Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ken Ti Maikatlo A Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Aggaraw ni Gulliver iti tagtagainep iti agpapada nga uniberso. Sadiay a makakita kadagiti dragon ket masapul a maammuanna nga adda Third Reich ken ti Alemania ni Hitler, a tinulongan ti maysa a gnome iti sarsarita. Maysa nga agtutubo a lalaki a hobbit ti naibaon a tumulong iti USSR. Ngem masarakanna ti bagina iti maysa a kolonia a pagtrabahuan dagiti ubbing a di makatulong iti Soviet Russia. Ket kinautibo dagiti Aleman ti USSR!

  GULLIVER KEN TI MAIKATLO A REICH
  ANNOTATION
  Aggaraw ni Gulliver iti tagtagainep iti agpapada nga uniberso. Sadiay a makakita kadagiti dragon ket masapul a maammuanna nga adda Third Reich ken ti Alemania ni Hitler, a tinulongan ti maysa a gnome iti sarsarita. Maysa nga agtutubo a lalaki a hobbit ti naibaon a tumulong iti USSR. Ngem masarakanna ti bagina iti maysa a kolonia a pagtrabahuan dagiti ubbing a di makatulong iti Soviet Russia. Ket kinautibo dagiti Aleman ti USSR!
  . KAPITULO No. 1.
  Nabannog iti panagtrabaho iti adipen, naturog ti natured a biahero ket natagtagainepna nga ad-adda a makapainteres ngem iti kinapudno.
  Ti ubing a lalaki a ni Gulliver ket agtaytayab iti dragon, ket iti sibayna adda maysa a balasitang nga awan kapadana ti kinapintasna. Sigud a medio nataengan, ngem ubing pay laeng, ken masel ken kurbado unay. Ket iti buokna a maris ti bulong ti balitok, adda nabaknang a korona dagiti diamante ken sumagmamano a bato a naraniag unay, kas kadagiti bituen, a nalablabes ngem uray dagiti kadakkelan ken kanginaan a diamante.
  Dinamag ti ubing a biahero:
  -Asinno ka?
  Simmungbat ti balasang nga umis-isem:
  - Siak ni Prinsesa Leia! Ket iti agdama ibilinko ti buyot dagiti dragon!
  Timmaliaw ni Gulliver iti napalabas. Ket kinapudnona, adda sibubukel a pangen dagiti dragon iti tangatang, ket napintas amin dagitoy a parsua. Ket adda dagiti napipintas a babbalasitang a nakatugaw kadagita.
  Ngem ti kapintasan ken makaay-ayo pay laeng ti reyna. Ket ti dragon a nagluganan dagitoy a tallo, agraman ti sabali pay a kinapintas, ket pudno a nakaskasdaaw. Ania ti team. Ket maigiddato iti dayta, awan ti sapatosda amin a babbalasitang, nupay ti kinalamolamoda ket naabbungotan kadagiti napateg a bato ken kuentas.
  Ngem dida inlemmeng uray dagiti tsokolate ti abs iti tian, wenno dagiti bola ti piskel nga agtulidtulid iti sirok ti bronse a kudil. Maigiddato iti dayta, dagiti suela ket addaan iti elegante ken naisangsangayan a panagkurba dagiti muging.
  Kinuna ti mannakigubat nga ubing:
  - Anian ti kinapintasmo. Talaga a milagrokayo a babbalasitang!
  Inyugyugyog ni Leia ti buokna a maris ti bulong ti balitok ket inkantana:
  Napintas amin dagiti babbalasitang, awan sapatosda, .
  Napigsada ken mannakigubat manipud iti kulluong...
  Nainget unay ti langa dagiti kinapintas, .
  Nalawag nga ad-adda a naragsak ti puso kadakuada!
  Immanamong ni Gulliver iti daytoy. Inturongna ti kampilan kadagiti imana, nangaramid iti pigura walo babaen iti dayta ket kinunana:
  - Awan duadua, ad-adda a makaay-ayo kenka!
  Maysa a grupo dagiti kinapintas ti nagtayab kadagiti dragon. Adda sibubukel a buyot dagitoy, natan-ok ken naisangsangayan. Ket adda payak dagiti dragon a naipinta iti amin a kolor ti balangaw. Ket kasla naarkosan dagitoy kadagiti napateg a bato.
  Napaliiw ni Gulliver:
  - Tunggal nagartem a tao ket maysa a dragon iti bukodna a wagas, ngem saan a pito ti ulona, ngem kaaduanna nga awan ulona!
  Nagkatawa ni Prinsesa Leia ket insungbatna:
  - Saan a kas iti dragon, saan a kasapulan a putden ti lalaki dagiti ulona;mapukawnan dagitoy no kumita iti babai!
  Inwaras ti mannakigubat a lalaki dagiti lamolamo a ramay ti sakana - kasla agarup sangapulo ket dua ti tawenna ken nakasuot laeng iti shorts, isu nga inwarasna ti dagum. Isu a timmayab ken nangtubtubngar iti medio dakkel a lamok, a nangpapatay iti dayta agingga a natay.
  Napaliiw ni Gulliver nga umis-isem:
  - Dagidiay makapungtot a kas iti wasp ken addaan iti kinasaririt ti insekto ket mangaramidda iti molehill manipud iti molehill!
  Pinasingkedan ni Warrior Princess Leia:
  - Para iti maysa nga addaan iti kinasaririt ti kuton, aniaman nga insekto ket elepante!
  Ket nagkatawada. Kasla nakakatkatawa unay dayta. Maysa a pangen dagiti ganso ti nagtayab nga immun-una kadakuada. Medyo dadakkel ken nalukmeg dagiti tumatayab, nga addaan iti dakkel a payak. Iti lider ti pack nagtugaw ti maysa nga agassawa: maysa a lalaki ken maysa a balasitang, ket nakaiggemda kadagiti pirak a kampana kadagiti imada, a siraragsak nga in-jingle-da.
  Napaliiw ni Gulliver:
  - Masansan nga agulbod dagiti nataengan, mangbukel dagiti ubbing kadagiti bambanag, ken dagiti lallakay ket sapasap nga agulbod agingga iti punto ti panagsao ti maladaga!
  Nagtung-ed ti balasang a prinsesa ket innayonna:
  - Saan a ragsak ti kinalakay, ngem ti pannakatnag iti kinaubing ket dakdakkel pay a didigra!
  Kellaat a nagkanta dagiti ubbing iti leader goose:
  Kasano a timmaud ti kinadakes iti uniberso?
  Pudno a saan a malagip ti namarsua a mismo...
  Posible nga agnanayon dayta, .
  Saan a maiddep a kas iti gil-ayab ti lubong dagiti natay!
  
  Saan a sika ti umuna a makaammo a nagbasol ni Adan, .
  Saan nga ni Eva ti immuna a nadadael babaen ti lasag...
  Ti mammartek nga aggapu iti siudad ti "Agdam", .
  Ti lalaki nga agsigsigarilio "plan" during recess...
  
  Tunggal maysa nga ammona no ania ti kinadakes
  Nairuam a manglabsing kadagiti linteg nga awan ti buteng...
  Ket para kenkuana ti naimbag laeng a dadagsen, .
  Siasino ti kayatna laeng ti agruknoy para iti bagida!
  
  Kayatko pay laeng nga agawen dayta kadagiti lampin, .
  Uray kas maysa a maladaga adda tarigagayko a mangaramid iti kasta a gulo...
  Apay nga ilunod ti dakes nga ina ti ubing?
  Sadino ti papananda iti gubat ti natangken a buyot?
  
  Maysa laeng a cherry ti tinakaw iti hardin ti kalgaw, .
  Sabali pay ti mangpapatay kadagiti komersiante babaen ti steelyard...
  A ti ulona naputed babaen ti nakillo a wasay, .
  Siasino ti ipuruak ti berdugo iti pilid.
  
  Agtakaw ti manangallilaw, a mangtupra iti konsiensiana, .
  Ket siasino ti nangtakaw kadagiti sinsilio ti agpalpalama...
  Maragsakanak pay ketdi iti maysa a kagudua a pedaso, .
  Dadduma ti mangtagiragsak kadagiti kulot dagiti babbai.
  
  Wen, adu dagiti rupa, adu dagiti paset ti kinadakes, .
  Nagsayaat dagiti rupana iti aniaman a linong.
  Ngem nasayaat latta ti tarigagay iti kararua, .
  Nupay nakaam-amak ti kinaatap ti lubong iti aglawlawtayo!
  
  Agsangit ti balo, agkigtot ti ulila - .
  Agturong ti lubongtayo iti impierno...
  Talaga kadi a posible a monolitiko ti puso ti Dios, .
  Awan kadi ti lugar dagiti tattao iti paraiso ti Dios?
  
  Masarakamto laeng ti sungbat iti bagim, .
  No kabaelam a putden ti pungtot iti panunotmo...
  No supapakan ti kinadakes babaen ti naimbag, .
  Ket isardengmo ti mangpunno iti aanakanmo!
  Naragsak ken napintas unay ti panagkanta dagiti ubbing, kalpasanna inruarda dagiti dilada idiay Gulliver. Inruar ti natured a nabigator ti dilana kadakuada kas sungbat.
  Ket katawa ken basol...
  Napaliiw ni Gulliver nga umis-isem:
  - Ti panunot ti ubing ket kasla milagro. Ket ditoy nga umanamongkayo, awanton ti panagkedkedyo!
  Nagkidem ni Prinsesa Leia ket nagkanta:
  Idi kalman ubingak pay, .
  Awan ti maaramid ditoy...
  Nasaysayaat ti urbon a leon ngem ti maag nga urbon nga elepante
  Ket kaputto ti dragon!
  Ket nadungparda: maysa nga ubing a lalaki ken maysa a balasitang nga awan ti sakada. Wen, addaanda kadagiti naindaklan nga adbentura ditoy. Ken adu ti nadumaduma a nuances. Isu a nasayaat laeng ti panagbiag.
  Nadlaw ni Gulliver a nangrugin nga ipuruak dagiti babbalasitang kadagiti dragon ti maysa a banag kadagiti midges babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada. Anian nga estilo ti korporasion daytoy - ti panangala kadagiti kuton ken panangrumek kadakuada. Naimbag? No dayta ti kayatda, ngarud kasta koma. Ti kangrunaan ket saan a mapukaw ti ulom.
  Ngem saan a managbabain a mannakigubat ni Gulliver. Nupay ita ket ubing pay laeng.
  Ket sinaludsod ni Prinsesa Leia iti ubing:
  - Kayatmo kadi ti diro?
  Nagtung-ed ti agtutubo a mannakigubat:
  - Sigurado!
  Sipapakumbaba a simmungbat ti balasitang:
  - Mangyeg ti diro ti uyokan iti salun-at, dagiti palawag ti diro manipud kadagiti politiko ket mangpataud laeng iti pannakadismaya iti diabetes!
  Siuulimek nga innayon ni Gulliver:
  - Ti diro dagiti uyokan ti mamagbalin kadagiti imada a napigket, ti diro dagiti politiko ti pakaigapuan ti panagdekket dagiti sinsilio dagiti gullible simpletons kadagiti sakada!
  Immanamong ti balasang a mannakigubat iti daytoy:
  - Uray kasano ti kinasam-it ti panagsao ti politiko, malaksid iti diabetes, awan ti pakaigapuan ti pannakaupay kadagiti awan ti intelihensiana!
  Lohikal a kinuna ti mannakigubat nga ubing a lalaki:
  - Ti maysa a tao ket pulos a saan a mabalin nga addaan iti nasursurok ngem maysa nga ama, ngem ti pagilian ket addaan iti dime a dosena a kandidato para iti akem nga ama ti nasion!
  Kalpasan dayta agpada a mannakigubat: maysa a lalaki ken babai, agsippayotda, nga ikabilda dagiti lamolamo a ramay ti sakada iti ngiwatda. No ania ti nakaigapuan ti panagkintayeg ti atmospera ken panagruar ti natural a koriente. Ket natnag dagiti naalipunget a midge, a natnag a maminsan kadagiti narangrangkis nga ulo dagiti orc, a nangtubtubngar ken nangtubtubngar kadakuada.
  Sipapasnek a nagkanta ni Prinsesa Leia:
  - Nanang, iggaman, tatang, iggaman.
  No tunggal rabii, kastoy koma ti biag!
  Nasarakan dagiti orc ti bagbagida iti sidong dagiti dragon ken dagiti babbalasitang, dagiti awan sakana a tripulanteda.
  Ket nangrugi ti puntiria ken saan unay a puntiria a panagbomba, a nangipuruak kadagiti naaramid iti pagtaengan a granada a naaramid iti buli ti karbon, wenno banag a nalamiis pay ken ad-adda a makadadael.
  Nangnangruna, nausar dagiti natadem unay, makasabidong a dagum, a literal a nangtubtubngar kadagiti orc ken goblin agingga a natay. Daytoy ti talaga nga innala ken in-on dagiti babbalasitang.
  Siuumiso met unay ti panangpaltog ni Prinsesa Leia kadagiti dutdot nga orc ket nagkanta:
  - Nostradamus, Nostradamus, 1999.
  Ti ari ti puraw a mahika...
  Nostradamus, Nostradamus, 1999.
  Saan a bumaba ti saem iti pusok!
  Nostradamus, Nostradamus, 1999.
  Dagiti babbalasitang a di nakasapatos nga arapaap, .
  Nostradamus, Nostradamus - 1999.
  Sika laeng ti maisalakan!
  Ket impakita ti mannakigubat ti atiddog ken makapapatay a dilana.
  Kalpasanna alaennanto ket ituprana babaen kadagiti umap-apuy a dutdot ti gil-ayab. Talaga a balasitang daytoy nga addaan iti dakkel a pigsa ken naisangsangayan a talento. A kabaelanna ti adu. Ket no agrupsa, ngarud awan ti makatakder a maibusor iti dayta.
  Pinaputok met ti ubing a biahero a ni Gulliver ti napigsa ken agresibo nga apuy kadagiti orc manipud iti dragonna. Aktibo ken epektibo unay ti panagtignayna. Ket ti ubing a mannakigubat ket addaan iti nalawag a talento iti balligi ken ti pagayatan a mangmaster kadagiti arte ti militar.
  Saan, kontra isuna iti daytoy, saan a malabanan dagiti orcs. Ket epektibo unay ti panagputok dagiti babbalasitang, a dida inted ti kabusor iti uray sangkabassit a gundaway. Talaga nga epiko a laban daytoy.
  Inkanta pay ketdi ti ubing a biahero a ni Gulliver:
  Agrag-okayo, agrag-okayo, .
  Iti bileg ti carrier day...
  Agrag-okayo, agrag-okayo, .
  Apay a diak naglugan iti kabaliok?
  Talaga a mannakilaban ken perky a kanta daytoy. Ket maigiddato iti dayta adda naan-anay a pannakadadael dagiti orc. Ket dagiti babbalasitang manipud kadagiti dragon rinugianda a pinaltogan ida babaen kadagiti pana, nga inturongda dagiti tambol babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada.
  Ket kasla nalamiis ken grotesko amin dayta, literal a maparparsua ti baro ken naisangsangayan nga estoria. Iti dayta awan ti lugar para kadagiti nakapuy ken nakapuy.
  Padasem laengen ti umasideg kadagiti babbalasitang a kas kadagitoy ket burakenda ti asinoman iti maysa a pedaso ti cake.
  Ket kas kunada, makaakar ti sakit ti nauyong a baka. Ket dagiti mannakigubat nabalinanda nga impakita daytoy a medio natural. Ket kinabilda dagiti kabusor buyogen ti dakkel a kinagagar. Ket mangibukbokda kadagiti pana ken pana. Maysa pay, maaramid ti amin buyogen ti nakaro a kinapinget.
  Isu a dikay" makaaramid iti adu a maibusor iti kasta a buyot. Ket nakastrek unay dagiti mannakigubat kadagiti orc isu a dida makalibas. Daytoy ti pudno a makadadael nga epekto dagiti pana ken crossbow bolt.
  Innala ni Gulliver ket inkantana:
  Situtured a paltogan ken dadaelen
  Addanto biag manipud iti puso!
  Napaliiw ni Prinsesa Leia:
  - Nasaysayaat dagiti ubbing ngem dagiti nataengan ta ti edadda ti mangikalintegan iti kinaagtutuboda a kinamaag!
  Kinuna ti mannakigubat nga ubing:
  - Ti kinaagtutubo ikalinteganna ti kinamaag, ngem saan a kinadakes;tapno mailasin ti nangisit manipud iti puraw saanmo a kasapulan ti adu a tawen ken pannakaammo!
  Ket nagsippayot ti ubing a Terminator, ket nagtinnag dagiti ulep dagiti uwak a kasla bato ti uraro kadagiti ulo dagiti narangrangkis nga orc.
  Nag-tweet ni Princess Leia:
  - Awan ti kinasaririt, ibilangmo a baldado, ti panunot ket saan nga agpannuray iti siglo! Uray no adda pigsam nga awan ti kinasariritmo, nakapuyka amin!
  Lohikal a kinuna ni Gulliver:
  - Dagiti piskel a naaramid iti asero ket saan a makabayad iti ulo ti roble!
  Sabali pay kadagiti babbalasitang ti siraragsak a nangipalpalagip:
  - Saan a problema ti balasang - no adda lamolamo a saka, nakarkaro ngarud para iti balasitang - iti sirok ti muging ti bota!
  Lohikal a kinuna ni Prinsesa Leia:
  - No kayatmo ti agbalin nga ace, adda joker iti ulom!
  Nagkidem ni Gulliver iti panagkigtot:
  - Ti lobo ket mapakan babaen kadagiti napartak a saka, ti babai babaen kadagiti narapis a saka, no agsusop dagiti kalding!
  Kalpasanna, nagtaray ti katawa kadagiti linia. Ket kinuna ni Prinsesa Leia:
  - Ti kasayaatan a wagas a panangguyod kadagiti sinsilio manipud iti pitaka ti lalaki ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti saka dagiti saka ti balasitang!
  Napaliiw ti balasang a Kondesa:
  - Ti girl"s bare heel ti makagun-od iti kaaduan nga uso a kawes no ti lalaki ket addaan iti stupid boot ken full felt boot!
  Nag-tweet ni Gulliver a nakakatkatawa:
  - Dagiti barefoot girls ket saan laeng a dagiti botas ken felt boots ti pagay-ayatda, no di ket iduronda ti bagbagida iti sirok dagiti lamolamo a muging ti biag!
  Kalpasanna innalada dayta ket nagkantada iti koro:
  Ket kalpasanna manipud iti kadakkelan a bantay, .
  Nagtayab ti Eagles idiay Gulliver...
  Agtugaw ni Gulliver iti kabalio - .
  Napardas nga itulodmi sadiay!
  
  Ket nagtugaw ni Gulliver iti agila, .
  Impakitana ti kadakkelan nga ehemplo...
  Ket saan a nalaka ti mangawit iti ubing a lalaki, .
  Mabiit nga agturong ti Limpopo!
  Ket alaen ken ibutaktak dagiti mannakigubat dagiti eskarlata nga utong ti susoda ket kabilenda dagiti orc babaen ti kimat. Ket daytoy ket naan-anay a mangpuor iti adu nga orcs.
  Pudno a daytoy ti team-da.
  Dinamag ni Prinsesa Leia ken ni Gulliver:
  - Ammom kadi nga iti masakbayan mapasamak ti Maikadua a Gubat Sangalubongan ken addanto ti kasta a nalamiis a lalaki a kas ken ni Hitler!
  Nagkidem ni Gulliver ket insungbatna:
  - Diak ammo daytoy, ngem ita ammokon!
  Inukrad ti balasitang dagiti ngipenna ket intuloyna:
  Ket adda parikut ni Hitler: nagparang ti maysa a nalamiis unay a disenio ti tangke, maysa a gnome. Ket inaramidna ti tangke ti Mouse, nga agdagsen laeng iti limapulo ket lima a tonelada ken kangatona a maysa ket kagudua a metro nga addaan iti isu met laeng nga armamento, kabal ken makina!
  Inkidem manen ni Gulliver dagiti abagana ket sipupudno a simmungbat:
  - Diak ammo no ania ti tangke a pulos! Ket ania ti kaduam a kanen?
  Nagkatawa ni Prinsesa Leia ket insungbatna:
  - Bueno, atiddog nga estoria dayta. Uray kaskasano, iti daytoy nga uniberso nakasango dagiti tattao kadagiti dakkel a parikut. Ket umuna iti amin, ti USSR, a nakiranget kadagiti kangrunaan a puersa ti Third Reich ken dagiti kaalyadona. Malaksid iti Italia. Ania ti limapulo ket lima a tonelada a Mouse? Daytoy ket frontal armor a 240 milimetro, side armor a 210 milimetro, ken kadagiti bakras, 128-mm a kanyon, ken 75-mm a kanyon nga addaan iti makina a sangaribu dua gasut ket limapulo a kabalio. Daytoy ti nangted iti kapartak nga agarup pitopulo a kilometro iti kada oras, a namagbalin iti kotse a dandani di makastrek manipud iti amin nga anggulo. Manipud idi rugi ti 1944, daytoy a makina ket napan iti masa a produksion. Kas resultana, idi kalgaw ti 1944, nakaurnongen dagiti Nazi kadagiti nakaskasdaaw a nakabalud a dakulap.
  Ket idi Hunio 20 nangipaayda iti dua a nabileg a panangraut, ti maysa manipud Moldova, ti sabali manipud Makinlaud a Ukraine, kadagiti agtitipon a direksion. Ket kas resultana, na-hack ti depensa dagiti tropa ti Soviet, ket natukkol dayta a kasla ti mangsapsaplit a kalakian a karnero. Nagbalin a di makastrek ti tangke a Maus-2 ti amin a kita ti paltog ti Soviet. Ket malaksid iti dayta, medio mobile ken nasayaat ti kababalinna iti panagmaneho. Pudno a dusa daytoy a kotse.
  Pasibo met ti kababalin dagiti alyado. Nagpatingga ti opensiba idiay Italia iti pannakaabak ken naitantan manen ti panagdisso idiay Normandy.
  Kanayonanna, inaramid dagiti Aleman ti nakabutbuteng a ME-262, a narigat unay a paltogan. Maysa dayta a jet fighter, nga addaan iti uppat a 30-mm kalibre nga air cannon. Ket gapuna inruarna dagiti eroplano ti Soviet, a pinaltoganna ti ginasut kadagita. Ket ti koalision ti Laud met. Medio pinabannayat met ni Hitler ti programa a V-2 ket imbes a nangina ken saan unay a makagunggona a ballistic ken cruise missile, nagpannuray kadagiti Arado-type jet bomber.
  Adda dagiti ipusda da Churchill ken Roosevelt iti nagbaetan dagiti sakada, agraman ti nakaro a napigket ida babaen ti armada ti submarino ti Alemania. Ket intukon dagiti Aliado agpadpada ti Alemania ken Japan iti panagsardeng ti gubat. Immanamong ni Hitler iti kondision a panawan dagiti Aliado ti Sicilia ken Sardinia. Ania ti naibanag.
  Bayat ti panagsardeng ti gubat iti Third Reich, nairugi manen ti relasion ti panagtagilako. Agpada a nangrugi ti USA ken Britania a nagsuplay sadiay iti lana. Ket dagiti Aleman, a mangidadaulo iti opensiba idiay Ukraine, innalada ti Kyiv ket simrekda manen iti Odessa.
  Nagbalin a di maparmek ti tangke ti Mouse-2. Nagparang met ti ub-ubing a modelo ti Mouse - ti Tiger-3, a nalaglag-an ken ad-adda a mobile nga addaan iti maysa nga 88-mm a kanyon.
  Isu a simrek dagiti tropa ti Soviet. Ket daytoy ket kritikal a tignay...
  Insinga ni Gulliver ni Prinsesa Leia:
  - Adu unay ti di maawatan a sasao nga ibagam. Diyo liplipatan nga ubingak laeng idi rugrugi ti maikasangapulo ket walo a siglo. Ket saan unay a nasayaat ti lebel ti panagdur-as ti teknolohiatayo!
  Nagtung-ed ni Prinsesa Leia nga umis-isem.
  - Ammok dayta! Ngem pagsasaritaanko ti tengnga ti maikaduapulo a siglo. Ket daytoy ti inaramid ti maysa laeng nga enano. Ket masapul nga umanamongkayo a serioso daytoy!
  Nagkanta ni Gulliver buyogen ti ragsak:
  - Babaen ti pannakaibangon ti dua a lubong, naparsua ti daan a lubong... Iti konteksto ti gubat, adda siak ken isuda, ket serioso daytoy!
  Napaliiw ni Prinsesa Leia:
  - Idi rugi ti maikaduapulo ket maysa a siglo, nagparang ti maysa a demonio a Vladimir, nga addaan iti kalbo, nga isu ket maysa nga espia a nangagaw iti turay idiay Russia, ken isu met ti nangpataud iti adu a riribuk. Ngem naisina a banag ti gubatna. Ket ditoy ti gnome ket nangpataud ti maysa a kasasaad a dagiti Aleman ket sinakupda manen ti makannawan a bangir ti Ukraine, ken idi otonio rinugianda ti opensiba iti tengnga. Ket kasla di madadael ken di maparmek dagiti tangkeda. Ket maibusor iti gnome kasapulam koma ti bukodmo nga alternatibo a henio. Ngem siasino ti rumbeng a maipatulod kas simetriko wenno asimetriko a sungbat? Adda idi ideya - maysa nga elf wenno maysa a troll? Ngem nakapkapuydanto iti teknolohia ngem ti gnome.
  Ket immabante dagiti Aleman, isu a natnag ti Smolensk, ket kalpasan dayta da Kalinin ken Vyazma. Umasideg metten dagiti Aleman idiay Moscow. Siempre, pimmanaw ni Stalin. Saanna a kayat ti matay. Ket kinuna ni Hitler a ti USSR ket agbalin koma a kolonia ti Alemania. Ket ti laeng kapitulasion ti maibagay kenkuana.
  Bueno, nagtungpalda a nangipatulod iti hobbit gnome kas sungbat. Ket daytoy ket maysa met a lalaki, no pudno ti ibagak, mabalin nga ibaga ti maysa nga he"s a genius. Ngem saanda nga inserserioso ti awan sapatosna nga ubing a lalaki, a kasla agtawen iti agarup sangapulo. Ket nasabidongda idiay Gulag para kadagiti babassit.
  Kabayatanna, innala dagiti Aleman ti Moscow. Kasta ti napasamak!
  Natnag ti Moscow ken Leningrad met... Dimteng ti kalam-ekna ket nagmalmalem dagiti Aleman kadagiti siudad. Sadiay a nagnaedda.
  Ket inkeddeng dagiti babbalasitang a Komsomol a desperado a makiranget kadagiti pasista ken agkanta kadagiti kanta, iti laksid ti lamiis ken kinakurang ti kawes.
  Napintaskami a babbalasitang a Soviet, .
  Pagay-ayatmi ti makiranget ken agkitikit kadagiti lallaki...
  Mangngeg ti naraniag, agringringgor a bassit a timek, .
  Ket adda awagtayo a mangpapatay ken ni Krauts!
  
  Dashing kami unay nga Komsomol girls, .
  Situturedkami nga agdardaras iti yelo a di nakasapatos...
  Saantayo a nairuam nga agtakder a sipapakumbaba iti igid, .
  Ket gunggonaantayo dagiti pasista babaen ti dakulaptayo!
  
  Patiendak, dakkel ti sekreto dagiti babbalasitang, .
  Kasano nga epektibo a parmeken dagiti Nazi...
  Ket patiennak, saan nga aksidente ti balligi dagiti babbalasitang, .
  Ngamin, natured unay ti buyot ni Rus!
  
  Ket para kadagiti babbalasitangtayo nga addaan iti lamolamo a muging, .
  Nasam-it unay ti niebe ti Baro a Tawen...
  Bueno, ti Fuhrer ket maysa laeng a scumbag, .
  Ditay koma ipalubos a rambakan dagiti pasista ti balligi!
  
  Dakami a babbalasitang ket agay-ayamkami kadagiti trick a narungsot unay, .
  Inukradmi dagiti susomi iti sango dagiti soldado...
  Ket talaga a piss off-tayo dagiti Nazi, .
  Datayo a mannakabalin a kameng ti Komsomol ket saan a marumek!
  
  Adu ti maaramidanmi a babbalasitang, .
  Uray paltogan ni Hitler manipud iti tangke...
  Saanton nga adda tiempo ti kabusor a mangan, .
  Umayto dagiti babbalasitang a kasla mannanakaw!
  
  Talaga a raraemenmi ti Russia, .
  Nabileg ni Stalin a kas iti dashing father, patiennak...
  Ket patiek nga umay ti balligi iti nabara a Mayo, 2019.
  Asinoman a mamati iti daytoy ket naindaklan laeng!
  
  Para kadagiti babbalasitang awan ti panagduadua ken awan ti lapped, .
  Tunggal maysa ket situtulok nga agsusupiat laeng iti imana...
  Sapay koma ta umay dagiti nakaskasdaaw a gunggona kadagiti kinapintas, .
  Komsomol ti pigsa ket adda kadagiti napigsa a dakulap!
  
  Dakami a mannakigubat ket napartak unay nga agmataengan, .
  Ket iti ima dagiti nasiglat a paltog ti bariles ket sumsumged...
  Ket aniaman nga aramid a kabaelan dagiti babbalasitang, .
  Di pagduaduaan a monolito ti panaggayyemmi!
  
  Kastakami a nasileng a babbalasitang
  Saanmi a maseknan kadagiti snowdrift wenno frost...
  Saan a pagtalinaeden a nalamiis dagiti sakatayo no kalam-ekna, .
  Ket naparabur ken nasin-aw ti puso dagiti kinapintas!
  
  Ti maaramidantayo, itan-oktayo, .
  Aggaloptayo a kas kadagiti birtuoso a kangaroo...
  Ket sibaballigi a puyotantayo ti ulo dagiti pasista, .
  Ket panagayat iti panagehersisio iti agsapa met!
  
  Amin dagiti babbalasitang ket nalamiis a mannakigubat, .
  Mabalinda laeng nga i-pound ti Krauts iti masa...
  Bueno, kasanon ti basta kinadakes dagiti pasista?
  Saan nga ammo dagiti kameng ti Komsomol ti superpower!
  
  Awan met ti maaramidan ni Hitler.
  Nakabilkami unay kenkuana babaen ti sarukod, .
  Ket naburakda dagiti ngipenda, a nangtukkol iti kudil manipud iti rupada, .
  Ket kalpasanna, nagtarayak a di nakasapatos iti apuy!
  
  Ni laeng Stalin ti mangibilin kadatayo nga aramidentayo ti ania, .
  Makita ti nainget ken napasnek a panagkitana...
  Ket patiennak, saan a malipatan ti balasang, .
  Karga ti dakkel a machine gun!
  
  No kasapulan, makadanontayo iti Mars, .
  Ket napartak unay a parmekentayo ti Venus...
  Kasapulan dagiti soldado ti polish para kadagiti botasda, .
  Dakami a babbalasitang ket agtartaray a di nakasapatos!
  
  Napintas amin kadakami a babbalasitang, .
  Makita ti barukong ken luppo, siket...
  Maysa met a payunir, kas iti urbon a lobo, .
  Ti payunir ket naan-anay a Satanas!
  
  Bueno, babbalasitangkami - ammom a nalamiiskami, .
  Iwalistayo amin a pasista a kasla walis...
  Ket adda dagiti asul a bituen iti tangatang, .
  Burakentayo dagiti Tigre iti asero!
  
  Ania ti saan nga aramiden, patien a saan a posible, .
  Aminem, ti komunista ket maysa a demiurge...
  Ket no dadduma, ditay agkikinnaawatan
  Ket alaenda dagiti kinapintas tapno butbutngen ida!
  
  Ngem ammom, sidadarasudos a dadaelenmi dagiti Aleman, .
  Ket kabaelanda a rugitan dagiti Kraut...
  Uray no addaantayo kadagiti titanium a kararua, .
  Lumasattayo iti estepa ket ikkatentayo dagiti libtong!
  
  Mangbangontayo iti komunismo nga awan amin a kuko, .
  Ket desidido a parmekentayo dagiti pasista...
  Pagay-ayat dagiti kameng ti Komsomol ti agtaray iti pormasion, .
  Ket agtayab ti maysa a kerubin iti rabawda!
  
  Saanto a kabaelan ti kabusor ti balasang, .
  Ngamin, agila ti balasang...
  Ket saanen a kasapulan a dadaelen ti Kraut ti adu unay, .
  Ket awan mamaayna ti panagpukpukkaw ti Fuhrer-yo!
  
  Miembro ti Komsomol nga addaan kadagiti lamolamo a saka, .
  Inted ni Hitler ti itlog...
  Dika makilangen ken ni Satanas
  Wenno saan lattan a napateg!
  
  Agkir-in nga idolo ti komunismo, .
  Agsilnag ti nalabaga a bandera iti ngato ti planeta...
  Ket naitapuak ni Herodes iti impierno, .
  Ket lima ti naala dagiti babbalasitang!
  
  Lenin, Stalin - ti init iti ngato ti planeta, .
  Agrikrikus iti langit a kasla dua nga agila...
  Makankanta dagiti pananggundaway ti komunismo, .
  Ti Fatherland ket addaan iti pigsa ti asero a payak!
  
  Nabalinanmi ti nagbiag tapno makitami ti balligi, .
  Ket nagnakami agingga iti Berlin...
  Naipasngay dagiti maladaga iti duyan, .
  Ket ita, naindaklan ti pagilian!
  . KAPITULO No. 2.
  Nagtayab ni Gulliver kadagiti dragon ken adu ti nangngegna. Iti daytoy a kaso, pagsasaritaanmi ti maipapan iti gubat a di maawatan ti maysa a tao a dandani mediebal a panawen. Nupay kasla dimtengen ti baro nga oras. Ngem intultuloy ni Prinsesa Leia ti nagsasao maipapan iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat;
  Kalpasan a natnag ti Moscow ken Leningrad, simrek ti Japan ken Turkey iti gubat maibusor iti USSR. Nagbalinen a naan-anay nga awan namnama dagiti bambanag para iti Soviet Russia. Ket uray ti nasaririt a hobbit a nakasarak iti bagina iti kolonia a pagtrabahuan dagiti ubbing, dina matulongan ida.
  Ket adda dagiti lallaki a saan pay a sangapulo ket innem ti tawenda, awan ti sapatosda ken naka-overall, nga addaan iti numero, nga agtartrabaho a sipipinget idiay Siberia. Nakiskis ti ulo dagiti ubbing iti kolonia dagiti agtutubo. Inikkatda ti sapatosko ket pinilitdak a nangpukan iti kabakiran a di nakasapatos. No kalgaw awan pay laeng, ngem no kalam-ekna nga addaan kadagiti lamolamo a muging ti yelo kagatenna dagiti lallaki a naputed ti buokda a kalbo. Naaresto ti hobbit boy. Rinetratoda iti profile, full face, nangala iti fingerprint, ken nagkiskis iti ulona. Kalpasan ti pannakaaresto ti ubing a lalaki, naan-anay a nasukimaten;dagiti naguantes nga ima dagiti guardia ket nakastrek iti amin nga abut, ket inaramidda dayta a siuulpit unay. Kalpasanna nabugguan a naimbag ti ubing a lalaki ket naipan iti selda a napusek kadagiti ubbing.
  Yantangay agarup sangapulo ti tawen ti langa ti hobbit boy, kayat dagiti lokal a mannalon nga ikabil iti asideg ti timba. Ngem nagbalin a napigpigsa ken naparpartak nga amang ti bannuar iti engkanto ngem kadagiti gagangay nga ubbing. Ket kinabilna dagiti padrino, kalpasanna isu a mismo nagbalin a managpaliiw iti selda ket inposisionna ti bagina iti tawa. Nalaklaka para kadagiti agtutubo - adda pigsada, ammoda ti makiranget, ken arika.
  Nupay kasta, saan nga inabuso ti hobbit boy ti saadna. Ad-adda a nagtrabaho ngem iti asinoman iti kampo, ket uray no maikkan ti dadduma nga ubbing a balud iti felt boots iti lamiis, nagtalinaed a di nakasapatos. Dayta ti gapuna nga isu ket hobbit. Nupay nalabaga a kas iti saka ti ganso dagiti lamolamo a saka ti ubing. Ngem iti sabali a bangir, ad-adda a nasiglatka no awan ti felt boots.
  Isu a nagtrabaho ti awan sakana nga ubing iti niebe idiay Siberia. Ket nakadanonda dagiti Aleman idiay Kazan no kalam-ekna, ngem nagsardengda sadiay. Ur-urayenmi ti primavera. Ket adda pitak. Ket idi laeng Mayo ti 1945 nga ad-adda nga immakarda idiay Urals.
  Maigiddato iti dayta, natiliw ti Caucasus ken Central Asia bayat ti panawen ti lam-ek.
  Saan unay a natangken ti panagsaranget dagiti tropa ti Soviet. Diak kayat ti matay gapu ken ni Stalin. Nupay kasta, nagparang ti baro a tangke ti IS-3 idiay USSR, a simmangpet iti sango iti bassit a kaadu. Nasayaat ti proteksion daytoy a lugan iti sango ken naandurna ti danog ti adu a paltog. Nupay diak malabanan ti paltog a Maus-2.
  Dagiti siudad ti Pali: Chelyabinsk ken Sverdlovsk. Ket ngarud nasayaat unay dayta ken adda napartak nga opensiba.
  Kalgaw metten. Agtrabaho dagiti balud a lallaki a di nakasapatos a naka shorts ken awan ti tengngedda. Ket no napudot, ngarud a naan-anay a lamolamo ti torsoda. Ket nalukmeg dagiti lallaki. Ngem kasla napigis ken nabomba unay ti hobbit boy. Nupay kasla bassit nga ubing, agarup sangapulo ti tawenna. Ket siempre saan a dumakkel wenno agmataengan.
  Basbassit ti kagat dagiti lallaki kadagiti lamok ngem kadagiti nataengan, ngem saan a pulos a kagaten dagiti hobbit.
  Ket umas-asideg dagiti tropa ti Alemania kadakuada;dandani saanen a masabet dagiti Nazi ti panagresistir. Wen, ket naungaw ni Stalin iti sadinoman. Nalawag a saan a matay ti nasikap a taga Georgia. Kaaduanna a nagtalaw idiay America. Saan pay a sinakup dagiti Aleman dayta.
  Nangrugin nga agkanta ti Hobbit Boy ken dagiti dadduma pay a balud, natangsit ken patriotiko. Nupay iti sabali a bangir, saan a makaipaay ti patriotismo no kabilendaka iti saplit ken pilitendaka nga agtrabaho a kas iti asno iti kolonia a pagtrabahuan dagiti ubbing. Nupay adda nasayaat iti daytoy. Kas pagarigan, makigayyemka - dadduma a lallaki. Ti hobbit boy ket talaga a nasurok a sangagasut ti tawenna, ngem kasla ubing, isu nga adda ambivalent a kababalin kenkuana.
  Ket dagiti ubbing a balud agkantada buyogen ti dakkel a kinagagar;
  Maysaak nga agnanayon nga ubing a payunir a lalaki, .
  Immayak a makiranget iti maysa a rabid fascist...
  Tapno makaipaay iti ulidan iti kinatan-ok, .
  Awitko ti diary nga addaan iti excellent iti backpack-ko!
  
  Dimteng ti gubat, nagtarayak iti sango, .
  Ket nagallaalla a di nakasapatos kadagiti kalsada...
  Ket pinaputokanna ti machine gun kadagiti Fritzes, .
  Di kumurang a nadalus nga ubing a lalaki iti pusona iti sanguanan ti Dios!
  
  Pinaltogak ti maysa a Fritz manipud iti maysa nga ambush, .
  Nangalaak iti machine gun nga addaan granada manipud iti bastardo...
  Ngamin, adu ti pigsa ti ubing, .
  Masapul a situturedtayo a makiranget para iti Inatayo!
  
  Ti ubing ket mannakigubat manipud iti diablo, patiennak, .
  Makatuleng ti panangpaltogna iti Fritz...
  Iti gubat isu ket kasla maysa nga animal nga addaan ngipenna iti saber, .
  A saan a lumamiis!
  
  Ania ti maaramidan ken ni Hitler?
  Itabon dagiti lallaki isuna babaen ti naatap a panagngaretnget...
  Tapno saan a mangdungpar ti mammapatay iti wasay, .
  Awanton ti lugar para kenkuana iti nasin-aw a langit!
  
  Aniaman a magun-odmo a dagus
  Kayat ti manangraut a ni Fuhrer ti kailian nga addaan iti balasang...
  Ngem nagbalin nga ay-ayam daytoy a mangnganup, .
  Wen, pudno, maasianko kadagiti bala ken ni Adolf!
  
  Nagyelo metten, ket naan-anay a diak nakasapatos, .
  Maysa a nasiglat ken nakapungtot nga whirlwind boy...
  Ket ipukkaw kaniak ti balasang - agurayka, .
  Ngem makitam a napartak unay dayta!
  
  Dinanog ti polis babaen ti dakulapna, .
  Intukkolna ti bastardo, dinanogna iti likud ti ulona...
  Saanko nga ipatulod daytoy a shot agraman gatas, .
  Ket diakto ilako ti Fatherland-ko iti maysa a botelia!
  
  Maysaak a payunir ken ipagpannakkelko unay dayta, .
  Yantangay nalabaga met unay ti kurbata...
  Makilabanak para ken ni Nasantuan Rus', .
  Nupay kasta a nakaam-amak a bandido ni Adolf!
  
  Ngem patiek a situtured a parmekentayo ti Wehrmacht, .
  Ammo unay daytoy ti bassit nga ubing...
  Dakami ti nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Ken ti napateg a lider, ni Kakadua Stalin!
  
  Situtured a parmekentayo ti Wehrmacht, .
  Nupay makilablaban dagiti Nazi iti asideg ti Moscow...
  Ngem makapasaak iti eksamen nga addaan iti solido nga A, .
  Ket italekko ti pistolak iti bannuar!
  
  Mabalinko kadi ti agaramid iti maysa a pioneer boy, .
  Banag a di pulos inar-arapaap dagiti Nazi...
  Adda ti kukuami para kadagiti naimbag nga aramid, .
  Ket saan pay ketdi nga umawat ti Fuhrer iti asi!
  
  Aniaman ti maaramidak, kanayon a maaramidko, .
  Bay-am nga agtaytayab manen dagiti ulep iti rabaw ti Fatherland...
  Ngem saan a sumuko ti payunir iti kabusor, .
  Maitured ken nabileg ti soldado a Ruso!
  
  Wen, dati a matiliw, .
  Ket inturongda a di nakasapatos iti snowdrift...
  Naikabil ti police horseradish kadagiti sugat, .
  Ket kinabilda ti ubing iti alambre!
  
  Ket nauram met dagiti mugingko iti nalabaga a napudot nga apuy, .
  Ket pinuoranda dagiti sakada babaen ti poker...
  Ngem sero laeng ti naawat dagiti Kraut, .
  Nupay apuy iti saka ti ubing!
  
  Naburakda dagiti ramayda, pinuoranda dagiti mugingda, .
  Ket pinigisda dagiti kasukat ti abaga ti ubing...
  Nalipatan ti Dios ti maipapan iti payunir, agparang
  Idi inwaris ti berdugo ti sili kadagiti sugat!
  
  Ngem awan ti imbagana kadagiti pasista, .
  Ket dagum, napudot iti sirok dagiti kuko...
  Ngamin, para kaniak ni Stalin a mismo ket maysa nga ideal, .
  Ket nasaysayaat a matay ti nakababain a Fuhrer gapu iti panagsagaba!
  
  Isu nga inturongdak iti pannakapapatay iti niebe, .
  Maysa nga ubing a lalaki ti brutal a nasapsaplit, awan sapatosna...
  Ngem diak patien a broke-ak metten
  Dimo maliklikan ti pannakaabak dagiti Nazi!
  
  Inkabil ti Fritz ti bituen iti barukongko, .
  Bueno, daytoy ti mangpagpannakkel kaniak...
  Diakto sumuko iti narungsot a kabusor, .
  Ket diakto agpatulong iti buteng ken dakes a kinadakes!
  
  Mabalinko ti agtakder iti tanem, .
  Ket iti kasta a ringing pioneer song...
  Ngamin, nauyong laeng nga asno ti Fuhrer, .
  Ket makaam-ammok ti balasang idiay Eden, ammom!
  
  Ngem iti maudi a kanito nagkiriring, .
  Ti clockwork trill dagiti machine gun-tayo...
  Nakatugaw ti firing squad, .
  Nagbalinen a ibleng ti uwak dagiti Nazi!
  
  Ket ita iti hero boy-ko, .
  Immay kalpasan a nagdalan iti pannakatutuok ken panagsagaba...
  Nakiranget iti dakkel a bunggoy, .
  Kalpasan ti panaglabasna kadagiti kasta a dakes a pannubok!
  
  Papatayen manen ti ubing dagiti Kraut, .
  Maysa a di nakasapatos nga ubing a lalaki ti agdardaras a lumasat kadagiti snowdrifts...
  Ket agaramid iti natured unay a tignay, .
  Siwayawayakayo a mang-braid iti buok ti gayyemyo!
  
  Agparang nga ur-urayen ni Berlin ti ubing a lalaki iti mabiiten, .
  Ti Alemania ti mangpukan iti ulona nga agpababa para kadagiti Ruso...
  Maysa a nabileg a kerubin ti mangiwagwag iti kampilan, .
  Ket situtured a kiddawenna iti amin a rummuar iti plasa!
  
  Mamatiak nga asidegen a pagungarentayo dagiti natay, .
  Siasinoman a maitabon ket agbalinto a kasla anghel...
  Medyo napigsa ni Apotayo, Maymaysa, .
  Di kumurang a natangsit unay no dadduma ni Satanas!
  
  Agnanayon koma ti uniberso
  Iti sidong ti bandera ti nasantuan a komunismo...
  Naraniag a bituen ni Kakadua Lenin, .
  Ket ni Stalin ti nangabak: dakes, pasismo!
  Kasungani ketdi ti kinapudno ditoy: innala dayta dagiti Nazi ket nangabakda. Ngem iti kanta, mangnamnama dagiti lallaki iti kasayaatan. Nupay iti sabali a bangir agkidem dagiti kapanunotan, baka iti sidong ti baro a gobierno addanto lugar para kadakuada?
  Nagbalin a di kasapulan ti hobbit boy para iti rehimen nga Stalinista. Ket nalawag nga inapektaran daytoy ti riknana.
  Ngem dagiti ubbing, tapno maparagsakda ti bagbagida, rinugianda manen ti nagkanta, buyogen ti dakkel a kinagagar, ken tinukkolda dagiti awan kawesda a sakada;
  Maysa nga ubing a lalaki ti naggapu iti panawen ti law-ang, .
  Idi naulimek ti amin - natalna...
  Iti tagtagainepna ti ubing ket nalamiis nga agila, .
  Saan a pulos a masaktan daytoy!
  
  Panawen ti gubat, madandanagan a panawen, .
  Nalapunos ti ubing a kasla tsunami...
  Maysa a nabileg a bunggoy ti nagmartsa iti Rus", .
  Ket indekket ni Fritz ti asero a bariles ti tangke!
  
  Maysaak nga ubing a di nakasapatos iti lamiis, .
  Dagiti nakababain a pasista ti nangpapanaw kaniak...
  Natiliwda a kasla gyrfalcon babaen ti puersa, .
  Kayatko a makita ti komunismo iti adayo!
  
  Nabayag nga intaraydak iti niebe, .
  Dandani na-freeze-ko amin...
  Pinuoranda ti lamolamo a sakak babaen ti landok, .
  Kayatda nga ibitin a lamolamo iti nagbaetan dagiti pino!
  
  Ngem immay ti napintas a balasang
  Ket automatiko nga inikkatna amin a pasista...
  Ngamin, kasla natadem a dagum ti matana, .
  Adu ti putden ken polismi a maminsan!
  
  Dandani natay ti ubing
  Naggyelo ti dara ti ubing kadagiti uratna...
  Ngem saan nga agpatingga ita
  Kasla nagbiag ti balasang!
  
  Naimbagak manipud kadagiti nakaam-amak a pannakauram, .
  Ngamin, kalpasan ti niebe pinuorandak idi...
  Ammuem no ania ti asno ti berdugo nga awan pusona, .
  Ngem agbayadto met iti dusa!
  
  Nasirib unay ti balasang, patiennak, .
  Ket dagus a nakigayyem kenkuana ti payunir...
  Ita agbalinkanto a pudno nga animal nga ubing, .
  Ket dagiti rupa dagiti kerubin ti mangsuporta kadatayo!
  
  Rinugianda ti nakiranget kenkuana a nasayaat unay, .
  Dinadaelmi dagiti pasista nga awan patinggana...
  Agpasakami iti eksamen, nakaalakami iti A, .
  Panagtaray iti komunismo iti adu a kilometro!
  
  Di nakasapatoskami ken ti balasang iti niebe, .
  Agassawa a panagbuteng, a ditay ammo, agdardarastayo...
  Danogko ti kabusor babaen ti dakulapko, .
  Ket kanayon nga agsilnag ti Init iti rabaw ti Fatherland!
  
  Saannak a maparmek dagiti Kraut, .
  Ket kaduatayo ti balasang ket ditay maparmek...
  Napigsaak a kasla makapungtot nga oso
  No agkaykaysatayo kadagiti Komsomol!
  
  Ket ditoy nga agtartaray ti balasang a di nakasapatos, .
  Ket nalaing unay ti panangpaltogna kadagiti pasista...
  Mangbukelkami iti nabileg a kalasag para iti Ina a Pagilian, .
  Madadael koma ti dakes a Cain!
  
  Napigsa unay a pagilian ti Russia, .
  Ket adda gun barrel-na...
  Saannatayo a parmeken ni Satanas, .
  Dumtengto kenkuana ti nadara a panagibales!
  
  Isu nga agkanta ti napintas a balasang, .
  No awan sakana ti agdardaras a lumasat iti snowdrift...
  Ket kaduana ti payunir kabilenna dagiti reptilia, .
  Maragpattayo dayta, ngem pagpatinggaentayo ti tunggal maysa kadatayo!
  
  Saanak met a pulos a nakapuy nga ubing, .
  Rumekenko dagiti pasista babaen ti nakaro a pungtot...
  Umawat ti Fuhrer iti nikel manipud kaniak, .
  Ket mangbangontayo iti nagdakkel a baro a lubong!
  
  Aglalabantayo iti daytoy nalamiis a pungtot, .
  Saannatayo nga iyeg ti Wehrmacht iti turodtayo...
  Hooray para iti Nazi iti kinaturedna, .
  Asinoman nga agbalin a Lenin ket makikadua kadatayo!
  
  Agbalinka a nalamiis unay a kinapintas, .
  Nauyong ti panagayat kenka ti ubing...
  Pultogakto para kenka, ti pagilian
  Ket maipaay iti naraniag unay a siudad!
  
  Mamatiak a sumangpetak iti umiso a tiempo para iti Berlin, .
  Kalpasanna, bumaba ti brutal a gubat...
  Parmekentayo ti kinalawa ti uniberso, .
  Bay-am a naraniag ti panagpungtot dagiti gil-ayab!
  
  Ket no naikeddeng a mataytayo, .
  Kaykayatko nga agmaymaysa...
  Bay-am nga aramiden ti balasang ti kayatko, .
  Ikkannak ti anakko iti sagut, uray ti balasang!
  
  Nasayaatkanto a balasang
  Mangbangonka iti daytoy lubong nga addanto paraiso...
  Adda dagiti napintas a sabongmi nga agtubtubo ditoy, .
  Ket patiennak, ti lawag ket saan a pulos a kamalig!
  
  Pinaltogak ti maysa a Tigre a kaduak ti maysa a balasitang, .
  Ket kalpasanna nalpasna ti Panther.
  Pagbalinen ti mannakigubat ti talon a kas maysa a galeria ti panagpaltog, .
  Nupay no dadduma ditay pay ammo ti saklawenna!
  
  Ileppastayo ti kangrunaan a banag iti pagilian,
  Mangbangon tayo ti komunismo ket mapukaw ti doliar...
  Ket parmekentayo ni Satanas sadiay, .
  Sapay koma ta agsilnag ti gasattayo!
  
  Nagarado ti balasang iti intero a kalam-ekna, .
  Nagna a di nakasapatos iti lamiis...
  Bueno, apay nga addatayo iti gubat - apay, .
  Agmulatayo iti ad-adda a natan-ok a rosas!
  
  Kasta a nalamiis unay a dana, .
  Agur-uraykami ken maysa a barefoot girl...
  Ket imposible a maparmek ti USSR, .
  Agmartsatayo iti nainkari a Mayo!
  
  Ket uray saan nga umay ni Mayo, .
  Magnatayo latta nga addaan balligi...
  So boy, agbalinka a natured ken maitured - .
  Agsilnagto ti Init iti ngatuentayo iti paraiso!
  
  Kalpasanna dikay" agbuteng, pagungarentayo dagiti natay, .
  Napigsa unay ti balakad ti siensia...
  Maymaysa ti Apotayo, saan a Maymaysa, .
  Ket awagantayo ti Fuhrer a kuenta!
  Kastoy ti panagkanta dagiti barefoot boys a naka shorts nga addaan iti nabarbasan a buok. Ken adu met kadakuada ti addaan iti tattoo iti bagida. Uray ti hobbit boy ket nangikitikit iti ladawan ni Stalin iti barukongna.
  Ngem kalpasanna nagparang dagiti tangke nga Aleman, ket dagiti isu met laeng a balud nga ubbing a lallaki ti nangkablaaw kadakuada buyogen ti dakkel a kinagagar ken intimbreda dagiti lamolamo, kasla ubing a sakada.
  Idi arinunos ti 1945, sinakup dagiti tropa ti Alemania ken Hapones ti gistay amin a kangrunaan a lugar a pagnanaedan ti populasion ti USSR. Ket iti laeng dadduma a purok ken purok a mapaspasamak pay laeng dagiti gubat ken panangraut dagiti partido. Aktual a nagtalaw ni Stalin, ket saan a nagparang, idiay Brazil, a naglemlemmenganna. Ngem nagtalinaed ketdi ni Molotov. Nupay kasta, idi Mayo sangaribu siam a gasut uppat a pulo ket innem, ni Molotov ket tiniliw dagiti espesial a puersa ti panangraut ti SS. Kalpasanna ni Beria, a nangsukat ken ni Molotov, ket nangitukon ti panagsuko kadagiti nadayaw a kondision.
  Immanamong ni Hitler, ket naispal ti biag ni Beria ken naikkan iti limitado a wayawaya. Ket idiay USSR, dandani nagsardeng ti pannakigubat dagiti partido. Adda panagtalna.
  Ti Third Reich ket mangrunaw iti naparmekna. Ngem saan a maliklikan ti panagdinnungparda iti USA ken Britain. Nangnangruna, kiniddaw ni Hitler ti pannakaisubli dagiti kolonial a sanikua idiay Italia ken Francia, Belgium, ken Holland. Kangrunaanna idiay Africa. Ket ikkan dagitoy a legal kadagiti Aleman. Ita, addaanen ti Third Reich iti nawaya nga ima. Ket no adda man...
  Ngem talaga nga adda bomba atomiko ti USA. Pudno, ti Third Reich ket saan laeng nga addaan kadagiti tangke, no di ket nakapataud pay kadagiti jet aircraft. Ket dina ipalubos a maipuruak dagiti bomba iti teritoria ti Europa.
  Isu nga adda panagsardeng ti lubong. Naparpartak ti panagaramid dagiti Aleman kadagiti barko a pagluganan ti eroplano, barko a pakigubat, ken dadakkel a barko iti rabaw ti daga. Ngem napigsa idin ti armada dagiti submarinoda, ket dagiti submarinoda ket agtartaray babaen ti hydrogen peroxide. Isu nga...
  Nakasarak ti hobbit boy iti lugar para iti bagina iti Third Reich. Isu ket nangrugi a nangpasayaat kadagiti flying saucers - ti Belonce disk. Iti pudno a pakasaritaan, daytoy a disk ket nakapagtayab ken nakadanon iti kapartak a dua a bangen ti uni. Nupay kasta, saan a nakipaset kadagiti gubat. Nalaka unay a maapektaran, ken dakkel ken nangina. Iti pudno a pakasaritaan: saan nga inadaptar ti USSR wenno ti USA dagiti flying saucer. Ngamin, saan a maikari ti ay-ayam iti kandela. Madadael ti maysa a motor ket dagus a mapukaw ti Belonce disk ti kontrol ket matnag a baliktad.
  Ngem inaramid ti hobbit boy tapno agayus ti laminar flow iti aglawlaw dagiti agtaytayab a platito ket agbalinda a di madangran kadagiti babassit a takiag. Ket ita dagiti anti-aircraft gun, air cannon ken machine gun ket talaga a dida mabalin a paltogan ida. Ngem ti agnanayon ken awan sapatosna nga ubing a lalaki inaramidna dayta tapno, lo and behold, naikabil dagiti laser kadakuada. Ket dagitoy a laser literal a pinuoranda ti amin babaen ti apuy ken rayos ti pudot. Ket padasen a labanan daytoy.
  Isu nga aktual nga addaan dagiti Aleman kadagiti napigsa a trump card ti militar. Maigiddato iti dayta, ad-adda a narang-ay nga aktibo a kabal ti naikabil kadagiti tangke, ket rinugianda pay ketdi ti agaramid kadagiti lugan manipud plastik.
  Wen, kasla nakakatkatawa unay dayta ken, iti bukodna a pamay-an, agresibo unay.
  Idiay USA, siempre, kayatda ti sumungbat kadagiti Aleman, ngem maibusor kadagiti agtaytayab a platito, addaanda laeng kadagiti atomiko a karga a mabalin a teoretikal a mangdadael kadakuada. Ngem addaanen dagiti Nazi iti rinibu a disc plane. Inkeddeng ti Fuhrer ti makigubat idi Abril 20, 1949, iti maikanem a pulo a kasangayna. Ti mabalin a maibaga ket saan a ti minamaag nga ideya.
  Maysa pay, mabalin a makagun-od dagiti Nazi iti di makaay-ayo a sorpresa no mapataud ti teknolohia ti missile idiay Estados Unidos.
  Sakbay ti iraraut, inkeddeng ni Hitler ti agragsak kadagiti pannakidangadang dagiti gladiador. Ket saan met a nauyong nga ideya daytoy.
  Ngem sabali nga estoria dayta...
  
  SPY GAMES - PANANGDADAEL ITI RUSSIA
  ANNOTATION
  Nadumaduma a kita ti operasion ti ar-aramiden dagiti serbisio ti panagsukisok, kangrunaanna ti CIA, NSA, MI, MOSAD, ken dadduma pay, a mangpataud iti naisangsangayan a kasasaad iti intero a lubong, a masansan nga agbalin a di maipakpakauna. Adda pannakidangadang maibusor iti terorismo ken para kadagiti sakup ti impluensia. Adda dagiti makapainteres unay a nobela a naidedikar iti daytoy, kasta met iti panangliput ni Mikhail Gorbachev.
  
  KAPITULO UMUNA
  
  
  Naraniag ti gura ti pusona ngem ti narunaw nga asero.
  
  Timmakder ni Matt Drake, simmang-at iti rabaw ti diding, ket nagdisso a siuulimek. Nagkurno iti tengnga dagiti agtaytayab a karuotan, a dumdumngeg, ngem awan ti nariknana a nagbaliwan ti kinaulimek iti aglawlawna. Nagsardeng iti apagbiit ket sineknan manen ti Glock subcompact.
  
  Nakasaganan ti amin. Marigatan dagiti minions ti Bloody King ita a rabii.
  
  Nasipnget ti balay iti sanguananna. Nalapunos iti gil-ayab ti kosina ken salas iti umuna a kadsaaran. Nailumlom iti sipnget ti nabati a paset ti lugar. Nagsardeng iti sabali pay a segundo, a siaannad a nangrepaso iti diagrama a naawatna manipud iti dati, natay itan a katulongan, sakbay a siuulimek nga immasideg.
  
  Ti daan a panagsanayna ket nagserbi a naimbag kenkuana ken maminsan manen a sumsumged kadagiti uratna, ita addaanen iti puro a personal a rason ken panagkasapulan iti dayta. Tallo kadagiti minions ti Blood King ti nakaam-amak ti natay iti uneg ti tallo a lawas.
  
  Uray ania ti imbagana kenkuana, numero uppat koma ni Rodriguez.
  
  Nakadanon ni Drake iti makinlikud a pagserkan ket sineknan ti kandado. Kalpasan ti sumagmamano a minuto inturongna ti iggemna ket naglusdoy iti uneg. Nangngegna ti panagbettak manipud iti telebision ken nalamuyot a panagrag-o. Ni Rodriguez, Dios ti agngina iti lakay a mass murderer, ti mangbuybuya iti ay-ayam.
  
  Nagna iti kosina, a dina kasapulan ti silaw ti compact flashlight-na gapu iti silnag nga aggapu iti kangrunaan a siled iti sanguanan. Nagsardeng iti pasilio tapno dumngeg a naimbag.
  
  Nasurok kadi a maysa a lalaki sadiay? Narigat a ma-make out gapu iti arimbangaw manipud iti damn TV. Saan a napateg. Papatayenna amin ida.
  
  Ti kinaawan namnama a nariknana bayat ti naudi a tallo a lawas kalpasan ti ipapatay ni Kennedy ket asideg a nanglapunos kenkuana. Dua laeng a konsesion ti pinanawanna dagiti gagayyemna. Immuna nga inawaganna ni Torsten Dahl tapno pakdaaran ti Sueko maipapan iti panagibales ti Ari ti Dara ken balakadanna nga itulodna ti pamiliana iti natalged. Ket maikadua, inlistana ti tulong dagiti dati a kakaduana iti SAS. Nagtalek kadakuada a mangaywan iti pamilia ni Ben Blake ta dina maaramid a mismo.
  
  Ita, agmaymaysa a nakiranget ni Drake.
  
  Manmano nga agsao. Agin-inum isuna. Ti kinaranggas ken sipnget ti kakaisuna a gagayyemna. Awanen ti namnama wenno asi a nabati iti pusona
  
  Siuulimek a naggunay iti pasilio. Nabangsit ti lugar ti nadam-eg, ling-et ken prito a taraon. Dandani makita dagiti asuk ti serbesa. Natangken ti rupa ni Drake.
  
  Nalaklaka kaniak.
  
  Kinuna ti kinasariritna nga adda lalaki nga agnanaed ditoy, maysa a lalaki a timmulong a nangkidnap iti di kumurang a tallo kadagiti agdindinamag a "kautibo" ti Ari ti Dara. Kalpasan ti pannakarba ti barkona ken ti agparang a nasayaat ti pannakaiplanona a panaglibas ti lalaki, di kumurang a sangadosena a nangato ti ranggona a tattao ti siaannad ken sililimed nga immasideg tapno ilawlawagda a maysa a kameng ti pamiliada ti tengtenglen dagiti pigura ti lubong dagiti natay. Inmanipula ti Nadara nga Ari dagiti pangngeddeng ken tignay ti Estados Unidos, a nagunggonaan iti ayat ken pannakipagrikna ti figurehead-da.
  
  Talaga a nagsayaat ti planona. Awan uray maysa a tao ti makaammo nga agpegpeggad dagiti ay-ayaten ti sabsabali, ket inimpluensiaan ida amin ti Ari ti Dara babaen ti sarukod a landok ken dara. Amin a kasapulan. Aniaman ti agtrabaho.
  
  Patien ni Drake a dida pay sinagid ti nakidnap. Saanda a maawatan no kasano ti aktual a dimmanon ti narungsot a panangtengngel ti Ari ti Dara.
  
  Iti kannigidna, naglukat ti ridaw ket rimmuar ti maysa a di nabarbasan ken nalukmeg a lalaki. Dagus a nagtignay ni Drake ken buyogen ti makapapatay a puersa. Nagdardaras a nangdungpar iti lalaki, nangiruar iti kutsilio ket insuksokna iti nauneg iti tianna, kalpasanna, babaen ti inertia, induronna babaen ti silulukat a ridaw nga agturong iti salas.
  
  Nagbulbulong dagiti mata ti nalukmeg a lalaki gapu iti di panamati ken pannakakigtot. Siirut nga iniggaman ni Drake dayta, maysa a nalawa, agpukpukkaw a kalasag, a nangipigket a naimbag iti tadem sakbay a pinalubosanna ket indrowingna ti Glock.
  
  Napardas ti panagtignay ni Rodriguez, iti laksid ti pannakakigtot ti langa ni Drake. Naluktannan ti nakuskos a sopa iti suelo ket agkurkuridemdem iti sinturonna. Ngem naallukoy ti atension ni Drake iti maikatlo a lalaki iti siled.
  
  Maysa a natangken ken atiddog ti buokna a lalaki ti ag-fiddling iti suli nga addaan kadagiti dadakkel a nangisit a headphone a naipit kadagiti lapayagna. Ngem uray bayat ti panagtennagna, uray ti panangtapikna kadagiti bara ti kanta babaen kadagiti napitak a ramayna, inyawatna ti naisagad a shotgun.
  
  Pinagbalin ni Drake ti bagina a bassit. Ti makapapatay a paltog ti nangpisang iti nalukmeg a lalaki. Induron ni Drake ti agkugtar a bagi ket timmakder, a nagpaputok. Tallo a paltog ti nangikkat iti kaaduan nga ulo ti musikero ken nangipuruak iti bagina iti diding. Nagtayab dagiti headphone iti sikigan a bukbukodda, a mangiladawan iti arko iti angin, ket nagsardeng iti nagdakkel a TV, a napintas ti panagbitinna iti igid.
  
  Nagtaray ti dara iti flat screen.
  
  Agkarkarayam pay laeng ni Rodriguez iti suelo. Nagdisso ken nagdisso dagiti naibelleng a chips ken serbesa iti aglawlawna. Adda ni Drake iti sibayna iti apagdarikmat ket sinibilna a naimbag ti Glock iti atep ti ngiwatna.
  
  "Naimas?"
  
  Naglemmeng ni Rodriguez, ngem inyawatna latta ti imana iti sinturonna para iti bassit a kutsilio. Nagbuya ni Drake a buyogen ti pananglais, ket bayat a ti minion ti Blood King ti nangsaplit kadakuada iti brutal a danog, natiliwan ti dati a soldado ti SAS ket intarayna a sipipinget iti bicep ti manangraut.
  
  "Saan nga agbalin nga idiot".
  
  Kasla baboy a maparti ni Rodriguez. Insubli ni Drake sa insadagna iti sopa. Sinabatna dagiti mata ti lalaki, a naulep iti ut-ot.
  
  "Ibagam amin nga ammom," inyarasaas ni Drake, "maipapan iti Nadara nga Ari." Inruarna ti maysa a Glock ngem pinagtalinaedna a nalawag a makita.
  
  "Iti ania?" Napuskol ti aksento ni Rodriguez ken narigat a ma-decipher gapu iti puli ken ut-otna.
  
  Intibkol ni Drake ti Glock iti ngiwat ni Rodriguez. Di kumurang a maysa a ngipen ti natukkol.
  
  "Saannak nga uyawen." Saan laeng a gura ken kinaawan namnama ti nangliput ti sabidong iti timekna. Daytoy ti nangbigbig iti tao ti Ari ti Dara a pudno a di maliklikan ti narungsot nga ipapatay.
  
  "Nasayaat ti naimbag." Ammok ti maipapan ken ni Boudreau. Kayatmo kadi nga ibagak kenka ti maipapan ken ni Boudreau? Daytoy ti kabaelak nga aramiden."
  
  Nalag-an a tinapik ni Drake ti muging ti Glock iti muging ti lalaki. "Mabalintayo a mangrugi sadiay no kayatmo."
  
  "Nasayaat. Agtalinaedka a kalmado ". Intuloy ni Rodriguez ti nabatad nga ut-ot. Nagayus ti dara iti barukongna gapu kadagiti naburak a ngipenna. "Ni Boudreaux ket maysa a fucking asshole, lalaki. Ammom kadi ti kakaisuna a rason no apay a pinanawan ti Ari ti Dara a sibibiag?"
  
  Intudo ni Drake ti paltog iti mata ti lalaki. "Kaslaak kadi ti klase ti tao a mangsungbat kadagiti saludsod?" Naggaraw ti timekna a kasla asero iti asero. "Rumbeng kadi?"
  
  "Wen. Naimbag a naimbag. Adu pay ti matay iti masanguanan. Kasta ti kinuna ti Nadara nga Ari, manong. Adu ti ipapatay iti masanguanan, ket maragsakan ni Boudreau nga adda iti kapuskol dayta. "
  
  "Isu nga us-usarenna ni Boudreau a mangdalus. Saan a nakaskasdaaw. Dadaelenna la ketdi ti intero a rantso."
  
  Nagkidem ni Rodriguez. "Ammom kadi ti maipapan iti rantso?"
  
  "Sadino ti ayanna?" Narikna ni Drake ti gura a nangparmek kenkuana. "Sadinno?" - sinaludsodko. Iti sumaruno a segundo ket ag-break loose ket rugiannan a kabilen ni Rodriguez agingga iti pulp.
  
  Awan dagiti mapukaw. Awan ti ammo ti pedaso ti tae uray kaskasano. Kas met laeng iti amin. No adda maysa a banag a maibaga maipapan iti Ari ti Dara, isu ti kinasayaat ti panangilemmengna kadagiti tugotna.
  
  Iti dayta a kanito, nagsilnag ti kirmat kadagiti mata ni Rodriguez. Nagtulid ni Drake bayat ti limmabas ti nadagsen a banag iti ayan ti ulona.
  
  Maysa a maikapat a lalaki, a nalabit naalipunget iti sumaganad a siled ken nariing gapu iti arimbangaw, ti rinaut.
  
  Nagturong ni Drake, inwarasna ti sakana ket dandani inikkatna ti ulo ti baro a kalabanna. Bayat ti pannakarba ti lalaki iti daga, napardas nga in-assess ni Drake - natangken ti panagkitana, tram rails iti agsumbangir nga imana, narugit a T-shirt - ket namindua a pinaltoganna iti ulona.
  
  Nagburburek dagiti mata ni Rodriguez. "Saan!"
  
  Pinaltogan ni Drake ti takiagna. "Awan ti serserbim kaniak."
  
  Sabali manen a paltog. Bimtak ti tulangna.
  
  "Awan ti ammom".
  
  Maikatlo a bala. Nadoble ni Rodriguez a nakaiggem iti tianna.
  
  "Kas iti amin a dadduma."
  
  Ti maudi a panagputok. Iti mismo a nagbaetan dagiti mata.
  
  Sinurbey ni Drake ti ipapatay iti aglawlawna, nga ininumna dayta, a pinalubosanna ti kararuana nga uminum iti nektar ti panagibales iti apagbiit laeng.
  
  Pinanawanna ti balay, a naglibas iti hardin, a pinalubosanna ti nauneg a sipnget a mangbusbos kenkuana.
  
  
  KAPITULO DUA
  
  
  Nariing ni Drake iti naladaw a rabii, a naabbungotan iti ling-et. Naserraan dagiti mata gapu iti paset a naibukbok a lua. Kanayon nga agpapada ti arapaap.
  
  Isu ti tao a kanayon a mangisalakan kadakuada. Ti tao a kanayon nga umuna nga agsao kadagiti sasao nga "agtalekka kaniak." Ngem kalpasanna awan ti nagballigi kenkuana.
  
  Bay-am ida a dua.
  
  Namindua a namindua. Alison nga umuna. Ita ni Kennedy.
  
  Naglusdoy iti kama, inyawatna ti botelia nga induldulinna iti abay ti paltog iti nightstand. Naginum iti botelia a nakalukat ti kalubna. Nagpuor ti nalaka a whisky iti karabukobna ken iti bitukana. Agas para kadagiti nakapuy ken nailunod.
  
  Idi agpeggad ti pannakabasol a mangparintumeng manen kenkuana, tallo a napartak ti panagtawagna. Ti immuna idiay Islandia. Nakisarita iti apagbiit ken ni Thorsten Dahl ket nangngegna ti simpatia iti timek ti dakkel a Sueko, uray idi imbagana kenkuana nga isardengnan ti umawag iti tunggal rabii, a natalged ti asawana ken dagiti annakna ken awan ti makadangran a dumteng kadakuada.
  
  Ti maikadua ket para ken ni Joe Shepard, maysa a lalaki a kaduana a nakiranget iti adu a gubat bayat ti panawenna iti daan a rehimen. Sidadayaw nga inladawan ni Shepard ti isu met laeng nga eksena a kas ken ni Dahl, ngem awan ti komentona kadagiti natangken a sasao ni Drake wenno ti nagaspang a panagngaretnget ti timekna. Impasiguradona ken ni Drake a nasayaat ti pannakabantay ti pamilia ni Ben Blake ken isu ken ti sumagmamano a gagayyemna ket agtugtugaw iti anniniwan, nga eksperto a mangbanbantay iti lugar.
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana bayat ti panangaramidna iti maudi nga awag. Agtulidtulid ti ulona ken sumsumged ti unegna a kasla kababaan a tukad ti impierno. Amin dagitoy ket naabrasa. Aniaman a mangikkat iti atensionna ken ni Kennedy Moore.
  
  Nailiwka pay ketdi iti damn funeral-na...
  
  "Hello?" Natalna ken kompiansa ti timek ni Alicia. Isu met, nabiit pay a napukawna ti maysa a nasinged kenkuana, nupay awan ti impakitana a makinruar a pagilasinan.
  
  "Siak dayta." Kasano ti kasasaadda?"
  
  "Nasayaat ti amin." Nasayaat ti panagimbag ni Hayden. Sumagmamano pay laeng a lawas ket agsublinto iti nasantuan nga imahena iti CIA. Nasayaat ni Blake, ngem mailiw kenka. Impakita lattan ti kabsatna a babai. Pudno a miting ti pamilia. May is AWOL, agyamankami iti Dios. Buybuyaek ida, Drake. Sadino ngata ti ayanmo?"
  
  Nagsarua ni Drake ket pinunasna dagiti matana. "Agyamanak," nabalinanna nga imbaga sakbay a pinutedna ti koneksion. Nakakatawa ta dinakamatna ti impierno.
  
  Nariknana a nagkampo iti ruar dagitoy a mismo a ruangan.
  
  
  KAPITULO TALLO
  
  
  Nabuya ni Hayden Jay ti panagsilnag ti init iti rabaw ti Taaw Atlantico. Dayta ti paboritona a paset ti aldaw, ti magustuanna a busbosen nga agmaymaysa. Siaannad a naglusulos manipud iti kama, a nagkidem gapu iti ut-ot ti luppona, ket siaannad a nagna nga agturong iti tawa.
  
  Bimmaba kenkuana ti relatibo a talna. Ti agkarkarayam nga apuy sinagidna dagiti dalluyon, ket iti sumagmamano a minuto narunaw amin nga ut-ot ken pakadanaganna. Nagtakder ti panawen ket imortal, ket kalpasanna naglukat ti ridaw iti likudanna.
  
  timek ni Ben. "Napintas a panagkita".
  
  Nagtung-ed nga agturong iti ilelennek ti init sa nagturong tapno makitana a kumitkita kenkuana. "Saan a kasapulan ti agpresko, Ben Blake. Kape ken maysa laeng a bagel a nabuyogan iti manteka."
  
  Inwaras ti nobiona ti drink carton ken paper bag a kasla armas. "Masabatnak iti kama."
  
  Maudi a kinita ni Hayden ti New Dawn sa in-inut a nagturong iti kama. Inkabil ni Ben ti kape ken bagels iti nalaka a madanon ket inikkanna dagiti mata ti asona a tumatayab.
  
  "Kasano-"
  
  "Kas met laeng idi rabii," napardas a kinuna ni Hayden. "Saan a pumanaw ti walo nga oras ti pilay." Kalpasanna, nalukneng bassit. "Adda man manipud ken ni Drake?"
  
  Nagsanud ni Ben iti kama sa nagkidem. "Saan. Nakisaritaak ken ni tatangko ket nasayaat ti kasasaadda amin. Awan ti pagilasinan-" Nagsardeng. "Manipud..."
  
  "Natalged dagiti pamiliami." Inkabil ni Hayden ti imana iti tulangna. "Napaay ti Nadara nga Ari sadiay. Ita, ti laeng aramidentayo ket sapulentayo isuna ket isardengtayo ti vendetta."
  
  "Napaay?", inulit ni Ben. "Kasano a maibagam dayta?"
  
  Immanges iti nauneg ni Hayden. "Ammom ti kayatko a sawen."
  
  "Natay ni Kennedy. Ket ni Drake... saan pay a napan iti pumponna.
  
  "Ammok".
  
  "Awanen, ammom." Tinaliaw ni Ben ti bagel-na a kasla agsisilpo nga uleg. "Saan nga agsubli".
  
  "Ikkam iti panawen."
  
  "Adda tallo a lawasna."
  
  "Kalpasanna, ikkam iti tallo pay."
  
  "Ania ti pagarupyo nga ar-aramidenna?"
  
  Immisem bassit ni Hayden. "Manipud iti ammok ken ni Drake... Kaluban nga umuna ti bukotmi. Kalpasanna, padasenna a biroken ni Dmitry Kovalenko."
  
  "Mabalin a saanen nga agparang ti Nadara nga Ari." Nakalkaldaang ti rikna ni Ben ta uray ti naraniag a kari ti baro a bigat ket napukaw.
  
  "Isu ti mangaramid." Sinirip ni Hayden ti baro. "Adda planona, malagipyo? Saan nga agidda iti daga a kas idi. Dagiti alikamen a pagbiahe iti panawen ket pangrugian laeng. Dakdakkel nga amang ti naiplano nga ay-ayam ni Kovalenko."
  
  "Impierno nga Ruangan?" Pinampanunot ni Ben. "Mamatika kadi iti daytoy a tae?"
  
  "Saan a napateg." Patienna dayta. Ti laeng aramiden ti CIA ket maammuanna."
  
  Nabayag ti ininum ni Ben iti kapena. "Dayta laeng, saan kadi?"
  
  "Bueno..." sililimed nga immisem ni Hayden kenkuana. "Ita, dobleen dagiti geek powers-tayo."
  
  "Ni Karin ti utek," inamin ni Ben. "Ngem naburak koma ni Drake ni Boudreaux iti maysa a minuto."
  
  "Dika unay masigurado. Saan nga inaramid daytoy ni Kinimaka. Ket saan nga eksakto a poodle."
  
  Nagsardeng ni Ben idi adda nagtuktok iti ridaw. Liniput dagiti matana ti panagbuteng.
  
  Inted ni Hayden ti apagbiit a panagkalmana. "Addakami iti uneg ti natalged nga ospital ti CIA, Ben. Dagiti lebel ti seguridad iti aglawlaw ti lugar ti mangibabain iti parada ti inagurasion ti presidente. Aglamiiska."
  
  Inserrek ti doktor ti ulona iti ridaw. "Amin ket nasayaat?" Simrek iti siled ket rinugianna a kitaen dagiti tsart ken vital sign ni Hayden.
  
  Bayat ti panangirikepna iti ridaw iti panagruarna, nagsao manen ni Ben. "Panagkunam, padasen manen ti Ari ti Dara nga alaen dagiti alikamen?"
  
  Nagkidem ni Hayden. "Isingasingmo a dina nagun-od ti umuna a napukawko. Kasta la ketdi ti napasamak. No maipapan iti maikadua a nasarakanmi manipud iti bangkana?" Immisem daytoy. "Nailansa."
  
  "Dika agbalin a komplikado."
  
  "Saan nga aginana ti CIA iti laurels-na, Ben," kinuna a dagus ni Hayden. "Awanen." Nakasaganakami a mangsabat kenkuana."
  
  "Dagiti ngay biktima ti kidnap?"
  
  "Ket ngay kadakuada?"
  
  "Sigurado a nangato ti profile-da. Ti kabsat ni Harrison. Dadduma pay a dinakamatmo. Usarennanto dagitoy."
  
  "Siempre aramidennanto dayta. Ket nakasaganakami a mangsabat kenkuana."
  
  Inleppas ni Ben ti bagel-na ket dildilpatanna dagiti ramayna. "Diak pay la patien a masapul a mapan iti underground ti intero a banda," kinunana a sililiday. "Idi mismo a nangrugikami nga agbalin a nalatak."
  
  Diplomatiko ti panagkidem ni Hayden. "Wen. Nakalkaldaang."
  
  "Ala, baka ad-adda a pagbalinennatayo nga agdindinamag."
  
  Adda manen nalamuyot a panagtuktok ket simrek da Karin ken Kinimaka iti kuarto. Kasla naliday ti Hawaiian.
  
  "Saan nga agkigtot daytoy a bastardo. Uray ania ti ar-aramidenmi, dina pay ketdi agsippayot kadakami."
  
  Insaad ni Ben ti barukongna kadagiti tumengna ket nagaramid iti naliday a rupa. "Damn, kayatko koma nga adda ditoy ni Matt."
  
  
  KAPITULO UPAT
  
  
  Nagbuya a naimbag ti lalaki a taga-Hereford. Manipud iti vantage point-na iti tuktok ti naruot a turod iti kannawan ti napuskol a pagtakderan dagiti kayo, mabalinna nga usaren ti telescopic sight a naikabil iti riplena tapno maitudona dagiti kameng ti pamilia ni Ben Blake. Ti sakup ti grado militar ket nairaman ti naisilnag a reticle, maysa a pagpilian a mangipalubos iti nasaknap a pannakausar kadagiti dakes a kasasaad ti lawag ken nairaman ti BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Kinapudnona, ti riple ket naikkan agingga iti ima iti tunggal high-tech nga sniper gadget a mailadawan, ngem ti lalaki iti likudan ti scope, siempre, dina kasapulan dagitoy. Isu ket nasanay agingga iti kangatuan a tukad. Ita, buybuyaenna ti panagturong ti ama ni Ben Blake iti telebision ket inlukatna. Kalpasan ti bassit a panagbalbaliwna, nakitana ti ina ni Ben Blake a mangisenias ken ni tatangna babaen ti bassit a remote control. Saan a nagkuti uray maysa a milimetro dagiti crosshairs ti panagkitana.
  
  Buyogen ti nasanayen a panaggaraw, inwalinna ti panagkitana iti lugar a nanglikmut iti balay. Naisubli dayta manipud iti kalsada, nga inlemmeng dagiti kayo ken nangato a pader, ket intultuloy ti lalaki a taga Hereford a siuulimek a binilangna dagiti guardia nga aglemlemmeng iti tengnga dagiti karuotan.
  
  Maysa dua Tallo. Maikabilangan ti amin. Ammona nga adda pay uppat iti balay, ken dua pay ti naan-anay a nailemmeng. Iti laksid ti amin a basolda, nagsayaat ti inaramid ti CIA a nangsalaknib kadagiti Blake.
  
  Nagkullayaw ti lalaki. Nadlawna ti panaggaraw. Nagsaknap ti sipnget, a nangisit ngem iti rabii, iti baba ti nangato a pader. Dakkel unay tapno agbalin nga animal. Nalimed unay tapno inosente.
  
  Nasarakan kadin dagiti tattao ti Nadara nga Ari ni Blake? Ket no wen, kasano ti kinasayaatda?
  
  Nagpuyot ti nalag-an nga angin manipud kannigid, a diretso manipud English Channel, a nangiyeg iti naapgad a raman ti baybay. Ti lalaki a taga Hereford ti mental a nangbayad iti nabaliwan a trajectory ti bala ket nag-zoom in iti bassit nga as-asideg.
  
  Nakawesan amin ti lalaki iti nangisit, ngem nalawag a naaramid iti pagtaengan dagiti alikamen. Saan a propesional daytoy a lalaki, mersenaryo laeng.
  
  Bullet food.
  
  Nagkidem ti ramay ti lalaki iti apagbiit sa nairuar. Siempre, ti pudno a saludsod ket mano ti inkuyogna?
  
  Iti panangtaginayonna iti puntiriana kadagiti crosshairs, dinardarasna ti panangtingitingna iti balay ken ti aglawlawna. Maysa a segundo kalpasanna sigurado. Nadalus ti aglawlaw. Daytoy a lalaki a naka-black ket nagtignay nga agmaymaysa, ti lalaki a Hereford ket agtalek iti bagina.
  
  Maysa a mersenaryo a mangpapatay gapu iti sueldo.
  
  Dandani saan a maikari ti bala.
  
  Inguyodna a siaannad ti gatilio sa inagsepna ti recoil. Dandani saan a madlaw ti uni ti bala a pumanaw iti bariles. Nakitana a matnag ti mersenaryo nga awan ti aniaman a riribuk, a natinnag iti nagbaetan dagiti nagtubo a karuotan.
  
  Awan ti nadlaw dagiti guardia ti pamilia Blake. Iti sumagmamano a minuto, sililimed nga umawag iti CIA, nga ipakaammona kadakuada a naserrek ti baro a natalged a balayda.
  
  Ti lalaki a taga-Hereford, maysa a lakay a SAS buddy ni Matt Drake, ket nagtultuloy a nangbantay kadagiti guardia.
  
  
  KAPITULO LIMA
  
  
  Inukrad ni Matt Drake ti kalub iti presko a botelia ti Morgan"s Spiced sa in-dialna ti numero iti speed dial iti selponna.
  
  Kasla magagaran ti timek ni May bayat ti panagsungbatna. "Ni Drake? Ania ti kayatmo?"
  
  Nagkullayaw ni Drake sa nagsipsip iti botelia. Para ken ni Mayo, ti panangipakita iti emosion ket agarup kas iti saan a pakabigbigan ti maysa a politiko a mangpadayaw kadagiti karina iti eleksion. "Okey ka kadi?"
  
  "Siempre, nasayaat ti kasasaadko. Apay a diak koma kasta? Ania daytoy?"
  
  Nabayag manen nga inigupna sa intuloyna. "Ti alikamen nga intedko kenka. Natalged kadi dayta?"
  
  Adda apagbiit a panagduadua. "Awan kaniak." Ngem natalged dayta, gayyemko." Nagsubli dagiti makapabang-ar nga intonasion ni Mai. "Natalged daytoy agingga a mabalin." Nagsip manen ni Drake. Sinaludsod ni Mai, "Dayta laeng kadi?"
  
  "Saan. Mamatiak a dandanikon naibus dagiti leads-ko iti daytoy a pungto. Ngem adda sabali nga ideyak. Maysa ti as-asideg iti ... pagtaengan."
  
  Nagkidem ken nagkir-in ti ulimek bayat ti panagurayna. Saan nga ordinario daytoy a Mayo. Mabalin nga adda kaduana.
  
  "Kasapulan nga usarem dagiti kontakmo a Hapones. Ken dagiti Insik. Ket nangruna dagiti Ruso. Kayatko a maammuan no adda pamilia ni Kovalenko."
  
  Nangngeg ti natadem nga anges. "Seriosoka kadi?"
  
  "Siempre damn seryosoak." Ad-adda a naulpit nga imbagana ngem iti pinanggepna, ngem saan a nagpadispensar. "Ket kayatko met a maammuan ti maipapan ken ni Boudreau. Ket ti pamiliana."
  
  Naan-anay a minuto a simmungbat ni Mai. "Sige, ni Drake. Aramidek ti kasayaatan a kabaelak."
  
  Immanges iti nauneg ni Drake bayat a natay ti koneksion. Kalpasan ti maysa a minuto, minatmatanna ti botelia ti rekado a rum. Iti sumagmamano a rason kagudua nga awan ti tao. Timmangad iti tawa ket pinadasna a kitaen ti siudad ti Miami, ngem narugit unay ti sarming isu a dandani dina makita ti sarming.
  
  Nagsakit ti pusona.
  
  Insublina manen ti botelia. Saanna a napanunot ti ad-adu pay, nagtignay ket pinidutna ti sabali pay a speed dial number. Iti panagtignayna, nakasarak iti wagas a mangisina iti ladingit. Iti panagtignayna, nakasarak iti wagas tapno umabante.
  
  Nagkiriring ken nagkiriring ti selpon. Kamaudiananna simmungbat ti timek. "Fuck, Drake!Ania?"
  
  "Naannayas ti panagsaom, bitch," inguyodna, sa nagsardeng. "Kasano... kasano ti team?"
  
  "Yasmang? Cristo. Sige, kayatmo ti damn football analogy? Ti kakaisuna a tao a nainkalintegan nga usaren kas atake iti daytoy a punto ket ni Kinimaka. Saan pay ketdi nga aramiden da Hayden, Blake ken ti kabsatna a babai ti bangko." Nagsardeng. "Awan ti konsentrasion. Basolmo."
  
  Nagsardeng. "SIAK? Ibagbagayo kadi a no adda koma gandat kadakuada, naballigi koma?" Nangrugin nga agpitik ti ulona a medio naariwanas. "Gapu ta addanto gandat."
  
  "Nasayaat ti pannakabantay ti ospital. Medyo makabael dagiti guardia. Ngem nasayaat ta kiniddawmo nga agtalinaedak. Ket nasayaat ta wen ti imbagak.
  
  "Ket ni Boudreau? Ti ngay bastardo?"
  
  "Agarup kas iti kinaragsak ti prito nga itlog. Saan a maburak dayta. Ngem laglagipem, Drake, ti intero a gobierno ti E.U. Saan a datayo laeng."
  
  "Saannak nga ipalagip." Nagkidem ni Drake. "Gobierno a nauneg ti pannakakompromisona. Agbiahe ti impormasion nga agpangato ken agpababa kadagiti linia ti komunikasion ti gobierno, Alicia. Maysa laeng a dakkel a lockdown ti kasapulan tapno mapunno amin."
  
  Nagulimek ni Alicia.
  
  Nagtugaw ni Drake ket pinampanunotna dayta. Agingga a pisikal a natakuatan ti Ari ti Dara, masapul a maibilang a di mapagtalkan ti aniaman nga impormasion nga adda kadakuada. Karaman ditoy ti impormasion maipapan kadagiti Ruangan ti Impierno, ti koneksion iti Hawaii, ken aniaman a tidbits a naurnongna kadagiti uppat a natay a katulongan.
  
  Mabalin a makatulong pay ti maysa a banag.
  
  "Adda pay maysa a lead-ko. Ket sukimaten ni May ti koneksion ti pamilia da Kovalenko ken Boudreaux. Baka mabalin a kiddawem ken ni Hayden nga aramidenna met dayta?"
  
  "Addaak ditoy kas pabor, Drake. Saanak nga aso ti karnero."
  
  Iti daytoy a gundaway nagulimek ni Drake.
  
  Nagsennaay ni Alicia. "Kitaem, dakamatek dayta. Ket no maipapan ken ni May, dika agtalek iti dayta nauyong nga engkanto agingga a kabaelam nga ibelleng."
  
  Immisem ni Drake iti reperensia ti video game. "Umanamongak iti daytoy inton ibagam kaniak no siasino kadakayo a nauyong a bitch ti nangpapatay ken ni Wells. Ket apay."
  
  Namnamaenna ti napaut a panagulimek ket nagun-odna. Ginundawayanna ti nanginum iti sumagmamano pay nga agas nga amber.
  
  "Kasaritak ni Hayden," inyarasaas ni Alicia kamaudiananna. "No adda pamilia ni Boudreaux wenno Kovalenko, birokenmi ida."
  
  Nasinga ti koneksion. Iti kellaat a kinaulimek, nagpitik ti ulo ni Drake a kasla jackhammer. Maysa nga aldaw ibagadanto kenkuana ti kinapudno. Ngem iti agdama umdasen a napukawna ni Kennedy.
  
  Umdasen ta namati idi iti banag nga adayo itan a kas iti bulan, naraniag a masakbayan a nagbalin a dapo. Ti kinaawan namnama iti unegna ti nangballikug iti pusona. Natnag ti botelia manipud kadagiti kimmapuy a ramay, saan a naburak, no di ket nangibukbok iti umap-apuy a linaonna iti narugit a suelo.
  
  Iti apagbiit inkonsiderar ni Drake nga ibukbok dayta iti baso. Ti naibukbok a likido ti nangipalagip kenkuana kadagiti kari, kari ken pammatalged nga inaramidna a nagalis iti maysa a paset ti segundo, a nangpanaw kadagiti biag a nasayang ken nadadael a kasla nakaad-adu a danum a naibukbok iti suelo.
  
  Kasano a maaramidna manen daytoy? Ikari a pagtalinaedenna a natalged dagiti gagayyemna. Ti laeng maaramidanna ita ket patayen ti adu a kabusor agingga a kabaelanna.
  
  Parmekem ti lubong ti kinadakes, ket bay-am nga agtultuloy nga agbiag ti naimbag.
  
  Nagtugaw iti igid ti kama. Nabittak. Awan ti nabati. Natay ti amin malaksid ken patay iti unegna, ket ti naburak a shell a nabati awanen ti kayatna manipud iti daytoy a lubong.
  
  
  KAPITULO INNEMO
  
  
  Inur-uray ni Hayden agingga a nagretiro da Ben ken Karin iti maysa kadagiti service room. Nagsirarak ti grupo ti agkabsat a lallaki ken babbai iti Hawaii, Diamond Head, dagiti Ruangan ti Impierno ken dadduma pay a sarsarita a nainaig iti Nadara nga Ari, a mangnamnama a mangtipon iti maysa a teoria.
  
  Gapu ta nalawlawagan ti kasasaad, nangisuot ni Hayden iti presko a kawes sa simrek iti bassit nga opisina a nangipasdekan ni Mano Kinimaka iti bassit a workstation. Ti dakkel a Hawaiian ket agtaptap nga umadayo kadagiti tulbek, kasla medio nasakit ti nakemna.
  
  "Matiliw pay laeng ti dua a tulbek a maminsan babaen kadagiti ramaymo a sausage?" sinaludsod ni Hayden a di maseknan ket nagsubli ni Kinimaka nga umis-isem.
  
  "Aloha nani wahine," kinunana, sa dandani nagmulagat idi impakitana ti pannakaammona iti kaipapanan dagiti sasao.
  
  "Panagkunam, napintasak kadi? Gapu ngata a binagsolnak ti maysa a nauyong?"
  
  "Gapu ta maragsakanak. Maragsakanak unay ta addaka pay laeng kadakami."
  
  Inkabil ni Hayden ti imana iti abaga ni Kinimaki. "Agyamanak, Mano." Naguray iti sumagmamano a kanito, kalpasanna kinunana, "Ngem ita ken ni Boudreau agpada nga addaantayo iti gundaway ken dilema. Masapul nga ammotayo ti ammona. Ngem kasanotayo a maburak?"
  
  "Panagkunam, ammo kadi daytoy nauyong a bastardo no sadino ti paglemlemmengan ti Nadara nga Ari?" Talaga kadi nga ibaga kenkuana ti naannad a kas ken ni Kovalenko?"
  
  "Ni Boudreau ti kadadaksan a kita ti nauyong. Nasirib a tao. Adda ngata ammona."
  
  Maysa a sardoniko a timek ti naggapu iti likudan ni Hayden. "Pagarupen ni Drakey a rumbeng a parigatentayo ti pamiliana." Nagsubli ni Hayden. Inted ni Alicia iti cynical nga isem. "Okeyka kadi iti daytoy, CIA?"
  
  "Nakisaritaka manen ken ni Matt?" kinuna ni Hayden. "Kasano isuna?"
  
  "Kasla daan a bagina," kinuna ni Alicia nga addaan iti ironia a nalawag a dina kayat a sawen. "Ti wagas a panagayatko idi kenkuana."
  
  "Awanan ti namnama? Nabartek? Maysa?" Saan a mailemmeng ni Hayden ti panangumsi iti timekna.
  
  Nagkidem ni Alicia. "Nerbios. Natangken. Makapatay." Sinabatna ti panagkita ti ahente ti CIA. "Patiennak, honey, kastoy koma ti kasasaadna. Dayta laeng ti pamay-an a rummuar a sibibiag iti daytoy a kaso. Ket..." Nagsardeng, a kasla pampanunotenna no ituloyna. "Ket... mabalin a daytoy laeng ti wagas a rummuarkayo amin iti daytoy a sibibiag ken saan a nadadael dagiti pamiliayo."
  
  "Kitaek no adda pamilia ni Boudreaux." Nagsubli ni Hayden ken ni Kinimaka. "Ngem sigurado nga impierno ti CIA a saan a mangparparigat iti asinoman."
  
  "Balido kadi ti pass-mo para iti iseserrek iti pasilidad?" Kinita ni Kinimaka ti dati a soldado ti British Army.
  
  "Ited wenno alaen, dakkel nga ubing." Nagkidem ni Alicia iti naulpit nga isem ket inggagarana a limmabas ken ni Hayden iti bassit a siled a kaaduanna nga okupado ti bagi ni Kinimaki. "Ania ti ar-aramidem?"
  
  "Tarabaho". Inddep ni Kinimaka ti iskrin sa naglemmeng iti maysa a suli, agingga a mabalin nga adayo ken ni Alicia.
  
  Tinulongan ni Hayden. "Soldadoka idi tao, Alicia. Adda kadi singasingyo a makatulong kadakami a mangburak iti Boudreaux?"
  
  Nagturong ni Alicia ken ni Hayden nga adda karit kadagiti matana. "Apay a ditay" mapan makisarita kenkuana?"
  
  Immisem ni Hayden. "Agsagsaganaak la idi."
  
  
  * * * .
  
  
  Inturongnakami ni Hayden a bimmaba iti holding area. Ti lima a minuto a pannagna ken panaglugan iti elevator ket saan a nangpataud kenkuana iti aniaman nga ut-ot, nupay sitatalna nga innalana dayta ken simmayaat ti riknana. Naamirisna a ti pannakaduyok ket medio umasping iti aniaman a sabali a sakit a pakaigapuan ti panagbakasionmo iti trabaho. Mabiit man wenno naladaw, naumaka laeng a kas impierno ket kayatmo manen nga iguyod ti impierno iti pannakidangadang.
  
  Ti pre-trial detention area ket buklen ti dua a linia ti selda. Nagnada iti naannad a nasileng a suelo agingga a nakadanonda iti kakaisuna a selda a nakaikabilan ti balud, ti maudi a selda iti kannigid. Nalawa ti silulukat ti sango ti selda, ket ti agnanaed iti dayta ket napalikmutan kadagiti agsasaruno a baraha a nagsaknap manipud suelo agingga iti tawa.
  
  Napno ti angin iti angot ti bleach. Nagtung-ed ni Hayden kadagiti armado a guardia a nakapuesto iti ruar ti selda ni Boudreau bayat ti isasangpetna tapno komprontaren ti lalaki a nangpadas a mangpapatay kenkuana iti adu a daras tallo a lawas sakbayna.
  
  Nag-lounged ni Ed Boudreaux iti pagiddaanna. Nagngisiten idi makitana. "Kasano ti luppom, blonde?"
  
  "Ania?" Ammo ni Hayden a dina koma provoke isuna, ngem dina maitured ti bagina. "Agkawes bassit ti timekmo. Natiliwka kadi itay nabiit?" Tallo a lawas a panagkullayaw ken ti pannakasugat ti pannakaduyok ti nangpanaw kenkuana a di nainsiriban.
  
  Immasideg ni Kinimaka iti likudanna, nga agngisiten. Sinabat ni Boudreau ti panagkitana gapu iti nakaro a bisin. "No dadduma," inyarasaasna. "Iturongtayo ti lamisaan."
  
  Inlinteg ni Kinimaka dagiti dadakkel nga abagana a dina simmungbat. Kalpasanna, nagna ni Alicia iti bangkay ti dakkel a lalaki ket nagturong a diretso kadagiti bar. "Daydiay nakutkut a bastardo ti nanggulo iti bassit a panti?" Inturongna ti pananguyaw ken ni Hayden, ngem dina inikkat dagiti matana ken ni Boudreau. "Saan koma a nasursurok ngem maysa a minuto."
  
  Timmakder ni Boudreau manipud iti kama ket nagna nga immasideg kadagiti bar. "Napintas dagiti mata," kinunana. "Narugit a ngiwat. Saan kadi a sika ti nangkantot iti dayta nalukmeg a lalaki nga addaan barbas? Daydiay pinapatay dagiti tattaok?"
  
  "Siak dayta".
  
  Iniggaman ni Boudreaux dagiti baras. "Ania ti mariknam iti daytoy?"
  
  Narikna ni Hayden a mangrugin nga agnerbios dagiti guardia. Daytoy a kita ti komprontasional a panagtimbang ti nangiturong kadakuada iti sadinoman.
  
  Pinadas ni Kinimaka a pagsaritaan ti mersenaryo iti sangadosena a nagduduma a pamay-an, isu a simple ti kiniddaw ni Hayden. "Ania ti kayatmo, Boudreau? Ania ti mangkombinsir kenka a mangibaga kadakami iti ammom maipapan ken ni Kovalenko?"
  
  "Asinno?" Saan nga inikkat ni Boudreau dagiti matana ken ni Alicia. Naisina dagitoy gapu iti kalawa ti lattice iti nagbaetanda.
  
  "Ammom no siasino ti kayatko a sawen. Nadara nga Ari."
  
  "Ay, isuna. Sarsarita laeng isuna. Impagarup a masapul nga ammo daytoy ti CIA."
  
  "Inaganan ti presiom."
  
  Kamaudiananna, naikkat ni Boudreau ti eye contact ken ni Alicia. "Ti kinaawan namnama ti wagas ti Ingles." Iti sasao ni Pink Floyd."
  
  "We"re getting nowhere," saan a komportable a nangipalagip ken ni Hayden iti kompetision da Drake ken Ben iti Dinoroc banter, ket ninamnamana nga awan serserbina laeng ti ar-aramiden ni Boudreaux. "Sikami-"
  
  "I"ll take her," kellaat a nagsisilpo ni Boudreau. Timmaliaw ni Hayden ket nakitana a nakatakder manen a rupanrupa ken ni Alicia. "Maysa iti maysa." No kabilennak, agsaoak."
  
  "Naaramid". Praktikal a nagpigket ni Alicia kadagiti bara. Nagdardaras nga immasideg dagiti guardia. Narikna ni Hayden ti panagburek ti darana.
  
  "Stop!"Inyawatna ti imana ket insublina ni Alicia. "Mauyongka kadi? Saan a pulos nga agsao daytoy nga asshole. Saan a maikari ti risgo."
  
  "Awan ti risgo," inyarasaas ni Alicia. "Awan a pulos ti risgo."
  
  "Pumanawkami," kinuna ni Hayden. "Ngem-" Pinampanunotna ti dinamag ni Drake. "Agsublikami iti mabiit".
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtugaw ni Ben Blake ket nagbuya bayat ti panangpaandar ti kabsatna a babai iti nabaliwan a kompiuter ti CIA. Saan a nagbayag a nairuam iti espesial nga operating system a kalikaguman ti ahensia ti gobierno, ngem kalpasanna isu ti utek ti pamilia.
  
  Ni Karin ket maysa a sassy, nangisit a sinturon, strip bar slacker a ti biag ket nagtuktok iti edad nga innem idi naladaw a tin-edyerna, isu ket nangibalkot kadagiti utekna ken dagiti degree na ken planona nga aramiden ti naan-anay nga awan. Ti panggepna ket masaktan ken guraenna ti biag gapu iti inaramidna kenkuana. Ti panangsayang kadagiti sagutna ti maysa a pamay-an tapno maipakitana a dinan maseknan.
  
  Timmaliaw a nangkita kenkuana ita. "Kitaenyo ken agdayawkayo iti pannakabalin ti babai a ni Blake. Amin a kayatmo a maammuan maipapan iti Diamond Head iti maysa a napardas a panagbasa."
  
  Kinita ni Ben ti impormasion. Sumagmamano nga aldawen nga ar-aramidenda daytoy - a suksukimatenda ti Hawaii ken Diamond Head - ti nalatak a bulkan ti Oahu - ken nagbasada maipapan kadagiti panagdaliasat ni Kapitan Cook, ti maaw-awagan a natakuatan ti Hawaiian Islands idi pay 1778. Napateg nga agpada nga i-scan ken i-save-da ti adu nga impormasion agingga a mabalin gapu ta idi napasamak ti panagballigi, ninamnama dagiti autoridad a talaga a napartak unay ti panaggaraw dagiti pasamak.
  
  Nupay kasta, nagtalinaed a misterio ti panangtukoy ti Ari ti Dara kadagiti Ruangan ti Impierno, nangruna no mainaig iti Hawaii. Kasla saan pay ketdi a mamati ti kaaduan a Hawaiian iti tradisional a bersion ti impierno.
  
  Ti Diamond Head a mismo ket paset ti komplikado a serye dagiti kono ken pagruaran ti angin a pagaammo kas ti Honolulu Volcano Series, maysa a kadena dagiti pasamak a nangbukel iti kaaduan kadagiti agdindinamag a pagilasinan ti Oahu. Ti Diamond Head a mismo, nalabit ti kalatakan a pagilasinan, ket naminsan laeng a bimtak agarup 150,000 a tawenen ti napalabas, ngem buyogen ti kasta a naminsan a puersa ti panagbettak isu a nabalinanna a tinaginayon ti nakaskasdaaw a simetriko a konona.
  
  Nagmulagat bassit ni Ben iti simmaruno a komento. Mapapati a saanton a bumtak manen ti Diamond Head. Hm...
  
  "Nalagipmo kadi ti paset maipapan iti Diamond Head a nagsasaruno a kono ken abut?" Yorkshire ti aksento ni Karin iti maysa a biddut. She"s already had a lot of fun with the local CIA people in Miami gapu iti daytoy ken awan duadua a nasurok a maysa ti narurodna.
  
  Saan a maseknan ni Karin. "Tulengka kadi, buddy?"
  
  "Dinak awagan iti buddy," inung-ungtanna. "Isu ti awag dagiti lallaki iti sabali a lallaki. Saan koma nga agsao dagiti babbalasitang iti kasta. Nangruna ni adingko."
  
  "Sige, saba. Truce, iti agdama. Ngem ammom kadi no ania ti kayat a sawen dagiti pagruaran ti angin? Uray la iti lubongmo?"
  
  Kasla nagsubli ni Ben iti eskuelaan. "Tubo ti lava?"
  
  "Naawatan. Uy, saan ka nga umel a kas iti doorknob a kas iti kuna ni tatang."
  
  "Saan a pulos nga imbaga ni Tatang-"
  
  "Chill, bitch, ti bitch. Iti simple a pannao, dagiti tubo ti lava kaipapananna dagiti tanem.Iti intero nga Oahu."
  
  Nagkidem ni Ben, a nangmatmat kenkuana. "Ammok dayta." Ibagbagayo kadi nga aglemlemmeng ti Ari ti Dara iti likudan ti maysa kadakuada?"
  
  "Siasino ti makaammo? Ngem addakami ditoy tapno agsirarak, saan kadi?" Tinapikna dagiti tulbek iti bukod a kompiuter ni CIA Ben. "Dumtengka iti dayta."
  
  Nagsennaay ni Ben sa timmaliaw kenkuana. Kas iti dadduma pay a kameng ti pamiliana, nailiwliwagna ida bayat ti panagsisinada, ngem kalpasan ti maysa nga oras a panagsabetda, nagsubli ti daan a nagging. Nupay kasta, adayo ti nagbanaganna tapno tumulong.
  
  Linuktanna ti panagbirok iti The Legends of Captain Cook ket nagtugaw manen iti tugawna tapno kitaenna no ania ti timmaud, ti kapanunotanna ket umasping unay kadagiti kapanunotan ni Matt Drake ken ti kasayaatan a gayyemna. Kasasaad ti panunot.
  
  
  KAPITULO PITO
  
  
  Nabuya ti Ari ti Dara ti teritoriana babaen ti sarming a tawa nga agingga iti suelo, a naparsua iti kakaisuna a panggep a mangpataud iti nalawa a buya a mangbuybuya iti narangpaya, agtubtubo a ginget, maysa a paraiso a sadiay awan pay ti tao a nakasakaan malaksid iti bukodna.
  
  Ti panunotna, a gagangay a natalged ken naipamaysa, ket agtartaray iti nagadu a topiko ita. Ti pannakapukaw ti barkona -ti pagtaenganna iti pinulpullo a tawen -nupay ninamnama, ti nangpakaro iti dayta. Nalabit a dayta ti kellaat a pannakapukaw ti barko. Awan ti tiempona nga agpakada. Ngem kalpasanna dagiti panagpakada ket saan pay a pulos a napateg wenno sentimental kenkuana.
  
  Isu ket natangken, awan riknana a tao a dimmakkel bayat ti sumagmamano kadagiti karirigatan a panawen ti Russia ken iti adu kadagiti karirigatan a lugar iti pagilian. Iti laksid daytoy, rimmang-ay a medio nalaka, nangibangon iti imperio ti dara, ipapatay ken vodka, ken nakagun-od iti binilion.
  
  Ammona unay no apay a nakapungtot kenkuana ti pannakapukaw ni Stormcloak. Imbilangna ti bagina a di masagid, maysa nga ari kadagiti tattao. Ti pannakainsulto ken pannakadismaya iti kastoy a wagas babaen ti bassit a gobierno ti E.U. ket awan sabali no di ti maysa a blip iti matana. Ngem nasakit latta.
  
  Ti dati a soldado a ni Drake ket napaneknekan a partikular a siit iti sikiganna. Narikna ni Kovalenko a personal a pinadas ti Ingles a lapdan dagiti nasayaat ti pannakaisaadna a planona, a sumagmamano a tawenen nga aggargaraw, ket innalana ti pannakipaset ti lalaki kas personal a pananginsulto.
  
  Gapuna ti Nadara a Vendetta. Ti personal a pamay-anna ket ti panangtamingna nga umuna iti nobia ni Drake; Baybay-anna ti dadduma pay nga larva kadagiti sangalubongan a koneksionna a mersenaryo. Padpadaananen ti umuna nga awag iti telepono. Matayto ti sabali iti mabiit.
  
  Iti rabaw ti igid ti ginget, a naisaad iti likudan ti adayo a berde a turod, adda ti maysa kadagiti tallo a rantsona. Makitana laeng dagiti naka-camouflaged nga atep, a makitana laeng gapu ta ammona nga eksakto no sadino ti kitaenna. Ti rantso iti daytoy nga isla ti kadakkelan. Ti sabali pay a dua ket addada kadagiti agsina nga isla, babbabassit ken nakaro ti pannakasalaknibda, a nadisenio laeng a mangbingay iti panangraut ti kabusor iti tallo a direksion no dumteng dayta.
  
  Ti pateg ti panangikabil kadagiti hostage iti nadumaduma a lugar ket masapul a bingayen ti kabusor dagiti puersana tapno maisalakan a sibibiag ti tunggal maysa kadakuada.
  
  Adda sangadosena a nagduduma a wagas a panangpanaw ti Nadara nga Ari iti daytoy nga isla a di madlaw, ngem no napan ti amin sigun iti plano, saan koma a napan iti sadinoman. Masarakannanto ti nasarakan ni Cook iti labes dagiti Ruangan ti Impierno, ket sigurado a pagbalinen dagiti paltiing ti ari a dios.
  
  Umdasen ti gate laeng a mangaramid iti daytoy, inrasonna.
  
  Ngem aniaman a kapanunotan maipapan iti ruangan ket di maliklikan a nangiturong kadagiti lagip a sumsumged unay - ti pannakapukaw ti agpada nga alikamen ti transportasion, ti kinatangsit a maibales. Napardas a natakuatan ti network-na ti lokasion ti maysa nga alikamen-maysa nga adda iti kustodia ti CIA. Ammonan ti lokasion ti sabali.
  
  Panawenen tapno isubli ida a dua.
  
  Nagragsak iti buya iti maudi a kanito. Nagtayyek dagiti napuskol a bulbulong iti ritmo iti tropikal nga angin. Ti nauneg a kinatalna ti kinatalinaay ti nangawis iti atensionna iti apagbiit, ngem saan a nangtignay kenkuana. Ti dina pulos naaddaan, dina pulos malipatan.
  
  Right on cue, adda naannad a panagtuktok iti ridaw ti opisinana. Timmaliaw ti Ari ti Dara ket kinunana, "Intayo." Kasla uni ti tangke nga agmanmaneho iti rabaw ti graba nga abut ti timekna.
  
  Naglukat ti ridaw. Dua a guardia ti simrek, a nangguyod kadakuada iti mabutbuteng ngem nasayaat ti kababalinna a balasitang a nagtaud iti Hapon. "Chica Kitano," inraras ti Nadara nga Ari. "Sapay koma ta maasikasoka?"
  
  Nasukir ti balasang a timmaliaw iti daga, a dina maitured nga intag-ay dagiti matana. Inanamongan ti Nadara nga Ari. "Ur-urayem kadi ti pammalubosko?" Saan nga immanamong. "Naibaga kaniak a ni adingmo ti kapeggadan a kalaban, Chica," intuloyna. "Ket ita isu ket sabali laeng a rekurso para kaniak, kas ken ni Ina a Daga. Ibagam kaniak... ay-ayatennaka kadi, Chika, adingmo, Mai?"
  
  Saan man la a nakaanges ti balasang. Maysa kadagiti guardia ti nagsaludsod a nangmatmat iti Ari ti Dara, ngem dina inkankano ti lalaki. "Saan a kasapulan ti agsarita. Ad-adda a maawatakon daytoy ngem iti mapanunotmo. Negosyo laeng para kaniak ti panangilako kenka. Ken ammok unay ti pateg ti naannad a panagulimek bayat ti transaksion iti negosio."
  
  Iwagaywayna ti satellite phone. "Ni adingmo - ni Mai - ti nakiuman kaniak. Nasirib unay, ken iti kaipapanan ti di naisao a pangta. Napeggad isuna, kabsatmo a babai." Imbagana iti maikadua a gundaway, a dandani tinagiragsakna ti namnama a rupanrupa ti panagkitada.
  
  Ngem saan la a mabalin a mapasamak daytoy. Saan nga ita, idi asideg unay iti kalat ti biagna.
  
  "Intukonna nga agnegosio iti biagmo. Kitaem, adda kenkuana ti gamengko. Espesial unay nga alikamen a sukatanna para kenka. Nasayaat daytoy. Ipakitana ti pategmo iti lubong a manggunggona kadagiti awan asi a kas kaniak."
  
  Sibabain nga intag-ay ti balasang a Hapones dagiti matana. Inkurba ti Nadara nga Ari ti ngiwatna iti kasla isem. "Ita makitatayo no ania ti situtulok nga isakripisiona para kenka."
  
  Indialna ti numero. Naminsan a nagkiriring ti telepono ket sinungbatan ti kalmado a timek ti babai.
  
  "Wen?"
  
  "Ni Mai Kitano. Ammom kadi no siasino dayta. Ammom nga awan ti gundaway a masurot daytoy nga awag, saan kadi?"
  
  "Awan ti panggepko a mangpadas."
  
  "Naglaing unay". Nagsennaay. "Ay, no ad-adu ti tiempomi, sika ken siak. Ngem uray ania. Adda ditoy ti napintas a kabsatmo a ni Chica." Insenias ti Ari ti Dara kadagiti guardia nga iyegda isuna iti sango. "Kumustaem ni adingmo, Chica."
  
  Nagung-ungor ti timek ni May babaen ti telepono. "Chica? Kumusta kan?" Naireserba. Saan a liniputan ti buteng ken pungtot nga ammo ti Nadara nga Ari ket sigurado nga agburburek iti baba ti rabaw.
  
  Apagkanito, ngem kamaudiananna kinuna ni Chika, "Konnichiwa, shimai."
  
  Nagkatawa ti Nadara nga Ari. "Nakaskasdaaw kaniak ta nakapataud pay laeng dagiti Hapones iti naulpit a makina a pakigubat a kas kenka, Mai Kitano. Awan ti ammo ti pulim a rigat a kas iti rigatko. Kasta unay ti reserbayo amin. "
  
  "Ti pungtot ken passionmi ket aggapu iti mangiparikna kadakami," siuulimek a kinuna ni Mai. "Ket manipud iti maar-aramid kadatayo."
  
  "Dimo panunoten ti mangasaba kaniak. Wenno pangpangtaannak kadi?
  
  "Diak kasapulan nga aramiden ti uray maysa kadagita a banag. Kastanto ti kasasaadna."
  
  "No kasta, bay-anyo nga ibagak kadakayo no kasano ti mapasamak.Maam-ammoyo dagiti tattaok inton malem idiay Coconut Grove, idiay CocoWalk. Iti alas otso ti rabii addandan iti uneg ti restawran, iti bunggoy. Iyawatmo ti alikamen ket pumanawka."
  
  "Kasano a mabigbigdak?"
  
  "Maam-ammodakanto, Mai Kitano, kas kaniak. Dayta laeng ti masapul nga ammuem. Alas otso iti rabii, nainsiriban kadakayo no saankayo a maladaw."
  
  Adda kellaat a kinaragsak iti timek ni May, a nangpaisem iti Ari ti Dara. "Adingko a babai." Isu ngay?
  
  "Inton addaanda iti alikamen, ikkandakanto dagiti tattaok kadagiti instruksion." Nalpas ti Ari ti Dara ti karit ket tinagiragsakna ti balligina iti apagbiit. Agtutunos amin a planona.
  
  "Isaganayo ti balasang para iti panagdaliasat," kinunana kadagiti tattaona iti awan emosionna a timek. "Ket aramidem a nangato ti taya para ken ni Kitano. Kayatko ti paglinglingayan. Kayatko a kitaen no kasano a talaga ti kinalaing daytoy legendary fighter."
  
  
  KAPITULO WALO
  
  
  Minatmatan ni Mai Kitano ti natay a telepono nga iggemna ket naamirisna nga adayo pay a maragpat ti panggepna. Saan a maysa ni Dmitry Kovalenko kadagidiay nalaka a makisina kadagiti banag a kukuana.
  
  Ti kabsatna a babai, ni Chika, ket nakidnap manipud iti maysa nga apartment idiay Tokyo sumagmamano a lawas sakbay nga immuna a nakiuman kenkuana ni Matt Drake kadagiti naatap a teoriana maipapan iti Bermuda Triangle ken ti maysa a mitiko a pigura ti lubong dagiti natay a maawagan iti Ari ti Dara. Iti dayta a tiempo, umdasen ti nasursuro ni Mai tapno maammuanna a pudno unay daytoy a lalaki ken makapapatay unay, makapapatay unay.
  
  Ngem masapul nga ilemmengna ti pudno a panggepna ken iduldulinna dagiti sekretona. Kinapudnona, saan a narigat daytoy nga aramid para iti babai a Hapones, ngem ad-adda a narigrigat dayta gapu iti nabatad a kinasungdo ni Matt Drake ken ti di agsarday a kombiksionna a mangsalaknib kadagiti gagayyemna.
  
  Namin-adu a dandani imbagana kenkuana.
  
  Ngem ni Chica ti prioridadna. Uray ti bukodna a gobierno dina ammo no sadino ti ayan ni May.
  
  Rimmuar iti eskinita ti Miami a nakaalaanna iti tawag ket nagturong iti ballasiw ti okupado a kalsada nga agturong iti paboritona a Starbucks. Maysa a nanam-ay a bassit a lugar a nangipaayda iti panawen a nangisurat iti naganmo kadagiti tasa ken kanayon a malagipda ti paboritom nga inumen. Nagtugaw iti apagbiit. Am-ammona unay ti CocoWalk, ngem panggepna latta ti agsakay iti taksi sadiay iti mabiiten.
  
  Apay a magna iti kagudua?
  
  Dakkel a bilang dagiti tattao, agpadpada dagiti lokal ken turista, ti agtrabaho agpadpada para kenkuana ken maibusor kenkuana. Ngem bayat nga ad-adda a pampanunotenna dayta, ad-adda a patienna a nainsiriban unay ti desision ti Ari ti Dara. Kamaudiananna, agpannuray amin dayta no siasino ti mangabak.
  
  Inaramid ni Kovalenko ta iggemna ni kabsat a May.
  
  Isu a, iti tengnga ti bunggoy, kasla saan a di maitutop ti panangipasana iti bag iti sumagmamano a lallaki. Ngem no kalpasanna karitenna dagita a lallaki ket pilitenna ida a mangisarita maipapan iti kabsatda a babai, makagun-od dayta iti atension.
  
  Ket maysa pay a banag - nariknana nga ad-adda itan nga am-ammona ni Kovalenko. Ammona no ania a direksion ti pagtrabahuan ti panunotna.
  
  Nagbuya koma.
  
  
  * * * .
  
  
  Idi agangay iti dayta nga aldaw, pribado nga awag ni Hayden Jay iti telepono iti boss-na a ni Jonathan Gates. Dagus a nabigbigna nga addan iti igid.
  
  "Wen. Ania ti napasamak, Hayden?"
  
  "Apo?" Nasayaat unay ti propesional a relasionda isu a no dadduma mabalinna a pagbalinen a personal. "Amin ket nasayaat?"
  
  Adda panagduadua iti sabali a pungto ti linia, sabali pay a di pakabigbigan ni Gates. "Nasayaat daytoy a kas iti ninamnama," insungbat kamaudiananna ti Secretary of Defense. "Kasano ti sakam?"
  
  "Wen apo." Nasayaat ti pannakaagas." Pinasardeng ni Hayden ti bagina a mangsaludsod iti saludsod a kayatna nga isaludsod. Kellaat a nagnerbios, liniklikanna ti topiko. "Ni Harrison ngay, sir? Ania ti kasasaadna?"
  
  "Mabalud ni Harrison, kas kadagiti amin nga impormer ni Kovalenko. Namanipula wenno saan. Dayta laeng kadi, Miss Jay?"
  
  Gapu ta nadungpar dagiti nalamiis a tono, natinnag ni Hayden iti tugaw ket inkidemna a naimbag dagiti matana. "Saan, sir. Masapul nga adda saludsodek kenka. Mabalin a naabbungotan ti CIA wenno sabali nga ahensia, ngem talaga a kasapulak nga ammuen..." Nagsardeng.
  
  "Pangngaasim ta Hayden, agsaludsodka laeng."
  
  "Adda kadi pamilia ni Boudreau, sir?"
  
  "Ania ngata ti kayat a sawen dayta?"
  
  Nagsennaay ni Hayden. "Eksakto a kayatna a sawen ti pagarupyo a kaipapananna, Mr. Secretary. Awan ti madanonmi ditoy, ket agkurkurang ti oras. Adda ammo ni Boudreaux."
  
  "Damn it, Jay, dakami ti gobierno ti Amerika, ket sika ti CIA, saan a ti Mossad. Nasaysayaat koma nga ammom ngem ti agsao iti kasta a sipapanayag."
  
  Nasaysayaat ti ammo ni Hayden. Ngem ti kinaawan namnama ti nangburak kenkuana. "Maaramid ni Matt Drake," siuulimek a kinunana.
  
  "Ahente. Saan nga agtrabaho daytoy." Nagulimek ti sekretario iti apagbiit sa nagsao. "Ahente Jay, naikkanka iti berbal a panangtubngar. Ti balakadko ket pagtalinaedem a nababa ti ulom iti apagbiit."
  
  Nasinga ti koneksion.
  
  Nagtungtung-ed ni Hayden iti diding, ngem kasla kumitkita iti blangko a canvas para iti inspirasion. Kalpasan ti apagbiit, nagturong ket binuybuyana ti ilelennek ti init a nagtinnag iti rabaw ti Miami.
  
  
  * * * .
  
  
  Ti napaut a pannakataktak ti mangmangan iti kararua ni May. Maysa a determinado ken aktibo a babai, aniaman a panawen ti kinaawan tignay ti mangrurod kenkuana, ngem idi natimbeng ti biag ti kabsatna a babai, dandani pinagsina dayta ti espirituna.
  
  Ngem ita, nalpasen ti panaguray. Immasideg ni Mai Kitano iti dalan ti niog idiay Coconut Grove ket napardas nga immakar iti observation post nga intudingna iti aldaw sakbayna. Gapu ta sumagmamano pay nga oras ti panagsinnukat, nagnaed ni Mai iti saan unay a nasilawan a bar ti Cheesecake Factory ket inkabilna ti backpack-na a napno kadagiti alikamen iti counter iti sanguananna.
  
  Direkta nga agtimek ti agsasaruno nga iskrin ti telebision iti ngatuen ti ulona, a mangibrodkas iti nadumaduma a channel ti isports. Napigsa ken naariwawa ti bar, ngem awan no idilig iti bunggoy a nangpunno iti pagserkan ken reception area ti restawran. Dina pay pulos nakita ti restawran a kasta ti kinalatakna.
  
  Immasideg ti bartender ket nangikabil iti napkin iti bar. "Hello manen," kinunana nga agkir-in ti matana. "Sabali manen a round?"
  
  Same guy kas idi rabii. Saan a kasapulan ni Mai ti aniaman a pakasingaan. "Idulinmo dayta. Mangalaak iti naibotelia a danum ken tsa. Saanka a makapagpaut iti tallo a minuto a kaduak, gayyem."
  
  Saanna nga inkankano ti panagkita ti bartender, intuloyna nga inadal ti pagserkan. Saan a pulos a narigat kenkuana ti panangusig iti pinulpullo a tattao a maminsan. Dagiti tattao ket parsua ti ugali. Aggargarawda nga agtalinaed iti uneg ti sirkuloda. Dagitoy ket baro a simmangpet a masapul a kanayon a repasuenna.
  
  Inigup ni Mai ti tsana ket nagbuya. Adda naragsak nga atmospera ken naimas nga angot ti naimas a taraon. Tunggal lumabas ti maysa a serbidor nga addaan iti nagdakkel nga oval tray a napno agingga iti ungtona kadagiti nagdadakkel a plato ken inumen, marigatan a mangtaginayon iti atensionna kadagiti ridaw. Katawa ti nangpunno iti siled.
  
  Maysa nga orasen ti napalabas. Iti ungto ti bar adda lakay a nagtugaw nga agmaymaysa, nga agpababa, nga agsipsiput iti sangalitro a serbesa. Ti panagmaymaysa ti nanglikmut kenkuana a kasla maysa a suson ti rugit, a mangpakdaar iti amin iti peggad. Isu laeng ti peste iti daytoy sibubukel a lugar. Iti likudanna laeng, a kasla ipaganetgetna ti kinaespesialna, kiniddaw ti maysa nga agassawa a Briton iti maysa a lumabas a serbidor a retratuenna ida a nakatugaw a sangsangkamaysa, a nagkikinnita. Nangngeg ni Mai ti naragsak a timek ti maysa a lalaki, "Naammuanmi laengen a masikogkami."
  
  Saan a pulos a nagsardeng ti panagallaalla dagiti matana. Namin-adu nga immasideg kenkuana ti bartender, ngem awan ti sabali nga inyegna. Sumagmamano a kita ti football match ti maay-ayam kadagiti iskrin ti TV.
  
  Nairut ti panangiggem ni Mai iti backpack. Idi alas otso ti ipakita ti indicator iti teleponona, nakitana ti tallo a lallaki a nakasuot iti nasipnget a terno a simrek iti restawran. Nagminarda a kasla Marines iti simbaan. Dakkel, nalawa ti abagana. Tattoo ti tengnged. Nabarbasan dagiti ulo. Natangken, di naisem a rupa.
  
  Adda ditoy dagiti tattao ni Kovalenko.
  
  Buybuyaen ida ni Mai ti panaggarawda, nga inapresiarna ti kinalaingda. Nalaing ti amin, ngem sumagmamano a liga ti likudanna. Ininumna ti maudi a sinup ti tsana, inkitikitna a sititibker ti rupa ni Chika iti panunotna, sa naglusdoy manipud iti tugaw ti bar. Buyogen ti naan-anay a kinalaka, nagkullayaw iti likudan dagitoy, a nangiggem iti backpack kadagiti sakana.
  
  Inur-urayna.
  
  Kalpasan ti maysa a segundo, nadlaw ti maysa kadakuada. Makaparagsak ti kigtot iti rupana. Ammoda ti reputasionna.
  
  "Sadino ti ayan ni adingko?"
  
  Apagbiit laeng ti kasapulan tapno masublida ti natangken a kababalinda. Insaludsod ti maysa: "Adda kadi alikamenmo?"
  
  Masapul nga agsaoda iti napigsa tapno mangngegda ti tunggal maysa gapu iti arimbangaw dagiti tattao a sumangpet ken pumanaw, a maawagan a mangala kadagiti lamisaanda.
  
  "Wen, adda kaniak. Ipakitam kaniak ni adingko."
  
  Ita, pinilit ti maysa kadagiti nasentensiaan nga umisem. "Ita daytoy," inisemanna, "maaramidko."
  
  Iti panangpadasna nga agtalinaed iti bunggoy, maysa kadagiti thug ni Kovalenko ti nangkalap iti baro nga iPhone ket nag-dial iti numero. Narikna ni Mai ti dua pay a mangmatmatmat kenkuana bayat a buybuyaenna, a nalabit a sukimatenna no ania a porma ti mabalin a reaksionna.
  
  No masaktan ni Chika, saanna a maseknan iti bunggoy.
  
  Nalpasen dagiti nabara a kanito. Nakita ni Mai ti maysa a napintas nga ubing a balasitang a siraragsak nga agdardaras nga agturong iti dakkel a displey dagiti cheesecake, a sinaruno a sipapartak ken kasta met laeng ti ragsak dagiti dadakkelna. No kasano ti kaasitganda iti ipapatay ken riribuk, dida la ammo, ket awan ti tarigagay ni Mai a mangipakita kadakuada.
  
  Nagbiag ti iPhone babaen ti bang. Inkagumaanna a makita ti bassit nga iskrin. Awan ti pokus dayta. Kalpasan ti sumagmamano a segundo, nagtitipon ti nalawag a ladawan tapno maipakita ti close-up ti rupa ti kabsatna a babai. Sibibiag ken agang-anges ni Chica, ngem kasla mabuteng a naikkat iti panunotna.
  
  "No adda kadakayo a bastardo ti mangdangran kenkuana..."
  
  "Itultuloymo laeng ti agbuya."
  
  Nagtultuloy a nagpukaw ti ladawan. Nakita ti intero a bagi ni Chica, a nairut unay ti pannakaigalutna iti nagdakkel a tugaw nga oak isu a dandani dina makagunay. Nagkidem ni Mai. Nagtultuloy ti immadayo ti kamera. Nagna ti agus-usar manipud Chica babaen ti dakkel ken nasayaat ti pannakasilawna a bodega. Adda idi tiempo a nagsardengda iti tawa ket impakitada kenkuana ti buya iti ruar. Dagus a nabigbigna ti maysa kadagiti kalatakan a pasdek ti Miami, ti Miami Tower, maysa a tallo-kadsaaran a skyscraper a pagaammo gapu iti kanayon nga agbaliwbaliw a displey ti kolorna. Kalpasan ti sumagmamano pay a segundo, nagsubli ti telepono ken ni kabsatna a babai, ket nangrugi manen nga umatras ti makinkukua agingga a nagsardeng kamaudiananna.
  
  "Adda iti ridaw," kinuna kenkuana ni Kovalenko, ti ad-adda a managsasao kadagiti tattao. "Inton itedmo kadakami ti alikamen, rummuar dayta. Kalpasanna, makitam nga eksakto no sadino ti ayanna."
  
  Ad-adalen ni Mai ti iPhone-na. Agtultuloy koma ti awag. Saanna nga impagarup a rekording dayta. Malaksid iti dayta, nakitana a nangi-dial iti numero. Ket sigurado nga adda ti kabsatna a babai idiay Miami.
  
  Siempre, mabalinda koma a pinatay ken naglibas uray sakbay a nabalinan ni Mai ti naglibas ken ni Kokoshnik.
  
  "Alikamen, Miss Kitano." Ti timek ti bandido, nupay naulpit, naglaon iti adu a panagraem.
  
  Kas iti rumbeng a mapasamak.
  
  Nasirib nga operatibo ni Mai Kitano, maysa kadagiti kasayaatan nga itukon ti intelihensia ti Japan. Masapul a panunotenna no kasano ti kinadakes ti panagtarigagay ni Kovalenko iti alikamen. Kasta kadi ti kinadakesna a kas iti kayatna nga agsubli ti kabsatna a babai?
  
  Saanka nga agay-ayam iti roulette a kaduam ti pamiliam. Isublim ida ket maawatmo pay inton agangay.
  
  Pinidut ni Mai ti backpack-na. "Itedko kenka inton rummuar iti ridaw."
  
  No sabali koma, mabalin a pinadasda nga alaen. Mabalinda koma nga ad-adda pay a bully-an. Ngem ipatpategda ti biagda, dagitoy a thug, ket nagtung-edda amin kas maymaysa.
  
  Nagsao ti addaan iti iPhone iti mikropono. "Aramidem dayta." Rummuarka."
  
  Sipapasnek a nagbuya ni Mai bayat ti panagluksaw ti ladawan iti aglawlaw a nagsirkulo, nga inyadayona ti atension manipud iti kabsatna a babai agingga a dimteng iti imatang ti naburak a metal a kuadro ti ridaw. Kalpasanna, ti ruar ti nadadael ti langana a bodega iti sadinoman a kasapulan unay ti pintura ken maysa a trabahador iti sheet metal.
  
  Ad-adda pay a nagsubli ti kamera. Nakita dagiti lugar a pagparadaan iti kalsada ken dakkel a puraw a karatula a nakaisuratan ti "Garage". Nagkidem ti nalabaga a blur ti kotse. Narikna ni Mai a mangrugin nga agburburek ti kinaawan anusna, ket kalpasanna kellaat a nagpokus manen ti kamera iti pasdek ken espesipiko iti kannawan ti ridaw tapno maipalgak ti narakrak a daan a karatula.
  
  Ti numero ti pasdek ken kalpasanna dagiti sasao: Southeast 1st Street.Adda adresna.
  
  Inwaras ni Mai ti backpack-na ket nagtaray a kasla mabisin a cheetah. Narunaw ti bunggoy iti sanguananna. Apaman a rimmuar, nagtaray nga agturong iti kaasitgan nga eskalator, naglugan iti barandilias, ket nagdisso nga addaan iti kompiansa a sakana iti agarup kagudua ti panagbaba. Nagikkis ket naglugan dagiti tattao iti igid. Nagdardaras agingga iti ground level ket nagturong iti kotse nga inparadana a nadalus iti Grand Avenue.
  
  Inturongna ti ignition key. In-shift-ko ti manual gear iti gear ket in-press-ko ti accelerator iti suelo. Napuoran ti sumagmamano a goma iti trapiko iti Tigertail Avenue ket saan a nagduadua a nagrisgo. Inturongna ti pilid, inturongna ti tallo a kakapat ti atensionna iti sat-nav, nga i-typena ti adres, agpigpigerger ti pusona.
  
  Impan ti nabigator iti maika-27 nga abagatan. Iti sanguananna adda diretso a kalsada nga agturong iti amianan, ket literal nga inpigketna ti pedal iti alpombra. Nakapokus unay isu a dina pay napanunot no ania ti aramidenna inton makadanon iti bodega. Saan a nagustuan ti kotse iti sango ti antics-na. Nagguyod iti sanguananna, agkir-in dagiti silaw ti ipusna. Nadungpar ni Mai ti rear fender, a nakaigapuan ti pannakapukaw ti kontrol ti drayber ken nangipatulod iti luganna iti agsasaruno a nakaparada a motorsiklo. Nagtayab dagiti bisikleta, helmet ken pedaso ti metal iti amin a direksion.
  
  Inkidem ni Mai ti pokusna. Nagkidem dagiti tiendaan ken kotse a kasla nalawag a diding ti tanem a panagkita. Impukkaw dagiti lumabas kenkuana. Nakigtot unay ti biker kadagiti napartak a maniobrana isu a nagkidem ket natnag iti maysa a silaw ti trapiko.
  
  Inkuyog ti nabigator iti daya, nga agturong ken ni Flagler. Imbaga ti indicator nga addanto sadiay kalpasan ti lima a minuto. Nalikudan ti kolor ti tiendaan ti ikan iti kannigid. A quick tug ket nakita na ti karatula nga "SW1st Street".
  
  Limapulo a segundo kalpasanna, impakaammo ti Irish accent ti nabigator: nakadanonka iti destinasionmo.
  
  
  * * * .
  
  
  Uray ita, awan pay ti serioso a panagannad ni Mai. Nalagipna nga inkandado ti lugan ken imbatina dagiti tulbek iti likudan ti pilid iti sango iti sikigan ti pasahero. Nagtaray a bimmallasiw iti kalsada ket nasarakan ti karatula a nakitana a nabayagen iti agtayyek a kamera.
  
  Ita, immangesna tapno aserona ti bagina para iti mabalin a matakuatanna. Inkidemna dagiti matana, nasublina ti kinatimbengna, ken pinatalnana ti buteng ken pungtotna.
  
  Siwayawaya a nagturong ti iggemna. Nagna iti ruangan sa nagdardaras a nagdisso iti kannigid. Awan ti nagbaliwan. Agarup limapulo a pie ti espasio manipud iti ridaw agingga iti makinlikud a diding ken agarup tallopulo a pie ti kaakabana. Awan ti muebles sadiay. Awan dagiti ladawan kadagiti diding. Awan dagiti kurtina kadagiti tawa. Iti ngatona adda sumagmamano a naraniag, napudot nga intar dagiti silaw.
  
  Naigalut pay laeng ni Chica iti tugaw iti likud ti kuarto, nakalawlawa dagiti matana ken padpadasenna ti aggaraw. Ket inkarigatanna, nalawag, nga adda ibagana ken ni Mai.
  
  Ngem ammo ti ahente ti intelligence ti Japan no ania ti sapulenna. Nadlawna ti kagudua a dosena a security camera a masarakan iti intero a lugar ket dagus nga ammona no siasino ti mangbuybuya.
  
  Kovalenko nga.
  
  Ti dina ammo ket apay? Namnamaenna kadi ti maysa a kita ti pabuya? Aniaman dayta, ammona ti reputasion ti Ari ti Dara. Saan koma a napartak wenno nalaka, a saan a nangikabilangan iti nailemmeng a bomba wenno silindro ti gas.
  
  Ti saka ti aso iti ungto ti siled, iti mismo a sango ti tugaw ti kabsatna, awan duadua a nangilemmeng iti maysa wenno dua a sorpresa.
  
  In-inut nga immasideg ni Mai, nabang-aran ta sibibiag pay ni Chika, ngem iti sidong ti awan nga ilusion no kasano kabayag a pinanggep ni Kovalenko nga agpaut daytoy.
  
  Kasla sungbat, nag-boom ti timek manipud kadagiti nailemmeng nga ispiker. "Mai Kitano! Awan kapada ti reputasionmo." Ni Kovalenko dayta. "Kitaentayo no maikari."
  
  Uppat a pigura ti rimmuar manipud iti likudan ti saka ti bulsek nga aso. Nagtungtung-ed ni Mai iti maysa a segundo, dandani dina patien dagiti matana, ngem kalpasanna napilitan a nagtakder bayat nga agdardaras nga agturong kenkuana ti umuna kadagiti mammapatay.
  
  Napardas ti panagtarayna, nga agsagsagana para iti flying kick, agingga a nalaka a naglusdoy ni Mai iti sikigan ken nangaramid iti perpekto nga spinning kick. Natumba ti immuna a mannakigubat iti daga, a nakigtot. Naggapu kadagiti ispiker ti katawa ti Nadara nga Ari.
  
  Ita, rinaut ti maikadua a mannakigubat, a dina inted kenkuana ti gundaway a mangileppas iti umuna. Inturong ti lalaki ti chakram-maysa nga asero a singsing nga addaan iti natadem a labaha a makinruar a murdong-iti murdong ti ramayna ket immisem bayat nga umas-asideg.
  
  Nagsardeng ni Mai. Nalaing daytoy a lalaki. Makapatay. Ti abilidad a mangusar iti kasta a napeggad nga igam buyogen ti kompiansa a kinalaka nagsao maipapan iti adu a tawen a narigat a panagsanay. Mabalinna nga ipuruak ti chakram babaen ti simple a panangi-flick iti pulsotna. Napardas a pinagpapadana ti posibilidad.
  
  Nagtaray nga immasideg kenkuana, nga inserrana ti range-na. Idi nakitana ti panagkigtot ti pulsotna, nagdisso iti maysa a slide, a nagdisso iti sirok ti arko ti igam, nga inwarasna ti ulona agingga a mabalin bayat a nagpisi dagiti dakes a tadem iti angin iti ngatuenanna.
  
  Natinnag iti suelo ti maysa a kandado ti buokna.
  
  Immuna nga in-inut ni Mai dagiti sakana iti adept, a sinipaanna dagiti tulangna iti amin a pigsana. Saan nga ita ti tiempo a panangala kadagiti balud. Buyogen ti panagkigtot nga agpada a nangngegna ken nariknana, nagbukbok dagiti tulang ti lalaki. Immun-una ti ikkisna a natnag iti daga.
  
  Isu nga adu a tawen a panagsanay ti napukaw iti apagdarikmat.
  
  Ad-adu nga amang ti impalgak dagiti mata daytoy a lalaki ngem iti personal nga ut-ot. Pinampanunot ni Mai iti apagbiit no ania ti mabalin nga adda kenkuana ni Kovalenko, ngem kalpasanna simrek ti maikatlo a mannakigubat iti laban ket nariknana a ti umuna ket timmakderen.
  
  Dakkel a tao ti maikatlo. Nagdisso iti suelo nga agturong kenkuana a kasla dakkel nga oso a mangsapsaplit iti biktimana, a dagiti lamolamo a sakana ti mangsapsaplit iti kongkreto. Pinaregta ti Ari ti Dara babaen ti agsasaruno a panagngaretnget ket kalpasanna nagkatawa, maysa a maniac iti elementona.
  
  Diretso a kinita ni Mai dagiti matana. "Saan a kasapulan nga aramidem daytoy. Asidegkami a mangtiliw ken ni Kovalenko. Ken ti pannakawayawaya dagiti hostage."
  
  Nagduadua ti lalaki iti apagbiit. Nagngaretnget ni Kovalenko iti nangato iti ngatuen ti ulona. "Pagpigergernak, Mai Kitano, agpigerger gapu iti buteng. Iti duapulo a tawen maysaak laeng a sarsarita, ket ita, burakek ti kinaulimekko iti bukodko a kondision. Kasano koma..." Nagsardeng. "Adda kadi kapadanak a kas kenka?"
  
  Intuloy ni Mai ti kinita dagiti mata ti dakkel a mannakigubat. Nariknana a nagsardeng met ti adda iti likudanna, a kasla ur-urayenna ti pagbanagan ti mental a dangadang.
  
  "Apa!" Kellaat nga impukkaw ti Nadara nga Ari. "Makilabankayo, ta no saan, sibibiag ti kudil dagiti ay-ayatenyo ket ipakanko kadagiti pating!"
  
  Pudno ti pangta. Uray ni Mai ket makitana dayta. Nagtaray ti dakkel a lalaki, a nagdardaras nga agturong kenkuana a nakaunnat dagiti takiagna. Inusig manen ni May ti estratehiana. Dumngeg ken agtaray, napartak ken makaduprak ti kapigsana, ket kalpasanna rummuarka iti dalan. No mabalin, usaren ti kadakkelna a maibusor kenkuana. Pinalubosan ni Mai nga umasideg, ta ammona a namnamaenna ti sumagmamano a liklikan a tignay manipud kenkuana. Idi madanonna ken iniggamanna ti bagina, adda iti madanonna ken nabalkot kadagiti sakana.
  
  Ti uni ti panangdungparna iti suelo ti nanglemmes uray iti nauyong a panagkigtot ti Nadara nga Ari.
  
  Ti immuna a mannakigubat ket kinabilna itan iti napigsa, a pinuntiria ti bassit a paset ti bukotna, a nangipaay iti nasakit a danog sakbay a nagbaliwbaliw ken nagtulid ni Mai, a simmang-at iti likudan ti natinnag a lalaki ken nangted iti bagina iti sumagmamano nga espasio.
  
  Ita, nangiruar ti Ari ti Dara iti ikkis. "Puten ti fucking head ni adingna!"
  
  Ita nagparang ti maikapat a lalaki, nga addaan iti kampilan a samurai. Diretso a nagturong ken ni Chika, innem nga addang ti kaadayona tapno agpatingga ti biagna.
  
  Ket ammo ni Mai Kitano nga ita ti tiempo a panangipabuyana iti kasayaatan a pabuya iti biagna. Amin a panagsanayna, amin a padasna ket nagtitipon iti maudi a desperado a panangpadasna a mangisalakan iti kabsatna a babai - maysa a banag ti biag ken ipapatay.
  
  Sangapulo a segundo ti makapapatay a parabur ken kinapintas wenno tungpal biag a sumsumged a panagbabawi.
  
  Naglugan ni Mai iti agpangato a likud ti dakkel a lalaki, nga inusarna kas springboard tapno mangipaay iti flying kick iti umuna a mannakigubat. Dandani dina narikna ti pannakakigtot bayat a naburak ti dominante a saka ni May ti sumagmamano a tulang ti rupana, ngem natinnag a kasla natay a dagsen. Dagus nga insubli ni Mai ti ulona ket nagtulid, a nagdisso a sipipinget iti durina, ngem ti kapartak ti panagluksawna ti nangiturong kenkuana iti adayo a ballasiw ti kongkreto a suelo iti kabassitan a tiempo.
  
  Ad-adda a simmanglad manipud iti kabsatna a babai ken ti lalaki nga addaan iti kampilan.
  
  Ngem iti abay a mismo ti chakran.
  
  Iti maysa a milisegundos a panagsardeng, impamaysana ti kinataona, pinatalnana ti kararuana, sa nagturong, a nangiruar iti makapapatay nga igam. Nagstrek iti angin, agsilsilnag ti makapapatay a tademna, a nagaritan iti nalabaga manipud iti mismo a dara ni May.
  
  Nagpigpigerger ti chakran iti tengnged ti mannakigubat iti kampilan. Narba ti lalaki nga awan ti uni, nga awan a pulos ti nariknana. Dina latta maawatan no ania ti nangdungpar kenkuana. Nagkidem ti kampilan agingga iti suelo.
  
  Ti dakkel a lalaki ti kakaisuna a mannakigubat a makaiggem iti bukodna kenkuana ita, ngem nagtultuloy a nagkurba ti sakana bayat nga ikagkagumaanna ti agtakder. Nasugatan la ketdi ti maysa wenno dua a tendon. Nagayus dagiti lua ti panagsagaba ken kinaawan gaway iti rupana, saan a para iti bagina, no di ket para kadagiti ay-ayatenna. Sinirip ni Mai ni Chika ket pinilitna ti nagtaray nga agturong iti kabsatna a babai.
  
  Inusarna ti kampilan a nangputed kadagiti tali, a nagkidem kadagiti ngipenna iti pannakakitana kadagiti lila a pulso ken nadara a pannakagudas gapu iti kanayon a pannakidangadang. Kamaudiananna, inruarna ti gag iti ngiwat ti kabsatna a babai.
  
  "Inka agkullayaw. Awitenka."
  
  Nagsardeng nga agkatawa ti Nadara nga Ari. "Pasardengem isuna!" Impukkawna ti dakkel a mannakigubat. "Aramidem dayta." Wenno patayekto ti asawam babaen kadagiti bukodko nga ima!"
  
  Nagikkis ti dakkel a lalaki, padpadasenna ti agkarayam nga agturong kenkuana a nakaunnat dagiti takiagna. Nagsardeng ni Mai iti abayna. "Kumuyogka kadakami," kinunana. "Makikaduakayo kadakami." Tulongannakami a mangdadael iti daytoy a monster."
  
  Iti apagbiit, nagsilnag ti rupa ti lalaki gapu iti namnama. Nagkidem ket kasla naikkaten ti dagsen ti lubong kadagiti abagana.
  
  "Kumuyogka kadakuada, ket matayto," inraras ti Nadara nga Ari.
  
  Nagkidem ni Mai. "Natay pay laeng, manong. Ti laeng maibales a magun-odmo ket babaen ti panangsurot kaniak."
  
  Agpakpakaasi dagiti mata ti lalaki. Iti apagbiit, impagarup ni Mai nga aktual a guyodenna ti bagina a kaduana, ngem kalpasanna nagsubli dagiti ulep ti panagduadua ket nagtinnag ti panagkitana.
  
  "Saan ko a kabaelan. Bayat a sibibiag pay laeng. Diak la mabalin ".
  
  Timmallikud ni Mai, pinanawanna a nakaidda sadiay. Adda bukodna a gubat a labananna.
  
  Nangipatulod kenkuana ti Nadara nga Ari iti parting shot. "Agtarayka, Mai Kitano. Dandanin maideklara ti gubatko. Ket agur-uray kaniak dagiti ruangan."
  
  
  KAPITULO SIAM
  
  
  Nagdardaras dagiti ima ti Ari ti Dara nga agturong iti kutsiliona. Naipigket ti igam nga umuna iti lamisaan iti sanguananna. Inyasidegna dayta kadagiti matana, a sinukimatna ti nabasa iti dara a tadem. Mano a biag ti nagpatingga iti daytoy a kutsilio?
  
  Saggaysa, tunggal maikadua nga aldaw, iti duapulo ket lima a tawen. Uray.
  
  No tapno laeng agtalinaed a presko ti sarsarita, respeto ken buteng.
  
  "Kasta a maikari a kalaban," kinunana iti bagina. "Nakababain ta awanen ti tiempok a mangpadas manen." Timmakder a timmakder, nga in-inut nga in-inut nga in-inut nga in-inut nga inyanninawna ti tademna ti lawag bayat ti pannagna.
  
  "Ngem dandani dimtengen ti tiempok nga agtignay."
  
  Nagsardeng iti kasungani a pungto ti lamisaan, a nakaigalut iti tugaw ti maysa a babai a natayengteng ti buokna. Napukawnan ti kinatalinaayna. Narurod a mangmatmat kadagiti nalabaga a matana, agtaytayab ti bagina ken agpigpigerger a bibigna.
  
  Nagkidem ti Nadara nga Ari. "Saan nga agdanag. Ita, addan ti umuna nga alikamenko, nupay nailiwliwagko ni Kitano. Rumbeng nga ited ni lakaymo ti maikadua nga alikamen agarup ita. No lumabas, mawayawayaankanto."
  
  "Kasano-kasano nga agtalekkami kenka?"
  
  "Maysaak a tao a nadayaw. Kastoy ti nakalasatko iti kinaagtutubok. Ket no mapagduaduaan ti dayaw..." Impakitana kenkuana ti namantsaan a tadem. "Kanayon nga ad-adu ti dara."
  
  Naggapu ti nalamuyot a ping manipud iti iskrin ti kompiuterna. Nagna nga immasideg ket pinidutna ti sumagmamano a buton. Nagparang ti rupa ti komanderna manipud Washington, DC.
  
  "Addakami iti posision, sir. Nakasaganan ti target iti sangapulo a minuto."
  
  "Ti alikamen ti prioridad. Kangrunaan iti amin a dadduma pay. Laglagipem daytoy".
  
  "Apo". Nagsubli ti rupa tapno maipalgak ti nangato a buya. Timmaliawda iti baba iti paradaan, a nabuyogan iti basura ken dandani nabaybay-an. Ti nagbukel a ladawan ket nangipakita iti maysa a tramp nga aggargaraw iti ngato ti iskrin ken ti asul a Nissan nga agmanmaneho iti maysa a paris nga automatiko a ruangan.
  
  "Ikkatem dayta a bore. Mabalin nga isu ti Pulis."
  
  "In-check-mi, sir. Isu ket maysa laeng a tramp."
  
  Narikna ti Nadara nga Ari ti pungtot nga in-inut a nagtubo iti uneg ti bagina. "Ikkatem isuna. Saludsodem manen kaniak ket itabonko a sibibiag ti pamiliam."
  
  Nagtrabaho laeng daytoy a lalaki para kenkuana. Ngem ammo daytoy a lalaki no ania ti kabaelan ni Dmitry Kovalenko. Awan ti sabali a saona, pinuntiriana ket pinaltoganna ti ulo ti awan pagtaenganna. Immisem ti Ari ti Dara idi nakitana a mangrugin nga agsaknap ti nasipnget a paset iti nagaspang ti kongkretona a lugar.
  
  "Lima a minuto ti nabati agingga iti marka."
  
  Sinirip ti Nadara nga Ari ti babai. Sumagmamano a bulanen a sangailina. Saan a bassit a premio ti asawa ti Secretary of Defense. Nangina ti bayad ni Jonathan Gates iti kinatalgedna.
  
  "Apo, nalabsan ni Gates ti deadline-na."
  
  Iti aniaman a sabali a kasasaad, inusar koma ti Nadara nga Ari ti kutsiliona ita. Awan ti panagsardeng. Ngem napateg ti maikadua nga alikamen kadagiti planona, nupay saan a nasken. Pinidutna ti satellite phone a nakaidda iti abay ti kompiuter sa nag-dial iti numero.
  
  Dimngegak iti panagring ken panagringringna. "Kasla saan a maseknan ni lakaymo iti kinatalgedmo, Mrs. Gates." Inkurba ti Nadara nga Ari dagiti bibigna iti kasla isem. "Wenno siguro, sinukatannaka, hmm? Dagitoy a politiko nga Amerikano..."
  
  Adda panagkitik, ket simmungbat kamaudiananna ti mabutbuteng a timek. "Wen?"
  
  "Sapay koma ta nasingedka ken adda kenka ti alikamen, gayyemko. Maipapan ti sabali..."
  
  Nabannog agingga iti pagbeddengan ti timek ti Ministro ti Depensa. Kinunana: "Saan nga agruknoy ti Estados Unidos kadagiti tirano," ket nalawag a nabusbos ti adu a puso ken kararuana dagita a sasao. "Saan a matungpal dagiti kalikagummo."
  
  Pinampanunot ti Nadara nga Ari dagiti Ruangan ti Impierno ken no ania ti adda iti labes dagitoy. "No kasta, dumngegka a matay ni baketmo gapu iti panagsagaba, Gates. Diak kasapulan ti maikadua nga alikamen para iti papanak."
  
  Gapu ta siniguradona nga agtalinaed a silulukat ti kanal, intag-ay ti Nadara nga Ari ti kutsiliona ket rinugianna a tungpalen ti tunggal mammapatay a pantasiana.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO
  
  
  Immadayo ni Hayden Jay iti kompiuterna idi nagkiriring ti selponna. Okupado da Ben ken Karin a mangpagungar kadagiti panaglayag ni Kapitan Cook iti baybay, ken nangnangruna dagidiay maseknan iti Hawaiian Islands. Ni Cook, nupay nasaknap a pagaammo kas nalatak nga eksplorador, ket maysa a tao nga adu ti talentona, kasla. Isu met ti nalatak a nabigator ken nalaing a cartographer. Ti tao a nangmapa iti amin, inrekordna dagiti daga manipud New Zealand agingga iti Hawaii ken ad-adda a nasaknap a naam-ammona a nakaaramid iti umuna a panagdissona iti Hawaii, maysa a lugar a pinanagananna iti Sandwich Islands. Agtaktakder pay laeng ti estatua iti ili ti Waimea, Kauai, kas pammaneknek iti lugar nga immuna a nasabatna idi 1778.
  
  Nagsanud ni Hayden idi makitana a ti tumawag ket ti boss-na a ni Jonathan Gates.
  
  "Wen, sir?"
  
  Ti laeng agsasaruno a panaganges ti mangngeg manipud iti sabali a pungto. Napan iti tawa. "Mangngegnak kadi? Apo?"
  
  Saanda pay a nagsao sipud idi berbal a binabalawna. Narikna ni Hayden a medio di masigurado.
  
  Nangngeg kamaudiananna ti timek ni Gates. "Pinatayda isuna. Dagita a bastardo ti nangpapatay kenkuana."
  
  Nagtungtung-ed ni Hayden iti tawa, awan ti makitana. "Ania ti inaramidda?"
  
  Iti likudanna, nagsubli da Ben ken Karin, a naalarma iti tonona.
  
  "Innalada ni baketko a Hayden. Bulan ti napalabas. Ket idi rabii pinatayda. Ngamin diak koma alaen dagiti orderda."
  
  "Saan. Saan a mabalin-"
  
  "Wen". Nagpitik ti timek ni Gates bayat a nalawag a nangrugin a nagwaras ti adrenaline rush-na a nagasolina iti whisky. "Awan dayta a pakaseknam, Jay, asawak. Siak-kanayon a patriotaak, isu a naammuan ti Presidente iti sumagmamano nga oras kalpasan ti pannakakidnapna. Agtalinaedak..." Nagsardeng. "Patriota".
  
  Dandani di ammo ni Hayden ti ibagana. "Apay nga ibagam kaniak ita?"
  
  "Tapno mailawlawag dagiti sumaruno nga addangko."
  
  "Saan!" Nagikkis ni Hayden a nangdungpar iti tawa gapu iti kellaat a panagbutengna. "Saanmo a maaramid daytoy! Maidawat!"
  
  "Agataat. Awan ti panggepko a mangpapatay iti bagik. Umuna, tumulongak a mangibales ken ni Sarah. Ironic, saan kadi?
  
  "Ania?"
  
  "Ita, ammokon ti rikna ni Matt Drake."
  
  Inkidem ni Hayden dagiti matana, ngem nagtubo latta dagiti lua iti rupana. Ti lagip ni Kennedy ket agpukawen iti lubong, ti puso, a dati a napno unay iti apuy, ket nagbalin itan nga agnanayon a rabii.
  
  "Apay nga ibagam kaniak ita?" Inulit ni Hayden kamaudiananna.
  
  "Tapno ilawlawagna." Nagsardeng ni Gates, sa kinunana, "Adda bassit a kabsat ni Ed Boudreaux. Ipatulodko kadakayo dagiti detalye. Aramiden Dayta-".
  
  Nakigtot ni Hayden isu a sinasardengna ti sekretario sakbay a maituloyna. "Siguradoka kadi?"
  
  "Aramidem ti amin a kabaelam tapno malpas daytoy a bastardo."
  
  Natay ti linia. Nangngeg ni Hayden ti email ring iti teleponona. Saan a nagsardeng, nagturong a sipipinget ket pimmanaw iti siled, a dina inkankano ti madandanagan a panagkita da Ben Blake ken ti kabsatna a babai. Nagna nga immasideg iti bassit nga aparador ni Kinimaki ket nasarakan nga agsagsagana iti manok nga addaan chorizo sauce.
  
  "Sadino ti ayan ni Alicia?"
  
  "Idi kalman na-revoke ti pass-na." Naballikug ti balikas ti dakkel a Hawaiian.
  
  Nagsanud ni Hayden nga immasideg. "Dika agbalin a fucking idiot. Ammomi a dua a dina kasapulan ti pass. Gapuna, sadino ti ayan ni Alicia?"
  
  Nagkidem dagiti mata ni Kinimaki a mangmatmatmat kadagiti plato. "Hmm, maysa a minuto. Birokekto isuna. Saan, perceptive unay isuna para iti dayta. Aramidek to-"
  
  "Awagam laeng isuna." Nagkidem ti tian ni Hayden apaman a naibagana dagita a sasao, ket ti kinangisit ti nangbalkot iti kararuana. "Ibagam kenkuana a kontaken ni Drake. Nagun-odna ti kiniddawna. Saktanmi ti maysa nga inosente a tao tapno makaalakami iti impormasion."
  
  "Kabsat Boudreau?" Kasla natadem ti Kinimaka ngem iti gagangay. "Talaga kadi nga adda kenkuana? Ket pinirmaan ni Gates?"
  
  "Kasta met," pinunas ni Hayden dagiti matana, "no adda la ketdi mangtutuok ken mangpapatay iti asawam."
  
  Siuulimek a narunaw ni Kinimaka daytoy. "Ket daytoy ti mangipalubos iti CIA a mangaramid met iti kasta iti maysa nga umili nga Americano?"
  
  "Dayta iti agdama," kinuna ni Hayden. "Addakami iti gubat."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO MAYSA
  
  
  Nangrugi ni Matt Drake kadagiti nangina a banag. Makaawis ti botelia ti Johnnie Walker Black ken saan unay a nadadael ti langana.
  
  Mabalin nga adda nasaysayaat a dagus a mangikkat iti lagip ti rupana? Iti daytoy a gundaway, iti tagtagainepna, talaga kadi nga isalakanna a kas iti kanayon nga inkarina?
  
  Nagtultuloy ti panagbirok.
  
  Nagpuor ti whisky. Dagus nga inbukbokna ti baso. Pinunnona manen. Inkarigatanna ti nagkonsentrar. Isu ket maysa a tao a tumultulong kadagiti sabsabali, a nakagun-od iti panagtalekda, a nagtakder a maibilang ken dina pulos paupayan ti asinoman.
  
  Ngem napaay ken ni Kennedy Moore. Ket sakbay dayta, napaay ni Alison. Ket napaayanna ti di pay naipasngay nga anakda, maysa a maladaga a natay sakbay pay a naaddaan iti gundaway nga agbiag.
  
  Ni Johnnie Walker, kas iti tunggal sabali a botelia a pinadasna idi, pinaunegna ti kinaawan namnamana. Ammona a mapasamak daytoy. Kayatna a masaktan dayta. Kayatna a putdenna ti maysa a pedaso ti panagsagaba manipud iti kararuana.
  
  Sakit ti panagbabawina.
  
  Nagtungtung-ed iti tawa. Nagtungtung-ed dayta, awan ti kargana, di makakita ken awan ti emosionna - namantsaan iti nangisit, kas kenkuana. Nagbalin a manmano dagiti update manipud kada May ken Alicia. Nagtultuloy a simmangpet dagiti awag manipud kadagiti gagayyemna iti SAS iti umiso a tiempo.
  
  Pinatay ti Nadara nga Ari dagiti nagannak ni Ben sumagmamano nga aldaw ti napalabas. Natalgedda. Dida pulos ammo ti peggad, ken pulos nga ammo ni Ben no kasano ti kaasitganda nga agbalin a biktima ti panagibales ti Ari ti Dara.
  
  Ket saan met nga ammo dagiti ahente ti CIA a mangbanbantay kadagiti Blake. Saan a kasapulan ti SAS ti pannakabigbig wenno panangsapsaplit iti likudan. Nakompletoda laeng ti trabaho ket nagturongda iti sumaganad.
  
  Nangrugin a nagtokar ti makaupay a melodia. Makatignay ti kanta a kas iti kinapintasna - 'My Immortal' ni Evanescence - ken impalagipna kenkuana ti amin a napukawna.
  
  Dayta ti ringtone-na. Medio nariribuk ti panag-fumble-na kadagiti sheet, ngem kamaudiananna nakastrek iti telepono.
  
  "Wen?"
  
  "Ni Hayden daytoy, Matt."
  
  Nalinteg bassit ti nagtugawna. Ammo ni Hayden dagiti nabiit pay a gapuananna ngem pinilina a di ikankano dagita. Ni Alicia ti nagbabaetanda. "Ania ti napasamak? Ben-?" Saanna pay ketdi a maiyeg ti bagina a mangibaga kadagita a sasao.
  
  "OK isuna." Nasayaatkami. Ngem adda napasamak."
  
  "Nasarakam kadin ni Kovalenko?" Ti kinaawan anus ti nangputed iti alkoholiko nga ulep a kasla naraniag nga spotlight.
  
  "Saan, saan pay." Ngem talaga nga adda kabsat ni Ed Boudreaux. Ket nakaalakami iti pammalubos a mangiyeg kenkuana ditoy."
  
  Nagtugaw ni Drake, nalipatannan ti whisky. Ti gura ken apuy ti impierno ti nangpuor iti dua a marka iti pusona. "Ammok nga eksakto ti aramidek."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO DUA
  
  
  Insagana ni Hayden ti bagina para iti mapasamak. Ti intero a karerana iti CIA ti saan a nangisagana kenkuana para iti daytoy a kasasaad. Napapatay ti asawa ti Ministro ti Depensa. Maysa nga internasional a terorista a manghostage iti di ammo ti bilang dagiti kabagian dagiti nabileg a tattao.
  
  Ammo kadi ti gobierno ti kinasiasino ti amin a nairaman? Saan uray inton kaano. Ngem mabalin a masiguradom nga ad-adu ti ammoda ngem iti impalubosda.
  
  Kasla nalaklaka nga amang idi damo a nagpalista. Mabalin a nasimsimple dagiti bambanag idi, sakbay ti Setiembre 11. Nalabit idi kaaldawan ni tatangna a James Jay, ti maaw-awagan iti sarsarita nga ahente a tinarigagayanna a tuladen, nangisit ken puraw dagiti bambanag.
  
  Ken awan asi.
  
  Natadem ti igid dayta. Nalaban ti gubat maibusor iti Ari ti Dara iti adu a tukad, ngem mabalin a mapaneknekan pay laeng a ti gubatna ti nakaam-amak ken kababalligian pay laeng.
  
  Ti nadumaduma a personalidad dagiti tattao nga adda iti dasigna ti nangted kenkuana iti bentaha. Immuna a nadlaw daytoy ni Gates. Dayta ti gapuna a pinalubosanna ida a mangisayangkat iti bukodda nga imbestigasion iti misterio a nanglikmut iti Bermuda Triangle. Nalalaing ni Gates ngem iti impagarupna. Dagus a nakitana ti bentaha nga impaay dagiti agduma a personalidad a kas kada Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ken Alicia Miles. Nakitana ti potensial ti team-na. Ket pinagtiponna ida amin.
  
  Naglaing.
  
  Team ti masakbayan?
  
  Ita, kayat ti lalaki a napukaw ti amin a banag a maaramid ti hustisia para iti lalaki a siuulpit unay a nangpapatay iti asawana.
  
  Immasideg ni Hayden iti selda ni Boudreaux. Siuulimek a kinita ti laconic a mersenaryo iti rabaw dagiti nasukog nga imana.
  
  "Makatulongak kadi kenka, Agent Jay?"
  
  Saan koma a pulos a napakawan ni Hayden ti bagina no dinan pinadas manen. "Ibagam kadakami ti lokasion ni Kovalenko, Boudreau. Itedmo laengen ket malpas amin." Inwarasna dagiti takiagna. "Kayatko a sawen, saan a kasla mangted iti tae maipapan kenka."
  
  "Baka ammona." Insubli ni Boudreau ti bagina sa naglusdoy manipud iti cot. "Mabalin a dina ammo. Baka nasapa pay nga ibaga, a?"
  
  "Ania dagiti planona? Ania daytoy Ruangan ti Impierno?
  
  "No ammok koma..." Impakita ti rupa ni Boudreaux ti isem ti maysa a feasting shark.
  
  "Talaga nga aramidem." Nagtalinaed a matter-of-fact unay ni Hayden. "Itedko kenka daytoy maudi a gundaway."
  
  "Maudi a gundaway? Papaltogannak kadi? Naamiris kadin kamaudiananna ti CIA no ania a nasipnget a basol ti masapul nga aramidenda tapno agtalinaedda iti ay-ayam?"
  
  Nagkidem ni Hayden. "Adda tiempo ken lugar para iti daytoy."
  
  "Sigurado. Mabalinko a dakamaten ti sumagmamano a lugar." Inuyaw ni Boudreau, a nagsilnag ti kinamauyong babaen ti panagisprey ti laway. "Awan ti maaramidam kaniak, Agent Jay, a mamagbalin kaniak a mangliput iti maysa a nabileg a kas iti Ari ti Dara."
  
  "Bueno..." Pinilit ni Hayden ti immisem. "Dayta ti nangpampanunot kadakami, Ed." Innayonna ti ragsak iti timekna. "Awan ti adda kenka ditoy, manong. Awan. Ket kaskasdi a dikayto agbukbok. Agtugawka sadiay, a mangsayangka, a siraragsak nga awatem ti konklusion. Kasla kompleto a bastardo. Kasla nalugi. Kasla maysa a pedaso ti Southern crap." Inted ni Hayden ti aminna.
  
  Nangbukel ti ngiwat ni Boudreaux iti nabara a puraw a linia.
  
  "Lalakika a simmuko. Quirk nga. Sakripisio. Impotent ti kabaelan."
  
  Immakar ni Boudreau nga agturong kenkuana.
  
  Inipigket ni Hayden ti rupana kadagiti baras, nga in-inut nga in-inut. "Kankantot ti flaccid dick."
  
  Nagsuntok ni Boudreau, ngem naparpartak ti panagatras ni Hayden, a pinilitna latta ti bagina nga umisem. Ti uni ti dakulapna a mangdungpar iti asero ket kasla nabasa a saplit iti rupa.
  
  "Isu a pinampanunotmi. Ania ti mamagbalin iti tao a kas kenka, maysa a soldado, nga agbalin a nakapuy ti pakinakemna a miembro?"
  
  Ita, kinita ni Boudreau babaen kadagiti in-inut a makaawat a mata.
  
  "Dayta laeng". Tinulad ni Hayden kenkuana. "Nakadanonka sadiay, saan kadi? Maria ti naganna, saan kadi?"
  
  Inrikep ni Boudreau dagiti bara gapu iti di mailadawan a pungtot.
  
  Turno ni Hayden nga agngisiten. "Kas kunak idi." Impotent ti kabaelan."
  
  Timmaliaw. Naimula dagiti bukel. Maipapan dayta iti kapartak ken kinaranggas. Saan koma a pulos a nagpitik ni Ed Boudreau iti sidong ti normal a kasasaad. Ngem ita...
  
  Inlukot ni Kinimaka ti TV, nga ingalutda iti tugaw tapno makita ti mersenaryo. Nabatad ti pakadanagan iti timek ti lalaki, nupay pinadasna nga ilemmeng dayta.
  
  "Ania ngata ti padpadasem a guyoden?"
  
  "Itultuloymo ti agbuya, bastardo." Pinagpauni ni Hayden ti timekna a kasla saan lattan a maseknan. Inlukat ni Kinimaka ti TV.
  
  Nagkidem dagiti mata ni Boudreaux. "Saan," naulimek a kinunana a bibigna laeng. "Oh saan".
  
  Sinabat ni Hayden ti panagkitana buyogen ti naan-anay a mapapati nga isem. "Aggubgubatkami, Boudreau. Dimo pay la kayat ti agsarita? Piliem ti fucking appendage."
  
  
  * * * .
  
  
  Sinigurado ni Matt Drake a natalged ti posision ti kamera sakbay a simrek iti frame. Ad-adda a naguyod ti nangisit a balaclava iti rabaw ti rupana para iti epekto ngem iti camouflage, ngem ti bulletproof vest nga isuotna ken ti igam nga awitna ti naan-anay a nalawag ti kinaserioso ti kasasaad ti balasitang.
  
  Dagiti mata ti balasang ket danaw ti kinaawan namnama ken buteng. Awan ti ideyana no ania ti inaramidna. Awan ti ideyak no apay a kasapulanda dayta. Dina ammo ti ar-aramiden ti kabsatna a pagbiagna.
  
  Inosente ni Maria Fedak, napanunot ni Drake, no adda asinoman nga inosente kadagitoy nga aldaw. Natiliw a naiparna, natiliwan ti didigra iti iket a naiwaras iti intero a lubong a nagsisilpo ken nagkir-in iti ipapatay, kinaawan puso ken gura.
  
  Nagsardeng ni Drake iti abayna, a nangiwaras iti kutsilio iti makannawan nga imana, ti sabali ket nalag-an a nakasandig iti paltog. Saanen a napateg kenkuana nga inosente. Bales dayta, saan a nababbaba. Biag para iti biag.
  
  Siaanus nga inur-urayna.
  
  
  * * * .
  
  
  "Maria Fedak," kinuna ni Hayden. "Isu ti kabsatmo, naasawaan, Mr. Boudreau. Kabsatmo, makalipat, Mr. Mercenary. Mabutbuteng ti kabsatmo a babai, Mr. Killer. Dina ammo no siasino ti kabsatna wenno no ania ti regular nga ar-aramidenna. Ngem talaga nga am-ammonaka. Am-ammona ti naayat a kabsat a lalaki a sumarungkar kenkuana iti maminsan wenno mamindua iti makatawen nga addaan kadagiti peke nga estoria ken nainpanunotan a sagut para kadagiti annakna. Ibagam kaniak, Ed, kayatmo kadi a dumakkelda nga awan ti ina?"
  
  Nagburburek dagiti mata ni Boudreaux. Nakaro ti lamolamo a butengna isu a naasian gayam kenkuana ni Hayden. Ngem saan nga ita ti tiempo. Pudno a natimbeng ti biag ti kabsatna a babai. Dayta ti gapuna a pinilida ni Matt Drake, maysa, a mangsangaili.
  
  "Maria". Rimmuar ti sao kenkuana, nakalkaldaang ken desperado.
  
  
  * * * .
  
  
  Dandani saan a makita ni Drake ti mabutbuteng a balasitang. Nakitana a natay ni Kennedy iti takiagna. Nakitana dagiti nadara nga ima ni Ben. Nakitana ti nakabasol a rupa ni Harrison.
  
  Ngem kangrunaan iti amin nakitana ni Kovalenko. Ti Ari ti Dara, ti mastermind, ket maysa a tao nga awan ti riknana ken awanan iti rikna isu nga awan sabali no di ti nabiag manen a bangkay. Zombie nga. Nakitana ti rupa ti lalaki ket kayatna a tenglen ti biag iti amin a nanglikmut kenkuana.
  
  Inyunnat dagiti imana ti balasang ket inrikepna ti karabukobna.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagkidem ni Hayden iti monitor. Agdardaras ni Drake kadagiti bambanag. Dandani awan ti tiempo ni Boudreau nga agsardeng. Nagturong kenkuana ni Kinimaka, kanayon a naasi a mangibabaet, ngem insubli ni Alicia Miles.
  
  "No way, dakkel a lalaki. Bay-am nga agling-et dagitoy a bastardo. Awan ti adda kadagiti imada no di ti ipapatay."
  
  Pinilit ni Hayden ti bagina a nanglais ken ni Boudreaux a kas iti malagipna a pananguyawna kenkuana idi imbilinna a mapapatay dagiti tattaona.
  
  "Agkigtotka kadi, Ed, wenno kayatmo a maammuan no kasano ti panagaramidda iti sushi idiay UK?"
  
  Minatmatan ni Boudreaux buyogen ti mammapatay a panagkita. Naingpis ti laway ti agayus manipud iti suli ti ngiwatna. Umad-adu ti emosionna, kas met laeng idi mariknana ti pammapatay nga asidegen. Saan a kayat ni Hayden nga iserrana ti bagina kenkuana.
  
  Asideg metten ni Alicia kadagiti bar. "Imbilinmo ti pannakapapatay ti nobiok. Rumbeng a maragsakanka ta ni Drake ti agar-aramid iti dicing ken saan a siak. Pinagbalinko koma a mamindua nga agsagaba dayta a billit."
  
  Kimmita ni Boudreau manipud iti maysa agingga iti sabali. "Nasaysayaat nga agpadakayo a siguraduenyo a diak pulos makaruar ditoy. Isapatak a putdenkayo a dua iti pedaso."
  
  "Isalakanmo." Nabuya ni Hayden ti panangipis-it ni Drake iti tengnged ni Maria Fedak. "Awan unay ti tiempona."
  
  Natangken ti ulo ni Boudreau ken naserraan ti rupana. "Saan a dangran ti CIA ni adingko. Isu ket umili ti Estados Unidos."
  
  Ita, pudno a patien ni Hayden a talaga a saan a nagun-od dayta ti nauyong. "Dumngegka, sika a nauyong a bastardo," insippawna. "Addakami iti gubat. Pinatay ti Nadara nga Ari dagiti Americano iti daga ti America. Pinulpullo ti kinidnapna. Pinulpullo.Kayatna nga iggaman daytoy a pagilian a subbot. Saanna nga ibukbok kenka wenno ti nabangsit a kabsatmo!"
  
  Adda nagmuregreg ni Alicia iti earpiece-na. Nangngeg ni Hayden dagiti instruksion. Kasta met ti inaramid ni Kinimaka.
  
  Kasta met ni Drake.
  
  Inruarna ti tengnged ti babai sa inruarna ti paltog iti holster-na.
  
  Inkidem ni Hayden dagiti ngipenna iti kasta unay nga uray la nagikkis dagiti nerbio iti aglawlaw ti kalasag. Dandani pinagpukkaw ti gut instinct-na ken imbagana nga agsardeng. Naglawag ti pokusna iti maysa a segundo, ngem kalpasanna simrek ti panagsanayna, a nangibaga kenkuana a daytoy ti kasayaatan a gundawayda a mangsurot ken ni Kovalenko.
  
  Maysa a biag tapno maisalakan ti ginasut wenno nasursurok pay.
  
  Nadlaw ni Boudreau ti panagay-ayam ti emosion iti rupana ket kellaat a nasarakan ti bagina kadagiti bar, a kombinsido, nga inyunnatna ti imana ken nagngaretnget.
  
  "Saanmo nga aramiden dayta." Saanka kadi a makaitured nga aramiden daytoy ken ni bassit a kabsatko!"
  
  Kasla bato ti rupa ni Hayden. "Maudi a gundaway, mammapatay."
  
  "Ti Nadara nga Ari ket maysa nga aswang. Iti amin nga ammok, mabalin a nalabaga a herring dayta. Ay-ayatenna daytoy a kita ti banag."
  
  "Naawatan. Subokennakami."
  
  Ngem nabayagen a mersenaryo ni Boudreau, nabayagen a mammapatay. Ket ti pananggurana kadagiti addaan autoridad ti nangbulsek iti panangtingitingna. "Mapanka idiay impierno, bitch."
  
  Naliday ti puso ni Hayden, ngem tinapikna ti microphone monitor iti pulsotna. "Paltogam isuna."
  
  Inngato ni Drake ti paltog sa inpigketna iti ulona. Pinidut ti ramayna ti gatilio.
  
  Nagngaretnget ni Boudreaux gapu iti buteng. "Saan! Nadara nga Ari iti-"
  
  Bay-an ni Drake a ti nakaam-amak nga uni ti paltog ti manglemmes iti amin a dadduma nga uni. Nabuyana ti panagisprey ti dara manipud iti sikigan ti ulo ni Maria Fedak.
  
  "Amianan nga Oahu!" Nalpas ni Boudreaux. "Adda sadiay ti kadakkelan a rantsona..." Nagturong dagiti sasaona bayat ti limnedna iti suelo, a mangbuybuya iti natay a kabsatna a babai a nagdisso iti tugaw ken kitkitaenna ti nabuyogan iti dara a diding iti likudanna. Nakigtot a nagbuya bayat nga umas-asideg ti nakabalaclava a pigura iti iskrin agingga a napunno nga interamente dayta. Kalpasanna, inuksobna ti maskarana.
  
  Nalamiis, adayo ti rupa ni Matt Drake, ti rupa ti berdugo a pagay-ayatna ti trabahona.
  
  Nagpigerger ni Hayden.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO TALO
  
  
  Rimmuar ni Matt Drake iti taksi ket inkidemna dagiti matana tapno adalenna ti natayag a pasdek nga agtaytayab iti sanguananna. Gray ken nondescript, dayta ti perpekto nga abbong para iti nalimed nga operasion ti CIA. Masapul a sumrek dagiti lokal nga ahente iti garahe iti uneg ti daga, a lumasatda iti adu a suson ti seguridad. Amin a dadduma, ahente man wenno sibilian, simrekda babaen ti ruangan iti sango, nga inggagarada nga indatag ti bagbagida kas nalaka a puntiria.
  
  Immanges iti nauneg, dandani nasimbeng ti panunotna iti umuna a gundaway iti kabayag a malagipna, ket induronna a linuktan ti maysa a tao nga agturong a ridaw. Di kumurang a kasla serioso daytoy nga instalasion ti kinatalgedna. Iti sanguananna adda simple a lamisaan, a nakatugaw ti kagudua a dosena a natangken ti langada a lallaki. Awan duadua nga adu pay ti mangbuybuya.
  
  Nagna a bimmallasiw iti nasileng a baldosa a suelo. "Agur-uray ni Hayden Jay a mangsabat kaniak."
  
  "Ania ti naganmo?"
  
  "Ni Drake."
  
  "Ni Matt Drake?" Nagkullayaw bassit ti estoiko a langa ti guardia.
  
  "Sigurado".
  
  Inikkan ti lalaki iti panagkita a mabalin nga usaren ti maysa a tao no makakita iti nalatak a tao wenno balud. Kalpasanna, immawag. Kalpasan ti maysa a segundo, inkuyogna ni Drake iti nainsiriban nga elebeytor. Inserrekna ti tulbek sa pinidutna ti buton.
  
  Narikna ni Drake ti panagtayab ti elevator nga agpangato, a kasla adda iti cushion ti angin. Inkeddengna a saan unay a panunoten ti mapasamak, binay-anna dagiti pasamak a mangasikaso iti bagbagida. Idi malukatan ti ridaw, sinangona ti pasilio.
  
  Iti ungto ti koridor nagtakder ti komite a mangkablaaw kenkuana.
  
  Ben Blake ken ti kabsatna a ni Karin. Hayden nga. Kinimaka. Nagtakder ni Alicia Miles iti sadinoman iti likudan. Saanna a nakita ni May, ngem kalpasanna, saanna met a talaga a ninamnama.
  
  Di umiso ti eksena nupay kasta. Masapul a karaman ditoy ni Kennedy. Karkarna amin ti langana no awan isuna. Rimmuar iti elevator ket inkagumaanna a lagipen a kasta met la ketdi ti riknada. Ngem rinabii kadi a nagiddada iti kama, a kumitkita kadagiti matana, a pampanunotenda no apay nga awan ni Drake a mangisalakan kenkuana?
  
  Kalpasanna, nagtakder ni Ben iti sanguananna ket ni Drake, nga awan ti imbagana, inguyodna ti agtutubo a lalaki iti takiagna. Sibabain nga immisem ni Karin iti rabaw ti abaga ti kabsatna ket immasideg ni Hayden tapno ikabilna ti imana iti abagana.
  
  "Nailiwkami kenka".
  
  Desperado a nangtengngel. "Aagyaman".
  
  "Saan a kasapulan nga agmaymaysaka," kinuna ni Ben.
  
  Nagsubli ni Drake iti maysa nga addang. "Kitaem," kinunana, "napateg a mailinteg ti maysa a banag. Nagbaliwak a tao. Saanmon a makapagpannuray kaniak, nangruna kenka, Ben. No maawatanyo daytoy, dakayo amin, ngarud adda gundaway a makapagtitinnulongtayo."
  
  "Saan a kukuam-" Diretso ni Ben iti parikut, kas iti ammo ni Drake nga aramidenna. Ni Karin, nakaskasdaaw, ti ima ti rason. Iniggamanna ket inyadayona, a nangibati ken ni Drake iti nalawag a dalan nga agturong iti opisina iti likudan dagitoy.
  
  Nagna kadakuada a nagtung-ed ken ni Kinimaka iti dalan. Napasnek ti panagkita ni Alicia Miles kenkuana. Nagsagaba met iti pannakapukawna iti maysa nga ipatpategna.
  
  Nagsardeng ni Drake. "Saan pay a nalpas, Alicia, pulos a saan. Masapul a maikkat daytoy a bastardo. No saan, mabalin a puoranna ti lubong agingga iti daga."
  
  "Matay ni Kovalenko nga agpukpukkaw."
  
  "Aleluya".
  
  Limmabas ni Drake kenkuana a simrek iti kuarto. Dua a dadakkel a kompiuter ti nagtugaw iti kannawanna, agkir-in ken ag-click dagiti hard drive bayat ti panagsapul ken panagkargada iti datos. Iti sango dayta adda maysa a paris a bulletproof windows nga agpangato iti suelo a mangbuybuya iti Miami Beach. Kellaat a nabigbigna ti ladawan ni Wells nga agpammarang a pervert ken agkidkiddaw iti sniper scope tapno makitana dagiti natan-ok a bangkay sadiay baba.
  
  Daytoy a kapanunotan ti nangpampanunot kenkuana. Dayta ti umuna a gundaway a nagpanunot a nasayaat maipapan ken ni Welles sipud idi napapatay ni Kennedy. Natay ni Wells iti nakaam-amak nga ipapatay iti ima ni Alicia wenno May. Dina ammo no ania dagitoy, ken dina ammo no apay.
  
  Nangngegna a simrek dagiti dadduma. "Gapuna..." Inturongna ti buya. "Kaanotayo a mapan idiay Hawaii?"
  
  "Iti agsapa," kinuna ni Hayden. "Adu kadagiti sanikuatayo ti naikonsentrar itan iti Oahu. Sukimatenmi met ti dadduma nga isla gapu ta pagaammo a nasurok a maysa ti rantso ti Kovalenko. Siempre, pagaammo met itan nga isu ket nalaing iti panangallilaw, isu nga agtultuloy a masurotmi ti dadduma pay a mangiturong iti nadumaduma a rehion ti lubong."
  
  "Nasayaat. Malagipko dagiti panangtukoy ken ni Kapitan Cook, Diamond Head ken Hell"s Gate. Daytoy kadi ti puntiriam idi?"
  
  Innala ni Ben. "Medio, wen. Ngem nagdisso ni Cook iti Kauai, saan nga iti Oahu. Ti-" Kellaat a nagpatingga ti monologo. "Hmm, iti ababa a pannao. Awan ti nasarakanmi a karkarna. Pakada."
  
  "Awan ti direkta a koneksion da Cook ken Diamond Head?"
  
  "Agtartrabahokami iti dayta". Nagsao ni Karin a medio depensa.
  
  "Ngem naipasngay idiay Yorkshire," innayon ni Ben, a sinubokna ti baro a lapped ni Drake. "Ammom, Daga ti Dios."
  
  Kasla saan pay ketdi a nangngeg ni Drake ti ibagbaga ti gayyemna. "Kasano kabayag ti panaglabasna idiay Hawaii?"
  
  "Bulan," kinuna ni Karin. "Di kumurang a namindua a nagsubli sadiay."
  
  "Nalabit sinarungkaranna ti tunggal isla idi. Ti rumbeng nga aramidem ket kitaem dagiti log-na, saan a ti pakasaritaan wenno gapuananna. Masapul nga ammotayo dagita a banag a saan a nalatak."
  
  "Daytoy..." Nagsardeng ni Karin. "Talaga a makaanay dayta."
  
  Awan ti imbaga ni Ben. Saan a nalpas ni Karin. "Ti ammomi ket daytoy: ti dios ti Hawaii nga apuy, kimat ken bulkan ket maysa a babai nga agnagan iti Pele. Isu ket nalatak a pigura kadagiti adu a nagkauna a sarita ti Hawaii. Adda kano ti pagtaenganna iti tuktok ti maysa kadagiti aktibo unay a bulkan iti lubong, ngem adda dayta iti Big Island, saan nga iti Oahu."
  
  "Daytoy amin?" sinaludsod ni Drake iti apagbiit.
  
  "Saan. Bayat a kaaduan nga estoria ket maipapan kadagiti kakabsatna a babbai, dadduma a sarsarita ti mangisalaysay maipapan iti Ruangan ti Pele. Ti ruangan ket agturong iti apuy ken ti puso ti bulkan-kasla Impierno kadi dayta kenka?"
  
  "Nalabit metapora daytoy," kinuna ni Kinimaka a di nagpanunot, sa nagmulagat. "Bueno, mabalin a kasta. Ammomon..."
  
  Ni Alicia ti immuna a nagkatawa. "Agyamanak iti Dios uray la adda sabali nga addaan iti kinamanagpakatawa." Nagngaretnget, sa innayonna, "No offense," iti timek a mangipakita a dina unay maseknan no kasano ti panangtrato dagiti tattao kenkuana.
  
  "Mabalin a makatulong ti Ruangan ni Pele," kinuna ni Drake. "Itultuloyyo ti naimbag. Agkitakami iti agsapa".
  
  "Saanka kadi nga agtalinaed?" Nagsasao ni Ben, nalawag a namnamaenna a maaddaan iti gundaway a makisarita iti gayyemna.
  
  "Saan". Nagtungtung-ed ni Drake iti tawa bayat a mangrugin a lumnek ti init iti rabaw ti taaw. "Adda ayanko ita a rabii."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO UPAT
  
  
  Pimmanaw ni Drake iti kuarto a dina timmaliaw iti napalabas. Kas ninamnama, nasabat ni Hayden bayat a sumrek koman iti elevator.
  
  "Drake, agin-inayadka. Nasayaat ti kasasaadna?"
  
  "Ammom a nasayaat ti kasasaadna. Nakitam isuna iti video stream."
  
  Iniggaman ni Hayden ti imana. "Ammom ti kayatko a sawen."
  
  "Nasayaatto ti kasasaadna. Masapul a nasayaat ti langana, ammom dayta. Impagarup la ketdi ni Boudreaux a pudno dayta."
  
  "Wen".
  
  "Nakitak koma a naburak."
  
  "Ala, siak ti nangduyok, isu a nagun-odko dayta a ragsak, gapu kenka."
  
  Pinduten ni Drake ti buton para iti umuna a kadsaaran. "Addan koma ti kabsatna a babai kadagiti ahenteyo. Ipandanto iti ospital ket dalusanda. Ti peke a dara ket maysa a diablo a mangasikaso iti bukodna a negosio, ammom."
  
  "Nauyong laeng ni Boudreau, no posible dayta. Idi timmakder ti kabsatna a babai, sibibiag-" Nagkidem ni Hayden. "Maudi a pannakarba."
  
  "Nagtrabaho ti plano. Nasayaat nga ideya dayta," kinuna ni Drake kenkuana. "Nakaawatkami iti impormasion. Maitutop dayta ".
  
  Nagtung-ed ni Hayden. "Ammok. Maragsakanak laeng ta adda iti likudan dagiti rebar ti maniac."
  
  Simrek ni Drake iti elevator sa inur-urayna ti panagserra dagiti ridaw. "No siak koma," kinunana bayat ti panagpukaw ni Hayden iti imatangna. "Paltogak koma ti bastardo iti seldana."
  
  
  * * * .
  
  
  Naglugan ni Drake iti taksi a napan idiay Biscayne Boulevard ket nagturong iti Bayside shopping plaza. Ti lalaki a nangtawag kenkuana, a kasla naulimek, saan a sigurado ken naan-anay a saan a nasayaat ti ugali, kayatna ti agkita iti ruar ti balay ni Bubba Gump. Adda kanito ti panagpakatawa ni Drake ket insingasingna ti Hooters, maysa a lugar a nalabit ad-adda a maibagay kadakuada, ngem nagtignay ni May a kasla dina pay ketdi nangngeg.
  
  Nakikadua ni Drake iti bunggoy, dimngeg iti naariwawa a ragragsak iti aglawlawna ken nariknana a naan-anay a saan a maitutop. Kasano koma a naragsak unay dagitoy a tattao idi napukawna ti maysa a banag nga ipatpategna unay? Kasano koma a dida maseknan?
  
  Nagmaga ti karabukobna ken napigis dagiti bibigna. Nagsenyas ti bar iti Bubba Gump. Baka mabalin a lumned iti sumagmamano sakbay a sumangpet. Nupay kasta, awan ti ilusionna; masapul nga agsardeng daytoy. No mapan idiay Hawaii a manganup iti nangpapatay iti babai nga ay-ayatenna, no agsapul iti panagibales imbes nga agbalin a biktima, masapul a daytoy ti maudi a gundaway.
  
  Masapul a kasta.
  
  Iduronna koman ti ridaw idi ikkis ni Mai kenkuana. Adda a mismo sadiay, a nakasandig iti adigi a nakurang nga innem a pie ti kaadayona kaniak. No isu ti kabusor, natayen ita.
  
  Awan serserbi ti determinasionna iti kinaulpit ken panagibales no awan ti pokus ken kapadasan.
  
  Nagturong ni Mai iti restawran, sinurot ni Drake. Nagtugawda iti bar ket nag-orderda iti Lava Flows kas pammadayaw iti umay a panagbiaheda idiay Hawaii.
  
  Nagulimek ni Drake. Dina pay pulos nakita a nagnerbios ni Mai Kitano. Dina pay pulos nakita a mabuteng. Dina mailadawan ti senario a mangtignay kenkuana.
  
  Ket kalpasanna, narba manen ti lubongna.
  
  "Kidnap ni Kovalenko ti kabsatko a ni Chika manipud Tokyo. Adu a bulan ti napalabas. Pinagtalinaedna a kautibo sipud idin." Immanges iti nauneg ni Mai.
  
  "Maawatak. Maawatakon ti inaramidmo," kinuna ni Drake iti arasaas. Nabatad dayta. Kanayon nga umuna ti pamilia.
  
  "Adda alikamenna."
  
  "Wen".
  
  "Immayak idiay US tapno sapulek isuna. Tapno masarakan ni Kovalenko. Ngem napaayak agingga a sika ken dagiti gagayyemmo ti nakiuman kaniak. Utangko kenka".
  
  "Saanmi nga insalakan isuna. Inaramidmo dayta."
  
  "Intedmo kaniak ti namnama, pinagbalinnak a paset ti team."
  
  "Pasetka pay laeng iti team. Ken diyo liplipatan nga adda sabali a remedio ti gobierno. Saanda a sumuko."
  
  "Malaksid no adda ipatpateg ti maysa kadakuada a nakautibo."
  
  Ammo ni Drake ti napasamak iti asawa ni Gates, ngem awan ti imbagana. "Kasapulanka idiay Hawaii, Mai. No kayattayo a daegen daytoy a lalaki, kasapulantayo ti kasayaatan. Ammo daytoy ti gobierno. Dayta ti gapuna a napalubosankayo, ni Alicia ken dagiti dadduma a pumanaw."
  
  "Ken sika?"
  
  "Ket siak".
  
  "Dagiti ngay ay-ayatem, Drake? Padasen kadi ti Nadara nga Ari nga itungpal ti panagibalesna?"
  
  Nagkidem ni Drake. "Napaay."
  
  "Ket kaskasdi nga itultuloyna nga ikagumaan."
  
  "Natalged kadi ni adingmo?" Kasapulan kadi ti ekstra a proteksion?Am-ammok ti dadduma a tattao-"
  
  "Naasikaso dayta, agyamanak."
  
  Inadal ni Drake ti di pay nasagid nga inumen. "No kasta, agpatingga amin daytoy idiay Hawaii," kinunana. "Ket ita ta dandanin nasarakanmi, mabiiten."
  
  Nabayag ti ininum ni Mai. "Nakasagananto, Drake. Sangapulo a tawenen nga iplanona daytoy."
  
  "Daytoy ti daga ti apuy," kinunana. "Inayonmo ni Kovalenko ken ti dadduma kadakami iti dayta nga equation, ket mabalin a bumtak laeng daytoy intero a lugar."
  
  
  * * * .
  
  
  Nabuyana ni May nga immadayo nga agturong iti paradaan sa nagturong iti pagarupna a mabalin nga ayan ti taksi. Naan-anay ti panagbiag ti rabii idiay Miami. Saan laeng a ti arak ti magun-odan a pamay-an ti pannakabartek, ket ti kombinasion dagiti awan patinggana, makaay-ayo a rabii, napintas a lallaki ken babbai, ken dinamiko a melodia ti nagtrabaho a sipipinget tapno maipangato uray ti agkurkurang a moralna.
  
  Nagturong iti suli ket naglukat ti marina iti sanguananna - dagiti yate a nag-bristling tapno maipagpannakkelda ti lugar, dagiti bunggoy a mangpunno kadagiti pagnaan, maysa nga open-air a restawran a napno kadagiti napintas a tattao a di mangted iti aniaman a banag iti lubong.
  
  Pagyamanan iti dakkel a paset kadagiti tattao a kas ken ni Matt Drake.
  
  Nagsubli. Nagkiriring ti selponna iti dayta makaupay, nalamuyot a melodia.
  
  Napardas nga i-press ti buton. "Wen?"
  
  "Matt? Naimbag a malem. Hello." Nasdaaw kenkuana dagiti napino a tono ti edukasion idiay Oxford.
  
  "Dal?" - kinunana. "Torsten Dahl?"
  
  "Sigurado. Siasino pay ti kas iti kinasayaat ti uni?"
  
  Nagbuteng ni Drake. "Amin ket nasayaat?"
  
  "Dika madanagan, buddy. Nasayaat ti amin iti daytoy a bangir ti lubong. Naindaklan ti Islandia. Napintas dagiti ubbing. Ti asawa ket... asawa. Kasano ti mapaspasamak ken ni Kovalenko?"
  
  "Nasarakanmi dayta," nakaisem ni Drake. "Nganngani. Ammotayo no sadino ti kitaentayo. Adda sumagmamano a mobilisasion a mapaspasamak ita ket rumbeng nga addatayo idiay Hawaii inton bigat."
  
  "Naan-anay. Bueno, ti rason nga awagak ket mabalin a makatulong wenno saan kenka. Mabalinmo ti agdesision a mismo. Kas ammoyo, agtultuloy a siaannad ti panagsukisok iti Tanem dagiti Dios. Malagipmo kadi no kasano nga iti kastilio ni Frey nagtakderak iti igid ti tanem ni Odin a nakabitin ti dilak? Malagipmo kadi ti nasarakanmi?"
  
  Nalagip ni Drake ti dagus a panagsiddaawna. "Sigurado".
  
  "Patiendak no kunaek a dandani inaldaw a makasaraktayo kadagiti gameng a kapada wenno manglab-aw pay ketdi iti daytoy. Ngem adda ad-adda a gagangay a banag a nakaawis iti atensionko itay bigat, kangrunaanna gapu ta impalagipna kaniak."
  
  Simrek ni Drake iti akikid nga eskinita tapno ad-adda a mangngegna ti Swede. "Ipalagipna kaniak? Nasarakam kadin ni Hercules?
  
  "Saan. Ngem nasarakanmi dagiti karatula kadagiti diding ti tunggal niche iti tanem. Nailemmengda iti likudan dagiti gameng, isu a saanda a madlaw idi damo."
  
  Nagsarua ni Drake. "Marks?"
  
  "Intunosda ti retrato nga impatulodmo kaniak."
  
  Nagkanito ni Drake, ket kalpasanna, dimteng ti kimat iti pusona. "Aguray. Kayatmo a sawen a kas met laeng iti ladawan nga impatulodko? Ti swirl image a nasarakanmi kadagiti time travel devices?"
  
  "Impagarupko a daytoy ti mangkagat kenka, gayyemko. Wen, dagitoy a marka - wenno kulot, kas kunam."
  
  Awan ti makasao ni Drake iti apagbiit. No dagiti marka iti Tanem dagiti Dios ket maitunos kadagiti marka a nasarakanda kadagiti nagkauna nga alikamen a pagluganan, kayatna ngarud a sawen a naggapu dagitoy iti isu met laeng a panawen.
  
  Nagsao ni Drake babaen ti namaga a ngiwat. "Kayatna a sawen-".
  
  Ngem napanunoten ni Thorsten Dahl ti amin. "A dagiti didiosen pinarsuada dagiti alikamen a panggepda ti panagdaliasat iti panawen. No panunotem dayta, adda kaipapanan dayta. Manipud iti nasarakanmi iti tanem ni Odin, ammomi nga addada. Ita ammotayon no kasano ti panangmanipulada iti panaglabas ti panawen."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO KET LIMA
  
  
  Nagtakder ti Nadara nga Ari iti igid ti bassit a reserbana, a mangbuybuya bayat a ti sumagmamano kadagiti tigrena iti Bengal ti mangkamkamat iti bassit nga ugsa a nairuar para kadakuada. Nasinasina ti emosionna. Iti maysa a dasig, makaparagsak ti agtagikua ken agbuya iti panaglinglingay iti maysa kadagiti kadakkelan a makina a mangpapatay a naparsua pay laeng iti planeta. Iti sabali a bangir, makasangsangit a nakababain ta naibaludda. Maikarida iti nasaysayaat.
  
  Saan a kas kadagiti natauan a kautibona. Maikarida iti magun-odda.
  
  Boudreau.
  
  Nagsubli ti Ari ti Dara idi mangngegna ti sumagmamano a tattao a magmagna iti ballasiw ti karuotan. "Ni Mr. Boudreau," insungbatna. "Kasano ti naglabas ti pannakaibalud ti CIA?"
  
  Nagsardeng ti lalaki iti sumagmamano a yarda, nga intedna kenkuana ti panagraem a kasapulanna, ngem kumitkita kenkuana nga awan butengna. "Narigrigat ngem iti impagarupko," inaminna. "Agyamanak iti naulimek a panangala."
  
  Nagsardeng ti Nadara nga Ari. Nariknana dagiti tigre iti likudanna, a mangkamkamat kadagiti mabutbuteng nga ugsa. Nagkidem ti ugsa ket nagtaray, a naparmek ti buteng, a dina kabaelan a sanguen ti bukodna nga ipapatay. Saan a kasta ni Boudreau. Impakita ti Nadara nga Ari kenkuana ti maysa a tukad ti panagraem.
  
  "Nalab-awannaka kadi ni Matt Drake?"
  
  "Nagbalin nga ad-adda a nainsiriban ti CIA ngem iti ninamnamak. Dayta laeng".
  
  "Ammom a no adda kaniak ti paltog, saan koma a napeke ti ipapatay ni adingmo."
  
  Impakita ti panagulimek ni Boudreaux a maawatanna.
  
  "Dimtengen ti tiempo nga agtignay," kinuna ti Nadara nga Ari. "Kasapulak ti mangdadael kadagiti dadduma a rantso. Dagiti adda iti Kauai ken Big Island. Maaramidmo kadi daytoy para kaniak?"
  
  Kellaat a nakasarak iti namnama ti lalaki nga imbilinna a maisalakan manipud tungpal biag a pannakaibalud. "Maaramidko daytoy."
  
  "Masapul a patayem ti tunggal hostage. Tunggal lalaki, babai ken ubing. Mabalinmo nga aramiden dayta?"
  
  "Wen, sir".
  
  Nagsanud ti Nadara nga Ari. "Siguradoka kadi?"
  
  "Aramidek ti aniaman a kiddawem kaniak."
  
  Awan ti impakita ti Ari ti Dara iti makinruar nga emosion, ngem naragsakan. Ni Boudreau ti kalaingan a mannakigubat ken komanderna. Nasayaat ta nagtalinaed a kasta unay ti kinasungdona.
  
  "Kalpasanna, inka agsagana. Ur-urayek dagiti instruksionmo."
  
  Inturong dagiti tattaona ti Americano, ket insenias ti Ari ti Dara ti maysa a lalaki nga aguray iti likudan. Ni Claude, ti manedyer ti rantsona idiay Oahu.
  
  "Kas kunak, Claude, dimtengen ti tiempo. Nakasaganaka kadin, saan kadi?"
  
  "Naisagana ti amin. Kasano kabayag ti panagtengngeltayo?"
  
  "Agpetpetka agingga a matayka," inngaretnget ti Nadara nga Ari. "No kasta, mabayadan ti utangmo kaniak. Pasetka ti pakasingaan. Siempre, bassit laeng a paset daytoy, ngem maikari ti sakripisiom."
  
  Nagulimek ti superbisorna iti Oahu.
  
  "Mariribukanka kadi?"
  
  "Saan. Saan apo."
  
  "Nasayaat daytoy." Ket apaman nga ipamaysami ti atensionda iti rantso, luktam dagiti lokal a selda ti isla. Siak ti lumasat kadagiti Ruangan ti Impierno, ngem mauram ti Hawaii."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO NGA INEM
  
  
  Agtaytayab ti pribado a jet ti CIA iti kangato a tallopulo ket siam a ribu a pie. In-swirl ni Matt Drake ti yelo iti awan kargana a basona sa binigketna ti kalub para iti sabali pay a miniature whisky. Nagtugaw nga agmaymaysa iti likudan ti eroplano, a mangnamnama a raemenda ti panagmaymaysana. Ngem ti kanayon a panagsiddaaw iti sikigan ken nakapungtot a panagsasarita ti nangibaga kenkuana a ti "welcome back" a van ket di agbayag agguyod iti sibayna.
  
  Ket saan pay ketdi a nangrugi a nagnerbios ti whisky.
  
  Nagtugaw ni Hayden iti ballasiw ti pasilio manipud kenkuana, ni Kinimaka iti abayna. Iti laksid ti kinatao ti misionna, kasla medio naragsak ti Hawaiian iti panagsublina iti pagilianna. Siaannad a nabantayan ti pamiliana, ngem kasla medio agtalek ti kanayon nga optimistiko a higante nga adda latta gundawayna a makakita kadakuada.
  
  Nakisarita ni Hayden ken ni Jonathan Gates babaen ti satellite phone. "Tallo pay? Agdagup dayta iti duapulo ket maysa a balud, apo. Bueno, wen, siguradoak nga ad-adu pay ngem dayta. Ket awan pay ti lokasionna. Aagyaman".
  
  Naburak ni Hayden ti koneksion ket inbabana ti ulona. "Diakton makasarita. Kasano ti pannakisaritam iti lalaki a kabarbaro a napapatay ti asawana? Ania ti ibagam?"
  
  Nabuya ni Drake. Apagbiit laeng, ngem kalpasanna inturongna ti nauyong a panagkitana kenkuana. "Ladingitek, Matt. Diak pagarupen. Adu unay ti mapaspasamak."
  
  Nagtung-ed ni Drake sa inbukbokna ti basona. "Saan ngata nga agbakasion ni Gates?"
  
  "Saan unay a natalged ti kasasaad." Inpigket ni Hayden ti telepono agingga iti tulangna. "Iti gubat, awan ti makakupas iti likudan."
  
  Immisem ni Drake iti kinaironiana. "Diak impagarup a kasta ti kadakkel ti Hawaii."
  
  "Kayatmo a sawen, apay a dida pay nasarakan ti uray maysa laeng kadagiti rantsona? Bueno, saan a dakkel a banag dayta. Ngem nakaam-amak ti kaadu ti di makastrek a kabakiran, turod ken ginget. Camouflaged met la ketdi dagiti rantso. Ket nakasaganan ti Nadara nga Ari para kadatayo. Kasla pampanunoten ti Washington nga ad-adda a matulongannakami dagiti lumugar ngem ti regular a puersa ti panagtrabaho."
  
  Intag-ay ni Drake ti kiday. "Nakaskasdaaw ta husto la ketdi ti ibagbagada. Ditoy a sumrek ti mannakigayyem a higantetayo."
  
  Inted ni Mano iti nalawa ken relaks nga isem. "Talaga nga am-ammok ti kaaduan a tattao ti Honolulu."
  
  Nagparang ti blur, ket kellaat a nagparang ni Ben Blake iti abayna. Tinaliaw ni Drake ti baro. Dayta ti umuna a gundaway a talaga a nagkitada sipud idi natay ni Kennedy. Timmakder ti dalluyon ti emosion iti uneg ti bagina, a dagus a pinarmek ken inlemmengna babaen ti panaginumna manen.
  
  "Napartak unay ti napasamak amin, mate. Diak maitured. Insalakannak, ngem... ngem diak maisalakan."
  
  "Saanka a pabasolen." Saan a basolmo dayta."
  
  "Ngem pimmanawka."
  
  Kinita ni Drake ni Karin a kabsat ni Ben a mangmatmatmat iti kabsatna a makapungtot dagiti matana. Agparang a pagsasaritaanda ti di nainsiriban a tignay ni Ben, ket nagkontra iti bukbukel. Linuktan ni Drake ti sabali a whisky sa nagsanud iti tugawna, saan a nagkuti ti panagkitana. "Agarup sangaribu a tawenen ti napalabas, nakikaduaak iti SAS. Ti kasayaatan a mannakigubat a puersa iti lubong. Adda rason nga isuda ti kasayaatan, Ben. Malaksid iti dadduma pay a banag, daytoy ket gapu ta naulpitda a tattao. Awan asi. Dagiti mammapatay. Saanda a kas ken ni Matt Drake nga am-ammom. Wenno uray pay kas ken ni Matt Drake, a mangsapsapul kadagiti tulang ni Odin. Awan daytoy a Matt Drake iti SAS. Isu ket sibilian idi."
  
  "Ket ita?"
  
  "No la ket ta sibibiag ti Ari ti Dara ken adda pay laeng ni Vendetta, diak mabalin ti agbalin a sibilian. Saan a napateg no kasano ti kinadakes ti kayatko nga agbalin."
  
  Nagtung-ed ni Ben. "Maawatakon dayta".
  
  Nasdaaw ni Drake. Kagudua a nagsubli bayat ti panagtakder ni Ben ken nagna nga agsubli iti tugawna. Nalabit mangrugin a dumakkel ti agtutubo a lalaki.
  
  No ti napalabas a tallo a bulan ket saan a nangpapartak iti daytoy a proseso, awan ti pulos a nangpapartak.
  
  Nabuya ni Hayden. "Kaduana, ammom. Idi natay isuna. Narigat met kenkuana."
  
  Nagtilmon ni Drake ket awan ti imbagana. Immirut ti karabukobna ket ti laeng kabaelanna nga aramiden tapno saan a bumtak ti lua. Sumagmamano a lalaki manipud SAS. Nangibati ti whisky iti napudot a tugot iti abut ti tianko. Kalpasan ti apagbiit dinamagna, "Kasano ti sakam?"
  
  "Nasakit." Mabalinko ti magna ken uray pay agtaray. Saan a kayat a labanan ni Boudreau iti sumagmamano pay a lawas nupay kasta."
  
  "Basta adda iti pagbaludan, saankanto a kasapulan."
  
  Naawis ti atensionna ti riribuk. Nagtugaw da Mai ken Alicia iti sumagmamano a linia iti sanguanan ken iti ballasiw ti pasilio manipud iti maysa ken maysa. Saan pay a pulos a nagyelo ti relasion dagiti dua a babbai, ngem adda mangrurod kadakuada a dua.
  
  "Inkompromisonakami!" Rinugian ti nagikkis ni Alicia. "Tapno maisalakan ti bukodko a damn sister. Kasano pay a makasarakda iti hotel?"
  
  Naglusdoy ni Drake iti tugawna sa nagturong iti pasilio. Ti maudi a kasapulanna iti panagtayab ket ti panaglalaban ti dua kadagiti makapapatay a babbai nga am-ammona pay laeng.
  
  "Natay ni Hudson iti dayta nga otel," nagngaretnget ni Alicia. "Pinaputokanda bayat... bayat-" Inkidemna ti ulona. "Impormasyonmo kadi daytoy, Kitano? Karitka nga ibagam ti pudno."
  
  Simrek ni Alicia iti pasilio. Timmakder ni Mai tapno kitaenna ti rupana. Dandani agong iti agong dagiti dua a babbai. Nagsubli ni Mai tapno adda lugarna. Mabalin nga impagarup ti maysa nga awan kapadasanna a managpaliiw a daytoy ket pagilasinan ti kinakapuy iti biang ti balasitang a Hapones.
  
  Ammo ni Drake a makapapatay daytoy a pagilasinan.
  
  Nagdardaras nga immasideg. "Isardeng!"
  
  "Aggatad ni adingko iti sangapulo a Hudson."
  
  Nagngaretnget ni Alicia. "Ita, makaalaak iti May-time!"
  
  Ammo ni Drake a saan nga umatras ni May. Nalaklaka koma nga ibaga ken ni Alicia ti ammona idi-nga inted ni Hudson ti bagina-ngem saan nga ipalubos ti panagpannakkel ni Mai Kitano a sumuko. Nagkabil ni Alicia. insungbat ni Mai. Immakar ni Alicia iti sikigan tapno ad-adu ti espasiona. rinaut ni Mai.
  
  Nagdardaras ni Drake nga immasideg kadakuada.
  
  Nagtulad ni Alicia iti sipa, immasideg ket inwarasna ti sikona iti rupa ni May. Saan a naggunay ti mannakigubat a Hapones, no di ket inturongna bassit ti ulona, a nangipalubos a ti danog ket agsippayot iti maysa a milimetro nga adayo kenkuana.
  
  Napigsa ti panangdungpar ni Mai iti gurong ni Alicia. Adda nangato a panagsisilpo ti makalibas nga anges, ket nagsubli ni Alicia iti bulkhead. Immabante ni May.
  
  Naglugan ni Hayden a timmakder, nga agpukpukkaw. Nakatakder met da Ben ken Karin, agpada nga usiuso no asino ti mangabak iti laban. Nagdardaras a simrek ni Drake a puersa, induronna ni May iti tugaw iti abayna ket pinutedna ti imana iti karabukob ni Alicia.
  
  "Isardeng." Naulimek ti timekna a kas iti tanem, ngem napno iti pangta. "Awan ti pakainaigan ti natay a fucking boyfriend-mo iti daytoy. Ken ni adingmo met." Siniripna ni May. "Kabusor ni Kovalenko. Apaman nga agbalin a FUBAR dayta a bastardo, mabalinmon a labanan ti amin a kayatmo, ngem isalakan agingga iti dayta."
  
  Nagbaliwbaliw ni Alicia iti takiagna. "Matay koma dayta a billit gapu iti inaramidna."
  
  Saan a nagkidem ni Mai. "Nakarkaro nga amang ti inaramidmo, Alicia."
  
  Nakita ni Drake ti panagsilnag manen ti apuy kadagiti mata ni Alicia. Imbatadna ti kakaisuna a simrek iti panunotna. "Imbes nga agsusupiatkayo, mabalin nga ilawlawagyo kaniak no siasino kadakayo ti aktual a nangpapatay ken ni Wells. Ket apay."
  
  Nalab-awan ida ti laban.
  
  Adda a mismo ni Hayden iti likudanna."Nasurot ni Hudson babaen ti high-tech tracking device, ni Miles. Ammom dayta. Awan ditoy ti maragsakan iti wagas a panangted ni Mai iti alikamen." Adda asero iti timekna. "Saan a dakamaten no kasano a nagun-odna dayta. Ngem uray siak maawatan no apay nga inaramidna dayta. Kasta met laeng ti mapaspasaran ti dadduma a nangato nga opisial ti gobierno iti agdama. Agay-ayamen ni Kovalenko iti maudi nga ay-ayamna, ket dandani ditay pay nakadanon iti maikadua a base. Ket no saan a maselioan dagiti agruar-"
  
  Nagngaretnget ni Alicia sa nagsubli iti tugawna. Nasarakan ni Drake ti sabali pay a bunton dagiti miniature ket nagturong manen iti pasilio nga agturong iti bukodna. Diretso ti panagkitana iti sanguanan, a dina kayat a rugian ti aniaman a saritaan iti kasayaatan a gayyemna pay laeng.
  
  Ngem iti dalan, nagsanud ni Ben kenkuana. "FUBAR?"
  
  "Fucked up iti labes ti pannakabigbig."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO PITO
  
  
  Sakbay a simmangladda, nakaawat ni Hayden iti tawag a nakalibas ni Ed Boudreau iti pagbaludan ti CIA. Inusar ti Ari ti Dara ti maysa nga insider ket, maikontra iti bukodna a tarigagay, inruarna ni Boudreau iti nainsiriban, awanan riribuk nga operasion.
  
  "You people never learn anything," kinuna ni Drake kenkuana, ket saan a nasdaaw idi awan ti maibagana kas sungbat.
  
  Nagkidem ti eropuerto ti Honolulu iti saan a nalawag, kasta met ti napartak a panaglugan iti lugan a sumrek iti siudad. Iti naudi a kaaddada idiay Hawaii, rinautda ti mansion ni Davor Babic ket inkabilda iti listaan dagiti suspek babaen ti anakna a ni Blanca. Kasla serioso dayta iti dayta a tiempo.
  
  Kalpasanna, nagparang ni Dmitry Kovalenko.
  
  Naariwawa a siudad ti Honolulu, saan a naiduma iti kaaduan a siudad ti America wenno Europa. Ngem uray kasano, ti simple a kapanunotan a saan a nasursurok ngem duapulo a minuto ti kaadayo ti Waikiki Beach ti nangpalukneng uray iti nalidem a pampanunot ni Drake.
  
  Nasapa a malem ket nabannogda amin. Ngem impapilit da Ben ken Karin a diretsoda a mapan iti pasdek ti CIA ket agkonektada iti lokal a network. Agpadada a magagaran a mangrugi a mangkali iti ayan dagiti journal ni Kapitan Cook. Dandani immisem ni Drake idi mangngegna daytoy. Kanayon a pagay-ayat ni Ben dagiti burburtia.
  
  Pinapartak ni Hayden ti panagaramid iti papeles ket di nagbayag nasarakanda ti bagbagida iti sabali pay a bassit nga opisina, nga umasping iti imbatida idiay Miami. Ti laeng nagdumaanda ket manipud iti tawa makitada dagiti nangato nga otel ti Waikiki, ti nalatak a Top of Waikiki revolving restaurant ken, iti adayo, ti kadakkelan a makaawis ti Oahu, ti nabayagen a nakaturog a bulkan a pagaammo kas Diamond Head.
  
  "Dios, kayatko ti agbiag ditoy," kinuna ni Karin nga agsennaay.
  
  "Mamatiak," insungbat ni Kinimaka. "Nupay siguradoak a kaaduan a bakasionista ti mangbusbos iti ad-adu a tiempo ditoy ngem siak."
  
  "Hoy, saan unay a nabayag nga addaka idiay Everglades," in-inut nga in-connect ni Hayden bayat ti panangikonektana kadagiti kompiuter da Ben ken Karin iti naparaburan a sistema. "Ket naam-ammona ti maysa kadagiti lumugar."
  
  Kasla nariribuk ni Kinimaka iti apagbiit, sa nagkidem. "Aligator ti kayatmo a sawen? Naragsak unay, yeah."
  
  Nalpas ni Hayden ti ar-aramidenna ket timmaliaw iti aglawlaw. "Kasano ngay ti napartak a pangrabii ken nasapa a pagiddaan? Mangrugikami nga agtrabaho iti parbangon."
  
  Adda dagiti panagtang-ed ken panagtanabutob ti panagtutunos. Idi immanamong ni May, pimmanaw ni Alicia. Inaywanan ni Drake sakbay a nagturong kadagiti kakaduana. "Adda koma ammoyo amin a nasursurok ita nga aldaw. Adda riknak a daytoy ket mabalin a maysa kadagiti kapatgan nga impormasion nga ipalgaktayo." Nagsardeng. "Nakiuman kaniak ni Dahl itay."
  
  "Torsten?" Nagpukkaw ni Ben. "Kasano ti kasasaad ti nauyong a Sueko? Iti naudi a pannakakitak kenkuana, kitkitaenna dagiti tulang ni Odin."
  
  Nagpammarang ni Drake nga awan ti nangsinga kenkuana. "Bayat a suksukimatenda ti Tanem dagiti Dios, nakasarakda kadagiti marka a maitunos kadagiti agtaytayab a nasarakanmi kadagiti alikamen a mangyakar."
  
  "Kanayon?" - Nag-echo ni Hayden. "Kasano ti panagtutunos?"
  
  "Eksakto nga agpapadada."
  
  Nangrugin nga agtrabaho ti utek ni Ben iti naan-anay a kapasidadna. "Kayatna a sawen a dagiti met laeng tattao a nangaramid iti Tanem ti nangparsua met kadagiti alikamen. Kinamauyong daytoy. Ti teoria ket dagiti didiosen ket nangibangonda kadagiti bukodda a tanem ken literal a nagiddada tapno matay, bayat a paatiddogenda ti biag babaen ti masa a pannakaungaw. Ita, kunam nga inaramidda met dagiti time travel devices?" Nagsardeng ni Ben. "Kinapudnona, adda kaipapanan dayta-"
  
  Nagkidem ni Karin, a nangmatmat kenkuana. "Maag. Siempre, adda kaipapanan daytoy. Isu a nagdaliasatda iti panawen, inmaniobrada dagiti pasamak ken pinarsuada ti gasat dagiti tattao."
  
  Siuulimek a timmaliaw ni Matt Drake. "Makitakto inton bigat."
  
  
  * * * .
  
  
  Nabalsamo ti angin ti rabii, nabara iti tropiko, ken nakapsut ti ramanna iti Taaw Pacifico. Nagallaalla ni Drake kadagiti kalsada agingga a nakasarak iti silulukat a bar. Naiduma la ketdi ti kliente kadagiti dadduma a bar iti dadduma a pagilian, saan kadi?, napanunotna. Ngamin, paraiso dayta. Kalpasanna apay nga agay-ayam pay laeng dagiti lifers iti pool, a kasla kukuada ti lugar? Apay nga adda nabartek a nakatugaw iti ungto ti bar a naisubli ti ulona? Apay a nagtugaw ti agnanayon nga agassawa a nagsisina, nayaw-awan kadagiti bukodda a babassit a lubong, a sangsangkamaysa ngem agmaymaysa?
  
  Bueno, naiduma ti dadduma a banag. Adda ni Alicia Miles iti bar, a mangleppas iti doble nga inumen. Pampanunoten ni Drake ti pumanaw. Adda pay dadduma a bar a mabalinna a paglemmengan kadagiti ladingitna, ket no kastoy ti langa ti kaaduan kadagitoy, mariknana a kasla adda iti pagtaenganna.
  
  Ngem nalabit ti awag nga agtignay ti nangbalbaliw bassit iti panangmatmatna. Nagna nga immasideg kenkuana sa nagtugaw. Saan pay ketdi a timmangad.
  
  "Kankanto, Drake." Induronna ti awan kargana a basona nga agturong kenkuana. "Gatangem kaniak ti inumen."
  
  "Bay-am ti botelia," binilin ni Drake ti bartender sa nangibukbok iti bagina iti kagudua a baso a Bacardi Oakheart. Intag-ayna ti basona iti toast. "Ni Alicia Miles. Sangapulo a tawen a relasion nga awan ti napan, ha? Ket ita masarakantayo ti bagitayo idiay langit, a mabartek iti maysa a bar."
  
  "Adda wagas ti biag a mang-screw kenka."
  
  "Saan. Inaramid dayta ti SRT."
  
  "Talaga a saan a nakatulong dayta."
  
  Nagsiddaaw ni Drake kenkuana. "Maysa kadi daytoy a proposision ti kinamapagpiaran? Manipud kenka? Mano kadakuada ti nalmesmo?"
  
  "Umdasen a mangbang-ar iti tension. Saan a kas iti kasapulak."
  
  "Ket kaskasdi nga awan ti inaramidmo a tumulong kadagita a tattao. Iti dayta a purok. Malagipmo pay ketdi? Pinalubosam dagiti bukodmi a soldado a mangsalsaludsod kadakuada."
  
  "Soldadoak idi, kas kadakuada. Adda orderko."
  
  "Ket kalpasanna, simmukoka iti daydiay ad-adu ti bayadna."
  
  "Naaramidkon ti pagrebbengak, Drake." Pinunno manen ni Alicia ti rum-na sa in-inut nga in-inut ti botelia iti lamisaan. "Panawenen tapno apiten ti pagimbaganna."
  
  "Ket kitaem no sadino ti nangipananna kenka."
  
  "Kayatmo a sawen, kitaem no sadino ti nangigapuan daytoy kadakami, saan kadi?"
  
  Nagulimek ni Drake. Maibagatayo nga innalana ti nangato a dalan. Mabalinmo met a kunaen nga innalana ti nababa a dalan. Saan a napateg dayta. Nagtungpalda iti isu met laeng a lugar nga agpapada ti pannakapukawda ken agpapada ti masakbayanda.
  
  "Tamingentayo nga umuna ti Bloody Vendetta. Ket ni Kovalenko. Kalpasanna, kitaentayo no sadino ti ayantayo." Nagtugaw ni Alicia a kumitkita iti adayo. Pinampanunot ni Drake no adda iti panunotna ni Tim Hudson.
  
  "Masapul pay laeng a pagsaritaantayo ti maipapan ken ni Wells. Isu ti gayyemko."
  
  Nagkatawa ni Alicia, kasla idi. "Dayta lakay a pervert? Isu ket awan ti aniaman a wagas a gayyemmo, ni Drake, ken you fucking know it. Pagsaritaantayo ti maipapan kadagiti bubon. Ngem iti kamaudiananna. Dayta ti tiempo a mapasamak."
  
  "Apay?"
  
  Nagtaytayab ti nalamuyot a timek iti abagana. "Ta dayta ti kasapulan a mapasamak, Matt." Nalamuyot a tono ni May dayta. Nagkidem nga agturong kadakuada a siuulimek a kinalaka. "Gapu ta kasapulantayo ti tunggal maysa tapno makalasattayo nga umuna iti daytoy."
  
  Pinadas ni Drake nga ilemmeng ti pannakaklaatna iti pannakakitana kenkuana. "Talaga kadi a nakaam-amak ti kinapudno maipapan ken ni Wells?"
  
  Imbaga ti kinaulimekda no ania dayta.
  
  Nagaddang ni Mai iti nagbaetanda. "Addaak ditoy ta adda lead-ko."
  
  "Banni-it? Manipud iti siasino? Impagarupko a sinukatannaka dagiti Hapones."
  
  "Opisial, inaramidda." Adda naragsak a nota iti timek ni Mai. "Iti saan nga opisial, makinegosioda kadagiti Americano. Ammoda no kasano kapateg ti panangtiliw ken ni Kovalenko. Diyo ipagarup nga awan ti mata ti gobiernok a makakita."
  
  "Diak man la natagtagainep." Nagkidem ni Alicia. "Kayatko laeng a maammuan no kasano a nasarakannakami." Inyugyugyogna ti dyaketna a kasla kayatna nga ibelleng ti parola.
  
  "Nasaysayaatak ngem sika," kinuna ni Mai ket agkatkatawa itan. "Ket isu laeng ti bar para iti tallo a bloke."
  
  "Pudno daytoy?" Nagkidem ni Drake. "Anian nga ironic."
  
  "Adda lead-ko," inulit ni Mai. "Kayatmo kadi ti kumuyog kaniak ita ket kitaem wenno agpadakayo a nabartek unay a di maseknan?"
  
  Naglugan ni Drake manipud iti tugawna kalpasan ti maysa a segundo ket nagturong ni Alicia. "Ipakitam ti dalan, bassit nga elf."
  
  
  * * * .
  
  
  Kalpasan ti apagbiit a panaglugan iti taksi, naurnongda iti okupado a suli ti kalsada, a dumdumngeg iti panangi-update ni Mai kadakuada.
  
  "Direkta nga aggapu daytoy iti maysa a pagtalkak iti Intelligence Agency. Ti rantso ni Kovalenko ket tartarawidwidan ti sumagmamano a tattao a pagtaltalkanna. Kanayon a kasta, nupay ad-adda a makatulong kenkuana ita ngem idi no kasapulanna ti panawen tapno...bueno, aramidenna ti planona nga aramiden. Aniaman, ti rantsona idiay Oahu ket tartarawidwidan ti maysa a lalaki nga agnagan Claude."
  
  Inturong ni Mai ti atensionda iti linia dagiti agtutubo a lumabas iti arko ken naraniag ti silawna a pagserkan ti nangato ti kalidadna a club. "Ni Claude ti makinkukua iti daytoy a club," kinunana. Dagiti agkir-in a silaw ket nangipakaammo iti 'Live DJs, Friday Special Bottles ken Special Guests'. Kimmita ni Drake iti aglawlaw ti bunggoy nga addaan iti awan angesna a rikna. Intampokna ti agarup sangaribu a kapipintasan nga agtutubo a lallaki ti Hawaii iti nadumaduma a kasasaad ti panagkawkawesda.
  
  "Mabalinmi a mailasin bassit," kinunana.
  
  "Ita ammokon a nadalusankayo amin." Nagngisiten ni Alicia kenkuana. "Ti Drake ti makatawen ti napalabas ket nagtakder koma iti abay dagiti dua a napudot a babbai a kaduana ita, inkupenna dagiti pingpingda babaen ti dua nga imada, ket induronnakami sadiay."
  
  Inkuskusen ni Drake dagiti matana, ta ammona a nakaskasdaaw ti kinahustona. "Ti tengnga ti dekada tallopulo ti mangbalbaliw iti maysa a tao," inruarna, kellaat a nariknana ti dagsen ti pannakapukaw ni Alison, ti pannakapapatay ni Kennedy, ken ti kanayon a panagbartek. Nabalinanna nga insimpa ti asero a panagkita kadakuada a dua.
  
  "Mangrugi ditoy ti panagbirok ken ni Claude."
  
  Limmabasda kadagiti doormen, nga umis-isem, ket nasarakanda ti bagbagida iti akikid a tanem a napno kadagiti agkir-in a silaw ken peke nga asuk. Apagbiit a nariribuk ni Drake ket in-chalk-na dayta agingga iti adu a lawas a pannakabartekna. Saan a nalawag dagiti proseso ti panagpampanunotna, ad-adda pay a kasta dagiti reaksionna. Masapul a dagus a masabetna.
  
  Iti labes ti tanem ket adda nalawa a balkonahe a mangipaay iti bird"s eye view iti dance floor. Naggunay dagiti bagi a sangsangkamaysa kadagiti nauneg a ritmo ti bass. Ti diding iti kannawanda ket nakaiggem iti rinibu a botelia ti arak ken iyanninawna ti lawag kadagiti agkir-in a prisma. Maysa a dosena a bar staff ti nagtrabaho kadagiti managay-ayam, a nagbasa kadagiti bibig, nangted iti panagbalbaliw ken nangiserbi kadagiti di umiso nga inumen kadagiti di maseknan a managbuya iti club.
  
  Kas met laeng iti aniaman a sabali a bar. Nagkatawa ni Drake nga addaan iti sumagmamano nga ironia. "Nabati". Intudona, a dina kasapulan ti aglemmeng iti bunggoy. "Maysa a natali a lugar. Ket iti likudan dagitoy adda dagiti kurtina."
  
  "Pribado a partido," kinuna ni Alicia. "Ammok ti mapaspasamak sadiay likud."
  
  "Siempre ammom." Okupado ni Mai a mangsuksukisok iti adu a lugar agingga a kabaelanna. "Adda kadi kuarto iti likud ditoy a dimo pay pulos simrek, Miles?"
  
  "Dika pay ketdi mapan sadiay, bitch. Ammok dagiti panaggundawaymo idiay Thailand. Uray siak diak koma padasen ti aniaman kadagitoy."
  
  "Ti nangngegyo ket nakaro ti pannakatagibassitna." Rinugian ni Mai ti nagna iti nalawa nga agdan a dina timmaliaw iti likud. "Agtalekka kaniak".
  
  Nagkullayaw ni Drake ken ni Alicia sa nagtung-ed nga agturong iti dance floor. Kasla nasdaaw ni Alicia, ngem kalpasanna naamirisna a panggepna ti ag-shortcut ken agturong iti pribado a lugar. Nagkidem ti Ingles. "Sika ti mangidaulo iti dalan, Drake. Surotenkanto."
  
  Narikna ni Drake ti kellaat, di nainkalintegan a panagdarasudos ti dara. Daytoy ket gundaway nga umasideg iti maysa a tao a mabalin nga ammona ti ayan ni Dmitry Kovalenko. Ti dara nga inbukbokna agingga ita ket maysa laeng a tedted iti taaw no idilig iti situtulok nga ibukbokna.
  
  Bayat ti panagdaliasatda kadagiti agkatawa ken naling-etan a bagi iti dance floor, maysa kadagiti lallaki ti nakabalin a nangiturong ken ni Alicia. "Hoy," impukkawna iti gayyemna, dandani di mangngeg ti timekna iti agpulpulso a ritmo. "Nagasatanak laeng".
  
  Dinanog ni Alicia ti solar plexus-na babaen kadagiti nabannog a ramayna. "Awan pay pulos ti gasatmo, anak. Kitaem laengen ti rupam."
  
  Napardas ti panagtultuloyda, a dida inkankano ti naariwawa a musika, dagiti agtaytayab a bagi, dagiti empleado ti bar nga agdardaras nga agsublisubli iti bunggoy nga addaan kadagiti bandehado a di natalged a natimbeng iti rabaw dagiti uloda. Napigsa ti panagsusupiat dagiti agassawa, naipit ti lalaki iti maysa nga adigi, ken agpukpukkaw ti babai iti lapayagna. Maysa a grupo dagiti agtengnga ti edadda a babbai ti aglingling-et ken agpukpukkaw bayat ti panagtugawda iti sirkulo nga addaan iti vodka jelly ken babassit nga asul a kutsara kadagiti imada. Adda dagiti nababa a lamisaan a naiwaras iti intero a suelo, a kaaduan kadagitoy ti napno kadagiti awan ramanna nga inumen iti sirok dagiti payong. Awan ti agmaymaysa. Adu kadagiti lallaki ti nangaramid iti doble a panangala idi pimmusay da Mai ken Alicia, a nakapungtot unay dagiti nobiada. Nainsiriban a di inkankano ni Mai ti atension. Insungsong ni Alicia dayta.
  
  Dimtengda iti lugar a naaladan iti tali, a buklen ti napuskol a balitok a tirit a naiyunnat iti nagbaetan ti dua a natibker a poste ti tali a gambang. Kasla impagarup ti establisimiento nga awan gayam ti mangkarit kadagiti dua a thug iti agsumbangir a dasig.
  
  Ita, immasideg ti maysa kadakuada a nakaruar ti palmana ket sidadayaw a kiniddawna ken ni Mai nga agsubli.
  
  Napardas ti immisem ti balasang a Hapones. "Imbaonnakami ni Claude a mangkita..." Nagsardeng a kasla agpampanunot.
  
  "Pilipo?" Napardas ti panagsao ti sabali a thug. "Maawatakon no apay, ngem asino daytoy a lalaki?"
  
  "guardia ti bagi".
  
  Kinita dagiti dua a dadakkel a lallaki ni Drake a kasla pusa a mangkurno iti ipus. Nalawa ti isem ni Drake kadakuada. Awan ti imbagana no la ket ta mapukaw ti panagsuspetsa ti English accent-na. Awan ti kasta a pakaseknan ni Alicia.
  
  "Isu, daytoy a Pilipo. Ania ti kaaspingna? Agragragsaktayo kadi wenno ania?"
  
  "Ay, isu ti kasayaatan," kinuna ti umuna a bouncer a natangken ti isemna. "Ti Perpekto a Gentleman".
  
  Ti maikadua a bouncer ket kitkitaenna ti kawesda. "Saanka unay-nabado-para iti okasion. Siguradoka kadi nga imbaonnaka ni Claude?"
  
  Awan ti tugot ti pananguyaw iti timek ni Mai idi kinunana, "Siguradoak unay."
  
  Inusar ni Drake ti panagsinnukat tapno matingitingna dagiti nailemmeng a niche. Ti ababa nga agdan ti mangiturong iti nangato a plataporma a nagtugawan ti dakkel a lamisaan. Adda agarup sangadosena a tattao a nakatugaw iti aglawlaw ti lamisaan, a kaaduan kadakuada ti kasla naregta a mangipasimudaag a nabiit pay a nag-snort-da iti sumagmamano a serioso a pulbos. Kasla laeng mabuteng ken naliday dagiti dadduma, agtutubo a babbai ken agassawa a lallaki, nalawag a saan a paset ti grupo ti party.
  
  "Ay Pilipo!" - impukkaw ti maikadua a bouncer. "Presko a karne para kenka!"
  
  Sinurot ni Drake dagiti babbalasitang a simmang-at iti ababa nga agdan. Naulimek nga amang ditoy ngato. Agingga ita ket nakabilangen iti sangapulo ket dua a di mapagduaduaan a dakes a tattao, nga amin dagitoy ket nalabit addaan iti paltog. Ngem idi idiligna dagiti sangapulo ket dua a lokal nga enforcers kada May, Alicia, ken ti bagina, saan a madanagan.
  
  Nagtalinaed iti likudan dagitoy, nga ikagkagumaanna a saan a maallukoy ti atension iti bagina agingga a mabalin. Pilipo ti puntiria, ket sumagmamano itan a kadapan ti kaadayoda. Talaga a mangrugin nga agyugyugyog daytoy a nightclub.
  
  Minatmatan ni Pilipo dagiti babbalasitang. Ti uni ti dry click-na iti karabukobna ti nangipamatmat iti interesna. Nasipnget a nakita ni Drake ti imana a nangidanon iti inumen ket insublina.
  
  "Imbaonnaka kadi ni Claude?"
  
  Ababa ken naingpis a lalaki ni Pilipo. Dagus nga imbaga dagiti nalawa ken makayebkas a matana ken ni Drake a saan a gayyem ni Claude daytoy a lalaki. Saankami pay ketdi nga agkakaammo. Isu ket ad-adda a monyeka, ti figurehead ti club. Dagiti mausar.
  
  "Saan a talaga". Naamiris met ni Mai daytoy ket iti maysa a pirgis ti mata nagbalbaliw manipud iti pasibo a babai a nagbalin a nakaskasdaaw a mammapatay. Dagiti nabannog a ramay ti nangkali kadagiti karabukob ti dua a kaasitgan a lallaki, ket ti nauneg a danog manipud iti sango ti nangipatulod iti maikatlo iti pannakalipat, a natnag manipud iti tugawna. Naglugan ni Alicia iti lamisaan iti abayna, nagdisso iti puon ti luppona, dagiti sakana ket nangato iti tangatang, ket sinipa ti lalaki nga addaan kadagiti agayus a tattoo ti tengngedna a nainget iti rupa babaen ti mugingna. Nadungparna ti bruto iti abayna, a nangtukkol kadakuada a dua manipud kadagiti sakada. Naglugan ni Alicia iti maikatlo.
  
  Nainayad ni Drake no idilig, ngem ad-adda a makadadael. Ti Asian a lalaki nga atiddog ti buokna ti immuna a nangkontra kenkuana ket immabante babaen ti kombinasion ti jab ken frontal punch. Nagturong ni Drake iti sikigan, tiniliwna ti saka ket nagturong buyogen ti dakkel, kellaat a puersa agingga nga nagikkis ti lalaki ket natnag, a nagbalin a bola nga agsangsangit.
  
  Nangiruar ti simmaruno a lalaki iti kutsilio. Nagngisiten ni Drake. Nagdardaras nga immasideg ti tadem. Natiliw ni Drake ti pulso, naburakna, sa inlumlomna ti igam iti nauneg iti tian ti makinkukua iti dayta.
  
  Intuloy ni Drake.
  
  Nagtaray dagiti daksanggasat a hangers-on iti lamisaan. Saan a napateg dayta. Awan koma ti ammoda maipapan ken ni Claude. Ti kakaisuna a tao a makabael, kas ninamnama, nga aglemmeng agingga a mabalin iti narang-ay a lalat a tugawna, a nagpigerger dagiti matana gapu iti buteng, a siuulimek nga aggaraw dagiti bibigna.
  
  "Pilipo." Nagkidem ni Mai kenkuana ket inkabilna ti imana iti luppona. "Umuna a kayatmo ti kompaniami. Ita, saanmon nga aramiden dayta. Narugso dayta. Ania ti kasapulan tapno agbalinak a gayyemko?
  
  "Siak... adda dagiti lallaki." Nagsenias ni Pilipo, agpigpigerger dagiti ramayna a kasla adda iti asideg ti pannakaadikto iti arak. "Sadinoman".
  
  Nasabat ni Drake ti dua a bouncer a dandani nakadanon iti tuktok ti agdan. Agwalis ni Alicia kadagiti stragglers iti kannawanna. Nadagsen ti musika ti panagsala manipud iti baba. Naiwaras dagiti bangkay nga addaan iti nadumaduma a tukad ti pannakabartek iti intero a dance floor. Naglalaok ken nagngaretnget ti DJ para kadagiti kautibo a managdengngeg.
  
  "Saannaka nga imbaon ni Claude," nagnganga ti maikadua a bouncer, nalawag a nakigtot. Inusar ni Drake dagiti rungs ti agdan tapno agtayyek nga agpasango ken mangimula iti dua a sakana iti barukong ti lalaki, a nangibaon kenkuana a nagtumba nga agpaatras iti naariwawa nga abut.
  
  Maysa pay a lalaki ti naglugan iti maudi nga addang ket nagdardaras a nangturong ken ni Drake, a nagkullayaw dagiti takiagna. Nakaawat ti Ingles iti danog kadagiti gurong a mangtukkol koma iti nakapkapuy a lalaki. Nasakit ti nakemna. Nagsardeng ti kalabanna, nga ur-urayenna ti epektona.
  
  Ngem nagsennaay laeng ni Drake ket nangipaay iti nasinged nga uppercut, nga agtaytayab manipud iti mismo a suela dagiti sakana. Naipangato ti bouncer manipud iti daga ket dagus a napukaw ti puotna. Ti arimbangaw a pannakadungparna iti daga ti nakaigapuan ti panagluksaw ni Pilipo a makita.
  
  "Adda kadi imbagam?" Intaray ni Mai ti naan-anay ti pannakamanicurena a kukona iti pingping ti Hawaiian a naabbungotan iti rugit. "Maipapan kadagiti tattaom?"
  
  "Mauyongka kadi? Ammom pay ketdi no asino ti akinkukua iti daytoy a club?"
  
  Immisem ni Mai. Inasitgan ida a dua ni Alicia, a di nariribuk kalpasan a nangibaon iti uppat a bodyguard. "Nakakatkatawa koma nga ibagam dayta." Inkabilna ti sakana iti puso ni Pilipo sa inpigketna a naimbag. "Daytoy a lalaki, Claude. Sadino ti ayanna?"
  
  Nagdardaras dagiti mata ni Pilipo a kasla natiliw a fireflies. "Siak... diak ammo. Saan a pulos nga umay ditoy. Siak ti mangtarawidwid iti daytoy a lugar, ngem siak... diak am-ammo ni Claude."
  
  "Daksanggasat." Sinipa ni Alicia ti puso ni Pilipo. "Para kenka".
  
  Apagbiit laeng nga in-scan ni Drake ti perimeter-da. Kasla natalged ti amin. Nagsanud agingga a nose to nose iti makinkukua iti club.
  
  "Maalatayo dayta. Maysaka nga awan serserbina a minion. Umanamongak pay ketdi a dimo am-ammo ni Claude. Ngem siguradoka nga adda am-ammom a makaam-ammo kenkuana. Maysa a tao a sagpaminsan a sumarungkar. Lalaki a mangsigurado a pagtalinaedem a natengngel ti bagim. Ita-" iniggaman ni Drake ti karabukob ni Pilipo, dandani saan a nailemmeng ti pungtotna. "Ibagam kaniak ti nagan daytoy a tao. Wenno i-twist-ko ti fucking head-mo."
  
  Saan pay a nangngeg dagiti arasaas ni Pilipo uray ditoy ngato, a nakairingit dagiti aggurruod a pitik gapu kadagiti nadagsen nga acoustic walls. Nagkidem ni Drake a kas iti panangyugyugyog ti tigre iti ulo ti natay a gasela.
  
  "Ania?"
  
  "Buchanan. Buchanan ti nagan daytoy a lalaki."
  
  Ad-adda a nagpigket ni Drake bayat a nangrugin a nagturay ti pungtotna. "Ibagam no kasano ti panangkontakmo kenkuana." Dagiti ladawan ni Kennedy ti nangpunno iti sirmatana. Dandani dina narikna ti panangguyod da Mai ken Alicia kenkuana manipud iti matmatayen a makinkukua iti club.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO WALO
  
  
  Napalalo pay laeng ti rabii ti Hawaii. Nalabsan laengen ti tengnga ti rabii idi naglusulos da Drake, May ken Alicia iti club ket in-hail-da ti nakaparada a taksi. Sinakup ni Alicia ti ruta ti panaglibasda babaen ti siraragsak a pannagna nga immasideg iti DJ, nga innalana ti mikroponona ken inaramidna ti kasayaatan nga impresionna iti rock star. "Kumusta Honolulu! Kasano ti fuck nga ar-aramidem? Maragsakanak unay nga adda ditoy ita a rabii. Napintaskayo unay!" Kalpasanna, naannayas a pimmanaw, a nangibati iti sangaribu a panangipapan iti sangaribu a bibig.
  
  Ita, siwayawayada a makisarsarita iti drayber ti taksi. "Kasano kabayag ti panagkunayo sakbay a pakdaaran ni Pilipo ni Buchanan?" sinaludsod ni Alicia.
  
  "No gasat, amangan no saanda a masarakan iti apagbiit. Nasayaat ti koneksionna. Ngem no aramidenda-"
  
  "Saan nga agsao," kinuna ni Drake. "Tarot isuna. Saanna nga iturong ti atension iti kinapudno nga inturongna ti tao ni Claude. Ikabilko koma ti mortgage-ko."
  
  "Mabalin nga ibukbok dagiti bouncer dagiti beans." naulimek a kinuna ni Mai.
  
  "Kaaduan kadakuada ti awan puotna." Nagkatawa ni Alicia, sa ad-adda a kinunana. "Ngem husto ti sprite. Inton makapagna ken makapagsaoda manen, agkidemda a kasla baboy."
  
  In-click ni Drake ti dilana. "Damn it, hustokayo a dua. Kalpasanna, masapul a dagus nga aramidentayo dayta. Ita a rabii. Awanen ti sabali a pagpilian."
  
  "North Kukui Street," kinuna ni Mai iti drayber ti taksi. "Mabalinnakami nga ibati iti asideg ti morgue."
  
  Napardas ti panangsiput ti drayber ti taksi kenkuana. "Pudno nga agpayso?"
  
  Naawis ni Alicia ti atensionna iti natangken nga isem. "Idulinmo, lima-o" Agmaneho laeng."
  
  Kasla "Fucking haole" ti nagmuregreg ti drayber ti taksi, ngem inturongna ti panagkitana iti kalsada ket nagulimek. Pinampanunot ni Drake no sadino ti papananda. "No pudno nga opisina ni Buchanan daytoy, saan la ketdi nga adda iti daytoy a tiempo."
  
  Nagkidem ni Alicia. "Drakey, Drakey, saanmo laeng nga umdas ti panagdengngegmo a naimbag. Idi nabigbigmi kamaudiananna a ti maag a lalaki, ni Pilipo, ket nairut unay ti karabukobna kadagiti imam isu a nagbalin a lila, inrugimi nga isalakan ti nakakatkatawa a biagna, ket imbagana kadakami nga adda balay ni Buchanan."
  
  "Balay?" Nagngirsi ni Drake.
  
  "Maipapan iti negosio. Ammom dagitoy a dealer. Agnanaed ken manganda sadiay, agay-ayamda sadiay, organisarenda dagiti lokal a trabahoda manipud sadiay. Mantenerenna ti urnos. Pagtalinaedenna pay ketdi dagiti tattaona iti asideg. Non-stop hard party dayta, lalaki."
  
  "A makatulong tapno mailimed dagiti pasamak iti nightclub, iti agdama." kinuna ni Mai bayat ti panagsardeng ti taksi iti morgue. "Malagipyo kadi idi simrekkami iti opisina dayta a delivery magnet idiay Hong Kong? Napardas ti iseserrekmi, napartak ti panagruarmi. Kastoy koma ti kasasaadna."
  
  "Kas idi nakadanonkami iti dayta a lugar idiay Zurich." napigsa ti kinuna ni Alicia ken ni Drake. "Saan a sika laeng ti maipapan kenka, Kitano. Saan a kasta ti kaadayona."
  
  
  * * * .
  
  
  Nagna ni Hayden iti apartment a naited kenkuana iti pasdek ti CIA idiay Honolulu ket nagsardeng a natay kadagiti tugotna. Agur-uray ni Ben kenkuana, a nakatugaw iti kama ken nakabitin dagiti sakana.
  
  Kasla nabannog ti baro. Nadara dagiti matana gapu iti panangsiputna iti iskrin ti kompiuter iti adu nga aldaw, ken kasla medio nakurba ti mugingna gapu iti kasta a nakaro a konsentrasion. Naragsakan ni Hayden a nakakita kenkuana.
  
  Situtudo a kinitana ti aglawlaw ti siled. "Naputedkayo kadi ken ni Karin ti umbilical cord?"
  
  "Har, har. Isu ti pamilia." Kinunana a kasla ti kinasingedda ti nabatad. "Ket sigurado nga ammona ti dalanna iti aglawlaw ti kompiuter."
  
  "Ti genius-level IQ ti makatulong kenka iti daytoy." Inuksob ni Hayden ti sapatosna. Kasla nabuong nga unan ti napuskol nga alpombra iti sirok dagiti agsakit a sakana. "Naan-anay a siguradoak nga inton bigat masarakanyonto ti kasapulantayo kadagiti journal ni Cook."
  
  "No maduktalantayo a pulos ida."
  
  "Adda amin iti Internet. Masapul laeng nga ammom no sadino ti kitaem."
  
  Nagkullayaw ni Ben kenkuana. "Ad... mariknatayo kadi a kasla manipuladotayo ditoy? Umuna a masarakan ti Tanem dagiti Dios, ken kalpasanna dagiti alikamen a mangyakar. Matakuatantayo itan nga agkakabagian dagitoy a dua. Ket-" Nagsardeng.
  
  "Ket ania?" Nagtugaw ni Hayden iti abayna iti kama.
  
  "Mabalin a maikonektar dagiti alikamen uray kasano kadagiti Ruangan ti Impierno," inrasonna. "No kayat ni Kovalenko ida, rumbeng nga addada."
  
  "Saan a pudno daytoy". Nagsanud ni Hayden nga immasideg. "Nauyong ni Kovalenko. Ditay makapagpammarang a maawatantayo ti panagpampanunotna."
  
  Impakita dagiti mata ni Ben nga alisto a mapukpukaw ti pampanunotna ken maki-flirt kadagiti sabsabali. Inarakupna ni Hayden bayat ti panangisanudna iti ulona nga agturong iti ulona. Nagguyod bayat a rinugianna ti nag-fumble iti maysa a banag iti bulsana.
  
  "Nasaysayaat ti riknak no rummuar babaen ti siper, Ben."
  
  "Eh? Saan. Kayatko daytoy." Inruarna ti selponna, in-switchna ti screen iti MP3 player sa nagpili iti album.
  
  Rinugian ni Fleetwood Mac ti nagkanta iti "Second Hand News" manipud kadagiti klasiko a damag.
  
  Nagkidem ni Hayden gapu iti pannakaklaatna. "Dinorok? Talaga?"
  
  Intapuak ni Ben iti likudanna. "Nasaysayaat ti dadduma kadagitoy ngem iti pampanunotem."
  
  Saan a nalipatan ni Hayden ti makatubtubngar a liday iti tono ti nobiona. Saanna a nalipatan ti tema ti kanta, nalawag iti paulo. Gapu kadagiti isu met laeng a rason a kas ken ni Ben, dayta ti nangpanunot kenkuana maipapan kada Kennedy Moore ken Drake ken amin a napukawda. Saan laeng a napukawda nga agpada ti maysa a naindaklan a gayyem idiay Kennedy, ngem ti naranggas nga ipapatayna ket nangkissay kadagiti amin a gagayyem ni Drake iti basta arimbangaw iti likudan.
  
  Ngem idi nangrugin a nagkanta ni Lindsey Buckingham maipapan iti natayag a ruot ken inaramidna ti banagna, di nagbayag nagbaliw ti rikna.
  
  
  * * * .
  
  
  Kiniddaw ni Mai iti drayber ti taksi nga aguray, ngem saan a dimngeg ti lalaki. Apaman a dimsaagda iti lugan, in-start-na ti makina ket nagmaneho, a nagdisso iti graba.
  
  Inaywanan ni Alicia. "Gutad".
  
  Intudo ni Mai ti nagsasabatan iti sanguanda. "Adda iti kannigid ti Buchanan House."
  
  Nagnada iti makaay-ayo a kinaulimek. Adu a bulan ti napalabas, ammo ni Drake a saan a pulos a mapasamak daytoy. Itatta addaanda iti gagangay a kabusor. Natukayda amin iti kinamauyong ti Nadara nga Ari. Ket no mapalubosan nga agtalinaed a nawaya, mabalin latta a makadangran kadakuada iti nakaro.
  
  Sangsangkamaysada a maysa kadagiti kasayaatan a team iti lubong.
  
  Bimmallasiwda iti nagsasabatan ket nagbannayatda idi makita ti sanikua ni Buchanan. Nalayus ti lugar iti lawag. Nababa dagiti kurtina. Naluktan dagiti ridaw tapno makaayus ti musika iti intero a lugar. Mangngeg ti panaggaraw ti musika ti rap uray iti ballasiw ti kalsada.
  
  "Maysa a modelo a kaarruba," inkomento ni Alicia. "Adda kastoy - masapul laeng nga umasidegak ket burakek ti damn stereo system-da agingga a smithereens."
  
  "Ngem saan a kas kenka ti kaaduan a tattao," kinuna ni Drake. "Daytoy ti pagrang-ayan dagitoy a tattao. Bullies ti pusoda. Iti pudpudno a biag, awitda dagiti shotgun ken awan ti asi wenno konsiensiada."
  
  Nagngisiten ni Alicia kenkuana. "No kasta, didanto namnamaen ti naan-anay a panangraut."
  
  Immanamong ni Mai. "Alistokami a sumrek, alistokami a rummuar."
  
  Pinampanunot ni Drake no kasano nga imbilin ti Ari ti Dara ti pannakapapatay ti nakaad-adu nga inosente. "Intayo kantoten ida."
  
  
  * * * .
  
  
  Nalamolamo ken naling-et ni Hayden idi agkiriring ti selponna. No saan koma a signature ringtone ti boss-na a ni Jonathan Gates, in-blockna koma dayta.
  
  Imbes ketdi, nagsennaay, induronna ni Ben, sa dinanogna ti answer button. "Wen?"
  
  Saan pay ketdi a nadlaw ni Gates a naibus ti angesna. "Hayden, agpadispensarak iti naladaw nga oras. Mabalinmo ti agsao?"
  
  Dagus a nagsubli ni Hayden iti kinapudno. Maikari ti gate iti atensionna. Ti nakabutbuteng nga inibturanna para iti pagilianna ket adayo a nalablabes ngem iti pannakariknana iti pagrebbengan.
  
  "Siempre, sir."
  
  "Kautibo ni Dmitry Kovalenko dagiti kameng ti pamilia ti walo a Senador ti Estados Unidos, sangapulo ket uppat a Representante, ken maysa a Mayor. Daytoy a monster ket maidarum iti hustisia, Jay, iti aniaman a pamay-an a kasapulan. Adda kenka amin a rekurso."
  
  Nasinga ti koneksion.
  
  Nagtugaw ni Hayden a mangmatmatmat iti sipnget, naan-anay a naiddep ti kinaregtana. Adda ti pampanunotna kadagiti balud. Agsagsagaba manen dagiti inosente. Pinampanunotna no mano pay a tattao ti agsagaba sakbay a maidarum ti Ari ti Dara.
  
  Nagkarayam ni Ben iti kama nga immasideg kenkuana ket basta inarakupna a kas iti kayatna.
  
  
  * * * .
  
  
  Immuna a simrek ni Drake ket nasarakan ti bagina iti atiddog a pasilio nga addaan iti dua a ridaw a manglukat iti kannigid ken silulukat a kosina iti ungtona. Nagna ti lalaki iti agdan, kellaat a napno dagiti matana iti pannakakigtot idi makitana ni Drake a simrek iti balay.
  
  "Ania ti-?"
  
  Naparpartak ti panaggaraw ti ima ni Mai ngem iti makita ti mata. Maysa a segundo ti lalaki ket agguyguyod iti tangatang tapno ipukkawna ti pakdaar, ket iti sumaganad agdisso iti agdan nga addaan iti bassit a pug-aw iti karabukobna. Idi makadanon iti baba, nalpas ni Mai ti trabahona ket insublina ti pug-awna. Immakar ni Drake iti pasilio. Nagkannigidda a simrek iti umuna a siled. Uppat a paris a mata ti timmangad manipud kadagiti simple a kahon a nakaibalkotda kadagiti eksplosibo.
  
  Dagiti eksplosibo?
  
  Dagus a nabigbig ni Drake ti C4, ngem awan ti tiempona nga agpanunot bayat nga iggaman dagiti lallaki dagiti di naannad a naipuruak nga igam. Nagsala da Mai ken Alicia iti aglawlaw ni Drake.
  
  "Idiay!" Intudo ni Drake dagiti kapartakan. Intumba ni Alicia babaen ti di naasi a sipa iti gurong. Natinnag, adda agmulmulagat. Napardas ti panagturong kenkuana ti lalaki nga adda iti sango ni Drake, a naglugan iti rabaw ti lamisaan tapno mapaadu ti kangato ken bileg ti panangrautna. Inturong ni Drake ti bagina iti sirok ti panagtayab ti lalaki, ket idi nagdisso, intukkolna ti dua a tulangna manipud iti likudan. Nagikkis ti lalaki gapu iti pungtot ket timmayab ti laway manipud iti ngiwatna. Nangipaay ni Drake iti makarumek a wasay a danog iti tuktok ti ulona babaen ti amin a brutal a pigsa ken pannakabalinna.
  
  Natinnag ti lalaki nga awan ti uni.
  
  Iti kannigidna, nagsasaruno ti dua a panagbettak ni Mai. Agpada a nadoble ti sugat iti tian, a naisurat ti sorpresa iti intero a rupada. Napardas nga inusar ni Drake ti death grip tapno di makabael ti maysa bayat a pinaruar ni Mai ti sabali.
  
  "Pumanaw". - Nagsisilpo ni Drake. Mabalin a dida ammo dayta, ngem dagitoy latta dagiti tattao ti Ari ti Dara. Nagasatda ta nagdardaras ni Drake.
  
  Nagsublida iti pasilio ket simmalogda iti sabali a kuarto. Bayat ti panaglusdoyda iti uneg, nakita ni Drake ti kosina. Napno dayta kadagiti lallaki, a mangmatmatmat amin iti maysa a banag iti nababa a lamisaan. Napigsa unay dagiti uni ti rap nga aggapu iti uneg isu a dandani ninamnama ni Drake a rummuarda a mangsabat kenkuana. Nagdardaras ni Mai nga immasideg. Idi simrek ni Drake iti siled, naiddanan ti maysa a lalaki sa immakar iti sumaganad. Maysa a lalaki a napuskol ti barbasna ti nagtaray ken ni Drake, nga addaanen iti rebolber iti imana.
  
  "Ania ti inaramidmo-?"
  
  Ti panagsanay ti amin iti arte ti pannakigubat, ket naparpartak ti panagsubli ni Drake ngem ti pannakaliklik ti maysa a politiko iti kangrunaan a saludsod. Dagus nga intag-ayna ti sakana, intukkolna ti rebolber manipud kadagiti ima ti lalaki, sa immasideg ket tiniliwna iti tangatang.
  
  Inbaliktadna ti igam.
  
  "Agbiagka babaen ti kampilan." Pinaputokanna. Natnag ti tao ni Buchanan nga agpaatras iti artistiko a panagbettak. Dagus a nangpidut da Mai ken Alicia iti sabali pay a naibelleng a paltog idi adda nagpukkaw manipud iti kosina. "Hoy, maag! Ania ngata ti ar-aramidem?"
  
  Nagngisiten ni Drake. Agparang a saan a di nangngeg ti paltog iti daytoy a balay. Nasayaat. Nagna nga immasideg iti ridaw.
  
  "Dua," Insippawna, a mangipasimudaag a ti espasio iti ridaw ti mangted laeng kadakuada a dua iti kuarto a pagmaniobrada. Nagtugaw ni Mai iti likudanna.
  
  "Paamotayo dagitoy nga aso." Rimmuar da Drake ken Alicia, a nangpaltog, a puntiriada ti kabakiran dagiti saka a nanglikmut iti lamisaan.
  
  Nag-spray ti dara ken natinnag dagiti bangkay iti suelo. Immabante da Drake ken Alicia, nga ammoda a ti pannakakigtot ken panagsiddaaw ti mangriro ken mangbutbuteng kadagiti kalabanda. Maysa kadagiti guardia ni Buchanan ti limmagto iti nababa a lamisaan ket nadungparna ni Alicia, a nangipuruak kenkuana iti sikigan. Simrek ni Mai iti giwang, a nangidepensa iti bagina, bayat a namindua a sinaplit ti guardia ti ramayna. Natiliw ni Mai ti tunggal danog iti takiagna sakbay a dinanogna iti napigsa iti rangtay ti agongna babaen ti pistolana.
  
  Nagriri manen ni Alicia. "Adda kaniak."
  
  "Ay, siguradoak nga inaramidmo, honey."
  
  "Puyotannak." Intudo ni Alicia ti paltog kadagiti agsangsangit ken agsangsangit a lallaki. "Adda pay kadi mayat a mangpadas? Hm?"
  
  Minatmatan ni Drake ti nababa a lamisaan ken ti linaonna. Dagiti bunton ti C4 ti nangbasura iti rabaw iti nadumaduma a tukad ti panagsagana.
  
  Ania ngata ti plano ti Nadara nga Ari?
  
  "Asino kadakayo ni Buchanan?"
  
  Awan ti simmungbat.
  
  "Adda deal-ko ken ni Buchanan." Nagkidem ni Drake. "Ngem no awan ditoy, pagarupko ngata a masapul a paltogankayo amin." Pinaltoganna ti tian ti kaasitgan a lalaki.
  
  Arimbangaw ti nangpunno iti kuarto. Uray ni Mai ti nangmatmat kenkuana a masmasdaaw. "Mat-"
  
  Nagngaretnget kenkuana. "Awan ti nagan."
  
  "Siak ni Buchanan." Nagnganga ti lalaki, a nagsanud iti dakkel a refrigerator, bayat ti panangipakatna iti nainget a presion iti sugat ti bala. "Umayka, manong. Saankami a nangdangran kenka."
  
  Nagirut ti ramay ni Drake iti gatilio. Kasapulan ti dakkel a panagteppel tapno saan a mapaltogan. "Saannak a nasakit?" Naglugan nga immasideg ket inggagarana nga inkabil ti tumengna iti agdardara a sugat. "Saannak a nasakit?"
  
  Pinunno ti panaggartem ti dara ti panagkitana. Di maliwliwa a ladingit ti nangtubtubngar iti utek ken pusona. "Ibagam kaniak," nangaretnget a kinunana. "Ibagam no sadino ti ayan ni Claude wenno, Tulongannak ti Dios, puyotak ti utekmo iti intero daytoy fucking refrigerator."
  
  Saan a nagulbod dagiti mata ni Buchanan. Ti panagbuteng ken patay pinagbalinna a nalawag ti kinaignorantena. "Am-ammok dagiti gagayyem ni Claude," inung-ungtanna. "Ngem diak am-ammo ni Claude. Mabalinko nga ibaga kadakayo dagiti gagayyemna. Wen, mabalinko nga ited kenka."
  
  Dimngeg ni Drake bayat ti panangisaona iti dua a nagan ken ti lokasionda. Da Scarberry ken Peterson. Idi laeng naan-anay a naala daytoy nga impormasion a nangitudo iti lamisaan a napno iti C4.
  
  "Ania ti ar-aramidem ditoy? Agsagsaganaka kadi a mangirugi iti gubat?"
  
  Nasdaaw ti sungbatna. "Bueno, wen." Dandanin mangrugi ti Gubat ti Hawaii, manong."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO NGA SIAM
  
  
  Nagna ni Ben Blake iti bassit nga opisina a pagbibingayanna iti kabsatna a babai ket nasarakan ni Karin a nakatakder iti igid ti tawa. "Hi kabsat a babai".
  
  "Hello. Kitaem laeng daytoy, Ben. Panagsilnag ti init idiay Hawaii."
  
  "Addatayo koma iti aplaya. Tunggal maysa mapan sadiay para iti ilelennek ken ilelennek ti init."
  
  "Ay talaga? Kinita ni Karin ti kabsatna a medio sarkasmo. "Nagbirokka iti Internet, saan kadi?"
  
  "Bueno, ita ta addakami ditoy, kayatko ti rummuar iti daytoy nasipnget a lugar ket maam-ammok ti sumagmamano a lumugar."
  
  "Para iti ania?"
  
  "Diak pay pulos naam-ammo ti Hawaiian."
  
  "Ni Mano ket maysa a damdamag a Hawaiian, dumbo. Dios, no dadduma pampanunotek no agpada a nagun-odko ti suplaymi a selula ti utek."
  
  Ammo ni Ben nga awan serserbina ti panangrugi iti laban ti kinasaririt ken ni adingna. Dinayawna ti natan-ok a buya iti sumagmamano a minuto sakbay a nagturong iti ridaw tapno ibukbokna ida nga agpada iti kape. Idi agsubli, ag-boot up metten ni Karin kadagiti kompiuterda.
  
  Inkabil ni Ben dagiti tasa iti abay dagiti keyboard-da. "Ammom a segseggaak dayta." Inkuskosna dagiti imana. "Kayatko a sawen, agsapsapul kadagiti troso ni Kapitan Cook. Pudno a detektib a trabaho daytoy ta sapsapulenmi ti nailemmeng, saan a ti nabatad."
  
  "Sigurado nga ammomi nga awan dagiti link iti Internet a mangikonektar ken ni Cook ken ni Diamond Head wenno ni Leahy kadagiti Hawaiian. Ammomi a ti Diamond Head ket maysa laeng kadagiti agsasaruno a cone, vent, tunnel ken lava tube nga agtartaray iti baba ti Oahu."
  
  Ininum ni Ben ti napudot a kapena. "Ammotayo met a nagdisso ni Cook iti Kauai, iti siudad ti Waimea. Kitaenyo ti Waimea para iti maysa a kanyon a nakaskasdaaw nga umdas a makaribal iti Grand Canyon. Dagiti lokal ti Kauai ti nangparnuay iti ragup ti sasao nga orihinal a lugar a pagbisitaan iti Hawaii kas cheeky jab idiay Oahu. Adda estatua ni Cook idiay Waimea iti abay ti bassit unay a museo."
  
  "Sabali pay nga ammomi," insungbat ni Karin. "Ti punto ket ditoy a mismo dagiti troso ni Kapitan Cook." Tinapikna ti kompiuterna. "Online".
  
  Nagsennaay ni Ben ket rinugianna nga in-flip ti umuna kadagiti nalawa a magasin. "Mangrugi koma ti ragragsak." Insaksakna ti headphone-na sa nagsanud iti tugawna.
  
  Minatmatan ni Karin. "Iddepenmo dayta. Daytoy kadi ti Pader ti Turog? Ken sabali pay nga akkub? Inton agangay, bassit a kabsat, masapul nga irekordmo dagitoy baro a track ket isardengmon a sayangen ti lima a minuto a kinalatakmo."
  
  "Dimo ibaga a sayangenmo ti panawenmo, sis. Ammomi amin a nalaingka iti daytoy."
  
  "Iyegmo manen daytoy? Itatta?"
  
  "Lima a tawenen ti napalabas." Pinapigsa ni Ben ti musika sa impamaysana ti kompiuterna. "Lima a tawen a pannakadadael. Dimo ipalubos a ti napasamak kalpasanna dadaelenna ti sumaruno a sangapulo."
  
  
  * * * .
  
  
  Gapu ta agtartrabahoda nga awan turog ken bassit laeng ti panaginana, inkeddeng da Drake, May ken Alicia ti agsardeng iti apagbiit. Nakaawat ni Drake iti tawag manipud kada Hayden ken Kinimaka agarup maysa nga oras kalpasan ti panagsilnag ti init. Di nagbayag, narisut ti mute button daytoy a parikut.
  
  Nangabangda iti kuarto idiay Waikiki. Maysa dayta a dakkel nga otel a naka-wheel, a napno kadagiti turista, a nangted kadakuada iti nangato a tukad ti di pannakaipakaammo ti naganda. Napardasda a nangan iti lokal a Denny"s, sa nagturongda iti hotelda, a sadiay a nagluganda iti elevator nga agturong iti kuartoda iti maikawalo a kadsaaran.
  
  Apaman a nakastrek, nagrelaks ni Drake. Ammona dagiti pagimbagan ti pananggasolina iti bagina iti taraon ken panaginana. Nagkurba iti nalaka a tugaw iti igid ti tawa, a mangtagtagiragsak iti wagas a panangyanud ti nalawag nga init ti Hawaii kenkuana babaen kadagiti tawa dagiti Pranses.
  
  "Mabalinkayo a dua nga aglalaban gapu iti kama," insungbatna a di nagsubli. "Adda nangikabil iti alarma iti alas dos."
  
  Iti dayta, binaybay-anna nga umadayo ti panunotna, a naipasigurado iti pannakaammona nga addaanda iti adres ti dua a lallaki a nasinged ken ni Claude agingga a mabalinda. Ti talna ti pannakaammo a ni Claude ket naiturong a diretso iti Nadara nga Ari.
  
  Talna ti panunot manipud iti pannakaammo a sumagmamano laengen nga oras ti nabati sakbay ti nadara a panagibales.
  
  
  * * * .
  
  
  Binusbos da Hayden ken Kinimaka ti agsapa iti lokal a Honolulu Police Department. Ti damag ket naikkaten ti dadduma kadagiti "kakadua" ni Claude bayat ti rabii, ngem awan ti pudno a damag. Bassit laeng ti imbaga ti makinkukua iti club, nga agnagan Pilipo. Sumagmamano kadagiti bouncer-na ti nagtungpal iti ospital. Nagparang met a simimilagro a nasipnget ti video feed-na idi rinaut ti maysa a lalaki ken dua a babbai sakbay la unay ti tengnga ti rabii.
  
  Inayon pay iti daytoy ti nadara a panagpaltog iti sadinoman iti sentro ti siudad, a nakairamanan ti ad-adu pay kadagiti pagaammo a kakumplot ni Claude. Idi simmangpet dagiti armado nga opisial iti lugar, ti laeng nasarakanda ket awan tao a balay. Awan dagiti lallaki. Awan ti numero ti telepono. Dara laeng iti suelo ken iti lamisaan iti kosina, a nakasarakan kadagiti tugot ti C4 no agdapo.
  
  Pinadas ni Hayden ni Drake. Pinadasna nga inawagan ni Alicia. Inyadayona ni Mano sa sipupungtot nga inyarasaasna iti lapayagna. "Damn kadakuada! Saanda nga ammo nga adda suportatayo nga agtignay kas makitatayo a maitutop. Rumbeng nga ammoda."
  
  Nagkidem ni Kinimaka, ti dadakkel nga abagana ket agpangato ken agtinnag. "Mabalin a di kayat a maammuan ni Drake. Aramidennanto dayta iti wagasna, adda man suporta ti gobierno man wenno awan."
  
  "Ita, maysan a dadagsen."
  
  "Wenno makasabidong a pana nga agtaytayab a diretso iti puso." Immisem ni Kinimaka idi kitkitaen ti boss-na.
  
  Nariribuk ni Hayden iti apagbiit. "Ania? Naggapu kadi dagitoy a liriko iti kanta wenno aniaman?"
  
  Kasla nasaktan ni Kinimaka. "Diak pagarupen, boss. Ngarud," siniripna nga agturong kadagiti naguummong a polis, "ania ti ammo dagiti polis maipapan ken ni Claude?"
  
  Immanges iti nauneg ni Hayden. "Saan a nakaskasdaaw a manmano unay. Ni Claude ti nalidem a makinkukua iti sumagmamano a club a mabalin a nairaman wenno saan kadagiti ilegal nga aktibidad. Saanda a nangato iti watch list dagiti polis. Gapuna, agtalinaed a di nainaganan ti naulimek a makinkukua kadakuada."
  
  "Iti amin a, awan duadua, dinisenio ni Kovalenko."
  
  "Awan duadua." Kanayon a makagunggona ti maysa a kriminal a maikkat iti pudpudno a lubong iti sumagmamano a daras."
  
  "Nalabit rumangrang-ay ni Drake. No saan a kasta, pagarupek nga adda koma kadakami."
  
  Nagtung-ed ni Hayden. "Sapay koma ta kasta ti kasasaad. Kabayatanna, masapul a kigtotentayo ti sumagmamano a lumugar. Ket rumbeng a kontaken ti amin nga am-ammom a makatulong kadakami. Napatauden ni Kovalenko ti panagdigus ti dara. Kagurak a panunoten no kasano a mabalin nga agpatingga amin daytoy."
  
  
  * * * .
  
  
  Inkagumaan ni Ben ti amin a kabaelanna tapno agtalinaed a nangato ti pokusna. Nariribuk ti emosionna. Adun a bulanen manipud idi normal ti biagna. Sakbay ti Odin affair, ti ideyana iti adventurousness ket pagtalinaedenna a sekreto ti moderno a rock band-na a The Wall of Sleep manipud ken ni nanangna ken tatangna. Isu ket maysa a tao ti pamilia, naasi ti pusona a nerd nga addaan iti talento iti amin a banag a teknikal.
  
  Ita, nakitana ti gubat. Nakitana a mapapatay dagiti tattao. Ilablabanna ti biagna. Natay ti nobia ti best friend-na iti takiagna.
  
  Ti panagbalbaliw iti nagbaetan dagiti lubong ti nangpisang kenkuana.
  
  Inayonmo pay ti panangpilit a kaduana ti baro a nobiana, maysa nga ahente ti CIA nga Americano, ket saan a pulos a nasdaaw a nakasarak iti bagina a nagkullayaw.
  
  Saan a pulos nga imbagana kadagiti gagayyemna. Ti pamiliana, wen, maibagana kadakuada. Ngem saan pay a nakasagana ni Karin iti daytoy. Ket adda dagiti parikutna. Imbagana laeng kenkuana a kalpasan ti lima a tawen rumbeng koma nga immakar, ngem ammona a no kasta met laeng ti mapasamak kenkuana, dadaelenna ti nabati a panagbiagna.
  
  Ket kanayon nga agteks kenkuana dagiti dadduma pay a kameng ti Wall of Sleep. Sadino ngata ti ayanmo, Blakey? Agtitipontayo kadi ita a rabii? At least write me back, you idiot!Adda baro a trackda a nakasagana a mairekord. Dayta ti damn dream-na!
  
  Ita ti mismo a banag a nangted kenkuana iti dakkel a panagsardengna ket agpegpeggad.
  
  Pinampanunotna ni Hayden. No agruprupsa ti lubong, kanayon a mabalinna nga iturong kenkuana ti panunotna, ket nalaklaka bassit ti amin. Nagallaalla ti panunotna. Intuloyna ti nag-scroll kadagiti panid ti online book nga adda nangi-transcribe manipud kadagiti bukod a scribbles ni Cook.
  
  Dandani nailiw.
  
  Ta kellaat, sadiay a mismo, iti nagbaetan dagiti report ti paniempo, longitude ken latitude designation, ken ababa a detalye no siasino ti nadusa gapu iti dida mangan iti inaldaw a rasionda a karne ti baka ken no siasino ti nasarakan a natay iti rigging, nagparang ti ababa a panangtukoy iti Ruangan ni Pele.
  
  "Kabsat a babai". - Nag-exhale ni Ben. "Panagkunak, adda nasarakak." Binasana ti ababa a parapo. "Wow, daytoy ti salaysay ti maysa a lalaki maipapan iti panagdaliasatda. Nakasaganaka kadi para iti daytoy?"
  
  
  * * * .
  
  
  Napan ni Drake manipud iti nalag-an a turog agingga iti panagriing iti panawen a kasapulan tapno malukatan dagiti matana. Nagdardaras ni Mai nga agsublisubli iti likudanna. Kasla adda ni Alicia iti shower.
  
  "Kasano kabayagmi iti ruar?"
  
  "Ikkam wenno alaem ti siam a pulo a minuto. Ditoy, kitaem daytoy." Inwaras ni Mai ti maysa kadagiti pistola nga innalada ken ni Buchanan ken dagiti tattaona.
  
  "Ania ti iskor?"
  
  "Lima a rebolber. Nasayaat ti amin. Dua ti 38 ken tallo a 45 caliber. Amin ket addaan kadagiti magasin a tallo a kakapat ti napno."
  
  "Ad-adu ngem umdas". Timmakder ni Drake ket nag-stretch. Inkeddengda a nalabit a maipasangoda iti nakarkaro a kalaban - dagiti tattao nga asideg ken ni Claude - isu a mandatory ti panagawit kadagiti armas.
  
  Rimmuar ni Alicia iti banio a nabasa ti buokna, a nangguyod iti dyaketna. "Nakasagana nga umakar?"
  
  Ti impormasion a naawatda manipud ken ni Buchanan ket agpada nga addaan da Scarberry ken Peterson iti exotic car dealership iti ruar ti Waikiki. Maawagan dayta iti Exoticars, agpada a retail outlet ken repair shop dayta. Inabanganna met ti kaaduan a kita ti nangato ti kalidadna a kotse.
  
  Maysa a makagunggona unay nga akkub, napanunot ni Drake. Awan duadua a nadisenio a tumulong a mangilemmeng iti amin a kita ti kriminal nga aktibidad. Awan duadua nga asideg da Scarberry ken Peterson iti tuktok ti food chain. Sumaruno ni Claude.
  
  Nagluganda iti taksi ket intedda ti drayber ti adres ti dealership. Agarup duapulo a minuto ti kaadayona.
  
  
  * * * .
  
  
  Masdaaw da Ben ken Karin a mangbasa iti journal ni Kapitan Cook.
  
  Ti pannakakita babaen kadagiti mata ti sabali a tao dagiti pasamak a napasamak iti nalatak a kapitan ti baybay nasurok a dua gasut a tawenen ti napalabas ket nakaskasdaaw unay. Ngem dandani nakaro ti panangbasa iti salaysay ti nairekord ngem nalimed pay laeng a panagdaliasat ni Cook iti sirok ti kalatakan a bulkan ti Hawaii.
  
  "Nakaskasdaaw dayta". In-flip ni Karin ti kopiana iti iskrin ti kompiuter. "Ti maysa a banag a dimo mapupuotan ket ti nasaririt a panangmatmat ni Cook iti masakbayan. Inkuyogna dagiti tattao manipud iti amin a lugar tapno irekordna dagiti natakuatanna. Dagiti sientista. Dagiti botaniko. Dagiti Artista. Kitaem-" Tinapikna ti iskrin.
  
  Nagsanud ni Ben tapno makitana ti nalamuyot ti pannakaipatungpalna a drowing ti mula. "Nalammiis".
  
  Nagkir-in dagiti mata ni Karin. "Nagsayaat daytoy." Dagitoy a mula ket saan a natakuatan wenno nadokumento agingga a ni Cook ken ti grupona ket nangirekord kadagitoy ken nagsublida idiay Inglatera nga addaan kadagitoy a karkarna a drowing ken panangiladawan. Inmapada ti lubongtayo, dagitoy a tattao.Inpintada dagiti buya ti daga ken kosta iti wagas a basta panagretratotayo ita. Panunotem dayta".
  
  Inliput ti timek ni Ben ti ragsakna. "Ammok. Ammok. Ngem dumngegka iti daytoy-"
  
  "Wow". Naigamer ni Karin iti bukodna nga estoria. "Ammom kadi a maysa kadagiti tripulante ni Cook ket ni William Bligh? Ti lalaki a nagbalin a kapitan ti Bounty? Ket a ti Presidente ti Amerika iti dayta a tiempo, ni Benjamin Franklin, ket nangipatulod iti mensahe kadagiti amin a kapitanna iti baybay a baybay-anda ni Cook nga agmaymaysa, iti laksid ti kinapudno a dagiti Americano ket makigubgubat kadagiti Briton iti dayta a tiempo. Inawagan ni Franklin isuna a "ti gagangay a gayyem ti sangatauan."
  
  "Kabsat a babai". - Nagsisilpo ni Ben. "Adda nasarakak. Dumngegka-naaramid ti panagdisso iti daga idiay Owhihi, Hawaii, nga asideg iti kangatuan a punto ti isla. 21 degrees 15 minutos amianan a latitud, 147 degrees amianan a longitud, 48 minutos iti laud. Katayag 762 a kadapan. Napilitankami a nag-drop iti angkla iti asideg ti Lihi ket nagdissokami iti takdang. Dagiti katutubo a tinarakenmi ket kasla mangpisang kadagiti trapo manipud iti bukotmi para iti sangabotelia a rum, ngem talaga nga agpada a maanusan ken addaan pannakaammo."
  
  "Itedmo kaniak ti napaababa a bersion," inkidem ni Karin. "Iti Ingles".
  
  Nagngaretnget ni Ben kenkuana. "Dios, balasang, sadino ti ayan ti Indiana Jones-mo?"Ti Luke Skywalker-mo?Awan laeng ti riknam iti adbentura.Gapuna ti managisalaysaymi, maysa a lalaki nga agnagan iti Hawksworth, nagrubbuat a kaduana ni Cook, innem pay a marino ken sumagmamano a katutubo tapno sukimatenda no ania ti... dagiti katutubo a naawagan iti Ruangan ni Pele ". Naaramid daytoy nga awan ti pannakaammo ti lokal nga ari ken iti dakkel a peggad. No naammuanda koma ti maipapan iti dayta, pinatay koma ida amin ti ari. Dagiti taga Hawaii ket raraemenda ti Ruangan ti Pele. Dagiti katutubo a giya ket nagkiddaw iti dakkel gunggona."
  
  "Ti Ruangan ni Pelé ti sigurado a nangpataud iti sumagmamano a nakaro a panagdanag para ken Cook a mangrisgo iti kasta," kinuna ni Karin.
  
  "Bueno, ni Pele ti dios ti apuy, kimat, angin ken bulkan. Posible a ti kalatakan a didiosen ti Hawaii. Dakkel a damag isuna. Kaaduan a sarsaritana ket naisentro iti panagturayna kadagiti taaw. Ti siguro a wagas ti panagsarita dagiti Hawaii maipapan kenkuana ti nangtignay la ketdi iti interes ni Cook. Ket maipagarup nga isu ket maysa a natangsit a tao iti dakkel a panaglayag ti pannakatakuat. Saanna koma a mabuteng a mangriribuk iti lokal nga ari."
  
  "Ti tao a kas ken ni Cook ket saan koma a mabuteng iti adu."
  
  "Eksakto. Sigun ken Hawksworth, inturong ida dagiti lumugar iti nasipnget a dalan iti baba ti nauneg a puso ti bulkan. Apaman a nagsilnag dagiti silaw ket, kas kuna ni Gollum, sumagmamano a narikut a panagturong ti naaramid, nagsardengda amin ket nasdaawda a nagtungtung-ed iti Ruangan ti Pele."
  
  "Weirdo, ni Mayor. Adda kadi drowing?
  
  "Saan. Nabati ti artist gapu iti daytoy a panagdaliasat. Ngem deskribiren ni Hawksworth ti nakitada. Nagdakkel nga arko a nagtayab iti nangato unay nga uray la nagpuntiria iti ngatuen unay ti makinngato a sirkulo ti gil-ayabmi. Inaramid ti ima a kuadro a naarkosan kadagiti babassit a simbolo. Notch iti tunggal sikigan, dua a babbabassit a banag ti awan. Ti nakaskasdaaw ti nangikkat iti angesmi ket talaga a kimmitakami agingga a nangrugin a mangallukoy iti panagkitami ti nasipnget a sentro."
  
  "Gapuna, iti espiritu ti amin a tattao, ti kayatna a sawen ket nasarakanda ti birbirokenda, ngem kalpasanna naamirisda a kayatda ti ad-adu pay." Nagkidem ni Karin.
  
  Intulid ni Ben dagiti matana kenkuana. "Pagarupek a ti kayatmo a sawen ket, iti espiritu ti amin nga adbenturero, ad-adu pay ti kayatda. Ngem husto ti kunam. Kasta laeng ti Ruangan ni Pele. Aruangan. Masapul a mangiturong dayta iti sadinoman."
  
  Ginuyod ni Karin ti tugawna. "Ita, pampanunotek. Sadino ti nakaiturongan daytoy?
  
  Iti dayta a kanito, nagkiriring ti selpon ni Ben. Tinaliawna ti iskrin sa intulidna dagiti matana. "Nanang ken Tatang".
  
  
  KAPITULO DUAPULO
  
  
  Nagustuan ni Mano Kinimaka ti puso ti Waikiki. Naipasngay ken dimmakkel idiay Hawaii, binusbosna ti nasapa a kinaubingna idiay Kuhio Beach sakbay a nakaurnong ti pamiliana iti pondo ken immakar iti naulimek nga amianan a kosta. World class ti surfing sadiay, authentic ti taraon uray no mangmanganka iti ruar, libre ti biag a kas iti mapanunotmo.
  
  Ngem dagiti di mapunas a nasapa a lagipna ket ti Kuhio: ti napintas nga aplaya ken libre a luau, Sunday beach barbecue, nalaka a panag-surf, nasayaat ti ugali a lumugar ken ti rabii a kinadayag ti lumlumnek nga init.
  
  Ita, bayat ti panagmanehona iti Kuhio Avenue ken kalpasanna iti Kalakaua, nadlawna dagiti daan, makasagid a bambanag. Saan a dagiti presko ti rupada a turista. Saan a dagiti lumugar a mangaw-awit iti morning fix-da a tubbog ti Jamba. Awan pay ketdi ti aglaklako iti sorbetes iti asideg ti Royal Hawaiian. Isu dayta dagiti atiddog a nangisit a sulo a sinilawanda iti kada rabii, ti dandani awanen ti tao itan a shopping complex a nagsangitanna idi, a katawaanna ti simple a sukog-A a pakdaar a karatula a manglapped iti maysa kadagiti pasilio a mabasa: No saankayo a Spider-Man, ti... naserraan ti rangtay.Kasta ti kinasimplena. Isu nga Hawaiian.
  
  Limmabas iti daan a tiendaan ni Lassen, a sadiay a nangmatmat idi kadagiti napipintas a ladawan ken karkarna a kotseda. Ita, awanen. Nalpasen ti nasapa a kinaubingna. Linabsanna ti sentro ti panagtagilako iti Purok ti Ari, a naminsan nga imbaga kenkuana ni nanangna a pagtaengan idi ni Ari Kalakaua. Linabsanna ti kasayaatan nga estasion ti polisia iti lubong, ti adda iti mismo a Waikiki Beach iti anniniwan ti ginasut a surfboard. Ket limmasat iti di madadael nga estatua ni Duke Kahanamoku, a naabbungotan kas iti kanayon kadagiti presko a leis, isu met laeng ti kitkitaenna idi ubing pay nga addaan iti maysa a milion nga arapaap nga agtaytayab iti ulona.
  
  Agmalmalem itan a bambantayan ti pamiliana. Inasikaso ida dagiti top-notch nga U.S. Marshals ken crack Marines. Awan ti tao iti pagtaengan ti pamilia, a maus-usar kas paon dagiti mammapatay. Isu a mismo ket maysa a namarkaan a tao.
  
  Ni Hayden Jay, ti kasayaatan a gayyem ken boss-na, ket nagtugaw iti abayna iti tugaw ti pasahero, nalabit adda makitana manipud iti langa ti rupana yantangay awan ti imbagana. Isu ket nasugatan babaen ti kutsilio, ngem ita dandani nakaungar. Napapatay dagiti tattao iti aglawlawna. Dagiti katarabaho. Baro a gagayyem.
  
  Ket adtoy, nagsubli iti pagtaenganna, ti lugar ti kinaubingna. Pinunno dagiti lagip a kas kadagiti nabayagen a napukaw a gagayyem nga agtarigagay a makikonekta manen kenkuana. Dagiti lagip ti nangbomba kenkuana manipud iti tunggal suli ti kalsada.
  
  Ti kinapintas ti Hawaii ket nagbiag dayta kenka iti agnanayon. Saan a napateg no makalawaska sadiay wenno duapulo a tawen. Awan ti tiempo ti kababalinna.
  
  Dinadael kamaudiananna ni Hayden ti rikna. "Daytoy a lalaki, daytoy a Capua. Talaga kadi nga aglaklako iti napagango a yelo manipud iti van?"
  
  "Nasayaat ti negosio ditoy. Pagay-ayat ti amin ti naburak a yelo."
  
  "Umdasen ti patas".
  
  Immisem ni Mano. "Makitamto".
  
  Bayat ti panagmanehoda iti kinapintas ti Kuhio ken Waikiki, sagpaminsan nga agparang dagiti aplaya iti kannawan. Nagkir-in ti baybay ken makaawis ti panagtayyek dagiti puraw a breakwater. Nakita ni Mano ti sumagmamano nga outrigger a maisagsagana iti aplaya. Naminsan, paset isuna ti outrigger team a nangabak kadagiti tropeo.
  
  "Addakami ditoy". Nagguyod iti kurbado a paradaan nga addaan iti barandilias iti maysa a murdongna a mangbuybuya iti Taaw Pacifico. Masarakan ti van ni Capua iti mismo a ungtona, iti nagsayaat a lokasion. Dagus a nadlaw ni Mano ti dati a gayyemna, ngem nagsardeng iti apagbiit.
  
  Immisem ni Hayden kenkuana. "Daan a lagip?"
  
  "Nagsayaat a lagip." Banag a dimo kayat a guloen babaen ti panangiladawanmo manen iti baro a banag, ammom?"
  
  "Ammok".
  
  Awan ti panagtalek iti timekna. Nabayag a kinita ni Mano ti boss-na. Isu ket nasayaat a tao - diretso, patas, natangken. Ammom kadi no siasino ti dasig ni Hayden Jay, ken no ania nga empleado ti makakiddaw iti ad-adu pay iti boss-na? Manipud idi damo a nagkitada, naam-ammona a naimbag. Ni tatangna a James Jay ket maysa a powerhouse, pudno a sarsarita, ket maikari dayta. Kanayon a kalat ni Hayden ti agbiag a maitunos iti karina, ti tawidna. Daytoy ti nangtignay kenkuana.
  
  Kasta unay a nasdaaw ni Mano idi impakaammona no kasano ti kinaseriosona ken ni agtutubo a nerd a ni Ben Blake. Impagarupna a nabayagen, nabayagen sakbay nga insardeng ni Hayden ti mangiduron iti bagina nga agtakder tapno agbiag a maitunos iti tawid a narikna ni Mano a nalab-awannan. Idi damo impagarupna a dayta a distansia ti mangiddep iti gil-ayab, ngem kalpasanna nasarakan manen ti agassawa ti bagbagida nga agkakadua. Ket ita kasla napigpigsada ngem idi. Mangted kadi ti geek kenkuana iti baro a panggep, baro a direksion iti biag? Dagiti laeng sumaganad a sumagmamano a bulan ti makaibaga.
  
  "Mapan". Nagtung-ed ni Hayden nga agturong iti van. Linuktan ni Mano ti ridaw ket immanges iti nauneg iti nadalus nga angin ti lugar. Iti kannigidna timmakder ti Diamond Head, maysa a nakadkadlaw a pigura a nakatakder iti horizon, a kanayon nga adda.
  
  Para ken ni Mano, kanayon nga adda dayta. Saanna a naklaat a mabalin a daytoy ket adda iti rabaw ti sumagmamano a naindaklan a milagro.
  
  Naggigiddanda a nagna iti ice cutting van. Nagsanud ni Capua a nangmatmat kadakuada. Nagkurba ti rupana gapu iti pannakaklaat, ket kalpasanna gapu iti pudno a ragsak.
  
  "Mano? Nataengan a lalaki! Hoy!"
  
  Nagpukaw ni Capua. Maysa a segundo kalpasanna nagtaray a rimmuar manipud iti likudan ti van. Isu ket nalawa ti abagana, nasalun-at a lalaki a natayengteng ti buokna ken natayengteng ti kudilna. Uray iti damo a panangkita, mailasin ni Hayden a di kumurang a dua nga oras ti busbusbosenna iti inaldaw iti surfboard.
  
  "Kapua." Inarakup ni Mano ti dati a gayyemna. "Adda sumagmamano, bro."
  
  Nagsanud ni Capua. "Ania ti inaramidmo? Ibagam kaniak, kasano ti panaglabas ti Hard Rock shot glass collection?"
  
  Nagkidem ni Mano sa nagkidem. "Ah, bassit a blah blah, ken ad-adu pay. Ammomon. Sika?"
  
  "Kusto. Siasino ni Howli?"
  
  "Haole..." Nagsubli ni Mano iti maawatan nga Americano, nakabang-ar unay ni Hayden. "... daytoy ti bossko. Maam-ammom ni Hayden Jay."
  
  Nagderetso ti lumugar. "Nagsayaat ti pannakaam-ammok," kinunana. "Sika kadi ni Boss Mano? Wow. Nagasat ni Mano, kunak."
  
  "Awan kadi ti babai, Capua?" Inaramid ni Mano ti amin a kabaelanna a mangilemmeng iti bassit a pananginsulto.
  
  "Ginatangko ti bagik iti poi-dog. Isu, maysa a napudot a Hawaiian-Chinese Filipina haole, ti nangipatakder kaniak iti tolda iti intero a rabii, manong." Naglaok ti puli ti kaaduan a taga Hawaii.
  
  Immanges ni Mano. Naglalaok ti puli ni Poy Dog. Bisita ni Haole, ket saan a nasken a mangtagibassit a termino dayta.
  
  Sakbay a makaibaga, timmaliaw kenkuana ni Hayden ket nasam-it a sinaludsodna, "Ikabil ti tolda?"
  
  Nagkidem ni Mano. Ammo ni Hayden nga eksakto no ania ti Capua, ket awan pakainaiganna iti panagkampo. "Nalamiis daytoy." Nasayaat ti uni na. Dumngegka, Capua, masapul nga agsaludsodak kenka."
  
  "Dagiti Mangpaltog".
  
  "Nangngegyo kadin ti maysa a kangrunaan a pigura iti lubong dagiti natay a pagaammo kas Kovalenko? Wenno ti Nadara nga Ari?
  
  "Ti laeng mangngegko ket no ania ti adda iti damdamag, kabsat. Adda kadi iti Oahu?"
  
  "Siguro. Komusta met ngay ni Claude?
  
  "Saan. No inawaganmo koma ni Howley iti kasta a nagan, nalagipko koma." Nagduadua ni Capua.
  
  Nakita daytoy ni Hayden. "Ngem adda ammom."
  
  "Mabalin nga boss. Baka ammok. Ngem dagiti gagayyemmo sadiay," inkidemna ti ulona nga agturong iti estasion ti polisia ti Waikiki Beach, "dida kayat a maammuan." Naibagakon kadakuada. Awan ti inaramidda."
  
  "Subokennak." Sinabat ni Hayden ti panagkita ti lalaki.
  
  "Adda mangngegko, boss. Dayta ti gapuna nga immay kaniak ni Mano, saan kadi? Bueno, ti baro a kuarta ket mangipapaay iti sumagmamano a nalukmeg a wads itay nabiit, manong. Baro a managay-ayam iti intero nga eksena, a mangipuruak kadagiti party a dida pulos makita inton sumaruno a lawas."
  
  "Baro a kuarta?" - Nag-echo ni Mano. "Sadinno?" - sinaludsodko.
  
  "Awan," napasnek a kinuna ni Capua. "Kayatko a sawen, ditoy mismo, manong. Ditoy mismo. Kanayon a naisinada, ngem ita nabaknangdan."
  
  Intaray ni Hayden ti imana iti buokna. "Ania ti ibaga daytoy kenka?"
  
  "Saanak a nairaman iti daytoy nga eksena, ngem ammok dayta. Adda mapaspasamak wenno dandanin mapasamak. Adu a tattao ti nasuelduan iti adu a kuarta. No mapasamak dayta, masursurom nga ibaba ti ulom agingga a lumabas ti dakes a banag."
  
  Nagtungtung-ed ni Mano iti agkir-in a taaw. "Sigurado nga awan ti ammom, Capua?"
  
  "Agsapataak iti asok a poit."
  
  Inserioso ni Capua ti poi-na. Intudo ni Hayden ti van. "Apay a dimo aramiden ti sumagmamano kadakami, Capua."
  
  "Sigurado".
  
  Nagrupa ni Hayden ken ni Mano idi umadayo ni Capua. "Panagkunak, maikari a padasen dayta. Adda kadi ideyam no ania ti pagsasaritaanna?"
  
  "Diak magustuan ti uni ti dandanin mapaspasamak iti ilimi," kinuna ni Mano ket inyawatna ti sumagmamano a shave ice. "Kapua. Ibagam kaniak ti naganmo, kabsat. Siasino ti makaammo iti aniaman?
  
  "Adda lokal a lalaki, ni Danny, nga agnanaed dita ngato iti turod." Nagdardaras ti panagkitana iti Diamond Head. "Nabaknang. Dagiti dadakkelna, padakkelenda a kas howley" Immisem ken ni Hayden. "Ibagam a kas iti maysa nga Americano. Saan ko nga panunuten nga adda dakes iti dayta. Ngem mas seryoso kadagiti scumbags. Makaala iti sipat gapu iti pannakaammona iti tae, maawatannak kadi?"
  
  Inusar ni Mano ti kutsara ket nagkali iti dakkel a pedaso ti yelo a maris balangaw. "Magustuan kadi ti lalaki ti agpammarang a dakkel ti paltogna?"
  
  Nagtung-ed ni Capua. "Ngem saan a pudno dayta. Isu ket maysa laeng nga ubing nga agay-ayam iti ay-ayam ti lalaki."
  
  Sinagid ni Hayden ti ima ni Mano. "Bisitaenmi daytoy a Danny. No adda baro a pangta, rumbeng nga ammotayo met dayta."
  
  Nagtung-ed ni Capua nga agturong kadagiti yelo. "Addada iti gastos ti establisimiento. Ngem dinak am-ammo. Dika pulos immay kinitanak."
  
  Nagtung-ed ni Mano iti dati a gayyemna. "Saan a sawen, kabsat."
  
  
  * * * .
  
  
  Inted ni Capua kadakuada ti adres, nga inprogramada iti GPS ti kotse. Sangapulo ket lima a minuto kalpasanna nakadanonda iti nangisit a landok a ruangan. Nagdisso manen ti lote nga agpababa iti taaw, isu a dagiti laeng tawa ti makinngato a kadsaaran ti dakkel a balay ti makitada.
  
  Dimsaagda iti lugan, nagkidem dagiti ubbog manipud iti sikigan ni Mano. Inkabil ni Mano ti imana iti dakkel a gate sa induronna. Ti hardin iti sango ti nangpasardeng ken kumita ni Hayden.
  
  Pagtakderan ti surfboard. Brand new nga open bed truck. Maysa a duyan ti nagsaknap iti nagbaetan ti dua a kayo a palma.
  
  "Ay Diosko, Mano. Kastoy kadi amin a hardin ti Hawaii?"
  
  Nagkidem ni Mano. "Saan a talaga, saan."
  
  Bayat ti panagunida koma iti kampana, nangngegda ti arimbangaw nga aggapu iti likudan. Nagdaliasatda iti balay, a pinagtalinaedda nga asideg dagiti imada kadagiti armasda. Bayat ti panagturongda iti maudi a suli, nakitada ti maysa nga agtutubo a lalaki nga ag-frolic iti pool a kaduana ti maysa a baket.
  
  "Dumalanak man!" impukkaw ni Hayden. "Naggapokami iti Honolulu Police Department. Sumagmamano a sasao?" Insippawna, dandani di mangngeg: "Sapay koma ta saan nga inana."
  
  Naglemmeng ni Mano. Saan a nairuam nga agang-angaw ti boss-na. Kalpasanna, nakitana ti rupana. Isut" makapapatay a serioso. "Apay nga-?"
  
  "Ania ngata ti kayatmo?" Nagna ti baro nga agturong kadakuada, a sililimed ti panagseniasna. Bayat ti yaasidegna, nakita ni Mano dagiti matana.
  
  "Adda problemami," kinuna ni Mano. "Adda iti igid."
  
  Bay-an ni Mano ti lalaki nga ag-swing a narungsot. Sumagmamano a dadakkel a hayrides ket naibus ti angesna, mangrugin nga agdisso ti shorts-na nga agpababa. Impakitana nga awan ti pannakaammona iti pakarigatanna.
  
  Kalpasanna, nagtaray ti baket nga immasideg kadakuada. Nagkidem ni Hayden gapu iti di mamati. Naglugan ti babai iti likud ni Kinimake ket rinugianna a sinalay a kasla kabalio.
  
  Ania ngata ti nakastrekanda ditoy?
  
  Pinalubosan ni Hayden ni Kinimaka a mangasikaso iti bagina. Kimmita iti aglawlaw ti balay ken paraangan. Awan ti pagilasinan nga adda sabali nga adda iti pagtaengan.
  
  Kamaudiananna, nabalinan ni Mano a pinagkintayeg ti monster. Nagdisso nga addaan iti nabasa a panangsapsaplit iti graba a nanglikmut iti pool ket nangrugin nga agung-ungor a kasla banshee.
  
  Ni Danny, no ni Danny, minatmatanna a nakalukat ti ngiwatna, agtinnag itan ti shorts-na iti baba dagiti tulangna.
  
  Umdasen ti nagun-od ni Hayden. "Danny!" - impukkawna iti rupana. "Masapul a makisaritakami kenka!"
  
  
  Induronna manen iti lounge chair. Dios, no la koma makita ni tatangna ita. Nagsubli ket inbukbokna dagiti baso a cocktail, sa pinunnona dagitoy a dua iti danum manipud iti pool.
  
  Inwarasna ti danum iti rupa ni Danny sa sinaplitna a nalag-an. Dagus a rinugianna ti nagngisiten. "Hoy baby, ammom a magustuak-"
  
  Nagsanud ni Hayden. No umiso ti pannakatamingna, mabalin nga agtrabaho daytoy a pabor kadakuada. "Agmaymaysaka, Danny?" Immisem bassit.
  
  "Adda ditoy ni Tina. Sadinoman." Nagsao iti ababa ken makaanges a sentensia, a kasla agtartrabaho ti pusona a mangsuporta iti lalaki a maminlima a daras ti kadakkelna. "Balasangko."
  
  Nagsennaay ni Hayden iti uneg gapu iti pannakabang-arna. "Nasayaat. Ita, mangngegko a sika ti tao a makaammo no kasapulak ti impormasion."
  
  "Siak dayta". Impakita ti ego ni Danny babaen ti haze iti maysa a segundo. "Siak dayta a tao."
  
  "Ibagam kaniak ti maipapan ken ni Claude."
  
  Iniggem manen ti stupor, a kasla nadagsen dagiti matana. "Ni Claude? Ti nangisit a lalaki nga agtartrabaho iti Crazy Shirts?"
  
  "Saan". Inkidem ni Hayden dagiti ngipenna. "Claude, ti lalaki nga addaan kadagiti club ken rantso iti intero nga Oahu."
  
  "Diak ammo daytoy Claude." Saan la ketdi a ti kinamapagpiaran ti maysa kadagiti napigsa a punto ni Danny, ngem nagduadua ni Hayden a peke itan dayta.
  
  "Ket ngay ni Kovalenko? Nangngegyo kadin ti maipapan kenkuana?
  
  Awan ti nagkidem kadagiti mata ni Danny. Awan ti pagilasinan wenno pagilasinan ti pannakaammo.
  
  Iti likudanna, mangngeg ni Hayden ni Mano a mangpadpadas a mangpakalma iti nobia ni Danny a ni Tina. Inkeddengna a saan a mabalin a nasakit ti mangpadas iti sabali a pamay-an. "Sige, padasentayo ti sabali. Adda presko a kuarta idiay Honolulu. Adu ti kasta. Sadino ti naggapuan daytoy, Danny, ken apay?"
  
  Naglukat dagiti mata ti ubing, kellaat a nagsilnag iti kasta unay a panagbuteng isu a dandani naiggaman ni Hayden ti paltog.
  
  "Mabalin a mapasamak daytoy iti aniaman a kanito!" - impukkawna. "Makitam? Aniaman nga oras!Basta... basta agtalinaedka iti pagtaengan. Agtalinaedka iti pagtaengan, barok." Kasla madandanagan ti timekna, a kasla adda ulit-ulitenna a naibaga kenkuana.
  
  Narikna ni Hayden ti nauneg a lamiis a nagtaray iti durina, uray no ti nailangitan a pudot ti nangpabara iti bukotna. "Ania ti mabalin a mapasamak iti mabiit, Danny. Umayka, mabalinmo nga ibaga kaniak."
  
  "Assault," siuulimek a kinuna ni Danny. "Saan a ma-undone ta nagatang ken nabayadan." Iniggaman ni Danny ti imana, kellaat a kasla nakabutbuteng ti kinasimbeng ti panunotna.
  
  "As-asideg dagiti terorista, Miss Police. Aramidem laeng ti damn job-mo ket dimo ipalubos nga umay ditoy dagita a bastardo."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET MAYSA
  
  
  Inadaw ni Ben Blake dagiti journal entries da Kapitan Cook ken ti kaduana a ni Hawksworth kas mangiladawan iti kapeggadan a panaglayag a naaramid ti tao.
  
  "Nagpagnada iti Ruangan ni Pele," masmasdaaw a kinuna ni Ben, "iti nakasipnget. Iti daytoy a tiempo, tukoyen pay laeng ni Cook ti arko a pagserkan kas Ruangan ni Pele. Kalpasan laeng a mapasaranna ti adda iti labesna - kunana ditoy - a baliwanna inton agangay ti panangtukoy kadagiti Ruangan ti Impierno."
  
  Nagtung-ed ni Karin ken ni Ben a nakalawlawa dagiti matana. "Ania ti mabalin a pakaigapuan ti panangyebkas ti tao a kas ken ni Kapitan Cook iti kasta a lamolamo a buteng?"
  
  "Dandani awan," kinuna ni Ben. "Natakuatan ni Cook ti kanibalismo. Dagiti natauan a daton. Nagrubbuat iti panagdaliasat iti naan-anay a di ammo a dandanum."
  
  Intudo ni Karin ti iskrin. "Basaem ti damn thing."
  
  "Iti labes dagiti nangisit a Ruangan ket adda dagiti kaaduan a nailunod a dalan nga ammo ti tao..."
  
  "Saanmo nga ibaga kaniak," inkidem ni Karin. "Sum up."
  
  "Saan ko a kabaelan"
  
  "Ania? Apay?"
  
  "Gapu ta kunana ditoy-naikkaten ti sumaganad a teksto iti daytoy a pannakakomberte gapu iti panagduadua maipapan iti kinapudnona."
  
  "Ania?"
  
  Nagkullayaw ni Ben a sipapanunot bayat ti panangkitana iti kompiuter. "Panagkunak no silulukat dayta iti buya ti publiko, adda koma nangpadas nga agimbestigar."
  
  "Wenno mabalin nga inaramidda ket natayda. Nalabit inkeddeng dagiti agtuturay a napeggad unay ti pannakaammo tapno mairanud iti publiko."
  
  "Ngem kasano ti panangmatmattayo iti nabura a dokumento?" Naiparna a nagtukkol ni Ben iti sumagmamano a tulbek. Awan dagiti nailemmeng a link iti panid. Awan ti mababalaw. In-Google-na ti nagan ti autor ket nakasarak iti sumagmamano a panid a nangdakamat iti Cook"s Chronicle, ngem awanen ti nadakamat a Hell"s Gate, Pele, wenno uray pay ti Diamond Head.
  
  Timmaliaw ni Karin a nangkita iti puso ti Waikiki. "Gapuna ti panagdaliasat ni Cook kadagiti ruangan ti impierno ket naisurat manipud iti pakasaritaan. Mabalinmi nga itultuloy ti padasen." Inseniasna dagiti kompiuter.
  
  "Ngem awanto ti serserbina," kinuna ni Ben iti kasayaatan nga impresionna a Yoda. "Saantayo koma a sayangen ti panawentayo."
  
  "Ti makita ni Hayden kenka, diakto pulos maammuan." Nagkidem ni Karin sakbay nga in-inut a nagsubli. "Ti parikut ket awan ti pamay-anmi a mangammo no ania ti masarakanmi sadiay baba. Mapankami koma iti impierno a bulsek."
  
  
  * * * .
  
  
  Nabalinan da Hayden ken Kinimaka nga inruar ti sumagmamano pay a sentensia manipud ken ni Danny sakbay nga inkeddengda a nainsiriban a baybay-anda ida nga agmaymaysa iti drug party-da. Iti aniaman a gasat, agpada nga ipagarupda a dakes nga arapaap ti isasarungkar ti CIA.
  
  Simmang-at manen ni Kinimaka iti lugan, nga inkabilna ti imana iti nalamuyot a lalat a manibela. "Paraut dagiti terorista?" inulit-ulitna. "Idiay Waikiki? Diak mamati iti daytoy ".
  
  I-dial ni Hayden ti numero ti boss-na. Dagus a simmungbat ti gate. Insalaysayna iti sumagmamano nga ababa a sentensia ti impormasion a naurnongda ken ni Danny.
  
  Dimngeg ni Mano iti sungbat ni Gates iti speakerphone. "Hayden, umas-asidegak. Sumagmamano pay nga oras ket addaakto sadiay. Agpannuray unay dagiti polis kadagiti amin a pagaammo a kriminal tapno maammuanda ti ayan ti rantso. Maaddaantayo iti mabiit. Ipakaammokto dagiti maitutop nga autoridad maipapan iti daytoy maipagarup a panangraut, ngem itultuloyko ti agkali."
  
  Natay ti linia. Nagnganga ni Hayden gapu iti naulimek a pannakaklaatna. "Umay kadi ditoy? Marigatan a mangdaer iti kasasaadna. Ania ti pagimbagan nga aramidenna?
  
  "Nalabit ti trabaho ti makatulong kenkuana a mangdaer."
  
  "Mangnamnamatayo." Ipagarupda nga asidegen a maaladan ti lokasion ti rantso. Sumurotentayo dagiti terorista. Ti kasapulantayo ita ket dagiti positibo, prangka a tattao. Uy Mano, pagarupem kadi a paset ti panggep ti Ari ti Dara daytoy nga estoria ti terorista?"
  
  Nagtung-ed ni Mano. "Nagballasiw dayta iti panunotko." Ininum dagiti matana iti nakaay-ayat a buya, a kasla idulinna dayta iti adayo tapno makatulong a manglaban iti sumsumrek a sipnget.
  
  "No pagsasaritaan ti straight people, saan pay a simmungbat ni Drake ken ti dua a buddies-na kadagiti mensahek. Ket saan met nga ammo dagiti polis."
  
  Nagkiriring ti selponna, a nangkigtot kenkuana. Dayta ti Ruangan. "Apo?"
  
  "Nauyong laeng daytoy a banag," impukkawna a nalawag a naalarma. "Nakaawat laeng ti Honolulu Police iti tallo pay a lehitimo a pangta dagiti terorista. Amin idiay Waikiki. Mapasamak ti amin iti mabiit. Naipasdeken dagiti kontak ken ni Kovalenko."
  
  "Tallo!"
  
  Kellaat a nagserra ti gate iti maysa a segundo. Nagtilmon ni Hayden, nariknana ti panagkigtot ti tianna. Ti buteng kadagiti mata ni Mano ti nangling-et kenkuana.
  
  Nakiuman manen ni Gates. "Adda koma uppat. Ad-adu pay nga impormasion ti kalkalpas a na-authenticate. Kontaken ni Drake. Addaka iti laban ti biagmo, Hayden. Agbalin a matignay."
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtakder ti Ari ti Dara iti naipangato a kubierta, nalamiis ti isem iti rupana, sumagmamano kadagiti mapagtalkanna a teniente ti nakatakder iti sango ken babana. "Panawenen," simple laeng ti kinunana. "Daytoy ti ur-urayenmi, ti nagtrabahoanmi. Daytoy ti bunga ti amin a panagreggetko ken amin a panagsakripisiom. "Idiay," epektibo a nagsardeng, "agpatingga amin."
  
  In-scan-na dagiti rupa no adda aniaman a pagilasinan ti buteng. Awan ti aniaman. Kinapudnona, kasla dandani naragsakan ni Boudreau ta napalubosan nga agsubli iti nadara a panaglalaban.
  
  "Claude, dadaelem ti rantso. Papatayem amin a balud. Ket..." Nagmulagat. "Ibulosmo dagiti tigre. Masapul a sakupenda ti turay iti apagbiit. Boudreaux, aramidem laeng ti ar-aramidem, ngem ad-adda a brutal. Awisenka a mangtungpal iti aniaman a kayatmo. Awisenka a mangpadayaw kaniak. Saan, kigtotnak. Aramidem dayta, Boudreau. Inka idiay Kauai ket iserram ti rantso dita."
  
  Maudi a kinita ti Nadara nga Ari ti sumagmamano a nabati a lallakina. "No maipapan kenka... inka ibukbok ti impierno idiay Hawaii."
  
  Timmallikud, insipiliona ida, ket nangkita iti maudi a kritikal iti transportasionna ken dagiti naannad a napili a lallaki a kumuyog kenkuana iti makapapatay a kaadalem iti baba ti Diamond Head.
  
  "Awan ti lalaki a nangaramid iti daytoy sipud idi Cook ken nagbiag tapno isalaysayna ti sarsarita. Awan ti tao a nakakita iti labes ti maikalima a tukad ti impierno. Awan pay ti nakadiskobre no ania ti naaramid a sistema ti silo tapno mailemmeng. Aramidenmi dayta."
  
  Agpada nga adda iti likudan ken sanguananna ti ipapatay ken pannakadadael. Di maliklikan ti panangrugi ti riribuk. Naragsak ti nadara nga ari.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagna ni Matt Drake iti paradaan ti Exoticars, a nakaiggem iti "nobiana" a ni Alicia Miles. Adda maymaysa nga rental car a nakaparada sadiay, maysa a Basic Dodge rental a nalabit kukua ti agassawa a turista a nangabang iti maysa kadagiti baro a Lamborghini iti maysa nga oras. Idi simrek da Drake ken Alicia iti fashion showroom, addan iti sirok ti agongda ti natangken a lalaki a naputed ti tripulante.
  
  "Naimbag a malem. Mabalin kadi a tulonganka?"
  
  "Ania dagiti kapartakan?" Di makaanus ti rupa ni Drake. "Adda Nissanmi iti pagtaenganmi ket kayat ti nobiak a padasen ti pudno a kapartak." Nagkidem ni Drake. "Mabalin a makaala kaniak iti sumagmamano a bonus points, no ammom ti kayatko a sawen."
  
  Nasam-it ti isem ni Alicia.
  
  Nangnamnama ni Drake nga agdama a nagtimbukel ni Mai iti likud ti dakkel a showroom, a saan a makita ti garahe iti likudan ken agturong iti naalad a side complex. Padasenna ti sumrek manipud iti sabali a bangir. Agarup innem a minuto ti adda da Drake ken Alicia.
  
  Nalawa ti isem ti lalaki ken, di pakasdaawan, peke. "Bueno, kaaduan a tattao ti agpili iti baro a Ferrari 458 wenno Lamborghini Aventador, nga agpada a nagsayaat a kotse." Aktual a dimmakkel ti isem bayat nga intudo ti aglaklako dagiti lugan a pagsasaritaan, nga agpada a naikabil iti sango dagiti naan-anay ti kaatiddog a tawa ti showroom. "Ngem no maipapan kadagiti legendary achievements, no dayta ti sapsapulem, mabalinko nga irekomenda ti Ferrari Daytona wenno ti McLaren F1." Inwagwagna ti imana nga agturong iti likud ti showroom.
  
  Adda dagiti opisina iti likudan sadiay ken iti kannawan. Iti kannigid ket adda agsasaruno a pribado a booth a pakaurnongan ti impormasion maipapan iti credit card ken panangipaay kadagiti tulbek. Awan dagiti tawa iti opisina, ngem mangngeg ni Drake dagiti pigura nga aggargaraw.
  
  Binilangna dagiti segundo. Uppat a minuto koma a sumangpet ni Mai.
  
  "Sika kadi ni Mr. Scarberry wenno ni Mr. Petersen?" sinaludsodna nga umis-isem. "Nakitak ti nagnaganda iti karatula iti ruar."
  
  "Siak ni James. Da Mr. Scarberry ken Mr. Petersen ti makinkukua. Addada iti likud ti balay."
  
  "MAIPAPAN". Nangikabil ni Drake iti pabuya a mangmatmatmat kadagiti Ferrari ken Lamborghini. Narba ti air conditioner ti showroom iti bukotna. Awan ti uni nga aggapu iti adayo nga opisina. Nagtalinaed ni Alicia iti bagina, nga in-playna ti nasayaat ti kababalinna nga asawa bayat a mangparnuay iti espasio.
  
  Maysa a minuto sakbay a masapul a rummuar ni Mai babaen kadagiti ridaw iti sikigan.
  
  Nagsagana ni Drake.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtayab ti panawen a limmabas kadakuada iti makapadanag a kapartak, ngem ninamnama ni Ben nga agbunga ti nauyong nga ideya ni Karin. Ti umuna nga addang ket ti panangammo no sadino ti nakaidulinan dagiti orihinal a troso ni Kapitan Cook. Nagbalin a nalaka daytoy nga aramid. Naidulin dagiti dokumento idiay National Archives, iti asideg ti London, iti maysa a pasdek ti gobierno, ngem saan a kas iti natalged a kas iti Bank of England.
  
  So far kasta unay ti kinasayaatna.
  
  Ti sumaganad nga addang ket ti panangiyeg ken ni Hayden. Nabayag a maipakaammo ti puntoda. Idi damo, kasla nasinga unay ni Hayden a di nagbastos, ngem idi indatag ni Karin, a sinuportaran ni Ben, ti planoda, natay a nagulimek ti ahente ti CIA.
  
  "Ania ti kayatmo?" kellaat a sinaludsodna.
  
  "Kayatmi nga ipatulodyo ti sangalubongan a klase a mannanakaw iti National Archives idiay Kew tapno retratuenna, saan a mangtakaw, ket kalpasanna i-emailyo kaniak ti kopia ti mainaig a paset dagiti journal ni Cook. Ti paset a kurang."
  
  "Nabartekka kadi, Ben? Serioso -"
  
  "Ti karirigatan a paset," impapilit ni Ben, "saan a ti panagtakaw. Siguraduek a biroken ti mannanakaw ket ipatulodna kaniak ti umiso a paset."
  
  "Kasano ngay no matiliw?" Inruar ni Hayden ti saludsod a dina pinanunot.
  
  "Dayta ti gapuna a sigurado a world-class a mannanakaw a mabalin a tagikuaen ti CIA gapu iti daytoy a deal. Ket apay, no ideal, isu ket rumbeng nga addan iti kustodia. Oh, ken Hayden, maaramid amin daytoy iti sumaganad a sumagmamano nga oras. Talaga a saan a makauray."
  
  "Ammok dayta," inkidem ni Hayden, ngem kalpasanna, limmapuy ti tonona. "Kitaem, Ben, ammok a naiduronkayo a dua iti daytoy bassit nga opisina, ngem mabalin a kayatyo nga iserrek ti uloyo iti ridaw ket alaenyo ti kaudian nga impormasion. Masapul a nakasaganaka no bilang-"
  
  Madanagan a kinita ni Ben ni Karin. "No adda ania? Agsasaokayo a kasla dandanin agpatingga ti lubong."
  
  Ti kinaulimek ni Hayden ti nangibaga kenkuana iti amin a masapul a maammuanna.
  
  Kalpasan ti sumagmamano a kanito, nagsao manen ti nobiana: "Kasano unay ti panagkasapulam kadagitoy a nota, dagitoy a journal? Maikari kadi a pagpispisan dagiti Briton?"
  
  "No makadanon ti Ari ti Dara kadagiti Ruangan ti Impierno ket masapul a surotentayo," kinuna ni Ben, "isuda la ketdi ti kakaisuna a gubuayan ti panaglayagtayo. Ket ammotayo amin no kasano ti kinalaing ni Cook kadagiti kardna. Mabalinda koma nga insalakan ti biagmi."
  
  
  * * * .
  
  
  Inkabil ni Hayden ti teleponona iti hood ti luganna ket inkagumaanna a pakalmaen ti nariribuk a pampanunotna. Nasabat dagiti matana ti mata ni Mano Kinimaki babaen ti sarming ti lugan, ket nalawag a nariknana ti buteng a nagburburek iti panunotna. Naawatda laeng ti nakaam-amak unay a damag, manen manipud ken ni Jonathan Gates.
  
  Saan a kasla dagiti terorista ket mangdungpar iti adu a lokasion idiay Oahu.
  
  Ita, ammodan a nakarkaro nga amang ngem iti dayta.
  
  Rimmuar ni Mano, makita nga agpigpigerger. "Siasino dayta?"
  
  "Ni Ben. Kunana a kasapulan a sumrektayo iti National Archives idiay Inglatera tapno makaalatayo kenkuana iti kopia dagiti log ni Kapitan Cook."
  
  Nagkullayaw ni Mano. "Aramidem dayta." Aramidem latta. Dayta fucking Kovalenko ket padpadasenna a dadaelen ti amin nga ay-ayatentayo, Hayden. Aramidem ti amin a kabaelam tapno masalaknibam ti ay-ayatem."
  
  "British-".
  
  "Kantotmo ida." Napukaw ni Mano ti bagina iti stress-na. Saan a nagdanag ni Hayden. "No dagiti troso ti makatulong kadakami a mangpapatay iti daytoy a bastardo, alaem."
  
  Inurnos ni Hayden ti kapanunotanna. Pinadasna a dalusan ti panunotna. Kasapulan ti sumagmamano nga awag kadagiti opisina ti CIA idiay London ken napigsa nga ikkis manipud iti boss-na a ni Gates, ngem impagarupna a nalabit maaramidna ti trabaho. Nangruna iti lawag ti imbaga laeng ni Gates kenkuana.
  
  Ket ammona unay nga adda partikular a makaay-ayo nga ahente ti CIA idiay London a makaaramid iti trabaho a di makaburak iti ling-et.
  
  Kumitkita pay laeng ni Mano kenkuana, nakigtot pay laeng. "Mamatika kadi iti daytoy nga awag? Mamatika kadi iti aramiden ni Kovalenko tapno laeng masinga ti atension dagiti tattao?"
  
  Saan a kabaelan ni Hayden, ngem nagulimek, nga isagsaganana pay laeng ti palawagna para ken ni Gates ken iti opisina ti London. Iti sumagmamano a minuto nakasaganan.
  
  "Bueno, surotentayo ti maysa kadagiti kadadaksan nga awag iti biagtayo babaen ti maysa a makatulong kadatayo nga agsisinnukat iti akem," kinunana ket in-dialna ti numero iti speed dial.
  
  Uray bayat ti pannakisaritana iti boss-na ken nakinegosio iti tulong dagiti ganggannaet a mang-hack iti British National Archives, nagpuor iti panunotna dagiti immun-una a sasao ni Jonathan Gates.
  
  Saan laeng nga Oahu. Plano dagiti terorista ti Nadara nga Ari ti aggigiddan a mangraut iti sumagmamano nga isla.
  
  
  KAPITULO DUAPULO DUA
  
  
  Natiliw ni Drake ti angesna bayat ti panaglusdoy ni Mai iti ridaw iti sikigan a naan-anay a makita ti klerk.
  
  "Ania ti-".
  
  Immisem ni Drake. "Oras ti Mayo," inyarasaasna, sa naburak ti panga ti lalaki babaen ti haymaker. Awan ti uni, timmaliaw ti aglaklako ket nadungparna ti daga. Limmabas ni Alicia iti Lamborghini, nga insaganana ti armasna. Naglugan ni Drake iti awan ti panaggarawna a managlako. Napartak a nagna ni Mai iti makinlikud a diding, a limmasat iti likudan ti di pay nasagid a McLaren F1.
  
  Addadan iti diding ti opisina iti sumagmamano laeng a segundo. Ti kaawan dagiti tawa ket nagtrabaho agpadpada kadakuada ken maibusor kadakuada. Ngem adda koma dagiti security camera. Saludsod laeng dayta-
  
  Adda nagtaray a simrek manipud iti makinlikud a ridaw, dagiti overall a namantsaan iti lana, atiddog a nangisit a buokna a naigalut iti likudan iti berde a bandana. Direkta nga inpigket ni Drake ti pingpingna iti naingpis a plywood partition, a dumdumngeg kadagiti uni nga aggapu iti uneg ti opisina bayat ti panangsanay ni May kadagiti panaggaraw ti mekaniko.
  
  Saanda latta a naguni.
  
  Ngem kalpasanna sumagmamano pay a tattao ti bimtak iti ridaw, ket adda nangiruar iti ikkis iti uneg ti opisina. Ammo ni Drake a nalpasen ti ay-ayam.
  
  "Maadda koma kadakuada."
  
  Nagngaretnget ni Alicia iti "Fuck yeah" ket sinipaanna ti ridaw ti opisina apaman a nalukatan, a nakaigapuan ti pannakadungparna iti ulo ti lalaki babaen ti pannakadungparna. Rimmuar ti sabali pay a lalaki, nakapigket dagiti matana gapu iti pannakakigtot bayat ti panangmatmatda iti napintas a babai nga addaan iti paltog ken ti postura ti mannakigubat nga agur-uray kenkuana. Intag-ayna ti shotgun. Pinaltogan ni Alicia iti tian.
  
  Natinnag iti ridaw. Ad-adu pay nga ikkis ti naggapu iti opisina. Nangrugin a nagbalin a pannakaawat ti pannakakigtot. Di agbayag, maamirisda a nainsiriban no umawag iti sumagmamano a gagayyem.
  
  Pinaltogan ni Drake ti maysa kadagiti mekaniko, a nangdungpar iti tengnga ti luppona ken nangtumba kenkuana. Nagdisso ti lalaki iti McLaren, a nangibati iti tugot ti dara. Uray ni Drake ket nagkidem. In-engage ni Mai ti maikadua a lalaki ket nagsubli ni Drake ken ni Alicia.
  
  "Masapul a sumrektayo iti uneg."
  
  Immasideg ni Alicia agingga a nasayaat ti pannakakitana iti uneg ti balay. Nagkullayaw ni Drake iti suelo agingga a nakadanon iti ridaw. Iti panagtung-edna, nagpaputok ni Alicia iti sumagmamano a paltog. Dandani nagdukot ni Drake iti ruangan, ngem iti dayta a kanito kagudua a dosena a tattao ti naglugan a rimmuar nga addaan kadagiti armas a naiguyod ken nakapungtot a nangpaltog.
  
  Nagsubli ni Alicia a naglemmeng iti likudan ti Lamborghini. Nagsippayot dagiti bala kadagiti sikiganna. Naburak ti sarming ti lugan. Napardas a naglibas ni Drake. Makitana ti sakit dagiti mata ti lalaki bayat ti panangpaltogna kadagiti supercar.
  
  Nakita met ti sabali. Pinaltogan ni Drake iti maysa a paset ti segundo sakbayna ket nakitana a natnag iti nakaro, nga inkuyogna ti maysa kadagiti kakaduana.
  
  Naglugan ni Alicia manipud iti likudan ti Lamborghini ket nagdisso iti dua a cover punch. Nagtaray ni Drake nga agturong iti Ferrari, a nagdukot iti likudan dagiti nagdadakkel a gomana. Ita, mabilang ti tunggal bala. Makitana ni May, a nailemmeng iti imatang iti suli ti diding ti opisina, a mangsipsiput iti likudan a naggapuan dagiti mekaniko.
  
  Tallo kadakuada ti nakaidda iti sakaananna.
  
  Pinilit ni Drake ti bassit nga isem. Isu pay laeng ti perpekto a makina a mangpapatay. Iti apagbiit madanagan iti di maliklikan a panagkita da May ken Alicia ken ti supapak iti ipapatay ni Wells, ngem kalpasanna, inserrana ti panagdanagna iti isu met laeng nga adayo a suli a kas iti ayat a nariknana kada Ben, Hayden ken amin a dadduma pay a gagayyemna.
  
  Saan a daytoy ti lugar a mabalinmo nga ited iti wayawaya ti sibiko nga emosionmo.
  
  Nadungpar ti bala ti Ferrari, limmasat iti ridaw ken rimmuar iti bangir. Buyogen ti makatuleng a pannakadungpar, bimtak ti tawa iti sango, a natnag ti sarming iti mini waterfall. Ginundawayan ni Drake ti pannakasinga tapno agluksaw a rimmuar ket pinaltoganna ti sabali pay a lalaki a napusek iti asideg ti ridaw ti opisina.
  
  Amateurs, siempre.
  
  Kalpasanna, nakitana ti dua a nainget ti langada a lallaki a rumrummuar iti opisina nga addaan iti machine gun. Naglaksid ti pitik ti puso ni Drake. Inkidemna ti ladawan ti dua pay a lallaki iti likudan dagitoy - dandani sigurado a da Scarberry ken Petersen, a salsalakniban dagiti natangdanan a mersenaryo - sakbay a pinagbalinna ti bagina a kas bassit agingga a mabalin iti likudan ti nagdakkel a goma.
  
  Bimtak ti uni dagiti agtaytayab a bala ti eardrums-na. Kalpasanna, dayta koma ti estratehiada. Pagtalinaedem ken Alicia iti house arrest agingga a makalibas ti dua a makinkukua iti makinlikud a ridaw.
  
  Ngem saanda nga inplano ti Mayo.
  
  Nangala ti ahente a Hapones iti maysa a paris a naibelleng a pistola ket immay iti suli, a pinaltoganna dagiti lallaki babaen kadagiti submachine gun. Maysa ti nagtayab nga agpaatras a kasla nadungpar ti kotse, a sililimed a pinaputokanna ti paltogna ken nangiwaras kadagiti confetti iti tawa bayat a matnag. Intaray ti sabali dagiti amona iti likudan ti bukodna a bangkay ket insublina ti panagkitana ken ni Mai.
  
  Naglung-aw ni Alicia ket nagpaputok iti maysa a paltog a limmasat iti pingping ti bodyguard, a dagus a nangtumba kenkuana.
  
  Ita, inruar a mismo da Scarberry ken Petersen dagiti armasda. Nagsapata ni Drake. Kasapulanna ida a sibibiag. Iti daytoy a punto, dua pay a lallaki ti simrek babaen kadagiti ridaw iti likudan ken sikigan, a nangpilit ken ni Mai nga agkamang manen iti likudan ti McLaren.
  
  Ti bala ti nangtubtubngar iti bagi ti napateg a lugan.
  
  Nangngeg ni Drake ti panagkigtot ti maysa kadagiti makinkukua a kasla baboy a kalua ti Hawaii.Naguummong dagiti sumagmamano a nabati a lallaki iti aglawlaw dagiti amoda ket, pinaltoganda dagiti kotse ket ngarud dagiti manangraut, nagtarayda iti kapartak ti tengnged nga agturong iti garahe iti likudan.
  
  Apagbiit a nasdaaw ni Drake. Pinatay ni Mai ti dua kadagiti bodyguard, ngem dagus a naungaw da Scarberry ken Petersen iti ruar ti makinlikud a ridaw iti sidong ti uraro ti mangabbong nga apuy.
  
  Timmakder ni Drake ket nagpaputok, nga immadayo. Bayat amin nga umab-abante, nagrukob tapno mangala iti dua pay nga igam. Natnag ti maysa kadagiti guardia iti makinlikud a ridaw, a nakaiggem iti abagana. Nagsanud ti sabali iti ayus ti dara.
  
  Nagtaray ni Drake iti ridaw, adda da Mai ken Alicia iti sibayna. Nagputok ni May bayat ti sumagmamano a napardas a panangsiput ni Drake, nga ikagkagumaanna a sukimaten ti ayan dagiti utility room ken garahe.
  
  "Dakkel laeng a silulukat nga espasio," kinunana. "Ngem adda maysa a dakkel a parikut."
  
  Nagkullayaw ni Alicia iti abayna. "Ania?"
  
  "Adda Shelby Cobra-da idiay likud."
  
  Intulid ni Mai dagiti matana kenkuana. "Apay a problema daytoy?"
  
  "Aniaman ti aramidem, dimo paltogan."
  
  "Nakarga ngata iti eksplosibo?"
  
  "Saan".
  
  "No kasta apay a diak maikkat?"
  
  "Ta ni Shelby Cobra!"
  
  "Pinaputokmi laeng ti maysa a showroom a napno kadagiti maag a supercar." Insiko ni Alicia iti maysa a bangir. "No awan ti turedmo nga agaramid, fuck off."
  
  "Takki". Naglugan ni Drake nga immasideg kenkuana. Nagkidem ti bala a limmabas iti mugingna ket tinukkolna ti diding a plaster, a nangibukbok kadagiti matana kadagiti plaster shavings. Kas ninamnamana, pinaltogan dagiti dakes a tattao bayat ti panagtarayda. No adda madungparda, bulsek a gasat dayta.
  
  Pinuntiria ni Drake, immanges iti nauneg, ket inruarna dagiti lallaki iti agsumbangir ti dua nga amo. Bayat a natnag dagiti maudi a nabati a bodyguard-da, kasla naamiris da Scarberry ken Petersen a makilablaban iti naabak a laban. Nagsardengda, nakabitin dagiti armas iti sikiganda. Nagtaray ni Drake nga immasideg kadakuada, addan ti ramayna iti gatilio.
  
  "Claude," kinunana. "Kasapulanmi ni Claude, saan a sika. Sadino ti ayanna?"
  
  Iti asideg, karkarna ti langada ti dua nga amo. Agpadada a nabannog ti rupada, a nabuyogan kadagiti natangken a linia a nayanak manipud iti adu a tawen a di asi a panagdesision. Nalamiis dagiti matada, dagiti mata dagiti agpiesta a piranha. Nagkurba a siaannad dagiti imada, a nakaiggem pay laeng kadagiti pistolada.
  
  Intudo ni Mai ti armas. "Ibellengmo ida."
  
  In-swing ni Alicia ti bentiladorna iti nalawa, isu a narigrigat a puntiriaen. Dandani makita ni Drake ti pannakaabak kadagiti mata dagiti amo. Dandani naggigiddan a nadungpar dagiti pistola iti suelo.
  
  "Nadara nga impierno," insungbat ni Alicia. "Agpada ti langada ken agpapada ti panagtignayda. Dagiti kadi dakes a tattao idiay langit pagbalinendakayo a clone? Ket bayat nga addaak iti suheto, apay nga adda asinoman ditoy nga agbalin a dakes a tao? Nasaysayaat daytoy a lugar ngem ti piesta idiay maikapito a langit."
  
  "Asino kadakayo ti ni Scarberry?" sinaludsod ni Mai a nalaka a nakadanon iti punto.
  
  "Siak," kinuna ti blond ti buokna. "Nagsapsapulkayo kadi iti intero nga ili ken ni Claude?"
  
  "Dakami daytoy," inyarasaas ni Drake. "Ket daytoy ti maudi a pagsardenganmi."
  
  Nagung-ungor ti nakapsut a panagkitik iti kinaulimek. Nagsubli ni Drake, ta ammona a ni Alicia ti mangdungpar iti puntiria, kas iti kanayon. Kasla awan ti kargana ti garahe, kellaat a nadagsen ti kinaulimek a kasla bantay.
  
  Inted ni Scarberry ti duyaw nga isem kadakuada. "Addakami iti workshop. No dadduma, agrupsa ti amin."
  
  Saan a kinita ni Drake ni Alicia, ngem inseniasna kenkuana a kanayon nga agbantay. Adda di umiso. Simrek ket iniggamanna ni Scarberry. Babaen ti napartak a panaggarawna iti judo, innala ni Drake ket inwarasna iti rabaw ti abagana, a nangdungpar iti napigsa ti lalaki iti kongkreto. Idi lumabas ti ut-ot dagiti mata ni Scarberry, addan paltog a naiturong ni Drake iti barukongna.
  
  "Sadino ti ayan ni Claude?" - sinaludsodko.
  
  "Saan a pulos a nangngeg-".
  
  Naburak ni Drake ti agong ti maysa a lalaki. "Adda pay maysa a gundawaymo."
  
  Napartak ti panaganges ni Scarberry. Natangken ti rupana a kas iti granito, ngem agtartrabaho a sipipinget dagiti piskel ti tengngedna, a mangliput iti nerbio ken buteng.
  
  "Rugiantayo ti mangpaltog kadagiti pedaso." Dimmanon kadakuada ti nalag-an a timek ni Mai. "Naumaak".
  
  "Umdasen ti patas". Induron ni Drake, nagturong iti sikigan sa inguyodna ti gatilio.
  
  "NOOO!"
  
  Ti ikkis ni Scarberry ti nangpasardeng kenkuana iti maudi a posible a kanito. "Agnaed ni Claude iti rantso! iti uneg ti daga manipud makin-amianan a kosta. Mabalinko nga ited kenka dagiti koordinado."
  
  Immisem ni Drake. "No kasta, sige."
  
  Sabali manen a click. Nakita ni Drake ti uray sangkabassit laeng a panaggaraw ket nagdisso ti pusona.
  
  Ay saan.
  
  Pinaltogan ni Alicia. Dagus a pinatay ti balana ti maudi a dakes a tao. Aglemlemmeng iti baul ti maysa a Shelby.
  
  Nagsiput ni Drake kenkuana. Immisem manen nga addaan iti sangkabassit a daan a kinaranggas. Nakita ni Drake a uray la a masarakanna manen ti bagina. Adda napigsa a kababalinna a makabael a mangdaer iti pannakapukaw.
  
  Saan unay a sigurado iti bagina. Induronna ni Scarberry tapno agdardaras. "Darasem. Dakkel ti sorpresa ti gayyemmo a ni Claude."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET TALLO
  
  
  Awan pay ti tiempo da Hayden ken Kinimaka a mangirugi iti lugan idi tumawag ni Drake. Nakitana ti numerona iti iskrinna ket nakaanges iti bang-ar.
  
  "Ni Drake. Sadinno ti ayanmo-"
  
  "Awan ti oras." Adda kaniak ti lokasion ni Claude."
  
  "Wen, kasta met ti pampanunotenmi, masirib a lalaki. Nakaskasdaaw no ania ti sumuko ti dadduma a kriminal para iti naulimek a biag."
  
  "Kasano kabayag nga ammom? Sadinno ti ayanmo?" Nagsaludsod ni Drake a kas iti drill sergeant a mangmangted iti bilin.
  
  "Agbannayatka, tigre. Naawatmi ti damag maysa laeng a minuto ti napalabas. Dumngegkayo, agsagsaganakami para iti dagus nga epekto. Ket kayatko a sawen ita.Agay-ayamka kadi?"
  
  "Husto ti imbagak. Kastatayo amin. Maysa nga addang iti likudan ni Kovalenko daytoy a bastardo."
  
  Imbaga ni Hayden kenkuana dagiti pakdaar dagiti terorista bayat ti panangiseniasna ken ni Kinimaka nga agmaneho. Idi malpasna, nagulimek ni Drake.
  
  Kalpasan ti apagbiit kinunana, "Makipagkitakami kenka idiay hedkuarter."
  
  Napardas nga in-dial ni Hayden ti numero ni Ben Blake. "Naballigi ti operasionmo. Namnamaenmi a ti ahentemi idiay London ket makagun-od kadakayo iti kasapulanyo iti uneg ti sumaganad a sumagmamano nga oras, kalpasanna direkta nga ipatulodna kadakayo dagiti kopia. Sapay koma ta daytoy ti kasapulam, Ben."
  
  "Sapay koma ta talaga nga adda." Ad-adda a nerbios ti timek ni Ben ngem iti nangngegna nga agsasao. "Nasalsalun-at a pattapatta, ngem pattapatta latta."
  
  "Namnamaek met a kasta".
  
  Inwaras ni Hayden ti teleponona iti dashboard ket blangko ti panangmatmatna kadagiti kalsada ti Waikiki bayat ti panagmaneho ni Kinimaka nga agsubli iti hedkuarter. "Pampanunoten ni Gates a no napartak a makilangentayo ken ni Claude, mapasardengtayo dagiti panangraut. Mangnamnamada a mabalin nga adda pay ketdi ni Kovalenko."
  
  Inkidem ni Mano dagiti ngipenna. "Amin ket ar-aramidenna dayta, boss. Lokal a polis, espesial a puersa. Bumassit ti amin agingga a bumtak. Ti problema ket addan dagiti dakes a tattao. Rumbeng a kasta. Dandani la ketdi imposible a mapasardeng ti aniaman nga umad-adani a panangraut, uray pay ti kagudua a dosena a panangraut iti tallo a nagduduma nga isla."
  
  Tunggal maysa nga adda iti turay ket kombinsido a ni Kovalenko ket aktual a nangibilin kadagiti adu a panagraut tapno agtalinaed nga okupado ti amin bayat nga isu ket mapan agsapsapul ti arapaapna - ti panagdaliasat a daytoy ket nangipaay ti maudi a paset ti biagna.
  
  Suroten ti addang ni Kapitan Cook. Nasaysayaat no saggaysa ti mapan. Sukisokenyo ti labes dagiti ruangan ti impierno.
  
  Nagturong ni Hayden bayat nga agtaytayab ti hedkuarter iti ruar. Panawenen nga agtignay.
  
  
  * * * .
  
  
  Inyeg ni Drake da May ken Alicia iti pasdek ti CIA ket dagus a naikuyogda iti ngato. Naiturongda iti maysa a siled a naariwawa iti aktibidad. Iti adayo a pungto, nagtakder da Hayden ken Kinimaka iti tengnga ti bunggoy dagiti polis ken militar. Makita ni Drake ti SWAT ken ti HPD Burglar Team. Makitana dagiti uniporme a di pagduaduaan a kukua dagiti grupo ti CIA Special Operations. Siguro uray ti sumagmamano a Delta iti asideg.
  
  Di pagduaduaan nga adda ti Diablo iti ipus ti Ari ti Dara ken rummuar para iti dara.
  
  "Malagipmo kadi idi imbaon ti Ari ti Dara dagiti tattaona a mangraut iti dayta a Mangdadael tapno takawen ti alikamen?" Kinunana. "Ket pinadasda a kidnap ni Kinimaka ti aggigiddan? Pustaek nga aksidente a panangala dayta. Kayatda laeng a maammuan ti lengguahe a Kinimaki Hawaii."
  
  Nalagip ngarud ni Drake nga awan ni May wenno ni Alicia iti aglawlaw idi inkapet dagiti tattao ni Kovalenko ti destroyer. Inkidemna ti ulona. "Saan nga importante".
  
  Nadlaw ni Drake a nakaparada da Ben ken Karin iti asideg ti tawa. Adda baso iti ima ti tunggal maysa kadakuada, ken kasla agtulidtulid a papel iti disko ti eskuelaan.
  
  Napanunot ni Drake ti mayaw-awan iti bunggoy. Nalaka koma dayta. Agburburek pay laeng iti darana ti pannakapukaw ni Kennedy, isu nga imposible a pagsasaritaan. Adda ni Ben. Iniggem ni Ben bayat ti ipapatayna.
  
  Masapul a ni Drake dayta. Saan laeng a daytoy. Masapul a lapdan ni Drake ti ipapatayna. Kasta ti inaramidna. Naglawag ti panawen ket iti apagbiit nasarakanna ti bagina iti pagtaengan idiay York a kaduana ni Kennedy, nga aglutluto iti maysa a banag iti kosina. Inwarsi ni Kennedy ti dark rum iti pariok ket timmangad idi nagsiddaaw. In-marinate ni Drake ti steak iti garlic butter. Gagangay dayta. Naragsak dayta. Nagbalin manen a normal ti lubong.
  
  Nagkidem dagiti bituen iti sanguanan dagiti matana a kasla napaay a paputok. Kellaat a nagsubli ti talna ket nangrugin nga aguni dagiti timek iti aglawlawna. Adda nangsiko kenkuana. Sabali pay a lalaki ti nangibukbok iti napudot a kape iti maysa kadagiti amona ket nagtaray a napan iti kasilyas a kasla bat a rimmuar iti impierno.
  
  Sipapasnek a kinita ni Alicia. "Ania ti mapaspasamak, Drakes?"
  
  Induronna ti bunggoy agingga a simmango ken ni Ben Blake. Daytoy ti perpekto a kanito para iti napartak a komento ni Dinorock. Ammo daytoy ni Drake. Ammo la ketdi daytoy ni Ben. Ngem agpada a nagulimekda. Nagayus ti lawag iti tawa iti likudan ni Ben; Nagtakder ti Honolulu a nabalkot iti silnag ti init, naraniag nga asul a langit ken sumagmamano a narangrangkis nga ulep iti ruar.
  
  Nasarakan kamaudiananna ni Drake ti timekna. "Nakatulong kadi dagitoy a kompiuter ti CIA?"
  
  "Namnamaenmi". Gupgopen ni Ben ti estoria ti panaglayag ni Kapitan Cook idiay Diamond Head ket nagpatingga iti pannakaipalgakna nga inusar ti CIA ti ahente ti Britania a mangtakaw iti National Archives.
  
  In-inut nga immabante ni Alicia kalpasan a nangngegna ti damag manipud iti agtutubo a lalaki. "British a super mannanakaw? Ania ti naganna?"
  
  Nagkidem ni Ben iti kellaat nga atension. "Saan a pulos nga imbaga ni Hayden kaniak."
  
  Nagsiput ni Alicia iti apagbiit iti operatiba ti CIA, sa nag-checky nga isem. "Ay, ipustaak a saanna nga inaramid dayta."
  
  "Ania ti kayatna a sawen?" Nagsao ni Karin.
  
  Nagbalin a medio narungsot ti isem ni Alicia. "Saanak a partikular a pagaammo gapu iti diplomasiak. Dimo i-press dayta."
  
  Nagsarua ni Drake. "Sabali laeng nga internasional a kriminal a kinantot ni Alicia. Kanayon a ti trick ket ti panangbirokna iti awan kenkuana."
  
  "Pudno dayta," nakaisem ni Alicia. "Kanayon a nalatakak."
  
  "Ala, no daytoy ti ahente a pampanunotek," bimmallaet ni Mai iti saritaanda, "am-ammo ti intelihensia ti Japan. Isu ket... maysa nga agay-ayam. Ken maysa a nalaing unay, nalaing unay nga operatibo."
  
  "Isu nga isu la ketdi ti mangasikaso iti panungpalanna." Inadal ni Drake ti ragsak ti siudad ti Pacifico a naiwaras iti sanguananna ket il-iliwenna a mismo ti bassit a talna.
  
  "Pulos a saan a parikut dayta kenkuana," kinuna ni Alicia. "Ket wen, itednanto dagiti magasinyo."
  
  Kumitkita pay laeng ni Ben iti nagbaetan da Alicia ken Hayden, ngem iniggamanna ti dilana. Ti kinamanakem ti kasayaatan a paset ti pannakaipablaak iti daytoy a tukad. "Edukado pay laeng a pattapatta," kinunana. "Ngem no agtungpaltayo kadagiti Ruangan ti Impierno, siguradoak a dagitoy a rekording ket makaispal iti biagtayo."
  
  "I hope" - Nagsubli ni Drake ket kinitana ti aglawlaw ti riribuk - "It won"t come to that. Adda latta ti Nadara nga Ari iti rantso. Ngem no saan nga agdardaras dagitoy nga umel, makalisi ni Kovalenko."
  
  "Kovalenko." Dilpatan ni Alicia dagiti bibigna bayat ti panangisaona iti daytoy, a nangraman iti panagibalesna. "Matayak gapu iti napasamak ken ni Hudson. Ket ni Boudreau? Isu ti sabali a talaga a namarkaan." Isu met, timmaliaw iti aglawlaw ti naariwawa a bunggoy. "Anyway, asino ti mangimatmaton ditoy?"
  
  Kasla sungbat, adda timek manipud iti bunggoy dagiti opisial a nanglikmut ken ni Hayden Jay. Idi natay ti arimbangaw ken makita ti lalaki, naragsakan ni Drake a nakakita ken ni Jonathan Gates. Nagustuanna ti senador. Ket nakipagladingit kenkuana.
  
  "Kas ammoyo, adda lokasionmi iti Kovalenko Ranch idiay Oahu," kinuna ni Gates. "Gapuna, masapul a buklen ti misiontayo ti uppat a paset. Umuna, siguraduen ti amin a hostage. Maikadua, mangurnong iti impormasion maipapan iti maipagarup a panangraut dagiti terorista. Maikatlo, sapulen daytoy a lalaki, da Claude ken Kovalenko. Ken maikapat, sapulem ti ayan ti dua pay a rantso."
  
  Nagsardeng ni Gates tapno bay-anna a lumned daytoy, ket kalpasanna uray kasano, nabalinanna nga impagarup ti tunggal lalaki ken babai iti siled a kitkitaenna ida babaen ti maysa a panaggaraw ti mata. "Masapul a maaramid daytoy iti aniaman a pamay-an a kasapulan. Situtulok nga inkabil ni Kovalenko ti adu a biag iti peggad bayat ti naariwawa a panagbirokna. Agpatingga ita nga aldaw."
  
  Naglukat dagiti ruangan. Kellaat a nagsardeng ti riribuk iti siled ket nangrugin a dagus nga agsubli ti amin kadagiti lugarda. Napanunot a naimbag dagiti detalye.
  
  Natiliw ni Drake ti mata ni Hayden. Inwagwagna ti imana kenkuana, nga inawisna nga umasideg.
  
  "Ag-equipped-kayo ket agsillakayo kadagiti kabalio, kakabsat. Madanontayo ti rantso ni Claude iti tallopulo a minuto."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET UPAT
  
  
  Nagtugaw ni Drake a kaduana dagiti gagayyemna iti maysa kadagiti nalag-an a helikopter ti Hawaii Police Department ket pinadasna a dalusan ti ulona bayat ti napardas a panagtayabda nga agturong iti rantso ni Claude. Nabunton ti langit kadagiti umasping a helikopter ken nadagdagsen a militar. Ginasut a tattao ti adda iti tangatang. Dadduma ti agdaldaliasat iti daga, nga aggarawda agingga a kabaelanda. Kaaduan a polis ken militar ti napilitan nga agtalinaed idiay Honolulu ken iti lugar ti Waikiki no bilang ta aktual a mapasamak dagiti panangraut dagiti terorista.
  
  Biningay ti Nadara nga Ari dagiti puersada.
  
  Impakita ti ladawan ti satellite ti adu nga aktibidad iti rantso, ngem kaaduan kadagita ti naka-camouflage, isu nga imposible a maibaga no ania a talaga ti mapaspasamak.
  
  Determinado ni Drake a mangpasardeng iti riknana ken ni Kovalenko. Husto ti kinuna ni Gates. Dagiti hostage ken ti kinatalgedda ti nangikeddeng ditoy. Sumagmamano kadagiti nakaskasdaaw unay a buya a nakitana ti nagbukbukel iti baba ken aglawlawna bayat ti panagtayabda nga agturong iti Amianan a Baybay, ngem inusar ni Drake ti tunggal onsa ti pagayatanna a mangipamaysa. Isu ti soldado idi.
  
  Saan a mabalin a sabali.
  
  Iti kannigidna, nakisarita ni Mai iti apagbiit ken ni Chika a kabsatna a babai, a doble ti panangsukimatna iti kinatalgedna ken nagsinnukat iti sumagmamano a naulimek a sasao bayat a kabaelanda. Saan a nalimed a mabalinda ti mangirugi iti naan-anay a gubat wenno agturong iti naisagana a lugar a pakigubat.
  
  Iti kannawan ni Drake, binusbos ni Alicia ti panawen a nangsukimat ken nangsukimat manen kadagiti armas ken alikamenna. Saanna a kasapulan nga ilawlawag ti aniaman. Awan duadua ni Drake nga itungpalna ti panagibalesna.
  
  Nagsumbangir da Hayden ken Kinimaka a nagtugaw, a kanayon nga ipigketda dagiti mikroponoda ken agburburek wenno umaw-awatda kadagiti update ken order. Ti naimbag a damag ket awan ti napasamak idiay Oahu wenno iti aniaman a sabali nga isla. Ti dakes a damag ket adda tawen ti Ari ti Dara nga agsagana para iti daytoy. Awan ti ideyada no ania ti magmagnada.
  
  Nabati da Ben ken Karin iti hedkuarter. Nabilinda nga urayenda ti email ti ahente ket kalpasanna agsaganada iti medio nakabutbuteng a posibilidad a mabalin a masapul a mapan iti sirok ti Diamond Head ken mabalin a lumasatda kadagiti Ruangan ti Impierno.
  
  Naggapu iti sound system ti Choppers ti metaliko a timek. "Lima a minuto ti kalat."
  
  Kayatmo man wenno saan, napanunot ni Drake. Addatayon iti dayta ita.
  
  Nagdisso ti helikopter iti nababa iti nauneg a ginget, maysa a di kapapati a buya bayat nga agtayab a napalikmutan iti pinulpullo a dadduma pay a helikopter. Daytoy ti umuna a dalluyon a buklen dagiti soldado ti special forces. Tunggal maikadua a pribado a militar ti E.U. ket nakasagana a tumulong. Puersa ti Angin. Marina ti baybay. Soldado ti nasion.
  
  Immay manen ti timek. "Gandat".
  
  Timmakderda a kas maymaysa.
  
  
  * * * .
  
  
  Nasagid ti botas ni Drake ti nalamuyot a ruot ket dagus a napaltogan. Isu ti maikadua agingga iti maudi a tao a rimmuar iti ridaw. Ti daksanggasat a Marine, a makilablaban pay laeng, ket nangala iti naan-anay a panagbettak iti barukong ket natay sakbay a nadungparna ti daga.
  
  Nagwaras ni Drake iti daga. Nagsippayot dagiti bala iti rabaw ti ulona. Nadungpar dagiti nalamuyot a danog dagiti troso iti abayna. Pinaputokanna ti volley. Nagkarayam dagiti lallaki iti agsumbangir a sikiganna iti karuotan, nga inusarda dagiti natural nga agtubtubo a turod kas pangabbong.
  
  Iti sanguanan nakitana ti maysa a balay, dua-kadsaaran nga estruktura a ladrilio, awan ti espesial, ngem awan duadua a maibagay kadagiti lokal a kasapulan ni Kovalenko. Iti kannigid nadlawna ti lugar ti rantso. Ania ti...?
  
  Nagtaray dagiti mabutbuteng, awan armasna a pigura nga immasideg kenkuana. Nagwarasda iti kannigid ken kannawan, iti amin a direksion. Nangngegna ti panagsisilpo iti earphone-na
  
  "Nainggayyeman a posporo".
  
  Naglusdoy nga immasideg. Umakar da May ken Alicia iti kannawanna. Kamaudiananna nagguyoden dagiti Marines ti bagbagida ket rinugianda ti nangawag iti naurnos a padron ti apuy. Nangrugin a naparpartak ti panaggaraw ni Drake. Nangrugin nga umatras dagiti tattao iti sanguananda, a rimmuar iti paglemlemmenganda ket nagdardarasda nga agturong iti balay.
  
  Nalaka a puntiria
  
  Timmakder itan ni Drake a kaduana ti puersa a mangraut ket pinatayna dagiti tattao bayat ti panagtarayna, nga intag-ayna ti pistolana. Nakitana ti balud a nagluglugan iti karuotan, nga agturong iti balay. Saanda nga ammo a simmangpet dagiti nasayaat a lallaki.
  
  Kellaat a nagbaliw ti balud ket natinnag. Pinaltogan dagiti tattao ti Nadara nga Ari ti ruot kadakuada. Nagngaretnget ni Drake, pinuntiriana ti gunslinger, sa pinapuyotna ti ulo ti bastardo. Sagpaminsan a nagpaputok, a mangipit kadagiti tattao iti daga wenno mangiwanwan kadagiti tattao tapno malpas ida ti dadduma.
  
  Sapsapulenna ni Claude. Sakbay a pimmanawda iti helikopter, naipakita amin kadakuada ti retrato ti diputado ti Ari ti Dara. Ammo ni Drake nga iturongna dagiti pasamak manipud iti likudan ti eksena, a mangaramid iti plano a panaglisi. Nalabit manipud iti pagtaengan.
  
  Nagtaray ni Drake, nga ag-scan pay laeng iti lugar, a sagpaminsan a nagpaltog. Maysa kadagiti dakes a tattao ti timmakder manipud iti likudan ti turod ket immay kenkuana nga addaan iti machete. Inbaba laeng ni Drake ti abagana, a pinalubosanna ti momentum ti kalabanna a mangawit a diretso kenkuana, ket natinnag iti daga. Nagkidem ti lalaki. Nadunor ti bota ni Drake ti pangana. Inaddang ti sabali a bota ni Drake iti ima a nakaiggem iti machete.
  
  Pinuntiria ti dati a SAS man ti paltogna sa pinaputokanna. Ket kalpasanna, nagmove-on-kami.
  
  Saanna a timmaliaw iti napalabas. Adda iti sango ti balay, kasla nagdakkel, nakalukat bassit ti ridaw, a kasla mangawis iti iseserrek. Nabatad a saan a daytoy ti dalan a papanan. Sinipa ni Drake dagiti tawa bayat ti panagtarayna, a nangato ti puntiriana. Bimtak ti sarming iti balay.
  
  Ita, umad-adu dagiti balud nga agburburek manipud iti rantso. Dadduma ti nagtakder iti atiddog a ruot, nga agpukpukkaw laeng wenno kasla nakigtot ti shell. Idi kinita ida ni Drake, nadlawna a kaaduan kadakuada ti agtartaray iti kapartak, nga agtaytayab nga agpasango a kasla adda makalibasda.
  
  Ket kalpasanna nakitana dayta, ket nagbalin a yelo ti darana.
  
  Ti ulo, ti imposible a nagdakkel nga ulo ti tigre ti Bengal, ket naggargaraw iti ruot a nalag-an a mangsapsapul. Saan a maipalubos ni Drake a matiliw dagiti tigre ti biktimada. Nagtaray nga immasideg kadakuada.
  
  Pinidutko ti earphone. "Tigre iti karuotan."
  
  Adda nagsasaruno a panagsasarita kas sungbat. Nadlaw met ti dadduma dagiti animal. Nagbuya ni Drake bayat ti panagluksaw ti maysa kadagiti animal iti likudan ti agtartaray a lalaki. Nagdakkel ti parsua, narungsot, ken iti panagtayabna ti perpekto a ladawan ti riribuk ken panagpipinnatay. Pinilit ni Drake a naparpartak ti panagtaray dagiti sakana.
  
  Sabali pay a higante nga ulo ti nangburak iti ruot iti sumagmamano a yarda iti sanguanan. Naglugan ti tigre kenkuana, nagbalin a nagdakkel a panagngaretnget ti mugingna, nalukneng dagiti ngipenna ken namantsaanen iti dara. Natnag ni Drake iti kubierta ket nagtulid, tunggal nerbio iti bagina sibibiag ken agpukpukkaw. Saan pay a pulos a kasta ti kinaperpektona nga ag-skate. Saan pay a pulos a timmakder iti kasta a kapartak ken umiso. Kasla ti narungsot a kalaban ti nangiruar iti nasaysayaat a mannakigubat kenkuana.
  
  Nangiruar iti pistola, timmaliaw sa pinaputokanna ti bala a point-blank iti ulo ti tigre. Dagus a natnag ti animal, a napaltogan iti utek.
  
  Saan a natiliw ni Drake ti angesna. Napardas a naglugan iti ruot tapno tulongan ti lalaki a nakitana a natinnag sumagmamano a segundo sakbayna. Nagtaytayab ti tigre iti rabawna, nga agngaretnget, dagiti nagdadakkel a piskelna ket agkurba ken agkullayaw bayat nga ibabana ti ulona tapno kagatenna.
  
  Pinaltogan ni Drake iti likudan, naguray agingga a nagsubli, sa pinaltogan iti nagbaetan dagiti matana. Nagdisso, lima gasut amin a libra, iti lalaki a dandanin kanenna.
  
  saan a nasayaat, napanunot ni Drake. Ngem nasaysayaat ngem ti pannakapisang ken kanen a sibibiag.
  
  Mangngeg dagiti ikkis iti earpiece-na. "Fuck me, nagdadakkel dagitoy a bastardo!" "Sabali pay, Jacko! Maysa pay para iti innemmo!"
  
  Inadalna ti aglawlawna. Awan ti pagilasinan dagiti tigre, dagiti laeng mabutbuteng a kautibo ken mabutbuteng a tropa. Nagdardaras ni Drake nga agsubli iti ballasiw ti ruot, a nakasagana nga agkamang no adda makitana a kabusor, ngem iti sumagmamano a segundo, addan manen iti balay.
  
  Naburak dagiti tawa iti sango. Adda dagiti Marines iti uneg. Simmurot ni Drake, ti wireless Bluetooth signal-na ti nangmarka kenkuana a mannakigayyem. Iti panagaddangna iti naburak a tawa, pinampanunotna no sadino ti mabalin nga ayan a mismo ni Claude. Sadino ngata ti ayanna ita?
  
  Maysa a timek ti nagwingiwing iti lapayagna. "Impagarupmo a nasapaka a pimmanaw iti party, Drakey." Dagiti seda a tono ni Alicia. "Para kadakayo a dua."
  
  Nakitana isuna. Paset ti nailemmeng iti aparador a suksukimatenna. Jesus, kitkitaenna kadi ti koleksionna a DVD?
  
  Adda ni Mai iti likudanna a nakaiggem iti paltog. Nagbuya ni Drake idi intag-ay ti Hapones a babai ti armasna sa inturongna iti ulo ni Alicia.
  
  "Mai!", impukkaw ti desperado a timekna kadagiti lapayagda.
  
  Naglugan ni Alicia. Nagkurba ti rupa ni May iti bassit nga isem. "Maysa dayta a tignay, Drake. Ti alarm interface ti itudok, saan a ni Alicia. Saan pay ".
  
  "Parikut?" Nagkidem ni Drake. "Addakami metten iti uneg."
  
  "Kasla ipagarup ti infanteria a konektado met iti dakkel a bodega iti likud ti balay."
  
  Nagsanud ni Alicia ket pinuntiria ti pistolana. "Damn no ammok." Pinaputokanna ti volley iti aparador. Nagtayab dagiti sparks.
  
  Nagkidem ni Alicia. "Umdasen koma dayta."
  
  Nagsubli ni Hayden, a napudot ni Kinimaka iti mugingna, iti kuarto. "Nairut ti pannakaserra ti kamalig. Dagiti pagilasinan ti booby traps. Agtartrabaho itan dagiti tech guys."
  
  Narikna ni Drake ti kinakillo amin dayta. "Ket kaskasdi a nalakatayo a makastrek ditoy? Daytoy-"
  
  Iti dayta a kanito, nangngeg ti riribuk ken ti uni ti maysa a bumabbaba iti tuktok ti agdan. Napartak. Pinidut ni Drake ti paltog sa timmangad.
  
  Ket nagyelo gapu iti pannakakigtot.
  
  In-inut a bimmaba ti maysa kadagiti lallaki ni Claude iti agdan, ti maysa nga imana ti nangpis-it iti karabukob ti kautibo. Iti sabali nga imana addaan iti Desert Eagle, a naipuntiria iti ulona.
  
  Ngem saan a dayta ti naan-anay a pannakakigtot ni Drake. Timmaud ti makasakit a rikna idi mabigbigna ti babai. Ni Kate Harrison dayta, anak ti dati a katulongan ni Gates. Ti lalaki a paset ti mapabasol iti ipapatay ni Kennedy.
  
  Anakna dayta. Sibibiag pay laeng.
  
  Inpigket ti lalaki ni Claude ti paltog iti templona, a nakaigapuan ti panangikidemna kadagiti matana gapu iti ut-ot. Ngem saan a nagikkis. Inturong ni Drake, agraman ti sangadosena a dadduma pay iti siled, dagiti paltogda iti lalaki.
  
  Ket kaskasdi a saan nga umiso ti nariknana ken ni Drake. Apay ngata daytoy a lalaki ket adda iti ngato nga addaan iti maysa a balud? Kasla-
  
  "Agsublika!" - impukkaw ti lalaki, a sililimed a nangdardaras kadagiti matana iti amin a direksion. Nagtedted ti ling-et manipud kenkuana iti dadakkel a tedted. Ti wagas ti kagudua ti panangawitna ken kagudua ti panangiduronna iti babai kaipapananna nga amin a dagsenna ket adda iti likud a sakana. Ti babai, iti pammadayawna, dina pinagbalin a nalaka kenkuana.
  
  Kinalkula ni Drake a ti presion ti gatilio ket kagudua metten ti puntiria. "Umadayoka! Rummuarkami!" Imbaba ti lalaki iti sabali nga addang. Normal ti panagatras dagiti soldado ti espesial a puersa, ngem kadagiti laeng ad-adda a makagunggona bassit a posision.
  
  "Mapakdaarankayo, asno." Nakaro ti panaganges ti naling-etan a lalaki. "Rummuarka iti fucking way."
  
  Ket iti daytoy a gundaway, makita ni Drake a kayatna a sawen dayta. Adda kinadesperado kadagiti matana, banag a nabigbig ni Drake. Napukaw daytoy a lalaki ti amin. Aniaman ti inaramidna, aniaman ti inaramidna, naaramid dayta iti sidong ti nakaam-amak a pannakapilit.
  
  "Likud!" nagikkis manen ti lalaki ket sigagagar nga induronna ti babai nga agpababa iti sabali nga addang. Kasla landok a sarukod ti ima a nangarakup iti tengngedna. Pinagtalinaedna ti tunggal paset ti bagina iti likudanna tapno saan a maiparang ti bagina kas puntiria. Isu ket maysa idi a soldado, nalabit a nasayaat.
  
  Nakita ni Drake ken dagiti kakaduana ti kinasirib ti panagatras. Inikkanda ti lalaki iti ad-adu bassit nga espasio. Sumagmamano pay nga addang a bimmaba. Natiliw ni Drake ti mata ni May. Inkidemna bassit ti ulona. Ammona met. Di umiso daytoy. Daytoy ket...
  
  Maysa a nalabaga a herring. Ti nakaam-amak unay a kita. Ni Claude, awan duadua iti bilin ni Kovalenko, inusarna daytoy a lalaki a mangsinga kadakuada. Arketipo a kababalin ti Ari ti Dara. Mabalin nga adda bomba iti balay. Ti pudno a gunggona, ni Claude, ket nalabit ti naballigi a panaglibas manipud iti kamalig.
  
  Naguray ni Drake, naan-anay a nakasagana. Nagyelo ti tunggal nerbio iti bagina. Inlebelna ti danog. Nagsardeng ti panagangesna. Nag-blang ti panunotna. Awan itan, uray ti nabara a siled a napno kadagiti soldado, uray ti mabutbuteng a hostage, uray ti balay ken adipen a nanglikmut kenkuana.
  
  Maysa laeng a milimetro. Sight crosshair ti panagkita. Kurang a maysa a pulgada ti puntiria. Maysa nga addang. Dayta laeng ti kasapulanna. Ket ti kinaulimek ti ammona laeng. Kalpasanna, induron ti lalaki ni Kate Harrison nga agpababa iti sabali nga addang, ket iti dayta a paset ti segundo a panaggaraw, nagsiput ti makannigid a matana manipud iti likudan ti kalasag ti babai.
  
  Pinapuyot ni Drake dayta iti maysa a paltog.
  
  Naglugan ti lalaki a nagsubli, nadungparna ti diding sa limmabas iti agpukpukkaw a babai. Nagdisso a nadungpar, umuna ti ulona, agkir-in dagiti armas iti likudanna, ket kalpasanna nakitada ti vest-na, ti tianna.
  
  Impukkaw ni Kate Harrison: "Adda bomba kenkuana!"
  
  Naglugan ni Drake nga immasideg, ngem aglukluksaw metten da Mai ken ti dakkel a Marine iti igid ti agdan. Inarakup ti Marine ni Kate Harrison. Naglugan ni Mai iti natay a mersenaryo. Nagturong ti ulona iti vest, iti indicator.
  
  "Walo a segundo!"
  
  Nagdardaras ti amin a napan iti tawa. Amin malaksid ken ni Drake. Ad-adda a nagdardaras ti Ingles a simrek iti balay, a nagdardaras iti akikid a pasilio nga agturong iti kosina, nga ikarkararagna nga adda koma mangbaybay-a a silulukat ti makinlikud a ridaw. Iti kasta, nasingsinged ken ni Claude no bimtak ti bomba. Isu nga adda gundawayna.
  
  Babaen ti pasilio. Tallo a segundo ti limmabas. Iti kosina. Napardas a panangkita iti aglawlaw. Dua pay a segundo. Naserraan ti ridaw iti likud.
  
  Nalpasen ti panawen.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET LIMA
  
  
  Pinaltogan ni Drake apaman a nangngegna ti damo a panagbettak. Maysa wenno dua a segundo ti kasapulan tapno makadanon sadiay. Naburak ti ridaw ti kosina gapu iti nagadu a danog. Diretso ti panagtaray ni Drake kenkuana, a kanayon a mangpaltog. Saan a nagbannayat, dinanogna laeng iti abagana ket natnag iti angin.
  
  Nagdisso ti panagbettak iti likudanna a kasla rumaut nga uleg. Bimtak ti dila ti gil-ayab manipud iti ridaw ken tawa, a nagputok nga agpangato iti langit. Agtulidtulid ni Drake. Sinagid ti anges ti apuy iti apagbiit sa nagsanud.
  
  Saan a nagbannayat, timmakder manen sa timmaray. Nasugat ken nasapsaplit, ngem nakaam-amak ti determinasionna, nagdardaras nga agturong iti dakkel a kamalig. Ti immuna a nakitana ket dagiti bangkay. Uppat dagitoy. Dagiti teknisian a pinanawan ni Hayden tapno makastrekda. Nagsardeng iti abayda ket sinukimatna ti tunggal maysa no adda dagiti pagilasinan ti biag.
  
  Awan ti pulso ken awan ti sugat ti bala. Nakuryente kadi dagitoy a damn wall?
  
  Iti sabali a kanito saanen a napateg dayta. Bimtak ti sango ti kamalig, a nagpisi a kayo ken gil-ayab ti nagputok iti nakaskasdaaw a panagbettak. Natnag ni Drake iti kubierta. Nangngegna ti panagngaretnget ti makina ket timmangad iti umiso a tiempo ket nakitana ti duyaw a blur a bimtak kadagiti naburak a ridaw ken nabileg a nagtayab iti temporario a dalan a pagnaan.
  
  Naglugan ni Drake. Agturong la ketdi iti nailemmeng nga helikopter, eroplano, wenno sabali pay a damn booby trap. Saanna a mauray dagiti reinforcement. Nagtaray a simrek iti nadadael a kamalig ket timmaliaw iti aglawlaw. Inkidemna ti ulona gapu iti di mamati. Nagsilnag ti nauneg a kinaraniag ti nasileng a supercar iti amin a direksion.
  
  Iti panangpilina iti kaasitgan, binusbos ni Drake ti napateg a segundo a nagsapul iti tulbek ket kalpasanna nakitana ti maysa a set dagitoy a nakabitin iti ruar ti makin-uneg nga opisina. Nangrugi ti Aston Martin Vanquish iti kombinasion ti tulbek ken bileg a nupay saan a pamiliar ken ni Drake, nakagun-od iti panagbomba ti adrenaline-na bayat a nauyong ti panagngaretnget ti makina.
  
  Nagtayab ti Aston Martin a rimmuar iti kamalig nga agkir-in dagiti gomana. Intudo ni Drake iti direksion ti namnamaenna a napardas a lugan ni Claude. No sabali laeng a round ti disorientation daytoy, na-screw ni Drake. Kas, nalabit, amin a Hawaii. Kasapulan unay a matiliwda ti diputado ti Ari ti Dara.
  
  Manipud iti suli ti matana, nakita ni Drake a kellaat a nagsardeng ni Alicia. Saanna nga inuray. Iti rearview mirror, nakitana a sipapakinakem a nagtaray iti kamalig. Dios, mabalin a mariribukan daytoy.
  
  Nangrugi a kasla nangato ti kalidadna a supercar ti duyaw a blur iti sanguanan, a medio mangipalagip kadagiti daan a Porsche Le Mans coupes a nangabak iti lumba. Iti asideg ti daga, inarakupna dagiti kurbada ti kalsada, nga agsalsaltek a kasla agtartaray kadagiti ubbog. Saan a maibagay iti narangkis a daga, ngem kalpasanna nagbalin a naan-anay a sementado ti temporario a kalsada iti sumagmamano a milia a nangatngato.
  
  Pinaltogan ni Drake ti Vanquish, siaannad nga inkabilna ti igam iti tugaw iti likudanna ken dimngeg kadagiti uni ti Bluetooth nga agsalsaltek iti utekna. Naan-anay pay laeng ti operasion ti rantso. Nawayawayaan dagiti hostage. Dadduma ti natay. Sumagmamano a grupo dagiti lallaki ni Claude ti naabbungotan pay laeng kadagiti estratehiko a posision, a nangipit kadagiti autoridad iti daga. Ket adda pay laeng kagudua a dosena a tigre nga aggargaraw, a mangpataud iti pannakadadael.
  
  Nakissay ti giwang ti Aston Martin ken Porsche iti zero. Nasaysayaat nga amang ti kotse nga Ingles kadagiti narangkis a kalsada. Direkta a naiposision ni Drake ti bagina iti likudanna, a panggepna ti agtugaw iti sibayna, idi nakitana iti sarming iti likudan nga umas-asideg kenkuana ti sabali a supercar.
  
  Daan a Dodge Viper ti agmanmaneho ni Alicia. Agtalekka kenkuana nga adda aramidenna kadagiti piskel.
  
  Nagtaray dagiti tallo a kotse iti narangkis a daga, a nagsisinnublatda ken nagturongda kadagiti atiddog a diretso. Nagtayab ti graba ken rugit iti aglawlaw ken iti likudan dagitoy. Nakita ni Drake nga umas-asideg ti sementado a kalsada ket nagdesision. Kayatda a sibibiag ni Claude, ngem masapul nga umuna a matiliwda. Naannad unay nga agtultuloy a dumngeg iti panagsasarita kadagiti headphone-na no bilang adda mangipadamag a natiliwda ni Claude, ngem no napapaut daytoy a panangkamat, ad-adda a sigurado ni Drake a ti lalaki iti sango ket maikadua ti Ari ti Dara.
  
  Inngato ni Drake ti paltogna ket dinadaelna ti sarming ti Aston. Kalpasan ti apagbiit a napeggad a panag-skid, natengngelna manen ket pinaputokanna ti maikadua a bala iti agtatalaw a Porsche. Napigis dagiti bala ti likudna.
  
  Dandani saan a nagbannayat ti lugan. Naglugan iti baro a kalsada. Pinaltogan ni Drake bayat ti panagparpartak ti drayber ti Le Mans, naiwaras dagiti bullet casing iti lalat a tugaw iti abayna. Panawenen tapno puntiriaen dagiti goma.
  
  Ngem iti dayta a mismo a kanito, nag-zoom ti maysa kadagiti helikopter a nanglabas kadakuada amin, dua a pigura ti nagsanud manipud kadagiti silulukat a ridaw. Nagsubli ti helikopter iti sango ti Porsche sa nagdisso iti sikigan. Dagiti pakdaar a paltog ti nangpisang kadagiti pedaso manipud iti kalsada iti sanguananna. Nagkidem ni Drake gapu iti di mamati bayat a nagtubo ti ima iti tawa ti drayber ket rinugianna a paltogan ti helikopter.
  
  Dagus, naggigiddan, inikkatna ti sakana iti accelerator ken dagiti imana manipud iti manibela, innalana ti puntiria ken nangiruar iti charge of ambition, skill ken recklessness. Nadungpar ti Viper ni Alicia ti bukodna a lugan. Nakontrol manen ni Drake, ngem nakitana ti paltog a nagtayab iti sarming ti lugan.
  
  Ngem nagballigi ti nauyong a paltogna. Pinaltoganna ti siko ti agtatalaw a drayber, ket ita, bumaba ti lugan. Isardeng. Kellaat a pinasardeng ni Drake ti Aston, naglugan a rimmuar ket napardas a nagtaray nga agturong iti ruangan ti pasahero ti Porsche, nagsardeng tapno intag-ayna ti paltogna ken pagtalinaedenna ti panagkitana iti ulo ti pigura iti intero a tiempo.
  
  "Itinnagmo ti armasmo! Aramidenyo dayta!"
  
  "Diak kabaelan," dimteng ti sungbat. "Paltogannak iti takiag tapno kantotennak, sika a maag a baboy."
  
  Nagtaytayab ti helikopter iti sanguanan, nga agngarngaretnget dagiti rotor-na bayat a ti nadaranudor a makinana ti nangyegyeg iti mismo a daga.
  
  Immasideg ni Alicia ket pinaltoganna ti side mirror ti Porsche. Kas maysa a grupo, nagturongda iti kannigid ken kannawan, nga agpada a nangabbong iti lalaki iti likudan ti manibela.
  
  Iti laksid ti panagngirsi ti rupa ti lalaki, nabigbig ni Drake manipud iti retrato. Ni Claude dayta.
  
  Panawenen tapno agbayad.
  
  
  * * * .
  
  
  Nakigtot ni Ben Blake idi nagkiriring ti selponna. Iti panangtuladna ken ni Drake, nagbaliw met ken ni Evanescence. Ti makapalamiis a bokal ni Amy Lee iti "Lost in Paradise" ket naan-anay a maitunos iti rikna ti tunggal maysa iti dayta a kanito.
  
  Nagparang iti iskrin ti kitikit nga International.Saan koma a naggapu iti maysa a kameng ti pamiliana ti tawag. Ngem, gapu iti trabaho ti National Archives, mabalin a naggapu dayta iti aniaman a bilang dagiti ahensia ti gobierno.
  
  "Wen?"
  
  "Ni Ben Blake?"
  
  Inkuskos ni buteng ti durina babaen kadagiti natadem a ramayna. "Asinno daytoy?"
  
  "Ibagam kaniak". Nakultura, Ingles ken naan-anay a kompiansa ti timek. "Itatta. Rumbeng kadi a kasaritak ni Ben Blake?"
  
  Immasideg ni Karin kenkuana, a mangbasbasa iti nakabutbuteng iti rupana. "Wen".
  
  "Nasayaat. Naglaing. Kasta kadi ti kinarigatna? Daniel Belmonte ti naganko."
  
  Dandani natinnag ni Ben ti teleponona. "Ania? Kasano ngata ti impierno-"
  
  Maysa nga ayus ti napipintas a katawa ti nangpasardeng kenkuana. "Agataat. Relaksem laengen ti gayyemko. Masdaawak, no kunaek, ta saan a dinakamat ni Alicia Miles ken ti nobiam ti... paglaingak."
  
  Nagnganga ti ngiwat ni Ben, saan a makasao iti uray maysa a sao. Inngiwat ni Karin dagiti balikas, mannanakaw? Manipud London? Isu kadi?
  
  Imbaga amin ti rupa ni Ben.
  
  "Kagat kadi ti pusa ti dilam, Mr. Blake? Baka rumbeng nga ikawesmo ti napintas a kabsatmo a babai. Kasano ti kasasaad ni Karin?"
  
  Ti pannakadakamat ti nagan ti kabsatna a babai ti nangparagsak bassit kenkuana. "Sadino ti nangalaam iti numerok?"
  
  "Dika agpakumbaba kaniak. Talaga kadi a pagarupem a dua nga oras ti kasapulan tapno maaramid ti simple nga operasion a kiniddawmo nga aramidek? Wenno binusbosko kadi ti maudi nga uppat a pulo a minuto a nangadal iti bassit maipapan kadagiti... benefactors-ko? Hm? Ikkam ti panawenmo iti daytoy, Blakey."
  
  "Awan ti ammok maipapan kenka," depensa a kinuna ni Ben. "Imbalakadka-" Nagsardeng. "Babaen-"
  
  "Ti nobiam? Siguradoak a kasta. Am-ammonak unay."
  
  "Ket ni Alicia?" Nagikkis ni Karin, nga ikagkagumaanna nga ibelleng ti lalaki iti di balanse. Agpada a nasdaaw ken awan kapadasanda isu a saan pay ketdi a napanunotda a pakdaaran ti CIA.
  
  Adda kinaulimek iti apagbiit. "Pabutngennak gayam daytoy a balasang, no ibagak kenka ti pudno."
  
  Kasla mangrugin nga agtignay ti utek ni Ben. "Mr. Belmonte, napateg unay ti banag a nadawat kenka a kopiaen. Napateg unay-"
  
  "Maawatakon dayta." Insurat dayta ni Kapitan Cook ken ti maysa kadagiti tattaona. Bayat ti tallo a panaglayagna, ni Cook ket nakaaramid kadagiti ad-adu a naduktalan ngem ti ania man a sabali a tao iti pakasaritaan."
  
  "Saanko a kayat a sawen ti historical value," insungbat ni Ben. "Kayatko a sawen, mabalin a mangispal dayta iti biag. Itatta. Ita nga aldaw."
  
  "Talaga?" Kasla pudno nga interesado ni Belmonte. "Pangngaasim ta ibagam kaniak".
  
  "Saan ko a kabaelan". Nangrugin a marikna ni Ben ti medio desperado. "Maidawat. Tulongannakami".
  
  "Adda metten iti email-mo," kinuna ni Belmonte. "Ngem diak koma agbalin a siasinoak no diak ipakita kenka ti pategko, saan kadi? Ganasen."
  
  Pinagpatingga ni Belmonte ti tawag. Inwaras ni Ben ti selponna iti lamisaan sa in-click-na ti kompiuterna iti sumagmamano a segundo.
  
  Nagparang dagiti awan a panid manipud kadagiti journal ti chef iti naan-anay, nadayag a kolor.
  
  "Levels of Hell," binasa ni Ben iti napigsa. "Nag-level five laeng ni Cook sa nagsubli. Ay Diosko, mangngegmo kadi dayta, Karin? Uray ni Kapitan Cook ket saan a nakalab-aw iti level five. Daytoy... daytoy..."
  
  "Nagdakkel a sistema dagiti silo." Napardas ti panagbasa ni Karin iti rabaw ti abagana, nga agtartrabaho iti overtime ti memoriana a retrato. "Ti kadakkelan, kauyong a sistema ti silo a naipagarup."
  
  "Ket no kasta kadakkel ken napeggad ken nalamuyot..." Nagturong ni Ben kenkuana. "Panunotem ti kinadakkel ken kinapateg ti milagro nga iturong daytoy."
  
  "Di kapapati," kinuna ni Karin ket intuloyna ti nagbasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Inruar ni Drake ni Claude iti napaltogan a lugan ket nagaspang nga intapuakna iti kalsada. Dagiti ikkisna gapu iti ut-ot ti mangrakrak iti angin, a manglemmes uray iti panagngaretnget ti helikopter.
  
  "Dagiti maag! Dimo pulos pasardengen dayta. Kanayon nga agballigi. Damn it, nasakit ti takiagko, sika a bastardo!"
  
  Inyeg ni Drake ti machine gun-na iti kaatiddog ti takiag sa nagparintumeng iti barukong ni Claude. "Sumagmamano laeng a saludsod, buddy. Kalpasanna, bombaennaka dagiti doktor a napno iti sumagmamano a talaga a naimas a tae. Sadino ti ayan ni Kovalenko? Isu ket adda ditoy?"
  
  Inted ni Claude ti kasla bato a rupa, dandani makapungtot.
  
  "Sige, padasentayo ti nasimsimple. Ed Boudreau ti nagsurat. Sadino ti ayanna?"
  
  "Innalana ti wiki-wiki shuttle nga agsubli idiay Waikiki."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Sadino ti ayan ti dua pay a rantso?"
  
  "Nagpukaw." Nagkidem ti rupa ni Claude. "Amin ket napukaw".
  
  "Umdasen dayta". Dimngeg ni Alicia iti rabaw ti abaga ni Drake. Nagna, inturongna ti paltog iti rupa ni Claude, ket siaannad nga inkabilna ti botana iti naburak a siko ni Claude. Maysa a dagus nga ikkis ti nangbingay iti angin.
  
  "Mabalintayo nga ited daytoy agingga iti kayatmo," insippaw ni Drake. "Awan ti adda iti dasigmo ditoy, buddy. Ammotayo dagiti panangraut dagiti terorista. Agsarita man wenno agpukkaw. Saan a napateg kaniak."
  
  "Isardeng!" Dandani saan a maawatan ti sasao ni Claude. "Puh...pangngaasim."
  
  "Nasaysayaat dayta". Pinalag-an bassit ni Alicia ti pressure.
  
  "Siak... adu, adu a tawenen a kaduak ti Ari ti Dara." Nagtupra ni Claude. "Ngem ita, panawannak. Baybay-annak a matay. Rurot iti pagilian ti baboy. Tapno maabbongan ti asnom. Mabalin a saan." Pinadas ni Claude ti nagtugaw. "Takki".
  
  Nagbalin nga agannad ti amin, nangiruar ni Drake iti pistola ket pinuntiriana ti kalasag ni Claude. "Kalmado nga".
  
  "Agbabawinto daytoy." Dandani agburburek ni Claude gapu iti pungtot. "Diak maseknan iti nakaam-amak a panagibalesna." Nagdisso ti sarkasmo iti tonona. "Diak maseknan." Ita awanen ti biagko."
  
  "Maawatanmi." Nagsennaay ni Alicia. "Kaguram ti fucking boyfriend-mo. Sungbatan laeng dagiti saludsod ti sexy a soldado."
  
  Adda beep sound iti earpiece ni Drake. Kinuna ti metaliko a timek: "Nasarakan ti umuna a portal device. Kasla pinanawan ni Kovalenko dayta."
  
  Nagkidem ni Drake ket siniripna iti apagbiit ni Alicia. Apay a panawan ti Ari ti Dara ti portal device iti kastoy a tiempo?
  
  Simple a sungbat. Saanna a kasapulan dayta.
  
  "Ni Kovalenko ti mangidaulo iti Diamond Head, saan kadi? Kadagiti Ruangan ti Pele, wenno Impierno, wenno sabali pay. Dayta ti ultimo a kalatna, saan kadi?"
  
  Nagrupa ni Claude. "Nagbalin nga obsesion daytoy a sarsarita a nasarakanna. Tao a nabaknang iti labes ti amin nga arapaap. Tao a makagun-od iti aniaman a kayatna. Ania ti ar-aramidenna?
  
  "Obsessed iti banag a dinanto pulos maaddaan?" insingasing ni Alicia.
  
  "Ti maysa a lalaki a nasirib unay, nainsiriban unay, nagbalin a neurotic idiot iti maysa a rabii. Ammona nga adda iti sirok dayta damn bulkan. Kanayon nga agmulmulagat nga isu ti kasayaatan a kusinero. Aktual a nagsubli daytoy a Cook gapu iti buteng. Ngem saan a ni Dmitry Kovalenko, saan a ti Nadara nga Ari; immakar koma."
  
  Uray ni Drake ket nariknana ti panagallon ti foreboding. "Nagsubli kadi ni Cook? Ania ngata dita baba?"
  
  Nagkidem ni Claude, sa nagsennaay gapu iti ut-ot. "Awan ti makaammo." Ngem pagarupko a ni Kovalenko ti umuna a makaammo. Adda isuna iti dalanna sadiay ita."
  
  Naglugan ti puso ni Drake iti daytoy nga impormasion. Adda itan iti dalanna sadiay. Adda idi tiempo.
  
  Iti daytoy a tiempo, immasideg kadakuada ni Mai ken ti kagudua a dosena a soldado. Dimngeg ti amin buyogen ti magagaran nga atension.
  
  Nalagip ni Drake ti umay nga aramid. "Kasapulanmi dagiti lokasion ti rantso. Ket kayatmi ni Ed Boudreau."
  
  In-relay ni Claude ti impormasion. Dua pay a rantso, maysa idiay Kauai, ti sabali idiay Big Island. Agturong ni Boudreau idiay Kauai.
  
  "Ket ngay dagiti panangraut dagiti terorista?" siuulimek a sinaludsod ni Mai. "Sabali laeng kadi a panggep daytoy?"
  
  Ket ita talaga a nagyunnat ti rupa ni Claude gapu iti kasta unay a kinaawan namnama ken panagsagaba isu a natnag ti tian ni Drake iti suelo.
  
  "Saan". Nagsennaay ni Claude. "Pudnoda. Mabalinda ti aglukat iti aniaman a kanito."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET INNEM
  
  
  Nagna da Ben ken Karin nga agturong iti tawa, a tunggal maysa ket nakaiggem iti kopia dagiti nalimed a journal ni Kapitan Cook. Bayat ti panangbasbasa ken panangbasbasada manen iti kinamauyong a linaonna, sinaludsod ni Ben ti kabsatna maipapan iti karkarna a kababalin ti Ari ti Dara.
  
  "Plano la ketdi ni Kovalenko ti mapan iti daytoy a panagbiahe idi nasarakan dagiti portable device. Nasayaat unay ti panagsaganana tapno inorganisarna ti amin iti napalabas a sumagmamano a lawas."
  
  "Tawen," insungbat ni Karin. "Adu a tawen a panagplano, panagensayo ken pananggrasa kadagiti umiso a pilid. Ngem apay nga inrisgona daytoy nagdakkel nga operasion tapno mapan iti bassit a panagpasiar idiay Bermuda?"
  
  Nagkidem ni Ben iti maysa kadagiti paset a basbasaenna. "Nauyong a bambanag. Nauyong laeng. Maymaysa laeng ti makaaramid kenkuana iti daytoy, sis."
  
  Tinaliaw ni Karin ti adayo a taaw. "Adda nakitana maipapan kadagiti alikamen a nainaig iti Diamond Head."
  
  "Wen, ngem ania?"
  
  "Bueno, iti kamaudiananna, nabatad nga awan ti napateg unay." Nabuyada dagiti agpigpigerger nga ulo bayat ti pannakaibrodkas dagiti ladawan ti kamera manipud iti rantso ti Ari ti Dara. Ammoda a pinanawan ti megalomaniac ti portal device. "Saanna a kasapulan."
  
  "Wenno patienna a mabalinna laeng nga isubli iti pagayatanna."
  
  Iti likudanda, iti operational uplink, nangngegda nga impukkaw ni Drake ti impormasion a nabayagen nga alaenna ken ni Claude.
  
  Nagkidem ni Ben ken ni Karin. "Kunana nga addan ti Nadara nga Ari iti Diamond Head. Kayatna a sawen-"
  
  Ngem ti di ninamnama nga ikkis ni Karin ti nangyelo kadagiti simmaruno a balikas iti karabukobna. Sinurotna ti panagkitana, inkidemna dagiti matana ket nariknana ti panagrupsa ti lubongna.
  
  Nagdisso ti nangisit nga asuk manipud iti adu a panagbettak manipud kadagiti tawa ti hotel iti igid ti Waikiki Beach.
  
  Saanna nga inkankano ti arimbangaw nga aggapu kadagiti opisina iti aglawlawna, nagtaray ni Ben iti diding ket inlukatna ti TV.
  
  Nagkiriring ti mobile phone-na. Iti daytoy a gundaway, ni tatangna. Agbuybuyada met la ketdi iti TV.
  
  
  * * * .
  
  
  Nakita da Drake ken dagiti soldado, a saan nga okupado a manghostage wenno mangabak kadagiti sumagmamano a nabati a bulsa ti resistensia, ti pannakaibrodkas kadagiti iPhone-da. Ti unit commander-da, maysa a lalaki nga agnagan Johnson, ket nag-hack kadagiti military Android devices ken direkta a nakiuman iti mobile command post idiay Honolulu bayat ti panagbukbukel dagiti pasamak.
  
  "Bimtak dagiti bomba iti tallo nga otel idiay Waikiki," inulit ti komander. "Ulitek. Tallo. Aglayagkami nga agpalaud manipud iti kosta. Kalakuau nga Waikiki. Wave ken ni Ohana." Dimngeg ti komander iti maysa a minuto. "Kasla bimtak dagitoy kadagiti awan tao a kuarto, a nakaigapuan ti panagbuteng... panagbakwit... medyo... riribuk. Nayunnat dagiti serbisio ti emerhensia ti Honolulu agingga iti pagbeddengan."
  
  "Daytoy amin?" Aktual a narikna ni Drake ti sumagmamano a bang-ar. Mabalin a nakarkaro nga amang dayta.
  
  "Agurayka-" Nagtinnag ti rupa ti komander. "Oh saan".
  
  
  * * * .
  
  
  Nagbuybuya da Ben ken Karin a mabutbuteng bayat ti panag-switch dagiti eksena iti iskrin ti TV. Napardas a naibakuit dagiti hotel. Nagtaray, nangiduron ken natnag dagiti lallaki ken babbai. Nagikkisda, indepensada dagiti ay-ayatenda ken nagsangitda bayat nga inarakupda a siiirut dagiti annakda. Simmaruno dagiti empleado ti hotel, a kasla nainget ken mabuteng, ngem taginayonenda ti panangtengngelda. Simrek ken rimmuar dagiti polis ken bombero kadagiti lobby ken kuarto ti hotel, ket narikna ti kaaddada iti sango ti tunggal hotel. Nagkupas ti ladawan iti telebision bayat ti panagtayab ti helikopter, a nangipalgak iti nakaskasdaaw a buya ti Waikiki ken dagiti agtubtubo a turod iti labesna, ti kinadayag ti Diamond Head Volcano ken ti nalatak iti lubong a Kuhio Beach, a nadadael itan gapu iti nakaskasdaaw a buya dagiti nangato nga otel a mangipugso iti asuk ken gil-ayab manipud kadagiti nadadael a diding ken tawada.
  
  Nag-click manen ti iskrin ti TV. Nagnganga ni Ben ket naglugan ti puso ni Karin. Saanda pay ketdi a makapagsarita.
  
  Ti maikapat nga otel, a naan-anay a makita ti intero a lubong, ket sinakup dagiti nakamaskara a terorista. Asinoman a nakatakder iti dalanda ket napaltogan iti bangketa. Nagsubli ti maudi a lalaki ket inkidemna ti dakulapna iti agtaytayab a helikopter. Sakbay a simrek iti hotel ken inserrana ti ridaw iti likudanna, pinaltogan ken pinatayna ti maysa a sibilian a nakakullayaw iti abay ti nakaparada a taksi.
  
  "Oh my God". Naulimek ti timek ni Karin. "Dagiti ngay nakurapay a tattao iti uneg?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Ni Reyna Ala Moana ket rinaut dagiti armado a lallaki," kinuna ti komander kadakuada. "Desidido. Nakasuot iti maskara. Diak mabuteng a mangpapatay." Inturongna ti mammapatay a panagkitana ken ni Claude. "Mano pay nga atake, sika a dakes a bastardo?"
  
  Kasla mabuteng ni Claude. "Awan," kinunana. "Iti Oahu."
  
  Timmaliaw ni Drake. Masapul nga agpanunot. Masapul nga orientaenna manen ti bagina. Daytoy ti kayat ni Kovalenko, tapno agtalinaedda amin a nasinga. Ti kinapudno ket ammo ni Kovalenko nga adda nakaskasdaaw a banag a nailemmeng iti kaunggan ti sirok ti Diamond Head, ket addan iti dalanna a mangidatag iti dayta.
  
  Banag a mabalin a nalablabes pay ketdi ti nakabutbuteng dagitoy a panangraut.
  
  Nagsubli ti konsentrasionna. Awan ti nagbaliwan ditoy. Naan-anay ti pannakai-time dagiti panangraut. Naggigiddan a nangbaldadoda kadagiti soldado, ti armada ken serbisio ti emerhensia. Ngem awan ti nagbaliwan.Saanda a nasarakan ti Ari ti Dara, isu a-
  
  Naipatungpal ti Plan B.
  
  Insenias ni Drake kada May ken Alicia. Nasinged metten da Hayden ken Kinimaka. Kasla shell-shock ti dakkel a Hawaiian. Intudo ni Drake kenkuana: "Nakasaganaka kadi iti daytoy, Mano?"
  
  Dandani nagngaretnget ni Kinimaka. "Madamdamag a husto ti imbagak."
  
  "Plan B," kinuna ni Drake. "Awan ditoy ni Kovalenko, isu a disiplinaenmi dayta. Maawatanto daytoy dagiti dadduma a soldado iti maysa a minuto. Hayden ken May, makikaduakayo iti panangraut ken ni Kauai. Mano ken Alicia, makikaduakayo iti panangraut iti Big Island. Mapanka kadagita a rantso. Makaurnongka iti adu agingga a kabaelam. Ket ni Alicia..." Nagbalin a kinitikitan a yelo ti rupana. "Agbilbilangak kenka nga agaramid iti pammapatay. Bay-am a matay dayta a bastardo a ni Boudreaux a narungsot nga ipapatay."
  
  Nagtung-ed ni Alicia. Ideo ni Drake a pagtalinaeden a nagsina da Mai ken Alicia idi nabigbigda a masapul a bingayenda ti team-da. Dina kayat a dumteng ti ipapatay ni Wells ken dadduma pay a sekreto iti nagbaetan ti panangispal kadagiti biag ken panangpasardeng iti kabusor.
  
  Ti nangato a timek ni Claude ti nangawis iti atension ni Drake. "Pinunduan ni Kovalenko dagiti panangraut iti Oahu, Kauai ken Big Island tapno laeng maala ti atensionyo. Biningay ken parmekennaka. Dimo maparmek daytoy a lalaki. Adun a tawen nga agsagsagana."
  
  Inngato ni Matt Drake ti armasna. "Dayta ti gapuna a surotek isuna kadagiti Ruangan ti Impierno ket pakanen iti fucking devil." Nagturong iti cargo helicopter. "Umaykayo, tattao. Agkargakayo."
  
  
  * * * .
  
  
  Napardas ti panagsubli ni Ben idi nagkiriring ti selponna. Ni Drake dayta
  
  "Nakasagana?"
  
  "Hi Matt. Siguradoka kadi? Talaga kadi a pumanawtayo?"
  
  "Talaga a pumanawkami. Itatta. Naalamon kadi ti kasapulam ken ni Daniel Belmonte?"
  
  "Wen. Ngem nakapsut bassit-"
  
  "Nasayaat. Intudom kadin ti kaasitgan a pagserkan ti tubo ti lava?"
  
  "Wen. Adda naserraan a komunidad nga agarup dua a milia manipud Diamond Head. Kasta met ti panangselio ti gobierno ti Hawaii iti tunggal ammo a pagserkan. Iti kaaduan a kaso, daytoy dina lapdan uray ti determinado nga ubing a sumrek."
  
  "Awan ti makatulong. Dumngegka, Ben. Iggamam ni Karin ket mangalaka iti mangitulod kenka iti dayta lava tube. Ipatulodmo kaniak dagiti koordinado. Aramiden dayta ita ".
  
  "Seryosoka kadi? Awan ti ideyami no ania ti adda sadiay baba. Ket daytoy sistema ti silo? Daytoy ket nalablabes ngem ti kinaulpit."
  
  "Tured, Ben. Wenno, kas kinuna ni Def Leppard - Ag-rock-tayo. "
  
  Inkabil ni Ben ti teleponona iti lamisaan sa immanges iti nauneg. Inkabil ni Karin ti imana iti abagana. Agpadada a kinita ti TV. Nakaro ti timek ti presenter.
  
  "...terorismo daytoy iti rukod a di pay pulos nakita."
  
  "Husto ni Drake," kinuna ni Ben. "Addakami iti gubat. Masapul a parmekentayo ti komandante a pangulo dagiti kabusortayo."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET PITO
  
  
  Inummong ni Drake ti walo a kameng ti Delta Team, a naituding kenkuana no kasapulan ti panagsukisok kadagiti nauneg a kueba. Relatibo a beteranoda iti departamento, ti kaaduan ti kapadasanna, ket tunggal tao ket naminsan, iti sumagmamano a lugar a nabaybay-an ti dios, inaramidna ti bukodna nga operasion.
  
  Sakbay a nagluganda iti helikopter, rimmuar ni Drake a kaduana dagiti gagayyemna iti apagbiit. Nabingayen ti Ari ti Dara ti puersa ti Hawaii ken ti gobierno, ket ita, pagsisinaenna ida.
  
  "Agtalinaedka a natalged." Nagsasaruno a kinita ni Drake ti mata ti amin. Hayden nga. Mai. Alicia. Kinimaka. "Masapul a mangbusbostayo iti maysa pay a rabii idiay impierno, ngem inton bigat mawayawayaantayo amin."
  
  Adda dagiti panagtang-ed ken panagngaretnget ni Mano.
  
  "Mamatika," kinuna ni Drake sa inyunnatna ti imana. Uppat pay nga ima ti immay kenkuana. "Agtalinaedka laeng a sibibiag, kakabsat."
  
  Iti dayta, timmaliaw ket nagtaray nga agturong iti agur-uray a helikopter. Ileppas ti Delta Squad dagiti alikamenda ket ita, innalada ti lugarda bayat ti panagluganna. "Hi guys". Napigsa ti aksentona a Yorkshire. "Nakasagana kadi a mangpisang iti daytoy a baboy nga agsabsabong iti vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Fuck." Inwagis ni Drake ti piloto, a nangipangato kadakuada iti tangatang. Tinaliawna ti rantso iti naudi a gundaway ket nakitana a nakatakder pay laeng dagiti gagayyemna iti isu met laeng a sirkulo, a mangbuybuya kenkuana a mapan.
  
  Makitananto ngata ida amin a sibibiag?
  
  No inaramidna daytoy, addanto serioso a panagkuenta. Masapul nga agkiddaw iti sumagmamano a dispensa. Sumagmamano a nakaam-amak a kinapudno ti masapul a makitunos. Ngem iti ipapatay ni Kovalenko, nalaklaka koma. Naibales koma ni Kennedy, no saan a naisalakan. Ket ita ta natibker iti tugot ti Nadara nga Ari, ngimmato metten ti espirituna.
  
  Ngem ti maudi a panagkuenta iti nagbaetan da May ken Alicia mabalin a pagbalinenna amin dagitoy iti ulona. Adda nagdakkel a banag iti nagbaetanda, nakaam-amak. Ket aniaman dayta, nairaman ni Drake. Ken bubon.
  
  Saan a nagbayag a simmangpet ti helikopter kadagiti coordinate ni Ben. Indisso ida ti piloto iti patad a daga nga agarup sangagasut a yarda manipud iti bassit a komplikado. Nakita ni Drake a nakatugaw da Ben ken Karin a nakasanggir ti bukotda iti nangato nga alad. Naan-anay a napudaw ti rupada gapu iti tension.
  
  Masapul nga isu ti lakay a Drake iti apagbiit. Kasapulan daytoy a mision ni Ben Blake iti kasayaatan a kasasaadna, iti kalalamiisan, ket bayat a paltogan ni Ben ti amin a silindro, agtaraon ni Karin iti dayta. Ti balligi ti mision ket agpannuray iti kaadda amin iti kasayaatan a porma ti biagda.
  
  Nagsenyas ni Drake kadagiti soldado ti Delta, rimmuar iti helikopter, a napalikmutan kadagiti naranggas nga angin, ket nagtaray nga agturong kada Ben ken Karin. "Amin ket nasayaat?" impukkawna. "Inyegmo kadi dagiti troso?"
  
  Nagtung-ed ni Ben, medio di pay la masigurado no kasano ti riknana iti dati a gayyemna. Rinugian ni Karin nga igalut ti buokna iti likud ti ulona. "Naan-anay ti kargana, Drake. Sapay koma ta adda damn good nga insublim."
  
  Nagdudupudop dagiti soldado ti Delta iti aglawlawda. Nagpalakpak ni Drake para iti maysa a lalaki, maysa a dakkel ti barbasna nga indibidual nga addaan kadagiti tattoo iti tengnged ken takiagna a kasla biker. "Daytoy ti baro a gayyemko, call sign ni Komodo, ken daytoy ti team-na. Team, maam-ammok dagiti dati a gagayyemko, da Ben ken Karin Blake."
  
  Adda dagiti panagtangtangken ken panagngaretnget iti sadinoman. Dua a soldado ti okupado a mangpidut iti simboliko a kandado a manglaplapped kadagiti tattao a bumaba iti maysa kadagiti nalatak a tubo ti lava ti Hawaii. Kalpasan ti sumagmamano a minuto nagsanudda ket nagtalinaed a silulukat ti ruangan.
  
  Simrek ni Drake iti compound. Ti kongkreto a plataporma ti nangiturong iti metal a ridaw a natalged ti pannakaikandadona. Iti kannawan adda natayag a poste, a iti rabawna ti agturturong a security camera ti nangsurbey iti lugar. Inwagwag ni Komodo ti isu met laeng a dua a soldado nga agpasango tapno aywananda ti ridaw.
  
  "Adda kadi pammalubosyo no ania ti dandanin sumrekkami ken dagiti tattaok?" Ti natangken a timek ni Komodo ti nangkidem ken ni Ben.
  
  "Iti sasao ni Robert Baden-Powell," kinuna ni Ben. "Agsaganaka".
  
  Innayon ni Karin: "Para iti aniaman."
  
  Kinuna ni Ben, "Dayta ti motto ti Boy Scout."
  
  Nagkidem ni Komodo ket nagmuregreg iti "Geeks" iti sirok ti angesna.
  
  Inposision ni Ben ti bagina iti likudan ti nagaspang ti langana a soldado. "Anyway, apay nga awagandaka iti Komodo? Makasabidong kadi ti kagatmo?"
  
  Nagsardeng ni Drake sakbay a makasungbat ti kapitan ti Delta. "Mabalin nga awaganda dayta iti lava tube, ngem simple latta a daan a tanem. Diakto insultuen babaen ti panangiplastar kadagiti gagangay a protocol, ngem ibagak daytoy kadakayo. Agannad kadagiti booby trap. Maipapan amin ti Bloody King kadagiti dadakkel a displey ken teknik ti panagsina. No maisinatayo, nataytayo."
  
  Immun-una ni Drake, inseniasna ni Ben a sumaruno ken ni Karin a sumurot ken ni Komodo. Awan ti linaon ti bassit a guardhouse no di ti dua a dadakkel a locker ken natapok a telepono. Nabanglo ken nadam-eg ti angotna ken nagallangogan iti nauneg, kadaanan a kinaulimek a nakabitin iti angin iti sanguanan. Intuloy ni Drake ket di nagbayag, naammuanna no apay.
  
  Ti pagserkan ti tubo ti lava ket adda iti sakada, maysa a nagdakkel nga abut nga agpababa iti agkarkarayam a sipnget.
  
  "Kasano ti kaadayona?" Immasideg ni Komodo ket nangipuruak iti glow stick. Nagkidem ken nagtulid ti alikamen iti sumagmamano a segundo sakbay a nadungparna ti natangken a bato. "Asideg. Secure ti sumagmamano a tali, guys. Darasem."
  
  Bayat ti panagtrabaho dagiti soldado, dimngeg ni Drake agingga a kabaelanna. Awan ti uni a naggapu iti tinta a sipnget. Impagarupna a sumagmamano nga oras ti likudanda ken Kovalenko, ngem pinanggepna a dagus a masabet.
  
  Apaman a bimmaba ken naimulada a sititibker dagiti sakada iti nalannas a suelo ti tubo ti lava, naala ni Drake dagiti beringna ket nagturong iti Diamond Head. Nagkidem, limned ken nagkurba ti tubo. Uray ti Delta team ket no dadduma, mapukawda ti balanse wenno nakiskis ti uloda gapu iti di mapakpakadaan a bulkaniko a shaft. Namindua a nagturong iti natadem, a nakaigapuan ti panagbuteng ni Drake agingga a nabigbigna a ti naalumamay a kurbada ket kanayon nga adda iti direksion ti Diamond Head.
  
  Pinagtalinaedna dagiti matana iti rangefinder. Nagserra ti sipnget iti uneg ti daga kadakuada manipud iti amin a sikigan. "Light ahead," kellaat a kinuna ni Drake sa nagsardeng.
  
  Adda naglugan manipud iti sipnget. Maysa a panagayus ti nalamiis nga angin manipud iti baba. Nagsardeng ket inadalna ti higante nga abut iti sanguanan. Nagna ni Komodo ket nangipuruak iti sabali pay a glow stick.
  
  Iti daytoy a gundaway, natnag iti agarup sangapulo ket lima a kadapan.
  
  "Nasayaat. Komodo, agsaganaka ken ti team-mo. Ben, Karin, kitaentayo dagitoy a magasin."
  
  Bayat a mangikabil ti Delta team iti natibker a tripod iti rabaw ti nagsasaip nga abut, napardas a binasa ni Drake dagiti footnote. Nagkidem dagiti matana sakbay pay a nalpasna a binasa ti umuna a panid ket immanges iti nauneg.
  
  "Nadara nga impierno. Panagkunak kasapulantayo dagiti dadakkel nga armas."
  
  Intag-ay ni Ben ti kiday. "Saan a bala ti kasapulantayo sadiay baba. Dagitoy ti utek."
  
  "Ala, nagasat ta agpada nga adda kaniak." Inngato ni Drake ti paltogna. "Panagkunak no kasapulan a dumngegkami iti sumagmamano a shitty music iti dalan, agturongkami kenka."
  
  "Itlog." Adda itan Fleetwood Mac iti iPod-ko."
  
  "Nakigtotak." Ania a bersion?
  
  "Nasurok ngata maysa?"
  
  Nagkidem ni Drake. "Panagkunak, rumbeng a rugian ti amin nga ubbing ti panagadalda iti sadinoman." Nagkidem ken ni Karin. "Kasano ti kasasaadmi, Komodo?"
  
  "Nalpasen".
  
  Immasideg ni Drake, iniggamanna ti tali a naikapet iti tripod, sa induronna ti karkarna ti panagsilnag ti tubo. Apaman a makasagid ti botasna iti baba, nagguyod ket saggaysa a nagdisso dagiti dadduma. Ni Karin, maysa a nasanay nga atleta, nalaka a maiturongna ti panagbaba. Medio narigatan ni Ben, ngem ubing ken nasalun-at ket kamaudiananna nagdisso a di naburak ti ling-et.
  
  "Umabante". Napardas ti pannagna ni Drake iti direksion ti Diamond Head. "Bantayam ti likudam." Umas-asidegkami."
  
  Nangrugin a bimmaba ti pasahe. Apagbiit a pinampanunot ni Drake no kasano a maiturong ti tubo ti lava manipud iti natural nga ayusna, ngem kalpasanna naamirisna a ti magma a mismo ket pilitenna ti dalanna iti dalan ti kabassitan a panagresistir nga addaan iti impierno a puersa iti likudanna. Mabalin nga alaen ti lava ti aniaman nga anggulo a kayatna.
  
  Sumagmamano pay a minuto ti napalabas ket nagsardeng manen ni Drake. Adda sabali nga abut iti suelo iti sanguanan, iti daytoy a gundaway basbassit ken naan-anay a nagtimbukel. Idi maitinnag ni Komodo ti glow stick, napagtengda nga agarup tallopulo a pie ti kauneg ti shaft.
  
  "Ad-adda pay a napeggad," kinuna ni Drake. "Asikasuenyo ti bagbagiyo, dakayo a dua."
  
  Kalpasanna nadlawna a ti lawag manipud iti glow stick ket saan nga iyanninaw ti aniaman a bato a diding. Nasepsep ti kahel a lawagna iti sipnget iti aglawlawna. Iti babada adda dakkel a siled.
  
  Inseniasna ti panagulimek. Kas maysa, dimngegda a naimbag iti aniaman nga uni nga aggapu iti baba. Kalpasan ti apagbiit a naan-anay a panagulimek, iniggaman ni Drake ti tali ti rappel ket inyulogna ti bagina iti rabaw ti awan tao a shaft. Dinardarasna ti nagdisso iti kaatiddogna agingga nga adda iti sirok ti tawa.
  
  Awan pay laeng ti arimbangaw. Binukkolna ti sabali pay a kagudua a dosena a glow stick sa imbellengna iti selda iti baba. In-inut a nangrugi a nagsabong ti di natural a lawag.
  
  Ket nakita kamaudiananna ni Matt Drake ti manmano a tattao ti nakakita idi. Maysa a dakkel a rektanggulo a siled nga agarup limapulo a metro ti kaatiddogna. Perpekto a nalannas ti suelo. Tallo a kurbado a diding, a nakaikitikit ti sumagmamano a nagkauna a karatula, a di mailasin iti kasta a kaadayo.
  
  Ket ti mangdominar iti maysa a pader ti kurbado nga arko a nakaawis unay ken ni Kapitan Cook. Ti ruangan iti uneg ti bagina a nangkautibo unay iti Ari ti Dara. Ket dagiti nakabutbuteng ken pagsidsiddaawan a mabalin nga adda iti labes ti nangpunno ken ni Matt Drake ken dagiti kakaduana iti kasta a panagbuteng.
  
  Nasarakanda dagiti Ruangan ti Impierno.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET WALO
  
  
  Nairut ti panangtengngel ni Hayden bayat ti panagbangko ti helikopter iti tangatang, a napartak a nagbaliw ti kursona. Ti naudi a pannakakitana ken ni Kinimaki ket ti kanayon nga agay-ayam a ni Alicia Miles a mangiduron kenkuana iti sabali a helikopter. Ti buya ti nangtignay kenkuana a nagkidem, ngem ammo ti praktikal a dasigna a no maipapan iti pannakigubat, ni Mano ti addaan iti kasayaatan a suporta iti negosio iti porma ti nauyong nga Ingles a babai.
  
  Kasta met ni Hayden. Nagtugaw ni Mai iti abayna, naulimek ken natalna, a kasla agturongda iti Napali Coast tapno kitaenda dagiti sangalubongan a klase ti buya. Ti nabati a tugaw ket innala dagiti crack soldiers. Agarup duapulo a minuto ti kaadayo ti Kauai. Kasla kabarbaro a nakiuman kenkuana ni Gates tapno ireportna ti panangraut dagiti terorista iti Kukui Grove open-air mall iti Kauai. Maysa a lalaki ti nangikadena iti barandilias iti ruar ti joint Jamba Juice/Starbucks location iti amianan a sikigan ti complex. Maysa nga addaan kadagiti pedaso ti jamtex a naigalut iti bagina ken ti ramayna iti gatilio ti primitibo a detonator.
  
  Adda met dua nga automatic weapons ken Bluetooth headset ti lalaki ken linapdanna ti pumanaw ti asinoman kadagiti patron ti restawran.
  
  Iti bukod a sasao ni Gates. "Nalawag nga agbitin sadiay daytoy nga umel agingga a kabaelanna, kalpasanna inton aramiden dagiti autoridad ti tignayda, bumtak. Kaaduan kadagiti puersa ti polisia ti Kauai ti naidestino iti lugar, nga adayo kenka."
  
  "Pagtalinaedenmi a natalged ti rantso, sir," impanamnama ni Hayden kenkuana. "Namnamaenmi daytoy."
  
  "Inaramidmi daytoy, Miss Jay. Kitaentayo ngata no ania ti plano ni Kovalenko para iti Big Island."
  
  Inkidem ni Hayden dagiti matana. Adun a tawen nga iplanplano ni Kovelenko daytoy a panangraut, ngem nagtalinaed dagiti saludsod. Apay nga ited ti portal device? Apay a pumanaw nga addaan iti kasta a panagngaretnget? Mabalin kadi a daytoy ti planona B? Nga, iti laksid ti kinapudno a dagiti autoridad ket napardas a nangibutaktak kadagiti amin a panagreggetna ken nangisungsong ti Nadara a Vendetta a maibusor kenni Drake, dagiti gagayyem ken pamiliana, isu ket pinilina daytoy a dana tapno makagun-od ti kadakkelan a kinalatak.
  
  Wenno, napanunotna, nalabit nga us-usarenna ti daan, daan nga estratehia a mangpataud iti umdas a panagriribuk ditoy a mabalin a di madlaw dagiti tignaymo sadiay.
  
  Saan a napateg, napanunotna. Ti pampanunotenna ket maipapan ken ni Ben ken ti napeggad nga aramid nga ar-aramidenna. Saanna a pulos nga ibaga daytoy gapu iti pagrebbenganna, ngem mangrugin nga ay-ayatenna unay. Ti pagrebbengan a nariknana ken ni tatangna ket saan a naungaw, ngem nagbalin a saan unay a naganat kalpasan ti nakaam-amak nga ipapatay ni Kennedy Moore. Ti pudno a biag ket mangabak kadagiti daan a kari iti aniaman nga aldaw.
  
  Bayat ti panagsasaruno ti helikopter iti naraniag nga asul a langit ti Hawaii, nagkararag ni Hayden ken ni Ben Blake.
  
  Kalpasanna, nagkiriring ti selponna. Idi kitaenna ti iskrin, nagputok dagiti kidayna gapu iti pannakaklaatna.
  
  "Hi," insungbatna a dagus. "Kasano kan?"
  
  "Nagsayaat unay, agyamankami, ngem daytoy a negosio a panagsukisok iti tanem ket addaan iti maysa a nakaro nga epekto. Dandani awanen ti tan-ko."
  
  Immisem ni Hayden. "Ala, Torsten, adda dagiti salon para iti kastoy a kita."
  
  "Iti nagbaetan ti command post ken ti tanem? Saan a talaga."
  
  "Siempre, kayatko ti maki-chat, Torsten, ngem dakayo a Sueko ket pilienyo dagiti bukodyo a kanito."
  
  "Naawatan. Pinadasko nga umuna nga inawagan ni Drake, ngem nagderetso dayta iti voicemail. OK isuna?"
  
  "Nasaysayaat ngem isu, wen." Nakita ni Hayden ti skyline ti Kauai nga agtaytayab iti kannawan. "Agdengngeg-"
  
  "Alistoakto. Naballigi ti operasion ditoy. Awan ti mababalaw. Amin ket kas iti ninamnama ken iti umiso a tiempo. Ngem..." Nagsardeng ni Torsten, ket nangngeg ni Hayden ti panangtiliwna iti angesna. "Adda napasamak ita nga aldaw. Ibagak a kasla "off" ti maysa a banag. Mabalin nga awagankayo nga Americano iti sabali."
  
  "Wen?"
  
  "Nakaawatak iti tawag manipud iti gobiernok. Manipud iti mangibabaet kaniak agingga iti Ministro ti Estado. Nangato a lebel ti karit. Siak-" Sabali manen nga agduadua a panagsardeng, saan a pulos a kas ken ni Dahl.
  
  Nagdardaras ti narangkis a kosta ti Kauai iti babada. Immay ti awag babaen ti radio. "Walo a minuto pay."
  
  "Naibaga kaniak a ti operasionmi - ti operasionmi idiay Scandinavian - ket dandanin mayakar iti baro nga ahensia. Maysa a joint task force a buklen dagiti nangato ti ranggona ngem di nainaganan a kameng ti American CIA, DIA ken NSA. Isu a ni Hayden, maysaak a soldado ket tungpalek dagiti bilin ti kangatuan a superiorko, ngem umiso kadi dayta kenka?"
  
  Nakigtot ni Hayden iti laksid ti bagina. "Para kaniak kasla naan-anay a kinaaleng-aleng daytoy. Ania ti nagan ti kangrunaan a tao? Daydiay itedmo ti bagim kadagiti ima."
  
  "Ni Russell Cayman. Am-ammom kadi isuna?"
  
  Sinukimat ni Hayden ti memoriana. "Ammok ti nagan, ngem bassit laeng ti ammok maipapan iti dayta. Siguradoak a taga-DIA, ti Defense Intelligence Agency, ngem kaaduanna nga addada iti negosio a pananggun-od kadagiti sistema ti armas. Ania ngata ti kayat daytoy Russell Cayman kenka ken iti Tanem?"
  
  "Basbasaem ti panunotko".
  
  Manipud iti suli ti matana, nakita ni Hayden ti panagkigtot ti ulo ni May a kasla napaltogan iti kalasag. Ngem idi nagsaludsod ni Hayden kenkuana, timmaliaw ti ahente a Hapones.
  
  Napanunot ni Hayden iti sumagmamano a segundo sa sinaludsodna iti naulimek a timek, "Agtalekka kadi iti amin a tattaom, Torsten?"
  
  Ti napaut unay a panagsardeng ni Dahl ti nangsungbat iti saludsodna.
  
  "No adda napakdaaran ti DIA, ngarud dakkel unay ti saklawenda. Mabalin a nalablabes pay ketdi ti prioridadda iti CIA. Agaddangka a naimbag, buddy. Daytoy a lalaki, Cayman, awan sabali no di ti aswang. Black ops troubleshooter, Gitmo, Setiembre 11th. No adda di umiso a serioso ken sensitibo, isu ti tao a pagpatulongam."
  
  "Fuck me. Sapay koma ta diak nagsaludsod."
  
  "Masapul a mapanak ita, Torsten. Ngem ikarik kenka a kasaritak ni Jonathan maipapan iti daytoy a tae iti kabiitan a panawen. Agbitinka sadiay."
  
  Pinirmaan ni Torsten ti kontrata buyogen ti nabannog a panagsennaay ti maysa a propesional a soldado a nakakita amin ken makarimon a nadutokan a sumagmamano a lackey iti maysa nga American upstart. Nakipagrikna ni Hayden kenkuana. Nagturong ken ni Mai, dandanin damagenna no ania ti ammona.
  
  Ngem dimteng ti awag a "Target" babaen ti radio.
  
  Agburburek dagiti talon iti sango ken baba. Bayat a bumabbaba ti helikopter, makita dagiti babassit a pigura nga agtartaray a naiparna iti amin a direksion. Nagsaknap dagiti tali manipud iti kabina ket naglugan dagiti tattao a nangsurot kadakuada, a sipapartak a nagdisso nga agturong iti nasunog a buya ti daga iti baba. Inur-uray da Hayden ken May ti turnoda, blangko ti langa ni May idi mangngegda ti panangpaltog dagiti bukodda a lallaki.
  
  Sinukimat ni Hayden ti kinasagana ti Glock-na iti maikatlo a gundaway ket kinunana, "Budro dita baba."
  
  "Dika madanagan," kinuna ti babai a Hapones. "Ammuenna no ania a talaga ti kayat a sawen ni Mai-time."
  
  Nagkakadua a bimmaba ti dua a babbai iti tali, a naggigiddan a nagdisso, ket nagnada iti klasiko a maysa-dua-a-kalub a panaggaraw. Daytoy nga aramid kalikagumanna ti naan-anay a panagtalek iti maysa ken maysa, tangay bayat nga agtartaray ti maysa a tao, ti sabali ket mangbuybuya kadagiti peripheral-da. Maysa, dua, kasla leapfrog. Panangipatakder. Ngem napartak ken makadadael dayta a pamay-an ti panagrang-ay.
  
  In-scan ni Hayden ti lugar bayat ti panagtarayna. Sumagmamano a naalumamay a turod ti nagpatingga iti naaladan a compound a nakatakderan ti nagdakkel a balay ken sumagmamano a dadakkel a pasdek iti ruar. Daytoy koma ti maikadua a rantso ni Kovalenko. No tingitingen ti apuy ken riribuk, simmangpet ni Boudreau sakbay la unay kadakuada.
  
  Wenno, ad-adda a posible, sadistiko nga ipapaayna ti panawenna iti amin dayta.
  
  Nagtaray ni Hayden, a pinaltoganna ti binulodna a Marine M16 assault rifle kadagiti muzzle flashes ken dagiti lallaki a nakitana a nakaabbong. Dua a minuto kalpasanna, turnona, ket impukkawna: "Reload!" ket sumagmamano pay a segundo ti panangikabilna iti baro a magasin iti armasna. Manmano a maisubli ti apuyda, ket no kasta, di organisado unay dayta isu a nakalibasda kadakuada iti sumagmamano a kadapan.
  
  Iti agsumbangir, agpapada ti kapartak ti panagabante dagiti crack Marine team. Ita adda alad nga agtaytayab iti sanguanan, nagtalinaed a makaawis a silulukat ti ruangan, ngem immakar dagiti team iti kannigid. Maysa a nasayaat ti pannakaisaadna a granada ti nangdadael kadagiti suporta ti alad, a nangpanaw iti team a di malapdan ti iseserrekna iti rantso.
  
  Napeggad nga asideg itan ti panagsippayot dagiti bala.
  
  Nagkamang ni Hayden iti likudan ti generator annex. Ti impakto ket nangipatulod kadagiti kirmat manipud iti ladrilio bayat nga agkalapati ni Mai tapno makaabbong. Damili ken pirsay ti metal a naiwaras iti sadinoman.
  
  Pinunas ni Mai ti agtedted a dara iti pingpingna. "Nasanay dagiti soldado ni Boudreau kadagiti kindergarten-yo."
  
  Apagbiit ni Hayden a nangtiliw iti angesna, sa napardas ti panangsiputna iti balay. "Sangapulo ket dua a kadapan. Nakasaganaka kadin?"
  
  "Wen".
  
  Naglibas ni Hayden. Immasideg ni Mai ket nangibangon iti pader a lead, a nangpilit iti kabusorda nga agdukot tapno makaabbong. Nakadanon ni Hayden iti suli ti balay sa inpigketna ti bagina iti diding. Inwarasna ti flashbang iti tawa sa inabbonganna ni Mai.
  
  Ngem iti dayta a kanito, dimteng ti nakaskasdaaw a kaadu ti panagsasarita babaen ti earpiece-na. Indagadag ti team leader kadagiti tattao nga agturongda iti adayo a bodega. Adda koma nakaam-amak a mapasamak sadiay. Bayat a dumdumngeg ni Hayden, naamirisna a kagudua ti pananglikmut dagiti lallaki ni Boudreaux iti pasdek ket dandanidan paltogan ti aniaman a mabalin nga adda iti uneg.
  
  Kautibo, awan duadua. Dagiti hostage.
  
  Naglumba ni Hayden kalpasan ti Mayo, a nagtaray iti clearing ken naggigiddan a nagputok. Nakikadua kadakuada ti dadduma a soldado, a nag-fan out iti agsumbangir a sikigan, a nangbukel iti makapapatay, rumaraut a pader ti tured ken ipapatay.
  
  Ti awan mamaayna a masaker a dandanin mapaspasamak ket ti calling card ni Boudreau. Adda koma sadiay.
  
  Saan a nagsardeng ti panagpaltog dagiti agtatalaw a soldado. Nagpisi dagiti bala iti tangatang, nagdisso kadagiti diding ken makinaria, ken nakasarakda iti di kumurang a kagudua a dosena a puntiria ti kabusor. Nagsubli ken nagsubli dagiti lallaki ni Boudreaux gapu iti pannakakigtot ken buteng. Bayat a lumabas dagiti soldado kadagiti pagkamangan, pinadasda ti di nainsiriban a paltogan manipud iti sikigan, ngem nakasaganan dagiti Marines ket pinaputokanda ida kadagiti granada.
  
  Nangato ti panagputok dagiti panagbettak iti tangatang iti agsumbangir a sikigan dagiti tumataray. Dagiti panagbettak ket nangipatulod kadagiti shrapnel a nagtayab; dagiti dila ti apuy inwarasda ti napudot nga ipapatay iti kasta unay a kapartak a dandani saan a makasurot ti mata. Agid-idda dagiti agpukpukkaw a tattao iti dalanda.
  
  Nakita ni Hayden ti maysa a kamalig iti sanguanan. Naglemmeng ti pusona gapu iti naan-anay a panagbuteng. Pudno dayta. Di kumurang a sangapulo ket lima kadagiti lallaki ni Boudreaux ti nagtakder iti aglawlaw ti naiserra a kamalig, a puntiriada dagiti armasda kadagiti kasla papel a naingpis a diding, ket idi pinuntiria ni Hayden ti umuna a tao, pinaltoganda amin.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtaray ni Alicia Miles ket nagpaputok bayat ti panangraut dagiti puersa ti Hawaii ken dagiti kakaduada iti Kovalenko Ranch iti Big Island. Saan a patas ti daga. Amin a nauneg a kanyon, nangato a turod ken kabakiran a tanap. Sakbay pay a nakaasidegda iti rantso, napaltogan ti maysa a granade launcher iti maysa kadagiti helikopter a nangraut, a nangtiliw iti dayta ngem dina dinadael, a nangpilit kadakuada amin a nasapa a nagdisso.
  
  Ita, nagdardarasda a kas maysa a grupo, a nakinegosio iti napuskol a kabakiran ken narangkis a bakras ti turod. Maysa a lalaki ti napukawda iti booby trap. Ti panangraut ket insagana dagiti tattao ti Nadara nga Ari. Awan panggep ti panagtayab dagiti RPG kadagiti kayo.
  
  Agragragsak dagiti mersenaryo.
  
  Ngem nagdardaras dagiti Marines, a naisina itan iti alad iti agarup tallopulo a pie laeng ken maysa a maudi a narangkis a ginget. Mailasin ni Alicia dagiti agngisiten a rupa dagiti kabusorda. Nangrugin nga agburburek ti darana. Iti sibayna, medio napartak ti panagtaray ti dakkel nga ahente ti CIA, ni Kinimaka, para iti higante. Nagbalin a makagunggona unay.
  
  Dagiti alikamen ti komunikasion kadagiti lapayagda ti nangiyallatiw kadagiti damag maipapan kadagiti sumsumrek a kinaranggas. Naselioan ti Ala Moana Queen hotel idiay Oahu. Maysa a turista ti naitapuak agingga a natay manipud iti tawa ti maikasangapulo a kadsaaran. Naipuruak dagiti granada iti kalsada. Agsagsagana ti special forces team para iti operasion a posible a maikkan iti green light iti mabiit gapu iti ipapatay ken riribuk nga inaramid dagiti mersenaryo. Idiay Kauai, maysa nga agmaymaysa a nagpakamatay a bomber ti nangpaltog iti sumagmamano a bala kadagiti van a nakaurnongan dagiti periodista, a nakasugatan ti maysa a reporter. Ket ita, iti Big Island, nakidnap ti bus a napno kadagiti turista ken naimula ti bomba kadagiti tripulantena. Nakandaduanda iti uneg bayat a nakatugaw dagiti kautiboda iti ruar kadagiti deckchair, nga umin-inumda iti serbesa ken agay-ayam iti baraha. Saan nga ammo no siasino kadakuada ti addaan iti detonator, wenno no mano ti adda.
  
  Naglugan ni Alicia iti sikigan ti ginget. Bimtak ti RPG iti sanguananna, a nangipatulod iti rugit ken bato iti nangato iti tangatang. Naglugan kadakuada, agkatawa, sa nagsubli idi mariknana ti panagduadua ni Kinimaki.
  
  "Umayka, nalukmeg," kinunana a siaay-ayam a nangkurba kadagiti bibigna. "Agtalinaedka kaniak. Ditoy a talaga a mariribukan dagiti bambanag."
  
  
  * * * .
  
  
  Maulit-ulit a nagpaputok ni Hayden, nga ikagkagumaanna ti agtalinaed a kalmado ket iti kasta mataginayonna ti kinaumiso. Tallo nga ulo ti bimtak iti panagkitana. Agtartaray pay laeng ni Mai iti abayna, awan ti ibagbagana. Nagtinnag dagiti dadduma a soldado iti maysa a turod, a liniklikanda dagiti paltog ken pinaruarda dagiti mersenaryo sakbay a makasublida.
  
  Karaman idi ni Hayden kadakuada. Maysa a lalaki ti nagturong ket dinanogna iti rangtay ti agongna babaen ti riple. Natnag nga agpukpukkaw, ngem sinipa dagiti sakana, a nakaigapuan ti panagtayabna ti ulona iti rabawna.
  
  Napardas a simmang-at, ngem natnag ti bagina iti rabawna, a nangipit kenkuana iti daga. Idi timmangad, timmaliaw a diretso kadagiti napno iti gura ken nabasa iti ut-ot a matana. Buyogen ti bearish growl, sinuntokna ken inbalkotna dagiti napuskol nga imana iti karabukobna.
  
  Dagus a nakitana dagiti bituen, ngem awan ti pinadasna a mangpasardeng kenkuana. Imbes ketdi, ti dua a nawaya nga imana ti nakasarak a mismo iti igam. Iti kannawan ti Glock-na. Iti kannigid ti kutsiliona. Insuksokna ti bariles ti paltog kadagiti gurongna, a binay-anna a mariknana dayta.
  
  Nalukay ti panangiggemna ken limmag dagiti matana.
  
  Tallo a dull shot ti pinaputokan ni Hayden. Nagrukob ti lalaki kenkuana. Bayat a lumawlawa ti buya iti ngatona, simrek ti rupa ti sabali pay a mersenaryo. Pinaltogan ni Hayden ti agongna, nakitana ti lalaki a nagtayab nga agsubli ken naungaw.
  
  Nagtugaw ket nakitana ni Mai. Ti maudi a nabati a mersenaryo ti mangsango kenkuana. Nagkidem ni Hayden. Maysa a nadadael a barko daytoy a lalaki. Kasla napintaan iti nalabaga ti rupana. Awan ti umdas a ngipen. Kasla nalukneng ti pangana. Nalukneng ti maysa a takiag, naburak ti sabali iti siko. Nagtakder kadagiti agtayyek a sakana sa nagparintumeng iti nadara a pitak.
  
  "Di umiso ti pinilim a mangkarit," nasam-it ti isem ni Mai bayat ti panangpuntiriana iti binulodna a Glock ken panangpuyotna iti ulona.
  
  Di boluntario ti panagtilmon ni Hayden. Daytoy ket sumagmamano a serioso a babai.
  
  Linuktan dagiti marines ti ridaw ti kamalig, nga inawaganda ti kaaddada. Nagkullayaw ti puso ni Hayden gapu iti kaadu dagiti abut dagiti rigged a diding. Sapay koma ta nakalibas dagiti hostage.
  
  Kadagiti napartak a sumsumged a pampanunotna, adda nagbalin a nalawag a nangnangruna ngem iti amin. Awan ditoy ni Boudreaux. Tinaliawna manen ti balay. Dayta ti maudi a lugar a namnamaenna a paglemmengan, ngem kaskasdi-
  
  Kellaat a riribuk ti nangawis iti atensionna. Naitibkol dagiti Marines a rimmuar iti kamalig, maysa ti nangtengngel iti abagana a kasla naduyok.
  
  Kalpasanna, nagbukbok ni Boudreaux ken ti bunggoy dagiti mersenaryo manipud iti kamalig, a nagpaputokda kadagiti paltog ken nagikkisda a kasla demonio. Kaipapanan kadi daytoy nga inted ti dadduma a mersenaryo ti biagda nga agbalin a decoy? Nagpaputokda kadi kadagiti blangko wenno manipud iti espesipiko a posision?
  
  Kasla nuklear a panagbettak ti nangdungpar kenkuana ti kinapudno. Karaman itan dagiti lallaki ti Ari ti Dara kadagiti Marines, a makilablaban, ket nagdardaras ni Boudreau nga agturong ken ni Hayden, a sisusukir a naipangato ti kutsilio.
  
  
  * * * .
  
  
  Intignay ni Alicia ti team babaen ti kinamanagpartuat ken espirituna iti sidong ti apuy. Sumagmamano a minuto kalpasanna nakadanonda iti tuktok ti maudi a panagpangato ket nagtudoda iti halo ti apuy kadagiti nakabakab a defender. Nadlaw ni Alicia ti dakkel a balay, dakkel a kamalig ken garahe ti dua a lugan. Ti lugar ket mangbuybuya iti nalawa a karayan, nga awan duadua nga agserbi a pamay-an ti panaglisi, ket iti abay ti kamalig adda maysa a helipad nga addaan iti maysa a nasaplit a helikopter.
  
  Timmaliaw iti napalabas. "Dagiti granada a mangilansa."
  
  Nagkullayaw ti team leader. "Ar-aramiden daytoy."
  
  Intudo ni Alicia dagiti posision ti kabusor. "Adda nababa a pader sadiay. Likud a sikigan ti balay. Iti likudan ti Rolls-Royce. Iti kannawan ti ubbog."
  
  Dildilpatanna ti team leader dagiti bibigna. "Paparuarem dagiti bastardo."
  
  Sumagmamano a panagbettak ti nakaigapuan ti panagkintayeg ti daga. Nagpaputok dagiti manangraut iti tallo a granada ket kalpasanna nagdardarasda nga immasideg iti maysa-dua a pormasion, a nagpaputokda pay laeng kas maysa a yunit ngem nag-fan out iti makapapatay nga arko.
  
  Buyogen ti makadadael a kinaranggas rinautda ti rantso ti Ari ti Dara.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET SIAM
  
  
  Nasagid dagiti naka-boot a saka ni Drake iti suelo ti selda. Sakbay a nangrugin a bumaba dagiti dadduma, nangikabil iti flare a mangsilaw iti dalanda. Dagus a nagbiag dagiti diding, dagiti kitikitda ket nalawag itan a makita dagiti nakigtot a mata ni Drake.
  
  Kulot nga umasping kadagidiay adda iti dua a portable device. Napasingkedan itan nga eksakto a kapada dagidiay natakuatan ni Thorsten Dahl ken ti bunggoyna iti Tanem dagiti Dios idiay Iceland.
  
  Ania a kadaanan a sibilisasion ti naitibkolda iti nabiit pay? Ket kasano nga agpatingga amin dagitoy?
  
  Induron da Ben, Karin, ken ti dadduma pay a kameng ti Team Delta ti tali a mangibaba agingga a napusek ti amin iti aglawlaw ti nagdakkel nga arko ti Pele"s Gate. Inkagumaan ni Drake ti amin a kabaelanna a saan unay a mangsiput iti nauneg iti tinta a kinangisit iti labesna.
  
  Nagparintumeng da Ben ken Karin. Ti arko a mismo ket buklen ti sumagmamano a kita ti nasepsep a metal, naan-anay a nalannas ken simetriko. Nakitikit ti rabaw ti metal kadagiti isu met laeng a babassit a marka a kas iti dadduma pay a paset ti kueba.
  
  "Dagitoy a marka," siaannad a sinagid ni Karin, "saan nga aksidente. Kitaen. Makitak a maulit-ulit ti isu met laeng a kulot. Ket ti nabati a kueba..." Kimmita iti aglawlaw. "Agpada dayta".
  
  Nag-fumble ni Ben iti teleponona. "Daytoy ti retrato nga impatulod kadakami ni Dahl." Intag-ayna dayta agingga iti lawag. Nagsanud ni Drake, agtalek nga alerto ti Delta Team kadagiti mangraut.
  
  "Gapuna, ti Tanem dagiti Dios ket addaan iti sumagmamano a koneksion kadagiti Ruangan ti Impierno," napanunot ni Drake iti napigsa. "Ngem ania ti kayat a sawen dagiti kulot?"
  
  "Maulit-ulit a padron," naulimek a kinuna ni Karin. "Ibagam kaniak. Ania a kita ti pagilasinan, kadaanan wenno
  
  Moderno, buklen ti adu a maulit-ulit a padron?"
  
  "Nalaka." Nagkullayaw ti Dakkel a Komodo iti abayda. "Lengguahe".
  
  "Husto dayta." Isu a no daytoy ti pagsasao-" Intudona dagiti diding ti selda. "Kalpasanna, isalaysayda ti intero nga estoria."
  
  "Kas kadagiti nasarakan ni Dahl." Nagtung-ed ni Drake. "Ngem awanen ti tiempomi a mang-analisar iti dayta ita. Limmabas ni Kovalenko kadagitoy a ruangan."
  
  "Aguray". Pinisel ni Ben ti rangtay ti agongna. "Dagitoy a pagilasinan..." Sinagidna ti arko. "Eksakto a kas kadagiti alikamen. Para kaniak daytoy ket mangisingasing a daytoy a ruangan ket maysa a narebisar a bersion ti isu met laeng nga alikamen. Makina nga agbiahe iti oras. Napagkonklusiontayon a mabalin nga inusar dagiti didiosen dagiti alikamen nga iggeman ti ima tapno agdaliasatda iti panawen ken mangimpluensia iti gasat. Baka daytoy a banag ti kangrunaan a sistema."
  
  "Kitaem," siuulimek a kinuna ni Drake, "nasayaat daytoy. Maawatanyo daytoy. Ngem iti likudan dagitoy a ruangan-" Intudona ti ramayna iti nakaro a sipnget. "Nadara nga Ari. Ti lalaki a responsable iti ipapatay ni Kennedy, ken ginasut a dadduma pay. Panawenen tapno isardengtayo ti agsao ken rugian ti magna. Mapan".
  
  Nagtung-ed ni Ben ket timmakder, kasla medio nakabasol bayat ti panagsipiliona. Immanges iti nauneg ti amin nga adda iti kuarto. Adda pay sabali iti likudan ti ruangan nga awan kadakuada ti mayat a dakamaten:
  
  Ti rason no apay a binaliwan ni Kapitan Cook ti nagan ti arko manipud iti "Pele's Gate" agingga iti "Hell's Gate".
  
  
  KAPITULO TALLOPULO
  
  
  Nagpigerger ti estado ti Hawaii iti sidong ti bileg ti maysa a nauyong.
  
  No ti helikopter ket makatayab iti ngato, a makabael a mangipaay iti nalawa a buya dagiti nasipnget, amoral a pasamak a mapaspasamak kadagiti isla, umuna nga agtayab dayta iti rabaw ti Oahu tapno matiliwna ti nalakub nga Ala Moana Queen Hotel, a sadiay ti ayan dagiti aduan kapadasan a kameng ti sumagmamano a grupo ti SWAT mangrugi pay laeng nga agtignay maibusor kadagiti nakaro ti armasna , natignay a mersenaryo a nakaiggem iti amin a kangato ken di mabilang a hostage. Nagdardaras a limmasat, a nangliklik kadagiti impierno nga ulep ti nangisit nga asuk a nagbukbok manipud iti di kumurang a sangadosena a naburak a tawa, a siaannad nga intudona dagiti paglukatan a sadiay makita dagiti namaskara a lallaki nga addaan iti riple ken granada launcher a mangiturturong kadagiti awan gawayna a lallaki, babbai ken ubbing kadagiti grupo a nalaklaka a dadaelen .
  
  Ket kalpasanna agtulidto, nga agpangato ken agpakannawan iti dakkel nga arko, umuna nga agturong iti init, dayta nalukmeg a duyaw a bola nga in-inut nga agturong iti di masigurado ken mabalin a makadidigra a masakbayan, ket kalpasanna agdisso iti baba ken iti kannigid iti nakaam-amak a panagdaliasatna ti pannakatakuat nga agturong iti Kauai. Isut" lumabas iti asideg ti Diamond Head, a di makaammo kadagiti bannuar ken kontrabida nga agsapsapul kadagiti sekreto ken mangparparigat kadagiti nakaam-amak nga arapaap kadagiti kasipngetan ken kapeggadan a kueba iti uneg ti daga ti naungawen a bulkan.
  
  Iti Kauai, nangaramid koma iti beeline para iti nabasa iti ling-et a lalaki a nangikadena iti alad ti maysa a kapeteria, a nangsilaw kadagiti patron iti uneg ken nalawag a mangipakpakita iti vest a napno iti dinamita ken agpigpigerger nga ima a nakaiggem iti detonating device ti natay. No i-zoom-mo ti ladawan, makitam ti kinaawan namnama kadagiti mata ti lalaki. Nalawag nga ipakita daytoy ti kinapudno a mabalin a saan a makapagpaut. Ket kalpasanna, ngimmato iti nangato, a simmang-at manen iti ngatuen dagiti atep tapno surotenna ti nagarbo a kurbada ti naisangsangayan a kosta. Iti sumsumged a rantso, a sadiay ni Hayden Jay ket kabarbaro a nakiranget kenni Ed Boudreau, bayat a ni Mai Kitano ken dagiti dadduma pay a Marines ket nakirangetda iti nasinged nga ima-ima a pannakidangadang kadagiti pinulpullo a mersenaryo ni Boudreaux. Iti tengnga ti nakabutbuteng nga arimbangaw ti ipapatay ken gubat, nagsangit dagiti nasugatan a hostage.
  
  Ket agpasango. Nagdinnungpardan ti napalabas ken masakbayan. Nakandaduan dagiti nagkauna ken dagiti avant-garde iti panagsusupiat.
  
  Ita nga aldaw ti aldaw a mabalin a matay dagiti didiosen ken mabalin nga agsabong ken bumangon dagiti baro a bannuar.
  
  Ti helikopter ti mangaramid iti maudi a flyover-na, nga alaenna dagiti agduma a buya ti daga ken dinamiko nga ecosystem a mangbukel iti Big Island. Iti panagtarayda iti sabali pay a rantso, adda sumagmamano a kanito a ipamaysa bayat a rinaut da Alicia Miles, Mano Kinimaka, ken ti grupoda a Marines ti nakaro ti pannakadepensana a compound a sadiay nagdinnungpar dagiti hostage, mersenaryo, ken lallaki nga addaan iti dinamita a kuwintas iti maysa a mannakabalin-amin a panagdinnungpar. Iti igid ti gubat, nangrugi nga agtrabaho dagiti nabileg a makina, a nakasagana a mangibakwit kadagiti tattao ti Ari ti Dara babaen ti daga, angin ken danum. Nangrugin a nag-zoom in ti kamera bayat a timmangad da Alicia ken Kinimaka, nga ammoda dagiti nagtalaw ken nakasaganadan kadagiti dalan a manglapped ken mangdadael kadakuada.
  
  Ket kamaudiananna naglisi ti helikopter, maysa laeng a makina, ngem maysa latta a makina, a napno kadagiti ladawan ti kinamaag ti tao, ti tured a mabalinda nga urnongen ken matakuatan, ken ti kadaksan a kinadakes a mabalinda nga aramiden.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET MAYSA
  
  
  Simrek ni Drake iti sirok ti arko, nga inawagan ni Kapitan Cook kadagiti Ruangan ti Impierno, ket nasarakan ti bagina iti agarup nakitikit nga akikid a dalan. Insindina ti silaw ti riple sa inkapetna iti bariles. Inkabilna met ti parol iti abagana sa inurnosna tapno makalawag kadagiti diding. Iti apagbiit adu ti lawag ken awan ti nabatad a peggad.
  
  Bayat ti panagballasiwda iti agsikkosikko a dalan, kinuna ni Drake iti rabaw ti abagana, "Ibagam kaniak, Ben, maipapan kadagiti journal ni Cook."
  
  Napardas ti panaganges ni Ben. "Awan sabali daytoy no di ti pakabuklan daytoy nagdakkel a sistema ti silo. Inawagan ni Cook daytoy iti "Dagiti Ruangan ti Impierno" gapu iti kinatao dagiti silo. Dina man la nakita no ania ti mapasamak iti kamaudianan."
  
  "Siasino ngarud ti nangaramid kadagiti silo?" sinaludsod ni Drake. "Ket apay?"
  
  "Awan ti makaammo." Dagiti karatula a nasarakanmi iti ruar ken dagidiay adda iti Tanem dagiti Dios ket awan kadagitoy a makin-uneg a pader." Indalusna ti karabukobna sa innayonna, "Bye."
  
  Nag-boom ti timek ni Komodo iti likudan dagitoy. "Apay a saan a nakita ni Cook ti panungpalan?"
  
  "Nagtaray," naulimek a kinuna ni Karin. "Iti buteng".
  
  "Ay, crap."
  
  Nagsardeng ni Drake iti apagbiit. "Gapuna, yantangay maysaak laeng nga umel a soldado ken dakayo a dua ti utek daytoy nga operasion, bay-anyo a lawlawagak dagiti bambanag. Kangrunaanna, dagiti troso ti tulbek ti sistema ti silo. Ket adda kopiayo a dua."
  
  "Adda maysatayo," kinuna ni Ben. "Adda sabali iti ulo ni Karin."
  
  "No kasta, addan maysatayo," inreklamo ni Komodo.
  
  "Saan..." rinugian ni Ben, ngem pinasardeng ni Drake. "Ti kayatna a sawen, no matay, addanto maysa a kopiatayo, baby. Saan unay a makatulong ti memoria ti retrato no natayka."
  
  "Saanko... Wen, sige, sorry, saankami nga agpampanunot a kasla soldado."
  
  Nadlaw ni Drake a nangrugin a lumawa ti tanem. Nagpuyot ti kalalainganna nga angin iti rupana. Inngatona ti imana tapno pasardengenna ida sa intukkolna ti ulona iti suli.
  
  Kitaenyo ti nakaskasdaaw a pabuya.
  
  Adda iti pagserkan ti nagdakkel a siled, oblong ti sukog, a napukaw ti tawa iti sipnget. Naggapu ti nakapsut a lawag manipud kadagiti glow sticks a nabati la ketdi dagiti tattao ti Ari ti Dara. Direkta iti sanguananna, a mangbanbantay iti tanem a nagtultuloy agingga iti kaunggan ti bantay, adda buya a nanglaksid iti panagpitik ti pusona.
  
  Maysa a higante a rupa ti naikitikit iti bato iti ngatuen ti tanem a mismo. Babaen kadagiti nakiling a matana, nakakawit nga agongna, ken ti mailadawan laeng a sara a rumrummuar iti ulona, dagus a naikonklusion ni Drake a rupa dayta ti diablo wenno demonio.
  
  Saanna nga inkankano ti rupa iti apagbiit, in-scan-na ti lugar. Nakurba dagiti diding, a naabbungotan iti sipnget dagiti batayda. Masapul a mangnayonda iti bassit nga ekstra a lawag ditoy.
  
  In-inut nga inseniasna dagiti dadduma nga agpasango.
  
  Ket kalpasanna, kellaat, nagallangogan ti arimbangaw iti kueba, kas iti sangagasut a flamethrower a maminsan a mangpalpaltog, wenno, kas kinuna ni Ben, "kasla ti damn Batmobile."
  
  Bimtak ti apuy kadagiti abut ti agong ti kitikit, a nangpataud iti urno iti aglawlaw ti bato a suelo. Dua a nagsisina a jet ti gil-ayab ti bimtak manipud iti tunggal abut ti agong, ket kalpasanna, sumagmamano a segundo kalpasanna, maysa manipud iti tunggal mata.
  
  Inadal dayta ni Drake buyogen ti pannakaseknan. "Mabalin nga ipasdektayo ti sumagmamano a kita ti mekanismo nga aggaraw. Pressure sensitive switch wenno aniaman." Timmaliaw ken ni Ben. "Hope you"re ready mate, ta kas kuna idi ti maysa kadagiti paboritok a banda ti Dinorock, ti Poison, awan sabali no di ti nasayaat a tiempo."
  
  Nagkurba dagiti bibig ni Ben iti apagbiit nga isem bayat ti panangkonsultana kadagiti notana. "Daytoy ti umuna a tukad ti impierno. Segun iti scriptwriter, maysa a lalaki nga agnagan iti Hawksworth, inawaganda daytoy a lebel iti Wrath. Panagkunak, nalawag ti makagapu. Idi agangay inyarigda iti diablo, ni Amon, ti demonio ti pungtot."
  
  "Agyamanak iti leksion, ubing." Nagngaretnget ni Komodo. "Naiparna kadi a dakamatenna ti dalan nga agturong iti napalabas?"
  
  Inkabil ni Ben ti teksto iti suelo sa inlintegna. "Kitaen. Nakitak daytoy idi ngem diak maawatan. Baka maysa daytoy a pagilasinan."
  
  Nagkullayaw ni Drake iti abay ti agtutubo a gayyemna. Siaannad ti pannakadisenio ken pannakailadawan dagiti nakopia a magasin, ngem ti ramay ni Ben ti nangiturong iti atensionna iti karkarna a linia ti teksto.
  
  1 (||) - mapan iti 2 (||||) - mapan iti 3 (||) - mapan iti 4 (|||||/) .
  
  Ket ti kakaisuna a kitikit a simmaruno iti daytoy ket, "Buyogen ti pungtot, anusam. Ti naannad a tao ti mangiplano iti rutana no adda dagiti linia ti nabigasion iti sanguananna."
  
  "Ni Cook ti kadakkelan a marino iti amin a panawen," kinuna ni Ben. "Dua ti ibaga kadatayo daytoy a linia. Nagplano daytoy a Cook iti ruta a lumabas iti demonio ket ti dalan a lumasat iti dayta kasapulanna ti naannad a panagplano."
  
  Nabuya ni Karin ti panagkidem ti apuy. "Uppat ti bilangko," kinunana a sipapanunot. "Uppat a panagbettak ti gil-ayab. Kasta met laeng ti gatad a-"
  
  Nagkiriring ti paltog a nangyegyeg iti kinaulimek. Nag-ricochet ti bala manipud iti diding iti abay ti ulo ni Drake, a nakaigapuan ti pannakaputed dagiti natadem a pedaso ti bato iti angin. Maysa a milisegundos kalpasanna, intag-ay ni Drake ti pistolana ket nagpaputok, ket maysa a milisegundos kalpasanna naamirisna a no agdukot manen iti dalan, mabalin a pagtalinaeden ida ti sniper a naipit iti diding iti di nakedngan a tiempo.
  
  Iti daytoy a kapanunotan, nagtaray, a nangpaltog, iti selda. Ni Komodo, agparang a dumteng iti isu met laeng a konklusion, simmurot kenkuana. Ti nagtipon nga apuy ti nangtukkol kadagiti asuk manipud iti aglawlaw a diding. Nagdukot ti hider gapu iti pannakakigtot, ngem nabalinanna latta ti nangpaputok iti sabali a bala, a nagsippayot iti nagbaetan da Drake ken Komodo.
  
  Nagtinnag ni Drake iti maysa a tulang, a nangpuntiria.
  
  Naglugan ti lalaki a rimmuar manipud iti kalubna, nga intag-ayna ti armasna iti nangato, ngem immuna a nagputok ni Komodo - ti dalluyon ti panagbettak ket insublina ti manangraut. Adda makatuok nga ikkis ket nagdisso ti lalaki iti narikut a gulo, ti riple ket agkir-in iti suelo. Nagna ni Komodo ket siniguradona a natayen ti lalaki.
  
  Nagsapata ni Drake. "Kas iti pampanunotek, nangibati ni Kovalenko kadagiti sniper a mangpabannayat kadakami."
  
  "Ket tapno maiingpistayo," innayon ni Komodo.
  
  Intudo ni Karin ti ulona iti suli, a nagtinnag ti blonde a buokna kadagiti matana. "No hustoak, ngarud ti karkarna a sentensia ti keyhole, ket ti sao a "patience" ti tulbek. Dagita dua a linia ti tram a kasla dua a bagi? Iti musika, daniw ken daan a literatura mabalin a kaipapananda ti panagsardeng. Gapuna, ti kinaanus ket kayatna a sawen ti "agsardeng".
  
  Nakaturong ni Drake iti singasing bayat ti panag-fan out ti Delta team iti ballasiw ti kueba, nga indagadag ni Komodo ken determinado a saanen nga agkamali pay.
  
  Impukkaw ni Komodo: "Dagiti ngay tattao? Agannad kadagiti booby trap. Diak ipalubos nga adda rig dayta nga utot a Ruso iti hurado."
  
  Inkuskos ni Drake ti naling-etan a palmana iti narangkis a diding, a nariknana ti nagsasaip a bato iti sirok ti imana, nalamiis a kas iti uneg ti refrigerator. "Gapuna: "Urayem ti umuna a panagbettak, sa agsardengka iti dua ket mapanka iti dua. Kalpasan ti maikadua a panagbettak, isardengmo ti maikapat sa umakar iti maikatlo. Kalpasan ti maikatlo a panagbettak, agsardeng iti dua sa umakar iti uppat. Ket kalpasan ti maikapat a panagbettak, agsardengka iti maikanem a gundaway, sa rummuarka."
  
  "Nalaka." Nagkidem ni Ben. "Ngem kasano kabayag ti panagsardeng?"
  
  Nagkidem ni Karin. "Ababa nga anting-anting."
  
  "Ay, makatulong dayta, sis."
  
  "Ket kasano ti panagbilangmo kadagiti panagbettak?"
  
  "Pagarupek a daydiay umuna a makadanon iti kaadaywan a lugar ket numero uno, ken numero uppat ti kaababaan."
  
  "Bueno, adda kaipapanan dayta, pagarupko. Ngem latta-"
  
  "Dayta laeng". Umdasen ti nagun-od ni Drake. "Nasuboken ti anusko a dumngeg iti daytoy a debate. Siak ti umuna a mapan. Aramidentayo daytoy sakbay a mausar ti caffeine high-ko."
  
  Linabsanna dagiti tripulante ti Komodo, a nagsardeng iti sumagmamano a yarda manipud iti kaatiddog a gil-ayab. Nariknana ti tunggal lalaki a nagturong a kumita. Nariknana ti pannakaseknan ni Ben. Inkidemna dagiti matana, a nariknana ti panagngato ti temperatura bayat a ti sabali pay a nabara unay a discharge ti nangprito iti angin iti sanguananna.
  
  Naglangoy ti rupa ni Kennedy iti sango ti mata ti panunotna. Nakitana a kas idi. Nainget a bob iti buokna, awan ti ekspresionna a pantalon a suit - maysa para iti tunggal aldaw ti lawas. Sipupuot a panangikagumaan a mangsinga iti amin manipud iti kinapudno nga isu ket maysa a babai.
  
  Ket kalpasanna, binaybay-an ni Kennedy ti buokna, ket nalagipna ti babai a kaduana a nangbusbos iti dua a makaay-ayo a bulan. Ti babai a nangrugi a timmulong kenkuana nga umakar kalpasan ti makadadael nga ipapatay ni baketna nga Alison ken ti saem a pinataud dayta a gasat nga aksidente iti lugan adu a tawenen ti napalabas.
  
  Nagkidem a diretso dagiti matana iti pusona.
  
  Adda apuy a sumsumged iti sanguananna.
  
  Inur-urayna a bumaba ti pudot ti gil-ayab ket nagsardeng iti dua a segundo. Bayat ti panagur-urayna, naamirisna a nagkimat ti apuy manipud iti maikadua a mata. Ngem kalpasan ti dua a segundo immakar iti daytoy a punto, nupay tunggal lanot ti kinataona ket nagikkis a saan.
  
  Dinadael ti apuy isuna-
  
  Ngem nagyelo iti kanito a nalpasna ti panaggarawna. Napudot pay laeng ti angin iti aglawlawna, ngem maibturan. Aganges ni Drake, agtedtedted ti ling-et kenkuana kas dalluyon. Saan a makarelaks iti uray maysa a segundo, rinugianna manen ti nagbilang.
  
  Uppat a segundo.
  
  Nagkir-in ti gil-ayab iti abayna, a mangpadpadas a mangpuor iti mismo a lugar a dandanin okuparenna.
  
  Inaramid ni Drake ti tignayna. Naid-iddep ti apuy. Kasla naapgad a cake ti rikna ti ngiwatna. Agpada a nauram dagiti bola ti matana a kasla naitaray iti sandpaper.
  
  Nupay, pagarupek a kasta. Agpanunot, kanayon nga agpanunot. Dua pay a segundo ket aggarawkami. Umakartayo iti maudi a maniobra. Ita, addan panagtalekna.
  
  Agsardeng iti innem a segundo sa-
  
  Iti alas sais naggunay, ngem saan a bimmaaw ti apuy! Nagpuor dagiti kidayna. Nagparintumeng ket insublina ti bagina. impukkaw ni Ben ti naganna. Nagkaro ti pudot isu a pinadasna ti agpukkaw. Ngem iti dayta a kanito kellaat a naungaw. In-inut a nabigbigna nga agkiskis dagiti ima ken tumengna iti narangkis a bato a suelo. Intag-ayna ti ulona, napardas ti panaggarawna iti tanem iti likud ti selda.
  
  Kalpasan ti apagbiit, timmaliaw ket impukkawna kadagiti dadduma: "Nasaysayaat no alaem dayta maudi a pito a segundo a panagsardeng, guys. "Ti maudi a banag a kayatmo a maammuan ket no kasano ti Kentucky Fried."
  
  Nangngeg ti nalamuyot a katawa. Dagus a nagna ni Komodo ket dinamagna kada Karin ken Ben no kaano ti kayatda a turno. Kaykayat ni Ben ti sumagmamano pay a soldado nga umun-una ngem isu, ngem situtulok ni Karin a sumurot ken ni Drake. Kasapulan ni Komodo a mismo a mangisina kenkuana ken agsarita a siuulimek maipapan iti kinaannad a mangsigurado a saan laeng a nagasat ni Drake iti timing-na sakbay nga agpeggadda a mapukaw ti maysa kadagiti utek ti operasionda.
  
  Nakita ni Drake ti panaglukneng ni Karin ken uray pay nakaisem bassit. Nasayaat a makita ti maysa a tao nga addaan iti makapakalma nga epekto iti atap nga ubing ti pamilia Blake. Sinukimatna ti tanem iti aglawlawna sa imbellengna ti glow stick kadagiti anniniwan. Ti lumawlawa nga amber a marisna ket awan sabali a nangsilnag no di ti ad-adda pay a nakitikit a tanem, a nagkupas nga agbalin a kinangisit.
  
  Natnag ti umuna a soldado ti Delta iti abayna, di nagbayag kalpasanna ti maikadua. Saan a sinayang ni Drake ti panawenna a nangibaon kadakuada iti tanem tapno agsukimat. Bayat ti panagsublina nga agturong iti siled ti pungtot, nakitana ni Ben Blake nga aggaraw.
  
  Iniggaman ni Ben ti bagna a dandani kasla ubing nga ageskuela, siniguradona a naikabil ti atiddog a buokna iti sirok ti tuktok ti T-shirt-na, sa immasideg. Buybuyaen ni Drake ti panaggaraw dagiti bibigna bayat ti panagbilbilangna kadagiti segundo. Gapu ta awan ti ipakpakitana a makinruar a pagilasinan ti emosion, literal a naglugan ti puso ni Drake manipud iti ngiwatna ket nagtalinaed sadiay agingga a natinnag ti gayyemna kadagiti sakana, a nagpug-aw.
  
  Intukon ni Drake kenkuana ti imana. Timmangad ni Ben, "Ania ti ibagam, asshole? No dika makaanus iti pudot?"
  
  "Saanko nga adawen ni Bucks Fizz," kinuna ni Drake iti makapungtot a tono. "No kayatmo-saan, agurayka-"
  
  Nadlaw ni Drake nga umas-asideg ni Karin iti umuna nga ayus ti apuy. Dagus a nagkidem ti ngiwat ni Ben ket sinurot dagiti matana ti tunggal tignay dagiti kakabsatna a babbai. Bayat ti panagkigtotna, napigsa ti panaggiling dagiti ngipen ni Ben isu nga impagarup ni Drake a kasla tectonic plates nga aggiling iti tunggal maysa. Ket bayat ti panaglislisna iti nagbaetan ti maysa a natalged a pagkamangan ken ti sumaganad, masapul a siiirut nga iggaman ni Drake ni Ben tapno mapasardengna ti panagtarayna a rummuar a mangtengngel kenkuana.
  
  "Aguray! Dimo maisalakan isuna".
  
  Nagsardeng ni Karin. Ti pannakatnagna ti nangpanaw kenkuana a naan-anay a nariribuk. Di umiso ti direksion a kumitkita agarup dua a segundo sakbay a ti sabali pay a panagbettak ti nangpuor kenkuana.
  
  Nakiranget ni Ben ken ni Drake, a nagaspang a nangtengngel iti lalaki iti likud ti ulona ket inusarna ti bagina a mangsalaknib iti gayyemna manipud iti pannakasaksina iti sumaruno a nakaam-amak a pasamak.
  
  Inkidem ni Karin dagiti matana.
  
  Kalpasanna, pinidut ni Komodo, ti lider ti Delta team, babaen ti maysa a dakkel nga imana, a nasigo a naglaktaw iti nagbaetan dagiti panagsardeng. Saanna a naburak ti ritmona, intapuakna laeng ni Karin iti abagana, umuna nga ulona, sa siaannad nga imbabana iti daga iti abay ti makapungtot a kabsatna.
  
  Nalned ni Ben iti sibayna, adda agmulmulagat bayat ti panangtengngelna kenkuana iti asideg. Diretso a kinita ni Karin ti abaga ni Ben ken ni Komodo ket dua a sao ti insawangna. "Aagyaman".
  
  Nagtung-ed ni Komodo a siuulimek. Sumagmamano a minuto kalpasanna sitatalged a simmangpet dagiti dadduma pay a tattaona, ket nagsubli dagiti dua nga imbaon ni Drake iti tanem.
  
  Maysa kadakuada ti naggigiddan a nagsao nga agpada kada Drake ken Komodo. "Sabali pay a silo, sir, agarup maysa a kilometro ti sanguanan. Awan ti nalawag a pagilasinan dagiti sniper wenno booby trap, ngem saankami a nagdekket tapno doble ti panangsukimatmi. Impagarup nga agsublikami koma ditoy."
  
  Nagdapo ni Karin iti bagina ket timmakder. "Ania ti langa ti silo?"
  
  "Miss, kasla maysa a dakkel a bastardo dayta."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET DUA
  
  
  Nagtarayda a simmang-at iti akikid a dalan, a tinignay dagiti aramid ti kinaranggas a mabalin a mapaspasamak iti lubong iti ngatoda ken gapu kadagiti dakes a panggep ti tao a nagkullayaw iti sipnget iti uneg ti daga iti sanguananda.
  
  Maysa a narangkis nga arko ti nangiturong kadakuada iti sumaganad a kueba. Naminsan manen, dagiti glowstick ti nangsilnag iti paset ti nalawa nga espasio, agpadpada a presko ken in-inut a kumapuy, ngem napardas a pinaputokan ni Drake ti dua nga amber flash iti adayo a diding.
  
  Nakaskasdaaw ti espasio iti sanguanda. Kasla trident ti sukog dagiti dalan. Ti kangrunaan a shaft ket maysa a pagnaan nga umdas ti kalawana tapno makalaon iti tallo a tao nga agkakabbalay. Nagpatingga dayta iti adayo a diding iti sabali nga arko a pagruaran. Nagsanga manipud iti kangrunaan a shaft ken nangbukel iti sabali pay a dua a murdong ti trident, adda dua pay a pagnaan, dagitoy laeng ti akikid nga amang, dakdakkel bassit ngem kadagiti ledge. Nagpatingga dagitoy a proyeksion iti nalawa a kurbada iti diding ti kueba.
  
  Napno dagiti espasio iti nagbaetan dagiti dalan ti trident iti nauneg, nasikap a sipnget. Idi ipuruak ni Komodo ti bato iti asideg a kaawan ti lawag, pulos a dida nangngeg a nadungparna ti baba.
  
  Siaannad, in-inut nga immabanteda. Nagtennag dagiti abagada gapu iti tension ket nangrugin a nagrupsa dagiti nerbioda. Narikna ni Drake ti naingpis a ling-et a nagtubo iti kaatiddog ti durina, a nagatel agingga iti baba. Tunggal paris ti mata iti grupo ket kimmita iti aglawlaw ken sinukimatna ti tunggal anniniwan, tunggal suli agingga a nasarakan ni Ben kamaudiananna ti timekna.
  
  "Agurayka," kinunana a dandani di mangngeg, sa indalusna ti karabukobna ket impukkawna, "Agurayka."
  
  "Ania daytoy?" Nagyelo ni Drake, adda pay laeng ti sakana iti tangatang.
  
  "Rumbeng a kitaentayo nga umuna dagiti log ni Cook, no la ket ta adda."
  
  "Piliem ti damn times-mo."
  
  Nagsao ni Karin. "Inawaganda dayta iti Kinaagum, ti maikadua a makapapatay a basol. Ti demonio a nainaig iti kinaagum ket ni Mammon, maysa kadagiti pito a prinsipe ti impierno. Isu ket nadakamat iti Paradise Lost ni Milton ken naawagan pay ketdi iti embahador ti impierno idiay Inglatera."
  
  Nasiput ni Drake kenkuana. "Saan a nakakatkatawa".
  
  "Saan a nairanta a kasta. Daytoy ti naminsan a nabasak ken in-save-ko. Ti laeng pagilasinan nga ited ni Hawksworth ditoy ket daytoy a sentensia: Kasungani a kinaagum ti agtugaw iti asi. Bay-am nga adda ti sumaruno a lalaki iti kayatmo."
  
  Kinita ni Drake ti nalamiis ken nadam-eg a kueba. "Awan ti adu ditoy a kayatko, malaksid no mabalin a Krispy Kremes."
  
  "Daytoy ti direkta a ruta nga agturong iti pagruaran." Pinasardeng ni Komodo ti maysa kadagiti tattaona bayat ti panagpis-itna a lumabas. "Awan ti kasta a simple. Hoy! Ania ngata, dude-"
  
  Nagsubli ni Drake ket nakitana ti lalaki a taga Delta a mangiduron ken ni Komodo iti igid ken magmagna a mismo a lumabas iti komanderna.
  
  "Ni Wallis! Pagtalinaedem ti asnom iti linya, soldado."
  
  Nadlaw ni Drake dagiti mata ti lalaki idi umas-asideg. Glazed ti panagkitana. Natarimaan iti maysa a punto iti kannawan. Sinurot ni Drake ti panagkitana.
  
  Ket nakitak a dagus dagiti niche. Nakakatawa no kasano a dina nadlaw ida idi. Iti ungto ti makannawan a battlement, a sadiay a nakasabat iti diding ti kueba, nakita itan ni Drake ti tallo a nauneg a niche a naikitikit iti nangisit a bato. Adda nagsilnag iti uneg ti tunggal niche. Banag a napateg, a naaramid iti balitok, safiro ken esmeralda. Natiliw ti banag ti nakapsut ken agsaksaknap a lawag a nagkir-in iti ballasiw ti kueba ket insublina dayta iti maminsangapulo. Kasla kumitkita iti puso ti agkir-in a bola ti disco a naaramid iti sangapulo a karat a diamante.
  
  Inyarasaas ni Karin, "Adda awan tao a ruangan iti bangir."
  
  Narikna ni Drake ti panangguyod ti naikari a kinabaknang. No ad-adda a kumita, nalawlawag dagiti banag ken ad-adda a kayatna. Apagbiit laeng sakbay a limned ti komento ni Karin, ngem idi limned dayta, kinitana ti awan tao nga alcove buyogen ti apal ken panagsiddaaw. Nalabit adda nagasat a kararua a nag-ventured iti ledge ket nagna a kaduana ti samsam? Wenno iniggamanna dayta bayat ti panaglumlomna, nga agpukpukkaw, iti di mabilang a kaadalem iti baba?
  
  Maysa a pamay-an tapno maammuan.
  
  Inkabil ni Drake ti maysa a sakana iti sango ti sabali sa pinasardengna ti bagina. Takki . Napigsa ti paon a lumasat kadagiti ledges. Ngem ad-adda a makaawis ti panangsurotna ken ni Kovalenko. Nagsubli iti kinapudno, a pampanunotenna no kasano a ti maysa a set ti silaw ket mabalin a makaawis unay. Iti dayta a kanito, nagtaray ni Komodo a nanglabas kenkuana, ket inyunnat ni Drake ti imana tapno pasardengenna.
  
  Ngem ti komander ti Delta Force ket kalkalpasna a natnag iti rabaw ti katrabahuanna ket intukkolna iti daga. Nagturong ni Drake tapno makitana ti dadduma pay a kameng ti team a nakarukob, a mangkuskusen kadagiti matada wenno naan-anay a mangliklik kadagiti sulisog. Nagtakder da Ben ken Karin a naalipunget, ngem di nagbayag, nawayawayaan ti napartak a panunot ni Karin.
  
  Napardas ti panagturongna iti kabsatna. "Okey ka kadi? Ben?
  
  Kinita a naimbag ni Drake dagiti mata ti agtutubo a lalaki. "Mabalin nga adda parikuttayo. Magun-odna ti isu met laeng a sarming a langa no sumrek ni Taylor Momsen iti entablado."
  
  Nagkidem ni Karin. "Boys," inungngutna ket sinaplitna ti napigsa ti kabsatna.
  
  Nagkidem ni Ben ket intag-ayna ti imana iti pingpingna. "Ay!"
  
  "Okey ka kadi?"
  
  "Saan, impierno saan! Dandani la naburak ti pangak."
  
  "Isardengmo ti agbalin a nakapuy. Ibagam kada nanang ken tatang inton sumaruno nga umawagda."
  
  "Damn right, aramidek dayta. Apay ngata nga uray la kinabilnak?"
  
  Nagkidem ni Drake bayat nga intag-ay ni Komodo ti taona manipud iti suelo ket insublina iti linia. "Baro."
  
  Nagbuya ni Karin a nagsiddaaw.
  
  Kinuna ni Drake, "Saanmo kadi a malagip? Napintas dagiti silaw? Dandani naaladaka, buddy."
  
  "Malagipko..." Kellaat a nagsubli ti panagkita ni Ben iti bato a diding ken dagiti narikut a niche-na. "Ay, wow, anian a ragsak. Balitok, diamante ken kinabaknang. Malagipko daytoy."
  
  Nakita ni Drake dagiti agkir-in a banag a mangrugin a makagun-od manen iti grabidadda. "Umakartayo," kinunana. "Mamindua. Makitak ti ar-aramiden daytoy a kueba, ket no nasapsapa a lumasattayo iti dayta, nasaysayaat."
  
  Napardas a pimmanaw, nga inkabilna ti imana iti abaga ni Ben sa nagtung-ed ken ni Karin. Siuulimek a simmurot ni Komodo, a siaannad a buybuyaenna dagiti tattaona bayat ti panaglabasda iti asideg dagiti ledge a nakalinya iti agsumbangir.
  
  Bayat nga umas-asidegda kadagiti niche, risgo ni Drake ti napardas a panangsiput. Iti tunggal niche adda bassit a sukog malukong a banag, a ti rabawna ket naarkosan kadagiti napateg a bato. Ngem saan nga umdas daytoy laeng a mangparnuay iti nakaskasdaaw a light show a makaawis unay iti imatang. Iti likudan ti tunggal malukong, dagiti narangkis a diding dagiti mismo a niche ket naparabawan kadagiti hileras ti rubi, esmeralda, safiro, diamante ken di mabilang a dadduma pay a napateg a bato.
  
  Mabalin a dakkel ti magastos dagiti malukong, ngem di mabilang ti pateg dagiti mismo a niche.
  
  Nagsardeng ni Drake idi umas-asideg iti exit arch. Nagpuyot ti nalamiis nga angin manipud kannigid ken kannawan. Naangot ti intero a lugar kadagiti nagkauna a misterio ken nailemmeng a sekreto. Adda danum nga agayus iti sadinoman, bassit laeng nga agayus, ngem umdasen a mangnayon iti kinadakkel ti sistema ti kueba a suksukimatenda.
  
  Kinita a naimbag ni Drake ti amin. Naparmek ti silo. Nagturong tapno lumasat iti exit arch.
  
  Ket impukkaw ti timek ti maysa: "Agsardengka!"
  
  Nag-freeze a dagus. Ti pammatina iti ikkis ken instinct a nayanak iti daan a panagsanay iti SAS ti nangispal iti biagna. Dandani dina sinagid ti makannawan a sakana ti naingpis nga alambre, ngem ti maysa pay a panangiduron ti mabalin a mangpukaw iti booby trap.
  
  Iti daytoy a gundaway saan a pinanawan ni Kovalenko ti sniper. Umiso ti panangtingitingna a ti grupo iti likudanna ti mangguyod iti asno babaen ti Greed Hall. Ti tripwire ti nangiturong iti nailemmeng a pagminasan ti M18 Claymore, daydiay addaan iti sasao a "Front to the Enemy."
  
  Nairanta ti front end ken ni Drake ket pinagsinana koma babaen kadagiti steel ball bearings agraman da Ben ken Karin no saan a nagpukkaw ni Komodo iti pakdaar.
  
  Nagtinnag ni Drake ket dinardarasna nga inddep ti alikamen. Impasa daytoy ken ni Komodo. "Agyamanak unay, buddy. Idulinmo daytoy iti ima ket inton agangay, iduronmi nga agpangato iti asno ni Kovalenko."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET TALLO
  
  
  Ababa ti simmaruno a panagdaliasat ken napartak a bimmaba nga agpababa. Masapul a magna da Drake ken dagiti dadduma a naka-heel, nga agsanud ti bagida tapno agtalinaedda a nalinteg. Napanunot ni Drake nga iti aniaman a kanito mabalin a mailislis ken matnag nga awan ti maaramidanna, ammo laeng ti Dios no ania ti nakaam-amak a gasat nga agur-uray iti baba.
  
  Ngem sumagmamano laeng a minuto kalpasanna nakitada ti pamiliar nga arko. Insagana ni Drake ti glow stick-na ket nagtakder iti pagserkan. Gapu ta sipapanunot kadagiti sniper, dinardarasna nga indukot ti ulona sa rimmuar.
  
  "Ay, bola," inangesna iti bagina. "Umad-adu pay."
  
  "Dika ibaga kaniak," kinuna ni Ben. "Adda higante a kongkreto a bola a nakabitin iti rabaw ti ulomi."
  
  Nasiput ni Drake kenkuana. "Saan a pelikula ti biag, Blakey. Dios, maysaka a freak."
  
  Immanges iti nauneg ket inturongna ida iti maikatlo a higante a kueba. Ti nakaskasdaaw a lugar a nakitada ti nangpasardeng iti tunggal maysa kadakuada iti tugotda. Naglukat dagiti ngiwat. No mabalin a pilien ti Ari ti Dara ti aniaman a punto iti panagdaliasatda agingga nga adayo tapno mangikabil iti silo, daytoyen, napanunot ni Drake sumagmamano a minuto kalpasanna, ti perpekto a gundaway. Ngem, naimbag laengen ta dagiti nasayaat a lallaki, awan ti agur-uray. Nalabit adda nasayaat a rason daytoy...
  
  Uray ni Komodo ket nagnganga gapu iti panagsiddaaw ken di panamati, ngem nabalinanna nga inruar ti sumagmamano a sasao. "No kasta, derrep ngata."
  
  Uyek ken panagngaretnget ti kakaisuna a sungbatna.
  
  Ti dalan iti sanguananda ket sinurotna ti maymaysa a diretso a linia agingga iti arko a pagruaran. Ti lapped ket ti dalan ket nabeddengan iti agsumbangir a sikigan kadagiti ababa a pedestal a naparabawan kadagiti estatua ken natayag a pedestal a naparabawan kadagiti painting. Tunggal estatua ken tunggal painting inrepresentarna ti sumagmamano nga erotiko a porma, manipud nakaskasdaaw ti kinaraman agingga iti talaga a naalas. Iti pay maipatinayon, dagiti ladawan ti kueba ket pinunnoda ti tunggal maysa a magun-od a pulgada dagiti diding ti kueba, ngem saan a dagiti primitibo a ladawan a kadawyan a masarakan kadagiti kadaanan a kueba - dagitoy ket nakaskasdaaw a ladawan, a nalaka a kapada ti ania man a Renasimnento wenno moderno nga artista.
  
  Nakigtot ti topiko iti sabali a pamay-an. Inladawan dagiti ladawan ti maysa a dakkel nga orgy, a tunggal lalaki ken babai ket naidrowing iti nakaro a detalye, a mangaramid iti tunggal nagartem a basol nga ammo ti tao... ken dadduma pay.
  
  Iti pakabuklan, nakaskasdaaw dayta a danog kadagiti sentido, maysa a danog a nagtultuloy a di nagsarday bayat nga umad-adu dagiti dramatiko nga eksena a nagbukbukel a manglidem iti mata ken panunot ti tao.
  
  Dandani nangibukbok ni Drake iti lua ti buaya para iti dati a kaduana a ni Wells. Daytoy lakay a pervert ket adda koma iti elementona ditoy. Nangruna no natakuatanna ken ni May.
  
  Ti kapanunotan ni May, ti kadaanan a sibibiag a gayyemna, ti nakatulong a nangsinga iti panunotna manipud iti pornograpiko a sensory overload iti aglawlawna. Tinaliawna manen ti grupo.
  
  "Dagiti lallaki. Guys, saan a mabalin nga amin daytoy. Adda la ketdi sumagmamano a kita ti sistema ti silo ditoy. Pagtalinaedem a silulukat dagiti lapayagmo." Nagsarua. "Ket kayatko a sawen para kadagiti silo."
  
  Ad-adda pay a napan ti dalan. Nadlaw itan ni Drake nga uray ti panangsiput iti daga ket saannaka a makatulong. Nagkurba met sadiay dagiti napipintas a detalyado a pigura. Ngem amin dagitoy ket awan duadua a nalabaga a herring.
  
  Immanges iti nauneg ni Drake ket immasideg. Nadlawna nga adda uppat a pulgada a naipangato nga igid iti agsumbangir ti dalan iti agarup sangagasut a yarda.
  
  Maigiddato iti dayta, nagsao ni Komodo. "Makitam daytoy, Drake? Mabalin nga awan koma."
  
  "Wenno amin a dadduma pay." Siaannad nga inkabil ni Drake ti maysa a sakana iti sango ti sabali. Sinurot ni Ben ti maysa nga addang iti likudan, kalpasanna ti agassawa a soldado, sa ni Karin, a nasinged a bambantayan ni Komodo. Nangngeg ni Drake ti dakkel, nalukmeg a ni Komodo a naulimek a nagpadispensar ken ni Karin gapu kadagiti natangsit a ladawan ken kinabastos dagiti agsipsiput a tattaona, ket inleppasna ti isem.
  
  Iti kanito a sinagid ti lead foot-na ti daga iti rugi dagiti naipangato a sikigan, nauneg ti panaggaraw nga uni ti nangpunno iti angin. Direkta iti sanguananna, nangrugin nga aggaraw ti suelo.
  
  "Hello". Rimmuar ti nalawa nga estilona a Yorkshire kadagiti panawen ti stress. "Aguraykayo kakabsat."
  
  Nabingay ti dalan iti agsasaruno a nalawa a horizontal a bato nga estante. In-inut a nangrugi nga aggaraw ti tunggal estante iti sikigan, tapno matnag ti asinoman nga agtaktakder iti dayta no dida agtakder iti sumaganad. Medyo nabannayat ti panagsasaruno, ngem insingasing ni Drake a nasarakanda itan ti rason dagiti natured a pakasingaan ni Chambers.
  
  "Agpagnakayo a naimbag," kinunana. "Agparis. Ket ikkatem ti panunotmo iti rugit ket umabanteka, "malaksid no kayatmo a padasen daytoy baro nga isport a "panagsaludo iti mangliwengliweng"."
  
  Nakikadua ni Ben iti umuna nga aggargaraw nga estante. "Narigat ti agkonsentrar," insennaay.
  
  "Panunotem ni Hayden," kinuna ni Drake kenkuana. "Makatulong daytoy tapno makalasatka."
  
  "Pampanunotek ni Hayden." Nagkidem ni Ben iti kaasitgan nga estatua, agkurkuridemdem a trio dagiti agsisilpo nga ulo, takiag ken saka. "Dayta ti problema."
  
  "Kaduak". Siaannad a nagtakder ni Drake iti maikadua a pull-out shelf, a dati a mangtingiting iti panaggaraw ti maikatlo ken maikapat. "Ammom, maragsakanak unay ta nagtungpalak a nangbusbos amin kadagita nga oras nga agay-ayam iti Tomb Raider."
  
  "Diak pulos impagarup nga agngudoak nga agbalin nga sprite iti ay-ayam," insungbat ni Ben, ket kalpasanna napanunotna ni May. Kaaduan kadagiti komunidad ti intelihensia ti Japan ti nangidilig kenkuana iti maysa a karakter iti video game. "Hoy Matt, dimo pagarupen nga agar-arapaapkami gayam, saan kadi? Ket tagtagainep amin daytoy?"
  
  Buybuyaen ni Drake ti siaannad a panagaddang ti gayyemna iti maikatlo nga estante. "Diak pay pulos naaddaan iti kasta a nabiag nga arapaap." Saanna a kasapulan ti agtungtung-ed iti aglawlawna tapno maibagana ti puntona.
  
  Ita, iti likudan dagitoy, rinugian ti maikadua ken maikatlo a grupo dagiti tattao ti nasakit a panagdaliasatda. Binilang ni Drake ti duapulo nga estante sakbay a nakadanon iti ungtona ket, naimbag laengen ta naglugan iti solido a daga. Agyamanak iti Dios ti agdardaras a pusona a nakapagsardeng. Maysa a minuto a binuybuyana ti arko a pagruaran, kalpasanna, mapnek ta agmaymaysada, timmaliaw tapno kitaenna ti panagrang-ay dagiti dadduma.
  
  Iti umiso a tiempo tapno makita ti maysa kadagiti lallaki ti Delta nga umadayo iti nagarbo a napintaan nga atep-
  
  Ket mailiw iti estante a dandanin nga agtakder. Awanen iti maysa a paset ti segundo, ti kakaisuna a palagip a napadasannan ket ti mabutbuteng nga ikkis a simmaruno iti pannakatnagna.
  
  Nagsardeng ti intero a kompania, ket nagkintayeg ti angin gapu iti pannakakigtot ken buteng. Inikkan amin ida ni Komodo iti maysa a minuto sa induronna ida nga agpasango. Ammoda amin no kasano a lumasat iti dayta. Ti natnag a soldado ket maysa a maag iti bagina.
  
  Manen, ken iti daytoy a gundaway ad-adda a naannad, nangrugida amin nga aggaraw. Napanunot ni Drake iti apagbiit a mangngegna pay laeng ti ikkis dagiti soldado a matnag iti agnanayon iti dayta awan patinggana a yuyeng, ngem inlaksidna dayta kas maysa a halusinasion. Isut" nangipamaysa manen kadagiti tattao iti umiso a tiempo tapno makitana ti dakkel a Komodo nga umasping iti pannakatnag.
  
  Adda maysa a desperado a kanito a panangipigket kadagiti takiagna, maysa a makapungtot nga ikkis ti panagbabawi iti nakaam-amak a pannakapukawna iti konsentrasion, ket naglusdoy ti lider ti Big Delta team manipud iti igid ti estante. Impukkaw ni Drake, dandani nakasaganan nga agdardaras a tumulong kenkuana, ngem nakalkaldaang ta sigurado a dina maaramid dayta inton agangay. Nagikkis ni Ben a kasla balasang-
  
  Ngem dayta ket gapu ta basta nag-dove ni Karin para iti dakkel a tao!
  
  Saan a nagduadua, pinanawan ni Karin Blake ti intero a nasanay unay a Delta team tapno buyaenna ti ipapanawna ket nagdardaras a situtulok nga agturong ken ni Komodo. Adda iti sanguananna, isu a makatulong koma ti momentum-na a mangipuruak manen kenkuana iti kongkreto a slab. Ngem dakkel a tao ni Komodo, ken nadagsen, ket ti point-blank a panagluksaw ni Karin ket dandani saan a nangtignay kenkuana.
  
  Ngem sinagidna bassit. Ket umdasen dayta a makatulong. Nabalinan ni Komodo ti nagsubli, ta inikkan ni Karin iti ekstra a dua a segundo nga airtime, ket iniggamanna ti igid ti kongkreto babaen kadagiti kasla bisyo a ramay. Nagpetpet, desperado, dina kabaelan a guyoden ti bagina.
  
  Ket ti agdisso nga estante ket nasakit nga in-inut nga aggaraw nga agturong iti kannigid a perimeter-na, kalpasanna naungaw, nga innalana ti lider ti Delta team.
  
  Nairut nga iniggaman ni Karin ti makannigid a pulso ni Komodo. Kamaudiananna, nagreaksion dagiti dadduma a kameng ti team-na ket iniggamanda ti sabali a takiagna. Buyogen ti dakkel a panagregget inguyodda nga agpangato ken iti rabaw ti slab bayat a naungaw dayta iti nailemmeng a dalan.
  
  Nagkidem ni Komodo iti natapok a kongkreto. "Karin," kinunana. "Diakton kumita manen iti sabali a babai."
  
  Nagmulagat ti blond genius ex-student a nagsardeng. "Dakayo a lallaki, iti aggargaraw a matayo, dikayto pulos makasursuro."
  
  Ket babaen ti panagdayaw ni Drake dimteng ti pannakabigbig a daytoy maikatlo a tukad ti "impierno", daytoy a siled a maawagan iti derrep, ket awan sabali no di ti ladawan ti agnanayon a panagsagaba ti maysa a tao nga addaan iti aggargaraw a mata. Cliché nga é maipapan no kasano no ti maysa a lalaki ket nakatugaw iti maysa a kape & # 233; kaduana ti asawana wenno nobiana, ken sabali pay a paris a napintas a saka ti nagna - dandani sigurado a kumita koma.
  
  Malaksid a ditoy baba, no kimmita, natay koma.
  
  Dadduma a babbai ti saan a maaddaan iti parikut iti dayta, inmennamenna ni Drake. Ket addaan met iti nasayaat a rason. Ngem insalakan ni Karin ni Komodo, ket ita, agpapada ti agassawa. Lima pay a minuto ti madandanagan a panagur-uray, ngem kamaudiananna nakastrek ti dadduma pay a kameng ti team kadagiti agdisso nga estante.
  
  Nagsardengda amin. Narikna ti tunggal lalaki iti kompania a pagrebbenganda nga iggaman ti ima ni Karin ken iyebkasda ti panangapresiarda iti kinaturedna. Uray ni Ben.
  
  Kalpasanna, nagkiriring ti paltog. Nagparintumeng ti maysa kadagiti soldado ti Delta, a nangpetpet iti tianna. Pagammuan ta narautda. Kagudua a dosena kadagiti lallaki ti Ari ti Dara ti nagbukbok manipud iti arko, a nakaiggem kadagiti armasda a nakasagana. Nagkidem dagiti bala iti angin.
  
  Naparintumengdan, natnag ni Drake ken dagiti tripulantena iti kubierta, a nangtengngel kadagiti armasda. Nagtalinaed a nagparintumeng ti lalaki a nadungpar ken nakaawat iti uppat pay a bala iti barukong ken ulona. Iti kurang a dua a segundo natayen, sabali manen a biktima ti gapuanan ti Ari ti Dara.
  
  Pinidut ni Drake ti binulodna nga M16 assault rifle sa pinaputokanna. Iti kannawanna, maysa kadagiti estatua ti nabuyogan iti lead, dagiti pedaso ti alabastro a naiwaras iti tangatang. Nagdukot ni Drake.
  
  Sabali manen a bala ti nagsippayot a limmabas iti ulona.
  
  Natalna, kalmado, ken kabaelan ti intero a team a siaannad a puntiriaen dagiti ripleda iti daga. Idi pinaltoganda, maysa dayta a masaker, pinulpullo a bala ti nangburibor kadagiti agtatalaw a lallaki ni Kovalenko ken nangpilit kadakuada nga agsala a kasla nadara a monyeka. Maysa a lalaki ti nangbuldoser iti dalanna, a namilagruan a di nadangran, agingga a naam-ammona ni Matt Drake.
  
  Immasideg kenkuana ti dati a lalaki ti SAS, a nangipaay iti makarumek a headbutt ken napartak a panagsasaruno ti kutsilio a panangsaplit kadagiti gurongna. Naglusdoy ti maudi a tattao ni Kovalenko iti lugar a nagpatinggaan ti amin a dakes a tattao.
  
  Infierno.
  
  Insenias ni Drake ida a lumabas, a nangkita iti panagbabawi iti natnag a kameng ti Delta team. Pidutenda ti bangkayna iti panagsublina.
  
  "Makatiliwtayo la ketdi iti bastardo."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET UPAT
  
  
  Nasango ni Hayden ken ni Ed Boudreaux ket narunaw ti lubong.
  
  "Maragsakanak a mangpapatay kenka," inulit ni Boudreau dagiti sasao nga imbagana kenkuana iti naminsan sakbayna. "Manen".
  
  "Napaayka idi napan a gundaway, psycho. Mapaaykanto manen."
  
  Nagsiput ni Boudreau iti baba ti sakana. "Kasano ti luppom?" - sinaludsodko.
  
  "Amin ket nasaysayaat". Nagtakder ni Hayden iti murdong ti sakana, nga agur-uray iti panagraut ti kimat. Pinadasna nga iturong ti Americano tapno maipit ti asnona iti diding ti kamalig, ngem nasikap unay para iti dayta.
  
  "Dakayo ti dara." Nagtulad ni Boudreaux a mangdildilpat iti kutsiliona. "Naimas dayta. Panagkunak, ad-adu pay ti kayat ti maladagak."
  
  "Saan a kas ken ni adingmo," nagngaretnget ni Hayden. "Talaga a dinan maawat."
  
  Nagdardaras ni Boudreau nga immasideg kenkuana. Namnamaen ni Hayden daytoy ket siaannad a liniklikanna, a nangibutaktak iti tademna iti danog ti pingpingna. "Umuna a dara," kinunana.
  
  "Pakauna". Naglung-aw ni Boudreau ket nagsanud, sa kinabilna babaen ti sumagmamano nga ababa a danog. In-parry amin ida ni Hayden ket nalpasna babaen ti palm strike agingga iti agong. Nagkidem ni Boudreau, agburburek ti lua kadagiti matana.
  
  Dagus a ginundawayan ni Hayden, a nangduyok iti kutsiliona. Inpitna ni Boudreaux iti diding, sa nagsanud iti maysa a danog-
  
  Naglung-aw ni Boudreau.
  
  Nagdukot ni Hayden ket insuksokna ti kutsilio iti luppona. Nagguyod bayat ti panagikkisna, a dina mapasardeng ti nasikap nga isem a nagparang kadagiti matana.
  
  "Mariknam kadi, asno?"
  
  "Bitche nga!" Nagmauyong ni Boudreaux. Ngem daytoy ti kinamauyong ti mannakigubat, managpanunot, nalalaing a mannakigubat. Tinukkolna ti bukotna babaen ti danog kalpasan ti danog, nga inaramidna dagiti nauyong a risgo ngem tinaginayonna ti umdas laeng a pigsa ken kapartak tapno mamindua a panunotenna ti bumallaet. Ket ita, bayat ti panagatrasda, nasabatda ti dadduma a grupo dagiti mannakigubat a lallaki, ket napukaw ni Hayden ti kinatimbengna.
  
  Natnag bayat ti panagpangatona iti rabaw ti tulang ti natnag a lalaki, nagtulid ken timmakder, nakasaganan iti kutsilio.
  
  Narunaw ni Boudreau iti bunggoy, nagbalin nga isem ti isem iti rupana bayat ti panangramanna iti bukodna a dara ken panangiyulogna iti kutsilio.
  
  "See you," impukkawna iti rabaw ti arimbangaw. "Ammok ti pagnanaedam, Miss Jay."
  
  Inwaras ni Hayden ti maysa kadagiti lallaki ti Ari ti Dara iti dalan, a nangburak iti saka ti lalaki a kasla sanga bayat ti panangdalusna iti dalan para ken ni Boudreau. Manipud iti suli ti matana nakitana ni Mai, nga awan duadua nga isu ti game changer iti daytoy a laban, a makilablaban nga awan armasna kadagiti lallaki nga addaan kadagiti natadem nga armas, ti laban ket asideg unay para iti panagputok ti paltog ken binaybay-anna ida iti bunton iti sakana. Nakaturong ni Hayden kadagiti natay ken matmatay a nagkidem iti aglawlawna.
  
  Nadlawna nga uray ni Boudreau ket pampanunotenna manen ti kasasaad idi sinurotna ti panagkita ni Hayden ket nakitana ti legendary Japanese agent nga agtigtignay.
  
  Nagtungtung-ed ni May ken ni Hayden. "Likudmo a mismo."
  
  Naglung-aw ni Hayden ken ni Boudreau.
  
  Nagdisso ti kangrunaan a psycho ti Nadara nga Ari a kasla adda Hawaiian mongoose nga agtaktakder iti mugingna. Nakakamat da Hayden ken May. Bayat ti panaglabasna, nakaro ti pannakasaplit ni Mai iti sabali pay a lallaki ni Kovalenko, iti kasta naispal ti biag ti sabali pay a soldado.
  
  Iti labes ti kamalig adda silulukat a talon, helipad nga addaan helikopter, ken akikid a pantalan a nakaisangladan ti sumagmamano a bilog. Nagtaray ni Boudreau a limmabas iti helikopter, nga agturong iti dakkel a speedboat, ket dina pay ketdi naburak ti addang bayat ti panagluganna, a nagdisso iti tangatang. Sakbay a malabsan ni Hayden ti helikopter, nagdisso ti dakkel a bilog ket nangrugin a nagpulgada nga agpasango.
  
  Nangrugin a nagbannayat ni May. "Daytoy ni Baja. Napartak unay, ket tallo a lallaki ti agur-urayen iti uneg. No idilig kadakuada, kasla kalmado ti dadduma a bilog." Nasileng dagiti matana iti helikopter. "Ita daytoy ti kasapulantayo."
  
  Nagdukot ni Hayden bayat ti panagdisso ti bala a nanglabas kadakuada, dandani dina nadlaw. "Makontrolmo kadi?"
  
  Insaludsod ni Mai kenkuana, "Talaga kadi nga isaludsodmo kaniak dayta?" kitaem sakbay nga agtakderka iti skid ket agluksawka.Sakbay a nakadanon sadiay ni Hayden, nairugin ni Mai ti kangrunaan a rotor, ket nagdardaras ti bangka ni Boudreaux a bimmaba iti karayan buyogen ti napigsa a panagngaretnget.
  
  "Addaanka iti pammati," siuulimek a kinuna ni Mai, a nangipakita iti sarsarita nga anus a pagaammona bayat ti pananggiling ni Hayden kadagiti ngipenna gapu iti pannakaupay. Maysa a minuto kalpasanna nakasaganan ti kotse nga agtayab. Pinasayaat ni May ti team. Pimmanaw ti sled iti daga. Nadungpar ti bala ti maysa nga adigi iti abay ti ulo ni Hayden.
  
  Nagsubli, sa nagturong tapno makitana ti maudi kadagiti lallaki ti Ari ti Dara a matnag iti sidong ti apuy. Maysa kadagiti soldado ti Hawaiian Special Forces ti nangted iti thumbs up kadakuada bayat ti panangrugi ti helikopter a bumaba ken panagturong, nga agsagsagana a mangkamat iti bangka. Inwagwag ni Hayden ti nagsubli.
  
  Sabali laeng a nauyong nga aldaw iti biagna.
  
  Ngem adda pay laeng ditoy. Nakalasat pay laeng. Nagtubo manen iti ulona ti daan a motto ni Jay. Agbiagka iti sabali nga aldaw. Agbiag laeng.Uray kadagiti kanito a kas iti daytoy, mailiw unay ni tatangna.
  
  Kalpasan ti maysa a minuto, nagkullayaw ti helikopter ket nagdardaras a nangkamat iti nabara. Nagtalinaed ti tian ni Hayden iti sadinoman iti kampo, ket iniggamanna ti barandilias agingga a nasakit dagiti gurongna. Saan a nakalibas ni Mai iti maysa a beat.
  
  "Itultuloymo a nakasuot iti pantalonmo."
  
  Pinadas ni Hayden nga ikkaten ti panunotna iti makaliday a panaglugan babaen ti panangsukimatna iti kasasaad ti armasna. Nagsubli ti kutsiliona iti iggemna. Ti laeng nabati a pistolana ket ti standard Glock imbes a ti Caspian a paboranna itay nabiit. Ngem ania ngata, ti paltog ket paltog, saan kadi?
  
  Nagtayab ni Mai iti nababa nga umdas isu a nadungpar ti spray ti sarming ti lugan. Naggaraw ti dakkel a duyaw a bilog iti nalawa a karayan iti sanguanan. Nakita ni Hayden dagiti pigura a nakatakder iti likudanna, a mangbuybuya kadakuada nga umas-asideg. Awan duadua nga armadoda.
  
  Imbaba ni Mai ti ulona sa siniripna ni Hayden. "Tured ken Gloria."
  
  Nagtung-ed ni Hayden. "Tapno agpatingga".
  
  Nadungpar ni May ti team, a nangibaon iti helikopter iti nakapungtot a panagsaludo, iti kurso ti panagdinnungpar nga agturong iti duyaw a Bayeux. Kas ninamnama, nagsanud dagiti tattao a nakatakder iti sikigan gapu iti pannakakigtotda. Nagsanud ni Hayden iti tawa sa pinaputokanna. Awan namnama nga adayo ti napan ti bala.
  
  Inyawat ni Mai ti kagudua nga empty nga M9. "Pagbalinem ida a mabilang."
  
  Pinaltogan manen ni Hayden. Maysa kadagiti lallaki ni Boudreau ti nagsubli, a nagdisso ti bala manipud iti canopy ti helikopter. Nag-zigzag circle ni Mai iti aglawlaw ti team, a nangipatulod iti ulo ni Hayden a nangburak iti maysa a support post. Kalpasanna nag-dove manen ni Mai, agresibo, nga awan ti intedna a quarter. Inuksob ni Hayden ti Glock-na ket nakitana ti maysa kadagiti lallaki ni Boudreau a naglablabes iti baybay gapu iti panagisprey ti dara.
  
  Kalpasanna, nadungpar ti helikopter ti sabali pay a bala, a sinaruno ti barrage ti dadduma pay. Maysa a dakkel a kotse ti nangirepresentar iti dakkel a puntiria. Nakita ni Hayden ni Boudreau iti pilid ti bangka, a siiirut nga iggemna ti kutsilio kadagiti ngipenna, a paltogan ida babaen ti submachine gun.
  
  "Ay," maysa a panangtagibassit ti ikkis ni May ta kellaat a nagbukbok ti nangisit nga asuk manipud iti helikopter ket kellaat a nagbaliw ti uni ti makina manipud iti panagngaretnget agingga iti panaganges. Awan ti panangiwanwan, nangrugin nga agkullayaw ken nagkigtot ti helikopter.
  
  Nagkidem ni May ken ni Hayden.
  
  Inur-uray ni Hayden agingga nga addada iti ngato ti bangka ni Boudreau ket linuktanna ti ridawna bayat ti panagbaba ti helikopter.
  
  Kimmita kadagiti mismo a puraw a mata ni Boudreaux, kinunana, "Itornilio daytoy," ket naglugan manipud iti matnag nga helikopter.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET LIMA
  
  
  Apagbiit laeng ti free fall ni Hayden. Saan nga adayo ti bangka ni Boudreaux, ngem iti dalan inikkanna ti lalaki iti makasiput a danog sakbay a natinnag iti kubierta. Naariwawa a rimmuar ti angin iti bagina. Nagsakit ti daan a sugat iti luppona. Nakitana dagiti bituen.
  
  Nag-spiral ti helikopter a bimmaba iti napartak nga aggaraw a karayan agarup tallopulo a pie iti kannigid, a ti makatuleng nga uni ti ipapatayna ti nanglemmes iti amin nga agtutunos a pampanunot ken nangipatulod iti higante nga allon iti ballasiw ti proa ti bangka.
  
  Maysa nga allon a nabileg nga umdas a mangbalbaliw iti mismo a kurso ti bangka.
  
  Napukaw ti kapartak ti barko, a nangibaon iti amin nga agtayab nga agpasango, ket rinugianna ti naglista. Kalpasanna, iti ngudo ti panaggarawna nga agpasango, nagbaliktad ket nagdisso ti tian nga agpangato iti puraw a danum.
  
  Nagtengngel ni Hayden bayat ti panagkiling ti bangka. Bayat ti panagturongna iti sirok ti danum, sinipa ti napigsa, a nagpuntiria a diretso nga agpababa, sa nagsipa nga agturong iti kaasitgan nga aplaya. Ti nalamiis a danum ti nangted kenkuana iti sakit ti ulo, ngem dayta ti nangpakalma bassit kadagiti agsakit a sakana. Ti panagdarasudos ti ayus ti nangbigbig kenkuana no kasano ti pannakabannogna.
  
  Idi rimmuar, nasarakan nga isu ket saan nga adayo iti takdang, no di ket rupanrupa ken ni Ed Boudreau. Iggamanna pay laeng ti kutsilio iti nagbaetan dagiti ngipenna ket nagngaretnget idi makitana.
  
  Iti likudanna, nangrugin a lumned iti karayan dagiti rebbek ti umas-asuk a helikopter. Nakita ni Hayden a kinamat ni May ti dua a nabati a lallaki ni Boudreau nga agturong iti napitak a bangir. Gapu ta ammona a saan a makalasat iti pannakidangadang iti danum, nagdardaras a limmasat iti nauyong ket saan a nagsardeng agingga a nadungparna ti takdang. Napuskol a pitak ti nagsaknap iti aglawlawna.
  
  Adda napigsa a splash iti abayna. Boudreaux, awan ti angesna. "Isardeng. Fucking ti panagkantot. Tumakas." Nakaro ti panagangesna.
  
  "Naalamon," iniggaman ni Hayden ket inwarasna ti sangabukel a rugit iti rupana sa simmang-at iti bangko. Nagdekket ti pitak kenkuana ket pinadasna nga iguyod nga agpababa. Ti rumbeng koma a nalaka a panaggaraw iti namaga a daga ti nangiyeg kenkuana iti dua laeng a pie iti ngatuen ti linia ti karayan.
  
  Nagsubli ket in-inut nga in-inut ti narugit a mugingna iti rupa ni Boudreaux. Nakitana ti kutsilio nga iggemna iti nagbaetan dagiti ngipenna a naputed iti nauneg kadagiti pingpingna, a nakaigapuan ti nalawa nga isemna ngem ti Joker. Buyogen ti ikkis ken panagisprey ti dara ken katay, nag-flop ti tianna kadagiti sakana, nga inusarna ti sinturonna kas pamay-an a mangguyod iti bagina nga agpangato iti bagina. Dinanog ni Hayden ti di nasalakniban nga ulona, ngem bassit laeng ti epekto dagiti danogna.
  
  Kalpasanna, nalagipna ti kutsiliona.
  
  Inyadayona ti imana iti sirok ti bagina babaen ti sabali nga imana, nga induron, nag-stress, inngatona ti bagina iti maysa a pulgada bayat ti panagkidem ti rugit ken panangpadasna a mangtengngel kenkuana.
  
  Nagserra dagiti ramayna iti aglawlaw ti iggemna. Praktikal a pinigis ni Boudreaux ti pantalonna bayat ti panagkigtotna iti maminsan pay, a nagsardeng a mismo iti likudanna, ti ulo ken bibigna ket kellaat nga adda iti abay a mismo ti lapayagna.
  
  "Nice fucking padasen." Nariknana ti panagtedted ti dara manipud iti rupana iti pingpingna. "Mariknamto dayta. Nasayaat ken nainayad ti mapasamak."
  
  Inkabilna ti naan-anay a dagsenna iti intero a bagina, nga ad-adda nga induronna iti pitak. Babaen ti maysa nga imana intabonna ti rupana iti slime, a nangpasardeng iti panagangesna. Desperado a nakiranget ni Hayden, a nagsipa ken nagtulid agingga a kabaelanna. Tunggal tumangad, ti rupana ket naabbungotan iti napigket a pitak, makitana ni May iti sanguananna, a makilablaban nga agmaymaysa iti dua kadagiti katulongan ni Boudreau.
  
  Maysa ti natnag iti tallo a segundo a panangtengngelda iti rupa ni Hayden. Nagsanud ti sabali, a nangpaatiddog iti panagsagaba. Idi simmang-at ti rupa ni Hayden para iti angin iti maikapat a gundaway, nakurba ni May kamaudiananna ket dandanin maburak ti bukotna iti natnag a kayo.
  
  Dandani naibus ti nabati a pigsa ni Hayden.
  
  Ti kutsilio ni Boudreau ti nangtubtubngar iti kudil iti aglawlaw ti maikatlo a gurongna. Buyogen ti makapaupay a nabannayat ken nasukatan a panangiduron, nangrugin nga ad-adda nga agdisso ti tadem. Timmakder ken sinipa ni Hayden, ngem dina maibelleng ti manangraut kenkuana.
  
  "Awan ti papanan." Ti dakes nga arasaas ni Boudreaux ti nangraut iti ulona.
  
  Ket husto ti imbagana, kellaat a nabigbig ni Hayden. Masapul nga isardengna ti makiranget ket bay-anna a mapasamak dayta. Agidda laeng sadiay. Ikkam ti bagim iti panawen-
  
  Ad-adda a limned ti tadem, a nagkiskis ti asero iti tulang. Ti panagkigtot ni Boudreaux ti awag ti Grim Reaper, ti awag ti demonio a manglais kenkuana.
  
  Nawaya ti kutsilio iti sirok ti bagina nga addaan iti nadagsen nga uni a panagslup. Iti maysa a panaggaraw, inturongna ti kampilan nga adda iti imana ket sinibilna a naimbag iti likudan ti bukotna kadagiti gurong ni Boudreaux.
  
  Nagkidem ti psycho a nagsubli nga agpukpukkaw, ti iggemna a kutsilio ti nagtubo iti barukongna. Uray idi, saan a makakuti ni Hayden. Isut" naipit iti nauneg unay iti pitak, ti intero a bagina ket maiguyod nga agpababa. Saanna pay ketdi a maigaraw ti sabali nga imana.
  
  Nagkidem ni Boudreau ket natengngelna. Kalpasanna, nariknana ti mairuar a dakkel a kutsilio. Kasta ti kasasaad idi. Papatayenna itan. Maysa a nainget a danog iti likud ti tengnged wenno durina. Ni Boudreau ti nangkabil kenkuana.
  
  Linuktan ni Hayden dagiti matana, a determinado a makakita iti lawag ti init iti maudi a gundaway. Maipapan ken Ben ti pampanunotenna, ket napanunotna: Ukomendak babaen ti panagbiagko, saan a babaen ti ipapatayko.
  
  Manen.
  
  Kalpasanna, nagdakkel ken nakabutbuteng a kas iti agkarkarga a leon, nagdardaras a simrek ni Mai Kitano. Agarup tallo a pie ti kaadayona ken ni Hayden, induronna manipud iti daga, nga inkabilna ti tunggal onsa ti momentum iti flying kick. Maysa a segundo kalpasanna, amin dayta a puersa ti nangburak iti makinngato a bagi ni Boudreaux, a nangburak kadagiti tulang ken organo, a nangipatulod kadagiti napisipisi a ngipen ken panagisprey ti dara iti nalawa nga arko.
  
  Naikkat ti dagsen manipud iti likud ni Hayden.
  
  Adda nangitag-ay kenkuana manipud iti pitak a kasla nalaka. Adda nangawit kenkuana, siaannad nga impaiddana iti karuotan a bangir sa nagrukob kenkuana.
  
  Dayta nga adda ni Mai Kitano. "Agrelakska," nalaka a kinunana. "Natayen." Nangabakkami".
  
  Saan a makakuti wenno makasao ni Hayden. Kinitana laeng ti asul a langit, dagiti agtaytayab a kayo, ken ti naisem a rupa ni May.
  
  Ket kalpasan ti apagbiit, kinunana, "Ipalagipmo kaniak a diak pulos makapungtot kenka. Talaga, no saan a sika ti kasayaatan a napasamak, siak..." Kaaduanna pay laeng ti panunotna ken ni Ben, isu a nagtungpal a nangibaga iti mabalin nga ibagana. "Ipakitak ti asnok idiay Asda."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET INNEM
  
  
  Induron ti Nadara nga Ari dagiti tattaona agingga iti naan-anay a pagbeddengan.
  
  Ti kinapudno a dagiti mangkamkamat kadakuada ket dandani naserraan ti giwang ti nangrurod kenkuana. Adu unay ti tao a mangpabannayat kenkuana. Dayta ti akikid ti panagpampanunotna a giyada, a mangriribuk kadagiti babassit a banag no mabalin a rumangrang-ayda. Saan a napateg ti bilang dagiti tattao a natay a mangsapsapul iti daytoy a premio. Kiniddaw ken ninamnama ti Nadara nga Ari ti panagsakripisioda. Namnamaenna nga agidda amin ken matayda para kenkuana. Maasikaso koma dagiti pamiliada. Wenno uray la dida koma matutuok.
  
  Amin ket maysa a premio.
  
  Ti giyana, maysa a lalaki nga agnagan Thomas, ket nagmuregreg iti maysa a banag maipapan iti daytoy a maysa a lebel nga inawagan ti dadduma pay nga umel nga agnagan Hawksworth iti apal. Maikapat a siled dayta, agburburek ti Nadara nga Ari gapu iti pungtot. Maikapat laeng. Nagsao ti gagangay a sarsarita maipapan iti pito a tukad ti impierno. Talaga kadi nga adda tallo pay kalpasan daytoy?
  
  Ket kasano nga ammo ni Hawksworth? Nagsubli ti Escribe ken ti Cook ket nagtarayda, dagiti bolada ket bimmassit agingga iti kadakkel ti mani idi makitada ti sistema ti silo kalpasan ti maikalima a lebel. Dmitry Kovalenko, napanunotna, siempre dina aramiden dayta.
  
  "Ania ti ur-urayem?" - nagngaretnget ken ni Tomas. "Umakarkami. Itatta."
  
  "Diak pay unay naammuan ti sistema ti silo, sir," inrugi ni Thomas nga imbaga.
  
  "Iti impierno iti sistema ti silo. Mangibaon kadagiti tattao iti uneg. Naparpartakto a masarakanda dayta." Inkugtar ti Nadara nga Ari dagiti bibigna gapu iti panaglinglingay bayat ti panangadalna iti siled.
  
  Saan a kas kadagiti immun-una a tallo, daytoy a siled ket nagdisso agingga iti makintengnga a narabaw a depression a kasla naikitikit iti bato a mismo. Sumagmamano a napuskol a metal a suporta ti rimmuar iti natangken a suelo, a dandani kasla addang. Bayat ti panagrang-aymi, nagkidem dagiti diding ti siled agingga a, kalpasan ti pool, nangrugida manen a lumawa.
  
  Kasla "choke point" ti pool.
  
  Apal?Napanunot ti nadara nga ari. Kasano a ti kasta a basol ket nayakar iti pudno a biag, iti daytoy a lubong dagiti natay a sadiay dagiti anniniwan ket saan laeng a makasalaknib kenka, no di ket patayennaka pay? Nabuyana bayat ti panangted ni Tomas iti bilin nga umabante. Idi damo nasayaat ti amin. Nagsiput manen ti Ari ti Dara iti naggapuanda idi mangngegna dagiti adayo nga uni ti paltog. Drake ken ti bassit a buyotna be damned. Apaman a makaruar ditoy, personal a siguraduenna a maragpat ti nadara a vendetta ti brutal a kalatna.
  
  Ti pannakapaltog ti nangpabiag kenkuana. "Umakar!" - impukkawna, iti laeng kanito a ti lider ket nagaddang iti sumagmamano a nailemmeng a pressure point. Adda pannakadungpar a kasla agtinnag a bato, ag-hoosh ti angin, ket kellaat a nadungpar ti ulo ti lider ti bato a suelo sakbay a nagtugaw iti narangkis a bakras a kasla bola ti soccer. Narpuog ti awan ulona a bagi iti nadara a bunton.
  
  Uray ti Nadara nga Ari ket nagtungtung-ed. Ngem awan ti nariknana a buteng. Kayatna laeng a kitaen no ania ti nakaigapuan ti kasta a pannakadangran ti mangidadaulo a taona. Nagikkis ni Thomas iti abayna. Indur-as ti Ari ti Dara, a sinurotna dagiti addangna, a naragsakan unay iti buteng ti lalaki. Kamaudiananna, iti abay ti agkidem a bagi, nagsardeng.
  
  Nalikmut kadagiti mabutbuteng a tattao, inadal ti Nadara nga Ari ti nagkauna a mekanismo. Maysa a kasla labaha a naingpis nga alambre ti nayunnat iti kangato ti ulo iti nagbaetan ti dua a metal a poste a sigurado a natengngel iti lugarna babaen ti sumagmamano a kita ti tensioning device. Idi ginuyod ti taona ti gatilio, nairuar dagiti poste ket nagturong ti alambre a kaduada, a nangputed iti ulo ti taona iti tengnged.
  
  Naglaing. Nagsayaat a panglapped, napanunotna, ket pinampanunotna no mabalinna nga usaren ti kasta nga alikamen iti pagtaengan dagiti adipen iti baro a pagtaenganna.
  
  "Ania ti ur-urayem?" impukkawna dagiti nabati a tattao. "Umakar!"
  
  Tallo a lallaki ti naglugan nga immasideg, ket simmaruno pay ti sangadosena. Impagarup ti Ari ti Dara a nainsiriban a mangibati iti kagudua a dosena pay no la ket ta alisto a malabsanna ni Drake.
  
  "Ita alisto," kinunana. "No naparpartak ti pannagnatayo, naparpartak ti pannakadanontayo sadiay, saan kadi?"
  
  Nagtalaw dagiti tattaona, nga inkeddengda nga awan a talaga ti pagpilianda ken adda bassit a gundaway nga umiso ti deranged a boss-da. Natignay ti sabali pay a silo, ket nagtulid ti maikadua nga ulo iti bakras. Natnag ti bangkay ket naitibkol ti lalaki iti likudanna, a binilangna ti bagina a nagasat bayat a ti sabali pay a nairut nga alambre ti nangputed iti angin a direkta iti ngatuen ti ulona.
  
  Bayat a nangrugin a bumaba ti maikadua a grupo, nakikadua kadakuada ti Ari ti Dara. Naisaad dagiti baro a silo. Nangrugin a nagtinnag ti ad-adu pay nga ulo ken kudil ti ulo. Kalpasanna, adda napigsa a panagbettak a nagallangogan iti intero a kueba. Nagparang dagiti sarming iti agsumbangir a sikigan ti akikid a dalan, a naiposision tapno mayanninaw kadagita ti tao iti sango.
  
  Maigiddato iti dayta, nangngeg ti uni ti agdardaras a danum, ket nangrugin a mapno ti pool iti sakaanan ti bakras.
  
  Daytoy laeng a danum ket saan laeng a danum. Saan a tingitingen ti wagas ti panagasukna.
  
  impukkaw ni Thomas bayat ti panagtarayda nga agturong kadakuada. "Pakan dayta ti acid lake. Daytoy ket no marunaw ti sulphur dioxide gas iti danum ken mangporma iti sulphuric acid. Talaga a dimo kayat a sagiden daytoy!"
  
  "Dika agsardeng," nagngaretnget ti Nadara nga Ari idi nakitana a mangrugin nga agbannayat dagiti tattao. "Aramaten dagiti metal a poste, umel."
  
  Nagdardaras ti intero a team a bimmaba iti bakras iti bunggoy. Iti kannigid ken kannawan, naglukat dagiti naiparna a silo nga addaan iti uni nga umasping iti pana a maipaputok. Natnag dagiti awan ulona a bangkay ket nagtulid dagiti ulo a kasla naibelleng a pinya kadagiti lallaki, a naitibkol ti dadduma, aksidente a sinipa ti dadduma. Nasapa a nadlaw ti Ari ti Dara nga adu unay dagiti tattao para iti bilang dagiti poste, ket naamirisna a ti mentalidad ti pack ti pakaigapuan ti panagluksaw dagiti saan unay a nasirib kadakuada nga awan ti maikadua a panagpanunot.
  
  Maikarida koma iti gasatda. Kanayon a nasaysayaat no matay ti maysa nga umel.
  
  Nagbannayat ti Ari ti Dara ket intengngelna ni Tomas. Sumagmamano pay a lallaki ti nagbannayat met, a nangpasingked manen iti pammati ti Ari ti Dara a dagiti laeng naraniag ken kasayaatan ti makalasat. Naglugan ti lider ti pack iti umuna a metal a poste ket kalpasanna rinugianna ti naglugan manipud poste agingga iti poste iti rabaw ti agdardaras a danum. Idi damo nakaaramid iti sumagmamano a panagrang-ay, ngem kalpasanna ti makasabidong nga allon ti nangdungpar kadagiti sakana. No sadino ti nagsagid ti asido a danum, nauram dagiti kawes ken kudilna.
  
  Bayat a sinagid dagiti sakana ti sumaganad a poste, ti ut-ot ti nakaigapuan ti panagdoblena ket natnag, a nagdisso a diretso iti napusek a pool. Nagung-ungor dagiti nakapungtot, nasakit nga ikkis iti intero a hall.
  
  Sabali pay a lalaki ti natnag manipud iti counter ket natnag iti uneg. Nagsardeng ti maikatlo a lalaki iti igid ti pool, a naladaw a nabigbigna nga awan ti nalawag a counter a paglugananna, ket naiduron bayat a bulsek a nagdisso ti sabali a lalaki iti likudanna.
  
  Nayanninaw dagiti sarming ti tao iti sango. Apalmo kadi ti lalaki nga adda iti sanguanam?
  
  Nakita ti nadara nga ari ti panggep dagiti sarming ken ti pannakadadael ti silo. "Kitaem ti baba!" Naggigiddan nga impukkaw ni Thomas. "Kitaem dagiti sakam, saan a ti tao iti sango. Daytoy simple nga ehersisio ti makatulong kenka a manglab-aw kadagiti poste a sitatalged."
  
  Nagsardeng ti Ari ti Dara iti igid ti baro a nabukel a danaw. No tingitingen ti kinapudno nga agpangato pay laeng ti danum, nakitana a dagiti tuktok dagiti suporta ket di agbayag addan iti sirok ti agburburek a rabaw. Induronna ti lalaki iti sanguananna sa ginuyodna ni Tomas a kaduana. Nagputok ti silo iti ruar laeng ti sakupna, nga asideg unay isu a nariknana ti angin bayat ti panagtayab ti metal a poste a lumabas iti abagana.
  
  Rummuarkayo kadagiti poste ken agsalakayo a napartak iti naiparna nga urnos. Adda apagbiit a panagsardeng bayat ti panagdisso ti danum iti sanguanan. Sabali pay nga adigi, ket naitibkol ti lalaki iti sanguananna. Agpukpukkaw, nagaramid kadagiti milagro, a nabalinanna a pinasardeng ti pannakatnagna babaen ti panagdisso iti sabali nga adigi. Nagdisso ti danum nga addaan iti asido iti aglawlawna ngem saan a sinagid.
  
  Pakada.
  
  Nakita ti Nadara nga Ari ti gundawayna. Saan a nagpanunot wenno nagsardeng, inaddangna ti nakatakder a bagi ti lalaki, nga inusarna dayta kas rangtay tapno bumallasiw ken makadanon iti natalged a paset ti adayo nga aplaya. Ti dagsenna ti nangiduron iti lalaki nga ad-adda a nababbaba, a nangilumlom iti barukongna iti asido.
  
  Iti simmaruno a segundo nayaw-awan iti alipugpog.
  
  Nagtungtung-ed kenkuana ti Nadara nga Ari. "Maag".
  
  Nagdisso ni Thomas iti abayna. Ad-adu a tattao ti nasigo a naglugan iti nagbaetan dagiti metal a poste nga agturong iti natalged a lugar. Timmaliaw ti Nadara nga Ari iti sango ti arko a pagruaran.
  
  "Ket kasta pay agingga iti maikalima a lebel," natangsit a kinunana. "Sadino ti panangtuladko iti daytoy nga igges, Cook. Ket sadino, kamaudiananna," nagngaretnget. "Dadaelek ni Matt Drake."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET PITO
  
  
  Kastoy ti pannakapanagan ti Big Island of Hawaii tapno maliklikan ti pannakariro. Ti pudno a naganna ket Hawaii, wenno Hawaii Island, ken daytoy ti kadakkelan nga isla iti Estados Unidos. Dayta ti pagtaengan ti maysa kadagiti kalatakan a bulkan iti lubong, ti Kilauea, maysa a bantay nga agtultuloy a bumtak sipud pay idi 1983.
  
  Ita, iti nababbaba a bakras ti kabsat a bulkan ni Mauna Loa, rinugian da Mano Kinimaka ken Alicia Miles, agraman ti maysa a grupo dagiti US Marines, nga ibelleng ti maysa a parasito a nagramut iti panunot dagiti umili iti isla.
  
  Binarakda ti makinruar a perimeter, pinaltoganda ti pinulpullo a lallaki ti Ari ti Dara, ket simrekda iti dakkel nga annex bayat a winayawayaan dagiti guardia ti amin a hostage. Iti dayta met la a kanito, nangngeg ti naariwawa a panagngaretnget dagiti kotse, a pumarpartak iti likudan ti pasdek. Saan a sinayang da Alicia ken Kinimaka ti panawenda a nagtaray.
  
  Nagsardeng ni Alicia gapu iti pannakarirona. "Damn, agtartaray dagiti asno." Uppat nga ATV ti nagtaray a pimmanaw, a nagsalsaltek kadagiti nagdadakkel a gomada.
  
  Inngato ni Kinimaka ti riplena sa pinuntiria. "Saan nga agbayag." Pinaputokanna. Nagbuya ni Alicia idi natnag ti maudi a tao ket napardas ti panagsardeng ti ATV.
  
  "Wow, big guy, saan a dakes para iti polis. Tay."
  
  "Taga-CIAak." Kanayon nga alaen ni Kinimaka ti paon, a nakaragragsak unay ni Alicia.
  
  "Dagiti laeng tallo a letra nga abbreviation a napateg ket Briton. Laglagipem daytoy".
  
  Adda nagmuregreg ni Kinimaka idi umasideg ni Alicia iti ATV. Agtartrabaho pay laeng. Maigiddato iti dayta, agpada a pinadasda ti nagtugaw iti sango. Nagkidem ni Alicia sa intudona ti likud.
  
  "Kaykayatko dagiti tattaok iti likudak, asawa, no saanda a nababa."
  
  In-start ni Alicia ti makina sa nagmaneho. Dakkel a naalas nga animal ti ATV, ngem naannayas ti panaggarawna ken komportable a nagsalsaltek kadagiti bump. Inbalkot ti dakkel a Hawaiian dagiti takiagna iti siketna tapno iggamanna, saan a kasapulanna. Adda dagiti pluma a nagtugawanna. Nagngisiten ni Alicia ket awan ti imbagana.
  
  Naamiris dagiti agtatalaw a tattao nga adda iti sanguanan a makamkamatda. Nagsubli dagiti agnanaed iti dua kadagitoy ket nagpaputokda. Nagkullayaw ni Alicia, ta ammona a naan-anay nga imposible a maidungpar ti aniaman iti kastoy a wagas. Amateurs, napanunotna. Kanayon a mariknak a kasla makilablaban kadagiti amateurs.Ti naudi a pudno a labanna ket kontra ken ni Drake iti sarikedked ni Abel Frey. Ket uray idin ket narusanger ti lalaki, a nalapdan kadagiti silo ti pito a tawen a kinadayaw.
  
  Ita, mabalin a sabali ti panangmatmatna.
  
  Nasirib ti panagmaneho ni Alicia imbes a napartak. Iti apagbiit a tiempo, inyegna ti ATV-da iti maawat a distansia a pagputokan. impukkaw ni Kinimaka iti lapayagna. "Agpaputokak!"
  
  Piniselna ti danog. Nagikkis ti sabali a mersenaryo ket naranggas a nagsalsaltek iti rugit. "Dua dayta iti dua," impukkaw ni Alicia. "Maysa pay ket makaalakanto iti blo-"
  
  Nadungpar ti ATV-da iti nailemmeng a turod ket nauyong a nagsikko iti kannigid. Iti apagbiit nasarakanda ti bagbagida iti dua a pilid, a nagbaliktad, ngem nabaelan ti lugan a tinaginayon ti kinatimbengna ket natnag manen iti daga. Saan a sinayang ni Alicia ti panawenna a nanglukat iti throttle tapno agdisso.
  
  Nakita ni Kinimaka ti kanal sakbay a nakitana. "Takki!" Impukkawna ti "Iggamam!"
  
  Mabalin laeng a paaduen ni Alicia ti kapartak ti panagtarayna ta napartak nga umas-asideg ti nalawa ken nauneg a kanal. Nagtayab ti ATV iti rabaw ti yuyeng, nga inturongna dagiti pilidna ken nagngaretnget ti makinana, ket nagdisso iti sabali a bangir, nga ikagkagumaanna ti agtalinaed iti lugarna. Dinanog ni Alicia ti ulona iti nalukneng a bara. Iniggaman ni Kinimaka isuna iti kasta unay a dina impalubos nga agpada nga agsubli, ket idi nagtugaw ti buli naamirisda a kellaat a karamandan iti kabusor.
  
  Iti sibayda, nagturong ti nangisit nga ATV iti pitak, a makauma a nagdisso ket ita ikagkagumaanna nga ilinteg ti bagina. Naglugan ni Kinimaka a di nagduadua, nagtaray a diretso iti drayber ket intukkolna ken ti pasaherona a rimmuar iti kotse iti napagsisilpo a pitak.
  
  Pinunas ni Alicia ti buli kadagiti matana. Pinapartak ti ATV nga addaan iti kakaisuna a nakalugan iti sanguananna ngem adda pay laeng iti range. Pinidutna ti riplena, pinuntiria ken pinaputokanna, sa, saan a kasapulan a sukimatenna, inyakarna dagiti panagkitana iti ayan ti panagkarkararag ti kaduana a taga Hawaii iti pitak.
  
  Inguyod ni Kinimaka ti maysa a tao iti pitak. "Daytoy ti pagtaengak!" Nangngeg ni Alicia ti panagngaretngetna sakbay a nagbaliwbaliw ken naburak ti takiag ti kalabanna. Bayat ti pananglung-aw ti maikadua a lalaki kenkuana, nagkatawa ni Alicia ket imbabana ti riplena. Saan a kasapulan ni Kinimaka ti tulongna. Nag-bounce manipud kenkuana ti maikadua a lalaki a kas iti panag-bounce dagiti instruksion iti uppat ti tawenna nga ubing, nga awan ti epektona. Natinnag ti lalaki iti daga ket inleppas ni Kinimaka babaen ti panangsuntokna iti rupa.
  
  Nagtung-ed ni Alicia kenkuana. "Ileppastayo daytoy."
  
  Marigatan nga immabante ti maudi nga ATV. Nasugatan la ketdi ti drayberna bayat amin dagita a panagluksawna. Napartak a nangrugi a nagun-od ni Alicia, ita medio nadismaya iti kinalakada a nangala manen iti rantso. Ngem uray la nga insalakanda amin dagiti hostage.
  
  No adda maysa nga ammona maipapan iti Ari ti Dara, isu ti kinapudno a dagitoy a tattao ditoy, dagitoy makunkuna a mersenaryo, ket dregs ti bunggoyna, a naibaon ditoy tapno lapdan ken singaen dagiti agtuturay. Biningay ken parmeken.
  
  Nagbannayat bayat ti yaasidegna iti maudi nga ATV. Awan ti panagsardengna, dina man la iniggaman ti steering column, dua a paltog ti pinaltoganna ket natnag dagiti dua a lallaki.
  
  Nalpasen ti gubat a dandani di pay nangrugi. Kimmita ni Alicia iti adayo iti maysa a minuto. No mapan amin sigun iti plano, no makalasat da May ken Hayden, Drake ken dagiti dadduma kadagiti pasetda iti laban, ngarud ti sumaganad a laban ket mabalin a karirigatan ken maudi kenkuana.
  
  Ta kontra koma ni Mai Kitano. Ket masapul nga ibagana ken ni Drake a ni May ti nangpapatay ken ni Wells.
  
  Nalammiis.
  
  Tinapik ni Kinimaka ti abagana. "Panawenen tapno agsublitayo."
  
  "Ah, ikkam iti panaginana ti balasang," inungngutna. "Addakami idiay Hawaii. Bay-am a buyaek ti ilelennek ti init."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET WALO
  
  
  "Kastoy ngarud ti langa ti apal?"
  
  Simrek ni Drake ken ti bunggoyna iti maikapat a siled, nga inaramidda ti tunggal panagannad. Uray idi, sumagmamano a kanito ti kasapulan tapno naan-anay a maawatanda ti eksena nga adda iti sanguananda. Naidda dagiti awan ulona a bagi iti sadinoman. Nawarsi ti dara iti suelo ken napuskol pay laeng ti panagayus iti dadduma a lugar. Naiwaras dagiti mismo nga ulo iti suelo a kasla naibelleng nga ay-ayam dagiti ubbing.
  
  Nagtakder dagiti silo ti primavera iti agsumbangir ti akikid a pagnaan. Naminsan a kinita ni Drake ti kasla labaha a naingpis nga alambre ket napagtengna no ania ti napasamak. Nagsippayot ni Komodo, a dina patien dagiti lapayagna.
  
  "Iti maysa a punto mabalin a bumtak dagitoy a silo," kinuna ni Ben. "Masapul nga umakartayo."
  
  Naguni ni Karin iti pannakarurod.
  
  "Masapul nga aggarawtayo a dagus ken agtalinaedtayo iti ngato dagiti bambanag," kinuna ni Drake. "Saan, agurayka".
  
  Ita iti labes dagiti silo nakitana ti nalawa a pool a napno iti danum, agburburek ken agburburek. Nagdisso ken nagsilnag ti danum kadagiti pingir ti pool.
  
  "Mabalin a parikut daytoy. Makitam kadi dagiti metal nga adigi?"
  
  "Ipustaak nga inusar dagitoy dagiti tattao ti Ari ti Dara kas tukad," misterioso a kinuna ni Ben. "Ti laeng aramidentayo ket urayentayo nga agsubli ti danum."
  
  "Apay a di la lattan lumasat kadagita." Uray idi sawen ni Komodo dagitoy a sasao, adda panagduadua iti rupana.
  
  "Mabalin koma a pinakan daytoy a pool ti sumagmamano nga asido a danaw wenno bubon," inlawlawag ni Karin. "Mabalin a pagbalinen dagiti gas ti danum a sulfuric acid iti uneg wenno asideg ti bulkan. Uray nabayagen a naungaw."
  
  "Saan ngata a marunot ti asido dagiti metal a poste?" Intudo ni Drake.
  
  Nagtung-ed ni Ben. "Nakedngan".
  
  Sumagmamano a minuto a binuybuyada ti agdardaras a danum. Bayat ti panagbuyada, nangngeg ti makadidigra a panagkitik nga uni. Napardas nga intag-ay ni Drake ti pistolana. Inulit dagiti innem a nakalasat a mannakigubat ti Delta ti inaramidna kalpasan ti maysa a paset ti segundo.
  
  Awan ti naggunay.
  
  Kalpasanna, dimteng manen ti uni. Nadagsen ti panag-click. Ti uni ti kable ti ridaw ti garahe nga agtartaray kadagiti metal a riles. Laeng a saan a ridaw ti garahe dayta.
  
  In-inut, bayat ti panagbuya ni Drake, nangrugin a nagkagat manen ti maysa kadagiti silo iti diding. Temporario a pannakataktak? Ngem saan a magun-odan dagiti nagkauna a puli ti kasta a teknolohia. Wenno umasping kadi daytoy a tren ti kapanunotan iti kinamauyong ti maysa a tao a mangideklara nga awanen ti sabali a nasaririt a biag iti uniberso?
  
  Anian a kinatangsit.
  
  Siasino ti makaammo no ania dagiti sibilisasion nga adda sakbay a naaramid dagiti rekord? Saan koma nga agduadua ni Drake ita. Panawenen nga agtignay.
  
  "Agbaba ti danum," kinunana. "Ni Ben. Adda kadi sorpresa?"
  
  Nagkonsulta ni Ben kadagiti notana ket namnamaen ni Karin nga insublina dayta iti panunotna. "Saan nga adu ti ibaga ni Hawksworth." Nagrusok ni Ben iti sumagmamano a papeles. "Nalabit nakigtot ti nakurapay a lalaki. Laglagipem, dida koma ninamnama ti kastoy idi."
  
  "No kasta, ti level five ket masapul a pudno a shit storm," natangken ti panagsasaona ni Komodo. "Ta kalpasan daytoy a nagsubli ni Cook."
  
  Inkugtar ni Ben dagiti bibigna. "Kuna ni Hawksworth a ti nakita ni Cook kalpasan ti level five ti nangtignay kenkuana nga agsubli. Saan a ti siled a mismo."
  
  "Wen, nalabit a level six ken seven," siuulimek a kinuna ti maysa kadagiti soldado ti Delta.
  
  "Dimo liplipatan dagiti sarming." Intudo ni Karin ida. "Itudoda ti agpasango, nalawag a ti tao iti sango. Kaaduanna a pakdaar daytoy."
  
  "Kasla makidanggay kadagiti Jones." Nagtung-ed ni Drake. "Naawatan. Isu nga iti espiritu da Dinorock ken David Coverdale nangnangruna, isaludsodko ti panglukat a saludsod a kanayon a mangngegko nga isaludsodna iti tunggal konsierto a napanak. Nakasaganaka kadin?"
  
  Indauluan ni Drake ti dalan. Nagpila dagiti dadduma pay a kameng ti team ta nairuamda met. Iti iseserrekna iti center lane, saan a ninamnama ni Drake ti aniaman a rigat kadagiti silo ken saan a nasabatna ti asinoman, nupay nakagun-od iti sumagmamano a nagastos a pressure points. Idi makadanonda iti igid ti pool, napardas ti panagayus ti danum.
  
  "Nasayaat ti langa dagiti poste," kinunana. "Bantayam ti likudam." Ket dikay agkita iti baba. Adda dagiti naalas a bambanag nga agtaytayab ditoy."
  
  Immuna ni Drake, naannad ken eksakto. Nalaka laeng a binallasiw ida ti intero a team iti sumagmamano a minuto ket nagturongda iti arko a pagruaran.
  
  "Nagsayaat ti Ari ti Dara a nangikabil iti amin a silo para kadakami." Nagkidem bassit ni Ben.
  
  "Ita, ditay" makaadayo iti likudan ti bastardo." Narikna ni Drake ti panagkipet dagiti imana iti dakulap ken panagtaray ti ulona iti namnama a makasango iti kabuteng unay a kriminal a pigura iti nabiit pay a pakasaritaan.
  
  
  * * * .
  
  
  Naglukat ti sumaganad nga arko iti nagdakkel a kueba. Ti kaasitgan a dalan ket agpababa iti bakras sa iti nalawa a kalsada iti sirok ti nangato a bato.
  
  Ngem adda nakaro a lapped a naan-anay a nanglapped iti dalanda.
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. "Nadara nga impierno."
  
  Dina pay pulos naar-arapaap ti kastoy. Ti pannakabartek ket talaga a nagdakkel a pigura a naikitikit manipud iti sibibiag a bato. Nagidda a naginana, a naisandig ti bukotna iti kannigid a diding, a ti nagdakkel a tianna ket rumrummuar iti ballasiw ti dalan. Nabunton dagiti eskultura ti taraon iti tianna, ken naiwaras met kadagiti sakana ken nabunton iti dalan.
  
  Maysa a nakaam-amak a pigura ti adda iti sakaanan ti eskultura. Natay a bagi ti tao. Kasla nabalitokan ti torso a kasla nakaro ti panagsagabana.
  
  "Guttony daytoy," kinuna ni Ben gapu iti panagsiddaawna. "Ti demonio a nainaig iti kinabuklis isu ni Beelzebub."
  
  Nagkidem ti mata ni Drake. "Kayatmo a sawen a kas ken ni Beelzebub manipud iti Bohemian Rhapsody?"
  
  Nagsennaay ni Ben. "Saan nga amin ket maipapan iti rock "n" roll, Matt. Kayatko a sawen ti demonio a ni Beelzebub. Ti makannawan nga ima ni Satanas."
  
  "Nangngegko a nalabes ti panagtrabaho ti makannawan nga ima ni Satanas." Minatmatan ni Drake ti nagdakkel a lapped. "Ket bayat a raraemek ti utekmo, Blakey, isardengmo ti agsao iti kinaaleng-aleng. Siempre, amin ket adda pakainaiganna iti rock and roll."
  
  Imbaba ni Karin ti atiddog nga blonde a buokna ket kalpasanna rinugianna nga igalut manen dayta nga ad-adda pay. Sumagmamano a soldado ti Delta ti mangbuybuya kenkuana, agraman ni Komodo. Napaliiwna a nangipaay ni Hawksworth iti sumagmamano a makapainteres a detalye maipapan iti daytoy partikular a kueba kadagiti notana. Bayat ti panagsaona, pinalubosan ni Drake dagiti matana nga aggargaraw iti siled.
  
  Iti likudan ti nagdakkel a pigura, nadlawna itan ti kaawan ti arko a pagruaran. Imbes ketdi, adda nalawa a ledge a nagtaray iti makinlikud a diding, a nagkurba nga agturong iti nangato nga atep agingga nga agpatingga iti nangato a nabato a tanap. Idi kumita ni Drake iti tanap, nakitana ti kasla balkonahe iti adayo a murdong, dandani kasla observation deck a mangbuybuya...ti maudi a dua a lebel?
  
  Nasinga ti panunot ni Drake idi naguni ti paltog. Nag-ricochet ti bala iti rabaw ti uloda. Natnag ni Drake iti suelo, ngem kalpasanna siuulimek nga intudo ni Komodo ti isu met laeng a nabato a tanap a kabarbaro a sinukimatna ket nakitana ti nasurok a sangadosena a pigura nga agtartaray nga agturong kenkuana manipud iti agsikkosikko a ledge.
  
  Dagiti tattao ni Kovalenko.
  
  Ania ti kayatna a sawen...
  
  "Agbirokka iti wagas a lumabas iti dayta a bastardo," insippaw ni Drake ken ni Ben, a nagtung-ed nga agturong iti nadagsen nga eskultura a nanglapped iti dalanda nga agpasango, sa inturongna ti naan-anay nga atensionna iti nabato a nagtubo.
  
  Nag-boom ti nadagsen ti aksentona a timek, natangsit ken natangsit. "Ni Matt Drake! Baro a nemesis-ko! Isu nga ikagkagumaam manen a pasardengen, ha? Siak!Dakayo kadi a tattao ket pulos a di makasursuro iti aniaman?"
  
  "Ania ti padpadasem a gun-oden, Kovalenko? Ania ti kayat a sawen amin dagitoy?"
  
  "Ania ti kayat a sawen amin dagitoy? Maipapan dayta iti tungpal biag a panagbirok. Maipapan iti kinapudno a kinabkabilko ni Cook. Maipapan no kasano ti panagadal ken panagsanayko babaen ti panangpapatayko iti maysa a lalaki iti inaldaw iti duapulo a tawen. Saanak a kas iti dadduma a lallaki. Nalabsak dayta sakbay a nakagun-odak iti umuna a bilion."
  
  "Naparmekmon ni Cook," kalmado a kinuna ni Drake. "Apay a dika agsubli ditoy? Agsaritakami, sika ken siak."
  
  "Kayatmo a patayennak? Diak koma maaddaan iti sabali a pamay-an. Uray dagiti tattaok kayatdak a patayen."
  
  "Gapu siguro gapu ta nalaingka nga eksperto."
  
  Nagkullayaw ni Kovalenko, ngem naawis unay gapu iti natangsit a panagsasaona isu a saan pay ketdi a naala a nasayaat ti pananginsulto. "Rinibu ti patayek tapno maragpatko dagiti kalatko. Baka naaramidkon dayta. Siasino ti mangriribuk nga agbilang? Ngem laglagipem daytoy, Drake, ket laglagipem a naimbag. Sika ken dagiti gagayyemmo ti paset daytoy nga estadistika. Punasak dagiti lagipmo iti rabaw ti Daga."
  
  "Isardengmo ti agbalin a kasta a melodramatiko," insungbat ni Drake. "Bumabaka ditoy ket paneknekam nga adda kenka ti set, lakay." Nakitana da Karin ken Ben iti asideg, a sipapasnek nga agkonpersion, agpada itan a mangrugin nga agtung-ed a sipipinget bayat nga adda rumrummuar kadakuada.
  
  "Dimo panunoten a nalakaak a matay, uray no mairana nga agkitakami. Dimmakkelak kadagiti karirigatan a kalsada ti karirigatan a siudad iti Mother Russia. Ket siwayawaya a nagnaak kadagita. Kukuak dagitoy. Awan ti ammo dagiti Briton ken Amerikano maipapan iti pudpudno a pannakidangadang." Intupra ti natangken ti langana a lalaki iti daga.
  
  Makapatay dagiti mata ni Drake. "Ay, naimpusuan a namnamaek a saanka a nalaka a matay."
  
  "Makitaka iti mabiit, Briton.Buybuyaek ti panagpuormo bayat nga i-claimko ti gamengko. Makitak nga agpukpukkaw ka bayat nga alaek ti sabali nga babbai mo. Buybuyaekto ti panagrunotmo bayat nga agbalinak a dios."
  
  "Para iti langit". Nabannog ni Komodo a dumngeg iti kinaranggas dagiti tirano. Pinaputokanna ti volley nga agturong iti bato a ledge, a nangipuruak kadagiti lallaki ti Ari ti Dara iti panagbuteng. Uray ita, nakita ni Drake, siam pay laeng iti kada sangapulo a lallaki ti agtartaray a tumulong kenkuana.
  
  Dagus a nangngegan dagiti return shot. Nagdisso dagiti bala manipud kadagiti asideg a bato a diding.
  
  Impukkaw ni Ben, "Ti laeng aramidenmi ket sumang-at iti rabaw ti nalukmeg a lalaki. Saan unay a narigat..."
  
  Narikna ni Drake ti ngem umas-asideg. Intag-ayna ti kidayna idi nagtinnag ti maysa a pedaso ti bato iti abagana.
  
  "Ngem," insungbat ni Karin, ad-adda a nalawag ti kaaspingna ken ni Ben no napapaut ti panawen ni Drake kenkuana. "Ti makalap ket ti taraon. Dadduma kadagita ti awan ti kargana. Ket napno iti sumagmamano a kita ti gas."
  
  "Pagarupek a saan a laughing gas." Kinita ni Drake ti awan sukog a bangkay.
  
  Nagpaputok ni Komodo iti konserbatibo a volley tapno agtalinaed a saan a makastrek dagiti tattao ti Ari ti Dara. "No kasta, ngarud talaga, talaga a nasayaat a bambanag."
  
  "Nakasagana a pulbos," kinuna ni Karin. "Nairuar no maguyod dagiti gatilio. Nalabit umasping kadagidiay nangpapatay iti kaaduan kadagiti arkeologo a nakadiskobre iti tanem ni Tutankhamun. Ammom ti maipapan iti maipagarup a lunod, saan kadi? Bueno, patien ti kaaduan a tattao a ti sumagmamano nga ibleng wenno gas nga imbati kadatayo iti tanem dagiti nagkauna nga Egipcio a papadi ket nairanta laeng a mangdadael kadagiti mannanakaw iti tanem."
  
  "Ania ti kataltalged a wagas?" sinaludsod ni Drake.
  
  "Ditay ammo, ngem no napartak ti panagtaraytayo, saggaysa, no adda mangiruar iti bassit a pulbos iti likudanna, sigurado a bassit laeng dayta a dagus nga ag-evaporate. Ti silo ket adda ditoy kangrunaanna tapno malapdan ti asinoman a sumang-at iti eskultura &# 184; , dikay" malabsan dayta."
  
  "Segun ken ni Hawksworth," nairut ti isem ni Karin.
  
  Inusig ni Drake ti kasasaad. Kasla turning point daytoy para kenkuana. No adda balkonahe a pagpaliiwan sadiay ngato, ngarud masapul nga asidegda iti ngudo. Impagarupna a manipud sadiay addanto direkta a dalan nga agturong iti maikanem ken maikapito a siled, ket kalpasanna agturong iti sarsarita a "gameng." Nangipaay iti apagbiit a kanito a nangpadakkel iti team.
  
  "Dayta ti papananmi iti daytoy," kinunana. "Amin wenno awan." Sadiay ngato," nakapungtot nga inwagaywayna ti dakulapna nga agturong ken ni Kovalenko, "maysa a bulsek a mangpaltog kadagiti bala iti lubong. Ket, Ben, para iti impormasionmo, pudno a Dinoroc daytoy. Ngem sadiay ti papanantayo iti daytoy. Amin wenno awan. Nakasaganaka kadi para iti daytoy?"
  
  Nakablaaw iti makatuleng a panagngaretnget.
  
  Nagtaray ni Matt Drake, nga indauluanna dagiti tattaona kadagiti nababbaba a tukad ti Impierno iti maudi a tukad ti bukodna a panagsapsapul a mangibales iti babai nga ay-ayatenna ken mangikkat iti lubong iti kadadaksan a lalaki a naam-ammona pay laeng.
  
  Panawen ti panag-rock out.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET SIAM
  
  
  Naglugan ni Drake iti higante nga eskultura, nga ikagkagumaanna ti agtalinaed iti sakana ken innalana ti kinitikitan a taraon tapno maguyodna ti bagina nga agpangato. Narikna ti eskultura ti nalamiis, nagaspang ken ganggannaet iti sirok dagiti ramayna, a kasla panangsagid iti itlog a ganggannaet. Intengngelna ti angesna bayat ti panangguyodna iti amin a pigsana tapno agtalinaed ti kinatimbengna, ngem natengngel ti prutas, crispbread, ken pork butt.
  
  Iti babana ken iti kannawan ti bangkay ti maysa a lalaki a saan unay a nagasat.
  
  Nagsippayot dagiti bala iti aglawlawna. Ni Komodo ken ti sabali pay a kameng ti Delta Team ket nangipaay iti covering fire.
  
  Saan a sinayang ti maysa a segundo, naglugan ni Drake iti kangrunaan a paset ti nasukog a pigura ket bimmaba iti sabali a bangir. Idi makasagid dagiti sakana iti bato a suelo, timmaliaw ket inikkanna ti simmaruno a nakapila iti thumbs-up.
  
  Ket kalpasanna, pinaltoganna met, a nakatayan ti maysa kadagiti lallaki ti Ari ti Dara babaen ti umuna a paltog. Nagtulid ti lalaki manipud iti bakras, a nagdisso iti abay ti bangkay ti natay itan a kaduana a nakaam-amak ti panagkigtot.
  
  Inaramid dayta ti maikadua a tao iti linya.
  
  Sumaruno ni Ben.
  
  
  * * * .
  
  
  Lima a minuto kalpasanna, sitatalged a nailemmeng ti intero a team iti anniniwan ti Gluttony. Maysa laeng a pedaso ti taraon ti naburak. Nagbuya ni Drake bayat a timmakder iti tangatang ti ulep ti pulbos, nga ag-spiral a kas iti bagi ti makapapatay, naenkantado nga uleg, ngem kalpasan ti sumagmamano a segundo, nagalis dayta a dina pay ketdi sinagid ti botas ti agtatalaw a kriminal.
  
  "Ledge."
  
  Namindua nga intudo ni Drake ti dalan nga agturong iti ababa a bakras a nangbukel iti pangrugian ti ledge. Manipud iti daytoy a nasayaat a punto nakitada dayta a siaayat a nagkurba nga agpangato iti diding sakbay a rimmuar iti nabato a tanap.
  
  Nagsanud dagiti tattao ti Ari ti Dara. Lumba dayta a maibusor iti panawen.
  
  Nagputokda nga agpangato, maymaysa a file. Nalawa ti ledge tapno mapakawan ti sumagmamano a biddut. Nagputok ni Drake bayat ti panagtarayna, a nangpapatay iti sabali pay a lallaki ni Kovalenko bayat ti panagpukawda iti sirok ti arko ti sumaganad a pagruaran. Bayat a nakadanonda iti tuktok ti ledge ken nakitada ti nalawa a kalawa ti bato, nakita ni Drake ti sabali pay a nakaidda a naka-ambush.
  
  "Granada!"
  
  Iti naan-anay a kapartak, inwarasna ti bagina a siuulbod iti suelo, nga inusarna ti momentum-na a mangballikug iti bagina bayat nga agdisso iti nalannas a bato, ket inwarasna ti granada iti maysa a bangir.
  
  Natnag dayta manipud iti tanap, a bimtak sumagmamano a segundo kalpasanna. Ti panagbettak ti nangyegyeg iti siled.
  
  Tinulongan ni Komodo a timmakder. "Mabalinnaka nga usaren iti football team-mi, manong."
  
  "Saan nga ammo ti Yankees ti agay-ayam iti football." Nagtaray ni Drake a napan iti balkonahe, a magagaran a mangkita no ania ti adda iti labesna ken makasabat ken ni Kovalenko. "Awan ti basol".
  
  "Hm." Diak makita ti English team a mangisangpet iti adu a tropeo iti pagtaengan."
  
  "Iyawidtayo ti balitok." Inurnos ni Drake ti Amerikano. "Iti Olympic Games. Balbaliwan ni Beckham ti kasasaad."
  
  Nasabat ida ni Ben. "Husto ti imbagana." Agay-ayam ti team para kenkuana. Tumakderto ti bunggoy maipaay kenkuana."
  
  Nangiruar ni Karin iti makapungtot nga ikkis manipud iti likudanna. "Adda kadi lugar a saan nga agsarita ti lalaki maipapan iti damn football!"
  
  Nadanon ni Drake ti balkonahe ket inkabilna ti imana iti nababa ken nadadael a bato a diding. Ti buya iti sanguananna ti nangted iti dalan dagiti sakana, nagkidem, nalipatanna amin a ladingitna ket pinampanunotna manen no ania a kita ti parsua ti talaga a nangibangon iti daytoy nakaam-amak a lugar.
  
  Ti buya a nakitada pinunnona ti pusoda iti panagsiddaaw ken buteng.
  
  Agarup kakapat ti dalan nga agpangato ti balkonahe iti pudno a higante a kueba. Awan duadua a ti kadakkelan a nakita ti asinoman kadakuada. Naggapu ti lawag manipud kadagiti di mabilang a nasipnget nga amber a kimat nga inruar dagiti tattao ti Ari ti Dara sakbay a simrekda iti maikanem a lebel. Uray idi, kaaduan a paset ti kueba ken dagiti peggadna ket nailemmeng pay laeng iti sipnget ken anniniwan.
  
  Iti kannigidda ken agturong manipud iti arko a pagruaran, adda naabbungotan a zigzag nga agdan a bumaba iti agarup sangagasut a pie. Manipud iti kaunggan dagitoy nga agdan, nangngeg ni Drake ken ti grupona ti nadagsen, agburburek nga uni, a sinaruno dagiti ikkis a namagbalin iti pusoda a nagkidem a nagbalin a dakulap ti buteng.
  
  Immanges ni Ben. "Dude, diak magustuan ti uni dayta."
  
  "Wen. Kasla intro ti maysa kadagiti kantam." Pinadas ni Drake a saan unay a matnag dagiti espiritu, ngem narigat latta nga ipangato ti pangana manipud iti daga.
  
  Nagpatingga ti agdan iti akikid a ledge. Iti labes daytoy a ledge ti kueba ket naglukat iti kinadakkel. Makitana ti akikid, agsikkosikko a dalan a nakapetpet iti makannawan a diding, maysa nga ab-ababa a dalan nga agturong iti maysa a kueba iti ngato ti awan patinggana a kaadalem, ken ti umasping a dalan nga kalpasanna agtultuloy iti kannigid, ngem awan ti rangtay wenno aniaman a sabali pay a pamay-an a mangisilpo kadakuada iti ballasiw ti dakkel a chasm.
  
  Iti kaadaywan a pungto ti kueba, nagtakder ti nagdakkel, nangisit, narangrangkis a bato. Bayat ti panagkidem ni Drake, impagarupna a mabalin a makaaramid iti sukog nga agarup kagudua ti bato, maysa a banag a dakkel, ngem ti distansia ken sipnget ti nanglapped kenkuana.
  
  Iti agdama.
  
  "Ti maudi a panangiduron," kinunana, a mangnamnama a pudno dayta. "Surotennak".
  
  Maminsan ti maysa a soldado ket kanayon nga agtalinaed a soldado. Dayta ti imbaga ni Alison kenkuana. Sakbay a mismo a pinanawanna. Sakbay a mismo nga isu...
  
  Induronna dagiti lagip. Saanna a malabanan ida ita. Ngem husto ti imbagana. Nakabutbuteng ti kinapudno. No sibibiag koma, mabalin a naiduma ti amin, ngem ita, agayus kenkuana ti dara ti maysa a soldado, maysa a mannakigubat; ti pudno a kababalinna ket pulos a di pinanawanna.
  
  Simrekda iti akikid a dalan: dua a sibilian, innem a soldado ti Delta ken ni Matt Drake. Idi damo ti tanem ket kasla bassit a naiduma kadagiti immun-una, ngem kalpasanna, iti lawag dagiti amber a panagkidem nga intultuloyda ti nagputok iti sanguanan, nakita ni Drake a kellaat a nagsina ken napalawa ti dalan agingga iti kalawa ti dua a kotse, ket nadlawna nga adda kanal a napasamak nasuntok iti bato a suelo.
  
  Kanal ti panangiwanwan?
  
  "Agannadkayo kadagiti mangburak kadagiti gurong." Nadlaw ni Drake ti maysa a makadidigra a bassit nga abut iti sanguanan, nga eksakto a masarakan ti maysa a tao iti mabalin a pangikabilan ti sakana. "Saan koma a narigat unay ti aglibas iti kastoy a kapartak."
  
  "Saan!" - Impukkaw ni Ben nga awan ti sangkabassit a panagpakatawa. "Madamdamagka a soldado. Nasaysayaat koma nga ammom ngem ti agsao kadagiti kastoy."
  
  Kasla mangpasingked, adda nabileg a boom ket nagkintayeg ti daga iti babada. Kasla adda dakkel ken nadagsen a nagtinnag iti dalan a mangisina iti magmagnada. Mabalin nga agsublida ket malapdan wenno-
  
  "Agtaray!" - Impukkaw ni Drake. "Basta fucking run!"
  
  Nangrugin a punnuen ti nauneg a gurruod ti dalan, a kasla adda nadagsen nga agturong kadakuada. Nagtalawda, ni Drake ket nagpaputok kadagiti flare bayat ti panagtarayna ken desperado a mangnamnama a saan a nakastrek ni Ben wenno ni Karin iti aniaman kadagiti nakaam-amak a silo.
  
  Iti daytoy a kapartak...
  
  Pimmigsa ti panagngaretnget.
  
  Intuloyda ti nagtaray, a dida maitured ti nagsubli, nagtalinaedda iti kannawan ti nalawa a kanal ken mangnamnama a saan a naibus dagiti flare ni Drake. Kalpasan ti maysa a minuto nangngegda ti maikadua a makadidigra a panagngaretnget nga aggapu iti sadinoman iti masanguanan.
  
  "Jesus!"
  
  Saan a nagbannayat ni Drake. No inaramidna dayta, nataydan. Nagdardaras a limmabas iti nalawa a paglukatan ti diding iti kannawanda. Naggapu iti ngato ti arimbangaw. Inrisgona ti napardas a panangsiput.
  
  SAAN!
  
  Husto ni Blakey, ti nauyong a bassit a geek. Aggurgurruod ti Rolling Stones nga agturong kadakuada, ken saan nga estilo Dinoroc. Dagitoy ket dadakkel a nagtimbukel a bola a bato, a nairuar babaen kadagiti nagkauna a mekanismo ken kontrolado babaen kadagiti nabatad ken nailemmeng a kanal. Ti adda iti kannawanda ti nangraut ken ni Drake.
  
  Nagpidut iti dakkel a kapartak. Nagsubli, nga impukkawna: "Agtarayka!" "Oh my God".
  
  Nakikadua ni Ben kenkuana. Dua a soldado ti Delta, da Karin ken Komodo, ti nagdardaras a limmasat iti abut nga adda maysa a pulgada a nabati. Dua pay a soldado ti nangiduron a limmabas, a naitibkolda kadagiti bukodda a saka ket nadungparda da Komodo ken Karin, a nagtungpal iti agsennaay a pannakariribuk.
  
  Ngem saan unay a nagasat ti maudi a lalaki a taga-Delta. Naungaw nga awan ti uni bayat ti panagtayab ti nagdakkel a bola manipud iti cross passage, a nangdungpar kenkuana iti puersa ti trak ti Mack ken nagkullayaw iti diding ti tanem. Adda manen pannakadungpar bayat a nadungpar ti bola a mangkamkamat kadakuada iti manglapped iti paglisianda.
  
  Imbaga amin ti rupa ni Komodo. "No agdardarastayo," inngaretngetna, "malabsantayo dagiti dadduma a silo sakbay a bumtakda."
  
  Nagluganda manen. Limmabasda iti tallo pay a nagsasabatan, a sadiay aggargaraw, agkir-in ken aggargaraw dagiti mekanismo dagiti nagdadakkel a makinaria. Husto ti kinuna ti lider ti Delta. Dimngeg a naimbag ni Drake, ngem awan ti nangngegna nga uni manipud ken ni Kovalenko wenno kadagiti tattaona iti sanguanan.
  
  Kalpasanna, nasabatda ti lapped a kabutengna unay. Maysa kadagiti nagdadakkel a bato ti nagtakder iti sanguanan, a nanglapped iti dalan nga agpasango. Nagtitiponda, a pampanunotenda no posible a mangrugin nga ag-reboot daytoy a banag.
  
  "Baka naburak," kinuna ni Ben. "Silo ti kayatko a sawen."
  
  "Wenno siguro..." Nagparintumeng ni Karin sa nagkarayam nga immasideg iti sumagmamano a kadapan. "Mabalin nga adda koma ditoy."
  
  Natnag ni Drake iti abayna. Sadiay, iti sirok ti nagdakkel a bato, adda bassit nga espasio a pagsakayan. Umdasen ti espasio a pagpispisan ti maysa a tao iti sirokna.
  
  "Saan a nasayaat". Nagkullayaw met ni Komodo. "Napukawko ti maysa a tao iti daytoy bullshit trap. Mangbirokka iti sabali a wagas, Drake."
  
  "No hustoak," kinuna ni Drake a nangmatmat iti abagana, "apaman a mai-reset dagitoy a silo, agputokda manen. Masapul nga agtartarayda iti isu met laeng a pressure pad system a kas kadagiti dadduma. Maibaludkami ditoy." Sinabatna dagiti mata ni Komodo a natangken ti panagkitana. "Awan ti pagpilianmi."
  
  Dina inur-uray ti sungbat, nagdisso iti sirok ti bola. Nagdudupudop ti dadduma pay a kameng ti team iti likudanna, a dida kayat ti maudi iti linya, ngem nadisiplinaan dagiti lallaki ti Delta ken inposisionda ti bagbagida iti impasimudaag ti komanderda. Narikna ni Drake ti pamiliar a tarigagay a timmakder iti barukongna, ti tarigagay a mangibaga: Dika madanagan, agtalekka kaniak. I'll walk you through it, ngem ammona a dinanton pulos ibaga manen.
  
  Saan a kalpasan ti awan mamaayna nga ipapatay ni Kennedy.
  
  Kalpasan ti apagbiit a panagkidemna, nasarakan ti bagina nga agdisso a situtulok iti narangkis a bakras, ket dagus a nangngegna dagiti dadduma a sumursurot kenkuana. Saan nga adayo ti baba, ngem nangibati iti umdas a lugar tapno agtakder a direkta iti sirok ti nagdakkel a bola a bato. Nagdudupudop ti amin a dadduma iti likudanna. Gapu ta napasnek ti panagpampanunotna, dina maitured nga iggaman ti uray maysa a piskel. No marpuog daytoy a banag, kayatna nga agpapada ti amin.
  
  Ngem kalpasanna ti pamiliar nga agsennaay nga uni dagiti makina a paggiling ti nangyegyeg iti kinaulimek, ket naggunay ti bola. Nagdisso ni Drake a kasla bat a rimmuar iti impierno, nga ipukpukkawna ti amin a sumurot kenkuana. Nagbannayat ket tinulonganna ni Ben a nagna, a nariknana nga uray ti agtutubo nga estudiante ket addaan iti pisikal a limitasion ken awanan iti pigsa ti soldado. Ammona a tulongan ni Komodo ni Karin, nupay gapu ta maysa nga eksperto iti martial arts, nalaka laeng a maipada ti pisikal a kinasalun-atna iti maysa a lalaki.
  
  Kas maysa a grupo, nagtarayda a bimmaba iti kinitikitan a dalan iti sirok ti makapapatay nga agtulidtulid a bola, nga ikagkagumaanda a gundawayan ti in-inut a panangrugina gapu ta mabalin a makasabetda iti narangkis a bakras iti sanguanan a mangpilit kadakuada a mangsango manen iti dayta.
  
  Nadlaw ni Drake ti naburak a gurong ket impukkawna ti pakdaar. Naglugan iti diablo a naikabil nga abut, a dandani inguyodna ni Ben a kaduana. Kalpasanna, nadungparna ti maysa a bakras.
  
  Naulpit dayta. Nagkali, nagbaba ti ulona, nagtupak dagiti sakana, ti makannawan a takiagna ket nabalkot iti siket ni Ben, nga agpangato iti tunggal addang. Kamaudiananna nadungparna ti bola iti sumagmamano a distansia, ngem kalpasanna masapul nga ikkanna ti amin iti likudanna iti gundaway.
  
  Saan a simmuko, immasideg laeng tapno maikkan iti sumagmamano nga espasio dagiti dadduma ket pinaputokanna ti sumagmamano pay a flare nga agpasango.
  
  Nagdissoda manipud iti solido a bato a pader!
  
  Maysa a nagdakkel a bato ti nagtulid nga agturong kadakuada nga addaan iti panagngaretnget. Nalasat ti intero a team, ngem ita nasarakanda ti bagbagida iti dead end. Literal.
  
  Nailasin dagiti mata ni Drake ti naun-uneg a kinangisit iti nagbaetan dagiti naraniag a panagkidem ti "Adda abut. Abut ti daga."
  
  Napardas, a narikut dagiti sakada ken nadadael dagiti nerbioda gapu iti kinaawan namnama, nagdardarasda a napan iti abut. Bassit, kas kadakkel ti tao, ken naan-anay a nangisit ti uneg dayta.
  
  "Maysa a panagluksaw ti pammati," kinuna ni Karin. "Kasla panamati iti Dios."
  
  Pimmigsa ti nadagsen a panagngaretnget ti bola a bato. Iti las-ud ti maysa a minuto kalpasan a naduprak ida.
  
  "Glow stick," kinuna ni Komodo iti nabara a timek.
  
  "Awan ti oras". Naburak ni Drake ti glow stick ket naglugan iti abut iti maysa a napartak a panaggaraw. Kasla awan patinggana ti pannakatnag. Nagkir-in ti kinangisit, a kasla inyunnat dagiti nagkullayaw a ramay. Iti las-ud ti sumagmamano a segundo nakadanon iti baba, pinalubosanna dagiti sakana a mangted iti dalan ket dinanogna a naimbag ti ulona iti natangken a bato. Naglangoy dagiti bituen iti sanguanan dagiti matana. Nagtaray ti dara iti mugingna. Gapu ta sipapanunotna kadagidiay sumurot kenkuana, binaybay-anna ti glow stick iti lugarna ket nagkarayam a di makabael.
  
  Adda sabali a nagdisso nga addaan iti pannakadungpar. Kalpasanna, adda ni Ben iti abayna. "Mat. Matt! Okey ka kadi?"
  
  "Ay, nalaingak." Nagtugaw, a nangtengngel kadagiti templona. "Adda kadi aspirin-mo?"
  
  "Marunotdanto ti unegmo."
  
  "Polinesio a Mai Tai? Agayus ti lava ti Hawaii?"
  
  "Dios, dimo dakamaten ti L-word ditoy, buddy."
  
  "Kasano ngay sabali manen a minamaag nga angaw?"
  
  "Dika pulos maibus dagitoy. Agtalinaedka a kalmado."
  
  Sinukimat ni Ben ti sugatna. Iti daytoy a tiempo, sitatalged a nagdisso ti dadduma pay a kameng ti team ken agtataripnongdan. Inwagis ni Drake ti agtutubo a lalaki iti maysa a bangir sa timmakder. Kasla agtartrabaho ti amin. Pinaputokan ni Komodo ti maysa a paris a flare a nangdungpar iti atep ket nagdisso iti narangkis a bakras.
  
  Ket maulit-ulit a natnagda agingga a rimmuarda babaen ti arko iti baba.
  
  "Dayta," kinuna ni Drake. "Panagkunak, daytoy ti maudi a lebel."
  
  
  KAPITULO UPATPULO A PULO
  
  
  Rimmuar da Drake ken Delta Team iti tanem, a nakaro ti panagpaputokda. Awan ti pagpilian. No pasardengenda koma ni Kovalenko, napateg ti kapartak. Dagus a timmaliaw ni Drake iti kannawan, a nalagipna ti layout ti kueba, ket nakitana a naglugan dagiti lallaki ti Ari ti Dara iti umuna a sukog-S a ledge ket agtataripnongda iti aglawlaw ti kaadaywan a punto dayta. Nangrugi ti pangrugian ti maikadua a sukog-S a ledge iti sumagmamano nga addang iti sanguanda, ngem iti sabali a bangir ti higante a kueba, adda nakanganga a rangkis a di ammo ti kaunegna ti nangisina kadakuada. Ita ta as-asideg, ket bayat a kasla nangiruar dagiti lallaki ti Ari ti Dara iti sumagmamano pay nga amber flash, kamaudiananna nabalinanna a kitaen a naimbag ti adayo a pungto ti kueba.
  
  Nagdakkel a tanap ti bato ti rimmuar manipud iti makinlikud a diding iti isu met laeng a lebel nga agpada a sukog-S a ledge. Nakitikit iti mismo a likud a diding ti narangkis nga agdan a kasla asideg unay iti bertikal nga uray ti maverick ket maulaw.
  
  Maysa a dakkel a nangisit a pigura ti nagsanud iti tuktok ti agdan. Maysa laeng ti segundo, maysa a panangkita ni Drake, ngem... maysa kadi a nagdakkel a tugaw a naaramid iti bato? Nalabit maysa a di mapagtalkan, naisangsangayan a trono?
  
  Nabuyogan ti angin kadagiti bala. Natinnag ni Drake iti maysa a turod, inbellengna ti lalaki iti maysa a bangir ket nangngegna ti nakaam-amak nga ikkisna bayat ti pannakatnagna iti yuyeng. Nagtarayda nga agturong iti kakaisuna a kalub a makitada, ti naburak a masa dagiti dadakkel a bato a nalabit natnag manipud iti balkonahe iti ngato. Bayat ti panagbuyada, maysa kadagiti lallaki ni Kovalenko ti nangpaputok iti napigsa ti panagsaona nga igam, a nangipatayab iti kasla dakkel nga asero a dart iti breach. Nadungparna ti adayo a diding iti napigsa a bitak ket naipit iti bato.
  
  Bayat ti panagtayab ti dart, naluktan ti napuskol a tali iti likudanna.
  
  Kalpasanna, naikabil ti sabali a murdong ti linia iti isu met laeng nga igam ket nailansa iti kaasitgan a diding, a nakadekket iti sumagmamano a pie iti ngatuen ti umuna. Napardas ti naguyod a nairut ti tali.
  
  Nangaramidda iti linia ti koreo.
  
  Napardas ti panagpanunot ni Drake. "No pasardengentayo, kasapulantayo dayta a cue," kinunana. "Nabayag unay ti panangparnuay iti bukodtayo. Isu a dikay paltogan dayta. Ngem masapul met a pasardengentayo ida no bumallasiwda iti beddeng."
  
  "Ad-adda nga agpanunotka a kas iti Nadara nga Ari," makarimon ni Karin. "Panunotem ti panangputedna iti linia a dagiti maudi a sumagmamano a tattaona ket adda pay laeng iti dayta."
  
  "Saankami nga agsardeng," kinuna ni Drake. "Saan uray inton kaano".
  
  Naglugan a rimmuar manipud iti likudan ti kalub ket pinaltoganna. Agtartaray dagiti soldado ti Delta Force iti kannigid ken kannawanna, a siaannad ngem umiso ti panangpaltogda.
  
  Nagdardaras ti umuna kadagiti lallaki ni Kovalenko a bimmallasiw iti yuyeng, a pimmardas bayat ti panagturongna, ket nasigo a nagdisso iti sabali a bangir. Napardas a nagsubli ket rinugianna ti nangikabil iti diding ti apuy a mangabbong iti naan-anay nga automatiko.
  
  Naitapuak ti soldado ti Delta iti sikigan, napigis. Narba ti bagina iti sango ni Drake, ngem naglugan ti Ingles a di naburak ti addang. Bayat nga umas-asideg iti umuna a sukog-S a ledge, naglukat ti nalawa nga abut ti kinaawan iti sanguananna. Masapul nga agluksawda kenkuana!
  
  Intuloyna ti nagputok, naglugan iti giwang. Nagtayab ti maikadua kadagiti lallaki ni Kovalenko iti linia. Naitapuak dagiti dadakkel a bato manipud iti asideg a diding ti kueba bayat a nagdungpar dagiti bala buyogen ti makadadael a puersa.
  
  Nagtaray ti team ni Drake ket naglugan a simmurot kenkuana.
  
  Naglugan ti maikatlo a pigura iti nairut a nayunnat a linia. Kovalenko nga. Agpukpukkaw ti utek ni Drake kenkuana a mangala iti paltog. Take a chance!Ikkatem daytoy a bastardo ita.
  
  Ngem mabalin a madi ti adu unay. Mabalinna a buraken ti linia ket mabalin a natalged pay laeng ni Kovalenko. Mabalinna laeng a saktan ti bastardo. Ket - kangrunaanna - kasapulanda a sibibiag ti Russian asshole tapno mapasardeng ti nadara a vendetta.
  
  Sitatalged a nagdisso ni Kovalenko. Tallo pay a tattaona ti nakabalin a nangballasiw kadakuada. Tallo pay ti intinnag ni Drake bayat ti nagtitipon ti dua a puersa. Tallo a paltog iti asideg a range. Tallo a pammapatay.
  
  Kalpasanna, nagtayab ti riple iti ulona. Nagkurno, inwarasna ti manangraut kenkuana iti abagana ket induronna manipud iti ledge nga agturong iti sipnget. Nagsubli ket pinaputokanna manipud iti luppo. Natnag ti sabali pay a lalaki. Adda ni Komodo iti dasigna. Naguyod ti kutsilio. Nagdisso ti dara iti diding ti kueba. In-inut a nagsanud dagiti tattao ni Kovalenko, a naiturong iti bakras iti likudanda.
  
  Nagparintumeng dagiti nabati nga uppat a soldado ti Delta iti igid ti rangkis, a siaannad a nangpaltog iti asinoman kadagiti lallaki ni Kovalenko a nagbayag iti asideg ti linia. Nupay kasta, banag laengen ti panawen sakbay a napanunot ti maysa kadakuada ti agsubli ken mangrugi nga ag-pot shot.
  
  Kapartak laeng ti adda kadakuada.
  
  Dua pay a lallaki ti Ari ti Dara ti simmang-at iti zipline ket ita agdurdurondan. Nakita ni Drake ti sabali a mangrugi a sumang-at kadagiti battlement ket pinaputokanna, a nangsapsaplit kenkuana a kasla na-swatted fly. Nagdardaras ti lalaki kenkuana, nga agpababa ti ulona, nga agpukpukkaw, awan duadua a nakitana a naputed. Nagsanud ni Drake iti diding. Ginuyod ni Komodo ti lalaki manipud iti ledge.
  
  "Ngato!"
  
  Binusbos ni Drake ti napateg a segundo a nangmatmat iti aglawlaw. Ania ngata ti inusarda a nangtengngel iti dayta damn line?Kalpasanna nakitana. Naikkan la ketdi ti tunggal lalaki iti bassit nga espesial a bloke, kas iti us-usaren dagiti propesional. Sumagmamano ti nakaidda iti aglawlaw. Immay ti Nadara nga Ari a nakasagana iti amin a pasamak.
  
  Kasta met ni Drake. Adda awitda a propesional nga speleological equipment kadagiti backpack-da. Napardas nga inruar ni Drake ti bloke sa inkapetna ti seat belt iti likudanna.
  
  "Ben!"
  
  Bayat a sililimed nga umas-asideg ti agtutubo, nagturong ni Drake ken ni Komodo. "Iyegmo kadi ni Karin?"
  
  "Sigurado". Narugso, natangken ti rupana ken pilat ti gubat, saan latta a mailemmeng ti dakkel a lalaki ti kinapudno a nasaplit metten.
  
  Ti amin a lugar...
  
  Gapu ta agtalek kadagiti lallaki ti Delta a mangtaginayon kadagiti goons ni Kovalenko iti baybay, pinapigsa ni Drake ti presion babaen ti napardas a panangikapetna iti pulley-na iti nairut a nayunnat a kable. Nagbukbok ni Ben iti seatbelt-na ket inyawat ni Drake ti riple.
  
  "Paltogan a kasla agpannuray ti biagtayo, Blakey!"
  
  Agpukpukkawda, nagduron ken nagtarayda iti zipline. Manipud iti daytoy a kangato ken iti daytoy a kapartak kasla dakdakkel ti distansia, ket kasla agsubli ti adayo a ledge. Pinaltogan ni Ben, nangato ken nalawa ti panagtayab dagiti paltogna, ket nagtudo dagiti pedaso ti bato kadagiti lallaki ti Ari ti Dara iti baba.
  
  Ngem saan a napateg dayta. Ti arimbangaw, ti presion ken pangta ti kasapulan. Iti kapartak, inngato ni Drake dagiti sakana bayat ti panagdardaras ti angin a lumabas, a nangipalgak iti dakkel nga awan babana a yuyeng iti baba. Ti panagbuteng ken ragsak ti nangpigerger iti pusona. Napigsa ti panagsisilpo kadagiti lapayagna ti uni ti metal a pulley a maguyod iti rabaw ti wire mesh.
  
  Sumagmamano a bala ti nagsippayot a limmabas, a nangputed iti angin iti aglawlaw ti agdardaras nga agassawa. Nangngeg ni Drake ti return fire manipud iti Delta Team. Naariwawa ti pannakarba ti maysa kadagiti lallaki ni Kovalenko. Nagngaretnget ni Ben ket pinagtalinaedna ti ramayna iti gatilio.
  
  Bayat nga umas-asidegda, ad-adda a napeggad dayta. Maysa a bendision manipud iti Dios nga awan ti abbong dagiti tattao ni Kovalenko, ket ti kanayon a panagbara dagiti bala nga aggapu iti Delta Team ket sobra a di maibturan. Uray iti dayta a kapartak, marikna ni Drake ti lamiis nga agtartaray kadagiti sakana. Sinigsiglo a kinangisit ti naggaraw iti babana, nga agburburek, agkurkuridemdem, ken nalabit inyunnatna babaen kadagiti espektral a ramay tapno padasenna nga iguyod nga agpababa iti agnanayon nga arakup.
  
  Nagdardaras ti ledge nga immasideg kenkuana. Iti maudi a kanito, imbilin ti Ari ti Dara nga umatras dagiti tattaona, ket inruar ni Drake ti bloke. Nagdisso kadagiti sakana, ngem saan nga umdas ti momentum-na tapno mataginayon ti kinatimbeng ti panangiduron iti sango ken ti dagsen a naiturong nga agpaatras.
  
  Iti sabali a pannao, ti timbang ni Blakey ti nangtukkol kadakuada. Iti yuyeng.
  
  Inggagara ni Drake ti natnag iti sikigan, nga inkabilna ti intero a bagina iti nalukneng a maniobra. Desperado ni Ben a nangtengngel iti natangken a bato, ngem situtured latta a nangtengngel iti riplena. Nangngeg ni Drake ti kellaat nga uni ti panagkipet ti zipline ket naamirisna a nakalugan da Komodo ken Karin, nga umas-asideg kenkuana iti breakneck speed.
  
  Nagdaliasat dagiti lallaki ti Ari ti Dara iti ledge agingga iti likudan ti hall, a dandani nabalinanda ti maudi a panagluksaw iti nalawa a bato a tanap a nangrugian ti misterioso nga agdan. Ti naimbag a damag ket agarup sangadosena laeng ti nabati a tattao.
  
  Nagkarayam ni Drake iti ledge sakbay nga inukradna ni Ben, sa pinalubosanna ti bagina iti sumagmamano a segundo nga aganges sakbay a nagtugaw. Iti maysa a pirgis ti mata, nagtayab da Komodo ken Karin iti sanguanan dagiti matana, a siaayat ti panagdisso ti agassawa ken saan nga awanan iti bassit a nasikap nga isem.
  
  "Nagdagsen bassit ti lalaki." Intudo ni Drake ni Ben. "Adu unay ti napno a pammigat. Saan nga umdas ti panagsala."
  
  "Saan nga agsala ti banda" Dagus a nagsubli ni Ben bayat ti panangtingiting ni Drake iti sumaruno nga addangda. Rumbeng kadi nga urayek ti dadduma pay a kameng ti team wenno mangted iti chase?
  
  "Kuna ni Hayden no agsalaka kasla Pixie Lott."
  
  "Bullshit" nga.
  
  Inasikaso met ni Komodo dagiti tattao ni Kovalenko. Nagkidem manen ti tali ket naipigketda amin ti bagbagida iti diding. Dua pay a soldado ti Delta ti simmangpet a napartak a nagsasaruno, a napigsa ti panagkiskis dagiti botasda iti darat bayat ti panagbannayatda agingga iti napartak a panagsardeng.
  
  "Itultuloymo ti aggaraw." Inaramid ni Drake ti desisionna. "Nasaysayaat no saan nga ikkan ida iti panawen nga agpanunot."
  
  Nagdardarasda a limmasat iti ledge, nga iggemda dagiti armasda a nakasagana. Ti panagabante ti Ari ti Dara ket apagbiit a nalidem manipud iti panagkita babaen ti maysa a kurba iti nabato a diding, ngem bayat a ni Drake ken dagiti tripulantena ket dalusan ti kurbada, nakitada ni Kovalenko ken dagiti dadduma pay a tattaona a dati nga adda iti nabato a tanap.
  
  Dua pay a tao ti napukawna iti sadinoman.
  
  Ket ita, kasla nabilinda nga agaramid kadagiti nalabes nga addang. Sumagmamano a tattao ti nangiruar kadagiti mayakar-akar nga RPG grenade launcher.
  
  "Damn, muzzle loaded dagitoy!" Nagikkis ni Drake, sa nagsardeng ket nagsubli, kellaat a nagtinnag ti pusona iti daga. "O saan-".
  
  Nangngeg ti umuna a pop and whistle ti granada a maikarga manipud iti muzzle. Napartak ti dua a maudi a soldado ti Delta iti zipline, a puntiriada ti ledge idi adda missile a nangdungpar iti dayta. Nadungparna ti diding iti ngatuen dagiti angkla ti zip-line ket dinadaelna dagitoy iti panagbettak ti bato, buli ken shale.
  
  Nagdisso ti linia. Nagtayab dagiti soldado a bimmaba iti nangisit a pannakalipat a dida man la naguni. Uray kaskasano, nakarkaro pay daytoy.
  
  Inlunod ni Komodo, ti pungtot ti nangballikug kadagiti langana. Nasayaat dagitoy a tattao a sinanay ken nakilabanna iti adu a tawen. Ita, tallo laengen a napigsa ti Delta team, agraman da Drake, Ben ken Karin.
  
  Nagikkis ni Drake ket kinamatna ida iti ledge, a nauyong gapu iti pannakaammona nga asidegen a mairuar dagiti baro nga RPG. Nagtaray dagiti nakalasat iti ledge, a naiturong babaen kadagiti glow stick ken nawadwad nga amber flashes. Tunggal addang ti nangiyasideg kadakuada iti nabato a tanap, karkarna nga agdan ken ti misterioso ngem di kapapati a buya ti higante a trono a rumrummuar iti bato a pader.
  
  Napaltogan ti maikadua nga RPG shot. Bimtak daytoy iti maysa a ledge iti likudan dagiti tumataray, a nangdadael ngem saan a nangdadael iti dalan. Uray bayat ti panagtarayna, nga idurduronna dagiti nalabes ti panagtrabahona a piskelna agingga iti pagbeddengan, mangngeg ni Drake ti panagpukkaw ni Kovalenko kadagiti tattaona nga agannad-mabalin a ti ledge ti kakaisuna a pagruaranda sadiay.
  
  Ita, immay ni Drake iti sakaanan ti ledge ket nakitana ti maysa a rangkis a masapul a lumlumtaw tapno makadanon iti nabato a tanap ken masangona dagiti lallaki ti Ari ti Dara.
  
  Nagdakkel dayta.
  
  Dakkel unay, kinapudnona, a dandani nagkidem. Dandani nagsardeng. Saan a para kaniak, no di ket para kada Ben ken Karin. Iti damo a panangkitana, dina impagarup nga aramidenda ti panagluksaw. Ngem kalpasanna, pinatangkenna ti pusona. Masapul nga aramidenda dayta. Ket awan ti mabalin a panagbannayat, awan ti panagsubli. Isuda laeng dagiti tattao a makabael a mangpasardeng iti Nadara nga Ari ken mangpasardeng iti nauyong a planona. Dagiti kakaisuna a tattao a makabael a mangdadael iti lider ti internasional a terorismo ken mangsigurado a dinan pulos maaddaan manen iti gundaway a mangdangran iti asinoman.
  
  Ngem kagudua latta ti panagsublina bayat ti panagtarayna. "Dika agsardeng," impukkawna ken ni Ben. "Patien. Mabalinmo nga aramiden dayta".
  
  Nagtung-ed ni Ben, ti adrenaline ti nangsakup kadagiti sakana ken piskelna ket pinunnona dagitoy iti pannakabalin ti pagayatan, kinatan-ok ken pannakabalin. Immuna a nadungpar ni Drake ti giwang, a naglugan a nakaunnat dagiti takiagna ken agbomba pay laeng dagiti sakana, a nag-arko iti giwang a kas iti atleta iti Olimpiada.
  
  Simmaruno ni Ben, nakaunnat ti takiagna, naipuruak ti ulona iti amin a direksion, dagiti nerbio a nagputok babaen ti riknana a kinatimbeng. Ngem nagdisso iti bangir nga adda sumagmamano a pulgada a nabati.
  
  "Wen!" Impukkawna ket nagngisiten ni Drake kenkuana. "Awan ti maaramidan ni Jessica Ennis kenka, asawa."
  
  Kalpasanna, nadagsen ti panagdisso ni Komodo, dandani inturongna ti bagina iti uneg ken ruar bayat a dagus a nagturong ken kinitana ni Karin. Napintas ti panagluksawna. Nangato dagiti saka, naarko ti likud, masa nga agpasango.
  
  Ket perpekto a panagdisso. Simmaruno ti dadduma pay a kameng ti Delta Team.
  
  Nagsubli ni Drake tapno makitana ti makapakigtot unay a buya a nakitana pay laeng.
  
  Ti Nadara nga Ari ken dagiti tattaona, nga agpukpukkaw ken agsangsangit, a kaaduanna ket naabbungotan iti dara ken nakanganga a sugat, nagdardarasda amin a nagturong kadakuada ket inwarasda dagiti armasda a kasla demonio manipud impierno.
  
  Panawenen ti maudi a laban.
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET MAYSA
  
  
  Nakalasat ni Matt Drake ket nasangona ti Nadara nga Ari.
  
  Immuna a simmangpet dagiti tattaona, nagkiriring dagiti ikkis bayat nga agkir-in dagiti riple ken agkidem ken agkir-in dagiti kutsilio a kasla kampilan, a mangyanninaw iti lawag nga amber ken mangipuruak iti apuyda iti adu a direksion. Sumagmamano a paltog ti napaltogan, ngem iti daytoy a distansia ken iti daytoy a bagyo ti testosterone ken buteng, awan ti umiso a naipuntiria. Ket kaskasdi nga adda natadem nga ikkis manipud iti likudan ni Drake, sabali pay a natnag a soldado ti Delta.
  
  Nagsakit dagiti piskel ni Drake a kasla makilablaban iti tallo gasut a libra a gorila. Dara ken rugit ti nangabbong iti rupana. Siam a tattao ti nangraut kenkuana, isuda, ngem inabakna ida amin, gapu ta nagtakder ti Ari ti Dara iti likudanda, ket awan ti makalapped kenkuana a mangideklara iti panagibalesna.
  
  Nagsubli ti lakay a soldado, bimmassit itan ti rupa ti sibilian, ket addan manen sadiay, kadagiti kangatuan a ranggo, a sibibiag dagiti kadadaksan a fucking a soldado.
  
  Pinaltoganna ti tallo a lallaki a point-blank, iti mismo a pusona. Simrek iti maikapat, a binaliktadna ti paltog, a naan-anay a naburak ti agong ti lalaki ken maigiddato iti dayta, naburakna ti paset ti tulang ti pingpingna. Tallo a segundo ti limmabas. Nariknana ti panagsubli dagiti tripulante ti Delta manipud kenkuana a dandani gapu iti buteng, a nangted kenkuana iti espasio nga agtrabaho. Pinanawanna ida a makiranget kadagiti tallo a mersenaryo bayat nga umakar nga agturong iti maysa a tao ken ni Kovalenko a mismo.
  
  In-headbut ni Komodo ti lalaki ket sinagidna ti sabali agingga a natay iti maysa a tignay. Adda ni Karin iti abayna ket saan a nagsanud. Saan nga uray maysa a segundo. Inusarna ti palma ti rupana a nangiduron iti naduyok a lalaki nga agsubli ket simmaruno ti kombinasion dagiti sugat. Bayat nga agngaretnget ti mersenaryo ken padpadasenna a pigsaen ti bagina, bimmallaet ket nagusar iti teknik ti taekwondo tapno ipuruakna iti rabaw ti abagana.
  
  Agturong iti sheer nga igid.
  
  Naglusdoy ti lalaki, nga agpukpukkaw, nga inyakar ti mangliwengliweng. Nagtungtung-ed ni Karin ken ni Komodo, kellaat a nabigbigna ti inaramidna. Napartak ti panagpanunot ti lider ti dakkel a grupo ket inikkanna iti pagilasinan ti panagyaman, a dagus nga inapresiarna dagiti tignayna ken inikkanna ida iti pakainaigan.
  
  Immanges iti nauneg ni Karin.
  
  Sinango ni Drake ti Ari ti Dara.
  
  Kamaudiananna.
  
  Nakalasat ti maudi a lalaki iti apagbiit a pannakidangadang ket ita nakaidda a nagkurba iti sakana a naduprak ti tubo ti panagangesna ken naburak ti agpada a pulsotna. Inted ni Kovalenko ti mangumsi a panagkita iti lalaki.
  
  "Maag. Ken nakapsut."
  
  "Amin a nakapuy a tattao aglemmengda iti likudan ti kinabaknangda ken ti langa ti pannakabalin nga iyegna kadakuada."
  
  "Kapada?" Inruar ni Kovalenko ti pistola ket pinaltogan ti rupa ti agkurkuridemdem a lalaki. "Saan ngata a pigsa daytoy? Impagarupmo kadi nga umasping dayta? Patayek ti maysa a tao iti nalamiis a dara iti tunggal maysa nga aldaw gapu ta kabaelak.Kasla kadi dayta ti pannakabalin?"
  
  "Iti isu met laeng a wagas nga imbilinmo a mapapatay ni Kennedy Moore? Dagiti ngay pamilia dagiti gagayyemko? Mabalin a ti sumagmamano a paset ti lubong ti nangipasngay kenka, Kovalenko, ngem saan a dayta ti paset a nasimbeng ti panunotna."
  
  Napardas ken naggigiddan ti panaggarawda. Aggigiddan nga ag-click ti dua nga armas, maysa a pistola ken maysa a riple.
  
  Agpada nga awan ti kargana. Doble nga i-click.
  
  "Saan!"Napno ti ikkis ni Kovalenko iti kasla ubing a pungtot. Nagkedked kenkuana.
  
  Sinugso ni Drake ti kutsiliona. Impakita ti Nadara nga Ari ti kinasiribna iti kalsada babaen ti panagliklikna iti sikigan. Imbato ni Drake ti riple kenkuana. Innala ni Kovalenko ti danog iti muging a di nagkidem, ket maigiddato iti dayta, nangiruar iti kutsilio.
  
  "No masapul a siak a mismo ti mangpapatay kenka, Drake..."
  
  "Ay wen, aramidem," kinuna ti Ingles. "Awanen ti makitak iti aglawlaw. Awan ti uray maysa a fucking shilling-mo, mate."
  
  Naglung-aw ni Kovalenko. Nakita ni Drake a napasamak dayta iti slow motion. Mabalin nga impagarup ni Kovalenko nga isu ket dimmakkel a sipipinget, mabalin nga impagarup pay ketdi nga isu ket nagsanay a naimbag, ngem ti panagsanayna ket awan ti aniaman no idilig kadagiti naulpit a kalikagum ken pannubok a naipasidong iti British SAS.
  
  Simrek ni Drake manipud iti sikigan nga addaan iti napartak a knee strike a temporario a nangparalisado ken ni Kovalenko ken naburak ti sumagmamano a gurong. Dagus a naparmek ti panagsennaay a nakalibas iti ngiwat ti Ruso. Nagsanud.
  
  Nagpammarang ni Drake a napartak ti panangrautna, inur-urayna ti reaksion ti Ari ti Dara, ket dagus a natiliwanna ti makannawan nga ima ti lalaki babaen ti bukodna. Napartak a panagturong iti baba ket naburak ti pulso ni Kovalenko. Ket manen nagsisilpo laeng ti Ruso.
  
  Nabuya ida da Komodo, Karin, Ben ken ti nabati a soldado ti Delta.
  
  Minatmatan ida ti Ari ti Dara. "Saannak a mabalin a patayen. Dakayo amin. Saannak a mabalin a patayen. Siak ti Dios!"
  
  Nagngaretnget ni Komodo. "Saankami a mabalin a patayen, idiot. Masapul nga agpukkawka iti impierno ti adu. Ngem sigurado a segseggaak ti panangtulong kenka a mangpili no ania nga impierno nga abut ti pangibusbosam iti nabati a panagbiagmo."
  
  "Prison" Nagtupra ti nadara nga ari. "Awan ti pagbaludan a makaiggem kaniak. Kukuakto iti makalawas."
  
  Naburak ti ngiwat ni Komodo iti isem. "Sumagmamano a pagbaludan," siuulimek a kinunana. "Awan pay ketdi dagitoy."
  
  Kasla nasdaaw ni Kovalenko iti apagbiit, ngem kalpasanna ti kinatangsit ti nangabbong manen iti rupana ket nagsubli ken ni Drake. "Ken sika?" - sinaludsodna. "Mabalin a natayka met no diak kasapulan a kaguraka iti kagudua ti lubong."
  
  "Natay?" - Nag-echo ni Drake. "Adda nadumaduma a kita ti natay. Rumbeng nga ammom daytoy."
  
  Sinipa ni Drake iti nalamiis ken natay a pusona. Nagkidem ni Kovalenko. Agay-ayus ti dara manipud iti ngiwatna. Buyogen ti nakalkaldaang nga ikkis, nagparintumeng. Nakababain a panagpatingga para iti Nadara nga Ari.
  
  Nagkatawa ni Drake kenkuana. "Nalpasnan. Igalutmo dagiti imana ket intayo."
  
  nagsao ni Ben. "Inrekordko ti padron ti panagsaona." Siuulimek a kinunana a nangpidut iti teleponona. "Mabalintayo ti agusar iti espesial a software a mangpaadu iti timekna. Matt, saanmi gayam a kasapulan isuna a sibibiag."
  
  Nakaro ti kanito a kas iti maudi a segundo sakbay ti panagbettak. Nagbaliw ti langa ni Drake manipud panagresign agingga iti puro a gura. Nagduadua ni Komodo a bumallaet, saan a gapu iti buteng, no di ket gapu iti narigat a nagun-odna a panagraem -ti kakaisuna a panagraem a mabigbig ti maysa a soldado. Nagkidem dagiti mata ni Karin gapu iti buteng.
  
  Inngato ni Drake ti riplena sa tinapikna ti natangken nga asero iti muging ni Kovalenko.
  
  "Siguradoka kadi?"
  
  "Positibo nga." Nakitak a natay. Addaak sadiay. Nangted iti bilin iti panangraut dagiti terorista iti Hawaii.Kinita ni Ben ti aglawlaw ti kuarto. "Uray ti Impierno ti mangtupra kenkuana."
  
  "Daytoy ti kukuam." Nalamiis ken nasipnget ti isem ni Drake, kasla kararua ti Nadara nga Ari. "Iti labes dagiti ruangan ti impierno. Ditoy ti masapul a pagdagusanmo, ket ditoy ti masapul a matayka."
  
  Nagkidem a siiirut ti panga ni Kovalenko;iti likudan daytoy adda uppat a pulo a tawen nga ipapatay, kinakurang ken nadara a panagbaba. "Saannak a pulos a butbutngen."
  
  Inadal ni Drake ti natnag a lalaki. Husto ti imbagana. Saan a makadangran kenkuana ti ipapatay. Awan ti aniaman ditoy daga a makabutbuteng iti daytoy a tao.
  
  Ngem adda maysa a banag a mangburak kenkuana.
  
  "Isu nga igalutdaka ditoy baba." Imbabana ti riplena, a nakabang-ar unay ni Komodo. "Ket itultuloymi nga i-claim ti gameng. Maysa dayta a panagbirok iti biagmo ket dikayto pulos maammuan no ania dayta. Ngem markaam dagiti sasaok, Kovalenko, aramidek dayta. "
  
  "Saan!" Dagus ti panagkigtot ti Ruso. "Ania dagiti reklamoyo? Saan! Saan uray inton kaano. Kukuak dayta. Kanayon a kukuak daytoy."
  
  Buyogen ti desperado a panagngaretnget, ti Ari ti Dara ket nangaramid iti maysa a maudi a desperado a panangiduron. Naballikug ti rupana gapu iti ut-ot. Nagayus ti dara manipud iti rupa ken imana. Timmakder ket inkabilna ti tunggal onsa ti pagayatan ken biag a napno iti gura ken pammapatay iti panagluksawna.
  
  Nagkir-in dagiti mata ni Drake, nagbalin a natangken ti rupana a kasla granito. Pinalubosanna ti Ari ti Dara a mangdungpar kenkuana, nagtakder a sititibker bayat a binusbos ti nauyong a Ruso ti tunggal maudi nga onsa ti enerhia iti sangadosena a danog, napigsa idi damo ngem napartak a kumapuy.
  
  Kalpasanna, nagkatawa ni Drake, uni iti labes ti sipnget, uni nga awanan iti ayat ken napukaw, a naipit iti kagudua ti nagbaetan ti purgatorio ken impierno. Idi nabusbos ti maudi nga enerhia ti Ari ti Dara, induron ni Drake babaen ti paladna ket nagtakder iti barukongna.
  
  "Awan mamaay amin dayta, Kovalenko. Maabakka".
  
  Nagdardaras ni Komodo iti Ruso ket ingalutna sakbay a mabaliwan ni Drake ti panunotna. Timmulong ni Karin a nangsinga kenkuana babaen ti panangitudona iti dandani bertikal nga agdan ken ti nakaskasdaaw a buya ti nangisit a trono a rumrummuar. Ad-adda pay a nakaskasdaaw dayta manipud ditoy. Nagdakkel ken naan-anay ti pannakakitikit ti parsua, a nakabitin iti sangagasut a pie iti ngatuen ti uloda.
  
  "Kalpasan kenka".
  
  In-assess ni Drake ti sumaruno a lapped. Nagpangato ti agdan iti bassit nga anggulo iti agarup sangagasut a pie. Nauneg ti nangisit ti baba ti trono, iti laksid ti adu nga amber highlights a naiwaras iti aglawlawna.
  
  "Siak koma nga umuna," kinuna ni Komodo. "Adda sumagmamano a kapadasak nga agsaksakay. Masapul a sumang-atkami iti sumagmamano nga addang iti tunggal gundaway, nga ikabilmi dagiti karabiner bayat ti panagdaliasatmi, ket kalpasanna palawaenmi ti safety line iti team-mi."
  
  Pinalubosan ni Drake nga isu ti mangidaulo. Napigsa pay laeng ti pungtot iti panunotna, dandani nalapunos. Nasayaat pay laeng ti rikna ti ramayna iti gatilio ti M16. Ngem ti panangpapatay ken Kovalenko ita kaipapananna ti panangsabidong iti kararuana iti agnanayon, a mangimula iti sipnget a di pulos agpukaw.
  
  Kas mabalin a kunaen ni Ben Blake, dayta ti mangiturong kenkuana iti nasipnget a dasig.
  
  Rinugianna ti simmang-at iti pader kalpasan ni Komodo, a kasapulanna ti pakasingaan bayat a dumakdakkel ti di agpatingga a panagkasapulan iti panagibales ken inkagumaanna a kontrolen. Ti kellaat a panagpangato ti dagus a nangipamaysa iti panunotna. Natay ti ikkis ken asug ti Nadara nga Ari bayat nga umas-asideg ti trono ken narigrigat ti agdan.
  
  Simmang-atda, ni Komodo ti nangidaulo iti dalan, a siaannad a pinatalgedanna ti tunggal carabiner sakbay a sukimatenna ti dagsenna ket kalpasanna in-threadna ti tali a pangsalaknib ken intinnag iti team-na iti baba. No nangatngato ti simmang-atda, nasipnget. Tunggal addang ti agdan ket naikitikit iti sibibiag a bato. Nangrugi a makarikna ni Drake iti panagsiddaaw bayat ti panagpangatona. Sumagmamano a di kapapati a gameng ti agur-uray kadakuada; nariknana dayta iti bagisna.
  
  Ngem ti trono?
  
  Gapu ta nariknana ti naan-anay a kinaemma iti likudanna, nagsardeng, inurnongna ti turedna ket timmaliaw iti baba. Inkarigatan ni Ben, nakalawlawa dagiti matana ken mabuteng. Narikna ni Drake ti panagallon ti simpatia ken panagayat iti agtutubo a gayyemna a saan pay a narikna sipud idi natay ni Kennedy. Nakitana ti nabati a soldado ti Delta a mangikagkagumaan a tumulong ken ni Karin ket immisem idi inwagwagna. Inyunnatna ti tulong ken ni Ben.
  
  "Isardengmo ti agaramid iti dayta manipud iti bagim, Blakey. Tay."
  
  Kinita ni Ben ket kasla nagputok ti paputok iti utekna. Adda banag kadagiti mata ni Drake wenno ti tono ti timekna a nangparagsak kenkuana, ket nagparang ti langa ti namnama iti rupana.
  
  "Agyamanak iti Dios ta nagsublika."
  
  Iti tulong ni Drake, naparpartak ti panagpangato ni Ben. Nalipatan ti makapapatay a kinaawan iti likudan dagitoy, ket tunggal addang nagbalin nga addang nga agturong iti pannakatakuat, saan nga agturong iti peggad. Ad-adda nga umas-asideg ti baba ti trono agingga nga adda iti makasagid a distansia.
  
  Siaannad a nagna ni Komodo iti agdan ket simmang-at iti trono a mismo.
  
  Kalpasan ti maysa a minuto, naallukoy ti atensionda iti makaguyod nga American accent-na. "Oh my God, saankayo a mamati iti daytoy."
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET DUA
  
  
  Naglugan ni Drake iti bassit a giwang ket direkta a nagdisso iti nalawa a bato a bloke a nangbukel iti sakaanan ti trono. Inur-urayna da Ben, Karin, ken ti maudi a soldado ti Delta a simmangpet sakbay a kinitana ni Komodo.
  
  "Ania ti adda kenka dita ngato?"
  
  Simmang-at ti lider ti Delta Team iti tugaw ti trono. Ita, nagna iti igid ket minatmatanna ida
  
  "Siasinoman a nangibangon iti daytoy a trono nangipaay iti saan unay a nalimed a pagnaan. Ditoy, iti likudan ti likud ti trono, adda makinlikud a ridaw. Ket silulukatda."
  
  "Dika umasideg," napardas a kinuna ni Drake, a pampanunotenna dagiti sistema ti silo a linasatda. "Iti amin nga ammotayo, daytoy ti mangballikug iti switch a mangipatulod a diretso iti daytoy a trono nga agpababa."
  
  Kasla nakabasol ni Komodo. "Nasayaat nga awag. Ti problema ket addan kaniak. Ti naimbag a damag ket..." Nagngisiten. "Awan dagiti silo."
  
  Inyunnat ni Drake ti imana. "Tulongandak a bumangon."
  
  Saggaysa a simmang-atda iti tugaw ti obsidian a trono. Inted ni Drake ti apagbiit a kanito a nagsubli ken dinayawna ti buya ti yuyeng.
  
  Iti direkta a kasungani, iti ballasiw ti nagdakkel a rangkis, nakitana ti isu met laeng a bato a balkonahe a sinakupenda idi. Ti balkonahe a naggapuan ni Kapitan Cook. Ti balkonahe a nakapukawan la ketdi ti Nadara nga Ari kadagiti maudi a pedaso ti kinasimbeng ti panunot nga adda kenkuana. Kasla maysa laeng a bato ti kaadayoda, ngem makaallilaw a milia dayta.
  
  Nagngirsi ni Drake. "Daytoy a trono," kinunana a siuulimek. "Nabangon daytoy para iti-"
  
  Nasinga ti ikkis ni Ben. "Mat! Nadara nga impierno. Saanmo a patien daytoy."
  
  Saan a ti pannakakigtot iti timek ti gayyemna ti nangipatulod iti buteng babaen kadagiti nerve endings ni Drake, no di ket ti rikna ti foreboding. Premonition ti nasakbay.
  
  "Ania daytoy?"
  
  Nagsubli. Nakitana ti nakita ni Ben.
  
  "Kantotnak."
  
  Induron ida ni Karin a rimmuar. "Ania daytoy?" Kalpasanna, nakitana met. "Saan uray inton kaano".
  
  Kinitada ti likud ti trono, ti nangato a poste a pagsadagan ti maysa, ken ti paset a nangbukel iti makinlikud a ridaw.
  
  Daytoy ket naabbungotan kadagiti pamiliar itan a swirls - dagiti nakaskasdaaw a kadaanan a simbolo a kasla maysa a porma ti panagsurat - ken dagiti isu met laeng a simbolo a naikitikit kadagiti agpada nga alikamen ti panagdaliasat iti panawen, ken kasta met iti dakkel nga arko iti baba ti Diamond.Ulo, a ni Cook naawagan kadagiti Ruangan ti Impierno.
  
  Dagiti isu met laeng a simbolo a nabiit pay a natakuatan ni Thorsten Dahl iti tanem dagiti didiosen, iti adayo idiay Iceland.
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana. "Kasano a mapasamak daytoy? Manipud idi damo a nangngegmi ti maipapan iti siam a nadara a shards ni Odin, mariknak a kasla agbibiagak iti tagtagainep. Wenno bang-ar."
  
  "Ipustaak a ditay pay nalpas ti siam a paset," kinuna ni Ben. "Manipulasion la ketdi daytoy. Ti kangatuan nga urnos. Kasla napilikami wenno aniaman."
  
  "Ad-adda a kasla nailunod." Nagngaretnget ni Drake. "Ket agsardengka iti Star Wars crap."
  
  "Basbassit bassit ti pampanunotek a Skywalker, ad-adu bassit ni Chuck Bartowski," kinuna ni Ben a medio immisem. "Gapu ta geeks-kami ken amin."
  
  Sipanamnama a kinita ni Komodo ti nalimed a ridaw. "Ituloytayo kadi? Inted dagiti tattaok ti biagda tapno matulongandakami a makadanon iti daytoy nga adayo. Ti laeng maaramidantayo kas subad ket ti panangbirok iti pagpatinggaan daytoy nga abut ti impierno."
  
  "Komodo," kinuna ni Drake. "Daytoy ti panungpalan." Adda la ketdi."
  
  Induronna ti lider ti dakkel a grupo ket simrek iti higante a dalan. Dakdakkelen ti espasio ngem ti ridaw a sumrek iti dayta, ket no mabalin dayta, narikna ni Drake a lumawa ti pagnaan, ad-adda nga umad-adayo dagiti diding ken tawa, agingga a-
  
  Nalamiis ken natadem nga angin ti nangapros iti rupana.
  
  Nagsardeng ket intinnag ti glow stick. Iti nakapsut a lawag, pinaputokanna ti amber a rocket. Nagtayab nga agpangato, agpangato, agpangato, sa bimmaba ken bimmaba, nga awan ti nasarakan a suporta. Saan a makasarak iti tawa, ledge wenno uray pay suelo.
  
  Pinaputokanna ti maikadua a flare, iti daytoy a gundaway iti kannawan. Ket manen naungaw ti amber infusion nga awan ti tugotna. Binukkolna ti sumagmamano a glow stick ket inwarasna nga agpasango tapno agsilnag ti dalanda.
  
  Nagtinnag ti narangrangkis nga igid ti bakras iti innem a pie iti sanguananda.
  
  Narikna ni Drake ti pannakaliday unay, ngem pinilitna ti bagina nga agtultuloy. Sumagmamano pay nga addang ket nasarakanna ti bagina a nakasango iti kinaawan.
  
  "Awan ti makitak. Bullshit".
  
  "Saankami nga umay amin daytoy a dalan no awan ti nadamsak a sipnget a manglapped kadakami." Inyebkas ni Karin ti kapanunotan ti amin. "Padasem manen, Drake."
  
  Nangipatulod iti maikatlo a kimat iti kinaawan. Adda sumagmamano a nakapsut a highlights iti daytoy a shot bayat ti panagtayabna. Adda banag iti bangir ti mangliwengliweng. Nagdakkel a pasdek.
  
  "Ania idi?" Nagsennaay ni Ben gapu iti panagsiddaawna.
  
  Napardas a nagkupas ti kimat, apagbiit a kirmat ti biag a napukaw iti agnanayon iti kasipngetan.
  
  "Agurayka sadiay," kinuna ti maudi a nabati a soldado ti Delta, maysa a lalaki nga addaan iti call sign a ni Merlin. "Mano nga amber flash ti nabati kadatayo?"
  
  Sinukimat ni Drake dagiti sinturon ken backpack-na. Kasta met ti inaramid ni Komodo. Agarup tallopulo ti napanunotda a bilang.
  
  "Ammok ti pampanunotem," kinuna ni Komodo. "Paputok, saan kadi?"
  
  "Naminsan," nakalkaldaang a kinuna ni Merlin, ti eksperto iti armas ti team. "Ammuem no ania ti sangsanguenmi ket kalpasanna isublim dayta iti lugar a mabalinmi nga awagan para iti backup."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Umanamong". Inlasinna ti sangadosena a flare para iti panagsubli, ket kalpasanna nagsagana. Immay da Komodo ken Merlin ket nagtakderda iti abayna iti igid.
  
  "Nakasagana?"
  
  Nagsasaruno, a napartak a nagsasaruno, nagpaputokda iti missile kalpasan ti missile iti nangato iti tangatang. Nagsilnag a naraniag ti lawag nga amber iti kangatuan a puntona ket nangiruar iti nakalitlitnaw a kinaraniag a nangikkat iti sipnget.
  
  Iti umuna a gundaway iti historia, dimteng ti lawag ti aldaw iti agnanayon a sipnget.
  
  Nangrugin nga adda epekto ti pyrotechnic display. Bayat nga agtultuloy ti panagtayab ti flare kalpasan ti flare nga agpangato ken bimtak sakbay nga in-inut a bimmaba, nagsilnag ti nagdakkel nga estruktura iti sabali a pungto ti higante a kueba.
  
  Nagnganga ni Ben. Nagkatawa ni Karin. "Naraniag".
  
  Bayat a masmasdaawda a mangbuybuya, napuoran ti nakaro a kinasipnget ket nangrugin a nagparang ti nakaskasdaaw nga estruktura. Umuna ti maysa a linia dagiti arko a naikitikit iti makinlikud a diding, sa ti maikadua nga intar iti baba dagitoy. Kalpasanna, nalawag a dagiti arko ket talaga a babassit a siled - niche.
  
  Iti baba ti maikadua a linia nakitada ti maikatlo, kalpasanna maikapat, ket kalpasanna agsasaruno nga agsasaruno bayat nga agdisso dagiti makabulsek a silaw iti dakkel a pader. Ket iti tunggal niche dagiti dadakkel a sumilsilap a gameng inyanninawda ti apagbiit a dayag ti agtaytayab nga amber nga impierno.
  
  Nasdaaw ni Ben. "Daytoy... daytoy..."
  
  Nagtultuloy ti panagpaputok da Drake ken Delta Team iti missile kalpasan ti missile. Kasla isuda ti nangburak iti gil-ayab ti nagdakkel a siled. Bimtak ti natan-ok nga apuy ken nagraira iti imatangda.
  
  Kamaudiananna, pinaputokan ni Drake ti maudi a flare-na. Kalpasanna, nangipaay iti apagbiit a kanito a mangapresiar iti nakaskasdaaw a paltiing.
  
  Nagnganga ni Ben. "Nagdakkel... isu-"
  
  "Sabali a tanem dagiti didiosen." Nalpas ni Drake nga ad-adda a maseknan iti timekna ngem iti pannakaklaat. "Di kumurang a mamitlo nga ad-adu ngem idiay Iceland. Jesu-Kristo, Ben, ania ngata ti mapaspasamak?"
  
  
  * * * .
  
  
  Ti panagsubli, nupay napno pay laeng iti peggad, ket nangala iti kagudua ti panawen ken kagudua ti panagregget. Ti laeng kangrunaan a lapped ket ti dakkel a giwang a sadiay masapul nga ipasdekda ti sabali a zip line tapno makaballasiwda manen, nupay ti Lust room ket kanayon a parikut para kadagiti lallaki, kas intudo ni Karin babaen ti panagsiddaawna ken ni Komodo.
  
  Iti panagsublida babaen ti arko ti Cook"s Hell Gate, nagdissoda iti tubo ti lava nga agsubli iti rabaw.
  
  Naburak ni Drake ti napaut a kinaulimek. "Wow, daytoy ti kasayaatan nga angot iti lubong ita. Kamaudiananna sumagmamano a presko nga angin."
  
  Naggapu ti timek ni Mano Kinimaki iti kasipngetan iti aglawlaw. "Alaem dayta Hawaiian nga anges ti presko nga angin, manong, ket as-asidegka koma iti kalatmo."
  
  Rimmuar dagiti tattao ken rupa manipud iti semi-sipnget. Nairugi ti generator, a nangsindi iti nadarasudos a naibangon a set ti string lights. Mabangbangon ti maysa a lamisaan iti talon. Impadamag ni Komodo ti ayanda bayat a nangrugida a sumang-at iti tubo ti lava. Nagsubli ti signal ni Ben ket namimpat a nag-beep ti selponna babaen ti answering machine. Kasta met ti inaramid ni Karin. Napalubosan dagiti nagannak nga umawag.
  
  "Namin-uppat laeng?" sinaludsod ni Drake nga agngisiten. "Nalipatandaka la ketdi."
  
  Nagna ni Hayden nga immasideg kadakuada ita, maysa a nadadael, nabannog ti langana a ni Hayden. Ngem immisem ken sibabain nga inarakupna ni Ben. Simmaruno ni Alicia a nangmatmat ken ni Drake kadagiti mammapatay a mata. Ket kadagiti anniniwan a nakita ni Drake ni May, adda nakaam-amak a tension a mayanninaw iti rupana.
  
  Dandani panawenen ti panagkuentada. Kasla nabainan unay ti babai a Hapones, saan a ti Ingles a babai, iti daytoy.
  
  Inyugyugyog ni Drake ti nasipnget nga ulep ti depression manipud kadagiti abagana. Pinarmekna amin dayta babaen ti panangipuruakna iti naisinggalut ken nakanganga a pigura ti Ari ti Dara iti di patas a daga iti sakada.
  
  "Ni Dmitry Kovalenko." Nagngaretnget. "Ari ti kampana ti ngudo. Ti kaaduan a narugitan iti kitana. Adda kadi mayat iti sumagmamano a sipa?"
  
  Iti dayta a kanito, nagbalin ti pigura ni Jonathan Gates manipud iti dumakdakkel nga arimbangaw iti aglawlaw ti temporario a kampo. Inkidem ni Drake dagiti matana. Ammona a personal a pinatay ni Kovalenko ti asawa ni Gates. Ad-adu ti rason ni Gates a mangdangran iti Ruso ngem uray da Drake ken Alicia.
  
  "Padasen". - Nagsisilpo ni Drake. "Anyway, saan a kasapulan ti bastardo ti amin a takiag ken sakana iti pagbaludan."
  
  Nakitana a nagkidem ken timmaliaw da Ben ken Karin. Iti dayta a kanito, nasiputanna ti nagbalinanna a lalaki. Nakitana ti kinapait, ti makaibales a pungtot, ti espiral ti gura ken pungtot a mangiturong kenkuana nga agbalin a kas ken ni Kovalenko a mismo, ket ammona nga amin dagitoy nga emosion ket mangan kenkuana ken kamaudiananna balbaliwanna, pagbalinenna a naiduma a tao. Maysa dayta nga ending nga awan kadakuada ti mayat...
  
  ... Kayatna a sawen, ni Alison wenno Kennedy.
  
  Timmaliaw met ket inkabilna ti takiagna iti tunggal abaga ni Blake. Kimmitada iti daya, a linabsanda ti agsasaruno nga agtaytayab a kayo ti palma, nga agturong kadagiti adayo a sumilsilap a silaw ken ti aggargaraw a taaw.
  
  "Ti pannakakita iti kastoy ket mabalin a mangbalbaliw iti maysa a tao," kinuna ni Drake. "Mabalin a mangted kenkuana iti baro a namnama. Naited ti panawen."
  
  Nagsao ni Ben a di nagsubli. "Ammok a kayatmo ti Dinoroc quote ita, ngem diakto ited kenka. Imbes ketdi, mabalin nga adawek ti sumagmamano a mainaig a linia manipud iti "Haunted". Kasano ngay daytoy?"
  
  "Adawem kadi ni Taylor Swift ita? Ania ti nagbiddut sadiay?"
  
  "Nasayaat daytoy a track a kas iti aniaman a Dinorock-yo. Ket ammom dayta".
  
  Ngem pulos a di aminen ni Drake dayta. Imbes ketdi, dimngeg iti panagsasarita nga agsublisubli iti likudanda. Nasaririt ken napartak a naparmek dagiti panggep dagiti terorista, ngem adda latta sumagmamano a nasugatan. Di maliklikan a pagbanagan no makilangen kadagiti panatiko ken nauyong. Nagleddaang ti pagilian. Addan iti dalan ti Presidente ket inkarinan ti sabali pay a naan-anay a pannakatarimaan ti Estados Unidos. sistema ti panagsukisok, nupay saan pay a nalawag no kasano a ti asinoman ket makalapped kenni Kovalenko manipud iti panangipatungpal ti plano nga addan kadagiti obra iti duapulo a tawen, idinto nga amin daytoy a panawen isu ket naibilang a maysa laeng a mitiko a pigura.
  
  Umasping unay kadagiti didiosen ken dagiti tedda a masarakanda ita.
  
  Nupay kasta, nasursuro dagiti leksion, ket determinado ti E.U. ken dadduma pay a pagilian a mangikabilangan amin iti dayta.
  
  Ti isyu dagiti darum a naidatag kadagidiay adda iti turay a nagtignay iti sidong ti pannakapilit ken gapu iti buteng para iti pagimbagan dagiti ay-ayatenda ket manggalut iti sistema ti hudisial iti adu a tawen.
  
  Ngem nawayawayaan dagiti kautibo ti Ari ti Dara ket naikaykaysada manen kadagiti ay-ayatenda. Inkari ni Gates a mapilitan ni Kovalenko a mangisuko iti nadara a panagibalesna, iti maysa a wagas wenno sabali. Nakikadua manen ni Harrison iti balasangna, nupay apagbiit laeng, ket ti damag ti nangpaladingit laeng ken ni Drake.
  
  No naipasngay ken inayat ti bukodna nga anak a babai ket kalpasanna nakidnap, inaramidna kadi ti isu met laeng a banag a kas ken ni Harrison?
  
  Siempre aramidenna dayta. Asinoman nga ama iyakarna ti langit ken daga ken amin nga adda iti nagbaetan tapno maisalakan ti anakna.
  
  Immadayo da Hayden, Gates, ken Kinimaka iti arimbangaw agingga nga asidegda ken ni Drake ken ti grupona. Naragsakan a nakakita ken ni Komodo ken ti nakalasat a soldado ti Delta, ni Merlin, a kaduada met. Agnanayon dagiti singgalut a nabukel iti panagkakadua ken panagtignay.
  
  Salsaludsoden ni Hayden ken ni Gates ti maipapan iti sumagmamano a lalaki nga agnagan Russell Cayman. Kasla daytoy a lalaki ti nangsukat ken ni Torsten Dahl kas pangulo ti operasion ti Iceland, dagiti bilinna ket naggapu iti mismo a tuktok... ken nalabit uray iti naariwanas ken adayo a lugar iti ngato dayta. Kasla natangken ken awan asi ni Cayman. Kanayon nga inturongna dagiti nalimed nga operasion ken naiwarwarasna nga ad-adda pay a nalimed ken napili nga operasion agpadpada iti pagilian ken iti ballasiw-taaw.
  
  "Maysa a troubleshooter ni Cayman," kinuna ni Gates. "Ngem saan laeng a dayta. Kitaem, kasla awan ti makaammo no siasino ti troubleshooter-na.Ti clearance-na ket lumablabas iti kangatuan a lebel. Dagus ken awan kondisionna ti access-na. Ngem no maiduron, awan ti makaammo no siasino ti impierno a talaga nga agtartrabahoanna."
  
  Nagkiriring ti selpon ni Drake ket inbitinna ti telepono. Sinukimatna ti iskrin ket naragsakan a nakakita a ti tumawag ket ni Thorsten Dahl.
  
  "Hoy, nauyong a Sueko dayta! Ania ti mapaspasamak, buddy? Agsasao pay laeng a kasla umel?"
  
  "Kasla kasta. Sumagmamano nga orasen nga ikagkagumaak ti makiuman iti maysa ket maawatanko. Saan a naasi kaniak ti gasat."
  
  "Nagasatka ta adda maysa kadakami," kinuna ni Drake. "Narigat ti sumagmamano nga aldaw."
  
  "Ala, asidegen nga ad-adda a narugso." Nagsubli ni Dahl.
  
  "Agduaduaak dayta-".
  
  "Agdengngeg. Nakasarakkami iti drowing. Maysa a mapa tapno ad-adda nga eksakto. Nabalinanmi a na-decipher ti kaaduan sakbay a dayta nga umel a ni Cayman inklasipikana dayta kas top-level nga isyu ti seguridad. Sabagay, adda kadi naammuan ni Hayden wenno ni Gates maipapan kenkuana?"
  
  Nagkidem ni Drake gapu iti pannakariro. "Ni Caiman? Siasino ngata daytoy Cayman guy? Ket ania ti ammo da Hayden ken Gates?"
  
  "Saan a napateg." Awan unay ti tiempok." Iti umuna a gundaway, naamiris ni Drake nga agsasao ti gayyemna iti arasaas ken agdardaras. "Kitaen. Ti mapa a nasarakanmi uray la ipamatmatna ti ayan ti tallo a tanem. Naawatam kadi daytoy? Adda tallo a tanem dagiti didiosen."
  
  "Nasarakanmi laeng ti maikadua." Narikna ni Drake ti angin a nagtupak kenkuana. "Dakkel dayta."
  
  "Napanunotko a kasta." Kalpasanna, kasla umiso ti mapa. Ngem, Drake, masapul a mangngegmo daytoy, ti maikatlo a tanem ti kadakkelan kadakuada amin, ken isu ti kadadaksan."
  
  "Nakamadmadi?"
  
  "Napno kadagiti nakaam-amak unay a didiosen. Talaga a makarimon. Dakes a parsua. Ti maikatlo a tanem ket maysa a banag a kasla pagbaludan, a sadiay napilit ti ipapatay imbes nga inawat. Ket ni Drake..."
  
  "Ania?"
  
  "No hustotayo, pagarupek nga iggemna ti tulbek ti sumagmamano a kita ti igam ti doomsday."
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET TALLO
  
  
  Idi bimmaba ti sabali pay a sipnget iti Hawaii ken nangrugin dagiti sumaganad a tukad ti sumagmamano a kadaanan a megaplan, pinanawan amin da Drake, Alicia ken May tapno agpatingga a maminsan ken agpatpatuloy ti bukodda a krisis.
  
  Naiparna a pinilida ti kadramatiko a setting iti amin. Waikiki Beach nga addaan iti nabara a Taaw Pacifico, a naraniag ti panagsilnag ti napno a bulan iti maysa a sikigan ken dagiti hileras dagiti gumilgil-ayab nga otel dagiti turista iti sabali.
  
  Ngem ita a rabii ket lugar dayta para kadagiti napeggad a tattao ken naulpit a paltiing. Nagtitipon ti tallo a puersa ti nakaparsuaan iti gimong a mangbalbaliw iti agnanayon iti kurso ti biagda.
  
  Immuna a nagsao ni Drake. "Masapul nga ibagayo a dua kaniak. Siasino ti nangpapatay ken ni Wells ken apay. Dayta ti gapuna nga addakami ditoy, isu nga awanen ti serserbi ti panagkabil iti aglawlaw ti kabakiran."
  
  "Saan laeng a dayta ti rason nga addakami ditoy." Nagsiput ni Alicia ken ni Mai. "Timmulong daytoy nga elf a nangpapatay ken ni Hudson babaen ti panagulimekna maipapan iti bassit a kabsatna a babai. Panawenen tapno makaalakami ken ti lalakik iti sumagmamano a daan a panagibales."
  
  In-inut a nagkidem ni Mai. "Saan a pudno dayta." Nalukmeg, idiotic a nobiom-"
  
  "Kalpasanna iti espiritu ni Wells." Nagsisilpo ni Alicia. "Sapay koma ta adda nawaya nga orasko!"
  
  Immasideg ni Alicia ket sinuntokna iti napigsa ti rupa ni May. Nagkidem ti bassit a balasitang a Hapones, sa timmangad ket immisem.
  
  "Nalagipmo".
  
  "Ania ti imbagam kaniak nga inton sumaruno a danogka, rumbeng a danogka a kas iti lalaki? Yeah, dika agannayas a manglipat iti kastoy."
  
  Nangiruar ni Alicia iti flurry of punches. Nagsanud ni Mai, iniggamanna ti tunggal pulsonda. Nakurba ti darat iti aglawlawda, a naiwaras iti naiparna a padron babaen kadagiti napartak a sakada. Pinadas ni Drake ti bumallaet iti naminsan, ngem ti pannakasaplit ti makannawan a lapayagna ti nangpanunot iti namindua.
  
  "Basta dikay" agkankantot nga agpipinnatay."
  
  "Awan ti maikariko," insungbat ni Alicia. Natnag ket naitibkol ti makannawan a saka ni May. Nagdisso ni Mai a nagngaretnget, ti darat ti nangduprak iti ulona. Bayat ti yaasideg ni Alicia, inwaras ni Mai ti sangakamat a darat iti rupana.
  
  "Bitch" nga.
  
  "Nalinteg ti amin-" inlungsot ni Mai. Nagsango dagiti dua a babbai. Nausar ni Alicia a close combat ken nangipuruak kadagiti napigsa a danog babaen kadagiti siko, dakulap ken palmana, ngem natiliwan wenno liniklikan ni Mai ti tunggal maysa kadagitoy ket simmungbat a kas iti dayta. Iniggaman ni Alicia ti sinturon ni May ket pinadasna nga ibelleng iti di balanse, ngem ti laeng naaramidanna ket ti paset a panangpisangna iti tuktok ti pantalon ni May.
  
  Ket bay-am a silulukat ti depensa ni Alicia.
  
  Nagkidem ni Drake bayat ti panangbuybuyana kadagiti pasamak. "Ita ad-adda a kasla kinapudno daytoy." Nagsanud. "Ituloy".
  
  Naan-anay a ginundawayan ni May ti biddut ni Alicia, ket mabalin laeng nga adda maysa a maibusor iti mannakigubat a klase May. Nagtudo dagiti danog ken ni Alicia, ket nagdardaras a nagsubli, a nakabitin ti makannawan a takiagna gapu iti panagsagaba, ken sumsumged ti sternum-na gapu iti nagadu a danog. Kaaduan a mannakigubat ti sumuko koma kalpasan ti dua wenno tallo a pannakadungpar, ngem naaramid ni Alicia kadagiti naing-inget a bambanag, ket uray iti ngudona dandani naguyodna ti bagina.
  
  Insublina ti bagina iti angin, sinipa ken pinagsiddaawna ni Mai babaen ti doble ti sakana a sipa iti tian. Nagdisso ni Alicia iti bukotna iti darat ket binaliktadna ti intero a bagina.
  
  Tapno laeng makasabat iti rupa ti mula a komplikado unay nga urnos. Ti panangsuntok iti tian ket mabalin koma a nangtukkol iti Hulk, ngem dina pay ketdi pinasardeng ni Mai. Nalaka nga innala dagiti piskelna ti danog.
  
  Natnag ni Alicia, dandani naiddep ti silaw. Naglangoy dagiti bituen iti sanguanan dagiti matana, ken saan a dagiti agkir-in iti langit iti rabii. Nagsennaay daytoy. "Damn lucky ti paltog."
  
  Ngem nagturong metten ni May ken ni Drake.
  
  "Pinatayko ni Wells, Drake. Inaramidko".
  
  "Nasapa a nabigbigko dayta," kinunana. "Adda la ketdi rasonmo. Ania idi dayta?"
  
  "Saanmo nga ibaga dayta no patayek ti lakay a bastardo." Nagsennaay ni Alicia iti babada. "Awagandak koma a psycho bitch."
  
  Saan nga inkankano ni Drake. Inyugyugyog ni Mai ti darat manipud iti buokna. Kalpasan ti maysa a minuto, immanges iti nauneg ket kinitana a naimbag dagiti matana.
  
  "Ania daytoy?"
  
  "Dua a rason. Ti umuna ken kasimplean ket naammuanna ti pannakakidnap ni Chika ket impangtana nga ibagana kenka."
  
  "Ngem mabalinmi ti agsarita maipapan iti-"
  
  "Ammok. Bassit laeng a paset daytoy."
  
  Bassit laeng a paset, napanunotna. Bassit kadi a paset ti nakidnap ti kabsat ni May?
  
  Ita, inkarigatan ni Alicia ti timmakder. Isu met ti nagturong a nangsango ken ni Drake, a napno dagiti matana iti di naisangsangayan a buteng.
  
  "Ammok," inrugi ni May, sa intudona ni Alicia. "Adda ammomi a nakarkaro nga amang. Adda nakaam-amak..."
  
  "Jesus, no dimo ikabil daytoy sadiay, paltogak ti agpada a fucking heads-mo."
  
  "Umuna iti amin, rumbeng nga ammom a pulos a di ibaga kenka ni Welles ti kinapudno. Isu ket maysa a SAS. Isu ket maysa nga opisial. Ket nagtrabaho iti bassit nga organisasion a nangato unay ti food chain nga isu ti mangtarawidwid iti gobierno."
  
  "Talaga? Maipapan iti ania?" Kellaat a nagyelo ti dara ni Drake.
  
  "A napapatay ni baketmo-ni Alison."
  
  Naggaraw ti ngiwatna, ngem awan ti uni.
  
  "Nasingedka unay iti maysa a tao. Kasapulandaka a pumanaw iti daytoy a rehimen. Ket ti ipapatayna ti nangpasardeng kenka."
  
  "Ngem pumanawak koma. Pumanawak koma iti SAS para kenkuana!"
  
  "Awan ti makaammo," naulimek a kinuna ni Mai. "Uray isu ket dina ammo."
  
  Nagkidem ni Drake, kellaat a nariknana ti agneb kadagiti suli dagiti matana. "Adda kenkuana ti anakmi."
  
  Uban ti rupana a minatmatan ni Mai. Timmaliaw ni Alicia.
  
  "Diak pay pulos naibaga iti asinoman," kinunana. "Saan uray inton kaano".
  
  Nagsennaay ti rabii ti Hawaii iti aglawlawda, inyarasaas ti napigsa a dalluyon dagiti nabayagen a nalipatan a kanta dagiti nagkauna, dagiti bituen ken bulan ket kimmita iti baba a kas idi, a mangsalsalimetmet kadagiti sekreto ken dumdumngeg kadagiti kari a masansan a maaramid ti tao.
  
  "Ket adda pay sabali," kinuna ni Mai iti sipnget. "Adu ti panawenko ken ni Wells bayat ti panag-bounce-mi iti aglawlaw ti Miami. Bayat ti kaaddami iti dayta nga otel, ammom, daydiay nabuyogan, nangngegko ti panagsaritana iti telepono iti di kumurang a kagudua a dosena a daras iti maysa a lalaki...
  
  "Ania a kita ti tao?" napardas a kinuna ni Drake.
  
  "Cayman ti nagan ti lalaki. Russell Cayman."
  
  
  GIBUS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David nga Leadbeater
  Iti uppat a suli ti Daga
  
  
  KAPITULO UMUNA
  
  
  Nagtugaw ni Secretary of Defense Kimberly Crow nga addaan iti dumakdakkel a rikna ti panagdanag iti sigud nga agdardaras a pusona. Pudno a saan pay a nabayagen iti trabaho, ngem napagtengna a saan nga inaldaw a ti uppat a bituen a heneral ti Army ken nangato ti ranggona nga opisial ti CIA ket agkidkiddaw iti agdengdengngeg iti maysa a kas iti katayagna.
  
  Maysa dayta a bassit, nasipnget ngem naarkosan a siled iti maysa nga otel iti sentro ti Washington; maysa a lugar a nakairuamanna no kasapulan dagiti bambanag ti ad-adda a taktika bassit ngem iti gagangay. Ti nakudrep a silaw ket nakapsut ti panaganinagna manipud iti ginasut a balitok ken solido a banag nga oak, a nangted iti siled iti ad-adda a kassual a rikna ken nangipaganetget kadagiti tampok ken kanayon nga agbaliwbaliw nga ebkas dagidiay nagkita ditoy. Inur-uray ni Qrow ti umuna kadakuada nga agsao.
  
  Diretso ti punto ni Mark Digby, ti lalaki ti CIA. "Nauyong ti team-yo, Kimberly," kinunana a ti tonona ti mangputed iti atmospera a kasla asido babaen ti metal. "Isuratna ti bukodna a tiket."
  
  Ni Qrow, a mangnamnama idi iti daytoy a makasagid a panangraut, kagurana ti mapan iti depensa, ngem talaga nga awan ti pagpilianna. Uray agsasao, ammona nga eksakto a kayat ni Digby. "Nangaramidda iti tawag para iti pannakabista. Iti talon. Mabalin a diak magustuan, Mark, ngem agtalinaedak iti dayta."
  
  "Ket ita, nabatitayon," nagreklamo ni Heneral George Gleason a di mapnek. Ti baro nga engagement ti pakaseknanna.
  
  "Iti lumba para kadagiti makunkuna a "vacation spots"? Dagiti rider? Maidawat. Saan pay a na-crack ti kodigo ti kasayaatan nga isipmi."
  
  "Agdekketka, yeah?" Intuloy ni Digby a kasla saan a nagsardeng ni Gleeson. "Ti ngay desisionda a mangpapatay iti sibilian?"
  
  Linuktan ni Qrow ti ngiwatna ngem awan ti imbagana. Nasaysayaat no saan nga aramiden daytoy. Nalawag nga ad-adu ti ammo ni Digby ngem isu ken usarenna ti tunggal maudi a paset dayta.
  
  Diretso ti panangmatmatna kenkuana. "Ket ngay, Kimberly?"
  
  Tinaliawna manen, nga awan ti imbagana, agkir-in itan ti angin iti nagbaetanda. Nalawag nga umuna a maburak ni Digby. Praktikal nga agkurkuridemdem ti lalaki iti kasapulanna a makiraman, tapno ibukbokna ti kararuana ken molde dayta sigun iti wagas ti panagpampanunotna.
  
  "Tinulongan ida ti maysa a lalaki nga agnagan Joshua Vidal iti panagimbestigarda. Saan nga ammo ti team-ko iti daga no apay a sapsapulenda, wenno no apay nga inddepda amin a kamera iti surveillance room," insardengna, "agingga a nag-check-da idi agangay ket nasarakanda..." Nagkidem, nagpammarang chagrin nakarkaro ngem iti kaaduan a bituen ti soap opera.
  
  Nagbasa ni Qrow iti nagbaetan dagiti linia, a nariknana ti adu a suson ti crap. "Adda kadi naan-anay a reportmo?"
  
  "Mamatiak". Desidido a nagtung-ed ni Digby. "Addanton iti lamisaanmo inton malem."
  
  Nagulimek ni Qrow maipapan iti amin nga ammona maipapan iti kaudian a mision. Nagtultuloy ti pannakilangen ti SPEAR team - dandani saan - ngem ammoda bassit ti napasamak. Nupay kasta, ti pannakapapatay daytoy a Joshua Vidal, no adayo pay ketdi a pudno, ket addaan iti nauneg ken adayo a pagbanagan iti team. Inayon pay ni Mark Digby, a ti kita ti tao a naragsak a mangilinteg iti aniaman a biddut a nangparang-ay kadagiti bukodna a kalat, ket nalaka laeng a maawagan ti team ni Hayden a pannakaibabain iti Estados Unidos. Mabalin a mawaswasda, maiklasipikada a kas fugitives subject to arrest, wenno... nakarkaro pay.
  
  Agpannuray ti amin iti plano ni Digby.
  
  Masapul a siaannad unay ti panagtaray ni Crowe, a sipapanunot iti bukodna a medio narigat a karera. Ti pannakadanon iti daytoy nga adayo, pannakagun-od iti kastoy a kangato, ket saan nga awanan kadagiti peggadna -ket dadduma ti aglemlemmeng pay laeng iti likudanna.
  
  Nagkidem ni Heneral Gleason. "Awan ti iyabantena. Nangruna dagidiay lallaki nga agtartrabaho iti talon."
  
  Nagtung-ed ni Qrow iti heneral. "Umanamongak, George. Ngem adda ken agtultuloy ti SPEAR iti maysa kadagiti kaepektibuan a team-tayo, agraman ti SEAL Teams 6 ken 7. Dagitoy ket... naisangsangayan iti adu a wagas. Kayatko a sawen, iti literal, awanen ti sabali a team ditoy lubong a kas kadakuada."
  
  Natangken ti panagkita ni Digby. "Ibilangko daytoy kas di natalged unay a takder imbes a nangatngato. Kasapulan dagitoy a SWAT team ti ab-ababa a tali, saan a nalukay a kawar."
  
  Narikna ni Qrow a kimmaro ti atmospera ket ammona nga addanto nakarkaro pay iti masanguanan. "Nagdisso ti team-yo iti riles. Adda problemada iti uneg ti bagida. Ruar a misterio a mabalin nga umay pay a mangkagat kadatayo amin iti asno..." Nagsardeng.
  
  Nagreklamo manen ni Heneral Gleason. "Ti maudi a kasapulantayo ket ti maysa a grupo dagiti rogue a multinasional a korporasion a tinaraken ti Estados Unidos nga agmauyong iti ballasiw-taaw, a mangpataud iti sabali pay a bagyo ti tae. Nasaysayaat no putdentayo ti kurbata bayat a kabaelantayo."
  
  Saan a mailemmeng ni Qrow ti pannakaklaatna. "Ania ti pagsasaritaanyo?"
  
  "Awan ti ibagami." Tinaliaw ni Digby dagiti diding a kasla namnamaenna a makitana dagiti lapayag ni Dumbo.
  
  "Kunam kadi a rumbeng a matiliwda?" impigketna.
  
  Dandani di madlaw a nagkidem ni Digby; dandani saan a madlaw, ngem maysa a panaggaraw a nagtimek kadagiti pakdaar a kampana iti kaunggan ti kararua ni Qrow. Saanna a nagustuan, uray maysa laeng, ngem ti kakaisuna a pamay-an tapno mabang-aran ti nakaam-amak a tension iti siled ken pumanaw ket ti panagtultuloy.
  
  "Ikabilmo ti pin iti dayta," kinunana iti nalag-an a timek agingga a kabaelanna. "Ket pagsaritaantayo ti sabali pay a rason nga addatayo ditoy. Iti uppat a suli ti daga."
  
  "Direkta nga agsaotayo," kinuna ti heneral. "Ket kitaem dagiti kinapudno, saan a sarsarita. Kuna dagiti kinapudno a sumagmamano a bunggoy dagiti psycho ti naitibkol kadagiti tallopulo ti tawenna a manuskrito nga insurat dagiti kriminal iti gubat nga aglemlemmeng idiay Cuba. Kuna dagiti kinapudno a daytoy a bunggoy dagiti psycho ket napan iti sango ken fucking leaked them onto the damn Network, a medio natural para iti daytoy a bunggoy. Dagitoy ti kinapudno."
  
  Ammo ni Crow ti pananggura ti heneral iti arkeolohikal a folklore ken ti naan-anay a kinakurang ti imahinasionna. "Panagkunak, kasta, George."
  
  "Kayatmo kadi ti sumagmamano pay?"
  
  "Ala, siguradoak a dandanin mangngegtayo ida."
  
  "Tunggal nauyong a sientista, tunggal Indiana fucking Jones wannabe ken oportunistic criminal iti lubong ket addaan itan iti access iti isu met laeng nga impormasion nga ar-aramidentayo. Tunggal gobierno, tunggal special forces team, tunggal black ops unit ket nakitana dayta. Uray dagidiay awan. Ket ita pay laeng... maysa a lugar ti inturongda amin ti karugitan nga atensionda."
  
  Saan a sigurado ni Qrow a magustuanna ti analogy-na, ngem dinamagna, "Ania?"
  
  "Iplano ti urnos ti Maudi a Panangukom. Plano para iti panungpalan ti lubong."
  
  "Ita, kasla dramatiko bassit dayta nga aggapu kenka, Heneral."
  
  "Basaek a berbatim, dayta laeng."
  
  "Nabasatayo amin dayta. Amin dagitoy," imballaet ni Digby. "Siempre, kasapulan a maseriosoan daytoy ken saan a mabalin a diskuento iti agdama. Ti kangrunaan a dokumento, nga awaganda iti "Urnos ti Maudi a Panangukom," tuktukoyenna dagiti Kabaliero ken, patienmi, ti urnos a rumbeng a sapulen ida."
  
  "Ngem-" nalawag a saan a maitured ni Gleason ti bagina. "Uppat a suli.Naan-anay a di lohikal daytoy."
  
  Tinulongan ni Qrow nga umabante. "Pagarupek a nairanta a na-code daytoy, George. Tapno makomplikado ti pangngeddeng. Wenno aramidenyo tapno magun-odan laeng dagiti pinili ti Order."
  
  "Saanko a magustuan dayta". Kasla mauyong ni Gleason.
  
  "Siguradoak". Tinapik ni Qrow ti lamisaan iti sanguananna. "Ngem kitaem - ti manuskrito ket mangpataud iti adu a saludsod, amin dagitoy ket awan pay ti sungbatda. Basically, sadino ti ayanda ita... Ti Order?"
  
  "Saan a pulos a daytoy ti kadakkelan a misterio a sangsanguentayo," saan nga umanamong ni Digby. "Daytoy a plano ti masapul nga agturongtayo buyogen ti amin a panagdardaras."
  
  Tinagiragsak ni Qrow ti balligi daytoy partikular a manipulasion. "ADDAN dagiti pika idiay Egipto," pinasingkedanna. "Ti panangala iti manuskrito iti face value ken panangipapan nga umiso dagiti immuna nga interpretasiontayo ti rumbeng nga ayantayo."
  
  Kinagat ni Digby ti makinbaba a bibigna. "Nasayaat amin daytoy," kinunana, "ngem iyegnatayo met ti naan-anay a sirkulo iti kayattayo nga ayan. Masapul a maaramid itan ti pangngeddeng, Kimberly."
  
  "Itatta?" Talaga a nasdaaw. "Awan ti papananda ket biddut no iruar ida iti tay-ak. Ipagarupko a naawatanyo ti manuskrito? Uppat a kumakabalio? Ti maudi nga uppat nga igam? Gubat, panagparmek, bisin, Ipapatay. No balido daytoy a panagkuna, kasapulantayo nga aramidenda ti kasayaatan nga aramidenda."
  
  "Ni Kimberly." Inkuskos ni Digby dagiti matana. "Naan-anay a nagduduma ti panangmatmatmi kenka no ania dayta."
  
  "Sigurado a dimo karit dagiti dati a balligida?"
  
  "Kasano ti panangdepinarmo iti balligi?" Inwaras ni Digby dagiti imana iti nakabutbuteng a kinatangsit a pamay-an. "Wen, in-neutralize-da ti sumagmamano a pangta, ngem kasta met dagiti SEAL, Rangers, CIA Special Activities Division, SOG, Marine Raiders..." Nagsardeng. "Kitaem no sadino ti papanak?"
  
  "Kunam a saanmi a kasapulan ti SPIR."
  
  Inggagara ni Digby nga inwaras dagiti matana. "Saan a pulos a napasamak".
  
  Nasurok a maysa a segundo ti inkonsiderar ni Qrow iti nairanta a pananginsulto. Nagsiddaaw manipud Digby agingga ken ni Gleason, ngem simmungbat laeng ti heneral babaen ti di makaawis, estoiko a panagkita, awan duadua a ti makinruar nga ebkas ti panagparnuayna a panagsasaruno. Nalawag kenkuana no sadino ti nagballigian ti SPIR. Sipapasnek a dina maawatan daytoy ni Gleeson, ket naiduma ti kalat ni Digby.
  
  "Ita," kinunana, "adda laeng sasao ken reportmi, kaaduanna ket damag. Daytoy a team ket inrisgona ti biagda, napukawna dagiti lallakida ken maulit-ulit a nagsakripisio para iti daytoy a pagilian. Adda kalinteganda nga agsao."
  
  Nagrupa ni Digby, ngem awan ti imbagana. Nagsanud ni Qrow iti tugawna, a nagragragsak iti natalinaay nga atmospera a nasaknap pay laeng iti uppat a suli ti siled tapno padasenna ti agtalinaed a nakapokus. Kasapulan ti maysa ti konsentrasion ken kinatalna no makilangen kadagiti makasabidong nga uleg.
  
  "Isingasingko ti panangipatulod kadagiti tattao iti TerraLeaks iti panangpadas a mangpasardeng iti daytoy nga ayus ti impormasion," kinunana. "Agingga a maipasdek ti kinapudno daytoy nga Order. Ania ti mapasamak iti mabiit," innayonna. "Imbestigaranmi ti bunker ti Cuba a nakasarakan iti dayta. Ket binay-anmi ti Team SPEAR nga aramidenna ti trabahona. Awan ti naparpartak a mangaramid iti dayta."
  
  Nagtung-ed ni Heneral Gleason kas umanamong. "Addadan," inung-ungtanna.
  
  Kalpasanna, nalawa ti isem ni Digby kenkuana, a tinukoyna ti pusa a nakaala iti krema. "Awatek amin a singasingyo," kinunana. "Kayatko ti mairekord a mangibagbaga a diak umanamong kadakuada, ngem umanamongak. Ket kas subad, kayatko nga awatem ti bassit a singasingko."
  
  Patpatgek a Dios, saan. "Asino kadakuada?"
  
  "Maipatulodmi ti maikadua a team. Tapno abbongan ida ken nalabit matulongan ida."
  
  Ammo ni Qrow ti ibagbagana. Ti "ti panangabbong" kaipapananna ti panangpaliiw, ken ti "ti panangtulong" kaipapananna unay ti panangipatungpal.
  
  "Ania a team?"
  
  "SEAL Team 7. Umasidegdan."
  
  "Datdatlag." Nagkidem ni Qrow. "Adda dua kadagiti kasayaatan a team-mi iti isu met laeng a lugar nga aggigiddan. Kasano a napasamak daytoy?
  
  Nabalinan ni Digby ti nagtalinaed nga impassive. "Puro a naiparna. Ngem masapul nga umanamongkayo a nasaysayaat ti dua ngem ti maysa."
  
  "Nasayaat". Ammo ni Qrow nga awanen ti maaramidanna no di ti umanamong. "Ngem iti aniaman a kasasaad, saan nga agkita ti dua a team. Saan nga iti aniaman a rason. Nalawag amin?"
  
  "No laeng agpannuray ti lubong iti dayta." Immisem ni Digby, a nangliklik iti saludsod ken nakaigapuan ti panagsennaay ni Gleeson.
  
  "Agtalinaedka a propesional," kinuna ni Gleason. "Mabalinko ti maaddaan iti pito iti umiso a lugar iti sumagmamano nga oras. Basta mabiit laeng a malpastayo daytoy."
  
  "Ibilangmo dayta." Nagkedked ni Qrow a mangibaga kadagiti agassawa a dida ipalubos a ti ridaw ti mangdungpar kadakuada iti puon iti dalan a rummuar. Para ken ni SPEAR, saan koma a nagbalin a nakarkaro dayta. Para iti lalaki a nangpapatay ken ni Joshua Vidal, brutal dayta. Para kenkuana, mabalin nga aniaman kadagiti nadakamat ken nakarkaro pay. Ngem umuna, isalakantayo ti lubong, napanunotna.
  
  Manen.
  
  
  KAPITULO DUA
  
  
  Ti Alexandria ket adda iti amin a moderno a dayagna iti likudan ti plato-sarming a tawa; maysa a narang-ay a kongkreto a metropolis a nalikmut iti agkir-in a baybay, a namarkaan kadagiti kayo ti palma ken hotel, agkurba a kosta ken ti nakaskasdaaw a makapasiddaaw a Library of Alexandria.
  
  Ti CIA safe house ket buyaenna ti innem a lane a natengngel ti trapiko nga in-inut a nagkurba iti aglawlaw ti proa ti kosta. Amin a pagserkan iti nalukneng a balkonahe manipud ruar ket limitado gapu kadagiti nadagsen a sarming ken bar. Ti laeng kangrunaan a drawing room ti nangitukon iti aniaman a pagilasinan ti liwliwa; bassit ken temporario ti kosina, nabayagen a nagbalin nga asero a kulungan ti dua a kuarto. Maysa laeng a tao ti nagtrabaho iti natalged a balay iti amin-tiempo, ket nalawag nga adda iti ruar ti comfort zone-na.
  
  Nag-order ni Alicia iti kape. "Hoy man, uppat ti nangisit dagitoy, dua ti gatas, tallo ti cream ken maysa ti cinnamon flavor. Naawatan?"
  
  "I don"t..." Nakapungtot ti panagkidem ti maysa a tallopulo ti tawenna a lalaki nga addaan iti naingpis a sarming ken nabussog a kiday. "Saanak... agaramid iti kape. Maawatanyo kadi daytoy?
  
  "Saanmo a maawatan? Ala, ania ngata ti ar-aramidem ditoy?"
  
  "Koneksion." Lokal a kontak. Agtagibalay. SIAK-"
  
  Nakipet ni Alicia dagiti matana. "Agay-aywan iti balay?"
  
  "Wen. Ngem saan a kastoy.Siak-"
  
  Timmaliaw ni Alicia. "Fuck, dude. Saanmo nga aramiden dagiti kama. Saanka nga agaramid iti kape. Ania ngata ti bayadanmi kenka?"
  
  Inkagumaan ni Drake ti amin a kabaelanna a di ikankano ti Ingles a babai, imbes ketdi, impamaysana ti panagkita da Smith ken Lauren. Nakasagana ti taga New York ket nagtayab idiay Egipto iti kanito a nagbalin ti baro a pangta manipud medio makapadanag nga agbalin a prioridad. Nakatakder iti tengnga ti siled a nakababa ti buokna ken naay-ayam nga ebkas ti rupana, nakasaganan a mang-update iti team, ngem idi immasideg ni Smith ken ni Lauren, dimteng ti intero a sakop ti emosion a nangdungpar kenkuana.
  
  "Saan nga ita," insungbat a dagus.
  
  "Sibibiagak," nagngaretnget ni Smith. "Impagarup a mabalin nga interesadoka."
  
  Imbes nga ag-snap back, immanges iti nauneg ni Lauren. "Inaldaw, tunggal minuto a madanaganak kenka. Mamatiak. Magustuam kadi, Smith?"
  
  Linuktan ti soldado ti ngiwatna tapno bumusor, ngem nasigo a bimmallaet ni Alicia. "Damn, dimo kadi nangngeg? Lancelot ti naganna. Kaykayatna dayta ngem ni Smith. Ita, awagantayo amin isuna iti kasta."
  
  Natiliw ni Lauren iti off guard iti maikadua a gundaway iti maysa a minuto. "Lance-a-ania? Saan kadi a dayta ti nagan ti lakay a kabalyero?"
  
  "Siempre," siraragsak a kinuna ni Alicia. "Dayta met laeng a lalaki a nakaaramid iti infidelity iti asawa ti ari."
  
  "Ibagbagam kadi a rumbeng a madanaganak? Wenno maseknanka kadi?"
  
  Nagtungtung-ed ni Alicia ken ni Smith. "Saan. No mapukawnaka, ti kasayaatan a magun-odna ket ti baboon, ket awan dagiti nalabaga ti rupana a sunggo idiay Egipto." Nagsaludsod ti panagkitana iti aglawlaw ti siled. "Uray la saan nga iti ruar daytoy a siled."
  
  Nakatakder itan ni Mai iti abay ni Lauren, ta immadayo kalpasan a doble ti panangsukimatna iti sistema ti seguridad ti natalged a balay. "Rumbeng kadi a masabettayo ti operasion? Dayta ngata ti gapuna nga adda ditoy ni Lauren?"
  
  "Wen Wen". Napardas a nasubli ti kinatalinaay ti taga New York. "Kayatyo kadi amin ti agtugaw? Mabalin nga alaenna ti sumagmamano a panawen".
  
  Nakasarak ni Yorgi iti awan tao a tugaw. Nagtugaw ni Drake iti armrest ti tugaw, a siaannad a kumitkita iti aglawlaw ti siled. Nalawag kenkuana, a mangbuybuya manipud iti sikigan, no kasano a nasingsinged da Dal ken Kenzi, no kasano a naglusulos ni Hayden ken ni Kinimaki, ken, pagyamanan, no kasano a kasla ad-adda itan nga umawat da Alicia ken May iti kaadda ti tunggal maysa. Nabang-aran unay ni Drake iti daytoy a nagbanagan, ngem dandanin mapasamak ti sumaganad a dakkel a banag. Dandani naan-anay a nagulimek ni Yorgi sipud idi naipalgakna tallo laeng nga aldaw ti napalabas.
  
  Siak ti nangpapatay kadagiti dadakkelko iti nalamiis a dara.
  
  Wen, daytoy ti nangdadael iti selebrasion, ngem awan ti nangpilit kadagiti Ruso. Talaga nga inaramidna ti dakkel a panagregget tapno aminenna ti inaramidna; Ita, kasapulanna ti panawen a mangipatarus iti lagip kadagiti aktual a sasao.
  
  Kasla medio saan a komportable ni Lauren a nakatakder iti ulo ti siled, ngem idi nagsanud ni Smith, nangrugin nga agsao. "Umuna, mabalin nga adda lead-tayo no sadino ti ayan ti stash ni Tyler Webb. Laglagipem - inkarina nga ad-adu pay a sekreto ti maipalgak?"
  
  Nalagip unay ni Drake daytoy. Madanaganda kadagiti mabalin a pagbanagan sipud idin. Wenno di kumurang a dua wenno tallo ti kasta.
  
  "Ngem ita awanen ti tiempomi para iti dayta. Inton agangay, namnamaek a mabalintayo amin ti agbiahe. Ngem daytoy... nangrugi daytoy baro a pangta idi nangiposte ti organisasion a TerraLeaks iti sibubukel a dokumento iti Internet." Nagkidem. "Ad-adda a kasla pisikal a bomba a naitapuak iti digital a pundasion. Amin a dokumento ket insurat ti ima, nalawag a panatiko ken puro a mangpadakkel iti bagi. Regular a daan a basura. Nasarakan ida dagiti empleado ti TerraLeaks iti daan a bunker idiay Cuba, banag a nabati manipud pinulpullo a tawenen ti napalabas. Agparang a ti bunker ket dati a hedkuarter ti maysa a grupo dagiti nauyong a nangawag iti bagbagida iti Order of the Last Judgment."
  
  "Kasla adu ti katawa," kinuna ni Drake.
  
  "Siempre, kasta. Ngem kinapudnona, kumaro nga amang dagiti bambanag. Amin dagitoy a tattao ket kriminal iti gubat a nagtalaw iti Nazi Germany ken aglemlemmengda idiay Cuba. Ita, kas ammoyo amin, nalaklaka ti agaramid iti listaan dagiti karkarna a tae a saan nga interesado dagiti Nazi ngem ti listaan no ania dagitoy. Naparsua daytoy nga Order tapno maipasa dagiti bambanag kadagiti masanguanan a kaputotan. No matiliw wenno mapapatayda, kayatda koma ti maaddaan iti sumagmamano a nadayag a panagaweng iti sadinoman iti masanguanan."
  
  "Ket kunam nga adda kadakuada?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Bueno, saan pay. Awan ti napaneknekan. Buklen ti bilin ti dua a heneral, dua nga impluensial a pigura ti gobierno ken dua a nabaknang a negosiante. No sangsangkamaysa nga addaanda koma iti nakapatpateg a pannakabalin ken rekurso."
  
  "Kasanotayo nga ammo daytoy?" sinaludsod ni Mai.
  
  "Ay, awan ti ilemlemmengda. Nagan, pasamak, lugar. Amin dagitoy ket adda kadagiti dokumento. Ket sinurot ni TerraLeaks," inkidem ni Lauren, "kas iti ar-aramidenda."
  
  "Ibagbagam kadi nga ammo ti amin?" naulimek a kinuna ni Drake. "Tunggal mammapatay nga organisasion iti lubong? Takki." Inturongna ti ulona iti tawa, a kasla pampanunotenna ti intero a lubong iti ruar, nga agtitipon.
  
  "Saan a naan-anay a nalpas ti dokumento a pagsasaritaan," inrugi ni Lauren.
  
  Nagkidem ni Alicia. "Malaksid no, siempre, kasta."
  
  "Isu nga awan amin nga impormasion kadakami. Maipagaruptayo laeng a dagitoy a kriminal iti gubat, a naungaw iti rabaw ti daga agarup duapulo ket pito a tawenen ti napalabas, ket saan a naikkan iti gundaway a mangileppas iti trabahoda."
  
  "Naungaw?" Nagmuregreg ni Dahl, a nagbalbaliw bassit manipud saka agingga iti saka. "Gagangay a kaipapanan daytoy ti nalimed a polis. Wenno Espesial a Puersa. Makes sense yantangay kriminalda idi iti gubat."
  
  Nagtung-ed ni Lauren. "Maysa daytoy a panagtutunos. Ngem daydiay "naungaw" dina pinanunot ti agsapul iti nalimed a bunker."
  
  "No kasta, nalabit SAS." Kinita ni Dahl ni Drake. "Nalukmeg a bastardo."
  
  "At least dagiti special forces tayo ket saan nga ABBA."
  
  Napan ni Kinimaka iti tawa tapno kitaenna. "Kasla ina ti amin a biddut," inyarasaasna iti basona. "Ipalubosko a siwayawaya a maiwaras daytoy nga impormasion. Mano a gobierno ti aggigiddan nga aganup iti daytoy?"
  
  "Di kumurang nga innem," kinuna ni Lauren. "A ammotayo. Ita, mabalin nga ad-adu pay ngem daytoy. Nangrugi ti lumba idi malpaskayo a lallaki idiay Peru."
  
  "Agleppaska kadi?" Inulit ni Smith. "Naisalakanmi ti biag."
  
  Nagkidem ni Lauren. "Awan ti mangpabasol kenka iti daytoy."
  
  Nalawag a nalagip ni Drake dagiti maulit-ulit a kiddaw ni Smith a mangpadaras iti impierno bayat ti naudi a mision. Ngem saan nga ita ti tiempo a maibangon daytoy nga isyu. Siuulimek ketdi a naawisna ti atension ti taga-New York.
  
  "Gapuna," kinunana. "Apay a dimo ibaga kadakami ti eksakto a plano daytoy Doomsday Order ken no kasano ti planona a mangdadael iti lubong?"
  
  Immanges iti nauneg ni Lauren. "No kasta, okey laeng. Sapay koma ta nakasaganaka para iti daytoy."
  
  
  KAPITULO TALLO
  
  
  "Babaen kadagiti spy satellite, hidden agents ken cameras, drones, ti NSA... you name it, ammotayo a di kumurang nga innem pay a pagilian ti makilumba tapno agbalinda nga umuna a makasarak iti uppat a suli ti daga. Americans..." nagsardeng, pampanunotenna, "bueno... panagbalin nga Americano... kayatmo ti makadanon sadiay sakbay dagiti dadduma. Saan laeng a gapu iti dayaw, no di ket gapu met ta ditay lattan maibaga no ania ti aramiden ti asinoman a sabali iti masarakanda. Ti rikna ket... kasanon no makasarak ti Israel iti nalimed a mammapatay manipud iti uneg ti pagilian? Kasano ngay no masarakan ti China amin nga uppat?"
  
  "Isu ngarud dagitoy dagiti nakumpirmaan a pagilian a makipaspaset iti proyekto?" siuulimek a sinaludsod ni Kensi. "Israel?"
  
  "Wen. Kanayonanna ti China, Francia, Sweden, Russia ken Gran Britania."
  
  Napanunot ni Drake a baka am-ammona ti dadduma kadagiti tattao a nairaman. Di umiso a masapul nga agtrabaho a maibusor kadakuada.
  
  "Narikut," kinunana. "Ania dagiti eksakto a bilin?"
  
  Sinukimat ni Lauren ti laptopna tapno masiguradona. "Naglaon dagitoy iti nakaam-amak a kaadu ti "no fail" ken "at any cost"."
  
  "Makitada dayta kas sangalubongan a pangta," kinuna ni Hayden. "Apay saan? Kanayon a sumagmamano laeng nga aldaw ti nabati agingga iti sumaruno nga apokalipsis."
  
  "Ket kaskasdi," kinuna ni Drake, "nasken nga agpapadatayo amin iti dasig."
  
  Nagkidem ni Hayden kenkuana. "Wow. Isardengmo ti agdroga, dude."
  
  "Saan, kayatko a sawen-"
  
  "Adu unay a danog ti nangpauyong kenkuana kamaudiananna." Nagkatawa ni Dahl.
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. "Irikepkem ti ngiwatmo." Nagsardeng. "Nagsaludsodka kadin maipapan iti Yorkshire-yo? Anyway, ti kayatko a sawen ket special forces-tayo amin. Putden manipud iti isu met laeng a lupot. We sure as hell shouldn't be chasing each other iti intero a lubong."
  
  "Umanamongak," kinuna ni Hayden nga awan ti emosionna. "Siasino ngarud ti pakisaritaam daytoy?"
  
  Inwaras ni Drake dagiti imana. "Presidente Coburn?"
  
  "Umuna masapul a lumabaska iti Ministro ti Depensa. Ken dadduma pay. Saan laeng a pisikal a pader ti nalikmut ti Cole, ket dadduma kadagita ti saan nga awanan kadagiti crenellations."
  
  "Saan nga amin a team ket agay-ayam iti friendly matches," innayon ni Kenzie a sitatalged.
  
  "Sigurado". Simmuko ni Drake ket nagtugaw. "Sorry, Lauren. Ituloy."
  
  "Kusto. Gapuna, nabasa ti amin dagiti nagruar a dokumento. Kaaduanna ket Nazi bullshit, no pudno ti ibagak. Ket berbatim ti basbasaek daytoy. Ti panid a nainaganan iti daytoy a daksanggasat a grupo, a napauluan iti "Order ti Maudi a Panangukom", ket nalawag a mangipakita kadagiti makunkuna a "lugar a paginanaan" dagiti Uppat a Kabaliero: Gubat, Panagparmek, Bisin ken Ipapatay."
  
  "Manipud iti Libro ti Apocalipsis?" sinaludsod ni Hayden. "Dagita uppat a kumakabalio?"
  
  "Wen." Nagtung-ed ni Lauren, a mangmatmatmat pay laeng kadagiti adu a nota a pinasingkedan ti sumagmamano kadagiti kasayaatan a geek idiay America. "Ti Kordero ti Dios luktanna ti umuna nga uppat kadagiti pito a selio, a mangiruar iti uppat a parsua a nakasakay kadagiti puraw, nalabaga, nangisit ken nalabaga ti rupada a kabalio. Siempre, naikapetda iti amin a banag iti panaglabas dagiti tawen ken maulit-ulit a naipatarus manen iti nalatak a kultura. Nadeskribir pay ketdi dagitoy kas simbolo ti Imperio ti Roma ken ti simmaruno a pakasaritaanna. Ngem hey, mabalin nga ay-ayamen dayta dagiti Nazi iti aniaman a wagas a kayatda, saan kadi? Ita baka nasaysayaat no itedko daytoy. Inruarna ti bunton ti papeles manipud iti portpolyona, nga ad-adda a kasla negosio ngem iti nakita ni Drake kenkuana. Makapainteres a panagbalbaliw para ken ni Lauren, ken kasla impapusona. Napardas ti panangsiputna iti papel.
  
  "Daytoy kadi ti banag a nang-tan ti amin? Ipaipaw-it?
  
  "Wen, basaem daytoy."
  
  Binasa dayta ni Dahl iti napigsa bayat nga inawat dagiti dadduma.
  
  "Iti uppat a suli ti Daga nasarakanmi dagiti Uppat a Kabaliero ket inbalabalami kadakuada ti plano para iti Urnos ti Maudi a Panangukom. Dagidiay makalasat iti Krusada ti Panangukom ken dagiti nagbanaganna ket nainkalintegan nga agturay a kangatuan. No basbasaem daytoy, nayaw-awankami, isu a basaem ken surotem a siaannad. Nabusbos dagiti maudi a tawentayo a nangurnong kadagiti maudi nga uppat nga igam dagiti rebolusion iti lubong: Gubat, Panagparmek, Bisin ken Ipapatay. Nagkaykaysa, dadaelenda amin a gobierno ken luktanda ti baro a masakbayan. Agsaganaka. Sapulen ida. Agbiahe iti uppat a suli ti Daga. Sapulen dagiti paginanaan ti Ama ti Estratehia ken kalpasanna ti Khagan; ti kadadaksan nga Indian a nagbiag, ket kalpasanna ti Saplit ti Dios. Ngem saan a kas iti agparang ti amin. Sinarungkaranmi ti Khagan idi 1960, lima a tawen kalpasan ti pannakaileppasna, nga inkabilmi ti Conquest iti lungonna. Nasarakantayo ti Saplit a mangbanbantay iti pudno a Maudi a Panangukom. Ket ti laeng kill code ket idi nagparang dagiti Kabaliero. Awan dagiti pakabigbigan a marka kadagiti tulang ti Ama. Nalikmut ti Indian kadagiti armas. Ti urnos ti Maudi a Panangukom agbiag itan babaen kenka ken agturayto a kangatuan iti agnanayon."
  
  Insawsaw ni Drake amin dayta. Adu a pagilasinan, adu a kinapudno. Adu ti trabaho. Nupay kasta, kinabil ni Dahl agingga iti punch babaen ti umuna a komentona. "Timmakder? Saanda ngata agrebelde?
  
  "Wen, kasla adda di umiso." Immanamong ni Lauren. "Ngem saan a typo dayta."
  
  Nagkomento ni Mai, "Kasla ipakitana ti panagsasaruno ti panagbuya, nupay di madmadlaw."
  
  Nagtung-ed ni Lauren kas umanamong. "Pudno daytoy." Ngem maawatanyo met kadi no apay nga awaganda dagitoy a "paginanaan"?Saan a tanem wenno tanem wenno aniaman?"
  
  "Saan a kas iti agparang ti amin," sipipigsa a binasa ni Dahl.
  
  "Wen. Nalawag a kasapulan ti maysa a tonelada pay a panagsirarak."
  
  "Nalikmut ti Indian kadagiti armas," napigsa a binasa ni Alicia. "Ania ngata ti kayat a sawen dayta?"
  
  "Saantayo unay nga umun-una ngem ti bagitayo," kinuna ni Hayden.
  
  "Mapapati a natay ti pannakaammo amin dagitoy maudi a paginanaan a kadua ti urnos dagiti Nazi." kinuna ni Lauren. "Nalabit adda planoda nga irekord. Mabalin a ti coding dayta. Wenno panangyallatiw iti pannakaammo kadagiti dadduma a kaputotan. Saanmi nga ammo a sigurado, ngem ammomi a dayta laeng ti masapul nga itultuloymi," inkidemna, "ket adda amin iti maymaysa a bangka. Tinaliawna ni Drake. "Bangka. Balsa ti panagbiag. Maawatmo ti ideya."
  
  Sipapannakkel a nagtung-ed ti taga Yorkshire. "Siempre kayatko." Mabalin a pagbalinen ti SAS ti maysa a bato nga agtaytayab."
  
  "Bueno, siasinoman a masabettayo, addaanda kadagiti isu met laeng a pagilasinan a kas kadatayo," kinuna ni Hayden. "Kasano ngata a mangrugitayo?"
  
  Timmaliaw ni Kinimaka iti tawa. "Iti uppat a suli ti daga?" sinaludsodna. "Sadino ti ayanda?"
  
  Kasla awan ti tao iti kuarto. "Narigat nga ibaga," kinuna ni Dahl. "No nagtimbukel ti daga."
  
  "Sige, kasanon ti immuna a Horseman a tinukoyda. Daytoy Ama ti Estratehia." Nagna ni Kinimaka iti siled, a nanglapped iti amin a lawag manipud iti tawa iti likudanna. "Ania dagiti reperensiatayo para iti dayta?"
  
  "Kas namnamaem," tinapik ni Lauren ti iskrin, "ar-aramid met daytoy ti think tank iti pagtaengan..." Intedna ti apagbiit a panagbasa.
  
  Kasta met laeng a kanito ti innala ni Drake a nagmennamenna. Ti panangdakamat ni Lauren iti "think tank back home" ti nanglawlawag laeng no ania ti awan.
  
  Ni Karin Blake ti nagbanaganna.
  
  Siempre, naglabas ti panawen idi pasetnaka ti SPEAR team, ngem nabayagen a napalabas ti aldaw wenno uray pay ti lawas a rumbeng nga adda ni Karin iti awag. Tunggal inkeddengna a kontaken, adda manglapped kenkuana - maysa man a bunggoy dagiti kabusor, krisis ti lubong, wenno bukodna a kalikagum a saan a makarimon. Kasapulan ni Karin ti espasiona, ngem-
  
  Sadino ti impierno nga ayanna?
  
  Rinugian ni Lauren ti nagsao, ket naminsan manen a masapul a mailasin dagiti kapanunotan maipapan ken ni Karin.
  
  "Kasla ti historikal a pigura ket pagaammo kas ti Ama ti Estratehia. Hannibal."
  
  Kasla saan a sigurado ni Smith. "Asino kadakuada?"
  
  Inkugtar ni Alicia dagiti bibigna. "No dude ni Anthony Hopkins daytoy, diak rumrummuar iti daytoy a kuarto."
  
  "Ni Hannibal Barca ket maysa a maaw-awagan a lider ti militar manipud Carthage. Naipasngay idi 247 BC, isu ti tao a nangidaulo iti sibubukel a buyot, a mairaman dagiti elepante ti gubat, a bimmallasiw iti Pyrenees ken ti Alps nga agturong idiay Italia. Adda abilidadna a mangilasin kadagiti paglainganna ken dagiti pagkapuyan dagiti kabusorna ket inabakna ti adu kadagiti kaalyado ti Roma. Ti laeng wagas a napaay isuna iti kamaudiananna ket idi nasursuro ti sumagmamano a lalaki dagiti bukodna a nasaririt a taktika ken nangpataud iti wagas a mangusar kadagitoy a maibusor kenkuana. Adda idi idiay Cartago."
  
  "Isu ngarud daytoy a lalaki ti Ama ti Estratehia?" - Dinamag ni Smith. "Daytoy nga Hannibal?"
  
  "Maibilang a maysa kadagiti kalaingan nga estratehiko ti militar iti historia ken maysa kadagiti naisangsangayan a heneral idi un-unana a kadua da Alejandro a Dakkel ken Cesar. Isu ket naawagan iti Ama ti Estratehia gapu ta ti kadakkelan a kabusorna, ti Roma, ket kamaudiananna inadaptarna dagiti taktikana iti militar kadagiti bukodda a plano."
  
  "Maysa daytoy a balligi," kinuna ni Dahl, "no adda pay idi."
  
  Nagtung-ed ni Lauren. "Maymayat. Naibilang ni Hannibal a bang-ar para iti Roma isu nga inusarda ti pagsasao tunggal adda mapasamak a didigra. No naipatarus, kayatna a sawen nga adda ni Hannibal kadagiti ruangan!Nagbalin a sapasap a maakseptar ti sasao a Latin ken maus-usar pay laeng agingga ita."
  
  "Agsubli iti order," intignay ni Hayden kadakuada. "Kasano a maibagay?"
  
  "Bueno, maibagatayo a sitatalged a ni Hannibal ket maysa kadagiti Uppat a Kabaliero. Malaksid iti kinapudno nga agparang a nagsakay iti kabalio, isu ket naawagan iti Ama ti Estratehia iti intero a historia. Kayatna a sawen nga Isu ket Gubat, ti immuna a Kabaliero. Sigurado nga inyegna ti gubat iti Imperio ti Roma."
  
  In-scan ni Drake ti teksto. "Gapuna kunana ditoy a ti plano para iti Doomsday Order ket inkeddeng dagiti Kabaliero. Ipagaruptayo kadi a ti Order ket nangitabon iti makadadael nga igam iti tanem ni Hannibal? Bay-am daytoy para iti sumaruno a kaputotan?"
  
  Nagtung-ed ni Lauren. "Sapasap a rikna dayta. Igam iti tunggal tanem. Adda tanem iti tunggal suli ti daga."
  
  Intag-ay ni Kinimaka ti kiday. "A, manen, makaanay a kas iti palda a ruot."
  
  Inwagwag ni Hayden ti imana kenkuana tapno agsardeng. "Lipatem dayta," kinunana. "Iti agdama." Sigurado a rumbeng nga adda tanem wenno mausoleo ti tao a kas ken Hannibal?"
  
  Nagsanud ni Lauren iti tugawna. "Wen, ditoy a komplikado dagiti bambanag. Naidestiero ti nakurapay a lakay a ni Hannibal ket natay iti nakalkaldaang nga ipapatay, nalabit gapu iti sabidong. Isu ket naitabon iti saan a namarkaan a tanem."
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. "Bullshit" nga.
  
  "Pampanunotennaka, saan kadi?"
  
  "Adda kadi lokasiontayo?" sinaludsod ni Mai.
  
  "Oh yeah". Immisem ni Lauren. "Aprika".
  
  
  KAPITULO UPAT
  
  
  Nagna ni Alicia iti maysa a side cabinet ket nangiruar iti botelia ti danum manipud iti mini-fridge iti rabawna. Kanayon a makapadanag ti panangrugi iti baro nga operasion. Ti forte-na ket pannakigubat; nupay kasta, iti daytoy a gundaway nalawag a kasapulanda ti plano. Nakikadua idin ni Hayden ken ni Lauren iti laptop, ket padpadasen ni Smith ti agparang nga interesado, awan duadua gapu ta sabali ti akem ti taga New York. Oh yeah, ken gapu ta awan iti pagbaludan a sumarsarungkar iti nauyong a terorista.
  
  Adda bukodna nga opinion ni Alicia, ngem marigatan a mangtarus iti lohika ni Lauren. Kaskasdi, saan a dayta ti lugarna a mangukom, saan a kalpasan ti biag a sigud nga indauluanna. Nasirib ken nainsiriban ni Lauren Fox tapno makitana no ania ti umay.
  
  Sapay koma ta kasta. Ininum ni Alicia ti kagudua ti botelia, sa nagturong ken ni Drake. Agdama a nakatakder ti Yorkshireman iti abay da Dahl ken Kensi. Sumrek koman idi adda panaggaraw iti asidegna.
  
  "O, hi Yogi. Kasano ti panaglabas dagiti bambanag sadiay?
  
  "Nasayaat". Naliday ti mannanakaw a Ruso sipud idi kellaat a naibutaktak. "Panagkunam, kaguradak ita?"
  
  "Asinno? Isuda? Agang-angawka kadi? Awan ti mangukom kenka, nangruna kaniak. Nagkidem ket timmaliaw iti aglawlaw. "Wenno ni May. Wenno ni Drake. Ket nangruna a saan a ni Kenzi. Adda la ketdi dungeon ti bitch a napno kadagiti naalas a babassit a sekreto."
  
  "MAIPAPAN".
  
  "Saan nga eksakto a naalas a bassit a sekretom." Takki! "Hoy, ikagkagumaak pay laeng ti agbalbaliw ditoy. Diak ammo ti tae maipapan iti panagrag-o."
  
  "Makitak dayta".
  
  Inyunnatna ti imana: "Umayka ditoy!" - ket nagdardaras nga agturong iti ulona idi naglusulos, padpadasenna nga iggaman ti ulona. Naglugan ni Yorgi iti ungto ti kuarto, nalag-an dagiti sakana. Nakita ni Alicia ti kinaawan serserbi ti panangkamat.
  
  "Inton sumaruno, barok."
  
  Nabuya ni Drake ti yaasidegna. "Ammom, kabutengnaka."
  
  "Diak impagarup nga adda kabuteng ti ubing. Saan a kalpasan ti panangbusbosna iti panawen iti dayta a pagbaludan ti Russia ken panangibangon kadagiti pader. Kalpasanna, maammuam a mabuteng iti dayta." Tinapikna ti bagina iti ulona.
  
  "Ti kabibilgan nga igam iti amin," kinuna ni Dahl. "Saludsodem laeng ken ni Hannibal."
  
  "Ay, agang-angaw ni Torsti. Agturongtayo amin iti kalendario. Ngem seryoso," innayon ni Alicia. "Masapul nga agsao ti ubing. Saanak a nasaysayaat ti kualipikado."
  
  Nagtaul ni Kensi. "Talaga? Masmasdaawak".
  
  "Nadakamatka kadi iti statement ni Webb? Ay wen, kasta ti panagkunak."
  
  Nagkidem ti Israeli. "Marigatanak a maturog iti rabii. Isu nga ania?"
  
  "Dayta ti gapuna," kinuna ni Alicia. "Awan."
  
  "Agta ngata iti isu met laeng a rason a kas kenka."
  
  Adda nauneg a kinaulimek. Sinabat ni Dahl ti panagkita ni Drake iti rabaw ti ulo dagiti babbai ket nagruknoy bassit. Napardas a timmaliaw ni Drake, dina tagibassiten dagiti babbai, ngem dina kayat a maiguyod ida iti bubon ti kinapanglaw. Timmangad ni Alicia idi mangrugin nga agsao ni Hayden.
  
  "Sige," kinuna ti boss-da. "Nasaysayaat ngem iti orihinal nga impagarup ni Lauren. Siasino ti para iti panagbiahe idiay Hellespont?
  
  Nagsennaay ni Alicia. "Perpekto ti uni para iti daytoy damn team. Ipirmanak."
  
  
  * * * .
  
  
  Umuna babaen ti helikopter ken kalpasanna babaen ti speedboat, immasideg ti SPEAR team iti Dardanelles. Sigud a lumlumned ti init nga agturong iti horizon, ti lawag ket nagbalbaliw manipud iti naraniag a bola nga agbalin a panoramic stripe iti likudan ken horizontal slash. Nasarakan ni Drake ti bagina a dandani saan a nagsisinnublat kadagiti wagas ti transportasion bayat ti nalukneng a panaglugan, ken nakasarak iti panawen a masdaaw no kasano a sitatalged a linasat dagiti piloto ti aldaw. Ni Alicia, nga adda iti abayna a naglugan iti helikopter, linawlawaganna bassit ti riknana.
  
  "Hoy guys, pagarupyo kadi nga ikagkagumaannatayo a patayen daytoy dude?"
  
  Ni Kinimaka, a nairut ti pannakaigalutna ken nakapetpet iti adu a reserba a tali agingga a kabaelanna, kinunana babaen kadagiti nakipet a ngipen, "I"m pretty sure he thinks they bounce."
  
  Naan-anay a naoperasion ken silulukat ti komunikasion. Napno ti ulimek ti angin bayat ti panangsukimat ti grupoda kadagiti armas nga insuplay ti CIA. Nasarakan ni Drake dagiti gagangay a suspek, a pakairamanan da Glocks, HKS, combat knives ken assortment ti granada. Naipaay met dagiti night vision devices. Sumagmamano laeng a minuto kalpasanna, rinugian ni Hayden ti nagsarita babaen ti communicator.
  
  "Gapuna, tattao, panawenen tapno usigen ti sabali, ad-adda a personal nga aspeto daytoy a mision. Agsasalisal a team. Kuna pay laeng ti CIA nga adda innem, isu nga agyamantayo a saan unay nga ad-adu. Kanayon nga umawat ti selula ti Alexandria iti impormasion nga agtedted manipud kadagiti selula ti CIA iti intero a lubong, manipud iti NSA ken dagiti nalimed nga ahente. Ipaawatda kaniak ti aniaman a mainaig a kinapudno-"
  
  "No pagimbaganda dayta," insungbat ni Kensi.
  
  Nagsarua ni Hayden. "Maawatakon a naaddaankayo kadagiti dakes a kapadasam kadagiti ahensia ti gobierno, ket talaga a makagun-od ti CIA iti dakes a prensa, ngem nagtrabahoak kadakuada. Ket uray la nga umiso ti inaramidko iti trabahok. Adda intero a nasion a salaknibanda. Siguraduenyo nga itedko kadakayo dagiti kinapudno."
  
  "Pampanunotek no ania ti mangitag-ay iti paldana," inyarasaas ni Alicia iti rabaw ti communicator. "Siguradoak nga awan ti damn good."
  
  Nasiput ni Kensi kenkuana. "Ania ti mabalin a naimbag a mamaglugan iti paldam?"
  
  "Saan ko nga ammo". Napardas ti panagkidem ni Alicia. "Ni ngiwat ni Johnny Depp?"
  
  Indalus ni Hayden ti karabukobna sa intuloyna. "Innem a team ti special forces. Narigat nga ibaga no siasino ti mannakipagrikna ken no siasino ti direkta a bumusbusor. Dimo ipapan. Masapul a tratuentayo ti amin a kas kabusor. Awan kadagiti pagilian nga ammotayo a nairaman iti daytoy ti mangaklon iti daytoy. Maawatakon a mabalin nga am-ammoyo ti dadduma kadagitoy a lallaki, ngem agtalinaed a kasta ti kanta."
  
  Idi nagsardeng ni Hayden, napanunot ni Drake ti British contingent. Ti SAS ket addaan iti medyo sumagmamano a rehimen ken isu ket adayo iti adu a tawen, ngem kaskasdi a ti lubong dagiti ultra-elite a soldado ket saan nga eksakto a dakkel. Husto ti panagsarita ni Hayden maipapan kadagiti mabalin a komprontasion ken reserbasion ita, imbes a di mapakpakadaan kadakuada iti paggugubatan. Mabalin nga interesado ni Dahl iti contingent ti Sweden, ken ni Kenzie iti contingent ti Israel. Nasayaat ti trabaho, awan ti tradisional a kaadda dagiti Americano sadiay.
  
  "Diak mailadawan a mannakigayyem ti China," kinunana. "Uray ti Russia."
  
  "Iti kastoy a kapartak," kinuna ni Mai a timmaliaw iti tawa. "Sukogdanto iti kasipngetan."
  
  "Adda kadi ideyatayo iti agdama a kasasaad ti tunggal pagilian?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Wen, agturongak laeng idi iti daytoy. Agingga iti maibagatayo, sumagmamano nga oras ti kaadayo dagiti taga Sweden. Adda pay laeng iti pagtaengan dagiti Pranses. Ti Mossad ti kaasitgan, kaasitgan unay."
  
  "Siempre," kinuna ni Dahl. "Awan a talaga ti makaammo no sadino ti papananda."
  
  Nagsarua bassit ni Drake. "Ikagkagumaam kadi nga ikalintegan ti napaay a gandat ti Sweden?"
  
  "Ita, kasla addaka iti Eurovision. Ket awan ti nangdakamat iti Britania. Sadino ti ayanda? Agaramid pay laeng iti tsa?" Inngato ni Dahl ti imahinasionna a tasa, a ti bassit a ramayna ket agtubtubo iti anggulo.
  
  Nalinteg a punto dayta. "Bueno, nagsubli la ketdi ti Sweden."
  
  "Uray la nangrugida."
  
  "Guys," bimmallaet ni Hayden. "Diyo liplipatan a pasettayo met daytoy. Ket namnamaen ti Washington nga agballigitayo."
  
  Nagkidem ni Drake. Nagngisiten ni Dahl. Timmangad ni Smith bayat ti panangrugi ni Lauren nga agsao.
  
  "Ti makapainteres a kanayonan iti amin dagitoy ket dadduma kadagitoy a pagilian ti sipipinget a mangprotprotesta iti aniaman a panangibabaet. Siempre, kanayon a nangato ti lebel ti crap, ngem mabalinmi a tamingen ti sumagmamano a di napudno nga elemento."
  
  "Saan nga opisial? Nagsisina a grupo?" - sinaludsod ni Kinimaka.
  
  "Posible dayta."
  
  "Isublinatayo laeng kadagiti kangrunaan nga impormasion," kinuna ni Hayden. "Tunggal maysa ket bumusbusor."
  
  Pinampanunot ni Drake no ania ti mabalin a napanunot ni Smith iti kinunana. Idi nakasubli idiay Cusco, bumusbusor ni Joshua, ngem gapu ta saan a pinalubosan ti gobierno ti ipapatayna ken kanayon nga agbaliwbaliw ken agsusupiat ti panagyanda iti pagilian, awan ti makaammo no ania ti mapasamak. Aksidente ti ipapatay daytoy a lalaki, ngem gapuanan ti kinaawan atension ken nalabes a kinaregta. Wen, parasito ken mammapatay, ngem naiduma ti kasasaad.
  
  Kalpasan ti helikopter pinunnoda dagiti bilog. Nakawesan iti nangisit, naka-camouflage ti rupada, a naannayas ti panagsalsaltekda iti danum ti Hellespont, a napno kamaudiananna iti sipnget ti rabii. Awan ti tao iti ruta a nagnaanda, agkir-in dagiti silaw iti labes ti adayo a bangir. Ti Hellespont ket maysa idi a napateg a kanal a mangbukel ti paset ti beddeng ti Europa ken Asia. Maysa nga akikid a lingsat, ti Gallipoli ket masarakan kadagiti makin-amianan nga aplaya, bayat a kaaduan kadagiti dadduma a beddengna ket medio manmano ti populasionna. Bayat ti panag-glide-da iti danum, inusar da Hayden ken Lauren ti communicator-da.
  
  "Saan a pulos a naaddaan ni Hannibal iti tanem, uray ti marka ti tanem. Kalpasan ti naraniag a karerana, gistay natay daytoy a maaw-awagan a heneral, a nasabidongan idi lakayen. Isu a kasano a makasarakka iti di namarkaan a tanem?"
  
  Timmangad ni Drake bayat ti panagsardeng ni Lauren. Dinamagna kadi kadakuada?
  
  Situtured a nagrubbuat ni Smith tapno agsapul iti solusion. "Sonar?"
  
  "Posible dayta, ngem masapul nga adda medio nasayaat nga ideyam no sadino ti kitaem," insungbat ni Dahl.
  
  "Nasarakanda ti nalidem a dokumento, mairekord a dokumento, wen, ngem napukawda iti panawen," kinuna ni Hayden. "Ti gasat ni Hannibal ti kanayon a mangrurod kadagidiay mangay-ayat iti bannuar a bumusbusor iti imperyalismo ti Roma. Maysa kadagita a tao ket ti Presidente ti Tunisia, a simmarungkar idiay Istanbul idi dekada innem a pulo. Kabayatan daytoy a panagbisita, ti laeng kayatna ket mabalinna nga itugot dagiti bangkay ni Hannibal idiay Tunisia. Awan sabali a napateg. Kamaudiananna medio nagbabawi dagiti Turko ket inkuyogda iti ababa a panagdaliasat."
  
  "Innem a pulo?" kinuna ni Dahl. "Saan kadi a dayta idi rinugian dagiti kriminal iti gubat ti mangbukbok iti naalas a bassit a planoda?"
  
  "Ad-adu ti posibilidad". kinuna ni Hayden. "Kalpasan a nagnaedda idiay Cuba ken nangrugida iti baro a biag. Kalpasanna, nagpaut ti baro nga urnosda iti dandani duapulo a tawen."
  
  "Adu ti tiempo nga agbalin a managpartuat," kinuna ni Alicia.
  
  "Ket piliem dagiti Uppat a Kabaliero para kadakuada," innayon ni Mai. "Hannibal - Kabaliero ti Gubat? Adda kaipapanan dayta. Ngem siasino ngata ti Panagparmek, Bisin ken Ipapatay? Ket apay a ti Dardanelles idiay Africa ti maysa kadagiti uppat a kardinal a direksion?"
  
  "Good point," inulit ni Alicia ni May, a nakaigapuan ti panangdoble ni Drake iti panagreggetna. "Masapul nga isublim dayta bassit a thinking cap, Foxy."
  
  Immisem ni Lauren. Mailasin ni Drake ti tono ti timekna. "Gapuna dagiti Turko, nangnangruna a nabainan iti bukodda a kinaawan panagraem ken ni Hannibal, impan ti presidente ti Tunisia iti maysa a lugar iti Hellespont. Kunana nga 'iti turod nga ayan ti nadadael a pasdek'. Daytoy ti nalatak a paginanaan ni Hannibal Barca."
  
  Naguray ni Drake, ngem awanen ti dimteng nga impormasion. "Ket kaskasdi," kinunana, "tallopulo a tawenen ti napalabas."
  
  "Nabayagen a nagtakder dayta," kinuna ni Lauren, "ket awan duadua a nangikabil dagiti Turko iti banag a kasla guardia ti dayaw."
  
  Kasla agduadua ni Drake. "Kinapudnona, mabalin a maysa laeng a nadayaw a tanem."
  
  "Innalada sadiay ti presidente ti Tunisia, ni Matt. Nangala pay ketdi kadagiti bial ti darat a sertipikado dagiti bodyguard-na, nga inawaganna dagitoy a "darat manipud iti tanem ni Hannibal" idi agawid. Iti dayta a kasasaad, iti dayta a tawen, talaga ngata nga allilawen dagiti Turko ti Presidente ti Tunisia?"
  
  Nagtung-ed ni Drake nga agturong iti umas-asideg a nasipnget a kurba ti kosta. "Ammuentayonto."
  
  
  KAPITULO LIMA
  
  
  Timmulong ni Drake a nangguyod iti kolor sable a speedboat manipud iti danum, nga insangladna iti asideg a paset dagiti daan a ramut ken inkabilna ti motor iti ruar. Nagdardaras da May, Alicia ken Smith a nangipasdek iti outpost. Inngato ni Kinimaka dagiti nadagsen a backpack babaen ti tulong ni Dahl. Narikna ni Drake ti darat iti sirok ti botasna. Naangot ti angin ti daga. Naranggas a nagdardaras dagiti dalluyon iti takdang iti kannigidna, a pinapigsa dagiti bilog. Awan ti sabali nga uni a nangburak iti kinaulimek bayat ti panag-stock dagiti agkapika.
  
  Iggem ni Hayden ti portable a GPS navigator. "Nasayaat. Adda kaniak dagiti coordinates a naiprograma. Nakasaganatayo kadin a mapan?"
  
  "Nakasagana," sumagmamano a timek ti nanganges kas sungbat.
  
  Immabante ni Hayden, ket nagnaed ni Drake iti likudanna, a bimmallasiw iti quicksand iti sirok dagiti sakana. Kanayon nga in-scan-da ti lugar, ngem awan ti sabali a gubuayan ti lawag a makita. Baka immuna a nakadanonda ditoy ngamin. Nalabit nagtengngel ti dadduma a team, a binaybay-anda ti sabali a mangaramid iti amin a nadagsen a panangipangato. Nalabit uray ita ket mabanbantayan ida.
  
  Awan patinggana dagiti posibilidad. Nagtung-ed ni Drake ken ni Alicia bayat ti panaglabasda ket nakikadua ti Ingles a babai iti linya. "Mabalin nga agbaliwbaliw iti agsumbangir."
  
  "Ni Smith ngay?" - sinaludsodko.
  
  "Addanak ditoy. Nalawag ti dalan".
  
  Ay wen, ngem agturongkami iti uneg ti daga, napanunot ni Drake, ngem awan ti imbagana. Ti nalamuyot a darat ti nangted iti dalan iti natangken ti pannakabalkotna a daga, ket kalpasanna simmang-atda iti tambak. Sumagmamano laeng a metro ti katayagna ken addaan iti natiritir a tuktok, di nagbayag bimmallasiwda iti beddeng ti disierto ket nasarakanda ti bagbagida iti patad a daga. Intudo ni Hayden ti dalan ket bimmallasiwda iti natikag a langalang. Ita, saanen a kasapulan ti agposte kadagiti guardia. Adu a kilometro ti panagkitada, ngem ad-adda a nagtalinaed da May ken Smith, a nangpaadu iti buyada.
  
  Siuulimek a nagkidem ti iskrin ti GPS, a nangiturong kadakuada nga ad-adda nga umas-asideg iti puntiriada, ket ti nasipnget nga arko ti rabii ket nagsaknap a nadayag iti ngatuenda. Gapu ta nakaad-adu ti espasio, nagdakkel ti langit; dandani saan a makita dagiti bituen, ken ti bulan ket maysa a bassit a garit. Sangapulo a minuto ti nagbalin a duapulo, sa tallopulo, ket agmaymaysada pay laeng a magmagna. Nagtultuloy a nakikomunikar ni Hayden babaen ti communicator agpadpada iti team ken Alexandria. Pinalubosan ni Drake ti aglawlaw nga isut" sumrek, nga ang-angesna ti natangken a ritmo ti nakaparsuaan. Dagiti uni dagiti animal, ti angin, ti panaggaraw ti daga - adda amin sadiay, ngem awan ti di maitutop. Naamirisna a dagiti team a labananda ket mabalin a kas kadakuada ti kinasayaatda, ngem nagtalek kadagiti bukodna nga abilidad ken dagiti gagayyemna.
  
  "Aside," inyarasaas ni Hayden. "Ipakita ti GPS ti daga nga agpangato iti agarup uppat a pulo a pie. Mabalin a daytoy ti turod a sapsapulentayo. Kitaem ti ngato."
  
  In-inut a rimmuar ti turod manipud iti sipnget, maysa nga agtultuloy nga agpangato a bunton ti daga nga addaan kadagiti narikut a ramut ken dadakkel a bato a mangbasura iti namaga a daga bayat nga agkitikitda iti natalged a dalan a lumasat kadagiti lapped. Nagsardeng da Drake ken Alicia iti apagbiit ket timmaliaw iti napalabas, a nadlawda ti nalannas a kinangisit a nagsaknap agingga iti narangrangkis a baybay. Ket adayo a nalablabes ngem dayta, dagiti agkir-in a silaw ti sangladan, naan-anay a naiduma a kaadda.
  
  "Maysa nga aldaw?" masmasdaaw a sinaludsod ni Alicia.
  
  Ninamnama ni Drake a kasta. "Madanontayo sadiay," kinunana.
  
  "Nalaka koma daytoy."
  
  "Ket ayat." Kas iti panagbisikleta. Ngem matnagka ket masugat, sugat ken kiskis sakbay unay a masubli ti kinatimbengmo."
  
  "Gapuna, nalabasen ti kagudua ti dalan." Sinagidna iti apagbiit sa intuloyna ti simmang-at iti turod.
  
  Siuulimek a sinurot ni Drake. Pudno nga addaan ti masakbayan iti baro a kinabaknang dagiti posibilidad ita ta nawayawayaan ni Alicia Miles manipud iti siklo ti panangdadaelna iti bagina. Ti laeng aramidenda ket parmekenda ti sabali pay a grupo dagiti nauyong ken megalomaniacs nga impierno ti panagsagabada kadagiti tattao ti lubong.
  
  Ket dayta ti gapuna nga inkabil dagiti soldado a kas kenkuana ti amin iti linya. Para ken ni Adrian iti kaabayna ken ni Graham iti ballasiw ti kalsada. Para ken ni Chloe, a nagrigat a mangitulod iti dua nga annakna iti umiso nga oras iti tunggal maysa nga aldaw. Para kadagiti agassawa a nagsangit ken nagsennaay iti dalan nga agturong iti supermarket. Para iti pagimbagan dagiti naimbag ti ugalida a nagtugaw iti trapiko iti ring road, ken dagidiay naglugan kadagiti pila. Saan a para kadagiti gutter scum a simmang-at iti van wenno garaheyo kalpasan a sumipnget, a nag-make off iti aniaman a kabaelanda. Saan a para kadagiti bully, power seekers ken backstabbers. Maasikaso koma dagiti nakiranget a naimbag para iti respeto, ayat ken panangaywan. Agtalek koma dagidiay nakiranget para iti masakbayan dagiti annakda iti kinatalgedna. Matulongan koma dagidiay timmulong iti sabsabali.
  
  Naawis ni Hayden ti atensionna babaen ti nababa a panagngaretnget. "Mabalin a daytoy ti lugar. Kuna ti GPS a kasta, ket makitak ti nabaybay-an a pasdek iti masanguanan."
  
  Nakitana dagiti agtupak a namaris a tulnek. Dayta ti sentro dagiti pasamak idi. Awanen ti tiempo para kadagiti subtleties ita. Mabalin met a nagpaputokda iti paputok iti panagbirokda iti tanem ni Hannibal no naparpartak a masarakanda ita ta addada ditoy. Ngamin, agtalek ni Drake a no masarakanda dayta, kasta met ti amin a dadduma a team.
  
  Napaliiw ni Hayden ti agarup a kalawa. Imbaba da Kinimaka ken Dahl dagiti nadagsen a backpack-da iti daga. Innala da May ken Smith dagiti kasayaatan a posision ti panagpaliiw. Immasideg da Drake ken Alicia ken ni Hayden tapno tumulongda. Ni laeng Yorgi ti nagbitin, a mangipakpakita iti kinaawan ti kinasigurado bayat nga ur-urayenna a maibaga kenkuana no ania ti aramidenna.
  
  Nangaramid da Kinimaka ken Dahl iti sumagmamano a nagsayaat a flashlight babaen ti panangikabilda iti trio kadagiti carbon fiber stand ken ad-adu pay ti panangtedda. Saan laeng a naraniag a bombilia dagitoy, naaramidda a mangtulad iti lawag ti init agingga a mabalin. Pudno, uray ti nasaknap a kabaelan ti CIA ket limitado idiay Egipto, ngem impagarup ni Drake a saan unay a dakes ti langa ti aparato. Inusar ni Kinimaka ti lampara a naikabil iti pagtakderan a mangsilnag iti dakkel a lugar, ket kalpasanna napan nagsurbey da Hayden ken Dahl iti daga.
  
  "Ita, asikasuem," kinuna ni Hayden kadakuada. "Ibagbaga ti Order of the Last Judgment a naitabon ditoy dagiti igam kalpasan unay ti ipapatay ni Hannibal. Daytoy ket di namarkaan a tanem, saan a bato ti ulo. Isu nga agsapsapultayo iti nariribuk a daga, saan a tulang, bloke wenno adigi. Agsapsapulkami kadagiti banag a nabiit pay a naitabon, saan a dagiti nagkauna a relikya. Saan koma a narigat unay-"
  
  "Saanmo nga ibaga dayta!" Nagtaul ni Dahl. "Jinksem ti amin, damn it."
  
  "Ibagbagak laeng a saantayo a kasapulan a sapulen ni Hannibal. Igam laeng."
  
  "Nasayaat a punto." Inurnos bassit ni Kinimaka ti silaw iti aglawlaw ti perimeter.
  
  Tallo a lugar ti namarkaan ni Hayden iti daga. Kasla nabaliwanda amin iti sumagmamano a pamay-an, ket awan ti nabiit pay. Siaannad nga immasideg ni Yorgi a nakaiggem iti pala. Nakikadua kenkuana da Drake ken Alicia, sinaruno ni Kinimaka.
  
  "Agkali laeng," kinuna ni Hayden. "Darasem".
  
  "Ket no adda booby trap?" sinaludsod ni Alicia.
  
  Kinita ni Drake ti nadadael a pasdek. Naliday a nagbitin dagiti diding, a nagdisso, a kasla nakaiggem iti dagsen ti lubong. Ti maysa a sikigan ket nagudua a kasla babaen ti higante a cleaver, dagiti bloke ket rumrummuar itan iti agsumbangir a sikigan a kasla nagsasaip a ngipen. Nabayagen a narba ti atep, awan ti ridaw wenno tawa. "Ala, kasla saan a makasarakkami iti pagkamangan sadiay."
  
  "Aagyaman".
  
  "Dika madanagan, ayat. Itultuloymo nga agpangato ti ulom."
  
  Saan nga inkankano ni Drake ti nakapungtot a panagsilnag ket nagtrabaho. "Ania ngarud ti kaipapanan dagiti Uppat a Kabaliero?" dinamagna ken ni Hayden babaen ti communicator.
  
  "Ti kasayaatan a pattapatta ti think tank? Tumunos dagitoy kadagiti historikal a pigura a sapsapulentayo ken dagiti armas a namnamaentayo a masarakan. Gapuna, ni Hannibal, a napadakkel a manggura kadagiti Romano, rinugianna ti gistay awan patinggana a gubat idiay Roma, saan kadi? Ditoy a pakasarakantayo kadagiti igam ti gubat."
  
  "Mabalin met a kumakabalioda," imbaga ni Kinimaka. "Kayatko a sawen, ni Hannibal."
  
  "Yeah, medio saan unay a nalawag, Mano."
  
  "Isu nga awan pakainaiganna iti Biblia?" Nagkali ni Drake iti sabali pay a bunton ti daga. "Gapu ta saanmi a kasapulan ti uray ania kadagitoy a maag a kodigo."
  
  "Bueno, nagparangda iti Apocalipsis ket-"
  
  "Wow!" Kellaat a nagikkis ni Alicia. "Panagkunak, adda nadungparko!"
  
  "Ket atension," inyarasaas ti timek ni May iti rabaw ti makikomunikar. "Nagparang dagiti baro a silaw iti danum, alisto nga umas-asidegda."
  
  
  KAPITULO INNEMO
  
  
  Intinnag ni Drake ti pala iti suelo sa immasideg tapno kitaenna ni Alicia. Addan ni Yorgi, a tumultulong kenkuana nga agkali. Napardas met ti panagabante ni Kinimaka.
  
  "Mano nga oras ti adda kadatayo?" Nagdagus a sinaludsod ni Hayden.
  
  "No tingitingen ti kapartakda, tallopulo a minuto ti tops," insungbat ni Smith.
  
  Sipapasnek ti panangsiput ni Dahl. "Adda kadi pagilasinan?"
  
  "Mossad ngata," insungbat ni Kensi. "Isuda ti kaasitgan."
  
  Nagsapata ni Drake. "Ti kakaisuna a gundaway a tinarigagayak nga umuna dagiti damn Swedes."
  
  Nagtakder ni Alicia agingga iti tulang iti abut, a nangkali iti igid ti palana iti nalukneng a daga, nga ikagkagumaanna a wayawayaan ti banag. Nakiranget, a di ragsak a nangguyod kadagiti saan a nalawag nga igid. Kinimaka ti mangdalus iti daga manipud ngato bayat ti pannakikadua ni Yorgi ken ni Alicia iti kanayon a lumawlawa a sugat iti daga.
  
  "Ania daytoy?" - sinaludsodko. sinaludsod ni Drake.
  
  Nagkullayaw ni Hayden a nakaparabaw dagiti imana. "Diak pay maibaga a sigurado."
  
  "Guyodem ti bagim, Alicia." Nagngisiten ni Drake.
  
  Maysa laeng a silnag ken intag-ay ti ramayna ti sungbatna. Ti banag a pagsasaritaan ket naabbungotan iti rugit ken naabbungotan iti rugit iti amin a sikigan, ngem adda sukog dayta. Oblong, nga agrukod iti agarup dua a metro por maysa a metro, addaan dayta iti piho a sukog ti kahon ken nalaka nga aggaraw, a mangipakita a saan a pulos a nadagsen. Ti parikut ket nalikmut ken napagtitipon dayta kadagiti natangken a daga ken ramut. Kimmita ni Drake manipud iti kahon nga agturong iti baybay, a mangbuybuya kadagiti silaw nga umas-asideg ken pampanunotenna no kasano nga impierno ti kasta a bassit, nalag-an a pagkargaan ket makaiggem iti makadadael nga igam ti militar.
  
  "Sangapulo ket lima a minuto," impadamag ni Smith. "Awan sabali a pagilasinan ti yaasideg."
  
  Nakiranget ni Alicia iti daga, naglunod ken awan ti nagun-odna idi damo, ngem kamaudiananna inukradna ti kalub ti banag ket pinalubosanna ni Yorgi a mangguyod iti dayta. Uray pay idi, kasla naragsak ti kimpet kenkuana dagiti nagtubo nga ubas ken narikut a ramut, maysa a natangken, nabalitokan a bunggoy a nagkedked a mangpalubos. Ita, agingga iti siketda iti pitak, a mangyugyugyog kadagiti kawesda ken agsandigda kadagiti pala. Nagkedked ni Drake iti nalawag a linia ti "Men at work" ket nagsanud tapno tumulong a mangitag-ay. Nagrukob met ni Dahl, ket naggigiddanda a nakasarak iti suporta iti sikigan ti banag ket inruarda dayta. Nagprotesta dagiti ramut, a nagburak ken nagluktan. Dadduma ti nangtengngel iti patpatgen a biag. In-press ni Drake ket nariknana nga agkarayam nga agpangato iti abut ken iti rabaw ti igid. Agayus dagiti karayan ti naidestiero a daga manipud ngato. Kalpasanna, naggigiddan a timmakderda ken Dahl ket nagtungtung-edda kada Alicia ken Yorgi. Agpada a nalabaga ti rupada ken nakaro ti panagangesda.
  
  "Ania?" - sinaludsodko. sinaludsod ni Drake. "Planoyo kadi a dua ti ag-tea break? Ikkatenyo ti impierno ditoy."
  
  Doble a sinukimat da Alicia ken Yorgi ti baba ti abut, a nagsapulda iti ad-adu pay a kahon wenno nalabit daan a tulang. Awan ti nasarakan. Kalpasan ti apagbiit, nagtaray ti agtutubo a Ruso iti igid ti abut, a nakasarak iti suporta iti kasla awan, isu a makasalbar iti bakras ken iti igid ti abut. Buyogen ti panagladingit a binuybuya ni Alicia ti mapaspasamak, ket kalpasanna medio makauma a naglugan iti sikigan. Iniggaman ni Drake ti imana ket ginuyodna.
  
  Nagkidem. "Nalipatam ti palam."
  
  "Kayatmo kadi ti mapan mangala? Idatonko nga umuna ti ulo."
  
  "Ti panagteppel, panagteppel."
  
  Intuloy ni Hayden ti timmaliaw iti baba iti abut. "Impagarupko a nasayaat a tiempo no mangted iti apagbiit a kanito a kaduak ti nakurapay a lakay a Hannibal Barca. Dimi kayat a di respetuen ti pada a soldado."
  
  Nagtung-ed ni Drake kas umanamong. "Tanda".
  
  "No adda pay ketdi dita baba."
  
  "Inaramid dagiti Nazi ti panagsirarakda," kinuna ni Hayden. "Ket, sisusukir nga aminek, nasayaat ti inaramidda. Nagun-od ni Hannibal ti manayon a kinalatak gapu laeng ta nalaing iti trabahona. Agtalinaed ti panagdaliasatna iti ballasiw ti Alps a maysa kadagiti naisangsangayan unay a nagapuanan iti militar dagiti immuna a gubat. Inyam-ammona dagiti estratehia ti militar a maitan-ok pay laeng agingga ita."
  
  Kalpasan ti apagbiit timmangadda. Kaduada ni Dahl. In-swipe ni Kinimaka ti item tapno maipalgak ti natibker a kahon a naaramid iti natayengteng a kayo. Adda bassit nga eskudo iti tuktok, ket pinadas ti Hawaiian nga ipakita.
  
  Nagsanud ni Hayden kaniak. "Dayta laeng." Ti homemade a logoda. Ti urnos ti Maudi a Panangukom."
  
  Inadal ni Drake dayta, nga inmemorize-na ti simbolo. Umasping dayta iti bassit a sentral a sirkulo nga addaan iti uppat a nabalitokan a tirit a naikabil iti aglawlawna iti nagduduma a punto iti kompas. Ti sirkulo ket simbolo ti kinaawan patinggana.
  
  "Armas dagiti scythe," kinuna ni Hayden. "Ti panangsalaknib iti makin-uneg a lubongmo?" Nagkidem. "Tamingentayo daytoy inton agangay no kasapulan. Tay."
  
  Awanen dagiti silaw iti baybay, a kaipapananna a ti Mossad, no siasinoman ti kaasitgan, nakadanon iti solido a daga ken kurang a sangapulo ket lima a minuto ti kaadayona iti naan-anay a kapartak. Naminsan manen a pinampanunot ni Drake no kasano nga agpatingga ti komprontasion. Nabilin ti SPEAR a mangseguro iti amin nga uppat nga igam uray ania ti magastos, ngem manmano a naan-anay ti pannakaipatungpal dagiti bilin iti paggugubatan. Nakitana dagiti nerbioso nga ebkas iti rupa dagiti dadduma ket ammona a kasta met laeng ti riknada, uray ni Hayden, a kaasitgan iti estruktura ti bilin.
  
  Agsagsaganadan a pumanaw.
  
  "Ikagumaam a liklikan ti komprontasion," kinuna ni Hayden. "Nabatad".
  
  "Kasano ngay no ditay kabaelan?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Ala, no ni Mossad, baka makapagsaritatayo."
  
  "Agduaduaak nga addanto ID vest-da," insungbat ni Alicia. "Saan a pabuya ti polis daytoy."
  
  Apagbiit nga in-switch ni Hayden ti communicator-na iti off position. "No mapaltogankami, makirangetkami," kinunana. "Ania pay ti maaramidantayo?"
  
  Nakita ni Drake daytoy kas ti kasayaatan a panagkompromiso. Iti ideal a lubong, naglibasda koma a lumabas kadagiti umas-asideg a soldado ket nagsublida iti transportasionda a di nadangran ken dida naduktalan. Siempre, awan koma ti SPEAR iti ideal a lubong. Sinukimatna manen dagiti armasna bayat ti panagsagana ti team nga umakar.
  
  "Alaem ti atiddog a ruta," insingasing ni Hayden. "Saanda nga aramiden".
  
  Amin nga panagannad. Amin a trick tapno maliklikan ti panagsusupiat.
  
  Siit iti lapayagna ti timek ni Lauren. "Naalatayo laengen ti damag, tattao. Umas-asideg metten dagiti Sueko."
  
  
  KAPITULO PITO
  
  
  Indauluan ni Drake ti dalan, nga umuna a nagna iti aglawlaw ti nadadael a pasdek sa nagturong iti bakras. Ti sipnget ti nangabbong pay laeng iti daga, ngem asidegen ti parbangon. Inladawan ni Drake ti dalanna iti saan a patas a loop agingga a nasarakan ti bagina iti kasungani a direksion ti baybay.
  
  Alerto dagiti sentido, naipangato dagiti ulo, sumursurot kadakami ti team.
  
  Innala ni Dahl ti kahon, a siaannad nga iniggemna ti kalub iti sirok ti takiagna. Nagtaray ni Kenzi nga immasideg iti sikiganna, a timmulong kenkuana a mangbirok iti dalanna. Nakasuot ti team iti night vision gear, amin malaksid ken ni Smith, a kaykayatna a naan-anay a maammuan ti aglawlawda. Nasayaat a kombinasion dayta. Agkakadua ken agmaymaysa a file ti panagtarayda agingga a nakadanonda iti sakaanan ti turod ken iti patad a tanap nga awan ti pagkamangan. Nagdekket ni Drake iti loop-na, nga inturongna ida iti sapasap a direksion dagiti bilog. Awan ti naisao a sao - tunggal maysa ket nagusar kadagiti sentidoda tapno sukimatenda ti aglawlawda.
  
  Ammoda no kasano a makapapatay dagiti kabusorda. Awan dagiti kagudua ti interesna a mersenaryo iti daytoy a gundaway. Ita nga aldaw, ken iti simmaganad, ken iti simmaganad, naipasangoda kadagiti soldado a saan a nababbaba ngem kadakuada.
  
  Nganngani.
  
  Nagbannayat ni Drake, mariknana a medio napartak unay ti panaggarawda. Saan a pabor kadakuada ti daga. Aggargaraw ti nalabaga a silnag nga agturong iti daya a horizon. Iti saan a mabayag awanton ti abbong. Nagtakder ni Smith iti kannawanna ken ni Mai iti kannigidna. Nagtalinaed a nababa ti team. Bimmassit ti turod nga addaan iti nadadael a pasdek iti tuktokna, a nagparang iti likudan dagitoy. Nagparang iti sanguanan ti agsasaruno a bush a nabuntonan iti sumagmamano a kayo, ket narikna ni Drake ti sumagmamano a pannakabang-ar. Adayoda iti amianan a daya ti kasapulan nga ayanda, ngem makagunggona ti nagbanaganna.
  
  Kasayaatan a senario ti kaso? Awan ti panaglalaban.
  
  Immakar, a mangmatmatmat iti peggad ken pagtalinaedenna a neutral ti body language-na. Nagtalinaed a kalmado ti koneksion. Bayat nga umas-asidegda iti pagkamangan, nagbannayatda, no la ket ta adda addan sadiay, nga agur-uray. Kas komando, manamnamada ti pakdaar, ngem awan ti mabalin a maibilang a kasla awan pategna iti daytoy a mision.
  
  Nakita ni Drake ti dakkel a lugar a nabeddengan ti sumagmamano a kayo ken napardas a karuotan ket nagsardeng, a nangisenias kadagiti dadduma nga agsardengda. Awan ti impalgak ti panangsukimat iti buya ti daga. Nalangalang ti tuktok ti turod agingga iti makitana. Iti kannigidda, naingpis a kalub ti mangiturong agingga iti patad a tanap sa iti igid ti baybay. Napagtengna a mabalin a sangapulo ket lima a minuto a magna dagiti bangkada. Siuulimek nga inlukatna ti koneksion.
  
  "Lauren, adda kadi damag maipapan kadagiti Sueko?"
  
  "Saan. Ngem nasingedda la ketdi."
  
  "Dagiti dadduma a team?"
  
  "Adda iti tangatang ti Russia." Kasla mabain. "Diak maited kenka ti posision."
  
  "Daytoy a lugar ket dandanin agbalin a hot zone," kinuna ni Smith. "Masapul nga umakartayo."
  
  Immanamong ni Drake. "Umakartayo iti ruar."
  
  Timmakder ket nangngegna ti ikkis a makakigtot a kas iti aniaman a bala.
  
  "Isardengmo sadiay! Kasapulantayo ti maysa a kahon. Dika aggunay."
  
  Saan a nagduadua ni Drake, ngem napardas a bimmaba, agpada a nagyaman iti pakdaar ken nakigtot ta nailiwda ti kabusor. Tinaliaw ni Dahl ket kasla mariro ni Alicia. Uray ni Mai impakitana ti pannakaklaatna.
  
  Inkidem ni Kensi ti dilana. "Mossad la ketdi."
  
  "Innalam kadi ida iti paltog?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Wen," kinuna ni Drake. "Diretso ti ispiker ken nalabit addaan kadagiti katulongan iti agsumbangir a dasig. Eksakto a sadino ti kayatmi a pagnaedan."
  
  "Saantayo nga umabante," kinuna ni Mai. "Agsublikami. Iti dayta a direksion." Intudona ti daya. "Adda pagkamangan ken kalsada, sumagmamano a talon. Saan unay nga adayo ti siudad. Mabalinmi nga ipakaammo ti panagbakwit."
  
  Sinirip ni Drake ni Hayden. Kasla timbangen ti boss-da ti pagpilian no agpaamianan iti kosta, agpadaya nga agturong iti sibilisasion, wenno sumango iti gubat.
  
  "Awan ti nasayaat a mapasamak no agtalinaedkami ditoy," kinuna ni Dahl. "Maysa a karit ti panangsaranget iti maysa nga elite a kabusor, ngem ammomi nga ad-adu pay ti adda iti dalan."
  
  Ammo metten ni Drake nga husto ni May. Saan nga indaton ti Amianan ti aniaman a dalan nga agturong iti pannakaisalakan. Agtarayda iti Hellespont nga awan ti abbong ken agpannurayda iti puro a gasat tapno mabalin a maitibkolda iti sumagmamano a kita ti transportasion. Ti panagbiahe nga agpadaya ti garantisado a gundaway.
  
  Kanayonanna, dandani saan nga aggapu iti aniaman a siudad ti dadduma a team.
  
  Inawagan dayta ni Hayden ket kalpasanna nagturong iti daya, a nangtingiting iti daga ken dagiti tsansa a napartak a makalibas. Iti daytoy a kanito, dimteng manen ti timek.
  
  "Agtalinaedka a mismo!"
  
  "Shit," nagnganga ni Alicia. "Psikic daytoy a dude."
  
  "Nasayaat laeng ti panagkitak," kinuna ni Smith, a tinukoyna ti visual technology. "Aglemmeng iti likudan ti solido a banag. Alaenmi ti apuy."
  
  Nagluas ti team, nga agturong iti daya. Pinaltogan dagiti Israelita, a nadungpar dagiti bala iti rabaw dagiti ulo dagiti pika dagiti puon ti kayo ken iti nagbaetan dagiti sanga. Nagtudo dagiti bulong. Napartak a simmang-at ni Drake, nga ammona a nairanta a nangato ti naipuntiria dagiti paltog, ken pampanunotenna no ania ti impierno a baro a gubat nga irisgoda ditoy.
  
  "Kasla fucking army training laeng dayta," kinuna ni Alicia.
  
  "Talaga a namnamaek nga agusarda kadagiti bala a goma," insungbat ni Dahl.
  
  Simmang-at ken nag-improvise-da, nga immakar iti daya, a nakadanonda kadagiti napigpigsa a kayo ken nakatiliwda iti mata. Nagsubli ni Drake, inggagarana ti nangato. Awan ti nakitana a pagilasinan ti panaggaraw.
  
  "Nasikap a bastardo."
  
  "Bassit a team," kinuna ni Kenzie. "Naalluad. Automatiko a makina. Urayendanto ti pangngeddeng."
  
  Magagaran ni Drake a naan-anay a manggundaway. Siaannad a nagpadaya ti grupo, a diretso iti nalabaga a parbangon a mamagpeggad pay laeng iti adayo a horizon. Gapu ta nakadanon iti sumaganad a clearing, nangngeg ken praktikal a narikna ni Drake ti sitsiria ti bala.
  
  "Takki". Naglapa para iti abbong. "Nasinged dayta."
  
  Ad-adu ti panagpaltog, ad-adu ti lead discharges kadagiti pagkamangan. Nauneg ti kinita ni Hayden kadagiti mata ni Drake. "Nagbaliw ti wagasda."
  
  Immanges iti nauneg ni Drake, dandani dina patien dayta. Nakaro ti paltog dagiti Israelita ket awan duadua a siaannad nga immabante ngem makagunggona ti kapartakda. Sabali pay a bala ti nangpisang iti pedaso ti ukis ti kayo iti likudan laeng ti ulo ni Yorga, a nakaigapuan ti naranggas a panagkigtot ti Ruso.
  
  "Saan a nasayaat," nakapungtot nga inreklamo ni Kensi. "Saan a nasayaat a pulos".
  
  Kasla flint dagiti mata ni Drake. "Hayden, kontaken ni Lauren. Pasingkedanna ken ni Qrow nga agsublikami iti apuy!"
  
  "Masapul nga agsublitayo iti apuy," impukkaw ni Kensi. "Dikay pay pulos nag-check idi."
  
  "Saan! Isuda ket mersenaryo a soldado, elite a tropa a nasanay ken mangsurot kadagiti bilin. Isuda ti fucking allies, potensial a gagayyem. Kitaem dayta, Hayden. Kitaem itan dayta! "
  
  Dagiti baro a bala ti nangtubtubngar iti sirok ti ruot. Nagtalinaed a di makita, di mangngeg ti kabusor;ammo ti SPIR ti maipapan iti panagabanteda manipud laeng iti bukodna a kapadasan. Nagbuya ni Drake bayat ti panangi-click ni Hayden iti comm button ken kinasaritana ni Lauren, sa inkararagna ti napartak a sungbat.
  
  Immasideg dagiti soldado ti Mossad.
  
  "Pasingkedan ti kasasaadmi." Uray ti timek ni Dahl ket kasla nabara. "Lauren! Mangaramidka kadi iti desision? Mapantayo kadi a makiranget? "
  
  
  * * * .
  
  
  Ti SPEAR team, gapu ta napapanawdan kadagiti bangkada, ket napilitan nga umakar nga ad-adda pay a daya. Narigatanda iti sidong ti apuy. Gapu ta dida kayat ti makiranget kadagiti pagaammo nga alyado, nasarakanda ti bagbagida agingga iti tengngedda nga agpegpeggad.
  
  Agkurkuridemdem, nagkur-it ken nadara, inusarda ti tunggal trick iti arsenal-da, tunggal trick tapno ad-adu ti distansiada ken ti Mossad. Sumagmamano laeng a minuto ti panagsubli ni Lauren, ngem napapaut dagita a minuto ngem iti CD ni Justin Bieber.
  
  "Saan a naragsak ni Qrow. Kunana a nakaawatka iti order. Idulinmo dagiti armasmo uray ania ti magastos. Uppatda amin."
  
  "Ket isu amin?" sinaludsod ni Drake. "Imbagam kadi kenkuana no asino ti pakilanglangenanmi?"
  
  "Sigurado. Kasla nakapungtot. Panagkunak, pinagpungtotmi."
  
  Nagkidem ni Drake. Saan nga adda kaipapanan. Masapul nga agtitinnulongtayo nga agtrabaho iti daytoy.
  
  Inyebkas ni Dahl ti opinionna. "Aktual a nagkontrakami kadagiti bilinna idiay Peru. Baka payback daytoy."
  
  Saan a namati ni Drake. "Saan. Bassit koma dayta. Saan nga isu ti kasta a klase ti politiko. Busorennatayo dagiti kaalyado. Takki. "
  
  "Adda ordermi," kinuna ni Hayden. "Agbiagtayo ita nga aldaw ket labanantayo inton bigat."
  
  Ammo ni Drake nga umiso ti ibagbagana, ngem dina maitured a panunoten a kasta met la ketdi ti imbaga dagiti Israelita. Kasta ti nangrugian dagiti sinigsiglon a panagreklamo. Ita, kas maysa a grupo, nagtrabahoda nga agpadaya, nga nagtalinaedda iti uneg ti kalasagda iti kabakiran, ken nangorganisar iti rearguard, saan unay nga agresibo, no di ket umdas a mangpabannayat kadagiti Israelita. Naisangsangayan da Smith, Kinimaka ken Mai a nangipakita a kayatda itan ti negosio, a nakagalutda kadagiti kalabanda iti tunggal panagturong.
  
  Naggapu dayta iti likudanda bayat ti panagtayab ni Drake kadagiti kayo. Naggaraw ti helikopter iti ngato, sa nagkiling ken nagdisso iti sumagmamano a di madmadlaw a kalawa. Saan a kasapulan nga agsao ni Hayden iti uray maysa a sao.
  
  "Dagiti Sueko? Dagiti Ruso? Dios, crap laeng daytoy, kakabsat!"
  
  Dagus a nangngeg ni Drake dagiti paltog nga aggapu iti dayta a direksion. Daydiay kabarbaro a bimmaba iti helikopter ket pinaltogan, ken saan a babaen ti Mossad.
  
  Kaipapanan daytoy nga uppat a team ti special forces ti adda itan iti pannakidangadang.
  
  Iti sango nagpatingga ti kabakiran, a nangipalgak iti daan a balay iti talon iti labes ti nalawa a talon a nabeddengan kadagiti bato a pader.
  
  "Mangtedka iti sumagmamano a tiempo," impukkawna. "Agtignay a sipipinget ken napartak. Mabalintayo ti aggrupo manen sadiay."
  
  Nagtaray ti team a kasla napudot dagiti hounds of hell iti mugingda.
  
  
  * * * .
  
  
  Iti panaggarawda iti naan-anay ngem makontrol a kapartak, naiparna a rimmuar ti grupo manipud iti abbong ket nagdardarasda nga agturong iti balay iti talon. Dandani kasla nadadael dagiti diding ken paglukatan ti tawa a kas iti balay iti turod, a mangipasimudaag iti kaawan ti kaadda ti tao. Tallo a grupo dagiti espesial a puersa ti adda iti likudan dagitoy, ngem kasano kaasitgan?
  
  Saan nga ammo ni Drake. Nakaro ti panagtarayna iti narangrangkis a daga, nga inikkatna ti panagkitana iti rabii ken inusarna ti agsilsilnag a langit a mangmarka iti dalanna. Kagudua ti team ti timmaliaw iti sango, kagudua ti timmaliaw iti likudan. Insippaw ni Mai a nakitana ti grupo ti Mossad a nakadanon iti igid ti kabakiran, ngem kalpasanna nakadanon ni Drake iti umuna a nababa a pader ket linuktan da Mai ken Smith ti bassit a manglapped nga apuy.
  
  Naggigiddanda a nagkullayaw iti likudan ti bato a pader.
  
  Duapulo nga addang pay laeng ti kaadayo ti farmhouse. Ammo ni Drake nga awan ti pagimbaganna kadakuada no palubosanda dagiti Israelita ken dadduma nga agtalinaed ken mangipasdek kadagiti ideal a linia ti panagkita. Mainayon pay, agannad itan ti dadduma a team iti tunggal maysa. Nagsao iti makikomunikar.
  
  "Nasaysayaat no guyodenyo dagiti asnoyo, lallaki."
  
  Timmaliaw ni Alicia a nangkita kenkuana. "Dayta kadi ti kasayaatan nga American accent-mo?"
  
  Kasla madandanagan ni Drake. "Tae." Kamaudiananna nagsubliak." Kalpasanna, nakitana ni Dahl. "Ngem hey, mabalin a nakarkaro pay, kunak."
  
  Kas maysa naburakda ti kalub. Naglukat manen da May ken Smith a holding fire ket dua laeng ti naawatda a paltog kas sungbat. Awan ti sabali nga uni a nangngegan. Nasarakan ni Drake ti solido a diding ket nagsardeng. Dagus nga intuding ni Hayden kada May, Smith, ken Kinimaka a mangbantay iti perimeter, ket kalpasanna nagdardaras a nakikadua kadagiti dadduma.
  
  "Okeykami iti sumagmamano a minuto. Ania ti adda kadatayo?"
  
  Sigud nga ibukbok ni Dahl ti mapa idi napunno ti timek ni Lauren kadagiti lapayagda.
  
  "Posible pay laeng ti Plan B. Agturong iti uneg ti daga. No napartakka, saanmo a kasapulan ti transportasion."
  
  "Iplano ti panagkantot B." Nagkidem ni Drake. "Kanayon nga agplano iti B."
  
  Impadamag ti perimeter patrol a nalawag ti amin.
  
  Intudo ni Hayden ti kahon nga awit ni Dahl. "Masapul nga alaentayo ti responsibilidad ditoy. No mapukawmo dayta, awan ti ideyami no ania ti adda iti uneg. Ket no mapukawmo daytoy iti kabusor..." Saanna a kasapulan nga ituloy. Inkabil ti Sueko ti kahon iti daga sa nagparintumeng iti abayna.
  
  Sinagid ni Hayden ti simbolo a naikitikit iti kalub. Dagiti agtulidtulid a tadem mangipatulodda iti makadidigra a pakdaar. Siaannad a linuktan ni Dahl ti kalub.
  
  Intengngel ni Drake ti angesna. Awan ti napasamak. Kanayon a napeggad dayta, ngem dida makita ti aniaman a nailemmeng a kandado wenno mekanismo. Ita, naan-anay nga inngato ni Dahl ti kalub ket kinitana ti espasio iti uneg.
  
  Nagkidem ni Kensi. "Ania daytoy? Dagiti igam ti gubat? Nakonekta ken ni Hannibal ken nailemmeng babaen ti bilin? Ti laeng makitak ket maysa a bunton ti papel."
  
  Nagtugaw manen ni Dahl kadagiti haunches-na. "Mabalin met a labanan ti gubat babaen ti sasao."
  
  Siaannad nga inruar ni Hayden ti sumagmamano a panid ti papel sa in-scan ti teksto. "Diak ammo," inaminna. "Kasla research file ken... rekord ti..." Nagsardeng. "Dagiti pannubok? Panagpadas?" In-flip-na ti sumagmamano pay a panid. "Dagiti Espesipikasion iti Panagtitipon."
  
  Nagkullayaw ni Drake. "Ita, dakes ti uni dayta. Awaganda dayta iti Project Babylon, Lauren. Kitaentayo no ania ti mabalinmo a pagkalian maipapan iti daytoy."
  
  "Naalakon," kinuna ti taga-New York. "Adda pay kadi?"
  
  "Mangrugiak pay laeng a maawatan dagitoy a kababalin," inrugi ni Dahl. "Higante dayta-"
  
  "Baba!" impukkaw ni Smith. "Umas-asideg."
  
  Nagbannayat ti team ket nagsagana. Iti likudan dagiti bato a pader, naggurruod ti machine gun volley, natadem ken makatuleng. Insubli ni Smith ti apuy manipud kannawan, a puntiriana manipud iti maysa a niche iti diding. Nagkidem ni Hayden.
  
  "Masapul nga agpatinggatayo daytoy. Rummuar ditoy".
  
  "Haul asno?" sinaludsod ni Drake.
  
  "Alaem ti asnom."
  
  "Plan B," kinuna ni Alicia.
  
  Gapu ta nagtalinaedda a natalged, nagturongda iti maysa a diding agingga iti sabali a diding nga agturong iti likud ti balay a pagtalonan. Napno ti suelo kadagiti rugit, ken dagiti pedaso ti masoneria ken kayo ti namarkaan iti nakaikabilan ti atep. Inabbong da Mai, Smith ken Kinimaka ti likudan. Nagsardeng ni Drake idi makadanonda kadagiti tawa iti likudan ket siniripda ti ruta iti sanguanda.
  
  "Mabalin laeng a rumigat dayta," kinunana.
  
  Nagdisso ti sumsumged nga init iti horizon iti panagburak dagiti kolor.
  
  
  KAPITULO WALO
  
  
  Nagtultuloy ti lumba, ngem ita bumasbassit ti posibilidad. Bayat a pimmanaw da Drake ken Alicia, a mangidadaulo iti dalan, a pimmanaw iti abbong ken nagturongda iti uneg ti daga, a pagtalinaedenda ti balay ti talon iti nagbaetanda ken dagiti mangkamkamat kadakuada, rimmuar kamaudiananna ti grupo ti Mossad manipud iti kabakiran. Nakawesan amin iti nangisit ken addaan maskara iti rupada, nababa ken naannad nga immasidegda, nga intag-ayda dagiti armasda ken nagpaputokda. Napardas a nagkamang da Mai ken Smith iti likudan ti farmhouse. Nagdardaras nga immasideg ni Hayden.
  
  "Umakar!"
  
  Nakilaban ni Drake iti instinct nga agtakder ken makiranget; Nalawag a makidangdangadang met ni Dahl iti kannigidna iti daytoy. Gagangay a nakiranget ken naparmekda dagiti kalabanda - no dadduma ket bimmaba dayta iti brutal a puersa ken bilang. Ngem masansan a bimmaba amin dayta iti kinamaag dagiti kalabanda. Kaaduan kadagiti mersenaryo a masueldoan ket nainayad ken natangken, a nagpannuray iti kadakkelda, kinarungsot ken kinakurang ti moralidadda tapno maaramidda ti trabaho.
  
  Saan nga ita nga aldaw.
  
  Ammo unay ni Drake a kasapulan a salakniban ti premio. Inawit ni Dahl ti kahon ket pinagtalinaedna a natalged agingga a kabaelanna. Umab-abante itan ni Yorgi, a subokenna ti daga ken padpadasenna ti agsapul kadagiti dalan nga addaan iti kaaduan a kalub. Binallasiwda ti naturod a talon sa bimmabada iti bassit ken napardas a kabakiran dagiti kayo. Insardeng dagiti Israelita ti panagputok iti apagbiit, nalabit nariknada ti dadduma a bilin ken dida kayat nga ipakaammo ti takderda.
  
  Nadumaduma a taktika ti naipakita itan.
  
  Ngem para ken ni Drake, kasayaatan ti pananggupgop ni Alicia. "Para iti Dios, Yogi. Ipababam ti ulom a Ruso ket agtarayka!"
  
  Sinurot ni Lauren ti panagrang-ayda iti GPS ket impakaammona a ti Plan B meeting point ket addan iti sumaruno a horizon.
  
  Nalaklaka bassit a nagsennaay ni Drake. Nagpatingga ti kabakiran, ket ni Yorgi ti immuna a simmang-at iti bassit a turod, a simmurot ni Kinimaka kadagiti mugingna. Naabbungotan iti pitak ti pantalon ti Hawaiian no sadino a natinnag - namitlo. Sinirip ni Alicia ni May, a nasiglat nga aggaraw iti nagbaetan dagiti pilpil ti daga.
  
  "Damn nga Sprite. Kasla kordero ti primavera nga agay-ayam iti kabakiran."
  
  "Amin nga aramidenna, nasayaat ti aramidenna," immanamong ni Drake.
  
  Nagdisso ni Alicia iti slate, ngem nabalinanna ti nagtalinaed a nakatakder. "Nasayaat ti ar-aramidentayo amin."
  
  "Yeah, ngem ad-adda a kasla asno ti dadduma kadatayo."
  
  Inngato ni Alicia ti armasna. "Sapay koma ta dinak kayat a sawen, Drakes." Adda nota ti pakdaar iti timekna.
  
  "Ay, siempre saan, honey. Nabatad a ti Sueko ti kayatko a sawen."
  
  "Nangina?"
  
  Naguni dagiti paltog manipud iti likudan, a nagpatingga ti sasao ni Dahl sakbay pay a nangrugi dayta. Imbaga ti kapadasan ken ni Drake a saan a nairanta kadakuada dagiti shot ken buklen ti dua a nagduduma a nota. Nakitinnulong ti Mossad kadagiti Ruso wenno Sueko.
  
  Dagiti Sueko, nalabit impagarupna, nagtarayda a situtulok nga agturong iti Mossad.
  
  Saanna a maitured ti nagngisiten.
  
  Kimmita ni Dahl iti aglawlaw, a kasla mariknana ti pungtot. Inosente ti panagkita ni Drake. Simmang-atda iti bassit a turod ket nagdissoda iti bangir.
  
  "Sumangsangpet ti transportasion," kinuna ni Lauren.
  
  "Kas iti daytoy!" Intudo ni Hayden ti langit, adayo, adayo, a sadiay ti aggargaraw ti nangisit a speck. In-scan ni Drake ti lugar ket inguyodna ni Yorgi iti baba bayat laeng ti panagsippayot ti bala iti tuktok ti turod. Adda kellaat nga ad-adda nga interesado kadakuada.
  
  "Iti ginget," kinuna ni Kinimaka. "No makadanontayo kadagita a kayo..."
  
  Agsagsagana ti team para iti maudi nga sprint. Kinita manen ni Drake ti umas-asideg a speck. Iti maysa a segundo impagarupna a mabalin a makitkitana ti anniniwan, ngem kalpasanna nakitana ti kinapudno.
  
  "Tattao, sabali daytoy a helikopter."
  
  Nagsiput a naimbag ni Kinimaka. "Tae".
  
  "Ket sadiay". Intudo ni Mai ti kannigid, nangato nga agturong iti bangir ti ulep. "Maikatlo".
  
  "Lauren," naganat a kinuna ni Hayden. "Lauren, kasaritanakami!"
  
  "Maala laeng ti kompirmasion." Nagsubli ti kalmado a timek. "Addaanka kadagiti Insik ken Briton iti tangatang. Russia, Sueko ken Israelita ditoy daga. Dumngegka, ikonektaka ita iti chatter tapno makaalaka iti impormasion iti umuna a gundaway. Dadduma kadagita ket crap, ngem amin dagita ket mabalin a napateg."
  
  "Dagiti Pranses a tattao?" Nagbalin a managpanunot ni Kinimaka gapu iti sumagmamano a rason.
  
  "Awan," insungbat ni Lauren.
  
  "Nasayaat a trabaho, saanda amin a kas ken ni Bo," kinuna ni Alicia nga addaan iti sangkabassit a kinapait ken kinaliday. "Kayatko a sawen dagiti Pranses. Traidor ti lalaki, ngem damn good iti trabahona."
  
  Nagaramid ni Dahl iti rupa. "No kaslada ni Bo," naulimek a kinunana. "Mabalin nga addadan ditoy."
  
  Nagkidem ni Alicia kadagiti balikas, nga ad-adalenna dagiti asideg a bunton ti rugit. Awan ti naggunay.
  
  "Nalikmutkami," kinuna ni Hayden.
  
  "Special forces teams iti amin a dasig," immanamong ni Drake. "Dagiti igat iti silo."
  
  "Agsaoka para iti bagim." Napardas nga inapresiar ni Mai ti amin. "Mangtedka iti dua a minuto. Laglagipem no ania ti adda iti uneg daytoy a kahon agingga a kabaelam." Intag-ayna dagiti imana. "Aramidem dayta".
  
  Naala ni Drake ti gist dayta. Saan ngamin a maikari ti kahon iti biagda. No talaga a mariribukan dagiti bambanag ken malasat dayta ti nainggayyeman a team, saan a boksing ti mabalin a mangispal laeng iti biagda. Linuktan ni Dahl ti kalub ket nagturong a diretso ti team kadagiti umas-asideg a helikopter.
  
  Inwarasna dagiti nabunton a papel iti amin.
  
  "Wow, karkarna dayta," kinuna ni Alicia.
  
  Naglalaok ni Kenzi iti sumagmamano a panid ti papel. "Ti pannakidangadang bayat ti panangbasbasa iti dokumento manipud tallopulo agingga iti limapulo a tawenen ti napalabas, nga insurat dagiti Nazi ken nailemmeng iti tanem ni Hannibal Barca? Ania ti karkarna iti daytoy?
  
  Pinadas ni Drake nga ikumit dagiti paset iti memoria. "Adda kaipapanan dagiti sasaona. Kasta met daytoy ti kurso para iti SPEAR."
  
  Proyekto ti panagsirarak iti nangato nga altitude, nabasana. Sigud a naparsua para iti panggep a panagadal iti re-entry ballistics iti nababbaba a gastos. Imbes a nangina a rocket...
  
  "Diak ammo no ania ngata daytoy."
  
  Ilansa iti law-ang a di agusar iti rocket. Isingasing ti proyekto a ti dakkel unay a paltog ket mabalin a mausar a mangpaltog kadagiti banag iti napartak a kapartak iti nangato a kangato...
  
  "Oh tae".
  
  Kasla dapo ti rupa da Dahl ken Alicia. "Saan a mabalin a nasayaat daytoy."
  
  Intudo ni Hayden dagiti umas-asideg a helikopter, a naan-anay itan a makita ti amin. Makitada dagiti indibidual a paltog a nakabitin kadagiti helikopter.
  
  "Ket saan met a pudno dayta!"
  
  Inyawat ni Drake dagiti papeles sa insaganana ti armasna. Panawen ti nakairuamanna ken no ania ti nalaingna. Isu ket nabomba kadagiti panagsasarita manipud kada Hayden, May, ken Smith, kasta met manipud iti sistema ti komunikasion nga inurnos ni Lauren.
  
  "Nakigubat dagiti Israelita kadagiti Sueko. Russia unknown..." Kalpasanna, dimteng dagiti panagbettak ti pannakasinga ken napartak a pannakayallatiw manipud kadagiti live broadcast a nabalinan a dimngeg ti NSA ken dadduma pay nga organisasion.
  
  Pranses: "As-asidegkami iti lugar..."
  
  British: "Wen, sir, nasipdutan dagiti puntiria. Adu ti kabusormi iti paggugubatan..."
  
  Intsik: "Sigurado nga adda kadakuada ti kahon?"
  
  Indauluan ni Hayden ti dalan. Nagtarayda manipud iti talon. Nagtarayda nga awan ti planoda. Ti naannad nga apuy ti nangpilit kadagiti helikopter nga agaramid iti liklikan nga addang ken nangpilit iti panangsurotda iti daga nga aggaraw buyogen ti nalabes a panagannad.
  
  Ket kalpasanna, bayat a dandanin ag-zone out ni Drake ken mangipamaysa iti baro a ruta ti panaglisida, sabali manen a timek ti nangputed iti static.
  
  Apagbiit laeng.
  
  Paset a nailemmeng iti likudan ti arimbangaw, dandani di mangngeg, nauneg, naguyod nga uni ti nangputed kadagiti lapayagna.
  
  Amerikano: "Adda ditoy ti SEAL Team 7. Talaga a nasingedkami ita..."
  
  Ti pannakakigtot ti nangyegyeg kenkuana agingga iti pusona. Ngem awan ti tiempo. Awan ti wagas ti panagsarita. Awan pay ketdi ti segundo a mangsebseb iti dayta.
  
  Nupay kasta, nasabat dagiti matana dagiti mata ni Thorsten Dahl.
  
  Ania ti...?
  
  
  KAPITULO SIAM
  
  
  "Ibagam iti helikopter nga agkantot!" In-click ni Hayden ti communicator-na. "Agbiroktayo iti sabali a wagas."
  
  "Kayatmo kadi nga agbitin daytoy?" sinaludsod ni Lauren a nangpakatawa ken ni Alicia uray no agtartaray a mangisalakan iti biagna.
  
  "Sigurado. Duck down ket abbongam ti bagim. Saannakami nga awagan, awagannakami!"
  
  Pinampanunot ni Drake no agpatingga daytoy nga aldaw, kalpasanna nakitana ti naan-anay a disk ti init a nakabitin iti horizon ket nabigbigna ti ironia. Nagsasaruno a turod ti lugar, a narangkis ti tunggal maysa ngem iti naudi. MAYSA a pika ti nangabbong kadagiti asnoda bayat a nakadanonda iti tuktok ti turod, a siaannad nga agtakder, sa nagtarayda a naan-anay a bimmaba iti sabali a bangir.
  
  Sagpaminsan a mangngeg dagiti paltog manipud iti likudan, ngem saan a nairanta kadagita, nalabit agsinnukat ti danog dagiti Israelita ken Sueko. Sumagmamano pay a nadadael a pasdek ti nagparang iti kannigid ken kannawan, a kaaduan kadagitoy ti naibangon kadagiti narabaw a ginget, a nabaybay-an amin. Saan a masigurado ni Drake no ania ti makagapu a pimmanaw dagiti tattao, ngem nabayagen a napasamak dayta.
  
  Ad-adu pay a turod ken kalpasanna maysa a grupo dagiti kayo iti kannigid. Iti panangitukon iti pagkamangan, napuskol ti kinaberde ken sanga. Inturong ni Hayden ti team iti dayta a direksion, ket nalaklaka bassit a nagsennaay ni Drake. Nasaysayaat ti aniaman a kita ti panangabbong ngem ti awan a pulos ti panangabbong. Umuna a nagkidem da Hayden ken kalpasanna ni Alicia kadagiti kayo, a sinaruno itan da Dal, Kenzi ken Kinimaka. Simrek ni Drake iti kabakiran, a pinanawanna da May, Yorgi ken Smith iti likudan. Nagkiriring dagiti paltog, as-asideg itan, a namagbalin ken ni Drake nga agannad kadagiti gagayyemna.
  
  Iti panagsublina, nakitana a naitibkol ni Mai.
  
  Nabuyana ti panagsalsaltek ti rupana manipud iti daga.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * * .
  
  
  Kellaat a nagpreno ni Hayden sa nagsubli. Iti daytoy a kanito, nakaidda ni Mai nga awan puotna iti daga, inasitgan ni Drake, nagrukob ni Smith. Nadungpar dagiti bala dagiti kayo iti ruar babaen ti panagdung-aw. Adda nasinged.
  
  Kalpasanna, nangrugi ti underbrush. Naglugan dagiti pigura, maysa ti nangkabil ken ni Hayden iti makinbaba a paset ti bagina. Nagkidem, ngem nagtalinaed a nakatakder. Nadungpar ti puon ti kayo iti duri. Saanna nga inkankano ti panagkidem ti ut-ot ket intag-ayna ti paltog. Kalpasanna, rinaut manen ti nangisit a pigura, a kinabilna babaen ti siko, tulang, kutsilio...
  
  Naglung-aw ni Hayden ket nariknana a ti tadem ket dimteng iti uneg ti maysa a buok a kalawa ti tianna. Inlabanna ti siko iti rupa ken tulang iti tian tapno ad-adu ti distansia iti nagbaetanda. Nakitana ti panaglalaban da Kinimaka ken Alicia iti kannawan, ken ni Dal a sinipa ti piesa a tinubokna.
  
  Piduten ni Drake ti nalukmeg a ni Mai.
  
  Nagtayab dagiti bala iti nagbaetan dagiti kayo, a nangpisipisi kadagiti bulong ken mulmula. Maysa ti nangparmek iti kabusor, ngem saan a nabayag. Di nagbayag timmakder ti lalaki, a nalawag a nakasuot iti sumagmamano a kita ti Kevlar. Kalpasanna ti sirmata ni Hayden ket napno iti bukodna a kabusor - maysa a lalaki a Mossad a dagiti langana ket nabuyogan iti brutal ken narungsot a determinasion.
  
  "Agsardengka," kinunana. "Addakami iti maymaysa a panid-"
  
  Ti danog iti panga ti nangpasardeng kenkuana. Naramanan ni Hayden ti dara.
  
  "Order," dimteng ti saan a nalawag a sungbat.
  
  Linapdanna dagiti baro a danog, nga induronna ti lalaki iti maysa a bangir, nga ikagkagumaanna a di intag-ay ti paltog, uray no nakaiggem iti kutsilio. Naraman ti tadem ti ukis, sa rugit. Sinipa ni Hayden dagiti saka ti lalaki bayat ti panagdardaras ni Drake a lumabas, a nagtaray a bimmaba iti dalan ken simrek kadagiti kayo. Inabbong ni Smith ti bukotna, a sinuntokna ti rupa ti Israeli ken pinasublina iti underbrush. Sumaruno ni Kenzi, iti daytoy a gundaway, adda agduadua nga ebkas ti rupana ken nalawa dagiti matana, a kasla agsapsapul iti pamiliar.
  
  Induron ni Hayden ti dalanna nga agturong ken ni Drake.
  
  "Mai?"
  
  "Nasayaat ti kasasaadna." Maysa laeng a bala iti duri ket dayta. Awan ti makapasiddaaw."
  
  Naglabaga ni Hayden. "Ania?" - sinaludsodko.
  
  "Pinasardeng ti dyaket. Natnag ket nadungparna ti bungona. Awan ti espesial".
  
  "MAIPAPAN".
  
  Liniklikan ni Alicia ti brutal a panangraut ti siko ket nagusar iti judo throw tapno maipatulodna ti kalabanna nga agtayab kadagiti kayo. Inbuldoser ni Kinimaka ti dalanna a lumasat iti sabali pay a soldado ti Mossad. Iti sumagmamano a kanito nalawag ti dalan, ket naan-anay a ginundawayan ti SPEAR team.
  
  Tunggal onsa ti kapadasan ket dimteng iti ay-ayam bayat ti panagtarayda iti naan-anay a kapartak, nga awan ti pampanunotenda a bumaba, babaen kadagiti agkurba, ag-diving, napeggad a bunggoy dagiti kayo. Naglukat ti giwang iti nagbaetanda ken ti grupo ti Mossad, ket dagiti napuskol a bulbulong ti nangipaay iti nasayaat a pannakaabbong.
  
  "Kasano ngata a nalabesdakami?" impukkaw ni Drake.
  
  "Idi siguro idi nagsardengkami a mangsukimat iti kahon," kinuna ni Hayden.
  
  Nagngaretnget ni Smith iti napigsa. "Nagbuyakami."
  
  "Dika kabilen ti bagim..." inrugi ni Hayden.
  
  "Saan, gayyemko," kinuna ni Kensi. "Isuda ti kalaingan iti ar-aramidenda."
  
  Nagkidem ni Smith, a kasla kunana nga inaramidmi met, ngem no saan, nagulimek. Nakita ni Hayden a naitibkol ni Kinimaka, a nagdisso dagiti nagdadakkel a sakana iti bunton ti elastic loam, ket immakar tapno tumulong, ngem supsuportaran ni Dal ti dakkel a lalaki. Inyalis ti Sueko ti kahon iti sabali nga imana, induronna ti Hawaiian babaen ti makannawanna.
  
  Ket ita sabali pay a peggad ti nainayon iti mix - ti di mapagduaduaan nga uni ti helikopter nga agtaytayab iti ngato.
  
  Agputokda ngata?
  
  Suklayenda ngata ti kabakiran babaen kadagiti bala?
  
  Saan a kasta ti impagarup ni Hayden. Rinibu a banag ti mabalin a madi gapu iti kasta nga iresponsable nga aramid. Siempre, sursuroten dagitoy a lallaki dagiti bilin dagiti gobiernoda, ket dadduma kadagiti payaso a nakatugaw iti pagtaenganda kadagiti nabara ken de-aircon nga opisinada ti saan a makaseknan no ania ti mapaspasamak iti ruar dagiti marfil a torreda.
  
  Naggapu iti ngato ti panagpitik dagiti propeller. Intuloy ni Hayden ti nagtaray. Ammona idi a dagiti Mossad ket addanto dagiti matada iti team-da, ken mabalin a dagiti Sueko ken Ruso iti likudanda. Adda arimbangaw iti kannigid , ket impagarupna nga ad-adu pay ti nakitana a pigura-ruso la ketdi, napanunotna.
  
  Wenno mabalin a dagiti Briton?
  
  Takki!
  
  Nakalukatda unay. Saan unay a nakasagana. Kinapudnona, kasta met ti amin a team sadiay. Awan ti nangnamnama a maminsan a sumangpet ti amin - ket biddut dayta. Ngem ibagam kaniak ti plano a mangikabilangan iti daytoy?
  
  Adda iti sango ti Drake Trail, a saan a pulos a nabannayat gapu iti dagsen ni Mayo. Simmurot ni Alicia iti mugingna, a kumitkita iti aglawlaw. Naglikmut ti dalan nga awan panggepna, ngem sapasap a napan iti umiso a direksion, ket nagyaman ni Hayden iti dayta. Nangngegna ti panangpaltog ni Smith kadagiti bala iti likudanda, a nangpaupay kadagiti mangkamkamat kadakuada. Nangngegna ti sumagmamano nga ikkis manipud kannigid, a kasla dua a puersa ti agtataripnong.
  
  Damn, daytoy ket sumagmamano a nauyong a tae.
  
  Naglugan ni Drake iti natinnag a kayo. Naburak ni Kinimaka a dandani awan ti panagngaretngetna. Nagwaras dagiti pirsay iti amin a direksion. Nangrugin a bumaba ti daga ket kalpasanna nakitada ti igid ti kabakiran. Nagtaul ni Hayden iti comm a rumbeng nga agbannayatda-awan ti makaammo no ania iti daga ti mabalin nga agur-uray iti labes ti linia ti kayo.
  
  Nagbannayat bassit ni Drake. Pinalabas ni Alicia iti kannawan, ket dinanog ni Dahl iti kannigid; no sangsangkamaysa a naparmekda a tallo ti abbong ket simrekda iti akikid a ginget, a nasalakniban iti agsumbangir babaen kadagiti narangkis a kayumanggi a bakras. Nag-click da Kinimaka ken Kenzi kadagiti mugingda iti panangpadasda a mangipaay iti suporta, ket kalpasanna rimmuar met ni Hayden iti panaglemmengna, nga ita padpadasenna a di ikankano ti dumakdakkel a panaguram iti barukongna.
  
  Napapaut ti panagtarayda ngem iti kayatna a panunoten.
  
  Ket ti kaasitgan nga ili ket adu a kilometro ti kaadayona.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO
  
  
  Narikna ni Drake a mangrugin a makidangdangadang bassit ni Mai. Inikkanna iti maysa a minuto, ta ammona a dagus a makarikna iti panunotna. Iti dayta apagbiit a kanito, nadlawna ti maysa a banag a patad, ubanan ken sinuous a namagbalin iti agdardaras a pusona a manglaksid iti maysa a pitik.
  
  "Kannigid!"
  
  Nagburak ti intero a grupo iti kannigid, a siaannad ngem di kasapulan nga inabbongan dagiti sikiganda ta di pay makita dagiti kalabanda. Pinalubosan ni Drake ni May a makiranget bassit, ngem nagtengngel. Di nagbayag, isut" mangsapsaplit kenkuana kadagiti gurong babaen ti dakulapna.
  
  "Bay-annak a mapan".
  
  "Maysa a segundo, ay-ayatek..."
  
  Narungsot ti panangmatmat ni Alicia kenkuana. "Kasta unay kadi ti magustuam?"
  
  Nagduadua ni Drake, sa nagngisiten. "Awan ti sigurado a sungbat daytoy a saludsod, ay-ayatek."
  
  "Talaga?"
  
  "Ala, panunotem dayta manipud iti panangmatmatko."
  
  Narisut ni Mai ti parikutna babaen ti panangusarna iti durina a mangiduron ken agtulid iti suelo. Sibaballigi a nagdisso, ngem nagtayyek iti lugarna, a nangtengngel iti ulona.
  
  "Kitaem," kinuna ni Drake. "Iti panangidepensak, kasla talaga a di natalged."
  
  "Agpigerger ti ulom no ditay agdardaras." Induron ni Alicia ti napalabas ket simmurot ni Drake, a nangbuybuya ken ni May iti napapaut bassit agingga a nagderetso ken nakastrek iti ritmo. Nagtaray ti grupo a simmang-at iti embankment agingga iti aspalto.
  
  "Umuna a pannakariro ken ni Mossad." Nagunnat ni Dahl. "Awan ti makapasiddaaw."
  
  "Nagtengtengngelda," kinuna ni Kenzie. "Ti wagas ti kasasaadmo."
  
  "Maikadua a pannakariro," kinuna ni Drake. "Malagipmo dayta a purok idiay Inglatera? Adu a tawenen ti napalabas."
  
  "Yonks?" - sinaludsodko.
  
  "Dagiti Siglo".
  
  "MAIPAPAN". Nagsardeng ni Dahl iti maysa a segundo, sa kinunana: "BC wenno AD?"
  
  "Panagkunak, BC ti awagda ita."
  
  "Bullshit" nga.
  
  Nagsaknap ti kalsada iti agsumbangir a direksion, desierto, abut ken kasapulan a matarimaan. Nangngeg ni Drake ti pop ti anti-aircraft gun nga umas-asideg iti helikopter, ket kalpasanna ad-adu pay a paltog. Nagsubli tapno makitana nga isu ket paltogan manipud iti kabakiran, impagarupna a basura laeng ti lugar kadagiti bala, ket kalpasanna nakitana nga isut" nagsisilpo a natadem iti sikigan.
  
  "Diak mairisgo dayta," kinuna ni Dahl. "Intsik ngata ket dida mangngeg ti panagsasarita a kas kadatayo."
  
  Siuulimek a nagtung-ed ni Drake. Awan ti baro a naipalgak kadagiti saritaan itay nabiit. Manipud...
  
  Inruar ni Hayden ti naulimek a kablaaw. "Makitak ti lugan."
  
  Nagkurno ni Drake ket in-scanna ti lugar. "Ania ngarud ti adda iti likudantayo? Mossad ken Ruso kadagiti kayo, a sumsumrek iti dalan ti tunggal maysa. Adda kadi dagiti Sueko iti abay dagiti Ruso? SAS? Inkidemna ti ulona. "Siasino ti makaammo? Ti kasayaatan a pattapattam ket ti panaglikmut iti kabakiran. Ammoda amin a no itedda ti bagbagida, natayda. Dayta ti gapuna a sibibiagkami pay laeng."
  
  "Insik iti helikopter," kinuna ni Smith. "Agdisso sadiay." Intudona ti agsasaruno a narabaw a depression.
  
  "Pranses?" sinaludsod ni Yorgi.
  
  Nagkidem ni Drake. No ilaksid dagiti angaw, mabalin a nagkedked pay ketdi dagiti Pranses tapno subokenda ti danum ken palubosanda dagiti kalabanda a mangingpis kadagita. Maysa a nasikap a balligi iti maudi a kanito. Tinaliawna ti umas-asideg a van.
  
  "Arms up."
  
  Nagturong da Smith ken Kenzie, nagtakderda iti igid ti kalsada ket inturongda dagiti paltogda iti umas-asideg a van. Inkabil da Dahl ken Drake ti dua a nadagsen a bato iti kalsada. Bayat a nagbannayat ti van, simmang-at ti dadduma pay a kameng ti team manipud iti likudan, a siaannad a nangabbong iti lugan ken binilinda dagiti agluglugan iti dayta a rummuar.
  
  Linuktan ni Alicia ti ridaw iti likud.
  
  "Ay, nabangsit ditoy uneg!"
  
  Ngem awan ti tao. Ket nangngeg ni Drake ni Kensi nga agsalsaludsod iti Turkish. Nagkidem bayat ti naballigi nga immisem ni Dahl. Napno daytoy a balasang kadagiti sorpresa. "Adda kadi lengguahe a dina makasao?"
  
  Bimtak ti Sueko a nagkatawa. "Umayka, manong. Dimo baybay-an ti bagim iti kasta a silulukat."
  
  "O," nagtung-ed ni Drake. "Wen. Ti pagsasao dagiti didiosen."
  
  "Bumangonka, ayat. Kayatmo kadi ti makiseks? Wen, mangngegko laengen ti nasam-it nga aksentom nga agtulid iti dila ni Odin."
  
  Saan nga inkankano ni Drake daytoy, nga impamaysana dagiti dua a Turko a kasla pudno a mabuteng.
  
  Ket pudno a Turko.
  
  Induron ida ni Hayden nga agsubli iti trak, a simmurot iti asideg iti likudan. Nagngisiten manen ni Dahl ket sinurotna, nga inseniasna dagiti dadduma a lumlumtaw iti tugaw iti likudan. Naamiris ni Drake ti rason ti panaglinglingayna kalpasan ti apagbiit, sa kinitana manen ni Alicia.
  
  "Kasano ti kinadakesna idiay likud?"
  
  
  * * * .
  
  
  Nag-bounce ken nagkigtot ti trak ket pinadasna a dadaelen ti bagina iti nadadael a kalsada.
  
  Intengngel ni Alicia iti amin a pigsana. "Ikagkagumaanna kadi ti agkabil kadagiti nadara a dakes a pitik?"
  
  "Mabalin," nakalkaldaang a kinuna ni Smith, nga iggemna ti agongna ken ti narugit a sinturon a naigalut iti rack iti uneg ti van. "Angotko dagiti kalding."
  
  Inkidem ni Alicia dagiti matana. "Ay wen? Gayyemmo?"
  
  Nagtugaw ni Kinimaka iti likudan ti trak, a desperado a mangal-alun-on kadagiti bara ti presko nga angin kadagiti bitak a nagsabatan dagiti ridaw iti likudan. "Masapul nga... dagitoy... mannalon, ngata."
  
  "Wenno dagiti agipuslit iti kalding," innayon ni Alicia. "Diak pulos maibaga."
  
  Nagngaretnget ni Smith gapu iti pungtotna. "Idi kinunak a "kalding," ti kayatko a sawen iti pangkaaduan."
  
  "Wen Wen Wen".
  
  Nagtalinaed ni Drake iti ruar dayta, a nanganges iti narabaw ken ikagkagumaanna ti agpokus iti dadduma a banag. Masapul nga agtalekda kada Hayden ken Dahl, a nasaksakbay a nangasikaso iti kinatalgedda ken nakasarakda iti kasayaatan a lugar para iti panagbiahe. Nagtalinaed a naulimek ti komunikasion, malaksid iti sagpaminsan a panagbettak ti static. Uray ni Lauren ket nagulimek, a nakatulong iti bukodna a wagas. Daytoy ti nangibaga kadakuada a medio natalgedda.
  
  Napigsa ti panagreklamo dagiti tripulante iti aglawlawna, ti wagas a panangsaranget ken panangsingada iti angot dagiti animal. Naitukon ti panangidilig kadagiti pagdigusan ti Sweden, restawran nga Americano ken hotel iti London kas angaw.
  
  Bay-an ni Drake nga aglayag ti pampanunotna manipud iti nabiit pay a panagbettak ni Yorga ken ti pannakasapul a mangibinglay iti nakaam-amak a sekreto, agingga iti baro a pannakaawat da Alicia ken May, agingga iti dadduma pay a parikut a mangsapsaplit iti SPEAR team. Nagtalinaed a nagsusupadi da Hayden ken Kinimaka, kasta met da Lauren ken Smith, nupay saan laeng a nagduma ti naisina dagiti naud-udi. Nagtrabaho ni Dahl agingga a kabaelanna ken ni Joanna, ngem manen ti trabaho ti nanglapped.
  
  Adda mas naganat ken di malapdan a nangtubtubngar iti utekna. Ti pannakariribuk ni Secretary Crow ta dida sinurot dagiti bilin idiay Peru, ken ti kompiansa a pannakaammo nga adda ditoy ti nalimed, top-secret nga American second team. Iti sadinoman.
  
  SEAL Team 7.
  
  Di mabilang dagiti saludsod ken di mailawlawag. Ania ti sungbat? Saanen a nagtalek ni Qrow iti SPEAR team? Backup kadi dagitoy?
  
  Dina nalipatan ti dakkel a marka ti saludsod a nakabitin pay laeng iti ulo ni Smith, ngem dina mailadawan ti sabali nga eksena. Pito a tattao ti nangibaon ni Qrow tapno bantayanda ida.
  
  Inleppas ni Drake ti pungtotna. Adda bukodna a trabaho nga aramidenna. Ti nangisit ken puraw ket maysa a sirmata ti biag nga inbingbingay laeng dagiti maag ken nauyong. Nasinga ni Hayden ti nauneg a pampanunotna.
  
  "Nalawag ti amin iti likud ken sango. Kasla umas-asidegtayo iti lugar a maawagan iti Ç Anakkale, iti kosta. Urayek agingga a makasarakkami iti lokasion sakbay a kontaken ti helikopter. Ay, ket adda gundaway ni Dahl a mangsina iti dayta a kahon."
  
  Nasinga ida ti Sueko iti apagbiit iti kasasaad babaen ti panangilawlawagna no ania ti agparang a nabuyogan ti papel. Saan laeng a gubat dayta, isu ti mismo nga anunsio dayta. Kasla napili laeng ni Hannibal kas simbolo.
  
  
  * * * .
  
  
  "Adda kadi ipasimudaag no kasano a nagbalin ti Africa a maysa kadagiti uppat a suli ti daga?" sinaludsod ni Mai.
  
  "Awan ti damn thing a kas iti dayta. Gapuna, ditay maipadto no sadino ti ayan ti sumaruno a Kabaliero."
  
  "Kitaem ti napalabas," nagsao ni Kenzi. "Iti trabahok, iti dati a trabahok, kanayon a nailemmeng dagiti sungbat iti napalabas. Masapul laeng nga ammom no sadino ti kitaem."
  
  Kalpasanna, bimmallaet ni Lauren. "Padasek daytoy."
  
  Inkarigatan ni Drake ti panagkiling ti trak. "Kasano ti kaadayo ti Çanakkale?"
  
  "Sumsumrekkami itan iti ruar ti siudad. Saan unay a dakkel ti langana. Makitak ti baybay."
  
  "Ay, mangabakka." Nalagip ni Drake ti ay-ayam nga ay-ayamna idi ubing pay.
  
  "Nakitak nga immuna," kinuna ni Dahl a nakaisem ti timekna.
  
  "Wen, inay-ayammi met dayta."
  
  Nagsardeng ti trak ket di nagbayag, naglukat dagiti ridaw iti likudan nga agparuar. Naglugan ti team ket nangala iti lungfuls ti presko nga angin. Nagreklamo ni Alicia a saan a nasayaat ti riknana, ket nagpammarang ni Kenzi a naliday iti wagas nga Ingles. Daytoy ti dagus a nangparagsak ken ni Alicia. Nasarakan ni Drake ti bagina a mangmatmatmat ken mangmatmatmat a masmasdaaw.
  
  "Damn it," inggagarana ti nagmuregreg. "Ala, siakto ti manong ti sunggo."
  
  Nasdaaw unay ni Dahl a di nagkomento.
  
  Iti sanguananda adda nagdakkel a kayo a kabalio, gapu iti sumagmamano a rason pamiliar, nga ag-brood iti bassit a plasa a napalikmutan kadagiti pasdek. Kasla naggalut ti tali kadagiti sakana ken naiyunnat iti ulona. Impagarup ni Drake a kasla nakabalud ken nadayag dayta, maysa a natangsit nga animal a pinarsua ti tao.
  
  "Ania ngata?"
  
  Naguummong dagiti bunggoy iti aglawlawna, a mangmatmatmat, agpose ken agretrato.
  
  Nagsao ni Lauren iti communicator. "Panagkunak, nasarakam laengen ti Trojan Horse."
  
  Nagkatawa ni Smith. "Adayo daytoy nga ay-ayam."
  
  "Saan a Troy.Ammom? Brad Pitt ni Brad Pitt?"
  
  Dandani naburak ti tengnged ni Alicia a kumitkita iti aglawlaw iti amin a direksion. "Ania? Sadinno?"
  
  "Wow". Nagkatawa ni Kensi. "Nakitak nga ad-adda nga in-inut ti panangraut dagiti uleg."
  
  Ad-adalen pay laeng ni Alicia a naimbag ti lugar. "Sadino ti ayan ni Lauren? Nakabalio kadi isuna?"
  
  Nagkidem ti taga New York. "Bueno, isu ket naminsan. Malagipyo kadi ti moderno a pelikula a "Troy"? Bueno, kalpasan ti panagpelikulada, pinanawanda ti kabalio iti mismo a pagtaktakderam, idiay Çanakkale."
  
  "Bullshit" nga. Inted ni Alicia ti riknana. "Impagarupko a maminsan laeng a dimteng amin a Krismasko." Inkidemna ti ulona.
  
  Indalus ni Drake ti karabukobna. "Addaak pay laeng ditoy, ayat."
  
  "Oh yeah." Sangsangayan".
  
  "Ket dika madanagan, no agluksaw ni Brad Pitt manipud iti asno dayta a kabalio ket padasennaka a kidnapen, isalakanka."
  
  "Saanka kadi a makaitured."
  
  Ti timek ni Lauren ti nangputed iti panagsasaritada a kasla natangken a danog ti kampilan a samurai. "Admission, kakabsat! Adu ti kabusor. Umasidegkami iti Canakkale ita. Masapul a konektadoda iti sistema ti komunikasion, kas kadatayo. Umakar! "
  
  "Makitam daytoy?" Intudo ni Drake ti sarikedked. "Awagam ti helikopter. No makasang-attayo iti kastilio ket idepensatayo ti bagitayo, mabalinnatayo nga alaen manipud sadiay."
  
  Nagsiput manen ni Hayden iti ruar ti Canakkale. "No maidepensatayo ti maysa a kastilio iti ili dagiti turista manipud iti innem a SWAT team."
  
  Pinidut ni Dahl ti kahon. "Maysa laeng ti pamay-an tapno maammuam."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO MAYSA
  
  
  Nainkasigudan nga immakarda nga agturong iti dalan iti igid ti baybay, nga ammoda nga agturong dayta iti nakaskasdaaw a sarikedked ti siudad. Bassit laeng ti naurnong ni Lauren nga impormasion manipud kadagiti snippet ti comm conversations, ken basbassit pay ti nangngeg ni Drake manipud kadagiti nadumaduma a lider ti team, ngem ti sapasap a panagtutunos ket napartak nga agserra amin dagitoy.
  
  Ti dalan ket nagturong a lumabas iti adu a puraw ti sangona a pasdek: balbalay, tiendaan ken restawran a mangbuybuya iti agdaldaliasat nga asul a danum ti Hellespont. Iti kannigid adda dagiti nakaparada a kotse, ket iti likudan dagitoy adda sumagmamano a babassit a bilog, a ti ngato dagitoy ket nakangatngato dagiti nangato a pader ti kolor darat a sarikedked. Limmabas dagiti bus dagiti turista, nga in-inut nga aggargaraw kadagiti akikid a kalsada. Naguni dagiti sara. Naguummong dagiti lokal nga umili iti asideg ti nalatak a kapeteria, nga agsigsigarilio ken agsasarita. Nagdardaras ti team agingga a kabaelanda a di nangpukaw iti panagsuspetsa.
  
  Saan a nalaka ti agusar kadagiti combat gear, ngem nangnangruna para iti daytoy a mision, nakawesan amin iti nangisit ken mabalinda nga ikkaten ken ilemmeng dagidiay a banag a mabalin a mangallukoy iti atension. Nupay kasta, ti grupo dagiti tattao nga aggaraw idi nabaliktad ti uloda, ket nakita ni Drake a nasurok a maysa a telepono ti nalukatan.
  
  "Alisto nga awagan ti damn helicopter," kinunana. "Naibus ti daga ken damn time ditoy."
  
  "Iti dalanko." Iti sangapulo agingga iti sangapulo ket lima a minuto."
  
  Ammona a panawen daytoy dagiti gubat. Dadduma a dadduma pay a grupo ti SWAT ti saan nga agduadua a mangiruar iti impierno iti maysa a siudad, nga agtalekda kadagiti bilin ken abilidadda nga aglibas, nga ammoda a gagangay nga ikabil dagiti autoridad ti terorista a panagiturong iti aniaman a nakaro a makapadanag a kasasaad.
  
  Natadem ti panagngato dagiti maris darat a diding iti sanguanda. Ti Fort Ç Anakkale ket addaan idi ti dua a nagtimbukel, nakasango iti baybay a pader ti sarikedked ken maysa a tengnga a sarikedked, ken iti likudan dagitoy ti nalawa a takiag dagiti paggugubatan nga agtartaray nga agpababa iti bakras nga agturong iti baybay. Sinurot ni Drake ti linia ti umuna a kurbado a diding, a pampanunotenna no ania ti adda iti nagsasabtan daytoy ken ti kabsatna a babai. Nagsardeng ni Hayden iti sango ket timmaliaw iti napalabas.
  
  "Agsangsangkamaysakami."
  
  Maysa a natured a desision, ngem maysa a banag ti immanamong ni Drake. Ti panagpangato kaipapananna a maipitda iti sarikedked, masalaknibanda manipud ngato ngem awan ti depensada, maibalud. Ti panagtultuloy kaipapananna nga addaanda iti dadduma pay a pagpilian malaksid iti panagtarayda iti baybay: mabalinda ti aglemmeng iti siudad, makasarakda iti kotse, mabalin a makaidda iti nababa, wenno agsina iti apagbiit.
  
  Ngem ti pannakapili ni Hayden ti nangpalubos kadakuada a mangidaulo. Adda met dadduma a Rider sadiay. Nalaklaka koma a biroken ida ti helikopter. Nasaysayaat ti pannakausar ti kinalaingda iti taktikal a pannakidangadang.
  
  Dagiti narangkis a diding ti nangted iti dalan iti maysa nga arko a pagserkan ken kalpasanna maysa nga agdan a nagtimbukel. Immuna ni Hayden, sinaruno da Dal ken Kensi, sa dagiti dadduma. Inngato ni Smith ti likudan. Ti sipnget ti nangparnuay iti kabal para kadagiti matada, a nakabitin a napuskol ken di makastrek agingga a nairuamda. Kaskasdi, nagnada nga agpangato, a simmang-atda iti agdan ket nagturongda manen nga agturong iti silaw. Pinadas ni Drake nga isala ti amin a mainaig nga impormasion iti utekna ken maawatan dayta.
  
  Ni Hannibal. Kabaliero ti gubat. Ti Doomsday order ken ti planoda a mangparnuay iti nasaysayaat a lubong para kadagidiay nakalasat. Nagtitinnulong koma dagiti gobierno iti intero a lubong maipapan iti daytoy, ngem dagiti awan asi, naagum a tattao kayatda ti samsam ken pannakaammo para iti bagbagida.
  
  Iti uppat a suli ti daga? Kasano a nagtrabaho dayta? Ket ania ngata ti simmaruno a napasamak?
  
  "Makapainteres..." Iti dayta a kanito, dimteng ti timek ni Lauren babaen ti communicator. "Ç Masarakan ti Anakkale iti dua a kontinente ken maysa idi kadagiti nangrugian ti Gallipoli. Ita, simrek dagiti Ruso iti siudad, kasta met dagiti Israelita. Diak ammo no sadino. Kaskasdi, gagangay ti panagsasarita dagiti lokal a polis. Maysa la ketdi kadagiti umili ti nangireport kenka ket ita awaganna dagiti baro a sumangpet. Saan nga agbayag sakbay nga umawag dagiti Turko kadagiti bukodda nga elite a puersa."
  
  Nagkidem ni Drake. Bullshit nga aramid.
  
  "Iti dayta, adayotayon ditoy." Siaannad a naggunay ni Hayden nga agturong iti lawag iti ngato. "Sangapulo a minuto, kakabsat. Tay."
  
  Ti init iti agsapa ti nangsilnag iti nalawa a silulukat ken napardas a lugar a dandani iti tuktok ti torre. Ti nagtimbukel a makinngato nga igid ti torre ket ngimmato pay iti walo a pie iti ngatuen ti uloda, ngem dayta ket kangato agingga a mabalinda a mapan a dida sumrek. Nadadael a paggugubatan ti adda iti sadinoman, a kasla nagtubo a kasla nagsasaip a ramay, ket adda natapok a dalan a nagbeddengan ti agsasaruno a nababa a turod iti kannawan. Nakita ni Drake dagiti adu a naidepensa a posision ket nalaklaka bassit ti panagangesna.
  
  "Addakami ditoy," kinuna ni Hayden ken ni Lauren. "Ibagam iti helikopter nga agsagana iti napudot a panagdisso."
  
  "Napudot ngem iti pampanunotem," kinuna ni Smith.
  
  Nagtungtung-ed ti intero a team.
  
  "Saan a baba," kinuna ni Smith. "Ngato. Ngato."
  
  Iti ngato ti kastilio ti ili ket adda pay laeng kadagiti turod. Timmakder dagiti balbalay iti ngatuen dagiti battlement, ket nagsaknap dagiti natayag ken napuskol a pader nga agturong kadakuada. Babaen kadagitoy a pader a nagtaray ti maysa a grupo ti uppat a naabbungotan ti rupada ken naan-anay a naguyod dagiti armasda.
  
  Nabigbig ni Drake daytoy nga estilo. "Damn, problema daytoy. SAS."
  
  Ni Dahl ti immuna a nakiranget, ngem imbes nga ibulosna ti armasna, inlemmengna dayta, iniggamanna ti kahon, sa naglugan kadagiti mismo a paggugubatan. "Adda umiso nga ideya dagiti Briton para iti kinanadumaduma. Kitaen..."
  
  Sinurot ni Drake ti panagkitana. Nagsaknap dagiti battlement iti nalawa nga arko agingga iti aplaya ken ti narangrangkis a baybay. No umiso ti orasda, mabalin a rip-aken ida ti chopper manipud iti ngato wenno iti mismo a ungtona. Innala ni Drake ti dua a paltog iti narangkis a kongkreto iti baba dagiti saka ti Britania, a nangpabannayat kadakuada ken nangted iti panawen ti team a sumang-at iti tuktok ti medio nalukneng a sarikedked.
  
  Nagkidem ni Alicia. "Saanak nga into heights!"
  
  "Agsardengka ngata nga agdung-aw?" Inggagara ni Kensi a limmabas kenkuana, a nangduyok bassit kenkuana iti dalan.
  
  "Ay bitch, sika ti mangbayad iti daytoy." Kasla di masigurado ni Alicia.
  
  "Mabalinak ngata? Siguraduem laeng nga agtalinaedka iti likudak. Iti kasta, inton mapaltoganka ket mangngegko ti panagikkismo, ammok a piduten ti kapartak."
  
  Agburburek ni Alicia gapu iti pungtot. Sinuportaran ni Drake. "Panag-uyaw laeng ti Mossad." Inwarasna dagiti takiagna.
  
  "Kusto. Ala, inton bumabakami ditoy, kantotak a naimbag ti asnona."
  
  Inturong ni Drake iti umuna a sumagmamano nga addang. "Makapagagar kano kadi ti uni daytoy?"
  
  "Fuck off, Drake."
  
  Napanunotna a nasaysayaat no dina dakamaten a dagiti battlement iti adayo iti baba ket nagbalinen nga spaced battlement a sadiay masapul nga agluksawda manipud iti maysa agingga iti sabali. Ni Dahl ti immuna a nag-jog iti tallo a pie ti kalawana a diding, a nangidaulo iti team. Ni Kinimaka iti daytoy a gundaway ti nangala ken ni Smith iti likudan, a mangbuybuya kadagiti Briton. Pinagtalinaed a silulukat dagiti lapayag ni Drake ken dagiti dadduma para iti aniaman a sabali pay a pagilasinan ti kabusor.
  
  Nangrugin ti lumba nga agpababa kadagiti battlements. Tinaginayon dagiti soldado ti SAS ti pormasion ken nangtedda iti panangkamat, dagiti armas ket naipangato, ngem awan ti uni. Siempre, ti propesional a kinamanangngaasi ket mabalin a maysa laeng a rason; Malaksid kadagiti turista, kaykayat dagiti lokal nga umili dagiti nalimed ken natalged unay nga order.
  
  Natakuatan ni Drake a kasapulanna ti naan-anay a konsentrasion para kadagiti sakana. Awan ti nagdumaan ti bakras iti tunggal sikigan ken ti in-inut a panagbaba iti baybay, ti laeng natalged a sona iti sirok dagiti sakana. In-inut a nagkurba dayta, siaasi a naurnos, iti natalged a kurbada. Awan ti nagbannayat, awan ti naglibas. Kaguduadan ti kalatda idi pinunno dagiti lapayagda ti uni dagiti agpusipos nga elise.
  
  Nagbannayat ni Drake ket kinitana ti langit. "Saan a kukuami," impukkawna. "Damn Pranses!"
  
  Saan a depinido a konklusion daytoy, ngem ilawlawagna ti kaawanda agingga ita. Agdardaraskami a sumrek iti maudi a kanito. Napilitan a nagbannayat ti SPEAR team. Nakita ni Drake ti rupa ti dua a soldado a sipupungtot a mangmatmatmat kadagiti tawa, bayat a dua pay ti nakabitin kadagiti kagudua a silulukat a ridaw, a mangturturong kadagiti armasda tapno umiso ti panangi-clickda iti kandado.
  
  "Tapno ibagak ti pudno," awan angesna a kinuna ni Dahl. "Mabalin a saan koma a dayta ti kasayaatan nga ideya. Agpatingga dagiti nadara a kampana dagiti Briton."
  
  Kas maysa, intag-ay da Drake, Smith, Hayden ken May dagiti armasda ket pinaltoganda. Nag-ricochet dagiti bala manipud iti umas-asideg a helikopter. Naburak ti sarming ket natnag ti maysa a lalaki manipud iti talina, a nangdungpar iti napigsa iti daga iti baba. Nagsikko ti helikopter, a kinamat dagiti bala ni Hayden.
  
  "Saan a fans dagiti Pranses," naliday a kinunana.
  
  "Ibagam ti saanmi nga ammo," inungngut ni Alicia.
  
  Napardas a linabsan ni Yorgi ni Dahl, a nalabsanna iti makinruar a ledge ti diding, ket insublina ti imana a nangala iti kahon. "Adtoy, itedmo kaniak daytoy," kinunana. "Nasaysayaat ti riknak iti diding, saan kadi?"
  
  Kasla kayat ni Dahl ti makisuppiat ngem impasa ti kahon iti tengnga ti inning. Saan a baro ti Sueko iti parkour, ngem propesional ni Yorgi. Nagtayab ti Ruso iti kapartakan a kapartak, a nagtaray a bimmaba iti diding ken umas-asideg metten kadagiti battlement.
  
  Nadlaw ida ni Alicia. "Ay tae, paltogannak ita."
  
  "Mabalin latta a mapasamak." Nakita ni Drake ti panagkiling ti helikopter a Pranses ken simrek tapno agdisso. Ti parikut ket no agsardengda a mangpuntiria, matiliw ida dagiti Briton. No nagtarayda a mangpaltog, mabalin a matnag wenno nalakada a mapaltogan.
  
  Inwagwag ni Dahl ti armasna. Agpada a pinaltogan da ken Hayden ti helikopter bayat ti panagsublina nga agay-ayam. Iti daytoy a gundaway nagsubli ti paltog dagiti soldado a naglugan. Dagiti shell ti nangtubtubngar kadagiti diding ti kastilio iti makapapatay a padron, a nangdungpar iti baba ti igid. Ti mismo nga apuy ni Hayden ti nangdungpar iti cockpit ti helikopter, a nagkidem manipud kadagiti metal a struts. Nakita ni Drake ti piloto a nagkidem kadagiti ngipenna iti naglaok a pungtot ken buteng. Ti super quick look back ket impalgakna a ti SAS team ket buybuyaenda met ti helicopter - maysa a nasayaat a pagilasinan? Mabalin a saan. Kayatda a maala dagiti imada kadagiti igam ti gubat para iti bagbagida.
  
  Wenno para iti maysa a nangato iti gobiernoda.
  
  Nagtudo ti volley ti paltog iti tumatayab, a nakaigapuan ti panagdive ken panagangesna. Ginundawayan ni Dahl ti maudi a sangagasut a metro ti diding tapno matnag ken ag-slide bayat ti panagpaltog, ngem saan a nakadanon iti adayo. Narangkis unay ti rabawna. Nupay kasta, ti tignayna ti nangipatulod iti sabali pay a salvo iti helikopter, a kamaudiananna nakaigapuan ti pannakapukaw ti puso ti piloto ken nangitayab iti tumatayab nga umadayo iti lugar.
  
  Nakapsut ti impukkaw ni Alicia.
  
  "Saan pay a rummuar iti dayta." Saggaysa a naglugan ni Drake kadagiti battlement, a sitatalged ken siaannad a nagdisso.
  
  Ti timek ni Lauren ti nangburak iti kinaulimek a nangabbong iti koneksion. "As-asideg ti helikopter. Tallopulo a segundo."
  
  "Addakami iti diding," impukkaw ni Alicia.
  
  "Wen, maawatanka. Nangipatulod ti District of Columbia iti satellite iti daytoy nga operasion."
  
  Kasapulan ni Drake ti sabali pay a kanito tapno mariknana ti pannakakigtot. "Tapno makatulong?" sinaludsodna a napardas.
  
  "Apay pay?" Dagus a nagreaksion ni Hayden.
  
  Dandani sinipa ni Drake ti bagina sakbay a nabigbigna a dakes la ketdi daytoy nga ideya gapu iti agdama a kasasaad. Kinapudnona, dina ammo no siasino pay ti nakangngeg kadagita a naulimek nga American intonations ken sasao ti SEAL Team 7.
  
  Nabatad a saan a ni Hayden.
  
  Nakita ti helikopter iti sanguanan, ti agongna ket agpababa, a napartak ti panagtayabna iti rabaw ti baybay. Agur-urayen ni Yorgi iti ungto dagiti battlement, a sadiay ti bassit a nagtimbukel a torreta ti mangbuybuya iti akikid nga aplaya. Di nagbayag, nakadanon ni Dahl kenkuana, sa ni Hayden. Immasideg ti helikopter.
  
  Pinalubosan ni Drake ni Alicia sa tinulonganna ni Kinimaka a nakapasa. In-inut pay laeng ti panaggarawna, intudona nga inyunnat ti takiagna, a nangisenias iti SAS. Tallopulo a kadapan manipud iti torre ti nagsardenganna.
  
  Nagsardeng met ti SAS, sabali pay a tallopulo a kadapan ti kangatona.
  
  "Ditay kayat dagiti biktima," impukkawna. "Saan nga iti nagbaetanmi. Agmaymaysakami a damn side!"
  
  Naiturong dagiti pistola iti bagina. Manipud iti baba nangngegna ti panagngaretnget ni Dahl: "Stop being..."
  
  Intuno ni Drake. "Pangngaasim," kinunana. "Saan nga umiso." Soldado tayo amin ditoy, uray dagiti damn French."
  
  Daytoy ti nakaigapuan ti di nainaganan a panagkigtot. Kamaudiananna, kinuna ti nauneg a timek, "Ibilin."
  
  "Dude, ammok," kinuna ni Drake. "Napan iti ayanmo. Kasta met laeng ti naawatmi a bilin, ngem saankami a mangpaltog kadagiti mannakigayyem nga espesial a puersa... malaksid no paltoganda nga umuna."
  
  Maysa kadagiti lima a pigura ti ngimmato bassit. "Cambridge," kinunana.
  
  "Drake," insungbatna. "Ni Matt Drake."
  
  Ti simmaruno a kinaulimek ti nangisalaysay iti estoria. Ammo ni Drake a nalpasen ti standoff... iti agdama. Iti kabassitan, maikari iti sabali pay a pannakabang-ar iti sumaruno a komprontasion ken nalabit uray ti kalmado a saritaan. No ad-adu dagitoy nga elite a soldado a makapagtitiponda, nataltalgedto dayta.
  
  Para iti amin.
  
  Nagtung-ed, timmaliaw sa pimmanaw, inyawatna ti ima a timmulong a nangguyod kenkuana iti uneg ti helikopter.
  
  "Nalamiisda?" sinaludsod ni Alicia.
  
  Pinagbalin ni Drake a komportable ti bagina bayat ti panagkiling ti helikopter, nga umad-adayo. "Maammuantayo," insungbatna. "Inton sumaruno nga agsusupiattayo."
  
  Nakaskasdaaw ta nakatugaw ni Lauren iti kasunganina. "Immayak nga addaan iti helikopter," kinunana kas panangilawlawagna.
  
  "Ania? Kasano a magustuam ti pagpilian?"
  
  Immisem a siuulimek. "Saan. Immayak ta nalpasen ti trabahomi ditoy." Nagngato ti helikopter iti ngatuen dagiti dalluyon a nasilawan iti init. "Agturongkami manipud Africa nga agturong iti sumaganad a suli ti lubong."
  
  "Ania ti ayan?" Inkapet ni Drake ti seat belt-na.
  
  "Tsina." Ket boy, adu kadi ti trabahomi."
  
  "Sabali manen a rider? Ania nga oras iti daytoy a gundaway?"
  
  "Nalabit ti kadaksan iti amin. Buckle up, gagayyemko. Surotentayo ti addang ni Genghis Khan."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO DUA
  
  
  Imbaga ni Lauren iti team a komportableda agingga a mabalin iti likudan ti dakkel a cargo helicopter ket nag-shuffle iti nabunton a papeles. "Umuna, ikkatentayo dagiti armas ti gubat ken ni Hannibal iti dalan. Ti nasarakam iti kahon ket plano a mangparnuay iti Project Babylon, maysa a dua tonelada, sangagasut a metro ti kaatiddogna a supercannon. Inkomision ni Saddam Hussein, naibatay daytoy iti panagsirarak manipud idi dekada 60 ken nadisenio idi dekada 80. Narikna ti espiritu ti Hollywood iti daytoy intero nga affair. Superweapons a makaipatulod kadagiti payload iti law-ang. Napapatay dagiti heneral. Napapatay dagiti sibilian. Nadumaduma a ginatang manipud iti sangadosena a pagilian tapno mailimed dayta. Dagiti naud-udi a diagrama ket mangipakita a daytoy a paltog iti law-ang ket mabalin a naibagay tapno daytoy ket makadungpar iti ania man a puntiria, sadinoman, iti maminsan laeng."
  
  Nagsanud ni Dahl gapu iti interes. "Maysa nga aldaw? Apay?"
  
  "Saan a pulos a nairanta nga agbalin a mayakar-akar nga igam. Ti pannakaipatayabna ket mangibati iti impresion a dagus a makita ti nadumaduma a puersa sa madadael. Ngem... mabalin a naaramiden ti pannakadadael."
  
  "Depende iti kalat." Nagtung-ed ni Kensi. "Wen, adu a modelo ti naibangon iti aglawlaw ti ideya a maminsan laeng a gubat sangalubongan. Maysa a pamay-an a mangpilit iti nuklear a pannakabalin nga agtignay a di malapdan. Nupay kasta, gapu iti moderno a teknolohia, ad-adda a mapagsusupiatan ti ideya."
  
  "Okay, okay," nagkullayaw ni Smith, nga inyunnatna pay laeng dagiti piskelna ken sukimatenna dagiti sugatna gapu iti napaut ken narigat a panagtarayna. "Gapuna, iti tanem ti immuna a kumakabalio naidulin dagiti plano para iti nagdakkel a kanyon iti law-ang. Maalatayo dayta. Saan nga inaramid daytoy ti dadduma a pagilian. Ania ti sumaruno?"
  
  Intulid ni Lauren dagiti matana. "Umuna, espesipiko nga ibaga ti pannakatukoy dagiti "lugar a paginanaan." Sapay koma ta malagipyo a naitabon ni Hannibal iti di namarkaan a tanem ket mabalin nga awan pay ketdi sadiay. Ti panagbuya ket kinaawan panagraem iti adu. Ti panangbaybay-a iti dayta a di agbaliw ket panangipakita iti kinaawan panagraem kadagiti sabsabali."
  
  Nagsennaay ni Hayden. "Ket kasta ti agtultuloy. Maymaysa nga estoria, nagduduma nga adyenda iti intero a lubong."
  
  "Panunotem no natnag ti impormasion iti ima dagiti terorista. Kunak nga amin dagiti pagilian nga agdama a mangkamkamat kadagiti Horsemen ket nalaka laeng a makaaramid iti bukodda a super cannon. Ngem..."
  
  "Daytoy ti ilaklako ti sumagmamano a paksyon daytoy a gobierno kadagiti plano," inngudo ni Drake. "Gapu ta dimi pay la masigurado nga opisial a sanction ti tunggal team." Saanna a kasapulan ti mangnayon uray no impagarupda nga innayonna.
  
  Nagtayab ti helikopter iti nalawag nga asul a langit, awan ti riribuk ken komportable a pudot. Nasarakan ni Drake ti bagina a makarelaks iti umuna a gundaway iti agarup maysa nga aldaw. Narigat a patien nga iti laeng napalabas a rabii ket nagparintumeng iti paginanaan ti naindaklan nga Hannibal.
  
  Immakar ni Lauren iti sumaruno a file. "Malagipyo ti urnos ti Maudi a Panangukom? Bay-am a pabarokka. "Iti uppat a suli ti Daga nasarakanmi dagiti Uppat a Kabaliero ket inlanadmi kadakuada ti plano para iti Urnos ti Maudi a Panangukom. Dagidiay makalasat iti Krusada ti Panangukom ken dagiti nagbanaganna ket nainkalintegan nga agturay a kangatuan. No basbasaem daytoy, nayaw-awankami, isu a basaem ken surotem a siaannad. Nabusbos dagiti maudi a tawenmi a nangurnong kadagiti maudi nga uppat nga armas dagiti rebolusion iti lubong - Gubat, Panagparmek, Bisin ken Ipapatay. Nagkaykaysa, dadaelenda amin a gobierno ken luktanda ti baro a masakbayan. Agsaganaka. Sapulen ida. Agbiahe iti uppat a suli ti Daga. Sapulen dagiti paginanaan ti Ama ti Estratehia ken kalpasanna ti Khagan; ti kadadaksan nga Indian a nagbiag, ket kalpasanna ti Saplit ti Dios. Ngem saan a kas iti agparang ti amin. Sinarungkaranmi ti Khagan idi 1960, lima a tawen kalpasan ti pannakaileppasna, nga inkabilmi ti Conquest iti lungonna. Nasarakantayo ti Saplit a mangbanbantay iti pudno a Maudi a Panangukom. Ket ti laeng kill code ket idi nagparang dagiti Kabaliero. Awan dagiti pakabigbigan a marka kadagiti tulang ti Ama. Nalikmut ti Indian kadagiti armas. Ti urnos ti Maudi a Panangukom agbiag itan babaen kenka ken agturayto a kangatuan iti agnanayon."
  
  Pinadas ni Drake a pagtitiponen dagiti mainaig a punto. "Kodigo ti pannakadadael? Talaga a diak magustuan ti uni daytoy. Ket ti 'pudno a Maudi a Panangukom'. Isu nga uray no neutralize-tayo ti umuna a tallo, ti maudi ket pudno a humdinger."
  
  "Ita," kinuna ni Lauren a tinukoyna ti panagadal iti sanguananna. "Ti Washington think tank ket nangidatag iti sumagmamano nga ideya."
  
  Nag-black out ni Drake iti maysa laeng a segundo. Tunggal mangngegna ti pannakadakamat ti panagsirarak, tunggal madakamat ti think tank, dua laeng a sasao ti agsilnag iti utekna a kasla billboard ti kadakkelna a nalabaga a neon lights.
  
  Ni Karin Blake ti nagbanaganna.
  
  Saan a nasayaat ti ipasimudaag ti napaut a kaawanna. Mabalin unay a ni Karin ti sumaruno a misionda. Siaannad nga inyadayona ti pakadanagan iti agdama.
  
  "... ti maikadua a kumakabalio ket ti Conqueror. Dakamaten ti maikadua a panangiladawan ti maysa a kagan. Manipud iti daytoy ikonklusiontayo a ni Genghis Khan ket maysa a Manangparmek. Naipasngay ni Genghis Khan idi 1162. Isu ket, literal unay, maysa a panagparmek. Isu ket sinakupna ti kaaduan nga Asia ken Tsina, ken dagiti pay daga iti labesna, ken ti Imperio ti Mongol ket isu idi ti kadakkelan nga agsasaruno nga imperio iti pakasaritaan. Ni Kahn ket maysa nga agani; limmasat iti kaaduan a paset ti nagkauna a lubong, ket, kas naibaga itay, maysa iti kada dua gasut a lallaki a sibibiag ita ti kabagian ni Genghis Khan."
  
  Nagkidem ni Mai. "Wow, Alicia, kasla lalaki a bersionmo."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Sigurado nga ammo daytoy a lalaki ti agpaadu."
  
  "Ti pudno a nagan daytoy a lalaki ket Temujin. Ti Genghis Khan ket maysa a nadayaw a titulo. Nasabidong ni tatangna idi agtawen laeng iti siam ti ubing, isu a nabati ni nanangda a mangpadakkel iti pito nga annak a lallaki nga agmaymaysa. Isu ken ti agtutubo nga asawana ket nakidnap met, ket agpada a nangbusbosda iti sumagmamano a tiempo kas adipen. Iti laksid amin dagitoy, uray idi agtawen iti nasapa a duapulo, impasdekna ti bagina kas narungsot a lider. Isu ket nangipersonipikar ti ragup ti sasao a 'pagtalinaedem a nasinged dagiti kabusormo' ta kaaduan kadagiti kadakkelan a heneralna ket dati a kabusor. Saanna a pulos a pinanawan ti uray maysa laeng a kuenta a di natalged ken isu kano ti makagapu iti ipapatay ti 40 milion a tattao, a nangkissay iti populasion ti lubong iti 11 a porsiento. Isu ket nangabrasa kadagiti nadumaduma a relihion ken nangpartuat ti immuna nga internasional a sistema ti koreo, nga agus-usar kadagiti opisina ti koreo ken dagiti estasion ti dalan a mabirukan iti intero nga imperiona."
  
  Nag-shift ni Drake iti tugawna. "Adu ti impormasion nga alaen."
  
  "Isu ti immuna a Khagan iti Imperio dagiti Mongol."
  
  Tinallikudan ni Dahl ti panangutobna iti tawa. "Ket ti paginanaanna?"
  
  "Ala, naitabon idiay China. Iti di namarkaan a tanem."
  
  Nagkidem ni Alicia. "Wen, damn, siempre isu idi!"
  
  "Gapuna, umuna ti Africa ken ita ti China irepresentarda ti dua kadagiti uppat a suli ti daga," napanunot ni Mai iti napigsa. "Malaksid no Asia ken kontinente ti pagsasaritaantayo."
  
  "Adda pito," impalagip ni Smith kenkuana.
  
  "Saan a kanayon," misterioso ti insungbat ni Lauren. "Ngem umaytayo iti daytoy inton agangay. Dagiti saludsod ket: ania dagiti armas ti panangparmek ken sadino ti ayan ti paginanaan dagiti Genghi?"
  
  "Maysa ngata a sungbat ket ti China," insungbat ni Kenzi.
  
  "Natay ni Genghis Khan iti sidong dagiti misterioso a kasasaad idi agarup 1227. Kinuna ni Marco Polo a gapu dayta iti impeksion, dadduma gapu iti sabidong, ken dadduma pay gapu iti prinsesa a naala kas samsam ti gubat. Kalpasan ti ipapatayna, maisubli ti bangkayna iti pagilianna, iti aimag ti Khenti, sigun iti kaugalian. Maipagarup nga isu ket naitabon idiay Bantay Burkhan Khaldun iti asideg ti Karayan Onon. Nupay kasta, kuna ti sarsarita a napapatay ti asinoman a nakalangen iti prosesion ti pumpon. Kalpasan daytoy, ti karayan ket naiturong iti rabaw ti tanem ni Caen, ken amin dagiti soldado a nangbukel ti prosesion ket napapatayda met." Nagkidem ni Lauren. "Bassit laeng ti kaipapanan ti biag ken panagbiag idi."
  
  "Kas iti kaso ita iti dadduma a lugar iti lubong," kinuna ni Dahl.
  
  "Isu nga ag-diving-kami manen?" Nagkullayaw ni Alicia. "Awan manen ti nagkuna maipapan iti panag-diving. Saan a daytoy ti kasayaatan a talentok."
  
  Uray kasano, nabalinan ni Mai nga inalun-on ti remark a kasla nakasagana a makalisi kadagiti bibigna, imbes ketdi, nagsarua. "Saanak nga ag-diving," kinunana kamaudiananna. "Mabalin nga adda iti bantay. Saan kadi nga insina ti gobierno dagiti Mongol ti maysa a lugar iti ginasut a tawen?"
  
  "Eksakto, ket dayta ti gapuna nga inkeddengmi ti imatangmi iti China," kinuna ni Lauren. "Ket ti tanem ni Genghis Khan. Ita, tapno maipakaammo kadakayo, pinulpullo pay laeng a pamay-an ti us-usaren ti NSA ken CIA a mangurnong iti impormasion maipapan kadagiti kakompetensiatayo. Talaga a napukaw dagiti Pranses ti maysa a lalaki. Pimmanaw dagiti Briton iti isu met laeng a tiempo a pimmanaw kadakami. Nairaman dagiti Ruso ken Sueko idi agangay iti naparpartak ngem iti ninamnama a panangdalus dagiti Turko iti lugar. Saanmi a sigurado ti Mossad wenno dagiti Insik. Agtalinaed a kas iti dati dagiti bilin. Nupay kasta, adda maysa a banag... adda gayam ni Secretary Qrow iti linya ita."
  
  Nagkullayaw ni Drake. Saan pay a pulos a napanunotna a mabalin a dumdumngeg ni Qrow iti saritaanda ken Lauren, ngem masapul nga umay dayta. Adda sekreto ti team-da, ti pamiliada, a kas iti aniaman a sabali. Bayat ti panangkitana iti aglawlaw, nalawag a kasta met ti rikna dagiti dadduma ken daytoy ti wagas ni Lauren a mangipakaammo kadakuada.
  
  Kanayon nga adda bukodna nga adyenda ti Washington.
  
  Kasla makakombinsir ti timek ni Qrow. "Diak agpammarang nga ad-adu ti ammok ngem sika maipapan iti daytoy partikular a mision. Saan nga ditoy daga. Ngem ammok a daytoy ket maysa a napolitikaan a pagminasan, nga addaan kadagiti kinarikut ken intriga iti kangatuan a tukad ti sumagmamano kadagiti karibaltayo a nasion."
  
  Saan a madakamat ti USA, napanunot ni Drake. Ania a pulos!
  
  "Prangka, masdaawak iti dadduma nga administrasion a nairaman," sipapanayag a kinuna ni Crowe. "Impagarupko a mabalinda ti makipagtrabaho kadakami, ngem kas nadakamatko, mabalin a saan a kas iti agparang dagiti bambanag."
  
  Naminsan manen, naiduma ti panangawat ni Drake kadagiti sasaona. Ti kadi mision ti Horseman ti pagsasaritaanna? Wenno ad-adda a personal?
  
  "Adda rason dayta, Madam Secretary?" sinaludsod ni Hayden. "Banag a ditay ammo?"
  
  "Bueno, saan a dayta ti ammok. Ngem uray siak diak nasken nga ammo amin dagitoy. "Awan dagiti restriksion" ket manmano a sao iti politika."
  
  "No kasta, ti armas a mismo," kinuna ni Hayden. "Daytoy ti umuna a supergun. No naibangon koma, no nailako koma kadagiti terorista, mabalin koma a kiniddaw ti intero a lubong ti subbot maipaay iti dayta."
  
  "Ammok. Daytoy... Ti Order of the Last Judgment," kinunana ti nagan a buyogen ti pannakarurod, "nalawag a nangaramid iti master plan, a nangibati iti dayta para kadagiti masanguanan a kaputotan. Imbag laengen ta nabayagen nga inserra dagiti Israelita dagitoy. Daksanggasat ta dida nasarakan dayta espesipiko a plano. Daytoy nga eskema."
  
  Agingga ita, saan a nakita ni Drake ti punto daytoy nga awag. Nagsanud, inkidemna dagiti matana, a dumdumngeg iti saritaan.
  
  "Aramidenyo ti panagluksaw iti sumagmamano a sabsabali. Israel ken China laeng ti MIA. Agaplikar dagiti gagangay a pagannurotan, ngem makadanonka iti dayta nga igam ket alaem nga umuna dayta. Saan a kabaelan ti America a matnag daytoy kadagiti di umiso nga ima, aniaman a kita. Ket agannadka, SPEAR. Ad-adu pay ti adda iti daytoy ngem ti masabet ti mata."
  
  Nagtugaw ni Drake. Nagsanud ni Dahl. "Sabali kadi a kita ti pakdaar daytoy?" inyarasaasna.
  
  Inadal ni Drake ni Hayden, ngem awan ti impakita ti boss-da a pagilasinan a maseknan. Kaluban dagiti likudam? No dina koma nangngeg daytoy a dialekto nga Americano idi, awan met koma ti inkapetna a kaipapanan daytoy a ragup ti sasao. Nagturong ti panunotna iti ipapatay da Smith ken Joshua idiay Peru. Daytoy ti nangrukod iti kauneg ti panagsuppiatda. Kas maysa nga ordinario a soldado, nga addaan iti panangmatmat ti soldado, madanagan unay. Ngem saandan a soldado - mapilitanda nga agaramid kadagiti narigat a pili iti inaldaw, iti tay-ak, iti sidong ti pressure. Inawitda ti dagsen ti rinibu a biag, no dadduma minilion, iti abagada. Naisangsangayan daytoy a team. Awanen.
  
  Nalaingka laeng a kas iti naudi a biddutmo. Malaglagipka laeng gapu iti naudi a biddutmo. Etika iti pagtrabahuan ti lubong. Kaykayatna ti agtultuloy nga agtrabaho, agtultuloy a makiranget. Pagtalinaedem ti ulom iti ngato ti danum - gapu ta adda minilion a pating a kanayon a manglikmut iti lubong, ket no agtakderka, malmeska wenno mapisangka.
  
  Nalpas ni Qrow babaen ti nabara a pep talk ket kalpasanna nagturong ni Hayden kadakuada. Sinagidna ti communicator-na sa nagrupsa.
  
  "Dika liplipatan".
  
  Nagtung-ed ni Drake. Luktan ti maysa a channel.
  
  "Panagkunak, naiduma unay dayta kadagiti gagangay a Tomb Raider stuff." Nagsao ni Yorgi. "Soldado ti gobierno, eksperto ti sangsanguenmi. Di ammo a paksyon, posible a traidor. Agsapsapultayo kadagiti tattao a napukaw iti panawen, a nayanak iti adu a tawen a naggigiddiatan. Sursurotentayo ti padto ti sumagmamano a daan a kriminal iti gubat, iti wagas a kayatna nga aramidentayo." Nagkidem. "Awan ti makontrolmi iti kasasaad."
  
  "Asidegak iti maysa a Tomb Raider agingga a mabalinmo," kinuna ni Kensi nga agngisiten. "Daytoy... naan-anay a naiduma."
  
  Nagtungtung-ed da Alicia ken Mai iti Israeli. "Yeah, agannayastayo a manglipat iti naalas a kriminal a napalabasmo, saan kadi... Twisty?"
  
  Nagkidem ti Sueko. "Siak... um... siak... ania?"
  
  Bimmallaet ni Kensi. "Ket pagarupko a pulos a dinaka pinilit dagiti kasasaad nga agkompromiso a posision, ha, Alicia?"
  
  Nagkidem ti Ingles. "Agpannuray no krimen ti pagsasaritaantayo pay laeng. Nasaysayaat ti dadduma a takder a makikompromiso ngem iti dadduma."
  
  "No siririing ken alertotayo pay laeng," kinuna ni Hayden, "mabalin kadi a rugiantayo a basaen ti maipapan ken ni Genghis Khan ken ti ayan ti tanemna?" Nasayaat ken nasayaat amin ti maysa a think tank idiay Washington, ngem addakami sadiay ket kitaenmi no ania ti dida makita. No ad-adu ti maagsepmo nga impormasion, dakdakkel ti gundawaymi a makasarak iti maikadua nga igam."
  
  "Ket rummuarkayo a sibibiag iti daytoy," immanamong ni Dahl.
  
  Naipasa dagiti tapi iti aglawlaw, a dandani saan nga umdas a maibinglay. Ni Alicia ti immuna a nagpukkaw maipapan iti panangsukimat iti email ken Facebook page-na. Ammo ni Drake nga awan pay ketdi ti email addressna, uray pay ti umuna a pammalubos ti social media, ket kinitana.
  
  Nag-pout-na. "Serioso nga oras?"
  
  "Dayta, wenno aginana, ayat. Talaga a saannakami nga abrasaen ti China buyogen ti silulukat a takiag."
  
  "Nasayaat a punto." Nagsennaay ni Hayden. "Kontakko dagiti lokal a team ket kiddawek kadakuada a pasilitaren ti iseserrekmi. Amin kadi ti aglugan iti plano agingga ita?"
  
  "Bueno," kassual ti panagsao ni Dahl. "Diak pulos impagarup a kagurak ni Genghis Khan idiay China bayat nga ikagkagumaak ti saan a makiranget iti kagudua a dosena a karibal a nasion. Ngem, hey," inkidemna, "ammom nga pagsasaritaanda ti panangpadas iti sabali."
  
  Kimmita ni Alicia iti aglawlaw, sa nagkidem. "Awan ti komento." Nalaka unay."
  
  "Ita pay laeng," kinuna ni Drake, " kaykayatko ti ad-adu bassit nga impormasion."
  
  "Siak ken sika a dua, Yorkies." Nagtung-ed ni Dahl. "Siak ken sika, agpada."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO TALO
  
  
  Nagtayab dagiti oras a di nadlaw. Napilitan a naggasolina ti helikopter. Nagbalinen a makapaupay ti kaawan ti damag maipapan iti dadduma a team. Natakuatan ni Hayden a ti kasayaatan a pagpilianna ket ti panangitanebna iti bagina iti kinabaknang ti impormasion a mainaig iti Tanem ni Genghis, ngem narigatan a makadiskobre iti aniaman a baro. Nalawag nga ikagkagumaan dagiti dadduma nga aramiden met dayta iti apagbiit, ngem nabannog ti dadduma ket inkeddengda ti agbakasion, idinto ta nalaklaka ti dadduma a mangtaming kadagiti personal nga isyu.
  
  Imposible a di ikankano dayta iti nailet nga espasioda, ket kinapudnona, ita ket nasinged ken pamiliar ti team tapno alaenda amin dayta.
  
  Timmawag ni Dahl iti pagtaengan. Naragsakan dagiti ubbing a nakangngeg kenkuana, isu a nalawa ti isem ni Dahl. sinaludsod ni Joanna no kaano nga agawid. Nabatad ti tension, saan a kasta ti kadakkel ti resultana. Nabayag ni Hayden a nangbuya ken ni Kinimaka bayat ti panangi-swipe ti dakkel a Hawaiian iti ramayna iti iskrin ti tablet. Immisem daytoy. Kasla postcard ti alikamen kadagiti dadakkel nga imana, ket nalagipna no kasano a sinagid dagita nga ima ti bagina. Natalna. Kinaragsak. Am-ammona unay isuna ket pinarang-ayna ti kinasingedda. Ita, kitkitaenna ti nadadael a murdong ti ramayna, daydiay napilitan nga inalun-onna bayat ti naudi a misionda. Ti pannakakigtot ti kasasaad ti nanglukat kadagiti matana. Awan patinggana nga ababa unay ti biag tapno malabanan ti pagayatan ti ay-ayatem.
  
  Natiliwna bassit ti angesna, a dina masigurado no talaga a patienna dayta. Damn, dika maikari iti daytoy. Saan a kalpasan ti amin nga imbagam. Saanna nga inkalintegan ti agsubli ken awan ti ideyana no sadino ti pangrugianna. Mabalin a maysa dayta a laban, maysa a kasasaad, maysa a trabaho. Nalabit kastoy ti kaso iti tunggal kanito iti pakasaritaan ti biagna.
  
  Nagbiddut dagiti tattao. Mabalinda ti mangsubbot.
  
  Inaramid ni Alicia dayta.
  
  Daytoy a kapanunotan ti nangtignay kenkuana a kumita nga agturong iti Ingles a babai bayat ti panagdaliasat ti helikopter iti langit. Ti kellaat a riribuk ti nangpetpet iti sinturonna nga ad-adda. Maysa a segundo a nawaya a pannakatnag, ket nagdisso ti pusona. Ngem nasayaat ti amin. Tinuladna ti biag.
  
  Kanayon a ti instinct ni Hayden ket ti mangidaulo, tapno maaramid dagiti bambanag. Ita nakitana a dagitoy a nainkasigudan a kababalin ket mangsinga iti dadduma pay a napateg nga aspeto ti biagna. Nakitana ti nalidem a masakbayan.
  
  Naragsak da Drake ken Alicia, nakaisem, agtaptap iti gagangay a tablet. Impabulod ni Mai ken ni Kenzi ti kukuana, ket nagsisinnublat dagiti dua a babbai a nangala iti dayta. Makapainteres no kasano a naisangsangayan ti panangtaming ti nagduduma a tattao kadagiti umasping a kasasaad.
  
  Immasideg ni Smith ken ni Lauren. "Kasano kan?"
  
  "No kasano ti kinasayaatna, sika a nalannas a bastardo. Saan nga ita ti tiempo, Smith."
  
  "Panagkunam, diak ammo daytoy? Ngem ibagam kaniak. Kaano nga umay ti tiempo?"
  
  "Saan nga itatta".
  
  "Pulos," naliday a kinuna ni Smith.
  
  Nagngaretnget ni Lauren. "Serioso? Addakami iti dead end, manong. Nadungparmo ti diding a ladrilio ket dika makalasat."
  
  "Diding?"
  
  Nagngaretnget ni Lauren. "Wen, adda naganna."
  
  "Ay. Daytoy a pader."
  
  Nakita ni Hayden nga agpada a mangliklik iti parikut. Saan a dayta ti lugarna a mangukom wenno bumallaet, ngem nalawag nga impakitana no kasano a ti aniaman a lapped mabalin a dadaelenna ti aniaman a relasion. Da Smith ken Lauren ket, no naalumamay a pannao, maysa a di ortodoks nga agassawa, a naisangsangayan unay isu a mabalin a nasayaat ti panagtitinnulongda.
  
  Kaskasdi dagiti di gagangay unay a lapped ti nagtakder itan iti dalanda.
  
  Pinadas ni Smith ti sabali a pamay-an. "Sige, sige, isu nga ania ti intedna kenka itay nabiit?"
  
  "SIAK? Awan. Diak mapan sadiay para iti impormasion. Dayta ti trabaho ti CIA wenno FBI wenno siasinoman."
  
  "No kasta, ania ti pagsasaritaanyo?"
  
  Para ken ni Smith, maysa daytoy nga addang nga agturong iti sango. Maysa a silulukat, saan a komprontasional a saludsod. Narikna ni Hayden ti sumagmamano a panagpannakkel iti soldado.
  
  Nagduadua bassit ni Lauren. "Tae," kinunana. "Awan serserbi ti pagsasaritaanmi. Maysa a telebision. Dagiti Pelikula. Dagiti libro. Dagiti nalatak a tattao. Dagiti damag. Maysa a builder, isu nga agsalsaludsod maipapan kadagiti proyekto."
  
  "Ania dagiti proyekto?"
  
  "Amin dagitoy ti mangtignay kenka nga agsaludsod iti naannad. Apay a saan no ania dagiti nalatak a tattao wenno ania a pelikula? Interesadoka kadi kadagiti pasdek, Lance?"
  
  Kayat ni Hayden nga iddepen dayta, ngem nasarakan a dina kabaelan. Nailet unay ti kabina; serioso unay ti saludsod; makaawis unay ti pannakadakamat ti nagan ni Smith.
  
  "No laeng adda mayat a mangdangran kadakuada."
  
  Inwagwag ni Lauren ket nagpatingga ti saritaan. Pinampanunot ni Hayden no manglablabsing ni Lauren iti sumagmamano a kita ti linteg babaen ti panaglemmengna tapno makisarita iti maysa a pagaammo a terorista, ngem dina naan-anay nga ikeddeng no kasano ti panangibalikasna iti saludsod ni Lauren. At least saan pay.
  
  "Awan pay maysa nga oras ti nabati." Immay ti timek ti piloto iti rabaw ti sistema ti komunikasion.
  
  Timmangad ni Drake. Nakita ni Hayden ti determinasion iti rupana. Kasta met laeng ken ni Dahl. Naan-anay a nakiraman ti team, a kanayon a pasayaatenda ti paglainganda. Kitaen ti naudi nga operasion kas pagarigan. Naglabasda amin iti naan-anay a nagduduma a mision, naipasangoda iti pannakaiparangarang ti kinadakes ken dida nakaawat iti uray maysa laeng a garaw.
  
  Di kumurang iti pisikal nga aspeto. Saan a pulos nga umimbag dagiti emosional a pilat - partikular ti bukodna.
  
  Binusbosna ti maysa a minuto a nangkita kadagiti papeles iti sanguananna ken padpadasenna nga agsepen ti sumagmamano pay a pakasaritaan ni Genghis Khan. Kinitana ti teksto ti Order, nga intampokna dagiti linia: Mapanka iti uppat a suli ti lubong. Sapulen dagiti paginanaan ti Ama ti Estratehia ken kalpasanna ti Khagan; ti kadadaksan nga Indian a nagbiag, ket kalpasanna ti Saplit ti Dios. Ngem saan a kas iti agparang ti amin. Sinarungkaranmi ti Khagan idi 1960, lima a tawen kalpasan ti pannakaileppasna, nga inkabilmi ti Conquest iti lungonna.
  
  Uppat a suli ti daga? Agtalinaed pay laeng a misterio. Naimbag laengen ta nalawag agingga ita dagiti pagilasinan iti kinasiasino dagiti Kabaliero. Ngem nasarakan kadi ti Order ti tanem ni Genghis Khan? Kasla kasta.
  
  Bayat ti panagtultuloy ti helikopter a nangputed iti naingpis nga angin, timmakder ni Yorgi sa immasideg. Kasla naguyod ti rupa ti mannanakaw, naserraan dagiti matana, a kasla saan a nakaturog iti maysa a panagkidem sipud idi bimtak idiay Peru. "Imbagak kadakayo a pasetnak ti statement ni Webb, ti tawidna," kinuna ti Ruso, a ti tonona ti mangipalgak a mabuteng iti dandanin ibagana. "Imbagak kenka a siak ti kadadaksan kadagiti amin a nadakamat."
  
  Buyogen ti makapungtot a panagngaretnget, inkagumaan ni Alicia nga ikkaten ti kellaat nga atmospheric dampener. "Ur-urayek pay laeng a mangngeg no siasino ti damn lesbian," siraragsak a kinunana. "No ibagak ti pudno, Yogi, ninamnamak idi a sika dayta."
  
  "Kasano..." Nagsardeng ni Yorgi iti tengnga ti sentensia. "Lalakiak".
  
  "Saanak a kombinsido. Dagita babassit nga ima. Daytoy a rupa. Ti wagas ti pannagna."
  
  "Bay-am nga agsao," kinuna ni Dahl.
  
  "Ket ammoyo amin a tomboyak," kinuna ni Lauren. "Ammom, awan ti dakes wenno nakababain iti dayta."
  
  "Ammok," kinuna ni Alicia. "Masapul nga agbalinka a kas iti kayatmo nga agbalin ken awatem dayta. Ammok nga ammok. Ninamnamak lattan a ni Yogi, dayta laeng."
  
  Kinita ni Smith ni Lauren a nariribuk ngem no saan ket blangko ti langana. Impagarup ni Drake a nakaskasdaaw ti reaksion no panunoten ti sorpresa.
  
  "Maysa laeng ti mabati dayta," kinuna ni Kinimaka.
  
  "Adda matmatay," kinuna ni Drake a nangmatmat iti suelo.
  
  "Nalabit bay-antayo koma nga agsao ti gayyemtayo?" impapilit ni Dahl.
  
  Pinadas ni Yorgi ti umisem. Kalpasanna, inkidemna dagiti imana iti sanguananna ket minatmatanna ti atep ti kalapaw.
  
  "Saan nga atiddog nga estoria," kinunana iti napuskol nga aksento. "Ngem narigat a saludsod daytoy. Siak... pinatayko dagiti dadakkelko iti nalamiis a dara. Ket agyamanak iti tunggal maysa nga aldaw. Agyamanak ta inaramidko dayta."
  
  Inngato ni Drake ti imana tapno maalana ti atension ti gayyemna. "Saan a kasapulan nga ilawlawagmo ti aniaman, ammom. Adtoykami a maysa a pamilia. Saan a mangpataud dayta iti aniaman a parikut."
  
  "Maawatak. Ngem para kaniak met daytoy. Maawatanyo kadi?"
  
  Nagtung-ed ti team, tunggal maysa. Naawatanda.
  
  "Nagnaedkami iti bassit a purok. Nalamiis a purok. Tiempo ti lam-ek? Saan a panawen ti tawen dayta, maysa dayta a panagtakaw, panangkabil, panangsapsaplit manipud iti Dios. Pinalidayna dagiti pamiliami, uray dagiti annakmi. Maysaak kadagiti innem, ket dagiti dadakkelko, dida kabaelan. Saanda a napartak ti panaginum tapno nalaklaka ti panaglabas dagiti aldaw. Saanda a makaisubli iti umdas tapno makalasat dagiti rabii. Saanda a nakasarak iti wagas a makilangen kadakami ken mangaywan kadakami, isu a nakasarakda iti wagas a mangbalbaliw iti ladawan."
  
  Saan a malapdan ni Alicia ti riknana. "Sapay koma ta saan a kas iti uni."
  
  "Maysa a malem nagtumpokkami amin iti lugan. Inkarida kano ti panagbiaheda ditoy siudad. Adun a tawen a dikami simmarungkar iti siudad ket rumbeng koma a nagsaludsod, ngem..." Nagkidem. "Ubbingkami idi. Isuda dagiti nagannak kadakami. Pimmanawda iti bassit a purok ket saanmi a nakita manen."
  
  Nakita ni Hayden ti adayo a liday iti rupa ni May. Mabalin a naiduma ti biagna nga agtutubo iti biag ni Yorga, ngem adda dagiti nakalkaldaang a panagpapadana.
  
  "Nalamiis, nasipnget ti aldaw iti ruar ti lugan. Nagmanehoda ken nagmanehoda ket saanda a nagsao. Ngem nairuamtayon iti dayta. Awan ti panagayatda iti biag, kadakami, wenno iti maysa ken maysa. Saanmi ngata nga ammo ti ayat, saan a kas iti rumbeng a kasasaadna. Iti kasipngetan nagsardengda, a kunkunada a nadadael ti lugan. Nagtitiponkami, nagsangit ti dadduma. Tallo laeng ti tawen ti ub-ubing a kabsatko a babai. Siam ti tawenko, ti inauna. Rumbeng koma...rebbeng nga..."
  
  Inlaban ni Yorgi dagiti lua, a kumitkita iti atep, a kasla adda pannakabalinna a mangbalbaliw iti napalabas. Inyunnatna ti natibker nga imana sakbay a tumakder ti asinoman nga umasideg kenkuana, ngem uray la ammo ni Hayden a daytoy ket banag a masapul a lumasat nga agmaymaysa.
  
  "Nangallukoydakami a rimmuar. Nagnada iti sumagmamano a tiempo. Natangken ken nalamiis unay ti yelo isu a rimmuar dagiti nabileg, makapapatay nga allon manipud iti dayta. Diak naammuan no ania ti ar-aramidenda, ket kalpasanna, nalamiis unay ti riknak a diak agpanunot a diretso. Nakitak a maulit-ulit a nangbaliktad kadakami. Napukaw ken nakapuykami, a matmatayen. Ubbingkami idi. Nagtalekkami...."
  
  Inkidem ni Hayden dagiti matana. Awan ti sasao.
  
  "Agparang a nasarakanda ti lugan. Pimmanawda. Dakami... bueno, nataykami... saggaysa." Saan pay la a nalawag a mapormula ni Yorgi dagiti detalye. Ti laeng naladingit a panagleddaang iti rupana ti nangipalgak iti kinapudno daytoy.
  
  "Siak laeng ti nakalasat. Siak ti kapigsaan. Pinadaskon. Inawitko, ken inguyodko, ken inarakupko, ngem awan ti nagbanaganna. Napaayko amin ida. Nakitak ti panagayus ti biag manipud iti tunggal maysa kadagiti kakabsatko a lallaki ken babbai ket inkarik nga agbiagak. Ti ipapatayda ti nangted kaniak iti pigsa, a kasla dagiti pimmanaw a kararuada ket nakikadua iti kararuak. Sapay koma ta inaramidda dayta. Mamatiak pay laeng. Mamatiak nga addada pay laeng kaniak. Nakalasatak iti pagbaludan ti Russia. Nalablabes ti panagbiagko ken ni Matt Drake," nabalinanna ti nakapuy nga isem, "ket inruarko sadiay."
  
  "Kasano a nakasublika iti purok?" Kayat ni Kinimaka a maammuan. Siaannad a kinita da Hayden ken Dahl, ngem nalawag met a kasapulan nga agsarita ni Yorgi.
  
  "Insuotko ti kawesda," insilengna iti nasakit a nababa a timek. "Dagiti kamisadentro. Dagiti dyaket. Dagiti medias. Nabaraak ket binaybay-ak ida amin nga agmaymaysa iti niebe ken yelo ket nakadanonak iti kalsada."
  
  Saan a mailadawan ni Hayden ti sakit ti nakem, ti maipagarup a pannakabasol a saan koma a kukuana.
  
  "Tinulongannak ti maysa a kotse a lumabas. Insalaysayko kadakuada ti estoria, nagsubliak iti purok kalpasan ti sumagmamano nga aldaw," immangesna iti nauneg, "ket binay-anna a makitada ti aswang ti ladingit a pinataudda. Makita ken mariknada koma no kasano kauneg ti pungtotna. Isu a wen, pinatayko dagiti dadakkelko iti nalamiis a dara."
  
  Adda kinaulimek a saan koma a pulos a mapirsay. Ammo ni Hayden a dagiti bangkay dagiti kakabsat ni Yorga ket adda iti nakaiddaanda ita, nagyelo iti agnanayon, a di pulos aginana.
  
  "Nagbalinak a mannanakaw." Pinakapuy ni Yorgi ti makasair-puso a resonance. "Ket natiliwan idi agangay. Ngem pulos a saan a nasentensiaan iti pammapatay. Ket adtoykami."
  
  Immay ti timek ti piloto iti tangatang. "Tallopulo a minuto iti Chinese airspace, guys, ket kalpasanna, pattapatta ti asinoman."
  
  Naragsakan ni Hayden idi inawagan ni Lauren ti think tank ti Washington iti daytoy a punto. Ti laeng pamay-an tapno umabante ket babaen ti pannakasinga.
  
  "Asidegkami iti kalat," kinunana ken ni Way idi nagkitakami. "Adda baro a banag?"
  
  "Agtartrabahokami kadagiti uppat a suli, dagiti panangtukoy kadagiti petsa ti pannakayanak dagiti kumakabalio, Mongolia, ti Khagan ken ti Orden a mismo, ania ti umuna a kayatmo?"
  
  
  KAPITULO SANGAPULO UPAT
  
  
  "Oooh," magagaran a kinuna ni Alicia a mangakem iti paset. "Denggentayo no ania dagiti numero ti petsa ti pannakayanak. Pagay-ayatko laeng ti ag-crunch kadagiti numero."
  
  "Nalammiis. Nagsayaat a mangngeg dayta manipud iti maysa a field infantryman." Nagtultuloy ti timek a siraragsak, a nangipangato iti sumagmamano a kiday iti salon, ngem siraragsak a di makaammo: "Gapuna, naipasngay ni Hannibal idi 247 BC, natay idi agarup 183 BC. Genghis Khan 1162, natay idi 1227-"
  
  "Adu unay dayta a numero," kinuna ni Alicia.
  
  "Ti parikut ket," kinuna ni Dahl. "Naibus dagiti ramay ken ramay ti saka."
  
  "Diak masigurado no ania ti kaipapanan dayta," intuloy ti computer scientist. "Ngem talaga a pagay-ayat dagitoy nauyong a kulto dagiti ay-ayam ken kodigoda iti numero. Laglagipem dayta."
  
  "Gapuna naipasngay ni Hannibal 1,400 a tawen sakbay ni Genghis," kinuna ni Kensi. "Maawatanmi dayta."
  
  "Masdaawka iti kaadu dagiti shithead a di mangaramid iti daytoy," kassual a kinuna ti nerd. "No kasta-"
  
  "Hoy buddy?" Napardas ti panangsinga ni Drake: "Napadasam kadin ti nasugatan iti rupam?"
  
  "Bueno, kinapudnona, wen. Wen, addan kaniak."
  
  Nagsanud ni Drake iti tugawna. "Sige," kinunana. "Ita, mabalinmon nga itultuloy ti agkantot."
  
  "Dakami, siempre, saanmi pay a makapagtrabaho kadagitoy a bilang, tangay dimi am-ammo dagiti dadduma a rider. Although I'm guessing uray dakayo nga lallaki ket maka-figure out ti maikapat? Saan? Awan dagiti mangala? Naimbag. Isu nga, iti agdama, kakabsat, dakkel ti maipatulod a firepower iti Mongolian Republic. Pito, wenno innem pay laeng? Wen, innem a grupo dagiti elite a soldado a mangibagi iti innem a pagilian ti mangsursurot iti Horseman of Conquest. Husto ti kunak? Hooray!"
  
  Sinirip ni Drake ni Hayden. "Daytoy kadi a lalaki ti kasayaatan a pannakabagi idiay Washington?"
  
  Nagkidem ni Hayden. "Bueno, uray la dina ilemmeng ti emosionna. Saan a nailemmeng iti sirok ti adu a pilpil ti makaallilaw a kabal a kas iti kaaduan a paset ti Washington."
  
  "Agpasango iti kumakabalio a mangparmek. Nabatad nga adda bukod nga adyenda ti Order, isu a ti panangparmek ket mabalin nga aniaman manipud iti ay-ayam dagiti ubbing agingga iti video game... ha ha. Mabalin nga umay ti panangdominar iti lubong iti adu a porma, hustoak kadi?"
  
  "Ituloymo laeng ti instruksion," kinuna ni Hayden.
  
  "Siempre siempre." Isu a diretsotayo iti punto, saan kadi? Nupay karkarna ti panagkedked dagiti Israelita a mangted kadakami iti aniaman nga impormasion maipapan iti kulto ti Nazi a krimen iti gubat a dinadaelda idiay Cuba, naammuanmi ti masapul a maammuanmi. Apaman a nagtugaw ti buli, nalawag nga inkeddeng dagiti Nazi a naguloda ket nakapanunotda iti daytoy nalamuyot nga ideya a mangkontrol iti lubong. Pinarsuada ti Order, agraman ti eskudo, nalimed a kodigo, simbolo ken adu pay. Nangaramidda iti plano - posible unay a dayta ti ar-aramidenda iti adu a tawen iti sidong ti Reich. Uppat a kita ti armas ti intabonda ket nakapanunotda iti daytoy a puzzle. Mabalin a kayatda a pagbalinen nga ad-adda a nalidem, siasino ti makaammo? Ngem dinadael ida ti Mossad nga awan ti tugotna ken, kasla kaniak, napartak unay. Nagtalinaed a di natakuatan ti nailemmeng a bunker iti tallopulo a tawen."
  
  "Sangapulo ket lima a minuto," laconically ti insungbat ti piloto.
  
  "Igam kadi daytoy?" sinaludsod ni Hayden. "Sadino ti nangalaanda kadagitoy?"
  
  "Bueno, agarup kas kaadu ti koneksion dagiti Nazi a kas iti mabalin a maaddaan iti asinoman. Ti Big Pistol ket daan a disenio a na-update para iti espasio ken kinaumiso. Naan-anay a mabalinda nga ikabil dagiti imada iti aniaman manipud dekada uppat a pulo agingga iti dekada walopulo. Saan a pulos a lapped ti kuarta, ngem ti panaggaraw ket kasta. Ken agtalek. Saanda nga agtalek iti uray maysa laeng a sibibiag a kararua a mangaramid iti daytoy para kadakuada. Nalabit adu a tawen ti kasapulan dagiti babassit a sneaks tapno mailemmeng amin nga uppat nga igam ken sumagmamano a dosena a serbisio. Trust factors met ti maysa kadagiti rason nga inlemmengda dagiti paltog idi damo. Saanda a mataginayon ida idiay Cuba ita, saan kadi?" Nagkatawa ti lalaki a taga Washington, sa uray kasano, nabalinanna ti nasimbeng.
  
  Inkidem ni Alicia dagiti matana sa inkugtarna ti dua nga imana a kasla makabalkotda iti nalukmeg a tengnged ti maysa a tao.
  
  "Anyway, kaduayo pay laeng kadi kaniak? Maawatakon nga ababa ti oras ken aggagatelka a rummuar iti rugit ken mangpaltog iti maysa a banag, ngem adda bassit ad-adu nga impormasionko. Simrek laeng..."
  
  Isardeng biit.
  
  "Ita, makapainteres daytoy."
  
  Ad-adu ti kinaulimek.
  
  "Kayatmo kadi ti mangibinglay?" Induyok ni Hayden ti lalaki, a kitkitaenna ti solido a sikigan ti helikopter a kasla makitana nga umas-asideg ti pagdissuanda.
  
  "Bueno, pagsaritaak koma ti uppat a sikigan ti daga -wenno uray no kasano a makitatayo dayta -ngem makitak a maibus ti panawentayo. Kitaem, ikkannak iti high five, ngem aniaman ti aramidem," insardengna, "dika agdisso!"
  
  Kellaat a nasinga ti koneksion. Immuna a minatmatan ni Hayden ti suelo sa iti uneg ti helikopter.
  
  Inngato ni Drake ti dua nga imana. "Saannak a kumita." Saanak a nakabasol!"
  
  Nagkatawa ni Alicia. "Wen, siak met."
  
  "Dika agdisso?" inulit ni Dahl. "Ania ngata ti kayat a sawen dayta?"
  
  Indalus ni Alicia ti karabukobna a kasla ilawlawagna, ngem kalpasanna, nagtaul ti timek ti piloto manipud kadagiti speaker. "Dua a minuto, kakabsat."
  
  Nagpatulong ni Hayden iti maysa a lakay a manamati. "Mano?" - sinaludsodko.
  
  "Asno isuna, ngem adda latta iti dasigmi," inrarem ti dakkel a Hawaiian. "Kunak nga alaem ti saona."
  
  "Nasaysayaat no napardas ti agdesision," insungbat ni Smith. "Bumabakami."
  
  Dagus a nagbiag ti sistema ti komunikasion. "Ania ti imbagak? Dika agdisso! "
  
  Timmakder ni Drake ket inlukatna ti intercom ti helikopter. "Fuck off, buddy," kinunana. "Baro a kinasaririt iti dalan."
  
  "Ngem addatayo iti uneg ti Chinese airspace. Awan ti makaibaga no kasano kabayag sakbay a madlawdakami."
  
  "Aramidem ti kabaelam, ngem dika agdisso."
  
  "Hey buddy, naibaga kaniak a daytoy ket napartak a mision ti isasangpet ken panagruar. Awan ti bullshit. Masiguradom no agtalinaedkami ditoy iti napapaut ngem sumagmamano a minuto, addanto dua a J-20 nga agpangato iti asnomi."
  
  Nagsanud ni Alicia ken ni Drake ket inyarasaasna, "Dakes daytoy-"
  
  Sinasardeng ti taga Yorkshire, ta nakitana ti kinaganat ti kasasaad. "Bueno, nalawag a mangngegnakami ti Knobend manipud Washington uray no nadadael ti koneksion," kinunana, a situtulok a nangmatmat ken ni Dahl. "Nangngegmo kadi dayta, Nobend? Agarup innem a pulo a segundo ti adda kadakami."
  
  "Nabaybayag," insungbat ti lalaki. "Naturedkayo, tattao. Addakami iti daytoy a kaso."
  
  Narikna ni Drake ti panagkidem dagiti dakulapna. Daytoy a managpakumbaba a kababalin ti nangpukaw laeng iti komprontasion. Mabalin a dayta ti panggep? Manipud idi nasarakanda ti tanem ni Hannibal, narikna ni Drake nga adda dakes iti daytoy a mision. Banag a di pay naipalgak. Nasubokda kadin? Nasiput kadi dagitoy? Inusig kadi ti gobierno ti E.U. dagiti tignayda? No kasta, ngarud dimteng amin dayta iti napasamak idiay Peru. Ket no kasta, saan unay a maseknan ni Drake iti performance-da.
  
  Madanagan kadagiti panagkukumplot, intriga ken intriga a mabalin a lutuen dagiti agdengdengngeg kalpasan ti repaso. Aniaman a pagilian nga iturturayan dagiti politiko ket saan a pulos a kas iti kasla, ket dagidiay laeng adda iti likudan dagiti tattao nga agturturay ti makaammo no ania a talaga ti mapaspasamak.
  
  "Limapulo a segundo," kinunana iti napigsa. "No kasta, rummuarkami ditoy."
  
  "Ikagkagumaanmi ti agaramid iti stunt," kinuna ti piloto kadakuada. "Nababakami unayen isu a mabalinmo ti rummuar iti ridaw nga agturong iti kayo, ngem ilemlemmengko ti tumatayab iti maysa a ginget iti bantay. No adda mangngegmo nga agkiskis iti babana, agbalinto a bato wenno yeti."
  
  Nagtilmon ni Alicia iti napigsa. "Impagarupko a nag-hangout-da iti intero a Tibet?"
  
  Nagkidem ni Dahl. "Bakasion. Panagbiahe iti kalsada. Siasino ti makaammo?"
  
  Kamaudiananna, nagbiag manen ti koneksion. "Sige, tattao. Sibibiagtayo pay kadi? Naimbag a naimbag. Dakkel a trabaho. Ita... malagipyo amin a kontrobersia maipapan iti paginanaan ni Genghis Khan? Kayatna a mismo ti di namarkaan a tanem. Napapatay ti tunggal maysa a nangibangon iti tanemna. Ti lugar a nakaitaneman ket sinaplit dagiti kabalio ken namulaan kadagiti kayo. Iti literal, saan a maragpat dayta malaksid iti naiparna. Maysa nga estoria a masarakak a makapikapik gapu ta basta laeng a rebbaenna amin dagitoy a nauyong nga eskema ket ni Kahn ket naitabon a kaduana ti maysa nga urbon a kamelio - ken ti lokasion ket naitudo idi ti ina ti kamelio ket nasarakan nga agsangsangit iti tanem ti urbonna a baka."
  
  Kellaat a naputed ti komunikasion ti piloto. "Dandanikami iti punto nga awanen ti agsubli, buddy. Tallopulo a segundo ket bareng rummuarkami ditoy iti kapartakan a kabaelanmi a kasla umap-apuy, wenno ibaonmi sadiay dagiti ubbing."
  
  "O," kinuna ti lalaki a taga Washington. "Nalipatak ti maipapan kenka. Yeah, rummuarka sadiay. Ipatulodkonto kenka ti baro a lokasion."
  
  Nagkidem ni Drake, a nangiranud iti saem ti piloto, ngem nagsasao a kas sungbat: "Jesus, dude. Ikagkagumaam kadi a matiliw wenno mapapataykami?"
  
  Paset laeng ti panagang-angawna.
  
  "Hoy Uy." Agtalnaka. Kitaenyo - dagitoy a Nazi - ti Order of the Last Judgment - ket agsapsapulda kadagiti Kabaliero - ti paginanaan - iti nagbaetan ti dekada limapulo ken dekada walopulo, saan kadi? Agparang a nasarakanda amin ida. Adda mangibaga kaniak a dida nasarakan ti tanem ni Genghis Khan. Talaga a patiek nga ad-adu pay ti maibaga maipapan iti kasta a pannakasarak. Kalpasanna sumaruno ti Orden a mismo ken dagiti sasao: "Ngem amin ket saan a kas iti agparang. Sinarungkaranmi ti Khagan idi 1960, lima a tawen kalpasan ti pannakaileppasna, nga inkabilmi ti Conquest iti lungonna." Sigurado nga awan ti aniaman a tanem a naibangon ni Kahn idi 1955. Ngem, kangrunaanna gapu iti kaawan ti tanem, ken tapno matulongan met dagiti manamati ken mapaadu ti panagayus dagiti turista, nangibangon ti China iti mausoleo para kenkuana."
  
  "Diay China kadi daytoy?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Siempre, adda daytoy idiay China. Pampanunotem daytoy sibubukel nga uppat a suli a banag, saan kadi? Sige, pagtalinaedem nga aktibo ti grey matter-mo. Nalabit addanto aldaw nga addanto payen trabaho para kenka ditoy."
  
  Natilmon ni Hayden ti natengngel nga uni. "Ilawlawagmo laeng ti teoriam."
  
  "Husto, nalamiis. Ti Mausoleo ni Genghis Khan ket naibangon idi 1954. Daytoy ket dakkel a templo a naibangon iti igid ti karayan idiay Ejin Horo, iti abagatan a laud ti Makin-uneg a Mongolia. Ita ti mausoleo ket talaga a cenotaph - awan ti bagi iti dayta. Ngem kunada a naglaon iti headdress ken dadduma pay a banag a kukua ti Genghis. Ni Chinggis, a kanayon a nainaig iti kapanunotan ti mausoleo imbes a ti nalatak a tanem ken lapida, ket orihinal a nadaydayaw kadagiti walo a puraw a yurt, palasio ti tolda a nagnaedanna idi damo. Dagitoy a mayakar-akar a mausoleo ket sinalakniban babaen dagiti Darkhad nga ari ti Jin ken idi agangay nagbalinda a simbolo ti nasion a Mongol. Kamaudiananna, naikeddeng a mawaswas dagiti mayakar-akar a mausoleo ken mayakar dagiti nagkauna a relikya iti baro, permanente. Naan-anay a maibagay ti eskediul iti plano ti Order. Aniaman nga igam a pilienda a parmeken ket adda iti uneg ti lungon ni Genghis, iti dayta a mausoleo."
  
  Timbangen ni Hayden dagiti sasaona. "Damn dumbass," kinunana. "No nagbiddutka..."
  
  "Cur?"
  
  "Daytoy ti kasayaatan a magun-odmo."
  
  "Adda access ti Order," kinuna ni Dahl. "Daytoy ti mangilawlawag iti linia iti teksto."
  
  In-inut a nagtung-ed ni Hayden. "Kasano ti kaadayotayo iti daga?"
  
  "Duapulo ket pito a minuto."
  
  "Ket ngay dagiti dadduma a team?"
  
  "Amangan no awan ti pamay-an a maibaga no pudno a nasiribda a kas kenka. Adda la ketdi high-tech specialist-da a mangbalbalakad kadakuada." Agsardeng tapno iyebkas ti panagyaman.
  
  "Damn mongrel," nagngaretnget ni Alicia.
  
  "Saan". Nakontrol ni Hayden ti pungtotna. "Kayatko a sawen-ania ti kaudian iti internal chatter?"
  
  "Ay, eksakto. Napigsa ken natangsit ti panagsasarita. Dadduma a team ti sinipa ti asnoda babaen ti management. Dadduma ti naikkan iti annongen nga agkali manen iti aglawlaw ti lugar ni Hannibal. Ammok a dagiti Ruso ken Sueko ket agturong idiay Burkhan Khaldun, kas kenka idi damo. Medyo naulimek ti Mossad ken dagiti Insik. Dagiti Pranses a tattao? Bueno, siasino ti makaammo, saan kadi?"
  
  "Nasaysayaat no hustoka maipapan iti daytoy," kinuna ni Hayden a nabuyogan iti sabidong ti timekna. "Ta no saanmo... agsagaba ti lubong."
  
  "Dumtengka laengen iti daytoy a mausoleo, Miss Jay. Ngem aramidem dayta a dagus. Mabalin nga addan dagiti dadduma a team."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO KET LIMA
  
  
  "Ejin Horo Banner," kinuna ti piloto nga agnernerbios pay laeng. "Walo a minuto ti nabati."
  
  Naaramid dagiti urnos tapno bumaba ti grupo iti ruar ti siudad ken rugianda ti panagdaliasat. Maysa a lokal nga arkeologo ti natangdanan a tumulong kadakuada, a mangitulod kano kadakuada iti mausoleo. Napagteng ni Drake nga awan ti ideyana no ania ti posible a mapasamak idin.
  
  Iti daytoy a panggep, agtalinaed a napudot ken nakasagana ti helikopter, iti laksid ti agtultuloy a pakaseknan ti piloto maipapan kadagiti stealth fighter jet ti China.
  
  Maysa a danog ken lunod, ket kalpasanna nagsardeng ti helikopter, a nangted iti panawen ti team nga agluksaw. Nasarakanda ti bagbagida iti tengnga dagiti napuskol a karuotan, napuskol a matmatayen a kabakiran, ngem nalakada a makita ti dalan nga agturong iti sanguanan.
  
  Agarup maysa a milia iti baba ti turod ti ayan ti ruar ti dakkel a siudad. Inprograma ni Hayden ti sat nav-na kadagiti umiso a koordinado ket kalpasanna pinagbalin ti team ti bagbagida a kas presentable agingga a mabalin. Kasapulan dagiti Insik dagiti turista, isu nga ita nga aldaw nakaaladan iti siam pay. Kombinsido ni Lauren nga agtalinaed iti helikopter ken urnosenna ti agtultuloy a panagsasarita.
  
  "Inton sumaruno," inawaganna bayat ti panagdardaras ti team a pumanaw, "mabalin nga aramiden ni Alicia ti sumagmamano a panagnetwork."
  
  Nagkidem ti Ingles. "Kaslaak kadi a damn secretary?"
  
  "Mmm, talaga?"
  
  In-inut ni Drake ni Alicia ket inyarasaasna, "Bueno, inaramidmo dayta idi napan a lawas, malagipmo? Para iti role play?"
  
  "Oh yeah," naraniag ti isemna, "naragsak dayta. Pagduaduaanko nga isu met laeng ti akem ni Lauren."
  
  "Namnamaentayo a saan."
  
  Nagsinnukat ti nabara nga isem dagiti dua bayat ti iruruarda iti temporario a pagkamangan ken panagturongda iti in-inut nga agkarkarayam a turod. Di nagbayag, dagiti manmano a mulmula ken disierto ti nangted iti lugar kadagiti kalsada ken pasdek, ket nangrugin nga agtaytayab iti adayo ti sumagmamano a nangato nga otel ken pasdek ti opisina. Nakiranget dagiti nalabaga, berde ken pastel kadagiti asul a langit ken nalabaga nga ulep. Dagus a nabigbig ni Drake no kasano ti kinadalus dagiti kalsada ken ti siudad a mismo, no kasano kalawa ti dadduma kadagiti haywey. Pammaneknek para iti masakbayan, kinunada.
  
  Kasla karkarna idi damo, ngem dida matulongan ti bagbagida, nagturong dagiti turista nga agturong iti pagtitiponan, a siniguradoda a pulos a di panawan dagiti imada dagiti sobra ti kadakkelda a backpack-da. Kinablaawan ida ti arkeologo iti anniniwan ti dakkel a nangisit nga estatua ti maysa a lalaki a nakasakay iti kabalio.
  
  "Maibagay". Nagtung-ed ni Dahl iti rider.
  
  Iti sanguananda, nakatakder ti naingpis ken natayag a babai a nasukog ti buokna ken direkta ti panagkitana. "Pasetka kadi iti grupo ti panagpasiar?" Nagsao a siaannad, a nangpili kadagiti sasaona. "Sorry iti Inglesko." Saan a nasayaat daytoy". Nagkatawa, nagkullayaw ti bassit a rupana.
  
  "Awan ti problema," napardas a kinuna ni Dahl. "Nalawlawag ngem ti bersion ni Drake."
  
  "Nakakatkatawa a fu-"
  
  "Saanka a kasla turista," kinuna ti babai a nangpasardeng kenkuana. "Adda kadi kapadasam?"
  
  "O, wen," kinuna ni Dahl, nga iniggamanna ti imana ket indauluanna babaen ti naparabur a tignay. "Agdaliasatkami iti lubong nga agsapsapul kadagiti baro a makaawis ken siudad."
  
  "Di umiso a wagas," medio siaasi a kinuna ti babai. "Adda iti bangir ti mausoleum."
  
  "Ay".
  
  Nagkatawa ni Drake. "Pakawanem," kinunana. "Kadawyan a bagahe laeng ti awitna."
  
  Nagna ti babai iti sango, nga inlintegna ti bukotna, a naurnong ti diretso a buokna iti nairut a headband. Nagsaknap ti team agingga a kabaelanda, manen a dida kayat ti mangpataud iti riribuk wenno mangibati iti aniaman a manayon a lagip. Naammuan ni Dahl nga Altan ti nagan ti babai ken naipasngay iti asideg, pimmanaw iti China idi agtutubo pay, sa nagsubli dua laeng a tawenen ti napalabas. Direkta ken nadayaw nga indauluanna ida ket di nagbayag impakitana nga umas-asidegdan iti kalatda.
  
  Nakita ni Drake ti tuktok ti mausoleum a nakangatngato iti sanguanan, dagiti estatua, addang ken dadduma pay nga iconic elements iti aglawlaw. Mabalin nga aglemlemmeng ni patay iti sadinoman. Iti panagtitinnulongda, pinabannayat ti grupo ti babai bayat a sukimatenda no adda dadduma a grupo ken dadduma pay a soldado, bayat nga agpammarangda a mangdaydayaw iti buya. Ti panangsiput ni Smith iti likudan dagiti basuraan ken bangko ket mabalin a nangpadanag ken ni Altan, ngem ti panangiladawan ni Drake iti "limitado unay nga edisionna" ti nangparang-ay laeng iti panagusiusona.
  
  "Espesial kadi?"
  
  "Ay wen, maysa isuna kadagiti maysa."
  
  "Mangngegka babaen ti fucking connection," nagngaretnget ni Smith.
  
  "Kasano?"
  
  "No maipapan kadagiti kotse, daytoy ti Pagani Huayra Hermes edition, a dinisenio da Pagani ken Hermes para ken ni Manny Koshbin."
  
  "Pakawanennak. Diak ammo no ania ti kaipapanan amin dagitoy."
  
  "Nalawag dayta". Nagsennaay ni Drake. "Maysa ni Smith iti maysa a kita. Ngem ibagam kaniak ti paboritom a paglinglingayan."
  
  "Talaga a magustuak ti ag-hike. Adda sumagmamano a napintas a lugar iti let-ang."
  
  "Iti termino ti panagkampo, panunotem ni Smith kas agtayyek a poste ti tolda. Daydiay kanayon a mangriribuk kenka, ngem nasayaat latta ti panagtrabahona apaman a sukogmo dayta, ken kanayon, ngem kanayon, a makapungtot kenka."
  
  Adda nagmuregreg ni Smith iti rabaw dagiti comms, a nakompletona ti panagsukisok. Napan ni Lauren iti di makontrol a panagkigtot.
  
  Mapagduaduaan a kinita ni Altan ti Yorkshireman, sa inturongna ti panagkitana kadagiti dadduma pay a kameng ti team. Nangnangruna a liniklikan ni Mai daytoy a babai, a kasla padpadasenna nga ilemmeng ti bukodna a nagtaudan. Naawatan ni Drake ti saan a kabaelan ti dadduma. Maysa a banag ti nangiturong iti sabali, ket saan a kayat ni Mai a pagsasaritaan no sadino ti naggapuanna wenno no kasano a nagtungpal ditoy. Intudo ni Altan ti sumagmamano nga addang.
  
  "Iti dayta a direksion." Adda dita ngato ti mausoleo."
  
  Nakita ni Drake ti nakaskasdaaw ti kalawana ken nakaskasdaaw ti kaatiddogna a kongkreto a dalan a direkta nga agturong kadagiti atiddog ken narangkis a kongkreto nga agdan. Sakbay la unay a nangrugi dagiti agdan, limmawa ti dalan a nagbalin a nagdakkel a sirkulo, a nakatakder iti tengnga dayta ti di mapagduaduaan nga estatua.
  
  "Bueno, sigurado a rider daytoy a dude," napaliiw ni Kinimaka.
  
  Ni Genghis Khan, a nakasakay iti agdardaras a kabalio, ket nagtakder iti nagdakkel a bato a tabla.
  
  "Ti maikadua a kumakabalio," kinuna ni Yorgi. "Panagparmek".
  
  Nangngeg la ketdi ni Altan ti maudi a sentensia ta timmaliaw ket kinunana, "Wen. Ti Khagan ket sinakupna ti kaaduan ti ammo a lubong sakbay ti ipapatayna. Makuna a maysa nga ari a mangikisap iti puli, isu ket napolitikaan pay a nagkaykaysa ti Kalsada ti Seda bayat ti panagbiagna, a nangpaadu ti panagtagilako ken komunikasion iti intero a akindaya a hemispero. Isu ket maysa a nadara, nakaam-amak a lider, ngem nasayaat ti panangtratona kadagiti nasungdo a soldadona ken inramanna ida kadagiti amin a planona."
  
  "Mabalin kadi nga ibagam bassit ti adda iti mausoleum?" Kayat ni Drake ti agsagana. Kadagitoy a mision, ti kapartak ti amin.
  
  "Ala, awan sabali no di ti rektanggulo a sementerio, a naarkosan kadagiti dekorasion iti ruar." Ita, nagsao ni Altan a kasla adawenna ti maysa a giya dagiti turista. "Ti kangrunaan a palasio ket octagonal ken naglaon iti lima a metro nga estatua ti Genghis a naaramid iti puraw a jade. Adda uppat a siled ken dua a hall, a kasla tallo a yurt. Adda pito a lungon iti Palasio ti Panaginana. Kang, tallo nga assawa, ti maikapat nga anakna ken asawa dayta nga anak."
  
  "Maysa a palasio ti bakasion," kinuna ni Smith. "Kasla met paginanaan ti uni."
  
  "Yeees". Inruar ni Altan, siaanus a kinitana ni Smith ken awan ti ammona maipapan iti teksto a sursurotenda.
  
  "Ti mausoleo ket bambantayan dagiti darkhad, dagiti naparaburan. Sagrado unay daytoy iti adu a Mongolia."
  
  Nagsennaay ni Drake iti nauneg ken magagaran. No nagbiddutda, ket saan a daytoy ti lokasion ti maikadua nga igam... Mabuteng pay a mangpanunot iti pagbanaganna.
  
  Ti biag iti pagbaludan dagiti Tsino ti kabassitan a parikutda.
  
  Nagtultuloy ti atiddog a panagdaliasat, umuna ti panagperegrino iti nalawa a dalan, kalpasanna ti pannakaputed ti globo, ti napartak a panangsiput iti rupa ti nagkauna a heneral, ket kalpasanna awan patinggana a panagpangato kadagiti bato nga agdan. Nagtalinaed ti team iti posisionna, a manmano a mangburak iti addang, ken nagtalinaed a kanayon a nasiput. Naragsakan ni Drake a makakita iti medio manmano a bisita iti mausoleo ita, a nakatulong unay.
  
  Dimteng kamaudiananna iti imatang ti nakaskasdaaw nga estruktura. Nagsardeng ti team idi makadanonda iti top step tapno alaenda amin dayta. Naguray ni Altan, nalabit nairuam kadagiti turista a natiliwan kadagiti kanito ti panagsiddaaw. Nakita ni Drake ti nagdakkel a pasdek nga addaan iti medio babassit a simborio iti tunggal murdong ken dakdakkel nga amang iti tengnga. Bronse dagiti atepda, nga addaan kadagiti padron. Adu ti nalabaga a tawa ti sango ti pasdek ken di kumurang a tallo a dadakkel a pagserkan. Adda nababa a bato a pader iti sango ti pasdek.
  
  Immun-una ni Altan. Tinaliaw ni Dahl ti team.
  
  "Diretso iti tanem," kinuna ni Hayden. "Luktam daytoy, sapulem ti kahon ket rummuarka. Naimbag laengen ta awan ti bagi a pakilaban. Kas kuna ti pilotomi, awan ti bullshit."
  
  Dimngeg ni Drake bayat ti panangibinglay ni Lauren kadagiti kaudian a panagsasarita.
  
  "Adda dakkel, nalukmeg a zero ditoy ita, guys. Naan-anay a siguradoak a dagiti Israelita ken Ruso ket awanen ti panunotda, ti teksto ket nangitudo iti di umiso a dalan. Pagarupen ni DC nga umas-asideg dagiti Pranses, mabalin a kagudua nga oras iti likudam. Narigrigat nga amang itan ti panagdengngeg. Adda pay dadduma a rekurso ken sumagmamano laeng a trick a pulos a di ipalgak ti NSA. Saan nga ammo dagiti Swedes, Chinese ken British. Kas kunak, maysa a dangadang."
  
  "Adda pay kadi?" Nagduyok ni Drake.
  
  "Nakakatawa a rumbeng a dakamatem dayta. Umaw-awatak iti ghostly interference manipud iti di ammo a gubuayan. Awan dagiti botos, awan ti pamay-an a mangpasingked, ngem no dadduma, kasla adda sabali iti sistema."
  
  "Dimo dakamaten dagiti aswang," kinuna ni Alicia. "Umdasen ti nakabutbuteng nga estoriami iti naudi nga operasion."
  
  Nagsardeng ni Altan ket nagsubli. "Nakasaganaka kadin? Ipaunegka."
  
  Nagtung-ed ti grupo ket immabante. Ket kalpasanna nakita ni Drake dagiti soldado nga Insik a rumrummuar iti mausoleo, maysa kadakuada ti nakaiggem iti dakkel a kahon iti sirok ti takiagna, karaman kadakuada dagiti arkeologo.
  
  Nangitugot dagiti Insik kadagiti armas, ket ita nalawag a pagimbaganda ti kaawan dagiti turista.
  
  Apagbiit laeng sakbay nga inturong ti liderda ti atensionna kadakuada.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO NGA INEM
  
  
  Nakita ni Drake ni Dal a nangtengngel ken ni Altan ket insublina, nga atiddog ti panagluksawna a bimmaba iti agdan agingga a nasalakniban ida dagiti soldado nga Insik. Inwarasna ti backpack-na iti daga sa dinardarasna nga inukrad ti siper ti makinruar a bulsa. Gapu ta napartak ti panagtrabahona ken dina pulos kitkitaen dagiti Insik, kaskasdi a natalged ti riknana. Naarmas da Hayden, Smith ken May iti pistola.
  
  Iti plasa iti sango ti mausoleo ni Genghis Khan, naipangato dagiti armas ken nagdinnungpar dagiti karibal. Kasla madandanagan ti lalaki nga agaw-awit iti kahon. Buklen ti grupo dagiti Tsino ti lima a tao ken idurdurondan dagiti managpanunot nga arkeologo. Inngato ni Drake ti bassit a submachine gun-na sa naguray. Naiwaras ti dadduma pay a kameng ti team iti sikiganna.
  
  "Ti laeng kasapulanmi ket maysa a kahon," impukkaw ni Hayden. "Ikabilmo iti daga ket panawam."
  
  Ti lider ti Chinese team ket addaan kadagiti mata a kolor ti grey slate. "Sika ti masapul a mapan iti bukodmo a dalan bayat nga adda pay gundawaymo."
  
  "Kayatmi ti maysa a kahon," inulit ni Hayden. "Ket alaentayo."
  
  "No kasta, padasen." Nagpatarus ti presenter, ket nagsisinnublat nga immabante amin a lima nga Insik.
  
  "Wow. Addakami iti isu met laeng a damn side."
  
  "Ay, angaw laeng. Nakakatkatawa. Saanto a pulos nga agkaykaysa ti America ken China."
  
  "Mabalin a saan," nagsao ni Drake. "Ngem soldadokami a makilablaban para kadagiti umili. "
  
  Nakitana ti kinaawan ti sigurado iti pannagna ti lider, ti bassit a kinaawan ti sigurado iti rupana. Naapektaran la ketdi ida amin gapu ta naan-anay a nagsardeng ti Chinese team. Imbaba ni Hayden ti armasna ket ad-adda pay nga inrikepna ti giwang.
  
  "Saantayo kadi a makasarak iti paggigiddiatantayo?"
  
  Agtung-ed. "Wen, mabalinmi. Ngem dagiti lider ti gobierno ken politika, terorista ken tirano ti kanayon a manglapped kadatayo."
  
  Nakita ni Drake ti liday iti rupa ti lalaki ken ti naan-anay a pammati iti bukodna a sasao. Awan ti naipangato a paltog wenno bariles bayat ti narungsot a panagdinnungpar dagiti karibal a team. Maipaay amin dayta iti panagraem.
  
  Timmakder ni Drake, binaybay-anna ti submachine gun-na iti backpack-na, ket sinabatna ti panangraut a nakasango. Nagkonekta dagiti dakulap iti barukongna ken intag-ay dagiti takiagna. Nagputed a naimbag ti tulang kadagiti gurongna. Narikna ni Drake ti panagdardaras ti angin a rimmuar iti bagina ket natnag iti maysa a tulang. Awan asi ti panangraut, dagiti tulang ken dakulap ket napigsa ti panagbettak ken panagtudo, ti kinarungsot ket nakuenta tapno awan ti maited kenkuana a gundaway a makaibales wenno mabang-aran. Inibturanna ti saem ken binidna ti panawenna. Nagkidem ti dadduma pay nga eksena bayat ti panagbaliwbaliw ken panagbaliktadna. Nakiranget ni Alicia iti natayag a lalaki; Naglaban da Hayden ken Kinimaka iti lider. Imbaon ni Mai ti kalabanna iti rabaw ti abagana ket kalpasanna nasakit a dinanogna iti sternum.
  
  Nakita ni Drake ti gundaway ket innalana dayta. Iti likudanna nangngegna ni Thorsten Dahl a nagparang a kas iti gagangay, a naglugan iti tuktok ti agdan; maysa a madlaw a kaadda a di mabalin a di ikankano. Nagsardeng laeng ti nangraut ken ni Drake iti apagbiit.
  
  Nagdardaras ti dati a soldado ti SAS iti daga, inyulogna dagiti sakana ken tiniliwna ti kalabanna iti likudan ti tulang. Natinnag iti sango, a nagparintumeng. Bayat ti pannakatnagna iti lebel ni Drake, nangiruar ti Yorkshireman iti nabileg nga header. Impakita ti ikkis ken limmawa dagiti matana no kasano laeng ti kapigsa ti panangdungparna. Nagkidem ti Chinese commando ket nagsandig iti maysa nga imana. Timmakder ni Drake ket naan-anay nga insublina ti pabor babaen kadagiti tulang ken head pokes. Adda sumagmamano a sugat ken sumagmamano a dara, ngem awan ti mamagpeggad-biag.
  
  Nagdardaras a limmabas ni Dahl, a pinuntiria ti kalaban ni Alicia. Kasla toro ti nangkabil ti Sueko a kas met laeng iti panangkabil ni Alicia. Natukkol ti nangraut kenkuana ken nasaplit iti napigsa ti likud ti tengngedna, a nagpigerger ken naalipunget. Nagsublida iti umiso a tiempo tapno makitada ni Mai a mangtukkol iti kalabanna a di makapuot ket kalpasanna nakasarak iti lalaki nga addaan iti kahon.
  
  "Hello!" Nagsangit ni Alicia idi makitana ida ket rinugianna ti nagtaray.
  
  Rinugianda ti nagtaray, ngem pimmanawen da Smith ken Yorgi iti laban. "Kitaen?" kinuna ni Alicia. "Ti pigsami ket adda iti bilang. Ammok nga adda rason a nagsagabakami iti kasta unay iti daytoy damn team."
  
  Iti sango, linapdan ni Kenzi ti kakaisuna a sabali a ruta ti lalaki - agsubli iti mausoleum. Ita buyogen ti nakalkaldaang a panagkita ken managpasakup a postura, inruarna ti igam a dati nga iduldulinna.
  
  Sinukimat ni Drake ti lugar ket nakitana a pinarukma ni Hayden kamaudiananna ti lider ti grupo.
  
  "Saanmo nga aramiden dayta!" - impukkawna iti lalaki. "Nalablabes ti bilangm, buddy."
  
  Timmangad ni Hayden, inusigna ti kasasaad, sa pinunasna ti dara iti pingpingna. Nakita itan ni Drake ni Altan a naglusulos nga agsubli iti agdan tapno kitaenna ket nagsennaay iti bagina. Kina-intrimitida...
  
  Nagtalinaed a di naggunay ti paltog, nairut pay laeng ti pannakatengngel ti kahon, dandani naiggaman ti ipapatay. Timmakder ni Hayden ket intag-ayna ti imana, ti palma ket nakasango iti ruar. Maysa a natayag a pagpuoran iti insienso ti nagtakder iti nagbaetanna ken ti lalaki, ngem naggunay agingga a makita.
  
  Immabante ni Kenzi manipud iti likudan. Smith ken Kinimaka manipud iti sikigan. Awan ti pagilasinan ti panagbuteng iti imatang ti soldado, panagresign laeng.
  
  "Awan ti natay." Intudo ni Hayden dagiti awan puotna ken agsennaay a soldado nga Insik. "Awan ti obligado. Bay-am laengen ti kahon."
  
  Naawis ni Alicia ti atensionna. "Ket no kasapulam ti mangsapsaplit, tapno laeng agparang a nasayaat," kinunana. "Addanak ditoy".
  
  Saan a karaman ti mentalidad ti soldado ti panagsuko. Ket awan ti papanan daytoy a lalaki, awan ti paglisianna.
  
  "Ti paltog," kinuna ni Drake, "ket maysa nga ulbod a namnama. Ammom a kasta."
  
  Nadungpar ti komento ti puntiria, nagpigerger ti ima nga addaan iti pistola iti umuna a gundaway. Nagsaknap ti nadagsen a kinaulimek, ket nadlaw ni Drake a nangrugin nga agkigtot ti agassawa kadagiti naabak a lallaki. "Masapul nga ikeddengmo, buddy," kinunana. "Agtiktik ti relo."
  
  Dandani dagus a nangiruar ti lalaki iti pistola ket rinugianna ti nagtaray. Pinuntiriana ni Hayden, ket kalpasanna, apaman nga adda iti abay ti pagpuoran iti insienso, insaplitna ti imana iti kalub, a mangnamnama a maitukkolna kenkuana. Ti panagdudung-aw ken panagsennaay ti kakaisuna a gunggona bayat a natalged ti pannakaikapet ti banag, ngem intultuloyna ti nagtaray.
  
  Inur-uray ni Hayden, a nagtalinaed ti atensionna.
  
  Nag-charge ni Alicia manipud iti bulsek a sikiganna, nag-dove, ket iniggamanna iti aglawlaw ti siket iti rugby grip. Nagrukob ti lalaki, dandani naggudua, nadungpar ti ulona ti abaga ni Alicia, ket nagtayab ti kahon iti sikigan. Pinadas ni Hayden a gammatan, a tiniliwna sakbay a nakaro ti pannakadadael. Ti napardas a panangsiput ti nangpasingked iti kaadda ti eskudo ti Order.
  
  Tinapik ni Alicia ti awan puotna a lalaki. "Imbagak kenka nga addaakto para kenka."
  
  In-assess ti team. Aggargaraw metten dagiti Insik. Nasinged la ketdi dagiti Pranses. Maysa a sao ni Hayden ti nangisubli ken ni Lauren iti saritaan.
  
  "Dakes a damag, kakabsat. Saan nga ikkaten dagiti Pranses dagiti matada kenka, ken saan nga ikkaten dagiti Ruso dagiti matada kadakuada. Umakar!"
  
  Bullshit nga!
  
  Nagbuya ni Drake agingga iti panagsubli iti agdan ken iti diretso a dalan nga agturong iti mausoleum. Nakitana dagiti tattao nga agtartaray, maysa a grupo ti uppat a dandani sigurado a masapul a Pranses. "Nasayaatda," kinunana. "Agpayso, namindua itan nga immuna a nakadanonda kadakami."
  
  "Masapul a mapantayo," kinuna ni Smith. "Makikaduadanton kadakami kalpasan ti sumagmamano a minuto."
  
  "Sadino ti papanan?" sinaludsod ni Alicia. "Nabaraanda ti kakaisuna a pagruaran."
  
  Nadlaw ni Drake dagiti kayo kadagiti sikigan ken karuotan iti sango. Kinapudnona limitado ti pagpilian.
  
  "Umayka," kinunana. "Ket ni Lauren, mangipatulodka iti helikopter."
  
  "Iti dalanko".
  
  "Alisto nga aramiden," kinuna ni Smith. "Nakatakder dagitoy a Pranses."
  
  Nagdardaras ni Drake nga immasideg, a pinanunotna a saan unay a mabalin nga adayo ti likudan dagiti Ruso. Daksanggasat ta saan a nagbayag sakbay nga adda nangrugi a nangpaltog. Agingga ita, nasayaat ti amin para kadakuada, nakitada ti kasayaatan iti relasion ti soldado iti soldado ken tao iti tao, ngem bassit laeng ti tsansa nga agpaut ti kasta a nalaka a madadael a panagsardeng ti gubat.
  
  Sanguentayo dagiti kinapudno: No kayat dagitoy a pagilian ti agtitinnulong ken mangibinglay kadagiti gunggona, ammo a naan-anay dagiti lallaki ken babbai nga adda iti turay a dayta koma ti nalaklaka a dalan - ket kaskasdi nga agtultuloy ti pannakidangadangda.
  
  Nagdisso iti nagbaetan dagiti kayo. Nagdardaras ti team a nangsurot kenkuana, ni Hayden ti nangtengngel iti naarkosan a kahon a naglaon iti as-yet-unrevealed secret-na. Nagbitin ni Dahl iti likudan, a sinurotna ti panagrang-ay dagiti Pranses.
  
  "Lima a minuto iti likudanmi. Awan ti pagilasinan dagiti Ruso. Ket makariing dagiti Insik. Sige, mabalin a dayta ti mangtengngel kadakuada amin bassit."
  
  "Sangapulo a minuto ti helikopter," kinuna ni Lauren kadakuada.
  
  "Ibagam nga agdardaras," kinuna ni Alicia. "Napudot la ketdi daytoy a lalaki."
  
  "Ipasakon daytoy."
  
  Innala ni Drake ti direkta unay a ruta, a mangnamnama iti nasayaat a linia ti kalub. Nagyunnat dagiti kayo iti amin a direksion, nalukneng ken nadam-eg ti daga ken nabaknang ti angotna iti daga. Nangala ni Kensi iti napuskol a sanga, a nagkidem bayat ti panagtarayna a kasla kunana, "Masapul a mapnektayo iti daytoy." Umuna ti atiddog a panagpababa, kalpasanna natadem a panagpangato, ket naungaw ti ruta iti likudan dagitoy. Dandani saan a makita ti tangatang ken nalamuyot ti amin nga uni.
  
  "Namnamaek laeng nga awan ti umun-una kadatayo," kinuna ni Dahl.
  
  Nagngaretnget ni Kinimaka a nangipigket iti napigsa. "Agtalekka kadagiti agdengdengngeg," kinunana, a nalawag a nagsubli kadagiti aldawna iti CIA. "Nasaysayaatda ngem iti pampanunotem."
  
  Nakita met ni Drake nga awanda ditoy daga, ken nakapuy ti field sense-na. In-scan-na ti tunggal horizon, nga agtalek nga aramiden met ni Dahl manipud iti likudan. Kalpasan ti uppat a minuto nagsardengda iti apagbiit tapno dumngegda.
  
  "Direction finding iti daytoy a helikopter?" inyarasaas ni Hayden ken ni Lauren.
  
  Makita ti taga New York dagiti posisionda kas agkir-in nga asul a tulnek iti scanner. "Diretso nga agpasango. Itultuloymo ti agtultuloy."
  
  Naulimek ti amin; mabalin nga isuda laeng ti tattao iti lubong. Intuloy ni Drake kalpasan ti apagbiit, a pinilina a naimbag dagiti addangna. Nagkullayaw ni Alicia iti abayna, maysa nga addang iti likudan ni Hayden. Nagsaknap itan ti dadduma pay a kameng ti team tapno mapaadu ti range-da. Naguyod ti igam ken nawaya a natengngel.
  
  Naingpis dagiti kayo iti sanguanan. Nagsardeng ni Drake iti asideg ti makinruar a perimeter, a mangkitkita iti daga.
  
  "Ababa laeng ti panagpababa iti patad a talon," kinunana. "Nasayaat para iti shredder. Impyerno, uray ti Sueko ket makadungpar iti puntiria a kasta ti kadakkelna."
  
  "Tallo a minuto agingga iti miting," kinuna ni Lauren.
  
  Nagsanud ni Hayden nga immasideg ken ni Drake. "Ania ti langana?"
  
  "Awan ti pagilasinan dagiti kabusor." Nagkidem. "Ngem maited no siasino ti pakilanglangenantayo, apay koma nga isuda?"
  
  Immasideg ni Dahl. "Kasta met laeng ditoy. Siempre, addada sadiay ruar iti sadinoman, ngem nasayaat ti pannakailemmengda."
  
  "Ket masiguradom a kastoy ti pagturonganda," kinuna ni Mai. "Apay nga agur-uraytayo?"
  
  Kinita ni Dahl ni Drake. "Kasapulan ti Yorkshire pudding ti panaginana."
  
  "Maysa nga aldaw," kinuna ni Drake a maudi a nangkita iti lugar. "Talaga a nakaskasdaaw a nakakatkatawa ti ibagam, ngem agingga iti dayta, pangngaasim ta agsaoka laeng no makasaritaka."
  
  Rimmuarda iti linia ti kayo, nga agpababa iti natadem ken naruot a bakras. Nabara nga angin ti nangkablaaw ken ni Drake, makaay-ayo a rikna kalpasan ti cloying thicket of trees. Awan ti tao ti intero a lugar ken naalad iti saan nga adayo manipud iti nagtungpalanna iti maysa a strip ti aspalto iti adayo nga sanguanan.
  
  "Ukarka ita," kinuna ni Drake. "Mabalintayo ti mangikabil iti perimeter iti patad a daga."
  
  Ngem kalpasanna, nadadael ti talna ken kinaawan iti intero a lugar. Nagtaray ti SPEAR team a bimmaba iti bakras bayat nga iti kannigidda nagbukbok dagiti Ruso manipud iti nakailemmenganda. Iti sanguananda a dua, a nasalinong iti adayo a kabakiran dagiti kayo, immay met iti imatang dagiti Pranses.
  
  Di kumurang a kasta ti panangmatmat ni Drake kadagiti bambanag. Sigurado a saanda a nakasuot kadagiti name tag, ngem nakadkadlaw ti naiduma ti langa ti rupada ken kababalinda.
  
  Maigiddato iti dayta, nagparang ti helikopterda iti tangatang iti ngatuen da.
  
  "Oh tae".
  
  Iti kannigidna, nagdisso ti Ruso iti maysa a tumeng ket intali ti flare gun iti abagana.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO PITO
  
  
  Nagturong ni Drake iti tengnga ti addang ket pinaltoganna. Dagiti balana ti nangpisang iti ruot iti aglawlaw ti elite a soldado, ngem dida dinadael ti panagsaganana. Saan a pulos a nagkullayaw ti rocket launcher; nagtalinaed a natibker ti lever a nangtengngel kenkuana. Nag-fan out dagiti kakaduana iti aglawlawna, a nagsubli iti apuy. Kellaat a nasarakan ni Drake ti bagina iti lubong a napno kadagiti peggad.
  
  Nagdardaras dagiti Pranses iti amin a pigsada a diretso nga agturong iti agdisso a helikopter. Ni Drake, agraman da Dahl ken Smith, ti nangtaginayon kadagiti Ruso iti baybay ken panagbantay. Makita ti rupa ti piloto, a naipamaysa iti landing site. Saan a pulos a nagbannayat da Alicia ken May ket inwagwagda tapno maala ti atensionna.
  
  Nagputed dagiti bala iti angin.
  
  Dinanog ni Drake ti maysa kadagiti Ruso babaen ti payakna, a nangibaon kenkuana iti maysa a tulang. Nag-boom ti timek ni Hayden iti rabaw ti communicator.
  
  "Piloto, agaramidka iti evasive action! Lauren, ibagam kenkuana nga adda missile-da!"
  
  Da Drake, Dahl ken Smith ti nangkabil iti Russian contingent, ngem nagtalinaedda nga adayo unay tapno umiso ti pannakapormada, nangruna bayat ti panaggarawda. Timmangad ti piloto, nakigtot ti rupana.
  
  Nagputok ti RPG, nagtayab ti missile a rimmuar nga addaan iti whoosh ti angin ken napigsa a panagbettak. Awan ti maaramidan laeng ni Drake ken dagiti dadduma a mangbuya bayat ti panangpanawna iti tugot iti tangatang ket di agkamali a nagtayab a diretso nga agturong iti helikopter. Gapu ta nakaro ti panagbuteng ti piloto, nangaramid iti natadem a panangliklik a maniobra, a nangikiling iti helikopter, ngem napartak unay ti lumabas a missile, nadungparna ti baba ket bimtak iti ulep ti asuk ken gil-ayab. Nagkiling ken natnag ti helikopter, a nagtinnag dagiti pedaso ken naipan iti labes ti dalan ti panagtayabna.
  
  Bayat laeng ti panangmatmatna a buyogen ti di panamati, kinaawan namnama ken nasipnget a pungtot a nakitana no sadino ti pangiturongan ti nakaam-amak a trajectory-na.
  
  Nakita dagiti Pranses nga umay dayta ket pinadasda ti agwaras, ngem natinnag ti natinnag a helikopter iti daga iti nagbaetanda.
  
  Natnag ni Drake iti daga, nga intabonna ti ulona iti turf. Nagputok ken rimmuar dagiti nalabaga ken kahel a gil-ayab, ket nagdisso ti nangisit nga asuk iti langit. Maysa a tao ti nagdisso ti kaaduan a paset ti helikopter; isu ken ti piloto ket natay a dagus. Nagdisso ti kangrunaan a rotor blade ket limmasat a mismo iti maikatlo a naabak, a napartak ken kellaat nga awan ti ammona maipapan iti dayta. Timmangad ni Drake ket nakitana ti nagdakkel a pedaso ti sumsumged a rugit a natnag iti sabali. Ti puersa ti danog ti nangtukkol kenkuana manipud kadagiti sakana ket insublina iti sangadosena nga addang, kalpasanna insardengna ti amin a panaggaraw.
  
  Dua laeng a Pranses ti nakalasat; ti kaaduan a paset ti team ket naabak iti maysa a daksanggasat a pasamak. Nakita ni Drake ti maysa kadakuada nga agkarayam nga umadayo iti agpungtot nga apuy nga addaan iti napuoran nga ima, ket ti sabali, agkullayaw, umas-asideg. Uray kasano, nabalinan ti maikadua nga iniggaman ti igam ket maigiddato iti dayta, tinulonganna ti kaduana a makalisi.
  
  Inalun-on ni Drake ti pungtotna ket intuloyna a siiirut ti panangtengngelna iti konsentrasionna. Nadadael ti kakaisuna a pamay-anda a panagpataud. Iggem pay laeng ni Hayden ti free kick, ngem ita, agdardaras dagiti Ruso nga agturong kadakuada nga addaan iti naan-anay a nalawag a panggep. Ti lalaki nga addaan iti RPG ket puntiriana pay laeng dagiti rebbek, a kasla pampanunotenna ti maikadua a panagbettak.
  
  Timmakder ni Drake, ket timmakder ti team a kaduana. Iti panagadayoda kadagiti Ruso nga agturong iti apuy, nangipasdekda iti network dagiti pagkamangan a nangpilit kadagiti kabusorda nga agidda iti nababa. Agpada a sinuntok da Drake ken Dahl dagiti naka-vest a lallaki, a nangibaon kadakuada a nagsaknap iti daga. Nalapunos ida dagiti agburburek a gil-ayab bayat nga umas-asidegda, mangngeg dagiti natadem a pop ken nadagsen a panagkigtot manipud iti uneg. Narikna ni Drake a nagbuggo dayta iti rupana sa nagdukot iti likudan ti bulsek a sikiganna. Dagiti nabati a Pranses ket adayodan, a makidangdangadang kadagiti sugat ken pannakapukawda, ken nalawag a rimmuar iti panagsusupiat iti agdama.
  
  Nagsubli ni Drake iti maysa a tulangna, a pinidutna ti comm button.
  
  "Agdisso ti helikopter," kinunana a mangpasingked iti daytoy ken ni Lauren, ngarud, "Kasapulantayo ti sabali pay a pamay-an ti panagbakwit ita."
  
  Naulimek ti sungbat. "Iti kenkuana".
  
  Nagtultuloy ti panagatras ti grupo, a nangpaadu iti distansia iti nagbaetan ti gumilgil-ayab a lapped ken ti umas-asideg a kabusor. Nakaskasdaaw ken awan asi, pinaputok ti Russian RPG ti sabali pay a rocket iti nadadaelen a helikopter, a nangipatulod iti ad-adu pay nga adigi ti gil-ayab ken shrapnel iti tangatang.
  
  Narikna ni Drake ti maysa a pedaso ti metal a rimmuar iti abagana ket nagturong iti aglawlaw manipud iti pannakadungparna. Timmaliaw ni Dahl iti napalabas, ngem nagtung-ed ti taga Yorkshire, "I"m fine."
  
  Intudo ida ni Alicia iti adayo nga alad. "Daytoy laeng a kalsada ti pagpilian. Umakarkayo, tattao!"
  
  In-level ni Hayden ti kahon sa nagtaray. Nagtalinaed da Smith ken Kinimaka, a nangmantener iti apuy iti nagbaetanda ken dagiti Ruso. In-scan ni Drake ti lugar iti sanguanan, a kanayon a nakasagana kadagiti baro a sorpresa ken namnamaenna ti kadaksan. Adda dagiti Insik iti sadinoman, ket alerto dagiti Israelita, Sueko ken Briton.
  
  Ti kapartakda ti nangisina kadakuada kadagiti mangkamkamat a Ruso, ket nakadanonda iti alad nga adda nabati a tiempo. Nagna da Alicia ken May iti ab-ababa a dalan ket kalpasanna nasarakanda ti bagbagida iti sabali a bangir, iti abay ti dua-lane a strip ti aspalto a naungaw iti agsumbangir a direksion iti kasla disierto. Saan pay a nagsubli ni Lauren kadakuada, ngem binaybay-anda a bukodna, ta ammoda a makatulong ni DC.
  
  Saan a napno ni Drake iti dakkel a panagtalek. Saanna a pinabasol ni Lauren-Ti New Yorker ket adda iti nadalus a danum, ngem awan ti aniaman iti daytoy a mision agingga ita a nangibaga kenkuana a dagiti lallaki ken babbai a nakatugaw a natalged ken nabara iti Kapitolio ket naan-anay a naabbungotan ti bukotda.
  
  Napan nagtaray ni Alicia. Umad-adu dayta a karkarna nga eksena. Ammo ni Drake nga adda la ketdi kita ti abbong dagiti Ruso. Nalabit adda dayta iti dalan.
  
  "Kitaem dita," nagsao ni Kenzi.
  
  Agarup kagudua a milia iti sanguanan, nagsardeng ti nangisit nga SUV tapno alaenna dagiti marigrigat a Pranses. Bayat ti panagbuyada, napardas ti kapartak ti lugan agingga iti sangagasut walopulo a milia iti kada oras, nangikarga iti dua nga operatiba ken nagdardaras a pimmanaw nga addaan iti panagkigtot.
  
  "Nakurapay a bastardo," kinuna ni Dahl.
  
  "Masapul a madanagantayo maipapan iti bagitayo," kinuna ni Smith. "Wenno agbalintayo met a 'poor bastards'."
  
  "Adda punto ni Grumpy," kinuna ni Alicia a kumitkita iti amin a direksion. "Seryoso, awan ti papananmi."
  
  "Itabon ti kahon." Intudo ni Kinimaka ti maysa a kabakiran dagiti kayo iti asideg laeng ti kalsada. "Agsublika para iti daytoy inton agangay. Wenno kiddawem ken Lauren a mangibaon iti sabali a team."
  
  Kinita ni Drake ni Dahl. "Saan koma a natangken unay, a?"
  
  "Narisgo unay," kinuna ni Hayden. "Mabalin a masarakanda dayta. I-intercept ti mensahe. Malaksid iti dayta, kasapulantayo daytoy nga impormasion. Mabalin nga agturongen ti dadduma a team iti maikatlo a rider."
  
  Nagkidem ni Drake. Saanna a pinanunot dayta. Nangrugin a nagpulso ti maysa a silo ti tension iti mismo a tengnga ti mugingna.
  
  "Diak pulos impagarup a broke-ak iti fucking China," inreklamo ni Alicia.
  
  "Maysa daytoy kadagiti uppat a suli ti daga," kinuna kenkuana ni Dahl. "Isu a maliwliwakayo iti daytoy."
  
  "Ay, salamat, manong. Pagyamanan iti daytoy. Baka gumatangak iti condominium."
  
  Adda metten iti dalan dagiti Ruso. Makita ni Drake ti maysa kadakuada nga agpukpukkaw iti radio. Kalpasanna, limmabas ti panagkitana kadagiti Ruso ket inkagumaanna nga ipamaysa ti maysa a banag nga aggaraw iti adayo.
  
  "Mabalin a daytoy ti luganda," kinuna ni Dahl a nagtaray ken timmaliaw iti napalabas iti isu met laeng a tiempo.
  
  Nagkatawa ni Yorgi, kasla agila dagiti matana. "Koma. Ket sangapulo a tawenen ti napalabas mabalin nga umiso ti imbagam."
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana. "Hoy, bus dayta."
  
  "Itultuloymo ti agtaray," kinuna ni Hayden. "Ikagumaam ti saan nga agparang nga interesado."
  
  Nagkatawa ni Alicia. "Ita, naaramidmon. Diak maisardeng ti agbuya. Naaramidmo kadin daytoy? Ammom a dika koma kumita iti maysa a tao ket masarakam a dika makafucking look away?"
  
  "Kanayon a magun-odko dayta," kinuna ni Dahl. "Natural nga".
  
  "Bueno, manmano a buya ti Muppet a nakabado iti lalat," insungbat ni Drake.
  
  Naraniag a duyaw ken moderno ti bus ket nagdardaras a nanglabas kadagiti Ruso a di nagbannayat. Inapresiar ni Drake ti kapartak dayta, ti drayber ken pasahero, ngem ammona nga awan ti pagpilianda. Sumagmamano a milia ti kaadayoda manipud iti aniaman a kangrunaan a siudad. Bayat nga umas-asideg ti bus ken minatmatan dagiti Ruso, inserra ti SPEAR team ti kalsada.
  
  "In-inayadmo," insungbat ni Alicia.
  
  Kellaat a nagkatawa ni Smith. "Saan a Kansas daytoy. Saannaka a maawatan."
  
  "Kalpasanna maysa a sapasap a pagsasao." Inngato ni Alicia ti armasna iti laksid ti panagsilnag ni Hayden.
  
  "Naparpartak," kinuna ni Dahl. "Sakbay a lumlumtaw iti radio."
  
  Nagbannayat ti bus ket nagdisso bassit, ti nalawa a sango a murdong ket nag-slide offside. Nagtalawdan dagiti Ruso. Induron ni Drake a linuktan ti ridaw, nga inseniasna ti drayber a manglukat iti dayta. Nabutngan ti rupa ti lalaki, nakalawlawa dagiti matana ken agdardaras iti nagbaetan dagiti soldado ken dagiti pasaherona. Inur-uray ni Drake agingga a nalukatan ti ridaw sa immasideg, nga inyunnatna ti imana.
  
  "Kayatmi laeng ti mapan aglugan," kalmado a kinunana agingga a kabaelanna.
  
  Naglugan ti team iti tengnga ti bus. Ni Dahl ti naudi a naglugan ket tinapikna ti ima ti drayber.
  
  "Umabante!" Intudona ti dalan.
  
  Saan a nasursurok ngem sangagasut a yarda ti likudan dagiti Ruso, a naipangato dagiti paltog bayat nga impigket ti drayber ti sakana iti suelo. Agparang a sipsiputanna dagiti side mirrors-na. Nangrugin nga aggaraw ti bus, naglugan dagiti pasahero nga agsubli. Nagtengngel ni Drake. Nagna ni Alicia iti likud ti bus tapno sukimatenna ti panangkamat.
  
  "Magun-odda ti pigsada"
  
  Inwagwag ni Drake ken ni Dahl. "Ibagam ken ni Keanu nga agdardaras iti impierno!"
  
  Kasla medio nabainan ti Sueko, ngem nakisarita iti drayber ti bus. In-inut a pimmigsa ti lugan. Nakita ni Drake a nagkidem ni Alicia sa nagdardaras a nagsubli, nga agpukpukkaw kadagiti pasahero ti bus.
  
  "Aduka nga agpababa! Itatta!"
  
  Gapu ta mabuteng iti RPG, natnag met ni Drake. Imbag laengen ta nadungpar laeng dagiti bala ti likudan ti kotse, a naikapet amin iti chassis. Nagsennaay gapu iti pannakabang-arna. Nabatad a napakdaaran dagiti Ruso maipapan kadagiti nasugatan a sibilian. Di kumurang a maysa dayta.
  
  Naminsan manen, simrek iti panunotko dagiti napolitikaan a makina iti likudan dagiti plano ti tunggal elite team. Saan nga amin a team ket inisponsoran ti estado; ket dadduma a lider dida pay ammo ti mapaspasamak. Naminsan manen a nagsubli ti pampanunotna kadagiti Pranses - ken dagiti natay a soldado.
  
  Aramidenda ti trabahoda.
  
  Immadayo ti bus kadagiti Ruso, a pimmardas iti kalsada, nga agpigpigerger ti intero a kuadrona. Nagrelaks bassit ni Drake, ta ammona nga agsublida nga agturong ken ni Ejin Horo iti direksion a pagturonganda. Nagnegosio ti drayber iti nalawa ken nasaknap a panaglikos. Nagsubli ni Drake bayat ti panangiruar ni Alicia iti nababa nga ikkis manipud iti tugaw iti likudan.
  
  Ket nakitada ti nangisit a helikopter a kukua dagiti Ruso, a nagdisso tapno alaenna ida.
  
  Ti timek ni Hayden ti nangpunno iti koneksion. "Saandanto a rumaut."
  
  Inkugtar ni Drake dagiti bibigna. "Pluido nga op. Agbalbaliw dagiti bilin."
  
  "Ket mabalinda pay laeng nga iduron ti bus manipud iti kalsada," insungbat ni Dahl. "Kasano ti kaadayo ti siudad?"
  
  "Walo a minuto," insungbat ni Lauren.
  
  "Atiddog unay". Nagna ni Dahl iti pasilio nga agturong iti likudan ti napartak a kotse ket rinugianna nga inlawlawag kadagiti pasahero a rumbeng nga umabanteda. Sumagmamano a kanito ti naglabas sa nakikadua ken ni Alicia.
  
  "Hi Torsti. Ket kanayon nga impagarupko a dagiti tugaw iti likud ket para laeng iti panaginnagto."
  
  Nangaramid ti Sueko iti natengngel nga uni. "Ikagkagumaam kadi nga agbiaheak a masakit? Ammok no sadino ti ayan dagita a bibig."
  
  Pinapuyot ni Alicia ti agek. "Dimo ammo no sadino ti napanda."
  
  Inleppas ni Dahl ti isem ket inaramidna ti pagilasinan ti krus. Maysa a helikopter a Ruso ti nagdisso iti apagbiit bayat a naglugan dagiti soldado, nga agtaytayab iti rabaw ti runway. Nagsaknap ti bus iti sumagmamano a distansia ket nagturong iti nagbaetanda, ket sinukimat da Alicia ken Dahl ti angin.
  
  Kinita ni Drake dagiti agtatalaw a Pranses iti sanguanan, ngem nagduadua no padasenda ti rumaut. Manmano ti bilangda ken makidangdangadang kadagiti pannakapukaw. Nalabes ti panangpattapattada. Ad-adda koma a makaanay no nagderetsoda iti maikatlo a pagilasinan.
  
  Kaskasdi, nagbuya.
  
  Dimteng ti timek ni Lauren babaen ti communicator. "Innem a minuto. Adda kadi tiempoyo nga agsarita?"
  
  "Maipapan iti ania?" Nagngaretnget ni Smith, ngem nagkedked nga agsao iti aniaman a makapukaw.
  
  "Misterio ti Third Horseman, maysa nga intapuak ti Order sadiay tapno pitak ti danum. Dagiti nalatak nga Indian ket mairaman da Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, ngem kasano a masarakanmo ti kadadaksan a tao a nagbiag? Ket nalatak isuna." Nagsennaay. "Ag-check-kami pay laeng. Nupay kasta, adda pay laeng iti dead end ti think tank idiay Washington. Imbagak kadakuada a mabalin a saan a kasta ti kinadakesna."
  
  Nagsennaay ni Drake iti bang-ar. "Wen ay-ayatek. Saan a ti kadaksan a mabalin a mapasamak," kinunana. "Daytoy ti rumbeng a mangpabannayat kadagiti dadduma a nasion."
  
  "Sigurado a mapasamak dayta. Iti sabali a damag, ipagarupmi a naburakmi ti uppat a suli ti daga."
  
  "Adda kadi?" kinuna ni Mai. "Naimbag a damag daytoy."
  
  Nagustuan ni Drake ti gagangay a panangtagibassitna. "Agbitinka sadiay, Mai."
  
  "Wen, diak kayat ti agluksaw iti tugawko gapu iti ragsak," namaga nga innayon ni Alicia.
  
  Saan a nagdeign ni Mai a sumungbat. Intuloy ni Lauren a kasla awan ti naibaga, "Aguraykayo, guys. Naibaga laeng kaniak a nagsubli dagiti Insik iti dayta. Di kumurang a dua a helikopter ti agturong iti direksionmo."
  
  "Nakalugankami iti Chinese bus," kinuna ni Yorgi. "Saantayo ngata a natalged kadakuada uray la?"
  
  "Medio naive," kinuna ni Kenzie. "Saan a maseknan dagiti gobierno."
  
  "Iti laksid ti nalabes a generalization," innayon ni Hayden. "Husto ti kuna ni Kenzie. Ditay" maipagarup a dida makalugan iti bus."
  
  Naimpadtuan a sasao, napanunot ni Drake, bayat ti panagtubo ti nangisit a speck iti asul a langit iti sango ti bus.
  
  Kinuna ni Alicia, "Adda ditoy dagiti Ruso."
  
  Nagbalinen a narigrigat nga amang.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO WALO
  
  
  Nagtayab dagiti helikopter iti sango ken likudan. Nagbuya ni Drake bayat ti panagdisso ti tumatayab nga Insik a bimmaba iti dandani aspalto sakbay a nag-level off ken nagturong a diretso iti bus.
  
  "Pilitennakami nga ag-crash," kinunana, sa intudona ti mabutbuteng a drayber. "Saan saan." ituloy!"
  
  Nagngaretnget ti makina ti bus ken naggurruod dagiti goma iti daga. Sumagmamano a tattao a napusek iti sango ti nangrugin nga agpukkaw. Ammo ni Drake a saan nga inggagara a maidungpar dagiti Insik ti helikopter, ngem narigat nga ipaawat ti pannakaammona kadagiti pasahero.
  
  Inkidem a naimbag ti drayber dagiti matana. Nagturong ti bus.
  
  Inlunod ni Drake ket inyadayona ti lalaki iti perch-na, a nangtengngel iti manibela. Tinulongan ni Smith ti lalaki ket sigagagar nga inturongna a rimmuar iti dalan. Naglugan ni Drake iti likudan ti manibela ti bus, nga inkabilna ti sakana iti pedal ti gas ken pinagtalinaedna a sititibker dagiti imana iti manibela, a pinagtalinaedna dayta iti naan-anay a diretso a linia.
  
  Direkta a naiturong kadakuada ti agong ti helikopter, alisto nga agserra ti giwang.
  
  Nangngeg dagiti ikkis manipud iti likudan ken iti sikigan. Ita, masapul a lapdan ni Smith ti drayber. Nagtengngel ni Drake.
  
  Nangrugin nga agkir-in ti makikomunikar. "Umayka, ti loutish Keanu-ko," nagnganga ni Alicia. "Praktikal nga adda iti kukuami dagiti Ruso-"
  
  "Bitch," insungbat ni Kenzi. "Agtalinaedka a kalmado." Kinitam kadi ti façade?"
  
  Nagung-ungor ti panagkigtot ni Alicia iti intero a bus.
  
  "Dagiti balabala?" sinaludsod ni Drake iti maudi a segundo.
  
  "Saan a talaga a board meeting daytoy!"
  
  Siirut ti panangtengngel ni Drake iti pammatina, ti kapadasanna ken ti timonna. Dagiti napigsa a protesta ti nangpunno kadagiti lapayagna. Agtinnag dagiti bangkay iti suelo ti bus. Uray ni Smith ket nagkigtot. Iti maudi unay a kanito, nagkiling ti helikopter nga Insik iti kannawan, ket nagpreno ti helikopter a Ruso, a dandani nadungpar dagiti skids ti likud ti bus. Nagsippayot ni Alicia ket indalus ni Dal ti karabukobna.
  
  "Pudno a patiek a nangabakkami iti daytoy a round ti manok."
  
  Intuloy ni Drake ti nagmaneho, a nakitana ti sabali pay a nalawa a nagwalis a panagturong iti sanguanan. "Ket ti bonus ket saankami a naprito wenno narangrangkis."
  
  "Isardengmo," kinuna ni Kinimaka. "Mabisinakon."
  
  Nagsarua ni Alicia. "Nauyong laeng a helikopter dagiti Tsino."
  
  "Agsublidan," kinuna ni Hayden.
  
  "As-asidegkayo a lallaki iti ruar ti siudad ita," kinuna ni Lauren. "Ngem tallo a minuto pay laeng ti biahe manipud iti aniaman a disente a sentro ti populasion."
  
  Nagdardaras ni Drake nga immasideg iti communicator. "Umaykayo, tattao! Masapul a pagbutngam ida!"
  
  Nagna ni Kenzi nga agturong kadagiti makinlikud a ridaw, nga impukkawna, "Adda kadi katana ditoy?"
  
  Sinabat dagiti sasaona kadagiti blangko a panagkita, ket dua wenno tallo a tattao ti nangitukon iti tugawda. Inyunnat ti nalawa ti matana a lakay ti agpigpigerger nga ima a nakaiggem iti supot ti dulse.
  
  Nagsennaay ni Kenzi. In-flick ni Drake ti switch tapno luktanna dagiti ridaw. Iti apagdarikmat, inruar ti babai nga Israelita ti bagina, iniggamanna ti igid ti tawa, sa ti atep ket inguyodna ti bagina iti atep ti bus. Naannayas ti panagmaneho ni Drake iti lugan agingga a kabaelanna, a liniklikanna ti dakkel nga abut, nga agang-anges iti nauneg bayat a maawatanna ti responsabilidadna a nagtaud iti tignay ni Kensi.
  
  Kalpasanna, iti rearview mirror, nakitana a naglugan ni Dal a makikadua kenkuana.
  
  Oh tae.
  
  Buyogen ti nakaro a konsentrasion, pinagtalinaedna a natalged dayta.
  
  
  * * * .
  
  
  Simmang-at ni Dahl iti atep ti bus. Inyunnat ni Kensi ti imana, ngem nagtung-ed a nanglabas kenkuana.
  
  "Naparpartak!"
  
  Nagun-od ti helikopter ti Russia ti kangato ket ita agdisso manen, iti daytoy a gundaway iti tallo a kakapat nga anggulo iti sango. Makitana ti maysa a lalaki a nakabitin iti tunggal sikigan, a mangpuntiria iti igam, nalabit a puntiriana dagiti pilid wenno uray ti drayber.
  
  Dagus a timmaliaw, a nangsapsapul iti helikopter dagiti Tsino. Saan nga adayo. Iti panagdiving iti kannigid, adda met dagiti tattao a mangpuntiria kadagiti armasda manipud kadagiti ridaw. Ti kinapudno a dagiti Insik ket saan a nakaro ti panagpaputokda iti bukodda a bus ket makaparegta idi damo, ngem nalag-an gapu iti pannakabigbigda a kasapulanda ti kahon nga iggem ni Hayden, ken kasapulanda dayta a di nadadael.
  
  Nagtugaw ni Kensi iti atep ti bus, a dumdumngeg iti angin ken panaggaraw, ket inwarasna dagiti tumengna. Kalpasanna, intag-ayna ti armasna, nga impamaysana ti helikopter. Nangnamnama ni Dahl a dina pay ketdi padasen nga ipelikula dayta, basta butbutngenna dagiti nangpaltog. Awan ti kasta a panagteppel nga impakita dagiti Ruso, ngem desperado a kayat ni Kenzi ti agbalbaliw.
  
  In-assess ni Dahl ti umas-asideg a helikopter. Naempake agingga iti ungto, saan laeng a nasiglat, no di ket makapapatay. Ti maudi a kayatna ket mangpataud iti aniaman a kita ti aksidente, uray pay ti maysa a mabalin a pakairamanan ti pannakadungparna iti bus.
  
  Nagdisso dagiti goma iti sango iti rabaw ti abut, a nangpataud iti "sorry" manipud ken ni Drake. Awan sabali a nangngeg ni Dahl malaksid iti arimbangaw ti agdardaras nga angin ken ti panagngaretnget ti helikopter. Nagdisso ti paltog manipud iti metal iti abay ti makannawan a sakana. Saan nga inkankano daytoy ti Sueko, pinuntiria ken pinaputokanna.
  
  Nadungpar la ketdi ti bala ti puntiriana gapu ta intinnag ti lalaki ti paltog sa nagsanud. Saan nga impalubos ni Dahl a daytoy ti mangburak iti konsentrasionna ket basta pinaputokanna ti sabali pay a paltog babaen ti silulukat a ruangan. Direkta a nagturong kenkuana ti helikopter, a dagus nga immasideg, ket iti daytoy a gundaway naamiris ni Dahl a dakes nga ideya ti panagay-ayam a takrot.
  
  Intapuakna ti bagina iti atep ti bus.
  
  Nagkidem ti helikopter iti ngato, a nangputed iti espasio a kabarbaro a pinanawanna. Awan ti maniobrana nga agturong ken ni Kensi, ngem nakaasideg tapno ibellengna iti maysa a bangir.
  
  Iti igid ti atep ti bus!
  
  Naglusdoy ni Dahl ket nagkarayam nga immasideg, nga ikagkagumaanna a danonen iti umiso a tiempo. Pinasardeng ni Kenzi ti pannakatnagna, ngem napukawna ti panangtengngelna iti armasna; nupay kasta, ti momentum ti nangipatulod kenkuana a nagtayab manipud iti napartak a bus ken iti awan asi a kalsada iti adayo a baba.
  
  Nakaro ti panagkiling ti tumatayab nga Insik, nga immay a nagsirkulo. Nagputok ti Ruso iti ngato, ti naiwawa a bala ti nangtubtubngar iti metal iti asideg ti makannawan a luppo ni Dahl. Nagdisso ti bagi ni Kenzi manipud iti sikigan ti bus, ket inkabilna ti intero a bagina iti maysa a maudi a desperado a panagluksaw, a nakaunnat ti takiagna.
  
  Nabalinanna nga inbalkot ti makannawan nga imana iti agkigtot a pulsotna; nairut a piniselna ket inur-urayna ti di maliklikan a panagkigtot.
  
  Immay dayta, ngem tinaginayonna, nayunnat agingga iti pagbeddengan. Nagtrabaho ti nasileng, nalannas a metal a maibusor kenkuana, a nangpalubos iti bagina nga agdisso nga agturong iti igid, a ti dagsen ni Kenzi ti nangguyod kadakuada a dua nga agpababa.
  
  Dimteng dagiti ikkis iti rabaw dagiti comms. Makita ti team dagiti saka ni Kenzi nga agdardaras iti ruar ti maysa kadagiti sikigan a tawa. Nagtengngel ni Dahl iti amin a pigsana, ngem iti tunggal kanito umas-asideg ti bagina nga umas-asideg iti dayta natangken nga igid.
  
  Awan ti naiggaman iti atep ti bus ken awan ti makaiggem. Mabalinna ti agtengngel, dina pulos palubosan, ngem dina met masarakan ti aniaman a suporta a mangitag-ay kenkuana. Dimteng ti timek ni Drake babaen ti communicator.
  
  "Kayatmo nga agsardengak?" Napigsa, di masigurado, medio madandanagan.
  
  Nasayaat ti panagbasa ni Dahl kadagiti emosion. No nagsardengda, nakaro koma ti pannakasaplitda agpadpada dagiti Ruso ken Insik. Awan ti makaammo no ania ti resultana.
  
  Naburak ti timek ni Lauren. "Sorry, nakaawatak laeng iti mensahe nga umasideg kenka dagiti Swedes. Ita, uppat a dalan a panagsaknap, kailian."
  
  Narikna ni Dahl ti dagsen a nangyunnat kadagiti piskelna. Tunggal ag-bounce ti bus, agdisso ti sabali pay a pulgada ti bagina iti igid, ket ad-adda pay a matnag ni Kenzi. Nangngegna ti timek ti Israeli manipud iti sadinoman iti baba.
  
  "Bay-am! Maaramidko dayta!"
  
  Saan uray inton kaano. Innem a pulo a milia iti kada oras ti panagdaliasatda. Ammo ni Kensi a dina palubosan ken dina kayat a matnagda a dua. Ad-adda pay a narikna ni Dahl ti panagraem kenkuana. Ti puso nga ammona a naitabon iti nauneg ket timmakder laeng nga as-asideg bassit iti rabaw.
  
  Ti uni ti botasna a mangdungpar kadagiti tawa ti nangparpartak iti panagpitik ti bukodna a puso.
  
  Naggigiddanda a nagdisso, ni Kenzi a bimmaba iti sikigan ken ni Dahl iti atep ti bus. Pinadasna nga iggaman ti nagaspang nga igid nga agtartaray iti igid, ngem bassit unay ket pinutedna ti lasagna. Gapu ta awan ti makitana a namnama, kimpet iti dayta agingga a kabaelanna, nga inrisgona ti amin.
  
  Nagturong ti barukongna iti bakras, a di mapengdan ti panagdisso. Nagsabat dagiti matana ken ni Kenzi, a timmangad. Awan ti sasao, awan ebkas, ngem nauneg ti panagsinnukatda.
  
  Masapul a palubosannak.
  
  Saan uray inton kaano.
  
  Nagguyod manen, sa laeng naglusdoy a limmabas iti punto nga awanen ti agsubli.
  
  Dagiti napigsa nga ima ti nangtengngel iti dua a urbonna, dagiti ima a mabalin laeng a kukua ni Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha," kinuna ti Hawaiian. "Awan ti papanankayo a lallaki."
  
  Sinuportaran ti Hawaiian ni Dahl sa in-inut nga inyadayona iti pannakatnagna. Nairut ti panangtengngel ni Dahl ken ni Kensi. Naggigiddanda nga in-inut a nagturong iti natalged a lugar.
  
  Iti ngato, nagdisso dagiti helikopter iti maudi a gundaway.
  
  
  * * * .
  
  
  Ammo ni Drake a nairut ti panangtengngel ni Kinimaka kadagiti gagayyemna, ngem agduadua latta a mangiturong iti bus iti natadem unay. Immabante dagiti Ruso ken Insik manipud iti agsumbangir a direksion, nga awan duadua nga ammoda a daytoy ti maudi a pamay-anda.
  
  Ti uni ti panagburak dagiti tawa ti nangibaga kenkuana a saan a nakatakder nga awan ti aramid dagiti dadduma. Adda planoda.
  
  Manipud iti likudan, tunggal maysa da Alicia, Smith, May, Hayden ken Yorgi ket nangala iti tawa manipud iti nagduduma a sikigan ti bus ket naburakda dayta. Gapu ta pinuntiriada dagiti umas-asideg a helikopter, nangpaputokda iti nakaro, a nangpilit kadakuada a dagus a mangiturong iti sikigan. Nagpatingga ti linia ti kayo ket nakita ni Drake dagiti pasdek iti sanguanan.
  
  Network ti kalsada, nagtimbukel. Naguni dagiti paltog iti likudanna, a nangpunno iti bus; nangisit a helikopter ti nagturong iti tangatang.
  
  Nagsennaay gapu iti pannakabang-arna.
  
  "Makalasatkami," kinunana. "Tapno makilaban iti sabali a panawen."
  
  insingasing ni Lauren. "Nagsanud met dagiti Sueko," kinunana. "Ngem makaalaak latta iti sangkabassit a halo iti signal. Banag iti nagbaetan ti Washington, ti talon ken siak. Karkarna daytoy. Dandani kasla... kasla..."
  
  "Ania?" - sinaludsodko. sinaludsod ni Drake.
  
  "Kasla adda sabali a set ti komunikasion a mapaspasamak. Adda pay sabali nga agay-ayam. Maysa pay..." nagduadua.
  
  "Yasmang?" Nalpas ni Drake.
  
  Nagreklamo iti napigsa ni Hayden. "Kasla nakakatkatawa daytoy."
  
  "Ammok," insungbat ni Lauren. "Talaga nga aramidek, ken saanak nga eksperto. No adda koma ditoy ni Karin, siguradoak nga adda nasaysayaat nga adda kadakami."
  
  "Adda kadi matiliwmo a dialogo?" sinaludsod ni Hayden. "Uray bassit laeng?"
  
  Nalagip ni Drake ti immun-una a pannakadakamat ti SEAL Team 7, a nangngeg laeng ni Dahl ken ti bagina. Napanunotna manen a mamonitor amin a komunikasion.
  
  "Mabalin kadi nga itantantayo daytoy iti apagbiit?" - sinaludsodna. "Ket makasarakka kadi iti nasaysayaat a pamay-an tapno makaruarkami ditoy?"
  
  Kasla nabang-aran ni Lauren. "Siempre, siempre," kinunana. "Ikkannak iti maysa a minuto."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO NGA SIAM
  
  
  Sumagmamano nga oras a naguray ni Hayden Jay agingga a natalged ti team iti bassit a satellite shelter idiay Taiwan sakbay a pimmanaw iti nailet a lugar tapno umawag.
  
  Ti kalatna: kontaken ni Kimberly Crowe.
  
  Nabayag, ngem nagpursigi ni Hayden. Nasarakanna ti naulimek a suli iti likudan ti balay, nagkullayaw ken naguray, nga ikagkagumaanna a lapdan ti panagtuyok ti ulona. Narigat ti agsapul iti aniaman a permanente iti biagna a kumpet iti ruar ti team. Nagbalin ti SPIR a biagna, ti kaipapanan ti biagna, ket, kas resulta daytoy, awan lattan ti personal a koneksionna, awan sabali malaksid iti trabaho. Pinampanunotna ti alipugpog dagiti adbentura a nagbibingayanda a dua - manipud iti Odin ken dagiti Ruangan ti Impierno, agingga iti Babilonia ken Pandora, ti nuklear a panagbettak a dandani nangdadael iti New York, ti daan a panagsina ken ni Ben Blake, ken ti nabiit pay a panagsina ken ni Mano Kinimaka . Napigsa, napigsa unay. Saan a kasapulan a kasta ti kinapigsana. Ti kaudian a pasamak iti gameng dagiti Inca idiay Peru ti nangapektar kenkuana agpadpada iti mental ken pisikal. Saan pay a pulos a nakigtot iti kasta agingga iti pusona.
  
  Ita, sitatalna a nagpanunot manen. Mabalin a napuoran dagiti rangtay ket dakkel koma dayta. Ngem no talaga a kayatna ti agbalbaliw, no kayatna ti ad-adu pay iti biagna, masapul a masiguradona sakbay nga ag-plunge ken agpeggad a mangdangran manen iti asinoman. Daytoy man a Mano wenno sabali.
  
  Maseknanak. Talaga a kayatko. Ket inton sumaganad masapul a siguraduek nga agtalinaedak a napudno iti kayatko kamaudiananna.
  
  Manipud iti biag. Saan nga awan ti trabaho. Nagtitipon ti SPEAR team ket nasayaat ti inaramidda, ngem awan ti nagpaut iti agnanayon. Dumteng ti tiempo-
  
  "Ni Miss Jay?" - kinuna ti timek ti robot. "Tultulonganka ita."
  
  Pinagtitipon amin ni Hayden. Ti simmaruno a timek iti linia ket kukua ti Ministro ti Depensa.
  
  "Ania ti problema, Agent Jay?" Laconic, naulimek, naisina. Kasla adda ni Crowe iti igid.
  
  Inikkan ni Hayden ti panawenna a mangpanunot no kasano a maibalikas ti kangrunaan a saludsodna. Inkeddengna nga itabon dayta iti tae ket kitaenna no ania ti naala ni Qrow.
  
  "Rimmuarkami idiay China ket nakaawatkami iti maikadua a kahon. Iti agdama, subsuboken daytoy ti team. Umay dagiti report iti mabiit, awan duadua. Awan ti nasugatan, nupay adu ti sugat ken sugat. Saan nga amin a karibal a team ket bumusbusor..." Pinampanunotna iti apagbiit no alaen ni Qrow ti paon, ket kalpasanna intuloyna, "Agresibo ti dadduma a pagilian ngem iti dadduma. Di kumurang a tallo ti naabak dagiti Pranses. Maysa a Ruso ti nasugatan. Mabalin kadi nga adda sabali, ad-adda a nalimed a team? Nangngegtayo dagiti paset ti nalimed a panagsasarita dagiti Americano, a, siempre, awan ti paneknekanna. Adda dagiti Briton iti dasigtayo, wenno kasla kasta, ket adda impluensia ni Drake kadakuada. Ita addakami iti natalged a balay, nga ur-urayen ti think tank tapno maammuanna ti ayan ti maikatlo a Kabaliero."
  
  Ita, nagsardeng ket naguray.
  
  Tinaginayon ni Qrow ti reserbana. "Adda pay kadi?"
  
  "Saanak a mamati iti daytoy". Nadismaya ni Hayden idi awan serserbina ti panagreggetna. Pinampanunotna no ad-adda koma a direkta.
  
  "Kanayon a makilanglangen kadagiti tattao idiay Washington," kinuna ni Crowe. "Saan a kasapulan nga i-post kaniak."
  
  "Ay, sige. Aagyaman".
  
  Rinugian ni Hayden ti nagpirma. Idi laeng a nangipatulod ni Qrow iti kasla inosente a kiddaw iti baba ti linia.
  
  "Aguray. Kinunam nga impagarupmo a mabalin nga adda agpammarang nga Americano? Iti sadinoman iti maysa a talon?
  
  Awan ti kasta nga imbaga ni Hayden. Ngem iti amin dagitoy a mainaig nga impormasion, maysa laeng ti natiliwan ni Qrow. Pinilitna ti nagkatawa. "Kasla kasta. Nangngegmi dayta ditoy daga." Saanna nga inyeg ni Lauren iti daytoy. "Siempre, ammomi nga awan ti maikadua a team, isu a nalabit maysa daytoy kadagiti dadduma a pagilian nga agus-usar kadagiti dati nga espesial a puersa ti America wenno uray dagiti mersenaryo."
  
  "Bassit nga elemento ti ganggannaet a gobierno nga agus-usar kadagiti personnel ti Estados Unidos?" Nagsisilpo ni Qrow. "Mabalin a kasta, Agent Jay. Baka husto ti kunam. Siempre," inkatawana, "awan ti maikadua a team."
  
  Saan laeng a sasao ti dimngeg ni Hayden. "Ket kaano nga agsublitayo? Ania ti agsublitayo?
  
  Nagulimek ni Qrow, a nangibaga ken ni Hayden nga ammona nga eksakto ti maisaludsod. "Maysa a banag iti tunggal gundaway," kinunana kamaudiananna. "Umuna, masapul a masarakan ken ma-neutralize dagiti makunkuna a Riders of the Order."
  
  "Sigurado". Ammo met ni Hayden a daytoy ti maudi a gundawayna a makisarita a direkta ken ni Qrow, isu nga inkeddengna ti ad-adayo bassit. "Kasano ngata no mangngegtayo manen ti panagsasarita dagiti Amerikano?"
  
  "Siasinoak, maysa nga ahente iti tay-ak? Tamingem dayta."
  
  Pinagpatingga ni Qrow ti awag, a binaybay-anna ni Hayden a mangmatmatmat iti iskrin ti selponna iti sumagmamano a minuto, nga ita, sukimatenna manen saan laeng a ti bagina, no di ket dagiti panggep ti pagilianna.
  
  
  * * * .
  
  
  Ginundawayan ni Drake ti aginana bayat ti panangtaming da Yorgi, Mai ken Kinimaka iti baro a kahon. Ti kinapudno a naggapu dayta iti mausoleo ni Genghis Khan ken adda kadagiti personal a sanikua ti sarsarita a pigura ti nangpaadu laeng iti panagraem a panangtratoda iti dayta. Ti nalawag, makapasakit a simbolo iti ngato pinaneknekanna a kukua idi dayta ti Urnos ti Maudi a Panangukom.
  
  Inadal ni Kinimaka ti kastilio. "Siguradoak nga adda plano idi ti Order a mangted kadagiti tulbek," kinunana. "Ngem nasinga ti biag." Immisem.
  
  "Ipapatay," naulimek a kinuna ni Mai. "Ni patay ti nagtakder iti dalan."
  
  "Kayatmo kadi a siaayat a luktak?" sinaludsod ni Yorgi.
  
  "Yeah, kitaentayo ti sumagmamano kadagita a paglaingan iti panagtakaw, Yogi." Nagsao ni Alicia, a nakatugaw a nakalikud iti diding iti abay ni Drake, adda botelia ti danum iti maysa nga imana, adda paltog iti sabali.
  
  "Awan ti kaipapanan daytoy". Inkidem ni Kinimaka ti kandado babaen ti karne ti sakana. "Saan a talaga nga arte dayta."
  
  Nagkarayam ni Kenzi nga immasideg kenkuana bayat nga intag-ay ni Mai ti kalub. Karkarna dayta nga eksena, napanunot ni Drake, dagiti soldado a naiserra iti bassit a siled nga awan ti pagtugawan, awan ti lugar a pakilangenan, awan ti lugar a paglutuan. Mini-fridge laeng a napno iti danum ken sumagmamano a kahon ti cookies. Nakurtina dagiti tawa, naseguro ti ridaw kadagiti nagdadakkel a bolt. Nasiglat ti alpombra ken nabangsit ti amag, ngem nakarkaro pay ti napasaran dagiti soldado. Umdasen daytoy tapno makainana.
  
  Ni Smith, a mangbanbantay iti ridaw, pinalubosanna manen ni Hayden, a simrek bayat laeng nga inyawat ni May ti kahon. Impagarup ni Drake a kasla nabannog ken madandanagan ti boss, on edge. Sapay koma ta ilawlawagna ti saritaanna inton agangay.
  
  Nag-shuffle ni Mai manipud saka agingga iti sumagmamano a segundo sakbay nga inruarna dagiti takiagna. Iggemna ti napuskol a bunton ti papeles, a nabalkot iti napuskol a folder ken naigalut iti naisinggalut a pedaso ti tali, a nakaigapuan ti panangingato ti kiday ti dadduma kadagiti kameng ti team.
  
  "Talaga?" Nagtugaw manen ni Kinimaka iti baketna. "Igam kadi daytoy a mabalin a mamagpeggad iti lubong?"
  
  "Ti naisurat a sao," kinuna ni Kenzie, "mabalin a medio nabileg."
  
  "Ania daytoy?" - sinaludsodko. sinaludsod ni Lauren. "Agur-uray kadakami amin a lallaki manipud Washington."
  
  Nagtultuloy ti panawen a nagtrabaho a maibusor kadakuada. Kas iti kanayon, daytoy ti tulbek tapno agtalinaed nga umun-una iti ay-ayam ken-nangnangruna, ti lumba. Dua a dalan ti nakita ni Drake. "May, Hayden ken Dal, apay a dikay maammuan no ania dayta? Lauren - ania ti adda kenka para iti maikatlo a kumakabalio, yantangay kasapulantayo ti direksion a papanantayo?"
  
  Imbaga idin ni Lauren kadakuada a masabetna ida iti maikatlo a lokasion. Ita, nagsennaay iti napigsa. "Bueno, awan ti 100 a porsiento a sigurado, kakabsat. Tapno maiyam-ammo kadakayo ti ladawan, iyam-ammok kadakayo ti panangipatarusda kadagiti uppat a kardinal a direksion."
  
  Nabuya ni Drake ti panagkullayaw da May ken dagiti dadduma bayat ti panagturongda iti igam a mangparmek. "Adda orasmi".
  
  "Bueno, talaga a makapainteres daytoy. Sakbay ti pannakaduktal ti makunkuna a Baro a Lubong idi maikasangapulo ket innem a siglo, naipagarup a ti daga ket nabingbingay iti tallo a paset - Europa, Asia ken Aprika. Ti pannakabingbingay dagitoy a kontinente ket ti Hellespont, a naan-anay a maibagay iti plano ti Order a sinurotmo agingga ita. Isu a nangrugi ti Asia iti labes ti Hellespont, maysa a di ammo a daga nga addaan kadagiti ganggannaet a kinabaknang, nga inawaganda iti Daya. Siempre, idi agangay nasarakanda ti America, ket kalpasanna nagbalin dayta a Baro a Lubong, a tinarigagayan, di ammo ken napno iti namnama. Naipablaak ti libro dagiti emblema a mangiladawan kadagiti baro nga uppat a kardinal a direksion. Asia, Europa, Aprika ken Amerika. Kasla ti Orden ket inkeddengna nga ipatungpal daytoy a kadaanan a panagpampanunot iti mapada para kadagiti rason a saan nga ammo - urayno mabalin a gapu ta patienda pay laeng ti bagida a kas dagiti amin-a-nabileg a patriarka nga agan-anup kadagiti relikya." Immanges ni Lauren.
  
  "Gapuna daytoy ti re-education ti lubong a napasamak manen idi nasarakanda ti Australia ken kalpasanna ti Antarctica?" kinuna ni Kenzi.
  
  "Wen, in-inut a pannakaisuro manen iti panaglabas dagiti siglo, nga ipagarup ti dadduma a tattao a mapaspasamak pay laeng. Ngem naan-anay a naiduma dayta nga estoria. Saan nga amin ket ragsak ken rosas. Ti ragup ti sasao nga "uppat a suli ti daga" ket mabalin a ti kaaduan a kontrobersial nga ebkas iti pakasaritaan. Iti Hebreo ket naipatarus a kas "nalabes". Iti Numeros 15:38 dagitoy ket beddeng; iti Ezequiel - anggulo; ket addaan ni Job kadagiti pagpatinggaan. Mabalin met nga ipatarus daytoy kas pannakabingaybingay. Nalawag a binaybay-an ti Biblia ti bagina a silulukat iti pananguyaw ditoy mismo..."
  
  Naawatan daytoy ni Drake. "Gapu ta ipapanna a patad ti lubong?"
  
  "Wen. Ngem deskribiren ti Biblia dayta iti libro ti Isaias, nga inawaganna dayta kas globo. Gapuna, inggagara a reperensia. Ti punto ket mabalinda koma nga inusar ti aniaman a bilang dagiti sasao -agarup sangadosena -a mangiladawan iti anggulo. Maipagarup a ti sao nga "extreme" ket nairanta a nausar tapno ipaawat, bueno, dayta laeng. Ket awan a pulos ti Judio a makaipatarus iti di umiso ti pudno a kaipapanan, ta iti las-ud ti 2,000 a tawen mamitlo iti inaldaw a sinangoda ti siudad ti Jerusalem ket inkantada, "Puyotenyo ti dakkel a trumpeta maipaay iti wayawayatayo." Itag-ayyo ti bandera a mangummong kadagiti naidestiero, ket ummongennakami manipud iti uppat a suli ti daga iti bukodmi a daga."
  
  "Isu a saanda la a nagpili iti maysa a ragup ti sasao a naiparna?" - Dinamag ni Smith.
  
  "Saan. Ilawlawag ti libro ni Propeta Isaias no kasano nga ummongen ti Mesias dagiti tattaona manipud iti uppat a suli ti daga. Manipud iti intero nga agtataripnongdanto idiay Israel."
  
  Saan a naggunay ni Kensi iti maysa a piskel wenno nagsao iti uray maysa a sao. Awan ti ideya ni Drake no ania dagiti narelihiosuan a patpatienna, no adda pay ketdi, ngem ammona a di maliklikan nga agbalin dayta a dakkel a paset ti biagna kaskasdi. Iti daytoy a punto ad-adda pay nga inadalna bayat nga ur-urayenda nga agtultuloy ni Lauren. Nainkalintegan agingga iti sumagmamano a tukad ti pammati ni Dahl nga isu ket nainkasigudan a nasayaat ken kanayon nga agsubli iti moral a pusona. Nakitana pay laeng ti maysa nga igid kenkuana-maysa nga igid ti kinakillo-ngem saan a nasken a dakes dayta.
  
  Sagpaminsan.
  
  Ngem dikay mabalin a maaddaan iti dayta iti agpada a pamay-an. Ket dayta ti nakitana ken ni Kensi - maysa nga awan asi a mammapatay idi kasapulan, ken maysa a makilablaban a kararua idi saan. Gapu kenkuana, masapul a bay-anda nga agbalbaliw.
  
  "Siempre adda kaipapanan dayta," kinuna ni Kinimaka. "Umuna nga Africa, kalpasanna China. Isu nga ania ti sumaruno?
  
  Simmungbat a dagus ni Lauren. "Wen, pagarupenmi a ti kaipapanan ti Biblia ket adda iti finiteness, kas iti Order. Pinarigatda ti siasinoman nga umay. Segun iti teksto... bueno... basaek ti mainaig a paset: "Sapulem dagiti paginanaan ti Ama ti Estratehia, sa ti Kagan; ti kadadaksan nga Indian a nagbiag, ket kalpasanna ti Saplit ti Dios. Ngem saan a kas iti agparang ti amin. Sinarungkaranmi ti Khagan idi 1960, lima a tawen kalpasan ti pannakaileppasna, nga inkabilmi ti Conquest iti lungonna. Nasarakantayo ti Saplit a mangbanbantay iti pudno a Maudi a Panangukom. Ket ti laeng kill code ket idi nagparang dagiti Kabaliero. Awan dagiti pakabigbigan a marka kadagiti tulang ti Ama. Nalikmut ti Indian kadagiti armas..."
  
  Nagsepen ni Drake dayta. "Kadadaksan nga Indian a nagbiag? Ket napalikmutan kadagiti armas? Siempre, mabalin nga adda dayta iti sadinoman idiay India. Daytoy ket pagilian a napalikmutan kadagiti armas."
  
  "Idi pay idi inlemmeng ti Order dagiti Rider?"
  
  Napanunot ni Drake dayta. "Bueno, wen, kasta ti panagkunak. Aniaman, ania ti maikatlo a kumakabalio?"
  
  "Bibisin".
  
  Immanges iti nauneg sa kinitana ni Alicia. "Saan a mabalin a ti Nadutdot a Prinsesa, saan kadi?"
  
  Inwagwag ni Alicia ti imana nga agsublisubli. "Siguro. Madlawko daytoy."
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. "Kankantot" imposible."
  
  "Adda kadi kaykayat?"
  
  "Para iti ania?"
  
  "Ania a prinsesa? Rumbeng nga ammo ti balasang, ammom."
  
  Inadalna ti sapatosna. "Naimbag. Kanayon a partial-ak ken ni Cleopatra. Ammok a saan a prinsesa, ngem..."
  
  "Reyna? Isu a nasaysayaat pay".
  
  Agsasao pay laeng ni Lauren. "Kas kunak itay, dagiti lallaki ken babbai ket ag-assess pay laeng no ania nga Indian ti mabalin a tuktukoyen ti Order. Kinapudnona, saan unay a masinunuo daytoy. Kayatko a sawen, uray no ikabilko ti bagik iti kasasaadda iti panawenda, mabalin a maysa dayta kadagiti sangadosena."
  
  "Ket nalikmutda amin kadagiti armas?" - Dinamag ni Smith.
  
  "Agnanaedak idiay India, wen. Kaadduan."
  
  "Ala, uray la adda destinasionmi," kinuna ni Alicia.
  
  Kinita ni Drake da May, Hayden ken Dahl, a mangur-urnos iti linaon ti maikadua a kahon, ti Conquest.
  
  "Adda kadi panagrang-ay?"
  
  Ingaraw ni Hayden ti imana tapno ipakitana a dandanidan. Timmangad. "Kasla daytoy ti blueprint para iti doomsday scenario. Malagipmo kadi ti epekto ti rod? Maysa a bassit a pasamak ti pakaigapuan ti sabali ken sabali, tunggal maysa dakdakkel?"
  
  "Teoria ti riribuk," kinuna ni Dahl. "Igam daytoy a mangparmek, ket nauneg ti panagpampanunot ni Genghis Khan. Babaen iti daytoy mabalinmo a parmeken ti intero a lubong."
  
  Intukkol ni Drake ti botelia ti danumna.
  
  Kinuna ni Alicia, "Maysa nga armas nga epekto ti domino?"
  
  "Eksakto. No kasano a ti pannakapapatay ni Franz Ferdinand ket nangiturong iti maysa a bituen ti Gubat Sangalubongan I. Potensial, daytoy a plano ti panagadu ti riribuk ket mabalin a mangrugi ti Sangalubongan a Gubat III."
  
  "Ket," inddep ni Drake ti communicator-na iti apagbiit ket nagsao a siuulimek, "it"s quite complicated. Siasino ti itedtayo?"
  
  Nagtungtung-ed ti amin. Balido a saludsod dayta. Nalawag nga imbaga ni Hayden a saanen nga agsao pay. Ammona a saanen a naragsak ti Washington ken ti Secretary of Defense kadakuada, ket nagsubli a mangpanunot iti SEAL Team 7.
  
  Panaggiddan?
  
  Saan uray inton kaano.
  
  Inadal ni Hayden dagiti panid ti papel iti sumagmamano pay a minuto, sa insuksokna dagitoy iti sirok ti dyaketna. Iti panagsaritana iti intero a team, inkidemna dagiti abagana, a mangipasimudaag a saan pay a naaramid ti desision ken talaga nga aniaman ti mabalin a mapasamak kadagiti di natalged a dokumento.
  
  Iti napigsa a kinunana, "Tamingentayo daytoy iti kabiitan a panawen. Ita pay laeng kasapulantayo dayta maikatlo a lokasion. Lauren?"
  
  "Mangmangngegko kenka." Agur-uray kami pay laeng ".
  
  "Ita agurayka," kinuna ni Kensi, nalawag pay laeng ti panagkullayaw ti rupana manipud iti maudi a sangapulo a minuto. "Kunayo a tattao nga adda uppat a suli ti daga, saan kadi?"
  
  "Bueno, dakamaten ti Biblia dayta," kinuna ni Lauren. "Ket daytoy ti urnos ti Maudi a Panangukom."
  
  "Bueno, adda madi. Dimo kadi makita dayta?
  
  Nagkidem ni Drake, ita ad-adda a nariribuk ngem idi. Inadal a naimbag ni Dahl ni Kenzi.
  
  "Nalabit makatulong ti sumagmamano a panangilawlawag?"
  
  "Uppat a suli? Africa, Asia, Europa ken America."
  
  "Sigurado. Dayta ti ibagada kaniak."
  
  Inwaras ni Kensi ti dua nga imana. "Sadino ti ayan ti India?"
  
  Timmakder ni Hayden. "Damn, paset ti kontinente ti Asia ti India."
  
  "A natratarmi metten."
  
  napanunot ni Lauren bayat ti panagtakderna. "A mangbaybay-a laeng iti Europa ken America," kinunana. "Hoy guys, isu met laeng kadi ti pampanunotek?"
  
  "Nalabit," insennaay ni Alicia. "Natangken kadi ti puonmo gapu iti panagtugawmo iti lousy floor, met?"
  
  "Manoko," kinuna ni Kinimaka. "Ngem kalpasanna kanayon a "manok" ti pampanunotek."
  
  "Ti Order ket dagiti kriminal iti gubat idi dekada uppat a pulo. Idi inlemmengda dagiti paltog, uso ti termino a "Katutubo nga Americano", ngem dida koma napanunot dayta a kasta. Naipasngayda idi dekada duapulo wenno nasapsapa pay, gapu iti Dios."
  
  "Nalabaga nga Indian?" kinuna ni Drake. "Manipud iti Wild West? Damn dayta".
  
  "Posible," kinuna ni Lauren. "No ania ti kitkitaen ti think tank iti di umiso a lugar."
  
  "Gapuna, asino ti kadadaksan a tao a nagbiag?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Bay-am nga agsubliak kenka maipapan iti daytoy. Iti agdama, agsakayka laengen iti eroplano."
  
  Saan laeng a ni Drake ti nangsiput ken ni Hayden.
  
  Agsubli idiay America?
  
  Takki.
  
  Nangnangruna a binuybuya ni Hayden ni Smith. Awan ti ideyada no ania ti mabalin a napasamak kalpasan dagiti pasamak idiay Peru, wenno no ania ti pampanunoten dagiti autoridad. Ti soldado, iti pammadayawna, dagus a rinugianna ti timmakder ken nangsukimat iti backpack-na.
  
  Maikatlo a kumakabalio? Bisin? Ket ti America? Ammo kadi dagiti karibaltayo?
  
  Magun-odna ngata ti kanito ti talna tapno maurnosna ti biagna?
  
  Saan nga ita nga aldaw, Hayden, saan nga ita nga aldaw.Iti panangsenyasna kadagiti dadduma nga ibellengda dagiti komunikadorda ken iddependa ida, sisusukir a nagtakder iti tengngada.
  
  "Aramidenmi dayta," kinunana. "Ket umiso ti ar-aramidenmi. Kas iti rumbeng, kas iti kanayon nga ar-aramidentayo. Ngem guys, adda reserbak. Mamatiak," nagsardeng, "a ni Crow ken ti gobierno ti America ket addaan iti maikadua a team iti ay-ayam." SEAL Team 7, ken agparang a damn good-da. Mabalin a saan nga adda daytoy a team iti ay-ayam tapno laeng masigurado a maalatayo amin dagiti rider."
  
  Nagkullayaw ni Drake idi nangngegna daytoy. "Pasensya?"
  
  "Bueno, impagarupmo kadi a mabalin nga adda maikadua a senario? Kasano ngay no addada ditoy tapno kangrunaanna a dadaelendatayo?"
  
  
  KAPITULO DUAPULO
  
  
  Nagtugaw ni Karin Blake a nakaiggem iti nangisit a botasna iti lamisaan, a nakapetpet ti selponna iti nagbaetan ti tengnged ken barukongna, a mangtaptap iti teklado babaen kadagiti nawaya nga imana. Nakasuot iti narangrangkis a T-shirt ken maong, ken naigalut ti buokna iti napuskol a kurbata ti buok. Dandani nalmes ti timek nga agsasao iti makannigid a lapayagna gapu iti katawa ni Palladino.
  
  "Ilimekem ti impierno, Dino!" timmaliaw ket impukkawna.
  
  "Wen Wen". Nagkidem ti soldado sa nakitana ti rupana. "Nasayaat ti naimbag." Dios, siasino ngata ti nangikabil kenka?"
  
  Nagpadispensar ni Karin iti ispiker. "Naranggas dagiti ubbing," kinunana. "Ad-adu pay bassit ket masarakandanto ti bagbagida iti ruar iti di maturturay nga addang."
  
  Naulimek a nagkatawa ti babai. "Ay, dua ti gimmatangak kadagitoy."
  
  Kinita ni Karin ti natayag ken masel a Dinosaur ken ti kaduada, ti bassit ken nalukmeg a ni Wu. Agpada a mangiruar dagiti soldado iti singaw, a naumada a naka-coop iti maysa a balay iti disierto iti napalabas a lawas, a mangipasdekda iti nadumaduma a sistema. Ti kasapulanda ket ti sumagmamano a pudno nga aramid.
  
  Insaludsod ni Karin: "Ket nagtarayda?"
  
  "Sigurado. Pasetak idi ti communications unit. Intudingdakami nga ag-shift. Innala ti SPEAR team ti kahon manipud kadagiti Insik ket nabalinanda ti naglibas idiay Taiwan. Paset ti gasat, paset ti reserba iti dasig ti dadduma a team, pagarupek."
  
  Ammo ni Karin a saan laeng a gasat daytoy. Awan ti nasaysayaat a team iti lubong ita ngem ti SPEAR. Ipagpannakkelna idi ti panagbalinna a paset dayta.
  
  "Saan unay a kaipapanan kaniak daytoy tae ti kabalio," inaminna. "Agpokus iti dadduma a banag. Ngem ibagam, sadino ti sumaruno a papananda?"
  
  "Ala, diak pay ammo. Kasla India dayta. Ngem kasla adda sumagmamano a di panagtutunos. Kitaem, immanamongak a tumulong bassit gapu iti napasamak kadagiti nakurapay a nagannak ni Palladino ken gapu ta maymaysa ti dasigmi, ngem adda limitasion ti maibagak."
  
  Narikna ni Karin ti dumakdakkel a panagsuspetsa. "Saantayo a kasapulan ti adu pay. Daytoy laeng - no tumawagak, kasapulak nga ammuen ti posision ti Drake team. Inton bigat ngata wenno kalpasan ti makabulan. Mabalinmo nga aramiden dayta?"
  
  Natibker ti sungbat. "Wen, basta agtalinaedak iti isu met laeng a yunit. Mamatiak."
  
  "Aagyaman". Napardas a pinagpatingga ni Karin ti saritaan sakbay a maisaludsod pay. Intedna ti apagbiit a kanito a nangtingiting iti siled ken kitaenna no sadino ti ayanda. Manipud idi insublida ti lugar manipud iti umok dagiti aglaklako iti droga, dinalusda dayta manipud iti amin a dakes, a nakasarakda kadagiti paraphernalia iti amin a kita ti lugar, manipud kadagiti tabla ti suelo agingga iti sirok ti balay, kasta met kadagiti nook ken crannies iti intero nga espasio iti loft. Ti panangpuor iti tunggal maudi a pedaso ket self-indulgent. Bayat nga offline pay laeng, nangiset-up da Karin, Dino, ken Wu kadagiti kompiuter, komunikasion, alikamen a mangsiput, ken dadduma pay. No ti balay iti disierto ti agbalin nga HQ-da, masapul a nasarikedkedan, maidepensa, maysa a kastilio iti bukodna a kalintegan.
  
  Impagarup ni Karin a dandanidan.
  
  Maysa itan a baro, nasaem a kapanunotan ti simrek kenkuana.
  
  Nagbuya bayat ti panagtrabaho da Dino ken Wu kadagiti kompiuter, a mangikonektar kadagiti alambre sigun iti bukodna nga instruksion ken mangikabil iti software, firewall, ken dadduma pay. Isu ket dinamita iti daytoy a kita ti banag sakbay a rinugianna ti panagsanayna. Ita, ad-adu nga amang. Wen, sumagmamano pay laeng ti kurangda, ngem umdasen laeng ti agdama a pondo a mangsaklaw iti dayta. Kasapulan ti sumagmamano a gubuayan ti natalged a kita ti matgedan.
  
  Dimo ikankano dayta. Dimo maiduron, itabon iti nauneg.
  
  Ammo ni Karin ti amin maipapan iti SEAL Team 7. Ammona no apay nga addada sadiay, no ania dagiti kalatda; dagiti pigsa ken pagkapuyanda; adyendada ken maudi a nalimed a bilin. Kalpasanna, gapu ta epektibo a nangipaay iti suporta, mabalinna itan a pakdaaran ni Matt Drake.
  
  Makapagagar, agkurba, mangpatpataud dayta iti asido iti bitukana.
  
  Tunggal pasamak a linasatda, dagiti naraniag a kanito ken narigat a panawen, dagiti aldaw ti naan-anay a kinamauyong, sinagidna ti emosionna a kasla tumatayab a mangtubtubngar iti natangken ti ulona nga igges. Naminsan a nakaro ti pannakasugat ni Karin sakbayna ket insukonan ti biag, ket masarakanna manen dayta kadagiti di ninamnama unay a lugar. Naikkan iti baro a panggep.
  
  Manen, out of the blue, napadasanna ti pannakadadael idi natay ti kabsatna a lalaki ken ti pamiliana, ken kalpasanna ti panagayat idi naayat kenkuana ni Komodo. Nalabit dayta nasapa unay a pasamak idi ubing pay ti nangdadael kenkuana ken nangikabil kenkuana iti dana ti biag.
  
  Pannakadadael.
  
  Ita ti laeng talaga a kayatna nga aramiden ket dadaelenna amin a nasayaat a banag nga adda kenkuana. No adda umiso a mapaspasamak, kayatna a mapaay dayta. No adda naindaklan nga umay iti dalanna, siguraduenna a marpuog dayta buyogen ti panangidumduma.
  
  No mangrugin a rumang-ay ti baro a team, tapno umasideg, rugitanna dayta.
  
  Saan a baro a wagas ti panagbiag ni Karin Blake ti panangdadael iti bagi. Daytoy ti pinilik nga estilo ti panagbiag. My cosy blanket.Kanayon a pampanunotenna no umay dayta a naan-anay a sirkulo, iti mismo nga aglawlaw ken agsubli iti daytoy.
  
  Ket gapuna nagtugaw, relaks, nga addaan iti impormasion nga uray ti SPEAR team ket awanan bayat ti panangballasiwda iti uppat a kardinal a puntos iti panangpadasda a manggun-od kadagiti uppat a bang-ar nga igam. Nagtakder a silulukat ti nagsangaan iti ridawna.
  
  Maysa a dana ti nangiturong iti pannakasubbot kamaudiananna, kadagiti gagayyem, panagkakadua ken saem ti biag.
  
  Ti sabali pay a dana dadaelenna amin daytoy a pakasaritaan, amin daytoy di masigurado a masakbayan, ken itedna kenkuana ti amin a kasapulanna: riribuk.
  
  Inurnong ni Karin dagiti bambanagna ket rimmuar iti beranda. Namaga ti angin ti disierto, nalaokan iti buli. Nagkidem ti naraniag a bola iti nangato iti tangatang. Iti sadinoman nga adayo, maysa a super-elite US special forces unit a maawagan iti SEAL Team 7 ti mangkamkamat kadagiti dati a kakaduana - da Matt Drake ken Alicia Miles, Torsten Dahl ken May Kitano ken dadduma pay - a panggepda ti mangpapatay.
  
  Napanunot ni Karin a pakdaaran ida.
  
  Kalpasanna, insublina ti ulona iti ridaw. "Hoy losers, ikkatenyo dagiti asnoyo. Adda dagiti lugar a papanan ken tattao a kitaentayo. Saan nga agtalinaed a nailemmeng iti agnanayon ti nalimed a stash ni Tyler Webb."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET MAYSA
  
  
  Naglugan ni Karin iti shotgun, a mangbuybuya ken ni Dino bayat ti siaannad a panangiturongna iti Dodge Ram-da kadagiti agkurba nga uleg a nangbukel kadagiti haywey ken likud a kalsada ti Los Angeles.
  
  "Itultuloymo ti kurso," kinunana bayat ti pananglabas ti agtutubo a soldado iti nalabaga a roadster. "Malagipmo kadi a maan-anupkami?"
  
  Nagngisiten ni Dino kenkuana gapu iti di nataengan a ragsak. "Naragsak laeng a rummuar iti balay, nanang. Uray kaskasano, rumbeng nga ammom a nasaysayaatak ngem sika. Nasaysayaat iti amin a wagas."
  
  "Isu nga itultuloymo ti agsasarita."
  
  "Saantayo a palubosan ti buyot," kinuna ni Wu. "Tunggal mapantayo iti rabaw ti daga, nalakatayo a maapektaran."
  
  "Ibabam ti tonom, Mr. Misery. Dios, mabalinyo a dua nga aramiden ti doble a pagrebbengan."
  
  "Kitaentayo no kasano ti ragsakmo inton ikonektada dagiti nuts-mo iti bateria ti lugan."
  
  "Dika agbalin nga asno, Wu. Daytoy ti buyot, saan a ti CIA."
  
  Tinagiragsak ni Karin ti kanayon a nalawa a buya iti agsumbangir ti lugan; Los Angeles iti amin a dayagna. Kanito a panagrelaks ken saan a mangpanunot iti aniaman. Nagsasalisal dagiti napuskol a berde ken kongkreto a higante para iti kinatan-ok, ket iti likudan dagitoy adda dagiti metal a skyscraper nga agsilsilnag iti sidong ti nabara nga init. Nagbitin ti nalag-an nga asuk iti lebel ti ulep, a nangsipnget iti aldaw, ngem dandani di madlaw dayta. Immay ken napan dagiti tattao, a dandani di madlaw kadagiti bangketa ken kadagiti sentro ti panaggatang, nga agzip nga agsublisubli kadagiti luganda. In-inut a limmabas ti Hollywood Hills iti kannawan, a di nadlaw, ta iti dayta a kanito nadlaw ni Dino ti maysa a nangisit ken puraw a patrol car a sumsumrek iti fast lane ket nagbannayat a kas iti nasayaat nga ubing a lalaki nga isu, a nagtalinaed dagiti matana iti kalsada, a diretso ti panangipamaysana iti sango.
  
  No saanmo a kitkitaen ida, didaka madlaw.
  
  Kamaudiananna naluktan ti kalsada iti igid ti baybay ket mapandan idiay San Francisco.
  
  "Nasaysayaat ngem ti disierto." Inadal ni Wu dagiti agkir-in, agtulidtulid nga allon.
  
  Inanalisar ni Karin ti trabaho nga adda iti masanguanan. Saanda a sinayang ti panawenda iti hedkuarter. Umuna, nangikabilda kadagiti kompiuter, dua a top-of-the-line a Mac nga addaan iti adu nga espesial nga ay-ayam agingga a kabaelanda. Ti fiber optic cable ti karirigatan a paset, ngem apaman a naammuanda dayta ken nangikabil ni Karin iti sangabukel a firewall, nakasaganadan a mapan. Uray idi, uray no adda ni Karin iti keyboard ken agus-usar iti genius intellect-na, awan ti potensialda nga ag-crazy hacking. Limitadoda, napilitanda nga agusar iti kinalaing.
  
  Ammo ni Karin ti di mabilang a nalimed a bank account ni Tyler Webb. Buybuyaenna ida idi agtartrabaho iti SPIR. Ammona ti inawagan ti dadduma a tawidna; maipapan kadagiti sumagmamano a sekreto nga adda kenkuana iti daan a team-na. Ket ammona ti nagdakkel a paglemmengan; banag a naurnong ti kabaknangan, kaaduan nga stalker iti lubong maibusor iti ginasut a tattao, agraman manen dagiti kameng ti daan a team-na.
  
  Patien ti kaaduan a gapu ta natayen ni Webb, masarakanda isuna iti panaglinglingayda.
  
  Ti parikut ket awan ti kasta a pampanunot ni Karin. Ti iseserrek iti paglemmengan ti mangted kenkuana iti di mailadawan a pannakabalin -ket iti ngudo ti amin a banag, ti pannakabalin ti ayan amin. Mabalinda ti agmove on manipud sadiay; pananggun-od iti kuarta, di pannakaipakaammo ti nagan, seguridad ken impluensia. Siempre, no adda ginasut a tattao nga agsapsapul iti stash ni Webb, nangnangruna a narigat ti agtakaw.
  
  Ita pay laeng awan ti makaammo no sadino ti ayanna.
  
  Malaksid ken ni Karin Blake.
  
  At least kasta ti napanunotna. Ti sumaganad a sumagmamano nga oras ti mangibaga. Nakatulong unay ti impormasion ti insider. Ammona amin maipapan ken ni Nicholas Bell ken no kasano nga insalaysay ti whistleblower, a nakatugaw iti selda ti pagbaludan, ti amin - nagan, lugar, personalidad, ti intero a narunot a cesspool. Ammona no kasano a pagay-ayat ni Lauren Fox ti sumarungkar. Am-ammona dagiti tattao a dumdumngeg ken makisarsarita ken ni Lauren Fox.
  
  Bueno, am-ammona ida, saan a nasken nga am-ammoda.
  
  Mabalin a naladaw bassit iti party-ti panagsanay ni Karin iti buyot ken ti simmaruno a ipapanawna ket nangala iti sumagmamano a tiempo-ngem sinukatanna dayta babaen ti bassit a top-notch a talento iti hacking. Nabugguan dagiti saritaan ni Bell. Kasla addaan ni Smith iti tured a regular nga umawat iti kopia dagitoy a saritaan - natangsit nga ubing a lalaki - ken tratuenna ida kas kayatna. Siasino ti makaammo no ania ti inaramid kadakuada ti nabara ti pungtotna, nalaka a makapungtot a soldado? Indepensana ti nasional a seguridad, nalawag.
  
  Ti punto ket mabalin a hack ni Karin ti linia a direkta nga agturong iti network ni Smith. Medio nalaka dayta a trabaho para kenkuana. Nangipaay iti panawen a nangurnong kadagiti nabaknang a samsam. Ni Tyler Webb ket addaan idi kadagiti di mabilang nga opisina, balay, penthouse ken uray pay ti maysa nga isla iti intero a lubong. Dagiti nagan ti lugar a nagallangogan kenkuana ket mairaman ti Washington, D.C., Niagara ken Monte Carlo. Nakisarita ni Bell ken ni Lauren, ngem nakisarita met kadagiti security guard ken abogado, ket kadagiti nota ni Smith ket nairaman dagiti snippet manipud kadakuada amin.
  
  Awan ti naraniag a masakbayan ni Smith, napanunotna.
  
  Uray kasano ti panangilasinmo iti dayta, ti pasamak ti Peru-wenno pasamak-ti nangilumlom iti SPEAR team iti lubong ti kinapanglaw.
  
  Nagbaliw ni Karin iti takderna bayat ti panagkidem ti karatula a lumabas a mangibagbaga a 130 a milia ti kaadayoda manipud San Francisco. Nagbalin a medio nalaing nga agsao ni Bell ken ni Lauren - maulit-ulit a mangibagbaga kadagiti kinapudno a nalabit umiso, a nanginagan kadagiti nagan, lugar, kuenta iti banko. Iti agdama, saan a maitured ni Karin nga usaren ti aniaman kadagiti salaysay, ta maamak amangan no siuulimek nga espiaen ida dagiti autoridad tapno kitaenda no siasino ti agparang. Umuna kasapulanda ti mapagtalkan a plano ti panagtignay ken panaglisi.
  
  Gapuna ti panagbiahe idiay San Francisco.
  
  Idi napilitan, inladawan ni Bell no kasano nga ipagpannakkel no dadduma ni Webb ti ammona. Daytoy a lalaki ket maysa a ritual stalker, maysa a nabaknang nga anniniwan nga addaan kadagiti rekurso a mangibutaktak, mangdangran, ken mangtagikua iti dandani asinoman a tao iti lubong no kayatna. Kanayon nga intukon ni Webb dagiti tidbits ken ni Bell, a nangiset-up kenkuana, ngem nangipasimudaag pay iti inawagan na nga "ina lode."
  
  Daytoy nga "ina nga urat" ket nagbalin nga espesial nga opisina a sadiay ti megalomaniac ket pagtalinaedenna amin a rugit a naurnongna iti asinoman. Siempre, dina pulos imbaga ken ni Bell no sadino ti ayanna.
  
  Nupay kasta, pinampanunot ni Karin amin dayta. Adda naisangsangayan a pagimbaganna ta makitana amin dayta manipud iti uneg. Ket nalagipna dagiti kanito a tinakaw ni Webb ti impormasion manipud iti kaaduan a kameng ti team ken sililimed a sinarungkaranna ida. Naala ti eidetic memory-na sadiay a mismo. Siempre, saan a nalaka dayta, ngem ammo ni Karin nga agtartrabaho idin ni Webb iti nalatak nga opisina idiay Washington ket nabalinanna a sinurot dagiti surat, a nairekord itan.
  
  Namin-kagudua a dosena a naipatulod dagiti dadakkel a file iti espesipiko nga adres ti San Francisco. Impalgak ti kanayonan nga imbestigasion a naala ti dadduma pay a dadakkel a file manipud iti dadduma pay a pagaammo nga opisina. Gapuna, bayat a nagkali dagiti autoridad kadagiti napuskol a datos, nabalinan ni Karin nga inkeddeng ti eksakto a kasapulanna.
  
  Inturong ida ni Dino iti trapiko, limmasat iti Golden Gate ken limmasat iti Fisherman"s Wharf. Nagsasaruno dagiti turista iti lugar babaen kadagiti kamera iti nakasagana, a nagturongda kadagiti kalsada a dida unay inasikaso ti bagbagida. Naglaok ni Dino iti trapiko, nga awan ti rason dagiti polis a mangdlaw kadakuada. Ti narangkis a turod ti nangiturong kadakuada nga ad-adda pay iti siudad, ket di nagbayag, agsirkulodan iti Union Square, a lumabasda kadagiti bangko ken botika, barko ken restawran, iti karirigatan a panagreggetda agingga ita: ti panangbirokda iti nasayaat a pagparadaan.
  
  "Bay-am lattan ditoy." Intudo ni Wu ti bassit nga espasio iti asideg ti Walgreens. "Lima a minuto a magna ti adres manipud ditoy."
  
  "Lima a minuto?" kinuna ni Karin. "Mabalin nga agnanayon dayta no pinanawan ni Webb ti aniaman a contingencies."
  
  "Plus," kinuna ni Dino idi in-inut nga umasideg iti destinasionna, "Dodge Ram dayta." Marigatanak koma a mangiparada iti asnok iti dayta a lugar."
  
  "Kayatmo kadi nga aramidek daytoy? Mabalinko ti agmaneho."
  
  "Ay talaga? Bueno, siempre, Toretto. Kitaentayo no kasano ti panangtamingmo-"
  
  "Ubbing," inanges ni Karin. "Ilimekem ti fuck up. Kitaem dita?"
  
  "Kasapulantayo ti nasayaat a pagserkan para iti napartak a panaglisi. Kasapulantayo ti napartak a pannakagun-od. Kasapulanmi..." Nagsardeng ni Dino. "Damn, nabayagen a kasapulantayo ti garahe, saan kadi?"
  
  Nagtung-ed ni Karin. "Ditoy mismo." No kasapulan, agiddatayo a nababa iti apagbiit; kanayon a mabalinmi ti pumanaw ditoy iti sabali nga aldaw inton agtapok ti buli."
  
  "Damn, sapay koma ta saan," insungbat ni Wu. "Umdasen ti panawen a kaduayo a dua kadagitoy nga aldaw."
  
  "Problema daytoy?" Napanunot ni Karin bayat ti panangitulod ni Dino iti Ram iti paradaan iti uneg ti daga.
  
  "Bueno, nangato bassit ti testosterone. Kanayon nga agsasalisalkayo a dua a kasla agkakabsat. Mabannog bassit no dadduma."
  
  "Sikami? Makikompitensia?" Nakapungtot a kinita ni Karin ni Dino. "Talaga a datayo?"
  
  Nagkatawa iti napigsa ti agtutubo a soldado. "Gapu laeng ta dimo kayat nga aminen a nasaysayaatak ngem sika."
  
  "Diak makita." Kritikal a kinita ni Karin, sa nagturong ken ni Wu. "Makitam kadi daytoy?"
  
  "Bay-anyo a kastoy ti panangibagak. No naan-anay a mabartekkayo a dua ket ikeddengyo ti makiasawa, masapul nga aramidenyo dayta a tumakder ta agpadakayo a kayatyo ti adda iti ngato."
  
  Nagkatawa ni Karin a natangken bayat a nakasarak kamaudiananna ni Dino iti lugar a magustuanna. "Nabartek a kas impierno? Damn, awan lattan ti umdas nga arak iti lubong tapno mapasamak dayta, Woo."
  
  Inruar ni Dino dagiti tulbek sa linuktanna ti ridaw. "Panawenen tapno agpokus. Saan a makatulong amin dagitoy a kinaaleng-aleng ti panagasawa."
  
  "Saanmo a magustuan dagiti babbalasitang, Dino?" Nakikadua ni Karin kadagiti dua a lallaki a nakatakder iti sango. "Adda zoo idiay San Francisco. Kanayon a mabalinmi nga ipanda sadiay kalpasan a malpaskami."
  
  Saan nga inkankano ni Dino, inruarna ti mobile phone-na ket inur-urayna ti address a kasapulanda a mangikarga. "Tallo a minuto," kinunana. "Nakasagana kamin?"
  
  Inserrek ni Karin dagiti abagana iti backpack-na. "Kasla impierno."
  
  
  * * * .
  
  
  Maysa dayta a nangato a pasdek ti opisina, ket ti opisina ni Webb ket adda iti maikatallopulo ket lima a kadsaaran. Impagarup ni Karin a daytoy ket naisangsangayan para kenkuana - ti maysa a nauyong ket kadawyan a kaykayatna ti agbiag iti kangatuan a lebel tapno tagibassitenna ti amin - ngem impagarupna a mabalinna a pagtalinaeden daytoy nga adres a kas nababa ken nalimed agingga a mabalin - dayta ti ipatpategna ken elite repository ti obrana iti biagna.
  
  Amin a panagannad, napanunotna.
  
  Nga ad-adda a namagbalin iti dandanin aramidenda...
  
  Maag? Kasla ubing? Nasirib? Nasirib?
  
  Nasipnget ti isemna iti bagina bayat a naamirisna nga agpannuray ti sungbat iti pagbanagan.
  
  Simrek ti trio babaen ti agturong a ridaw iti ground floor, nakitada ti sumagmamano nga elevator, ket nagturongda sadiay. Nagallaalla dagiti lallaki ken babbai a nakasuot iti natayengteng a terno nga agsublisubli. Iti adayo a suli ket adda information desk a tinaraken ti dua a nangisit ti buokna a sekretario. Nababa ti noise level, inkagumaan ti amin ti saan nga arimbangaw. Nakita ni Karin ti maysa a sobra ti timbangna a security guard iti suli, a mangmatmatmat iti lumabas a trapiko ken tallo a security camera. Inturongna ni Dino iti information board.
  
  "Tallopulo ket lima". Nagtung-ed. "Maysa a kompania ti makinkukua iti intero a kadsaaran."
  
  "Addaan ti kaipapanan".
  
  Nagtungtung-ed ni Wu iti paulo. "Minmak systems?"
  
  Awan rupa a korporasion a nangituray iti lubong.
  
  Intuloy ni Karin, a nakadanon kadagiti elevator ken nag-double-check. Saan a masdaaw no makasarak iti blangko a numero a 35-wenno numero a kurang amin a sangsangkamaysa-ngem adda dayta, puraw ken nasileng a kas iti amin a dadduma. Pinduten dagiti umili dagiti buton iti nagduduma a kadsaaran, ket naguray ni Karin agingga iti maudi a kanito, ngem isu laeng ti nangpidut iti 35.
  
  Saanda a nasken nga aguray iti mabayag. Inuksobna ti backpack-na, nga agpammarang nga agsapsapul iti uneg para iti maysa a banag. Nagsagana met da Dino ken Wu. Idi nag-ding ti elevator ken naglukat dagiti ridaw iti marka ti 35, sumagmamano laeng a segundo ti naguray ti trio tapno makitada no ania ti nakasangoda.
  
  Maysa a nasileng a pasilio ti nagsaknap iti adayo, nga addaan kadagiti ridaw ken tawa iti agsumbangir. Iti adayo a pungtona adda kayo a lamisaan. Naarkosan dagiti diding kadagiti painting, awan ramanna ken makauma. Napugtuan ni Karin nga adda agur-uray sipud idi pinidutna ti buton, ngem ita, addadan ditoy. Nakasagana, magagaran, agtutubo ken makabaelda.
  
  Intudona ti dalan, simrek iti karkarna a lubong a uray kasano ket kukua pay laeng ti natay a lalaki. No adda man, dayta ti tawid ni Webb. Ti inana nga urat.
  
  Awan ti CCTV camera. Awan ti seguridad. Naranggas unay ti panagkintayeg ti umuna a ridaw a pinadasna iti kuadrona isu a pimmanaw. Para iti pabuya amin dayta, maysa laeng nga akkub. Nangiruar iti pistola ket pinunnona dagiti bulsana kadagiti magasin. Narikna ti vest nga insuotna iti sirok ti amerikanana agingga ditoy, ngem ita, sinalaknibanna. Nagsaknap ti team bayat ti siaannad nga immasidegda iti lamisaan.
  
  Nagsardeng ni Karin ket timmaliaw iti agsumbangir a dalan iti dua a baro a pasilio. Nasdaaw idi agsao ti timek ti robot.
  
  "Mabalin kadi a tulonganka?"
  
  Nadlawna ti sensor a naikapet iti sango nga igid ti lamisaan. Nupay kasta, awan ti nakitana a kamera.
  
  "Hello? Adda kadi asinoman sadiay? Agay-ayamak iti maag.
  
  Amin daytoy a panawen pampanunotenna ti maysa a plano iti ulona. Ti dakkel nga ayus ti datos ni Webb ket saan laeng a nangiturong kenkuana iti daytoy nga adres, isu ket nakabalin a nangitudo ti lokasion ti terminal a dimteng daytoy babaen ti panagusar ti disenio ti digital a kuadro ti pasdek. Ammona a rumbeng nga agturongda iti kannigid sa agkannawan, ngem pampanunotenna no ania ti maaramidan dagiti robot...
  
  "Panagkunak, nayaw-awankami." Nagkidem, a nangmatmat kada Dino ken Wu. "Agurayka lattan, Mr. Robot, bayat nga ikagkagumaanmi ti agbirok iti tao."
  
  Maitutop a padasen dayta. Nagturong ni Karin iti kannigid, dagiti lallaki iti likudanna. Nagparang ti umuna a lalaki iti bantay iti kannigid, a rimmuar iti opisina, a siiirut nga iggemna ti baseball bat iti maysa nga imana ken sinaplitna ti ulona iti sabali. Nagparang ti maysa a segundo iti sanguanan, a sinaruno ti maikatlo, ket kalpasanna nagparang ti maikapat iti kannigid, iti daytoy a gundaway babaen ti martilio.
  
  Nagkidem ni Wu. "Tallo iti likudan."
  
  Inwagwag ni Karin ti pistolana. "Come on guys, ania ti kulangko?"
  
  Nagngisiten ti umuna a bantay, maysa a lalaki a kalbo ti ulona. "Adda radar dita, balasang, ket agtalinaedkami iti sirokna."
  
  "Makitak. Gapuna, ti pannakaammo ken ni Tyler Webb a kas kaniak - maysa a tao a pagay-ayatna ti arimbangaw iti umno nga oras ken iti umno a lugar - daytoy kadi ti hardinna iti talna? Meditasion? Ala, ditay la ketdi mariribukan ita, lallaki, saan kadi?"
  
  "Gun shot ket addanto ditoy dagiti polis kalpasan ti sangapulo a minuto," kinuna ti lalaki. "PULOY iti duapulo."
  
  "Ket ngay ti panangibangon iti seguridad?"
  
  Nagkatawa ti lalaki. "Saan nga importante".
  
  "Agyamanak iti info".
  
  Pinaltogan ni Karin ti takiagna nga awan ti pakdaar ket nakitana nga agtaytayab. Pinaltoganna iti sumaganad, iti tian, ket naguray agingga a nadungparna ti suelo sakbay a naglugan iti likudanna ken inusarna ti durina a mangiduron.
  
  Maysa a baseball bat ti nagtayab nga asideg iti ulona, nailiw kenkuana, ket limmasat iti ridaw, a nangburak iti sarming ken kuadro. Saanna nga inkankano dayta. Adda ni Wu iti likudanna ken aggargaraw ni Dino iti sabali a direksion. Third obesity ti nanglapped iti dalanna. Dua a paltog ti pinaltoganna iti masa, liniklikanna ti napigsa a panagtayyek, ket kalpasanna awanen ti maaramidanna no di ti panangdungparna iti di aggunay a masa a head-on.
  
  Naglugan nga agsubli, nakigtot.
  
  Iggemna ti paltog idi matnag iti bukotna. Iti panagtangadna, nakitana ti nagdakkel a nagtimbukel a rupa a mangmatmatmat kenkuana - maysa a nabannog, naulpit a higante nga addaan kadagiti abut ti bala a dina marikna, dagiti ayus ti dara a dina makita, ken ti kadakkelan a kayo a club, a namantsaan kadagiti labaha, nga isu had ever -nakitak dayta.
  
  "Fucking caveman."
  
  Nagputok ni Karin bayat ti panagbaba ti club. Dua a bala ti limmasat iti nakabitin a tian, a nangdungpar iti tawa, ngem nagtultuloy a bimmaba ti baton. Inyadayo ni Karin ti ulona. Nagdisso ti club iti sibayna, a nangbingay iti suelo, a nangipatulod kadagiti kirmat manipud kadagiti sumsumged a tadem. Nagidda sadiay iti maysa a segundo, kalpasanna, nairut ti ima a mangiggem kenkuana ket rinugianna nga intag-ay ti bagina manipud iti suelo.
  
  Nagsubli ni Karin, nakitana ti nakaam-amak a rupa ket diretso a pinaltogan dayta. Iti daytoy a gundaway narikna ti makinkukua ket dagus a nagkidem, nagasat ta natnag iti kannawan ken diretso a lumasat iti sabali a katrabahuan, a nangsilaw iti basbassit a lalaki iti baba.
  
  Naglugan ni Wu iti dayta, a nangpaltog iti dua pay a nagdadakkel a hulk. Nagparintumeng dagitoy a tattao. Nadungpar ti baton ti bicep ni Wu, a nakaigapuan ti panag-yelp-na. Nagsubli ni Karin ket nakitana ti umuna a lalaki - ti kalbo a lalaki a pinaltoganna iti saka - nga agturturong iti sibayna, a nangibati iti tugot ti dara iti likudanna.
  
  "Dinadaelmo lattan ti amin, señora. Para iti amin."
  
  "Ay, isu nga ita ta pinaltoganka, maysaak a babai, a? Alaek ammom no ania ti pakausaranmi ditoy?"
  
  Inyawatna ti bangkayna ken ti kutsilio a nakabitin iti sinturonna.
  
  "Ag-ang-angawka kadi? Maymaysa laeng ditoy, ammom."
  
  Nagtung-ed ni Karin. "Sigurado".
  
  "Ngem dikayto pulos masarakan."
  
  Napardas ti panangsiputna iti aglawlaw dagiti adu a siled a napno kadagiti terminal ti kompiuter, nga amin ket awan duadua nga agtartaray, agpatpataray iti sumagmamano a kita ti programa, ken agpapada amin kadagiti kaarrubada.
  
  Ngem ad-adda nga ammona. "Ay, pagarupko a kabaelak."
  
  Ammona met a ti lalaki a kas ken ni Webb dina pulos pinanunot ti mangikabil iti switch. Saan a kalpasan ti amin a napinget a panagtrabahona tapno makagun-od iti kasta a material, saan idi a tunggal nasam-it a pananggun-odna ket mapaspasamak ditoy mismo.
  
  Liniklikanna ti bat, pinasardengna ti danog babaen ti kutsilio ket nangibati iti maikadua nga abut ti bala iti lalaki. Naglugan ket sinurotna ni Wu, sa timmaliaw iti napalabas tapno kitaenna no kasano ti kasasaad ni Dino. Nasayaat amin. Ti laeng problema a sangsanguenda ita ket dagiti polis.
  
  Nagduadua ni Wu; awan ti tao iti pasilio. "Sadino ti papanam?"
  
  Nagtaray a limmabas ni Karin, naikitikit daytoy a lugar iti lagipna. "Iti kueba ti maysa kadagiti kadadaksan a monster a nagbiag," kinunana. "Gapuna bay-am a nagyelo. Iti kastoy a wagas, lallaki."
  
  
  KAPITULO DUAPULO DUA
  
  
  Makarimon ti mismo a siled, ti maudi a tugot ni Tyler Webb, a napno kadagiti makinruar a ladawan a mangpaneknek iti dakes a panggep a makin-uneg a kinamauyong. Pinidutda dagiti kandado iti sumagmamano laeng a segundo, nakitada dagiti nakuadro a retrato kadagiti diding -paborito a biktima ken pannakaidadanes, sakbay ken kalpasan ti pannakapaltog -ken karkarna a koleksion dagiti alikamen ti espia manipud iti intero a lubong a naurnos kadagiti lamisaan iti aglawlaw ti siled.
  
  Di inkankano ni Karin agingga a kabaelanna, a mangngegnan dagiti sirena kadagiti sarming a tawa. Nagtakder da Wu ken Dino a nagbantay bayat ti panagtarayna nga agturong iti terminal.
  
  Kalpasan ti doble a panangsukimatna, pinasingkedanna a dayta met laeng ti umaw-awat kadagiti nagdadakkel nga ayus ti datos a naikonektar iti flash drive nga addaan iti espesial a pormat, ket kinitana ti bassit a berde a silaw a mangpasingked iti automatiko a panagkarga ti linaon ti terminal. Napakpakadaan ni Karin a mabalin a mayakar ti dakkel nga impormasion ket in-configure ti flash drive maitunos iti dayta. Napartak dayta agingga a kabaelanna.
  
  "Kasano ti kasasaadmi?" Timmangad.
  
  Nagkidem ni Wu. "Natalna ti amin ditoy."
  
  "Malaksid iti panagdung-aw," kinuna ni Dino. "Adu dayta."
  
  Paset ti planoda ti panangbaybay-a kadagiti biktima. Daytoy ti mangriro ken mangitantan kadagiti polis. Naragsakan ni Karin ta uray la a thugs-da ken maikarida iti umay a baro a loteda iti biag. Kinitana ti agkir-in a berde a silaw, nakitana a napartak ti panagkidemna, ket ammona a dandanin malpas ti trabaho.
  
  "Agsaganaka".
  
  Nagsangit dagiti sirena iti ruar ti tawa.
  
  Nagsardeng ti panagkidem ti indicator, a mangipasimudaag a nalpasen ti amin. Nangiruar iti bassit a disk sa inkabilna iti uneg a bulsa a nasiper. "Panawenen ti mapan".
  
  Dagus nga immabante dagiti lallaki, a siaannad a naggargarawda kadagiti natnag, agdardara a lallaki ken sinipanda dagiti dua a nangpadas a bumangon. Pinangtaan ida ni Karin babaen ti paltogna, ngem dina usaren dayta. Mabalin nga adda pay laeng sumagmamano a pannakariro no sadino ti naggapuan ti pannakapaltog. Sigud nga okupadoda kadagiti surveillance camera ken adu ti saludsodda. Ti tulbek iti panaglisi ket saan nga agtignay a dagus, uray ti panagannad.
  
  Rumbeng koma a dimteng daytoy a kas maysa a sorpresa.
  
  Inukradda ti siper ti backpack-da, inruarda ti linaonda, sa imbellengda dagiti awan kargana a bagda. Nagkikinnita ken nagtung-edda.
  
  "Maysa nga opisial". Kinablaawan ni Wu ni Dino.
  
  "Maysa nga opisial". Sipipinget a nagtung-ed ni Dino ken ni Karin.
  
  "Sarhento," pinapuskolna ti British accent-na sa nagturong kadagiti service elevator.
  
  Iggemna iti bulsana ti tulbek ti turay, iti gobierno ken naarian a manipulasion, ti kudeta kalpasan ti kudeta, iti pinansial a wayawaya ken panangtengngel kadagiti pannakaipatungpal ti linteg.
  
  Ti laeng kasapulanda ket ti natalged a lugar a pangilansaanda.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET TALLO
  
  
  Sabali manen nga aldaw, sabali manen a panaglugan iti eroplano, ket marikna ni Matt Drake ti sumagmamano a nakaro a jet lag. Maysa laeng nga oras ti napalabasen ti panagtayab, ket masabetda ti aldaw nga agturong iti Atlantico, nga agturong idiay Estados Unidos ti America.
  
  Awan ti nalawag nga ideya no sadino ti papanan.
  
  Ti maikatlo a kumakabalio ket ti Bisin. Nagbuteng ni Drake a mangpanunot no ania a kita ti gubat ti inimbento ti Order para iti bisin. Naigamerda pay laeng unay iti panangpataud iti umuna nga igam, ti paltog iti law-ang, ken nangnangruna ti maikadua nga igam, ti master code. Indulin pay laeng ni Hayden ti amin nga impormasion iti bagina, ngem dakkel unay ti panangpilit a mangibinglay. Ti laeng kellaat a pannakariro ken di nalawag a papanan ti namagbalin iti di panagtignayna a maakseptar.
  
  Ti master code ket nangi-inheniero kadagiti pasamak iti ballasiw ti kagudua ti Europa ken kamaudiananna ti Amerika tapno mangparmek kadagiti ulo ti estado ti lubong, mangdadael kadagiti imprastruktura ti pagilian, mangkawar kadagiti buyotda ken mangwayawaya kadagiti psycho a kayatda nga isublin ti Daga kadagiti nasipnget a panawen. Kasla nakabutbuteng a pudno ken nakabutbuteng ti kinalakana. Maysa nga aldaw natnag dayta umuna a domino...
  
  Nagulimek ni Hayden bayat ti panagbasana agingga iti ngudona. Bay-an ni Drake nga i-replay ti panunotna amin dagiti nabiit pay a paltiing: SEAL Team 7; dagiti grupo ti espesial a puersa a makilanglangen iti tunggal maysa; Dagiti pannakapukaw ti Pransia, kangrunaanna gapu kadagiti Ruso; ket ita ti koneksion kadagiti Katutubo nga Americano. Siempre, dagiti katutubo ket nagsayaat a kumakabalio - nalabit dagiti kasayaatan a nagbiag. Ngem sadino ti naggapuan ti bisin iti amin dagitoy?
  
  Naulimek a nagngaretnget ni Alicia iti abayna, medio nakalukat ti maysa a matana. Inkagumaan ni Kenzie ti amin a kabaelanna a mangala iti pasamak iti video, ngem nabaelan ni Dahl a tenglen. Napaliiw ni Drake a saan a naalumamay a pisikal a panangallukoy, no di ket dagiti sasao ti namagbalin kenkuana a mangbalbaliw iti panunotna. Saanna a sigurado nga umasideg da Dal ken Kensi. Awan ti negosiona, siempre, ket isu, kinapudnona, ket agdaldaliasat kadagiti isu met laeng a riles ti tren, ngem...
  
  Kayat ni Drake ti kasayaatan para iti Mad Swede ket dayta.
  
  Nagtugaw ni Lauren iti sango, nga asideg ni Smith agingga a kabaelanna a dina pinarikna a makauma unay. Nababa ti timek da Yorgi, Kinimaka ken Mai iti likudan ti eroplano; ti cargo hold a nakaikabilanda ket bassit laeng ngem maysa a nabara, aggargaraw, nangato ti tawana a lababo. Di kumurang a maminsan a kayatna ti agtayab iti umuna a klase. Uray ti coach ket nalab-awanna ti klase ti bagahe.
  
  Naipamaysa ni Lauren ti surat nga ar-aramidenda pay laeng iti nagbaetanda ken Washington. Ita pay laeng ti saritaan ket nabannog ken saan a naipamaysa, ad-adda a makautob ngem iti aktual a diskusion. Nupay adu unay dagiti geek?Awan duadua ni Drake a masarakanda ti eksakto a sapsapulen.
  
  Naglabas ti adu nga oras ket ad-adda a nasinged dagiti Estado. Naginteres ni Lauren kadagiti nadumaduma a materiales nga aggapu kadagiti agsasalisal a pagilian. Kasla dandani naggigiddan nga inurnos dagiti Israelita ti koneksion dagiti Americano iti SPIR. Dagiti Briton met. Nagulimek dagiti Insik, ket dagiti Pranses, posible unay, rimmuar iti dayta. Ammo ni Drake nga awan ti mangngegda manipud kadagiti SEAL. Kinapudnona, siempre, awanda sadiay.
  
  "Makapainteresto a kitaen no siuulimek nga ipatulodda dagitoy a team idiay America," kinuna ni Dahl. "Wenno agusar kadagiti bilin iti uneg."
  
  "Nakastrek kadin dagiti tattao iti kagimongan?" Timmangad ni Hayden. "Agduaduaak iti dayta." Adu a tawen ti kasapulan dagiti ahente a maturog tapno makaparsua."
  
  "Ket saan a narigat ti agtayab a sumrek a di madlaw," kinuna ni Smith. "Pinullo a tawenen nga ar-aramiden daytoy dagiti aglaklako iti droga."
  
  "Adda kadi mangiturong iti daytoy kadadaksan nga Indian a nagbiag?" sinaludsod ni Mai.
  
  "Saan a taga Washington, ket no ammo dagiti kakompetensiatayo, ilimedda dayta."
  
  "Bullshit" nga.
  
  Kinita ni Drake ti tiempo ket naamirisna nga umas-asidegdan iti Estados Unidos. Siaannad a pinagkidemna ni Alicia.
  
  "Wow?"
  
  "Oras ti panagriing".
  
  Immasideg ni Kenzi. "Nakasagana ti botelam, baby."
  
  Inwagwag ni Alicia dagiti imana kenkuana. "Damn, kanto! Iyadayom kaniak daytoy a banag!"
  
  "Siak laeng!"
  
  Immakar ni Alicia agingga iti ipalubos ti bulkhead. "Nadara a clown ti sirko a fizzog."
  
  "Ania ti pop?" Kasla pudno nga interesado ni Kinimaka.
  
  "Kaipapananna ti "rupa" iti Ingles," kinuna ni Drake. Ket kas sungbat iti nabatad a pannakaupay ni Kensi, kinunana, "Saanak nga umanamong. Sika ti rit ni Bobby Dazzler."
  
  "Talaga?" Nagngaretnget ni Alicia.
  
  "Ania? "
  
  "Kayatna a sawen a saanka a dakes a kitaen, ayat."
  
  Nagkullayaw ni Kensi bayat a nangrugin nga agngaretnget ni Alicia, ket naamiris ni Drake a nalabit bimmallasiw iti linia a kaduana ti agpada a babbai. Bueno, uray la ken ni Kenzi. Napardas ti panagtung-edna ken ni Lauren.
  
  "Saan uray inton kaano. Siguradoka kadi? "
  
  Nagturong ti atension iti New Yorker.
  
  "Ay wen, siguradoak." Napartak ni Lauren a nangilemmeng iti pannakaklaatna ket nagderetso a nangipadamag iti damag. "Adda itedmo kaniak."
  
  Dagus a kasla gasat, nagsubli ti naimbag a damag. Inkabil ni Lauren iti speakerphone. "Hoy people, good to see nga aglinglingaykami pay laeng." Adda manen ni Mr. Obnoxious iti linya. "Bueno, ti naimbag a damag ket bayat a magun-odyo ti bingayyo iti zi, agtartrabahoak iti adayo iti nalabaga a kompiuter. Isu nga umuna ti maikadua a kumakabalio ken parmeken. Miss Jay? Agtaul dagiti dadakkel nga aso."
  
  Nagkidem ni Hayden. "Agsaoka nga Amerikano, asshole, ta no saan, ikkatenka."
  
  Nagsiput ni Drake iti ballasiw ti lamisaan, ammona nga agtaktakder pay laeng. Ngamin, adda iti ikutda ti key code, ket ammo dayta dagiti Americano. Kalpasanna, adda napanunotna, ket inseniasna a makikadua kenkuana iti likudan ti eroplano.
  
  Siuulimek a nagkidemda.
  
  "Posible ngata a mapukaw laeng ti maysa kadagiti sheet?" sinaludsodna. "Ti kapatgan kadakuada."
  
  Nagtungtung-ed. "Siempre, no kayatmo ti agdrowing iti puntiria kadakami. Saanda a kasta ti kinamaag."
  
  Nagkidem. "Ammok, ngem kitaem ti alternatibo."
  
  Nagsanud ni Hayden iti tugawna. "Bueno, pagarupko a na-screw-tayon. Ania a pannakadangran ti mabalin a patauden ti sabali nga aramid a di panagtulnog?"
  
  "Saludsodentayo iti SEAL Team 7 inton makadanonda ditoy."
  
  Nagkikinnita dagiti dua iti apagbiit, agpada a pampanunotenda no ania a talaga dagiti bilin ti sabali a team. Ti kinalimed amin dayta ti nangdanag kadakuada. Nangngeg ni Hayden a nangrugi manen nga agsao ti makarimon a lalaki ket nagsubli.
  
  "Kayat ni Agent Jay, Washington a maammuan dagiti eksakto a detalye ti Conquest Box."
  
  "Ibagam kadakuada a kontakenko ida."
  
  "Mmm, nga agpayso? Nasayaat."
  
  "Adda baro a banagmo?"
  
  "Wen, wen, kayatmi. Ikkannak iti maysa a sec".
  
  Nagsubli ni Hayden ken ni Drake. "Panawenen tapno agdesision, Matt. Tapno agpatingga?"
  
  Nagyugyugyog manen ni Drake iti mugingna ket immisem. "Kanayon".
  
  Ginuyod ni Hayden ti maysa a papel manipud iti bunton.
  
  "Nasarakam pay kadi ti sheet a kasapulam?"
  
  "Pampanunotek daytoy dua nga oras ti napalabas."
  
  "Ay".
  
  Sangsangkamaysada, ken awanen ti sabali pay a segundo a panagsagaba, dinadaelda ti kapatgan a lead iti kangrunaan a kawar. Kalpasanna, tinukkol manen ni Hayden ti amin a sheet ket insublina iti order box. Kinita ida a dua ti dadduma pay a kameng ti team nga awan ti komentona.
  
  Sangsangkamaysada a kasla maymaysa.
  
  "Nasayaat". Nagsubli ti lalaki a taga Washington. "Ita, talaga nga aglutokami iti gas. Kasla ti Order of the Last Judgment ti nangdungpar iti lansa iti ulo babaen kadagiti panangiladawanna iti maikatlo a Kabaliero - Bisin. Ti kadadaksan nga Indian a nagbiag ken nalikmut kadagiti paltog."
  
  "Katutubo nga Amerikano?" - sinaludsod ni Kinimaka.
  
  "O wen, nayanak idi 1829; daytoy ket pito gasut a tawen kalpasan ni Genghis Khan ken sangaribu sangapulo ket uppat a gasut kalpasan ni Hannibal. Dandani eksakto..." Nagsardeng.
  
  "karkarna," pinunno ni Kinimaka ti blangko.
  
  "Mabalin, siguro," kinuna ti botaniko. "Adda naminsan a nagkuna nga awan ti naiparna. Bueno, kitaentayo. Anyway, in-rerout ko ti eroplano ket agturongka itan idiay Oklahoma."
  
  "Ammotayo kadi no asino daytoy a lakay a kumakabalio?" sinaludsod ni Drake.
  
  "Ibagak nga isu ti kalatakan a Katutubo nga Americano kadakuada amin, saan a ti kadadaksan, ngem ania ti ammok?"
  
  Nagkidem ni Alicia, kagudua pay laeng ti turogna. "Saan a kasta, dammit."
  
  "Bueno, agyamanak kenka. Bueno, ni Goyaale, a kaipapananna "maysa nga agngangabit," ket nalatak a panguluen ti tribu dagiti Apache. Sinarangetda ti US ken dagiti Mehikano iti intero a panagbiagna, dagiti panagrautna ket nagbalin a nakaam-amak a siit iti dasig ti Amerika."
  
  "Adu a Katutubo nga Americano ti nangaramid," kinuna ni Mai.
  
  "Siempre, ket husto dayta. Ngem ti lalaki ket nadayaw kas maysa a natan-ok a lider ken estratehiko, ti arketipo ti panagraut ken panagibales a gubat. Kasla kadi pamiliar daytoy?
  
  Nagtung-ed ni Drake kas umanamong. "Kas met laeng da Hannibal ken Genghis Khan."
  
  "Naalamon, baby. Namitlo a simmuko sa namitlo a nakalibas. Sumagmamano a pelikula ti inaramidda maipapan kadagiti gapuananna. Kalpasanna, natratar kas balud ti gubat ket immuna a naibiahe idiay Fort Bowie agraman ti adu a sabsabali pay."
  
  "Ket nagtaray manen?" Kasla kayatna a panunoten ni Alicia.
  
  "Saan. Iti kinalakayna, nagbalin a nalatak ni Geronimo."
  
  "Ah, ita maawatankon," kinuna ni Drake. "Kagiddan da Sitting Bull ken Crazy Horse, isu la ketdi ti kalatakan."
  
  "Bueno, yeah, ket ammom kadi a dati nga agtitinnulong dagita a tallo? Wow-wow, nakatugawkami iti igid ti apuy. Mangbangon iti daytoy ken dayta? Saritaen ti maipapan iti panangpili iti paboritom a nalatak a tao a mapan makikape - makikuyogak koma kadagitoy a tallo."
  
  Nagtung-ed ni Alicia. "Di malipatan a kapadasan dayta," immanamong. "No ipapantayo, siempre, a saan a nawaya da Depp ken Boreanaz."
  
  "Idi 1850? Saan la ketdi. Ngem daytoy a lalaki Depp? Kasla pulos a di lumakay, isu a siasino ti makaammo? Malagipyo kadi ti estoria maipapan kadagiti lallaki nga agas a makayakar iti manitou - dagiti espirituda - iti panaglabas ti panawen? Anyway...nagparang ni Geronimo iti 1904 World"s Fair ken sumagmamano pay a nababbaba nga eksibision. Saan a pulos a napalubosan ti napanglaw nga agawid, ket natay idiay Fort Sill, a balud pay laeng iti gubat, idi 1909. Isu ket naitabon idiay Fort Sill Indian Cemetery, a napalikmutan babaen dagiti tanem dagiti kabagian ken dagiti dadduma pay nga Apache a balud ti gubat."
  
  "Irmas nga". kinuna ni Dahl. "Matutured a lallaki."
  
  "O, ken, siempre, dagiti adu a paltog ti Fort Sill a mismo, nga agserserbi ita kas eskuelaan ti artileria ti Buyot ti Estados Unidos. Agtalinaed dayta a kakaisuna nga aktibo a sarikedked iti makin-abagatan a tanap, ta adda pasetna kadagiti makunkuna a Gubat ti India ken aktibo iti tunggal dakkel a panagdadangadang sipud pay idi 1869." Nagsardeng ti Geek sakbay nga innayonna, "Adda rason a pinili ti Order daytoy a lugar ken daytoy a rider."
  
  "Malaksid kadagiti armas?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Ket notoriety met," dimteng ti sungbat. "Ti orihinal a panangraut iti Indian Territory ket indauluan manipud ditoy da Buffalo Bill ken Wild Bill Hickok. Karaman iti sarikedked ti maika-10 a Kabalyero, a pagaammo met kas Buffalo Soldiers."
  
  "Gapuna, gupgopentayo." Nagsennaay ni Dahl. "Masarakan ti tanem ni Geronimo iti uneg ti Fort Sill. Nabalinan ti Order nga inlimed dagiti plano a mangaramid kadagiti makadadael nga igam iti uneg dayta di kumurang nga uppat a pulo a tawenen ti napalabas, ket ita kagudua a dosena kadagiti makapapatay unay a grupo ti espesial a puersa iti planeta ti agdardaras a situtulok nga agturong iti dayta."
  
  Iti nauneg a kinaulimek, siraragsak a kinuna ti geek: "Yeah, man, cool stuff, huh?"
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET UPAT
  
  
  Bayat a simrek ti eroplano para iti maudi a paset ti panagtayab nga agturong idiay Oklahoma, nagsaritaan dagiti tripulante ti ammoda agingga ita -kaaduan kadagiti paltiing maipapan iti uppat a suli ti daga, dagiti Kabaliero, ken dagiti makapapatay nga igam a nangitabon dagiti kriminal iti gubat a Nazi dagiti tanem dagiti daan a warlord. Ti panagkukumplot ket nalawa, komplikado, ken saan a maliklikan - gapu ta kayat ti Order a daytoy ket mabalin a maitutop iti sangagasut a tawen. Ket uray ita, sigun iti teksto, ti maikapat a Kabaliero ket "ti pudno a Maudi a Panangukom."
  
  Iti lawag dagiti igam a natakuatan agingga ita, ania ngata dayta?
  
  Inkonsiderar ni Drake daytoy. Umuna masapul a makadanonda idiay Fort Sill ken pasardengenda ti amin a manggun-od kadagiti imada iti igam ti bisin. Ket madanagan kadagiti dadduma nga agturong a diretso iti maikapat a Kabaliero - ti Saplit ti Dios. Kayatko a sawen...ania a kita ti nagan daytoy?
  
  "Mabalin kadi nga agsaludsodak?" - kinunana idi nangrugin a bumaba ti eroplano.
  
  "You already did," nagkatawa ti geek, a nakaigapuan ti panagkidem da Hayden, Alicia ken May, a naibus ti anusda.
  
  "Kasano a naala ni Geronimo ti titulona?"
  
  "Pudno a mannakigubat ni Geronimo. Uray idi matay, inaminna a pagbabawyanna ti pangngeddengna a sumuko. Ti maudi a sasaona ket: "Diak koma pulos sumuko. Masapul a makiranget agingga a siak ti maudi a nakatakder." Naaddaan met iti siam nga assawa, aggigiddan ti dadduma."
  
  "Ngem ti kadadaksan nga Indian a nagbiag?"
  
  "Bayat ti karerana iti militar, nalatak ni Geronimo gapu kadagiti natured nga antics ken di mabilang a panaglibasna. Nagpukaw kadagiti kueba nga awan ti pagruaran, ket makita laeng iti ruar idi agangay. Di agbaliw a nangabak, nupay kanayon nga adda iti minoria. Adda lugar idiay New Mexico a pagaammo pay laeng agingga ita kas Geronimo Cave. Maysa kadagiti kadakkelan nga estoria ti mangisalaysay no kasano nga indauluanna ti bassit a grupo ti tallopulo ket walo a lallaki, babbai ken ubbing a nakaam-amak ti pannakaanup dagiti rinibu a tropa ti Amerika ken Mexico iti nasurok a makatawen. Gapuna, isu ket nagbalin a ti kalatakan a Katutubo nga Amerikano iti amin a panawen ken nakagun-od ti bagina ti titulo a kas "ti kadadaksan nga Indiano a nagbiag" kadagiti puraw a nagindeg iti dayta a panawen.Ni Geronimo ket maysa idi kadagiti naudi unay a mannakigubat a nangawat ti panagsakup kadagiti dagada babaen ti Estados Unidos."
  
  "Naminsan naawaganak iti "kadadaksan a bitch a nagbiag,"" sililiday a malagip ni Alicia."Diak malagip no siasino ti naggapuan."
  
  "Maminsan laeng?" sinaludsod ni Kenzi. "Daytoy ket karkarna".
  
  "Kaaduanna a siak dayta." Immisem bassit ni Mai kenkuana.
  
  "Wenno siak," kinuna ni Drake.
  
  Kasla agruprupsa ti utekna ni Dahl. "Ala, pagarupko a malagipko..."
  
  "Fort Sill," kinuna ti piloto. "Sangapulo a minuto ti nabati. Adda pammalubosmi nga agdisso ken napudot iti lugar."
  
  Nagkullayaw ni Drake, nga insaganana ti bagina. "Napudot? Basbasaenna kadi manipud iti na-edit nga iskrip wenno ania?"
  
  "Agarup walopulo la ketdi ti tao idiay baba." Nagtungtung-ed ni Kinimaka iti bassit unay a tawa.
  
  "Panagkunak, maseknan ti kayatna a sawen," nagsao ni Yorgi. "Wenno iti sidong ti panangraut."
  
  "Saan, kayatna a sawen ti kasasaadna," kinuna ni Smith kadakuada. "Nagsayaat ti pannakaisaganana."
  
  Nagdisso ti eroplano ket napardas a nagsardeng. Dandani dagus a nangrugi a naglukat dagiti ridaw ti karga iti likudan. Ti grupo, a nakaunnat ken nakatakderen, nagdardarasda a rimmuar iti lawag ti init, a naraniag a mayanninaw manipud iti aspalto. Adda helikopter nga agur-uray kadakuada, a nangipan kadakuada iti teritoria ti Fort Sill. Idi simmangpetda, maysa a koronel manipud Fort Sill ti nangipakaammo kadakuada iti kasasaad.
  
  "Addakami ditoy a naan-anay a nakasagana iti pannakigubat. Amin nga armas ket nakasagana, nakargaan ken naipuntiria. Tanem met ni Geronimo, ket nakasaganakami nga agpelikula."
  
  "Limakami a nabati." kinuna ni Hayden. "Agresibo nga umab-abanteak iti lugar a pagitaneman. Siguradoak nga ammom amin a potensial a kalaban."
  
  "Naan-anay a nakasaganaak, ma"am. Daytoy ket maysa nga instalasion ti Buyot ti Estados Unidos, maysa nga instalasion ti Marine Corps, ken maysa a base ti depensa ti tangatang ken bombero. Agtalekka kaniak no ibagak kenka a nasaklawmi amin nga anggulomi."
  
  Nag-zone out ni Hayden ket nagbuya bayat ti panagparang ti Fort Sill iti baba. In-scan ni Drake ti lugar ket sinukimatna ti armasna iti maudi a gundaway.
  
  Siguradoak kas impierno namnamaek a kasta.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET LIMA
  
  
  De koriente ti atmospera, nabara ti tunggal soldado ken namnamaenna ti sumagmamano a kita ti gubat. Nagna ti grupo iti nagbaetan dagiti nalawa nga adigi a ladrilio ken naggunay iti nagbaetan dagiti adu a bato a tanem, a tunggal maysa kadagitoy ti paginanaan ti natnag a bannuar. Naikkat ti tanem ni Geronimo iti nadadael a dalan ket adu nga ekstra a minuto ti kasapulanda tapno makadanonda iti dayta. Indauluan ni Hayden ti dalan, ket insang-at ni Kinimaka ti likudan.
  
  Dimngeg ni Drake, a nairuam iti aglawlawna. Saan pay a pulos a naulimek ti lugar ti nakaad-adu a batalyon ti artileria, ngem itatta dandani mangngeg ti maysa a tao ti panaggaraw ti bulong iti angin. Iti intero a base ket agur-uray dagiti tattao. Nakasaganadan. Naipababa ti bilin manipud ngato tapno agtakder a sititibker iti sango ti dandanin mapasamak. Saan a mapukaw ti rupa dagiti Amerikano.
  
  Nagnada iti akikid ken nawarawara iti slate a dalan, a nagkugtar dagiti botasda. Kasla karkarna ti agtalinaed a nakaalerto iti uneg ti kasta a base, ngem awan duadua a kabaelanda ti aniaman dagiti pagilian ken team a labananda.
  
  Nagna ni Drake iti abay ni Lauren, a nangpabaro iti team iti aniaman a baro nga impormasion.
  
  "Aktibo pay laeng dagiti Pranses. Dua kadakuada iti agdama, nga ad-adu pay ti adda iti dalan."
  
  "Dagiti report maipapan iti pannakapaltog idiay Oklahoma City. Mabalin a dagiti Briton dayta. Imposible nga ibaga iti daytoy a punto."
  
  Ket ti sungbat: "Wen, talaga nga addaantayo kadagiti igam a mangparmek. Ditoy a mismo. No adda ikabilmo iti base, siguradoak a makaballasiwtayo."
  
  Napattapatta ni Drake a natalgedda la ketdi manipud iti SEAL Team 7, uray la ditoy uneg. Ti simple a kinapudno a napalubosanda a sumrek idiay Estados Unidos ket kalpasanna iti maysa a site ti Buyot ti nangibaga kenkuana nga adda nakaro a di umiso.
  
  Siasino ti nangibaon kadagiti selio?
  
  Apay?
  
  Nagbannayat ni Hayden bayat nga inturong ida ti giyada iti sabali, akikid pay a dalan. Di nagbayag, nagsardeng iti sango ti kagudua a dosena a karatula.
  
  "Daytoy," kinunana, "kukua ni Geronimo."
  
  Siempre, kaaduanna a di mapagduaduaan dayta. Ti lapida ket saan nga ordinario a lapida, no di ket maysa a cairn; maysa a dakkel, inaramid ti tao a bunton dagiti bato a sukog ti krudo a piramid nga addaan iti plake a naikabil iti tengnga nga addaan iti inggagara a di agduadua a nagan a "Geronimo". Nakaskasdaaw ti kadaanan a lugar dayta ken sigurado a nakaskasdaaw idi panawenna. Isu ket naabbungotan iti tanem ni baketna a Zi-ye ken ti balasangna a ni Eva Geronimo Godley.
  
  Narikna ni Drake ti maysa a kita ti naespirituan a panagsiddaaw idi nakitana ti tanem ti naindaklan a mannakigubat, ken ammona a kasta met laeng ti rikna dagiti dadduma. Daytoy a lalaki ket maysa a soldado a kaaduanna a nakiranget kadagiti Mehikano ken nakiranget para iti pamiliana, dagiti dagana ken ti wagas ti panagbiagna. Wen, naabak, kas iti pannakaabak da Cochise, Sitting Bull ken Crazy Horse, ngem nagbiag ti nagnaganda iti adu a tawen.
  
  Nakasagana ti maysa a bassit nga excavator.
  
  Nagtung-ed ni Hayden iti base commander, a nagtung-ed iti drayber ti excavator. Di nagbayag, napan nagtrabaho ti maysa a dakkel nga excavator, a nangipangato kadagiti nagdadakkel a pedaso ti daga ken nangiwaras kadagita iti daga iti asideg. Ammo met ni Drake ti pannakarugit ken dagiti pammabasol a mabalin a maikontra iti militar, ngem ti kaadda ti nakaad-adu a soldado iti asideg kaipapananna a saan a nalabit nga adda makaammo. Iserrada la ketdi ti Fort Sill iti publiko iti apagbiit.
  
  Kasano nga inaramid daytoy ti Order?
  
  Masdaawak... adu a tawenen ti napalabas? Nalabit nalaklaka idi ti makastrek. Imbaga ni Hayden iti drayber ti backhoe a nalaka nga agkali, awan duadua a malagipna ti narabaw a tanem ni Hannibal nga awan ti lungon. Nagbuya ti grupo bayat nga umad-adalem ti abut ken nangatngato ti bunton ti daga.
  
  Kamaudiananna nagsardeng ti excavator ket dua a lallaki ti naglugan iti abut tapno ikkatenda dagiti maudi a pedaso ti daga.
  
  In-inut a nagturong ni Drake iti igid ti abut. Nagtakaw ni Alicia kenkuana. Kas ninamnama, nagtalinaed ni Kinimaka iti likudan, a dina kayat ti agtungpal iti baba. Inukrad dagiti dua a lallaki ti kalub ti lungon ti daga ket impukkawda dagiti tali a maipangato a maikapet iti timba ti excavator. Di nagbayag, nangrugin nga in-inut a timmakder ti lungon, ket timmaliaw manen ni Drake iti aglawlaw.
  
  Ammona nga adda dagiti tattao a nakatakder iti sadinoman nga estoiko ti rupada ken nanglikmut iti kampo. Ita nangrugin a naraniag kenkuana nga awanton ti laban. Siaannad a naipababa ti lungon ni Geronimo iti daga, a dagiti babassit a pedaso ti bato ken daga ket agruprupsa nga umadayo. Kinita ni Hayden ti base commander, a nagkidem.
  
  "Ti partidom, Agent Jay. Nabilinak nga ipaayko kenka ti amin a kasapulam."
  
  Immabante ni Hayden bayat a linuktan ti maysa kadagiti agkalkali ti kalub ti lungon. Nangidaulo ti team. Nakaskasdaaw ti kinalaka ti panagngato ti kalub. Nagsiput ni Drake iti rabaw ti kuadro iti kaunggan ti kahon.
  
  Kitaem ti maysa kadagiti kadakkelan a sorpresa iti biagmo.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagsardeng ni Hayden, a nagyelo iti apagbiit; nalipatan ti mision, nalipatan ti biagna, kellaat a napukaw dagiti gagayyemna bayat a nagbalin a bato ti utekna.
  
  Saan uray inton kaano...
  
  Imposible dayta. Sigurado a pudno daytoy. Ngem saanna a maitured ti timmaliaw iti sabali.
  
  Iti uneg ti lungon, a naikabil iti titanium bracket, nakabitin ti kabaruan a digital screen, ket bayat ti panagbuyada, nagbiag dayta.
  
  Rimmuar ti nalamuyot a katawa kadagiti speaker. Nagsubli ni Hayden ken dagiti dadduma, awan ti makasao. Nagung-ungor ti artipisial a katawa iti naparang-ay nga iskrin bayat a pinunno dayta ti nakaad-adu a kolor, a kimat kalpasan ti panagkidem dagiti bituen nga ag-uong nga agparuar. Nangrugin a nagpanunot ti team, ket nagturong kadakuada ni Drake.
  
  "Husto kadi... kayatko a sawen... ania ti-"
  
  Immasideg ni Dahl tapno nasaysayaat ti pannakakitana. "Adda pay kadi ditoy ni nakurapay a lakay Geronimo?"
  
  Inyadayo ni Hayden. "Naalluad! Saanmo kadi a maawatan ti amin a konotasion daytoy?"
  
  Nagkidem ni Dahl. "Kayatna a sawen nga adda nangibati kadakami iti iskrin imbes a kahon. Panagkunam, igam kadi daytoy?"
  
  "Saan a simmuko ti Order iti daytoy," kinuna ni Hayden. "Di kumurang a saan no maipapan kadagiti kriminal iti gubat a Nazi. Kayatna a sawen a ti Order ket-"
  
  Ngem kalpasanna, nagsardeng ti katawa.
  
  Nag-freeze ni Hayden, a dina masigurado no ania ti namnamaenna. Timmaliaw iti baba, a nakasaganan nga agdukot ken aglemmeng. Nagtakder iti sango ni Lauren. Tinarigagayanna a saan unay a nasinged da Kinimaka, Drake ken Dal. Isuna...
  
  Nagkidem ti logo iti iskrin, naraniag a nalabaga iti nangisit, awan sabali no di ti maysa a garit ti dara iti panunotna.
  
  "Daytoy ti logo ti order," kinuna ni Alicia.
  
  Diak maawatan," inamin ni May. "Kasano a maiplastarda dayta nga iskrin? Ken kasano koma nga agtignay latta?"
  
  "Saanda nga inaramid," kinuna ni Yorgi.
  
  Nagkupas ti logo ket inikkat ni Hayden ti amin a dadduma pay iti panunotna. Nagparang manen ti nangisit nga iskrin ket nangrugin nga agkir-in kadagiti speaker ti artipisial a naibaba a timek.
  
  "Welcome to your nightmare, boys and girls," mabasa, ket kalpasanna adda panagsardeng ti panagburak ti naitured a katawa. "Kablaawannaka ti bisin, ket rumbeng nga ammom a ti dua a maudi a Kabaliero ti kadadaksan kadakuada amin. No saannaka a masabet ti bisin, ni patay! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Innala ni Hayden ti apagbiit a panagpanunot no ania ti nabalitokan nga isip ken nabalitokan nga imahinasion a nakapataud iti daytoy a crap.
  
  "No kasta, agderetsotayo iti punto. Kaykayat ti Maikatlo a Kabaliero a dadaelennakayo amin ngem palubosannakayo a mangdadael iti tunggal maysa. Ti bisin aramidenna dayta, husto kadi? "- intuloy ti gutural voice. "Ket ita ta immakarkan iti panawen ti elektroniko, naparpartak nga amang, naparpartak nga amang a mapasamak dayta. Nangngegyo kadin ti Strask Labs?"
  
  Nagkullayaw ni Hayden, napardas ti panangkitana iti aglawlaw ket inturongna ti base commander. Nagtung-ed ket agsao koman idi nagtuloy ti timek.
  
  "Daytoy ti maysa kadagiti kadakkelan a konglomerato, nga impierno ti panagturongda a mangala iti lubong. Puersa. Panangallukoy. Dakkel a kinabaknang, kayatda amin dayta ket mangrugida nga umakar kadagiti dadakkel a liga. Nabiit pay nga inkabil ti gobierno ti America ti panagtalekna iti Strask Labs."
  
  Ania ti kayatna a sawen? Napanunot ni Hayden dayta. Ket kasano ti nabiit pay?
  
  "Idiay Dallas, Texas, saan nga adayo ditoy, addaan ti Strask iti biological testing laboratory. Mangpataudda kadagiti agas, sakit, agas ken armas. Itarayda ti gamut. No adda makapapatay nga impeksion sadiay, maysa a virus a mangpapatay iti lubong, maysa a nerve gas canister, wenno baro a biolohikal nga igam, addanto dayta iti Strask idiay Dallas. Literal," inreklamona, "general store dayta."
  
  Kayat ni Hayden a pasardengen dayta sadiay a mismo. Dakes unay ti direksion dagiti bambanag.
  
  "Nagbalinen a puntiria ti biolohikal a laboratorio. Maibukbokto ti bisin. Malaylay ken matay dagiti apitmo ken dagidiay iti intero a lubong. Maysa dayta a sabidong nga inaramid ti tao a igagara a puntiriaenna ti espesipiko a kita ti apit ket saan a mapasardeng. Datayo ti Urnos ti Maudi a Panangukom. Ket kas iti kinunak, daytoy ti bang-armo."
  
  Nagsardeng ti panagrekord. Nagkidem ni Hayden ket nagtungtung-ed, a naan-anay a di makaammo iti lubong ken dagiti parikutna. No ti Order ket puntiriaenna ti biolab a nangitudo iti kontaminasion ti apit ken planona a dadaelen amin a suplay, ngarud...
  
  Posible dayta. Ket probable. Awan duadua, apektaran met ti sakit ti daga, isu nga awanen ti makan nga apit nga agtubo manen.
  
  Kalpasanna, kellaat a nagbiag manen ti iskrin.
  
  "O, ket ita ta agbibiagtayo iti panawen ti elektroniko, bay-anyo nga ibagak daytoy kadakayo. Babaen ti pananglukatmo iti daytoy a lungon, babaen ti panangrugim iti daytoy a panagrekord, i-set-mo ti sibubukel a banag-iti elektroniko!"
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET INNEM
  
  
  Simrek ti Fort Sill iti panaglalaban. Impukkaw ti base commander nga umay ti maysa a teknisian a mangdismantle iti recording, screen, ken aniaman a masarakanda iti uneg ti lungon. Nakita ni Hayden dagiti bunton ti daan a kawes ken tulang iti baba ket masapul nga ipapan a ti Order ket nangikabil laeng iti iskrin iti uneg ket imbati dayta tapno adda mangbirok. Mabalin kadi a naiddep ti signal a konektado iti Wi-Fi ti base iti kanito a linuktanda ti lungon?
  
  Masapul a patiek dayta. Ti nayimprenta ti nangtanda iti panangrugi ti panagrekord. Kaaduanna, dagiti sensor ti nairaman. Siasinoman a nangaramid amin kadagitoy ket tech savvy. A nangpataud iti sabali pay a saludsod.
  
  "Naglugantayo laengen nga immun-una manipud kadagiti Nazi a kriminal iti gubat idi limapulo a tawenen ti napalabas agingga ita?"
  
  "Diak maawatan," kinuna ni Smith.
  
  Immadayo ti grupo iti tanem ni Geronimo tapno palubosanda ti dadduma a makipaset, ket ita nagtakderda iti grupo iti sirok dagiti kayo.
  
  "Impagarupko a medio nalawag dayta," kinuna ni Hayden. "Kinuna ti lalaki a dakami ti Order of the Last Judgment. Adda pay laeng dagitoy."
  
  Immasideg ti komander ti base. "Gapuna tattao, nagdoble ken nagtriplekami a mangsukimat iti perimeter-mi. Awan ti pagilasinan dagiti kabusormo iti special forces. Kasla nalawag a nakalibasda iti marka iti daytoy a gundaway ken talaga a pinabasolko ida. Adu ti firepower ditoy." Intudona dagiti soldado a nakatakder iti aglawlaw ti sarikedked.
  
  "Saanna a kayat a sawen a ti signal a naggapu iti dayta a tanem ket saan a naibrodkas iti dadduma a lugar," kinuna ni Lauren. "Aniaman a bilang dagiti tattao ti makakita iti dayta iti maysa a porma wenno sabali."
  
  "Nupay pudno daytoy," intung-ed ti komander, "bassit laeng ti maaramidantayo maipapan iti dayta. Ita ti maaramidantayo ket tawagantayo ti Strask Labs ket, kas kunada, pakdaarantayo dagitoy a lallaki."
  
  Intudona ti maysa a lalaki iti asideg a naipit ti teleponona iti lapayagna.
  
  Ammo ni Hayden a rumbeng nga awagan ni Secretary Crowe, ngem nagkedked idi dimteng ti awag ti soldado babaen ti loudspeaker, ti awan patinggana a panag-beep ti nakaigapuan ti panagkita ti SPEAR team iti aglawlaw a madandanagan.
  
  "Daytoy ket 24-oras a laboratorio nga addaan tauhan," kinuna ti komander ti base. "On call iti buyot ken iti White House. Diak maiyebkas no kasano ti kinadakesna." Pinabasolna ti agringring a telepono.
  
  "Saan a kasapulan." kinuna ni Hayden. "Mabalin kadi a kontaken dagiti lokal nga autoridad? Ibaonmo ida idiay Strask ket ibagam kadakuada nga addakami iti dalan."
  
  "Dagus, Agent Jay."
  
  Nagtaray ni Hayden nga agturong iti helikopter. "Masapul a makadanontayo idiay Dallas! Itatta! "
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET PITO
  
  
  Di masukatan a panawen ti binusbos ni Karin ti napateg kenkuana sakbay pay nga impakitana ti flash drive iti terminal ti kompiuter. Ammona unay a ti maysa nga addaan iti kinabaknang ken impluensia ni Tyler Webb ket mabalinna nga i-install ti ania man a teknolohia iti kompiuterna - nangruna ti maysa a naglaon kadagiti amin a narugit a sekreto a naurnongna iti panaglabas dagiti tawen.
  
  Ket adtoy isuna.
  
  Agtutubo a babai. Kompiuter. Flash-card ti panag-flash.
  
  Mano a nagan ti inawaganda kaniak iti napalabas? Balasang nga addaan data. Ulo iti maysa a web. Khakaz.Nabayagen, adayo, ngem mainaig pay laeng.
  
  Nagtakder da Dino ken Wu ket nagbuyada, ti panagsiput iti balay ket nasayaat metten a kas iti mabalin. Addaanda kadagiti sensor para iti tunggal pamay-an ken plano nga addaan kadagiti estratehia ti backup agpadpada kadagiti narigat ken nalukneng a kasasaad ti panagbakwit. Amin a tallo a soldado ket agdama a nakaro ti kasasaadda - nasapsaplit, nasugatan, in-inut nga umimbag manipud iti pannagnada idiay San Francisco. Napudot, mabisin ken kurang met ti pondoda. Iti sidong ti garantia ni Karin, ipustada ti amin iti dayta. Manipud pay idi damo.
  
  "Panawenen tapno paneknekam ti pategmo," kinunana.
  
  Dagiti immuna a tawenna ket pulos a di nangpanaw kenkuana;iti napaut a panawen ket tinallikudanna ti lubong. Ti panangdadael iti bagi ket maysa kadagiti wagas ti panangabbong.
  
  "Mamatikami kenka," kinuna ni Dino.
  
  Naliday ti isemna bayat ti panangikabilna iti flash drive ken panangbuybuyana iti dakkel nga iskrin. Diniseniona ti amin tapno agtaray iti kapartakan a posible, ket ita awan a pulos ti pannakataktak idi agkimat ti prompt iti iskrin:
  
  Ituloy?
  
  Damn husto.
  
  Nagtugaw ket nagtrabaho. Nagkidem ti keyboard, nagkir-in dagiti ramayna, nagkir-in ti iskrin. Dina ninamnama a masarakanna wenno maawatanna pay ketdi a maminsan-adu ti gigabyte nga impormasion sadiay-ket dayta ti makagapu a pinagbalinna ti amin a kas ultra-secure agingga a mabalin sakbay nga ikargana ti drive. Nanglukat met iti sumagmamano nga offshore account ken dua nga account idiay Los Angeles a mabalin a napartak a pangidepositoanda iti sumagmamano a kuarta. Siempre, nalagipna ti amin manipud idi panawenna idiay SPEAR; ti napasamak kalpasan ti ipapatay ni Webb ti mabalin a makatulong iti kaso.
  
  Gapu ta dina inkankano dagiti tawdry ngem makadidigra a dokumento iti agdama ken impamaysana ti pinansialna, pinagbalinna dagiti ramayna ken iskrinna a kasla alipugpog ti impormasion. Nagnganga ni Dino idinto nga ikagkagumaanna ti makidanggay.
  
  "Damn it, impagarupko a henioak iti Sonic. Pustaek nga ipaputokmo dayta nasiit a bassit a tae iti intero a lugar, a?"
  
  "Am-ammom kadi ni Sonic? Manipud iti Master System wenno Mega Drive? Saan kadi nga ubingtayo amin unay para iti daytoy?"
  
  Kasla nariribuk ni Dino. "Playstation, lalaki. Ket nasaysayaat ti retro."
  
  Nagkidem ni Karin, a pinilitna ti bagina nga umisem. "Ay, naan-anay a retro, manong."
  
  Iti ad-adda a panagkalina iti pinansial a file, di nagbayag natakuatanna dagiti numero ti account, sort code, ken key command. Nakasarak kadagiti source bank, kaaduan kadagitoy ket offshore. Nasarakanna ti nasurok a pitopulo ket lima a nagduduma a salaysay.
  
  "Datdatlag."
  
  Ginuyod ni Dino ti tugaw. "Yeah, marigatanak a mangsurot kadagita a dua. Ket agpadada nga awan ti kargana!"
  
  Ammo ni Karin nga awan ti tiempona a mangsukimat iti tunggal account. Masapul a putdenna dayta ken pilienna ti kasayaatan. Nainsiriban a nakasuraten iti simple a programa a lumasat iti file ken mangitampok kadagiti account nga addaan iti kangatuan a numero. Inruarna itan ket naguray iti lima a segundo.
  
  Kasla makakari ti tallo nga agkir-in nga asul a garit.
  
  "Kitaenmikayo."
  
  Nagkidem ti umuna a salaysay. Nakabase dayta idiay Cayman Islands, saan a nausar, ken nangipakita iti balanse a tallopulo a ribu a doliar. Nagkidem ni Karin. Agang-angawka la ketdi! Ammona a ni Webb ket idi kamaudiananna ket nangputed kadagiti singgalut iti saan a nainsiriban a panagsapsapulna iti gameng ni Saint Germain - isu ket napan daytoy nga agmaymaysa ken nakagastos kadagiti dakkel a gatad tapno agtalinaed a saan a naduktalan ken mangrekrut ti buyot nga agturong iti panungpalan, isu ket nagbayad kadagiti rinibu tapno agkiddaw ti maysa a maudi a pabor, - ngem dina ninamnama a kasta ti pannakaibus dagiti account-na.
  
  Uray kaskasano, dagus a nangipatulod iti tallopulo a ribu iti lokal a bank account ti Los Angeles a linuktanna.
  
  Napeggad dayta, ngem no agdardarastayo, mabalintayo nga i-withdraw ti kuarta ket itugottayo. No adda mangsipsiput iti kuenta, a kasla saan a mapasamak gapu iti nababa a balansena, rumbeng a kabaelanda nga aramiden dayta sakbay a maammuan ti asinoman.
  
  Immakar iti sumaganad a kuenta, nakitana a walopulo a ribu a doliar ti balanse, ket masapul nga aminenna a nasaysayaat iti kastoy a wagas. Ngem awan ti kas iti minilion a namnamaenna. Iti abayna, nagulimek ni Dino. Innalana ti kuarta ket, intengngelna ti angesna, in-press-na ti maudi a kuenta.
  
  Damn dayta. Sangapulo ket lima a ribu?
  
  Napilitan a mangkita kadagiti nabati a kuenta, a nag-cash out idi agngudo ti gatad nga agarup sangagasut tallopulo a ribu a doliar. Saan a dakes dayta, ngem saan a lifetime guarantee type money dayta. Kasapulan daytoy ti panawen, ket agannad nga agtalinaed a napapaut a konektado, ngem iti agdama ti kinakirang dagiti abasto ti namagbalin a kasapulan ti sumaganad nga addang.
  
  "Taraon para iti blackmail," kinunana.
  
  "Saanak a naragsak iti daytoy," kinuna ni Dino.
  
  "Agpannuray no siasino dayta," napaliiw ni Karin. "Ket ania ti inaramidda. Mabalintayo nga ibutaktak dagiti pudno a dakes a bastardo - nalabit babaen ti sumagmamano a baro nga espesialista a website - ken pagsasaritaan no ania ti mabalin nga aramidentayo maipapan kadagidiay mabalin a kumapuy iti sumagmamano a kilo."
  
  Nagkidem ni Wu. "Ania?" - sinaludsodko.
  
  "Sumagmamano a doliar.Tsentarinos. Wonga. Damn, sadino ti pangrugiantayo?"
  
  Naglaon ti baro a file iti adu a panid ti nagan, tunggal maysa ket nalukmeg ken napakuyogan iti retrato ken petsa. In-scroll ni Karin ti listaan. "Husto, bueno, alpabetiko ti panagsasarunoda. At least dayta ti maysa a banag. Adda kadi kaykayat?"
  
  "Awan ti am-ammok a babaknang," kinuna ni Dino. "Saan a dakamaten ti panang-blackmail iti maysa a tao."
  
  "Mabigbigko ti dadduma kadagitoy a nagan," kinuna ni Wu bayat ti panagtalek ni Karin nga ag-scroll iti panid ti AC. "Dagiti nalatak a tattao." Bituen ti isports. Dagiti presenter iti TV. Dios, asino daytoy Webb guy?"
  
  "Siasino isuna?" Narikna ni Karin a bimtak ti gura gapu iti napabaro a pigsa. "Maysa kadagiti kadadaksan, nakabutbuteng ken kabibilgan a parsua a nagbiag pay laeng. Naglasag ti kinadakes, a makabael a mangapektar iti tunggal biag iti planeta."
  
  "Mabalinko a dakamaten ti dua kadagitoy ita," kinuna ni Dino.
  
  "Wen, mabalin nga aramiden dayta ti asinoman. Ngem dagitoy ti eksakto a kita ti asno a kayatmi nga agtalinaed iti sidong."
  
  Sinukimat ni Karin dagiti firewall ti sistemana, a nagsapul iti aniaman a nasapa a pakdaar a pagilasinan nga adda sabali a mangsipsiput iti aglawlaw. Awan ti mailadawan, ngem saan unay nga awan mamaayna a mamati nga adda tao sadiay ruar a saan unay a nasirsirib ngem kenkuana.
  
  "Kitaem ti intero a lugar," kinunana a nangikkat iti flash drive. "Masapul a bantayantayo ti amin iti maysa nga aldaw wenno nasursurok pay manipud iti Site B. Kalpasanna, kitaentayo."
  
  
  * * * .
  
  
  Paset amin daytoy ti naannad a panagsaganana. No adda madi ket makita, matiliw wenno mapapatay, saan a gapu iti kinakurang ti panagsagana. Inusar ni Karin ti tunggal trick iti dakkel nga arsenalna ken tunggal onsa ti nalawa nga intelektona tapno masalaknibanna ida.
  
  Ken ti planok. Ti bassit a panagibalesko.
  
  Pinanawanna ken ni Dino, Wu ti pagtaenganda iti disierto ket naiputputongda iti bassit a kubo a nasarakanda iti tengnga ti awan. Kasapulan ti adu a lawas ti metodiko a panagbirok, ngem apaman a nasarakan, nagbalin dayta a nasayaat a lugar para iti backup shelter. Duapulo ket uppat nga oras ti binusbos ni Wu a nangbuybuya iti balay babaen ti CCTV. Nagmaneho da Karin ken Dino a napan idiay Los Angeles, inikkatda ti stash ti kuarta ket inkabilda ti nabati iti sabali a lugar, a periodiko a sukimatenda dagiti firewall ti network-na, ti kinamapagtalkanda ken ti kasasaadda. Maulit-ulit nga awan ti nakitana a pagilasinan a daytoy ket nasubok iti aniaman a pamay-an.
  
  Nupay kasta, iti pamay-an ken siaannad; dayta laeng ti pamay-an a makapagtalinaedda a nawaya.
  
  Naan-anay a tallopulo nga oras ti napalabas idi agsublida iti balay. Sumagmamano pay a tseke ket nakasagana manen ni Karin nga agtrabaho iti flash drive.
  
  "Nasukimatmo kadin dagiti kamera?" - sinaludsodna.
  
  "Yeah, aramidem laeng."
  
  Sumagmamano laeng a segundo ti kasapulan ket kalpasanna, naminsan manen, in-scroll-na ti listaan dagiti nagan. Kalpasan ni C, siempre, dimteng ni D.
  
  Awan ni Matt Drake iti listaan.
  
  Ngem adda naisina a benneg para iti SPEAR. Ti nagan ni Drake ti adda iti listaan. Kasta met ni Alicia Miles. Hayden Jay ken Mano Kinimaka ti namnamaenna. Nakitana ni Bridget Mackenzie - saan a nakaskasdaaw. Ni Lancelot Smith ni Lancelot? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Makapainteres ta awan ti natukoy ken Thorsten Dahl.
  
  Ngem adda ti pannakatukoy ni Karin Blake.
  
  Nagtungtung-ed kenkuana iti apagbiit, sa inkeddengna a di ikankano iti agdama. Dagiti dadduma pay a silpo a mainaig iti SPEAR team ken nainayon iti baba ti umuna a panid ket manipud ken ni Kimberly Crow, Secretary of Defense; Ken ni Nicholas Bell, balud; ken ti sibubukel a submenu a napauluan iti "Pamilia/Gayyem".
  
  Damn, talaga a napan iti ili daytoy a lalaki kadakuada.
  
  Nasayaat.
  
  Ti umuna a panagpidut ket rumbeng koma a basta iti nagan: Matt Drake.
  
  Nagkidem, nagkullayaw ti panagkitana, sa nangrugin a lumawa; nagpigerger dagiti matana agingga iti kadakkel dagiti platito.
  
  "Fuck me," inyarasaasna gapu iti butengna. "Ay. Kantot ti. siak."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET WALO
  
  
  Nakita ni Matt Drake ti karatula ti Strask Laboratories sakbay unay a nakadanonda sadiay. Iti ruar ti Dallas, natayag pay laeng a pasdek, ket naikabil ti asul ken puraw nga estilo nga "S" a logona iti tuktok unay ti estruktura. Nupay kasta, napartak ti panaggaraw dagiti luganda, ket di nagbayag nakitana a naglukat ti intero a daga iti sanguanan.
  
  Kasla saan a napateg, nalamuyot, maysa a sarukod ti Strask Labs iti pilid, ket dayta, awan duadua, ti ideya. Di makastrek dagiti tawana, ngem adu ti kasta. Naabbungotan ti paradaan ti luganna iti umok dagiti CCTV camera, ngem dayta ti lubong. Awan ti makaibaga no kasano ti kinarang-ay dagiti kamera wenno no kasano ti kaadayo ti panagsaknapda. Awan ti ruangan malaksid iti nalukneng a bangen. Awan a pulos ti makita a seguridad.
  
  "Adda pay sungbat?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  Pinisel ni Hayden ti rangtay ti agongna. "Natay a kinaulimek," ti laeng kinunana.
  
  Inadal ni Drake ti buya ti daga. Ti paradaan ket sukog-L iti aglawlaw ti pasdek, iti sango ken iti daya a sikigan. Iti laud adda narangkis ken naruot a tambak. Awan ti alad. Open plan ti intero a lugar. Maysa a network dagiti kalsada ti nagtaray iti aglawlawna, ket pinulpullo a babassit a pasdek ti opisina, bodega ken strip mall ti nangbukel iti dagus a buya.
  
  "Pulis," kinuna ni Dahl.
  
  Addan dagiti opisial ti DPD, nakaparada iti ruar ti lugar iti igid ti kalsada. Imbaga ni Hayden kadagiti drayberda nga agparadada iti asideg ket naglugan a rimmuar.
  
  Napardas a simmurot kaniak ni Drake.
  
  "Adda kadi nakitayo a lallaki? Aniaman a banag?" sinaludsod ni Hayden.
  
  Timmangad ti natayag nga opisial nga addaan iti sideburn. "Ti makitkitam ket adda kadakami, ma"am. Nabilinkami nga agpaliiw ken awan ti aramidenmi."
  
  Inlunod ni Hayden. "Gapuna awan ti ideyami no ania ti pakaiserrekanmi. Kari laeng ti nauyong a tao a dagiti bambanag ket dakes agingga a mabalin."
  
  Nagkidem ni Alicia. "Hi, ania ti baro?"
  
  "No addaanda iti biolohikal nga igam wenno biolohikal nga alikamen sadiay nga espesipiko a nadisenio a mangdadael kadagiti apittayo, ngarud awanen ti pagpiliantayo," kinuna ni Dahl.
  
  "Ket kasano ti panangisingasingmo a makastrekkami?"
  
  "Head forward," nakaisem ni Dahl. "Adda pay sabali a wagas?"
  
  "Saan a para kadakami," kinuna ni Drake. "Nakasaganaka kadi?"
  
  "Damn," insungbat ni Alicia. "Talaga a sapay koma ta saankayo a dua nga aggigiddan."
  
  Kiniddaw ni Hayden dagiti banag a kiniddawda ket intedna. Innala ni Drake ti gas mask-na ket insuotna. Awan ti risgo iti laboratorio.
  
  Kalpasanna, naglusulos ni Drake iti naruot a tambak ket naglugan iti rangkis iti baba iti maysa a paradaan. Agarup uppat a pulo a kotse ti naiwaras iti sadinoman, dagiti gagangay a courier a nagduduma ti edad ken kinadalusda. Awan ti karkarna. Nag-jog ni Dahl iti abayna, da Alicia ken May iti kannawanna. Naan-anay a nakasaganadan ken nakasaganan dagiti armasda. Namnamaen ni Drake ti kadaksan, ngem iti agdama ti laeng nangkablaaw kadakuada ket nakaam-amak a kinaulimek.
  
  "Panagkunam, nakadanonen ti impormasion kadagiti dadduma a team?" Kimmita ni Kinimaka iti aglawlaw ti perimeter. "No adda angin ti dadduma kadagitoy a pagilian nga adda ditoy dagiti kasta a biolohikal nga igam ken nalaka a maapektaran iti daytoy a laboratorio, mabalin a maipasangotayo iti iraraut. Ket saan unay a natalged ti Strask ngem ti Fort Sill."
  
  "Dagiti dadduma a team?" Nagsennaay ni Lauren iti komunikador. "Maseknanak ta awan ti restriksion a naibrodkas ti recording ti Order. Ket a ti maysa a tae a bagyo mabalin a naan-anay a rumangrang-ay."
  
  Nagbalin a dakkel a sirkulo ti ngiwat ni Kinimaki. "Oooh."
  
  Intuloy da Drake ken Dahl, a nagmaniobra iti nagbaetan dagiti kotse ken nagtalinaed ti matada iti amin a tawa. Awan ti naggunay. Awan ti alarma a naguni iti uneg. Nadanonda dagiti dalan nga agturong iti kangrunaan a lobby ket nakitada nga uray dagidiay babassit a tawa ket nasipnget.
  
  "No nagdeliberak ditoy," kinuna ni Dahl. "Ipagarupko a dagus a saan nga ordinario a laboratorio daytoy."
  
  "Yeah, buddy. Kanayon a nasaysayaat no nasayaat ti bassit a panangawat."
  
  Pinadas ni Dahl dagiti iggemna ti ridaw ket kasla nasdaaw. "Naluktan."
  
  Inur-uray ni Drake ti bilin ken bilin ni Hayden. "Mapan."
  
  Buyogen ti gas mask a manglapped iti panagkitana, nagbuya bayat a linuktan ni Dahl a nalawa dagiti ridaw sa naglusulos iti uneg. In-level up ni Drake ti baro nga HK-na bayat ti panagsapsapulna kadagiti kabusor. Ti immuna a nakitada ket dagiti bangkay a naiparabaw iti asideg ti reception desk ken kadagiti pasilio iti likudan.
  
  "Napartak". Nagtaray ni Dahl iti umuna, a sinakup ni Alicia. Nagtaray ni Mai a napan iti maikadua, a sinakup ni Drake. Napardas ti panangsukimat ti Sueko iti pulsona.
  
  "Agyamanak iti Dios," kinunana. "Sibibiag isuna".
  
  "Ket daytoy met," pinasingkedan ni Mai ket inngatona ti kudil ti mata ti biktima. "Panagkunak, nadroga. Sleeping gas, wenno aniaman a magarbo a termino nga aw-awaganda iti dayta."
  
  Adda awit ni Hayden iti gas, vapor ken fume detector. "Kasta dayta. Saan a makasabidong. Saan a makapapatay. Baka adda nalag-an a mangpaturog kadakuada?"
  
  "Nagbalin nga igam ti vodka," kinuna ni Alicia a naballikug ti timekna gapu iti maskara. "Umdasen koma dayta."
  
  Tinaliaw ni Kensi, in-inut a nagkidem.
  
  "Ania ti kitkitaem, Bridget?"
  
  "Ala, uray la iti daytoy a maskara mabalinko a kitaenka a diak agtakki."
  
  "Ti gas ket sigurado a napartak ti panagtignayna, naan-anay ti pannakasaklawna a gas," kinuna ni Hayden. "Kasano ngata nga inaramidda dayta?"
  
  "Bents," kinuna ni Lauren. "Heating system, air conditioning, kas iti dayta. Nupay, nalabit, iti sadinoman adda dagiti sientista a naiserra kadagiti laboratorioda. Gapu iti kita ti pasilidad, saan a maikonekta ti tunggal laboratorio wenno pagipempenan iti kangrunaan a node."
  
  "Sige," kinuna ni Hayden. "Gapuna apay ? Ania ti nagun-odda babaen ti panangipaturogda iti intero a staff?"
  
  Maysa a baro a timek ti simrek iti saritaanda, saan a babaen ti sistema ti komunikasion, no di ket babaen ti sumagmamano a kita ti sistema ti loudspeaker a nalabit nangsaklaw iti intero a pasdek.
  
  "Addaka kadi ditoy? Ti ngay dadduma? Ay nasayaat. Kalpasanna, mabalintayo ti mangrugi iti agarup sangapulo ket dua a segundo."
  
  Napardas ti panagsubli ni Drake, a mangbuybuya iti ridaw. Kasla tidal wave ti nagdisso ti timek ni Lauren iti communicator.
  
  "As-asidegkami! Panagkunak dagiti Israelita. Agrupsatayo ita. Ken dagiti Sueko!"
  
  "No adda man lugar nga awan ti gunfight..." intudo ni Alicia.
  
  Nangrugin ti pannakapaltog; Awan duadua nga adda dagiti polis ti Dallas iti tugot dagiti simrek. Iti laksid daytoy, nakaskasdaaw ti kapartak ti pannakaraut. Madama a magmagna ni Drake iti pasilio ken agkonekta iti communicator-na, nga agkidkiddaw iti emerhensia a shutdown code a manglukat iti kaaduan a ruangan iti uneg. Iti dayta a kanito, bimtak ti dakkel nga intar dagiti tawa iti likudan ti umuna nga intar dagiti ridaw, a dagus a dinadael dagiti granada ti triple glazing. Nakita ni Drake a bimtak ti kasla labaha a shrapnel iti makapapatay, di malapdan nga allon, a nagwaras kadagiti siled. Shards a naikabil iti tunggal rabaw. Naburak wenno nagdisso met dagiti interior partition ken tawa ti opisina. Intudo ni Drake ti paltog kadagiti ridaw.
  
  Ti timek ni Lauren: "Dua, tallo, lima, walo, pito."
  
  Napardas nga inserrekna ti override code, sa nagtaray iti dayta, a sinaruno ti dadduma pay a kameng ti team. Adda dagiti bangkay iti sadinoman, a pinagbalin a di makapuot gapu iti matmaturog a gas.
  
  "Natalged kadi ti pananguksobtayo kadagiti maskaratayo?" sinaludsodna.
  
  Namonitor ni Hayden ti kalidad ti angin. "Saanko nga irekomendar dayta. Wen, nalawag itan, ngem mabalin nga aramiden manen ti siasinoman a nangiyam-ammo iti gas."
  
  "Buyogen ti kadaksan," innayon ni Dahl.
  
  "Damn dayta".
  
  Pinaltogan ni Drake idi makitana a sumsumrek dagiti namaskara a pigura. Lima a maminsan, isu a nalabit Rusoda, a mangwayawaya iti bagbagida manipud kadagiti balada ken dida maseknan no siasino ti nasakitda iti dalan. Nadungpar ni Drake ti maysa iti vest, nagtalaw dagiti dadduma.
  
  "Pagarupek a maibagatayo a sitatalged a ti Russian team ket awan iti sidong ti sansion ti gobierno. Awan ti gobierno nga addaan iti umiso a panunot nga umanamong iti daytoy."
  
  Nagkidem ni Kinimaka. "Ruso ti pagsasaritaanmi ditoy, buddy. Narigat nga ibaga."
  
  "Ket no impagarupda a makalisida," kinuna ni Kenzie. "Israel met."
  
  Nagkamang ni Drake iti likudan ti lamisaan. Nalukneng dagiti pannakabingaybingay iti aglawlaw daytoy makin-uneg a labyrinth dagiti opisina iti kasayaatan a kasasaad. Masapul nga agtultuloyda nga aggaraw.
  
  Inwagwagna kada Alicia ken May bayat ti panaglabasna. "Lauren," kinunana. "Ammotayo kadi no sadino ti ayan dagiti biolohikal nga igam?"
  
  "Saan pay. Ngem umay ti impormasion."
  
  Nagngirsi ni Drake. Nalabit tinimbang dagiti mammapatay a burukrata ti gastos ti biag no idilig kadagiti kita. Induron ni Hayden ti napalabas. "Ad-adalemka," kinunana. "Kasta met ti mapasamak."
  
  Pinaltogan dagiti Ruso dagiti opisina iti uneg ti pagilian. Napigis dagiti bala ti fiberglass a kudil, a nakaigapuan ti pannakarba dagiti panel ken panagtayab dagiti aluminum stud iti sadinoman. Saan nga intag-ay ni Drake ti ulona. Nagkarayam ni Hayden nga immasideg.
  
  Kimmita ni Drake iti nagbaetan dagiti rebbek. "Diak maala ti panagkitak kadakuada."
  
  Nagtugaw ni Dahl manipud iti sabali a panangmatmat. "Kayak". Pinaputokanna; natnag ti lalaki, ngem sililiday a nagkidem ni Dahl.
  
  "Vest." Lima pay laeng ti napigsa."
  
  Pinagpatingga ni Lauren ti tawag. "Maysa laeng a sangkabassit nga impormasion, tattao. Ti bilin a nangiruar iti ahente ti matmaturog ket sigurado a naggapu iti uneg ti pasdek."
  
  "Naalakon," kinuna ni Hayden. "Lauren, sadino ti ayan dagiti Sueko?"
  
  No kasta, kinaulimek: "Manipud iti dalan a simrekda, kunaek manipud iti bangir ti pasdek, nga agturong a diretso kenka."
  
  "Damn, ngarud masapul nga umuna a makadanontayo iti sentral a punto. Ipapantayo a daytoy ti dalan nga agpababa kadagiti nababbaba a lebel, Lauren?"
  
  "Wen, ngem ditay pay ammo no sadino ti ayan dagiti biolohikal nga igam."
  
  "Adda iti baba," kinuna ni Hayden. "Masapul nga agbalinda a maag tapno idulinda dayta iti sabali a lugar."
  
  Nagtung-ed ni Drake ken ni Dahl. "Okey ka kadi?"
  
  "Sigurado. Ngem kas imbagam itay, awan koma ti gobierno a nangipalubos iti daytoy a panangraut."
  
  "Ita, pagarupem nga agwaywayas nga agtignay dagiti Sueko?"
  
  Nagkullayaw ni Dahl, ngem awan ti imbagana. Iti dayta a punto, posible ti aniaman, ket ti baro a paltiing a mabalin nga agtartaray pay laeng ti Order, a na-update iti moderno nga imprastruktura, ket nangikabil met kadagiti marka ti saludsod iti intero a panid. Mano nga addang ti umun-unada kadatayo?
  
  Ket ti maikapat? No saannaka a masabet ti bisin, ni patay!
  
  Nagtulid ni Drake. Nagkarayam ni Kinimaka iti adayo a sikigan ti opisina ket inpigketna ti bagina iti makinruar a diding, a sinaruno ni Smith bayat ti panagtitiponda iti makin-uneg a tengnga. Nagna da Hayden, Mai ken Yorgi iti tengnga a mismo. Nagputok ni Drake iti paltog kalpasan ti paltog tapno maipit dagiti Ruso iti daga. Nag-crab ni Kenzi iti tengngada, a nakaiggem iti pistola, ngem kaskasdi a kasla naliday. Mailiw ti katana ti nakurapay a balasang.
  
  Nakadanon ni Drake iti ungto ti open-plan office area. Addan sadiay ni Hayden, a kumitkita iti aglawlaw ti nalukneng nga espasio nga agturong iti banko ti elevator ken sabali pay a dakkel a lugar dagiti opisina iti labesna. Adda dagiti Sueko iti sadinoman sadiay.
  
  "Kagurak ti mangted kadakayo iti dakes a damag," kinuna ni Lauren kadagiti lapayagda. "Ngem nagballigi met laeng dagiti Israelita. Maysa daytoy a sona ti gubat. Nagasatka ta adda sadiay. "
  
  Ita, nagsubli ni Kensi. "Serioso a pagduaduaanko nga adda suporta dagiti Israelita ti gobierno. Ngem patiek a dagitoy ket Special Forces. Awan kadi ti suportayo?"
  
  "Iti dalanko." Maysa a bangka a napno iti dayta. Awan ti ideyak no kasano a namnamaen dagitoy a team a makaruar iti dayta inton agangay."
  
  "Saanmo a patien daytoy," kinuna ni Kensi. "Kanayon nga adda pamay-an. Masapul a rugiam a pagtalinaeden a natalged dagiti biktima ditoy. Panangted kadakuada iti tulong a kasapulanda."
  
  Nagsubli ni Hayden. "Sorry, diak pay umanamong iti daytoy. Ditay ammo no ania ti sangsanguentayo. Dimi ammo no ti Order ket makairuar iti ad-adda a makapapatay."
  
  "Saan kadi a rason dayta tapno mairuar ida?"
  
  "Mabalin a kayat ti Order nga aramidentayo dayta a mismo. Luktan dagiti ridaw."
  
  "Mmm, dude," kinuna ni Alicia. "Adda idiot a nanglukat kadagiti tawa."
  
  Napanunot ni Hayden dayta. "Damn, husto ti kunam, ngem daytoy ti mangpakaro laeng iti dayta. Kasano ngay no ti panggep ti Order ket mangiruar iti makapapatay a banag iti intero a Dallas?
  
  Nagsiput ni Drake kadagiti elevator. "Masapul nga ammotayo no sadino ti ayan ti fucking bioweapon."
  
  Bimtak dagiti bala iti kontingente ti Russia, a namagbalin iti dayta a "papier-mâché" a naaramid iti nadumaduma a panel. Nagtayab dagiti stationery iti tangatang: maysa a set ti lapis, maysa a telepono, maysa a sibubukel a bunton ti papel.
  
  Nagdisso ti team.
  
  Dandani saan a mangngeg ti timek ni Lauren. "Sub-level four, laboratory 7. Dayta ti ayanna. Darasem!"
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET SIAM
  
  
  Babaen ti panangusar iti agsasaruno nga elebeytor kas kalasag maibusor kadagiti Sueko, ti SPEAR team ket nagtalinaed a nangputok kadagiti Ruso bayat ti panagtarayda nga agturong kadagiti asero a ruangan. Nawayawayaan da Hayden ken Jorgi bayat nga inasikaso da Kinimaka ken Smith dagiti Swedes ken ti dadduma pay a kameng ti team ket naipamaysa kadagiti Ruso.
  
  Pinduten ni Hayden ti buton a nailanad iti SL4.
  
  No nagkiriring dagiti elevator, napukaw ti uni gapu iti nakaro a paltog. Nagdukot ni Drake, ngem nabalinan latta ti kabusor ti nagsubli iti apuy ken naggaraw nga agpasango, nga aggargaraw iti aglawlaw ti lamisaan kalpasan ti lamisaan ken nagusar kadagiti napigpigsa a banag tapno agkamang iti likudan dagitoy. Uray idi, natnag ti maysa a lalaki nga adda bala iti ulona. Maysa pay ti nagikkis gapu iti ut-ot bayat a napayak, ken sabali ti napaltogan iti sakana. Nupay kasta, immayda.
  
  Nagkir-in dagiti silaw iti ngatuen dagiti metal a ridaw sa nag-swish open dagitoy. Naglugan ni Hayden ket simmaruno ti dadduma pay a kameng ti team. Narigat dayta kadakuada, ngem nalasatda dayta.
  
  Napilit ni Drake ken ni Dahl, ti Hong Kong iti nagbaetanda.
  
  Insaad ni Alicia ti barukongna iti bukotna. "Asino ngata dayta iti likudak? Buyogen dagiti aggargaraw a ramay?
  
  "Siak dayta". Nag-huff ni Kenzi bayat nga inpis-it ida ti nailet nga espasio, nga awan ti nabati a lugar ti panaggaraw bayat a nagpartak dayta agingga iti level four. "Ngem naibalud dagiti imak iti tengngedko. Nakaskasdaaw ta adda met dagiti ramayko." Inwagwagna ida.
  
  Narikna ni Alicia ti panaggaraw. "Bueno, adda nangikabil iti maysa a banag iti asnok. Ket saan a sabong dayta."
  
  "Ay, siak la ketdi," kinuna ni Yorgi. "Ala, daytoy ti paltogko."
  
  Intag-ay ni Alicia ti kidayna. "Ti paltogmo, saan kadi?"
  
  "Ti paltogko. Ti paltogko, dayta ti kayatko a sawen."
  
  "Naan-anay kadi a nakarga?"
  
  "Alicia..." impakdaar ni Drake.
  
  "Mmm, wen, kasta koma."
  
  "No kasta, nasaysayaat no diak aggaraw. Saanmi a kayat nga agtrabaho dayta iti kasta a nailet nga espasio ita, saan kadi?"
  
  Naimbag laengen ta kasla dandanin mangted ni Kensi iti nainget a sungbat, nagsardeng ti elevator ket nangaramid iti uni ti isasangpet. Naglukat dagiti ridaw ket dandani nagtumba ti team iti pasilio. In-scan ni Drake dagiti diding para iti karatula. Siempre awan ti aniaman sadiay.
  
  "Sadino ti ayan ti Lab 7?"
  
  "Agkannawan, maikatlo a ridaw," kinuna ni Lauren.
  
  "Naan-anay".
  
  Nagna ni Dahl iti sanguanan, naannad pay laeng, ngem kasla agtalek. Kaaduanna a dakdakkel ti pangta, ngem pulos a di nalipatan ni Drake iti apagbiit ti rason nga addada ditoy. Ti urnos ti Maudi a Panangukom. Ania pay ti planoda?
  
  Inuksob ni Yorgi ti maskarana, nga agngangabit iti angin. Nakikadua ni Kensi, a sinalungasingna dagiti pagannurotan, ket kalpasanna sinurot ni Smith, a nangted ken ni Hayden iti blangko a panagkita bayat nga inngatona dagiti takiagna nga awan ti maaramidanna.
  
  "Rebelde," kinuna ni Dahl a nagtultuloy a nagna.
  
  "Kunak koma a crooks," kinuna ni Kensi. "Nasaysayaat ti uni."
  
  Nagtakder iti abayna.
  
  "No diak unay nadisiplina, damn well a makikaduaak kenka."
  
  "Saan nga agdanag. Mabalintayo nga itrabaho daytoy."
  
  Induron ni Drake manipud iti likudanna. "Ammom a nag-private school, saan kadi, Kenz? Dimo pulos buraken isuna."
  
  "Adda bukod a pamay-an ti Mossad."
  
  Kimmita ni Dahl iti rabaw ti abagana. "Agulimekkayo kadi a dua? Ikagkagumaak ti agkonsentrar."
  
  "Kitaem ti kayatko a sawen?" kinuna ni Drake.
  
  "Agpokus iti ania?" sinaludsod ni Alicia. "Numero uno agingga iti uppat?"
  
  "Adtoykami," kinuna ni Dahl. "Laboratorio 7".
  
  "Kalkularem a mismo ti amin, Torsti? Agurayka, kunak nga adda stickerko iti sadinoman."
  
  Induron ni Hayden nga immasideg. "Pormasion, tattao. Kitaenyo ti napalabas. Agannad kadagiti elevator iti agsumbangir. Kasapulan ni Lauren iti telepono tapno maikonektak iti bioweapon, ken kasapulak ti lab tapno natalged. Panagkunam, kabaelam kadi nga aramiden?"
  
  Awan ti panagsardengda, nagwarasda ket nagtugawda. Masapul a sumrek da Drake ken Hayden a bukbukodda iti laboratorio. Immuna a simrekda iti makinruar nga opisina, a napno kadagiti abasto, a tunggal magun-odan a rabaw ket naabbungotan iti amin a kita ti alikamen. Awan ti ideya ni Drake no ania dagitoy, ngem kasla napateg ken nangina dagitoy.
  
  Iti likudan ti sarming a diding ket adda makin-uneg, natalged a siled.
  
  "Lauren," kinunana. "Ti Laboratory 7 ket buklen ti dua a siled. External ken makin-uneg. Ti uneg ket nalabit maysa a chemical control room a mabalin a maselioan ken mairuar."
  
  Awan. Nadiskonekta ti komunikasion.
  
  Sinirip ni Drake ni Hayden. "Ania ti-".
  
  "Sorry, Matt. Hayden nga. Kanayon a frequency shielded dagiti laboratorio, isu a saan a makastrek ken makaruar dagiti signal. Naiduma ti lebel ti Lab 7 iti dadduma pay a paset ti pasilidad, ket nabayagkami a mangbaldado iti kanayonan a seguridad."
  
  "Dika madanagan," kinuna ni Hayden. "Sadino ti papanan?"
  
  "Makin-uneg a kuarto. Adda koma sarming nga kabinet sadiay. Makitam kadi daytoy?"
  
  Nagna ni Drake nga immasideg iti dakkel a sarming a diding. "Wen. Iti mismo nga adayo a suli."
  
  "Nabatad a saan a kasla armas dagiti biolohikal nga igam. Rumbeng nga idulin dayta iti lata nga agarup kas kadakkel ti prasko ti kape. Mabalin a mailasin daytoy babaen ti kodigo a PD777. Naala kadi dayta?"
  
  "Naawatan". Napan iti door code panel ket sinuntokna ti override code. "Awan". Nagsennaay. "Mabalin kadi a sabali ti kodigo daytoy a siled?"
  
  "Bay-am a maammuak. Ti problema ket amin dagiti boss, technician ken laboratory assistants ket maturogda sadiay a kaduam."
  
  "Saan a dakamaten dagiti Ruso, Sueko ken Israelita. Darasem".
  
  Dimngeg ni Drake bayat ti panagkonsulta ni Hayden iti team. Naulimek ti amin, nakaam-amak ti kasta. Kalpasanna, nagngaretnget ni Smith babaen ti comm-na.
  
  "Panaggaraw iti agdan iti daya. Adtoy nga umayda!"
  
  "Naduktalak ti panaggaraw iti makinlaud," impadamag ni May. "Darasem".
  
  "Iggamam dagita elevator," kinuna ni Hayden. "Kasapulantayo ida iti mabiit unay."
  
  Napanunot ni Drake ti panangpaltog iti sarming. Awan duadua a saan koma a bala ken mabalin a napeggad. Naglaon met ti makinruar a siled kadagiti sarming nga kabinet a napno kadagiti test tube ken lata a mabalin a naglaon iti aniaman a bilang dagiti sabidong.
  
  Impukkaw ni Lauren ti baro a kodigo. Sinuntok ni Drake. Naglukat ti ridaw. Nagtaray a napan iti adayo a pungto ti siled, linuktanna ti aparador ket rinugianna a biroken ti lata. Nabati ni Hayden. Bayat nga abbonganda ti bukotda, tunggal kameng ti team pagtalinaedenna a makita ti sumaganad.
  
  Naglabas ni Drake iti canister kalpasan ti canister. Tunggal maysa ket addaan iti impresion ti nangisit, nalukmeg a letra ken numero iti dayta, ken saan nga urnos dagitoy. Naglabas ti maysa a minuto. Linuktan ni Smith ti paltog nga agpangato iti agdan, ket inaramid met ni May sumagmamano a segundo kalpasanna. Narautda, nga ikarkararagda nga awan koma ti umdas nga umel a mangipatulod iti granada iti pannakidangadang.
  
  "Naawatan!"
  
  Pinidutna ti pagkargaan, innalana ti kagudua a segundo tapno malagipna nga addaan dayta iti biolohikal nga igam a makadadael iti uray la Amerika, ket insuksokna dayta iti sirok ti takiagna. "Panawenen ti mapan".
  
  Kas maysa, naurnos, nangrugida nga umatras. Inabbong da May ken Smith ti agdan agingga a nakadanon da Drake ken Hayden iti pasilio, ket kalpasanna, inabbongan da Yorgi ken Dal. Napardas ti panagatras da May ken Smith bayat ti panangi-press ni Alicia iti buton ti elevator.
  
  Dagus a naglukat dagiti ridaw.
  
  "Naparpartak!" - Impukkaw ni Mai, napardas a nagparang iti suli. "Sumagmamano a segundo ti kaadayoda kaniak."
  
  Insublina ti apuy, a nangipit kadakuada iti daga.
  
  Sabali ti dana ni Smith, a sinakup itan ni Dahl, agpada a nagsanud dagiti lallaki nga agturong kadagiti ruangan.
  
  Ket kalpasanna nangrugin nga aguni dagiti alarma, nabileg a kasla sara a panagngaretnget a nangpunno kadagiti lapayag ken nangipatulod kadagiti sentido iti overdrive.
  
  "Ania ngata daytoy?" impukkaw ni Drake.
  
  "Saan. Ay saan!" Nagpukkaw manen ni Lauren. "Rummuarka sadiay. Rummuarka sadiay ita! Adda la inruarda iti sistema." Nagsardeng. "Oh my God... sarin dayta."
  
  Sigud nga agburburek kadagiti pagruaran ti angin iti atep ti pasilio ken kadagiti pagruaran ti angin iti sikigan ti elevator.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO
  
  
  Inleppas ni Drake ti damo a dalluyon ti buteng iti pannakadakamat ti nagan a Sarin. Ammona a makapapatay dayta. Ammok a maibilang dayta nga igam a mangdadael iti adu. Ammona nga inuksob da Smith, Yorgi ken Kenzi ti maskarada.
  
  Ket nakitana ti makunkuna nga awan kolorna, awan angotna a likido nga agruar kadagiti pagruaran ti angin.
  
  "Diak pulos nagduadua no ditoy nga iduldulinda ti sarin." Rinaut ni Hayden ni Yorgi. "Ngem daytoy..." Iniggamanna ti maskarana.
  
  Ammo ni Drake a dandani amin ket mabalin a manipularen, inheniero, wenno uray pay mailadawan manen. Ti laeng limitasionna ket ti imahinasion. Awan patinggana ti kinalukneng ti likido nga ahente ti nerbio. Ita, agdardaras iti amin a pigsana ken ni Kenzi, ngem nakitana nga addan da Alicia ken May. Nakasuot ti Israeli a babai iti maskara, ngem naserraan dagiti matana ken nalukmeg ti bagina.
  
  Mabalin a patayen ti sarin iti maysa agingga iti sangapulo a minuto, depende iti dosis.
  
  "Saan," kinuna ni Drake. "Saan saan saan".
  
  Naglusdoy ni Smith iti sikigan ti elevator, a sigud nga awan puotna, sakbay a nabalinan ni Dahl a naan-anay a ginuyugoy ti maskara iti rabaw ti rupana.
  
  Nagdardaras a simmang-at ti elevator, nagsubli iti umuna a kadsaaran.
  
  "Ania ti rumbeng nga aramidentayo?" impukkaw ni Hayden iti rabaw ti comms. "Mano nga oras ti adda kadakuada?"
  
  "Asinno?" Natural ti sungbat ni Lauren. "Siasino ti nasaktan?"
  
  "Agbirokka laeng iti damn lab rat wenno doktor ket ibagam no ania ti aramidenmi!"
  
  Inngato ni Kinimaka ni Smith iti abagana bayat ti panaglukat dagiti ridaw. Nakita ni Drake nga dandanin agtaray a rummuar, sa nagdardaras nga immuna a simrek, ta ammona a nalipatan la ketdi ti Hawaiian dagiti agur-uray a Sueko, Ruso ken Israelita. Dagus a nakitana ti kasla nakapsut nga alingasaw a sumsumrek iti amin a nangato ti lebelna a pagruaran ti angin. Naliday ti pusona. "Nairuar met ditoy."
  
  "Ti intero a komplikado," kinuna ni Lauren. "Adda lab technician-ko ditoy mismo."
  
  "Diak kasapulan," inanges ni Kinimaka. "Kasapulantayo ti atropine. Sadino ti ayan daytoy damn atropine?
  
  Adda baro a timek a dimteng iti linia. "Mano a tattao ti naimpektaran? Ket agingga iti ania a tukad?"
  
  In-scan ni Drake ti lugar ket nagtaray a nag-cover, a pinuntiria ti armasna. Sinuportaran ni Alicia. Ti panaggaraw iti sanguanan ti nangpasardeng kadakuada.
  
  "Iti impierno iti daytoy!" Agsangsangit ni Hayden. "Addaankami iti tallo a bukodmi ken pinulpullo a tattao a dati nga awan puotna iti laboratorio. Masapul nga umayka ditoy nga addaan iti antidote, ket masapul nga aramidem itan!"
  
  "Makapatay ni Sarin," kinuna ti lalaki. "Ngem mabalin nga alaenna ti maysa nga oras tapno mapapatay. Addatayo iti umno a dana, patiennak. Nakasaganakami para iti daytoy. Ibagam kaniak, marigatan ngata nga aganges dagiti biktima?"
  
  Timmaliaw ni Drake iti napalabas. Inted ni Hayden ti apagbiit a panangsukimat. "Wen," kinunana nga adda lumot iti karabukobna. "Wen dayta".
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panagturong ni Dal ken ni Kenzi, siaannad nga inyadayona ken ni Alicia, ken inkugtarna iti takiagna. Diretso a minatmatanna ni Kinimaka. Awan ti sabali. Awan sabali a sadinoman. Napukaw ti lubong, ket maysa laeng a banag ti nabati iti konsiensia ti Sueko.
  
  "Mano. Ania ti rumbeng nga aramidentayo?"
  
  Nagkidem ti dakkel a Hawaiian. "Atropine ken ti Auto-Injector."
  
  Simmungbat a dagus ti timek. "Adda dagiti medical bay iti tunggal kadsaaran. Tunggal kompartimento ket naglaon iti sumagmamano nga antidote, ket ti atropine ti maysa kadagita. Sadiay met a masarakan dagiti automatic injector. Ipigket laeng iti piskel ti luppo."
  
  "Ammok ti aramidek!"
  
  Inur-uray ni Drake nga ibaga ti teknisian ken ni Kinimaka no sadino ti papananna, sa isu ti immuna a napan. Awan ti panaglemmeng, awan ti panagliklik kadagiti lamisaan; iti daytoy a gundaway heads out-da, a mangsupsuporta kadagiti natnag a gagayyemda, a mangkarit iti aniaman a natangsit a nasion a maag nga umdas a mangala kadakuada. Nabuyogan pay laeng ti suelo kadagiti bangkay, ita laeng dagitoy a matmaturog a bangkay ket nakurba, natutuok gapu iti ut-ot, adda dagiti agkintayeg.
  
  Nadadael dagiti ruangan a pagserkan. Nagdardaras a simrek dagiti lallaki a naka-maskara ken naka-terno.
  
  Insina ni Drake ti tugawna ket kalpasanna nadlawna ti medical bay iti maysa kadagiti suli ti siled. Nagtaray. Iti kannawan ti bangkay ti Ruso, a nakabado iti Kevlar, daydiay pinaltoganda. Dua pay ti nakaidda iti abayna; nagkugtarda ket natayda. Napigsa met ti panangkabil ni Sarin kadakuada. Ti pannakairuar ti kemikal ket epektibo a nangpasardeng ti laban ken adda pay laeng ti biolohikal nga igam ti SPIR.
  
  Nagdardaras nga immasideg ni Hayden nga awan ti armasna ket inlukatna ti ridaw ti medical bay. Iti uneg, adda iti sanguanda ti sangadosena nga ampoule a napno iti nasileng a likido. Nalawag a namarkaan dagitoy, ket impukkaw ni Kinimaka ti atropine; Inruar ni Mai ti auto-injector sa pinunnona. Inkabil ni Kinimaka ti dagum iti rupa ni Smith sumagmamano laeng a segundo sakbay nga inaramid met ni Dal ken ni Kenzie. Nakilangen da Alicia ken Mai ken ni Yorgi, ket kalpasanna nag-hunker ti team, nabannog, nabannog, mabutengda ta kasla desperado unay itan ti namnama a nangpunno iti pusoda.
  
  Naglabas ti sumagmamano a minuto. Nagturong ni Drake ken ni Kinimaka. "Ania ti mapaspasamak ita?"
  
  "Bueno, lapdan ti atropine dagiti epekto ti sarin. Masapul nga agsublida."
  
  "Bantayanyo dagiti dakes nga epektona," kinuna ti teknisian. "Kangrunaanna dagiti halusinasion. Ngem panagulaw, panagulaw, blurred vision..."
  
  "Dika madanagan," kinuna ni Alicia. "Awan ti nakarkaro ngem ti pangngaldaw iti pub para iti Team SPEAR."
  
  "Namaga ti ngiwat. Immadu ti panagpitik ti puso..."
  
  "Wen."
  
  Sumagmamano pay a minuto ti napalabas, ket awan gawayna a minatmatan ni Drake ti rupa ni Yorga, a tinarigagayanna iti maminsangagasut iti kada segundo nga agsubli kenkuana ti uray sangkabassit laeng a tedted ti biag. Dinamag ni Hayden iti teknisian no mabalinda nga ikkaten ti sarin iti sistema ken palubosanda ti amin a mangikkat kadagiti maskarada, ngem dandani saan a makontrol ti kasasaad. Siasinoman a nangiruar iti sarin mabalin nga adda pay sabali a planona.
  
  "Addakami met iti sistema ita," impanamnama ni Lauren kadakuada. "Natiliw ti FBI ti sumagmamano a nangato ti saadna a computer scientist a nabayagen a mangkalkali iti daytoy a kaso."
  
  "Adda kadi damag kadagiti dadduma a team ti special forces?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Pampanunotenmi a kasta. Maalakon laeng ti confirmation. Medio makariro amin sadiay."
  
  Tinapik ni Drake ti pingping ni Yorgi, iti kannawan ti maskarana. "Ibagam kaniak ti maipapan iti dayta".
  
  Nagkidem bassit ti Ruso, intag-ayna dagiti imana. Nagtayab dagiti matana ket blangko a nagturong a diretso ken ni Drake. Nagsarua ket pinadasna nga ikkaten ti maskarana, ngem iniggem ni Drake iti lugarna. Adda man wenno awan ti atropine, nasaysayaat no awan ti baybay-an a naiparna. Nagrigat met ni Smith, ket kalpasanna ni Kenzie; Nagsennaay ni Dahl iti atiddog ken mangngeg a pannakabang-ar. Innala ti team ti gundaway a nagsinnukat iti ababa, nakapuy nga isem.
  
  "Ipaunegtayo ida iti tangatang," kinuna ni Hayden. "Nalpaskami ditoy para ita nga aldaw."
  
  Nakiuman manen ni Lauren. "Amin ket nasayaat kadakuada? Amin dagitoy?" Awan pay laeng ti ideyana no siasino ti naimpektaran.
  
  "So far so good, ayat," kinuna ni Drake. "Nupay mayat koma no agpa-check out ti doktor kadakuada."
  
  "Adda sangadosena kadakuada ditoy."
  
  "Umayak ita kenka," kinuna ni Hayden.
  
  Naggrupo manen ti team ket nagtitinnulongda a rimmuar iti ridaw. Iniggaman ni Hayden ti bio-weapon iti barukongna, uray ita dina masigurado no siasino ti mapagtalkanna. Dinamagna ken ni Lauren ti saludsod babaen ti comms.
  
  "Masapul a maipan iti natalged a lugar idiay Dallas," kinuna ni Lauren. "Adtoy ti adda kaniak dagiti detalye. Agur-urayda kenka".
  
  Minatmatan ni Hayden ni Drake a nabannog dagiti matana iti likudan ti maskarana.
  
  Saan a pulos nga agpatingga dayta.
  
  Ammo ni Drake ti eksakto a pampanunotenna. Idi nakadanonda iti siled ti emerhensia, inikkatda dagiti maskarada, ken nasarakanda ni Lauren, mangrugin a mariknada ti ad-adda a panaginana bassit. Naragsakan ni Drake a naiyeg kenkuana ti napudot a kape ket nagsangit ni Alicia gapu iti botelia a danum. Innala ni Mai ti baso kenkuana, nagsipsiput, sa inawisna nga agsipsip iti nausar a botelia.
  
  Inyunnat ni Kenzi ti imana ket innalana ken ni May sa nagsennaay. "Apay nga uppat ti makitak?"
  
  Insubli ni Alicia ti danumna. "Gapuna, sibibiag pay laeng? Uy, maibilang kadi daytoy a threesome?"
  
  Nagbuya ni Drake. "Adda ammom? Maammuakto inton tiempon nga isardengmo daytoy a trabaho, inton agsardengkayo a dua a mangpadas a mangpispis. Dayta ti panagretiroak."
  
  Immadayo ni Lauren ken ni Smith iti apagbiit bayat a nadungpar ti bunggoy ti impormasion ti sentral a sistema ti komunikasionna. Ramanen daytoy dagiti komunikasion manipud iti makarimon a lalaki idiay Washington, ti lokal nga operasion idiay Dallas, ken, iti basbassit a rukod, ti Secretary of Defense.
  
  Inwagwagna ti imana tapno dumngeg ti grupo sakbay a nalagipna a mabalinna nga usaren ti koneksion. "Hoy, uh, bueno, hi. Ikkanka iti address idiay Dallas ket rumbeng nga addaka iti dalanmo. No napapaut ti panagtalinaed dagitoy a biolohikal nga igam iti kabakiran, dakdakkel ti peggad. Ita addan bassit a pananglawlawagtayo. Agparang a ti orihinal a tranquilizer a naipaay a mangapektar iti dandani amin nga agtartrabaho iti lab ket na-trigger babaen ti redundant code apaman a linuktam ti lungon ni Geronimo. Kasla ipagarupda a mabalin nga awan pay laeng ti kulto ita, ngem mabalin a di kumurang a maysa a tao ti agtartrabaho pay laeng kadakuada. Ni Sarin ket naaktibo met babaen ti isu met laeng a kodigo ken, awan duadua, babaen ti isu met laeng a tao. Insider? Siguro. Ngem diyo liplipatan a masapul nga ikkatenmi dagiti mangsalaknib nga iskrin ti laboratorio tapno makastrek ti signal."
  
  "Masapul a siguraduem a saan a pumanaw dagiti tattao sakbay nga aramiden ti ahente ti sleeper ti trabahona," kinuna ni Hayden.
  
  "Iti kenkuana." Ngem saan laeng a dayta. Nabilangen dagiti bangkay." Immanges iti immanges. "Nasayaat ti inaramid dagiti empleadomi iti laboratorio ken dagiti inosente a sibilian. Kasla sumungbatda amin iti atropine. Maipagarup a gapu ta naturogda iti suelo nakapuy laeng ti naawatda a dosis ken napartak a dimteng ti tulong. Ita awanen ti parikut iti pannakailasin, ngem yantangay ammotayo ti takder dagiti Ruso ken Sueko, masapul nga ipapantayo nga umisotayo. Tallo a Ruso ti natay, dua ti nayaw-awan. Dua a Sueko ti natay, maysa ti awan. Ket tallo nga Israelita ti natay, dua ti awan."
  
  "Saanda a naala ti atropine?" madandanagan a sinaludsod ni Dahl.
  
  "Siempre inaramidda dayta, ngem kalpasan dagiti sibilian. Ket talaga nga ad-adda a nadungparna ida."
  
  Iti daytoy a punto, nakatakder da Smith, Yorgi ken Kenzi, kasla naginana ken magagaran nga agtignay. Pinampanunot ni Drake no mabalin a maysa daytoy kadagiti nadakamat nga epekto.
  
  "Yorgi," kinunana. "Kitaem ni Alicia. Ania ti makitam?"
  
  Nagngisiten ti Ruso. "Isorbetes ken napudot a sili?"
  
  Nagngisiten ni Drake. "Isu ket OK".
  
  Nagkullayaw ni Alicia iti nauneg. "Ania ngata ti kayat a sawen dayta. Yogi? Yogi? Umayka, buddy. Ammom nga ay-ayatenka, ngem no dimo ibukbok dagiti saba, masapul a patayenka."
  
  Inyadayo ni Drake nga agturong kadagiti agur-uray a kotse. "Nasayaat ti ayatko, napaneknekam lattan ti puntona."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET MAYSA
  
  
  Ti kapartak ti pinilida, ti mangisalakan, ti Diosda, ken ti kasayaatan a pamay-anda tapno agtalinaedda a sibibiag ita.
  
  Awan ti ilusionda no ania ti mabalin nga agur-uray kadakuada iti dalanda nga agturong idiay Dallas. Saan a napateg no mano nga opisial ti polisia ti timmulong; uray kasano kaadu dagiti FBI SUV ken SWAT van a nakalinya iti ruta, dagiti tattao a sangsanguenda ket sumagmamano kadagiti kasayaatan iti lubong, ket makasarakda iti dalan a rummuar.
  
  Depende no siasino ti aktual a nagtrabahoanda.
  
  Nakita ni Drake dagiti lugan a naipaay kadakuada para iti ababa a panagbiaheda iti Dallas-dua a lugan nga inruar ti gobierno nga addaan iti four-wheel drive-ket in-inut a nagpreno.
  
  "Talaga a saan nga agkurri daytoy."
  
  Nalagipna ti paradaan ken ti linaonna, nagtung-ed nga agturong iti dua a paradaan iti asideg ti pagruaran.
  
  "Agaramiddanto".
  
  Inyebkas ni Lauren ti umanamongna. "Dawatek iti FBI a kitaenda daytoy."
  
  "Napartak". Agturturong metten ni Drake iti dayta a direksion. "Amin? Ikarga ti fuck up. Asidegen a kasapulantayo amin nga ammo nga adda kadatayo."
  
  Gapu ta adda ni Hayden iti tengnga, nagdardarasda nga agturong kadagiti kotse, maysa a nangisit a stealth-colored a Dodge Challenger ken maysa a nalawag nga asul a Mustang nga addaan iti dua a puraw a garit iti igid ti hood. Binaliwa ni Dahl ti Mustang, a nagsayaat ta kayat ni Drake ti Challenger. Nagkidem dagiti kotse ti polis, nga agsagsagana a mangdalus iti ruta a lumasat iti sentro ti Dallas. Nagtaytayab ti helikopter iti asideg, namakdaar a dakkel ti posibilidadna a paltogan dagiti SWAT team. Agpada a baro dagiti kotse tapno ma-hack-saan a kasapulan ti FBI dagiti tulbek.
  
  Simrek ni Drake a kaduana ni Yorgi, a nangala iti tugaw ti pasahero, da Hayden, Alicia, ken May. Pinatarayna ti makina, a siraragsak nga umisem.
  
  "Daytoy," kinunana, "ti uni a bumangonak koma iti kamak sakbay ti alas sais ti bigat."
  
  Saan nga inkankano ni Alicia. Nairuam iti kinaubingna ket impakaammona iti amin.
  
  In-start ni Drake ti makina. Inrugi ni Dahl ti Mustang iti abayna ket nagngisiten dagiti dua a lallaki babaen ti dua a linia ti tawa, a nagtitipon kamaudiananna.
  
  Tinapik ni Hayden ti canister iti likud ti tugawna. "Dagiti biolohiko nga armas".
  
  "Mmm, wen. Nasayaat."
  
  Induronna ti bagina iti suelo, inturongna ti manibela sa inturongna ti lugan iti akikid nga espasio ti paradaan sa nagdardaras a napan iti pagruaran. Nagsalsaltek ti kotse iti saan a patas a sementado a kalsada, ti sango ti panagpangato ken ti likudan ket nagkiskis. Nagtayab dagiti sparks.
  
  Iti likudan ni Drake, nakita ni Dahl dagiti kirmat a nagkidem iti sarming ti luganna, a nanglapunos kenkuana iti apuy iti maysa a segundo. Nabatad a saan a naragsak.
  
  "Keenell, ni Drake, ken ni Drake. Ikagkagumaam kadi ti sumrek iti daytoy?"
  
  "Agmaneho laeng," insungbat ni Hayden. "Siam laeng a minuto ti kaadayo ti natalged a pasdek."
  
  "Yeah, baka iti race track," kinuna ni Smith. "Ngem Dallas daytoy, ket saan a racer dagitoy dua."
  
  "Kayatmo kadi ti paltogan, Lancelot?" Nagsennaay ni Drake. "Sumang-atka iti rabaw daytoy a Sueko ket alaem."
  
  "Saan nga importante".
  
  "Makapungtotka?" Nakikadua ni Alicia. "Siempre saan, Lancelot."
  
  "Mabalintayo kadi-" pinadas manen ni Hayden.
  
  Ti timek ni Lauren ti nanglemmes iti timekna. "As-asideg ti kabusor," kinunana, kalpasanna: "Dika mapaltogan, Lancelot."
  
  Natengngel ni Drake ti dakkel nga oversteer babaen ti panang-fine-tuningna iti manibela ken panangusar iti agpada a lane ti kalsada. Maysa a kotse ti polis ti nagtakder iti sango, a nanglapped iti dadduma a tsuper a bumallasiw iti dalanda. Nagdardaras a limmabas dagiti Challenger iti nagsangaan, a napalikmutan itan kadagiti nangato a pasdek. Nagdardaras ti Mustang a limmabas iti kagudua a segundo kalpasanna, akikid a nakalibas iti rear fender ti Dodge. Kimmita ni Drake iti rearview mirror ket ti laeng makitana ket dagiti nakipet a ngipen ni Dahl.
  
  "Ita, ammokon no kasano ti panangkamat iti pating."
  
  Iti sadinoman iti sango ket ti nabati a kontingente dagiti Ruso, Sueko ken Israeli, nga amin ket addaan iti maymaysa a pagrebbengan - a makagun-od iti biolohikal nga igam nga espesipiko a nadisenio a mangdadael iti suplay ti taraon ti America.
  
  "Apay a ditay la dadaelen?" kinuna ni Kinimaka bayat ti panangiggemna iti barandilias.
  
  "It"s a fair question," napaliiw ni Dahl.
  
  "Isu," kinuna ni Lauren. "Ngem naibaga laeng kaniak nga adda dagiti protocol a naipasdek. Dagiti Pamay-an. Di umiso ti aramidem ket mabalin a patayem ti bagim ken ti di mabilang a sabsabali."
  
  Pinalag-an ni Drake ti gas idi nagparang ti natadem a panaglikos iti sanguanan. Naminsan manen, inserra dagiti polis ti amin a dadduma pay a ruta, ket siaayat nga inmaniobrana ti kotse iti suli, nga inwarasna dagiti goma ken nagdardaras a limmasat iti nalabaga a silaw. Sumagmamano a kadapan ti likudanna ni Dahl. Naglinya dagiti magmagna kadagiti kalsada, nga agngangabit ken agsenyas, ngem linapdan ida dagiti polis babaen ti megaphone. Kanayon nga ammo ni Drake a mabalin a saan a dumngeg ti dadduma.
  
  "Saan a kabaelan dagiti polis amin dagitoy," kinuna ni Hayden. "Agbannayatkayo, kakabsat. Lima a minuto pay ti nabati."
  
  Iti dayta a kanito, immay ti maysa a pickup truck a nagtayab manipud iti sikigan a kalsada, a dandani nadungparna ti maysa a di makaammo nga opisial ti polisia. Nagturong iti dalanda sa sinabatna ida. Nagtugawen ni Yorgi iti tawana, ket binukbuk ni Mai ti sarming manipud iti likudan.
  
  Nagtultuloy ti panagtaray ti pickup truck, maysa a pirak nga F-150, bayat nga umas-asideg. Ti agngisiten a rupa iti likudan ti manibela ti nangmatmat kadakuada, a mangbuybuya kadakuada iti mamindua a nasursurok ngem iti kalsada. Nagsanud ni Yorgi iti tugawna.
  
  "Ay saan, saan, saan. Saan a nasayaat daytoy. Am-ammok isuna. Am-ammok isuna. "
  
  Napardas ti panagsiput ni Drake. "Iti panagkunak, kasla Ruso a weightlifter ti langana."
  
  "Adda idi iti Olimpiada," kinuna ni Yorgi. "Daytoy ket sakbay a nagbalin a nalimed a mammapatay iti militar, maysa kadagiti kasayaatan a rimmuar idiay Russia. Isu ni Olga."
  
  Nagbannayat ni Drake bayat a rimmuar ti maysa a bunggoy dagiti magmagna iti sango dagiti napartak a kotse, a kaaduan kadakuada ti nakaiggem kadagiti selpon a sumagmamano a pulgada manipud kadagiti matada.
  
  "Olga?"
  
  "Wen, Olga. Isu ket maysa a sarsarita. Dimo kadi pulos nangngeg ti maipapan kenkuana?
  
  "Saan nga iti daytoy a konteksto. Saan".
  
  Nakaro ti panagsikko ti pirak nga F-150, a nadungparna ti sikigan ti Challenger-na. Nawayawayaan manipud iti aggargaraw a pangen, inaddang manen ni Drake ti gas ket nagdardaras nga immasideg, a simmungbat ti Challenger buyogen ti makapnek a panagngaretnget. Nagturong manen ni Olga, a pinuntiriana ti makinlikud a tallo-kapat a payak, ngem nakalibas iti sumagmamano a pulgada. Bimmallasiw ti F-150-na iti sabali a bangir, a direkta iti nagbaetan da Drake ken Dahl. Inmaniobra ti Sueko ti Mustang-na iti likudanna.
  
  "Diak ma-ram," kinunana. "Narisgo unay."
  
  "Diak mapaltogan," kinuna ni Mai. "Isu met laeng a parikut".
  
  "Kasano ti namnamaenna a makalisi?" Pinampanunot ni Kinimaka dayta.
  
  "Di maparmek ni Olga," impanamnama ni Yorgi kadakuada. "Ket saan a pulos a mapaay."
  
  "Nagsayaat daytoy para kenkuana," kinuna ni Alicia. "Baka mabalin nga aglemmengkayo a dua iti sirok ti maymaysa a kutson."
  
  Tallo a kotse ti nagdardaras nga immun-una, dadduma a lugan ti kaaduanna a nabara, ken napakdaaran dagiti magmagna gapu iti kanayon nga panagdung-aw dagiti sirena dagiti polis. Sinurot ni Drake ti instruksion ni Hayden idinto a nagtugaw ni Hayden a nakadekket iti iskrin ti portable sat-nav.
  
  Nakita ni Drake ti atiddog a diretso iti sanguananna.
  
  "Agtalinaedka kaniak, Dal," kinunana. "Iduronmo ti billit iti maysa a suli."
  
  Pinapartakna, a nagtalinaed iti tengnga ti kalsada. Aktual a nangrugi a nagguyod ti naiwawa a lugan manipud iti maysa a kalsada iti sikigan, ngem nagsardeng idi nakita ti drayber nga umas-asideg ti panangkamat. Pinagtalinaed ni Drake ti martilio, a mangbuybuya kada Olga ken Dahl iti likudanna. Nagngaretnget dagiti makina ket nangrugin nga agngaretnget dagiti goma. Nagkidem dagiti sarming a storefront ken pasdek ti opisina a kasla adda iti ulep. Naglugan dagiti magmagna iti kalsada tapno agretratoda. Nakikadua ti kotse ti polis iti panangkamat, a nagguyoden iti abay ni Olga, isu nga addaan itan ni Drake iti dua a kotse iti likudanna.
  
  "Tallo a minuto," kinuna ni Hayden.
  
  "Alaenyo dagiti paltogyo, tattao," kinuna ni Alicia.
  
  "Sapay koma ta saan a siuulimek a pumanaw ti Russian bitch," kinuna ni Kenzie.
  
  Nagtilmon a naimbag ni Yorgi iti abay ni Drake.
  
  Kalpasanna, iti sango, napasamak ti karkarna ken nakabutbuteng unay. Nagtaray dagiti pigura iti tengnga ti kalsada, nagdisso iti maysa a tumeng ket nagpaputokda.
  
  Nagpigket dagiti bala iti sango a murdong ti Challenger, a nagkidem iti metal ken nagsuntok kadagiti bolt. Nagtayab dagiti kirmat iti tangatang. Naan-anay a diretso ti panagmaneho ni Drake iti lugan.
  
  "Idungpar ti fucking deck!" - impukkawna.
  
  Ad-adu pay ti shots. Nagdardaras dagiti polis manipud iti bangketa tapno padasenda a pasardengen dagiti nangpaltog. Nagdukot dagiti sibilian para iti abbong. Pinanawan ti SWAT team ti cover ket nagtarayda a kadua dagiti polis, armas a naipuntiria ngem saan a nausar gapu iti posibilidad a madungpar dagiti tattao iti bangir ti kalsada.
  
  Bimtak ti sarming ni Drake, a natnag dagiti shrapnel iti dyaketna, abagana, ken kadagiti tulangna. Nadungpar ti bala ti headrest iti sumagmamano laeng a pulgada iti kannawan ti lapayagna. Naguray ti Yorkshireman iti sabali pay a dua a segundo, pinalubosanna dagiti pumapaltog nga agpila manen, ket kalpasanna inyadayona ti Challenger buyogen ti dakkel a puersa.
  
  Pinanawanna ti F-150 ni Olga iti linia ti apuy.
  
  Inturongna ti bukodna a manibela, a dinanogna ti polis iti makannawan a sikiganna, ngem nadungpar latta dagiti bala. Kellaat a nagkullayaw ti lalaki a nakatugaw iti sibayna; nalabaga ti nanglayus iti uneg ti lugan. Natayen ti sabali pay a Ruso, ket maysa laengen ti nabati.
  
  Kellaat a nasarakan ni Dahl ti bagina iti direkta a linia ti apuy.
  
  Ngem iti dayta a tiempo naipamaysa dagiti nangpaltog kadagiti umas-asideg a polis ken SWAT, dua laeng kadakuada ti nagturong ken naglukat a nangabbong iti paltog, nga agsagsagana nga agtalaw. Nakita ni Drake dagiti bala a nangtubtubngar iti bunggoy, nakitana ti panangumsi dagitoy a tattao - maipagarup nga Israeli - kadagiti sibilian.
  
  "Iti impierno iti amin," kinunana. "Saanto a maanusan daytoy."
  
  "Drake!" Impakdaar ni Hayden. "Dua a minuto".
  
  Iniggaman ni Mai ti abagana. "Masapul a maaramid daytoy."
  
  Inaddang ni Drake ti gas pedal ket inalun-onna ti daga iti nagbaetan ti kotse ken dagiti agtatalaw a militante. Nagsanud ni Yorgi iti maysa a tawa, ket nagsanud ni Mai iti sabali. Gapu ta pinuntiriada dagiti armasda, pinaputokanda ti tallo a paltog ti tunggal maysa iti natay a diretso a kalsada, nga awan ti gundaway a matay ti dadduma pay, ket imbellengda dagiti agtataray a tattao.
  
  Nakaro ti panaglisi ni Drake, a nangliklik kadagiti matnag a bagida.
  
  "Bastards."
  
  Iti rearview mirror, tiniliw ida dagiti polis. Kalpasanna, nagsubli da Olga ken Dal, a naglumbada agingga a kabaelanda, a nagtarayda iti tengnga ti kalsada. Naabbungotan iti dara ti lugan ni Olga, awan ti sarming ti lugan, naburak dagiti fender, sikigan ken silaw ti lugan, ken natinnag ti goma iti maysa kadagiti goma. Ngem immay uray kaskasano, di maitured, kasla bagyo.
  
  "Siam a pulo a segundo," sipipigsa a binasa ni Hayden.
  
  "Sadinno?" - sinaludsodko. sinaludsod ni Drake.
  
  Impukkawna ti adres. "Alaem ti natadem a kannawan, sa ti kannigid, ket ti pasdek ket adda iti mismo a sanguanam, a manglapped iti kalsada."
  
  "Iti sabali a nota," insungbat ni Lauren. "Dagiti Israelita ti pimmanaw iti gubat. Ken puli."
  
  "Di naautorisar," kinuna ni Kensi. "Kas iti napanunotko." Saan koma a pulos a napasamak daytoy no nairaman ti gobiernotayo."
  
  Saan nga inikkat ni Dahl dagiti matana iti kalsada. "Ti agtaud kenka ti mangsorpresa kaniak."
  
  "Saan koma a kasta." Saan ko nga ibaga nga saan da nga agtignay, mangpapatay ken mangbaldado iti ganggannaet a daga. Mannakigayyem a teritoria. Ibagbagak a saanda koma nga aramiden dayta a sipapanayag."
  
  "Ah, ad-adda a makaanay dayta."
  
  Nagbannayat ni Drake, a nangsapsaplit iti preno, ket inturongna a sipipinget ti agngarngaretnget a Challenger iti kannawan. Dandani nakadanon iti adayo a bangir, inlukatna ti makina ket nangngegna ti panagkigtot dagiti goma nga agsapsapul iti traction. Iti maudi a kanito natiliwda ken intuprada ti graba ket timmulongda a nangiduron iti lugan nga agpasango. Ti namnama ket maiduron ni Dahl ti defender ni Olga bayat ti panagturongna, ngem nasirib unay ti Ruso ket di nainsiriban a nangputed iti suli ket indauluanna. Nagdisso ti basuraan iti nangato iti likudanna, a nangdungpar iti sango.
  
  "Tallopulo a segundo," kinuna ni Hayden.
  
  Kalpasanna, napan iti impierno ti amin.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET DUA
  
  
  Inrisgo ni Olga ti amin, a sipapartak nga immasideg iti baul ti Challenger.
  
  Nakita ni Drake ti napartak nga umas-asideg a panaglikos iti kannigid ket nagsagana a mangiturong iti lugan.
  
  Iti likud ti panunotna amin daytoy a dalan isu ket naparparigat iti panagdanag a ti maudi a nabati a Sueko ket adda iti sadinoman sadiay ruar. Ngem pulos a di nagparang.
  
  Latta.
  
  Naglugan ti soldado manipud iti tiendaan, nga iggemna ti makadidigra ti langana a submachine gun a nakaturong iti paltog, a nadara ti rupana a naballikug gapu iti panagngirsi gapu iti ut-ot. Nasakit ti ut-otna, ngem nagtalinaed iti mision. Sabali manen a di autorisado a panangraut. Sabali pay a third party nga agus-usar kadagiti special forces people.
  
  Dagus a nagreaksion ni Drake. Ania dagiti pagpilian? Kasla babaen ti napeggad a panaggarawna iti kannigid a sikigan, a padpadasenna a maibagay a naan-anay ti Challenger iti baro nga akikid a kalsada, mabalin nga ipuruakna ti backend iti rumaraut a Swede. Daytoy laeng ti ay-ayam, ket dina inkabilangan ti panagikut ti lalaki iti makapapatay nga igam.
  
  Nakatugaw da Hayden ken Yorgi iti bangir ti lugan. Kasla ispreyan ti Sueko ti intero a kotse bayat ti panaglusdoyna a lumabas iti sikigan. Nagtennag ti ramayna. Nakiranget ni Drake iti manibela, a siiirut nga iggemna dayta, a ti makannawan a sakana ti nangipigket iti gas iti umiso laeng a kapartak.
  
  Dandani point-blank ti paltog ti Sueko - sumagmamano a segundo sakbay a maidungpar kano ti ipus ti kotse.
  
  Ket kalpasanna nauyong ti intero a lubong, nabaliktad, idi nadungpar ni Olga ti agtaytayab a Challenger iti amin a pigsana. Saan a nagbannayat uray sangkabassit. Indungparna ti luganna iti sikigan ti Dodge, a nakaigapuan ti panagtuyok, a nangduprak iti Swede ken nangipatulod iti bangkayna iti kagudua ti kalsada. Iniggaman ni Drake ti manibela, a dina makita a diretso bayat ti panagturong ti kotse; dua a panaglikos, kalpasanna nadungparna ti nangato a kurbada ket nabaliktad.
  
  Nadungparna ti atep, agdisso ken agkiskis pay laeng iti kongkreto agingga a nadungparna ti sango ti tiendaan. Naburak ti sarming ket nangrugin nga agtudo. Inkarigatan ni Drake ti kinatimbeng. Nasdaaw ni Alicia, naalipunget ni Yorgi.
  
  Insagid ni Olga ti preno ket uray kasano, kellaat a nagsardeng ti F-150.
  
  Nakita ni Drake iti baliktad a sarming iti sikigan. Naburak dagiti tawa iti amin a sikigan, ngem bassit unay dagiti bitak tapno nalaka nga agkarayam ti asinoman. Nangngegna a makidangdangadang ni Mai iti seat belt-na, nga ibellengna dayta. Ammona a nasiglat, ngem dina patien a maibagay iti makinlikud a tawa. Saanda a maidepensa ti bagbagida.
  
  Nagdardaras ni Olga nga agturong kadakuada, nga agtartrabaho dagiti nagdadakkel a takiag ken sakana, napno unay ti rupana iti pungtot isu a mabalin a mangpuor iti intero a lubong. Ti dara ti nangabbong kadagiti langana ket agayus manipud tengngedna agingga kadagiti ramayna, a nagtedted iti suelo. Iggemna ti machine gun iti maysa nga imana ken rocket launcher iti sabali. Nakita ni Drake ti reserba a magasin a nai-clamp iti nagbaetan dagiti ngipenna ken ti military blade iti sikiganna.
  
  Iti panangserrana iti giwang, awan sardayna. Umas-asideg iti ipapatay. Saan a pulos a nagkidem dagiti matana. Rimmuar ti singaw ken ita apuy iti kotse iti likudanna, a nangdildilpat iti pigurana. Nakita ngarud ni Drake ti asul a kimat ket naamirisna a simmangpet ti Mustang. Nakitana nga agngisiten ni Olga. Nakitana ti team a naglugan manipud iti sabali a kotse iti panagbettak ti panagtignay.
  
  Nagdisso ni Olga iti maysa a tulang, intudona ti rocket launcher iti nagdakkel nga abagana, sa pinuntiria ti nabaliktad a Challenger.
  
  Dadaelenna kadi ngarud ti biolohikal nga igam?
  
  Napukawna dayta. Awan ti nainkalintegan a kapanunotan iti likudan daytoy a demonio a rupa.
  
  Awan ti maaramidanda. Nagperper itan dagiti babbai iti tugaw iti likudan, a winayawayaan ti bagbagida ken ikagkagumaanda ti agsapul iti sumagmamano a lugar a pagmaniobraanda. Saanda a nakita ti umay, ken saan nga imbaga ni Drake kadakuada. Awan ti pamay-an a maaramidda ti aniaman maipapan iti dayta.
  
  Ginuyod ni Olga ti gatilio ket nagsindi ti rocket.
  
  Gagayyem, pamilia, kastoy ti papananmi...
  
  Inaramid ni Torsten Dahl ti dalanna a kasla nakaam-amak a mangsapsaplit a kalakian a karnero; agtartaray iti naan-anay a kapartak, iti amin a pigsana, nadungparna ni Olga manipud iti likudan. Naglislis ti missile launcher, nag-deflect dagiti balana ken nagputok iti sabali a trajectory. Ni Dahl a mismo, a nangisalakan iti kasasaad, sigurado a nakapadas iti kapigsaan a pannakakigtot iti biagna, yantangay saan a naggunay ni Olga.
  
  Nagtaray laeng ti Sueko a simrek iti kapigsaan a diding a ladrilio iti lubong.
  
  Natnag ni Dahl iti likudanna gapu iti naburak nga agongna ket awan puotna.
  
  Inwagwag ni Olga ti Nauyong a Sueko nga umadayo, a dandani dina nadlaw ti natan-ok a panangraut. Timmakder a kasla baro a bantay, intapuakna ti rocket launcher iti daga ket intag-ayna ti machine gun babaen ti maysa nga imana, agtedted pay laeng ti dara manipud iti baba, a mangwarsi iti suelo.
  
  Nakita amin dagitoy ni Drake ket nagturong tapno iduronna ni Yorgi a rimmuar, sa ni Hayden. Agpusipos pay laeng ti ulona, ngem nabaelanna a natiliwan ti mata ni Alicia.
  
  "Nasayaat kami?" Ammona nga adda madi.
  
  "Nakitak laeng no kasano a dinanog ni Dal ni Olga iti amin a pigsana, nagsubli a di makapuot, ket dandani dina nadlaw."
  
  Dandani saan a makaanges ni Alicia. "Fuck. Siak".
  
  "Ket ita addan machine gun-na."
  
  Nawayawayaan ni Hayden. Naglugan ni Mai a nangsurot kenkuana, a nangpis-it iti bassit a giwang. Nagsubli ni Drake, a mangbuybuya iti sarming uray no padpadasenna nga ipis-it dagiti bukodna a babassit a tawa ti law-ang. In-level ni Olga ti paltog, nagngisiten manen, intag-ayna ti nawaya nga imana ket inruarna ti ngipen iti ngiwatna, nga imbellengna iti daga. Iti dayta a kanito, simmangpet dagiti dadduma pay a kakadua ni Dahl.
  
  Ket maysa kadakuada ni Mano Kinimaka.
  
  Ti Hawaiian, iti pudno nga uso, inlansana ti bagina iti naan-anay a kapartak, dagiti sakana manipud iti daga, nakaunnat dagiti takiagna, maysa a projectile ti tao a mangdadael iti bola ti piskel ken tulang. Dinanogna dagiti abaga ni Olga, siuumiso, nasaysayaat ngem ni Dahl, ket nairut a piniselna. Nagdardaras ni Olga nga immasideg iti innem a pie, ket dayta a mismo ket maysa a milagro.
  
  Nagsubli ni Kinimaka iti sango, a nakasango iti Ruso.
  
  Natinnag ti machine gun iti suelo.
  
  Binasa ni Drake dagiti bibigna.
  
  "Agparintumengka koma, bassit a lalaki."
  
  In-swing ni Kinimaka ti haymaker, a nasigo a liniklikan ni Olga, a naparpartak ngem iti mapanunot ni Drake. Kalpasanna, nadungpar ti bukodna a dakulap iti nauneg kadagiti bekkel ni Mano, a nakaigapuan ti dagus a panagtupak ken panaganges ti Hawaiian.
  
  Nakadanon da Kenzi ken Smith iti lugar a nagugubat. Saan a mapagkintayeg ni Drake ti riknana a saan nga umdas dayta.
  
  Nagkurba agingga a napigis ti lasag manipud iti tianna, agingga a nagkir-in ti tulang ti pelvic-na. Rimmuar iti lugan ket dina inkankano ti presko a dara. Iti panagsenyasna iti amin malaksid ken Hayden, rinugianna ti nagkullayaw nga agturong iti gubat bayat nga aguni dagiti sirena iti aglawlawda, dagiti agkir-in nga asul a silaw ti nangpunno iti tay-ak ti panagkitana, ken ti panagngaretnget dagiti lallaki, polis, ken soldado ti nangpunno iti angin.
  
  Nagkullayaw iti kalsada, nga immasideg ken ni Olga. Saan nga inkankano ti Ruso ni Smith bayat ti panangpaltogna kenkuana iti tian; iniggamanna ti buok ni Kenzi ket inwarasna iti maysa a bangir. Nagtalinaed a nakapetpet dagiti kayumanggi a tuft kadagiti ima ti Ruso, ket ni Kenzi, a nakigtot, nagtulid ket nagtulid iti kanal, nga inuksobna ti lasagna. Kalpasanna, in-inut nga in-inut ni Olga ti imana iti pulso ni Smith, a nangtukkol iti paltog iti daga ken nakaigapuan ti panagikkis ti soldado.
  
  "Palpaltogannak kadi? Rigisekto ti takiagmo ket tenglenka iti nadara a murdong."
  
  Inurnong ni Drake ti pigsana ket dinanogna manipud iti likudan, a nangipaay iti tallo a danog kadagiti bato ken barukong. Inusarna koma ti paltogna, ngem napukawna iti aksidente. Saan pay ketdi a nadlaw ni Olga ti panangraut. Kasla nadungparna ti puon ti kayo. Kimmita iti aglawlaw para iti igam, banag a mabalinna nga usaren.
  
  Nakitana dayta.
  
  Nagtaray ni Mai nga immasideg, sinaruno ni Alicia, sa ni Yorgi, a puraw a kasla sheet. Pinidut ni Drake ti rocket launcher, intag-ayna iti ngato ti ulona ket imbabana buyogen ti amin a pigsana iti likud ti Ruso.
  
  Iti daytoy a gundaway immakar.
  
  Naglugan ni Kinimaka iti sikigan bayat ti pannakarba ti nagdakkel a bantay iti maysa a tulang. Natinnag ti reserba a magasin manipud kadagiti ngipenna. Maysa nga RPG ti natnag manipud iti sinturonna. Intinnag ni Drake ti armasna, nakaanges.
  
  Timmakder ni Olga, timmaliaw, sa immisem. "Iyapdapdaka agingga a basurakan iti kongkreto."
  
  Nagkidem ni Drake. Ti danog ni Olga ti nangarab iti luppona ket nangipatulod iti panagbettak ti ut-ot manipud iti maysa a murdong ti bagina agingga iti sabali. Simrek ni Alicia iti danum ngem naitapuak iti nangato iti tangatang ket nadungparna ni Kenzi. Timmakder ni Kinimaka sakbay ti headbutt a nangiturong kenkuana a diretso iti butt-na. Di mabilang a kumpas ti indisso ni Smith iti bagi ket kalpasanna tallo iti karabukob ken agong, a nakaigapuan ti panagkatawa ni Olga.
  
  "Ay, agyamanak, baby, ta tinulongannak a mangikkat iti plema. Maysa pay pangngaasim."
  
  Inbutaktakna ti rupana iti danog ni Smith.
  
  Tinulongan ni Alicia ni Kenzi a timmakder. Agdardaras dagiti polis nga agturong kadakuada. Saan a maitured ni Drake ti tarigagayanna nga umadayoda. Mabalin nga agbalin daytoy a panagdigus iti dara. Pinadasna ti timmakder ket nagballigi iti maysa a sakana.
  
  Iniggaman ni Olga ti karabukob ni Smith sa imbellengna iti maysa a bangir. Inyugyugyog ni Kinimaka ti nagdakkel nga ulona, nga adda itan iti saka ni Olga, ket nangipaay iti kagudua a dosena a di kapapati a danog kadagiti napuskol a luppona.
  
  Sinuntokna ti ulo ni Kinimaka, a nangibaba kenkuana. Inyadayona ti sumaganad a panangraut ni Drake ket insublina, uray no siwayawaya nga agayus ti dara manipud kadagiti lapayagna, makannawan a matana, ken di mabilang a pannakaputed ken sugat iti mugingna. Naglukat ti abut iti tianna a nakapaltogan ni Smith, ket pinampanunot ni Drake no mabalin a daytoy ti pamay-an tapno mapasardengna.
  
  Naawis ni May ti atension ni Olga. "Kitaennak," kinunana. "Kitaennak." Diak pulos naabak."
  
  Bimmallasiw ti ebkas ti interes iti nadara a pagminasan. "Ngem saankan a nasursurok ngem maysa kadagiti glandula ti ling-etko. Supergirl ka kadi? Wonder Woman? Ni Scarlett Johanssen ni Scarlett?
  
  "Siak ni Mai Kitano."
  
  Nakauma ti panagabante ni Olga, nga induronna ni Smith ken ti umas-asideg nga Alicia. Nagkullayaw ni Mai. Naglung-aw ni Olga. Nagsala ni Mai iti adayo, adayo, sa intudona ti makannawan nga abaga ni Olga.
  
  "Ket bayat ti panangsingaka, dadaelennaka ni gayyemko a Yorgi."
  
  Nakaskasdaaw ti kapartak ti panagsubli ni Olga. "Ania..."
  
  Intali ni Yorgi ti rocket launcher kadagiti abagana, siniguradona nga umiso ti posision ti maudi a granada, sa direkta a pinaltogan ti bagi ni Olga.
  
  Nagdukot ni Drake.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET TALLO
  
  
  Kalpasanna, naungaw ti SPEAR team. Kalpasan nga inyawatda ti biolohikal nga igam, naiyakarda manipud iti nakapasamakan ti krimen ket naipanda iti puso ti di natural a naulimek a siudad iti maysa kadagiti nataltalged a balay ti FBI iti away. Maysa dayta a rantso, nasken a bassit gapu iti seguridad, ngem kaskasdi a rantso, nga addaan iti bukodna a balay, kuadra ken korales. Tinaginayonda dagiti kabalio tapno ilakoda ti ilusion ken ti ima ti rantso a mangsanay kadakuada, ngem nagtrabaho met kadagiti feds.
  
  Nakaskasdaaw ti ragsak ti team a nakadanon iti natalged a balay, ken naragragsak pay a nagsina ken nangiserra kadagiti ridaw iti nadumaduma a siled. Iti maysa a tao nasapsaplitda, nabannogda, nasapsaplit, nasugatan, nadardara.
  
  Nabasa amin ida ti dara, sugat ken buok met. Dagidiay saan a napukaw ti puot tinarigagayanda koma nga inaramidda dayta; ket nagbabawi dagiti nangaramid iti dayta ta dida makatulong. Nagna da Drake ken Alicia iti kuartoda, a nakaukrad, ket nagturongda a diretso iti shower. Nakatulong ti ayus ti napudot a danum a nangbuggo iti ad-adu pay ngem ti dara laeng. Tinulongan ni Drake ni Alicia ken tinulongan ni Alicia ni Drake kadagiti lugar a nasugatan unay dagiti takiagda tapno makatulongda.
  
  Saan a nadadael ti team, ngem medio nabuntogda.
  
  "Kanayon nga adda," nagngangabit ni Drake bayat ti panangdungpar ti danum kenkuana iti naan-anay a puersa, "a makatukkol kenka manipud kadagiti sakam."
  
  "Ammok". Inbukbok ni Alicia ti sangakamat a likido a sabon iti dakulapna. "Nakitam kadi a nagdisso ni Dahl kenkuana?"
  
  Nangrugin nga agsarua ni Drake. "Ay, saan, pangngaasim. Saannak a pagkatawaan. Maidawat".
  
  Saan a karkarna ni Drake a napartak unay ti pannakasarakna iti kinamanagpakatawa kalpasan ti kabarbaro a nasaksianna. Daytoy a lalaki ket maysa a soldado a nasanay a mangsango iti trauma ken sakit ti nakem, ipapatay ken kinaranggas; inaramidna daytoy iti kaaduan a paset ti biagna, ngem naiduma ti panangsaranget dagiti soldado. Maysa kadagita a pamay-an ket ti panangtaginayon iti panagkakadua kadagiti kakaduam; dadduma ti kanayon a kumita iti naraniag a paset dagiti bambanag.
  
  No mabalin. Adda dagiti sumagmamano a kasasaad a nangparintumeng uray iti maysa a soldado.
  
  Ita ni Alicia, a naputed iti isu met laeng a lupot, nalagipna ti pannakidangadang ni Kinimaki iti nagdadakkel nga Olga. "Damn, kasla maladaga ni Godzilla versus Godzilla. Ad-adda a nakigtot ni Bloody Mano ngem ti nasugatan."
  
  "Sigurado a makaala iti headbutt." Nagngisiten ni Drake.
  
  "Saan!" Nagkatawa ni Alicia ket nagluhoda a dua iti apagbiit, a kayatna nga ikkaten ti ut-ot.
  
  Idi agangay, rimmuar ni Drake iti shower, nangipuruak iti bath sheet sa nagsubli iti kuarto. Natignay kenkuana ti rikna ti kinaawan kinapudno. Maysa nga oras ti napalabas addada iti mismo a sentro ti Impierno, a nailumlomda iti maysa kadagiti karirigatan ken kadara a gubat iti biagda, ket ita agbugbuggodan iti maysa a rantso idiay Texas, a napalikmutan kadagiti guardia.
  
  Ania ti sumaruno?
  
  Bueno, ti positibo a paset ket nangabakda iti tallo kadagiti uppat a kardinal a direksion. Ken tallo kadagiti uppat a Kabaliero. Uppat nga armas ti inlemmeng ti Order, isu a babaen ti aminen a medio di agtutunos, nalawag, ken talaga a di masigurado a bilang ni Drake, maysa laengen ti nabati. Kinatawaanna ti bagina.
  
  Damn, sapay koma ta nagun-odko daytoy nga umiso.
  
  Nangngeg dagiti addang iti likudanna ket timmaliaw.
  
  Nagtakder ni Alicia sadiay, naan-anay a lamolamo ken agsilsilnag iti danum ti shower, a nadekket ti buokna iti nasugatan nga abagana. Nagtungtung-ed ni Drake ket nalipatanna ti trabaho.
  
  "Damn," kinunana. "Isu nga adda dagiti gundaway a nasayaat ti pannakakita kadakayo a dua."
  
  Immasideg ket inuksobna ti tuwalyana. "Panagkunam, adda kadi tiempotayo?"
  
  "Dika madanagan," kinunana a nakaisem ti timekna. "Saan a kasapulan ti adu a panawen".
  
  
  * * * .
  
  
  Idi agangay, kalpasan a natakuatan ken inkagumaanda a liklikan ti sugat iti bagida, nagsuot da Drake ken Alicia iti presko a kawes ket bimmabada iti nagdakkel a kosina. Saan a masigurado ni Drake no apay a pinilida ti kosina; kasla natural a paggigimongan dayta. Simrek dagiti agkiling a sinamar ti lumlumnek nga init kadagiti nalawa a tawa, a nangted iti nabalitokan a maris iti kayo a suelo ken dagiti alikamen iti kosina. Nabara ti kuarto ken angot ti baro a naluto a tinapay. Nagtugaw ni Drake iti maysa a tugaw ti bar ket nagrelaks.
  
  "Mabalinko ti mangbusbos iti makabulan ditoy."
  
  "Sabali manen a rider," kinuna ni Alicia. "Ket kalpasanna, agsardengkami?"
  
  "Maaramidtayo kadi daytoy? Kayatko a sawen, saan nga aguni a kas iti ngudo ti sao a "take a break, love."
  
  "Bueno, masapul pay laeng a sungbatantayo ni Qrow," inkidemna, "maipapan iti Peru. Ket mabalin nga adda parikut ni Smith. Saantayo koma a mapan iti mision no adda marigatan a kameng ti pamiliatayo."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Wen, umanamongak. Ket kalpasanna adda ti SEAL Team 7."
  
  "Inton agangay," insennaay ni Alicia, a nakatugaw iti perch iti abayna, "umayton ti bakasiontayo."
  
  "Hoy, kitaem no ania ti inyeg ti pusa!" - Impukkaw ni Drake idi makitana ni Dahl.
  
  Siaannad a nagna ti Sueko iti ridaw. "Bullshit, ikagkagumaak ti magna, ngem doble ti amin iti imatangko."
  
  "Panagkunam, narigat ti magna?" kinuna ni Drake. "Kayatmo kadi a padasen ti ag-laid?"
  
  Inkapet ni Dahl ti dalanna nga agturong iti tugaw ti bar. "Adda mangala kaniak iti inumen."
  
  Induron ni Alicia ti botelia ti danum nga inturong kenkuana. "Innak mangala pay."
  
  Madanagan a kinita ni Drake ti gayyemna. "Masapul nga agurayka agingga iti panungpalan, buddy?"
  
  "Pudno, sumayaat ti tunggal minuto."
  
  "Ay, ta malagipko no kasano ti panagtugawmo iti ruar bayat ti panagririmi ken ni Olga."
  
  "Fuck off, ni Drake. Diak pulos kayat a laglagipen daytoy."
  
  Nagkidem ni Drake. "Kasla bay-antayo pay a malipatan daytoy."
  
  In-inut a simmangpet ti dadduma pay a kameng ti team, ket duapulo a minuto kalpasanna nakatugawda amin iti bar, a mangibaba iti kape ken danum, prutas ken strips ti bacon, ken ad-adu a sugat ngem ti mabilangda. Awan ti kitkitaen ni Kinimaka, ken awan ti maiggaman ni Smith iti makannawan nga imana. Napalalo ti kinaliday ni Yorgi. Saan a maisardeng ni Kensi ti agreklamo. Kasla isuda laeng da May, Lauren ken Hayden.
  
  "Ammom," kinuna ni Hayden. "Maragsakanak laeng ta naggigiddankami amin a linasat daytoy. Mabalin a nakarkaro nga amang dayta. Inaramid ti Atropine ti trabahona. Adda kadi after effects, kakabsat?"
  
  Nagkidem da Yorgi, Smith ken Kenzi. Nagsao ni Kensi para kadakuada amin. "Panagkunak, nalab-awan ni Olga dagiti after effects."
  
  Immisem ni Hayden. "Sige, ta saankami pay a nalpas. Dagidiay team a saan a simmarungkar idiay Fort Sill ken Dallas ket agsapsapulda iti maysa a maudi a clue. Imbag laengen ta nabalinan ti Washington think tank ken ti NSA a nagtalinaed dagiti kangrunaan a makipaset."
  
  "SAS?" - Insingasing ni Drake.
  
  "Bueno, dagiti Briton, wen. Sumarunonto kadakuada ti China ken amin a nabati iti Francia-"
  
  "SEAL Team 7?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Di ammo, di naideklara ken di autorisado," kinuna ni Hayden. "Sigun ken ni Crowe."
  
  "Adda dagiti nangatngato nga estruktura ngem ti Ministro ti Depensa," kinuna ni Kinimaka.
  
  "Saannakami nga ibitin ni Presidente Coburn tapno agmaga," inprotesta ni Drake. "Masapul a patiek nga awan ti ammona maipapan kadagiti selio."
  
  "Umanamongak," kinuna ni Hayden. "Ket nupay umanamongak ken ni Mano nga adda dagiti parsua a nangatngato ngem ni Uwak, adu pay dagiti nasikap. Ti kita nga umay kenka iti sikigan, manipud iti asul, ken mangbaybay-a kenka iti bassit a pagpilian. Masapul a patiek nga ad-adu ti mapaspasamak ngem iti ammotayo."
  
  "Saan a makatulong daytoy iti parikutmi." Nagkidem ni Smith ket inkagumaanna nga inngato ti baso a gatas.
  
  "Kusto". Nangala ni Hayden iti sangakamat a prutas ket pinagbalinna a komportable ti bagina. "Gapuna, ipamaysatayo ti agpatingga iti daytoy dakes nga ina ket agawidtayo. Dakami pay laeng ti kadakkelan a team ken kasayaatan. Uray ita, maysa laeng nga aldaw ti head start dagiti Briton. Dagiti met Intsik. Ita, kasla, kadagiti amin a dadduma, dagiti laeng Pranses ti nagperk up. Nangibaonda iti sabali pay a grupo a buklen ti tallo tapno makiuman iti kakaisuna a nabati nga orihinal."
  
  "Kasta met laeng iti special operations forces battle," kinuna ni Dahl. "Addakami iti tuktok."
  
  "Wen, ngem saan la ketdi a mainaig daytoy. Ken kinaulbod. Saan a kasla agkakaduatayo wenno agkakaduatayo iti disierto."
  
  "Narugso, di mapakpakadaan a laban dayta," kinuna ni Dahl. "Pudno daytoy a kas iti pannakagun-odna."
  
  Nagtung-ed ni Hayden sa nagdardaras nga intuloyna. "Gupgopentayo ti teksto ti Order. "Iti uppat a suli ti Daga nasarakanmi dagiti Uppat a Kabaliero ket inlanadmi kadakuada ti plano para iti Urnos ti Maudi a Panangukom. Dagidiay makalasat iti Krusada ti Panangukom ken dagiti nagbanaganna ket nainkalintegan nga agturay a kangatuan. No basbasaem daytoy, nayaw-awankami, isu a basaem ken surotem a siaannad. Nabusbos dagiti maudi a tawentayo a nangurnong kadagiti maudi nga uppat nga igam dagiti rebolusion iti lubong: Gubat, Panagparmek, Bisin ken Ipapatay. Nagkaykaysa, dadaelenda amin a gobierno ken luktanda ti baro a masakbayan. Agsaganaka. Sapulen ida. Agbiahe iti uppat a suli ti Daga. Sapulen dagiti paginanaan ti Ama ti Estratehia ken kalpasanna ti Khagan; ti kadadaksan nga Indian a nagbiag, ket kalpasanna ti Saplit ti Dios. Ngem saan a kas iti agparang ti amin. Sinarungkaranmi ti Khagan idi 1960, lima a tawen kalpasan ti pannakaileppasna, nga inkabilmi ti Conquest iti lungonna. Nasarakantayo ti Saplit a mangbanbantay iti pudno a Maudi a Panangukom. Ket ti laeng kill code ket idi nagparang dagiti Kabaliero. Awan dagiti pakabigbigan a marka kadagiti tulang ti Ama. Nalikmut ti Indian kadagiti armas. Ti urnos ti Maudi a Panangukom agbiag itan babaen kenka ken agturayto a kangatuan iti agnanayon."
  
  Nalpasna ket nagsipsiput.
  
  "Amin ket nasayaat? Panagkunak ad-adda a makaanay itan. Natayen ti Order, nabayagen nga awanen, ngem adda pay laeng bassit nga elementoda iti daytoy. Mabalin a maysa a mole. Agmaymaysa. Mabalin nga adda sabali. Ngem umdasen a nasayaat a mang-hack iti maysa a lab idiay Dallas, ken umdasen a nasayaat a mangiruar iti sibubukel a bunggoy dagiti espesial a puersa, isu a ditay mabalin a tagibassiten dayta."
  
  Nagsardeng bayat ti panagwagwag ni Drake. "Wen?"
  
  "Ammom no sadino ti kasayaatan para kenkuana?" - sinaludsodna. "Iti uneg ti maysa a think tank idiay Washington. Wenno agtrabaho iti NSA."
  
  Nagkidem dagiti mata ni Hayden. "Damn, talaga a nasayaat dayta a punto. Bay-am a panunotek dayta." Inbukbokna ti nangisit a kape manipud iti sarming a pitsel.
  
  "Agtayab ti panawen, gagayyemko," kinuna ni Mai.
  
  "Wen addaak kenka". Pinaltogan ni Hayden ti ngiwatna. "Kalpasanna, usigentayo ti teksto: ti maudi a suli ti daga ket ti Europa. Masapul a birokentayo ti tanem ti Saplit ti Dios, nga isu ti Kabaliero ni Patay ken mangbanbantay iti pudno a Maudi a Panangukom. Ti kadaksan kadakuada amin. Ket adda kadi kill code idi agparang dagiti Kabaliero? Diak pay maawatan daytoy, sorry."
  
  "Ipagarupko a nabayagen nga ar-aramiden ti think tank daytoy?" kinuna ni Yorgi.
  
  Ita, nagsao ni Lauren, a nakasandig iti nagdakkel a refrigerator. "Siempre adda." Ti nagkauna a lider ket naminsan a naikkan ti mapagduaduaan a titulo a 'Flagellum ti Dios' babaen dagiti Romano a nakiranget ken pinatayna.Isu ket nalabit ti kababalligian kadagiti barbaro nga agtuturay ken rinautna dagiti daya ken akindaya nga Imperio ti Roma idi nagbiag idi agarup 406-453.Isu ti nakaam-amak unay a kabusor ti Roma ket naadaw iti naminsan: "No sadino ti linabsak, saanton nga agtubo manen ti ruot."
  
  "Sabali pay a naipadayag a nagkauna a masa a mammapatay," kinuna ni Dahl.
  
  "Pinatay ni Attila ti Hun," kinuna ni Lauren, "pinatayna ti kabsatna idi 434 tapno agbalin a kakaisuna nga agturay kadagiti Hun. Pagaammo gapu iti narungsot a panagkitana, ni Attila ket naamammuan a masansan a manglukot kadagiti matana, "kasla tagtagiragsakenna ti buteng nga impaltiingna," segun ti historiador a ni Edward Gibbon. Isu ket naibagbaga pay nga agkunkuna nga isut' mangiggem ti pudno a kampilan ti Mars, ti Romano a dios ti gubat. Sika mailadawanna ti buteng nga impasagepsep koma daytoy iti paggugubatan ti Roma."
  
  "Nagun-odmi dayta," kinuna ni Drake. "Dakes a lalaki wenno nasayaat a lalaki ni Attila, depende no ania a dasig ti ayanmo. Ken no siasino ti nagsurat kadagiti libro ti pakasaritaan. Kasano ken sadino ti natay?
  
  "Sumagmamano nga agsusupadi a salaysay ti mangiladawan no kasano a natay. Manipud iti panagpadara ti agong agingga iti kutsilio iti ima ti baro nga asawana. Idi nasarakanda ti bangkayna, dagiti lallaki, sigun iti kaugalian dagiti Hun, pinigisda ti buok manipud iti uloda ket nangikabilda kadagiti nauneg, makarimon a sugat iti rupada. Naikuna a ni Attila, gapu ta kasta a nakaam-amak a kabusor, nakaawat iti mensahe manipud kadagiti didiosen maipapan iti ipapatayna kas maysa a karkarna a sorpresa. Bendision. Naisaad ti bangkayna iti tengnga ti nalawa a tanap, iti uneg ti seda a tolda, tapno makita ken dayawen ti amin. Nagsakay dagiti kasayaatan a kumakabalio kadagiti tribu a naglikmut ken insalaysayna dagiti estoria maipapan kadagiti naindaklan a gapuananna iti aglawlaw dagiti apuy ti kampo. Dakkel nga ipapatay dayta. Ituloyna a kunaen a naangay ti selebrasion iti rabaw ti tanemna." Intuloy ni Lauren nga inulit dagiti mainaig a punto nga inyarasaas ti konstabel iti lapayagna. Awan serserbi ti panangikabil iti loudspeaker.
  
  "Inselioanda dagiti tanemna iti balitok, pirak ken landok, agsipud ta tallo ti adda kenkuana. Ket patienda a dagitoy tallo a material ket maitutop iti katan-okan kadagiti amin nga ari. Siempre, nainayon dagiti armas, kinabaknang ken manmano a perlas. Ket, agparang, sigun met iti kaugalian, pinapatayda amin dagidiay nagtrabaho iti tanemna, tapno mailimed ti ayanna."
  
  Tinaliaw ni Alicia dagiti nakatugaw iti lamisaan. "Matay ti maysa kadakayo," kinunana. "Dika kiddawen nga itabonka. Saan a damn chance."
  
  "Agpada a malidayan ken maragsakankayo a makadamag a ti tanem ni Attila ti maysa kadagiti kadakkelan a napukaw a pagitaneman iti historia. Siempre, manipud iti sumagmamano a dadduma - ti nabayagen a napukaw a bangkay ni Ari Richard III a natakuatan iti sirok ti paradaan ti lugan ti Leicester sumagmamano a tawenen ti napalabas - patienmi a masarakan pay laeng dagitoy. Mabalin a ni Cleopatra? Ni Sir Francis Drake ket? Mozart ni Mozart? Uray kaskasano, no maipapan ken Attila, mapapati a dagiti inheniero a Hunnic ti nangiturong iti Karayan Tisza iti umdas a kabayag tapno mamaga ti kangrunaan a karayan. Naitabon sadiay ni Attila iti natan-ok, di magatadan a triple a lungonna. Nawayawayaan ngarud ni Tisza, nga inlemmengna ni Attila iti agnanayon."
  
  Iti dayta a kanito nangngegda ti uni ti umas-asideg a helikopter. Kimmita ni Hayden iti aglawlaw ti kuarto.
  
  "Sapay koma ta nakasaganakayo iti sabali a laban, lallaki ken babbai, ta adayo pay a malpas daytoy."
  
  Inyunnat ni Drake dagiti agsakit a piskelna. Pinadas ni Dahl a pagtalinaeden ti ulona kadagiti abagana. Nagkidem ni Kensi idi makasagid iti garaw iti bukotna.
  
  "To be fair," kinuna ni Drake. "Maumaak pay laeng idi ditoy."
  
  Immisem ni Hayden. Nagtung-ed ni Dahl agingga a kabaelanna. Nakatakderen ni May. Nagturong ni Lauren iti ridaw.
  
  "Umayka," kinunana. "Ad-adu ti i-brief-da kadakami iti dalan."
  
  "Europa?" sinaludsod ni Yorgi.
  
  "Wen. Ket para iti maudi a Kabaliero ti Ipapatay."
  
  Naglugan ni Alicia manipud iti tugaw ti bar. "Great pep talk," kinunana a siuulbod. "Gapu kenka, makapagagar unay ti uni nga uray dagiti ramay ti sakak ket mangrugin nga agkullayaw."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET UPAT
  
  
  Sabali manen a panagtayab, sabali manen a laban iti sanguanan. Nagtugaw ni Drake iti komportable a tugaw ket dimngeg bayat nga inyebkas ni Lauren dagiti pangngeddeng ken konklusion ti District of Columbia iti kaso ni Attila the Hun. Nagtugaw ti team iti nadumaduma a posision, nga innalada ti kabaelanda ken padpadasenda a di ikankano ti saem manipud iti nabiit pay a naawagan iti "Olga incident".
  
  "Napukaw ti tanem ni Attila iti historia," inngudo ni Lauren. "Saan a pulos a nasarakan, nupay adda sumagmamano a peke a natakuatan. Gapuna," nagsardeng, a dumdumngeg, "nangngegmo kadin ti maipapan iti grabitational anomaly?"
  
  Timmaliaw ni Dhl iti napalabas. "Adda sumagmamano a kaipapanan daytoy a termino."
  
  "Bueno, dayta ti puntomi. Itay laeng nabiit, natakuatan dagiti sientista ti nagdakkel ken misterioso nga anomalia a naitabon iti sirok ti yelo iti polar. Ammom kadi dayta? Dakkel unay ti kadakkelna - 151 a milia ti kaakabana ken dandani sangaribu a metro ti kaunegna. Naduktalan dagiti satellite ti NASA, maysa dayta nga anomalia ti grabitasion ta dagiti panagbalbaliw ti aglawlawna ipamatmatda ti kaadda ti nagdakkel a banag a masarakan iti abut. Ita, no mailaksid dagiti naatap a teoria, daytoy a banag ket maysa a grabitasional nga anomalia. Di umiso ti posisionna, saan nga aggaraw a kas iti amin a banag iti aglawlawna, ket ngarud mabalin a madlaw babaen ti nabileg a radar."
  
  "Isarsaritam ti maipapan iti ground penetrating radar," kinuna ni Dahl. "Ti daan nga espesialidadko."
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. "Siguradoka kadi? Impagarupko a male striptease dayta kadagiti party ti manok. Inawagandaka iti Dancing Viking."
  
  Nabannog ni Dahl kenkuana. "Isardengmo dayta".
  
  Nagsanud ni Alicia kaniak. "Kasla natangken ti ulona," insippawna a teatro.
  
  "Ti panagtaltalaw iti di agsuspetsa a baket ti mangaramid iti kasta kenka."
  
  Nakaskasdaaw ta adda lua ni Smith. "Masapul nga ibagak," nagngangabit, "diak pay pulos nakita ti maysa a tao a nagsalsaltek iti kasta a tao nga awan ti nairaman a trampoline." Inlemmengna ti rupana, nga ikagkagumaanna ti agkalma.
  
  Tinapik ni Kinimaka ti abagana. "Okeyka kadi, bro? Diak pay pulos nakita a nagkatawa, manong. Karkarna daytoy".
  
  Bimmallaet ni Lauren, a nangispal iti Sueko manipud iti ad-adu a pananguyaw. "GPR, ngem iti nainget a rukod. Kayatko a sawen, adda daytoy karkarna a banag iti Google Maps a maawagan iti Antarctica. Makitam daytoy manipud iti laptop-mo. Ngem ti panangbirok iti banag a kas iti kabassit ti tanem ni Attila? Bueno, karaman dayta ti panangusar kadagiti makina ken software a saan pay ketdi nga inamin ti NASA a kukuana."
  
  "Satellite kadi ti us-usarenda?" sinaludsod ni Yorgi.
  
  "Ay wen, amin a nalamiis a nasion ket addaan iti daytoy."
  
  "Agraman ti China, UK ken France." Intudo ni Drake ti listaan dagiti kalabanda.
  
  "Sigurado. Manipud iti law-ang, mabalin a mailasin dagiti Insik ti maysa a tao a nakatugaw iti luganna, kitaen dagiti Internet site a pag-browse-na, ken klasipikaren ti linaon ti sandwich a kankanenna. Asinoman a lalaki. Dandani sadinoman."
  
  "Lallaki laeng?" sinaludsod ni Kenzi. "Wenno babbai met?"
  
  Nagngisiten ni Lauren ket inyarasaasna, "Adda lalaki iti lapayagko a mangipaspasa iti dayta. Kasla ubing pay bassit, kasla dina pay natakuatan dagiti babbai."
  
  Dimngeg ni Drake iti helikopter a naputed iti langit iti nagbaetan ti America ken Europa, ti maikatlo ken maikapat a pungto ti daga.
  
  "Sige, bueno, uray kaskasano..." Nagkidem ni Lauren. "No pagtitiponentayo ti bassit a pagaammo a heograpia ti Piscara, kuna ti maysa a teksto a ti nalatak a palasio ni Attila ket adda iti nagbaetan ti Danube ken Tisza, kadagiti turod ti Carpathian, kadagiti tanap ti makinngato a Hungary ken ti kabangibang a Zazberin. Kuna ti ad-adda a nalidem a paset a ti tanem ni Attila ket kasungani ti palasiona."
  
  "Ngem naitabon iti sirok ti karayan," kinuna ni Mai.
  
  "Wen, ti Tisza bumallasiw iti Hungary manipud amianan agingga iti abagatan, ta dakkel a sanga ti Danube a mismo. Makatulong ti dalan ti karayan kadagiti sientistatayo. Sapay koma ta ti panagsirarakda babaen ti geophysical technology ket pagtitiponenna ti satellite, magnetics, MAG ken ground penetrating radar. Dagiti magnetiko a panagsukisok ket nainayon babaen dagiti GPR a propil para kadagiti napili nga anomalia. Kunada met a makitada no adda pay nai-divert ti karayan." Nagkidem. "Isarsaritami ti maipapan iti rinibu ken rinibu a ladawan a masapul a kitaen ti kompiuter sa agdesision."
  
  "Sige, sige, isu nga agturongkami idiay Hungary." Nagpammarang ni Alicia a sakit ti ulona. "Ibagam laengen."
  
  Nagsubli ti team, a pampanunotenda no kasano ti kasasaad dagiti agresibo a kakaduada.
  
  
  * * * .
  
  
  Kasla nangisit ti Hungary, Danube ken Tisza iti rabii a kas iti dadduma a paset ti Europa, ngem ammo ni Drake nga ita pay laeng ket ad-adda a nariribuk ditoy. Ti kabibilgan kadagiti Uppat a Kabaliero ket nakaiddaan sadiay - Ni Patay - ket dagidiay nakasarak kenkuana ket mabalin a nasayaat nga ikeddengda ti masakbayan ti lubong.
  
  Nagdisso ti team, nagdisso manen, nagdisso manen, ket kalpasanna naglugan iti nagdakkel, di-reflective van tapno makompletoda ti maudi a paset ti panagdaliasatda. Awan pay ti naammuan dagiti calculator, dadakkel pay laeng dagiti lugar ken bassit ti puntiria, saanen a dakamaten ti daan ken mabalin a madadael. Nasayaat koma no maammuan no kasano nga agwaywayas ti panagandar ti Order, ngem dagiti kellaat a pammapatayda adu a dekada ti napalabas ti nangpasardeng iti aniaman a panagatras.
  
  Nagkampoda kadagiti tanap, nangikabilda kadagiti guardia iti ruar ken nagnaedda iti uneg. Nagpuyot ti napigsa nga angin, a nangyallatiw kadagiti tolda; ti surreal a kinapudno ti amin nga inaramidda iti napalabas a sumagmamano nga aldaw ket padpadasenna pay laeng ti lumned.
  
  Talaga kadi nga addatayo ditoy ita, a nagkampo iti kagudua ti turod ti Hungary? Napanunot ni Drake dayta. Wenno kabkabilennatayo pay laeng ni Olga?
  
  Ti agsabsabong a canvas ti tolda ti nagsao iti kinapudno, kasta met ti agkurkuridemdem a pigura iti abayna. Alicia, nabalkot iti sleeping bag-na a dagiti laeng matana ti mangipakpakita.
  
  "Nalamiis kadi, ayat?"
  
  "Wen, umayka ditoy ket pabaraennak."
  
  "Pangngaasim," kinuna ni Dahl manipud iti sadinoman iti abagatan ti saka ni Drake, "saan nga ita nga aldaw."
  
  "Umanamongak," kinuna ni Kenzi manipud daya. "Ibagam iti bitch nga adda sakit ti ulom wenno aniaman. Siasino ti makaammo no sadino ti ayanna? Ti bilang dagiti sakit ken dadduma pay ken dadduma pay."
  
  "Awan ngarud ti saludsod ti uppat?"
  
  "Isu," innayon ni Mai a nakatakder iti pagserkan ti tolda. "Nangruna ta limakami."
  
  "Mauyong, nalipatankon nga addaka ditoy, Sprite. Diak pay la mamati nga inserradakami amin iti maysa a damn tent."
  
  "Siak, para iti maysa, kaykayatko ti maturog kadagiti tanap," kinuna ni Dahl a timmakder. "No kasta, baka maturogak."
  
  Nabuya ni Drake ti Swede nga agturong iti pagruaran, nga impagarupna a gundawayanna nga awagan ni Joanna. Nagtalinaed ti relasionda iti tangatang, ngem dumtengto ti aldaw, iti di agbayag, nga addanto mangaramid iti permanente a pangngeddeng.
  
  Dimteng ti parbangon, ket insingasing dagiti eksperto manipud Washington ti kagudua a dosena a lugar. Nagsina ti grupo ket rinugianda ti nagkali, nga ibellengda dagiti napipintas a buya ti daga manipud iti ulo ken pusoda: ti agkir-in nga asul nga uleg ti Tisza, no dadduma nalawa, no dadduma karkarna ti akikidna kadagiti lugar, dagiti naruot a turod ti Carpathian, ti awan patinggana a nalawag a langit. Naabrasa ti nalamiis nga angin nga agtaytayab kadagiti nalawa nga espasio, a mangbang-ar iti pannakabannog ken makapabang-ar a sugat. Kanayon a pampanunoten ni Drake ken dagiti dadduma no sadino ti ayan dagiti kabusorda. Briton, Insik ken Pranses. Sadinno? Iti rabaw ti kaasitgan a turod? Awan ti nakakita iti uray sangkabassit a panagsiput. Kasla simmuko dagiti dadduma a team.
  
  "Saan a ti gagangay a panaganupmo iti relikya," kinuna naminsan ni Drake. "Dandani diak ammo no sadino ti sumaruno a pagtungpalak."
  
  "Umanamongak," kinuna ni Dahl. "Maysa a kanito aglalabankami amin, ket iti sumaganad nalaka amin. Ket kaskasdi a mabalin a nakarkaro pay."
  
  Napartak ti panagtayab ti umuna nga aldaw, sa ti maikadua. Awan ti nasarakanda. Nangrugin nga agtudo, sa ti makabulsek nga init. Nagsisinnublat ti grupo nga aginana ket kalpasanna pinalubosanda ti sumagmamano a natangdanan a trabahador a mangbang-ar kadakuada iti apagbiit. Nadutokan dagiti lallaki ken babbai a di makasao iti Ingles manipud iti asideg a purok. Maysa nga aldaw, natakuatan ni Alicia ti maysa nga abut iti daga, a mabalin a daan a tanem, ngem dagus a nagkupas ti ragsakna idi dimteng ti panagbirokna iti dead end.
  
  "Awan ti serserbina," kinunana. "Mabalin a maysa a metro ti kaadayotayo kenkuana ket ditay latta masarakan."
  
  "Kasano iti panagkunam a di nadlaw daytoy amin kadagitoy a tawen?"
  
  Intultuloy ni Dahl ti nangkuskos iti ulona, a sigurado nga adda dida maawatan. "Adda iti murdong ti dilak," nasurok a naminsan nga inulitna.
  
  Saan a maitured ni Drake ti bagina. "Kayatmo a sawen ni Olga, saan kadi? Ababa unay a kapadasan dayta, asawa."
  
  Nagngaretnget ni Dahl, ag-scan pay laeng.
  
  Sabali manen a rabii ken sumagmamano pay nga oras iti tolda. Ti kaaduan a nabara kadagitoy a rabii ket idi rinugian ni Drake ti nagsarita maipapan iti statement ni Webb, ti tawidna ken ti nalimed a vault of information-na.
  
  "Masapul nga ipamaysatayo dayta iti sumaganad. Mabalin a makadadael dagiti sekreto a naurnongna. Nalagaw".
  
  "Para iti siasino?" kinuna ni Dahl. "Saan a kasta ti kinadakes dagiti bumusbusor kadakami."
  
  "Malaksid iti maysa a ditay pay ammo," kinuna ni Mai.
  
  "Damn, nga agpayso? Nalipatak. Ania dayta?"
  
  Imbaba ti Hapones a babai ti timekna ket nagsao a siuulimek. "Matayen ti maysa kadakayo."
  
  Iti napaut, nasaem a kanito adda kinaulimek.
  
  Naburak ni Alicia dayta. "Masapul nga umanamong ken ni Drake. Saan laeng nga agaplikar daytoy kadatayo. Ni Webb ket maysa nga espesialista iti stalking ken mega-rich asshole. Adda la ketdi rugit iti amin."
  
  Maysa nga ulbod nga alarma ti nakaigapuan ti panagdardarasda a rimmuar iti tolda, a natnag iti daga ken pitak, iti tengnga dagiti rebbek ken darat ti kadaanan a nakaitaneman. Iti nakaro a pannakariribukda, naammuan a saan a kukua ni Attila. Di kumurang a saan a kas iti maibagada.
  
  Idi agangay, iti tolda, nagsublida iti panunotda.
  
  "Adu ti masapul a pakilangenan," kinuna ni Hayden. "Nalabit daytoy a panagbirok iti paglemmengan ni Webb ken ti matakuatantayo kalpasanna mabalin a salaknibannatayo manipud iti mabalin nga umay."
  
  "Ti ipapatay ni Joshua idiay Peru? Ti kinasukirtayo? Mapagduaduaan a panangtingiting ken di masigurado a tali? Masapul a sumungbattayo iti maysa a tao. Maysa a name-calling ti mabalinmo a maliklikan. Ngem tallo? Uppat? Nalabaga dagiti kuentami, tattao, ket diak kayat a sawen ti sobra a panaggasto."
  
  "Gapuna, SEAL Team 7?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Mabalin," insungbat ni Hayden. "Siasino ti makaammo? Ngem no rautendatayo buyogen ti panangidumduma, agsapatak iti Dios a buyogen ti panangidilig a puersa. Ket kastanto kadakayo amin. Maysa dayta a bilin."
  
  Dimteng ti sabali nga aldaw ket nagtultuloy ti panaganup. Ti tudo ti nanglapped iti panagreggetda. Nagsubli ti Washington think tank nga addaan iti pito pay a site para iti dagup a duapulo ket tallo. Awan ti napataud ti kaaduan kadagita no di dagiti awan tao nga espasio wenno daan a pundasion, dagiti pasdek a nabayagen nga awanen, dagiti iskeleton a nagbalin a trapo. Naglabas ti kaaduan a sabali nga aldaw ket nangrugin a bimmaba ti moral ti SPEAR team.
  
  "Addatayo pay ketdi iti umiso a lugar?" sinaludsod ni Kenzi. "Kayatko a sawen ti Hungary. Kasungani ti palasio ni Attila. Kasano kabayag a naipasngay daytoy a tao? Sangaribu innem a gasut a tawenen ti napalabas, saan kadi? Ania daytoy? Sangapulo ket uppat a siglo sakbay ni Geronimo. Mabalin a ni Attila ti di umiso a 'saplit'. Adu ngata ti etiketa ti Iglesia Katolika."
  
  "Masarakanmi ti nadumaduma nga anomalia," kinuna ni Kinimaka. "Adu unay kadakuada, ket awan kadakuada ti umiso."
  
  Nagtungtung-ed kenkuana ni Dahl. "Kasapulantayo ti pamay-an tapno makissayan ti panagbiroktayo."
  
  Ni Lauren, a kanayon a nakasaksak iti think tank, ket timmaliaw iti sabali a direksion. "Wen, kunada. Wen."
  
  Siaannad a pinagpuyot ti angin ti buok ti Sueko, ngem nagtalinaed a di maseknan ti rupana. "Awan ti adda kaniak".
  
  "Nalabit a kitaentayo manen ni Attila?" insingasing ni May. "Adda kadi iti biograpiana?"
  
  Imbaga ni Lauren iti gang ti Washington nga asikasuenda dayta. Naginana, naturog ti grupo, nagsapulda kadagiti biddut ket awan ti nasarakanda, ken nakipasetda iti dua pay nga ulbod nga alarma.
  
  Kamaudiananna, nangurnong ni Drake iti maysa a team. "Pagarupek a masapul nga awagantayo daytoy a pannakapaay, tattao. Kuna ti Order a nasarakanda dayta, mabalin a ¸ ngem no ditay" kabaelan, ngarud saan met a kabaelan ti dadduma a pagilian. Nalabit nasaysayaat koma a mabaybay-an ti maikapat a Kabaliero iti nakaitanemanna. No adda pay ketdi."
  
  "Nalabit natakawan ti tanem," kinuna ni Hayden a nangiwaras kadagiti imana, "di nagbayag kalpasan ti pannakaitabon. Ngem kalpasanna, siempre, natakuatan koma dagiti relikya. Tela. Espada. Dagiti gems. Dagiti dadduma a bagi."
  
  "Narigat ti mangibati iti kasta a nabileg nga igam sadiay," kinuna ni Kenzi a blangko ti rupana. "Ammok a saan nga aramiden ti gobiernok. Saanda a pulos nga agsardeng nga agsapul."
  
  Nagtung-ed ni Drake kas umanamong. "Pudno, ngem awan duadua nga adda pay dadduma a krisis a mapaspasamak. Saantayo a makapagtalinaed ditoy iti agnanayon."
  
  "Kasta met laeng ti imbagada idiay Peru," kinuna ni Smith.
  
  Nagtung-ed ni Drake ken ni Lauren. "Adda kadi para kadakuada?"
  
  "Saan pay, malaksid iti walo pay a mabalin a lugar. Kasta pay laeng dagiti indikasion. Awan ti narigat."
  
  "Ngem saan kadi nga eksakto a daytoy ti sapsapulenmi?" naulimek unay a kinuna ni Dahl.
  
  Nagsennaay ni Hayden. "Pagarupek a mabalin a masapul nga awagak daytoy a tao ket makiuman iti sekretario. Nasaysayaattayo-"
  
  "Agannadka," impakdaar ni Alicia. "Nalabit daytoy ti signal nga ur-urayen dagiti seal."
  
  Nagulimek ni Hayden, nagparang ti kinaawan ti kinasigurado kadagiti matana.
  
  Kamaudiananna, naala ni Dahl ti atensionda. "Ground penetrating radar," kinunana. "Agbirok kadagiti anomalia, gravitational, magnetic wenno aniaman. Natural laeng a makasarak iti nakaam-amak a lote, tangay daytoy ket daan unay a planeta. Ngem mabalintayo nga ikikid ti panagbiroktayo. Mabalintayo. Ay damn, kasano koma nga agbalintayo a kasta a maag?"
  
  Inbinglay ni Drake ti madandanagan a langa ni Alicia. "Okeyka kadi, buddy? Saanmo pay laeng a marikna ti epekto dayta nga Olga a pinadasmo a kidnap, saan kadi?"
  
  "Nasayaat ti kasasaadko.Perpektoak a kas iti kanayon. Dumngeg - malagipyo dagidiay umel a nakasarak kadagiti tanem dagiti didiosen?
  
  Nagbalin itan a serioso ti rupa ni Drake. "Dakami idi, Torsten. Bueno, kaaduan kadatayo."
  
  "Ammok dayta." Nasarakanmi dagiti tulang ni Odin, kasta met da Thor, Zeus ken Loki." Nagsardeng. "Aphrodite, Mars ken adu pay. Bueno, ania ti naaramidan dagiti armas ken kabalda? Sumagmamano kadagiti perlasda?"
  
  "Maysa a di ammo a substansia a nakatulong kadakami idi agangay iti sabali a mision," kinuna ni Drake.
  
  "Wen." Saan a maisardeng ni Dahl ti agngisiten. "Asino ti kampilan a naitabon ken ni Attila?"
  
  Naglugan ni Lauren iti dayta. "Mars!" - impukkawna. "Ti Romano a dios ti gubat tinukkolna ni Attila babaen ti kampilanna babaen kadagiti Escita. Naawagan dayta iti Kampilan ti Nasantuan a Gubat. Ngem no talaga a naggapu iti bukod nga ima ni Mars..."
  
  "Mabalinmo nga i-reconfigure ti ground penetrating radar tapno sapulem dayta partikular nga elemento," kinuna ni Dahl. "Ket daytoy laeng di kapapati a manmano nga elemento."
  
  "Ket boom!" Nagtung-ed ni Drake kenkuana. "Kasta ti kinasimplena. Nagsubli ti nauyong a Sueko."
  
  Kasla latta masuron ni Alicia. "Dimo koma napanunot daytoy, damn it, sumagmamano nga aldaw ti napalabas?"
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET LIMA
  
  
  Walo pay nga oras ket nakasaganadan. In-reboot ti DC team ti ground penetrating radar kalpasan a nakontakda ti maysa nga arkeolohikal a yunit ti Iceland a mangsuksukisok pay laeng no ania ti nabati iti umuna a tanem dagiti didiosen. Kanayon nga agsubli ken ni Odin, napanunot ni Drake bayat ti panagur-urayna. Nalawag a dagiti taga Islandia ti nangpreserba iti kaaduan a detalye ti nasarakan ken amin a sample. Ti panangipatulod iti datos maipapan iti manmano nga elemento idiay Washington ket sumagmamano laeng a minuto.
  
  Di kumurang a kasta ti imbagada, napanunot ni Drake idi agangay. Makigtot no awan pay daytoy iti file dagiti Amerikano.
  
  Naaramid ti test ket kalpasanna naipatulod ti hot signal. Ping iti lugar a napagnapagnaanda, ket nagbalin a nalawag a punto iti mapa ti kadaanan a Kampilan ti Mars.
  
  "Dayta," kinuna ni Mai. "Tanem ni Attila a Hun."
  
  Nangrugi ti panagkali a sipapasnek. Rinugian dagiti bumarangay a palawaen ti abut a sigud a kinalida. Sakbay a nakadanonda iti kinaawan a naan-anay a maipada iti kampilan, binayadanda dagiti pumurok ket nagpammarangda a malmaldaangan bayat a buybuyaenda ida a pumanaw.
  
  "Ti sabali a bangir daytoy," kinuna ni Mai, "ket maysa a dakkel a pakasarakan iti kultura."
  
  "Ditay madanagan ita iti dayta," kinuna ni Hayden. "Daytoy ti igam ni Patay. Masapul a ma-neutralize daytoy sakbay nga ipakaammotayo ti aniaman."
  
  Naglugan da Smith, Yorgi ken Kinimaka, a nangraut iti daga. Kasla pay laeng ti langa ken rikna ni Dahl a medio woozy, nupay ginundawayan da Alicia ken Kenzi nga awagan isuna iti amin manipud iti "idle ass" agingga iti "Crazy Sloth".
  
  Saan a nagbayag a bimtak iti kinaawan.
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panangpalawa ti trio iti giwang. In-scan da Mai ken Alicia ti lugar tapno masiguradoda nga awan ti sorpresa iti atiddog a ruot a dandanin sumsumrek. Agtalinaed ni Lauren iti asideg ti abut; line of sight iti nagbaetan ti dua a babbai ken dagidiay adda iti baba.
  
  "Tangay ditay ammo no kasano ti kaadayo ti bumabatayo," kinuna ni Drake, "mabalin nga awan serserbi ti komunikasion. Ngem pagarupko nga ay-ayamentayo dayta iti wagas a masarakantayo."
  
  "Ti laeng kasapulanmi ket maysa a kahon," pinasingkedan ni Hayden. "Ditay sayangen ti panawen a mangmatmatmat iti aniaman wenno iti asinoman. Umanamongka kadi?"
  
  Nagtung-edda. Immuna ni Yorgi, ta isu ti kalaingan iti team. Simmaruno ni Kinimaka, a mangtartaraken pay laeng iti sugat iti ulo, a sinaruno ni Smith. Naglugan ni Drake iti abut, sinaruno da Hayden ken Dahl. Masapul nga agtalinaed ti Sueko iti pagserkan. Naglapa ni Drake iti sirok ti di patas a daga ket nasarakan ti bagina iti uneg ti nasipnget a tanem. Maysa a minuto a panaggaraw ken panagpigket iti nagbaetan dagiti diding ti nangiturong iti nalawlawa a kinaawan a sadiay ti team ket nagturong iti kannigid. Inkonektar ni Yorgi ti kampilan iti mayakar-akar a nabigator ket inawaganna ti distansia iti nagbaetanda kenkuana iti tunggal sumagmamano a minuto.
  
  Intengngel ni Drake ti flashlight-na, nga inkonektana dagiti beam kadagiti adda iti sango. Saan a pulos a simmiasi ti dalan, no di ket nagsirkulo iti aglawlaw ti paginanaan ti kampilan agingga nga in-inut nga immadayoda iti dayta.
  
  Nagsardeng ni Yorgi iti sango. "Mabalin a masapul a lumasattayo."
  
  Nagsapata ni Drake. "Solid a bato dayta. Kasapulanmi koma dagiti dadakkel nga alikamen tapno makastrekkami sadiay. Makitam kadi no kasano ti kinalukmegna?"
  
  Nangaramid ni Yorgi iti di mapnek nga uni. "Mamindua ti kalawa daytoy a pagnaan."
  
  "Ket ti kampilan?" - sinaludsodko.
  
  "Iti laeng bangir."
  
  Naisangsangayan ti impresion ni Drake a maay-ayamda. Agragragsak manen dagiti daan a didiosen. No dadduma kasla sinurotda agingga iti dalan, a guyoden iti maysa wenno sabali nga adbentura, no dadduma agsublida tapno ipakaammoda ti bagbagida.
  
  Kas ita.
  
  Inaramidna ti pangngeddengna. "Agtultuloyka," kinunana. "Masapul a kitaentayo no sadino ti pangiturongan daytoy a paset."
  
  "Bueno, adda maysa kadagiti anomalia iti masanguanan," impatulod ni Yorgi ti sungbat. "Dakkel a di ammo a porma."
  
  Nagkir-in ti timek ni Alicia iti communicator. "Aggagaraw kadi?"
  
  Ammo ni Drake ti dakes a tono ti panagpakatawa. "Isardengmo dayta".
  
  "Mano ti sakana?"
  
  "Ni Alicia!"
  
  Tunggal maysa iti uneg ti daga inruarda dagiti pistolada. Pinadas ni Drake nga i-crane ti tengngedna tapno kumita iti masanguanan, ngem linapdan ni Kinimaka ti panagkitana. Ti laeng nabaelanna nga inaramid ket tinukkolna ti tuktok ti ulona iti tanem.
  
  Nagsala ti buli iti angin. Aglingling-et ni Drake, agpigpigerger dagiti presko a sugatna. Nagkarayam ti team agingga a kabaelanda. Inturong ida ni Yorgi iti nainayad a panagkurba. Idi laeng a nagsardeng ti agtutubo a Ruso.
  
  "Ay! Adda kaniak."
  
  "Ania?" - sinaludsodko. Sumagmamano a timek ti nangngegan.
  
  "Aguray. Mabalinmo ti sumang-at ditoy a kaduak."
  
  Di nagbayag, nagtimbukel ni Drake iti likodan ket nakitana a limmawa ti sikigan ti dalan, a nagbalin a bato nga arko a walo a pie ti kangatona ken mamimpat a daras ti kalawa ti maysa a tao. Na-tan ti kolorna, nalannas, ken ngimmato iti ngatuen ti akikid nga abut a naputed iti bato a mismo, bassit a pagserkan a kasla ridaw.
  
  Simmirip ni Drake iti kinangisit daytoy nga abut. "Isu ngata ngata siguroda bassit ti bato, a siniguradoda nga agnanayon nga agtalinaed ditoy ni Attila?"
  
  "Ngem awan ti karayan iti ngatuenmi," kinuna ni Yorgi. "Adda iti panunotko."
  
  "Agbalbaliw dagiti kurso ti karayan bayat ti panaglabas dagiti tawen," kinuna ni Hayden. "Iti agdama ditay maibaga no naminsan nga agayus ti Tisza iti kastoy a dalan. Aniaman, sumagmamano laeng a metro ti kaadayona iti abagatan."
  
  Nagna ni Drake nga agturong iti sipnget. "Addaak iti ay-ayam." Kitaentayo kadi?
  
  Naglugan ni Yorgi, a nangtaginayon iti posisionna iti sango. Idi damo ti baro a ridaw ket maysa laeng a balabala ti naan-anay a kinangisit, ngem bayat nga umas-asideg ken insilnagda dagiti flashlight-da, nakitada dagiti pammalubos ti dakkel a siled iti sabali a bangir. Saan a dakdakkel ti siled ngem iti disente a siled a panganan, a napno kadagiti partikulo ti buli ken naan-anay a kinaulimek, nga addaan iti agingga iti tulang a pedestal iti tengnga.
  
  Adda bato a lungon iti pedestal.
  
  "Di kapapati," inanges ni Yorgi.
  
  "Panagkunam, adda kadi ni Attila?" sinaludsod ni Kenzi.
  
  "Ti kampilan ket, kunak." Sinukimat ni Yorgi ti ground penetrating radar-na. "Kasta ti kuna daytoy a banag."
  
  "Agtalinaedkami iti mision." Saan man la a kinita ni Hayden ti lungon. Okupado nga agsursuro maipapan iti sekso. "Ket dita a mismo? Dayta laeng".
  
  Kinita ni Drake ti itudona. Nagna ti grupo iti arko ti pagserkan ket nasarakanda ti bagbagida a naan-anay iti uneg ti siled. Maysa a pamiliar a kahon a kayo nga addaan iti selio ti Order iti kalub ti nagtakder iti pedestal a mismo, iti sakaanan ti lungon. Inaddang ni Hayden nga immasideg kenkuana.
  
  "Agsaganaka," kinunana ken ni Lauren babaen ti comms. "Addakami iti dalanmi. Ibagam ken Washington a nasarakanmi ti maudi a kahon."
  
  "Linuktanmo kadi daytoy?"
  
  "Negatibo. Saan ko nga panunuten nga nasayaat nga idea ditoy baba. Urayentayo agingga a makadanontayo iti tuktok."
  
  Nagtungtung-ed ni Drake iti lungon. Immasideg ti yogi. Simmang-at ni Kenzi iti pedestal sa timmaliaw iti baba.
  
  "Adda kadi tumulong kaniak?"
  
  "Saan nga ita," kinuna ni Hayden. "Masapul a mapantayo".
  
  "Apay?" Nagtalinaed a dakdakkel ni Kenzi. "Saan a kas iti dadduma a team ditoy. Nasayaat no adda kanito iti bagim, saan kadi? Nagsayaat a panagbalbaliw no awan ti asinoman a mangikagkagumaan a manglapped kaniak."
  
  Inlukat ni Drake ti comms. "Dal? Maysaka a bastardo."
  
  "Ania?"
  
  Nagsennaay ni Kenzi. "Bato laeng ti kalubna."
  
  Nakita ni Drake kas maysa a relic smuggler nga addaan iti panagayat iti gameng. Siempre, saan a pulos a bumaba daytoy. Paset dayta kenkuana. Nagtung-ed ken ni Hayden.
  
  "Masabetmikayo. Ikarik nga".
  
  Nagtaray a napan iti bangir ti pedestal, iniggamanna ti bato sa ginuyodna.
  
  Nagdardaras ni Hayden a rimmuar iti tanem, simmurot da Yorgi ken Kinimaka iti likudanna. Nagsardeng ni Smith iti ridaw. Nagbuya ni Drake bayat a matakuatan dagiti gameng manipud iti tanem ni Attila the Hun.
  
  Iti lawag ti flashlight nabulsek dagiti matana; agkir-in a berde ken nalabaga, safiro nga asul ken naraniag a duyaw; linong ti balangaw, agkir-in ken nawaya iti umuna a gundaway iti dandani sangaribu a tawen. Nayakar ti kinabaknang, natukkol ti kampilan manipud iti pannakaitunos daytoy a panaggaraw. Nagkidem ti dadduma a tadem. Nagbunton dagiti kuwintas, gurong ken pulseras.
  
  Iti baba amin dagitoy, a nabalkot pay laeng iti sumagmamano a pedaso ti kawes, adda ti bangkay ni Attila. Kasta ti patien ni Drake. Ti lugar ket saan a pulos a natakuatan dagiti mannanakaw iti tanem; gapuna ti kaadda ti kinabaknang. Kasapulan laeng dayta dagiti Nazi para kadagiti dakdakkel a planoda, ket ti panangawis iti atension iti monumental a nasarakan ket mangawis laeng iti atension kadakuada. Intengngelna ti angesna, naglugan iti komunikador.
  
  "Lauren," inyarasaasna. "Masapul nga adda mangtangdan iti mangbantay amin. Masapul laeng a mapasamak dayta. Daytoy ket... di kapapati. Ti laeng..." Nagsardeng a nagsapul.
  
  "Ania daytoy?" - sinaludsodko.
  
  "Awan dagiti kampilan ditoy. Awan ti kampilan ni Mars."
  
  Inruar ni Lauren ti anges. "Ay saan, saan a nasayaat daytoy."
  
  Nagbalin a nabara ti rupa ni Drake. "Kalpasan ti amin a napasaranmi," kinunana. "Ammok unay dayta."
  
  Nagkidem ni Kensi. Timmaliaw ni Drake iti napalabas. "Adda ditoy ti Kampilan ni Mars."
  
  "Damn, nasayaatka. Relic smuggler ken master thief. Tinakawmo a mismo iti sirok ti agongko." Nagtungtung-ed. "Nakaskasdaaw dayta".
  
  "Awan ti mabalinmo nga alaen." Nakitana nga inruarna ti maysa a banag a naaramid iti alahas. "Ngem agtalekak kenka a mapanka sadiay para kadagiti kapatgan a tagilako."
  
  "Ad-adu ngem ni Attila?"
  
  "Wen, sigurado." Mabalinmo nga alaen dayta. Ngem aniaman ti aramidem, iduldulinmo ti kampilan para iti bagim."
  
  Nagkatawa ni Kenzi ket inikkatna ti imana, a pinanawanna ti naarkosan a gameng ngem tinaginayonna ti kampilan. "Ita, nakitakon amin," kinunana buyogen ti sumagmamano a panagraem. "Mabalintayo ti mapan."
  
  Naragsakan ni Drake ta impakitana ti makin-uneg a tarigagay ken tinulonganna a mangtungpal iti dayta. "No kasta, okey laeng. Kitaentayo no ania ti Kabaliero ni Patay."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET INNEM
  
  
  Nagparintumengda iti direkta a lawag ti init, sinukimat ti SPEAR team ti maudi a kahon ti Order of the Last Judgment.
  
  Inur-uray ni Kinimaka ti pannakaanamong bayat nga umas-asideg da Alicia ken Mai kadagiti beddeng, ita ta makita dagiti mannakigayyem nga helikopter iti sanguanan. Intudo ni Hayden ni Kinimaka.
  
  "Itultuloymo ti naimbag, Mano. Masapul a kitaentayo no ania ti adda iti uneg sakbay a sumangpet ti kompania; gayyem wenno kabusor."
  
  Nagtung-ed ti Hawaiian ket in-click-na ti kandado. Nagsanud ni Drake bayat ti panagpangato ti kalub, a nagbuting heads ken ni Dahl.
  
  "Takki!" - impukkawna, nagkidem.
  
  "Dayta kadi ti gandatmo nga agek, Yorkie?"
  
  "I"ll kiss you no iduronmo manen dayta shaggy mop nga awagam nga ulo iti rupak. Nadara nga Agek ti Yorkshire."
  
  Siempre, awan ti nakangngeg kenkuana. Naipamaysada amin iti baro a paltiing.
  
  Nagsiput ni Hayden iti uneg, a nagsanud ken ni Kensi. "Sheeeit," kassual a kinunana. "Diak pulos impagarup a kastoyto."
  
  "Ket siak met". Nagtakder ni May.
  
  "Ti Pudno a Maudi a Panangukom," kinuna ni Lauren a nangibalikas manen iti teksto. "Ti kadaksan iti amin."
  
  "Ala, diak ammo ti maipapan kadakayo," inungngut ni Alicia. "Ngem ti laeng makitak iti uneg ket maysa a fucking piece of paper. Kasla shopping list-ko."
  
  Timmaliaw ni Mai iti napalabas. "Uray kasano diak mailadawanka iti uneg ti maysa a supermarket."
  
  Nagkidem ni Alicia. "Maminsan laeng." Amin dagitoy a kariton, lapped iti pasilio ken pagpilian naan-anay a nangikkat kaniak iti dalan." Inadalna buyogen ti iliw dagiti umas-asideg nga attack helicopter. "Nasaysayaat nga amang".
  
  Inyunnat ni Kinimaka ti imana iti kahon ket nangiruar iti papel sa intag-ayna tapno makita ti amin. "Agbunggoy laeng a numero."
  
  "Naiparna laeng," kinuna ni Smith.
  
  Narikna ni Drake ti pungtot. "Gapuna, ti Order of the Last Judgment imbaonnakami iti kagudua ti lubong tapno agbirok iti maysa a papel iti tanem a nailemmeng iti ginasut a tawen? Lugar a mabalin a ditay koma pulos nasarakan no awan ti kapadasantayo kadagiti tanem dagiti didiosen? Diak maawatan daytoy ".
  
  "Dagiti Nazi ket mangan-anup iti relikya ken gameng," kinuna ni Kenzie. "Ammom kadi ti maipapan iti daytoy di kapapati a masa a nabiit pay a natakuatanda iti sirok ti yelo ti polar? Kuna ti dadduma a base dayta dagiti Nazi. Nasamsamda ti amin manipud kadagiti alahas agingga kadagiti lukot ken painting. Pinadasda ti mangparnuay kadagiti zombie, nagsapulda iti biag nga agnanayon ken napukawda ti rinibu a tattao iti napeggad a panagbirokda. No pinilida nga ibati iti tanem ni Attila a Hun imbes a takawen ti kinabaknang, adda nakaam-amak a rason iti dayta."
  
  Intudo ni Lauren dagiti lapayagna. "Kayat a maammuan ti Distrito ti Columbia no ania dayta."
  
  Innala ni Hayden ken ni Kinimaki. "So, guys, daan a notepaper daytoy, medio napuskol ken napigis iti agsumbangir. Nagduyaw ken agparang a medio nalaka a madadael. Gapuna, iti tengnga adda linia ti panagsurat a buklen laeng dagiti numero." Binasana dagitoy: "483794311656..." Immanges. "Saan laeng a dayta..."
  
  "Nabasa nga arapaap ti maysa a geek." Nagsennaay ni Alicia. "Ngem ania ngata ti aramidentayo?"
  
  "Rummuarka ditoy," kinuna ni Drake a timmakder bayat ti panagdisso dagiti helikopter. "Sakbay a masarakandakami dagiti Hun."
  
  Nag-jogged ti piloto. "Nakasaganakayo kadi a lallaki? Masapul a bantayantayo dayta."
  
  Inkuyog ti team nga agsubli kadagiti helikopter. Nalpas ni Hayden ti panagbitlana ket impasa ti papel iti aglawlaw bayat ti panagtugawda. "Adda kadi kapanunotan?"
  
  "Saanmo pay ketdi nga agay-ayam iti loteria kadakuada," kinuna ni Alicia. "Awan serbina".
  
  "Ket ania ti pakainaiganda ken patay?" kinuna ni Drake. "Ket dagiti uppat a kumakabalio? Yantangay kasla napateg dagiti numero, mabalin kadi nga adda pakainaiganna kadagiti petsa ti pannakayanak? Petsa ti ipapatay?
  
  "Addakami ditoy," kinuna ti timek iti lapayagna, ket nalagipna manen a konektadoda iti intero a lubong malaksid no masapul nga iserrada ti DC tapno maileppasda ti maysa a mision, iti kasta, konektadoda laeng ken ni Lauren.
  
  "Saan laeng nga kenkuana," kinuna ti sabali a timek. "Nagun-odmi dayta."
  
  Dimngeg ni Drake iti in-inut a panagpangato dagiti helikopter iti tangatang.
  
  "Dagitoy a numero ti pannakabingbingay ket coordinate. A nalaka. Imbatidakayo dagiti Nazi a perpekto a puntiria, tattao."
  
  Rinugian ni Drake a sukimaten ken insagana dagiti armasna. "Gandat?" - sinaludsodko.
  
  "Wen, ti umuna a set ti numero itudona ti Ukraine. Ti panagsasaruno ket maysa nga atiddog nga agtultuloy a numero, isu a nabayagkami a nangdesiper iti dayta."
  
  Kinita ni Alicia ti relona. "Diak tumawag iti lima a minuto iti inaldaw."
  
  "Awan ti IQ-mo a sangagasut innem a pulo."
  
  "Kasano ngata nga ammom, masirib a lalaki? Diak pay pulos sinubok dayta."
  
  Maysa a minuto a panagulimek, ket kalpasanna: "Anyway. Inserrekmi ti intero a panagsasaruno ket inkonektami dayta iti satellite. Ti kitkitaentayo ita ket dakkel nga industrial area, nalabit walo a milia kuadrado ti dagupna. Kaaduanna a napno kadagiti bodega, nasurok a tallopulo ti binilangmi, ket kasla awan ti tao. Banag manipud iti nabaybay-an a panawen ti gubat. Mabalin a daan daytoy a pagidulinan ti militar ti Soviet, a nabaybay-an itan."
  
  "Ket dagiti koordinado?" sinaludsod ni Hayden. "Adda kadi espesipiko nga itudoda?"
  
  "Ag-check pay laeng." Adda kinaulimek iti linia.
  
  Saan a kasapulan nga ipakaammo ni Hayden kadagiti piloto; agturongda metten idiay Ukraine. Narikna ni Drake ti bagina a nagrelaks bassit; uray la saan a maparmek ida dagiti karibalda a team agingga iti dayta. Kinitana ni Hayden sa nagngiwat.
  
  Mabalintayo kadi nga iddepen daytoy?
  
  Nagaramid iti rupa. Kasla mapagduaduaan dayta.
  
  Siding? In-inut a tinuladna, a nagsanud.
  
  Kasta met ti napanunot ni Hayden. Awan ti mapagtalkantayo.
  
  Nagkatawa ni Alicia. "Damn it, Drake, no kayatmo nga agepan, aramidem laeng."
  
  Nagsanud ti lalaki a taga Yorkshire bayat a nagputed ti helikopter iti langit. Dandani imposible ti agtrabaho iti naan-anay a kapasidad idinto ta dika masigurado no uray dagiti bukodmo nga amo ket addaan iti likudam. Nagtinnag ti dagsen iti pusona. No adda agpalplano a maibusor kadakuada, dandanin maammuanda.
  
  Nag-beep ti komunikador.
  
  "Wow".
  
  Inngato ni Hayden ti ulona. "Ania?" - sinaludsodko.
  
  Kasla mabuteng ti timek ti super geek manipud Washington. "Siguradoka kadi, Jeff? Kayatko a sawen, diak maibaga kadakuada daytoy ket kalpasanna maammuak a pattapatta laeng dayta."
  
  Kinaulimek. Kalpasanna, immanges iti nauneg ti ay-ayatenda. "Wow, masapul nga ibagak. Dakes daytoy. Talaga a dakes daytoy. Kasla direkta nga agturong dagiti koordinado iti Kabaliero ti Ipapatay.
  
  Nagsardeng ni Dahl iti tengnga ti panangikargana iti magasin iti pistolana. "Adda kaipapanan dayta," kinunana. "Ngem ania dayta?"
  
  "Nuklear a warhead."
  
  Inkidem ni Hayden dagiti ngipenna. "Mabalinmo kadi nga itudo daytoy? Live kadi daytoy? Adda kadi-"
  
  "Agurayka," inruar ti geek, a nangtiliw iti angesna. "Pangngaasim ta agurayka laeng. Saan laeng a dayta. Saan a "nuclear warhead" ti kayatko a sawen."
  
  Nagkullayaw ni Hayden. "No kasta, ania ti kayatmo a sawen?"
  
  "Adda innem a nuklear a warhead iti tallo a bodega. Ditay makita babaen kadagiti diding gapu ta naparabawan dagiti pasdek iti lead, ngem makitatayo babaen kadagiti atep babaen ti tulong dagiti satellitetayo. Ipakita dagiti ladawan a ti nuklear nga igam ket naggapu pay laeng idi panawen ti dekada walopulo, nalabit a maikari iti kinabaknang iti umiso a gumatang ken siaannad a mabantayan. Kaaduanna nga adda iti uneg ti seguridad, no dadduma agmanehoda iti aglawlaw ti awan tao a base."
  
  "Gapuna, inlemmeng ti Order of the Last Judgment ti innem a nuklear nga igam iti tallo a bodega tapno mausar inton agangay?" sinaludsod ni Mai. "Talaga a kasla banag a Nazi dayta."
  
  "Agtartrabaho met ti igam," kinuna ti geek.
  
  "Kasano nga ammom dayta?"
  
  "Agtartrabaho ti sistema ti kompiuter. Mabalinda nga armado, maiturong, mawayawayaan."
  
  "Adda kadi eksakto a lokasionmo?" sinaludsod ni Kenzi.
  
  "Wen, aramidenmi. Amin nga innem ket naigalut kadagiti likud dagiti flatbed truck a masarakan iti uneg dagiti bodega. Karkarna ta nabiit pay a nagdoble ti aktibidad iti uneg. Siempre, mabalin met a mayakarda."
  
  Kinita ni Drake ni Hayden, a nangmatmat manen kenkuana.
  
  "Mole," kinuna ni Kensi iti napigsa.
  
  "Dagiti ngay karibal a team?" - sinaludsod ni Dahl.
  
  "Segun iti NSA, immadu ti damag. Saan a nasayaat ti langana."
  
  "Kayatko a maammuan no ania ti namnamaenda a masarakan," kinuna ni Mai. "Saan a karaman ti innem a daan a nuklear a warhead."
  
  "Kampilan ti Mars".
  
  Napardas nga inturong ni Drake ti tengngedna. "Ania?" - sinaludsodko.
  
  "Nagun-od ti amin dagiti koordinado, nga ipapan nga agtartrabaho ditoy daytoy a mole. Tunggal maysa ket nangikeddeng iti bagina iti trabaho a mangparnuay iti satellite. Ti imaging software-tayo ket addaan iti amin a kita ti sensor, ket mangrugi iti estoria ni Odin ken dagiti simmaruno a pannakalipat, madlawtayo ti manmano nga elemento a nainaig kadagiti tanem ken didiosen. Ipakita dagiti instrumentotayo ti agarup kadakkel ken sukog ti banag, ken maitunos dayta iti awan a kampilan. Ammoda amin a nasarakantayo ti kampilan ket agturongtayo kadagiti nuklear a karga. Masapul nga aramidentayo daytoy."
  
  "Bay-am ti kampilan iti chopper." Nagkidem ni Smith.
  
  Nagsinnukat ti panagkita da Drake, Dal ken Hayden. "Saan a gundaway idiay impierno. Agtalinaed kadatayo ti kampilan."
  
  Imbaba ni Drake ti ulona. "Ti kakaisuna a nadara a banag a napatpateg ngem da Genghis Khan, Attila, Geronimo ken Hannibal no pagtitiponen," kinunana. "Ket mapilitantayo nga agsubli kadagiti nuklear nga igam."
  
  "Nasakbay a napanunot," kinuna ni Mai. "Ket kasapulanda dayta gapu iti adu a rason. Baknang."
  
  "Gunggona," kinuna ni Smith.
  
  "Aagum," kinuna ni Kensi.
  
  "Awan ti riribuk," kinuna ni Hayden buyogen ti kombiksion. "Gapu amin dagitoy a rason no pagtitiponen. Sadino ti ayan dagiti innem a nuklear nga igam?"
  
  "Adda dua iti uneg ti bodega 17," kinuna ti computer guy. "Masarakan ti dadduma pay a nuklear nga instalasion iti Maikasangapulo ket Walo ken Maikasangapulo ket siam, ket ibagak kadakayo ti eksakto a lokasionda ita. Dakkel a base daytoy ken bilangenmi ti heat emissions manipud iti di kumurang a dua a dosena a bagi, isu nga agannadkayo."
  
  Nagsanud ni Drake, a nangmatmat iti atep. "Manen?"
  
  Ammo ni Hayden ti pampanunotenna. "Mamatika kadi nga agbaliw ti amin kalpasan daytoy?"
  
  Naliday ti immisem. "Mamatiak".
  
  "Kalpasanna, danogtayo a naimbag," kinuna ni Dahl. "Kas maysa a team, kas kakadua. Aramidentayo daytoy iti maudi a gundaway."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET PITO
  
  
  Saan a nalaka dayta para iti SPEAR team. Ti daan, nabaybay-an a base ket maysa laeng a nariribuk a koleksion dagiti dadakkel, atiddog a bodega nga addaan iti network dagiti nalannas a natapok a kalsada nga agtartaray iti nagbaetan dagitoy. Nalawa unay dagiti kalsada tapno makalaon dagiti dadakkel a trak. Nagteoria ni Drake a dayta ket dati a maysa a kita ti bodega, maysa a lugar a mabalin a pagidulinan iti nakaad-adu nga alikamen ti militar. Nagdisso dagiti helikopter iti ruar, iti likudan ti narusanger, nadadael nga alad, ket gistay dagus a naiddepda dagiti makina.
  
  "Nakasaganan ti team," kinuna ni Hayden iti communicator-na.
  
  "Inka," kinuna ni Constable DC kenkuana. "Siguraduenyo a baldado dagiti warhead ken natalged ti sabali a banag."
  
  Nagreklamo ni Dahl iti daga. "Pagsaritaantayo ti panangikandado iti ridaw ti kuadra kalpasan a naglibas ti kabalio."
  
  Namapa ti grupo iti panunotda dagiti lokasion ti amin a tallo a bodega ken nasayaat ti ideyada iti agsikkosikko a network ti kalsada. Kangrunaanna, nagtupak ti amin iti amin a dadduma pay. Awan dagiti dead end, awan ti detours, awan ti ruta a paglisian, malaksid iti maysa. Amin dagiti bodega iti aglawlaw ket napalikmutan iti napuskol a kabakiran, ngem dagiti makin-uneg - dagiti tallo a napateg - ket mabirukan kadagiti dadduma iti naiparna nga urnos.
  
  Naggigiddanda a nagtaray.
  
  "Masapul nga agsinatayo, neutralisarentayo dagiti nuklear nga igam, kalpasanna agsapultayo iti pamay-an tapno makaruartayo ditoy iti nasaysayaat a lugar," kinuna ni Hayden. "Saan nga adayo ti Romania."
  
  Ita, kaduada ni Lauren, naan-anay a nakasaksak iti Washington, ket gapu ta napaneknekanna a makapagpanunot iti sidong ti pannakapilit, mabalin a kasapulanda no maipapan iti panangtaming kadagiti nuklear nga igam. Saan a mabalin a tagibassiten ti natalinaay nga ulo a makabael a mangiyallatiw iti impormasion babaen kadagiti kanal. Nagnada a nababa, napardas ken nagturongda kadagiti bodega.
  
  Maysa a natapok a dalan ti naglukat iti sanguananda, a desierto. Iti labes daytoy ti intero a lugar ket naabbungotan iti lamolamo a daga ken shale, nga addaan laeng iti sumagmamano a bukel ti napardas a kayumanggi a ruot. Inusig ni Drake ti eksena ket intedna ti bilin nga umabante. Nagtarayda a rimmuar iti ruar a nakasagana dagiti armasda. Ti angot ti rugit ken lana ti nangraut kadagiti sentidona, ket ti nalamiis nga angin ti nangdungpar iti rupana. Nagkidem ti gear-da ken napigsa ti pannakadungpar dagiti botasda iti daga.
  
  Immasidegda iti umuna a diding ti bodega ket nagsardengda, nga insadagda ti bukotda iti dayta. Nagsiput ni Drake iti linia.
  
  "Nakasagana?" - sinaludsodko.
  
  "Mapan."
  
  In-scanna ti sumaruno a paset ti rutada, ta ammona nga awan ti CCTV camera a pakadanaganda ta awan pay ti naala dagiti alikamen nga aggapu iti base malaksid kadagiti selpon. Dagiti mismo a nuklear a karga nangiruar iti nababa ti frequency-na nga hum. Iti labes daytoy natikag ti lugar.
  
  Sabali manen a panagtaray ket nasabatda ti sabali a bodega. Tunggal maysa kadakuada ket addaan iti numero a naisurat iti ballasiwna iti nangisit a scrawl. Kasla nadadael ti tunggal maysa kadakuada, awan ramanna, nga addaan kadagiti waig ti rust nga agpababa manipud atep agingga iti suelo. Siwayawaya nga agtaytayab dagiti kanal, dagiti narangrangkis a paset a mangiturong iti daga, nga agtedtedted ti narugit a danum.
  
  Makita itan ni Drake ti kannigid a suli ti Warehouse 17 iti sanguanan."Bumallasiwkami iti daytoy a kalsada," kinunana. "Agaramidkami iti dalanmi iti sikigan daytoy a bodega agingga a makadanonkami iti ungtona. Isu a duapulo a metro laeng ti kaadayotayo manipud sangapulo ket pito."
  
  Immakar, sa nagsardeng. Maysa a lugan ti seguridad ti nagmaneho iti kalsada iti sanguanda, nga aggargaraw iti dalan a bumallasiw kadakuada. Nupay kasta, awan ti napasamak. Nagsennaay ni Drake iti bang-ar.
  
  "Awan dagiti gagayyem ditoy," impalagip kadakuada ni Dahl. "Dika agtalek iti asinoman iti ruar ti team." Saanna a kasapulan nga inayon ti "Uray dagiti Amerikano."
  
  Ita, immakar ni Drake manipud iti lugarna, inpigketna ti bagina iti diding ti bodega sa immakar. Ti bodega 17 ket addaan iti dua a babassit a tawa a sumango iti sango. Siuulimek a naglunod ni Drake, ngem naamirisna nga awanen ti sabali a pagruaran.
  
  "Ukarka," naganat a kinunana. "Iyakarmo ita."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET WALO
  
  
  Nagtarayda a napan kadagiti ruangan ti bodega, a nagsinada iti tallo a grupo. Sangapulo ket pito a puntos ti tunggal maysa da Drake, Alicia ken May; Nag-score da Dal, Kenzie, ken Hayden tunggal maysa iti sangapulo ket walo, a nangibati kada Smith, Lauren, Kinimaka, ken Yorgi iti sangapulo ket siam ti tunggal maysa. Kas maysa nadungparda dagiti kangrunaan a ridaw.
  
  Sinipa ni Drake ti ridaw, a nangpisang iti bisagrana. Rummuar pay laeng ti lalaki iti uneg ti opisina. Innala ni Drake iti sirok ti takiagna, in-yant-na a naimbag sa intapuakna iti kasungani a diding ti opisina. Direkta a naglukat ti akikid a dalan a yanda iti bodega, isu a nagna da Alicia ken May iti aglawlaw dayta.
  
  Nalpas ni Drake ti lalaki, binaybay-anna a comatose, ket kinitana dagiti babassit nga opisina sakbay a nakikadua kadagiti babbai. Maysa a makaanges a buya ti simmabat kadagiti matana. Nagdakkel, atiddog ken natayag ti bodega. Iti tengngana, a nakasango iti bangir dagiti roller door, adda atiddog ken nababa a flatbed truck -maysa a taksi nga addaan iti dakkel a makina iti sango. Dua a nuklear a warhead ti naiparabaw iti likudan ti trak, a nalawag a kas iti aldaw, a nakasango ti agongda, a nangisit a tali ti mangpatalged kadagita iti regular nga aggigiddan. Dagiti tali ti mangipaay iti kinalukneng nga awan unay ti panaggaraw -nasayaat nga ideya para iti transportasion, insingasing ni Drake, tangay awan ti mayat a makapapatay a missile a maidungpar iti nakatakder a banag. Nagdakkel a bunton dagiti kurtina iti sikigan ti adda iti sikigan ti nagdakkel a trak, nga impagarupna a naikapet sakbay a pimmanaw.
  
  "Awan ti seguridad," kinuna ni Mai.
  
  Intudo ni Alicia ti sabali nga opisina iti kannawan ti trak. "Ti singasingko".
  
  "Ipagarupmo nga ad-adda a maseknanda," kinuna ni Mai.
  
  Saan a maitured ni Drake a sukimaten dagiti security camera, ta marigatan nga agpannuray nga interamente iti maysa a grupo dagiti bentilador a nakatugaw iti air-conditioned nga opisina. "Ti dati a gayyemmi, ti panagkompiansa ket nalabit iti trabaho," kinunana. "Nabayag nga inlimedda dayta."
  
  Babaen kadagiti pamay-an ti komunikasion nangngegda dagiti uni ti gubat, okupado ti dadduma a team.
  
  Nagdardaras ni Alicia nga immasideg iti trak. "Iti kaniak!"
  
  
  * * * .
  
  
  Iniggaman ni Dahl ti kaasitgan a lalaki ket intapuakna kadagiti rafters, a nakagun-od iti disente a kaadu ti airtime sakbay a binuybuyana ti pannakarba a makauma iti daga. Naburak dagiti tulang. Nagayus ti dara. Naglusdoy ni Kenzi a limmabas, a pinaputokanna ti submachine gun-na, a nangdungpar kadagiti agtataray a lallaki, a kalpasanna, napigsa ti panangidungparda iti rupada iti daga. Nagbaliw ti dasig ni Hayden, a kaykayatna ti Glock-na. Ti nagdakkel a trak a nasarakanda ket nakaparada iti tengnga ti bodega, iti abay ti tallo nga opisina ken sumagmamano a linia ti kahon. Awan ti ideyada no ania ti adda iti uneg, ngem impagarupda a nainsiriban no maammuanda.
  
  Nagna ni Hayden nga agturong iti trak, nga in-scan dagiti matana ti paris a nuklear a karga a naikabil iti ngatuen ti ulona. Damn, nagdadakkelda iti dayta a distansia. Dagiti monster nga awan sabali a panggepda no di ti mangdadael. Kalpasanna, awan duadua, isuda ket Patay ken nalawag a pasetda ti maikapat a Kabaliero. Ni Attila ti maikadua a kalakayan a pigura kadagiti uppat, a naipasngay iti pito gasut a tawen kalpasan ni Hannibal ken, naiparna, pito gasut a tawen sakbay ni Genghis Khan. Naipasngay ni Geronimo idi 1829. Amin a rider ket umiso iti bukodda a wagas. Amin nga ari, mammapatay, heneral, awan kaaspingna nga estratehiko. Tunggal maysa kinaritna ti kasayaatan kano.
  
  Daytoy kadi ti makagapu a pinili ida ti Order?
  
  Ammona a ti Washington mole ket ung-ungtanna ida buyogen ti kinalaing.
  
  Awan ti tiempo a mangbalbaliw iti aniaman ita. Nagna iti likudan ti plataporma, nga agturong kadagiti kahon. Nakurba ti dadduma a kalub, nakasandig ti dadduma kadagiti kayo a diding. Nagruar ti garami ken dadduma pay a packing materials manipud ngato. Pinaltogan ni Hayden ti maysa a lalaki, kalpasanna nagsinnukat iti bala iti sabali ket napilitan a nagdive iti daga tapno makaabbong.
  
  Nasarakanna ti bagina iti likudan ti trak, a nakabitin ti ipus ti nuklear a warhead iti rabawna.
  
  "Ania ngata a mapasamak no adda bala a mangdungpar iti maysa kadagitoy a banag?"
  
  "Dika madanagan, nasayaat koma a paltog a mangdungpar iti core wenno eksplosibo," kinuna ti timek kenkuana babaen ti comm. "Ngem pagarupko nga adda latta gundaway ti lucky break."
  
  Inkidem ni Hayden dagiti ngipenna. "Ay, salamat, buddy."
  
  "Awan ti aniaman. Dika madanagan, saan la ketdi a mapasamak dayta."
  
  Saan nga inkankano ni Hayden ti nalamuyot, di napasnek a komento, nagrukob iti ruar ket pinaputokanna ti intero a magasin iti kalabanna. Natnag ti lalaki, agdardara. Inserrek ni Hayden ti sabali a magasin bayat ti panagdardarasna nga agturong kadagiti drawer.
  
  Maysa a nagdakkel a bodega ti nanglikmut kenkuana, nga agung-ungor iti paltog, nalawa nga umdas a di makaay-ayo, a nangato unay dagiti rafters isu a nalaka laeng nga aglemmeng kadagita ti di mannakigayyem a kabusor. Timmaliaw iti ruar manipud iti likudan dagiti kahon.
  
  "Panagkunak, nasayaat ti ar-aramidenmi," kinunana. "Kasla nasurok a maysa ti operasionda a mapaspasamak ditoy."
  
  Nagtaray ni Kenzi nga immasideg, nga inwarasna ti Kampilan ti Mars. "Ania daytoy?" - sinaludsodko.
  
  Nagkullayaw ni Dahl iti nagdakkel a pilid ti plataporma. "Bantayam ti likudam." Nasurok a maysa ti kabusormi ditoy."
  
  Insala ni Hayden ti garami. "Natakaw a tagilako," kinunana. "Maysa la ketdi daytoy a waypoint. Dakkel ti pagpilian ditoy."
  
  Nangiruar ni Kenzi iti balitok a pigura. "Addaanda kadagiti team a mangisayangkat iti panagraut iti binalaybalay. Panagtakaw. Dakkel a negosio daytoy. Amin ket mailako iti sabali a pagilian, mailako wenno marunaw. Ti lebel ti panunot iti likudan dagitoy a krimen ket nababbaba ngem zero."
  
  Inyarasaas ni Dahl: "Iti kannigidmo."
  
  Nagdukot ni Hayden iti likudan ti maysa a kahon, nasipdutanna ti biktimana ket pinaltoganna.
  
  
  * * * .
  
  
  Sinurot ni Lauren Fox ni Mano Kinimaka iti kueba ti leon. Nakitana no kasano a tinaming ni Smith ti kabusor ken pinanawanna a kasla natay. Nakitana ni Yorgi a nangpidut iti kandado iti ridaw ti opisina, simrek ken indeklarana a saanen a maus-usar dayta iti kurang a maysa a minuto. Inaldaw a desperado nga ikagkagumaanna ti makidanggay. Inaldaw a madanagan amangan no mapukawna ti lugarna iti team. Paset dayta no apay a nakikursonada ken ni Nicholas Bell, no apay a nagtalinaed a nakikomunikar ken nagsapul iti dadduma pay a pamay-an a tumulong.
  
  Ay-ayatenna ti team ken kayatna ti agtalinaed a paset dayta.
  
  Ita nagtalinaed a nagsubli, ni Glock ti iggemna, a mangnamnama a dinan kasapulan nga usaren dayta. Dagiti tanap ti nangsakup iti kaaduan a panagkitana, nagdadakkel ken nakaam-amak. Dagiti warhead ket nasipnget a berde a kolor a di mangyanninaw iti lawag, awan duadua a maysa kadagiti makapadanag unay a sukog a mailadawan ti moderno nga isip ti tao. Nakiranget ni Smith iti dakkel a guardia, nangala iti sumagmamano a hit, ket kalpasanna inruarna ti lalaki bayat laeng ti panaglemmeng ni Lauren tapno tumulong. Iti kannawanna, dua pay ti pinaltogan ni Kinimaka. Nangrugin nga agtayab dagiti bala iti aglawlaw ti bodega bayat a naamiris dagiti dadduma a mararautda.
  
  Manipud iti likudan, nakitana ti sumagmamano a guardia a simrek iti taksi ti trak.
  
  "Agannad," inlukatna ti koneksion, "makitaak dagiti tattao nga agturong iti sango. Ay diosko, padasenda kadi nga iruar ida ditoy?"
  
  "Oh no," ti sungbat manipud DC tapno makita ti amin. "Masapul a neutralisarenyo dagitoy a nuklear nga igam. No dagitoy a lallaki ket addaan kadagiti launch code, ngarud uray maysa kadagitoy a mairuar ket maysa a didigra. Kitaem, masapul a ma-neutralize amin nga innem. Itatta!"
  
  
  * * * .
  
  
  "Nalaka laeng nga ibagam," insungbat ni Alicia. "Nabalkot iti badok ken agsipsiput iti nabuong a cappuccino-ko. Agurayka, makitak nga agturongda met iti taksi ditoy."
  
  Nagbaliw ti direksion ni Drake, ta nakitana a mabalinna ti agtaray iti daytoy a sikigan ti plataporma a di makasabet iti aniaman a panagresistir. Inwagwagna ken ni Alicia sa dinardarasna ti nagluas.
  
  Naburak ti timek ni Mai ti konsentrasionna. "Buybuyaem ti addangmo!"
  
  Ania...?
  
  Maysa a lalaki a nakasuot iti napuskol a nangisit a lalat a dyaket ti nagdisso iti sirok ti plataporma, a nakaunnat dagiti sakana. Babaen ti gasat wenno nasirib a disenio, nadungparda ni Drake kadagiti shins ket impatulodda a tumbling. Nagdisso ti submachine gun nga immasideg. Saan nga inkankano ni Drake dagiti baro a sugat ket nagkarayam iti sirok ti trak bayat laeng ti panangpaltog ti guardia. Natukkol dagiti bala ti kongkreto iti likudanna. Kinamat ti guardia, nga inguyodna ti paltogna.
  
  Simmang-at ni Drake iti sirok a mismo ti trak, a nariknana ti nagdakkel nga igam iti ngato ti ulona. Nagdukot ti guardia, sa nagkurno. Pinaputokan ni Drake ti Glock-na ket pinutedna ti muging ti lalaki. Nangngegna ti uni dagiti addang iti likudanna, sa bimmaba ti dagsen ti sabali a tao iti rabawna. Nadungpar ti barukong ni Drake ti daga, a nakaigapuan ti panagtuyok dagiti bituen ken kinangisit iti sanguanan dagiti matana. Nagkidem dagiti ngipenna, a nangburak kadagiti babassit a pedaso. Bimtak ti ut-ot iti sadinoman. Nagtulidtulid ket insaruakna ti sikona iti rupa ti maysa a tao. Timmakder ti pistola ket nagputok; dagiti bala ket nakalibas iti kalasag ni Drake iti maysa a pulgada ket nagderetso a simmang-at iti base ti nuklear a karga.
  
  Narikna ni Drake ti panagdarasudos ti adrenaline. "Daytoy..." Iniggamanna ti ulo ti lalaki sa insallukoyna iti kongkreto iti amin a pigsana."... fuck." Nuklear nga. Rocket." Tunggal sao ket maysa a danog. Kamaudiananna nagsubli ti ulo. Simmang-at manen ni Drake a rimmuar manipud iti sirok ti trak ket nasabatna ni Alicia nga ad-adda nga agtartaray.
  
  "Awan ti tiempo a maturog, Drakes. Daytoy ket sumagmamano a serioso a tae."
  
  Iniggaman ti taga Yorkshire ti submachine gun-na ket pinadasna a pasardengen ti panagringring dagiti lapayagna. Nakatulong ti timek ni Alicia.
  
  "Mai? Okey ka kadi?"
  
  "Saan! Naipigketda iti tunggal maysa."
  
  Nagngaretnget manipud iti makina ti plataporma.
  
  "Naparpartak ti panagtaraymo," kinuna ni Drake. "Sumagmamano pay a segundo ket rummuar ditoy dagitoy a warhead!"
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET SIAM
  
  
  Pinapigsa ni Drake ti kapartakna. Kadagitoy nga aldaw naisangsangayan para kenkuana a diretso ti panagkitana, isu nga itatta amin ket kas iti gagangay. Nangato ti ridaw ti kabina iti sango agingga iti kangato ti ulo. Inyunnat ni Drake ti imana, iniggamanna ti iggemna sa inguyodna. Pinuntiria ni Alicia ti Glock-na.
  
  Nagdisso ti maysa a hand grenade.
  
  Tinaliaw ni Drake, dina patien dagiti matana. "Aniaka, maysa a makakantot nga ubing-"
  
  Dinanog ni Alicia ti barukongna, a nangibaon kenkuana nga agtayab nga agpaatras ken aglikmut iti sango ti trak. Naranggas a bimtak ti granada, a nangipatulod kadagiti shrapnel a nagtayab iti amin a direksion. Nagsakay ni Drake a kaduana ni Alicia, a nagdekket dagiti dua. Nangrugin nga agtulid ken agtumba ti ridaw ti trak iti sango ti lugan. Idi timmangad ni Drake, maysa laeng ti nakatugaw iti kabina, nangato iti ngato, a dakes ti panagisemna kenkuana. Pinidutna ti pedal ti gas.
  
  Ammo ni Drake nga awan ti pamay-an idiay impierno a ti lugan ket makapaggunay iti umdas a kapartak tapno maitarayna ida. Timmaliaw iti sikigan ket nakitana ti tallo pay a guardia a nagdardaras a nangdungpar kadakuada. Nagngaretnget ti trak a sibibiag bayat a nangrugin nga agkandado dagiti pilidna ken mangiturong iti dayta nga agpasango, saggaysa a pulgada. Saan a nagkullayaw dagiti agdisso a ridaw, ngem saan a dayta ti mangpasardeng kenkuana.
  
  Nagbiag ti makikomunikar.
  
  "Agyakarda kadagiti trak manipud ditoy! Bulletproof dagiti kabina. Ket damn hard ti makadanon." Timek ni Hayden dayta."
  
  "Awan ti pagserkan?" - sinaludsod ni Kinimaka.
  
  "Saan. Naselioan dayta. Ken diak kayat ti agusar iti adu unay a puersa, no ammom ti kayatko a sawen."
  
  Ket nupay ammo ni Drake nga awan itan ti side door ti bukodda a trak, adda pay dua a pakadanagan.
  
  "Agluganka iti plataporma," kinunana. "Rugienyo nga isina dagitoy a nuklear a karga. Mapilitanda nga agsardeng."
  
  "Napeggad. Damn ti risgo, Drake. Kasano ngay no agdisso ti maysa kadagiti warhead?"
  
  Nagtaray ni Drake a rimmuar manipud iti likudan ti kabina, a pinaltoganna dagiti manangraut. "Maysa a damn problem iti tunggal gundaway. Siasinotayo-dagiti prodigies?"
  
  Pinaltogan ni Alicia ti mangkamkamat kenkuana. "Mabutengak nga ad-adda a kasla "shady bastards" dagitoy kadagitoy nga aldaw."
  
  Naggigiddanda a naglugan iti plataporma ket nasarakanda ti bagbagida a nakasango iti nuklear a bomba.
  
  
  * * * .
  
  
  "It works on two fronts," kinuna ni Drake ita iti rabaw ti comms. "Mabalintayo nga aggigiddan a neutralize ken disconnect."
  
  Nagkidem ni Hayden. "Ikagumaam ti saan a kasta ti kinatangsit ti uni maipapan iti dayta."
  
  "Saan nga agtignay a natangsit dagiti taga Yorkshire, ay-ayatek. Nakaskasdaaw ti ar-aramidenmi ti amin buyogen ti bassit laeng a kinapakumbaba."
  
  "Plus sumagmamano a ribu a tae." Kasla agtartaray ti timek ni Dahl. "Dagiti pudding ti Yorkshire. Dagiti Terrier. Serbesa. Dagiti team ti isports. Ket dayta nga aksento?"
  
  Narikna ni Drake a mangrugin nga aggaraw ti trak iti sirokna. "Sadino ti control panel, tattao?"
  
  Dagus a simmungbat ti teknisian. "Kitaem no kasano a ti warhead ket buklen ti agarup tallopulo a kurbado a panel? Maikawalo daytoy manipud iti naturong a murdong."
  
  "Ti karkarna a pagsasaok."
  
  Ad-adu pay ti naguni a paltog. Nakapokus ni Alicia iti panangsurot. Naglugan laeng ni Mai iti likud ti plataporma. Ita, kinitana ti backend ti nuke.
  
  "Dakes a damag." Adda ditoy dagiti Briton."
  
  "Panagkunak addaantayo iti Insik," nagsao ni Dahl.
  
  "Pranses," kinuna ni Kinimaka. "Baro a bunggoy".
  
  Naglugan ni Drake iti control panel. Ammotayo kadi no sadino ti ayan ti Kampilan ni Mars?"
  
  "Wen, ni Matt. Ngem diak maibaga iti napigsa ita, saan kadi?" - insungbat ti timek.
  
  "Yeah," kinuna ni Dahl.
  
  Nagkidem ni Drake ket nangiruar iti bassit nga electric screwdriver nga addaan iti multi-purpose bit. Dinardarasna nga inukrad dagiti walo a bolt sa binaybay-anna a matnag. Nasarakanna ti bagina iti sango ti dua a babassit a control panel a kas kadakkel dagiti car sat-nav screens, maysa a keypad ken adu nga agkir-in a puraw a simbolo.
  
  "Cyrillic," kinunana. "Siempre kasta."
  
  "Mabalin kadi a kumaro pay daytoy nga aldaw?" Nagikkis ni Alicia iti intero a lubong.
  
  Imbaba ti taga Yorkshire ti ulona. "Nakakantot ti mapasamak ita."
  
  Pimmigsa ti trak, nga agturong iti sliding door. Immabante dagiti Briton iti nasinged a pormasion manipud iti likudan ti bodega. Naiwaras dagiti guardia iti aglawlawda.
  
  Nagkidem ti nuklear a bomba, naan-anay a naaktibo, nga agur-uray iti launch code wenno kill code.
  
  Ammo ni Drake a masapul nga umakarda. Ammona a dida makapaggaraw. Ti laeng dina ammo ket no siasino ti umuna a matay?
  
  
  * * * .
  
  
  Immuna a simrek dagiti guardia, a nangpaltog. Dakkel a puntiria ni Drake, ket dagiti nakatakder a bala ti nag-zip a nanglabas ken ni Alicia, a nangdungpar iti warhead. Iti maysa a segundo, nagsilnag ti biag ni Drake iti imatangna, kalpasanna, inbaba ni Alicia ti maysa a guardia, ken ni Mai ti sabali. Adda pay nakitana nga umay, uray ammona nga ad-adu pay ti umay manipud iti bulsek a dasigda. Nagkidem dagiti puraw a simbolo, nagkidem ti cursor ket naguray.
  
  "Panagkunam, mabalin a bumtak ti seguridad?" Kellaat a siuulimek a kinuna ni Smith. "Nalabit daytoy ti bilinda?"
  
  "Apay a masapul a matayda?" sinaludsod ni Kenzi.
  
  "Nakitami daytoy idi," kinuna ni Kinimaka. "Dagiti pamilia nga umaw-awat iti dakkel a bayad kasapulanda ti medikal a tulong wenno desperado a pannakayakar idi natay ti ulo ti pamiliada. No kukuada, kas pagarigan, iti mafia wenno triad. Posible dayta."
  
  Ammo ni Drake a dida makapagtalinaed a naragsak iti mabayag. Nabalinan ni Alicia a linuktan ti sinturon bayat ti panagtulid ti trak. Sapay koma ta makita ti drayber. Ngem kalpasanna, saan ngata a maseknan? Awan ti nakita ni Drake a sabali a pagpilian.
  
  Nagtaray iti plataporma nga agturong iti likudan, a nauyong nga inwagwagna dagiti takiagna.
  
  "Aguray! Agsardeng, agsardeng. Saan a paltogan. Ingles ak!"
  
  Ti panagreklamo ni Dahl ti nangibaga amin, awan ti kasapulan a sasao.
  
  Nagparintumeng ni Drake iti likudan ti trak, ti ipus ti nuke iti kannigidna, dagiti imana ket adda iti tangatang ken nakasango iti umas-asideg a lima-tao a SAS unit, naan-anay nga awan armasna.
  
  "Kasapulanmi ti tulongyo," kinunana. "Adu unay ti nakataya tapno makirangettayo iti gubat."
  
  Nakitana ti baro a nagbaliw iti comms, nakitana dagiti dua a natataengan a lallaki a mangmatmatmat iti rupana. Nalabit mabigbigda koma. Nalabit ammoda ti maipapan ken ni Michael Crouch. Nagsao manen.
  
  "Siak ni Matt Drake. Sigud a soldado ti SAS. Dati a soldado. Agtartrabahoak iti maysa nga international special forces team a maawagan iti SPEAR. Nagsanayak idiay Hereford. Sinanaynak ni Crouch."
  
  Malagipko ti nagan, amin dayta. Dua kadagiti lima a paltog ti naibaba. Nangngeg ni Drake ti timek ni Alicia iti rabaw ti comms.
  
  "Mabalinmo koma met a dakamaten ti naganko."
  
  Nagkidem bassit. "Mabalin a saan a daytoy ti kasayaatan nga ideya, ayat."
  
  Pinagtalinaed da Mai ken Alicia iti adayo dagiti guardia. Naglabas ti sumagmamano a segundo. Pinaltogan dagiti soldado a Briton a SAS dagiti ad-adda nga umas-asideg a guardia a nagdukot iti likudan dagiti oil drum a nangpunno iti patad a kama. Agur-uray ni Drake. Kamaudiananna nalpas ti lalaki iti radio.
  
  "Ni Matt Drake? Taga-Cambridge-ak. Nagkitakami pay idi. Ania ti kasapulam?"
  
  Naragsak nga aldaw, napanunotna. SAS ti naglugan.
  
  "Tulongandakami a mangseguro iti daytoy a bodega, mangpasardeng iti daytoy a trak ken mangdisarma iti daytoy nuklear a bomba," kinunana. "Iti daytoy nga urnos".
  
  Inagaw dagiti Briton daytoy.
  
  Nagsina ken nagtarayda iti agsumbangir a sikigan ti plataporma, pinababada dagiti umas-asideg a guardia, nga agtartrabahoda a nasayaat kas maysa a grupo. Nakita daytoy ni Drake ket nagragsak kadagiti lagip ti daan a panawen. Adda fluid grace, regal bearing ken di agsarday a panagtalek kadagiti panaggaraw ti team. Impagarupna a ti SPIR ti kasayaatan a team iti lubong, ngem ita...
  
  "Ni Drake! Agsangsangit ni Mai. "Nuklear a bomba!"
  
  Oh yeah nga . Nagdardaras a nagsubli iti control panel, a nangmatmatmat kadagiti iskrin, keyboard ken numero.
  
  "Geeks?" sinaludsodna. "Ammotayo kadi ti kodigo?"
  
  "Mabalin a literal nga aniaman dayta," adda simmungbat.
  
  "Saan a talaga a fucking helping daytoy, sika fucking dumbass."
  
  "Pasensya. No ammotayo ti nagan dagiti kameng ti Order, maammuantayo kadi ti kasangayda?"
  
  Ammo ni Drake a kasarsaritana ti maysa a lalaki a di maseknan. Dayta ti lalaki a kasarsaritada itay, ti makarimon nga asno.
  
  Impukkaw ni Lauren, "Dinakamatmo ti Order. No addada ditoy, nalabit nangiprogramada kadagiti nuklear nga igam. Diak patien a dida nangibati iti nota nga addaan kadagiti kodigo."
  
  "Mabalin nga awan ti code ditoy, baby," kinuna ti asno. "Malagipmo ti signal nga intedmo idi luktam ti tanem ni Geronimo? Nalabit napasamak met daytoy ditoy ket nangituggod iti pannakaipatayab dagiti nuklear a warhead."
  
  Nagsubli ni Drake. "Damn, armadoda kadi?"
  
  "Naan-anay." Dagiti agkir-in a puraw a simbolo a makitam ket countdown number."
  
  Ti natadem ken nagyelo a danum ti nanglayus iti bagina ket dandani saan a makaanges. "Kasano... kasano kabayag?"
  
  Uyek. "Innem a pulo ket uppat a segundo. Kalpasanna, agbalinka a pakasaritaan ken dagiti ilehitimo a kakabsatmo. Agturayto ti Orden a kangatuan iti agnanayon! Agbiagda babaen kaniak! Siak ti Order!"
  
  Simmaruno ti riri ken adu a panagpukkaw. Sinurot ni Drake dagiti segundo iti relo ti pulsotna.
  
  "Hello? Adda ka kadi dita?" - sinaludsod ti maysa nga agtutubo a timek.
  
  "Hoy, buddy," insungbat ni Drake. "Adda tallopulo ket maysa a segundotayo."
  
  "Napanunotko dayta." Dinakamat ti gayyemmo a ni Lauren ti Order. Bueno, masapul nga adda kill code-da. Ket gapu ta paset ti teksto ti amin a dadduma, nag-skim-ak laeng. Malagipmo kadi? Kunana ditoy: "Ti laeng kodigo a patayen ket no nakatakder dagiti rider." Adda kadi kaipapanan daytoy kenka?
  
  In-rack ni Drake ti utekna, ngem awan ti mapanunotna no di ti bumasbassit a bilang dagiti segundo. "Timmakder?" - inulitna. "Nagriingka? Nagungar? Panunotem no kasano ti panagpampanunot ti Order? Ania ti kayat a sawen dagiti Nazi? No agparang ti Kabaliero, isu-"
  
  "Mayanak," kinuna ti agtutubo a timek. "Mabalin a dagitoy ti birth date-da? Ngem saan a mabalin a mapasamak daytoy. Dagitoy a nuklear a bomba idi dekada walopulo ket kadawyan nga addaan iti tallo a digit a kill code." Adda kinadesperado iti timekna.
  
  Sangapulo ket siam a segundo agingga iti pannakadadael.
  
  Nagsao ni Kensi. "Tallo a digit ti kunam? Kadawyan?"
  
  "Wen".
  
  Sangapulo ket innem.
  
  Tinaliaw ni Drake ni Alicia ket nakitana nga agrukob iti sinturonna, padpadasenna nga ilukaten dayta ken paltogan ti guardia iti isu met laeng a tiempo. Nakitak ti buokna, ti bagina, ti nakaskasdaaw nga espirituna. Alicia...
  
  Sangapulo a segundo.
  
  Kalpasanna, nagikkis ni Kenzi, a nangpasingked iti pammati ni Dahl kenkuana. "Adda kaniak." Padasem ti pito gasut."
  
  "Pito-o-o-o. Apay?"
  
  "Saanka nga agsaludsod." Aramidem latta!"
  
  Inted ti agtutubo a techie ken ni Drake dagiti Cyrillic number symbols ket in-press ti Yorkshireman dagiti butones.
  
  Uppat - tallo - dua - .
  
  "Saan a nagballigi," kinunana.
  
  
  KAPITULO UPATPULO A PULO
  
  
  "Wen," insungbat ni Kensi. "Napasamak dayta".
  
  Siempre, disarmana ti bukodda, ket disarma ni Lauren ti armasda. Kimmita ni Drake manipud iti bagi ti nuke ken ni Mai, a nagtakderanna iti sango ti sabali a keyboard. Na-neutralize amin nga innem a nuklear a karga.
  
  Kinitana ti relona. "Awan pay maysa a segundo ti nabati kadakami," kinunana.
  
  Sadinoman nga inaramid ti SAS ti napartak a panagtrabaho dagiti guardia. Inukrad ni Alicia ti maikadua a tali ket naggunay bassit ti warhead. Narikna ni Drake ti kapartak ti panagpitikna bayat ti yaasidegna kadagiti roller door.
  
  "Adda pay kadi nangpasardeng iti trakda?"
  
  "Siak ti mangasikaso iti dayta!" - Impukkaw ni Kenzi. "Literal!"
  
  "Awan ti pamay-an," kinuna ni Kinimaka. "Adda dagiti Pranses iti sadinoman nga awan ti seguridad. Adda pudno a riribuk ditoy."
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panangibaon ti SAS kadagiti guardia; Guyoden ni Alicia ti sabali a sinturon bayat nga ipuruak ni Mai ti guardia iti makinlikud a goma ti trak.
  
  "Wen, ammok ti kayatmo a sawen." Nakaskasdaaw ti stress ti SPEAR team.
  
  "Makitak ti sabali a mapaspasamak," inrugi ti agtutubo a teknisian. "SIAK-"
  
  Naputed ti koneksionda iti Washington.
  
  "Ibagak kadi manen?" Pinadas ni Drake.
  
  Ti makadidigra a kinaulimek ti kakaisuna a sungbatna.
  
  "Damn, saan a mabalin a nasayaat daytoy." Insukog ni Drake ti intero a bodega.
  
  Bimmaba kadakuada ti SEAL Team 7 a kasla bimtak amin nga impierno.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtaray ni Dahl a nangsurot iti trak bayat nga umas-asideg kadagiti sliding door ti Warehouse 18. Nagtaray ti Insik a lalaki iti sango ti aggargaraw a trak, nga agturong iti adayo a sikigan a ridaw. Pinaltoganda ti ballasiw bayat ti panagtarayda. Pinadas dagiti guardia a pasardengen ida. Dinadael ida dagiti espesial a puersa ti China babaen kadagiti bala ken ima-ima a pannakigubat. Nakalkaldaang ni Hayden ta adda iti sango ti plataporma idi nangrugi ti aksion.
  
  Naburakna ti tengnged ti guardia, sa inusarna ti bagina a nangabbong bayat a di mangidumduma ti panangpaltog dagiti Insik. Dagiti bala ti nangtubtubngar iti bagina iti nasipnget a panagdung-aw ket insublida. Narba ti kalasagna. Inbellengna dayta, naglugan iti likudan ti maysa kadagiti goma iti sango, nga aggargaraw a goma, a pinalabasna dayta manipud iti likudan bayat nga agtulidtulid nga agpasango. Bimmallasiw dagiti Insik iti sango ti trak.
  
  Nagsindi ni Dahl iti apuy, a nangiwaras kadagita a kasla bowling pin. Di mapapati a buyaen, nagserbi dayta kas demostrasion dagiti dandani di natauan a reaksionda. Uray kalpasan ti panagluksawda nga agsubli, nagpaputokda a nagsubli.
  
  Napardas a naglemmeng ni Dahl, nagkurno iti likudan ti trak, sa timmaliaw ket pinaputokanna ti sumagmamano pay a bala. Naipit dagiti Insik iti daga iti apagbiit bayat ti yaasideg dagiti guardia manipud iti likudan. Kinita ni Dahl ni Kensi.
  
  Saan a no sadino ti rumbeng nga ayanna.
  
  "Kenz? Okey ka kadi?"
  
  "Ay yeah, agpidut laeng iti dati a gayyem."
  
  Nainkasigudan a nagsubli ni Dahl ket nakitana nga agsapsapul kadagiti drawer, ti ulona ket nauneg iti uneg, ti tianna ket nakatakder iti igid ti kalub, ti asnona ket naipangato iti nangato.
  
  "Medio off-putting dayta."
  
  "Ania? Ay, mailiwka kadi ken baketmo? Mabalin a napudot ngem sika, Torst, ngem laglagipem, dayta laeng ti mangpapudot kenka ngem kenkuana."
  
  Tinaliawna ti riknana a napigis. Nagbiag iti daytoy a kasasaad iti nagbaetan ti panagasawa ken diborsio, ket kaskasdi nga adda gundawayna nga agaramid iti maysa a banag maipapan amin iti dayta. Ania ngata ti ar-aramidenna ditoy?
  
  Ti trabahok.
  
  Nakiranget manen dagiti Insik, a pinutolda dagiti umas-asideg a guardia babaen ti paltog ti machine gun ken inpitda da Dahl ken Hayden iti daga. Nagsubli ti Sueko ket nakitana ni Kensi a rimmuar iti kayo a kahon.
  
  "Ay, itlog. Talaga?"
  
  Iggemna ti baro a nasileng a katana iti sango dagiti matana, blade up. "Ammok laeng a makasarakak iti maysa no umdas ti kauneg ti panagkaliko. Saan a malabanan dagiti mannanakaw ti kampilan."
  
  "Sadino ti ayan ti nadara a Kampilan ti Mars?"
  
  "Ay, imbellengko iti drawer."
  
  "Damn it!"
  
  Nagtaray nga addaan iti kampilan iti maysa nga imana, adda machine gun iti sabali, sa naglugan manen iti likudan ti trak, a nagkidem iti sanguanan dagiti mata ni Dahl kas maysa a panaglabbaga. Iti panangibellengna iti katana, pinaltoganna dagiti agtataray nga Insik.
  
  "Sadino ti papananda?"
  
  "Bodega 17," kinuna ni Dahl. "Ket masapul a surotentayo ida."
  
  
  * * * .
  
  
  Nakita ni Lauren ti panangraut ti French contingent manipud iti kannawan a sikigan ti Warehouse 19. Addadan iti dayta a direksion da Kinimaka ken Smith ket dagus a nakiranget. Nagkurno ni Yorgi iti likudan dagiti bariles, a nangpaltog kadagiti guardia. Narikna ni Lauren ti panagpitik ti pusona bayat nga umab-abante ti trak nga addaan iti dua a nuklear a warhead.
  
  Gapu ta nalagipna ti amin a naibaga, naglugan iti atep ti trak, nga inusarna dagiti pilid kas suporta. Kalpasanna, rinugianna a luktan ti umuna a tali. No mabalinda a pagbalinen a di natalged unay ti karga, mapilitan nga agsardeng dagiti trak. Timmangad manipud iti likudan ti nuklear a bomba, a nangaddang iti maysa kadagiti dadakkel a troso, ket nakitana ni Smith a makilablaban iti dakulap ken maysa kadagiti Pranses a lallaki.
  
  Nakiuman ti konstabel. "Pinasingkedan laeng ti ahente idiay Paris. Malagipyo kadi ni Armand Argento? Namin-adu a tinulongannakayo a lallaki iti panaglabas dagiti tawen. Bueno, kunana a saan nga autorisado ti kaadda ti French contingent. Naan-anay. Mabalin nga adda sumagmamano a kita ti narungsot a gubat a mapaspasamak iti uneg."
  
  Nagtilmon ni Lauren ket nagbuya bayat ti panagtinnag ni Smith nga agpaatras, a nagtinnag iti maysa a tulang. Ti Pranses a nakatakder iti rabawna iniggamanna ti buokna, pinigisna ti maysa a strip manipud kadagiti ramutna ket imbellengna iti maysa a bangir. impukkaw ni Smith. Maysa a tulang agingga iti agong ti nangipatulod kenkuana a nagsiddaaw. Naglugan ti Pranses a lalaki iti tuktok. Nagrigat ni Smith. Kimmita ni Lauren manipud kenkuana agingga ken ni Kinimaka, sa ni Yorgi, ti nuklear a warhead, ken dagiti umas-asideg a swing door.
  
  Ania ti rumbeng nga aramidek?
  
  Mangaramid iti sumagmamano a damn noise.
  
  Inuksobna ti magasin ti Glock-na iti nangato iti ngatuen ti ulo dagiti kabusorna, a nakaigapuan ti panagkidem ken panagdukotda.Daytoy ti nangted kada Smith ken Kinimaka kadagiti napateg a segundo.Nakita ni Smith ti espasio ket pinaltoganna kenkuana, a nangtukkol iti manangraut iti daga.Naburak ni Kinimaka ti tengnged ti maysa a lalaki , rupa ti sabali ken napaltogan iti point-blank range.iti maikatlo, a nakaigapuan ti panagkigtot ken panagsardengna iti laban.
  
  Maysa laengen a Pranses ti nabati.
  
  Natnag ni Lauren bayat a nagkidem ti bala manipud iti bagi ti nuklear a projectile. Anian a nakabutbuteng ta saan pay ketdi a nangriribuk kenkuana? Kasano a nairuam isuna? Ngem paset daytoy a team ken determinado nga agtalinaed iti dayta no la ket ta adda kadakuada dayta. Nasarakanna daytoy a pamilia ket suportarannanto dayta.
  
  Napartak ti kapartak ti nagdakkel a trak, a napigsa ti panagpartakna, a nagderetso iti ruangan ti roller shutter, nagdisso iti dayta, a nakaigapuan ti panagsalsaltek bassit ti kabina iti sango, ket kalpasanna nagderetso iti dayta.
  
  Inwaras ni Lauren ti bagina iti likud ti trak.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagkidem ni Drake bayat a nakiranget dagiti SEAL iti SAS ken SPEAR iti abay ti aggargaraw a nuklear a warhead, a pampanunotenna no mabalin nga ad-adda a makariro wenno makapapatay ngem daytoy ti aniaman a laban. Sumagmamano a sasao manipud iti makikomunikar ti nangibaga kenkuana a sigurado a posible daytoy.
  
  Amin a tallo a trak, nga addaan iti innem a nuklear nga igam, ket naggigiddan a bimtak kadagiti ruangan ti roller shutter. Nagtayab dagiti metal a shrapnel iti sadinoman bayat a limned dagiti napigis a ridaw. Limmabas dagiti trak. Rinaut dagiti lallaki dagiti trak, a naglugan iti uneg, a mariknada a makagun-odda laeng iti kapartak. Ita, nakita ni Drake ti dua a soldado nga Insik nga agtartaray iti asideg. Nagtalinaed iti plataporma ket nakitana da Alicia ken May nga ad-adayo bassit, nga aglemlemmeng iti likudan ti maysa kadagiti kayo a suporta. Nagdisso ti nuklear a bomba bayat a nadungparda ti maysa kadagiti kadakkelan nga abut iti lubong.
  
  Nagkidem ni Drake. No maluk-atan ti nagdakkel ken nadagsen nga igam manipud kadagiti pagsaadanna ket maburak dagiti tali, marigatanda amin.
  
  Rimmuarda iti lawag ti aldaw ket nagdardarasda a pimmanaw. Duapulo a milia iti kada oras, sa tallopulo, nagngaretnget a sibibiag dagiti tallo a plataporma bayat nga inaddang dagiti drayberda ti pedal ti gas. Adda nalawa a silulukat a kalsada iti sanguanan, dandani diretso iti pagruaran ti base, agarup dua a milia ti kaadayona. Ita, gapu ta agkakaabay, mabalinen a kumita ni Drake manipud iti trakna agingga iti trak ni Dahl, sa ken ni Kinimaka. Ti pannakakitana kadagiti nagdadakkel, aggaraw a nuklear a missile, dagiti tattao nga agkakadua nga aglalaban, dagiti tattao a mangpalpaltog kadagiti pistola, maus-usar dagiti kutsilio ken dakulap, dagiti tattao a maibelleng, awan ti naited a kakapat, ti panagkurba ti kalsada, ken amin a tallo a trak nga agpababa iti maysa a panaglikos, ti nangpabutngan kenkuana ti puso. Maysa dayta a bedlam ti kinaagum ken kinaranggas, maysa a panangkita iti Impierno.
  
  Ngem ita, naipamaysa amin nga atensionna kadagiti selio.
  
  Uppat a napigsa, rinautda nga immuna ti SAS, a nakatayan ti maysa nga awan ti aniaman a parikut. Nagtitipon dagiti Briton ket nagsublida, a nangpilit kadagiti SEALs nga agkamang. Nagtaray dagiti uppat a lallaki iti likudan dagiti trak, a mangnamnama a makaluganda. Nakiranget ti SAS Commander, Cambridge, iti Navy SEAL ket agpada a nadungpar. Okupado da Mai ken Alicia a makilablaban kadagiti guardia ken padpadasenda ti agsapul iti paglukatan iti melee.
  
  Nasango ni Drake ti SEAL team leader. "Apay?" - sinaludsodna.
  
  "Dika agsaludsod," nagngaretnget ti lalaki sa immasideg ken ni Drake. Eksakto ken nakaskasdaaw ti kinatangken dagiti danog, nga umasping unay iti danogna. Nagblock, nariknana ti saem dagita a bloke sa nagsubli. Nagsipa iti napigsa. Nagparang ti kutsilio iti ima ti sabali a lalaki. In-parry ni Drake ti danog babaen ti bukodna, nga inwarasna ti agpada nga armas iti maysa a bangir ket nagtayab nga immadayo iti trak.
  
  "Apay?" - inulitna.
  
  "Nag-screw up-ka. Sika ken ti team-mo."
  
  "Kasano?" - sinaludsodko. Nagsubli ni Drake tapno makagun-od iti sumagmamano nga espasio.
  
  "Ket apay a kayatnatayo a patayen dagitoy a bastardo?" sinaludsod ni Alicia idi agparang iti likudan ti lalaki.
  
  Nangipaay iti dagus a danog, a nangdungpar kenkuana iti templo. Sinipa ni Drake kadagiti bato ket binuybuyana ti pannakatnagna. Ingaraw ni Alicia ti sakana iti rupana. Sangsangkamaysada a nangipuruak kenkuana, nga agtulidtulid, iti baybay.
  
  Limmawa ti dalan iti sanguanan.
  
  Dua a guardia ti nangibaon ni Mai. Sabali pay a lalaki ti SAS ti napapatay, ket ita, agpapada ti pigsa dagiti Briton ken Americano. Tallo kontra tallo. Nakita ni Drake dagiti dua nga Insik a nakitana idi nga agkarayam a kasla tumatayab iti rabaw ti nuklear a bomba.
  
  "Kitaem daytoy!"
  
  Naladaw unayen. Natinnagda kenkuana.
  
  
  * * * .
  
  
  Ammo ni Dahl, kangrunaanna, nga agturongda idiay Romania. Nasayaat dayta. Kagudua nga oras ti panagmaneho a mabalin a mangpapatay kadakuada sakbay a makadanonda sadiay.
  
  Nakiranget kadagiti Insik ken dagiti guardia, induronna ida nga agsubli ket nasarakan ida nga aglukluksaw, a kayatda ti ad-adu pay. Linabsan dagiti Insik dagiti depensana, a nangkabil iti napigsa ken dandani namindua a nangilansa kenkuana babaen kadagiti nakaam-amak a tademna. Ad-adu pay a guardia ti nanglikmut kenkuana. Nagpatulong ni Hayden iti panangibelleng kadakuada manipud iti trak agingga a bimmassit ti bilangda.
  
  Iti likudan, tinaming ni Kenzi ti maudi a kabusorna. Awan ti kargana ti makina, agtedtedted ti nalabaga manipud iti katana. Nagsubli iti plataporma, nga ita inkidemna dagiti matana bayat nga umay kenkuana ti dua nga Insik, a mangiwarwaras kadagiti kutsilio. Nagkontra, a magmagna. Nangiruarda kadagiti armas. Inwarasna ti bagina iti rupada, a nangsorpresa kadakuada. Limmaba ti paltog iti sirok ti takiagna, a nagdisso iti nuklear a bomba. Nasarakanna ti bagina iti abay ti maysa kadagiti lallaki nga addaan iti paltog a naiturong iti rupana.
  
  "Tae".
  
  Ti laeng dalan ket agpangato. Sinipatna ti ima a nakaiggem iti paltog, nga impatulodna dayta nga agtayab, ket kalpasanna simmang-at iti suporta iti shell ti nuklear nga igam. Nadanon ti tuktok, a natakuatanna a sadiay ngato ket maysa laeng a naalumamay a kurbada, ngem napeggad a balansien. Imbes ketdi, nagtugaw a nakasakay iti nuklear a bomba nga addaan iti katana iti imana.
  
  "Umayka ket fucking alaennak!" - impukkawna. "No maituredmo."
  
  Napartak ti panagtayabda, naan-anay a natimbeng. Nagtakder ni Kenzi iti rabaw ti warhead, nga iturturongna ti kampilanna, bayat a rinautda babaen kadagiti kutsilio. Ag-strike ken ag-swing. Nagkontra, ngem nagguyodda iti dara. Nadungparna ti rocket. Agpigpigerger ti trak iti tallopulo a milia iti kada oras. Nakibagay dagiti Insik iti kangatuan a tukad. Napukaw ni Kenzi ti kinatimbengna, nagdisso ket natnag manen iti rocket.
  
  "Ay".
  
  Nagpuyot ti angin iti buokna, a kasla nalamiis iti freezer. Natinnag ti kutsilio kenkuana. Insukatna ti katana iti sabali nga imana, iniggamanna ti pulsotna babaen kadagiti ramayna sa in-inut nga in-inut nga in-inut iti sikigan. Naburak ti pulso ket natinnag ti kutsilio. Inbaliwna met ti bangkay iti kastoy a wagas ket nakitana nga umuna a nagtayab nga ulo manipud iti trak. Sigud a rinaut ti maikadua a tao. Insubli ni Kenzi ti katana iti makannawan nga imana ket binay-anna a direkta a maidungparna ti punto. Nag-hover iti apagbiit sakbay nga inwaras ni Kenzi iti maysa a bangir.
  
  Kalpasanna, timmaliaw iti baba manipud iti pagtugawanna iti rabaw ti nuklear a bomba, a ti tadem ti katana ket agtedtedted ti dara kadagidiay makilablaban iti baba.
  
  "Dua nga Insik ti napapatay. Tallo ti nabati."
  
  Kinita ni Alicia manipud iti nangabak a trakna, a mangbuybuya iti laban iti rabaw ti warhead. "Kasla damn cool unay dayta," kinunana. "Talaga a patiek nga adda erection-ko."
  
  Kinita ni Dahl manipud iti bukodna a trak. "Uray siak".
  
  Ngem kalpasanna nangrugin nga aggaraw ti warhead.
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET MAYSA
  
  
  Dagus a nadlaw ni Dahl ti panagbalbaliw, nakitana ti dua a tali a nabalinanda nga inukrad nga agtaytayab iti angin, ket kalpasanna nagsina ti maikatlo a kas iti nauyong a goma iti lubong, a sipupungtot a nagsapsaplit iti nuklear a karga ken ti baba ti plataporma. Iti umuna a nabileg a lunge, nadungparna ti tian ti guardia, a nakaigapuan ti panagtayabna, dagiti takiagna akimbo, a diretso manipud iti sikigan ti trak ket nadungparna dagiti makinlikud a goma ti agmanmaneho iti abayna a point-blank. Nagkidem ni Dahl iti resulta.
  
  Naggunay manen ti nuklear a bomba. Narikna ni Dal ti nalabaga nga alingasaw a bimmaba iti rabawna bayat ti panagrigrigat ni Kenzi iti rabawna ken panagrigrigat ni Hayden iti sirok a mismo ti anniniwanna, nga awan ti ideyana no ania ti sumaruno. Nagikkis ken nagngaretnget, ngem awan ti nagbanaganna. Ti panagngaretnget dagiti goma, dagiti ikkis, ti konsentrasion a kasapulan tapno makiranget; amin dagitoy ti nangsinga iti panagdengngegda. Naglugan iti makikomunikar.
  
  "Umakar." Dandanin bumtak ti nuklear a bomba!"
  
  Nagtungtung-ed ni Kenzi. "Sadino ti papanan? Take off ti kayatmo a sawen?"
  
  "Nooo!"
  
  Iti ngudo ti tether-na, nagtaray ti Sueko a kasla nauyong nga asideg ken ni Hayden ket inpigketna ti abagana iti di kapapati a masa ti projectile. "Matinnag ti nuklear a bomba!"
  
  Napardas ti panagtulid ni Hayden, ken kasta met ti guardia. Naggunay ti warhead iti sabali pay a pulgada. Inngato ni Dahl iti tunggal onsa ti pigsana a naurnongna, tunggal piskel ket agpukpukkaw.
  
  Naguni ti nadagsen a panagtuktok iti abayna.
  
  Tae.
  
  Ngem ni Kenzi, iggem pay laeng ti katana ken adda sarkastiko nga isem iti rupana. "Damn it, nauyongka laeng a fucking hero. Talaga kadi a pagarupem a kabaelam daytoy uray maysa a segundo?"
  
  "Um, saan. Saan a talaga."
  
  "Kalpasanna, umakarka."
  
  Umiso ti panagdive ti nauyong a Sueko.
  
  
  * * * .
  
  
  Nabalinan da Drake ken Alicia ti nangala iti maysa a segundo tapno makiraman iti pabuya.
  
  "Ania ngata ti ar-aramiden ni Dal?" sinaludsod ni Alicia. "Ag-arakup iti damn a nuklear a bomba?"
  
  "Don"t be a fool," inkidem ni Drake a nagkidem. "Nalawag nga agkissing kenkuana."
  
  Kalpasanna, naglugan ni Drake iti sikigan tapno tulongan dagiti SAS guys, inagawna ti SEAL manipud iti agtutubo ket intapuakna iti sirok ti nuklear a bomba. Nagkintayeg ti sibubukel a bagi ti lalaki. Nagsinnukatda iti danog, ket kalpasanna, nakaidda ti SEAL nga awan puotna, nakasango, ngem sibibiag. Pinanggep ni Drake a baybay-an a kasta.
  
  Natay ti sabali pay a SEAL, a sinaruno ti maysa a soldado ti SAS, agpada a naduyok iti asideg. Ni Cambridge ken ti agtutubo ti nabati laeng. Nagtitinnulongda ken ni Drake tapno labananda ti maudi a SEAL. Maigiddato iti dayta, nakikadua da Alicia ken May kadakuada. Nagkullayaw ti trak iti natapok a kalsada, naminsan a nadungparna ti kaarruba sa nagmaneho. Ti panagdinnungpar ti nangpalubos a mapatalged ti nuklear a bomba ni Dahl babaen ti panangitalimeng iti dayta kadagiti nagdadakkel a suportana. Amin a tallo a kotse, kas maysa, ket simrekda iti ruangan a pagruaran ket intultuloyda ti nagmaneho, nga agturong idiay Romania. Naan-anay a nadadael ti asero ken kongkreto, a nagpigis nga agsublisubli. Iti daytoy a tiempo, nagtayab dagiti helikopter ken agtaytayabdan iti abay dagiti trak, ket dagiti lallaki nga addaan iti nadagsen nga artileria ket agsanud kadagiti ridaw ken ipamaysada dagiti drayber.
  
  Pinasardeng ni Drake ti panangraut iti SEAL. "Aguray. Maysaka a soldado ti special forces. Dagiti babbai nga Americano. Apay a padasennakami a patayen?"
  
  Kinapudnona, dina pulos ninamnama ti sungbat, ngem simmungbat ti lalaki babaen ti panangraut. Inruarna ti Cambridge sa nalpasna ni Drake. Natinnag ti agtutubo a lalaki a SAS iti sikiganna. Naulpit ken awan asi ti SEAL, a nangipaay iti makarumek a danog kalpasan ti danog. Ngem kalpasanna, timmaliaw ni Mai a nangsango kenkuana.
  
  Walo a segundo ti napalabas ket nalpas ti laban. Naminsan manen a binaybay-anda a sibibiag, nga agsennaay iti bunton, a di armas.
  
  Nagturong ni Drake iti Cambridge. "Diak maiyebkas no kasano ti panangapresiarmi iti tulongmo, Major. Ladingitek unay ti pannakapukaw dagiti tattaom. Ngem pangngaasiyo, no kayatyo, bay-anyo a sibibiag dagitoy a tattao, sursurotenda laeng dagiti bilin."
  
  Timmangad ti dua a nakalasat a seal, a nasdaaw ken nalabit nariribukda.
  
  Nagtung-ed ni Cambridge. "Maawatan ken umanamongak kenka, Drake. Iti ngudo ti aldaw, piontayo amin."
  
  Nagngirsi ni Drake. "Bueno, saanen. Pinadasnaka laeng a patayen ti gobierno ti Amerika. Awan ti makitak a dalan nga agsubli manipud iti daytoy."
  
  Nagkidem ni Cambridge. "Ag-strike back."
  
  Naliday ti immisem ni Drake. "Maysa a tao kalpasan ti pusok. Nagsayaat ti pannakaam-ammok kenka, Major Cambridge."
  
  "Ket sika, Matt Drake."
  
  Nagtung-ed kada Mai ken Alicia, sa siaannad a nagturong iti likud ti trak. Buybuyaen ni Drake ti ipapanawna, a maigiddato a mangsukimat iti kinatalged ti warhead. Nasayaat ti langa ti amin.
  
  "Ammom kadi nga agsublida ket alaenda ti kampilan?" Intignay ni Alicia.
  
  "Wen, ngem ammom no ania? Diak ited ti fuck. Ti Kampilan ti Mars ti kabassitan kadagiti parikutmi." Inlukatna ti koneksion. "Hayden? Kasano ti kaadayo? Kasano ti kasasaadmo sadiay?"
  
  "Sige," insungbat ni Hayden. "Kasta naglugan ti maudi kadagiti Insik. Mapanak para iti kampilan."
  
  Nagkidem ni Kenzi. "Saan, nakitadak nga agtigtignay."
  
  "Saantayo ngata amin?" Immisem ni Drake. "Diakto malipatan daytoy a buya iti apagbiit."
  
  Kuadrado ti panangsapsaplit ni Alicia iti abagana. "Ag-chill out-ka, soldado. Iti sumaruno a kayatmo nga ikabilko ti nuklear a bomba iti nagbaetan dagiti sakak."
  
  "Saan, dika madanagan," kinuna ni Drake a timmaliaw. "Aramidek kenka inton agangay."
  
  
  * * * .
  
  
  Inuyaw, pinangtaan ken inallukoy dagiti drayber dagiti helikopter a mangpabannayat iti luganda. Siempre, saan a nagballigi dayta idi damo, ngem kalpasan nga adda nangikabil iti nangato ti kalibrena a bala iti maysa kadagiti sarming ti lugan, kellaat a nangrugin nga agduadua dagiti tattao a nangipagarup a dida masagid. Tallo a minuto kalpasanna, nagbannayat dagiti trak, nagtubo dagiti ima kadagiti tawa, ket nagsardeng ti amin a trapiko.
  
  Nasubli ni Drake ti kinatimbengna, a nairuam iti kanayon a panangiduron ken panaggarawna nga agpasango. Naglugan iti daga, a naamirisna a kellaat a nagbiag ti sistema ti komunikasion, ket ita nasinged unay a banbantayan dagiti pilotona.
  
  Awan ti uni a naggapu iti communicator. Ti Washington, iti daytoy a gundaway, nagtalinaed a naulimek.
  
  Nagtitipon ti team kalpasan a dinadaelda dagiti headphone-da. Nagtugawda iti naruot a turod a mangbuybuya kadagiti tallo a barko a missile, a pampanunotenda no ania ti mabalin a sumaruno nga ipuruak kadakuada ti lubong ken dagiti ad-adda a dakes a karakterna.
  
  Kinita ni Drake ti piloto. "Mabalin kadi nga ipatayabnakami idiay Romania?"
  
  Saan a pulos a nagkullayaw dagiti mata daytoy a lalaki. "Siempre," kinunana. "Diak maawatan no apay a saan. Aniaman ti kasasaad, maibaon sadiay dagiti nuklear nga igam tapno maidulin iti base. Addanto bentahatayo."
  
  Sangsangkamaysada a pimmanaw iti sabali a paggugubatan.
  
  Naggigiddanda a nagtalinaed a natibker.
  
  
  * * * .
  
  
  Sumagmamano nga oras kalpasanna, pimmanaw ti grupo iti natalged a balay ti Romania ket naglugan iti bus nga agturong idiay Transylvania, a bimmaba iti asideg ti Bran Castle, ti maipagarup a pagtaengan ni Konde Dracula. Ditoy, iti tengnga dagiti natayag a kayo ken nangato a bantay, nakasarakda iti nasipnget, naulimek a balay dagiti sangaili ket nagnaedda iti dayta. Nakudrep dagiti silaw. Ti grupo ket nakasuot itan kadagiti sibilian a kawes a naala manipud iti natalged a balay, ken awitda laeng no ania dagiti armas ken bala a mabalinda nga awiten, kasta met ti nasayaat a naurnong a kuarta manipud iti safe nga innala ni Yorgi. Awan ti pasaporte, awan dokumento, awan ti identification card-da.
  
  Nagtataripnongda iti maymaysa a siled. Sangapulo a tao, awan koneksionna. Sangapulo a tattao ti agtataray manipud iti gobierno ti America nga awan ti ideyada no siasino ti mapagtalkanda. Awan ti nalawag a lugar a pagturongan. Awanen ti SPEAR ken awanen ti secret base. Awan ti opisina iti Pentagon, awan ti pagtaengan idiay Washington. Ti kita ti pamilia nga adda kadakuada ket nalablabes ngem iti maipalubos. Mabalin a maikompromiso dagiti kontak a mabalinda nga usaren.
  
  Nagbalbaliw ti intero a lubong gapu iti sumagmamano a di ammo, di maawatan nga urnos ti sanga ti ehekutibo.
  
  "Ania ti sumaruno?" Immuna nga intag-ay ni Smith ti isyu, nababa ti timekna iti saan unay a nasilawan a siled.
  
  "Umuna a maileppasmi ti mision," kinuna ni Hayden. "Ti Urnos ti Maudi a Panangukom inkagumaanna a dadaelen ti lubong babaen ti panangilemmengna iti uppat a nakaam-amak nga igam. Gubat, gapu ken ni Hannibal, a dakkel nga igam. Parmeken babaen ti tulong ni Genghis Khan, nga isu ti kangrunaan a kodigo a dinadaelmi. Bisin, babaen ken Geronimo, a maysa idi a biolohikal nga igam. Ket kamaudiananna, ni Patay, babaen ken ni Attila, nga addaan iti innem a nuklear a warhead. No pagtitiponen dagitoy nga igam ket mangkissay iti kagimongantayo kas ammotayo iti pannakadadael ken riribuk. Panagkunak, maibagatayo a buyogen ti panagtalek a na-neutralize-tayo ti pangta."
  
  "A ti kakaisuna a nalukay a murdong ket ti Kampilan ti Mars," kinuna ni Lauren. "Ita iti ima dagiti Insik wenno Briton."
  
  "Talaga a namnamaek a datayo," kinuna ni Drake. "Insalakannakami ti SAS sadiay ken napukawna ti sumagmamano a naimbag a lallaki. Sapay koma ta saan a matubngar ti Cambridge."
  
  "Agturong iti sango..." kinuna ni Dahl. "Uray ditay maaramid daytoy nga agmaymaysa. Umuna iti amin, ania ngata ti aramidentayo ita? Ken maikadua, siasino ti mapagtalkantayo a tumulong kadatayo a mangaramid iti daytoy?"
  
  "Bueno, umuna a maammuantayo no ania ti nangtignay kadagiti Americano a mangiturong kadatayo," kinuna ni Hayden. "I guess ti operasion idiay Peru ken... dadduma pay... dayta ti napasamak. Sumagmamano laeng kadi a nabileg a tattao ti maibusor kadatayo? Maysa a nagsisina a grupo a mangimpluensia kadagiti dadduma? Diak patien uray maysa a segundo a ni Coburn ti nangsansion iti daytoy."
  
  "Kunam kadi a nalimed a makisarsaritatayo ken ni Presidente?" sinaludsod ni Drake.
  
  Nagkidem ni Hayden. "Apay saan?"
  
  "Ket no splinter group dayta," kinuna ni Dahl. "Dadaelenmi ida."
  
  "Sibibiag," kinuna ni Mai. "Ti laeng pamay-an tapno makalasat iti daytoy ket ti panangtiliwtayo a sibibiag kadagiti kabusortayo."
  
  Nagtugaw ti grupo iti dakkel a siled iti nagduduma a posision, nairut ti pannakaidrowing dagiti kurtina, a mangsalaknib kadakuada manipud iti di makastrek a rabii. Iti kaunggan ti Romania nagsaritada. Naiplano. Di nagbayag, nalawag nga addaanda iti gameng, ngem bassit laeng dagita a gameng. Mabalin a bilangen ida ni Drake iti maysa nga ima.
  
  "Sadino ti papanan?" sinaludsod ni Kenzi a nakaiggem pay laeng iti katana, a binaybay-anna ti tadem a nag-bask iti nakudrep a lawag.
  
  "Sige," kinuna ni Drake. "Kanayon nga umab-abantekami."
  
  "No agsardengtayo pay," kinuna ni Dahl. "Mataykami."
  
  Iniggaman ni Alicia ti ima ni Drake. "Ket impagarupko a nalpasen dagiti aldawko a panagtaray."
  
  "Sabali daytoy," kinunana sa nagsennaay. "Siempre ammom dayta. Pasensya."
  
  "Nasayaat ti amin." Silly ngem cute. Kamaudiananna, naamirisko a daytoy ti tipok."
  
  "Kayatna a sawen nga agtataraykami?" sinaludsod ni Kenzi. "Gapu ta talaga a kayatko ti umadayo iti amin."
  
  "Tamingenmi dayta". Nagsanud ni Dahl nga immasideg kenkuana. "Ikarik kenka." Adda met dagiti annakko, dikay liplipatan. Parmekekto ti aniaman a banag para kadakuada."
  
  "Saanmo a dinakamat ni baketmo."
  
  Nagtungtung-ed ni Dahl ket kalpasanna nagtugaw manen iti tugawna, a mangpampanunot. Nakita ni Drake nga umasideg bassit ni Kensi iti dakkel a Swede. Inruarna dayta iti panunotna sa kinitana ti aglawlaw ti siled.
  
  "Inton bigat ket sabali nga aldaw," kinunana. "Sadino ti kayatmo nga umuna a papanan?"
  
  
  GIBUS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David nga Leadbeater
  Iti igid ti Armagedon
  
  
  KAPITULO UMUNA
  
  
  Kanayon a tao ni Julian Marsh nga agduma ti kolorda. Nangisit ti maysa a sikigan, abuabuan ti sabali... ad infinitum. Karkarna ta dina pulos impakita ti aniaman nga interes no apay a naiduma bassit ti ebolusionna ngem kadagiti dadduma, basta inawatna dayta, nasursurona ti makipagnaed iti dayta, tinagiragsakna dayta. Iti tunggal anag daytoy ti namagbalin kenkuana a banag a paginteresan; inyadayona ti atension manipud kadagiti makina nga aglemlemmeng iti likudan dagiti makayebkas a mata ken buok nga asin ken sili. Kanayon a naisangsangayan ti Marso - iti maysa a wagas wenno sabali.
  
  Iti uneg isu ket sabali manen a tao. Inner focus ti atensionna iti maysa a core. Iti daytoy a bulan dayta ti gapuanan dagiti Pythian, wenno imbes ketdi no ania ti nabati kadakuada. Maysa a karkarna a grupo ti nangawis iti atensionna ket kalpasanna basta narunaw iti aglawlawna. Ad-adda a psychopathic mega-stalker ni Tyler Webb ngem ti lider ti cabalis. Ngem tinagiragsak ni Marsh ti gundaway a mapan nga agmaymaysa, a nangparnuay kadagiti personal, eksentriko a disenio. Iti impierno ken ni Zoe Shears ken amin nga aktibo pay laeng iti uneg ti sekta, ken iti naun-uneg pay nga impierno ken ni Nicholas Bell. Nagalut, naposas ken na-waterboard, awan duadua nga inlanad koma ti dati a trabahador ti konstruksion ti amin kadagiti autoridad tapno uray sangkabassit laeng a pannakapabassit ti sentensiana.
  
  Para ken ni Marsh, kasla naraniag ti masakbayan, nupay adda bassit tint. Adda dua a dasig ti tunggal estoria, ken isu ket dua unay a dasig. Kalpasan a nakalkaldaang a pimmanawkami iti di nasayaat ti gasatna a Ramses Bazaar - talaga a nagustuanmi dagiti pavilion nga addaan amin a datonda - nagturong ti Marso iti tangatang babaen ti tulong ti maysa a helikopter a maris-abyss. Nagdardaras a pimmanaw, napardas ti panangipamaysana iti baro nga adbentura nga adda iti masanguanan.
  
  NEW YORK.
  
  Sinubok ni Marsh ti alikamen iti sikiganna, nga inyasidegna, a dina masigurado no ania ti nakitana ngem agtalek iti maaramidanna. Daytoy nga ubing ti kangrunaan a ramit ti panagbargaining. Big daddy ti naan-anay a kombiksion. Siasino ti makasuppiat iti nuklear a bomba? Pinanawan ni Marsh ti alikamen nga agmaymaysa, a sukimatenna ti makinruar a backpack ken luk-atanna dagiti tali ti abaga tapno maibagay ti nadagsen a kuadrona. Siempre, masapul nga ipasaknapna ti banag kadagiti pannubok ken pasingkedanna ti kinapudnona. Ngamin, mabalin a maluto ti kaaduan a bomba tapno kasla banag a saanda -no umdas ti kinalaing ti agluto. Kalpasanna laeng nga agruknoy ti White House.
  
  Risky, kinuna ti maysa a sikiganna. Napeggad.
  
  Ngem makaparagsak! impapilit ti sabali. Ket maikari dayta iti bassit a pannakasabidong iti radiasion, para iti dayta a banag.
  
  Nagkatawa ni March iti bagina. Kasta a scoundrel. Ngem nagtalinaed a naulimek ti mini Geiger counter nga inyegna, a nangpabileg iti kinaturedna.
  
  Ngem, no naan-anay a napudno, saan a banagna ti panagtayab. Wen, adda ragsak, ngem adda met ti tsansa ti napudot nga ipapatay - ket ita pay laeng dayta ket talaga a saan a nakaawis kenkuana. Nalabit sabali a tiempo. Adu a makapaupay nga oras ti binusbos ni Marsh a nangiplano iti daytoy a mision, a siniguradona nga amin dagiti waypoint ket adda iti lugarda ken natalged agingga a mabalin, nupay gapu kadagiti lugar a pagsardenganna, dandani nakakatkatawa ti ideya.
  
  Alaentayo ita a kas pagarigan. Agturturongda idi iti sirok ti canopy ti kabakiran ti Amazon iti dalanda nga agturong idiay Colombia. Adda lalaki nga agur-uray kenkuana - nasurok a maysa, kinapudnona, ket inselio ni Marsh ti personalidadna iti miting babaen ti panangipilitna nga agkawesda iti puraw. Bassit laeng a konsesion, ngem napateg para kadagiti Pythia.
  
  Daytoy laeng kadi ti kasasaadko ita?
  
  Nagkatawa ni Marsh iti napigsa, a nakaigapuan ti panagkita ti piloto ti helikopter iti aglawlaw gapu iti alarma.
  
  "Amin ket nasayaat?" - sinaludsod ti maysa a nalukmeg a lalaki nga addaan pilat.
  
  "Ala, agpannuray dayta iti panangmatmatmo." Nagkatawa ni March. "Ket mano a punto de bista ti adda kenka. Kaykayatko ti manglinglingay iti ad-adu ngem maysa. Sika?"
  
  Timmallikud ti piloto, nga agmulmulagat iti banag a di maawatan. Nagkidem ni March. No ammo la koma dagiti di nabugguan a masa no ania dagiti puersa a nagtungtung-ed, nagdukot ken nagkullayaw iti babada, a dida maseknan wenno dida ipangag ti pannakadadael a pinataudda.
  
  Buybuyaen ni Marsh ti buya iti baba, a pampanunotenna iti maika-milion a gundaway no daytoy a punto ti iseserrek iti Estados Unidos ti umiso a ruta. Idi dimteng iti dayta, dua laeng ti pudno a pagpilian - babaen ti Canada wenno babaen ti Mexico. Ti naud-udi a pagilian ket as-asideg iti Amazon ken nabuyogan iti panagkunniber; jam-packed kadagiti tattao a mabalin a masuelduan a tumulong ken mangtaginayon a naserraan ti ngiwatda. Nangitukon ti Canada iti sumagmamano a natalged a pagkamangan para kadagiti tattao a kas ken Marsh, ngem saan nga umdas dagitoy ken dida pay ketdi immasideg a maitunos iti kinanadumaduma nga adda idiay Abagatan nga America. Bayat nga agtultuloy ti panagbukbok ti monotonous a buya iti baba, nasarakan ni Marsh nga aggargaraw ti panunotna.
  
  Dimmakkel ti ubing a lalaki iti naparaburan a kasasaad, nga ad-adu nga amang ti adda iti ngiwatna ngem iti pirak a kutsara; ad-adda a kasla solido a balitok a baraha. Dagiti kasayaatan nga eskuelaan ken dagiti kasayaatan a mannursuro-basaen ti "kasayaatan" kas "patpatgen unay," kanayon nga inlinteg ni Marsh-inkagumaanda nga ikabil iti umiso a dana, ngem napaay.Nalabit a nakatulong koma ti panagtalinaed iti sumagmamano a normal nga eskuelaan, ngem nabaknang dagiti dadakkelna adigi Abagatan a kagimongan ken adayo a saan a makalangen iti kinapudno.Ni Marsh ket pinadakkel dagiti adipen ken nakitana dagiti dadakkelna kangrunaanna bayat ti pannangan ken naluho a panagrambak, a sadiay nabilin a saan nga agsao.Kanayon nga adda iti sidong ti kritikal a panagkita ni tatangna, a nangisigurado iti awan pakapilawanna a kababalin. Ket kanayon ti nakabasol nga isemna maysa nga ina nga ammona a dimmakkel ti anakna nga awan ayat ken agmaymaysa, ngem naan-anay a dina kabaelan nga iyeg ti bagina a mangkarit iti bagina iti aniaman a porma.Ket gapuna dimmakkel, rimmang-ay, ken nagbalin ni Julian Marsh a sipapanayag nga inawagan ni tatangna a "a karkarna nga ubing."
  
  Nagsao ti piloto, ket naan-anay a di inkankano ni Marsh. "Ibagak kadi manen?"
  
  "As-asidegkami ken ni Cali, sir. Colombia."
  
  Nagsanud ni Marsh ket binuybuyana ti baro nga eksena a nagbukbukel iti baba. Pagaammo idi ti Cali kas maysa kadagiti karanggas a siudad iti Americas ken pagtaengan ti Cali Cartel, maysa kadagiti kadakkelan a suplayer ti cocaine iti lubong. Iti aniaman nga ordinario nga aldaw, ti maysa a tao a kas ken ni Marsh ket alaenna ti biagna iti bukodna nga ima, a magmagna kadagiti makinlikud a kalsada ti El Calvario, a sadiay dagiti ragamuffin ket agsapsapul kadagiti kalsada tapno agsapulda kadagiti basura ken maturog kadagiti flophouse, a sadiay dagiti lumugar ket agsagsagaba gapu iti pannakaimarkada kas "tolerance zone" . babaen ti panangipalubos kadagiti komersial a konsumo nga agas ken sekso ket mabalin a rumang-ay babaen ti bassit a panangibabaet dagiti polis.
  
  Ammo ni Marsh a daytoy ti lugar para kenkuana ken ti nuklear a bombana.
  
  Bayat ti panagtugawna, impakita ti piloto ken ni Marsh ti maysa nga abuabuan a pickup truck a nakaikabilan ti tallo a sobra ti timbangda a lallaki a nalamiis, natay dagiti matada ken awan ti ebkasda a rupada. Sipapanayag nga armadoda kadagiti paltog, inkuyogda ni Marsh iti trak nga apagbiit laeng ti kablaawda. Kalpasanna nagmanehoda kadagiti nadam-eg, narikut a kalsada, narugit a pasdek ken narusanger nga awning, a nangitukon iti nasanay a matana iti sabali pay nga alternatibo a panagkita iti lubong, maysa a lugar a sadiay ti paset ti populasion ket "nagtaytayab" manipud iti maysa a kubo agingga iti sabali, nga awan ti permanente a pagtaengan. Nagsubli bassit ni March, ta ammona nga awan ti maibagana maipapan iti simmaruno a napasamak. Nupay kasta, kasapulan dagitoy a panagsardeng no kayatna ti sibaballigi nga agipuslit kadagiti nuklear nga igam idiay E.U., ken maikari iti aniaman a peggad. Ket siempre, kasla neutral ni Marsh agingga a kabaelanna, nga addaan iti sumagmamano a trick iti namaris a manggasna.
  
  Nagsugat ti kotse iti sumagmamano a naabbungotan iti ulep nga agtubtubo a turod, a kamaudiananna nagbalin a sementado a dalan a pagnaan nga addaan iti dakkel ken naulimek a balay iti sanguananna. Naulimek ti panagdaliasat, ngem ita maysa kadagiti guardia ti nagturong iti di agsarday a rupa ken ni Marsh.
  
  "Addakami ditoy".
  
  "Nabatad. Ngem sadino ti ayan ti "ditoy"?"
  
  Saan unay a kinaawan panagraem. Saan unay a whiny. Pagtalinaedem amin a sangsangkamaysa.
  
  "Alaem ti backpack-mo." Naglugan ti guardia a rimmuar ket linuktanna ti ridaw. "Agur-uray kenka ni Mr. Navarro."
  
  Nagtung-ed ni March. Umiso dayta a nagan ken umiso a lugar. Saan nga agbayag ditoy, umdas laeng ti kapautna tapno masiguradona a naannayas ken natalged ti sumaruno a wagas ti transportasionna ken maudi a papananna. Sinurotna ti guardia iti sirok ti nababa nga arko nga agtedtedted ti alingasaw sa simrek iti nasipnget a pagserkan ti daan a balay. Awan ti silaw iti uneg, ket saan koma a sorpresa wenno pakaseknan ti panagparang ti maysa wenno dua a lakay nga aswang. Masansan a makakita ni Marsh kadagiti lallakay nga aswang iti nasipnget ken makisarita kadakuada.
  
  Intudo ti guardia ti maysa a paglukatan iti kannawan. "Nagbayadka iti pribado a kuarto para iti bagim iti maximum nga uppat nga oras. Umayka a diretso iti uneg."
  
  Inruknoy ni March ti ulona kas panagyaman ket induronna a linuktan ti nadagsen a ridaw. "Dimmawat met iti pammalubos a mangidisso iti sumaruno a wagas ti transportasion. Helikopter ti?"
  
  "Wen. Nasayaat met. Tawagannak iti intercom inton dumteng ti oras ket ipakitak kenka ti aglawlaw ti balay."
  
  Nagtung-ed ni March gapu iti pannakapnek. Ti kuarta a binayadanna a nasursurok ngem iti kasapulan ket tapno mangipaay iti nasaysayaat a serbisio, ket agingga ita, addan. Siempre, ti panagbayad iti ad-adu ngem iti kidkiddawen a gatad ti nangpataud met iti panagsuspetsa, ngem kasta dagiti peggad.
  
  Dua manen a dasig, napanunotna. Yin ken yang. Swamp ken swamp. Nangisit ken... nangisit nga addaan kadagiti nalabaga a kimat ti nagdardaras a limmasat...
  
  Naluho ti uneg ti kuarto. Ti adayo a sikigan ket okupado ti sopa iti suli a naaramid iti nangisit a lalat ken nauneg a plush. Nagtugaw iti asideg ti sarming a lamisaan nga addaan iti karape a paginumen, arak ken espiritu, idinto ta iti sabali a suli adda makina a nangitukon iti kape ken tsa. Naiplastar dagiti merienda iti sarming a lamisaan. Immisem ni Marsh iti amin dagitoy.
  
  Komportable, ngem apagbiit laeng. Pagtuladan.
  
  Inbukbokna ti maysa a pod ti kapigsaan a kape ket inur-urayna bassit a mabuong. Kalpasanna, nagtugaw iti sopa ket inruarna ti laptopna, a siaannad nga inkabilna ti backpack-na iti lalat nga upholstery iti abayna. Saan pay a pulos a kasta ti pannakaay-ayo ti nuklear a bomba, napanunotna, nga apagbiit a pinampanunotna no rumbeng nga agaramid iti bukodna a serbesa para iti dayta. Siempre, para iti lalaki a kas ken ni Marsh, saan a narigat daytoy, ket iti sumagmamano a minuto addan ti ag-alingasaw a tasa iti backpack ken bassit a cupcake nga addaan iti frosting iti sikigan.
  
  Immisem ni March. Nasayaat amin.
  
  Nag-internet-ak; dagiti confirmatory emails ti nangipakaammo kenkuana a ti Forward helicopter ket sumsumrek metten idiay Colombia. Awan pay ti naipangato a bandera iti sadinoman, ngem sumagmamano laeng nga oras ti napalabas sipud idi pimmanaw iti bazaar a naan-anay. Nalpas ni Marsh ti inumenna ket nangibalkot iti bassit a supot ti sandwich para iti sumaruno a panagtayab, sa in-press-na ti buton ti intercom.
  
  "Nakasaganaak a pumanaw."
  
  Duapulo a minuto kalpasanna ket addan manen iti tangatang, nagbaliwbaliw ngem komportable ti panagtayab ti nuklear a backpack. Agturongda idiay Panama, a sadiay a leppasenna dagiti napartak a panagtayabna ken rugianna ti makabannog a paset ti panagdaliasatna iti daga. Inaramid ti piloto ti dalanna iti tangatang ken iti aniaman a panagpatrolia, ti kasayaatan iti inaramidna, ket guapo ti sueldona gapu iti dayta. Bayat a nangrugin nga agparang ti balabala ti Panama iti kannigid a tawa, nangrugin a naamiris ni Marsh no kasano nga ad-adda nga asideg iti Estados Unidos ti America.
  
  Adda umay a bagyo, kailian, ket saan a nalaka a pumanaw...
  
  Nagnaed idiay Siudad ti Panama iti sumagmamano nga oras, namindua a nagsukat iti kawes ken namin-uppat a nagdigos, tunggal gundaway addaan iti sabali a nabanglo a shampoo. Makaay-ayo ti panaglalaok dagiti ayamuom ken nangparmek iti nakapsut nga ayamuom ti ling-et. Namigat ken pangngaldaw, uray no oras ti pangrabii, ket imminum iti tallo a baso nga arak, tunggal maysa manipud iti sabali a botelia ken naiduma ti kolorna. Nasayaat ti biag. Nagtalinaed a di nagbaliw ken saan a makaparegta ti buya iti ruar ti tawa, isu nga inruar ni Marsh ti kahon ti lipstick nga inurnongna iti kasta laeng nga okasion ket pintaanna ti sarming iti naraniag a nalabaga. Nakatulong daytoy, uray iti apagbiit laeng. Kalpasanna, rinugian ni Marsh a panunoten no kasano ti panangdilpat iti dayta a panel a nadalus, ngem iti dayta a kanito ti ping ti sumsumrek a mensahe ti nangsinga kadagiti arapaapna.
  
  Ti napattapatta nga oras ti isasangpet ket 15 a minuto.
  
  Nagngirsi ni March, naragsak ngem madanagan iti isu met laeng a tiempo. Uppat a pulo nga oras a panagdaliasat ti adda iti masanguanan iti sumagmamano kadagiti kadadaksan a kalsada iti rehion. Saan la ketdi a makaparegta daytoy a kapanunotan. Nupay kasta, apaman a malpas, awan patinggana nga ad-adda a makapainteres ti sumaganad a tukad. Inurnong ni March dagiti bambanagna, inurnosna dagiti bukel ti kape, botelia ti arak ken pinggan sigun iti kolor, sukog ken kadakkel, sa nagturong iti ruar.
  
  Agur-uray ti SUV, agpurpuros iti igid ti kalsada, ken nakaskasdaaw ti kinakomportablena. Rinebba ni Marsh ti nuklear a bomba, ingalutna ti seat belt-na iti dayta, sa inasikasona ti bagina. Nag-chat bassit ti drayber sakbay a nabigbigna a saan a maseknan ni Marsh iti bukodna a shitty little life, ket kalpasanna, nagturong iti likudan ti manibela. Awan patinggana ti dalan iti sanguanan.
  
  Naglabas ti adu nga oras. Nagdisso ti SUV, sa nagkintayeg, sa nagdisso manen, a nagsardeng iti sumagmamano a daras para iti gas ken spot check. Saan nga agpeggad ti drayber a maguyod gapu iti bassit a basol. Ngamin, sabali laeng a lugan dayta kadagiti adu, sabali pay a kirmat ti biag nga agdaldaliasat iti agnanayon a haywey nga agturong kadagiti di ammo a destinasion, ket no agtalinaed a di naisangsangayan, lumabas a di madmadlaw.
  
  Ket kalpasanna, naidda ni Monterrey iti sango. Nalawa ti isem ni March, nabannog ngem naragsak, ta nasurok a kagudua ti nalpasen ti atiddog a panagdaliasat.
  
  Naidda ti nuklear a portpolyo iti sibayna, nga itan ket sumagmamano laeng nga oras manipud iti beddeng ti E.U.
  
  
  KAPITULO DUA
  
  
  Inaramid ni March ti sumaruno a paset ti panagdaliasatna iti sidong ti pannakaabbong ti naan-anay a sipnget. Lugar dayta a mabalin a mangabak wenno maabak ti aniaman; maysa a di ammo a banag, nga impangato iti di mabilang a gatad dagiti lokal nga amo ti kartel, ti naiyeg iti ladawan. Siasino ti makapugto iti kapanunotan dagiti kasta a tattao? Siasino ti makaammo no ania ti sumaruno nga aramidenda?
  
  Siempre saan nga isuda... wenno ni Julian Marsh. Isu ket nakababain a naibiahe agraman ti sangadosena a dadduma pay a tattao iti likudan ti maysa a trak nga agturong iti beddeng. Iti sadinoman iti dalan, inddep daytoy a trak ti haywey ket naungaw iti kasipngetan. Awan ti silaw, awan ti karatula, ammo ti drayber daytoy a ruta a nabedbedan ti matana - ken nasayaat ta ammona.
  
  Nagtakder ni Marsh iti likud ti trak, a dumdumngeg iti panagsasarita ken di pannakapnek dagiti pamilia. Nagparang iti sanguananna ti kadakkel ti planona. Saan nga umdas ti kabiitan ti kanito ti isasangpetna idiay New York. Idi nagpreno ti trak ken naglukat dagiti makinlikud a ridaw kadagiti nagrasa a bisagra, immuna a rimmuar, a nagsapul iti lider dagiti armado a nagtakder a guardia.
  
  "Diablo," kinunana, nga inusarna ti code word a mangipabigbig kenkuana a VIP traveler ken immanamong a mangbayad. Nagtung-ed ti lalaki, ngem kalpasanna dina inkankano, nga impastorna ti amin iti bassit a bunggoy iti sirok dagiti nalawa a sanga ti agbitbitin a kayo.
  
  "Napateg itan," kinunana iti Espaniol, "nga aggarawka a siuulimek, dika agsao iti aniaman ken aramidem ti naibaga kenka. No saanmo nga aramiden daytoy, putdek ti karabukobmo. Maawatanyo kadi?"
  
  Buybuyaen ni Marsh ti panangsabat ti lalaki iti panagkita ti amin, agraman ti panagkitana. Nangrugi ti martsa kalpasan ti apagbiit, iti igid ti narangkis a kalsada ken iti napuskol a kayo. Nagkir-in ti lawag ti bulan iti ngato, ket masansan nga aguray ti mangidadaulo a Mexicano agingga nga inlemmeng dagiti ulep ti kinaraniag sakbay nga ituloyna. Manmano unay a sasao ti naisao, ket dagidiay laeng babaen kadagiti lallaki nga addaan iti paltog, ngem kellaat a nasarakan ni Marsh ti bagina a mangtartarigagay a makasao iti bassit nga Espaniol -wenno nalabit adu.
  
  Nagtaray iti tengnga ti linia, a dina impangag dagiti mabutbuteng a rupa iti aglawlawna. Kalpasan ti maysa nga oras nagbannayatda, ket nakita ni Marsh iti sanguanan ti agtubtubo a darat a tanap a nabuntonan kadagiti napardas a kayo, cacti ken sumagmamano a dadduma pay a mula. Nagkullayaw ti sibubukel a grupo.
  
  "So far so good," inyarasaas ti lider. "Ngem ita ti karirigatan a paset. Saan a kanayon a mamonitor ti Border Patrol ti intero a beddeng, ngem mangaramidda kadagiti naiparna a panangsukimat. Iti amin a tiempo. Ket sika," intung-edna idi Marso, "nagkiddaw a bumallasiw iti Diablo. Sapay koma ta nakasaganaka para iti daytoy."
  
  Nagkidem ni March. Awan ti ideyana no ania ti pagsasaritaan ti bassit a lalaki. Nupay kasta, di nagbayag nangrugin a maungaw dagiti tattao, a tunggal maysa ket addaan iti bassit a grupo dagiti imigrante, agingga a ni laeng Marsh, ti lider, ken maysa a guardia ti nabati.
  
  "Siak ni Gomez," kinuna ti lider. "Ni Lopez daytoy. Sitatalged nga idalanmikayo iti tanem."
  
  "Ket ngay dagita a lallaki?" Nagtung-ed ni Marsh kadagiti pumanaw nga imigrante, nga insuotna ti kasayaatan a peke nga American accent-na.
  
  "Lima ribu laeng ti bayadda iti maysa nga ulo." Inaramid ni Gomez ti dismissive gesture. "Agpeggadda iti bala. Dika madanagan, makapagtalekka kadakami."
  
  Nagpigerger ni Marsh idi makitana ti nasikap nga isem a sititibker a naikapet iti rupa ti giyana. Siempre, naannayas unay ti intero a panagdaliasat tapno manamnama nga agtultuloy dayta. Ti saludsod ket: kaano ngata a rauten isuna?
  
  "Sumrektayo iti tanem," kinunana. "Mariknak dagiti usiuso a panagsiddaaw ditoy."
  
  Saan a maitured ni Gomez ti panagkidem ti panagdanag a nagsilnag iti rupana, ket in-scan ni Lopez ti sipnget iti aglawlawna. Kas maysa, inturong dagiti dua a lallaki iti daya a direksion, iti bassit nga anggulo, ngem agturong iti beddeng. Naglumba ti Marso, nga inggagarana ti nagbiddut ken kasla saan nga umdas. Adda idi tiempo nga inikkan pay ketdi ni Lopez iti tulong, nga inkatalogo ni Marsh idi agangay, nga insuratna dayta kas pagkapuyan. Isu ket saan a pulos nga eksperto, ngem ti awan patinggana a kuenta iti banko ket naminsan a nangipalubos kenkuana iti adu a labes dagiti material a silo, kapadasan dagiti kampeon ti lubong iti martial arts ken dati a soldado ti espesial a puersa a karaman kadakuada. Ammo ni Marsh ti sumagmamano a trick, uray kasano ti kinagarbo dagitoy.
  
  Nagnada iti sumagmamano a tiempo, ti disierto ket nagsaknap iti aglawlawda, dandani naulimek. Bayat ti panagparang ti turod iti sanguanan, naan-anay a nakasagana ni Marsh a mangrugi iti panagpangato, ngem nagsardeng ni Gomez ket intudona ti maysa a tampok a dina koma pulos makita no saan. Sadiay a nagsabat ti nadarat a daga iti naalumamay a natiritir a sakaanan ti turod, adda dua a babassit a kayo a nagsabat iti napuskol a brush. Nupay kasta, saan a napan ni Gomez iti daytoy a lugar, no di ket naannad a tallopulo nga addang iti kannawan, ket kalpasanna sabali pay a sangapulo a simmang-at iti karangkis a bakras. Apaman a nakadanon sadiay, sinukimat ni Lopez ti lugar buyogen ti awan patinggana a panangaywan.
  
  "Nadalus," kinunana kamaudiananna.
  
  Kalpasanna, nakasarak ni Gomez iti maysa a pedaso ti naitabon a tali ket rinugianna ti nagguyod. Nakita ni Marsh ti bassit a paset ti bakras ti turod a timmakder, nga agsisinnukat dagiti bato ken brush tapno maipalgak ti kas kadakkel ti tao nga abut a naikitikit iti sibibiag a bato. Naglusdoy ni Gomez iti uneg, sa intudo ni Lopez ti bariles ti paltogna ken ni Marsh.
  
  "Ita sika." Uray sika."
  
  Simmurot kenkuana ni March, a siaannad a nagtalinaed a nababa ti ulona ken buybuyaenna ti silo nga ammona a sumagmamano laeng nga addang ti kaadayona tapno mai-spring. Kalpasanna, kalpasan ti sumagmamano a panagpanunot, nagbaliw ti kanal ti lalaki nga addaan iti dua a sikigan, nga inkeddengna ti umatras iti sipnget.
  
  Naguray ni Lopez, intag-ay ti paltog. Naglislis ni March, nagkiskis ti botasna iti nabato a bakras. Inyunnat ni Lopez ti imana, nga intinnag ti igam, ket inyulog ni Marsh ti innem a pulgada a tadem, nga insuksokna ti murdongna iti carotid artery ti sabali a lalaki. Nagkidem dagiti mata ni Lopez ket intag-ayna ti imana tapno mapasardeng ti panagayus, ngem awan ti panggep ni Marsh nga aramiden dayta. Dinanogna ni Lopez iti nagbaetan dagiti matana, inagawna ti paltog kenkuana, sa sinipa ti matmatayen a bagina iti turod.
  
  Kantotmo ti bagim.
  
  Intinnag ni Marsh ti riple, ta ammona a naparpartak a mabigbig ni Gomez ngem iti kasapulan no makitana dayta iti ima ni Marsh. Kalpasanna simrek manen iti tanem ket napardas a nagna iti orihinal a pagnaan. Narangkis ken nakasagana dayta, a sinuportaran dagiti agtayyek a beam ken agtedtedted ti buli ken mortar manipud iti atep. Naan-anay a ninamnama ni Marsh a maitabon iti aniaman a kanito. Dimmanon ti timek ni Gomez kadagiti nabara a lapayagna.
  
  "Saan nga agdanag. Ulbod laeng a pagserkan tapno butbutngen ti asinoman a mabalin a maitibkol iti daytoy a tanem. Mapanka pay a nababbaba, gayyemko."
  
  Ammo ni Marsh nga eksakto no ania ti agur-uray kenkuana nga "ad-adda pay," ngem ita addan bassit nga elemento ti pannakaklaat. Ti narikut a paset ket ti panangbaldado iti igam ni Gomez a di nakaro ti pannakadangran. Rinibu pay laeng a kilometro ti kaadayo ti New York.
  
  Ket kasla ad-adayo nga amang bayat ti panagtakderna bayat ti kaaddana iti sirok ti disierto ti Mexico, a mariknana ti rugit nga agtartaray iti likudanna, ken napalikmutan iti angot ti ling-et ken mulmula, a dagiti matana ket agsasaruno iti buli.
  
  Nag-ventured ni March nga immasideg, nga adda idi tiempo a nagkarayam ken nangiguyod iti likudanna ti backpack, a ti tali ket nabalkot iti gurongna. Adu ti kawes ditoy, napanunotna iti maysa a punto. Bado laeng ken mabalin a sipilio. Napintas nga cologne. Maysa a supot ti kape... pinampanunotna no sadino ti mabalin a nangikabilan dagiti Americano kadagiti alikamen a pangrukod iti radiasion, sa nangrugin a madanagan maipapan iti radiasion a mismo. Manen.
  
  Daytoy ket nalabit banag a rumbeng koma a sukimatem sakbay a mapanka.
  
  Bueno, masapul nga agbiag ken agsursuroka.
  
  Pinilit ni March ti bagina a nagkatawa bayat ti iruruarna manipud iti akikid a tanem nga agturong iti dakdakkel nga amang. Nagsanud ni Gomez, inyunnatna ti imana tapno tumulong.
  
  "Adda nakakatkatawa?"
  
  "Wen, dagiti fucking ngipenmo."
  
  Nagbuya ni Gomez, nakigtot ken saan a mamati. Kasla daytoy a sentensia ti maudi a namnamaenna a mangngeg iti daytoy a tukad ti panagdaliasatda. Kinalkula ni Marsh no ania ti mabalin a dayta. Bayat ti panangpadas ni Gomez a mangpanunot iti dayta, timmakder ni Marsh, in-twirk-na ti paltog kadagiti ima ni Gomez ket in-drive-na ti butt iti ngiwat ti sabali a lalaki.
  
  "Ita, maawatam ti kayatko a sawen?"
  
  Nakiranget ni Gomez iti amin a pigsana, nga induronna ni Marsh ken insublina ti bariles iti bagina. Nagdisso ti dara manipud ngiwatna bayat ti panagngaretngetna ken nagtinnag dagiti ngipenna iti suelo. Nag-dove ni Marsh iti sirok ti atiddog a bariles ket nangipaay iti napigsa a danog iti panga ken sabali pay iti sikigan ti ulo. Nagkidem ni Gomez, ipalgak dagiti matana a dina pay la mamati a daytoy karkarna a pato ti nangparmek kenkuana.
  
  Inguyod ni Marsh ti kutsilio manipud iti kalub iti sikigan ti Mexican bayat ti panaglalabanda. Nagdardaras a pimmanaw ni Gomez ta ammona no ania ti sumaruno a mapasamak. Nadungparna ti bato a diding, a naburak ti abagana ken bungona gapu iti nadagsen nga asug. Nangipuruak ni Marsh iti punch a nag-bounce off iti Mexican sa nadungparna ti roca. Nagdisso ti dara manipud kadagiti bukodna a gurong. Timmakder manen ti paltog, ngem nagderetso ni Marsh isu nga adda iti nagbaetan dagiti sakana, ti paset ti negosio ket nagbalin itan nga awan serserbina.
  
  In-headbut ni Gomez, naglaok ti darada ken naiwarsi kadagiti diding. Nagkidem ni March, ngem liniklikanna ti simmaruno a danog, sa nalagipna ti kutsilio nga iggemna pay laeng iti makannigid nga imana.
  
  Nabileg a panangiduron, ket ti kutsilio ti nangarab kadagiti gurong ni Gomez, ngem intinnag ti Mexicano ti paltog ket inkabilna ti dua nga imana iti ima ni Marsh babaen ti kutsilio, iti kasta napasardeng ti puersa ti danog ken intabonna ti tadem. Naballikug ti ut-ot ti langana, ngem nabaelan ti lalaki a linapdan ti di maliklikan nga ipapatay.
  
  Dagus a nagkonsentrar ni March iti nawaya nga imana, nga inusarna dayta a mangdungpar iti maulit-ulit, a mangsapsapul kadagiti nakapuy a paset. Naggigiddan a nakiranget dagiti lallaki agingga a kabaelanda, nga in-inut nga agpangato ken agpababa iti tanem, a nadungparda dagiti kayo a bileg ken naglayagda kadagiti bunton ti pitak. Nagtaray dagiti ayus ti ling-et iti darat; nadagsen a panagngaretnget, nga umasping iti panagrutrut dagiti baboy, ti nangpunno iti artipisial nga espasio. Awan ti asi, ngem awan ti nadanon a daga. Innala ni Gomez ti tunggal kumpas a kas iti seasoned street fighter nga isu, ket nangrugi nga umuna a kumapuy ni Marsh.
  
  "Sigagagar...ur-urayennak a...puted...putedka..." Nakaro ti anges ni Gomez, naatap dagiti matana, nadara dagiti bibigna ken naitapuak iti likud.
  
  Nagkedked ni Marsh a matay iti daytoy agmaymaysa, impierno a lugar. Insublina ti kutsilio, nga inyadayona iti bagi ni Gomez, sa nagsanud, a nangted kadagiti dua a lallaki iti sumagmamano a kadapan ti kaadayona. Naidda ti pistola iti suelo, naibelleng.
  
  Kasla sairo ti rinaut ni Gomez, nga agpukpukkaw, aggurgurruod. In-deflect ni Marsh ti atake kas iti naisuro kenkuana, inturongna ti abagana ken pinalubosanna ti bukod a momentum ni Gomez a mangidungpar iti ulona iti kasungani a diding. Kalpasanna, sinipa ni Marsh ti duri. Saanna nga inusar manen ti kutsilio agingga a ti panungpalan ket maysa a nasakbay a konklusion. Naisuro met kenkuana a ti nalawag unay nga igam ket saan a kanayon a kasayaatan nga usaren.
  
  Inngato ni Gomez ti bagina iti diding, inbitinna ti ulona, sa nagsubli. Nagtungtung-ed ni March iti nalabaga ti dara a rupa ti demonio. Iti apagbiit naallukoyna, ti panagduma ti nalabaga a rupa ken puraw a tengnged, dagiti nangisit nga abut a dati a nakaisaadan dagiti duyaw a ngipen, dagiti nalabaga a lapayag a dandani nakakatkatawa a nagtubo iti agsumbangir a sikigan. Nag-swing ni Gomez iti danog. Nadungpar ni Marsh iti sikigan ti ulona.
  
  Ita, nakalukat ni Gomez.
  
  Immasideg ni Marsh, nga agtulidtulid ti ulona, ngem nagtalinaed nga umdas ti pannakaammona tapno aktual a duyogan ti kutsilio, nga inturongna ti tadem iti puso ti sabali a lalaki. Nagkidem ni Gomez, nagsippayot ti angesna manipud iti naburak a ngiwatna, sa sinabatna ti panagkita ni March.
  
  "Binayadaka iti naimbag a nakem," inanges ni March. "Alaem la koma ti kuarta."
  
  Ammona a dagitoy a tattao ket traidor iti nakaisigudan ken, awan duadua, gapu met iti edukasion. Ti panangliput ti maikadua wenno maikatlo a panunotda iti dayta nga aldaw, kalpasan ti "apay nga adda dara kadagiti imak?" ken "siasino ngata ti nagtungpalak a nangpapatay idi rabii?" Nalabit adda met kapanunotan maipapan iti pagbanagan ti dosis ti cocaine. Ngem ni Gomez... alaenna la koma ti kuarta.
  
  Nagbuya ni Marsh bayat ti panagdisso ti lalaki iti daga, sa nag-stock. Isu ket nasugatan ken agsakit, ngem medio saan a nadangran. Agpigpigerger ti ulona. Imbag laengen ta napanunotna nga ikabil ti paracetamol iti maysa kadagiti babassit a supot iti backpack-na, nga adda iti abay ti nuklear a bomba. Isu a kombeniente dayta. Adda met paketena a baby wipes sadiay.
  
  Pinunas ni March sa inalun-onna a namaga dagiti pildoras. Nalipatanna ti nangitugot iti danum. Ngem kanayon nga adda, saan kadi?
  
  Saanna a timmaliaw iti bangkay, imbabana ti ulona ket rinugianna ti atiddog a panagdaliasat iti tanem iti uneg ti daga nga agturong idiay Texas.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtultuloy dagiti oras. Nagtaray ni Julian Marsh iti baba ti America nga addaan iti nuklear nga igam a naigalut iti likudanna. Mabalin a basbassit ti alikamen ngem iti ninamnamana - nupay nabuong pay laeng ti backpack - ngem saan a nababbaba ti kadagsen dagiti makin-uneg a kuartel. Kimpet ti parsua kenkuana a kasla di matarigagayan a gayyem wenno kabsat, a nangguyod kenkuana nga agsubli. Narigat ti tunggal addang.
  
  Sipnget ti nanglikmut ken dandani inalun-onna, a naburak laeng ti sagpaminsan a nakabitin a lawag. Adu ti naburak, adu unay. Nadam-eg ditoy baba, maysa a bunggoy dagiti di makita nga animal a kanayon a mangpalpalagip kadagiti bang-ar a ladawan iti panunotna nga agay-ayam iti nakaam-amak a panagtutunos iti sagpaminsan a panaggagatel nga agtartaray nga agpangato kadagiti abagana ken agpababa iti durina. Limitado ti kaadu ti angin, ket nakapuy ti kalidad ti adda sadiay.
  
  Nangrugi a mariknana ti nakaro a pannakabannog ket nangrugin nga ag-hallucinate. Maysa nga aldaw isu ket kinamat ni Tyler Webb ken kalpasanna ti maysa a dakes a troll. Namindua a natnag, a nangkiskis kadagiti tulang ken sikona, ngem inkagumaanna ti timmakder. Nagbalin ti troll a makapungtot a Mexicano sa nagbalin a walking taco a napalamanan iti nalabaga ken berde a sili ken guacamole.
  
  Bayat ti panaglabas dagiti milia, nangrugin a mariknana a mabalin a dina makadanon, a nasaysayaat ti pagbanagan dagiti bambanag no agidda laeng iti apagbiit. Agturogka bassit. Ti laeng nangpasardeng kenkuana ket ti naraniag a dasigna-ti paset a dati a natangken ti ulona a nakalasat iti kinaubingna idi kayat ti amin a dadduma nga awanen.
  
  Kamaudiananna nagparang dagiti naraniag a silaw iti sanguanan ket naaramidna a bimmallasiw iti sabali a pungto ti tanem ket kalpasanna binusbosna ti adu a minuto a nangtingiting no ania a kita ti panangawat ti mabalinna a magun-od. Kinapudnona, dina ninamnama ti aniaman nga admissions committee-saan a pulos a ninamnama a makadanon iti daga dagiti nawaya.
  
  Sigun iti planona, nangorganisar iti naan-anay a naisina a transportasion iti daytoy a pungto. Naannad ni Marsh ken awan ti maag. Rumbeng a nakapuesto ti helikopter iti sumagmamano a milia ti kaadayona, nga agur-uray iti awagna. Inikkat ni Marsh ti maysa kadagiti tallo a sumsumged a selda a nailatang iti aglawlaw ti bagina ken iti backpack-na ket immawag.
  
  Iti miting, awan uray maysa a sao a naibaga, awan ti naaramid a komento maipapan iti dara ken rugit a nangabbong iti rupa ken buok ni Marsh. Inngato ti piloto ti tumatayab iti tangatang ket nagturong iti Corpus Christi, ti sumaganad ken penultimate a pagsardengan iti engrande nga adbentura ni Marsh. Maysa ti sigurado, addanto estoria nga isalaysayna...
  
  Ket awan ti mangibaga kadakuada. Ti laeng saanmo nga inranud kadagiti sangaili iti party ket no kasano a nabalinam ti nangipuslit iti nuklear a portpolyo manipud Brazil agingga iti East Coast ti America.
  
  Intukon ni Corpus Christi ti apagbiit a panaginana, napaut a panagdigus ken apagbiit a panagturog. Sumaruno ti duapulo ket uppat nga oras a panagbiahe idiay New York, ket kalpasanna...
  
  Armagedon. Wenno uray la ti igid dayta.
  
  Immisem ni Marsh idi nakaidda a nakasango iti kama a naitabon ti ulona iti unan. Dandani saan a makaanges, ngem medio nagustuanna ti rikna. Ti trick ket ti panangkombinsir kadagiti agtuturay nga isu ket napasnek ken ti bomba ket pudno. Saan a natangken - ti maysa a panangkita kadagiti lata ken ti fissionable material ket mangaramid kadakuada nga agtugaw ken agpalimos. Apaman a naaramid dayta... inladawan ni Marsh ti panagbukbok dagiti doliar, kas iti sumagmamano a slot machine idiay Las Vegas a mangitupra iti kuarta iti kapartak ti knots. Ngem amin ket gapu iti nasayaat a panggep. Ti kaso ni Webb.
  
  Mabalin a saan. Adda bukodna a plano ni Marsh nga itungpal bayat a ti karkarna a lider dagiti Pythian ket mangkamkamat kadagiti balangaw.
  
  Nagdisso iti kama, a nagdisso kadagiti tumeng sakbay a timmakder. Inkabilna ti sumagmamano a lipstick. Inurnosna manen dagiti aruaten ti kuarto tapno adda kaipapanan dagitoy. Dimsaag ket naglugan iti elevator a bimmaba iti basement, a sadiay ti agur-uray kenkuana ti naabangan a lugan.
  
  Chrysler 300. Ti kadakkel ken kolor ti bleached whale.
  
  Sumaruno a pagsardengan... ti siudad a di pulos nakaturog.
  
  
  * * * .
  
  
  Awan ti panagregget ni Marsh a nangimaneho iti kotse bayat a dimteng iti imatang ti nalatak iti lubong a Skyline. Kasla nakakatkatawa ti kinalaka ti agmaneho iti daytoy a kotse nga agturong idiay New York, ngem kalpasanna siasino ti makaammo a naiduma dayta? Bueno, mabalin nga adda. Nasurok a tallo nga aldaw ti napalabas sipud idi pimmanaw iti bazaar ni Ramses. Kasano ngay no nagruar ti damag? Awan ti nagbaliwan ti martsa. Sabali laeng a biahero, nga aggargaraw iti biag iti agsikkosikko a dalan. No malpas ti ay-ayam, mabiit unay a maammuanna dayta. Ta no saan... inkari ni Webb nga ipaay ni Ramses dagiti tattao a mayat a tumulong iti daytoy. Agbilbilang idi ni Marso kadakuada.
  
  Bulsek a nagmaneho ni Marsh, a dina ammo wenno maseknan unay no ania ti sumaruno a mapasamak. Naannad nga umdas ti panagsardengna sakbay a simrek iti dakkel a siudad, a nagkamang iti rabii iti bangir ti karayan bayat a mangrugin a lumnek ti init, a nangrikrikut iti naiparna a ruta ti panagdaliasatna. Umdasen ti sukog-L a motel, nupay nagargari ken di mailibak a narugit dagiti pagiddaan, ken dagiti kuadro ti tawa ken pingir dagiti suelo ket nalupkopan iti sumagmamano a pulgada a nangisit a rugit. Nupay kasta, saan a naisangsangayan, di naiplano ken dandani di madlaw dayta.
  
  Dayta ti gapuna nga agarup tengnga ti rabii, nagtugaw a diretso, agpigpigerger ti pusona, idi adda nagtuktok iti ridaw ti kuartona. Naglukat ti ridaw iti paradaan, isu nga iti amin a kinapudno, mabalin nga asinoman dayta manipud iti naiwawa a nabartek a sangaili agingga iti maysa a prankster. Ngem mabalin met a polis.
  
  Wenno SEAL Team Six.
  
  Inladawan ni Marsh dagiti kutsilio, kutsara ken baso sa insublina ti kurtina tapno kumita iti ruar. Ti nakitana ti nangpanaw kenkuana a di makasao iti apagbiit.
  
  Ania ti...?
  
  Naguni manen ti panagtuktok, nalag-an ken presko. Saan a nagduadua ni Marsh a nanglukat iti ridaw ket pinalubosanna ti lalaki a sumrek.
  
  "Nasorpresanak," kinunana. "Ket saan unay a masansan a mapasamak dayta kadagitoy nga aldaw."
  
  "Nasayaat ti riknak a kas iti kasasaadna," kinuna ti bisita. "Maysa kadagiti adu a galadko."
  
  Pinampanunot ni March dagiti dadduma, ngem dina kasapulan ti kumita iti adayo unay tapno madlawna ti di kumurang a sangadosena. "Naminsan laeng a nagkitakami idi."
  
  "Wen. Ket dagus a nariknak ti panagkabagian."
  
  Nagderetso ni March, ita tarigagayanna koma dayta maikapat a nagdigos. "Impagarupko a natay wenno natiliw amin dagiti Pythia. Malaksid kadakami ken Webb."
  
  "Kas makitam," inwaras ti bisita dagiti imana, "nagbiddutka."
  
  "Maragsakanak." Nagpeke ni March iti isem. "Napnek unay."
  
  "Ay," immisem met ti bisitana, "agbalinka nga agmaymaysa."
  
  Pinadas ni March nga iduron ti rikna a namimpinsan a simmangpet amin a kasangayna. Karkarna daytoy a babai, nalabit karkarna a kas kenkuana. Adda kayumanggi a buokna a naputed iti estilo a spiky; berde-asul dagiti matana, eksakto a kas kenkuana. Kasano a nakabutbuteng dayta? Buklen ti kawesna ti berde a delana a pullover, naraniag a nalabaga a maong ken navy blue a Doc Martins. Iti maysa nga imana ket nakaiggem iti sangabaso a gatas, iti sabali ti maysa a baso nga arak.
  
  Sadino ti nakaalaanna...?
  
  Ngem saan a talaga a napateg dayta. Nagustuanna nga isu ket naisangsangayan, nga uray kasano ket maawatanna isuna. Nagustuanna ta rimmuar iti awan. Nagustuanna ta naan-anay a naiduma isuna. Dagiti puersa ti sipnget ti nangipit kadakuada iti tunggal maysa. Dandanin aglalaok ti blood red wine ken bleaching white milk.
  
  Innala ni March ti sarming kenkuana. "Kayatmo kadi ti adda iti ngato wenno iti baba?"
  
  "Ay, diak pagdanagan. Kitaentayo no sadino ti pangipanan kadatayo ti mood."
  
  Isu nga inposision ni Marsh ti nuklear a bomba iti ulo ti kama a sadiay agpada a makitada dayta ket nakitada babaen kadagiti mata ni Zoe Shears ti kanayonan a kislap a kasla kometa. Nabileg, makapapatay, ken talaga a freaky daytoy a babai. Nalabit nauyong. Banag a maibagay kenkuana nga awan patinggana.
  
  Bayat ti pananguksobna iti kawesna, nagallaalla ti nabingay a panunotna tapno utobenna ti dandanin mapasamak. Ti panangpanunot iti amin a ragsak a naikari para iti bigat ken iti aldaw kalpasan ti bigat, inton iparintumengda ti America ken naragsakda iti nuklear a bomba, ti namagbalin kenkuana a naan-anay a nakasagana para ken ni Zoey bayat nga iguyodna ti pantalonna nga agpababa ken simmang-at.
  
  "Awan ti foreplay?" sinaludsodna.
  
  "Bueno, idi inkabilmo dayta a backpack a kasta laeng," kinunana a mangbuybuya iti nuklear a bomba a kasla mabalinna a buyaen. "Naamirisko a diak kasapulan."
  
  Immisem ni March gapu iti naragsak a pannakaklaatna. "Uray siak".
  
  "Makitam kadi, ayat?" Imbaba ni Zoe ti bagina kenkuana. "Naaramidkami para iti tunggal maysa."
  
  Kalpasanna, naamiris ni Marsh a makitana ti in-inut nga aggaraw, nalabes ti kinalabagana nga asnona iti anniniwan ti sarming a nakabitin iti diding a direkta iti ngatuen ti daan a kahon, ken iti likudanna ti mismo a backpack, a naikabil iti tengnga dagiti unan ti kama. Tinaliawna ti nasayaat ti pannakakurbana a rupana.
  
  "Damn," insungbatna. "Saan a kasapulan ti adu a panawen".
  
  
  KAPITULO TALLO
  
  
  Agsagsagana ni Matt Drake para iti wildest ride ti team agingga ita. Maysa a di makaay-ayo, makapasakit a rikna ti nagnaed iti abut ti tianko, ket awan ti pakainaiganna iti narangkis a panagtayab, resulta laeng ti tension, danag ken pannakarurod kadagiti tattao a mabalin a mangpadas a mangaramid kadagiti kasta a nakaam-amak a krimen. Nakipagrikna kadagiti tattao iti lubong a napan iti inaldaw nga aramidda, ignorante ngem kontento. Isuda dagiti tattao a nakilabanna.
  
  Napno dagiti helikopter kadagiti soldado a maseknan ken nangikabil iti bagbagida iti pannakadangran dagiti tattao a namagbalin iti lubong a nasayaat a lugar a pagnaedan. Adda ti intero a SPEAR team, malaksid kada Karin Blake ken Beauregard Alain ken Bridget McKenzie - aka Kenzie, ti katana-wielding, artifact-smuggling, dati nga ahente ti Mossad. Pinanawan ti team ti nadadael a "maudi a bazaar" ni Ramses iti kasta unay a panagdardaras isu a napilitanda a mangikuyog iti amin.Awan ti maysa a minuto a maabak, ket nakasagana, naipakaammo ken nakasagana ti intero a team a mangdungpar kadagiti kalsada ti New York iti a panagtaray.
  
  Manipud iti pudno a kabakiran agingga iti kongkreto a kabakiran, napanunot ni Drake. Saankami a pulos nga agserra.
  
  Iti aglawlawna ket dagiti mapagtalkan nga agsinnabat a linia ken nadawel a dalluyon ti biagna. Da Alicia ken Bo, May ken Kenzi, ken Torsten Dahl. Iti maikadua a helikopter da Smith ken Lauren, Hayden, Kinimaka ken Yorgi. Nagtaray ti grupo iti law-ang ti tangatang ti New York, a naikkaten ni Presidente Coburn, ket nagbangkoda a natadem, a nagdardarasda kadagiti giwang iti nagbaetan dagiti skyscraper ken bimmaba nga agturong iti sukog kuadrado nga atep. Ti riribuk ti nangkabil kadakuada. Nagkidem ti radio bayat ti panaglabas ti impormasion. Mailadawan laeng ni Drake ti kinaariwawa dagiti kalsada iti baba, dagiti agdardaras nga ahente ken naariwawa a SWAT team, ti impierno a kapanunotan ti headlong rush tapno maisalakan ti New York ken ti East Coast.
  
  Immanges iti nauneg, a mariknana a nariribuk ti sumaganad a sumagmamano nga oras.
  
  Natiliw ni Dal ti imatangna. "Kalpasan daytoy agbakasionak."
  
  Dinayaw ni Drake ti panagtalek ti Swede. "Kalpasan daytoy, kasapulantayo amin ti maysa."
  
  "Ala, saanka nga umay kumuyog kaniak, Yorkie."
  
  "Awan ti aniaman. Siguradoak unay a ni Joanna ti mangimaton uray kaskasano."
  
  "Ania ngata ti kayat a sawen dayta?"
  
  Napartak a bimmaba ti helikopter, a nangipatulod iti tianda iti stratosphere.
  
  Nagkidem ni Alicia. "La la ammomi no siasino ti mangtartarawidwid iti balay ni Daley, ni Torsti. Ammomi".
  
  Nagngirsi ti Sueko, ngem awanen ti sabali a komentona. Nagsinnukat ni Drake iti isem ken ni Alicia sa nadlawna a buybuyaen ni Mai ida a dua. Damn, kasla awan ti pakadanagantayo uray kaskasano.
  
  Inwagwag ni Alicia ken ni Mai. "Siguradoka kadi a kabaelanmo ti kastoy nga aramid, Sprite, kalpasan ti panangputedmo iti bagim bayat ti panagbarbasmo itay laeng nabiit?"
  
  Saan a nagbaliw ti langa ni May, ngem nagduadua a nangiyunnat iti imana tapno sagidenna ti baro a pilat iti rupana. "Dagiti nabiit pay a pasamak ti namagbalin kaniak nga ad-adda nga agannad kadagiti tattao a pagtalkak. Ken bantayan dagiti mangliput."
  
  Nagkidem ni Drake iti uneg.
  
  Awan ti napasamak. Pinanawannak, a pinagpatinggana dayta! Awan ti naikari. .
  
  Naglaok ti emosion ken kapanunotan, nagbalin a nasam-it nga apdo, a nalaokan iti sangaribu a dadduma pay a rikna. Nadlawna nga in-inut nga immadayo ni Dahl ken ni Kenzi, ket dandani dina inikkat ni Bo dagiti matana ken ni Alicia. Dios, ninamnamana a medio nagtalna dagiti bambanag iti maikadua a helikopter.
  
  Nadungpar ida dagiti baro a bagyo ti narungsot nga angin idi sinagid ti skid ti helikopter ti atep ti pasdek. Nagdisso ti tumatayab, ket kalpasanna nagluktan dagiti ridaw, naglugan dagiti pasahero a bimmaba ket nagtarayda nga agturong iti silulukat a ridaw. Dagiti lallaki nga addaan iti paltog ti nangbantay iti pagserkan, ket sumagmamano pay a tattao ti nakapuesto iti uneg. Immuna a nagdive ni Drake, immuna a nagtayab dagiti sakana ken nariknana a medio saan a nakasagana no awan ti armasna, ngem ammona a naan-anay nga asidegen nga armadodan. Nagdardaras ti grupo a bimmaba iti akikid nga agdan a saggaysa agingga a nasarakanda ti bagbagida iti nalawa a pasilio, a nasipnget ken nalikmut iti ad-adu pay a guardia. Ditoy a nagsardengda iti apagbiit sakbay a nakaawatda kadagiti instruksion nga ituloyda.
  
  Nalawag ti amin.
  
  Nag-jog ni Drake, a naamirisna a napukawda dagiti napateg nga aldaw a mangala iti impormasion manipud iti bazaar ket kalpasanna pinalutpot dagiti mapagduaduaan nga ahente, nangruna manipud iti CIA. Kamaudiananna, bimmallaet a mismo ni Coburn, a nangibilin iti dagus a pannakaipatulod ti SPEAR team iti kabaraan a lugar iti planeta.
  
  Siudad ti Nueva York.
  
  Ita, bimmaba iti sabali pay nga agdan, rimmuarda iti balkonahe a mangbuybuya iti uneg ti naibaga kenkuana a lokal nga estasion ti polisia iti nagsulian ti maika-3 ken maika-51 a kalsada. Saan nga ammo ti publiko, nagserbi met ti lugar kas opisina ti nasional a seguridad-kinapudnona, maysa dayta kadagiti dua a naawagan iti "sentro ti siudad" ti siudad, ti kangrunaan nga amin nga aktibidad ti ahensia. Buybuyaen itan ni Drake dagiti lokal a polis a mangaramid iti inaldaw a negosioda, a naariwawa, napigsa ken napusek ti estasion, agingga nga immasideg ti maysa a lalaki a nakasuot iti nangisit a terno manipud iti adayo a pungto.
  
  "Umakartayo," kinunana. "Awan ti tiempo a masayang ditoy."
  
  Saan nga ad-adda nga umanamong ni Drake. Induronna ni Alicia nga agpasango, a nakaro ti pannakaay-ayo ti blonde, a nakagun-od iti silnag gapu kadagiti riribukna. Nagdudupudop dagiti dadduma iti uneg, pinadas ni Hayden ti umasideg iti baro, ngem naibus ti orasna bayat ti panagpukawna iti likudan ti adayo a ridaw. Bayat ti pannagnada, simrekda iti nagtimbukel a siled nga addaan iti puraw a baldosa a suelo ken diding, ken dagiti tugaw a naurnos a nagsasaruno iti sango ti bassit a naingato a plataporma. Nakita ida ti lalaki iti kapartakan a kabaelanna.
  
  "Agyamanak ta immaykayo," di napasnek a kinunana. "Tapno ammom laeng, dagiti lallaki a natiliwmo-dagiti impostor a da Ramses ken Robert Price-ket naipan kadagiti selda iti babami tapno agurayda iti resulta ti... manhunt-mi. Impagarupmi a mabalin nga addaanda iti napateg nga impormasion ken rumbeng nga addada iti aglawlaw."
  
  "Nangruna no mapaaytayo," naliday a kinuna ni Alicia.
  
  "Talaga. Ket dagitoy a selda ti pagbaludan iti uneg ti daga nga addaan iti ekstra a seguridad iti uneg ti Homeland Security division ket pagtalinaedenda a di madlaw ti kaadda ni Ramses, kas siguradoak a maapresiaryo."
  
  Nalagip ni Drake a dagiti lokal a yunit ni Ramses, kalpasan a nagtakaw wenno napilitda a nangala iti nuklear a bomba manipud kadagiti ima ni Marsh, ket nabilinda nga aguray iti pammalubos ni Ramses a bumtak. Saanda nga ammo a natiliw, wenno dandani natayen. Awan a pulos ti ammo dagiti selula ti New York ti organisasion ni Ramses.
  
  At least dayta laeng ti nagsao a pabor iti SPEAR team.
  
  "Makatulong isuna," kinuna ni Hayden. "Siguradoak unay."
  
  "Wen," innayon ni Smith. "Isu nga itantan ti panangiduron kadagiti baka iti agdama."
  
  Nagkidem ti ahente ti Home Office. "Moore ti naganko. Siak ti lead field agent ditoy. Amin a kinasaririt ket lumasat kaniak. Mangparnuaykami iti baro a task force a mangasimila ken mangiwaras kadagiti aktibidad. Adda sentromi ket ita, mangorganisarkami kadagiti sanga. Tunggal ahente ken opisial ti polisia-magun-od man wenno saan-ket agtartrabaho maibusor iti daytoy a pangta, ket naan-anay a maawatanmi dagiti pagbanagan ti pannakapaay. It can"t..." medio nagkullayaw, a nangipakita iti stress a gagangay a di mangngeg. "Saan a maipalubos a mapasamak daytoy ditoy."
  
  "Siasino ti boss ditoy daga?" sinaludsod ni Hayden. "Siasino ti agdesision ditoy no sadino a talaga a napateg?"
  
  Nagduadua ni Moore ket inkuskosna ti barukongna. "Bueno, ammomi. Homeland. Iti pannakitinnulong ti Counter-Terrorism Unit ken ti Threat Management Unit."
  
  "Ket babaen ti "dakami," kayatmo kadi a sawen, sika ken siak?" Wenno ti laeng Motherland ti kayatmo a sawen?"
  
  "Pagarupek a mabalin nga agbaliw dayta kas kalikaguman ti kasasaad," inamin ni Moore.
  
  Kasla napnek ni Hayden. "Siguraduem a naka-charge ti bateria ti selponmo."
  
  Kimmita ni Moore iti aglawlaw ti grupo a kasla nariknana ti kinaganatda ket nagustuanna dayta. "Kas ammom, ababa ti tawami. Saan nga agbayag dagitoy a bastardo tapno maamirisda a saan nga ited ni Ramses dayta a bilin. Gapuna, umuna nga umuna. Kasanotayo a madlaw ti selda dagiti terorista?"
  
  Kinita ni Drake ti relona. "Ket agmartsa. Saan kadi a rumbeng a prioridad ti Marso no adda awitna a bomba?"
  
  "Ipadamag ti intelligence a makikaykaysa ti Marso kadagiti lokal a selula. Ditay ammo no mano ti addanto. Isu a siempre ipamaysami dagitoy a dua."
  
  Nalagip ni Drake ti salaysay ni Beau maipapan iti panagsarita da Marsh ken Webb. Napanunotna idin a ti nalamuyot a Pranses nga immuna a naam-ammoda bayat ti pannakapilitda a sumrek iti torneo ti Last Man Standing, ken masansan unay a nakiranget sipud idin, ti nangsilnag iti lawag ti kinaimbag no napateg dayta. Nagsilnag a kasla bituen. Talaga a rumbeng nga ikkanna ti lalaki iti extra breathing room.
  
  Sadinoman iti igid ti shin...
  
  Nagsao manen ni Moore. "Adda sumagmamano a pamay-an tapno madlaw ti nauneg a selula wenno uray ti sleeper cell. Ikidemmi dagiti suspek. Sukisokenmi dagiti koneksion kadagiti dadduma a pagaammo a selula a sigud a masipsiputan. Kitaenyo dagiti sumsumged a lugar a pagdaydayawan a sadiay dagiti nalatak a jihadist ti mangipugso iti sabidongda. Kitaentayo dagiti tattao a nabiit pay a nangipaay iti bagbagida kadagiti ritual -dagidiay kellaat nga aginteres iti relihion, umadayo iti kagimongan, wenno agsasao maipapan iti kawes dagiti babbai. Dumdumngeg ti NSA kadagiti metadata a naurnong manipud iti minilion a selpon ken sukimatenda dayta. Ngem adayo nga ad-adda nga epektibo dagiti lallaki ken babbai a mangirisgo iti dayta iti inaldaw iti makalawas -dagidiay simrektayo iti populasion a regular a pakaalaan dagiti baro a jihadist."
  
  "Iti sidong ti abbong". Nagtung-ed ni Smith. "Nasayaat daytoy".
  
  "Pudno daytoy." Iti daytoy a punto, naingpis ti impormasiontayo ngem ti Barbie ni Iggy Pop. Ikagkagumaanmi a pasingkedan ti bilang dagiti tattao iti tunggal selda. Kadakkel ti selula. Dagiti Distrito. Gundaway ken kinasagana. Repasuenmi amin a nabiit pay a rekord ti telepono. Panagkunam, agsao kadi ni Ramses?"
  
  Saan a makauray ni Hayden a makastrek iti trabaho. "Nasayaat ti panangpadasmi."
  
  "Asidegen ti pangta," kinuna ni Kinimaka. "Itudingtayo dagiti team ket iruartayo ti impierno ditoy."
  
  "Yeah, yeah, nasayaat dayta," inlawlawag ni Moore. "Ngem sadino ti papanam? Dakkel unay a siudad ti New York. Awan ti maragpatmo babaen ti panagtaraymo no awan ti papanam. Ditay pay ammo no pudno ti bomba. Adu ti makaaramid iti bomba... kumita iti kannawanmo."
  
  Nag-shift ni Alicia iti tugawna. "Mabalinko a paneknekan dayta."
  
  "Nakasagana dagiti lugan," kinuna ni Moore. "Dagiti lugan ti espesial a puersa. Dagiti helikopter. Napartak a kotse nga awanan marka. Mamatikayo man wenno saan, adda planotayo para iti daytoy, wagas a panangdalus kadagiti kalsada. Sigud a maibakwit dagiti opisial ken dagiti pamiliada. Ti laeng kasapulantayo ita ket pangrugian."
  
  Nagturong ni Hayden iti team-na. "Gapuna, alistotayo nga iwaras dagiti grupo ket makadanontayo idiay Ramses. Kas kinuna dayta a lalaki, bassit ti tawami, ket agserra metten."
  
  
  KAPITULO UPAT
  
  
  Pimmanaw ni Julian Marsh iti motel a mariknana a nabang-aran, maragsakan pay ketdi, ngem medio naliday met. Nasayaat ti panagkawkawesna: asul a maong, a natayengteng bassit ti maysa a sakana ngem ti sabali, sumagmamano a suson ti kamisadentro ken sombrero a naiduron iti maysa a sikigan ti ulona. Nasayaat ti buya ket impagarupna a nalab-awanna ni Zoe. Rimmuar ti babai iti bassit a banio, kasla medio nalukneng, kagudua laeng ti sukog ti buokna ken kagudua laeng ti lipstick. Kalpasan laeng ti sumagmamano a minuto a panangtingitingna, naamiris ni Marsh nga inggagarana nga ikagkagumaan a tuladen.
  
  Wenno mangted iti tribute kenkuana?
  
  Nalabit ti naud-udi, ngem talaga nga induronna ni Marsh iti igid. Ti maudi a kayatna ket ti babai a bersion ti bagina a manglimitar iti naisangsangayan nga estilona. Dandani kas afterthought, innalana ti backpack manipud iti kama, nga inaprosanna ti material ken nariknana ti balabala ti sibibiag nga animal iti uneg.
  
  Bukod ko .
  
  Nasayaat, presko, naraniag ken naragsak ti agsapa. Inur-uray ni Marsh agingga a nagsardeng ti lima ti tugawna a kotse ket naglugan ti dua a lallaki. Agpada a natayengteng ti kudilda ken napuskol ti barbasda. Insao ni March ti maudi a password para iti maudi a panagdaliasat ket pinalubosanna ida a manglukat iti makinlikud a ridaw. Nagparang ni Zoey idi simmang-at iti uneg.
  
  "Aguray". Maysa kadagiti lallaki ti nangiruar iti paltog bayat nga umas-asideg ti babai. "Maysa laeng koma."
  
  Aggargaraw ni March nga umanamong, ngem kayat ti sabali a bangirna nga ad-adda pay a maam-ammo daytoy a babai. "Isu ket naladaw a nainayon. Isu ket nasayaat amin".
  
  Nagduadua pay laeng ti ima nga addaan iti paltog.
  
  "Dumngegka, tallo nga aldaw a diak nakakontak, mabalin nga uppat." Saan a malagip ni Marsh ti eksakto. "Agbalbaliw dagiti plano. Intedko kenka ti password, ita denggem ti sasaok. Nasayaat ti kasasaadna. Uray makagunggona."
  
  "Naglaing unay". Awan ti kasla kombinsido a dua a lallaki.
  
  Napardas ti panagtayab ti kotse, a nangipangato iti adigi ti rugit manipud iti sirok dagiti goma iti likudan, ket nagturong iti siudad. Nagsubli ti martsa bayat a dumakdakkel pay dagiti skyscraper ken kimmaro ti trapiko. Dagiti nasileng, mangyanninaw a rabaw ti nanglikmut iti kotse, a mangbulsek iti dadduma a lugar bayat nga iturongda manen ti artipisial a lawag. Pinunno dagiti bunggoy dagiti bangketa ken nagsilnag dagiti pasdek kadagiti impormasion. Nagmaneho dagiti kotse dagiti polis kadagiti kalsada. Saan a nadlaw ni Marsh ti aniaman a pagilasinan ti immadu nga atension dagiti polis, ngem iti dayta a tiempo dina makita ti ngato ti atep ti kotse. Dinakamatna daytoy iti drayber.
  
  "Kasla normal ti amin," insungbat ti lalaki. "Ngem napateg latta ti kapartak. Agrupsa ti amin no in-inut unay ti panaggarawtayo."
  
  "Ramses?" sinaludsod ni Marsh.
  
  "Ur-urayenmi ti saona."
  
  Nagkullayaw ni March, a nariknana ti sumagmamano a panangipababa iti sungbat. Daytoy a plano ket interamente a kukuana, ket masapul nga agsala dagiti katulongan ni Ramses iti tonona. Apaman a nakadanonda iti lugar a pinili ken insagana ni Marsh sumagmamano a bulan sakbay a mangrugida.
  
  "Agtalinaedka iti sirok ti radar," kinunana, tapno ipapilitna ti panangtengngel. "Ket iti sidong ti speed limit, saan kadi? Dimi kayat ti mapasardeng."
  
  "Addakami idiay New York," kinuna ti drayber, sa nagkatawa ti agpada a lallaki bayat ti panangtarayna iti nalabaga a silaw. Pinili ni Marsh a di ikankano ida.
  
  "Ngem," innayon ngarud ti drayber. "Ti backpack-mo? Daytoy... kasapulan a maberipika ti linaonna."
  
  "Ammok dayta," insileng ni Marsh. "Panagkunam, diak ammo daytoy?"
  
  Ania a kita ti sunggo ti inkarga ni Webb kenkuana?
  
  Nalabit a narikna ni Zoey ti dumakdakkel a tension, nagsiddaaw nga immasideg kenkuana. Iti nagbaetanda adda laeng nuklear a bomba. In-inut a nagdisso ti imana iti backpack, saggaysa a murdong ti ramayna, ken bimmaba iti luppona, a nakaigapuan ti panagkidemna ket kalpasanna kumitkita kenkuana.
  
  "Talaga kadi a maitutop daytoy?"
  
  "Diak ammo, Julian. Kasta kadi?"
  
  Saan nga interamente a sigurado ni Marsh, ngem nasayaat ti riknana isu a binaybay-anna dayta. Napanunotna iti apagbiit a medio makaay-ayo ni Shears, nabileg a kas iti Shadow Pope, ken awan duadua a kabaelanna nga awagan ti aniaman a kalakian nga espesimen a kasapulanna.
  
  Apay a siak?
  
  Nakatulong la ketdi ti nuklear a bomba, ammona. Nagustuan ti tunggal balasitang ti maysa a lalaki nga addaan iti nuklear nga igam. Something to do with power... Oh, well, baka nagustuanna ti ideya nga isu ket medio nakabutbuteng ngem isu. Ti kinakirangna? Sigurado, apay nga impierno a saan? Na-derail ti tren ti panagpampanunotna idi nagsardengda iti igid ti kalsada, a siuulimek nga intudo ti drayber ti pasdek a pinili ni Marsh iti napalabas a panagbisitana. Nabara pay laeng ti aldaw iti ruar ken naan-anay a di ninamnama. Pinampanunot ni Marsh dagiti nalukmeg nga asno ti gobierno, a sititibker a nakatugaw kadagiti narang-ay a lalat a tugawda, nga dandanin umawat iti pannakasapsaplit ti biagda.
  
  Asidegen nga umay ita. Isu nga iti di agbayag dandani diakton malapdan ti bagik.
  
  Iniggamanna ti ima ni Zoe ket dandani naglugan iti bangketa, binay-anna a nagbitin ti backpack iti nalukneng a sikona. Kalpasan a linabsanda ti doorman ken nakaawatda kadagiti instruksion iti kannigid, naglugan ti grupo nga uppat iti elevator nga agturong iti maikapat a kadsaaran sada kinita ti nalawa a dua ti kuarto nga apartment. Nasayaat amin. Linuktan ni March dagiti ridaw ti balkonahe ket inlang-abna manen ti angin ti siudad.
  
  Mabalin a kasta met bayat a kabaelak pay laeng.
  
  Ti ironia ti nangpakatawa kenkuana iti bagina. Saan a pulos a mapasamak daytoy. Ti laeng aramiden dagiti Americano ket mamati, agbayad, ket kalpasanna mabalinna a dadaelen ti nuklear a bomba idiay Hudson kas naiplano. Kalpasanna, baro a plano. Baro a biag. Ken makapagagar a masakbayan.
  
  Adda timek a naggapu iti likudan ti abagana. "Maibaon kadakami ti maysa a tao a makasukimat iti linaon ti backpack-yo. Rumbeng a sumangpet iti uneg ti oras."
  
  Nagtung-ed ni March a di nagsubli. "Kas ninamnama." Naglaing unay. Ngem adda pay sumagmamano a konsiderasion. Kasapulan ti tumulong kaniak a mangyakar iti kuarta apaman a makabayad ti White House. Kasapulan ti tulong a mangiset-up iti chase tapno mangpataud iti pakasingaan. Ket masapul nga aktiboentayo amin a selula ken pabettaken daytoy a bomba."
  
  Nagkidem ti lalaki iti likudanna. "Adda amin iti panagplano," kinunana. "Nakasaganakami." Agtitipon dagitoy a banag iti mabiit unay."
  
  Nagturong ni March ket nagna nga agsubli iti kuarto ti hotel. Nagtugaw ni Zoe nga agsipsiput iti champagne, nakatangad dagiti narapis a sakana ken naginana iti chaise lounge. "Isu nga ita aguraytayo laengen?" - sinaludsodna iti lalaki.
  
  "Saan nga agpaut".
  
  Immisem ni Marsh ken ni Zoe sa inyunnatna ti imana. "Addakaminto iti kuarto."
  
  Nangala ti agassawa iti tali manipud iti tunggal backpack ket inkuyogda dagitoy agingga iti kadakkelan a kuarto a pagturogan. Iti las-ud ti maysa a minuto agpadada a lamolamo ken agkurkuridemdem iti rabaw ti maysa ken maysa iti rabaw dagiti sheet. Pinadas ni Marsh a paneknekan nga addaan iti kasapulan a pigsa iti daytoy a gundaway, ngem medio nasikap la unay ni Zoe. Ti nalawa ken awan pakapilawanna a rupana ti nangaramid iti amin a kita ti libido-na. Kamaudiananna, nasayaat a napardas a nalpas ni Marsh, ta di nagbayag, adda nagtuktok iti ridaw ti kuarto.
  
  "Adda ditoy daytoy a lalaki."
  
  Sigud? Napardas ti panagkawkawes ni Marsh ken ni Zoe, sa nagsublida a dua iti siled, a nalabaga pay laeng ken medio naling-etan. Nagkidem ni Marsh iti baro a simmangpet, a nadlawna ti naingpis a buokna, nalabaga ti kudilna ken nakurba a kawesna.
  
  "Saanka a masansan a rummuar?"
  
  "Pagtalinaedendak a nakabalud."
  
  "O, bueno, pulos a di pakaseknan. Addaka kadi a mangsukimat iti bombak?"
  
  "Wen, sir, inaramidko."
  
  Inkabil ni Marsh ti backpack-na iti nababa a sarming a lamisaan a nangsakup iti tengnga ti dakkel a siled. Nagna ni Zoe, a nakaawis iti atensionna bayat nga apagbiit a malagipna ti lamolamo a pigurana sumagmamano laeng a minuto ti napalabas. Timmaliaw iti sabali, timmaliaw iti baro.
  
  "Ania ti naganmo, guy?"
  
  "Adan, apo."
  
  "Bueno, Adan, ammom no ania dayta ken no ania ti maaramidanna. Agnernerbios ka kadi?"
  
  "Saan, saan iti agdama."
  
  "Sikkil?"
  
  "Saanko a pagarupen a kasta".
  
  "Agnerbioska kadi? Sikkil? Baka sobra ti bannogna?"
  
  Nagkidem ni Adan, a nangmatmat iti backpack.
  
  "No kasta, siguradoak a matulongannaka ni Zoey." Kagudua nga angaw ti imbagana daytoy.
  
  Nagsubli ti Pythian nga addaan iti nasikap nga isem. "Agbalinka a naragsak".
  
  Nagkidem ni Marsh, kas ken ni Adam, ngem sakbay a mabaliwan ti panunot ti agtutubo, nagsao ti barbasan a drayberda. "Agdardaraskayo iti dayta," kinunana. "Masapul a nakasaganatayo para iti..." in-trail off.
  
  Nagkidem ni March. "Sige, saan a kasapulan a rugiam nga idungpar dagiti sakam. Bumabatayo ket rugitantayo." Nagturong ken ni Adan. "Kayatko a sawen, addaan iti bomba."
  
  Kinita ti baro ti backpack, nariribuk, sa inturongna tapno sumango kenkuana dagiti buckles. In-inut nga inukradna dagitoy sa linuktanna ti kalub. Iti uneg ket adda ti aktual nga alikamen, a napalikmutan iti ad-adda a nalagda ken pakabuklan a nangatngato a backpack.
  
  "Sige," kinuna ni Adan. "Gapuna ammotayo amin ti maipapan iti MASINT, maysa a measurement and signature intelligence protocol a mang-scan kadagiti pirma ti radiasion ken dadduma pay a pisikal a pasamak a nainaig kadagiti nuklear nga igam. Daytoy nga alikamen, ken uray maysa pay nga umasping nga ammok, ket nadisenio a mailislis iti sirok daytoy a tay-ak. Iti agdama adu ti sistema ti lubong a mangduktal ken mangmonitor kadagiti nuklear nga alikamen, ngem saan nga amin dagitoy ket narang-ay, ken saan nga amin dagitoy ket naan-anay ti staff." Nagkidem. "Kitaenyo dagiti nabiit pay a pannakapaay kadagiti sibilisado a pagilian. Talaga kadi nga adda asinoman a mangpasardeng iti determinado nga indibidual wenno ti nasinged a selula nga agtignay nga agmaymaysa? Siempre saan. Maysa laeng a glitch wenno internal work ti kasapulan." Immisem. "Maysa a di naragsak nga empleado wenno natay pay ketdi a nabannog. Kaaduanna a kasapulanna ti kuarta wenno leverage. Dagitoy ti kasayaatan a kuarta ti internasional a terorismo."
  
  Dimngeg ni Marsh iti estoria ti agtutubo, a pampanunotenna no maysa wenno dua pay a nadagsen a panagannad ti naaramid bayat ti panangilawlawagna iti rutana nga agturong kada Ramses ken Webb. Agpaay koma dayta iti bukodda nga interes. Dina pulos ammo, ket sipupudno, dina maseknan. Ita, addan ditoy mismo ken dandanin luktanna ti ridaw nga agturong iti Impierno.
  
  "Kangrunaanna dayta ti awagantayo a "narugit a bomba,"" kinuna ni Adam. "Kanayon nga adda ti termino, ngem mayaplikar pay laeng. Adda alpha scintillator, pollutant detector, ken sumagmamano pay a nasayaat a banag. Ngem kangrunaanna," inruar ni Adan ti distornilyador iti bulsana, "Adda kaniak daytoy."
  
  Napardas nga inikkatna ti natibker a pakete ket inukradna dagiti Velcro strips a nangibutaktak iti bassit a display ken mini-keyboard. Ti panel ket natengngel iti lugarna babaen ti uppat a tornilio, a dagus nga inikkat ni Adan. Idi nawaya ti metal a panel, nagsasaruno dagiti alambre a naluktan iti likudanna, a nangiturong iti puso ti baro a natakuatan nga alikamen.
  
  Intengngel ni March ti angesna.
  
  Immisem ni Adan iti umuna a gundaway. "Saan nga agdanag. Daytoy a banag ket addaan iti adu a fuse ken saan pay ketdi nga armado. Awan ditoy ti mangirugi iti daytoy."
  
  Narikna ni March a medio awan ti tao.
  
  Sinirip ni Adan ti mekanismo ken dagiti detalye iti uneg dayta, nga innalana amin dayta. Kalpasan ti apagbiit, sinukimatna ti iskrin ti laptop iti abayna. "Agruar dayta," inaminna. "Ngem saan a kasta ti kinadakesna."
  
  Saan a natalna ti panagkigtot ni Marso. "Kasano ti kinadakesna?"
  
  "Balakadanka a dika pulos agpasngay," kinuna ni Adan nga awan ti emosionna. "No kabaelam pay laeng. Ken tagiragsakenyo ti sumaganad a sumagmamano a tawen ti biagyo."
  
  Minatmatan ni Marsh ni Zoey bayat ti panagkidemna. Uray kaskasano, dina pulos ninamnama a nalablabes ti panagbiagna ngem ti managimbubukodan nga amana wenno dagiti natangsit a kakabsatna.
  
  "Ita, nasaysayaat ti pannakasalaknibko," kinuna ni Adam a nangiruar iti pakete iti maleta nga inkuyogna. "Kas iti aramidek iti aniaman nga alikamen a kastoy ti kinataona."
  
  Nagbuya ni March iti apagbiit sa naamirisna a dandanidan malpas. Sinabatna dagiti natay a mata ti drayberda. "Dagitoy a kamera a sinarita ni Ramses. Nakasaganada kadin? Dandanin mangrugi ti chase ken diak kayat ti aniaman a pannakaat-atiddog."
  
  Nagkidem ti namaga nga isem kas sungbat. "Ket kasta met kadatayo. Amin dagiti lima a selula ket aktibo itan, agraman ti dua a matmaturog a selula a mabalin a saan nga ammo dagiti Americano." Kinita ti lalaki ti relona. "It"s 6:45 a.m. Nakasaganan ti amin inton alas siete."
  
  "Saan a nakapatpati". Narikna ni Marsh a ngimmato manen ti libido-na ket impagarupna a mabalin a gundawayanna met daytoy a kinapudno bayat a kabaelanna pay laeng. Gapu ta am-ammona ni Zoey, kas iti nabiit pay nga inaramidna, napartak koma ti panagpatinggada uray kaskasano. "Ket dagiti protocol para iti money transfer?"
  
  "Ipangpangruna ni Adam ti mangileppas iti programa a mangibrodkas iti lokasiontayo iti intero a lubong iti awan patinggana a loop. Saanda a pulos a masurot ti transaksion."
  
  Saan a nadlaw ni March ti sorpresa iti rupa ni Adan.
  
  Nakatutok unay ken ni Zoe, ket isu met kenkuana. Intedna ti lima pay a minuto a nangbuya ken ni Adam a nangipaputok iti bomba ken dumngeg kadagiti instruksion no kasano a disarmaen ti damn thing, kalpasanna siniguradona a ti lalaki ket nangala kadagiti maitutop a retrato ti alikamen nga agtigtignay. Dagiti retrato ket addaan iti kritikal nga akem iti panangkombinsir iti White House iti kinapudno ti alikamen ken iti panangipasdek iti panangsurot a mangpataud iti pakasingaan ken mangbingay kadagiti puersa a naurnos a maibusor kenkuana. Naragsak, timmaliaw met laeng ken Adan.
  
  "Ti duyaw. Daytoy kadi ti alambre a mangdisarma?"
  
  "Um, wen apo, kasta."
  
  Sipapasnek nga immisem ni Marsh iti drayber. "Gapuna, nakasaganatayo kadi?"
  
  "Nakasaganakami".
  
  "No kasta, pumanawka."
  
  Inyunnat ni Marsh ti imana ket inturongna ni Zoe iti kuarto, inguyodna ti maong ken panti bayat ti ipapanna ken padpadasenna a lapdan ti panagkigtot. Dandani nalapunos ti layus ti kinagagar ken ragsak bayat a naamirisna a dandanin matungpal amin nga arapaapna maipapan iti pannakabalin ken kinapateg. No la koma makita ti pamiliana ita.
  
  
  KAPITULO LIMA
  
  
  Bayat ti panagderetso ni Drake, ti naan-anay a dagsen ti mapaspasamak ti nangdungpar kenkuana. Nagkurso ti kinaganat kadagiti uratna, a nangburak kadagiti murdong ti nerbiona, ket ti maysa a panangsiput kadagiti kakaduana ti nangibaga kenkuana a kasta met laeng ti riknada -uray ni Kenzi. Talaga nga impagarupna a ti dati nga ahente ti Mossad ket nagun-odnan nga immakar, ngem kalpasanna, iti kinapudnona, gapu iti koneksion dagiti soldado, dina pay ketdi kasapulan a damagen no apay a dina inaramid dayta. Dagiti isu met laeng nga inosente a nakilabanna, dagiti isu met laeng a sibilian, ti nakataya. Asinoman nga addaan iti kagudua a puso dina ipalubos a mapasamak daytoy, ket nagsuspetsa ni Drake a mabalin nga adu pay ti adda ken ni Kensi ngem ti kagudua a puso, uray kasano ti kauneg ti pannakailemmengna.
  
  Impakita ti relo iti diding ti pito nga uppat a pulo ket lima, ket aggargaraw ti intero a team. Nagturay ti makapadanag, nariribuk a kinatalna iti estasion ti polisia;dagiti polis ti mangimatmaton, ngem nalawag nga addada iti igid. Nagkidem dagiti report ti damag kadagiti iskrin ti telebision, ngem awan kadagita ti adda pakainaiganna kadagita. Nagna ken nagna ni Moore, nga agur-uray iti damag manipud kadagiti nalimed nga ahente, surveillance team wenno agmanmaneho a kotse. Nasabat ni Hayden ti dadduma pay a kameng ti team.
  
  "Makilangenkami ken ni Mano ken ni Ramses. Kasapulantayo ti dua pay a grupo, maysa ti mangtingiting iti impormasion maipapan iti nuklear a panagbettak bayat a mapaspasamak dayta, ken ti maysa a mangsapul kadagitoy a selula. Agulimekka, ngem dikay mangala kadagiti balud. Ita nga aldaw, gagayyemko, saan nga aldaw ti panagkullayaw. Alaem ti kasapulam ken napartak ken nainget a magun-odmo. Ti panagulbod mabalin a makagasto kadatayo iti nangina."
  
  Natiliw ni Moore ti ibagbagana ket timmaliaw iti napalabas. "Ita nga aldaw," kinunana, "awanton ti asi."
  
  Nagtung-ed ni Dahl a sililiday, a nangpisang kadagiti gurongna a kasla mabalinna a bitak ti kalasag ti maysa a lalaki. Pinadas ni Drake ti agrelaks. Uray ni Alicia ket nagdaliasat a kasla naka-caged panther.
  
  Kalpasanna, iti alas 8 ti bigat, nangrugin ti kinamauyong.
  
  Nangrugin a sumrek dagiti awag, maulit-ulit nga agkiriring dagiti dedikado a telepono, a ti arimbangawda ti nangpunno iti bassit a siled. Epektibo a saggaysa a labanan ida ni Moore, ket dua a katulongan ti immay a nagtaray tapno tumulong. Uray ni Kinimaka inawatna ti karit, nupay kasla saan a partikular a naragsak ti lamisaan a nagtugawanna.
  
  Indilig ni Moore ti impormasion iti kapartak ti lawag. "Addakami iti threshold," kinunana. "Nakasagana amin a team. Impadamag dagiti nalimed nga ahente dagiti kaudian a saritaan maipapan kadagiti nalimed a panagtataripnong ken panagsasarita. Kimmaro dagiti panaggaraw iti aglawlaw dagiti nalatak a moske. Uray ditay ammo ti mapaspasamak, madanagankami. Nakita dagiti baro a rupa kadagiti gagangay a pagnanaedanda, amin ket determinado ken napartak ti panaggarawda, nga addaan panggep. Kadagiti selula nga am-ammomi, dua ti naungaw iti radar." Nagkidem ni Moore. "Kasla ditay" pay tinaming daytoy. Ngem adda dagiti pagilasinantayo. Maysa a team ti rumbeng nga agturong kadagiti pantalan - maysa kadagiti pagaammo a selda ti ag-operate manipud sadiay."
  
  "Dakami daytoy," insungbat ni Dahl. "Bumangonkayo, dakayo a bastardo."
  
  "Agsaoka para iti bagim." Nagsidi ni Kensi nga immasideg kenkuana. "Ay, ket kaduak kenka."
  
  "Ay, masapul kadi nga aramidem daytoy?"
  
  "Isardengmo ti agay-ayam a sipipinget tapno makagun-od."
  
  Inadal ni Drake dagiti team, a nabingbingay iti agparis iti makapainteres a pamay-an. Adda kakadua da Dahl ken Kenzie - da Lauren, Smith ken Yorgi. Nagpatingga a nakipagnaed kada Alicia, May ken Bo. Maysa dayta a resipe ti maysa a banag; sigurado dayta.
  
  "Good luck, buddy," kinuna ni Drake.
  
  Nagsubli ni Dahl tapno adda ibagana bayat laeng nga intag-ay ni Moore ti imana. "Aguray!" Inabbongna ti receiver babaen ti imana iti maysa a segundo. "Nakorehir laeng daytoy iti hotline-mi."
  
  Nagturong amin nga ulo. Inawat ni Moore ti sabali nga awag ket ita, inyunnatna ti imana, a mariknana ti buton ti speakerphone.
  
  "Nakastrekka," kinuna ni Moore.
  
  Maysa nga awan bagina a bitak ti nangpunno iti siled, napartak unay ti rimmuar dagiti sasao a kasla kayat dagiti saka ni Drake ti mangted iti panangkamat. "Daytoy ni Julian Marsh, ket ammok nga ammom ti dandani amin. Wen, ammok. Ti saludsod, kasano ti kayatmo nga ipatokar?"
  
  Ni Hayden ti nangala idi inwagwag ni Moore ti imana tapno agtultuloy. "Isardengmo ti agbalin a maag, Marsh. Sadino ti ayanna?"
  
  "Bueno, bumtak dayta a saludsod, saan kadi? Ibagak daytoy kenka, patpatgek, adda ditoy. Idiay NYC."
  
  Saan a naitured ni Drake ti aganges ta awan duadua a napasingkedan ti kadadaksan a pagbutbutnganda.
  
  "Isu a ti sabali a saludsod ket ania ti sumaruno a kayatko?" Nabayag a nagsardeng ti Marso.
  
  "Agtrabahoka, asshole," nagngaretnget ni Smith.
  
  Nagkullayaw ni Alicia. "Saantayo nga antagonize daytoy utot."
  
  Nagkatawa ni March. "Saantayo, talaga. Gapuna, nakargaan ti nuklear a bomba, siaannad a naiserrek amin dagiti kodigo. Kas kunada, agtiktik ti relo. Ita ti laeng aramidem ket siguraduem a pudno dayta ken mangipaay kenka iti numero ti bank account. Husto ti imbagak?"
  
  "Wen," simple laeng ti kinuna ni Hayden.
  
  "Kasapulan kadi ti pammaneknek? Masapul nga agtrabahoka para iti dayta."
  
  Nagsanud ni Drake. "Ania ti kayatmo a saoen?"
  
  "Kayatko a sawen nga on ti chase."
  
  "Madanonmo kadi ti punto iti mabiiten?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Ah, makadanontayo sadiay. Umuna, dakayo a babassit a trabahador nga anay masapul nga aramidenyo ti trabahoyo. No siak ti sika, umadayoak. Makitam kadi...makitam kadi no kasano a nabukelko daytoy a rima? I was going to make it all rhyme, you know, ngem iti kamaudiananna... bueno, naamirisko a diak maseknan."
  
  Nagkidem ni Drake gapu iti kinaawan namnama. "Damn, kapid. Agsao iti umiso nga Ingles."
  
  "Ti umuna a clue ket addan iti ay-ayam. Pormas ti kompirmasion. Adda duapulo a minuto a makadanonka iti Edison Hotel, kuarto 201. Kalpasanna, addanto uppat pay a pagilasinan, a dadduma kadagitoy ket maipapan iti pammatalged ken dadduma maipapan kadagiti kasapulan. Ita, maawatannak?"
  
  Immuna a nagsubli ni May. "Kamauyong".
  
  "Bueno, maysaak a tao a dua ti panunotna. Maysa manipud iti kasapulan, maysa manipud iti bisyo. Nalabit agtayab dagiti kirmat ti kinamauyong iti nagsasabatan dagitoy."
  
  "Duapulo a minuto?" Kinita ni Drake ti relona. "Maaramidtayo pay ketdi daytoy?"
  
  "Iti tunggal minuto a maladawka, imbilinko ti maysa kadagiti selda ni Ramses a mangpapatay iti dua a sibilian."
  
  Manen, makatuok ti panga a pannakakigtot, panagbuteng, dumakdakkel a tension. Inkidem ni Drake dagiti dakulapna bayat ti panagngato ti adrenaline.
  
  "Duapulo a minuto," inulit ni Marsh. "Manipud... ita."
  
  Nagtaray ni Drake a rimmuar iti ridaw.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtaray ni Hayden a bimmaba iti agdan ket simrek iti basement ti pasdek, ni Kinimaka iti likudanna. Iniggaman ti pungtot ket kinabilna a kasla payak ti diablo. Naparpartak ti panagpungtot dagiti sakana ken dandani naitibkol. Nagngaretnget, naglusdoy ken timmakder a Hawaiian partnerna a dandani di nagsardeng. Pinampanunotna dagiti gagayyemna, nga adda iti nakaam-amak a peggad, nga agsaksaknap iti nadumaduma a paset ti siudad nga awan ti uray sangkabassit nga ideya no ania ti namnamaenda, nga ikabilda ti bagbagida iti linia nga awan ti saludsod. Pinampanunotna amin a sibilian sadiay ken no ania ti mabalin a pampanunoten ti White House ita. Nasayaat ti maaddaan kadagiti protocol, plano ken maaramid a pormula, ngem idi nagbalin ti pudno, agtartrabaho a lubong a puntiria ti nakaro a pangta - amin a taya ket off. Iti sakaanan ti agdan nagtaray a simrek iti pasilio ket rinugianna ti nagtaray. Nagkidem dagiti ruangan iti agsumbangir a sikigan, a kaaduan kadagitoy ti saan a nasilawan. Iti adayo a pungto, napardas a naguyod ti maysa nga intar dagiti baras para kenkuana.
  
  Inyunnat ni Hayden ti imana. "Paltog".
  
  Nagkidem ti guardia, ngem kalpasanna nagtulnog, a ti bilin manipud ngato ket dimmanon kadagiti lapayagna.
  
  Innala ni Hayden ti igam, sinukimatna a karga ken naiddep ti safety, sa bimtak iti bassit a siled.
  
  "Ramses!" - impukkawna. "Ania ngata ti inaramidmo?"
  
  
  KAPITULO INNEMO
  
  
  Nagtaray ni Drake a rimmuar iti pasdek a kaduana da Alicia, May ken Beau iti sibayna. Uppat kadakuada ti nabasa iti ling-et. Nagtaud ti determinasion manipud iti tunggal pore. Inkalap ni Bo ti state-of-the-art a GPS navigator manipud iti bulsana ket intudona ti ayan ti Edison.
  
  "Times Square area," kinunana a mangad-adal iti ruta. "Bumallasiwtayo iti maikatlo ket bumallasiwtayo iti Lexington Avenue. Agturong iti Waldorf Astoria."
  
  Bimtak ni Drake iti napuskol nga ayus dagiti kotse. Awan ti maipada iti panangpadas a mangisalakan iti biag ti maysa a tsuper ti taksi ti New York idi desperado nga ikagkagumaanna a buraken dagiti sakam kadagiti tulang, nga idurduronna nga agpasango iti amin a pigsana. Naglugan ni Drake iti maudi a segundo, a nagdisso iti sango ti asideg a duyaw a taksi ket nagdisso iti naan-anay a panagkiling. Nagngaretnget dagiti sara. Tunggal kameng ti team ket nakabalin a nangkomanda iti pistola iti dalan a rummuar ket ita iwagwagwagna dayta iti aglawlaw, a tinarigagayanna nga ad-adu pay ti maaddaanda. Ngem nasayang metten ti panawen. Kinita ni Drake ti relona idi matnag iti bangketa.
  
  Sangapulo ket pito a minuto.
  
  Binallasiwda ti Lexington ket kalpasanna nagdardarasda iti Waldorf, a dandani dida nagsardeng bayat nga agkarayam dagiti kotse iti Park Avenue. Nakiranget ni Drake iti dalanna iti bunggoy iti stoplight, kamaudiananna simmangpet iti makapungtot a nalabaga a rupa.
  
  "Dumngegka, buddy, bumallasiwak nga umuna ditoy, uray no patayennak. Aglamiis dagiti boss bagel, ket awan ti pamay-an idiay impierno a mapasamak dayta."
  
  Naglikmut ni Drake iti makapungtot a lalaki bayat ti panagdardaras da Alicia ken May a limmabas iti ruar. Nagbaliw dagiti signal ken nalawag ti kalsada. Ita, gapu ta inlemmengda dagiti armasda, determinadoda a nagturong iti sumaganad a kangrunaan a kalsada - ti Madison Avenue. Naminsan manen a pinunno dagiti bunggoy ti bangketa. Naglusulos ni Bo iti maika-49, a nagmaniobra iti nagbaetan dagiti kotse ken nakagun-od iti bentaha. Imbag laengen ta nabannayat itan ti trapiko, ket adda sumagmamano nga espasio iti nagbaetan dagiti bumper iti likudan ken dagiti fender iti sango. Sinurot dagiti babbai ni Beau sa nagpila ni Drake.
  
  Impukkaw dagiti drayber ti insulto kadakuada.
  
  Sangapulo ket dua a minuto ti nabati.
  
  No naladawda unay, sadino ngata ti panangkabil dagiti selda dagiti terorista? Impagarup ni Drake nga asideg dayta ken ni Edison. Kayat ni Marsh a maammuan dagiti tripulante a natungpal dagiti bilinna agingga iti surat. Naglukat ti ridaw ti kotse iti sanguanan -gapu laeng ta kabaelan ti drayber -ket naglugan ni Beau iti atep iti umiso a tiempo. Iniggaman ni Alicia ti igid ti kuadro sa insublina iti rupa ti lalaki.
  
  Ita, agturongda iti kannigid, nga umas-asideg iti 5th Avenue ken ad-adu pay a bunggoy. Naglusdoy ni Beau iti kadaksan a kas iti bulsa iti konsierto ti pop, a sinaruno da Alicia ken May. Kasla impukkaw laeng ni Drake iti amin, naibus kamaudiananna ti anus ti Yorkshireman-na. Agpada a dagiti lallaki ken babbai ti nanglapped iti dalanna, lallaki ken babbai a di maseknan no agdardaras a mangisalakan iti bukodna a biag, ti biag ti maysa kadagiti annakna, wenno uray ti bagbagida. Induron ni Drake ti dalanna, a nangibati iti maysa a lalaki a nakaunnat. Sipapasnek a kinita ti babai nga addaan iti ubing tapno makonsiensia agingga a nalagipna ti tarayenna.
  
  Agyamankanto kaniak inton agangay.
  
  Ngem siempre dina pulos maammuan. Uray ania ti mapasamak.
  
  Nagpaltog itan ni Bo iti kannigid, a nagtaray iti Avenue of the Americas nga agturong iti 47th Street. Limmabas ti Magnolia Bakery iti kannawan, a nangpanunot ken ni Drake ken ni Mano, sa no ania ti mabalin a nasursuro ti Hawaiian ken ni Ramses. Dua a minuto kalpasanna, bayat a bumtakda iti 47th Street, kellaat a nagparang ti Times Square iti kannigidda. Iti kannawanda ket adda regular a Starbucks, a sadiay adda naariwawa ken linia iti ridaw. In-scan ni Drake dagiti rupa bayat ti panagtarayna a lumabas, ngem dina ninamnama a makasango iti asinoman kadagiti suspek.
  
  Uppat a minuto.
  
  Naparpartak ti panaglabas ti panawen ken napatpateg pay ngem dagiti maudi a kanito ti matmatayen a lakay. Iti kannigid, a nakasango iti bangketa, nagparang ti abuabuan a sango ti hotel nga addaan iti nabalitokan a pagserkan, ket ni Beau ti immuna a simrek kadagiti ruangan iti sango. Insikko ni Drake ti maysa a luggage cart ken ti napeggad a nagbalin a duyaw a taksi tapno sumurot ken ni Mai iti uneg. Kinablaawan ida ti nalawa a foyer nga addaan iti padron a red carpet.
  
  Pinduten da Beau ken Alicia dagiti buton tapno umawagda kadagiti indibidual nga elebeytor, a pagtalinaedenda nga asideg dagiti imada kadagiti nailemmeng nga armasda bayat a buybuyaen ida ti guardia. Inkonsiderar ni Drake nga ipakitana ti Team SPEAR ID-na, ngem dayta ket mangiturong laeng iti ad-adu a saludsod, ket ti panagbilang ket addan iti maudi a tallo a minuto. Insenias ti kampana a simmangpet ti elevator ni Alicia ket naglugan ti team. Linapdan ni Drake ti agtutubo a makikadua kadakuada, nga induronna babaen ti silulukat a palma. Agyamanak iti Dios ta nagballigi ta ti sumaruno a tignay ket maysa koma a naingpis a dakulap.
  
  Nagtitipon ti uppat a tao a grupo bayat a timmakder ti lugan, a pinasardengna ti panaggarawna ken inguyodna dagiti armasna. Apaman a nalukatan ti ridaw, nagburekda, a nagsapulda iti kuarto 201. Dagus a nagparang ti panagdaranudor dagiti dakulap ken saka iti tengngada, a nangkigtot uray ken ni Bo.
  
  Adda agur-uray.
  
  Nagkidem ni Drake bayat a nagkonekta ti dakulap iti ngato ti eye socket-na, ngem dina inkankano ti panagkidem ti ut-ot. Adda nangpadas a mangtiliw iti saka ti saka, ngem immadayo. Immadayo ti isu met laeng a pigura ket linakubna ni Alicia, a nangidungpar iti bagina iti plaster a diding. Pinasardeng ni Mai dagiti danog a naipangato dagiti imana, ket kalpasanna, nangiruar ni Bo iti napartak a one-two punch a nangpasardeng iti amin a momentum ken nangiyeg iti manangraut iti turodna.
  
  Naglugan ni Drake sa nagsuntok iti amin a pigsana. Agkurkurang ti oras. Nagpigerger ti pigura, maysa a natangken ti ulona a napuskol a dyaket, iti sidong ti danog ti Yorkshireman, ngem uray kasano, nabalinanna nga inyadayo ti kapigsaan a paset dayta. Natnag ni Drake iti sikiganna, a napukawna ti kinatimbengna.
  
  "Punching bag," kinuna ni Mai. "Punching bag isuna. Naiposision a mangpabannayat kadakami."
  
  Napigpigsa ti panagmaneho ni Bo ngem idi. "Kukuak isuna." Mapanka kadi."
  
  Naglugan ni Drake iti nagparintumeng a pigura, a nangsukimat kadagiti numero ti kuarto. Tallo laengen a kuarto ti nabati iti destinasionda, ket maysa a minuto ti nabati kadakuada. Nagtalinaedda kadagiti maudi a segundo. Nagsardeng ni Drake iti ruar ti kuarto ket sinipaanna ti ridaw. Awan ti napasamak.
  
  Induron ni Mai iti maysa a bangir. "Umakar."
  
  Maysa a nangato a danog ket nagsina ti kayo, narba ti maikadua ken ti kuadro. Nagsarua ni Drake. "Dayta la ketdi ti nangpakapuy kenka."
  
  Iti uneg, nagwarasda, dagiti armas a naguyod ken napardas ti panagbirokda, ngem nakaam-amak ti kinalawag ti banag a sapsapulenda. Nakaidda iti tengnga ti kama - maysa a nasileng nga A4 a retrato. Nagna ni Alicia nga immasideg iti kama, a kumitkita iti aglawlaw.
  
  "Awan mantsa ti kuarto," kinuna ni Mai. "Ipustaak nga awan dagiti lead."
  
  Nagtakder ni Alicia iti igid ti kama, a kumitkita iti baba ken narabaw ti panagangesna. Nagkidem ken nagsennaay bayat ti pannakikadua ni Drake kenkuana.
  
  "Ay Diosko." Ania daytoy-"
  
  Nasinga iti tawag iti telepono. Nagna ni Drake iti kama, napan iti nightstand ket innalana ti telepono manipud iti lever.
  
  "Wen!"
  
  "Ah, makitak nga inaramidmo dayta. Saan a mabalin a nalaka."
  
  "Marso! Sika nga nauyong a bastardo. Nabati kadi kadakami ti retrato ti bomba? Fucking photograph?"
  
  "Wen. Umuna a pagilasinanmo. Apay nga impagarupmo a bay-ak a maaddaanka iti pudno a banag? Kasta ti kinamaag. Ipatulodyo daytoy kadagiti lider ken eggheads-yo. I-check-da dagiti serial numbers ken amin dagitoy dadduma a crap. Dagiti lata ti plutonium E. Fissile a material. Makauma dayta, talaga. Ad-adda pay a nalaing nga agsao ti sumaganad a pagilasinan."
  
  Iti dayta a kanito, simrek ni Bo iti kuarto. Nangnamnama ni Drake a guyodenna ti Punch Man, ngem nagdrowing ni Beau iti imahinasion a linia babaen ti carotid artery-na. "Nagpakamatay," kinuna ti Pranses iti naalipunget a timek. "Pilsil ti Panagpakamatay."
  
  Takki.
  
  "Makitam kadi?" kinuna ni Marsh. "Napasnekkami unay."
  
  "Pangngaasim, Marsh," pinadas ni Drake. "Ibagam laengen ti kayatmo. Aramidentayo itan, damn it."
  
  "O, siguradoak nga aramidem dayta. Ngem baybay-antayo dayta inton agangay, okay? Kasano ngay daytoy? Agtaray para iti clue numero dua. Agtultuloy a sumayaat ken narigrigat daytoy a panangkamat. Adda duapulo a minuto a makadanonka iti restawran ti Marea. Sabagay, daytoy ket maysa a putahe nga Italiano ken agaramidda iti naimas unay a Nduyu calzone, agtalekka kaniak. Ngem ditay agsardeng sadiay, gagayyemko, ta masarakanyonto daytoy a pagilasinan iti sirok ti kasilyas. Ganasen."
  
  "Labon"-
  
  "Duapulo a minuto".
  
  Natay ti linia.
  
  Naglunod ni Drake, nagsubli ket nagtaray agingga a kabaelanna.
  
  
  KAPITULO PITO
  
  
  Gapu ta awanen ti sabali a pagpilian, inkeddeng ni Torsten Dahl ken ti grupona a baybay-an ti kotse ket pumanawda. Awan sabali a kayatna no di ti panangtengngel a siiirut bayat nga inwaras ni Smith ti nabileg nga SUV iti aglawlaw ti kagudua a dosena a panaglikos, agkigtot dagiti goma, aggaraw dagiti bambanag, ngem awan sabali ti New York no di ti makapungtot a panagngaretnget dagiti duyaw a taksi ken bus ken naabangan a kotse. Ti sao a "Deadlock" ket dimteng iti panunot ni Dahl, ngem mapaspasamak dayta iti inaldaw, kaaduan nga aldaw, ken agpukpukkaw pay laeng dagiti sara ken agpukpukkaw dagiti tattao manipud kadagiti nalukneng a tawa. Nagtarayda agingga a kabaelanda, a sinurotda dagiti direksion. Ginuyod da Lauren ken Yorgi dagiti bulletproof vest-da. Nag-jog ni Kensi iti abay ni Dahl, a nag-pout dagiti bibigna.
  
  "Ad-adda nga amang ti mausarko kenka," kinunana ken ni Dahl.
  
  "Saan".
  
  "Ay umay, kasano a nasakit?"
  
  "Saan uray inton kaano".
  
  "Ay, Torsti-"
  
  "Kenzi, saanmo a maisubli ti damn katana. Ket dikay awagan iti kasta. Umdasen ti kinadakes ti kaadda ti maysa a nauyong a babai a mangted kaniak kadagiti palayaw."
  
  "Oh yeah? Kas met laeng kenka ken Alicia a pulos... ammom?"
  
  Nagngaretnget ni Smith bayat ti panagballasiwda iti sabali a nagsangaan, a nakitana dagiti magmagna ken bikers nga agpipinnaset iti kalsada iti berde a silaw, amin dagitoy ket iggemda ti biagda kadagiti imada, ngem siguradoda a saan nga isuda ti agsagaba ita. Nagdardarasda a bimmaba iti sumaganad a kalsada, a dandani di marikna dagiti soldado ti pudot ti sprint bayat a lumabasda iti dua a nainayad ti panaggarawda a Priuse, a mangburak kadagiti sarmingda iti sikigan. Nag-beep ti GPS.
  
  "Uppat a minuto agingga kadagiti pantalan," pattapatta ni Yorgi. "Rumbeng nga agin-inayadtayo."
  
  "I"ll slow down in three," insungbat ni Smith. "Dika itudo kaniak ti trabahok."
  
  Inted ni Dahl ken ni Kenzie ti Glock ken Hong Kong pistol - saan a nalaka nga aramid, saan a nalaka a maibanag a sililimed idiay New York. Nagkidem bayat ti panangaramidna iti daytoy. Maibusor iti nasaysayaat a panangtingitingna, praktikal a napilitanda nga umawat iti tulong ti rogue nga ahente. Naisangsangayan nga aldaw dayta, ket kasapulan ti amin a rukod, uray dagiti desperado. Ket, kinapudnona, nariknana pay laeng a mabalin nga addaanda iti kinakabagianda, kasla agpapada a kararua ti militar, a nangpaadu iti panagtalekna.
  
  Patienna a maisalakanda ni Bridget Mackenzie, uray kasano ti kinarigatna.
  
  Bimmallasiw itan ni Smith iti dua a lane ti trapiko, insipiliona ti abagana iti nataktak nga F150, ngem intultuloyna ti nagmaneho a dina timmaliaw iti napalabas. Gapu ta maibus ti orasda, dida kabaelan ti aniaman a makaay-ayo, ket ti nakaam-amak nga ulep a nakabitin kadakuada kaipapananna a mapilitanda a mapan amin, iti amin a tiempo.
  
  Inkugtar ni Dahl ti martilio ti armasna. "Awan pay maysa a minuto ti kaadayo ti bodega," kinunana. "Apay ngata a dida ilinteg amin dagitoy nga abut?"
  
  Nakipagrikna ni Smith kenkuana. Awan patinggana, narangrangkis, naliput a paset dagiti kalsada a sadiay in-inut nga aglayag dagiti kotse iti aglawlaw dagiti di agpapada nga abut ken tumaud dagiti trabaho iti kalsada iti aniaman a kanito, a kasla di maseknan iti oras ti aldaw wenno kaadu ti trapiko. Talaga nga aso dayta, ket awan uray maysa a tao a mayat a tumulong iti sabali.
  
  Napardas ti panag-navigate-da iti GPS ket pinuntiriada ti murdong ti pana. Ti kinapresko ti nasapa a bigat ti nangipatulod iti panagpigerger iti lamolamo a kudilda, a nangipalagip kadakuada amin a nasapa pay laeng. Nagsala ti lawag ti init kadagiti pannakaburak dagiti ulep, a namagbalin kadagiti pantalan ken iti asideg a karayan a nalabaga a balitok. Dagidiay a tattao a makita ni Dahl ket ar-aramidenda ti gagangay a negosioda. Impagarupna idi a nasipnget ken narugit ti lugar ti pantalan, ngem malaksid kadagiti bodega, nadalus dayta ken saan a partikular a napusek. Ket saan nga okupado dayta, tangay dagiti kangrunaan a lugar ti panaglayag ket adda iti ballasiw ti baybay idiay New Jersey. Nupay kasta, nakita ni Dahl dagiti dadakkel, nasapsaplit a pagkargaan ken atiddog ken nalawa a barko a nakatugaw nga awan ti panaggarawna iti danum, ken dagiti nagdadakkel a container crane, a napintaan iti asul, a mabalin nga agtaray iti pier kadagiti riles ti tren ken mangurnong kadagiti pagkargaanda babaen ti panangusar kadagiti spreader.
  
  Iti kannigid adda dagiti bodega, kasta met ti paraangan a napno kadagiti naraniag a pagkargaan. Intudo ni Dahl ti maysa a pasdek a sangagasut ket limapulo a pie ti kaadayona.
  
  "Daytoy ti anakmi. Smith, Kenzi, umasidegkayo. Kayatko ti likudanmi da Lauren ken Yorgi."
  
  Nagna, ita ket nakapokus, nakapokus iti pananglaban iti maysa nga atake iti likudanda sakbay nga umakarda iti sumaruno... ket kalpasanna iti sumaruno, agingga a malpas daytoy a bang-ar ket makasubli iti pamiliana. Naikabil dagiti baro a napintaan a ridaw iti sikigan ti pasdek, ket timmangad ni Dahl idi makitana ti umuna a tawa.
  
  "Awan ti kargana nga opisina. Padasentayo ti sumaruno."
  
  Sumagmamano a minuto ti napalabas bayat nga agkarayam ti grupo iti sikigan ti pasdek, a naguyod dagiti armas, a mangsuksukimat iti tawa kalpasan ti tawa, ridaw kalpasan ti ridaw. Napaliiw ni Dahl buyogen ti pannakaupay a mangrugin a maallukoyda ti atension dagiti lokal a trabahador. Dina kayat a butbutngen ti biktimada.
  
  "Agta".
  
  Nagdardarasda nga immasideg, kamaudiananna nakadanonda iti maikalima a tawa ket napardas ti panangkitada. Nakita ni Dahl ti nalawa nga espasio a narikut kadagiti karton ken kayo a kahon, ngem iti abay ti tawa nakitana met ti rektanggulo a lamisaan. Uppat a lallaki ti nagtugaw iti aglawlaw ti lamisaan, nakababa ti uloda, a kasla agsasarita, agplanplano ken agpampanunotda. Naglugan ni Dahl iti daga ket nagtugaw, a nagsanud iti bukotna iti diding.
  
  "Nasayaat kami?" sinaludsod ni Smith.
  
  "Nalabit," kinuna ni Dahl. "Mabalin nga awan... ngem-"
  
  "Agtalekak kenka," kinuna ni Kenzi nga addaan iti sangkabassit a sarcasm. "Sika ti mangidaulo, siak ti sumurot," Kalpasanna, nagkidem. "Talaga kadi a kasta ti kinamauyongyo a tattao? Agdardaraska lattan a sumrek sadiay ket rugiam nga umuna ti paltog?"
  
  Immasideg ti maysa a lalaki a nangmatmat kadakuada iti sikigan. Inngato ni Dahl ti HK-na ket nagyelo ti lalaki, nga intag-ayna dagiti imana iti tangatang. Ti desision ket naaramid kangrunaanna gapu ta ti lalaki ket adda iti direkta a linia ti panagkita ti amin nga adda iti bodega. Awan pay maysa a segundo ti napalabas sakbay a timmakder ni Dal, nagturong iti aglawlaw, sa indungparna ti abagana iti makinruar a ridaw. Kaduana da Smith ken Kensi, a mangbasbasa iti kapanunotanna.
  
  Idi simrek ni Dahl iti nalawa a bodega, uppat a lallaki ti naglugan manipud iti lamisaan. Naidda dagiti igam iti sikiganda, ket ita inyadayoda ida, a di mangidumduma a paltoganda dagiti umas-asideg a ganggannaet. Nagtayab dagiti bala iti sadinoman, a nangburak iti tawa ken lumasat iti agturong a ridaw. Dahl dove headlong, agtulidtulid, rumrummuar, agpalpaltog. Nagsanud dagiti lallaki iti lamisaan, a nagputokda a nagsubli, a nangpaltog iti rabaw dagiti abagada ken uray iti nagbaetan dagiti sakada bayat ti panagtarayda. Awan ti natalged a sadinoman. Random gunfire ti nangpunno iti cavernous space. Nagsanud ni Dahl iti agsumbangir a siko agingga a nakadanon iti lamisaan ket binaliktadna, nga inusarna dayta kas kalasag. Naburak ti maysa a murdong bayat a limmasat a mismo ti dakkel a kalibre a bala.
  
  "Takki".
  
  "Padasennak kadi a patayen?" Nagmuregreg ni Kenzi.
  
  Nagbaliw ti taktika ti dakkel a Sueko, nangpidut iti nagdakkel a lamisaan, sa inlansana dayta iti tangatang. Dagiti matnag nga igid ti nangtiliw kadagiti gurong ti maysa a lalaki, a nangibaon kenkuana nga agtayab ken nangibaon iti paltogna a nagtayab. Bayat ti alisto nga umas-asideg ni Dal, ti timek ni Kensi ti nakaigapuan ti panagbannayatna.
  
  "Agannadka kadagita a babassit a bastardo. Nagtrabahoak iti intero a Makintengnga a Daya ken nakitak ti rinibu kadakuada a nakasuot iti vest."
  
  Nagduadua ni Dahl. "Diak pagarupen a kabaelam lattan-"
  
  Ti panagbettak ti nangyegyeg kadagiti diding ti bodega. Nagtayab ti Sueko manipud kadagiti sakana, nagtayab iti tangatang ket nadungparna ti sigud a naburak a tawa. Pinunno ti puraw nga arimbangaw ti ulona, nakaro a buzz kadagiti lapayagna, ket iti maysa a segundo awan ti makitana. Idi nangrugin a nalawag ti panagkitana, naamirisna nga agkullayaw ni Kensi iti sanguananna, a mangsapsaplit kadagiti pingpingna.
  
  "Agriingka, manong. Saan a sibubukel a bagi dayta, granada laeng."
  
  "Ay. Bueno, sumayaat ti riknak."
  
  "Daytoy ti gundawaymi," kinunana. "Ti pannakakugtar ti nangtukkol met kadagiti padana nga umel kadagiti sakada."
  
  Inkarigatan ni Dahl ti timmakder. Nakatakder ni Smith, ngem nakatugaw da Lauren ken Yorgi, a naipit dagiti ramayda kadagiti temploda. Nakita ni Dahl a mangrugin a makarikna dagiti terorista. Ti kinaganat ti nangtubtubngar kenkuana a kasla pin a mangtubtubngar iti pedaso ti nalukneng a karne. Iti panangitag-ayna iti pistolana, napaltogan manen, ngem nabalinanna a sugatan ti maysa kadagiti umad-adu a terorista ket nagbuya bayat a nagdoble ti lalaki ket natnag.
  
  Nagdardaras a limmabas ni Smith. "Natiliwna isuna."
  
  Ni Dahl ti nangidaulo. Pinisel ni Kensi dagiti paltog iti abayna. Nagturong ti dua a nabati a terorista iti suli, ket naamiris ni Dahl nga agturongda iti pagruaran. Nagbannayat iti apagbiit, sa nagturong iti isu met laeng a suli, a siaannad a nagpaputok, ngem nadungpar laeng dagiti balana ti awan kargana nga angin ken kongkreto. Nakalukat ti ridaw.
  
  Nagsubli ti granada iti uneg.
  
  Ita ti panagbettak ket naited, nagkamang ti SPIR team ket inur-urayda ti shrapnel a lumabas kadakuada. Nagkintayeg ken nagpitik dagiti diding iti sidong ti napigsa a pannakadungpar. Kalpasanna, nakatakderdan, a mangipis-it iti ridaw nga agturong iti pagkamangan ken iti naraniag nga aldaw.
  
  "Alas una ti bigat," kinuna ni Smith.
  
  Kimmita ni Dahl iti naitudo a direksion, nakitana ti dua nga agtartaray a pigura, ket iti likudan dagitoy ti Hudson, nga agturong iti Upper Bay. "Bullshit, baka adda speedboat-da."
  
  Nagtinnag ni Kensi iti maysa a tulang, a siaannad a pinuntiria. "No kasta, alaentayo-"
  
  "Saan," imbaba ni Dahl ti bariles ti armasna. "Saanmo kadi a makita dagiti sibilian dita?"
  
  "Zubi," inlunodna iti Hebreo, maysa a pagsasao a di maawatan ni Dahl. Naggigiddan a nangrugi da Smith, Kenzie ken Swede a nangsurot. Napartak ti panagtignay dagiti terorista;dandanidan iti pier. Nagkompromiso ni Kenzi babaen ti panangpaltogna iti HK-na iti tangatang, a namnamaenna nga agtaray wenno aglemmeng dagiti sibilian.
  
  "Mabalinmo ti agyaman kaniak kalpasan nga isalakantayo ti aldaw," insungbatna.
  
  Nakita ni Dahl a naglukat ti dalan ti gundaway iti sanguananna. Agpada a nagtakder dagiti terorista a natayag iti nadanum a likudan, nagsayaat a puntiria, ket ti oportunistiko nga apuy ni Kenzi ti nanglukat iti dalan para kadakuada. Nagbannayat ket inkabilna ti butt iti abagana, a siaannad a pinuntiriana. Simmurot ni Smith iti abayna.
  
  Nagturong dagiti terorista a kasla agprakpraktis iti telepathy, a sigud a mangpaltog. Nagtalinaed a nakapokus ni Dahl bayat ti panagsippayot ti lead iti nagbaetan dagiti spearmen. Ti maikadua a balana ket nadungparna ti puntiria iti barukong, ti maikatlo - iti muging, eksakto iti tengnga. Natinnag ti lalaki, natayen.
  
  "Bay-am a sibibiag ti maysa," dimteng ti timek ni Lauren babaen ti earpiece-na.
  
  Nagputok ni Smith. Nagluganen ti maudi a terorista iti sikigan, ti bala ti mangarab iti dyaketna bayat nga in-adjust ni Smith ti bagina. Babaen ti napartak a panaggaraw, nangipuruak ti terorista iti sabali a granada - iti daytoy a gundaway iti mismo a pier.
  
  "Saan!" Awan ti nagbanagan ni Dahl, naglugan ti pusona agingga iti karabukobna.
  
  Bimtak ti bassit a bomba nga addaan iti napigsa nga uni, ti dalluyon ti panagbettak ket nagallangogan kadagiti pantalan. Naglemmeng ni Dahl iti likudan ti container iti apagbiit, ket kalpasanna naglugan manen a rimmuar - ngem nagkullayaw ti momentum-na idi makitana nga ita saan laeng a ti nabati a terorista ti masapul a pakadanagan.
  
  Maysa kadagiti container crane ti nadadael iti base gapu iti panagbettak ken napeggad ti panagkilingna iti rabaw ti karayan. Dagiti uni ti panaggiling, agpigis a metal ti nangipakaammo iti umad-adani a pannakarba. Nagtung-ed dagiti tattao ket rinugianda ti nagtaray manipud iti natayag a kuadro.
  
  Nangiruar ti terorista iti sabali pay a granada.
  
  "Saan a daytoy a gundaway, idiot." Addan ni Smith iti maysa a tulang, a nagkidem iti buya. Ginuyodna ti gatilio, a nangbuybuya iti pannakatnag ti maudi a terorista sakbay a maguyodna ti pin iti granada.
  
  Ngem saan a mapasardeng ti crane. Iti panagkiling ken panagreggaay iti intero a kaatiddog ti kuadro, ti nadagsen a landok nga andamio ket natnag iti pier, a nangdadael iti kuadro ken nagbalin a buli ti bassit a kubo a nakatinnaganna. Nadadael dagiti container ken naiduron iti sumagmamano a kadapan. Nagtayab a bimmaba dagiti baras ken crossbar a metal, a nagsalsaltek manipud iti daga a kasla makapapatay a posporo. Maysa a naraniag nga asul a poste a kas kadakkel ti silaw iti kalsada ti naggaraw iti nagbaetan da Smith ken Dahl -banag a mabalin a nangpisang kadakuada no nadungparna dayta -ket nagsardeng iti sumagmamano laeng a pie manipud iti nagtakderan da Lauren ken Yorgi a nakaturong ti likudda iti bodega.
  
  "Awan ti panaggaraw." Pinuntiria ni Kensi ti terorista, a doble ti panangsukimatna. "Natayen unay."
  
  Inurnong ni Dahl ti panunotna ket kinitana ti aglawlaw dagiti pantalan. Impakita ti napartak a panangsukimat a, naimbag laengen ta awan ti nasugatan iti container crane. Inkabilna ti ramayna iti mikropono ti karabukobna.
  
  "Naiddep ti kamera," kinunana. "Ngem natayda amin."
  
  Nagsubli ni Lauren. "Sige, ipasakon."
  
  Nagsaad ti ima ni Kenzi iti abaga ni Dahl. "Bay-am koma nga alaek ti paltog. Rumekek koma dagiti tulang dayta a bastardo; kalpasanna pagsaritaanmi, iti maysa a pamay-an wenno sabali."
  
  "Narisgo unay." Naawatan ni Dahl no apay a dina maawatan daytoy. "Ket mapagduaduaan a mapagsaritatayo iti ababa a tiempo nga adda kadatayo."
  
  Nag-huff ni Kensi gapu iti pannakarurodna. "Agsaokayo iti biang ti Europa ken America. Siak ket Israeli."
  
  Nagsubli ni Lauren iti rabaw ti comms. "Masapul a mapantayo." Nakita sadiay ti maysa a kamera. Saan a nasayaat."
  
  Tinakaw da Dahl, Smith ken Kenzie ti asideg a kotse, nga impagarupda a no lima laeng a minuto ti kapautna ngem ti pannagna, mabalin nga ad-adu ngem dakkel ti pannakaisalakan ti oras.
  
  
  KAPITULO WALO
  
  
  Nagdisso ni Drake iti kongkreto ti 47th Street, nabannog, sangapulo ket walo laeng a minuto ti nabati iti relo. Dagus a nasabatda ti maysa a parikut.
  
  "Maikapito, Maikawalo wenno Broadway?" impukkaw ni Mai.
  
  Inwagwag ni Bo ti GPS kenkuana. "Asideg ti Marea iti Central Park."
  
  "Wen, ngem ania a kalsada ti mangiturong kadakami a mismo a lumabas?"
  
  Nagtaytayabda iti bangketa bayat nga agkurkuridemdem dagiti segundo, nga ammoda a saan laeng a nuklear a bomba ti isagsagana ni Marso, no di pay ket dagiti grupo a mangala iti biag ti dua a sibilian iti tunggal minuto a maladawda para iti sumaganad a panagkitada.
  
  "Kanayon nga okupado ti Broadway," kinuna ni Drake. "Aramidentayo ti maikawalo."
  
  Tinaliaw ni Alicia. "Kasano ngata nga ammom?"
  
  "Nangngegko ti maipapan iti Broadway. Di pulos nangngeg ti maipapan iti Maikawalo."
  
  "Ay, patas nga umdas. Sadinno-"
  
  "Saan! Broadway daytoy!" Kellaat a nagikkis ni Beau iti dandani musikal nga aksentona. "Adda iti tuktok unay ti restawran... dandani."
  
  "Nganngani?"
  
  "Kaduak!"
  
  Nagdisso ni Bo a kasla sangagasut a metro nga sprinter, a naglugan iti nakaparada a kotse a kasla awan. Simmurot da Drake, Alicia, ken May iti mugingna, a nagturong iti daya nga agturong iti Broadway ken iti nagsasabtan a nagsilnag ken nagsilnag ti Times Square ken nanglais kadagiti agkir-in a displeyna.
  
  Naminsan manen a narigatan ti bunggoy a nagwaras, ket inturong manen ida ni Beau iti igid ti kalsada. Uray ditoy adda dagiti turista, a nagsanud, a mangmatmatmat kadagiti natayag a pasdek ken billboard, wenno mangikagkagumaan a mangikeddeng no irisgoda ti biagda ket agdardarasda a bumallasiw iti nabuslon a kalsada. Ti bunggoy ket tinaming dagiti barker a mangitukon kadagiti nalaka a tiket kadagiti nadumaduma a pabuya iti Broadway. Dagiti pagsasao ti amin a kolor ti nangpunno iti angin, maysa a gistay nakaro, komplikado a panaglalaok. Manmano dagiti awan pagtaenganna a tattao, ngem dagidiay nagsao maipaay kadakuada nagkampania iti napigsa ken sipipinget unay para kadagiti donasion.
  
  Iti sango ti Broadway, a napno kadagiti taga New York ken bisita, nabuntonan kadagiti pagballasiwan, ken naparabawan kadagiti namaris a tiendaan ken restawran nga addaan kadagiti nakabitin, nasilawan a karatula ken A-frame a displey. Nalabbaga dagiti lumabas bayat ti panaglumba ni Drake ken ti dasig ti SPEAR team-na.
  
  Sangapulo ket lima a minuto.
  
  Nagtungtung-ed ni Bo kenkuana. "Kuna ti GPS a duapulo ket dua a minuto a magna, ngem napusek dagiti bangketa isu nga agpapada ti kapartak ti pannagna ti amin."
  
  "No kasta, agtaray," indagadag ni Alicia kenkuana. "Iwagwagmo ti nagdakkel nga ipusmo. Baka naparpartak ti panaggarawna."
  
  Sakbay a makaibaga ni Beau, narikna ni Drake nga ad-adda a limned ti sigud a bumabbaba a pusona. Naan-anay a naserraan ti kalsada iti sanguanan iti agsumbangir a direksion, kaaduanna babaen kadagiti duyaw a taksi. Napasamak ti pannakaburak ti fender, ket dagidiay saan a mangikagkagumaan a mangliklik iti dayta in-inut nga inyakarda dagiti luganda tapno nasaysayaat ti pannakakitada. Napno kadagiti tattao ti bangketa iti agsumbangir.
  
  "Nadara nga impierno."
  
  Ngem saan man la a nagbannayat ni Bo. Maysa a nalag-an a panagluksaw ti nangipan kenkuana iti baul ti asideg a taksi, ket kalpasanna nagtaray iti atepna, naglugan iti hood ket nagtaray iti sumaganad a nakapila. Napardas a simmaruno ni May, sinaruno ni Alicia, a pinanawanna ni Drake tapno ipukkaw ken rauten dagiti makinkukua iti lugan.
  
  Napilitan ni Drake nga agkonsentrar iti labes ti normal. Saan nga agpapada amin dagitoy a makina, ket nagbaliw ti metalda, a ti dadduma ket in-inut pay ketdi a nagtulid nga agpasango. Nairut ti lumba, ngem nagluganda manipud kotse agingga iti sabali, nga inusarda ti atiddog a linya tapno makaabanteda. Nagtungtung-ed dagiti bunggoy iti agsumbangir. Nasayaat ta awan ti nangriribuk kadakuada ditoy ken makitada ti umas-asideg a nagsasabtan ti Broadway ken 54th, kalpasanna 57th streets. Idi bimmaaw ti crush dagiti kotse, nagroll out ni Bo manipud iti maudi a kotse ket intuloyna manen ti panagtarayna iti kalsada a mismo, ni Mai iti abayna. Tinaliaw manen ni Alicia ni Drake.
  
  "Seksuek laeng no natinnagka iti dayta nakalukat a hatch iti likud."
  
  "Wen, narisgo a pagpilian dayta. Agyamanak lattan nga awan dagiti convertible idi."
  
  Iti labes ti sabali a nagsangaan ken 57th Street, napila dagiti cement mixer, delivery van ken nalabaga ken puraw a barrier. No impagarup ti team a nagballigida, wenno daytoy a panagtaray ket kasla diretso a kas iti immun-una, kellaat a naburak dagiti ilusionda.
  
  Dua a lallaki ti rimmuar iti likudan ti delivery truck, a direkta a naiturong dagiti paltog kadagiti tumataray. Saan a nakalibas ni Drake iti maysa a beat. Ti kanayon a pannakidangadang, adu a tawen a pannakidangadang ti nangpatadem kadagiti sentidona agingga iti kangatuan ken pinagtalinaedna ida sadiay - duapulo ket uppat nga oras iti inaldaw. Dagus a nagparang dagiti mamagpeggad a porma, ket di nagduadua, nagdardaras a situtulok nga agturong kadakuada, iti mismo a sango ti umas-asideg a trak ti semento. Maysa kadagiti pistola ti nagtayab iti sikigan a buyogen ti panagngaretnget, ket ti sabali ket naipit iti sirok ti bangkay ti maysa kadagiti lallaki. Nagsubli ni Drake bayat a nadungpar ti danog ti sikigan ti bungona. Iti likudan dagitoy, nangngegna ti panaggiling dagiti pilid ti trak a semento bayat ti panagprenona a nakapigpigsa, ken ti panagsapata ti drayberna...
  
  Nakitana ti nagdakkel nga abuabuan a bagi a nagturong kenkuana...
  
  Ket nangngegko ti mabutbuteng nga ikkis ni Alicia.
  
  "Mat!"
  
  
  KAPITULO SIAM
  
  
  Mabuya laeng ni Drake bayat ti panagturong kenkuana ti out of control truck. Saan a nagsanud dagiti manangraut iti uray maysa a segundo, a nangbukbok kenkuana iti uraro ti danog, gapu ta saanda a maseknan iti bukodda a kinatalged. Nasuntok iti karabukob, barukong ken solar plexus. Nabuyana ti panagtayyek ken panagsipa ti bagi bayat ti panagtayabna a direkta iti rabaw ti ulona.
  
  Natnag ti immuna a terorista nga agpaatras, a naitibkol, ket nadungpar ti maysa kadagiti pilid, a ti pannakadungparna ti nangburak iti bukotna ken nagpatingga ti pangtana. Nagkidem ti maikadua, a kasla naalipunget iti kinatured ni Drake, sa inturongna ti ulona nga agturong iti umas-asideg a likud ti trak.
  
  Umdasen ti nabasa nga uni ti panagsapsaplit. Naamiris ni Drake nga awanen iti kaungganna, ket kalpasanna nakitana ti bungo ti umuna a terorista a naduprak iti sirok dagiti agdisso a pilid bayat nga agtaytayab ti bagi ti trak iti ngatuenanna. Napatad ti kuadro, namnamaenna laeng. Iti maysa a paset ti segundo, inalun-on ti sipnget ti amin, uray ti uni. Naggunay ti baba ti trak iti ngatuenanna, a nagbannayat, nagbannayat, sa kellaat a nagsardeng.
  
  Inyunnat ti ima ni Alicia iti sirokna. "Okey ka kadi?"
  
  Naglukot ni Drake kenkuana. "Nasaysayaat ngem dagita a lallaki."
  
  Naguray ni Beau, dandani naglalaok dagiti sakana bayat ti panangkitana iti relona. "Uppat a minuto pay!"
  
  Nabannog, nasugatan, nagargari ken nasapsaplit, pinilit ni Drake ti bagina nga agtignay. Iti daytoy a gundaway, nagtalinaed kenkuana ni Alicia, a kasla mariknana a mabalinna ti agbakasion kalpasan ti dandani pannakaliwayna. Naparmekda dagiti bunggoy dagiti turista, a nakasarakda iti Central Park South ken ti Marea agraman ti adu a dadduma pay a restawran.
  
  Intudo ni May ti karatula, a medio nainsiriban para iti New York.
  
  Nagtaray ni Bo nga immun-una. Natiliw ni Drake ken dagiti dadduma iti ridaw. Tinaliaw ida ti serbidora, ti narangrangkis a langada, kadagiti nadagsen a dyaketda, sa nagsanud. Nalawag kadagiti matana a nakitana idi ti pannakadadael ken panagsagaba.
  
  "Dika madanagan," kinuna ni Drake. "Ingleskami."
  
  Nangipatulod ni Mai iti silaw iti direksionna. "Hapones".
  
  Ket insardeng ni Bo ti panagbirokna iti kuarto dagiti lallaki a nakangatngato ti kidayna. "Sigurado a saan nga Ingles."
  
  Nagtaray ni Drake agingga a kabaelanna iti naserraan pay laeng a restawran, a nangdungpar iti tugaw ken lamisaan iti dalan. Bassit ti pagdigusan dagiti lallaki, a buklen laeng ti dua a pagi-ihi ken kasilyas. Kimmita iti sirok ti malukong.
  
  "Awan ditoy," kinunana.
  
  Impakita ti rupa ni Beauregard ti tension. Tinapikna dagiti butones ti relona. "Nalpasen ti oras".
  
  Naglugan ti serbidora a nakatakder iti asideg idi agkiriring ti telepono. Inyunnat ni Drake ti imana kenkuana. "Dika agdardaras." Pangngaasim ta ikkam ti panawenmo."
  
  Impagarupna a mabalin nga agtaray, ngem ti makin-uneg a determinasionna ti nangiturong kenkuana iti tubo. Iti dayta a kanito, rimmuar ni Alicia iti restroom dagiti babbai nga adda madandanagan nga ebkas ti rupana. "Awan isuna." Awan kadatayo dayta!"
  
  Nagkidem ni Drake a kasla nadungpar. Kimmita iti aglawlaw. Mabalin kadi nga adda sabali a kasilyas iti daytoy bassit a restawran? Nalabit maysa a kubikulo para kadagiti empleado? Masapul a kitaenda manen, ngem addan iti telepono ti serbidora. Nagkidem dagiti matana ken ni Drake ket kiniddawna nga aguray iti tumawag.
  
  "Daytoy ket maysa a lalaki nga agnagan iti Marsh. Para kenka."
  
  Nagkullayaw ni Drake. "Inawagannak kadi iti nagan?"
  
  "Kunana nga Ingles." Nagkidem ti serbidora. "Dayta laeng ti imbagana."
  
  Nagbayag ni Bo iti abayna. "Ket gapu ta nalakaka a mariro, gayyemko, sika dayta."
  
  "Iti salun-atmo".
  
  Inyadayo ni Drake ti teleponona, ti maysa nga imana ti nangkuskusen iti pingpingna bayat a nagdissuor ti dalluyon ti bannog ken tension iti rabawna. Kasano koma a mapaayda ita? Naparmekdan ti amin a lapped, ket kaskasdi a mabalin nga ay-ayamen pay laeng ida ni Marsh iti sumagmamano a pamay-an.
  
  "Wen?"
  
  "Martsa ditoy. Ita, ibagam kaniak no ania ti nasarakam?"
  
  Linuktan ni Drake ti ngiwatna, sa dinardaras nga inrikepna. Ania ti umiso a sungbat? Nalabit ninamnama ni Marsh ti sao nga "awan." Siguro...
  
  Nagsardeng, nagduadua iti sungbat agingga iti sungbat.
  
  "Ibagam kaniak no ania ti nasarakam, ta no saan, itedko ti bilin a mangpapatay iti dua a taga New York iti las-ud ti sumaganad a minuto."
  
  Linuktan ni Drake ti ngiwatna. Damn it! "Nasarakanmi-".
  
  Kalpasanna, nagtaray ni Mai a rimmuar iti banio dagiti babbai, a naglusdoy kadagiti nabasa a baldosa ket natnag iti sikiganna. Nakapet iti imana ti bassit a puraw a sobre. Adda ni Beau iti sibayna iti las-ud ti maysa a paset ti segundo, a nangpidut iti sobre ket inyawatna ken ni Drake. Nakaidda ni Mai iti suelo, nakaro ti panagangesna.
  
  Minatmatan ni Alicia a nakalukat ti ngiwatna. "Sadino ti nakasarakam iti daytoy, Sprite?"
  
  "Inaramidmo ti kunada a "boy look", Taz. Ket saan koma a masdaaw daytoy iti asinoman, yantangay tallo a kakapat ti lalakika uray kaskasano."
  
  Nagpungtot ni Alicia iti kinaulimek.
  
  Nagsarua ni Drake bayat ti pananglukatna iti sobre. "Nasarakanmi... daytoy... damn flash drive, Marsh. Damn, dude, ania daytoy?"
  
  "Nagsayaat a trabaho. Dakkel a trabaho. Medio nadismayaak, ngem hey, baka inton sumaruno. Ita, kitaem laeng a naimbag ti USB. Daytoy ti maudi a pagsubokmo, ket kas idi, mabalin a kayatmo nga ited iti maysa nga ad-adu ti kinasariritna ngem sika wenno ti NYPD."
  
  "Daytoy kadi ti uneg ti... ti cake?" Naamiris ni Drake a nakatakder pay laeng ti serbidora iti asideg.
  
  Nagkatawa ni Marsh iti napigsa. "Ay nasayaat, ay nasayaat unay. Saantayo a palubosan ti pusa a rummuar iti bag, saan kadi? Wen kasta. Ita dumngegka, ikkanka iti sangapulo a minuto a mangipatulod iti linaon ti flash drive kadagiti nasaysayaat ngem sika, ket kalpasanna, rugiantayo manen ti amin."
  
  "Saan, saan, saanmi nga ammo." Insenias ni Drake ni May, nga addaan iti bassit a backpack a nakailemmenganda iti bassit a laptop. Inngato ti Hapones a babai ti bagina manipud iti daga sa immasideg.
  
  "Saantayo a mangkamat kadagiti ipustayo iti intero daytoy nga ili, Marsh."
  
  "Umm, wen ti aramidem. Ngamin, ibagak dayta. Gapuna, lumabas ti panawen. I-boot uptayo ti laptop ket tagiragsakentayo ti sumaruno, saan kadi? Lima, uppat..."
  
  Indisso ni Drake ti dakulapna iti lamisaan bayat a natay ti panagbettak. Nagburek ti pungtot iti darana. "Dumngegka, Marsh-"
  
  Bimtak ti tawa ti restawran idi nadungpar ti front fender ti van iti dining room. Naburak ti sarming ket nagtayab dagiti pedaso iti tangatang. Bimtak ti kayo, plastik ken mortar products iti kuarto. Saan a nagsardeng ti van, nagdisso kadagiti goma ken nagngaretnget a kasla aprentis ni patay bayat ti panagdardarasna a limmasat iti bassit a siled.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO
  
  
  Narikna ni Julian Marsh ti natadem a sakit ti tianna bayat ti panagtulidna iti kannawan. Natinnag dagiti pedaso ti pizza iti suelo ken natinnag ti sangamalukong nga ensalada iti sopa. Dinardarasna nga iniggaman dagiti sikiganna, a naan-anay a dina maisardeng ti agkatawa.
  
  Nagkintayeg ti nababa a lamisaan a nakatakder iti sanguananna ken ni Zoe idi aksidente a sinipa ti atap a saka ti maysa a tao. Inyunnat ni Zoey ti imana a mangsuporta kenkuana, a nangted kenkuana iti napartak a panangsapsaplit iti abagana bayat a nangrugin a maibuksilan ti sabali pay a makapagagar a pasamak. So far they had watched Drake and his crew spill out of the Edison - nabuyada a medio nalaka bayat a ti maysa a lalaki a nakabado a kasla turista ket agpelikula iti pasamak manipud iti ballasiw ti kalsada - kalpasanna nakitada ti nauyong a panagtaray nga agpangato iti Broadway - daytoy a hysterical nga eksena ket ad-adda nga esporadiko , manipud idi awan ti adu a security camera a mabalin a hack-en ti maysa a lokal a terorista - ket kalpasanna nagbuya a buyogen ti bated breath bayat a ti panangraut ket uray kasano ket timmanor iti aglawlaw ti cement mixer.
  
  Amin dagitoy ket makaay-ayo a pakasingaan. Iggem ni Marsh ti disposable cell phone iti maysa nga imana ken ti luppo ni Zoe iti sabali bayat ti pannanganna iti sumagmamano a tedted ti hamon ken uong ken panag-chat-na iti Facebook.
  
  Iti sango dagitoy adda tallo nga iskrin, sangapulo ket walo a pulgada ti tunggal maysa. Ipakpakita itan ti agassawa ti nasinged nga atension bayat a bimtak ti Drake and Company iti bassit nga Italiano a restawran. Sinukimat ni Marsh ti oras ket kinitana dagiti namaris a paputok.
  
  "Damn, asideg daytoy."
  
  "Maragsakanka kadi?"
  
  "Wen, saan kadi?"
  
  "Okey laeng a pelikula." Nag-pout ni Zoey. "Ngem ninamnamak idi nga ad-adu pay ti dara."
  
  "Agurayka laengen iti maysa a minuto, ay-ayatek. Sumayaat ti kasasaad".
  
  Nagtugaw ken nagay-ayam ti agassawa iti naabangan nga apartment a kukua ti maysa kadagiti selda dagiti terorista; ti kangrunaan, napanunot ni Marsh. Adda uppat a terorista sadiay, a maysa kadakuada, gapu iti immun-una a kiddaw, nangipasdek iti kasla sinean a pagbuyaan para ken ni Marsh. Bayat a tagtagiragsaken ti agassawa a Pythian ti agbuya, nagtugaw dagiti lallaki iti sikigan, nagtitipon iti aglawlaw ti bassit a telebision, a nag-browse iti pinulpullo a dadduma pay a channel, nga agsapsapul kadagiti bassit a damag wenno agur-uray iti sumagmamano nga awag. Saan nga ammo ni Marsh ken saan a maseknan. Saanna met nga inkankano dagiti karkarna a nalimed a panagkita, nga ammona a naan-anay nga isu ket maysa a guapo a lalaki nga addaan iti naisangsangayan a personalidad, ken dadduma a tattao - uray dagiti dadduma a lallaki - ket kayatda nga apresiaren ti kasta a personalidad.
  
  Impakita ni Zoey kenkuana ti ad-adu bassit a panangipateg babaen ti panangi-slide-na kadagiti imana nga agpababa iti sango dagiti boksingerona. Damn, natadem ti kukona.
  
  Naalsem ken kaskasdi uray kasano... makaay-ayo.
  
  Kinitana ti nuklear a portpolyo iti apagbiit - maysa a termino a dina unay mairuar iti ulona, uray no ti basbassit a bomba ket adda iti dakkel a backpack - ket kalpasanna, nag-pop iti sumagmamano a caviar iti ngiwatna. Siempre, natan-ok ti lamisaan iti sanguananda, a buklen dagiti di magatadan ken awan ramanna a produkto, ngem naimas amin dagitoy.
  
  Nuklear kadi a bomba dayta a mangipukpukkaw iti naganna?
  
  Naamiris ni Marsh a panawenen nga agtignay ket timmawag, a nakisarita iti maysa a makaay-ayo a serbidora ken kalpasanna iti maysa nga Ingles a nakaro ti aksentona. Ti lalaki ket addaan iti maysa kadagita a karkarna a timbre ti timekna - banag a mangsapsaplit kadagiti mannalon - ket nagaramid ni Marsh kadagiti nabalitokan a rupa, nga ikagkagumaanna ti agaramid iti bokales manipud iti bokales. Saan a nalaka nga aramid, ken narigrigat bassit no dagiti ima dagiti babbai ti mangiggem iti Nutcracker set-mo.
  
  "Ibagam kaniak no ania ti nasarakam, ta no saan, itedko ti bilin a mangpapatay iti dua a taga New York iti las-ud ti sumaganad a minuto." Nagmulagat ni Marsh bayat ti panangibagana iti daytoy, dina inkankano dagiti makapungtot a panagkita nga ipatulod dagiti estudiantena iti ballasiw ti siled.
  
  Nagduadua pay bassit ti Ingles. Nasarakan ni Marsh ti maysa a tedted ti pipino a natnag manipud iti malukong ti ensalada ket insuksokna iti nauneg iti buok ni Zoe. Saan a pulos a nadlawna. Naglabas ti sumagmamano a minuto ket nag-chat ni Marsh iti combustion chamber, nga ad-adda a nariribuk. Adda botelia ti nalamiis a Bollinger iti asideg, ket kagudua a minuto ti intedna a nangibukbok iti dakkel a baso. Nagkugtar ni Zoe kenkuana bayat ti panagtrabahona, ket nagsipsiputda manipud iti isu met laeng a baso, agsumbangir a sikigan siempre.
  
  "Lima," kinuna ni Marsh iti telepono. "Uppat, tallo..."
  
  Nangruna a nagbalin a napinget dagiti ima ni Zoya.
  
  "Dua".
  
  Pinadas ti Ingles ti nakinegosio kenkuana, a nalawag a pampanunotenna no ania ti impierno a mapaspasamak. Pinampanunot ni Marsh ti kotse nga inorkestrarna a nagdisso iti tawa iti sango iti nasakbay a naikeddeng nga oras, a puntiriana itan, agparpartak, nga umas-asideg iti di agsuspetsa a restawran.
  
  "Maysa".
  
  Ket kalpasanna, bimtak ti amin.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO MAYSA
  
  
  Nagdardaras ni Drake nga agturong iti diding ti restawran, iniggamanna ti siket ti serbidora sa inguyodna a kaduana. Natinnag dagiti pedaso ti sarming ken ladrilio manipud iti agtulidtulid a bagina. Nagkigtot ti umas-asideg a van tapno makagun-od iti traction bayat a dagiti gomana ket nadungparna ti suelo ti restawran ken ti tengnga ti kotse ket napan iti rabaw ti tawa, ti makinlikud a murdong ita ket agpangato ken nadungparna ti lintel iti ngato ti sarming. Nakiskis ti metal. Narba dagiti lamisaan. Naurnong dagiti tugaw a kasla basura iti sanguananna.
  
  Dagus met a nagreaksion ni Alicia, nagna iti lamisaan ken naglusdoy, ti laeng sugatna ket ti bassit a pannakaputed ti luppona manipud iti napartak nga agtaytayab a pedaso ti kayo. Uray kasano ket nabalinan ni Mai ti nagtuyok iti tuktok ti aggaraw a lamisaan a di nangala iti aniaman a pannakadadael, ket ad-adda pay a napan ni Bo iti maysa nga addang, a naglugan kenkuana ken naglugan manipud iti rabaw agingga iti rabaw, kamaudiananna in-timena ti panagluksawna tapno dagiti sakana ken takiagna ket maidungpar iti sikigan a diding ken timmulong him agdisso a sitatalged.
  
  Timmangad ni Drake, agpukpukkaw ti serbidora iti abayna. Maak-akusar ti panagkita ni Alicia.
  
  "Isu nga iniggamanmo, saan kadi?"
  
  "Agannadka!"
  
  Umab-abante pay laeng ti van, a nagbannayat iti maikadua, ngem ita ti bariles ti paltog ket agtubtubo iti nalukneng a tawa ti pasahero. Nagdukot ni Alicia ket inlubbonna. Nag-roll back bassit ni May. Inruar ni Drake ti pistolana ket pinaputokanna ti innem a bala iti awan bagina nga ima, a napigsa dagiti uni iti nailet nga espasio, a karibal ti makatuleng a panagngaretnget ti van. Aggargaraw metten ni Bo, a manglikmut iti likud ti lugan. Kamaudiananna nagsardeng dagiti pilid a nagturong ken nagsardeng. Nagdisso dagiti naburak a lamisaan ken tugaw manipud iti hood ken uray iti atep. Sinigurado ni Drake a saan a nasaktan ti serbidora sakbay nga umabante, ngem iti dayta a tiempo, addan da Bo ken May iti lugan.
  
  Naburak ni Beau ti tawa ti drayber ket nakiranget iti pigura. Sinukimat ni Mai ti lokasion babaen ti naburak a sarming ti lugan sa pinidutna ti naburak a pedaso ti kayo.
  
  "Saan," inrugi ni Drake, medio natangken ti timekna. "Kasapulanmi-".
  
  Ngem awan ti mood ni Mai a dumngeg. Imbes ketdi, inwarasna ti temporario nga igam iti sarming ti lugan iti kasta unay a puersa nga uray la a naikapet a sititibker iti muging ti drayber, a nagkintayeg iti lugarna. Nagsubli dagiti mata ti lalaki ket insardengna ti makiranget ken ni Beau, kasla naalipunget ti Pranses.
  
  "Talaga nga adda kaniak."
  
  Nagkidem ni Mai. "Impagarupko a rumbeng a tumulongak."
  
  "Tulong?" Inulit ni Drake. "Kasapulantayo ti uray maysa laeng kadagitoy a bastardo a sibibiag."
  
  "Ket iti dayta a nota," in-chim ni Alicia. "Nasayaat ti kasasaadko, ta. Nupay mayat a makitam nga isalakanmo ti asno ti serbidora ni Wendy."
  
  Kagat ni Drake ti dilana, ammona iti sumagmamano a nauneg a lebel a basta uyawen ni Alicia. Naguyod ni Beauregard ti drayber manipud iti lugan ket agsapsapul kadagiti bulsana. Napan ni Alicia iti namilagruan a saan a nasagid a laptop. Nalpas ti panagkarga ti USB drive ket nangyeg iti sangabukel a ladawan-makariribuk a ladawan dagiti pirak a lata a nangpalamiis iti dara ni Drake.
  
  "Kasla uneg ti bomba," kinunana a nangsukimat kadagiti alambre ken relay. "Ipatulodmo daytoy ken ni Moore sakbay nga adda sabali a mapasamak."
  
  Nagsanud ni Alicia iti makina, a nagtaptap iti adayo.
  
  Tinulongan ni Drake ti serbidora a timmakder. "Okeyka kadi, ayat?"
  
  "Siak... ti panagkunak."
  
  "Minta." Ita kasano ngay agaramidka kadakami iti lasagna?"
  
  "Ti chef... saan pay a simmangpet ti chef." Inawat ti panagkitana ti pannakadadael gapu iti buteng.
  
  "Damn, impagarupko nga imbellengmo laengen dagitoy iti microwave."
  
  "Saan nga agdanag". Nagna ni Mai ket inkabilna ti imana iti abaga ti serbidora. "Mabangon manen dagitoy. Ti kompania ti seguro ti rumbeng nga asikasuenna daytoy."
  
  "Koma".
  
  Kinagat manen ni Drake ti dilana, iti daytoy a gundaway tapno saan nga agsapata. Wen, maysa a bendision ta agang-anges pay laeng ti amin, ngem da Marsh ken dagiti kroniana ket mangdaddadael pay laeng iti biag dagiti tattao. Awan ti twinge ti konsiensia. Awan ti etika ken awan ti pakadanagan.
  
  Kasla nagkiriring ti telepono babaen ti psychic connection. Iti daytoy a gundaway sinungbatan ni Drake ti telepono.
  
  "Agsipaka pay laeng?"
  
  Ti timek ni Marsh ti nangtignay kenkuana a mangdungpar iti maysa a banag, ngem inaramidna dayta iti nainget a propesional a pamay-an. "In-forwardmi dagiti retratoyo."
  
  "Ay, nagsayaat. Gapuna, inurnosmi daytoy bassit. Sapay koma ta adda innalam a merienda bayat ti panagur-uraymo, ta daytoy sumaruno a paset-bueno, mabalin a patayennaka."
  
  Nagsarua ni Drake. "Ammom a dimi pay nasubok ti bombam."
  
  "Ket iti pannakangngegko iti dayta, makitak a kayatmo a pabannayaten dagiti bambanag bayat nga ikagkagumaam ti makasabay. Saan a mapasamak daytoy, baro a gayyemko. Saan a pulos a mapasamak daytoy. Mabalin a paset ti makina a nasayaat ti pannakalana dagiti polis ken ahenteyo, militar ken bombero, ngem makina latta, ket kasapulanda ti apagbiit tapno makabangonda iti kapartak. Isu nga us-usarenko daytoy a tiempo a mangpisang kadakayo. Medyo makaparagsak, agtalekka kaniak."
  
  "Ania ti maala dagiti Pythia kadagitoy amin?"
  
  Nagkidem ni Marsh. "Ay, pagarupko nga ammom a nabiit pay a bimtak daytoy awan mamaayna a grupo dagiti ragamuffin. Adda kadi pay ad-adda a sigurado? Indauluan ida ti maysa a serial killer, maysa a psycho stalker, maysa a megalomaniac ken maysa nga apal nga overlord. Nagbalinda amin a maymaysa a tao."
  
  Iti daytoy a punto, nagsanud ni Alicia ken ni Drake. "Ibagam ngarud kadakami - sadino ti ayan daytoy bastardo?"
  
  "Ay, baro a balasang. Blonde ka kadi wenno Asiano? Nalabit blonde manipud iti wagas ti uni. Darling, no ammok ti ayanna, bay-ak a kudilmo a sibibiag. Kanayon a kayat ni Tyler Webb ti maysa a banag. Pinanawanna dagiti Pythian iti kanito a nabigbigna no sadino ti pakasarakan kadakuada."
  
  "Ania ti adda idi iti tiendaan?" - sinaludsod ni Drake, ita agpada a makagun-od iti panawen ken impormasion.
  
  "Daytoy a lugar ket maysa a balay ti uyokan ti makarimon, husto kadi? Panunotem amin dagiti deal a naaramid sadiay a mangapektar iti lubong iti sumaganad a dekada."
  
  "Adda inlako ni Ramses kenkuana," kinuna ni Drake a pinadasna dayta.
  
  "Wen. Ket siguradoak a ti narikut a French sausage pâté ti nangibaga kadakayo no ania dayta. Wenno mabalinmo a kanayon a damagen kenkuana ita."
  
  Isu a daytoy ti nangpasingked iti dayta. Buybuyaen ida ni Marsh, nupay awan ti matana iti restawran. Nangipatulod ni Drake iti ababa a mensahe ken ni Moore. "Kasano ngata ibagam kadakami no sadino ti napanan ni Webb?"
  
  "Bueno, seryoso, siasinoak, Fox News? Sumaruno nga agkiddawka kaniak iti cash."
  
  "Ag-settle-ak iti daytoy a terorista nga asno."
  
  "Ket agsubli iti trabaho nga adda iti ima." Kinuna ni Marsh dagitoy a sasao ket kalpasanna kasla nalinglingay ti bagina, kellaat a nagkatawa. "Sorry, personal nga angaw. Ngem ita, nalpastayon ti control part ti chase. Ita, kayatko nga iplastar kenka dagiti kalikagumko."
  
  "Isu nga ibagam laeng kadakami." Kasla nabannog ti timek ni Alicia.
  
  "Ania ti nakakatkatawa unay iti daytoy? Bumtak daytoy a bomba no diak naan-anay a mapnek. Asino ti makaammo, dungngo, mabalin nga ikeddengko pay ketdi ti agtagikua kenka."
  
  Iti apagdarikmat, kasla nakasaganan ni Alicia a mapan, a sumsumged dagiti mata ken langana tapno mauram ti namaga a kabakiran.
  
  "Kayatko koma ti agmaymaysa kenka," inyarasaasna.
  
  Nagsardeng ni March, sa napardas nga intuloy. "Museo ti Natural History, duapulo a minuto."
  
  Inset ni Drake ti relona. "Ket kalpasanna?"
  
  "Hmmm, ania?"
  
  "Erande daytoy nga arkitektura."
  
  "Ay, bueno, no nakadanonka iti kastoy, isingasingko nga uksotem ti maysa a lalaki a security guard nga agnagan iti Jose Gonzalez. Maysa kadagiti kakaduami ti nangdait kadagiti kalikagumko iti lining ti dyaketna idi rabii. Maysa nga orihinal a pamay-an ti panangibiahe kadagiti dokumento, wen, ken saan nga agsubli iti nangipatulod."
  
  Saan a simmungbat ni Drake, kaaduanna a nariribuk.
  
  "Ammok ti pampanunotem," kinuna ni Marsh, a nangipakita manen iti nakaskasdaaw a kinasaririt. "Apay a dikay basta i-mail kadakayo dagiti retrato ket ipakaammoyo kaniak no ania ti kayatyo? Bueno, karkarnaak a tao. Imbagada kaniak nga addaanak iti dua a dasig, dua nga isip ken dua a rupak, ngem kaykayatko a kitaen dagitoy kas dua a nagsisina a galad. Nakurba ti maysa a paset, nakurba ti sabali. Ammom ti kayatko a sawen?"
  
  Nagsarua ni Drake. "Siempre ammok no siasinoka."
  
  "Nagsayaat, ngarud ammok a maawatanmo nga inton makitak ti uppat a napigis a bangkaymo iti agarup sangapulo ket pito a minuto, agpada a mariknak ti nakaskasdaaw a ragsak ken di kapapati a pannakarurod. Kaduam. Ket ita, agpakada."
  
  Natay ti linia. In-click ni Drake ti relona.
  
  Duapulo a minuto.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO DUA
  
  
  Nangbusbos da Hayden ken Kinimaka iti panawen a kadua ni Ramses. Kasla awan ti lugarna ti Terrorist Prince iti innem a pie kuadrado a seldana: narugit, naurnos ken, nupay nalawag a nabannog, agturturong nga agsublisubli a kasla leon a naikulong. Insuot ni Hayden ti body armor-na, sineknan ti Glock ken spare bullets-na, ket kiniddawna ken ni Mano nga aramidenna met dayta. Manipud ita awanton ti gundaway. Agpada a nagbalin a nasirib unay da Ramses ken March tapno matagibassitda.
  
  Nalabit ti sarsarita dagiti terorista ti eksakto a kayatna nga ayan.
  
  Nagduadua ni Hayden, nagduadua unay. Ti gubat iti uneg ti kastilio ken ti desperado nga ipapatay ti bodyguard-na ti nangipakita no kasano ti kayatna nga aglibas. Kasta met, nadadael kadi ti reputasionna? Saan kadi a rumbeng a desperado a mangtarimaan iti nadadael? Nalabit, ngem saan a nadadael ti tao agingga a dina mabalin ti mangbangon manen. Buybuyaen ni Hayden ti panagtarayna idi inyeg ni Kinimaka ti maysa a paris a plastik a tugaw.
  
  "Adda dagiti nuklear nga igam iti daytoy a siudad," kinuna ni Hayden. "A siguradoak nga ammom sipud idi nakitulagka kada Tyler Webb ken Julian Marsh. Addaka iti daytoy a siudad, ket no dumteng ti tiempo, siguraduenmi a saankan nga adda iti uneg ti daga. Siempre saan nga ammo dagiti pasurotmo nga adda kenka..." Bay-anna a nagbitin dayta a mismo.
  
  Nagsardeng ni Ramses a nangmatmat kenkuana kadagiti nabannog a matana. "Kayatmo a sawen, siempre, maysa a panangallilaw a sadiay asidegen a patayen dagiti tattaok ni Marsh, alaenda ti sungsungbatan ti bomba ken pabettakenda dayta. Rumbeng nga ammom daytoy ken ni Webb ken ti bodyguard-na, tangay isuda laeng ti makaammo. Ken ammom met nga ur-urayenda laeng ti bilinko." Nagtung-ed, a kasla iti bagina.
  
  Naguray ni Hayden. Nasirib ni Ramses, ngem dina kayat a sawen a saan koma a naitibkol.
  
  "Bimtakda," kinuna ni Ramses. "Agaramiddanto iti bukodda a pangngeddeng."
  
  "Mabalinmi a pagbalinen a dandani di maibturan ti maudi nga orasyo," kinuna ni Kinimaka.
  
  "Saanmo a mapakansela daytoy," kinuna ni Ramses. "Uray babaen ti pannakatutuok. Diakto pasardengen daytoy a panagbettak."
  
  "Ania ti kayatmo?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Addanto ti negosasion."
  
  Inadalna, a sipapasnek a simmirip iti rupa ti kabusor ti baro a lubong. Awan ti kayat dagitoy a tattao a kasukatna, dida kayat ti makinegosio, ken patienda a ti ipapatay ket maysa laeng nga addang nga agturong iti sumagmamano a kasla Langit. Sadino ti pangibatianna kadatayo daytoy?
  
  Talaga, sadino? In-fumble-na ti armasna. "Ti tao nga awan sabali a kayatna no di ti mangaramid iti masa a pammapatay ket nalaka a pakilangenan," kinunana. "Adda bala iti ulo."
  
  Inipigket ni Ramses ti rupana kadagiti baras. "No kasta, sige, Western bitch."
  
  Saan a kasapulan nga agbalin nga eksperto ni Hayden tapno mabasana ti kinamauyong ken kinagagar nga agsilsilnag kadagita nga awan kararuana a mata. Awan ti sabali a saona, binaliwanna ti suheto sa pimmanaw iti siled, a siaannad nga inserrana ti makinruar a ridaw iti likudanna.
  
  Dimo pulos mabalin ti agannad unay.
  
  Iti sumaruno a kuarto ti ayan ti selda ni Robert Price. Nakaawat iti pammalubos a mangtaginayon ditoy ti sekretario gapu iti umad-adani a pangta ken ti mabalin nga akemna iti dayta. Idi sumrekda ken Kinimaka iti kuarto, natangsit ti panagkita ni Price kenkuana.
  
  "Ania ti ammom maipapan iti bomba?" - sinaludsodna. "Ket apay nga addaka idiay Amazon, a simmarungkar iti bazaar dagiti terorista?"
  
  Nagtugaw ni Price iti pagiddaanna. "Kasapulak ti abogado. Ket ania ti kayatmo a sawen? Bomba?"
  
  "Nuklear a bomba," kinuna ni Hayden. "Ditoy New York. Tulongam ti bagim, sika a pedaso ti tae. Tulongam itan ti bagim babaen ti panangibagam kadakami iti ammom."
  
  "Serioso". Nagkidem dagiti mata ni Price. "Awan ti ammok".
  
  "Nagtraidorka," kinuna ni Kinimaka nga inyasideg ti bagina iti kamera. "Kastoy kadi ti kayatmo a malaglagip? Epitaph para kadagiti appokom. Wenno kaykayatyo kadi a maammuan kas ti nagbabawi a timmulong a nangispal iti New York?"
  
  "Uray kasano ti kinasam-it ti panangibagam," nagkararag ti timek ni Price a kasla nalukneng nga uleg. "Diak nakipaset iti aniaman a negosasion maipapan iti "bomba" ken awan ti ammok. Ita pangngaasim, abogadok."
  
  "Ikkanka iti sumagmamano a panawen," kinuna ni Hayden. "No kasta, pagtitiponenkayo ken Ramses, iti maymaysa a selda. Mabalinmo a labanan daytoy. Kitaentayo no siasino ti umuna nga agsao. Kaykayatna ti matay ngem ti agbiag, ket kayatna nga ikuyog ti tunggal sibibiag a kararua. Sika? Siguraduem laeng a dika agpakamatay."
  
  Kasla nariribuk ni Price iti uray sumagmamano laeng a sasaona. "Awan ti abogado?"
  
  Nagsubli ni Hayden. "Fuck you."
  
  Inaywanan ti sekretario. Inserra ni Hayden iti uneg sa nagturong ken ni Mano. "Adda kadi kapanunotan?"
  
  "Pampanunotek no nairaman ni Webb iti daytoy. Isu ket figurehead iti amin a panawen."
  
  "Saan a daytoy a gundaway, Mano. Saan pay ketdi a sursurotentayo ni Webb. Siguradoak nga amin ket Ramses ken March."
  
  "Ania ngarud ti sumaruno?"
  
  "Diak ammo no kasano pay a matulonganmi ni Drake ken dagiti lallaki," kinuna ni Hayden. "Ti team ket addan iti tengnga amin dayta. Inasikaso ti Homeland ti amin a dadduma pay, manipud kadagiti polis a mangsipa kadagiti ridaw, agingga kadagiti espia nga aglemlemmeng iti likudan ti narigat a nagun-odda a kuarta, agingga iti panagbukel ti buyot ken ti isasangpet ti NEST, ti Nuclear Emergency Support Team. Adda dagiti polis iti sadinoman, nga addaan iti amin nga adda kadakuada. Nangato ti alerto dagiti sappers. Masapul a mangbiroktayo iti wagas a mangburak ken ni Ramses."
  
  "Nakitam kadi isuna." Kasano a burakem ti tao a di maseknan no agbiag wenno matay?"
  
  Nakapungtot a nagsardeng ni Hayden. "Masapul a padasentayo. Wenno kaykayatmo a basta sumuko? Tunggal maysa ket addaan iti trigger. Adda maseknan daytoy nga igges. Ti kinabaknangna, ti estilo ti panagbiagna, ti nailemmeng a pamiliana? Adda la ketdi maaramidantayo a tumulong."
  
  Tinarigagayan ni Kinimaka a mabalinda nga awagan ti kinalaing ni Karin Blake iti kompiuter, ngem natiliwan latta ti babai iti rehimenna idiay Fort Bragg. "Intayo agsapul iti trabaho."
  
  "Ket ikararagtayo nga adda tiempotayo."
  
  "Ur-urayenda ni Ramses a mangted iti go-ahead. Adda sumagmamano a panawenmi."
  
  "Nangngegmo a kas kaniak, Mano. Mabiit man wenno naladaw, patayendanto ni Marsh ket pabettakenda."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO TALO
  
  
  Dimngeg ni Dahl kadagiti agsusupadi a mensahe ti komunikasion bayat nga iturturong ni Smith ti luganda kadagiti napusek a kalsada ti Manhattan. Naimbag laengen ta saan a kasapulan nga adayo ti papananda, ken saan nga amin a kongkreto nga arteria ket naan-anay a nabartek. Kasla nairaman ti intero a grupo dagiti impormer, manipud iti kababaan a snitch kadagiti napanglaw a lugar agingga iti kabaknangan, nakillo a bilionario ken amin nga adda iti nagbaetan. Daytoy ti nangiturong iti bunton dagiti agsusupadi a report, ngem iti pagtaengan inaramidda ti amin a posible tapno maisina dagiti mapagtalkan manipud kadagiti naballikug.
  
  "Dua kadagiti pagaammo a selda ti addaan iti nasinged a pannakaisilpo iti asideg a moske," kinuna ni Moore ken ni Dahl babaen ti earpiece-na. Indiktarna ti adres. "Adda undercover agent-mi sadiay, nupay medio baro. Kunana a naiputputong daytoy a lugar iti intero nga aldaw."
  
  Saan a pulos a tao a makabael nga ipapan ni Dahl iti aniaman. "Ania gayam ti kayat a sawen daytoy iti terminolohia ti moske?"
  
  "Ania ti kayatna a sawen? Kayatna a sawen, damn it, mapanka sadiay ket dalusan ti uray maysa laeng kadagiti selda ni Ramses."
  
  "Sibiko nga engagement?"
  
  "Awan ti adu a pagsasaritaan. Ngem siasinoman nga adda sadiay ket saan la ketdi nga agkararag. Sukisoken amin a utility room ken underground chamber. Ket agsaganaka. Saan a masansan nga agkamali ti nobiok, ket agtalekak iti intuisionna iti daytoy."
  
  In-relay ni Dal ti impormasion ket inserrekna dagiti coordinate iti GPS. Imbag laengen ta dandanidan iti tuktok ti moske, ket inturong ni Smith ti manibela nga agturong iti kurbada.
  
  "Providence," kinuna ni Lauren.
  
  "Ti nagan nga intedko iti daan a katana." Nagsennaay ni Kensi, a malagipna.
  
  Inirut ni Dahl dagiti buckles ti vest-na. "Nakasagana kamin? Isu met laeng a sistema. Napigsa ken napartak ti panagbettaktayo, tattao. Awan ti asi".
  
  Inddep ni Smith ti makina. "Awan dagiti parikut kaniak."
  
  Kinablaawan pay laeng ida ni Morning bayat ti iruruarda iti kotse ken sinukimatda ti moske iti ballasiw ti kalsada. Iti asideg ti nalabaga ken puraw a pagruaran ti angin nga agburburek ti singaw. Ti pasdek, a masarakan iti nagsangaan, ket nanglinya iti agpada a kalsada, dagiti namaris a tawana ken ti atiddog a sango a paset ti komunidad. Iti atep ti pasdek adda bassit a minaret, karkarna ken dandani narangrangkis iti likudan dagiti kongkreto a sango ti aglawlaw. Ti pagserkan manipud iti kalsada ket babaen ti maysa a paris a sarming a ridaw.
  
  "Sumrekkami," kinuna ni Dahl. "Ita umakarka."
  
  Gagarada a bimmallasiw iti kalsada, a pinasardengda ti trapiko a nakaunnat dagiti takiagda. Ti panagsardeng ita mabalin a makagasto kadakuada iti amin.
  
  "Nagsayaat a lugar," inkomento ni Smith. "Narigat ti agsapul iti determinado a grupo sadiay ruar."
  
  Nakiuman ni Dahl ken ni Moore. "Addakami iti lugar." Adda pay kadi sabali a para kadakami?"
  
  "Wen. Ipasigurado kaniak ti lalakik nga adda iti uneg ti daga dagiti kamera. Asidegen a maawat, ngem saan nga umdas ti kaasitganna a tumulong kadatayo ita."
  
  Inyallatiw ni Dahl ti damag bayat a bumallasiwda iti sabali a bangketa ken induronda a linuktan dagiti ruangan iti sango ti moske. Gapu ta ngimmato ti sentidoda, in-inut a naggunayda iti uneg, a nakibagay dagiti matada iti medio nasipnget a silaw. Dagiti puraw a diding ken tawa ti nangiparangarang iti lawag, agraman dagiti balitok a pagsilawan ken nalabaga ken balitok ti padronna nga alpombra. Masarakan amin dagitoy iti likudan ti lugar a pagrehistroan, a sadiay kinita ida ti lalaki buyogen ti di nakalimed a panagsuspetsa.
  
  "Mabalin kadi a tulonganka?"
  
  Impakita ni Dahl ti SPEAR ID-na. "Wen, buddy, kabaelam. Mabalinmo nga ipandakami iti nalimed a pagserkanmo iti uneg ti daga."
  
  Kasla mariro ti receptionist. "Ania daytoy, angaw?"
  
  "Umadayoka," inyunnat ni Dahl ti imana.
  
  "Hoy, diak mabalin nga ipalubos-"
  
  Inngato ni Dahl ti lalaki iti kamisetana sa inkabilna iti counter. "Panagkunak, imbagak nga ag-step aside."
  
  Nagdardaras a limmabas ti team ket simrekda iti kangrunaan a pasdek ti moske. Awan ti tao iti lugar ken nakaserra dagiti ridaw iti likudan. Inur-uray ni Dahl ti cover manipud kada Smith ken Kenzie ket kalpasanna namindua a sinipa ida. Nagsina ti kayo ket natinnag dagiti panel iti suelo. Iti dayta a kanito, nangngeg ti arimbangaw ken riribuk manipud iti foyer iti likudan. Nangala ti team kadagiti posision, a sinakupna ti teritoria. Tallo a segundo ti napalabas, ket kalpasanna nagtubo ti rupa ken kallugong ti komander ti special forces manipud iti likudan ti diding iti sikigan.
  
  "Sika kadi ni Dal?"
  
  Nagkidem ti Sueko. "Wen?"
  
  "Imbaonnakami ni Moore. PUKPOKEN. Addakami ditoy tapno suportaran ti ay-ayamyo."
  
  "Ti pabuyami?"
  
  "Wen. Baro nga impormasion. Addaka iti di umiso a damn mosque, ket nakabakabda iti medio nauneg. Kasapulan ti frontal attack tapno maitublak ida. Ket puntiriaenmi dagiti saka."
  
  Saan a nagustuan ni Dahl, ngem maawatanna ti pamay-an, ti etiquette ti panagtrabaho ditoy. Saan a nasakit ta addan nasaysayaat a lugar dagiti special forces.
  
  "Ipakitam ti dalan," kinuna ni Dahl.
  
  "Sikami ket. Ti umiso a moske ket adda iti ballasiw ti kalsada."
  
  "Iti sabali a bangir..." insapata ni Dahl. "GPS bullshit."
  
  "Medyo nasingedda iti maysa ken maysa." Nagkidem ti opisial. "Ket makaparagsak dayta nga Ingles a sapata, ngem saan kadi a panawenen nga iyakartayo dagiti nadamdamag nga asnotayo?"
  
  Naglabas dagiti minuto bayat ti panaglalaok dagiti team ken nangbukel iti raiding party bayat ti panagballasiwda manen iti kalsada. Apaman a naurnong, awanen ti sabali a kanito a nasayang. Nangrugi ti naan-anay a panangraut. Rinaut dagiti lallaki ti sango ti pasdek, rinebbada dagiti ridaw ken simrekda iti lobby. Limmabas kadakuada ti maikadua a dalluyon, a nag-fan a mangsapsapul kadagiti pagilasinan a naibaga kadakuada. Apaman a nasarakan ti asul a ridaw, nangikabil ti lalaki iti eksplosibo a karga iti dayta sa pinaputokna. Adda panagbettak, a nalawlawa nga amang ngem iti ninamnama ni Dahl, ngem addaan iti radius a nalawag a pagbilbilangan dagiti espesial a puersa.
  
  "Booby trap," kinuna ti lider kenkuana. "Ad-adunto pay kadakuada."
  
  Nalaklaka bassit ti nagsennaay ti Sueko, ammonan ti pateg dagiti nalimed nga ahente ket ita dina malipatan nga ited kadakuada ti maiparbeng kadakuada. Ti nalimed a panagtrabaho ti maysa kadagiti nasikap ken gasat unay a pamay-an dagiti polis. Manmano ken napateg nga ahente daytoy a makastrek iti kabusor ket iti kasta makaispal iti biag.
  
  Simrek dagiti espesial a puersa iti dandani nadadael a siled, sa nagturongda iti adayo a ridaw. Silulukat ken naabbungotan ti nalawag a pagserkan ti basement. Bayat nga umas-asideg ti umuna a lalaki, naguni dagiti paltog manipud iti baba ket nagricochet ti bala iti ballasiw ti siled.
  
  Kinita ni Dahl ni Kensi. "Adda kadi kapanunotan?"
  
  "Saludsodem kaniak? Apay?"
  
  "Mabalin a gapu ta mailadawak nga addaanka a mismo iti kuarto a kas iti daytoy."
  
  "Dika agkabil iti aglawlaw ti bush, damn it, Dal, okay? Saanak nga agipuspuslit iti tarakenmo. Addaak laeng ditoy ta... gapu ta-"
  
  "Wen, apay nga addaka ditoy?"
  
  "Talaga a kayatko a maammuan. Baka pumanawak koma..." Nagduadua, sa nagsennaay. "Dumngegka, baka adda sabali a pagserkan. Saan a bumaba sadiay ti masirib a kriminal no awan ti mapagtalkan a paglisian. Ngem kadagiti pudno a selula ti terorista? Siasino ti makaammo kadagiti kasta nga agpakamatay a bastardo?"
  
  "Awan ti tiempomi nga agpanunot," kinuna ti komander ti special forces a nagtugaw iti abayna. "Rollerball para kadagitoy a lallaki."
  
  Buybuyaen ni Dahl ti panangiruar ti team kadagiti flashbang grenade-da bayat ti panangutobna kadagiti sasao ni Kenzi. Gapu ta inggagarana a naulpit, patienna nga iti likudan dagitoy adda maseknan a puso, wenno uray la dagiti naburak a tedda ti maysa. Kasapulan ni Kensi ti maysa a banag a makatulong a mangtipon kadagitoy a pedaso - ngem kasano kabayag a makabirok a dina mapukaw ti amin a namnama? Nalabit nadadaelen daytoy a barko.
  
  Insenyas ti SWAT team a nakasaganadan ket kalpasanna, nangiruar iti nauyong a porma ti impierno babaen ti panangusar iti kayo nga agdan. Idi nagdisso dagiti granada ket kalpasanna bimtak, indauluan dagiti team, nga induron ni Dahl ti komander para iti pole position.
  
  Induron ni Smith ti napalabas. "Iyakarmo dagiti puonmo."
  
  Iti panagtarayda a bimmaba, dagus a sinabatda ti panagputok ti machine gun. Nakita ni Dahl ti rugit a suelo, saka ti lamisaan, ken kahon ti armas sakbay nga inggagara a nagdisso iti uppat a kadsaaran nga agsasaruno, nga inguyodna ti pistolana ken nagsubli iti paltog. Nagbaliwbaliw ni Smith iti sanguananna, nagdisso iti baba ken naggaraw iti sikigan. Immabante ti SWAT team manipud iti likudan, a nagkurno ken saan a nagkidem iti linia ti apuy. Nagsubli dagiti bala a paltog kalpasan ti paltog, dagiti makapapatay a volley ti nangtubtubngar iti basement ken nangpisang kadagiti pedaso manipud kadagiti napuskol a diding. Idi nadungpar ni Dahl ti daga iti mismo a baba, dagus nga inapresiarna ti iskrip.
  
  Adda uppat a kameng ti selda ditoy, a katupag ti nakitada iti napalabas a selda. Tallo ti nagparintumengda, agayus ti dara manipud kadagiti lapayagda, a naipit dagiti imada iti mugingda, idinto ta agparang a di nadangran ti maikapat ken nakaro ti panangpaltogna kadagiti manangraut kenkuana. Nalabit tallo pay ti mangabbong kenkuana, ngem dagus a nakasarak ni Dahl iti pamay-an tapno makaala iti sibibiag a balud ket pinuntiriana ti nangpaltog.
  
  "O saan!" Di mailawlawag a nagdardaras a limmasat kenkuana ti lider ti special forces.
  
  "Hoy!" timmawag ni Dahl. "Ania-"
  
  Iti tengnga ti kadadaksan a kita ti impierno, dagidiay laeng nakapadas iti dayta idi ti makatignay nga awan sardayna. Nalawag a nadlaw ti lider dagiti special forces ti karatula, banag a pamiliar kenkuana, ket ti laeng biag dagiti kakaduana ti napanunotna. Bayat nga inguyod ni Dahl ti bukodna a gatilio, nakitana ti terorista a nangitumba iti nakargaan a granada manipud iti maysa nga imana ken ibellengna ti armasna babaen ti sabali.
  
  "Para ken Ramses!" - impukkawna.
  
  Ti basement ket maysa a silo ni patay, maysa a bassit a siled a pakaallukoyan dagitoy a parsua ti biktimada. Adda pay dadduma a silo a naiwaras iti aglawlaw ti siled, silo a matignay no bumtak dagiti shrapnel. Pinaltogan ni Dahl ti terorista iti nagbaetan dagiti mata, nupay ammona a ti tignay ket puro nga akademiko - saan koma a nangisalakan kadakuada.
  
  Saan nga iti daytoy bassit a siled nga addaan kadagiti diding a ladrilio, kadagiti nailet a kasasaad, bayat nga agbilang nga agpababa dagiti maudi a segundo sakbay a bumtak ti granada.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO UPAT
  
  
  Nakita ni Dahl ti lubong a nailumlom iti sipnget. Nakitana no kasano a nagbannayat ti panawen agingga iti agkarkarayam, no kasano a marukod ti pitik ti tunggal sibibiag a puso kadagiti awan patinggana a kanito. Bayat nga agsalsaltek ti granada, a nangipangato iti buli ken rugit manipud iti suelo iti bassit nga ulep ti uong, simrek ti balana iti kalasag ti terorista, a naggaraw sakbay a bimtak manipud iti likudanna ken nadungparna ti diding iti tengnga ti nalawa nga ubbog ti dara. Nakapuy ti bagi, awanen ti biag. Natnag ti granada para iti maikadua a ricochet, ket rinugian ni Dahl nga iyadayo ti paltog iti rupana.
  
  Nabati dagiti napateg a segundo.
  
  Nagparintumeng pay laeng dagiti tallo a terorista, agsennaay ken naabak, ket dida nakita ti umay. Pinadas dagiti special forces guys a lapdan ti impulse-da wenno sumang-at manen iti agdan.
  
  Inturong ni Smith ti panagkitana ken ni Dahl, ti maudi a sirmata ti biagna.
  
  Ammo ni Dahl nga adda da Kensi, Lauren, ken Yorgi iti tuktok ti agdan, ket iti apagbiit ninamnamana nga umdas ti kaadayoda manipud iti sentro ti epicenter.
  
  Ket kaskasdi, daytoy amin ket para kadagiti annakko...
  
  Bimtak ti granada iti kangitingitan ti maikadua a ricochet, ti uni nga apagbiit ti kapigsaan a nangngeg ti Sueko. Kalpasanna kellaat a natay amin nga uni bayat a naungaw ti kapanunotan...
  
  Nakaturong dagiti matana iti sango ket dina patien ti makitkitada.
  
  Nagtaray ti lider ti SWAT agingga a kabaelanna, nga ammona no ania ti umay ken determinado a mangisalakan iti adu a tattao agingga a mabalin, a dagus a nabigbigna nga isu laeng ti makaaramid iti dayta. Ti panagtarayna ti nangipangato kenkuana iti ngatuen ti granada, a nangpalubos kenkuana a direkta a matnag iti dayta iti maysa a paset ti segundo sakbay a bimtak dayta. Babaen ti Kevlar, lasag ken tulang, bimtak dayta, ngem dina nadungpar dagidiay nakatakder, a nakadena iti lugarda iti siled. Nalamuyot ti panagbettak sa natay.
  
  Indalus ni Dahl ti karabukobna, a dina patien dagiti bukodna a mata. Ti dedikasion dagiti kakaduana ti kanayon a mangpakumbaba kenkuana, ngem daytoy ket adda iti sabali a tukad.
  
  Diak... diak pay ammo ti naganna.
  
  Ket kaskasdi a nagparintumeng dagiti terorista iti sanguananna.
  
  Nagtaray ni Dahl a bimmaba iti maudi a sumagmamano nga addang, a dagiti lua ti nanglibeg kadagiti matana uray no sinipaanna dagiti tallo a lallaki iti bukotda. Pinigis ni Smith dagiti dyaketda. Awan dagiti makita a bumtak a vest, ngem maysa a lalaki ti agburburek iti ngiwatna uray no nagparintumeng ni Smith iti sibayna. Agkurkuridemdem ti sabali gapu iti panagsagaba. Naipit ti maikatlo iti daga, nga awan ti panaggarawna. Sinabat ni Dahl ti nakaam-amak a panagkita ti lalaki, a kasla polar cap, nga addaan iti bukodna a gura. Nagna ni Kenzi ket naawisna ti atension ti Swede, a kinitana ni Dahl, dagiti nagyelo nga asul a matana ket nalawag, nalamiis ken napno iti emosion a kasla nalawa, agtunaw a buya ti daga, ket inngiwatna dagiti kakaisuna a sasao a maibagana.
  
  "Insalakannakami babaen ti panangisakripisiona iti bagina. Siak... mariknak ti kasta unay a depekto, nakalkaldaang unay no idilig kenkuana."
  
  Ni Dahl, iti amin nga aldawna, pulos a dina nasarakan ti bagina a di makakomento. Inaramidna itan.
  
  Sinukimat ni Smith amin a tallo a lallaki, a nakasarak iti ad-adu pay a granada, bala ken babassit nga armas. Nakurkurang dagiti papel ken nota kadagiti bulsa, isu a rinugian dagiti naguummong a lallaki ti nagsukimat kadagita.
  
  Dadduma ti immasideg iti natnag a liderda, nga inruknoyda ti uloda. Nagparintumeng ti maysa a lalaki ket inyunnatna ti imana tapno sagidenna ti bukot ti opisial.
  
  Natay ti maikatlo a terorista, uray ania a sabidong ti innalana, napapaut laeng ti panagepekto ti sabidong ngem kadagiti kakaduana. Nagbuya ni Dahl nga awan ti panunotna. Idi nag-beep ti earpiece-na ken napunno ti timek ni Moore iti ulona, dimngeg ngem dina mapanunot ti sungbat.
  
  "Lima a kamera," kinuna ni Moore kenkuana. "Naammuan dagiti gubuayanmi a lima laeng ti kamera ni Ramses. Dua ti naipasangoka, a tallo ti nabati. Adda kadi baro nga impormasionmo para kaniak, Dal? Hello? Adda ka kadi dita? Ania ngata ti mapaspasamak?"
  
  Pinduten ni Crazy Swede ti bassit a buton a nangpaulimek ken ni Moore. Kayatna nga iyebkas ti panagraemna a siuulimek iti uray sumagmamano laeng a segundo. Kas kadagiti amin a lallaki ken babbai sadiay baba, nakalasat laeng gapu iti dakkel a panagsakripisio ti maysa a lalaki. Saanton a pulos a makita daytoy a lalaki ti lawag ti aldaw wenno ti lumlumnek nga init, wenno mariknana ti nabara nga angin nga agtaytayab iti rupana. Mapadasan ni Dahl dayta para kenkuana.
  
  Basta sibibiag.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO KET LIMA
  
  
  Sangapulo ket pito a minuto.
  
  Sinurot ni Drake ti panangidaulo ni Bo, nagputed iti kannigid iti maika-59 ket nagturong a diretso iti riribuk nga isu ti Columbus Circle. Nagtaytayab dagiti bandera manipud kadagiti pasdek iti kannigidna, ket iti kannawanna adda berde a strip a nabuntonan kadagiti kayo. Iti sanguananda adda maysa a pasdek nga apartment, a kaaduanna ket naaramid iti sarming, a dagiti tawana ket agsilsilnag a makaabrasa gapu kadagiti sinamar ti sumsumged pay laeng nga init. Nagguyod ti duyaw a taksi iti igid ti kalsada, a namnamaen ti drayberna a makakita iti uppat a nasayaat ti panagkawkawesda nga sprinter nga agtartaray iti bangketa iti likudanna, ngem saan nga inted ni Beau ti maikadua a panangsiput iti lalaki. Ti sirkulo ket nalawa a kongkreto nga espasio nga addaan kadagiti waterfall, estatua ken pagtugawan. Nagallaalla dagiti turista ditoy ken sadiay, a mangibalkot manen kadagiti backpack ken inumen ti danum. Pinuted ni Drake ti tengnga ti grupo dagiti naling-etan nga atleta, sa nagtaray iti sirok dagiti kayo a mangipaay iti uray sangkabassit laeng a linong.
  
  Saan a makita dagiti agsiput a mata.
  
  Ti nagdumaan dagiti naulpit, naariwawa a kalsada nga addaan iti adu a panaglablabesda - dagiti nadaeg, narikut a skyscraper a makisalisal iti espasio kadagiti tradisional a simbaan iti igid ti grid - ken ti naan-anay a talna ken kinatalinaay a nagturay iti berde iti kannawanna ti nangpunno ken ni Drake iti rikna ti kinaawan kinapudno. Kasano a kinamauyong daytoy a lugar? Kasano kaadu ti arapaap daytoy? Di mailadawan ti kinalabes dagiti nagdumaan.
  
  Pinampanunotna no kasano ti kinasinged ni Marsh a mangbuybuya kadakuada, ngem dina unay pinanunot. Mabalin nga agtungpal daytoy iti ipapatay ti maysa a tao. Idi nakaawidda, ikagkagumaanda pay ketdi a biroken ti kanal tapno matuntonda dayta agingga iti nagtaudanna.
  
  In-inut a nagturong iti kannigid ti naraniag nga orb bayat ti panagdardaras ti grupo. Agtartaray nga asideg da Alicia ken May iti likudan, a mangbuybuya ngem dida mausar amin nga abilidadda iti kastoy a kapartak. Mabalin nga adda ti kabusor iti sadinoman, iti asinoman. Maysa a lumabas a sedan nga addaan kadagiti tinted windows kasapulanna ti nasingsinged a panangsukimat, ngem naungaw iti adayo.
  
  Sinukimat ni Drake ti oras. Sangapulo ket maysa a minuto ti nabati.
  
  Ket kaskasdi a naglabas dagiti kanito, segundo por segundo. Nagbannayat ni Bo bayat a nagparang ti nalawag nga abuabuan a pasdek a dagus a nabigbig ni Drake iti rabaw ti kalsada. Agtartaray pay laeng, timmaliaw kada Alicia ken May. "Iti isu met laeng a pasdek a nakirangetkami bayat ti estoria ken ni Odin. Damn, kasla naglabas ti tungpal biag."
  
  "Saan kadi a nadungpar ti helikopter ti sikigan?" sinaludsod ni Alicia.
  
  "Ay, ket naatakarkami iti Tyrannosaurus Rex."
  
  Kasla bassit ti Natural History Museum no idilig manipud iti daytoy nga anggulo, maysa a di umiso a kapanunotan no adda man. Adda dagiti agdan nga agpangato manipud iti bangketa agingga kadagiti ruangan iti sango, nga agdama a napno iti maysa a grupo dagiti turista. Naglaok nga angot ti diesel ken gasolina ti nangraut kadakuada idi nagsardengda iti igid ti kalsada. Ti arimbangaw dagiti makina, agkir-in a sara, ken ti sagpaminsan nga ikkis ti mangparparigat pay laeng kadagiti sentidoda, ngem uray la nga adu ti trapiko iti aglawlaw ditoy.
  
  "Dika agsardeng ita," kinuna ni Alicia. "Awan ti ideyami no sadino ti ayan ti seguridad."
  
  Pinadas ni Drake a pasardengen ti trapiko ken palubosanna ida a bumallasiw. "Sapay koma ta dina imbaga a masakit."
  
  Naimbag laengen ta bassit ti trapiko ken medio nalaka a makaballasiw ti grupo iti kalsada. Apaman a nakadanonda iti baba dagiti agdan ti museo, rinugianda ti simmang-at, ngem kellaat a nagsardengda idi nangngegda ti napigsa a panagkigtot dagiti goma iti likudanda.
  
  Napanunot ni Drake: Pito a minuto.
  
  Nagbalinda nga eksena ti di mapengdan a kinamauyong. Uppat a lallaki ti naglugan a rimmuar iti lugan, a nakasagana dagiti riple. Pinadas ni Drake ti liklikan, a naglugan nga umadayo kadagiti ruangan ti museo ken nangiwaras kadagiti bisita. Napardas nga inguyod ni Bo ti armasna ket pinuntiriana ti kabusor. Nagkiriring dagiti paltog. Dagiti ikkis ti nangpisang iti agsapa.
  
  Naglugan ni Drake iti nangato ket nangipuruak iti nababa a kumpas, a nagtulid bayat ti panangdungparna iti sementado a kalsada ken dina inkankano ti ut-ot a sadiay ti abagana ket nangala iti naan-anay a puersa ti bagina. Naglugan ti nangraut iti hood ti sedan ken sigud a nakaiggem ni Mai iti paltog. Nagtulid ni Drake nga agturong iti lugan sa timmakder, naimbag laengen ta adda iti madanon ti riple. Inyunnatna ti imana, nga ad-adda a nagbalin a pangta ken kalikagumanna ti atension.
  
  Nag-dove ni Alicia iti sabali a direksion, a nangdalus kadagiti agdan ken nangikabil iti equestrian nga estatua ni Theodore Roosevelt iti nagbaetanna ken dagiti manangraut kenkuana. Nupay kasta, nagputokda, a nagdisso dagiti bala iti bronse a casting. Inruar ni Alicia ti armasna sa naglemmeng iti bangir. Adda itan ti dua a lallaki iti rabaw dagiti kotse, nga agar-aramidda kadagiti perpekto a puntiria. Nagtaray dagiti sibilian iti amin a direksion, a nangdalus iti lugar. Pinuntiriana ti terorista, a natnag iti turodna, ngem nagturong kenkuana ti agtultuloy nga ayus ti apuyna, a nangpilit kenkuana nga agkamang.
  
  Nagpigket da May ken Bo iti bassit a nasukog nga arko iti asideg ti kangrunaan a pagserkan ti museo, a nagkullayawda a siiirut tapno maliklikanda ti ayus dagiti bala a nangpisang iti dalanda iti bato. Nagtakder ni Beau a nakasango iti diding, a dina makagunay, ngem kumitkita ni May iti ruar, ti likudanna ket nagturong iti Pranses.
  
  "Daytoy ket... makauma," inreklamo ni Beauregard.
  
  "Ket nagasat unay ta naingpiska a kas iti runo," insungbat ni Mai. Inruarna ti ulona sa pinaputokanna ti volley. "Ammom, idi damo a nasabatmikayo, kasla masansan nga agkarayamkayo iti nagbaetan dagiti bitak dagiti diding."
  
  "Makatulong dayta ita."
  
  "Kasla asuk." Nagsanud manen ni Mai, a nagsubli iti apuy. Nasurot dagiti bala ti ruta iti ngatuen ti ulona.
  
  "Mabalintayo kadi nga umakar?"
  
  "Saan malaksid no kayatmo ti masuntok."
  
  Naamiris ni Drake nga awan ti tiempona nga agusar iti bukodna nga igam, isu nga inkagumaanna a lapdan ti igam ti kalabanna. Naladaw unay a naamirisna a dina madanon - nangato unay ti lalaki - ket kalpasanna nakitana ti bariles a nagturong kenkuana.
  
  Awan ti papanan.
  
  Ti instinct ti nangtubtubngar kenkuana a kasla missile. Iti panagatrasna, sinipaanna ti tawa ti lugan, a nangburak iti sarming, sa nagdisso iti uneg bayat laeng a pinaltogan ti terorista. Iti likudanna, nagburak ti sementado a kalsada. Nagpigket ni Drake iti giwang iti tugaw ti drayber, agkir-in ti lalat, ti sukog dagiti tugaw ti mangparigat kenkuana a lumabas. Ammona ti umay. Simrek ti bala iti atep, tugaw ken suelo ti kotse. Naparpartak ti panag-shuffle ni Drake. Buklen ti center compartment ti glove compartment ken dua a dadakkel a cup holder a mangted kenkuana iti iggamanna bayat nga ipangatona ti bagina iti tugaw ti pasahero. Ad-adu pay a bala ti awan asi a nangpisang iti atep. Nagikkis ni Drake, padpadasenna ti gumatang iti oras. Nagsardeng ti ayus iti apagbiit, ngem kalpasanna, bayat ti panagsanud ni Drake ken panangkargana iti tawa, nangrugi manen dayta iti dakdakkel pay a kapartak.
  
  Simmang-at ni Drake iti tugaw iti likudan, adda bala a nangpuor iti gash iti tengnga ti bukotna. Nasarakanna ti bagina iti di naurnos a bunton, awanan anges ken awanan kadagiti kapanunotan. Ti apagkanito a panagduadua ti nakaigapuan la ketdi ti panagsardeng met ti nangpaltog, ket kalpasanna, dimteng ti lalaki iti sirok ti apuy ni Alicia. Inlukat ni Drake ti makinlikud a ridaw manipud iti uneg sa naglusulos a rimmuar, ti rupana ket naitabon iti kongkreto ken dina makita no sadino ti papananna.
  
  Malaksid...
  
  Iti sirok ti kotse. Nagtulidtulid, dandani saan a makaikapet iti sirok ti lugan. Ita, nakitanan ti nangisit a chassis, tubo ken exhaust system. Sabali pay a bala ti nagputok manipud ngato, a nangsuntok iti giwang iti nagbaetan dagiti naiwaras a sukog-V a piskel dagiti sakana. Inruar ni Drake, a nalamuyot ti panagsippayotna.
  
  Dua a tao ti makaay-ayam iti daytoy nga ay-ayam.
  
  In-shift-na dagiti sakana, pinilitna ti bagina nga aggaraw iti daga nga agturong iti sango ti lugan, nga inguyodna ti Glock-na bayat ti panagturongna. Kalpasanna, pinuntiriana dagiti immun-una nga abut ti bala, inasitganna no sadino la ketdi ti ayan ti lalaki. Nagsasaruno a nagpaputok iti innem a paltog, a baliwanna bassit ti posisionna iti tunggal gundaway, sa dagus a bimmaba manipud iti sirok ti kotse.
  
  Natinnag ti terorista iti abayna, a nangpetpet iti tianna. Natinnag ti riple gapu iti pannakadungparna iti abayna. Bayat ti desperado a pananggun-odna iti dayta, kasta met ti sinturonna, pinaltogan ni Drake iti point-blank range. Dakkel unay dagiti peggad tapno agpeggad, nalaka unay a maapektaran ti populasion. Ti ut-ot dagiti piskelna ti nangparparigat kenkuana bayat nga kalpasanna ikagkagumaanna ti agtakder a nalinteg, a mangsipsiput iti rabaw ti hood ti kotse.
  
  Naglugan ni Alicia manipud iti likudan ti estatua ni Roosevelt, a nangpaltog iti sumagmamano a bala sakbay a naungaw manen. Ti puntiriana ket adda iti sango a murdong ti sabali a lugan. Dua pay a terorista ti nangpadas a mangpuntiria kada May ken Bo, a kasla uray kasano ket naipit iti diding, ngem ti umiso a panangpaltog ni May ti nangtaginayon kadagiti terorista iti baybay.
  
  Kinita ni Drake ti relona.
  
  Dua a minuto.
  
  Nasayaat ken pudno ti pannakakantotda.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO NGA INEM
  
  
  Innala ni Drake dagiti terorista. Iti panangiruarna iti HK-na, impamaysana dagiti dua a mangrirriribuk kada Bo ken May. Dagus a natnag ti maysa, nagsaknap ti biagna iti intero a kongkreto, narigat nga ipapatay para iti timmangken a puso. Nagsubli ti sabali iti maudi a kanito, a nangala iti bala, ngem kabaelanna latta ti nagsubli iti paltog. Sinurot ni Drake ti panangidarum ti lalaki babaen kadagiti bala, a nangibati iti ipapatay iti likudanna. Kamaudiananna, awanen ti papanan ti lalaki ket nagsardeng, kalpasanna nagtugaw ket pinaputokanna ti maysa a maudi a panagbettak iti direksion ni May bayat nga agpatingga ti paltog ni Drake iti pangtana.
  
  Nakita ni May daytoy nga umay ket in-tack-na ni Bo agingga iti suelo. Nagprotesta ti Pranses, a nagdisso iti makauma a bunton, ngem in-pin ni May nga adda dagiti sikona iti rabawna, a nanglapped kenkuana nga aggaraw. Nagdisso dagiti pedaso iti diding iti mismo nga ayan dagiti uloda.
  
  Nagtung-ed ni Bo. "Ni Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Naallukoy itan ni Drake ti atension ti maudi a nabati a terorista, ngem awan kadagita ti napateg. Ti laeng nakaam-amak a buteng iti kararuana ti napateg. Ti laeng desperado a panagpitik ti pusona ti napateg.
  
  Nalipatanda ti deadline.
  
  Nagpangato bassit ti espirituna idi makitana da May ken Bo a nagtaray a simrek iti museo, ket kalpasanna rimmuar ni Alicia iti naglemmeng tapno ibaonna ti maudi a terorista iti narungsot nga impierno a maikari kenkuana. Sabali pay a lalaki ti agdardara iti bangketa. Sabali pay a kararua ti napukaw ken naidaton.
  
  Awan patinggana dagitoy, dagitoy a tattao. Nadawel a baybay dagitoy.
  
  Nakita ngarud ni Drake ti maudi, maipagarup a natayen, a terorista a timmakder ken agtaytayab nga umadayo. Impagarup ni Drake a naka-vest la ketdi. Pinuntiriana dagiti agtaytayab nga abaga sa pinaputokanna, ngem milimetro laeng ti nakalibas ti bala iti puntiria. In-inut a nangiruar iti anges, pinuntiriana ti maikadua a paltog. Ita, nagparintumeng ti lalaki ket kalpasanna timmakder manen, ket iti sumaganad a kanito, bimtak ti bunggoy dagiti tattao, agbuybuya, lokal ken ubbing nga addaan kadagiti kamera a mangikagkagumaan a mangala iti kanito ti kinalatakda iti Facebook wenno Instagram.
  
  Nagkidem ni Drake nga agturong ken ni Alicia. "Isu ngarud a maysa daytoy kadagiti selda ni Ramses?"
  
  "Uppat a lallaki. Eksakto a kas iti inladawan ni Dahl. Daytoyto ti maikatlo a selda a sangsanguentayo kas maysa a team."
  
  "Ket ditay pay ammo ti kondision ti Marso."
  
  Kimmita ni Alicia kadagiti kalsada, kalsada ken dagiti nataktak, nabaybay-an a lugan. Kalpasanna, nagsubli bayat a ti ikkis ni May ti nangawis iti atensionda.
  
  "Adda guardiami!"
  
  Nagdardaras ni Drake a simmang-at iti agdan, nagturong iti baba, a dina pay ketdi pinadas nga iyadayo ti armasna. Daytoy ti amin, daytoy ti intero a lubongda. No timmawag koma ni Marsh, mabalin a-
  
  Inyawat ni Jose Gonzalez ti selpon. "Ingleska kadi?"
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana sa inkabilna ti alikamen iti lapayagna. "Swamp." Ibalikasmo ti s-"
  
  Ti katawa ti Pythia ti nangsinga kenkuana. "Ita, ita, dikay" agpatulong kadagiti gagangay a sasao a lunod. Dagiti lunod ket para kadagiti di nakaadal, wenno kasta ti naibaga kaniak. Wenno ti kasumbangirna? Ngem kablaaw, baro a gayyemko, sibibiagka!"
  
  "Nasurok a sumagmamano a sugat ti kasapulan tapno maparmektayo."
  
  "Ay, siguradoak. Maaramid kadi daytoy ti nuklear a bomba?
  
  Narikna ni Drake a kasla mabalinna koma nga ituloy ti makapungtot a sasaona iti di nakedngan, ngem sipupuot nga inkagumaanna nga irikep ti ngiwatna. Nagkuykuyog da Alicia, May, ken Beau iti telepono bayat a buybuyaen ni Jose Gonzalez nga addaan iti rikna ti panagpakpakauna.
  
  "Natilmon ti pusa ti dilam? Ay, ken hey, apay ngata a dikay" sinungbatan dagiti tawag ni Gonzalez?"
  
  Kinagat ni Drake ti makinngato a bibigna agingga a nangrugin nga agayus ti dara. "Addaak ditoy."
  
  "Wen, wen, makitak. Ngem sadino ti ayanmo... um... uppat a minuto ti napalabas?"
  
  Nagulimek ni Drake.
  
  "Masapul a sungbatan a mismo ti telepono ni nakurapay a lakay Jose. Awan idi ti ideyak no ania ti ibagbagak."
  
  Pinadas ni Drake a singaen ni Marsh. "Adda jacket-mi. Sadinno-"
  
  "Saanka a dumdumngeg kaniak, Ingles. Naladawka. Malagipmo kadi ti dusa iti panagladaw?"
  
  "Swamp." Isardengmo ti agkusit. Kayatmo kadi a matungpal wenno saan dagiti kalikagummo?"
  
  "Dagiti kalikagumko? Bueno, siempre maaramiddanto inton ikeddengko a nasayaat ken nakasaganaak. Ita, dakayo a tallo, agbalinkayo a nalaing a soldado ket aguraykayo a mismo sadiay. Ag-order-ak laengen iti dua a takeaway."
  
  Nagsapata ni Drake. "Saanmo nga aramiden dayta." Saanka kadi a makaitured nga agaramid iti kasta!"
  
  "Agsao a dagus."
  
  Natay ti linia. Nagtungtung-ed ni Drake kadagiti tallo a paris a nauyong a mata ket naamirisna a dagitoy ket anniniwan laeng ti bukodna. Napaayda.
  
  Buyogen ti higante a panagregget, nabalinanna a linapdan ti bagina a mangrumek iti telepono. Innala ni Alicia iti bagina nga ireportna ti umad-adani a pangta iti Homeland. Pinaguksob ni Mai ni Gonzales ti dyaketna.
  
  "Ileppastayo daytoy," kinunana. "Tamingenmi ti adda iti sanguananmi ken agsaganakami iti mabalin a sumaruno."
  
  In-scan ni Drake dagiti horizon, kongkreto ken naparabawan iti kayo, adayo iti panunot ken puso, a naduprak iti mismo nga ideya ti panggep ni March. Matay dagiti inosente iti sumaganad a sumagmamano a minuto, ket no mapaay manen, ad-adu pay.
  
  "Marso ti mangpabettak iti daytoy a bomba," kinunana. "Aniaman ti ibagana. No ditay masarakan, agsagaba ti intero a lubong. Agtaktakderkami iti mismo nga igid..."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO PITO
  
  
  Nagkatawa ni March ket inbitinna ti telepono a buyogen ti panagrang-ay. Ad-adda pay nga inpigket ni Zoey ti bagina kenkuana. "Sigurado nga impakitam kenkuana," nagpurpuros.
  
  "Ay, ket ita, ad-adda pay nga ipakitak kenkuana."
  
  Inruar ni Marsh ti sabali pay a burner cell phone sa kinitana ti numero nga indulinna iti memoriana. Gapu ta kombinsido a daytoy ti kasapulanna, dinardarasna nga in-dial ti numero sa naguray. Ti timek a simmungbat, nagaspang ken nakapimpintas, ti nangpasingked kadagiti namnamaenna.
  
  "Ammom ti aramidem," kinunana.
  
  "Maysa? Wenno dua?
  
  "Dua, kas napagnunumuanmi. Kalpasanna, agtultuloyka no bilang kasapulak manen."
  
  "Siempre, boss. Napagtalinaedak a nabarbaro babaen ti mobile phone app-ko. Talaga a tagiragsakek ti dadduma iti dayta nga aramid."
  
  Nagngaretnget ni Marso. "Terroristaka kadi, Stephen?"
  
  "Ala, saan, diak koma ikabil ti bagik iti dayta a klase. Saan a talaga."
  
  "Aramidem ti trabaho a nasuelduan nga aramidem. Itatta."
  
  Insukat ni Marsh ti maysa kadagiti iskrin iti city camera, maysa laeng a mini surveillance device nga us-usaren dagiti kabangibang a negosio a mangsiput no siasino ti umay ken mapan iti bangketa. Mangpataud ni Stephen iti riribuk iti daytoy partikular a kalsada, ket kayat ni Marsh ti agbuya.
  
  Nagsanud ni Zoe, nga ikagkagumaanna ti nasaysayaat ti panagkitana. "No kasta, ania pay ti aramidentayo ita nga aldaw?"
  
  Nagkidem dagiti mata ni March. "Saan kadi nga umdas daytoy kenka? Ket kellaat a kasla medio nalukneng, medio nalaka a maibagay para iti maysa a babai a naawis a makikadua iti dakkel a dakes a Pythias, ni Miss Zoe Shears. Apay a kastoy? Gapu kadi ta magustuam ti kinamauyong kaniak?"
  
  "Panagkunak, kasta." Ket saan laeng a bassit. Baka napan iti ulok ti champagne."
  
  "Nasayaat. Ita, agulimekka ket agbuyaka."
  
  Nagbukbukel dagiti simmaruno a sumagmamano a kanito kas iti kayat ni Marsh. Nagpigerger koma dagiti normal a lallaki ken babbai gapu iti nakitada, uray dagiti natangken, ngem kinita dayta da Marsh ken Shears buyogen ti nalamiis a pannakaisina. Kalpasanna, lima laeng a minuto ti kasapulan ni Marsh tapno mai-save ti footage ken maipatulod iti Ingles babaen ti video message nga addaan iti nota a naikapet: Ipatulod daytoy iti Homeland. Kontakenka iti mabiit.
  
  Inarakupna ti maysa a takiagna ken ni Zoe. Sangsangkamaysada nga inadal ti sumaganad a senario ti panangkamat, a sadiay ti Ingles ken ti tallo a katulongna ket talaga nga ammoda a naladawda unay a sumangpet sakbay pay a mangrugida. Naan-anay. Ket ti riribuk iti ngudona... di magatadan.
  
  Nalagip ni Marsh nga adda pay dadduma a tattao iti siled. Ti kangrunaan a selda ti Ramses ken dagiti kamengna. Naulimekda a nagtugaw iti adayo a suli ti apartment isu a dandani dina malagip ti rupada.
  
  "Hoy," inawaganna. "Naibus ti champagne ti señora. Mabalin kadi a dalusan ti maysa kadakayo a tramp?"
  
  Timmakder ti maysa a lalaki, napno dagiti matana iti kasta unay a panangumsi isu a nagpigerger ni Marsh. Ngem napardas ti pannakamaskara ti ebkas ket nagbalin a napartak a panagkidem ti ulo. "Sigurado a mabalin".
  
  "Naan-anay. Umdasen koma ti maysa pay a botelia."
  
  
  KAPITULO SANGAPULO WALO
  
  
  Buybuyaen ni Drake ti panangukrad ni Mai iti siper ti dyaket ti guardia bayat ti panagbirokna iti listaan dagiti kalikagumanna. In-scan da Alicia ken Beau ti agtataripnong a bunggoy, a dandani sigurado a ti maudi a nabati a kameng ti maikatlo a selda ket mangaramid iti sumagmamano a kita ti panaggaraw. Dua laengen a minuto ti nabati ti Homeland. Iti asideg, naguni dagiti sirena bayat nga agtataripnong dagiti polis. Ammo ni Drake nga ita dagiti kangitingitan nga insidente ket addanto amin a taga New York iti igid ken dagiti turista ket agsiddaaw. Mabalin a nasayaat no agtalinaed dagiti tattao kadagiti kalsada, ngem ania pay ti talaga nga aramiden ti White House?
  
  Dagiti drone nga addaan kadagiti radiation detector ti nanglikmut iti langit. Pinasardeng dagiti metal detector ti amin a maikari iti atension, ken adu dagiti saan. Adda ditoy ti army ken ti NEST. Adu unay dagiti ahente nga aggargaraw kadagiti kalsada isu a kasla gimong dagiti beterano. No umiso ti inaramid ti Department of the Interior, FBI, CIA ken NSA ti trabahoda, nasarakan la ketdi ni Marsh.
  
  Kinita ni Drake ti relona. Nasurok bassit a maysa nga oras ti napalabas sipud nangrugi daytoy a bang-ar.
  
  Daytoy amin?
  
  Indudo ni Alicia. "Adda nasarakanna."
  
  Nabuya ni Drake ti panangala ni Mai iti nasukog a papel manipud iti nadadael a dyaket ni Gonzalez.
  
  Nagkidem ti taga New York idi nakitana ket innalana ti narakrak a manggas iti tunggal imana. "Ikkannak ngata ti siudad iti kompensasion... kompensasion-"
  
  "Mabalin nga ikkannaka ti siudad iti sumagmamano a balakad," desidido a kinuna ni Alicia. "Inton sumaruno, agusarka iti bassit a napudot a lana. Dikay agbayad iti dakes a pannakikadua."
  
  Nagulimek ni Gonzales ket naglusulos.
  
  Nagna ni Drake nga immasideg ken ni Mayo. Nayimprenta dagiti kalikagum ni Marsh iti puraw nga A4 sheet iti kadakkelan a letra. Iti pakabuklan ket medyo diretsoda.
  
  "Lima gasut a milion a doliar," binasa ni Mai. "Ket awanen ti ad-adu pay".
  
  Iti baba ti kiddaw ket adda sentensia a naisurat iti naiduma a babassit a surat ti ima.
  
  "Suroten dagiti detalye iti mabiit."
  
  Ammo ni Drake ti eksakto a kaipapanan dayta. "Ibaondakami iti sabali pay a panangsurot iti imposible."
  
  Nabuya ni Beauregard ti bunggoy. "Ket dakami, awan duadua, agtalinaedkami iti sidong ti panagsiput. Sigurado a mapaaytayo manen iti daytoy a gundaway."
  
  Napukaw ni Drake ti bilang dagiti selpon nga itag-ay ti naguummong a bunggoy, sa nangngegna ti nasipnget a buzz ti mensahe iti selponna sa kinitana ti iskrin. Uray sakbay a nag-click iti video link, nangrugin a nagatel ti kudil ti ulona gapu iti pannakariknana iti foreboding. "Guys," kinunana ket iniggamanna ti alikamen iti arm"s length bayat ti panagdudupudopda.
  
  Nabukel ti retrato ken nangisit ken puraw, ngem natalged ti kamera ken nalawag nga ipakitana ti maysa kadagiti kadadaksan a tagtagainep ni Drake. "Awan ti kaipapanan dayta," kinunana. "Papatay kadagiti tattao nga awan ti ideyada no ania ti mapaspasamak. Saan a pangbutbuteng daytoy, saan a ganansia daytoy. Daytoy ket para..." Saanna a maituloy.
  
  "Nagsayaat," inanges ni Mai. "Inaldaw nga umad-adu ti agkalkali kadagitoy a bottom feeder. Ket ti kadaksan ket agnanaedda iti mismo a puso dagiti komunidadtayo."
  
  Saan a sinayang ni Drake ti uray maysa a minuto ket nangipatulod iti link iti Homeland. Ti kinapudno a kasla kabaelan ni Marsh a guyoden ti numero ti selponna manipud iti naingpis nga angin ket saan a partikular a nakaskasdaaw gapu iti amin a nagun-odna agingga ita. Dagiti terorista a tumultulong kenkuana ket nalawag nga ad-adu ngem dagiti magastos a magmagna a soldado.
  
  Nabuya ni Drake dagiti polis nga ar-aramidenda ti trabahoda. Immasideg kenkuana ni Alicia, sa naiparna a ginuyodna ti saka ti pantalonna. "Makitam kadi daytoy?" - kinunana iti timek a sing-song. "Nagun-odmo idi pinadasmo a sipaten ti asnok iti disierto. Ket damn fresh pay laeng. Kasta ti kapartak ti panagabante daytoy a banag."
  
  Nasurok a maysa ti impresion ti sasaona ken ni Drake. Adda lagip ti koneksionda, ti baro a pannakaallukoyda; ti konklusion para kada May ken Bo nga adda napasamak iti nagbaetanda; ken ti ad-adda a nalawag a panangtukoy iti bukodna a biag agingga ita - no kasano kapartak ti panaggarawna ken no kasano nga inkagumaanna a pabannayaten dagiti bambanag.
  
  Iti direkta a linia ti apuy.
  
  "No makalasattayo iti daytoy," kinunana. "Makalawas ti bakasion ti Team SPEAR."
  
  "Nag-booken ni Torsty iti tiket nga agturong idiay Barbados," kinuna ni Alicia.
  
  "Ania ti napasamak iti disierto?" Napanunot ni Mai dayta.
  
  Kinita ni Drake ti relona, sa ti teleponona, a natiliwan ti karkarna, surreal a kanito. Gapu ta naipasangoda iti di kasapulan nga ipapatay ken kumarkaro a pangta, buyogen ti awan patinggana a panangkamat ken narungsot a pannakidangadang, sipatenda itan dagiti mugingda ket napilitanda nga aginana iti sumagmamano a minuto. Siempre, kasapulanda ti panawen tapno maikkat ti tension, ti dumakdakkel a panagdanag a mabalin nga agtungpal iti ipapatayda iti kamaudiananna... Ngem ti wagas ni Alicia a mangaramid iti daytoy ket kanayon a medio saan a gagangay.
  
  "Bikini." Igid ti taaw. Asul nga allon," kinuna ni Alicia. "Siak dayta".
  
  "Ikuyogmo kadi ti baro a best friend-mo?" Immisem ni Mai. "Kenzie?"
  
  "Ammom, Alicia, diak pagarupen a nag-book ni Dahl iti team vacation," kinuna ni Drake a kagudua laeng ti angawna. "Ad-adda a kasla bakasion ti pamilia."
  
  Nagngaretnget ni Alicia. "Anian a bastardo. Pamilia kami".
  
  "Wen, ngem saan a kas iti kayatna. Ammom, kasapulan da Joanna ken Dahl ti sumagmamano a tiempo."
  
  Ngem kitkitaen itan ni Alicia ni May. "Ket kas sungbat iti dayta damo a pananguyaw, ni Sprite, saan, pampanunotek idi nga alaen ni Drakey. Maibagay kadi kenka?"
  
  Napardas a timmaliaw ni Drake, a nagpurpuros dagiti bibigna iti naulimek a panagsippayot. Iti likudanna, nangngegna ti komento ni Bo.
  
  "Kayatna kadi a sawen a nalpaskami ken sika ita?"
  
  Nagtalinaed a kalmado ti timek ni May. "Panagkunak, adda ken ni Matt ti mangikeddeng."
  
  Ay salamat. Agyamankami unay, damn it.
  
  Kasla dandani nabang-aran idi nagkiriring ti bukodna a telepono. "Wen?"
  
  "Martsa ditoy. Nakasagana kadin dagiti babassit a soldadok para iti napardas a panagtaray?"
  
  "Pinataymo dagita inosente a tattao. Inton agkitakami, makitakto a sungbatam daytoy."
  
  "Saan, gayyem, sika ti sumungbat. Nabasam dagiti kasapulak, saan kadi? Lima gasut a milion. Dayta ket nasayaat a gatad para iti ili a napno kadagiti lallaki, babbai ken babassit a nerds."
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana, a nagkidem. "Ania ti sumaruno?"
  
  "Detalye ti panagbayad, siempre. Mapanka iti sentral nga estasion. Agur-urayda iti uneg ti maysa kadagiti sentral a kape." Dinakamatna ti maysa a nagan. "Nadalus a nasukog ken naikabil iti sobre nga in-tape ti maysa a naasi a kararua iti baba ti maudi a lamisaan iti adayo a pungto ti counter. Agtalekka kaniak, maawatanyonto inton makadanonka sadiay."
  
  "Kasano ngay no saantayo nga aramiden daytoy?" Saan a nalipatan ni Drake ti nakalibas a kameng ti selula, wenno ti kaadda ti di kumurang a dua pay a selula.
  
  "Kalpasanna, awagak ti sumaruno nga asno a mangawit iti kargak ken mangpabettak iti tiendaan ti donut. Maibagay kadi kenka?"
  
  Apagbiit a pinantasia ni Drake no ania ti maaramidanna ken ni Marsh apaman a matiliwda. "Kasano kabayag?"
  
  "Ay, umdasen koma ti sangapulo a minuto."
  
  "Sangapulo a minuto? Bullshit daytoy, Marso, ket ammom dayta. Nasurok a duapulo a minuto ti biahe ti Central Station manipud ditoy. Nalabit mamindua nga ad-adu."
  
  "Diak pulos imbaga a rumbeng a mapanka."
  
  Inkidem ni Drake dagiti dakulapna. Naisaad dagitoy tapno mapaayda, ket ammoda amin dayta.
  
  "Ibagak no ania," kinuna ni Marsh. "Tapno mapaneknekak a makaakomodarak, baliwak daytoy iti sangapulo ket dua a minuto. Ket agbilang..."
  
  Rinugian ni Drake ti nagtaray.
  
  
  KAPITULO SANGAPULO NGA SIAM
  
  
  Nagtaray ni Drake a rimmuar iti kalsada bayat nga i-type ni Beau dagiti coordinates ti Grand Central Station iti GPS-na. Nagtaray da Alicia ken May iti maysa nga addang iti likudan. Ngem iti daytoy a gundaway, saan a plano ni Drake ti agdaliasat babaen kadagiti kuko. Iti laksid ti nakaskasdaaw a nailet nga eskediul nga inkeddeng ni Marsh, masapul a maaramid ti panangpadas. Tallo a kotse ti nabaybay-an iti asideg ti museo, dua a Corolla ken maysa a Civic. Saan nga inted ti Yorkshireman ida iti maikadua a panangsiput. Ti kayatna ket maysa a banag...
  
  "Sumrekka!" Nagtakder ni Alicia iti nakalukat a ridaw ti Civic.
  
  "Saan nga umdas ti kinalamiisna," kinunana.
  
  "Ditay masayang ti panawen nga agtaktakder ditoy nga agur-uray-"
  
  "Umdasen dayta," nakita ni Drake iti likudan ti nabannayat a panaglugan iti kabalio ken kareson a kabarbaro a rimmuar iti Central Park nga agturong iti ayan ti nabileg nga F150 pickup truck nga ag-idling iti igid ti kalsada.
  
  Nagdardaras nga immasideg kenkuana.
  
  Nagdardaras da Alicia ken May a nangsurot. "Kankantot nga agang-angaw kaniak?" Inrugi ni Alicia ti tirade idi Mayo. "Awan ti pamay-an nga agsakayak iti kabalio. Saan uray inton kaano!"
  
  Limmabasda iti ayup ket dinardarasda a kiniddaw iti drayber nga ipabulodna kadakuada ti luganna. Insaknap ni Drake ti pedal ti gas, a mangpuor iti goma bayat ti panagguyodna iti igid ti kalsada. Intudo ni Beau ti kannawan.
  
  "Salaem dayta a lumasat iti Central Park. Daytoy ket 79th Street transverse ken agturong iti Madison Avenue."
  
  "Ay-ayaten daytoy a kanta," intaul ni Alicia. "Sadino ti ayan ni Tiffany? Mabisinanak."
  
  Karkarna ti panagkita ni Beau kenkuana. "Saan a restawran daytoy, Miles."
  
  "Ket ti Madison Avenue ket maysa a pop group," kinuna ni Drake. "Iti sidong ti panangidaulo ni Cheney Coates. Kasla adda makalipat kenkuana." Nagtilmon, kellaat a nalagipna.
  
  Nagkidem ni Alicia. "Bullshit." Isardengko laengen ti panangpadasko a mangpalag-an iti rikna. Adda kadi rason daytoy, Drakes? Balangkantis kadi?"
  
  "Hoy, agbitinka!" Inturongna ti napartak a kotse iti 79th Street, a maymaysa ti nalawa a lane a napalikmutan iti nangato a diding nga addaan kadagiti agbitbitin a kayo. "Pinup siguro. Ken nagsayaat a presenter."
  
  "Agannadka!"
  
  Ti pakdaar ni May ti nangispal iti luganda bayat a nag-streak ti Silverado iti rabaw ti pulgada ti kangatona a center reserve ket pinadasna ida a ramenna ida. Nadlaw ni Drake ti rupa iti likudan ti manibela - ti maudi a kameng ti maikatlo a selda. Inaddangna ti pedal ti gas, a pinilitna ti amin nga agsubli iti tugawda bayat a nagsubli ti sabali a lugan ket nangkamat. Kellaat nga ad-adda a makapapatay ti kinatao ti lumbada a lumasat iti Central Park.
  
  Nagmaneho ti drayber ti Silverado buyogen ti di nainsiriban a panangbaybay-a. Nagbannayat ni Drake tapno lumabas iti sumagmamano a taksi, ngem ginundawayan ti mangkamkamat kadakuada a nangdungpar kadakuada manipud iti likudan. Nagkigtot ken nagsikko ti F150, ngem kalpasanna inlintegna ti bagina nga awan ti aniaman a parikut. Nadungpar ti Silverado ti taksi, a nangipatulod iti panagturong iti sabali a kalsada a sadiay a nadungparna ti retaining wall. Nagturong iti natadem a kannigid ni Drake, sa nagkannawan tapno lumabas iti linia dagiti taksi, sa nagpartak iti silulukat a paset ti kalsada.
  
  Nagsanud ti terorista iti likudanda iti tawana nga addaan iti paltog.
  
  "Bumabakayo!" impukkaw ni Drake.
  
  Simrek dagiti bala iti tunggal rabaw - kotse, kalsada, diding ken kayo. Nasdaaw ti lalaki gapu iti pungtot, ragsak ken nalabit gura met, a dina maseknan iti pannakadadael nga inaramidna. Ni Beau, a nakatugaw iti makinlikud a tugaw ti F150, ket nangiruar iti Glock sa pinaltoganna ti makinlikud a tawa. Nagdardaras ti nalamiis nga angin a simrek iti kabina.
  
  Nagparang ti agsasaruno a pasdek iti kannigid, ket kalpasanna sumagmamano a magmagna ti agpaspasiar iti bangketa iti sanguanan. Nakita itan ni Drake ti laeng pili ti Diablo - ti aksidente nga ipapatay ti maysa a lumabas wenno ti pannakaladawna iti Grand Central Station ken pannakasangona kadagiti pagbanagan.
  
  Walo a minuto ti nabati.
  
  Iti panagturongna iti 79th Street, nadlaw ni Drake ti ababa a tanem iti sanguanan nga addaan kadagiti berde a sanga a nakabitin iti dayta. Bayat ti iseserrekda iti apagkanito a sipnget, in-inut ti pedal ti preno, a mangnamnama a maidungpar ti mangkamkamat kadakuada iti diding wenno uray la mapukawna ti paltogna iti riribuk. Imbes ketdi, nagmaneho iti aglawlawda, a sipipinget ti panagmanehona, a nangpaltog iti tawa iti sikigan bayat a lumabas.
  
  Nagdukotda amin bayat ti panagpuyot ti bukodda a tawa, dandani matay ti sitsiria ti bala sakbay a nangngegda. Ita, inruar a mismo ni Alicia ti ulona, pinuntiria ti paltog sa pinaltogan ti Silverado. Iti sango pinapartakna sa nagbannayat. Napardas nga inserra ni Drake ti giwang. Nagparang ti sabali pay a rangtay ket natalged itan ti trapiko iti agsumbangir dagiti doble a duyaw a linia. Inserra ni Drake ti giwang agingga a dandani nasagid ti bukodda a payak ti likudan ti sabali a lugan.
  
  Inturong ti terorista ti bagina sa inturongna ti pistola iti abagana.
  
  Immuna a nagpaputok ni Alicia, ti bala ti nangburak iti makinlikud a tawa ti Silverado. Nakigtot la ketdi ti drayber gapu ta nagsikko ti luganna, a dandani nagmaneho iti sumungsungad a trapiko ken nakaigapuan ti panagbettak dagiti horn a nalamuyot. Ad-adda pay a nagsanud ni Alicia.
  
  "Daytoy a pedaso ti blonde a buok nga agtaytayab iti aglawlaw," kinuna ni May. "Adda laeng ipalagipna kaniak. Ania ti pangawagda kadakuada ita? Collie kadi daytoy...?"
  
  Ad-adu pay ti shots. Nagsubli ti paltog ti terorista. Inusar ni Drake dagiti teknik ti panagmaneho a liklikan agingga a kabaelanna. Naingpis manen ti trapiko iti sanguanan, ket innalana ti gundaway a nanglab-aw iti Silverado, a nagturong iti sumungsungad a lane ti kalsada. Iti likudanna , nagtulid ni May iti tawa ket indiskargana ti clip iti sabali a kotse. Nagsanud ni Drake ket inadalna ti buya manipud iti likudan.
  
  "Umay pay laeng."
  
  Kellaat a nagpatingga ti Central Park ket kasla naglugan kadakuada ti okupado a nagsangaan ti Fifth Avenue. Nagbannayat dagiti kotse, nagsardeng, ken nagnagna dagiti magmagna kadagiti nagsangaan ken nagpila kadagiti bangketa. Napardas ti panangsiput ni Drake kadagiti duyaw a napintaan a silaw ti preno, nga agdama a berde.
  
  Dagiti ekstra-atiddog a puraw a bus ti nakalinya iti agsumbangir ti Fifth Avenue. Nagpreno ni Drake, ngem nadungpar manen ti terorista dagiti silaw ti ipusda. Babaen kadagiti manibela, nariknana ti panagkigtot ti makinlikud a murdong, nakitana ti potensial a didigra ket rimmuar iti panagiturong tapno makontrolna manen. Nagderetso ti lugan iti nagsangaan, maysa laeng a pulgada ti likudan ti Silverado.
  
  Pinadas ti bus ti rummuar iti sanguananda, a nangbaybay-a ken ni Drake nga awan ti maaramidanna no di ti agmaneho agingga iti kannigid a sikiganna ken iti tengnga ti kalsada. Nagkiskis ti metal ken naburak ti sarming iti luppona. Simmaruno a nadungpar ti Silverado.
  
  "Lima a minuto," naulimek a kinuna ni Bo.
  
  Saanna a sinayang ti aniaman a panawen, pinapigsana ti kapartakna. Di nagbayag, nakita ti Madison Avenue, ti abuabuan a sango ti Chase Bank ken ti nangisit a J.Crew ti nangpunno iti tay-ak ti panagkita iti sanguanan.
  
  "Dua pay," kinuna ni Bo.
  
  Sangsangkamaysa a naglumba dagiti kotse a pakilumba manipud bassit a giwang agingga iti bassit a giwang, a nangburak kadagiti kotse iti sikigan ken iti aglawlaw dagiti nabannayat a lapped. Kanayon nga ipigket ni Drake ti horn, a tinarigagayanna nga addaan iti sumagmamano a kita ti sirena, ket pinaltogan ni Alicia iti tangatang tapno pilitenna dagiti magmagna ken tsuper a dagus nga umadayo. Agngarngaretnget dagiti kotse ti NYPD, a nangibati iti tugot ti pannakadadael iti panaglabasda. Nadlawna a dagiti laeng lugan a kasla matrato a siraraem ket dagiti dadakkel a nalabaga a fire engine.
  
  "Aside," kinuna ni Bo.
  
  "Got it," nakita ni Drake ti dalan nga agturong iti Lexington Avenue ket nagdardaras nga agturong iti dayta. In-start-na ti makina, dinardarasna nga intaray ti lugan iti suli. Nagdisso ti asuk manipud kadagiti goma, a nakaigapuan ti panagikkis dagiti tattao iti intero a bangketa. Ditoy baro a kalsada, nasinged a nakaparada dagiti kotse iti agsumbangir a sikigan, ket ti riribuk dagiti plataporma, van ken one-way street ti nangpatalinaed uray kadagiti kasayaatan a tsuper a mangpugto.
  
  "Saan nga adayo," kinuna ni Bo.
  
  Nakita ni Drake ti gundawayna iti sanguanan bayat ti panagingpis ti trapiko. "May," kinunana. "Malagipmo kadi ti Bangkok?"
  
  Kas naannayas ti panagbalbaliw ti gear iti supercar, nangikabil ni Mai iti baro a magasin iti Glock-na ket inukradna ti seatbelt-na, a nag-shift iti tugawna. Tinaliaw ni Alicia ni Drake ket minatmatan ni Drake ti rearview mirror. Nagserra ti Silverado iti amin a pigsana, nga ikagkagumaanna ida a ramenna ida bayat nga umas-asidegda iti Grand Central Station ken ti agsasaruno a bunggoy.
  
  Nagtugaw ni Mai iti tugawna, a nagsanud iti naburak itan a tawa iti likudan ket nangrugin nga agduron.
  
  Indungpar ni Alicia ni Drake. "Bangkok?"
  
  "Saan a ti pampanunotem."
  
  "Ay, saan a pulos a mapasamak dayta. Ibagamto kaniak a ti napasamak idiay Thailand ket agtultuloyto a mapasamak idiay Thailand."
  
  Naglusdoy ni Mai iti bassit a giwang, a nangpisang kadagiti kawesna ngem pinilitna ti bagina nga umakar. Nakita ni Drake ti kanito a nadungpar ti angin, ti darat ti nangsagid kadagiti matana. Nakitana ti kanito a nagkidem ti mangkamkamat a terorista gapu iti pannakakigtot.
  
  Immasideg ti Silverado, makapakigtot ti panagasidegna.
  
  Naglugan ni Mai iti likud ti trak, nagsaknap dagiti sakana, sa intag-ayna ti armasna. Pinuntiria ket kalpasanna rinugianna ti nagpaltog manipud iti likudan ti trak, a dagiti bala ti nangburak kadagiti tawa ti sabali a kotse. Nawaya a limmabas dagiti pasdek, bus ken poste ti silaw. Maulit-ulit a ginuyugoy ni Mai ti gatilio, a dina ammo ti angin ken ti panaggaraw ti kotse, a ti laeng lalaki a no saan ket mangpapatay kadakuada ti naipamaysana.
  
  Pinagtalinaed ni Drake a natalged ti manibela agingga a mabalin, a pinagtalinaedna a kanayon ti kapartak. Iti daytoy a gundaway, awan uray maysa a lugan a limmabas iti sanguananda, kas iti inkararagna. Nagtakder a sititibker ni May kadagiti sakana, a di maliklikan a naipamaysa ti konsentrasionna iti maysa a banag iti tunggal gundaway. Ni Drake ti giyana.
  
  "Itatta!" - impukkawna iti tuktok ti timekna.
  
  Nagsubli ni Alicia a kasla ubing a nangitumba iti kendi manipud iti likud ti tugawna. "Ania ti aramidenna?"
  
  Siaannad unay nga impakat ni Drake dagiti preno, maysa a milimetro iti tunggal gundaway. Inserrek ni Mai ti maikadua a clip sa nagtaray a simmang-at iti kama ti trak, a diretso iti makinlikud a ridaw. Ad-adda pay a nagpigerger dagiti mata ti drayber ti Silverado idi makitana ti maysa nga atap a ninja nga agtartaray a diretso nga agturong iti napardas a luganna manipud iti sabali!
  
  Nadanon ni Mai ti makinlikud a ridaw ket naglugan iti tangatang, nga inyugyugyogna dagiti sakana ken inwarasna dagiti takiagna. Adda kanito sakbay a ti grabidad ti nangguyod kenkuana, bayat ti panagarkona a siaayat iti naingpis nga angin, ti epitome ti panagtakaw, kinalaing ken kinapintas, ngem kalpasanna, limned a nadagsen iti hood ti kotse ti sabali a lalaki. Dagus a nagrukob, a pinalubosanna dagiti sakana ken tulangna a mangala iti danog ken mangtaginayon iti kinatimbengna. Saan a nalaka ti agdisso iti di agkupas a metal, ket napardas ti panagtayab ni Mai nga immasideg nga agturong iti nagsasaip a sarming ti lugan.
  
  Nagpreno ti drayber ti Silverado, ngem nabalinanna latta nga intudo ti paltog iti rupana.
  
  Inwaras ni Mai dagiti tulangna bayat a limmasat kenkuana ti kellaat a pannakadungpar, a nangpapigsa iti duri ken abagana. Nagtalinaed ti igamna kadagiti imana, a sigud a nakatudo iti terorista. Dua a paltog ket nagkidem, adda pay laeng ti sakana iti pedal ti preno, nabasa ti dara ti sango ti kamisetana ket nagdisso nga immasideg.
  
  Nagkarayam ni Mai iti hood ti lugan, inyadayona ti imana iti uneg ti sarming ti lugan sa inruarna ti drayber. Awan ti pamay-an nga ipalubosna kenkuana ti kinamanagpadagus a mangisubli iti pigsana. Sinabat dagiti matana a napno iti ut-ot ket pinadasna ti ag-fixate.
  
  "Kasano...kasano ti kasasaadmo-"
  
  Sinuntok ni Mai ti rupana. Kalpasanna, nagtengngel bayat a nadungpar ti kotse iti likudan ti Drake. Inggagara ti Ingles a nagbannayat tapno "tiliwenna" ti self-driving a kotse sakbay a nagturong iti sumagmamano a napeggad, naiparna a direksion.
  
  "Isu ngarud daytoy ti inaramidmo idiay Bangkok?" sinaludsod ni Alicia.
  
  "Banag a kas iti dayta".
  
  "Ket ania ti simmaruno a napasamak?"
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Awan ti ideyak, ayat."
  
  Inlukatda dagiti ridaw, a doble ti panagparadada iti abay ti taksi, nga asideg iti Grand Central Station agingga a mabalinda. Nagsanud dagiti sibilian, a nangmatmat kadakuada. Nagturong dagiti masirib a tumaray. Pinulpullo pay ti nangiruar kadagiti selponda ket rinugianda ti nagretrato. Naglugan ni Drake iti bangketa ket dagus a rinugianna ti nagtaray.
  
  "Time"s up," insungbat ni Beauregard iti abayna.
  
  
  KAPITULO DUAPULO
  
  
  Bimtak ni Drake iti kangrunaan a hall ti sentral nga estasion. Nagnganga ti nagdakkel nga espasio iti kannigid ken kannawan ken nangato iti ngato. Dagiti nasileng a rabaw ken nasileng a suelo ti nangkigtot iti sistema, nagkir-in dagiti tabla ti panagruar ken panagsangpet iti sadinoman, ken kasla di agsarday ti panagakar dagiti tattao. Impalagip ni Beau kadakuada ti nagan ti Cafe é ket impakitana kadakuada ti floor plan ti terminal.
  
  "Ti kangrunaan a lobby," kinuna ni Mai. "Agkannawan, lumabaska kadagiti eskalator."
  
  Iti panaglumba, panagbaliwbaliw, ken panagaramid kadagiti nakaskasdaaw nga akrobatiko a gapuanan tapno laeng maliklikan ti panagdinnungpar, ti team ti nangpisang iti estasion. Naglabas ti sumagmamano a minuto. Nagkidem dagiti kape, tiendaan ti tsokolate ti Belgium, ken bagel stand, a dagiti naglaok nga ayamuomda ti nangiturong iti ulo ni Drake. Simrekda iti makunkuna a Lexington Passage ket nangrugida a nagbannayat.
  
  "Kas iti daytoy!"
  
  Nagtaray ni Alicia, a nagpigket iti akikid a pagserkan ti maysa kadagiti kabassitan a kapeteria a nakita pay laeng ni Drake. Dandani di mapupuotan, kalkularen ti panunotna dagiti lamisaan. Saan a narigat, tallo laeng dagitoy.
  
  Induron ni Alicia ti lalaki a naka-gray coat iti maysa a bangir, sa nagparintumeng iti abay ti nangisit a rabaw. Napno ti lamisaan kadagiti di kasapulan a basura, di naannad ti pannakaurnos dagiti tugaw. Nagsukimat ni Alicia iti baba ket di nagbayag, rimmuar, nga iggemna ti puraw a sobre kadagiti imana, a napno dagiti matana iti namnama.
  
  Nagbuya ni Drake manipud iti sumagmamano nga addang, ngem saan a ti Ingles. Imbes ketdi, napaliiwna dagiti empleado ken kustomer, dagidiay lumabas iti ruar, ken nangnangruna ti maysa pay a lugar.
  
  Ruangan ti utility room.
  
  Ita, naglukat, maysa nga usiuso a babai a pigura ti nangiruar iti ulona. Dandani dagus a nag-eye contact iti kakaisuna a lalaki a direkta a kumitkita kenkuana: ni Matt Drake.
  
  SAAN...
  
  Pinidutna ti portable phone. "Panagkunak, para kenka daytoy," kinunana a bibigna laeng.
  
  Nagtung-ed ni Drake bayat ti panangitultuloyna a nangpaliiw iti intero a lugar. Pinigis ni Alicia ti sobre sa nagkullayaw.
  
  "Saan a mabalin a pudno daytoy."
  
  Pinalawa ni Mai dagiti matana. "Ania? Apay saan?"
  
  "Kunana a boom!"
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET MAYSA
  
  
  Nagdardaras ni Drake nga immasideg iti telepono ket inagawna dayta iti babai. "Ania ti ay-ayamem?"
  
  Nagkidem ni Marsh iti ngudo ti linia. "Nag-check-ka kadi iti sirok ti dua pay a lamisaan?"
  
  Kalpasanna, natay ti linia. Narikna ni Drake a marpuog ti amin nga adda iti unegna bayat ti panagyelo ti kararuana ken pusona, ngem saan a nagsardeng nga aggaraw. "Kadagiti lamisaan!" impukkawna ket rinugianna ti nagtaray, a natnag ken nagdisso kadagiti tumengna iti sirok ti kaasitgan.
  
  Impukkaw ni Alicia dagiti staff ken bisita a rummuar ken agbakwit. Natinnag ni Bo iti sirok ti sabali a lamisaan. Awan duadua a nakita ni Drake ti eksakto a replika ti nadlaw ti Pranses - maysa a bassit nga eksplosibo nga alikamen a nai-tape iti baba ti lamisaan. Kas kadakkel ken sukog ti botelia ti danum, nagaspang a nabalkot dayta iti daan a Christmas wrapping paper. Mensahe Ho-ho-ho! Saan a di nadlaw ni Drake.
  
  Nagtugaw ni Alicia iti abayna. "Kasanotayo a ma-neutralize ti sucker? Ket, napatpateg pay, mabalintayo kadi nga i-disarm ti agsusop?"
  
  "Ammom ti ammok, Miles. Iti armada, agsasaruno ti panangpaputokmi idi iti bomba. Kangrunaanna, daytoy ti kataltalged a pamay-an. Ngem ammo daytoy a lalaki ti ar-aramidenna. Nasayaat ti pannakaipaketna iti di makadangran a pakete. Makitam kadi dagiti alambre? Agpada amin ti kolorda. Kalupkop ti detonator. Remote nga fuse. Saan a narigat, ngem damn delikado."
  
  "Isu nga aramidem ti kit ket dimo ipalubos a bumtak dayta damn blasting cap."
  
  "Agmula iti set? Damn, totally on a roll-kami ditoy." Timmangad ni Drake ket buyogen dagiti di mamati a mata nakitana ti bunggoy dagiti tattao a mangipigket iti rupada kadagiti tawa ti kapeteria. Dadduma ti nangpadas pay ketdi a lumasat iti silulukat a ridaw. Inrekord dagiti kangrunaan nga Android phone ti mabalin nga ipapatay dagiti makinkukua kadagitoy iti sumagmamano laeng a minuto.
  
  "Rummuarka!" - impukkawna, ket nakikadua kenkuana ni Alicia. "Ibakwitmo a dagus daytoy a pasdek!"
  
  Kamaudiananna, timmaliaw dagiti mabutbuteng a rupa ket nangrugin a dimmanon kadakuada ti mensahe. Nalagip ni Drake ti kadakkel ti kangrunaan a hall ken ti masa dagiti tattao iti uneg ket inkidemna dagiti ngipenna agingga a nasakit dagiti ramut.
  
  "Kasano kabayag ti panagkunam?" Nagkullayaw manen ni Alicia iti abayna.
  
  "Minuto, no kasta."
  
  Nagtungtung-ed ni Drake iti alikamen. Kinapudnona, saan a sopistikado ti langana, simple laeng a bomba a nadisenio a mangbutbuteng imbes a mangbaldado. Nakitanan dagiti bomba a paputok a kastoy ti kadakkelda ken nalabit addaan iti umasping a rudimentary detonation device. Mabalin a medio nagkupas ti kapadasanna iti buyot, ngem idi naipasango iti nalabaga nga alambre-asul a kawad a kasasaad, di nagbayag nagsubli.
  
  Malaksid nga agpapada ti kolor amin dagiti alambre.
  
  Ti riribuk ti nangbalkot iti amin a banag iti aglawlaw ti boluntario a pinarsuana a cocoon. Kas iti naliput nga arasaas, nagsaknap ti damag maipapan iti bomba kadagiti dadakkel a pasilio, ket ti panagtarigagay ti maysa a tao iti wayawaya ti nangimpektar iti sumaganad ken iti sumaganad, agingga nga amin malaksid kadagiti katangken -wenno kamaag -a pasahero ti nagturong iti pagruaran. Makatuleng ti arimbangaw, dimmanon kadagiti nangato a rafters ket agayus manen nga agpababa kadagiti diding. Nagdardaras a natnag dagiti lallaki ken babbai, ket tinulongan ida dagiti lumabas. Nagbuteng ti dadduma, idinto ta nagtalinaed a kalmado ti dadduma. Inkagumaan dagiti amo a pagtalinaeden ti staff-da ngem nainkalintegan a makilablaban iti naabak a laban. Nagburek dagiti bunggoy manipud kadagiti pagruaran ket nangrugida a nangpunno iti 42nd Street.
  
  Nagduadua ni Drake, ti ling-et ti nagkuenta iti mugingna. Ti maysa a di umiso a tignay ditoy ket mabalin nga agresulta iti pannakapukaw ti maysa a saka, wenno ad-adu pay. Ket nakarkaro pay, iruarna iti pannakidangadang a mangdadael ken ni Marsh. No ti Pythian ket makaingpis kadagitoy, kalpasanna isu ket addaan iti nasaysayaat nga amang a gundaway a mangragpat ti ultimo a panggepna - uray kasano ti kinakillo daytoy nga impierno.
  
  Kalpasanna, nagkullayaw ni Beauregard iti abayna. "Okey ka kadi?"
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. "Ania ngata... Kayatko a sawen, saan kadi a maki-make out-ka iti sabali-"
  
  Inyunnat ni Bo ti sabali pay nga alikamen, a naiddepnan. "Simple a mekanismo dayta ken sumagmamano laeng a segundo. Kasapulan kadi ti tulong?"
  
  Minatmatan ni Drake dagiti makin-uneg a mekanismo a nakabitin iti sanguananna, iti bassit a kinatangsit ti rupa ti Pranses ket kinunana, "Damn. Awan ti nasaysayaat a mangibaga iti Sueko a napasamak daytoy."
  
  Kalpasanna, inruarna ti blasting cap.
  
  Agtalinaed a kas iti dati ti amin. Maysa a rikna ti bang-ar ti nagdigus kenkuana ket intedna ti apagbiit a panagsardeng ken nangtiliw iti angesna. Sabali manen a krisis ti nasolbar, sabali manen a bassit a balligi para kadagiti nasayaat a lallaki. Kalpasanna, ni Alicia, a dina inikkat dagiti matana iti counter ti kape, nagsao iti lima a naiduma unay a sasao.
  
  "Agkiriring manen ti damn phone."
  
  Ket iti intero nga aglawlaw ti Grand Central Station, iti intero a Siudad ti Nueva York, kadagiti basuraan ken sirok dagiti kayo - uray pay naigalut kadagiti barandilias ken kamaudiananna imbelleng dagiti motorista - nangrugin a bimtak dagiti bomba.
  
  
  KAPITULO DUAPULO DUA
  
  
  Nagtakder ni Hayden iti sango ti agsasaruno a monitor ti telebision, ni Kinimaka iti abayna. Temporario a naisardeng ti kapanunotanda a mangburak ken ni Ramses gapu iti panangkamatda iti Central Park ken kalpasanna ti kinamauyong idiay Grand Central Station. Bayat ti panagbuyada, immasideg kadakuada ni Moore ket rinugianna ti nagkomento iti tunggal monitor, dagiti ladawan ti kamera ket addaan iti etiketa ken kabaelanna ti ag-zoom in tapno maitampok ti buok ti tao iti nalamuyot a takiag. Saan a kas iti komprehensibo ti saklawen a kas iti rumbeng koma, ngem simmayaat bayat nga umas-asideg ni Drake ken ti bunggoyna iti nalatak nga estasion ti tren. Impakita ti sabali pay a monitor kada Ramses ken Price kadagiti seldada, ti immuna ket di makaanus nga agtartaray a kasla kasapulanna ti adda kadagiti lugar, ti naud-udi ket nakatugaw a malmaldaangan a kasla ti laeng talaga a kayatna ket ti itukon a silo.
  
  Sigagaget a nagtrabaho ti grupo ni Moore iti aglawlawda, a nangipadamag kadagiti nakita, pattapatta ken kiniddawda kadagiti opisial ti polisia ken ahente iti kalsada a sumarungkar iti sumagmamano a lugar. Napaay dagiti panangraut iti sango ni Hayden, uray bayat a da Drake ken Beau ket mangpabpabasol kadagiti bomba idiay Grand Central. Ti kakaisuna a pamay-an a naan-anay a masigurado ni Moore a naasikaso ti Midtown ket ti kangrunaan a pananguksob iti intero a lugar.
  
  "Diak maseknan no lakay a tuleng a lola a napukawna laeng ti pusana," kinunana. "Uray la kumbinsirem ida."
  
  "Kasano a makaala dagiti kamera kadagiti bomba babaen kadagiti metal detector idiay Grand Central Station?" sinaludsod ni Kinimaka.
  
  "Dagiti plastik nga eksplosibo?" Nag-venture ni Moore.
  
  "Awan kadi ti sabali a rukodyo para iti daytoy?" sinaludsod ni Hayden.
  
  "Siempre, ngem kitaem ti aglawlaw. Siam a pulo a porsiento kadagiti tattaotayo ti agsapsapul iti damn nuclear bomb. Diak pay pulos nakita daytoy a lugar a kasta ti kinaawan tao."
  
  Pinampanunot ni Hayden no kasano kabayag nga iplanplano ni Marsh daytoy. Ket ni Ramses? Ti terorista a prinsipe ket addaan iti agarup lima a selda idiay New York, a mabalin nga ad-adu pay, ken dadduma kadagitoy ket selda a matmaturog. Mabalin a maipuslit dagiti eksplosibo iti aniaman a kita iti aniaman nga oras ken basta maitabon, mailemmeng iti kabakiran wenno iti basement iti adu a tawen no kasapulan. Kitaenyo dagiti Ruso ken ti napaneknekan nga estoria maipapan kadagiti awan a nuklear a maletada - maysa nga Americano ti nangisingasing a ti numero a nayaw-awan ket isu ti eksakto a numero a kasapulan tapno madadael ti Estados Unidos. Maysa a Russian defector ti nangpasingked nga addadan idiay America.
  
  Nagsubli iti maysa nga addang, nga ikagkagumaanna nga alaen ti intero a ladawan. Iti kaaduan a paset ti biagna kas nataengan, ni Hayden ket maysa nga opisial ti pannakaipatungpal ti linteg; nariknana a kasla nasaksianna ti tunggal kasasaad a mailadawan. Ngem ita... awan kapadana daytoy. Nakalumba idin ni Drake manipud Times Square agingga iti Grand Central, a nangispal iti biag iti tunggal minuto ket kalpasanna mapukawna ti dua. Rinakrak ni Dahl dagiti kamera ni Ramses iti tunggal panaglikos. Ngem nabigbigna ti nakaro, nakabutbuteng a sakup daytoy a penomenon.
  
  Ket kimmaro ti lubong. Am-ammona dagiti tattao a saanen a marigatan a mangbuya iti damag, tattao a nang-delete kadagiti apps kadagiti teleponoda gapu ta makarimon amin a makitada ken mariknada a kasla awan ti maaramidanda. Dagiti pangngeddeng a nalawag ken nalawag manipud pay idi damo, nangruna iti panagruar ti ISIS, ket saan a pulos a naaramid, a naulep iti politika, ganansia ken kinaagum, ken panangtagibassit iti kauneg ti panagsagaba ti tao. Ti kayat ti publiko ita ket ti kinamapagpiaran, maysa a pigura a mapagtalkanda, maysa a tao nga immay nga addaan iti kaadu ti kinalawag a kas iti natalged a panangituray.
  
  Inawat amin ni Hayden. Ti riknana nga awan ti maaramidanna ket umasping kadagiti emosion a paspasar ni Tyler Webb kenkuana itay nabiit. Ti rikna a nasirib unay ti pannakaidadanes ken awan ti pannakabalinmo nga agaramid iti aniaman maipapan iti dayta. Ita, nariknana ti isu met laeng nga emosion, a mangbuybuya kada Drake ken Dahl a mangikagkagumaan a mangisubli iti New York ken ti dadduma pay a paset ti lubong manipud iti igid.
  
  "Patayek ni Ramses gapu iti daytoy," kinunana.
  
  Inkabil ni Kinimaka ti nagdakkel a saka kadagiti abagana. "Bay-annak." Saanak nga amang a napintas ngem sika, ken nasaysayaat koma no addaak iti pagbaludan."
  
  Intudo ni Moore ti espesipiko nga iskrin. "Kitaenyo dita, kakabsat. Pinasardengda ti bomba."
  
  Delight shot through Hayden idi nakitana ni Matt Drake a pimmanaw iti cafe &# 233; nga addaan iti nabang-aran ken naballigi nga ebkas iti rupana. Nagrag-o ti naguummong a grupo ket kalpasanna kellaat a nagsardeng bayat a nangrugin a di makontrol dagiti pasamak.
  
  Iti adu a monitor, nakita ni Hayden a bumtak dagiti basuraan, agsikkosikko dagiti kotse tapno maliklikan ti panagbettak dagiti kalub ti manhole. Nakitana dagiti motorsiklo a naglugan iti kalsada ken mangipuruak kadagiti sukog ladrilio a banag kadagiti pasdek ken tawa. Maysa a segundo kalpasanna adda manen panagbettak. Nakitana a naipangato ti kotse iti sumagmamano a pie manipud iti suelo bayat a bimtak ti bomba iti sirokna, nga asuk ken gil-ayab ti nagbukbok manipud kadagiti sikigan. Iti intero nga aglawlaw ti Grand Central Station, nauram dagiti basuraan kadagiti agtatalaw a pasahero. Ti kalat ket panagbuteng, saan a dagiti nasugatan. Adda uram iti dua a rangtay, a nakaigapuan ti nakaro a trapiko nga uray dagiti motorsiklo ket saan a makaballasiw kadagitoy.
  
  Nagtungtung-ed ni Moore, a nagrelaks ti rupana iti maysa laeng a segundo sakbay a rinugianna ti nagpukkaw kadagiti bilin. Pinadas ni Hayden a taginayonen ti natibker a panangmatmatna ket nariknana ti abaga ni Mano a nangsagid iti bukodna.
  
  Agtultuloytayo.
  
  Nagtultuloy ti operasion iti operations center, naipatulod dagiti serbisio ti emerhensia, ken naiturong manen dagiti mangipapatungpal iti linteg kadagiti lugar a kaaduan ti naapektaran. Nairaman ti fire brigade ken sappers iti labes ti amin a limitasion. Imbilin ni Moore ti pannakausar dagiti helikopter a mangpatrolia kadagiti kalsada. Idi nagdisso ti sabali pay a bassit nga alikamen iti Macy"s, saanen a maibturan ni Hayden a kitaen dayta.
  
  Nagsubli, a mangsapsapul iti intero a kapadasanna iti aniaman a pagilasinan no ania ti sumaruno nga aramidenna, a malagipna ti Hawaii ken Washington, D.C. kadagiti napalabas a tawen, a nagkonsentrar... ngem kalpasanna maysa a nakaam-amak nga uni, nakaam-amak nga agtalinaed nga arimbangaw, ti nangisubli iti atensionna iti... dagiti iskrin.
  
  "Saan!"
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET TALLO
  
  
  Naburak ni Hayden dagiti tattao iti aglawlawna ket nagtaray a rimmuar iti siled. Dandani agngaretnget gapu iti pungtotna, bimmaba iti agdan, nga inkipet dagiti dakulapna a nagbalin a natangken a bukel ti lasag ken tulang. Impukkaw ni Kinimaka ti pakdaar, ngem saan nga inkankano ni Hayden. Aramidenna daytoy, ket nasaysayaat, nataltalged a lugar ti lubong.
  
  Iti panagturongna iti pasilio a nagtaray iti sirok ti lugar, nakadanon kamaudiananna iti selda ni Ramses. Agkatkatawa pay laeng ti bastardo, awan sabali ti uni no di ti nakaam-amak a panagngaretnget manipud iti monster. Uray kasano, ammona ti mapaspasamak. Nabatad ti nasakbay a panagplano, ngem ti naan-anay a pananglais iti pagimbagan ti tao ket saan a banag a nalaka a tamingenna.
  
  Linuktan ni Hayden ti ridaw ti kuartona. Naglugan ti guardia sa pinaltogan ti rimmuar kas sungbat iti bilinna. Nagdiretso ni Hayden kadagiti landok a baras.
  
  "Ibagam no ania ti mapaspasamak. Ibagam kaniak ita ket naalumamayak kenka."
  
  Nagkatawa ni Ramses. "Ania ti mapaspasamak?" Nagpeke ti aksento nga Americano. "Ti punto ket dakayo a tattao ket maiparintumengkayo. Ket agtalinaedka sadiay," nagsanud ti dakkel a lalaki tapno direkta a kumita kadagiti mata ni Hayden manipud iti kaadayo a sumagmamano a milimetro. "Agbibitin ti dilana. Aramidem ti amin nga ibagak kenka."
  
  Inlukat ni Hayden ti ridaw ti selda. Ni Ramses, a saan a sinayang ti uray maysa a segundo, dinardarasna ket pinadasna nga ipuruak iti suelo. Naposas dagiti ima ti lalaki, ngem saan a dayta ti nanglapped kenkuana a mangusar iti nagdakkel a masana. Sisisirib a liniklikan ni Hayden ket inlukotna nga umuna ti ulona iti maysa kadagiti bertikal a landok a baraha, a nagsubli ti tengngedna gapu iti pannakadungparna. Kalpasanna, dinanogna a naimbag dagiti bato ken durina, a nakaigapuan ti panagkidem ken panagsennaay.
  
  Awanen ti nauyong a katawa.
  
  Inusar ni Hayden a kasla punching bag, nga aggargaraw iti bagina ken mangdungpar iti nadumaduma a lugar. Idi nagngaretnget ken nagsubli ni Ramses, binilangna ti umuna a tallo a danog - agdardara nga agong, nasugatan a panga ken karabukob. Nangrugin a nagpukaw ni Ramses. Saan a simmuko ni Hayden, uray idi inasitgan ni Kinimaka ket indagadagna nga agannad bassit.
  
  "Isardengmo ti fucking bleating-mo, Mano," insennaay ni Hayden kenkuana. "Matay dagiti tattao sadiay ruar."
  
  Pinadas ni Ramses ti agkatawa, ngem ti sakit ti larynx ti nangpasardeng kenkuana. Sinurot daytoy ni Hayden babaen ti napartak a bunny kick. "Agkatawaka itan."
  
  Inguyod ni Kinimaka. Nagturong kenkuana ni Hayden, ngem kalpasanna, ti kasla nadadael a Ramses ti nanglungsot kadakuada a dua. Dakkel a tao, nataytayag pay ngem ni Kinimaki, agarup kapada ti masa ti piskelda, ngem natantan-ok ti Hawaii ngem ti terorista iti maysa a napateg a benneg.
  
  Kapadasan iti pannakigubat.
  
  Nadinnungpar ni Ramses ken ni Kinimaka sa naranggas a nagsalsaltek, a nagkullayaw nga agsubli iti seldana. "Ania ngata ti pannakaaramidmo?" inungngutna.
  
  "Napigpigsa ti material ngem sika," kinuna ni Kinimaka a nangkuskusen iti lugar ti impakto.
  
  "Kayatmi a maammuan no ania ti sumaruno a mapasamak," impapilit ni Hayden, a sinurotna ni Ramses nga agsubli iti seldana. "Kayatmi a maammuan ti maipapan iti nuklear a bomba. Sadino ti ayanna? Siasino ti mangkonkontrol? Ania dagiti bilinda? Ket, gapu iti Dios, ania dagiti pudno a panggepmo?"
  
  Inkarigatan ni Ramses ti agtalinaed a nalinteg, nalawag a dina kayat ti agruknoy. Narikna ti tension iti tunggal tendon. Nupay kasta, idi timmakder kamaudiananna, nagdisso ti ulona. Nagtalinaed ni Hayden a naannad a kas iti panagannadna iti nasugatan nga uleg.
  
  "Awan ti maaramidam. Saludsodem iti lalakim, Price. Ammonan daytoy. Ammona ti amin. Mapuoran ti New York, señora, ket agsala dagiti taok iti victory jig-tayo iti tengnga dagiti umas-asuk a dapo."
  
  Presio? Nakita ni Hayden ti panangliput iti tunggal panagturong. Adda agul-ulbod, ket dayta ti nangpaburek pay iti pungtotna. Saan a nagtubo iti sabidong a nagtedted kadagiti bibig ti lalaki, inyunnatna ti imana ken ni Mano.
  
  "Inka mangala kaniak iti stun gun."
  
  "Hayden-"
  
  "Aramidem latta!" Nagsubli, ti pungtot nga agtaud iti tunggal pores. "Alaem ti stun gun ket iruarmo ti fuck."
  
  Iti napalabasna, dinadael ni Hayden dagiti relasion nga imbilangna a nakapuy unay ti kaduana. Nangnangruna ti inranudna ken ni Ben Blake, a natay iti ima dagiti lallaki ti Ari ti Dara sumagmamano laeng a bulan kalpasanna. Ni Ben, impagarupna, ket ubing unay, awan kapadasanna, medio di nataengan, ngem uray ken ni Kinimaka ket mangrugin itan a mangbalbaliw iti panangmatmatna. Nakitana isuna a nakapuy, agkurang, ken sigurado a kasapulanna ti maibangon manen.
  
  "Saannak a labanan, Mano. Aramidem latta".
  
  Maysa nga arasaas, ngem naan-anay a dimmanon iti lapayag ti Hawaiian. Nagtaray ti dakkel a lalaki, nga inlemmengna kenkuana ti rupana ken ti emosionna. Insubli ni Hayden ti panagkitana ken ni Ramses.
  
  "Ita, kaslaka met laeng kaniak," kinunana. "Nagun-odko ti sabali nga estudiante."
  
  "Panagkunam?" Indisso ni Hayden ti tulangna iti tian ti sabali, sa awan asi a nagdisso ti siko iti likud ti tengngedna. "Makabil ngata ti maysa nga estudiante ti crap out kenka?"
  
  "No nawaya la koma dagiti imak..."
  
  "Talaga?" Bulsek ni Hayden gapu iti pungtot. "Kitaentayo no ania ti maaramidam, saan kadi?"
  
  Bayat ti pananggun-odna kadagiti posas ni Ramses, nagsubli ni Kinimaka, ti sukog sigarilio a stun gun a nakapetpet iti nakapetpet a dakulapna. Naawatanna ti panggepna ket nagsanud.
  
  "Ania?" - impukkawna.
  
  "Aramidem ti masapul nga aramidem."
  
  Inlunod ni Hayden ti lalaki ket kalpasanna ad-adda pay a naglunod iti rupa ni Ramses, a nariknana ti dakkel a pannakaupay ta dina maburak.
  
  Maysa a nababa, kalmado a timek ti nangputed iti pungtotna: Nupay kasta, nalabit inikkannaka iti pagilasinan.
  
  Siguro.
  
  Induron ni Hayden ni Ramses agingga a natnag iti pagiddaanna, adda baro nga ideya a nagtubo iti ulona. Wen, nalabit adda pamay-an. Iti panangmatmatna ken ni Kinimaka, rimmuar iti selda, inserrana, sa nagturong iti makinruar a ridaw.
  
  "Adda baro a mapaspasamak iti ngato?"
  
  "Ad-adu dagiti bomba a basura, ngem ita basbassit dagitoy. Sabali pay a nakamotorsiklo, ngem kinamatda."
  
  Nalawlawag ti proseso ti panagpampanunot ni Hayden. Rimmuar iti pasilio sa nagturong iti sabali a ridaw. Saan a nagsardeng, induronna ti bunggoy, a sigurado a nangngeg koma ni Robert Price ti arimbangaw nga aggapu iti selda ni Ramses. Ti panagkitana kadagiti matana ti nangibaga kenkuana a kasta.
  
  "Awan ti ammok," nakapungtot. "Pangngaasim ta patiennak." No imbagana kenka nga adda ammok, aniaman, maipapan iti nuklear a bomba, ngarud agul-ulbod."
  
  Inyawat ni Hayden ti stun gun-na. "Siasino ti mamati? Nauyong a terorista wenno traidor a politiko. Kinapudnona, kitaentayo no ania ti ibaga kadatayo ti taser."
  
  "Saan!" Inngato ni Price ti dua nga imana.
  
  Pinuntiria ni Hayden. "Mabalin a dimo ammo ti mapaspasamak idiay New York, Robert, isu nga ibagak kenka ti amin. Maysa laeng a gundaway. Kontrolado dagiti selula ti terorista dagiti nuklear nga igam, a patienmi a kabaelanda a pabettak iti aniaman a kanito. Ita ipagarup ti nauyong a Pythian nga isu gayam ti mangkonkontrol iti kasasaad. Mapasamak dagiti babassit a panagbettak iti intero a Manhattan. Naimula dagiti bomba iti Central Station. Ket, Robert, saan a daytoy ti panungpalan."
  
  Nagnganga ti dati a Sekretario ti Estado, a naan-anay a di makaibalikas iti uray maysa a sao. Iti baro a nasarakanna a kinalawag, dandani kombinsido ni Hayden nga ibagbagana ti pudno. Ngem nagtalinaed daytoy maymaysa a pedaso ti panagduadua, a kanayon a mangparparigat kenkuana a kas iti bassit nga ubing.
  
  Naballigi a politiko daytoy a lalaki.
  
  Pinaputokanna ti stun gun. Nagputok dayta iti sikigan, a nakalibas iti lalaki iti maysa a pulgada. Nangrugin nga agpigerger ni Price iti botasna.
  
  "Ti sumaruno a danog ket addanto iti baba ti sinturon," inkari ni Hayden.
  
  Kalpasanna, idi naglua ni Price, idi nagngaretnget ni Mano, ken nalagipna ti demonio a katawa ni Ramses, idi napanunotna amin a nakabutbuteng nga adda itan idiay Manhattan, ken maipapan kadagiti kakaduana iti kapuskol dayta, iti puso ni Jeopardy, dayta Hayden Jay a nadadael.
  
  Awanen. Diakto anusan daytoy iti sabali pay a minuto.
  
  Inarakupna ni Price, isut" intapuakna iti diding, ti puersa ti danog ti nakaigapuan ti pannakatnagna agingga iti turodna. Pinidut ni Kinimaka, a nangted kenkuana iti agsalsaludsod a panagkita.
  
  "Umadayoka laengen iti dalanko."
  
  Intapuakna manen ni Price, iti daytoy a gundaway iti makinruar a ridaw. Naglugan nga agsubli, nga agsangsangit, natnag, ket kalpasanna, iniggamanna manen, nga inturongna iti pasilio ken agturong iti selda ni Ramses. Idi nakita ni Price ti terorista a naibalud iti seldana, nangrugin nga agdung-aw ken nag-grovel. Induron ni Hayden nga agpasango.
  
  "Pangngaasim, pangngaasim, saanmo a maaramid daytoy."
  
  "Agpayso," kinuna ni Kinimaka. "Mabalintayo nga aramiden daytoy."
  
  "Nooo!"
  
  Intapuak ni Hayden ni Price kadagiti baras sa inlukatna ti selda. Saan a nagkuti ni Ramses, nakatugaw pay laeng iti pagiddaanna ken kitkitaenna ti mapaspasamak manipud iti sirok dagiti naserraan a kalubna. Inruar ni Kinimaka ti Glock-na ket pinuntiriana ti agpada a lallaki bayat ti pananglukat ni Hayden kadagiti singgalutda.
  
  "Maysa a gundaway," kinunana. "Maysa a selda ti pagbaludan. Dua a lallaki. Nasaysayaat ti rikna ti umuna nga umawag kaniak tapno maki-chat. Maawatanyo kadi?"
  
  Nagngarngaretnget ni Price a kasla kagudua a nakan a urbon a baka. Saan latta a nagkuti ni Ramses. Para ken ni Hayden, makariribuk ti pannakakita kenkuana. Absurdo ti kellaat a panagbalbaliw kenkuana. Immadayo ket inserrana ti selda, a pinanawanna ti dua a lallaki a sangsangkamaysa bayat a nangrugin nga agkiriring ti teleponona ken dimteng ti timek ni Agent Moore iti linia.
  
  "Umayka ditoy, Jay. Masapul a kitaem daytoy."
  
  "Ania daytoy?" Nagtaray a kaduana ni Kinimaka, a kinamatna dagiti anniniwanda manipud kadagiti bloke ti selda sa nagsubli iti agdan.
  
  "Ad-adu pay a bomba," naliday a kinunana. "Imbaonko ti amin a mangdalus iti gulo. Ket daytoy maudi a kasapulan ket saan a kas iti ninamnamatayo. Oh, ken ti lalakim a ni Dahl ket addaan iti lead iti cell four. Kamkamatenna dayta ita."
  
  "Madungpartayo ti kalsada!" Nagdardaras ni Hayden a napan iti pasdek ti estasion.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET UPAT
  
  
  Intapuak ni Dahl ti bagina iti tugaw ti pasahero ket pinalubosanna ni Smith nga agmaneho; Agsubli da Kenzie, Lauren ken Yorgi iti tugaw iti likud. Uray bayat ti panagsublida iti estasion, adda dagiti report a rinaut ni Drake ti Grand Central Station, ngem awanen ti nangngegna pay. Kasla nakaawat ni Moore iti sabali pay a tip manipud iti maysa nga impormer - ti maikapat a selda dagiti terorista ket agtartaray manipud iti naluho a pasdek ti apartment iti asideg ti Central Park, ket ita ta napanunot ni Dahl dayta, mairason a dadduma kadagitoy a selda ket naiduma ti napundoan ngem iti dadduma - dayta tinulonganna ida a makitipon iti bunggoy -ngem pinampanunot ni Dahl no kasano a nalaka unay nga adda ti maysa a bunggoy dagiti tattao iti maysa a partikular a kagimongan a dida malagip ti mangbuggo iti utek nga indoktrinasionda. Ti panagbuggo iti utek ket naisangsangayan nga arte, ket nagduadua a ti gagangay a terorista ket nakasursuro pay laeng iti dayta.
  
  Dika agbalin a kasta ti kinanaive.
  
  Saan laeng a ti pannakaisarang dagiti ahente ni Moore ti nagpeggad tapno magun-odda dagitoy a pagilasinan. Awan patinggana ti panagaweng dagiti pagbanagan daytoy nga aldaw, ket ninamnamana nga ammo ti Homeland no kasano a mapuyot amin dayta. No mapuoran ita nga aldaw ti maysa nga undercover agent, mangrugi pay laeng dagiti riribukna.
  
  Dagiti polis ti trapiko, a kanayon a mangdominar kadagiti nagsangaan, inkagumaanda ti amin a kabaelanda a mangsala iti trapiko, a naipasango kadagiti nakaro ken nalabit di malabsan a parikut, ngem dagiti sipupuot a lugan ti emerhensia ti rumbeng koma a maipangpangruna. Nakita ni Dahl ti sumagmamano a babassit a plataporma a pagbuyaan -dandani kas kadagiti mini cherry picker -a sadiay dagiti opisial ti polisia ket mangiturturong kadagiti kakaduada manipud iti nangatngato a vantage point, ket intung-edna ti panagyamanna bayat a napalubosanda a lumasat.
  
  Sinukimat ni Dahl ti GPS ti lugan. "Walo a minuto," kinunana. "Nakasagana kamin?"
  
  "Nakasagana," nagsubli ti intero a team.
  
  "Lauren, Yorgi, agtalinaedka iti lugan iti daytoy a gundaway. Saankami a makarisgo pay."
  
  "Umayak," kinuna ni Lauren. "Kasapulan ti tulong."
  
  Pinapanaw ni Dahl dagiti ladawan ti basement ken ti ipapatay ti lider ti special forces. "Ditay mabalin nga irisgo ti di kasapulan a biag. Lauren, Yorgi, adda bukodmo a pateg iti nadumaduma a benneg. Buyaem laeng ti langa. Kasapulanmi met dagiti mata sadiay."
  
  "Mabalin a kasapulam ti paglaingak," kinuna ni Yorgi.
  
  "Agduaduaak nga agluksawkami kadagiti balkonahe, Yorgi. Wenno agusar kadagiti drainpipe. Basta..." Nagsennaay. "Pangngaasim ta aramidem ti kiddawko ket kitaem ti nadara a langa. Saannak a pagbalinen a bilin daytoy."
  
  Adda makauma a kinaulimek. Naan-anay a naiduma ti panangmatmat ti tunggal kameng ti grupo kadagiti pasamak ti napalabas a panangraut, ngem yantangay kagudua laeng nga oras ti napalabasen a napasamak amin dagitoy, nakigtot pay laeng ti kaaduan. Awan patinggana dagiti napaliiw - no kasano nga asideg dagitoy iti panagbettak. Anian a di managimbubukodan ti maysa a tao a nangisakripisio iti bagina tapno maisalakan ti biagda. Anian a nalaklaka ti panangtrato dagitoy a terorista iti amin a kita ti biag.
  
  Nasarakan ni Dahl nga agsubli ti pampanunotna iti dayta daan a lagari -kasano a maimula ti maysa nga adulto ti kasta a makagura a kababalin iti ub-ubing nga ubing? Ti inosente unay nga isip? Kasano a patien ti nataengan, responsable a tao nga umiso ti panangballikug kadagiti kasta a nalaka a madadael nga isip, a mangbalbaliw iti agnanayon ti kurso ti nainkari a biag? Tapno masukatan iti... ania?... gura, kinaawan panagbalbaliw, kinapanatiko.
  
  Uray kasano ti panangmatmattayo iti dayta, aniaman ti panangmatmattayo iti relihion, impagarup ni Dahl, talaga a magmagna ti diablo iti tengngatayo.
  
  Nagpreno ni Smith bayat ti yaasidegda iti nangato a pasdek. Sumagmamano a segundo ti kasapulan tapno agsagana ken bumaba iti lugan, a nangbaybay-a kadakuada amin nga awan depensada iti bangketa. Narikna ni Dahl a saan a natalged gapu ta ammona a dandani sigurado nga adda iti uneg ti maikapat a selda ken no kasano a kasla makabaelda. Natinnag ti panagkitana kada Lauren ken Yorgi.
  
  "Ania ngata ti ar-aramidem? Agsublika iti lugan."
  
  Immasidegda iti doorman, impakitada dagiti ID-da ket dinamagda ti maipapan iti dua nga apartment iti maikapat a kadsaaran. Agpada a kukua ti agtutubo nga agassawa a nagtalinaed iti bagida ken kanayon a nadayaw. Saan pay a pulos a nakita ti doorman ti agpada nga agassawa nga agkakadua, ngem wen, regular a bisita ti maysa kadagiti apartment. Impagarupna a maysa dayta a kita ti sosial a rabii, ngem kalpasanna saan a nabayadan gapu iti panagusiuso unay.
  
  Siaannad nga induron ni Dahl iti maysa a bangir sa nagturong iti agdan. Dinamag ti doorman no kasapulanda ti tulbek.
  
  Nalamuyot ti immisem ni Dahl. "Saanto a kasapulan dayta."
  
  Nalaka a naparmek ti uppat a kadsaaran, ket kalpasanna siaannad a nagna dagiti tallo a soldado iti pasilio. Idi makita ni Dal ti umno a numero ti apartment a sumsumrek, nangrugin nga agtayyek ti selponna.
  
  "Ania?" Naguray da Smith ken Kenzi, a nangabbong iti periphery-da.
  
  Ti nabannog a timek ni Moore ti nangpunno iti ulo ni Dahl. "Ulbod ti impormasion. Dadduma nga impormer ti mangbalkot kadagiti di umiso a tattao tapno makaibales bassit. Sorry, naammuak laengen."
  
  "Ulbod," inruar ni Dahl. "Ag-ang-angawka kadi kaniak? Nagtakderkami iti ruar ti fucking door-da a kaduami dagiti HK."
  
  "Kalpasanna, pumanawka. Ay-ayaten ti impormer ti maysa kadagiti babbai. Awan ti aniamanna, agsublika laengen iti kalsada, Dal. Nalabaga ti pudot ti sumaganad nga impormasion."
  
  Inlunod ti Sueko ket inayabanna manen ti grupona, inlemmengna dagiti armasda, sa nagdardaras a limmasat iti masmasdaaw a porter. Aktual nga inkonsiderar ni Dahl a kiddawen iti doorman a mangisayangkat iti naulimek a panagbakuit sakbay a simmang-atda iti maikapat a kadsaaran-nga ammoda no ania ti mabalin a mapasamak sadiay-ket ita pampanunotenna no kasano ti mabalin a reaksion dagiti umili kalpasan a naammuanda a manangallilaw ti tip-na.
  
  Maysa a makapainteres a sosial a saludsod. Ania a kita ti tao ti agreklamo a maibelleng iti pagtaenganna bayat nga agsapsapul dagiti polis kadagiti terorista... no agngudo dayta a panagbirok a naibatay iti kinaulbod?
  
  Nagkidem ni Dahl. Saan pay nga eksakto nga adda ni Moore iti listaan ti tae-na, ngem agtaytayab ti lalaki iti nabato a daga. "Agtrabaho daytoy sumaruno a clue, saan kadi?" Nagsao iti silulukat pay laeng a linia.
  
  "Kasta koma ti mapasamak. Isu met laeng a lalaki a nangsagid iti maikatlo a kamera. Dumtengka laengen iti Times Square ket alisto."
  
  "Agpeggad kadi ti Times Square? Ania dagiti security forces nga addan?"
  
  "Amin dagitoy".
  
  "Sige, sangapulo a minuto pay ti nabati."
  
  "Adda koma lima."
  
  Nagmaneho ni Smith a kasla demonio, a nagputed kadagiti suli ken nagpigket, uray pay nagsipilio, iti nagbaetan dagiti saan unay a nakaparada a kotse. Pinanawanda ti kotse iti 50th Street ket nagtarayda, ita maibusor kadagiti bunggoy nga agdardaras nga umadayo manipud Times Square, dagiti naragsak a tiendaan ti M&M"s World, Hershey"s Chocolate World ken uray pay ti Starbucks iti suli ti kalsada, a nadadael itan gapu iti umad-adani a pangta. Dagiti nagdadakkel, kas kadakkel ti tao a billboard ti nangsilnag iti kalsada babaen kadagiti rinibu a namaris a ladawan, a tunggal maysa ket agsasalip iti atension ken makiramraman iti sibibiag, agtayyek a dangadang. Inguyod dagiti tripulante ti kabakiran ti andamio bayat a kasla adda sumagmamano a kita ti pannakapabaro ti dandani tunggal sabali a tiendaan. Pinadas ni Dal ti agpanunot iti pamay-an tapno agtalinaed a natalged da Lauren ken Yorgi, ngem ti panagbiahe ken panaglisi ti namagbalin iti dayta a dandani imposible. Kayat man wenno saan, soldadoda amin ita, pimmigsa ti team gapu iti kaaddada.
  
  Iti sanguanan, ing-inget dagiti polis ti kordon iti aglawlaw ti plasa. Di mamati a kimmita dagiti taga New York, ket naibaga kadagiti bisita nga agsublida kadagiti hotelda.
  
  "Agannad laeng, ma"am," nangngeg ni Dahl ti kinuna ti maysa kadagiti nakauniporme a polis.
  
  Ket kalpasanna, nagbalin manen nga impierno ti lubong. Uppat a turista, window shopping iti aglawlaw da Levis ken Bubba Gump, ti nangitumba kadagiti backpack-da, nagsukimat iti uneg ken nangiruar kadagiti automatiko nga armas. Nagdukot ni Dahl iti likudan ti maysa a kiosko iti kalsada, nga inukradna ti bukodna nga igam.
  
  Nagung-ungor dagiti paltog iti intero a Times Square. Dagiti naburak a tawa ken billboard ket naabbungotan iti darat, nadadael, gapu ta kaaduan kadagitoy ket iskrin itan, ti kadakkelan iti lubong, ken ti pannakaiparangarang ti kapitalismo. Nagtudo ti mortar iti bangketa. Dagiti nabati ken dagiti puersa ti seguridad nagtarayda a nag-cover. Inruar ni Dahl ti ulona ket nagsubli;saan a naipuntiria dagiti paltogna, no di ket pinagbalinna dagiti terorista nga aglunod iti napigsa ken agsapul iti bukodda nga abbong.
  
  Iti daytoy a gundaway a diretso kenka, napanunot ni Dahl buyogen ti nalidem a pannakapnek. Awan ti namnama para kenka.
  
  Nakita ni Dahl ti panagdive ti hawla iti likudan ti nakaparada a taksi ket nadlawna ti maysa a bus a nabaybay-an iti asideg. Saan pay a pulos a napan iti Times Square ken iti TV laeng ti nakitana, ngem makapaupay ti pannakakitana iti kasta a kasla nalaka a magmagna a lugar a kasta unay ti kinaawan tao. Ad-adu pay a paltog ti naguni bayat nga awan duadua a nakita dagiti miembro ti selda dagiti tattao nga aggaraw iti uneg dagiti tiendaan ken pasdek ti opisina. Siuulimek a rimmuar ni Dahl iti kalsada.
  
  Iti likudan ti bus ken iti igid ti adayo a bangketa, adda dagiti dadduma a puersa ti seguridad a mangal-ala iti posisionda. Ad-adu pay a tropa ti SWAT, dagiti ahente ti nangisit ti kawesna, ken dagiti polis ti NYPD ti nagmaniobra iti aglawlaw iti naulimek, koreograpia a ritmo. Insenias ni Dahl nga agpilada. Ti naipasa kas pagilasinan ditoy ket nalawag a saan a naipatarus, gapu ta awan ti nangipaay iti uray sangkabassit nga atension iti nauyong a Sueko.
  
  "Ur-urayentayo kadi dagitoy tallo wenno uppat a letra a puke, wenno pagpuorantayo dagitoy a motherfuckers?" Inkuskuskos ni Kensi ti sikiganna.
  
  Tinallikudan ni Dahl dagiti ahente nga Americano. "Talaga a magustuak ti namaris a terminolohiam," kinunana a nagkarayam iti anniniwan ti bus. "Ngem iti ekonomia."
  
  "Isu a kayatnak ditoy ita. Maawatak."
  
  "Saanko nga imbaga dayta".
  
  Nagsaknap ni Smith iti daga, a mangsipsiput iti sirok dagiti kotse. "Makitak dagiti saka."
  
  "Masiguradom kadi a saka dagiti terorista dagitoy?" sinaludsod ni Dahl.
  
  "Pagarupek a kasta, ngem sigurado a kas impierno ket saan a kasla namarkaan dagitoy."
  
  "Addadan ditoy iti mabiit," intag-ay ni Kenzi ti riplena a kasla dayta ti kampilan nga il-iliwenna, ket nagtakder iti likudan ti maysa kadagiti higante a pilid ti bus. Maysa a kolektibo nga anges ti team.
  
  Kimmita ni Dhl iti ruar. "Talaga a patiek a dayta manen a tiempo."
  
  Immuna a napan ni Kenzi, a nangtimbukel iti likud ti bus ken rinautna ti duyaw a taksi. Nangngeg ti panagputok ti machine gun, ngem naiturong dayta kadagiti tawa, pagsardengan ti bus ken amin a dadduma pay a lugar a, iti panagkuna dagiti terorista, mabalin nga aglemmeng dagiti awan depensana a tattao. Nagyaman ni Dahl kadagiti nagasat a bituenna ta awan ti naiposte a lookout, ta ammona a ti kapartak ti kaalyadoda iti panangdadael iti selda, a masapul nga aramiden sakbay nga agsublida kadagiti granada wenno nakarkaro pay. Isu ken ni Kensi ti nangsirkulo iti taksi, a mangmatmatmat kadagiti uppat a lallaki, a nakaskasdaaw ti kapartak ti panagtignayda. Imbes nga iyulogda dagiti armasda, basta rinautda, a nadungparda da Dahl ken Kenzi sada tinukkol ida iti daga. Nagyunnat dagiti bangkay iti ballasiw ti kalsada. Natiliw ni Dahl ti bumabbaba a dakulap ket inyadayona dayta, a nangngegna a napigsa ti panangdungpar dagiti gurongna iti aspalto. Nupay kasta, bimmaba ti second hand, iti daytoy a gundaway, naipangato ti butt ti riple. Saan a mabalin a siloen dayta ni Dahl wenno timmaliaw iti sabali, isu a nagsubli iti kakaisuna nga aramid a magun-odanna.
  
  Imbabana ti mugingna ket innalana ti danog iti kalasag.
  
  Nagkurba ti kinangisit iti sanguanan dagiti matana, nagricochet ti ut-ot manipud nerbio agingga iti nerbio, ngem saan nga impalubos ti Sueko ti aniaman kadagitoy a mangsinga iti trabahona. Nadungpar ti igam ket kalpasanna nagikkat, a nalaka a maapektaran. Iniggaman ni Dahl ket in-yant-na nga agturong iti lalaki a mangtengtengngel kenkuana. Nagtaray ti dara iti agsumbangir a sikigan ti rupana. Inngato manen ti lalaki ti dakulapna, iti daytoy a gundaway ad-adda a managbabain bassit, ket tiniliw ni Dahl dayta babaen ti bukodna a dakulap ket rinugianna nga ipis-it dayta.
  
  Tunggal lanot ti kinataona, tunggal urat ti tunggal kasukat, natenneb.
  
  Naburak dagiti tulang a kasla agruprupsa a sanga. Nagikkis ti terorista ket pinadasna nga iyadayo ti imana, ngem saan a kayat a mangngeg ni Dahl ti maipapan iti dayta. Masapul a balbaliwanda daytoy a kamera. Napartak. Ad-adda pay a nangipis-it, siniguradona a naan-anay a naagsep ti atension ti lalaki iti nakaro nga ut-ot iti dakulapna, ket inruarna ti Glock-na.
  
  Maysa ti napapatay.
  
  Nagpaputok ti paltog iti tallo a bala sakbay a nagsilnag dagiti mata ti terorista. Inwaras ni Dahl ket kalpasanna timmakder a kasla maysa nga anghel a mangibales, a nagbukbok ti dara manipud iti kalasag ken ti langa ti determinasion ti nangdadael kadagiti langana.
  
  Kalablaban ni Kenzi ti maysa a dakkel a lalaki, a naisanglad dagiti paltogda iti nagbaetan ti bagida ken dandani nagtipon ti rupada. Bimmaba ni Smith iti maikatlo, a nangpilit iti ubing a lalaki nga agparintumeng bayat ti panangkabilna buyogen ti dandani perpekto, eksakto a pungtot. Naparmek ti maudi a terorista ni Lauren, a nangtukkol kenkuana iti daga, ket padpadasenna ti puntiria idi ipuruak ni Yorgi ti bagina iti sango ti bariles.
  
  Natiliw ni Dahl ti angesna.
  
  Nagputok ti paltog. Natinnag ni Yorgi, nadungpar ti body armor-na. Nakita idin ni Dahl a naiduma bassit ti kasasaad idi damo a binasana dayta. Saan nga atletiko ti panaglugan ni Yorgi iti sango ti bala, dinanogna ti mangpaltog nga ima ti terorista babaen ti intero a bagina.
  
  Naiduma, ngem epektibo latta.
  
  Nagdardaras ni Dahl a timmulong iti Ruso, a dinanogna ti militante iti sirok ti makannigid a takiag ken inngatona dagiti sakana manipud iti daga. Nangbangon ti Sueko iti momentum ken kapartak, a pinaluknengna dagiti piskelna, nga awitna ti awitna buyogen ti kinarungsot a nayanak iti di pannakaay-ayo. Tallo a kadapan, kalpasanna innem, ket napardas a naitapuak ti terorista bayat nga indungparna kamaudiananna ti ulona iti Hard Rock Cafe menu board é. Nagpitik ti plastik, nabasa iti dara, bayat a ti nauyong a tarigagay ni Dahl ti nangburak iti kalasag ti kalabanna ken nangpisang iti lasag. Mabalin a saan a nagustuan ni Kinimaka, ngem inusar ti Sueko ti American icon tapno ma-neutralize ti terorista.
  
  Karma nga.
  
  Nagturong manen ni Dahl, ita agtedtedted ti dara kadagiti lapayagna ken barukongna. Nakandaduan pay laeng ni Kenzi ken ti kalabanna iti mortal a pannakigubat, ngem nabalinan ni Smith nga inserra ti giwang iti nagbaetanna ken ti soldado babaen ti sumagmamano a panangipuruak. Iti maudi a panagturong inkagumaanna nga i-swing ti armasna iti aglawlaw, nagasat ken nagtungpal a ti natadem a murdongna ket naiturong a diretso ken ni Smith.
  
  Nagngaretnget ni Dahl, a nagdardaras nga immasideg, ngem awan ti maaramidanna maipapan iti paltog. Iti maysa a pirgis ti mata, nagpaputok ti terorista, ket nakaawat ti manangraut a ni Smith iti bala a nangpasardeng kenkuana kadagiti tugotna, a nangibaon kenkuana a nagrukob.
  
  Iyasidegko ti mugingna iti linia ti sumaruno a paltog.
  
  Ginuyod ti terorista ti gatilio, ngem iti dayta a kanito nagparang ni Dahl - maysa nga agburburek, aggargaraw a bantay - ket in-pinna ti terorista iti nagbaetanna ken ti diding. Naburak ken naggiling dagiti tulang, nagruar ti dara, ket nagtayab ti riple iti sikigan buyogen ti panagngaretnget. Bayat ti pannagna ti naklaat a ni Dahl nga agturong ken ni Smith, nakita ken nangngegna ti nakapungtot a soldado a nagsapata iti napigsa.
  
  Kalpasanna, okey laengen.
  
  Naisalakan babaen ti Kevlar vest, napaltogan pay laeng ni Smith iti asideg a distansia ken dandani koma natay gapu iti pannakakugtar, ngem ti baro a vanguard body armor-da ti nangpalukneng iti danog. Pinunas ni Dahl ti rupana, a nadlawna itan ti yaasideg ti special forces team.
  
  Nakiranget ni Kensi iti kalabanna iti kastoy ken kasta, ti dakdakkel a lalaki ket ikagkagumaanna a maitunos ti kinasiglat ken aktual a piskelna. Nagsubli ni Dahl nga addaan iti nakapsut nga isem.
  
  Maysa kadagiti special forces guys ti nagtaray nga immasideg. "Kasapulanna kadi ti tulong?"
  
  "Saan, agkullayaw laeng. Bay-am isuna nga agmaymaysa".
  
  Natiliw ni Kensi ti panagsinnukat manipud iti suli ti matana ket ingroundna dagiti sigud a nakipet a ngipenna. Nalawag nga agpapada dagitoy a dua, ngem subsuboken ti Sueko, a sukimatenna ti dedikasionna iti team ken uray iti bagina. Maikari kadi isuna?
  
  Iniggamanna ti paltog ket kalpasanna pinalubosanna bayat a nagsubli ti kalabanna, a nakaigapuan ti pannakapukawna ti kinatimbengna gapu iti tulangna agingga kadagiti gurong ken siko agingga iti agong. Ti simmaruno a panangsaplitna ket ti panangsaplitna iti pulsotna, a sinaruno ti kasla kimat a napartak a panangiggemna. Bayat ti panagrigrigat ken panagsennaay ti lalaki, insublina a naimbag ti pulsotna, nangngegna ti panagkitik, ket nakitana ti paltog a natnag iti suelo. Agkarkararag pay laeng, inruarna ti kutsilio sa induyokna iti barukongna. Pinisel ni Kensi amin dayta, nariknana ti tadem a nagpisi iti lasag iti ngato dagiti gurongna, ket nagturong iti aglawlaw, a nangguyod iti dayta a kaduana. Nagsubli ti kutsilio para iti maikadua a danog, ngem iti daytoy a gundaway nakasaganan. Iniggamanna ti naikkat a takiag, nagturong iti sirokna, sa insublina iti likudan ti lalaki. Siuulimek a nagpigket agingga a naburak met ket pinanawanna ti terorista nga awan gawayna. Napardas a nangpisang iti dua a granada manipud iti sinturonna sa inkabilna ti maysa kadagita iti sango ti pantalonna ken iti boxer shorts-na.
  
  Ni Dahl, a mangbuybuya, nasarakan a ti ikkis ket mangpisang iti karabukobna. "Nooo!"
  
  Inruar dagiti ramay ni Kenzi ti atake.
  
  "Saanmi nga aramiden dayta, sika-"
  
  "Ania ti aramidem ita," inyarasaas ni Kenzi iti asideg unay, "a naburak dagiti takiag ken amin?" Saanmo a masaktan ti asinoman ita, sika nga umel?"
  
  Saan nga ammo ni Dahl no tenglen wenno liklikan, agtaray wenno agdive headlong, iggaman ni Kenzi wenno agluksaw para iti cover. Kamaudiananna, nagtiktik dagiti segundo ket awan ti bimtak malaksid iti partikular nga ababa a fuse ni Smith.
  
  "Ag-ang-angawka kadi kaniak?" nagngaretnget. "Ania ti impierno-".
  
  "Fake," inwaras ni Kenzi ti atake iti agdardara nga ulo ni Dahl. "Impagarupko a nadlaw koma dagita a perpekto a mata ti agila ti parikut."
  
  "Saanko nga inaramid." Nagsennaay ti Sueko iti nauneg a pannakabang-ar. "Damn, Kenz, maysaka a world class fucking crazy woman."
  
  "Isublim laengen ti katana. Kanayon a mangpakalma kaniak."
  
  "Oh yeah." Pustaak,"
  
  "Ket kunam daytoy, ti Nauyong a Sueko."
  
  Inruknoy ni Dahl ti ulona. Sagiden. Ngem damn, pagarupko a naam-ammok ti kaparehak.
  
  Iti daytoy a tiempo, karaman kadakuada dagiti grupo ti SWAT ken dagiti naguummong nga ahente, a mangpatalged kadagiti lugar iti aglawlaw ti Times Square. Naggrupo manen ti team ket sumagmamano a minuto ti panagangesda.
  
  "Uppat a selda ti baba," kinuna ni Lauren. "Maysa laeng ti nabati."
  
  "Pampanunotenmi," kinuna ni Dahl. "Nasaysayaat no saan nga umun-una ngem ti bagim. Ket laglagipem, daytoy maudi a kamara ti mangtaginayon ken ni Marsh a natalged ken nalabit kontrolenna..." Saanna nga imbaga iti napigsa ti sao a "nuclear bomb". Saan ditoy. Daytoy ti puso ti Manhattan. Siasino ti makaammo no ania a kita ti parabolic microphone ti mabalin a maiwaras iti aglawlaw?
  
  "Nagsayaat a trabaho, guys," simple laeng ti kinunana. "Dandani malpas daytoy impierno nga aldaw."
  
  Ngem kinapudnona, nangrugi pay laeng.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET LIMA
  
  
  Patien ni Julian Marsh nga, awan duadua, isu ti kararagsakan a tao iti lubong. Iti mismo a sanguananna ket adda nakargaan, naigalut a nuklear nga igam, nga umdas ti kaasitganna a sagiden, a mabalin nga ay-ayamen iti kapritso. Nakurba iti kannigidna ti nadiosan, napintas a babai a mabalinna met ti makiay-ayam iti kapritso. Ket isu, siempre, nakiay-ayam kenkuana, nupay mangrugin a nasakit bassit ti maysa a lugar gapu iti amin nga atension. Siguro bassit dayta a whipped cream...
  
  Ngem ti panangituloyna iti dati ken kapatgan a tren ti panunotna - maysa a pasibo a selda dagiti terorista ti nakatugaw iti igid ti tawa, ket manen nga ay-ayamenna dayta iti kapritsona. Ket kalpasanna adda ti gobierno ti Amerika, a mangkamkamat kadagiti ipusna iti intero a siudad, agtartaray a mabuteng ken bulsek nga agay-ayam-
  
  "Julian?" Aglanglang-ab ni Zoe iti maysa laeng a buok ti kaadayona iti makannigid a lapayagna. "Kayatmo nga agpaabagatan manen?"
  
  "Sigurado, ngem dika manglang-ab iti bastardo a kas iti napalabas. Ikkam iti bassit a panaginana, saan kadi?"
  
  "O, sigurado".
  
  Pinalubosan ni March a pagraragsakanna ket kalpasanna pinampanunotna no ania ti sumaruno a mapasamak. Tengnga ti bigat ket umas-asideg dagiti deadline. Dandani dimteng ti tiempo a masapul nga ibukbokna ti sabali pay a maibelleng a selpon ken tawaganna ti pagilianna nga addaan kadagiti naganat a kalikagum. Siempre, ammona nga awan ti pudno a "lemmeng", uray la saan nga iti panagsinnukat iti lima gasut a milion, ngem agpapada ti prinsipio ken mabalin a maipatungpal iti umasping a wagas. Nagyaman ni Marso kadagiti didiosen ti basol ken kinadakes. Gapu ta adda dagitoy a lallaki iti dasigmo, ania ti saan a maragpat?
  
  Kas iti amin a nasayaat nga arapaap, daytoy ket agpatingga inton agangay, ngem inkeddeng ni Marsh a tagiragsakenna dayta bayat nga agpaut dayta.
  
  Tinapikna ti ulo ni Zoey sa timmakder, inukradna ti maysa kadagiti tali ti sapatosna sa immasideg iti tawa. Iti dua nga isip masansan nga adda dua a nagduduma a punto de bista, ngem agpada a pudno ti personalidad ni Marsh iti senario. Kasano a maabak ti asinoman kadakuada? Inagawna ti maysa a condom ni Zoe ket padpadasenna itan nga i-slip iti imana. Simmuko kamaudiananna ket napnek babaen ti dua a ramayna. Impyerno, dayta latta ti nangpennek iti makin-uneg a kinakirangna.
  
  Bayat a pampanunoten ni Marsh no ania ti aramidenna iti reserba a tali, timmakder ti lider ti selda ket minatmatanna, a nangted iti blangko nga isem. Maysa dayta nga Alligator, wenno kas iti pribado nga inawagan ni Marsh - Alligator - ket nupay naulimek ken nalawag a nabannayat, adda pudno a rikna ti peggad maipapan iti dayta. Insingasing ni Marsh nga isu la ketdi ti maysa kadagiti agus-usar iti vest. Pawn ti Pawn. Isu met laeng a consumable item a kas iti napaut a panagi-ihi. Nagkatawa ni Marsh iti napigsa, a nangburak iti eye contact iti Alligator iti umiso laeng a kanito.
  
  Sinurot ni Zoe ti addangna, a kumitkita iti tawa.
  
  "Awan ti makita," kinuna ni Marsh. "Tapno dikay" magustuan ti adalen dagiti kuto ti sangatauan."
  
  "Ay, mabalin a nakakatkatawada no dadduma."
  
  Kimmita ni March iti aglawlaw para iti sombrerona, daydiay magustuanna nga isuot iti anggulo. Siempre, awanen dayta, nalabit sakbay pay a nakadanon idiay New York. Naglabas ti napalabas a lawas iti blur para kenkuana. Immasideg ti aligator ket sidadayaw a dinamagna no adda kasapulanna.
  
  "Saan iti agdama." Ngem tawagakto ida iti mabiit ket itedko kadakuada dagiti detalye tapno mayakar ti kuarta."
  
  "Aramidem kadi daytoy?"
  
  "Wen. Saan kadi nga intedko kadakayo a tattao ti ruta?" Retorikal ti saludsod.
  
  "O, daytoy a pedaso ti crap. Inusarko dayta kas fly swatter."
  
  Mabalin nga eksentriko, nauyong, ken tinignay ni Marsh ti panaggartem iti dara, ngem ti basbassit met a paset ti bagina ket nasirib, agkuenta, ken naan-anay a nakiraman. Dayta ti gapuna a nakalasat a kas iti inaramidna kadagiti tanem ti Mexico. Kalpasan ti apagbiit, naamirisna a di umiso ti panangtingitingna iti Alligator ken ti kasasaad. Saan nga isu ti kangrunaan ditoy - isuda.
  
  Ket naladaw unayen iti apagbiit.
  
  Rinaut ni Marsh ni Alligator, nga ammona nga eksakto no sadino ti nangibatianna iti paltog, kutsilio ken di nausar a stun gun. Gapu ta namnamaenna ti balligi, nasdaaw idi linapdan ni Gator dagiti danog ket insublina ti maysa a bukodna. Sitatalna nga innala dayta ni March, a dina inkankano ti ut-ot, ket pinadasna manen. Ammona a kitkitaen ni Zoey, ket pampanunotenna no apay a saan a nagdardaras ti natamad a bitch a timmulong kenkuana.
  
  Nalaka manen a pinarti ti aligator ti danogna. Kalpasanna, nangngeg ni Marsh ti arimbangaw iti likudanna - ti uni ti panaglukat ti ridaw ti apartment. Naglugan nga agsubli, nasdaaw idi pinalubosan ti Alligator, sa nagsubli.
  
  Maysa a panaganges ti pannakakigtot ti naglibas iti karabukobna.
  
  Walo a lallaki ti simrek iti apartment, nakabado amin iti nangisit, agaw-awit amin kadagiti bag, ken kasla makapungtot a kas kadagiti sora iti balay ti manok. Nagtungtung-ed ni Marsh sa nagturong ken ni Gator, uray ita ket saan unay a mamati dagiti matana iti makitkitada.
  
  "Ania ti mapaspasamak?"
  
  "Ania? Impagarupmo kadi nga agtugawtayo amin a siuulimek bayat a dagiti nabaknang a lallaki a naka-tailored suit ti mangpondo kadagiti gubatda? Bueno, adda damagko para kenka, dakkel a tao. Saan kamin nga ur-urayen. Pundoanmi ti bukodmi."
  
  Nagkidem ni March gapu iti doble a danog iti rupa. Bayat ti pannakatnagna nga agpaatras, iniggamanna ni Zoe, a namnamaenna nga iggamanna, ket idi saan, agpada a natnagda iti suelo. Ti pannakakigtot amin dayta ket nangipatulod iti bagina iti overdrive, dagiti glandula ti ling-et ken dagiti murdong ti nerbiona ket napan iti overdrive, ket nangrugi ti makarimon a tic iti suli ti maysa a mata. Insublina a dagus kadagiti dakes a daan nga aldaw idi ubing pay ken awan ti maseknan kenkuana.
  
  Nagna ti aligator iti aglawlaw ti apartment, a nangorganisar iti selda a buklen ti sangapulo ket dua a tao. Nagbalin a bassit ni Zoey agingga a mabalin, praktikal a maysa a muebles, idi natakuatan dagiti pistola ken dadduma pay nga igam ti militar - granada, nasurok a maysa nga RPG, ti kanayon a mapagtalkan a Kalashnikov, tear gas, flash bomb ken nadumaduma nga asero ti murdongna a hand rocket. Medio makapaupay daytoy.
  
  Indalus ni March ti karabukobna, a nakapetpet pay laeng kadagiti maudi a tedted ti dignidad ken kinamanagimbubukodan a nangisigurado nga isu ti kadakkelan ti sarana a kalding ni Satanas iti daytoy a siled.
  
  "Kitaem," kinunana. "Ikkatem dagiti narugit nga imam iti nuklear a bombak. Ammom pay ketdi no ania daytoy, barok? Alligator nga. Alligator nga! Masapul a matungpaltayo ti deadline."
  
  Kamaudiananna, inwaras ti lider ti maikalima a selda ti laptop ket immasideg ken ni Marsh. Ita, awan ti suporta ken pudno nga awan ti guantes, naiduma a tao ni Alligator. "Panagkunam, adda utangko kenka ooo?" Ti maudi a sao ket maysa a panagkigtot. "Nadalus dagiti imak! Nalamiis ti botasko! Ngem maabbongandanto iti dara ken dapo soooo iti mabiit!"
  
  Napartak ti panagkidem ti Marso. "Ania ngata ti pagsasaritaanyo?"
  
  "Awanton ti bayad. Awan ti nabati a kuarta! Agtartrabahoak para iti naindaklan, mararaem ken kakaisuna a Ramses, ket awagandak iti Bomb Maker. Ngem ita nga aldaw siak ti mangirugi. Ikkakto kenkuana ti biag!"
  
  Inur-uray ni March ti di maliklikan a panagkigtot iti ngudo, ngem iti daytoy a gundaway awan. Nalawag a binaybay-an ni Alligator ti panangraut ti pannakabalin a mapan iti ulona, ket saan pay laeng a maawatan ni Marsh no apay a dagitoy a tattao ti mangiggem iti bombana. "Guys, daytoy ti nuklear a bombak. Ginatangko daytoy ket inyegko kenka. Ur-urayenmi ti nasayaat a bayad. Ita, agbalinkayo a nalaing a lallaki ket ikabilyo ti nuklear a bomba iti lamisaan."
  
  Idi laeng a dinanog ni Alligator iti napigsa tapno makaala iti dara a nangrugi a pudno a maawatan ni Marsh nga adda nakaam-amak a nagbiddut ditoy. Napanunotna nga amin dagiti napalabas nga aramidna ti nangiturong kenkuana iti daytoy a punto iti biagna, tunggal umiso ken di umiso, tunggal nasayaat ken dakes a sao ken komento. Ti pakabuklan ti amin a kapadasanna ti nangiyeg kenkuana a diretso iti daytoy a siled iti daytoy a tiempo.
  
  "Ania ti aramidem iti daytoy a bomba?" Bimmaba ti buteng ken pinapuskolna ti timekna, a kasla maipigket iti grater a kasla keso.
  
  "Paputokanmi ti nuklear a bombayo apaman a makadamagkami manipud kadagiti naindaklan a Ramses."
  
  Sinuyop ni March ti angesna a di nakaanges. "Ngem mangpapatay iti minilion."
  
  "Ket iti kasta mangrugin ti gubattayo."
  
  "Maipapan dayta iti kuarta," kinuna ni Marsh. "Agbayad. Bassit a ragsak. Panangtaginayon kadagiti Nagkaykaysa nga Asno ti America a mangkamkamat iti ipusda. Maipapan dayta iti pondo, saan a mass murder."
  
  "Youuuu... u... napapatay!" Kimmaro ti panatiko a panagsasao ni Alligator iti maysa a tukad.
  
  "Ala, wen, ngem saan a kasta."
  
  Sinipa ti aligator agingga a nagkurba a nagbalin nga awan ti panaggarawna a bola; nasakit dagiti gurong, bara, duri ken sakak. "Agur-uraykami laeng iti damag manipud ken ni Ramses. Ita, adda mangipasa kaniak iti telepono."
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET INNEM
  
  
  Iti uneg ti Grand Central Terminal, nangrugin a nagpila dagiti maudi a pedaso ti puzzle ni Marsh. Saan pay a nabigbig ni Drake, ngem paset amin daytoy ti master plan ti maysa a tao, maysa a tao nga impagarupda a na-neutralize-dan. Ti kabusor a dida nagbilang ket ti panawen-ket no kasano kapartak ti panaglabasna ti nangipuruak iti riribuk ti panagpampanunotda.
  
  Gapu ta naideklara a natalged ti presinto ken kaaduanna a populado dagiti opisial ti polisia, naikkan ni Drake ken ti grupona iti gundaway a mangsukimat iti maikapat a claim, a nasarakanda kamaudiananna a nai-tape iti baba ti lamisaan ti kapeteria. Agsasaruno a numero a naisurat iti dakkel a letra, imposible a maammuan no ania ti mabalin a letra dayta malaksid no kabaelam a kitkitaen ti paulo, a gagangay a naisurat iti kabassitan a letra a magun-odan.
  
  Dagiti kodigo ti nuklear a panangpaaktibo.
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana gapu iti di mamati, napukawna manen ti kinatimbengna, sa nagkidem ken ni Alicia. "Talaga? Apay nga ibaonna kadakami daytoy?"
  
  "Pagarupek a ti abilidad nga agay-ayam iti ay-ayam. Maragsakan iti dayta, Drake. Iti sabali a bangir, mabalin a peke dagitoy."
  
  "Wenno dagiti acceleration code," innayon ni May.
  
  "Wenno uray," ad-adda a nalidem ni Beau ti topiko, "dagiti kodigo a mabalin nga usaren a mangilansa iti sabali a kita ti nailemmeng nga igam."
  
  Kinita ni Drake ti Pranses iti apagbiit, a pampanunotenna no sadino ti nakaigapuan ti kasta a naballikug a kapanunotan, sakbay nga inawaganna ni Moore. "Adda baro a requirement-tayo," kinunana. "Malaksid no agparang ketdi a maysa a set ti deactivation code para kadagiti nuklear nga igam."
  
  "Apay?" Nakigtot ni Moore. "Ania? Awan ti kaipapanan daytoy. Daytoy kadi ti imbagana kenka?"
  
  Naamiris ni Drake no kasano a nakakatkatawa ti uni amin dayta. "Ibaon ita." Bay-am nga urnosen amin dayta dagiti spacesuit.
  
  "Nasayaat. Ikkanmi ida iti maiparbeng a kinagaget."
  
  Kalpasan nga inkabil ni Drake ti telepono iti bulsana, insipilio ni Alicia ti bagina ket nabayag a kimmita iti aglawlaw. "Nagasatkami ditoy," kinunana. "Awan ti nasugatan. Ket awan ti damag manipud Marso, iti laksid ti panagladawmi. Isu a pagarupem kadi a daytoy ti maudi a kalikaguman?"
  
  "Diak masigurado no kasano a mabalin a mapasamak dayta," kinuna ni May. "Imbagana kadakami a kayatna ti kuarta, ngem dina pay imbaga kadakami no kaano wenno sadino."
  
  "Gapuna uray maysa pay," kinuna ni Drake. "Mabalin a dua. Masapul a sukimatentayo ti igam ken kargaantayo manen. Uray kaskasano, gapu ta amin dagitoy a mini-bomba ket bumtak iti intero a siudad, pagarupek nga adayotayo manipud iti pannakaaramid iti daytoy."
  
  Pinampanunotna ti panggep dagiti babassit a bomba. Dikay mangpapatay wenno mangbaldado. Wen, inkabilda ti buteng iti mismo a kararua ti kagimongan, ngem gapu iti lawag ti nuklear a bomba, ni Julian Marsh, ken dagiti kamera a daddadaelenda, dina maitured a panunoten a nalabit adda sabali nga adyenda. Makasinga ken makarimon dagiti segundario a bomba. Ti kadakkelan a parikut ket gapuanan ti sumagmamano a tattao a nakamotorsiklo a mangipuruak kadagiti aramid iti pagtaengan a bomba a paputok iti Wall Street.
  
  Nadlaw ni Alicia ti maysa a kiosko a nailemmeng iti adayo a suli. "Naglaok ti asukar," kinunana. "Adda kadi mayat iti kendi?"
  
  "Alaem kaniak ti dua nga Snickers," insennaay ni Drake. "Ta innem a pulo ket lima a gramo ket para laeng iti dekada noventa."
  
  Nagkidem ni Alicia. "Sika ken dagiti damdamagmo a kendi."
  
  "Ania ti sumaruno?" Immasideg ni Beau, ket nabang-aran ti Pranses ti bagina iti ut-ot babaen ti sumagmamano a panangyunnatna.
  
  "Kasapulan a papigsaen ni Moore ti ay-ayamna," kinuna ni Drake. "Agbalinka a proactive. Siak, para iti maysa, diakto agsala iti tono ni Marsh iti intero nga aldaw."
  
  "Nayunnat," impalagip ni Mai kenkuana. "Kaaduan kadagiti ahente ken polisna ti mangpolisia kadagiti kalsada."
  
  "Ammok," inanges ni Drake. "Ammok unay."
  
  Ammona pay nga awan ti nasaysayaat a suporta para kenni Moore ngem da Hayden ken Kinimaka, nga agpada nga addaan kadagiti panagsasao iti Presidente, nga agpada a nakapadas iti kaaduan kadagiti mabalin nga ipuruak ti lubong kadakuada. Iti daytoy a kanito a medio kalmado, nag-stock, pinampanunotna ti parikutda, ket kalpasanna nasarakan ti bagina a madanagan maipapan iti sabali a team -ti team ni Dahl.
  
  Daytoy nauyong a Sueko a bastardo ket nalabit makilablaban iti maysa a bar ti Marabou bayat a buybuyaenna dagiti lamolamo unay a kanito ni Alexander Skarsga.
  
  Intung-ed ni Drake ti panagyamanna ken ni Alicia bayat ti panagsublina ket inyawatna kenkuana ti dua a pedaso ti tsokolate. Iti apagbiit nagtakder laeng ti team sadiay, agpampanunot, nabannog. Ikagkagumaak a di panunoten no ania ti mabalin a sumaruno a mapasamak. Iti likudan dagitoy ket adda kape &# 233; nagtakder a kasla nabaybay-an a daan a negosio, naburak dagiti tawana, nabaliktad dagiti lamisaan, nabingay dagiti ridaw ken nakabitin kadagiti bisagrada. Uray ita, siaannad a suksukimaten dagiti team ti lugar para kadagiti baro nga alikamen.
  
  Nagturong ni Drake ken ni Bo. "Naam-ammom ni Marsh, saan kadi? Mamatika kadi a makitana daytoy agingga iti panungpalan?"
  
  Narikut ti inaramid ti Pranses a tignay. "Hmm, asino ti makaammo? Karkarna ti martsa, kasla natalged iti maysa a kanito ken nauyong iti sumaganad. Nalabit a peke amin dayta. Saan a nagtalek kenkuana ni Webb, ngem saan a nakaskasdaaw dayta. Mariknak a no interesado pay laeng ni Webb iti kaso ni Pythia, kalpasanna ni Marsh ket saan a mapalubosan urayno agpammarang a nairaman iti kaso."
  
  "Saan a ni Marsha ti masapul a pakadanagantayo," magagaran a simrek ni Mai. "Daytoy..."
  
  Ket kellaat a nainsiriban amin dayta.
  
  Naamiris daytoy ni Drake iti isu met laeng a tiempo, a nabigbigna ti nagan ti tao a dandanin awaganna. Nagsabat dagiti matana kadagiti matana a kasla missile nga agsapsapul iti pudot, ngem iti apagbiit awan ti maibagada.
  
  Pampanunotek dayta. Evaluator ti. Iti nakaam-amak a panungpalan.
  
  "Damn," kinuna ni Drake. "Naay-ayamkami manipud pay idi damo."
  
  Nabuya ida ni Alicia. "Gagangay a kunaek a "makaala iti kuarto", ngem..."
  
  "Dina pulos makastrek iti daytoy a pagilian," insennaay ni Mai. "Saan nga awan kadakami."
  
  "Ita," kinuna ni Drake. "Isu nga eksakto ti kayatna nga ayan."
  
  Ket kalpasanna, nagkiriring ti telepono.
  
  
  * * * .
  
  
  Dandani intinnag ni Drake ti chocolate bar-na gapu iti pannakakigtot, naigamer unay iti alternatibo a tren ti panunot. Idi kinitana ti iskrin ket nakitana ti di ammo a numero, nagricochet ti piroteknik a panagbettak dagiti agsusupadi a kapanunotan iti aglawlaw ti ulona.
  
  Ania ti ibaga?
  
  Ni la ketdi ni Marsh ti tumawag manipud iti baro a disposable cell phone-na. Rumbeng kadi a sarangtenna ti tarigagay a mangilawlawag kenkuana nga isu ket maay-ayam, a naallilaw laeng iti engrande a panggep? Kayatda nga agtalinaed a neutral dagiti selula ken nuklear nga igam agingga a mabalin. Ikkam ti tunggal maysa iti uray maysa pay nga oras iti gundaway a mangsurot amin iti dayta. Ita nupay kasta...ita nagbaliwen ti ay-ayam.
  
  Ania ti aramiden?
  
  "Marso?" insungbatna kalpasan ti maikapat a singsing.
  
  Maysa a di pamiliar a timek ti nagsao kenkuana. "Nooo! Ni Gatorrrr!"
  
  Inyadayo ni Drake ti telepono manipud iti lapayagna, ti agkigtot, ngimmato ti tono iti ngudo ti tunggal sao a manginsulto kadagiti raman ti lapayagna.
  
  "Asinno daytoy? Sadino ti ayan ni Marsh?
  
  "Kinkunak - Gatorrrr! Agkarkarayam metten ti bullshit. Sadino ti rumbeng nga ayanna. Ngem adda pay maysa a demand ko kenka, uhhh. Maysa pay, ket kalpasanna bumtak wenno saan ti bomba. Agpannuray kenka!"
  
  "Kantotnak." Narigatan ni Drake a nagkonsentrar kadagiti sasao gapu iti naiparna a panagpukkaw. "Masapul nga agkalmaka bassit, buddy."
  
  "Agtaray, koneho, agtaray, agtaray, agtaray. Inka sapulen ti police station iti suli ti 3rd ken 51st ket kitaem no ania dagiti pedaso ti karne nga imbatimi kenka ooooo. Maawatanyonto ti maudi a kasapulan inton makadanonkayo sadiay."
  
  Nagkullayaw ni Drake, a mangsapsapul iti lagipna. Adda pamiliar unay iti daytoy nga adres...
  
  Ngem ti timek ti nangsinga manen iti tren ti panunotna. "Ita, agtarayka! Agtaray! Kuneho, agtarayka ket dika agsubli! Bumtak dayta iti maysa a minuto wenno maysa nga oras, rrr! Ket kalpasanna mangrugin ti gubattayo!"
  
  "Subbot laeng ti kayat ni Marsh. Kukuam ti kuarta para iti bomba."
  
  "Saanmi a kasapulan ti kuartam, yyyy! Panagkunam, awan kadi dagiti organisasion-uray dagiti bukodyo nga organisasion-a tumultulong kadakami? Panagkunam, awan kadi dagiti babaknang a tumultulong kadakami? Panagkunam, awan kadi dagiti nagkukumplot sadiay a sililimed a mangpondo iti panggeptayo? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Kayat ni Drake nga iyunnat ti imana ken i-snap ti tengnged ti nauyong, ngem gapu ta dina maaramid dayta-pay laeng-inaramidna ti sumaruno a kasayaatan.
  
  Nasinga ti tawag.
  
  Ket kamaudiananna, inproseso ti utekna ti tunggal sangkabassit nga impormasion. Ammo metten dagiti dadduma. Puraw ti rupada gapu iti buteng, natenneb ti bagida gapu iti tension.
  
  "Daytoy ti site-tayo, saan kadi?" kinuna ni Drake. "Sadino ita da Hayden, Kinimaka ken Moore."
  
  "Ket Ramses," kinuna ni Mai.
  
  No bimtak ti bomba iti dayta a mismo a kanito, saan koma a naparpartak ti panagtaray ti team.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET PITO
  
  
  Inadal ni Hayden dagiti monitor. Gapu ta awan ti tao iti kaaduan nga estasion, ken uray dagiti ahente a personal a naituding ken Moore ket naibaon kadagiti kalsada tapno tumulong, narikna ti lokal a sentro ti Homeland Security a napalangguad agingga a nadadael. Dagiti pasamak a mapaspasamak iti intero a siudad ket immun-una ngem ti panagkita manen da Ramses ken Price iti agdama, ngem nadlaw ni Hayden ti kinakurang ti kontak iti nagbaetanda, ken pinampanunotna no talaga nga awan ti maibagada nga agpada. Ni Ramses ket maysa a tao nga addaan pannakaammo nga addaan amin a sungbat. Sabali laeng a scammer ti Price a mangkamkamat kadagiti doliar.
  
  Timmulong ni Kinimaka a nangpaandar kadagiti monitor. Innala ni Hayden ti napasamak iti nagbaetanda idi, idi imbalakad ti Hawaiian a saan a mangala iti impormasion manipud iti agpada a lallaki, ket ita, pampanunotenna ti reaksionna.
  
  Husto kadi ti imbagana? Nakalkaldaang kadi isuna?
  
  Banag a panunoten inton agangay.
  
  Nagkidem dagiti ladawan iti sanguananna, amin ket nag-zoom out kadagiti pinulpullo a kuadrado nga iskrin, iti nangisit ken puraw ken kolor, dagiti eksena dagiti fender bender ken uram, agsilsilnag nga ambulansia ken mabutbuteng a bunggoy. Napagtalinaed a naan-anay ti panagbuteng kadagiti taga New York; nupay dagiti pasamak idi 9-11 ket baro pay laeng a nakabutbuteng iti panunotda ken nangimpluensia iti tunggal pangngeddeng. Para iti adu a tattao nga addaan iti estoria a nakalasat iti 9-11, manipud kadagidiay saan a napan nagtrabaho iti dayta nga aldaw agingga kadagidiay naladaw wenno agtartaray kadagiti trabaho, ti buteng ket saan a pulos a pimmanaw iti panunotda. Nagtaray dagiti turista gapu iti butengda, a masansan a sanguenda ti sumaganad a di ninamnama a danog. Rinugian dagiti polis a sipapasnek a dalusan dagiti kalsada, a bassit laeng ti ibubusor dagiti kanayon a makapungtot a lumugar.
  
  Sinukimat ni Hayden ti oras...dandani alas 11 ti bigat. Narikna dayta idi agangay. Adda iti panunotna ti dadduma pay a kameng ti team, agkurkuridemdem ti tianna gapu iti buteng amangan no mapukawda ita. Apay ngata nga itultuloytayo nga aramiden daytoy? Inaldaw kalpasan ti aldaw, lawas kalpasan ti lawas? Saan unay a paborable ti posibilidad tunggal makirangettayo.
  
  Ket nangnangruna ni Dahl; Kasano a nagtalinaed daytoy a lalaki iti daytoy? Iti asawa ken dua nga annak, masapul nga addaan ti lalaki iti etika iti panagtrabaho a kas kadakkel ti Bantay Everest. Saan pay a pulos a nangatngato ti panagraemna iti soldado.
  
  Tinapik ni Kinimaka ti maysa kadagiti monitor. "Mabalin a dakes dayta."
  
  Nasiput ni Hayden kenkuana. "Ania daytoy... ay tae."
  
  Nasdaaw, nagbuya bayat ti panagtignay ni Ramses, a nagtaray nga agturong ken ni Price ket indungparna ti ulona iti daga. Kalpasanna nagtakder ti terorista a prinsipe iti rabaw ti makidangdangadang a bagi ket rinugianna a sipaten dayta nga awan asi, a tunggal danog ket mangpataud iti ikkis ti panagsagaba. Nagduadua manen ni Hayden, ket kalpasanna nakitana ti maysa a bubon ti dara a mangrugin nga agsaknap iti suelo.
  
  "Bumabaak."
  
  "Mapanak met". Nangrugin a timmakder ni Kinimaka, ngem pinasardeng ni Hayden babaen ti tignayna.
  
  "Saan. Kasapulankayo ditoy."
  
  Saanna nga inkankano dagiti panagkita, nagdardaras nga agsubli iti basement, inseniasna ti dua a guardia a nakatakder iti pasilio, sa linuktanna ti makinruar a ridaw ti selda ni Ramses. Agdardarasda a sumrek, a naguyod dagiti paltog.
  
  Nagdisso ti makannigid a saka ni Ramses iti pingping ni Price, a nangburak iti tulang.
  
  "Isardeng!" Nagikkis ni Hayden gapu iti pungtot. "Papatayem isuna."
  
  "You don"t care," inusar manen ni Ramses ti armasna a nangburak iti panga ni Price. "Apay koma nga siak? Pilitendak a makibingay iti selda iti daytoy a scum. Kayatmo kadi nga agsaritakami? Bueno, kastoy ti pannakaipatungpal ti landok a pagayatak. Nalabit ita, maammuanyonto."
  
  Nagtaray ni Hayden a napan kadagiti bara, inserrekna ti tulbek iti kandado. Sinuportaran ni Ramses ti bagina, ket kalpasanna rinugianna ti nagtakder iti kalasag ken abaga ni Price, a kasla agsapsapul kadagiti nakapuy a lugar ken tagtagiragsakenna ti proseso. Nagsardeng ti panagikkis ni Price ket makaaramid laeng iti nababa nga unnoy.
  
  Nalawa a linuktan ni Hayden ti ridaw, a sinuportaran ti dua a guardia. Isut" rinaut nga awan ti seremonia, a dinanogna ni Ramses iti likudan ti lapayag babaen ti pistola ken induronna nga umadayo ken ni Robert Price. Kalpasanna, nagparintumeng iti abay ti agngarngaretnget a lalaki.
  
  "Sibibiagka kadi?" Sigurado a dina kayat ti agparang a madandanagan unay. Nakita dagiti tattao a kas kenkuana ti panagdanag kas pagkapuyan a mabalin a gundawayan.
  
  "Nasakit ti sakit?" Inpigketna ti bagina kadagiti gurong ni Price.
  
  Imbaga ti panagkigtot kenkuana a "wen, napasamak."
  
  "Sige, sige, isardengmo ti agdung-aw. Agsublika ket bay-am a makitaka."
  
  Inkarigatan ni Price ti nagtulid, ngem idi inaramidna dayta, nagkidem ni Hayden iti pannakakitana iti maskara ti dara, naburak a ngipen, ken napigis a bibig. Nakitana a nalabaga ti lapayagna ken nalungsot ti matana isu a mabalin a saanen nga agtrabaho. Iti laksid ti naimbag a tarigagayna, nagkidem.
  
  "Takki".
  
  Nagturong iti Ramses. "Dude, diak pay ketdi damagen no nauyongka, saan kadi? Maysa laeng a nauyong ti mangaramid iti ar-aramidem. Gapu? Motibo? Gandat? Pagduaduaanko pay ketdi a bimmallasiw iti panunotmo."
  
  Inngatona ti Glock, a saan a talaga a naan-anay a nakasagana a mangpaputok. Dagiti guardia iti abayna ti nangabbong ken ni Ramses no la ket ta rautenna.
  
  "Paltogan," kinuna ni Ramses. "Isalakanmo ti bagim manipud iti lubong a napno iti ut-ot."
  
  "No daytoy koma ti pagilianyo, pagtaenganyo, patayennak koma ita, saan kadi? Pagpatinggaem koma amin."
  
  "Saan. Ania ti ragsak ti napartak a panangpapatay? Umuna dadaelek ti dignidadmo babaen ti pananguksobko kenka ken panangigalutko kadagiti sakana. Kalpasanna, dadaelek ti pagayatam babaen ti naiparna a pamay-an, aniaman ti kasla umiso iti dayta a kanito. Kalpasanna, napanunotko koma ti pamay-an a mangpapatay kenka ken mangisubli kenka, maulit-ulit, a kamaudiananna agsukir idi nagpakaasika kaniak iti maikasangagasut a gundaway a pagpatinggaek ti biagmo."
  
  Nagbuya ni Hayden, a makitana ti kinapudno kadagiti mata ni Ramses ken dina lapdan ti bagina nga agpigerger. Adtoy ti maysa a tao a, no awan ti maikadua a panagpanunotna, mangpabettak iti nuklear a bomba idiay New York. Naagsep unay ti atensionna ken ni Ramses, kasta met dagiti guardiana, isu a dida nagreaksion kadagiti aglalaok nga addang ken narangrangkis a panaganges a naggapu iti likudanda.
  
  Nagkir-in dagiti mata ni Ramses. Ammo ni Hayden a naallilawda. Nagsubli, ngem saan nga umdas ti kapartakna. Mabalin a Sekretario ti Depensa ni Price, ngem addaan met iti naisangsangayan a karera iti militar ken ita agbibiag iti malagipna iti dayta. Inkabilna ti dua nga imana iti nakaunnat a takiag ti guardia, a nakaigapuan ti panagkigtot ti pistolana agingga iti suelo, sa insuksokna ti dakulapna iti tian ti lalaki, a nangkurba iti kagudua. Bayat nga ar-aramidenna daytoy, natnag, a nagpusta a saan a paltogan ni Hayden ken ti sabali a guardia, a nagpusta iti posisionna iti sumagmamano a pamay-an, ket natnag iti paltog.
  
  Ket pinaputokanna ti sirok ti kilikilina, ti bala ti nangdungpar iti mata ti naalipunget a guardia. Insina ni Hayden ti emosionna ket intudona ni Glock-na ken ni Price, ngem rinaut ni Ramses a kasla toro iti traktora, a ti naan-anay a puersa ti bagina ti nangparalisado, a nangtukkol kenkuana manipud kadagiti sakana. Nagdardaras da Ramses ken Hayden iti selda, a nangted ken ni Price iti gundaway a mangidisso iti nadalus a pannakadungpar iti maikadua a guardia.
  
  Ginundawayanna daytoy, nga inusarna ti pannakariro iti pagimbaganna. Natay ti maikadua a guardia sakbay ti aweng ti bala a nangpapatay kenkuana. Nadungpar ti bagina ti daga kadagiti saka ni Price, a buybuyaen ti maymaysa nga agtigtignay a mata ti sekretario. Rimmuar ni Hayden manipud iti sirok ti nagdakkel a bagi ni Ramses, nga iggem pay laeng ti Glock-na, naatap ti matana, ken iggemna ni Price a nakaturong iti paltog.
  
  "Apay?"
  
  "Maragsakanak a matay," nakalkaldaang a kinuna ni Price. "Kayatko ti matay".
  
  "Tapno makatulong a mangisalakan iti daytoy a pedaso ti crap?" Naitibkol iti suelo, a makidangdangadang.
  
  "Maysa pay ti nabati a play-ko," insungbat ni Ramses.
  
  Narikna ni Hayden ti panagpigerger ti daga iti babana, agpigpigerger dagiti diding ti basement ken mangipurruak kadagiti ulep ti mortar. Nangrugin nga agpigerger dagiti mismo a bara ti kulungan. Inurnosna manen dagiti ima ken tulangna, nagtalna ket timmaliaw iti ngato ken baba, kannigid ken kannawan. Minatmatan ni Hayden dagiti silaw bayat ti maulit-ulit a panagkidemda.
  
  Ita ania? Ania ngata daytoy...
  
  Ngem ammona metten.
  
  Naraut ti lugar iti daga.
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET WALO
  
  
  Nagnganga ni Hayden bayat ti panagtultuloy ti panagkintayeg dagiti diding. Pinadas ni Ramses ti timmakder, ngem nagkintayeg ti siled iti aglawlawna. Nagparintumeng ti terorista. Nagsiddaaw a nagbuya ni Price bayat nga agbaliwbaliw ti mismo a suli ti siled, aggaraw ken naurnos manen dagiti nagtipon, a maballikug dagiti bakras iti tunggal segundo. Liniklikan ni Hayden ti matnag a pedaso ti mortar idi narba ti paset ti tawa. Nagbitin dagiti alambre ken air duct iti atep, nga agtaytayab a kasla nadumaduma ti kolorna a pendulum.
  
  Nagturong ni Hayden iti ridaw ti selda, ngem nasirib ni Ramses a nanglapped iti dalanna. Nabayag sakbay a nabigbigna nga iggemna pay laeng ti Glock, ket iti dayta a tiempo, agruprupsa ti kaaduan nga atep ken dagiti mismo a baras ket agruknoy nga agpauneg, dandani agruprupsa.
  
  "Panagkunak... in-overdid-mo," awan angesna a kinuna ni Price.
  
  "Daytoy sibubukel a damn place ket agruprupsa," impukkaw ni Hayden iti rupa ni Ramses.
  
  "Saan pay".
  
  Timmakder ti terorista ket nagdardaras nga agturong iti adayo a diding, dagiti ulep ti mortar ken pedaso ti kongkreto ken plaster ti agtaytayab ken agtinnag iti aglawlawna. Nagdisso ti makinruar a ridaw sa nagluktan. Iniggaman ni Hayden ti bar ket inguyodna ti bagina, a nangsabet iti nauyong, a nagkullayaw ni Price iti likudan. Adda dagiti tattao iti ngato. Kasta laeng ti kaadayo ni Ramses.
  
  Iti dayta a kapanunotan, sinapul ni Hayden ti teleponona, ngem dandani dina makatubay ken ni Ramses. Napartak, natangken ken awan asi daytoy a lalaki. Nagdisso iti agdan, insipiliona ti karit ti maysa a polis ket inwarasna nga umuna ti ulona ken ni Hayden. Natiliwna ti lalaki, iniggamanna, ket iti dayta a tiempo, agpigpigerger ni Ramses iti makinngato a ridaw.
  
  Nagdardaras ni Hayden a nangkamat iti napudot. Nagtakder a silulukat ti makinngato a ridaw, naburak ti sarmingna, nagpisi dagiti kuadrona. Idi damo, ti laeng makitana manipud iti siled ti monitor ket ni Moore, a tumaktakder manipud iti suelo ken mangiyunnat iti imana a mangilinteg iti sumagmamano a naballikug nga iskrin. Dadduma ti napigis manipud kadagiti pagsangladan, naisina iti pader, ken nadungparda idi nagdisso. Timmakder itan ni Kinimaka a nagtinnag ti iskrin manipud kadagiti abagana, natiliwan ti sarming ken plastik iti buokna. Ikagkagumaan ti dua pay nga ahente iti siled a guyoden ti bagbagida.
  
  "Ania ti nangdungpar kadakami?" Nagtaray ni Moore a rimmuar iti siled idi nadlawna ni Hayden.
  
  "Sadino ngata ti ayan ni Ramses?" impukkawna. "Saanmo a nakita?"
  
  Nagnganga ti ngiwat ni Moore. "Adda koma iti bloke ti selda."
  
  Nagsipilio ni Kinimaka iti sarming ken dadduma pay a rugit manipud kadagiti abagana. "Nabuyak... Kalpasanna, naluktan amin nga impierno."
  
  Naglunod iti napigsa ni Hayden idi madlawna ti agdan iti kannigidna, sa ti balkonahe iti sanguananna a mangbuybuya iti kangrunaan nga opisina ti presinto. Awanen ti sabali a dalan a rummuar iti pasdek malaksid iti panangballasiw iti dayta. Nagtaray a napan iti barandilias, iniggamanna sa sinukimatna ti siled iti baba. Nakissay ti staff, kas implano dagiti terorista, ngem dadduma a trabaho iti ground floor ti okupado. Agpada nga ur-urnongen dagiti lallaki ken babbai dagiti sanikuada, ngem kaaduan ti agturong iti kangrunaan a pagserkan a nakaguyod dagiti armasda, a kasla namnamaenda ti iraraut. Saan a mabalin a karaman kadakuada ni Ramses.
  
  Sadino ngarud?
  
  Namnamaen. Buybuyaek. Saan a...
  
  "Saan a daytoy ti panungpalan!" - impukkawna. "Umadayoka kadagiti tawa!"
  
  Naladaw unayen. Nangrugi ti Blitzkrieg babaen ti dakkel a panagbettak; bimtak dagiti tawa iti sango ken narba ti paset ti diding. Nagbaliw ti intero a panangmatmat ni Hayden, nagtinnag ti linia ti atep. Bimtak dagiti rugit iti intero nga estasion bayat a natnag dagiti polis. Dadduma ti timmakder a nagparintumeng wenno nagkarayamda nga immadayo. Dadduma ti nasugatan wenno nasarakanda ti bagbagida a naibalud. Nagsisilpo ti RPG iti naburak a façade ket nadungparna ti console ti attendant, a nangipatulod kadagiti plume ti gil-ayab, asuk ken rugit iti ballasiw ti asideg a lugar. Kalpasanna nakita ni Hayden dagiti agtartaray a saka bayat ti panagparang ti adu a nakamaskara a lallaki, nga amin ket nakaitali kadagiti paltog kadagiti abagada. Iti panagsaknapda iti tunggal sikigan, pinuntiriada ti aniaman nga aggaraw, ket kalpasanna, kalpasan ti naannad a panangusig, pinaltoganda. Dagus a nagsubli ti paltog da Hayden, Kinimaka ken Moore.
  
  Natukkol dagiti bala ti nadadael nga estasion. Sangapulo ket maysa a tao ti binilang ni Hayden iti baba sakbay a nangrugi a naburak ti kayo a balkonahe a mangsalaknib kenkuana. Naglabas a mismo dagiti shell. Nagpisi dagiti pirsay, a nagbalin a napeggad a pirgis. Natnag ni Hayden nga agpaatras kenkuana manipud iti likudan sa nagtulid. Dua a babassit a pannakadungpar ti vest-na, saan a manipud kadagiti bala, ket ti nakaro nga ut-ot iti makinbaba a baka ti urbonna ti nangibaga kenkuana a ti kayo a tudok ti nangdungpar iti naibutaktak a lasag. Nagnganga metten ni Kinimaka, ket timmakder ni Moore tapno ikkatenna ti dyaketna ken ikkatenna dagiti barbas iti abagana.
  
  Nagkarayam manen ni Hayden iti balkonahe. Babaen kadagiti giwang, binuybuyana ti panagrang-ay ti grupo dagiti manangraut ket nangngegna ti panagreklamo ti guttura bayat nga awaganda ti liderda. Nagtaray ni Ramses a kasla leon nga agan-anup, a rimmuar iti imatang ni Hayden iti kurang a maysa a segundo. Inruarna ti gundaway a mangpaltog, ngem ammonan a saan nga agtayab nga asideg ti bala.
  
  "Takki!"
  
  Timmakder ni Hayden, siniripna ni Kinimaka sa nagtaray nga agturong iti agdan. Saanda a maipalubos a makalibas ti terorista a prinsipe. Iti saona nabettak koma ti bomba. Adda rikna ni Hayden a dinan aguray iti mabayag.
  
  "Umadayoka, pumanawka!" - inung-ungtanna ni Mano. "Masapul nga isublitayo a dagus ni Ramses!"
  
  
  KAPITULO DUAPULO KET SIAM
  
  
  Ti nagsangaan iti ruar laeng ti lugar ket kadawyan a napno kadagiti tattao, ti pagballasiwan ket nabartek kadagiti magmagna, ken dagiti kalsada ket aggargaraw iti kanayon a ritmo dagiti lumabas a kotse. Dagiti natayag a pasdek nga addaan iti adu a tawa gagangay nga iyanninawda dagiti uni ti panaguni dagiti sara ken panagkatawa iti nagbaetanda, a mangipasimudaag iti panagngato ti pannakilangen ti tao, ngem itatta naiduma unay ti eksena.
  
  Nagtayyek ti asuk iti ballasiw ti kalsada ket timmakder iti langit. Naburak dagiti naburak a tawa dagiti bangketa. Nagwingiwing dagiti nalamuyot a timek iti aglawlaw ti hub bayat a narikna dagiti nakigtot iti shell ken nasugatan wenno rimmuar iti naglemmengda. Nagsangit dagiti sirena iti asideg a distansia. Ti 3rd Avenue a sikigan ti pasdekda ket kasla nagkamali ti higante nga ipus a maysa a pedaso ti grey cheese ket nangala kadagiti nagdadakkel a kagat manipud iti dayta.
  
  Bassit laeng ti nadlaw ni Hayden iti daytoy, nagtaray a rimmuar iti estasion ket kalpasanna nagbannayat bayat ti panangkitana iti aglawlaw kadagiti naglibas. Diretso iti sanguanan, iti 51st Street, isuda laeng ti agtartaray-sangapulo ket maysa a lallaki ti nakabado iti nangisit, a dagiti di mapagduaduaan a Ramses ti nangato iti ngatuen dagiti dadduma. Nagtaray ni Hayden iti nagsasabtan a naiwaras kadagiti rebbek, a naalipunget iti kinaulimek a nanglikmut kenkuana, ti ikkis ti kinaulimek ken dagiti agtaytayab nga ulep ti buli a nangpadas a mangbulsek kenkuana. Iti ngato, kadagiti giwang iti nagbaetan dagiti atep dagiti pasdek ti opisina-dagiti diretso a kongkreto nga adigi a mangmarka iti perpendikular a dalan a kas kadagiti linia iti grid-ti lawag ti init iti agsapa ti nagrigat a makisalip. Manmano nga agparang ti init kadagiti kalsada sakbay ti tengnga ti aldaw, agsilnag dayta manipud kadagiti tawa sumagmamano a tiempo sakbayna ken silnagna laeng dagiti nagsasabatan agingga a timmakder iti ngato ket dina masarakan ti dalanna nga agpababa iti nagbaetan dagiti pasdek.
  
  Nagdardaras ni Kinimaka, ti matalek a lakay nga aso, a nakikuyog iti sibayna. "Sangapulo ket dua laeng dagitoy," kinunana. "Bantayan ni Moore ti takdermi. Surotenmi ida agingga a makaalakami iti reinforcement, sige?"
  
  "Ramses," kinunana. "Daytoy ti prioridadmi. Isublimi isuna uray ania ti magastos."
  
  "Hayden," dandani nadungpar ni Kinimaka ti nakaparada a van. "Saanmo a panunoten a naimbag daytoy. Implano ni Ramses ti amin. Ket uray no dina inaramid - uray no uray kasano ket nagleak ti lokasionna iti maikalima a siled - saan a napateg itan. Daytoy ti bomba a masapul a birokentayo."
  
  "Sabali pay a rason tapno matiliw ni Ramses."
  
  "Dinanto pulos ibaga kadakami," kinuna ni Kinimaka. "Ngem mabalin nga aramiden ti maysa kadagiti estudiantena."
  
  "No napapaut a mapagtalinaedtayo nga off balance ni Ramses," kinuna ni Hayden. "Nasaysayaat ti gundaway daytoy a siudad a makalasat amin kadagitoy."
  
  Nagtarayda iti bangketa, a nagtalinaedda iti uneg ti sumagmamano nga anniniwan nga impaay dagiti nangato a pasdek ken ikagkagumaanda ti saan nga agaramid iti aniaman nga arimbangaw. Adda ni Ramses iti tengnga ti paketena, a mangmangted kadagiti bilin, ket ita nalagip ni Hayden nga idi pay laeng iti merkado inawaganna dagitoy a lallaki a "legionario"-na. Tunggal maysa kadakuada ket makapapatay ken nasungdo iti panggepda, nga adu nga addang a nangatngato ngem kadagiti gagangay a mersenaryo. Idi damo, sangapulo ket dua a tattao ti nagdardaras a di unay napanunot, nga inkabilda ti bassit a distansia iti nagbaetan ti bagida ken ti lugar, ngem kalpasan ti maysa a minuto nangrugida a nagbannayat, ket dua ti timmaliaw iti napalabas, a mangsukimat no adda dagiti mangkamkamat.
  
  Pinaltogan ni Hayden, a makapungtot a nagtaul manipud iti Glock-na. Natnag ti maysa a lalaki, ket nagsubli ti dadduma, a nagsubli. Nagdukot dagiti dua a dati nga ahente ti CIA iti likudan ti kongkreto a flowerbed. Nagsiput ni Hayden iti aglawlaw ti nagtimbukel nga igidna, a dina kayat a malipatan ti kabusorna. Asidegen ti pannakadadael ni Ramses, a sinakup dagiti tattaona. Ita nakitana a nabaybay-an ni Robert Price iti gasatna, a dandani dina makatakder, ngem nasayaat latta ti ar-aramidenna para iti nasapsaplit, lumakay a lalaki. Nagsubli ti atensionna ken ni Ramses.
  
  "Adda a mismo, Mano. Ileppastayo daytoy. Panagkunam, bumtakda latta no matay?"
  
  "Damn, diak ammo. Nasaysayaat koma ti epekto ti panangala kenkuana a sibibiag. Baka mabalinmi nga iggaman a subbot."
  
  "Yeah, okay, masapul nga umasidegtayo nga umdas."
  
  Nag-zoom manen ti kamera, iti daytoy a gundaway, sinakupna ti panaglibasda. Nagtaray ni Hayden manipud flower bed agingga iti flower bed, a kinamatna ida iti kalsada. Nagkidem dagiti bala iti nagbaetan ti dua a grupo, a nangburak kadagiti tawa ken nangdungpar kadagiti nakaparada a kotse. Maysa a linia dagiti naiwaras a duyaw a taksi ti nangitukon ken ni Hayden iti nasaysayaat a pannakaabbong ken gundaway nga umasideg, ket dina nagduadua a naglugan iti dayta.
  
  "Agta!"
  
  Naglugan iti umuna a taksi, nagdisso iti sikigan ket inusarna ti sabali pay a nabati iti igid ti kalsada tapno abbonganna ti bagina bayat ti panagtarayna nga agturong iti sumaganad. Bimtak dagiti tawa iti aglawlawna bayat nga ikagkagumaan dagiti guardiana nga ikkaten ida, ngem ti akkub kaipapananna a pulos a di talaga ammo dagiti baro a lehionario ni Ramses no sadino ti ayanda. Uppat a taksi kalpasanna ket pilitenda dagiti tumataray nga aglemmeng, a mangpabannayat kadakuada.
  
  Nangrugin nga agkir-in ti earpiece ni Kinimaki. "Lima a minuto ti kaadayo ti tulong."
  
  Ngem uray daytoy ket saan a masigurado.
  
  Naminsan manen, nag-operate ti selula kas kompakto a grupo. Nagkamat ni Hayden, dina kabaelan a sitatalged nga iserran ti giwang ken napilitan met a mangkonserba kadagiti bala. Nabatad a mangrugi metten a madanagan ti selda maipapan iti posibilidad a sumangpet dagiti reinforcement bayat nga ad-adda a naariwawa, saanen a naannad ti panaggarawda. Pinuntiria ni Hayden ti maysa kadagiti guardia iti likudan ket nakalibas laeng gapu ta limmabas iti naikitikit a kayo bayat ti panagpaputokna.
  
  Puro a dakes a gasat.
  
  "Mano," kellaat a kinunana. "Napukawtayo kadi ti maysa kadakuada iti sadinoman?"
  
  "Agbilangka manen."
  
  Sangapulo laeng a numero ti mabilangna!
  
  Nagparang manipud awan, a nagroll out manipud iti sirok ti nakaparada a kotse nga estilo. Nagkonekta ti umuna a danogna iti likud ti tulang ni Kinimaki, a nakaigapuan ti panagkurba ti dakkel a lalaki. Bayat ti panagsipana, ti makannawan nga imana ket nangiyeg iti bassit a PPK, a ti kadakkelna ti namagbalin iti dayta a saan a nababbaba a makapapatay. Inwaras ni Hayden ni Kinimaka iti maysa a bangir, ti medio bassit a bagina ket nabileg ken nasikap a kas iti aniaman a world class nga atleta, ngem uray dayta ket makatignay laeng bassit iti dakkel a lalaki.
  
  Nagtayab ti bala iti nagbaetanda, nakaskasdaaw, nakaanges, ti kaababaan a kanito ti puro nga impierno, ket kalpasanna naggunay manen ti lehionario. Sabali pay a danog ti konektado iti tulang ni Hayden, ket intuloy ni Mano ti pannakatnagna, a nadungparna ti barukongna nga umuna iti isu met laeng a nakaparada a kotse nga inusar ti kabusorda a pangabbong. Maysa a panagngaretnget ti nakalibas kenkuana bayat a nasarakanna ti bagina a desperado a mangikagkagumaan nga agtuyok iti turodna.
  
  Narikna ni Hayden ti panagsakit ti tulangna ken, napatpateg pay, kellaat a pannakapukaw ti kinatimbengna. Ad-adu ti ammona maipapan iti panaglibas ni Ramses ken ti nakaam-amak a buffet a simmaruno ngem ti makilablaban a lehionario, ken tunggal lanot ti kinataona kayatna a dagus a malpas daytoy. Ngem mannakigubat daytoy a lalaki, pudno a mannakigubat, ken nalawag a kayatna ti agbiag.
  
  Pinaputokanna manen ti pistola. Ita, naragsakan ni Hayden ta napukawna ti balansena ta awan iti ninamnamana nga ayanna. Nupay kasta, inarab ti bala ti abagana. Inwaras ni Kinimaka ti bagina iti ima babaen ti pistola, nga intabonna iti sirok ti bantay dagiti piskel.
  
  Dagus a binaybay-an ti lehionario, a nakitana ti kinaawan serserbi ti pannakidangadang iti Hawaiian. Kalpasanna, nangiruar iti nakabutbuteng a walo a pulgada a tadem ket inlungsotna ni Hayden. Siuulimek a nagbaliwbaliw, a nakagun-od iti sumagmamano nga espasio tapno maliklikanna ti makapapatay a danog. Inyulog ni Kinimaka ti pistolana, ngem napakpakadaan daytoy ti legionario ket naparpartak nga amang ti inyulogna, nakaro ti panangputed ti kutsilio iti barukong ti Hawaii, a nagbalin a di napateg gapu iti vest ti lalaki, ngem intapuakna latta iti barukongna.
  
  Ti panagsinnukat ti nangted ken ni Hayden iti gundaway a kasapulanna. Bayat ti panangiruarna iti pistolana, napugtuanna no ania ti aramiden ti lehionario-agsubli ken mangipuruak iti kutsilio iti nasikap-isu a nagturong iti sikigan, a ginuyugoyna ti gatilio.
  
  Tallo a bala ti napigis iti barukong ti lalaki bayat a nagdisso ti kutsilio manipud iti ridaw ti kotse ken nagkullayaw iti suelo, nga awan ti nadangran.
  
  "Itugotmo ni Walter," kinuna ni Hayden ken ni Kinimake, "Kasapulanmi ti tunggal bala."
  
  Bayat ti panagtakderna, nakitana ti di mapagduaduaan a grupo dagiti armado a lallaki nga agdardaras a bumaba iti kalsada, sumagmamano a gasut a yarda ti kaadayona. Ad-adda a komplikado itan - agparang ken aggargaraw dagiti grupo dagiti tattao kadagiti kalsada, agturong iti pagtaengan wenno agsukimat iti pannakadadael, wenno uray agtaktakder iti nalawag a makita ken ag-click kadagiti Android device-da - ngem dagus a mailasin ti pannakakita iti panagparang ti ulo ni Ramses iti tunggal sumagmamano a kadapan .
  
  "Ita, umakarka," kinunana, a pinilitna dagiti agsakit, nasugatan a sakana nga agtrabaho iti labes ti kabaelanda.
  
  Nagpukaw ti kamera.
  
  "Ania ti-".
  
  Nagna ni Kinimaka iti aglawlaw ti lugan, a naglugan iti hood.
  
  "Dakkel nga sports store," awan angesna a kinuna ti Hawaiian. "Simrekda a simrek."
  
  "End of the road, Prince Ramses," intupra ni Hayden ti maudi a dua a sasao buyogen ti panangumsi. "Agdardaraska, Mano. Kas kunak, masapul a pagtalinaedentayo nga okupado ti bastardo ken iyadayotayo ti atensionna iti daytoy nuklear a bomba. Tunggal minuto, tunggal segundo ti agbilang."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO
  
  
  Sangsangkamaysada a nagna kadagiti agtaytayab pay laeng a ruangan iti sango ti tiendaan ti isports ken simrek iti nalawa ken naulimek a uneg dayta. Adda dagiti display case, rack ken clothes hanger iti sadinoman, iti tunggal pasilio. Naikabil iti open-frame ceiling, ti silaw ket naipaay babaen kadagiti agsilsilnag a baldosa. Nakaturong ni Hayden iti aganninawan a puraw a suelo ket nakitana dagiti natapok a tugot ti saka nga agturong iti puso ti tiendaan. Iti panagdardarasna, sinukimatna ti tiendaan sa inurnosna ti vest-na. Ti rupa a sumsumrek manipud iti sirok ti pagidulinan iti kawes ti nangpakigtot, ngem ti buteng a naikitikit kadagiti langana ti nangpalukneng kenkuana.
  
  "Dika madanagan," kinunana. "Bumabaka ket agulimekka."
  
  Saanna a kasapulan ti agkiddaw iti direksion. Nupay mabalin a sursurotenda dagiti napitak a desdes, ti arimbangaw iti sanguanan ti nangted iti posision dagiti puntiriada. Ti kanayon a panagdung-aw ni Price ti kanayonan a pagimbagan. Naglusdoy ni Hayden iti sirok ti metal a armrest a napno iti leggings ket induronna ti limmabas iti kalbo a manekin a nakauniporme iti Nike workout iti lugar a naireserba para kadagiti alikamen ti isports. Naurnos a nakalinya dagiti barbell rack, weight tray, trampoline ken treadmill. Iti panagakar laeng iti sabali a benneg, adda grupo dagiti terorista.
  
  Maysa a lalaki ti nakakita kenkuana, nangipangato iti alarma ken nangpaltog. Nagtaray a sipipinget ken anggulo ni Hayden, a nangngegna ti panagsalsaludsod ti bala manipud iti metal a takiag ti aggaud iti sumagmamano laeng a pulgada iti kannigidna. Naglugan ni Kinimaka iti sikigan, a nagdisso iti nadagsen iti conveyor section ti treadmill sa nagtulid iti giwang. Insubli ni Hayden ti komplimento iti lehionario babaen ti panangaramidna iti abut iti estante dagiti sneakers iti ngato ti ulona.
  
  In-inut a nagsanud ti lalaki bayat ti panagwaras dagiti kakaduana. Inwaras ni Hayden ti de rosas a duffel bag iti tangatang tapno kitaenna ti numeroda ket nagngirsi bayat nga uppat a nagsisina a paltog ti nangdungpar iti napigsa.
  
  "Nalabit a mangabbong iti panaglibas ni Ramses," inanges ni Kinimaka.
  
  "No kasapulanmi man ni Torsten Dahl," inanges ni Hayden.
  
  "Kayatmo a padasek ti crazy mode?"
  
  Saan a maitured ni Hayden ti katawana. "Pagarupek nga ad-adda a pilien ti estilo ti panagbiag ngem ti panagbalbaliw ti gear," kinunana.
  
  "Ania man dayta," kinuna ni Kinimaka. "Agdardarastayo."
  
  Kabil ni Hayden agingga iti suntok, a naglugan manipud iti kalub ken napardas a nangpaltog. Nagwingiwing ti maysa kadagiti pigura ket natnag iti sikigan, nagdukot dagiti dadduma. Rinaut ida ni Hayden, a nangibati kadagiti lapped iti dalanda, ngem inserrana ti giwang iti kabiitan a panawen agingga a kabaelanna. Nagsanud dagiti lehionario, a nangato ti panagpaputokda, ket naungawda iti likudan ti kangato ti tawa a rack dagiti sneakers iti tunggal brand ken kolor a magun-odan. Nagtugaw da Hayden ken Kinimaka iti bangir, nagsardengda iti maysa a segundo.
  
  "Nakasagana?" - sinaludsodko. Nagsennaay ni Hayden idi wayawayaanna ti natnag a kameng ti selda manipud iti armasna.
  
  "Inka," kinuna ni Kinimaka.
  
  Bayat ti panagpangatoda, ti panagbettak ti paltog ti machine gun ti nangduprak bassit iti training rack iti ngatuen ti uloda. Nagtudo kadakuada dagiti pedaso ti metal ken karton, canvas ken plastik. Simmang-at ni Hayden iti igid uray no agtaytayab ti intero nga estruktura.
  
  "Ay..." rinugian ni Kinimaka.
  
  "Takki!" Nalpas ni Hayden ket naglugan.
  
  Narba ti intero a makinngato a kagudua ti nalawa a counter, napigis, ken natnag iti rabawda. Nagdakkel, nakabitin a diding dagiti estante, inwarasna dagiti metal a strut, karton, ken bunton ti baro a sapatos a canvas bayat ti isasangpetda. Inngato ni Kinimaka ti imana a kasla idepensana ti bagina manipud iti pasdek ket nagtultuloy a naggunay a sitatalged, ngem gapu iti masana isu ket natnag iti likudan ti agtatalaw a ni Hayden. Bayat ti panagtulidna manipud iti matnag a masa, a ti agguyguyod a sakana ket nakatiliw iti metal a suporta, intabon ni Kinimaka ti ulona iti sirok dagiti takiagna ket in-brace-na bayat ti pannakatnagna iti rabawna.
  
  Nalpas ni Hayden ti panangipuruakna nga iggemna ti paltog ket timmaliaw iti napalabas. "Mano!"
  
  Ngem mangrugi pay laeng dagiti parikutna.
  
  Uppat a lehionario ti nangraut kenkuana, a sinipada ti pistola ken kinabilda ti bagina babaen kadagiti puon ti ripleda. Inabbong ni Hayden ti bagina sa nagroll pay iti sumagmamano. Natumba ti maysa a rack dagiti basketball, a nangipatulod kadagiti kahel a bola nga agtaytayab iti amin a direksion. Kimmita ni Hayden iti rabaw ti abagana, nakitana dagiti anniniwan nga aggaraw, ket kinitana ti aglawlaw para iti Glock-na.
  
  Nagkiriring ti paltog. Nangngegna ti bala a nangdungpar iti maysa a banag iti asideg ti ulona.
  
  "Agsardengka ditoy mismo," kinuna ti timek.
  
  Nagyelo ni Hayden ket timmangad bayat ti panagdisso kenkuana dagiti anniniwan dagiti tattao ni Ramses.
  
  "Ita addaka kadakami."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET MAYSA
  
  
  Bimtak ni Drake iti nadadael a lugar, ni Alicia iti sibayna. Ti umuna a panaggaraw a nakitada ket manipud ken ni Moore bayat ti panagsublina iti balkonahe iti ngato ket inturongna ti paltog kadakuada. Kalpasan ti kagudua a minuto, nagparang ti bang-ar iti rupana.
  
  "Kamaudiananna," inangesna. "Panagkunak, dakayo ti immuna a nakadanon ditoy."
  
  "Nakaalakami iti bassit a nasakbay a pakdaar," kinuna ni Drake. "Adda payaso nga agnagan iti Alligator?"
  
  Kasla nariribuk ni Moore ket inseniasna ida nga agpangato. "Diak pay pulos nangngeg ti maipapan kenkuana. Isu kadi ti mangidadaulo iti maikalima a selda?"
  
  "Pampanunotenmi a kasta, wen. Isu ket maysa a fucking wazzok nga addaan iti asno a napno iti crap, ngem ita isu ti mangimatmaton iti daytoy nuklear a bomba."
  
  Nagbuya ni Moore a nakalukat ti ngiwatna.
  
  Inpatarus ni Alicia. "Nauyong ti uni ni Alligator ngem ni Julian Marsh kalpasan ti sangapulo a galon a kape, ket kunaek koma nga imposible dayta agingga a nangngegko ti ibagana. Ngarud, sadino ti ayan ni Hayden ken ania ti napasamak ditoy?"
  
  Inlanad amin ni Moore para kadakuada, a nagkomento maipapan iti panaglalaban da Ramses ken Price ken kalpasanna ti panaglibas. Nagkidem ni Drake iti kasasaad ti estasion ken ti di umdas a pannakaiwaras dagiti ahente.
  
  "Mabalin kadi nga implanona daytoy? Naggapu agingga iti dayta damn castle idiay Peru? Uray idi agsuksukisokkami iti bazar?"
  
  Kasla agduadua ni Mai. "Kasla adayo bassit uray iti maysa kadagiti teoriam."
  
  "Ket saan a napateg," kinuna ni Alicia. "Talaga? Kayatko a sawen, siasino ti maseknan? Masapul nga isardengtayo ti aggas iti bagitayo ket rugiantayo ti agsapul."
  
  "Iti daytoy a gundaway," kinuna ni May. "Umanamongak ken ni Taz. Nalabit ti maudi nga ay-ayatenna ti nangtukkol kenkuana iti sumagmamano a sentido." Nagarbo ti panangsiputna ken ni Bo.
  
  Nagkidem ni Drake bayat ti panangkita ni Moore kenkuana, ad-adda itan a nalawa dagiti matana. Tinaliaw ti ahente ti Home Office dagiti uppat.
  
  "Kasla naindaklan a party, kakabsat."
  
  Inkidem ni Drake dayta. "Sadino ti napanda? Hayden ken Kinimaka?"
  
  Intudo ni Moore. "Maika-51. Sinurotna ni Ramses, dagiti sangapulo ket maysa a pasurotna ken dayta utot a ni Price iti asuk. Napukawko ida kalpasan ti sumagmamano laeng a minuto."
  
  Intudo ni Alicia ti agsasaruno nga iskrin. "Masarakam kadi ida?"
  
  "Kaaduan kadagiti channel ti baldado. Nadadael dagiti iskrin. Marigatankami koma a mangbirok iti Battery Park ita."
  
  Nagna ni Drake nga immasideg iti naburak a barandilias ti balkonahe ket kinitana ti aglawlaw ti estasion ken ti kalsada iti ruar. Maysa dayta a karkarna a lubong nga adda iti sanguananna, a maikontra iti siudad nga impagarupna, a nagsubli kadagiti mugingna, uray pay ita. Maymaysa laeng ti ammona a pamay-an tapno matulonganna dagitoy a tattao nga umimbag.
  
  Pagtalinaedem ida a natalged.
  
  "Adda kadi sabali a damagmo?" sinaludsod ni Moore. "Mamatiak a kasarsaritam ni Marsh ken daytoy a lalaki nga Alligator."
  
  "Basta imbagami kenka," kinuna ni Alicia. "Nasukimatmo kadin dagiti deactivation code?"
  
  Intudo ni Moore ti agkir-in nga icon a nangrugi laeng nga agkir-in iti maysa kadagiti nabati nga iskrin. "Buybuyaentayo".
  
  Nagsubli ni Drake bayat ti panagturong ni Beau iti water cooler tapno mangala iti inumen. Binasa ni Moore ti email iti napigsa, a dagus a nakadanon iti punto ken pinasingkedanna ti kinapudno dagiti deactivation code.
  
  "Gapuna," naimbag a binasa ni Moore. "Kosher gayam dagiti kodigo. Masapul nga ibagak a nakaskasdaaw daytoy. Panagkunam, ammo kadi ni Marsh a maagaw?"
  
  "Mabalin nga adda aniaman a bilang dagiti rason," kinuna ni Drake. "Kinatalged para iti bagim. Panagtimbeng iti igid. Ti simple a kinapudno ket innem a bala ti kurang ti lalaki iti naan-anay a clip. No saan a kasta ti panagpammarang dayta nga Alligator, nataltalged gayam ti riknak ita."
  
  "Whappie?"
  
  "Nuts?" Pinadas ni Drake. "Saan ko nga ammo. Nasaysayaat ti panagsao ni Hayden iti pagsasaoyo ngem siak."
  
  "Ingles". Nagtung-ed ni Moore. "Ingles ti pagsasaomi."
  
  "No kasta ti ibagam." Ngem nasayaat daytoy, kakabsat. Nasayaat a banag dagiti pudno a deactivation code."
  
  "Maawatanyo kadi a mabalinmi koma a kontaken ida uray kaskasano apaman a naikeddeng dagiti sientista ti nagtaudan ti nuklear a karga?" kinuna ni Beau bayat ti panagsublina ket nagsipsiput iti plastik a tasa.
  
  "Um, yeah, ngem saan pay a napasamak. Ket iti ammomi, binaliwanda dagiti kodigo wenno innayonda ti baro a trigger."
  
  Inawat ni Beau daytoy a bassit ti panangitang-edna.
  
  Kinita ni Drake ti relona. Agarup sangapulo a minuton nga addada iti estasion, ket awan ti sao ni Hayden wenno ni Dahl. Ita nga aldaw sangapulo a minuto ti nariknak a kasla agnanayon.
  
  "Tawagak ni Hayden." Inruarna ti mobile phone-na.
  
  "Dika madanagan," kinuna ni Mai. "Saan ngata a Kinimaka daytoy?"
  
  Natadem ti panagturong ni Drake iti intudona. Ti di mapagduaduaan a pigura ni Mano Kinimaki ket nagtultuloy a nagkullayaw iti kalsada, nagkurba, nalawag nga ut-ot, ngem sisusukir a nagtrot nga agturong iti estasion. Natilmon ni Drake ti sangadosena a saludsod ket imbes ketdi, nagdardaras a nagturong iti tao a makasungbat kadagita. Apaman a rimmuar, natiliwan ti team ni Mano iti napno iti rebbek a nagsangaan.
  
  "Ania ti mapaspasamak, buddy?"
  
  Ti pannakabang-ar ti Hawaiian iti pannakasabatna kadakuada ket nasalinong iti sumagmamano a nakaam-amak nga ut-ot ti isip nga aglemlemmeng iti baba laeng ti rabaw ti daga. "Adda Hayden-da," inyarasaasna. "Tallo kadakuada ti inbabami, ngem saanmi nga immasideg ken ni Ramses wenno ni Price. Ket kalpasanna, inambusandakami iti ngudona. Inruarnak iti ay-ayam, ket idi rimmuarak iti sirok ti maysa a tonelada a rebbek, awanen ni Hayden."
  
  "Kasano nga ammom a naalada?" sinaludsod ni Beau. "Nalabit nga agtaltalon pay laeng?"
  
  "Mabalin a nasugatan dagiti takiag ken sakak," kinuna ni Kinimaka. "Ngem nasayaat laeng ti nangngeg dagiti lapayagko. Indisarmada ket inguyodda nga inyadayo. Ti naudi nga imbagada ket..." Nagtilmon ni Kinimaka nga addaan iti nadagsen a puso, a di makatuloy.
  
  Natiliw ni Drake ti panagkita ti lalaki. "Isalakanmi isuna. Kanayon nga aramidenmi daytoy."
  
  Nagkidem ni Kinimaka. "Saan a kanayon".
  
  "Ania ti imbagada kenkuana?" impapilit ni Alicia.
  
  Timmangad ni Kinimaka iti tangatang, a kasla agsapsapul iti inspirasion manipud iti lawag ti init. "Kinunada nga ikkanda iti nasingsinged a panangkita iti daytoy nuklear a bomba. Italida kano iti bukotna."
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET DUA
  
  
  Pinanawan ni Thorsten Dahl ti sumagmamano a tripulante a mangdalus iti lugar iti aglawlaw ti Times Square ket impanna ti grupona iti nauneg kadagiti anniniwan a pinartuat ti akikid nga eskinita. Naulimek ken awan pakadanagan dayta, ti perpekto a lugar a pakaaramidan iti napateg nga awag iti telepono. Inawaganna nga umuna ni Hayden, ngem idi saan a simmungbat, pinadasna a kontaken ni Drake.
  
  "Adda ditoy ti distansia. Ania ti kaudian a damag?
  
  "Addakami iti tae, buddy-"
  
  "Agingga manen kadagiti bolam?" insingasing ni Dahl. "Ania ti baro?"
  
  "Saan nga agingga iti tengngedko iti daytoy a gundaway. Dagidi a nauyong a bastardo ket naburak, wenno naburak, manipud kadagiti selda. Awanen da Ramses ken Price. Ti maikalima a selula ket buklen - wenno idi - ti sangapulo ket dua a tattao. Kuna ni Mano nga adda talloda."
  
  Natiliw ni Dahl ti intonasion. "Mano nga agsasao?"
  
  "Yeah, buddy. Inarakupda ni Hayden. Inkuyogda isuna."
  
  Inkidem ni Dahl dagiti matana.
  
  "Ngem adda latta tiempomi." Pinadas ni Drake ti positibo a dasig. "Saanda koma a pulos nga innala no kayatda a bumtak a dagus."
  
  Husto dagiti Yorkie, masapul nga aminen ni Dahl. Dimngeg bayat nga intultuloy ni Drake nga inlawlawag a ni Marsh ket naikkat itan iti akemna kas Prinsipe ti Sipnget ken temporario a nasukatan iti maysa a maawagan iti Alligator. Nabalinan laeng ti Homeland a nailasin daytoy a lalaki kas maysa nga American supporter.
  
  "Talaga?" kinuna ni Dahl. "Para iti ania?"
  
  "Dandani aniaman a mabalin a mangpataud iti anarkia," kinuna ni Drake. "Mersenario, ita laeng a napukawna ti pungtotna."
  
  "Impagarupko a kanayon nga ipatpataray ni Ramses ti negosiona 'iti balay'."
  
  "Tubo ti New York ti aligator. Mabalinna ti mangipaay iti di magatadan a pannakaammo iti logistik iti operasion."
  
  "Wen, adda kaipapanan dayta." Nagsennaay ni Dahl ket nabannog a nangkuskos kadagiti matana. "Ania ngarud ti sumaruno? Adda kadi dagiti koordinado ni Hayden?"
  
  "Innalada ti kamerana. Innalada la ketdi ti uray sumagmamano laeng a kawesna ta ti tag a naidaiten iti kamisadentrona ket kunana nga adda iti sirok ti lamisaan iti Chipotle Mexican Grill, a pinasingkedanmi laeng a bullshit. Agtartrabaho dagiti security camera, ngem kaaduanna a na-knock out dagiti receiver iti dasigmi gapu iti panangraut iti lugar. Pagtitiponenda ti amin a kabaelanda. Ket awan lattan ti umdas a manpower-da. Mabalin a talaga a dakes ti mapasamak manipud ditoy, mate."
  
  "Kabaelan?" inulit ni Dahl. "Ibagak a nalabsantayon ti dakes ket agturongtayo iti kalsada dagiti dakes, saan kadi?"
  
  Nagsardeng ni Drake iti apagbiit, sa kinunana, "Namnamaenmi nga itultuloyda ti agkiddaw," kinunana. "Tunggal baro a kasapulan ket mangted kadatayo iti ad-adu a tiempo."
  
  Saan a kasapulan nga ibaga ni Dahl nga awan pay ti rimmang-ayda. Nabatad a mismo ti kinapudno. Ditoy a nagpannurayda iti Homeland a mangtakuat iti ayan ti nuklear a bomba, nga agtartaray a kas kadagiti nasakbay a napakdaaran a pabo ti Krismas, tapno laeng maitudo ni Moore ti lokasion, ngem napaay ti intero nga empresa.
  
  "Ti laeng inaramidmi ket in-neutralize-mi ti sumagmamano a consumables," kinunana. "Saankami pay ketdi nga asideg iti aktual a plano ni Ramses, ken nangruna iti endgame-na."
  
  "Apay a dikay" bumaba iti estasion? Mabalin nga agkakaduakami met no dumteng ti sumaruno a mangidaulo."
  
  "Wen, aramidentayo dayta." Inwagwag ni Dahl ti dadduma pay a kameng ti team-na ket inkeddengna ti umno a direksion a mangiturong kadakuada iti 3rd Avenue. "Hi, kasano ti panangiggem ni Mano?"
  
  "Nadungpar unay ti lalaki iti diding nga addaan estante. Dikay agsaludsod. Ngem magagaran a makilaban, ur-urayenna laeng ti mangted kenkuana iti puntiria."
  
  Rinugian ni Dahl ti nagtaray idi malpasda ti saritaan. Nagsardeng ni Kensi iti abayna sa nagtung-ed. "Dakes a tignay?"
  
  "Gapu iti kasasaadmi, pagarupek a mabalin a nakarkaro koma dayta, ngem, wen, dakes dayta a pili. Kidnapda ni Hayden. Impanna iti yan ti bomba."
  
  "Bueno, nagsayaat dayta! Kayatko a sawen, saan kadi nga adda nailemmeng a parolayo amin?"
  
  "Aramidenmi." Ket imbellengda dayta agraman dagiti kawesna."
  
  "Nakastrek ti Mossad iti sirok ti kudilmo," naulimek a kinuna ni Kensi. "Nasayaat para kadakuada, ngem saan kaniak. Pinagriknak a kasla kukuak."
  
  "Dayta koma". Nagtung-ed ni Dahl. "Masapul a mariknatayo amin a kontroladotayo ti bukodtayo a gasat, ken tunggal pangngeddeng ket kangrunaanna a nawaya. Saan a manipulasion daytoy."
  
  "Kadagitoy nga aldaw," nagkurba dagiti ramay ni Kensi sa nagkidemda a nagbalin a dakulap, "manipularennak iti peggadmo," kalpasanna inikkanna iti bassit nga isem. "Malaksid kenka, gayyemko, mabalinnak a manipularen iti aniaman nga oras ken sadinoman a kayatmo."
  
  Nagtung-ed ni Dahl. Di malapdan ni Bridget McKenzie. Ammo ti babai nga isu ket naasawaan a lalaki, maysa nga ama, ket kaskasdi a simmuko latta iti sulisog. Siempre, iti maysa a wagas wenno sabali, saan nga agbayag ditoy.
  
  Narisut ti parikut.
  
  Nag-jog met da Smith ken Lauren, a nagsinnukatda iti naulimek a komento. Pinangato ni Yorgi ti likudan, nabannog ken naiwaras kadagiti rugit, ngem loping buyogen ti naay-ayam a determinasion. Ammo ni Dahl a daytoy ti umuna a pudno a kapadasanna iti naariwawa, naiparna a pannakidangadang, ket impagarupna a nasayaat ti panangtamingna iti dayta. Nagkidem dagiti kalsada ket kalpasanna nagkannigidda iti 3rd Avenue, nga agturong iti nagsasabatan ti 51st.
  
  Karkarna a sumagmamano a minuto dayta para ken ni Dahl. Dadduma a lugar iti siudad ti saan a nadangran, ket bayat a nagtalinaed a silulukat ti adu a tiendaan ken magmagna dagiti tattao iti uneg buyogen ti rikna ti panagbuteng, dadduma ti awan tao, a dandani awanan iti biag. Sumagmamano a kalsada ti nakurba kadagiti lugan ti riot police ken four-wheel drive army vehicles a naiwaras iti intero. Nagkullayaw ti dadduma a lugar gapu iti bain iti kaadda dagiti manangsamsam. Kaaduanna, saan a maawatan dagiti tattao a nakitana no ania ti aramidenda, isu nga innayonna ti timekna iti patienna nga agtuturay ket inawisna ida nga agkamang iti sadinoman a mabalinda.
  
  Ket kalpasanna simmangpetda iti lugar a pagur-urayan ni Drake ken dagiti dadduma, mangnamnama, ken planoda nga isalakan ni Hayden Jay.
  
  Sumagmamano laeng nga oras ti napalabas manipud idi rugi daytoy nga aldaw. Ket ita, desperadoda nga agsapsapul iti pamay-an tapno makabirokda iti nuklear a bomba. Ammo ni Dahl nga awanton ti agsubli, dina mabalin ti agtaray wenno aglemmeng kadagiti bunker. Adda iti dayta ti SPEAR team agingga iti ngudo. No matay ti siudad ita nga aldaw, saan a gapu iti kinakurang dagiti bannuar a mangikagkagumaan a mangisalakan iti dayta.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET TALLO
  
  
  Nagulimek ni Hayden bayat nga inturong ni Ramses ti panagtignay ken reaksion, nga impalagipna kadagiti tattaona no siasino ti mangidadaulo, a mangsubok iti naan-anay a kinasungdoda. Kalpasan ti panangguyodda kenkuana manipud iti tiendaan ti sporting goods, pinilitda a nagtaray a nakikadua kadakuada iti 3rd Avenue, kalpasanna nangipaayda iti panawen tapno biroken ken ibelleng ti selponna ken rinipis ti bulletproof vest-na. Kasla adda ammo ni Ramses maipapan kadagiti alikamen a mangsurot ken dagiti lokasionda ket binilinna dagiti tattaona nga ikkatenda ti kamisetana. Napartak a nasarakan ken naibelleng ti bassit nga alikamen, kalpasanna intuloy ti grupo ti panagtarayda iti kasla naan-anay a naiparna a ruta.
  
  Nagun-od ni Hayden ti impresion a saan a pulos a kasta.
  
  Nabayag dayta. Inbukbok ti grupo dagiti dadakkel nga armasda ken nangisit a kawesda iti ruar, a nangipalgak iti normal nga unipormeda a turista iti baba. Kellaat a naraniag, awan pagdaksanna, pasetda ti ginasut a madandanagan a bunggoy nga aggargaraw kadagiti kalsada ti siudad. Naglinya dagiti polis ken patrol ti buyot iti dadduma kadagiti ruta, ngem basta nagturong dagiti kamera iti maysa a nasipnget nga eskinita ket kalpasanna sabali agingga a nalawagda. Naikkan ni Hayden iti reserba a jacket nga isuotna. Adda idi tiempo a simmang-atda kadagiti naisagana a motorsiklo ket in-inut a nagluganda a rimmuar iti sentro ti Manhattan.
  
  Ngem saan unay nga adayo. Tinarigagayan ni Hayden iti amin a kabaelanna a maidanonna ti mensahe iti maysa a tao -asinoman -ita ta ammonan ti ayan ti bomba. Saan a napateg a mabalinda a patayen - ti laeng napateg ket napasardeng dagitoy a panatiko.
  
  Nagtulid dagiti bisikleta iti paset ti eskinita, ket kalpasanna sangapulo a tattao -dagiti walo a nabati a lehionario, da Ramses ken Price -ti simmurot iti narusanger a metal a ridaw iti sikigan. Nasarakan ni Hayden ti bagina iti tengngada, maysa a premio ti gubat, ket nupay ammonan ti gasatna, inkagumaanna a tiliwen ti tunggal panangsiput, tunggal panagbalbaliw ti direksion ken tunggal arasaas a sao.
  
  Iti labes ti naburak a makinruar a ridaw, adda nabangsit a makin-uneg a pasilio nga agturong iti kongkreto nga agdan. Ditoy a nagturong ti maysa kadagiti lallaki ken ni Hayden ket iniggemna ti kutsiliona iti karabukobna.
  
  "Silence," kinuna ni Ramses a di nagsubli. "Kaykayatko a dinaka patayen iti agdama."
  
  Uppat a kadsaaran ti simmang-atda sa nagsardengda iti apagbiit laeng iti sango ti ridaw ti apartment. Idi malukatan, nagdudupudop ti grupo iti uneg, a nagtaray a rimmuar iti pasilio agingga a kabaelanda. Nagsardeng ni Ramses iti tengnga ti siled, nakaunnat dagiti takiagna.
  
  "Ket adtoykami," kinunana. "Addaan iti maysa a milion a panagpatingga ken di kumurang a maysa a pangrugian. Dagiti agnanaed iti daytoy a siudad ket panawanda daytoy a biag a dida ammo a daytoy ti pangrugian ti baro a danatayo, ti nasantuan a gubattayo. Daytoy-"
  
  "Talaga?" Maysa a namaga a timek ti nangsinga iti tirade. "Kayat ti pasetko a mamati kenka, Ramses, ngem ti sabali a paset, ti nakarkaro a paset, ipagarupna a napnoka iti dayta."
  
  Naala ni Hayden ti umuna a nasayaat a panagkitana ken ni Julian Marsh. Karkarna ti langa ti Pythian, naballikug, a kasla nagtimbukel ti paset ti bagina iti sabali. Nagsuot kadagiti kawes a di pulos maibagay, aniaman ti tawen wenno agdama nga uso. Nangisit ti maysa a mata, nakalukat ken di agkir-in ti sabali, idinto a natinnag ti maysa a sapatos. Iti kannawanna, nakatugaw ti nakadkadlaw a morena a saan a nabigbig ni Hayden, ngem manipud iti wagas ti pannakaipitda iti maysa ken maysa, nalawag nga ad-adu ngem maysa ti konektadoda.
  
  Gapuna, saan nga alyado.
  
  Nagbuya ni Hayden a buyogen ti pananglais bayat ti panagtignay ni Ramses iti pananguyaw ni March. "Ammom kadi?" - sinaludsod ti terorista a prinsipe. "A naallilawkami kenka sakbay pay a naam-ammonaka. Sakbay pay nga ammotayo ti nagan ti maag a mangawit iti agnanayon a gil-ayabtayo iti puso ti America. Uray ti bukodmo, ni Tyler Webb, liniputannaka."
  
  "Fuck Webb," kinuna ni Marsh. "Ket offka mapanka."
  
  Nagkatkatawa a timmaliaw ni Ramses. "Agsublitayo iti ibagbagak. Uray dagiti tattao nga agtartrabaho ditoy kagurada daytoy a siudad. Nangina unay, adu unay ti turista. Saan a kabaelan dagiti ordinario a lallaki ken babbai ti agbiag ditoy ken marigatanda a makastrek iti trabaho. Mailadawanyo kadi ti kinapait a dumakdakkel maibusor iti sistema ken dagiti tattao nga agtultuloy a mangsupsuporta iti dayta? Masingir ti bayadan kadagiti rangtay ken tanem. Awan ka no awan ti kuartam. Ti kinaagum, kinaagum, kinaagum ket adda iti sadinoman. Ket pagsakitennak."
  
  Naulimek ni Hayden, kalkularenna pay laeng ti sumaruno nga addangna, a mangbuybuya pay laeng iti reaksion ni Marsh.
  
  Nagaddang ni Ramses iti sikigan. "Ket Alligator, dati a gayyemko. Naragsak a makakita manen kenka."
  
  Nabuya ni Hayden ti panangarakup ti lalaki nga agnagan iti Alligator iti boss-na. Iti panangikagkagumaanna nga agtalinaed a bassit, naulimek ken nalabit di madlaw, kinalkularna no mano nga addang ti kasapulan tapno makadanon iti ridaw. Sobra unay iti agdama. Agurayka, agurayka laeng.
  
  Ngem kasano kabayag a kabaelanna dayta? Iti laksid ti sasao ni Ramses, pinampanunotna no kayatna pay ketdi a liklikan ti nuklear a panagbettak. Ti naimbag a damag ket inserra dagiti autoridad ti airspace, isu a saan a nagdardaras ti lalaki.
  
  Intapuak ni Robert Price ti bagina iti tugaw nga addaan iti panagsennaay. Kiniddawna iti kaasitgan a lehionario ti maysa a botelia ti aspirin, ngem naitudo a di naikankano. Inkidem ni Marsh dagiti matana iti Minister of Defense.
  
  "Am-ammoka kadi?"
  
  Ad-adda a nagkullayaw ni Price iti unan.
  
  Nagsiput ni Hayden iti aglawlaw ti nabati a paset ti siled, ita laeng a nadlawna ti lamisaan a panganan a nakatakder iti adayo a kurtina a tawa.
  
  Damn, ania daytoy...?
  
  Basbassit dayta ngem iti impagarupna. Dakdakkel ti backpack ngem iti gagangay a modelo, dakkel unay tapno maibagay iti overhead compartment ti eroplano, ngem saan unay a makauma ti langana iti likudan ti dakdakkel a tao.
  
  "Inlakok kenka, Marso," kinuna ni Ramses. "Buyogen ti namnama nga iyegyo daytoy idiay New York. Gapu iti daytoy agnanayonto nga agyamanak. Ibilangmo dayta a sagut no ibagak kenka a mapalubosankayo ken ti gayyemmo a makarikna iti mangbusbos iti amin nga apuy. Daytoy ti kasayaatan a maitukonko kenka, ken nasaysayaat nga amang ngem ti kutsilio iti ballasiw ti karabukobmo."
  
  Inmemorize ni Hayden ti nuklear a bomba - ti kadakkelna, sukog ken langana ti backpack - no bilang kasapulanna. Awan ti pamay-an a rumbeng koma a natay ditoy ita nga aldaw.
  
  Nagturong ngarud ni Ramesses kadagiti tattaona. "Agsaganaka kenkuana," kinunana. "Ket dikay" ispalen ti American bitch uray maysa nga onsa nga ut-ot."
  
  Ammo ni Hayden nga umay dayta. Napaayda a mangigalut kadagiti imana iti dalan ditoy, ket ita naan-anay a ginundawayanna dayta. Isu nga adu a banag ti agpannuray kenkuana idi a mismo - ti gasat ti siudad, ti nasion, kaaduan ti sibilisado a lubong. Nakatulong ti plorera iti kannawanna, ti tengngedna ti perpekto ti kalawana para iti imana ken umiso laeng ti dagsenna tapno makaaramid iti sumagmamano a pannakadadael. Naburak dayta iti templo ti kaasitgan a tao, a nagtinnag dagiti nagsasaip a pedaso iti suelo. Bayat nga intag-ayna ti imana, iniggaman ni Hayden ti paltog, ngem idi nakitana a natalged a nabalkot dayta iti abagana, dagus a simmuko, imbes ketdi inusarna ti panangiggemna iti bariles tapno ad-adda a maipuruakna a di natimbeng. Naipuntiria dagiti armas, ngem di inkankano amin ni Hayden. Puro a Last Chance Saloon itan... awanen ti pannakidangadang para iti biagna - ad-adda a kasla pannakidangadang para iti pannakaisalakan ti ili. Ket saan kadi a basta inpuslitda ditoy undercover? Daytoy ti nangibaga kenkuana a dagiti paltog ket agkullayaw.
  
  Immasideg ti aligator manipud iti sikigan, ngem intengngel ni Ramses. Sabali pay a makapainteres a natakuatan. Napateg ti aligator ken ni Ramses. Iti simmaganad a kanito, nabusbos, a dina kabaelan ti agpokus iti labes dagiti takiag ken saka a mangsapsaplit kenkuana. Lapdanko ti maysa wenno dua a danog, ngem kanayon nga adda sabali. Saan a kontrabida dagitoy iti TV - sidadayaw nga agur-uray iti pannakadungpar ti maysa tapno bumallaet ti sabali. Saan, dagitoy ti nanglikmut kenkuana ken nangraut kenkuana a maminsan, isu nga uray kasano kaadu ti nagsardeng ken panangdungparna, dua pay ti mangsapsaplit kenkuana. Bimtak ti ut-ot iti ad-adu a lugar ngem iti mabilangna, ngem ginundawayanna ti pannakaitibkolna tapno pinidutna ti nagsasaip a pedaso ti plorera ket pinidutna ti dua a lallaki iti ballasiw ti rupa ken takiag. Nagsanudda, agdardarada. Nagrukob iti maysa a paris a saka, a nangibaon iti makinkukua kadakuada a nagtumba. Pinadasna ti nangipuruak iti nadagsen a tasa iti tawa, nga impagarupna a makaawis dayta iti atension, ngem ti damn a banag ket nagtayab iti agarup kagudua a metro manipud iti tawa.
  
  Ania ngata ti aramiden ni Drake?
  
  Ammona dayta. Eksakto daytoy. Makilaban agingga iti maudi unay nga angesna. Babaen ti kabakiran dagiti saka nagsapul iti igam. Nagsabat dagiti matana kadagiti mata da Marso ken ti babai, ngem ad-adda laeng a kimpetda iti maysa ken maysa, a nakasarak iti liwliwa iti karkarna a komunikasion. Nagsipa ken nagbaliwbaliw ni Hayden, a nagrag-o iti tunggal dandani di maitured nga ikkis, sa nasarakan ti sopa iti likudanna. Babaen ti panangusarna iti daytoy kas fulcrum, pinilitna ti bagina a timmakder.
  
  Nagdisso ti dakulap iti rupana ket bimtak dagiti bituen. Nagkidem ni Hayden, a nangikkat iti dara, ket nagsubli, a nakaigapuan ti pannakatnag ti kalabanna. Sabali pay a dakulap ti nangdungpar kenkuana iti sikigan ti ulona, ket kalpasanna, iniggaman ti lalaki iti aglawlaw ti siket, a nangtukkol kenkuana manipud kadagiti sakana ken inkabilna manen iti sopa. Inwaras ni Hayden iti rabaw ti bukotna babaen ti bukodna a momentum. Iti maysa a segundo isu ket nagsubli kadagiti sakana, ti ulona ket agpababa, a mangipuruak kadagiti suntok kadagiti gurong, tengnged, gurong ken tulang, mangipuruak iti danog kalpasan ti danog, sipa kalpasan ti danog.
  
  Nakitana ti panagaddang ni Ramses nga agturong kadakuada. "Walo a tao!" - impukkawna. "Walo a lallaki ken maysa a bassit a balasitang. Sadino ti ayan ti panagpannakkelmo?
  
  "Iti isu met laeng a lugar a nakaikabilan dagiti itlogda," awan angesna a kinuna ni Hayden, a nangdadael kadakuada, mariknana ti pannakabannog, ut-ot manipud iti nagadu a danog, bumasbassit ti pungtot ti pannakidangadang. Saan nga agpaut daytoy iti agnanayon, ken awan ti namnamana a makalisi.
  
  Ngem dina pulos insardeng ti panangpadasna. Saan a pulos a simmuko. Inaldaw a laban ti biag, literal man wenno saan. Bayat a naibus ti bileg manipud kadagiti panagbettakna ken ti enerhia a naibus kadagiti sakana, nagkabil latta ni Hayden, nupay saanen nga umdas dagiti panagbettakna.
  
  Intag-ay dagiti lallaki sada inguyod iti ballasiw ti siled. Nariknana ti sumagmamano a pigsa nga agsubli kenkuana ket intarayna ti botana iti ballasiw ti shin-na, a nakaigapuan ti panagkidemna. Nagkidem dagiti takiag iti aglawlaw dagiti piskelna, a nangiduron kenkuana nga agturong iti adayo a tawa.
  
  Nagtakder ni Ramses iti rabaw ti lamisaan a nakaiparabawan ti nuklear a portpolyo.
  
  "Bassit unay," kinunana a sipapanunot. "Saan unay a maitutop. Ket kaskasdi a nakallalagip unay. Umanamongka kadi?"
  
  Intupra ni Hayden ti dara manipud iti ngiwatna. "Umanamongak a sika ti nauyong nga aramid ti siglo."
  
  Inted ni Ramses ti nariribuk a panagkitana. "Ar-aramidem kadi? Maamirismo a da Julian Marsh ken Zoe Shears manipud iti The Pythians ti ag-arakup sadiay baba, saan kadi? Ket ti liderda - ni Webb - sadino ti ayanna? Off tapno agsapul iti lubong para iti kadaanan nga arkeolohikal a gameng, pagarupek. Sursurotek ti nabayagen a natay a tugot ti nabayagen a natay nga aristokrata. Surotenna dagiti bukodna a nauyong nga addang bayat a sumsumged ti lubong. Diak umasideg iti nauyong a trabaho ti siglo, Miss Jay."
  
  Ket nupay inamin ni Hayden iti uneg nga umiso ti ibagbagana maipapan iti maysa a banag, nagulimek. Iti ngudo ti aldaw, maysa a siled nga addaan iti felt ti rumbeng nga agur-uray kadakuada amin.
  
  "Ania ngarud ti sumaruno, interesadoka a mangammo?" sinaludsod ni Ramses nga umis-isem. "Bueno, saan a kasta unay, no pudno ti ibagak. Addatayo amin iti kayattayo nga ayan. Addaka iti nuklear a bomba. Kaduak ni Alligator, ti ekspertok iti bomba. Adda iti dasigko dagiti tattaok. Nuklear a bomba? Dandani nakasaganan a... - nagsardeng - nga agbalin a maymaysa iti lubong. Ibagatayo kadi...maysa nga oras manipud ita?"
  
  Liniputan dagiti mata ni Hayden.
  
  "Ay haha. Ita, pampanunotem. Sobra kadi daytoy a panawen para kenka? Isu a sangapulo a minuto?"
  
  "Saan," immanges ni Hayden. "Saanmo a kabaelan." Maidawat. Adda la ketdi kayatmo. Banag a mabalintayo nga agtutunos."
  
  Tinaliaw ni Ramses a kasla, maikontra iti pagayatanna, kellaat a naasian kenkuana. "Ti kaadu ti amin a kayatko ket adda iti daytoy a siled. Pannakadadael ti makunkuna nga Umuna a Lubong."
  
  "Kasano ti pannakitulagmo kadagiti tattao a kayatdaka laeng a patayen wenno matay a mangpadpadas?" kinuna ni Hayden iti napigsa. "Wenno pasardengen ida a dika agpatulong iti panagibukbok iti dara a mismo. Ti Ultimo a Dilema Para iti Baro a Lubong."
  
  Nagkatawa ni Ramses. "Dakayo a tattao ket kasta unay ti kinamaagyo." Nagkatawa. "Ti sungbat ket: "Masapul a dikay". Papatayendakami wenno agdayaw kadakami. Pasardengendakami wenno buyaenmi a bumallasiw kadagiti beddengyo. Dayta laeng ti dilemayo."
  
  Nagrigat manen ni Hayden bayat nga inuksob dagiti lallaki ti baro a kamisadentrona sa inposisionda ti bomba isu a naigalut iti sango ti bagina. Ni Alligator ti immasideg ket inukradna ti backpack ken nangdiskonekta iti sumagmamano a kawad manipud iti uneg. Masapul a maikapetda iti mekanismo ti timer, sigurado ni Hayden. Uray dagiti kasta a nauyong a terorista dida agpeggad a mangidiskonekta kadagiti pudno nga eksplosibo.
  
  Ninamnamana.
  
  Ginuyod ti aligator dagiti alambre sa kinitana ni Ramses, nga agur-uray iti pammalubos nga agtultuloy. Nagtung-ed ti higante. Iniggaman dagiti lallaki dagiti takiag ni Hayden ket induronna nga agpasango iti ballasiw ti lamisaan, a nagkurba ti bagina agingga a ti nuklear a bomba ket naipit iti tianna. Kalpasanna, intengngelda iti lugarna bayat a binalkot ni Alligator dagiti alambre nga umuna iti likudan ken barukongna, sa agpababa iti nagbaetan dagiti sakana ken kamaudiananna agpangato agingga a nagsabatda iti baba ti likudanna. Narikna ni Hayden ti tunggal panangguyod kadagiti alambre, tunggal panaggaraw ti backpack. Kamaudiananna, nagusarda kadagiti kalalainganna ti pigsana a sinturon ken duct tape tapno masiguradoda a sititibker a nadekket ti nuklear a bomba iti bagina ken nabalkot dayta. Sinubok ni Hayden dagiti singgalutna ket natakuatanna a dandani dinan makagunay.
  
  Nagtakder ni Ramses iti likudan tapno dayawenna ti aramid ti ima ti Alligator. "Perpekto," kinunana. "Ti diablo nga Americano ket nangala iti nasayaat a takder tapno dadaelenna ti pagilianna. Maysa dayta a maitutop a santuario, kas iti daytoy managbasol a siudad, para iti dadduma kadakuada. Ita, Alligator, i-set-mo ti timer ket ikkanmi iti umdas a tiempo a mapan iti zoo."
  
  Nagnganga ni Hayden iti lamisaan, immuna a nakigtot ken kalpasanna nariribuk iti sasao ti terorista. "Maidawat. Saanmo a maaramid daytoy. Saanmo a kabaelan. Ammomi no sadino ti ayanmo ken no ania ti planom nga aramiden. Kanayon a masarakanmi, Ramses."
  
  "Kayatmo a sawen dagiti gagayyemmo!" Nagkidem ti aligator iti lapayagna, a nakaigapuan ti panagluksaw ken panagkintayeg ti nuke. "Ingles... Khmannnn! Saan nga agdanag. Makitamto manen isuna. Pudno a nagragragsak ni Marsh kenkuana, mmm, ngem aramidentayo met!"
  
  Nagsanud ni Ramses iti sabali a lapayagna. "Malagipkokayo amin manipud iti bazar. Mamatiak a dinadaelmo dayta, a dinadaelmo ti reputasionko iti di kumurang a dua a tawen. Ammok a rinautyo amin ti kastilio, pinatayyo ti bodyguard-ko a ni Akatash, pinatayyo dagiti lehionariok ken innalak a nakakawar. Para iti America. Pagilian dagiti maag. Ibaga kaniak ni Mr. Price sadiay a pasetkayo amin iti team, ngem saan laeng a dayta. Awagam ti bagim a pamilia. Bueno, saan kadi a maitutop nga agkakaduakayo amin iti mismo a ngudona?"
  
  "Damn," immanges ni Hayden iti tuktok ti backpack-na. "Sika. Asshole ti asno."
  
  "Ay saan." Sika ken ti pamiliam ti talaga a nag-screw up. Laglagipem laeng - inaramid ni Ramses. Ket nga uray daytoy ket saan nga endgame-ko. Ad-adda pay a makapasiddaaw ti kinamapagtalkanko. Ngem ammom nga addaakto iti natalged a lugar, nga agkatawa, bayat nga agrupsa ti America ken ti dadduma pay a kroniana iti Laud."
  
  Nagrukob isu a ti bagina ti nangrumek agpadpada kenkuana ken ti linaon dagiti backpack. "Ita, panawenen ti maudi a panagpasiarmo iti zoo. Ikkak ni Matt Drake iti dayaw a makasarak kenka," inyarasaasna. "No bumtak ti bomba."
  
  Nangngeg ni Hayden dagiti sasao, dagiti implikasionda a nailemmeng iti uneg dagitoy, ngem nasarakan ti bagina a mangpampanunot no ania a sigurado nga aramid ti ad-adda a makapasiddaaw ngem iti dati a planona.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET UPAT
  
  
  Naglusdoy ni Hayden ket nagtaray iti likud ti bassit a trak. Inkabil dagiti lehionario, a naigalut pay laeng iti bomba, iti likudanda iti sakada bayat nga okuparenda dagiti bangko iti agsumbangir. Ti karirigatan a paset ti intero a panagbiahe ket ti panangiruar kenkuana iti apartment building. Saan a sinayang dagiti lehionario ti panawenda a nangpadas a mangbalkot kenkuana; induronda iti kayatda ket napanda nga addaan kadagiti armasda iti nakasagana. Mapapatayto ti asinoman a makakita kadagitoy. Naimbag laengen ta kasla impangag ti kaaduan a tattao dagiti pakdaar ket nagtalinaedda iti pagtaenganda iti sango dagiti TV wenno laptopda. Sinigurado ni Ramses a nakita ni Hayden ti trak a nagguyod nga agpangato iti igid ti kalsada iti abay ti nasipnget nga eskinita, nga agngisiten iti intero a tiempo.
  
  Nangisit nga addaan kadagiti marka ti espesial a puersa.
  
  Siasino ti mangpasardeng kadakuada? Pagsaludsodem ida? Nalabit bayat ti panaglabas ti panawen. Ngem dayta ti sibubukel a punto ti amin a napasamak agingga ita. Ti kapartak ken pannakaipatungpal ti tunggal paset ti plano sinubokna ti sungbat ti America kadagiti limitasionna. Namnamaen dagiti reaksion, ket ti pudno a parikut ket saan laeng a maseknan dagiti terorista. Ti laeng panggepda ket ti ipapatay ti nasion.
  
  Inusarda ti 57th Street nga agturong iti daya, a liklikanda dagiti panagpatrolia ken kordon no sadino ti mabalinda. Adda dagiti rebbek, ti karkarna a nabaybay-an a kotse ken dagiti grupo dagiti agbuybuya, ngem ti Alligator a mismo ket katutubo a taga New York ken ammona amin dagiti naulimek, kasla natikag a ruta. Nakatulong ti sistema ti suplay ti koriente ti siudad, a nangpalubos iti tsuper a nalaka nga agsubli iti nasakbay a naiplano a ruta. In-inut, naannad ti panagtignayda, nga ammoda nga agtignay pay laeng dagiti Americano, agur-uray pay laeng, ket kalpasan laeng ti sumagmamano nga oras a nabigbigda a mabalin nga addan ti bomba.
  
  Ammo ni Hayden nga uray ita irekomendar dagiti opisial ti White House ti panagannad, a naan-anay a dida maawat a nasukir dagiti beddengda. Adda koma dagiti dadduma a mangikagkagumaan a manggundaway iti kasasaad. Ad-adda pay nga ikkatentayo ti Dodge ket i-screwtayo dagiti agbayad iti buis. Nupay kasta, am-ammona ni Coburn ket namnamaenna a dagiti kaasitgan a mamalbalakadna ket mapagtalkan ken nasirib a kas kenkuana.
  
  Ti panagdaliasatna ti nangpanaw kenkuana nga addaan kadagiti sugat. Sinuportaran dagiti lehionario babaen kadagiti sakada. Dagiti kellaat a panagsardeng ken dadakkel nga abut ti nangparikna kenkuana iti panagulaw. Naggaraw ti backpack iti sirokna, a kanayon a makapaupay ti natangken a unegna. Ammo ni Hayden a daytoy ti kayat ni Ramses-tapno mapno ti buteng dagiti maudi a kanito bayat nga agtiktik ti timer.
  
  Awan pay kagudua nga oras ti napalabas. Naulimek dagiti kalsada, no saan nga awan ti tao. Saan a sigurado a maibaga ni Hayden. Iti sabali pay a baro a panagbalbaliw ti planona, binilin ni Ramses ni Gator a mangigalut kada Marsh ken Shears iti bomba, agraman ni Hayden. Nagreklamo, naglalaban, ken nangrugida pay nga agpukkaw, isu nga in-tape ni Alligator ti ngiwat ken agongda, nagtugaw sadiay agingga a nagtalnada, ket kalpasanna binay-anna a nagsusop ti angin dagiti abut ti agongda. Kalpasanna nangrugin nga agsangit da Marsh ken Shears a dandani nagtutunos. Nalabit nagidulinda kadagiti arapaap ti pannakawayawaya. Nagkidem ni Marsh a kasla kappasngay, ket naganges ni Shears a kasla ubing a lalaki nga addaan iti man flu. Kas dusa kadakuada a dua - ken, daksanggasat, para met ken Hayden - pinagalut ida ni Ramses a lamolamo iti nuklear a bomba, a nakaigapuan ti amin a kita ti parikut, pannakaballikug, ken ad-adu pay a panaganges. Nasayaat ti panangala ni Hayden iti dayta, nga inladawanna ti Lovecraftian horror a mabalin nga umaspingda itan ken pampanunotenna no kasano nga impierno a lumasatda iti zoo.
  
  "Maleppastayo iti uneg," kritikal a kinita ti Alligator ti misa. "Lima a minuto ti maximum."
  
  Nadlaw ni Hayden a nasayaat ti panagsao ti agar-aramid iti bomba no makilanglangen iti boss-na. Nalabit a ti danag ti nakaigapuan ti kellaat a panagngato ti timekna. Mabalin a ragsak. Inturongna ti atensionna idi nagsardeng ti trak ket in-idled ti drayber ti makina iti sumagmamano a minuto. Dimsaag ni Ramses iti taksi, ket insingasing ni Hayden a mabalin nga addada iti pagserkan ti zoo.
  
  Maudi a gundaway.
  
  Desperado a nakiranget, nga ikagkagumaanna ti agtaytayab iti agsumbangir ken kiskis ti duct tape iti ngiwatna. Nagsennaay da Marsh ken Shears, ket inaddang dagiti lehionario babaen kadagiti botasda, isu a narigat ti aggaraw, ngem sinaranget ni Hayden. Ti laeng kasapulan ket karkarna a panaggaraw, di maitutop a panagtayyek, ken maipangato dagiti bandera.
  
  Maysa kadagiti lehionario ti naglunod ket naglugan kenkuana, nga ad-adda a nangipit kenkuana iti nuklear a karga ken iti likudan ti lugan. Nagsennaay iti duct tape. Nagbalkot dagiti takiagna iti bagina, a nanglapped kenkuana nga aggaraw, ket idi agsubli ni Ramses, saanen a makaanges.
  
  Iti bassit a panagngaretnget ti makina, immabante manen ti trak. Nainayad ti panagmaneho ti lugan, ket pimmanaw ti lehionario. Immanges iti nauneg ni Hayden, nga inlunodna ti gasatna ken ti rupa ti amin nga adda iti aglawlawna. Di nagbayag, nagsardeng ti lugan ket inddep ti drayber ti makina. Adda kinaulimek bayat nga insuksok ni Ramses, a nakasuot itan iti rudimentary special forces uniform, ti ulona iti tugaw iti likudan.
  
  "Goal achieved," kinunana a di napasnek. "Urayem ti signalko ket nakasaganaka a mangawit kadagitoy iti nagbaetanyo."
  
  Awan ti maaramidanna, makaanges laeng ni Hayden bayat a lima a lehionario ti nangiposision iti bagbagida iti aglawlaw ti karkarna a bunton ken nagsagana a mangitag-ay iti dayta. Nagtuktok ni Ramses iti ridaw, nalawag ti amin, ket maysa a lalaki ti nanglukat iti dayta. Kalpasanna, intag-ay dagiti lehionario ti bunton iti tangatang, inruarda iti van sa inturongda iti dalan a naparabawan iti kayo. Nagkidem ni Hayden bayat a nadungpar ti lawag ti aldaw dagiti matana, sa nasiputanna ti ayanna.
  
  Maysa a kayo a canopy a sinuportaran dagiti napuskol nga adigi a ladrilio a nayunnat iti ngato, a napalikmutan iti berde. Maysa a nasayaat ti pannakaisaganana ken sementado a suntrap, agdama a desierto dayta, kas ninamnama ni Hayden a kasta ti dadduma pay a paset ti zoo. Mabalin a ginundawayan ti sumagmamano a natured a turista dagiti manmano ti populasionna a makaawis a lugar, ngem nagduadua ni Hayden a mapalubosan ti zoo a mangawat iti asinoman iti sumaganad a sumagmamano nga oras. Kaaduanna, nakombinsir ni Ramses ti seguridad ti zoo nga adda dagiti espesial a puersa tapno masigurado ti naan-anay a kinatalged ti teritoria. Naibiaheda iti dalan a naparabawan kadagiti arko ken nakabitin a berde agingga a napasardeng ida iti maysa a ridaw iti sikigan. Nakastrek ti aligator babaen ti puersa, ket kalpasanna nasarakanda ti bagbagida iti uneg ti nangato ti tawana a siled a buklen dagiti kayo a dalan, rangtay ken adu a kayo a nakatulong a nangdaer iti nadam-eg nga atmospera.
  
  "Tropical zone," nagtung-ed ni Ramses. "Ita, Alligator, alaem ti pakete ket ad-adda nga ikabilmo iti underbrush. Saanmi a kasapulan ti nasapa a naiparna a panagpaliiw."
  
  Nagpatingga ni Hayden ken ti dadduma pay a di natalged a kompaniana iti kayo a suelo. Inurnos ti aligator ti sumagmamano a tali, innayonna ti ad-adu pay a duct tape tapno natalged, sa nag-fiddle iti maysa a rolio ti ekstra nga alambre agingga nga impakaammona a ti detonator ket natalged a nabalkot kadagiti balud.
  
  "Ket ti rotary switch?" sinaludsod ni Ramses.
  
  "Sigurado kadi a kayatmo nga inayon daytoy?" sinaludsod ni Alligator. "Mabalin a nasapa a rugian daytoy da Marsh ken Shears."
  
  Sipapanunot a nagtung-ed ni Ramses iti lalaki. "Husto ti kunam". Nagkullayaw iti abay ti pakete, naiparabaw ti backpack iti suelo, direkta a naigalut ni Hayden iti rabawna, sa iti rabawna da Marsh ken Zoey. Napada dagiti mata ni Ramses iti ulo ni Julian Marsh.
  
  "Inayonmi ti sensitivity switch," naulimek a kinunana. "Maysa nga agturturong nga alikamen a, no maipangato wenno maaramidka ti aniaman a dadakkel a panaggaraw, pakaigapuan ti panagbettak ti bomba. Balakadanka nga agtalinaedka ken urayem ti isasangpet dagiti kakadua ni Miss J. Dika madanagan, saan nga agpaut."
  
  Nagpigerger dagiti sasaona iti bagi ni Hayden. "Kasano kabayag?" nabaelanna ti nangiruar iti anges.
  
  "Maisaad ti timer iti maysa nga oras," kinuna ni Ramses. "Umdasen laeng ti tiempo tapno makadanonkami ken Alligator iti natalged a lugar. Mabati dagiti tattaok iti bomba, maysa a maudi a sorpresa para kadagiti gagayyemmo no kabaelandaka a biroken."
  
  No?
  
  Timmakder ni Ramses, a nangmatmat iti maudi a pakete nga insaganana, iti lasag ti tao ken ti bagyo ti apuy iti babana, kadagiti nakabutbuteng nga ebkas iti rupada ken ti bileg nga impakitana kadakuada amin.
  
  Inkidem ni Hayden dagiti bukodna a mata, a dinan makagunay itan, ti nakaam-amak a presion ti nangipit iti barukongna iti di malapdan a bomba ken namagbalin a narigat ti aganges. Mabalin a dagitoy ti maudi a kanitona ken awan ti maaramidanna kalpasan a nangngegna ti panagrag-o ni Alligator maipapan iti panangisaadna iti sensitivity switch, ngem mailunod no busbosenna dagitoy iti Tropical Zone ti Central Park Zoo ti New York. Imbes ketdi, maibiahe nga agsubli kadagiti kasayaatan a panawen ti biagna, kadagiti Mano ken ti panawenda idiay Hawaii, kadagiti desdes ti Diamond Head, ti panagallon ti North Beach ken dagiti bulkaniko a bantay ti Maui. Restawran iti aktibo a bulkan. Maysa a lugar iti ngatuen dagiti ulep. Nalabaga a rugit iti likudan dagiti kalsada. Dagiti agkir-in a silaw iti igid ti Kapiolani ken kalpasanna ti aplaya iti ungto ti amin nga aplaya, nga agburburek iti sirok dagiti agsaksaknap a nalabaga a silaw ti sipnget ken awan pakadanagan, ti kakaisuna a pudno a lugar iti lubong a pakalisianna amin a stress ken pakadanagan ti biag.
  
  Napan sadiay ita ni Hayden, nga agtiktik ti relo.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET LIMA
  
  
  Naguray ni Drake iti estasion ti polisia, a mariknana a naan-anay nga awan ti maaramidanna bayat ti panagbitinna iti tunggal murdong, tunggal pannakakita, tunggal bassit a pammalubos maipapan ken Ramses, Hayden, wenno ti nuklear a bomba. Ti kinapudno ket dakkel unay ti New York a di masakupan iti sumagmamano nga oras, ket agkiriring dagiti telepono manipud iti kawit. Adu unay dagiti agnanaed iti dayta ken adu unay dagiti bisitana. Mabalin a sangapulo a minuto ti kasapulan ti buyot tapno makadanonda iti White House, ngem iti laksid ti amin a guardia ken addang ti seguridad, kasano kabayag ti panangsukimat iti daytoy medio bassit a lugar? Ita, napanunot ni Drake, ipanda daytoy nga eksena idiay New York ket ania ti magun-odmo? Manmano a pasamak dayta a nakatiliw dagiti puersa ti seguridad kadagiti terorista nga aktual a nangipatungpal iti kinaranggasda. Iti pudpudno a lubong, kinamat ken natunton dagiti terorista kalpasan ti riribuk.
  
  Simmangpet kamaudiananna ni Dahl, a kasla nadadael ken nabannog iti lubong, a ti dadduma pay a kameng ti SPEAR team iti likudanna. Di mailawlawag a rinugian ni Kenzi ti nagkita iti aglawlaw ket dinamagna no sadino ti ayan ti pagipempenan iti ebidensia. Intulid laeng ni Dahl dagiti matana kenkuana ket kinunana, "Bay-am, ta no saan, saan a pulos a mapnek." Nagdudupudop ti dadduma pay a kameng ti team ket dimngegda iti ibaga ni Drake, a malaksid iti pannakadanagan ken ni Hayden, saan unay.
  
  Pinasimple ni Moore ti banag. "Ammo dagiti tattao ti pangta dagiti terorista iti siudad. Saankami a makabakwit, nupay saanmi a pasardengen dagidiay mangikagkagumaan a pumanaw. Ania ti mapasamak no talaga a bumtak ti bomba? Diak ammo, ngem saan a para kadatayo ti agpanunot iti mutual accusations ita. Na-down dagiti sistematayo, ngem adda access ti dadduma nga ahensia ken site iti dadduma a channel. Idiligtayo ida bayat ti panagsaotayo. Kaaduan a sistema ti agtartaray. Naulimek dagiti kalsada ti New York ngem okupado latta no idilig iti kaaduan a siudad. Kalsada met."
  
  "Ngem awan pay?" sinaludsod ni Smith a masmasdaaw.
  
  Nagsennaay ni Moore. "Gayyemko, ginasut nga awag ti sungbatanmi iti kada minuto. Makilanglangenkami iti tunggal psycho, tunggal prankster, ken tunggal downright mabuteng a nasayaat nga umili iti ili. Naserraan ti airspace iti amin malaksid kadakami. Iddepenmi koma ti Wi-Fi, Internet ken uray dagiti linia ti telepono, ngem maawatanyo a kasla met laeng ti posibilidad nga agsardengkami iti daytoy nga avenue a kas iti polis iti kalsada, ahente ti FBI wenno, ad-adda a posible, . maysa a kameng ti publiko."
  
  "Iti sidong ti abbong?" sinaludsod ni Dahl.
  
  "Iti ammotayo, awanen ti uray maysa a selda a nabati. Mabalintayo laeng nga ipapan a ti selda a mangsalsalaknib itan ken Ramses ket narekrut iti nasional ken lokal. Saanmi a patien a makatulong dagiti undercover agents-mi, ngem suksukimatenda amin a posible a pagpilian."
  
  "No kasta, sadino ti pangibatianna kadatayo daytoy?" sinaludsod ni Lauren. "Ditay masarakan ti kamera, ni Ramses, ni Price wenno ni Hayden. Saanmi a nasarakan ti nuklear a bomba," inadalna ti tunggal rupa, nga adda pay laeng iti pusona a sibilian a napadakkel kadagiti sindikado a pabuya a sadiay amin dagiti pedaso ti puzzle ket nagpila agingga iti maudi nga aramid.
  
  "Ti panagtipping ti gagangay nga aramidenna," kinuna ni Moore. "Adda makakita iti maysa a banag ket pakaigapuan dayta. Ammom kadi no ania ti awaganda a hot tip series ditoy? Dua a tiket nga agturong idiay langit, kalpasan ti daan a kanta ni Eddie Money."
  
  "Gapuna, ur-urayentayo kadi ti tawag?"
  
  Inturong ni Drake ni Lauren a rimmuar iti balkonahe. Naariwawa ti eksena iti baba, a dagiti sumagmamano a polis ken ahente a sibibiag pay laeng a makidangdangadang gapu iti pannakakigtot ti shell bayat a pilienda ti dalanda kadagiti rebbek ken naburak a sarming, a sumungsungbatda kadagiti awag ken agpigpigerger a tulbek, a dadduma ti addaan kadagiti nadara a benda a nabalkot kadagiti takiag ken uloda, dadduma ti addaan kadagiti sakada up, agngisiten gapu iti ut-ot.
  
  "Masapul a bumabatayo sadiay," kinuna ni Lauren. "Tulongam ida."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Makilablabanda iti naabak a laban ket saanen a hub pay. Nagkedked laeng dagitoy a lallaki a pumanaw. Ad-adu ti kaipapanan daytoy kadakuada ngem ti panagbiahe iti ospital. Daytoy ti ar-aramiden dagiti nalaing a polis ken manmano a makita dayta ti publiko. Maulit-ulit laeng nga iruar ti prensa ti dakes a damag, a mangkolor iti sapasap nga opinion. Kunak a tulonganmi met ida."
  
  Nagturongda iti elevator ket kalpasanna nagsubli ni Drake, nasdaaw a nakakita iti intero a team iti likudanna. "Ania?" - sinaludsodna. "Awan ti kuartak".
  
  Nabannog ti immisem ni Alicia. Uray ni Beau ket nabalinanna ti immisem. Adu ti napasaran ti SPEAR team a mismo ita, ngem napigsada pay laeng, nakasagana para iti ad-adu pay. Adu ti nakita ni Drake a sugat ken dadduma pay a sugat a nasayaat ti pannakailemmengda.
  
  "Apay a dikay ag-recharge? Ket mangitugotka iti ekstra nga ammo. Inton makalibastayo kamaudiananna a mangpatingga iti daytoy, marigatantayo."
  
  "I"ll figure out it," kinuna ni Kinimaka. "Mangted dayta iti pakasingaan."
  
  "Ket tumulongak," kinuna ni Yorgi. "Marigatanak pay ketdi a makaawat iti aksento ni Drake, isu a mapukaw dayta no adda aksento nga Americano."
  
  Nagkatawa ni Dahl idi nakikadua ken ni Drake iti elevator. "Gayyemko a Ruso, naan-anay nga agpaatras ti adda kenka."
  
  Sinuntok ni Drake ti Swede, a nakaigapuan ti ad-adu a sugat, ket innalana ti elevator a bimmaba iti umuna a kadsaaran. Kalpasanna, bimmallaet ti SPEAR team no sadino ti mabalinda, a sinungbatan dagiti baro nga awag ken inrekordda ti impormasion, ininterbiuda dagiti umili ken nagsaludsod, ken inyadayoda dagiti awag nga awan pakainaiganna iti emerhensia kadagiti dadduma a naituding nga estasion. Ket nupay ammoda a kasapulan ken matulonganda, awan kadakuada ti naragsak iti dayta gapu laeng ta awan pay laeng ni Hayden ken nagtalinaed a nawaya ni Ramses. Agingga ita, inabakna ida.
  
  Ania pay dagiti trick nga adda iti manggasna?
  
  In-forward ni Drake ti tawag maipapan iti nayaw-awan a kabagian ket nangipatulod iti sabali maipapan iti saan a patas a sementado a kalsada. Nagtalinaed nga aktibo ti switchboard, ket agbilbilang pay laeng ni Moore iti tip, ti tiketna nga agturong idiay langit. Ngem di nagbayag, nalawag ken ni Drake a naparpartak ti panagibus ti oras ngem ti gatas a maibukbok manipud iti naburak a pagkargaan. Ti laeng nangpatalinaed kenkuana ket namnamaenna nga umawag ni Ramses iti uray maminsan laeng. Ipakpakita pay laeng daytoy a lalaki ti bagina. Nagduadua ni Drake a pindutenna koma ti buton a dina uray la pinadas ti agbalin a medio ad-adda a teatro.
  
  Dagiti polis ti nangtarawidwid iti estasion, ngem timmulong ti grupo babaen ti panagtugawda kadagiti lamisaan ken panangipatulodda kadagiti mensahe. Napan nagaramid ni Dahl iti kape. Nakikadua kenkuana ni Drake iti sango ti kaldero, a mariknana nga awan ti maaramidanna unay ken awan iti lugarna bayat nga ur-urayenda ti impormasion.
  
  "Pagsaritaantayo ti umuna," kinuna ni Drake. "Napasamak kadin daytoy kenka?"
  
  "Saan. Maawatakon no kasano a nabalinan ni Ramses ti naglemmeng amin dagitoy a tawen. Ket pattapattaek a saan a mangpatpataud ti alikamen iti radiation signature ta dida pay naduktalan dayta. Talaga nga ammo ti lalaki a nangbalkot manen iti dayta a bomba ti ar-aramidenna. Ti pattapattak ket dati a militar ti E.U.."
  
  "Ngem apay? Adu dagiti tattao a makasalaknib iti radiasion."
  
  "Agaplikar met daytoy iti dadduma a banag. Lokal a pannakaammo. Ti nalimed a team nga inurnongna. Mark ti sasaok, lakay Drake, dati a SEAL dagitoy. Espesial nga operasion."
  
  Nagbukbok ni Drake iti danum bayat a nagkutsara ni Dahl kadagiti granule. "Pagbalinem a napigsa. Kinapudnona, ammom pay ketdi no ania dayta? Nakadanon pay kadi ti "Instant" iti North Pole?
  
  Nagsennaay ni Dahl. "Ti instant coffee ket aramid ti diablo. Ket diak pay pulos napan idiay North Pole."
  
  Naglusdoy ni Alicia iti nakalukat a ridaw ti kuarto. "Ania idi? Adda nangngegko maipapan iti poste ket ammok lattan nga adda iti dayta ti naganko."
  
  Saan a mailemmeng ni Drake ti isemna. "Kasano ti kasasaadmo, Alicia?"
  
  "Agsakit dagiti saka." Nasakit ti ulok. Sakit ti puso. Malaksid iti dayta naimbagak lattan."
  
  "Kayat ko a saoen-"
  
  Ti tawag dagiti X-Ambassadors ti nanglemmes iti sumaruno a sasaona, a naggapu iti speaker ti selponna. Iggemna pay laeng ti kaldero, inyegna ti alikamen iti barukongna.
  
  "Hello?"
  
  "Malagipnak kadi?"
  
  Inkabil ni Drake ti kaldero iti kasta unay a puersa isu a nagdisso ti nabiit pay a naburek a danum iti imana. Dina pulos nadlaw.
  
  "Sadino ti ayanmo, bastardo?"
  
  "Itatta. Saan kadi a rumbeng a ti umuna a saludsodmo ket "sadino ti ayan dagiti nuklear nga igam" wenno "kasano kabiit a bumtak"? Nagtaray ti nasdaaw unay a panagngaretnget iti linia.
  
  "Ramses," kinuna ni Drake a nalagipna nga iddepen ti speakerphone. "Apay a dika agderetso iti punto?"
  
  "Ay, ania ti nakakatkatawa unay iti dayta? Ket saanmo nga ibaga no ania ti aramidek. Maysaak a prinsipe, makinkukua kadagiti pagarian. Adu a tawen a nagturayak ken adu pay ti agturayak. Nabayag kalpasan nga agbalinka a narangrangkis. Panunotem dayta".
  
  "Adda pay kadi hoops a mabalintayo a pagluganan?"
  
  "Saan a siak dayta. Ni Julian Marsh dayta. Nauyong daytoy a lalaki no kunaen, isu nga inkontakko ken ni ahenteyo a ni Jay."
  
  Nagpigerger ni Drake, a nangsiput ken ni Dahl. "Nasayaat ti kasasaadna?"
  
  "Iti agdama." Nupay medio natangken ken nasakit ti langana. Ikagkagumaanna ti amin a kabaelanna nga agtalinaed a naan-anay a natalna."
  
  Nagbaliwbaliw ti rikna ti foreboding iti tian ni Drake. "Ket apay a kastoy?"
  
  "Tapno, siempre, saan a madadael ti motion sensor."
  
  Diosko, napanunot ni Drake. "Sika a bastardo. Ingalutmo kadi iti bomba?"
  
  "Isu ti bomba, gayyemko."
  
  "Sadino ti ayanna?"
  
  "Madanontayo sadiay. Ngem gapu ta tagtagiragsakenyo ken dagiti gagayyemyo ti nasayaat a panagtaray, ken yantangay nabarakayo metten, napanunotko no apay a dikay ikkan iti gundaway? Sapay koma ta magustuam dagiti burburtia."
  
  "Mauyong daytoy." Nauyongka, agay-ayamka iti adu a biag. Dagiti puzzle? Solbaren dayta para kaniak, asshole. Siasino ti agi-ihi iti bagim inton puorak?"
  
  Nagulimek ni Ramses iti apagbiit, kasla agpampanunot. "Isu a talaga a naiddep dagiti guantes. Nasayaat daytoy. Talaga nga adda lugar a papanak, tabunuak kadagiti gimong, tapno maimpluensiaak dagiti nasion. Isu a dumngegka-"
  
  "Talaga a namnamaek nga addaka sadiay nga agur-uray," insinga ni Drake, a napardas a nagkalap "Inton makadanonkami sadiay."
  
  "Daksanggasat ta saan." Ditoy nga agpakadakami. Kas ammom la ketdi, us-usarenka tapno makalisiak. Isu a kas kunayo a tattao - agyamankami iti daytoy."
  
  "Ugh-"
  
  "Wen Wen." Fuck me, dagiti dadakkelko ken amin a kakabsatko. Ngem sika ken daytoy a siudad ti agtungpal a ma-screw. Ket siak, nga agtultuloy. Isu nga agbalin itan nga isyu ti panawen. Nakasaganaka kadi nga agpalimos iti gundawaymo, bassit nga Ingles?"
  
  Nasarakan ni Drake ti kinapropesionalna nga ammona a daytoy laeng ti pagpilianda. "Ibagam kaniak".
  
  "Ti antiseptikok dalusanna ti lubong iti impeksion iti Laud. Manipud kabakiran agingga iti kabakiran, paset daytoy ti suelo ti canopy. Dayta laeng ".
  
  Nagngirsi ni Drake. "Ket isu amin?"
  
  "Wen, ket gapu ta amin nga aramidem iti makunkuna a sibilisado a lubong ket marukod iti minuto, oras, i-set-ko ti timer iti innem a pulo a minuto. Napintas, nalatak a nagtimbukel a numero para kenka."
  
  "Kasano nga i-disarmtayo daytoy?" Ninamnama ni Drake a saan a dinakamat ni Marsh dagiti deactivation code.
  
  "Ay damn, dimo ammo? Kalpasanna laglagipem laeng daytoy - ti nuklear a bomba, nangruna ti maleta a nuklear a bomba, ket eksakto ken naan-anay a natimbeng a mekanismo. Amin ket miniaturized ken ad-adda nga eksakto, kas siguradoak nga apresiarenyo. Kasapulan daytoy... kinasopistikado."
  
  "Sopistikado?"
  
  "Ti kinasopistikado. Buyaen daytoy".
  
  Babaen kadagitoy a sasao, insina ni Ramses ti awag, a nangpanaw iti linya a natay. Nagdardaras ni Drake nga agsubli iti opisina ket impukkawna ti intero nga estasion nga agsardeng. Dagiti sasaona, ti tono ti timekna, ti nangiturong kenkuana kadagiti ulo, mata ken bagi. Naikabil dagiti telepono kadagiti stand, saan a naikankano dagiti awag, ken naisardeng dagiti saritaan.
  
  Kinita ni Moore ti rupa ni Drakes, sa kinunana, "Iddepen dagiti teleponom."
  
  "Adda kaniak," impukkaw ni Drake. "Ngem masapul nga adda kaipapanantayo..." Inulit-ulitna ti burburtia iti sao por sao. "Agdardaraska," kinunana. "Innem a pulo a minuto ti inted ni Ramses kadakami."
  
  Nagsanud ni Moore iti narangrangkis a balkonahe, a nakikadua da Kinimaka ken Yorgi. Nagturong ti amin a dadduma a nangsango kenkuana. Idi nangrugin a dumteng dagiti sasaona kadagiti tattao, nangrugida nga agpukkaw.
  
  "Bueno, ti antiseptiko ket bomba. Nabatad dayta ".
  
  "Ket panggepna a pabettak," adda inyarasaas. "Saan a bluff dayta."
  
  "Manipud kabakiran agingga iti kabakiran?" kinuna ni Mai. "Saan ko a maawatan".
  
  Inbalkot ni Drake iti ulona. "Daytoy ket mensahe para kadakami," kinunana. "Nangrugi amin dayta iti kabakiran ti Amazon. Immuna a nakitami isuna iti merkado. Ngem diak maawatan no kasano ti panagandar dayta para iti New York."
  
  "Ngem sabali?" kinuna ni Smith. "Paset ti suelo iti sirok ti canopy? Saan ko-"
  
  "Daytoy ti sabali pay a reperensia ti kabakiran," impukkaw ni Moore. "Saan kadi a canopy ti kunada a solido a kalub ti kayo? Naabbungotan ti suelo iti underbrush."
  
  Addan ni Drake. "Pudno daytoy." Ngem no awatem daytoy, ngarud ibagana kadakami a nailemmeng ti bomba iti kabakiran. Idiay New York," Nagkidem. "Awan ti kaipapanan."
  
  Nagturay ti kinaulimek iti estasion, ti kita ti kinaulimek a mabalin a mangpabutngan iti maysa a tao agingga nga awan ti maaramidanna wenno mangkuryente agingga iti punto a naraniag.
  
  Saan pay a pulos a naing-inget a naammuan ni Drake ti panaglabas ti panawen, a tunggal segundo ket napno iti gasat a panaguni ti kampana ti Doomsday.
  
  "Ngem talaga nga adda kabakiran ti New York," kinuna ni Moore kamaudiananna. "Iti Central Park Zoo. Bassit dayta, maawagan iti "Tropical Zone," ngem mini version dayta ti pudno a banag."
  
  "Iti sirok ti canopy?" Pinilit ni Dahl.
  
  "Wen, adda dagiti kayo sadiay."
  
  Nagduadua ni Drake iti sabali pay a segundo, a nasaem nga ammona nga uray daytoy ket mabalin a makapukaw iti adu a biagda. "Adda pay kadi? Adda pay kadi sabali a singasing?
  
  Ti laeng kinaulimek ken blangko a panagkita ti nangkablaaw iti saludsodna.
  
  "No kasta, sumrektayo amin," kinunana. "Awan ti kompromiso. Awan ti angaw. Panawenen tapno pagpatinggaen daytoy mitiko a bastardo. Kas met laeng iti inaramidmi idi napan a gundaway."
  
  Nagdardaras da Kinimaka ken Yorgi a napan iti agdan.
  
  Indauluan ni Drake ti intero a team kadagiti napno iti buteng a kalsada ti New York.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET INNEM
  
  
  Iti panangsurotda kadagiti instruksion ni Moore, sinayang ti sangapulo-tao a grupo ti ad-adda pay a napateg a minuto babaen ti panagbalinda nga eskinita tapno mangimandar iti dua a kotse ti polis. Naaramiden ti awag idi nakadanonda sadiay, ket agur-uray dagiti polis, a mangrugin nga agbunga ti panagreggetda a mangdalus kadagiti kalsada. Nagtugaw ni Smith iti maysa a pilid, ni Dahl iti sabali, inlukat dagiti kotse ti sirena ken agkir-in a silawda ket nagdardarasda a naglikmut iti suli ti 3rd Avenue, a mangpuor iti goma, a diretso iti zoo. Nagdardaras dagiti pasdek ken mabutbuteng a rupa iti uppat a pulo, kalpasanna limapulo a milia iti kada oras. Inwaras ni Smith ti nabaybay-an a taksi iti maysa a bangir, a dinanogna ti sango dayta, a nangipatulod a diretso. Maymaysa laeng ti kordon dagiti polis iti dalanda, ket nakaawatdan iti bilin a palubosanda ida a lumasat. Nagtarayda iti nadarasudos a naikkat a nagsangaan, nga umas-asideg iti innem a pulo.
  
  Dandani saan nga inkankano ni Drake ti baro nga awag iti selponna, ta impagarupna a mabalin a ni Ramses ti umawag manen tapno ag-gloat. Ngem kalpasanna napanunotna: uray daytoy mabalin a mangted kadatayo iti sumagmamano a pagilasinan.
  
  "Ania?" - nagtaul iti apagbiit.
  
  "Ni Drake? Daytoy ni Presidente Coburn. Adda kadi maysa a minutom?"
  
  Naglugan ti Yorkshireman gapu iti pannakaklaatna, sa sinukimatna ti GPS-na. "Uppat a minuto, sir."
  
  "Kalpasanna, dumngegka. Ammok a diak kasapulan nga ibaga kadakayo no kasano ti kinadakes dagiti bambanag no mapalubosan a bumtak daytoy a bomba. Di maliklikan ti panagibales. Ket ditay pay ammo ti pudno a nasionalidad wenno napolitikaan a panagannayas daytoy a karakter a ni Ramses. Maysa kadagiti dakkel a parikut a tumaud ket ti sabali pay a karakter - ni Alligator - ket namin-uppat a simmarungkar idiay Russia ita a tawen."
  
  Nagbalin a darat ti ngiwat ni Drake. "Russia?"
  
  "Wen. Saan a desidido daytoy, ngem..."
  
  Ammo ni Drake ti eksakto a kaipapanan dayta a panagsardeng. Awan koma ti makaikeddeng iti lubong a manipulado dagiti news channel ken social media. "No rummuar daytoy nga impormasion-"
  
  "Wen. Kitaenmi ti high level event."
  
  Siempre, dina kayat a maammuan ni Drake no ania ti kaipapanan dayta. Ammona nga adda dagiti tattao iti nalawlawa a lubong iti agdama, nabileg unay a tattao, nga addaan kadagiti pamay-an a makalasat iti nuklear a gubat, ket masansan a panunotenda no kasano dayta no makapagbiagda iti interamente a baro, dandani saan a mapagnaedan a lubong. Dadduma kadagitoy a tattao ti dati a lider.
  
  "Defuse-em ti bomba no kasapulan, Drake. Naibaga kaniak nga addan ti NEST, ngem sumangpet kalpasanmo. Kas kadagiti dadduma. Amin. Daytoy ti baro a kasipngetan nga orastayo."
  
  "Isardengtayo daytoy, sir. Agbiagto daytoy a siudad tapno makita inton bigat."
  
  Idi nagpatingga ti tawag ni Drake, inkabil ni Alicia ti imana iti abagana. "Gapuna," kinunana. "Idi kuna ni Moore a Rainforest ken mini rainforest, kayatna kadi a sawen nga addanto met uleg sadiay?"
  
  Inabbong ni Drake ti imana iti imana. "Kanayon nga adda dagiti uleg, Alicia."
  
  Nagsarua ni Mai. "Dakdakkel ti dadduma ngem ti dadduma."
  
  Inturong ni Smith ti luganda iti aglawlaw ti trapiko, linabsanna ti agsilsilnag nga ambulansia a silulukat dagiti ridawna ken dagiti paramediko nga agtartrabaho kadagiti tattao a nairaman iti pasamak, ket namimpinsan manen nga inkabilna ti sakana iti pedal ti gas.
  
  "Nasarakam kadi ti sapsapulem, Mai?" naurnos ken nadayaw ti kinuna ni Alicia. "Kaano a pinanawam ti team?"
  
  Nabayagen a napasamak amin dayta, ngem nalawag a nalagip ni Drake ti ipapanaw ni Mai Kitano, a napno ti ulona iti pannakabasol gapu kadagiti ipapatay a dina inggagara. Manipud iti dayta maysa a pasamak bayat ti panagbirokna kadagiti dadakkelna -ti pannakapapatay ti maysa a yakuza money launderer -adu ti nagbalbaliwan.
  
  "Natalged itan dagiti dadakkelko," kinuna ni Mai. "Kas ken ni Grace. Inabakko ti puli. Chica nga. Ited. Adu ti nasarakak a sapsapulek."
  
  "Apay ngarud a nagsublika?"
  
  Nasarakan ni Drake a sititibker ti pannakaidekket dagiti matana iti kalsada ken naipit dagiti lapayagna iti tugaw iti likudan. Naisangsangayan dayta a tiempo a pagsaritaan dagiti pagbanagan ken karit dagiti pangngeddeng, ngem medio gagangay dayta ken ni Alicia, ket mabalin a dayta ti maudi a gundawayda a mangilinteg kadagiti bambanag.
  
  "Apay a nagsubliak?" - Ania? - Mabalin nga inulit a blithely. "Gapu ta maseknanak. Maseknanak iti daytoy a team."
  
  Nagsippayot ni Alicia. "Nasayaat a sungbat." Daytoy laeng ti rason?"
  
  "Saludsodem no agsubliak para ken ni Drake. No koma laeng ninamnamak a mangbangonkayo a dua iti sumagmamano a baro a pannakaawat. No napanunotko koma iti uray maysa laeng a segundo nga immakar koma. Uray no mabalinna nga ikkannak iti maikadua a gundaway. Bueno, simple ti sungbat - diak ammo."
  
  "Maikatlo a gundaway," intudo ni Alicia. "No maag a mangisubli kenka, daytoy ti maikatlo a gundawaymo."
  
  Nakita ni Drake nga umas-asideg ti pagserkan ti zoo ket nariknana ti dumakdakkel a tension iti tugaw iti likudan, dagiti natadem ken di mapagtalkan nga emosion a nagraira iti unegna. Para amin kadagitoy kasapulanda ti maysa a siled, nasaysayaat no addaan iti nalukneng nga upholstery.
  
  "Balutenyo, kakabsat," kinunana. "Addakami ditoy".
  
  "Saan pay a naaramid, Sprite. Baro a modelo daytoy nga Alicia. Inkeddengna a saanen nga agtaray nga agturong iti ilelennek ti init. Ita agtaktakderkami, agsursurokami ken malasatmi daytoy."
  
  "Makitak ken dayawek," kinuna ni Mai. "Magustuak unay ti baro a sika, Alicia, iti laksid ti mabalin a pampanunotem."
  
  Nagsubli ni Drake, a napno iti panagraem iti tunggal maysa ken naan-anay a nariribuk no kasano a mabalin nga agay-ayam daytoy nga eksena kamaudiananna. Ngem panawenen tapno ikabil amin ita, ikabil iti estante, gapu ta napartak nga umas-asidegdan iti sabali nga Armagedon, soldado, mangisalakan ken bannuar agingga iti mismo a panungpalan.
  
  Ket no agbuybuyada, nalabit agay-ayamda iti chess, uray ti Dios ken ti Diablo mapukawda ti angesda.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET PITO
  
  
  Inkidem ni Smith dagiti gomana iti maudi a panaglikosna ket kalpasanna, innalana ti pedal ti preno babaen ti nadagsen a sakana. Linuktan ni Drake ti ridaw sakbay a nagsardeng ti lugan ket in-swingna dagiti sakana a rimmuar. Nakaruaren ni Mai iti likud a ridaw, maysa nga addang iti likudan ni Alicia. Nagtung-ed ni Smith kadagiti agur-uray a polis.
  
  "Masapul kano nga ammuen ti kapartakan a dalan nga agturong iti Tropical Zone?" sinaludsod ti maysa kadagiti polis. "Ala, surotem daytoy a dana a diretso nga agpababa." Intudona. "Addanto iti kannigid."
  
  "Aagyaman". Innala ni Smith ti guide map ket impakitana kadagiti dadduma. Nagtaray ni Dahl nga immasideg iti maysa a jog.
  
  "Nakasagana kamin?"
  
  "Ti wagas a mabalintayo nga agbalin," kinuna ni Alicia. "O kitaem," intudona ti mapa. "Awaganda ti gift shop iti lugar a zoo."
  
  "No kasta, intayo."
  
  Simrek ni Drake iti zoo a nakaro ti riknana, a namnamaenna ti kadaksan ken ammona nga adda nasurok a maysa a naalas a trick ni Ramses iti manggasna nga awan pakainaiganna kenkuana. Nagsaknap ken naingpis ti grupo, a sigud a naparpartak ti panaggarawda ngem iti rumbeng nga aramidenda ken awan ti maiparbeng a panagannad, ngem ammoda a tunggal segundo a lumabas ket baro a death knell. Impatension ni Drake dagiti karatula ket di nagbayag nakitana ti Tropical Zone iti sanguanan. Bayat nga umas-asidegda, nangrugin nga aggaraw ti buya ti aglawlawda.
  
  Walo a tattao ti nagdardaras a rimmuar iti naglemmeng, a nangguyod kadagiti kutsilio bayat a nabilinda a pagbalinenda a nasaem ken nadara unay ti maudi a pannakidangadang dagiti manangispal. Nag-dove ni Drake iti sirok ti swing ket inwarasna ti makinkukua iti dayta iti rabaw ti bukotna, sa sinabatna ti sumaganad nga atake a head-on. Dimtengen da Bo ken May, kasapulan ita ti kinalaingda iti pannakidangadang.
  
  Amin dagiti walo a manangraut ket nakasuot iti body armor ken maskara, ket nakirangetda a kas iti kinalaing a ninamnama ni Drake. Saan a pulos a nagpili ni Ramses manipud iti baba ti bunton. Napardas ni Mai ti napartak a jab, pinadasna a buraken ti takiagna, ngem nasarakan a nabalitokan dayta, a naipuruak ti bukodna a balanse. Ti simmaruno a danog ket nakalibas iti abagana, a naagsep iti bukodna a vest, ngem nangted kenkuana iti apagbiit a panagsardeng. Nagna ni Beau iti tengngada amin, maysa a pudno nga anniniwan ni patay. Nagsanud wenno naglugan dagiti lehionario ni Ramses iti sikigan tapno maliklikanda ti Pranses.
  
  Nagsanud ni Drake iti bangen, nga intag-ayna dagiti imana. Nagpitik ti alad iti likudanna bayat ti panangsipa ti kalabanna babaen ti dua a sakana manipud iti daga. Agpada a naglugan dagiti lallaki iti sabali a dalan, a nagrigrigat bayat ti panagtulidda. Ti Ingles ket nangkabil iti dakulap kalpasan ti dakulap iti ulo ti lehionario, ngem nagballigi laeng a nangdungpar iti ima a naipangato iti depensa. Inngatona ti bagina iti kayatna, timmakder a nagparintumeng, sa inwarasna ti dakulapna. Nagdisso ti kutsilio ket tinukkolna dagiti gurongna, nasakit latta iti laksid dagiti depensana. Nadoble ni Drake ti panangrautna.
  
  Kimmaro ti nasinged a panaglalaban iti pagserkan ti Tropical Zone. Nasarakan da May ken Bo ti rupa dagiti kalabanda. Nagwarsi ti dara iti intero a grupo. Natnag dagiti lehionario gapu iti naburak a saka ken pannakakugtar, ket ti kangrunaan a nakabasol ket ni Mano Kinimaka. Ti nagdadakkel a Hawaiian ti nangrumek kadagiti nangraut kenkuana babaen ti bulldozer, a kasla padpadasenna a karkariten a mismo dagiti dalluyon, buraken ida. No adda lehionario a nagtakder iti dalanna, awan asi a nangkabil ni Kinimaka, maysa a nalablabes ngem tao a midfielder, maysa a di madadael nga arado. Naan-anay a di umiso ti dalanna, isu nga agpada nga adda da Alicia ken Smith nga ag-diving manipud iti dalanna. Nagdisso dagiti lehionario iti sibayda, nga agngaretnget, ngem nalaka laeng a malpasda.
  
  Nagsinnukat ni Dahl kadagiti danog manipud ima agingga iti ima buyogen ti sumagmamano a kinalaing. Napigsa ken napartak ti pannakasaplit dagiti kutsilio, umuna a nababa, kalpasanna nangato, kalpasanna agingga iti barukong ken rupa; ti Sueko linapdanna amin ida babaen kadagiti kasla kimat a reflex ken narigat a nagun-odna a kinalaing. Saan a simmuko ti kalabanna, klinikal ti panagpabuyana, a dagus a nariknana a nagun-odna ti kapadana ken kasapulanna ti mangaramid iti panagbalbaliw.
  
  Immadayo ni Dahl bayat nga inusar ti lehionario dagiti sakana ken sikona kas panagtultuloy dagiti panangraut babaen ti kutsilio. Ti umuna a siko ti nangdungpar kenkuana iti templo, a nangparang-ay iti pannakaammona ken timmulong kenkuana a mangpadpadaan iti nakaad-adu a panangraut. Natnag iti maysa a tulang, a nangdungpar iti sirok ti kilikilina a direkta iti abut ken nerve cluster sadiay, a nakaigapuan ti panangitumba ti lehionario iti tademna gapu iti panagsagaba. Nupay kasta, iti kamaudiananna, ti mannakigubat a Kinimaka ti nangtumba iti mannakigubat, a nadalus a nangkarga kadagiti piskel, nangburak kadagiti tulang ken nangpisang kadagiti tendon. Nangisit dagiti sugat ni Mano iti panga ken tulang ti pingpingna ken nagna a nakakullayaw, ngem awan ti makalapped kenkuana. Impagarup ni Dahl a maidungparna iti sikigan ti pasdek a kas iti Hawaiian Hulk no nakaserra ti ridaw.
  
  Nalaklaka ni Kenzi ti agtaytayab kadagiti igid ti laban, a dadaelenna ti siasinoman a kabaelanna ken insennaayna ti kinapudno nga awan pay laeng ti katana. Ammo ni Dahl nga addaan iti nasursurona nga espesial a paglaingan ken mabalinna a rauten ti agsasaruno a lehionario, a patayenna ti tunggal maysa babaen ti maysa a danog, a mangispal iti napateg a tiempo ti team. Ngem dandanin malpas ti aldaw.
  
  No kasta.
  
  Nasarakan ni Drake ti Flurry fist-na a mang-deflect iti danog. Natinnag iti sikiganna ta natiliwan ti maysa a legionario ti pulsotna ket binaliktadna. Naballikug ti ut-ot ti langana. Nagtulid nga addaan iti abnormal a panagkiling, inruarna ti presion ket nasarakan ti bagina a rupanrupa iti kalabanna.
  
  "Apay?" sinaludsodna.
  
  "Ditoy laeng ta pabannayatennaka," inisem ti lehionario. "Tick tock. Tick tock."
  
  Napigsa ti panangiduron ni Drake, ita ket nakatakder. "Matayka met."
  
  "Mataytayo amin, maag."
  
  Gapu ta naipasango iti kasta a kinapanatiko, dinanog ni Drake nga awan asi, a nangburak iti agong ken panga ti lalaki, kasta met dagiti gurongna. Ammo dagitoy a tattao ti eksakto nga ar-aramidenda, ket kaskasdi nga intultuloyda ti nakiranget. Awan uray maysa a lalaki kadakuada ti maikari iti sabali a panagsennaay.
  
  Nagngangabit ti legionario nga inturongna ti kutsiliona ken ni Drake. Natiliw ti Yorkshireman, binaliktadna sa binaliktadna tapno ti tadem ket simrek iti kalasag ti sabali a lalaki agingga iti iggemna. Sakbay a nadungpar ti bangkay ti ruot, nakikadua ni Drake iti kangrunaan a laban.
  
  Karkarna ken nauyong a laban dayta. Puyot kalpasan ti danog ken depensa kalpasan ti depensa, awan patinggana a panagrikus iti posision. Napunas ti dara kadagiti mata, naikkat dagiti siko ken gurong iti tengnga ti laban, ket uray ti maysa a nalukneng nga abaga ket naisubli iti lugarna gapu iti bukod a dagsen ni Smith. Raw dayta, kas iti pudno a pannakagun-odna.
  
  Ket kalpasanna, linikmut ni Kinimaka amin dayta, a nangkabil, nagdardaras a simrek, nangdadael iti sadinoman a mabalinna. Di kumurang a tallo kadagiti natnag, naburak a lehionario ti ar-aramidenna. Dua pay ti inruar ni Beau, ket kalpasanna nagtitinnulong da May ken Alicia tapno malpasda ti maudi. Bayat ti pannakatnagna, nagsangoda, a naipangato dagiti dakulapda, ti pungtot ti pannakigubat ken panaggartem iti dara ket agsilsilnag iti nagbaetanda, nga agkir-in a kasla laser kadagiti matada, ngem ni Beau ti nangisina kadakuada.
  
  "Bomba," kinunana.
  
  Ket kalpasanna, kellaat a nagturong amin a rupa ken ni Drake.
  
  "Kasano kabayag ti nabatitayo?" sinaludsod ni Dahl.
  
  Saan pay ketdi nga ammo ni Drake. Ti gubat inikkatna amin a nabati a konsentrasion kaniak. Ita, timmaliaw iti baba, a mabuteng iti makitana, insublina ti manggasna ket kinitana ti relona.
  
  "Ditay pay nakita ti bomba," kinuna ni Kensi.
  
  "Sangapulo ket lima a minuto," kinuna ni Drake.
  
  Ket kalpasanna, naguni dagiti paltog.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET WALO
  
  
  Narikna ni Kensi ti impakto a kasla panagbettak ti missile. Intukkolna manipud kadagiti sakana, dinanogna iti barana, ket apagbiit nga innalana ti amin a puot manipud iti panunotna. Nakita ni Drake ti pannakadungpar ti bala ket natnag iti turodna, a nanglapped iti di maliklikan a pannakatnagna. Dina pulos nakita nga umay daytoy, ngem awan met ti sabali. Nag-hit met ni Smith. Naimbag laengen ta agpada a nadungpar dagiti bala dagiti vest.
  
  Ni Thorsten Dahl ti kapartakan a nagtignay, nga adda pay laeng dagiti sasao a "sangapulo ket lima a minuto" a mangbomba iti utekna. Bayat a timmakder ti dua a lehionario manipud iti daga, napartak ti panagputok dagiti bala, ket ita, buyogen ti nasaysayaat a panggep, rinautna ida, a nakaunnat dagiti takiagna, nga agngarngaretnget a kasla tren a mangaw-awit kadagiti napukaw a kararua manipud iti nabasa iti dara a kaadalem ti Impierno . Nagduaduada gapu iti pannakaklaatda, ket kalpasanna, kinabil ida ti Sueko, saggaysa iti tunggal ima, ket insublina ida a dua iti diding ti kayo a kubo.
  
  Nagsina ti estruktura iti aglawlaw dagiti tattao, a naburak dagiti tabla a kayo, nagpisi ken nagtupak iti angin. Natnag dagiti lallaki iti likudda iti nagbaetan ti linaonna, a napaneknekan a makagunggona unay iti nauyong a Sueko.
  
  Maysa dayta a work shed, lugar a napno kadagiti ramit. Bayat nga ikagkagumaan dagiti lehionario nga itag-ay dagiti armasda, ti maysa ket agsennaay ken ti sabali ket mangitupra kadagiti ngipenna, nangitag-ay ni Dahl iti nasayaat ti pannakasanayna a martilio. Nakita dagiti natnag a tattao nga isu ket rumrummuar iti suli dagiti matada ket nagyelo, ti di panamati ti nangikkat kadakuada iti tured.
  
  Nagna ni Bo nga immasideg kenkuana ket nakitana ti reaksionda. "Ileppasmo dagitoy. Laglagipem no siasinoda."
  
  Nagsarimadeng met ni Kinimaka, katkatawaanna ti plot, a kasla kayatna a lapdan ida nga agbalin a tapok. "Pinaputokanda ni Kensi. Ket ni Smith."
  
  "Ammok," kinuna ni Dahl a nangibelleng iti sledgehammer ket nagsandig iti iggemna. "Ammok dayta".
  
  Agpada nga innala dagiti lallaki ti panagsardeng kas pagilasinan ti kinakapuy ket inyawatda dagiti armasda. Nagtayab ni Dahl iti tangatang bayat nga aggigiddan nga intag-ayna ti sledgehammer, ket imbabana dayta bayat ti panagbaba ti bagina. Maysa a danog ti nangdungpar iti lehionario iti tengnga ti mugingna, ket adda pay nabati a pigsa ken kinalaingna a mangiturong, mangitag-ay iti shaft ken mangrumek iti templo ti sabali a lalaki. Idi malpasna, timmakder a nagparintumeng, a nagkidem kadagiti ngipenna, ket inwarasna ti martilio iti rabaw ti abagana.
  
  Kalpasanna, nagtugaw ti sabali a lehionario, nga agsennaay, agkullayaw ti ulona iti maysa a sikigan a kasla agsagsagaba, ken pinidutna ti pistola nga iggemna kadagiti agkigtot nga imana. Iti dayta a paset ti segundo, naparpartak ti reaksion ni Kensi ngem iti asinoman ket inkabilna ti bagina iti dakkel a personal a peggad. Saan a nagsardeng, inyugyogna dagiti dati a sugatna, linapdanna ti puntiria ti lalaki, sa inlungsotna. Ti pistola nga iggemna iti imana ket nailansa a kasla ladrilio, ungto ti murdongna, agingga a nadungparna iti tengnga ti rupana. Pinaputokanna, a natnag nga agpaatras, ti bala ket limmasat iti rabaw ti ulona. Apaman a nakadanon kenkuana, innala ni Kenzi ti armasna, ngem saan a sakbay nga inuksobna dayta iti barukongna.
  
  "Kasano kabayag?" Nakaro ti panaganges ni Dahl, nga agdardaras nga agturong iti ridaw nga agturong iti Tropical Zone.
  
  Nagdardaras a limmabas ni Drake.
  
  "Pito a minuto."
  
  Saan nga umdas daytoy a mangdisarma kadagiti di pamiliar a nuklear nga igam.
  
  
  KAPITULO TALLOPULO KET SIAM
  
  
  Innem a minuto.
  
  Nagdardaras ni Drake a simrek iti Tropical Zone, nga agpukpukkaw agingga a nagsakit ti karabukobna, a desperado a mangpadpadas a mangbirok iti bomba. Ti nababa nga ikkis nga isu ti sungbat ket saan a naggapu ken Hayden, ngem sinurotna dayta agingga a kabaelanna. Nagbukbok dagiti urat iti intero a mugingna. Nagkidem dagiti imana a nagbalin a dakulap gapu iti tension. Bayat a simrek ti intero a grupo iti pasdek, a nakasango kadagiti agsikkosikko a kayo a pagnaan ken naparabawan iti kayo a pagnanaedan, nagsaknapda tapno gundawayanda ti bilangda.
  
  "Takki!" Agsangsangit ni Kinimaka, dandani dadaelen ti stress ita. "Hayden!"
  
  Sabali manen a nalamuyot nga ikkis. Intag-ay ni Drake dagiti imana gapu iti nakaro a pannakaupay, a dina maikeddeng ti eksakto a lokasionna. Naglabas ti sumagmamano a segundo. Maysa a naraniag ti kolorna a panniki ti nangraut kadakuada, a nakaigapuan ti panagatras ni Alicia iti maysa nga addang. Saan a maitured ni Drake ti nangkita manen iti relona.
  
  Lima a minuto.
  
  Agsilnag itan ti White House iti kasta unay a panagdanag nga uray la maugasan dayta iti mismo a Capitol Hill. Ti umas-asideg a NEST team, bomb squad, polis, ahente ken bombero a makaammo ket agtarayda agingga a makaruar dagiti sakada wenno agrukob, nga ag-scan iti langit ken agkararag para iti biagda. No adda koma napakaammuan a lider ti lubong, nakatakderda met koma, a mangmatmatmat kadagiti reloda ken mangisagana iti sumagmamano a singasing.
  
  Ti lubong ti nangtengngel iti pannakabalin.
  
  Nagkidem ni Drake gapu iti pannakabang-arna idi nangngegna ti ikkis ni Mai, sa sumagmamano pay a segundo ti panangbirokna iti nagtaudanna. Nagtitipon ti team kas maymaysa, ngem ti natakuatanda ket nalablabes ngem ti ninamnamada. Nagtakder ni Yorgi iti likudanna iti abay ni Lauren; Pinadas da Bo ken Kenzi a panunoten dayta manipud iti adayo, bayat a ti dadduma pay a kameng ti team ket nagrukob wenno nagkarayamda iti abay ti masa.
  
  Nagkidem dagiti mata ni Drake. Ti immuna a nakitana ket ti bangkay ti maysa a lamolamo a babai, a nabalkot iti duct tape ken asul nga alambre, a nakaidda a naiwaras iti agarup dua a metro manipud iti daga. Nariribuk pay laeng, nakitana nga iti sirok dagiti suela ti sakana adda sabali pay a paris a sakana a kukua ti maysa a lalaki, no tingitingen dagiti dutdot a saka a naikapet kadagita.
  
  Ni Hayden ti bomba, kinuna ni Ramses kenkuana.
  
  Ngem... ania ngata...
  
  Iti sirok ti lamolamo a lalaki nakitana itan dagiti botas a nabigbigna. Kasla adda ni Hayden iti baba ti bunton.
  
  Kalpasanna, sadino ngata ti ayan ti nuklear a bomba?
  
  Timmangad ni Alicia manipud iti tugawna iti abay ti di am-ammo a babai. "Dumngegka a naimbag." Kuna ni Zoey a ti bomba ket naseguro iti sidong ni Hayden, iti baba daytoy a feature. Isu ket armado, addaan iti medio mapagtalkan a motion sensor ken masalakniban babaen ti backpack. Dagiti alambre a nabalkot iti bagida ket naikapet iti nadara a gatilio." Inkidemna ti ulona. "Awan ti makitak a pagruaran. Panawenen para iti sumagmamano a naraniag nga ideya, guys."
  
  Minatmatan ni Drake dagiti bangkay, awan patinggana a tugot dagiti alambre, isu met laeng ti asul a kolor. Ti umuna a reaksionna ket ti umanamong.
  
  "Adda kadi agruprupsa a balabala?" sinaludsod ni Kinimaka.
  
  "Ti kasayaatan a pattapattak ket "saan,"" kinuna ni Dahl , ken boom."
  
  "Saanmo nga ibaga dayta". Nagkidem ni Alicia.
  
  Nagparintumeng ni Drake iti asideg ti impagarupna nga ayan ti ulo ni Hayden. "Kalpasanna, babaen ti isu met laeng a prinsipio, medio nalukay koma ti motion detector. Manen, tapno mapalubosan nga aggaraw bassit dagiti balud."
  
  "Wen".
  
  Nagsakit ti ulona gapu iti stress overload. "Adda dagiti deactivation code-mi," kinunana.
  
  "A mabalin a peke pay laeng. Ket tapno nakarkaro pay ti kasasaad, masapul nga iserrekmi dagitoy iti keypad a naikapet iti gatilio iti sidong ni Hayden."
  
  "Nasaysayaat nga agdardaraskayo," naulimek a kinuna ni Kensi. "Adda pay tallo a minuto a nabatitayo."
  
  Sipupungtot nga inkuskusen ni Drake ti ulona. Saan nga ita ti tiempo a manglinglingay kadagiti panagduadua. Nagsinnukat iti panagkitana ken ni Dahl.
  
  Ania ti sumaruno, gayyemko? Dimtengtayo kadin kamaudiananna iti ungto ti kalsada?
  
  Nagsao ni Julian Marsh. "Nakitak nga inarmasda," kinunana. "Mabalinko a defuse dayta. Saan koma a pulos a napasamak daytoy. Kuarta ti kakaisuna a kalat... Saan a daytoy a crap maipapan iti ipapatay ti minilion, ti panungpalan ti lubong."
  
  "Ammo ni Webb," kinuna ni Lauren. "Ti boss-mo. Ammona iti amin a tiempo."
  
  Nagsarua laeng ni Marsh. "Iruarnak laeng ditoy."
  
  Saan a nagkuti ni Drake. Tapno masarakanda ti bomba, masapul a baliktadenda ti bunton ti tao. Awan ti tiempoda a mangputed iti amin a tape. Ngem kanayon nga adda naparpartak a pamay-an tapno ma-defuse ti bomba. Saanda nga impabuya dayta iti TV ta dandani saan a maibagay iti edge-of-view viewing.
  
  Saanmo a pinuted ti alambre. Inruarmo laeng amin dagitoy.
  
  Ngem narisgo dayta a kas iti panangputed iti di umiso nga alambre. Nagparintumeng agingga a naipada dagiti matana ken ni Marsh.
  
  "Julian." Kayatmo kadi ti matay?"
  
  "Saan!"
  
  "Awan ti makitak a sabali a wagas," inangesna. "Kakabsat, iyakartayo ida."
  
  Iti panangidaulona iti team, in-inut, inggagarana, a binaliktadna ti bunton dagiti bangkay agingga a naipangato ti tian ni Hayden manipud iti suelo ket natakuatan ti maysa a backpack. Nalibas dagiti unnoy da Zoey, Marsh, ken uray ni Hayden bayat ti panagtulidda amin iti sikiganda, ket indagadag ni Kinimaka kadakuada amin nga agtalinaedda a natalna. Iti laksid ti kuna ni Zoe, awan ti makaammo no kasano ti aktual a sensitibo ti motion detector, nupay kasla nalawag a no kasta ti kabayag ti panagtarayna, saan a naikabil dayta iti aniaman nga asideg iti maysa a gatilio. Kinapudnona, masapul a maiprograma dayta a dandani di makastrek tapno masigurado ti isasangpet ni Drake sakbay a bumtak.
  
  Masapul a maidiskonekta dagiti alambre iti bagi ni Marsh ken maikkat kadagiti saka ni Zoe, maysa a nariribuk a trabaho a dandani di nadlaw ti team. Nalaka a rimmuar dagiti nabalkot iti bagi ni Hayden ta addada iti dalan ti kawesna. Ita, agtulnog kadagiti instruksion ken tengtenglen pay laeng ti duct tape, intag-ay ni Marsh dagiti takiagna isu a nabalkotda iti makannawan a sikigan ni Hayden ket naglugan iti rabaw ti backpack. Inkugtar ti Pythian dagiti ramayna.
  
  "Pin ken dagum."
  
  Inkabil ni Mai dagiti imana iti backpack-na, iti rabaw ti nuklear a bomba. Buyogen dagiti nasigo a ramay inukradna dagiti buckles ket insublina ti makinngato a flap. Kalpasanna, babaen ti dakkel ken nasigo a pigsana, iniggamanna dagiti pingir ti backpack ket inguyodna a diretso ti bomba, agraman ti metal a casing-na.
  
  Maysa a nangisit a shell ti nanglikmut kenkuana. Inwaras ni Mai ti backpack-na ket in-inut unay nga inturongna ti bomba, a nakaling-et bayat ti panaglabas dagiti segundo. Nagkir-in dagiti mata ni Hayden idi kitkitaenna ti bomba, ket sigud a nagparintumeng ni Kinimaka iti abayna, a mangipis-it iti imana.
  
  Nakita ti maysa a countdown panel, a naikapet babaen ti uppat a tornilio iti ruar ti bomba. Nagdudon dagiti asul nga alambre iti babana iti puso ti naan-anay a didigra. Minatmatan ni Marsh dagiti alambre, uppat kadagitoy ti nagsisilpo ken nagsisilpo.
  
  "Ikkatem ti panel. Masapul a kitaek no siasino ti siasino."
  
  Kinagat ni Drake ti dilana bayat ti panangsiputna iti relona.
  
  Segundo ti nabati.
  
  Limapulo ket siam, limapulo ket walo...
  
  Nagparintumeng ni Smith iti sibayda, ti soldado ket sigud a mangiguyod iti utility blade-na. Gapu ta innalana ti biag ti tunggal maysa iti bukodna nga ima, innalana ti responsabilidad a mangikkat kadagiti pagkurangan. Maysa a garaw, maysa a natangken a sinulid, maysa a kinakurang ti konsentrasion, ket masayangda ti panawen wenno mangpataudda iti nakaam-amak a panagbettak. Inkidem ni Drake dagiti matana iti apagbiit bayat ti panagtrabaho ti lalaki. Iti likudanna, nakaro ti panaganges ni Dal, ket uray ni Kensi ket nagkigtot.
  
  Bayat ti panagtrabaho ni Smith iti maudi a tornilio, kellaat a nagikkis ni Alicia. Nagpigerger ti sibubukel a grupo, naglugan ti pusoda iti ngiwatda.
  
  Natadem ti panagsubli ni Drake. "Ania daytoy?"
  
  "Uleg! Nakitak ti uleg! Dakkel a duyaw a bastardo dayta."
  
  Sipupungtot a nagngaretnget ni Smith bayat ti panangipangatona iti rekord ken siaannad nga inikkatna ti countdown panel babaen ti agkir-in a nalabaga a dial-na. "Ania nga alambre?"
  
  Tallopulo ket pito a segundo ti nabati kadakuada.
  
  Immasideg ni Marsh, nga in-scan dagiti matana ti narikut a narikut nga asul nga alambre, a mangsapsapul iti lugar a nalagipna a pananglukat ni Alligator iti alikamen.
  
  "Diak makita! Diak fucking makita!"
  
  "Dayta laeng," inwaras ni Drake. "Iruarko amin a waya!"
  
  "Saan," nadagsen ti panagdisso ni Dahl iti abayna. "No aramidem daytoy, bumtak daytoy a bomba."
  
  "No kasta, ania ti rumbeng nga aramidentayo, Torsten? Ania ti rumbeng nga aramidentayo?"
  
  Duapulo ket siam... duapulo ket walo... duapulo ket pito...
  
  
  KAPITULO UPATPULO A PULO
  
  
  Nagdardaras ti lagip ni Drake iti sango. Inggagara ni Ramses nga imbaga kenkuana a ni Hayden ti bomba. Ngem ania a talaga ti kayat a sawen dayta?
  
  Iti panagkitana ita, nakitana ti tallo a kawad a nabalkot iti dayta. Ania ti nangtignay iti dayta? Inruar ni Dahl ti maysa a papel iti bulsana.
  
  "Dagiti kodigo," kinunana. "Ita awanen ti sabali a dalan."
  
  "Bay-am a padasen manen ni Marsh. Naisangsangayan a dinakamat ni Ramses ni Hayden."
  
  "Agusarkami kadagiti kodigo."
  
  "Mabalin a damn fake dagitoy! Bukod a gatilio!"
  
  Sigud a kitkitaen ni March ti bangkay ni Hayden. Simmang-at ni Drake iti rabaw dayta ket naawisna ti atension ni Kinimaki. "Ibaliktadmo isuna."
  
  Timmulong ni Hayden agingga a kabaelanna, awan duadua nga agpukpukkaw dagiti piskel ken tendon gapu iti ut-ot, ngem awan ti mabang-aran dagitoy. Agtiktik ti relo. Dandanin malpas ti bomba. Ket naguray ti lubong.
  
  Nagsanud ni Marsh, sinurotna dagiti alambre iti aglawlaw ti bagina bayat nga intag-ay ni Drake ti maysa a takiagna, kalpasanna ti maysa a saka, ket kamaudiananna inukradna ti sinturonna a nagballasiwan ti dua a kawad. Idi makitana manen a lumabas iti luppona ti nagsikot a paris, intudona ni Kinimaka. "Kas iti daytoy".
  
  Agsagsagaba iti bang-ar nga ay-ayam ti Twister, nagbuya ni Hayden bayat a sinurot ni Marsh ti dalan ti tunggal alambre nga agsubli iti timer.
  
  "Sigurado," kinunana a nakaro ti panagkidemna, nakalukat ti maysa a matana, nakaserra ti sabali. "Daydiay adda iti kannawan."
  
  Sinirip ni Drake ti nuklear a portpolyo. Nakikadua ni Kensi kenkuana ken ni Dahl iti suelo iti abayna a mismo. "Tapno maputok daytoy a banag kasapulanna ti naisangsangayan a konfigurasion dagiti paset ken mekanismo. Dayta... kasta unay ti kinadelikadona. Talaga kadi nga agtalektayo iti tao a nangiyeg iti daytoy ditoy pagilian iti daytoy a punto?"
  
  Immanges ni Drake iti kauunegan iti biagna.
  
  "Awan ti pagpilian".
  
  Ginuyodna ti alambre.
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET MAYSA
  
  
  Napartak ti panagguyod ni Drake, ket napigis ti alambre manipud iti imana, a nangibutaktak iti gambang a murdong. Iti tadem ti kutsilio, nagsanud ti amin a presente tapno kitaenda ti panagbilang.
  
  Sangapulo ket dua... sangapulo ket maysa... sangapulo...
  
  "Armado pay laeng!" Agsangsangit ni Alicia.
  
  Natnag ni Drake iti likudanna, naalipunget, iggemna pay laeng ti alambre a kasla mabalinna pay ketdi a mangsindi iti kirmat ken dadaelenna ti bomba. "Daytoy... daytoy..."
  
  "Agtiktik pay laeng!" Agsangsangit ni Alicia.
  
  Naglapati ni Dahl, nga induronna ti Yorkshireman nga addaan iti palma iti mugingna. "Panagkunak," kinunana. "Magasattayo no adda tiempotayo ita."
  
  Walo...
  
  Nangrugin nga agsangit ni Zoe. Nagsangit ni Marsh, a nagpadispensar iti tunggal biddut a naaramidna. Buybuyaen da Hayden ken Kinimaka ti panagtrabaho ti team nga awan emosionda, nga inkipetda dagiti puraw nga imada, nga inaminda nga awan ti maaramidanda. Inruar ni Smith ti kutsilio ket kinitana ni Lauren, nga inyunnatna dagiti agpigpigerger a ramayna tapno sagidenna. Nalned ni Yorgi iti daga. Kinita ni Drake ni Alicia, ket minatmatan ni Alicia ni May, a dina maikkat dagiti matana. Nagtakder ni Bo iti nagbaetanda, nalawag ti langana bayat ti panangbuybuyana iti panagtrabaho ni Dahl.
  
  Inserrek ti Sueko dagiti deactivation code iti panel. Tunggal maysa kadakuada ket nairehistro iti audio signal. Sumagmamano laengen a segundo ti nabati sakbay nga inserrekna ti maudi a numero.
  
  Lima...
  
  Pinduten ni Dahl ti "Enter" button ket nagsardeng ti panagangesna.
  
  Ngem agtiktik pay laeng ti relo.
  
  Tallo dua maysa...
  
  
  * * * .
  
  
  Iti maudi a segundo, saan a naupay ni Thorsten Dahl. Saan a simmuko wenno timmallikud tapno matay. Adda pamiliana a pagsublianna - asawa ken dua nga annak - ket awan ti manglapped kenkuana a mangsigurado iti kinatalgedda ita a rabii.
  
  Kanayon nga adda Plan B. Insuro ni Drake kenkuana dayta.
  
  Nakasaganan.
  
  Nagkick in ti Madness mode, maysa a nakuenta a kinamauyong ti nangtengngel kenkuana, a nangted kenkuana iti pigsa iti labes ti normal. Iti maudi nga oras dimngeg bayat a ti maysa a tao wenno sabali ti mangsapsaplit iti perpekto, eksakto ken awanan biddut nga alikamen a mangbukel iti nuklear a portpolyo. Nangngegna no kasano nga umiso amin dayta.
  
  Bueno, kasanon no medio nauyong ni Dahl. Kasano nga agkurri dayta?
  
  Idi impakita ti displey ti maysa, ti Sueko ket nakaiggem metten iti sledgehammer iti imana. Imbabana dayta babaen ti maudi nga angesna, ti maudi a panaggarawna, nga agtaytayab iti amin a pigsana. Nagdisso ti sledgehammer iti puso ti nuklear a bomba, ket uray iti dayta awan patinggana a segundo nakitana ti nakabutbuteng ni Drake, ti panagtutunos ni Alicia. Ket kalpasanna awanen ti nakitana.
  
  Agtiktik ti relo
  
  Awan.
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET DUA
  
  
  Saan a nagsardeng ti panawen para iti asinoman, ken nangnangruna a saan iti daytoy desidido nga oras.
  
  Nakita ni Drake a nakaunnat ni Dahl iti rabaw ti bomba, a kasla masalaknibanna dagiti gagayyemna ken ti intero a lubong manipud iti nakaam-amak nga apuy. Nakitana ti nalukneng a metal a kuadro, nalukneng a paset ti bagina a nanglikmut iti martilio; ket kalpasanna nakitana ti countdown timer.
  
  Naipigket iti zero.
  
  "O, damn," kinunana iti nadungngo unay a wagas a posible. "Oh my gosh."
  
  Saggaysa a naamiris ti team. Immanges ni Drake iti presko nga angin a dina pulos ninamnama a maramanan manen. Nagkarayam nga immasideg ken ni Dahl ket sinaplitna ti Swede iti nalawa a bukotna. "Nasayaat a lalaki," kinunana. "Idungparmo dayta iti dakkel a martilio. Apay a diak napanunot dayta?"
  
  "Gapu ta maysa a Yorkshireman," nagsao ni Dahl iti puso ti bomba. "Pampanunotek met daytoy."
  
  Insubli ni Drake. "Dumngegkayo," kinunana. "Naipigket daytoy a banag, saan kadi? Posible a naburak ti uneg. Ngem ania ti manglapped iti panangrugina manen?"
  
  "Dakami," kinuna ti timek manipud iti likudan.
  
  Nagsubli ni Drake ket nakitana nga umas-asideg kadakuada ti NEST ken bomb squad nga addaan kadagiti backpack ken nakalukat a laptop. "Naladawkayo," nagngangabit.
  
  "Yeah dude." Gagangay a kasta ti kaso."
  
  Rinugian da Kinimaka, Yorgi ken Lauren nga in-untangle ni Hayden manipud iti karkarna a web nga inbinglayna kada Zoe Shears ken Julian Marsh. Naabbungotan ti dua a Pythia agingga a mabalin, ngem kasla saan unay a nariribukan iti kinalamolamoda.
  
  "Nakatulongak," maulit-ulit nga inulit ni Marsh. "Dimo liplipatan nga ibaga kadakuada a timmulongak."
  
  Nasarakan ni Hayden ti bagina a nakarukob, nga inlukotna ti tunggal saka tapno maisubli ti sirkulasion ken kuskusen dagiti lugar a naurnong ti ut-ot dagiti kasukat. Inted ni Kinimaka ti dyaketna, a siaayat nga inawatna.
  
  Iniggaman ni Alicia dagiti abaga ni Drake, aglulua. "Sibibiagkami!" - impukkawna.
  
  Ket kalpasanna, inyasidegna, a nasarakan dagiti bibigna babaen kadagiti bibigna, nga inagkan agingga a kabaelanna. Nagsardeng ni Drake idi damo, ngem kalpasanna naamirisna nga isu ti eksakto a kayatna nga ayan. Inarakupna ti bukotna. Nagdardaras a rimmuar ti dilana ket nasarakanna, ket bimmaaw ti tensionda.
  
  "Daytoy ti nabayagen a papananmi," kinuna ni Smith. Pangngaasiyo, Mayo."
  
  "O man, mailiw ken baketko," kinuna ni Dahl.
  
  Minatmatan ni Bo, kasla bato a kasla granito ti rupana ngem no saan ket saan a mabasa.
  
  Inruar ni Mai ti nakapsut nga isem. "No mabaliktad dagiti akem, adda itan agmulmulagat ni Alicia maipapan iti pannakikadua."
  
  "Saan nga agbain". Nagguyoden ni Alicia ken ni Drake a nagkatawa ti karabukobna. "Diak pay pulos inagkan ti maysa a bida iti pelikula."
  
  Nagmulagat ni Smith iti pannakadakamatna ti daan a panawen. "Ah, ita, napagnunumuakon ti kinapudno a saan a talaga a ni May ti naindaklan a Maggie Q. Sorry maipapan iti dayta ".
  
  "Nasaysayaatak ngem ni Maggie Q," immisem ni Mai.
  
  Nagsagged ni Smith, nagsardeng dagiti sakana. Inyunnat ni Lauren ti imana tapno suportaranna.
  
  Inkugtar ni Alicia ti ulona iti sikigan. "O agurayka, inagkanko ti maysa a bida iti pelikula. Sumagmamano a kita ni Jack. Wenno dayta kadi ti screen name-na? Ay, dua gayam. Wenno mabalin a tallo..."
  
  Immakar ni Kensi iti tengngada. "Nice kiss," kinunana. "Dika pay pulos inagkannak iti kasta."
  
  "Gapu laeng ta bitch-ka."
  
  "Oh salamat".
  
  "Agurayka," kinuna ni Drake. "Inarakupmo kadi ni Kensi? No?"
  
  "Daan nga estoria," kinuna ni Alicia. "Dandani diak malagip."
  
  Inkagumaanna a maallukoy ti amin nga atensionna babaen kadagiti matana. "Gapuna a "naragsakkami a sibibiag" nga agek dayta? Wenno ad-adu pay?
  
  "Ania ti makunam?" Kasla naannad ni Alicia.
  
  "Panagkunak, kayatko nga aramidem manen."
  
  "OK..."
  
  "Damdama".
  
  "Sigurado. Agsipud ta adda trabaho nga aramidenmi."
  
  Tinaliaw itan ni Drake ni Hayden, ti lider ti team-da. "Adda pay laeng ni Ramses ken ti Alligator iti ruar," kinunana. "Ditay mabalin a palubosan ida nga aglibas."
  
  "Um, dispensarem?" - kinuna ti maysa kadagiti lallaki manipud iti sapper team.
  
  Kinita ni Hayden da Marsh ken Shears. "Makagun-odkayo a dua iti ekstra a puntos no adda impormasionyo."
  
  "Dandani saannak a nakasarita ni Ramses," kinuna ni Shears. "Ket ni Alligator ti kadakkelan a nauyong a tao a naam-ammok. Sapay koma ta ammok ti ayanda."
  
  Nasiput ni Drake kenkuana. "Ti aligator ti kadakkelan a nauyong-"
  
  "Pakawanennak. Dagiti lallaki?" kinuna ti lider ti NEST.
  
  Nagkidem dagiti mata ni March. "Maysa a bug ni Ramses," kinunana. "Rumbeng koma nga addangko dayta idi adda gundawayko. Awan amin dagitoy a kuarta. Bileg, dayaw - naungaw. Ania ti rumbeng nga aramidek?"
  
  "Namnamaek a marunotko iti pagbaludan," kinuna ni Smith. "Iti pannakikadua ti mammapatay."
  
  "Agdengngeg!" - nagpukkaw dagiti tattao manipud iti UMBO.
  
  Kinita ida ni Hayden, sa ni Dahl. Tinaliaw ni Drake ti abaga ni Alicia. Nakatakder ti lider ti Team NEST ken nalabaga ti rupana, ti kolor ti naan-anay a buteng.
  
  "Awan serserbi daytoy a bomba."
  
  "Ania?"
  
  "Awan dagiti electric detonators. Nagpitik dagiti lente, pagarupek a posible a gapu iti pannakadungparna iti martilio. Ngem ti uranium? Nupay mabalin a makasaraktayo kadagiti tugot a mangibaga kadatayo nga adda idi ditoy, dayta... kurang."
  
  "Saan". Narikna ni Drake ti panagpigerger dagiti piskelna. "Awan, saanmo a maibaga kaniak daytoy. Ibagbagam kadi a fucking fake dayta a bomba?"
  
  "Saan," kinuna ti lider a nangtapik iti laptopna. "Ibagak kenka a saan a dayta a bomba. Na-deactivate dayta babaen ti panangikkat iti amin a paset a mamagbalin iti dayta nga agtrabaho. Gapuna, peke daytoy. Daytoy a lalaki-ni Ramses-ti nalabit addaan iti pudpudno."
  
  Saan a nagduadua ti team iti uray maysa a segundo.
  
  Inyawat ni Hayden ti telepono ket in-dialna ti numero ni Moore. Impukkaw ni Drake nga awaganna dagiti helikopter.
  
  "Mano ti kasapulantayo?"
  
  "Punnoem ti fucking skies," kinunana.
  
  Awan ti reklamo, intag-ayda ti agsakit a bagida ket napardas ti panagdaliasatda nga agturong iti ridaw. Napartak ti panagsao ni Hayden bayat ti panagtarayna, nga awan ti ipakpakitana a pisikal nga epekto manipud iti pannakaagasna. Dagitoy dagiti epekto ti isip nga addaan iti pannakabalin a mangpilat kenkuana iti agnanayon.
  
  "Moore, peke ti bomba idiay Central Park. Nadalus, naserraan. Pagarupenmi a naikkat dagiti innards ken detonators ket kalpasanna naikabil iti sabali nga alikamen."
  
  Nangngeg ni Drake ti panagsennaay ni Moore manipud iti tallo a kadapan ti kaadayona.
  
  "Ket impagarupmi a nalpasen ti bang-ar."
  
  "Daytoy ti plano ni Ramses manipud pay idi damo." Pinigis ni Hayden ti makinruar a ridaw manipud kadagiti bisagrana a di naburak ti addangna. "Ita, bumtak iti bukodna a panawen ket aglibas. Adda kadi dagiti helikopter nga agtayab a rummuar iti New York?"
  
  "Militaria. Pulis. Espesial nga operasion, ngata."
  
  "Rugrugiam iti daytoy. Adda planona, Moore, ket patienmi a dati a komando ni Alligator. Ania ti langa dagiti CCTV camera?"
  
  "Kolektaenmi ti tunggal rupa, tunggal pigura. Adu nga oras nga addakami iti igid. No agtaray ni Ramses iti siudad, matiliwmi."
  
  Naglugan ni Drake iti basuraan, adda ni Dahl iti abayna. Naggaraw dagiti helikopter iti ngato, dua kadakuada ti nagdisso iti kalsada iti pagserkan ti zoo. Iti panagtangadna, nakita ni Drake iti likudan dagiti agturong a rotor dagiti pasdek ti opisina, a sadiay kadagiti puraw a blind adu a rupa ti naipit kadagiti tawa. Bumtak ti social media ita nga aldaw, ket no agtultuloy, zero ti resultana. Kinapudnona, nalabit a nanglapped dayta iti panagreggetda.
  
  Nagdardaras ni Hayden a napan iti kaasitgan a helikopter, a nagsardeng iti ruar laeng ti rotor wash. "Iti daytoy a gundaway," kinunana ken ni Moore. "Saan nga agparang ni Ramses. Maysa amin dayta a pakasingaan tapno matulongan nga agbiag. Maipapan dayta iti reputasionna - ti Crown Prince of Terror ket makagun-od manen iti kasasaadna ken mangaramid iti pakasaritaan. Mangyeg kadagiti nuklear nga igam idiay New York, pabettakenna dagita, ket aglibas a di madusa. No palubosam itan, Moore, dikanton pulos makita manen. Ket malpas ti ay-ayam."
  
  "Ammok dayta, Agent Jay. Ammok dayta".
  
  Nagtaytayab ni Drake iti abaga ni Hayden, a dumdumngeg, bayat a makapungtot ti panagkigtot ti dadduma pay a kameng ti team iti asideg. Inadal ni Dahl ti aglawlaw, a nangpili kadagiti kasayaatan a lugar a pag-ambush, ket kalpasanna sinukimatna ti tunggal maysa babaen kadagiti sarmingna iti tay-ak. Karkarna, ngem uray la a pinagtalinaedna nga okupado. Insiko ni Drake.
  
  "Sadino ti ayan ti sleigh?"
  
  "Baybay-anna." Kasla gayam medio saan a naragsak ni Dahl. "Madamdamag a nasayaat nga igam."
  
  Bimmallaet ni Kensi. "Impalagipko kenkuana nga awan pay laeng ti paboritok nga igam. No alaenna ti martilio, masapul nga alaek ti katana."
  
  Nabuya ni Drake ti Swede. "Kasla deal ti uni."
  
  "O, umayka, isardengmo ti mangted kenkuana iti rason. Sadino koma pay ti pangalaak iti katana ditoy?"
  
  Kinuna ti timek, "Saanda nga adayo iti Staten Island, Hayden."
  
  Napartak ti panagturong ti ulo ni Drake isu a nagkidem. "Ania idi?"
  
  Kiniddaw ni Hayden ken ni Moore nga ulitenna ti bagina ket kalpasanna nagturong iti team. "Adda targetmi, kakabsat. Maysa a sibilian ti timmawag, kas impadto ni Moore, ket pinasingkedanna babaen ti kamera. Iyakarmo dagiti puonmo!"
  
  Gapu ta nababa ti uloda, nagtaray ti grupo a bimmallasiw iti bangketa iti nalawag, nabarikada a kalsada, nagluganda kadagiti silulukat a ridaw ti helikopter ket intalida ti bagbagida kadagiti tugaw. Agpangato ti dua a tumatayab, a dagiti rotor ti mangputed kadagiti bulong manipud kadagiti asideg a kayo ken mangiwaras kadagiti rugit iti ballasiw ti kalsada. Inruar ni Drake dagiti pistola ken riple, military blade ken stun gun, a sukimatenna no nasayaat ti panagandar ti amin ken naan-anay a nakasagana. Sinukimat ni Dahl ti communiqué.
  
  Indalus ti piloto dagiti atep sa nagturong iti nakaro nga agpaabagatan, a nangpaadu iti kapartak ti panagtarayna. Sinukimat ni Alicia dagiti bukodna nga armas, nga inbellengna ti maysa nga innalana iti lehionario ken indulinna ti sabali para iti bagina. Tinakaw ni Kinimaka dagiti panagkitana ken ni Hayden, nga inkagumaanna a di ikankano, nga umaw-awat pay laeng iti impormasion manipud ken ni Moore ken dagiti ahentena. Nagulimek ni Beau, nagkullayaw iti suli a kas iti kasasaadna sipud idi nagkissing da Drake ken Alicia. Iti biangna, sitatalna a nagtugaw ni Mai, a di makastrek dagiti Hapones a langana, a sititibker a naipamaysa iti kalatna. Doble-check ti dadduma pay a kameng ti team ti amin, amin malaksid ken ni Kenzie, a nagreklamo maipapan iti panaglugan iti helikopter, ti makagat nga angin, angot ti ling-et, ken ti kinapudno a nakitana pay laeng ti SPEAR team.
  
  "Awan ti nagkiddaw kenka a makipagnaed kadakami," naulimek a kinuna ni Alicia.
  
  "Ania pay ti mabalinko nga aramiden? Agtarayka a kasla mabutbuteng nga ipus ti simbaan?"
  
  "Isu ngarud daytoy tapno mapaneknekan a naturedka?"
  
  Nagkir-in dagiti mata ni Kenzi. "Diak kayat a makita ti Armagedon. Ken sika?"
  
  "Nakitakon daytoy. Nakaskasdaaw a bakla ni Ben Affleck, ken ad-adda a makapakigtot ni Bruce Willis ngem iti damn asteroid. Ngem damn, padpadasem kadi nga ibaga kadakami nga adda gayam pusom?"
  
  Nagtungtung-ed ni Kensi iti tawa.
  
  "Adda puso ti agtatakaw iti arkeolohikal nga artifact. Siasino koma ti makaammo?
  
  "Ikagkagumaak laeng ti agsubli iti negosiok idiay Makintengnga a Daya. Maysa. Ti panangtulong kadakayo a maag ket dakkel ti maitulongna tapno maragpat daytoy. Kantotmo ti nadamdamag a pusom."
  
  Nagtayab ti helikopter iti rabaw dagiti atep ti Manhattan bayat nga umaw-awat ni Hayden iti pannakalawlawag a saan pay a pimmanaw da Ramses ken Gator iti isla, ta nakitada iti asideg ti Staten Island Ferry.
  
  "Dagiti pedaso a mapukaw iti panagipatarus mabalin a patayentayo amin," insennaay ni Hayden, ket inamin ni Drake a pudno dayta. Manipud iti kabassitan a panagsusupiat iti paraangan ti eskuelaan agingga iti gubat iti nagbaetan dagiti presidente ken primero ministro, nuance ti amin.
  
  Immasideg ti destinasionda bayat nga agkir-in dagiti pasdek a lumabas. Nagdisso ti piloto iti nagbaetan ti dua a skyscraper tapno mataginayon ti kapartak bayat nga agturong iti puntiriana. Inawit ni Drake ti bagina nga addaan iti nakalkaldaang a panggep. Adda iti sanguanan ti agtaytayab nga ubanan a danum ti baybay. Iti baba makitada ti maysa a grupo dagiti agdisso nga helikopter, nga amin ket makilablaban para iti posision.
  
  "Kas iti daytoy!" Agsangsangit ni Hayden.
  
  Ngem nakaro ti panagbaba ti piloto, a nakaigapuan ti panagrigat ti helikopter a nagdisso tapno alaenna ti prime position iti sango ti agsasaruno a banga ti sabong ken pagsardengan ti bus. Narikna ni Drake ti panagkigtot ti tianna babaen ti ngiwatna. Nagikkis ni Hayden iti seldana.
  
  "Siempre naserraan ti terminal," kinunana. "No adda ditoy ni Ramses, ania ti namnamaenna a maragpat?"
  
  "Adda koma alad iti likudam ken agsasaruno a lugan a nakaparada iti sirok dagiti kayo. Adda babai sadiay dagiti polis a naudi a nakakita kenkuana."
  
  "Naindaklan. Isu nga ita ta-"
  
  "Aguray!" Pinidut dagiti lapayag ni Alicia dagiti uni sakbay ti lapayag ti sabali. "Mangmangngegko ti panagpaltog."
  
  "Mapan."
  
  Idi bimmaba iti lugan, nagturong ti grupo iti terminal, a nagtarayda iti igid ti pasdek. Nadlaw ni Drake nga iti aglawlaw ti nalawa a kurba ti kangrunaan a pagserkan, adda atiddog a kongkreto a rampa nga agturong iti lugar a pagsangladan. Naggapu sadiay dagiti paltog, a napaltogan iti ballasiw ti nalawa nga espasio, saan a nalamuyot, a kasla babaen kadagiti diding.
  
  "Agsubli sadiay," kinunana. "Aggapgapu iti slipway."
  
  Pinunno dagiti helikopter ti langit iti likudanda. Iti dalanda ket adda ti agsennaay a bangkay ti maysa a polis, ngem inwagwagna ti imana tapno umabanteda, nga awan ti ipakpakitana a pagilasinan ti pannakadangran. Ad-adu pay a paltog ti naguni iti tangatang. Inguyod ti grupo dagiti armasda, nagtarayda a naggigiddan ken sinukimatda ti lugar iti sanguanan. Maysa pay a polis ti nagparintumeng iti sanguananda, nakababa ti ulona, a nakaiggem iti imana.
  
  "Okey laeng," kinunana. "Mapan. Sugat laeng iti lasag. Kasapulanmikayo a lallaki. Isuda... pumanawdan."
  
  "Saan nga ita nga aldaw," kinuna ni Hayden ket nagtaray a limmabas.
  
  Nadlaw ni Drake ti ngudo ti slipway ken dagiti proyeksion iti kannigidna - amin ket kongkreto a slipway a maus-usar para kadagiti lantsa. Nagdisso dagiti dalluyon iti baseda. "Mangngegmo kadi dayta?" kinunana idi nangrugi manen ti panagpaltog. "Nakagun-od ni Ramses iti automatic platoon."
  
  Ni laeng Lauren ti nagkidem. "Asino kadakuada?"
  
  "Ad-adu a round iti kada minuto ngem iti AK. Clip manipud innem a gasut agingga walo gasut a bala. Masukatan a bariles no bilang ta pumudot unay. Saan nga eksakto nga umiso, ngem nakabutbuteng."
  
  "Sapay koma ta marunaw dayta a bastardo kadagiti imana," kinuna ni Alicia.
  
  Nagparintumeng ti maysa a grupo dagiti polis iti sango, a kanayon nga agdukot tapno makaabbong bayat nga itupra ti SAW dagiti balana. Nagkidem ti linia ti bala iti ngato. Dua a polis ti nagsubli iti paltog, a puntiriada ti adayo a pungto ti slipway a nakaisangladan ti lantsa.
  
  "Dika ibaga kaniak..." kinuna ni Dahl.
  
  "Pagarupenmi nga aglugan iti lantsa sadiay a mismo nga addaan iti maysa kadagiti tiket ti pannakamantener," kinuna ti maysa kadagiti polis. "Dua a lallaki." Maysa ti mangpuntiria kadakami, ti sabali ti mangirugi iti bangka."
  
  "Saan a makalisi iti kasta," inprotesta ni Hayden. "Ita... nalpasen... game over." Nagsilnag dagiti matana gapu iti buteng.
  
  "Para kenkuana," natangsit a kinuna ni Alicia.
  
  "Saan, saan," inyarasaas ni Hayden. "Para kadakami." Di umiso ti pannakaawatmi amin. Literal a rummuar ni Ramses nga addaan iti bang. Selioak ti tawidna. Guys, isu ti mangpabettak iti daytoy nuklear a bomba."
  
  "No?"
  
  "Saan ko nga ammo. Kasayaatan a pattapatta? Agturong iti Liberty Island ken ti estatua, ket i-postna dayta iti intero a social media. Ay Dios, ay Dios, panunotem-" naglemmeng. "Diak kabaelan... diak la mabalin..."
  
  Inkidem ni Kinimaka a timmakder, nagngaretnget ti dakkel a lalaki gapu iti panggepna. "Saantayo nga ipalubos a mapasamak daytoy. Masapul nga adda aramidentayo. Itatta."
  
  Ket nakita ni Drake ti panagkidem ti SAW agarup limapulo a pie ti kaadayona, ti makapapatay a paltogna, ti kakaisuna a nakatakder iti nagbaetanda ken Ramses, ken ti nuklear a bomba.
  
  "Siasino ti mayat nga agbiag nga agnanayon, saan kadi?"
  
  "Saan," naulimek a kinuna ni Alicia. "Kanayon koma a makauma a kasla impierno."
  
  Ket maudi a kinita ni Dahl ti team. "Siak ti mangidaulo."
  
  Iti dayta maudi a paset ti segundo, nagsagana dagiti bannuar ti New York; maysa a grupo dagiti SPEARERS, ket kalpasanna tunggal polis ken ahente iti uneg ti lapayag. Timmakder ti tunggal maysa, sinangoda ti agtupra nga igam, ket inaramidda ti maudi a pili iti biagda.
  
  Inrugi ni Dahl dayta. "Atake!"
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET TALLO
  
  
  Nagtaray ni Drake iti tengnga dagiti gagayyemna, iti eksakto a kayatna nga ayan, intag-ayna ti paltogna ket nagpaputok iti napigsa. Maputok dagiti bala manipud iti tunggal agtartaray a paltog iti kapartak a dua ribu lima gasut a pie iti kada segundo, nga adu a panagbettak ti agung-ungor kadagiti stock. Naburak dagiti tawa iti intero a lantsa.
  
  Iti sumagmamano laeng a segundo, pinutedda ti giwang iti kagudua, nga agtultuloy a nakaro ti panagputokda. Dagus a binaliwan ti agus-usar iti SAW ti setting-na, a nakigtot iti kinaranggas ti panangraut. Saan a gapu ta insardengnan ti nagpaltog; dagiti balana ti nangsurot iti tugot kadagiti stock ket rimmuar iti baybay bayat a posible unay nga agtaytayab nga agsubli. Inyeg ni Drake ti telescopic sight kadagiti matana, inkabilna ti ramayna iti gatilio ket inaramidna dagiti langa ti lalaki a nakaiggem iti SAW.
  
  "Daytoy ti Alligator," kinuna ni Hayden iti rabaw ti communicator. "Dika malipatan."
  
  Nagsubli ni SAW, nagturong manen nga agturong kadakuada, nga agtupra pay laeng iti lead. Impagarup ni Drake a sigurado a napudot unay itan ti bariles isu a marunaw, ngem saan nga umdas ti kapartak. Maysa a bala ti nangdungpar iti polis iti bulletproof vest, ket kalpasanna ti maikadua ti nangburak iti takiag ti sabali. Iti daytoy a kanito, nakasaganan ti pusoda nga agluksaw manipud iti barukongda, ngem dida pinasardeng ti iraraut wenno kissayan ti panagpaltog. Natinnag, naburak ti makinbaba a likud ti lantsa, nabuong unay ti silulukat a likud isu nga umasping iti cheese grater. In-swing ti aligator ti SAW a sipipinget, nga ikagkagumaanna ti agkompensar. Natukkol dagiti bala ti espasio iti ngatuen ti uloda.
  
  Nagbalin a nainayad a panagngaretnget ti nakudrep nga uni ti makina ti lantsa, ket dayta ti nangbalbaliw iti amin. Naglugan ti aligator, nga agtultuloy ti narungsot a panagputokna. Nangrugin nga agkullayaw ti danum manipud iti likudan, ket nagkiling ti barko nga agpasango. Nakita ni Drake a duapulo a pie pay laeng ti kaadayoda manipud iti likudan, nakitana ti panagturong iti kannigid ken iti sikigan, ket ammona a pulos a dida makadanon iti dayta iti umiso a tiempo.
  
  Agpukpukkaw bayat ti pannakatnagna, natnag iti sikiganna, a kellaat a nagsardeng. Natinnag ni Dahl iti asideg. Nagroll ni Hayden, amin dagitoy ti nangparigat pay iti panggep ti Alligator, ngem kasla saan a maseknan ti lalaki. Makita ti pigurana nga umatras, nga agturong iti naun-uneg iti lantsa.
  
  Nagsenyas ni Drake ken ni Hayden, ket inayaban ni Hayden dagiti helikopter.
  
  Nagdardaras dagiti nangisit a tumatayab nga agturong iti slipway, bimmaba a natadem ken naglugan iti tallo a pie iti ngatuen ti daga bayat a simmang-at dagiti tripulante ti SPEAR. Bayat nga agsaludo dagiti polis ken ahente, nabukel ti baro a singgalut a di pulos mapirsay, nagsaludoda manen agingga a kabaelanda, kalpasanna dandani naglugan dagiti helikopter iti tangatang. Induron dagiti piloto dagiti kotse agingga iti pagbeddengan, a kinamatda ti agburburek a lantsa ket di nagbayag nagtungpalda iti ngato. Maysa dayta a buya a di pulos mailadawan ni Drake: dagiti tumatayab a nakabitin a kasla makapapatay a nangisit a manangraut iti tangatang ti New York, ti nalatak a langit kas likudan, nga agsagsagana nga agtayab iti lantsa ti Staten Island.
  
  "Kabilem ida a naimbag," kinuna ni Hayden iti radio ti helikopter. "Ket napartak".
  
  Iti panagdisso, nagdardaras ti dua a helikopter nga agturong iti popa ti lantsa. Dandani dagus nga inruar ti di natalna nga Alligator ti ulona iti tawa iti sikigan ket pinaputokanna ti nakapungtot a volley. Ti maikatlo a panagbettakna ket nadungpar iti makinruar a kudil dagiti helikopter, a simrek iti dadduma a paset ken nagdisso iti dadduma. Natinnag dagiti helikopter manipud langit a kasla dadakkel a bato. Rinebba ni Dahl ti ridaw ket insublina ti paltog, awan namnama a nakalibas dagiti bala.
  
  "Shoots like he"s fucking," inreklamo ni Drake. "Di pulos maidungpar ti umiso a puntiria."
  
  "Agsubli". Insardeng ni Dahl ti panangpadasna a mangdungpar iti Alligator ket insaganana ti bagina para iti sumangbay a danog.
  
  Tallo a segundo kalpasanna napasamak dayta, laeng saan a danog, no di ket kellaat laeng a panagsardeng. Nagtaytayab ti umuna a helikopter iti rabaw ti makinngato a kubierta ti lantsa, idinto a ti maikadua ket naglugan iti asideg ti sikigan ti sangladan, dagiti nabati a kameng ti tripulante ti SPIR ti naglugan. Napardas a pimmanawda, agkir-in dagiti botas iti kubierta ken agtataripnongda a naggrupo. Kalpasanna, timmakder dagiti helikopter tapno makikadua kadagiti katupagda iti tangatang a mangsurot iti lantsa.
  
  Nasarakan ni Hayden ti bagina a rupanrupa iti team iti sumagmamano a segundo. "Ammotayo ti ayanna. Kuarto ti makina. Pagpatinggaentayo daytoy ita."
  
  Nagtarayda, a nagbomba ti adrenaline iti labes ti amin a rukod, ket kalpasanna nalawag a nagbalbaliw ti taktika ti Alligator iti kubierta iti baba.
  
  Nagsippayot ti RPG iti tangatang, nadungparna ti helikopter sa bimtak. Napukaw ti billit ti kontrol, naiwaras ti metal iti amin a direksion, apuy ti nanglapunos iti nangisit a kasko, ket natnag a nabannog iti makinngato a kubierta ti lantsa.
  
  Iti bilin a "panagtaray ti SPEAR".
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET UPAT
  
  
  Nangngeg ni Drake ti panagbalbaliw ti uni ti makina ti helikopter ket ammona a dina sineknan a napartak ti kotse nga agturong kadakuada. No saan nga umdas dayta, ti umad-adu, manangraut nga anniniwan nga agsaksaknap iti ballasiw ti kubierta ket adda a mismo iti puntiria.
  
  Agtaray wenno matay.
  
  Indissona ti abagana iti makinruar a ridaw, a pinigisna ti intero a kuadro manipud kadagiti bisagrana ket natnag iti espasio iti labesna. Nagdardaras dagiti bangkay a nangsurot kenkuana, nagtulidtulid, nag-stretch, nagsang-at ken nangiduron. Nakaro ti panagdisso ti helikopter, nagdisso dagiti rotor, ken nasinasina ti metal a bagi. Amin manipud shrapnel agingga kadagiti pika nga agingga iti takiag ti mangputed iti angin, a mangputed iti dayta iti pedaso. Nagyugyugyog ken nagsennaay ti lantsa, nagbura ti danum iti kannigid ken kannawan.
  
  Nagputok ti bola ti apuy nga agturong kadagiti dadduma nga helikopter, a dagus a nangaramid iti evasive action, a ti naan-anay a gasat ti nanglapped kadakuada a nagdinnungpar. Dagiti ayus ti apuy ti nangdilpat iti makinngato a kubierta, a nakaigapuan ti baro nga uram, nangsunog kadagiti pintura ken metal nga adigi, ken nangrunaw iti pintura. Nagkurba ti rotor bayat a nadungparna ti poste iti kannawan ni Drake, a nagsalsaltek nga agturong iti suelo a kellaat a nagsardeng ti amin a momentum-na. Dadduma pay nga agtaytayab a shell ti nangburak kadagiti tawa ken nangtubtubngar iti kuadro, ket maysa a nakaam-amak a spike ti limmasat a mismo iti sikigan ti bangka ket rimmuar iti baybay. Narikna ni Drake ti pannakasagid ti gil-ayab bayat ti panaglabas ti pudot kenkuana, kimmita iti sirok ti abagana ket nakitana ti intero a team a nakaidda a nakatakder, uray ni Smith a nakaidda iti rabaw ni Lauren. Limmabas ti panagbettak ket binuybuyada ti panagalsa ket kalpasanna, impan ni Alligator dagiti bambanag iti lebel ti naan-anay a kinamauyong.
  
  Kinamauyong.
  
  Ti simmaruno nga RPG ket limmasat a mismo iti bangka a mismo, a pinanawanna ti missile launcher ken nangburak kadagiti kubierta bayat nga agtayab. Naguni ti panagbettak bayat a napigis ti maysa a shell ti kubierta, a nangipatulod iti ad-adu pay a gout ti apuy ken makapapatay a rugit iti dalanda. Nagsennaay ni Drake bayat ti panangtubkol ti shrapnel iti ulo ken abagana, nabang-aran ta ti ut-ot ti mangipakita kenkuana a sibibiag pay. Iti apagbiit a panangtiliwna iti angesna, kinitana ti baro nga aglawlaw iti masanguanan.
  
  Adda narangkis nga abut iti kubierta. Adda dagiti bunton ti kayo iti sadinoman. Nagayus ti asuk ken apuy iti dati a naserraan a middle-upper-deck.
  
  "Nalawag ti dalan," kinunana.
  
  "Para laeng kenka!" Dandani nagikkis ni Lauren.
  
  "No kasta, agtalinaedka," intupra ni Kenzi a nangguyod iti abaga ni Dahl. "Nasayaatka kadi, Thorst?"
  
  "Wen, wen, nasayaat ti kasasaadko. Bay-am a mapan".
  
  Nagna ni Drake iti kagudua ti pusona a kapartak, nga ad-adda a naannad ngem iti malagipna iti intero a panagbiagna. Nagtitipon ti grupo iti likudanna, nga ammoda nga eksakto ti papananna. Iti maudi a kanito, kas ninamnamana, nagparang ni Dal iti mismo nga abagana.
  
  "Ar-aramidtayo kadi daytoy, kapid?"
  
  "Madamdamagmi a husto."
  
  Ket nagluganda a bimmaba iti baro nga abut, dagiti saka nga umuna ken matada nga agsapsapul kadagiti kabusor. Nakaro ti pannakadungparda iti makimbaba a kubierta, nagtulid, dida nasagid, ken timmakderda a nasanay dagiti paltogda.
  
  "Puro nga!" Agsangsangit ni Drake.
  
  Nadungpar dagiti botasda ti natangken a deck iti likudanda.
  
  Naudi ni Kensi, ket nakita ni Drake, umuna, nga inuksobna ti nadagsen a makin-uneg a dyaketna ken, maikadua, inbalkotna dayta iti baba ti tallo a kadapan a nabingay a paset ti rotor ti helikopter. Napalangguad ti rupana bayat ti panagturongna iti Swede.
  
  "Ita," kinunana, "adda ti armasko."
  
  "Tulongandakami koma dagiti didiosen."
  
  Nagdardarasda a simrek iti barko kas agmaymaysa, a nakiranget kada Ramses ken Gator iti gubat. Pimmigsa ti lantsa iti tunggal kanito a lumabas. Dimmakkel met ti Liberty Island, nga umad-adani a dumakdakkel ken dumakdakkel iti sanguanan.
  
  "Saan aya a maawatan ti maniac a saan a makadanon iti estatua?" Nakaro ti panaganges ni Kinimaka.
  
  "Dimo ibaga dayta," insungbat ni Hayden. "Saanmo nga ibaga dayta."
  
  "Ay wen, maawatakon."
  
  "Saanda nga ilumlom daytoy a lantsa," impanamnama ni Dahl kadakuada. "Saan nga umdas ti kauneg ti baybay tapno agsepen... bueno, ammom no ania."
  
  Iti sumaganad a kubierta nga agpababa nasarakanda kamaudiananna ti biktimada. Ti aligator ti nangbantay iti ridaw bayat ti panangtarawidwid ni Ramses iti lantsa. Kas panangsurot iti sigud a naipasdek a panagayatna iti kinamauyong, nangiruar ti agar-aramid iti bomba iti RPG nga insaganana iti kasta laeng a kanito. Saan a maitured ni Drake ti agngangabit ken agpukkaw tapno aglemmeng ti amin, ket kalpasanna, naggaraw ti missile iti tengnga ti lantsa iti kangato ti ulo, a nangibati iti tugot ti asuk iti panaglabasna, a tinignay ti maniacal a katawa ti Alligator.
  
  "Magustuam kadi dayta sooooo much? Natiliwmo kadi dayta? Mataykami metten!"
  
  Timmangad ni Drake ket masarakanna ni Alligator a dandani iti ngatona, nga agtartaray a mangsursurot iti rocket, nga awit-awitna ti rocket launcher-na. Nagtayab a mismo ti rocket iti lantsa ket rimmuar iti likudan, a bimtak iti tangatang. Inyulog ti aligator ti rocket launcher iti ulo ni Drake.
  
  Nagdukot ti taga Yorkshire bayat a nagturong kamaudiananna ni Ramesses, a kassual ti pannakaisaad ti imana iti manibela.
  
  "Naladawka metten," kinunana.
  
  Dinanog ni Drake ti tian ni Alligator, ngem naglugan nga agsubli, nga iyulog pay laeng ti dakkel nga armasna. Tapno patas, intantanna ti team iti ekstra a kanito. Awan ti mayat a maidungpar iti kasta a nalamuyot a sarukod, ngem adu ti espasio iti uneg ti lantsa, a nangted ken ni Dahl ken kadagiti dadduma iti dakdakkel a kinamaniobra. Nagngaretnget ti aligator ket nagsubli, sa nagtaray a nagturong ken ni Ramses, ti terorista a prinsipe, nga ita ket nakaiggem iti semi-automatic pistol. Nadlaw ni Drake ti maysa a backpack a naigalut iti likudan ti Alligator.
  
  "Itantan-okmo laeng ti di maliklikan," intono ni Ramses.
  
  Babaen ti maysa nga imana a mangisprey iti singaw manipud iti uneg, babaen ti sabali nagbalbaliw bassit ti kursona, a puntiriana ti Liberty Island.
  
  "Napadasam kadin a madanagan no kasano ti panagbiagmo?" kinuna ni Drake manipud iti likudan ti counter. "Bazaar? Ikandado? Maysa a nalamuyot a plano ti panaglibas? Ania ngata amin dagita?"
  
  "Ah, ti bazaar ket basta - kasano koma nga ikabilko - maysa a takeaway sale? Panangikkat kadagiti amin a nailubongan a sanikuak. Ti kastilio ket maysa a panagpakada ken kaipapananna ti panungpalan. Ngamin, inturongnak a diretso idiay New York. Ket ti plano a panaglisi ket, wen, medio komplikado, aminek dayta. Ngem makitam kadi ita? Naladawka metten. Agtiktik ti relo."
  
  Saan nga ammo ni Drake ti eksakto a kayat a sawen ni Ramses, ngem nalawag ti implikasionda. Gapu ta rimmuar iti abbong, indigosna ti wheelhouse kadagiti bala ket tinarayna a sinurot ida, nga asideg ti team-na. Awanen ti agsasarita; daytoy ti endgame-na. Nagdardaras a nagsubli ni Ramses, nagtubo ti dara manipud iti abagana a kasla ubbog. Nagikkis ti aligator idi simrek dagiti bala iti bagina. Inabbong ti sarming ti agpada a terorista kadagiti nagsasaip a splash.
  
  Naburak ni Drake ti ridaw sa naglusulos, naglugan manipud iti kuadro ken nagdisso agingga a nagsardeng, nga inlunodna ti gasatna. Naglugan ni Dahl kenkuana, adda ni Kenzi iti abayna. Simrek dagiti dua iti wheelhouse ket intag-ayda dagiti armasda a mangpapatay. Sinabat ida ni Ramses buyogen ti amin a pigsa ti pito a kadapan, naigamer iti piskel a nauyong, nga agngisiten a kasla atap nga aso; nagdardaras a simrek ket pinadasna nga iwaras ida iti aglawlaw.
  
  Saan nga inanusan ni Dahl ti aniaman kadagitoy, a sinarangetna ti brutal a puersa ken innalana amin a danog. Nagsala ni Kensi iti aglawlawda a dua, a nangkabil kadagiti sikigan ni Ramses a kasla napeggad a lobo. Kinabkabil ti radikal a prinsipe ti Sueko. Nagpigerger ti shoulder barge ni Dahl. Di mapapati a napigsa nga ima ti nangtengngel iti karabukob ti Sueko ket nangrugida a nagpigket. Intag-ayna dagiti imana, inlukat ni Dahl ti panangiggemna iti kagudua ti dalan ket kalpasanna innalana a mismo ti maysa; agpada a nagyugyugyog ken nagpipinnaset dagiti lallaki agingga nga awan kadakuada ti makaanges. Pinagsubli ni Ramses ni Dahl ket insublina iti diding, ngem ti laeng reaksion ti Swede ket ti nalawa nga isem.
  
  Naglugan ni Kensi iti tangatang, nga intag-ayna ti sikona, nga inbabana buyogen ti makarumek a puersa, a direkta iti agdardara a sugat ti bala ni Ramses. Gapu ta dina pulos ninamnama a ti maysa a panangsuntok ti mangpatingga iti kasta a panaglalaban, kalpasanna sinagidna ti karabukob ti lalaki uray no agpukpukkaw, a nakaigapuan ti panagbukbok dagiti matana.
  
  Kalpasanna, nagdardaras a pimmanaw ni Ramses, a naabbungotan iti dara, nga agisbo. Pinalubosan ni Dahl, a nariknana ti panungpalan. Nagkandado dagiti mata ti terorista kadagiti mata dagiti Sueko, ket awan ti pagilasinan ti pannakaabak kadagita.
  
  "Alaek daytoy a kanito kas kanito ti balligi," insungbatna. "Ket rumeken ti puso ti kapitalismo."
  
  Inyunnatna ti imana a kasla kayatna a sagiden ti Alligator.
  
  Nagsubli ni Dahl. Nadungpar ti bala ti tian ni Ramses, a nangipuruak kenkuana iti likud.
  
  Naglugan ti aligator ket natnag ken ni Ramses.
  
  Nabalinan ti Terrorist Prince nga iniggaman ti backpack a naigalut iti likud ti matnag nga Alligator, ti nakaunnat nga imana a nangpetpet iti naibutaktak nga asul a kawad bayat ti pannakarbada nga agpada.
  
  Nagdardaras ni Kenzi nga immasideg, a pinuntiria ti ima a mangiggem iti alambre babaen ti kakaisuna nga igam nga adda iti imana, ti kasayaatan nga igam nga adda kenkuana, ti krudo a katana. Napartak a nagputed ti tademna, a nangputed iti takiag ni Ramses iti abaga, a nakaigapuan ti panangyebkas ti terorista iti ebkas ti nakaro a pannakaklaatna.
  
  Nadungpar ti ima ti suelo iti isu met laeng a tiempo a pannakadungpar ti Alligator, ngem dagiti ramay ket nakaiggem pay laeng iti silulukat itan a murdong ti asul nga alambre.
  
  "Awan ti riribuk," insarua ni Ramses. "Husto ti panangrautmo kaniak iti kasta. Saan a nagtiktik ti relo. Ngem..." Nagkidem ti panagkipet, napardas ti panagayus ti dara manipud iti tian, takiag ken kannigid nga abagana.
  
  "Daytoy... mapaspasamak... ita."
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET LIMA
  
  
  Nagkarayam ni Drake iti suelo, a nangitulid iti Alligator iti tianna bayat ti panagkigtot ti nauyong iti nadara a kubierta. Natnag ni Dahl iti sibayna, naisurat ti ut-ot, panagbuteng ken foreboding iti rupana. Naikapet ti tali, ngem dagus nga inukrad ni Drake, ket kalpasanna winayawayaan ti metal a kaso manipud iti nagaspang a material.
  
  Nagtakder ti countdown timer iti sanguananda, dagiti agkir-in a nalabaga a numerona ket kasla makapadanag ken nakaam-amak a kas iti dara a nagwaras iti suelo iti baba dagiti tulangda.
  
  "Uppat a pulo a minuto," immuna a nagsao ni Hayden, a nalamuyot ti timekna. "Dika agay-ayam iti dayta, Drake. Disarmaem daytoy a banag ita."
  
  Iturturong ni Drake ti bomba, kas met laeng idi napan. Inyawat ni Kinimaka kenkuana ti silulukat a kutsilio a utility, a pinagsinana, a siaannad nga aggaraw, nga agannad kadagiti adu a booby trap a mabalin nga ibukbok ti agar-aramid iti bomba a kas ken ni Gator. Bayat ti panangiyadayona iti alikamen iti nauyong a terorista, siniripna ni Alicia.
  
  "Say no more," kinunana, iniggamanna ti lalaki iti sirok dagiti takiagna sa inguyodna nga immadayo. Awan koma ti asi iti kasta a mammapatay.
  
  Buyogen ti natibker nga imana, inikkatna ti sango a panel ti bomba. Naikapet iti dayta dagiti nalukneng nga asul nga alambre a nakaam-amak ti panagunnatda.
  
  "Saan a bomba daytoy a naaramid iti pagtaengan," inyarasaas ni Dahl. "Agannad".
  
  Nagsardeng ni Drake tapno siniripna ti gayyemna. "Kayatmo kadi nga aramiden daytoy?"
  
  "Ket responsableka iti panangiruar iti dayta? Saan a talaga. Saan."
  
  Kinagat ni Drake ti makinbaba a bibigna, a naan-anay nga ammona amin a banag a nairaman. Ti agkir-in a panagbilang iti panagsubli ket kanayon a mangipalagip no kasano kabassit ti nabati nga orasda.
  
  Tinawagan ni Hayden ni Moore. Inawagan ni Kinimaka dagiti saper. Sabali met ti nangawag iti NEST. Idi kinita ni Drake ti alikamen, naikonsiderar ti tunggal aspeto ket napartak a naibukbok ti impormasion.
  
  "Guyodem manen dagiti alambre," insingasing ni Dahl.
  
  "Narisgo unay."
  
  "Pagarupek nga awan ti motion sensor iti daytoy a gundaway, no tingitingen ti wagas ti panagtaray ti Alligator."
  
  "Kusto. Ket ditay" mausar manen ti ideyam iti sledgehammer."
  
  "Narba ti sirkito?"
  
  "Dayta ti problema. Adda baro nga us-usarenda idi - fail-safe wire. Ket pudno daytoy a bastardo. No makiramanak iti daytoy, mabalin nga agkurri dayta."
  
  Nangaramid ti aligator kadagiti di naindagaan nga arimbangaw manipud iti sumaganad a siled bayat nga agtartrabaho ni Alicia. Saan a nagbayag sakbay nga insuksokna ti ulona iti naburak a ridaw. "Kunana nga adda gayam anti-tamper switch ti bomba." Nagkidem. "Ngem no kasta, pagarupko nga inaramidna koma."
  
  "Awan ti oras," kinuna ni Dahl. "Awan ti damn time para iti daytoy."
  
  Sinirip ni Drake ti timer. Tallopulo ket lima a minuto ti nabati kadakuada. Nagtugaw manen iti bangkona. "Damn, ditay mabalin nga irisgo dayta. Kasano kabiit a sumangpet ditoy ti bomb squad?"
  
  "Five minutes maximum," kinuna ni Kinimaka bayat ti panangdungpar dagiti helikopter kadagiti deck ti lantsa sadinoman ti mabalinda. Nangatngato bassit ti panagtayab ti dadduma idi agluksaw dagiti manangispal. "Ngem kasanon no dida madisarma?"
  
  "Kasano ngata ibellengtayo iti baybay?" insingasing ni Lauren.
  
  "Nasayaat nga ideya, ngem bassit unay," dinamag ni Hayden ken ni Moore. "Ti narugit a danum ti mangpunno iti siudad."
  
  Nagyugyugyog ni Drake nga agsublisubli, a pinampanunotna ti kinamauyong, ket kalpasanna natiliwanna ti mata ni Dahl. Kasta met laeng ti kapanunotan ti Sueko, ammona. Gapu iti panagkitada, direkta ken nalaka ti pannakikomunikarda.
  
  Maaramidtayo dayta. Daytoy laeng ti dalan.
  
  Bulsekkami koma. Saan nga ammo ti pagbanaganna. Apaman a nangrugi, awanen ti agsubli. Mapankami koma iti one-way trip.
  
  Isu nga ania ngata ti ur-urayem? Bumangonka, motherfucker.
  
  Simmungbat ni Drake iti karit kadagiti mata ni Dahl ket nagderetso. Immanges iti nauneg, intalina ti riplena, in-holsterna dagiti pistolana, sa inguyodna ti nuklear a bomba manipud iti backpack-na. Nagtungtung-ed kenkuana ni Hayden a nakalawlawa dagiti matana, makastrek a panagkullayaw.
  
  "Ania ngata ti ar-aramidem?"
  
  "Ammom nga eksakto ti ar-aramidenmi."
  
  "Mabalin a saan nga agpapada dagiti natalged a distansia. Para kenka, kayatko a sawen."
  
  "No kasta, saandanto nga aramiden." Nagkidem ni Drake. "Ngem ammotayo amin nga adda la maymaysa a pamay-an tapno maisalakan daytoy a siudad."
  
  Pinidut ni Drake ti nuklear a bomba ket nagna ni Dahl iti sanguanan. Pinasardeng ni Alicia iti sabali pay a napateg a kanito.
  
  "Pumanawka kalpasan ti maysa laeng nga agek? Dimo ipalubos a daytoy ti kaababaan a relasion iti biagko."
  
  "Masdaawak ta awan dagiti ab-ababa."
  
  "Igagarakon a diskuento ti maysa a lalaki nga inkeddengko a magustuak, a kinantotko ket kalpasanna naumaak kalpasan ti agarup walo a minuto."
  
  "Ay naimbag." Agkitata iti sumagmamano ngarud."
  
  Iniggem ni Alicia babaen laeng kadagiti matana, a pinagtalinaedna a naan-anay a natalna ti nabati a paset ti bagina. "Agsublika iti mabiit".
  
  Nagpigket ni Hayden iti nagbaetan da Drake ken Dahl, napartak ti panagsaritada, inyallatiwna ti impormasion manipud ken ni Moore ken siniputna dagidiay makaipaay iti umuna a tulong.
  
  "Kunada a ti payload ti bomba ket adda iti nagbaetan ti lima agingga iti walo a kiloton. No panunoten ti kapigsana, kadagsenna ken ti kapartak ti panaglemmengna..." Nagsardeng. "Safe depth ket sangaribu walo gasut a kadapan..."
  
  Nagtulnog ni Drake, ngem nagturong iti asideg nga agdan nga agturong iti makinngato a kubierta. "Kasapulanmi ti kapartakan nga helikopter nga adda kenka," kinunana iti umas-asideg a piloto. "Awan ti tae. Awan ti panagang-angaw. Ikkannakami laeng kadagiti damn keys."
  
  "Saankami a-".
  
  insingasing ni Hayden. "Wen, sangapulo ket walo a gasut a pie, tapno ma-neutralize amin daytoy a radiasion, sigun iti bilin ti NEST. Damn, masapul nga addaka iti walopulo a milia iti baybay."
  
  Narikna ni Drake ti metal a bagi ti bomba a nagdisso bassit iti ling-et a nangkalupkop kadagiti ramayna. "Iti tallopulo a minuto? Saan a mapasamak daytoy. Ania pay ti adda kenka?"
  
  Naglabaga ni Hayden. "Awan, Drake. Awan ti adda kadakuada."
  
  "Ita mangrugin a nasayaat ti langa daytoy a martilio," inkomento ni Dahl.
  
  Nakita ni Drake a nagdardaras a limmabas ni Alicia, nga agturong iti makinngato a deck ken kumitkita iti baybay. Ania ti sapsapulenna sadiay, iti ruar?
  
  Immasideg ti piloto, agkir-in ti Bluetooth device iti baba ti helmetna. "Adda kadakami ti kapartakan a damn helicopter iti army," inguyodna. "Kampanilia a SuperCobra. Dua gasut a milia iti kada oras no iduronmo."
  
  Nagturong ni Drake ken ni Hayden. "Agtrabaho ngata daytoy?"
  
  "Panagkunak wen". Inaramidna ti sumagmamano a mental arithmetic calculations iti ulona. "Agurayka, saan a mabalin a pudno daytoy."
  
  Iniggaman ni Drake ti nuklear a bomba, agkir-in pay laeng dagiti nalabaga a numero, ni Dahl iti sibayna. "Agta!"
  
  "Walopulo a milia," kinunana bayat ti panagtarayna. "Wen, kabaelam nga aramiden. Ngem dayta ti mangbaybay-a laeng kenka... tallo a minuto tapno makaruar ti impierno sadiay. Saanka a makalibas iti blast zone!"
  
  Immasideg ni Drake iti Super Cobra a di nagbannayat, a kitkitaenna dagiti nalamuyot nga abuabuan a sukog, torreta, tri-barrel a kanyon, missile bay ken Hellfire launcher.
  
  "Umanayen," kinunana.
  
  "Drake," pinasardeng ni Hayden. "Uray no sitatalged a mangitumba iti nuklear a bomba, dadaelennaka ti panagbettak."
  
  "No kasta, isardengyo ti mangsayang iti panawentayo," kinuna ti taga Yorkshire. "Malaksid no sika wenno ni Moore wenno asino man iti ulom ti makaammo iti sabali a wagas?"
  
  Dimngeg ni Hayden kadagiti datos, balakad ken kinasaririt a kanayon nga i-relay ni Moore. Narikna ni Drake ti panagyugyugyog ti lantsa kadagiti agsasaruno nga allon, nakitana ti langit ti Manhattan iti asideg, nakitana pay ketdi ti kasla anay a kinaariwawa dagiti tattao a sigud nga agsubli iti biagda. Adda iti sadinoman dagiti barko ti militar, speedboat ken helikopter, nga iturturong ti adu a mangited iti biagda tapno maisalakan daytoy nga aldaw.
  
  Ngem bimmaba amin dayta iti dua laeng.
  
  Naglugan da Drake ken Dahl iti Super Cobra, a nakaawatda iti crash course kadagiti kontrol manipud iti pumanaw a piloto.
  
  "Nasayaat ti panagbiahem," kinunana bayat ti ipapanawna. "Ket naimbag a gasat".
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET INNEM
  
  
  Inyawat ni Drake ti nuklear a bomba ken ni Dahl a medio isem ti rupana. "Napanunotmo a mabalin a kayatmo nga aramiden dagiti pammadayaw, asawa."
  
  Pinidut ti Sueko ti bomba sa simmang-at iti likud ti helikopter. "Diak masigurado a mapagtalkak nga agmaneho iti diretso a linia."
  
  "Saan a kotse daytoy. Ket pudno a patiek a naipasdektayon a nasaysayaat ti panagmanehoak ngem sika."
  
  "Apay a kastoy? Diak malagip a kasta."
  
  "Inglesak." Saanka a kasta."
  
  "Ket ania a talaga ti pakainaigan ti nasionalidad iti daytoy?" Nagdisso ni Dahl iti tugaw.
  
  "Pedigree," kinuna ni Drake. "Ni Stuart. Hamilton. Panaganup. Buton. Bunton. Ken adu pay. Kaasitgan ti Sweden a mangabak iti Formula 1 idi immuna ti Finland."
  
  Nagkatawa ni Dahl, nagbukbok ket, inkabilna ti nangisit a metal a kaso kadagiti tulangna, inrikepna ti ridaw. "Dika agsao iti kasta a napigsa, Drake. Mabalin nga addaan ti bomba iti "bullshit" sensor."
  
  "No kasta, na-screw-tayon."
  
  Inguyodna ti gear stick, inyadayona ti helikopter manipud iti lantsa, kalpasan a siniguradona a nalawag ti langit iti ngato. Nagkidem ti lawag ti init manipud iti likudan ken nagsalsaltek manipud iti minilion a mangyanninaw a rabaw ti siudad, a nangted kenkuana iti bassit a palagip no apay nga ar-aramidenda daytoy. Nagtung-ed kenkuana dagiti rupa manipud iti baba ti kubierta, adu kadakuada dagiti gagayyem ken pamiliana, dagiti kakaduana. Nagtakder da Kenzi ken Mai nga abaga iti abaga, nga awan ti ebkas ti rupada, ngem ti Israeli ti nangpaisem kenkuana kamaudiananna.
  
  Tinapikna ti relona ket kinunana babaen laeng ti bibigna: Keep fucking moving.
  
  Awan ti makita ni Alicia, ken awan met ni Beau. Nangipatulod ni Drake iti helikopter ti militar a nababa iti rabaw dagiti dalluyon iti direkta a kurso a bumallasiw iti Atlantico. Bimmallasiw dagiti angin iti dalanda, ket nagkir-in ti lawag ti init iti tunggal agtulidtulid a panagallon. Nagsaknap dagiti horizon iti amin a direksion, dagiti arko ti nalawag nga asul a langit a karibal dagiti nakaam-amak a kalawa dagiti baybay. Nagpukaw ti epiko a horizon iti likudan dagitoy bayat nga in-inut nga umas-asideg iti zero dagiti minuto ken segundo.
  
  "Sangapulo ket lima a minuto," kinuna ni Dahl.
  
  Kinita ni Drake ti odometer. "Usto iti eskediul."
  
  "Mano ngata nga oras ti nabati kadatayo?"
  
  "Tallo a minuto," intag-ay ni Drake ti imana. "Plus wenno minus."
  
  "Mano daytoy iti milia?"
  
  "Iti dua gasut a milia iti kada oras? Agarup pito."
  
  Impakita ni Dahl ti namnama iti rupana. "Saan a madi".
  
  "Iti ideal a lubong," inkidem ni Drake. "Saan a karaman dagiti panagmaniobra ti panagturong, panagpardas, panangraut ti pating. Aniaman pay nga impierno nga imbellengda kadakami sadiay."
  
  "Adda kadi inflatable daytoy a banag?" Kimmita ni Dahl iti aglawlaw, a siiirut a nakaiggem dagiti ramayna iti nuklear a bomba.
  
  "No mapasamak, diak ammo no sadino." Kinita ni Drake ti relona.
  
  Sangapulo ket dua a minuto agingga iti panagbettak.
  
  "Agsaganaka".
  
  "Kanayon a kastoy."
  
  "Ipustaak a dimo ninamnama nga ar-aramidem daytoy idi makariingka ita nga aldaw."
  
  "Ania? Mangipuruak iti nuklear a bomba iti Taaw Atlantico tapno maisalakan ti New York? Wenno makisaritaka a rupanrupa bayat nga addaka iti helikopter ti Marine?"
  
  "Ala, agpada."
  
  "Dimteng iti panunotko ti umuna a paset."
  
  Nagkidem ni Drake, a dina mailemmeng ti isemna. "Siempre napasamak dayta. Sika ni Thorsten Dahl, ti naindaklan a bannuar."
  
  Inlukat ti Sueko ti panangiggemna iti nuklear a bomba iti maysa laeng a segundo tapno ikabilna ti imana iti abaga ni Drake. "Ket sika ni Drake, Matt Drake, ti kaasikasoan a tao a naam-ammok. Saan a napateg no kasano ti panangpadasmo a mangilemmeng iti dayta."
  
  "Nakasaganaka kadi a mangitumba iti daytoy nuklear a bomba?"
  
  "Siempre, sika nga umel manipud Amianan."
  
  Pinilit ni Drake ti helikopter a nagdive, nose-first iti grey swell. Inlukat ni Dahl ti makinlikud a ridaw, a nagturong tapno nasaysayaat ti posisionna. Nagdardaras ti ayus ti angin iti Super Cobra. Inirut ni Drake ti panangiggemna iti control lever sa inpigketna dagiti pedal, nga agtultuloy a napartak ti panagtinnag. Inyakar ni Dahl ti nuklear a bomba iti maudi a gundaway. Timmakder dagiti dalluyon, nagdinnungpar ken nangipatulod kadagiti nariribuk a panagiwarwaras nga agturong kadakuada, nga agkir-in iti puraw a foam, a nasaknap kadagiti diamante a kinaraniag ti lawag ti init. Iti panangtennagna iti tunggal piskel, kamaudiananna ginuyod ni Drake ti bagina a sipipinget, nga inlintegna ti halo-na ken inturongna ti ulona tapno buyaenna ni Dal a mangipuruak iti metal-kaso nga igam ti ultimo a pannakadadael iti ruar ti ridaw.
  
  Natnag dayta kadagiti dalluyon, maysa nga agpusipos a bomba a nalaka a sumrek iti danum gapu iti nababa a kangato a nakairuaranna, sabali pay a sigurado a pamay-an tapno masigurado nga agtalinaed a neutral ti tamper-proof sensor. Dagus nga inyadayo ida ni Drake manipud iti panagdinnungpar, a nakasakay kadagiti dalluyon iti nababa unay a nanglapunos iti panag-skid-na, a dina sinayang ti panawenna a manggun-od iti kangato ken basbassit ti lugar a matnag iti helikopter no adda didigra.
  
  Sinukimat ni Dahl ti bukodna a relo.
  
  Dua a minuto.
  
  "Ipababam ti sakam."
  
  Dandani inulit ni Drake a saan nga aktual a mangiturturong iti kotse, no di ket impamaysana ti pananggun-odna iti tumatayab agingga a kabaelanna, ta ammona nga ikkaten laeng ti Sueko ti presion. Ita bimmaba amin dayta iti sumagmamano a segundo -ti tiempo sakbay ti nuklear a panagbettak, dagiti milia a naikkatda manipud iti radius ti panagbettak, ti kapaut ti panagbiagda.
  
  "Sangapulo ket walo a segundo," kinuna ni Dahl.
  
  Nagsagana ni Drake para iti impierno. "Nagsayaat, mate."
  
  Sangapulo... siam...
  
  "Agkitata iti mabiit, Yorkie."
  
  Innem... lima... uppat...
  
  "Saan no makitak ti kinamaagmo-"
  
  Awan.
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET PITO
  
  
  Awan ti nakita da Drake ken Dahl iti damo a panagbettak iti uneg ti danum, ngem umdasen ti nagdakkel a pader ti danum a bimtak manipud iti baybay iti likudanda tapno agpigerger ti pusoda. Maysa a likido nga ulep ti uong nga agpangato iti rinibu a pie iti tangatang, a mang-eklipse iti amin a dadduma pay, nga agdardaras nga agturong iti atmospera a kasla padpadasenna a malmes ti init a mismo. Maysa a simborio ti spray ti timmakder, maysa a precursor dagiti shock waves, maysa a nagtimbukel nga ulep, nangato a surface waves ken maysa a base wave nga agpangato iti kangato a nasurok a lima gasut a metro.
  
  Saan a mapasardeng ti panagbettak a dalluyon, maysa dayta nga inaramid ti tao a puersa ti nakaparsuaan, nasikap a panagrunaw. Nadungparna ti likud ti helikopter a kasla martilio, a nangted ken ni Drake iti impresion nga isu ket idurduron ti ima ti dakes a higante. Dandani dagus a nagdive ti helikopter, timmakder, sa nagturong iti sikigan. Nadungpar ti ulo ni Drake ti metal. Nagpetpet ni Dahl a kasla munieka a trapo nga ibelleng ti narungsot nga aso.
  
  Nagkintayeg ken nagtulid ti helikopter, nagkintayeg dayta iti awan patinggana a panagbettak, dinamiko nga allon. Maulit-ulit a nagturong, nagbannayat dagiti propeller-na, nagtayyek ti bagina. Iti likudanna, nagtultuloy a timmakder ti nagdakkel a kurtina ti danum, a tinignay ti titanic a puersa. Inkarigatan ni Drake ti agtalinaed a sipupuot, nga insardengna ti amin a panangtengngelna iti gasatna ket basta inkagumaanna ti agtengngel, tapno agtalinaed nga alerto ken sibubukel.
  
  Saanen a ti panawen ti esensia, ket mabalinda ti agtakder ken agsipa iti adu nga oras iti uneg ti panagbettak nga allon, ngem idi laeng limmabas dayta ken natiliwanda iti dalluyonna a nalawag ti pudno a pagbanagan ti makadadael a pannakabalinna.
  
  Ti helikopter, a dandani nabaliktad, nagdardaras nga agturong iti Atlantico.
  
  Gapu ta napukawna ti kontrol, nagsagana ni Drake para iti pannakadungpar, ta ammona nga uray no nakalasatda iti didigra, awan ti life raft-da, awan ti life jacket-da, ken awan ti namnamada a maisalakan. Uray kasano a mataginayonna ti umdas a pannakaammo tapno agbitin para iti patpatgenna a biag, binuybuyana bayat ti panaglumlomda iti taaw.
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET WALO
  
  
  Nakita ni Alicia ni Drake nga inaramidna ti koneksion iti ulona agarup tallo a segundo kalpasan kenkuana. Dahl met. Nainayad dagiti lallaki, ngem dina pulos maibaga. Nasaysayaat nga amang no pagtalinaeden ti dadduma a banag a reserba. Kas maawatan dagiti dadduma, ket nagturong ni Hayden ken ni Moore ken dagiti kroniana iti gobierno para iti balakad, nabigbig ni Alicia iti gasat a pannakaammo a ti linteg dagiti natalged a distansia ti pakaigapuan ti dakkel a panagsagabada amin iti sumaganad a kagudua nga oras. Bayat ti panagtrabaho ni Drake a mangimandar iti helikopter, inturong ni Alicia ti panagkitana ken ti atensionna iti sabali a lugar.
  
  Madungpar ti helikopter, ammona dayta, isu nga awan ti kaipapanan ti nalawag a panagpili a mangsurot iti dayta iti sabali a tumatayab. Ngem no dua gasut a milia iti kada oras ti panagtayab ti helikopterna...
  
  Inyadayo ni Alicia ni Beau, inlawlawagna ti planona, ket kalpasanna nakasarak iti soldado a nangiyam-ammo kadakuada iti pannakabagi ti U.S. Coast Guard.
  
  "Ania ti kapartakan a barkom?"
  
  Idi nagguyoden ni Drake, addan ni Alicia iti baba ti kubierta ken aglukluksaw iti nadarasudos a nakomberte a Defender-class cutter, a nakadanon iti kapartak a nasurok a walopulo a milia iti kada oras. Kas pinaneknekan ti maysa kadagiti kasla karnero a tripulante, nangaramidda iti sumagmamano a panagbalbaliw a mabalin a nangpaadu wenno saan iti kapartak ti bilog iti nasurok a sangagasut. Idi imbaga ni Alicia kadakuada iti sumagmamano laeng nga ababa a sasao no ania ti kayatna nga aramiden, tunggal lalaki a presente ket nangipilit nga agtalinaed ken tumulong.
  
  Sumagmamano a minuto kalpasanna, nagngaretnget ti Defender nga immadayo, a nangputed kadagiti dalluyon babaen ti natangken a kaskona, nga ikagkagumaanna nga iserran ti giwang iti nagbaetan ti di maliklikan a panagbettak ken ti oras ti isasangpetda.
  
  Kas kinuna kadakuada ni Alicia, "Agturongkami iti nuklear a panagbettak, guys. Iggamam dagiti plummo."
  
  Ket naamirisda man wenno saan, idurduron dagiti tripulante ti maximum speed a rummuar iti bangka. Iti panagsakayna kadagiti dalluyon ken panangkarit kadakuada, inted ti bangka ti klase Defender ti amin nga adda kenkuana. Ni Alicia, a puraw ti gurongna ken puraw ti rupana, ti nangpetpet iti barandilias iti uneg ti salon, a mangbuybuya kadagiti tawa. Inplano ti GPS ti kurso ti helikopter babaen ti panangirekordna iti signal ti transponder-na. Kanayon nga ikabilangan dagiti tripulante ti barko ti nagdumaan ti oras, a kunkunada nga inserrada ti giwang iti duapulo a minuto, sa iti sangapulo ket walo.
  
  Sangapulo ket pito.
  
  Atiddog pay laeng unay. Iniggaman ni Alicia ti riles ket nagkidem idi iniggaman ni Beau ti abagana.
  
  "Agtrabaho dayta," kinunana. "Isalakantayo daytoy nga aldaw."
  
  Nagtaray ti bangka agingga a kabaelanna, a kinamatna ti napartak a helikopter, nga agpada a karkarna ti panangkamkamatda iti umas-asideg a panagbettak a di pay napasamak. Ti horizon ket kanayon nga agbaliwbaliw a linia, saan a pulos a diretso. Nagling-et, nakiranget, ken nagsukisok ti team iti kaunggan ti pannakaammoda. Sumserrek ti bangka iti di pay nakartaan a teritoria, nabileg dagiti makina isu a kasla sibibiagda.
  
  Idi nagturong ti kapitan ken ni Alicia, makitanan ti spiral cloud iti horizon, saan unay nga adayo, ngem ad-adayo nga amang ngem ti helikopter da Drake ken Dahl. Nag-streak ti agparpartak a Defender iti maysa a dakkel a panagwarsi ti danum, nakitana ti umas-asideg a dalluyon ti panagbettak, dinanogna dayta ket bimtak, a nangyugyugyog iti tunggal bolt a nangtengngel iti estrukturana. Iti adayo a makita ti nagdakkel a singsing ti puraw a danum, ti buya ti nangala uray iti anges ni Alicia iti maysa a segundo.
  
  Ngem iti maysa laeng a segundo.
  
  "Aggarawka," inangesna, ammona a dandani sigurado itan a maidungpar da Drake ken Dal iti bumusbusor a danum. "Aggaraw, aggaraw, aggaraw!"
  
  
  * * * .
  
  
  Sangapulo ket tallo pay a minuto ti kasapulan tapno makadanon iti lugar a nadungpar. Nakasaganan ni Alicia, nakaigalut ti life jacket iti bagina ken sabali pay ti iggemna. Adda ni Bo iti abayna nga addaan iti nasurok a kagudua a dosena a tripulante, a mang-scan iti danum babaen kadagiti matana. Ti umuna a rugit a nasarakanda ket agtaytayab a pedaso ti propeller blade, ti maikadua ket full-length skid. Kalpasan daytoy, ad-adda a nagparang dagidiay a paset a saan a limned, a lumabasda a nagsasaruno.
  
  Ngem saan a ni Drake wenno ni Dahl.
  
  Kimmita ni Alicia kadagiti dalluyon, a nakatakder iti naraniag nga init ngem agbibiag iti kasipngetan nga impierno. No inkeddeng ti gasat a dagitoy dua a bannuar mabalinda nga isalakan ti New York ken makalasatda iti panagbettak, tapno laeng mapukawda idiay Atlantico, dina masigurado a kabaelanna dayta. Naglabas ti sumagmamano a minuto. Nagtaytayab ti rebbek a limmabas. Awan ti nagsao iti uray maysa a sao wenno naggaraw iti uray maysa a pulgada. Agtalinaedda agingga iti rabii no kasapulan.
  
  Kanayon nga agkir-in ti radio. Ti agsalsaludsod a timek ni Hayden. Kalpasanna, adda da Moore ken Smith iti sabali a linia. Uray ni Kensi ti nagsao. Naglabas dagiti kanito iti in-inut a panaggaraw ti riribuk ken dumakdakkel a panagbuteng. No napapaut daytoy...
  
  Nagtakder ni Beau kadagiti murdong ti sakana, a nadlawna ti maysa a tumakder nga agpangato iti sikigan ti dalluyon. Intudona daytoy ket inbosesna ti saludsod. Kalpasanna, nakita met ni Alicia, maysa a karkarna a nangisit a masa ti in-inut nga aggaraw.
  
  "No ti Kraken," kangrunaanna nga insippawna, a dina pay ketdi napupuotan ti imbagana. "Pumanawakon ditoy."
  
  Inturong ti kapitan ti bangka iti dayta a direksion, a timmulong iti porma a mangipamaysa. Sumagmamano a minuto ti kasapulan ken medio nag-drift, ngem idi nagkidem ni Alicia, nakitana a dua dayta a bangkay, a naigalut tapno saan a kumapuy, ken naigalut iti tugaw ti agtaytayab pay laeng a piloto. Kasla agsanud iti naud-udi ti laban ti panagaddang iti danum ken panagdive, isu nga indagadag ni Alicia iti Protector nga agdardaras.
  
  Ket naglugan iti baybay.
  
  Iti panaglangoyna a natalged, iniggamanna ti agsalsaltek a masa ket inyugyugyogna dayta, nga ikagkagumaanna a maawatan dayta. Adda nagturong ti rupa.
  
  "Dal. Nasayaat kadi ti kasasaadmo? Sadino ti ayan ni Drake?
  
  "Iggemko dagiti coattails-ko. Kas iti kanayon."
  
  Bayat ti panagturong ti agos ken ni Dahl iti danum, nagbalin a makita ti maikadua a rupa, a nakasandig iti likud ti dyaket ti sabali.
  
  "Bueno, damn komportablekayo a dua nga agkakadua," peke-protesta ni Alicia. "Di pakasdaawan a dikay" immawag iti tulong. Ikkantayo kadi iti sabali pay a sangapulo a minuto wenno nasursurok pay?"
  
  Timmakder ti agpigpigerger nga ima ni Drake manipud iti danum. "Saan pay ketdi nga agmaymaysa. Kasla kaniak nga inalun-onko ti kagudua ti nadara a taaw."
  
  "Ket pagarupek a bumabatayo," inanges ni Dahl, sumagmamano a kanito sakbay a nagsubli ti tugaw ti piloto ket naungaw ti ulona iti sirok ti danum.
  
  Immasideg ti Coast Guard cutter agingga a maituredna. "Amin ket nasayaat kadakuada?" impukkaw dagiti timek.
  
  Inwagwag ni Alicia. "Amin ket nasayaat kadakuada." Agkullayaw laeng dagiti bastardo."
  
  Kalpasanna, nagdisso met ni Drake iti sirok ti danum.
  
  "Mmm," minatmatan ni Alicia. "Iti pudnona..."
  
  
  KAPITULO UPATPULO KET SIAM
  
  
  Kalpasanna, nakibagay ti lubong, a nakigtot iti nakabutbuteng a napasamak, ngem, daksanggasat ta nairuam met. Kas indetalye ti Estados Unidos idi pay dekada 1960, sumagmamano laeng a panawen sakbay a bimtak ti sumagmamano a terorista iti nuklear a bomba iti maysa kadagiti kadakkelan a siudad iti lubong. Nangaramidda pay ketdi iti dokumento ken sungbat iti dayta - national response scenario number one.
  
  No naguummong ti ad-adda a nasugatan, nasugatan, nasakit ken agrekreklamo a grupo dagiti tattao tapno pagsasaritaanda dagiti pagbanagan ken gloss dagiti pannakapaay ti New York, pulos a saan koma a nabigbig dayta. Nupay kasta, daytoy a grupo, ti SPIR ken sumagmamano a dadduma pay, ket kinontak ti Presidente, ti Director of Homeland Security ken ti Mayor ti New York.
  
  Kanayon nga agreklamo ni Alicia maipapan iti dayta. "Ket ti laeng kayatko ket ti tawag manipud ken ni Lawrence."
  
  "Fishburne?" sinaludsod ni Drake.
  
  "Saanka nga agbalin a maag." Jennifer, siempre."
  
  "Mabalin kadi a takawennaka kaniak?"
  
  Nagkatawa ni Alicia. "Iti maysa a pirgis ti mata."
  
  "Ala, kanayon a nasayaat no ammom no asino ti dasigmo."
  
  "No kayatmo, mabalinko nga isurat kenka ti listaan dagiti top contenders."
  
  Inwagwag ni Drake ti imana, padpadasenna pay laeng ti umimbag iti agek a nagbibingayanda. Napasamak daytoy kalpasan a mismo ti maysa a kanito ti dakkel a stress, maysa a selebrasion ti biag, ngem nangpukaw dayta kadagiti emosion kenkuana, daan nga emosion nga impagarupna a nabayagen a natay. Kas iti kasasaad dagiti bambanag ita, adu pay dagiti banag a panunoten - da Mai ken Bo chief kadakuada.
  
  Ngem saan laeng a nabannayat ti biag para kenka, napanunotna. Nupay adu ti nangnamnama iti daytoy, ken dagiti nagsayaat a gundaway kaaduanna a dimteng iti naminsan laeng. Ti pannakailiw kadakuada gagangay a kaipapananna ti tungpal biag a panagbabawi, a di pulos ammo. Ti nalipatan a gundaway ket saan a pulos a nalipatan a gundaway.
  
  Nasaysayaat no padasen ken mapaay ngem ti saan a pulos a padasen.
  
  Kasla komplikado ni Alicia a kas iti sistema solar, ngem uray isu ket makalayag. Inddepna ti pampanunotna iti apagbiit, a nakapuy pay laeng iti pisikal ken mental gapu iti amin a stress iti daytoy nga aldaw ken, kinapudnona, iti maudi a sumagmamano a lawas. Nagtugaw dagiti gagayyemna iti aglawlawna, a mangtagtagiragsak iti pannangan iti maysa kadagiti kasayaatan nga Italiano a restawran idiay New York. Inabangan ni Agent Moore ti intero a lugar iti gastos ti Homeland, kas pagilasinan ti panagyaman iti team, ket inserrana ida iti uneg.
  
  "Aniaman ti mapasamak," kinunana. "Diak kayat nga agdardaraskayo a tattao a manglapped iti daytoy."
  
  Inapresiar ni Drake dayta.
  
  Ket inapresiar ti team ti nagsayaat a taraon, ti relaks nga atmospera ken ti napaut a panaginana kalpasan ti kasta unay a stress. Napintas dagiti tugaw, nabara ti siled, ken dandani di madlaw dagiti empleado. Nakasuot ni Dahl iti puraw a kamisadentro ken nangisit a pantalon, a dandani di mailasin ni Drake, a nairuam a makakita kenkuana a naka-combat gear. Ngem kalpasanna, umasping ti panagkawkawesna, a sinukatanna ti pantalon iti mapagtalkan a maong ni Levi.
  
  "Saan a kasla Bond," napaliiw ni Dahl.
  
  "Saan a siak ni James Bond."
  
  "Kalpasanna, isardengmo ti nalabes a panagpanunot ken panangpadasmo nga agparang nga ad-adda a sopistikado tunggal lumabas ni Alicia. Ammona metten a maysaka laeng a Yorkshire dv-"
  
  "Panagkunak, panawenen tapno agbakasionka, asawa. No dika makaikeddeng no sadino ti papanam, maragsakanak a mangawis kenka inton sumaruno a lawas." Inngatona ti dakulapna.
  
  "Ket adtoy ti panagyamanko iti panangispalmo iti biagmo."
  
  "Diak malagip daytoy. Ket no diak malagip, ngarud saan a pulos a napasamak."
  
  "Kaasping unay idi dimmakkelka."
  
  Nagtugaw da Bo ken May iti abay ti maysa ken maysa, ti Pranses ket tagtagiragsakenna ti pannanganna ken agsasarita no makasaritada; ti Hapones a babai ket kasla awan ti lugarna, a natiliwan iti nagbaetan ti dua a lubong. Pinampanunot ni Drake no ania a talaga ti kayatna ken no sadino ti pudno a lugarna. Iti sumagmamano a kanito nakitana ti apuy kenkuana a nangparegta kenkuana a makiranget para kenkuana, iti dadduma - panagduadua a nangpilit kenkuana nga agulimek, a nagdisso iti bagina. Siempre, awan ti masolbarda nga uppat iti maysa nga aldaw, ngem adda nakitana nga umas-asideg, a nangulep iti horizon iti sanguanan.
  
  Umasping unay iti nuklear a panagbettak a nasaksianna idi kalman.
  
  Maymaysa itan da Smith ken Lauren. Nalabit natignayda iti agek da Drake ken Alicia, wenno nalabit ti panagsepsepda iti pannakadadael. Uray kaskasano, dida sinayang ti sabali nga aldaw a nangpanunot iti dayta. Nagtugaw da Hayden ken Kinimaka, ket pinampanunot ni Drake no adda nakitana a nasursurok ngem ti metro ti espasio iti nagbaetanda, ad-adda a makaipapaay iti kaipapanan. Ad-adda a mainaig dayta iti body language ngem iti aniaman a banag, ngem nabannog ti isipna iti dayta a tiempo ket tisana dayta agingga a mabannog.
  
  "Inton bigat," intag-ayna ti basona, "ken iti sumaruno a laban."
  
  Nabuong dagiti inumen ket nagtultuloy ti pannangan. Kalpasan a nakan ti kangrunaan a putahe ken agsansanud ti kaaduan kadagiti tugawda, a nauneg ti kontento a turogda, nga inkeddeng ni Kenzi ti makisarita iti intero a grupo.
  
  "Ania ti dakes kaniak?" - sinaludsodna. "Talaga kadi a di masigurado ti gasatko?"
  
  Nagbalbaliw ni Hayden, ti manto ti liderato ti nangbalkot manen kenkuana. "Bueno, napudnoak kenka, a sigurado nga apresiarenmo. Awan ti ad-adda a kayatko no di ti panangiruarka iti selda ti pagbaludan, Kensi, ngem masapul nga ibagak-diak mailadawan a mapasamak dayta."
  
  "Mabalinko ti pumanaw."
  
  "Diak mapengdanka," inamin ni Hayden. "Ket diak koma kayat. Ngem dagiti krimen nga inaramidmo idiay Makintengnga a Daya," nagngirsi, "ti, no kunaen, narurod ti adu a nabileg a tattao." Dadduma kadakuada ti Amerikano."
  
  "Kaaduanna ket isu met laeng a lallaki ken babbai a ginatangko iti dadduma a banag."
  
  "Nasayaat a punto. Ngem saan a nakatulong ".
  
  "Kalpasanna, makikaduaak iti team-yo. Mangrugi iti nadalus a slate. Agtarayka iti abay ti blonde a gasela, a ti naganna ket Thorsten Dahl. Kukuam itan, Hayden, no ikkannak iti gundaway a mangbayad iti utangko."
  
  Napartak ti panagkidem ti lider ti SPEAR team bayat a nagsilnag kenkuana ti napasnek a sasao ni Kenzi. Natengngel ni Drake iti danum iti maikadua a gundaway iti las-ud ti dua nga aldaw. "Diak pulos napanunot ni Dal a kas gasela. Ad-adda pay-"
  
  "Dimo ibaga dayta," impakdaar ti Sueko a kasla medio mabain.
  
  Siaannad a binuybuya ni Alicia ti Israeli. "Diak sigurado a kayatko ti makipagtrabaho iti daytoy a bitch."
  
  "Ay, naimbagakto kenka, Miles. Pagtalinaedem ti bagim kadagiti ramay ti sakam. Mabalinko nga isuro no kasano ti mangipuruak iti sugat nga aktual a nasakit."
  
  "Mabalin a masapul met a makipagnaedak kenka iti agdama," nagsao ni Bo. "Gapu ta adda ni Tyler Webb iti angin ken ni Tomb Raider, awanen ti sabali a mabalinko a pagnaedan."
  
  "Agyamanak," inreklamo ni Drake. "Pampanunotenmi dayta ket ipatulodmi kadakayo ti ababa unay a surat a pangsungbat."
  
  "Kanayon a maawat dagiti nasayaat a tattao iti daytoy a team," kinuna kenkuana ni Hayden. "Basta nasayaat ti panagay-ayamda kadagiti dadduma kadakami. Agtalekak a dakkelto a kanayonan ni Beau."
  
  "Bueno, ammok a dakkel ti bentahana," sipapanunot a kinuna ni Alicia. "Nupay diak masigurado a nasayaat ti panagay-ayamna iti team."
  
  Dadduma ti nagkatawa, dadduma ti saan. Nag-wax ken bimmassit ti rabii, ket kaskasdi a nag-depressur dagiti soldado a nangisalakan iti New York iti nasayaat a pannakikadua ken iti tengnga dagiti nasayaat nga estoria. Nakipagselebrar ti siudad a mismo kadakuada, nupay saan a pulos nga ammo ti kaaduan nga umili no apay. Nagsaknap ti rikna ti karnabal iti angin. Iti kasipngetan ken kalpasanna iti ilelennek ti init, nagtultuloy ti biag.
  
  Bayat ti panagraniag ti baro nga aldaw, nagsina ti team, nagsublida kadagiti kuarto ti hotelda ket immanamongda nga agkita iti malem.
  
  "Nakasagana a makilaban iti sabali a gundaway?" Nagnganga ni Dahl ken ni Drake bayat ti panagruarda iti presko, baro nga agsapa.
  
  "Iti abaymo?" Napanunot ni Drake ti pananguyaw iti Sueko ket kalpasanna nalagipna amin a napasaranda. Saan laeng nga ita nga aldaw, no di ket manipud iti aldaw a panagkitada.
  
  "Kanayon," kinunana.
  
  
  GIBUS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David nga Leadbeater
  Dagiti Tulang ni Odin
  
  
  DEDIKASION
  
  
  Kayatko nga idedikar daytoy a libro iti balasangko, .
  
  Kira,
  
  kari a tungpalenna
  
  ken adu pay a milia ti masanguanan...
  
  Ken iti amin a nangsuporta kaniak iti panagsuratko.
  
  
  Paset 1
  Diak pulos kayat ti mangrugi iti gubat...
  
  
  MAYSA
  
  
  
  YORK, Inglatera
  
  
  Bimtak ti sipnget.
  
  "Daytoy ti". Sinirip ni Matt Drake ti viewfinder ket inkagumaanna a di ikankano ti pabuya ken alaen ti ladawan bayat ti panagtaray ti karkarna ti panagkawkawesna a modelo iti catwalk nga agturong kenkuana.
  
  Saan a nalaka. Ngem maysa a propesional, wenno uray la inkagumaanna ti agbalin. Awan ti pulos a nangibaga a nalaka laeng ti panagbalbaliw manipud soldado ti SAS nga agbalin a sibilian, ken nakiranget iti napalabas a pito a tawen, ngem kasla umiso ti kuerdas ti retrato iti uneg ti bagina.
  
  Nangruna ita a rabii. Nagwagwag ken immisem ti umuna a medio natangsit, ket kalpasanna naannayas a nagna iti uni ti musika ken panagrag-o. Intuloy ni Drake ti panangi-click iti kamera idi nangrugin nga agpukkaw ni Ben, ti duapulo ti tawenna a lodger-na, iti lapayagna.
  
  "Kuna ti programa a ni Milla Yankovic dayta. Panagkunak, nangngegko ti maipapan kenkuana! Adawek: 'chic a disenio a modelo a ni Freya'. Wow, ni kadi Bridget Hall dayta? Narigat nga ibaga iti sidong amin dayta a Viking gear."
  
  Saan nga inkankano ni Drake ti komento ket intuloyna ti ay-ayamna, iti maysa a paset gapu ta dina masigurado a ti agtutubo a gayyemna ti mangguyguyod iti kuerdasna, no ar-arigen. Natiliwna dagiti nabiag a ladawan ti pannagna ti pusa ken ti naiwaras a panagay-ayam ti lawag iti bunggoy. Dagiti modelo ket nakasuotda kadagiti kawes ti Viking, a kompleto kadagiti kampilan ken kalasag, kallugong ken sara - dagiti retro a kawes a dinisenio ti nalatak iti lubong a disenio a ni Abel Frey, a kas pammadayaw iti rabii ket nangkomplemento iti uso ti baro a panawen babaen ti Scandinavian battle suit.
  
  Inturong ni Drake ti atensionna iti ulo ti cat walk ken ti banag ti selebrasion ita nga aldaw - maysa a nabiit pay a natakuatan a relikya, nga ambisioso a napanaganan iti 'Shield of Odin'. Ti baro a natakuatan a kalasag, a nakaawat iti nasaknap a pammadayaw iti intero a lubong, ket nadaydayawdan kas ti kadakkelan a nasarakan iti mitolohia dagiti Norse ken aktual a nabayagen sakbay ti panangrugi ti pakasaritaan dagiti Viking.
  
  Karkarna, kinuna dagiti eksperto.
  
  Dakkel ken makapainteres ti simmaruno a misterio ken nangallukoy iti atension ti intero a lubong. Immadu laeng ti pateg ti Kalasag idi nakikadua dagiti sientista iti sirko ti publisidad kalpasan a natakuatan ti di naklase nga elemento iti pannakabukelna.
  
  Nerds a mabisin iti sangapulo ket lima a minuto a kinalatakda, nagsao ti cynical side ti personalidadna. Inyugyugyogna dayta. Uray kasano ti pananglabanna iti dayta, ti sinisismo a nagbalin a pasetna idi nabalo ket nagsabong a kasla makasabidong a rosas tunggal ibaba ti guardiana.
  
  Ginuyod ni Ben ti ima ni Drake, a kellaat a pinagbalinna ti artistiko a komposisionna a shot ti napno a bulan.
  
  "Oops nga". Nagkatawa. "Sorry, Matt. Medyo naimas dayta. Malaksid iti musika... crap dayta. Mabalinda nga abangan ti bandak iti sumagmamano a gasut a libra. Mamatika kadi a nabalinan ni York a nagun-od ti imana iti banag a kas iti nakaskasdaaw?"
  
  Inwagwag ni Drake ti kamerana iti tangatang. "Ti kinapudnona? Saan." Am-ammona ti City of York Council babaen kadagiti rinuker nga ideyada. Ti masakbayan ket adda iti napalabas, isu a kunada. "Ngem kitaem, bayadan ni York ti akinkukua iti balaymo iti sumagmamano a quid tapno retratuenna dagiti modelo, saan a ti langit iti rabii no Setiembre. Ket crap ti bandam. Ngarud, lumamiiskayo."
  
  Inkidem ni Ben dagiti matana. "Tae? Uray ita ket ikonsiderar ti Pader ti Turog uh... nagadu a proposal, gayyemko."
  
  "Ikagkagumaan laeng ti agpokus kadagiti nasayaat a modelo." Naipamaysa gayam ni Drake iti Shield, a nasilawan kadagiti silaw ti pannagna ti pusa. Buklen dayta ti dua a sirkulo, ti makin-uneg ket naabbungotan iti kasla nagkauna a ladawan ti animal, ken ti makinruar ket naglaok a simbolo ti animal.
  
  Mistiko unay, napanunotna. Nasayaat para kadagiti naagasan a prutas ken nuts.
  
  "Cute," insippawna bayat ti panaglabas ti maysa a modelo, ket natiliwna ti nagdumaan ti kinaagtutubo ken edad iti digital film.
  
  Ti cat run ket napardas a naikabil iti abay ti nalatak a Jorvik Center ti York - maysa a museo ti pakasaritaan ti Viking - kalpasan a ti Sueko a Museo ti Nailian nga Antiquities ket nangited ti ababa a pautang para iti nasapa a Septiembre. Dimmakkel unay ti kinapateg ti pasamak idi intukon ti superstar designer a ni Abel Frey ti mangisponsor iti cat-walking event tapno selebraran ti pannakalukat ti eksibision.
  
  Sabali pay a modelo ti nangtaray kadagiti temporario a baldosa nga addaan iti ebkas ti pusa a mangsapsapul iti rabii a malukongna a krema. Sika nga idiot, timmakder manen ti cynicism. Daytoy ti fucking paradigm ti maysa a bituen a naikeddeng nga agparang iti masanguanan a programa ti "celebrity" ti reality TV ken mai-tweet maipapan iti Twitter ken Facebook babaen ti maysa a milion nga umin-inum iti serbesa, sangapulo iti inaldaw nga agsigsigarilio nga umel.
  
  Nagkidem ni Drake. Anak pay laeng ti maysa a tao...
  
  Nagturong ken naggarit dagiti spotlight iti langit iti rabii. Nagsilnag ti naraniag a lawag manipud storefront agingga iti storefront, a nangdadael iti bassit nga artistiko nga aura a nabalinan ni Drake a pinarsua. Ti makasinga a musika ti panagsala ni Cascada ti nangraut kadagiti lapayagna. Apo, napanunotna. Idiay Bosnia nalaklaka ti rikna ngem iti daytoy.
  
  Dimmakkel ti bunggoy. Iti laksid ti trabahona, intedna ti apagbiit a nangkita kadagiti rupa iti aglawlawna. Agassawa ken pamilia. Straight ken gay designers a mangnamnama a makakitada iti idoloda. Tattao a naka-fancy dress, a mangnayon iti atmospera ti karnabal. Immisem. Pudno, nakudrep ti tarigagay nga agbantay kadagitoy nga aldaw-naglabasen ti kinasagana ti Army a makigubat-ngem nariknana latta ti sumagmamano kadagiti daan a rikna. Iti nabalitokan a pamay-an, nagun-odda ti pigsa sipud idi natay ni Alison, ti asawana, dua a tawen sakbayna kalpasan a pinanawanna, a makapungtot, nasakit ti pusona, nga indeklarana a mabalin a pimmanaw iti SAS, ngem ti SAS ket saan a pulos a mangbaybay-a kenkuana. Ania ngata ti kaipapanan pay ketdi dayta?
  
  Dandani dina sinagid ti panawen ti saem.
  
  Apay a nadungpar? Dakes kadi nga anniniwan dayta iti kalsada? Dakes a panangtingiting? Lua dagiti matana? Innayad? Sungbat nga agnanayon a maliklikanna; nakaam-amak a kinapudno a dina pulos maammuan.
  
  Maysa a kadaanan nga imperatibo ti nangisubli ken ni Drake iti agdama. Adda nalagip manipud idi panawenna iti buyot - adayo a panagtuktok-tuktok, nabayagen a nalipatan... ita daan a lagip... panagtuktok....
  
  Inyugyugyog ni Drake ti ulep ket impamaysana ti cat walk show. Dua a modelo ti nangisayangkat iti mock battle iti sidong ti kalasag ni Odin: awan ti nakaskasdaaw, basta material a pangpromosion. Nagrag-o ti bunggoy, nagwingiwing dagiti kamera ti telebision, ken nag-click ni Drake a kasla dervish.
  
  Ket kalpasanna, nagkullayaw. Imbabana ti kamera. Ti panunotna a soldado, a nabannog ngem saan a nagrupsa, natiliwna dayta adayo a panagtuktok, nagtuktok manen, ket pinampanunotna no apay ngata nga umas-asideg ti dua nga helikopter ti buyot iti eksena.
  
  "Ben," kinunana a siaannad, nga insaludsodna ti kakaisuna a saludsod a simrek iti panunotna, "bayat ti panagsukisokmo, adda kadi nangngegmo a di ninamnama a sangaili ita a rabii?"
  
  "Wow. Diak impagarup a nadlawmo. Bueno, ag-tweet-da idi a mabalin nga agparang ni Kate Moss."
  
  "Ni Kate Moss?"
  
  Dua a helikopter, maysa nga uni a di mapagduaduaan a mailasin ti nasanay a lapayag. Ken saan laeng a dagiti helikopter. Dagitoy ket Apache attack helicopter.
  
  Kalpasanna, nalukay ti amin nga impierno.
  
  Nagtayab dagiti helikopter iti ngato, nagsirkulo ken nangrugida nga agtaytayab a sangsangkamaysa. Sigagagar a nagrag-o ti bunggoy, a mangnamnama iti maysa a banag nga espesial. Nagturong amin a mata ken kamera iti langit iti rabii.
  
  Impukkaw ni Ben, "Wow..." Ngem kalpasanna, nagkiriring ti selponna. Kanayon nga umawag dagiti dadakkelna ken ti kabsatna a babai, ket isu, maysa a family guy nga addaan iti puso a balitok, ket kanayon a sumungbat.
  
  Nairuam ni Drake kadagiti ababa a panagsardeng ti pamilia. Siaannad a sinukimatna dagiti posision ti helikopter, dagiti naan-anay a nakargaan a missile bay, ti 30mm chain gun a nabatad a masarakan iti sirok ti makinsango a fuselage ti eroplano, ken inusigna ti kasasaad. Takki...
  
  Potensial ti naan-anay a riribuk.Napno ti naregta a bunggoy iti bassit a plasa a napalikmutan kadagiti tiendaan nga addaan iti tallo nga akikid a pagruaran. Maymaysa laeng ti pagpilianda ken Ben no... idi... mangrugin ti panagtaray.
  
  Agturong a diretso iti cat walk.
  
  Awan ti pakdaar, pinulpullo a tali ti nagdisso iti maikadua nga helikopter, a naamiris itan ni Drake a masapul a maysa nga Apache hybrid: maysa a makina a nabaliwan tapno makalaon iti adu a tripulante.
  
  Bimmaba dagiti nakamaskara a lallaki kadagiti agtaytayab a linia, a naungaw iti likudan ti pannagna ti pusa. Nadlaw ni Drake dagiti paltog a naigalut iti barukongda bayat a nangrugin a nagsaknap ti naannad a kinaulimek iti bunggoy. Dagiti maudi a timek ket timek dagiti ubbing a mangsalsaludsod no apay, ngem di nagbayag, natayda pay.
  
  Kalpasanna, pinaputokan ti lead Apache ti Hellfire missile iti maysa kadagiti awan kargana a magasin. Adda agsisilpo nga uni, kas iti maysa a milion a galon nga singaw a rumrummuar, sa nagngaretnget a kasla dua a dinosaur nga agtataripnong. Nagwaras dagiti apuy, sarming ken pirsay ti ladrilio iti nangato iti intero a lugar.
  
  Intinnag ni Ben ti selponna gapu iti pannakakigtot ket tinarayna a sinurot dayta. Nangngeg ni Drake ti panagngato dagiti ikkis a kasla dalluyon ti danum ket nariknana a ti mob instinct ti nangsakup iti bunggoy. Saanna a nagpanunot iti uray maysa a segundo, iniggamanna ni Ben ket intapuakna iti rabaw ti barandilias, sa naglugan iti bagina. Nagdissoda iti abay ti dalan ti pusa.
  
  Nagkiriring ti uni ti Apache chain gun, nauneg ken makapapatay, dagiti paltogna ket nagtayab iti rabaw ti bunggoy ngem puro a panagbuteng latta.
  
  "Ben! Agtalinaedka a nasinged kaniak." Nagtaray ni Drake iti aglawlaw ti baba ti cat track. Sumagmamano a modelo ti nagsanud tapno tumulong. Timmakder ni Drake ket timmaliaw manen iti agburburek a masa dagiti tattao nga agtartaray gapu iti panagbuteng nga agturong kadagiti pagruaran. Pinulpullo a tattao ti simmang-at iti catwalk, a tinulongan dagiti modelo ken staff. Dagiti mabutbuteng nga ikkis ti nangtubtubngar iti angin, a nakaigapuan ti panagsaknap ti panagbuteng. Ti apuy ti nangsilnag iti sipnget, ket ti nakaro a panaggaraw dagiti rotor ti helikopter ti nanglemmes iti kaaduan nga arimbangaw.
  
  Nagkiriring manen ti chain gun, a nangipatulod iti nadagsen a lead iti tangatang nga addaan iti kasla bang-ar nga uni nga awan koma ti mangngeg a sibilian iti sadinoman.
  
  Nagsubli ni Drake. Nagkullayaw dagiti modelo iti likudanna. Adda iti sanguananna ti kalasag ni Odin. Gapu ta nagtulnog iti maysa a tarigagay, nagpeggad a mangretrato iti sumagmamano iti dayta laeng a kanito a nagparang dagiti soldado a naka-bulletproof jacket manipud iti likudan ti eksena. Ti umuna a pakaseknan ni Drake ket ti panangiposisionna iti nagbaetan ni Ben, dagiti modelo, ken dagiti soldado, ngem intultuloyna ti nag-click, a pinakisanna ti viewfinder-na....
  
  Babaen ti sabali nga imana induronna ti agtutubo nga agnaedna nga ad-adda pay.
  
  "Hoy!"
  
  Maysa kadagiti soldado ti nangmatmat kenkuana sa nangiwagwag iti machine gun-na a mamagpeggad. Inleppas ni Drake ti rikna ti di panamati. Saan a napasamak daytoy a kita ti banag idiay York, iti daytoy a lubong. Ti York ket pagtaengan dagiti turista, managayat iti sorbetes ken American day trippers. Maysa dayta a leon a di pulos mapalubosan nga agngaretnget, uray idi agturay ti Roma. Ngem natalged dayta, ken nainsiriban dayta. Daytoy ti lugar a pinili ni Drake a paglisianna manipud iti damn SAS idi damo.
  
  Tapno makikadua ken baketko. Tapno maliklikan... crap!
  
  Kellaat a nagparang ti soldado iti rupana. "Itedmo kaniak dayta!" impukkawna nga addaan iti aksento nga Aleman. "Itedmo kaniak!"
  
  Nagdardaras ti soldado nga immasideg iti kamera. Pinagkidem ni Drake ti takiagna sa binaliktadna ti machine gun-na. Nagsilnag ti rupa ti soldado gapu iti pannakaklaat. Siuulimek nga inyawat ni Drake ti kamera ken ni Ben iti tignay a mamagpannakkel koma iti asinoman a head waiter ti New York. Nangngegko ti napardas a panagtarayna.
  
  Intudo ni Drake ti machine gun iti suelo bayat nga umab-abante ti tallo pay a soldado nga agturong kenkuana.
  
  "Sika!", intag-ay ti maysa kadagiti soldado ti igamna. Apagisu nga inkidem ni Drake dagiti matana, ngem kalpasanna nangngegna ti naariwawa nga ikkis.
  
  "Aguray! Minimal ti pannakapukaw, idiot. Talaga kadi a kayatmo a paltogan ti maysa a tao iti nalamiis a dara iti telebision ti pagilian?"
  
  Nagtung-ed ti baro a soldado ken ni Drake. "Itedmo kaniak ti kamera." Adda natamad a kalidad ti agongna iti Aleman nga aksentona.
  
  Napanunot ni Drake ti plano B ket binay-anna nga agkir-in ti paltog iti suelo. "Awan kaniak dagitoy".
  
  Nagtung-ed ti komander kadagiti katulonganna. "Kitaem isuna."
  
  "Adda sabali sadiay..." intag-ay ti immuna a soldado ti paltogna, kasla mariro. "Isu... pimmanaw."
  
  Nagtakder a mismo ti komander iti rupa ni Drake. "Dakes nga tignay."
  
  Nagpigket ti bariles iti mugingna. Napno ti sirmatana kadagiti makapungtot nga Aleman ken agtaytayab a tupra. "Kitaem isuna!"
  
  Bayat ti panangsukimatda kenkuana, napaliiwna ti organisado a panagtakaw iti Kalasag ni Odin nga indauluan ti kabarbaro a simmangpet a nakamaskara a nakasuot iti puraw a terno. Inwagwagna ti imana a medio demonstratibo ket inkuskosna ti ulona, ngem awan ti imbagana. Apaman a sitatalged a nailemmeng ti Kalasag, inwagayway ti lalaki ti radio iti direksion ni Drake, a nalawag a nangallukoy iti atension ti komander.
  
  Inkabil ti komander ti radiona iti lapayagna, ngem saan nga inikkat ni Drake dagiti matana iti lalaki a nakapuraw.
  
  "idiay Paris," kinuna ti lalaki a bibigna laeng. "Inton bigat alas sais."
  
  Ti panagsanay iti SAS, impagarup ni Drake, ket makatulong pay laeng.
  
  Kinuna ti komandante, "Wen." Naminsan manen a nasarakan ti bagina iti rupa ni Drake, a mangiwagwag kadagiti credit card ken ID ti retratista. "Lucky nutcracker," inguyodna a natangken ti ulona. "Kuna ti boss a bassit laeng ti lugi, dayta ti gapuna a sibibiagka. "Ngem," inwagwagna ti pitaka ni Drake, "adda ti adresmo, ket no ibukbokmo dagiti beans," innayonna, a nalamiis ti isemna ngem iti scrotum ti polar bear, "ti riribuk ti makasarak kenka."
  
  
  DUA
  
  
  
  YORK, Inglatera
  
  
  Idi agangay, iti pagtaengan, inagasan ni Drake ni Ben iti decaf filter coffee ket nakikadua kenkuana a mangbuya iti pannakasaklaw dagiti pasamak iti rabii.
  
  Natakaw ti Kalasag ni Odin gapu ta saan laeng a nakasagana ti siudad ti York iti kasta a narungsot a panangraut. Ti pudno a milagro ket awan ti natay. Nasarakan dagiti sumsumged a helikopter iti adu a kilometro ti kaadayona, a nabaybay-an a nagtitiponan ti tallo a haywey, a nabayagen nga awanen dagiti agluglugan kadagita.
  
  "Ruin" up Frey"s show," kinuna ni Ben a kagudua ti seriosona. "Naempake ken awanen dagiti modelo."
  
  "Damn, sinukatak met ti pagiddaan. Bueno, siguradoak a makalasat da Frey, Prada ken Gucci."
  
  "Ti Pader ti Turog ti agay-ayam iti amin dayta."
  
  "Nangrugi manen iti pelikula ti pamilia a Titanic?"
  
  "Ipalagip dayta kaniak-pinaputedda ni tatangko iti tengnga ti ayus."
  
  Pinunno ni Drake ti tasana. "Saan nga agdanag. Umawagto manen kalpasan ti agarup tallo a minuto wenno nasursurok pay."
  
  "Ag-ang-angawka kadi kaniak, Krusty?"
  
  Nagkidem ni Drake sa nagkatawa. "Saan. Ubingka pay la unay a makaawat."
  
  Agarup siam a bulanen a makipagnanaed ni Ben ken ni Drake. Iti sumagmamano laeng a bulan, nagbalinda a ganggannaet agingga iti nasayaat a gagayyem. Insubsidio ni Drake ti abang ni Ben a kasukat ti pannakaammona iti panagretrato - ti agtutubo ket agturong iti panagturpos - ken timmulong ni Ben babaen ti panangibinglayna iti amin.Isu ti klase ti lalaki a saan a mangilemmeng iti riknana, nalabit pagilasinan ti kinainosente, ngem... maikari met a panagdayaw.
  
  Indisso ni Ben ti tasana. "Naimbag a rabiim, buddy. Panagkunak, mapanko tawagan ni adingko."
  
  "Rabii".
  
  Nagserra ti ridaw ket blangko a minatmatan ni Drake ti Sky News iti apagbiit. Idi nagparang ti ladawan ti kalasag ni Odin, nagsubli iti agdama.
  
  Innalana ti kamera a nangted kenkuana iti pagbiagna, insuksokna ti memory card iti bulsana, a panggepna a repasuen dagiti ladawan inton bigat, sa nagturong iti aggargaraw a kompiuter. Nagbaliw ti panunotna, nagsardeng tapno doble a sukimatenna dagiti ridaw ken tawa. Nasalakniban unay daytoy a balay adu a tawenen ti napalabas idi agserserbi pay laeng iti buyot. Kayatna ti mamati iti kangrunaan a pagimbagan ti tunggal tao, ngem maysa a banag ti insuro kenka ti gubat - dika pulos agtalek iti aniaman a bulsek. Kanayon nga adda plano ken backup option - Plano B.
  
  Pito a tawenen ti napalabas, ket ita ammonan a pulos a di panawan ti mentalidad ti soldado.
  
  Nag-Google-na iti "Odin" ken "Shield of Odin".Iti ruar ti balay, timmakder ti angin, nagdardaras a bimmallasiw kadagiti tawa ken nagung-ungor a kas iti maysa nga investment banker a ti bonusna ket na-capped iti uppat a milion.Di nagbayag, naamirisna a dakkel a damag ti Shield.Isu dayta maysa a kangrunaan nga arkeolohikal a nasarakan, ti kadakkelan iti intero a pakasaritaan ti Iceland.Dadduma a kita ti Indiana Jones ti pimmanaw iti nadadael a dalan tapno agsukisok iti kadaanan nga ayus ti yelo.Sumagmamano nga aldaw kalpasanna, kinalida ti Kalasag, ngem kalpasanna nangrugin nga aggaraw ti maysa kadagiti kadakkelan a bulkan ti Iceland, ken ad-adda pay masapul a maisardeng ti panagsukisok.
  
  Ti isu met laeng a bulkan, pinampanunot ni Drake, a nabiit pay a nangipatulod iti ulep ti dapo iti intero nga Europa, a nangsinga iti trapiko ti eroplano ken bakasion dagiti tattao.
  
  Inigup ni Drake ti kapena sa dimngeg iti panagngaretnget ti angin. Nagtengnga ti relo ti mantel iti tengnga ti rabii. Ti panangsiput iti nakaad-adu nga impormasion nga ipaay ti Internet ti nangibaga kenkuana nga ad-adda a maawatan ni Ben ngem iti kabaelanna. Kasla aniaman nga estudiante ni Ben - kabaelanna a dagus a maawatan ti gulo a nagparang agraman ti teknolohia. Nabasana a ti kalasag ni Odin ket naarkosan iti adu a narikut a disenio, nga amin dagitoy ket inadal dagiti eksperto iti bodega, ken ni J.R.R. Imbasar ni Tolkien ti aggargaraw a mangkukulam a ni Gandalf ken ni Odin.
  
  Random nga bambanag. Dagiti simbolo wenno hieroglipo a nanglikmut iti ruar ti kalasag ket naipagarup a kadaanan a porma ti Lunod ni Odin:
  
  
  Temporario laeng a kinaignorante ti Langit ken Impierno, .
  
  Isu ti Imortal a Kararua nga agsanud nga agturong iti Umiso wenno Di umiso.
  
  
  Awan ti iskrip a mangilawlawag iti lunod, ngem mamati latta ti amin iti kinapudnona. Di kumurang a nainaig daytoy kadagiti Viking, ken saan a ni Odin.
  
  Nagtugaw manen ni Drake iti tugawna ket nagtaray kadagiti pasamak iti rabii.
  
  Maysa a banag ti nangawag kenkuana, ngem maigiddato iti dayta, pinagpanunotna. Ti lalaki a nakapuraw ti ngiwatna: "to Paris, inton bigat iti alas sais" No bumaba ni Drake iti daytoy a dalan, mabalin nga agpeggad ti biag ni Ben, saanen a dakamaten ti biagna.
  
  Saan koma nga inkankano daytoy ti maysa a sibilian. Irason ti soldado a napangtadan, agpegpeggaden ti biagda, ken nasayaat nga impormasion ti aniaman nga impormasion.
  
  Isu ket nag-Google: Maysa + Paris.
  
  Maysa a natured nga entry ti nakaawis iti imatangna.
  
  Ti kabalio ni Odin, ti Sleipnir, ket naipabuya idiay Louvre.
  
  Kabalio ni Odin?Inkuskos ni Drake ti likud ti ulona. Para iti Dios, daytoy a lalaki ket agkunkuna iti sumagmamano a material unay a banag. Linuktan ni Drake ti home page ti Louvre. Kasla natakuatan ti eskultura ti sarsarita a kabalio nga Odin adu a tawenen ti napalabas idiay kabambantayan ti Norway. Ad-adu pay nga estoria ti simmaruno. Di nagbayag, naawis unay ni Drake kadagiti adu nga estoria maipapan ken ni Odin isu a dandani nalipatanna nga Isu ket talaga ti Dios dagiti Viking, maysa laeng a sarsarita.
  
  Louvre ti? Nagnganga ni Drake iti dayta. Nalpasna ti kapena, mariknana a nabannog, sa immadayo iti kompiuter.
  
  Iti sumaruno a kanito, nakaturog metten.
  
  
  * * * .
  
  
  Nariing iti uni ti agngaretnget a tukak. Ti bassit a sentry-na. Mabalin a namnamaen ti kabusor ti alarma wenno panagparang ti aso, ngem dina pulos suspetsa ti bassit a berde nga arkos a nakatakder iti abay ti wheelie bin, ket nasanay ni Drake nga agbalin a nalag-an a maturog.
  
  Nakaturog iti computer desk a nakaiggem iti ulona; Ita, dagus a nariing ket naglibas iti nasipnget a pasilio. Nagkidem ti makinlikud a ridaw. Naburak ti baso. Sumagmamano laeng a segundo ti napalabas sipud nagkullayaw ti tukak.
  
  Addadan iti uneg.
  
  Nagrukob ni Drake iti baba ti lebel ti mata ket nakitana ti dua a lallaki a simrek, a nakaiggem kadagiti machine gun a nasigo, ngem medio natangken. Nadalus dagiti garawda, ngem saan a naparabur.
  
  Awan ti aniaman.
  
  Nagur-uray ni Drake kadagiti anniniwan, a mangnamnama a saan a mapaay ti lakay a soldado nga adda kenkuana.
  
  Dua a tao ti simrek, ti advance group. Impakita daytoy nga adda makaammo iti ar-aramidenda. Ti naan-anay nga estratehia ni Drake para iti daytoy a kasasaad ket naiplano adu a tawenen ti napalabas, idi napigsa ken eksperimental pay laeng ti mentalidad ti soldado, ket dina la pulos kasapulan a baliwan dayta. Ita, naiturong manen dayta iti panunotna. Idi nagtubo ti muging ti umuna a soldado iti kosina, iniggaman ni Drake, in-yant-na nga agturong kenkuana, sa insublina. Maigiddato iti dayta, nagturong iti kalabanna ket nagturong iti aglawlaw, nga epektibo a nangagaw iti paltog ket nagtungpal iti likudan ti lalaki.
  
  Naklaat ti maikadua a soldado. Dayta laeng ti kasapulan. Nagpaputok ni Drake nga awan ti maysa a milisegundos a panagsardengna, sa nagturong ket pinaltoganna ti umuna a soldado sakbay a ti maikadua ket matnag iti turodna.
  
  Agtarayka!, napanunotna. Ti kapartak ti amin ita.
  
  Nagtaray a simmang-at iti agdan, nga impukkawna ti nagan ni Ben, sa pinaputokanna ti bimtak a paltog ti machine gun iti abagana. Dimmanon iti landing, nagpukkaw manen, sa nagtaray a simrek iti ridaw ni Ben. Bimtak dayta. Nagtakder ni Ben a naka-boxer shorts-na, nakaiggem iti selpon, naisurat ti pudno a panagbuteng iti rupana.
  
  "Dika madanagan," nagkidem ni Drake. "Agtalekka kaniak." Daytoy ti sabali a trabahok."
  
  Iti pammadayawna, saan a nagsaludsod ni Ben. Nagkonsentrar ni Drake iti amin a pigsana. Pinabaldadona ti orihinal nga attic hatch ti pagtaengan sa nangikabil iti maikadua iti dayta a siled. Kalpasan dayta, pinatibkerna ti ridaw ti kuarto. Saanna a pasardengen ti determinado a kabusor, ngem sigurado a pabannayatenna.
  
  Paset amin dayta ti plano.
  
  Inboltana ti ridaw, a siniguradona a naikapet dagiti naibangon a troso iti napatibker a kuadro, sa imbabana ti agdan iti attic. Immuna a pinaltogan ni Ben, maysa a segundo kalpasanna ni Drake. Dakkel ken naalpombraan ti espasio iti loft. Nagtakder laeng ni Ben, agape ti ngiwatna. Dagiti dadakkel a custom bookcases ti nangpunno iti intero nga espasio iti diding iti daya-laud, a nalapunos kadagiti CD ken daan a cassette case.
  
  "Kukuam amin daytoy, Matt?"
  
  Saan a simmungbat ni Drake. Nagna nga immasideg iti nabunton a kahon a nangilemmeng iti maysa a ridaw nga umdas ti kangatona tapno agkarayam; maysa a ridaw nga agturong iti atep.
  
  Inbaliktad ni Drake ti kahon iti alpombra. Natinnag ti naan-anay a naempake a backpack, nga inkapetna kadagiti abagana.
  
  "Tela?" inyarasaas ni Ben.
  
  Tinapikna ti backpack. "Naalakon dagitoy."
  
  Idi kasla blangko ni Ben, naamiris ni Drake no kasano ti panagbutengna. Naamirisna a nalaka unay a nagbalin manen dayta a SAS guy. "Tela. Dagiti selpon. Kuarta. Dagiti pasaporte. I-pad ti. Panangilasin".
  
  Saan a dinakamat ti paltog. Dagiti bala. Kutsilyo...
  
  "Siasino ti agar-aramid iti daytoy, Matt?"
  
  Adda crash manipud iti baba. Tuktoktok ti di am-ammo a kabusorda ti ridaw ti kuarto ni Ben, nalabit naamirisna itan a tagibassitenda ni Drake.
  
  "Panawenen ti mapan".
  
  Nagturong ni Ben nga awan ti ebkasna ket nagkarayam a rimmuar iti naangin a rabii. Nag-dove ni Drake ket, iti maudi a panangkitana kadagiti diding a naparabawan kadagiti CD ken tape, in-inut a dinadaelna ti ridaw.
  
  Inurnosna ti atep agingga a kabaelanna a dina maallukoy ti atension dagiti tattao. Iti pambar ti panangikabilna iti baro a kanal, nangikabil iti tallo a kadapan ti kalawana a pagnaan a mangtaray iti intero a kaatiddog ti atepna. Adda koma ti parikut iti dasig ti kaarrubana.
  
  Ginuyod ida ti angin babaen kadagiti di makaanus a ramay bayat ti panagballasiwda iti di natalged nga atep. Siaannad ti pannagna ni Ben, agdisso ken agtayyek dagiti lamolamo a sakana kadagiti kongkreto a baldosa. Nairut nga iniggaman ni Drake ti imana, a tinarigagayanna nga adda tiempoda a mangbirok kadagiti sneakers-na.
  
  Kalpasanna, nagung-ungor ti napigsa nga angin iti rabaw ti tsimenea, dinanogna ti kuadrado ti rupa ni Ben ket nangibaon kenkuana a naitibkol iti igid. Napilit a nagguyoden ni Drake, nangngegna ti ikkis ti ut-ot, ngem dina inluk-atan ti panangiggemna. Maysa a segundo kalpasanna, tinarabayna ti gayyemna.
  
  "Saan nga adayo," inyarasaasna. "Dandani dita, buddy."
  
  Makita ni Drake a mabuteng ni Ben. Nagdardaras ti panagkitana iti nagbaetan ti ridaw ti attic ken ti igid ti atep, sa iti hardin ken iti likud. Ti panagbuteng ti nangballikug kadagiti langana. Napardas ti panagangesna; pulos a dida koma inaramid dayta iti kastoy a kapartak.
  
  Tinakaw ni Drake ti maysa a panangsiput iti ridaw, inurnongna ti turedna ket tinallikudanna dayta. No adda koma limmabas, nakitada nga umuna. Iniggamanna dagiti abagana ni Ben ket sinabatna ti panagkitana.
  
  "Ben, masapul nga agtalekka kaniak. Agtalekka kaniak. Ikarik a tulonganka a makalasat iti daytoy."
  
  Nagtung-ed dagiti mata ni Ben ket nagtung-ed, mabuteng latta ngem inkabilna ti biagna kadagiti ima ni Drake. Nagsubli ket siaannad nga immasideg. Nadlaw ni Drake nga agtedtedted ti dara kadagiti sakana, nga agayus iti kanal. Binallasiwda ti atep ti kaarruba, bimmabada iti greenhouse-na ket nagdissoda iti daga. Naglislis ni Ben ket natnag iti kagudua ti dalan, ngem ni Drake ti immuna a sadiay ket in-cushionna ti kaaduan a pannakatnagna.
  
  Natibker ti dagada idi. Nasindi ti silaw iti sumaganad a siled, ngem awan ti tao iti aglawlaw. Nangngegda la ketdi ti panagputok ti machine gun. Sapay koma ta adda dagiti polis iti dalan.
  
  Siirut nga inarakup ni Drake ni Ben ket kinunana, "Fantastic stuff. Itultuloymo ti nasayaat ket mangalaak kenka iti baro a climbing frame. Ita, mapantayo."
  
  Maysa dayta a running joke. Tunggal kasapulanda ti pick-me-up, agbitla ni Ben ken ni Drake maipapan iti edadna, ken uyawen ni Drake ti kinaagtutubo ni Ben. Nainggayyeman a panagriribal.
  
  Nagngaretnget ni Ben. "Asino ngata ti adda dita ngato?"
  
  Kinita ni Drake ti attic ken ti nalimed a ridawna. Awan pay ti nangguyod iti aniaman manipud sadiay.
  
  "Dagiti Aleman".
  
  "Huh? Kas iti Gubat Sangalubongan II a rangtay dagiti Aleman iti Karayan Kwai?"
  
  "Panagkunak, dagiti Hapones dayta. Ket saan, diak pagarupen a kas kadagiti Aleman ti WWII."
  
  Addadan iti likud ti hardin ti kaarruba. Nagdukotda iti alad ket nagpigketda iti dummy section ti alad nga inaramid ni Drake bayat ti maysa kadagiti tinawen a selebrasion ti Swift.
  
  Diretsokami a rummuar iti okupado a kalsada.
  
  Direkta a kasungani ti taxi rank.
  
  Nagna ni Drake nga agturong kadagiti agur-uray a kotse a pammapatay ti pampanunotenna. Impakita manen ti kinasoldado a pannakaawatna. Kas ken ni Mickey Rourke, kas ken ni Kylie, kas iti Hawaii Five-O... Nakaturog laeng, agur-uray iti umno nga oras tapno makaaramid iti natan-ok a panagsublina.
  
  Sigurado a ti laeng pamay-anna a mangsalaknib kadakuada a dua ket ti panangdanon nga umuna iti dakes a tao.
  
  
  TALLO
  
  
  
  PARIS, PRANCIA
  
  
  Nagdisso ti eroplano nga agturong idiay Charles De Gaulle kalpasan laeng ti alas 9 ti bigat iti dayta nga aldaw. Nagdisso da Drake ken Ben nga awan sabali no di ti backpack ken sumagmamano a banag manipud iti orihinal a linaonna. Nakasuotda iti baro a kawes, nakasaganan dagiti baro a mobile phone. Nakarga ti I-pad. Kaaduan ti cash ket awan - nagastos daytoy iti transportasion. Naibelleng ti igam apaman a naikeddeng ni Drake ti panggepna.
  
  Bayat ti panagtayab, ni Drake ket nangipakaammo kenni Ben kadagiti amin a banag nga Aleman ken dagiti Viking ken kiniddawna kenkuana a tumulong iti panagsirarak. Ti sarkastiko a komento ni Ben ket, "Bang bang, dayta ti degree-ko."
  
  Inanamongan ni Drake daytoy a kababalin. Saan a naburak dagiti Griffins, agyamankami iti Dios.
  
  Rimmuarda iti eropuerto iti nalamiis a panagtudo ti Paris. Nakasarak ni Ben iti taksi ket inwagwagna kenkuana ti ginatangna a guidebook. Apaman a nakastrekda, kinunana, "Umm... Rue... Croix?Hotel iti kasungani ti Louvre?"
  
  Nangrugin nga aggaraw ti taksi, a minaneho ti maysa a lalaki a ti rupana ket mangipakita nga awan ti manggargaraw kenkuana. Ti hotel, idi simmangpet uppat a pulo a minuto kalpasanna, ket makapabang-ar nga atypical para iti Paris. Adda dakkel a lobby, elevator a makalaon iti nasurok a maysa a tao, ken sumagmamano a pasilio nga addaan kadagiti kuarto.
  
  Sakbay a nag-check-in-da, inusar ni Drake ti ATM iti lobby tapno iruarna ti nabati a kuarta-agarup lima gasut nga euro. Nagkullayaw ni Ben, ngem pinatalgedan ni Drake babaen ti panagkidemna. Ammona ti pampanunoten ti masirib a gayyemna.
  
  Elektronika a panagsiput ken pagsurotan ti kuarta.
  
  Binayadanna ti maysa a kuarto babaen ti credit card sa ginatangna ti kuarto iti ballasiw ti kalsada babaen ti kuarta. Apaman a simmang-atda, agpada a simrekda iti "cash" room ket nangipasdek ni Drake iti surveillance.
  
  "Daytoy ti gundawaymi a mangpapatay iti sumagmamano a tumatayab babaen ti maysa a bato," kinunana, a nangbuybuya ken ni Ben a mangsiput iti aglawlaw ti siled buyogen ti kritikal a mata.
  
  "MAYSA?" - sinaludsodko.
  
  "Makitami no kasano ti kinasayaatda. No umayda iti mabiit, nasayaat dayta, ken nalabit riribuk. No dida aramiden, bueno, napateg met nga ammuen dayta. Ken adda gundawaymo a mangiruar iti baro nga ay-ayammo."
  
  Inlukat ni Ben ti I-pad. "Talaga kadi a mapasamak daytoy ita nga aldaw iti alas sais?"
  
  "Edukado a pattapatta dayta." Nagsennaay ni Drake. "Ngem maibagay dayta iti sumagmamano a kinapudno nga ammotayo."
  
  "Hmm, kalpasanna, umadayoka, Krusty..." Demostratibo a nagpigket ni Ben kadagiti ramayna. Nagsilnag ti panagtalekna ita ta tumultulong imbes a maisalakan, ngem saan pay a pulos a nagbalin nga "action" guy idi. Imbes ketdi, ti kita ti personalidad a nailasin babaen ti naganna wenno palayawna - kaaduanna a Blakey - ket saan a pulos a dinamiko a maikari iti dayta nga apelyido.
  
  Nagtungtung-ed ni Drake iti peephole. "No napapaut," inungngutna. "No ad-adu ti tsansatayo."
  
  Saan a nagbayag. Bayat ti panagtaptap ni Ben iti I-pad-na, nakita ni Drake ti kagudua a dosena a dadakkel a lallaki a naguummong iti ridaw iti ballasiw ti kalsada. Naburak ti kandado ken naburak ti kuarto. Tallopulo a segundo kalpasanna nagparang manen ti team, sipupungtot a timmaliaw iti aglawlaw, ket nagwarasda.
  
  Inkidem ni Drake ti pangana.
  
  kinuna ni Ben. "Talaga a makapainteres daytoy, Matt. Maipagarup nga adda gayam siam a pedaso ti tedda ni Odin a naiwaras iti intero a lubong. Maysa a banag ti kalasag, sabali ti kabalio. Diak pulos ammo daytoy."
  
  Dandani saan a nangngeg ni Drake. Dinadaelna ti utekna. Ditoy a naaddaan dagiti parikutda.
  
  Saan a nagsao, immadayo iti ridaw ket in-dialna ti numero iti selponna. Dandani dagus a nasungbatan ti tawag.
  
  "Wen?"
  
  "Daytoy ni Drake."
  
  "Nakigtotak. Nabayagen a di makita, buddy."
  
  "Ammok".
  
  "Kanayon nga ammok nga umawagka."
  
  "Saan a ti pampanunotem, Wells. Adda kasapulak."
  
  "Siempre ammom. Ibagam kaniak ti maipapan ken Mai."
  
  Damn.Subsuboken ni Wells iti banag nga isu laeng ti makaammo. Ti problema ket ni Mai ti daan a gil-ayabda sipud idi downtime-da idiay Thailand, sakbay a nakiasawa ken ni Alison - ken uray ni Ben ket saan a kasapulan a mangngeg dagita a narugit a detalye.
  
  "Ti makintengnga a nagan ket Sheeran. Lugar - Phuket. Tipo - hmm... ganggannaet..."
  
  Nagkidem dagiti lapayag ni Ben. Binasa ni Drake dayta iti body language-na a kas iti nalawag a pannakabasana iti kinaulbod ti maysa a politiko. Ti silulukat a ngiwat ket maysa a clue...
  
  Dandani mangngeg ni Drake ti katawa iti timek ni Wells. "Ganggannaet? Daytoy kadi ti kasayaatan a maaramidam?"
  
  "Iti agdama, wen."
  
  "Adda kadi tao sadiay?"
  
  "Talaga a kasla".
  
  "Gotcha. Sige, buddy, ania ti kayatmo?"
  
  "Kasapulak ti kinapudno, Wells. Kasapulan ti raw information a saan a mapalubosan a maibrodkas iti damag wenno iti Internet. Natakaw dayta a kalasag ni Odin. Maipapan kadagiti Aleman a nangtakaw iti dayta. Nangruna dagiti Aleman. Pudno nga impormasion ti SAS. Masapul nga ammok no ania a talaga ti mapaspasamak, buddy, saan a public leak."
  
  "Marigatanka kadi?"
  
  "Dakkel." Saanka nga agulbod iti komandermo, dati man wenno saan.
  
  "Kasapulan ti tulong?"
  
  "Saan pay".
  
  "Nagun-odmo ti imam, Drake. Ibagam laeng ti sao ket kukuam ti SAS."
  
  "Aramidek".
  
  "Nasayaat. Ikkannak iti sumagmamano. Ket sabagay, ibagbagam pay laeng iti bagim a plain old SAS-ka laeng?"
  
  Nagduadua ni Drake. Saan pay ketdi nga adda ti termino a "good old SAS". "Maakseptar a termino dayta para iti panangilawlawag, dayta laeng."
  
  Naliday ni Drake. Saan a nalaka ti panagkiddaw iti tulong iti dati a komanderna, ngem ti kinatalged ni Ben ti nanglab-aw iti aniaman a rikna ti panagpannakkel. Sinukimatna manen ti peephole, nakitana ti awan tao a pasilio, sa nagna ket nagtugaw iti abay ni Ben.
  
  "Siam a paset ti Odin ti kunam? Ania ngata ti kayat a sawen dayta?
  
  Napardas a pimmanaw ni Ben iti Facebook page ti grupona, nga agmulmulagat nga addaanda iti dua a baro a friend request, a mamagbalin iti dagup a bilangda a sangapulo ket pito.
  
  Inadalna ni Drake iti apagbiit. "Isu a dati a kapitan ti SAS ken tape fanatic-ka. Karkarna, mate, no dimo pagdanagan ti ibagak."
  
  "Ipamaysam, Ben. Ania ti adda kenka?"
  
  "Bueno... sursurotek ti tugot dagitoy siam a paset ti Odin.Kasla espesial a numero ti siam iti mitolohia dagiti Norse. Maysa ti nailansa iti bagina iti maysa a banag a maawagan iti Kaykayo ti Lubong, siam nga aldaw ken siam a rabii, nga agayunar, nga addaan iti pika iti sikiganna, kas ken Jesu-Kristo, ken adu a tawen sakbay ni Jesus. Pudno a banag daytoy, Matt. Inkatalogo dayta dagiti pudno a sientista. Mabalin pay ketdi a ti estoria ti nangipaltiing iti estoria ni Jesu-Kristo. Adda siam a paset ti Odin. Ti pika ti maikatlo a pedaso ken konektado iti World Tree, nupay diak makasarak iti aniaman a pannakadakamat ti lokasionna. Ti sarsarita a lokasion ti Kaykayo ket idiay Sweden. Maysa a lugar a maawagan iti Apsalla."
  
  "Agin-inayadka, agin-inayadka. Adda kadi ibagbagana maipapan iti kalasag ni Odin wenno ti kabaliona?"
  
  Nagkidem ni Ben. "Laeng a ti Kalasag ket maysa kadagiti kadakkelan nga arkeolohikal a nasarakan iti amin a panawen. Ket nga iti igidna adda dagiti sasao: Ti Langit ken Impierno ket temporario laeng a kinaignorante. Isu ti Imortal a Kararua nga agsanud nga agturong iti Umiso wenno Di umiso. Nabatad a daytoy ti lunod ni Odin, ngem awan ti asinoman iti sibibiag a lagip a nakaawat no ania ti panggepna."
  
  "Mabalin a maysa dayta kadagita a lunod a masapul nga addaka laeng sadiay," immisem ni Drake.
  
  Saan nga inkankano ni Ben. "Kunana ditoy a ti Kabalio ket maysa nga eskultura. Ti sabali pay nga eskultura, "Dagiti Lobo ni Odin", ket agdama a naiparang idiay New York."
  
  "Dagiti lobona? Itatta?" Mangrugin nga agprito ti utek ni Drake.
  
  "Nagsakay iti dua a lobo a napan iti gubat. Nabatad."
  
  Nagkullayaw ni Drake. "Makuenta amin a siam a paset?"
  
  Nagkidem ni Ben. "Sumagmamano ti kurang, ngem..."
  
  Nagsardeng ni Drake. "Ania?" - sinaludsodko.
  
  "Bueno, kasla minamaag, ngem adda dagiti pedaso ti sarsarita ditoy a mangporma. Maysa a banag maipapan iti panagtitipon ti amin a pedaso ni Odin ken panangrugi iti chain reaction a mangiturong iti panungpalan ti lubong."
  
  "Standard stuff," kinuna ni Drake. "Amin dagitoy a nagkauna a didiosen ket addaan iti sumagmamano a kita ti "panungpalan ti lubong" a sarsarita a nainaig kadakuada."
  
  Nagtung-ed ni Ben ket kinitana ti relona. "Kusto. Kitaen. Kasapulanmi a Internet wizards ti taraon," napanunotna iti maysa a segundo. "Ket pagarupek, mariknak a kasla umay dagiti baro a liriko manipud iti banda iti mabiit. Croissants ken Brie para iti brunch?"
  
  "Idi adda idiay Paris..."
  
  Linuktan ni Drake ti ridaw iti maysa a bitak, timmaliaw iti aglawlaw, sa inseniasna ni Ben a rummuar. Nakitana ti isem iti rupa ti gayyemna, ngem nabasana met ti nakaam-amak a tension kadagiti matana. Nasayaat ti panangilemmeng ni Ben, ngem nakaro ti panagkullayawna.
  
  Nagsubli ni Drake iti kuarto ket inkabilna amin a bambanagda iti backpack. Bayat ti panangsegurona iti nadagsen a sinturon, nangngegna ti nasipnget a kumusta ni Ben ket nariknana a nagsardeng ti pusona gapu iti buteng iti maikadua laeng a gundaway iti biagna.
  
  Ti umuna ket idi pinanawan ni Alison, a dinakamatna dayta di maitunos a nagdumaan - ad-adda a soldadoka ngem ti damn boot camp.
  
  Iti dayta a rabii. Bayat a ti awan patinggana a tudo pinunnona dagiti matana iti lua a kas iti saan pay a pulos a napasamak.
  
  Nagtaray nga agturong iti ridaw, a natenneb ken nakasaganan ti tunggal piskel ti bagina, sa nakitana ti maysa a nataengan nga agassawa nga agkarkararag iti pasilio.
  
  Ket nadlaw ni Ben ti naan-anay a buteng a nangpunno kadagiti mata ni Drake sakbay a naaddaan ti dati a soldado a mangbalkot iti dayta. Maag a biddut.
  
  "Saan nga agdanag". kinuna ni Ben a nalabaga ti isemna. "Naimbagak".
  
  Nagkintayeg nga anges ni Drake ket inturongna ida a bimmaba iti agdan, a kanayon nga agbantay. Sinukimatna ti lobby, awan ti nakitana a pangta, sa rimmuar.
  
  Sadino ti ayan ti kaasitgan a restawran? Nangaramid iti pattapatta sa nagturong iti Louvre.
  
  
  * * * .
  
  
  Nakita a dagus ida ti maysa a nalukmeg a lalaki manipud Munich nga addaan iti kinalaing ti neurosurgeon. Sinukimatna ti kaaspingna iti retrato ket iti las-ud ti dua a pitik ti puso nabigbigna ti nasayaat ti pannakabangonna, makabael a Yorkshireman ken ti atiddog ti buokna, idiotic a gayyemna ket inserrana ida kadagiti crosshairs.
  
  Binalbaliwanna ti takderna, a dina magustuan ti nangato a vantage point wenno dagiti puraw a pirgis a nagkali kadagiti nalasag a sakana.
  
  Inyarasaasna iti mikropono iti abaga: "Iggemko ida iti sinulid."
  
  Nakaskasdaaw a dagus ti sungbat. "Patayem ida ita."
  
  
  UPAT
  
  
  
  PARIS, PRANCIA
  
  
  Napartak ti panagsasaruno ti tallo a bala.
  
  Nagsikko ti umuna a bala manipud iti metal a kuadro ti ridaw iti abay ti ulo ni Drake, sa nagricochet iti kalsada, a nangdungpar iti takiag ti maysa a baket. Nagbaliwbaliw ken natnag, a nangisprey iti dara iti angin iti porma ti marka ti saludsod.
  
  Ti maikadua a danog ti nangpatakder kadagiti buok iti ulo ni Ben.
  
  Nadungpar ti maikatlo ti kongkreto a nagtakderanna iti maysa a nanosegundos kalpasan a nagaspang a ginammatan ni Drake iti siket. Nagdisso ti bala iti sementado a kalsada ket naburakna ti tawa ti hotel iti likudan dagitoy.
  
  Nagtulid ni Drake ket nagaspang a pinagna ni Ben iti likudan ti agsasaruno a nakaparada a kotse. "Iggemkoka". Nakapungtot nga inyarasaasna. "Itultuloymo lattan." Nagkurno, nagrisgo a timmaliaw iti tawa ti lugan ket nakitana ti panaggaraw iti atep bayat a naburak ti tawa.
  
  "Shitty shooting!" Ti Yorkshire accent ken army slang-na ti namagbalin iti timekna a naing-inget bayat a dumakdakkel ti adrenaline. In-scanna ti lugar. Agtartaray dagiti sibilian, agpukpukkaw, a mangpataud iti amin a kita ti pakasingaan, ngem ti parikut ket ammo ti nangpaltog nga eksakto no sadino ti ayanda.
  
  Ket saan koma nga agmaymaysa.
  
  Uray ita, nabigbig ni Drake dagiti tallo a lallaki a nakitana idi bayat ti lockpicking, a rimmuar iti nasipnget a Mondeo ket sipapakinakem a nagna nga agturong kadakuada.
  
  "Tiempo nga umakar."
  
  Inturong ida ni Drake iti dua a kotse agingga a nadlawna idi ti maysa nga agtutubo a babai nga agsangsangit a hysterically iti luganna. Nasdaaw ta linuktanna ti ridawna iti maysa a bitak ket nariknana ti napartak a panagdarasudos ti pannakabasol iti pannakakitana iti mabutbuteng nga langana.
  
  Nagtalinaed ti impassive expression iti rupana. "Ruar."
  
  Awan pay laeng ti napaltogan. Nagkarayam a rimmuar ti babai, a ti buteng ti nangyelo kadagiti piskelna, a namagbalin kadagita a natay a tabla. Naglusdoy ni Ben, a pinagtalinaedna a nababa ti timbang ti bagina agingga a mabalin. Nagdardaras ni Drake a nangsurot kenkuana sa inturongna ti tulbek.
  
  Iti panagangesna, inkabilna ti lugan iti baliktad sa nagturong iti sango manipud iti paradaan. Ag-asuk ti goma iti ballasiw ti kalsada a sumursurot kadakuada.
  
  Impukkaw ni Ben: "Rue Richelieu!"
  
  Nagsikko ni Drake, nga agur-uray iti bala, nangngegna ti metaliko nga uni bayat ti panagsalsaludsodna manipud iti makina, sa dinanogna ti accelerator. Nalabsanda dagiti masmasdaaw a mannanakaw iti bangketa ket nakitada a nagdardaras nga agsubli iti luganda.
  
  Inturong ni Drake ti pilid iti kannawan, kalpasanna iti kannigid, ken kalpasanna iti kannigid manen.
  
  "Rue Saint-Honoré" Impukkaw ni Ben, nga in-craning ti tengngedna tapno makitana ti nagan ti kalsada.
  
  Nakikaduada iti panagayus ti trapiko. Nagdardaras ni Drake agingga a kabaelanna, nga inabelna ti kotse-a, iti ragsakna, nagbalin a Mini Cooper-a simrek ken rimmuar kadagiti eskinita ken siniputna a naimbag ti buya iti likudan.
  
  Nabayagen a naungaw ti rooftop shooter, ngem adda manen ti Mondeo sadiay, saan nga adayo a nabati.
  
  Nagkannawan sa nagkannawan manen, a nagasat kadagiti silaw ti trapiko. Ti Louvre Museum, a naala manipud iti kannigid. Awan serserbina: napusek unay dagiti kalsada, masansan unay dagiti silaw ti trapiko. Masapul nga umadayoda iti sentro ti Paris.
  
  "Ni Rue De Rivoli!"
  
  Nainget ti panagkullayaw ni Drake ken ni Ben. "Apay ngata nga agtultuloy nga agpukpukkawka kadagiti nagan ti kalsada?"
  
  Tinaliaw ni Ben. "Saan ko nga ammo! Isuda... ipakitada iti TV! Makatulong dayta?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Saan!" - impukkawna manen, iti rabaw ti panagngaretnget ti makina bayat ti panagtarayna iti nadarasudos a kalsada nga adayo iti Rue de Rivoli.
  
  Nag-ricochet ti bala manipud iti bota. Nakita ni Drake ti maysa a lumabas a narba gapu iti panagsagaba. Dakes dayta; serioso dayta. Dagitoy a tattao ket natangsit ken nabileg nga umdas a dida maseknan no siasino ti masaktan, ken nabatad a mabalinda ti agbiag a kadua dagiti pagbanagan.
  
  Apay a napateg unay kadakuada ti siam a paset ti Odin?
  
  Simrek dagiti bala iti kongkreto ken metal ken nangibati kadagiti padron iti aglawlaw ti Mini.
  
  Iti dayta a kanito, nagkiriring ti selpon ni Ben. Nangaramid iti komplikado a shoulder twisting maneuver tapno mairuar dayta iti bulsa. "Inang?"
  
  Siuulimek nga inlunod ni Drake: "Oh my God!"
  
  "Nasayaat ti kasasaadko, ta. Sika? Kas ken ni Tatang?"
  
  Naaramiden ti Mondeo ti dalanna iti boot ti Mini. Dagiti makabulsek a silaw ti silaw ti nangpunno iti buya manipud iti likudan, agraman ti rupa ti tallo nga ag-uyaw nga Aleman. Nagustuan dayta dagiti bastardo.
  
  Nagtung-ed ni Ben. "Ket bassit a kabsat?"
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panangdungpar dagiti Aleman iti dashboard babaen kadagiti paltogda gapu iti naariwawa a ragsak.
  
  "Saan. Awan ti espesial. Um...ania dayta nga arimbangaw?" Nagsardeng. "Ay... Xbox."
  
  Inpigket ni Drake ti accelerator iti suelo. Napardas ti simmungbat ti makina. Nagkidem dagiti goma uray iti innem a pulo a milia iti kada oras.
  
  Ti simmaruno a paltog ti nangburak iti tawa iti likudan. Bimmaba ni Ben iti front climbing area a dina inur-uray ti imbitasion. Pinalubosan ni Drake ti bagina iti apagbiit a panangtingiting, kalpasanna inturongna ti Mini iti awan tao a bangketa iti sango ti atiddog a linia dagiti nakaparada a kotse.
  
  Di nainsiriban a nagpaputok dagiti pasahero iti Mondeo, a dagiti bala ti nangburak kadagiti tawa dagiti nakaparada a kotse, a nangdungpar iti Mini ken nagsalsaludsod manipud iti dayta. Iti las-ud ti sumagmamano a segundo, in-inut ti prenona, nagturong iti aglawlaw buyogen ti panagkigtot, inwarasna ti bassit a kotse iti 180 a degree, sa nagdardaras nga agsubli iti dalan nga immayda.
  
  Nagpateg a segundo ti kasapulan tapno maamiris dagiti pasahero ti Mondeo ti napasamak. Ti 180-degree a panaglikos ket di naannad ken napeggad, ken nangiruar iti dua a nakaparada a kotse nga addaan iti nakaam-amak a crunch. Sadino iti nagan ti amin a nasantoan ti ayan dagiti polis?
  
  Ita awanen ti pagpilian. Nagmaneho ni Drake iti adu a suli agingga a kabaelanna. "Agsaganaka, Ben. Agtaraykami."
  
  No awan koma ni Ben, nagtakder ken nakiranget, ngem ti kinatalged ti gayyemna ti prioridad. Ket ti pannakapukaw ket nasirib a tignay ita.
  
  "Sige nanang, agkitata inton agangay." Inrikep ni Ben ti selponna sa nagkidem. "Dagiti nagannak".
  
  Insubli ni Drake ti Mini nga agpangato iti bangir ti kalsada ket kellaat a nagpreno iti kagudua ti na-manicure a karuotan. Sakbay a nagsardeng ti lugan, linuktanda a nalawa dagiti ridaw ket nagluganda a rimmuar, nga agturong kadagiti asideg a kalsada. Nakilaokda kadagiti homegrown a taga-Paris sakbay pay a dimteng ti Mondeo iti imatang.
  
  Adda nabalinan ni Ben a nagkullayaw ket nagkidem ken ni Drake. "Ti bidak".
  
  
  * * * .
  
  
  Naglemmengda iti bassit nga internet cafe iti abay ti lugar a maawagan iti Harry"s New York Bar. Daytoy ti kasisiriban a tignay ni Drake. Saan a madlaw ken nalaka, maysa dayta a lugar a mabalinda nga ituloy ti panagsirarakda ken ikeddeng no ania ti aramidenda maipapan iti umad-adani a panangraut iti Louvre nga awan ti pakadanagan wenno pannakasinga.
  
  Nagsagana ni Drake iti muffins ken kape bayat ti panaglog-in ni Ben. Saan pay a nasugatan ni Drake, ngem napagtengna a sigurado a medio madanagan ni Ben. Awan ti ideya ti soldado nga adda kenkuana no kasano a tamingenna. Ammo ti gayyem a masapul nga agsaritada. Isu nga induronna ti taraon ken inumen nga agturong iti agtutubo, nagnaed iti nanam-ay a booth ket intengngelna ti panagkitana.
  
  "Kasano ti kasasaadmo kadagitoy amin a crap?"
  
  "Saan ko nga ammo". Pudno ti imbaga ni Ben. "Awan pay ti tiempok a mangamiris iti dayta."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Nasayaat daytoy." Ala, no aramidem dayta..." intudona ti kompiuter. "Ania ti adda kenka?"
  
  "Nagsubliak iti isu met laeng a website a kas idi. Nakaskasdaaw nga arkeolohikal a nasarakan... siam a pirsay... yada, yada, yada... oh yeah - nabasak ti maipapan iti nakaskasdaaw a "end of the world" a teoria ti panagkukumplot ni Odin."
  
  "Ket kinunak..."
  
  "Bullshit dayta. Ngem saan a nasken, Mat. Denggem daytoy. Kas kunak, adda sarsarita ken naipatarus iti adu a lengguahe. Saan laeng a dagiti taga Scandinavia. Kasla medio sapasap dayta, a naisangsangayan unay kadagiti mannalon a mangad-adal iti daytoy a kita ti banag. Naikuna ditoy a no maurnong pay laeng dagiti siam a pedaso ti Odin bayat ti Ragnarok, luktanda ti dalan nga agturong iti Tanem dagiti Dios. Ket no matulawan man daytoy a tanem... bueno, asupre ken amin nga Impierno a nairuar ket pangrugian laeng dagiti parikuttayo. Madlaw nga imbagak a Dios?"
  
  Nagkullayaw ni Drake. "Saan. Kasano nga adda tanem dagiti Dios ditoy? Saanda a pulos nga adda.Saan a pulos nga adda ni Ragnarok. Maysa laeng dayta a lugar dagiti Norway para iti Armagedon."
  
  "Eksakto. Ket kasanon no talaga nga adda?"
  
  "Isu nga panunotem ti pateg ti kastoy a masarakan."
  
  "Tanem dagiti Dios? Nalablabes koma dayta iti amin. Atlantis nga. Camelot ni Camelot. Eden. Awan koma dagitoy no idilig iti daytoy. Isu nga ibagbagam a ti Kalasag ni Odin ket pangrugian laeng?"
  
  Kinagat ni Ben ti tuktok ti muffin-na. "Makitatayo ngata. Walo pay laeng a pedaso ti papanan, isu a no mangrugin nga agpukaw," nagsardeng. "Ammom, ni Karin ti utek ti pamilia, ket kayat ni sis a maammuan amin dagitoy a crap iti Internet. Nagpirgis amin dayta."
  
  "Ben, medio makonsiensiaak a nangiraman kenka. Ket ikarik nga awan ti mapasamak kenka, ngem diak mabalin nga iraman ti sabali iti daytoy. Nagkullayaw ni Drake. "Masdaawak no apay a rinugian itan nga aramiden daytoy dagiti damn Germans. Awan duadua nga addan ti dadduma pay a walo a paset iti sumagmamano a tiempo."
  
  "Basbassit ti analogia iti football. Ket adda kadakuada dayta. Mabalin nga adda naisangsangayan iti Kalasag? Maysa a banag maipapan iti dayta ti namagbalin iti amin a dadduma pay a makagunggona."
  
  Nalagip ni Drake ti panangala kadagiti close-up a ladawan ti Shield, ngem mabalinda nga isardeng dayta nga imbestigasion para iti maudi. Tinapikna ti iskrin. "Kunana ditoy a nasarakan ti eskultura ni Odin"s Horse iti longboat dagiti Viking, nga aktual a kangrunaan nga eksibit ti Louvre. Saan pay ketdi a madlaw ti kaaduan a tattao ti mismo nga eskultura ti Kabalio bayat ti panagdaliasatda iti Louvre."
  
  "Longboat," binasa ni Ben iti napigsa. "It"s a mistery in itself - daytoy ket naibangon manipud kadagiti troso nga immun-una ngem ti pagaammo a pakasaritaan dagiti Viking."
  
  "Kas met laeng iti Kalasag," impukkaw ni Drake.
  
  "Nasarakan idiay Denmark," nabasa pay ni Ben. "Ket kitaem ditoy," intudona ti iskrin, "naipamaysa daytoy kadagiti dadduma a paset ti Odin a dinakamatko itay? Adda dagiti Lobo idiay New York, ket ti kasayaatan a pattapatta ket adda ti Spear idiay Uppsala, Sweden, ta natnag manipud iti bagi ni Odin bayat ti panagbabana manipud iti World Tree."
  
  "Isu a lima dayta." Nagsanud ni Drake iti komportable a tugawna sa ininumna ti kapena. Iti aglawlawda, nag-ung-ungor ti internet café gapu iti nababa nga aktibidad. Napno dagiti bangketa iti ruar kadagiti tattao nga agzigzag iti dalanda iti biag.
  
  Naipasngay ni Ben nga addaan iti ngiwat nga asero ken imminum iti kagudua ti napudot a kapena iti maysa a gulp. "Adda pay sabali ditoy," in-rap-na. "Dios, diak ammo. Kasla komplikado dayta. Maipapan iti maysa a banag a maawagan iti Volva. Ania ti kayat a sawen ni Seer? "
  
  "Mabalin a pinanagananda ti lugan iti naganna."
  
  "Nakakatkatawa. Saan, kasla adda espesial a Velva ni Odin.Agurayka - mabalin nga apagbiit daytoy."
  
  Okupado unay ni Drake a mangisukat iti atensionna iti nagbaetan ni Ben, ti kompiuter, ti panagayus ti impormasion, ken ti okupado a bangketa iti ruar isu a dina nadlaw ti umas-asideg ti babai agingga a nakatakder iti abay a mismo ti lamisaanda.
  
  Sakbay a nakagunay, intag-ayna ti imana.
  
  "Dikay bumangon, lallaki," kinunana iti aksento nga Americano. "Kasapulan nga agsarita tayo".
  
  
  LIMA
  
  
  
  PARIS, PRANCIA
  
  
  Binusbos ni Kennedy Moore ti sumagmamano a tiempo a nangtingiting iti agassawa.
  
  Idi damo impagarupna nga awan pagdaksan dayta. Kalpasan ti sumagmamano a tiempo, kalpasan ti panangusigna iti mabuteng ngem determinado a body language ti agtutubo ken ti nasiput a kababalin ti natataengan a dude, dimteng iti konklusion a ti riribuk, kasasaad, ken ti Diablo ti nangguyod kadakuada a dua iti di nasantuan a trinidad ti peggad.
  
  Saan a polis ditoy. Ngem polis idiay New York, ket saan a nalaka ti dumakkel iti daytoy medio bassit nga isla nga addaan kadagiti dadakkel a kongkreto a torre. Adda matam ti polis sakbay nga ammom a gasatmo ti makikadua iti NYPD. Idi agangay nag-hon-ka ken nag-calculate-ka manen, ngem kanayon nga adda kenka dagita a matam. Dayta natangken, makakuenta a langa.
  
  Uray agbakasion, napait ti panagpanunotna.
  
  Kalpasan ti maysa nga oras a panaginumna iti kape ken awan panggepna a panag-surf, dinan maitured ti bagina. Mabalin a nagbakasion-a nasaysayaat ti uni kenkuana ngem ti inkapilitan a bakasion-ngem dina kayat a sawen a naparpartak laeng a simmuko ti polis nga adda kenkuana ngem ti panangisuko ti Briton iti birtudna iti umuna a rabiina idiay Vegas.
  
  Nagkidem nga immasideg iti lamisaanda. Napilit a bakasion, napanunotna manen. Daytoy ti nangikabil iti natan-ok a karerana iti NYPD iti perspektibo.
  
  Napardas nga in-assess ti natataengan a lalaki, nga intag-ayna dagiti antennae-na. Naparpartak ti panangtingitingna kenkuana ngem ti panangtingiting ti US Marine iti balay ti balangkantis idiay Bangkok.
  
  "Dikay bumangon, lallaki," disarming a kinunana. "Kasapulan nga agsarita tayo".
  
  "Amerikano?" kinuna ti natataengan a lalaki nga addaan iti sangkabassit a pannakaklaat. "Ania ti kayatmo?"
  
  Saanna nga inkankano. "Okeyka kadi, baby?" Inkidemna ti kalasagna. "Pulisak." Ita, napudnokanto kaniak."
  
  Dagus a nag-click ti natataengan a lalaki ket immisem iti pannakabang-ar, a karkarna. Nagkidem ti sabali gapu iti pannakarirona.
  
  "MAYSA?" - sinaludsodko.
  
  Ti opisial ti polisia idiay Kennedy ti nangipilit iti isyu. "Addaka kadi ditoy gapu iti bukodmo a pagayatan?" Dayta laeng ti mapanunotna nga adda iti asidegda.
  
  Kasla naliday ti baro. "Bueno, nasayaat ti agpasiar, ngem saan unay a makaparagsak ti naulpit a sekso."
  
  Kasla nakaskasdaaw ti panagyaman ti natataengan a lalaki. "Agtalekka kaniak." Awan dagiti parikut ditoy. Nasayaat a makita a dadduma iti komunidad dagiti mangipapatungpal iti linteg ti mangraem pay laeng iti daytoy a trabaho. Siak ni Matt Drake."
  
  Inyunnatna ti imana.
  
  Saan nga inkankano ni Kennedy daytoy, a saan pay laeng a kombinsido. Nag-latch ti panunotna iti dayta a ragup ti sasao, a raraemenna pay laeng ti obra, ket nag-scroll idi napan a bulan. Nagsardengda iti kanayon a pagsardenganda. Idiay Caleb. Iti rabaw dagiti naulpit a biktimana. Para iti awan kondisionna a pannakawayawayana.
  
  No laeng.
  
  "Ala...agyamanak, ngata."
  
  "Gapuna, poliska kadi a taga-New York? " Ti agtutubo a lalaki ti nangkomplemento iti nuance babaen kadagiti naipangato a kiday, nga inturongna iti natataengan a lalaki.
  
  "Damn a kinasikap." Nagkatawa ni Matt Drake iti nalag-an. Kasla agtalek, ket nupay natalged ti panagtugawna, maibaga ni Kennedy nga addaan iti kabaelan nga agtignay iti maysa a segundo. Ket ti wagas a kanayon a panangsukimatna iti aglawlawna ti nangpanunot kenkuana iti maysa a polis. Wenno ti buyot.
  
  Nagtung-ed, a pampanunotenna no awisenna ti bagina nga agtugaw.
  
  Intudo ni Drake ti awan tao a tugaw bayat a binaybay-anna ti nalawag a pagruaran. "Ket nadayaw met. Nangngegko a dagiti taga-New York ti kaaduan ti panagtalekna a tattao iti lubong."
  
  "Matt!", Nagkullayaw ti lalaki.
  
  "No ti nalabes a panagtalek kayatmo a sawen ti managimbubukodan ken natangsit, nangngegko metten dayta." Naglusdoy ni Kennedy iti booth, a medio makauma ti riknana. "Kalpasanna, immayak idiay Paris ket naam-ammok dagiti Pranses."
  
  "Iti bakasion?"
  
  "Dayta ti imbagada kaniak."
  
  Saan nga impapilit ti lalaki, inyunnatna laeng manen ti imana. "Siak pay laeng ni Matt Drake. Ket daytoy ti pagdagusanko, Ben."
  
  "Hi, siak ni Kennedy. Nangngegko ti ibagbagam, uray la dagiti paulo ti damdamag, mabutengak. Daytoy ti nangpasiddaaw kaniak. Ket dagiti ngay Lobo idiay New York?" Inngatona dagiti kidayna, a nangtulad ken ni Ben.
  
  "Maysa". Inadal a naimbag ni Drake, nga ur-urayenna ti reaksion. "Adda kadi ammom maipapan kenkuana?"
  
  "Isu ti ama ni Thor, saan kadi? Ammom, kadagiti komiks ti Marvel."
  
  "Adda amin iti damag." Nagtung-ed ni Ben iti kompiuter.
  
  "Ikagkagumaak ti saan a makipaset iti paulo ti damdamag itay nabiit." Napartak ti dimteng dagiti sasao ni Kennedy, a nabara gapu iti ut-ot ken pannakaupay. Naglabas ti apagbiit sakbay a maituloyna. "Gapuna, saan nga adu. Umdasen laeng."
  
  "Kasla sumagmamano ti inaramidmo."
  
  "Ad-adu ngem nasayaat para iti karerak." Nagsubli ket kalpasanna timmaliaw kadagiti narugit a tawa ti kapeteria iti kalsada.
  
  
  * * * .
  
  
  Sinurot ni Drake ti panagkitana, a pampanunotenna no rumbeng nga iduronna, ket sinabat dagiti matana ti maysa kadagiti immun-una a mannanakaw a mangmatmatmat iti sarming.
  
  "Tae." Ad-adda a napinget dagitoy a lallaki ngem iti maysa nga Indian call center."
  
  Nagsilnag ti rupa ti lalaki gapu iti pannakabigbig idi naggunay ni Drake, ngem ita inkeddeng ni Drake a saanen a kasapulan ti agkantot. Pudno a naiddep dagiti guantes ket nagsubli ti kapitan ti SAS. Napardas ti panaggarawna, iniggamanna ti maysa kadagiti tugaw ket imbellengna iti tawa babaen ti nakaam-amak a pannakadungpar. Nagtayab nga agsubli ti Aleman, a narba iti sementado a kalsada a kasla natay a karne.
  
  Inwagwag ni Drake ni Ben iti igid. "Kumuyogka kadakami man wenno saan," impukkawna ken ni Kennedy bayat ti panagtarayna. "Ngem umadayoka iti dalanko."
  
  Dinardarasna ti nagturong iti ridaw, linuktanna sa nagsardeng no amangan no adda paltog. Nagtakder dagiti nakigtot a taga-Paris iti aglawlaw. Nagtaray dagiti turista iti amin a direksion. Nagsukimat ni Drake iti kalsada.
  
  "Panagpakamatay". Nagsubli iti kalapati.
  
  "Likud a ruangan". Tinapikna ti abaga ni Ben ket nagturongda iti counter. Saan pay a naggunay ni Kennedy, ngem saan a kasapulan ti analitikal a panunot ti maysa nga opisial ti polisia tapno maamirisna a dagitoy a tattao ket pudno a mariribukan.
  
  "Siak ti mangabbong kenka."
  
  Limmabas ni Drake iti mabutbuteng a managlako iti nasipnget a pasilio a naparabawan kadagiti kahon ti kape, asukar, ken stir stick. Iti ngudona adda ti fire escape. Nadungpar ni Drake ti bar, sa siaannad a timmaliaw iti ruar. Pinuoranna ti init iti malem dagiti matak, ngem nalawag ti kosta. A kayatna a sawen kenkuana a maymaysa laeng ti kabusor sadiay ruar iti sadinoman.
  
  Insenias ni Drake dagiti dadduma nga aguray, sa nagna a sipapakinakem nga agturong iti agur-uray nga Aleman. Saanna a liniklikan ti danog ti lalaki, no di ket innalana a sipipinget iti solar plexus a di nagkidem. Ti pannakakigtot iti rupa ti kalabanna ti nangyeg kenkuana iti dagus a pannakapnek.
  
  "Puntiria dagiti puke ti plexus." Insippawna. Insuro kenkuana ti kapadasan a ti maysa a nasanay a lalaki ket mangsaplit iti maysa kadagiti nalawag a punto ti presion iti bagi ken agsardeng para iti epekto, isu nga inbinglay ni Drake ti ut-ot - kas awan patinggana a naisuro kenkuana - ken iduronna dayta. Naburakna ti agong ti lalaki, naburakna ti pangana ken dandani na-snap-na ti tengngedna babaen ti dua a danog, ket kalpasanna binaybay-anna a naiwaras iti bangketa a di naburak ti addang. Inwagwagna dagiti dadduma nga agpasango.
  
  Pimmanawda iti kape ket kimmitada iti aglawlaw.
  
  Kinuna ni Kennedy, "Tallo a bloke ti hotelko manipud ditoy."
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Damn cool. Mapan."
  
  
  INNEM
  
  
  
  PARIS, PRANCIA
  
  
  Maysa a minuto kalpasanna kinuna ni Ben, "Agurayka."
  
  "Dimo ibaga a kasapulam ti mapan iti banio, buddy, ta no saan, masapul a gumatangkami kenka iti lampin."
  
  Inlemmeng ni Kennedy ti isemna bayat ti panagmulagat ni Ben.
  
  "Ammok a panawenen tapno agturogka, lakay, ngem dandanin tiempon... um... a sumarungkar iti Louvre."
  
  Damn, napukaw ni Drake ti oras. "Bullshit" nga.
  
  "Idiay Louvre?"
  
  "Maipapan iti turno." Inwagis ni Drake ti lumabas a taksi. "Kennedy, ilawlawagko."
  
  "Nasaysayaat ti riknam. Napanak metten iti Louvre ita nga aldaw."
  
  "Saan a gapu iti daytoy..." nagmuregreg ni Ben bayat ti panagluganda iti taksi. Kinuna ni Drake ti magic word ket nagdardaras a pimmanaw ti lugan. Naulimek ti panagdaliasat ken nagpaut iti sangapulo a minuto kadagiti kalsada a nabartek iti trapiko. Saan a nasaysayaat dagiti bangketa idi pinadasda a tallo ti dalanda nga agturong iti museo a nabara ti panangkamatda.
  
  Bayat ti panagdaliasatda, in-up to date ni Ben ni Kennedy. "Adda nakasarak iti kalasag ni Odin idiay Iceland. Adda ti nangtakaw kadagitoy manipud iti eksibision ti York, a naan-anay a nangdadael iti nakaskasdaaw a cat walk show ni Frey."
  
  "Frey?"
  
  "Diseniador ti uso. Saan kadi a taga-New York ka?"
  
  "Taga-New York-ak, ngem saanak a dakkel a tao iti uso. Ket diak unay fan ti bulsek a maallukoy iti sumagmamano a kita ti panagsusupiat. Talaga a diak kasapulan ti ad-adu pay a parikut ita."
  
  Dandani kinuna ni Drake nga "adda ridaw" ngem pinasardengna ti bagina iti maudi a segundo. Mabalin a makatulong ti maysa a polis ita a rabii gapu iti adu a rason, nangnangruna manipud Estados Unidos. Bayat nga umas-asidegda iti sarming a piramid a nangmarka iti pagserkan ti Louvre, kinunana, "Kennedy, dagitoy a tattao pinadasdakami a mangpapatay iti di kumurang a namitlo. Siak ti responsable a mangsigurado a saan a mapasamak daytoy. Ita kasapulantayo ti ad-adu nga impormasion maipapan iti no ania ti impierno a mapaspasamak ditoy, ken gapu iti sumagmamano a rason interesadoda iti no ania ti naammuan ni Ben a maawagan iti "Nine Pieces of Odin". Talaga a ditay" ammo no apay, ngem ditoy," intudona iti likudan ti sarming a piramid, "ti maikadua a paset."
  
  "Takawendanto ita a rabii," kinuna ni Ben, sa innayonna, "Nalabit."
  
  "Ket ania daytoy nga anggulo ti New York?"
  
  "Adda sabali pay a pedaso ti Odin a naidispley sadiay. Dagiti lobo. Iti Museo ti Natural History."
  
  Inadal ni Drake ti mapa. "Kasla saan a gagangay nga ipakpakita ti Louvre dagiti koleksion dagiti Viking. Daytoy ket on lease met, kas iti adda idiay York. Kunana ditoy a ti makapainteres unay ket ti Viking longboat, maysa kadagiti kasayaatan pay laeng a natakuatan, ken ti agdindinamag a kinalatakna."
  
  "Ania ti kayatna a sawen?" Nagtakder ni Kennedy iti tuktok ti agdan a kasla runo a maibusor iti bagyo bayat nga adu a paris a saka ti nagdisso iti aglawlawna.
  
  "Maysa nga anomalia nga irepresentar ti edadna. Nasakbay daytoy sakbay ti pakasaritaan dagiti Viking."
  
  "Ala, makapainteres dayta."
  
  "Ammok. Naidispley dagitoy iti baba a kadsaaran ti Denon wing, iti abay ti sumagmamano nga Egyptian... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...saan a pulos. Ania ti banag."
  
  Nagsilnag dagiti nalawa ken nasileng a pasilio iti aglawlawda bayat a makitiponda iti bunggoy. Dagiti lumugar ken turista iti amin nga edad pinunnoda ti engrande a daan nga espasio ken pinagbalinda a biag dayta iti intero nga aldaw. Mapugtuan laeng ti maysa ti kasla tanem, nakaam-amak a kinataona bayat ti rabii.
  
  Iti dayta a kanito, adda makatuleng a panagngaretnget, a kasla marmarpuog ti kongkreto a diding. Nagsardengda amin. Nagturong ni Drake ken ni Ben.
  
  "Agurayka ditoy, Ben. Ikkannakami iti kagudua nga oras. Masarakankanto." Nagsardeng, sa innayonna, "No agbakwitda, agurayda ngarud agingga a mabalin."
  
  Saanna nga inuray ti sungbat. Naan-anay nga ammo ni Ben ti peggad. Nagbuya ni Drake idi inruarna ti selponna ken in-dialna ti numero iti speed dial. Ni nanang, wenno tatang, wenno kabsat a babai dayta. Inseniasna ni Kennedy ket siaannad a bimmabada iti spiral staircase nga agturong iti nababbaba a kadsaaran. Bayat ti panagturongda iti hall a nakaikabilan ti Viking exhibition, nangrugin nga agtaray dagiti tattao. Nagtayyek ti napuskol nga ulep iti likudan dagitoy.
  
  "Agtaray!" Nagikkis ti lalaki a kasla Hollister model. "Adda dagiti lallaki nga addaan paltog iti uneg!"
  
  Nagsardeng ni Drake iti ridaw ket nagrisgo a nangkita iti uneg. Isu ket sinabat ti naan-anay a riribuk. Maysa nga eksena manipud iti action movie ni Michael Bay, karkarna laeng. Binilangna ti walo a lallaki a nakauniporme iti camouflage, nga addaan iti face mask ken machine gun, a simmang-at iti kadakkelan a Viking longboat a nakitana pay laeng. Iti likudanda, iti aramid ti di kapapati a kinaaleng-aleng, adda nabuong nga abut a nabettak iti diding ti museo.
  
  Nauyong dagitoy a lallaki. Ti nangted kadakuada iti edge-da ket addaanda iti makapakigtot a kinadirrekta ti panatisismo. Kasla gagangay ti panangputok kadagiti pagserkan ti pasdek ken panangpaputok kadagiti rocket kadagiti bunggoy. Di pakasdaawan a kinamatda ken Ben ken ni Ben iti intero a Paris idi. Ti panangkamat iti kotse ket nalabit paglinglingayanda laeng sakbay ti pannaturog.
  
  Inkabil ni Kennedy ti imana iti abagana ket timmaliaw iti aglawlaw. "Dios".
  
  "Paneknekanna nga addatayo iti umiso a dana. Ita, masapul laeng nga umasidegtayo iti komanderda."
  
  "Diak mapan iti sadinoman nga asideg iti aniaman kadagitoy nga umel. " Nagsapata iti nakaskasdaaw ti kinasayaatna nga Ingles nga aksento.
  
  "Makapaay-ayo. Ngem masapul nga agbirokak iti pamay-an tapno maikkatnakami iti listaan ti tae-da."
  
  Nadlaw ni Drake ti ad-adu a sibilian nga agtartaray nga agturong iti pagruaran. Saan pay ketdi a binuybuya dagiti Aleman, sitatalged laeng nga intungpalda ti planoda.
  
  "Agta". Naglusdoy ni Drake iti doorframe a simrek iti kuarto. Inusarda dagiti eksibit iti aglawlaw a pangabbong ket inaramidda ti dalanda nga as-asideg iti pannakadengngeg agingga a natalged.
  
  "Beat dikh!" adda nangipukkaw a sipipinget.
  
  "Adda maipapan iti "panagdardaras". kinuna ni Drake. "Masapul a dagus nga agtignay dagiti nadara a bastardo. Ti Louvre ket masapul a nangato iti listaan dagiti Pranses a sungbat."
  
  Sabali ti impukkaw ti maysa kadagiti Aleman ket nangpidut iti bato a slab a kas kadakkel ti bandehado ti pangrabii. Kasla nadagsen ti langada. Inayaban ti soldado ti dua pay a tumulong a mangidiskarga iti dayta manipud iti longboat.
  
  "Nalawag a saan a SAS," inkomento ni Drake.
  
  "Wenno Americano," kinuna ni Kennedy. "Adda idi Marine guyko a makaipigket iti daytoy a trinket iti sirok ti foreskin-na."
  
  Naglemmeng bassit ni Drake. "Nasayaat a ladawan." Agyaman kami ti input yo. Kitaen." Nagtung-ed nga agturong iti paglukatan ti diding a nagparang ti maysa a namaskaraan a nakabado amin iti puraw.
  
  "Ti isu met laeng a lalaki a nangtakaw iti Shield idiay York. Sa."
  
  Inusig ti lalaki iti apagbiit ti eskultura, sa nagtung-ed a manganamong ket nagturong iti Komandantena. "Panawenen tapno..."
  
  Naguni ti paltog iti ruar. Nagyelo dagiti Aleman iti maysa a segundo, agparang a nariribuk ti panagkitada iti maysa ken maysa. Kalpasanna, nabuyogan ti siled kadagiti bala ket nag-dove ti amin tapno makaabbong.
  
  Ad-adu pay a nakamaskara a lallaki ti nagparang iti nabiit pay a nabuyogan a pagserkan. Maysa a baro a puersa, a naiduma ti kawesna ngem dagiti Aleman.
  
  Napanunot ni Drake: Dagiti polis a Pranses?
  
  Siuumsi nga impukkaw ti maysa kadagiti Aleman: "Canadiano!" "Patayen! Patayen!"
  
  Inabbong ni Drake dagiti lapayagna bayat nga aggigiddan a nagputok ti sangadosena a machine gun. Nag-ricochet dagiti bala manipud iti bagi ti tao, manipud iti kayo nga eksibit, manipud iti diding a plaster. Naburak ti sarming, ket napigis dagiti di magatadan nga eksibit ken natnag iti suelo gapu iti pannakadungpar. Nagsapata ni Kennedy iti napigsa, a nangrugi a nabigbig ni Drake a saan nga eksakto a "presko a daga" para kenkuana. "Sadino ti ayan dagiti makakantot a Pranses, damn it!"
  
  Narikna ni Drake ti pannakaulaw. Canadians?Ania a kita ti twisted hell ti addada ditoy?
  
  Naburak ti eksibit iti sibayda iti sangaribu a pedaso. Nagtudo ti sarming ken pedaso ti kayo iti bukotda. Rinugian ni Drake ti naggaraw nga agsubli, a nangguyod ken ni Kennedy a kaduana. Nabuyogan ti longboat iti lead. Iti daytoy a tiempo immabante dagiti taga Canada iti siled ket sumagmamano nga Aleman ti nakaidda a natay wenno agkigtot. Bayat a buybuyaen ni Drake, maysa kadagiti taga Canada ti nangpaltog iti Aleman iti point-blank range iti ulona, a nangburak iti utekna iti ballasiw ti 3,000 a tawenen nga Egyptian terracotta vase.
  
  "Awan ti mapukaw nga ayat iti nagbaetan dagiti nauyong a mangnganup iti relikya." Nagkidem ni Drake. "Ket amin a tiempo a binusbosko nga agay-ayam iti Tomb Raider, saan a pulos a napasamak dayta."
  
  "Wen," inyugyugyog ni Kennedy dagiti pedaso ti sarming manipud iti buokna. "Ngem no talaga nga inay-ayammo ti ay-ayam, imbes a kitkitaem ti asnona iti sangapulo ket pito nga oras, mabalin nga ammom gayam ti mapaspasamak."
  
  "Forte ni Ben. Saan a kukuak. Panagay-ayam iti ay-ayam, kayatna a sawen." Inrisgona ti nangsiput iti ngato.
  
  Pinadas ti maysa kadagiti Aleman ti aglibas. Nagtaray a diretso nga agturong ken ni Drake a dina nadlaw, sa naglugan a masmasdaaw idi nabara ti dalanna. "Bewegen!", intag-ayna ti pistolana.
  
  "Wen, kukuam met." Inngato ni Drake dagiti imana.
  
  Nagtennag ti ramay ti lalaki iti gatilio.
  
  Kellaat a naggaraw ni Kennedy iti sikigan, a nakaigapuan ti panagkullayaw ti atension ti Aleman. Immasideg ni Drake ket insikona iti rupa. Nagtayyek ti dakulap iti ulo ni Drake, ngem immadayo, a naggigiddan a sinipa ti tulang ti soldado. Dandani saan a naabbungotan ti ikkis ti uni ti pannakaburak ti tulang. Adda ni Drake kenkuana iti maysa a segundo, dagiti tulang ti nangpigket a naimbag iti agpangato a barukongna. Iti napardas a panaggarawna, pinigisna ti maskara ti soldado.
  
  Ket nagngaretnget. "Uh. Diak ammo no ania a talaga ti ninamnamak."
  
  Blonde nga buok. Asul dagiti mata. Natibker a langa ti rupa. Mariro ti ekspresion ti rupa.
  
  "Damdama". Tinukkol ni Drake a di makapuot babaen ti chokehold, a nagtalek ken ni Kennedy a mangbantay kadagiti kakaduana. Idi timmangad ni Drake, nagtultuloy ti laban. Iti dayta a kanito, sabali pay nga Aleman ti nagna iti aglawlaw ti matnag nga eksibit. Inyadayo ni Drake ket inparintumeng ni Kennedy iti solar plexus. Naparpartak a simmuko daytoy a lalaki ngem ti baro a boy band iti X Factor.
  
  Ita, maysa kadagiti taga Canada ti mangguyguyod iti eskultura ni Odin nga umadayo kadagiti natay ken nadara a ramay ti kabusorna. Sabali pay nga Aleman ti nanglikmut kenkuana ket rinautna manipud iti sikigan, ngem nasayaat ti taga Canada, a nagbaliwbaliw ken nagdisso iti tallo a makapapatay a danog, kalpasanna inwarasna ti nalukmeg a bagina iti rabaw ti abagana ket intukkolna iti daga. Namitlo a nagpaputok ti taga Canada iti asideg a distansia para iti dakdakkel a kombiksion, ket kalpasanna intultuloyna a guyoden ti eskultura nga agturong iti pagruaran. Uray ni Drake ket naallukoy. Idi madanon ti taga-Canada dagiti kakaduana, nagikkisda ket pinaltoganda ida sakbay a nagsanudda iti umas-asuk pay laeng a rebbek.
  
  "Upsalla!" Nangrugi nga agsangit ti umuna a klase a taga Canada ket intag-ayna ti dakulapna kadagiti nakalasat nga Aleman. Natiliw ni Drake ti kinatangsit, panagsuppiat ken ragsak iti dayta maymaysa a sao. Nakaskasdaaw ta babai ti timekna.
  
  Kalpasanna, nagsardeng ti babai ket inikkatna ti maskarana kas tignay ti naan-anay a panangumsi. Nagsangit manen kadagiti Aleman: "Upsalla!" "Addaanka sadiay!"
  
  Nagkidem koma ni Drake no saan pay a nagparintumeng. Impagarupna a nadungpar ti bala, kasta ti pannakakigtot. Nabigbigna daytoy makunkuna a taga-Canada. Am-ammona unay. Ni Alicia Miles, maysa a taga-London a dati a kapadana iti SRT.
  
  Maysa a nalimed a kompania iti uneg ti SAS.
  
  Ti immun-una a komento ni Wells ket nangpataud kadagiti daan a lagip a rumbeng nga agtalinaed a naitabon a naun-uneg ngem ti pakasaritaan ti panaggasto ti maysa a politiko. Ad-aduka idi ngem ti SAS. Apay a kayatmo a lipaten dayta?
  
  Gapu iti inaramidmi.
  
  Maysa ni Alicia Miles kadagiti kasayaatan a soldado a nakitana. Masapul a nasaysayaat dagiti babbai nga adda kadagiti espesial a puersa ngem kadagiti lallaki tapno makagun-odda iti kagudua ti kaadayo a kas kadakuada. Ket timmakder a diretso ni Alicia iti tuktok.
  
  Ania ti ar-aramidenna tapno mairaman amin dagitoy, ken kasla maysa a bigot, nga ammona a sigurado a saan? Maymaysa laeng ti nangtignay ken ni Alicia: kuarta.
  
  Mabalin a dayta ti gapuna a nagtrabaho para kadagiti taga-Canada?
  
  Rinugian ni Drake ti nagkarayam nga agturong iti aktual a pagruaran ti siled. "Isu nga imbes a punasennatayo iti kill list ken ibutaktak dagiti kabusortayo," insangsangitna, "ita ad-adu ti kabusortayo, ket awanen ti nagun-odtayo malaksid iti ad-adda a panangrirotayo iti bagitayo."
  
  Innayon ni Kennedy, nga agkarkarayam iti likudanna: "Biagko... iti dua a damn words."
  
  
  PITO
  
  
  
  PARIS, PRANCIA
  
  
  Nasaysayaat bassit ti kuarto ni Kennedy iti hotel ngem iti dua nga oras a binusbos da Drake ken Ben.
  
  "Impagarupko a broke aminkayo a polis," inreklamo ni Drake, a nangsukimat kadagiti pagserkan ken pagruaran.
  
  "Sikami ket. Ngem no dandani awanen ti oras ti bakasionmo iti sangapulo a tawen, ngarud pagarupek a mangrugin a mapno ti checking account-mo."
  
  "Laptop kadi daytoy?" Nadanon ni Ben sakbay a nasungbatan ti retorikal a saludsod. Nasarakanda nga aglemlemmeng iti asideg ti sarming a piramid kalpasan a pimmanawda iti museo, nga agtigtignay a kasla dua pay a mabuteng a turista, a mabuteng unay tapno malagipda ti aniaman a detalye.
  
  "Apay a ditay ibaga kadagiti Pranses ti ammotayo?" sinaludsod ni Kennedy bayat ti pananglukat ni Ben iti laptop.
  
  "Gapu ta Pransesda," nagkatawa ni Drake, sa nagbalin a serioso idi awan ti nakikadua. Nagtugaw iti igid ti kama ni Kennedy, a mangbuybuya iti panagtrabaho ti gayyemna. "Pasensya. Awan ti ammo dagiti Pranses. Ti panaglabas iti daytoy kadakuada ita ket mangpabannayat kadatayo. Ket pagarupek nga isyu ti panawen. Rumbeng a makiumankami kadagiti taga Sueko."
  
  "Adda kadi am-ammom iti nalimed a serbisio ti Sweden?" Inngato ni Kennedy ti kidayna kenkuana.
  
  "Saan. Nupay kasta, masapul nga awagak ti dati a komanderko."
  
  "Kaano a pimmanawka iti SAS?"
  
  "Dika pulos pinanawan ti SAS." Idi timmangad ni Ben, innayonna, "Metaphorically."
  
  "Nasaysayaat la ketdi ti tallo nga ulo ngem ti dua." Kinita ni Ben ni Kennedy iti maysa a segundo. "Kasano ngay no agnegosioka pay laeng?"
  
  Ti bassit a panagtang-ed. Nagtinnag ti buok ni Kennedy kadagiti matana ket intedna ti maysa a minuto a nangiduron iti dayta nga agsubli. "Maawatakon nga adda siam a paset ti Odin, isu nga umuna a saludsodko ket apay?Ti maikadua a saludsod ket ania dayta?"
  
  "Ag-figuring-kami laeng idi iti kape." Sipupungtot a tinapik ni Ben ti keyboard. "Adda sarsarita, a supiaten ditoy ni Mr. Krusty, a mangibagbaga nga adda pudno a Tanem dagiti Dios - iti literal, ti lugar a nakaitaneman amin dagiti nagkauna a Dios. Ket saan laeng a daan a sarsarita daytoy; sumagmamano a sientista ti nagsaritaan dayta, ken adu a papel ti naipablaak iti panaglabas dagiti tawen. Ti problema," kinuna ni Ben a nangkuskusen kadagiti matana, "narigat a basaen. Saan a nalatak dagiti sientista gapu iti prosaiko a pagsasaoda."
  
  "Prosaiko? " inulit ni Kennedy nga umis-isem. "Mapanka kadi iti kolehio?"
  
  "Isu ti lead vocalist iti banda," deadpanned ni Drake.
  
  Inngato ni Kennedy ti kidayna. "Gapuna addaanka iti Tanem dagiti Dios a pulos nga awan. OK. Isu nga ania?"
  
  "No matulawan man, malmes ti lubong iti apuy...kdpy. ken dadduma pay."
  
  "Maawatak. Ti ngay siam a paset?
  
  "Bueno, gapu ta naurnongda idi tiempo ni Ragnarok, ipakitada ti dalan nga agturong iti tanem."
  
  "Sadino ti ayan ni Ragnarok?"
  
  Sinipa ni Drake ti alpombra. "Sabali manen a nalabaga a herring. Saan a daytoy ti lugar. Kinapudnona agsasaruno dayta a pasamak, dakkel a gubat, lubong a nadalusan babaen ti ayus ti apuy. Natural a didigra. Dandani Armagedon."
  
  Nagkullayaw ni Kennedy. "Isu nga uray dagiti die-hard a Viking ket nagbutengda iti apokalipsis."
  
  Iti panagkitana iti baba, nadlaw ni Drake ti presko ngem nakaro ti panagkurbana a kopia ti USA Today iti suelo. Nabalkot dayta iti paulo a - 'RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE'.
  
  Di makaay-ayo, ngem saan a kasta ti karkarna para iti umuna a panid ti maysa a diario. Ti nangtignay kenkuana a mangkita manen, a kasla nauram dagiti matana, ket ti retrato ni Kennedy a nakauniporme ti polis iti teksto. Ket basbassit a headline iti abay ti retratona - Cop breaks down - mapan AWOL.
  
  Insilpona dagiti paulo ti damdamag iti dandani awan kargana a botelia ti vodka iti dressing table, dagiti pangep-ep iti ut-ot iti bedside table, kinakurang ti bagahe, mapa dagiti turista, souvenirs ken itinerary.
  
  Takki.
  
  Kinuna ni Kennedy: "Gapuna kayat dagitoy nga Aleman ken taga Canada a biroken daytoy awanen a tanem, nalabit maipaay iti dayag? Para iti kinabaknang a mabalin nga iyegna? Ket tapno maaramidda daytoy masapul nga urnongenda dagiti siam a pedaso ti Odin iti lugar a saan a lugar. Husto kadi?"
  
  Nagngirsi ni Ben. "Ala, saan a kanta ti kanta agingga a maipigket iti vinyl," kas kuna idi ni tatang.Iti Ingles, adu pay ti trabahomi."
  
  "Nag-stretch dayta. "
  
  "Ad-adda a kasla dayta." Insubli ni Ben ti iskrin ti laptop. "Dagiti siam a pigura ni Odin ket dagiti Mata, Lobo, Valkyries, Kabalio, Kalasag ken Gayang."
  
  Nagbilang ni Drake. "Innem laeng dagitoy, baby."
  
  "Dua a mata." Dua a lobo. Dua a Valkyry. Wen."
  
  "Ania ti adda idiay Apsalla?" Nagkidem ni Drake ken ni Kennedy.
  
  Nag-scroll ni Ben iti apagbiit, sa kinunana, "Kunana ditoy a ti Gaka ti nangtubtubngar iti sikigan ni Odin bayat ti panagayunona bayat ti panagbitinna iti World Tree, nga impalgakna amin dagiti adu a sekretona iti Volva-na - ti Seer-na. Denggem ti sabali pay a naadaw a sao: "Iti abay ti Templo idiay Upsalla adda dakkel unay a kayo nga addaan iti nasaknap a naiwaras a sanga, a kanayon a berde agpadpada no kalam-ekna ken no kalgaw.Ania a kita ti kayo daytoy, awan ti makaammo, yantangay awan ti sabali a kas iti dayta ket nasarakan pay laeng. Ginasut a tawenen ti tawenna. sabali pay a reperensia - ti 'sagrado a kayo idiay Uppsala. Masansan a simmarungkar sadiay ti maysa, iti abay ti nagdakkel a dapo a maawagan Ygdrassil, nga ibilang dagiti lumugar a sagrado. Ngem ita awanen.'
  
  Innayonna a binasa: "Nabayagen nga imbilang dagiti kroniko a taga Scandinavia ti Gamla Upsalla a maysa kadagiti kadaanan ken kapatgan a lugar iti pakasaritaan ti Makin-amianan nga Europa."
  
  "Ket adda amin dayta," kinuna ni Kennedy. "Sadino ti pakasarakan ti asinoman."
  
  "Bueno," kinuna ni Ben, "masapul a maigalut amin dayta. Dimo tagibassiten ti abilidadko miss, nalaingak iti ar-aramidek."
  
  Nagtung-ed ni Drake kas panangbigbigna. "Pudno, patiennak. Isu ket tumultulong kaniak a mang-navigate iti dalanko iti karerak iti panagretrato iti napalabas nga innem a bulan."
  
  "Masapul a pagtitiponem ti adu a nadumaduma a daniw ken historical saga. Ti saga ket daniw dagiti Viking ti nangato nga adbentura. Adda met banag a maawagan iti Poetic Edda, nga insurat dagiti kaputotan dagiti tattao a makaam-ammo kadagiti tattao a makaam-ammo kadagiti kroniko iti dayta a tiempo. Adu ti impormasyon sadiay."
  
  "Ket awan ti ammomi maipapan kadagiti Aleman. Saan a madakamat dagiti taga Canada. Wenno apay nga Alicia Miles-" Nagkiriring ti selpon ni Drake. "Sorry... nga?"
  
  "SIAK".
  
  "Kumusta, Wells."
  
  "Agluganka, Drake." Immanges ni Wells. "Ti SGG ket ti Swedish Special Forces ken dagiti elemento ti Swedish Army ket naikkaten manipud iti intero a lubong."
  
  Awan ti makasao ni Drake iti apagbiit. "Ag-ang-angawka kadi?"
  
  "Saanak nga agang-angaw maipapan iti trabaho, Drake. Babbai laeng."
  
  "Napasamak kadin daytoy?"
  
  "Agingga iti malagipko, saan."
  
  "Ipamatmatda kadi ti rason?"
  
  "Ti gagangay a kinaaleng-aleng, mabutengak. Awan ti konkreto."
  
  "Adda pay kadi?"
  
  Adda nagsennaay. "Drake, talaga nga utangmo kaniak ti sumagmamano nga estoria ti Mayo, buddy. Adda pay kadi ni Ben?"
  
  "Wen, ket malagipmo kadi ni Alicia Miles?"
  
  "Jesus." Siasino ti saan? Kaduana kadi isuna?
  
  "Saan a talaga." Nasarakak laeng isuna idiay Louvre agarup maysa nga oras ti napalabas."
  
  Sangapulo a segundo ngarud a panagulimek: "Paset kadi daytoy?Imposible." Saanna a pulos a liputan ti bukodna a tattao."
  
  "Saankami a pulos a "bukodna", wenno kasla kasta."
  
  "Kitaem, Drake, kunam kadi a timmulong a nangtakaw iti museo?"
  
  "Siak dayta, sir. Siak dayta. Nagna ni Drake iti tawa ket minatmatanna dagiti silaw ti kotse nga agkir-in iti baba. "Narigat a matunaw, saan kadi? Mabalin a nakagun-od iti kuarta babaen ti baro nga awagna."
  
  Iti likudanna, mangngegna da Ben ken Kennedy nga ag-note kadagiti nalatak ken di ammo a lokasion ti Siam a Piesa ti Odin.
  
  Nakaro ti panaganges ni Wells. "Ni Alicia ti agkantot ken ni Miles! Panagsakay a kadua ti kabusor? Saan uray inton kaano. Awan ti wagas, Drake."
  
  "Nakitak ti rupana, sir. Isu dayta."
  
  "Ni Jesus iti stroller. Ania ti planom?"
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana sa nagkidem. "Saanak a paset ti team, Wells.Awan ti planok, damn it. Diak koma kasapulan ti plano."
  
  "Ammok. Makaurnongak iti team, buddy, ket rugiak a sukimaten dayta manipud iti daytoy a pungto. Ti wagas ti panaglabas dagiti bambanag, mabalin a kayattayo ti mangaramid iti sumagmamano a dadakkel nga estratehia. Agtalinaed a nasinged ".
  
  Natay ti linia. Nagsubli ni Drake. Agpada a minatmatan da Ben ken Kennedy. "Dika madanagan," kinunana. "Saanak nga agmauyong. Ania ti adda kenka?"
  
  Inusar ni Kennedy ti kutsara a nangburak iti sumagmamano a panid ti papel, a sinakupna iti shorthand ti polisia. "Pika - Upsalla. Lobo - Nueva York. Kalpasan dayta, saan a uray sangkabassit a pagilasinan."
  
  "We don"t all talk like we were born with silver spoons up our ass," insungbat ni Drake sakbay a mapasardengna ti bagina. "OK OK." Ti laeng ammotayo a tamingen."
  
  Karkarna ti isem ni Kennedy kenkuana. "Magustuak ti estilom".
  
  "Ti ammotayo," inulit ni Ben, "ket ni Apsalla ti sumaruno."
  
  "Ti saludsod," inungngut ni Drake, "mabalin a tamingen daytoy ti Gold Card-ko?"
  
  
  WALO
  
  
  
  UPSALLA, SUEDO TI PANAGLAON
  
  
  Bayat ti panagtayabna idiay Stockholm, inkeddeng ni Drake a gundawayan ni Kennedy.
  
  Kalpasan ti agsasaruno a nakapungtot a panagkikinnablaaw da Drake ken Ben, nagtungpal ti polis ti New York a nagtugaw iti igid ti tawa a kaduana ni Drake iti abayna. Iti kasta basbassit ti tsansa a makalibas.
  
  "Gapuna," kinunana bayat a nag-level off ti eroplano kamaudiananna ken linuktan ni Ben ti laptop ni Kennedy. "Mariknak ti maysa a partikular nga atmospera. Diak pagdanagan ti bukodko a negosio, Kennedy, adda laeng paglintegak. Masapul a maammuak ti maipapan kadagiti tattao a katrabahuak."
  
  "Ammok koma... kanayon a bayadam ti tugaw iti tawa, saan kadi? Ibagam nga umuna no kasano a nagtrabaho daytoy a vibe ken ni Alicia Miles?"
  
  "Medio nasayaat," inamin ni Drake.
  
  "Mabalin kadi. Ania ti kayatmo a maammuan?"
  
  "No personal a parikut dayta, no damn thing. No trabaho daytoy, alisto a pakabuklan."
  
  "Kasano ngay no agpada?"
  
  "Takki. Diak kayat ti ag-pry iti negosio ti dadduma, talaga a diak kayat, ngem masapul nga iyun-unak ni Ben. Inkarik kenkuana a malasatmi daytoy, ket ibagak met dayta kenka. Nakaawatkami kadagiti bilin a mangpapatay kadakami. Ti laeng saanmo a maag ket ni Kennedy, isu nga ammom a masapul a makapagtalekak kenka a makipagtrabaho kaniak iti daytoy."
  
  Nagsanud ti flight attendant, nga intukonna ti papel a tasa a nakaisuratan ti "We Proudly Brew Starbucks Coffee."
  
  "Kapeina". Inawat ni Kennedy daytoy buyogen ti nalawag a ragsak. Inyunnatna ti imana, sinagidna ti pingping ni Drake iti proseso. Nadlawna a nakasuot iti maikatlo a nondescript a pantsuit-na sipud idi naam-ammona. Daytoy ti nangibaga kenkuana nga isu ket maysa a babai a maipapaayan iti atension gapu kadagiti di umiso a rason; maysa a babai a naemma ti panagkawkawesna tapno maibagay iti serioso a kayatna a pagyanan.
  
  Innala ni Drake ti maysa para iti bagina. Naginum ni Kennedy iti maysa a minuto, sa insuksokna ti maysa a buok iti likudan ti lapayagna iti naalumamay a tignay a nangawis iti atension ni Drake. Kalpasanna, timmaliaw kenkuana.
  
  "Awan ti damn business-mo, talaga, ngem siak... nalpasko ti narugit a polis. Eksperto iti forensic. Natiliwda a mangibulsa iti sangakamat a doliar iti lugar a nakaigapuan ti krimen ket imbagada ken I.A. ti maipapan iti dayta. Gapu iti dayta, nakaawat iti stretch mark. Sumagmamano a tawen."
  
  "Awan ti dakesna." Nagtae kenka kadi dagiti kakaduana?"
  
  "Dude, damn, kabaelak daytoy. Sipud pay idi agtawenak iti lima. Ti dakes, no ania ti mangsapsaplit iti utekko a kasla fucking drill, ket ti kinapudno a dimo pampanunoten - a tunggal maysa kadagiti napalabas nga aramid daytoy mannanakaw a bastardo ket kalpasanna mapagduaduaan. Kada. Naliday. Maysa."
  
  "Opisial kadi? Babaen ti siasino?"
  
  "Shit-eating nga abogado. Dagiti mangmangan iti tae a politiko. Dagiti masanguanan a mayor. Dagiti naigamer iti kinalatak nga advertiser a bulsek unay gapu iti bukodda a kinaignorante tapno maammuanda ti umiso ken dakes. Dagiti Burukrata."
  
  "Saan a basolmo".
  
  "Oh yeah! Ibagam dayta kadagiti pamilia ti kadadaksan a serial killer a naam-ammo pay laeng ti Estado ti New York. Ibagam dayta kadagiti sangapulo ket tallo nga inna ken sangapulo ket tallo nga amma, nga ammoda amin ti tunggal nakaam-amak a detalye no kasano a pinatay ni Thomas Caleb dagiti babassit nga annakda a babbai, agsipud ta addada iti intero nga intero a pannakabistana iti korte."
  
  Inkidem ni Drake dagiti dakulapna gapu iti pungtot. "Ibulosda kadi daytoy a lalaki?"
  
  Awan ti tao nga abut dagiti mata ni Kennedy. "Dua a bulan ti napalabasen a pinalubosanda. Manipud idin, pinatay manen ket naungaw itan."
  
  "Saan".
  
  "Adda amin kaniak."
  
  "Saan, saan a pudno dayta. Adda dayta iti sistema."
  
  "Siak ti sistema. Agtartrabahoak para iti sistema. Daytoy ti biagko".
  
  "Isu nga imbaondaka nga agbakasion?"
  
  Pinunas ni Kennedy dagiti matana. "Mapilit a pumanaw. Awanen ti panunotko... no ania idi. Kasapulan ti trabaho ti kinalawag iti tunggal minuto ti tunggal aldaw. Maysa a kinalawag a diak lattan maragpat."
  
  Naan-anay nga inparangna ti naulpit a kababalinna. "Ket ania? Naragsakka kadi ita? Mabalin kadi a makipagtrabahoka kaniak ita?"
  
  Ngem saan a simmungbat ni Drake. Ammona ti sakitna.
  
  Nangngegda ti timek ti kapitan a mangilawlawag a tallopulo a minuto ti kaadayoda iti destinasionda.
  
  Kinuna ni Ben: "Mauyong. Nabasak laengen a paset ti pribado a koleksion dagiti Valkyries ni Odin, saan nga ammo ti lokasionna." Nangiruar iti notepad. "Rugrugiak nga isurat daytoy a tae."
  
  Dandani awan ti nangngeg ni Drake iti dayta. Nakalkaldaang ti estoria ni Kennedy, ken saan a ti kasapulanna a mangngeg. Intabonna dagiti panagduadua ket, awan panagduadua, inabbonganna ti agpigpigerger nga imana iti imana.
  
  "Kasapulanmi ti tulongyo iti daytoy," inyarasaasna, tapno saan a mangngeg ken saludsoden ni Ben inton agangay. "Mamatiak." Nasken ti nasayaat a suporta iti aniaman nga operasion."
  
  Saan a makasao ni Kennedy, ngem adu ti nagsao ti ababa nga isemna.
  
  
  * * * .
  
  
  Maysa nga eroplano ken napartak a tren kalpasanna ket umas-asidegdan idiay Apsalla. Pinadas ni Drake nga iyugyugyog ti pannakabannog iti panagbiahe a manglidem iti utekna.
  
  Iti ruar, ti lamiis ti malem ti nangparikna kenkuana. Pinasardengda ti maysa a taksi ket simmang-atda iti uneg. Inikkat ni Ben ti ulep ti pannakabannog babaen ti panangibagana:
  
  Gamla nga Uppsalla. Daytoy ti daan nga Upsalla. Daytoy a lugar," intudona ti pakabuklan ti Uppsalla, "ket naibangon kalpasan a nauram ti katedral idiay Gamla Uppsalla nabayagen. Daytoy ti kangrunaan a baro nga Uppsalla, nupay ginasut a tawenen ti kabayagna."
  
  "Wow," kinuna ni Kennedy. "Mano ti tawen dayta a mamagbalin iti lakay nga Uppsalla?"
  
  "Eksakto."
  
  Saan a nagkuti ti taksi. Kagudua itan ti panagturong ti drayber. "Bunton?"
  
  "Pakawanennak kadi?" Kasla nasakit ti timek ni Kennedy.
  
  "Makitam kadi dagiti bunton? Naarian a bunton ti tanem?" Saan a nakatulong ti agngangabit nga Ingles.
  
  "Wen". Nagtung-ed ni Ben. "Naarian a bunton ti tanem. Adda iti umiso a lugar."
  
  Nagpatinggada a napan iti mini tour ti Uppsalla. Gapu ta agay-ayam a turista, saan a maawat ni Drake ti aglikmut a ruta. Iti sabali a bangir, komportable ti Saab ken nakaskasdaaw ti siudad. Kadagidi nga aldaw ti Apsalla ket maysa nga ili ti unibersidad ken dagiti kalsada ket nabartek kadagiti bisikleta. Adda idi tiempo nga inlawlawag ti managsasao ngem narigat a ma-decipher a drayberda a saan nga agsardeng ti bisikleta para kenka iti kalsada. Ibabanaka nga awan ti maikadua a panagpanunot.
  
  "Dagiti Aksidente". Intudona dagiti imana kadagiti sabong a mangarkos kadagiti bangketa. "Adu ti aksidente."
  
  Nagtaytayab dagiti daan a pasdek iti agsumbangir. Kamaudiananna nagsardeng ti siudad ket nangrugin nga agkarayam ti away iti buya ti daga.
  
  "Sige, isu a bassit a purok itan ti Gamla Apsalla, ngem kadagiti immuna a komersial ket dakkel a purok dayta," kinuna ni Ben manipud iti lagipna. "Naitabon sadiay dagiti napateg nga ari. Ket nagnaed ni Odin sadiay iti apagbiit."
  
  "Ditoy a nakabitayanna ti bagina," malagip ni Drake ti sarsarita.
  
  "Wen. Insakripisiona ti bagina iti Kaykayo ti Lubong bayat a buybuyaen ken dimngeg ti Managsirmatana iti tunggal sekreto nga inlemmengna. Adu la ketdi ti kaipapananna kenkuana." Nagkullayaw, a pampanunotenna: Nakaskasdaaw la ketdi ti kinasingedda.
  
  "Kasla Nakristianuan a panagpudno amin daytoy," inrisgo ni Drake.
  
  "Ngem saan a natay ni Odin ditoy?" sinaludsod ni Kennedy.
  
  "Saan. Natay idiay Ragnarok agraman dagiti annakna a da Thor ken Frey."
  
  Naglikmut ti taksi iti nalawa a paradaan sakbay a nagsardeng. Iti kannawan, maysa a nasayaat ti pannakasuotna a dalan ti rugit a lumasat kadagiti napardas a kayo. "Iti bunton," kinuna ti drayberda.
  
  Nagyamanda kenkuana ket rimmuarda iti Saab iti naraniag nga init ken presko nga angin. Ti kapanunotan ni Drake ket i-scout-na ti aglawlaw ken ti purok a mismo tapno kitaenna no adda naglugan manipud iti kayo. Ngamin, no adu unay nga internasional nga assholes ti mangikabil kadagiti nasayaat ti pannakaipalubosda nga egos-da iti likudan ti mabalin laeng a mailadawan kas sangalubongan a wayawaya para iti amin, masapul nga adda mailasin.
  
  Iti labes dagiti kayo, nagbalin ti buya ti daga a nalukneng a talon, a naburak laeng ti pinulpullo a babassit a bunton ken tallo a dadakkel a bunton a diretso iti sanguanan. Iti labes daytoy, iti adayo, nadlawda ti nalag-an nga atep ken sabali pay a pasdek iti kannawanna, a nangtanda iti panangrugi ti purok.
  
  Nagsardeng ni Kennedy. "Awan ti kaykayo iti sadinoman, kakabsat."
  
  Naigamer ni Ben iti kuadernona. "Saanda nga agikabil ita iti karatula, saan kadi?"
  
  "Adda kadi ideyam?" Buybuyaen ni Drake dagiti nalawa a silulukat a talon no adda aniaman a pagilasinan ti aktibidad.
  
  "Malagipko a nabasak nga adda idi agingga iti tallo ribu a bunton ditoy. Itatta addan sumagmamano a gasut kadakuada. Ammom kadi ti kayatna a sawen?"
  
  "Saanda unay a nasayaat ti panangibangonda kadagitoy?" Immisem ni Kennedy. Nabang-aran ni Drake ta kasla naan-anay a naipamaysa iti trabaho nga adda iti imana.
  
  "Idi nagkauna a panawen adu ti aktibidad iti uneg ti daga. Ket kalpasanna dagitoy tallo a "naarian" a bunton. Idi maikasangapulo ket siam a siglo dagitoy ket nainaganan manipud kadagiti tallo a sarsarita nga ari ti Balay ti Yngling - Aun, Adil ken Egil - maysa kadagiti kalatakan a naarian a pamilia ti Eskandinavia. Ngem..." nagsardeng, a nagragragsak, "ibagana pay nga iti kaunaan a mitolohia ken folklore, addan dagiti bunton ti tanem - ken kadaanan a pammadayaw kadagiti kaunaan - dagiti orihinal - tallo nga Ari - wenno Dios kas ammotayo kadakuada Ita. Daytoy ket da Freyr, Thor ken Odin."
  
  "Adda random input ditoy," kinuna ni Kennedy. "Ngem nadlawyo kadin no kasano kaadu ti panangtukoy kadagiti estoria ti Biblia nga agtultuloy a magun-odtayo manipud kadagitoy amin a nagkauna nga estoria."
  
  "Daytoy ni Sagi. " Inlinteg ni Ben. "Daniw. Akademiko nga doodles. Maysa a banag a mabalin a napateg - adda dagiti pinulpullo a reperensia a naikapet kadagiti bunton iti Sueko a balikas a falla, ken ti manga fallor - saan a sigurado no ania ti kaipapanan dayta. Ket, Kennedy, diak kadi nabasak iti sadinoman a ti estoria ni Cristo ket umasping unay iti estoria a nakairamanan ni Zeus?"
  
  Nagtung-ed ni Drake. "Ket ti dios dagiti Egipcio a ni Horus ti sabali pay a nangidaulo. Agpada a Dios a di kano pulos awan." Nagtung-ed ni Drake nga agturong iti tallo a naarian a bunton a naisangsangayan iti patad a buya ti daga. "Frey, Thor ken Odin, saan kadi? Isu nga asino ngarud ti siasino, Blakey? MAYSA?"
  
  "Awan ti ideyak, buddy."
  
  "Dika madanagan, munchkin. Mabalintayo a parigaten ti impormasion manipud kadagitoy a pumurok no kasapulan."
  
  Nagnada a limmabas kadagiti bunton, nga inaramidda ti papel ti tallo a nabannog a turista kas diversion. Agpigpigerger ti init iti uloda, ket nakita ni Drake a naburak ni Kennedy ti anteohosna.
  
  Inkidemna ti ulona. Dagiti Amerikano.
  
  Kalpasanna, nagkiriring ti telepono ni Ben. Nagkidem ni Kennedy, a sigud a naabbungotan iti kasansan ti pannakilangen ti pamilia. Nagngisiten laeng ni Drake.
  
  "Karin," siraragsak a kinuna ni Ben. "Kasano ti kasasaad ti in-inauna a kabsatko?"
  
  Tinapik ni Kennedy ti abaga ni Drake. "Lead singer iti grupo?" - sinaludsodna.
  
  Nagkidem ni Drake. "Puso a balitok, dayta laeng. Aramidenna ti aniaman para kenka nga awan ti reklamona. Mano ti gagayyem wenno kakaduam a kas iti daytoy?"
  
  Napintas ken nadalus ti purok ti Gamla Uppsalla, nga addaan iti sumagmamano a kalsada a naparabawan kadagiti nalikmut iti daga, nangato ti atepna a pasdek a ginasut a tawenen ti kabayagda, nasayaat ti pannakapreserbada, ken manmano ti populasionna. Maysa a naiparna a pumurok ti nangmatmat kadakuada buyogen ti panagusiuso.
  
  Nagturong ni Drake iti simbaan. "Kanayon a makatulong dagiti lokal a vicar."
  
  Idi umasidegda iti beranda, dandani natukkol ida ti maysa a lakay a nakakawes iti simbaan manipud kadagiti sakada. Nagsardeng a masmasdaaw.
  
  "Hello. Kan jag hjalpa agkali?"
  
  "Saan a sigurado dayta, mate." Insuot ni Drake ti kasayaatan nga isemna. "Ngem ania kadagitoy a bunton dita ti kukua ni Odin?"
  
  "Iti Ingles?" Nasayaat ti panagsao ti padi maipapan iti lubong, ngem inkarigatanna a maawatan. "Vad? Ania? Maysa?"
  
  Immasideg ni Ben ket inayabanna ti atension ti vikario kadagiti naarian a bunton. "Maysa?"
  
  "Makitam." Nagtung-ed ti lakay. "Wen. Hm. Storsta..." Inkarigatanna a biroken ti sao. "Dakkel."
  
  "Ti kadakkelan?" Inwaras ni Ben dagiti takiagna.
  
  Immisem ni Drake kenkuana, naallukoy.
  
  "Pigura." Nangrugin a timmaliaw ni Kennedy, ngem adda maysa a maudi a saludsod ni Ben.
  
  "Falla?", kinunana a bibigna laeng ti masmasdaaw, a nangmatmat iti vicar, ket nalabes nga inkidemna dagiti abagana. "Wenno manga fallor?"
  
  Nabayag, ngem ti sungbat, idi dimteng, pinalamiisna ni Drake agingga iti tulang.
  
  "Silo... adu a silo."
  
  
  SIAM
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, TI SUEBO
  
  
  Sinurot ni Drake da Ben ken Kennedy agingga iti kadakkelan kadagiti naarian a bunton, a nag-fiddling kadagiti tali iti backpack-na tapno sitatalna a sukimatenna ti lugar. Ti kakaisuna nga abbong ket agarup maysa a milia iti likudan ti kabassitan a bunton, ket iti maysa a segundo impagarupna a nakitana ti panaggaraw sadiay. Napartak ti panaggaraw. Ngem awanen ti ad-adu pay nga impalgak ti kanayonan a panagadal.
  
  Nagsardengda iti sakaanan ti bunton ni Odin. Immanges ni Ben. "Ti maudi a makadanon iti tuktok ket makaala iti tae iti Facebook page-ko!" - impukkawna, nagdardaras a nagluas. Ad-adda a kalmado a simmurot ni Drake ket immisem ken ni Kennedy, a naparpartak bassit ti pannagna ngem kenkuana.
  
  Iti kaungganna, nangrugin nga ad-adda a mariribukan. Saanna a nagustuan dayta. Awan namnamada a lamolamo. Mabalin a sumurot kadakuada ti aniaman a bilang dagiti nabileg a riple, a pagtalinaedenda ida a nakaturong iti paltog, nga agur-uray laeng kadagiti bilin. Napigsa ti panagsippayot ti angin ken nagpitik kadagiti lapayag, a nangpaadu iti rikna ti kinaawan talged.
  
  Agarup duapulo a minuto ti simmang-at iti tuktok ti naruot a turod. Idi makadanon ni Drake, nakatugaw metten ni Ben iti karuotan.
  
  "Sadino ti basket ti piknik, Krusty?"
  
  "Imbatim daytoy iti stroller-mo." Kimmita iti aglawlaw. Manipud ditoy ngato, nakaay-ayat ti buya: awan patinggana a berde nga agtubtubo a talon, turod ken waig iti sadinoman, ken lila a bantay iti adayo. Makitada ti purok ti Gamla Uppsalla, a dumanon agingga kadagiti beddeng ti siudad ti New Uppsalla.
  
  Imbaga ni Kennedy ti nalawag. "Isu nga adda latta ibagak a nabayagen a mangrirriribuk kaniak. No daytoy ti Odin's Mound, ken nailemmeng ti World Tree iti dayta - a maysa koma a makadangran a pannakatakuat - apay nga awan pay ti nakasarak iti dayta idi? Apay koma a sapulentayo itan?"
  
  "Simple laeng dayta". Ur-urnosen ni Ben dagiti di maturturay a kulotna. "Awan ti napanunot a kumita idi. Agingga a natakuatan ti Kalasag makabulan ti napalabas, natapok amin dayta a sarsarita. Mito. Ket saan a nalaka a maikonektar ti Gayang iti Kaykayo ti Lubong, a dandani sapasap itan a maawagan Yggdrasil, ket kalpasanna iti ababa a siam nga aldaw a panagyan ni Odin sadiay."
  
  Ket-" Nag-chimed in ni Drake, "saan a nalaka a masarakan dayta a kayo no adda. Saanda koma a kayat nga adda lakay a bastardo a maitibkol iti daytoy."
  
  Ita, nagkiriring ti selpon ni Drake. Kinitana ni Ben buyogen ti mock seriousness bayat ti panangiruarna iti backpack-na. "Jesus." Mangrugin a mariknak a kas kenka."
  
  "Bubon?"
  
  "Maysa a grupo ti sangapulo a tattao ti adda iti disposisionmo. Ibagam laeng ti sao."
  
  Inalun-on ni Drake ti pannakaklaatna. "Sangapulo a tao. Dakkel a team daytoy." Mabalin nga ipatulod ti sangapulo a tao ti SAS team ti Presidente iti Oval Office-na ket makasarak latta iti panawen nga agparang iti baro a video ni Lady Gaga sakbay nga agawid tapno ag-tea.
  
  "Dakkel a taya, mangngegko. Kumarkaro ti kasasaad iti kada oras."
  
  "Pudno daytoy?"
  
  "Saan a pulos nga agbaliw dagiti gobierno, Drake. In-inut a nangrugida ket kalpasanna pinadasda ti nagbuldoser iti dalanda, ngem mabutengda a malpas. No aniaman a liwliwa, saan a daytoy ti kadakkelan a mapaspasamak iti lubong iti agdama."
  
  Nadisenio ti sasao ni Wells a matrato a kas iti panangtrato ti leon iti sebra, ket saan a nadismaya ni Drake. "Kasla ania?"
  
  "Kasta pay laeng a pinasingkedan dagiti sientista ti NASA ti kaadda ti baro a superbulkan. Ket..." Kasla naalarma gayam ni Wells: "It"s active."
  
  "Ania?"
  
  "Aktibo bassit. Bassit.Ngem panunotem, ti umuna a mapanunotmo no dakamatem ti superbulkan ket...
  
  "...ti panungpalan ti planeta," inleppas ni Drake, kellaat a nagmaga ti karabukobna. Naiparna laeng a namindua itan a nangngeg ni Drake daytoy a ragup ti sasao iti kasta kaadu nga aldaw. Nabuyana da Ben ken Kennedy a nagsirkulo iti embankment, a mangsipa iti ruot, ket nariknana ti nauneg ti pannakairamutna a buteng a di pay pulos narikna ti kas iti dayta.
  
  "Sadino ti ayanna?" sinaludsodna.
  
  Nagkatawa ni Wells. "Saan nga adayo, Drake. Saan nga adayo iti nakasarakanda iti Kalasagmo. Adda daytoy idiay Iceland."
  
  Agkagat koman ni Drake iti maikadua a gundaway idi impukkaw ni Ben, "Adda nasarakan!" iti nangato a timek a nangipakita iti kinanaive-na bayat ti panagsaknapna iti intero.
  
  "Masapul a mapanak". Nagtaray ni Drake nga agturong ken ni Ben, nga inwarasna ti anting-anting agingga a kabaelanna. Kimmita met ni Kennedy iti aglawlaw, ngem ti laeng makitada ket iti purok.
  
  "Idulinmo dayta, buddy. Ania ti adda kenka?"
  
  "Dagitoy". Nagparintumeng ni Ben ket insipiliona ti narikut a ruot tapno maipalgak ti bato a slab nga agarup kas kadakkel ti maysa a pedaso ti papel nga A4. "Ilinyada ti intero a aglawlaw ti bunton, iti tunggal sumagmamano a pie, nga agsasaruno manipud tuktok agingga iti agarup kagudua ti baba. Ginasut la ketdi dagitoy."
  
  Inusig ni Drake a naimbag. Ti rabaw ti bato ket nakaro a nadadael gapu ti paniempo, ngem ti paset ket nasalakniban babaen dagiti nalabes a ruot. Adda sumagmamano a marka iti rabawda.
  
  "Runic inscriptions, pagarupko a naawaganda," kinuna ni Ben. "Dagiti Simbolo ti Viking".
  
  "Kasano ngata nga ammom?"
  
  Nagngisiten. "Iti eroplano, sinukimatko dagiti marka ti kalasag. Agpapada dagitoy. Saludsodem laengen iti Google."
  
  "Kuna ti ubing a ginasut dagitoy," inguyod ni Kennedy, a kumitkita iti ngato ken baba iti narangkis ken naruot a bakras. "Ket ania? Saan a makatulong."
  
  "Kuna ti ubing a mabalin nga agkurri dayta," kinuna ni Ben. "Masapul a mangbiroktayo kadagiti rune a mainaig iti sapsapulentayo. Rune a mangibagi iti pika. Rune a mangibagi iti kayo. Ket ti rune para iti -"
  
  "Maysa," nalpas ni Kennedy.
  
  Adda ideya ni Drake. "Ipustaak a mabalintayo nga usaren ti line of sight. Masapul nga agkitatayo amin tapno maammuantayo a nagballigi dayta, saan kadi?"
  
  "Soldier logic," nagkatawa ni Kennedy. "Ngem pagarupko a maikari a padasen."
  
  Magagaran ni Drake a mangsaludsod kenkuana maipapan iti lohika ti polis, ngem agdisso ti panawen. Rimmang-ay ti dadduma a paksyon ket nakaskasdaaw ta awandan, uray ita. Rinugianda amin a ikkaten ti ruot manipud iti tunggal bato, a nagdardarasda a nanglikmut iti berde a turod. Idi damo, awan panagyaman dayta nga aramid. Nangaramid ni Drake kadagiti simbolo a kasla kalasag, pana, asno, longboat, sa pika!
  
  "Adda maysa". Ti nauneg a timekna ti nangibiahe kadagiti dua pay, ngem saan nga ad-adayo. Nagtugaw a nakaiggem iti backpack-na ket inlanadna dagiti ginatangda a suplay bayat ti panaglugan iti taksi a lumasat iti Apsalla. Dagiti sulo, dakkel a flashlight, posporo, danum, dua a kutsilio nga imbagana ken ni Ben a para iti panangdalus kadagiti rugit. He got a look back, I"m not so damn gullible, ngem ad-adda a nainget ti kasapulanda ngem ti pakaseknan ni Ben ita.
  
  "Kayo". Nagparintumeng ni Kennedy, a nangkugtar iti bato.
  
  Sangapulo pay a nabara a minuto ti kasapulan ni Ben tapno adda masarakanna. Nagsardeng, sa inulitna dagiti nabiit pay nga addangna. "Malagipmo ti imbagak maipapan iti panangibasar ni Tolkien ken ni Gandalf ken ni Odin?" Tinapikna ti bato babaen ti sakana. "Bueno, ni Gandalf daytoy. Adda pay ketdi sarukodna. Hoy!"
  
  
  * * * .
  
  
  Siaannad a binuybuya ni Drake. Nangngegna ti aggiling nga uni, a kasla aglukat dagiti nadagsen a shutter nga addaan iti aggiling nga uni.
  
  "Nakaigapu kadi babaen ti panagaddangmo iti bato?" - Sinaludsodna a siaannad.
  
  "Panagkunak wen".
  
  Nagkinnitada amin, nagbaliw ti ebkasda manipud ragsak agingga iti panagdanag agingga iti buteng, ket kalpasanna, kas maysa, immasidegda.
  
  Nagdissuor bassit ti bato ni Drake. Nangngegna ti isu met laeng a panaggiling nga uni. Nalned ti daga iti sango ti bato, ket kalpasanna nagtaray ti depression iti aglawlaw ti embankment a kasla turbocharged nga uleg.
  
  Impukkaw ni Ben, "Adda ditoy."
  
  Nagna da Drake ken Kennedy a bimmallasiw iti limned a daga agingga iti nagtakderanna. Nagkullayaw, a nangsiput iti maysa a bitak iti daga. "Adda kita ti tanem."
  
  Inwagwag ni Drake ti sulo. "Panawenen tapno dumakkel ti maysa a paris, tattao," kinunana. "Surotennak".
  
  
  * * * .
  
  
  Iti kanito a dida makita, nangrugin a nagtipon ti dua a nagduduma unay a puersa. Dagiti Aleman, nga agingga ita ket kontento nga agidda iti nababa iti makaturog nga ili ti Gamla Apsalla, insaganada ti bagbagida ket rinugianda a sinurot dagiti addang ni Drake.
  
  Ti sabali pay nga iskwad, maysa a kontingente dagiti elite a tropa ti Buyot ti Sweden -ti Sarskilda Skyddsgrupen, wenno SSG -ket nagtultuloy a nangpaliiw kadagiti Aleman ken nagsaritaanda ti karkarna a komplikasion nga insingasing dagiti tallo a sibilian a kabarbaro a bimmaba iti abut.
  
  Masapul a naan-anay a mapagduaduaan dagitoy. Iti aniaman a pamay-an a kasapulan.
  
  Kayatna a sawen, no nakalasatda iti dandanin mapasamak.
  
  
  SANGAPULO
  
  
  
  LUBONG A KAYKAYO A PIT, SWEDEN
  
  
  Nagsanud ni Drake. Nangrugin ti nasipnget a dalan kas crawl space ket kurang itan nga innem a pie ti kangatona. Naaramid ti tawa iti bato ken rugit ken nabuyogan kadagiti dadakkel, agbitbitin a galut ti nagtubo a ruot a masapul a putdenda manipud iti dalan.
  
  Kasla magmagna iti kabakiran, napanunot ni Drake. Iti uneg laeng ti daga.
  
  Nadlawna a napukan ti dadduma kadagiti napigpigsa nga ubas. Nagtaray ti dalluyon ti danag kenkuana.
  
  Dimtengda iti lugar a napuskol dagiti ramutna isu a masapul nga agkarayamda manen. Narigat ken narugit ti laban, ngem inkabil ni Drake ti siko sakbay ti siko, tulang sakbay ti tulang, ket indagadagna kadagiti dadduma a sumurot kenkuana. Idi adda idi tiempo uray ti panangallukoy ket saan a nakatulong ken ni Ben, nagturong ni Drake iti panangirurumen.
  
  "Di kumurang a bumabbaba ti temperatura," insungbat ni Kennedy. "Agpababakami la ketdi."
  
  Nagkedked ni Drake iti sungbat ti gagangay a soldado, kellaat a natiliwan ti panagkitana iti maysa a banag a naipalgak iti lawag ti sulona.
  
  "Kitaem dayta".
  
  Rune a naikitikit iti diding. Karkarna a simbolo a nangipalagip ken ni Drake kadagidiay nangarkos iti kalasag ni Odin. Nagung-ungor ti natengngel a timek ni Ben iti pasilio.
  
  "Dagiti Runo ti Scandinavia. Naimbag a pagilasinan."
  
  Inyadayo ni Drake ti silawna kadakuada gapu iti panagbabawi. No mabalinda la koma a basaen dagitoy. Ti SAS, napanunotna iti apagbiit, ad-adu ti rekurso. Mabalin a panawenen tapno iyeg ida ditoy.
  
  Maysa pay a limapulo a kadapan ket agtedtedted ti ling-etna. Nangngegna ti napigsa nga anges ni Kennedy ken naglunod a nakasuot iti kasayaatan a pantsuit-na. Awan a pulos ti nangngegna ken ni Ben.
  
  "Okeyka kadi, Ben? Nakuros kadi ti buokmo iti ramut?"
  
  "Ha, damn it, ha. Itultuloymo, asshole."
  
  Intuloy ni Drake ti nagkarayam iti pitak. "Maysa a banag a mangriribuk kaniak," nagngangabit iti nagbaetan ti panagangesna, "ket adda "adu a silo." Nangaramid dagiti Egipcio kadagiti nalamuyot a silo tapno masalaknibanda dagiti gamengda.Apay a saan a dagiti taga Norway?"
  
  "Diak mailadawan a pampanunoten unay ti Viking ti silo," nag-huff ni Kennedy kas sungbat.
  
  "Diak ammo," impukkaw ni Ben iti linia. "Ngem addaan met dagiti Viking kadagiti naindaklan a managpanunot, ammom. Kas met laeng kadagiti Griego ken Romano. Saan nga amin dagitoy ket barbaro."
  
  Sumagmamano a panaglikos ket nangrugin a lumawa ti dalan. Sabali pay a sangapulo a kadapan ken naungaw ti atep iti ngatuenda. Iti daytoy a kanito nagunnatda ket nagsardengda. Ti sulo ni Drake ti nangsilnag iti dalan iti sanguanan. Idi itudona dayta kada Kennedy ken Ben, nagkatawa.
  
  "Damn, kaslakayo dua a kasla nagsublikayo iti tanem!"
  
  "Ket pagarupko a nairuamkan iti daytoy a crap?" Inwagwag ni Kennedy ti imana. "Ti panagbalin a SAS ken amin dagita?"
  
  Saan a SAS, saan a maiyugyugyog ni Drake dagiti nasabidongan a sasao. "Da idi." kinunana ket naparpartak itan ti immasideg.
  
  Sabali manen a natadem a panaglikos, ket narikna ni Drake ti angin iti rupana. Kasla kellaat a palakpak ti gurruod ti rikna ti panagulaw, ket limmabas ti maysa a segundo sakbay a nabigbigna a nakatakder iti maysa a ledge nga addaan iti kueba a bakras iti babana.
  
  Maysa a di kapapati a buya ti simmabat kadagiti matana.
  
  Kellaat a nagsardeng isu a nadungpar da Kennedy ken Ben. Kalpasanna, nakitada met daytoy a buya.
  
  "OMFG." Indiktar ni Ben ti paulo ti signature track a Wall of Sleep.
  
  Nagtakder ti Kaykayo ti Lubong iti sanguananda iti amin a dayagna. Saan a pulos nga adda iti ngato ti daga. Nabaliktad ti kayo, dagiti natibker a ramutna ket agsaknap agingga iti bantay ti daga iti ngatuenda, a natengngel a sititibker gapu iti edad ken dagiti pormasion ti bato iti aglawlaw, dagiti sangana ket nabalitokan a kayumanggi, dagiti bulongna ket agnanayon a berde, ti puonna ket agsaknap iti sangagasut a pie nga agpababa agingga iti kaadalem ti higante nga abut.
  
  Nagbalin ti dalanda nga akikid nga agdan a naikitikit kadagiti bato a pader.
  
  "Silo," inanges ni Ben. "Dimo liplipatan dagiti silo."
  
  "To hell with the traps," inyebkas ni Kennedy ti mismo a kapanunotan ni Drake. "Sadino nga impierno ti paggapuan ti lawag?"
  
  Kimmita ni Ben iti aglawlaw. "Kahel dayta."
  
  "Glow sticks," kinuna ni Drake. "Ni Cristo." Naisaganan daytoy a lugar."
  
  Bayat dagiti aldawna iti SAS nangibaonda kadagiti tattao a mangisagana iti lugar a kas iti daytoy; team a mangtingiting iti pangta ken mang-neutralize wenno mangikatalogo sakbay nga agsubli iti base.
  
  "Awan unay ti tiempomi," kinunana. Kasla immadu laeng ti pammatina ken ni Kennedy. "Agta".
  
  Nagnada a bimmaba kadagiti nasuot ken agruprupsa nga agdan, ti kellaat a panagtinnag a kanayon nga adda iti kannawanda. Sangapulo a kadapan nga agpababa ket nangrugin a nagkiling a nakaro ti agdan. Nagsardeng ni Drake idi naglukat ti tallo a kadapan a giwang. Awan ti nakaskasdaaw, ngem umdas a mangted kenkuana iti panagsardeng-bayat nga ad-adda a nagbalin a nalawag ti nakanganga nga abut iti baba.
  
  "Takki".
  
  Naglugan. Agarup tallo a pie ti kaakabana ti bato nga agdan, nalaka a pagnaan, nakabutbuteng no ti aniaman a di umiso nga addang kaipapananna ti sigurado nga ipapatay.
  
  Nagdisso a pudno ket dagus a nagsubli, a mariknana nga addan ni Ben iti igid ti lua. "Dika madanagan," dina inkankano ni Kennedy ket impamaysana ti naipamaysa iti gayyemna. "Agtalekka kaniak, Ben. Ben. Tiliwenka."
  
  Nakitana ti pammati kadagiti mata ni Ben. Naan-anay, kasla ubing a panagtalek. Panawenen tapno magun-od manen dayta, ket idi naglugan ni Ben ket kalpasanna nagkidem, sinuportaran ni Drake babaen ti imana iti sikona.
  
  Nagkidem ni Drake. "Nalaka, a?"
  
  Naglugan ni Kennedy. Nagbuya a naimbag ni Drake, nga agpammarang a dina madlaw. Nagdisso nga awan ti aniaman a parikut, nakitana ti pannakaseknanna ket nagkullayaw.
  
  "Tallo a kadapan dayta, Drake. Saan a ti Grand Canyon."
  
  Nagkidem ni Drake ken ni Ben. "Nakasagana, buddy?"
  
  Duapulo pay a pie, ket nalalawa ti sumaganad a paglukatan iti agdan, tallopulo a pie iti daytoy a gundaway, ken nabara babaen ti napuskol a tabla a kayo a nagtayyek bayat ti panagdaliasat ni Drake iti dayta. Simmaruno ni Kennedy, ket kalpasanna ni nakurapay a ni Ben, a pinilit ni Drake a kumita iti ngato, a kumita iti sango imbes nga agpababa, tapno adalen ti destinasion imbes a dagiti sakana. Agpigpigerger ti agtutubo idi makadanon iti natibker a daga, ket immawag ni Drake iti apagbiit a panaginana.
  
  Idi nagsardengda, nakita ni Drake a nakasaknap ditoy ti World Tree isu a dandani makasagid dagiti napuskol a sangana iti agdan. Siraraem nga inyunnat ni Ben ti imana a mangapros iti saka, a nagpigerger iti sidong ti panangsagidna.
  
  "Daytoy... aglablabes daytoy," inangesna.
  
  Inusar ni Kennedy daytoy a panawen tapno estiloenna ti buokna ken sukimatenna ti pagserkan iti ngato dayta. "Agingga ita nalawag ti amin," kinunana. "Masapul nga ibagak a kas iti kasasaadna, sigurado a kas impierno a saan a dagiti Aleman ti nangisagana iti daytoy a lugar. Samsamda koma ken pinuoranda agingga iti daga babaen kadagiti flamethrower."
  
  Sumagmamano pay a panagsardeng ket bimmabada iti limapulo a pie, dandani kagudua ti dalan. Kamaudiananna pinalubosan ni Drake ti bagina a mangpanunot a dagiti nagkauna a Viking ket saan a kapada dagiti Egipcio kalpasan amin, ken dagiti giwang ti kasayaatan a maaramidda bayat ti panagaddangna iti bato nga agdan, nga iti kinapudnona ket maysa a nalamuyot a paset ti abaka, tali ken pigmento . Natnag, nakitana ti awan patinggana a panagtinnag ket natiliwanna ti bagina kadagiti murdong dagiti ramayna.
  
  Inguyod ni Kennedy nga agpangato. "Asno nga agtaytayab iti angin, SAS guy?"
  
  Nagkarayam manen iti natibker a daga ket inyunnatna dagiti nasugat a ramayna. "Aagyaman".
  
  Ad-adda a naannad ti panaggarawda, ita nasurok a kagudua ti dalan. Iti labes ti awan tao nga espasio iti kannawanda, adda nagdakkel a kayo a nagtakder iti agnanayon, a di sinagid ti angin ken lawag ti init, maysa a nalipatan a pagsidsiddaawan dagiti napalabas a panawen.
  
  Umad-adu dagiti simbolo ti Viking nga impasada. Karkarna ti pattapatta ni Ben. "Kasla orihinal a graffiti wall," kinunana. "Iputed laeng dagiti tattao ti naganda ken mangibati kadagiti mensahe-dagiti immuna a bersion ti "Adda ditoy ni Juan!"
  
  "Nalabit dagiti nangparsua iti kueba," kinuna ni Kennedy.
  
  Pinadas ni Drake ti sabali pay nga addang, a kimpet iti nalamiis a bato a diding, ket nagallangogan ti nauneg, aggiling a panagngaretnget iti kueba. Nagtinnag ti karayan ti rugit manipud ngato.
  
  "Agtaray!" - Impukkaw ni Drake. "Itatta!"
  
  Nagdardarasda a bimmaba iti agdan, a dida inkankano dagiti dadduma a silo. Maysa a higante a bato ti natnag manipud ngato buyogen ti nakaro a pannakadungpar, a nangburak kadagiti natataengan a bato bayat a natinnag. Inabbong ni Drake ti bagi ni Ben iti bagina bayat a nagdisso ti maysa a bato iti agdan a nakatakderda, a nangaramid iti agarup duapulo a pie a napateg nga addang a kaduana.
  
  Insipilio ni Kennedy dagiti stone chips iti abagana ket kinitana ni Drake a namaga nga isem. "Aagyaman".
  
  "Hoy, ammok a ti babai a nangispal iti asno ti SAS guy ket makalablabes iti simple a bato. "
  
  "Nakakatkatawa, manong. So funny."
  
  Ngem saan pay a nalpas. Adda natadem nga uni, ket naburak ti naingpis ngem napigsa a kuerdas iti agdan a mamagsina kada Ben ken Kennedy.
  
  "Fuuuck!", impukkaw ni Kennedy. Rimmuar ti pedaso ti tali iti kasta unay a puersa isu a nalaka koma a maisina ti gurongna manipud iti dadduma a paset ti bagina.
  
  Sabali manen nga i-click dua nga addang nga agpababa. Nagsala ni Drake iti dayta a lugar. "Tae!"
  
  Ti sabali pay a panagngaretnget manipud ngato kaipapananna ti sumaganad a pannakatnag ti bato.
  
  "Maulit-ulit a silo," kinuna ni Ben kadakuada. "Maulit-ulit nga agtultuloy a mapaspasamak ti isu met laeng a banag. Masapul a makadanontayo iti daytoy a benneg."
  
  Saan a mailasin ni Drake no ania dagiti addang a makariro ken no ania ti saan, isu a nagtalek iti gasat ken kapartak. Nagtarayda a situtulok a bimmaba iti agarup tallopulo nga addang, nga ikagkagumaanda ti agtalinaed iti tangatang agingga a mabalin. Nagrupsa dagiti diding dagiti agdan bayat ti panagballasiwda iti nagkauna a dalan, a mapan iti kaunggan ti nabato a kueba.
  
  Nangrugin a pimmigsa ti uni dagiti rugit a matnag iti baba.
  
  Sinaruno ti panagtayabda ti bitak ti natangken a tali.
  
  Nagtakder ni Drake iti sabali nga ulbod nga agdan, ngem ti momentum-na ti nangiturong kenkuana iti ballasiw ti ababa a kinaawan. Naglugan ni Kennedy kenkuana, a nagarbo a kas iti gasela a naan-anay a tumaytayab, ngem natnag ni Ben iti likudanna, nga itan ket agdisso iti yuyeng.
  
  "Ska!" Nagikkis ni Drake, sa natnag nga agpaatras iti kinaawan, nagbalin a daga. Inuksob ti bang-ar ti tension manipud iti utekna bayat nga insubli ni Kennedy dagiti sakana iti lugarda. Nariknana a nadungpar ni Ben ti bagina sa natinnag iti barukongna. Inturong ni Drake ti momentum ti lalaki babaen kadagiti imana, sa kanayonan nga induronna iti solido a daga.
  
  Napardas a nagtugaw, nga addaan iti panagkugtar.
  
  "Itultuloymo!"
  
  Napno ti angin kadagiti pedaso ti bato. Maysa ti nagdisso iti ulo ni Kennedy, a nangibati iti sugat ken ubbog ti dara. Sabali pay ti nangdungpar ken ni Drake iti gurong. Ti panagsagaba ti nangkidem kenkuana ken nangtignay kenkuana nga agtaray a naparpartak.
  
  Natukkol dagiti bala ti diding iti ngatuen ti uloda. Nagkurno ni Drake ket nagsiddaaw iti apagbiit iti pagserkan.
  
  Nakitak ti pamiliar a puersa a naguummong sadiay. Dagiti Aleman.
  
  Ita, naan-anay ti kapartak ti panagtarayda, iti labes ti kinaawan panagannad. Napateg a segundo ni Drake tapno agluksaw iti likudan. Bayat a ti sabali pay a volley ti bala ti nangtubtubngar iti bato iti abay ti ulona, nagdisso nga immasideg, naglugan manipud kadagiti agdan, nangaramid iti naan-anay a sirkulo, nga inkugtarna dagiti imana, ken timmakder agingga iti naan-anay a kangatona a di napukaw ti uray maysa nga onsa a pigsana.
  
  Ah, nagsubli dagiti nasayaat a daan nga aldaw.
  
  Ad-adu pay a bala. Kalpasanna, natinnag dagiti dadduma iti sanguananna. Napigis ti buteng ti maysa nga abut iti pusona agingga a nabigbigna a nakadanonda laengen iti baba ti kueba bayat ti panagtarayda ket, gapu ta dida nakasagana, nagdiretsoda iti daga.
  
  Nagbannayat ni Drake. Ti baba ti kueba ket napuskol a gulo ti bato, buli ken rugit ti kayo. Idi timmakderda, maysa a buya da Kennedy ken Ben. Saan laeng a naabbungotan dagitoy iti rugit, no di ket naabbungotan itan iti caked-on dust ken leaf mold.
  
  "Ah, para iti mapagtalkan a kamerak," intonona. "Adu a tawen a panag-blackmail ti sangsanguek."
  
  Innala ni Drake ti glow stick ket inarakupna ti kurbada ti kueba nga agtartaray kadagiti armado a lallaki. Lima a minuto ti kasapulan tapno madanon dagiti makinruar a beddeng ti kayo. Kanayon nga addada iti anniniwan ti nakapimpintas a kinaulimekna.
  
  Tinapik ni Drake ti abaga ni Ben. "Nasaysayaat ngem iti aniaman a sesh ti rabii ti Biernes, eh mate?"
  
  Kinita ni Kennedy ti agtutubo a lalaki nga addaan baro a mata. "Adda kadi fans-mo? Adda kadi fans ti grupoyo? Madamdama unayen daytoy a saritaantayo, bro. Agtalekka iti dayta".
  
  "Dua laeng-" Rinugian ni Ben ti agngangabit bayat ti panangtimbukelda iti paset ti maudi a likodan, sa nagulimek gapu iti pannakakigtot.
  
  Nagsardengda amin.
  
  Nagparang iti sanguananda dagiti nagkauna nga arapaap ti panagsiddaaw, a nangpanaw kadakuada a di makasao, a dandani inddepda ti utekda iti agarup kagudua a minuto.
  
  "Ita daytoy... daytoy..."
  
  "Nakaskasdaaw," inanges ni Drake.
  
  Maysa a linia dagiti kadakkelan a longboat dagiti Viking a napanunotda ti nagyunnat manipud kadakuada iti maymaysa a file, a nakatakder iti ungto agingga iti ungto a kasla naipit iti tengnga ti kadaanan a trapiko. Naarkosan dagiti sikiganda iti pirak ken balitok, naarkosan dagiti layagda iti seda ken napateg a bato.
  
  "Longboats," siuulimek a kinuna ni Kennedy.
  
  "Dagiti barko nga atiddog ti distansiada." Umdasen pay laeng ti sentido ni Ben a mangkorehir kenkuana. "Damn, dagitoy a banag ket naibilang a kadakkelan a gameng idi panawenda. Sigurado nga... ania? Duapulo kadi ditoy?"
  
  "Medio nalamiis," kinuna ni Drake. "Ngem daytoy ti Spear nga immaymi. Adda kadi kapanunotan?"
  
  Kumitkita itan ni Ben iti World Tree. "Oh my God, kakabsat. Mapanunotmo kadi? Maysa ti nakabitin iti dayta a kayo. Fucking One."
  
  "Isu nga ita mamatikaka kadagiti Dios, hmm? Paypay?" In-move ni Kennedy ti sikiganna nga agturong ken ni Ben, a nakaigapuan ti panagmulagatna.
  
  Simmang-at ni Drake iti akikid a ledge a nagtaray iti intero a kaatiddog ti ipus ti atiddog a barko. Kasla napigsa ti bato. Iniggamanna ti kayo nga igid sa nagsanud. "Napno dagitoy a banag iti samsam. Natalged a kunaen nga awan pay ti napan ditoy sakbay ita nga aldaw."
  
  Inadalna manen ti linia dagiti barko. Maysa a displey ti di mailadawan a kinabaknang, ngem sadino ti ayan ti pudno a gameng? Iti ngudona? Pagpatinggaan ti balangaw? Naarkosan dagiti diding ti kueba kadagiti nagkauna a drowing. Nakitana ti ladawan ni Odin a nakabitin iti World Tree ken maysa a babai a nagparintumeng iti sanguananna.
  
  "Ania ti pagsasaritaan daytoy?" Inseniasna ni Ben nga agturong kenkuana. "Umayka, agdardaraska. Dagidiay a nasikap a bastardo dida iduron dagiti sausage iti karabukobda sadiay ngato. Umakartayo."
  
  Intudona ti nagaspang nga alipugpog ti teksto iti baba ti pigura ti agpakpakaasi a babai. Nagkidem ni Ben. "Ngem makasarak ti teknolohia iti pamay-an. " In-click-na ti mapagtalkan nga I-phone-na, a nagasat ta awan ti signalna ditoy baba.
  
  Inted ni Drake ti apagbiit a panagturong ken ni Kennedy. "Ti laeng ideyak ket surotek dagitoy a longboat," kinunana. "Maibagay kadi kenka?"
  
  "Kas kinuna ti maysa a fan ti football team, addaak iti ay-ayam, guys. Ipakita ti dalan."
  
  Immabante, ta ammona a no dumteng daytoy a super tunnel iti dead end, maipitda. Siirut koma a tenglen dagiti Aleman ti ipus, imbes nga aginanada kadagiti laurels-da. Biningay ni Drake ti kapanunotan iti paset, nga impamaysana ti maysa a ledge a naikitikit iti bato. Sagpaminsan a makasabatda iti sabali a glow stick. Indisguis wenno ingaraw ida ni Drake tapno mangpataud iti nasipnget nga aglawlaw kas panagsagana iti laban iti masanguanan. Kanayon a nagsapul kadagiti atiddog a barko ket kamaudiananna nakitana ti akikid a dalan nga aglikmut iti nagbaetan dagitoy.
  
  Plano b.
  
  Dua, uppat, sa sangapulo nga atiddog a barko ti limmabas. Nangrugin a nagsakit dagiti saka ni Drake gapu iti panagreggetna a nakinegosio iti akikid a dalan.
  
  Ti nakapsut nga uni ti matnag a bato ken kalpasanna ti napigpigsa nga ikkis ket nagallangogan iti higante a kueba, a nalawag ti kaipapanan dayta. Awan ti uni, ad-adda pay a nagsanudda nga agturong iti trabahoda.
  
  Dimteng kamaudiananna ni Drake iti ngudo ti linia. Binilangna ti duapulo ket tallo a barko, tunggal maysa ket saan a nasagid ken nakargaan iti samsam. Bayat nga umas-asidegda iti likud ti tanem, nangrugin nga umuneg ti sipnget.
  
  "Diak pagarupen a kasta ti kaadayoda," kinuna ni Kennedy.
  
  Nagsukimat ni Drake iti aglawlaw para iti dakkel a parol. "Risky," kinunana. "Ngem masapul nga ammuentayo."
  
  Inlukatna sa inyakarna ti beam manipud iti agsumbangir. Nagkidem unay ti dalan agingga a nagbalin a simple nga arko iti sanguanan.
  
  Ket iti likudan ti arko adda maymaysa nga agdan.
  
  Kellaat a naitured ni Ben ti maysa nga ikkis, sa kinunana iti teatro nga arasaas, "Addadan iti ledge!"
  
  Daytoy ti nagtignay ni Drake. "Nabingaykami," kinunana. "Mapanak iti agdan. Sumalogkayo a dua sadiay kadagiti barko ket agsublikayo iti dalan nga immaykami."
  
  Rinugian ni Kennedy ti nagprotesta, ngem nagkidem ni Drake. "Saan. Aramidenyo dayta. Kasapulan ni Ben ti proteksion, diak. Ket kasapulanmi ti Gayang."
  
  "Ket kaano a madanontayo ti ungto dagiti barko?"
  
  "Agsubliak inton agangay."
  
  Naglugan ni Drake nga agsubli nga awanen ti sabali a saona, naglugan manipud iti ledge ket nagturong iti bulsek nga agdan. Timmaliaw iti napalabas iti naminsan ket nakitana dagiti anniniwan nga umas-asideg iti igid ti ledge. Sinurot ni Ben ni Kennedy a bimmaba iti nawarawara a rebbek a bakras agingga iti baba ti maudi a barko dagiti Viking. Nagkararag ni Drake iti namnama ket nagtaray a simmang-at iti agdan agingga a kabaelanna, a naglugan iti dua nga addang iti tunggal gundaway.
  
  Umayka.Simmang-at agingga a nagsakit dagiti urbonna ken nauram dagiti barana. Ngem kalpasanna, naglawa. Iti likudan dagitoy, agayus ti nalawa a karayan nga addaan iti nakapungtot nga ayus, ket ad-adda pay a timmakder ti altar a naaramid iti narangkis a bato, a dandani kasla kadaanan a barbecue.
  
  Ngem ti nakaawis iti atension ni Drake ket ti nagdakkel a simbolo a naikitikit iti diding iti likudan ti altar. Tallo a trianggulo nga agtupak iti maysa ken maysa. Sumagmamano a mineral iti uneg ti kitikit ti nangtiliw iti artipisial a lawag ken nagsilnag a kasla sequin iti nangisit a bado.
  
  Awan ti tiempo a masayang. Binallasiwna ti karayan, nga agngangabit nga agsapsapul iti angin bayat nga agpangato ti nagyelo a danum agingga kadagiti luppona. Bayat nga umas-asideg iti altar, nakitana ti maysa a banag a naiparabaw iti rabawna. Ababa, naturong nga artifact, saan a nakaskasdaaw wenno makapasiddaaw. Kinapudnona, nailubongan...
  
  ... Pika ni Odin.
  
  Ti banag a nangtubtubngar iti sikigan ti Dios.
  
  Limmabas kenkuana ti dalluyon ti ragsak ken foreboding. Daytoy ti pasamak a namagbalin iti amin a pudno. So far adu ti pattapatta, smart guesswork laeng. Ngem iti labes dayta a kanito, nakabutbuteng a pudno dayta.
  
  Nakabutbuteng ti kinapudno. Nagtakderda iti sango ti panagbilang agingga iti panungpalan ti lubong.
  
  
  SANGAPULO KEN MAYSA
  
  
  
  LUBONG A KAYKAYO A PIT, SWEDEN
  
  
  Saan a nagtakder ni Drake iti seremonia. Iniggamanna ti Spear sa nagturong manen iti dalan nga immayanna. Babaen ti nagyelo a karayan, bumaba iti agruprupsa nga agdan. Inddepna ti flashlight iti kagudua ti dalan sa nagbannayat bayat ti panangabbong kenkuana ti nakaro a sipnget.
  
  Dagiti nakapsut a sinamar ti lawag ti nangsilnag iti pagserkan iti baba.
  
  Intultuloyna ti nagna. Saan pay a nalpas. Nabayagen a naammuanna a masansan a ti maysa a tao a napaut unay ti panagpampanunotna iti gubat ket pulos a di makaawid.
  
  Nagsardeng a natay iti maudi nga addang, sa nagkullayaw iti naun-uneg a sipnget ti dalan. Asidegdan dagiti Aleman, dandani iti ungto ti ledge, ngem dagiti flashlight-da iti kasta a kaadayo ti mangilasin laeng kenkuana kas sabali nga anniniwan. Naglugan iti dalan, inpigketna ti bagina iti diding ket nagturong iti bakras nga agturong iti batayan dagiti barko dagiti Viking.
  
  Nagtaul ti timek ti lalaki, "Kitaem daytoy! Pagtalinaedem a naukisan dagiti matam, Stevie Wonder!" Nasdaaw kenkuana ti timek;adda dayta iti nauneg nga aksento ti American South.
  
  Damn it.Nakita ti agila ti matana a bastardo kenkuana - wenno uray la maysa nga aggaraw nga anniniwan - banag a dina impagarup a posible iti daytoy a sipnget. Naparpartak ti panagtarayna. Nagkiriring ti paltog, a nangdungpar iti bato iti abay ti kallabesna.
  
  Maysa a nasipnget a pigura ti nagsanud iti ledge - nalabit maysa nga Americano. "Adda dalan sadiay baba iti nagbaetan dagiti barko. Iyakarmo dagiti dick-mo sakbay nga iduronko ida iti natamad a karabukobmo."
  
  Takki. Nakita dagiti Yankees ti nailemmeng a dalan.
  
  Stern, natangsit, natangsit. Kinuna ti maysa kadagiti Aleman, "Fuck you, Milo," sa nagpukkaw bayat a nagaspang a naguyod iti bakras.
  
  Nagyaman ni Drake kadagiti nagasat a bituenna. Iti maysa a segundo addan dayta iti lalaki, a mangburak kadagiti kuerdas ti bosesna ken mangsapsaplit iti tengngedna babaen ti mangngeg a panagkigtot sakbay a makasurot ti sabali.
  
  Pinidut ni Drake ti pistola ti Aleman - maysa a Heckler ken Koch MG4 - ket nagputok iti sumagmamano a paltog. Bimtak ti ulo ti maysa a lalaki.
  
  Ay wen, napanunotna. Nasaysayaat pay laeng ti panagpaltogna babaen ti pistola ngem iti kamera.
  
  "Dagiti taga Canada!" sarunuen ti aggigiddan nga agsasaruno a panagsisilpo.
  
  Immisem ni Drake iti nakapungtot nga arasaas. Bay-am a kasta ti panagpanunotda.
  
  Gapu ta awanen ti ragsakna, nagtaray iti dalan a kas kapartak ti pannakaituredna. Naun-una da Ben ken Kennedy ket kasapulanda ti proteksionna. Inkarina nga iruarna ida ditoy a sibibiag, ket dina palubosan ida.
  
  Iti likudanna, siaannad a bimmaba dagiti Aleman iti bakras. Pinaputokanna ti sumagmamano a paltog tapno agtalinaedda nga okupado ket rinugianna a binilang dagiti barko.
  
  Uppat, innem, sangapulo ket maysa.
  
  Nagbalin a di natalged ti dan-aw, ngem kamaudiananna nagpatas. Adda idi tiempo a naingpis unay isu a ti asinoman a nasurok a sangapulo ket lima a bato ket nalabit naburakna ti gurong a mangipis-it iti nagbaetan dagiti troso, ngem limmasat manen idi binilangna ti maikasangapulo ket innem a barko.
  
  Nagngato dagiti banga iti ngatuenanna, kadaanan, nakabutbuteng, angot ti daan nga ukis ken amag. Maysa nga apagbiit a panaggaraw ti nangawis iti atensionna ket timmaliaw iti kannigidna tapno makitana ti maysa a pigura a mabalin laeng a dayta newbie a ni Milo nga agtartaray nga agsubli iti akikid a ledge a dandani di makapagna ti kaaduan a tattao. Awan pay ketdi ti tiempo ni Drake a mangpaltog - kasta unay ti kapartak ti panaggaraw ti Amerikano.
  
  Damn it! Apay a masapul nga agbalin a nalaing unay? Ti kakaisuna nga am-ammo ni Drake-malaksid iti bagina-a makaaramid iti kasta a gapuanan ket ni Alicia Miles.
  
  Nasarakak ti bagik iti tengnga ti umay a gladiatorial contest ditoy...
  
  Naglugan nga immasideg, a nalabsan itan dagiti barko, nga us-usarenna ti pigsana nga agluksaw iti tunggal addang, a dandani siwayawaya nga agtaray manipud kadagiti naiparna a bunton agingga kadagiti nauneg a bitak ken agluksaw kadagiti anggulo manipud kadagiti diding a darat. Uray ti panangusar kadagiti nalaka a maibagay a troso dagiti barko tapno makagun-od iti pigsa iti nagbaetan dagiti panagluksaw.
  
  "Aguray!"
  
  Dimteng ti awan bagina a timek manipud iti sadinoman iti sanguanan. Nagsardeng idi makitana ti nalawag a pigura ni Kennedy, nabang-aran a nakangngeg iti dayta nga American twang. "Surotennak," impukkawna ta ammona a dina mabalin nga ipalubos a kabilen ni Milo agingga iti ungto ti pasilio. Mabalin a maipit dagitoy iti adu nga oras.
  
  Isu ket nag-charge a lumabas iti maudi a barko iti breakneck speed, da Ben ken Kennedy ket natnag iti likudanna, bayat a naglugan ni Milo manipud iti maysa a ledge ken nangputed iti sango ti isu met laeng a barko. Iniggaman ni Drake iti siket, a siniguradona a napigsa ti panagdissona iti sternum-na.
  
  Binusbosna ti maysa a segundo a nangipuruak iti paltog ken ni Kennedy.
  
  Bayat nga agtaytayab pay laeng ti paltog, dinanogna ni Milo ti gunting ket winayawayaan ti bagina, a nabaliktad kadagiti imana ket kellaat a sinangona.
  
  Nagngaretnget, "Matt Drake, ti maysa. Segseggaak idi daytoy, mate."
  
  Nagsugat iti sugat ken siko. Sumagmamano a danog ni Drake kadagiti takiagna, a nagkidem bayat ti panagatrasna. Am-ammo daytoy a lalaki, ngem siasino ngata? Lakay nga awan rupana a kabusor? Shadow-ghost manipud iti nasipnget a napalabas ti SAS? Nasinged ken naragsak ni Milo nga agtalinaed sadiay. Manipud iti peripheral vision-na, nadlaw ni Drake ti kutsilio iti sinturon ti Americano, nga agur-uray laeng a masinga.
  
  Nakaawat iti brutal a sipa iti bukodna nga addang.
  
  Iti likudanna, mangngegna ti umuna a nalukneng a panaggaraw dagiti umab-abante a tropa ti Alemania. Sumagmamano laeng a barko ti kaadayoda.
  
  Nagbuya da Ben ken Kennedy a masmasdaaw. Inngato ni Kennedy ti paltogna.
  
  Nagpammarang ni Drake iti maysa a direksion, sa inturongna ti sabali, a nangliklik iti brutal a sipa ni Milo iti saka. Nagputok ni Kennedy, a nangsipa iti rugit a pulgada manipud iti saka ni Milo.
  
  Nagngisiten ni Drake sa pimmanaw, agpammarang nga ay-ayamenna ti aso. "Agtalinaedka," inuyawna a kinunana. "Nasayaat dayta nga ubing."
  
  Pinaltogan ni Kennedy ti sabali pay a pakdaar a paltog. Nagsubli ni Drake ket nagtaray a limmabas kadakuada, iniggamanna ti takiag ni Ben ken inguyodna bayat nga automatiko a nagturong ti agtutubo nga agturong iti marmarpuog nga agdan.
  
  "Saan!" - Impukkaw ni Drake. "Saggaysa nga iruardatayo."
  
  Kasla naalipunget ni Ben. "Sadino pay?"
  
  Nagdisarming ni Drake. "Ania ti napanunotmo?"
  
  Nagturong a diretso iti World Tree.
  
  
  DOSE
  
  
  
  KAYO TI LUBONG, SWEDEN
  
  
  Ket timmakderda. Nagpusta ni Drake a lakay ken napigsa unay ti World Tree isu a nagadu ken napigsa la ketdi dagiti sangana. Apaman nga inawatmo a sumangsang-atka iti kayo a literal a nabaliktad, dandani saan a pulos a napateg ti pisika.
  
  "Kasla manen ubing pay," pinaregta ni Drake ni Ben, a naparpartak nga indagadagna a dina pinagbuteng. "Saan koma a problema kenka, Blakey. Okeyka kadi, Kennedy?
  
  Ti taga New York ti naudi a simmang-at, nga iggemna ti paltog a naiturong iti babana. Naimbag laengen ta ti nalawa a simetria dagiti sanga ken bulong ti World Tree ti nangilemmeng iti panagrang-ayda.
  
  "Nagsaksakayak iti sumagmamano a puon iti panawenko," nalag-an a kinunana.
  
  Nagkatawa ni Ben. Naimbag a pagilasinan. Siuulimek a nagyaman ni Drake ken ni Kennedy, nangrugin a nasaysayaat pay ti riknana nga adda sadiay.
  
  Damn it, napanunotna. Dandani innayonna: iti daytoy a mision.Agsublikami iti daan a dialekto iti kurang a makalawas.
  
  Simmang-at ni Drake manipud sanga agingga iti sanga, nangatngato ken nangatngato, a nakatugaw wenno nakatakder a nakasakay iti maysa a sanga ken maigiddato iti dayta, dinanonna ti sumaganad. Napartak ti irarang-ay, a kaipapananna a napapaut ti pigsa ti makinngato a bagida ngem iti ninamnama. Nupay kasta, agarup kagudua ti dalan, nadlaw ni Drake a kumapkapuyen ni Ben.
  
  "Mabannog ni Tweenie?" - dinamagna ket nakitana ti dagus a panagdoble ti panagregget. Sagpaminsan a nagpaputok ni Kennedy iti bala kadagiti sanga. Namindua a nabalinanda a nakita ti agdan a bato nga agpangato iti abayda, ngem awan ti nakitada a pagilasinan dagiti mangkamkamat kadakuada.
  
  Agung-ungor kadakuada dagiti timek. "Ti Ingles ket ni Matt Drake." Naminsan nangngeg ti dati a soldado ti SAS ti timek a naballikug iti napigsa nga Aleman nga aksento, a kas imbaga kenkuana ti maikanem a sentidona, sigurado a kukua ti maysa a lalaki a nakapuraw. Ti lalaki a namindua a nakitana sakbayna awatenna dagiti natakaw nga artifact.
  
  Iti sabali a gundaway nangngegna, "Maikkat ti SRT" Ti agguyguyod a timek ket ni Milo, a mangipalgak iti napalabasna, a mangipalgak iti maysa a yunit nga inlimedda uray iti uneg ti SAS. Siasino iti nagan ti amin a nasantoan daytoy a lalaki?
  
  Nagpisi dagiti paltog kadagiti nadagsen a sanga. Nagsardeng ni Drake tapno i-adjust ti backpack nga addaan kadagiti aggargaraw a gameng iti uneg, sa nadlawna ti nalawa a sanga a puntiriana. Maysa a dimmanon iti dandani iti lugar iti agdan a nakainanaanda idi.
  
  "Idiay," intudona ni Ben. "Agsakayka iti sanga ket aggarawka... alisto!"
  
  Agarup dua a minuto a lamolamoda. Minus sorpresa ken reaction time, a nangibati pay laeng iti nasurok a maysa a minuto a nakaro a peggad.
  
  Ni Ben ti immuna a pimmanaw iti pagkamangan, da Drake ken Kennedy kalpasan ti maysa a segundo, amin ket naglugan kadagiti imada ken nagkullayaw iti sanga nga agturong iti agdan. Idi nasipdutan ida, ginatang ida ni Kennedy kadagiti napateg a segundo babaen ti panangpaputokna iti panagbettak ti lead, a nangsuntok kadagiti abut iti di kumurang a maysa a di nagasat a manangraut iti tanem.
  
  Ket ita nakitada a pudno nga impatulod ni Milo ti bilin nga agtaray nga agpangato iti agdan. Lima a lallaki. Ket napartak ti team. Madanondanto ti ungto ti sanga sakbay ni Ben!
  
  Takki! Saanda a nagtakder iti gundaway.
  
  Nakita met ni Ben daytoy ket nagpigerger. Impukkaw ni Drake iti lapayagna: "Dika pulos sumuko! Saan uray inton kaano!"
  
  Ginuyod manen ni Kennedy ti gatilio. Dua a lallaki ti natnag: maysa ti nagtayab iti abut, ti sabali ket iniggamanna ti sikiganna ket nagikkis. Piniselna manen, ket kalpasanna nangngeg ni Drake a naibus ti magasin.
  
  Dua nga Aleman ti nabati, ngem ita nagtakderda a nakasango kadakuada, nga iggemda dagiti armasda a nakasagana. Nainget ti rupa ni Drake. Naabakda iti lumba.
  
  "Paltogam ida!" nagallangogan ti timek ni Milo. "Kitaentayo dagiti scraps ditoy baba."
  
  "Nein!"Nangrugi manen ti napigsa nga aksento nga Aleman. "Ni Der Spear! "Ni Der Spear!"
  
  Saan a nagkullayaw dagiti bariles dagiti pistola. Inung-ungtan ti maysa kadagiti Aleman: "Aggarawkayo, babassit a kalapati. Mapan ka ditoy."
  
  In-inut a naggunay ni Ben. Makita ni Drake ti panagkintayeg dagiti abagana. "Agtalekka kaniak," inyarasaasna iti lapayag ti gayyemna ket intennanna ti tunggal piskel. Agluksaw apaman a makadanon ni Ben iti ungto ti sanga, ti laeng ay-ayamna ket ti panangraut ken panangusar iti skill set-na.
  
  "Adda pay laeng kaniak ti kutsilio," insungbat ni Kennedy.
  
  Nagtung-ed ni Drake.
  
  Nadanon ni Ben ti ungto ti sanga. Sitatalna nga agur-uray dagiti Aleman.
  
  Nangrugin a timmakder ni Drake.
  
  Kalpasanna, a kasla adda iti ulep, nagtayab dagiti Aleman iti sikigan, a kasla nadungpar ida ti torpedo. Ti bagida, a napigis ken nadara, ket nangiduron manipud iti diding ket, nabasa, nagtugawda a bimmaba iti abut a kasla kariton.
  
  Sumagmamano a metro iti ngatuen ti sanga, a nakakurbaan ti agdan, nakatakder ti nagdakkel a grupo dagiti lallaki nga addaan kadagiti nadagsen nga armas. Maysa kadakuada ti nakaiggem iti agsigsigarilio pay laeng nga AK-5 assault rifle.
  
  "Swede," nabigbig ni Drake ti igam kas gagangay nga us-usaren ti militar ti Sweden.
  
  Napigpigsa, kinunana, "Damn timing."
  
  
  SANGAPULO KET TALLO
  
  
  
  BASE MILITAR, SUEDO
  
  
  Ti siled a nakasarakanda iti bagbagida-maysa nga espartan a sangapulo ket dua por sangapulo ket dua a siled nga addaan iti lamisaan ken tawa a nabuyogan iti yelo-ti nangisubli ken ni Drake iti sumagmamano a tawen.
  
  "Agrelakska," tinapikna dagiti puraw a gurong ni Ben. "Daytoy a lugar ket standard military bunker. Nakitak dagiti nakarkaro a kuarto iti hotel, buddy, agtalekka kaniak."
  
  "Napadasak dagiti nakarkaro nga apartment." Kasla natalged ni Kennedy, a mangsanay iti maysa nga opisial ti polisia iti trabaho.
  
  "Tulang ti sabali a lalaki?" Intag-ay ni Drake ti kiday.
  
  "Sigurado. Apay?"
  
  "Ay, awan." Nagbilang ni Drake agingga iti sangapulo kadagiti ramayna, sa timmaliaw iti baba a kasla dandanin mangrugi nga agtrabaho kadagiti ramay ti sakana.
  
  Pinilit ni Ben ti nakapsut nga isem.
  
  "Kitaem, Ben, aminek a saan a nalaka idi damo, ngem nakitam no kasano nga umawag dayta a Swedish guy. Nasayaatkami. Anyway, masapul nga ag-chat tayo bassit. Nabannogkami."
  
  Naglukat ti ridaw ket ti makinkukua kadakuada, maysa a nasayaat ti pannakabangonna a Swede nga addaan iti blond a buok ken natangken a kasla kuko ti panagkitana a mamagbalin uray ken ni Shrek a pumuraw, ket nagkullayaw iti kongkreto a suelo. Apaman a natiliwda ken siaannad nga inlawlawag ni Drake no siasinoda ken no ania ti ar-aramidenda, inyam-ammo ti lalaki ti bagina kas ni Thorsten Dahl ket kalpasanna nagna iti adayo a sikigan ti helikopterna tapno agtawag iti sumagmamano.
  
  "Matt Drake," kinunana. "Ni Kennedy Moore. Ket ni Ben Blake. Awan ti claims ti gobierno ti Sweden maibusor kenka..."
  
  Naalarma ni Drake iti aksento, a saan a pulos a Swedish. "Mapanka iti maysa kadagita a nasileng nga asno nga eskuelaan, Dal? Eton wenno kastoy?"
  
  "Nasileng nga asno?"
  
  "Dagiti eskuelaan a mangitantandudo kadagiti opisialda babaen ti pedigree, kuarta ken pannakapadakkel. Maigiddato iti dayta, napanka iti kinalaing, kinalaing ken kinagagar."
  
  "Pagarupek a kasta." Naurnos ti tono ni Dahl.
  
  "Naindaklan. Ala... no dayta laeng..."
  
  Intag-ay ni Dahl ti imana bayat nga inted ni Ben ti nasakit a panagkita ken ni Drake. "Isardengmo ti agbalin a kalding a pangsubbot, Matt. Gapu ta nagaspangka a mannalon ti Yorkshire dina kayat a sawen nga amin a dadduma ket naarian a kaputotan, saan kadi?"
  
  Nakigtot ni Drake a nangmatmat iti agnaed kenkuana. Inaramid ni Kennedy ti "drop it" a mosion. Kalpasanna, napanunotna nga adda nasarakan ni Ben iti daytoy a mision a talaga a naka-hook kenkuana, ket kayatna ti ad-adu pay.
  
  Kinuna ni Dahl: "Apresiarek ti panangiranud iti pannakaammo, gagayyem. Talaga a kayatko."
  
  Ni Drake ket para amin para iti panagbibinninglay, ngem kas kunada, ti pannakaammo ket bileg, ken padpadasenna idi ti agsapul iti wagas tapno makagun-od iti suporta manipud iti gobierno ti Sweden ditoy.
  
  Agsagsaganan ni Ben iti estoriana maipapan iti Nine Pieces of Odin ken ti Tanem dagiti Dios idi sinaplit ni Drake.
  
  "Kitaem," kinunana. "Siak ken daytoy a lalaki, ken ita siguro ni Gronk, walo-pulgada a paulo ti damdamag iti sumagmamano a kill list..."
  
  "Saanak a gronk, sika nga Ingles nga asshole." Kagudua a timmakder ni Kennedy.
  
  "Maay-ayoak nga ammom daytoy a sao." Imbaba ni Drake dagiti matana. "Pasensya. Jargon dayta. Saannaka a pulos panawan." Nalagipna dagiti balikas ni Alison iti panagsina: kanayonkanto a SAS.
  
  Inadalna dagiti imana, a naabbungotan pay laeng kadagiti pilat manipud iti pannakidangadangna ken ni Milo ken panagsaknapna iti World Tree, ket pinampanunotna dagiti napartak ken umiso a reaksionna iti napalabas a sumagmamano nga aldaw.
  
  Anian nga umiso ti imbagana.
  
  "Ania ti gronk?" - Nasdaaw ni Ben.
  
  Nagtugaw ni Dahl iti natangken a metal a tugaw ket insaplitna ti nadagsen a botasna iti lamisaan. "Babai a...uh..."tagiragsakenna ti pannakikadua kadagiti military personnel." - diplomatiko ti sungbatna.
  
  "Narugso bassit ti bukodko a panangiladawan," sinirip ni Drake ni Ben, sa kinunana, "Kill list. Kayat dagiti Aleman a mataytayo gapu kadagiti krimen a saan a naaramid. Kasano a makatulongka, Dahl?"
  
  Saan a simmungbat ti Sueko iti apagbiit, timmaliaw laeng iti nagyelo a tawa iti naabbungotan iti niebe a buya ken iti labesna, kadagiti agruprupsa a bato a timmakder nga agmaymaysa iti likudan ti narungsot a taaw.
  
  Kinuna ni Kennedy, "Dal, maysaak a polis. Diak am-ammo dagitoy dua agingga iti agarup dua nga aldaw ti napalabas, ngem nasayaat ti pusoda. Agtalekka kadakuada."
  
  Nagtung-ed ni Dahl. "Umun-una ngem ti reputasionmo, Drake. Ti naimbag ken dakes maipapan iti dayta. Tulongankami, ngem umuna-" intung-edna ni Ben. "Ituloy".
  
  Intuloy ni Ben a kasla saan a pulos a nasinga. Tinakaw ni Drake ti panangsiputna ken ni Kennedy ket nakitana ti isemna. Tinaliawna, nakigtot gapu iti dua a rason. Umuna, ti panangtukoy ni Dahl iti reputasionna, ken maikadua, ti napasnek a panangi-endorso ni Kennedy.
  
  nalpas ni Ben. Kinuna ni Dahl: "Dagiti Aleman ket baro nga organisasion iti amin dagitoy, a saan a dimteng iti atensionmi agingga iti dayta a pasamak idiay York."
  
  "Baro?" kinuna ni Drake. "Nasayaatda." Ket nasayaat unay ti pannakaorganisarna; kontrolado ti buteng ken landok a disiplina. Ket addaanda iti major trump card iti maysa a lalaki nga agnagan iti Milo - American Special Forces, agparang. Kitaem ti paulo."
  
  "Aramidentayo." Ti naimbag a damag ket talaga nga adda impormasionmi maipapan kadagiti taga Canada."
  
  "Siputam kadi?"
  
  "Wen, ngem naidumduma, awan kapadasanna ken agmaymaysa," sililimed a sinirip ni Dahl ken ni Kennedy. "Ti relasion ti gobierno ti Sweden iti baro a rehimen ni Obama ket saan a kas iti awagak a first class. "
  
  "Sorry about that," nagpeke ni Kennedy iti isem, sa situtulok a timmaliaw iti aglawlaw. "Dumngegka, dude, no apagbiittayo ditoy, pagarupem kadi a makaalatayo iti kanen?"
  
  "Sigud nga isagsagana ti sous chef-mi," nangikabil ni Dahl iti peke nga isem kas sungbat. "Ngem seryoso, addanto burger ken chips iti mabiit."
  
  Nagsibug ti ngiwat ni Drake. Dinan malagip ti naudi a pannanganna.
  
  "Ibagak kenka ti kabaelak. Dagiti taga-Canada ket nangrugida ti biag a kas maysa a nalimed a kulto a naidedikar kadagiti Viking - ni Eric ti Nalabaga. Dika agkatawa, talaga nga adda dagitoy a banag. Dagitoy a tattao ket agus-usar iti cosplay tapno regular nga ipabuyada manen dagiti pasamak, gubat ken uray dagiti panaglayag iti baybay."
  
  "Awan ti pudno a pagdaksan dayta," medio depensa ti uni ni Ben. Insalakan ni Drake daytoy nakaskasdaaw a nugget para inton agangay.
  
  "Saan a pulos, Mr. Blake. Gagangay ti cosplay, tagtagiragsaken ti adu a tattao kadagiti kombension iti intero a lubong, ken ad-adda a gagangay iti panaglabas dagiti tawen. Ngem mangrugi ti pudno a pannakadadael no ti maysa a bilionario a negosiante ti agbalin a moderno-aldaw a lider daytoy a kulto ket kalpasanna ipuruakna ti minilion a doliar iti singsing."
  
  "Agbalin dayta a kasta nga awan pakadanagan a ragragsak-"
  
  "Kaykayat". Nalpas ni Dahl idi aglukat ti ridaw. Nagsennaay ni Drake bayat ti pannakaikabil ti standard a burger ken chips dish iti sanguananna. Nadiosan ti angot ti sibuyas iti mabisin a tianna.
  
  Intuloy ni Dahl bayat ti pannanganda: "Maysa a negosiante a taga Canada nga agnagan Colby Taylor ti nangidedikar iti biagna iti nalatak a Viking, ni Erik the Red, a, kas siguradoak nga ammoyo, simmanglad idiay Canada di nagbayag kalpasan a natakuatan ti Greenland. Manipud iti daytoy a panagsirarak naipasngay ti manic fascination iti mitolohia dagiti Norse. Panagsukisok, panagkabakab, natakuatan. Awan patinggana a panagbirok. Nakagun-od daytoy a lalaki iti bukodna a libraria ket inkagumaanna a gatangen ti amin nga addan a teksto ti Scandinavia."
  
  "Nauyong a trabaho dayta," kinuna ni Kennedy.
  
  "Umanamong. Ngem maysa a "nut" a mangpondo kadagiti bukodna a "security forces" - basaen dayta kas maysa nga armada. Ket agtalinaed a pribado nga umdas tapno agtalinaed iti sidong ti radar ti kaaduan a tattao. Ti naganna ket maulit-ulit a timmaud kadagiti tawtawen a mainaig kadagiti Siam a Pirgis ni Odin, isu a natural a ti Sueko a kinasaririt ket kankanayon a nangibandilia kaniana a kas maysa a 'tao ti interes'.
  
  "Tinakawna ti Kabalio," kinuna ni Drake. "Ammom daytoy, saan kadi?"
  
  Impakita dagiti nalawa a mata ni Dahl a dina inaramid daytoy. "Ita ammotayon."
  
  "Saanmo a maaresto?" sinaludsod ni Kennedy. "Iti panagsuspetsa iti panagtakaw wenno kastoy?"
  
  "Iladawam a maysa kadagiti... gangster-mo. Dagiti lideryo iti Mafia wenno Triad. He"s untouchable-ti lalaki iti tuktok-iti agdama."
  
  Nagustuan ni Drake ti naipasimudaag a sentimiento. Imbagana ken ni Dahl ti maipapan iti pannakairaman ni Alicia Miles ken imbagana ken ni Dahl ti adu a backstory agingga a napalubosan nga ipalgakna.
  
  "Gapuna," kinunana idi malpasna. "Makatulongtayo kadi wenno ania?"
  
  "Saan a dakes," inamin ni Dahl bayat ti panaglukat manen ti ridaw ket simrek ti maysa a natataengan a lalaki nga addaan iti nakaskasdaaw a napuskol a buok nga atiddog ti buokna ken nabuslon ti barbasna. Para ken ni Drake kasla moderno, lumakay a Viking.
  
  Nagtung-ed ni Dahl. "Ay, ur-urayek idi, propesor. Bay-am nga iyam-ammok ni Propesor Roland Parnevik," immisem. "Ti ekspertomi iti mitolohia dagiti Norse."
  
  Nagtung-ed ni Drake, sa nakitana ni Ben a nangpadakkel iti baro a lalaki a kasla karibalna iti ayat. Ita, naawatanna no apay a sililimed nga ay-ayaten ni Ben daytoy a mision. Tinapikna ti abaga ti agtutubo a gayyemna.
  
  "Bueno, mabalin a saan a propesor ti family guy-tayo ditoy, ngem sigurado nga ammona ti dalanna iti Internet-sort of modern medicine versus the old stuff, huh?"
  
  "Wenno ti kasayaatan iti agpada a lubong," intudo ni Kennedy babaen ti tinidorna iti agsumbangir a sikigan a pagsasaritaan.
  
  Ti cynical a dasig ni Drake ket nagkuenta a ni Kennedy Moore ket mabalinna nga iturong daytoy a mision iti wagas a mangisalakan ti karerana. Nakaskasdaaw ta pagay-ayat ti naluklukneng a sikigan ti agbuya kadagiti suli ti ngiwatna nga agpangato no umisem.
  
  Naitibkol ti ubing a simrek iti siled, a nangiggem iti takiag a napno kadagiti lukot ken nangtimbeng iti sumagmamano a kuaderno iti rabaw ti bunton. Kimmita iti aglawlaw, minatmatanna ni Dahl a kasla dina malagip ti nagan ti soldado, sa imbellengna ti dadagsenna iti lamisaan.
  
  "Adda," kinunana a nangitudo iti maysa kadagiti lukot. "Isu met laeng. Pudno ti sarsarita... kas iti imbagak kenka adun a bulan ti napalabas."
  
  Inruar ni Dahl ti naitudo a lukot buyogen ti panagrang-ay. "Makalawaska a kaduami, propesor. Makalawas laeng."
  
  "Sika kadi... siguradoka kadi?"
  
  "Ay, siguradoak." Ti tono ni Dahl ket nangipakaammo iti di kapapati a kaadu ti anus.
  
  Maysa pay a soldado ti simrek iti ridaw. "Apo. "Daytoy," intung-edna ken ni Ben, "agtultuloy ti panaguni. Hela tiden...mmm...saan nga agsardeng." Simmaruno ti isem. "Daytoy ti inana."
  
  Naglugan ni Ben kalpasan ti maysa a segundo ket in-press-na ti speed dial button. Sidudungngo nga immisem ni Drake, idinto ta kasla naulpit ni Kennedy. "Dios, nakaad-adu ti mapanunotko a pamay-an a mangdadael iti daytoy nga ubing."
  
  Rinugian ni Dahl a binasa manipud iti lukot:
  
  "Nangngegko a natay idiay Ragnarok, a naan-anay a nabusbos ti gasatna. Babaen ti lobo-tao Fenrir - naminsan a nagturong babaen ti bulan.
  
  Ket idi agangay, nalamiis da Thor ken Loki a nakaidda iti abayna. Dakkel a didiosen kadagiti di mabilang a didiosen, dagiti batotayo a maibusor iti panagayus ti danum.
  
  Siam a pirsay ti naiwaras agingga iti angin kadagiti dalan ti One True Volva. Dimo iyeg dagitoy a paset idiay Ragnarok wenno irisgo ti panungpalan ti lubong.
  
  Agnanayon a pagbutnganyo daytoy, dumngegkayo kaniak, annak ti tao, ta ti panangtulaw iti tanem dagiti Dios isu ti panangrugi iti Aldaw ti Panagkuenta."
  
  Nagkidem ni Dahl. "Ken dadduma pay." Ken dadduma pay. Ken dadduma pay. Naalakon ti gist dayta manipud iti ubing a lalaki ni nanangko sadiay, ti propesor. Kasla pudno a nabilbileg ti Web ngem ti Scroll. Ken naparpartak."
  
  "Adda kadi kenka? Bueno, kas kunak... Bulan, Torsten, bulan. Ket diak inkankano iti adu a tawen. Uray ti institusionalisado. Kanayon nga adda ti tanem, ammom, saan laeng a natungpal idi napan a bulan. Inted ni Agnetha kaniak daytoy a lukot tallopulo a tawenen ti napalabas, ket sadino ti ayantayo ita? Hm? Addatayo kadi iti sadinoman?
  
  Inkagumaan ni Dahl ti amin a kabaelanna nga agtalinaed a kalmado. Bimmallaet ni Drake. "Maipapan ken ni Ragnarok ti pagsasaritaanyo, Propesor Parnevik. Lugar nga awan."
  
  "Saanen, sir. Ngem addanto aldaw - wen. Talaga nga adda daytoy iti maysa a tiempo. Ta no saan, sadino ti natay da Odin, Thor ken amin a dadduma pay a Dios?"
  
  "Mamatika kadi nga addada idi?"
  
  Praktikal nga impukkaw ti lalaki: "Siempre!"
  
  Naulimek ti timek ni Dahl. "Ita," kinunana, "suspendemin ti di panamati."
  
  Nagsubli ni Ben iti lamisaan, inkabilna ti selponna iti bulsana. "Ammom ngarud ti maipapan kadagiti Valkyries?" misterioso a sinaludsodna a sililimed a mangmatmatmat kada Drake ken Kennedy. "Ammom no apay nga isuda ti alahas iti korona ni Odin?"
  
  Kasla la masuron ni Dahl. Nagkidem ti lalaki ket nagduadua. "Daytoy... daytoy... perlas iti... daytoy... ania?"
  
  
  SANGAPULO KET UPPAT
  
  
  
  BASE MILITAR, SUEDO
  
  
  Immisem ni Ben idi nagulimek ti kuarto. "Daytoy ti ticket of entry-mi," kinunana. "Ket ti garantia ti panagraemko. Iti mitolohia dagiti Norse ket maulit-ulit a naibagbaga a dagiti Valkyries ket "mapan kadagiti sakup dagiti Dios. " Kitaenyo - adda dayta."
  
  Tinipik ni Kennedy ti tinidorna iti platona. "Ania ti kayatna a sawen?"
  
  "Ipakitada ti dalan," kinuna ni Ben. "Mabalinmo nga urnongen ti siam a pedaso ti Odin bayat ti Ragnarok iti intero a bulan, ngem dagiti Valkyries ti mangipakpakita iti dalan nga agturong iti tanem dagiti didiosen."
  
  Nagkullayaw ni Drake. "Ket indulinmo dayta iti bagim, saan kadi?"
  
  "Awan ti makaammo no sadino ti ayan dagiti Valkyries, Matt. Addada iti pribado a koleksion, ti laeng Dios ti makaammo no sadino. Dagiti lobo idiay New York ti maudi a pedaso nga addaan iti lokasionmi."
  
  Immisem ni Dahl idi dandani rinaut ni Parnevik dagiti lukotna. Nagtayab dagiti puraw a tubo iti sadinoman iti tengnga ti bagyo ti panagung-ungor. "Dagiti Valkyries. Dagiti Valkyries. Awan ti. Sadiay - mabalin. Ah, ditoytayo. Hm."
  
  Natiliw ni Drake ti atension ni Dahl. "Ket ti teoria ti Apocalipsis? Impierno nga apuy ditoy Daga ken amin a sibibiag a banag a nadadael, kdpy. ken dadduma pay."
  
  "Mabalinko nga ibaga kadakayo ti umasping a sarsarita para iti dandani tunggal Dios iti panteon. Shiva. Zeus. Iyasmang. Ngem, Drake, no masarakan dagiti taga Canada daytoy a tanem, rugitanda dayta, aniaman ti dadduma pay a pagbanagan."
  
  Nagsubli ni Drake kadagiti nauyong nga Aleman. "Kas kadagiti baro a gagayyemmi," intung-edna sa immisem bassit ken ni Dahl. "Awan ti pagpiliak..."
  
  "Bola a maikontra iti diding." Nalpas ni Dahl ti bassit a mantra militar ket nagkinnitada.
  
  Nagsanud ni Ben iti ballasiw ti lamisaan tapno maalana ti atension ni Dahl. "Sorry, buddy, ngem sayangenmi ti panawenmi ditoy. Itedmo kaniak ti laptop. Bay-am a mapan ag-surf. Wenno nasaysayaat pay, ibaonnakami iti dalanmi nga agturong iti Big Apple ket ag-surfkami iti tangatang."
  
  Nagtung-ed ni Kennedy. "Husto ti imbagana." Makatulongak. Ti sumaganad a lohikal a puntiria ket ti National History Museum, ket sanguentayo, saan a nakasagana ti E.U.
  
  "Pamiliar nga estoria dayta," kinuna ni Dahl. "Nangrugin ti mobilisasion." Sipapasnek a kinitana ni Ben. "Idatonmo kadi ti tumulong, baro?"
  
  Linuktan ni Ben ti ngiwatna, ngem kalpasanna nagsardeng, a kasla mariknana ti kinapateg ti sungbatna. "Bueno, addatayo pay laeng iti kill list, saan kadi? Ket ti The Wall of Sleep ket addan iti hiatus ita a bulan."
  
  "Adda curfew ni Nanang para iti agtutubo nga estudiantetayo?" Induron ni Drake.
  
  "Pader ti- ?" Nagkullayaw ni Dahl. "Maysa kadi daytoy a klase ti panagsanay iti pannakakurang ti turog?"
  
  "Saan a napateg." Kitaem no ania ti natakuatak agingga ita. Ket ti SAS ni Matt. Ni Kennedy ket maysa a polis ti New York. Praktikal a perpektokami a team!"
  
  Nagkidem dagiti mata ni Dahl, a kasla timbangenna ti pangngeddengna. Siuulimek nga inyasidegna ti selpon ni Drake iti ballasiw ti lamisaan sa intudona ti iskrin. "Sadino ti nangretratoam kadagiti runes iti daytoy a ladawan?"
  
  "Iti Abut. Iti abay dagiti atiddog a barko adda pader nga addaan iti ginasut a kitikit. Daytoy a babai," tinapikna ti iskrin, "nagparintumeng iti abay ni Odin idi nagsagaba iti World Tree. Mabalin kadi nga ipatarus ti kitikit?"
  
  "Maipapan iti Wen." Kunana ditoy - Da Odin ken Velva - naitalek ni Heidi kadagiti sekreto ti Dios.Imbestigaran itan ti Propesor daytoy...." Kinita ni Dahl ni Parnevik bayat ti panangpadasna a mangurnong iti maminsan amin a lukotna.
  
  "Dagiti sekreto ti Dios". Nagsubli ti lalaki a kasla nagdisso ti hellhound iti likudanna. "Wenno dagiti palimed dagiti didiosen. Mangngegmo kadi ti nuance? Awaten? Bay-am a lumasatak." Nagturong iti awan tao a ridaw ket naungaw.
  
  "Itugotmikayo," kinuna ni Dahl kadakuada. "Ngem ammom daytoy. Saan pay a nangrugi ti negosasion iti gobiernoyo. Sapay koma ta maasikaso daytoy bayat ti panagtayabmi. Ngem ita agturongkami idiay New York nga addaan iti sangadosena a soldado ti Special Forces ken awan ti security clearance. Ipanmi dagiti armas iti National History Museum." Nagsardeng. "Kayatmo pay laeng ti umay?"
  
  "Makatulong ti SAS," kinuna ni Drake. "Adda team a nakatakderda."
  
  "Panagkunak, padasek a kontaken ti kapitan ti site, kitaek no maka-grasakami iti sumagmamano a pilid." Nabatad ti nakalkaldaang a panagbalbaliw ti kababalin ni Kennedy iti kapanunotan nga agawid. Dagus nga inkari ni Drake iti bagina a tulongan no kabaelanna.
  
  Agtalekka kaniak, kayatna nga ibaga. Tulonganka a lumasat iti daytoy.Ngem natay dagiti sasao iti karabukobna.
  
  Inkidem ni Ben dagiti ramayna. "Ikkannak laeng iti I-pad wenno aniaman. Naparpartak."
  
  
  SANGAPULO KET LIMA
  
  
  
  ESPASYON TI Angin
  
  
  Naikkan ti eroplanoda iti alikamen a maawagan iti picocell, maysa a torre ti selpon a mangipalubos a mausar amin a selpon kadagiti eroplano. Kasapulan para iti militar ti gobierno, ngem doble a kasapulan para ken ni Ben Blake.
  
  "Hoy sis, adda trabahok para kenka. Dikay agsaludsod. Dumngegka, Karin, dumngegka! Kasapulan ti impormasion maipapan iti National History Museum. Eksibit, bambanag dagiti Viking. Dagiti plano. Empleado. Nangruna dagiti amo. Ket..." bimmaba ti timekna iti sumagmamano nga oktaba, "... numero ti telepono."
  
  Nangngeg ni Drake ti sumagmamano a kanito ti kinaulimek, ngarud: "Wen, daydiay adda idiay New York! Mano kadakuada ti adda?... Ay... talaga? Bueno, sige, bassit a kabsat. Iyakarko kenka ti sumagmamano a kuarta tapno masakupan daytoy. Ay-ayaten ka".
  
  Idi inbitin ti gayyemna ti telepono, sinaludsod ni Drake, "Awan pay kadi ti trabahona?"
  
  "Agtugaw iti pagtaengan iti intero nga aldaw, buddy. Agtrabaho kas ti "maudi a lalaki" iti mapagduaduaan a bar. Ti milagro ti daan a politika ti Labour."
  
  Pito a tawen a nagrigat ni Karin tapno makagun-od iti degree iti computer programming. Idi narba ti gobierno ti Labour idi arinunos ti panagturay ni Blair, isu ket pimmanaw iti Unibersidad ti Nottingham - maysa a kompiansa, nalaing unay a trabahador - tapno laeng matakuatanna nga awan ti mayat kenkuana. Simrek ti recession.
  
  Rummuar iti University Row - agturong iti kannigid iti landfill, agturong iti kannawan iti panagsikog ken tulong ti gobierno. Ituloymo a diretso iti dalan dagiti nadadael nga arapaap.
  
  Nagnaed ni Karin iti maysa a flat iti asideg ti sentro ti Nottingham. Dagiti adikto iti droga ken alkoholiko inabanganda dagiti sanikua iti aglawlawna. Manmano a rummuar iti balay iti aldaw ken naglugan iti mapagtalkan a taksi nga agturong iti bar a pagtrabahuanna iti walo agingga iti tengnga ti rabii a shift. Dagiti nakabutbuteng unay a kanito iti biagna ket idi nagsubli iti apartmentna, ti sipnget, daan a ling-et ken dadduma pay a di makaay-ayo nga angot ti nanglikmut kenkuana, maysa a krimen a magmagna nga agur-uray laeng a mapasamak.
  
  Iti daga dagiti nailunod ken di ikankano, ti tao nga agnanaed kadagiti anniniwan ket ari.
  
  "Talaga kadi a kasapulam isuna para iti daytoy?" sinaludsod ni Dahl a nakatugaw iti bangir ti eroplano. "Wenno..."
  
  "Kitaem, saan a charity daytoy, mate. Masapul nga ipamaysak dagiti bambanag maipapan ken ni Odin. Mabalin nga alaen ni Karin ti trabaho iti museo. Naan-anay ti kaipapanan dayta."
  
  Nangaramid ni Drake iti bukodna a speed dial call. "Bay-am nga agtrabaho, Dal. Agtalekka kaniak. Addakami ditoy tapno tumulong."
  
  Dagus a simmungbat ni Wells. "Ti panangtiliw kadagiti zeds, Drake? Ania ngata ti mapaspasamak?"
  
  In-up to date ni Drake.
  
  "Bueno, adtoy ti maysa a nugget ti puro a balitok. Nag-check-inkami ken ni Alicia Miles. Ammom no ania dayta, Matt. Dika pulos pudpudno a pumanaw iti SAS," nagsardeng. "Maudi a pagaammo nga adres: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Alemania? Ngem kaduana dagiti taga Canada."
  
  "Wen. Saan laeng a dayta. Nagnaed idiay Munich a kaduana ti nobiona - maysa a partikular a Milo Noxon - a medio di makaay-ayo nga umili ti Las Vegas, USA. Ket dati a Marine intelligence officer isuna. Ti kasayaatan nga itukon ti Yankees."
  
  Napanunot ni Drake iti apagbiit. "Kasta ti panangam-ammona kaniak idi, babaen ken ni Miles. Ti saludsod, nagsisinnukat kadi tapno makarurod wenno tapno matulonganna?"
  
  "Saan nga ammo ti sungbat. Baka mabalin a damagem kenkuana."
  
  "Padasekto." Kitaem, iggemmi dagiti bola ditoy, Wells. Panagkunam, mabalinmo a kontaken dagiti dati a buddies-mo idiay Estados Unidos? Nakiuman ni Dahl iti FBI, ngem agay-ayamda para iti panawen. Pito nga orasen iti panagtayab... ken bulsek nga umas-asideg."
  
  "Agtalekka kadi kadakuada? Dagitoy a singkamas? Kayatmo kadi a dalusan dagiti lallakitayo ti di maliklikan a cluster fucking?"
  
  "Sueko dagitoy. Ket wen, agtalekak kadakuada. Ket wen, kayatko a makipaset dagiti lallakitayo."
  
  "Nalawag dayta". Nasinga ni Wells ti koneksion.
  
  Kimmita ni Drake iti aglawlaw. Bassit ngem nalawa ti eroplano. Sangapulo ket maysa nga Special Forces Marines ti nagtugaw iti likudan, nga ag-lounging, agturturog ken sapasap nga ag-heckling iti tunggal maysa iti Swedish. Kanayon nga agsasao ni Dahl iti telepono iti ballasiw ti pasilio bayat nga ibukbok ti propesor ti lukot kalpasan ti lukot iti sanguananna, nga inkabilna a siaannad ti tunggal maysa iti likudan ti tugawna, a sukimatenna dagiti nagkauna a nagdumaan ti kinapudno ken piksion.
  
  Iti kannigidna, ni Kennedy, a nakasuot manen iti awan sukog a numero uno a pantsuit-na, ti immuna nga immawag. "Adda kadi ni Kapitan Lipkind?... ah, ibagam kenkuana a ni Kennedy Moore."
  
  Sangapulo a segundo ti napalabas, kalpasanna: "Saan. Ibagam kenkuana a dinak mabalin nga awagan manen. Napateg daytoy.Ibagam kenkuana a maipapan iti national security, no kayatmo, tawagam laeng."
  
  Sangapulo pay a segundo, ngarud: "Moore!" Nangngeg ni Drake ti panagtaul uray manipud iti pagtugawanna. "Saan kadi a makauray daytoy?"
  
  "Dumngegka kaniak, kapitan, adda timmaud a kasasaad. Umuna, makiuman ken ni Officer Swain manipud iti FBI. Addaak ditoy a kaduak ni Torsten Dahl manipud iti Swedish SGG ken maysa nga opisial ti SAS. Direkta a pangta ti National History Museum. Kitaem dagiti detalye ken tawagannak manen a dagus. Kasapulan ti tulongmo."
  
  Inrikep ni Kennedy ti telepono ket immanges iti nauneg. "Bang - ket pumanaw ti pensionko."
  
  Kinita ni Drake ti relona. Innem nga oras agingga a makadisso.
  
  Nagkidem ti selpon ni Ben ket iniggamanna. "Kabsat a babai?"
  
  Nagsanud ni Propesor Parnevik iti ballasiw ti pasilio, nga iniggamanna ti natnag a lukot babaen ti nalamuyot nga imana. "Ammo ti ubing ti Valkyries-na." Kinunana, nga awan ti partikular a panangsasaona. "Ngem sadino ti ayanda? Ket dagiti Mata - wen, birokekto dagiti Mata."
  
  nagsao ni Ben. "Nagsayaat a punto, Karin. I-email kaniak dagiti drowing ti museo ken itedmo daytoy a siled para kaniak. Kalpasanna, ipatulod ti impormasion ti curator iti naisina a surat. Uy bassit a kabsat, ag-hi ka da nanang ken tatang. Ay-ayaten ka".
  
  Inrugi manen ni Ben ti panagkitikna, sa rinugianna ti nagsurat iti sumagmamano pay a nota. "Naalakon ti numero ti kurator ti museo," impukkawna. "Dal? Kayatmo kadi a butbutngek ti crap manipud kenkuana?"
  
  Di mamati nga isem ni Drake bayat a sililiday nga inwagwag ti Swedish intelligence officer dagiti imana Saan! Nagsayaat a makita ni Ben a mangipakpakita iti kasta a panagtalek. Nagsubli bassit ti geek tapno maikkan ti tao iti sumagmamano a siled iti gundaway nga aganges.
  
  Bimtak ti telepono ni Kennedy iti kanta. Napardas a linuktanna dayta, ngem saan a sakbay a tinamingna ti intero nga eroplano iti maysa a pedaso ti medio di nainsiriban nga ay-ayam a Goin" Down.
  
  Nagtung-ed ni Ben iti tiempo. "Makapaay-ayo. Sigurado ti sumaruno nga akkub a bersionmi."
  
  "Moore." Inkabil ni Kennedy ti teleponona iti speaker.
  
  "Ania ngata ti mapaspasamak? Kagudua a dosena nga assholes ti nanglapped iti dalanko ket kalpasanna imbagada kaniak, saan unay a nadayaw, a pagtalinaedek ti agongko manipud iti kanal a nakaikabilanna. Adda namagtaul kadagiti amin a dadakkel nga aso, Moore, ket ipustaak a sika." Nagsardeng, sa kinunana a sipapanunot, "Saan nga umuna a gundaway, pagarupko."
  
  Inted ni Kennedy kenkuana ti napaababa a bersion, a nagpatingga iti eroplano a napno kadagiti Swedish Marines ken di ammo a tripulante ti SAS iti dalan, nga itan ket lima nga oras a panagtayab manipud iti daga ti E.U.
  
  Narikna ni Drake ti panagsiddaaw. Lima nga oras.
  
  Iti daytoy a kanito impukkaw ni Dahl: "Baro nga impormasion! Nadamagko laengen nga awan pay ketdi idiay Sweden dagiti taga Canada. Kasla insakripisioda ti World Tree ken Spear tapno maipamaysada dagiti Valkyries." Intung-edna ti panagyamanna iti direksion ni Ben, a situtulok a nangilaksid iti agngisiten a propesor. "Ngem... nagsublida nga awan ti aniaman. Pudno la ketdi a recluse daytoy pribado a kolektor... Wenno..." Nagkidem ni Drake, "mabalin a kriminal.
  
  "Nasayaat nga itukon." Lallaki ti pakaalaanna uray kaskasano. Agsagsagana dagiti taga Canada a mangsaplit iti museo a nasapa itay bigat iti oras ti New York."
  
  Naaddaan iti mammapatay nga ebkas ti rupa ni Kennedy bayat nga aggigiddan a dumdumngeg iti boss-na ken ni Dahl. "Us-usarenda ti date," kellaat a nagsisilpo iti agsumbangir a partido idi naraniag kenkuana. "Dagitoy nga absolute bastards - ken dagiti Aleman, awan duadua - ket ilemlemmengda ti pudno a panggepda iti likudan ti fucking date."
  
  Timmangad ni Ben. "Napukawko ti tugotko."
  
  inulit ni Drake. "Ania a petsa?"
  
  "Inton agdissokami idiay New York," inlawlawag ni Dahl, "agarup alas otso ti bigat inton Setiembre 11th."
  
  
  SANGAPULO KET INNEM
  
  
  
  ESPASYON TI Angin
  
  
  Uppat nga oras ti nabati. Nagtultuloy ti panagung-ungor ti eroplano iti naulep a langit.
  
  Kinuna ni Dahl, "Padasek manen ti FBI. Ngem karkarna dayta. Diak mapasa daytoy a level ti verification. Maysa dayta a damn stone wall. Ben - tawagan ti superbisor. Ni Drake ti lakay nga amo. Agtiktik ti relo, lallaki, ket awankami iti sadinoman. Daytoy nga oras kalikagumanna ti panagrang-ay. Mapan."
  
  Nagpakaasi ni Kennedy iti boss-na: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," kinunana. "Awan ti pakainaigan daytoy kenkuana wenno iti damn career-ko. Ibagak kadakayo ti di ammo ti FBI, CIA, ken amin a dadduma pay a tallo ti letra nga umel. Agsalsaludsodak..." nagsardeng, "Dawatek ngata nga agtalekka kaniak."
  
  "Tallo ti letra nga asno," inreklamo ni Ben. "Naraniag".
  
  Kayat ni Drake ti umasideg ken ni Kennedy Moore ket mangitukon iti sumagmamano a sasao a pammaregta. Kayat nga arakupen ti sibilian nga adda kenkuana, ngem pinilit ti soldado nga umadayo.
  
  Ngem nangrugi a nangabak ti sibilian a populasion iti daytoy a dangadang. Sakbayna, inusarna ti sao a "gronk" tapno "paamo" isuna, tapno labananna ti dumakdakkel a kirmat ti rikna a nabigbigna, ngem saan a nagballigi.
  
  Sinungbatan ni Wells ti tawagna. "Agsao ita".
  
  "Dumdumngeg manen ken ni Taylor? Kitaem no sadino ti ayantayo, buddy? Nakumbinsirkami kadin a sumrek iti tangatang ti E.U.?"
  
  "Ala... wen... ken saan. Makilanglangen iti adu a burukrata a red tape, Drake, ket saan a maibagay iti luppok-" Naguray iti apagbiit, sa nagkidem gapu iti pannakaupay. "Mayo a reperensia dayta, mate. Ikagumaam ti makidanggay."
  
  Immisem ni Drake a di boluntario. "Damn sika, Wells. Dumngegkayo, pagtitiponen ti aramidyo para iti daytoy a mision - tulongandakami - ket ibagak kadakayo ti maipapan iti karurugitan a club idiay Hong Kong a nagtrabahoan ni Mai iti undercover, a maawagan iti Spinning Top.
  
  "Fuck me, kasla makapainteres dayta. Addaka iti dayta, buddy. Kitaem, addakami iti dalan, nakasaganan ti amin sigun iti amin a pagannurotan, ket dagiti tattaok iti ballasiw ti danaw awan ti problemada iti daytoy."
  
  Narikna ni Drake ti "ngem". "Wen?"
  
  "Adda mangilibak kadagiti pribilehio iti panagdisso ken awan pay ti nakangngeg iti eroplanoyo, ket dayta, gayyemko, ket angot ti makin-uneg a panagkunniber."
  
  Nangngeg ni Drake. "Sige, itultuloynak nga agpost." Ti naalumamay a panangiprenta iti buton ti nagpatingga iti tawag.
  
  Nangngegna a kinuna ni Kennedy, "Ti nababa ket ideal, Kapitan. Mangmangngegko dagiti saritaan ditoy a mangisarsarita maipapan iti maysa a panagkukumplot. Agbalinka... agannadka, Lipkind."
  
  Inrikepna ti teleponona. "Bueno, nasiit, ngem alaennak iti saok. Ipatulodna ti adu a nangisit ken puraw a karakter iti entablado agingga a mabalin, buyogen ti panagteppel. Ket adda am-ammona iti lokal nga opisina ti Homeland Security," kinunana a nangilannas iti nalamuyot a blusana. "Agbukbok dagiti beans."
  
  Dios, napanunot ni Drake. Adda shitload ti firepower nga agturong iti daytoy a museo.Umdasen a mangrugi iti damn war. Awan ti imbagana iti napigsa, ngem kinitana ti relona.
  
  Tallo nga oras ti nabati.
  
  Nairaman pay laeng ni Ben iti curator: "Kitaem, saanmi a pagsasaritaan ti dakkel a pannakapabaro ditoy, basta iyakarmi ti eksibision. Saan a kasapulan nga ibagak no kasano kadakkel ti museo, apo. Iyakarmo laeng ket nasayaat ti amin. Wen... SGG... Espesial a Puersa ti Sueko. Mapakaammuan ti FBI ta agsasaokami...saan ! Dimo urayen nga umawagda. Dimo kabaelan ti agduadua."
  
  Sangapulo ket lima a segundo a panagulimek, ngarud: "Dimo pay pulos nangngeg ti maipapan iti SGG? Bueno, Google it!" Intudo ni Ben ti teleponona gapu iti kinaawan namnama. "Ag-stalling," kinuna ni Ben. "Ammok lattan. Nagsao a sililimed, a kasla dina makaaramid iti umdas a pambar."
  
  "Sabali manen a red tape." Intudo ni Drake ni Dahl. "Alisto nga agbalin daytoy a panagraira."
  
  Nakaro ti kinaulimek, sa nagkiriring ti mobile phone ni Dahl. "Oh my God," kinunana kas sungbatna. "Ti Den Statsminister."
  
  Nagrupa ni Drake kada Kennedy ken Ben. "Kangrunaan a Ministro".
  
  Sumagmamano a nadayaw, ngem prangka, a sasao ti naisao a nangpauneg iti panagraem ni Drake ken ni Thorsten Dahl. Imbaga ti opisial ti special forces iti boss-na ti napasamak. Nakalkaldaang ti kombinsido ni Drake nga agngudo a magustuanna daytoy a lalaki.
  
  Pinagpatingga ni Dahl ti awag ket kalpasanna, nangipaay iti apagbiit a kanito a nangurnong kadagiti kapanunotanna. Kamaudiananna timmangad ket nagturong iti eroplano.
  
  "Direkta manipud iti maysa a kameng ti gabinete ti presidente, dagiti kaasitgan a mamalbalakadna," kinuna ni Dahl kadakuada. "Saan a mapalubosan nga agdisso daytoy a panagtayab."
  
  
  * * * .
  
  
  Tallo nga oras ti nabati.
  
  "Saanda nga ipakaammo iti presidente," kinuna ni Dahl. "Nauneg ti Washington, D.C. ken Capitol Hill iti daytoy, gagayyemko. Kuna ti Ministro ti Estado nga ita nagbalinen a sangalubongan, maysa a panagkukumplot iti internasional a rukod, ket awan ti makaammo no siasino ti mangsupsuporta iti siasino. Daytoy laeng," kinunana a nagkullayaw, "agsasao iti kinaserioso ti misiontayo."
  
  "Itornilio ti cluster," kinuna ni Drake. "Daytoy ti kunami idi a massive failure."
  
  Kabayatanna, pinadas manen ni Ben ti makiuman iti curator ti National History Museum. Ti laeng nagun-odna ket voicemail. "Di umiso," kinunana. "Adda koma sukimatenna ita." Dagus a nangrugi a nagtayab dagiti nasiglat a ramay ni Ben iti rabaw ti virtual keyboard.
  
  "Adda ideyak," kinunana iti napigsa. "Ikararagko iti Dios a nagbiddutanak."
  
  Kalpasanna, timmawag manen ni Wells, nga inlawlawagna a ti SAS team-na ket nakaaramid iti nalimed a panagdisso iti nabaybay-an nga eropuerto idiay New Jersey. Nagturong ti grupo iti sentro ti New York, a nagbiahe iti aniaman a pamay-an a kasapulan.
  
  Sinukimat ni Drake ti oras. Dua nga oras sakbay ti panagdisso.
  
  Ket kalpasanna, impukkaw ni Ben: "Idungparmo ti marka!" Naglugan ti amin. Uray dagiti marines a taga Sweden ti nangted kenkuana iti naan-anay nga atension.
  
  "Adda ditoy!" - impukkawna. "Naiwaras iti intero nga internet no adda tiempom a mangkita." Nakapungtot nga intudona ti iskrin.
  
  "Ni Colby Taylor," kinunana. "Ti bilionario a taga Canada ti kadakkelan a kontributor iti National History Museum ken maysa kadagiti kadakkelan a pinansial ti New York. Pustaek a sumagmamano ti tawagna?"
  
  Nagkidem ni Dahl. "Daytoy ti lappedmi," insennaayna. "Ad-adu ti kukuana ti lalaki a pagsasaritaanda ngem ti mafia." Iti umuna a gundaway, kasla nagkullayaw ti opisial a taga Sweden iti tugawna.
  
  Saan a mailemmeng ni Kennedy ti gurana. "Mangabak manen dagiti terno dagiti moneybag," insilengna. "Ipustaak a bankero met dayta a bastardo."
  
  "Mabalin, mabalin a saan," kinuna ni Drake. "Kanayon nga adda planok B."
  
  Maysa nga oras ti nabati.
  
  
  SANGAPULO KET PITO
  
  
  
  Nueva York, E.U.A
  
  
  Ti Port Authority ti New York Police Department ket nalabit pagaammo unay gapu iti nakababain a kinatured ken pannakadangran bayat dagiti pasamak ti 9/11. Ti saan unay a pagaammo ket ti nalimed a panangtamingna iti kaaduan a panagtayab ti SAS a pumanaw manipud Europa. Nupay awan ti dedikado a grupo a mangimaton iti daytoy nga elemento ti trabahoda, dagiti intercontinental staff a nairaman ket bassit unay a minoria nga iti panaglabas dagiti tawen adu ti nagbalin a nasinged nga aggayyem.
  
  Sabali manen nga awag ni Drake. "Napudotto ita a rabii," kinunana ken ni CAPD inspector Jack Schwartz. "Nailiwka kadi kaniak, buddy?"
  
  "Dios, ni Drake idi... ania? Dua a tawen?"
  
  "Tallo. Bisperas ti Baro a Tawen, "07."
  
  "Okey kadi ni baketmo?"
  
  "Nagsinakami ken Alison, mate. Umdasen kadi daytoy a mangidepinar iti kinasiasinok?"
  
  "Impagarupko a pimmanawka iti serbisio."
  
  "Inaramidko dayta." Inawagannak manen ni Wells para iti maudi a trabaho. Inawagannaka kadi?"
  
  "Inaramidna dayta." Kinunana nga inkarim nga aguray bassit."
  
  "Inaramidna kadi itan? Schwartz, dumngegka kaniak. Daytoy ti awagmo. Masapul nga ammom a daytoy a tae ket agtayab a rummuar kadagiti fans ken ti iseserrekmi ket mangiturong kenka inton agangay. Siguradoak nga inton agangay agbalintayo amin a bannuar ket maibilang daytoy a naimbag nga aramid, ngem..."
  
  "Ni Wells ti nangpapartak kaniak," kinuna ni Schwartz, ngem nangngeg ni Drake ti maysa a pammalubos a pannakaseknan. "Dika madanagan, buddy. Umdasen pay laeng ti pigsak tapno makaalaak iti pammalubos nga agdisso."
  
  Rinaut ti eroplanoda ti airspace ti E.U.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagdisso ti eroplano iti saan unay a lawag ti aldaw ket nagtaksi a direkta iti bassit a pasdek ti terminal. Iti minuto a naglukat bassit ti ridaw, sangapulo ket dua a naan-anay ti kargana a kameng ti SGG ti Sweden ti nagdardaras a bimmaba iti nalukneng a metal nga agdan ket nagkarga iti tallo nga agur-uray a kotse. Simmurot da Drake, Ben, Kennedy ken ti Propesor, dandani nagihi ni Ben idi makitana ti transportasionda.
  
  "Kasla humvees ti langada!"
  
  Kalpasan ti maysa a minuto, nagtaray dagiti kotse iti awan tao a runway, a pimmigsada nga agturong iti nailemmeng a rampa iti likudan ti di mailadawan a pagluganan ti eroplano a, kalpasan ti sumagmamano a panaglikos, rimmuar iti di madmadlaw a kalsada iti away a nagkonektar iti maysa kadagiti kangrunaan a sanga ti Manhattan.
  
  Nagsaknap ti New York iti sanguananda iti amin a kinadayagna. Moderno a skyscraper, daan a rangtay, klasikal nga arkitektura. Naglugan ti komboyda iti ab-ababa a dalan a diretso iti sentro ti siudad, a nagrisgo iti panangusar iti tunggal narikut nga ab-ababa a dalan nga ammo dagiti lokal a tsuperda. Nagkidem dagiti sara, napunno dagiti lunod iti angin, naputed dagiti kurbada ken basuraan. Adda idi tiempo a nairaman ti maysa a dalan a kalsada, a nangkissay iti panagdaliasatda iti pito a minuto ken nakaigapuan ti tallo a pannakadadael ti fender.
  
  Iti uneg dagiti kotse ket dandani kasla naariwawa ti aksyon. Kamaudiananna nakaawat ni Dahl iti tawag manipud iti Primero Ministro ti Sweden, a nangabak kamaudiananna iti naimbag a nakem ken pammalubos ti FBI a sumrek iti museo no umuna a makadanonda sadiay.
  
  Nagturong ni Dahl iti drayberda. "Naparpartak!"
  
  Inyawat ni Ben ken ni Dahl ti mapa ti museo a mangipakita iti ayan dagiti Lobo.
  
  Ad-adu pay nga impormasion ti nagruar. Simmangpeten dagiti nangisit ken puraw a tattao. Napakaammuan dagiti rapid response team.
  
  Nakadanon ni Drake ken ni Wells. "Sitch?"
  
  "Addakami iti ruar. Dua a minuto ti napalabasen simmangpet ti kabaliero ti polis. Sika?"
  
  "Duapulo nga addang ti kaadayona. Ipukkawyo kadakami no adda mapasamak." Adda nangawis iti atensionna ket naipamaysana iti apagbiit iti maysa a banag iti ruar ti tawa. Ti napigsa a rikna ti déj à vu ti nangipatulod iti panagpigerger kadagiti gurongna idi nakitana ti nagdakkel a billboard a mangipakaammo iti isasangpet ti disenio ti uso a ni Abel Frey idiay New York babaen ti nakaskasdaaw a pabuyana a panagdaliasat iti pusa.
  
  Nauyong daytoy, napanunot ni Drake. Talaga a nauyong.
  
  Riniing ni Ben ti kabsatna a babai idiay UK ket, awan pay laeng ti angesna gapu iti pannakakitana iti transportasionda, nabalinanna nga inlista isuna iti Project Valkyrie - kas pangawagna iti dayta. "Makasalbar iti panawen," kinunana ken ni Dahl. "Mabalinna nga ituloy ti panagsirarakna bayat nga addakami sadiay ruar a mangisalakan kadagitoy a lobo. Dika madanagan, pagarupenna a gapu ta kayatko a retratuen ida para iti degree-ko."
  
  "Agulbodka kadi ken ni adingmo?" Nagkullayaw ni Drake.
  
  "Dakdakkelen." Tinapik ni Kennedy ti ima ni Blake. "Ikkam ti ubing iti espasio."
  
  Nagkidem ti selpon ni Drake. Saanna a kasapulan a kitaen ti caller ID tapno maammuanna a ni Wells. "Dimo ibaga kaniak, buddy. Dagiti taga Canada?
  
  Siuulimek a nagkatawa ni Wells. "Kayatmo."
  
  "MAYSA?" - sinaludsodko.
  
  "Agpada a dagiti taga Canada ken Aleman nga agus-usar iti nagduduma a ruta. Dandanin mangrugi daytoy a gubat no awankayo."
  
  Kinuna ni Dahl: "Tallo a minuto ti kaadayo ti SWAT team. Ti frequency ket 68."
  
  Kimmita ni Drake iti nalawa a tawa. "Addakami ditoy".
  
  
  * * * .
  
  
  "Central Park West Entrance," kinuna ni Ben bayat ti panagdissoda kadagiti luganda. "Agturong iti dua laeng nga agdan a sumang-at manipud iti nababbaba a lebel agingga iti maikapat a kadsaaran."
  
  Rimmuar ni Kennedy iti pudot ti agsapa. "Ania a kadsaaran ti pagnanaedan dagiti lobo?"
  
  "Maikapat".
  
  "Pigura." Nagkidem ni Kennedy ket tinapikna ti tianna. "Ammok nga agngudoak nga agbabawi kadagitoy a cake ti piesta."
  
  Nagtalinaed ni Drake bayat ti panagtaray dagiti soldado a Sueko agingga a kabaelanda a bumaba kadagiti agdan ti museo. Apaman a nakadanonda sadiay, rinugianda nga ikkaten dagiti armasda. Pinasardeng ida ni Dahl iti anniniwan ti nangato a pagserkan, a ti team ket naabbungotan kadagiti nagtimbukel nga adigi.
  
  "Nakalukat dagiti twitter. "
  
  Naguni ti sangadosena a "Checks!" "Umunakami," insilengna ni Drake. "Sumurotka. Iggamam."
  
  Inyawatna ken ni Drake ti dua a silindriko a banag a kas kadakkel ti lighter ken dua a headphone. Inturong ni Drake dagiti silindriko a baul 68 ket naguray agingga nga agpada a nangrugi a mangiruar iti berde a lawag manipud kadagiti baseda. Intedna ti maysa ken ni Kennedy ket indulinna ti sabali para iti bagina.
  
  "Twitters," kinunana iti blangko a panagkitana. "Daytoy ti baro a nainggayyeman a fire assistance. Amin a nainggayyeman a panaglalaban ket na-tune iti agpapada a frequency. Kitaem ti maysa a katrabahuan ket adda makarimon a panagkigtot nga uni iti lapayagmo, kitaem ti dakes a tao ket awan ti mangngegmo..." Inkabilna ti earpiece-na. "Ammok a saan a mapagtalkan dayta, ngem makatulong dayta kadagiti kasasaad nga adu ti aramidem. Kas iti daytoy."
  
  Kinuna ni Ben, "Kasano ngata no agdinnungpar ti frequency iti sabali?"
  
  "Saanto a mapasamak." Daytoy ti kaudian a teknolohia ti Bluetooth - frequency adaptive spread spectrum. Dagiti alikamen ket "agluksaw" kadagiti pitopulo ket siam a naiparna a napili a frequency kadagiti nasakbay a naituding a banda - a sangsangkamaysa.Addaan iti sakup nga agarup dua gasut a pie."
  
  "Nalamiis," kinuna ni Ben. "Sadino ti ayan dagiti kukuak?"
  
  "Mangbusboskayo ken ti propesor iti sumagmamano a tiempo idiay Central Park," kinuna ni Drake kenkuana. "Bambanag dagiti turista. Chill mate, saanto a makaay-ayo daytoy."
  
  Awan ti sabali a sao, nagturong ni Drake tapno surotenna ti maudi a soldado a Sueko babaen ti nangato nga arko ken simrek iti nasipnget a uneg ti museo. Nagbuya a naimbag ni Kennedy.
  
  "Nasayaat koma ti paltog," inungngutna.
  
  "Amerikano," intono ni Drake, ngem kalpasanna, dagus nga immisem. "Agataat. Masapul a dadaelen dagiti Sueko dagiti taga Canada, ken doble ti kapartak."
  
  Nakadanonda iti nagdakkel a sukog-Y nga agdan, a dominado dagiti arko a tawa ken naarkosan nga atep, ket nagdardarasda a simmang-at a di nagsardeng. Gagangay a mapno daytoy nga agdan kadagiti nalawa ti matada a turista, ngem itatta nakaam-amak ti kinaulimek ti intero a lugar.
  
  Nagtaray ni Drake ket nagtalinaed a nasiput. Pinulpullo a napeggad a tattao ti agdardaras iti daytoy nagdakkel a daan nga espasio ita. Panawen laengen sakbay a naggigiddanda.
  
  Nagtarayda nga immasideg, a napigsa ti panagaweng dagiti botasda kadagiti nangato a diding, nga agtaud nga aggapu kadagiti mikropono ti karabukobda, nga aglalaok iti natural nga acoustics ti pasdek. Nagkonsentrar a naimbag ni Drake, a malagipna ti panagsanayna, ngem inkagumaanna a kitaen a naimbag ni Kennedy a dina impalubos a maipakita dayta. Nagtultuloy ti panagsusupiat ti sibilian ken ti soldado iti unegna.
  
  Idi umas-asideg iti maikatlo a kadsaaran, inaramid ni Dahl ti "forward-slow" a tignay. Immasideg ni Kennedy ken ni Drake. "Sadino ti ayan dagiti kakaduam iti SAS?"
  
  "Agtalinaed nga umadayo," kinuna ni Drake. "Ngamin, ditay kayat ti agaramid iti di kasapulan a pammapatay ita, saan kadi?"
  
  Inleppas ni Kennedy ti panagkigtot. "Komedyanteka, Drake. Talaga a nakakatkatawa a lalaki."
  
  "Rumbeng a makitanak iti panagdeyt."
  
  Nalipatan ni Kennedy ti shot, sa kinunana, "Dika pagarupen nga umanamongak." Nairuam nga iyunnat ti makannawan nga imana tapno mapalansana ti sango ti blusana.
  
  "Dimo ipagarup a dinamagko."
  
  Rinugianda ti simmang-at iti maudi nga agdan. Bayat nga umas-asideg ti mangidadaulo a soldado iti maudi a likodan, naguni ti paltog ket bimtak ti maysa a pedaso ti plaster iti sumagmamano a pulgada manipud iti ulona.
  
  "Bumabakayo!"
  
  Maysa nga uraro ti paltog ti nangtubtubngar kadagiti diding. Nagkarayam ni Dahl nga immasideg iti tianna, nga agsasaruno ti panaggarawna babaen kadagiti takiagna.
  
  Kinuna ni Drake, "Ti pamay-an ti scarecrow."
  
  Maysa a soldado ti nangpaputok iti napartak a volley tapno agtalinaed nga okupado ti kabusorna. Inuksob ti sabali ti helmetna, inkabitna ti riplena iti sinturonna sa in-inut nga inyasidegna iti linia ti apuy. Nangngegda ti nakapsut a panaggaraw ti panaggaraw. Naglugan ti maikatlo a soldado manipud iti kalub iti sirok ti agdan ket dinanogna ti sentry iti nagbaetan dagiti matana. Natnag a natay ti lalaki sakbay a nakapaltog.
  
  "Cute," nagustuan ni Drake dagiti nasayaat ti pannakaiplanona a tignay.
  
  Nagnada a simmang-at iti agdan, a naguyod dagiti armas, ken nag-fan-out iti aglawlaw ti arko a pagserkan iti maikapat a kadsaaran, sa siaannad a simmiripda iti siled iti labes.
  
  Binasa ni Drake dagiti karatula. Daytoy ti hall dagiti lizard dinosaur. Apo, napanunotna. Saan kadi a sadiay ti nakaidulinan ti damn Tyrannosaurus?
  
  Sililimed a siniripna ti siled. Sumagmamano a propesional ti langana a lallaki a naka-sibilian a kawes ti kasla okupado, amin dagitoy ket armado iti sumagmamano a kita ti nadagsen a machine gun, kaaduanna a maysa a Mac-10 a "spray and pray". Nupay kasta, nagtakder ti Tyrannosaurus iti sanguananna, a nagtan-ok iti kasla bang-ar , ti manayon a pannakaiparangarang ti maysa a bang-ar uray minilion a tawen kalpasan ti pannakapukawna.
  
  Ket iti mismo a napalabasna - nasigo a naglusdoy a lumabas kadagiti pangana - nagna ni Alicia Miles, sabali pay a makapapatay a manangraut. Impukkawna iti wagas ti pirmana: "Buybuyaenyo ti oras, lallaki! Maysa a slip ditoy ket personal nga iruarko kadakayo amin a buggers manipud iti ay-ayam! Darasem!"
  
  "Ita addan maysa a babai sadiay," siuulimek nga insippaw ni Kennedy manipud iti maysa a milimetro ti kaadayona. Narikna ni Drake ti nainsiriban nga angot ti bangbanglo ken nalag-an a panagangesna. "Lakay a gayyem, Drake?"
  
  "Insurona kenkuana ti amin nga ammona," kinunana. "Literal, idi damo. Kalpasanna, limmabas kaniak. Karkarna a ninja-Shaolin a tae. Ket saan a pulos a babai, sigurado dayta."
  
  "Adda uppat iti kannigid," impadamag ti soldado. "Lima iti kannawan. Plus maysa a babai. Ti eksibit ni Odin ket adda la ketdi iti likud ti siled, nalabit iti naisina nga alcove, diak ammo."
  
  Immanges ni Dahl. "Tiempo nga umakar."
  
  
  SANGAPULO KET WALO
  
  
  
  MUSEO TI NASYONAL A PAKASARITAAN TI NEW YORK
  
  
  Lumagto dagiti Sueko manipud iti abbong, nga umiso ti panagpaputokda. Uppat a taga Canada ti natnag, sa sabali pay, tallo kadakuada ti nadungpar iti sarming nga eksibit, a natinnag ken natinnag iti suelo nga addaan iti arimbangaw a kasla panagbettak.
  
  Nagturong dagiti nabati a taga Canada ket nagpaputokda iti dayta a lugar. Nagikkis dagiti dua a Sueko. Natnag ti maysa ket nagayus ti dara manipud iti sugat iti ulona. Narba ti sabali iti agkurkuridemdem a bunton, a nangpetpet iti luppona.
  
  Naglusdoy ni Drake iti siled iti ballasiw ti nasileng a suelo ket nagkarayam iti likudan ti nagdakkel a sarming a displey a mangipakpakita kadagiti higante nga armadillo. Apaman a masiguradona a natalged ni Kennedy, intag-ayna ti ulona tapno kumita iti sarming.
  
  Nakitak ni Alicia a nangpapatay iti dua nga agtataray a taga-Swede babaen ti dua a perpekto a paltog.
  
  Uppat pay a taga Canada ti nagparang manipud iti likudan ti Tyrannosaurus. Addada la ketdi iti alcove a nakadispley dagiti Lobo. Adda karkarna a lalat a sinturon a naigalut iti bagida ken nadagsen a backpack iti bukotda.
  
  Ken kasta met ti Mac-10. Pinunnoda ti kuarto iti bala.
  
  Nagdive dagiti Sueko tapno makaabbong. Natnag ni Drake iti suelo, a siniguradona nga ibalkot ti takiagna iti ulo ni Kennedy tapno agtalinaed a nababa agingga a mabalin. Naburak ti sarming iti ngatuenna, naiwaras dagiti pedaso ti sarming ken nagtudo kadakuada. Bimtak ken nasinasina dagiti fossil ken replika ti Armadillo iti aglawlawda.
  
  "Alisto a talaga nga agdalus, sige?" Nagmuregreg ni Kennedy. "Wen, husto dayta."
  
  Nagkintayeg ni Drake, a nangipuruak kadagiti pedaso ti sarming iti sadinoman, ket sinukimatna ti ruar a sikigan a diding ti museo. Maysa a taga-Canada ti natnag sadiay ket dagus nga in-tag ni Drake.
  
  "Ar-aramiden daytoy."
  
  Inusarna ti naburak a display kas kalub, inasitganna ti agul-ulbod a lalaki. Inyawatna ti makina a paltog, ngem kellaat a naglukat dagiti mata ti lalaki!
  
  "Jesus!" Naparpartak ti panagpitik ti puso ni Drake ngem dagiti ima ni Noe bayat ti panangibangonna iti Lakasa.
  
  Nagsennaay ti lalaki, nagpigerger dagiti matana gapu iti ut-ot. Napardas a narikna ni Drake, innalana ti igam ket in-club-na agingga a malipatan. "Nadara a Zombie."
  
  Nagturong iti maysa a tulang, a nakasagana a mangdungpar, ngem nagsanud dagiti taga Canada iti likudan ti nagargari a tian ti T. rex. Damn it! No saan la koma a nabiit pay a nagbaliw ti posturana, a nakaigapuan ti saan unay a nalinteg a pannagna ngem idi. Ti laeng makitana ket sumagmamano a naputed a saka.
  
  Immakar ni Kennedy nga agturong kenkuana, a nag-slide tapno agtakder iti sibayna.
  
  "Nice slide," kinunana, nga agtaytayab iti kannigid ken kannawan, nga ikagkagumaanna a kitaen no ania ti ar-aramiden dagiti taga Canada.
  
  Kamaudiananna, nakitana ti panaggaraw iti nagbaetan dagiti tallo a naburak a gurong ket nagnganga gapu iti di mamati. "Adda Loboda," inruarna ti anges. "Ket burakenda ida!"
  
  Nagkidem ni Kennedy. "Saan. Burakenda dagitoy," intudona. "Kitaen. Kitaenyo dagiti backpack. Awan ti nagkuna a masapul a sibubukel amin a paset ti Odin, saan kadi?"
  
  "Ket nalaklaka nga iruar dagitoy iti paset," intung-ed ni Drake.
  
  Umakar koman iti akkub ti sumaruno nga eksibit idi naglukat amin nga impierno. Manipud iti adayo a suli ti siled, babaen ti ridaw a namarkaan iti "Vertebrate Origins", bimtak ti sangadosena nga agpukpukkaw a banshee. Nag-hoot-da, naka-shoot-da a sililimed, nagkatawada a kasla fans nga ag-overdose iti multi-double Yeager iti spring break.
  
  "Adda ditoy dagiti Aleman." namaga a kinuna ni Drake sakbay a natnag iti suelo.
  
  Nagkintayeg ti Tyrannosaurus bayat a ti lead projectile ket nagtubtubngar a mismo iti dayta. Nagbitin ti ulona, nagkidem dagiti ngipenna, a kasla ti kinaranggas iti aglawlawna ti nangrurod kenkuana nga umdas a nangpabiag kenkuana. Nagtayab ti Canadian nga agsubli iti ulep ti gore. Nagwarsi ti dara iti intero a panga ti dinosaur. Napukaw ti soldado a Sueko ti takiagna agingga iti siko ket agtartaray nga agpukpukkaw.
  
  Bimtak dagiti Aleman, a nauyongda.
  
  Manipud iti likudan ti tawa nga as-asideg ken ni Drake dimteng ti pamiliar a boom-boom-boom dagiti helicopter rotor blade.
  
  Saan manen!
  
  Manipud iti peripheral vision-na, nadlaw ni Drake ti maysa a grupo dagiti special forces figures a nakasuot iti nasipnget nga aglemlemmeng nga agturong kenkuana. Idi kumita ni Drake iti dayta a direksion, nauyong dagiti tweeter kadagiti lapayagna.
  
  Naimbag nga kakabsat.
  
  Napan dagiti taga Canada para iti dayta, a nakaigapuan ti riribuk. Bimtakda manipud iti sirok ti higante a tian ti T. rex, a nakapungtot ti panagpaputokda. Iniggaman ni Drake ti abaga ni Kennedy.
  
  "Umakar!" Addadan iti linia ti panagtayab. Induronna ni Kennedy bayat laeng ti pannakakita ni Alicia Miles. Inngato ni Drake ti armasna, sa nakitana ti nagdakkel nga Aleman a Milo nga umas-asideg manipud kannigid.
  
  Iti maysa a nagbibingayan a segundo a panagsardeng, imbaba amin a tallo dagiti armasda.
  
  Kasla nasdaaw ni Alicia. "Ammok a sumrekka iti daytoy, Drake, sika a lakay a bastardo!"
  
  Nagsardeng ni Milo a natay iti tugotna. Kimmita ni Drake manipud iti maysa agingga iti sabali. "Nagtalinaedak koma idiay Sweden, anges ti aso." Pinadas ni Drake nga itlog ti dakkel a lalaki. "Mailiw ti bitch-mo, a?"
  
  Tinukkol dagiti bala ti angin iti aglawlawda a dida simrek iti natangken a coco-da.
  
  "Dumtengton ti panawenmo," nangaretnget nga inyarasaas ni Milo. "Kas iti bassit a lalakim sadiay, ken ti kabsatna a babai. Ken dagiti tulang ni Parnevik."
  
  Ket kalpasanna nagsubli ti lubong, ket nainkasigudan a nagdukot ni Drake iti maysa a milisegundos kalpasan a nakitana ni Alicia a di mailawlawag a natnag iti daga.
  
  Maysa nga RPG rocket ti nangtubtubngar iti tian ti T-Rex, a nangipatulod kadagiti kutsilio ti tulang nga agtayab iti amin a direksion. Nagdardaras a bimmallasiw iti hall, iti mismo a maysa kadagiti sikigan a tawa. Kalpasan ti nakaro a panagsardeng, adda higante a panagbettak a nangyegyeg iti siled, a sinaruno ti nakalkaldaang nga uni ti agruprupsa a metal ken agkir-in a kasukat.
  
  Nadungpar ti metal death iti diding ti National History Museum.
  
  Naiwaras ni Drake iti rabaw ni Kennedy bayat a ti kapartak ti helikopter ti nakaigapuan ti pannakadungparna iti diding ti museo, a nakaigapuan ti pannakarba dagiti nadagsen a rugit. Naburak a mismo ti agong, a nangipuruak kadagiti rugit nga agpasango iti agdaldaliasat a bunton. Kalpasanna, dandani bertikal a nadungpar ti cockpit iti marmarpuog a diding, ket nakita ti piloto a mangkigtot iti gear stick gapu iti naariwawa a panagbuteng sakbay a naduyok a kasla langalang iti ballasiw ti bukodna a sarming ti lugan.
  
  Kalpasanna, nadungpar dagiti tadem ti propeller... ket nagdisso!
  
  Dagiti agtaytayab a metal a pika ti nangpataud iti kill zone iti uneg ti siled. Nag-buzz nga uni ti innem a kadapan a spike bayat ti panagtayabna nga agturong kada Drake ken Kennedy. Ti dati a soldado ti SAS ket nakaidda agingga a mabalin ket kalpasanna nariknana a naputed ti tuktok ti lapayagna sakbay a ti scythe ket nangkissay iti maysa a pedaso ti kudil ti ulo ni Kennedy ket nailumlom iti tallo a pie iti kaadaywan a diding.
  
  Nasiddaaw iti apagbiit, sa kellaat a nagturong ti ulona. Nagsardeng ti helikopter ket napukaw ti kapartak. Iti simmaganad a kanito, nagdisso iti sikigan ti museo, kas ken ni Wile E. Coyote a nagdisso iti sikigan ti bantay a kabarbaro a nakadinnungparna.
  
  Nagbilang ni Drake iti uppat a segundo sakbay nga adda makatuleng a panagkugtar ti heavy metal. Innalana ti apagbiit a kimmita iti aglawlaw ti siled. Saan a naburak ti addang dagiti taga Canada, uray no ti maysa kadagiti bukodda ket naputed babaen ti rotor blade. Nakadanonda iti sikigan ti kuarto, uppat a lallaki nga addaan iti nadagsen a backpack, kasta met ni Alicia ken maysa a cover fighter. Agturturongda kadagiti kasla bumabbaba a yunit.
  
  Naisurat ti panagbuteng iti rupa dagiti Aleman, a saan a naabbungotan kadagiti maskara. Saan a nadlaw ni Drake ti lalaki a nakapuraw ket pinampanunotna no narisgo unay daytoy a mision para kenkuana. Nakitana dagiti espesial a puersa a napartak nga umas-asideg kadakuada;insuko dagiti Sueko ti pannakabalin idi simmangpet dagiti Americano.
  
  Insalakan dagiti taga Canada ti bagbagida kadagiti Lobo! Pinadas ni Drake ti timmakder, ngem narigatan a nangitag-ay iti bagina, a nagkintayeg unay gapu iti dandani pannakalipat ken ti nakaskasdaaw nga eksena.
  
  Timmulong ni Kennedy babaen ti panangsikona kenkuana a sipipinget sakbay a nagkurba manipud iti sirokna, a nagtugaw ken pinunasna ti dara manipud iti ulona.
  
  "Manyakis". - nagmuregreg iti mock a pungtot.
  
  Inpigket ni Drake ti imana iti lapayagna tapno agsardeng ti panagpadara. Bayat a buybuyaenna, tallo kadagiti lima a nabati nga espesial a puersa ti Sweden ti nangpadas a manglaban kadagiti taga Canada bayat nga inusar ti immuna ti launcher-na tapno agluksaw manipud iti nadadael a tawa.
  
  Ngem nagsubli ni Alicia, naay-ayam nga isem ti rupana, ket nagkidem ni Drake iti uneg. Naglugan nga immasideg ket nagwalis kadakuada, maysa a nangisit a balo a narungsot a pannakapapatay, a nangkurba kadagiti nalaing unay a soldado iti wagas a naburakna dagiti tulangda iti awan kaaspingna a kinalaka, ket kurang a sangapulo ket dua a segundo ti kasapulan tapno dadaelenna ti team.
  
  Iti dayta a tiempo, tallo a taga Canada ti siuulimek ken nasigo a naglugan manipud iti pasdek.
  
  Pinaltogan ti nabati a soldado a taga Canada manipud iti abbong.
  
  Ti New York SWAT team rinautda dagiti Aleman, nga induronna ida iti likudan ti siled, a pinanawanda amin malaksid iti tallo iti nagtakderanda. Intinnag dagiti nabati a tallo, agraman ni Milo, dagiti armasda ket nagtarayda.
  
  Nagkidem ni Drake bayat nga insuko ti Tyrannosaurus kamaudiananna ti aswang ket narba iti bunton dagiti daan a tulang ken buli.
  
  Naglunod ni Kennedy bayat ti panagluksaw ti maikapat a taga-Canada, a napardas a sinaruno ni Alicia. Napaltogan ti maudi a soldado iti kalasag bayat ti panagsaganana nga agluksaw. Natnag manen iti siled ket nakaidda a naiwaras iti tengnga dagiti sumsumged a rebbek, sabali laeng a nasugatan iti gubat ti nauyong ken ti panagtarayna iti apokalipsis.
  
  
  SANGAPULO KET SIAM
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Dandani dagus a nangrugin a nangtingiting ken nag-analisar ti panunot ni Drake. Nangaramid ni Milo iti sumagmamano a konklusion maipapan kada Ben ken Propesor Parnevik.
  
  Inkalapna ti selponna ket sinukimatna no nadadael sakbay nga in-press-na ti speed dial.
  
  Nagkiriring ken nagkiriring ti telepono. Saan koma a kasta ti kabayag a pinanawan ni Ben, saan a ni Ben...
  
  Naliday ti pusona. Pinadasna a salakniban ni Ben, inkarina iti lalaki nga okey laeng. No adda man...
  
  Insungbat ti timek: "Wen?" Arasaas.
  
  "Ben? Okeyka kadi? Apay nga agsasaibbek?"
  
  "Matt, agyamankami iti Dios. Inawagannak ni tatangko, immadayoak tapno makisarita, kalpasanna timmaliawak ket nakitak dagitoy dua a thug a mangkabkabil iti propesor. Nagtarayak nga immasideg kadakuada ket nagmanehoda a nakamotorsiklo a kaduada ti sumagmamano a sabsabali."
  
  "Innalada ngata ti propesor?"
  
  "Sorry, buddy. Tulongak koma no kabaelak. Damn ni tatang!"
  
  "Saan! Agpaimbag pay laeng ti puso ni Drake. "Saan a basolmo, Blakey. Saan kadi. Adda kadi dadakkel a backpack dagitoy a bikers a naigalut iti bukotda?"
  
  "Inaramid ti dadduma."
  
  "OK. Agtalinaedka sadiay."
  
  Immanges iti nauneg ni Drake ket inkagumaanna a pakalmaen ti nerbiona. Agdardaras dagiti taga Canada. Liniklikan ni Ben ti naalas a danog, gapu ken tatangna, ngem nauneg ti tae ti Propesor. "Ti planoda ket aglibas manipud ditoy kadagiti agur-uray a bisikleta," kinunana ken ni Kennedy, sa kinitana ti aglawlaw ti basuraan a siled. "Masapul a birokentayo ni Dahl. Adda problemami."
  
  "Maysa laeng?"
  
  Sinurbey ni Drake ti pannakadadaelda iti museo. "Bimtak laeng daytoy a banag big time."
  
  
  * * * .
  
  
  Pimmanaw ni Drake iti museo a napalikmutan kadagiti personnel ti gobierno. Mangipasdekda iti staging post iti laud a pagserkan ti Central Park, nga inggagarana a di inkankano idi nadlawna ni Ben a nakatugaw iti bangko iti ballasiwna. Di makontrol ti panagsangit ti ubing. Ita ania? Nagtaray ni Kennedy iti grass strip iti abayna.
  
  "Daytoy ni Karin," napusek dagiti mata ni Ben a kas iti Niagara Falls. "I-emailko tapno damagen no kasano ti pannakilangenna ken ni Valkyries ket nagun-odna... naala daytoy nga MPEG in... kas sungbat."
  
  Insublina ti laptopna tapno makakitada. Nagparang ti bassit a video file iti iskrin, nga agtokar iti maulit-ulit. Agarup tallopulo a segundo ti kapaut ti clip.
  
  Ti nangisit ken puraw a freeze frame ket nangipakita kadagiti nalawag a ladawan ti kabsat ni Ben a ni Karin, a nakabitin a nalukneng kadagiti takiag ti dua a nalukmeg, namaskara a lallaki. Naipigket dagiti nasipnget a mantsa a mabalin a dara laeng iti aglawlaw ti muging ken ngiwatna. Inngato ti maikatlo a lalaki ti rupana iti kamera, nga agpukpukkaw iti napuskol nga Aleman nga aksento.
  
  "Nagsaranget, ti bassit a minx, ngem agtalinaedka a siguraduen nga isuromi kenkuana no kasano ti kinamaag daytoy iti sumaganad a sumagmamano a lawas!" Inkidem ti lalaki ti ramayna, a nagdisso ti laway manipud iti ngiwatna. "Isardengmo ti tumulong kadakuada, bassit nga ubing. Isardengmo ti mangraut kadakuada.... issss.... No aramidem dayta, natalged ken nasayaat ti panagsublim" - di makaay-ayo a katawa. "Ad-adu wenno basbassit".
  
  Nangrugin nga uliten ti pirsay.
  
  "She"s a second Dan," nagsasao ni Ben. "Kayatna ti manglukat iti bukodna nga eskuelaan ti martial arts. Diak impagarup nga adda makab-b-beat kenkuana, my-in-inauna a kabsatko."
  
  Inarakup ni Drake ni Ben bayat ti pannakadadael ti agtutubo a gayyemna. Ti panagkitana, a nadlaw ni Kennedy ngem saan a nairanta kenkuana, ket napno iti gura iti paggugubatan.
  
  
  BENTE
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Ni Abel Frey, nalatak iti lubong a fashion designer, multimillionaire ken makinkukua iti agdindinamag a 24-hour party a Chateau-La Verein, ket nagtugaw iti likud ti entablado iti Madison Square Garden ket binuybuyana dagiti minions-na nga agdardaras nga aglikmut a kas kadagiti free-loading parasites a pudno a kasasaadda.
  
  Bayat ti solstice wenno down periods, impaayna dagitoy iti uneg ti pagbeddengan ti nasaknap a pagtaenganna iti Alpine -amin manipud kadagiti nalatak iti lubong a modelo, agingga kadagiti lighting crew ken security personnel -saan a nagsardeng dagiti party iti adu a lawas. Ngem bayat ti panagtultuloy ti panagpasiar ken ti nagan ni Frey ket adda iti spotlight, nagriribuk ken nagdanagda ken nangtamingda iti tunggal kapritsona.
  
  Agporma ti eksena. Kagudua a nalpas ti panagtaray ti pusa. Ti disenio ti silawna ket nakipagtrabaho iti The Garden team tapno makaaramid iti agsinnumbangir a plano ti mahika: ti agsinkronisar nga eskediul ti silaw ken uni para iti dua nga oras a pabuya.
  
  Panggep ni Frey a kagura dayta ken pagling-etan dagiti bastard ken mangrugi manen.
  
  Nagna dagiti supermodel nga agsublisubli iti nadumaduma a tukad ti panaguksobda. Ti backstage iti maysa a fashion show ket kasungani ti stage show-basbassit ti kasapulam a material, saan nga ad-adu-ket dagitoy a modelo-di kumurang a dagidiay nakipagnaed kenkuana idiay La Vereina-ammoda a nakitanan amin dayta sakbayna uray kaskasano.
  
  Pinaregtana ti eksibisionismo. Kinapudnona, kiniddawna dayta. Ti buteng ti nanglapped kadakuada, dagitoy a brutal. Buteng, kinaagum ken kinabuklis, ken amin dagiti dadduma pay a nakaskasdaaw a gagangay a basol a nangkadena kadagiti gagangay a lallaki ken babbai agingga kadagidiay addaan iti pannakabalin ken kinabaknang - manipud kadagiti aglaklako iti kendi ti Victoria"s Secret agingga kadagiti eskultura iti yelo ti Daya nga Europa ken dagiti dadduma pay a nagasat nga adipenna - tunggal maysa kadakuada nga agdungdung-aw dagiti agsussusop iti dara.
  
  Nakita ni Frey a simrek ni Milo kadagiti bagi ti kasar. Nakitak no kasano a liniklikan dagiti modelo ti naulpit a bastos a lalaki. Immisemak iti unegko iti nalawag nga estoriada.
  
  Saan a kasla naragsak ni Milo. "Agsubli dita!" Nagtung-ed iti temporario a mobile office ni Frey.
  
  Timmangken ti rupa ni Frey idi agmaymaysada. "Ania ti napasamak?"
  
  "Ania ti saan a napasamak?Napukawmi ti helikopter. Nag-creak-ak manipud sadiay a kaduak ti dua a lallaki. Adda da SWAT, SGG, dayta bastard a ni Drake ken dadduma pay a bitch. Impierno idi idiay ruar, manong." Literal a nasakit dagiti American intonations ni Milo dagiti ad-adda a kulturado a lapayag ni Frey. Ti animal ket kalkalpasna nga inawagan isuna iti "tao".
  
  "Splinter?"
  
  "Napukaw iti dayta bareback a balangkantis, Miles." Nagngisiten ni Milo.
  
  "Naala kadi dagiti taga Canada?" Iniggaman ni Frey dagiti takiag ti tugawna gapu iti pungtot, a nakaigapuan ti pannakaballikug dagitoy.
  
  Nagpammarang ni Milo a dina madlaw, a liniputanna ti makin-uneg a danagna. Ti kinamanagimbubukodan ni Frey ti nangpaburek iti barukongna. "Fucking useless bastards!", napigsa ti impukkawna isu a nagkidem ni Milo. "Dakayo nga awan serserbina a bastardo a naabak iti bunggoy dagiti fucking horsemen!"
  
  Nagtayab ti laway manipud kadagiti bibig ni Frey, a nangwarsi iti lamisaan a mangisina kadakuada. "Ammom kadi no kasano kabayag nga ur-urayek daytoy a kanito? Iti daytoy a gundaway? Ken sika?"
  
  Gapu ta dina makontrol ti bagina, dinanogna ti rupa ti American commando. Natadem ti panangibaliktad ni Milo iti ulona ket nalabaga dagiti pingpingna, ngem awan ti sabali a reaksionna.
  
  Pinilit ni Frey ti kangatuan a cocoon ti kinatalna a nangbalkot kenkuana. "Ti biagko," kinunana buyogen ti kadakkelan a panagregget nga ammona a dagiti laeng lallaki a nangato ti pannakayanakda ti makaaramid, "ket naidedikar-saan, naidedikar-iti panagbirok iti daytoy a Tanem... daytoy a Tanem dagiti Dios. Ibiahekto ida - saggaysa - iti kastilio. "Siak ti agturay," kinunana a nangiwagwag iti imana nga agturong iti ridaw, "ket diak kayat a sawen ti agturay kadagitoy nga umel. Mabalinko ti makaala iti lima a supermodel a mangkantot iti kaababaan a security guard-ko gapu laeng ta adda ideyak. Mabalinko a pagbalinen ti naimbag a tao a makiranget agingga ken patay iti arena ti pannakigubatko, ngem saannak a pagbalinen dayta nga agturay. Maawatanyo kadi?"
  
  Nagruar ti intelektual a kinatan-ok ti timek ni Frey. Nagtung-ed ni Milo, ngem awan ti aniaman a matana. Innala ni Frey daytoy kas kinamaag. Nagsennaay.
  
  "Ala, ania pay ti adda para kaniak?"
  
  "Daytoy". Timmakder ni Milo ket tinapikna ti keyboard ti laptop ni Frey iti sumagmamano a segundo. Nagparang ti live broadcast, a naipamaysa iti lugar nga asideg iti National History Museum.
  
  "Adda dagiti tattao nga agpammarang a tripulante ti telebision. Adda dagiti matada ken ni Drake, maysa a babai ken maysa a lalaki - ni Ben Blake. Dayta met ti mangibati ken ni SPECIAL ken amin a dadduma pay a paset ti SGG, ket kitaem, patiek daytoy," nalag-an a tinapikna ti iskrin, a nangibati kadagiti di matarigagayan a mantsa ti ling-et ket ammo ti Dios no ania pay, "daytoy ti SAS team."
  
  "Mamatika..." kinuna ni Frey. "Ikagkagumaam kadi nga ibaga kaniak nga addaantayo itan iti multiracial a puli kadagiti imatayo? Ket awanen ti kadakkelan a gamengtayo." Nagsennaay. "Saan a nakatulong kadakami agingga ita."
  
  Inranud ni Milo ti nalimed nga isem iti boss-na. "Ammom a kasta."
  
  "Wen. Ti nobiam. Isu ti kasayaatan nga asset-mi ken umas-asideg ti panawenna. Bueno, sapay koma ta malagipna no siasino ti ireportna."
  
  "Ad-adda a maipapan iti kuarta ti malagipna," kinuna ni Milo buyogen ti dakkel a pannakaawat.
  
  Nagsilnag dagiti mata ni Frey ket nagparang ti lecherous twinkle kadagiti matana. "Hm." Diakto malipatan daytoy."
  
  "Adda met ti kabsatmi a ni Ben Blake. Agparang a maysa nga atap a pusa."
  
  "Nasayaat. Ibaonmo isuna idiay Kastilio. Agsublikami sadiay iti mabiit." Nagsardeng. "Agurayka... Agurayka... Kadwa dayta a babai ken ni Drake. Siasino isuna?"
  
  Inadal ni Milo ti rupana sa nagkidem. "Awan ti ideyak".
  
  "Ala, ammuem!"
  
  Inawagan ni Milo dagiti TV crew."Usarem ti facial recognition software iti babai ni Drake," nagngaretnget.
  
  Uppat a minuto a panagulimekna, nakaawat iti sungbat. "Kennedy Moore," kinunana ken ni Frey. "Polis ti Nueva York".
  
  "Wen. WEN.Diak pulos malipatan ti kinadebauchery. Umadayo, Milo. Bay-am nga agtrabahoak."
  
  Nag-Google ni Frey iti paulo ket sinurotna ti sumagmamano a link. Iti kurang a sangapulo a minuto ammonan ti amin, ket nagbalin a nalawa ken ad-adda a naballikug ti isemna. Dimmakkel iti panunotna dagiti mikrobio ti naindaklan nga ideya kalpasan ti panagbalasangna.
  
  "Ni Kennedy Moore," dina malabanan ti panangilawlawagna iti infanteria, "ket maysa kadagiti kasayaatan idiay New York. Iti agdama, adda iti forced leave. Inarestona ti narugit a polis ket imbaludna. Ti pannakakonbiktarna ti nangiturong iti pannakawayawaya ti sumagmamano kadagiti tattao a tinulonganna a nangkombiktar, adda pakainaiganna iti naburak a kadena ti ebidensia." Nagsardeng ni Frey. "Ania a kita ti nalikudan a pagilian ti mangipatungpal iti kastoy a sistema, Milo?"
  
  "USA," Ammo ti thug-na ti manamnama kenkuana.
  
  "Bueno, maysa a nakaskasdaaw nga abogado ti nangpatalged iti pannakawayawaya ti maysa a lalaki nga agnagan Thomas Caleb, "ti kadadaksan a serial killer iti pakasaritaan ti Makin-amianan nga Estados Unidos," kas kuna ditoy. Ti, ti. Naimas ti makarimon. Agdengngeg!
  
  "Luktan ni Caleb dagiti mata ti biktimana, nga agusar iti stapler a mangpaltog kadagiti clip iti kalub ti mata ken muging, kalpasanna pilitenna dagiti sibibiag nga insekto nga agpababa iti karabukobda, a pilitenna ida nga agngalngal ken agtilmon agingga a matayda." Kinita ni Frey ni Milo a nakalawlawa dagiti matana. "Kunak a medio kasla pannangan iti McDonald"s."
  
  Saan nga immisem ni Milo. "Mammapatay kadagiti inosente," kinunana. "Saan a nasayaat ti komedia iti pammapatay."
  
  Immisem ni Frey kenkuana. "Pinataymo dagiti inosente, saan kadi?"
  
  "Bayat laeng nga ar-aramidek ti trabahok. Soldadoak."
  
  "Hmm, bueno, napino a linia dayta, saan kadi? Saan a napateg. Subliantayo ti agdama a trabaho. Dua pay nga inosente ti pinapatay daytoy a Caleb sipud idi nawayawayaanna. Ibagak a nalawag a resulta ti etika a doktrina ken maysa a set ti moral a pagalagadan, eh, Milo? Uray kaskasano, naungaw itan daytoy a Caleb."
  
  Nagkidem ti ulo ni Milo nga agturong iti iskrin ti laptop, nga agturong ken ni Kennedy Moore. "Dua pay?"
  
  Ita, nagkatawa ni Frey. "Ha, ha. Saanka unay a maag a dimo maawatan daytoy, saan kadi? Panunotem ti ladingitna. Panunotem ti panagsagabana!"
  
  Natiliw ni Milo ket, iti laksid ti bagina, inruarna dagiti ngipenna a kasla polar bear a mangpisang iti umuna a nakalapna iti dayta nga aldaw.
  
  "Adda planok". Nagkidem ni Frey gapu iti ragsak. "Ay tae... adda planok."
  
  
  BENTE UNO
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Nariribuk ti mobile headquarters. Sinurot da Drake, Kennedy, ken Ben da Thorsten Dahl ken ti nakapungtot a komander ti Special Forces a simmang-at iti agdan ken linabsanda ti riribuk. Nagnada iti dua a kuartel sakbay a nagsardengda iti relatibo a kinaulimek nga ipaay ti alcove iti ungto ti metal a shed.
  
  "Nakaawatkami iti tawag," imbelleng ti komander ti special forces ti armasna gapu iti pungtot. "Naawatmi ti damn call ket sangapulo ket lima a minuto kalpasanna tallo kadagiti tattaok ti natay! Ania ti...?"
  
  "Tallo laeng?" sinaludsod ni Dahl. "Innem ti naabakmi. Kalikaguman ti panagraem nga ikkantayo ti panawen..."
  
  "Fuck respect," nakapungtot ti SWAT guy. "Ag-trespass-ka iti teritoriak, sika nga Ingles nga asshole. Dakeskayo a kas kadagiti nadamdamag a terorista!"
  
  Inngato ni Drake ti imana. "Agpayso, maysaak nga Ingles nga asshole. Sueko daytoy nga umel."
  
  Kasla mariribukan ti Amerikano. Inirut ni Drake ti panangiggemna kadagiti abaga ni Ben. Nariknana ti panagpigerger ti lalaki. "Nakatulongkami," kinunana iti special forces guy. "Timmulongda. Mabalin a nakarkaro nga amang dayta."
  
  Ket kalpasanna, bayat nga ibaba ti gasat ti makariro a martiliona, adda ti makapakigtot nga uni dagiti bala nga agtudo iti hedkuarter. Natnag ti amin iti suelo. Nagdisso ti metaliko nga uni manipud iti makindaya a diding. Sakbay a nagpatingga ti pammaltog, timmakder ti komander ti special forces. "It"s bulletproof," kinunana a medio mabain.
  
  "Masapul a mapantayo," sinapul ni Drake ni Kennedy, ngem dina nasarakan.
  
  "Iti linya ti apuy?" kinuna ti special forces a lalaki. "Siasinoka ngata?"
  
  "Saan a ti kompania wenno dagiti bala ti pakadanagannak," kinuna ni Drake. "Daytoy ket granada a maiturong iti rocket a mabalin a sumaruno iti mabiiten."
  
  Diktar ni Prudence ti panagbakwit. Rimmuar ni Drake iti umiso a tiempo tapno makitana dagiti nangisit ken puraw nga agtartaray nga agpukpukkaw iti direksion a naggapuan dagiti bala.
  
  Kimmita manen iti aglawlaw ken ni Kennedy, ngem kasla naungaw.
  
  Kalpasanna, kellaat a nagparang ti baro a rupa iti tengngada. Ti Bureau Chief, no tingitingen ti tallo-bituen nga insignia-na ken, kasla saan nga umdas dayta, a mangidurduron a lumabas kenkuana, ket maysa a lalaki a nakasuot iti manmano a lima a bituen ti maysa a komisionado ti polisia. Ammo a dagus ni Drake a daytoy ti lalaki a rumbeng a kasaritada. Nairaman dagiti komisionado ti polisia iti pannakidangadang iti terorismo.
  
  Impukkaw ti radio ti komander ti special forces: "Nalawag amin. Adda remote controlled weapon ditoy atep. Daytoy ket nalabaga a herring."
  
  "Bastards!" Impagarup ni Drake nga ad-adda nga umakar dagiti taga Canada ken Aleman a kaduada dagiti baludda.
  
  Nagsao ni Thorsten Dahl iti baro. "Talaga a rumbeng a makisaritaka iti Minister of State-ko."
  
  "Nalpasen ti trabaho," kinuna ti komisionado. "Rummuarkan ditoy."
  
  "Saan, agurayka," inrugi ni Drake, a pisikal a nanglapped ken ni Ben nga agdardaras nga umabante. "Saanmo a maawatan...."
  
  "Saan, saan," kinuna ti komisionado babaen kadagiti nakipet a ngipenna. "Saan ko nga ammo. Ket kayatko a sawen a pumanawka ditoy, nga agturong idiay Washington, DC. Kayat ti Capitol Hill ti maysa a pedaso kadakayo a lallaki, ket namnamaek nga alaenda dayta iti dadakkel a pedaso. "
  
  
  * * * .
  
  
  Nagpaut ti panagtayab iti siam a pulo a minuto. Madanagan ni Drake maipapan iti misterioso a pannakapukaw ni Kennedy agingga a nagparang manen bayat a dandanin agtayab ti eroplano.
  
  Immay a nagtaray a bimmaba iti pasilio, a napukaw ti angesna.
  
  "Impagarupko a napukawmikayo," kinuna ni Drake. Nariknana ti dakkel a bang-ar, ngem inkagumaanna a pagtalinaeden a nalag-an dayta.
  
  Saan a simmungbat ni Kennedy. Nagtugaw ketdi iti tugaw iti tawa, nga adayo iti saritaan. Timmakder ni Drake tapno agsukimat, ngem nagsardeng idi umadayo kenkuana, a kasla puraw ti rupana a kas iti alabastro.
  
  Sadino ti ayanna ken ania ti napasamak sadiay?
  
  Awan ti maipalubos nga awag wenno email bayat ti panagtayab. Awan ti telebision. Nagtayabda a siuulimek; sumagmamano a guardia ti nangbuybuya kadakuada a dida nakibiang.
  
  Mabalin a bay-an ni Drake nga agayus dayta iti rabawna. Kasapulan ti panagsanay iti SAS ti adu nga oras, aldaw ken bulan a panaguray. Para iti panagsagana ti. Para iti panagpaliiw. Para kenkuana, mabalin nga agtayab ti maysa nga oras iti maysa a milisegundos. Adda idi tiempo a naitukon kadakuada ti arak kadagitoy babassit a plastik a botelia ket nagduadua ni Drake iti nasurok a kanito.
  
  Nagkir-in ti whisky, maysa nga amber nga anting-anting ti didigra, ti igam a pinilina iti naudi a narigat dagiti bambanag-idi pimmanaw ni Alison. Nalagipna ti saem, ti kinaawan namnama, ket kaskasdi a nagbayag ti panagkitana kenkuana.
  
  "Saan ditoy, agyamanak." Alerto ni Ben a mangpapanaw iti amona. "Dakami ti Mountain Dew guys. Yegmo."
  
  Pinadas pay ketdi ni Ben nga iruar ni Drake iti daytoy nga estado babaen ti panagpammarangna a geek. Nagsanud iti pasilio, a mangbuybuya bayat nga agsubli ti presenter, nga agtaytayab, iti lugarna. "Iti jargon dagiti kakabsattayo nga Americano, simrekak koma iti dayta!"
  
  Nalabaga ti rupana idi masmasdaaw a timmaliaw manen ti hostess-na. Kalpasan ti maysa a segundo kinunana, "Saan nga angin ti Hooters daytoy, baby."
  
  Nagsubli ni Ben iti tugawna. "Takki".
  
  Nagkidem ni Drake. "Ti salun-atmo, buddy. Ti kanayon a pannakaibabainmo ket agserbi a naragsak a palagip a diak pulos kapada ti kapadana."
  
  "Bullshit" nga.
  
  "Serioso-agyamanak."
  
  "Saan nga agdanag".
  
  "Ket Karin - nasayaatto. Ikarik."
  
  "Kasano nga ikarim dayta, Matt?"
  
  Nagsardeng ni Drake. Ti naiyebkas ket ti nainkasigudan a panagkumitna a tumulong kadagidiay agkasapulan, saan a ti nalawag a panangtingiting ti maysa a soldado.
  
  "Saanda pay a masaktan," kinunana. "Ket iti di agbayag unay ad-adunto ti tulongtayo ngem iti mapanunotmo."
  
  "Kasano nga ammom a saanda a masaktan?"
  
  Nagsennaay ni Drake. "Sige, sige, edukado a pattapatta dayta. No kayatda a matay, pinatayda a dagus, saan kadi? Awan ti pampering. Ngem saanda nga inaramid. Isu nga..."
  
  "Wen?"
  
  "Kasapulan dagiti Aleman para iti maysa a banag. Pagtalinaedendanto a sibibiag." Ammo ni Drake a mabalinda nga ipanda iti naisina a panagimbestigar wenno ad-adda pay a gagangay - iti kasla diktador nga amo a mayat a mangdominar iti tunggal pasamak. Iti panaglabas dagiti tawen, naayat ni Drake iti daytoy a kita ti tirano. Kanayon a ti autoritarismoda ti nangted iti maikadua a gundaway kadagiti nasayaat a lallaki.
  
  Pinilit ni Ben ti napilit nga isem. Narikna ni Drake a mangrugin a bumaba ti eroplano ket rinugianna a repasuen dagiti kinapudno iti ulona. Gapu ta nagrupsa ti bassit a team-na, masapul nga agtakder ken ad-adda pay a salaknibanna ida.
  
  
  * * * .
  
  
  Iti las-ud ti dua a minuto kalpasan a pimmanawda iti eroplano, naiserrek da Drake, Ben, Kennedy ken Dahl iti sumagmamano a ruangan, simmang-at iti naulimek nga eskalator, bimmaba iti narang-ay a pasilio a naparabawan kadagiti napuskol nga asul a panel, ken kamaudiananna babaen ti nadagsen a ridaw a nadlaw ni Drake a nainpanunotan a naiserra iti likudan isuda.
  
  Nasarakanda ti bagbagida iti umuna a klase, umuna a klase a lounge, nga awan ti tao malaksid iti bagida ken walo pay: lima nga armado a guardia ken tallo a terno-dua a babbai ken maysa a natataengan a lalaki.
  
  Immasideg ti lalaki. "Jonathan Gates," naulimek a kinunana. "Ministro ti Depensa."
  
  Narikna ni Drake ti kellaat a panagdarasudos ti panagbuteng. Dios, mega-powerful daytoy a lalaki, mabalin a maikalima wenno maikanem iti linya para iti kinapresidente. Nagsennaay ket immasideg, a nadlawna ti umab-abante a panaggaraw dagiti guardia, sa inwarasna dagiti takiagna.
  
  "Adda amin ditoy dagiti gagayyem," kinunana. "At least... kasta ti panagkunak."
  
  "Mamatiak nga husto ti kunam." Immasideg ti Ministro ti Depensa ket inyunnatna ti imana. "Tapno makaurnongak iti panawen, nabarbarokon. Sidadaan ken kabaelan ti Estados Unidos ti tumulong. Addaak ditoy tapno... mapasayaat... daytoy a tulong."
  
  Maysa kadagiti babbai ti nangitukon iti amin nga inumen. Nangisit ti buokna, makatubkol ti panagkitana, ken agtawen iti tengnga ti limapulo, nga addaan kadagiti linia ti panagdanag a napuskol nga umdas a mangilemmeng kadagiti sekreto ti estado ken maysa a wagas ti di panangikankano kadagiti guardia a nagsao maipapan iti pannakariribukna kadakuada.
  
  Narunaw bassit dagiti inumen ti yelo. Nagtalinaed da Drake ken Ben iti asideg ni Gates, nga agsipsiput kadagiti diet drinks. Nagna ni Kennedy nga agturong iti tawa, nga in-swirling ti arakna ken kumitkita kadagiti agtaktak nga eroplano, a kasla nayaw-awan iti panunotna. Nalned ni Thorsten Dahl iti komportable a tugaw a kaduana ni Evian, ti body language-na a napili a saan a pangta.
  
  "Adingko," nagsao ni Ben. "Makatulongka kadi kenkuana?"
  
  "Nakiuman ti CIA iti Interpol, ngem awan pay ti leadmi kadagiti Aleman." Kalpasan ti apagbiit, a nadlawna ti pannakariribuk ni Ben ken ti panagregget a kasapulanna tapno makadanon iti maysa a kameng ti Kongreso, innayon ti sekretario: "Ikagkagumaanmi, anak. Masarakantayo ida."
  
  "Saan pay nga ammo dagiti dadakkelko." Di boluntario a timmaliaw ni Ben iti mobile phone-na. "Ngem saan nga agbayag-"
  
  Ita, adda sabali a babai nga immasideg - maysa a naragsak, agtalek, ub-ubing nga amang nga indibidual, iti amin a wagas a mangipalagip iti masakbayan a dati a Mrs. Secretary of State, maysa a pudno a manangraut wenno, kas kinuna ni Drake iti bagina, maysa a napolitikaan a bersion ni Alicia Miles.
  
  "Awan ti kurang a di realistiko ti pagiliak, Mr. Dahl, Mr. Drake. Ammotayo a nabatitayo iti daytoy, ken ammotayo no ania dagiti taya. Na-clear ti SAS team-yo para iti operasion. SGG met. Adda Delta team mi nga nakasagana nga tumulong. Pagtiponem laengen dagiti numero..." Inwagisna dagiti ramayna. "Dagiti koordinado".
  
  "Ket ni Propesor Parnevik?" Nagsao ni Dahl iti umuna a gundaway. "Ania a damag maipapan kadagiti taga Canada?"
  
  "Maipaulog dagiti warrarant," medio natangken ti panagsao ti sekretario. "Diplomatiko a kasasaad daytoy-"
  
  "Saan!" impukkaw ni Drake, sa inruarna ti anges tapno agkalma. "Saan, sir. Daytoy ti di umiso a pamay-an. Nailansa daytoy a banag... ania?... tallo nga aldaw ti napalabas? Ti panawen ti amin ditoy, nangruna ita. Dagiti sumaganad a sumagmamano nga aldaw," kinunana, "isu ti mangabak wenno maabaktayo."
  
  Nasdaaw ti panagkita ni Secretary Gates kenkuana. "Mangngegko nga adda pay laeng ti sumagmamano a soldado kenka, Drake. Ngem saan a gapu iti daytoy a reaksion."
  
  "Agsisinnukatak iti nagbaetan ti soldado ken sibilian no maibagay," inkidem ni Drake. "Dagiti pagimbagan ti panagbalin a dati a soldado."
  
  "Wen. Bueno, no sumayaat ti riknam, saan a makatulong dagiti warrant. Naungaw ni Colby Taylor iti mansionna idiay Canada agraman ti kaaduan nga empleadona. Ti pattapattak ket nabayagen nga iplanona daytoy ket nagbalbaliw iti sumagmamano a nasakbay a naurnos a contingencies. Kangrunaanna - isu"t off the grid."
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana. "Adda kadi naimbag a damag?"
  
  Nagsao ti maysa nga agtutubo a babai. "Bueno, ituktukonmi kadakayo amin a rekurso ti Library of Congress tapno makatulong iti panagsirarakyo." Nagkir-in dagiti matana. "Ti kadakkelan a libraria iti lubong. Tallopulo ket dua a milion a libro. Manmano nga imprenta. Ken ti World Digital Library."
  
  Tinaliaw ni Ben a kasla kabarbaro nga immanamong a sumrek iti Princess Leia cosplay contest. "Amin dagiti rekurso? Isu a - iti teoretikal - mabalinmo a maammuan no ania nga Aleman ti naigamer iti mitolohia dagiti Norse? Mabalin a makasarakka kadagiti teksto maipapan ken ni Odin ken daytoy a tanem dagiti Dios. Bambanag nga awan iti internet?"
  
  "Mabalinmo, babaen laeng ti panangsagid iti buton," kinuna ti babai. "Ket, no mapaay dayta, addaantayo iti sumagmamano a lakay unay a librarian."
  
  Nagsilnag dagiti mata ni Ben iti namnama bayat ti panangkitana ken ni Matt. "Ipannakami sadiay."
  
  
  * * * .
  
  
  Silulukat kadakuada ti Library of Congress iti nasapa unay nga oras ti agsapa ti Domingo. Sigurado a nakaay-ayat dagiti silaw, atentibo dagiti empleado, ti kadakkelan a libraria iti lubong. Idi damo, ti arkitektura ken rikna ti lugar ti nangipalagip ken ni Drake iti maysa a museo, ngem bayat a kitkitaenna dagiti hileras dagiti estante ti libro ken sirkulo a balkonahe a pagbasaan, di nagbayag nariknana ti nadayaw nga atmospera ti nagkauna a pannakaammo, ket nagbaliw ti riknana tapno maitunos iti aglawlawna.
  
  Bayat a binusbos ni Drake ti sumagmamano a tiempo nga aggargaraw kadagiti pasilio, saan a sinayang ni Ben ti panawenna a nagdive iti panagsirarak. Naglemmeng iti balkonahe, inkargana ti laptop ket imbaonna ti komanderda a Swedish special forces iti panagbirokna iti kape ken cookies.
  
  "Nice place," kinuna ni Drake bayat ti panagsirkulona. "Mariknak a mabalin a rummuar ni Nicolas Cage iti aniaman a minuto."
  
  Pinisel ni Ben ti rangtay ti agongna. "Diak ammo no sadino ti pangrugiak," inaminna. "Ti ulok ket maysa a kamalig, buddy."
  
  Tinapik ni Thorsten Dahl dagiti barandilias a nanglikmut iti balkonahe. "Mangrugika iti ammom," kinunana iti dayta naadal a tono ti Oxford. "Mangrugika iti sarsarita."
  
  "Kusto. Bueno, ammotayo daytoy a daniw. Dandani kunana a siasinoman a mangrugit iti tanem dagiti Dios ket mangibaba iti impierno nga apuy iti Daga. Ket apuy dayta, literal. Mauram ti planetatayo. Ammotayo met a daytoy a sarsarita ket addaan kadagiti naisangsangayan a historikal a kapadana iti dadduma pay a nainaig a sarsarita a naisurat maipapan iti dadduma a Dios."
  
  "Ti ditay" ammo," kinuna ni Dahl, "ket apay? Wenno kasano?"
  
  "Apoy," natadem ti kinuna ni Drake. "Imbaga laeng ti lalaki ti kasta."
  
  Inkidem ni Ben dagiti matana. Nagturong ni Dhl ken ni Drake a nairut ti isemna. "Maawagan dayta iti brainstorming," kinunana. "Masansan a makatulong ti panangusig kadagiti kinapudno tapno maipalgak ti kinapudno. Kayatko a sawen no kasano a mapasamak ti didigra. Pangngaasiyo ta tumulong wenno pumanawkayo."
  
  Inigup ni Drake ti kapena sa nagulimek. Agpada dagitoy a lallaki a napukawda ti tattao ken maikarida iti espasio. Nagna nga immasideg iti barandilias ket timmaliaw iti napalabas, a nagdardaras dagiti matana iti aglawlaw ti nagtimbukel a siled, a nadlawna ti posision dagiti staff ken ahente nga Americano. Nagtugaw ni Kennedy iti dua a kadsaaran iti baba, a nakapungtot a mangtaptap iti adayo iti laptopna, a naisina iti bukodna... ania?, napanunot ni Drake. Pannakabasol? Buteng? Depresion? Ammona amin maipapan iti dayta, ket saanna a rugian ti mangasaba.
  
  "Ti sarsarita," kinuna ni Ben, "ipamatmatna a ti maysa a panangrugit iti tanem ni Odin ti mangrugi iti panagayus dagiti karayan ti apuy. Ibagak a napateg daytoy nga ammuen a kas iti aniaman a banag ditoy."
  
  Nagkullayaw ni Drake bayat ti panagruar dagiti nabiit pay a lagipna. Karayan ti apuy?Nakitana dayta.
  
  Ngem sadino?
  
  "Apay a kasta ti imbagam?" sinaludsodna. "Karayan ti Apoy?"
  
  "Dimo ammo." Siguro gapu ta nabannogak a mangibaga iti "agburburek ti apuy ti impierno" ken "asidegen ti panungpalan". Mariknak a kasla trailer ti pelikula ti Hollywood."
  
  "Napanka ngarud sinurot dagiti karayan ti apuy?"Inngato ni Dahl ti kidayna."Kasla lava?"
  
  "Saan, agurayka," inkidem ni Drake dagiti ramayna. "Wen! Superbulkan nga! Idi... idiay Islandia, saan kadi?" Kinitana ti Swede para iti pammatalged.
  
  "Kitaem, gapu laeng ta taga Scandinavian, dina kayat a sawen"
  
  "Wen". Iti dayta a kanito, nagbalin ti Junior Assistant Secretary of Defense manipud iti likudan ti asideg nga estante ti libro. "Iti abagatan a daya a sikigan ti Iceland. Ammo ti intero a lubong ti maipapan iti daytoy. Kalpasan ti panangbasak iti baro a panagadal ti gobierno, pagarupek a daytoy ti maikapito nga addan a superbulkan."
  
  "Ti kalatakan ket adda idiay Yellowstone Park," kinuna ni Ben.
  
  "Ngem kasta kadi ti pangta ti Superbulcano?" sinaludsod ni Drake. "Wenno sabali pay a sarsarita ti Hollywood daytoy?"
  
  Agpada a nagtung-ed da Ben ken ti katulongan a sekretario. "Saan a nalabes ti termino a "pannakaungaw dagiti kita" iti daytoy a konteksto," kinuna ti katulongan. "Ibaga kadatayo ti panagsirarak a ti dua a napalabas a panagbettak ti superbulkaniko ket maigiddan iti dua a kadakkelan a pasamak ti masa a pannakaungaw a napasamak iti planetatayo. Maikadua, siempre, dagiti dinosaur."
  
  "Kasano a naiparna?" sinaludsod ni Drake.
  
  "Asideg unay ta no naminsan a napasamak, masdaawka iti dayta. Ngem namindua? Ta..."
  
  "Takki".
  
  Intag-ay ni Ben dagiti imana iti tangatang. "Kitaem, ag-sidetrack-kami ditoy. Ti kasapulanmi ket ti panangikargami ken ni Odin iti crap." Intampokna ti sumagmamano a paulo iti iskrin. "Daytoy, daytoy ken wow ̧ sigurado daytoy. Voluspa - a pagsaritaan ni Odin maipapan kadagiti panagkitana iti Seer."
  
  "Dagiti panagbisita?" Nagngirsi ni Drake. "Viking porn, ha?"
  
  Nagsanud ti katulongan ken ni Ben ket in-press-na ti sumagmamano a buton, nangiserrek iti password sa nag-type iti linia. Ti pantsuit-na ket kasungani ti terno ni Kennedy, a nasayaat ti pannakadiseniona tapno maitampok ti pigurana imbes nga ilemmeng dayta. Nagkidem dagiti mata ni Ben, nalipatan iti apagbiit dagiti parikutna.
  
  Nagnganga ni Drake, "Nasayang a talento."
  
  Inted ni Ben ti makintengnga a ramay idi laeng timmakder ti katulongan. Imbag laengen ta dina nakita. "Maiyeg dagitoy kadakayo iti uneg ti lima a minuto," kinunana.
  
  "Agyamanak, miss." Nagduadua ni Drake. "Sorry, diak ammo ti naganmo."
  
  "Awagannak iti Hayden," kinunana.
  
  Naikabil dagiti libro iti abay ni Ben sumagmamano a minuto kalpasanna, ket dagus a pinilina ti maawagan iti Voluspa.In-flip-na dagiti panid a kasla maysa a tao a nalugan; kas iti ayup nga angot ti dara. Pinili ni Dahl ti sabali a tomo, ni Drake - ti maikatlo. Nagtugaw ni Hayden iti abay ni Ben, nga ad-adalenna ti teksto.
  
  Ket kalpasanna, impukkaw ni Ben "Eureka! Adda kaniak!" Awan ti link. Ni Heidi dayta! Damn ni Heidi nga! Sumaruno daytoy a libro, ket adawek, "dagiti panagdaliasat ti paborito ni Odin a managsirmata, ni Heidi."
  
  "Kas iti libro dagiti ubbing?" Nabatad a nalagip ni Dahl ti panageskuelana.
  
  Kasla laeng nariribuk ni Drake. "MAYSA? Ad-adda a Heidi Klum type ti lalakiak."
  
  "Wen, libro para kadagiti ubbing! Patiek a ti sarsarita ni Heidi ken ti estoria dagiti panagdaliasatna ket masapul a nagbalbaliw kadagiti tawtawen manipud iti maysa a Norse a saga aginggana iti maysa a Norse a mito, ken kalpasanna ti maysa a mannurat manipud idiay Suisa ket nangikeddeng nga agusar ti sarita a kas ti batayan para iti maysa a libro para kadagiti ubbing."
  
  "Ala, ania ti kunana?" Narikna ni Drake a naparpartak ti panagpitik ti pusona.
  
  Nagbasa ni Ben iti maysa a segundo. "Ay, adu ti maibaga dayta," intuloyna a sidadarasudos. "Dayta medio damn well ti mangibaga amin."
  
  
  DUAPULO A DUA
  
  
  
  WASHINGTON, DC, ken dagiti dadduma pay
  
  
  Nagtugaw ni Kennedy Moore a mangmatmatmat iti iskrin ti kompiuterna, nga awan ti makitana, ken pampanunotenna no kasano a no gilingem ti biag iti sirok ti abaga ti imam, kangrunaanna maysa laeng dayta a bola ti tennis a manipularen ti maysa nga apo. Ti bassit a panagsubli ti nangbalbaliw iti gasatmo, sumagmamano a di ninamnama a panagturong ti nangipatulod kenka iti espiral ti panangdadael iti bagi, kalpasanna sumagmamano nga aldaw a napartak a panagtignay ti nangisubli kenka iti ay-ayam.
  
  Nariknana ti pigsa iti dalan nga agturong idiay New York, nasaysayaat pay kalpasan ti kinamauyong iti museo. Naragsakan iti bagina ken mabalin a naragsakan pay ketdi bassit ken ni Matt Drake.
  
  Anian a kinakillo, kinunana iti bagina. Ngem kalpasanna, saan kadi nga adda naminsan a nangibaga a manipud kadagiti dadakkel a pakarigatan agtaud ti dakkel nga irarang-ay? Maysa a banag a kas iti dayta.
  
  Kalpasanna, nakidnap ti Propesor. Nakidnap ti kabsat ni Ben Blake. Ket nagna a determinado ni Kennedy nga agturong iti daytoy mobile headquarters, diretso ti ulona ken naminsan manen a naan-anay a nailumlom iti ay-ayam, ti pampanunotna ket naipamaysa iti panangaramid iti kaipapanan ti pannakariro.
  
  Kalpasanna, bayat a rinugianna ti magna nga agpangato iti agdan, nagbalin ni Lipkind manipud iti bunggoy ket kellaat a pinasardengna.
  
  "Kapitan?"
  
  "Hi Moore. Masapul nga agsaritatayo ".
  
  "Sumrekka," inwagwag ni Kennedy nga agturong iti hedkuarter, "mabalinmi nga usaren ti tulongmo."
  
  "Uh, uh. Saan. Saan a gapu iti museo, Moore. Iti dayta a direksion ti cruiser."
  
  Naggunay iti tengnga ti bunggoy, ti nabara a bukotna ket kumitkita itan kenkuana a kasla naulimek a pammabasol. Masapul nga agdardaras ni Kennedy tapno makasabay.
  
  "Ania... ania ti napasamak, kapitan?"
  
  "Sumrekka."
  
  Awan ti karga ti cruiser malaksid kadakuada a dua. Nakudrep ti arimbangaw iti kalsada, dagiti mangyegyeg iti lubong a pasamak iti ruar ket ad-adda itan a naiserra ngem iti birtud ti maysa a makipartido a socialite.
  
  Kagudua a nagturong ni Kennedy iti tugawna tapno sanguen ni Lipkind. "Dika ibaga kaniak...pangngaasim ta dika ibaga kaniak..." Maysa a lumot iti karabukobna ti nangpukaw iti nainget nga ebkas ni Lipkind, nga imbagana ti amin sakbay a pimmanaw dagiti balikas kadagiti bibigna.
  
  Ngem natnagda, ket tunggal sao ket maysa a tedted ti sabidong iti sigud a nangisit a kararuana.
  
  "Nagkabil manen ni Caleb. Adda makabulan a pannakataktakmi - kalpasanna idi kalman a malem nakaawatkami iti tawag. Ti balasang... ahh... ti balasang a taga-Nevada," nagbalin a natangken ti timekna. "Baro iti ili. Estudiante."
  
  "Saan. Maidawat..."
  
  "Kayatko a maammuam ita, sakbay a mangngegmo ti aniaman a tae ti rata."
  
  "Saan".
  
  "Ladingitek, Moore."
  
  "Kayatko ti agsubli." Bay-am nga agsubliak, Lipkind. Bay-annak a sumrek. "
  
  "Pakawanennak".
  
  "Makatulongak kenka." Daytoy ti trabahok. Biagko."
  
  Kagaten ni Lipkind ti makinbaba a bibigna, sigurado a pagilasinan ti stress. "Saan pay. Uray no kayatko, saan nga anamongan dagiti agtuturay. Ammom dayta."
  
  "Rumbeng kadi? Manipud kaano a maammuak ti kapanunotan dagiti politiko? Tunggal maysa iti politika ket maysa a bastardo, Lipkind, ket manipud kaano a nangrugida nga agaramid iti umiso? "
  
  "Natiliwnak," inliput ti panagngaretnget ni Lipkind iti pusona. "Ngem dagiti bilin, kas kunada, bilin. Ket saan a nabaliwan ti kukuak."
  
  "Lipkind, daytoy... ti mangdaddadael kaniak."
  
  Nagtilmon a namaga. "Ikkam iti panawen. Agsublika kadi".
  
  "Saan a siak ti maseknan, damn it! Dagitoy ti fucking biktimana! Dagiti pamiliada!"
  
  "Pampanunotek met, Moore. Agtalekka kaniak."
  
  Kalpasan ti apagbiit dinamagna, "Sadino?" Dayta laeng ti maaramidanna, ti laeng mabalinna a kiddaw, ti laeng mapanunotna.
  
  "Ni Moore. Ditoy saanmo a kasapulan ti agbayad iti aniaman a penitensia. Saan a basolmo ta fucking psycho daytoy psycho."
  
  "Sadinno?" - sinaludsodko.
  
  Ammo ni Lipkind ti kasapulanna ket imbagana kenkuana ti lugar.
  
  
  * * * .
  
  
  Silulukat a lugar a pagibangbangonan. Tallo a bloke iti abagatan ti Ground Zero. Ti developer ket maawagan iti Silke Holdings.
  
  Nasarakan ni Kennedy ti lugar ti krimen iti uneg ti duapulo a minuto, nadlawna ti agtaytayab a tape iti maikapat a kadsaaran ti silulukat a pasdek ket nangipatulod iti taksi. Nagtakder iti sango ti pasdek, a timmangad nga awanan kararua dagiti matana. Nalangalang ti lugar-aktibo pay laeng a lugar ti krimen-ngem naladaw idin ti Sabado ket napasamak ti pasamak nasurok a 24 nga oras ti napalabas.
  
  Sinipa ni Kennedy dagiti rugit, sa rimmuar iti lugar a pagibangbangonan. Nagna a simmang-at iti silulukat a kongkreto nga agdan a simmang-at iti sikigan ti pasdek agingga iti maikapat a kadsaaran ken iti kongkreto a tabla.
  
  Ginuyod ti napigsa nga angin ti nalukay a blusana. No saan a nasukog manen ti buokna babaen ti natibker a laso, nagtayab koma a kasla maysa a banag a nalugan. Tallo a buya ti New York ti naglukat iti sanguananna, a nakaigapuan ti pannakariknana iti panagulaw - maysa a kasasaad nga adda kenkuana iti intero a panagbiagna, ngem, karkarna, nalagip itan laeng.
  
  Ket kaskasdi a simmang-at iti Yggdrasil, ti Kaykayo ti Lubong.
  
  Kalpasanna awan ti panagulaw.
  
  Impalagipna kenkuana ti kaso ni Odin ken nangnangruna ni Matt Drake. Kayatna ti agsubli iti daytoy, kenkuana, ngem dina masigurado nga adda turedna.
  
  Nag-venture a bimmallasiw iti natapok a slab, a liniklikanna dagiti bunton ti rebbek ken remienta dagiti kontraktor. Inguyod ti angin dagiti manggas ken pantalonna, a nakaigapuan ti panaglumbangda gapu iti sobra a material. Nagsardeng iti saan nga adayo iti dineskribir ni Lipkind ti ayan ti bangkay. Maisupadi iti nalatak a telebision, dagiti bagi ket saan a namarkaan iti tisa - dagitoy ket maretrato, kalpasanna ti eksakto a lokasionda ket marukod manipud kadagiti nadumaduma a naikeddeng a puntos.
  
  Uray kaskasano, kasapulan laeng nga adda sadiay. Agrukobka, agrukobka, ikidemmo dagiti matam ken agkararagka.
  
  Ket nagdardaras amin a nagsubli. Kas iti diablo a matnag manipud langit. Kas iti parsua ti arkanghel, nagsilnag ti amin iti panunotna. Iti kanito a nakitana ni Chuck Walker a mangibulsa iti maysa a tonelada a narugit a kuarta. Ti uni ti gavel ti hues a mangideklara iti basolna. Dagiti natay a panagkita manipud kadagiti katrabahuanna, dagiti naalas a drowing a nangrugi a nagparang iti locker-na, a naikapet iti hood ti luganna, a naikapet iti ridaw ti apartmentna.
  
  Ti surat a naawatna manipud iti serial killer, a nagyamananna kenkuana gapu iti amin a tulongna.
  
  Masapul nga agbabawi iti sabali pay a pammapatay a tinulonganna ken ni Thomas Caleb a nangaramid.
  
  Masapul nga agkiddaw iti pammakawan manipud kadagiti natay ken iti panagleddaang.
  
  
  DUAPULO KET TALLO
  
  
  
  WASHINGTON, DC, ken dagiti dadduma pay
  
  
  "Ad-adda a mangipalgak daytoy a banag ngem ni Britney," indardaras ni Ben ti sasaona, a nangtengngel iti ragsakna. "Kunana ditoy- "Bayat nga adda iti World Tree, ipalgak ni Volva ken ni Odin nga adu ti ammona a sekretona. Nga insakripisiona ti bagina ken Yggdrasil iti pananggun-odna iti pannakaammo. Nga isu ket nagayunar iti siam nga aldaw ken siam a rabii para iti isu met laeng a panggep. Ibagana kenkuana nga ammona no sadino ti nakalemmeng dagiti matana ken no kasano nga intedna ida a kasukat ti ad-adu pay a pannakaammo."
  
  "Maysa a Masirib," insingasing ni Dahl. "Imbaga ni Parnevik nga isu ket kanayon a maibilang a kasisiriban kadagiti amin a Dios."
  
  Nagmuregreg ni Drake, "Saan a pulos a nainsiriban nga ibagam dagiti sekretom iti maysa a babai."
  
  Intulid ni Ben dagiti matana kenkuana. "Nagayunar ni Odin iti World Tree iti siam nga aldaw ken siam a rabii nga addaan iti pika a nangtubtubngar iti sikiganna, kas ken Cristo iti krus. Kuna ni Heidi nga iti delirium-na, imbaga ni Odin kenkuana no sadino ti nakalemmengan dagiti kakaduana. Ket sadino ti nakailemmengan ti kalasagna? Ket nga agtalinaed koma sadiay ti pikana. Ket a kayatna nga iwarasna dagiti kakaduana - dagiti Pasetna - ket ikabilna ti bangkayna iti tanem."
  
  Nagngisiten ni Ben ken ni Drake, nakalawlawa dagiti matana. "Mabalin a diak pay nalpas ti panagbirokko iti legendary clitoris, gayyemko, ngem kompleto ti trabahok ditoy."
  
  Nalagip ngarud ni Ben ti ayanna ken ti babai a nakatakder iti abayna. Iniggamanna ti rangtay ti agongna. "Damn ken bullshit."
  
  Saan a nagkidem ni Dahl. "Agingga iti ammok - ken daytoy ket agaplikar laeng iti no ania ti inrigatko a dimngeg bayat ti lektura ni Parnevik - dagiti Volva, kas kadagiti Egipcio a faraon, ket kanayon a naitabon kadagiti kabaknangan a tanem, iti abayna ket adu ti napateg a banag. Kabalio, kariton, sagut manipud kadagiti adayo a daga."
  
  Kasla inlemmeng ni Hayden ti isem. "No lohikal a surotentayo ti intero nga estoriayo, Mr. Blake, patiek ngarud a dagiti makunkuna a panagdaliasat ni Heidi ket talaga a panangilawlawag no sadino ti nakaiwarasan amin a pedaso ni Odin... wenno nailemmeng."
  
  "Tawagannak... Ben. Wen, Ben. Ket wen, husto ti kunam. Sigurado."
  
  Tinulongan ni Drake ti gayyemna a rimmuar. "Saan a napateg itan. Nasarakan amin dagiti pedaso, malaksid kadagiti Valkyries ken..." nagsardeng.
  
  "Mata" kinuna ni Ben a nabara ti isemna. "No masarakantayo dagiti Mata, mapasardengtayo daytoy ket makaalatayo iti bargaining chips para ken ni Karin."
  
  Nagulimek da Drake, Dahl ken Hayden. Kinuna ni Drake kamaudiananna, "Masapul nga adda met sadiay ruar dagiti Valkyries, Blakey. Maammuam kadi no sadino ti nakasarakanda? Adda la ketdi daan a report ti diario wenno aniaman."
  
  "Nagpanunot ni Heidi iti sarsarita ni Ragnarok," pampanunoten pay laeng ni Ben, a nailumlom iti panagsirarakna. "Nasanay la ketdi ni Odin sakbay a natay idiay Ragnarok."
  
  Intung-ed ni Drake ti ulona sa pinagsina da Dahl ken Hayden. "Valkyries," kinunana kadakuada. "Malagipyo kadi ti naan-anay a kinakurang ti impormasion ket ngarud ti posible a kriminal nga aspeto? Adda kadi gundaway a makitimpuyog ti Interpol iti CIA ket ikkanna iti gundaway?"
  
  "Mapanak i-autorisar itan," kinuna ni Hayden. "Ket ituloyko ti imbestigasion nga inaramid dagiti IT specialist-tayo maibusor kadagiti Aleman. Kas iti dandani kuna ti nasam-it a bassit a gayyemmo - dagiti elektroniko a pagsurotan ti rumbeng nga iturongnatayo kadakuada."
  
  "Makapaay-ayo?" Immisem ni Drake kenkuana. "Ad-adu ngem dayta. Ilumlommo ti bagim iti panagretrato. Bokalista iti grupo. Maysa a family man, ket..." inkidemna, "wen... gayyemko."
  
  Nagsanud nga immasideg, kinunana, "Mabalinna nga alaen ti ladawanko iti aniaman nga oras," sa nagkatawa a nalag-an ket pimmanaw. Sinurot ni Drake, agpadpada a nariribuk ken makaay-ayo ti pannakaklaatna. Nagbiddut isuna maipapan kenkuana. Dios, narigrigat a basaen ngem ni Kennedy.
  
  Impannakkel ni Drake ti abilidadna nga agbasa kadagiti tattao. Naglusdoy kadi? Ti kadi tawen a panagserbina iti sibil ti namagbalin kenkuana a nalukneng?
  
  Nagsao ti timek iti lapayagna, a nangluksaw iti pusona. "Ania daytoy?" - sinaludsodko.
  
  Kennedy!
  
  "Tae!" Naglugan ket pinadasna nga ibalkot ti bassit a panagluksawna iti tangatang a kas ti gagangay a panagunnat dagiti sakana.
  
  Kasla libro ti binasa ti polis ti New York. "Nangngegko a saan pay a pulos a na-ambush ti SAS iti teritoria ti kabusor. Saanka ngata a pulos a paset daytoy a team, a?"
  
  "Ania ti ania?" sinaludsod ni Ben a di makapanunot, a sinungbatanna ti saludsodna.
  
  "Daytoy?" Nagsanud ni Kennedy ket tinapikna ti sikigan ti monitor, nga intudona ti bassit nga icon a nailemmeng iti nagbaetan dagiti nariribuk a simbolo iti manuskrito.
  
  Nagkullayaw ni Ben. "Dimo ammo." Kasla icon iti ladawan."
  
  Idi nagderetso ni Kennedy, nawaya ti buokna manipud kadagiti kurbata ket natnag iti rabaw dagiti abagana. Nagbuya ni Drake bayat ti panagdissoda agingga iti bassit a likudanna.
  
  "Wow. Dayta ti sobra a buok."
  
  "Mabalinmo nga aramiden, freak."
  
  Doble-click ni Ben ti image icon. Nagturong ti iskrin iti teksto, ti natured a paulona ti nakaawis iti matam. Odin ken ti Seer, nagpila bayat ti Ragnarok. Ket iti baba dayta adda sumagmamano a daan a linia ti mangilawlawag a teksto.
  
  Daytoy a ladawan, nga inpinta babaen ni Lorenzo Bacche idi 1795 ken nakumpiskar manipud iti pribado a koleksion ni John Dillinger idi 1934, ket mapapati a naibatay iti daan a ladawan ken mangipakita kadagiti kakadua ti dios dagiti Norse nga Odin a naurnos iti naisangsangayan nga urnos iti lugar a nakatayan ni Odin - ti mitiko a paggugubatan ti Ragnarok . Kitaen daytoy ti ay-ayatenna a Seer ket agsangsangit.
  
  Saan a nagsao, nagpigket manen ni Ben ket natungpal ti ladawan iti sanguananda.
  
  "Diosko!" Nagmuregreg ni Ben. "Nagsayaat a trabaho."
  
  Kinuna ni Kennedy, "Daytoy ket plano... no kasano nga urnosen dagiti pedaso."
  
  
  DUAPULO KET UPAT
  
  
  
  WASHINGTON, DC, ken dagiti dadduma pay
  
  
  "Agaramidtayo iti sumagmamano a kopia." Nag-snap ti kanayon nga agannad a ni Drake iti sumagmamano a napartak a ladawan babaen ti teleponona. Insuro ni Ben a kanayon a pagtalinaeden iti ima ti nasayaat, agtartrabaho a kamera, ket daytoy ket di ninamnama a pannakapukaw ti kuarta. "Ti laeng kasapulantayo ita ket dagiti Valkyries, dagiti Mata ken ti mapa ti Ragnarok." Kellaat a nagsardeng, a natukkol ti maysa a pedaso ti lagip.
  
  Sinaludsod ni Ben, "Ania?"
  
  "Saan a sigurado." Takki. Memoria. Mabalin nga adda nakitami iti napalabas a sumagmamano nga aldaw, ngem adu ti nakitami isu a diak maikipet."
  
  Kinuna ni Dahl, "Bueno, Drake. Nalabit husto ti imbagam. Nalabit adda bukodna a makapainteres a pribado a koleksion ti moderno a Dillinger."
  
  "Kitaem ditoy," intuloy ni Ben ti nagbasa. "Kunana ditoy a naisangsangayan daytoy a ladawan, maysa a kinapudno a saan a natungpal agingga idi rugrugi ti dekada 1960, kalpasanna nairaman dayta iti eksibision maipapan iti mitolohia dagiti Norse ken naipatulod iti ababa a panagpasiar iti lubong. Kalpasan daytoy, ken gapu iti bumasbassit nga interes, naiserra ti painting iti museum vault ken... bueno, nalipatan. Agingga ita nga aldaw".
  
  "Nasayaat a trabaho intugotmi ti maysa a polis." Pinadas ni Drake a pinapigsa ti panagraem ni Kennedy iti bagina, a dina pay masigurado no sadino ti ayan ti ulona kalpasan ti New York.
  
  Rinugian ni Kennedy nga igalut ti buokna iti likud, sa nagduadua. Kalpasan ti apagbiit, inkabilna dagiti imana kadagiti bulsana, a kasla padpadasenna a siloen ida. Tinapik ni Drake ti abagana. "Gapuna, kasanon a mapanka alaen daytoy a painting ket iyegmo ditoy. Mabalin nga adda sadiay a ditay makita iti retrato. Kitaenmi ken ni dati a buddy-ko a ni Dahl ti nalidem a paset ti panagkolekta iti arte. Yugyogen ti sumagmamano a kayo." Nagsardeng a nagngisiten. "Ad-adu pay a kayo."
  
  Nagsennaay ni Kennedy sakbay a pimmanaw.
  
  Nakipet dagiti mata ni Dahl a nangmatmat kenkuana. "Isu nga. Sadino ti rumbeng a pangrugiantayo?
  
  "Mangrugitayo kadagiti Valkyries," kinuna ni Drake. "Apaman nga ibaga ti mannakigayyem a munchkin-mi no sadino ken kaano a nasarakanda, mabalinmi a padasen a tuntonen ida."
  
  "Trabaho ti detektib?" sinaludsod ni Dahl. "Ngem pinapanawmo laengen ti kasayaatan a detektibmi."
  
  "Ita pay laeng kasapulanna ti pakasingaan iti pisikal, saan a mental. Medyo shabby isuna."
  
  nagsao ni Ben. "Nasayaat a pattapatta, Matt. Natakuatan dagiti Valkyries karaman iti dadduma pay a naindaklan a gameng iti tanem ti Viking seer, ni Volva, idi 1945 idiay Sweden."
  
  "Tanem ni Heidi?" Nag-chance ni Drake.
  
  "Masapul a kasta. Damn good way tapno mailemmeng ti maysa kadagiti pedaso. Kiddawem kadagiti katulongam nga itabonda kenka kalpasan ti ipapataymo."
  
  "Iyalismo daytoy nga artikulo iti sabali a kompiuter." Nagtugaw da Drake ken Dahl iti abay ti maysa ken maysa, a kasla makauma.
  
  Ammo ni Drake nga agtiktik pay laeng ti relo. Para ken ni Karin. Para ken ni Parnevik. Para kadagiti kabusorda ken para iti intero a lubong. Sipupungtot a nangdungpar iti makina, a limmasat kadagiti arkibo ti museo ken padpadasenna a maammuan no kaano a naungaw dagiti Valkyries iti imbentaryo.
  
  "Atapem kadi nga adda agtartrabaho manipud iti uneg?" Naawatan a dagus ni Dahl ti papananna.
  
  "Best guess ket ti kurang ti sueldona a security guard ti museo wenno naibalud a curator... kastoy. Inur-urayda koma agingga a posible a maipababa dagiti Valkyries iti vault ket kalpasanna siuulimek nga ipatulodda ida. Awan ti makaammo iti daytoy iti adu a tawen, no adda man."
  
  "Wenno panagtakaw," inkidem ni Dahl. "Jesus, tao, adda nasurok nga innem a pulo a tawentayo a mangpanunot iti daytoy." Sinagidna manen ti inkabilna manen a singsing ti kasar sipud idi simrekda iti Libraria. Nagsardeng ni Drake iti maysa a segundo. "Asawa a babai?"
  
  "Ket ubbing".
  
  "Mailiwka kadi kadakuada?"
  
  "Tunggal segundo".
  
  "Nasayaat. Siguro saankayo unay a kas iti jerk nga impagarupko."
  
  "Fuck you, Drake."
  
  "Ad-adu ti kas iti dayta. Awan ti makitak a panagtakaw. Ngem kitaenyo ditoy - napan nag-tour ti Valkyries idi 1991 kas paset ti kampania ti relasion publiko para iti Swedish Heritage Foundation. Idi 1992 awandan iti katalogo ti Museo.Ania ti ibaga dayta kadakayo?"
  
  Inkugtar ni Dahl dagiti bibigna. "Dayta ti maysa a nainaig iti panagpasiar ti nangikeddeng a mangtakaw kadakuada?"
  
  "Wenno... adda nangbuybuya kadakuada iti tour ti inkeddeng!"
  
  "Sige, ad-adda a posible dayta." Nagkidem ti ulo ni Dahl. "Sadino ngarud ti napanan ti panagpasiar?" Namin-uppat a tinapik dagiti ramayna ti iskrin. "Inglaterra." NEW YORK. Hawaii. Australia."
  
  "Talaga a dayta ti mangkissay iti dayta," siuulimek a kinuna ni Drake. "Takki".
  
  "Saan, agurayka," impukkaw ni Dahl. "Pudno daytoy." Naannayas koma ti panagkidnap ni Valkyrie, saan kadi? Nasayaat ti pannakaiplanona, nasayaat ti pannakaipatungpalna. Pagtuladan. Kasla latta ti pannakairaman iti krimen."
  
  "No nasirsiribka bassit,..."
  
  "Dumngegkayo!Idi rugrugi ti dekada 90, rinugian ti mafia ti Serbia a kinali dagiti kukona iti sirok ti tian ti Sweden. Nagdoble dagiti krimen a mainaig iti panagkikil iti kurang a sangapulo a tawen, ket adda itan pinulpullo nga organisado a gang nga agtigtignay iti intero a pagilian. Dadduma ti mangawag iti bagbagida a Bandidos. Ti dadduma, kas kadagiti Hells Angels, ket gang laeng dagiti biker."
  
  "Ibagbagam kadi nga adda Valkyries ti mafia ti Serbian?"
  
  "Saan. I'm saying nga plano da nga takawen dagitoy ket kalpasanna ilako da iti kuarta. Isuda laeng ti addaan kadagiti koneksion a mangguyod iti daytoy. Dagitoy a tattao aramidenda ti amin, saan laeng a panagkikil. Saan koma a labesda ti internasional a panagpuslit."
  
  "OK. Isu a kasanotayo a maammuan no siasino ti inlakoda kadagitoy?"
  
  Pinidut ni Dahl ti teleponona. "Saanmi nga aramiden dayta. Ngem di kumurang a tallo kadagiti senior ringleaders ti adda itan iti likudan dagiti rebar iti asideg ti Oslo." Immadayo tapno umawag.
  
  Inkuskusen ni Drake dagiti matana sa nagsanud. Kinitana ti relo ket nakigtot idi makitana a dandanin alas 6 ti bigat.Kaano ti naudi a pannaturogda? Kimmita iti aglawlaw idi agsubli ni Hayden.
  
  Kasla malmaldaangan ti napintas a katulongan a sekretario ti depensa. "Sorry kakabsat." Awan ti gasat kadagiti Aleman."
  
  Nagsapsaplit ti ulo ni Ben, agparang ti tension. "Awan ti asinoman?"
  
  "Saan pay. Talaga nga agladingitak."
  
  "Ngem kasano?Adda la ketdi daytoy a lalaki." Napno ti lua dagiti matana ket inturongna ken ni Drake. "Saan kadi a kasta?"
  
  "Yeah, buddy, husto dayta. Agtalekka kaniak, masarakantayo isuna." Inarakupna ti gayyemna iti arakup ti oso, a dagiti matana ket agpakpakaasi ken ni Hayden a mangaramid iti panagballigi. "Masapul nga agsardengtayo ken nasayaat ti pammigattayo," kinunana, a ti Yorkshire accent-na ket agsilsilnag.
  
  Nagkidem ni Hayden, a kumitkita kenkuana a kasla kabarbaro a nagsao iti Hapones.
  
  
  DUAPULO KET LIMA
  
  
  
  LAS VEGAS nga
  
  
  Buybuyaen ni Alicia Miles ti multi-billionaire a ni Colby Taylor bayat ti panagtugawna iti nalawa a kadsaaran ti maysa kadagiti adu nga apartment a kukuana, daytoy ket masarakan iti duapulo ket dua a kadsaaran iti ngatuen ti Las Vegas Boulevard. Interamente a sarming ti maysa a diding, a mangipaay iti nakaskasdaaw a buya dagiti ubbog ti Bellagio ken dagiti nabalitokan a silaw ti Eiffel Tower.
  
  Saan a napanunot ni Colby Taylor dayta. Isu ket nailumlom iti kaudian a nagun-odna, ti The Wolves of Odin, a binusbosna ti dua nga oras a siaannad a nangpirgis. Nagna nga immasideg kenkuana ni Alicia, saggaysa nga inukradna dagiti kawesna agingga a lamolamo, sa bimmaba iti uppat a sakana agingga a dagiti matana ket agpapada kadagiti matana, maysa a saka manipud iti daga.
  
  Ti bileg ken peggad ti dua a banag a nangtignay kenkuana. Ti bileg ni Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - ken ti peggad nga itden ti naimas a pannakabigbig a ti nobiona a ni Milo, dayta dakkel, nabileg a bruiser manipud Vegas, ket talaga nga ay-ayatenna.
  
  "Ag-break-ka kadi, boss?" sinaludsodna a di makaanges. "Bareback-ak. Awan ti ekstra a singir."
  
  Kinita ni Taylor iti ngato ken baba. "Alicia," kinunana a nangiruar iti sangapulo a doliar iti pitakana. "Ammokami a dua nga ad-adda a manglukat kenka no agbayadak." Inpigketna ti bill iti nagbaetan dagiti ngipenna sakbay a nagposision iti likudanna.
  
  Inngato ni Alicia ti ulona, dandani aglablabes, a dinayawna dagiti agkir-in a silaw ti Strip a naiyunnat iti sanguananna. "Dika agdardaras." No kabaelam."
  
  "Kasano ti mapaspasamak ken ni Parnevik?" Inragup ni Taylor ti saludsodna kas panagngaretnget.
  
  "Apaman a malpasmo," insungbat ni Alicia iti nadadael nga Inglesna. "Binesekto iti dua."
  
  "Ti impormasion ket bileg, Miles. Masapul nga ammotayo... ti ammoda. ... Maysa a pika. Amin dagiti dadduma. Iti agdama addatayo iti sango. Ngem dagiti Valkyries ken Mata ti... pudno a premio."
  
  Intuno ni Alicia dayta. Agburburek. Agngaretnget. Kaykayat. Dua a banag ti nagbiag - peggad ken kuarta. Addaan iti paglaingan ken kinapintas a mangala iti aniaman a kayatna, nga inaldaw nga ar-aramidenna nga awan ti maikadua a panangpanunot wenno panagbabawi. Panagsanay laeng dagiti aldawna iti SAS. Simple laeng nga homework dagiti misionna idiay Afghanistan ken Lebanon.
  
  Daytoy ti ay-ayamna, ti pamay-anna tapno makapagbiag iti bagina. Iti daytoy a gundaway ket makaparagsak kenni Colby Taylor ken ti buyotna, ngem dagiti Aleman ket di nagbayag ket mangitukon ti dakdakkel nga aldaw ti sueldo - ni Abel Frey ket nangibagi ti pudno a bileg, saan a ni Colby Taylor. Ilaokmo dayta iti makaulaw a peggad ti kaadda ti kanayon a managayat a ni Milo iti asideg, ket awan ti nakitana no di dagiti nakaskasdaaw a paputok iti horizon-na.
  
  Nagsiput iti aglawlaw ti Strip, a nabigbigna ti naan-anay a bileg kadagidiay agkir-in a silaw ken engrande a casino, ket ginundawayanna ti bassit a paglinglingayan a masapul nga itukon ni Colby Taylor, bayat amin a pampanunotenna ni Matt Drake ken ti babai a nakitana kenkuana.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagna iti kuarto ti sangaili ti apartment ket nasarakan ni Propesor Roland Parnevik a naigalut, nakaukrad, iti kama nga eksakto a kas iti panangpanawna kenkuana. Gapu ta sumsumged pay laeng ti pudot ni Taylor iti nagbaetan dagiti luppona ken panagmulagat dagiti pingpingna, nagikkis ken ni Geronimo! ket naglugan iti kutson, nagdisso iti abay ti lakay.
  
  Naglugan iti turodna ket pinigisna ti pirak a duct tape kadagiti bibigna. "Nangngegnakami, saan kadi, Propesor? Siempre inaramidmo dayta." Nagtalinaed ti panagkitana iti gurongna. "Adda pay kadi biag dita baba, lakay? Kasapulan ti tulong?"
  
  Nagkatawa a maniacally ket naglugan manipud iti kama. Dagiti mabutbuteng a mata ti propesor ti nangsurot kenkuana iti tunggal tignay a mabisin iti pannakabalin, a nangpukaw iti ego-na, a nangtignay kenkuana kadagiti ad-adda pay a naatap a pannakaiparangarang. Nagsala, nagturong, nagbalin a managbabain.
  
  Ngem iti kamaudiananna, nagtugaw iti barukong ti lakay, a nangpaanges iti nadagsen, ket inyulogna ti maysa a paris a gunting ti rosas.
  
  "Panawenen tapno putdem dagiti ramaymo," siraragsak a kinunana. "Maragsakanak iti pannakatutuokko a kas iti panangtagiragsakko iti sekso, pulgada por pulgada. Ket no napapaut dayta, nasaysayaat. Serioso buddy, addaak laeng ditoy para iti dara ken mayhem."
  
  "Ania... ania ti kayatmo... a maammuan?" Napuskol ti Swedish accent ni Parnevik gapu iti buteng.
  
  "Ibagam kaniak ti maipapan ken ni Matt Drake ken ti balangkantis a tumultulong kenkuana."
  
  "Ni Drake? Siak... diak maawatan... dimo kadi kayat - Odin?"
  
  "I don"t give a fuck maipapan amin daytoy a Norwegian crap. Addaak iti dayta gapu iti puro a frantic excitement ti amin." Dinardarasna a pinaltogan ti gunting ti rosas iti asideg ti murdong ti agongna.
  
  "Umm... ni Drake ket - SAS, nangngegko. Nairaman iti daytoy...aksidente."
  
  Narikna ni Alicia ti nagyelo nga allon a nangbuggo kenkuana. Siaannad a simmang-at iti bagi ni Parnevik, inkabilna ti agpada a tadem iti aglawlaw ti agongna sa nagpigket agingga a nagparang ti agtedted a dara.
  
  "Mariknak a kasla agtaktakderka, lakay."
  
  "Saan! Saan! Pangngaasiyo!" Ita, napuskol ken naballikug unay ti aksentona gapu iti panangpilit iti agongna isu a dandani dina mailasin dagiti sasao. Nagkidem. "Kasla dayta chef ti The Muppets ti unim." Blah blah bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Ti asawana-pinanawan. Pabasolen ti SAS!" - Nag-blurt ni Parnevik ket in-roll-na dagiti matana gapu iti buteng. "Adda kabsat a babai ti gayyemna a tumultulong kadakami! Ti babai ket ni Kennedy Moore, maysa nga opisial ti polisia manipud New York. Inruarna ti serial killer!"
  
  Nakapungtot nga ingaraw ni Alicia dagiti tademna. "Maymayat. Nasaysayaat nga amang, propesor. Ania pay?"
  
  "Isu... adda iti... um... Holiday. Awan ti napilit a piesta. Kitaem, ti serial killer-nangpapatay manen."
  
  "Dios, Prof, rugiannak nga i-on."
  
  "Maidawat. Maibagak a nasayaat a tao ni Drake!"
  
  Inruar ni Alicia dagiti rose cutters-na. "Bueno, sigurado a mapaspasaranna dayta. Ngem nasabatko isuna iti SRT, saan a sika. Ammok no ania ti mangparparigat iti dayta a bastardo."
  
  Adda ikkis ken pannakadungpar, ket kalpasanna, insukog ni Colby Taylor ti ulona iti ridaw. "Miles! Naawatko laengen ti tawag manipud iti kaalyadomi iti gobierno ti Sweden. Naammuanda no sadino ti ayan dagiti Valkyries. Masapul nga agdardarastayo. Itatta!"
  
  Innala ni Alicia dagiti rose cutters ket pinutedna ti murdong ti ramay ti lakay.
  
  Gapu laeng ta kabaelanna.
  
  Ket bayat nga agpukpukkaw ken agkurkuridemdem, insadagna ti bukotna ket indekketna iti jet injector, herringbone nga awanan dagum, a nangikabil iti bassit a sensor iti baba laeng ti kudilna.
  
  Plan B, napanunot ni Alicia, ti panagsanayna kas soldado ket up to par pay laeng.
  
  
  DUAPULO KET INNEM
  
  
  
  WASHINGTON, DC, ken dagiti dadduma pay
  
  
  Idi nagkiriring ti selpon ni Thorsten Dahl, napno ti ngiwat ni Drake iti blueberry muffin. Binugguanna dayta babaen ti presko a kape, a mangnamnama a dumdumngeg.
  
  "Wen, Ministro ti Estado." Kalpasan daytoy a sorpresa, nabannog ti nabati a saritaan iti biang ni Dahl, agsasaruno a "Makitak", sasao ken nadayaw a kinaulimek. Nagpatingga dayta iti "I won"t let you down, sir", a kasla medio makadidigra ken ni Drake.
  
  "Naimbag?" - sinaludsodko.
  
  "Masapul nga ikari ti gobiernok iti maysa kadagitoy a Serbian scumbag ti nababa a sentensia a pannakaibalud kasukat ti tulong, ngem adda pammatalgedmi." Maibaga ni Drake nga iti sirok ti konserbatibo nga ruar ni Dahl ket adda lalaki a kayatna ti naragsak.
  
  "Ket ania?"
  
  "Saan pay. Pagtitiponentayo ti amin." Kalpasan ti sumagmamano a kanito, naguyod ni Ben iti iskrin ti laptop, nagtugaw ni Hayden iti maysa a pulgada manipud iti sikona, ken ni Kennedy ket nakatakder a mangnamnama iti abay ni Drake, a nakababa pay laeng ti atiddog a buokna.
  
  Immanges ni Dahl. "Ti ababa a bersion ket ti lider ti Swedish Serbian mafia idi dekada noventa - maysa a lalaki nga agdama nga adda iti kustodiatayo - ket intedna ti Valkyries iti katupagna nga Americano kas tignay ti naimbag a nakem. Gapuna, nakaawat ni Davor Babic kadagiti Valkyries idi 1994. Idi 1999, nagikkat ni Davor kas lider ti Mafia ket inyawatna ti kontrol iti anakna a ni Blanca, a nagretiro iti lugar nga ay-ayatenna unay iti lubong-uray ti pagilianna."
  
  Nagsardeng ni Dahl iti apagbiit. "Hawaii".
  
  
  DUAPULO KET PITO
  
  
  
  Nueva York, E.U.A
  
  
  Tinaliaw ni Abel Frey manipud iti tawa ti apartmentna iti kangatuan a kadsaaran ti minilion a babassit nga anay nga agdardaras kadagiti bangketa iti baba. Nupay kasta, saan a kas kadagiti anay, awan ti panunot dagitoy a tattao, awan panggepda, ken awanan iti imahinasion a mangkita iti labes ti nakalkaldaang a panagbiagda. Insingasingna a ti termino nga "awan ulo a manok" ket pinartuat ti maysa a lalaki a nakatakder iti daytoy a mismo a kangato bayat ti panangsurbeyna iti nadismaya a cesspool nga isu ti sangatauan.
  
  Nabayagen nga inted ni Frey ti nawaya a panangtengngel kadagiti pantasiana. Naamiris ti ub-ubing nga amang a bersionna a ti pannakabaelna nga agaramid iti aniaman ti namagbalin iti amin a makauma. Masapul a mangpanunotka kadagiti baro, ad-adda a nadumaduma ken makalinglingay nga aktibidad.
  
  Gapuna ti arena ti laban. Gapuna ti negosio ti moda - idi damo ket maysa a wagas a mangtagikua kadagiti napintas a babbai, kalpasanna maysa a sango para iti internasional a singsing ti panagpuslit, ken ita maysa a wagas a mangilemmeng ti interesna iti Tanem dagiti Dios.
  
  Ti trabaho ti biagna.
  
  Awan pagkurangan ti kalasag, pudno nga obra ti arte, ket, malaksid iti na-enkripto a mapa a naikitikit iti nalukneng a rabawna, nabiit pay a natakuatanna ti nalimed a sentensia a naikitikit iti makinngato nga igidna. Ti paboritona nga arkeologo ket agtartrabaho a sipipinget iti dayta. Ket ti paboritona a sientista inkagumaanna nga ibuksilan ti sabali pay a nabiit pay a sorpresa - ti kalasag ket naaramid iti maysa a makausioso a material, saan nga ordinario a metal, no di ket maysa a banag nga ad-adda a substansial, ngem maigiddato iti dayta nakaskasdaaw a nalag-an. Agpada a naragsak ken nadismaya ni Frey idi natakuatanna nga ad-adu pay ti sekreto ni Odin ngem iti damo nga impagarupna.
  
  Ti pannakaupayna ket gapu iti kinakurang ti panawenna a mangadal kadagitoy. Nangruna ita ta paset daytoy international race. Anian a tarigagayanna a maisubli ti amin idiay La Veraine, ket bayat a dagiti di maitutop a socialite ket agragragsakda, isu ken ti napili a sumagmamano a dadduma ket analisarenda dagiti sekreto dagiti Dios.
  
  Nagngisiten ngarud iti awan tao a kuarto. Kanayon a masapul a mapakuyogan ti panaganalisar iti sumagmamano a napateg a kanito ti naulpit a panaginana. Mabalin nga ipit ti agassawa a lallaki a modelo iti tunggal maysa iti maysa nga arena, itukon kadakuada ti dalan a rummuar. Nasaysayaat pay, ipitmo ti sumagmamano kadagiti kautibona a maibusor iti maysa ken maysa. Kanayon a ti kinaignorante ken kinaawan namnamada ti nangiparang iti kasayaatan a pabuya.
  
  Agpingping ti email-na. Nagparang ti video iti iskrin, a pakakitaan ti baro a balasitang, ni Karin Blake, a nakatugaw iti pagiddaanna a nakadena.
  
  "Kamaudiananna". Kinita ni Frey iti umuna a gundaway. Ti babai a ni Blake ti nangmarka iti tunggal maysa kadagiti tallo a mersenaryo nga imbaonna a mangkidnap kenkuana, maysa ket medio narungsot. Isu ket nasirib unay, maysa a pudno a gameng, ken isu ket kalkalpas a naibalud iti bassit a pagbaludanna idiay La Vereina, nga agur-uray iti isasangpet ni Frey.
  
  Presko a karne para iti pagraragsakanna. Manipud iti dara ti inosente ti agnanayon a ragsakna. Ita, isun ti sanikuana. Naputed ti blonde a buokna, nasayaat ti bangsna, ken maysa a paris a nalawa a matana-nupay saan a masigurado ni Frey ti kolor gapu iti kalidad ti ladawan. Napintas a bagi - saan a nalukmeg a kas iti modelo; ad-adda a makagargari, nga awan duadua, makaawis iti natakneng a sekso.
  
  Sinagidna ti nadigit a rupana. "Agawidkanto iti mabiit, bassitko..."
  
  Iti dayta a kanito, naglukat ti ridaw ket simrek ti maysa a naulpit a ni Milo a nangiwagwag iti selponna iti maysa nga imana. "Isu," impukkawna. "Ni Alicia!" Adda maag nga isem iti idiotic a rupana.
  
  Inlemmeng ni Frey ti emosionna. "Ja? Halo?Wen, ibagam kaniak. Dayta maudi a piesa idiay New York, kukuak koma." Saanna a nagtalek uray sangkabassit iti Ingles a bitch.
  
  Dimngeg kenkuana, nga umis-isem bayat ti panangilawlawagna no sadino ti sumaruno a papananda, a nagkullayaw idi mangngegna nga adda dagiti Sueko ken dagiti kakaduada, ket kalpasanna dinan maitured ti agsilnag idi inkarina nga asidegen nga iggamanna nga agpada a taga-Canada dagiti bilang.
  
  Kalpasanna, mabalinna a desiperen daytoy karkarna a kitikit kadagiti pingir ti Kalasag ket kitaenna no ti dadduma a paset ket naaramid iti isu met laeng a manmano a material. Kalpasanna, addan tallo a pedaso ken bentaha.
  
  "At least you"re resourceful," kinunana iti telepono, a sipapasnek a nangmatmat ken ni Milo. "Segseggaak nga usaren daytoy a kinamanagpartuat inton agkitakami manen iti mabiiten." Nabayagen a naduyok ti maysa nga Ingles a rosas.
  
  Nagmulagat ni Frey iti uneg bayat ti panagsilnag dagiti mata ni Milo iti kapanunotanna a makikadua manen iti nobiana. Nagung-ungor pay laeng iti panunotna ti sungbat ni Alicia.
  
  Kas iti kayatmo, apo.
  
  
  DUAPULO KET WALO
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  th Idi Setiembre 12, nasipnget ti init iti tengnga ti aldaw iti rabaw ti Hawaii gapu iti nasipnget a tudo dagiti parachute ti Jellyfish, ti signature parachute ti militar ti US. Iti naisangsangayan nga operasion, simmanglad ti Delta Commandos a napalikmutan iti Swedish SGG ken British SAS - ken maysa a polis ti New York - iti adayo nga aplaya iti amianan a bangir ti isla.
  
  Nagtaray ni Drake iti aplaya, ti darat ti nangpalukneng iti panagdissona, inruarna ti parachute-na ket napardas a nagsubli tapno kitaenna ti panagrang-ay ni Kennedy. Nagdisso iti tengnga ti agassawa a lallaki a Delta, natnag iti maysa a turod, ngem di nagbayag timmakder.
  
  Ni Ben ket agtalinaed koma iti eroplano bayat nga agtultuloy ti panagsirarakna babaen ti tulong ni Hayden, a naibaon a kas "adviser" idiay US iti mision.
  
  Iti kapadasan ni Drake, dagiti mamalbalakad ket kadawyan a nasaysayaat ti pannakasanayda a bersion dagiti amoda-dagiti espia a nakakawes iti karnero, no ar-arigen.
  
  Nagtarayda iti igid ti baybay iti napudot nga init ti Hawaii, tallopulo a nasanay unay a soldado ti Special Forces, sakbay a nakadanonda iti naalumamay a bakras a nasalinong iti maysa a kayo dagiti kayo.
  
  Ditoy a pinasardeng ida ni Thorsten Dahl. "Ammom dagiti pagannurotan. Naulimek ken solido. Ti kalat ket maysa a siled a pagidulinan. Umabante!"
  
  Naaramid ti desision a mangsaplit iti mansion ti dati a lider ti mafia ti Serbia buyogen ti kangatuan a puersa. Nakaam-amak ti panawen a maibusor kadakuada - mabalin nga ammo met dagiti karibalda ti lokasion ti Valkyries ita, ken napateg ti pananggun-od iti nangatngato a dakulap iti daytoy a lumba.
  
  Ket bayat ti panagturayna, saan a naasi a tao ni Davor Babic.
  
  Simmang-atda iti bakras ket nagtarayda a bimmallasiw iti kalsada, a nagderetso iti personal a ruangan ni Babich. Uray ti pul-oy ti pul-oy dina sinagid ida. Naaramid ti panangraut, ket iti kurang a maysa a minuto dagiti natayag a ruangan a naaramid iti landok ket nagbalin a pedaso ti metal. Bimtakda iti ruangan ket nagwarasda iti intero a lugar. Naglemmeng ni Drake iti likudan ti napuskol a kayo ti palma, nga inadalna ti silulukat a karuotan nga agturong kadagiti nagdadakkel nga agdan a marmol. Iti tuktokda ti pagserkan ti mansion ni Babich. Iti agsumbangir a sikigan adda dagiti kapritso nga estatua ken gameng ti kultura ti Hawaii, uray ti maysa a Moai a figurine manipud Easter Island.
  
  Awan pay ti aktibidad.
  
  Makapatay ti panagtalekna iti bagina ti retirado a mafia a taga-Serbia.
  
  Ti lalaki a SAS, a kagudua ti nailemmeng ti rupana, naglusdoy iti abay ni Drake.
  
  "Kablaaw, lakay a gayyem. Napintas nga aldaw, saan kadi? Ay-ayatek no ti direkta a lawag ti init ti mangdungpar kadagiti lente. Ipatulod ni Wells ti naimbag a tarigagayna."
  
  "Sadino ti ayan dayta lakay a maag?" Saan nga inikkat ni Drake dagiti matana iti hardin.
  
  "Kunana a kontakennaka inton agangay. Maysa a banag maipapan kenka nga utangmo kenkuana ti sumagmamano a tiempo."
  
  "Narugit a lakay a bastardo."
  
  "Siasino ni May?" - sinaludsod ni Kennedy. Insukogna manen ti buokna ket nagsuot iti awan sukog nga uniporme ti buyot iti rabaw ti pantsuit. Adda dua a Glock-na.
  
  Ni Drake, kas iti gagangay, awan ti awitna nga armas, malaksid iti special purpose a kutsiliona.
  
  Kinuna ti baro a SAS guy, "Adda ditoy ni Lakay Drake Flame. Napatpateg pay, siasinoka?"
  
  "Umaykayo, kakabsat. Ipamaysam daytoy. Dandanin irugitayo ti maysa kadagiti kadakkelan a panangraut kadagiti sibilian iti pakasaritaan."
  
  "Sibil?" Nagkullayaw ni Kennedy. "No sibilian daytoy a lalaki, siak ngarud ti asno ni Claudia Schiffer."
  
  Addan iti agdan ti Delta Team. Rimmuar ni Drake iti naglemmeng iti kanito a nangrugida, ket nagtaray a bimmallasiw iti nalukneng a daga. Idi kagudua ti dalanna, nangrugin dagiti ikkis.
  
  Nagparang dagiti pigura iti tuktok ti agdan, a nagduduma ti panagkawkawesda kadagiti terno, boxer shorts, ken naputed a T-shirt.
  
  Innem nga ababa a paltog ti nagkiriring. Innem a bangkay ti natnag nga awan biagna iti agdan. Apagisu ti Delta Team. Naggapu itan dagiti naganat nga ikkis manipud iti sadinoman iti sango bayat a nakadanon ni Drake iti baba ti agdan ken nagkarayam iti kannawan, a sadiay ti kurbado a bato a barandilias ket nangipaay iti ad-adu bassit a kalub.
  
  Nagkiriring ti paltog, napigsa, kayatna a sawen a naggapu dayta kadagiti Serbio. Nagturong ni Drake tapno kitaenna manen ni Kennedy, sa nagdoble a simmang-at.
  
  Iti labes dagitoy, adda bassit a graba a mangiturong iti pagserkan ti mansion, nga adda iti nagbaetan ti dua a kagudua ti sukog-H a pasdek. Rimmuar dagiti armado a lallaki manipud kadagiti silulukat a ridaw ken manipud kadagiti mangsapsaplit kadagiti Pranses a ridaw iti agsumbangir ti pagserkan.
  
  Pinulpullo dagitoy.
  
  Maala dagitoy babaen ti sorpresa - ngem alisto nga aggrupo manen. Mabalin a saan unay a natangsit ngamin. Nakita ni Drake ti umay ket nagkamang iti nagbaetan ti karkarna a koleksion dagiti estatua. Isu ket nagtungpal a nangguyod kenni Kennedy babaen ti pedaso manipud iti Isla ti Paskua.
  
  Nangngeg ti maikadua kalpasanna a panagputok ti machine gun. Dagiti nakigtot a guardia nangikabilda kadagiti kurtina a lead iti amin a direksion. Natnag ni Drake iti tianna bayat a sumagmamano a bala ti nangdungpar iti estatua babaen ti panagdung-aw.
  
  Nagtaray dagiti guardia nga immasideg. Natangdanan dagitoy a piskel, nga ad-adda a napili gapu iti natangken a kinamaagda ngem iti intelektual a kinalaingda. Nagtarayda a diretso kadagiti naannad a linia ti apuy manipud kadagiti lallaki a Delta ket natnagda, a nagkurba iti nagbaetan dagiti ayus ti dara.
  
  Naburak ti sarming iti likudanda.
  
  Ad-adu pay a paltog ti nangngeg manipud kadagiti tawa ti mansion. Nakaawat ti di nagasat a soldado ti Delta iti bala iti tengngedna ket dagus a natnag a natay.
  
  Dua a guardia ti naitibkol kadagiti estatua, maysa kadakuada ti medio nasugatan. Siuulimek nga inguyod ni Drake ti tademna ket inur-urayna ti maysa kadakuada a magna iti aglawlaw ti estatua.
  
  Ti naudi a nakita ti nasugatan a Serb ket ti bukodna a dara nga agburburek bayat a putden ni Drake ti karabukobna. Pinaltogan ni Kennedy ti maikadua a Serbio, nakalibas, sa nag-dove para iti abbong bayat nga intag-ayna ti armasna.
  
  Nagkitik ti martilio nga awan ti kargana.
  
  Timmakder ni Kennedy. Nadiskarga man wenno saan ti igam, naipasango latta iti nakapungtot a kalabanna. Inyulog ti guardia ti mower, a pinaluknengna dagiti piskelna.
  
  Rimmuar ni Kennedy iti range, sa naglugan nga immasideg bayat a ti momentum-na ti nangpanaw kenkuana a naibutaktak. Ti napartak a sipa iti gurong ken siko iti likud ti tengngedna ti nangtukkol kenkuana iti daga. Nagtulid, kellaat nga adda iti imana ti tadem, ket nagdisso iti nalawa nga arko. Nagsubli ni Kennedy iti umdas laeng tapno ti makapapatay a murdong ket lumabas iti pingpingna sakbay nga inturongna dagiti nabannog a ramayna iti tubo ti angin.
  
  Nangngegna ti nalukneng a pannakaburak ti cartilage, nangngegna a mangrugin nga ag-choke.
  
  Timmaliaw. Nalpas isuna. Awan ti tarigagayna a mangbuya kenkuana a matay.
  
  Nagtakder ni Drake ket nagbuya. "Saan a madi".
  
  "Baka isardengmon ti panangbaby kaniak ita."
  
  "Saanko koma..." Kellaat a nagsardeng. Isu kadi?Inabbongna ti bainna iti natured a panagpasindayag. "Awan ti nasaysayaat ngem ti panangbuya iti babai nga addaan iti paltog."
  
  "Saan nga importante". Nagkullayaw ni Kennedy iti likudan ti totem pole, sabali pay a di lugar a tampok ti mansion, ket sinurbeyna ti eksena.
  
  "Agsina ti dalanmi," kinunana kenkuana. "Agbirokka iti pagipempenan. Agsubliakto."
  
  Nainkalintegan ti inaramidna a nangilemmeng iti panagduadua. "Siguradoka kadi?"
  
  "Hoy man, polisak ditoy, malagipmo? Maysaka a sibilian. Aramidem ti kas naibaga kenka."
  
  
  * * * .
  
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panaggaraw ni Kennedy iti kannawan, nga agturong iti likudan ti mansion, a sadiay ti satellite surveillance ket nangipakita iti helipad ken sumagmamano a nababa a pasdek. Naideployen sadiay ti SAS team ket rumbeng nga ag-infiltrate iti dayta a mismo a kanito.
  
  Nasarakanna ti panagkitana iti pigurana, kellaat a tinarigagayan ti utekna a ti kawes nga isuotna ket mangipakita iti asnona.
  
  Pinagkintayeg ti pannakakigtot. Nagtipon ti kinapakumbaba ken kinaawan ti sigurado a puersa iti ulona, a nakaigapuan ti alipugpog ti panagduadua iti bagina. Dua a tawen sipud idi pimmanaw ni Alison, nasurok a pito gasut nga aldaw a kinaawan ti kinatalged. Naisangsangayan a kauneg ti kanayon a panagbartek, a sarunuen ti pannakabangkarote, ket kalpasanna ti in-inut, in-inut unay a panagpangato iti normal a biag.
  
  Awan pay ketdi dagitoy. Awan ti sadinoman nga asideg.
  
  Ti kadi vulnerability talking-na?
  
  Plano b.
  
  Agtrabaho iti ima. Padasem nga isublin ti military focus-mo ken bay-am ti damn civilian stuff iti apagbiit. Innalana dagiti paltog manipud iti agpada a guardia sa nagkullayaw iti nagbaetan dagiti estatua agingga a nagtakder iti igid ti graba a driveway. Nakitana ti tallo a puntiria iti tallo a nagduduma a tawa ket nagsasaruno ti tallo a panagbettak.
  
  Dua nga ikkis ken maysa nga ikkis. Saan a madi. Idi nagsubli ti nabati nga ulo, a mangsapsapul iti ayanna, pinagbalin ni Drake a nalabaga nga ulep.
  
  Kalpasanna nagtaray, a nagparintumeng tapno agsardeng laeng iti ruar ti sango ti mansion, a ti ulona ti nangdungpar iti narangkis a bato. Tinaliawna manen ti Delta team, a nagdardaras a nangsabat kenkuana. Nagtung-ed iti liderda.
  
  "Babaen". Nagtung-ed ni Drake nga agturong iti ridaw, sa iti kannawan. "Kuarto ti pagipempenan."
  
  Simrekda, ni Drake ti maudi, a nangipit iti kurbada ti diding. Maysa a nalawa nga agdan a naaramid iti landok ti nagturong iti sanguanda agingga iti maikadua a tukad ti mansion.
  
  Bayat nga agkarkarayamda iti diding, ad-adu a Serbio ti nagparang iti balkonahe ti makinngato a kadsaaran a direkta iti ngatuenda. Iti apagdarikmat, nagbalin a nalaka a biktima ti Delta team.
  
  Gapu ta awanen ti papananna, nagparintumeng ni Drake ket pinaltoganna.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtaray ni Kennedy iti linia ti kayo a nagbeddengan ti makinruar a diding ti mansion ket nangrugi a naparpartak ti panaggaraw. Iti panagkidem ti matana, nakadanon iti likud ti balay sakbay a natinnag ti awan rupana a soldado ti SAS iti tianna iti sanguananna.
  
  Kasla koneho, nagtakder nga awan ti panaggarawna, a nahipnotisa iti bariles ti riple. Iti umuna a gundaway iti sumagmamano a bulan, amin a pampanunot ni Thomas Caleb ket pimmanaw kenkuana.
  
  "Takki!"
  
  "It"s okay," kinuna ti timek iti abay ti makannawan a lapayagna. Nariknana ti nalamiis a tadem iti milimetro laeng ti kaadayona kenkuana. "Tumatayab ni Drake daytoy."
  
  Ti komento ti nangikkat iti butengna. "Ti tumatayab ni Drake? Awankon!"
  
  Nagna ti lalaki iti sanguananna nga umis-isem. "Bueno ngarud, segun iti presidenteyo, saan a napateg ni Miss Moore.Kaykayatko nga iyam-ammok a naimbag ti bagik, ngem saan nga ita ti tiempo wenno lugar. Awagannak iti Wells."
  
  Nabigbig ni Kennedy ti nagan, ngem awanen ti ad-adu pay a imbagana bayat a ti dakkel a bunggoy dagiti soldado a Briton ket nagtungpal iti aglawlawna ken nangrugida a nangibati kadagiti marka. Ti likud ti sanikua ni Babich ket buklen ti nagdakkel a patio a naparabawan iti bato nga Indian, maysa a paglangoyan a kas kadakkel ti Olimpiada a napalikmutan kadagiti lounge chair ken puraw a cabana, ken sumagmamano a nalukmeg, naalas a pasdek a saan a maitunos iti dadduma pay a dekorasion. Iti abay ti kadakkelan a pasdek adda nagtimbukel a helipad a naikkan iti sibilian a helikopter.
  
  Kalpasan ti adu a tawen a pannagnana kadagiti kalsada ti New York, masapul a panunoten ni Kennedy no talaga a makagunggona ti krimen. Dagitoy a lallaki ken ni Caleb ti nangbayad iti dayta. Binayadan koma ni Chuck Walker no saan a nakita ni Kennedy a nangibulsa iti stack.
  
  Napno dagiti sun loungers. Sumagmamano a kagudua a lamolamo a lallaki ken babbai ti nagtakder itan iti aglawlaw gapu iti pannakakigtot, a nangpetpet kadagiti kawesda ken padpadasenda nga abbongan ti sobra a lasag. Napaliiw ni Kennedy a dadduma a natataengan a lallaki ti saan a makabael a mangtaming iti kudil ti hipopotamus, idinto ta kaaduan nga agtutubo a babbai ti makaaramid iti dayta babaen laeng ti dua nga ima ken panagturong iti kannigid.
  
  "Dagitoy a tattao... awagantayo ida a sangaili... saanda la ketdi a paset ti grupo dagiti Serbian," naulimek a kinuna ni Wells iti mikropono ti karabukob. "Alaem ida," intung-edna dagiti tallo a mangidadaulo. "Agturturong ti dadduma kadakayo iti seaward side dagitoy a pasdek."
  
  Bayat a nangrugin a nagsina ti grupo, sumagmamano a banag ti namimpinsan a napasamak. Nangrugin nga agturong dagiti tadem ti helikopter; dagiti uni dagiti makinana dagus a nanglemmes iti ikkis dagiti asideg. Kalpasanna, ti nauneg a panaggaraw, kas iti uni ti panaglukat ti ridaw ti roller shutter, ti immun-una ngem ti kellaat a panagngaretnget ti nabileg a kotse. Manipud iti likudan ti seaward side dagiti naalas a pasdek, nagparang ti puraw a strip ti metal - maysa nga Audi R8 nga agparpartak iti kapartakan.
  
  Idi makadanon iti patio, makapapatay a tonelada ti bala. Nadungparna dagiti naalipunget a soldado ti SAS, a nangibaon kadakuada nga agsaksaknap ken agtinnag iti tangatang. Sabali pay a kotse ti nagsardeng iti likudanna, iti daytoy a gundaway nangisit ken dakdakkel.
  
  Nangrugin a naparpartak ti panagtuyok dagiti tadem ti helikopter ken nangrugin nga agngaretnget dagiti makinana. Nagkintayeg ti intero a makina, nga agsagsagana a tumakder.
  
  Ni Kennedy, a naalipunget, ket makaimdeng laeng bayat nga agpukpukkaw ni Welles kadagiti bilin. Nagkidem bayat ti panangpaltog dagiti nabati a soldado ti SAS.
  
  Naglukat amin nga impierno iti hardin.
  
  Pinaltogan dagiti soldado ti napartak nga Audi R8, dagiti bala ti nangtubtubngar iti metal a bagina, nangtubtubngar iti kudil ti fender ken dagiti ridaw. Nagdardaras ti kotse nga agturong iti suli ti balay, a nagturong iti maudi a kanito tapno makaturong iti natadem.
  
  Nagputok ti graba manipud iti sirok dagiti gomana a kasla babassit a rocket.
  
  Naburak ti bala ti sarming ti lugan, a nangdadael iti dayta. Literal a natay ti kotse bayat ti panagtayabna, nagsardeng ti makinana idi nakaro ti pannakatinnag ti drayber iti likudan ti manibela.
  
  Nagtaray ni Kennedy nga immasideg, nga intag-ayna ti pistolana. "Saanka nga aggaraw!"
  
  Sakbay a nakadanon iti lugan, nabatad a ti drayber ti kakaisuna a pasaherona.
  
  Apan.
  
  Dua a pie ti kangato ti helikopter iti daga, nga in-inut nga agturong. Impukkaw ti soldado ti SAS, ngem awan ti aniaman a pudno a pungtot iti timekna. Ti maikadua a kotse, maysa a nangisit nga uppat ti ridawna a Cadillac, ket agdardaras itan iti nagdakkel a pool, a dagiti gomana ket mangipuruak kadagiti aglayus a dalluyon ti danum iti amin a direksion. Nasipnget dagiti tawa. Imposible a maikeddeng no siasino ti adda iti uneg.
  
  Nagrugi ti maikatlo a makina, nga agdama a di makita.
  
  Pinaltogan dagiti soldado ti Cadillac, a nangdadael kadagiti goma ken ti drayber babaen ti tallo a paltog. Nagdisso ti kotse ket nadungpar ti makinlikud a murdongna iti pool. Nagtaray ni Wells ken ti tallo pay a soldado nga immasideg kenkuana, nga agpukpukkaw. Pinagtalinaed ni Kennedy dagiti matana iti helikopter, ngem kas iti Caddy, saan a nalawag dagiti tawana.
  
  Inteoria ni Kennedy a daytoy ket paset amin ti sumagmamano a nalamuyot a plano ti panaglibas. Ngem sadino ti ayan ti pudno a ni Davor Babic?
  
  Nangrugin nga agpangato ti helikopter. Nabannog kamaudiananna ti SAS kadagiti pakdaar ket pinaputokanna ti makinlikud a rotor. Nangrugin nga agtuyok ti nakaam-amak a makina, ket kalpasanna adda lalaki a nagparintumeng iti sirokna nga addaan iti granada a nakasagana.
  
  Nadanon ni Wells ti Caddy. Dua a paltog ti naiputok. Nangngeg ni Kennedy babaen ti mikropono a nawaya pay laeng ni Babich. Ita dimteng ti maikatlo a kotse iti suli, ti makina ket agngarngaretnget a kasla maysa a Formula 1 racer, ngem maysa dayta a Bentley, dakkel ken natured, ti kaadda daytoy ket agpukpukkaw a mangikkat iti impierno iti dalanko!
  
  Naglugan ni Kennedy kadagiti kayo. Sumagmamano a soldado ti simmurot kenkuana. Nagturong ni Wells ket nagpaputok iti tallo a napartak a paltog a nagdisso a mismo kadagiti tawa iti sikigan.
  
  Sarming a di malabsan ti bala!
  
  "Asno daytoy!"
  
  Naisao dagiti sasao iti bassit a paset ti segundo a naladaw unay tapno maisalakan ti helikopter - nairuar ti granada - bimtak ti eksplosibo a kargana iti baba ti helikopter. Nagpirgis ti helikopter, a nangiwaras kadagiti pedaso ti metal iti sadinoman. Maysa a nabalitokan a pedaso ti naburak nga asero ti nagdisso a diretso iti pool, a nangikkat iti rinibu a galon a danum buyogen ti nakaro a puersa.
  
  Inur-uray ni Kennedy agingga a napardas ti nakaam-amak a Bentley a nanglabas kenkuana, sa nangkamat. Imbaga kenkuana ti napartak a pannakaibaba a maymaysa laeng ti gundaway a makatiliw iti agtatalaw a Serbio.
  
  Nakita daytoy ni Wells iti isu met laeng a tiempo ket timmakder a nagtignay. Naan-anay a nadadael ti R8, ngem saan pay a nadadael ti Caddy, dagiti pilidna ket maysa laeng a pulgada iti uneg ti danum kadagiti marmol nga agdan ti pool.
  
  Nagtaray da Wells ken dua a soldadona nga agturong ken ni Caddy. Nagluas ni Kennedy a nabara a mangkamat, a determinado a mangala. Iti dayta a kanito, nangngeg ti karkarna a panagsisilpo ti angin, a kasla limmabas ti alipugpog, ket kellaat a bimtak ti suli ti balay ni Babich.
  
  "Oh my God!"Natnag ni Wells iti pitak bayat a naburak uray ti kinatalnana. Nagtayab dagiti rugit iti amin a direksion, a nagtudo iti pool ken patio. Nag-reele ni Kennedy. Inturongna ti ulona kadagiti bakras.
  
  Maysa a nangisit a helikopter ti nagtaytayab sadiay, maysa a pigura ti agtaytayab manipud iti silulukat a ridawna.
  
  "Magustuam kadi?"
  
  Inngato ni Wells ti ulona. "Ni Alicia Miles? Ania ti ar-aramidem iti nagan ti amin a nasantuan?"
  
  "Mabalin pay ketdi a rip-aken dagiti babassit a bolam iti dayta a paltog, sika a lakay a fucker. Utangmo kaniak. Nagkatawa ni Alicia idi apagbiit a timmakder ti helikopter sakbay a nagsubli a nangkamat iti Bentley.
  
  Adda ditoy dagiti taga Canada.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtulid ni Drake nga immasideg sakbay la unay a nagbalin a Swiss cheese ti diding iti likudanna. Di kumurang a maysa a bala ti nagtayab iti kasta unay nga uray la nangngegna ti sonic whine-na. Inaramidna ti front flip tapno makastrek iti plataporma iti baba ti balkonahe a maigiddan iti kaaduan a kameng ti Delta team. Apaman a nakadanon, pinuntiriana ti ngato ket pinaltoganna.
  
  Kas ninamnama, medio nakapuy ti suelo ti balkonahe. Nagsardeng ti panagpaltog iti ngato ket nangrugi ti panagikkis.
  
  Inwagwag ti komander ti Delta ti imana iti kannigidna iti direksion ti storage facility. Napardas ti panagtarayda iti dua a napintas ti pannakaarkosna ngem awan tao a kuarto. Insenias ti komander nga agsardengda iti asideg ti maysa a namakdaar ti satellite surveillance-da nga addaan iti maysa a banag nga espesial bassit - maysa a nailemmeng a siled iti uneg ti daga.
  
  Naipuruak dagiti stun grenade iti uneg, a sinaruno dagiti soldado nga Americano nga agpukpukkaw a sililiday tapno manayonan ti epekto ti disorientation. Nupay kasta, dagus a nakirangetda iti ima-ima babaen ti kagudua a dosena a guardia a taga Serbia. Nagsennaay ni Drake sa simrek. Ti riribuk ken pannakariro ti nangpunno iti siled manipud ungto agingga iti ungto. Nagkidem ket nasarakan ti bagina a naipasango iti nagdakkel a guardia, a nagngisiten ken nagngaretnget sakbay a naglung-aw nga immasideg para iti arakup ti oso.
  
  Napardas a liniklikan ni Drake, kinabilna dagiti bato ken kinabilna ti solar plexus babaen ti natangken nga imana babaen ti pug-aw. Saan pay ketdi a nagkidem ti tao-animal.
  
  Kalpasanna nalagipna ti daan a pagsasao maipapan kadagiti laban iti bar - no ti kalabanmo ket mangala iti hit iti plexus a di ag-wincing, no kasta nasaysayaat no rugiam ti agtaray, man, ta addaka iti nauneg a tae...
  
  Nagsanud ni Drake, a siaannad nga aggargaraw iti di aggunay a kabusorna. Nagdakkel ti Serbian, addaan iti natamad a taba iti rabaw ti solido a piskel, ken ti mugingna nga umdas ti kadakkelna a mangburak kadagiti innem a pulgada a kongkreto a bloke. Siuulimek nga immasideg ti lalaki, a nakaukrad dagiti takiagna. Maysa a slip ket naduprak koma ni Drake agingga a matay, napis-it ken naduprak a kasla ubas. Napardas a simmina, nagpammarang iti kannawan, ket immasideg nga addaan iti tallo a napartak a jab.
  
  Mata. Lapayag. Karabukob.
  
  Agkakanaig amin dagitoy a tallo. Bayat nga inrikep ti Serbian dagiti matana gapu iti ut-ot, nangipatungpal ni Drake iti napeggad a dummy throw iti flying kick a nangpataud iti umdas a momentum a mangtukkol uray iti daytoy a brontosaurus manipud kadagiti nalawa a sakana.
  
  Natinnag ti lalaki iti suelo nga addaan iti uni a kasla agruprupsa a bantay. Natinnag dagiti painting manipud iti diding. Ti puersa a pinataudna manipud iti bukodna a panagluksaw nga agpaatras ti nangtukkol kenkuana a di makapuot bayat a nadungpar ti ulona ti kubierta.
  
  Ad-adda a nag-venture ni Drake iti siled. Dua a Delta guys ti napapatay, ngem amin a Serb ket na-neutralize. Naglukat ti maysa a paset ti makindaya a pader, ket kaaduan kadagiti Americano ti nagtakder iti aglawlaw ti paglukatan, ngem in-inut itan nga umatrasda, a mangilunod iti buteng.
  
  Nagdardaras ni Drake a nakikadua kadakuada, a dina mailadawan no ania ti mabalin a pakaigapuan ti panagbuteng ti soldado ti Delta. Ti umuna a nakitana ket dagiti bato nga agdan nga agpababa iti nasayaat ti pannakasilawna a siled iti uneg ti daga.
  
  Ti maikadua ket maysa a nangisit a Panther, nga in-inut nga agpangato kadagiti agdan, ti nalawa a ngiwatna ket mangipalgak iti agsasaruno a kasla labaha a ngipen.
  
  "Fuuuuck..." nagdrowing ti maysa kadagiti Amerikano. Saan nga ad-adda nga umanamong ni Drake.
  
  Nagsisilpo ti panther, nagdukot a mangdungpar. Nagsanud ni Drake bayat a naglugan ti animal iti tangatang, 100 a libra ti makapapatay a piskel iti pungtot. Nagdisso iti makinngato nga agdan ket inkagumaanna ti agbitin, bayat amin dayta ket pagtalinaedenna dagiti hipnotiko a berde a matana kadagiti umatras a soldado.
  
  "Kagurak nga aramiden daytoy," kinuna ti komander ti Delta a nangpuntiria babaen ti riplena.
  
  "Aguray!" Nakita ni Drake ti maysa a banag a nagkir-in iti lawag dagiti lampara. "Agurayka laengen. Dika aggunay."
  
  Immasideg ti panther. Iniggem ti Delta Team a nakaturong iti paltog bayat ti panaglabasna iti nagbaetanda, ket siuumsi a nagngaretnget kadagiti di makabael a guardia ti Serbia bayat ti ipapanawda iti siled.
  
  "Ania ti- ?" maysa kadagiti Americano ti nagkullayaw ken ni Drake.
  
  "Saanmo a nakita? Nakasuot iti kuwintas a naarkosan iti diamante. Ipagarupko a ti kasta a pusa, nga agnanaed iti kastoy a balay, ket nasanay a mangraut laeng no mangngegna ti timek ti akinkukua."
  
  "Nasayaat nga awag. Diak koma kayat a patayen ti animal a kas iti dayta." Inwagwag ti komander ti Delta kadagiti Serb. "Agmalmalem koma a makipagragragsak kadagitoy a bastardo."
  
  Rinugianda ti nagna iti agdan, a nangibati iti dua a lallaki nga agbantay. Ni Drake ti maikatlo a nakadanon iti suelo ti vault, ket ti nakitana ti nangyugyugyog iti ulona gapu iti pannakasdaawna.
  
  "Kasano ti kinakillo dagitoy nauyong a bastardo?"
  
  Napno ti siled kadagiti mabalinna laeng nga iladawan a kas "tropeo". Dagiti banag nga imbilang ni Davor Babic a napateg gapu ta - kadagiti panagbalbaliwna - napateg dagitoy kadagiti dadduma a tattao.Adda dagiti kabinet iti sadinoman, dadakkel ken babassit, a naiparna a naurnos.
  
  Ti tulang ti panga ti Tyrannosaurus rex. Ti kitikit iti abayna ket mabasa a 'Manipud iti Edgar Fillion Collection - Lifetime Award'.Mainayon pay, maysa a mangipalgak a retrato ti nalatak nga aktres nga addaan iti kitikit a 'Kayatna ti agbiag'.Iti abay daytoy, nakaam-amak a nakatakder iti bronse a pedestal ket maysa a mummy ima a nailasin a kas "District Attorney No. 3".
  
  Ken adu pay. Bayat a magmagna ni Drake kadagiti display case, nga ikagkagumaanna a sanguen ti nakaro a pannakaawisna ken agkonsentrar, kamaudiananna nadlawna dagiti karkarna a banag a sapsapulen da.
  
  Valkyries: Maysa a paris a kasla niebe nga estatua a naikabil iti napuskol a nagtimbukel a bloke. Agpada nga agarup lima a pie ti katayag dagiti eskultura, ngem ti nakaskasdaaw a detalye kadagita ti nangikkat iti anges ni Drake. Dua a busty women, lamolamo ken kasla nabileg nga Amazon idi un-unana, agpada a nakaukrad dagiti sakada, a kasla nakatugawda a nakasakay iti maysa a banag. Nalabit a napayak a kabalio, napanunot ni Drake. Tinarigagayan ni Ben nga ad-adu pay ti maammuanna, ngem nalagipna nga us-usaren ida dagiti Valkyries nga agtayab manipud iti gubat agingga iti sabali. Nadlawna dagiti masel a saka, klasiko a langa ti rupa ken makariribuk a kallugong nga addaan sara.
  
  "Wow!" - impukkaw ti lalaki manipud Delta. "Sapay koma ta adda innem a pakete daytoy."
  
  Ad-adda pay a makaibaga, agpada a itudo dagiti Valkyry nga agpangato iti banag a di ammo babaen kadagiti makannigid nga imada. Intudona, kas pampanunoten itan ni Drake, a diretso iti Tanem dagiti Dios.
  
  No la koma masarakanda ni Ragnarok.
  
  Iti dayta a kanito, pinadas ti maysa kadagiti soldado ti mangala iti maysa a banag manipud iti display case. Nagkiriring ti napigsa a kampana ket narba ti asero a ruangan iti baba dagiti agdan, a nanglapped iti pagruaranda.
  
  Dagus a nagun-od dagiti Amerikano dagiti gas mask. Nagkidem ni Drake. "Saan nga agdanag. Adda mangibaga kaniak a ni Babich ti klase ti bastardo a kaykayatna a matiliw a sibibiag ken agsipa ti mannanakaw."
  
  Kinita ti komander ti Delta dagiti agtayyek pay laeng a bara. "Puyotem dagitoy a sarukod."
  
  
  * * * .
  
  
  Masmasdaaw a kimmita ni Kennedy kalpasan ti helikopter ken ti umatras a Bentley. Kasla mariro met ni Wells a mangmatmatmat iti langit.
  
  "Bitch," nangngeg ni Kennedy ti panagangesna. "Nasayaat ti panangsanayko kenkuana. Kasano a maituredna ti agbalin a traidor?"
  
  "Good thing she"s gone," sinigurado ni Kennedy a naigalut pay laeng ti buokna manipud amin dayta a panagluksawna ket timmaliaw iti adayo idi nadlawna ti agassawa a lallaki ti SAS a nangpadakkel kenkuana. "Nangato ti dagana. Ita, no natiliw da Drake ken Delta Team ti Valkyries, mabalinmi ti aglemmeng bayat nga okupado ni Alicia ken ni Babich."
  
  Kasla napigis ni Wells iti nagbaetan ti dua a napateg a pagpilian, ngem awan ti imbagana bayat ti panagtarayda iti aglawlaw ti balay nga agturong iti kangrunaan a pagserkan. Nakitada ti panagturong ti helikopter tapno maidungparna ti Bentley. Nagkiriring dagiti paltog ket nagdisso iti agtataray a kotse. Kalpasanna, kellaat a nagpreno ti lugan ket nagsardeng iti ulep ti graba.
  
  Maysa a banag ti naipit iti tawa.
  
  Nagdisso ti helikopter manipud langit, ti operatorna ket addaan iti dandani karkarna a rikna, bayat nga ag-whizz ti RPG iti ngato. Apaman a nakagteng ti sled-na iti daga, nagbukbok dagiti mersenaryo a taga Canada manipud kadagiti ridaw. Bimtak ti shootout.
  
  Impagarup ni Kennedy a nakitana ni Alicia Miles, maysa a nalukneng a pigura a nakasuot iti nairut a kabal ti bagi, a nagluksaw iti panaglalaban a kas iti proverbial a leon. Maysa nga animal a naibangon para iti gubat, a napukaw iti kinaranggas ken pungtot amin dayta. Iti laksid ti bagina, narikna ni Kennedy a nalamiis ti darana.
  
  Daytoy kadi ti buteng a nariknana?
  
  Sakbay a mapanunotna dayta, natnag ti naingpis a pigura manipud iti kasungani a sikigan ti helikopter. Maysa a pigura a nabigbigna iti apagdarikmat.
  
  Ni Propesor Parnevik!
  
  Nagkullayaw nga immasideg, nga agduadua idi damo, ngem kalpasanna buyogen ti napabaro a determinasion, ket kamaudiananna naggaraw bayat a dagiti bala ti naggaraw iti angin iti ngatuen ti ulona, ti maysa ket lumabas iti uneg ti maysa nga ima a kalawa ti kalasag.
  
  Kamaudiananna nakaasideg ni Parnevik nga umdas para iti SAS ken Kennedy a mangguyod kenkuana iti natalged, a saan nga ammo dagiti taga Canada, naan-anay a nakipasetda iti gubat
  
  "Husto dayta," kinuna ni Wells a nangitudo iti balay. "Ileppastayo daytoy."
  
  
  * * * .
  
  
  Timmulong ni Drake a nangguyod kadagiti Valkyries nga agpasango bayat a ti agassawa a lallaki ket nangikapet iti bassit nga eksplosibo iti rehas. Nagturongda iti akikid a dalan iti nagbaetan dagiti nakabutbuteng nga eksibit, nga ikagkagumaanda ti saan unay a kumita. Maysa kadagiti Delta guys ti nagsubli manipud iti spooky check sumagmamano a minuto ti napalabas ket impadamagna ti nangisit a lungon a nakatugaw iti likudan ti siled.
  
  Nagpaut iti naan-anay a sangapulo a segundo ti atmospera ti panangsegsegga. Kasapulan ti lohika ti soldado tapno mapasardeng daytoy. Ti basbassit ti ammom...
  
  Saanen a lohika ni Drake daytoy. Ngem seryoso a dina kayat a maammuan. Nagkidem pay ketdi, kas iti gagangay a sibilian, idi mapuyotan dagiti baras.
  
  Nangngeg ti panagpaltog manipud iti kuarto iti ngato. Nagdisso dagiti Delta Guards iti agdan, a natay kadagiti nadara nga abut. Iti simmaganad a segundo, nagparang ti sangadosena a lallaki nga addaan iti machine gun iti tuktok ti agdan.
  
  Na-outflank ken outgunned, naabbungotan manipud iti nangatngato a vantage point, napaay ti Delta Team ket nalaka itan a nalaka a maapektaran. In-inut a nagturong ni Drake iti aparador ken ti relatibo a kinatalgedna, nga ikagkagumaanna a saan a panunoten ti kinamaag ti pannakatiliw iti kasta, ken no kasano a saan koma a napasamak daytoy iti SAS, ken agtalek iti gasat a dagitoy baro a kabusor ket saan maag nga umdas a mangpaltog kadagiti Valkyries.
  
  Adda sumagmamano a kanito ti di agsarday a tension, a napadasan iti makalapped a kinaulimek, agingga a bimmaba ti maysa a pigura kadagiti agdan. Maysa a pigura a nakabado iti puraw ken nakasuot iti puraw a maskara.
  
  Nabigbig a dagus ni Drake. Ti isu met laeng a lalaki a nangabak iti Shield iti York cat walk. Ti lalaki a nakitana idiay Apsall.
  
  "Am-ammoka," inangesna iti bagina, sa pimmigsa. "Adda ditoy dagiti damn Aleman."
  
  Nangala ti lalaki iti .45 caliber pistol sa inwagwagna iti aglawlaw. "Itinnagmo ti armasmo. Aminkayo. Itatta!"
  
  Natangsit a timek. Maysa a timek a kukua dagiti nalannas nga ima, ti makinkukua iti dayta ket addaan iti pudno a pannakabalin, ti kita a naisurat iti papel ken maited kadagiti miembro laeng a club. Ti kita ti tao nga awan ti ideyana no ania ti pudno a nailubongan a trabaho ken kinabannog. Nalabit maysa a bankero, nayanak iti industria ti banko, wenno politiko, anak dagiti politiko.
  
  Natibker ti panangtengngel dagiti lallaki a taga Delta kadagiti armasda. Awan ti nagsao iti uray maysa a sao. Makapangpangta ti komprontasion.
  
  nagikkis manen ti lalaki, ti pannakapadakkelna dina impalubos a makaammo iti peggad.
  
  "Tulengka kadi? kinunak ita!"
  
  Kinuna ti timek ti Texan iti makaguyod a timek: "Saan a mapasamak, bastard."
  
  "Ngem... ngem..." nagsardeng ti lalaki gapu iti pannakasdaawna, sa kellaat a pinigisna ti maskarana."Aramidem!"
  
  Dandani narba ni Drake. Am-ammoka!Abel Frey, Aleman a disenio ti uso. Nabugguan ti shock iti rabaw ni Drake a kasla makasabidong nga allon. Imposible dayta. Kasla makitak da Taylor ken Miley sadiay ngato, nga agkikinnita maipapan iti panangala iti lubong.
  
  Sinabat ni Frey ti panagkita ni Drake. "Ket sika, Matt Drake!" nagpigerger ti imana nga addaan iti pistola. "Dandani amin ti nagastosmo kaniak!Alaek kenka. Aramidekto dayta! Ket isu ti agbayad. Ay, anian nga agbayad!"
  
  
  Sakbay a nabigbigna, intudo ni Frey ti paltog iti nagbaetan dagiti mata ni Drake sa pinaputokanna.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtaray ni Kennedy iti siled ket nakitana dagiti lallaki ti SAS a nagruknoy, nga umaw-awag iti panagulimek. Nakitana iti sanguananna ti maysa a grupo dagiti nakamaskara a lallaki, a nakasuot iti body armor, a mangiturturong kadagiti armasda iti maipagarupna laeng a nalimed a vault ni Davor Babic.
  
  Imbag laengen ta saan ida a nadlaw dagiti lallaki.
  
  Timmaliaw manen ni Wells ket inngiwatna, "Siasino?"
  
  Nariribuk ti rupa ni Kennedy. Mangngegna ti maysa nga ag-ranting, makitana ti side profile-na, .45 intuloyna nga inwagwag dagiti takiagna a torpe. Idi nangngegna nga impukkawna ti nagan ni Matt Drake, ammona, ken ammo ni Wells, ket kalpasan ti sumagmamano a segundo, pinaltoganda.
  
  Bayat ti innem a pulo a segundo ti simmaruno a panaglalaban, nakita ni Kennedy amin dayta iti in-inut a panaggaraw. Ti lalaki a nakapuraw ket paltogan ti .45-na, ti paltogna ket simmangpet kalpasan ti maysa a paset ti segundo ken guyodenna ti murdong ti amerikanana bayat a lumasat dayta iti nakabitin a material. Nakigtot ti rupana idi agsubli. Ti nalukmeg ken nalukmeg a kinaluknengda.
  
  Nadadael a tao.
  
  Kalpasanna, nakamaskara a lallaki nga agpusipos ken agpalpaltog. Isubli dagiti soldado ti SAS dagiti nasayaat ti pannakaisaadna a danog buyogen ti kinaeksakto ken kinatalinaay. Ad-adu nga apuy ti aggapu iti vault. Dagiti timek dagiti Amerikano. Dagiti timek nga Aleman. Dagiti timek iti Ingles.
  
  Nabannog a riribuk, nga umasping kadagiti daniw nga intonasion ni Taylor Swift, a nalaokan iti kadaanan a bato ti Metallica. Isu ket nadungparna ti di kumurang a dua nga Aleman - dagiti dadduma ket natnag. Nagpukkaw ti lalaki a nakapuraw ket inwagaywayna dagiti takiagna, ket pinilitna ti team-na a sidadarasudos nga umatras. Nakita ni Kennedy ida a nangabbong kenkuana ken natay iti proseso, a matnag a kasla panagrunot manipud iti sugat, ngem nagbiag ti sugat. Kamaudiananna nagtalaw iti maysa a siled iti likudan ket uppat laeng kadagiti tattaona ti nabati a sibibiag.
  
  Nagdardaras ni Kennedy a bimmaba iti hall gapu iti kinadesperado nga addaan iti karkarna a lump iti karabukobna ken ice pick iti pusona, a dina pay ketdi napupuotan no kasano ti pannakadanagna agingga a nakitana a sibibiag ni Drake ket nariknana ti nalamiis nga ayus ti ragsak a nangbuggo kenkuana.
  
  
  * * * .
  
  
  Timmakder ni Drake manipud iti suelo, a nagyaman ta kasla nalawag ti panggep ni Abel Frey a kas iti pannakaawatna iti kinapudno. Ti umuna a nakitana ket ti panagtaray ni Kennedy iti agdan, ti maikadua ket ti rupana bayat ti panagtarayna nga immasideg kenkuana.
  
  "Agyamanak iti Dios okayka!" - impukkawna ket inarakupna sakbay a nalagipna ti panagteppelna.
  
  Nagtungtung-ed ni Drake kadagiti makaammo a mata ni Wells sakbay nga inrikepna ti bukodna. Inarakupna iti apagbiit, nariknana ti narapis a bagina, ti nabileg a pigurana, ti nalaka a madadael a pusona nga agpitik iti abay ti bagina. Naipigket ti ulona iti tengngedna, ti rikna ket nakaskasdaaw nga umdas a mangkigtot kadagiti synapses-na.
  
  "Hoy, nasayaat ti kasasaadko. Sika?"
  
  Nagguyod nga umis-isem.
  
  Nagna ni Wells nga immasideg kadakuada ket inlemmengna ti nasikap nga isemna iti maysa a minuto. "Ni Drake. Karkarna a lugar a pagkitaan manen, lakay a chap, saan a ti corner pub iti Earl"s Court ti pampanunotek. Masapul nga adda ibagak kenka, Matt. Adda maipapan ken Mai."
  
  Dagus a naisubli ni Drake. Kinuna ni Wells ti maudi unay a ninamnamana. Kalpasan ti maysa a segundo nadlawna ti agkupas nga isem ni Kennedy ket inguyodna ti bagina. "Valkyries," intudona. "Umayka bayat nga adda gundawaytayo."
  
  Ngem ti komander ti Delta ket sigud nga organisarenna daytoy ken awagan ida. "Saan nga England daytoy, guys. Umakartayo. Dandani amin a kabaelak a Hawaii ti kinnanko iti daytoy a bakasion."
  
  
  DUAPULO A SIAM
  
  
  
  ESPASYON TI Angin
  
  
  Nakita da Drake, Kennedy ken ti dadduma pay a kameng ti assault team kada Ben ken Hayden sumagmamano nga oras kalpasanna iti maysa a base militar iti asideg ti Honolulu.
  
  Bayat ti panaglabas ti panawen. Naputed ti burokratikon a red tape. Nalannas dagiti natikag a kalsada. Nagsusupiat dagiti gobierno, sa nagsulisog, ket kalpasanna kamaudiananna nangrugida nga agsasarita. Napalag-an dagiti burukrata nga umalsa iti napolitikaan a katupag ti gatas ken diro.
  
  Ket umas-asideg ti panungpalan ti lubong.
  
  Nagsarita, madanagan ken pattapatta dagiti pudno nga agay-ayam, ken maturogda kadagiti nakapuy ti air-conditionna a pasdek iti asideg ti Pearl Harbor. Dagus nga impagarup ni Drake a ti nainpanunotan a panangkablaaw ni Ben ket kayatna a sawen a bassit laeng ti panagrang-ayda nga ireport iti panagbirokda iti sumaruno a pedaso ni Odin - Dagiti matana. Inlemmeng ni Drake ti pannakaklaatna; pudno a patienna a ti kapadasan ken motibo ni Ben ti nangrisut amin a pagilasinan ita.
  
  Tinulongan ni Hayden, ti nasaririt nga Assistant Secretary of Defense, ngem bassit laeng ti rimmang-ayda.
  
  Ti laeng namnamada ket nasaysayaat bassit ti ar-aramiden dagiti dadduma pay nga apokaliptiko a nakipaset -dagiti taga Canada ken Aleman.
  
  Naiturong ti atension ni Ben idi damo gapu iti paltiing ni Drake.
  
  "Abel Frey?Aleman nga utek? Mapukawka, asshole."
  
  "Serioso, buddy. Agulbodak kadi kenka?"
  
  "Dimo adawen ni Whitesnake iti sanguanak, Matt. Ammom, adda parikut ti bandami a mangipabuya iti musikada, ken saan a nakakatkatawa. Diak la mamati... Abel Frey?"
  
  Nagsennaay ni Drake. "Bueno, mangrugiak manen. WEN. Abel Frey."
  
  Sinuportaran ni Kennedy isuna. "Nakitak ket kayatko pay laeng nga ibaga ken ni Drake nga isardengnan ti agsao iti kinaaleng-aleng. Recluse daytoy a lalaki. Naisaad idiay Aleman nga Alpes - "Kastilio ti Partido". Dagiti Supermodel. Kuarta. Biag ti maysa a Superstar."
  
  "Arak, babbai ken kanta," kinuna ni Drake.
  
  "Isardengmo!", kinuna ni Ben. "Iti maysa a pamay-an," inmennamenna, "isu ti perpekto nga akkub."
  
  "Nalaka laeng a maallilaw dagiti ignorante no nalatakka," immanamong ni Drake. "Mabalinmo ti agpili iti papanam-sadinoman ti kayatmo a papanan. Nalaka koma ti panagpuslit kadagitoy a tattao. Birokem laeng ti kadaanan nga artifact-mo, piliem ti diplomatic briefcase-mo ket..."
  
  "...Iserrek daytoy." Naannayas ti panagleppas ni Kennedy ket inturongna dagiti agkatawa a matana ken ni Ben.
  
  "Masapul nga aramidenyo a dua..." inung-ungtanna. "...Rumbeng a makaalakayo a dua iti fucking room."
  
  Iti dayta a kanito immasideg ni Wells. "Daytoy a banag ken ni Abel Frey... naikeddeng a mailimed iti agdama. Buyaen ken aguray. Mangipasdekkami iti buyot iti aglawlaw ti kastiliona, ngem ikkanmi iti wayawaya no bilang adda masursurona a dimi masursuro."
  
  "Iti umuna a panangkita, kasla nainkalintegan daytoy," inrugi ni Drake, "ngem..."
  
  "Ngem adda adingko," insileng ni Ben. Inngato ni Hayden ti imana tapno agkalma. "Husto ti kunada, Ben. Natalged ni Karin... iti agdama. Saan a ti lubong."
  
  Inkidem ni Drake dagiti matana ngem iniggamanna ti dilana. Awan ti maragpatmo babaen ti panagprotesta. Agserbi laeng dayta a mangsinga iti gayyemna nga ad-adda pay. Naminsan manen a marigatan a mangtarus ken ni Hayden. Ti kadi baro a nasarakan a kinasinikona ti mangmangan kenkuana? Napardas kadi ti panagpanunotna para ken ni Ben, wenno nainsiriban ti panagpanunotna para iti gobiernona?
  
  Uray kaskasano, isu met laeng ti sungbat. Aguray.
  
  Binalbaliwan ni Drake ti suheto. Dinukkolna ti sabali pay iti asideg ti puso ni Ben. "Kasano ti kasasaad da nanang ken tatangmo?" - sinaludsodna a siaannad. "Nagdagusda pay kadi?"
  
  Nagsennaay ni Ben a nasakit. "Saan, buddy. Iti naudi nga awag dinakamatda, ngem imbagak kenkuana a nakasarak iti maikadua a trabaho. Makatulong dayta, Matt, ngem saan nga agbayag."
  
  "Ammok". Kinita ni Drake da Wells ken Hayden. "Kas lider ditoy, rumbeng a tumulongkayo a dua." Kalpasanna, dina inuray ti sungbat, kinunana: "Ania a damag maipapan ken ni Heidi ken dagiti Mata ni Odin?"
  
  Nagkidem ni Ben gapu iti pannakarurodna. "Adu," inreklamona. "Adda dagiti pirsay iti sadinoman. Ditoy - dumngeg iti daytoy: tapno uminum manipud iti Bubon ti Mimir - ti Ubbog ti Sirib idiay Valhalla - masapul nga agaramid ti tunggal maysa iti napateg a panagsakripisio. Maysa ti nangisakripisio kadagiti matana, a mangisimbolo iti kinatulokna a manggun-od iti pannakaammo maipapan kadagiti pasamak agpadpada iti agdama ken masanguanan. Gapu ta nakainum, nakitana a nasaksakbay ti amin a pannubok a pakaseknan dagiti tattao ken Dios iti intero nga agnanayon. Inawat ni Mimir dagiti Mata ni Odin, ket agiddada sadiay sipud idin, maysa a simbolo nga uray ti Dios masapul a bayadanna ti maysa a panangsiput iti nangatngato a sirib."
  
  "Sige," inkidem ni Drake. "Standard a historikal a bambanag, a?"
  
  "Kusto. Ngem eksakto a kasta ti kasasaadna. Ti Poetic Edda, ti Saga ni Flenrich, ket sabali pay nga impatarusko a kas "Dagiti Adu a Dalan ni Heidi." Ilawlawagda ti napasamak, ngem dida ibaga kadatayo no sadino ti ayan dagiti Mata ita."
  
  "Idiay Valhalla," nagngirsi ni Kennedy.
  
  "Norwegian a sao dayta para iti Langit."
  
  "No kasta, awanton ti gundawayko a pulos a makasarak kadakuada."
  
  Napanunot ni Drake dayta. "Ket awanen ti sabali? Jesus, buddy, daytoy ti maudi a piesa!"
  
  "Sinurotko ti panagdaliasat ni Heidi-dagiti panagdaliasatna. Sarungkaranna dagiti lugar nga ammotayo sa agsubli iti pagtaenganna. Saan a Playstation daytoy, mate. Awan dagiti dakes nga epektona, awan dagiti nailemmeng a gapuanan, awan dagiti alternatibo a dana, zilch."
  
  Nagtugaw ni Kennedy iti abay ni Ben ket inwarasna ti buokna. "Mabalinna kadi nga ikabilna ti dua a pedaso iti maymaysa a lugar?"
  
  "Posible dayta, ngem saan koma a maibagay unay iti ammotayo iti agdama. Ti dadduma pay a pagilasinan a simmaruno iti panaglabas dagiti tawen intudoda amin ti maysa a pirsay iti tunggal lokasion."
  
  "Isu nga ibagbagam a daytoy ti clue-mi?"
  
  "Ti tulbek ket ni Valhalla," napardas a kinuna ni Drake. "Daytoy laeng ti ragup ti sasao a mangipasimudaag iti maysa a lugar. Ket malagipko nga adda imbagam idi maipapan iti panangibaga ni Heidi ken ni Odin nga ammona ti nakalemmeng dagiti matana ta intedna amin a sekretona idi nakabitin iti krus."
  
  "Tree," - iti dayta a kanito simrek ni Thorsten Dahl iti siled. Kasla nabannog ti Sueko, ad-adda a nabannog iti administratibo a paset ti trabahona ngem iti pisikal. "Maysa ti naibitin iti Kaykayo ti Lubong."
  
  "Oops," insungbat ni Drake. "Ti isu met laeng nga estoria." Kape dayta?"
  
  "Macadamia," kasla natangsit ni Dahl. "Ti kasayaatan nga ituktukon ti Hawaii."
  
  "Impagarupko nga spam dayta," kinuna ni Kennedy, nga impakitana ti panagpakumbabana iti New Yorker.
  
  "Nasaknap ti panagayat ti spam iti Hawaii," immanamong ni Dahl. "Ngem ti kape ti mangituray iti amin. Ket ti Kona macadamia nut ti ari."
  
  "Isu nga ibagbagam nga ammo ni Heidi ti ayan ni Valhalla?" Inkagumaan ni Hayden ti amin a kabaelanna nga agparang nga ad-adda a mariro ngem agduadua idi insenias ni Drake ti maysa a mangyeg kadakuada iti ad-adu a kape.
  
  "Wen, ngem tao ni Heidi. Saan a Dios. Isu a ti mapasaranna ket maysa a nailubongan a paraiso?"
  
  "Sorry, man," in-inut nga in-inut ni Kennedy. "Saan a naipasdek ti Vegas agingga idi 1905."
  
  "Iti Norway" innayon ni Drake, nga ikagkagumaanna ti saan nga umisem.
  
  Simmaruno ti kinaulimek. Nagbuya ni Drake bayat ti panangrepaso ni Ben iti isip iti amin a nasursurona agingga ita. Inkugtar ni Kennedy dagiti bibigna. Inawat ni Hayden ti bandehado a tasa ti kape. Nabayagen a nagretiro ni Wells iti maysa a suli, nga agpammarang a matmaturog. Nalagip ni Drake dagiti makapainteres a sasaona - adda kasapulak nga ibaga kenka. Maysa a banag maipapan iti Mayo.
  
  Addanto tiempo para iti daytoy inton agangay, no adda man.
  
  Nagkatawa ni Ben sa nagkidem. "Simple laeng." Dios, simple unay dayta. Langit para iti maysa a tao ket... pagtaenganda."
  
  "Eksakto. Ti lugar a nagnaedanna. Ti purokna. Her cabin," pinasingkedan ni Drake. "Pampanunotek met."
  
  "Masarakan ti Bubon ni Mimir iti uneg ti purok ni Heidi!" Kimmita ni Kennedy iti aglawlaw, agsilsilnag ti ragsak kadagiti matana, sa siaay-ayam a tinukkolna ni Drake babaen ti dakulapna. "Saan a dakes para iti maysa nga infantryman."
  
  "Dimmakkel ti pudno nga utekko sipud idi nagsardengak." Nadlaw ni Drake a nagkidem bassit ni Wells. "Kasayaatan a tignay iti biagko."
  
  Timmakder ni Thorsten Dahl. "Kalpasanna, mapan idiay Sweden para iti maudi a paset." Kasla naragsak nga agsubli iti pagilianna. "Umm... sadino ti ayan ti balay ni Heidi?"
  
  "Ostergotland," kinuna ni Ben a di nagsukimat. "Kasta met ti pagtaengan da Beowulf ken Grendel ket maysa a lugar a pagsasaritaanda pay laeng dagiti monster nga aggargaraw kadagiti daga iti rabii."
  
  
  TRENTA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA
  
  
  Ti La Veraine, ti Kastilio ti Partido, ket mabirukan idi iti abagatan ti Munich, iti asideg ti beddeng ti Bavaria.
  
  Kas iti sarikedked, nagtakder dayta iti kagudua ti naalumamay a bantay, dagiti paderna ket narangrangkis ken nabuyogan pay ketdi kadagiti pana a luppo iti nadumaduma a lugar. Dagiti nagtimbukel ti tuktokna a torre a tumakder iti agsumbangir dagiti arko a ruangan ken nalawa a dalan a pagnaan ti nangipalubos kadagiti nangina a kotse a mangguyod iti estilo ken mangipakita kadagiti kaudian a gapuananda bayat a nagruknoy dagiti napili babaen ti ima a paparazzi tapno retratuenda ida.
  
  Saggaysa nga indauluan ni Abel Frey ti party, a kinablaawanna ti sumagmamano kadagiti kapatgan a sangaili ken siniguradona nga agtignay dagiti modelona kas ninamnama kadakuada. Ti maysa a pinch ditoy, maysa a panagtanabutob sadiay, uray ti sagpaminsan nga angaw ti namagbalin kadakuada amin a maitunos iti namnamaenna.
  
  Kadagiti pribado nga alcove, nagpammarang a dina madlaw dagiti puraw a tumataray a naiparabaw kadagiti sarming a lamisaan nga agpatulang, a nagrukob dagiti ehekutibo nga addaan kadagiti garami kadagiti abut ti agongda. Dagiti modelo ken nalatak nga agtutubo nga aktres a nakabado a kasla baby dolls a naaramid iti satin, seda ken lace. Pink flesh, moans ken ti makaulaw nga ayamuom ti derrep. Limapulo a pulgada a plasma panel a mangipakpakita iti MTV ken hardcore porn.
  
  Napno ti Chateau iti live music, a da Slash ken Fergie ti nangipabuya iti "Beautiful Dangerous" iti entablado nga adayo kadagiti decadent venue - ti upbeat rock music a manglanglang-ab iti ad-adu pay a biag iti sigud a dinamiko a party ni Frey.
  
  Pimmanaw ti disenio ti uso, a di nadlaw ti asinoman, ket nagturong iti kangrunaan nga agdan nga agturong iti naulimek a payak ti kastilio. Maysa pay a panagtayab ken dagiti guardiana ti nangiserra iti natalged a ridaw iti likudanna, a mabalin laeng a madanon babaen ti kombinasion ti tulbek ken pannakabigbig ti boses. Simrek iti kuarto a napno kadagiti alikamen ti komunikasion ken agsasaruno a high-definition nga iskrin ti telebision.
  
  Kinuna ti maysa kadagiti mapagtalkan unay a fansna: "Iti umiso a tiempo, sir. Agsasarita ni Alicia Miles iti satellite phone."
  
  "Nagsayaat unay, Hudson. Na-encrypt kadi?"
  
  "Siempre, sir."
  
  Inawat ni Frey ti naisingasing nga alikamen, a nagpurpuros dagiti bibigna gapu iti pannakapilitna a mangiyasideg unay iti ngiwatna iti lugar a sigud a mangispreyan ti lackey-na iti laway.
  
  "Miles, nasaysayaat no naimas daytoy. Adda balayko a napno kadagiti sangaili nga asikasuek." Ti kinaulbod maipapan iti kombeniente ket kasla saan nga imbension kenkuana. Isu laeng ti kasapulan a mangngeg dagitoy a nobodies.
  
  "Maikari a bonus, kunak," kasla makariro ti nasayaat ti pannakaisaadna nga Ingles a tono. "Adda web address ken password-ko a mangbirok ken ni Parnevik."
  
  "Paset amin dayta ti deal, Miles. Ken ammom a maymaysa laeng ti pamay-an tapno magun-odmo ti bonus."
  
  "Adda kadi ni Milo iti aglawlaw?" Ita, nagbaliwen ti tono. Cutter ti karabukob. Naughtier nga...
  
  "Siak laeng ken ti kasayaatan a fan-ko."
  
  "Mmm... Awisem met no kayatmo," nagbaliw ti timekna. "Ngem daksanggasat ta masapul nga alistoak. Aglogin iti www.locatethepro.co.uk ken iserrek ti password iti babassit a letra: bonusmyles007,"lol. "Impagarupko a mabalin nga apresiarem dayta, Frey. Rumbeng nga agparang ti gagangay a pormat ti tracker. Naiprograma ni Parnevik kas maikapat. Rumbeng a kabaelam a masurot iti sadinoman."
  
  Siuulimek a nagsaludo ni Abel Frey. Ni Alicia Miles ti kasayaatan nga operatibo a nausarna. "Nasayaat nga umdas, Miles. Apaman a makontrol dagiti matam, maikkatkan iti tali. Kalpasanna, agsublika kadakami ket iyegmo dagiti pirsay dagiti taga Canada. Kalpasanna,... agsaritatayo."
  
  Natay ti linia. Inkabil ni Frey ti mobile phone-na, naragsak iti agdama. "Sige, Hudson," kinunana. "Irugim ti lugan. Ibaonmo a dagus ti amin idiay Ostergotland." Ti maudi a pedaso ket adda iti madanonna, kas met laeng kadagiti amin a dadduma a pedaso no umiso ti panagay-ayamda kadagiti maudi nga ay-ayam. "Ammo ni Milo ti aramidenna."
  
  Inadalna ti agsasaruno a monitor ti telebision.
  
  "Asino kadakuada ti Captive 6 - ni Karin Blake?"
  
  Inkuskos ni Hudson ti di naurnos a barbasna sakbay nga inwagwagna. Nagsanud ni Frey tapno adalen ti blonde a balasitang a nakatugaw iti tengnga ti pagiddaanna, dagiti sakana ket naguyod agingga iti barukongna, .
  
  Wenno, ad-adda nga eksakto, agtugaw iti kama a kukua ni Frey. Ken pannangan iti taraon ni Frey iti nakaserra ken naguardiaan a kalapaw nga imbilin ni Frey. Usar ti koriente a binayadan ni Frey.
  
  Iti gurong ket adda kawar a diniseniona.
  
  Ita, kukuana isuna.
  
  "Ipatulod a dagus ti video iti kuartok iti dakkel nga iskrin. Kalpasanna, ibagam iti chef nga agserbi sadiay iti pangrabii. Sangapulo a minuto kalpasan daytoy, kasapulak ti ekspertok iti martial arts." Nagsardeng, agpampanunot.
  
  "Ken?"
  
  "Wen, isu met laeng. Kayatko a mapan sadiay ket alaenna ti sapatosna. Awan sabali iti agdama. Kayatko a naimas ti kapaut ti sikolohikal a pannakatutuok agingga a marumek daytoy. Agurayak iti maysa nga aldaw ket kalpasanna, adda napatpateg nga alaek kenkuana."
  
  "Ket balud 7?"
  
  "Patpatgek a Dios, Hudson, tratuem a naimbag, kas iti panangtratom iti bagim. Ti kasayaatan iti amin. Umas-asidegen ti panawenna a mangpadayaw kadakami..."
  
  
  TALLOPULO PAY MAYSA
  
  
  
  AIRSPACE ITI BABAN TI SWEDEN
  
  
  Nagkiling ti eroplano. Nariing ni Kennedy Moore nga addaan iti panangrugi, a nabang-aran ta nariing gapu iti riribuk, ti baro nga aldaw ket nangpapanaw iti bukodna a Dark Chaser.
  
  Adda ni Caleb kadagiti tagtagainepna a kas iti inaramidna iti pudpudno a lubong, ngem bayat ti rabii maulit-ulit a pinatayna babaen ti panangiduronna kadagiti sibibiag a kuton iti karabukobna agingga a natengngel ken napilitan a mangngalngal ken agtilmon, a ti kakaisuna a panangliputna ti nangtutuok iti nakabutbuteng kadagiti matana , kanayon agingga a naiddep ti maudi a kirmat.
  
  Kellaat a nariing ken napigis manipud iti sirok ti tian ti impierno, kimmita iti aglawlaw ti kabina buyogen dagiti naatap a mata. Naulimek dayta; dagiti sibilian ken soldado ket nakaturog wenno naulimek nga agsasarita. Uray ni Ben Blake ket nakaturog a nakaiggem iti laptopna, dagiti linia ti panagdanag a saan a naannayas babaen ti pannaturog ken nakalkaldaang a saan a naikabil iti kasla ubing a rupana.
  
  Kalpasanna, nakitana ni Drake ket kitkitaenna. Ita, pinasayaat laeng dagiti linia ti panagdanagna ti sigud a nakadkadlaw a rupana. Nabatad ti kinamapagpiaran ken kinaawan panagimbubukodanna, imposible nga ilemmeng, ngem ti saem a nailemmeng iti likudan ti kinatalinaayna ti nangtignay kenkuana a mangliwliwa kenkuana... iti intero a rabii.
  
  Immisem iti bagina. Ad-adu pay a reperensia ti bato ti dinosaur. Naragsak unay ti panawen ni Drake. Naglabas ti apagbiit sakbay a nabigbigna a mabalin a dimmanon ti makin-uneg nga isemna kadagiti matana, ta immisem manen kenkuana.
  
  Ket kalpasanna, iti umuna a gundaway iti amin a tawen sipud idi simrek iti Akademia, nagbabawi a ti pannakaayabna ket kalikagumanna a deseksualna ti personalidadna. Tinarigagayanna nga ammona ti kasta nga estilo ti buokna. Kayatna koma nga ad-adda bassit a Selma Blair ken basbassit bassit ni Sandra Bullock.
  
  Gapu ta naibaga amin dagita, nalawag unay a magustuan ni Drake.
  
  Immisem manen kenkuana, ngem iti dayta a kanito nagkiling manen ti eroplano ket nariing ti amin. Impakaammo ti piloto a maysa nga oras ti biahe manipud iti destinasionda. Nariing ni Ben ket nagna a kasla zombie tapno mangala iti nabati a kape ti Kona. Timmakder ni Thorsten Dahl ket timmaliaw iti aglawlaw.
  
  "Panawenen tapno iddepen ti ground penetrating radar," kinunana a kagudua ti isemna.
  
  Naibaonda nga agtayab iti rabaw ti Östergotland, a puntiriada dagiti lugar a patien da Propesor Parnevik ken Ben a pakasarakan ti purok ni Heidi. Nalawag nga ut-ot ti nakurapay a propesor gapu iti naputed a murdong ti ramayna ket nakigtot unay no kasano ti kinaawan puso ti manangparparigat kenkuana, ngem naragsak a kas iti tumatayab bayat ti panangisalaysayna kadakuada maipapan iti mapa a naikitikit iti Kalasag ni Odin.
  
  Ti dalan nga agturong idiay Ragnarok.
  
  Maipagarup a.
  
  Agingga ita awan pay ti makaipatarus iti dayta. Sabali pay kadi daytoy a di umiso a panangiturong iti biang ni Alicia Miles ken ti nariribuk a team-na?
  
  Apaman a naburak ti eroplano ti nagaspang a perimeter ni Dahl, intudona ti ladawan a nagparang iti telebision ti eroplano. Ti radar a sumrek iti daga nangipatulod kadagiti ababa a panagbettak dagiti dalluyon ti radio iti daga. No maidungparna ti naitabon a banag, beddeng, wenno kinaawan, iyanninawna ti maysa a ladawan iti signal ti panagsublina. Idi damo narigat a mailasin dagitoy, ngem no adda kapadasan nalaklaka dayta.
  
  Nagkidem ni Kennedy ken ni Dahl. "Adda kadi amin iti armada ti Sweden?"
  
  "Nasken daytoy a kita ti banag," sipapasnek nga imbaga kenkuana ni Dahl. "Addaankami iti hybrid a bersion daytoy a makina a mangduktal kadagiti pagminasan ken nailemmeng a tubo. Nangato unay ti teknolohiana."
  
  Nagrupsa ti parbangon iti horizon, ket kalpasanna, pinapanaw dayta dagiti narangrangkis nga abuabu nga ulep bayat nga agsangit ni Parnevik. "Ditoy! Kasla daan a pagtaengan dagiti Viking daytoy a ladawan. Makitam kadi ti nagtimbukel a makinruar a rim - dagitoy dagiti mangsalaknib a diding - ken dagiti rektanggulo a banag iti uneg? Dagitoy ket babassit a pagtaengan."
  
  "Gapuna, ikeddengtayo ti kadakkelan a balay..." inrugi ni Ben a sidadarasudos.
  
  "Saan," kinuna ni Parnevik. "Masapul a longhouse daytoy ti komunidad - pagtitiponan wenno padaya. Ni Heidi, no talaga nga adda ditoy, ti maikadua a kadakkelan a balay."
  
  Bayat nga in-inut a bumaba ti eroplano, nagparang dagiti nalawag a ladawan. Di nagbayag nalawag a namarkaan ti pagtaengan iti sumagmamano a pie iti uneg ti daga, ket di nagbayag nagbalin a makita ti maikadua a kadakkelan a balay.
  
  "Makitam daytoy," intudo ni Dahl ti naun-uneg a kolor, a nakapsut unay a mabalin a saan a madlaw malaksid no adda agsapsapul iti dayta. "Kaipapanan daytoy nga adda kinaawan, ken adda dayta a direkta iti sirok ti balay ni Heidi. "Damn," kinunana a nagsubli. "Imbangonna ti balayna iti ngatuen a mismo ti bubon ni Mimir!"
  
  
  TALLOPULO PUAN DUA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDO TI PANAGLAON
  
  
  Apaman a nakadanonda iti daga ken nagnada iti sumagmamano a milia kadagiti nabasa a karuotan, imbilin ni Dahl ti panagsardengda. Kimmita ni Drake iti aglawlaw iti mabalinna laeng nga iladawan a kas, iti baro nga espiritu ti Dino-Rock a nagbibingayanda ken ni Kennedy, maysa a motley a tripulante. Dagiti Sueko ken SGG ket inrepresentar babaen ni Thorsten Dahl ken tallo kadagiti tattaona, ti SAS babaen ni Wells ken sangapulo a soldado. Maysa ti nabati idiay Hawaii, nasugatan. Nakissay ti Delta Team iti innem a tao; kalpasanna adda da Ben, Parnevik, Kennedy ken ti bagina. Nagtalinaed ni Hayden iti eroplano.
  
  Awan uray maysa a tao kadakuada a saan a mariribukan iti kinarigat ti trabahoda. Ti kinapudno nga agur-uray ti eroplano, naan-anay a nagasolina ken armado, a nakalugan dagiti Pigura, a nakasagana a mangitulod kadakuada iti sadinoman iti lubong, ad-adda laeng a nangipaganetget iti kinaserioso ti kasasaad.
  
  "No makatulong," kinuna ni Dahl bayat a namnamaen a kitkitaen ti amin, "Diak makita no kasano a masarakandakami iti daytoy a gundaway," intudona. "Rugrugiam babaen ti panangusar kadagiti nalag-an nga eksplosibo tapno ma-clear ti sumagmamano a kadapan nga agpababa, kalpasanna panawenen tapno ag-rake."
  
  "Agannadka," inkugtar ni Parnevik dagiti imana. "Ditay kayat ti pannakarba."
  
  "Dika madanagan," siraragsak a kinuna ni Dahl. "Iti nagbaetan dagiti nadumaduma a puersa ditoy, pagarupko nga adda napadasan a grupomi, Propesor."
  
  Adda natangken a katawa. Sinurbey ni Drake ti aglawlawda. Nangipasdekda iti nalawa a perimeter, a nangibati kadagiti lallaki iti tuktok ti sumagmamano a turod a nanglikmut iti lugar a sadiay ti radar a sumrek iti daga ipamatmatna a nakatakder idi ti daan a balay a guardia. No laeng umdas ti kinasayaatna para kadagiti Vikings ken amin...
  
  Naruot ken kalmado dagiti tanap, ti nalag-an nga angin a dandani saan a mangkugtar kadagiti kayo a nagtubo iti daya ti posisionda. Nangrugin a nagtudo iti nalag-an sa nagsardeng sakbay a pinadasna manen.
  
  Nagkiriring ti selpon ni Ben. Naala ti haunted look dagiti matana. "Tatang? Okupado laeng. Awagankanto manen iti popa. " Inrikepna ti device, a nangmatmat ken ni Drake. "Awan ti tiempok," insungbatna. "Ammodan nga adda mapaspasamak, dida la ammo no ania dayta."
  
  Nagtung-ed ni Drake ket binuybuyana ti umuna a panagbettak a di nagkidem. Nagtayab ti ruot, turf ken rugit iti tangatang. Dagus a sinaruno daytoy ti sabali pay, naun-uneg bassit a panangsaplit, ket timmakder ti maikadua nga ulep manipud iti daga.
  
  Sumagmamano a lallaki ti immay a naggurruod nga immasideg, nga iggemda dagiti pala bayat nga iggemda dagiti armas. Surreal nga eksena.
  
  "Agannadka," insungbat ni Parnevik. "Ditay koma kayat nga adda mangbasa kadagiti sakada." Nagkidem a kasla dayta ti kadakkelan nga angaw iti historia.
  
  Ti nalawag a pakabuklan a ladawan ti nangipakita iti abut iti sirok ti longhouse ni Heidi nga agturong iti nalawa a kueba. Nalawag nga adda saan laeng a bubon a naiparabaw sadiay, ket nagbiddut ti team iti dasig ti panagannad. Kasapulan ti sabali pay nga oras a naannad a panagkali ken sumagmamano a panagsardeng bayat nga agkullayaw ken ad-adalen ni Parnevik dagiti nakabakab nga artifact sakbay a naungawda iti naingpis nga angin.
  
  Inusar ni Drake daytoy a panawen tapno maurnosna ti pampanunotna. Agingga ita, nariknana a kasla nakalugan iti roller coaster nga awan ti prenona. Uray kalpasan amin dagitoy a tawen, ad-adda latta a nairuam a mangsurot kadagiti bilin ngem ti panangipatungpal iti plano ti panagtignay, isu a kasapulanna ti ad-adu a tiempo nga agpanunot ngem, kunaentayo, ni Ben Blake. Dua a banag ti sigurado nga ammona - kanayon nga addada iti likudan, ken pinilit ida dagiti kabusorda nga agtignay kadagiti kasasaad imbes a mangparnuay kadagitoy; awan duadua a resulta daytoy ti kinapudno a simrekda iti daytoy a lumba iti likudan dagiti kalabanda.
  
  Ita, panawenen tapno rugian ti mangabak iti daytoy a lumba. Maysa pay, kasla isuda ti kakaisuna a paksyon a naidedikar a mangisalakan iti lubong imbes nga irisgoda dayta.
  
  Isu a mamatika kadi kadagiti estoria ti aswang?Inyarasaas ti kadaanan a timek iti panunotna.
  
  Saan, isu met laeng ti sungbatna a kas idi. Ngem mamatiak kadagiti horror story...
  
  Bayat ti naudi a misionna kas kameng ti nalimed nga SRT, maysa nga espesial a yunit ti SAS, isu ken ti tallo pay a kameng ti grupona, agraman ni Alicia Miles, ket naitibkolda iti maysa a nasulinek a purok idiay Amianan nga Iraq, a dagiti umili ket natutuok ken napapatay. Assuming the obvious, ti im-imbestigaranda... ket ti panangbirokda kadagiti soldado a Briton ken Pranses nga adda pay laeng iti rigat ti panagimbestigarda.
  
  Ti simmaruno ti nangsipnget iti nabati nga aldaw ni Matt Drake ditoy Daga. Gapu ta bulsekda iti pungtot, isu ken ti dua pay a kameng ti team pinasardengda ti pannakatutuok.
  
  Sabali pay a "friendly fire" nga insidente kadagiti adu.
  
  Nagtakder ken nagbuya ni Alicia Miles, a di narugitan iti aniaman a kinakirang iti maysa a direksion wenno iti sabali. Saanna a mapasardeng ti pannakatutuok, ken dina mapasardeng ti ipapatay dagiti manangtutuok. Ngem talaga a sinurotna ti bilin ti komanderna.
  
  Ni Matt Drake ni Matt Drake.
  
  Kalpasan daytoy, nagpatingga ti biag ti soldado para kenkuana, amin dagiti romantiko a relasion a sinuportaranna ket naburak. Ngem ti ipapanaw iti serbisio dina kayat a sawen a nagkupas dagiti lagip. Riniing ni baketna iti rabii kalpasan ti rabii sa naglusulos manipud iti nabasa iti ling-et a pagiddaanna, nga agsangsangit iti baba idi nagkedked nga agpudno.
  
  Ita nadlawna ni Kennedy a nakatakder iti kasunganina, nga umis-isem a kasla adda iti eroplano. Nalukay ti panagbitin ti buokna ket nagbalin a nabiag ken naulpit ti rupana gapu iti isemna. Naisentro dagiti mata ken bagi ti Victoria"s Secret a naitipon iti decorum ti mannursuro iti eskuelaan ken panagteppel iti negosio. Medyo naglaok.
  
  Nagngisiten a nagsubli. Impukkaw ni Thorsten Dahl: "Udalem ti panagbasa! Kasapulantayo ti giya para kadagiti Kaputotan."
  
  Idi damagen ni Ben no ania ni Descender, nagngisiten lattan. "Diretso a rimmuar iti sarsarita ti Hollywood, gayyemko. Malagipyo kadi no kasano a naglugan ti maysa a mannanakaw manipud iti maysa a pasdek ket naibagay ti panagluksawna iti milimetro sakbay a napasardeng ti pannakatnagna? Bueno, ti Blue Diamond Lander ti alikamen nga us-usarenda."
  
  "Nalammiis".
  
  Nadlaw ni Drake nga in-inut a magmagna ti lakay a Komandantena ket innalana ti naitukon a prasko ti kape. Nabayagen a maar-aramid daytoy a chat. Kayat ni Drake nga agpatingga dayta.
  
  "Mai?" sinaludsodna a sititibker nga inbabana dagiti bibigna iti daga tapno awan ti makaawat iti saludsodna.
  
  "Hm?" - sinaludsodko.
  
  "Ibagam laeng kaniak".
  
  "Goodness gracious, dude, kalpasan ti nabatad a kinakurang ti impormasion nga ipaaymo maipapan iti daan a paglinglingayanmo, dandani diak mapagtalkan ti mangted iti freebies ita, saan kadi?"
  
  Saan a maitured ni Drake ti nanglapped iti isem. "Narugitka a lakay, ammom dayta?"
  
  "Daytoy ti mangtaginayon kaniak iti tuktok ti ay-ayamko. Ita, isalaysaymo kaniak ti maysa nga estoria manipud iti maysa kadagiti nalimed a misionna-aniaman kadagita."
  
  "Ala... amangan no ipuyotko ti tsansam ditoy ket ikkanka iti naamo," kinuna ni Drake. "Wenno mabalinmo nga urayen agingga a malpas amin daytoy ket itedko kenka ti balitok...ammom ti kakaisuna."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo nga Cos-con. Idi naglemmeng ni Mai iti kadakkelan a kombension ti cosplay idiay Japan tapno sumrek ken tiliwenna dagiti Fuchu Triad a mangtartarawidwid iti industria ti pornograpia iti dayta a tiempo."
  
  Kasla dandanin ag-seizure ni Wells. "Jesus, ni Drake. Maysaka nga idiot. Sige ngarud, ngem agtalekka kaniak, utangmo kaniak ita," immangesna. "Isu laeng ti inguyod dagiti Hapones manipud Hong Kong, iti sidong a mismo ti ulbod a pakabigbigan, nga awan ti pakdaar, a naan-anay a dinadaelna ti kalub nga imbangbangonna iti dua a tawen."
  
  Inted ni Drake iti silulukat ti ngiwatna, di mamati a panagkita. "Saan uray inton kaano".
  
  "Dagiti sasaok met."
  
  "Apay?"
  
  "Kasta met ti sumaruno a saludsodko. Ngem, Drake, saan kadi a nalawag?"
  
  Napanunot ni Drake dayta. "La laeng nga isu ti kasayaatan nga adda kadakuada. Ti kasayaatan a naaddaanda. Ket masapul a desperadoda iti dayta."
  
  "Agarup sangapulo ket lima nga oras itan nga umaw-awatkami kadagiti awag manipud iti Justice Department ken Prime Minister-da, kas met laeng kadagiti Yankees. Admitienda amin kadatayo - imbaonda nga ag-scout out ken ni La Veraine ta dayta laeng ti koneksion a nasarakanda iti daytoy a gulo a nagbalinen a kadakkelan a pasamak a mapaspasamak iti planeta ita. Sumagmamano laeng nga oras sakbay a mapilitankami nga agpudno kadakuada."
  
  Nagkullayaw ni Drake. "Adda kadi rason a saan nga agpudno ita? May ket maysa a karkarna a pannakagun-od."
  
  "Umanamongak, asawa, ngem dagiti gobierno ket gobierno, ket agpegpeggad man ti lubong wenno saan, magustuanda ti agay-ayam kadagiti babassit nga ay-ayamda, saan kadi?"
  
  Intudo ni Drake ti maysa nga abut iti daga. "Kasla nakasaganadan."
  
  
  * * * .
  
  
  Naituding ti descent rate ni Drake iti 126 feet. Maysa nga alikamen a maawagan iti quick release muzzle ti naikabil iti imana ket naited kenkuana ti backpack. Ginuyodna ti kallugong ti maysa a bombero nga addaan iti flashlight a naikapet iti ulona sa sinukimatna ti backpack-na. Maysa a dakkel a flashlight, tangke ti oksihena, igam, taraon, danum, radio, first aid supplies - amin a kasapulanna para iti panagkueba. Ginuyodna ti maysa a paris a nadagsen a guantes sa nagna iti igid ti abut.
  
  "Geronimo?" kiniddawna ken ni Kennedy, a nagtalinaed iti ngato a kaduana da Ben ken ti Propesor, a tumulong a mangmonitor iti perimeter-da.
  
  "Wenno iggamam dagiti gurongmo, iruarmo ti puonmo ket namnamaem," kinunana.
  
  Nagngisiten a dakes kenkuana ni Drake, "Agsublitayo iti daytoy inton agangay," kinunana ket naglugan iti sipnget.
  
  Nariknana a dagus ti gatilio ti pannakairuar ti nalabaga a diamante. Bimmassit ti kapartak ti pannakatnagna bayat a matnag, ket maminsangagasut a nagtiktik ti bassit a pilidna iti kada segundo. Dagiti diding ti bubon - naimbag laengen ta namaga itan - ket nagkidem a napalabas kadagiti kaleidoscopic flashes, kas iti daan a nangisit ken puraw a pelikula. Kamaudiananna nagbannayat ti panagbaba agingga iti panaggaraw, ket narikna ni Drake a siaannad a nagdisso ti botasna manipud iti natangken a bato. Piniselna ti mugingna ket nariknana ti pannakairuar ti gatilio manipud iti seat belt-na. Inrepaso ni Drake ti proseso ti panagbalinna nga Ascendant sakbay a nagturong iti nagtakderan da Dal ken kagudua a dosena a lallaki nga agur-uray.
  
  Makapadanag ti panagkugtar ti suelo, ngem impabigbigna dayta kadagiti na-mummy a rugit.
  
  "Nakaskasdaaw ti kabassit daytoy a kueba no idilig iti nakitami iti ground penetrating radar," kinuna ni Dahl. "Mabalin a di umiso ti panagkalkulana. Agwaraska ket sapulem... maysa a tanem... wenno kastoy."
  
  Nagkidem ti Sueko, a naaliaw iti bukodna a kinaignorante. Nagustuan ni Drake dayta. In-inut a nagna iti aglawlaw ti kueba, nga ad-adalenna dagiti saan a patas a diding ken agpigpigerger, iti laksid ti napuskol a kabal a naited kenkuana. Rinibu a tonelada a bato ken daga ti mangpilpilit kenkuana, ket adtoy isuna, nga ikagkagumaanna ti sumrek iti naun-uneg. Para kenkuana kasla biag ti maysa a soldado.
  
  Nakikomunikar ni Dahl ken ni Parnevik babaen ti two-way videophone. Adu unay ti "singasing" nga impukkaw ti propesor isu nga inddep ni Dahl ti uni kalpasan ti dua a minuto. Nagdaliasat dagiti soldado iti kueba agingga nga impukkaw ti maysa kadagiti lallaki ti Delta: "Adda kitikitko ditoy. Nupay bassit laeng a banag dayta."
  
  Inddep ni Dahl ti videophone. Napigsa ken nalawag ti timek ni Parnevik, sa nagsardeng idi inyeg ni Dahl ti selpon iti diding.
  
  "Makitam kadi daytoy?"
  
  "Ja! Det ar bra! Bra!" Napukaw ni Parnevik ti Inglesna gapu iti ragsak. "Walknott... mmm... maysa a silo dagiti napapatay a mannakigubat. Daytoy ti simbolo ti Odin, ti triple a trianggulo, wenno Borromeano a trianggulo, a nainaig iti kapanunotan ti nadayag nga ipapatay iti gubat."
  
  Nagkidem ni Drake. "Nadara a Viking."
  
  "Daytoy a simbolo ket masansan a masarakan kadagiti 'bato a ladawan' a mangiladawan iti ipapatay dagiti bannuar a mannakigubat nga agbibiahe babaen ti bangka wenno nakasakay iti kabalio nga agturong idiay Valhalla - palasio ni Odin. Daytoy ket ad-adda a mangpatibker iti kapanunotan a nakasarakkami iti gagangay a Valhalla."
  
  "Sorry to spoil your parade, mate," kinuna ti prangka a lalaki ti SAS, "ngem napuskol daytoy a diding a kas ken ni katugangak."
  
  Nagsublida amin iti maysa nga addang, nga in-flick-da dagiti silaw ti helmet-da iti di pay nasagid a rabaw.
  
  "Ulbod la ketdi a pader." Dandani nagikkis ti lalaki gapu iti ragsak. "Maysa la ketdi!"
  
  "Agurayka," nangngeg ni Drake ti agtutubo a timek ni Ben. "Kunana met a maawagan met ni Valknoth iti Death Knot, simbolo dagiti pasurot ni Odin nga addaan iti panagayat iti naranggas nga ipapatay. Talaga a patiek a mabalin a pakdaar daytoy."
  
  "Bullshit" nga. Napasnek ti panagsennaay ni Drake.
  
  "Adtoy ti kapanunotan, kakabsat," dimteng ti timek ni Kennedy. "Kasano ngata ti ad-adda a naan-anay a panangsukimat kadagiti amin a diding. No ad-adu ti maawatmo a Walknott, ngem kalpasanna makasarakka iti blangko a diding, piliek daytoy."
  
  "Nalaka laeng nga ibagam," insungbat ni Drake. "Ti kaadda sadiay ngato ken amin."
  
  Nagsina dagitoy, a mangsukog iti nabato a diding iti pulgada por pulgada. Kiskisda ti adu a siglo a buli, insipilioda dagiti uleg ken pinapanawda ti amag. Kamaudiananna, nakasarakda iti tallo pay a Valknot.
  
  "Nagsayaat," kinuna ni Drake. "Uppat a diding, uppat a knotty things. Ania ngata ti aramidentayo ita?"
  
  "Agpada amin dagitoy?" - sinaludsod ti propesor a masmasdaaw.
  
  Maysa kadagiti soldado ti nangiparang iti ladawan ni Parnevik iti iskrin ti videophone. "Ala, diak ammo ti maipapan kadakayo, ngem sigurado a nabannogak a dumngeg kenkuana. Nabayagen a nalpasnakami ti damn Swede."
  
  "Agurayka," kinuna ti timek ni Ben. "Adda dagiti mata iti bubon ni Mimir, saan..." napukaw ti timekna iti likudan ti panagsisilpo ti static, sa nagsipnget ti iskrin. Inyugyugyog ni Dahl, inlukat ken inddepna, ngem awan ti nagbanaganna.
  
  "Takki. Ania ti padpadasenna nga ibaga?
  
  Agpugto koman ni Drake idi nagbiag manen ti videophone ket napunno ti rupa ni Ben iti iskrin. "Diak ammo no ania ti napasamak. Ngem dumngegka - dagiti Mata ket adda iti bubon ni Mimir, saan nga iti kueba iti babana. Awaten?"
  
  "Wen. Isu a nalabsanmi ida iti dalan nga agpababa?"
  
  "Panagkunak wen".
  
  "Ngem apay?" di mamati a sinaludsod ni Dahl. "No kasta apay a naparsua a pulos daytoy a kueba? Ket nalawag nga impakita ti ground penetrating radar nga adda dakkel nga espasio iti babana. Siempre, masapul nga adda ti Piece sadiay baba."
  
  "Malaksid no-" nakaro ti lamiis ti narikna ni Drake. "Malaksid no silo daytoy a lugar."
  
  Kellaat a kasla di masigurado ni Dahl. "Kasano ngata?"
  
  "Adda kadi daytoy nga espasio iti babatayo? Kasano ngay no maysa nga abut nga awan tukokna?"
  
  "Kayatna a sawen a nakatakderka iti damili nga unan!" Nagpukkaw ti lalaki gapu iti butengna. "Pakat! Mabalin a marpuog dayta iti aniaman a kanito. Rummuarka ita!"
  
  Nagkikinnitada iti maysa nga awan patinggana a kanito ti desperado a mortalidad. Kayatda amin ti agbiag iti kasta unay. Ket kalpasanna nagbaliw ti amin. Ti dati a bitak iti kongkreto a suelo ket maysa itan a bitak a natangken a panel. Daytoy karkarna a panagpisang nga uni ket saan a manipud iti pannakaiwaras ti bato, no di ket manipud iti kinapudno nga in-inut a nagsisina ti suelo manipud ungto agingga iti ungto.
  
  Adda awan patinggana nga abut iti babada....
  
  Sipupungtot a nangraut dagiti innem a lallaki kadagiti dua nga Ascendant. Idi nakadanonda sadiay, a sibibiag pay laeng, impukkaw ni Dahl tapno maisubli ti urnos.
  
  "Dakayo a dua ti umuna a mapan. Gapu iti Dios, agbalinka a naulpit."
  
  "Ket iti dalanmo nga agpangato," inkomento ni Parnevik, "nangnangruna nga ammom ti aglawlawmo. Dimi kayat a malipatan ti artifact."
  
  "Dika agbalin nga utot, Parnevik." Nasdaaw ni Dahl gapu kadagiti forebodings. Saan pay a pulos a nakita ni Drake a kastoy. "Ti maudi a duakami ket agsukimat bayat ti panagdaliasatmi," kinunana a nangmatmat ken ni Drake. "Sika ken siak".
  
  Nag-beep manen ti videophone sa naiddep. Inyugyugyog ni Dahl a kasla padpadasenna a tenglen. "Damned ti Yankees, awan duadua."
  
  Tallo a minuto ti umuna nga agassawa tapno makadanonda iti ground level. Kalpasanna tallo pay para iti maikadua a paris. Napanunot ni Drake ti amin a banag a mabalin a mapasamak iti innem a minuto -ti tungpal biag a kapadasan, wenno awan a pulos. Para kenkuana dayta ti maudi. Awan sabali no di ti panagkigtot ti damili, ti panaganges ti agsisilpo a bato, ti panagkigtot ti naiparna, a mangikeddeng no gunggonaanna iti biag wenno ipapatay.
  
  Narba ti suelo iti baba ti umuna a simbolo a nasarakanda. Awan ti pakdaar; kasla insuko laeng ti suelo ti aswang ket natnag iti pannakalipat. Simmang-at ni Drake agingga a kabaelanna. Nagtimbeng dayta kadagiti sikiganna imbes nga iti nalaka a madadael a suelo ti kueba. Inarakup ni Dahl ti sabali a bangir ti bubon, a nangiggem iti pedaso ti berde a tali babaen ti dua nga imana, ti singsing iti ramayna iti kasar ket iyanninawna ti parol iti kallugong ni Drake.
  
  Timmangad ni Drake, a nagsapul iti aniaman a napigsa a pedaso ti tali a mabalinda nga ikapet kadagiti harness-da. Kalpasanna, nangngegna nga impukkaw ni Dahl: "Shit!" ket timmaliaw iti baba iti umiso a tiempo tapno makitana ti panagtuyok ti videophone manipud ungto agingga iti ungto iti dakes a slow motion sakbay a natnag buyogen ti panagkugtar iti suelo ti kueba.
  
  Gapu ta kimmapuy, nagturong ti hard drive, a natnag iti nangisit nga abut a kas iti daan nga arapaap ni Drake a mangrugi iti pamilia. Immay ti bagyo nga agturong kadakuada, a nangiruar iti nariribuk nga angin a napno iti di mailadawan a sipnget manipud iti lugar a naglemmeng ken nagdisso dagiti bulsek a parsua.
  
  Ket, a kumitkita iti baba iti dayta a yuyeng ti awan naganna nga anniniwan, natakuatan manen ni Drake ti pammatina idi ubing pay kadagiti monster.
  
  Adda nakapsut nga agdisso nga uni, ket bimmaba ti tali manipud ngato, a nagpigpigerger. Siayaman nga iniggaman ni Drake sa inkapetna iti harness-na. Kasta met laeng ti inaramid ni Dahl, nga agpapada ti langana a puraw, ket agpada a pinidutda ti bukodda a buton.
  
  Nabuya ni Drake ti altimeter. Inadalna ti kagudua ti bubonna idinto a kopiaen ni Dahl iti bangir. Sumagmamano a daras a nagsardengda ken nagsanudda tapno kitaenda a naimbag, ngem tunggal gundaway awan ti masarakanda. Sangagasut a kadapan ti napan, ket kalpasanna siam a pulo. Inukrad ni Drake dagiti imana a nadara, ngem awan ti nasarakan. Nagnada, ita ket limapulo a pie, ket kalpasanna nakita ni Drake ti kaawan ti lawag, maysa a kinasipnget a basta mangsebseb iti lawag nga inwarasna kenkuana.
  
  Maysa a nalawa a tabla a kayo, nagargari kadagiti pingir, a di masagid ti kinadam-eg wenno amag. Makita ni Drake dagiti kitikit iti rabawna ket apagbiit laeng tapno umiso ti pannakaiposisionna ti kallugong.
  
  Ngem idi inaramidna dayta...
  
  Dagiti mata. Simboliko a ladawan dagiti mata ni Odin, a kinitikitan manipud iti kayo ken nabati ditoy... siasino?
  
  Ni Odin a mismo? Rinibu a tawenen ti napalabas? Autor: ni Heidi? Ad-adda kadi wenno basbassit a mapagtalkan dayta?
  
  Inwaras ni Dahl ti madandanagan a panangsiput iti baba. "Para iti pagimbagantayo amin, Drake, dimo ibaba daytoy."
  
  
  TALLOPULO PAY TALLO
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDO TI PANAGLAON
  
  
  Rimmuar ni Drake iti bubon ni Mimir, nga iggemna ti kayo a tableta a kasla tropeo. Sakbay a makaibalikas iti maysa a sao, nagaspang a naiyanud iti harness-na sa naitapuak iti daga.
  
  "Hoy, agkalma..." Tinaliawna ti baul ti dream machine manipud Hong Kong, maysa kadagiti baro. Nagtulid bassit ket nakitana dagiti natay ken matmatay a soldado a nakaidda iti karuotan - Delta, SGG, SAS - ken iti likudan dagitoy ni Kennedy, a nagparintumeng nga addaan iti paltog a naiturong iti ulona.
  
  Nakitana ni Ben a mapilitan a tumakder a nalinteg iti chokehold, dagiti awan asi nga ima ni Alicia Miles a siiirut a nangtengngel iti tengngedna. Dandani naburak ti puso ni Drake idi makitana nga iggem pay laeng ni Ben ti selponna iti imana. Clinging agingga iti maudi nga angesko...
  
  "Bay-am a tumakder ti Brit," simrek iti imatang ni Drake ni Canadian Colby Taylor. "Buybuyaenna koma ti ipapatay dagiti gagayyemna-pammaneknek a mabalinko nga alaen ti tunggal paset ti bagina sakbay nga alaek ti biagna."
  
  Pinalubosan ni Drake dagiti apuy ti gubat a sumrek kadagiti sakana. "Ti laeng paneknekam ket daytoy a lugar ket agbiag a maitunos iti kunana iti damn guidebook - a daytoy ket daga dagiti monster."
  
  "Anian a daniw," nagkidem ti bilionario. "Ket pudno dayta." Itedmo kaniak dagiti Mata." Inyunnatna dagiti imana a kasla ubing a dumawdawat iti ad-adu pay. Inyallatiw ti mersenaryo ti ladawan dagiti mata ni Odin. "Nasayaat. Umdasen dayta. Isu nga sadino ti ayan ti eroplanom, Drake? Kayatko dagiti pedaso kenka ket kalpasanna rummuarak iti daytoy nga abut ti tae."
  
  "Awan ti maragpatmo no awan ti Kalasag," kinuna ni Drake... ti immuna a simrek iti panunotna. "Ket panunotem no kasano nga agbalin a mapa para ken ni Ragnarok."
  
  "Maag," makarimon ti katawa ni Taylor. "Ti laeng rason nga addatayo ditoy ita ken saan a duapulo a tawenen ti napalabas ket gapu ta nabiit pay laeng a nasarakan ti Kalasag. Siguradoak nga ammoyon daytoy, nupay kasta. Ikagkagumaam kadi a pabannayatennak? Panagkunam, agdissoak kadi ket ikkannaka iti sabali a gundaway? Bueno, Mr. Drake, bay-am nga ibagak kenka. Isu..." intudona ni Alicia, "saan nga agdisso. Isuna. . natangken a nabalitokan nga asno, isu dayta!"
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panangtengngel ti dati a katrabahuanna ken ni Ben agingga a natay. "Ilakonaka iti kangatuan ti bidna."
  
  "Siak ti highest bidder, kompletom a pedaso ti tae."
  
  Ket babaen ti pagayatan ni Providence, adda nanggundaway iti daytoy a kanito tapno agpaputok iti bala. Napigsa ti aweng ti paltog iti kabakiran. Maysa kadagiti mersenaryo ni Taylor ti narba nga addaan iti baro a maikatlo a mata, a natay a dagus.
  
  Kasla di mamati ni Colby Taylor iti maysa a segundo. Kasla kabarbaro a naglugan ni Bryan Adams manipud iti kabakiran ket rinugianna ti nagtokar iti "Summer of '69." Nagbalin a platito dagiti matana. Kalpasanna, nadungpar ti maysa kadagiti mersenaryona, a nangtukkol kenkuana iti daga, ti mersenaryo ket agdardara, agpukpukkaw ken makidangdangadang, a matmatay. Adda ni Drake iti sibayda iti apagdarikmat bayat a pinigis ti lead ti angin iti ngatuenda.
  
  Aggigiddan a napasamak ti amin. Imbato ni Kennedy ti bagina nga agpangato. Natibker ti pannakakontak ti tuktok ti kalasagna iti barukong ti guardia a nangabbong kenkuana isu a dina pay ketdi napupuotan ti napasamak. Instant nga i-hang up ti telepono.
  
  Nagtayab nga agsublisubli ti barrage ti bala; dagiti mersenaryo, a natiliwan iti ruar, nadadaelda.
  
  Nawayawayaan ni Thorsten Dahl idi napukaw ti mersenaryo a nakaiggem kenkuana ti tallo a kakapat ti ulona iti maikatlo a paltog a nagallangogan manipud iti riple. Immasideg ti komander ti SGG ken ni Propesor Parnevik a kasla alimbubuyog ket rinugianna a guyoden ti lakay nga agturong iti bunton dagiti karuotan.
  
  Ti umuna a napanunot ni Drake ket maipapan ken ni Ben. Bayat nga agsagsagana a mangaramid iti desperado a taya, ti di panamati ti nangyegyeg kenkuana a kasla sangaribu a watt nga electromagnetic pulse. Inwaras ni Alicia ti ubing ket inyabante a mismo ni Drake. Pagammuan ta nagparang ti paltog iti imana; saan a napateg no ania. Isu ket agpapada a makapapatay kadakuada a dua.
  
  Pinidutna dayta, nga impamaysana dayta.
  
  Inyunnat ni Drake dagiti takiagna kadagiti sikigan iti mabain a tignay. Apay?
  
  Naragsak ti isemna, kas iti isem ti demonio a nakadiskobre iti di pay nasagid a karne iti maysa a kueba nga impagarupna a nabayagen a nausar.
  
  Ginuyodna ti gatilio. Nagkidem ni Drake, a namnamaenna ti pudot ken kalpasanna panagulaw ken kalpasanna ut-ot, ngem nasabat ti mata ti panunotna ti utekna ket nakitana a nagbaliw ti panggepna iti maudi a kanito... ket nangikabil iti tallo a bala iti mersenaryo a nangabbong iti makapungtot a pigura ni Colby Taylor. Saantayo nga agrisgo.
  
  Dua a soldado ti SAS ken dua a Delta Marines ti nakalasat. Iniggaman ti SAS ni Ben ket inguyodna. Ti nabati iti Delta Team ket nagsagana a mangisubli iti apuy iti asideg a kabakiran dagiti kayo.
  
  Ad-adu pay ti naguni a paltog. Nagsubli ti Delta guy ket natnag. Ti sabali ket agkarkarayam iti tianna nga agturong iti natnag ni Wells, iti sabali a bangir ti Bubon ni Mimir. Nagkigtot ti natangken a bagi ni Wells bayat nga inyadayo ti Americano, pammaneknek a sibibiag.
  
  Naglabas ti simmaganad a sumagmamano a minuto a saan a nalawag. Nagikkis ni Alicia gapu iti pungtotna ket limmagto a simmurot iti soldado nga Amerikano. Idi nagsubli ket komprontarenna babaen kadagiti dakulapna, nagsardeng iti maysa a segundo.
  
  "Agtallikudka," nangngeg ni Drake ti kinunana. "Umadayoka lattan."
  
  "Saanko a baybay-an daytoy a tao."
  
  "Dakayo nga Americano, basta aginanakayo," kinunana sakbay nga inruarna amin nga impierno. Nagsanud ti kasayaatan nga agay-ayam ti America, a naitibkol iti napuskol a ruot, nga umuna a nangtengngel iti maysa a takiagna ket kalpasanna nagkullayaw bayat a naburak sakbay a napukawna ti panagkita iti maysa a matana ket kamaudiananna narba a di man la nagkidem.
  
  Nagikkis ni Drake, nagtaray nga agturong ken ni Alicia bayat ti panangpidutna ken ni Wells iti kuwelyo.
  
  "Mauyongka kadi?" - impukkawna. "Naan-anay kadi a nauyongka?"
  
  "Sumrek iti bubon," mammapatay dagiti mata ni Alicia. "Mabalinmo ti makikadua kenkuana wenno saan, Drake. Ti desisionmo."
  
  "Apay iti nagan ti Dios? Apay?"
  
  "Maysa nga aldaw, Drake. Maysa nga aldaw, no makalasatka iti daytoy, maammuamto."
  
  Nagsardeng ni Drake tapno makaanges. Ania ti kayatna a sawen? Ngem ti pannakapukaw ti konsentrasion ita ket panangawis iti ipapatay a sigurado a kasla nagpakamatay. Inawaganna dagiti lagipna iti panagsanay, ti panunotna, amin a paglainganna iti SAS. Dinanogna babaen ti diretso a boxing punch, jab, krus. Nagkontra, a siniguradona a danogenna ti pulsotna buyogen ti mangrumek a puersa iti tunggal gundaway, ngem ita, asideg unayen.
  
  Sadino ti kayatna nga ayan.
  
  Intudona ti ramayna iti tengngedna. Inaramidna ti maysa nga addang iti sikigan, a direkta iti agpangato a tulangna, a panggepna a buraken ti sumagmamano a gurong ken pabannayatenna ti pannakatnagna.
  
  Ngem nagtulidtulid iti nagbaetan dagiti tulangna agingga a makapakigtot ti panagasidegda, sumagmamano a pulgada ti naggigiddiatanda, mata iti mata.
  
  Nagdadakkel a mata. Nakaskasdaaw dagiti mata.
  
  Kukuada ti maysa kadagiti kadakkelan a manangraut iti lubong.
  
  "Nakapsutka a kas iti wicker baby, Matt."
  
  Ti arasaasna ti nangpalamiis kadagiti tulangna bayat ti immasideg, inyunnatna ti takiagna, ken inwarasna iti tangatang. Nagdisso iti bukotna, awan ti angesna. Uray maysa a segundo kalpasanna addan iti rabawna, dagiti tulang ket agdisso iti solar plexus-na, ti mugingna ket agsapsaplit iti bukodna, a mamagbalin kenkuana a makakita kadagiti bituen.
  
  Iti panagkitana manen iti mata ti tunggal maysa, inyarasaasna, "Agiddaka."
  
  Ngem saan nga isu ti masapul a mangpili. Dayta laeng ti maaramidanna a mangitag-ay iti imana, nga agtulid iti sikigan tapno buyaenna bayat ti kagudua a panangguyodna iti semi-conscious a Wells nga agturong iti igid ti awan babana nga abut a pagaammo kas Mimir"s Well.
  
  impukkaw ni Drake, a nagkarkararag agingga iti turodna. Gapu ta mabain iti pannakaabakna, a nakigtot no kasano kaadu ti bentaha a napukawna sipud idi nakikadua iti natauan a puli, mabalinna laeng a buyaen.
  
  Intulid ni Alicia ni Wells iti igid ti bubon. Saan man la a nagpukkaw ti komander ti SAS.
  
  Nagkullayaw ni Drake bayat ti panagtakderna, agpukpukkaw ti ulo ken bagina. Inasitgan ni Alicia ni Colby Taylor, presko ken nasiglat pay laeng a kas iti kordero ti primavera. Ni Drake, a ti likudna kadagiti Aleman, ket nariknana ti agarup a kasla awan depensana a kas iti maysa a marino iti balsa a nakasango iti sakbay ti pakasaritaan a Kraken, ngem saan a nagkidem.
  
  Inyadayo ni Alicia ti bangkay ti natay a mersenaryo ken ni Taylor. Timmakder ti bilionario, a nakalawlawa dagiti matana, a kumitkita manipud Miles agingga ken ni Drake agingga kadagiti kayo.
  
  Manipud iti likudan dagiti puon a naabbungotan iti ulep, nangrugin nga agparang dagiti pigura, nga umasping kadagiti aswang, a mariknada a kasla pagtaenganda iti daytoy sarsarita a pagilian. Naburak ti ilusion idi makaasidegda tapno makitada dagiti armasda.
  
  Napagpagnaen ni Drake. Makitana dagiti tattao nga umas-asideg, ammona a kasla buitre dagitoy nga Aleman nga immay nangala iti amin a samsam.
  
  Naliday a kinita ni Drake ti igam ti panagballigida. Iniggaman laeng ni Alicia ti luppo ti bilionario a taga Canada sa inpis-itna agingga a nagbukbok dagiti matana iti ulona. Immisem iti pannakarirona sakbay nga inturongna iti bubon ni Mimir ket insadagna ti ulona iti igid.
  
  Naamiris ni Drake nga adda pay dadduma a prioridadna. Linaksidna ti tignay, nga inusarna da Alicia ken Taylor kas kalasag. Nadanonna ti kabakiran ket intuloyna ti nagna, nga in-inut a simmang-at iti bassit a karuotan a turod.
  
  Intudo ni Alicia ti abut ket inyugyugyogna ni Taylor agingga a nagpakaasi iti asi."Nalabit adda masarakanmo a kolektaen sadiay, sika a megalomaniac idiot," insippawna ket inwarasna ti bagina iti awan patinggana a kinaawan. Nagung-ungor ti ikkisna iti apagbiit, sa nagsardeng. Pinampanunot ni Drake no agnanayon nga agpukkaw ti maysa a tao a natnag iti awan tukokna nga abut, ket no awan ti adda iti aglawlaw a makangngeg kenkuana, talaga kadi a mabilang dayta?
  
  Iti daytoy a tiempo nakadanon ni Milo iti nobiana. Nangngeg ni Drake ti panagkunana, "Apay ngata nga inaramidmo dayta? Ay-ayaten koma ti boss daytoy nga asno a sibibiag."
  
  Ket ti sungbat ni Alicia: "Agulimekka, Milo. Segseggaak idi ti makaam-ammo ken ni Abel Frey. Nakasaganaka kadin a mapan?"
  
  Dakes ti isem ni Milo nga agturong iti tuktok ti turod. "Saantayo nga iringpas ida?"
  
  "Saanka nga agbalin nga asno. Armadoda pay laeng ken iggemda ti nangato a daga. Adda kadi kenka ti immaykami?"
  
  "Amin a siam a paset ti Odin ket adda ken agtigtignay. Naprito ti eroplanoyo!" - impukkawna. "Agragsakkayo iti rabii iti daytoy natay a daga!"
  
  Nagbuya ni Drake bayat ti panagatras dagiti Aleman a siaannad. Nagtayyek laeng ti lubong iti igid. Immayda amin daytoy a dalan ken adu ti insakripisioda. Intarayda ti bagbagida iti daga.
  
  Tapno laeng maabak ti amin kadagiti Aleman iti maudi a linia.
  
  "Wen," natiliw ni Ben ti matana nga awan ragsakna nga isem, a kasla basbasaenna ti pampanunotenna. "Kasla tultuladen ti biag ti football, ha?"
  
  
  TALLOPULO PULLO ITI UPAT
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDO TI PANAGLAON
  
  
  Lumlumnek ti init iti baba ti nalawag a horizon bayat nga agkullayaw dagiti Europeo ken ti kakaisuna a nabati nga alyadoda nga Americano nga agturong iti nangatngato a lugar. Agtaytayab ti nakapuy ken nalamiis nga angin. Impalgak ti napartak a panangtingiting a nasugatan ti maysa kadagiti soldado ti SAS ken agsagsagaba ni Propesor Parnevik iti pannakakigtot. Saan a nakaskasdaaw daytoy no panunoten ti napasaranna.
  
  Nakiuman ni Dahl iti lokasionda babaen ti satellite phone. Agarup dua nga oras ti kaadayo ti tulong.
  
  Nag-plop down ni Drake iti abay ni Ben bayat ti panagsardengda iti bassit a kabakiran dagiti lamolamo a kayo nga addaan iti silulukat a tanap iti aglawlawda.
  
  Dagiti umuna a sasao ni Ben: "Ammok a natay ti dadduma a tattao, Matt, ngem namnamaek laeng nga okey da Karin ken Hayden. Talaga nga agladingitak."
  
  Nabainan ni Drake a mangaklon a nalipatannan a kadua pay ni Hayden ti eroplano. "Saan nga agdanag. Natural laeng dayta. Nasayaat unay ti posibilidad para ken ni Karin, patas met ken ni Hayden," inaminna, ta napukawna ti abilidadna nga agarkos iti sadinoman iti mision. "Kasano ti panangiggemmo, buddy?"
  
  Pinidut ni Ben ti selponna. "Sibibiag pay laeng".
  
  "Nabayagen ti nagnaanmi sipud idi fashion show."
  
  "Dandani diak malagip," napasnek a kinuna ni Ben. "Matt, dandani diak malagip no kasano ti biagko sakbay a nangrugi daytoy. Ket addan... aldawen?"
  
  "Mabalinko nga ipalagip no kayatmo. Frontman ti Ti Pader ti Pannaturog. Naliday gapu ken ni Taylor Momson. Sobra ti kargana ti mobile phone. Atrasado ti abang. Ag-swooning-ak gapu ken ni Taylor.
  
  "Napukawmi amin."
  
  "Awan ti kinaulbod ditoy, Ben-saankami koma a nakadanon iti kastoy nga adayo no awanka."
  
  "Am-ammonak, buddy. Tulongak ti asinoman." Standard response dayta, ngem maibaga ni Drake a naragsakan iti pammadayaw. Saanna a nalipatan daytoy idi naparmek ni Ben dagiti terno ken uray ti propesor a taga Scandinavian.
  
  Awan duadua a dayta ti nakita ni Hayden kenkuana. Nakitana ti tao iti uneg a mangrugin nga agsilnag. Inkararag ni Drake ti kinatalgedna, ngem awan ti maaramidanna para kenkuana ita.
  
  Natnag ni Kennedy iti abayda. "Sapay koma ta diak nariribukankayo a lallaki. Medyo fit ti langam."
  
  "Saan a sika," kinuna ni Drake ket nagtung-ed ni Ben. "Ita, maysaka kadakami."
  
  "Hmm, salamat, ngata. Maysa dayta a komplimento?"
  
  Inngato ni Drake ti rikna. "Asinoman a makaay-ayam kaniak iti sumagmamano nga ay-ayam ti Dino Rock ket kabsatko iti tungpal biag."
  
  "Agmalmalem, manong, agmalmalem."
  
  Nagsennaay ni Ben. "Gapuna," timmaliaw iti aglawlaw. "Nasipnget lattan."
  
  Kinita ni Drake dagiti awan patinggana a karuotan. Ti maudi a garit ti natayengteng a nalabaga ket agtedted laeng manipud iti kaadaywan a horizon. "Damn, ipustaak a lumamiis ditoy iti rabii."
  
  Inasitgan ida ni Dahl. "Gapuna daytoy ti panungpalan, lallaki? Nalpastayo kadin? Kasapulantayo ti lubong."
  
  Pinigis ti makatuok nga angin dagiti sasaona, a nangiwaras kadagita iti ballasiw dagiti tanap.
  
  Nagsao ni Parnevik manipud iti paginanaanna, a nakasandig iti bukotna iti kayo. "Dumngegka, umm, imbagam kaniak a nakitam ti kakaisuna nga ammo a ladawan dagiti paset iti pudno a pannakaurnosda. Maysa a painting a kukua idi ni John Dillinger."
  
  "Yeah, ngem nag-tour ti banag idi dekada "60," inlawlawag ni Dahl. "Ditay masigurado a saan a kinopia dayta, nangruna ti maysa kadagita a Viking a naigamer iti historia."
  
  Nasayaat ti propesor a nagmuregreg, "O. Aagyaman."
  
  Naan-anay a sipnget, ket maysa a milion a bituen ti nagkir-in iti ngato. Nagkullayaw dagiti sanga ken nagkullayaw dagiti bulbulong. Nainkasigudan nga immasideg ni Ben iti maysa a sikigan ni Drake. Kasta met laeng ti inaramid ni Kennedy iti sabali.
  
  No sadino a sinagid ti luppo ni Kennedy ti bukodna, narikna ni Drake ti apuy. Dayta laeng ti maaramidanna tapno maipamaysana ti ibagbaga ni Dahl.
  
  "Ti kalasag," kinuna ti Sueko, "ti maudi a namnamatayo."
  
  Inggagara kadi nga asideg unay ti panagtugawna? Napanunot ni Drake dayta. Sagiden....
  
  Dios, nabayagen a kastoy ti riknana. Insublina kadagiti aldaw a babbalasitang dagiti babbalasitang ken agnernerbios dagiti lallaki, ag-T-shirt iti niebe ken mangitulod kadagiti nobiada iti ili iti malem ti Sabado sakbay a ginatangda kadakuada ti paboritoda a CD ken tratuenda ti bagbagida iti popcorn ken garami iti sine .
  
  Inosente nga aldaw, nabayagen a nalpasen. Nabayagen a nalagip ken, daksanggasat, napukaw.
  
  "Kalasag?" Bimmallaet iti saritaan. "Ania?"
  
  Nagkullayaw ni Dahl kenkuana. "Itultuloymo, sika a nalukmeg a Yorkshire a bastardo. Kinunami a ti Kalasag ti kangrunaan a detalye ditoy. No awan daytoy awan ti maragpat ta daytoy ti mangikeddeng iti lokasion ti Ragnarok. Naaramid met daytoy iti naiduma a material ngem dagiti dadduma a paset - a kasla naiduma ti akemna. Gandat. "
  
  "Kasla ania?"
  
  "Fuuuuck," kinuna ni Dahl iti kasayaatan nga aksentona iti Oxford. "Adda saludsodem kaniak maipapan iti isports."
  
  "OK. Apay ngata a pinirmaan ti Leeds United ni Thomas Brolin uray kaskasano?
  
  Nagpaatiddog ti rupa ni Dahl sa timmangken. Agprotesta koman idi adda karkarna nga arimbangaw a nangburak iti kinaulimek.
  
  Agikkes. Maysa nga asug manipud iti sipnget.
  
  Maysa nga uni a nangpukaw iti primal fear. "Agbiag ni Cristo," inyarasaas ni Drake. "Ania- ?"
  
  Napasamak manen dayta. Maysa nga panagung-ungor, nga umasping iti animal, ngem guttural, a kasla naggapu iti dakkel a banag. Pinagbalinna ti panaggaraw ti rabii.
  
  "Malagipmo kadi?" Iti arasaas a di natural a buyogen ti panagbuteng, kinuna ni Ben: "Daytoy ti pagilian ni Grendel. Ti monster manipud ken ni Beowulf. Adda pay laeng dagiti sarsarita nga agnanaed dagiti monster kadagitoy a paset."
  
  "Ti laeng malagipko ken ni Beowulf ket ti asno ni Angelina Jolie," siaayat a kinuna ni Drake. "Ngem kalpasanna, pagarupek a kasta met laeng ti maibaga maipapan iti kaaduan a pelikulana."
  
  "SHH!" - Nagsisilpo ni Kennedy. "Ania ngata dayta arimbangaw?"
  
  Immay manen ti panagung-ungor, as-asideg itan. Desperado a pinadas ni Drake a maammuan ti aniaman iti sipnget, nga inladawanna dagiti lamolamo a ngipen nga agdardaras nga agturong kenkuana, agtedtedted ti laway, dagiti strips ti narunot a lasag a naipit iti nagbaetan dagiti nagsasaip a ngipenda.
  
  Inngatona ti paltog, a dina kayat a butbutngen dagiti dadduma, ngem dina unay masigurado a mangirisgo iti dayta.
  
  Pinuntiria ni Torsten Dahl ti bukodna a riple. Nangiruar ti fit a soldado ti SAS iti kutsilio. Ti kinaulimek ti nangkawar iti rabii nga ad-adda ngem ni Gordon Brown a nangkawar iti ekonomia ti UK, a nangipis-it iti dayta a namaga.
  
  Nakapuy nga uni. Clank.Banag a kasla nalag-an nga addang....
  
  Ngem ania a kita ti saka dagitoy? Napanunot ni Drake dayta. Lalaki wenno...?
  
  No nangngegna koma ti panagkidem dagiti kuko, mabalin nga inruarna koma ti intero a magasinna gapu iti buteng.
  
  Damn dagitoy daan nga engkanto.
  
  Dandani bimtak dagiti mismo a bentrikulo iti pusona idi kellaat a nagbiag ti selpon ni Ben. Inwaras ni Ben dayta iti tangatang gapu iti pannakaklaat, ngem kalpasanna makomendaran a natiliwanna dayta iti dalan a bumaba.
  
  "Bullshit!", inyarasaasna sakbay a nabigbigna ti insungbatna. "Ay, hi, nanang."
  
  Pinadas ni Drake a pasardengen ti panagpitik ti dara iti utekna. "Puten dayta. Putdenyo!"
  
  Kinuna ni Ben: "Iti kasilyas. Tawaganka inton agangay!"
  
  "Makapaay-ayo". Nakaskasdaaw ti kinatalna ti timek ni Kennedy.
  
  Dimngeg ni Drake. Immay manen ti asug, naingpis ken nasakit. Sinaruno daytoy ti adayo a panagtuktok, a kasla nangipuruak ti arimbangaw iti bato. Sabali manen nga agsangsangit nga ikkis, ket kalpasanna panagung-ungor....
  
  Talaga a tao iti daytoy a gundaway! Ket nagdardaras ni Drake a nakigubat. "Ni Wells!" Nagdardaras a simrek iti sipnget, ti instinct ti nangiturong kenkuana a diretso iti bubon ni Mimir ken nangpasardeng kenkuana iti igid.
  
  "Tulongannak," insennaay ni Wells, nga inyawatna ti nagsasaip nga igid ti bakras nga addaan kadagiti naburak ken nadara a ramayna. "Natiliwak iti maysa kadagiti tali... iti dalan a bumaba. Dandani naburak ti takiagko. Adda... ad-adu pay nga aramiden daytoy a bitch a mangpapatay... kaniak."
  
  Innala ni Drake ti dagsenna, a nangisalakan kenkuana manipud iti nawaya a panagtinnag nga agsubli iti awan patinggana a rabii.
  
  
  * * * .
  
  
  Bayat ti nabara a panagbalkot ni Wells ken panaginana, basta inkidem ni Drake ti ulona kenkuana.
  
  Nagkullayaw ni Wells: "Diak pulos kayat ti mangirugi iti gubat...iti uneg ti SAS."
  
  "No kasta, okey, ta saankami a paset ti SAS ken ni Alicia."
  
  Iti abayna, sinaludsod ni Ben ni Parnevik a kasla awan ti napasamak. "Panagkunam, maysa kadi a kita ti tulbek ti Kalasag?"
  
  "Ti kalasag ti amin. Mabalin a daytoy ti tulbek, ngem sigurado nga isu laeng ti nabati kadatayo."
  
  "Napukaw?" Inulit ni Drake a nangipangato iti kiday. Inturongna ti I-phone ni Ben. "Siempre ammotayo!"
  
  Maysa nga addang ti immun-una ni Ben, a nag-google iti "Shield of Odin" iti geek speed. Bassit ti nagparang a ladawan, ngem naparpartak ti panag-zoom ni Ben ngem iti mapanunot pay ketdi ni Drake. Pinadasna a lagipen no ania ti langa ti Kalasag. Nagtimbukel, nga addaan iti naipangato a nagtimbukel a tengnga, ti makinruar a rim ket nabingbingay iti uppat nga agpapada a paset.
  
  Iniggem ni Ben ti I-phone iti arm"s length, a nangpalubos iti amin nga agtitipon iti aglawlaw.
  
  "Simple laeng dayta," kinuna ni Kennedy. "Ragnarok idiay Vegas. Tunggal maysa ket adda idiay Vegas."
  
  Inkuskusen ti lalaki ti barukongna. "Ti pannakaikabil ti Kalasag ipamatmatna ti uppat a naiduma a paset a nanglikmut iti sungbat iti tengnga. Makitam kadi? Ilabeltayo dagitoy iti Amianan, Daya, Abagatan ken Laud tapno maammuantayo ti pagsasaritaantayo."
  
  "Nagsayaat," kinuna ni Ben. "Bueno, nalawag ti Laud. Makitak ti maysa a Pika ken dua a Mata."
  
  "Abagatan ti Kabalio ken dua, um, Lobo, kunak." Inkidem ni Drake dagiti matana agingga a kabaelanna.
  
  "Sigurado!" Agsangsangit ti lalaki. "Husto ti kunam." Ngamin, adda la ketdi dua a Valkyry iti Daya. Wen? Makitam kadi?"
  
  Nagkidem ni Drake a naimbag tapno maipamaysana ti panunotna, ket nakitana ti mabalin a maibilang a babbai a mannakigubat a nakasakay iti maysa a paris a kabalio nga addaan payak. "Damn nga Starbucks!" Nagsapata. "Kape nga addaan libre a Wi-Fi iti sadinoman a paset ti lubong malaksid iti daytoy!"
  
  "Gapuna..." inngaretnget ni Kennedy, "ti uh, awan ti Shield ni Shield?"
  
  "Hmmm...!" Nagadal a sipipinget ti propesor, a simrek iti linia ti panagkita ni Ben ket nakaawat iti nainggayyeman a panangsapsaplit. "Mabalin kadi nga i-zoom in-mo pay bassit?"
  
  "Saan. Daytoy ti limitasionna."
  
  "Awan ti makitak a sabali a marka iti East Side," kinuna ni Dahl manipud iti tugawna. "Ngem medio makapainteres ti Amianan."
  
  Inyalis ni Drake ti atensionna ket nariknana ti panagdarasudos ti pannakakigtot. "Apo, daytoy ti simbolo ni Odin. Tallo nga agkakanaig a trianggulo. Kasta met laeng ti nakitami iti bubon."
  
  "Ngem ania daytoy? Intudo ni Dahl ti bassit a simbolo a masarakan iti makinbaba a kannigid a suli ti maysa kadagiti trianggulo. Bayat nga umas-asideg ni Ben, impukkawda amin, "It"s the Shield!"
  
  Nagturay ti nabain a kinaulimek. Dinadael ni Drake ti utekna. Apay a naikabil ti simbolo ti Kalasag iti uneg dagiti trianggulo? Nabatad a maysa daytoy a pagilasinan, maysa laeng a di nalawag.
  
  "Nalaklaka nga amang dayta iti dakkel nga iskrin!" Nagkidem ti propesor.
  
  "Isardengmo ti agdung-aw," kinuna ni Ben. "Dika ipalubos a parmekennaka."
  
  "Adtoy ti kapanunotan," kinuna ni Kennedy. "Mabalin kadi nga irepresentar dagiti trianggulo ti sabali malaksid iti daytoy "silo ni Odin" wenno sabali pay?"
  
  "Ti nalimed a panggep ti mistiko a simbolo a nainaig iti Dios, a dati a maibilang a sarsarita laeng?" Nagngisiten ti lalaki. "Siempre saan".
  
  Inkuskusen ni Drake dagiti gurongna iti insuro kenkuana ni Alicia Miles a ti pito a tawen a di panagsanay ti nangdadael iti lebel ti pannakidangadangmo. Isut" nangibabain kenkuana, ngem nakasarak iti liwliwa iti kinapudno nga isu ket sibibiag ken addada pay laeng - basta - iti ay-ayam.
  
  "Addaanto ti naibangon nga Internet ti helikopter," inkagumaan ni Dahl nga ipasigurado iti amin. "Iti agarup... ay, tallopulo a minuto."
  
  "Sige, sige, ti ngay sentro?" Inaramid ni Drake ti pasetna. "Dua a balabala a kasla drowing ti ubing nga addaan iti tallo nga udder ken maysa a jellyfish."
  
  "Ket manen ti Kalasag," in-zoom ni Ben ti mata ti "jellyfish". "Isu met laeng nga imahe a kas iti Makin-amianan a paset. Isu nga addaantayo iti dua a ladawan ti Kalasag iti Kalasag a mismo. Ti makintengnga a paset, a buklen ti dua a freeform, ken tallo nga agmaymaysa a trianggulo," kinunana, a nagtung-ed ken ni Kennedy. "Nalabit saan a pulos a trianggulo dagitoy."
  
  "Bueno, uray la daytoy ti mangpasingked iti teoriak a ti Kalasag ti kangrunaan a paset," kinuna ni Parnevik.
  
  "Dagitoy a balabala ipalagipda kaniak ti maysa a banag," inpanunot ni Dahl. "Diak la maibaga no ania."
  
  Mabalin koma a nakapanunot ni Drake iti sumagmamano a naalas a personal a panangraut, ngem pinagtalinaedna a kontrolado ti bagina. Progreso, napanunotna. Nabayagen a kaduada ti natangsit a Sueko ket nagun-odna itan ti bassit a panagraem.
  
  "Kitaen!" Nagikkis ni Ben a nakaigapuan ti panagluksawda amin. "Adda naingpis, dandani awan pakainaiganna a linia a mangisilpo iti agpada a ladawan ti Kalasag!"
  
  "A saan a talaga nga ibaga kadatayo," inreklamo ni Parnevik.
  
  "Wenno..." nagmennamenna ni Drake, a malagipna dagiti aldaw a panagbasana kadagiti mapa ti armada, "wenno... no umayka iti sabali a dalan, ammotayo a ti Kalasag ti kard ni Ragnarok. Mabalin nga agpapada dagitoy dua a ladawan iti dua a nagduduma a ladawan... Maysa laeng a buya ti kangato, ken ti sabali..."
  
  "Dayta ti plano!", kinuna ni Ben.
  
  Iti dayta a kanito, nangngegan ti uni ti umas-asideg a helikopter. Nagsao ni Dahl maipapan iti daytoy babaen ti panangipakitana iti daan a pannakaadiktona iti eskuelaan babaen ti panangiddepna iti GPRS. Nagkidem iti kasipngetan a kaduana ti amin bayat nga umas-asideg ti dakkel a nangisit a pigura.
  
  "Bueno, awan unay ti pagpiliantayo," kinunana a kagudua ti isemna. "Masapul nga, uh, alaentayo daytoy a kaso."
  
  
  * * * .
  
  
  Apaman a nakalugan ken nakatugaw, in-boot up ni Dahl ti 20-pulgada a Sony Vaio laptop, nga agus-usar iti bukodna a portable modem, nga umasping iti I-phone. Depende iti mobile network coverage, addaanda koma iti Internet.
  
  "Mapa daytoy," intuloy ni Drake ti tren ti panagpampanunotna. "Gapuna, tratuentayo a kasta. Nabatad a ti tengnga, ti kangrunaan a detalye, ket ti plano a buya. Gapuna, kopiaem ti diagram, agusarka iti sumagmamano a geographic recognition software, ket kitaem no ania ti mapasamak."
  
  "Hmm," pagduaduaan a sinukimat ni Parnevik ti dimmakkel a buya. "Apay nga iraman ti sabali a ladawan a kasla utek no nakalukat ti simbolo ti kalasag, uh, Medusa. "
  
  "Punto ti pangrugian?" Nag-chance ni Kennedy.
  
  Agyugyugyog ti helikopter, nga iturturong ti napigsa nga angin. Nabilin ti piloto nga agtayab nga agturong idiay Oslo agingga a makaawat iti kanayonan nga instruksion. Agur-uray kadakuada ti maikadua a team ti SGG sadiay.
  
  "Padasem ti programa, Thorsten."
  
  "Adda kaniak dayta, ngem diak kasapulan," kellaat a masdaaw ti insungbat ni Dahl. "Ammok a kasla pamiliar dagitoy a sukog. Daytoy ti Scandinavia iti mapa! Ti utek ket ti Norway, Sweden ken Finland. Ti Medusa ket ti Islandia. Datdatlag."
  
  Kalpasan ti maysa a paset ti segundo, nag-ping ti laptop iti tallo a posible a posporo. Dagiti algorithm ti software ti pannakabigbig ket kaasitgan ti kadagsenda iti siam a pulo ket walo a porsiento-dayta ti Scandinavia.
  
  Nagtung-ed ni Drake a siraraem ken ni Dahl.
  
  "Ragnarok idiay Islandia?" Napanunot ti lalaki dayta. "Ngem apay?"
  
  "Itedmo dagitoy a koordinado iti piloto," intudo ni Drake ti ramayna iti kosta ti Iceland ken ti posision ti simbolo ti Shield. "Isu nga. Sumagmamano nga orasen a nabatikami."
  
  "Ngem awan kadakami dagiti damn pieces," sililiday a kinuna ni Ben. "Adda dagitoy kadagiti Aleman. Ket isuda laeng ti makasarak iti Tanem dagiti Dios babaen ti panangusar kadagiti Shards."
  
  Ket ita, talaga a nagkatawa ni Thorsten Dahl, a nangpanunot ken ni Drake. "Ay, saan," kinuna ti Sueko, ket dandani kontrabida ti katawana. "Nasaysayaat nga amang ti ideyak ngem ti panaggulo kadagitoy a damn pieces. Kanayon a kasta. Bay-am nga agtalinaedda iti sauerkraut!"
  
  "Ar-aramidem kadi? Bay-anyo a panunotek - saan kadi a nasarakan ti Shield idiay Iceland?" sinaludsod ni Ben, a namimpinsan manen a nangpadayaw ken ni Drake babaen ti nalawag a panagpampanunotna iti sidong ti pressure.
  
  "Wen, ket no daytoy ti kadaanan a lugar ti Ragnarok," kinuna ni Parnevik, "adda kaipapanan dayta. Natnag koma ti kalasag ni Odin iti nakatayanna."
  
  "O, adda kaipapanan dayta ita, Propesor," inung-ungtan ni Kennedy. "Ita, inkeddeng dagitoy a lallaki ti amin para kenka."
  
  "Ala, no makatulong, adda latta ti kadakkelan a misterio a solbarentayo," kinuna ni Ben a nakaisem bassit. "Ti kaipapanan ti kadaanan a simbolo ni Odin - tallo a trianggulo."
  
  
  TALLO PUNGA LIMA
  
  
  
  Islandia
  
  
  Nagyelo, narangkis ken namaris ti kosta ti Iceland, naikitikit iti dadduma a lugar babaen kadagiti nagdadakkel a glacier, ken nalannas iti dadduma babaen kadagiti narungsot nga allon ken makatubtubngar nga angin. Adda dagiti aplaya ti lava ken nangisit a bakras, nadaeg nga iceberg ken iti pakabuklan ket maysa a kita ti zen a kinatalinaay. Agkuykuyog ti peggad ken kinapintas, a sisasagana a mangpakalma iti di naannad a biahero ken mangyeg kenkuana iti di naintiempuan a panungpalan.
  
  Nalabsan ida ti Reykjavik iti sumagmamano laeng a minuto, dagiti naraniag a nalabaga nga atepna, puraw a pasdek ken kabambantayan a naabbungotan iti niebe ti aglawlawna ti garantisado a mangparagsak uray kadagiti nabannog unay a puso.
  
  Nagsardengda iti apagbiit iti manmano ti populasionna a base militar tapno aggasolina ken agkarga kadagiti terno iti kalam-ekna, bala ken rasion, ken aniaman pay a mapanunot ni Dahl iti sangapulo a minuto a pannakaipitda.
  
  Ngem awan kadagitoy ti nakita dagiti lallaki a naglugan iti nangisit a helikopter ti militar. Nagrupoda a sangsangkamaysa -a nagsasaritaanda ti maymaysa a panggep -ngem dagiti makin-uneg a pampanunotda ket maipapan iti bukodda a mortalidad ken ti mortalidad ti lubong -no kasano ti panagbuteng ken panagbutengda, ken no kasano ti panagbutengda kadagiti dadduma.
  
  Naalarma ni Drake. Saanna a naammuan no kasano a pagtalinaedenna a natalged ti amin. No ni Ragnarok ti nasarakanda, ngarud ti sarsarita a Tomb of the Gods ti sumaruno, ket nagbalin laeng nga ay-ayam ti roulette ti biagda-ti kita nga ay-ayamem iti paborito nga alegoria ni Kennedy, ti Vegas-a naka-rig ti lamisaan.
  
  Nabangon iti daytoy partikular a pammalubos babaen kadagiti nalimed a plano ti tunggal nalimed nga agay-ayam ken dagiti di ammo a plano dagiti adu a kabusorda.
  
  Ket ita, malaksid kada Ben ken Kennedy - dua a tattao a salaknibanna babaen ti biagna - masapul a panunoten ni Drake nga agpada da Hayden ken Karin.
  
  Malappedan ngata amin dagitoy a panagbuteng iti pannakaisalakan ti lubong? Panawen laeng ti makaibaga.
  
  Nag-play out dagiti endgames iti tunggal suli. Narugianen ni Abel Frey ti kukuana. Mabalin nga addaan da Alicia ken Milo iti bukodda, ngem suspetsa ni Drake nga adda killer surprise a naidulin ti dati a katrabahuanna iti SRT nga uray ti nobiona ket saan a ninamnama.
  
  Manmano a nagsarita da Torsten Dahl ken Wells iti telepono sipud idi bimmallasiwda iti kosta ti Iceland, a nakaawatda kadagiti bilin, pammalubos ken naisawang a balakad manipud kadagiti bukodda a gobierno. Kamaudiananna, sinungbatan ni Kennedy ti awag, a namagbalin kenkuana a nagtugaw a diretso iti sumagmamano a minuto ken nabannog a nagkidem gapu iti pannakakigtot.
  
  Ni laeng Drake ti kinasaona. "Malagipmo ni Hayden? Sekretario?Wen, nasayaat laeng ti panangaramidna iti trabahona."
  
  "Ania ti kayatna a sawen?"
  
  "Taga-CIA isuna, damn it. Ket eksakto no sadino ti kayatna nga ayan. Iti tengnga amin dagitoy a crap."
  
  "Bullshit" nga. Madanagan a panagkita ni Drake ken ni Ben, ngem patienna latta nga adda nalukneng a lugarna para iti gayyemna. Ti laeng kadi puso ni Drake ti mangpakan kenkuana kadagiti romantiko a kapanunotan a mangibagbaga kenkuana a pudno ti rikna ni Hayden, wenno pudno kadi?
  
  "Ti Secretary of Defense dayta," intuloy ni Kennedy a kasla awan ti napasamak. "Kayat ti agbalin, um, 'iti ammo.'"
  
  "Talaga". Nagtung-ed ni Drake kada Dahl ken Wells. "Ket dita, maulit-ulit laeng ti pakasaritaan." Nabannog a timmaliaw iti kaasitgan a tawa. "Mamatika kadi, Kennedy, kalpasan ti maudi a lawas wenno nasursurok pay nga addakami pay laeng iti ay-ayam?"
  
  "Mamatikayo kadi," kinuna ni Kennedy, "a mamati ti amin iti teoria ti "uram ti mangbusbos kadatayo" iti doomsday?"
  
  Sumungbat koman ni Drake buyogen ti nabannog nga aplomb idi natnag ti baba manipud iti lubongna. Naggyelo ti dara kadagiti uratna idi adda higante nga agtaytayab iti ruar ti tawa.
  
  Banag a dakkel unay...
  
  "Ita ammokon," insippawna iti napno iti buteng a timek ti maysa a lalaki a kellaat a nakaamiris a mabalin a matay ita nga aldaw ti amin nga ay-ayatenna. "Damn it... Kennedy... Ita, ammokon."
  
  
  * * * .
  
  
  Bayat ti panangitudona iti paltiingna ken panagsanud ni Kennedy tapno kitaenna, nariknana a natenneb ti intero a bagina.
  
  "Oh my God!" - kinunana. "Daytoy...'
  
  "Ammok," insingasing ni Drake. "Dal!Kitaem daytoy. Kitaen!"
  
  Natiliw ti Sueko ti di naisangsangayan a pannakaiparang ti buteng ket dagus a pinagpatinggana ti saritaan. Ti apagbiit a panangsiputna iti tawa ti nangkullayaw kenkuana gapu iti pannakariro. "Eyjafjallajokull laeng dayta. Ket wen, wen, Drake, ammok, nalaka laeng nga ibaga, ken wen, wen, daytoy ti nangaramid iti amin a damag idi 2010..." Nagsardeng, transfixed, expectant.
  
  Nagkidem dagiti mata ni Parnevik. Nagtayab dagiti lunod dagiti Sueko manipud kenkuana a kasla nasabidongan a dart.
  
  Ita, immasideg ni Ben iti tawa. "Wow. Daytoy ti kalatakan a bulkan ti Iceland ken agparang a bumtak pay laeng, nupay siaannad."
  
  "Wen!" Agsangsangit ni Drake. "Ibusennatayo ti apuy. Damn nga superbulkan. "
  
  "Ngem napatpateg pay," nabalinan itan nga intuloy ni Kennedy, "kitaem ti bird"s eye view ti Kalasag, Matt. Kitaem dayta!"
  
  Ita, nabalinan ni Parnevik a biroken ti punto de bista: "Ti tallo a bantay ket saan a tallo a trianggulo, kas kanayon a patien. Nagbiddut dagiti nagkauna a sientista. Di umiso ti pannakadesiper ti kalatakan a simbolo ni Odin. Ay Diosko!"
  
  Kimmita ni Drake iti labes ti bumtak a bulkan ket nakitana ti dua a nangatngato pay a bantay iti agsumbangir dayta, a no kitaen manipud ngato, umasping unay iti simbolo ni Odin.
  
  "Oh my God," kinuna ni Parnevik. "Ditoy a talaga nga agay-ayam dagiti matatayo kadagiti trick kadatayo, agsipud ta nupay agparang nga asideg dagitoy a bantay iti Eyjafjallajokull, ginasut gayam a milia ti kaadayoda. Ngem pasetda ti kadena dagiti bulkan ti Iceland. Amin ket agkakanaig".
  
  "Gapuna no tumakder ti maysa nga addaan iti umdas a puersa ken direkta a konektado iti dua pay..." intuloy ni Kennedy.
  
  "Adda kenka dagiti pangrugian ti Superbulcano," inleppas ni Drake.
  
  "Ti Tanem dagiti Dios," inruar ni Dahl, "ket adda iti uneg ti bumtak a bulkan."
  
  "Ket ti panangikkat kadagiti tulang ni Odin ti mamagbalin iti dayta a boom!" Nagkidem ni Kennedy, agay-ayus ti buokna. "Namnamaem ngata ti basbassit?"
  
  "Aguray!" Buybuyaen itan ni Dahl ti ladawan ti satellite, a nangibaga kadakuada no kaano a makadanonda iti mata ti Medusa. "Kasapulanmi pay laeng ti bassit a tulong kadagiti direksion, ket dayta ti kanayon a planok B. Adda maysa a nagdakkel a bantay sadiay ruar, ket ipakita ni Abel Frey kadakami a mismo babaen ti ruangan iti sango."
  
  "Kasano?" Di kumurang a dua a timek ti nagsaludsod.
  
  Nagkidem ni Dahl ket kinasaritana ti piloto. "Itag-aynakami nga ad-adda."
  
  
  * * * .
  
  
  Ita, nangato unaydan isu a saan pay ketdi a makita ni Drake dagiti bantay babaen kadagiti ulep. Kasapulan unay ti suporta ti baro a nasarakanna a panagraemna iti komander ti SGG.
  
  "Sige, Torvill, ikkatem dagiti mannalon iti kinapanglawda, saan kadi?"
  
  "Thorsten," inlinteg ni Dahl, sakbay a nabigbigna nga isu ket mai-itlog. "Ay maawatakon." Sige, padasem ngarud ti makidanggay no kabaelam. Daytoy ti army specialty-ko, wenno uray la sakbay a simrekak iti SGG. Panagretrato manipud tangatang, nangnangruna dagiti orthophoto. "
  
  "Naraniag daytoy," kinuna ni Drake. "Nakatakderak a diretso bayat ti panagsasaritatayo. Ania ngata daytoy?"
  
  "Dagitoy ket retrato a naala manipud iti "awan patinggana" a distansia, a diretso ti panagkitada iti baba, a kalpasanna geometriko a mabaliwan tapno maibagay iti maawat a pagalagadan ti mapa. Apaman a mai-upload ti retrato, ti laeng aramidentayo ket i-align-tayo kadagiti "real world" coordinates, kalpasanna..." inkidemna.
  
  "Boom!" Nagkatawa ni Kennedy. "Kasla iti Google Earth ti kayatmo a sawen, saan kadi? Awan laeng ti 3D?"
  
  "Talaga". Nagngirsi ni Drake. "Sapay koma ta agkurri daytoy, Dal. Daytoy laeng ti gundawaymi nga umun-una iti endgame."
  
  "Kasta met ti mapasamak. Saan laeng a dayta, no di ket inton kalkularen ti kompiuter dagiti koordinado, ammotayo nga eksakto no sadino ti ayan ti pagserkan ti Tanem dagiti Dios. Uray dagiti Aleman, a naan-anay a makinkukua iti amin a siam a pirsay, masapul nga apresiarenda dayta."
  
  "No la ketdi umiso ti panangikabil dagiti Aleman iti amin a pedaso," naliday nga isem ni Ben.
  
  "Ala, pudno dayta. Mangnamnamatayo laeng nga ammo ni Abel Frey ti ar-aramidenna. Talaga nga adu ti tiempona nga agpraktis."
  
  Naglusdoy ni Drake manipud iti tugawna ket sinapulna ni Wells. Nakitak a nangdungpar iti selponna iti tawa gapu iti kinaawan namnama.
  
  "Adda damag maipapan iti kastilio ni Frey, mate?"
  
  Nagkidem ti komander ti SAS. "Nalikmut. Ngem nalimed - saan nga ammo ti Kastilio ti baro a nasarakan nga atensionna. Adda dagiti Aleman a polis sadiay. Interpol. Pannakabagi ti kaaduan a gobierno iti lubong. Ngem saan a ni Mai, gapu iti sumagmamano a rason. Diak agulbod kenka Matt, daytoy ket agbalinto a natangken a bato a maburak nga awan ti tonelada a pannakapukaw."
  
  Nagtung-ed ni Drake, a pampanunotenna ni Karin. Ammona ti posibilidad, ta namin-adu nga inay-ayamna dagita. "Gapuna, aramidentayo nga umuna ti tanem... Ket kalpasanna, kitaentayo no sadino ti pagtungpalantayo."
  
  Iti daytoy laeng a kanito adda sumagmamano a ragsak iti sango a paset ti nailet a helikopter. Nagsubli ni Dahl nga addaan iti naragsak nga isem iti rupana. "Adda ni Frey sadiay baba ita! Inkabilmi dayta iti pedaso. No i-ontayo daytoy a maladaga iti full blast ken paltogantayo ti maysa a frame iti kada segundo, addantayo iti uneg daytoy a tanem iti uneg ti maysa nga oras! "
  
  "Addaanka iti bassit a panagraem," siraraem nga inanges ni Parnevik. "Ni Ragnarok idiay baba. Maysa kadagiti kadakkelan a paggugubatan iti pagaammo a pakasaritaan ken ti lugar a di kumurang a maysa nga Armagedon. Natay dagiti didiosen nga agpukpukkaw iti daytoy a yelo. Dagiti Dios. "
  
  "Ket met ni Abel Frey," naulimek a kinuna ni Ben Blake. "No nasaktanna ni adingko."
  
  
  
  PASET 2
  ikabilmo ti kabalmo...
  
  
  TALLOPULO PULO NGA INNEM
  
  
  
  TANEN DAGITI DIOS
  
  
  Nalpasen ti ay-ayam.
  
  Bayat ti panagtayab da Drake ken dagiti kakaduana iti rabaw dagiti tripulante da Ragnarok ken Abel Frey, nga agturong iti umas-asuk a bantay, ammoda a napudot ti panangkamat dagiti Aleman. Napartak a bimmaba ti helikopter nga agturong iti nalukneng a labneng ti niebe, a naranggas a nagkintayeg gapu iti sagpaminsan a panagpuyot ti angin ken kumarkaro a panagayus ti angin. Kontrolado ti piloto ti grupo agingga a nagtayab ti helikopter agingga a kabaelanna, innem a pie manipud iti daga, sa impukkawna ti amin tapno mairuar ti impierno.
  
  "Agtiktik ti relo!" - Impukkaw ni Dahl apaman a sinagid ti botasna ti niebe. "Umakartayo!"
  
  
  * * * .
  
  
  Inyunnat ni Drake ti imana tapno suportaranna ni Ben sakbay a kinitana ti aglawlawda. Kasla ti bassit a depression ti kasayaatan a pagdissuan, a maysa laeng a milia ti kaadayona manipud iti bassit a pagserkan a suksukimatenda, ken ti kakaisuna a daga iti nainkalintegan a distansia a saan unay a nabato wenno mabalin a tubo ti magma. Ti nayon a bonus ket makatulong dayta a mangriro ken ni Frey no ania ti eksakto a lokasion ti Tanem.
  
  Nalidem dayta a buya, saan a naiduma iti mabalin a langa ti panungpalan ti lubong, napanunot ni Drake. Dagiti suson ti abuabuan a dapo, nasipnget a bakras ti bantay ken nangisit a deposito ti lava ti nangted kenkuana iti bassit a panagtalek bayat nga ur-urayenna ni Dal a mangipakita iti pagserkan iti GPRS device-na. Kagudua a ninamnamana a rummuar ti maysa a nadadael a hobbit manipud iti nasipnget nga ulep, nga agkunkuna a nakadanon idiay Mordor. Saan a napigsa ti angin, ngem kinagat ti sagpaminsan a panagangesna iti rupana a kas iti pit bull.
  
  "Ditoy". Nagtaray ni Dahl kadagiti ash drifts. Nangato iti ngatuenda, timmakder ti ulep ti uong iti langit buyogen ti natalna a kinatalna. Pinuntiria ni Dahl ti napuskol a nangisit a rugit iti bantay iti sanguanan.
  
  "Apay nga adda mangikabil iti kasta a napateg ken sagrado a lugar iti uneg ti bulkan?" sinaludsod ni Kennedy bayat ti panagtarayna iti abay ni Drake.
  
  "Nalabit saan a nairanta nga agpaut iti agnanayon," inkidemna. "Adun a siglo a bumtak ti Islandia. Siasino koma ti mangipagarup a masansan a bumtak daytoy a bulkan a dina madanon ti naan-anay a kapasidadna?"
  
  "Malaksid no... malaksid no bumtak a nasayaat manipud kadagiti tulang ni Odin. Mabalinda kadi a kontrolen dayta?"
  
  "Namnamaentayo a saan."
  
  Naabbungotan ti langit iti ngato iti niebe ken agtaytayab a dapo, a nangnayon iti nasapa a panagsipnget. Saan a nagsilnag ti init ditoy; kasla ti Impierno ti umuna a gundaway a nangtengngel iti Naindagaan a Pagturayan ket tengtenglenna a naimbag dayta.
  
  Nagturong ni Dal iti di patas a daga, a no dadduma maitibkol gapu kadagiti di ninamnama a nauneg a panaganud ti abuabuan a pulbos. Idi nakadanon ni Dahl kadagiti lamolamo a bato, nagsardeng amin a saritaan iti daytoy a motley a grupo - napusekda iti nasipnget a let-ang.
  
  "Ditoy ngato," intudo ti Sueko babaen ti pistolana. "Agarup duapulo a kadapan." Inkidemna dagiti matana. "Awan ti makitak a nalawag."
  
  "Ita, no imbaga ni Cook dayta iti igid ti baybay ti Hawaii, pulos a dikami koma naaddaan iti lugaw ti pinya," siaannad a binabalaw ni Drake, a mangnamnama a makakatawa.
  
  "Wenno kape ni Kona," dilpatan ni Kennedy dagiti bibigna bayat ti panangkitana kenkuana, sa nagmulagat a nakaro idi nagkidem.
  
  "Kalpasanmo," kinunana a buyogen ti kinarang-ay ti intudona iti tallopulo a degree a bakras.
  
  "Awan ti pamay-an, pervert." Ita laeng a nakapagisem.
  
  "Ala, no ikarim a saanmo a kumita iti asnok." Sigagagar a nakargaan ni Drake ti nabato a bakras, a sinubokna ti tunggal panangiggemna sakbay nga inwarasna ti dagsenna, a siiinget a mangmatmat ken ni Dahl ken ti agmaymaysa a soldado ti SAS iti ngatuenanna. Sumaruno ni Kennedy, kalpasanna ni Ben ken kamaudiananna ti Propesor ken Wells.
  
  Awan ti mayat a mabaybay-an iti daytoy partikular a mision.
  
  Iti sumagmamano a tiempo immabante ni Dahl nga addaan iti panagngaretnget. Nagsiddaaw ni Drake iti likudanna, ngem awan ti nakitana a pagilasinan ti panangsurot iti labes ti horizon, nga ad-adda a di makadangran ngem ti panagsao ti Prime Minister. Kalpasan ti apagbiit, simrek ti timek ni Dahl iti belo ti kinaulimek.
  
  "Wow, adda ditoy, kakabsat. Adda nagtubo a bato, sa iti kannigid a panagturong iti likudanna..." nag-trail off ti timekna. "Maysa a bertikal a shaft nga addaan... wen, addaan kadagiti addang a naikitikit iti bato. Nairut unay. Helvite!Nakutkut la ketdi dagita a daan a dios!"
  
  Nadanon ni Drake ti outcrop ket naglusdoy iti likudanna. "Inlunodmo laeng kadi, Dahl, ket nag-joke-ka? Wenno padasem, uray kaskasano. Isu a baka taoka ngamin. Damn, anian a nailet nga abut. Sapay koma ta saankami nga agdardaras a pumanaw."
  
  Babaen iti daytoy di makaay-ayo a kapanunotan, tinulonganna ni Dahl a nangseguro iti linya ti kinatalged sakbay nga induronna ti Sueko iti nangisit nga abut. Sumagmamano a panagibales a panangraut ti simrek iti panunotko, ngem ita saan a ti tiempo wenno lugar. Gapu ta dina maiturong ti sulo nga agpababa, bulsek a bimmaba ni nakurapay a Torsten Dahl, addang-addang.
  
  "No maangotmo ti asupre," saan a maitured ni Drake ti bagina. "Isardeng."
  
  Inted ni Dahl ti panawenna, a siaannad nga inkabilna ti tunggal sakana. Kalpasan ti sumagmamano a minuto naungaw ket ti laeng makita ni Drake ket ti nakudrep a silnag manipud iti kallugong ti bomberona a kumapkapuy ken kumapkapuy.
  
  "Okey ka kadi?"
  
  "Nadungparko ti bato a baba!" Nagung-ungor ti timek ni Dahl.
  
  Kimmita ni Kennedy iti aglawlaw. "Sabali nga angaw daytoy?"
  
  "Bueno, rummuartayo iti daytoy a lamiis," iniggaman ni Drake ti igid ti nangisit a bato ket siaannad nga imbabana ti bagina iti rabaw ti igid. Inusarna dagiti sakana a mangbirok nga umuna iti sakana, siaannad nga imbabana ti bagina, pulgada por pulgada a napeggad. Akikid ti paglukatan isu a kuskuskosna ti agong ken pingpingna iti tunggal panaggarawna. "Takki! Itedmo laeng ti panawenmo," kinunana kadagiti dadduma. "Ikagumaam nga iggaman ti makinngato a bagim agingga a mabalin."
  
  Sumagmamano a minuto kalpasanna nangngegna ni Dahl a kinunana, "Innem a pie," ket nariknana ti bato iti likudanna a nagbalin nga awan tao nga espasio.
  
  "Agannadkayo," impakdaar ni Dahl. "Ita addatayon iti igid ti mangliwengliweng. Agarup dua a kadapan ti kaakabana. Maysa a natangken a bato a pader iti kannawanmi, regular nga awan babana nga abut iti kannigidmi. Maymaysa laeng ti nabati a dalan."
  
  Inusar ni Drake ti bukodna a lawag a mangsubok kadagiti natakuatan ti Sueko bayat nga inaramid dagiti dadduma ti atiddog a panagbabada. Apaman a naalerto ken nakasagana ti amin, nangrugin nga in-inut nga umabante ni Dahl iti ledge. Nabalkotda iti nakaro a sipnget, a silaw laeng dagiti sulo nga adda kadagiti kallugongda, a nagsala a kasla fireflies iti karayan. Ti naan-anay a kinaawan ti nangguyugoy kadakuada a kas iti makaibaga nga awag ti sirena iti kannigidda, a namagbalin iti nadagsen a bato iti kannawanda nga ad-adda a makaabrasa.
  
  "Ipalagipna kaniak ti maysa kadagita a daan a pelikula ti dinosaur," kinuna ni Propesor Parnevik. "Malagipmo kadi? Ti daga a nalipatan ni Time, pagarupko? Aggarawda kadagiti kueba, a napalikmutan kadagiti makapapatay a parsua. Maysa a naindaklan a pelikula ".
  
  "Daydiay kadua ni Raquel Welch?" - Dinamag ni Wells. "Saan? Bueno, tattao ti panawenko, ipagarupda a dinosaur - ipagarupda a ni Raquel Welch. Saan a napateg."
  
  Inpigket ni Drake ti bukotna iti bato ket immasideg a nakaunnat dagiti takiagna, a siniguradona a sinurot da Ben ken Kennedy sakbay nga umadayoda a siuumiso. Nagparang ti nalidem a kinaawan iti sanguananda, ket ita dimteng kadagiti lapayagda ti nakapsut a panaggaraw, nauneg ken adayo.
  
  "Daytoy la ketdi ti Eyjafjallajökull, ti bantay a nalamuyot a bumtak," inyarasaas ni Propesor Parnevik iti linia. "Ti kasayaatan a pattapattak ket addakami iti maysa a siled iti sikigan, a naisina unay iti siled ti magma ken manipud iti conduit a mangpakan kadagiti panagbettak. Mabalin nga adda pinulpullo a suson ti dapo ken lava iti nagbaetantayo ken ti agpangato a magma, a mangsalaknib kadatayo ken iti Tanem. Mabalin nga addatayo pay ketdi iti uneg ti maysa nga anomalia ti bato a sadiay agpangato iti narangkis nga anggulo ngem kadagiti sikigan ti bantay."
  
  impukkaw ni Dahl iti sipnget. "Gelvit!Impierno ken damnation! Umasideg kadakami ti nababa a pader, a bumallasiw iti dalanmi iti anggulo a siam a pulo a degree. Saan a nangato, isu a dika madanagan, agannadka laeng."
  
  "Adda kita ti silo?" Nagrisgo ti lalaki.
  
  Nakita ni Drake ti lapped ket isu met laeng ti napanunotna. Buyogen ti dakkel a panagannad, sinurotna ti komander ti SGG iti agingga iti tulang a bangen. Naggigiddan a nakitada nga agpada ti umuna a tanem.
  
  "Oooh," awan ti umdas a sasao ni Dahl tapno maawatanna dagitoy.
  
  Nagsippayot laeng ni Drake, nasdaaw iti pabuya.
  
  Maysa a nagdakkel a niche ti naikitikit iti bakras ti bantay, nga agsaknap nalabit sangagasut a pie agingga iti puso ti bulkan -nga agturong iti siled ti magma. Nabukel dayta iti sukog ti arko, nalabit sangagasut a pie ti kangatona. Bayat nga agtataripnong ti amin iti aglawlaw ken inruarda dagiti nadagsen a flashlight-da, nagbukbukel ti nakaskasdaaw a buya ti umuna a tanem.
  
  "Wow!" - kinuna ni Kennedy. Ti lawagna ti nangsilnag iti agsasaruno nga estante, a naikitikit iti nabato a kuadro, tunggal estante ket naarkosan ken napno kadagiti gameng: kuwintas ken pika, breastplate ken helmet. Dagiti kampilan....
  
  "Asino ngata daytoy a lalaki?"
  
  Ni Parnevik, kas namnamaen ti maysa, inadalna ti adayo a pader, daydiay nakasango kadakuada, kinapudnona ti arko a lapida ti Dios. Adda dagiti karkarna a kitikit iti nalawag a relief, a kapada ti kinalaing iti asinoman kadagiti moderno a lallaki ti Renaissance, uray ni Michelangelo.
  
  "Daytoy ni Mars," kinuna ti Propesor. "Romano a Dios ti Gubat".
  
  Nakita ni Drake ti masel a pigura a naka-breastplate ken palda, a nakaiggem iti nagdakkel a pika iti maysa a nagdakkel nga abaga, a kumitkita iti sabali. Iti likudan adda natan-ok a kabalio ken nagtimbukel a pasdek a mangipalagip unay iti Colosseum idiay Roma.
  
  "Masdaawak no kasano nga inkeddengda no siasino ti maitabon ditoy," insungbat ni Kennedy. "Dagiti didiosen ti Roma. Dagiti dios ti Scandinavia..."
  
  "Siak met," kinuna ni Parnevik. "Nalabit kapritso laeng dayta ni Zeus."
  
  Kellaat a naallukoy ti amin a mata iti nagdakkel a sarkofago a nakatakder iti sirok ti kinitikitan a fresco. Ti imahinasion ni Drake ti nangsakup. No kitaenda ti uneg, masarakanda ngata dagiti tulang ti Dios?
  
  "Damn it, ngem awan ti tiempomi!" Kasla naupayan, nabannog ken nabannog ni Dahl. "Mapantayo iti." Awan ti ideyami no mano a Dios ti mabalin a naitabon ditoy."
  
  Nagkullayaw ni Kennedy ken ni Drake ket kinitana ti ledge bayat ti panagpukawna iti sipnget. "Maysa a nalaka a madadael a bato a dan-aw ti sursurotentayo, Matt. Ket situtulokak a mangipusta iti 401 ribuk a ti bilang dagiti Dios ket saan laeng a maysa wenno dua."
  
  "Awan ti mapagtalkanmi ita," kinunana. "Aggigiddan laeng. Tay. Umayto dagiti Aleman iti mabiit."
  
  Rimmuarda manipud iti siled a pagitaneman ti Mars, a tunggal lalaki ket nagtakaw iti naliday a panangsiput manen iti relatibo a kinatalged ken di mabilang a kaipapanan dayta. Nagsenyas manen ti kinaawan, ket ita nangrugin a marikna ni Drake ti nasipnget a sakit dagiti gurong ken tulangna, maysa a byproduct ti in-inut a panaggarawda iti ledge. Pudno la ketdi a nasakit ti nakem da nakurapay a Propesor Parnevik ken ti agtutubo a ni Ben.
  
  Sabali pay a panagngaretnget ti nangyegyeg iti nalawa a kueba ken nagallangogan iti intero a kuebada. Timmangad ni Drake ket impagarupna a nakitana ti umasping a ledge nga adayo iti ngatuenanna. Bullshit.Daytoy damn thing ket mabalin nga agtuyok iti intero a rabii!
  
  On the plus side, awan pay ti nangngegda a pagilasinan ti pannakaidadanes. Impagarup ni Drake nga umun-unada iti nasayaat nga oras ngem dagiti Aleman, ngem ammona a dandani di maliklikan ti komprontasion. Ninamnamana laeng a ma-neutralize-da ti sangalubongan a pangta sakbay a mapasamak dayta.
  
  Nagparang ti maikadua a ledge iti sanguanan, ket iti likudanna adda maikadua a napipintas a niche, a masarakan iti kaunggan ti bantay. Daytoy ket naarkosan iti adu a nabalitokan a banag, dagiti diding iti sikigan ket literal a sumilsilap iti nabalitokan a lawag.
  
  Nagsennaay ni Kennedy: "O Dios!" "Diak pay pulos nakita ti kastoy. Asinno daytoy? Ipateg ti Dios?
  
  Nagkidem ni Parnevik kadagiti kitikit iti bato a nangdominar iti nagdakkel a sarkofago. Nagkidem iti apagbiit, a nagkullayaw. "Agurayka, dutdot kadi dagitoy?"Nakawesan kadi daytoy a Dios iti dutdot?"
  
  "Nalabit, Propesor," kumitkita metten ni Ben iti labes ti niche iti kalawa ti nangisit a rabii nga agur-uray kadakuada. "Adda kadi napateg? Saan a Maymaysa daytoy."
  
  Saan nga inkankano ti lalaki. "Ni Quetzalcoatl dayta! Dios dagiti Aztec!Ania amin daytoy..." intudona dagiti agsilsilnag a pader.
  
  "Balitok nga Aztec." Nagsennaay ni Wells, a masmasdaaw iti laksid ti bagina. "Wow".
  
  "Daytoy a lugar..." Dandani naan-anay nga inbentilasion ni Kennedy ti siled, "ti kadakkelan nga arkeolohikal a nasarakan iti amin a panawen. Maawatanyo kadi dayta? Ditoy ti didiosen ket saan laeng a ti maysa a sibilisasion, no di ket ti adu. Ken amin a tradision ken gameng a maikuyog kadagitoy. It"s... overwhelming dayta."
  
  Timmaliaw ni Drake iti ladawan ni Quetzalcoatl, a naarkosan kadagiti dutdot ken mangiwarwaras iti wasay. Kinuna ni Parnevik a ti dios dagiti Aztec ket pagaammo -sigun kadagiti gagangay a gubuayan ti simbaan -kas ti Agturay a Dios, maysa nga ebkas a mangipasimudaag nga isu ket pudno a pudno.
  
  Ti "Quetzalcoatl" kaipapananna ti "agtaytayab a reptilia" wenno "nadutdot nga uleg".A..." Nagsardeng a dramatiko ni Parnevik, kalpasanna kasla naamirisna nga amin a dadduma ket nagsanud iti ledge, "dragon," kinunana iti bagina, a naragsakan.
  
  "Adda kadi kapadana ken ni Mars?" sinaludsod ti agmaymaysa a soldado ti SAS nga agnagan Jim Marsters.
  
  Buybuyaen ni Drake ti panagaddang ni Parnevik iti ledge a nakapurpuros ti bibigna. "Hmm," dimmanon ti makaanges a panangipapanna iti amin nga adda iti ledge. "La la mabalin a kaipapananda ti ipapatay ken naminsan nga inaramidda."
  
  
  * * * .
  
  
  Ti maikatlo a niche, ket daytoy ket kasla makaanges a kas iti immun-una. Nasarakan ni Drake ti bagina a mangmatmatmat iti nakaskasdaaw a lamolamo a babai a naikitikit iti kayo.
  
  Naabbungotan dagiti diding kadagiti figurine nga aggatad iti kinabaknang. Dolphin, sarming, swan. Maysa a kuwintas dagiti naikitikit a kalapati nga umdas ti kadakkelda a manglikmut iti tengnged ti Estatua ti Wayawaya.
  
  "Bueno," kinuna ni Drake. "Uray siak ammok no siasino dayta."
  
  Nagngirsi ni Kennedy. "Wen, sika koma."
  
  "Pudno a balangkantis," natadem a kinuna ni Parnevik. "Afrodita nga".
  
  "Hi," kinuna ni Wells. "Awagam kadi ti Dios nga Aphrodite a balangkantis? Ditoy baba? Kasta ti kaasitganna iti tanemna?"
  
  Intuloy ni Parnevik ti gagangay a hooliganismo iti elementaria: "Pagaammo a makiturog kadagiti Dios ken tattao, agraman ni Adonis. Intukonna ni Helen ti Troy idiay Paris, kalpasanna sinelioanna ti katulagan babaen ti panangsindina iti kinaregta ni Paris iti kanito nga inkabilna dagiti imatangna kenkuana. Nayanak iti asideg ti Paphos manipud kadagiti nabiit pay a na-castrate a testiles ti Uranus. Masapul nga ibagak nga isu..."
  
  "Nagun-odmi ti mensahe," namaga a kinuna ni Drake a kitkitaenna pay laeng ti kitikit. Immisem idi madlawna ti panangiyugyugyog ni Kennedy kenkuana.
  
  "Apalka kadi, dungngo?"
  
  "Nadismaya unay iti seksual?" Induronna a limmabas tapno agbalin a maikadua iti linya kalpasan ni Dahl.
  
  Tinaliawna. "Ala, ita ta dinakamatmo..."
  
  "Umayka, Matt," insipilio met ni Ben a nanglabas kenkuana. "Wow!"
  
  Ti panagikkisna ti nangluksaw kadakuada amin. Nagsublida ket nakitada nga agkarayam nga agsubli iti uppat a sakana, a naisurat ti panagbuteng iti intero a rupana. Pinampanunot ni Drake no kabarbaro a nakitana ti Diablo a Mismo, a tumakder kadagiti payak dagiti demonio a diretso manipud iti kosina ti impierno.
  
  "Daytoy niche-" inruarna ti anges. "Adda iti plataporma... agtaytayab iti tangatang... Awan ti adda iti bangir! "
  
  Narikna ni Drake ti panaglaksid ti pusona. Nalagipna ti bubon ni Mimir ken ti palso a suelona.
  
  Namin-adu a naglugan ni Dahl. "Kasla napigsa ti nailunod a bato. Saan a mabalin a daytoy ti pagpatinggaan ti linia."
  
  Nagkidem ni Ben: "Dimo aramiden daytoy!" "Kasano ngay no agsina?"
  
  Nagturay ti kinaulimek. Nagkikinnita ti tunggal maysa a nakalawlawa dagiti matada. Dadduma ti nangitured a nangtaliaw iti dalan a nagnada, ti natalged a dalan a pakairamanan dagiti bubon ken dagiti Marster.
  
  Iti dayta a kanito, iti kaadaywan a distansia ti panagdengngeg, nangngeg ti nakapsut nga uni nga aggargaraw. Ti uni ti bato a matnag iti bubon.
  
  "Aleman dagitoy," kinuna ni Dahl buyogen ti kombiksion. "Panangsukimat iti kauneg ti shaft. Ita, makasaraktayo iti pamay-an tapno pumanawtayo iti daytoy a plataporma wenno mataytayo uray kaskasano."
  
  Insiko ni Drake ni Kennedy. "Kitaenyo dita," intudona iti ngatoda. "Pinagtalinaedko a silulukat dagiti lapayagko. Panagkunak adda la ketdi sabali a set ti niche wenno kueba iti ngatuentayo. Ngem kitaem... Kitaem no kasano a kasla agkurba ti igid ti bakras.
  
  "Kusto". Nagdardaras ni Kennedy a napan iti igid ti niche ni Aphrodite. Kalpasanna, inpigketna ti bagina iti nagsasaip a bato, simmirip iti suli. "Adda met klase ti estruktura ditoy... Dios! Oh my God."
  
  Iniggaman ni Drake dagiti abagana sa simmirip iti sipnget. "Panagkunak, kantotennak ti kayatmo a sawen!"
  
  Sadiay, nga agsaknap iti adayo a labes ti sakup dagiti silawda, adda naingpis a ledge a nagbalin a naingpis pay nga agdan nga espiral. Nagyunnat ti agdan nga agpangato iti ngatuenda, nga agturong iti sumaganad a tukad.
  
  "Isaritam ti maipapan iti panagulaw," kinuna ni Drake. "Naala laeng ti cookie ken garapon."
  
  
  TALLOPULO PULO PITO
  
  
  
  TANEN DAGITI DIOS
  
  
  Kasla umdas ti kinatibker ti agdan nga espiral, ngem ti simple a kinapudno a nagsugat iti kinaawan iti ngatuen ti awan patinggana nga abut, saanen a dakamaten ti kinapudno a napaay dagiti arkitektona a mangikabil iti aniaman a barandilias, pinagbalinna uray dagiti nasanay a naimbag a nerbio ni Drake a naparpartak nga agpigerger ngem iti maysa a kuton maysa a vibrator .
  
  Maysa a naan-anay a sirkulo ti nangiyeg kadakuada iti agarup kakapat ti dalan nga agturong iti alcove ni Aphrodite, isu a pinattapatta ni Drake a kasapulanda ti agaramid iti uppat wenno lima a sirkulo. Addang-addang nga immabante, a simmurot ken ni Ben, nga ikagkagumaanna a lapdan ti butengna, aganges iti nauneg ken kanayon a segseggaan ti kalatda.
  
  Innem a pulo a kadapan ti ngato. Lima a pulo. Uppat a pulo.
  
  Idi umas-asideg iti tallopulo a kadapan, nakitana ni Ben a nagsardeng ken nagtugaw iti apagbiit. Napetpetan dagiti mata ti ubing gapu iti buteng. Siaannad a nagtugaw ni Drake iti agdan iti babana ket tinapikna ti tulangna.
  
  "Dude, awan ti tiempo a mangrugi nga agsurat iti baro a track, Wall of Sleep. Wenno panagtagtagainep ken ni Taylor Momson."
  
  Kalpasanna, nagallangogan kadakuada ti timek ti maysa a soldado ti SAS. "Ania ti mapaspasamak sadiay ngato? Ang-angawmi ti bagimi ditoy. Umakar."
  
  SAS soldado, napanunot ni Drake. Inaramidko ida a naiduma iti dati.
  
  "Aginanakayo," impukkawna a simmungbat. "Agbalinka laeng a mo."
  
  "Ibarsak! Ugh..." Nangngeg ni Drake ti nauneg a timek ni Wells, sa ti kinaulimek. Nariknana a nagtugaw ni Kennedy iti sakana, nakitana ti nairut nga isemna ken nariknana ti agpigpigerger a bagina babaen kadagiti ramay ti sakana.
  
  "Kasano ti kasasaad ti ubing?"
  
  "Skipping college," pinilit ni Drake ti bagina a nagkatawa. "Kakadua iti banda. Pub ti York. Libre ti rabii ti pelikula. KFC ti. Awag ti Pagrebbengan. Ammom, student stuff."
  
  Inusig ni Kennedy a naimbag. "Iti kapadasak, saan a kastoy ti ar-aramiden dagiti lallaki ken babbai iti kolehio."
  
  Ita, linuktan ni Ben dagiti matana ket pinadasna ti umisem a siiirut. Nainayad ti pannagnana kadagiti ima ken tumengna. Nasango manen, nakatakder pay laeng kadagiti ima ken tumengna, simmang-at iti agsasaruno a makabannog nga addang.
  
  Pulgada por pulgada, addang iti napeggad nga addang, timmakderda. Narikna ni Drake ti sakit ti ulo ken pusona gapu iti tension. No natnag ni Ben, situtulok a nanglapped iti pannakatnag ti ubing babaen ti bukodna a bagi, no tapno maisalakanna laeng.
  
  Awan ti saludsod wenno panagduadua.
  
  Sabali manen a napno a sirkulo ket agarup duapulo a kadapan ti kaadayoda manipud iti puntiriada, maysa a ledge a mangsarming iti kalkalpasda. Inadal ni Drake iti agkir-in a silaw ti sulo. Nagturong dayta manen iti entrance shaft, ngem nalawag a maysa a lebel ti nangatngato.
  
  Level up?Napanunotna. Dios, "inmodernisarna" daytoy unay ken ni Sonic the damn Hedgehog.
  
  Iti ngatona, nakitana nga agduadua ni Dahl. Napartak unay ti panagtakder ti Sueko, napukawna ti kinatimbengna ket ita, adu unay ti dagsenna iti makinlikud a sakana. Awan dagiti uni, naulimek laeng a dangadang. Mailadawanna laeng ti pannakatutuok a nanglapunos iti panunot ni Dahl. Espasio iti likudan, natalged iti sango, ti kapanunotan ti napaut, nasaem a pannakatnag.
  
  Kalpasanna nagdardaras nga immasideg ti Sueko, dinanogna dagiti agdan ket nagtengngel iti patpatgenna a biag. Mangngeg ni Drake ti nadagsen nga angesna manipud sangapulo a kadapan nga agpangato.
  
  Sumagmamano a minuto ti napalabas ket nagtultuloy ti narigat a panagpangato. Kamaudiananna, bimmaba ni Dahl iti agdan nga agturong iti ledge, sa nagkarayam nga immasideg babaen kadagiti ima ken tulangna tapno adda lugarna. Di nagbayag simmaruno ni Drake, a nangguyod ken ni Kennedy a kaduana, a nakarikna iti nakaro a pannakabang-ar ta addadan manen iti akikid a ledge a maysa laeng nga addang ti kaadayona manipud iti agpukpukkaw nga ipapatay.
  
  Idi nakuentada amin, nagsennaay ni Dahl. "Umakartayo iti sumaruno a niche ket awagantayo ti break," kinunana. "Siak, para iti maysa, naan-anay a nadadael."
  
  Kalpasan ti sabali pay a lima a minuto a panaglalaokda iti nabannog a bagida ken pannakidangadangda iti kumarkaro a panagkipet dagiti piskel, naitibkolda iti maikapat a niche, daydiay masarakan a direkta iti ngatuen ti tanem ni Aphrodite.
  
  Idi damo awan ti nakakita iti permanente a Dios. Nagparintumengda amin, aginana ken nakaro ti panagangesda. Napanunot ni Drake a nakaisem a daytoy ti eksakto a nangiturong kenkuana a sibilian a biagna, ket timmangad laeng idi nangibalikas ni Parnevik iti maysa nga expletive a kasla karkarna koma nga aggapu iti sabali malaksid kenkuana.
  
  "Woof!"
  
  "Ania?" - sinaludsodko.
  
  "Woof! Ulo ti aso. Ni Anubis daytoy."
  
  "Maysa met laeng a chacal?" Nagsanud ni Wells iti tugawna ket inguyodna dagiti tulangna iti barukongna. "Naimbag. Aramidek to....."
  
  "Didiosen ti Egipto," kinuna ni Parnevik. "Ket sigurado nga adda pakainaiganna ken patay."
  
  Kinita ni Drake dagiti agsasaruno a mummy ken charcoal jackal statues. Dagiti lungon a nabalkot iti balitok ken ankh a naarkosan iti esmeralda.Saan a naallukoy, tinallikudanna ti siled a pagitaneman ti Dios ket bimtak iti KitKat. Apagbiit kalpasanna nagtugaw ni Kennedy iti abayna.
  
  "Gapuna," kinunana a nanglukat iti taraon ken inumenna.
  
  "Damn, nalaingka nga agsao," nagkidem ni Drake. "Mariknak metten ti ragsak."
  
  "Dumngegka, buddy, no kayatka nga i-on, putty-ka koma kadagiti imak." Inted ni Kennedy kenkuana ti isem nga agpada a cocky ken makapungtot. "Damn, dikay makasardeng uray maysa a minuto, saan kadi?"
  
  "Sige, sige, ladingitek. Agay-ayam laeng. Ania ti napasamak?"
  
  Nabuyana ni Kennedy a mangmatmatmat iti law-ang. Nakitak a nagkidem dagiti matana idi matiliwna ti nakapsut nga uni dagiti soldado a Frey a mangsabet kadakuada. "Daytoy... banag... nabayagen nga agpigpigergerkami iti aglawlaw ti kabakiran. Panagkunam, uh, adda gayam adda kadatayo, Drake?"
  
  "Sigurado a pagarupko nga adda ni Odin ditoy baba."
  
  Timmakder ni Kennedy tapno pumanaw, ngem inkabil ni Drake ti imana iti tulangna tapno pasardengenna. Dandani nangpataud iti sparks ti pannakasagidna.
  
  "Adtoy," kinunana. "Ania ti makunam?"
  
  "Diak pagarupen nga adu ti trabahok inton makasublikami," inyarasaasna. "Maipapan ken ni serial killer a ni Thomas Caleb ken amin a banag. Pinatay manen dayta bastardo, ammom, iti aldaw sakbay a nakadanonkami idiay Manhattan."
  
  "Ania? Saan."
  
  "Wen. Dita ti napanak nagnagna iti lugar ti pammapatay. Ket bayadam ti panagraemmo."
  
  "Ladingitek unay". Nagkedked ni Drake nga agarakup, ta ammona a daytoy ti maudi a kasapulanna ita.
  
  "Agyamanak, ammok. Maysaka kadagiti napudno a tattao nga am-ammok, Drake. Ken ti kaaduan a di managimbubukodan. Siguro dayta ti gapuna a magustuak unay."
  
  "Iti laksid dagiti makarimon a komentok?"
  
  "Napigsa unay, iti laksid daytoy."
  
  Nalpas ni Drake ti nabati a tsokolatena ket inkeddengna a dina ipuruak ti KitKat wrapper iti kinaawan. Gapu ta ammona ti gasatna, mabalin a nangirugi iti kadaanan a silo ti basura wenno kastoy.
  
  "Ngem awan ti trabaho kaipapananna nga awan ti koneksion," intuloy ni Kennedy. "Awan ti pudno a gagayyemko idiay New York. Awan ti pamilia. Pagarupek a mabalin a kasapulak ti agpukaw iti imatang ti publiko uray kaskasano."
  
  "Bueno," sipapanunot a kinuna ni Drake, "makitak a makagargarika a namnama." Intedna dagiti maag a matana. "Nalabit mabalinmo nga ibaga ti bollox iti naragsak a lakay a Paris ket umayka agpasiar iti naragsak a lakay a York."
  
  "Ngem sadino ngata ti pagdagusanko?"
  
  Nangngeg ni Drake ti panangurnong ni Dal kadagiti tropana. "Ala, masapul laeng nga ammuenmi no kasano a magun-odmo ti keep-mo." Inur-urayna agingga a timmakder, sa iniggamanna dagiti abagana ket kinitana dagiti agkir-in a matana.
  
  "Serioso, Kennedy, wen ti sungbat ti amin a saludsodmo. Ngem diak ma-figure amin dagitoy ita. Adda bukodko a bagahe a masapul a pagsaritaantayo ket masapul ngarud nga agtalinaedak a nakapokus." Nagtung-ed nga agturong iti kinaawan. "Adda ni Alicia Miles dita baba. Mabalin a panunotem a napeggad ti panagdaliasatmi iti daytoy nga adayo, napeggad daytoy a Tanem, ngem patiennak, awan ti aniamanda no idilig iti dayta a bitch."
  
  "Husto ti imbagana," nagna ni Wells ket natiliwna ti maudi a komento. "Ket awan ti makitak a sabali a dalan a rummuar ditoy, Drake. Awan ti pamay-an tapno maliklikan dayta."
  
  "Ket ditay ma-block ti ruta ta kasapulantayo ti dalan a rummuar," intung-ed ni Drake. "Wen, kinitak met amin nga iskrip."
  
  "Ammok nga aramidem daytoy." Immisem ni Wells a kasla ammona iti amin a panawen a maysa pay laeng ni Drake kadagiti lallakina. "Umayka, agngarngaretnget dagiti singkamas."
  
  Sinurot ni Drake ti daan nga amona agingga iti ledge, sa innalana ti lugarna iti likudan da Ben ken Dahl. Nakita ti maysa a panangtingiting a panangtingiting a naginana ti amin, ngem agnernerbios no ania ti adda iti masanguanan.
  
  "Uppat ti napapatay," kinuna ni Dahl ket nag-shuffle nga immadayo iti ledge, ti bantay iti likudanna.
  
  Ti sumaganad a niche ket maysa a sorpresa ken nangted kadakuada amin iti boost. Daytoy ti tanem ni Thor, anak ni Odin.
  
  Nagkidem ti lalaki a kasla nakadiskobre iti yeti a nagkampo iti Death Valley. Ket, para kenkuana, addan. Maysa a propesor ti mitolohia dagiti Norse ti nakatakuat iti tanem ni Thor, nalabit ti kalatakan a pigura dagiti Norse iti amin a panawen, gapu iti maysa a paset kadagiti komiks ti Marvel.
  
  Puro a ragsak.
  
  Ket para ken ni Drake, kellaat a pinagbalinna nga ad-adda a pudno ti kaadda ni Thor.
  
  Adda nadayaw a kinaulimek. Ammo ti amin ti maipapan ken ni Thor, wenno uray la sumagmamano nga inkarnasion ti Viking God of Thunder and Lightning. Nangted ni Parnevik iti lektiur maipapan iti Thorsday, wenno, kas pagaammotayo itan, Huebes. Nainaig daytoy iti Mierkoles - wenno Aldaw ti Danum, wenno Aldaw ni Odin. Ni Thor ti kadakkelan a mannakigubat a dios a pagaammo ti tao, nga addaan iti martilio, a mangrumek kadagiti kabusorna babaen ti tour de force. Ti puro a pannakaiparangarang ti kinalalaki dagiti Viking.
  
  Dayta laeng ti maaramidanda a mangguyod ken ni Parnevik ken mangpasardeng kenkuana a mangpadas a mangsukimat kadagiti tulang ni Thor iti dayta a mismo a tiempo ken sadiay. Ti simmaruno a niche, ti maikanem, ket naglaon kenni Loki, ti kabsat ni Thor ken ti sabali pay nga annak ni Odin.
  
  "Bumarbara ti desdes," kinuna ni Dahl, a dandani dina simmirip iti uneg ti alcove sakbay nga intuloyna ti igid ti ledge nga agpatingga iti igid ti bantay, maysa a solido a nangisit a masa.
  
  Nakikadua ni Drake kadagiti Swede, Ben ken Kennedy bayat ti panangipasada kadagiti sulo iti igid ti bato.
  
  "Footholds," kinuna ni Ben. "Ket aginana ti ima. Kasla sumang-atkami."
  
  In-cran ni Drake ti tengngedna tapno agtangad. Simmang-at ti bato nga agdan iti awan patinggana a sipnget, ket iti likudan dagitoy awanton ti sabali no di ti angin.
  
  Umuna a panangsubok kadagiti nerbio, ania itan? Puersa? Viability?
  
  Ket manen ni Dahl ti immuna a napan. Napartak ti panagpangatona iti duapulo a pie wenno nasursurok pay sakbay a kasla nagbannayat bayat ti pananglapunos ti kinangisit kenkuana. Inkeddeng ni Ben ti sumaruno, sa ni Kennedy.
  
  "Panagkunak, mabalinmo a bantayan ti asnok ita," kinunana a kagudua ti isemna, "Siguraduem a saan nga agtayab a lumabas kenka."
  
  Nagkidem. "Diak maikkat dagiti matak iti daytoy."
  
  Sumaruno ni Drake, a nakagun-od iti tallo a perpekto a panangtengngel sakbay nga inyakarna ti maikapat nga appendage-na. Iti panagpangatona iti kastoy a pamay-an, in-inut a simmang-at iti narangrangkis a bakras iti angin ti bulkan.
  
  Nagtultuloy ti panaggaraw iti aglawlawda: ti adayo nga unnoy ti bantay. Pinampanunot ni Drake ti asideg a magma chamber nga agburburek, a mangipugso iti apuy ti impierno kadagiti pader, a bumtak iti adayo nga asul a langit ti Iceland.
  
  Naggaraw ti maysa a saka iti ngatuenanna, a nagdisso manipud iti bassit a ledge-na. Nagtalinaay, ta ammona a bassit laeng ti maaramidanna no adda agdardaras a lumabas kenkuana, ngem nakasaganan, no la ket ta adda.
  
  Nagtayyek ti saka ni Kennedy iti law-ang agarup maysa a metro iti ngatuen ti ulona.
  
  Inyunnatna ti imana, a medio di natalged ti panagtayyekna, ngem nabalinanna nga iniggaman ti suela ti sapatosna ket insublina iti ledge. Dimteng kadakami ti ababa nga arasaas ti panagyaman.
  
  Nagtultuloy, a sumsumged ti biceps-na, agsakit dagiti ramayna iti tunggal kasukat. Dagiti murdong dagiti ramay ti sakana ti nangala iti dagsen ti bagina iti tunggal bassit a panagpangato. Nagdisso ti ling-et iti tunggal pores-na.
  
  Pinattapattana ti dua gasut a kadapan a natalged ngem nakabutbuteng a pagkamangan ken saka sakbay a nakadanonda iti no idilig a natalged ti sabali a ledge.
  
  Makabannog a trabaho. End of the World, ti Apocalypse ket maysa a naud-udi nga obra. Panangisalakan iti sangatauan iti tunggal mangdusa nga addang nga agturong iti sango.
  
  "Ita ania?" Nagidda ni Wells iti likudanna, nga agsangsangit. "Sabali manen a nadara a pannagna iti igid?"
  
  "Saan," awan pay ti pigsa ni Dahl nga agang-angaw. "Tanelo".
  
  "Itlog".
  
  Iti panagparintumengda nagkarayamda nga immasideg. Ti tanem ket nangiturong iti kasla tinta a sipnget a nakaigapuan ti panangrugi ni Drake a mamati nga agar-arapaap sakbay a kellaat a nadungparna ti awan ti panaggarawna a ni Kennedy manipud iti likudan.
  
  Iturno ti rupam nga agpasango.
  
  "Ay! Mabalinmo koma a pinakdaarannak."
  
  "Narigat no kasta met laeng ti gasat a napasamak kaniak," dimteng ti namaga a timek a kas sungbat. "Panagkunak, ni laeng Dahl ti rimmuar iti daytoy a bunton nga awan ti naburak nga agongna."
  
  "I"m worried about my damn heart," nabannog nga insungbat ni Dahl. "Agpatingga ti tanem a direkta a kasungani ti umuna nga addang ti sabali nga agdan iti, um, pattapattaek nga uppat a pulo ket lima a degree nga anggulo. Awan ti kannigid wenno kannawan, uray la awan ti makitak. Agsaganaka."
  
  "Masapul a maikapet dagitoy a banag iti sadinoman," insungbat ni Drake, a nagkarayam kadagiti nasugatan a tulangna. "Para iti Dios, saanda a basta maibitin iti angin."
  
  "Mabalin a kabaelanda," kinuna ni Parnevik. "Para iti langit." Ha ha. Agang-angawak idi, ngem seryoso, ti kasayaatan a pattapattak ket agsasaruno nga agtaytayab a buttress."
  
  "Nailemmeng iti babami," kinuna ni Drake. "Sigurado. Kasapulan la ketdi ti impierno ti adu a manpower. Wenno agassawa a talaga a nabileg a didiosen."
  
  "Nalabit nagkiddawda kada Hercules ken Atlas iti tulong."
  
  Siaannad a nagtakder ni Drake iti umuna nga addang, nakaskasdaaw ti nakaam-amak a rikna a nangraut iti utekna, ket simmang-at iti narangkis a bato. Sumalogda iti sumagmamano a tiempo, a kamaudiananna rimmuarda iti sabali nga alcove a masarakan iti aglawlaw ti naibitin a plataporma.
  
  Kinablaawan ni Dahl babaen ti nabannog a panagkidemna. "Poseidon".
  
  "Madayaw."
  
  Nagparintumeng manen ni Drake. Apo, napanunotna. Sapay koma ta kasta met laeng ti kinarigat dagiti Aleman. Kamaudiananna, nalabit imbes nga aglalaban ket mabalinda koma nga urnosen dayta babaen ti bato, papel, gunting.
  
  Awit ti Griego a dios ti baybay ti gagangay a trident-na ken ti siled a napno kadagiti nakaskasdaaw a kinabaknang. Daytoy ti maikapito a Dios a limmabasda. Rinugian ti numero siyam ti agngaretnget iti panunotna.
  
  Saan kadi a ti numero siam ti kasagraduan iti mitolohia dagiti Viking?
  
  Dinakamatna daytoy ken ni Parnevik bayat ti panaginanada.
  
  "Wen, ngem nalawag a saan laeng a Nordic daytoy a lugar," intudo ti propesor ti ramayna iti lalaki nga addaan iti trident iti likudan dagitoy. "Mabalin nga adda sangagasut kadakuada."
  
  "Bueno, nalawag a ditay makalasat iti sangagasut kadakuada," insuppiat ni Kennedy kenkuana. "Malaksid no adda nangaramid iti Ho-Jo iti sango."
  
  "Wenno, nasaysayaat pay, bacon sandwich shop," insapsaplit ni Drake dagiti bibigna. "Sigurado a mabalinko a patayen ti maysa kadagitoy a dakes a tattao ita."
  
  "Crunchy," nagkatawa ni Ben ket sinaplitna ti sakana. "Maipapan iti banag a sangapulo a tawenen a saanen a maus-usar ti pagsasaritaanyo. Ngem dika madanagan-adda pay laeng ti pategmo iti paglinglingayan."
  
  Lima pay a minuto ti napalabas sakbay a nariknada ti umdas a panaginana tapno maituloyda. Sumagmamano a minuto a dimngeg da Dahl, Wells ken Marsters kadagiti mangkamkamat kadakuada, ngem awan uray maysa nga uni a nangriribuk iti agnanayon a rabii.
  
  "Mabalin a natnagda amin," inkidem ni Kennedy. "Mabalin a mapasamak dayta. No daytoy ket pelikula ni Michael Bay, adda koma natnag a dati."
  
  "Talaga". Inturongnakami ni Dahl iti sabali pay a nakabitin nga agdan. Kas kayat ti gasat, ditoy a napukaw ni Wells ti panangiggemna ket nagdisso iti dua a nadarasudos nga agdan, a dinanogna ti bato babaen ti barukongna iti tunggal gundaway.
  
  Nagdisso ti dara kadagiti bibigna manipud iti nakagat a dilana.
  
  Iniggaman ni Drake dagiti abaga ti dakkel nga amerikanana. Ti lalaki iti babana-ni Marsters-iniggamanna dagiti luppona buyogen ti nalablabes ngem tao a pigsa.
  
  "Awan ti paglisian, lakay. Saan pay."
  
  Ti limapulo ket lima ti tawenna a lalaki ket nagaspang a naguyod nga agsubli nga agpangato iti agdan, ni Kennedy ti nangtengngel iti likud ni Drake ken ni Marsters ket siniguradona a saan a mailislis iti sabali nga addang. Idi nakadanonda iti maikawalo nga alcove, nasayaat manen ti rikna ni Wells.
  
  "Wen, inggagarada nga inaramid dayta, kakabsat. Kayatko laeng ti nabati."
  
  Ngem piniselna ti ima ni Marsters sa inyarasaasna ti naimpusuan a panagyamanna ken ni Drake idi awan ti kumitkita.
  
  "Dika madanagan, lakay. Agbitin laeng sadiay. Awan pay ti orasmo iti Mayo."
  
  Ti maikawalo a niche ket maysa a kita ti demonstrasion.
  
  "Oh my God". Ti milagro ni Parnevik ti nangimpektar kadakuada amin. "Ni Zeus daytoy. Ama ti tao. Uray dagiti didiosen ket tukoyenda isuna a kas maysa a didiosen - maysa nga ama a pigura. Daytoy ket...labes ti Odin...ad-adayo nga amang, ken naggapu daytoy kadagiti Norse."
  
  "Saan kadi a nailasin ni Odin kas Zeus kadagiti immuna a tribu dagiti Aleman?" sinaludsod ni Ben a nalagipna ti panagsirarakna.
  
  "Isu idi, manong, ngem kayatko a sawen, umayka. Daytoy ni Zeus. "
  
  Husto ti kinuna daytoy a lalaki. Natayag ken di nabingay ti Ari dagiti Dios, a nakaiggem iti kimat iti nagdakkel nga imana. Iti niche-na adda nakaad-adu a sumilsilap a gameng, a nalapunos iti buis iti labes ti aniaman a maurnong ti maysa a tao ita.
  
  Ket kalpasanna nangngeg ni Drake ti lunod, napigsa, iti Aleman. Nagung-ungor dayta manipud iti baba.
  
  "Nagburakda laeng iti tanem," inkidem ni Dahl dagiti matana gapu iti pannakarurodna. "Sangapulo ket lima a minuto laengen iti likudanmi. Damn it, awan ti gasatmi! Surotennak!"
  
  Nagsenyas ti sabali pay nga agdan, iti daytoy a gundaway agturong iti ruar ken iti rabaw ti tanem ni Zeus sakbay a nagbalin a bertikal iti maudi a sangapulo nga agdan. Inlabanda dayta agingga a kabaelanda, ti turedda ket nagbalin a dapo gapu iti agkarkarayam a sipnget. Kasla lapdan ti kaawan ti lawag ti agngangabit nga espiritu. Immay ni buteng iti tawag ket inkeddengna ti agtugaw.
  
  Saritaen ti maipapan iti pannakaliday, napanunot ni Drake. Pagsaritaanyo no kasano a bumassit dagiti bolayo agingga iti kadakkel ti mani. Dagidi maudi a sangapulo nga addang, a naibitin iti ngatuen ti nakaro a kinasipnget, a sumangsang-at iti agkarayam a rabii, dandani nanglapunos kenkuana. Awan ti ideyana no kasano a namanehar dagiti dadduma - ti laeng maaramidanna ket agbiag manen kadagiti biddut ti napalabasna ken kumpet a siiirut kadagitoy - ni Alison, ti ubing a pulos a dida naaddaan ken pulos a dida maaddaan; ti kampania ti SRT idiay Iraq a nang-screw up iti amin - inkabilna ti tunggal biddut iti sango ti panunotna tapno maikkat ti nakaro a buteng a matnag.
  
  Ket inkabilna ti maysa nga imana iti rabaw ti sabali. Nangatngato ti maysa a saka ngem ti sabali. Bertikal timmakder, awan patinggana iti likudanna, dagiti panaganges ti sumagmamano nga awan naganna nga angin ti nangkugtar kadagiti kawesna. Ti adayo a gurruod a panagngaretnget ket mabalin a kanta ti bulkan, ngem mabalin a dadduma pay a banag. Di mailadawan a nakabutbuteng, nakaam-amak unay a dida pulos makita ti lawag ti aldaw. Nakaam-amak a parsua nga agtaytayab kadagiti bato, pitak ken ibleng, a mangiruar kadagiti nakaam-amak a melodia a mangpataud kadagiti kasla dara a sirmata ti kinamauyong.
  
  Ni Drake, a dandani agsangsangit, ket nagkarayam iti maudi a nabato nga addang iti patad a rabaw. Inkuskos ti narangkis a bato dagiti agkiskis nga imana. Babaen ti maysa a maudi a nasakit a panagregget, intag-ayna ti ulona ket nakitana nga amin a dadduma ket nagruknoy iti aglawlawna, ngem iti likudan dagitoy nakitana ni Torsten Dahl - ti nauyong a Sueko - a literal nga agkarayam nga agpasango iti tianna iti maysa a niche a dakdakkel ngem iti aniaman a nakitada a kasta adayo nga .
  
  Nauyong nga Sueko. Ngem Dios, nasayaat ti lalaki.
  
  Naibitin ti niche iti maysa a sikigan, ngem naikapet iti puso ti bantay iti sabali.
  
  "Agyamanak iti Dios," nakapuy a kinuna ni Dahl. "Maysa dayta." Nasarakanmi ti tanem ni Odin."
  
  Kalpasanna, natinnag gapu iti bannog.
  
  
  TALLOPULO PULO NGA WALO
  
  
  
  TANEN DAGITI DIOS
  
  
  Bimtak ti ikkis iti pannakalidayna.
  
  Saan, agpukkawka. Maysa a makadara nga ikkis a nagsao maipapan iti puro a buteng. Linuktan ni Drake dagiti matana, ngem asideg unay ti rabaw ti bato tapno maipamaysana. Intuprana ti daga sa nagsennaay.
  
  Ket nasarakak ti bagik a mangpampanunot: kasano ti kaadayo ti pannakatnag ti maysa a tao iti awan patinggana sakbay a matay?
  
  Adda ditoy dagiti Aleman. Kalkalpas a natnag ti maysa kadagiti kakabsatda iti agdan.
  
  Inkarigatan ni Drake ti nagtakder a nalinteg, agsakit ti tunggal piskel, ngem nangrugin a sinindi ti adrenaline ti darana ken dalusan ti pampanunotna. In-inut a nagna nga agturong ken ni Ben. Nakaidda ti gayyemna a nakasango iti maysa kadagiti igid ti plataporma. Inguyod ni Drake iti niche ni Odin. Ti napardas a panangsiput iti likudanna imbagana kenkuana a saan pay a simmangpet dagiti Aleman, ngem imbaga dagiti lapayagna kenkuana a sumagmamano a minuto ti kaadayoda.
  
  Nangngegna ti uni ti panaglunod ni Abel Frey. Ti panagkigtot dagiti protective gear. Milo nga agpukpukkaw iti nadara a pammapatay iti maysa kadagiti soldado.
  
  Gundaway a mangipakita iti kinalaingna, napanunotna, a nalagipna ti maysa kadagiti pagsasao ni Wells a napilina bayat ti panagsanayda iti SAS.
  
  Inguyodna ni Ben iti aglawlaw, nga insadagna ti bukotna iti dakkel a sarkofago ni Odin. Nagkidem dagiti kalub ti ubing. Naitibkol ni Kennedy: "Nakasaganaka para kadakuada. Siak ti makilangen kenkuana." Nalag-an ti panangsapsaplitna iti pingpingna.
  
  Nagsardeng ni Drake, a sinabatna ti panagkitana iti maysa a segundo. "Damdama".
  
  Ti immuna kadagiti Aleman a nangparmek iti pantok. Maysa a soldado a dagus a natinnag gapu iti pannakabannog, a sinaruno a dagus ti maikadua. Nagduadua ni Drake a nangaramid iti ammona nga aramidenna, ngem limmabas ni Torsten Dahl, nga awan ti impakitana a kasta a panagbabawi. Nag-shuffle met da Wells ken Marsters nga immasideg.
  
  Maysa a maikatlo a mannakigubat ti kabusor ti naggaraw iti tuktok, iti daytoy a gundaway maysa a nagdakkel, aglukluksaw a kalakian a bangkay. Makapaay-ayo. Ti dara, ling-et ken pudno a lua ti nagbalin a grotesko a maskara iti sigud a makariribuk a rupana. Ngem natangken ken napartak a makaluksaw iti tuktok, agtulid ken mangpidut iti bassit a pistola.
  
  Maysa a paltog ti nagtayab a rimmuar iti bariles. Nainkasigudan a nagdukot ni Drake ken dagiti kakaduana, ngem nakalibas ti paltog iti puntiriana.
  
  Ti naariwawa a timek ni Abel Frey ti nangburak iti kinaulimek a simmaruno iti paltog. "Awan ti armas, dumbass. Nar! Nar! Dumngegka kaniak!"
  
  Nagrupa ni Milo ket inikkanna ti naalas nga isem ken ni Drake. "Panagkantot ni Kraut assholes. Uy buddy?
  
  Ti paltog ket inalun-on ti napuskol a dakulap ket nasukatan iti nagsasaip a tadem. Nabigbig ni Drake dayta kas kutsilio ti special forces. Immadayo nga agturong iti higante, a nangted ken ni Dahl iti gundaway a mangsipa iti maysa kadagiti natnag a soldado iti law-ang.
  
  Nagparintumeng ti maikadua a soldado. Inted manen ni Marsters ti isem kenkuana, sa inwarasna ti nalukmeg a bagina iti maysa a bangir. Iti daytoy a tiempo, tallo pay a soldado ti nakadanon iti patad a daga, ket kalpasanna, naglugan ni Alicia manipud iti baba ket nagdisso a kasla pusa, nga iggemna ti kutsilio iti tunggal imana. Saan pay a pulos a nakita ni Drake a kasta ti pannakabannogna ken kasla latta mabalinna nga alaen dagiti ninja elite.
  
  "Saan... armas?" Nabalinan ni Dahl ti nagsao iti nagbaetan dagiti nabannog nga anges. "Kamaudiananna... mamatika iti teoria ti Armagedon, Frey?"
  
  Maysa a kangrunaan nga Aleman a disenio ti napan itan iti igid. "Dika agbalin a maag, lalaki a soldado," kinunana a di makaanges. "Diak la kayat a markaan daytoy lungon. Adda laeng lugar ti kinaperpekto iti koleksionko."
  
  "A makitam a kas anniniwan ti bagim, pagarupek," kinuna ni Dahl, a nagsardeng bayat ti panaganges ti team-na.
  
  Adda panagsardeng, maysa a kanito ti nakaam-amak a tension bayat a sukimaten ti tunggal kalaban ti dagus a puntiriana. Nagsanud ni Drake ken ni Milo, a dina napupuotan nga agturong iti tanem ni Odin, a nakatugaw pay laeng da Ben ken ti Propesor nga agkakadua, a bambantayan laeng ni Kennedy. Ur-urayenna ti maysa pay...
  
  ...nga mangnamnama...
  
  Ket kalpasanna dimteng ti nalamuyot nga asug manipud iti agdan, nakapuy a panagpakaasi iti tulong. Timmaliaw ni Frey iti baba. "Nakapuyka!" intuprana ti maysa a tao. "No saan a gapu iti Kalasag, siak..."
  
  Intudo ni Frey ni Alicia. "Tulongam isuna". Natangsit a nagkidem ti babai a mannakigubat, sa inyunnatna ti imana iti sikigan. Babaen ti maysa a panagkigtot inguyodna ni Hayden. Nabannog ti ahente ti CIA nga Americano gapu iti napaut a panagsang-atna, ngem ad-adda pay gapu iti panangawitna iti nadagsen a karga nga intali dagiti Aleman iti likudanna.
  
  Kalasag ni Odin a nabalkot iti canvas.
  
  Nangngeg ti timek ni Parnevik. "Isu ti nangiyeg iti Kalasag! Kangrunaan a paset! Ngem apay?"
  
  "Ta dayta ti kangrunaan a paset, sika nga umel." Pinaltogan ni Frey. "Awan koma daytoy kangrunaan a banag no awan ti sabali a panggepna." Siuumsi a nagkidem ti fashion designer ket nagturong ken ni Alicia. "Leppasen dagitoy a nakalkaldaang a cretin. Masapul a pakalmaek ni Odin ket agsubliak iti party."
  
  Nagkatawa ni Alicia a maniac. Impukkawna, nga ad-adda a makapapatay ngem iti Karayan Tam, ket inwarasna ti mangsalaknib nga alikamenna iti tengnga ti nabato a plataporma: "Ti turnok!" Iti pannakariro, nagdardaras a napan ken ni Wells, nga awan ti impakitana a pannakasdaaw iti kaaddana. Naipamaysa ni Drake ti bukodna a laban, naglung-aw nga agturong ken ni Milo tapno sorpresaenna, nag-sidestep babaen ti nasigo a panangi-swing ti tademna, sa nangited iti natangken a siko iti panga ni Milo.
  
  Naburak ti tulang. Nagsala ni Drake, nagtayyek ken nagtalinaed a nalag-an dagiti sakana. Kalpasanna daytoy koma ti estratehiana - ti mangdungpar ken agtaray, a mangkabil kadagiti karirigatan a punto ti bagina, a panggepna a buraken dagiti tulang ken cartilage. Naparpartak ngem ni Milo, ngem saan a kas iti kapigsana, isu a no masabet ti higante...
  
  Nagung-ungor ti gurruod iti ballasiw ti bantay, dagiti agngaretnget ken bitak ti agpangato a magma ken agsisinnukat a bato.
  
  Nagkidem ni Milo gapu iti panagsagaba. Indauluan ni Drake babaen ti doble a side kick, dua a tap - banag a mabalin a makitam a nasigo nga aramiden ni Van Damme iti TV ket naan-anay nga awan serserbina para iti panaglalaban iti kalsada iti pudno a biag. Ammo daytoy ni Milo ket inyadayona ti iraraut babaen ti panagngaretnget. Ngem ammo met ni Drake dayta, ket bayat nga ipuruak ni Milo ti intero a bagina nga agpasango, nangipaay ni Drake iti sabali pay a nabileg a siko a panangsaplit a mismo iti rupa ti kalabanna, a nangduprak iti agong ken socket ti matana, a nangtukkol kenkuana a naimbag iti suelo.
  
  Natinnag ni Milo iti daga a kasla naputed a rhinoceros. Apaman a naabak iti kalaban a kas iti kalibre ni Drake, awanen ti agsubli. Insaknap ni Drake ti pulsotna ken tulangna, a naburakna ti agpada a kangrunaan a tulang, kalpasanna dagiti bolana para iti nasayaat a rukod, ket kalpasanna innalana ti naibelleng a kutsilio ti buyot.
  
  Inspeksionanna ti nakapasamakan ti insidente.
  
  Ni Marsters, maysa a soldado ti SAS, ket nakaaramid iti ababa a trabaho iti dua nga Aleman ket makilablaban itan iti maikatlo. Saan a nalaka ti panangpapatay iti tallo a tao iti sumagmamano a minuto para iti asinoman, uray ti soldado ti SAS, ket bassit laeng ti nasugatan ni Marsters. Nagsala ni Wells ken ni Alicia iti igid ti plataporma, nga ad-adda a nagtaray ngem ti aktual a panagsala, ngem nangsinga kenkuana. Nasirib ti estratehiana. Iti asideg, gutted-na koma iti maysa a segundo.
  
  Inguyod ni Kennedy ti nabannog a bagi ni Hayden nga umadayo iti tengnga ti gubat. Nagtaray ni Ben a nangtulong kenkuana. Saan a naturog ni Parnevik, inadalna ti tanem ni Odin - maysa nga umel.
  
  Ni Abel Frey ti nangsango ken ni Thorsten Dahl. Natantan-ok ti Sueko ngem ti Aleman iti amin a pamay-an, nga ad-adda a napinpintas ti panaggarawna iti maikadua bayat nga agsubli ti pigsa kadagiti agsakit a sakana.
  
  Apo!, napanunot ni Drake. Sipatenmi ti asno ditoy! Wenno iti nasayaat a daan nga espiritu ni Dino Rock... Bay-anyo a paglinglingayankayo!
  
  Gapu ta dina tinagiragsak ti pannakisangona ken ni Alicia, kaskasdi a nagturong idiay Wells, a patienna a kasapulan ti limapulo ti tawenna a babai ti kaaduan a tulong. Idi nakita ti dati a kaduana, nagsanud iti laban.
  
  "Naminsan a sinipakon dagiti bolam ita a lawas, Drake. Sadistikoka kadi ta kayatmo manen daytoy?"
  
  "Nagasatka, Alicia. Sabagay, sanayem kadi ti nobiom?" nagtung-ed a kas sungbat iti dandani di agkuti nga Americano.
  
  "Iti panagtulnog laeng," inwarasna ti agpada a kutsilio ket natiliwna ida iti maysa a panaggaraw. "Agta! Pagay-ayatko laeng ti threesome!"
  
  Mabalin a naatap ti kinataona, ngem nakontrol ken nakuenta ti tignayna. Intukkolna ni Drake, bayat a nasikap nga ikagkagumaanna a sulinien ni Wells babaen ti bukotna iti awan patinggana a kinaawan. Naamiris ti komander ti panggepna iti maudi a segundo ket nagdardaras a nanglabas kenkuana.
  
  In-deflect ni Drake ti agpada a kutsiliona, nga inyakarna ti tunggal tadem iti sikigan bayat nga agannad a saan a maburak dagiti pulsotna. Saan laeng a gapu ta nalaing... no di ket ti consistently good.
  
  Kellaat a nagdardaras a limmabas ni Abel Frey kadakuada. Kasla, gapu ta napaay a nanglab-aw ken ni Dahl, nagpatulong iti panagtaray a lumabas iti Sueko iti napartak a panagbirokna iti tanem ni Odin.
  
  Ket iti dayta a paset ti segundo, nakita ni Drake ni Marsters ken ti maudi nga Aleman a soldado a naiserra iti mortal a pannakidangadang iti mismo a natapok nga igid ti plataporma. Kalpasanna, buyogen ti makapakigtot a kellaat, agpada a naitibkol dagiti lallaki ket basta natnagda.
  
  Nagung-ungor dagiti ikkis ni patay iti kinaawan.
  
  Biningay ni Drake dayta, inkararagna ni Wells, sa insublina ti bagina ket nagdardaras a simmurot ken ni Frey. Saanna a mabaybay-an ni Ben sadiay nga awan depensana. Linapdan ni Kennedy ti dalan ti disenio, a nangurnong iti turedna, ngem bayat ti panagdardarasna nga umabante, nadlaw ni Drake ti bassit a nangisit a banag a naiggem iti ima ni Frey.
  
  Radio wenno mobile. Sumagmamano a kita ti transmitter.
  
  Ania ngata?
  
  Saan a maawatan ti simmaruno a napasamak. Iti nakaskasdaaw nga aramid ti kinaaleng-aleng, kellaat a bimtak ti bakras ti bantay! Adda nakaro a panagduyok, ket kalpasanna naiwaras iti sadinoman dagiti higante a bato ken pedaso ti mountain shale. Nagdardaras ken nagsippayot dagiti bato iti amin a sukog ken kadakkel iti kinaawan a kasla bala.
  
  Nagparang ti nagdakkel nga abut iti sikigan ti bulkan, a kasla adda martilio a nangsuntok iti naingpis a drywall. Nagsala ti nakudrep a lawag ti aldaw iti bitak. Sabali manen a danog, ket ad-adda a limmawa ti abut. Maysa a bantay dagiti rebbek ti nagdisso iti awan babana nga abut iti nakaam-amak, nauneg a kinaulimek.
  
  Natnag ni Drake iti suelo a nakaiggem iti ulona. Dadduma iti daytoy bumtak a bato ti sigurado a nangdadael iti dadduma pay a di magatadan a tanem. Ania ngata ti mapaspasamak?
  
  
  TALLOPULO A SIYAM
  
  
  
  TANEN DAGITI DIOS
  
  
  Nagparang ti helikopter iti baro a naaramid nga abut, nga agtaytayab iti maysa a segundo sakbay a nagtayab iti dayta!
  
  Adda uppat a napuskol a kable ken sumagmamano a tali a nakabitin iti baba ti makina.
  
  Imposible a patien dayta. Imbilin laeng ni Abel Frey a mabingay ti bakras ti bantay. Maysa a bakras ti bantay a paset idi ti aktibo a bulkan ken uray kasano ket mabalin a pakaigapuan ti masa a pannakaungaw a pagaammo kas superbulkan.
  
  Tapno makompletona ti koleksionna.
  
  Daytoy a lalaki ket tunggal bit kasla nauyong a kas ken ni Drake ken ti dadduma pay a natauan a puli ti nangted kenkuana iti kredito. Isu ket agkatawa a maniacally uray ita, ket idi timmangad ni Drake, nakitana a ni Frey ket saan a naggunay iti uray maysa a pulgada, no di ket nagtakder a sititibker a diretso bayat ti panagsisilpo ti bumtak a bantay iti aglawlawna.
  
  Pinanawan ni Alicia ni Wells ket naitibkol nga agturong ken ni Frey, uray ti nauyong a panagteppelna ket medio nagkullayaw. Iti likudan dagitoy, nasalakniban da Propesor Parnevik, Ben ken Kennedy babaen kadagiti diding ti alcove ni Odin. Nakatakder ni Hayden, awan ti panaggarawna. Talaga kadi nga immay amin daytoy a dalan tapno matay iti umap-apuy a kinamauyong? Nagparintumeng ni Wells iti sikiganna, a nangpetpet iti tianna.
  
  Immasideg ti panagtayab ti helikopter, nga agngaretnget ti makina. Inngato ni Frey ti submachine gun-na ket inseniasna nga umadayo ti amin iti nagdakkel a sarcophagus ni Odin. Ti ababa a panagbettak ti apuy ti nangpatibker iti kiddawna, agkir-in dagiti bala bayat ti panangdungparda kadagiti di magatadan a balitok a relikya dagiti Viking iti porma dagiti kalasag, kampilan, breastplate ken nasala a kallugong. Nangrugi a nagtinnag dagiti balitok a sinsilio, nga inyakar ti agsasaruno a pasamak, manipud kadagiti estante a kas iti confetti iti Times Square.
  
  Inwagwag ni Frey ti helikopter.
  
  Nagparintumeng ni Drake. "Iyakarmo daytoy lungon, risgoem ti intero a lubong!" - impukkawna, dandani saan a mangngeg ti timekna iti nadagsen nga uni dagiti tadem ti propeller.
  
  "Saanka nga agbalin a wimp!" Nagpukkaw manen ni Frey, a nabalitokan ti rupana a kasla dakes a clown a naadikto iti heroin. "Aminem dayta, Drake. Inabaknaka!"
  
  "Saan a maipapan iti panangabak!" Nagpukkaw manen ni Drake, ngem ita, direkta nga adda iti ngato ti helikopter ket dina pay ketdi mangngeg ti bukodna a timek. Buybuyaenna ti panangiturong kenkuana ni Frey, a nangisprey kadagiti bala kenkuana iti kapritso bayat nga iwagaywayna dagiti takiagna. Inkararag ni Drake a saan koma a matiliw dagiti gagayyemna iti naiwawa a projectile.
  
  Napukaw dayta ti Aleman. Gapu ta nasinged unay iti tungpal biag a pannakakumikomna, basta nadadael.
  
  Ita, addan ni Dahl iti abayna. Nagbuyada bayat nga ibaba da Frey ken Alicia dagiti nadagsen a kawar nga agpababa ken agpababa agingga a nailupkopda kamaudiananna iti agsumbangir a murdong ti sarkofago. Sinigurado ni Frey a natalgedda.
  
  Innala ti helikopter ti dagsen. Awan ti napasamak.
  
  Nagikkis ni Frey iti receiver ti teleponona. Pinadas manen ti helikopter, iti daytoy a gundaway nagngaretnget dagiti makinana a kasla makapungtot a dinosaur. Innala dagiti kawar ti dagsenda, ket adda naisangsangayan a bitak, ti uni ti panagburak ti bato.
  
  Naggunay ti lungon ni Odin.
  
  "Daytoy ti maudi a gundawaymi!" - Impukkaw ni Dhl iti lapayag ni Drake. "Mapankami iti grinder! Manipud iti paltog ni Milo!"
  
  Ni Drake ti nangtaray iti iskrip. Mabalinda koma a dadaelen ti helikopter ken insalakan ti Tanem. Ngem matay la ketdi da Ben ken Kennedy, agraman da Hayden ken Parnevik.
  
  Impukkaw ni Dahl: "Awan ti oras!" "Daytoy man wenno ti Apocalipsis!"
  
  Naglugan ti Sueko para iti armas ni Milo. Inkidem ni Drake dagiti matana bayat a ti panagsagaba ti nangtubtubngar iti pusona. Natinnag ti panagkitana kada Ben ken Kennedy, ket ti panagsagaba ti pangngeddeng ti nangballikug kenkuana iti uneg a kasla tali. No maabakka iti maysa nga imam, maabakka iti sabali. Ket kalpasanna inkeddengna a dina la mabalin nga ipalubos ni Dahl nga aramidenna daytoy. Mabalinna kadi nga isakripisio ti dua a gagayyem tapno maisalakan ti lubong?
  
  Saan.
  
  Naglugan nga immasideg a kasla tukak bayat laeng a nangrugi ni Dahl a mangsukimat kadagiti kawes ni Milo. Nagsubli ti Sueko gapu iti pannakaklaat bayat nga inlinteg ni Milo ti bagina, nagkurba ti Americano gapu iti panagsagaba, ngem mobile ken nagkullayaw agingga iti igid ti plataporma. Iti maysa kadagiti linia ti panagpababa.
  
  Nagsardeng ni Drake gapu iti pannakakigtot. Naminsan manen a nagsangit dagiti makina ti helikopter ket ti di nasantuan a pannakadungpar ti nangpunno iti kueba. Iti simmaganad a kanito, nagbalbaliw ti nagdakkel a sarkofago ni Odin ket nawaya kadagiti pagsangladanna, a nakabutbuteng nga agtaytayab nga agturong ken ni Drake ken iti igid ti plataporma, maysa a tonelada nga agtaytayab nga ipapatay.
  
  "Nooo!", inulit ti ikkis ni Dahl ti ikkis ni Parnevik.
  
  Adda ikkis, naariwawa nga ikkis a kasla nabara unay ti pagruaran ti angin, uni a kasla mapuoran a sibibiag ti amin a demonio idiay Impierno. Maysa nga ayus ti asupre nga angin ti naglibas manipud iti baro a naluktan nga abut iti baba ti tanem ni Odin.
  
  Nagdardaras a pimmanaw da Frey ken Alicia, dandani napuoran a sibibiag bayat ti isasang-atda iti agtaytayab a lungon. Impukkaw ni Frey: "Dika surotennakami, Drake!" Adda insurance-ko!" kalpasanna kasla dimteng kaniak ti maysa nga ideya, maysa a garantia ti kinatalged. Impukkawna kadagiti kakadua ni Drake: "Ita! Surotenyo ti lungon ta no saan mataykayo!" Pinaregta ida ni Frey, nga inwagwagna ti submachine gun-na, ket awanen ti maaramidanda no di ti aglikmut iti adigi ti singaw.
  
  Inturong ni Dahl ti nauyong a panagkitana ken ni Drake. "Masapul nga isardengtayo daytoy," kinunana nga agpakpakaasi. "Ta... para kadagiti annakko."
  
  Awan ti sungbat ni Drake malaksid iti panagtung-edna. Sigurado. Sinurotna ti komander ti SGG, siaannad a nangliklik iti agtaytayab a Sarcophagus bayat ti panagtayabna iti ngatuenda, dagiti agngisiten a kabusorda a sitatalged iti ngato bayat a sinurot dagiti kakaduana ti trajectory-na iti bangir.
  
  Naabbungotan kadagiti armas ken kapritso ti maniac.
  
  Nadanon ni Drake ti maysa nga abut iti bato a suelo. Ti singaw ket maysa a sumsumged, agkurkuridemdem a torre. Di malabsing. Immasideg ni Drake agingga a kabaelanna sakbay a nagturong tapno buyaenna ti panagrang-ay dagiti kabusorna.
  
  Nagtalinaed ni Hayden iti daga, nga agpammarang nga awan puotna. Nagtugaw itan ket inikkatna dagiti tali a nangikapet iti kalasag ni Odin iti likudanna. "Ania ti maaramidak?"
  
  Sinirip ni Drake iti apagbiit. "Adda kadi contingency plan ti CIA a mangiserra iti Supervolcano?"
  
  Kasla nariribuk ti napintas a "sekretario" iti apagbiit sakbay a nagkidem. "Ti laeng nabatad. Ikabilmo ti Aleman iti tubo ti bentilasion." Imbatona ti Kalasag buyogen ti ikkis ti pannakabang-ar. Nabuyada amin a tallo nga agtulidtulid iti rim a kasla sinsilio.
  
  Talaga kadi a napaayda?
  
  Kimmaro ti presion a rumrummuar iti tubo bayat a pimmigsa ti bulkan. "Apaman a mangrugi ti chain reaction," kinuna ni Dahl. "Saantayo a maiserra daytoy. Masapul nga aramidentayo daytoy ita!"
  
  Apagbiit a naallukoy ti panagkita ni Drake iti Kalasag bayat ti naariwawa a panagtulidna iti igidna. Ti rimna.Rummuar kenkuana dagiti balikas a kasla naisurat iti apuy.
  
  
  Temporario laeng a kinaignorante ti Langit ken Impierno, .
  
  Isu ti Imortal a Kararua nga agsanud nga agturong iti Umiso wenno Di umiso.
  
  
  "Plan B," kinunana. "Malagipmo ti lunod ni Odin? Kasla saan a maitutop, saan kadi? Awan ti lugar a pangikabilan iti daytoy, saan kadi? Bueno, mabalin a dayta."
  
  "Pamay-an kadi ti Lunod ni Odin tapno maisalakan ti lubong?" Nagduadua ni Dahl iti dayta.
  
  "Wenno impierno," kinuna ni Drake. "Agpannuray no siasino ti agdesision. Daytoy ti sungbat. Masapul nga addaan iti nadalus a kararua ti tao a mangikabil iti Kalasag. Silo dayta dagiti silo. Awanen ti ammomi ta inikkatmi ti tanem. No mapaaytayo, madadaelto ti lubong."
  
  "Kasano ti panaglabas ti lunod?" Ni Hayden, a saan a nakarkaro ti langana ngem kalpasan ti rigatna kadagiti ima ti kabusor, ket nagtungtung-ed iti pagruaran ti angin a kasla mabalin a kanen a sibibiag.
  
  Inlunod ni Drake bayat ti panangitag-ayna iti Kalasag ken panangiggemna iti sanguananna. Nagtakder ni Dahl ket binuybuyana bayat ti panagturongna iti agsisilpo a pagruaran ti angin. "Iti kanito a sagidem dayta nga singaw babaen iti daytoy a Kalasag, mapisang a mismo manipud kadagiti imam."
  
  Kalpasanna, buyogen ti uni a kas iti panagngaretnget ti pangen dagiti animal a naibalud iti sumsumged a kabakiran, ad-adu pay nga alingasaw ti bimtak manipud iti baba, a dandani makatuleng ti nangato nga ikkis ti panagbettakna. Ti angot ti asupre ket nangrugi itan a nangpapuskol iti angin, a namagbalin iti dayta a makasabidong a miasma. Ad-adda itan a kasla gurruod ti nakapsut a panaggaraw ti bantay a nabayagen a kanayon a kaduada. Narikna ni Drake a kasla agkintayeg dagiti diding a mismo.
  
  "Baro a damag, Dal. Plan B nga agtigtignay. Para iti masanguanan a reperensia, kayatna a sawen a diak ammo no ania pay nga impierno ti aramidek."
  
  "Awan ti masakbayanmo," nagtakder ni Dahl iti bangir ti Kalasag. "Wenno siak."
  
  Nagtitinnulongda a nagturong iti pagruaran ti angin. Nangrugin nga agdisso ti shale iti bato iti abayda. Maysa nga ikkis ken panagngaretnget, a di pay pulos nangngeg ni Drake ti kas iti dayta, manipud iti awan patinggana a kaunggan ti yuyeng.
  
  "As-asidegen ti superbulkan!" impukkaw ni Hayden. "Iddepenmo!"
  
  
  * * * .
  
  
  Saan a nakita da Drake, Dahl wenno uray ni Abel Frey, ti nalatak a bantay ti Iceland a maawagan Eyjafjallajokull, nga agingga ita ket kontento a mangiruar kadagiti naalumamay nga abuabu nga ayus ken mangbutbuteng iti trapiko ti eroplano, kellaat a bimtak iti igidna. Di agbayag, makita dayta iti Sky News ken BBC ken idi agangay iti You Tube babaen kadagiti naalipunget a minilion - dagiti umap-apuy a dila ti sangaribu a dragon a mangsindi iti bagyo ti apuy iti langit. Maigiddato iti dayta, bimtak ti dua pay a bulkan ti Iceland, a ti tuktokda ket agtayab a kasla cork ti champagne iti sidong ti presion. Naipadamag, a medio naigalut ti dila, a dimtengen ti Armagedon.
  
  Sumagmamano laeng a napili ti makaammo no kasano a talaga nga asideg dayta.
  
  
  * * * .
  
  
  Nakiranget dagiti bannuar a di makita ken di pulos am-ammo iti nasipnget a kaunggan ti bantay. Da Drake ken Dahl ket rinautda ti pagruaran ti singaw babaen ti Kalasag, nga agus-usar ti nagtimbukel a banag a mangiturong ti singaw iti asideg a kinaawan bayat nga inposisionda daytoy a direkta iti ngato ti abut a nabati babaen ti pannakarebba ti tanem ni Odin.
  
  "Darasem!" Inkarigatan ni Dahl a pagtalinaeden ti Kalasag iti lugarna. Narikna ni Drake ti panagpigerger dagiti imana gapu iti panagreggetna a nangparmek iti kadaanan a pigsa ti bantay. "Kayatko laeng a maammuan no ania nga impierno ti nakaaramidan daytoy a banag!"
  
  "Asino ti maseknan!" Pinadas ni Hayden a tenglen ida, nga iniggamanna dagiti sakada ken induronna agingga a kabaelanna. "Ikabilmo laengen ti bastardo iti uneg!"
  
  Naglung-aw ni Dahl, a naglugan iti abut. No nakalibas wenno naggunay pay ketdi bassit ti Kalasag, dagus koma a nag-evaporate, ngem umiso ti panggepda, ket siaannad a simrek ti kangrunaan a paset iti artipisial a bitak iti sirok ti Tanem ni Odin.
  
  Maysa a nalamuyot a silo, a naimbento ginasut ken rinibu a siglo ti napalabasen. Agsapataak kadagiti didiosen.
  
  Maysa a silo dagiti silo!
  
  "Ti kadakkelan a kadaanan a silo a naam-ammo ti moderno a lubong." Nagparintumeng ni Dahl. "Daydiay makaipatingga iti daytoy."
  
  Nagbuya ni Drake bayat a kasla naingpis ti Kalasag, a mangsebseb iti dakkel a presion nga agpangato manipud baba. Nagpatad ken nabukel dayta kadagiti pingir ti bitak, a nagbalin a maris ti obsidian. Agnanayon nga awan inggana. Saanto a pulos a ma-delete.
  
  "Dios ti agngina".
  
  Job done, nagsardeng iti apagbiit sakbay nga insublina ti atensionna ken ni Frey. Ad-adda a pinunno ti buteng ti pusona ngem iti mapanunotna, uray ita.
  
  Timmakder ti helikopter, a nagrigat a mangsuporta iti dagsen ti lungon ni Odin, a siaannad a nagyugyugyog iti babana. Agpada a nakatugaw da Frey ken Alicia iti kalub ti lungon, a nairut ti pannakabalkot dagiti imada kadagiti tali a nangikapet iti dayta iti helikopter.
  
  Ngem nakabitin da Ben, Kennedy ken Propesor Parnevik iti tallo pay a tali a nakabitin iti baba ti helikopter, nga awan duadua a natengngel sadiay a nakaturong ti paltog bayat a makilablaban ni Drake tapno maisalakan ti planeta.
  
  Nagbitinda iti ngatuen ti kinaawan, nga agtaytayab bayat ti panagpangato ti helikopter, a nakidnap manipud mismo iti sirok ti agong ni Drake.
  
  "Nooo!"
  
  Ket, nakaskasdaaw, nagtaray - maysa nga agmaymaysa a tao, agtartaray nga addaan iti enerhia a nayanak iti pungtot, pannakapukaw ken ayat - maysa a tao a nangipuruak iti bagina iti ballasiw ti awan babana nga abut iti nangisit nga espasio, a nagkidkiddaw no ania ti naala kenkuana, ken desperado a nangtengngel iti maysa kadagiti agtaytayab kable, idi natnag.
  
  
  UPAT A PULO
  
  
  
  TANEN DAGITI DIOS
  
  
  Nagsardeng ti lubong ni Drake babaen ti panagluksawna iti sipnget - awan patinggana a kinaawan iti ngato, awan babana nga abut iti baba - tallo a pulgada ti agtaytayab a tali, ti kakaisuna a pannakaisalakanna. Natalna ti panunotna; inaramidna dayta para kadagiti gagayyemna. Awan sabali a rason no di ti panangisalakan kadakuada.
  
  Awan managimbubukodan.
  
  Sinagid dagiti ramayna ti tali ket saan a makaserra!
  
  Ti bagina, a naipadamag kamaudiananna iti grabidad, nangrugin a napartak a nagtinnag. Iti maudi a segundo, nagserra ti agtaytayab a makannigid nga imana iti tali nga at-atiddog ngem iti dadduma ken nagkidem gapu iti reflexive malice.
  
  Nagsardeng ti pannakatnagna idi iniggamanna ti dua a takiagna ken inrikepna dagiti matana tapno mapakalma ti napartak a panagpitik ti pusona. Naggapu ti naariwawa a palakpak iti sadinoman iti ngato. Ibukbok ni Alicia ti sarcasm-na.
  
  "Daytoy kadi ti kayat a sawen ni Wells iti "ipakitam ti kinalaingmo"? Kanayon a pampanunotek no ania ti kayat a sawen dayta nauyong a fossil!"#
  
  Timmangad ni Drake, a nainget a makaammo iti yuyeng iti baba, a mariknana ti pannakaliday a kas iti saan pay a napasamak. Ngem sumsumged dagiti piskelna gapu iti baro a nasarakan a pigsa ken adrenaline, ket kaaduan kadagiti daan nga apuy ti nagsubli iti unegna ita, a matmatay a rummuar.
  
  Simmang-at iti tali, ima iti ima, nga iniggamanna babaen kadagiti tulangna, a napardas ti panaggarawna. Inwaras ni Frey ti submachine gun-na ket nagkatawa, a siaannad a pinuntiria, ngem kalpasanna, nagpukkaw ni Hayden manipud iti tanem ni Odin. Nakita ni Drake a nakatakder sadiay, a puntiriana ti pistola ni Wells ken ni Frey - natnag ti lakay a komander iti abayna, ngem, agyamankami iti Dios, agang-anges pay laeng.
  
  Intudo ni Hayden ti paltog iti kagudua ti dalan ken ni Frey. "Bay-am a tumakder!"
  
  Adda pay laeng iti tangatang ti helikopter, a di masigurado ti pilotona kadagiti bilinna. Nagduadua ni Frey, nagngaretnget a kasla ubing a naisina iti paboritona nga ay-ayam. "OK. Hundin!Bitch nga! Ipababaka koma iti dayta damn nga eroplano!"
  
  Nagmulagat ni Drake idi mangngegna ti sungbat ni Hayden. "Wen, masansan a maawatakon daytoy."
  
  Nagbuya da Kennedy, Ben ken Parnevik a nakalawlawa dagiti matada, a dandani dida maitured ti aganges.
  
  "Inka alaen!" - Impukkaw ngarud ni Frey ken ni Alicia. "Manipud ima agingga iti ima. Alaem isuna ket mapantayo. Saannaka a paltogan daytoy a bitch. Isu ti parikut ti gobierno. "
  
  Nag-gulp ni Drake bayat ti panaglugan ni Alicia manipud iti sarcophagus ket iniggamanna ti parallel rope ni Drake, ngem uray pay kasta, nangipaay iti panawen a nangsiput ken ni Ben, a nangrukod no kasano ti reaksion ti ubing iti pannakaipalgak ti kasasaad ni Hayden.
  
  Ni Ben, no adda man, ad-adda a kimmita kenkuana.
  
  Nagdisso ni Alicia iti tali a kasla sunggo ket di nagbayag, agpapada ken ni Drake. Kimmita kenkuana, perpekto a rupa a napno iti pungtot.
  
  "Mabalinko ti ag-swing iti agsumbangir." Naglugan iti tangatang, dagiti sakana nga umuna, iti nagarbo nga arko iti sipnget, a naan-anay a nakabitin iti tangatang iti apagbiit. Kalpasanna, sititibker a nagkonekta dagiti sakana iti sternum ni Drake ket in-inut nga in-inut ti bagina, nga apagbiit a nangtengngel iti bukodna a tali sakbay nga inyulogna dayta iti sumaganad.
  
  "Fucking baboon," inungngut ni Drake, sumsumged ti barukongna, nalukay ti panangiggemna.
  
  Inusar ni Alicia ti momentum-na a nag-swing iti aglawlaw ti tali, dagiti sakana ket naiwaras iti lebel ti barukong, ken nadungparna ti tianna. Nabalinan ni Drake ti nag-swing iti kannawan tapno mapaluknengna ti danog, ngem nariknana latta ti pannakasugat dagiti gurongna.
  
  Nagngaretnget kenkuana, inranudna ti saem ken timmakder a nangatngato. Nagparang ti silnag kadagiti matana, agraman ti baro a panagraem.
  
  "Kamaudiananna," inangesna. "Agsublika. Ita, kitaentayo no siasino ti kasayaatan."
  
  In-shuffle-na ti tali, a nagsilnag ti panagtalek iti tunggal panaggaraw. Iti maysa a panagluksawna linabsanna ti bukodna a tali ni Drake ket inusarna manen ti momentum-na tapno agsubli, a pinuntiriana dagiti sakana iti daytoy a gundaway para iti ulona.
  
  Ngem nagsubli ni Drake ket nakasaganan. Buyogen ti nalaing a kinalaingna, binaybay-anna ti talina, inleppasna ti nakaro a panagulaw, ket natiliwanna dayta iti kaadalem a dua a pie. Di makadangran a naglugan ni Alicia iti ngatuenanna, a naalipunget iti panaggarawna, nga agtaytayab pay laeng dagiti takiagna.
  
  Nag-bounce up ni Drake iti tali iti maysa a saka iti tunggal gundaway. Idi nabigbig ti kalabanna ti inaramidna, nalpasen kenkuana. Napigsa ti panangsaplitna iti ulona.
  
  Nakitak dagiti ramayna a nangiruar iti tali. Natnag, ngem sumagmamano laeng a pulgada. Nagtrabaho ti natangken a lanut iti uneg ti bagina ket nasublina ti pannakatengngelna.
  
  Nagngaretnget ni Frey manipud ngato. "Awan ti nasayaat! Matayka, sika nga Ingles a di mamati!"
  
  Kalpasanna, iti kurang a pirgis ti mata, nangiruar ti Aleman iti kutsilio ket pinutedna ti tali ni Drake!
  
  
  * * * .
  
  
  Nakita amin dayta ni Drake iti slow motion. Ti kinaraniag ti tadem, ti dakes a kinaraniag ti rabaw ti pagputed. Ti kellaat a pannakabukbok ti lifeline-na-ti wagas a nangrugin nga agburburek ken agkullayaw iti ngatuenanna.
  
  Dagus a kinaawan timbang ti bagina. Maysa a nagyelo a kanito ti panagbuteng ken di panamati. Ammona a nadadael laengen ti amin a nariknana ken amin a mabalinna nga aramiden iti masanguanan.
  
  Ket kalpasanna ti pannakatnag... ti pannakakitana iti nemesis-na, ni Alicia, a sumang-at iti dakulapna tapno agsubli iti tuktok ti sarkofago... pannakakitana a nagbaliwbaliw ti ngiwat ni Ben iti ikkis... agbalin a maskara ti ipapatay ti rupa ni Kennedy... ken babaen ti peripheral vision-na... Distance... .ania ti. ?
  
  Ni Torsten Dahl, ti nauyong a Sueko, agtartaray, saan, agtartaray, iti ballasiw ti plataporma nga addaan iti seat belt a naigalut iti bagina, a literal nga ipuruakna ti bagina iti nangisit nga abut, kas iti inaramid a mismo ni Drake sumagmamano a kanito sakbayna.
  
  Maysa a safety harness ti aglukat iti likudanna, a naikapet iti aglawlaw ti maysa nga adigi iti alcove ni Odin, a siiirut a tengtenglen da Hayden ken Wells, a naisagana para iti maximum effort.
  
  Nauyong a panagluksaw ni Dahl...immasideg kenkuana tapno iggamanna dagiti takiag ni Drake ken iggamanna a siiirut.
  
  Nagkupas ti panagbettak ti namnama ni Drake bayat ti panagtinnagda ken Dahl, nairut ti safety line...sa kellaat, nasakit a panagguyod bayat ti panangawat da Hayden ken Wells iti tension.
  
  Kalpasanna, mangnamnama. In-inut, nasaem a panangpadas iti pannakaisalakan. Kimmita ni Drake kadagiti mata ni Dahl, a saan a nagsao iti uray maysa a sao, saan a nangiruar iti uray maysa nga onsa nga emosion bayat ti pannakaguyodda iti pulgada por pulgada nga agturong iti natalged a lugar.
  
  Naawat la ketdi ti piloto ti helikopter ti bilin, agsipud ta rinugianna ti simmang-at agingga a nakasaganan a mangpaputok iti maikatlo a missile, iti daytoy a gundaway manipud iti bantay, a nadisenio a mangpalawa iti giwang nga umdas tapno makastrek ti sarkofago nga awan ti peggad a madadael.
  
  Iti las-ud ti tallo a minuto, naungaw ti lungon ni Odin. Ti panaggaraw dagiti tadem ti helikopter ket adayo a lagip. Kas met laeng ita da Ben, Kennedy ken Parnevik.
  
  Kamaudiananna, naguyod da Dahl ken Drake kadagiti nabato nga igid ti yuyeng. Kayat ni Drake ti mangted iti chase, ngem saan a nagreaksion ti bagina. Dayta laeng ti maaramidanna nga agidda sadiay, a bay-anna a lumned ti trauma, a mangiturong manen iti ut-ot iti naiputputong a paset ti utekna.
  
  Ket bayat ti panagiddana, nagsubli ti uni ti helikopter. Iti daytoy laeng a gundaway ket maysa a Dahl chopper. Ket daytoy ti maigiddato a pamay-anda iti pannakaisalakan ken pannakaidadanes.
  
  Makita laeng ni Drake dagiti natutuok a mata ni Torsten Dahl. "Dioska, buddy," ket saan a napukaw kenkuana ti kaipapanan ti lugar a yanda. "Pudno a Dios".
  
  
  UPAT A PULOTAN A MAYSA
  
  
  
  ALEMANIA
  
  
  Tunggal inturong ni Kennedy Moore ti asnona iti natangken a tugaw, madlaw dagiti nasiglat a mata ni Alicia Miles. Ti Ingles a bitch ket maysa a mannakigubat ti Uber, a naparaburan iti maikanem a sentido ti polis - kanayon a panangsegsegga.
  
  Bayat ti tallo nga oras a panagtayabda manipud Iceland nga agturong idiay Alemania, naminsan laeng a nagsardengda. Umuna, sangapulo laeng a minuto kalpasan a pimmanawda iti bulkan, in-winch-da ti lungon ket inseguroda ken insangpetda ti amin.
  
  Dagus a napan ni Abel Frey iti makinlikud a kuartel. Dinan nakita sipud idin. Nalabit a manggrasa kadagiti pilid ti panagtakaw ken industria. Praktikal nga inwaras ni Alicia da Kennedy, Ben ken Parnevik kadagiti tugawda, sa nagtugaw iti abay ti nobiona, ti nasugatan a ni Milo. Kasla iggem ti natangken nga Americano ti tunggal paset ti bagina, ngem kaaduanna dagiti bolana, maysa a kinapudno a kasla agsisinnublat a makaay-ayo ken makapadanag ni Alicia.
  
  Tallo pay a guardia ti adda iti helikopter, a mangiturong kadagiti naannad a panagkita manipud kadagiti balud iti karkarna a komunikasion nga adda iti nagbaetan da Alicia ken Milo - agsisinnublat a naliday, kalpasanna addaan kaipapanan, ken kalpasanna napno iti pungtot.
  
  Awan ti ideya ni Kennedy no sadino ti ayanda idi nangrugin a bumaba ti helikopter. Aggargaraw ti panunotna iti maudi nga oras, manipud ken ni Drake ken dagiti adbenturada idiay Paris, Sweden ken bulkan, agingga iti daan a biagna iti NYPD, ken manipud sadiay, di maliklikan, agingga ken ni Thomas Caleb.
  
  Serial killer ni Caleb a winayawayaanna a mangpapatay manen. Rinaut dagiti lagip dagiti biktimana. Nagtalinaed a presko iti panunotna ti lugar a nagnaanna iti krimen sumagmamano nga aldaw ti napalabas-ti lugar a nakaigapuan ti krimenna-a kasla baro a naibukbok a dara. Naamirisna nga awan pay ti nakitana a news report sipud idin.
  
  Baka natiliwda.
  
  Iti tagtagainepmo....
  
  Saan. Iti tagtagainepko dida pulos matiliw, pulos a dida umasideg kenkuana. Papatayen ken abusuennak, ket ti basolko ti mangparparigat kaniak a kas iti damn demon agingga nga isardengko amin dayta.
  
  Napartak a bimmaba ti helikopter, a nang-jerking kenkuana manipud iti sirmata a dina masango. Naglukat ti personal compartment iti likudan ti helikopter ket rimmuar ni Abel Frey, a nagbarbartek kadagiti bilin.
  
  "Alicia, Milo, makikaduakanto kaniak. Yegyo dagiti balud. Guardians, ikuyogyo ti lungon nga agturong iti viewing room-ko. Adda instruksion ti custodian sadiay a kontakennak apaman a nakasaganan ti amin a makita. Ket kayatko a dagus a mapasamak daytoy, guardia, isu a dikay agduadua. Mabalin a rinibu a tawenen nga ur-urayen ni Odin ni Frey, ngem saan nga ur-urayen ni Frey ni Odin."
  
  "Ammo ti intero a lubong ti inaramidmo, Frey, nauyongka," kinuna ni Kennedy. "Diseniador ti uso, damn it. Kasano kabayag ti panagkunam iti ruar ti pagbaludan?"
  
  "Ti pannakarikna dagiti Americano iti kinapateg ti bagi," insungbat ni Frey. "Ket ti kinamaag ti mamati kenka a makasaoka iti napigsa, hmm? Kanayon nga agballigi ti nangatngato nga isip. Talaga kadi a pagarupem a rimmuar dagiti gagayyemmo? Nangikabilkami kadagiti silo sadiay, sika a maag a bitch. Saanda a lumabas iti Poseidon."
  
  Linuktan ni Kennedy ti ngiwatna tapno agprotesta, ngem nakitana ni Ben a nagkidem iti apagbiit ket napardas nga inrikepna ti ngiwatna. Bay-am dayta. Agbiagka nga umuna, makiranget inton agangay. Inadawna ti isipna ken ni Vanna Bonta."Kaykayatko ti maaddaan iti inferiority complex ken makaay-ayo a masdaawa ngem ti maaddaan iti superiority complex ken siuulbod a mapukaw."
  
  Awan ti pamay-an ni Frey a mangammo a nagtalinaed a nailemmeng ti helikopterda iti nangatngato a kangato. Ket ti kinatangsit ti nangkombinsir kenkuana a natantan-ok ti intelektona ngem iti intelektoda.
  
  Bay-am a kasta ti panunotenna. Nasamsam-it pay koma ti sorpresa.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagdisso ti helikopter gapu iti panagkigtot. Immasideg ni Frey ket immuna a naglugan a bimmaba, nga impukkawna dagiti bilin kadagiti lallaki iti daga. Timmakder ni Alicia ket naggunay babaen ti pagturongan a ramayna. "Umuna dakayo a tallo. Nababa dagiti ulo. Itultuloymo ti aggaraw agingga nga ibagak ti sabali."
  
  Naglugan ni Kennedy manipud iti helikopter iti likudan ni Ben, a mariknana ti ut-ot ti pannakabannog iti tunggal piskel. Idi kumita iti aglawlaw, ti nakaskasdaaw a buya ti nanglipat kenkuana iti pannakabannogna iti maysa a minuto, kinapudnona, innalana ti angesna.
  
  Maysa a panagkita ket naamirisna a dayta ti kastilio ni Frey idiay Alemania; maysa a disenio a kueba ti kinadakes a sadiay ti ragragsak ket saan a pulos a nagsardeng. Ti lugar a pagdissuanda ket sumango iti kangrunaan a pagserkan, dagiti doble a ruangan nga oak a naarkosan kadagiti balitok a stud ken nabalkot kadagiti adigi a marmol nga Italiano a mangiturong iti engrande a pagserkan. Bayat ti panagbuya ni Kennedy, dua a nangina a kotse, maysa a Lamborghini ken maysa a Maserati, ti nagsardeng, a manipud iti dayta uppat a naregta a duapulo ket maysa a lallaki ti nagtubo ken nagdardaras a simmang-at kadagiti agdan nga agturong iti Kastilio. Naggapu iti likudan ti ridaw dagiti nadagsen a ritmo ti musika ti panagsala.
  
  Iti ngato dagiti ridaw ket adda naabbungotan iti bato a sango a naparabawan iti maysa a linia dagiti trianggulo a torreta ken dua a nataytayag a torre iti agsumbangir a murdong, a nangted iti nagdakkel nga estruktura iti langa ti Gothic Revival. Makaay-ayo, napanunot ni Kennedy, ken medio makapaupay. Impagarupna a ti pannakaawis iti maysa a party iti daytoy a lugar ket arapaap ti maysa a modelo iti masanguanan.
  
  Ket ngarud nagunggonaan ni Abel Frey kadagiti arapaapda.
  
  Naiduron nga agturong kadagiti ridaw, a siaannad a buybuyaen ida ni Alicia bayat a lumabasda kadagiti aggargaraw a supercar ken agpangato kadagiti agdan a marmol. Babaen kadagiti ridaw ken sumrek iti agung-ungor a lobby. Iti kannigid, maysa a silulukat, naabbungotan iti lalat a ruangan ti mangiturong iti maysa a nightclub a napno iti makaparagsak a musika, namaris a silaw, ken booth nga agtaytayab iti ngatuen ti bunggoy, a sadiay mapaneknekan ti tunggal maysa no kasano ti kinasayaat ti panagsalada. Dagus a nagsardeng ni Kennedy ket nagikkis.
  
  "Tulong!" Nagsangit a nangkita a diretso kadagiti bisita. "Tulongannakami!"
  
  Sumagmamano a tattao ti nangted iti kanito a nangibaba iti kagudua a napno a sarmingda ket minatmatannak. Maysa a segundo kalpasanna nangrugida nga agkatawa. Inngato ti klasiko a Swedish blonde ti boteliana kas kablaaw, ket nangrugin a kinita ti natayengteng ti kudilna nga Italiano. Nagsubli dagiti dadduma iti impierno ti diskoda.
  
  Nagsennaay ni Kennedy bayat nga iniggaman ni Alicia ti buokna ket inguyodna iti marmol a suelo. Nagikkis ni Ben kas protesta, ngem dandani natukkol ti sinaplit. Ad-adu ti katawa dagiti sangaili iti party, a sinaruno ti sumagmamano a naalas a komento. Intapuak ni Alicia ni Kennedy iti dakkel nga agdan, a nangdungpar iti napigsa kadagiti gurong.
  
  "Maag a kabaian," insippawna. "Saanmo kadi a makita nga agayatda iti apoda? Saandanto a pulos a mangpanunot iti dakes kenkuana. Ita...inka."
  
  Intudona ti ngato babaen ti bassit a pistola a nagparang iti imana. Kayat ni Kennedy ti mangsaranget, ngem no tingitingen ti napasamak laeng, inkeddengna ti basta makikuyog iti dayta. Naiturongda a simmang-at iti agdan ken iti kannigid, iti sabali a payak ti Kastilio. Apaman a pimmanawda iti agdan ken simrekda iti atiddog, di naarkosan a pasilio - ti rangtay iti nagbaetan dagiti payak - nagsardeng ti musika ti panagsala, ket mabalin nga isuda laeng ti sibibiag a tattao iti dayta a kanito iti panawen.
  
  Iti pannagnada iti maysa a pasilio, nasarakanda ti bagbagida iti maysa a siled a mabalin a nalawa idi a ballroom. Ngem ita ti lugar ket nabingbingay iti kagudua a dosena a nagsisina a siled - dagiti siled nga addaan kadagiti bar iti ruar imbes a diding.
  
  Dagiti selula.
  
  Naiduron da Kennedy, agraman da Ben ken Parnevik, iti kaasitgan a selda. Ti napigsa a panagkigtot kaipapananna nga agserra ti ridaw. Inwagwag ni Alicia. "Masiputkayo. Ganasen."
  
  Iti makatuleng a kinaulimek a simmaruno, intaray ni Kennedy dagiti ramayna iti atiddog a nangisit a buokna, pinannayasna ti pantsuit-na agingga a kabaelanna, sa immanges iti nauneg.
  
  "Bueno..." rinugianna nga imbaga.
  
  "Hoy, bitches!", nagparang ni Abel Frey iti sango ti kamerada, nga agngisiten a kasla Dios ti Impierno nga Apoy. "Maabrasakayo iti kastilio ti party-ko. Uray kasano, agduaduaak a tagiragsakenyo dayta a kas kadagiti, uh, nabakbaknang a sangailik."
  
  Inwagwagna ti tukon sakbay a simmungbatda. "Saan a napateg." Saan a kasapulan nga agsaokayo. Bassit laeng ti interesado kaniak dagiti sasaom. Isu nga," nagpammarang a pampanunotenna, "siasino ti adda kadatayo... bueno, wen, siempre, ni Ben Blake. Siguradoak a dakkel ti maitedna kenka a ragsak."
  
  Nagtaray ni Ben a napan kadagiti bara ket ginuyodna ida agingga a kabaelanna. "Sadino ti ayan ni adingko, sika a bastardo?"
  
  "Hm? Kayatmo a sawen ti saucy blonde nga addaan..." sililimed nga inwarasna ti sakana. "Iyam-ammom ti estilo ti pannakidangadang iti dragon? Kayatmo kadi dagiti detalye? Bueno, sige, yantangay sika dayta, Ben. Iti umuna a rabii imbaonko ti best man-ko sadiay tapno alaenna ti sapatosna, ammom, tapno mapaluknengna bassit. In-tag-na, nasakit ti sumagmamano a gurong, ngem nagun-odna ti kayatko."
  
  Inted ni Frey ti apagbiit a panagkalap ti remote control manipud iti bulsa ti karkarna a seda a bado nga isuotna. Insukatna dayta iti portable television, a saan pay ketdi a nadlaw ni Kennedy. Nagparang ti retrato iti air - SKY News - chatter maipapan iti dumakdakkel nga utang ti UK ti nasional.
  
  "Maikadua a rabii?" Nagsardeng ni Frey. "Talaga kadi a kayat a maammuan ti kabsatna?"
  
  impukkaw ni Ben, adda guttural sound a naglibas iti nauneg iti tianna. "Nasayaat ti kasasaadna? Nasayaat ti kasasaadna?"
  
  In-click manen ni Frey ti remote control. Nagbaliw ti iskrin iti sabali, nakarkaro a grainier a ladawan. Naamiris ni Kennedy a kitkitaenna ti bassit a kuarto nga addaan iti balasitang a naigalut iti kama.
  
  "Ania ti makunam?" insugsog ni Frey. "At least sibibiag pay. Iti agdama."
  
  "Karin!" Nagtaray ni Ben nga agturong iti TV ngem kalpasanna nagsardeng, kellaat a naparmek. Nagkintayeg ti panagsangit ti intero a bagina.
  
  Nagkatawa ni Frey. "Ania pay ti kayatmo?" Nagpammarang manen a managpanunot ket kalpasanna binaliwanna manen ti channel, iti daytoy a gundaway iti CNN. Dagus iti damag adda mensahe maipapan iti maysa a serial killer manipud New York - ni Thomas Caleb.
  
  "Insuratko daytoy para kenka idi," kinuna ti nauyong a ni Kennedy a siraragsak. "Napanunotko a mabalin a kayatmo ti agkita."
  
  Di boluntario a dimngeg. Nangngegna ti nakaam-amak a damag nga intultuloy ni Caleb ti nagallaalla kadagiti kalsada ti New York, nawayawayaan, maysa nga aswang.
  
  "Patiek a winayawayaanmo," addaan kaipapanan a kinuna ni Frey iti likud ni Kennedy. "Nagsayaat a trabaho. Agsublin ti mannangan iti nakaikabilanna, saanen a nakakulongan nga animal iti zoo ti siudad."
  
  Nagtokar ti report babaen kadagiti archival footage ti kaso-ti gagangay a bambanag-ti rupana, ti rupa ti narugit a polis, ti rupa dagiti biktima. Kanayon a rupa dagiti biktima.
  
  Dagiti isu met laeng a nangparparigat kadagiti bang-arna iti inaldaw.
  
  "Ipustaak nga ammom amin a nagnaganda, saan kadi?" Inuyaw ni Frey. "Address dagiti pamiliada. Way... natayda."
  
  "Agulimekka!", inkabil ni Kennedy ti ulona kadagiti imana. Isardengmo dayta! Maidawat!
  
  "Ket sika," nangngegna ti panaganges ni Frey. "Propesor Parnevik," intuprana dagiti balikas a kasla narunot a karne a natinnag iti ngiwatna. "Nagtalinaedka koma ken nagtrabaho kaniak."
  
  Nagkiriring ti paltog. Nagpukkaw ni Kennedy gapu iti pannakakigtot. Iti simmaganad a segundo, nangngegna ti pannakarba ti bangkay, ket, iti panagsublina, nakitana a natnag ti lakay iti daga, adda abut a nakanganga ti barukongna, agayus ti dara ken agdisso kadagiti diding ti selda.
  
  Nagtinnag ti pangana, ti di panamati ti nangserra iti utekna. Mabuyana laeng ti panagturong kenkuana ni Frey iti maminsan pay.
  
  "Ket sika, Kennedy Moore. Umadanin ti panawenmo. Asidegen a sukimatenmi ti kaadalem a kabaelam a bumaba."
  
  Nagturong iti mugingna ken nagngisiten, pimmanaw.
  
  
  UPPAT A PULO KET DUA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA
  
  
  Nagkidem ni Abel Frey iti bagina bayat ti panagturongna iti security department-na. Sumagmamano nga imbentibo a kanito ket in-stomp-na dagitoy nga umel iti daga. Agpadada a naburak. Ket kamaudiananna, pinatayna dayta lakay nga umel a ni Parnevik Stone agingga a natay.
  
  Nakaskasdaaw. Ita, mapan kadagiti ad-adda pay a makaay-ayo nga aktibidad.
  
  Linuktanna ti ridaw ti pribado a pagnanaedanna ket nasarakan da Milo ken Alicia a nakadisso iti sopana, kas iti panangpanawna kadakuada. Agsagsagaba pay laeng ti dakkel nga Americano iti pannakadangran, nga agkidem iti tunggal tignayna, gapu iti dayta a Swede, ni Torsten Dahl.
  
  "Adda damag manipud iti kabangibang?" - sinaludsod a dagus ni Frey. "Nagtawag kadi ni Hudson?"
  
  Iti kabangibangna ket adda CCTV control center, nga agdama a sipsiputan ti maysa kadagiti radikal unay a suportador ni Frey, ni Tim Hudson. Pagaammo iti aglawlaw ti kastilio a kas "ti tao nga addaan iti memoria" para iti nasaknap a pannakaammona iti kompiuter, ni Hudson ket maysa idi kadagiti immuna nga estudiante ni Frey, maysa a tao a mayat a mapan iti ania man a panaglablabes para iti panatiko nga amona. Kaaduanna a mangbanbantayda iti panagrang-ay ti pannakaipasdek ti tanem ni Odin, ket ni Hudson ti mangiturturong iti timon - aglunod, aglingling-et ken agnernerbios a mangal-alun-on ken ni Yeagers a kasla gatas dayta. Magagaran ni Frey a makakita a naikabil ti Tanem iti umiso a lugarna, ket naan-anay a nagsagana para iti umuna a naisangsangayan a panagbisitana. Nasukimat met dagiti baludna, ti pagtaengan ni Karin, ken dagiti selda dagiti baro a baludna.
  
  Ket maysa a party, siempre. Nangipasdek ni Hudson iti sistema a nangipasakup iti tunggal pulgada ti club iti sumagmamano a panangtengngel, infrared man wenno standard pitch, ket tunggal tignay dagiti elite a sangaili ni Frey ket nairekord ken nasukimaten ti kadagsenna iti leverage.
  
  Naawatanna a ti pannakabalin ket saan ngamin a pannakaammo. Natibker a pammaneknek ti pigsa. Nainsiriban a panagretrato. Nangato ti depinasionna a video. Mabalin nga ilegal ti pannakatiliw, ngem saan a nasakit no umdas ti buteng ti biktima.
  
  Mabalin nga iyurnos ni Abel Frey ti "date night" iti maysa a starlet wenno rock chick iti aniaman nga oras a kombeniente kenkuana.Mabalinna ti gumatang iti painting wenno eskultura, makagun-od kadagiti tugaw iti sango a linia iti kabaraan a pabuya iti kaaduan a nasileng a siudad, maragpatna ti di maragpat kaanoman kayatna.
  
  "Awan pay. Sigurado a naalipunget manen ni Hudson iti sopa," kinuna ni Alicia bayat ti panag-loung-na a nakaiggem iti ulona ken nakabitin dagiti sakana iti igid ti sopana. Idi kitaen ni Frey, inwarasna bassit dagiti tulangna.
  
  Sigurado. Natural laeng a nagsennaay ni Frey iti bagina. Nabuyana ti panagung-ungor ni Milo ken panangtengngelna kadagiti gurongna. Nariknana ti panagkigtot ti koriente a nangpapartak iti panagpitik ti pusona bayat a nalaokan iti peggad ti kapanunotan maipapan iti sekso. Intag-ayna ti kiday iti direksion ni Alicia, a nangted kenkuana iti sapasap a "kuarta" a pagilasinan.
  
  Imbaba ni Alicia dagiti sakana. "Iti maikadua a panagpanunot, Milo, apay a dika mapan ag-check manen. Ket mangalaka iti naan-anay a report manipud iti dayta nga umel a ni Hudson, hmm? Boss," intung-edna ti nagturong iti pirak a plato dagiti pangpangan. "Adda kadi karkarna?"
  
  Inadal ni Frey ti plato bayat a ni Milo, a dina ammo ti mapaspasamak, kasla politiko iti kinamaagna, nangipatulod iti agpammarang a panangsiput iti direksion ti nobiana, sa nagsennaay ken nagkullayaw a rimmuar iti siled.
  
  Kinuna ni Frey, "Naimas ti langa ti biscotti."
  
  Apaman a nagkitik ti ridaw, inyawat ni Alicia ken ni Frey ti plato a biskuit sa simmang-at iti lamisaanna. Nagtakder iti uppat a sakana, inturongna ti ulona kenkuana.
  
  "Kayatmo kadi ti napintas nga Ingles nga asno iti daytoy biskuit?"
  
  Pinduten ni Frey ti nalimed a buton iti sirok ti lamisaanna. Dagus nga immakar ti peke a painting iti sikigan, a nangipalgak iti agsasaruno nga iskrin ti video. Kinunana, "Innem," ket nagbiag ti maysa kadagiti iskrin.
  
  Naramananna ti cookie bayat ti panagbuyana, a di panunotna nga inaprosan ti nagtimbukel a puon ni Alicia.
  
  "Ti battle arena-ko," inangesna. "Naluto metten. Wen?"
  
  Makaallukoy ti panagkidem ni Alicia. "Wen".
  
  Rinugian ni Frey nga inaprosan ti depression iti nagbaetan dagiti sakana. "Kalpasanna, addaanak iti agarup sangapulo a minuto. Masapul a mapnekka iti maysa a napardas iti agdama."
  
  "Estoria ti biagko".
  
  Inturong ni Frey ti atensionna kenkuana, kanayon a sipapanunot ken ni Milo iti duapulo a pie laeng ti kaadayona iti likudan ti di nakaserra a ridaw, ngem uray iti dayta, ken ti sensual a kaadda ni Alicia Miles, dina latta maiikkat dagiti matana iti naluho a selda ti maysa kadagiti baro a selda nagun-od dagiti kautibo .
  
  Serial nga mammapatay - Tomas Caleb.
  
  Di maliklikan ti maudi a panagsango.
  
  
  
  Paset 3
  Battlefield...
  
  
  UPAT A PULOTAN TALLO
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA
  
  
  Nagtaray ni Kennedy a napan kadagiti bar bayat a nagparang da Abel Frey ken dagiti guardiana iti ruar ti seldada. Impukkawna ida nga ikkatenda ti bangkay ti propesor wenno palubosanda ida a mawayawayaan, kalpasanna nariknana ti panagbuteng idi inaramidda dayta.
  
  Nagsardeng iti pagserkan ti selda, a dina masigurado no ania ti aramidenna. Intudo ti maysa kadagiti guardia babaen ti pistolana. Ad-adda a nagnada iti komplikado a pagbaludan, a linabsanda ti sumagmamano pay a selda, nga awan amin ti tao. Ngem ti timbangan amin dayta ti nangpalamiis kenkuana agingga iti tulang. Pinampanunotna no ania a kita ti depraved iniquities ti kabaelan daytoy a lalaki.
  
  Dayta idi naamirisna a mabalin a nakarkaro ngem ni Caleb. Nakarkaro ngem kadakuada amin. Namnamaenna nga umas-asideg da Drake, Dahl ken ti mangsupsuporta a buyot, ngem masapul a sanguen daytoy a parikut ken parmeken daytoy, a mamati a bukbukodda. Kasano a namnamaenna a salaknibanna ni Ben a kas iti inaramid ni Drake? Maysa nga agtutubo a lalaki ti nagna iti abayna. Saan pay unay a nagsao sipud idi natay ni Parnevik. Kinapudnona, napanunot ni Kennedy, sumagmamano laeng a sasao ti nagsao ti ubing sipud idi natiliwda iti Tanem.
  
  Nakitana kadi a naglusdoy ti gundawayna a mangisalakan ken ni Karin? Ammona a natalged pay laeng ti selponna iti bulsana, naikeddeng nga agtayyek, ken nakaawat iti kagudua a dosena nga awag manipud kadagiti dadakkelna a dina sinungbatan.
  
  "Addakami iti umno a lugar," insippaw ni Kennedy manipud iti suli ti ngiwatna. "Italimengmo ti panunotmo iti bagim."
  
  "Agulimekka, Amerikano!" Intupra ni Frey ti maudi a sao a kasla lunod dayta. Para kenkuana, napanunotna, nalabit a kasta. "Rumbeng a madanaganka iti bukodmo a gasat."
  
  Nagsiddaaw ni Kennedy iti likud. "Ania kano ti kayat a sawen daytoy? Ikawesnak kadi ti maysa kadagiti babassit a bado nga inaramidmo?" Tinuladna ti panagputed ken panagdait.
  
  Intag-ay ti Aleman ti kiday. "Makapaay-ayo. Kitaentayo no kasano kabayag ti panagtalinaedmo a feisty."
  
  Iti labes ti komplikado a selda simrekda iti sabali, nasipnget nga amang a paset ti balay. Ita, natadem ti panagpababada nga anggulo, nadadael dagiti siled ken pasilio iti aglawlawna. Nupay, gapu ta am-ammona ni Frey, nalabaga amin dayta tapno mariro dagiti bloodhound.
  
  Nagnada iti maudi a pasilio, nga agturong iti arko a kayo a ridaw nga addaan kadagiti dadakkel a metal a plato kadagiti bisagrana. Maysa kadagiti guardia ti nangsuntok iti walo a digit a numero iti wireless numeric keypad, ket nangrugin nga agkir-in dagiti nadagsen a ridaw.
  
  Dagus a nakitana dagiti metal a barandilias nga agpangato iti barukong a nanglikmut iti baro a siled. Agarup tallopulo agingga iti uppat a pulo a tattao ti nagtakder iti aglawlawna nga addaan kadagiti inumen, nga agkatawa. Dagiti playboy ken drug lords, nangato ti klasena a balangkantis a lallaki ken babbai, royalty ken chairmen ti Fortune 500. Balo nga addaan iti nagdadakkel a tawid, nabaknang iti lana a sheikh ken annak a babbai dagiti milionario.
  
  Nagtakder ti amin iti aglawlaw ti bangen, nga agsipsiput iti Bollinger ken Romani Conti, a mangmangted kadagiti naimas a taraon ken mangisilnag iti kultura ken klaseda.
  
  Idi simrek ni Kennedy, nagsardengda amin ket nagtungtung-edda kenkuana iti apagbiit. Ti makapalamiis a kapanunotanna ket ti panangtingiting kenkuana.Nagtaray dagiti arasaas kadagiti natapok a diding ken nangperper kadagiti lapayagna.
  
  Isu dayta? Opisial ti polis?
  
  Isut" mangdadael kenkuana iti, oh, uppat a minuto a tops.
  
  Alaek dayta. Ikkanka pay iti sangapulo, Pierre. Ania ti ibagam?
  
  Pito. Pustaek a napigpigsa ngem ti langana. Ket, bueno, medio agpungtot, saan kadi?
  
  Ania ngata ti pagsasaritaanda?
  
  Narikna ni Kennedy ti nagaspang a sipa iti puon ti luppona ket naitibkol iti siled. Nagkatawa ti kongregasion. Napardas ti panagtaray ni Frey a nangsurot kenkuana.
  
  "Tattao!" Nagkatawa. "Kabarangayak!Nagsayaat daytoy a daton, saan kadi a kasta? Ket ikkannakami iti maysa a nagsayaat a rabii!"
  
  Kimmita ni Kennedy iti aglawlaw, a di makontrol ti butengna. Ania ngata ti pagsasaritaanda? Stay prickly, nalagipna ti paborito a pagsasao ni Kapitan Lipkind. Ituloymo ti ay-ayammo. Pinadasna ti agkonsentrar, ngem ti pannakakigtot ken surreal nga aglawlaw ti mamagpeggad a mangmauyong kenkuana.
  
  "Diak agperform iti sanguanam," insungbatna iti likud ni Frey. "Iti aniaman a wagas a namnamaem."
  
  Nagturong kenkuana ni Frey, ket nakaskasdaaw ti ammona nga isemna. "Saan kadi a kasta? Gapu iti maysa a banag a napateg?Pagarupek a sobra ti panangpatpategmo iti bagim ken kadagiti kapatadam. Ngem normal dayta. Mabalin a sabali ti panunotem, ngem pagarupek nga aramidem dayta, patpatgek a Kennedy. Talaga a pagarupek a kabaelam. Umay." Inseniasna nga umay kenkuana.
  
  Nagturong ni Kennedy iti ring rail. Agarup sangapulo ket dua a pie iti babana ket adda nagtimbukel nga abut a nakabakab a di agpapada iti daga, ti suelona ket naiwaras kadagiti bato ken dagiti didingna ket naabbungotan iti rugit ken bato.
  
  Daan nga arena dagiti gladiador. Abut ti laban.
  
  Naguyod dagiti metal nga agdan iti sibayna sa naipangato iti rabaw dagiti barandilias nga agturong iti abut. Impakita ni Frey a rumbeng a bumaba.
  
  "Awan ti pamay-an," inyarasaas ni Kennedy. Tallo a paltog ti naiturong kenkuana ken ni Ben.
  
  Nagkidem ni Frey. "Kasapulanka, ngem seryoso a diak kasapulan ti lalaki. Mabalinmi ti mangrugi iti bala agingga iti tulang, sa agingga iti siko. Agtrabahoka ket kitaem no kasano kabayag ti panangtungpalmo iti kiddawko." Ti impierno nga isemna ti nangkombinsir kenkuana a maragsakan a mangpasingked kadagiti sasaona.
  
  Inkidemna dagiti ngipenna sa binusbosna ti maysa a segundo a nangpaannayas iti pantalonna. Ti nabaknang a bunggoy ti nangmatmat kenkuana buyogen ti interes, a kasla animal nga adda iti hawla. Awan ti kargana dagiti baso ken nakan dagiti pangpangan. Nagtaytayab dagiti serbidor ken serbidora iti nagbaetanda, a dida makita, a mangpunno ken mangpabang-ar.
  
  "Ania a kita ti abut?" isu ket makibargaining para iti panawen, nga awan ti makitana a pagruaran iti dayta, nga ikagkagumaanna nga ited ken ni Drake ti tunggal napateg nga ekstra a segundo.
  
  "Daytoy ti battle arena-ko," siaasi a kinuna ni Frey. "Agbiagka iti nadayag a lagip wenno matayka iti pannakaibabain. Ti pagpilian, patpatgek a Kennedy, ket adda kadagiti imam. "
  
  Agtalinaedka a nasiit.
  
  Maysa kadagiti guardia ti nangiduron kenkuana babaen ti muging ti pistolana. Uray kasano, nabalinanna nga iproyekto ti positibo a panagkita ken ni Ben ket inyadayona ti agdan.
  
  "Agurayka," makapungtot ti panagkidem dagiti mata ni Frey. "Ikkatem ti sapatosna. Daytoy ti mangpabileg pay bassit iti panaggartemna iti dara."
  
  Nagtakder ni Kennedy sadiay, naibabain ken nakapungtot, ken medio naalipunget idi nagparintumeng ti maysa kadagiti guardia iti sanguananna ket inuksobna ti sapatosna. Isut" simmang-at iti agdan, a mariknana a saan a pudno ken adayo, a kasla daytoy karkarna a panagkita ket mapaspasamak iti sabali a Kennedy iti adayo a suli ti lubong. Pinampanunotna no siasino a talaga daytoy isu nga agtultuloy a tuktukoyen ti amin.
  
  Saan unay a nasayaat ti uni dayta. Kasla masapul a makiranget para iti biagna.
  
  Bayat ti panagbabana iti agdan, dimteng ti sitsiria manipud iti bunggoy, ket ti nabileg a dalluyon ti panaggartem iti dara ti nangpunno iti angin.
  
  Impukkawda ti amin a kita ti naalas. Naipusta, dadduma ti matay iti kurang a maysa a minuto, dadduma a mapukawna ti thong-na iti kurang a tallopulo a segundo. Maysa wenno dua ti nangitukon pay ketdi iti suportana. Ngem ti dakdakkel a peggad ket rugitanna ti bangkayna kalpasan a pagbalinenna a pulbos.
  
  Ti kabaknangan kadagiti nabaknang, ti kabibilgan a scum ditoy Daga. No daytoy ti inted kenka ti kinabaknang ken pannakabalin, pudno ngarud a nadadael ti lubong.
  
  Napartak unay a sinagid dagiti lamolamo a sakana ti natangken a daga. Bimmaba iti kabalio, a nalamiis ken naibutaktak ti riknana, ket timmaliaw iti aglawlaw. Iti kasunganina, adda naputed nga abut iti diding. Iti agdama, naabbungotan dayta iti maysa a set ti napuskol a baraha.
  
  Kellaat a nagdardaras nga immasideg ti pigura a naibalud iti sabali a bangir dagitoy a baraha, a nangdungpar kadagita buyogen ti makadara nga ikkis ti pungtot. Inyugyugyogna ida iti kasta unay a nagsalsaltek, ti rupana ket bassit laeng a naballikug a panagngaretnget.
  
  Ngem iti laksid daytoy, ken iti laksid ti karkarna nga aglawlawna, naparpartak a nabigbig ni Kennedy ngem ti kasapulan tapno malagipna ti naganna.
  
  Thomas Caleb, agsasaruno a mammapatay. Ditoy Alemania, kaduana. Dua a mortal a kabusor ti simrek iti arena ti gubat.
  
  Maipatpatungpal ti plano ni Abel Frey, a nabukel manen idiay New York.
  
  Naglugan ti puso ni Kennedy, ket ti puro a panagdarasudos ti gura ti nagputok manipud kadagiti ramay ti sakana agingga iti utek ken bukotna a kasla pana.
  
  Nagsangit gapu iti pungtotna: "Sika a bastardo!" "Naan-anay a bastardoka!"
  
  Kalpasanna, timmakder dagiti bara ket naglugan ni Caleb nga immasideg kenkuana.
  
  
  * * * .
  
  
  Rimmuar ni Drake iti helikopter sakbay a nasagidna ti daga, maysa pay laeng nga addang iti likudan ni Torsten Dahl, ket nagtaray nga agturong iti okupado nga otel, a sinakup ti nagtitipon a koalision dagiti internasional a puersa. Sigurado a naglaok ti buyot, ngem desidido ken nakasagana a makigubat.
  
  Masarakan dagitoy iti 2.2 a milia iti amianan ti La Vereina.
  
  Nagpila dagiti lugan ti buyot ken sibilian, aggargaraw dagiti makina, nakatakder a nakasagana.
  
  Naariwawa ti aktibidad ti foyer: agtataripnong amin dagiti komando ken special forces, intelligence agents ken soldado, ag-urnos ken agsagsagana.
  
  Inyanunsio ni Dahl ti kaaddana babaen ti panagluksawna iti reception ti hotel ken napigsa unay ti panagpukkawna isu a nagsubli ti amin. Adda nadayaw a kinaulimek.
  
  Am-ammodan isuna, ken ni Drake, ken dagiti dadduma, ken ammoda unay ti nagun-odda idiay Iceland. Tunggal tao ditoy ket napakaammuan babaen ti video link broadcast iti nagbaetan ti hotel ken ti helicopter.
  
  "Nakasagana kamin?" impukkaw ni Dahl. "Tapno madadael daytoy bastardo?"
  
  "Nakasaganan dagiti alikamen," impukkaw ti Komander. Isuda amin ti nangsungbat ken ni Dahl iti daytoy nga operasion. "Adda dagiti sniper iti lugarda. Napudotkami unay amangan no irugimi manen daytoy a bulkan, apo!"
  
  Nagtung-ed ni Dahl. "No kasta, ania ti ur-urayentayo?"
  
  Immadu ti arimbangaw iti sangagasut a notches. In-file dagiti tropa dagiti ridaw, a nagpipinnaplit iti likudan ken inyurnosda ti agtataripnong nga ag-beer kalpasan ti gubat tapno agtultuloy ti kinatured. Nangrugin nga agngaretnget dagiti makina bayat ti panagguyod dagiti naurnong a lugan.
  
  Nakikadua ni Drake ken ni Dahl iti maikatlo nga aggaraw a lugan, maysa a Humvee ti militar. Bayat dagiti maudi a sumagmamano nga oras dagiti briefing ammona nga addaanda iti agarup 500 a lallaki, nga umdas a manglned iti bassit a buyot ni Frey a buklen ti 200 a lallaki, ngem nangatngato ti posision ti Aleman ken manamnama nga adu ti trick-na.
  
  Ngem ti maysa nga awan kenkuana ket ti elemento ti sorpresa.
  
  Nagsalsaltek ni Drake iti tugaw iti sango, a nakaiggem iti riplena, naipamaysa ti pampanunotna kada Ben ken Kennedy. Adda ni Hayden iti tugaw iti likudanda, a nakasagana para iti gubat. Nabati ni Wells iti hotel nga addaan iti nakaro a sugat iti tian.
  
  Naglikmut ti komboy iti natadem a likodan, ket kalpasanna, dimteng ti La Veraine iti imatang, a nasilnagan a kasla Christmas tree iti sipnget a nanglikmut iti dayta, ken iti sango ti nangisit a bakras ti bantay a nagtakder iti ngatuen dayta. Nalawa ti silulukat dagiti ruanganna, a mangipakpakita iti natangsit a kinatured ti tao nga immayda a mangballikug.
  
  Inlukat ni Dahl ti mikropono. "Maudi nga awag." Mangrugikami a napudot. Ti kapartak ti mangispal iti biag ditoy, tattao. Ammom dagiti kalat, ken ammom ti kasayaatan a pattapattami no sadino ti ayan ti lungon ni Odin. Deal tayo daytoy a PIG, soldado."
  
  Ti silpo ket nagtakder para iti Polite Intelligent Gentleman. Sobra ti kinaironiana. Puraw ti gurong ni Drake bayat ti panagbarrel ti Hummer iti guardhouse ni Frey a dandani maysa a pulgada ti nabati iti agsumbangir a sikigan. Rinugian dagiti Aleman a guardia nga impangato ti alarma manipud kadagiti nangato a torreda.
  
  Napaltogan dagiti immuna a paltog, a nagdisso kadagiti lead a lugan. Idi kellaat a nagsardeng ti komboy, linuktan ni Drake ti ridawna sa nagmaneho. Saanda nga inusar ti air support ta mabalin nga adda RGPS ni Frey. Masapul a dagus nga umadayoda kadagiti kotse gapu iti isu met laeng a rason.
  
  Sumalogka ket pagbalinem ti daga dagiti BABOY a paktoria ti bacon.
  
  Nagtaray ni Drake a napan kadagiti napuskol a bush a nagtubo iti sirok ti tawa ti umuna a kadsaaran. Ti SAS team nga impatulodda tallopulo a minuto ti napalabas ket rumbeng koma a nakurdon ti lugar ti nightclub ken dagiti "sibilian" a sangailina. Nagtayab dagiti bala manipud kadagiti tawa ti kastilio, a nangbukbok kadagiti diding ti gatehouse bayat nga agburburek dagiti kotse iti uneg. Nagsubli dagiti puersa ti koalision iti apuy babaen ti panagibales, a nangburak iti sarming, nangkabil iti lasag ken tulang, ken pinagbalinda ti bato a sango a mush. Adda dagiti ikkis, ikkis ken panagayab iti reinforcement.
  
  Adda riribuk iti uneg ti kastilio. Maysa a panagbettak ti RPG ti naggapu iti tawa ti makinngato a kadsaaran, a nangdungpar iti guardhouse ni Frey ken nangdadael iti paset ti diding. Nagdisso dagiti rugit a bimmaba kadagiti rumaraut a soldado. Nagsubli ti paltog ti machine gun ket natnag ti maysa nga Aleman a mersenaryo manipud iti makinngato a kadsaaran, nga agpukpukkaw ken agtinnag agingga a nadungparna ti daga babaen ti nakabutbuteng a pannakadungpar.
  
  Pinaltogan da Dahl ken ti sabali pay a soldado dagiti ruangan iti sango. Dua a tao ti nakatayan dagiti bala wenno ricochet-da. Nagtaray ni Dahl nga immasideg. Adda ni Hayden iti sadinoman iti panaglalaban iti likudanna.
  
  "Masapul a sumrektayo iti daytoy nga abut ti impierno! Itatta!"
  
  Dagiti baro a panagbettak ti nangyugyugyog iti rabii. Ti maikadua nga RPG ket nangsuntok iti dakkel nga abut iti sumagmamano a kadapan iti daya ti Hummer ni Drake. Nagtudo ti rugit ken bato iti tangatang
  
  Nagtaray ni Drake, nagkurba, nagtalinaed iti sirok ti agsisilpo a padron dagiti bala a nangtubtubngar iti angin iti ngato ti ulona.
  
  Talaga a nangrugin ti gubat.
  
  
  * * * .
  
  
  Impakita ti bunggoy ti panaggartemda iti dara uray sakbay a sinagid da Kennedy ken Caleb. Siaannad a nagsirkulo ni Kennedy, a dagiti ramayna ti nangtengngel iti rugit, dagiti sakana ti mangsubok iti bato ken daga, nga aggaraw a di nasayaat tapno saan a maipadto. Inkarigatan ti panunotna a maawatan amin dayta, ngem nadlawnan ti pagkapuyan ti kalabanna -ti wagas a panangala dagiti matana iti pigura a konserbatibo a sinakup ti awan sukog a pantsuit-na.
  
  Isu a daytoy ti maysa a pamay-an tapno mapapatay ti mammapatay. Naipamaysana ti agbirok iti sabali.
  
  Inaramid ni Caleb ti umuna a tignay. Nagtayab ti laway manipud kadagiti bibigna bayat ti pananglung-awna kenkuana, a nagpigpigerger dagiti takiagna. Kinalaban ni Kennedy ket simmina. Rimmuar ti bunggoy gapu iti dara. Adda nangibukbok iti nalabaga nga arak iti daga, simboliko a tignay ti dara a kayatda nga ibukbok. Nangngegna ni Frey, ti masakit a bastardo, a mangguyugoy ken ni Caleb, ti awan pusona a psychopath, a mangaramid iti daytoy.
  
  Ita, naglung-aw manen ni Caleb. Nasarakan ni Kennedy a nakasandig iti diding. Napukawna ti konsentrasion, a nasinga iti bunggoy.
  
  Kalpasanna, adda ni Caleb iti rabawna, dagiti lamolamo a takiagna ket nabalkot iti tengngedna - dagiti naling-etan, makarimon... lamolamo nga imana.Dagiti ima ti mammapatay...
  
  ... kinaulpit ken ipapatay...
  
  ...a nangsapsaplit iti narunot a rugitna iti intero a kudilna. Nagkiriring dagiti pakdaar a kampana iti ulona. Masapul nga isardengmo ti agpanunot iti kasta! Masapul nga agpokus ken makirangetka! Labanan ti pudno a mannakigubat, saan a sarsarita a pinarsuam.
  
  Nagung-ungor manen ti di makaanus a bunggoy. Naburakda dagiti botelia ken baso iti alad, nga agngarngaretnget a kasla animal a magagaran a mangpapatay.
  
  Ket ni Caleb, nasinged unay kalpasan ti amin a napasamak. Napaltogan ti sentro ti konsentrasionna, a napuyotan agingga iti impierno. Sinuntok ti monster ti sikiganna, bayat nga aggigiddan nga inpigketna ti ulona iti barukongna. Ti narugit ken naling-etan a lamolamo a barukongna. Kalpasanna, kinabilna manen. Bimtak ti ut-ot iti barukongna. Nagkidem. Nagbukbok kenkuana ti nalabaga nga arak, a nagwaras manipud ngato.
  
  "Dayta," inungtan ni Caleb. "Imulogka iti nakaikamenganmo."
  
  Nagngaretnget ti bunggoy. Pinunas ni Caleb dagiti makarimon nga imana iti atiddog a buokna ket nagkatawa buyogen ti naulimek, makapapatay a kinadakes.
  
  "Gonna piss on your dead body, bitch."
  
  Nagparintumeng ni Kennedy, apagbiit a nakalibas iti panangtengngel ni Caleb. Pinadasna a liklikan, ngem iniggamanna a siiirut ti pantalonna. Insublina kenkuana, nga agngisiten a kasla narungsot nga addaan iti ulo ti ipapatay. Awan ti maaramidanna. Inukradna ti butones ti pantalonna, ti awan sukog, makalemmeng ti pigura a pantalonna, ket binay-anna nga agdisso dagitoy kadagiti sakana. Ginundawayanna ti apagbiit a pannakaklaatna a nagkarayam nga umadayo iti puon ti bagina. Nagkuskos dagiti bato iti kudilna. Nagngaretnget ti bunggoy. Naglung-aw ni Caleb nga immasideg, nga inyadayona ti imana iti siket ti makin-uneg a kawesna, ngem sinipa a siuulpit iti rupana, a nagkigtot ti makin-uneg a kawes bayat laeng ti panagbitin ti agongna, a nadara ken naburak, iti sikigan. Nagtugaw sadiay iti apagbiit, a kitkitaenna ti nemesis-na ket nasarakan ti bagina a dina kabaelan ti umadayo kadagiti nadara, karniboro a matana.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagtulid ni Drake iti magarbo a ruangan a simrek iti nagdakkel a lobby. Aktual a kinordon ti SAS ti nightclub area ken sinakupna ti kangrunaan nga agdan. Saan koma a kasta ti kinamannakigayyem ti dadduma pay a paset ti kastilio.
  
  Tinapik ni Dahl ti bulsa ti barukongna. "Ipakita dagiti drowing ti maysa a siled a pagidulinan iti kannawanmi ken iti adayo a daya a payak. Dika agduadua iti aniaman ita, Drake. Hayden nga. Immanamongkami a daytoy ti lohikal unay a lugar para ken ni Frey, dagiti gagayyemmi ken ti Tanem."
  
  "Diak pay ketdi inar-arapaap dayta," desidido a kinuna ni Hayden.
  
  Iti maysa a grupo dagiti lallaki nga aggargaraw iti likudanna, sinurot ni Drake ni Dahl babaen ti ridaw nga agturong iti daya a payak. Apaman a nalukatan ti ridaw, ad-adu pay a bala ti nangtubtubngar iti angin. Nagtulid ni Drake ket timmakder, a nagpaputok.
  
  Ket kellaat a karaman kadakuada dagiti tattao ni Frey!
  
  Nagkidem dagiti kutsilio. Nagputok dagiti hand pistol. Bumabbaba dagiti soldado manipud kannigid ken kannawan. Inpigket ni Drake ti muzzle ti pistolana iti templo ti maysa kadagiti guardia ni Frey, kalpasanna inyegna ti igam iti posision a mangpaputok iti umiso a tiempo tapno ikabilna ti bala iti rupa ti manangraut kenkuana. Rinaut ti guardia manipud iti kannigid. Liniklikan ni Drake ti lunge ket insikona ti rupa ti lalaki. Nagrukob iti awan puotna a lalaki, pinidutna ti kutsiliona sa insuksokna ti murdongna iti ulo ti sabali a dandanin mangputed iti karabukob dagiti Delta Commandos.
  
  Nagkiriring ti paltog ti pistola iti abay ti lapayagna; Paborito nga armas ni SGG. Nagusar ni Hayden iti Glock ken kutsilio ti armada. Multinasional a puersa para iti multinasional nga insidente, napanunot ni Drake. Ad-adu pay a paltog ti naguni iti adayo a pungto ti siled. Iramanmo dagiti Italiano.
  
  Nagroll flat ni Drake iti sidong ti side blow ti kabusor. Inturongna ti intero a bagina, dagiti sakana nga umuna, a nangtukkol iti lalaki manipud kadagiti sakana. Idi nagdisso ti lalaki a nainget iti durina, nagpakamatay ni Drake.
  
  Timmakder ti dati nga opisial ti SAS ket nakitana ni Dahl iti sangadosena nga addang iti sanguanan. Bumasbassit ken bumasbassit dagiti kabusorda - nalabit sumagmamano laeng a dosena a martir ti nabati, a naibaon a mangpabannog kadagiti manangraut. Sabali koma ti pudno a buyot.
  
  "Saan a dakes para iti warm-up," inngisiten ti Sueko a dara iti aglawlaw ti ngiwatna. "Ita, sige!"
  
  Limmasatda iti sabali a ridaw, inikkatda ti maysa a siled kadagiti booby trap, kalpasanna sabali a siled a sadiay dagiti sniper ti nangpidut iti innem kadagiti nasayaat a lallaki sakbay a naikkatda. Kamaudiananna nasarakanda ti bagbagida iti sango ti nangato a bato a pader nga addaan kadagiti abut a pagluganan dagiti machine gun. Iti tengnga ti bato a pader adda ad-adda pay a nakaskasdaaw nga asero a ridaw, a mangipalagip iti maysa a vault iti banko.
  
  "Dayta," kinuna ni Dahl a nagrukob. "Siled a pagpaliiwan ni Frey."
  
  "Kasla natangken nga motherfucker," kinuna ni Drake, a nag-cover iti abayna, nga intag-ayna ti imana bayat ti panagtaray ti pinulpullo a soldado nga immasideg kenkuana. Kimmita iti aglawlaw ni Hayden, ngem dina mailasin ti narapis a pigurana kadagiti lallaki. Sadino ngata ti napananna? Oh please, pangngaasiyo ta dikay koma ipalubos nga agidda manen sadiay... agdardara...
  
  "Natangken a lanut a mapisang ti Fort Knox," kinuna ti Delta commando bayat ti panangkagatna.
  
  Nagkinnita da Drake ken Dal. "Dagiti mannakigubat!" - agpada a kinunada iti aggigiddan, a nangpetpet iti polisiada a 'speed and don't fool around'.
  
  Dua a dadakkel a paltog ti siaannad a naipasa iti linia, nga agngisiten dagiti soldado bayat ti panagbuyada. Naikapet dagiti natibker nga asero a grappling hook kadagiti bariles dagiti nabileg a kanyon, nga umasping kadagiti rocket launcher.
  
  Nagtaray dagiti dua a soldado nga agsubli iti dalan nga immayda, nga iggemda dagiti kanayonan nga asero a kable kadagiti imada. Asero a kable a naikapet iti abut a siled iti likudan dagiti launcher.
  
  Doble-click ni Dahl ti koneksionna iti Bluetooth. "Ibagam no kaano a makapagrugitayo."
  
  Sumagmamano a segundo ti napalabas, kalpasanna dimteng ti sungbat. "Umabante!"
  
  Naipasdek ti barrage. Rimmuar da Drake ken Dahl nga addaan kadagiti granada launcher a naibitin kadagiti abagada, pinuntiriada, sa ginuyugoyda dagiti gatilio.
  
  Dua nga asero a grappling hook ti nagtayab a rimmuar iti kapartak ti rocket, a nagkali iti nauneg iti bato a diding ti vault ni Frey sakbay a bimtak ti sabali a bangir. Apaman a nasabatda ti espasio, pinaaktibo ti sensor ti maysa nga alikamen a nangiturong a mismo kadagiti kawit, a nangpilit kadakuada a sititibker iti diding iti sabali a bangir.
  
  Tinapik ni Dahl ti bagina iti lapayagna. "Aramidem dayta".
  
  Ket uray manipud baba, mangngeg ni Drake ti uni ti dua a Hummer nga ag-shift iti reverse, dagiti kable a naikapet kadagiti napatibker a bumper-da.
  
  Bimtak ti di makastrek a pader ni Frey.
  
  
  * * * .
  
  
  Nagsipa ni Kennedy kas pakdaar bayat a nagkullayaw ni Caleb nga agturong kenkuana, a nangtiliw iti tulangna ken nangibaon kenkuana a nagkullayaw. Ginundawayanna ti panaginana iti dayta a kanito tapno agluksaw iti sakana. Immay manen ni Caleb ket sinaplitna ti lapayagna babaen ti likud ti imana.
  
  Nagsangit ti bunggoy iti ngatuenna gapu iti ragsak. Rinibu a doliar ti gatad ti manmano nga arak ken napino a whisky ti naibukbok iti rugit ti arena. Nagtaytayab ti maysa a paris a lace panty dagiti babbai. Kurbata ti Lalaki. Maysa a paris a Gucci cufflinks, a ti maysa kadagitoy ket agsalsaltek manipud iti dutdot a bukot ni Caleb.
  
  "Patayem isuna!" impukkaw ni Frey.
  
  Kasla tren ti kargamento nga agturong kenkuana ni Caleb, nakaunnat dagiti takiagna, dagiti arimbangaw ti guttural nga aggapu iti kaunggan ti tianna. Pinadas ni Kennedy ti agluksaw, ngem tiniliwna ket inngatona manipud iti daga, nga intag-ayna manipud iti suelo.
  
  Bayat ti kaaddana iti tangatang, mabalin laeng ti agkullayaw ni Kennedy bayat nga ur-urayenna ti panagdisso. Ket natangken dayta, ti bato ken daga ti nagdisso iti durina, a nangtukkol iti angin manipud iti barana. Nagkidem dagiti sakana, ngem simrek ni Caleb kadagitoy ket nagtugaw iti rabawna, nga insaadna dagiti sikona nga agpasango.
  
  "Ad-adu ti kasla," insungbat ti mammapatay. "Ita, agpukkawka. Eeeeeee!" Manic ti timekna, kas iti panagkigtot ti baboy iti pagpartian kadagiti lapayagna. "Eeeeeeeee!"
  
  Ti sumsumged a panagsagaba ti nakaigapuan ti panagkugtar ti bagi ni Kennedy. Maysa itan a pulgada ti kaadayo ti bastardo kenkuana, ti bagina ket nakaidda iti rabawna, agtedtedted ti drool manipud kadagiti bibigna kadagiti pingpingna, dagiti matana ket sumsumged iti apuy ti impierno, inpigketna ti luppona iti bukodna.
  
  Awan ti maaramidanna iti apagbiit, nga ikagkagumaanna pay laeng a matiliw ti angesna. Nagdisso ti dakulapna iti tianna. Kasta met laeng ti aramiden ti makannigid nga imana idi agsardeng. Makapigpigerger ti puso a kapanunotan, ket kalpasanna immakar dayta agingga iti karabukobna ket nangrugin a nagpigket.
  
  Nagpukaw ni Kennedy, nga agngangabit iti angin. Kasla nauyong ti panagkigtot ni Caleb. Ad-adda a piniselna. Inadalna dagiti matana. Nagsandig iti bagina, a nangduprak kenkuana babaen ti dagsenna.
  
  Sinipa agingga a kabaelanna, a nangtukkol kenkuana. Naawatanna a naan-anay a kabarbaro a nakaawat iti pass. Dagiti nabalitokan a kasapulan ti bastardo ti nangispal iti biagna.
  
  Naglusdoy manen. Inuyaw ti bunggoy-iti panagpabuyana, iti narugit a kawesna, iti nagargari nga asnona, kadagiti agdardara a sakana. Timmakder ni Caleb, kasla Rocky, manipud iti igid ti pannakaabak ket inwarasna dagiti takiagna, nga agkatawa.
  
  Ket kalpasanna nangngegna ti timek, nakapuy ngem mangputed iti naariwawa a cacophony.
  
  Ti timek ni Ben: "As-asideg ni Drake, Kennedy. Umas-asideg isuna. Naalakon ti mensahe!"
  
  Damn it... dina koma masarakan ida ditoy. Dina mailadawan a, kadagiti amin a lugar iti kastilio, sukimatenna daytoy. Ti kaaduan a posible a puntiriana ket ti pagipempenan wenno selula. Mabalin nga oras daytoy....
  
  Kasapulan pay laeng ni Ben. Kasapulan pay laeng dagiti biktima ni Caleb.
  
  Tumakder ken agpukkaw no dida kabaelan.
  
  Nagdardaras ni Caleb kenkuana, a di nainsiriban iti kinamanagimbubukodanna. Nagpammarang ni Kennedy a nakabutbuteng, sa intag-ayna ti sakana ket in-inut a diretso ti sikona iti umas-asideg a rupana.
  
  Nagdisso ti dara iti intero nga imana. Nagsardeng ni Caleb a kasla nadungparna ti diding a ladrilio. Inpigket ni Kennedy ti bentahana, sinuntokna iti barukongna, sinuntokna ti sigud a naburak nga agongna, sinipaanna dagiti tulangna. Inusarna ti tunggal posible a pamay-an tapno mapabael ti berdugo.
  
  Dimmakkel ti panagngaretnget ti bunggoy, ngem dandani dina nangngeg dayta. Maysa a napartak a danog kadagiti bola ti nangipatulod iti asno iti turodna, sabali pay iti barukong ti nangiturong kenkuana iti likudanna. Natnag ni Kennedy iti rugit iti sibayna, nga agsangsangit gapu iti pannakabannog, ket minatmatanna dagiti di mamati a matana.
  
  Adda panagdudung-aw iti asideg ti makannawan a tulangna. Nagsubli ni Kennedy ket nakitana ti naburak a botelia ti arak a naipit a nabaliktad iti rugit. Maysa a merlot nga agburburek pay laeng iti likido a nalabaga a kari.
  
  Nag-swing ni Caleb kenkuana. Innalana ti danog iti rupa a di nagkidem. "Masapul a matayka," insippawna. "Para ken ni Olivia Dunn," inruarna ti naburak a botelia iti daga. "Para ken ni Selena Tyler," intag-ayna iti ngatuen ti ulona. "Miranda Drury," innayonna, "ti umuna a danogna ti nangburak kadagiti ngipen, cartilage ken tulang. "Ket para ken ni Emma Silke," ti maikadua a danogna ti nangikkat iti matana. "Para ken ni Emily Jane Winters," ti maudi a danogna ti namagbalin iti tengngedna a mincemeat.
  
  Ket nagparintumeng sadiay iti nadara a daga, nagballigi, ti adrenaline a mangbomba kadagiti uratna ken agpulpulso iti utekna, nga ikagkagumaanna a alaen manen ti kinatao a apagbiit a nangbaybay-a kenkuana.
  
  
  UPAT A PULOTAN ITI UPAT
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA
  
  
  Nabilin nga agsubli ni Kennedy iti agdan a nakaturong ti paltog. Nabati a nagkidem ti bangkay ni Thomas Caleb iti rumbeng koma a natayanna.
  
  Kasla saan a naragsak ni Frey, agsasarita iti selponna. "Vault," nagkullayaw. "Isalakanmo ti vault uray kasano, Hudson. Diak maseknan iti sabali, sika nga umel. Bumabakam iti daytoy damn a sopa ket aramidem ti bayadko nga aramidem!"
  
  Inddepna ti koneksion ket minatmatanna ni Kennedy. "Kasla simrek dagiti gagayyemmo iti balayko."
  
  Inted ni Kennedy iti nasikap a panagkita sakbay nga inturongna dayta kadagiti naguummong nga elite. "Kasla magun-odyo a maag ti sumagmamano a maikari kadakayo."
  
  Adda naulimek a katawa ken panagkidem ti sarming. Nakikadua ni Frey iti apagbiit sakbay a kinunana, "Inomkayo, gagayyemko. Kalpasanna, pumanawka iti gagangay a wagas."
  
  Nagpammarang ni Kennedy iti sumagmamano a kinatured, nga umdasen a mangkidem ken ni Ben. Damn no saan a nasakit ti bagina a kasla bitch. Nagpuor ti asnona ken nagpitik dagiti sakana; nasakit ti ulona ken naabbungotan dagiti imana iti napigket a dara.
  
  Inyawatna dagitoy ken ni Frey. "Mabalinko kadi a dalusan daytoy?"
  
  "Usarem ti kamisetam," inkidemna. "Uray kaskasano, daytoy ket awan sabali no di ti maysa a trapo. Awan duadua, sarmingna ti dadduma pay nga aparadormo."
  
  Inwagwagna ti imana iti naarian a wagas. "Iyegmo isuna. Ken maysa nga ubing a lalaki."
  
  Pimmanawda iti arena, marikna ni Kennedy ti pannakabannog ken padpadasenna a pakalmaen ti agtulidtulid nga ulona. Dagiti pagbanagan ti inaramidna ket makipagnaed kenkuana iti pinulpullo a tawen, ngem ita saan a tiempo nga agtaeng. Adda ni Ben iti abayna ket, no tingitingen ti ebkas ti rupana, nalawag nga ikagkagumaanna a telepatiko a patalgedan kenkuana.
  
  "Thanks, guy," kinunana a dina inkankano dagiti guardia. "Cakewalk idi dayta."
  
  Insurotda ti kannigid a tinidor, nagturongda iti sabali a pasilio a nagsanga manipud iti bloke ti selda. Inurnong ni Kennedy ti kapanunotanna.
  
  Agbiagka laeng, napanunotna. Agtalinaedka laeng a sibibiag.
  
  Naawat manen ni Frey ti tawag. "Ania? Adda kadi dagitoy iti pagidulinan? Laglag! Sika... sika..." inungngutna gapu iti pungtotna. "Hudson, sika... ibaonmo ditoy ti sibubukel a buyot!"
  
  Ti elektroniko nga ikkis ti kellaat a nangputed iti koneksion, kas iti guillotine a mangputed iti ulo ti reyna a Pranses.
  
  "Alaem ida!" Nagturong ni Frey kadagiti guardiana. "Ipanmo ida iti pagnaedan. Kasla ad-adu dagiti gagayyemmo ngem iti damo nga impagarupmi, patpatgek a Kennedy. Agsubliakto a mangagas kadagiti sugatmo inton agangay."
  
  Babaen kadagitoy a sasao, napardas a pimmanaw ti nariribuk nga Aleman. Ammo unay ni Kennedy nga isu ken ni Ben ket agmaymaysa itan nga addaan iti uppat a guardia. "Itultuloymo," induron ti maysa kadakuada nga agturong iti ridaw iti ungto ti pasilio.
  
  Bayat ti panaglabasda iti daytoy, nagkidem ni Kennedy gapu iti pannakaklaat.
  
  Naan-anay a narebba daytoy a paset ti kastilio, naibangon ti baro nga arko nga atep iti ngato ken babassit a ladrilio a "balay" a naparabawan iti agsumbangir ti espasio. Saan unay a dakdakkel ngem dadakkel a kamalig, adda agarup walo kadagita. Dagus a naamiris ni Kennedy a nasurok a sumagmamano a balud ti limmasat iti daytoy a lugar iti maysa a tiempo.
  
  Nakarkaro a tao ngem ni Thomas Caleb?
  
  Maam-ammom ni Abel Frey.
  
  Kumarkaro ti kasasaadna iti tunggal segundo. Idurduron dagiti guardia isuna ken ni Ben nga agturong iti maysa kadagiti balay. Apaman a nakastrek, game over. Maabakka.
  
  Mabalinna nga iruar ti maysa, mabalin a dua pay. Ngem uppat? Saan a nagtakder iti gundaway.
  
  No la ketdi....
  
  Tinaliawna manen ti kaasitgan a guardia ket nadlawna a kitkitaenna a sipapasnek. "Hoy, daytoy kadi? Ikabilnakami kadi sadiay?"
  
  "Dagitoy ti bilinko."
  
  "Kitaen. Daytoy a lalaki ket adda ditoy - immay amin daytoy a dalan tapno isalakan ti kabsatna a babai. Panagkunam, um, mabalin a makitana isuna. Maysa laeng a gundaway."
  
  "Dagiti order manipud ken ni Frey. Saankami a mapalubosan."
  
  Kimmita ni Kennedy manipud iti maysa a guardia agingga iti sabali. "Ket ania? Siasino ti rumbeng a makaammo? Ti kinaaleng-aleng ti rekado ti biag, saan kadi?"
  
  Nagtaul ti guardia kenkuana. "Bulsekka kadi? Saanmo kadi a nakita dagiti kamera iti daytoy nadam-eg a lugar?"
  
  "Okupado ni Frey a makilablaban iti buyot," immisem ni Kennedy. "Apay iti panagkunayo a napardas ti panagtarayna?"Gys, bay-am a makita ni Ben ti kabsatna, kalpasanna baka putdenka bassit inton sumangpet dagiti baro nga amo."
  
  Sililimed a nagkikinnita dagiti guardia. Ad-adu a kombiksion ti inkabil ni Kennedy iti timekna ken ad-adu bassit a panag-flirt iti body language-na, ket di nagbayag, luktandan a dua ti ridaw ni Karin.
  
  Dua a minuto kalpasanna isu ket nairuar. Nagtayyek iti nagbaetanda, kasla nabannog, nalukneng ti blonde a buokna ken naidrowing ti rupana.
  
  Ngem kalpasanna nakitana ni Ben ket nagsilnag dagiti matana a kasla kimat iti bagyo. Kasla nagsubli ti pigsa iti bagina.
  
  Natiliw ni Kennedy ti matana bayat ti panagkita ti dua a grupo, nga ikagkagumaanna a dagus nga ipaawat ti kinaganat, ti peggad, ti maudi a naiparna nga eksena ti nauyong nga ideyana, amin babaen ti maysa a desperado a panagkita.
  
  Inwagwag ni Karin dagiti guardia sa nagngaretnget. "Sige, mangalaka iti sumagmamano, dakayo a bastardo. "
  
  
  * * * .
  
  
  Indauluan ni Thorsten Dahl ti charge, nga inruarna ti pistolana a kasla naipangato a kampilan, nga agpukpukkaw iti tuktok ti barana. Iti abayna a mismo ni Drake, nga agtartaray iti naan-anay a kapartak uray sakbay a narba ti intero a diding ti vault. Asuk ken rugit ti naiwaras iti bassit a lugar. Bayat ti panagtaray ni Drake, nariknana ti dadduma pay a tropa ti koalision a nag-fan out iti agsumbangir a direksion. Isuda ket agdardaras a phalanx ti ipapatay, nga umab-abante kadagiti kabusorda buyogen ti panggep a mangpapatay.
  
  Simrek ti instinct ni Drake bayat ti panagtayyek ken panagingpis ti asuk. Iti kannigid adda bunggoy dagiti guardia, a nagyelo gapu iti buteng, a nabannayat nga agtignay. Pinaputokanna ti panagbettak iti tengngada, a nangdadael iti di kumurang a tallo a bangkay. Nangngeg ti return fire iti sango. Natnag dagiti soldado iti kannigid ken kannawanna, a nangdungparda iti narba a diding babaen ti pigsada.
  
  Nagisprey ti dara iti mismo a sanguanan dagiti matana bayat a nagbalin nga alingasaw ti ulo ti Italiano, saan nga umdas ti kapartak ti lalaki a mangliklik iti bala.
  
  Drake dove para iti kalub. Dagiti natadem a bato ken kongkreto ti nangpisang iti lasag dagiti takiagna bayat a matnag iti suelo. Nagtulidtulid, nagpaputok iti sumagmamano a panagbettak kadagiti suli. Nagikkis dagiti tattao. Bimtak ti eksibit iti sidong ti nakaro nga apuy. Nagtayyek dagiti daan a tulang iti angin iti in-inut a panaggaraw a kasla tedted ti buli.
  
  Naguni manen dagiti paltog iti sanguanan, ket nakita ni Drake ti adu a tattao nga aggaraw. Adda a mismo sadiay ti buyot ni Jesus!Frey, a naurnong iti makapapatay a pormasionda, nga umab-abante a naparpartak bayat a mariknada nga addaanda iti bentaha.
  
  
  * * * .
  
  
  Inusar ni Karin ti panagsanay iti martial arts tapno mapabael dagiti guardiana iti sumagmamano laeng a segundo. Nangipaay ni Kennedy iti natadem a backhand iti barukong ti guardiana, kalpasanna immasideg ket in-but-na ti ulona iti kasta unay nga uray la nagkidem dagiti bituen iti sanguanan dagiti matana. Kalpasan ti maysa a segundo, nakitana ti maikadua a kalabanna, ti maikapat a guardia, a naglugan iti sikigan tapno mangpataud iti sumagmamano nga espasio iti nagbaetanda.
  
  Nagdisso ti pusona. Isu nga adayo unay ti rangtay ti maikapat a guardia. Uray para iti dua kadakuada.
  
  Kasla napetpetan ti guardia idi intag-ayna ti riplena. Buyogen dagiti agpigpigerger a ramayna, in-scanna ti lugar tapno agpatulong. Inyunnat ni Kennedy dagiti takiagna, dagiti palma a nakaruar.
  
  "Agtalnaka, dude. Agtalinaedka laeng a kalmado."
  
  Nagkurba ti trigger finger-na gapu iti buteng. Nagkiriring ti paltog ket nagdisso iti tawa.
  
  Nagkidem ni Kennedy. Ti tension ti nangpapuskol iti angin, a namagbalin iti dayta a nerbioso a saba.
  
  Dandani nagikkis ni Ben idi mangrugin nga agtokar ti selponna iti raspy ringtone babaen ti danagna. Na-crank ti imahe ni Sizer agingga iti maximum.
  
  Naglugan met ti guardia, a nangiturong iti sabali pay a di boluntario a paltog. Narikna ni Kennedy ti angin manipud iti bala a limmasat iti kalasag. Puro a buteng ti nangyelo kenkuana agingga iti dayta a lugar.
  
  Pangngaasim, napanunotna. Dika agbalin nga umel. Sipapanunotka iti panagsanaymo.
  
  Kalpasanna, imbelleng ni Ben ti teleponona iti guardia. Nakita ni Kennedy a nagkidem ket napardas a natnag iti suelo tapno ad-adda a mangpataud iti pakasingaan. Idi ibaba ti guardia ti telepono ken inturongna ti atensionna, naibaklay ni Kennedy ti igam ti maikatlo a guardia.
  
  Karin nupay kasta, nagnaed ditoy iti apagbiit. Nakita ken napadasannan dagiti rigat. Dagus a nagpaputok. Nagsubli ti guardia idi bimtak ti nalabaga nga ulep manipud iti dyaketna. Kalpasanna, nagsaknap ti nasipnget a paset iti abagana ket kasla nariribuk, sa makapungtot.
  
  Pinaltoganna ti point-blank ken ni Ben.
  
  Ngem saan a naballigi ti paltog, maysa a miss nga awan duadua a tinulongan ti kinapudno a bimtak ti ulona iti maysa a milisegundos sakbay a ginuyugoyna ti gatilio.
  
  Iti likudanna, a nabalkot kadagiti panagiwarwaras ti darana, nagtakder ni Hayden nga addaan iti Glock iti imana.
  
  Kinita ni Kennedy da Ben ken Karin. Nakitak no kasano ti panagkitada iti tunggal maysa buyogen ti ragsak, ayat ken liday. Kasla nainkalintegan ti panangted kadakuada iti maysa a minuto. Kalpasanna, adda ni Hayden iti abayna, a nagtung-ed ken ni Ben kas bang-ar.
  
  "Kasano ti kasasaadna?"
  
  Nagkidem ni Kennedy. "Naragragsak itan ta simmangpetka."
  
  Kalpasanna, napanunotna ti panunotna. "Masapul nga isalakantayo dagiti dadduma a balud ditoy, Hayden. Alaentayo ida ket panawantayo daytoy impierno nga abut."
  
  
  * * * .
  
  
  Nagdinnungpar ti dua a buyot, pinaltogan dagiti puersa ti koalision dagiti kalabanda iti dayta a lugar, nangiwaras dagiti Aleman kadagiti kutsilio ken inkagumaanda ti napardas nga umasideg.
  
  Iti apagbiit impagarup ni Drake nga awan mamaayna daytoy nga ay-ayam iti kutsilio, naan-anay a nauyong, ngem kalpasanna nalagipna no siasino ti boss-da. Abel Frey ni Abel Frey. Saan a kayat ti nauyong nga agusar ti bukodna a partido kadagiti bala no la ket ta madadaelda dagiti di magatadan nga artifact-na.
  
  Karaman kadagitoy, pinuted ni Drake ti kabusor kalpasan ti kabusor. Nagngaretnget ken nagpipinnatipon dagiti soldado iti intero nga aglawlawna, nga inusarda ti puersa a mangburak kadagiti tulang. Nagikkis dagiti tattao. Ti laban ket maysa nga all-out hand-to-hand a laban. Ti panagbiag ket agpannuray iti puro a gasat ken instinct imbes nga iti aniaman a paglaingan.
  
  Bayat ti panagpaltog, panagsuntok ken panagaramidna iti dalanna, nadlawna ti maysa a pigura iti sanguanan. Ti agtaytayab a dervish ni patay.
  
  Ni Alicia Miles ket makilablaban iti dalanna babaen kadagiti ranggo dagiti internasional a super tropa.
  
  Nagturong kenkuana ni Drake. Natay ti uni ti gubat. Addada iti likudan ti vault, ti sarkofago ni Odin iti abayda, a silulukat itan, nga addaan iti rack dagiti spotlight a naikabil iti ngatuen dayta.
  
  "Bueno, bueno," nagkatawa. "Ni Drakester. Kasano ti kasasaadmo, buddy?"
  
  "Kas met laeng iti kanayon."
  
  "Mmm, malagipko. Nupay diak maibaga a nabayagen a nagbitin, ha? Sabagay, aglalaban ti dakkel a pusa kadagiti tali. Saan a dakes para iti dati a soldado a nagbalin a sibilian."
  
  "Uray sika. Sadino ti ayan ti BBF-yo?"
  
  "WWF?"
  
  Nadungpar dagiti dua a mannakigubat a soldado ni Drake. Induronna ida babaen ti tulong ni Alicia, agpada a tinagiragsakda ti dandanin mapasamak.
  
  "Kasayaatan a nobio iti agnanayon? Malagipmo kadi isuna? Makapaay-ayo?"
  
  "Oh yeah." Masapul a patayek isuna. Natiliwmi ti bastardo ken ni Frey nga ag-shuffle iti likud ti balay." Nagkidem. "Nagpungtotak. Natayda." Nagaramid iti rupa. "Sabali laeng a natay a maag."
  
  "Asino ti nangipagarup a mapaamonaka," intung-ed ni Drake. "Malagipko".
  
  "Apay a masapul nga addaka ditoy ita, Drake? Talaga a diak kayat a patayenka."
  
  Nagkidem ni Drake, a naalipunget. "Adda termino a maawagan iti napintas nga ulbod.Dagita a dua a sasao ti manggupgop iti amin maipapan kenka, Miles, nasaysayaat ngem iti kabaelan ti asinoman a Shakespeare."
  
  "Ket ania?" Inlukot ni Alicia ti manggasna a nakaisem sa inuksobna ti sapatosna. "Nakasaganaka kadi a maiyawat kenka dagiti bolam?"
  
  Manipud iti suli ti matana, nakita ni Drake ni Abel Frey nga agkarayam nga umadayo kadakuada ken agpukpukkaw iti maysa nga agnagan iti Hudson. Nabatad a salsalakniban ida ni Miles idi inkanalna dagiti pannakabalinda, ngem ita addan dadduma pay a prioridadna. Ni Torsten Dahl, a kanayon a mapagtalkan, ket nagtakder iti sango ti nauyong nga Aleman ket rinugianna ti rumaut.
  
  Inkidem ni Drake dagiti dakulapna. "Saan a mapasamak, Miles."
  
  
  UPAT A PULOTAN KET LIMA
  
  
  
  LA VEREIN nga
  
  
  Nakigtot ni Alicia babaen ti panangpisangna iti T-shirt-na, a nangbalkot iti bagina agingga a nairut a kas iti tali, sa inusarna ti dua nga imana a nangbalkot iti tengngedna. Inkarigatanna, ngem ti temporario a harness-na ti nangguyod kenkuana iti uneg.
  
  Iti mismo nga agpangato a tulangna - Muay Thai style. Maysa. Dua. Tallo.
  
  Insublina ti immuna. Nagsublikami manen. Nagkugtar ti maikadua iti sirok dagiti gurongna. Ti maikatlo a danog ti nangdungpar kenkuana a kuadrado kadagiti bola. Nagputok ti ut-ot iti tianna, a nakarikna iti panagulaw ket natnag iti likudanna.
  
  Nagtakder ni Alicia iti rabawna, nga agngisiten. "Ania ti imbagak? Ibagam kaniak, Drakey, ti eksakto nga imbagak." Nangaramid iti mosion nga adda itedna kenkuana.
  
  "Dagiti bolam."
  
  Inbabana ti luppona sa nagturong tapno mangipaay iti side kick a naiturong iti agongna. Intag-ay ni Drake ti dua nga imana ket linapdanna ti danog. Nariknak ti pannakadislote ti maysa a ramayko. Nagturong isu a rupanrupa kenkuana, nga intag-ayna ti maysa a sakana iti nangato iti arko, sa inbabana ti mugingna iti mugingna.
  
  Axe blow.
  
  Nagsubli ni Drake, ngem nadungpar latta ti barukongna ti danog. Ket iti kaadu ti pigsa a maurnong ni Miles, nangpataud dayta iti di maibturan nga ut-ot.
  
  Inaddangna ti gurongna.
  
  impukkaw ni Drake. Sistematiko a naburak, nasugatan ken naputolan ti bagina. Binukkolna dayta, saggaysa. Sibil a tawen be damned. Ngem kalpasanna, mabalinna pay ketdi a pabasolen ti pannakaikkat iti trabaho? Kanayon a nasayaat isuna. Kanayon kadi a kastoy ti kinasayaatna?
  
  Naburak a sibilian man wenno saan, SAS pay laeng, ket namantsaanna ti suelo iti darana.
  
  Nagsanud. Tallo a mannakigubat ti natnag kenkuana, a nangburak iti amin nga adda iti aglawlawna. Tagiragsaken ni Drake ti panaginana gapu iti panangsikona iti karabukob ti Aleman. Nangngegna ti panagkigtot ti cartilage ket simmayaat bassit ti riknana.
  
  Timmakder, a naamirisna a pinalubosanna. Nagsala, nga agsisinnukat manipud saka agingga iti saka, a dagiti matana ket agsilsilnag manipud iti uneg gapu iti kinasairo ken ubanan. Iti likudanna, nakakandado da Dahl, Frey ken Hudson, a makidangdangadang iti igid ti lungon ni Odin, a nabalitokan ti rupada gapu iti ut-ot.
  
  Imbato ni Alicia ti T-shirtna kenkuana. Kasla saplit ti nadungparna, a nakaigapuan ti pannakauram ti kannigid a paset ti rupana. Nakabil manen ket tiniliwna. Nagguyod iti di kapapati a puersa. Naitibkol ket intapuakna ti bagina iti takiagna.
  
  "Hello".
  
  Inkabilna ti agsumbangir nga abaga ti imana iti baba laeng dagiti lapayagna, a nangipit iti napigsa. Dagus a nangrugin nga agkurba, amin a kasla panagsuppiat ket awanen. Umdasen ti panangipitna iti nerve node tapno makaliday ti asinoman a normal a tao.
  
  Nagbukbok ni Miles a kasla rodeo bull.
  
  Ad-adda a nagpigket. Kamaudiananna, nagsanud iti nairut nga arakupna, a binay-anna nga alaenna ti dagsenna, a nagkullayaw, nga ikagkagumaanna nga iranud ti saem. Kalpasanna, timmakder a diretso ket insuksokna ti agpada nga abaga ti imana iti sirok dagiti kilikilina.
  
  Diretso iti bukodna a nerve bundle. Nagtaray ti panagsagaba iti bagina.
  
  Ket dayta ti gapuna a naikandadoda. Dua a nakabutbuteng a kabusor, nga aglalaban babaen kadagiti dalluyon ti ut-ot, dandani dida aggaraw, a mangmatmatmat iti mata ti tunggal maysa a kasla nabayagen a napukaw nga agayan-ayat agingga a pagsinaen ida ni patay.
  
  Nagngaretnget ni Drake, dina mailemmeng ti kinapanglawna. "Nauyong... bitch. Apay...apay nga agtrabaho para iti daytoy...daytoy a lalaki?"
  
  "Kayatna a sawen... tapno... madanon... ti panungpalan."
  
  Saan nga umatras da Drake wenno ni Miles. Iti aglawlawda, nangrugin nga agpatingga ti gubat. Ad-adu a tropa ti koalision ti nagtalinaed a nakatakder ngem kadagiti Aleman. Ngem intuloyda ti naglalaban. Ket saan unay a makita ni Drake da Dal ken Frey a naiserra iti umasping a makapapatay nga arakup, nga aglalaban agingga iti ngudo.
  
  Awan uray maysa a soldado ti nangsinga kadakuada. Dakkel unay ti panagraem. Iti kinapribado ken di mangidumduma, maikeddeng koma dagitoy a laban.
  
  Nagparintumeng ni Drake, a nangguyod ken ni Alicia a kaduana. Nagsala dagiti nangisit a mantsa iti sanguanan dagiti matana. Naamirisna a no makasarak iti pamay-an a mangburak iti panangiggemna, pudno a malpas. Ti enerhia ti mangbaybay-a kenkuana iti tunggal segundo.
  
  Nagdisso. Ad-adda a nagpigket, dayta absolute killer instinct ti nangduyok kenkuana. Nagdisso dagiti dakulapna. Natinnag ni Alicia iti sango, a nangdungpar iti barukongna babaen ti sikona. Nakita ni Drake nga umay, ngem awan ti pigsana a mangpasardeng iti dayta.
  
  Bimtak dagiti kirmat iti sanguanan dagiti matana. Natinnag a patad iti likudanna, a mangmatmatmat iti gothic ceiling ni Frey. Nagkarayam ni Alicia ket linapdanna ti panagkitana babaen ti rupana, a naballikug gapu iti ut-ot.
  
  Awan kadagiti soldado iti aglawlawda ti nangpadas a manglapped kenkuana. Saan nga agpatingga dayta agingga nga ideklara ti maysa kadagiti mannakigubat ti panagsardeng ti gubat wenno matay.
  
  "Saan a dakes," nagsarua. "Naalamon pay laeng, Drake. Ngem nasaysayaatak latta ngem sika."
  
  Nagkidem. "Ammok".
  
  "Ania?" - sinaludsodko.
  
  "Adda... dayta nga igid. Dayta mammapatay nga instinct. Pungtot ti gubat. Saan a napateg. Napateg dayta. Daytoy... daytoy ti gapuna a nagsardengak."
  
  "Apay koma a dayta ti mangpasardeng kenka?"
  
  "Adda madanaganak iti ruar ti trabaho," kinunana. "Balbaliwanna ti amin".
  
  Naingato ti dakulapna, nakasagana a mangrumek iti karabukobna. Naglabas ti apagbiit. Kalpasanna, kinunana, "Biag para iti biag?"
  
  Nangrugi a marikna ni Drake ti enerhia nga in-inut nga agsubli kadagiti sakana. "Kalpasan ti amin nga inaramidko ita nga aldaw, pagarupek nga adu ti utangda kaniak."
  
  Nagsanud ni Alicia ket inyunnatna ti imana tapno matulonganna a tumakder. "Imbatok dagiti Wells nga agturong kadagiti tali iti bubon ni Mimir. Diak pinatay iti tanem ni Odin. Inyadayok ti atension ni Frey ken ni Ben Blake. Saanak ditoy tapno dadaelek ti lubong, Drake, addaak laeng ditoy tapno agragsak."
  
  "Patalgedak." Nasubli ni Drake ti kinatimbengna idi laeng inngato ni Thorsten Dahl ti nalukmeg a bagi ni Abel Frey manipud iti nalawa nga igid ti lungon ni Odin. Natnag iti suelo buyogen ti nabasa a panagkugtar, nga awan biagna a nagplop kadagiti bato ti sementado a marmol ti Italia.
  
  Nagkiriring ken nagallangogan dagiti panagrag-o iti intero a tropa ti koalision.
  
  Inkidem ni Dahl ti dakulapna, a kumitkita iti uneg ti lungon.
  
  "Di pulos nakita dayta a bastardo dayta a premio," inkatawana. "Ti trabaho ti biagna. Jesu-Kristo, masapul a makitayo daytoy."
  
  
  UPAT A PULOTAN NGA INNEM
  
  
  
  STOCKHOLM, TI PANAGLAON
  
  
  Maysa nga aldaw kalpasanna, nabalinan ni Drake ti nakalibas iti awan patinggana a panagimbestigar tapno maturog iti sumagmamano nga oras iti asideg nga otel, maysa kadagiti kadaanan ken kasayaatan idiay Stockholm.
  
  Iti lobby, inur-urayna ti elevator ket pinampanunotna no apay a napelikula amin a proseso ti panagpampanunotna. Nagmauyongda gapu iti kinakurang ti turog, kanayon a pannakakabkabil ken nakaro a panangpilit. Sumagmamano nga aldaw ti kasapulan tapno makaungar.
  
  Nagkiriring ti elevator. Nagparang ti maysa a pigura iti abayna.
  
  Ni Kennedy, a nakasuot iti kassual a pantsuit iti Sabado, ti buokna ket nairut a nasukog iti likud, ket ad-adalenna buyogen dagiti nabannog a matana.
  
  "Hello".
  
  Saan nga umdas dagiti sasao. Ti panangsaludsod kenkuana no okey laeng ket saan laeng a pilay, talaga a kinamaag dayta.
  
  "Hello met kenka."
  
  "Iti isu met laeng a kadsaaran?"
  
  "Sigurado. Pagtalinaedendakami amin a naiputputong, ngem agkakadua."
  
  Simrekda iti uneg. Panangmatmatmatda iti naburak nga anniniwanda iti sarming. Liklikan ti pannakakontak iti kasapulan a video camera. Pinduten ni Drake ti sangapulo ket siam a buton.
  
  "Nalaingka kadi iti daytoy a kas kaniak, Kennedy?"
  
  Nagkatawa iti naimpusuan. "Nauyong a lawas, wenno lawas. Saan a sigurado. Mauyongak ta nagtungpalak a nakiranget iti nemesis-ko ken nangdalus iti naganko iti ngudo amin dayta."
  
  Nagkidem ni Drake. "Kas kaniak." Ironic, saan kadi?"
  
  "Sadino ti napananna? Alicia."
  
  "Iti rabii a papanan amin a kasayaatan a sekreto, isu ken dayta geek a ni Hudson," inkidem ni Drake. "Napan sakbay a nadlaw ida ti asinoman a talaga a napateg. Nalabit a mangpuyot iti utek ti tunggal maysa bayat ti panagsaritami."
  
  "Usto ti inaramidmo. Saan nga isuda ti kangrunaan a nangipaltiing ditoy. Napeggad ni Alicia, ngem saan a nauyong. Oh, ken saan kadi a kayatmo a sawen "iti still of the night".
  
  Intedna ti apagbiit a kanito a nangproseso iti reperensiana iti Dinosaur Rock. Nagkatawa. Naparpartak ti ngimmato ti riknana ngem iti mercury iti naraniag nga aldaw.
  
  "Ket ni Hayden?" kinuna ni Kennedy bayat ti panagserra dagiti ridaw ti elevator ken nangrugin nga in-inut a timmakder ti daan a kotse. "Panagkunam, makipagnaed ken ni Ben?"
  
  "Talaga a namnamaek a kasta. No saan, ngarud uray la pagarupek a makiseks itan."
  
  Sinuntok ni Kennedy ti abagana. "Dimo bilangen dagita a manok, buddy. Baka agsurat isuna iti kanta para kenkuana."
  
  "Panagananmo-tallo ket kagudua a minuto a kaduam!"
  
  In-inut a nagtayabda a limmabas iti maikapito a kadsaaran. "Ipalagipna kaniak." Sadiay, iti tanem ni Odin, ania ti imbagam sadiay? Maysa a banag maipapan iti panagtalinaedko idiay York ken, uh, pananggun-od iti bukodko a pagbiag."
  
  Nasiput ni Drake kenkuana. Inikkanna iti makagargari nga isem.
  
  "Bueno... siak... siak..." Nagsennaay ket limmapuy. "Awan namnamak nga awan ti praktisko iti daytoy."
  
  "Ania?" Nagsilnag dagiti mata ni Kennedy gapu iti kinaranggas.
  
  "Ti daan a dino-rock band a Heart inawaganna dayta iti ultimo a panangallukoy. Idiay Yorkshire kunaenmi laeng ti "chat to the bird". Simplekami a tattao."
  
  Bayat ti panagkitik ti elevator a lumabas iti maikasangapulo ket uppat a kadsaaran, inukrad ni Kennedy ti butones ti kamisetana ket binay-anna a matnag iti suelo. Iti babana, nakasuot iti nalabaga a transparent bra.
  
  "Ania ti ar-aramidem?" Narikna ni Drake ti panagluksaw ti pusona a kasla nakuryente.
  
  "Siak ti mangsapul iti pagbiagko."
  
  Inukrad ni Kennedy ti siper ti pantalonna ket binay-anna a matnag iti suelo. Nakasuot iti maitutop a paris ti nalabaga a panti. Nagdinging ti elevator idi simmangpet iti sueloda. Narikna ni Drake ti panagpangato ti espirituna ken amin a dadduma pay. Nagdisso ti ridaw iti sikigan, a naglukat.
  
  Agur-uray ti agtutubo nga agassawa. Nagkidem ti babai. Nagngisiten ti lalaki ken ni Drake. Inruar ni Kennedy ni Drake manipud iti elevator ken simrek iti pasilio, a binaybay-anna ti pantsuit-na.
  
  Timmaliaw ni Drake iti napalabas. "Saanmo kadi a kayat daytoy?"
  
  "Saankon a kasapulan daytoy."
  
  Pinidut ni Drake. "Nasayaat a trabaho, alisto ti pannagna nga agturong iti kuartok."
  
  Impababa ni Kennedy ti buokna.
  
  
  GIBUS
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"