר ווילן פרטים? נו, אָוקיי, זינט עס ס איר, בן. ד י ערשט ע נאכ ט הא ב אי ך אהי ן געשיק ט מײ ן בעסטע ר אויפצונעמע ן אי ר שיך , אי ר װײםט , זי א ביס ל פארװײכערן . זי האָט אים געכאַפּט, שאַטן עטלעכע ריפן, אָבער ער האָט באַקומען וואָס איך געוואלט.
  
  פרײ האט גענומען א מאמענט ארויספיקן דעם װײט־קאנטראל פון דער קעשענע פון דעם מאדנע זײדן קיטל װאם ער האט געטראגן. ער האָט עס איבערגעזעצט אויף אַ פּאָרטאַטיוו טעלעוויזיע, וואָס קענעדי האָט אפילו נישט באמערקט. א פאָטאָ איז ארויס אויף לופט - SKY News - שמועסן וועגן די גראָוינג נאציאנאלע כויוו פון די וק.
  
  "צווייטע נאַכט?" פריי האט זיך אפגעשטעלט. ― װיל איר ברודער טאַקע װיסן?
  
  האָט בן געשריגן, אַ גוטער קלאַנג האָט זיך אַנטלאָפן טיף פֿון מאָגן. "זי איז גוט? זי איז גוט?"
  
  פריי האט נאכאמאל געקליקט די רימאנט קאנטראל. דער עקראַן סוויטשט צו אן אנדער, גרייניער בילד. קענעדי האָט איינגעזען אַז זי קוקט אין אַ קליינטשיק צימער מיט אַ מיידל צוגעבונדן צו אַ בעט.
  
  "וואָס מיינט איר?" פריי האט אויפגעציטערט. - װײניקסטנס לעבט זי. פֿאַר איצט."
  
  "קאַרין!" בן געלאפן צו די טעלעוויזיע אָבער דעמאָלט פארשטאפט, פּלוצלינג באַקומען. סאב ן הא ט געשאקלט זײ ן גאנצ ן קערפער .
  
  פרײ האט געלאכט. "וואָס נאָך טאָן איר ווילן?" ער האָט ווידער געמאַכט פאַרטראַכט און דערנאָך ווידער געביטן דעם קאַנאַל, דאָס מאָל צו CNN. גלייך אין די נייַעס איז געווען אַ אָנזאָג וועגן אַ סיריאַל מערדער פון ניו יארק - Thomas Caleb.
  
  - האט דאס פריער פארשריבן פאר דיר - האט דער משוגענער קענעדי געזאגט מיט פרייד. "געטראכט איר זאל וועלן צו נעמען אַ קוק."
  
  זי האט אומבאוויליקט צוגעהערט. געהערט די שרעקלעכע נייעס, אז כאלאב האט ווייטער ארומגעוואנדערט אין ניו יארק'ס גאסן, באפרייט, א רוח.
  
  "איך גלייב אז דו האסט אים באפרייט," האט פריי געזאגט צו קענעדי'ס רוקן. "גוטע ארבעט. דער פּרעדאַטער איז צוריק ווו ער געהערט, ניט מער אַ קיידזשד כייַע אין די שטאָט זאָאָלאָגישער גאָרטן.
  
  דער באַריכט האָט געשפּילט דורך אַרקייוו פֿילאָסאָפֿיע פֿון דעם קעיס - די סטאַנדאַרטע שטאָפּן - איר פּנים, די שמוציקע פּאָליציאַנטן פּנים, די פנימער פֿון די קרבנות. שטענדיק די פנימער פון די וויקטימס.
  
  ד י זעלב ע װא ם האב ן יעד ן טא ג געהאלט ן אי ר נייטמער .
  
  "איך געוועט איר וויסן אַלע זייער נעמען, טאָן ניט איר?" פרעי האט געשלאגן. "אַדרעסן פון זייערע פאַמיליעס. וועג ... זיי זענען געשטארבן. "
  
  "שווייג!" קענעדי האט אריינגעלייגט איר קאפ אין די הענט. האַלטן דאָס! ביטע!
  
  ― און איר ― האָט זי דערהערט, אַז פֿרײען שעפּטשען. - פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק, - האָט ער אויסגעשפּיגלט די ווערטער, ווי עס וואָלטן געווען פאַרפוילט פלייש, וואָס איז אים אַרײַן אין מויל אַרײַן. "איר זאָל האָבן סטייד און געארבעט פֿאַר מיר."
  
  א שיס האט אויסגעקלונגען. קענעדי האט געשריגן אין שאק. די קומענדיגע רגע האט זי דערהערט ווי דער קערפער איז צוזאמפאלן, און זיך אומקערן, האט זי געזען, אז דער אלטער איז געפאלן אויף דער ערד, א לאך גאפט אים אין ברוסט, בלוט שפייזט ארויס און האט געשפריצט אויף די ווענט פון דער צעל.
  
  איר קין געפאלן, ומגלויב פאַרמאַכן אַראָפּ איר מאַרך. זי האט נאר געקאנט צוקוקן װי פרײ האט זיך נאך אמאל צו איר געקאנט.
  
  "און איר, קענעדי מאָר. דיין צייט קומט. מיר וועלן באַלד ויספאָרשן די טיפענישן צו וואָס איר זענען ביכולת צו אַראָפּגיין."
  
  אויסגעדרײ ט אוי ף זײ ן פיעל ע או ן א שמײכלענדי ק אי ז ע ר אװעק .
  
  
  צוויי און פערציק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  הבל פריי האָט זיך געכאַפּט, ווען ער איז געגאַנגען צו זיין זיכערהייט אָפּטיילונג. עטליכע ערפינדליכע מאמענטן און ער האט אריינגעשטופט די דאזיגע אידיאטן אין דער ערד. זיי זענען ביידע צעבראכן. און ענדלעך האָט ער דערמאָרדעט דעם אַלטן אידיאָט פּאַרנעוויק שטיין צום טויט.
  
  געוואלדיג. איצט אויף צו אפילו מער ענדזשויאַבאַל אַקטיוויטעטן.
  
  ער האט געעפנט די טיר צו זיין פּריוואַט קוואַרטערס צו געפֿינען מילאָ און אַליסיאַ אויסגעשפרייט אויף זיין קאַנאַפּע, פּונקט ווי ער האט לינקס זיי. דער גרויסער אַמעריקאַנער האָט נאָך געליטן פֿון דער שאָדן, און האָט זיך געוואָנדן מיט יעדן באַוועגונג, אַ דאַנק יענעם שוועדן, טאָרסטן דאַהל.
  
  "קיין נייַעס פון ווייַטער טיר?" - האט פרײ מיד געפרעגט. "האט הודסאָן גערופן?"
  
  ווייַטער טיר איז געווען אַ קקטוו קאָנטראָל צענטער, דערווייַל אונטער די סערוויילאַנס פון איינער פון פריי ס מערסט ראַדיקאַל סופּפּאָרטערס, טים הודסאָן. באקאנט אַרום דעם שלאָס ווי "דער מענטש מיט די זכּרון" פֿאַר זיין ברייט קאָמפּיוטער וויסן, הודסאָן איז געווען איינער פון פריי ס ערשטער סטודענטן, אַ מענטש גרייט צו גיין צו קיין עקסטרעם פֿאַר זיין פאַנאַטיקאַל באַלעבאָס. מערסטנס האָבן זיי מאָניטאָרעד די פּראָגרעס פון די ינסטאַלירונג פון אָדינס קבר, און הודסאָן איז געווען אין די רודער - געשאלטן, סוועטינג און נערוואַסלי גאָלן אַראָפּ ייאַגערס ווי אויב עס איז געווען מילך. פריי איז געווען לאָעט צו זען דעם קבר אינסטאַלירן אין זיין רעכט אָרט, און ער געמאכט פול פּרעפּעריישאַנז פֿאַר זיין ערשטער נאָוטאַבאַל באַזוכן. אוי ך זײנ ע געפאנגענע , קארין ס קװארטיר , או ן ד י צעלע ן פו ן זײנ ע נײ ע געפאנגענע , זײנע ן אונד ז אונטערזוכ ט געװארן .
  
  און אַ פּאַרטיי, פון קורס. הודסאָן האט געגרינדעט אַ סיסטעם וואָס אונטערטעניק צו עטלעכע קאָנטראָל פון יעדער אינטש פון דעם קלוב, זיין ינפרערעד אָדער נאָרמאַל פּעך, און יעדער מאַך פון פריי ס עליט געסט איז רעקאָרדעד און אָפּגעשטעלט פֿאַר זיין וואָג אין ליווערידזש.
  
  ער איז געקומען צו פֿאַרשטיין אַז מאַכט איז נאָך נישט וויסן. שטאַרקייט איז געווען האַרט דערווייַז. דיסקריט פאָטאָגראַפיע. הויך דעפֿיניציע ווידעא. די כאפן איז מעגליך געווען אומלעגאל, אבער עס האט נישט געשעדיגט אויב די קרבן האט זיך גענוג דערשראָקן.
  
  הבל פריי האָט געקענט צולייגן אַ "דייט נאַכט" מיט אַ סטאַרלעט אָדער אַ שטיין פייגעלע אין יעדער צייט וואָס איז באַקוועם פֿאַר אים, ער קען קויפן אַ געמעל אָדער אַ סקולפּטור, באַקומען די פראָנט רודערן זיצן אין די האָטטעסט ווייַזן אין די מערסט גלענצנדיק שטאָט, דערגרייכן די אַנכייוואַבאַל ווען נאָר ער האט געוואלט.
  
  "נאָך גאָרנישט. הודסאָן מוז האָבן דורכגעקאָכט ווידער אויף דער קאַנאַפּע, "האט אַליסיאַ געזאָגט ווען זי לאָונגע מיט איר קאָפּ אין איר הענט און איר פיס דאַנגגינג איבער דעם ברעג פון זיין קאַנאַפּע. ווען פריי האט אויף איר געקוקט, האט זי א ביסל אויסגעשפרייט די קני.
  
  אַוואַדע. נאטירלעך , הא ט פרײע ן זי ך צוגעלײגט . ער האט צוגעקוקט ווי מילא האט געקרימט און געהאלטן די ריפן. ער האט געפילט אז א שוידער פון עלעקטרע פארשנעלערט זיין הארץ קלאפ, ווען דער געדאנק פון סעקס איז געמישט מיט סכנה. ער האט ארויפגעהויבן א ברעם אין אליסיע'ס ריכטונג, געבן איר דעם אוניווערסאלן 'געלט' סימן.
  
  אלישע האט אראפגעלאזט די פיס. ― אַ צװײטן געדאַנק, מילאָ, פֿאַר װאָס גײסטו נישט װידער טשעקן. און באַקומען אַ פול באַריכט פון דעם ידיאָט הודסאָן, הממ? באלעבאס, - האט זי א ניד געטאן צום זילבערנעם טעלער פארפאסט. "עפּעס ומגעוויינטלעך?"
  
  פרײ האט שטודירט דעם טעלער, בעת מילא האט, ניט פארשטענדליך פון דעם געשען, װי א פאליטיקער צו זײן נארישקײט, געשיקט א פײערדיקן בליק אין דער ריכטונג פון זײן כאַווערטע, און דערנאָך געקרימט און געהינקען פֿון צימער.
  
  פריי האט געזאגט, "די ביסקאָטי קוק געשמאַק."
  
  ווי נאר די טיר האט זיך אנגעקלאפט, האט אלישיע איבערגעגעבן פריי א טעלער ביסקויט און איז ארויפגעקראכן אויף זיין טיש. שטײענדי ק אוי ף אל ע פים , הא ט ז י זי ך צוגעקער ט דע ם קאפ .
  
  "צי איר ווילן אַ פייַן ענגליש טאָכעס מיט דעם ביסקאַט?"
  
  פריי האט אונטערגעדריקט א געהיימע קנעפל אונטערן שרייַבטיש. גלייך, די שווינדל געמעל אריבערגעפארן צו די זייַט, ריווילינג אַ רודערן פון ווידעא סקרינז. ער האט געזאגט, "זעקס," און איינער פון די סקרינז געקומען צו לעבן.
  
  ער האט פארזוכט די קיכל, בעת ער האט צוגעקוקט, פארלאזנדיק א שלוק פון אליסיע'ס קיילעכדיקע הינטן.
  
  "מייַן שלאַכט ארענע," ער אָטעם. ― ס'איז שױן געקאָכט. יאָ?"
  
  אַליסיאַ האָט זיך פאַרפירעריש צעוויקלט. "יא".
  
  פֿרײ האָט אָנגעהױבן שטראָפֿן די דעפּרעסיע צװישן אירע פיס. "דעמאָלט איך האָבן וועגן צען מינוט. איר וועט האָבן צו טאָן מיט איין שנעל איינער פֿאַר איצט."
  
  "מיין לעבנס געשיכטע".
  
  פריי האט זיך אויסגעדרייט זיין אכטונג צו איר, שטענדיק מיינדאַד צו מילאָ נאָר צוואַנציק פֿיס אַוועק הינטער די אַנלאַקט טיר, אָבער אפילו מיט דעם, און די כושיק בייַזייַן פון אַליסיאַ מיילז, ער נאָך קען נישט נעמען די אויגן פון די לוקסוס צעל פון איינער פון זיין ניי. פארקויפט געפאנגענע .
  
  סיריאַל רעצייעך - Thomas Caleb.
  
  די לעצטע קאַנפראַנטיישאַן איז געווען באַשערט.
  
  
  
  טייל 3
  באַטאַלפילד...
  
  
  דריי און פערציק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  קענעדי איז געלאָפן צו די באַרס ווי אַבעל פריי און זיינע וועכטער האָבן זיך באַוויזן אַרויס זייער צעל. זי האט געשריגן צו זיי צו באַזייַטיקן דעם פּראָפעסאָר ס גוף אָדער לאָזן זיי גיין פריי, דעמאָלט פּעלץ אַ סערדזש פון טרעפּידיישאַן ווען זיי האבן פּונקט אַז.
  
  זי האט זיך אפגעשטעלט בײם ארײנגאנג צום צעל, נישט זיכער װאם צו טאן. איינער פון די וועכטער האָט אָנגעוויזן מיט זיין פּיסטויל. ז ײ זײנע ן געגאנגע ן טיפע ר אי ן דע ר טורמע ־ קאמפלעקס , פארבײ ן נא ך עטלעכ ע צעלן , אל ע פארנומען . אבער די וואָג פון עס אַלע טשילד איר צו די ביין. זי האָט זיך געוואונדערט, צו וואָס פֿאַר פאַרדאָרבענע עבירות דער דאָזיקער בחור איז ביכולת.
  
  דא ם הא ט ז י זי ך דערװאוסט , א ז ע ר קע ן זײ ן ערגער ע פו ן כאלאב . ערגער פון זיי אַלע. זי האָט געהאפט אַז דרייק, דאַהל און די שטיצן אַרמיי זענען אַפּראָוטשינג, אָבער זי האט צו פּנים דעם דילעמאַ און באַקומען עס, גלויביק אַז זיי זענען אויף זייער אייגן. ווי קען זי האָפֿן צו באַשיצן בן ווי דרייק? א יונגער בחור איז געגאנגען נעבן איר. זינט פּאַרנעוויק איז געשטאָרבן האָט ער נישט גערעדט. אין פאַקט, קענעדי געדאַנק, דער יינגל האט נאָר גערעדט אַ ביסל ווערטער זינט זיי זענען געכאפט אין די קבר.
  
  צי האָט ער געזען זיין געלעגנהייט צו ראַטעווען קאַרין סליפּינג אַוועק? זי האָט געוווּסט, אַז זײַן טעלעפֿאָן איז נאָך זיכער אין זײַן קעשענע, באַשטימט צו ציטערן, און ער האָט באַקומען אַ האַלב טוץ טעלעפֿאָן פֿון זײַנע עלטערן, וואָס ער האָט נישט געענטפֿערט.
  
  "מיר זענען אין די רעכט אָרט," קענעדי שושקעט אויס פון די ווינקל פון איר מויל. "האַלטן דיין מיינונג צו זיך."
  
  - שװײַג, אַמעריקאַנער! פרײ האט אויסגעשפיגן דאם לעצטע װארט, װי עס װאלט געװען א קללה. פֿאַר אים, האָט זי געטראַכט, איז דאָס מסתּמא געווען. "איר זאָל זאָרג וועגן דיין אייגן צוקונפט."
  
  קענעדי האט צוריק א קוק געטאן. "וואָס זאָל דאָס מיינען? וועט איר מאַכן מיר טראָגן איינער פון דיין קליין דרעסיז וואָס איר האָט געמאכט? זי האט נאכגעמאכט שנײדן און שטעכן.
  
  דער דײטש האט אויפגעהויבן א ברעם. "קיוט. לאָמיר זען ווי לאַנג איר בלײַבט פֿעסט."
  
  אויסער דעם קאָמפּלעקס פון צעלן זיי זענען אריין אין אן אנדער, פיל דאַרקער טייל פון די הויז. איצ ט זײנע ן ז ײ געגאנגע ן אי ן א שארפ ן װינק ל אראפ , ד י צימער ן או ן קארידאר ן ארו ם אי ר זײנע ן געװע ן פארשמאכט . כאָטש, וויסנדיק פֿריי, איז דאָס אַלץ געווען אַ רויטע הערינג צו צעמישן די בלוט־הונדס.
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אי ן דע ם לעצט ן גאם , װא ס הא ט געפיר ט צ ו א בויג ע הילצערנ ע טיר , מי ט גרוים ע מעטאל ע טעלער ן אוי ף ד י הענגלעך . איינער פון די וועכטער האט אנגעשטויסן אן אכט ציפער נומער אויף א וויירליס נומעריק קלאפאד, און די שווערע טירן האבן אנגעהויבן קריכן.
  
  גלײ ך הא ט ז י דערזע ן ד י ברוסט־הויכע ר מעטאל ן רעילענדי ק װא ס האב ן ארומגערינגל ט דע ם נײע ם צימער . אַרום אים זײַנען געשטאַנען אַרום דרײַסיק ביז פערציק מענטשן מיט טרינקען אין די הענט און געלאַכט. פלייבויז און דראג־מאכערס, הויכע זכרים און פרוסטיטוציעס, מלוכה און פארצייטנס 500. אלמנות מיט ריזיקע ירושה, אויל-רייכע שייך און טעכטער פון מיליאנען.
  
  אַלע זײַנען געשטאַנען אַרום דער שלאַבאַן, געזומפּערט באָלינגער און ראָמאַני קאָנטי, געניפּעט מיט נאַרישקייטן און אַרויסגעוויזן זייער קולטור און קלאַס.
  
  ווען קענעדי איז אריין, האבן זיי אלע זיך אפגעשטעלט און א מאמענט אנגעשטערן אויף איר. אי ר קילע ר געדאנק , אי ז געװע ן אי ר אפצושאצן , שושקע ן זײנע ן געלאפ ן איבע ר ד י שטויביקע ר װענט , או ן זי ך געצויג ן ד י אויערן .
  
  דאָס איז זי? פּאָליצייַ אָפיציר?
  
  ער איז געגאנגען צו צעשטערן איר אין, טאַקע, פיר מינוט טאַפּס.
  
  איך וועל עס נעמען. איך װעל דיר געבן נאָך צען, פּיער. װאָס װעט איר זאָגן?
  
  זיבן. איך געוועט אז זי איז שטארקער ווי זי זעט אויס. און, נו, זי וועט זיין אַ ביסל פּיץ, צי ניט איר?
  
  וואָס די גענעם האָבן זיי גערעדט וועגן?
  
  קענעדי האט געפילט א גרויםן בריק צו איר הינטן און זיך ארײנגעקראכן אין צימער. דער עולם האט געלאכט. פרײ איז גיך געלאפן נאך איר.
  
  - מענטשן! ער האט געלאכט. "מייַן פריינט! דאָס איז אַ ווונדערלעך קרבן, טאָן ניט איר טראַכטן אַזוי? און זי וועט געבן אונדז איין ווונדערלעך נאַכט!
  
  קענעדי האט זיך אומגעקוקט, אומ־ קאנטראלירט דערשראקן. וואָס די גענעם האָבן זיי גערעדט וועגן? בלײַבט שטעכיק, האָט זי געדענקט קאַפּיטאַן ליפּקינדס באַליבסטע זאָג. פאָרזעצן דיין שפּיל. זי האט געפרואווט זיך צו קאנצענטרירן, אבער די שאק און די סערילישע סביבה האבן געסטראשעט צו מאכן איר משוגע.
  
  "איך וועל נישט שפּילן אין פראָנט פון איר," זי געמורמלט צו פריי ס צוריק. "אין קיין וועג איר דערוואַרטן."
  
  פריי האט זיך צו איר אויסגעדרייט, און זיין וויסן שמייכל איז געווען אַמייזינג. "איז עס נישט? צוליב עפּעס ווערטפול, איך מיין, אַז איר יבערשאַצן זיך און דיין פּירז. אבער עס איז נאָרמאַל. איר קען טראַכטן אַנדערש, אָבער איך טראַכטן איר וועט טאָן עס, ליב קענעדי. איך טאַקע טראַכטן איר קענען. קום״. ער האט זי אנגעװיזן, זי זאל קומען צו אים.
  
  קענעדי איז געגאַנגען צו דער רינג רעלס. אומגעפער צוועלף פוס אונטער איר איז געװען אן אומגלײכיק אויסגעגראבן לאך אין דער ערד, איר דיל פארשטאנען מיט שטײנער און די װענט באדעקטן מיט שמוץ און שטײן.
  
  אַלטמאָדיש גלאַדיאַטאָר ארענע. פייטינג גרוב.
  
  נעבן איר האט מען ארויפגעצויגן מעטאלע לײטער און אויפגעהויבן איבער די רענטשן אין גרוב ארײן. פרײ האט אנגעװיזן, אז זי זאל אראפקומען.
  
  "קיין וועג," קענעדי שושקעט. דרײַ ביקסן האָבן אָנגעוויזן אויף איר און בן.
  
  פרײ האט א שמייכל געטאן. "איך דאַרפֿן איר, אָבער איך עמעס טאָן ניט דאַרפֿן אַ יינגל. מיר קען אָנהייבן מיט אַ קויל צו די קני, דעמאָלט צו די עלנבויגן. אַרבעט און זען ווי לאַנג עס נעמט איר צו מקיים מיין בקשה. " זײ ן גיהנום ע שמײכ ל הא ט אי ר איבערצײגט , א ז ע ר װע ט פרײ ן באשטעטיק ן זײנ ע װערטער .
  
  זי האט אנגעקלאפט מיט די צײן און פארבראכט א רגע צו גליטשן איר הויזן־גוט. דער רײַכער עולם האָט אויף איר געקוקט מיט אינטערעס, ווי אַ בהמה אין אַ שטײַג. ד י גלעזער ן זײנע ן געװע ן לײדיק , או ן ד י פארפאסט ן זײנע ן געגעס ן געװארן . קעלנערס און קעלנערין האָבן געפֿלאָכטן צווישן זיי, אומגעזען, אָנגעפילט און דערפרישן.
  
  "וואָס פֿאַר אַ גרוב?" זי האט זיך פארקויפט אויף צייט, נישט געזען קיין אויסוועג דערפון, פרובירט געבן דרייק יעדע טייערע עקסטרע סעקונדע.
  
  "דאָס איז מיין שלאַכט ארענע," האט פריי ליב געזאגט. "איר לעבן אין כבוד זכּרון אָדער שטאַרבן אין שאַנד. די ברירה, מיין ליב קענעדי, איז אין דיין הענט. "
  
  בלייַבן שטעכיק.
  
  אײנע ר פו ן ד י װעכטע ר הא ט אי ר געשטופ ט מי ט דע ר פּיסטויל . עפעס האט זי געראטן צו פראיעקטירן א פאזיטיווע בליק אויף בן און זיך געצויגן צו די טרעפּ.
  
  "וואַרט," פריי ס אויגן פלאַשט מיט כעס. ― נעם אױס איר שיך. דאָס וועט אַ ביסל מער ברענוואַרג זיין בלוט גלוסט."
  
  קענעדי איז געשטאנען דארט, דערנידעריקט און ברוגזדיק, און א ביסל פארצווייפלט, ווען איינער פון די וועכטער האט זיך געקניפט פאר איר און אויסגעטאן די שיך. זי איז ארויף אויף די טרעפ, געפילט אן ממשותדיק און ווייט, ווי די דאָזיקע מאָדנע באַגעגעניש איז פאָרגעקומען מיט אַן אַנדער קענעדי אין אַ ווייטן ווינקל פון דער וועלט. זי האָט זיך געוואונדערט, ווער דאָס איז טאַקע דער, וואָס יעדער האָט זיך ווײַטער אָנגערופֿן.
  
  עס האט נישט געזונט געזונט. עס האָט געקלונגען ווי זי וואָלט האָבן צו קעמפן פֿאַר איר לעבן.
  
  ווען זי איז אַראָפּגעגאַנגען פֿון די טרעפּ, איז געקומען אַ פֿײַף פֿונעם עולם, און אַ שטאַרקע כוואַליע פֿון בלוט־לוסט האָט אָנגעפֿילט די לופט.
  
  ז ײ האב ן געשריג ן אלערל ײ גנאי . מע ן הא ט געשטעל ט געוועט , א טײ ל א ז ז י װע ט שטארב ן אי ן װײניקע ר פו ן א מינוט , אנדערע , א ז ז י װע ט פארלויר ן אי ר שענקל , אי ן װײניקע ר פו ן דרײסיק ק סעקונדעס . איינער אָדער צוויי אפילו געפֿינט איר שטיצן. אבע ר ד י גרעםער ע געפאר ן אי ז געװע ן א ז ע ר װע ט פארשװינד ן אי ר טויט ן קערפער , נאכ ן פארוואנדל ן אי ר אי ן פאדער .
  
  די ריטשאַסט פון די רייַך, די מערסט שטאַרק שלייַם אויף דער ערד. אויב דאָס איז געווען וואָס עשירות און מאַכט געגעבן איר, דעמאָלט די וועלט איז באמת חרובֿ.
  
  אל ץ גי ך האב ן איר ע בארװע ס פיס , אנגעריר ט דע ר הארטע ר ערד . זי האט זיך אראפגעלאזט , געפילט קאלט און אויסגעשטעלט , און זיך ארומגעקוקט . אַנטקעגן איר האָט מען אָפּגעשניטן אַ לאָך אין דער וואַנט. עס איז איצט געווען באדעקט דורך אַ גאַנג פון דיקע באַרס.
  
  ד י געשטאלט , פארכאפ ט אוי ף דע ר צװײטע ר זײ ט פו ן ד י דאזיק ע ברעמען , הא ט זי ך מיטאמא ל צוגעלאפ ן פאראויס , זי ך ארײנגעקלאפ ט אי ן ז ײ מי ט א בלוט־פארשרײצנדיק ן צארן . ער האט זיי אזוי שטארק געשאקלט, אז זיי האבן זיך אויפגעשפרונגען, דאס פנים איז אביסל מער ווי א פארקרימטן קרעכץ.
  
  אבער טראָץ דעם, און טראָץ איר טשודנע סוויווע, קענעדי דערקענט אים שנעלער ווי עס גענומען איר צו געדענקען זיין נאָמען.
  
  Thomas Caleb, סיריאַל מערדער. דא אין דייטשלאנד, מיט איר. צװײ שטערבלעכע שונאים זײנען ארײנגעקומען אין דער קאמף ארענע.
  
  דער פלאן פון הבל פריי, וואָס איז אָנגעהויבן געוואָרן אין ניו יאָרק, ווערט דורכגעפירט.
  
  קענעדי'ס הארץ איז געשפרונגען, און א ריינע שנאה האט געשאסן פון די פיס ביז זיין מוח און צוריק ווי א פייַל.
  
  - דו ממזר! - האט זי געשריגן, זידנדיק פון כעס. "דו ביסט אַן אַבסאָלוט ממזר!"
  
  דעמאל ט האב ן זי ך אויפגעהויב ן ד י שטעקלעך , או ן כאל ב אי ז צוגעשפרונגען .
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז ארויס פון העליקאפטער איידער עס האט אנגערירט די ערד, נאך א שריט הינטער טארסטן דאהל, און איז געלאפן צום פארנומען האטעל, וואס איז איבערגענומען געווארן דורך א געמיינזאמע קאאליציע פון אינטערנאציאנאלע קרעפטן. די אַרמיי איז זיכער געמישט, אָבער באַשטימענדיק און קאַמבאַט-גרייט.
  
  זיי זענען ליגן 1.2 מייל צפון פון לאַ ווערעינאַ.
  
  מיליטער און ציווילע אויטאמאבילן האבן זיך אויסגעצייכנט, מאטארן האבן גערוימט, געשטאנען גרייט.
  
  דע ר פויע ר אי ז געװע ן א גענומע ן מי ט טעטיקײ ט : קאמאנדא ס או ן ספעציעלע ר קרעפטן , אינטעליגענט ן או ן זעלנער , האב ן זי ך אל ע צוזאמענגעקליב ן , זי ך געצויג ן או ן געגרײט .
  
  דאַהל האָט אָנגעזאָגט זײַן אָנוועזנהייט, מיט אַ שפּרונג אויפֿן האָטעל אָפּטראָג און געשריען אַזוי הויך, אַז אַלע האָבן זיך אַרומגעדרייט. עס איז געווען אַ רעספּעקטעד שטילקייַט.
  
  זיי האבן אים שוין געקענט, און דרייק און די אנדערע, און האבן גוט געוואוסט וואס זיי האבן דערגרייכט אין איסלאנד. יעדער מענטש דאָ איז געווען ינפאָרמד דורך ווידעא לינק בראָדקאַסט צווישן דעם האָטעל און די העליקאָפּטער.
  
  "מיר זענען גרייט?" דאַהל האָט געשריגן. "צו צעשטערן דעם ממזר?"
  
  "די עקוויפּמענט איז גרייט," האָט דער קאַמאַנדער געשריגן. זיי אַלע געהאלטן דאַהל פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר דעם אָפּעראַציע. "סנייפּערז זענען אין פּלאַץ. מיר זענען אַזוי הייס אַז מיר קענען אויך ריסטאַרט דעם ווולקאַן, האר!
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "דעמאָלט וואָס זענען מיר ווארטן פֿאַר?"
  
  דער גערויש מדרגה איז אויפגעשטאנען מיט הונדערט קערב. ד י מיליטע ר האב ן זי ך ארויסגעפיר ט ד י טירן , געשלאג ן אײנע ר דע ם צװײט ן אויפ ן רוקן , או ן זי ך אײנגעארדנ ט זי ך צ ו טרעפ ן פא ר ביער , נא ך דע ר קאמ ף כד י צ ו האלטן . די מאטארן האבן אנגעהויבן ברוימען ווען די פארזאמלטע אויטאמאבילן האבן זיך אוועקגעצויגן.
  
  דרייק זיך איינגעשריבן דאַהל אין די דריט מאָווינג פאָרמיטל, אַ מיליטעריש הומוועע. אי ן ד י לעצט ע שטונדע ן פו ן בריפינג ן הא ט ע ר געוװסט , א ז ז ײ האב ן ארו ם 500 מאן , גענו ג צ ו זינק ן פרײ ס קלײנ ע ארמ ײ פו ן 200 מאן , אבע ר דע ר דײט ש אי ז געװע ן אי ן א העכערע ר פאזיציע , או ן מע ן הא ט זי ך דערװאר ט א ס ך קונצן .
  
  אבער די איין זאַך וואָס ער האט נישט האָבן איז געווען דער עלעמענט פון יבערראַשן.
  
  דרייק האָט זיך אָפּגעשטעלט אין די פראָנט זיצפּלאַץ, קלאַטשינג זיין ביקס, זיין געדאנקען פאָוקיסט אויף בן און קענעדי. היידן איז געווען אין די זיצפּלאַץ הינטער זיי, יקוויפּט פֿאַר מלחמה. וועלז איז געבליבן אין האטעל מיט אן ערנסטן בויך וואונד.
  
  די קאנוווי האט זיך ארומגערינגלט א שארפע בייג, און דאן איז לא וועריין אין מיינונג, באלויכטן ווי א ניטלבוים קעגן דער פינצטערניש, וואס האט אים ארומגערינגלט, און פארן שווארצן פעלדז פונעם בארג, וואס האט זיך דערהויבן איבער אים. זײנ ע טויער ן זײנע ן געװע ן ברײ ט אפענע , באװײזנדי ק ד י חוצצדיק ע חוצמ ה פו ן דע ם מאן , װא ם ז ײ זײנע ן געקומע ן אפװארפן .
  
  דאַהל האָט אָנגעשטעלט דעם מיקראָפאָן. "לעצטע רופן. מיר אָנהייבן זיך הייס. גיכקייַט וועט ראַטעווען לעבן דאָ, מענטשן. איר וויסן די צילן, און איר וויסן אונדזער בעסטער טרעפן ווו אָדין ס אָרן וועט זיין. לאָמיר האַנדלען מיט דעם חזיר, זעלנער."
  
  דער לינק געשטאנען פֿאַר יידל ינטעליגענט דזשענטלמען. צו פיל איראָניע. דרייק איז געווען ווייַס-נאַקאַלד ווי דער כאַמער באַראַלד דורך פריי ס גאַרדכאַוס מיט קוים אַ אינטש צו ספּער אויף יעדער זייַט. ד י דײטש ע װעכטע ר האב ן אנגעהויב ן אויפהויב ן דע ם שרעק , פו ן זײער ע הויכע ר טורעם .
  
  ד י ערשט ע שיס ן זײנע ן געשאס ן געװארן , אפ ־ שפרינגע ן פו ן ד י בלײדיק ע מאשין . ווען דער קאַנוווי האָט פּלוצלינג אָפּגעשטעלט, דרייק האָט געעפֿנט זײַן טיר און איז אַוועקגעפֿאָרן. זיי האבן נישט נוצן לופט שטיצן ווייַל פריי קען האָבן RGPS. ז ײ האב ן זי ך געדארפ ט גײ ן אװע ק פו ן ד י אויטאמאביל ן פו ן דע ר זעלבע ר סיבה .
  
  טרעטן אין און מאַכן די לאַנד פון פּיגס אין אַ בייקאָן פאַבריק.
  
  דרייק איז געלאפן צו די געדיכטע בושעס, וואס זענען וואקסן אונטער דעם ערשטן שטאק פענצטער. די SAS מאַנשאַפֿט זיי געשיקט מיט דרייסיק מינוט צוריק זאָל האָבן שוין קאָרדאַנד די געגנט פון די נייטקלאַב און זייַן 'ציווילע' געסט. קויל ן זײנע ן געפלויג ן פו ן ד י שלאס־פענצטער , שוידער ן ד י װענט ן פו ן טויער־הויז , װ י אויטא ס האב ן זי ך געגאס ן אינעװײניק . קאאליציע קרעפטן האבן צוריקגעקערט פייער מיט א נקמה, צעבראכן גלאז, געשלאגן פלייש און ביין, און פארוואנדלט די שטיין פאסאד צו מאש. ע ס זײנע ן געװע ן געשרײען , געשרײע ן או ן גערופ ן פא ר פארשטארקונג .
  
  עס איז געווען אַ כאַאָס אין דעם שלאָס. א רפּג יקספּלאָוזשאַן געקומען פון אַן אויבערשטער שטאָק פֿענצטער, קראַשינג אין פריי ס גאַרדכאַוס און דיסטרויינג טייל פון די וואַנט. דעבריס קאַסקייד אַראָפּ אַנטו די ינוויידינג זעלנער. מאשין־געװע ר פײע ר הא ט זי ך אומגעקער ט או ן אײנע ר דײטש ע מערצעני ר אי ז געפאל ן פו ן דע ר אויבערשטע ר שטאק , שרײענדי ק או ן געברומט , בי ז ע ר הא ט געטראפ ן ד י ערד , מי ט א שרעקלעכ ן קראך .
  
  דאַהל און נאָך אַ זעלנער האָבן געעפֿנט פֿײַער אויף די פראָנט טירן. זײער ע קויל ן אדע ר ריקאשע ט האב ן אומגעבראכ ט צװ ײ מענטשן . דאהל איז געלאפן פארויס. הײַדן איז ערגעץ געװען אין דער געראַנגל הינטער אים.
  
  "מיר דאַרפֿן צו באַקומען אין דעם גענעם לאָך! איצט!"
  
  ניו יקספּלאָוזשאַנז ראַקט די נאַכט. די רגע רפּג פּאַנטשט אַ מאַסיוו קראַטער עטלעכע פֿיס מזרח פון דרייק ס כאַמער. א רעגנדל פון שמוץ און שטײנער איז ארײנגעפאלן אין הימל
  
  דרייק איז געלאפן, געקראכט, געבליבען אונטער דעם קריס-אריבער מוסטער פון קוילס, וואס האבן דורכגעשטעקט די לופט איבער זיין קאפ.
  
  די מלחמה האט טאַקע אנגעהויבן.
  
  
  * * *
  
  
  דער עולם האָט אַרויסגעוויזן זײַן בלוט־לוסט נאָך איידער קענעדי און קאַלב האָבן זיך גערירט. קענעדי האט זיך פארזיכטיק ארומגערינגלט, אירע פינגער האבן אנגעכאפט דעם שמוץ, אירע פיס האבן געפרואווט שטיין און ערד, זיך באוועגט אומגליקלעך, כדי נישט צו זיין פארויסזיכטיג. איר מוח האט זיך געמוטשעט צו מאכן זינען פון דעם אלץ, אבער זי האט שוין באמערקט א שװאכקײט אין איר קעגנער - אזוי װי זײן אויגן האבן ארײנגענומען דעם געשטאלט, װאם איר אומגעלומטע הויזן־גוט האט קאנסערוואטיוו צוגעדעקט.
  
  אַזוי דאָס איז געווען איין וועג צו טייטן די רוצח. זי פאָוקיסט אויף געפֿינען עמעצער אַנדערש.
  
  כּלבֿ האָט געמאַכט דעם ערשטן מאַך. שפּײַז איז געפֿלױגן פֿון זײַנע ליפּן, װען ער האָט זיך אַרײַנגעפֿלאָכטן אױף איר, די הענט פֿלײַענדיק. קענעדי האט אים אפגעקעמפט און זיך אפגעטרעטן. דער עולם איז געווען אויף בלוט. איינער האט אויסגעגאסן רויט ווייַן אויף דער ערד, אַ סימבאָליש האַווייַע פון די בלוט זיי געוואלט צו פאַרגיסן. זי האט געהערט ווי פרײ, דער קראנקער ממזר, גראדן קאלב, דעם הארציקן פסיכאפאאט, דאס צו טאן.
  
  איצט האט כאלאב װידער געפלאגט. קענעדי האט זי געפונען צו די וואנט. זי האט פארלוירן קאַנסאַנטריישאַן, דיסטראַקטיד דורך די מאַסע.
  
  דא ן אי ז כאל ב געװע ן אוי ף איר , זײנ ע נאקעט ע ארע ם ארומגענומע ן אי ר האלדז - זײנ ע פארשװיצט ע מיקלדיקע... נאקעט ע הענט , ד י הענ ט פו ן א מערדער... .
  
  ... אַכזריות און טויט ...
  
  ... שמירן זײַן טרוקן שמוץ איבער איר הויט. אין קאפ האבן געקלונגען ווארענונג־בעלז. דו מוזט אויפהערן אזוי טראכטן! איר מוזן פאָקוס און קעמפן! קעמפן מיט אַ פאַקטיש פייטער, נישט אַ לעגענדע וואָס איר האָט באשאפן.
  
  דער אומגעדולדיקער עולם האט װידער געװײנט. ז ײ האב ן צעבראכ ט לאגלע ן או ן גלעזע ר צו ם שויבן , געברומע ן װ י חױת , װא ס האב ן זי ך געװאל ט דערהרגענען .
  
  און כּלבֿ, אַזוי נאָענט נאָך אַלץ וואָס איז געשען. איר צענטער פון קאָנצענטראַציע איז געווען דערשאָסן, געבלאזן צו גיהנום. דער מאנסטער האט איר א זעץ געטאן אין דער זײט, און גלײכצײטיק צוגעדריקט איר קאפ צו זײן ברוסט. זײ ן שמוציקע , פארשװיצט ע נאקעט ע ברוסט . דערנאך האט ער זי נאכאמאל געשלאגן. דער װײטיק האט זיך אויפגעריסן אין איר ברוסט. זי האט זיך צעװאקםן. רױט װײַן האָט זיך געגאָסן איבער איר, אױסגיסן פֿון אױבן.
  
  "אַז ס עס," קאַלב טאָנטעד איר. "גיין אַראָפּ צו ווו איר געהערן."
  
  דער עולם האט געברומט. כלב האט אפגעווישט די מיאוסע הענט אויף אירע לאנגע האר און געלאכט מיט שטילער טויטלעכער רשעות.
  
  "גוט פּיס אויף דיין טויט גוף, הור."
  
  קענעדי איז געפאלן אויף אירע קני, א קורצע צייט אנטלויפן פון קאלעבס כאפ. זי האט אים געפרואװט זיך אויסדרייען, אבער ער האט זי שטארק אנגעהאלטן בײ די הויזן. ער האט זי צוריק צו זיך געצויגן, געשמײכלט װי א װילדע מיט א טויטן קאפ. זי האט נישט געהאט קײן ברירה. זי האט אויפגעקנעפלט די הויזן, אירע געשמאקע, געשטאלט־באהאלטענע הויזן, און זי געלאזט זיך אראפגיסן אין די פיס. ז י הא ט אויסגענוצ ט זײ ן מאמענטאריש ע חידוש , זי ך אװע ק צוקריכ ן אוי ף אי ר הינטן . די שטײנער האבן איר געקראצט די הויט. דער עולם האט געשריגן. כאלאב האט זיך צוגעלונגען פאראויס, דערגרײכט אין די לענד־באנד פון אירע אונטערװעש, אבער זי האט אים ברוגזדיק געשטופט אין פנים, די אונטערװעש האט זיך צוריק געקלונגען אזוי װי די נאז, בלוטיקע און צעבראכענע, האט זיך אנגעבאנגלט אין דער זײט. זי איז דאָרטן געזעסן אַ מאָמענט, קוקנדיק אויף איר נעמעסיס און האָט זיך געפונען, אַז זי האָט זיך ניט געקענט אַוועקקוקן פון זיינע בלוט-געשאָסן, קאַרניווערישע אויגן.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק ראָולד דורך די פאַנטאַזיע טיר אין די מאַסיוו פויע. די SAS האט פאקטיש קאָרדאַנד אַוועק די נייטקלאַב געגנט און באדעקט די הויפּט לייטער. ד י איבעריק ע פו ן ד י שלאס ע װאלט ן ניש ט געװע ן אזו י פרײנטלעך .
  
  דאהל האט א קלאפ געטאן אין דער בוזעם־קעשענע. "די צייכענונגען ווייַזן אַ סטאָרידזש צימער צו אונדזער רעכט און אין די ווייַט מזרח פליגל. צי ניט צווייפל עפּעס איצט, דרייק. היידן. מיר האָבן מסכים געווען, אַז דאָס איז דער לאַדזשיקאַלסטער אָרט פאַר פריי, אונדזערע פריינט און דעם קבר".
  
  "איך האָב אפילו נישט געחלומט דערפון," האָט היידן באַשטימענדיק געזאָגט.
  
  מיט אַ גרופּע פון מענטשן סקראַמבאַלינג הינטער אים, דרייק נאכגעגאנגען דאַהל דורך די טיר צו די מזרח פליגל. ווי נאר די טיר האט זיך געעפנט, האבן נאך קוילן דורכגעשטעקט די לופט. דרייק האט זיך צעקלאפט און זיך אויפגעהויבן און געשאסן.
  
  און פּלוצעם זײַנען געװען צװישן זײ פֿרײס מענטשן!
  
  מעסערס האָבן געבליצט. האַנט פּיסטאַלז פייערד. סאלדאטן זענען אראפגעקומען פון לינקס און רעכטס. דרייק האָט געדריקט די פּיסטויל פון זיין פּיסטויל צו דעם טעמפּל פון איינער פון פריי ס גאַרדז, דערנאָך געבראכט די וואָפן אין פייער שטעלע פּונקט אין צייט צו שטעלן אַ קויל אין די פּנים פון זיין אַטאַקער. דער וועכטער האט אים באפאלן פון לינקס. דרייק האט זיך אויסגעדרייט די לונג און עלנבויגן דעם באָכער אין די פּנים. ער האט זיך געבויגן איבער דעם אומבאוואוסטזיניקן מאן, אויפגעהויבן זיין מעסער און אריינגעווארפן דעם שפיץ אין קאפ פון אן אנדערן, וואס האט געזאלט דורכשניידן דעם האלדז פון די דעלטא קאמאנדא'ס.
  
  אַ פּיסטויל־שיס האָט אים געקלונגען לעבן אויער; SGG ס באַליבסטע וואָפן. היידן האָט גענוצט אַ גלאָק און אַן אַרמיי מעסער. מאַלטינאַשאַנאַל קראַפט פֿאַר אַ מאַלטינאַשאַנאַל אינצידענט, דרייק געדאַנק. מער שאָס האָבן געקלונגען אין דער ווײַטן עק צימער. באַקומען די יטאַליאַנס ינוואַלווד.
  
  דרייק ראָולד פלאַך אונטער די פייַנט ס זייַט קלאַפּ. ער האט זיך אויסגעדרייט דעם גאנצן קערפער, די פיס קודם, אראפגעקלאפט דעם בחור. ווען דער מענטש איז שווער געפֿאַלן אויף זיין רוקנביין, דרייק באגאנגען זעלבסטמאָרד.
  
  דער געוועזענער SAS אָפיציר איז אויפגעשטאנען און האָט דערזען דאַהל אַ טוץ טריט פאָרויס. זײער ע שונאים זײנען געװארן װײניקער און װײניקער - ס׳זײנען פארבליבן בלויז א פאר צענדליקער מארטירער, געשיקט צו טראגן די אינװאדערס. די פאַקטיש אַרמיי וואָלט זיין ערגעץ אַנדערש.
  
  ― נישט שלעכט פֿאַר אַ װאַרעמע ― האָט דער שװער געשמײכלט, בלוט אַרום זײַן מױל. "איצט גיי ווייטער!"
  
  זיי זענען דורכגעגאנגען דורך אן אנדער טיר, קלירד אַ פּלאַץ פון בובי טראַפּס, דערנאָך אן אנדער צימער ווו סנייפּערז פּיקט אַוועק זעקס פון די גוטע גייז איידער זיי זענען ילימאַנייטאַד. ע ם הא ט מע ן זי ך געפונע ן פא ר א הויכע ר שטײנערנע ר מויער , מי ט שלעפלעך , דור ך װעלכ ע מאשין־געװער ן האב ן געשאסן . אי ן צענטע ר פו ן דע ר שטײנערנע ר מויער , אי ז געװע ן א ן נא ך מע ר אײנדרוקסנדיקע ר שטאל ן טיר , װא ס הא ט דערמאנ ט פו ן א באנק־געװעל .
  
  "אַז ס עס," דאַהל געזאגט, בייגן צוריק. "פריי ס אָבסערוואַציע צימער."
  
  "זעט אויס ווי אַ האַרט מאַמע־פאַק," האָט דרייק געזאָגט, און האָט זיך געכאַפּט נעבן אים, אויפגעהויבן די האנט ווי צענדליקער זעלנער זענען צו אים געלאפן. ער האט זיך ארומגעקוקט אויף היידן, אבער נישט געקאנט דערקענען איר שלאנקער געשטאלט צווישן די מענער. וואו איז זי געגאנגען? אוי ביטע, ביטע לאז זי נישט ליגן דארט ווידער... בלוטנדיק...
  
  "פאָרט נאָקס איז אַ שווער נוס צו פּלאַצן," האָט דער דעלטאַ קאָממאַנדאָ געזאָגט ווען ער האָט גענומען אַ ביס.
  
  דרייק און דאל האבן זיך געקוקט אויף זיך. "רעסלערס!" ― האָבן זײ בײדע געזאָגט גלײַכצײַטיק, שטײענדיק צו זײער פּאָליטיק פֿון "גיכקײט און ניט נאַרן".
  
  צוויי גרויסע ביקסן זענען פארזיכטיג דורכגעגאנגען אויף דער ליניע, די זעלנער האבן געשמאכט ווי זיי האבן צוגעקוקט. שטאַרק שטאָל גראַפּלינג כוקס זענען אַטאַטשט צו די באַראַלז פון שטאַרק קאַנאַנז, ענלעך צו ראַקעט לאַונטשערס.
  
  ד י צװ ײ זעלנע ר זײנע ן צוריקגעלאפ ן דע ם װע ג ז ײ זײנע ן געקומע ן , האלטנדי ק נא ך שטאל ן קאַבלע ן אי ן ד י הענט . שטאָל קייבאַלז אַטאַטשט צו אַ פּוסט קאַמער אין די הינטן פון די לאַונטשערס.
  
  דאַהל האָט טאָפּל-קליקט אויף זיין בלועטאָאָטה פֿאַרבינדונג. "זאג מיר ווען מיר קענען אָנהייבן."
  
  א פאר סעקונדן זענען דורכגעגאנגען, דאן איז געקומען דער ענטפער. - פֿאָרווערטס!
  
  א בערעזע איז אויפגעשטעלט געװארן. דרייק און דאהל זענען ארויס מיט גראנאט לאנצערס אראפגעשלעפט איבער די פלײצעס, גענומען צילן און געצויגן די צינגל.
  
  צוויי שטאלנער גראפינג האקן זענען ארויסגעפלויגן מיט דער שנעלקייט פון א ראקעט, זיך געגראבן טיף אין די שטיינערנע וואנט פון פריי'ס געוועלב פארן ארויסברעכן די אנדערע זייט. ווי נאר זיי האבן געטראפען פלאץ, האט דער סענסאר אקטיוויזירט א מיטל וואס האט זיך אויסגעפונען די כוקס, און זיי געצווונגען פעסט קעגן דער וואנט פון דער אנדערער זייט.
  
  דאהל האט זיך אנגעקלאפט אויפן אויער. "טו עס".
  
  און אפילו פון אונטן, דרייק קען הערן די געזונט פון צוויי כאַמערס שיפטינג אין פאַרקערט, קייבאַלז אַטאַטשט צו זייער ריינפאָרסט באַמפּערז.
  
  פרײ ס אומנעדריקלעכע מויער האט אויפגעריסן.
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי האָט זיך אַרויסגעוואָרפן אין ווארענונג, ווען קאַלעב האָט זיך צוגעכאַפּט צו איר, געכאַפּט זײַן קני און אים געשיקלט. ז י הא ט אויסגענוצ ט פו ן דע ם מאמענ ט אפצושפרינגע ן אויפ ן פיס . כאלאב איז װידער געקומען און זי האט אים א פאטש געטאן אויפן אויער מיטן הינטערשטער האנט.
  
  דער עולם איבער איר האט געבלאזן פון פארגעניגן. טויזנטער פון דאָללאַרס ווערט פון זעלטן ווייַן און פייַן שנאַפּס אויסגעגאסן אויף די שמוץ פון די ארענע. א פּאָר פרויען ס שנירל הייזעלעך פלאָוטיד אַראָפּ. מענטשן ס טיי. א פּאָר פון גוטשי מאַנזשעט לינגקס, איינער פון וואָס באַונסיז פון קאַלעבס כערי צוריק.
  
  - הרגעט זי! פרײ האט געשריגן.
  
  כאלאב האט זיך צוגעטראגן צו איר װי א פראכט־באן, אויסגעשטרעקט די הענט, געראטישע קולות קומען פון טיף אין בויך. קענעדי האט געפרואווט אוועקשפרינגען, אבער ער האט זי געכאפט און זי אויפגעהויבן פון דער ערד, זי אויפגעהויבן פונעם דיל.
  
  בשעת אין די לופט, קענעדי קען נאָר קאַוער ווען ער געווארט פֿאַר די לאַנדינג. און עס איז געווען שווער, שטיין און ערד קראַשינג אין איר רוקנביין, קלאַפּן די לופט אויס פון איר לונגען. אירע פיס האבן זיך אויפגעהויבן, אבער כאלאב איז אין זיי אריינגעטרעטן און זיך געזעצט אויף איר, ארויפגעלייגט די עלנבויגן פאראויס.
  
  "מער ווי עס," געמורמלט דער רוצח. "איצט וועסטו שרייען. עעעעעעע!" זײן קול איז געװען מאניש, װי א קװיטשע פון א חזיר אין א שעכטהויז אין אירע אויערן. "עעעעעעעע!"
  
  ברענענדיקע יעסורים האָט געפֿירט קענעדי ס גוף צו קאַנוואַלז. דער ממזר איז איצט געװען א אינטש װײט פון איר, זײן קערפער איז געלעגן אויף איר, א דרעמל האט געדריפט פון די ליפען אויף די באקן, די אויגן האבן געברענט מיט גיהנום־פײער, ער האט צוגעדריקט דעם קראטש צו איר אײגענעם.
  
  ז י אי ז געװע ן א װײל , האלבלאז , נא ך געפרואװ ט כאפ ן אי ר אטעם . דער פויסט האט איר א קלאפ געטאן אין בויך. זײ ן לינקע ר האנ ט הא ט זי ך דא ם זעלב ן געצויג ן װע ן ע ס הא ט זי ך אפגעשטעלט . א הארץ־קלאפנדיקע געדאנק, און דאן האט זי זיך אריבערגעצויגן ביז איהר האלדז און אנגעהויבן צו קוועטשן.
  
  קענעדי האט זיך דערשטיקט, געגאכט נאך לופט. כאלאב האט געכײכלט װי א משוגענער. ער האט זיך שטארקער געקװעטשט. ער האט געלערנט אירע אויגן. ער האט זיך צוגעלײגט אויף איר קערפער, זי צעטרעטן מיט זײן װאג.
  
  ז י הא ט זי ך אנגעקלאפ ט װ י שװע ר זי ך הא ט געקאנט , אי ם געקלאפ ט ב ײ זי . זי האט גאנץ גוט פארשטאנען, אז זי האט יעצט באקומען א פאס. די פארדרייטע באדערפענישן פון דער ממזר האבן איר לעבן געראטעוועט.
  
  זי האָט זיך װידער אַװעקגעגליטשט. דער עולם האָט זיך געטשעפּעט צו איר - אויף איר אויפֿפֿירונג, אויף אירע שמוציקע קליידער, אויף איר אָפּגעקראַצטן טאָכעס, אויף אירע בלוטיקע פֿיס. כאלאב האט זיך אויפגעהויבן, ראקי־ווי, פון דעם ראנד פון מפלה און אויסגעשפרייט די הענט, לאכט.
  
  און דערנאָך האָט זי דערהערט אַ קול, אַ שוואַך אָבער דורכשניידן די הייזעריקע קאַקאָפֿאָניע.
  
  בן ס קול: "דרייק איז דערנענטערנ זיך, קענעדי. ער ווערט נענטער. איך האָב באַקומען אַ אָנזאָג!"
  
  פאַרשילטן... ער וואָלט זיי נישט געפינען דאָ. זי האט זיך נישט געקאנט פארשטעלן, אז פון אלע פלעצער אין שלאס װעט ער זוכן דעם. זיין רובֿ מסתּמא ציל וואָלט זיין סטאָרידזש אָדער סעלז. דאָס קען נעמען שעה ....
  
  בן האָט זי נאָך געדאַרפֿט. כאלאבס קרבנות האבן נאך געדארפט זי.
  
  שטיי אויף און שרייען ווען זיי האבן נישט געקענט.
  
  כאלאב האט זיך צוגעלאפן אויף איר, אן אומגליק אין זײן עגאָיזם. קענעדי האָט זיך געמאַכט אַ גרויל, און דערנאָך אַרײַנגעטאָן איר פוס און אַרײַנגעשלאָגן איר עלנבויגן גלײַך אין זײַן דערנענטערנדיקער פּנים.
  
  בלוט האט געגאסן איבער איר גאנצע האנט. כאלאב האט זיך אפגעשטעלט, װי ער װאלט ארײנגעלאפן אין א ציגל־מויער. קענעדי האט געדריקט איר מעלה, אים געשלאגן אין די ברוסט, אים געשלאגן מיט די שוין צעבראכענע נאז, אים געשלאגן אין די קני. ז י הא ט גענוצ ט יעד ן מעגלעכ ן מעטאד , א ז ד י עקזעקוציא ט אויםצומאכן .
  
  דער ברום פון דער עולם האט זיך געמערט, אבער זי האט עס קוים געהערט. איין שנעלער קלאַפּ אין די קעלער האָט אים געשיקט דעם אָרעמאַן צו די קני, אַן אַנדערער צום גאָמבע האָט אים אַרויפֿגעדרײט אַפֿן רוקן. קענעדי איז געפאלן אין די שמוץ נעבן אים, פּאַנטינג פון ויסמאַטערן, און סטערד אין זיין ומגליקלעך אויגן.
  
  נעבן איר רעכטע קני איז געװארן א קלאפ. קענעדי האט זיך אומגעקוקט און דערזען א צעבראכענע װײן־פלאש שטאק אין דער שמוץ. א מערלאָט וואָס נאָך אָזיז פליסיק רויט צוזאָג.
  
  כאלאב האט זיך צו איר געשװאויגן. ז י הא ט גענומע ן דע ם קלאפ ן אי ן געזיכט , א ן זי ך צ ו צ ו זיך . - דו מוזט שטארבן - האט זי גע־ שיסט. "פֿאַר אָליוויאַ דאַן," זי פּולד די צעבראכן פלאַש אויס פון דער ערד. "פאר סעלענאַ טיילער," זי אויפשטיין עס אויבן זיין קאָפּ. "מיראַנדאַ דרורי," זי צוגעגעבן, "איר ערשטער קלאַפּ צעבראכן ציין, קאַרטאַלאַדזש און ביין. ― און פֿאַר עמאַ סילקע, ― האָט איר צװײטער קלאַפּ אָפּגעטאָן דאָס אױג. "פֿאַר עמילי דזשיין ווינטערס," איר לעצט קלאַפּ האָט פֿאַרוואַנדלט זיין האַלדז אין מינסע פלייש.
  
  און זי האָט דאָרטן געקנײטשט אױף דער בלוטיקער ערד, זיגנדיק, אַדרענאַלינע פּאָמפּענדיק אין אירע אָדערן און פּולסירט דורך איר מוח, פּרוּװנדיק צוריקכאַפּן די מענטשלעכקײט, װאָס האָט איר אַ מאָמענטעלע פֿאַרלאָזט.
  
  
  פיר און פערציק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  קענעדי איז געווען באפוילן צוריק אַרויף די טרעפּ מיט ביקס. Thomas Caleb 'ס גוף איז לינקס טוויטשינג ווו עס זאָל האָבן געשטארבן.
  
  פרײ האט אויסגעזען אומגליקלעך, גערעדט אויף זײן טעלעפאן. - האט ער געקראכט. "היט די וואָלט אין אַלע קאָס, הודסאָן. איך טאר נישט איבער עפעס אנדערש, אידיאט. שטיי אויף פון דער פאַרשילטן קאַנאַפּע און טאָן וואָס איך באַצאָלן איר צו טאָן!
  
  ער האט אויסגעלאשן דעם פארבינדונג און האט געקוקט אויף קענעדי. "ליכט ווי דיין פריינט צעבראכן אין מיין הויז."
  
  קענעדי האט אים געגעבן א כיטרע בליק איידער ער האט עס אויסגעדרייט צו דער פארזאמלט עליטע. "ליכט ווי איר פאָאָלס וועט באַקומען עטלעכע פון וואָס איר פאַרדינען."
  
  ם׳האט געװארן א שטילע געלעכטער און א געקלאנג פון ברילן. פריי האָט זיך איינגעשריבן אַ מאָמענט איידער ער האָט געזאָגט: "טרינק זיך, מיינע פריינט. דאַן לאָזט זיך אויף דעם געוויינלעכן אופן".
  
  קענעדי האָט זיך געמאַכט אַ ביסל בראַוואַדאָ, גענוג צו ווינקען צו בן. פאַרשילטן אויב איר גוף האט נישט שאַטן ווי אַ הור. איר אייזל האָט געברענט און די פיס האָבן געטראָפן; זײ ן קאפ האט געװײנט און די הענט זײנען געװען פארדעקט מיט קלעפלעך בלוט.
  
  זי האט זײ איבערגעגעבן פרײען. "קען איך ריין דאָס?"
  
  "נוץ דיין העמד," ער טשאַקאַלד. "אין קיין פאַל, דאָס איז גאָרנישט מער ווי אַ שמאַטע. אָן אַ צווייפל, עס מירערז די רעשט פון דיין גאַרדעראָב. "
  
  ע ר הא ט געהויב ן מי ט דע ר האנ ט אוי ף א קעניגלעכ ן אופן . "ברענג זי. און אַ יינגל. "
  
  זיי האבן פארלאזט די ארענע, קענעדי האט זיך געפילט מיד און פרובירט בארואיקן איר דריינדיקן קאפ. די קאַנסאַקווענסאַז פון וואָס זי האט געטאן וואָלט לעבן מיט איר פֿאַר דעקאַדעס, אָבער איצט איז נישט די צייט צו וווינען. בן איז געווען לעבן איר און, אויב משפטן לויט דעם אויסדרוק אויף זיין פּנים, איז געווען קלאר טריינג צו טעלעפּאַטיש באַרויקן איר.
  
  "א דאנק, באָכער," זי געזאגט, יגנאָרינג די גאַרדז. "עס איז געווען אַ שטיקל וואָק."
  
  נאָכן לינקן גאָפּל האָבן זיי זיך אַראָפּגעלאָזט אין אַן אַנדער קאָרידאָר, וואָס האָט זיך אָפּגעשניטן פון זייער צעל בלאָק. קענעדי האט געזאמלט אירע מחשבות.
  
  נאָר בלייַבנ לעבן, זי געדאַנק. נאָר בלייבן לעבעדיק.
  
  פריי האט באקומען נאך א רוף. "וואס? זענען זיי אין סטאָרידזש? אידיאט! דו... דו... - האט ער געמורמלט אין צארן. - האדסאָן, דו... שיק אַהער די גאַנצע אַרמיי!
  
  אַן עלעקטראָנישן געשריי האָט פּלוצעם אָפּגעשניטן דעם פֿאַרבינדונג, ווי אַ גילאָטין וואָס שניידט אַוועק דעם קאָפּ פֿון אַ פראנצויזישער מלכּה.
  
  "נעם זיי!" פרײ האט זיך געדרײט צו זײן װעכטער. "פיר זיי צו די לעבעדיק קוואַרטערס. עס מיינט אַז עס זענען מער פון דיין פרענדז ווי מיר ערשטער געדאַנק, ליב קענעדי. איך וועט זיין צוריק צו מייַכל דיין ווונדז שפּעטער. "
  
  מי ט ד י דאזיק ע װערטע ר אי ז דע ר צערודערטע ר דײט ש גיך א אװעקגעפארן . קענעדי איז געווען אַקוטע וויסנד אַז זי און בן זענען איצט אַליין מיט פיר גאַרדז. - װײטער , - אי ז אײנע ר פו ן ז ײ געשטופ ט צ ו דע ר טיר , בײ ם עק ן קארידאר .
  
  ווען זיי דורכגעגאנגען דעם, קענעדי בלינק אין יבערראַשן.
  
  דע ר טײ ל פו ן ד י שלאס ן אי ז אינגאנצ ן צעבראכ ט געװארן , א נײע ר בויג ע דא ך אי ז אויפגעשטעל ט געװאר ן איבע ר ד י קאפאטע , או ן קלײנ ע ציג ל ״הײזער ״ האב ן זי ך געשטעל ט אוי ף בײד ע זײט ן פו ן פלאץ . ניש ט א ס ך גרעםע ר פו ן גרוים ע שײדער , זײנע ן געװע ן א ן 8 . קענעדי האט גלייך איינגעזען, אז מער ווי עטליכע געפאנגענע זענען דורכגעגאנגען אין איין צייט דורך דעם פלאץ.
  
  אַ ערגער מענטש ווי טאמעס קאַלעב?
  
  טרעפן אבעל פריי.
  
  אי ר לאג ע אי ז יעדע ר סעקונדע ר געװאר ן ערגער . די גאַרדז האָבן פּושינג איר און בן צו איינער פון די הייזער. אַמאָל אינעווייניק, עס איז געווען שפּיל איבער. איר פאַרלירן.
  
  זי האט געקאנט ארויסנעמען אײנעם, אפשר אפילו צװײ. אבער פיר? זי האט נישט געהאט קײן שאנס.
  
  אויב נאר....
  
  זי האט צוריק א קוק געטאן אויף דעם נאענטםטן װעכטער און באמערקט, אז ער קוקט אויף איר אפשאצנדיק. "היי, איז דאָס? וועסטו אונז דארט שטעלן?"
  
  "דאס זענען מיין אָרדערס."
  
  "קוק. דער באָכער איז דאָ - ער געקומען אַלע דעם וועג צו ראַטעווען זיין שוועסטער. איר טראַכטן, אַם, אפֿשר ער קען זען איר. נאָר איין מאָל."
  
  "אָרדערס פון פריי. מיר זענען נישט ערלויבט. "
  
  קענעדי האט געקוקט פון איין וועכטער אויף דער צווייטער. "און וואס? ווער זאָל וויסן? ניט באַטראַכטקייט איז די געווירץ פון לעבן, רעכט?
  
  דער וועכטער האט אויף איר געבראכן. "זײַט איר בלינד? צי האָט איר ניט געזען די קאַמעראַס אין דעם פאַרשילטן אָרט? "
  
  "פרי איז פאַרנומען מיט פייטינג די אַרמיי," קענעדי סמיילד. "װאָס מײנט איר, איז ער אַזױ גיך אַנטלױפֿן?" בחורים, לאָז בן זען זײַן שװעסטער, טאָמער װעל איך אײַך אַ ביסל אָפּשנײַדן, װען די נײַע באָס װעלן קומען.
  
  די שומרים האבן א קוק געטאן אײנער אויף דעם אנדערן. קענעדי האָט אַרײַנגעלייגט מער איבערצייגונג אין איר שטימע און אַ ביסל מער פלירטעווען אין איר גוף שפּראַך, און באַלד האָבן זיי ביידע אויסגעשלאָסן קאַרינס טיר.
  
  צװײ מינוט שפעטער האט מען זי ארויסגענומען. ז י הא ט זי ך צעװאקס ן צװיש ן ז ײ , אויסגעזע ן אויסגעמאטערט , אי ר בלאנד ע האר ן צעשלאגן , או ן אי ר פני ם געצויג ן .
  
  אבער דאן האט זי דערזען בן און אירע אויגן האבן זיך געלויכטן ווי א בליץ אין א שטורעם. ס׳האט אויסגעזען, װי די כוח האט זיך אומגעקערט אין איר קערפער.
  
  קענעדי האט געכאפט איר אויג ווען די צוויי גרופעס האבן זיך באגעגנט, פרובענדיג שנעל איבערצוגעבן די דרינגלעך, די געפאַר, די לעצטע שאַנס סצענאַר פון איר משוגענע געדאַנק, אַלע מיט איין פאַרצווייפלט קוק.
  
  קארין האט אװעקגעװארפן די װעכטער און געקראכן. "גיי פאָרויס און באַקומען עטלעכע, איר מאַסטערז. "
  
  
  * * *
  
  
  טהאָרסטען דאַהל האָט אָנגעפירט די באַשולדיקונג, האלטן אויס זיין פּיסטויל ווי אַ אויפגעהויבן שווערד, געשריגן אויפן שפּיץ פון די לונגען. דרייק איז געווען רעכט נעבן אים, געלאפן מיט פולער שנעלקייט נאך איידער די גאנצע וואנט פונעם געוועלב איז צוזאמגעפאלן. רויך און דעבריס צעוואָרפן איבער די קליין געגנט. ווי דרייק איז געלאפן, האט ער געפילט אז אנדערע קאאליציע טרופן האבן זיך ארויסגעלאזט אין ביידע ריכטונגען. זיי זענען געווען אַ ראַשינג פאַלאַנקס פון טויט, פאָרויס אויף זייער פיינט מיט מערדעראַס קאַוואָנע.
  
  דרייק'ס אינסטינקטן האבן זיך אריינגעכאפט ווען דער רויך האט זיך צעוויקלט און זיך צעשלאגן. לינקס איז געשטאנען א קנויל וועכטער, פארפרוירן פון שרעק, לאנגזאם צו רעאגירן. ע ר הא ט געשאס ן א ברא ש אי ן זײע ר צװיש ן זײ , פארניכטעט ע װײניקסטנס , דר ײ קערפער . צוריקקער פייער האט זיך געהערט פאראויס. זעלנער זענען געפאלן אויף זיין לינקס און רעכטס, און מיט זייער מאמענט שווער געשלאגן די צוזאמגעפאלענע וואנט.
  
  בלוט האט אים געשפריצט רעכט פאר די אויגן, ווען דער איטאַליענישער קאָפּ האָט זיך פאַרוואַנדלט אין פּאַרע, דער מאַן איז נישט גענוג שנעל זיך אויסצומיידן דעם קויל.
  
  דרייק טויב פֿאַר דעקן. שאַרפע שטײנער און באַטאָנען האָבן צעריסן דאָס פֿלײש אױף זײַנע אָרעמס, װען ער איז געפֿאַלן אױף דער פּאָדלאָגע. ער האט זיך ארומגערינגלט און געשאסן עטלעכע בערן אין די װינקלען. מען האט געשריגן. די אויסשטעלונג האָט אויפגעריסן אונטער אַ שטאַרקן פייער. אַלטע ביינער האָבן זיך אַרומגערינגלט אין דער לופטן אין פּאַמעלעך באוועגונג, ווי שטויבעלע שפּעקלעך.
  
  שאָס ראַנג אויס ווידער פאָרויס, און דרייק געזען אַ מאַסע פון מענטשן מאָווינג. יאָשקע! פריי ס אַרמיי איז געווען רעכט דאָרט, ציען אַרויף אין זייער דעדלי פאָרמירונג, מאָווינג פאָרויס פאַסטער און פאַסטער ווי זיי פּעלץ זיי האָבן די מייַלע.
  
  
  * * *
  
  
  קאַרין געוויינט מאַרשאַל קונסט טריינינג צו ינקאַפּאַסיטירן איר גאַרדז אין אַ ענין פון סעקונדעס. קענעדי האט איבערגעגעבן א שארפן צוריקהאנד צו איר וועכטער'ס קין, און דאן איז געשטרעטן פאראויס און געשלאגן זיין קאפ אזוי שווער, אז שטערן האבן געבליצט פאר אירע אויגן. א רגע שפעטער האט זי דערזען איר צווייטן קעגנער, דער פערטער וועכטער, שפרינגן אויף דער זייט, כדי צו מאכן א פלאץ צווישן זיי.
  
  איר הארץ האט זיך געזונקען. אזוי דער פערט וועכטער איז געווען אַ בריק צו ווייַט. אפילו פֿאַר צוויי פון זיי.
  
  דער װעכטער האט אויסגעזען פארשטײנערט װי ער האט אויפגעהויבן זײן ביקס. מיט ציטערנדיקע פינגער האט ער איבערגעזוכט די געגנט אויף הילף. קענעדי האט אויסגעשטרעקט אירע געווער, מיט די הענט ארויס.
  
  "רויק אַראָפּ, באָכער. בלײַבט נאָר רויִק."
  
  זײן צינגל־פינגער האט זיך געקרײזלט פון שרעק. א שיס האט אויסגעקלונגען און האט זיך אפגעשלאגן פון דער סטעליע.
  
  קענעדי האט זיך געקרימט. שפּאַנונג האָט געטיקט די לופט, פאַרוואַנדלט אין אַ נערוועזן יויך.
  
  בן האָט כּמעט געשריגן ווען זיין טרייַבל האָט אָנגעהויבן שפּילן אַ רינגטאָון מיט זיין דייַגעס. Sizer ס בילד איז קראַנגקט אַרויף צו מאַקסימום.
  
  דער וועכטער איז אויך אויפגעשפרונגען, אפצוציען נאך א אומוואלטליכע שיס. קענעדי האט געפילט אז דער ווינט פון דער קויל גייט פארביי איר שאַרבן. ריינע פחד האט זי צוגעפרוירן צום ארט.
  
  ביטע, האט זי געטראכט. זייט נישט קיין אידיאט. זיין מיינדאַד פון דיין טריינינג.
  
  בן דעמאָלט האט זיין טעלעפאָן בייַ די וועכטער. קענעדי האט געזען ווי ער שווינדלט זיך און איז שנעל געפאלן אויפן דיל צו ווייטער מאכן א דיסטראקציע. ווען דער וועכטער האט אראפגעלאזט דעם טעלעפאן און זיך אויסגעדרייט, האט קענעדי אנגעטאן דעם דריטן וועכטער'ס וואפן.
  
  קארין אבער, זי האט דא געלעבט א װײל. זי האט געזען און איבערגעלעבט שוועריקייטן. זי פייערד טייקעף. דער וועכטער האט זיך צוריקגעכאפט ווי א רויטער וואלקנס האט אויסגעבראכן פון זיין רעקל. דא ן הא ט ע ר זי ך צעשפרײ ט א פינצטערע ר פלעק , אי ן זײ ן אקסלע ן או ן ע ר הא ט אויסגעזע ן צעטומלט , דא ן אי ן כעס .
  
  ער שאָס פּונקט פּוסט בייַ בן.
  
  אָבער דער שיסער איז ניט געראָטן, אַ פעלן קיין צווייפל געהאָלפֿן דורך די פאַקט אַז זיין קאָפּ עקספּלאָדעד אַ מיליסעקאָנדע איידער ער פּולד די צינגל.
  
  הינטער אים, געראטעמט מיט די שפּריצן פֿון זײַן בלוט, איז געשטאַנען היידן מיט אַ גלאָק אין דער האַנט.
  
  קענעדי האט געקוקט אויף בן און קארין. איך האב געזען ווי זיי האבן געקוקט אויף זיך מיט פרייד, ליבשאפט און טרויער. עס איז געווען גלייַך צו געבן זיי אַ מינוט. דעמאלט איז היידן געווען נעבן איר, א נידנדיק צו בן אין רעליעף.
  
  "ווי גייט ער?"
  
  קענעדי האט געווינקט. "ער וועט זיין פריילעך איצט אַז איר זענט אנגעקומען."
  
  דעמאלט האט זי זיך געניכטערט. "מיר דאַרפֿן צו ראַטעווען די אנדערע געפאנגענע דאָ, היידן. לאָמיר זיי נעמען און לאָזן דעם גיהנום."
  
  
  * * *
  
  
  ד י צװ ײ ארמײע ן האב ן זי ך צוזאמענגעטראט , ד י קאאליצי ע קרעפט ן האב ן אויפ ן אר ט דערשאס ן זײער ע קעגנער , ד י דײטש ן האב ן זי ך געשלאפ ט מי ץ או ן געפרואװ ט זי ך שנעל ן דערנענטערן .
  
  פֿאַר אַ מאָמענט דרייק געדאַנק דעם מעסער שפּיל איז ומזיסט, גאָר מעשוגע, אָבער דעמאָלט ער געדענקט ווער זייער באַלעבאָס איז געווען. הבל פריי. דער משוגענער וואָלט נישט וועלן אז זיין אייגענע פארטיי זאָל נוצן בולאַץ אין פאַל זיי דאַמידזשד זיין שאַץ אַרטאַפאַקץ.
  
  צווישן זיי, דרייק שנייַדן אַראָפּ פייַנט נאָך פייַנט. זעלנער האבן געקראצט און געשלאגן אײנער דעם אנדערן ארום אים, מיט קראפט, װאם האט צעבראכן בײנער. מען האט געשריגן. דע ר קאמ ף אי ז געװע ן א גאנ ץ האנט־צו ־ האנ ט קאמף . ניצל אָפענגען אויף ריין גליק און אינסטינקט אלא ווי קיין בקיעס.
  
  בעת ער האָט געשאָסן, געשלאָגן און זיך געמאַכט, האָט ער באַמערקט אַ געשטאַלט פאָרויס. דער שטורעם דערוויש פון טויט.
  
  Alicia Miles פייץ איר וועג דורך די רייען פון אינטערנאַציאָנאַלע סופּער טרופּס.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו איר. דער קלאנג פון קאמף האט אפגעשטארבן. ז ײ זײנע ן געװע ן אי ן הינט ן פו ן געװעלב , אָדינס ס סארקאפאג ס נעב ן זײ , איצ ט אפענע , מי ט א געשטעל ע פלעק ן איבע ר אי ר געשטעל ט איבע ר זײ .
  
  - נו, נו - האט זי געלאכט. "דרייסטער. ווי גייט איר, חבר?"
  
  "די זעלבע ווי שטענדיק."
  
  "מממ, איך געדענקען. כאָטש איך קען נישט זאָגן אַז עס איז געהאנגען צו לאַנג, הא? דורך דעם וועג, גרויס קאַץ קאַמף אויף די ראָפּעס. ניט שלעכט פֿאַר אַן עקס-זעלנער וואָס איז געווארן ציוויל.
  
  "די אויך. וואו איז דיין BBF? "
  
  "WWF?"
  
  די צוויי פייטינג זעלנער קראַשט אין דרייק. ער האט זיי אוועקגעשטופט מיט אליסיע'ס הילף, זיי האבן ביידע הנאה געהאט פון דעם וואס עס וועט פאסירן.
  
  "בעסטער בויפרענד אויף אייביק? געדענקסטו אים? קיוט?"
  
  "טאַקע יאָ. איך האב אים געמוזט הרגענען. דער ממזר האט געכאפט מיר און פרעי ארומשפילן אין הינטן. זי האָט זיך געכײַכט. "איך בין געווען בייז. זיי זענען געשטאָרבן." זי האט געמאכט א פנים. "נאָר אן אנדער טויט נאַר."
  
  "ווער געדאַנק ער קען צאַמען איר," דרייק נאַדיד. "איך געדענק".
  
  "פארוואס האט איר האָבן צו זיין דאָ איצט, דרייק? איך װיל דיך טאַקע נישט דערהרגענען".
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ, דערשטוינט. "עס איז אַ טערמין גערופן די שיין ליגנער. די צוויי ווערטער סאַכאַקל אַלץ וועגן דיר, מייל, בעסער ווי קיין שייקספּיר קען."
  
  "און וואס?" אַליסיאַ האָט אויסגעטאָן די אַרבל מיט אַ שמייכל און אַרויסגעטאָן די שיך. "ביסט איר גרייט צו געבן דיין באַללס צו איר?"
  
  דריק האט ארויס פון די אויגען װינקל דערזען אבעל פריי קריכן אוועק פון זיי און שרייען אויף עמעצן וואס הייסט האדסאן. דאָך, Miles האט פּראַטעקטינג זיי ווען זי קאַנאַלד זייער כוחות, אָבער איצט זי האט אנדערע פּרייאָראַטיז. טאָרסטען דאַהל, שטענדיק פאַרלאָזלעך, איז געשטאַנען פאַרן משוגענעם דײַטש און האָט אָנגעהויבן באַפאַלן.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן. "עס וועט נישט פּאַסירן, מייל."
  
  
  פינף און פערציק
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  אלישיא האט אים געשאקלט מיט אראפרייסן איר ה-העמד, עס ארומגעוויקלט ארום זיך ביז עס איז געווען ענג ווי שטריק, און דאן גענוצט ביידע הענט עס ארום זיין האלדז. ער האט זיך געראנגלט, אבער איר פארמאכטע כארפע האט אים ארײנגעצויגן.
  
  רעכט אין איר רייזינג ניז - מוייַ טייַלענדיש נוסח. איינער. צוויי. דריי.
  
  ער האט זיך ארומגעדרײט דעם ערשטן. מי ר האב ן זי ך װידע ר אומגעקערט . דער צװײטער האט זיך געקראצט אונטער די ריפן. דע ר דריטע ר קלאפ ן הא ט אי ם גאנ ץ געקלאפ ט אי ן ד י באלס . ווייטיק שאָס דורך זיין מאָגן, מאכן אים פילן עקל און ער געפאלן אויף זיין צוריק.
  
  אַליסיאַ איז געשטאַנען איבער אים, אַ שמײכל. "וואָס האָב איך געזאָגט? זאָג מיר, דרייק, פּונקט וואָס איך האָב געזאָגט. זי האט געמאכט א באװעגונג אים עפעס צו געבן.
  
  "דיין באַללס."
  
  זי האט אראפגעלאזט איר לענד און זיך פארדרייען צו געבן א זייטיגע בריק געצילט אויף זיין נאז. דרייק האט אויפגעהויבן ביידע הענט און פארשפארט דעם קלאפ. איך פּעלץ איין פינגער דיסלאָוקייטיד. זי האט זיך אויסגעדרייט אזוי, אז זי איז געווען פנים צו פנים מיט אים, אויפגעהויבן איין פוס הויך אין א בויגן, דערנאך אראפגעברענגט איר פּיאַטע אויף זיין שטערן.
  
  האַק קלאַפּ.
  
  דרייק האָט זיך צוריקגעקערט, אָבער דער קלאַפּ האָט אים נאָך געטראָפן אין דער קאַסטן. און מיט אזויפיל כח ווי מייל האט געקענט צוזאמשטעלן, האט דאס גורם געווען אומדערטרעגליכע ווייטאג.
  
  זי האט אים געטרעטן אויפן קנעכל.
  
  דרייק האט געשריגן. זײ ן קערפע ר אי ז געװע ן סיסטעמאטיש ע צעבראכ ן , צעבראכ ט או ן פארמאכט . זי האט עס צעבראכן, שטיק פאר שטיק. יידל יאָרן זאָל זיין פאַרשילטן. אָבער דעמאָלט, קען ער אפילו באַשולדיקן די דיסמיסאַל? זי איז שטענדיק געווען גוט. איז זי שטענדיק געווען אַזוי גוט?
  
  צעבראכן ציוויל אָדער נישט, ער איז נאָך סאַס, און זי סטיינד די שטאָק מיט זיין בלוט.
  
  ער האָט זיך אָפּגעקערט. דריי קעמפער זענען אויף אים געפאלן, אלעס ארום אים צעבראכן. דרייק האט הנאה געהאט פון דעם אפהאלט פון עלנבויגן דעם דייטשן אין האלדז. ער האט דערהערט דעם קארטאלאג קריכן און זיך א ביסל בעסער געפילט.
  
  ע ר הא ט זי ך אויפגעשטעלט , זי ך דערזען , א ז ז י הא ט אי ם דערלויבט . ז י הא ט געטאנצט , זי ך געצויג ן פו ן פוס , אי ר אויג ן גליי ן פו ן אינעװײניק ן מי ט טײװלשאפטלעכקײ ט או ן גרוי . הינטער איר, דאַהל, פריי און הודסאָן זענען פארשפארט צוזאַמען, סטראַגאַלינג איבער די ברעג פון אָדינס אָרן, זייער פנימער צעמישט אין ווייטיק.
  
  אַליסיאַ האָט צו אים געוואָרפן איר ה-העמד. ע ס הא ט געקלאפ ט װ י א בײטש , װא ס הא ט זי ך געברענט , ד י לינק ע זײ ט פו ן זײ ן פני ם . זי האט נאכאמאל געשלאגן און ער האט זי געכאפט. ער האט געצויגן מיט אומגלויבליכע קראפט. זי האט זיך געשטרויכלט און זיך ארײנגעװארפן אין זײנע ארעם.
  
  "העלא".
  
  ער האט געשטעלט בײדע טױמען גראד אונטער אירע אויערן, שטארק געדריקט. טייקעף זי אנגעהויבן צו קריכן, אַלע סימבאַלאַנס פון צעלאָזן ניטאָ. עס האָט געדריקט שווער גענוג אויף די נערוו נאָדע צו פאַרשאַפן קיין נאָרמאַל מענטש צו פאָרן אויס.
  
  מייל באַקט ווי אַ ראָדעאָ ביק.
  
  ער האט שטארקער געדריקט. צום סוף, האָט זי זיך צוריק צוגעבויגן אין זײַן ענג אַרומנעמען, אים געלאָזט נעמען איר וואָג, זיך הינקען, פּרוּוון מיטטיילן דעם ווייטיק. דא ן הא ט ז י זי ך געשטעל ט גלײ ך או ן הא ט זי ך אנגעשטעקט בײד ע טאמעלע ן אונטע ר זײנ ע ארעם .
  
  גלײַך אין זײַן אייגענעם נערוון פּעקל. יסורים איז געלאפן דורכן קערפער.
  
  און דערפאר האט מען זיי פארשפארט. צוויי גוואַלדיקע שונאים, קעמפן דורך כוואליעס פון ווייטיק, קוים רירן, אָנקוקן זיך אין די אויגן פון די אנדערע ווי לאַנג-פאַרפאַלן ליבהאבערס ביז דער טויט צעטיילט זיי.
  
  דרייק האָט געגראַנטשט, ניט געקענט באַהאַלטן זיין צאָרעס. "משוגע... כלבה. פארוואס ... וואָס אַרבעט פֿאַר דעם ... דעם מענטש?
  
  "מיטל... צו... דערגרייכן... צום סוף."
  
  ניט דרייק אדער מיילז וואָלט צוריק אַראָפּ. ארום זיי האט דער קאמף אנגעהויבן צו סוף. מער קאָאַליציע טרופּס זענען געבליבן אויף די פֿיס ווי דייטשישער. אבער זיי האבן ווייטער געקעמפט. און דרייק קען שעמעוודיק זען דאַל און פריי פארשפארט אין אַ ענלעך דעדלי אַרומנעמען, פייטינג ביז דעם סוף.
  
  קיין איין זעלנער האָט זיי נישט איבערגעריסן. דער רעספּעקט איז געווען צו גרויס. אין פּריוואַטקייט און ימפּאַרטיאַללי, די באַטאַלז וואָלט זיין באַשלאָסן.
  
  דרייק איז געפאלן אויף די קני, צוציען אליסיע מיט זיך. שװארצע פלעקן האבן אים געטאנצט פאר די אויגן. ער האָט פאַרשטאַנען אַז אויב זי וועט געפֿינען אַ וועג צו ברעכן זיין קאַפּ, ער וואָלט טאַקע זיין פאַרטיק. די ענערגיע האט אים פארלאזט מיט יעדע רגע.
  
  ער האט זיך געדרוקט. זי האָט האַרדער געדריקט, דער אַבסאָלוט מערדער אינסטינקט האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין איר. די גראָבער פינגער האָבן זיך אויסגעגליטשט. אַליסיאַ איז געפֿאַלן פאָרויס, אַ שלאָגן אים אין די גאָמבע מיט איר עלנבויגן. דרייק האט דאס געזען קומען, אבער ער האט נישט געהאט די כח עס אפצושטעלן.
  
  פאר די אויגן האבן אים אויפגעריסן פונקען. ער איז געפאלן פלאך אויפן רוקן, געקוקט אויף פרייס גאטישע סטעליע. אַליסיאַ האָט זיך אַרויפֿגעקראָכן און פֿאַרשפּאַרט זײַן מיינונג מיט איר פּנים, פֿאַרקרימט פֿון ווייטיק.
  
  קיינער פון די זעלנער ארום זיי האט נישט פרובירט זי אפצושטעלן. עס וועט נישט סוף ביז איינער פון די קאַמבאַטאַנץ דערקלערט אַ טרוס אָדער שטאַרבן.
  
  "נישט שלעכט," זי הוסט. "איר נאָך גאַט עס, דרייק. אָבער איך בין נאָך בעסער ווי איר. "
  
  ער האט געבליצט. "איך ווייס".
  
  "וואס?" - האב איך געפרעגט.
  
  "איר האָט ... אַז ברעג. דעם רוצח אינסטינקט. צאָרן פון שלאַכט. טוט נישט ענין. עס איז וויכטיק. דאָס... דערפֿאַר האָב איך זיך אָפּגעשטעלט.
  
  ― װאָס זאָל דאָס אײַך אָפּשטעלן?
  
  "איך איז געווען באַזאָרגט וועגן עפּעס אַרויס פון אַרבעט," ער האט געזאגט. "עס ענדערונגען אַלץ".
  
  איר פויסט איז אויפגעהויבן געװארן, גרײט אים צו צעטרעטן אין האלדז. א מאמענט איז דורכגעגאנגען. האָט זי געזאָגט: אַ לעבן פֿאַר אַ לעבן?
  
  דרייק האָט אָנגעהויבן פילן אַז די ענערגיע האָט זיך פּאַמעלעך אומגעקערט צו זיינע גלידער. "נאָך אַלץ וואָס איך האָב געטאָן הייַנט, איך טראַכטן זיי זענען מיר אַ פּלאַץ שולדיק."
  
  אַליסיאַ טרעט צוריק און אויסגעשטרעקט איר האַנט צו העלפן אים צו זיין פֿיס. "איך האָב געוואָרפן די וועלז צו די שטריק ביי מימירס ברונעם. כ׳האב אים נישט דערהרגעט בײ אודינס קבר. איך האב געצויגן פרייס אויפמערקזאמקייט פון בן בלייק. איך בין נישט דאָ צו צעשטערן די וועלט, דרייק, איך בין נאָר דאָ צו האָבן שפּאַס."
  
  "איך באַשטעטיקן." דרייק האט צוריקגעכאפט זיין באלאנס פונקט ווי טהאָרסען דאהל האט אויפגעהויבן אבעל פרייס שלאנקן קערפער פונעם ברייטן ברעג פון אָדינס אָרן. ער איז געפֿאַלן צו דער פּאָדלאָגע מיט אַ נאַס כראָמטשען, אַרײַנגעפֿאַלן לעבנס־לױס אױף די איטאַליענישע מירמלשטײנער.
  
  פריילעכקייטן האבן אויסגעקלונגען און אפגעקלונגען איבער די קאאליציע טרופן.
  
  דאהל האט צוגעקלאפט די פויסט, קוקנדיק אין דער ארעם ארײן.
  
  "דער ממזר האט קיינמאָל געזען דעם פרייז," ער לאַפט. "זיין לעבן אַרבעט. יאָשקע משיח, איר גייז האָבן צו זען דעם. "
  
  
  זעקס און פערציק
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  א טאג שפעטער האט דרייק געראטן צו אנטלויפן פון אן אומענדליכע רונדע פון אויספארשונגען צו שלאפן פאר עטליכע שעה אין א נירביי האטעל, איינער פון די עלטסטע און פיינסטע אין סטאָקכאָלם.
  
  אין פויע האט ער געווארט אויפן ליפט און זיך געוואונדערט פארוואס אלע זיינע געדאנק פראצעסען זענען פילמירט געווארן. זיי זענען משוגע געווארן פון מאנגל אין שלאף, שטענדיגע שלאגן און שטארקע דרוק. עס האָט אים גענומען עטלעכע טעג צו ערהוילן.
  
  דער ליפט האט געקלונגען. נעבן אים האט זיך באוויזן א געשטאלט.
  
  קענעדי, אנגעטאן אין א גלענצנדיקן שבתדיקן הויזן-גוט, שטײַג געקעמפט צוריק, שטודירט אים מיט אויסגעמאטערטע אויגן.
  
  "העלא".
  
  ווערטער זענען נישט גענוג. פרעגן איר אויב זי איז אָוקיי איז נישט בלויז לאָם, עס איז געווען דאַונרייט נאַריש.
  
  "שלום צו דיר אויך."
  
  "אויף דער זעלביקער שטאָק?"
  
  ״אוודאי. זיי האַלטן אונדז אַלע אפגעזונדערט, אָבער צוזאַמען. "
  
  ז ײ האב ן זי ך אינעװײניק . סטאַרנדיק אין זייער צעבראכן אָפּשפּיגלונג אין דער שפּיגל. אַוווידיד קאָנטאַקט מיט די פארלאנגט ווידעא אַפּאַראַט. דרייק האט געדריקט דעם ניינצן קנעפל.
  
  "ביסט איר אַזוי גוט אין דעם ווי איך בין, קענעדי?"
  
  זי האט הארציק געלאכט. "משוגע וואָך, אָדער וואָכן. נישט זיכער. עס דרייווז מיר משוגע אַז איך ענדיקט זיך פייטינג מיין נעמעסיס און קלאָר מיין נאָמען אין די סוף פון עס אַלע.
  
  דרייק האט זיך אנגעשפארט. "ווי איך. ייראַניק, רעכט?
  
  "וואו איז זי געגאנגען? אַליסיאַ."
  
  "אין דער נאַכט ווו אַלע די בעסטער סיקריץ גיין, איר און אַז גיק הודסאָן," דרייק שראַגד. " ניטאָ איידער ווער עס יז וואָס טאַקע ענין זיי באמערקט. מסתמא בלאזען איינע פון די אנדערע'ס מוח בשעת מיר רעדן."
  
  "איר האָט געטאן די רעכט זאַך. זיי זענען נישט געווען די הויפּט ינספּירערס דאָ. אַליסיאַ איז געפערלעך, אָבער נישט משוגע. טאַקע, און טאָן ניט מיינען "אין די שטיל פון דער נאַכט".
  
  ער האָט גענומען אַ מאָמענט צו פּראָצעס איר רעפערענץ פון דיינאַסאָר ראַק. ער האט געלאכט. זײ ן געמיט ן הא ט זי ך געהויב ן שנעלע ר װ י קוועקזילבער , אי ן א זוניק ן טאג .
  
  "וואָס וועגן היידן?" קענעדי האט געזאגט ווי די ליפט טירן האבן זיך פארמאכט און דער אלטער קאר האט זיך לאנגזאם אנגעהויבן אויפהייבן. "צי איר טראַכטן זי וועט בלייַבן מיט בן?"
  
  "איך טאַקע האָפֿן אַזוי. אויב נישט, אין מינדסטער איך טראַכטן ער האט געשלעכט איצט.
  
  קענעדי האט אים א זעץ געטאן אין דער פלײצע. "צייל נישט די הינער, חבר. אפֿשר װעט ער פֿאַר איר שרײַבן אַ ליד".
  
  "איר נאָמען עס - דריי און אַ האַלב מינוט מיט דיר!"
  
  זײ זײנען לאנגזאם פארבײ דעם זיבעטן שטאק. "דערמאָנט מיר. דאָרט, אין אָדינס קבר, װאָס האָסטו דאָרטן געזאָגט? עפּעס וועגן מיר בלייבן אין יאָרק און, אה, פאַרדינען מיין אייגענע פרנסה.
  
  דרייק האט אויף איר געשטערט. זי האט אים געגעבן א פארפירנדיקן שמייכל.
  
  ― נו... איך... איך... ― האָט ער זיך צעשלאָגן און זיך דערװײכט. "איך בין כאָופּלאַסלי אויס פון פיר אויף דעם."
  
  "וואס?" קענעדיס אויגן האבן געפינצטערט פון אומגליק.
  
  "די אַלט דינאָ-שטיין באַנדע הארץ האָט עס גערופֿן די לעצט פאַרפירן. אין יאָרקשירע מיר נאָר זאָגן 'שמועסן צו די פויגל'. מיר זענען פּשוטע מענטשן. "
  
  ווען דער ליפט האט א קליק פארביי דעם פערצנטן שטאק, האט קענעדי אויפגעקנעפלט איר העמד און געלאזט פאלן אויפן דיל. אונטע ר זי י הא ט געטראג ן א רויטע ר דורכזיכטיקע ר ביוסטאנ ד .
  
  "וואס טוסטו?" דרייק האט געפילט ווי זיין הארץ שפרינגט ווי ער וואלט געווען עלעקטראקוירט.
  
  "איך פאַרדינען מיין לעבן."
  
  קענעדי האט אויסגעלאשן די הויזן און זיי געלאזט פאלן אויפן דיל. ז י הא ט געטראג ן א פא ר רויט ע הײזעלעך . דער ליפט האט געקלאפט ווען ער איז אנגעקומען צו זייער שטאק. דרייק פּעלץ זיין שטימונג און אַלץ אַנדערש הייבן. די טיר האט זיך צעגליט אין דער זײט, זיך עפנט.
  
  דאָס יונגע פּאָרל האָט געוואַרט. די פרוי האט זיך געכאפט. דער בחור האט געשמײכלט צו דרייק. קענעדי האט ארויסגעצויגן דרייק פונעם ליפט און אריין אין כאלוויי, איבערלאזנדיג איר הויזן-צוט.
  
  דרייק האט צוריקגעקוקט. "דו זאלסט נישט וועלן דעם?"
  
  "איך טאָן ניט דאַרפֿן דאָס ענימאָר."
  
  דרייק האט זי אויפגעהויבן. "גוט אַרבעט, עס איז אַ שנעל גיין צו מיין פּלאַץ."
  
  קענעדי האט אראפגעלאזט אירע האר.
  
  
  END
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"