Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver È U Terzu Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver si move in un sognu in un universu parallelu. Quì si vede dragoni è hà da amparà chì ci hè un Terzu Reich è a Germania di Hitler, chì hè aiutatu da un gnomo di fata. Un ghjovanu picciottu hobbit hè statu mandatu per aiutà l'URSS. Ma si trova in una culunia di travagliu di i zitelli incapace di aiutà a Russia Soviètica. È i tudischi anu pigliatu l'URSS !

  GULLIVER È U TERZU REICH
  ANNUTAZIONE
  Gulliver si move in un sognu in un universu parallelu. Quì si vede dragoni è hà da amparà chì ci hè un Terzu Reich è a Germania di Hitler, chì hè aiutatu da un gnomo di fata. Un ghjovanu picciottu hobbit hè statu mandatu per aiutà l'URSS. Ma si trova in una culunia di travagliu di i zitelli incapace di aiutà a Russia Soviètica. È i tudischi anu pigliatu l'URSS !
  . CAPITOLU No 1.
  Stancu di u travagliu schiavu, u bravu viaghjatore dorme è hà avutu un sognu chì era assai più interessante di a realità.
  U zitellu Gulliver volava nantu à un dragone, è vicinu à ellu era una zitella di bellezza senza precedente. Dighjà abbastanza adultu, ma sempre ghjovanu, è assai musculoso è curvy. È nantu à i so capelli di u culore di foglia d'oru, c'era una ricca corona di diamanti è qualchi petre cusì brillanti, cum'è stelle, chì eclipsanu ancu i diamanti più grande è più caru.
  U zitellu viaghjatore dumandò:
  - Quale si?
  A zitella hà rispostu cù un surrisu:
  - Sò a principessa Leia ! È à u mumentu cumanda un esercitu di dragoni !
  Gulliver guardò in daretu. E in fattu, ci era una banda sana di dragoni in u celu, è tutti questi criaturi eranu belli. È c'eranu ragazze bellissime à pusà nantu à elli.
  Ma u più bellu è diliziosu era sempre a regina. È u dragone nantu à quale i trè volanu, cù una altra bellezza, era veramente fabulosa. Eccu a squadra. È à u stessu tempu, tutte e zitelle sò scalzi, ancu s'è a so nudità hè cuparta cù petri preziosi è perle.
  Ma ùn anu ammucciatu nè i bars di cioccolatu di l'abs nantu à u stomacu, nè i boli di musculu chì si roteanu sottu à a pelle di bronzu. À u listessu tempu, i soli avianu una curva eleganti è unica di i tacchi.
  U zitellu guerrieru disse:
  - Quantu sì bella. Voi ragazze site veramente un miraculu!
  Leia strinse i so capelli di culore di foglia d'oru è cantò :
  E zitelle sò tutte belle, scalze,
  Sò forti è guerrieri da a manghjatu...
  E bellezze anu un sguardu assai severu,
  U core hè chjaramente più allegru cun elli!
  Gulliver accunsentì cun questu. Girò a spada in e so mani, fece una figura in ottu è disse :
  - Senza dubbitu, hè più divertente cun voi !
  Una squadra di bellezze volò nantu à i dragoni. Ci hè un esercitu sanu di elli, magnificu è unicu. È i dragoni avianu l'ali dipinti in tutti i culori di l'arcubalenu. È paria chì eranu decorati cù petri preziosi.
  Gulliver hà dettu:
  - Ogni omu lussuriosu hè un dragone à u so modu, ma micca un sette capi, ma più spessu un senza capu !
  La principessa Leia rise e rispose:
  - A cuntrariu di un dragone, un omu ùn hà micca bisognu di taglià a testa ; li perde digià quandu fighjula una donna !
  U zitellu guerrieru scacciò i so pedi nudi - pareva circa dodici anni è portava solu calzoni, per quessa ch'ellu scacciò l'agulla. Allora volò à traversu è hà trafittu un mosquito abbastanza grande, uccidendu à morte.
  Gulliver hà dettu cun un surrisu:
  - Quelli chì sò arrabbiati cum'è una vespa è cù l'intelligenza d'un insettu facenu una molehill da una molehill !
  A Principessa Guerriera Leia hà cunfirmatu:
  - Per quellu chì hà l'intelligenza di una mosca, ogni insettu hè un elefante !
  È si ridianu. Paria assai divertente. Una banda di oche volava davanti à elli. L'acelli eranu abbastanza grossi è grassi, cù una grande apertura d'ala. Nant'à u capu di u pacchettu si pusò una coppia: un picciottu è una zitella, è tenenu campane d'argentu in e so mani, chì tintinnavanu allegri.
  Gulliver hà dettu:
  - L'adulti spessu mentenu, i zitelli inventanu e cose, è i vechji in generale mentenu à u puntu di parlà di i zitelli !
  A principessa annunziò è aghjunse:
  - A vechja ùn hè micca una gioia, ma cascà in a zitiddina hè un disastru ancu più grande !
  I zitelli nantu à u capu d'oca di colpu cantanu:
  Cumu u male hè urigginatu in l'universu?
  Hè vera chì u creatore stessu ùn s'arricorda micca...
  Hè pussibule chì hè eternu,
  Ùn esce micca cum'è e fiamme di l'infernu !
  
  Ùn site micca u primu à sapè chì Adam hà peccatu,
  Eva ùn era micca a prima à esse corrotta da a carne...
  L'ubriacciu chì tira da a cità di "Agdam",
  U tippu chì fuma "pianu" durante a pausa...
  
  Tutti quelli chì sà ciò chì u male hè
  Abituatu à violà e lege senza paura...
  È per quale solu u bonu hè un fardelu,
  Quale vole solu inchinarsi per sè stessu !
  
  Vogliu sempre strappallu da i pannolini,
  Ancu da u zitellu aghju u desideriu di fà un tali disordine...
  Perchè una mamma male maledica un zitellu?
  Induve vanu in a battaglia di un esercitu duru ?
  
  Solu una ciliegia arrubbata da u giardinu d'estate,
  Un altru uccide i cummercianti cù un steelyard...
  A cui testa hè tagliata da un'ascia storta,
  Quale u boia tira nantu à a rota.
  
  U malversatore arrubba, sputandu nantu à a so cuscenza,
  È chì arrubbava e muniti di u mendicante...
  Sò ancu cuntentu per una meza pezza,
  L'altri piacenu i ricci di e donne.
  
  Iè, ci sò parechje facce, parechje facce di u male,
  E so facci sò maravigliose in ogni ombra.
  Ma a brama hè sempre bona in l'anima,
  Ancu s'è u mondu intornu à noi hè, ahimè, terribilmente salvaticu !
  
  A vedova pienghje, l'orfana strilla -
  U nostru mondu si dirige versu l'infernu...
  Hè veramente pussibule chì u core di Diu hè monoliticu,
  A ghjente ùn hà micca locu in u paradisu di Diu ?
  
  Truverete a risposta solu in sè stessu,
  Quandu pudete taglià a rabbia in i vostri pinsamenti...
  Quandu rimbursate a cattiveria cù u bonu,
  È smette di riempie u to ventre !
  I zitelli anu cantatu assai allegri è belli, dopu chì anu sbulicatu a lingua à Gulliver. U bravu navigatore li tirava a lingua in risposta.
  È a risa è u peccatu...
  Gulliver hà dettu cun un surrisu:
  - A mente di un zitellu hè cum'è un miraculu. È quì accunsentirete, ùn avete micca obiezioni !
  La principessa Leia ridacchiò e cantò:
  Ieri eru solu un zitellu,
  Ùn si pò fà nunda quì ...
  Meglio un cucciolo di leone che un vitello d'elefante stupido
  È u dragone sarà kaput !
  È si sbattevanu : un zitellu è una zitella à pedi nudi. Iè, anu grandi avventure quì. È parechje sfumature diverse. Allora a vita va bè.
  Gulliver hà nutatu chì e ragazze nantu à i dragoni cuminciaru à scaccià qualcosa à i midges cù i so pedi nudi. Chì stile corporativu hè questu - per piglià mosche è sfracicà. Bè? S'ellu hè ciò chì volenu, allora cusì sia. A cosa principal hè di ùn perde a testa.
  Ma Gulliver ùn hè micca un timid cummattimentu. Ancu s'ellu avà hè solu un zitellu.
  È a principessa Leia hà dumandatu à u zitellu:
  - Ti piace u meli ?
  U ghjovanu guerrieru annunziò:
  - Di sicuru !
  A zitella hà rispostu cun intelligenza:
  - U meli d'api porta a salute, i discorsi di u mele di i pulitichi causanu solu delusione di diabete !
  Gulliver hà aghjustatu assai:
  - U meli di l'api face a manu appiccicosa, u meli di i pulitichi face chì e muniti di i simploni creduli si appiccissi à e so zampe !
  A lotta di a zitella hè d'accordu cù questu:
  - Ùn importa quant"ellu sia dolce u discorsu di u puliticu, fora di a diabete, ùn faci micca delusione per quelli chì ùn anu micca intelligenza !
  U zitellu guerrieru rimarcò logicamente:
  - Un omu ùn pò mai avè più di un babbu, ma u paese hà una decina di candidati à u rolu di babbu di a nazione !
  Dopu chì i dui cumbattenti: un zitellu è una zitella, fischianu, mettendu i so pedi nudi in bocca. Ciò chì hà causatu u tremore di l'atmosfera è a scaricata di l'electricità naturali. E i moscerini sbarazzini cascanu, falendu subbitu nantu à i capi arruffati di l'orchi, piercing è piercing.
  A principessa Leia cantava ferviamente:
  - Mamma, tene, babbu, tene.
  S'ellu fussi ogni sera, questu seria a vita !
  L'orchi si trovanu sottu à i dragoni è e zitelle, u so equipaggiu scalzu.
  E bumbardamenti mirati è micca cusì mirati cuminciò, scaccià granate casalinghe fatti da polvera di carbone, o qualcosa ancu più frescu è distruttivu.
  In particulare, agulla assai sharp, poisonous sò stati utilizati, chì littiralmente piercing orcs and goblins à morte. Questu hè ciò chì e ragazze veramente pigghianu è s'alluntanu.
  A principessa Leia hà sparatu ancu assai precisu à l'orchi pelosi è cantò:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  U rè di a magia bianca...
  Nostradamus, Nostradamus,
  U dulore in u mo core ùn si cala micca !
  Nostradamus, Nostradamus,
  Ragazze di sogni scalzi,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Tu sì a sola salvezza !
  È u guerrieru mustrò a so lingua longa è mortale.
  Dopu chì u piglierà è u sputarà cù piume ardenti di fiamma. Questa hè veramente una ragazza cù una forza colossale è un talentu straordinariu. Chì hè capaci di assai. È s'ellu si rompe, nunda ùn pò esse contru.
  U picciottu viaghjatore Gulliver hà ancu sparatu u focu duru è aggressivu à l'orchi da u so dragone. Hà agitu assai attivamente è efficace. È u zitellu guerrieru avia un talentu chjaru per a vittoria è a vuluntà di maestru di l'arti militari.
  Innò, hè contru à questu, l'orchi ùn ponu resistà. È e zitelle sparanu assai efficace, senza dà à l'inimicu a minima chance. Questa hè veramente una battaglia epica.
  U zitellu viaghjatore Gulliver hà ancu cantatu:
  rallegra, rallegra,
  À u putere di u ghjornu di u trasportatore ...
  rallegra, rallegra,
  Perchè ùn aghju micca cullatu nantu à u mo cavallu ?
  Questa hè veramente una canzone di cummattimentu è vivace. È à u listessu tempu ci hè una distruzzione tutale di l'orchi. È e zitelle di i dragoni cuminciaru à sparà à elli cù arbaletti, spinning i tamburi cù i so pedi nudi.
  È tuttu pareva cusì cool è grottescu, littiralmente una storia nova è unica hè stata creata. In quale ùn ci era locu per i debuli è infirmi.
  Pruvate solu è avvicinassi à e ragazze cum'è queste è sbatteranu à qualchissia in un pezzu di torta.
  E cum'è dicenu, a malatia di vacca pazza hè contagiosa. È i guerrieri anu pussutu dimustrà questu in modu abbastanza naturali. È battenu i nemici cun grande entusiasmu. È sputanu frecce è balestra. Inoltre, tuttu hè fattu cun grande intensità.
  Allora ùn puderete micca fà assai contru un tali esercitu. È i guerrieri sò stati cusì in l'orchi chì ùn pudianu scappà. Questu hè l'effettu veramente distruttivu di e frecce è i bolt di ballesta.
  Gulliver l'hà pigliatu è cantò:
  Sparate cun audacia è distrugge
  Ci sarà vita da u core !
  A principessa Leia hà dettu:
  - I zitelli sò megliu cà l'adulti perchè a so età ghjustifica a so stupidità di ghjuventù !
  U zitellu guerrieru rimarcò:
  - A ghjuventù ghjustifica a stupidità, ma micca a meschinità; per distingue u neru da u biancu ùn avete micca bisognu di assai anni è cunniscenze!
  È u zitellu Terminator fischiò, è i nuvuli di corvi cascanu cum'è grandine nantu à i capi di l'orchi shaggy.
  A principessa Leia hà tweetatu:
  - Nisuna intelligenza, cunsiderà un storpiu, a mente ùn dipende micca di u seculu ! Ancu s'è vo avete forza senza intelligenza, sì tutti debuli !
  Gulliver hà logicamente nutatu:
  - Musculi fatti d'azzaru ùn cumpensà micca una testa di quercia !
  Un'altra di e ragazze hà nutatu allegramente:
  - Ùn hè micca un prublema per una zitella - s'ellu ci hè un pede nudu, allora hè peggiu per una zitella - sottu u taccu di una stivali!
  A principessa Leia hà dettu logicamente:
  - Sè vo vulete diventà un asso, avete un scherzu in capu !
  Gulliver cinguettava cun una risatina:
  - Un lupu hè alimentatu di gammi veloci, una donna di gammi svelti, quandu i capri succhianu !
  Allora una risa curria per e fila. È a principessa Leia hà dettu:
  - U megliu modu per caccià e muniti da a billetera di l'omu hè cù i pedi nudi di i pedi di una zitella !
  A Contessa hà dettu:
  - U taccu nudu di una zitella uttene u vestitu più di moda se un omu hà una stivale stupida è una stivale piena di feltro!
  Gulliver hà tweetatu cù umore:
  - E ragazze barefoot amanu micca solu i stivali è i stivali di feltru, ma si spinghjenu sottu à i tacchi nudi di a vita!
  Dopu chì l'anu pigliatu è cantanu in coru:
  E poi da a muntagna più grande,
  L'aigles vola à Gulliver...
  Siate Gulliver à cavallu -
  Vi purteremu quì prestu !
  
  Et Gulliver s'assit sur l'aigle,
  Dimustratu u più grande esempiu ...
  È ùn hè micca faciule di purtà un zitellu,
  Limpopo sarà prestu prestu !
  È i guerrieri piglianu è esposeranu i capezzoli scarlatti di i so petti è chjappà l'orchi cù fulmini. È questu brusgià cumplitamenti assai orchi.
  Questu hè veramente a so squadra.
  A principessa Leia hà dumandatu à Gulliver:
  - Sapete chì in u futuru a Siconda Guerra Munniali accadirà è ci sarà un tippu cusì bellu cum'è Hitler !
  Gulliver ridacchiò è rispose:
  - Ùn sapia micca questu, ma avà a so !
  A zitella hà scunfittu i denti è continuò:
  È Hitler hà avutu un prublema: un designer di tank assai cool, un gnomo, apparsu. È hà fattu u tank Mouse, pisendu solu cinquanta-cinque tunnillati è altezza un metru è mezu cù u listessu armamentu, armatura è mutore !
  Gulliver alzò di nuovo le spalle e rispose sinceramente:
  - Ùn sò micca ciò chì hè un tank ! E cu chì manghjate ?
  La principessa Leia rise e rispose:
  - Ebbè, hè una storia longa. In ogni casu, in questu universu a ghjente hà scontru prublemi considerablementi. È prima di tuttu, l'URSS, chì hà luttatu cù e forze principali di u Terzu Reich è i so alliati. Fora l'Italia. Cos'è un Mouse da cinquanta-cinque tonnellate? Questu hè un armatura frontale di 240 millimetri, armatura laterale di 210 millimetri, è nantu à i pendii, un cannone 128-mm, è un cannone 75-mm cù un mutore di mille dui centu cinquanta cavalli. Questu hà datu una vitezza di circa settanta chilometri à l'ora, facendu a vittura praticamenti impenetrable da tutti l'anguli. Da u principiu di u 1944, sta macchina hè andatu in a pruduzzioni di massa. In u risultatu, à l'estiu di u 1944, i Nazis anu accumulatu pugni blindati impressiunanti.
  È u 20 di ghjugnu anu fattu dui colpi putenti, unu da Moldova, l'altru da l'Ucraina Occidentale, in direzzione cunvergente. È in u risultatu, a difesa di e truppe sovietiche hè stata piratata, è hè stata perforata cum'è da un ram. U tank Maus-2 hè statu impenetrable à tutti i tipi di fucili sovietici. È in più, hè abbastanza mobile è hà boni caratteristiche di guida. Sta vittura era una vera punizione.
  L'alliati si cumpurtavanu ancu passivamente. L'offensiva in Italia hè finita in scunfitta è u sbarcu in Nurmandia hè statu di novu rinviatu.
  Inoltre, i tedeschi mettenu in pruduzzione u formidable ME-262, chì era assai difficiule di sparà. Era un jet fighter, cù quattru cannoni d'aria di calibre 30 mm. È cusì hà pigliatu l'aviò suvièticu, abattendu centinaie di elli. È ancu a coalition occidentale. Hitler hà ancu rallentatu un pocu u prugramma V-2 è, invece di missili balistici è di crociera caru è menu utili, s'appoghjanu à i bombardieri di jet di tipu Arado.
  Churchill è Roosevelt avianu a cuda trà e so gammi, è sò stati assai pressati da a flotta sottumarina tedesca. È l'Alliati offrenu à a Germania è à u Giappone una tregua. Hitler accunsentì à a cundizzioni chì l'Alleati lassinu a Sicilia è a Sardegna. Ciò chì hè statu realizatu.
  Duranti a tregua cù u Terzu Reich, e rilazioni cummerciale eranu ripigliate. I Stati Uniti è a Gran Bretagna cuminciaru à furnisce l'oliu. È i tedeschi, cuntinuendu una offensiva in Ucraina, pigliò Kiev è intrinu in Odessa.
  U tank Mouse-2 hè diventatu invincibile. Un mudellu più ghjovanu di u Mouse hè ancu apparsu - u Tiger-3, chì era più liggeru è più mobile cù un cannone 88-mm.
  Allora e truppe sovietiche s'eranu. È questu era un muvimentu criticu ...
  Gulliver interruppe a principessa Leia:
  - Dici tante parolle incomprensibili. Ùn vi scurdate chì sò solu un zitellu di u principiu di u XVIIImu seculu. È u nostru livellu di sviluppu tecnologicu ùn hè micca assai bonu!
  A principessa Leia annunziò cun un surrisu.
  - A cunnoscu ! Ma parlu di a mità di u XXmu seculu. È questu hè ciò chì hà fattu solu un nanu. È duvete accettà chì questu hè seriu!
  Gulliver cantava cun piacè:
  - Per a custruzzione di dui mondi, u vechju mondu hè statu creatu... In u cuntestu di a guerra, ci sò mè è elli, è questu hè seriu !
  A principessa Leia hà dettu:
  - À u principiu di u XXI seculu, un Vladimir demonicu apparsu, cù calvicie, chì era un spia chì hà pigliatu u putere in Russia, è hà ancu causatu assai prublemi. Ma a so guerra hè una materia separata. E quì u gnome hà criatu una situazione induve i tedeschi ripigliò l'Ucraina di a riva dritta, è in u vaghjimu cuminciaru una offensiva in u centru. E i so tanki parevanu invulnerabili è invincibili. È contru à u gnome avete bisognu di u vostru propiu geniu alternativu. Ma quale deve esse mandatu cum'è una risposta simmetrica o asimmetrica? Ci era una idea - un elfo o un troll? Ma seranu più debuli in a tecnulugia chì u gnome.
  È i tedeschi avanzavanu, cusì Smolensk cascò, è dopu Kalinin è Vyazma. I tedeschi si avvicinavanu dighjà à Mosca. Stalin, naturalmente, partì. Ùn vulia micca more. È Hitler hà dettu chì l'URSS deve diventà una culunia tedesca. È solu a capitulazione li cunvene.
  Ebbè, anu finitu per mandà u gnome hobbit cum'è risposta. È questu hè ancu un zitellu, per esse onestu, si pò dì chì hè un geniu. Ma ùn anu pigliatu in seriu u zitellu scalzu, chì paria circa deci anni. È sò stati avvelenati à u Gulag per i zitelli.
  Intantu, i tedeschi piglianu Mosca. Hè accadutu cusì !
  Casca Mosca è Leningrad ancu... L'inguernu hè ghjuntu è i tudischi passanu a notte in e cità. Quì si sò stallati.
  È e ragazze di Komsomol anu decisu di cummattiri disperatamente i fascisti è cantà canzoni, malgradu u friddu è a mancanza di vestiti.
  Semu belle ragazze sovietiche,
  Ci piace à luttà è solletica i picciotti...
  Si sente una vocina luminosa, sonante,
  È avemu una chjama à tumbà i Krauts !
  
  Semu e ragazze Komsomol assai affascinanti,
  Ci fughjemu bravamente à traversu u gelu a piedi nudi...
  Ùn simu abituati à stà modestamente à latu,
  È ricumpensamu i fascisti cù u nostru pugnu !
  
  Credimi, e ragazze anu un grande sicretu,
  Cumu scunfighja in modu efficace i Nazis ...
  È crede mi, u successu di e ragazze ùn hè micca accidintali,
  Perchè l'armata di Rus' hè assai brava !
  
  È per e nostre ragazze cù i tacchi nudi,
  A neve di l'annu novu hè assai dolce...
  Ebbè, u Führer hè solu un scumbag,
  Ùn lascemu micca i fascisti celebrà u successu !
  
  Noi e ragazze ghjuchemu scherzi assai salvatichi,
  Scuprimu i nostri petti davanti à i suldati...
  È avemu veramente arrabbiatu i nazisti,
  Noi membri putenti di Komsomol ùn ponu micca esse sfracciati!
  
  E donne pudemu fà assai,
  Ancu spara à Hitler da un tank...
  L'avversu ùn averà tempu di pranzu,
  E zitelle veneranu cum'è un latru !
  
  Rispetemu veramente a Russia,
  Stalin hè putente cum'è un babbu sfacciatu, crede mi...
  È crede chì a vittoria vene in u caldu di maghju,
  Qualchidunu chì crede in questu hè ghjustu grande!
  
  Per e ragazze ùn ci hè micca dubbitu è nè barriera,
  Tutti sò disposti solu à litigà in e so mani ...
  Chì ricompense maravigliose venenu à e bellezze,
  A forza di Komsomol hè in pugni forti!
  
  Noi guerrieri simu assai prestu à maturà,
  È in e mani di i fucili agili a canna brusgia...
  È ogni compitu chì e ragazze ponu gestisce,
  A nostra amicizia hè un monolitu indubbitu !
  
  Semu ragazze cusì brillanti
  Ùn ci importa micca di neve o ghiacciate...
  A piedi nudi ùn mantene micca e nostre zampe fresche in l'invernu,
  È i cori di e bellezze sò generosi è puri!
  
  Ciò chì pudemu fà, esaltemu,
  Galopemu cum'è canguri virtuosi...
  È avemu sbulicatu cù successu i capi di i fascisti,
  È l'amore per l'eserciziu di a mattina ancu!
  
  Tutte e ragazze sò guerrieri cool,
  Puderanu simpricimenti libbra i Krauts in pasta ...
  Ebbè, è chì i fascisti sò solu cattivi ?
  I membri di u Komsomol ùn anu micca cunnisciutu superputenza!
  
  Hitler ùn pò ancu fà nunda.
  L'avemu battutu assai dura cù un bastone,
  È si rumpianu i denti, cacciendu a pelle da a so faccia,
  È tandu aghju scappatu à traversu u focu scalzu !
  
  Solu Stalin ci urdinerà di fà ciò chì,
  U so sguardu severu è sinceru si vede...
  È crede mi, a zitella ùn mancherà micca,
  Carica una grande mitragliatrice!
  
  Se necessariu, ghjunghjeremu à Marte,
  È cunquisteremu Venus assai prestu...
  I suldati anu bisognu di lucidatura per i so stivali,
  Noi ragazze corremu scalzi !
  
  Tuttu hè bellu cun noi ragazze,
  U pettu è i fianchi, a cintura sò visibili ...
  Hè ancu un pioniere, cum'è un cucciolo di lupu,
  U pioniere hè cumpletamente Satanassu !
  
  Ebbè, simu ragazze - sapete chì simu cool,
  Spazzeremu tutti i fascisti cum'è una scopa...
  È ci sò stelle blu in u celu,
  Scacciaremu i Tigri in pezzi cù l'acciaio!
  
  Cosa ùn fà micca, crede chì ùn hè micca pussibule,
  Ammettila, un cumunista hè un demiurgu...
  È qualchì volta ci malintendemu
  È piglianu bellezze per spaventà !
  
  Ma sapete, distruggemu in modu sfacciatu i tedeschi,
  È sò capaci di strappà i Krauts in pezzi...
  Ancu s'è avemu l'ànima di titaniu,
  Passeremu a steppa è sguassemu i paludi !
  
  Custruiremu u cumunismu senza tutti i unghie,
  È vinceremu di manera decisiva i fascisti...
  I membri di u Komsomol amanu curriri in furmazione,
  È un cherubino li vola sopra !
  
  U nemicu ùn serà micca capaci di affruntà a zitella,
  Perchè a zitella hè un'acula...
  È ùn ci hè bisognu chì i Krauts sguassate troppu,
  È u vostru Führer urla in vanu !
  
  Membru di Komsomol cù pedi nudi,
  Hà datu un ovu à Hitler...
  Ùn trattate micca cù Satanassu
  O solu ùn importa micca!
  
  L'idolu scintillante di u cumunismu,
  A bandiera rossa brillarà sopra u pianeta...
  È Erode hè statu ghjittatu in l'infernu di l'infernu,
  È e zitelle anu cinque !
  
  Lenin, Stalin - u sole sopra u pianeta,
  Circundendu in u celu cum'è duie aquile...
  I sfruttamenti di u cumunismu sò cantati,
  A Patria hà a forza di l'ala d'acciaio !
  
  Avemu riesciutu à campà per vede a vittoria,
  È avemu caminatu tutta a strada per Berlinu...
  I zitelli sò nati in a culla,
  È avà u paese hè in grandezza !
  . CAPITOLU No 2.
  Gulliver volò nantu à i dragoni è hà intesu assai. In questu casu, avemu parlatu di una guerra chì era incomprensibile per una persona di i tempi quasi medievale. Ancu s'ellu pare chì un novu tempu hè digià ghjuntu. Ma a Principessa Leia cuntinuò à babbà nantu à a Siconda Guerra Munniali;
  Dopu à a caduta di Mosca è Leningrad, u Giappone è a Turchia entranu in a guerra contru l'URSS. E cose sò diventate senza speranza per a Russia Soviètica. È ancu u hobbit brillanti chì si truvò in una culunia di travagliu di i zitelli ùn pudia aiutà.
  È c'eranu i picciotti chì ùn avianu ancu sedici anni, scalzi è in tuta, cù targhette, travagliendu duramente in Siberia. I zitelli in a culunia juvenile avianu a testa rasata. M'hanu toltu i scarpi è m'hà obligatu à taglià a furesta scalzu. In l'estiu ùn hè sempre nunda, ma in l'inguernu cù i tacchi nudi, u fretu muzzica i picciotti cù i so capelli tagliati calvi. U zitellu Hobbit hè statu arrestatu. L'anu fotografatu in prufilu, a faccia piena, piglianu impronte digitali è si rasavanu a testa. Dopu à l'arrestu di u zitellu, hè statu cercatu accuratamente; e mani inguantate di i guardiani sò ghjunti in tutti i buchi, è l'anu fattu assai rudely. Dopu chì u zitellu hè stata lavatu bè è mandatu à una cellula soprappulata cù i zitelli.
  Siccomu u picciottu hobbit pareva circa deci anni, i vignaghjoli lucali vulianu mettelu vicinu à u bucket. Ma l'eroi di fiaba hè diventatu assai più forte è più veloce di i zitelli ordinali. È hà battutu i padrini, dopu ellu stessu divintò un observatore di a cellula è si pusò à a finestra. Hè più faciule per i ghjovani - anu forza, sanu cummattiri, è site un rè.
  U zitellu Hobbit, però, ùn hà micca abusatu di a so pusizioni. Hà travagliatu più duru chè qualcunu altru in u campu, è ancu quandu à l'altri prigiuneri di i zitelli sò stati dati stivali di feltru in u friddu, fermanu scalu. Hè per quessa ch'ellu hè un hobbit. Ancu s'è i pedi nudi di u zitellu sò rossi cum'è i pedi d'oca. Ma d'altra banda, site più agile senza stivali di feltru.
  Allora u zitellu scalzu hà travagliatu in a neve in Siberia. È i tudischi ghjunghjenu à Kazan in l'invernu, ma si firmonu quì. Aspittavamu a primavera. È ci hè fangu. È solu in maghju di u 1945 si trasfirìu più à l'Urali.
  À u listessu tempu, u Caucasu è l'Asia Centrale sò stati catturati durante a stagione fredda.
  E truppe sovietiche ùn anu micca resistitu troppu stubbornly. Ùn vulia micca more per Stalin. Tuttavia, un novu tank IS-3 apparsu in l'URSS, chì ghjunse à u fronte in picculi quantità. Stu veìculu avia una bona prutezzione frontale è resiste à i colpi di parechji fucili. Ancu s'ellu ùn pudia micca resiste à a pistola Maus-2.
  Pali cità: Chelyabinsk è Sverdlovsk. È cusì era assai bonu è ci era una offensiva rapida.
  Hè digià veranu. I prigiuneri di i zitelli travaglianu scalzi in shorts è colli nudi. È s'ellu hè caldu, allora cù i so torsi completamente nudi. È i picciotti sò magri. Ma u zitellu Hobbit pare assai strappatu è pumped up. Ancu s'ellu s'assumiglia à un zitellu, circa deci anni. È di sicuru ùn cresce nè maturu.
  I picciotti sò muzzicati menu da i mosquitoes chì l'adulti, ma l'hobbits ùn sò micca muzzicati in tuttu.
  È e truppe tedesche s'avvicinanu sempre più vicinu à elli; i Nazis ùn sò quasi più incontranu resistenza. Iè, è Stalin hè sparitu in qualchì locu. Claramente, l'astutu georgianu ùn hà da more. Hè prubabilmente fughjitu in America. I tedeschi ùn anu micca occupatu ancu.
  U Hobbit Boy è l'altri prigiuneri cuminciaru à cantà, fieru è patriotticu. Ancu s"è d"altra parte, u patriotismu ùn dà un scontru quand"elli vi battenu cù una frusta è vi furzanu à travaglià cum"è un sumere in una culunia di travagliu di i zitelli. Ancu s'ellu ci hè qualcosa di bonu in questu. Per esempiu, fate amici - altri picciotti. U zitellu Hobbit hè veramente più di centu anni, ma s'assumiglia à un zitellu, per quessa, ci hè una attitudine ambivalente versu ellu.
  È i zitelli prigiuneri cantanu cun grande entusiasmu;
  Sò un zitellu pioniere eternamente ghjovanu,
  Sò venutu à cumbatte un fascista rabbiu...
  Per fà un esempiu di grandezza,
  Aghju purtatu un ghjurnale cù eccellenti in u mo saccu!
  
  A guerra hè ghjunta, aghju corsi in fronte,
  È vagava scalzu per e strade...
  È hà sparatu una mitragliatrice à i Fritz,
  Almenu un zitellu puri in u so core davanti à Diu !
  
  Aghju sparatu un Fritz da un'imboscata,
  Aghju pigliatu una mitragliatrice cù una granata da u bastardo...
  Dopu tuttu, u zitellu hà assai forza,
  Ci tocca à luttà curaghju pè a nostra Patria !
  
  U zitellu hè un cumbattante da u diavulu, crede mi,
  Tire d'une manière assourdissante sur le Fritz...
  In a battaglia hè cum'è una bestia à denti di sciabola,
  Chì ùn vene micca più cool !
  
  Chì si pò fà cù Hitler?
  I picciotti l'enterraranu cù un rughjone salvaticu...
  Per chì l'assassinu ùn batte micca cù l'ascia,
  Ùn ci sarà locu per ellu in u celu puru !
  
  Qualunque cosa pudete ottene subitu
  U Führer predatore vulia un paisanu cù una fanciulla...
  Ma stu cacciatore hè diventatu ghjocu,
  Iè, hè vera, mi dispiace per e balle nantu à Adolf !
  
  Hè digià gelu, è sò cumplettamente scalzu,
  Un zitellu turbulente agile è furioso...
  È a zitella mi grida - aspetta,
  Ma pudete vede chì hè troppu veloce!
  
  Colpite u pugnu cù u pugnu,
  Abbattu u bastardo, chjappàlu in u capu...
  Ùn manderaghju micca stu colpu cù latte,
  È ùn venderaghju a mo Patria per una buttiglia !
  
  Sò un pioniere è sò tantu fieru di questu,
  Siccomu a cravatta hè ancu assai rossa...
  Luttaraghju pè a Santa Rus',
  Ancu Adolf hè un banditu cusì terribili !
  
  Ma credu chì avemu da scunfighjà coraggiosamente a Wehrmacht,
  U zitellu sà bè questu ...
  Semu u cherubino à l'ala d'oru,
  È u preziosu capu, u camarade Stalin !
  
  Vinceremu coraggiosamente a Wehrmacht,
  Ancu s'è i Nazis si battenu vicinu à Mosca...
  Ma passeraghju l'esame cù un A solidu,
  È confidaraghju a mo pistola à l'eroi !
  
  Possu fà un zitellu pioniere,
  Qualcosa chì i nazisti ùn anu mai sunniatu ...
  Ci hè u nostru per i boni atti,
  È u Führer ùn riceverà mancu pietà !
  
  Qualunque cosa possu fà, possu sempre fà,
  Lasciate i nuvuli sopra à a Patria di novu ...
  Ma u pioniere ùn cederà micca à u nemicu,
  U suldatu russu hè bravu è putente!
  
  Iè, mi sò stata catturata,
  È l'anu purtatu scalzu à traversu un cumunu di neve...
  U rafanu di a polizia hè stata applicata à e ferite,
  È anu battutu u zitellu cù u filu !
  
  È i mo tacchi anu brusgiatu ancu cù u focu rossu,
  È anu brusgiatu i pedi cù un poker...
  Ma i Krauts anu ricevutu solu zeri,
  Ancu u focu à u pede di u zitellu !
  
  Si rumpianu i diti, brusgiavanu a fronte,
  È anu strappatu e articulazioni da e spalle di u zitellu...
  Diu s'hè scurdatu di u pioniere, apparentemente
  Quandu u boia sprinkled pimenta nantu à e ferite !
  
  Ma ùn hà dettu nunda à i fascisti,
  E aghi, caldi sottu à l'unghie...
  Dopu tuttu, per mè Stalin stessu hè un ideale,
  È u vile Führer hè megliu more in agonia !
  
  Allora m'anu purtatu à l'esecuzione in a neve,
  Un picciottu brutalmente battutu, scalzu...
  Ma ùn aghju micca cridutu chì sò digià ruttu
  Ùn pudete micca evità a scunfitta da i Nazis!
  
  U Fritz hà messu una stella nantu à u mo pettu,
  Ebbè, questu mi rende fieru ...
  Ùn cederaghju micca à u nemicu feroce,
  È ùn ricorreraghju micca à a paura è à a cattivezza di u male !
  
  Possu fà un passu à a tomba,
  È cù una canzone pioniera cusì sonante...
  Dopu tuttu, u Führer hè solu un sumere pazzo,
  È scuntreraghju una zitella in Eden, sapete !
  
  Ma à l'ultimu mumentu sonò,
  U trillo d'orologeria di e nostre mitragliatrici...
  U squadrone di fucilazione hè stallatu,
  I Nazis sò diventati croci !
  
  È avà à u mo picciottu eroe,
  Hè ghjuntu dopu avè passatu per tortura è soffrenu...
  Cumbattu cù una grande horda,
  Dopu avè passatu tali prucessi male!
  
  U zitellu uccide di novu i Krauts,
  Un picciottu scalzu si precipita à traversu i cumuli di neve...
  È face una mossa assai brava,
  Sentite liberu di intreccia i capelli di u vostru amicu!
  
  Berlinu hè apparentemente aspittendu u zitellu prestu,
  A Germania falciarà a testa per i Russi...
  Un potente cherubino agita una spada,
  È curaghju dumanda à tutti di esce in piazza !
  
  Credu chì prestu resuscitaremu i morti,
  Quellu chì hè intarratu diventerà cum'è un anghjulu...
  U nostru Signore hè assai forte, unu,
  Almenu Satanassu hè qualchì volta troppu arrogante!
  
  Chì l'universu sia per sempre
  Sottu a bandiera di u santu cumunismu...
  U camarade Lenin hè una stella luminosa,
  È Stalin hè u vincitore : u male, u fascismu !
  A verità quì hè piuttostu u cuntrariu : i Nazis l"anu pigliatu è vincenu. Ma in a canzone, i picciotti speranu u megliu. Ancu s'è d'altra banda i pinsamenti lampanu, forse sottu à u novu guvernu ci sarà un locu per elli ?
  U picciottu hobbit hè statu micca necessariu per u regime stalinista. È questu affettava chjaramente u so umore.
  Ma i zitelli, per rinfurzà si, si riminciavanu à cantà, cun grande entusiasmu, è à chjappà i pedi nudi ;
  Un zitellu hè vinutu da l'era spaziale,
  Quandu tuttu era tranquillu - tranquillu ...
  In i so sogni u zitellu hè un aquila fresca,
  Questu ùn li faci micca male!
  
  Tempu di guerra, tempu d'ansietà,
  U zitellu era sopraffattu cum'è un tsunami...
  Una putente horda marchò in Rus',
  È Fritz hà attaccatu a canna d'acciaio di u tank !
  
  Sò un picciottu scalzu in u fretu,
  I vili fascisti m'anu cacciatu ...
  Sò stati catturati cum'è girfalchi da a forza,
  Vuliu vede u cumunisimu in luntanu !
  
  M'anu guidatu à traversu a neve per un bellu pezzu,
  Aghju quasi congelatu tuttu ...
  M'anu brusgiatu u pede nudu cù un ferru,
  Ci vulianu impiccallu nudu trà i pini !
  
  Ma ghjunse una bella zitella
  È hà cacciatu automaticamente tutti i fascisti...
  Dopu tuttu, u so ochju hè cum'è una agulla affilata,
  Tagliamu è pulizzemu assai in una volta !
  
  U zitellu era quasi mortu
  U sangue di u zitellu si ghiacciava in i so vene...
  Ma ùn finisce micca avà
  Hè cum'è chì a zitella vinia à a vita !
  
  Aghju ricuperatu da e terribili brusture,
  Dopu tuttu, dopu à a neve m'anu brusgiatu tandu...
  Sapete ciò chì un boia senza core hè un sumere,
  Ma pagherà ancu una penalità !
  
  A zitella hè assai intelligente, crede mi,
  È u pioniere hè diventatu prestu amicu cun ella...
  Avà sarete un veru picciottu bestia,
  È i facci di i cherubini ci susteneranu !
  
  Anu cuminciatu à luttà cun ella assai bè,
  Avemu distruttu i fascisti senza fine...
  Passemu l'esami, avemu un A,
  Galopendu in u cumunismu per chilometri!
  
  A zitella è eiu simu scalzi in a neve,
  Un paru di paure, senza sapè, ci precipitamu...
  Batteraghju u nemicu cù u mo pugnu,
  È u sole brilla sempre nantu à a Patria !
  
  I Krauts ùn puderanu micca scunfighjami,
  È inseme à a zitella simu invincibili...
  Sò forte cum'è un orsu arrabbiatu
  Quandu simu uniti cù u Komsomol !
  
  È quì a zitella corre scalza,
  È spara cusì abilmente à i fascisti...
  Forgeremu un scudu putente per a Patria,
  Chì u male Cain sia distruttu!
  
  A Russia hè un paese assai forte,
  È hà una canna di fucile...
  Satanassu ùn ci pò scunfighja,
  Una punizione sanguinosa li ghjunghjerà !
  
  Allora a bella zitella canta,
  Quandu i piedi nudi si precipitanu attraversu un cumunu di neve...
  È inseme cù u pioniere batte i rettili,
  Ci ghjunghjeremu, ma finiremu ognunu di noi !
  
  Ùn sò ancu micca un picciottu debule,
  Schiaccia i fascisti cun una furia severa...
  U Führer riceverà un nichel da mè,
  È custruiremu un mondu novu enormu!
  
  Luttemu in questa furia fresca,
  A Wehrmacht ùn ci metterà micca in ghjinochji...
  Hurrà per u Nazi in a so audacia,
  Qualchidunu chì diventa Lenin si unisce à noi !
  
  Serete una bellezza assai fresca,
  U zitellu hè follemente innamuratu di voi...
  Ti spararaghju per voi, u paese
  È per una cità assai radiante !
  
  Credu chì ghjunghjeraghju à tempu per Berlinu,
  Allora a guerra brutale si calarà ...
  Conquisteremu l'immensità di l'universu,
  Lasciate e fiamme infuriate brillanti!
  
  È s'è no simu destinati à more,
  Preferite solu...
  Chì a zitella faci ciò chì vogliu,
  U mo figliolu mi darà un rigalu, ancu una figliola !
  
  Serete una bona zitella
  Custruirai stu mondu in quale ci sarà u paradisu...
  Avemu belli fiori chì crescenu quì,
  È crede mi, a luce ùn hè micca un granattu !
  
  Aghju abattutu un tigre cù una zitella,
  È dopu ellu hà finitu a Pantera.
  U guerrieru trasforma u campu in una galeria di tirò,
  Ancu s'è qualchì volta ùn sapemu mancu a misura !
  
  Cumpiteremu a cosa principale in u paese,
  Custruemu u cumunismu è u dollaru sparirà...
  È vinceremu Satanassu quì,
  Chì a nostra sorte sia radiante!
  
  A zitella hà aratu tuttu l'invernu,
  Camminatu scalzi à traversu u friddu...
  Ebbè, perchè simu in battaglia - perchè,
  Cresceremu una rosa più magnifica!
  
  Una strada cusì bella,
  Una zitella scalza è eiu aspettemu...
  È hè impussibile di scunfighja l'URSS,
  Marcheremu in maghju promettente !
  
  È ancu s'è maghju ùn vene micca,
  Andemu sempre cun vittoria...
  Allora zitellu, sia audace è osa -
  U sole brillarà sopra à noi in u paradisu !
  
  Allora ùn abbiate paura, risuscitaremu i morti,
  A scienza hà cunsiglii assai forti ...
  U nostru Signore hè unu, micca unu,
  È chjameremu u Führer per contu !
  Hè cusì chì cantavanu i picciotti scalzi in shorts cù capelli rasati. È parechji di elli avianu ancu tatuaggi nantu à i so corpi. Ancu u zitellu Hobbit hà fattu un ritrattu di Stalin in u so pettu.
  Ma tandu apparsu i tanki tedeschi, è i stessi picciotti prigiuneri li salutanu cun grande entusiasmu è stampavanu i so pedi nudi è zitelli.
  À a fine di u 1945, e truppe tedesche è giapponesi occupanu quasi tutte e zone populate maiò di l'URSS. È solu in certi paesi è paesi, battaglie è attacchi partigiani sò sempre in corso. Stalin hà scappatu veramente, è ùn hè micca apparsu, in Brasile, induve si piattava. Ma Molotov ferma invece. In ogni casu, in May mil novecentu quarantasei, Molotov fù captu da e forze spiciali d'assaltu SS. Dopu chì Beria, chì hà rimpiazzatu Molotov, offre a rendizione in termini onorevoli.
  Hitler accunsentì, è a vita di Beria hè stata risparmiata è datu una libertà limitata. È in l'URSS, a guerra partigiana guasi ferma. Ci era una culla.
  U Terzu Reich digeriva ciò chì avia cunquistatu. Ma un scontru cù l'USA è a Gran Bretagna era inevitabbile. In particulare, Hitler hà dumandatu u ritornu di i pussidimenti culuniali à l'Italia è a Francia, u Belgio è l'Olanda. Principalmente in Africa. È dà li legalmente à i tedeschi. Avà u Terzu Reich avia una manu libera. E se qualcosa...
  Ma i Stati Uniti anu avutu una bomba atomica. True, u Terzu Reich ùn hà micca solu tanki, ma ancu sviluppatu l'aviò jet. È ùn permetterà micca di scaccià e bombe in u territoriu europeu.
  Allora ci era una pausa in u mondu. I tedeschi custruiavanu aerei, navi di battaglia è grandi navi di superficia à un ritmu acceleratu. Ma a so flotta sottumarina era digià forte, è i so sottumarini currianu cù perossu di l'idrogenu. Allora...
  U zitellu Hobbit hà trovu un locu per ellu stessu in u Terzu Reich. Ella cuminciò à migliurà i piatti volanti - u discu Belonce. In a storia vera, stu discu hà sappiutu toglie è hà righjuntu una vitezza di duie barriere di sonu. Tuttavia, ùn hà micca participatu à e battaglie. Era troppu vulnerabile, è grande è caru. In a storia reale: nè l'URSS nè l'USA anu aduttatu platti volanti. Perchè u ghjocu ùn valeva micca a candela. Dannu un mutore è subitu u discu Belonce perde u cuntrollu è cascà a testa in giù.
  Ma u picciottu hobbit hà fattu cusì chì u flussu laminare scorri intornu à i platti volanti è diventanu invulnerabili à l'armi chjuchi. È avà i cannoni anti-aerei, i cannoni d'aria è i mitragliatrici ùn ponu micca veramente abbattuti. Ma u zitellu eternu è scalzu hà fattu cusì chì, eccu, i laser sò stati installati nantu à elli. E sti laser littiralmenti brusgiavanu tuttu cù u focu è i raghji di calore. È pruvate à luttà contru à questu.
  Allora i tedeschi avianu in realtà forti carte d'atout militare. À u listessu tempu, l'armatura attiva più avanzata hè stata installata nantu à i tanki, è ancu cuminciaru à fà veiculi di plastica.
  Iè, pareva estremamente divertente è, à u so modu, assai aggressivu.
  In i Stati Uniti, di sicuru, vulianu risponde à i tedeschi, ma contr'à i platti volanti, anu solu carichi atomichi chì puderanu teoricamente distrughjenu. Ma i Nazis avianu digià millaie di piani di discu. U Führer hà decisu di andà in guerra u 20 d'aprile di u 1949, u so sessant'anni. Ciò chì si pò dì ùn hè micca l'idea più stupida.
  Inoltre, i Nazis puderanu avè una sorpresa sgradevule se a tecnulugia di missile hè stata sviluppata in i Stati Uniti.
  Prima di l'invasione, Hitler hà decisu di divertisce cù cumbattimentu di gladiatori. È questu hè ancu micca una idea loca.
  Ma hè una altra storia...
  
  GAMES SPIA - DISTRUZIONE DI RUSSIA
  ANNUTAZIONE
  Diversi tipi di operazioni sò realizati da i servizii di intelligenza, principalmente CIA, NSA, MI, MOSAD, è altri, chì creanu una situazione speciale in u mondu, chì spessu diventa imprevisible. Ci hè una lotta contru u terrurismu è per e sfere d'influenza. Ci sò rumanzi assai ntirissanti dedicatu à questu, è ancu à u tradimentu di Mikhail Gorbachev.
  
  CAPITOLU PRIMU
  
  
  L'odiu in u so core brusgiava più luminosu ch'è l'acciaio fondu.
  
  Matt Drake s'arrizzò, arrampicò nantu à u muru, è sbarcò in silenziu. Si accucciò à mezu à i cespuglii ondeggianti, à sente, ma ùn si sentia micca cambià in u silenziu intornu à ellu. Si fece una pausa per un mumentu è hà verificatu di novu u subcompact Glock.
  
  Tuttu era prontu. I servitori di u Re Sanguinu avarà un tempu duru sta sera.
  
  A casa davanti à ellu era in u crepusculu. A cucina è u salottu à u primu pianu sò stati inghiottiti da fiamme. U restu di u locu era immersi in a bughjura. Si fece una pausa per un'altra seconda, rivisendu attentamente u diagramma chì avia ricevutu da u sbirro precedente, avà mortu, prima di avanzà in silenziu.
  
  A so vechja furmazione l'avia servitu bè è torna una volta à i so vene, avà avia una ragione è una dumanda puramente persunale. Trè di i servitori di u Re di Sangue sò morti terribilmente in trè settimane.
  
  Ùn importa ciò chì li disse, Rodriguez saria statu u numeru quattru.
  
  Drake hà ghjuntu à l'entrata posteriore è hà verificatu a serratura. Dopu qualchì minutu, hà vultatu u manicu è si sfilò in l'internu. Hà intesu una splusione da a televisione è applausi sbulicati. Rodriguez, Diu benedica u vechju assassinu di massa, fighjulava u ghjocu.
  
  Camminò intornu à a cucina, ùn hà micca bisognu di a luce di a so linterna compatta per via di u lume chì vene da a stanza principale davanti. Si firmò in u corridore per sente attentamente.
  
  Ci era più di un omu quì ? Hè difficiuli di fà fora per via di u rumore di a maledetta TV. Ùn hà micca impurtanza. Li ammazzaria tutti.
  
  A disperazione ch'ellu sentia durante l'ultime trè settimane dopu à a morte di Kennedy hè stata vicinu à sopraffallu. Hà lasciatu i so amichi cù solu duie cuncessioni. Prima chjamò Torsten Dahl per avvistà u Svedese nantu à a vendetta di u Re di Sangue è cunsiglià per mette a so famiglia in salvezza. E in segundu, hà dumandatu l'aiutu di i so vechji amici SAS. Hà fiducia in elli per guardà a famiglia di Ben Blake perchè ùn pudia micca fà ellu stessu.
  
  Avà Drake hà cumbattutu solu.
  
  Raramente parlava. Iddu beia. A viulenza è a bughjura eranu i so unichi amichi. Ùn ci era più speranza o misericordia in u so core
  
  Si move in silenziu in u corridoiu. U locu puzzava di umidità, sudore è frittu. I fumi di a biera eranu quasi visibili. Drake fece una faccia dura.
  
  Hè più faciule per mè.
  
  A so intelligenza hà dettu chì ci era un omu chì campava quì, un omu chì avia aiutatu à rapisce almenu trè di l'infami "prigionieri" di u Re di Sangue. Dopu à u crash di a so nave è à a fuga apparentemente ben pianificata di l'omu, almenu una decina di figure di alto rango si sò avanzate cun prudenza è segretamente per spiegà chì un membru di a so famiglia era tenutu da figure di l'infernu. U Bloody King hà manipulatu e decisioni è l'azzioni di i Stati Uniti, prufittà di l'amore è a cumpassione di a so figura.
  
  U so pianu era veramente eccellente. Nisuna persona ùn sapia chì l'amati di l'altri eranu in periculu, è u Rè di Sangue hà influenzatu tutti cù una verga di ferru è sangue. Tuttu ciò chì era necessariu. Qualunque cosa travaglia.
  
  Drake hà cridutu ch'elli ùn avianu mancu toccu quellu chì era statu rapitu. Ùn pudianu capisce finu à quandu u cuntrollu vicious di u Re di Sangue hè andatu in realtà.
  
  À a so manca, una porta s"aprì è esce un omu grassu è grassu. Drake hà agitu istantaneamente è cù una forza mortale. Si precipitò ind"è l"omu, cacciò un cultellu è l"infilò in u so stomacu, po, per inerzia, u spinse à traversu a porta aperta in u salottu.
  
  L'ochji di l'omu grassu s'eranu increduli è scossa. Drake l'a tenuta strettu, un scudo largu è urlanti, premendu forte in a lama prima di lascià andà è disegnà a Glock.
  
  Rodriguez hà agitu rapidamente, malgradu u scossa di l'apparenza di Drake. Avia digià chjapputu da u sofà squassatu nantu à u pavimentu è si sbatteva cù a so cintura. Ma l'attenzione di Drake hè stata attirata da u terzu omu in a stanza.
  
  Un omu toccu è capelli longhi si giocheghjava in un angulu cù grossi cuffie neri appiccicati à l'arechje. Ma ancu quandu si tensava, ancu mentre sbatteva i bars di l'innu cù e so dite ingaghjate di fangu, ghjunse à u fucile segatu.
  
  Drake si fece chjucu. U colpo fatale hà strappatu u grassu. Drake spinse u corpu convulsante da parte è si alzò, sparendu. Trè colpi pigliò a maiò parte di a testa di u musicista è scacciò u so corpu contr'à u muru. L'auriculare sò volati à u latu per sè stessu, descrivendu un arcu in l'aria, è si firmonu nantu à una TV enormosa, appiccicata bella da u bordu.
  
  U sangue scorri in u screnu pianu.
  
  Rodriguez era sempre arrampicatu nantu à u pianu. I patatine fritte è a birra rimbalzavanu è spruzzavanu intornu à ellu. Drake era à u so fiancu in un istante è hà pisatu u Glock forte in u palazzu di bocca.
  
  "Savuroso?"
  
  Rodriguez affucatu, ma hà sempre ghjuntu in u so cinturione per un picculu cuteddu. Drake l'observa avec dédain, et alors que le serviteur du Roi de Sang leur donnait un coup brutal, l'ancien soldat SAS l'a attrapé et l'a enfoncé fort dans le biceps de l'attaquant.
  
  "Ùn esse micca un idiota".
  
  Rodriguez sonava cum'è un porcu chì era abattutu. Drake si vultò è l'appoggiò in daretu à u sofà. Scontra l'ochji di l'omu, annebbiati da u dulore.
  
  "Dimmi tuttu ciò chì sapete", bisbigliò Drake, "di u Re Sanguinatu". Tirò fora un Glock ma l'hà tenutu in vista.
  
  "In chì?" L'accentu di Rodriguez era grossu è difficiule di decifrare per via di a so razza è u dulore.
  
  Drake hà sbattutu u Glock in bocca à Rodriguez. Almenu un dente hè cacciatu.
  
  "Ùn ti scherzi micca di mè". U velenu in a so voce tradiva più cà solu l'odiu è a disperazione. Questu hà fattu l'omu di u Re di Sangue capisce chì una morte brutale era veramente inevitabbile.
  
  "Bè bè. So di Boudreaux. Vulete chì vi parli di Boudreaux ? Questu possu fà ".
  
  Drake picchiò ligeramente u musu di a Glock nantu à a fronte di l'omu. "Pudemu principià quì se vulete."
  
  "Va bè. Stammi calmu ". Rodriguez hà cuntinuatu à traversu u dulore evidenti. U sangue scorri in u so mento da i denti rotti. "Boudreaux hè un cazzo di stronzo, omu. Sapete u solu mutivu perchè u Rè di Sangue l'hà lasciatu vivu ?
  
  Drake hà puntatu a pistola à l'ochju di l'omu. "Semu u tipu di persona chì risponde à e dumande?" A so voce stritta cum'è l'acciaio nantu à l'acciaio. "Devu?"
  
  "Iè. bè bè. Ci sò sempre assai morti davanti. Hè ciò chì hà dettu u Re Sanguinatu, omu. Ci hè assai di morte davanti, è Boudreau serà cuntentu di esse in u grossu. "
  
  "Allora usa Boudreau per pulisce. Ùn hè micca surprisante. Hè probabilmente distrughjendu tuttu u ranch ".
  
  Rodriguez sbattò le palpebre. "Sapete di u ranch?"
  
  "Induve hè?" Drake sentit que l'odiu l'envahissait. "Induve?" - aghju dumandatu. U siconda dopu, avia da esse liberatu è cumincià à batte Rodriguez à una polpa.
  
  Ùn ci hè micca pèrdite. U pezzu di merda ùn sà nunda in ogni modu. Cum'è tutti l'altri. S'ellu ci era una cosa chì si pudia dì nantu à u Rè di Sangue, era quantu bè hà ammucciatu e so tracce.
  
  À quellu mumentu, una scintilla lampò in l'ochji di Rodriguez. Drake rotlò mentre qualcosa pisanti passava induve a so testa era stata.
  
  Un quartu omu, prubabilmente svenutu in a stanza vicinu è svegliatu da u rumore, hà attaccatu.
  
  Drake si girò, scacciò a so gamba è guasgi togliendu a testa di u so novu avversariu. Mentre l'omu collassava à a terra, Drake l'hà valutatu rapidamente - sguardu duru, rails di tram à e duie mani, t-shirt sporca - è li sparò duie volte in a testa.
  
  L'ochji di Rodriguez s'eranu. "Innò!"
  
  Drake li sparà in u bracciu. "Ùn m'era micca utile".
  
  Un altru colpu. U ghjinochju hà splosu.
  
  "Ùn sapete nunda".
  
  Terzu bullet. Rodriguez era duppiatu, tenendu u so stomacu.
  
  "Com'è tutti l'altri."
  
  L'ultima ripresa. Giustu trà l'ochji.
  
  Drake scrutava a morte intornu à ellu, beie, permettendu à a so ànima di beie u nettaru di vendetta per un mumentu.
  
  Abbandunò a casa daretu, scappendu à traversu u giardinu, permettendu chì a bughjura prufonda u cunsumu.
  
  
  CAPITOLU DUE
  
  
  Drake si svegliò tardi di notte, cupartu di sudore. L'ochji eranu chjusi da lacrime parzialmente versate. U sognu era sempre u listessu.
  
  Era a persona chì li salvava sempre. A persona chì hè sempre u primu à dì e parolle "fiducia in mè". Ma dopu nunda hà travagliatu per ellu.
  
  Lasciateli tutti dui.
  
  Dighjà duie volte. Alison prima. Avà Kennedy.
  
  Si scissò fora di u lettu, ghjunghjendu à a buttiglia ch"ellu teneva accantu à u fucile nantu à a tavola di notte. Pigliò un sorsu da a buttiglia cù a tapa aperta. U whisky à bon marché hà brusgiatu in a so gola è in i so intestini. Medicina per i debuli è i dannati.
  
  Quandu a culpabilità hà minacciatu di mette in ghjinochji di novu, hà fattu trè chjamati veloci. U primu in Islanda. Parlava brevemente cù Thorsten Dahl è intesu a simpatia in a voce di u grande Svedese, ancu quand'ellu li disse di piantà di chjamà ogni notte, chì a so moglia è i so figlioli eranu salvu è chì ùn li vene micca male.
  
  U sicondu era per Joe Shepard, un omu chì avia battutu à fiancu in parechje battaglie durante u so tempu cù u vechju regimentu. Shepard hà delineatu educatamente u listessu scenariu cum'è Dahl, ma ùn hà micca fattu cummentarii nantu à e parolle slurred di Drake o u gracciu russu in a so voce. Assicurò à Drake chì a famiglia di Ben Blake era ben guardata è chì ellu è uni pochi di i so amichi eranu à pusà in l'ombra, guardendu sapientemente u locu.
  
  Drake hà chjusu l'ochji mentre facia a chjama finale. A so testa girava è i so internu brusgiavanu cum'è u livellu più bassu di l'infernu. Tuttu chistu era benvenutu. Qualcosa per caccià a so attenzione da Kennedy Moore.
  
  Avete ancu mancatu u so dannatu funerale...
  
  "Bonghjornu?" A voce di Alicia era tranquilla è sicura. Ella, ancu, avia persu pocu tempu à qualchissia vicinu à ella, ancu s'ellu ùn mostrava micca segni esterni.
  
  "Sò mè. Cumu sò?"
  
  "Tuttu va bè. Hayden si riprende bè. Solu uni pochi di settimane più è ella hà da vultà à a so maghjina santa CIA. Blake va bè, ma ti manca. A so surella hè appena apparsu. Una vera riunione di famiglia. May hè AWOL, grazie à Diu. Li guardu, Drake. Induve diavolo site?"
  
  Drake tossì è si asciugò l'ochji. "Grazie," hà sappiutu di dì prima di taglià a cunnessione. Curioso ch'ella hà parlatu di l'infernu.
  
  Il sentait qu'il s'était installé à l'extérieur de ces portes.
  
  
  CAPITOLU TRE
  
  
  Hayden Jay hà vistu u sole risaltà sopra l'Oceanu Atlanticu. Era a so parte preferita di u ghjornu, quella chì li piaceva passà sola. Ella sbulicò cù cura da u lettu, strintendu à u dulore in a so anca, è marchò cun cura à a finestra.
  
  A pace relativa hè cascata nantu à ella. U focu strisciante toccu l'onde, è per uni pochi di minuti tutti i so dulori è i so preoccupieni si sò sbulicati. U tempu si fermò è era immurtale, è tandu a porta daretu à ella si apre.
  
  a voce di Ben. "Bella vista".
  
  Ella fece un cennu versu l'alba è poi si vultò per vede ch'ellu a guardava. "Ùn avete micca bisognu à esse frescu, Ben Blake. Basta caffè è un bagel imburrat.
  
  U so fidanzatu brandiva un cartone di bevande è un saccu di carta cum'è armi. "Incuntrami nantu à u lettu".
  
  Hayden fece un ultimu sguardu à New Dawn è poi marchja lentamente versu u lettu. Ben pusò u caffè è i bagels à portata faciule è hà datu l'ochji di u so cucciolo.
  
  "Cumu-"
  
  "U stessu cum'è a notte passata", disse rapidamente Hayden. "Ottu ore ùn farà micca sparisce a zoppia". Allora s'addolcì un pocu. "Qualcosa di Drake?"
  
  Ben si appoggiò in daretu à u lettu è scuzzulò a testa. "Innò. Aghju parlatu cù u mo babbu è stanu tutti bè. Nisun signu..." Si fece una pausa. "Da..."
  
  "E nostre famiglie sò sicure". Hayden pusò a manu nantu à u ghjinochju. "U Re Sanguinatu hà fiascatu quì. Avà tuttu ciò chì avemu da fà hè di truvà lu è annullà a vendetta ".
  
  "Fiascatu?" Ben ripigliò. "Cumu pò dì chì?"
  
  Hayden respirò profondamente. "Sapete ciò chì vulia dì."
  
  "Kennedy hè mortu. È Drake... ùn hè ancu andatu à u so funerale.
  
  "Eiu sò".
  
  "Hè andatu, sapete." Ben fighjulava u so bagel cum'è s'ellu fussi una serpente sibilante. "Ùn tornerà micca".
  
  "Dà ellu tempu".
  
  "Avia trè settimane".
  
  "Allora dammi altri trè."
  
  "Chì pensate chì faci?"
  
  Hayden surrisu un pocu. "Da ciò chì sò di Drake... Copre i nostri spalle prima. Allora pruvarà à truvà Dmitry Kovalenko ".
  
  "U Re Sanguinatu ùn pò mai più apparisce." L'umore di Ben era cusì deprimente chì ancu a prumessa luminosa di una nova matina sparì.
  
  "Hè." Hayden guardò u ghjovanu. "Hà un pianu, ricurdate? Ùn stenderà micca in terra cum'è prima. I dispositi di viaghju in u tempu eranu solu u principiu. Kovalenko hà un ghjocu assai più grande pianificatu ".
  
  "Porta di l'infernu?" Ben ci hà pensatu. "Credi sta merda?"
  
  "Ùn hà micca impurtanza. Ellu crede. Tuttu ciò chì a CIA hà da fà hè di scopre ".
  
  Ben pigliò un longu sorsu di u so caffè. "Hè tuttu, nò?"
  
  "Bè..." Hayden li sorrisu slyly. "Ora i nostri puteri geek sò raddoppiati".
  
  "Karin hè u cervellu", Ben ammissu. "Ma Drake avissi rottu Boudreaux in un minutu."
  
  "Ùn esse micca troppu sicuru. Kinimaka ùn hà micca fattu questu. È ùn hè micca esattamente un caniche.
  
  Ben si firmò quandu si pisò à a porta. I so ochji tradivanu l'orrore.
  
  Hayden hà pigliatu un mumentu per calmallu. "Semu in un ospedale sicuru da a CIA, Ben. I livelli di sicurità chì circundanu u situ metteranu una parata d'inaugurazione presidenziale in vergogna. Raffreddati."
  
  U duttore infilò a testa per a porta. "Tuttu va bè?" Hè intrutu in a stanza è hà cuminciatu à verificà e carte è i segni vitali di Hayden.
  
  Mentre ch'ellu chjusu a porta à a so strada, Ben hà parlatu di novu. "Pensate chì u Rè di Sangue pruverà à ripiglià di novu i dispositi?"
  
  Hayden alzò le spalle. "Suggerete ch'ellu ùn hà micca ricevutu a prima cosa chì aghju persu. Hè probabilmente ciò chì hè accadutu. In quantu à u sicondu chì avemu trovu da a so barca ? Ella surrisu. "Inchiodata".
  
  "Ùn esse cumpiacente."
  
  "A CIA ùn si ferma micca nantu à i so allori, Ben", disse immediatamente Hayden. "Nunda più. Semu pronti à scuntràlu ".
  
  "E vittimi di rapimentu?"
  
  "E elli?"
  
  "Sò definitamente un altu prufilu. A surella di Harrison. Altri chì avete citatu. Li userà ".
  
  "Di sicuru chì u farà. È simu pronti à scuntràlu ".
  
  Ben hà finitu u so bagel è si liccò i dita. "Ancora ùn possu micca crede chì tutta a banda avia da andà sottu à a terra", disse cun tristezza. "Subitu quandu avemu cuminciatu à diventà famosi".
  
  Hayden ridacchiò diplomaticamente. "Iè. Tragicu."
  
  "Bè, forse ci farà più notori".
  
  Ci fu un altru colpu dolce è Karin è Kinimaka intrinu in a stanza. L'Hawaiianu paria depressu.
  
  "Stu bastardo ùn hà micca da chjappà. Ùn importa ciò chì facemu, ùn ci fischiarà mancu ".
  
  Ben appoggiò u so mentonu nantu à i so ghjinochji è fece una faccia cupa. "Dannazione, vogliu chì Matt sia quì."
  
  
  CAPITOLU QUATRE
  
  
  L'omu di Hereford hà guardatu attentamente. Da u so puntu di vista à a cima di una collina grassa à a diritta di un grossu stand d'arburi, puderia utilizà a vista telescopica muntata nantu à u so fucile per identificà i membri di a famiglia di Ben Blake. U scopu di qualità militare includeva un reticule illuminatu, una opzione chì permetteva un usu estensivu in cundizioni di illuminazione avversi è includeu BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  In verità, u fucile era equipatu à l'esternu cù ogni gadget di sniper high-tech imaginable, ma l'omu daretu à u scopu, sicuru, ùn hà micca bisognu. Hè statu furmatu à u più altu livellu. Avà fighjulà cum'è u babbu di Ben Blake si avvicinava à a televisione è l'accendeva. Dopu un pocu aghjustamentu, hà vistu a mamma di Ben Blake gesticulari à u babbu cù un picculu telecomando. A croce di a so vista ùn si moveva mancu un millimetru.
  
  Cù un muvimentu praticatu, hà spazzatu a so vista intornu à l'area circundante a casa. Hè stata alluntanata da a strada, piatta da l'arburi è un muru altu, è l'omu di Hereford cuntinuò à cuntà in silenziu i guardiani chì si nascondenu trà i machja.
  
  Unu dui Trè. Tuttu hè pigliatu in contu. Sapia chì ci n'era quattru più in a casa, è dui altri eranu cumplettamente ammucciati. Malgradu tutti i so piccati, a CIA hà fattu un travagliu eccellente per prutege i Blake.
  
  L'omu aggrottò la fronte. Hà nutatu u muvimentu. A bughjura, più nera chè a notte, si sparse longu à a basa di u muru altu. Troppu grande per esse un animali. Troppu sicretu per esse innocente.
  
  A ghjente hà trovu u Re Sanguinu di Blake ? È s'ellu hè cusì, quantu sò stati boni?
  
  Una brisa ligera soffiava da a manca, dritta da u Canale di a Manica, purtendu cun ella u gustu salatu di u mare. L'omu di Hereford hà cumpensu mentalmente per a trajectoria alterata di a balla è si avvicinava un pocu più vicinu.
  
  L'omu era vistutu tuttu in neru, ma l'equipaggiu era chjaramente fatti in casa. Stu tippu ùn era micca un prufessiunale, solu un mercenariu.
  
  Alimentazione di bullet.
  
  U dettu di l'omu strinse per un mumentu è poi si liberò. Di sicuru, a vera quistione era quanti ne portava cun ellu ?
  
  Mantenendu u so mira in a croce, hà evaluatu rapidamente a casa è u circondu. Una seconda dopu era sicuru. L'ambienti eranu puliti. Questu omu in neru hà agitu solu, l'omu Hereford era cunfidendu in ellu stessu.
  
  Un mercenariu chì uccide per paga.
  
  A pena vale a pena una bala.
  
  Tirò delicatamente u grillu è assorbì u rincu. U sonu di una bala chì abbanduneghja u canna hè appena perceptibile. Vide u mercenariu cascà senza alcunu chjappà, sfondendu trà i machja invase.
  
  I guardiani di a famiglia Blake ùn anu nutatu nunda. In uni pochi di minuti, chjamà secretamente a CIA, informendu chì a so nova casa sicura hè stata sparata.
  
  L'omu Hereford, un vechju amicu SAS di Matt Drake, cuntinuava à guardà i guardiani.
  
  
  CAPITOLU CINQUA
  
  
  Matt Drake hà svitatu u tappu da una buttiglia fresca di Morgan's Spiced è hà marcatu u numeru nantu à a marcatura rapida in u so telefuninu.
  
  A voce di May era eccitata mentre rispondeva. "Drake? Chi voli?"
  
  Drake aggrottò le sopracciglia e prese un sorso dalla bottiglia. Per u maghju, dimustrà l'emozione era à pocu pressu cusì inusual quant'è per un puliticu per onore i so voti elettorali. "Sì d'accordu?"
  
  "Di sicuru chì stanu bè. Perchè ùn deve esse micca? Chì ghjè stu?"
  
  Pigliò un altru sorsu longu è cuntinuò. "U dispusitivu ch'e aghju datu. Hè sicuru?"
  
  Ci hè statu un mumentu di esitazione. "Ùn l'aghju micca. Ma hè sicuru, amicu ". L'intonazioni calmante di Mai sò tornate. "Questu hè u più sicuru chì pò esse." Drake pigliò un altru sorsu. Mai hà dumandatu: "Hè tuttu?"
  
  "Innò. Credu chì aghju quasi esauritu i mo guidi in questu scopu. Ma aghju un'altra idea. Unu hè più vicinu à ... casa ".
  
  U silenziu chjappò è crepitava mentre aspittava. Ùn era micca un maghju ordinariu. Forse era cun qualcunu.
  
  "Aghju bisognu à aduprà i vostri cuntatti giapponesi. È i Cinesi. È soprattuttu i Russi. Vogliu sapè se Kovalenko hà una famiglia ".
  
  Si sentì un soffiu forte. "Sì seriu?"
  
  "Di sicuru, sò dannatamente seriu." L'hà dettu più duramente di ciò ch'ellu vulia, ma ùn hà micca scusatu. "È vogliu ancu sapè di Boudreau. È a so famiglia ".
  
  Mai hà pigliatu un minutu sanu per risponde. "Va bè, Drake. Faraghju u megliu chì possu ".
  
  Drake pigliò un respiru prufondu mentre a cunnessione era morta. Un minutu dopu fighjulà a buttiglia di rum spiced. Per una certa ragione era mezzu viotu. Fighjulava à a finestra è pruvò à vede a cità di Miami, ma u vetru era cusì bruttu ch"ellu ùn pudia vede u vetru.
  
  U so core dulia.
  
  Riturnò a buttiglia di novu. Senza più pensamentu, hà pigliatu l'azzione è pressatu un altru numeru di marcatura rapida. In l'azzione, hà trovu una manera di mette u dulore da parte. In azzione, hà trovu un modu per avanzà.
  
  U telefuninu sonò è sonò. Finalmente a voce rispose. "Cazzo, Drake! Chì?"
  
  "Parli tranquillamente, cagna", trascinò, poi fece una pausa. "Cumu... cumu hè a squadra?"
  
  "A squadra? Cristu. Va bè, vulete una maledetta analogia di football? L'unica persona chì pudete ragiunamente aduprà cum'è striker à questu puntu hè Kinimaka. Hayden, Blake è a so surella ùn anu mancu fà u bancu ". Si fece una pausa. "Nisuna cuncentrazione. A vostra culpa".
  
  Fece una pausa. "Iu? Dici chì s'ellu era statu fattu un tentativu per elli, saria successu ? U so capu, un pocu nebbiosu, cuminciò à palpitari. "Perchè un tentativu serà fattu".
  
  "L'uspidale hè ben guardatu. I guardiani sò abbastanza cumpetenti. Ma hè bonu chì mi avete dumandatu di stà. È hè bonu chì aghju dettu di sì.
  
  "E Boudreau? E stu bastardo ?
  
  "Quasi divertente cum'è un ovu frittu. Ùn si romperà. Ma ricordate, Drake, tuttu u guvernu di i Stati Uniti travaglia in questu avà. Ùn solu noi. "
  
  "Ùn mi ricurdate micca." Drake fece una smorfia. "Un guvernu chì hè prufondamente cumprumissu. L'infurmazioni viaghja in e linee di cumunicazione di u guvernu, Alicia. Ci vole solu un bloccu maiò per riempie tuttu ".
  
  Alicia stava zitta.
  
  Drake s"assit et pensa à cela. Finu à chì u Re di Sangue hè statu scupertu fisicamente, ogni infurmazione chì avianu avutu esse cunsideratu inaffidabile. Questu includia infurmazioni nantu à e Porte di l'Infernu, a cunnessione cù Hawaii, è qualsiasi tidbits chì hà pigliatu da i quattru sbirri morti.
  
  Forse una cosa più aiutaria.
  
  "Aghju una altra guida. È maghju cuntrolla i ligami familiari di Kovalenko è Boudreaux. Forse pudete dumandà à Hayden di fà u listessu?
  
  "Sò quì per favore, Drake. Ùn sò micca u vostru dannatu cane da pastore ".
  
  Sta volta Drake si firmò in silenziu.
  
  Alicia suspirò. "Fighjate, l'aghju citatu. È in quantu à maghju, ùn vi fidate micca di quella fata pazza finu à ch'ella pudete lancià.
  
  Drake hà sorrisu à a riferenza di u video game. "Seraghju d'accordu cù questu quandu mi dite quale di voi cagna pazza hà uccisu Wells. È perchè ".
  
  Il s'attendait à un long silence et l'obtint. Pigliò l'oppurtunità di piglià uni pochi di sorsi di a medicina ambra.
  
  "Parleraghju à Hayden", bisbigliò infine Alicia. "Se Boudreaux o Kovalenko anu una famiglia, li truveremu".
  
  A cunnessione hè stata interrotta. In u silenziu subitu, a testa di Drake palpitava cum'è un martellone. Un ghjornu li diceranu a verità. Ma per avà era abbastanza ch'ellu avia persu Kennedy.
  
  Il suffisait qu'il ait cru autrefois à quelque chose qui était désormais aussi loin que la lune, à un futur brillant qui s'était transformé en cendres. A disperazione in ellu hà torciatu u so core. A buttiglia cascò da i diti debilitati, ùn si rumpianu, ma sparghjendu u so cuntenutu ardente nantu à u pianu bruttu.
  
  Per un mumentu Drake hà pensatu à versà in un vetru. U liquidu spulsatu li ricurdò di e prumesse, di i voti è di l'assicurazioni ch'ellu avia fattu chì s'eranu evaporatu in una frazione di siconda, lascendu a vita persa è arruvinata cum'è tanta acqua spulata in terra.
  
  Cumu puderia fà questu di novu? Prumette di mantene i so amichi sicuri. Tuttu ciò ch'ellu pudia fà avà era tumbà quanti nemici ch'ellu pudia.
  
  Scunfighja u mondu di u male, è lasciate chì u bonu cuntinueghja à campà.
  
  Si pusò nantu à a riva di u lettu. Ruttu. Nunda manca. Tuttu ciò ch'è a morte morse ind'è ellu, è a cunchiglia rotta chì restava ùn vulia più nunda di stu mondu.
  
  
  CAPITOLU SEI
  
  
  Hayden aspittò finu à chì Ben è Karin si sò ritirati in una di e camere di serviziu. U fratellu è a so surella anu investigatu Hawaii, Diamond Head, i Gates of Hell è altre leggende assuciate à u Bloody King, sperendu à riunisce una teoria.
  
  Cù a situazione sbulicata, Hayden hà purtatu vestiti freschi è andò in u picculu uffiziu induve Mano Kinimaka avia stallatu una piccula stazione di travagliu. U grande hawaiano stava toccu à i chjavi, parendu un pocu sconvoltu.
  
  "Ancora catturà duie chiavi à una volta cù i vostri diti di salsiccia?" Hayden dumandò indifferentemente è Kinimaka si vultò cun un surrisu.
  
  "Aloha nani wahine", disse, è po quasi arrossì quandu ella dimustrava a cunniscenza di u significatu di e parolle.
  
  "Pensi chì sò bella? Hè perchè sò stata pugnalata da una persona pazza?"
  
  "Perchè sò cuntentu. Sò tantu felice chì site sempre cun noi ".
  
  Hayden pusò a manu nantu à a spalla di Kinimaki. "Grazie, Mano." Ella aspittava uni pochi di mumenti, poi disse: "Ma avà cù Boudreau avemu una opportunità è un dilema. Avemu da sapè ciò chì sà. Ma cumu pudemu rompellu?
  
  "Pensate chì stu bastardo pazzo sapi induve si nasconde u Re Sanguinatu?" Una persona prudente cum'è Kovalenko li dicia veramente?"
  
  "Boudreau hè u peghju tipu di pazzi. Omu intelligente. Pensu chì sà qualcosa ".
  
  Una voce sardonica ghjunse da daretu à Hayden. "Drakey pensa chì duvemu torturà a so famiglia". Hayden si girò. Alicia li fece un surrisu cinicu. "Sta bè cù questu, CIA?"
  
  "Avete parlatu di novu cù Matt?" Hayden hà dettu. "Comu hè?"
  
  "Sembra u so vechju," Alicia hà dettu cù una ironia ch'ella ùn vulia micca dì chjaramente. "U modu chì mi piaceva una volta."
  
  "Senza speranza? Ubriacu ? Unu?" Hayden ùn pudia ammuccià u disprezzu in a so voce.
  
  Alicia alzò le spalle. "Nervosu. Duru. Mortali". Hà scontru u sguardu di l'agente di a CIA. "Credite mi, caru, hè cusì chì deve esse. Hè l'unicu modu per esce da stu casu vivu. È..." Si fece una pausa, cum'è si dumandassi se cuntinuà. "È ... questu pò esse solu l'unicu modu per esce da questu vivi è cù e vostre famiglie intacte."
  
  "Vedraghju se Boudreaux hà una famiglia". Hayden si vultò à Kinimaka. "Ma a CIA di sicuru ùn torturà nimu".
  
  "U vostru pass hè validu per l'ingressu à a facilità?" Kinimaka guardò l'anzianu suldatu di l'armata britannica.
  
  "Dà o pigliate, zitellu maiò." Alicia hà lampatu un sorrisu maliziosu è hà deliberatamente spintu à Hayden in a piccula stanza occupata soprattuttu da u corpu di Kinimaki. "Chi stai facendu?"
  
  "Travagliu". Kinimaka hà spentu u screnu è si piatta in un angulu, u più luntanu da Alicia.
  
  Hayden hè vinutu in u so aiutu. "Eri un suldatu quandu era umanu, Alicia. Avete qualchì suggerimentu chì puderia aiutà à rompe Boudreaux ?
  
  Alicia si vultò versu Hayden cun una sfida in i so ochji. "Perchè ùn andemu micca à parlà cun ellu?"
  
  Hayden surrisu. "Eru appena preparatu."
  
  
  ***
  
  
  Hayden ci hà purtatu finu à l'area di attesa. A caminata di cinque minuti è a cavalcata di l'elevatore ùn li causanu micca dolore, ancu s'ellu hà pigliatu tranquillamente è u so umore hà migliuratu. Hè ghjunta à capiscia chì esse pugnalata era relativamente simile à qualsiasi altra malatia chì hà causatu à piglià u tempu da u travagliu. Prima o poi vi sò stancu cum'è l'infernu è vulia trascinà l'infernu in una lotta di novu.
  
  L'area di detenzione preventiva era custituita da duie fila di cellule. Marchianu longu u pavimentu pulitu cù cura finu à ghjunghje à l'unica cellula chì teneva un prigiuneru, l'ultima cellula à manca. A fronte di a cellula era spalancata, è u so occupante era circundatu da fila di bars chì si stendevanu da u pianu à u tettu.
  
  L'aria era piena di l'odore di bleach. Hayden fece un cennu à i guardiani armati stazionati fora di a cellula di Boudreau mentre era ghjunta per affruntà l'omu chì avia pruvatu à tumbla parechje volte trè settimane prima.
  
  Ed Boudreaux si sdraiava nantu à a so cuccetta. Ellu hà sorrisu quand'ellu l'hà vistu. "Cumu va a coscia, bionda?"
  
  "Chì?" Hayden sapia ch'ella ùn deve micca pruvucàlu, ma ùn pudia aiutà. "A vostra voce sona un pocu rauca. Avete statu strangulatu recentemente? Trè settimane di zoppia è u traumu di una ferita da una pugnala l'avianu lasciata imprudente.
  
  Kinimaka si avvicinò daretu à ella, sorridendu. Boudreau scuntrò u so sguardu cù una fame feroce. "A volte", bisbigliava. "Voltemu a tavula".
  
  Kinimaka s'arrizzò e so grandi spalle senza risponde. Alicia poi marchjò intornu à u corpu di u grande omu è marchjò drittu à i bars. "Questu bastardo magro hà sguassatu i vostri minusculi mutandine?" Ella dirigì u schernu à Hayden, ma ùn hà micca pigliatu l'ochji di Boudreaux. "Ùn ci vole micca più di un minutu".
  
  Boudreau si alzò da u lettu è si avvicinò à i bars. "Belli ochji", disse. "Bocca brutta. Ùn site micca quellu chì hà fottutu quellu grassu cù a barba ? Quellu chì u mo populu hà uccisu?
  
  "Sò mè".
  
  Boudreaux afferrò i sbarre. "Cumu ti senti nantu à questu?"
  
  Hayden hà intesu chì i guardiani cumincianu à esse nervosi. Stu tipu di pesatura di cunfrontu ùn li hà purtatu nulla.
  
  Kinimaka avia digià pruvatu à fà u mercenariu à parlà in una decina di modi diffirenti, cusì Hayden hà dumandatu qualcosa di simplice. "Chì voli, Boudreau? Chì vi cunvincerà à dì ciò chì sapete di Kovalenko ?
  
  "WHO?" Boudreau ùn hà micca toltu l'ochji di Alicia. Eranu siparati da a larghezza di u lattice trà elli.
  
  "Sapete quale vogliu dì. Re di sangue. "
  
  "Oh, ellu. Hè solu un mitu. Pensu chì a CIA deve sapè questu ".
  
  "Nome u vostru prezzu".
  
  Boudreau hà finalmente rottu u cuntattu visuale cù Alicia. "A disperazione hè a manera inglese". In e parolle di Pink Floyd ".
  
  "Ùn andemu da nulla", hà ricurdatu à Hayden disconfortu di a cuncurrenza di scherzi di Drake è di Ben Dinoroc, è sperava chì Boudreaux facia solu rimarche inutile. "Noi-"
  
  "L'aghju da piglià", sibilò di colpu Boudreau. Hayden si vultò per vedelu di novu in faccia cù Alicia. "Unu à unu. S'ella mi batte, parleraghju ".
  
  "Fattu". Alicia praticamente strinse attraversu i bars. I guardiani si precipitò in avanti. Hayden sintia u so sangue bolle.
  
  "Stop!" Ella si allungò è tirò Alicia in daretu. "Sì pazzu? Stu stronzo ùn parlerà mai. Ùn vale a pena u risicu ".
  
  "Nisun risicu", bisbigliò Alicia. "Nisun risicu per tuttu".
  
  "Partemu", disse Hayden. "Ma..." Pensò à ciò chì Drake dumandò. "Seremu di ritornu prestu".
  
  
  ***
  
  
  Ben Blake s'assittò è fighjulà cum'è a so surella operava l'urdinatore CIA mudificatu cun facilità. Ùn ci pigliò tantu tempu per abituarsi à u sistema operativu speciale dumandatu da l'agenzia di u guvernu, ma dopu era u cervellu di a famiglia.
  
  Karin era una cinturione nera, una cintura nera, una striscia di bar slacker chì a vita hà battutu à l'età di sei anni in a so fine di l'adolescenza, hà imballatu u so cervellu è i so gradi è hà pianificatu di fà assolutamente nunda. U so scopu era di ferisce è odià a vita per ciò chì hà fattu per ella. Perdicà i so rigali era una manera di dimustrà chì ùn li importava più.
  
  Ella si vultò à fighjulà avà. "Eccu è adurà u putere di a donna Blake. Tuttu ciò chì avete mai vulsutu sapè di Diamond Head in una lettura rapida ".
  
  Ben hà guardatu l'infurmazioni. Anu fattu questu per parechji ghjorni - esplorendu Hawaii è Diamond Head - u famosu vulcanu di Oahu - è leghje nantu à i viaghji di u Capitanu Cook, u leggendariu scupertore di l'Isule Hawaiian in u 1778. Era impurtante chì tramindui scansanu è salvate quant'è più infurmazione pussibule perchè quandu a scuperta hè accaduta, l'autorità s'aspittavanu chì l'avvenimenti si movenu assai rapidamente.
  
  Tuttavia, a riferenza di u Rè di Sangue à e Porte di l'Infernu restava un misteru, soprattuttu in relazione à Hawaii. Paria chì a maiò parte di l'Hawaii ùn anu mancu cridutu in a versione tradiziunale di l'infernu.
  
  Diamond Head stessu era parte di una seria cumplessa di coni è venti cunnisciuti cum'è Honolulu Volcano Series, una catena di avvenimenti chì furmò a maiò parte di i punti di riferimentu infami di Oahu. Diamond Head stessu, prubabilmente u puntu di riferimentu più famosu, hà eruptatu solu una volta circa 150.000 anni fà, ma cù una forza splussiva cusì unica chì hà sappiutu à mantene u so conu incredibbilmente simmetricu.
  
  Ben hà sorrisu un pocu à u prossimu cumentu. Hè cresce chì Diamond Head ùn hà mai più eruptu. Hm...
  
  "Vi ricordate chì a parte di Diamond Head hè una seria di coni è buchi?" L'accentu di Karin era Yorkshire à un difettu. Si hè digià divertitu assai cù a ghjente di a CIA lucale in Miami per questu è ùn hà senza dubbitu disturbatu più di unu.
  
  Micca chì Karin importava. "Sì sordu, amicu?"
  
  "Ùn mi chjamate amicu", si lamentò. "Hè ciò chì l'omi chjamanu altri omi. E ragazze ùn deve micca parlà cusì. In particulare a mo surella ".
  
  "Va bè, brodu. Tregua, per avà. Ma sapete ciò chì significanu i venti ? Almenu in u vostru mondu?
  
  Ben si sentia di ritornu à a scola. "Tubi di lava?"
  
  "A capitu. Ehi, ùn site micca stupidu cum'è una maniglia di a porta cum'è babbu dicia ".
  
  "Papà ùn hà mai dettu..."
  
  "Call, cagna. Semplicemente, i tubi di lava significanu tunnel, in tuttu Oahu.
  
  Ben scuzzulò a testa, fighjendula. "U cunnoscu. Dici chì u Rè di Sangue si piatta daretu à unu di elli ?
  
  "Quale sà? Ma simu quì per fà ricerche, nò ? Tappò i tasti di l'urdinatore di a CIA Ben. "Veni à ellu."
  
  Ben suspirò è si alluntanò da ella. Cum'è u restu di a so famiglia, li avia mancatu mentre ch'elli eranu separati, ma dopu à un'ora di chjappà, u vechju nagging tornò. Tuttavia, hà andatu una longa strada per aiutà.
  
  Hà apertu una ricerca nantu à The Legends of Captain Cook è si pusò in a so sedia per vede ciò chì era, i so pinsamenti assai simili à quelli di Matt Drake è u so megliu amicu. Statu di mente.
  
  
  CAPITOLU SETTE
  
  
  U Rè di Sangue dominava u so territoriu à traversu una finestra specchiata à longu pianu, creata per u solu scopu di creà una vista panoramica chì dominava una valle lussureggiante è ondulata, un paradisu induve nimu ùn avia mai misu pede fora di u so propiu.
  
  A so mente, di solitu ferma è cuncentrata, era corsa à traversu numerosi temi oghje. A perdita di a so nave - a so casa per decennii - ancu s'ellu era prevista, hà peghju. Forse era a natura brusca di a morte di a nave. Ùn avia tempu di dì addiu. Ma allora l'addiu ùn era mai statu impurtante o sentimentale per ellu prima.
  
  Era un omu duru è insensibile chì hè cresciutu in certi di i tempi più duru di Russia è in parechje di e zone più duru di u paese. Malgradu questu, hà prusperu cun relativa facilità, hà custruitu un imperu di sangue, morte è vodka, è hà fattu miliardi.
  
  Sapia bè perchè a perdita di Stormcloak l'avia infuriatu. Si cunsiderava intoccabile, un rè trà l'omi. Per esse insultatu è disappuntu in questu modu da u pugnu guvernu di i Stati Uniti ùn era nunda di più chè un blip in l'ochju. Ma hè sempre male.
  
  L'anzianu suldatu, Drake, hà pruvatu à esse una spina particulare in u so fiancu. Kovalenko sintìu chì l'inglese hà pruvatu personalmente à sbattà i so piani ben disposti, chì era in muvimentu per parechji anni, è hà pigliatu a participazione di l'omu cum'è un insultu persunale.
  
  Da quì a Vendetta sanguinosa. U so accostu persunale era di trattà prima cù a fidanzata di Drake; Lascià u restu di e larve à e so cunnessione mercenaria glubale. Dighjà anticipava a prima telefonata. Un altru morirà prestu.
  
  À l'orlu di a valle, nidificatu daretu à una collina verde distante, stava unu di i so trè ranch. Il ne pouvait distinguer que des toits camouflés, visibles par lui seulement parce qu'il savait exactement où il fallait chercher. U ranch di st'isula era u più grande. L'altri dui eranu in isuli separati, più chjuchi è assai difesi, pensati solu per sparghje un attaccu nemicu in trè direzzione s'ellu hè mai venutu.
  
  U valore di mette in ostaggi in diversi lochi era chì l'inimicu avissi da sparte e so forze per salvà ognunu di elli in vita.
  
  Ci era una decina di modi diffirenti per u Rè Sanguinatu di lascià st'isula senza esse scuperta, ma s'ellu tuttu s'era andatu cum'è u pianu, ùn saria andatu da nudda parte. Truvarà ciò chì Cook hà trovu fora di e Porte di l'Infernu, è e rivelazioni saranu sicuramente u rè in un diu.
  
  A porta sola era abbastanza per fà questu, ragiunò.
  
  Ma ogni pensamentu nantu à a porta inevitabbilmente hà purtatu à ricordi chì brusgiavanu prufonda - a perdita di i dui dispusitivi di trasportu, l'insolenza chì saria vindicata. A so reta hà scupertu rapidamente u locu di un dispositivu - unu chì era in custodia di a CIA. Sapia digià u locu di l'altru.
  
  Hè ora di riportà li tutti dui.
  
  Si diverte in a vista à l'ultimu minutu. U follatu grossu si stendeva in ritmu cù a brisa tropicale. Una calma prufonda di serenità attirò a so attenzione per un mumentu, ma ùn l'hà micca mossa. Ciò chì ùn hà mai avutu, ùn mancarà mai.
  
  À u mumentu, ci hè statu un colpu prudente à a porta di u so uffiziu. U Rè di Sangue si vultò è disse: "Andemu". A so voce risonava cum'è u sonu di un tank chì passava sopra una fossa di grava.
  
  Porta aperta. Entranu dui guardiani, trascinendu cun elli una zitella spaventata ma ben educata di discendenza giapponese. "Chica Kitano," u Rè Sanguinatu rascò. "Spergu chì site curatu?"
  
  A zitella fighjulava in terra, senza osare alzà l"ochji. U Re Sanguinu appruvatu. "Aspettate u mo permessu?" Ùn era micca d'accordu. "Mi sò dettu chì a to surella hè l'avversariu più periculosa, Chica", continuò. "E avà hè solu una altra risorsa per mè, cum'è a Mamma Terra. Dìmi... ti ama, Chika, a to surella, Mai ?
  
  A zitella ùn hà mancu respiru. Unu di i guardii guardò interrogativamente à u Rè di Sangue, ma ignurò l'omu. "Ùn ci hè bisognu di parlà. Aghju capitu questu più di ciò chì pudete mai imaginà. Hè solu affari per mè di scambià voi. È cunnoscu assai bè u valore di u silenziu attentu durante una transazzione cummerciale ".
  
  Agitava un telefuninu satellitare. "A to surella - Mai - m'hà cuntattatu. Moltu intelligente, è in u sensu di una minaccia tacita. Hè periculosa, a to surella ". L'hà dettu una seconda volta, quasi godendu a pruspettiva di scuntrà in faccia.
  
  Ma questu solu ùn puderia micca succede. Micca avà, quandu era cusì vicinu à u scopu di a so vita.
  
  "Hè prupostu di cummerciu per a vostra vita. Vede, hà u mo tesoru. Un dispositivu assai speciale chì vi rimpiazzà per voi. Questu hè bonu. Mostra u vostru valore in un mondu chì premia e persone spietate cum'è mè ".
  
  A zitella giapponese alzò timidamente l'ochji. U Re Sanguinatu arricciò a bocca in qualcosa cum'è un surrisu. "Avà vedemu ciò chì ella hè disposta à sacrificà per voi".
  
  Hà marcatu u numeru. U telefuninu suna una volta è fù rispostu da una voce femminile calma.
  
  "Iè?"
  
  "Mai Kitano. Sapete quale hè. Sapete chì ùn ci hè micca pussibilità di traccia sta chjama, nò ?
  
  "Ùn aghju micca intenzione di pruvà".
  
  "Assai bonu". Ellu suspirò. "Oh, sè solu avemu avutu più tempu, tè è mè. Ma ùn importa. A vostra bella surella, Chica, hè quì. U Rè di Sangue fece un gestu à i guardiani per fà a so avanti. "Saluta a to surella, Chica."
  
  A voce di May ritruvò à traversu u telefunu. "Chica? Cumu si?" Riservatu. Senza tradisce a paura è a rabbia chì u Rè Sanguinatu hà sappiutu chì deve esse simmering sottu à a superficia.
  
  Ci hà pigliatu un mumentu, ma Chika hà finalmente dettu: "Konnichiwa, shimai".
  
  U Re Sanguinatu ridia. "Hè stupente per mè chì i Giapponesi anu mai creatu una macchina di cummattimentu brutale cum'è voi, Mai Kitano. A vostra razza ùn cunnosci micca avversità cum'è a mo propria. Siete tutti cusì dannatamente riservati. "
  
  "A nostra rabbia è passione venenu da ciò chì ci face senti", disse Mai tranquillamente. "È da ciò chì ci hè fattu per noi".
  
  "Ùn pensate micca à pridicà à mè. O mi minacciate ?
  
  "Ùn aghju micca bisognu di fà alcuna di queste cose. Sarà cum'è serà ".
  
  "Allora ti dicu cumu serà. Scuntrà a mo ghjente dumani sera in Coconut Grove, à u CocoWalk. À ottu ore di sera seranu ind'u risturante, in a folla. Consegna u dispusitivu è lasciate ".
  
  "Cumu mi ricunnosceranu?"
  
  "Ti cunnosceranu, Mai Kitano, cum'è mè. Hè tuttu ciò chì avete bisognu di sapè. Ottu di sera, saria sàviu di ùn esse tardi.
  
  C'era un colpu di allegria in a voce di May, chì fece surrisu u Re di Sangue. "A mo surella. E ella ?
  
  "Quandu anu u dispusitivu, u mo populu vi darà struzzioni." U Rè di Sangue hà finitu a sfida è gode di a so vittoria per un mumentu. Tutti i so piani sò inseme.
  
  "Preparate a zitella per u viaghju", disse à i so omi in una voce senza emozioni. "È fate a scumessa alta per Kitano. Vogliu divertimentu. Vogliu vede quantu hè bonu stu cumbattante legendariu. "
  
  
  CAPITOLU OTTU
  
  
  Mai Kitano fighjulava u telefuninu mortu in e so mani è hà capitu chì u so scopu era luntanu da esse rializatu. Dmitry Kovalenko ùn era micca unu di quelli chì facianu facilmente parte cù e cose chì pussede.
  
  A so surella, Chika, hè stata rapita da un appartamentu di Tokyo settimane prima chì Matt Drake l'hà cuntattatu per a prima volta cù e so teorie salvatichi nantu à u Triangulu di Bermuda è una figura mitica di l'infernu chjamata Blood King. Tandu, Mai avia amparatu abbastanza per sapè chì questu omu era assai reale è assai, assai mortale.
  
  Ma avia da ammuccià i so veri intenzioni è guardà i so sicreti per sè stessu. In verità, questu ùn hè micca un compitu difficiule per una donna giapponese, ma hè resu più difficiule da l'evidente lealtà di Matt Drake è a so cunvinzione incessibile di prutege i so amichi.
  
  Parechje volte ella guasi li disse.
  
  Ma Chica era a so priorità. Ancu u so propiu guvernu ùn sapia micca induve era May.
  
  Si n'andò fora di l'alley di Miami induve avia pigliatu una chjama è andò à traversu a strada trafficata versu u so Starbucks preferitu. Un locu accogliente induve anu pigliatu u tempu per scrive u vostru nome nantu à i tazzi è sempre ricurdati di a vostra bevanda preferita. Ella si pusò per un pezzu. Ella cunnosci bè CocoWalk, ma hà sempre pensatu à piglià un taxi quì prestu.
  
  Perchè camminà à mezu?
  
  Un gran numaru di persone, lucali è turisti, travaglià per ella è contru à ella. Ma più ci pensava, più credeva chì u Rè di Sangue avia fattu una decisione assai sàvia. In fine, tuttu dipende di quale vincerà.
  
  Kovalenko hà fattu perchè era a so surella May.
  
  Allora, à mezu à a folla, ùn pareria micca fora di locu per ella di passà u saccu à certi picciotti. Ma s'ellu hà sfidatu quelli omi è i furzati à parlà di a so surella, avaristi attinzioni.
  
  È una cosa più - ella sentia chì avà cunnosce à Kovalenko un pocu megliu. Sapia in quale direzzione a so mente travagliava.
  
  Avaria fighjatu.
  
  
  ***
  
  
  Più tardi quellu ghjornu, Hayden Jay hà fattu una telefonata privata à u so capu, Jonathan Gates. Idda capitò subitu ch'ellu era à l'orlu.
  
  "Iè. Chì hè accadutu, Hayden?
  
  - Signore ? A so rilazioni prufessiunale era cusì bona chì qualchì volta puderia turnà in una persunale persunale. "Tuttu va bè?"
  
  Ci era esitazione à l'altra estremità di a linea, qualcosa d'altru inusual di Gates. "Questu hè bonu cum'è puderia esse previstu", u Sicritariu di a Difesa hà finalmente murmuratu. "Cumu hè a to gamba?"
  
  "Iè signore. A guariscenza va bè ". Hayden hà impeditu di fà a quistione chì vulia fà. Di colpu nervosa, hà evitatu u tema. "E Harrison, signore? Chì ghjè u so statutu?"
  
  "Harrison andarà in prigiò, cum'è tutti l'informatori di Kovalenko. Manipulatu o micca. Hè tuttu, Miss Jay?
  
  Stung da i toni friddi, Hayden s'hè cascatu in una sedia è chjude l'ochji. "No, signore. Aghju da dumandà qualcosa. Pò esse digià statu cupertu da a CIA o un'altra agenzia, ma aghju veramente bisognu di sapè ... " Si fece una pausa.
  
  "Per piacè Hayden, dumandate solu."
  
  - Boudreau hà una famiglia, signore ?
  
  "Chì diaculu significa questu?"
  
  Hayden suspirò. "Significa esattamente ciò chì pensate chì significa, Signore Sicritariu. Ùn andemu da nulla quì, è u tempu sguassate. Boudreaux ne sa qualcosa.
  
  "Maledetta, Jay, simu u guvernu americanu, è tù sì a CIA, micca u Mossad. Tu avissi a sapiri megliu cà di parlà cusì apertamente ".
  
  Hayden sapia megliu. Ma a disperazione l'hà sbulicata. "Matt Drake puderia fà", disse tranquillamente.
  
  "Agente. Questu ùn hà micca travagliatu ". U sicritariu stava zittu per un pezzu è po parlava. "Agente Jay, vi hè statu datu un rimproveru verbale. U mo cunsigliu hè di mantene a testa bassa per un pezzu ".
  
  A cunnessione hè stata interrotta.
  
  Hayden fighjulava u muru, ma era cum'è cercà una tela bianca per ispirazione. Dopu qualchì tempu, si vultò è guardò u tramontu falà nantu à Miami.
  
  
  ***
  
  
  U longu ritardu manghjava l'anima di Maghju. Una donna determinata è attiva, ogni periodu di inazzione l'irritava, ma quandu a vita di a so surella era in equilibriu, praticamenti strappava u so spiritu.
  
  Ma avà l'aspittà hè finita. Mai Kitano s'avvicinò à a strada di coconut in Coconut Grove è si trasfirìu rapidamente à u postu di osservazione ch'ella avia designatu u ghjornu prima. Cù u scambiu ancora ore di distanza, Mai si stalla in u bar di Cheesecake Factory pocu illuminatu è pusò u so backpack pienu di dispusitivi nantu à u bancu davanti à ella.
  
  Una fila di schermi di televisione sbulicò direttamente sopra a so testa, trasmettendu diversi canali sportivi. U bar era forte è freneticu, ma nunda in paragunà à a folla chì riempia l'entrata di u ristorante è l'area di ricezione. Ùn avia mai vistu un ristorante cusì populari.
  
  U barmanu s'avvicinò è pusò una tovagliola nantu à u bar. "Salutu di novu", disse cun un scintillatu in l'ochju. "Un altru giru?"
  
  U stessu omu cum'è ieri sera. Mai ùn avia bisognu di distrazioni. "Salvà. Pigliu acqua in bottiglia è tè. Ùn puderebbe durà trè minuti cun mè, amicu.
  
  Ignorendu u sguardu di u barman, cuntinuò à studià l'intrata. Scrutinà decine di persone à una volta ùn era mai statu difficiule per ella. A ghjente hè criatura d'abitudine. Tendenu à stà in u so circulu. Il s'agissait de nouveaux arrivants qu'elle devait revoir en permanence.
  
  Mai beve u so tè è fighjulà. Ci era una atmosfera felice è un odore diliziosu di cibi diliziosi. Ogni volta chì un servitore passava cù un tamantu ovale pienu à u bordu di tamanti piatti è bevande, hà avutu difficultà à mantene a so attenzione nantu à e porte. A risata empiia a stanza.
  
  Una ora hè passata. À a fine di u bar, un vechju s'assittò solu, a testa in giru, beie una pinta di birra. A sulitudine u circundava cum'è una strata di stubble, avvistendu tutti di u periculu. Era l'unica peste in tuttu stu locu. Appena daretu à ellu, cum'è per enfatizà a so particularità, un coppiu britannicu hà dumandatu à un servitore chì passava per piglià una foto di elli à pusà inseme, braccia intornu à l'altru. Mai hà intesu a voce eccitata di un omu, "Avemu appena scupertu chì simu incinta".
  
  I so ochji ùn anu mai firmatu di vaghjime. U barman s'avvicinò à ella parechje volte, ma ùn purtò nunda di più. Una sorte di partita di football era ghjucata nantu à i schermi di TV.
  
  Mai tinia strettu u saccu. Quandu l'indicatore di u so telefunu hà dimustratu ottu ore, hà vistu trè omi in vestiti scuri chì entranu in u ristorante. Si distinguenu cum'è Marines in chjesa. Grande, spalla larga. Tatuaggi di u collu. Capi rasati. Facce duri, senza sorrisu.
  
  U populu di Kovalenko era quì.
  
  Mai li guardò muvimenti, apprezzendu a so abilità. Tuttu era cumpetente, ma parechji leghe daretu à ella. Pigliò un ultimu sorsu di u so tè, incisu a faccia di Chika fermamente in a so mente, è sciddicò da u taburete di u bar. Cù una facilità consumata, si strinse daretu à elli, stringendu u saccu à i so pedi.
  
  Ella aspittava.
  
  Una siconda dopu, unu d'elli l'avvisò. U scossa in a so faccia era gratificante. Sapianu a so reputazione.
  
  "Induve hè a mo surella?"
  
  Li pigliò un mumentu per ritruvà u so cumpurtamentu duru. Unu dumandò: "Avete un dispositivu?"
  
  Avianu à parlà forte per sente l"altri sopra u rumore di e persone chì ghjunghjenu è partenu, chjamati à piglià e so tavule.
  
  "Iè, l'aghju. Mostrami a mo surella ".
  
  Avà unu di i cundannati hà furzatu un surrisu. "Avà questu", hà sorrisu, "puderaghju fà".
  
  Pruvate di stà in a folla, unu di i banditi di Kovalenko hà pescatu un iPhone novu è hà marcatu un numeru. Mai sentit les autres deux qui la fixaient alors qu'elle l'observait, mesurant très probablement quelle forme pourrait prendre sa réaction.
  
  S'elli feranu Chika, ùn importa micca a folla.
  
  I mumenti tensi sò finiti. Mai hà vistu una bella zitella chì correva felice versu una grande mostra di torte di furmagliu, seguita rapidamente è altrettanto felice da i so genitori. Quantu eranu vicinu à a morte è u caosu, simpricimenti ùn pudianu sapè, è Mai ùn avia micca u desideriu di mostrà.
  
  L'iPhone hè ghjuntu à a vita cun un bang. Si sforzò di vede u picculu schermu. Era fora di focu. Dopu qualchì seconde, l'imaghjina sfocata si riunì per vede un primu pianu di a faccia di a so surella. Chica era viva è respirava, ma paria spaventata da a so mente.
  
  "Se qualcunu di voi bastardi l'hà ferita..."
  
  "Basta à guardà."
  
  U ritrattu cuntinuò à sparisce. U corpu tutale di Chica hè ghjuntu in vista, ligatu cusì strettu à a sedia massiva di quercia ch'ella pudia appena si move. Mai digrignò i denti. A camera hà cuntinuatu à alluntanassi. L'utilizatore si alluntanò da Chica attraversu un grande magazzinu ben illuminatu. À un certu puntu si firmavanu à a finestra è li mostranu a vista fora. Ella ricunnosce subitu unu di l'edificazioni più emblematiche di Miami, a Torre di Miami, un grattacielu di trè piani cunnisciutu per a so visualizazione di culore sempre cambiante. Dopu à uni pochi di seconde, u telefunu hà tornatu à a so surella, è u pruprietariu hà cuminciatu à ritruvà di novu finu à ch'ellu si firmò.
  
  "Hè à a porta", li disse Kovalenko, u più parlante di a ghjente. "Quandu ci dete u dispusitivu, esce. Allora pudete vede esattamente induve hè ".
  
  Mai studiava u so iPhone. A chjama duveria esse in corso. Ella ùn hà micca pensatu chì era una registrazione. D'altronde, hà vistu chì marcà u numeru. È a so surella era definitivamente in Miami.
  
  Bien entendu, ils auraient pu la tuer et s'échapper même avant que Mai réussisse à s'échapper de Kokoshnik.
  
  "Dispositivu, Miss Kitano." A voce di u banditu, ancu se dura, cuntene assai rispettu.
  
  Cume deve esse.
  
  Mai Kitano era un operatore astutu, unu di i migliori intelligenza giapponese chì avia da offre. Hà avutu à dumandassi quantu Kovalenko vulia u dispusitivu. Era male quant'ella vulia a so surella torna ?
  
  Ùn ghjucate micca à a roulette cù a vostra famiglia. Li ritruverete è li darete ancu più tardi.
  
  Mai hà pigliatu u so saccu. "Ti daraghju quandu ellu esce da a porta".
  
  S'ellu era statu qualcunu altru, puderianu avè pruvatu à caccià. Puderanu l'intimidala un pocu di più. Ma anu apprezzatu a so vita, questi sputichi, è tutti anu annuitu cum'è unu.
  
  Quellu cù l'iPhone hà parlatu in u micru. "Fa la. Andate fora."
  
  Mai fighjulava intensamente mentre a stampa saltava in un cercolu, alluntanendu l'attenzione da a so surella finu à chì una cornice di porta metallica rotta hè stata vista. Dopu, l'esternu di un magazzinu sguardu squallidu in qualchì locu in un urgente bisognu di pittura è un travagliadore di lamiera.
  
  A camera si trasferì ancu più luntanu. Parcheggi in strada è un grande cartellu biancu chì leghje "Garage" hè ghjuntu in vista. Una sfocatura rossa di una vittura passò. Mai sentia chì a so impazienza cuminciò à bolliri, è poi a camera si focalizzò di colpu nantu à l'edificiu è specificamente à a diritta di a porta per revelà un vechju signu strappatu.
  
  U numeru di l'edificiu è dopu e parolle : Southeast 1st Street.Avia u so indirizzu.
  
  Mai scacciò u so saccu è scappò cum'è un ghepardo affamato. A folla si scioglie davanti à ella. Una volta fora, corse à l'escalator più vicinu, saltò sopra a ringhiera, è sbarcò cun un pede cunfidendu à a mità di strada. Ella gridava è a ghjente saltava da parte. Ella sprintò à u livellu di a terra è hà fattu u so modu versu a vittura ch'ella parcheggiava pulitamente in Grand Avenue.
  
  Gira a chjave di ignizione. Aghju cambiatu l'ingranaggio manuale in marcia è pressatu l'acceleratore à u pianu. Bruciatu un pocu di gomma in u trafficu in Tigertail Avenue è ùn hà micca esitatu à piglià u risicu. Girò a rota è vultò trè quarti di a so attenzione à u sat-nav, scrivendu l'indirizzu, u core batteva.
  
  U navigatore l'hà purtatu à u 27 sudu. Davanti à ella era una strada dritta chì punta à u nordu, è hà literalmente pressu u pedale à a catifa. Era cusì cuncentrata chì ùn hà mancu pensatu à ciò ch'ella faria quand'ella ghjunghje à u magazzinu. A vittura in fronte ùn li piacia micca i so scherzi. Il s'éloigna devant elle, ses feux arrière s'allument. Mai hà culpitu u parafango posteriore, facendu chì u cunduttore perde u cuntrollu è manda a so vittura in una fila di motociclette parcheggiate. Biciclette, caschi è frammenti di metallu volanu in tutte e direzzione.
  
  Mai strinse u so focus. I vetri di i magazzini è e vitture passavanu cum'è pareti sfocate di visione di tunnel. I passanti li gridavanu. Le motard était si choqué par ses manœuvres à grande vitesse qu'il chancela et tomba à un feu de circulation.
  
  U navigatore l'hà pigliatu à est, versu Flagler. L'indicatore hà dettu ch'ella seria quì in cinque minuti. U mercatu di pisci era in una nebbia di culore à manca. Un tirò rapidu è hà vistu un cartellu chì diceva "SW1st Street".
  
  Cinquanta seconde dopu, l'accentu irlandese di u navigatore annuncia : avete ghjuntu à u vostru destinazione.
  
  
  ***
  
  
  Ancu avà, Mai ùn avia pigliatu nisuna precauzione seria. Si ricurdò di chjude a vittura è di lascià e chjavi daretu à a rota davanti à u latu di u passageru. Ella corse à traversu a strada è truvò u segnu chì avia vistu pocu fà nantu à a camera tremula.
  
  Avà hà pigliatu un respiru per acciau per ciò chì puderia scopre. Chjese l'ochji, ritruvò u so equilibriu, è calmò a so paura è a furia.
  
  U manicu girava liberamente. Ella marchò à traversu u sogliu è sbulicò rapidamente à manca. Nunda hà cambiatu. U spaziu era di una cinquantina di metri da a porta à u muru di daretu è di una trentina di metri di larghezza. Ùn ci era micca mobili. Nisuna foto nantu à i muri. Ùn ci hè micca cortini nantu à i finestri. Sopra à ella c'era parechje fila di luci brillanti è calde.
  
  Chica era sempre ligata à una sedia in fondu di a stanza, l'ochji spalancati è pruvendu à spustà. È si luttò, era chjaru, per dì qualcosa à Mai.
  
  Ma l'agente di l'intelligenza giapponese sapia ciò chì cercà. Hà nutatu una meza duzina di camere di sicurezza situate in tuttu u locu è hà sappiutu immediatamente quale stava fighjulà.
  
  Kovalenko.
  
  Ciò chì ùn sapia era perchè ? S'aspittava un tipu di spettaculu ? Qualunque sia, cunniscia a reputazione di u Re di Sangue. Ùn saria micca veloce o faciule, chì ùn hà micca cunsideratu una bomba oculata o cilindru di gas.
  
  A gamba di cane à a fine di a stanza, ghjustu davanti à a sedia di a so surella, senza dubbitu piatta una sorpresa o duie.
  
  Mai avanzò lentamente, alleviata che Chika era ancora viva, ma senza illusioni di quanto Kovalenko intendesse durà.
  
  Cum'è in risposta, una voce ribombò da i parlanti nascosti. " Mai Kitano ! A vostra reputazione hè senza paragone ". Era Kovalenko. "Vedemu s'ellu hè meritatu".
  
  Quattru figure sbulicò da daretu à a gamba di u cane cecu. Mai fighjulava per una siconda, à stentu capace di crede i so ochji, ma dopu era furzata à una postura mentre u primu di l'assassini si precipitò versu ella.
  
  Curria rapidamente, preparendu per un calciu volante, finu à chì Mai s'hè sbulicatu facilmente à u latu è hà realizatu un calciu perfettu spinning. U primu cummattente s'hè cascatu in terra, scunfittu. A risa di u Re Sanguinatu hè vinutu da i parlanti.
  
  Avà u sicondu cumbattente l'attaccò, ùn li dete micca a pussibilità di finisce u primu. L'omu girò u chakram - un anellu d'acciaio cù un bordu esterno affilatu - nantu à u so dito è surrisu mentre s'avvicinava.
  
  Mai si fermò. Stu omu era un adepto. Mortali. L'abilità di manighjà un'arma cusì periculosa cun facilità cunfidenza parlava di anni di pratica dura. Puderia scaccià u chakram cun un semplice toccu di u so polso. Ella hà rapidamente parighjatu e probabilità.
  
  Ella corse versu ellu, chjudendu a so gamma. Quandu hà vistu u so polso sbattà, s'hè lampatu in una diapositiva, sdrughjendu sottu à l'arcu di l'arma, scacciò a testa u più luntanu pussibule cum'è e lame maligni tagliate in l'aria sopra à ella.
  
  Una ciocca di i so capelli cascò à u pianu.
  
  Mai hà sbattutu i pedi prima in l'adeptu, battendu i so ghjinochji cù tutte e so forze. Avà ùn era micca u tempu di piglià prigiuneri. Cù un crunch ch'ella hà intesu è sentitu, i ghjinochje di l'omu s'hè cede. U so griddu precede a so caduta in terra.
  
  Tanti anni di furmazione persi in un mumentu.
  
  L'ochji di questu omu palesanu assai più cà u dulore persunale. Mai si dumandava per un mumentu ciò chì Kovalenko puderia avè nantu à ellu, ma dopu un terzu cumbattante intrì in a lotta è si sentia chì u primu si alzà in piedi.
  
  U terzu era un omu grande. Pigliò u pianu versu ella cum'è un grossu orsu chì chjappà a so preda, i pedi nudi sbattevanu contru à u cimentu. U Rè di Sangue l'incuraghjia cù una seria di grugniti è poi scoppiu in risa, un maniacu in u so elementu.
  
  Mai u guardò drittu in l'ochju. "Ùn avete micca fà questu. Semu vicinu à catturà Kovalenko. È a liberazione di l'ostaggi ".
  
  L'omu esita per un mumentu. Kovalenko sbuffava sopra a so testa. "Tu mi faci trimà, Mai Kitano, tremu di paura. Per vint'anni eru solu un mitu, è avà rumpiu u mo silenziu in i mo termini. Cumu puderebbe..." Si fece una pausa. "Qualchissia cum'è voi m'hà mai eguali?"
  
  Mai cuntinuò à fighjulà in l'ochji di u grande cummattante. Sintia chì quellu daretu à ella si ferma ancu, cum'è aspittendu u risultatu di a lotta mentale.
  
  "A lotta!" U Re Sanguinu gridò di colpu. "Combatte, o aghju daveru i vostri amati sbucciati vivi è alimentati à i squali!"
  
  A minaccia era vera. Ancu Mai pudia vede. U grande omu si lanciò in l'azzione, si precipitò versu ella cù i so braccia allargate. May hà riconsideratu a so strategia. Colpite è corre, colpite rapidamente è sferiscendu duramente, è poi esce da a strada. Sè pussibule, aduprate a so taglia contru à ellu. Mai lui permit de s'approcher, sachant qu'il s'attendrait à quelque mouvement évasif de sa part. Quand'ellu ghjunse à ella è pigliò u so corpu, era à a so portata è avvolta intornu à i so gammi.
  
  U sonu di ellu chjappà à u pavimentu affucò ancu a risatina folle di u Re Sanguinatu.
  
  Le premier combattant l'a frappée fort, visant le petit de sa dose, lui donnant un coup douloureux avant que Mai ne se torce et roule, s'approchant derrière l'homme abattu et donnant un peu d'espace.
  
  Avà u Re di Sangue lanciava un gridu. "Tagliate a testa di a so surella!"
  
  Avà apparsu un quartu omu, armatu cù una spada samurai. Andò drittu versu Chika, à sei passi da a fine di a so vita.
  
  È Mai Kitano sapia chì avà era u tempu di fà u megliu ghjocu di a so vita. Tutta a so furmazione, tutta a so sperienza si sò riunite in un ultimu tentativu disperatu di salvà a so surella - una questione di vita è di morte.
  
  Dece seconde di grazia è bellezza mortali o una vita di dispiacere ardente.
  
  Mai hà saltatu nantu à a spalle di u grande omu, aduprendulu cum'è un trampolinu per dà un calciu volante à u primu cummattente. Sentu à pena u scossa cum'è a gamba dominante di May s'hè ruttu parechji osse in u so visu, ma s'hè colapsatu cum'è un pesu mortu. Mai ritira subitu a so testa è si rotola, sbarcò duramente nantu à a so spina, ma l'impulsu di u so saltu a purtò luntanu à traversu u pavimentu di cimentu in tempu minimu.
  
  Sbarcò più luntanu da a so surella è l'omu cù a spada.
  
  Ma ghjustu accantu à u chakran.
  
  In una pausa di millisecondi, hà cuncintratu u so esse, calmò a so ànima, è si vultò, liberendu l'arma mortale. Sfilava in l'aria, a so lama mortale brillava, digià striata di rossu da u sangue stessu di Maghju.
  
  U chakran sbattò in u collu di u spadaccinu, tremandu. L'omu s'hè cascatu senza un sonu, senza sente nunda. Ancora ùn hà capitu ciò chì l'hà culpitu. A spada chjappò à u pianu.
  
  U grande omu era l'unicu cumbattante chì puderia tene u so propiu contru à ella avà, ma a so gamba cuntinuava à cinghià mentre pruvava di stà. Probabilmente hà feritu unu o dui tendini. Lacrime d'agonia è di impotenza scorrivanu in u so visu, micca per ellu stessu, ma per i so amati. Mai fissò Chika è si furzò à curriri versu a so surella.
  
  Aduprò a spada per taglià e corde, stringhjendu i denti à a vista di i polsi viole è di l'abrasioni sanguinanti causate da a lotta constante. Infine, tirò u gag da a bocca di a so surella.
  
  "Vai limp. ti purteraghju ".
  
  U Re Sanguinatu smette di ride. "Smettila!" Gridò à u big fighter. "Fa la. O ammazzaraghju a to moglia cù e mo mani !
  
  U grande omu gridava, circandu di arrampicà versu ella cù i so braccia stese. Mai si firmò accantu à ellu. "Venite cun noi", disse. "Unisce à noi. Aiutateci à distrughje stu mostru ".
  
  Per un mumentu, a faccia di l'omu s'illuminò di speranza. Battitu l'ochju è paria cum'è s'è u pesu di u mondu era statu rialzatu da e so spalle.
  
  "Vai cun elli, è ella morerà," u Rè Sanguinatu raspì.
  
  Mai strinse a testa. "Hè sempre morta, omu. L'unica vendetta ch'avete ottene hè seguitendumi.
  
  L'ochji di l'omu supplicavanu. Per un mumentu, Mai hà pensatu ch'ellu si tirava veramente fora cun ella, ma dopu i nuvuli di dubbitu tornanu è u so sguardu calò.
  
  "Ùn possu micca. Mentre ch'ella hè sempre viva. Solu ùn possu micca ".
  
  Mai si voltò, lascendulu stendu quì. Hà avutu e so guerre da cummattiri.
  
  U Rè Sanguinatu li mandò un colpu di separazione. " Scappa, Mai Kitano. A mo guerra hè per esse dichjarata. È i cancelli m'aspettanu ".
  
  
  CAPITOLU NOVE
  
  
  E mani di u Re di Sangue s'avvicinavanu versu u so cuteddu. L'arma hè stata puntata prima in a tavula davanti à ellu. L'avvicinò à l'ochji, esaminendu a lama impregnata di sangue. Quante vite hà finitu cù stu cuteddu ?
  
  Unu à tempu, ogni ghjornu, per vinticinque anni. Almenu.
  
  Se solu per mantene a legenda, u rispettu è a paura fresca.
  
  "Un avversariu cusì degnu", si disse. "Hè una vergogna chì ùn aghju micca tempu per pruvà di novu." Il se leva sur pied, faisant tourner lentement le couteau, sa lame reflétant la lumière tandis qu'il marchait.
  
  "Ma u mo tempu di agisce hè quasi ghjuntu".
  
  Si firmò à l'estremità opposta di a tavola, induve una donna cù i capelli scuri era ligata à una sedia. Avia digià persu a so cumpusizioni. Era disgustatu di fighjulà i so ochji rossi, u corpu anzianu è i labbre tremanti.
  
  U Rè Sanguinatu strinse e spalle. "Ùn ti ne fà. Avà aghju u mo primu dispositivu, anche si mi mancava Kitano. U vostru maritu duveria purtà u sicondu dispusitivu circa avà. S'ellu passa, andate liberu. "
  
  "Cumu - cumu pudemu fidà di tè?"
  
  "Sò un omu d'onore. Questu hè cumu sopravvive à a mo ghjuventù. È s"ellu ci vole à mette in discussione l"onore... " Li fece vede a lama macchiata. "Ci hè sempre più sangue".
  
  Un ping affucatu hè ghjuntu da u screnu di u so computer. S'avvicinò è pressò uni pochi di buttone. A faccia di u so cumandante da Washington, DC apparsu.
  
  "Semu in pusizioni, signore. L'obbiettivu serà prontu in deci minuti.
  
  "U dispusitivu hè una priorità. Sopra à tuttu. Ricurdativi di questu ".
  
  "Signore". A faccia si trasfirìu per revelà una vista elevata. Fighjulavanu in u parcheghju, chjapputu di basura è quasi abbandunatu. L'imaghjina granulosa mostrava un vagabondo chì si moveva in cima à u screnu è un Nissan blu chì passava attraversu un paru di porte automatiche.
  
  "Sbarazzati di quellu foru. Puderia esse a Pulizzia ".
  
  "L'avemu verificatu, signore. Hè solu un vagabondu ".
  
  U Rè Sanguinatu sentia rabbia chì si sviluppava lentamente in ellu. "Sbarazzati da ellu. Dumandatemi di novu è sepultaraghju a vostra famiglia viva.
  
  Questu omu hà travagliatu solu per ellu. Ma stu omu sapia ciò chì Dmitry Kovalenko era capaci di. Senza una altra parolla, pigliò u mira è sparà in capu à l'omu senza casa. U Rè di Sangue hà sorrisu quandu hà vistu un puntu scuru chì cuminciava à sparghje nantu à a zona grossamente cimentata.
  
  "Mancanu cinque minuti à a marca."
  
  U Re Sanguinatu guardò à a donna. Era u so invitatu per parechji mesi. A moglia di u Sicritariu di a Difesa ùn era micca un picculu premiu. Jonathan Gates avia da pagà caru per a so salvezza.
  
  "Signore, Gates hà superatu a so scadenza."
  
  In ogni altra situazione, u Re Sanguinu averia usatu u so cuteddu avà. Nisuna pausa. Ma u sicondu dispusitivu era impurtante per i so piani, ancu s'ellu ùn era micca essenziale. Pigliò u telefuninu satellitare chì si trovava accantu à l'urdinatore è hà marcatu un numeru.
  
  L'aghju intesu u sonu è u sonu. "U vostru maritu ùn pare micca cura di a vostra sicurità, signora Gates." U Re Sanguinatu arricciò e so labbra in qualcosa cum'è un surrisu. "O forse t'hà digià rimpiazzatu, hmm? Questi pulitichi americani...
  
  Ci fu un clic, è a voce spaventata rispose infine. "Iè?"
  
  "Spergu chì site vicinu è chì avete u dispusitivu, amicu. Altrimenti..."
  
  A voce di u Ministru di a Difesa era tesa à u limitu. "I Stati Uniti ùn s'inchina micca à i tiranni", disse, è queste parolle li custavanu chjaramente assai di u so core è di l'anima. "E vostre richieste ùn saranu micca soddisfatte".
  
  U Rè Sanguinatu pensava à e Porte di l'Infernu è ciò chì si trovava oltre. "Allora ascolta a to moglia more in agonia, Gates. Ùn aghju micca bisognu di un secondu dispositivu per induve andaraghju ".
  
  Assicurendu chì u canali restava apertu, u Re Sanguinu alzò u so cuteddu è cuminciò à cumpiendu ogni so fantasia assassina.
  
  
  CAPITOLU DECE
  
  
  Hayden Jay si alluntanò da u so urdinatore quandu u so telefuninu sonò. Ben è Karin eranu occupati à risurrezzione di i viaghji marittimi di u Capitanu Cook, è in particulare quelli chì cuncernavanu l'Isule Hawaii. Cook, anchi si cunnisciuta assai cum'è un famosu esploratore, era un omu di parechji talenti, pareva. Era ancu un navigatore rinumatu è un cartografu cumpletu. L'omu chì cartografiava tuttu, hà arregistratu terri da New Zealand à Hawaii è era più cunnisciutu per avè fattu u so primu sbarcu in Hawaii, un locu ch'ellu chjamò l'Isule Sandwich. A statua si trova sempre in a cità di Waimea, Kauai, cum'è un testimoniu di u locu ch'ellu hà scontru prima in u 1778.
  
  Hayden si alluntanò quandu hà vistu chì u chjamatu era u so capu, Jonathan Gates.
  
  "Iè, signore?"
  
  Solu a respirazione intermittente si sentia da l'altra estremità. Andò à a finestra. "Mi senti? Signore?"
  
  Ùn anu micca parlatu da quandu l'hà rimproveratu verbalmente. Hayden si sentia un pocu incertu.
  
  A voce di Gates hè stata finalmente intesa. "L'anu tombu. Quelli bastardi l'anu ammazzata.
  
  Hayden fighjulava fora di a finestra, ùn videndu nunda. "Chì anu fattu?"
  
  Daretu à ella, Ben è Karin si vultonu, allarmati da u so tonu.
  
  "Hà pigliatu a mo moglia, Hayden. Mesi fà. È a notte passata l'anu tombu. Perchè ùn aghju micca pigliatu i so ordini ".
  
  "Innò. Ùn puderia micca - "
  
  "Iè". A voce di Gates s'increpava mentre a so scarica d'adrenalina alimentata da whisky cuminciò chjaramente à dissiparà. "Ùn hè nunda di a vostra preoccupazione, Jay, a mo moglia. Sò sempre statu un patriottu, cusì u presidente hà sappiutu in poche ore da u so rapimentu. Restu... " Si fece una pausa. "Patriotu".
  
  Hayden sapia à pena ciò chì dì. "Perchè mi dici avà?"
  
  "Per spiegà i mo prossimi passi."
  
  "Innò!" Hayden gridò, sbattendu à a finestra in un terrore subitu. "Ùn pudete micca fà questu! Per piacè!"
  
  "Rilassate. Ùn aghju micca intenzione di tumbà mè. Prima aiutaraghju à vindicà Sarah. Ironicu, ùn hè micca?
  
  "Chì?"
  
  "Ora so cumu si sente Matt Drake."
  
  Hayden hà chjusu l'ochji, ma e lacrime continuavanu à u so visu. A memoria di Kennedy era dighjà sparita da u mondu, u core, una volta cusì pienu di focu, avà diventatu a notte eterna.
  
  "Perchè mi dici avà?" Hayden hà infine ripetutu.
  
  "Per spiegà." Gates fece una pausa, poi disse: "Ed Boudreau hà una surella. Vi mandu i dettagli. Fa la-"
  
  Hayden hè stata cusì scunfitta chì hà interrottu u secretariu prima ch'ellu puderia cuntinuà. "Sì sicuru?"
  
  "Fate tuttu ciò chì hè in u vostru putere per finisce stu bastardo."
  
  A linea hè morta. Hayden hà intesu un e-mail sonà in u so telefunu. Senza piantà, si vultò bruscamente è abbandunò a stanza, ignurandu l'aspettu preoccupatu di Ben Blake è a so surella. Si avvicinò à u picculu armariu di Kinimaki è u truvò chì preparava pollame cù salsa chorizo .
  
  "Induve hè Alicia?"
  
  "Ieri u so passò hè statu revocatu". E parolle di u grande Hawaiian eranu distorte.
  
  Hayden si avvicinò. "Ùn siate micca un cazzo idiota. Sapemu tramindui ch'ella ùn hà micca bisognu di passà. Allora, induve hè Alicia?
  
  L'ochji di Kinimaki s'allargavanu, fighjendu i piatti. "Hmm, un minutu. A truveraghju. No, hè troppu perspicace per quessa. Aghju da-"
  
  "Basta à chjamala." U stomacu di Hayden si strinse appena ella disse quelle parolle, è a negru avviluppò a so ànima. "Dìllelu di cuntattà Drake. Hà avutu ciò chì hà dumandatu. Avemu da ferisce una persona innocente per avè infurmazioni. "
  
  "Sorella Boudreau?" Kinimaka paria più sharper di u solitu. "Hè veramente unu? È Gates l'hà firmatu?
  
  "Anche tu," Hayden si asciugò l'ochji, "se qualcunu solu torturava è uccise a vostra moglia".
  
  Kinimaka hà digeritu in silenziu questu. "E questu permette à a CIA di fà u listessu per un citatinu americanu?"
  
  "Hè per avà", disse Hayden. "Semu in guerra".
  
  
  CAPITOLU ONCE
  
  
  Matt Drake hà cuminciatu cù cose caru. A buttiglia di Johnnie Walker Black era invitante è ùn pareva micca troppu mischiata.
  
  Forse qualcosa di megliu rimpiazzà rapidamente a memoria di a so faccia ? Sta volta, in u so sonniu, a salvarà veramente cum'ellu hà sempre prumessu ?
  
  A ricerca cuntinuò.
  
  U whisky hà brusgiatu. Sbucò subitu u vetru. L'hà riempitu di novu. Luttava per cuncentrazione. Era un omu chì aiutava à l'altri, chì si guadagnava a so fiducia, chì era da esse cunsideratu è ùn lasciava mai nimu.
  
  Ma hà fiascatu Kennedy Moore. È prima di quessa, hà fiascatu Alison. È hà fiascatu u so figliolu nascitu, un zitellu chì hè mortu prima ch'ellu avia ancu a chance di campà.
  
  Johnnie Walker, cum'è ogni altra buttiglia ch'ellu avia pruvatu prima, hà fattu a so disperazione. Sapia chì questu succede. Ci vulia à fà male. Ci vulia à taglià un pezzu di agonia da a so ànima.
  
  U dulore era u so pentimentu.
  
  Fighjulò fora di a finestra. Fighjava in daretu, viotu, senza vede è senza emozioni - macchiatu di neru, cum'è ellu. L'aghjurnamenti da maghju è Alicia sò diventati sempre più rari. Chjami da i so amichi SAS cuntinuavanu à ghjunghje à tempu.
  
  U Re Sanguinu hà assassinatu i genitori di Ben pochi ghjorni fà. Eranu salvu. Ùn anu mai sappiutu di u periculu, è Ben ùn sapirà mai quantu sò vicinu à diventà vittime di a vendetta di u Re di Sangue.
  
  È l'agenti di a CIA chì guardianu i Blake ùn sapianu mancu. U SAS ùn hà micca bisognu di ricunniscenza o pate nantu à u spinu. Simply compie u compitu è si trasfirìu à u prossimu.
  
  Una melodia inquietante cuminciò à ghjucà. A canzona era cummossa quant'è bella - "My Immortal" di Evanescence - è li ramintò tuttu ciò chì avia mai persu.
  
  Era u so ringtone. Sbuchjava intornu à i fogli un pocu cunfusu, ma eventualmente attraversò u telefunu.
  
  "Iè?"
  
  "Questu hè Hayden, Matt."
  
  Si pusò un pocu più drittu. Hayden era cuscente di i so sfruttamenti recenti, ma hà sceltu di ignurà. Alicia era u so intermediariu. "Chì hè accadutu? Ben-?" Ùn si pudia mancu fà dì sti parolle.
  
  "Hè bè. Semu bè. Ma qualcosa hè accadutu ".
  
  "Avete trovu Kovalenko?" L'impazienza hà tagliatu à traversu a nebbia alcoolica cum'è un focu luminoso.
  
  "No, micca ancu. Ma Ed Boudreaux hà una sorella. È avemu avutu permessu di purtalla quì ".
  
  Drake s'assittò, scurdendusi di u whisky. L'odiu è u focu di l'infernu brusgiavanu dui marchi in u so core. "Sò esattamente ciò chì fà."
  
  
  CAPITOLU DOVEZI
  
  
  Hayden si preparava per ciò chì avia da vene. A so carriera tutale à a CIA ùn l'avia micca preparata per sta situazione. A moglia di u Ministru di a Difesa hè stata uccisa. Un terrorista internaziunale chì tene in ostaghju un numeru scunnisciutu di parenti di persone putenti.
  
  U guvernu hà cunnisciutu l'identità di tutti quelli chì participanu ? Mai. Ma pudete esse dannatamente sicuru ch'elli sapianu assai di più chè ùn anu mai lasciatu.
  
  Paria assai più faciule quandu ella prima iscritta. Forse e cose eranu più simplici allora, prima di settembre 11. Forse in i tempi di u so babbu, James Jay, l'agente legendariu ch'ella aspirava à emulà, e cose eranu bianchi è neri.
  
  È senza pietà.
  
  Era una punta tagliente. A guerra contr'à u Rè di Sangue hè stata cummattuta à parechji livelli, ma a so pò ancu esse a più terribile è successu.
  
  E diverse personalità di e persone chì eranu à u so latu li davanu un vantaghju. Gates hà nutatu questu prima. Hè per quessa ch'ellu li hà permessu di fà a so propria investigazione in u misteru chì circundava u Triangulu di Bermuda. Gates era più intelligente ch'ella ùn hà mai pensatu ch'ellu era. Hà vistu immediatamente u vantaghju chì i pirsunalità cuntrastanti cum'è Matt Drake, Ben Blake, May Kitano è Alicia Miles furnia. Hà vistu u putenziale di a so squadra. È li riunì tutti.
  
  Brillante.
  
  A squadra di u futuru?
  
  Avà l'omu chì avia persu tuttu vulia chì ghjustizia sia fatta per l'omu chì avia assassinatu cusì brutalmente a so moglia.
  
  Hayden si avvicinò à a cella di Boudreaux. U mercenariu laconicu a fighjulava pigramente sopra e so mani piegate.
  
  "Possu aiutà vi, Agente Jay?"
  
  Hayden ùn si sarebbe mai perdonatu sè ùn avia micca pruvatu di novu. "Diteci u locu di Kovalenko, Boudreau. Basta à lascià è tuttu sarà finitu ". Ella sparghje i so braccia. "Vogliu dì, ùn hè micca cum'è ch'ellu dà una merda di voi."
  
  "Forse ellu sà." Boudreau girò u so corpu è sfilò fora di a culletta. "Forse ùn sà micca. Forse hè troppu prestu per dì, eh?
  
  "Chì sò i so piani? Chì ghjè sta Porta di l'Infernu ?
  
  "Se l'avessi saputu..." U visu di Boudreau mostrava u surrisu di un squalu in festa.
  
  "Avete veramente." Hayden restava assai di fattu. "Ti dò questa ultima chance."
  
  "Ultima chance? M'ai da sparà ? A CIA hà finalmente capitu chì peccati scuri anu da fà per stà in u ghjocu?"
  
  Hayden alzò le spalle. "Ci hè un tempu è un locu per questu".
  
  "Certamente. Puderaghju chjamà parechji posti ". Boudreau si burlò d'ella, a pazzia brillava à traversu u spruzzo di saliva. "Ùn ci hè nunda chì pudete fà per mè, Agente Jay, chì mi farebbe tradisce qualcunu putente cum'è u Re di Sangue."
  
  "Bè..." Hayden si furzò à surrisu. "Hè ciò chì ci hà fattu pensà, Ed." Hà aghjustatu allegria à a so voce. "Ùn avete nunda quì, omu. Nunda. Eppuru ùn vi sparghjerete. Siate quì, perdendu, accettendu felice a cunclusione. Cum'è un bastardo cumpletu. Cum'è un perdente. Cum'è un pezzu di merda di u Sud. Hayden hà datu tuttu.
  
  A bocca di Boudreaux formava una linea bianca tesa.
  
  "Tu sì un omu chì hà rinunciatu. Quirk. Sacrificiu. Imputenti".
  
  Boudreau s'avança vers elle.
  
  Hayden pressò u so visu contr'à i bars, stuzzichendulu. "Cazzo di cazzo flaccido."
  
  Boudreau hà lanciatu un pugno, ma Hayden si ritirò più veloce, forzendu sempre à surrisu. U sonu di u so pugnu chì chjappà l'acciaio era cum'è una schiaffia umida in faccia.
  
  "Allora ci avemu dumandatu. Chì face chì un omu cum'è tè, un suldatu, diventa un membru di vuluntà debule ?
  
  Avà Boudreau a fighjulava cù ochji pianu pianu chì capiscenu.
  
  "Eccu tuttu". Hayden l'imitava. "Avete ghjuntu, nò ? U so nome hè Maria, nò ?
  
  Boudreau sbatté i bar in una furia indicibile.
  
  Era u turnu di Hayden di sorridà. "Comu aghju digià dettu. Imputenti".
  
  Si vultò. I graneddi sò stati suminati. Si trattava di rapidità è brutalità. Ed Boudreau ùn avissi mai crackatu in cundizioni normali. Ma avà...
  
  Kinimaka hà arrotolatu a TV, chì anu ligatu à una sedia per chì u mercenariu puderia vede. A preoccupazione in a voce di l'omu era evidenti, ancu s'ellu hà pruvatu à ammuccià.
  
  "Chì diavolo cercate di caccià?"
  
  "Continua à fighjà, bastardo." Hayden hà fattu a so voce cum'è ch'ella ùn li importava più. Kinimaka hà accesu a TV.
  
  L'ochji di Boudreaux si spalancò. "No", disse tranquillamente cù solu e so labbra. "Oh no".
  
  Hayden hà scuntratu u so sguardu cun un sorrisu cumplettamente credibile. "Semu in guerra, Boudreau. Ùn vulete sempre parlà ? Scegli un cazzo di appendice ".
  
  
  ***
  
  
  Matt Drake hà assicuratu chì a camera era sicuramenti in pusizioni prima ch'ellu entre in u quadru. A balaclava nera hè stata tirata nantu à a so faccia più per effettu chè camuflage, ma u gilet antiproiettile chì portava è l'arma ch'ellu portava rendenu a gravità di a situazione di a zitella assolutamente chjara.
  
  L'ochji di a zitella eranu laghi di disperazione è paura. Ùn avia micca idea di ciò chì avia fattu. Ùn aghju micca idea perchè avianu bisognu. Ùn sapia micca ciò chì u so fratellu facia per campà.
  
  Maria Fedak era innocente, pensò Drake, se qualchissia era innocente in questi ghjorni. Pigliatu per casu, catturatu da a disgrazia in una reta sparta in u mondu sanu chì sibilava è crepitava di morte, senza cori è odiu.
  
  Drake si firmò accantu à ella, brandendu un cuteddu in a manu diritta, l'altru appoghjatu ligeramente nantu à a pistola. Ùn li importava più ch"ella era innocente. Era una retribuzione, micca menu. Una vita per una vita.
  
  Aspittò pacienza.
  
  
  ***
  
  
  "Maria Fedak", disse Hayden. "Hè a to surella, maritata, sgiò Boudreau. A vostra surella, sminticata, sgiò Mercenariu. A to surella hè spavintata, sgiò Killer. Ùn sà micca quale hè u so fratellu o ciò chì face in una basa regulare. Ma ella ti cunnosce veramente. Cunnosce un fratellu amante chì a visita una volta o duie volte à l'annu cù storie false è rigali pensativi per i so figlioli. Dimmi, Ed, voli ch'elli crescianu senza mamma ?
  
  L'ochji di Boudreaux eranu sbucciati. A so paura nuda era cusì forte chì Hayden era veramente dispiaciutu per ellu. Ma avà ùn era micca u tempu. A vita di a so surella era veramente in equilibriu. Hè per quessa ch'elli anu sceltu Matt Drake, unu, per ospitu.
  
  "Maria". A parolla surse da ellu, patetica è disperata.
  
  
  ***
  
  
  Drake pudia appena vede a zitella spaventata. Hà vistu Kennedy mortu in i so braccia. Hà vistu e mani sanguinanti di Ben. Vide a faccia culpèvule di Harrison.
  
  Ma soprattuttu hà vistu Kovalenko. U Rè di Sangue, u maestru, hè un omu cusì viotu è senza sensu chì ùn pudia esse più chè un cadaveru rianimatu. Zombie. Vide a faccia di l'omu è vulia strangulà a vita in tuttu ciò chì u circundava.
  
  E so mani ghjunghjenu à a zitella è chjusu intornu à a so gola.
  
  
  ***
  
  
  Hayden sbattò le palpebre al monitor. Drake stava affruntà e cose. Boudreau eut à peine le temps de cesser. Kinimaka s'avvicinò à ella, sempre u gentile mediatore, ma Alicia Miles l'hà tiratu in daretu.
  
  "Nè modu, omu grande. Lasciate sudari sti bastardi. Ùn anu nunda in manu, ma a morte ".
  
  Hayden s'est forcée à se moquer de Boudreaux comme elle se souvenait qu'il l'avait moqué lorsqu'il avait ordonné à ses hommes de tuer.
  
  "Vai à strincà, Ed, o vulete sapè cumu fà u sushi in u Regnu Unitu?"
  
  Boudreaux a guardò cù un sguardu assassinu. Una magre quantità di saliva scorri da u cantonu di a so bocca. Ses émotions s'emportaient sur lui, comme ils l'avaient fait lorsqu'il sentit un meurtre à portée de main. Hayden ùn vulia micca ch'ellu si chjude da ella.
  
  Alicia era digià vicinu à i bars. "Avete urdinatu l'esecuzione di u mo fidanzatu. Duvete esse cuntentu chì hè Drake chì faci i cubetti è micca mè. Avaria fattu soffre à quella cagna duie volte più.
  
  Boudreau guardò da unu à l'altru. "Vogliu tramindui assicuratevi di ùn esce mai di quì. Juru chì vi taglieraghju tramindui in pezzi.
  
  "Salvà lu." Hayden fighjulà chì Drake strinse u collu di Maria Fedak. "Ùn hà micca assai tempu."
  
  Boudreau era un omu duru è a so faccia era chjusa. "A CIA ùn ferà micca male à a mo surella. Hè un citadinu di i Stati Uniti ".
  
  Avà Hayden hà veramente cridutu chì u pazzu ùn hà micca capitu. "Stammi a sentire, bastardo pazzo," sibilò. "Semu in guerra. U Bloody King hà tombu l'Americani in terra americana. Hà rapitu decine. Decine, voli à tene stu paese in riscattu. Ùn si ne frega micca di tè o di a to surella puzzolente !
  
  Alicia mormorò qualcosa in u so auriculare. Hayden hà intesu l'istruzzioni. Kinimaka hà fattu u listessu.
  
  Allora Drake.
  
  Lisciò u collu di a donna è tirò u fucile da a so pistolera.
  
  Hayden strinse i denti cusì forte chì i nervi attornu à u craniu urlavanu. U so stintu stintu quasi a facia urla è li disse di piantà. U so focus s'hè sbulicatu per una seconda, ma dopu a so furmazione hà iniziatu, dicendu chì era a megliu chance ch'elli avianu per rinvià Kovalenko.
  
  Una vita per salvà centinaie o più.
  
  Boudreau remarqua le jeu d'émotions sur son visage et se retrouva soudain aux barreaux, convaincu, lui tendant la main et grognant.
  
  "Ùn fate micca cusì. Ùn oserete micca cazzo di fà questu à a mo surella!"
  
  A faccia di Hayden era una maschera di petra. "Ultima chance, assassinu."
  
  "U Re Sanguinatu hè un fantasma. Per tuttu ciò chì sò, puderia esse un aringu rossu. Li piace stu tipu di cose ".
  
  "A capitu. Pruvateci".
  
  Ma Boudreau hè statu un mercenariu per troppu tempu, un assassinu per troppu tempu. È u so odiu di e figure di l'autorità hà accecatu u so ghjudiziu. "Vai à l'infernu, cagna."
  
  U core di Hayden s'hè affundatu, ma hà toccu u monitoru di u microfonu in u so polso. "Sparala".
  
  Drake alzò a pistola è l'appulò à a so testa. U so dito pressu u grillu.
  
  Boudreaux urlò d'orrore. "Innò! Bloody King in..."
  
  Drake hà lasciatu chì u terribile sonu di u focu affucà tutti l'altri soni. Fighjulà u sangue spruzzatu da u latu di a testa di Maria Fedak.
  
  "Oahu di u Nordu!" Boudreaux hà finitu. "U so ranch più grande hè quì ..." E so parolle sguassate mentre ch'ellu si affondava à u pianu, fighjendu a so surella morta slump in a sedia è fighjendu u muru splatted di sangue daretu à ella. Fighjulà in shock mentre a figura vestita di balaclava s'avvicinava à u screnu finu à ch'ella si riempia sanu. Allora si tolse a maschera.
  
  A faccia di Matt Drake era fridda, distante, a faccia di un boia chì amava u so travagliu.
  
  Hayden tremò.
  
  
  CAPITOLU TREDECE
  
  
  Matt Drake esce da u taxi è chjude l'ochji per studià l'altu edifiziu chì stava davanti à ellu. Grigia è indiscutibile, era a copertina perfetta per una operazione secreta di a CIA. L'agenti lucali anu da infiltrà u garage sotterraneo, passendu per parechje strati di sicurità. Tutti l'altri, sia agenti o civili, sò entrati per a porta di a porta, deliberatamente prisentanu cum'è obiettivi facili.
  
  Pigliò un respiru prufondu, guasi sobriu per a prima volta in quant'ellu si pudia ricurdà, è apre a porta rotativa di una sola persona. Almenu sta stallazione pareva piglià in seriu a so sicurità. Davanti à ellu c'era un tavulu simplice, à u quale stavanu una meza decina d'omi d'aspettu severu. Senza dubbitu, assai più stavanu à fighjulà.
  
  Andò à traversu u pavimentu di tile lucida. "Hayden Jay aspetta per scuntrà mi."
  
  "Cumu hè u to nome?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" L'aspettu stoicu di a guardia vacillava un pocu.
  
  "Certamente".
  
  L'omu hà datu un sguardu chì una persona puderia aduprà quandu vede una celebrità o un prigiuneru. Allora hà fattu una chjama. Un secondu dopu, hà scortatu Drake à un ascensore discretu. Inserì a chjave è pressò u buttone.
  
  Drake sentit l'ascenseur voler vers le haut, comme sur un coussin d'air. Hà decisu di ùn pensà micca troppu à ciò chì avia da succede, lasciò chì l'avvenimenti s'assumiglianu. Quandu a porta s'aprì, face u corridore.
  
  À a fine di u curridori stava u cumitatu per salutallu.
  
  Ben Blake è a so surella Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles stava da qualche parte daretu. Ùn hà micca vistu maghju, ma tandu ùn l'aspittava micca veramente.
  
  A scena era sbagliata però. Questu duverebbe include Kennedy. Tuttu pareva stranu senza ella. Il sortit de l'ascenseur et essaya de se rappeler qu'ils se sentaient probablement de la même manière. Ma stendu in u lettu ogni notte, fighjendu à traversu l'ochji, dumandendu perchè Drake ùn era micca quì per salvà ?
  
  Ben si stese tandu davanti à ellu è Drake, senza dì nunda, tirò u ghjovanu in i so bracce. Karin surrisu timidamente sopra a spalla di u so fratellu è Hayden s'avvicinò per mette una manu nantu à a so spalla.
  
  "Ci hè mancatu".
  
  Si tenne dispratamente. "Grazie".
  
  "Ùn avete micca esse solu", disse Ben.
  
  Drake hà fattu un passu in daretu. "Fighjate", disse, "hè impurtante di mette in ordine una cosa. Sò una persona cambiata. Ùn pudete micca più fidà di mè, in particulare di tè, Ben. Se capite questu, tutti voi, allora ci hè una chance chì pudemu travaglià inseme ".
  
  "Ùn era micca u vostru..." Ben andò drittu à u prublema, cum'è Drake sapia ch'ellu avia. Karin, sorprendentemente, era a manu di a ragione. Elle l'a attrapé et l'a tiré à l'écart, laissant à Drake un chemin dégagé vers l'office derrière eux.
  
  Il les traversa, faisant signe à Kinimaka en chemin. Alicia Miles u guardò cù ochji seri. Hà patitu ancu a perdita di una persona cara.
  
  Drake si fermò. "Ùn hè ancu finitu, Alicia, per nunda. Stu bastardo deve esse eliminatu. Se no, puderia brusgià u mondu à a terra ".
  
  "Kovalenko morirà urlando".
  
  "Alleluia".
  
  Drake passò davanti à ella in a stanza. Dui grandi computer stavanu à a so diritta, i dischi duru ronghjenu è clicchendu mentre cercavanu è caricavanu dati. Davanti à ellu c'era un paru di finestri antiproiettile chì si affacciavanu à Miami Beach. Di colpu fù colpitu da l'imaghjini di Wells chì si faceva finta d'esse un pervertitu è dumandava una lunette di sniper per pudè vede i corpi bronzati quì sottu.
  
  Stu pensamentu l'hà fattu pensà. Era a prima volta chì avia pensatu in modu coherente à Welles da quandu Kennedy era statu assassinatu. Wells hà mortu una morte terribile à e mani di Alicia o May. Ùn sapia micca quale, è ùn sapia micca perchè.
  
  Hà intesu chì l'altri u seguitanu. "Allora..." Si fucalizza nantu à a vista. "Quandu andemu in Hawaii?"
  
  "A matina", disse Hayden. "Molti di i nostri assi sò avà cuncentrati in Oahu. Avemu ancu cuntrollà altre isule perchè hè cunnisciutu chì Kovalenko hà più di un ranch. Di sicuru, avà hè ancu cunnisciutu ch'ellu hè un maestru di l'ingannimentu, cusì cuntinuemu à seguità altre piste in diverse regioni di u mondu ".
  
  "Va bè. Mi ricordu di riferimenti à Captain Cook, Diamond Head è Hell's Gate. Hè questu ciò chì vuliate? "
  
  Ben hà pigliatu. "Piuttostu, sì. Ma Cook sbarcò à Kauai, micca à Oahu. U so... "U monologu finisci bruscamente. "Hmm, in poche parole. Ùn avemu trovu nunda inusual. Avvedeci."
  
  "Ùn ci hè micca cunnessione diretta trà Cook è Diamond Head?"
  
  "Avemu travagliatu nantu à questu". Karin hà parlatu un pocu difensivamente.
  
  "Ma hè natu in Yorkshire", Ben aghjunse, pruvendu a nova barriera di Drake. "Sapete, a Terra di Diu".
  
  Paria chì Drake ùn hà mancu intesu ciò chì u so amicu dicia. "Quantu tempu hà passatu in Hawaii?"
  
  "Mesi", disse Karin. "Hà vultatu quì almenu duie volte".
  
  "Forse hà visitatu ogni isula allora. Ciò chì duvete fà hè di verificà i so logs, micca a so storia o rializazioni. Avemu bisognu di sapè di quelle cose per quale ùn hè micca famosu ".
  
  "Questu hè ..." Karin fece una pausa. "Hè veramente sensu".
  
  Ben ùn hà dettu nunda. Karin ùn era micca finitu. "Ciò chì sapemu hè questu: u diu Hawaiianu di u focu, i lampi è i vulcani hè una donna chjamata Pele. Hè una figura populari in parechji racconti antichi di Hawaii. Si dice chì a so casa hè in cima à unu di i vulcani più attivi in u mondu, ma hè nantu à a Big Island, micca in Oahu.
  
  "Questu hè tuttu?" Drake dumandò brevemente.
  
  "Innò. Mentre a maiò parte di i stori sò nantu à e so surelle, alcune leggende parlanu di a Porta di Pele. A porta porta à u focu è à u core di un vulcanu - vi sona cum'è l'infernu ?
  
  "Forse hè una metafora", disse Kinimaka senza pensà, poi arrossì. "Bè, puderia esse. Sai..."
  
  Alicia era a prima à ride. "Grazie à Diu, almenu qualcunu hà u sensu di l'umuri". Sbuffava, poi aghjunse: "Senza offense", in una voce chì dimustrava chì ùn importava micca veramente cumu a ghjente a trattava.
  
  "Pele's Gate puderia esse utile", disse Drake. "Cuntinuà u bonu travagliu. Ci si vede a matina ".
  
  "Ùn site micca?" sbucò Ben, ovviamente sperendu ch'ellu avia a pussibilità di parlà cù u so amicu.
  
  "Innò". Drake fighjulava da a finestra mentre u sole cuminciò à tramontà sopra l'oceanu. "Aghju un locu per esse sta sera".
  
  
  CAPITOLU quattordici
  
  
  Drake abbandunò a stanza senza vultà in daretu. Cum'è s'aspittava, Hayden l'hà chjappu quandu era per entre in l'ascensore.
  
  "Drake, rallenta. Ella va bè?"
  
  "Sapete chì sta bè. L'avete vistu nantu à u flussu di video ".
  
  Hayden pigliò a so manu. "Sapete ciò chì vogliu dì."
  
  "Hà bè. Avia da vede bè, sapete chì. Boudreaux deve avè pensatu chì era vera ".
  
  "Iè".
  
  "Vogliu avè pussutu vede lu rompe".
  
  "Bè, eru quellu chì hà pugnalatu, cusì aghju avutu quellu piacè, grazia à tè".
  
  Drake pressò u buttone per u primu pianu. "A so surella deve esse digià cù i vostri agenti. A purteranu à l'uspidale è a purteranu. U sangue fintu hè un diavulu chì si occupa di i so affari, sapete.
  
  "Boudreau hè diventatu più pazzo, se hè pussibule. Quandu a so surella s'arrizzò, viva... "Hayden scuzzulò a testa. "Colapse finale".
  
  "U pianu hà travagliatu. Era una bona idea ", disse Drake. "Avemu ricevutu informazioni. Ne valse a pena ".
  
  Hayden annuì. "Eiu sò. Sò felice chì u maniacu hè daretu à e sbarre ".
  
  Drake intrì in l'ascensore è aspittò chì e porte si chjudessi. "S'ellu era per mè", disse mentre Hayden sparì da a vista. "Ti spararaghju u bastardo in a so cellula".
  
  
  ***
  
  
  Drake hà pigliatu un taxi à Biscayne Boulevard è si n'andò à a piazza di shopping Bayside. L'omu chì l'hà chjamatu, chì pareva silenziu, incertu è completamente fora di caratteru, vulia scuntrà fora di Bubba Gump. Drake hà avutu un mumentu di umore è hà suggeritu Hooters, un locu chì era probabilmente più adattatu per elli, ma May hà fattu cum'è ùn l'avia mancu intesu.
  
  Drake s'unit à la foule, écouta l'amusement bruyant qui l'entourait et se sentait complètement déplacé. Cumu puderia esse cusì felice quandu hà persu qualcosa cusì caru ? Cumu puderianu micca cura?
  
  A so gola era secca è i so labbre sgusciate. U bar di Bubba Gump hà fattu un cennu. Forse puderia affundà uni pochi prima ch'ella ghjunghji. Tuttavia, ùn avia micca illusioni; questu avia da piantà. S'ellu andava in Hawaii per caccià l'assassinu di a donna chì amava, s'ellu avia da circà vendetta piuttostu chè di diventà una vittima, questa duverebbe esse l'ultima volta.
  
  Duvia esse.
  
  Era per spinghje a porta quandu Mai urlava. Era quì, appoggiata à un pilastru à menu di sei metri da mè. S'ella era u nemicu, seria mortu avà.
  
  A so determinazione per a crudeltà è a retribuzione era senza valore senza focus è sperienza.
  
  Mai si n'andò à u ristorante, Drake a seguita. Piglionu un postu à u bar è urdinò Lava Flows in onore di u so prossimu viaghju in Hawaii.
  
  Drake restò zittu. Ùn avia mai vistu Mai Kitano nervoso prima. Ùn l'avia mai vistu spavintata. Il ne pouvait imaginer un scénario qui la déclencherait.
  
  È tandu u so mondu hà colapsatu di novu.
  
  "Kovalenko hà rapitu a mo surella, Chika, da Tokyo. Sò passati parechji mesi. Dapoi l'hà tenuta prigioniera ". Mai rispirò profondamente.
  
  "Capiscu. Capiscu ciò chì avete fattu ", disse Drake in un sussurru. Era evidenti. A famiglia hè sempre stata prima.
  
  "Hà un dispositivu".
  
  "Iè".
  
  "Sò ghjuntu in i Stati Uniti per truvà ella. Per truvà Kovalenko. Ma aghju fiascatu finu à chì tù è i to amichi m'hà cuntattatu. ti devu".
  
  "Ùn l'avemu micca salvatu. Avete fattu ".
  
  "Mi hà datu speranza, m'hà fattu parte di a squadra".
  
  "Siete sempre parte di a squadra. È ùn vi scurdate chì u guvernu hà un altru rimediu. Ùn anu da rinunzià ".
  
  "A menu chì unu d'elli hà avutu un omu amatu in cattività".
  
  Drake sapia ciò chì hè accadutu à a moglia di Gates, ma ùn hà dettu nunda. "Avemu bisognu di voi in Hawaii, Mai. Se vulemu batte stu omu, avemu bisognu di u megliu. U guvernu sà questu. Hè per quessa chì tù, Alicia è l'altri avete statu permessu di lascià.
  
  "È tù?"
  
  "È eiu".
  
  "E i vostri cari, Drake? U Rè Sanguinatu provava di fà a so vendetta ?
  
  Drake alzò le spalle. "Hà fiascatu".
  
  "Eppuru continuerà à pruvà."
  
  "Hè a vostra surella sicura?" Hà bisognu di prutezzione extra? Cunnoscu alcune persone... "
  
  "Hè curatu, grazie."
  
  Drake studiò a bevanda intaccata. "Allora tuttu finisce in Hawaii", disse. "E avà chì l'avemu quasi trovu, serà prestu".
  
  Mai pigliò un longu sorsu di u so drink. "Serà preparatu, Drake. Hà pianificatu questu per un decenniu ".
  
  "Questu hè a terra di u focu", disse. "Aghjunghje Kovalenko è u restu di noi à questa equazione, è tuttu questu locu puderia esplusione".
  
  
  ***
  
  
  Fighjendu May s'alluntana versu u parcheghju è si dirigeva versu induve pensava chì u taxi puderia esse. A vita notturna di Miami era in piena. L'alcolu ùn era micca l'unicu mezzu di intossicazione dispunibule, è a cumminazzioni di notti infinite è piacevuli, belli omi è donne, è melodie dinamiche travagliavanu duramente per elevà ancu a so morale flagrant.
  
  Girò l'angulu è a marina s'aprì davanti à ellu - yachts irtizzati per piglià l'orgogliu, a folla chì riempia i camini, un risturante à l'aria aperta pienu di belli ghjente chì ùn importavanu nunda in u mondu.
  
  Grazie in gran parte à e persone cum'è Matt Drake.
  
  Si vultò in daretu. U so telefuninu sonò cù quella melodia inquietante è melodiosa.
  
  Appughjà prestu u buttone. "Iè?"
  
  "Matt? Bonghjornu. Bonghjornu." I toni fini di una educazione d'Oxford l'hà surprisatu.
  
  "Dal?" - disse. "Torsten Dahl?"
  
  "Certamente. Quale altru sona cusì bè?"
  
  Drake hà in panicu. "Tuttu va bè?"
  
  "Ùn vi preoccupate, amicu. Tuttu hè bè in questu latu di u mondu. L'Islanda hè grande. I zitelli sò fantastichi. Una moglia hè... una moglia. Cumu andanu e cose cù Kovalenko?
  
  "Avemu trovu", disse Drake cun un surrisu. "Quasi. Sapemu induve circà. Ci hè una certa mobilizazione in corso avà è duvemu esse in Hawaii dumane ".
  
  "Perfettu. Ebbè, u mutivu chì ti chjamu pò esse o ùn pò esse di qualchì utilità per voi. Pudete decide per voi stessu. Comu sapete, l'esplorazione di a Tomba di i Dii cuntinueghja cun prudenza. Vi ricordate chì in u castellu di Frey stava à u latu di a tomba d'Odinu cù a mo lingua appiccicata ? Vi ricordate ciò chì avemu trovu?
  
  Drake hà ricurdatu u so timore immediata. "Certamente".
  
  "Credite mi quandu dicu chì truvamu tesori chì uguali o ancu superanu questu quasi ogni ghjornu. Ma qualcosa di più mundanu hà attiratu a mo attenzione sta mattina, soprattuttu perchè m'hà ricurdatu di voi.
  
  Drake si n'andò in u vigliu strettu per sente megliu u Svedese. "Vi ricorda di mè? Avete trovu Hercules ?
  
  "Innò. Ma avemu trovu segni nantu à i muri di ogni niche in a tomba. Eranu ammucciati daretu à i tesori, cusì ùn eranu micca noti in prima.
  
  Drake tosse. "Marchi?"
  
  "Anu currispondenu à a foto chì m'hà mandatu".
  
  Drake pigliò un mumentu, è dopu un fulmine chjappà u so core. "Aspetta. Vulete dì cum'è a foto chì aghju mandatu? L'imaghjini turbulenti chì avemu trovu nantu à i dispositi di viaghju in u tempu?
  
  "Pensu chì questu ti farà muzzicà, amicu. Sì, questi segni - o riccioli, cum'è dite. "
  
  Drake era senza parole per un mumentu. Se i marcati in a Tomba di i Dii currispondenu à i marcati chì anu truvatu nantu à l'antichi apparati di trasportu, allora significava chì eranu di a listessa era.
  
  Drake hà parlatu cù a bocca secca. "Significa -"
  
  Ma Thorsten Dahl hà digià pensatu à tuttu. "Chì i dii anu creatu i dispositi per u scopu di u viaghju in u tempu. Se pensate à questu, hè sensu. Da ciò chì avemu trovu in a tomba d'Odinu, sapemu chì esistenu. Avà sapemu cumu anu manipulatu u passaghju di u tempu ".
  
  
  CAPITOLU QUINCE
  
  
  U Rè Sanguinatu stava à l'orlu di a so piccula riserva, fighjendu cum'è parechji di i so tigri di Bengala perseguivanu un cervu chì era statu liberatu per elli. E so emozioni sò state strappate. Da una banda, era un piacè di pussede è fighjulà à piacè una di e più grandi macchine di uccisione mai create in u pianeta. D'altronde, era una vergogna chianciri ch'elli eranu tenuti prigiuneri. Meritevanu megliu.
  
  Micca cum'è i so prigionieri umani. Si meritavanu ciò ch'elli avianu da ottene.
  
  Boudreau.
  
  U Rè di Sangue si vultò quand'ellu hà intesu parechje persone chì caminavanu attraversu l'erba. "Sgiò Boudreau," rascò. "Cumu hè andata a detenzione di a CIA?"
  
  L'omu si firmò à pochi metri, dendu u rispettu ch'ellu avia bisognu, ma fighjendulu senza paura. "Più difficiule di ciò ch'e aghju imaginatu", ammette. "Grazie per l'estrazione tranquilla."
  
  U Re Sanguinatu si fermò. Sintia i tigri daretu à ellu, perseguitendu u cervu spavintatu. U cervu sguillava è scappava, vintu da u terrore, incapace di affruntà a so propria morte. Boudreau ùn era micca cusì. U Re Sanguinu li hà dimustratu un certu gradu di rispettu.
  
  "Mat Drake ti hà superatu?"
  
  "A CIA s'hè rivelata più ricca di ciò chì m'aspittava. Eccu tuttu".
  
  "Sapete chì se aghju avutu a pistola, a morte di a vostra surella ùn saria micca falsificata".
  
  U silenziu di Boudreaux hà dimustratu ch'ellu hà capitu.
  
  "U tempu hè ghjuntu di agisce", disse u Re Sanguinatu. "Aghju bisognu di qualcunu per distrughje l'altri ranch. Quelli di Kauai è a Big Island. Pudete fà questu per mè?"
  
  L'omu ch'ellu hà urdinatu salvatu da a prigiò à vita hà subitu trovu speranza. "Puderaghju fà questu."
  
  "Avete da tumbà ogni ostaghju. Ogni omu, donna è zitellu. Pudete fà?"
  
  "Iè, signore".
  
  U Re Sanguinatu s'inclinò in avanti. "Sì sicuru?"
  
  "Faraghju tuttu ciò chì mi dumandate di fà".
  
  U Rè di Sangue ùn mostrava nisuna emozione esterna, ma era cuntentu. Boudreau era u so cummattimentu più cumpetente è cumandante. Hè bellu ch'ellu sia rimasu cusì fideli.
  
  "Allora andate à preparate. Aspettu i vostri struzzioni ".
  
  I so omi alluntanò l'Americanu, è u Rè di Sangue fece segnu à un omu per aspittà daretu. Era Claude, u manager di u so ranch in Oahu.
  
  "Comu aghju dettu, Claude, u tempu hè ghjuntu. Sei prontu, nò?"
  
  "Tuttu hè preparatu. Quantu duvemu aspittà ? "
  
  "Ttenerete finu à a morte", gracciava u Re Sanguinatu. "Allora u vostru debitu à mè serà pagatu. Sò parte di a distrazione. Di sicuru, questu hè solu una piccula parte, ma u vostru sacrifiziu vale a pena ".
  
  U so supervisore d'Oahu era silenziu.
  
  "Ti dà fastidiu?"
  
  "Innò. Innò signore."
  
  "Questu hè bonu. È una volta chì ci focalizemu a so attenzione nantu à u ranch, aprerete e cellule isulane lucali. Sò io chì passeraghju per e Porte di l'infernu, ma Hawaii brusgiarà ".
  
  
  CAPITOLU 16
  
  
  U jet privatu di a CIA volava à una altitudine di trenta nove mila metri. Matt Drake hà sbulicatu u ghjacciu in u so biccheri viotu è fece a tapa per un altru whisky in miniatura. Il s'assit seul à l'arrière de l'avion, espérant qu'ils respecteraient sa solitude. Ma i custanti sguardi laterali è i sussurri furiosi li dicianu chì a furgone di "benvenutu di ritornu" s'arrizzò prestu vicinu à ellu.
  
  È u whisky ùn avia ancu cuminciatu à mette in i nervi.
  
  Hayden s'assittò à traversu u corridoiu da ellu, Kinimaka accantu à ella. Malgradu a natura di a so missione, l'Hawaiian pareva assai allegru di vultà in a so patria. A so famiglia era attentamente guardata, ma u giant sempre ottimista paria abbastanza cunvinta ch'ellu avia sempre a pussibilità di vede.
  
  Hayden hà parlatu cù Jonathan Gates nantu à un telefunu satellitare. "Trè altri? Hè un totale di vintu un prigiuneri, signore. Ebbè, iè, sò sicuru chì ci sò più di questu. È ùn ci hè ancu locu. Grazie".
  
  Hayden rumpiu a cunnessione è calò a testa. "Ùn possu più parlà cun ellu. Cumu si parla à un omu chì a so moglia hè stata appena assassinata ? Chì avete da dì?"
  
  Drake la fighjulava. Ci pigliò una stonda, ma poi voltò u so sguardu incantatu versu ellu. "Mi dispiace, Matt. Ùn pensu micca. Ci hè tantu chì succede ".
  
  Drake annuì è asciugò u so bicchiere. "Gates ùn deve micca piglià vacanze?"
  
  "A situazione hè troppu instabile". Hayden pressò u telefuninu à u so ghjinochju. "In a guerra, nimu pò sguassate in u fondu".
  
  Drake surrisi à l'ironia. "Ùn pensu micca chì Hawaii era cusì grande".
  
  "Vogliu dì, perchè ùn anu micca trovu almenu unu di i so ranch? Ebbè, ùn hè micca un grande affare. Ma ci hè una quantità tremenda di fureste impenetrable, colline è valli. I ranchi sò prubabilmente camuffati ancu. È u Re Sanguinu hè preparatu per noi. Washington pare pensà chì i lucali ci aiuteranu più cà a forza di travagliu regulare ".
  
  Drake alzò un sopracciglio. "Sorprendentemente, probabilmente anu ragione. Hè quì chì u nostru amichevule gigante entra in scena.
  
  Mano li fece un surrisu largu è rilassatu. "Conoscu veramente a maiò parte di a ghjente di Honolulu".
  
  Un sfocatura apparsu, è Ben Blake apparsu subitu vicinu à ellu. Drake fissò u ghjovanu. Era a prima volta ch'elli s'eranu veramente vistu da a morte di Kennedy. Una vaga d'emozione s'hè alzata in ellu, ch'ellu suppressa rapidamente è piatta da piglià un altru sorsu.
  
  "Tuttu hè accadutu cusì prestu, amicu. Ùn pudia aiutà. M'hà salvatu, ma... ma ùn l'aghju pussutu salvà ".
  
  "Ùn vi culpisce micca. Ùn era micca a vostra culpa ".
  
  "Ma sì partutu."
  
  Drake fighjulava à Karin, a surella di Ben, chì fighjulava u so fratellu cù ochji arrabbiati. Eranu apparentemente discutendu a mossa imprudente di Ben, è andò contru à u granu. Drake aprì un altru whisky è si appoggiò in daretu à a so sedia, u so sguardu immobile. "Circa mille anni fà, aghju unitu à a SAS. A megliu forza di cummattimentu di u mondu. Ci hè un mutivu chì sò i migliori, Ben. Frà altre cose, questu hè perchè sò persone crudeli. Senza pietà. L'assassini. Ùn pare micca u Matt Drake chì cunnosci. O ancu cum'è Matt Drake, chì cercava l'osse di Odin. Stu Matt Drake ùn era micca in u SAS. Era un civile ".
  
  "E avà?"
  
  "Fin chì u Re di Sangue hè vivu è Vendetta esiste sempre, ùn possu micca esse un civile. Ùn importa micca quantu male vogliu esse ".
  
  Ben hà guardatu luntanu. "A capiscu".
  
  Drake hè stata surprised. Si vultò à meza volta mentre Ben s'arrizzò è marchjava à u so postu. Forse u ghjovanu hà cuminciatu à cresce.
  
  Se l'ultimi trè mesi ùn avianu micca acceleratu stu prucessu, nunda ùn averia mai.
  
  Hayden u fighjulava. "Era cun ella, sapete. Quandu hà mortu. Era difficiule ancu per ellu ".
  
  Drake inghiottì è ùn disse nunda. A so gola si strinse è era tuttu ciò ch"ellu pudia fà per ùn scoppià in lacrime. Un tippu di SAS. U whisky hà lasciatu una traccia calda in a fossa di u mo stomacu. Dopu un mumentu hà dumandatu: "Cumu va a gamba?"
  
  "Fa male. Possu camminà è ancu curriri. Ùn vogliu micca cummattiri Boudreau per uni pochi di settimane in più.
  
  "Fin chì ellu hè in prigiò, ùn avete micca bisognu".
  
  U cumbugliu hà pigliatu a so attenzione. Mai et Alicia s'assirent à plusieurs rangées l'une de l'autre et à travers l'allée. A rilazioni trà e duie donne ùn era mai stata più chè frosty, ma qualcosa li irritava tramindui.
  
  "Ci hà compromessi!" Alicia hà cuminciatu à gridà. "Per salvà a mo propria maledetta surella. Cumu altrimenti puderanu truvà un hotel?
  
  Drake s'alluntanò da u so sediu è si diriggì in u corridoiu. L'ultima cosa chì avia bisognu in u volu era una lotta trà duie di e donne più mortali ch'ellu avia mai cunnisciutu.
  
  "Hudson hè mortu in quellu hotel", ringhiò Alicia. "L'anu sparatu mentre... mentre..." Ella scuzzulò a testa. "Era questa a vostra infurmazione, Kitano? Ti sfida à dì a verità ".
  
  Alicia hà fattu un passu in u corridoiu. Mai si alzò per fighjulà in faccia. E duie donne eranu quasi nasu à nasu. Mai si n'andò in daretu per fà un spaziu per sè stessu. Un observatore inespertu puderia avè pensatu chì questu era un signu di debulezza da parte di a ragazza giapponese.
  
  Drake sapia chì questu era un signu mortale.
  
  Il se précipita en avant. "Ferme!"
  
  "A mo surella vale dieci Hudson".
  
  Alicia ringhiò. "Avà aghju avutu qualchì tempu di maghju!"
  
  Drake savait que May ne se retirerait pas. Saria statu più faciule di dì à Alicia ciò ch'ella sapia digià - chì Hudson s'hè datu - ma l'orgogliu di Mai Kitano ùn li permette micca di cede. Alicia hà colpitu. rispose Mai. Alicia si trasferì à u latu per dà più spaziu. Mai l'attaccò.
  
  Drake se précipita vers eux.
  
  Alicia mimò un calciu, fece un passu in avanti è lampò u so coddu in faccia à May. U guerrieru japunesi ùn si mosse, ma girò un pocu a testa, permettendu à u colpu di fischià à un millimetru da ella.
  
  Mai hà culpitu à Alicia dura in e coste. On entendit un sifflement aigu du souffle qui s'échappait, et Alicia s'ébranla contre la paroi. May avanzò.
  
  Hayden saltò in piedi, urlando. Ben è Karin eranu ancu nantu à i so pedi, tramindui curiosi chì vincerà a lotta. Drake s'est précipité avec force, poussant May dans le siège à côté d'elle et lui coupant la main sur la gorge d'Alicia.
  
  "Arrestate". A so voce era tranquilla cum'è a tomba, ma piena di minaccia. "U to fidanzatu mortu ùn hà nunda à fà cù questu. È ancu a to surella ". Fighjulò à maghju. "Kovalenko hè un nemicu. Quandu quellu bastardo diventa FUBAR, pudete cummattiri tuttu ciò chì vulete, ma salvallu finu à tandu.
  
  Alicia torciò u so bracciu. "Sta cagna duveria more per ciò chì hà fattu."
  
  Mai ùn sbattò un ochju. "Avete fattu assai peghju, Alicia."
  
  Drake hà vistu u focu torna in l'ochji di Alicia. Sbucò l'unica cosa chì li vinni in mente. "Invece di litigà, forse puderebbe spiegà mi quale di voi hà veramente uccisu Wells. È perchè ".
  
  A lotta hè andata oltre elli.
  
  Hayden era ghjustu daretu à ellu. "Hudson hè statu tracciatu cù un dispositivu di traccia d'alta tecnulugia, Miles. A sapete. Nimu quì hè felice di a manera chì Mai hà datu u dispusitivu. C'era l'acciaio in a so voce. "Per ùn dì micca cumu l'hà pigliatu. Ma ancu capiscu perchè hà fattu. Alcuni alti funzionari di u guvernu passanu attualmente per a stessa cosa. Kovalenko hè digià ghjucatu u so ultimu ghjocu, è avemu appena fattu à a seconda basa. È se e fughe ùn sò micca sigillate...
  
  Alicia ringhiò è tornò à u so postu. Drake hà trovu un'altra pila di miniatures è si n'andò in u corridoiu à u so propiu. Fighjulava drittu davanti, ùn vulia micca inizià una conversazione cù u so megliu amicu.
  
  Ma in a strada, Ben s'inclinò versu ellu. "FUBAR?"
  
  "Fucked oltre ricunniscenza."
  
  
  CAPITOLU DIECISETTE
  
  
  Prima di sbarcà, Hayden hà ricevutu una chjama chì Ed Boudreau era scappatu da una prigiò CIA. U Rè di Sangue hà utilizatu un insider è, contru à a so propria vulintà, hà estratto Boudreau in una operazione discreta, senza fastidiu.
  
  "Voi ghjente ùn amparate mai nunda", Drake li disse, è ùn era micca surprisatu quandu ella ùn avia nunda à dì in risposta.
  
  L'aeroportu di Honolulu lampò in un sfocatura, cum'è a vittura rapida in a cità. L'ultima volta ch'elli eranu in Hawaii, anu attaccatu a casa di Davor Babic è sò stati messi nantu à a lista di suspettati da u so figliolu Blanca. Paria seriu à u mumentu.
  
  Allora Dmitry Kovalenko apparsu.
  
  Honolulu era una cità vivace, micca sfarente di a maiò parte di e cità americane o europee. Ma d'una certa manera, u pensamentu simplice chì a spiaggia di Waikiki ùn era micca più di vinti minuti di distanza hà addolcitu ancu i pinsamenti tristi di Drake.
  
  Era prima sera è eranu tutti stanchi. Ma Ben è Karin insistianu chì andavanu direttamente à l'edificiu di a CIA è cunnette à a reta lucale. Eranu tramindui ansiosi di cumincià à scavà in u locu di i ghjurnali di Captain Cook. Drake hà quasi surrisu quandu hà intesu questu. Ben hà sempre amatu l'enigmi.
  
  Hayden accelerò i documenti è si trovanu prestu in un altru uffiziu minuscule, simili à quellu chì avianu lasciatu in Miami. L'unica diffarenza era chì da a finestra si pudianu vede l'alberghi di Waikiki, u famosu ristorante rotativu Top of Waikiki è, in a distanza, a più grande attrazione di Oahu, u vulcanu longu dormitu cunnisciutu cum'è Diamond Head.
  
  "Diu, vogliu campà quì", disse Karin cun un suspiru.
  
  "Credu", mormorò Kinimaka. "Ancu se sò sicuru chì a maiò parte di i vacanzieri passanu più tempu quì chè mè".
  
  "Ehi, eri in l'Everglades micca troppu tempu fà", scherzò Hayden mentre cunnetta l'urdinatori di Ben è Karin à u sistema privilegiatu. "E hà scontru unu di i lucali."
  
  Kinimaka pareva perplessa per un mumentu, poi ridacchiò. "Intende di l'alligatore? Era assai divertente, sì. "
  
  Hayden hà finitu ciò chì facia è guardò intornu. "Che ne dite di una cena rapida è un lettu prestu? Cuminciamu à travaglià à l'alba ".
  
  C'eranu chjappi è murmurii d'accordu. Quandu May accunsentì, Alicia partì. Drake s'occupa d'elle avant de se tourner vers ses collègues. "Tutti duvete sapè qualcosa chì aghju amparatu oghje. Aghju a sensazione chì questu puderia esse unu di l'infurmazioni più impurtanti chì avemu mai revelatu ". Fece una pausa. "Dahl m'hà cuntattatu ieri".
  
  "Torsten?" sbottò Ben. "Cumu va u svedese pazzu? L'ultima volta chì l'aghju vistu, fighjulava l'osse di Odinu ".
  
  Drake fece finta chì nimu l'interruttava. "Mentre esploravanu a Tomba di i Dii, anu trovu marcati chì currispondenu à i turbinii chì avemu trovu nantu à i dispositi di trasferimentu".
  
  "Coerente?" - Hayden ripigliò. "Cumu cunsistenti?"
  
  "Sò esattamente listessi".
  
  U cervellu di Ben hà cuminciatu à travaglià à piena capacità. "Questu significa chì e stesse persone chì custruiscenu a Tomba anu ancu creatu i dispositi. Questu hè una follia. A tiurìa hè chì i dii custruivanu e so tombe è littiralmente si mettenu per mori, mentre prolonganu a vita per l'estinzione di massa. Avà dite chì anu ancu creatu i dispositi di viaghju in u tempu? Ben fece una pausa. "In verità, hè sensu -"
  
  Karin scuzzulò a testa, fighjendulu. "Stutu. Di sicuru, questu hè sensu. Allora viaghjanu à traversu u tempu, manipulavanu avvenimenti è creanu i destini di e persone.
  
  Matt Drake si vultò in silenziu. "Ci si vede a matina."
  
  
  ***
  
  
  L'aria di notte era balsamica, tropicale calda, è pocu aromatizzata cù l'Oceanu Pacificu. Drake vagava per i carrughji finu à truvà un bar apertu. A clientella deve esse sfarente di l'altri bars in altri paesi, nò ?, hà pensatu. Dopu tuttu, era u paradisu. Allora perchè i lifers ghjocanu sempre à u biliardo, chì parevanu pussede u locu ? Perchè ci era un ubriacu à pusà à a fine di u bar cù u so capu ghjittata in daretu ? Perchè l'eternu coppiu s'hè pusatu à parte, persu in i so picculi mondi, inseme ma solu ?
  
  Ebbè, certe cose eranu diverse. Alicia Miles era à u bar, finisci un drink doppia. Drake pensava à andà. Ci era altri bars in quale si pudia piattà da i so dulori, è se a maiò parte di elli parevanu cusì, si sentia in casa.
  
  Ma forse a chjama à l'azzione hà cambiatu un pocu a so perspettiva. Il s'avança vers elle et s'assit. Ùn hà mancu guardatu.
  
  "Cazzo, Drake." Ella spinse u so bicchiere viotu versu ellu. "Comprami un beie".
  
  "Lascia a buttiglia," Drake hà urdinatu à u barman è si versa un mezu bichjere di Bacardi Oakheart. Alzò u so vetru in un brindisi. "Alicia Miles. Una relazione di dece anni chì ùn hè andata nulla, eh? È avà ci truvemu in u celu, ubriachemu in un bar.
  
  "A vita hà una manera di sguassà ti".
  
  "Innò. SRT hà fattu ".
  
  "Di sicuru ùn hà micca aiutu."
  
  Drake la guardò di traverso. "Questa hè una pruposta d'onestà? Da voi? Quanti di elli ne avete affucatu?
  
  "Basta per allevà a tensione. Micca quantu ne aghju bisognu ".
  
  "Eppuru ùn avete fattu nunda per aiutà queste persone. In quellu paese. Ti ricordi ancu? Avete permessu à i nostri suldati di interrugalli.
  
  "Eru un suldatu, cum'è elli. Aghju avutu ordini ".
  
  "E dopu avete cedutu à quellu chì hà pagatu di più".
  
  "Aghju fattu u mo duvere, Drake." Alicia riempì u so rum è sbattò a buttiglia dura nantu à a tavula. "Hè ora di coglie i benefici".
  
  "E guarda induve t'hà purtatu".
  
  "Vogliu dì, fighjate induve ci hà purtatu questu, nò?"
  
  Drake restò zittu. Pudemu dì chì hà pigliatu a strada alta. Puderia ancu dì chì hà pigliatu a strada bassa. Ùn importa micca. Finivanu in u stessu locu cù e stesse perdite è u stessu futuru.
  
  "Avemu da trattà prima cù a Vendetta Sanguinaria. È Kovalenko. Allora videremu induve simu". Alicia s"assit à regarder au loin. Drake si dumandava se Tim Hudson era in mente.
  
  "Avemu sempre bisognu di parlà di Wells. Era u mo amicu ".
  
  Alicia ridia, sonendu cum'è prima. "Stu vechju pervertitu? Ùn era in ogni modu u vostru amicu, Drake, è u sapete. Parleremu di pozzi. Ma à a fine. Hè quandu succede ".
  
  "Perchè?"
  
  Una voce dolce flottava sopra a so spalla. "Perchè hè quandu ci vole à succede, Matt." Era i toni dolci di maghju. Ella si avvicinò versu elli cun facilità silenziosa. "Perchè avemu bisognu di l'altru per passà questu prima."
  
  Drake hà pruvatu à ammuccià a so sorpresa di vedela. "A verità nantu à Wells hè veramente cusì terribile?"
  
  U so silenziu hà dettu ciò chì era.
  
  Mai si n'andò trà elli. "Sò quì perchè aghju una guida".
  
  "Un ganciu? Da quale ? Pensu chì i Giapponesi ti rimpiazzavanu ".
  
  "Hè ufficiale, l'anu fattu". Ci era una nota allegra in a voce di Mai. "In uffiziu, anu negoziatu cù l'Americani. Sapenu quantu hè impurtante di catturà Kovalenko. Ùn pensate micca chì u mo guvernu ùn hà micca ochji per vede ".
  
  "Ùn l'aghju mancu sognu". Alicia sbuffò. "Vogliu solu sapè cumu ci avete trovu". Si scuzzulò a so giacca cum'è s'ella vulia lancià u faro.
  
  "Sò megliu chè tè", disse Mai è rideva avà. "È hè l'unicu bar per trè blocchi".
  
  "Questu hè veru?" Drake sbattò le palpebre. "Quanto ironicu."
  
  "Aghju una guida", ripetè Mai. "Vulete vene cun mè avà è verificate o sì tramindui troppu ubriachi per cura?"
  
  Drake salta da a so sedia una seconda dopu è Alicia si girò. "Mostra a strada, picculu elfo."
  
  
  ***
  
  
  Una breve corsa in taxi dopu, sò stati accucciati in un angulu di strada affollata, à sente à Mai l'aghjurnà.
  
  "Questu vene direttamente da qualchissia chì aghju fiducia in l'Agenzia di Intelligenza. U ranch di Kovalenko hè gestitu da parechje persone di fiducia. Hè sempre statu cusì, ancu s'ellu l'aiuta avà più chè mai quandu hà bisognu di tempu per... bè, fà ciò chì pensa à fà. In ogni casu, u so ranch in Oahu hè gestitu da un omu chjamatu Claude.
  
  Mai attirò a so attenzione à a fila di giovani chì passavanu per l'entrata arcuata è luminosamente illuminata di u club upscale. "Claude pussede stu club", disse. Luci lampeggianti anu annunziatu "Live DJs, Friday Special Bottles è Special Guests". Drake guardò intornu à a folla cun un sensu senza fiatu. Presentava circa un milla di i più belli ghjovani di Hawaii in diversi stati di spoglia.
  
  "Pudemu spiccà un pocu", disse.
  
  "Avà sò chì site tutti puliti." Alicia lui ghigna. "U Drake d'un annu fà si stava accantu à e duie donne calde ch'ellu si trova avà, hà pigliatu e so guance cù e duie mani, è ci hà spintu quì."
  
  Drake si strofinava l'ochji, sapendu ch'ella era incredibilmente ghjustu. "A mità di l'anni trenta cambianu una persona", strinse, di colpu, sintendu u pesu di a perdita di Alison, l'assassiniu di Kennedy è l'ubriachezza constante. Riiscì à fighjà un sguardu d'acciau nantu à tutti dui.
  
  "A ricerca di Claude principia quì."
  
  Passavanu davanti à i portieri, surridendu, è si trovanu in un tunnel strettu pienu di luci tremulanti è di fumu fintu. Drake era momentaneamente disorientatu è l'hà attribuitu à settimane d'ebbrezza. I so prucessi di pensamentu eranu fuzzy, e so reazzione ancu di più. Aveva bisognu di ricuperà prestu.
  
  Al di là di u tunnel era un largu balcone chì offriva una vista d'ochju di a pista di ballu. I corpi si movevanu à l'unisonu cù ritmi bassi profondi. Le mur à leur droite contenait des milliers de bouteilles d'alcool et réfléchissait la lumière en prismes scintillants. Una decina di staffi di u bar hà travagliatu nantu à i ghjucatori, leghjendu e labbra, dendu u cambiamentu è serve e bevande sbagliate à i clubgoers indifferenti.
  
  U listessu cum'è in ogni altru bar. Drake ridia cù una certa ironia. "Darretu". Ellu indicò, senza bisognu di ammuccià in a folla. "Una zona cordata. È daretu à elli ci sò cortini ".
  
  "Festi privati", disse Alicia. "So ciò chì succede quì daretu."
  
  "Certu chì sapete." Mai era occupata à spiegà quant'è u locu ch'ella pudia. "Ci hè una stanza in daretu quì chì ùn site mai statu, Miles?"
  
  "Ùn andate mancu quì, cagna. So di i vostri sfruttamenti in Tailanda. Ancu ùn provaraghju nunda di questu ".
  
  "Ciò chì avete intesu era assai sottovalutatu". Mai cuminciò à falà i scalini largu senza vultà in daretu. "Fà mi cunfidenza".
  
  Drake aggrottò le sopracciglia verso Alicia e fece un cenno verso la pista di danza. Alicia pareva surprised, ma poi s'hè accoltu ch'ellu avia l'intenzione di piglià un accurtatoghju è andà in una zona privata. L'inglese si alzò in spalle. "Tu guida a strada, Drake. vi seguitaraghju ".
  
  Drake sentì un colpo di sangue improvviso e irrazionale. Questa era l'uppurtunità di avvicinassi à una persona chì puderia cunnosce u locu di Dmitry Kovalenko. U sangue ch'ellu avia versatu finu à avà era solu una goccia in l'oceanu paragunatu à ciò ch'ellu era dispostu à versà.
  
  Mentre ch'elli fecenu u so modu à traversu i corpi riri è sudati nantu à a pista di ballu, unu di i picciotti hà sappiutu à spinghje Alicia. "Ehi," gridò à u so amicu, a so voce à pena audibile sopra u ritmu pulsante. "Eru solu furtunatu".
  
  Alicia colpì u so plexus solare cù e so dita inturniate. "Ùn avete mai avutu a furtuna, figliolu. Basta à fighjà a to faccia. "
  
  Avìanu prestu prestu, ignurà a musica stridente, i corpi oscillanti, u staffu di u bar chì scorriva avanti è avanti in a folla cù vassoi equilibrati precariamente sopra i so capi. U coppiu si litigava forte, l'omu era pressatu contru à una culonna, è a donna gridava in l'arechja. Un gruppu di donne di mezza età sudava è sbuffava mentre si pusava in un cercolu cù gelatina di vodka è picculi cullette blu in manu. Ci era tavule bassu spargugliatu in tuttu u pianu, a maiò parte di elli pieni di bevande senza gustu sottu parapluie. Nimu era solu. Parechji di l'omi anu fattu una doppia presa quandu Mai è Alicia sò morti, assai à u fastidiu di e so amiche. Mai ignorò sapientemente l'attenzione. Alicia l'a instigata.
  
  Anu ghjuntu à una zona vallata di corda, chì era custituita da una treccia d'oru spessa stesa trà dui forti posti di corda di ottone. L'establishment pareva suppone chì nimu ùn sfidava veramente i dui banditi di ogni latu.
  
  Avà unu d'elli hà fattu un passu avanti cù a so palma fora è educatamente hà dumandatu à Mai di retrocede.
  
  A zitella giapponese surrisu prestu. "Claude ci hà mandatu à vede..." Si fece una pausa, cum'è pensava.
  
  "Pilipu?" L'altru delinquente hà parlatu prestu. "Puderaghju capisce perchè, ma quale hè questu tippu?"
  
  "Guardia di u corpu".
  
  I dui picciotti fighjulavanu à Drake cum'è i misgi à l'angolo di un topu. Drake li sorrisi largamente. Ùn hà dettu nunda in casu chì u so accentu inglese suscitava suspetti. Alicia ùn avia micca tali preoccupazioni.
  
  "Allora, questu Pilipo. Chì ghjè ellu ? Avemu da passà un bellu tempu o chì?"
  
  "Oh, hè u megliu", disse u primu bouncer cun un sorrisu ironicu. "U signore perfettu"
  
  U sicondu bouncer fighjulava i so vestiti. "Ùn site micca abbastanza - vestitu - per l'occasione. Sì sicuru chì Claude t"hà mandatu ?
  
  Ùn ci era micca traccia di burla in a voce di Mai quand'ella disse: "Sò sicuru".
  
  Drake hà utilizatu u scambiu per evaluà i nichi oculati. Un cortu volu di scale hà purtatu à una piattaforma sopraelevata nantu à quale stava una grande tavola. Ci era una decina di persone à pusà intornu à a tavula, a maiò parte di i quali parevanu abbastanza entusiastici per suggerisce ch'elli avianu pocu snuffatu una polvera seria. L'altri parevanu solu spavintati è tristi, ghjovani donne è un coppiu di picciotti, chjaramente micca parte di u gruppu di partitu.
  
  "Ehi Pilipo!" - gridò u sicondu bouncer. "Carne fresca per voi!"
  
  Drake hà seguitu e zitelle in una corta scala. Era assai più tranquillu quì sopra. Finu a ora avia cuntatu dodici cattivi inconfondibili, tutti chì probabilmente portavanu fucili. Mais lorsqu'il a comparé les douze officiers locaux à May, Alicia et lui-même, il ne s'inquiétait pas.
  
  Si stete daretu à elli, circannu di ùn attirà l'attenzione nantu à sè stessu quant'è pussibule. L'obiettivu era Pilipu, è eranu avà à pochi metri di distanza. Questa discoteca era per principià veramente à rocking.
  
  Pilipu fighjulava e zitelle. U sonu di u so clicu seccu in a so gola indicò u so interessu. Drake hà vistu vagamente a so manu ghjunghje à a bevanda è a ribattà.
  
  "Claude t'hà mandatu?"
  
  Pilipu era un omu chjucu è magre. I so ochji larghi è espressivi dissi subitu à Drake chì questu omu ùn era micca l'amicu di Claude. Ùn avemu mancu cunnisciutu. Era più un pupu, a figura di u club. Consumables.
  
  "Micca essatamente". Mai hà capitu ancu questu è in un battitu d'ochju si trasformò da una donna passiva in un assassinu stupente. Dite numb scavavanu in a gola di i dui omi più vicini, è un colpu prufondu da u fronte mandò u terzu in l'obliu, falendu da a so sedia. Alicia hà saltatu nantu à a tavula accantu à ella, sbarcò nantu à u so culo, i gammi in l'aria, è chjappà à l'omu cù i tatuaggi di u collu chì scorri dura in faccia cù u so taccu. Il s'écrasa contre la bête qui se trouvait à côté de lui, s'éloignant tous deux de leurs pieds. Alicia hà saltatu in terzu.
  
  Drake era lento in paragone, ma assai più distruttivu. L'omu asiaticu cù i capelli longi l'hà cuntrastatu prima è avanzò cù una cumminazione di jab è punch frontale. Drake marchò à u latu, pigliò a gamba è girò cù una forza grande è brusca finu à chì l'omu gridava è cascò, diventendu una bola singhiozza.
  
  L'omu dopu tirò fora un cuteddu. Drake fece un sorrisu. La lama si lanciò in avanti. Drake hà pigliatu u polso, u ruttu, è immerse l'arma in u stomacu di u so patrone.
  
  Drake avanzò.
  
  I disgraziati appesi fughjenu da a tavula. Ùn importa micca. Ùn sapianu nunda di Claude. L'unicu parsona chì puderia, cum'è s'aspittava, piattassi u più prufonda pussibule in a so lussuosa sedia di coghju, l'ochji s'allargavanu di paura, e so labbre si movevanu in silenziu.
  
  "Pilipu." Mai si avvicinò à ellu è pusò a so manu nantu à a so coscia. "Prima vulete a nostra cumpagnia. Avà ùn fate micca cusì. Hè aspra. Chì ci vole à esse u mo amicu?
  
  "I... aghju omi." Pilipo gesticulava in modu salvaticu, i so diti tremanu cum'è qualcunu à l'orlu di l'addiction d'alcool. "In ogni locu".
  
  Drake hà scontru dui bouncers chì avianu quasi ghjuntu in cima di a scala. Alicia spazzava i stragglers à a so diritta. Una musica di ballu pesante sbuchjava da quì sottu. I corpi in diverse tappe di intossicazione eranu spargugliati in tutta a pista di ballu. U DJ mischjò è gruntò per u publicu prigiuneru.
  
  "Claude ùn t'hà micca mandatu," u sicondu bouncer ansicò, chjaramente scunsatu. Drake hà utilizatu i scalini di a scala per basculà in avanti è piantà i dui pedi nantu à u pettu di l'omu, mandendulu tumbà in daretu in a fossa rumoroso.
  
  Un altru omu hà saltatu l'ultimu passu è si precipitò versu Drake, e braccia sbattulendu. L'inglese hà ricivutu un colpu à e coste chì avaria abbattutu un omu più debule. Ha feritu. U so avversariu si fermò, aspittendu l'effettu.
  
  Ma Drake suspirò solu è hà fattu un uppercut strettu, oscillandu da a pianta di i so pedi. U bouncer hè statu alzatu da a terra è persu immediatamente a cuscenza. U rumore cù u quale chjappà in terra hà fattu saltà à Pilipo visibilmente.
  
  "Avete dettu qualcosa?" Mai passava a so unghia perfettamente manicurata nantu à a guancia coperta di stoppie di l'Hawaii. "À i vostri omi?"
  
  "Sì pazzu? Sapete ancu quale hè u pruprietariu di stu club?
  
  Mai surrisu. Alicia s'avvicinò tramindui, imperturbabile dopu avè mandatu quattru guardie di u corpu. "Divertente duvete dì questu." Pusò u so pede nant"à u core di Pilipu è pressu forte. "Stu tippu, Claude. Induve hè?"
  
  L'ochji di Pilipu si sbattevanu intornu cum'è lucici catturati. " Eiu... ùn sò micca. Ùn vene mai quì. Corsu stu locu, ma eiu... ùn cunnoscu micca à Claude.
  
  "Sfurtunatamente." Alicia hà pisatu Pilipo in u core. "Per tè".
  
  Drake hà pigliatu un mumentu per scansà u so perimetru. Tuttu pareva sicuru. S'inclinò finu à ch'ellu era nasu à nasu cù u patrone di u club.
  
  "Avemu capitu. Siete un servitore senza valore. Sò ancu d'accordu chì ùn cunnosci micca Claude. Ma sì dannatamente sicuru di cunnosce qualcunu chì u cunnosce. Una persona chì visita di tantu in tantu. Un omu chì s'assicura di mantene in cuntrollu. Avà..." Drake hà pigliatu à Pilipo per a gola, a so rabbia à pena piatta. "Dimmi u nome di sta persona. O ti torceraghju a to cazzo di testa ".
  
  I bisbiglii di Pilipo ùn si sentivanu ancu quì sopra, induve i battiti tronanti eranu attutiti da i pesanti muri acustici. Drake scuzzulò a testa cum'è un tigru scuzzulà a testa di una gazelle morta.
  
  "Chì?"
  
  "Buchanan. Questu omu si chjama Buchanan ".
  
  Drake si strinse più forte mentre a so rabbia cuminciò à piglià u sopra. "Dì mi cumu cuntattatelu". L'imaghjini di Kennedy rimpianu a so visione. Il sentit à peine Mai et Alicia l'éloigner du propriétaire du club mourant.
  
  
  CAPITOLU 18
  
  
  A notte hawaiana era sempre in piena. Era appena passata a mezzanotte, quandu Drake, May è Alicia si sò scappati da u club è anu salutatu un taxi parcheggiatu. Alicia hà coperto a so via di scappata andendu felice versu u DJ, pigliendu u so microfonu è facendu a so megliu impressione di rock star. "Ciao Honolulu! Cume cazzo stai? Cusì felice d'esse quì sta sera. Ragazzi, sì dannatamente belli! "... Allora si n'andò liscia, lassendu daretu à mille supposizioni nantu à mille labbra.
  
  Avà parlavanu liberamente cù u tassista. "Quantu tempu pensate chì ci vole prima chì Pilipo avvisa Buchanan?" dumandò Alicia.
  
  "Cù furtuna, puderianu micca truvà lu per un tempu. Hè ben cunnessu. Ma s'elli facenu...
  
  "Ùn parlerà micca", disse Drake. "Hè un coddu. Ùn attirà micca l'attenzione à u fattu chì hà vultatu in l'omu di Claude. Puderaghju a mo ipoteca nantu à questu ".
  
  "I bouncers puderanu spiegà i fagioli". disse Mai tranquillamente.
  
  "A maiò parte di elli sò inconsciente". Alicia ridia, poi disse più seriamente. "Ma u sprite hè ghjustu. Quandu puderanu marchjà è parlà di novu, sgrilleranu cum'è porchi.
  
  Drake schioccò la lingua. "Dannazione, avete ragione tramindui. Allora avemu da fà prestu. Sta notte. Ùn ci hè altra scelta ".
  
  "North Kukui Street", disse Mai à u tassista. "Pudete lasciarci vicinu à a morgue".
  
  U tassista li guardò rapidamente. "Da veru?"
  
  Alicia attirò a so attenzione cù un surrisu sfacciatu. "Mantene, cinque-o." Basta à guidà.
  
  U tassista murmurò qualcosa cum'è "Fucking haole", ma hà vultatu u so sguardu à a strada è si tactò. Drake pensa à induve andavanu. "Se questu hè veramente l'uffiziu di Buchanan, hè improbabile chì ci sia in questu mumentu".
  
  Alicia sbuffò. "Drakey, Drakey, ùn stai micca à sente abbastanza bè. Quandu avemu infine realizatu chì l'omu stupidu, Pilipo, avia a so gola cusì stretta in e vostre mani chì hè diventata viola, avemu principiatu à salvà a so vita ridicula, è ci hà dettu chì Buchanan avia una casa.
  
  "A casa?" Drake fece una smorfia.
  
  "In quantu à l'affari. Cunniscite questi venditori. Vivenu è manghjanu quì, ghjucanu quì, urganizeghjanu i so impieghi lucali da quì. Mantene l'ordine. Mantenerà ancu u so populu vicinu. Hè una festa dura senza stop, omu ".
  
  "Chì aiuterà à mantene l'avvenimenti in a discoteca secreta, per avà." Mai hà dettu mentre u taxi si fermava à a morgue. "Ricurdatevi quandu avemu intruduciutu in l'uffiziu di quellu magnetu di consegna in Hong Kong? Entremu prestu, escemu prestu. Hè cusì chì deve esse ".
  
  "Com'è quandu avemu ghjuntu in quellu locu in Zurich". disse Alicia à alta voce à Drake. "Ùn hè micca tuttu per voi, Kitano. Micca tantu luntanu. "
  
  
  ***
  
  
  Hayden entra in l'appartamentu ch'ella avia statu datu in l'edificiu di a CIA in Honolulu è si firmò mortu in a so pista. Ben l'aspittava, pusendu nant'à u lettu è pendendu i so gammi.
  
  U ghjovanu paria stancu. I so ochji eranu injectati di sangue da fighjulà un schermu di computer per ghjorni, è a so fronte pareva un pocu arrugata da una cuncentrazione cusì intensa. Hayden era felice di vedelu.
  
  Ella guardò puntualmente intornu à a stanza. "Tu è Karin avete finalmente tagliatu u cordone umbilicale?"
  
  "Hè, har. Hè a famiglia ". L'hà dettu cum'è s'è a so vicinanza era a cosa più ovvia. "E ella cunnosci di sicuru u so modu intornu à un computer."
  
  "Un IQ di livellu geniale vi aiuterà cù questu." Hayden si tolse i scarpi. U tappettu grossu si sentia cum'è un cuscinu spumosu sottu à i so pedi dolenti. "Sò assolutamente sicuru chì dumani truverete ciò chì avemu bisognu in i ghjurnali di Cook."
  
  "Se pudemu detectà tutti".
  
  "Tuttu hè in Internet. Basta à sapè induve circà ".
  
  Ben aggrottò la fronte. "C'è... si sente cum'è semu manipulati quì? Prima aghju trovu a Tomba di i Dii, è dopu i dispusitivi di trasferimentu. Scupremu avà chì i dui sò ligati. È..." Si fece una pausa.
  
  "E chì?" Hayden si stalla accantu à ellu nantu à u lettu.
  
  "I dispusitivi puderanu esse in qualchì modu cunnessi à e Porte di l'infernu", ragiunò. "Se Kovalenko li voli, duveranu esse quì".
  
  "Ùn hè micca veru". Hayden si avvicinò. "Kovalenko hè pazzu. Ùn pudemu micca finta di capisce u so pensamentu ".
  
  L'ochji di Ben dimustravanu chì perdia rapidamente a traccia di i so pinsamenti è flirtava cù l'altri. Basgiò à Hayden mentre ella appoghjava a so testa versu u so. Ella si alluntanò mentre ellu cuminciò à frullare qualcosa in a so sacchetta.
  
  "Mi sentu megliu quandu esce da a zip, Ben."
  
  "Eh? Innò. Vuliu questu ". Pigliò u so telefuninu, hà cambiatu u screnu in u lettore MP3 è hà sceltu un album.
  
  Fleetwood Mac hà cuminciatu à cantà "Second Hand News" da i rumuri classici.
  
  Hayden sbatté le palpebre sorpresa. "Dinorok? Da veru?"
  
  Ben l'hà lampatu nantu à a so spalle. "Alcuni di questu hè megliu cà pensate."
  
  Hayden ùn hà micca mancatu a tristezza penetrante in u tonu di u so fidanzatu. Ùn mancava micca u tema di a canzone, ovvi in u titulu. Per i stessi motivi chì Ben, hà fattu pensà à Kennedy Moore è Drake è tuttu ciò chì avianu persu. Ùn solu ùn anu persu tramindui un grande amicu in Kennedy, ma a so morte viulente hà riduciutu tutti l'amichi di Drake à un mero rumore di fondo.
  
  Ma quandu Lindsey Buckingham hà cuminciatu à cantà nantu à l'erba alta è à fà e so cose, l'umore cambiò prestu.
  
  
  ***
  
  
  Mai hà dumandatu à u tassista d'aspittà, ma l'omu ùn hà micca ascoltatu. Appena scesi da a vittura, hà avviatu u mutore è si n'andò, spruzzando ghiaia.
  
  Alicia hà cura di ellu. "Jerk".
  
  Mai indicò l'intersezzione davanti à elli. "A Casa Buchanan hè à manca."
  
  Camminavanu in un silenziu piacevule. Mesi fà, Drake sapia chì questu ùn succederà mai. Oghje avianu un nemicu cumunu. Eranu tutti toccu da a follia di u Re Sanguinu. È s'ellu hè permessu di stà liberu, puderia ancu causà danni severi.
  
  Inseme eranu unu di i migliori squadre in u mondu.
  
  Traversavanu l'intersezzione è rallentavanu quandu a pruprietà di Buchanan hè ghjunta in vista. U locu era inundatu di luce. I cortini sò falati. E porte eranu aperte per chì a musica puderia scorri in tutta l'area. U colpu di a musica rap si sentia ancu attraversu a strada.
  
  "Un vicinu mudellu", hà commentatu Alicia. "Qualchissia cusì - avaria solu da avvicinassi è smachjà u so maleditu sistema stereo in pezzi".
  
  "Ma a maiò parte di a ghjente ùn hè micca cum'è voi", disse Drake. "Questu hè ciò chì queste persone prosperanu. Sò bulli in core. In a vita reale, portanu fucili è ùn anu micca cumpassione o cuscenza ".
  
  Alicia lui ghigna. "Allora ùn s'aspittaranu micca un attaccu à grande scala".
  
  Mai accunsentì. "Entrimu prestu, escemu prestu".
  
  Drake hà pensatu à cumu u Rè di Sangue hà urdinatu l'uccisione di tanti innocenti. "Andemu à cazzà elli."
  
  
  ***
  
  
  Hayden era nuda è sudata quandu u so telefuninu sonò. S'ellu ùn era micca statu u ringtone di firma di u so capu, Jonathan Gates, l'avaria bluccatu.
  
  Invece, gemì, alluntanò Ben, è preme u buttone di risposta. "Iè?"
  
  Gates ùn hà mancu avvistatu ch'ella era senza fiatu. "Hayden, mi scusa per l'ora tarda. Pudete parlà?"
  
  Hayden hà subitu tornatu à a realità. A porta meritava a so attenzione. L'orrore chì hà patitu per u so paese era assai al di là di u so sensu di u duvere.
  
  "Di sicuru, signore."
  
  "Dmitry Kovalenko tene in prigionia i membri di a famiglia di ottu Senaturi di i Stati Uniti, quattordici Rappresentanti è un Sindaco. Stu mostru serà purtatu à a ghjustizia, Jay, per ogni modu necessariu. Avete tutte e risorse ".
  
  A cunnessione hè stata interrotta.
  
  Hayden s'assittò à fighjulà in a bughjura, u so ardore completamente spente. I so pinsamenti eranu cù i prigiuneri. L'innocenti soffrenu di novu. Si dumandava quante persone di più soffrenu prima chì u Rè di Sangue sia purtatu à a ghjustizia.
  
  Ben si arrampicò à traversu u lettu versu ella è l'abbracciò cum'ella vulia.
  
  
  ***
  
  
  Drake intrì prima è si truvò in un longu corridoiu cù duie porte aperte à manca è una cucina aperta à a fine. L'omu falò i scalini, i so ochji si sò improvvisamente pieni di scossa quandu hà vistu à Drake entra in casa.
  
  "Chì -?"
  
  A manu di Mai si moveva più veloce chè l'ochju puderia vede. Una siconda, l'omu tirava in aria per gridò un avvirmentu, è dopu si sfilava in a scala cù un minuscule pugnale in gola. Quandu ghjunse à u fondu, Mai hà finitu u so travagliu è ripigliò u so pugnale. Drake si trasferì in u corridor. Giravanu a manca in a prima stanza. Quattru pariglii d'ochji fighjavanu da e scatule simplici in quale avianu imballatu l'esplusivi.
  
  Splusivi ?
  
  Drake hà ricunnisciutu istantaneamente u C4, ma ùn avia micca u tempu di pensà mentre l'omi piglianu l'armi lanciati senza cura. Mai è Alicia ballavanu intornu à Drake.
  
  "Eccu!" Drake indicò i più veloci. Alicia l'hà abbattutu cù un colpu bruttu à l'ingine. Cascò, murmurò qualcosa. L'omu in fronte di Drake marchò rapidamente versu ellu, saltendu nantu à a tavula per aumentà l'altezza è a putenza di u so attaccu. Drake girò u so corpu sottu à u volu di l'omu, è quandu sbarcò, hà sbattutu i dui ghjinochje da daretu. L'omu gridava di rabbia è saliva volava da a so bocca. Drake hà purtatu un colpu d'ascia in cima à a so testa cù tutta a so forza è u putere brute.
  
  L'omu s'hè cascatu senza un sonu.
  
  À a so manca, Mai hà lanciatu dui colpi in successione rapida. Tutti dui eranu radduppiati cù ferite in u stomacu, sorpresa scritta in tuttu u visu. Drake hà utilizatu rapidamente una presa di morte per incapacità unu mentre Mai sbatteva l'altru.
  
  "Lascià". - sibilò Drake. Puderanu micca sapè, ma questi eranu sempre u populu di u Re di Sangue. Eranu furtunati chì Drake era in fretta.
  
  Riturnaru à u corridore è falò in una altra stanza. Mentre si sdrughjenu, Drake hà vistu a cucina. Era pienu d'omi, tutti fighjenu qualcosa nantu à una tavula bassa. I soni di rap chì venenu da l'internu eranu cusì forti chì Drake quasi s'aspittava ch'elli escenu à scuntrà ellu. Mai si precipitò in avanti. À u mumentu chì Drake intrì in a stanza, ella avia digià alluntanatu un omu è passava à l'altru. Un tippu cù una barba grossa si scontra à Drake, digià cù un revolver in manu.
  
  "Chì hai fattu-?"
  
  A furmazione era tuttu in l'arti di cummattimentu, è Drake era tornatu più veloce di quellu chì un puliticu puderia esquivà una quistione chjave. À l'istante, alzò a so gamba, cacciò u revolver da e mani di l'omu, poi s'avvicinò è u pigliò in l'aria.
  
  Hà vultatu l'arma.
  
  "Vivi da a spada". Hà sparatu. L'omu di Buchanan hè cascatu in daretu in un sfarente artisticu. Mai è Alicia piglianu subitu un'altra arma di focu scartata quandu qualchissia gridava da a cucina. "Ehi, stupidi! Chì cazzo faci?"
  
  Drake fece un sorrisu. Apparentemente, u focu ùn era micca intesu in questa casa. Va bè. Andò versu a porta.
  
  "Dui", bisbigliò, indicà chì u spaziu à a porta ùn lasciò solu à elli dui spaziu di manuvra. Mai s"assit derrière elle.
  
  "Ammansemu questi cani". Drake è Alicia escenu, sparendu, puntendu à a furesta di gammi chì circundava a tavula.
  
  U sangue spruzzatu è i corpi cascanu à u pianu. Drake et Alicia avancèrent, sachant que le choc et l'admiration confonderaient et intimideraient leurs adversaires. Unu di i guardiani di Buchanan hà saltatu nantu à una tavula bassa è sbattò in Alicia, lanciandula à u latu. Mai si n'andò in u spaziu, difendendu, cum'è u guardianu chjappà u so dettu à ella duie volte. Mai hà pigliatu ogni colpu nantu à u so avantbracciu prima di chjappà duramente nantu à u ponte di u so nasu cù a so pistola.
  
  Alicia s'hè battuta di novu. "L'aghju avutu."
  
  "Oh, sò sicuru chì l'avete fattu, caru."
  
  "Sbattimi." Alicia hà puntatu u fucile à l'omi chì si lamentavanu è pienghjenu. "Qualchissia altru vulete pruvà? Hm?"
  
  Drake fissò a tavula bassa è u so cuntenutu. Pile di C4 litteranu a superficia in diverse tappe di preparazione.
  
  Chì diaculu era u prugettu di u Re Sanguinu ?
  
  "Quale di voi hè Buchanan?"
  
  Nimu hà rispostu.
  
  "Aghju un affare per Buchanan". Drake alzò le spalle. "Ma s'ellu ùn hè micca quì, allora supponu chì duvemu sparà vi tutti." Tirò l'omu più vicinu in u stomacu.
  
  U rumore riempia a stanza. Ancu Mai u fighjulava stupitu. "Matt..."
  
  Li ringhiò. "Nisun nomi".
  
  "Sò Buchanan." L'omu, appoghjatu in daretu contr'à a grande frigorifera, sbulicò mentre applicava una pressione dura à a ferita di balla. "Veni, omu. Ùn ti facemu micca male ".
  
  U dito di Drake strinse nantu à u grilletto. Ci hà pigliatu una quantità enorme di autocontrollu per ùn sparà micca. "Ùn m'avete micca feritu?" Saltò in avanti è pusò deliberatamente u so ghjinochju nantu à a ferita sanguinante. "Ùn m'avete micca feritu?"
  
  A sete di sangue hà pienu a so visione. Un dulor inconsolable hà trafittu u so cervellu è u core. "Dimmi", disse raucamente. "Dìmi induve hè Claude o, Diu mi aiuti, ti soffiaraghju u cervellu in tuttu stu fottu frigorifero."
  
  L'ochji di Buchanan ùn mintianu micca. U timore di a morte hà fattu a so ignuranza trasparente. "Conoscu l'amichi di Claude", si lamentò. "Ma ùn cunnoscu micca Claude. Vi pudia dì i so amichi. Iè, vi possu dà ".
  
  Drake ascultò mentre dicia dui nomi è i so locu. Scarberry è Peterson. Solu quandu sta informazione hè stata completamente estratta, hà indicatu à a tavola piena di C4.
  
  "Chì faci quì? Vi preparate per inizià una guerra ?
  
  A risposta l'hà stunatu. "Bè, sì. A battaglia di Hawaii hè per cumincià, omu.
  
  
  CAPITOLU DINIX
  
  
  Ben Blake intrì in u picculu uffiziu chì hà spartutu cù a so surella per truvà Karin chì stava vicinu à a finestra. "Ciao surella".
  
  "Bonghjornu. Basta à vede questu, Ben. Alba in Hawaii".
  
  "Avemu da esse nantu à a spiaggia. Tutti ci vanu per l'alba è u tramontu ".
  
  "Oh, veramente? Karin guardò u so fratellu cun un pocu sarcasmu. "Avete cercatu in Internet, ùn hè micca?"
  
  "Bè, avà chì simu quì, mi piacerebbe esce da stu locu stuffy è scuntrà certi lucali."
  
  "Perchè?"
  
  "Ùn aghju mai scontru un hawaiano".
  
  "Mano hè un dannatu Hawaiian, dumbo. Diu, certe volte mi dumandu s'ellu aghju avutu i nostri dui pruvisti di cellule cerebrali.
  
  Ben sapia chì ùn ci era micca puntu di inizià una battaglia di intelligenza cù a so surella. Admirò a vista magnifica per uni pochi di minuti prima di andà versu a porta per versà i dui caffè. Quandu hà vultatu, Karin era digià avviatu i so computer.
  
  Ben pusò e tazze accantu à i so tastieri. "Sapete chì l'aspettu". Si strofinava e mani. "Vogliu dì, à circà i registri di u Capitanu Cook. Questu hè un veru travagliu di detective perchè cerchemu ciò chì hè oculatu, micca ciò chì hè evidenti ".
  
  "Sapemu di sicuru chì ùn ci sò micca ligami in Internet chì cunnettassi Cook cù Diamond Head o Leahy cù i Hawaiiani. Sapemu chì Diamond Head hè solu unu di una serie di coni, venti, tunnel è tubi di lava chì scorri sottu à Oahu.
  
  Ben pigliò un sorsu di u so caffè caldu. "Sapemu ancu chì Cook hà sbarcatu in Kauai, in a cità di Waimea. Scuprite Waimea per un canyon abbastanza stupente da rivalità cù u Grand Canyon. I lucali di Kauai anu inventatu a frasa locu originale per visità Hawaii cum'è un puzzicheghju sfacciatu à Oahu. Ci hè una statua di Cook in Waimea accantu à un picculu museu.
  
  "Un'altra cosa chì sapemu", rispose Karin. "U puntu hè chì i registri di u Capitanu Cook sò quì." Tapcò u so urdinatore. "In linea".
  
  Ben suspirò è cuminciò à sfogliare a prima di e riviste estensive. "Lascia chì u divertimentu principia." Si misi i so cuffie è si appoggiò à a so sedia.
  
  Karin u fighjulava. "Apaga lu. Hè questu u Muru di u Sonnu? È un'altra copertina? Un ghjornu, fratellu, duverete registrà sti novi brani è smette di perde i vostri cinque minuti di fama.
  
  "Ùn dite micca chì perdi u vostru tempu, surella. Sapemu tutti chì site un maestru in questu ".
  
  "Avete da purtà questu novu? Avà?"
  
  "Sono passati cinque anni". Ben hà vultatu a musica è fucalizza nantu à u so urdinatore. "Cinque anni di ruina. Ùn lasciate micca ciò chì hè accadutu poi arruvinà i prossimi deci ".
  
  
  ***
  
  
  Travagliendu senza dorme è cun un minimu riposu, Drake, May è Alicia anu decisu di piglià una pausa. Drake hà ricevutu una chjamata da Hayden è Kinimaka circa un'ora dopu l'alba. U buttone mute risolve prestu stu prublema.
  
  Anu affittu una stanza in Waikiki. Era un grande hotel nantu à roti, pienu di turisti, dendu un altu livellu di anonimatu. Anu manghjatu rapidamente à u Denny's lucale, poi si n'andò in u so hotel, induve anu pigliatu l'ascensore à a so stanza à l'ottu pianu.
  
  Una volta dentru, Drake si rilassò. Sapia i vantaghji di alimentà ellu stessu cù l'alimentariu è u restu. S'incurvava in una sedia faciule vicinu à a finestra, godendu a manera chì u sole hawaiano limpiu lavava nantu à ellu attraversu i finestri francesi.
  
  "Voi dui pudete cumbatte per u lettu", murmurò senza vultà. "Qualchissia hà stallatu l'alarma per duie ore".
  
  Di quessa, lasciò i so pinsamenti sguassate, rassicuratu da a cunniscenza ch"elli avianu l"indirizzu di dui omi chì eranu u più vicinu à Claude ch"elli pudianu esse. A pace di sapè chì Claude hè statu purtatu drittu à u Re Sanguinatu.
  
  A pace di mente da a cunniscenza chì ci era solu uni pochi d'ora di a vendetta sanguinosa.
  
  
  ***
  
  
  Hayden è Kinimaka anu passatu a matina à u Dipartimentu di Pulizia di Honolulu. A nutizia era chì certi "associ" di Claude eranu stati eliminati durante a notte, ma ùn ci era nutizia vera. U pruprietariu di u club, chjamatu Pilipo, hà dettu assai pocu. Parechji di i so bouncers anu finitu in l'uspidale. Hè ancu apparsu chì u so video feed miraculosamente s'era scuru quandu un omu è duie donne l'attaccò pocu prima di mezanotte.
  
  Aghjunghjite à questu una fucilata sanguinosa in qualchì locu in u centru di a cità, chì implicava più di i complici cunnisciuti di Claude. Quandu l'ufficiali armati sò ghjunti nantu à a scena, tuttu ciò chì anu truvatu era una casa viota. Nisun omi. Nisun numeru di telefunu. Solu u sangue nantu à u pianu è a tavola di a cucina, nantu à quale tracce di C4 sò stati truvati quandu si pulveranu.
  
  Hayden hà pruvatu à Drake. Hà pruvatu à chjamà Alicia. Tirò Mano da parte è bisbigliò furiosamente à l'arechja. "Maledetti! Ùn sanu micca chì avemu u sustegnu per agisce cum'è noi vedemu bè. Anu da sapè. "
  
  Kinimaka si alzò di spalle, e so grandi spalle s'alzavanu è falavanu. "Forse Drake ùn vole micca sapè. Il fera à sa manière, avec ou sans soutien du gouvernement.
  
  "Avà hè un fardelu".
  
  "O una freccia velenosa chì vola dritta in u core". Kinimaka surrisu mentre u so capu u fighjulava.
  
  Hayden era cunfusu per un mumentu. "Chì? Sò queste parole da una canzone o qualcosa?"
  
  Kinimaka paria offesa. "Ùn pensu micca cusì, capu. Allora," guardò versu i pulizzeri riuniti, "chì sapi a polizia di Claude?"
  
  Hayden respirò profondamente. "Ùn hè micca surprisante chì ci sò assai pochi. Claude hè u patrone ombrosu di parechji clubs chì ponu esse implicati o micca in attività illegali. Ùn sò micca altu nantu à a lista di vigilanza di a polizia. In cunseguenza, u so pruprietariu silenziosu resta anonimu ".
  
  "Cù tuttu ciò chì, senza dubbitu, hè statu cuncepitu da Kovalenko."
  
  "Senza dubbitu. Hè sempre benefiziu per un criminale esse cacciatu da u mondu reale parechje volte ".
  
  "Forse Drake face un prugressu. S'ellu ùn era micca u casu, pensu chì saria cun noi ".
  
  Hayden annuì. "Speremu chì hè u casu. Intantu, avemu bisognu di scuncherà uni pochi di lucali. È duvete cuntattà tutti quelli chì cunnosci chì puderanu aiutà. Kovalenko hà digià creatu un bagnu di sangue. Mi dispiace di pensà cumu tuttu questu puderia finisce ".
  
  
  ***
  
  
  Ben hà fattu u so megliu per mantene a so concentrazione alta. E so emozioni eranu in turbulenza. Eranu mesi chì a so vita era normale. Prima di l'affari Odin, a so idea di l'avventura era di mantene a so banda di rock mudernu The Wall of Sleep un sicretu da a so mamma è u babbu. Era un omu di famiglia, un nerd di cori gentile cun talentu per tutte e cose tecniche.
  
  Avà hà vistu a battaglia. Hà vistu a ghjente chì era uccisa. Luttava per a so vita. A fidanzata di u so megliu amicu hè mortu in i so braccia.
  
  A transizione trà i mondi l'hà strappatu.
  
  Aghjunghjite à questu a prissioni d'esse cù a so nova fidanzata, un agentu americanu di a CIA, è ùn era micca sorpresu di ritruvà ellu stessu.
  
  Micca ch'ellu hà mai dettu à i so amichi. A so famiglia, iè, li pudia dì. Ma Karin ùn era micca pronta per questu. È hà avutu i so prublemi. Li avia appena dittu chì dopu à cinque anni ch'ella avissi da passà, ma sapia chì, s'ellu ci era mai accadutu a listessa cosa, arruvinaria u restu di a so vita.
  
  È u restu di i membri di u Muru di u Sonnu li hà sempre mandatu un testu. Induve diavolo site, Blakey? Ci riunemu sta sera ? Almenu scrivimi torna, idiota! Avianu novi pezzi pronti per esse arregistrati. Era u so dannatu sognu !
  
  Avà a cosa stessa chì li hà datu a so grande pausa hè minacciata.
  
  Hà pensatu à Hayden. Quandu u mondu cadeva, puderia sempre turnà i so pinsamenti à ella, è tuttu diventerà un pocu più faciule. A so mente vagava. Cuntinuò à scrollà e pagine di un libru in linea chì qualchissia avia trascrittu da i scribbles di Cook.
  
  Hè quasi mancatu.
  
  Perchè di colpu, ghjustu quì, trà i rapporti meteorologichi, designazioni di longitudine è latitudine, è brevi dettagli di quale hè statu punitu per ùn avè micca manghjatu a so razione di carne bovina di ogni ghjornu è quale hè statu trovu mortu in u rigging, pareva una breve riferenza à a Porta di Pele.
  
  "Surella". - Ben expirò. "Pensu chì aghju trovu qualcosa". Hà lettu un breve paràgrafu. "Wow, questu hè u cuntu di un omu di u so viaghju. Sò pronti per questu?"
  
  
  ***
  
  
  Drake passò da u sonnu ligeru à a veglia in u tempu chì hà pigliatu per apre l'ochji. Mai camminava avanti e indietro dietro di lui. Sembrava chì Alicia era in a doccia.
  
  "Quantu tempu eramu fora?"
  
  "Date o pigliate novanta minuti. Eccu, verificate questu ". Mai li lanciò una di e pistole ch'elli avianu pigliatu da Buchanan è i so omi.
  
  "Chì hè u puntuatu?"
  
  "Cinque rivoltelle. Tuttu hè bè. Dui calibre 38 è trè 45. Tuttu cù riviste trè quarti pieni.
  
  "Più chè abbastanza". Drake si alzò è si stese. Anu decisu ch'elli eranu prubabilmente affruntà un avversariu più seriu - persone vicinu à Claude - cusì porta l'armi era obligatoriu.
  
  Alicia esce da u bagnu cù i capelli bagnati, tirà a so giacca. "Pronti à spustà fora?"
  
  L'infurmazioni chì anu ricevutu da Buchanan era chì Scarberry è Peterson pussedevanu una concessionaria di vittura esotica in a periferia di Waikiki. Chjamatu Exoticars, era à tempu un puntu di vendita è un magazinu di riparazione. Hà ancu affittu a maiò parte di i tipi di vitture high-end.
  
  Una copertina assai lucrativa, pensò Drake. Senza dubbitu pensatu per aiutà à ammuccià tutti i tipi di attività criminali. Scarberry è Peterson eranu senza dubbitu vicinu à a cima di a catena alimentaria. Claude seria u prossimu.
  
  Si sò ghjunti in un taxi è anu datu à u cunduttore l'indirizzu di a concessionaria. Era una vintina di minuti.
  
  
  ***
  
  
  Ben è Karin sò sorpresi di leghje u ghjurnale di Captain Cook.
  
  Videndu à traversu l'ochji di un'altra persona l'avvenimenti chì sò accaduti à u famosu capitanu di u mare più di dui centu anni fà era abbastanza rimarchevule. Ma a lettura di u racontu di u viaghju arregistratu ma sempre assai secretu di Cook sottu u vulcanu più famosu di Hawaii era guasi abbastanti.
  
  "Hè stupente". Karin hà sfogliatu a so copia nantu à u screnu di l'urdinatore. "L'unica cosa chì ùn capite micca hè a brillante previsione di Cook. Pigliò cun ellu persone di tutti i lochi per registrà e so scuperte. Scentifichi. I botanici. Artisti. Fighjate... "Ella picchiò u screnu.
  
  Ben s'inclinò per vede u disegnu delicatamente eseguitu di a pianta. "Cool".
  
  L'ochji di Karin scintillavanu. "Questu hè grande. Queste piante ùn sò micca scuperte o documentate finu à chì Cook è u so squadra l'anu registratu è vultonu in Inghilterra cù questi fantastichi disegni è descrizzioni. Hanu cartografiatu u nostru mondu, queste persone, anu dipintu i paisaghji è e coste cum'è noi faciamu solu ritratti oghje. Pensa à questu ".
  
  A voce di Ben tradiva a so eccitazione. "Eiu sò. Eiu sò. Ma ascolta questu...
  
  "Wow". Karin era assorbita in a so propria storia. "Sapete chì unu di l'equipaggiu di Cook era William Bligh? L'omu chì hè diventatu capitanu di u Bounty ? È chì u presidente americanu di l'epica, Benjamin Franklin, hà mandatu un missaghju à tutti i so capitani marittimi per lascià Cook solu, malgradu u fattu chì l'Americani eranu in guerra cù i britannichi in quellu tempu. Franklin u chjamava "l'amicu cumuni di l'umanità".
  
  "Surella". - sibilò Ben. "Aghju trovu qualcosa. Ascolta - l'atterrissimu hè statu fattu à Owhihi, Hawaii, vicinu à u puntu più altu di l'isula. 21 gradi 15 minuti latitudine nordu, 147 gradi longitudine nord, 48 minuti ovest. Altezza 762 metri. Semu stati custretti à abbandunà l'ancora vicinu à Lihi è andà in terra. I nativi chì avemu assuciatu parevanu chì ci strapparianu i stracci da a spalle per una buttiglia di rum, ma in realtà eranu à tempu tollerabili è sapienti.
  
  "Dammi a versione abbreviata", disse Karin. "In inglese".
  
  Ben ringhiò à ella. "Diu, ragazza, induve hè u vostru Indiana Jones? "U vostru Luke Skywalker? Ùn avete solu sensu di l'avventura. Allora u nostru narratore, un omu chjamatu Hawksworth, hà partutu cù Cook, sei altri marinari è una manata di nativi per scopre ciò chì era i nativi chjamati Pele's Gate ". Questu hè statu fattu senza a cunniscenza di u rè lucale è in grande risicu. S'ellu l'avianu scupertu, u rè l'avaria uccisu tutti. L'Hawaiiiani veneranu a Porta di Pele. I guidi nativi dumandavanu grande. ricompense".
  
  "Pelé's Gate deve avè causatu una seria ansietà per Cook per piglià un tali risicu", hà dettu Karin.
  
  "Bè, Pele era u diu di u focu, u lampu, u ventu è i vulcani. Forse a divinità hawaiana più famosa. Era una grande nutizia. Gran parte di a so legenda era centrata intornu à u so regnu di l'oceani. A manera chì i Hawaiiani anu da esse parlatu di ella hà probabilmente suscitatu l'interessu di Cook. È presumibilmente era un omu arrogante in un grande viaghju di scuperta. Ùn averia micca paura di disturbà u rè lucale.
  
  "Un omu cum'è Cook ùn avaria micca paura di assai".
  
  " Esattamente. Sicondu Hawksworth, i lucali li guidanu attraversu un passaghju scuru sottu à u core prufondu di u vulcanu. Une fois les lumières allumées et, comme Gollum dirait, quelques tours délicats avaient été faits, ils s'arrêtèrent tous et firent étonnés la Porte de Pelé.
  
  "Brunu. Ci hè un disegnu ?
  
  "Innò. L'artista hè stata abbandunata per via di stu viaghju. Ma Hawksworth descrive ciò chì anu vistu. Un arcu tamantu chì volava cusì altu chì hà cullatu sopra u circhiu più altu di e nostre fiamme. Quadru fattu à a manu intarsiatu cù picculi simboli. Tacche da ogni latu, mancanu dui articuli più chjuchi. A maraviglia ci hà pigliatu u fiatu è avemu veramente guardatu finu à chì u centru scuru hà cuminciatu à attruverà u nostru sguardu ".
  
  "Allora, in u spiritu di tutte e persone, ciò chì significa hè chì anu truvatu ciò chì cercanu, ma poi s'hè realizatu chì vulianu più". Karin strinse a testa.
  
  Ben alzò l'ochji nantu à ella. "Pensu chì ciò chì vulete dì hè, in u spiritu di tutti l'avventurieri, vulianu più. Ma avete ragione. Pele's Gate era solu questu. Porta. Avia da guidà in qualchì locu ".
  
  Karin alzò a so sedia. "Avà mi dumandu. Induve hà purtatu questu?
  
  À quellu mumentu, u telefuninu di Ben sonò. Fighjulava à u screnu è rottò l'ochji. "Mamma è babbu".
  
  
  CAPITOLU VINTI
  
  
  Mano Kinimaka hà amatu u core di Waikiki. Natu è cresciutu in Hawaii, hà passatu a so prima zitiddina in Kuhio Beach prima chì a so famiglia hà riunitu fondi è si trasfirìu à a costa nordu più tranquilla. U surfing ci era di classa mundiale, l'alimentariu era autenticu ancu quandu si cenava fora, a vita era libera cum'è pudete imaginà.
  
  Ma i so primi ricordi indelebili eranu di Kuhio: a splendida spiaggia è i luaus gratuiti, i barbecue di a spiaggia di dumenica, u surfing faciule, i lucali boni è u splendore notturnu di u sole di tramontu.
  
  Avà, mentre guidava per l'Avenue Kuhio è dopu Kalakaua, hà nutatu e cose vechje è toccu. I turisti ùn sò micca freschi. Micca i lucali chì portanu a so dose matinale di sucu Jamba. Ùn ci hè mancu un venditore di gelato vicinu à u Royal Hawaiian. Eranu e lunghe torche nere ch'elli accendevanu ogni notte, u cumplessu cummerciale avà quasi viotu induve ellu avia piantu una volta, ridendu di u simplice segnu d'avvertimentu in forma di A chì bloccava unu di i corridoi chì diceva: Se ùn site micca Spider-Man, u u ponte hè chjusu, hè cusì simplice. Cusì Hawaiian.
  
  Passò davanti à u vechju magazinu di Lassen, duv'ellu avia fighjulatu una volta i so quadri magnifichi è e vitture fantastiche. Avà hè andatu. A so prima zitiddina era finita. Passò u centru cummerciale di u King's Village, chì a so mamma li disse una volta chì era una volta a residenza di u rè Kalakaua. Passò a stazione di polizia più bella di u mondu, quella ghjustu nantu à a spiaggia di Waikiki à l'ombra di centinaie di tavole di surf. È passava davanti à a statua indistruttibile di u duca Kahanamoku, cuperta cum'è sempre di leis freschi, u listessu ch'ellu avia fighjatu quandu era un zitellu cù un milione di sonnii chì s'eranu in capu.
  
  A so famiglia era avà guardata tuttu u ghjornu. Sò stati curati da i mariscals americani di prima qualità è i marini crack. A casa di a famiglia era viota, usata cum'è esca per l'assassini. Ellu stessu era un omu marcatu.
  
  Hayden Jay, u so megliu amicu è u capu, si pusò accantu à ellu in u sediu di u passageru, forse videndu qualcosa da l'aspettu di a so faccia postu ch'ella ùn hà dettu nunda. Hè stata ferita da un cuteddu, ma avà hè quasi guarita. E persone intornu à ellu sò state ammazzate. I culleghi. Novi amichi.
  
  È quì hè tornatu in casa soia, u locu di a so zitiddina. I ricordi l'anu pieni cum'è l'amichi persi longu chì bramavanu di cunnetta cun ellu. I ricordi u bombardavanu da ogni angulu di strada.
  
  A bellezza di Hawaii era chì hà campatu in voi per sempre. Ùn importava s'è tù ci passassi una settimana o vint'anni. U so caratteru era intemporal.
  
  Hayden hà finalmente arruvinatu l'umore. "Stu omu, questu Capua. Hè veramente vende ghjacciu trituratu da una furgone?
  
  "Ci hè un bonu affari quì. Tutti amanu u ghjacciu trituratu ".
  
  "Pare giustu".
  
  Mano surrisu. "Viderete".
  
  Mentre passavanu attraversu a bellezza di Kuhio è Waikiki, e spiagge apparsu periodicamente à a diritta. U mare scintillava è i frangiflutti bianchi sbattulanu invitanti. Mano hà vistu parechji outriggers esse preparatu nantu à a spiaggia. Una volta, era parte di una squadra di outrigger chì hà guadagnatu trofei.
  
  "Semu quì". S'hè trascinatu in un parcheghju curvatu cù una ringhiera à una estremità chì dominava l'Oceanu Pacificu. U furgone di Capua era situatu à a fine, in un locu fantasticu. Mano subitu rimarcò u so vechju amicu, ma si firmò un mumentu.
  
  Hayden li sorrisi. "Vecchi ricordi?"
  
  "Ricordi meravigliosi. Qualcosa chì ùn vulete micca scherzà riimminendu qualcosa di novu, sapete? "
  
  "Eiu sò".
  
  Ùn ci era micca fiducia in a so voce. Mano hà pigliatu un longu sguardu à u so capu. Era una bona persona - diretta, ghjustu, dura. Sapete di quale parte era Hayden Jay, è quale impiegatu puderia dumandà più da u so capu? Dapoi u primu scontru, l'avia cunnisciuta bè. U so babbu, James Jay, era una putenza, una vera legenda, è ne valeva a pena. L'obiettivu di Hayden hè sempre di campà à a so prumessa, u so legatu. Questa era a so forza motrice.
  
  Tantu cusì chì Mano hè statu stupitu quandu hà annunziatu quantu seria era nantu à u ghjovanu nerd Ben Blake. Hà pensatu chì seria assai, assai tempu prima chì Hayden hà cessatu di spinghje per fà un passu per esse à l'altezza di l'eredità chì Mano sentia ch'ella avia digià superatu. Prima hà pensatu chì a distanza spegnerà a fiamma, ma dopu a coppia si ritrova inseme. È avà parevanu più forti chè mai. U geek li darà un novu scopu, una nova direzzione in a vita ? Solu i prossimi mesi diceranu.
  
  "Vai". Hayden fece un cennu versu a furgone. Mano aprì a porta è pigliò un soffiu prufondu di l'aria pulita di u locu. À a so manca s'alzava a Testa di Diamante, una figura impressiunante chì spiccava in l'orizzonte, sempre presente.
  
  Per Mano, era sempre quì. Ùn l'hà micca pigliatu per sorpresa chì questu puderia esse sopra à qualchì grande miraculu.
  
  Inseme marchjò versu u furgone di taglio di ghiaccio. Capua s'avvicinò, fighjenduli. U so visu si arrugò di sorpresa, è dopu in un veru piacè.
  
  "Manu? Omu ! Ehi!"
  
  Capua hè sparita. Una siconda dopu scappò da daretu à a furgoneta. Era un omu di spalle larghe, in forma, cù i capelli scuri è un tettu scuru. Ancu à u primu sguardu, Hayden puderia dì chì hà passatu almenu duie ore ogni ghjornu nantu à a surfboard.
  
  "Kapua". Mano abbracciò u so vechju amicu. "C'eranu uni pochi, fratellu."
  
  Capua fece un passu in daretu. "Chì hai fattu? Dimmi, cumu va a cullizzioni di bicchieri Hard Rock?
  
  Mano strinse a testa è strinse e spalle. "Ah, un pocu bla bla, è ancu di più. Sai. Tu?"
  
  "Diritta. Quale hè Howli?"
  
  "Haole..." Mano tornò à un americanu comprensibile, assai à u sollievu di Hayden. "... questu hè u mo capu. Scuntrà Hayden Jay ".
  
  U residente lucale s'arrizzò. "Piaciu di scuntràvi", disse. "Sì u capu Mano? Wow. Lucky Mano, dicu.
  
  "Ùn avete micca una donna, Capua?" Mano hà fattu u megliu per ammuccià u ligeru insultu.
  
  "Mi compru un poi-dog. Ella, una calda haole filippina hawaiana-cinese, m'hà fattu piantà una tenda tutta a notte, omu. A maiò parte di i Hawaiiani eranu di razza mista.
  
  Mano pigliò fiatu. Poy Dog era un omu di razza mista. Haole era un visitatore, è ùn era micca necessariamente un termini disprezzu.
  
  Prima ch'ellu pudia dì qualcosa, Hayden si vultò versu ellu è li dumandò dolcemente: "Attu una tenda?"
  
  Mano si strinse. Hayden sapia esattamente ciò chì Capua era, è ùn avia nunda à fà cù campeghju. "Questu hè bellu. Ella sona bè. Ascolta, Capua, ci vole à fà qualchì quistione.
  
  "Tiratori".
  
  "Avete mai intesu parlà di una grande figura di l'infernu cunnisciuta cum'è Kovalenko? O u Re Sanguinatu ?
  
  "Tuttu ciò chì sentu hè ciò chì hè nantu à e nutizie, fratellu. Hè in Oahu?"
  
  "Puderia esse. E Claude ?
  
  "Innò. Se tu avessi chjamatu Howley stu nome, l'avaria ricurdatu. Capua esitava.
  
  Hayden hà vistu questu. "Ma sapete qualcosa."
  
  "Forse u capu. Forse sò. Ma i vostri amichi quì ", hà sbulicatu a testa versu a stazione di polizia di Waikiki Beach, "ùn volenu sapè. L'aghju digià dettu. Ùn anu fattu nunda ".
  
  "Prova mi." Hayden hà scuntratu u sguardu di l'omu.
  
  "Aghju intesu qualcosa, capu. Hè per quessa chì Mano hè ghjuntu à mè, nò ? Ebbè, i soldi novi anu da sparghje un pocu di grassu ultimamente, omu. Novi ghjucadori in tutta a scena, facenu partiti chì ùn vederanu mai a settimana prossima ".
  
  "Soldi novi?" - ritruvò Mano. "Induve?" - aghju dumandatu.
  
  "Nè nulla", disse Capua seriamente. "Vogliu dì, quì, omu. Giustu quì. Sò sempre stati marginalizati, ma avà sò ricchi ".
  
  Hayden si passò una manu trà i so capelli. "Chì vi dice questu?"
  
  "Ùn sò micca implicatu in questa scena, ma a so. Qualcosa hè accadutu o per accade. Parechje persone anu pagatu assai soldi. Quandu succede, amparate à mantene a testa bassa finu à chì e cose cattive passanu ".
  
  Mano fighjulava l'oceanu scintillante. "Sì sicuru chì ùn sapete nunda, Capua?"
  
  "U ghjuru nantu à u mo cane poit."
  
  Capua hà pigliatu u so poi seriu. Hayden indicò a furgone. "Perchè ùn ci faci micca, Capua".
  
  "Certamente".
  
  Hayden fece una faccia à Mano mentre Capua si alluntanò. "Pensu chì vale a pena pruvà. Avete una idea di ciò chì parla ?
  
  "Ùn mi piace micca u sonu di ciò chì sta per succede in a mo cità nativa", disse Mano è ghjunse à piglià un pocu di ghiaccio da rasa. "Kapua. Dimmi u to nome, fratellu. Quale puderia sapè qualcosa ?
  
  "Ci hè un tippu lucale, Danny, chì campa quì sopra nantu à a muntagna." U so sguardu si lanciò versu Diamond Head. "Riccu. I so parenti, l'hanu criatu cum'è un ulu. " Sorrisi à Hayden. "Dì cum'è un americanu. Pensu chì ùn ci hè nunda di male in questu. Ma hè più seriu cù scumbags. Ci hè un pate di sapè merda, mi capisci ?
  
  Mano hà utilizatu una cucchiara è cavò un grande pezzu di ghjacciu di culore di l'arcubalenu. "U tippu li piace à fà finta ch'ellu hè un big shot?"
  
  Capua annuì. "Ma ùn hè micca veru. Hè solu un picciottu chì ghjoca un ghjocu di l'omu ".
  
  Hayden toccò a manu di Mano. "Faremu una visita à questu Danny. S'ellu ci hè una nova minaccia, duvemu sapè dinò ".
  
  Capua fece un cennu versu i cuni di ghiaccio. "Sò à a spesa di u stabilimentu. Ma ùn mi cunnosci micca. Ùn avete mai venutu à vedemi ".
  
  Mano fece un cennu à u so vechju amicu. "È senza dì, fratellu."
  
  
  ***
  
  
  Capua li hà datu l'indirizzu, chì anu programatu in u GPS di a vittura. Quince minuti dopu ghjunghjenu à un cancellu di ferru battutu neru. U lotu s'inclinava à l'oceanu, cusì ùn pudianu vede solu i finestri di l'ultimu pianu di a casa grande.
  
  Scenu da u carru, molle strillavanu da u latu di Mano. Mano pusò a manu nantu à u grande cancellu è spinse. U giardinu di fronte hà fattu chì Hayden si ferma è guardà.
  
  Stand per surfboard. Camion di lettu apertu novu. Una amaca stesa trà duie palme.
  
  "O mio Diu, Mano. Sò tutti i giardini hawaiani cusì ?
  
  Mano fece una smorfia. "Micca veramente, nò."
  
  Cum'elli stavanu à suonà a campana, anu intesu un rumore chì vene da u spinu. Andavanu intornu à a casa, tenendu e mani vicinu à e so armi. Quand'elli giranu l'ultimu angulu, anu vistu un ghjovanu chì sbatteva in piscina cù una donna anziana.
  
  "Perdonu!" Hayden urlò. "Semu da u Dipartimentu di Pulizia di Honolulu. Qualche parolle?" Bisbigliò, appena udibile: "Spergu chì ùn hè micca a so mamma".
  
  Mano s'affogò. Ùn era micca abituatu à chì u so capu facia scherzi. Allora hà vistu a so faccia. Era mortalmente seria. "Perchè tu...?"
  
  "Chì diavolo vulete?" Le jeune homme s'avança vers eux, gesticulant sauvagement. Quandu s'avvicinava, Mano hà vistu i so ochji.
  
  "Avemu un prublema", disse Mano. "Hè in punta."
  
  Mano lasciò u tippu sbattulà salvaticu. Uni pochi grossi cavalcate è era senza fiatu, i so shorts cumencianu à calà. Ùn hà dimustratu nisuna cuscenza di a so situazione.
  
  Allora a donna anziana corse versu elli. Hayden sbatté le palpebre increduli. A donna hà saltatu nantu à u spinu di Kinimake è hà cuminciatu à cavalcà cum'è un stallone.
  
  Chì diavolo si sò messi quì ?
  
  Hayden hà permessu à Kinimaka di piglià cura di sè stessu. Ella guardò intornu à a casa è a terra. Ùn ci era micca segnu chì qualchissia altru era in casa.
  
  Finalmente, Mano hà sappiutu scuzzulà u mostru. Sbarcò cù una schiaffia umida nantu à a ghiaia chì circundava a piscina è cuminciò à ululà cum'è una banshee.
  
  Danny, s'ellu era Danny, a fighjulava cù a so bocca aperta, i so shorts avà cascatu sottu à i ghjinochji.
  
  Hayden avia avutu abbastanza. "Danny!" - gridò ella in faccia. "Avemu bisognu di parlà cun voi!"
  
  
  L'hà spinta torna in a sedia. Diu, s'ellu u so babbu puderia vede avà. Si vultò è svuotò i bicchieri da cocktail, poi li riempia tramindui cù l'acqua di a piscina.
  
  Hà spruzzatu d'acqua nantu à a faccia di Danny è l'hà sbattutu ligeramente. Subitu cuminciò à surrisu. "Ehi criatura, sapete chì mi piace..."
  
  Hayden fece un passu in daretu. Se trattatu bè, questu pò travaglià in u so favore. "Sì solu, Danny?" Ella surrisu un pocu.
  
  "Tina hè quì. In qualchì locu". Parlava in frasi brevi è fiacche, cum'è s'ellu u so core travagliava dura per sustene un omu cinque volte a so grandezza. "A mo zitella."
  
  Hayden suspirò internamente cun sollievu. "Va bè. Avà, aghju intesu chì site a persona chì pò sapè s'ellu aghju bisognu d'infurmazioni ".
  
  "Sò mè". L'ego di Danny si mostrò à traversu a nebbia per un secondu. "Sò quella persona".
  
  "Parlami di Claude."
  
  U stupore u pigliò di novu, facendu chì i so ochji parevanu pesanti. "Claude? U tippu neru chì travaglia in Crazy Shirts?
  
  "Innò". Hayden strinse i denti. "Claude, u tippu chì pussede club è ranch in tuttu Oahu."
  
  "Ùn cunnoscu micca questu Claude." L'onestà probabilmente ùn era micca unu di i punti forti di Danny, ma Hayden dubitava ch'ellu era fintu avà.
  
  "E Kovalenko? Avete intesu parlà di ellu ?
  
  Nunda lampò in l'ochji di Danny. Nisun signu o indicazione di cuscenza.
  
  Daretu à ella, Hayden pudia sente Mano chì prova di calmà a fidanzata di Danny, Tina. Ella hà decisu chì ùn pudia micca male di pruvà un approcciu diversu. "Va bè, pruvemu qualcosa d'altru. Ci hè soldi freschi in Honolulu. Ci hè assai di questu. Da induve vene questu, Danny, è perchè?"
  
  L'ochji di u zitellu s'apriru, di colpu s'illuminavanu cù un tale orrore chì Hayden hà guasgi ghjuntu à u fucile.
  
  "Questu puderia accade in ogni mumentu!" - esclamò. "Vedi? Sempre! Basta... basta à stà in casa. Resta in casa, zitellu". A so voce pareva ansiosa, cum'è s'ellu ripete qualcosa chì li era statu dettu.
  
  Hayden sintì un friddu prufondu scorri in a so spina, ancu quandu u calore celeste a scaldava a spalle. "Ciò chì puderia succede prestu, Danny. Andate, mi pudete dì.
  
  "Assaltu", disse Danny stupidu. "Ùn pò esse annullatu perchè hè statu compru è pagatu". Danny afferrò a so manu, di colpu pareva spaventosamente sobri.
  
  "I terroristi si avvicinanu, Miss Police. Fate u vostru dannatu travagliu è ùn lasciate micca chì questi bastardi venenu quì ".
  
  
  CAPITOLU VINTU
  
  
  Ben Blake hà citatu l'articuli di u ghjurnale di u Capitanu Cook è u so cumpagnu Hawksworth chì descrizanu u viaghju più periculosu mai fattu da l'omu.
  
  "Anu attraversatu a Porta di Pele", disse Ben surprisatu, "in l'obscurità pesta. À questu tempu, Cook si riferisce sempre à l'entrata arcuata cum'è Porta di Pele. Solu dopu avè sperimentatu ciò chì si trova oltre - si dice quì - cambia più tardi a riferenza à e Porte di l'Infernu ".
  
  Karin si vultò versu Ben cù l'ochji spalancati. "Chì puderia fà chì un omu cum'è u Capitanu Cook sprimà una paura cusì nuda?"
  
  "Quasi nunda", disse Ben. "Cook hà scupertu u cannibalismu. Sacrifici umani. Hè partitu per un viaghju in acque completamente scunnisciute ".
  
  Karin indicò u screnu. "Leghjite a maledetta cosa."
  
  "Al dilà di e Porte nere si trovanu i chjassi più dannati cunnisciuti da l'omu..."
  
  "Ùn mi dite micca", disse Karin. "Summa".
  
  "Ùn possu micca"
  
  "Chì? Perchè?"
  
  "Perchè si dice quì - u testu seguente hè statu cacciatu da sta cunversione per via di dubbii nantu à a so autenticità".
  
  "Chì?"
  
  Ben aggrottò le sopracciglia pensieroso mentre guardava l'urdinatore. "Pensu chì s'ellu era apertu à a visualizazione publica, qualchissia averia digià pruvatu à investigà."
  
  "O forse anu fattu è mortu. Forse l'autorità anu decisu chì a cunniscenza era troppu periculosa per sparta cù u publicu.
  
  "Ma cumu vedemu un documentu eliminatu?" Ben picchiò casualmente uni pochi di chiavi. Ùn ci era micca ligami nascosti nantu à a pagina. Nunda di riprovevuli. Hà Googled u nome di l'autore è truvò parechje pagine chì citavanu Cook's Chronicle, ma micca più menzione di Hell's Gate, Pele, o ancu Diamond Head.
  
  Karin si vultò à fighjà u core di Waikiki. "Allora u viaghju di Cook attraversu e porte di l'infernu hè statu scrittu fora di a storia. Pudemu cuntinuà à pruvà ". Ella fece un gestu versu l'urdinatori.
  
  "Ma ùn serà micca utile", disse Ben in a so megliu impressione Yoda. "Ùn duvemu micca perde u nostru tempu".
  
  "Ciò chì Hayden vede in tè, ùn l'aghju mai sapè." Karin scuzzulò a testa prima di vultà lentamente. "U prublema hè chì ùn avemu micca manera di sapè ciò chì andemu à truvà quì sottu. Andemu à l'infernu cecu ".
  
  
  ***
  
  
  Hayden è Kinimaka anu riisciutu à strincà uni pochi di più frasi da Danny prima di decisu chì era sàviu di lascià solu à a so festa di droga. Cù una furtuna, tramindui pensanu chì a visita di a CIA hè stata un malu sognu.
  
  Kinimaka rimontò in vittura, pusendu a manu nantu à u volante di coghju molle. "Attaccu terrorista?" ripetì. "In Waikiki? Ùn credu micca in questu ".
  
  Hayden hà digià chjamatu u numeru di u so capu. A porta hà rispostu subitu. Ella recitò in uni pochi di frasi brevi l'infurmazioni ch'elli avianu pigliatu da Danny.
  
  Mano hà ascoltatu a risposta di Gates in u parlante. "Hayden, mi sò avvicinatu. Qualche ore di più è ci seraghju. A polizia s'appoghja assai nantu à tutti i criminali cunnisciuti per sapè u locu di u ranch. L'avemu prestu. Alertaraghju l'autorità appropritate annantu à questu presuntu attaccu, ma continuate à scavà ".
  
  A linea hè morta. Hayden ansimò in una tranquilla sorpresa. "Hà vene quì? Hà avutu difficultà per affruntà cumu hè. Chì bè farà ?
  
  "Forse u travagliu l'aiuterà à trattà".
  
  "Speremu. Pensanu ch'elli saranu prestu u locu di u ranch. Seguimu i terroristi. Ciò chì avemu bisognu avà sò persone pusitive è dirette. Ehi Mano, pensate chì sta storia terrorista face parte di a trama di u Re di Sangue ?
  
  Mano annuì. "Mi passava in mente". I so ochji beievanu in a vista mozzafiato, cum'è s'ellu l'amparava per aiutà à cumbatte l'intrusione di a bughjura.
  
  "Parlendu di persone dritte, Drake è i so dui amichi ùn anu micca rispostu à i mo missaghji. È a pulizza ùn a sà nè.
  
  U so telefuninu hà sbuchjatu, stupendu. Era a Porta. - Signore ?
  
  "Questa cosa hè diventata pazza", gridò, chjaramente alarmatu. "A polizia di Honolulu hà appena ricevutu trè minacce terroriste legittimi. Tuttu in Waikiki. Tuttu sarà prestu. I cuntatti sò stati stabiliti cù Kovalenko ".
  
  "Tre!"
  
  U cancellu si chjude di colpu per una seconda. Hayden inghiottì, sentendu chì u so stomacu si agitava. A paura in l'ochji di Manu li fece sudari.
  
  Gates hà tornatu in cuntattu. "Lasciate esse quattru. Più infurmazione hè stata appena autentificata. Cuntattate Drake. Sò in a lotta di a vostra vita, Hayden. Siate mobilizatu".
  
  
  ***
  
  
  U Rè di Sangue stava nantu à u ponte rialzatu, un surrisu friddu nantu à a so faccia, parechji di i so tenenti di fiducia chì stavanu davanti è sottu à ellu. "Hè u tempu", disse simplicemente. "Hè ciò chì aspittavamu, ciò chì avemu travagliatu. Questu hè u risultatu di tutti i mo sforzi è di tutti i vostri sacrifici. "Hè quì", si fermò in modu efficace, "tuttu finisce".
  
  Scannò e facce per ogni segnu di paura. Ùn ci era micca. En effet, Boudreau semblait presque ravi d'être autorisé à revenir dans la sanglante mêlée.
  
  "Claude, distrugge u ranch. Uccidi tutti i prigiuneri. È..." Ellu ghignava. "Libera i tigri. Hanu da occupà u putere per un tempu. Boudreaux, fate ciò chì fate, ma più brutalmente. Vi invitu à cumpiendu qualsiasi di i vostri desideri. Vi invitu à impressionà mi. Innò, scusa mi. Fate, Boudreau. Andate à Kauai è chjude u ranch di là.
  
  U Rè Sanguinatu fece un ultimu sguardu à i so pochi omi rimasti. "In quantu à voi... andate à scatenà l'infernu in Hawaii."
  
  Si vultò, sguassendu li da parte, è fece un ultimu sguardu criticu à u so trasportu è à l'omi accuratamente selezziunati chì l'accumpagnavanu in a prufundità mortale sottu Diamond Head.
  
  "Nimu hà fattu questu da Cook è hà campatu per cuntà a storia. Nisun omu avia mai guardatu oltre u quintu livellu di l'infernu. Nimu ùn hà mai scupertu ciò chì u sistema di trappula hè statu custruitu per ammuccià. A faremu ".
  
  A morte è a devastazione eranu daretu è davanti à ellu. L'iniziu di u caosu era inevitabbile. U rè di sangue era felice.
  
  
  ***
  
  
  Matt Drake marchò à traversu u parking Exoticars, manu in manu cù a so "fidanzata", Alicia Miles. C'era una sola vittura in affittu parcheggiata quì, un affittu di Basic Dodge chì probabilmente appartene à un coppiu di turisti chì avianu affittatu unu di i novi Lamborghini per una ora. À u mumentu chì Drake è Alicia entranu in u showroom di moda, l'omu robustu cù u tagliu di l'equipaggiu era digià sottu à u nasu.
  
  "Bonghjornu. Possu aiutà ti?"
  
  "Quale sò i più veloci?" Drake fece una faccia impaziente. "Avemu una Nissan in casa è a mo amica vole sperimentà a vera velocità". Drake fece l'occhiolino. "Puderia vince uni pochi di punti bonus, se sapete ciò chì vogliu dì."
  
  Alicia surrisi dolcemente.
  
  Drake sperava chì Mai stava attualmente intornu à a parte posteriore di u grande showroom, mantenendu fora di vista di u garage posteriore è andendu versu u cumplessu laterale vallatu. Ella pruvarà à entre da l'altra parte. Drake è Alicia avianu circa sei minuti.
  
  U surrisu di l'omu era largu è, senza sorpresa, falsu. "Bè, a maiò parte di a ghjente sceglie una nova Ferrari 458 o una Lamborghini Aventador, tramindui sò grandi vitture." U surrisu si allargava in realtà mentre u venditore indicò i veiculi in questione, tutti dui posti davanti à i vetri à tutta lunghezza di u showroom. "Ma in termini di rializazioni leggendarie, s'ellu hè ciò chì cercate, puderia ricumandemu a Ferrari Daytona o a McLaren F1." Agiò a manu versu u spinu di u showroom.
  
  C'eranu uffizii daretu è à diritta. À a manca c'era una fila di cabine private induve l'infurmazioni nantu à a carta di creditu puderanu esse cullucate è e chjavi consegnate. Ùn ci era micca finestri in l'uffiziu, ma Drake pudia sente figure chì si movevanu.
  
  Hà cuntatu i seconde. Mai avia da ghjunghje in quattru minuti.
  
  "Sì u sgiò Scarberry o u sgiò Petersen?" dumandò cun un surrisu. "Aghju vistu i so nomi nantu à u segnu fora".
  
  "Sò Ghjacumu. U sgiò Scarberry è u sgiò Petersen sò i patroni. Sò in u cortile ".
  
  "SU". Drake hà fattu un spettaculu fighjendu Ferrari è Lamborghini. L'aria condizionata di u showroom s'hè colapsatu nantu à a so spalle. Ùn ci era micca un sonu chì vene da l'uffiziu distanti. Alicia si manteneva per sè stessu, ghjucatu à a moglia di bona natura mentre creava spaziu.
  
  Un minutu prima chì Mai avia da esce per e porte laterali.
  
  Drake hè prestu.
  
  
  ***
  
  
  U tempu li passava à un ritmu alarmante, ma Ben sperava chì l'idea fola di Karin dassi frutti. U primu passu era di scopre induve i logs originali di Captain Cook sò stati guardati. Questu hè diventatu un compitu faciule. I ducumenti sò stati guardati à l'Archivi Naziunali, vicinu à Londra, in un edifiziu di u guvernu, ma micca cusì sicuru cum'è à u Bancu d'Inghilterra.
  
  Finu à quì bè.
  
  U passu prossimu era di purtà à Hayden. Pigliò assai tempu per fà u so puntu. À u principiu, Hayden pareva estremamente distrattu senza esse rude, ma quandu Karin, appughjatu da Ben, presentava u so pianu, l'agente di a CIA era mortu in silenziu.
  
  "Chi voli?" ella di colpu dumandò.
  
  "Vulemu chì mandate un ladru di classe mundiale à l'Archivi Naziunali di Kew per fotografà, micca arrubà, è dopu mi mandate una copia di a parte pertinente di i ghjurnali di Cook. A parte chì manca ".
  
  "Eri ubriacu, Ben? Seriu -"
  
  "A parte più dura", hà insistitu Ben, "ùn serà micca u furtu. Saraghju sicuru chì u latru truverà è mi manderà a parte bona.
  
  "E s'ellu si pigliava?" Hayden hà sbulicatu a quistione senza pensà.
  
  "Hè per quessa chì deve esse un ladru di classe mundiale chì a CIA puderia pussede grazia à questu affare. E perchè, idealmente, deve esse digià in custodia. Oh, è Hayden, tuttu questu deve esse fattu in e prossime ore. Ùn pò veramente aspittà ".
  
  "Sò cuscente di quessa", hà sbulicatu Hayden, ma dopu u so tonu si addolcì. "Fighjate, Ben, sò chì tù dui sò stati spinti in stu picculu uffiziu, ma pudete vulete mette a testa fora di a porta è uttene l'ultime informazioni. Duvete esse preparatu in casu...
  
  Ben guardò Karin preoccupatu. "In casu di chì? Parlate cum'è s'è u mondu hè per finisce ".
  
  U silenziu di Hayden hà dettu tuttu ciò chì avia bisognu di sapè.
  
  Dopu qualchì stonda, a so fidanzata hà tornatu à parlà : " Quantu avete bisognu di sti note, di sti ghjurnali ? Vale a pena di fà arrabbiare i britannichi?"
  
  "Se u Re di Sangue ghjunghje à e Porte di l'Infernu è avemu da andà dopu à ellu", disse Ben, "seranu probabilmente a nostra sola fonte di navigazione. È sapemu tutti quant'era bè Cook cù e so carte. Puderanu salvà a nostra vita ".
  
  
  ***
  
  
  Hayden hà postu u so telefunu nantu à u cappucciu di a so vittura è hà pruvatu à calmà i so pinsamenti turbati. I so ochji scontranu quelli di Mano Kinimaki à traversu u parabrisa, è ella sentia chjaramente u terrore chì bollava in a so mente. Anu ricivutu solu a notizia più terribile, di novu da Jonathan Gates.
  
  Ùn hè micca cum'è i terroristi anu da chjappà in parechje locu in Oahu.
  
  Avà sapianu chì era assai peghju di questu.
  
  Mano esce, visibilmente tremando. "Quale era quellu?"
  
  "Ben. Dice chì avemu bisognu di entre in l'Archivi Naziunali in Inghilterra per avè una copia di i log di Captain Cook ".
  
  Mano aggrottò la fronte. "Fa la. Falla puru. Stu fottu di Kovalenko prova di distrughje tuttu ciò chì amemu, Hayden. Fate tuttu ciò chì hè in u vostru putere per prutege ciò chì ti piace ".
  
  "British-"
  
  "Fateli". Mano si perde in u so stress. Hayden ùn importava micca. "Se i tronchi ci aiutanu à tumbà stu bastardo, pigliateli".
  
  Hayden hà risoltu i so pinsamenti. Hà pruvatu à sbulicà a so mente. Ci vuleria uni pochi di chjama à l'uffizii di a CIA in Londra è un gridu forte da u so capu Gates, ma hà pensatu ch'ella puderia probabilmente fà u travagliu. Surtout à la lumière de ce que Gates lui avait juste dit.
  
  È sapia bè chì ci era un agentu CIA particularmente affascinante in Londra chì puderia fà u travagliu senza sudore.
  
  Mano la fighjulava sempre, sempre in shock. "Pudete crede sta chjama? Pudete crede ciò chì Kovalenko hà da fà solu per distractà l'attenzione di e persone?
  
  Hayden ùn pudia, ma restò in silenziu, sempre preparandu u so discorsu per Gates è l'uffiziu di Londra. In pochi minuti era pronta.
  
  "Bè, seguitemu una di e peggiori chjamate di a nostra vita cun una chì ci aiuterà à cambià u rolu", disse è hà chjamatu u numeru nantu à a marcatura rapida.
  
  Ancu mentre parlava cù u so capu è negoziava l'aiutu straneru per pirate l'Archivi Naziunali Britannici, e parolle precedenti di Jonathan Gates brusgiavanu in a so mente.
  
  Ùn hè micca solu Oahu. I terruristi di u Re Sanguinu pensanu à attaccà parechje isule à u stessu tempu.
  
  
  CAPITOLU VINTI DUE
  
  
  Drake ripigliò u so fiatu mentre Mai sfilava per a porta laterale in piena vista di l'impiegatu.
  
  "Chì -"
  
  Drake surrisu. "Hè u tempu di maghju", bisbigliò, è poi rumpiu a mandibula di l'omu cù una fenatrice. Senza un sonu, u vinditore si vultò è chjappà in terra. Alicia passò davanti à a Lamborghini, appruntendu a so arma. Drake salta sopra u venditore immobile. Mai camminava rapidamente longu u muru di daretu, passendu daretu à una McLaren F1 intatta.
  
  Eranu à u muru di l'uffiziu in pocu seconde. A mancanza di finestri hà travagliatu per elli è contru à elli. Ma ci saranu camere di sicurezza. Era solu una quistione -
  
  Qualchissia hè ghjunta da a porta di daretu, salopette macchiata d'oliu, capelli longi neri attaccati cù una bandana verde. Drake pressò a so guancia direttamente contr'à a sottile partizione di plywood, ascultendu i soni chì venenu da l'internu di l'uffiziu mentre May praticava i muvimenti di u meccanicu.
  
  Ancora ùn facianu un sonu.
  
  Ma dopu parechje persone più sbuchjate à a porta, è qualchissia in l'uffiziu lasciò un urla. Drake sapia chì u ghjocu era finitu.
  
  "Lasciateli avè".
  
  Alicia ringhiò "Fuck yeah" è hà sbattutu a porta di l'uffiziu appena s'hè aperta, facendu ch'ella chjappà a testa di l'omu cun un crash. Un altru omu esce, l'ochji spalancati in scossa mentre fighjulavanu una bella donna cù un fucile è a postura di un cumbattante chì l'aspittava. Alzò u fucile. Alicia lui a tiré dans le ventre.
  
  Hè cascatu in a porta. Più grida sò ghjunti da l'uffiziu. U scossa hà cuminciatu à trasfurmà in capiscitura. Si capiscenu prestu chì saria sàviu di chjamà uni pochi d'amichi.
  
  Drake hà sparatu à unu di i meccanichi, u colpìu à mezu à a coscia è l'hà abbattutu. L'omu hà sbulicatu da a McLaren, lascendu una traccia di sangue daretu à ellu. Ancu Drake si strinse. Mai hà impegnatu u sicondu omu è Drake si vultò versu Alicia.
  
  "Avemu bisognu di entre".
  
  Alicia s'avvicina finu à ch'ella avia una bona vista di l'internu. Drake s'insinuò in u pianu finu à ch'ellu ghjunghje à a porta. À u so cennu, Alicia hà sparatu parechji colpi. Drake guasgi s'infilò in a porta, ma in quellu mumentu una meza decina di persone saltavanu fora cù l'arme tirate è apre u focu furiosamente.
  
  Alicia si vultò, piattandu daretu à a Lamborghini. Le pallottole fischiarono per i fianchi. U parabrisa s'hè lampatu. Drake si scappò rapidamente. Pudeva vede u dulore in l'ochji di l'omu mentre tirava à i supercars.
  
  L'altru l'hà vistu ancu. Drake hà apertu u focu una frazione di siconda davanti à ellu è u vitti cascà pesantemente, pigliendu unu di i so culleghi cun ellu.
  
  Alicia hà saltatu da daretu à a Lamborghini è hà sbarcatu un paru di pugni di copertura. Drake corse vers la Ferrari, s'éloignant derrière ses énormes pneus. Avà ogni balla conta. Pudeva vede May, ammucciatu à a vista da l'angulu di u muru di l'uffiziu, fighjendu in u spinu induve i meccanichi eranu vinuti.
  
  Trè di elli stendu à i so pedi.
  
  Drake forzò un picculu surrisu. Era sempre a macchina di uccisione perfetta. Per un mumentu s'inquieta di l'inevitabbile scontru trà May è Alicia è di a rivincita di a morte di Wells, ma dopu hà chjusu a so preoccupazione in u listessu angulu distante cum'è l'amore chì sentia per Ben, Hayden è tutti i so altri amichi.
  
  Questu ùn era micca u locu induve puderete dà rinu liberu à e vostre emozioni civiche.
  
  A pallottola culpì a Ferrari, passò per a porta è fora da l'altra parte. Cù un crash assordante, a finestra di fronte splode, u vetru cascà in una mini cascata. Drake hà apprufittatu di a distrazione per saltà fora è sparà un altru omu chì era affollatu vicinu à a porta di l'uffiziu.
  
  Dilettanti, sicuru.
  
  Tandu hà vistu dui omi d"aspettu severu chì partenu di l"uffiziu cù a mitragliatrice in manu. U core di Drake hà saltatu un battitu. Hà lampatu una maghjina di dui omi più daretu à elli - quasi certamente Scarberry è Petersen, esse prutetti da mercenari assuciati - prima di fà u so corpu u più chjucu pussibule daretu à u pneumaticu massivu.
  
  U sonu di palle volanti li splodava i timpani. Tandu seria a so strategia. Mantene Alicia è ellu in arrestu domiciliariu finu à chì i dui pruprietarii scappanu da a porta di daretu.
  
  Ma ùn anu micca previstu per maghju.
  
  L'agente giapponese hà pigliatu un paru di pistole scartate è ghjunse à u cantonu, sparendu à l'omi cù mitragliatrici. Un volò in daretu cum'è s'ellu era statu sbattutu da una vittura, sparendu u so fucile salvaticu è sparghje confetti nantu à u tettu mentre cascava. L'altru guidò i so patroni daretu à a so propria carcassa è cambiò a so vista à Mai.
  
  Alicia s'est précipité vers le haut et a tiré un coup qui traversa la joue du garde du corps, l'abattant instantanément.
  
  Avà Scarberry è Petersen anu pigliatu l'arme elli stessi. Drake ghjurò. Li avia bisognu vivu. À questu puntu, altri dui omi sò entrati per e porte posteriori è laterali, furzendu Mai à ripiglià di novu daretu à a McLaren.
  
  A pallottola hà trafittu u corpu di a preziosa vittura.
  
  Drake hà intesu chì unu di i pruprietarii sguillava cum'è un porcu kalua hawaianu, i pochi omi chì restavanu si sò riuniti intornu à i so patroni è, sparendu à e vitture è dunque à l'attaccanti, si currianu à una velocità vertiginosa versu u garage posteriore.
  
  Drake fu momentaneamente sorpreso. Mai hà uccisu dui di i guardiani di u corpu, ma Scarberry è Petersen sparivanu prestu da a porta di daretu sottu à una grana di focu di copertura.
  
  Drake s'arrizzò è sparò, avanzendu. In tuttu u tempu chì avanzava, s'inchinava per piglià duie altre armi. Unu di i guardiani di a porta di daretu cascò, tenendu a so spalla. L'altru si ritirò in un flussu di sangue.
  
  Drake corse à a porta, Mai è Alicia à fiancu. May hà sparatu mentre Drake hà pigliatu uni pochi di sguardi rapidi, pruvendu à valutà a situazione di e stanze di utilità è u garage.
  
  "Solu un grande spaziu apertu", disse. "Ma ci hè un grande prublema".
  
  Alicia s'accroula à côté de lui. "Chì?"
  
  "Anu un Shelby Cobra quì daretu."
  
  Mai alzò l'occhi verso di lui. "Perchè hè questu un prublema?"
  
  "Qualunque cosa fate, ùn sparate micca".
  
  "Hè carricu di splusivi?"
  
  "Innò".
  
  "Allora perchè ùn possu micca caccià?"
  
  "Perchè hè Shelby Cobra!"
  
  "Avemu appena sparatu un showroom pienu di supercars stupidi". Alicia l'inclina à l'écart. "Sì ùn avete micca u coraggio di fà, fate un cazzo."
  
  "Crap". Drake salta versu ella. A pallottola passò davanti à a so fronte è hà trafittu u muru di gesso, inzuppandu i so ochji cù scaglie di gesso. Cum'ellu s'aspittava, i cattivi sparanu mentre correvanu. S'elli chjappà qualcosa, saria una furtuna ceca.
  
  Drake pigliò u mira, pigliò un respiru prufondu, è cacciò l'omi di ogni latu di i dui capi. Cum'è i so ultimi guardiani di u corpu chì restanu cascanu, Scarberry è Petersen parevanu capisce ch'elli eranu in una battaglia persa. Si fermavanu, l'arme appesi à i so lati. Drake corse versu elli, u so dettu digià nantu à u grillu.
  
  "Claude", disse. "Avemu bisognu di Claude, micca di voi. Induve hè?"
  
  Da vicinu, i dui patroni parevanu stranamente simili. Tramindui avianu facci stanchi, solcati da linee dure nascite da anni di decisioni spietate. I so ochji eranu friddi, l'ochji di piranha in festa. E so mani, sempre stringendu e so pistole, si piegavanu cun cura.
  
  Mai indicò l'arma. "Gettateli".
  
  Alicia hà allargatu u so fan, rendendu più difficiule di mira. Drake pudia quasi vede a scunfitta in l'ochji di i patroni. I pistoli si sbattevanu à u pianu quasi simultaneamente.
  
  "Diavolo," mormorò Alicia. "Sembranu uguali è agiscenu u listessu. I cattivi in u celu ti trasformanu in cloni ? È mentre sò nantu à u sughjettu, perchè qualcunu quì si trasforma in u cattivu ? Stu locu hè megliu cà una festa in u settimu celu ".
  
  "Quale di voi hè Scarberry?" Mai hà dumandatu, ghjunghjendu facilmente à u puntu.
  
  "Sò", disse quellu cù i capelli biondi. "Avete cercatu Claude in tutta a cità?"
  
  "Questi simu noi", bisbigliò Drake. "E questu hè a nostra ultima tappa".
  
  Un debole clic risonò in u silenziu. Drake si vultò, sapendu chì Alicia chjappà u mira, cum'è sempre. U garage paria viotu, u silenziu di colpu pesante cum'è una muntagna.
  
  Scarberry li fece un surrisu giallu. "Semu in l'attellu. Calchì volta tuttu cade in pezzi ".
  
  Drake ùn guardò micca Alicia, ma li fece signalà per esse constantemente in guardia. Qualcosa era sbagliatu. Il entra et s'agrippa à Scarberry. Cù un rapidu muvimentu di judo, Drake u pigliò è u lanciau nantu à a so spalla, sbattendu l'omu duramente in u cimentu. À u mumentu chì u dulore in l'ochji di Scarberry era passatu, Drake avia una pistola puntata à u mento.
  
  "Induve hè Claude?" - aghju dumandatu.
  
  "Mai intesu-"
  
  Drake hà ruttu u nasu à un omu. "Avete una altra chance."
  
  A respirazione di Scarberry era rapida. A so faccia era rigida cum'è u granitu, ma i musculi di u collu travagliavanu duramente, tradiscenu nervousità è paura.
  
  "Cominciamu à sparà i pezzi". A voce ligera di Mai li ghjunse. "Sò infastiditu".
  
  "Pare giustu". Drake si alluntanò, fece un passu da u latu è tirò u grilletto.
  
  "NOOO!"
  
  U gridu di Scarberry l'arrestò à l'ultimu mumentu pussibule. "Claude vive in un ranch! internu da a costa sittintriunali. Vi possu dà e coordenate ".
  
  Drake surrisu. "Allora vai avanti."
  
  Un altru clic. Drake hà vistu u minimu muvimentu è u so core s'hè affundatu.
  
  Oh nò.
  
  Alicia hà sparatu. A so bala hà uccisu l'ultimu cattivu istantaneamente. Si piattava in u troncu di una Shelby.
  
  Drake la fissò. Riturnò cù un pocu di vechja malizia. Drake hà vistu ch'ella si ritruverà almenu. Hà avutu un caratteru forte chì puderia affruntà a perdita.
  
  Ùn era micca cusì sicuru di ellu stessu. Il incita Scarberry à se précipiter. "Spiccia ti. U vostru amicu, Claude, hà una grande sorpresa.
  
  
  CAPITOLU VINTI TRÈ
  
  
  Hayden è Kinimaka ùn anu mancu tempu per inizià a vittura quandu Drake hà chjamatu. Ella hà vistu u so numeru nantu à u so schermu è hà respiratu di sollievu.
  
  "Drake. Induve si-"
  
  "Nisun tempu. Aghju u locu di Claude ".
  
  "Iè, pensemu ancu cusì, omu intelligente. Hè maravigghiusu ciò chì certi criminali rinuncianu per una vita più tranquilla ".
  
  "Quantu tempu a sapete? Induve si?" Drake hà sparatu dumande cum'è un sergente di drilling chì dà ordini.
  
  " Rallenta, tigre. Avemu ricevutu a nutizia appena un minutu fà. Ascolta, ci preparamu per un impattu immediatu. E vogliu dì avà. Stai ghjucà ?
  
  "Aghju ragiò. Semu tutti cusì. Stu bastardo hè un passu daretu à Kovalenko.
  
  Hayden li disse di l'avvirtimenti terroristi mentre ella signalava à Kinimaka per guidà. Quandu hà finitu, Drake s'hè silenziu.
  
  Dopu un mumentu hà dettu: "Vi scuntremu à a sede".
  
  Hayden hà chjamatu rapidamente u numeru di Ben Blake. "A vostra operazione hè stata un successu. Speremu chì u nostru agente in Londra vi uttene ciò chì avete bisognu in e prossime ore, dopu chì vi manderà copie direttamente. Spergu chì questu hè ciò chì avete bisognu, Ben.
  
  "Spergu chì hè veramente quì." A voce di Ben pareva più nervosa ch'ella ùn avia mai intesu parlà. "Hè una supposizione sana, ma hè sempre una supposizione".
  
  "Spergu ancu cusì".
  
  Hayden hà lanciatu u so telefunu nantu à u dashboard è fighjulava senza fighjà in e strade di Waikiki mentre Kinimaka tornava à a sede. "Gates pensa chì se pudemu trattà cù Claude rapidamente, pudemu piantà l'attacchi. Speranu chì Kovalenko puderia ancu esse quì ".
  
  Mano strinse i denti. "Tutti u facenu, capu. pulizie lucali, forze speciali. Tuttu si stringhje finu à chì scoppia. U prublema hè chì i cattivi sò digià quì. Duveranu esse. Deve esse praticamente impussibile di piantà ogni attaccu imminente, per ùn dì una meza dozzina di attacchi à trè isule diverse ".
  
  Tuttu u putere era cunvinta chì Kovalenko avia urdinatu assai attacchi per mantene tutti occupati mentre andava in cerca di u so sognu - un viaghju à quale hà dedicatu l'ultima parte di a so vita.
  
  Segui i passi di Captain Cook. Hè megliu andà unu à unu. Esplora oltre e porte di l'infernu.
  
  Hayden si girò mentre u quartier generale si affacciava fora. Hè ora di agisce.
  
  
  ***
  
  
  Drake hà purtatu May è Alicia à l'edificiu di a CIA è sò stati immediatamente scortati sopra. Sò stati purtati in una stanza piena di attività. À l'estremità, Hayden è Kinimaka stavanu trà una folla di pulizie è militari. Drake hà pussutu vede SWAT è u HPD Burglar Team. Puderia vede uniformi chì senza dubbitu appartenevanu à e squadre d'Operazioni Speciali di a CIA. Forse ancu qualchì Delta vicinu.
  
  U Diavulu hè senza dubbitu nantu à a cuda di u Re di Sangue è fora di sangue.
  
  "Vi ricordate quandu u Rè di Sangue hà mandatu i so omi per attaccà à quellu Distruttore per arrubà u dispusitivu?" Ellu disse. "E anu pruvatu à rapisce Kinimaka à u stessu tempu? Aghju scumessa chì era una presa di cuntrollu accidentale. Vulìanu solu cunnosce a lingua Kinimaki hawaiana.
  
  Drake se souvint alors que ni May ni Alicia n'étaient là lorsque les hommes de Kovalenko attachèrent le destructeur. Si strinse a testa. "Ùn hà micca impurtanza".
  
  Drake hà nutatu chì Ben è Karin stavanu vicinu à a finestra. Ognunu di elli avia un biccheri in manu, è parevanu rotulazione di carta in una discoteca di a scola.
  
  Drake hà pensatu à esse persu in a folla. Saria faciule. A perdita di Kennedy era sempre bollendu in u so sangue, facendu impussibile per ellu di discutiri. Ben era quì. Ben l'hà tenuta mentre era morta.
  
  Duvia esse Drake. Micca solu questu. Drake avia da impedisce a so morte. Hè ciò chì hà fattu. U tempu s'imparò è per un mumentu si ritrova in casa in York cù Kennedy, cucini qualcosa in cucina. Kennedy hà spruzzatu rum scuru in a padedda è guardò alzatu quandu sfrigolava. Drake hà marinatu a bistecca in l'agliu. Era ordinariu. Era divertente. U mondu hè tornatu normale.
  
  Stelle lampò davanti à i so ochji cum'è fuochi d'artificiu falluti. A pace riturnò di colpu è e voci cuminciaru à sonà intornu à ellu. Qualchissia l'hà datu u coda. Un altru omu hà versatu u caffè caldu nantu à unu di i so patroni è corse à a toilette cum'è un batte fora di l'infernu.
  
  Alicia u guardò intensamente. "Chì si passa, Drakes?"
  
  Impulsò à traversu a folla finu à ch'ellu ghjunse in faccia cù Ben Blake. Questu era u mumentu perfettu per un cumentu rapidu da Dinorock. Drake sapia questu. Ben probabilmente sapia questu. Ma eranu tramindui zitti. A luce passava da a finestra daretu à Ben; Honolulu stava incorniciatu da u sole, un celu blu brillanti è uni pochi di nuvole striate fora.
  
  Drake hà finalmente trovu a so voce. "Eranu utili sti computer CIA?"
  
  "Speremu". Ben hà riassuntu a storia di u viaghju di u Capitanu Cook à u Diamond Head è hà finitu cù a rivelazione chì a CIA avia utilizatu un agentu britannicu per arrubà l'Archivi Naziunali.
  
  Alicia hà avanzatu lentamente dopu avè intesu a nutizia da u ghjovanu. "Super ladru britannicu? Cume hè u so nome?"
  
  Ben sbatté le palpebre per l'attenzione brusca. "Hayden ùn m'hà mai dettu".
  
  Alicia lanciò un breve sguardu à l'agente di a CIA, poi sbulicò in un sorrisu sfacciatu. "Oh, pari ch'ella ùn hà micca fattu questu."
  
  "Cosa significa?" Karin hà parlatu.
  
  U surrisu di Alicia diventò un pocu viziosu. "Ùn sò micca particularmente cunnisciutu per a mo diplomazia. Ùn appughjà micca ".
  
  Drake tosse. "Solu un altru criminale internaziunale chì Alicia hà scopatu. U truccu hè sempre statu di truvà ciò chì ùn hà micca ".
  
  "Hè veru", disse Alicia cun un sorrisu. "Sò sempre statu populari".
  
  "Bè, s'ellu hè questu l'agente chì pensu," Mai intervene in a so cunversazione, "hè cunnisciutu da l'intelligenza giapponese. Hè ... un ghjucatore. È un operativu assai, assai bonu ".
  
  "Allora hà da prubabilmente cura di a so fine". Drake hà studiatu a felicità di a cità di u Pacificu sparghje davanti à ellu è bramava un pocu di pace stessu.
  
  "Ùn hè mai statu un prublema per ellu", disse Alicia. "E iè, ellu vi darà e vostre riviste".
  
  Ben stava sempre à circà trà Alicia è Hayden, ma hà tenutu a lingua. A discrezione era a più bona parte di a divulgazione in questa fase. "Hè sempre una supposizione educata", disse. "Ma se finiscemu à e Porte di l'infernu, sò sicuru chì queste registrazioni puderanu salvà a nostra vita".
  
  "Spergu" - Drake si vultò è guardò intornu à u caosu - "Ùn ghjunghjerà micca. U Bloody King serà sempre à u ranch. Ma s'è questi idioti ùn anu micca fretta, Kovalenko scapperà ".
  
  "Kovalenko". Alicia si leccò e labbra mentre diceva questu, savurendu a so vendetta. "Moru per ciò chì hè accadutu à Hudson. E Boudreau? Hè un altru chì hè veramente marcatu ". Ella, ancu, guardò intornu à a folla rumorosa. "In ogni casu, quale hè u capu quì?"
  
  Cum'è in risposta, una voce ghjunse da a folla di ufficiali chì circundanu Hayden Jay. Quandu u rumore calò è l'omu pò esse vistu, Drake era felice di vede Jonathan Gates. Li piacia u senatore. È piantò cun ellu.
  
  "Cumu sapete, avemu un locu Kovalenko Ranch in Oahu", disse Gates. "Per quessa, a nostra missione deve esse custituita da quattru parti. Prima, assicuratevi tutti l'ostaggi. Siconda, raccoglie infurmazioni nantu à i sospettati attacchi terroristi. Terzu, truvate stu omu, Claude è Kovalenko. È quartu, truvate u locu di l'altri dui ranch.
  
  Gates fece una pausa per lassà stu lavuru, è dopu in qualchì modu hà sappiutu fà chì ogni omu è donna in a stanza pensanu chì li stava guardandu cun un muvimentu d'ochju. "Questu deve esse fattu per ogni modu necessariu. Kovalenko vuluntà mette assai vite in periculu durante a so ricerca frenetica. Finisce oghje".
  
  I cancelli si aperti. Di colpu u caosu in a stanza si firmò è tutti cuminciaru à vultà prestu in i so posti. I dettagli sò stati pensati currettamente.
  
  Drake attirò l'ochju di Hayden. Ella fece un gestu di a manu, invitandulu à vene.
  
  "Fate equipati è sellate i vostri cavalli, ragazzi. Arriveremu à u ranch di Claude in trenta minuti.
  
  
  CAPITOLU VINTICUATRE
  
  
  Drake s'assittò cù i so amichi in unu di l'helicopteri leggeri di u Dipartimentu di Pulizia di Hawaii è hà pruvatu à sbulicà a testa mentre volanu rapidamente versu u ranch di Claude. U celu era spartutu cù elicotteri simili è militari più pesanti. Centinaie di persone eranu in l'aria. L'altri eranu in strada per via di a terra, movendu u più veloce ch'elli pudianu. A maiò parte di a polizia è di u persunale militare sò stati custretti à stà in Honolulu è in l'area di Waikiki in casu chì l'attacchi terroristi si sò veramente materializzati.
  
  U Re Sanguinu divisu e so forze.
  
  L'imaghjini satellitari dimustrava assai attività in u ranch, ma assai di questu era camuffatu, facendu impussibile di dì ciò chì era veramente successu.
  
  Drake era decisu à mette in attesa i so sentimenti per Kovalenko. Gates avia ragione. L'ostaggi è a so sicurità eranu i fatturi decisivi quì. Qualchidunu di i panorami più maravigghiusi ch'ellu avia mai vistu si sviluppau sottu è intornu à ellu mentre volanu versu a Costa Nord, ma Drake hà utilizatu ogni onza di a so vuluntà per fucalizza. Era u suldatu ch'ellu era una volta.
  
  Ùn pudia esse nimu altru.
  
  À a so manca, Mai hà parlatu brevemente cù a so surella, Chika, cuntrollandu duie volte a so sicurità è scambià uni pochi di parolle tranquille mentre puderanu. Ùn era micca un sicretu chì puderanu inizià una guerra à grande scala o andà in una zona di cummattimentu preparata.
  
  À a diritta di Drake, Alicia hà passatu u tempu à cuntrollà è ricontrollà e so armi è l'equipaggiu. Ùn avia bisognu di spiegà nunda. Drake ùn avia micca dubbitu ch'ella rializeria a so vendetta.
  
  Hayden è Kinimaka si sò seduti di fronte, appughjendu constantemente i so microfoni è sbulicà o ricevenu aghjurnamenti è ordini. A bona nutizia era chì nunda hè accadutu in Oahu o in qualsiasi altra isula. A mala nutizia era chì u Rè di Sangue avia anni per preparà per questu. Ùn avianu micca idea di ciò chì andavanu.
  
  Ben è Karin sò stati lasciati à a sede. Sò stati urdinati d'aspittà l'e-mail di l'agente è dopu preparanu per a pussibilità un pocu spaventosa chì puderianu avè da passà sottu Diamond Head è possibbilmente sfondà e Porte di l'infernu.
  
  Una voce metallica ghjunse da u sistema di sonu Choppers. "Cinque minuti à u gol".
  
  Ch'ella ti piace o micca, hà pensatu Drake. Semu in questu avà.
  
  L'elicotteru sbarcò à pocu à a valle profonda, una vista incredibile mentre volava circundatu da decine d'altri elicotteri. Questa era a prima onda custituita da suldati di e forze speciali. Ogni seconda corsa militare US era pronta à aiutà. Forza aerea. Marina. armata.
  
  A voce hè tornata. "Obiettivu".
  
  S'arrizzò cum'è unu.
  
  
  ***
  
  
  E stivali di Drake toccu l'erba molle è era subitu sottu u focu. Era l'ultima persona à esce da a porta. U disgraziatu marinu, sempre in lotta, pigliò un colpu pienu à u pettu è morse prima ch'ellu chjappà in terra.
  
  Drake si stende nantu à a terra. Bullets fischiavanu sopra u so capu. Colpi attutiti chjappà i tronchi accantu à ellu. Tirò una volata. L'omi di ogni latu di ellu si arrampicanu à traversu l'erba, utilizendu e muntagne ondulate naturali per copre.
  
  Davanti hà vistu una casa, una struttura di brique di dui piani, nunda di speciale, ma senza dubbitu adattatu per i bisogni lucali di Kovalenko. À a manca hà rimarcatu a zona di u ranch. Chì ...?
  
  E figure spaventate, disarmate corsero verso di lui. Si sparghjenu a manca è a diritta, in tutte e direzzione. Hà intesu sibilà in l'auriculare
  
  "Partite amichevuli".
  
  Si sfilò in avanti. May è Alicia si movevanu à a so diritta. Infine, i Marines si sò riuniti è cuminciaru à chjamà un mudellu di focu coordinatu. Drake hà cuminciatu à muvimenti più veloce. A ghjente davanti à elli cuminciaru à ritirassi, esce da u so piattu è si precipite versu a casa.
  
  Obiettivi facili
  
  Drake avà s'arrizzò cù a forza d'attaccu è hà uccisu a ghjente mentre curria, alzendu a so pistola. Vide u prigiuneru saltà nantu à l'erba, andendu versu a casa. Ùn sapianu micca chì i boni sò ghjunti.
  
  U prigiuneru si torcia di colpu è cascò. L'omi di u Rè Sanguinatu li sparanu l'erba. Drake ringhiò, puntò à u pistolero, è sbulicò a testa di u bastardo. Tirò periodicamente, sia pinnendu a ghjente à a terra o guidà a ghjente per chì l'altri puderanu finisce.
  
  Circava Claude. Prima di abbandunà l'elicotteru, tutti sò stati mostrati una foto di u diputatu di u Re di Sangue. Drake savait qu'il dirigerait l'événement derrière les coulisses, s'établissant un plan de fuite. Probabilmente da casa.
  
  Drake corse, scannò sempre l'area, spara in occasione. Unu di i cattivi s'arrizzò da daretu à a muntagna è ghjunse à ellu cù un machete. Drake baissa simplement l'épaule, permettant à l'impulsion de son adversaire de le porter directement vers lui, et il s'écroula à terre. L'omu sghignazzava. U stivale di Drake si strinse a mascella. L'altru stivale di Drake hà pisatu a manu chì teneva u machete.
  
  L'anzianu omu di SAS hà puntatu u so fucile è tirò. È dopu avemu avanzatu.
  
  Ùn hà micca vultatu in daretu. A casa era davanti, paria tamanta, a porta era pocu aperta, cum'è s'ellu invitava l'entrata. Ovviamente questu ùn hè micca u modu per andà. Drake scacciò da i finestri mentre correva, mirandu altu. U vetru hà splutatu in casa.
  
  Avà di più in più prigiuneri si versavanu da u ranch. Qualchidunu stavanu in l'erba longa, semplicemente gridendu o parevanu scossa da cunchiglia. Quandu Drake li guardò, hà nutatu chì a maiò parte di elli correvanu à un ritmu, vulendu in avanti, cum'è s'ellu fussi da qualcosa.
  
  È tandu l'hà vistu, è u so sangue si vultò in ghjacciu.
  
  A testa, a testa incredibilmente enormosa di un tigre di Bengala, strisciava nantu à l'erba in caccia ligera. Drake ùn pudia micca lascià i tigri catturà a so preda. Si corse versu elli.
  
  Aghju pressatu l'auriculare. "Tigri in l'erba".
  
  Ci hè stata una raffica di chiacchiere in risposta. Altri anu nutatu ancu l'animali. Drake hà vistu cum'è unu di l'animali saltava nantu à u spinu di l'omu chì corre. A criatura era tamanta, feroce, è in volu l'imaghjini perfetta di u caosu è di carnage. Drake hà furzatu i so gammi per andà più veloce.
  
  Un'altra testa giganti sfondò l'erba pochi metri più avanti. U tigru si saltà nantu à ellu, u so musu si trasformò in un grugnu tamantu, i so denti scopre è digià macchiati di sangue. Drake cascò à u ponte è si roteò, ogni nervu in u so corpu vivu è gridava. Mai prima ùn avia pattinatu cusì perfettamente. Mai prima si era risuscitatu cusì prestu è precisu. Era cum'è s'ellu un avversariu più feroce avia fattu u megliu guerrieru in ellu.
  
  Tirò fora una pistola, si vultò è sparò una pallottola in capu à u tigru. A bestia cascò istantaneamente, sparata à traversu u cervellu.
  
  Drake ùn hà micca ripigliatu u so fiatu. Il sauta rapidement sur l'herbe pour aider l'homme qu'il avait vu abattu quelques secondes plus tôt. U tigru s'avvicinava nantu à ellu, ringhiannu, i so musculi tamanti chì si flexionavanu è si ondulavanu mentre calava a testa per muzzicà.
  
  Drake lui a tiré à l'arrière, a attendu qu'il se retourne, puis lui a tiré entre les yeux. Sbarcò, tutti i cinquecentu liri, nantu à l'omu chì avia da manghjà.
  
  micca bè, pinsò Drake. Ma hè megliu chè esse strappatu in pezzi è manghjatu vivu.
  
  I gridi si sentianu in u so auriculare. "Fate mi, sti bastardi sò enormi!" "Un altru, Jacko! Un altru per i vostri sei! "
  
  Hà studiatu u so circondu. Nisun segnu di tigri, solu prigionieri terrorizzati è truppe spavintate. Drake se précipita à travers l'herbe, prêt à se mettre à l'abri s'il voyait un ennemi, mais en quelques secondes était de retour dans la maison.
  
  I finestri di fronte sò stati rotti. I Marines eranu dentru. Drake l'a suivi, son signal Bluetooth sans fil marquant lui comme amicale. Passendu nantu à u rebordu di a finestra rotta, si dumandava induve puderia esse Claude stessu. Induve seria avà ?
  
  Una voce bisbigliava à l'arechja. "Pensu chì avete lasciatu a festa prima, Drakey." I toni setosi di Alicia. "Per voi dui."
  
  L'hà vistu. Parzialmente ammucciatu da l'armadiu ch'ella stava frugando. Ghjesù, stava cercandu a so cullezzione di DVD?
  
  Mai era daretu à ella cù una pistola in manu. Drake fighjulava cum'è a donna giapponese alzava l'arma è a puntò versu a testa di Alicia.
  
  "Mai!" A so voce disperata urlò in i so orecchie.
  
  Alicia salta. A faccia di May s'incurvava in un ligeru surrisu. "Hè statu un gestu, Drake. Aghju indicatu l'interfaccia di l'alarma, micca à Alicia. Ancu micca ".
  
  "Ansietà?" Drake ridacchiò. "Semu digià dentru."
  
  "L'infanteria pare chì hè ancu cunnessu cù u grande magazzinu in u patiu".
  
  Alicia fece un passu in daretu è puntò a so pistola. "Maledetto se lo so." Ella sparò una volata in l'armadiu. Sparks volava.
  
  Alicia alzò le spalle. "Questu deve esse abbastanza."
  
  Hayden, cù Kinimaka caldu nantu à i so tacchi, vultò in a stanza. "U granaio hè ben chjusu. Segni di trappule. I ragazzi tecnulugichi sò travagliendu avà ".
  
  Drake sentì l'errore di tuttu. "Eppuru entremu quì cusì facilmente? Questu-"
  
  À quellu mumentu, si sentia una cummossa è u sonu di calchissia chì falava in cima di a scala. Rapidu. Drake pigliò a pistola è guardò.
  
  È si congelava in shock.
  
  Unu di l'omi di Claude falò pianu pianu a scala, una manu stringhjendu a gola di u prigiuneru. In a so altra manu avia l'Aquila di u Desert, destinata à a so testa.
  
  Ma ùn era micca tutta a misura di u scossa di Drake. Un sintimu nativu suscita quand'ellu ricunnosce a donna. Era Kate Harrison, a figliola di l'anzianu assistente di Gates. L'omu chì era in parte culpèvule per a morte di Kennedy.
  
  Era a so figliola. Sempre vivu.
  
  L'omu di Claude hà pressatu u fucile forte contr'à a so tempia, chì li fece chjude l'ochji di dolore. Ma ella ùn gridava. Drake, cù una decina d'altri in a stanza, puntò i so fucili versu l'omu.
  
  Eppuru ùn si sentia micca bè à Drake. Perchè diavolo era stu tippu sopra cù un prigiuneru? Paria cum'è -
  
  "Ritornu!" - gridò l'omu, lampendu in modu salvaticu l'ochji in tutte e direzzione. A sudore cola da ellu in grandi gocce. A manera ch'ellu portava è mezu spinta a donna significava chì tuttu u so pesu era nantu à a so gamba. A donna, à u so creditu, ùn hà micca facilitatu per ellu.
  
  Drake hà calculatu chì a prissioni annantu à u grillu era digià a mità di u scopu. " Alluntanate ! Lasciaci fora!" L'omu a calò un altru passu. I suldati di e forze speciali si ritiravanu nurmale, ma solu à pusizioni un pocu più vantaghji.
  
  "Vi avvistu, stronzi." L'omu sudatu respirava assai. "Esciti da u cazzo di modu."
  
  È sta volta, Drake pudia vede ch'ellu vulia dì. Ci era a disperazione in i so ochji, qualcosa chì Drake hà ricunnisciutu. Stu omu hà persu tuttu. Qualunque cosa hà fattu, tuttu ciò chì hà fattu, hè statu fattu sottu una terribile costrizione.
  
  " Torna ! l'omu gridò di novu è spinse bruscamente a donna in un altru passu. A manu chì abbracciava u so collu era cum'è una verga di ferru. Tenia ogni parte di u so corpu daretu à ella per ùn prisintà si cum'è un mira. Era una volta un suldatu, probabilmente un bonu.
  
  Drake è i so culleghi anu vistu a saviezza di a ritirata. Anu datu à l'omu un pocu più spaziu. Il descendit encore quelques marches. Drake attirò l'ochju di May. Ella strinse un pocu a testa. Ella sapia ancu. Questu era sbagliatu. Hè statu...
  
  Un aringa rossa. U tipu più terribili. Claude, sans doute à l'ordre de Kovalenko, a utilisé cet homme pour les distraire. Cumportamentu archetipicu di u Rè di Sangue. Puderia esse una bomba in casa. A vera ricumpensa, Claude, era prubabilmente una scappata riescita da a stalla.
  
  Drake aspittava, perfettamente preparatu. Ogni nervu in u so corpu si congelava. Livò u colpu. U so respiru si firmò. A so mente hè andata in biancu. Ùn c"era nunda avà, nè a sala tesa piena di suldati, nè l"ostagiu spavintatu, nè a casa è i servitori chì u circundavanu.
  
  Solu un millimetru. Sight crosshair. Meno di un inch à u mira. Una mossa. Hè tuttu ciò chì avia bisognu. È u silenziu era tuttu ciò chì sapia. L'omu hà spintu Kate Harrison in un altru passu, è in quella frazione di siconda di muvimentu, u so ochju manca sbircia da daretu à u craniu di a donna.
  
  Drake l'ha sbattutu cù un colpu.
  
  L'omu hà saltatu in daretu, hà scontru cù u muru è si sfilò davanti à a donna chì gridava. Sbarcò cù un crash, a testa prima, l'armi chjappà daretu à ellu, è tandu anu vistu u so gilet, u so stomacu.
  
  Kate Harrison urlò: "Hà una bomba nantu à ellu!"
  
  Drake hà saltatu in avanti, ma Mai è u grande Marine saltavanu dighjà sopra l'orlu di e scale. U Marine hà pigliatu à Kate Harrison. Mai salta sopra u mercenariu mortu. A so testa si vultò versu u gilet, à l'indicatore.
  
  "Ottu seconde!"
  
  Tutti si precipitò à a finestra. Tutti eccettu Drake. L'inglese si precipitò più in casa, s'incurvava per u curridoru strettu versu a cucina, prichendu chì qualcunu lascissi a porta di daretu aperta. Cusì saria più vicinu à Claude quandu a bomba sparò. Allora hà avutu una chance.
  
  À traversu u corridore. Passanu trè seconde. À a cucina. Un sguardu veloce intornu. Dui seconde più. A porta di daretu hè chjusa.
  
  U tempu hè finitu.
  
  
  CAPITOLU VINTICINQUE
  
  
  Drake hà apertu u focu appena hà intesu l'esplosione iniziale. Ci vuleria una seconda o duie per ghjunghje. A porta di a cucina si strinse da numerosi colpi. Drake corse drittu versu ellu, sparendu tuttu u tempu. Ùn hà micca rallentatu, solu u colpì cù a spalla è cascò in l'aria.
  
  L'esplosione s'hè spazzata daretu à ellu cum'è una serpente attaccante. Una lingua di fiamma sbuchjata da a porta è e finestri, sparendu in u celu. Drake rotolava. U soffiu di u focu l'hà toccu per una stonda è poi si ritirò.
  
  Senza rallentà, salta torna è corse. Bruciatu è battutu, ma terribilmente decisu, si precipitò versu u grande stagnu. A prima cosa ch'ellu hà vistu eranu corpi morti. Ci sò quattru. I tecnichi Hayden lasciavanu daretu per accede. Si firmò accantu à elli è hà verificatu ognunu per i segni di vita.
  
  Ùn ci hè nè pulsazioni nè ferite di bala. Eranu sti maledetti muri elettrificati ?
  
  À un altru mumentu ùn importava più. L'avanti di u granaghju hà splutatu, u legnu sculacciatu è i fiammi sparanu in una detonazione spettaculare. Drake cascò à u ponte. Sintia u ruggitu di un mutore è guardò ghjustu à tempu per vede una sfocatura gialla sbuchjata à traversu e porte rotte è vola putenti per a strada improvisata.
  
  Drake si alzò. Il se dirigeait sans doute vers un hélicoptère caché, un avion ou quelque autre foutu piège. Ùn pudia aspittà per i rinforzi. Si n'andò in una stalla dilapidata è guardò intornu. Scuzzulò a testa increduli. U splendore prufondu di a supercar lucida brillava in ogni direzzione.
  
  Selezziunate u più vicinu, Drake hà passatu preziosi sicondi à circà a chjave è poi hà vistu un inseme di elli appesi fora di l'uffiziu internu. L'Aston Martin Vanquish hà iniziatu cù una combinazione di chjave è di putenza chì, ancu s'ellu ùn era micca familiarizatu à Drake, hà fattu a so adrenalina chì u mutore ruggiva follemente.
  
  L'Aston Martin volò fora di u granaghju cù i so pneumatici chì sguillavanu. Drake l'indicò in a direzzione di ciò chì sperava chì era a vittura di Claude. S'ellu era solu un'altra volta di disorientazione, Drake hè cacciatu. Cum'è, forse, tutta l'Hawaii. Anu disperatamente bisognu di catturà u diputatu di u Re di Sangue.
  
  Da u cantonu di l'ochju, Drake hà vistu chì Alicia si ferma bruscamente. Ùn hà aspittatu. In u specchiu retrovisore, l'hà vistu curriri apposta in a stalla. Diu, questu puderia mette in prublemi.
  
  A sfocatura gialla avanti cuminciò à sembrà una supercar high-end, un pocu chì ricorda i vechji coupés Porsche Le Mans chì vincìu a corsa. Vicinu à a terra, abbracciava e curve di a strada, saltendu cum"è s"ellu correva nantu à e surgenti. Inadatta per terreni accidentati, ma dopu a strada improvvisata hè diventata cumpletamente pavimentata parechji chilometri più altu.
  
  Drake hà sparatu à u Vanquish, pusendu l'arma cù cura nantu à u sediu daretu à ellu è à sente i soni Bluetooth chì rimbalzavanu in u so cervellu. L'operazione di ranch era sempre in piena. L'ostaggi sò stati liberati. Certi eranu morti. Diversi gruppi di l'omi di Claude eranu sempre chjusi in pusizioni strategiche, pinnendu l'autorità à a terra. È c'era sempre una meza decina di tigri chì s'avanzavanu intornu, causannu distruzzioni.
  
  A distanza trà Aston Martin è Porsche hè stata ridutta à zero. A vittura inglesa era assai megliu nantu à e strade aspra. Drake se positionna directement derrière lui, avec l'intention de s'asseoir à côté de lui, lorsqu'il vit dans le rétroviseur qu'une autre supercar s'approchait de lui.
  
  Alicia conduce una vecchia Dodge Viper. Fiducia in ella per fà qualcosa cù i musculi.
  
  E trè vitture corse in terreni accidentati, pigliendu a turnu è giravanu in longu rettilinei. A ghiaia è a terra volavanu intornu è daretu à elli. Drake hà vistu a strada asfaltata chì si avvicinava è hà pigliatu una decisione. Ci vulianu à mette in vita à Claude, ma anu da piglià prima. Era assai attentu à cuntinuà à sente a chiacchierata in i so cuffie in casu chì qualcunu hà dettu ch'ellu avia pigliatu Claude, ma più sta persecuzione durava, più Drake era sicuru chì l'omu in fronte era u sicondu di u Re di Sangue.
  
  Drake alzò a so pistola è fracassa u parabrisu di l'Aston. Dopu à un mumentu di squassata periculosa, ripigliò u cuntrollu è sparò una seconda volta à u Porsche chì fughje. I proiettili li strapparono le spalle.
  
  A vittura rallenta à pena. Pigliò per una strada nova. Drake hà apertu u focu mentre u pilotu di Le Mans accelerava, i caschi di balle spargugliati nantu à u sediu di pelle accantu à ellu. Hè u tempu di puntà à i pneumatici.
  
  Ma ghjustu in quellu mumentu, unu di l'elicotteri hà sbulicatu tutti, duie figure chì si stavanu fora di e porte aperte. L'hélicoptère s'est tourné devant la Porsche et s'est déplacé de côté. I colpi d'avvertimentu strappavanu pezzi da a strada davanti à ellu. Drake hà scuzzulatu a testa in incredulità mentre una manu spuntava da a finestra di u cunduttore è hà cuminciatu à sparà à l'elicotteru.
  
  À l'istante, simultaneamente, pigliò u so pede da l'acceleratore è e so mani da u volante, pigliò u scopu è liberò una carica d'ambizione, abilità è imprudenza. A Vipera d'Alicia s'hè lampatu in a so vittura. Drake hà ritruvatu u cuntrollu, ma hà vistu a pistola volare à traversu u parabrisa.
  
  Ma u so colpu folle hà travagliatu. Tirò u cunduttore in furia in u coddu, è avà a vittura rallentava. Stop. Drake ferma bruscamente l'Aston, salta fora è corse rapidamente à a porta di u passageru di u Porsche, si firmò per alzà a so pistola è mantene a so vista nantu à a testa di a figura per tuttu u tempu.
  
  "Lasciate l'arma! Fa la!"
  
  "Ùn possu micca", hè stata a risposta. "Mi hai sparatu in u bracciu per scopa mi, stupidu cinghiale."
  
  L'elicotteru volava in avanti, i so rotori ruggiscenu mentre u so mutore tronatu scuzzulò a terra stessa.
  
  Alicia s'avvicinò è sparò à u specchiu laterale di a Porsche. Cum'è una squadra, si vultò à manca è à diritta, tutti dui coprendu l'omu daretu à a rota.
  
  Malgradu a grimace di agonia nantu à a faccia di l'omu, Drake u ricunnosce da a fotografia. Era Claude.
  
  Hè ora di pagà.
  
  
  ***
  
  
  Ben Blake hà saltatu in shock quandu u so telefuninu sonò. Emulando Drake, hà ancu cambiatu à Evanescence. A voce fredda di Amy Lee in "Lost in Paradise" currispondeva perfettamente à l'umore di tutti in quellu mumentu.
  
  L'inscription International apparsu nantu à u screnu, a chjama ùn saria micca stata da un membru di a so famiglia. Ma, à a luce di u travagliu di l'Archivi Naziunali, puderia esse da ogni quantità di l'agenzii di u guvernu.
  
  "Iè?"
  
  "Ben Blake?"
  
  A paura li graffiò a spina cù dita agude. "Quale hè stu?"
  
  "Di mi". A voce era cultivata, inglese è cumplitamenti cunfidenti. "Avale avà. Deve parlà cun Ben Blake?
  
  Karin si avvicinò à ellu, leghjendu l'orrore nantu à a so faccia. "Iè".
  
  "Va bè. Bè fatta. Era cusì difficiule? Mi chjamu Daniel Belmonte.
  
  Ben hà guasgi cascatu u so telefunu. "Chì? Cume diavolo stai...
  
  Un flussu di risa squisita l'hà impeditu. "Rilassate. Basta rilassate u mo amicu. Sò sorpresu, per dì u minimu, chì Alicia Miles è a to fidanzata ùn anu micca mintuatu di e mo... cumpetenze.
  
  Ben a bocca spalancata, incapace di dì una parolla. Karin hà dettu e parolle, ladru? Da Londra ? Hè ellu?
  
  A faccia di Ben hà dettu tuttu.
  
  "U ghjattu hà muzzicatu a vostra lingua, sgiò Blake ? Forse duvete vestisce a vostra bella surella. Cumu hè Karin?
  
  A menzione di u nome di a so surella l'animò un pocu. "Induve avete u mo numeru?"
  
  "Ùn siate micca condescendente per mè. Pensate veramente chì duverà duie ore per fà l'operazione simplice chì m'hà dumandatu di fà ? O aghju passatu l'ultimi quaranta minuti à amparà un pocu di i mo... benefattori ? Hm? Pigliate u vostru tempu cun questu, Blakey.
  
  "Ùn sò nunda di tè", disse Ben in difesa. "Vi aghju cunsigliatu..." Si fece una pausa. "À traversu..."
  
  "A vostra fidanzata? Sò sicuru chì era. Ella mi cunnosci abbastanza bè ".
  
  "E Alicia?" Karin gridò, circandu di scaccià l'omu. Eranu tutti dui si stupiti è cusì inesperienti chì ùn li venenu mancu à l'idea di avvistà a CIA.
  
  Ci hè statu silenziu per un mumentu. "Sta zitella mi fa veramente paura, per dì a verità."
  
  U cervellu di Ben pareva avè principiatu à funziunà. " O sgiò Belmonte, l"articulu chì vi hè statu dumandatu di cupià hè assai preziosu. Cusì preziosu - "
  
  "A capiscu. Hè statu scrittu da u Captain Cook è unu di i so omi. Duranti i so trè viaghji, Cook hà fattu più scuperte chè qualsiasi altra persona in a storia ".
  
  "Ùn vogliu micca dì u valore storicu", disse Ben. "Vogliu dì, puderia salvà a vita. Avà. Oghje".
  
  "Da veru?" Belmonte paria veramente interessatu. "Per piacè dimmi".
  
  "Ùn possu micca". Ben hà cuminciatu à sente un pocu disperatu. "Per piacè. Aiutateci".
  
  "Hè digià nantu à u vostru email", disse Belmonte. "Ma ùn saria micca quellu chì sò s'ellu ùn vi dimustrassi micca ciò chì valgu, nò ? Prufittate."
  
  Belmonte hà finitu a chjama. Ben hà lanciatu u so telefuninu nantu à a tavula è cliccà nant'à u so urdinatore per uni pochi seconde.
  
  E pagine mancanti da i ghjurnali di u chef apparsu in piena, gloriosa culore.
  
  "Livelli di l'infernu", Ben leghje à alta voce. "Cook hà fattu solu à u livellu cinque è poi vultò in daretu. Oh, Diu, pudete sente chì, Karin? Ancu u Capitanu Cook ùn hà micca passatu u livellu cinque. Questu ... questu ... "
  
  "Un sistema enormu di trappule". Karin hà lettu prestu nantu à a so spalla, a so memoria fotografica chì travagliava à tempu extra. "U sistema di trappula più grande è pazzo mai imaginatu".
  
  "E s'ellu hè cusì grande è periculoso è elaboratu..." Ben si vultò versu ella. "Imaginate l'enormità è u significatu di u miraculu chì questu porta".
  
  "Incredibile", disse Karin è leghje.
  
  
  ***
  
  
  Drake hà tiratu Claude fora di a vittura abattuta è l'hà cacciatu bruscamente nantu à a strada. I so urla di dulore strappanu l'aria, affucannu ancu u rughjoni di l'elicotteru.
  
  "Stupiti! Ùn ci fermarete mai. Sempre vince. Dannazione, mi fa male u bracciu, bastardo !
  
  Drake hà purtatu a so mitragliatrice à u bracciu è s'inginuò nantu à u pettu di Claude. "Solu uni pochi di dumande, amicu. Allora i medichi vi pomparanu pienu di una merda veramente gustosa. Induve hè Kovalenko? Hè quì?"
  
  Claude li fece una faccia petrificata, guasi ingaghjata.
  
  "Va bè, pruvemu qualcosa di più simplice. Ed Boudreau. Induve hè?"
  
  "Hà pigliatu a navetta wiki-wiki di ritornu à Waikiki."
  
  Drake annuì. "Induve sò l'altri dui ranchi?"
  
  "Sparutu." U visu di Claude s'hè lampatu in un sorrisu. "Tuttu hè persu".
  
  "Hè abbastanza". Alicia stava à sente nantu à a spalla di Drake. Andò in giru, puntendu u fucile à a faccia di Claude, è cun cura pusò a so scarpa nantu à u coddu fracassatu di Claude. Un urlo istantaneu spaccò l'aria.
  
  "Pudemu piglià questu finu à chì vulete", bisbigliò Drake. "Nimu ùn hè da u vostru latu quì, amicu. Semu cuscenti di attacchi terroristi. O parlate o gridate. Ùn m'importa micca ".
  
  "Ferme!" E parolle di Claude eranu quasi inintelligibili. "Puh... per piacè."
  
  "Hè megliu". Alicia calmò un pocu a pressione.
  
  "Sò... sò stati cun u Re di Sangue per parechji, assai anni." Claude sputò. "Ma avà mi lascia daretu. Mi lascia à more. Rot in u paese di porcu. Per copre u culo. Forse micca ". Claude hà pruvatu à pusà. "Crap".
  
  Tutti s'aspittavanu, Drake tirò una pistola è puntò à u craniu di Claude. "Calmu".
  
  "Si dispiacerà questu." Claude era praticamente in furia. "Ùn mi importa più di a so terribile retribuzione". U sarcasmu sboccava da u so tonu. "Mi ne impippu. Avà ùn ci hè più vita per mè ".
  
  "Avemu capitu." Alicia suspirò. "Odi u vostru fottu fidanzatu. Rispondi solu à e dumande di u suldatu sexy ".
  
  Ci era un bip in l'auriculare di Drake. Una voce metallica disse: "U primu dispositivu portale hè statu trovu. Sembra chì Kovalenko hà lasciatu quellu daretu ".
  
  Drake sbatte le palpebre e lanciò un breve sguardo ad Alicia. Perchè u Re di Sangue lascià u dispusitivu di u portale in un momentu cusì?
  
  Risposta simplice. Ùn avia micca bisognu.
  
  "Kovalenko dirige Diamond Head, nò? À e Porte di Pele, o Infernu, o qualcos'altro. Hè u so scopu ultimu, nò?"
  
  Claude fece una faccia. "Questa legenda chì hà trovu hè diventata una obsessione. Un omu riccu oltre tutti i sogni. Un omu chì pò ottene ciò ch'ellu vole. Chì faci ?
  
  "Ossessionatu da qualcosa chì ùn averà mai?" suggerì Alicia.
  
  "Un omu cusì intelligente, cusì risorsu, hè diventatu un idiota nevroticu da a notte. Ellu sà chì ci hè qualcosa sottu à quellu vulcanu dannatu. Sempre murmurò ch'ellu era u megliu cuochinu. Stu Cook hà veramente vultatu torna in paura. Ma micca Dmitry Kovalenko, micca u Re Sanguinu; ellu avia andatu avanti ".
  
  Ancu Drake si sentia una vaga di presentimenti. "Cucina hà vultatu in daretu? Chì diavolo hè quì sottu?"
  
  Claude alzò le spalle, poi gemì di dolore. "Nimu ùn sà. Ma pensu chì Kovalenko serà u primu à sapè. Avà hè in strada ".
  
  U core di Drake hà saltatu à sta informazione. Avà hè in strada. Ci era un tempu.
  
  À questu tempu, Mai è una meza decina di suldati li avianu avvicinatu. Tutti l'ascoltavanu cun attenzione ansiosa.
  
  Drake s'arricordò di u compitu imminenti. "Avemu bisognu di lochi di ranch. È vulemu Ed Boudreau ".
  
  Claude hà trasmessu l'infurmazioni. Dui ranchi più, unu in Kauai, l'altru in a Big Island. Boudreau era in strada per Kauai.
  
  "E l'attacchi terroristi?" Mai dumandò tranquillamente. "Questu hè solu un altru strattu?"
  
  È avà a faccia di Claude si stendeva veramente cun tale disperazione è soffrenza chì u stomacu di Drake cascò à u pianu.
  
  "Innò". Claude gemì. "Sò veri. Puderanu apre in ogni mumentu ".
  
  
  CAPITOLU VENTISEI
  
  
  Ben è Karin marchjò versu a finestra, ognunu tene una copia di i ghjurnali secreti di u Capitanu Cook. Mentre leghjenu è rileghjenu a follia chì cuntene, Ben interrogò a so surella nantu à u stranu cumpurtamentu di u Re di Sangue.
  
  "Kovalenko deve esse pianificatu di andà in questu viaghju quandu i dispositi portatili sò stati truvati. Hè troppu preparatu per avè urganizatu tuttu in l'ultime settimane ".
  
  "Anni", mormorò Karin. "Anni di pianificazione, pratica è ingrassà i roti ghjusti. Ma perchè hà risicatu sta grande operazione per andà in una piccula gita in Bermuda ?
  
  Ben scuzzulò a testa à unu di i passaghji chì stava leghjendu. "Cose pazze. Solu pazza. Ci era solu una cosa chì puderia fà fà questu, surella.
  
  Karin guardò l'oceanu distanti. "Hà vistu qualcosa di i dispositi chì eranu ligati à Diamond Head".
  
  "Iè, ma chì?"
  
  "Bè, à a fine, ovviamente nunda di assai impurtante." Fighjenu i capi tremanti mentre l'imaghjini di a camera eranu trasmessi da u ranch di u Re di Sangue. Sapianu chì u megalomanu avia lasciatu u dispusitivu di u portale. "Ùn ne hà micca bisognu".
  
  "O crede chì pò solu ripiglià à vuluntà."
  
  Derrière d'eux, sur le lien amont opérationnel, ils ont entendu Drake crier l'information qu'il avait extraite de Claude depuis si longtemps.
  
  Ben sbatté le palpebre a Karin. "Dice chì u Re Sanguinatu hè digià in Diamond Head. Significa - "
  
  Ma l'urlu inesperu di Karin li ghiacciava e parolle dopu in a so gola. Ellu seguitava u so sguardu, strinse l'ochji è si sentia u so mondu scroscià.
  
  U fumu neru da parechje splusioni sbulicò da i finestri di l'hotel lungo a spiaggia di Waikiki.
  
  Ignorendu u rumore chì vene da l'uffizii intornu à ellu, Ben corse à u muru è accende a TV.
  
  Sonò u so telefuninu. Sta volta era u so babbu. Deveru ancu vede a TV.
  
  
  ***
  
  
  Drake è i suldati, chì ùn eranu micca occupati à piglià ostaggi o scunfighja i pochi sacchetti di resistenza rimanenti, anu vistu a trasmissione nantu à i so iPhone. U so cumandante di unità, un omu chjamatu Johnson, pirate in i dispositi militari Android è cuntattò u postu di cummandu mobile in Honolulu direttamente cum'è l'avvenimenti si sviluppavanu.
  
  "Bombi splodivanu in trè hotel in Waikiki", u cumandante hà ripetutu. "Ripetu. Tre. Andemu à punente da a costa. Kalakuau Waikiki. Saluta à Ohana ". U cumandante ascoltò un minutu. "Sembranu avè splosu in stanze viote, pruvucannu u panicu ... evacuazioni ... quasi ... caos. I servizii d'urgenza di Honolulu sò allungati à u limitu ".
  
  "Questu hè tuttu?" Drake hà veramente sentitu un pocu di sollievu. Puderia esse assai peghju.
  
  "Aspetta..." A faccia di u cumandante cascò. "Oh no".
  
  
  ***
  
  
  Ben è Karin fighjulavanu in orrore mentre e scene cambiavanu nantu à u screnu di a TV. L'alberghi sò stati evacuati rapidamente. Omi è donne corse, spinghjenu è cascanu. Urlavanu, difendevanu i so amati è pienghjenu mentre abbracciavanu stretti i so figlioli. U persunale di l'hotel hè vinutu dopu, parendu severu è scantatu, ma mantenendu u cuntrollu. A pulizzia è i pompieri sò entrati è surtiti da lobbies è stanze d'alberghi, è a so prisenza si sentia davanti à ogni hotel. A stampa di a televisione s'hè sbiadita mentre l'elicotteru volava, rivelendu una magnifica vista di Waikiki è di e colline rotulanti oltre, a maestà di u Vulcanu Diamond Head è a famosa spiaggia di Kuhio, avà marchjata da a vista stupenda di l'alberghi alti chì sputanu fumu. è fiamme da i so muri è finestri arruvinati.
  
  U schermu di u TV cliccò di novu. Ben ansimò è u core di Karin saltava. Ùn pudianu mancu parlà trà elli.
  
  U quartu hotel, in vista di u mondu sanu, hè statu pigliatu da terroristi mascherati. Qualchissia chì si fermava in u so modu hè statu sparatu nantu à u trottu. L'ultimu omu si vultò è strinse u pugnu versu l'helicopteru. Prima di entre in l'albergu è di chjude a porta daretu à ellu, hà sparatu è uccisu un civile chì era accucciatu accantu à un taxi parcheggiatu.
  
  "O diu". A voce di Karin era tranquilla. "E i poveri di l'internu?"
  
  
  ***
  
  
  "A regina Ala Moana hè stata invadita da omi armati", li disse u cumandante. "Decisamente. Purtendu una maschera. Ùn aghju micca paura di tumbà ". Vultò u so sguardu assassinu versu Claude. "Quanti altri attacchi ci saranu, bastardo malu?"
  
  Claude paria paura. "Nimu", disse. "À Oahu".
  
  Drake si voltò. Avia à pensà. Il a dû reorienter lui-même. Hè ciò chì Kovalenko vulia, per mantene tutti distratti. U fattu era chì Kovalenko sapia chì ci era qualcosa di stupente ammucciatu in fondu sottu à a Testa di Diamante, è era in modu di rivendicà.
  
  Qualcosa chì puderia ancu eclipsà l'orrore di questi attacchi.
  
  A so cuncentrazione tornò. Nunda hè cambiatu quì. L'attacchi sò stati puntuali perfettamente. Hanu disattivatu simultaneamente i suldati, l'armata è i servizii d'urgenza. Ma nunda ùn hè cambiatu, ùn anu micca truvatu u Re di Sangue, cusì...
  
  Pianu B hè statu messu in azzione.
  
  Drake fit signe à May et Alicia. Hayden è Kinimaka eranu digià vicinu. U grande hawaiianu paria cunchigliatu. Drake li disse puntualmente: "Sei prontu per questu, Mano?"
  
  Kinimaka quasi ringhiò. "Aghju ragiò."
  
  "Piano B", disse Drake. "Kovalenko ùn hè micca quì, cusì ci fermamu. U restu di i suldati capisce questu in un minutu. Hayden è May, vi unite à l'attaccu à Kauai. Mano è Alicia, vi unite à l'assaltu à a Big Island. Andate à quelli ranch. Salvà quant'è pudete. È Alicia... " U so visu si trasformò in ghjacciu intagliatu. "Contu nantu à voi per fà un omicidiu. Lascia che quel bastardo Boudreaux mori di una morte brutale.
  
  Alicia annuì. Era l'idea di Drake di mantene Mai è Alicia separati quandu anu realizatu ch'elli duveranu divisu a so squadra. Ùn vulia micca chì a morte di Wells è altri sicreti venenu trà salvà a vita è piantà u nemicu.
  
  A voce alta di Claude attirò l'attenzione di Drake. "Kovalenko hà finanziatu attacchi à Oahu, Kauai è a Big Island solu per attirà a vostra attenzione. Divide è cunquistà ti. Ùn pudete micca batte stu omu. Si prepara dapoi anni ".
  
  Matt Drake alzò l'arma. "Hè per quessa chì u seguiteraghju attraversu e Porte di l'infernu è l'aghju da manghjà à u cazzo diavulu". Il se dirigea vers l'hélicoptère cargo. "Venite, ghjente. Carica."
  
  
  ***
  
  
  Ben si vultò rapidamente quandu u so telefuninu sonò. Era Drake
  
  "Pronta?"
  
  "Ciao Matt. Sò sicuru? Andemu veramente?"
  
  "Partemu veramente. Avale avà. Avete avutu ciò chì avete bisognu da Daniel Belmonte ?
  
  "Iè. Ma hè un pocu debule... "
  
  "Va bè. Avete individuatu l'entrata più vicina à u tubu di lava?"
  
  "Iè. Ci hè una cumunità gated à circa duie chilometri da Diamond Head. U guvernu hawaiianu hà sigillatu ogni entrata cunnisciuta. In a maiò parte di i casi, questu ùn impedisce ancu un zitellu determinatu di entre ".
  
  "Nunda aiuta. Ascolta, Ben. Pigliate Karin è fate qualcunu chì vi porta à quellu tubu di lava. Mandami e coordenate. Fate avà ".
  
  "Siti seriu? Ùn avemu micca idea di ciò chì ci hè quì sottu. È stu sistema di trappula ? Questu hè oltre a crudeltà ".
  
  "Curaghju, Ben. O, cum'è Def Leppard hà dettu - Let's rock. "
  
  Ben pusò u so telefunu nantu à a tavula è pigliò un respiru prufondu. Karin pusò a so manu nantu à a so spalla. Tramindui fighjulavanu a TV. A voce di u presentatore era tesa.
  
  "... questu hè u terrurismu à una scala mai vista prima".
  
  "Drake hà ragione", disse Ben. "Semu in guerra. Avemu bisognu di rinvià u cumandante in capu di i nostri nemici ".
  
  
  CAPITOLU VINTISIETE
  
  
  Drake hà riunitu ottu membri di u Delta Team, chì sò stati assignati à ellu in casu chì l'esplorazione di e grotte profonde era necessariu. Eranu parenti veterani di u dipartimentu, i più sperimentati, è ogni persona hà avutu una volta, in un locu abbandonatu, realizatu a so propria operazione.
  
  Avant qu'ils ne montent à bord de l'hélicoptère, Drake sortit un instant avec ses amis. U Rè di Sangue avia digià divisu e forze di l'Hawaii è di u guvernu, è avà andava à separà.
  
  "Siate sicuru." Drake guardò tutti in l'ochju à turnu. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Avemu da passà una notte di più in l'infernu, ma dumane seremu tutti liberi".
  
  Ci sò stati cennusi è grugniti da Mano.
  
  "Credite", disse Drake è stese a manu. Quattru altre mani sò ghjunti à ellu. "Basta stà vivu, ragazzi."
  
  Dopu, si vultò è corse versu l'helicopteru in attesa. Delta Squad stava finisce u so equipamentu è avà hà pigliatu i so posti mentre ellu imbarcava. "Ciao ragazzi". Hà avutu un forte accentu di Yorkshire. "Pronti à strappare stu porcu inzuppatu di vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Cazzo." Drake fece un cenno al pilota, che li alzò in aria. Fighjulò in daretu à u ranch una ultima volta è vide chì i so amichi stavanu sempre in u stessu cerculu, fighjendulu andà.
  
  Li vedrà mai tutti vivi ?
  
  S'ellu hà fattu questu, ci saria un cuntu seriu. Averia da fà alcune scuse. Alcune realità terribili ch'ellu averà da fà cun ella. Ma cù a morte di Kovalenko, saria statu più faciule. Kennedy saria vindicatu, se micca salvatu. È avà ch'ellu era fermamente nantu à a pista di u Re Sanguinatu, u so spiritu avia digià sbulicatu un pocu più altu.
  
  Ma u calculu finale trà maghju è Alicia pò ancu vultà tuttu questu in u so capu. C'era qualcosa di grande trà elli, qualcosa di terribili. È ciò chì hè, Drake hè implicatu. E pozzi.
  
  L'elicotteru ùn hà micca pigliatu assai per ghjunghje à e coordenate di Ben. U pilotu li sbarcò nantu à un pianu pianu à circa un centu di metri da u picculu cumplessu. Drake hà vistu chì Ben è Karin eranu digià à pusà cù e spalle contr'à l'alta fence. I so facci eranu completamente bianchi cù a tensione.
  
  Avia bisognu à esse u vechju Drake per un tempu. Sta missione avia bisognu di Ben Blake à u so megliu, à u so più cool, è mentre Ben sparava nantu à tutti i cilindri, Karin s'alimentava. U successu di a missione dipendeva da elli tutti esse in u megliu forma di a so vita.
  
  Drake fit un signal aux soldats du Delta, sortit de l'hélicoptère, entouré de violentes rafales d'air, et courut vers Ben et Karin. "Tuttu va bè?" gridò. "Avete purtatu i ghjurnali?"
  
  Ben annuì, sempre un pocu incertu di ciò chì si senti per u so vechju amicu. Karin hà cuminciatu à ligà i so capelli in u spinu di a so testa. "Semu cumplettamente caricati, Drake. Spergu chì avete purtatu qualcosa di dannatamente bonu ".
  
  I suldati di Delta s'affollavanu intornu à elli. Drake applaudì per un omu, un grande individuu barbutu cù tatuaggi nantu à u collu è i braccia cum'è un motociclista. "Questu hè u mo novu amicu, u call sign hè Komodo, è questu hè a so squadra. Squadra, scuntrà i mo vechji amichi, Ben è Karin Blake.
  
  In ogni locu c'eranu cenni è grugniti. Dui suldati eranu occupati à coglie u lucatu simbolicu chì impedisce à a ghjente di scendere unu di i famosi tubi di lava di Hawaii. Dopu qualchì minutu si ritirò è a porta ferma aperta.
  
  Drake intrì in u compostu. A piattaforma di cimentu hà purtatu à una porta metallica chì era chjusa in modu sicuru. À a diritta stava un postu altu, sopra à quale una camera di sicurezza rotativa indagò l'area. Komodo fece un gestu à i stessi dui suldati in avanti per piglià cura di a porta.
  
  "Avete qualchì suggerimentu nantu à ciò chì eiu è i mo omi stanu per entre?" La voce rauca di Komodo fece sgridare Ben.
  
  "In e parolle di Robert Baden-Powell", disse Ben. "Siate pronti".
  
  Karin hà aghjustatu: "Per qualcosa".
  
  Ben disse: "Questu hè u mottu di u Boy Scout".
  
  Komodo scuzzulò a testa è murmurò "Geeks" sottu u so fiatu.
  
  Ben si pusò daretu à u suldatu rudu. "In ogni casu, perchè ti chjamanu Komodo? A vostra morsa hè velenosa?"
  
  Drake l'interroge avant que le capitaine Delta puisse répondre. "Puderanu chjamà un tubu di lava, ma hè sempre un semplice tunnel anticu. Ùn vi insulteraghju micca mettendu i protokolli di solitu, ma vi dicu questu. Attenti à e trappule. Bloody King hè tutta nantu à grandi display è tecniche di separazione. S'ellu ci pò isolà, simu morti.
  
  Drake marchò davanti, facendu un gestu à Ben per andà dopu è Karin per seguità Komodo. A piccula guardia ùn cuntene nunda, ma un coppiu di grandi armadi è un telefuninu polverosu. Puzzava di muffa è di umitu è risonava cù u silenziu prufondu, primordiale, chì pendeva in l'aria davanti. Drake si n'andò avanti è subitu hà scupertu perchè.
  
  L'entrata di u tubu di lava era à i so pedi, un bughju enormu chì portava in a bughjura rampante.
  
  "Quantu hè luntanu?" Komodo s'avança et lança un bâton lumineux. U dispusitivu hà lampatu è rotulatu per uni pochi di sicondi prima di chjappà a roccia dura. " Vicinu. Assicuratevi alcune corde, ragazzi. Spiccia ti."
  
  Mentre i suldati travagliavanu, Drake ascoltò u megliu ch'ellu pudia. Ùn era micca un sonu da a bughjura inchiostra. Hà presuntu ch'elli eranu parechje ore daretu à Kovalenko, ma hà pensatu à ritruvà rapidamente.
  
  Una volta ch'elli avianu falatu è piantatu i so pedi fermamente nantu à u pavimentu lisu di u tubu di lava, Drake hà pigliatu u so cuscinetti è si n'andò versu Diamond Head. A pipa si strinse, affondò è piegate. Ancu l'equipa di Delta hà qualchì volta persu u so equilibriu o scratched a testa per via di l'imprevedibilità di u fustu vulcanicu. Duie volte si girò bruscamente, facendu Drake in panicu finu à ch'ellu capì chì a curva dolce era sempre in a direzzione di Diamond Head.
  
  Mantene l'ochji nantu à u telemetru. L'oscurità sotterranea si chjude nantu à elli da tutti i lati. "Luce avanti", disse Drake di colpu è si fermò.
  
  Qualcosa salta da a bughjura. Un soffiu d'aria fridda da quì sottu. Si firmò è studiò u burato gigante davanti. Komodo si avvicinò è lanciava un altru bastone luminoso.
  
  Sta volta hè cascatu circa quindici pedi.
  
  "Va bè. Komodo, voi è a vostra squadra preparate. Ben, Karin, andemu à vede sti riviste.
  
  Cume a squadra di Delta hà stallatu un robustu tripode sopra u foru dentellatu, Drake hà lettu rapidamente e note à piè di pagina. I so ochji s'allargavanu prima ch'ellu finisse ancu di leghje a prima pagina è pigliò un respiru prufondu.
  
  "Infernu di sangue. Pensu chì avemu bisognu di armi più grande ".
  
  Ben alzò un sopracciglio. "Ùn sò micca balli chì avemu bisognu quì sottu. Quessi sò i cervelli ".
  
  "Bè, per furtuna aghju dui". Drake alzò a pistola. "Pensu chì s'ellu ci vole à sente una musica di merda in u caminu, vulteremu à voi."
  
  "Ova. Avà aghju Fleetwood Mac nantu à u mo iPod.
  
  "Sò scandalizatu. Quale versione ?
  
  "Ci hè più di unu?"
  
  Drake strinse a testa. "Pensu chì tutti i zitelli anu da principià a so educazione in qualchì locu". Fece l'occhiolino a Karin. "Cumu andemu, Komodo?"
  
  "Fattu".
  
  Drake fece un passu in avanti, afferrò a corda attaccata à u tripode, è spinse à u pipa stranamente incandescente. Appena i so stivali tuccavanu u fondu, tirò è l'altri sciddicò unu à unu. Karin, un atleta furmatu, hà gestitu a discesa cun facilità. Ben hà luttatu un pocu, ma era ghjovanu è in forma è eventualmente sbarcò senza sudore.
  
  "Avanti". Drake marchò rapidamente in direzzione di Diamond Head. "Fighjate à u to spalle. Ci simu più vicinu ".
  
  U passaghju cuminciò à falà. Drake s'interrogea brièvement sur la manière dont un tube de lave pouvait être détourné de son flux naturel, mais s'aperçut alors que le magma lui-même s'efforçait de traverser le chemin de la moindre résistance avec une force infernale à son dos. A lava puderia piglià qualsiasi angulu chì vulia.
  
  Passavanu uni pochi di minuti è Drake si firmò di novu. Ci era un altru pirtusu in u pianu davanti, sta volta più chjucu è perfettamente arrotondatu. Quandu Komodo abbandunò u bastone incandescente, supponenu chì l'arbulu era di circa trenta metri di prufundità.
  
  "Ancu più periculosu", disse Drake. "Abbiate cura di voi, voi dui."
  
  Dopu hà nutatu chì a luce di u bastone luminoso ùn era micca riflessa da alcunu muru di petra. A so luce aranciu hè stata assorbita da a bughjura circundante. Sottu à elli era una grande camera.
  
  Hà signalatu per u silenziu. Cum'è unu, ascoltavanu cun cura à qualsiasi sonu chì venenu da quì sottu. Dopu un mumentu di silenziu cumpletu, Drake hà pigliatu a corda di rappel è si spostò nantu à u fustu viotu. Il s'éloigna rapidement de sa longueur jusqu'à ce qu'il fût sous le plafond.
  
  Sempre senza rumore. Ruppò un'altra mezza decina di bastoncini luminosi è li lanciava in a cellula sottu. À pocu à pocu, una luce antinaturale cuminciò à fioru.
  
  È Matt Drake hà finalmente vistu ciò chì pochi persone avianu vistu prima. Una grande sala rettangulare lunga una cinquantina di metri. Pavimentu perfettamente liscio. Trè mura curve, nantu à quale alcuni segni antichi sò incisi, indistinguibile à una tale distanza.
  
  È domina un muru hè l'arcu curvatu chì affascinava cusì u Capitanu Cook. A porta in ellu chì avia tantu captivatu u Re di Sangue. È l'orrori è e meraviglie chì puderianu si trovanu più in là, riempianu Matt Drake è i so cumpagni cun tanta paura.
  
  Anu trovu e Porte di l'infernu.
  
  
  CAPITOLU VINTOVTU
  
  
  Hayden hà tenutu fermu mentre l'elicotteru s'inclinava in u celu, cambiatu rapidamente di rotta. A so ultima vista di Kinimaki era l'Alicia Miles, sempre giocherosa, chì u spingeva in un altru elicotteru. A vista l'hà fattu strincà, ma u so latu praticu sapia chì quandu si trattava di battaglia, Mano avia u megliu sustegnu in l'affari in a forma di una pazza inglese.
  
  Cusì face Hayden. Mai s'assittò accantu à ella, tranquilla è tranquilla, cum'è s'elli si dirigìanu versu a Costa Napali per vede e viste di u mondu. U restu di i posti sò stati pigliati da i suldati crack. Kauai era à una vintina di minuti. Gates avia ghjustu cuntattatu per rapportà un attaccu terrorista à u centru cummerciale à l'aria aperta di Kukui Grove in Kauai. Un omu s'hè incatenatu à una ringhiera fora di u locu di Jamba Juice / Starbucks in u latu nordu di u cumplessu. Qualchissia cù pezzi di jamtex strappatu à u so corpu è u so dettu nantu à u grillu di un detonatore primitivu.
  
  L'omu avia ancu duie armi automatiche è un auricular Bluetooth è impedisce à qualsiasi di i clienti di u ristorante di lascià.
  
  In e parolle di Gates. "Stu idiotu ferma chjaramente finu à ch'ellu pò, allora quandu l'autorità facenu a so mossa, sploderà. A maiò parte di a polizia di Kauai hè stata dispiegata in scena, luntanu da voi.
  
  "Terneremu u ranch sicuru, signore", l'assicurò Hayden. "Avemu aspittatu questu."
  
  "Avemu fattu questu, Miss Jay. Pensu chì videremu quale sò i piani di Kovalenko per a Big Island dopu.
  
  Hayden hà chjusu l'ochji. Kovelenko avia pianificatu stu attaccu dapoi anni, ma e dumande restanu. Perchè rinunzià u dispusitivu di u portale? Perchè lascià cun un ruggitu cusì? Puderia esse u so pianu B? Chì, malgradu u fattu chì l'auturità hà sbulicatu rapidamente tutti i so sforzi è instigavanu una Vendetta sanguinosa contr'à Drake, i so amichi è e famiglie, hà sceltu sta strada per acquistà a più grande fama.
  
  O, hà pensatu, forse ellu usava l'antica, antica strategia di creà abbastanza agitazione quì chì e vostre azioni puderanu passà inosservate.
  
  Ùn importa micca, hà pensatu. I so pinsamenti eranu nantu à Ben è u travagliu periculosu ch'ellu era. Ùn averia mai dettu questu per u duvere, ma hà cuminciatu à amallu assai. U duvere ch'ella sentia versu u so babbu ùn hè micca sparitu, ma hè diventatu menu urgente dopu a terribili morte di Kennedy Moore. A vita vera batte i vechji promessi ogni ghjornu.
  
  Mentre l'elicotteru passava à traversu u celu blu luminoso hawaiano, Hayden hà dettu una preghiera per Ben Blake.
  
  Allora sonò u so telefuninu. Quandu hà guardatu u screnu, e so sopracciglia s'arrizzò in sorpresa.
  
  "Ciao", hà rispostu immediatamente. "Cumu fai?"
  
  "Eccellente, grazie, ma sta attività di esplorazione di tomba hà un effettu secundariu seriu. U mo abbronzatura hè quasi sparitu. "
  
  Hayden surrisu. "Bè, Torsten, ci sò saloni per stu tipu di cose."
  
  "Trà u postu di cummandu è a tomba ? Micca essatamente."
  
  "Di sicuru, mi piacerebbe chattare, Torsten, ma voi Svedesi sceglite i vostri mumenti."
  
  "A capitu. Aghju pruvatu à chjamà Drake prima, ma hè andatu direttamente à a casella vocale. Hè bè?"
  
  "Megliu ch'ellu era, sì." Hayden hà vistu l'orizzonte di Kauai apparsu à a diritta. "Ascolta-"
  
  "Seraghju prestu. L'operazione quì hè stata successu. Nunda di riprovevuli. Tuttu era cum'è previstu è puntuale. Ma..." Torsten si fece una pausa, è Hayden u sentì ripiglià u so fiatu. "Qualcosa hè accadutu oghje. Diciaraghju chì qualcosa pare "off". Voi americani puderebbenu chjamà qualcosa d'altru ".
  
  "Iè?"
  
  "Aghju ricevutu una chjamata da u mo guvernu. Da u mo intermediariu à u Ministru di Statu. Sfida di altu livellu. I... "Un'altra pausa esitante, micca per niente cum'è Dahl.
  
  A costa aspra di Kauai si precipitò sottu à elli. A chjama hè ghjunta nantu à a radiu. "Ottu minuti per andà."
  
  "Mi sò dettu chì a nostra operazione - a nostra operazione scandinava - era per esse trasferita à una nova agenza. Una task force cumuna composta da membri di alto rango ma senza nome di a CIA, DIA è NSA americane. Allora Hayden, sò un suldatu è eseguiraghju l'ordine di u mo più altu superiore, ma ti sona bè ?
  
  Hayden hè stata scundata malgradu sè stessu. "A mè questu mi sona cum'è una sciocchezza cumpleta. Chì ghjè u nome di a persona principale? Quellu à quale ti dà in manu. "
  
  "Russell Cayman. U cunnosci?"
  
  Hayden cercò a so memoria. "U cunnoscu u nome, ma sò assai pocu di questu. Sò sicuru ch'ellu hè di DIA, l'Agenzia di Intelligenza di Difesa, ma sò soprattuttu in l'affari di acquistà sistemi d'arme. Chì diavolo vole stu Russell Cayman cun voi è a Tomba?
  
  "Avete leghje a mo mente".
  
  Da u cantonu di l'ochju, Hayden hà vistu a testa di May sbattà cum'è s'ellu avia statu sparatu à traversu u craniu. Ma quandu Hayden si vultò versu ella in modu interrogativu, l'agente giapponesi s'alluntanò.
  
  Hayden hà pensatu per uni pochi di seconde è poi dumandò in una voce tranquilla: "Avete fiducia in tutte e vostre persone, Torsten?"
  
  A pausa troppu longa di Dahl hà rispostu à a so dumanda.
  
  "Se a DIA hè stata avvisata di qualcosa, allora anu una copertura assai grande. A so priorità pò ancu superà quella di a CIA. Andate cun cura, amicu. Stu tippu, Cayman, ùn hè più chè un fantasma. Risolutore di prublemi Black ops, Gitmo, 11 di settembre. Se qualcosa di seriu è sensibile va male, hè a persona à a quale vulite.
  
  "Fate mi. Vogliu ùn avè micca dumandatu ".
  
  "Devu andà avà, Torsten. Ma vi prumettu di parlà à Jonathan di sta merda appena possu. Stammi là."
  
  Torsten firmò u cuntrattu cù u suspiru stancu di un suldatu prufessiunale chì avia vistu tuttu è era disgustatu per esse numinatu un lackey à un parvenu americanu. Hayden simpatizzava cun ellu. Si vultò versu Mai, circa à dumandà ciò chì sapia.
  
  Ma a chjama "Target" hè ghjunta nantu à a radiu.
  
  I campi davanti è sottu brusgiavanu. À mesure que l'hélicoptère descendait, de minuscules figures pouvaient être vues courir au hasard dans toutes les directions. E corde si stendevanu da a cabina è a ghjente saltava dopu à elli, sbulicò rapidamente versu u paisaghju brusgiatu sottu. Hayden è May aspittavanu u so turnu, l'espressione di May era in biancu mentre sentenu i so omi apre u focu.
  
  Hayden hà verificatu a preparazione di a so Glock per a terza volta è disse: "Budro quì sottu".
  
  "Ùn vi preoccupate", disse a donna giapponese. "Varà scopre ciò chì significa veramente Mai-time".
  
  E duie donne scendinu a corda inseme, sbarcò à u stessu tempu, è si alluntanò in un muvimentu classicu di una coperta. Sta pratica esigeva una fiducia assoluta in l'altru, postu chì mentre una persona era corsa, l'altru fighjulava i so periferichi. Unu, dui, cum'è leapfrog. Custruzzione. Ma era una manera rapida è distruttiva di avanzà.
  
  Hayden scannò l'area mentre correva. Parechje colline dolci finiscinu in un compostu vallatu nantu à quale stava una casa tamanta è parechje grandi dependances. Questu seria u sicondu ranch di Kovalenko. À ghjudicà da u focu è u caosu, Boudreau era ghjuntu pocu prima di elli.
  
  O, più prubabilmente, si pigliò sadicamente u so tempu cun tuttu.
  
  Hayden corse, sparendu u so fucile d'assaltu Marine M16 in prestitu à i lampi di bocca è l'omi chì hà vistu in copertura. Dui minuti dopu era u so turnu, è gridava: "Ricaricate!" è pigliò uni pochi di seconde per inserisce una nova rivista in a so arma. Eranu raramente tornatu u focu, è quandu eranu, era cusì disorganizatu chì li mancavanu da parechji pedi.
  
  Da i dui lati, e squadre di crack Marine avanzavanu à uguale velocità. Avà una recinzione s'avvicinava, a porta restava aperta invitante, ma e squadre si movevanu à manca. Una granata ben piazzata hà distruttu i supporti di a fence, lascendu a squadra cun entrata senza ostaculi in u ranch.
  
  I proiettili fischiavanu periculosamente vicinu.
  
  Hayden s'hè coperto daretu à l'annessu di u generatore. L'impattu hà mandatu scintille da u muru cum'è Mai culomba per copre. Frammenti di argilla è di metallu spargugliati in ogni locu.
  
  Mai si asciugò un filetto di sangue dalla guancia. "I suldati di Boudreau sò stati addestrati in i vostri kindergarten."
  
  Hayden pigliò un mumentu per ripiglià u so fiatu, poi guardò rapidamente à a casa. "Dodici pedi. Si prontu?"
  
  "Iè".
  
  Hayden scappò. Mai s'avança et érigea un mur de plomb, obligeant leur ennemi à s'abriter. Hayden arrivò à l'angulu di a casa è si strinse contr'à u muru. Idda tirò un flashbang à a finestra è poi copre Mai.
  
  Ma in quellu mumentu, una quantità stupente di chiacchiere hè ghjunta à traversu u so auriculare. U capu di a squadra urgeu à a ghjente per andà in u magazzinu distante. Qualcosa di terribili stava per accade quì. Mentre Hayden stava à sente, hà capitu chì l'omi di Boudreaux avianu circundatu a mità di l'edificiu è stanu per sparà u focu annantu à ciò chì puderia esse in l'internu.
  
  Prigionieri, senza dubbitu. Ostaggi.
  
  Hayden corse dopu à maghju, currendu in a chjara è sparendu inseme. D'altri suldati si sò uniti à elli, si sparghjenu da ogni latu, furmendu un muru mortale, attaccante di curaggiu è di morte.
  
  U massacru insensatu chì avia da esse fattu era a carta di visita di Boudreau. Ci saria quì.
  
  I suldati in fuga ùn anu cessatu di sparà. I proiettili anu tagliatu in l'aria, rimbalzavanu nantu à i mura è i machini, è truvaru almenu una meza decina di obiettivi nemici. L'omi di Boudreaux s'inculcavanu è s'inculcavanu in scossa è paura. Quandu i suldati passavanu vicinu à i so refugghi, anu pruvatu à sparà imprudente da u latu, ma i Marines eranu pronti è li lanciavanu cù granate.
  
  L'esplosioni sparanu in alta in l'aria da ogni latu di i corridori. L'esplosioni anu mandatu shrapnel volendu; lingue di focu sparghje a morte calda cusì rapidamente chì l'ochju puderia à pena seguità. E persone chì gridanu si trovanu in a so strada.
  
  Hayden hà vistu una stalla davanti. U so core si affondò in un orrore assolutu. Era vera. Almenu quindeci di l'omi di Boudreaux stavanu intornu à u granaghju chjusu, puntendu e so armi à i mura sottili di carta, è quandu Hayden hà miratu à u primu omu, tutti anu apertu u focu.
  
  
  ***
  
  
  Alicia Miles corse è hà apertu u focu cum'è e forze hawaiane è i so alliati lanciavanu un attaccu à u Ranch Kovalenko in a Big Island. U terrenu era irregulare. Tutti i canyon profondi, alti colline è pianure boscate. Avant même qu'ils s'approchent du ranch, un lance-grenades a été tiré sur l'un des hélicoptères d'attaque, l'a attrapé mais sans le détruire, obligeant tous à faire un atterrissage précoce.
  
  Avà s'aprezzavanu cum'è una squadra, negoziendu u boscu densu è e muntagne aspre. Anu digià persu un omu à una trappula. L'attaccu hè statu preparatu da l'omi di u Re Sanguinu. I RPG volavanu senza scopu attraversu l'arburi.
  
  I mercenari si divertenu.
  
  Ma i Marines s'avanzavanu, avà siparati da a fence da solu una trentina di metri è una ultima vallata ripida. Alicia hà pussutu distingue i volti ghignanti di i so nemici. U so sangue cuminciò à bolliri. Accantu à ella, un grande agente di a CIA, Kinimaka, galoppava abbastanza rapidamente per un giganti. Hè risultatu assai utile.
  
  I dispositi di cumunicazione in l'arechje trasmettenu nutizie di atrocità entranti. L'hotel Ala Moana Queen in Oahu hè statu sigillatu. Un turistu hè statu ghjittatu à a so morte da una finestra di u decimu pianu. E granate sò state lanciate nantu à a strada. L'equipa di e forze speciali si preparava per una operazione chì prubabilmente riceverà u lume verde prestu per via di a morte è u caosu causatu da i mercenari. Nantu à Kauai, un attentatore suicida solitariu hà sparatu parechje balle à i furgoni in quale i ghjurnalisti si sò riuniti, ferendu un ghjurnalista. È avà, nant'à l'Isula Grande, un autobus pienu di turisti hè statu rapitu è una bomba hè stata piazzata ind'è u so equipaggiu. Eranu chjusi à l'internu mentre i so prigiuneri stavanu fora nantu à e sdraio, beie a birra è ghjucanu à carte. Ùn si sà quale di elli avia u detonatore, o quanti ci era.
  
  Alicia hà saltatu da u latu di a valle. Un RPG hà splutatu davanti à ella, mandendu terra è rocce in l'aria. Saltò sopra à elli, ridendu, è si vultò quand"ella sentia l"esitazione di Kinimaki.
  
  "Vai, grassu", disse, arricciandu e so labbre scherzosamente. "State cun mè. Hè quì chì e cose diventanu veramente disordinate ".
  
  
  ***
  
  
  Hayden hà sparatu una volta è una volta, circandu di mantene a calma è cusì mantene a so precisione. Trè teste splodevanu in a so visione. Mai correva sempre accantu à ella, senza dì nunda. L'altri suldati si sò cascati à un ghjinochju, esquivau i colpi è sbattevanu i mercenari prima ch'elli puderanu vultà.
  
  Hayden era trà elli allora. Un omu si vultò è l'hà culpitu à u ponte di u nasu cù u fucile. Hè cascatu urlanti, ma hà pisatu i so gammi, chì li fece volà a testa sopra ellu.
  
  Si arrampicò subitu, ma u so corpu cascò nantu à ella, chjappà à a terra. Quand'ella alzò l'ochji, guardò drittu in i so ochji pieni d'odiu è di dolore. Cù un grugnitu bearish, li chjappò à pugni è avvolse e so mani grossi intornu à a so gola.
  
  Immediatamente hà vistu stelle, ma ùn hà micca fattu tentativu di piantà. Invece, e so duie mani libere anu truvatu l'arma stessu. À a diritta hè a so Glock. A manca hè u so cuteddu. Ella pisò a canna di u fucile in i so coste, lassendulu sente.
  
  A so presa s'alluntanò è i so ochji s'allargavanu.
  
  Hayden hà sparatu trè colpi sordi. L'omu s'hè lampatu. Quandu a vista sopra à ella sbulicò, a faccia di un altru mercenariu hè ghjunta in vista. Hayden hà sparatu in u nasu, hà vistu l'omu vultà è sparisce.
  
  Si pusò è vide Mai. L'ultimu mercenariu restante l'affronta. Hayden sbattò le palpebre. Stu omu era un naufragiu. A so faccia pareva ch'ella era stata dipinta di rossu. Ùn ci era micca abbastanza denti. A so mandibula pareva sbilanciata. Un bracciu era dislocatu, l'altru era rottu à u coddu. Si stete nantu à i gammi tremuli è po' cascò in ghjinochji in u fangu sanguinante.
  
  "Avete sceltu a persona sbagliata per sfida", disse Mai cun un sorrisu dolce mentre mirava cù a so Glock presa in prestito è si soffiava a testa.
  
  Hayden inghiottì involontariamente. Questa era una donna seria.
  
  Marines apre a porta di u granaghju, chjamendu a so prisenza. U core di Hayden s'hè affundatu à u numeru di buchi in i muri armati. Espérons que les ostages se sont évadés.
  
  Trà i so penseri chì si sbulicanu rapidamente, qualcosa hè diventatu evidenti sopra tuttu. Boudreaux ùn era micca quì. Ella guardò in daretu à a casa. Era l'ultimu locu ch'ella s'aspittava chì si piattassi, ma sempre...
  
  Un brusgiatu subitu attirò a so attenzione. I Marines sbuchjavanu fora di a stalla, unu chì teneva a spalla cum'è s'ellu era statu pugnalatu.
  
  Allora Boudreaux è un'orda di mercenari sboccavanu da u granaghju, sparendu fucili è gridendu cum'è dimònii. Questu significava chì altri mercenari anu datu a so vita per esse decoys ? Anu sparati blanks o da una pusizione specifica?
  
  A realità l'hà colpita cum'è un'esplosione nucleare. L'omi di u Rè di Sangue eranu avà trà i Marines, cumbattendu, è Boudreau si precipitò versu Hayden, u cuteddu alzatu di sfida.
  
  
  ***
  
  
  Alicia hà spurtatu a squadra cù a so creatività è u spiritu sottu u focu. Uni pochi minuti dopu ghjunghjenu à a cima di l'elevazione finale è piovenu un halo di focu annantu à i difensori dug-in. Alicia hà rimarcatu una grande casa, un grande stagnu è un garage di dui vitture. U situ dominava un largu fiumu, senza dubbitu chì serve com'è mezzu di scappu, è accantu à a stalla era un eliportu cù un elicotteru battutu.
  
  Ella guardò in daretu. "Lanciagranate".
  
  U capu di a squadra aggrottò le sopracciglia. "Faci digià questu."
  
  Alicia indicò e pusizioni nemiche. "Ci hè un muru bassu quì. Parte posteriore di a casa. Daretu à a Rolls-Royce. A diritta di a funtana. "
  
  U capu di a squadra si liccò e labbra. "Cacciate i bastardi".
  
  Parechje splusioni anu fattu scuzzulate a terra. L'attaccanti anu sparatu trè granate è poi si precipitonu avanti in una furmazione unu-due, sempre sparendu cum'è unità, ma s'eranu in un arcu mortale.
  
  Cù una brutalità devastante, anu assaltatu u ranch di u Re di Sangue.
  
  
  CAPITOLU VINTINOVE
  
  
  I pedi di Drake toccu u pianu di a cellula. Prima chì l'altri cumincianu à falà, hà stallatu un flare per illuminazione a so strada. Immediatamente i mura anu pigliatu vita, e so incisioni avà chjaramente visibili à l'ochji scunnisciuti di Drake.
  
  Riccioli simili à quelli nantu à i dui dispositi portatili. Avà sò stati cunfirmati per esse esattamente u listessu cum'è quelli chì Thorsten Dahl è a so squadra anu scupertu in a Tomba di i Dii in Islanda.
  
  Quale hè a civiltà antica chì anu sbattutu recentemente? È cumu finiria tuttu questu ?
  
  Ben, Karin, è u restu di u Team Delta anu spintu da a corda di calata finu à chì tutti sò stati affullati intornu à l'arcu enormu di a Porta di Pele. Drake s'efforça de ne pas scruter trop profondément l'obscurité de l'incrustation.
  
  Ben è Karin cascò à i so ghjinochji. L'arcu stessu era custituitu da qualchì tipu di metallu brushed, perfettamente lisu è simmetricu. A superficia metallica hè stata incisa cù i stessi marchi minusculi cum'è u restu di a caverna.
  
  "Queste marche", Karin li toccò cun cura, "ùn sò micca accidentali. Fighjate. Vecu u listessu curl chì ripete una volta è una volta. È u restu di a caverna... " Si guardò intornu. "Hè u listessu".
  
  Ben cercò u so telefunu. "Questa hè a foto chì Dahl ci hà mandatu". L'hà purtatu à a luce. Drake s'inclinò in avanti, cunvintu chì a squadra Delta seria in alerta per l'intrusi.
  
  "Allora, a Tomba di i Dii hà una certa cunnessione cù e Porte di l'Infernu", hà pensatu Drake à voce alta. "Ma chì significanu i riccioli?"
  
  "Modelli ripetuti", disse Karin tranquillamente. "Di mi. Chì tipu di segni, antichi o
  
  Moderna, fatta di parechji mudelli ripetuti ?
  
  "Facile." U Granu Komodo squattò accantu à elli. "Lingua".
  
  "Hè ghjustu. Allora, s'ellu hè a lingua... " Ella indicò i muri di a cellula. "Allora contanu tutta a storia".
  
  "Com'è quelli chì Dahl hà trovu." Drake annuì. "Ma ùn avemu micca tempu per analizà avà. Kovalenko hà passatu per queste porte ".
  
  "Aspetta". Ben pizzicò u ponte di u nasu. "Questi segni..." Toccò l'arcu. "Esattamente u listessu cum'è nantu à i dispositi. Per mè, questu suggerisce chì sta porta hè una versione rivista di u stessu dispositivu. macchina di viaghju in u tempu. Avemu digià cunclusu chì i dii anu pussutu aduprà i dispositi portatili per viaghjà in u tempu è influenzà u destinu. Forse sta cosa hè u sistema principale ".
  
  "Fighjate", disse Drake tranquillamente, "questu hè grande. Capirete questu. Ma daretu à issi cancelli... " Puntau u so dettu in a bughjura penta. "Rè di sangue. L'omu rispunsevuli di a morte di Kennedy, trà centinaie d'altri. Hè ora di piantà di parlà è cumincià à marchjà. Andate".
  
  Ben annuì è s'arrizzò, parendu un pocu culpèvule mentre si spazzolava. Tutti in a stanza pigliò un respiru prufondu. C'era qualcosa d'altru daretu à a porta chì nimu d'elli vulianu mintuvà:
  
  U mutivu perchè u Captain Cook hà cambiatu u nome di l'arcu da "Pele's Gate" à "Hell's Gate".
  
  
  CAPITOLU TRINTA
  
  
  U statu di Hawaii hà cunvulsatu sottu u putere di un pazzu.
  
  Se un elicotteru puderia volà sopra, capace di furnisce una vista panoramica larga di l'avvenimenti scuri è amorali chì si sviluppavanu nantu à l'isule, prima volava sopra Oahu per catturà l'Ala Moana Queen Hotel assediatu, induve membri sperimentati di parechje squadre SWAT eranu. appena cuminciatu à piglià l'azzione contr'à mercenari assai armati è motivati chì tenevanu tutte l'alture è innumerevoli ostaggi. Si precipitò, evitendu i nuvuli infernali di fume neru chì sguassate da almenu una decina di finestri rotti, indicà cù cura di l'apertura induve l'omi mascherati cù fucili è lanciagranate si ponu vede arraggiare omi, donne è zitelli impotenti in gruppi chì eranu più faciuli di distrughje. .
  
  È po si stendeva, su è à diritta in un grande arcu, prima versu u sole, quella grassa palla gialla chì si faceva pianu pianu versu un futuru incertu è forse catastròficu, è dopu si tuffava più bassu è à manca in u so terribili viaghju. di scuperta versu Kauai. Passarà vicinu à Diamond Head, ignurante di l'eroi è i cattivi chì cercanu sicreti è perseguite sogni terribili in e grotte sotterranee più scure è periculose di un vulcanu estinto.
  
  Nantu à Kauai, avia fattu una linea diretta per l'omu sudatu chì s'era incatenatu à a recinzione di una caffetteria, intrappolando i clienti à l'internu è affissendu chjaramente un gilet pienu di dinamita è una manu tremula chì serrava l'apparatu detonante di un mortu. Se avete zoomatu nantu à a stampa, pudete vede a disperazione in l'ochji di l'omu. Questu averebbe chjaramente dimustrarà u fattu chì puderia micca esse capace di durà longu. E poi s'hè rialzatu in altu, sopra à i tetti di novu per seguità a curva graziosa di a costa esotica. À u ranch in fiamme, induve Hayden Jay avia ghjustu cummattutu Ed Boudreau, mentri Mai Kitano è u restu di i Marines si battevanu in cummattimentu strettu corpu à corpu cù decine di mercenari di Boudreaux. À mezu à u rumore terrificante di a morte è di a battaglia, l'ostaggi feriti pienghjenu.
  
  È avanti. U passatu è u futuru sò digià scontrati. L'antichi è l'avanguardia sò chjusi in cunflittu.
  
  Oghje era u ghjornu chì i dii puderanu morri è i novi eroi puderanu fiurisce è risuscitanu.
  
  L'elicotteru farà u so ultimu flyover, piglià in i paisaghji cuntrastanti è l'ecosistemi dinamichi chì custituiscenu a Big Island. Corse à travers un autre ranch, il y avait quelques moments sur lesquels Alicia Miles, Mano Kinimaka et leur équipe de Marines ont pris d'assaut un composé fortement défendu où l'ostage, les mercenaires et les hommes avec des colliers de dynamite s'affrontaient en un scontre onnipotent. À i lati di a battaglia, i machini putenti cuminciaru à travaglià, pronti à evacuà a ghjente di u Re di Sangue per terra, aria è acqua. A camera hà cuminciatu à ingrandà mentre Alicia è Kinimaka alzavanu l'ochju, cuscenti di i fuggitivi è dighjà tracciati camini per intercepte è distrughjini.
  
  È infine l'elicotteru sviatu, solu una macchina, ma sempre una machina, piena d'imaghjini di stupidità umana, u curagiu ch'elli ponu riunisce è scopre, è u peghju male ch'elli ponu fà.
  
  
  CAPITOLU TRINTU
  
  
  Drake intrì sottu à l'arcu, chì u Capitanu Cook chjamava e Porte di l'infernu, è si truvò in un passaghju strettu à pocu pressu. Accendia a lumera di u fucile è l'attaccò à a canna. Il lui attacha aussi une lanterne à l'épaule et l'ajusta pour qu'il illumine les murs. Per un tempu ci era assai luce è nisun periculu evidenti.
  
  Mentre passavanu u passaghju tortuoso, Drake disse sopra a so spalla: "Dimmi, Ben, di i ghjurnali di Cook".
  
  Ben espirò rapidamente. "Questu ùn hè nunda più cà una panoramica di stu sistema di trappule enormi. Cook l'hà chjamatu "I Porte di l'infernu" per via di a natura di e trappule. Ùn hà mancu vistu ciò chì succede à a fine ".
  
  "Allora chì hà custruitu e trappule?" Dumandò Drake. "E perchè?"
  
  "Nimu ùn sà. I segni chì avemu trovu fora è quelli in a Tomba di i Dii ùn sò micca nantu à sti mura interni ". Si sbulicò a gola è aghjunse: "Bye."
  
  A voce di Komodo rimbombò daretu à elli. "Perchè Cook ùn hà micca vistu a fine?"
  
  "Hè scappatu", disse Karin tranquillamente. "In paura".
  
  "Oh, merda."
  
  Drake fece una pausa. "Allora, postu chì sò solu un suldatu stupidu è voi dui site u cervellu di sta operazione, lasciami chjarificà e cose. Essenzialmente, i logs sò a chjave per u sistema di trappula. È voi dui avete copie cun voi.
  
  "Avemu unu", disse Ben. "Karin hà qualchissia altru in a so testa."
  
  "Allora ne avemu unu", mormorò Komodo.
  
  "No..." Ben cuminciò, ma Drake l'hà impeditu. "Ciò chì vole dì hè chì, se ella mori, averemu una copia, criatura. A memoria fotografica ùn hè micca assai utile quandu site mortu ".
  
  "Ùn aghju micca... Iè, va bè, scusate, ùn pensemu micca cum'è suldati".
  
  Drake hà nutatu chì u tunnel hà cuminciatu à allargamentu. A brisa più ligera li soffiava in faccia. Alzò a manu per piantà li è po chjappò a testa à l'angulu.
  
  Eccu un spettaculu stupente.
  
  Era à l'intrata di una camera tamanta, di forma oblonga, cù un tettu persu in a bughjura. A lumera debbule venia da i bastoni luminosi chì duveranu esse lasciati da l'omi di u Re di Sangue. Direttamente davanti à ellu, guardendu u tunelu chì cuntinueghja in a prufundità di a muntagna, era una vista chì facia batte u so core.
  
  Una faccia gigante hè stata scolpita in a roccia sopra u tunnel stessu. Cù i so ochji inclinati, u nasu uncu, è ciò chì puderia esse chjamatu solu cum'è corne chì spuntanu da a so testa, Drake hà subitu cunclusu chì era a faccia di un diavulu o di dimòniu.
  
  Ignorendu a faccia per u mumentu, scannò a zona. I mura eranu curve, e so basi avvolte in a bughjura. Avianu bisognu di aghjunghje un pocu di luce extra quì.
  
  Lentamente fece un cenno agli altri in avanti.
  
  È tandu, di colpu, un rumore ritruvò à traversu a caverna, cum'è un centu di lanciafiamme chì sparanu à una volta, o, cum'è Ben hà dettu, "sona cum'è a maledetta Batmobile".
  
  U focu hà eruptatu à traversu i narici di a scultura, creendu un furnace intornu à u pianu di petra. Dui ghjetti separati di fiamme spuntavanu da ogni narina, è dopu, uni pochi sicondi dopu, unu da ogni ochju.
  
  Drake l'hà studiatu cun preoccupazione. "Forse mettemu un tipu di mecanismu in muvimentu. Interruttore sensitivu à a pressione o qualcosa. Si vultò versu Ben. "Speru chì site prontu amicu, perchè cum'è unu di i mo gruppi preferiti di Dinorock, Poison, dicia, ùn hè solu un bonu tempu".
  
  Le labbra di Ben si arricciarono in un sorriso fugace mentre consultava i suoi appunti. "Questu hè u primu livellu di l'infernu. Sicondu u scriptwriter, un omu chjamatu Hawksworth, chjamanu stu livellu Wrath. Pensu chì a ragione hè ovvia. In seguitu, u paragunanu à u diavulu, Amon, u dimòniu di l'ira.
  
  "Grazie per a lezione, zitellu." Komodo ringhiò. "Si parla per casu di una strada versu u passatu?"
  
  Ben pusò u testu nantu à u pianu è l'arrizzò. "Fighjate. Aghju vistu questu prima ma ùn l'aghju micca capitu. Forse questu hè un indiziu ".
  
  Drake squattò accantu à u so ghjovanu amicu. I magazines copiati sò stati cuncepiti è illustrati cù cura, ma u dettu di Ben attirò a so attenzione à una strana linea di testu.
  
  1 (||) - vai à 2 (||||) - vai à 3 (||) - vai à 4 (|||||/)
  
  È l'unica inscription chì seguitava era: "Cù còllera, avè pacienza. Una persona attenta pianificà a so strada s'ellu ci sò linee di navigazione davanti à ellu.
  
  "Cook era u più grande marinaru di tutti i tempi", disse Ben. "Questa linea ci dice duie cose. Stu Cook hà tracciatu un percorsu passatu u dimòniu è chì u percorsu attraversu richiede una pianificazione curretta.
  
  Karin fighjulava u focu. "Aghju cuntatu quattru", disse pensativamente. "Quattru eruzzioni di fiamma. A listessa quantità di...
  
  Un colpu sbucò, scuzzulà u silenziu. A pallottola hà rimbalzatu da u muru accantu à a testa di Drake, pruvucannu chì i frammenti taglii di roccia tagliate l'aria. Un millisecondu dopu, Drake hà alzatu a so pistola è tirò, è un millisecondu dopu hà capitu chì, s'ellu s'incurvava in u passaghju, u sniper puderia tene li appiccicati à u muru indefinitu.
  
  Cù stu pensamentu, corse, sparendu, in a cellula. Komodo, apparentemente ghjuntu à a listessa cunclusione, u seguita. U focu cumminatu hà cacciatu scintille da u muru circundante. L'hider s'abatta in shock, ma hà ancu riesciutu à sparà un'altra balla, chì fischiò trà Drake è Komodo.
  
  Drake si calò à un ghjinochju, pigliendu u mira.
  
  L'omu hà saltatu da a so copertura, alzendu l'arma in altu, ma Komodo hà sparatu prima - l'onda di splutazioni hà riittatu l'attaccante. Ci era un urlo penetrante è l'omu sbarcò in un missing intricatu, u fucile chjappà à u pianu. Komodo s'avança et s'assura que l'homme était mort.
  
  Drake ghjurò. "Cumu pensava, Kovalenko hà lasciatu i snipers per rallentà noi".
  
  "È per sminuìci", aghjunse Komodo.
  
  Karin fece u so capu à l'angulu, i so capelli biondi cascà in l'ochji. "Se aghju ragiò, allora a frase strana hè a serratura, è a parolla "pazienza" hè a chjave. Quelli dui linii di tram chì parenu dui sè ? In musica, puesia è literatura antica ponu significà una pausa. Dunque, pacienza significa "pausa".
  
  Drake fighjulava a pruposta mentre a squadra di Delta s'avanzava à traversu a caverna, incitatu da Komodo è decisu di ùn fà più sbagli.
  
  Komodo gridò: "E a ghjente? Attenti à e trappule. Ùn lasciaraghju micca chì quellu idiotu russu rimpiazzà qualcosa nantu à a ghjuria ".
  
  Drake si strofinava a so palma sudata contr'à u muru ruvido, sintendu a petra frastagliata sottu a so manu, fredda cum'è l'internu di un frigorifero. "Allora hè: "Aspettate a prima esplosione, poi fate una pausa per dui è andate à dui. Dopu à a seconda splusione, pause u quartu è andate à u terzu. Dopu à a terza splusione, fate una pausa per dui è andate à quattru. È dopu à a quarta splusione, fate una pausa per a sesta volta, è poi esce.
  
  "Facile." Ben fece l'ochju. "Ma quantu dura a pausa?"
  
  Karin alzò le spalle. "Cortu incantu".
  
  "Oh, hè utile, surella."
  
  "E cumu cuntate l'esplosioni?"
  
  "Pensu chì quellu chì ghjunghje prima à u locu più luntanu hè u numeru unu, è u numeru quattru hè u più cortu".
  
  "Bè, questu hè sensu, pensu. Ma hè sempre...
  
  "Eccu tuttu". Drake avia avutu abbastanza. "A mo pacienza hè digià stata pruvata à sente stu dibattitu. Andaraghju prima. Facemu questu prima chì a mo alta cafeina sguassate ".
  
  Passò l'equipaggiu di Komodo, fermendu à pochi metri da a fiamma più longa. Sintia chì ogni omu girava à circà. Sentu a preoccupazione di Ben. Chjese l'ochji, sintendu a temperatura suscitarà mentre un altru scaricamentu surriscaldatu frittu l'aria davanti à ellu.
  
  U visu di Kennedy natò davanti à l'ochju di a so mente. L'hà vistu cum'è prima. Un bob strettu in i so capelli, vestiti di pantaloni senza espressione - unu per ogni ghjornu di a settimana. Un sforzu cuscente per distractà tuttu da u fattu chì era una donna.
  
  È dopu Kennedy lasciò i so capelli, è si ricurdò di a donna cù quale avia passatu dui mesi diliziosi. A donna chì hà cuminciatu à aiutà à passà dopu à a morte devastante di a so moglia Alison è u dulore causatu da quellu fatal accidente di vittura parechji anni fà.
  
  I so ochji lamponu drittu in u so core.
  
  Davanti à ellu ci era un focu.
  
  Aspittò chì u calore di e fiamme si calassi è si firmò duie seconde. Mentre aspittava, si capì chì un lampu di focu da u sicondu ochju avia digià lampatu. Ma dopu à duie seconde, si trasfirìu à questu puntu, ancu s'ellu ogni fibra di u so esse urlava ch'ellu ùn deve micca.
  
  U focu l'hà distruttu -
  
  Ma s'hè congelatu u mumentu chì hà finitu u so muvimentu. L'aria intornu à ellu era sempre calda, ma supportable. Drake respirava, a sudore colava da ellu in ondate. Incapace di rilassà una seconda, hà cuminciatu à cuntà di novu.
  
  Quattru seconde.
  
  Una fiamma crepita accantu à ellu, circandu di incendià u locu stessu ch'ellu avia da occupà.
  
  Drake hà fattu a so mossa. U focu s'hè spentu. A so bocca si sentia cum'è una torta salata. I so dui globi oculari brusgiavanu cum'è s'elli eranu stati chjappi cù carta vetrata.
  
  Eppuru, pensu cusì. Pensate, pensate sempre. Dui seconde di più è andemu. Passemu à l'ultima manuvra. Avà hà avutu cunfidenza.
  
  Pausa per sei seconde è dopu -
  
  A sei si move, ma u focu ùn si calava ! I so sopracciglia brusgiavanu. Cascò à i so ghjinochji è lampò u so corpu in daretu. Ben gridò u so nome. U calore hè diventatu cusì intensu chì pruvò à gridà. Ma in quellu mumentu hè sparitu di colpu. Piuttostu, si accorse chì e so mani è i ghjinochji scratchanu longu u pavimentu di petra ruvida. Alzendu a testa, si arrampicò rapidamente longu u tunelu à u spinu di a cellula.
  
  Dopu à una stonda, si vultò è gridò à l'altri : "È megliu piglià l'ultime sette seconde, omi. "L'ultima cosa chì vulete sapè hè cum'è Kentucky Fried".
  
  Si sentia una risata arruffata. Komodo s'avvicinò immediatamente è dumandò à Karin è Ben quandu vulianu piglià u so turnu. Ben hà preferitu avè uni pochi di suldati più davanti à ellu, ma Karin era disposta à seguità à Drake. Il a fallu à Komodo lui-même la prendre à part et parler tranquillement de la prudence de s'assurer que Drake n'avait pas seulement de chance avec son timing avant qu'ils risquaient de perdre l'un des cerveaux de leur opération.
  
  Drake hà vistu chì Karin si addolcì è ancu surrisu ligeramente. Era piacevule per vede qualcunu avè un effettu calmante nantu à u zitellu salvaticu di a famiglia Blake. Il vérifia le tunnel autour de lui et jeta le bâton lumineux dans l'ombre. A so tonalità ambra in espansione ùn illuminava nunda, ma un tunnel ancu più scavatu, svanendu in negru.
  
  U primu suldatu Delta cascò accantu à ellu, seguitu pocu dopu da u sicondu. Drake ùn hà persu tempu à mandà li in u tunnel per investigà. Quandu si vultò versu a camera di l'ira, vide chì Ben Blake facia a so mossa.
  
  Ben pigliò u so saccu guasi cum'è un scolarettu, s'assicurò chì i so capelli lunghi eranu infilati sottu à a cima di a so T-shirt, è avanzò. Drake guardò i so labbre muvimenti mentre cuntava i seconde. Ne montrant aucun signe extérieur d'émotion, le cœur de Drake a littéralement sauté de sa bouche et est resté là jusqu'à ce que son ami s'effondre à ses pieds, en soufflant.
  
  Drake li offrì a manu. Ben alzò a vista, "Chì dite, stronzo? Sì ùn pudete micca suppurtà u calore?"
  
  "Ùn sò micca citatu Bucks Fizz", disse Drake in un tonu fastidiu. "Se vulete - nò, aspetta -"
  
  Drake hà nutatu chì Karin si avvicinava à u primu flussu di focu. A bocca di Ben si chjude istantaneamente è i so ochji seguitanu ogni muvimentu di e so surelle. Mentre vacillava, i denti di Ben si strinsenu cusì duru chì Drake hà pensatu chì sonavanu cum'è placche tettoniche chì si strinsenu l'una contru à l'altru. È mentre ch'ella sfilava trà un rifugiu sicuru è l'altru, Drake duvia afferrà Ben forte per impedisce ch'ellu scappa per afferrala.
  
  "Aspetta! Ùn pudete micca salvà "
  
  Karin fece una pausa. A so caduta l'hà lasciata completamente disorientata. Circava in a direzzione sbagliata circa duie seconde prima chì un'altra eruzione l'incinera.
  
  Ben hà luttatu cù Drake, chì hà apprufittatu u tippu per u spinu di a so testa è hà utilizatu u so corpu per prutege u so amicu da tistimunianza di u prossimu terribili avvenimentu.
  
  Karin hà chjusu l'ochji.
  
  Allora Komodo, u capu di a squadra Delta, l'hà pigliatu cù una grande manu, saltendu abilmente trà e pause. Ùn hà micca rumpitu u so ritmu, simpricimenti hà lanciatu Karin nantu à a so spalla, a testa prima, è l'abbandunò dolcemente à a terra accantu à u so fratellu arrabbiatu.
  
  Ben si affondò accantu à ella, murmurò qualcosa mentre a teneva vicinu. Karin fighjulava nantu à a spalla di Ben dritta à Komodo è hà dettu duie parolle. "Grazie".
  
  Komodo annuì curioso. Uni pochi minuti dopu, u restu di i so omi ghjunsenu sanu, è i dui chì Drake mandò in u tunelu vultonu.
  
  Unu d'elli hà indirizzatu à Drake è Komodo à u stessu tempu. "Una altra trappula, signore, circa un chilometru avanti. Ùn ci era micca segni evidenti di snipers o booby traps, ma ùn avemu micca stà vicinu à verificà duie volte. Pensu chì duvemu vultà quì ".
  
  Karin si spolverò e si alzò. "Chì pare una trappula?"
  
  "Signorina, pare un grande bastardo."
  
  
  CAPITOLU TRINTA DUE
  
  
  Corrianu in u passaghju strettu, spurtati da l'atti di viulenza chì anu pussutu esse accadutu in u mondu sopra à elli è da l'intenzioni malevoli di l'omu chì s'era strisciatu à traversu l'oscurità sotterranea davanti à elli.
  
  Un arcu bruttu li guidò in a caverna vicinu. Una volta di più, i glowsticks illuminavanu una parte di u vastu spaziu, à tempu frescu è sbiadisce lentamente, ma Drake hà sparatu rapidamente dui lampi d'ambra à u muru luntanu.
  
  U spaziu davanti à elli era stupente. I camini eranu furmati cum'è un tridente. U fustu principale era un passaghju abbastanza largu per accoglie trè persone in fila. Finì à u muru luntanu in un altru arcu di uscita. Branching off from the main shaft and forming the other two prongs of the trident, ci era dui passaghji più, solu questi eranu assai più stretti, un pocu più grande di e ledges. Queste prughjezzione finiscinu in una larga curva in u muru di a caverna.
  
  I spazii trà i chjassi di u tridente eranu pieni di bughjura prufonda è insidiosa. Quandu Komodo hà lanciatu a petra in l'absenza vicina di luce, ùn anu mai intesu ch'ella chjappà u fondu.
  
  Cun cura, avanzavanu pianu pianu. E so spalle si tensanu da a tensione è i so nervi cuminciaru à sfilà. Drake sentit un mince goutte de sueur s'étirer sur toute la longueur de sa colonne vertébrale, qui le prurit jusqu'au bout. Ogni paru d'ochji in u gruppu fighjulavanu intornu è cercò ogni ombra, ogni angulu, finu à chì Ben hà finalmente trovu a so voce.
  
  "Aspetta", disse, à pena audible, poi si sbulicò a gola è gridò: "Aspetta".
  
  "Chì ghjè stu?" Drake si congelava, a so gamba sempre in l'aria.
  
  "Avemu da verificà prima i registri di Cook, per casu".
  
  "Scegli i vostri maledetti tempi".
  
  Karin hà parlatu. "L'anu chjamatu Avidità, u sicondu peccatu mortale. U dimòniu assuciatu cù l'avidità hè Mammon, unu di i sette prìncipi di l'infernu. Hè statu citatu in Milton's Paradise Lost è ancu chjamatu l'ambasciadore di l'infernu in Inghilterra.
  
  Drake la fissò. "Ùn hè micca divertente".
  
  "Ùn era micca destinatu à esse. Questu hè ciò chì aghju lettu una volta è salvatu. L'unicu indice chì Hawksworth dà quì hè questa frase: L'avidità opposta si trova a misericordia. Chì l'omu prossimu hà ciò chì vulete ".
  
  Drake guardò a caverna fredda è umida. "Ùn ci hè micca assai quì chì mi piacerebbe, eccettu forse Krispy Kremes".
  
  "Questa hè a strada diretta à l'uscita". Komodo hà firmatu unu di i so omi mentre passava. "Nunda hè mai cusì simplice. Ehi ! Chì cazzo, amicu...
  
  Drake si girò per vede l'omu di Delta spinghje Komodo da parte è marchjendu ghjustu davanti à u so cumandante.
  
  "Wallis! Mantene u culo in fila, suldatu".
  
  Drake hà nutatu l'ochji di l'omu mentre s'avvicinava. Glazed. Fixed in un puntu à a diritta. Drake seguita u so sguardu.
  
  È aghju vistu subitu i nicchi. Curioso cumu ùn li hà micca avvistu prima. À a fine di u battellu drittu, induve abutted u muru di a caverna, Drake hà vistu avà trè nicchie profonde scolpite in a roccia nera. Qualcosa brillava in ogni nicchia. Qualcosa di preziosa, fatta d'oru, zaffiri è smeraldi. L'ughjettu hà pigliatu a luce debbuli è diffusa chì scintillava à traversu a caverna è a riturnò dieci volte. Era cum'è guardà in u core di una bola di discoteca scintillante fatta di dece carati di diamanti.
  
  Karin bisbigliò: "Ci hè un cancellu viotu da l'altra parte".
  
  Drake senti l'attrazione di a ricchezza prumessa. Più s"avvicinava, più l"uggetti diventavanu chjaru è più li vulia. Ci pigliò un mumentu per u cummentariu di Karin per affondà, ma quandu hà fattu, fighjulava l'alcova viota cun invidia è timore. Forse un'anima furtunata s'hè avventuratu nantu à a cornice è si n'andò cù u saccu ? O l'hà afferratu mentre s'immergeva, urlando, in l'incalculable prufundità sottu ?
  
  Una manera di scopre.
  
  Drake pusò un pede davanti à l'altru è poi si firmò. Merda. L'esca attraversu i cornici era forte. Ma a so ricerca di Kovalenko era più attrattiva. Riturnò à a realtà, dumandandu cumu un set di luci puderia esse cusì fascinante. À quellu mumentu, Komodo corse davanti à ellu, è Drake stende a manu per fermallu.
  
  Ma u cumandante di a Forza Delta era ghjustu cascatu nantu à u so cullegu è u sbattò à terra. Drake si vultò per vede u restu di a squadra nantu à i so ghjinochji, strofinendu l'ochji o evitendu tentazioni in tuttu. Ben è Karin sò stati incantati, ma a mente rapida di Karin si liberò prestu.
  
  Si vultò prestu versu u so fratellu. "Sì d'accordu? Ben?
  
  Drake guardò attentamente in l'ochji di u ghjovanu. "Pudemu avè prublemi. Hà u listessu sguardu vetru quandu Taylor Momsen piglia a scena ".
  
  Karin strinse a testa. "Ragazzi", mormorò è sculacciava duramente u so fratellu.
  
  Ben sbattu l'ochju è alzò a manu à a so guancia. "Oh!"
  
  "Sì d'accordu?"
  
  "No, infernu nò! M'hai quasi rottu a mascella. "
  
  "Smetti di esse un debule. Dì à mamma è babbu a prossima volta chì chjamanu ".
  
  "Damn right, l'aghju da fà. Perchè diavolo m'avete ancu colpitu?"
  
  Drake s'agita l'épaule alors que Komodo soulevait son homme du sol et le lançait de nouveau dans la ligne. "Novu".
  
  Karin fighjulava in ammirazione.
  
  Drake disse: "Ùn vi ricordate micca? Belle luci? T'hanu quasi pigliatu, amicu.
  
  "M'arricordu..." U sguardu di Ben riturnò di colpu à u muru di petra è i so nicchi intricati. "Oh, wow, chì emozione. Oru, diamanti è ricchezze. Mi ricordu di questu ".
  
  Drake hà vistu chì l'uggetti scintillanti cumincianu à ripiglià a so gravità. "Movemu", disse. "Duie volte. Possu vede ciò chì sta caverna face, è più prestu l'avemu attraversu, u megliu ".
  
  Si alluntanò rapidamente, tenendu a manu nantu à a spalla di Ben è face un cennu à Karin. Komodo hà seguitu in silenziu, fighjendu i so omi attentamente mentre passavanu vicinu à e corniche chì si allineanu ogni latu.
  
  Mentre si avvicinavanu à i nicchi, Drake risicò un sguardu rapidu. In ogni nicchia si trovava un picculu ughjettu in forma di ciotola, a superficia di u quale era intarsiata cù petri preziosi. Ma questu solu ùn era micca abbastanza per creà u spettaculu di luce spettaculare chì era cusì attraente. Daretu à ogni ciotola, i muri ruvidi di e nicchie stesse eranu allineati cù fila di rubini, smeraldi, zaffiri, diamanti è innumerevoli altre pietre preziose.
  
  I bowls puderianu custà una fortuna, ma i nichi stessi eranu di valore inestimabile.
  
  Drake si firmò mentre s'avvicinava à l'arcu di a surtita. Un ventu friddu soffiava nantu à ellu da manca è diritta. Tuttu u locu puzzava di misteru anticu è sicreti nascosti. C'era l'acqua chì scorriva in qualchì locu, solu un picculu filu, ma abbastanza per aghjunghje à l'immensità di u sistema di caverna ch'elli anu esploratu.
  
  Drake guardò tutti attentamente. A trappula hè stata superata. Si vultò per passà per l'arcu di uscita.
  
  È a voce di qualcunu gridava: "Ferme!"
  
  Si cungelò istantaneamente. A so fede in u piantu è l'instintu natu da a vechja furmazione SAS hà salvatu a so vita. U so pede drittu toccu à pena u filu sottile, ma una spinta di più puderia sparisce a trappula.
  
  Questa volta Kovalenko ùn lasciò micca u sniper. Hà ghjudicatu currettamente chì u gruppu daretu à ellu avissi da trascinà u culo attraversu Greed Hall. U tripwire hà purtatu à una mina M18 Claymore oculta, quella cù e parolle "Front to the Enemy" nantu à questu.
  
  L'avant-end était dirigé vers Drake et l'aurait détruit avec les roulements à billes en acier ainsi que Ben et Karin si Komodo n'avait pas crié un avertissement.
  
  Drake abbandunò è spegne rapidamente u dispusitivu. Hà trasmessu questu à Komodo. "Grazie mille, amicu. Mantene questu a portata è più tardi l'averemu in u culo à Kovalenko ".
  
  
  CAPITOLU TRINTÈ
  
  
  A prossima caminata hè stata corta è scende rapidamente in discesa. Drake è l'altri avianu da marchjà in tacchi, appoghjendu i so corpi in daretu per stà dritti. Drake hà pensatu chì in ogni mumentu puderia sbulicà è falà impotente, Diu solu sà quale terribili destinu aspetta quì sottu.
  
  Ma solu uni pochi di minuti dopu anu vistu un arcu familiar. Drake apprêta son bâton lumineux et s'arrêta à l'entrée. Cunsiderendu i snipers, s'inclinò rapidamente a testa è esce.
  
  "Oh, palle," respirò in sè stessu. "Hè peghju."
  
  "Ùn mi dite micca", disse Ben. "Ci era una bola di cimentu gigante chì pende nantu à a nostra testa".
  
  Drake u fighjulava. "A vita ùn hè micca un film, Blakey. Diu, sì un freak ".
  
  Pigliò un respiru prufondu è li guidò in a terza grotta gigante. U locu stupente ch'elli anu vistu hà firmatu à ognunu di elli. Bocca aperta. Sì u Rè di Sangue puderia sceglie un puntu di u so viaghju finu à quì à fà una trappula, questu era, Drake hà pensatu uni pochi di minuti dopu, a chance perfetta. Ma, per furtuna, per i boni picciotti, nunda hè in attesa. Forse ci era una bona ragione per questu ...
  
  Ancu Komodo sboccava in stupore è incredulità, ma hà sappiutu strincà uni pochi di parolle. "Allora pensu chì hè lussuria."
  
  A tosse è i grugniti eranu a so sola risposta.
  
  U caminu davanti à elli seguitava una sola linea dritta finu à l'arcu di uscita. L'ostaculu era chì u chjassu era cunfinatu da i dui lati da pedestali curtite in cima di statue è pedestali alti supranati da pitture. Ogni statua è ogni pittura rapprisentanu parechje forme eròtiche, chì varienu da u sorprendente gustu à l'obscenu. Inoltre, i pitture caverne riempianu ogni centimetru dispunibule di i muri di a caverna, ma micca l'imaghjini primitivi chì sò generalmente truvati in grotte antiche - questi eranu imagine stupente, facilmente uguali à qualsiasi artista rinascimentale o mudernu.
  
  U tema era sconvolgente in un altru modu. L'imaghjini rapprisentanu una orgia massiva, cù ogni omu è donna disegnati in dettagli atroce, cummettendu ogni peccatu lussuriosu cunnisciutu da l'omu ... è più.
  
  In generale, hè statu un colpu stupente à i sensi, un colpu chì cuntinueghja senza calà à u mumentu chì sceni sempre più drammatici si sviluppavanu per abbaglià l'ochju è a mente umana.
  
  Drake hà quasi versatu una lacrima di coccodrillu per u so vechju amicu Wells. Stu vechju pervertitu seria in u so elementu quì. In particulare s'ellu hà scupertu cù May.
  
  U pensamentu di May, u so amicu vivu più anticu, hà aiutatu à distractà a so mente da l'overload sensoriale pornograficu intornu à ellu. Riguardò à u gruppu.
  
  "Ragazzi. Ragazzi, questu ùn pò micca esse tuttu. Ci deve esse qualchì sistema di trappula quì. Mantene l'arechje aperte". Tusse. "È vogliu dì per i trappule."
  
  A strada andava più in là. Drake hà avà nutatu chì ancu fighjulà in terra ùn vi aiuterà micca. Figure squisitamente dettagliate si contorcevano anche là. Ma tuttu questu era senza dubbitu un aringu rossu.
  
  Drake respirò profondamente e si avvicinò. Hà nutatu chì ci era un bordu elevatu di quattru inch à ogni latu di a strada per un centu yards.
  
  À u listessu tempu, Komodo hà parlatu. "Vedi questu, Drake? Puderia esse nunda ".
  
  "O tuttu u restu". Drake pusò cun cura un pede davanti à l'altru. Ben seguitava un passu daretu, dopu un coppiu di suldati, è dopu Karin, chì era attentu à Komodo. Drake hà intesu u grande, corpulentu Komodo bisbiglià di scuse à Karin per l'imaghjini insolenti è rude di u so populu ogling, è si soppressa un sorrisu.
  
  U mumentu chì u so pede di piombu toccu a terra à l'iniziu di i lati alzati, un sonu prufondu rumbling hà pienu l'aria. Direttamente davanti à ellu, u pianu cuminciò à move.
  
  "Bonghjornu". U so largu stile Yorkshire emerge in tempi di stress. "Aspettate ragazzi."
  
  U caminu era divisu in una seria di larghe scaffali di petra horizontale. Pianu pianu, ogni scaffale hà cuminciatu à spustà di latu, cusì chì quellu chì si stalla nantu à ellu puderia cascà s'ellu ùn passava micca nantu à u prossimu. A sequenza era piuttostu lenta, ma Drake suggerì ch'elli avianu trovu avà u mutivu di l'audaci distrazioni di Chambers.
  
  "Passa cun cura", disse. "In coppie. È pigliate a vostra mente da a terra è avanzanu, "à menu chì ùn vulete pruvà stu novu sport di "immersioni in l'abissu".
  
  Ben ghjunse à ellu nantu à u primu scaffale in muvimentu. "Hè cusì difficiule di cuncentrazione", gemì.
  
  "Pensate à Hayden", disse Drake. "Questu vi aiuterà à passà".
  
  "Pensu à Hayden". Ben sbatté le palpebre in vista della statua più vicina, un trio di teste, braccia e gambe intrecciate. "Hè u prublema."
  
  "Incù mè". Drake hà accurdatu cù cura nantu à a seconda scaffale pull-out, digià valutendu u muvimentu di u terzu è u quartu. "Sapete, sò tantu felice chì aghju finitu per passà tutte queste ore à ghjucà à Tomb Raider."
  
  "Ùn aghju mai pensatu chì finisci per esse un sprite in u ghjocu", murmurò Ben, è poi pensa à May. A maiò parte di a cumunità di l'intelligenza giapponese l'hà paragunata à un caratteru di video game. "Ehi Matt, ùn pensate micca chì simu veramente sunniate, nò? È questu hè tuttu un sognu?
  
  Drake fighjulà chì u so amicu si pisava cun cura nantu à u terzu scaffale. "Ùn aghju mai avutu un sognu cusì vivu". Ùn avia micca bisognu di annunzià à u so circondu per fà u so puntu.
  
  Avà, daretu à elli, u sicondu è u terzu gruppu di pirsuni cuminciaru u so viaghju struitu. Drake hà cuntatu vinti scaffali prima di ghjunghje à a fine è, per furtuna, hà saltatu in terra solida. Grazie à Diu, u so core di corsa hà sappiutu piglià una pausa. Fighjendu l'arcu di a surtita per un minutu, poi, cuntentu ch'elli eranu soli, si vultò per verificà u prugressu di l'altri.
  
  Just à tempu per vede unu di l'omi di Delta sguardu luntanu da u soffiu dipintu sgargiante...
  
  È manca u scaffale ch'ellu avia da pisà. Era partitu in una frazione di siconda, l'unicu ricordu ch'ellu era mai statu quì era u gridu spavintatu chì seguitava a so caduta.
  
  Tutta a cumpagnia si firmò, è l'aria tremò di scossa è paura. Komodo li dete à tutti un minutu è poi li spinse avanti. Tutti sapianu cumu passà. U suldatu cadutu era un stupidu per ellu stessu.
  
  À novu, è sta volta più cun cura, tutti cuminciaru à spustà. Drake hà pensatu per un mumentu ch'ellu pudia ancu sente i gridi di i suldati chì cascanu per sempre in quellu abissu senza fine, ma l'hà scacciò cum'è una allucinazione. Si fucalizza nantu à l'omu ghjustu à tempu per vede u grande Komodo piglià una caduta simili.
  
  Ci hè statu un mumentu disperatu di scuzzulate e so braccia, un gridu arrabbiatu di dispiace per a so terribile perdita di cuncentrazione, è u capu di a squadra di Big Delta si sfilò da u bordu di u scaffale. s'écria Drake, presque prêt à se précipiter à son aide, mais tristement certain qu'il ne pourrait pas le faire à temps. Ben urlò cum'è una zitella -
  
  Ma questu era perchè Karin simpricimenti cumba per u big man!
  
  Senza esitazione, Karin Blake abbandunò tutta a squadra di Delta altamente furmata per fighjulà a so partenza è si precipitò versu Komodo. Ella era davanti à ellu, cusì u so momentu duveria l'aiutò à scaccià ellu nantu à a lastra di cimentu. Ma Komodo era un omu grossu, è pesante, è u saltu à punta di Karin l'hà mossu à pena.
  
  Ma l'hà toccu un pocu. È chì era abbastanza per aiutà. Komodo hà riesciutu à vultà, postu chì Karin li avia datu duie seconde in più di tempu d'antenna, è hà pigliatu u bordu di u béton cù dita cum'è vizio. Il s'accrochait, désespéré, incapable de se redresser.
  
  È u scaffale sliding si move lentamente lentamente versu u so perimetru manca, dopu chì hè sparitu, purtendu cun ellu u capu di a squadra Delta.
  
  Karin afferrò strettu u polsu manca di Komodo. Infine, l'altri membri di a so squadra anu reagitu è pigliò u so altru bracciu. Cù un grande sforzu, l'anu tiratu sopra è sopra a lastra cum'è sparì in un passaghju oculatu.
  
  Komodo scuzzulò a testa à u cimentu polverosu. "Karin", disse. "Ùn guarderaghju mai più una altra donna".
  
  L'ex-studiente di geniu biondu chì abbandunò sghignava. "Voi ragazzi, cù i vostri ochji erranti, ùn ampararete mai."
  
  È à traversu l'ammirazione di Drake hè ghjuntu a realizazione chì stu terzu livellu di "infernu", sta stanza chjamata lussuria, ùn era nunda più chè una stampa di l'eternu soffrenu di un omu cù un ochju errante. Cliché é circa ciò chì si un omu era à pusà in un caffè & # 233; cù a so moglia o a so fidanzata, è un altru paru di belle gammi marchjò da - quasi certamenti l'averia vistu.
  
  Fora chì quì sottu, s'ellu avia guardatu, saria mortu.
  
  Certe donne ùn anu micca avutu un prublema cù questu, Drake meditò. È ancu cun una bona ragione. Ma Karin hà salvatu Komodo, è avà a coppia era ancu. Ci pigliò altri cinque minuti di attesa ansiosa, ma infine u restu di a squadra hà fattu attraversu i scaffali scorrevule.
  
  Tutti anu pigliatu una pausa. Ogni omu in a cumpagnia sentia chì era u so duvere di stringhje a manu di Karin è sprime a so apprezzazione per a so bravura. Ancu Ben.
  
  Allora un colpu sbucò. Unu di i suldati di Delta cascò à i so ghjinochji, stringendu u so stomacu. Di colpu sò stati attaccati. Una meza duzina di l'omi di u Rè di Sangue sboccanu fora di l'arcu, tenendu e so armi pronte. I proiettili sbucciarono in aria.
  
  Dighjà nantu à i so ghjinochji, Drake è u so equipaggiu cascò nantu à u ponte, pigliendu e so armi. L'omu chì hè statu culpitu si firmò in ghjinochji è hà ricivutu quattru palle più in u pettu è in a testa. In menu di duie seconde era mortu, una altra vittima di a causa di u Re di Sangue.
  
  Drake hà pigliatu u so fucile d'assaltu M16 prestitu è sparò. À a so diritta, una di e statue era chjappata di piombo, frammenti d"alabastru spargugliati in l"aria. Drake s'affaccia.
  
  Un'altra pallottola fischiò davanti à u so capu.
  
  L'intera squadra era tranquilla, calma, è capace di piglià una mira attenta cù i so fucili in terra. Quandu anu apertu u focu, era una strage, decine di balli riddled l'omi chì fughjenu di Kovalenko è li furzavanu à ballà cum'è pupi di sangue. Un omu hà sbulicatu u so modu à traversu, miraculosamente inghjustu, finu à scuntrà Matt Drake.
  
  L'anzianu omu di u SAS hè ghjuntu à ellu di fronte, trascinendu un colpu di testa sfracciante è una seria rapida di colpi di cuteddu à i so costi. L'ultimi di l'omi di Kovalenko si sò sbulicati in u locu induve tutti l'omi maligni finiscinu.
  
  Infernu.
  
  Drake li fece cenno di passare, lanciando un'occhiata dispiaciuta à u membru di a squadra di Delta cadutu. Piglieranu u so corpu à u ritornu.
  
  "Avemu da catturà un bastardo."
  
  
  CAPITOLU TRINTAQUATTRO
  
  
  Hayden si scontra in faccia cù Ed Boudreaux è u mondu s'hè sbulicatu.
  
  "Sò cuntentu di tumbà ti", ripete Boudreau e parolle chì li avia dettu una volta prima. "In novu".
  
  "Avete fiascatu l'ultima volta, psicò. Fallarete di novu ".
  
  Boudreau guardò a so gamba. "Cumu hè a to anca?" - aghju dumandatu.
  
  "Tuttu megliu". Hayden stava in punta di pedi, aspittendu un attaccu di fulmini. Hà pruvatu à guidà l'Americanu per chì u so culo era pressatu contr'à u muru di a stalla, ma era troppu astutu per quessa.
  
  "Tu sì sangue." Boudreaux mimò di leccare u so cuteddu. "Era diliziosu. Pensu chì u mo zitellu vole più ".
  
  "A cuntrariu di a to surella," Hayden ringhiò. "Ella veramente ùn pudia più piglià".
  
  Boudreau se précipita vers elle. Hayden s'era aspittatu è esquiva cù cura, espunendu a so lama à u colpu di a so guancia. "Primu sangue", disse.
  
  "Prélude". Boudreau si lanciò è si ritirò, poi l'hà colpitu cù parechji colpi brevi. Hayden li parri tutti è finisci cù un colpu di palma à u nasu. Boudreau vacillò, e lacrime sbuchjavanu in i so ochji.
  
  Hayden hà subitu apprufittatu, pugnale cù u so cuteddu. Appuntò Boudreaux contr'à u muru, poi si ritirò d'un colpu...
  
  Boudreau si lanciò.
  
  Hayden s'inclinò è infilò u cuteddu in a so coscia. Ella si alluntanò mentre ellu gridava, incapace di piantà u sorrisu malincu chì apparsu in i so ochji.
  
  "Lo senti, stronzo?"
  
  "Cagna!" Boudreaux hè diventatu pazzi. Ma questu era a follia di un cummattimentu, di un pensatore, di un guerrieru espertu. L'hà sbattutu in daretu, colpu dopu colpu, pigliendu risichi pazzi, ma mantenendu appena a forza è a rapidità per fà ella pensà duie volte à intervene. È avà, mentre si alluntananu, scontru à altri gruppi di cummattenti, è Hayden perde u so equilibriu.
  
  Hè cascata mentre cullà nantu à u ghjinochju di l'omu cadutu, si rottò è s'arrizzò, u cuteddu prontu.
  
  Boudreau si sciolse in a folla, u sorrisu nantu à a so faccia si trasformò in un sorrisu mentre tastà u so sangue è sbatteva u cuteddu.
  
  "Ci si vede", gridò sopra u rumore. "Sò induve vivi, Miss Jay."
  
  Hayden scacciò unu di l'omi di u Rè di Sangue fora di a strada, rompendu a gamba di l'omu cum'è un ramoscello mentre sbulicò a strada per Boudreaux. Da l'angulu di l'ochju hà vistu Mai, chì era senza dubbitu u cambiamentu di ghjocu in questa battaglia, cumbattendu senza armamenti contr'à l'omi cù l'armi taglienti, a battaglia era troppu vicinu per i fucili è li lasciò in un munzeddu à i so pedi. Hayden fighjulava i morti è i mori chì si torciavanu intornu à ella.
  
  Ella hà nutatu chì ancu Boudreau ripensava a situazione quandu hà seguitu u sguardu di Hayden è hà vistu u legendariu agente giapponese in azzione.
  
  May fissò Hayden. "Subitu daretu à voi."
  
  Hayden si lanciò à Boudreau.
  
  U psiculosu principale di u Rè Sanguinu s'hè alluntanatu cum'è se una mangusta hawaiana li calcassi. Hayden è May eranu in persecuzione. Mentre passava, Mai hà fattu un colpu cruentale à un altru di l'omi di Kovalenko, salvendu cusì a vita di un altru suldatu.
  
  Al di là di u granaghju era un campu apertu, un eliportu cù un elicotteru, è un dock strettu induve parechje barche eranu ancorate. Boudreau passa devant l'hélicoptère, se dirigeant vers le grand bateau à moteur, et ne brisa même pas la foulée alors qu'il sautait à bord, tombant dans l'air. Avant qu'Hayden puisse franchir l'hélicoptère, le gros bateau s'éloignait déjà et commençait à avancer.
  
  May hà cuminciatu à rallentà. "Questu hè Baja. Assai prestu, è trè omi sò digià aspittendu dentru. Paragunatu à elli, altre barche parenu calmu. I so ochji fighjenu l'helicopteru. "Avà questu hè ciò chì avemu bisognu".
  
  Hayden s'abbassò mentre a pallottola passava davanti a loro, a malapena notato. "Pudete cuntrullà lu?"
  
  Mai l'interrogò: "Mi fate veramente sta dumanda?" Fighjate prima di scaccià u skid è saltà in. Prima chì Hayden arrivò, Mai avia digià principiatu u rotore principale, è a barca di Boudreaux s'hè precipitatu in u fiumu cun un rughjone putente.
  
  "Abbi fede", disse Mai tranquillamente, dimustrendu a pacienza legendaria per a quale era cunnisciuta mentre Hayden strinse i denti in frustrazione. Un minutu dopu a vittura era pronta à vulà. May hà migliuratu a squadra. A slitta abbandunò a terra. A pallottola culpì una colonna accantu à a testa di Hayden.
  
  Ella si ritirò, poi si vultò per vede l'ultimi omi di u Rè di Sangue falà sottu à u focu. Unu di i suldati di e Forze Speciali hawaiane li dete un pollice in u mumentu chì l'elicotteru hà cuminciatu à falà è vultà, appruntendu à perseguite a barca. Hayden fece un cenno.
  
  Solu un altru ghjornu pazzo in a so vita.
  
  Ma era sempre quì. Sempre sopravvive. U vechju mottu di Jay li s'hè tornatu in capu. Survive un altru ghjornu. Basta à campà.Ancu in mumenti cusì, li mancava assai u so babbu.
  
  Un minutu dopu, l'elicotteru vacillò è si precipitò in una persecuzione calda. U ventre di Hayden hè stata in un locu in u campu, è hà afferratu à a ringhiera finu à chì i so nucche si feranu. Mai ùn hà mancatu un colpu.
  
  "Mantene i pantaloni".
  
  Hayden hà pruvatu à caccià a so mente da u viaghju vertiginosa cuntrollandu a cundizione di a so arma. U so cultellu tornò à u so titular. A so sola pistola restante era una Glock standard piuttostu cà a Caspian chì avia favuritu ultimamente. Ma chì diavolo, una pistola hè una pistola, nò?
  
  Mai volò abbastanza bassu chì u spruzzo chjappà u parabrisu. Una grande barca gialla si moveva longu u largu fiumu avanti. Hayden hà vistu figure chì stavanu daretu à ellu, fighjendu chì si avvicinavanu. Senza dubbitu eranu armati.
  
  Mai abbassò a testa è poi fissò à Hayden. "Curaghju è Gloria".
  
  Hayden annuì. "Per finisce".
  
  May chjappà a squadra, mandendu l'elicotteru in una immersione furiosa, in un cursu di collisione à u Bayeux giallu. Cum'è s'aspittava, a ghjente chì stava nantu à i lati si ritirò in shock. Hayden s'inclinò fora di a finestra è sparò. A balla hè andata senza speranza luntanu.
  
  Mai li dese u M9 mezzo viotu. "Fate li cuntà."
  
  Hayden hà sparatu di novu. Unu di l'omi di Boudreau hà tiratu in daretu, a balla rimbalzava nantu à a canopy di l'helicopteru. Mai hà fattu un cerculu in zigzag intornu à a squadra, mandendu a testa di Hayden smashing contru un postu di supportu. Mai tandu si cumbava di novu, aggressivamente, ùn dendu micca quartu. Hayden hà svuotatu a so Glock è hà vistu unu di l'omi di Boudreau andà in mare in un spruzzo di sangue.
  
  L'elicotteru hè statu dopu culpitu da una altra balla, seguita da una barra d'altri. Una grande vittura rapprisentava un grande mira. Hayden hà vistu à Boudreau à a rota di u battellu, tenendu un cuteddu strettu in i so denti, sparendu à elli cù una mitragliatrice.
  
  "Oh," u gridu di May era un eufemimentu cum'è un fumu neru sguassatu di colpu da l'helicopteru è u sonu di u mutore cambiò di colpu da un ruggitu à un lamentu. Senza guida, l'elicotteru hà cuminciatu à vacillare è à sculacciate.
  
  May sbatté le palpebre a Hayden.
  
  Hayden hà aspittatu finu à ch'elli sò sopra à u battellu di Boudreau è hà apertu a so porta mentre l'elicotteru scendeva.
  
  Ella guardò in l'ochji bianchissimi di Boudreaux, disse: "Screw this," è salta da l'helicopteru chì cascava.
  
  
  CAPITOLU TRINTA-CINQUE
  
  
  A caduta libera di Hayden hè stata di corta durata. U battellu di Boudreaux ùn era micca luntanu, ma in a strada hà datu à l'omu un colpu d'ochju prima di sfondà nantu à u ponte. L'aria esce da u so corpu rumorosamente. A vechja ferita nantu à a coscia dulia. Ella hà vistu e stelle.
  
  L'elicotteru scendeva in spirale in u fiumu veloce à una trentina di metri à manca, u sonu assordante di a so morte affucava tutti i pinsamenti coerenti è mandava una onda giganti à traversu a prua di a barca.
  
  Un'onda abbastanza putente per cambià u cursu stessu di a barca.
  
  U battellu hà persu a vitezza, mandendu tutti chì volanu in avanti, è cuminciò à liste. Dopu, à a fine di u so muvimentu in avanti, si vultò è sbarcò ventre in l'acqua bianca.
  
  Hayden hà tenutu mentre a barca s'inclinava. Cume andava sottu à l'acqua, hà sculacciatu duramente, puntendu drittu in fondu, è poi chjappà versu a riva più vicina. L'acqua fridda li dava mal di testa, ma calmò un pocu i so membri indolerati. A fretta di u currente li fece capì quantu era stancu.
  
  Quandu hà fattu a superficia, hà trovu chì ùn era micca luntanu da a riva, ma face à faccia cù Ed Boudreau. Tenia sempre u cuteddu trà i so denti è ringhiò quand"ellu a vide.
  
  Derrière lui, les débris de l'hélicoptère fumant commençaient à s'enfoncer dans la rivière. Hayden hà vistu May perseguità i dui omi restanti di Boudreau versu a banca fangosa. Sapendu ch'ella ùn sopravvive à una lotta annantu à l'acqua, si precipitò davanti à u pazzu è ùn si firmò finu à ch'ella chjappà à a riva. Un fangu densu si sparse intornu à ella.
  
  Accantu à ella c'era un forte splash. Boudreaux, senza fiatu. "Arrestate. cazzo. scappa". Rispirava pesantemente.
  
  "L'avete capitu," Hayden hà pigliatu è scacciò un munzeddu di terra in a so faccia è cullà nantu à a banca. U fangu s'hè appiccicatu à ella è pruvò à trascinàla. Ciò chì duveria esse un arrampicata faciule nantu à a terra secca l'hà purtatu solu un paru di piedi sopra a linea di u fiumu.
  
  Si vultò è sbattò u so taccu bruttu in faccia à Boudreaux. Ella hà vistu u cuteddu chì teneva trà i so denti tagliatu prufondamente in i so guance, chì li fece surrisu più largu chè quellu di u Joker. Cù un urlo è un spruzzo di sangue è di mucus, u ventre s'hè lampatu nantu à e so gammi, utilizendu a so cintura cum'è un mezzu di tirà u so corpu. Hayden hà colpitu à a so testa senza prutezzione, ma i so colpi avianu pocu effettu.
  
  Allora si ricurdò di u so cuteddu.
  
  Si ghjunse sottu à sè stessu cù l'altra manu, spinghjendu, stringhjendu, alzendu u so corpu un centimetru mentre a terra squassava è pruvava di tene.
  
  E so dite chjusu intornu à u manicu. Boudreaux hà praticamente strappatu i so pantaloni mentre si strappava una volta di più, si firmò ghjustu annantu à a so spalle, a testa è e labbra subbitu vicinu à l'arechja.
  
  "Bella prova di cazzo." Ella sentia u sangue chì goccia da a so faccia nantu à a so guancia. "U senterete. Succede bellu è lentu ".
  
  Pigliò u so pesu tutale nantu à tuttu u so corpu, spinghjendula più in u fangu. Cù una manu, hà intarratu a so faccia in u slime, impiendu a so respirazione. Hayden hà luttatu disperatamente, calciendu è rotulendu u megliu ch'ella pudia. Ogni volta ch'ella alzava a vista, a faccia coperta di fangu appiccicosu, vedeva May davanti à ella, chì si battava sola cù dui di i sbirri di Boudreau.
  
  Unu cascò in i trè sicondi chì tenenu a faccia di Hayden. L'altru si ritirò, allungendu l'agonia. À u mumentu chì a faccia di Hayden s'hè rialzata per l'aria per a quarta volta, May l'avia infine arruinatu è stava per sfondà a spalle nantu à un arbre cascatu.
  
  A forza restante di Hayden era quasi esaurita.
  
  U cuteddu di Boudreau hà perforatu a pelle intornu à a so terza costella. Cù una spinta agonizingly lenta è misurata, a lama hà cuminciatu à sfilà più profonda. Hayden s'éleva è hà calciatu, ma ùn hà micca pussutu scaccià u so attaccante.
  
  "Nè induve andà." U sussurru malignu di Boudreaux hà invaditu a so testa.
  
  È avia ragione, Hayden hà capitu di colpu. Avia da piantà di cummattiri è lascià succede. Basta à stà quì. Datevi u tempu -
  
  La lame s'enfonce plus profondément, l'acier s'écrasant contre l'os. A risata di Boudreaux era a chjama di a Grim Reaper, a chjama di un dimòniu chì si burlava.
  
  U cuteddu sottu u so corpu si liberava cun un sonu pesante di slurping. In una sola mossa, hà vultatu a spada in a so manu è l'hà chjappà forte daretu à a so spalle in i costi di Boudreaux.
  
  U psiculosu si sbattu in daretu urlando, u manicu di u cuteddu spuntava da u so pettu. Ancu allora, Hayden ùn si pudia muvimenti. Hè stata pressata troppu prufonda in u fangu, tuttu u so corpu hè statu tiratu. Ùn pudia mancu move l'altra manu.
  
  Boudreau sibilò e si soffocò. Allora si sentia caccià un grande cultellu. Hè cusì chì era allora. L'averebbe tumbà avà. Un colpu duru à u spinu di u collu o di a spina. Boudreau l'a battue.
  
  Hayden spalancò l'ochji, decisu à vede u sole per l'ultima volta. I so pinsamenti eranu nantu à Ben, è hà pensatu: Ghjudicatemi da cumu aghju campatu, micca da cumu sò mortu.
  
  Di novu.
  
  Allora, tamantu è terrificante cum'è un leone in carica, Mai Kitano si precipitò. Circa trè metri di distanza da Hayden, hà spintu da a terra, mettendu ogni onza di momentu in un calciu volante. Un sicondu dopu, tutta quella forza avia struttu u torsu supranu di Boudreaux, rompendu l'osse è l'urgani, mandendu denti scheggiati è spruzzi di sangue in un arcu largu.
  
  U pesu hè statu alzatu da u spinu di Hayden.
  
  Qualchissia l'hà rialzata da u fangu cù apparente facilità. Qualchissia a purtò, a pusò cun cura nantu à u bancu d'erba è si chinava nantu à ella.
  
  Quellu qualcunu era Mai Kitano. "Rilassatevi", disse facilmente. "Hè mortu. Avemu vintu".
  
  Hayden ùn pudia micca spustà nè parlà. Ella solu fighjulava u celu turchinu, l'arburi chì sbattulanu, è a faccia surridente di May.
  
  È dopu un pocu tempu, disse: "Ricordatemi di ùn fà mai arrabbiate. Daveru, s'è tù ùn site u megliu chì ci hè mai statu, eiu... "I so pinsamenti eranu sempre più cun Ben, cusì hà finitu per dì ciò chì puderia dì. "Vogliu mustrà u mo culo à Asda."
  
  
  CAPITOLU TRENTESEI
  
  
  U Re Sanguinu hà spintu u so populu à i so limiti assoluti.
  
  Le fait que leurs persécuteurs avaient presque comblé l'écart l'a irrité. Era troppu ghjente chì u rallentava. Era a so guida ristretta di mente, chì sbuchjava nantu à i bagaglii quand'elli puderanu avanzà. U numeru di persone chì sò morti in cerca di stu premiu ùn importava. Le Roi Sanguineux a demandé et s'attendait à leur sacrifice. Il s'attendait à ce qu'ils s'éteignent tous et meurent pour lui. E so famiglie seranu cura. O almenu ùn seranu micca torturati.
  
  Tuttu era un premiu.
  
  A so guida, un omu chjamatu Thomas, murmurò qualcosa chì questu era un livellu chì un altru idiota chjamatu Hawksworth chjamava invidia. Era a quarta camera, u Rè Sanguinatu era in furia. Solu u quartu. A legenda standard parlava di sette livelli di l'infernu. Puderia esse veramente trè più dopu à questu?
  
  E cumu hà sappiutu Hawksworth? U Scribu è u Cook si vultonu è scappavanu, e so palle s'arrugiscenu à a dimensione di cacahuete quandu anu vistu u sistema di trappule dopu à u quintu livellu. Dmitry Kovalenko, hà pensatu, sicuru chì ùn averia micca.
  
  "Chì stai aspittendu?" - ringhiò à Thomas. "Ci muviaremu. Avà".
  
  "Ùn aghju micca capitu bè u sistema di trappule, signore", Thomas hà cuminciatu à dì.
  
  "À l'infernu cù u sistema di trappule. Mandate a ghjente dentru. A truveranu più veloce ". U Rè Sanguinatu strinse e so labbra in divertimentu mentre studiava a stanza.
  
  A cuntrariu di i trè precedenti, sta camera scendeva à una depressione cintrali pocu prufonda chì pareva esse stata scolpita in a roccia stessa. Diversi supporti di metalli grossi spuntavanu da u pianu duru, quasi cum'è passi. Cume avemu avanzatu, i mura di a camara ristrettu finu à chì, dopu à a piscina, cuminciaru à espansione di novu.
  
  A piscina pareva esse un "puntu di choke".
  
  L'invidia?, pinsò u rè di sangue. Cumu un tali peccatu si trasfirìu in a vita vera, in stu mondu sottumessu induve l'ombra ùn pò micca solu prutege, ma ancu tumbà? Fighjulò cum'è Thomas dà l'ordine di avanzà. À u primu tuttu hè andatu bè. U Rè di Sangue hà vultatu un'occhiata ind'è induve eranu venuti quandu hà intesu i soni distanti di i fucili. Drake è a so piccula armata sò dannati. Una volta esce da quì, hà da assicurà personalmente chì a vendetta sanguinosa ghjunghje u so brutale scopu.
  
  A fucilazione l'hà resuscitatu. "Sposta!" - gridò, ghjustu à u mumentu chì u capimachja hà pisatu un puntu di pressione oculatu. Ci hè statu un scontru cum'è una roccia caduta, un sbuchjatu d'aria, è di colpu a testa di u capimachja hà sbattutu u pianu di petra prima di chjappà in a pendenza ripida cum'è una bola di football. U corpu senza testa hè cascatu in un munzeddu di sangue.
  
  Ancu u Re Sanguinatu fighjulava. Ma ùn sintia paura. Ellu vulia solu vede ciò chì hà causatu una tale ferita à u so capu. Thomas gridò accantu à ellu. U Rè di Sangue u spinse avanti, seguitendu i so passi, pigliendu assai piacè in a paura di l'omu. Infine, accantu à u corpu twitching, si firmò.
  
  Circundatu da persone spaventate, u Re Sanguinu studiò l'anticu mecanismu. Un filu sottile era stesu à l'altezza di a testa trà dui posti metallici chì deve esse stati tenuti in u locu da un tipu di dispositivu di tensione. Quandu u so omu hà tiratu u grillu, i pali s'hè liberatu è u filu si vultò cun elli, tagliendu a testa di u so omu à u collu.
  
  Brillante. Un deterrente maravigliu, pensava, è si dumandava s'ellu puderia aduprà un tali dispusitivu in i quartieri di i servitori di a so nova casa.
  
  "Chì stai aspittendu?" gridò à a ghjente restante. "Sposta!"
  
  Trè omi saltavanu in avanti, è una decina di più seguitanu. U Rè di Sangue hà pensatu prudente di lascià una meza duzina di più daretu à ellu in casu chì Drake l'amparò rapidamente.
  
  "Avà prestu", disse. "Se camminemu più veloce, ci ghjunghjeremu più veloce, nò?"
  
  I so omi fughjenu, decidendu ch'elli ùn avianu micca veramente una scelta è ci era una piccula chance chì u so capu squilibratu era ghjustu. Un'altra trappula hè stata attivata, è a seconda testa s'hè vultata in a pendenza. U corpu hè cascatu è l'omu daretu à ellu hà inciampatu, cuntendu furtunatu cum'è un altru filu tesu tagliatu l'aria direttamente sopra a so testa.
  
  Quandu u sicondu gruppu hà cuminciatu à falà, u Rè di Sangue si unì à elli. Novi trappuli sò stati posti. Più capi è scalpi cuminciaru à falà. Allora ci hè statu un forte sbattimentu chì risonò in tutta a caverna. I specchi apparsu in i dui lati di u passaghju strettu, posizionati in modu chì a persona in fronte era riflessa in elli.
  
  À u listessu tempu, si sentia u sonu di l'acqua freccia, è a piscina à u pede di a pendenza cuminciò à riempia.
  
  Solu questa acqua ùn era micca solu acqua. Ùn ghjudicà da a manera di fumà.
  
  Tumasgiu gridava mentre correvanu versu elli. "Hè alimentatu da un lavu acidu. Questu hè quandu u gasu di diossidu di sulfuru si dissolve in l'acqua è forma l'acidu sulfuricu. Di sicuru, ùn vulete micca tuccà questu!"
  
  "Ùn fermate," u Rè Sanguinatu urlò mentre vide chì a ghjente cuminciava à rallentà. "Usate pali di metallo, idioti".
  
  L'intera squadra si precipitò in a pista in una folla. À a manca è à a diritta, trappule aleatorii aperte cun un sonu simili à un arcu chì hè sparatu. I corpi senza testa cadevanu è i capi sbulicanu cum'è ananas scartati à mezu à l'omi, alcuni di elli inciampavanu, altri li calciavanu accidentalmente. U Rè di Sangue hà avvistatu prestu chì ci era troppu persone per u numeru di pali, è hà capitu chì a mentalità di u pacchettu pruvucarà i menu savvy trà elli à saltà senza una seconda riflessione.
  
  Meriteranu u so destinu. Era sempre megliu per un idiotu à more.
  
  U Rè di Sangue rallentò è trattene à Thomas. Parechji altri omi anu rallentatu ancu, riaffirmendu a credenza di u Rè di Sangue chì solu i più brillanti è i migliori sopravviveranu. U capu di u pacchettu hà saltatu nantu à u primu postu di metallu è dopu hà cuminciatu à saltà da un polu à un polu sopra l'acqua chì si sbattula. À u principiu hà fattu un pocu di prugressu, ma dopu l'onda velenosa chjappà i so pedi. Induve l'acqua acida toccu, i so vestiti è a pelle brusgiavanu.
  
  Quandu i so pedi toccu u postu dopu, u dulore l'hà fattu duppià è cascò, splashing drittu in a piscina sopraffollata. Urla furiosa è agonisata risonava in tutta a sala.
  
  Un altru omu cascò da u bancu è cascò dentru. U terzu omu si firmò à a riva di a piscina, avviendu tardi chì ùn ci era micca un cuntatore chjaru per ellu per saltà, è hè statu imbuttatu in quandu l'altru omu sbatteva cecu in u so spinu.
  
  I specchi riflettenu a persona in fronte. Vulete invidià l'omu davanti à voi ?
  
  U rè di sangue hà vistu u scopu di i specchi è a distruzzione di a trappula. "Guardate giù!" Tumasgiu gridava à tempu. "Fighjate à i vostri pedi, micca à a persona davanti. Questu esercitu simplice vi aiuterà à superà i posti in modu sicuru ".
  
  U Rè di Sangue si firmò à a riva di u lavu novu furmatu. A ghjudicà da u fattu chì l'acqua era sempre in crescita, hà vistu chì e cime di i supporti seranu prestu sottu à a superficia di sbulicà. Spinse l'omu davanti à ellu è tirò Thomas cun ellu. Le piège s'éteignit juste hors de portée, si près qu'il sentit le vent tandis que le perche métallique lui passait par l'épaule.
  
  Andate nantu à i pali è ballate rapidamente in ordine casuale. Ci era una breve pausa mentre l'acqua spruzzava davanti. Un altru pilastru, è l'omu in fronte s'imbazzava. Urlando, fece miraculi, riuscendu à piantà a so caduta sbarcò nantu à un altru pilastru. L'acqua di l'acidu spruzzava intornu à ellu, ma ùn u toccu.
  
  Avvedeci.
  
  U Re Sanguinatu hà vistu a so chance. Senza pinsà nè piantà, hà pisatu u corpu prontu di l'omu, aduprendu cum'è un ponte per attraversà è ghjunghje à a salvezza di a riva luntanu. U so pesu spinse l'omu ancu più bassu, affondendu u so pettu in l'acidu.
  
  U siconda dopu si perde in un turbulente.
  
  U Re Sanguinatu fighjulava dopu à ellu. "Stutu".
  
  Thomas sbarcò accantu à ellu. Più persone hà saltatu abilmente trà i posti di metallo per a salvezza. U Rè Sanguinatu guardò davanti à l'uscita arcuata.
  
  "E cusì finu à u quintu livellu", disse cun smugly. "Induve imitaraghju stu verme, Cook. È induve, infine ", ringhiò. "Distrughjeraghju Matt Drake".
  
  
  CAPITOLU TRENTESISTE
  
  
  A Big Island di Hawaii hè chjamatu cusì per evità a cunfusione. U so veru nome hè Hawaii, o Hawaii Island, è hè l'isula più grande di i Stati Uniti. Hè a casa di unu di i vulcani più famosi in u mondu, Kilauea, una muntagna chì hè in erupzione continua dapoi u 1983.
  
  Oghje, nantu à i pendii più bassi di u vulcanu fraternu di Mauna Loa, Mano Kinimaka è Alicia Miles, cù una squadra di Marines americani, cuminciaru à caccià un parasite chì avia arradicatu in a mente di l'abitanti di l'isula.
  
  Anu sfondatu u perimetru esterno, uccisu decine di l'omi di u Rè di Sangue, è s'irrumparu in u grande annessu cum'è i guardii liberavanu tutti l'ostaggi. À u listessu mumentu si sentia u rughju raucu di e vitture, accelerà daretu à u bastimentu. Alicia è Kinimaka ùn anu persu tempu à correre.
  
  Alicia si firmò in cunfusione. "Dannazione, i stronzi scappanu". Quattru ATV si sò alluntanati, saltendu nantu à i so pneumatici enormi.
  
  Kinimaka alzò u so fucile è pigliò a mira. "Ùn per tantu." Hà sparatu. Alicia hà vistu cum'è l'ultima persona cascò è l'ATV si fermava rapidamente.
  
  "Wow, grande tippu, micca male per un polizia. Andemu."
  
  "Sò da a CIA". Kinimaka hà sempre pigliatu l'esca, per a gioia di Alicia.
  
  "L'unicu abbreviazioni di trè lettere chì importanu sò i britannichi. Ricurdativi di questu ".
  
  Kinimaka mormorò qualcosa mentre Alicia s'avvicinava à l'ATV. Era sempre travagliatu. À u listessu tempu, tramindui anu pruvatu à piglià u sediu di fronte. Alicia strinse a testa è indicò u spinu.
  
  "Preferite a mo ghjente daretu à mè, amicu, s'ellu ùn hè micca falatu".
  
  Alicia hà avviatu u mutore è si n'andò. L'ATV era una grande bestia brutta, ma si movia lisamente è rimbalzava comodamente sopra i bumps. U grande hawaiianu avvolse i so braccia attornu à a so cintura per tene a so, micca ch'ellu avia bisognu. Il y avait des pennes où il s'assit. Alicia hà sorrisu è ùn hà dettu nunda.
  
  E persone chì fughjenu avanti anu capitu ch'elli eranu perseguitati. L'occupanti di dui di elli si vultonu è sparanu. Alicia aggrottò le sopracciglia, sapendo che era completamente impossibile colpire qualcosa in questo modo. Dilettanti, hà pensatu. Mi sentu sempre cum'è ch'e aghju cumbattutu dilettanti.L'ultima vera battaglia ch'ella hà battutu hè stata contru à Drake in a roccaforte di Abel Frey. È ancu tandu l"omu era arrugginitu, impastatu da i trappule di sette anni di pulizie.
  
  Avà pò avè una perspettiva diversa.
  
  Alicia hà guidatu intelligente piuttostu chè veloce. In pocu tempu, hà purtatu u so ATV à una distanza di tiro accettabile. Kinimaka gridò à l'arechja. "Vaiu à sparà!"
  
  Li strinse u colpu. L'altru mercenariu gridava è saltava viulente in a terra. "Hè dui di dui", esclamò Alicia. "Una di più è vi sarà blo..."
  
  U so ATV s'hè lampatu in una collina oculta è hà sviatu folle à manca. Per un mumentu si ritrovavanu nantu à duie rote, chì si vultavanu, ma u veiculu hà sappiutu mantene u so equilibriu è cascà in terra. Alicia ùn hà micca persu tempu à apre l'acceleratore per piglià u largu.
  
  Kinimaka hà vistu a fossa prima ch'ella hà fattu. "Merca!" Ellu gridava "Aspetta!"
  
  Alicia puderia solu aumentà a so vitezza mentre u fossu largu è prufondu s'avvicinava rapidamente. L'ATV volò sopra l'abissu, girò i so roti è rughjendu u so mutore, è sbarcò da l'altra parte, circandu di stà in u locu. Alicia hà battutu a testa nantu à a barra molle. Kinimaka l'a tenuta cusì forte ch'ellu ùn hà micca permessu à tutti dui di vultà, è quandu a polvera s'hè stallata, anu realizatu ch'elli eranu subitu à mezu à l'inimicu.
  
  Accantu à elli, un ATV neru filò in u fangu, sbarcò stancu è avà luttanu per dirigisce si. Kinimaka hà saltatu senza esitazione, currendu drittu versu u cunduttore è sbattendu ellu è u so passageru fora di a vittura in u fangu chjapputu.
  
  Alicia asciugò a polvera da i so ochji. L'ATV cù u so solu occupante accelerà davanti à ella, ma era sempre à portata. Pigliò u so fucile, puntò è tirò, è dopu, senza avè bisognu di verificà, trasfirìu a so vista induve u so cumpagnu hawaiianu luttava in u fangu.
  
  Kinimaka trascinò una persona à traversu u fangu. "Questu hè a mo casa!" Alicia l'entendi grogner avant qu'il ne se torse et se brise le bras de son adversaire. Mentre u sicondu omu s'affacciava versu ellu, Alicia ridia è calava u so fucile. Kinimaka ùn avia micca bisognu di u so aiutu. U sicondu omu hà rimbalzatu da ellu cum'è l'istruzzioni rimbalzavanu nantu à un zitellu di quattru anni, senza effettu. L'omu cascò in terra è Kinimaka l'hà finitu cù un pugnu à a faccia.
  
  Alicia s'inclina vers lui. "Finemu questu".
  
  L'ultimu ATV avanzava cun difficultà. U so driver deve esse statu feritu durante tutti quelli salti. Alicia hà cuminciatu prestu à guadagnà terrenu, avà un pocu disappuntu da a facilità cù quale avianu ripigliatu u ranch. Ma almenu salvavanu tutti l'ostaggi.
  
  S'ellu ci era una cosa ch'ella sapia di u Rè di Sangue, era u fattu chì queste persone quì, sti cosi-chiamati mercenari, eranu i scontri di a so squadra, mandati quì per ostaculi è distrae l'autorità. Divide è cunquistà.
  
  Rallentò mentre si avvicinava à l'ultimu ATV. Senza pausa, senza mancu tene a colonna di u timone, hà fattu dui colpi è i dui omi cascanu.
  
  A battaglia chì era appena principiata era finita. Alicia guardò in a distanza per un minutu. Se tuttu va secondu u pianu, se May è Hayden, Drake è l'altri sopravvivenu e so parti di a battaglia, allora a prossima battaglia pò esse a più dura è ultima.
  
  Perchè saria contru à Mai Kitano. È hà da dì à Drake chì May hà uccisu Wells.
  
  Cool.
  
  Kinimaka lui tapote l'épaule. "Hè ora per noi di vultà."
  
  "Ah, dà à a zitella una pausa", murmurò. "Semu in Hawaii. Lasciami fighjà u tramontu ".
  
  
  CAPITOLU TRENTOTTU
  
  
  "Allora hè ciò chì l'invidia pare?"
  
  Drake è a so squadra intrinu in a quarta camera, pigliendu ogni precauzione. Ancu tandu, ci pigliò uni pochi di mumenti per capisce cumplettamente a scena chì si stalla davanti à elli. I corpi senza testa stavanu in ogni locu. U sangue era spruzzatu nantu à u pavimentu è era sempre scorrendu densamente in certi lochi. I capi stessi eranu spargugliati in u pianu cum'è i ghjoculi di i zitelli scartati.
  
  Trappule di primavera stavanu da i dui lati di u passaghju strettu. Drake fece un'occhiata à u filu sottile è indovinò ciò chì era accadutu. Komodo fischiò, senza crede à l'arechje.
  
  "À un certu puntu, queste trappule puderanu sparisce", disse Ben. "Avemu bisognu di trasfurmà."
  
  Karin fece un sonu di disgustu.
  
  "Avemu da muvimenti rapidamente è stà nantu à e cose", disse Drake. "No, aspetta".
  
  Avà, al di là di e trappule, hà vistu una larga piscina piena d'acqua, bolla è spuma. L'acqua spruzzava è scintillava longu à i bordi di a piscina.
  
  "Questu puderia esse un prublema. Vede i pilastri di metallu ?
  
  "Aghju scumessa chì a ghjente di u Re di Sangue l'hà utilizatu cum'è trampolini", disse Ben misteriosamente. "Tuttu ciò chì avemu da fà hè d'aspittà chì l'acqua si ritirate".
  
  "Perchè ùn passa micca solu per elli". Ancu mentre Komodo parlava queste parolle, ci era dubbitu nantu à a so faccia.
  
  "Questa piscina puderia esse alimentata da qualchì lagu acidu o bè", spiega Karin. "I gasi ponu cunvertisce l'acqua in l'acidu sulfuricu in o vicinu à un vulcanu. Ancu longu sparitu.
  
  "Ùn l'acidu ùn corroderebbe i posti di metallo?" Drake indicò.
  
  Ben annuì. "Sicuramente".
  
  Fighjulanu l'acqua in fretta per parechji minuti. Mentre fighjulavanu, si sentia un sonu di clicu ominoso. Drake alzò rapidamente a pistola. I sei cumbattenti di Delta sopravviventi anu ripetutu e so azzioni una frazione di seconda dopu.
  
  Nunda mossa.
  
  Allora u sonu hè tornatu. Clicca pesante. U sonu di u cable di una porta di garage chì corre longu i binari di metallo. Solu ùn era micca una porta di garage.
  
  Lentamente, mentre Drake fighjulava, una di e trappule cuminciò à muzzicà in u muru. ritardu tempurale ? Ma una tale tecnulugia ùn era micca dispunibule per i razzi antichi. O era stu trenu di pensamentu simili à a follia di una persona chì dichjara chì ùn ci hè micca altra vita intelligente in l'universu?
  
  Chì arroganza.
  
  Quale sapia chì civilisazioni esistenu prima di fà i registri? Drake ùn duveria micca esitatu avà. Hè ora di agisce.
  
  "L'acqua si ritira", disse. "Ben. Qualche sorpresa?"
  
  Ben hà cunsultatu i so note è Karin sperendu chì l'hà ripigliatu in a so mente. "Hawksworth ùn dice micca assai". Ben frusciava alcuni documenti. "Forse u poviru tippu era in shock. Ricurdatevi, ùn si pudianu aspittà nunda di questu allora ".
  
  "Allora u livellu cinque deve esse una vera tempesta di merda", disse Komodo raucu. "Perchè era dopu questu chì Cook hà vultatu".
  
  Ben aggrottò le labbra. "Hawksworth dice chì era ciò chì Cook hà vistu dopu à u livellu cinque chì l'hà fattu vultà in daretu. Micca a stanza stessa. "
  
  "Iè, assai prubabilmente livelli sei è sette", disse tranquillamente unu di i suldati di Delta.
  
  "Ùn vi scurdate micca di i specchi". Karin li indicò. "Puntanu in avanti, ovviamente à a persona davanti. Probabilmente questu hè un avvisu ".
  
  "Hè cum'è mantene cù i Joneses". Drake annuì. "A capitu. Allora, in u spiritu di Dinorock è David Coverdale in particulare, aghju da dumandà a quistione di apertura chì l'aghju sempre intesu dumandà à ogni cuncertu ch'e aghju mai andatu. Si prontu?"
  
  Drake hà guidatu a strada. U restu di a squadra hè cascatu in linea cum'è eranu ancu abituati. Ingressu in a strada centrale, Drake ùn s'aspittava micca difficultà cù e trappule è ùn hà scontru in nimu, ancu s'ellu hà guadagnatu uni pochi di punti di pressione spesi. À u mumentu ch'elli ghjunghjenu à a riva di a piscina, l'acqua sguassava rapidamente.
  
  "I pali parenu bè", disse. "Fighjate à u to spalle. È ùn fighjate micca. Ci sò cose brutte chì fluttuanu quì ".
  
  Drake hè andatu prima, attentu è precisu. L'intera squadra li attraversò facilmente in pochi minuti è si dirigeva versu l'arcu di uscita.
  
  "Hè stata gentile da parte di u Rè di Sangue chì hà sparatu tutte e trappule per noi." Ben ridacchiò un pocu.
  
  "Ora ùn pudemu micca esse luntanu daretu à u bastard". Drake hà sentitu e so mani stringendu in pugni è a so testa corsa in a prospettiva di vene in faccia cù a figura criminale più temuta in a storia recente.
  
  
  ***
  
  
  L'arcu dopu s'hè apertu in una grotta enormosa. U chjassu più vicinu hà purtatu à falà a pendenza è dopu longu una strada larga sottu à un altu scogliu di roccia.
  
  Ma ci era un ostaculu seriu chì hà bluccatu cumplettamente a so strada.
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. "Malu infernu."
  
  Ùn avia mai mancu sunniatu nunda cusì. U bloccu era in realtà una figura enormosa scolpita in a roccia viva. Si stese à riposu, appughjatu u so spinu contr'à u muru di manca, u so ventre tamantu spuntava à traversu u caminu. Sculpture di l'alimentariu si mette in un munzeddu nantu à u so stomacu, è eranu ancu spargugliati nantu à e so gammi è ammucchiati nantu à a strada.
  
  Una figura sinistra giaceva à i pedi di a scultura. corpu umanu mortu. U torsu paria esse torciatu cum'è in una agonia estrema.
  
  "Questa hè gola," Ben disse stunatu. "U dimòniu assuciatu cù a gola hè Belzebù".
  
  L'ochju di Drake strinse. "Vogliu dì cum'è in Belzebù da Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben suspirò. "Ùn si tratta micca solu di rock 'n' roll, Matt. Vogliu dì u dimòniu Belzebub. A manu diritta di Satanassu ".
  
  "Aghju intesu dì chì a manu diritta di Satana hè sopraffatta". Drake fissò l'immensu ostaculu. "E mentre rispettu u vostru cervellu, Blakey, smette di parlà sciocchezza. Di sicuru, tuttu hà da fà cù u rock and roll ".
  
  Karin lasciò calà i so capelli lunghi biondi è poi cuminciò à ligà ancu più strettu. Parechji suldati di Delta la fighjenu, cumpresu Komodo. Ella hà nutatu chì Hawksworth avia furnitu alcuni dettagli interessanti nantu à sta grotta particulare in i so note. Mentre parlava, Drake hà permessu à i so ochji di vaghjime per a stanza.
  
  Daretu à a figura tamanta, avà nutatu l'absenza di un arcu di uscita. Invece, una larga cornice correva longu u muru di daretu, curvendu versu l'altu tettu finu à finisce nantu à un altu pianu rocciosu. Quandu Drake hà fighjulatu nantu à u pianu, hà vistu ciò chì pareva un balcone à l'estremità distanti, quasi cum'è una piattaforma d'osservazione chì dominava ... l'ultimi dui livelli?
  
  I pinsamenti di Drake sò stati interrotti quandu un colpu sonò. A pallottola ricchiò sopra i so capi. Drake tomba à terre, mais Komodo indiqua silencieusement le même plateau rocheux qu'il venait d'inspecter et vit plus d'une douzaine de figures qui couraient vers lui depuis une corniche sinueuse.
  
  U populu di Kovalenko.
  
  Chì significava ...
  
  "Truvate un modu per passà quellu bastardo", sibilò Drake à Ben, facendu un cennu versu a scultura pesante chì hà bluccatu u so caminu in avanti, è poi turnò tutta a so attenzione à u scogliu rocciosu.
  
  Una voce assai accentuata boom, arrogante è arrogante. "Matt Drake! A mo nova nemesi ! Allora stai pruvatu à piantà di novu, eh? Eiu ! Voi omi ùn amparate mai nunda ?
  
  "Chì pruvate à ottene, Kovalenko? Chì significa tuttu questu?"
  
  "Chì significa tuttu questu? Si tratta di una ricerca per tutta a vita. À u fattu chì aghju battutu Cook. Circa quantu aghju studiatu è furmatu uccidendu un omu ogni ghjornu per vint'anni. Ùn sò micca cum'è l'altri omi. Aghju superatu prima di fà u mo primu miliardo ".
  
  "Avete digià scunfittu Cook", disse Drake calmu. "Perchè ùn vultate micca quì? Parleremu, tè è mè ".
  
  "Vulete tumbà mi? Ùn l'avissi micca altru modu. Ancu u mo pòpulu mi vole tumbà.
  
  "Hè probabilmente perchè sì un grande espertu".
  
  Kovalenko aggrottò le sopracciglia, ma fu così portato da a sua tirata compiaciuta che l'insulta non fu nemmeno presa correttamente. "Aghju uccideraghju millaie per ghjunghje i mo scopi. Forse l'aghju digià fattu. Quale s'impegna à cuntà ? Ma ricordati di questu, Drake, è ricurdatevi bè. Voi è i vostri amichi sarete parte di sta statistica. Cancellaraghju i vostri ricordi da a faccia di a Terra ".
  
  "Smetti di esse cusì melodramaticu", hà gridatu Drake. "Venite quì è dimustrate chì avete u set, vechju." Vide Karin è Ben vicinu, cunferendu intensamente, tutti dui cumincianu avà à annullà vigorosamente mentre qualcosa li spuntava.
  
  "Ùn pensate micca chì mureraghju cusì facilmente, ancu s'ellu ci scontri. Sò crisciutu nantu à e strade più duru di a cità più dura di a Mamma Russia. E li passai liberamente. Eranu à mè. I britannichi è americani ùn sanu nunda di a vera lotta ". L'omu d'aspettu severu sputò in terra.
  
  L'ochji di Drake eranu mortali. "Oh, speru sinceramente chì ùn mori micca facilmente."
  
  "Vi vemu prestu, Britannicu. Vi vederaghju brusgià mentre riclamu u mo tesoru. Vi vecu gridà mentre pigliu un'altra di e vostre donne. Vi fighjularaghju marciri mentre diventeraghju un diu.
  
  "Per amor di u celu". Komodo hè stancu di sente a furia di i tiranni. Tirò una volata versu a cornice di petra, lampendu l'omi di u Re di Sangue in panicu. Ancu avà, Drake hà vistu, nove di deci omi eranu sempre in corsu à u so aiutu.
  
  I colpi di ritornu sò stati subitu intesu. I proiettili sbucciavano dai muri di pietra vicini.
  
  Ben gridò: "Tuttu ciò chì avemu da fà hè cullà nantu à u grassu. Ùn troppu difficiule ... "
  
  Drake sentì l'avvicinamentu. Alzò un sopracciglia mentre un pezzu di petra cascava nantu à a so spalla.
  
  "Ma", intervene Karin, a so somiglianza cù Ben diventendu più ovvia à u tempu più longu chì Drake passava cun ella. "A cattura hè u manghjà. Qualchidunu hè viotu. È pienu di qualchì tipu di gasu.
  
  "Pensu chì ùn hè micca un gas di risa." Drake guardò u cadavere informe.
  
  Komodo hà sparatu una volata cunservativa per mantene l'omi di u Re di Sangue à distanza. "Se questu hè u casu, allora hè una cosa veramente, veramente bona."
  
  "Pulveri pronti", disse Karin. "Rilasciatu quandu i triggers sò tirati. Forsi simili à quelli chì anu uccisu a maiò parte di l'archeologi chì anu scupertu a tomba di Tutankhamon. Sapete di a supposta maledizione, nò ? Ebbè, a maiò parte di a ghjente crede chì certe pozioni o gasi lasciati à noi in a tomba da l'antichi preti egiziani eranu destinati solu à distrughje i ladri di tombe.
  
  "Quale hè u modu più sicuru?" Dumandò Drake.
  
  "Ùn sapemu micca, ma se corremu veloce, unu per volta, se qualcunu libera un pocu di polvere daretu à ellu, deve esse una piccula quantità chì evaporarà rapidamente. A trappula hè quì soprattuttu per sfurzà qualcunu chì scala a scultura &# 184; , ùn passa micca. "
  
  "Sicondu Hawksworth", disse Karin cun un sorrisu strettu.
  
  Drake hà valutatu a situazione. Questu pareva un puntu di svolta per ellu. S'ellu ci era un balcone d'osservazione quì sopra, allora avianu da esse vicinu à a fine. Hà imaginatu chì da quì ci saria un percorsu direttu à a sesta è a settima camere, è dopu à u legendariu "tesoru". Pigliò un mumentu per dimensionà a squadra.
  
  "Hè induve andemu cun questu", disse. "Tuttu o nunda. Là-sus," hà agitatu in furia u pugnu versu Kovalenko, "un cecu chì tira balle in u mondu. È, Ben, per a vostra infurmazione, questu hè un veru Dinoroc. Ma hè quì chì andemu cun questu. Tuttu o nunda. Sò pronti per questu?"
  
  Hè statu accoltu cù un rughju assordante.
  
  Matt Drake si n'andò in fuga, purtendu i so omi à i livelli più bassi di l'Infernu in l'ultima tappa di a so propria ricerca per vindicà a donna chì amava è caccià u mondu di l'omu più cattivu chì avia mai cunnisciutu.
  
  U tempu di scuzzulate.
  
  
  CAPITOLU TRENTANOVE
  
  
  Drake hà saltatu nantu à a scultura giganti, circandu di stà nantu à i so pedi è catturà l'alimentu scolpitu per tirallu. A scultura si sentia fridda, ruvida è straniera sottu à e so dite, cum'è toccu un ovu straneru. Tenia u so fiatu mentre tirava cù tutte e so forze per mantene u so equilibriu, ma u fruttu, u pane croccante è u culu di porcu tena.
  
  Sottu à ellu è à a diritta stende u corpu di un omu chì ùn era tantu furtunatu.
  
  I proiettili fischiavanu intornu à ellu. Komodo è un altru membru di a squadra Delta hà furnitu u focu di copertura.
  
  Senza perda una seconda, Drake salta sopra a parte principale di a figura modellata è scende da l'altra parte. Quandu i so pedi toccu u pianu di petra, si vultò è dete à a prossima persona in fila un pollice.
  
  È dopu hà apertu u focu ancu, uccidendu unu di l'omi di u Re di Sangue cù u primu colpu. L'omu si chjappò da u scogliu, sbarcò accantu à u corpu di u so cumpagnu avà mortu cun un crunch terribili.
  
  A seconda persona in fila hà fattu.
  
  Ben era u prossimu.
  
  
  ***
  
  
  Cinque minuti dopu, tutta a squadra hè stata ammucciata in modu sicuru à l'ombra di Gluttony. Solu un pezzu di alimentu hè statu sfracicatu. Drake fighjulava cum'è una nuvola di polvera s'alzava in l'aria, spirale cum'è u corpu di una serpente mortale è incantata, ma dopu à qualchi seconde si evaporava senza mancu tuccà e stivali di u criminale in fuga.
  
  "Ledge."
  
  Drake hà indicatu duie volte a strada à a corta pendenza chì formava u principiu di a cornice. Da questu puntu di vista, l'anu vistu graziosamente curve u muru prima di emergere nantu à un pianu rocciosu.
  
  L'omi di u Re di Sangue si ritiravanu. Era una corsa contr'à u tempu.
  
  Scoppianu in su, file unicu. A cornice era abbastanza larga per pardunà uni pochi di sbagli. Drake hà sparatu mentre curria, uccidendu un altru di l'omi di Kovalenko mentre sparivanu sottu à l'arcu di a prossima surtita. Quandu ghjunghjenu à a cima di a cornice è videndu a vasta distesa di scogliu rocciosu, Drake hà vistu qualcosa d'altru stendu in embuscata.
  
  " Grenade !
  
  À piena velocità, si ghjittassi a testa in u pianu, utilizendu u so impetu per torce u so corpu mentre sciddicò nantu à a petra liscia, è scacciò a granata da parte.
  
  Cascà da u pianu, splodendu uni pochi sicondi dopu. L'esplosione scuzzulò a stanza.
  
  Komodo l'hà aiutatu à rializà. "Pudemu aduprà in a nostra squadra di football, omu."
  
  "I Yankees ùn sanu micca cumu ghjucà à u football". Drake corse à u balcone, ansiosu di vede ciò chì era al di là è di ghjunghje à Kovalenko. "Senza offense".
  
  "Hm. Ùn vecu micca chì a squadra inglese porta in casa assai trofei ".
  
  "Porteremu in casa l'oru". Drake hà purtatu l'Americanu in ordine. "À i Ghjochi Olimpichi. Beckham cambierà a situazione ".
  
  Ben hà pigliatu cun elli. "Hè ragione. A squadra hà da ghjucà per ellu. La foule s'élèvera pour lui. "
  
  Karin lanciò un urlo infastiditu da daretu à ella. "Ci hè un locu induve un omu ùn parlerà micca di u maledutu football!"
  
  Drake ghjunse à u balcone è pusò a so manu nantu à u muru di petra bassa è arruvinatu. A vista davanti à ellu fece cede i so gammi, vacillò, sminticava tutti i so dulori è si dumandava dinò chì tipu di criatura avia veramente custruitu stu locu stupente.
  
  A vista ch'elli anu vistu empiia i so cori di timore è paura.
  
  U balcone era circa un quartu di a strada di a caverna veramente gigantesca. Senza dubbitu u più grande chì qualchissia di elli avia mai vistu. A luce hè vinuta da l'innumerevoli lampi d'ambra scuru chì l'omi di u Re di Sangue avianu liberatu prima di entre in u sestu livellu. Ancu tandu, a maiò parte di a caverna è i so periculi stavanu sempre oculati in a bughjura è l'ombra.
  
  À a so manca è chì portanu da l'arcu di a surtita, una scala in zigzag cuperta hà purtatu à circa un centu di piedi. Da a prufundità di issi scalini, Drake è a so squadra anu intesu un sonu pisanti è ribombu, seguitu da urla chì anu fattu i so cori stretti in pugni di terrore.
  
  Ben hà pigliatu un respiru. "Amicu, ùn mi piace micca u sonu di questu."
  
  "Iè. Sembra l'intro di una di e vostre canzoni ". Drake hà pruvatu à mantene i spiriti da cascà troppu luntanu, ma era sempre difficiule di alzà a so mascella da a terra.
  
  A scala finita in una cornice stretta. Al di là di sta cornice, a grotta si apre in immensità. Pudeva vede un chjassu strettu è tortuoso appiccicatu à u muru drittu, una scorciata chì portava in una grotta sopra l'infinite prufundità, è una simile chì cuntinueghja dopu à a manca, ma ùn c'era nè ponte nè altru mezzu di cunnetta à traversu a strada. grande abissu.
  
  À l'estremità più distante di a caverna stava una roccia tamanta, nera, frastagliata. Mentre Drake stracciava gli occhi, pensò ch'ellu puderia esse capace di distingue una forma à a mità di a roccia, qualcosa di grande, ma a distanza è a bughjura l'impedianu.
  
  Per avà.
  
  "U spinta finale", disse, sperendu chì era vera. "Seguita mi".
  
  Una volta un suldatu ferma sempre un suldatu. Hè ciò chì Alison li hà dettu. Just prima ch'ella l'abbandunò. Propiu prima ch'ella ...
  
  Ellu alluntanò i ricordi. Ùn puderia micca cummattiri avà. Ma ella avia ragiò. Spaventosamente vera. S'ella era stata viva, tuttu puderia esse diversu, ma avà u sangue d'un suldatu, d'un guerrieru, scorri in ellu ; u so veru caratteru ùn l'abbandunò mai.
  
  Entranu in u passaghju strettu: dui civili, sei suldati Delta è Matt Drake. À u principiu, u tunnel pareva pocu sfarente di i precedenti, ma dopu, à a luce di i lampi d'ambra ch'elli cuntinueghjanu à sparà in avanti, Drake hà vistu u passaghju subitu spartitu è allargatu à a larghezza di duie vitture, è hà nutatu chì un canale era statu. sbattu in u pianu di petra.
  
  Canale di guida?
  
  "Attenzione à quelli chì si rompenu i caviglie". Drake hà nutatu un minuscule pirtusu davanti, situatu esattamente induve una persona puderia mette u so pede. "Ùn duverebbe esse troppu difficiule per scappà à questu ritmu".
  
  "Innò!" - sclamò Ben senza un pocu di umore. "Tu sì un maledutu suldatu. Tu avissi a sapiri megliu cà dì cose cusì ".
  
  Cum'è per cunfirmà, ci era un boom putente è a terra sottu à elli tremò. Sembrava chì qualcosa di grande è pisanti era cascatu in u passaghju chì separava quellu chì caminavanu. Puderanu turnà in daretu è esse bluccati o -
  
  "Corri!" - gridò Drake. "Corri solu cazzo!"
  
  Un tronu prufondu cuminciò à chjappà u passaghju, cum'è s'ellu qualcosa di pisanti si dirigeva versu elli. Ils s'enfuirent, Drake tira des fusées éclairantes alors qu'il courait et espérait désespérément que ni Ben ni Karin n'étaient tombés dans l'un des vils pièges.
  
  A questa velocità...
  
  U rughjonu s'hè più forte.
  
  Ils continuèrent à courir, sans oser s'en retourner, se tenant à la droite du large canal et espérant que Drake ne s'éteignit pas des flares. Un minutu dopu anu intesu un secondu grugnitu ominoso chì vene da qualchì locu davanti.
  
  "Ghjesù!"
  
  Drake ùn hà micca rallentatu. S'ellu hà fattu, seranu morti. Il se précipita devant une large ouverture dans le mur à leur droite. U rumore hè vinutu da sopra. Risicò un sguardu rapidu.
  
  INNÒ!
  
  Blakey avia ragione, u picculu geek pazzo. I Rolling Stones tronavanu versu elli, è micca in u stilu Dinoroc. Il s'agissait de grosses boules de pierre sphériques, libérées par des mécanismes anciens et contrôlées par des canaux évidents et occultes. Quellu à a so diritta si lanciò nantu à Drake.
  
  Hà pigliatu una grande velocità. "Corri!" Si girò, gridendu. "O diu".
  
  Ben s'unì à ellu. Dui suldati di Delta, Karin è Komodo, si precipitonu davanti à u pirtusu cù un centimetru di sparghje. Dui altri suldati passavanu, inciampavanu nantu à i so pedi è si sbattevanu in Komodo è Karin, finiscinu in un intricatu geme.
  
  Ma l'ultimu omu di Delta ùn era micca cusì furtunatu. Hè sparitu senza un sonu cum'è una palla tamanta vola fora di u passaghju cruci, sbattu in ellu cù a forza di un camion Mack è chjappà in u muru di u tunnel. Ci hè statu un altru crash chì a bola chì li avia cacciatu s'hè lampatu in quellu chì bloccava a so via di scappata.
  
  A faccia di Komodo hà dettu tuttu. "Se ci hè prestu," grognò, "puderemu aggirari l'altri pièges prima ch'elli sparanu."
  
  Piglianu di novu. Passavanu altre trè intersezioni, induve i meccanismi di machini enormi rumbled, crackled and rattled. U capu di Delta avia ragione. Drake ascultò intensamente, ma ùn hà intesu nisun sonu da Kovalenko o da i so omi davanti.
  
  Allora scontranu l'ostaculu chì avia tantu paura. Una di e petre tamanti s'arricava davanti, bluccà a strada in avanti. S'accumpagnavanu, dumandendusi s'ellu era pussibule chì sta cosa era per cumincià à riavvià.
  
  "Forse hè rottu", disse Ben. "Vogliu dì una trappula."
  
  "O forse..." Karin cascò à i so ghjinochji è si arrampicò in avanti uni pochi di piedi. "Forse duveria esse quì."
  
  Drake cascò accantu à ella. Là, sottu à un scogliu tamantu, ci era un picculu spaziu per arrampicà. Ci era abbastanza spaziu per una persona per stringhje sottu.
  
  "Micca bè". Komodo hà ancu squatted down. "Aghju digià persu una persona in questa trappula di merda. Truvate un altru modu, Drake.
  
  "Se aghju ragiò", disse Drake, fighjendu nantu à a so spalla, "una volta chì queste trappule si rializzanu, si sparghjeranu di novu. Deve esse in esecuzione nantu à u listessu sistema di pad di pressione cum'è l'altri. Seremu intrappulati quì ". Scontra l'ochji di Komodo cù un sguardu duru. "Ùn avemu micca scelta".
  
  Senza aspittà una risposta, si sdrughje sottu à u ballò. U restu di a squadra s'affollava daretu à ellu, ùn vulia micca esse l'ultimu in a fila, ma l'omi di Delta sò stati disciplinati è si sò posizionati induve u so cumandante avia indicatu. Drake sintia un desideriu famusu s'arrizzò in u so pettu, u desideriu di dì: Ùn vi preoccupate, fiducia in mè. Vi guidà à traversu, ma ellu sapia ch'ellu ùn l'hà mai dettu più.
  
  Micca dopu a morte senza sensu di Kennedy.
  
  Dopu à una stonda di sguirming, si ritrova sdrughjendu a testa prima in una pendenza ripida, è subitu intesu l'altri chì u seguitanu. U fondu ùn era micca luntanu, ma lasciava abbastanza spaziu per ellu per stà direttamente sottu à a massiccia bola di petra. Tutti l'altri s'affollavanu daretu à ellu. Pensendu intensamente, ùn osava move un solu musculu. S'ellu hè colapsatu sta cosa, vulia chì tutti sò in uguali.
  
  Ma tandu u sonu famusu di gemimentu di a machina di macinazione scuzzulò u silenziu, è a bola si moveva. Drake partì cum'è una pipistrella da l'infernu, gridendu chì tutti u seguitanu. Rallentò è aiutau Ben à marchjà, sentendu chì ancu un ghjovanu studiente avia limitazioni fisiche è mancava a resistenza di un suldatu. Sapia chì Komodo assisteria à Karin, ancu s'ellu era un espertu d'arti marziali, a so forma fisica puderia esse facilmente à parità cù quella di un omu.
  
  Cum'è un gruppu, anu scendinu u passaghju scolpitu sottu à a bola mortale rotulata, circannu di prufittà di u so principiu lentu perchè puderianu scontru davanti à una pendenza ripida chì li forzaria à affruntà di novu.
  
  Drake hà nutatu a caviglia rotta è gridò un avvisu. Il sauta au-dessus du trou diaboliquement placé, presque traînant Ben avec lui. Allora s'hè lampatu in una pendenza.
  
  Era duru. Scavava, a testa in giù, i pedi chì battevanu, u so bracciu drittu avvoltu intornu à a cintura di Ben, alzendu à ogni passu. Eventualmente hà culpitu u ballò à qualchì distanza, ma dopu hà avutu da dà à tutti daretu à ellu una chance.
  
  Ùn s'hè rinunziatu, s'hè ghjustu avanzatu per dà un pocu di spaziu à l'altri è hà sparatu uni pochi di razzi in avanti.
  
  Sò rimbalzati da un muru di petra solidu !
  
  Una petra tamanta si vultò versu elli cun un ruggitu. L'intera squadra hà riesciutu, ma avà si trovanu in una strada morta. Litteralmente.
  
  L'ochji di Drake discerniscenu una negru più profonda trà i lampi brillanti di "Ci hè un pirtusu. Bucu in terra."
  
  Prestu, cù i so gammi incruciati è i nervi sfilzati da a disperazione, s'anu precipitu à u pirtusu. Era chjucu, di dimensione umana, è completamente neru à l'internu.
  
  "Un saltu di fede", disse Karin. "Un tipu di crede in Diu".
  
  U ruggitu pisanti di a bola di petra si fece più forte. Era in un minutu di sfracicà.
  
  "Glow stick", disse Komodo in una voce tesa.
  
  "Nisun tempu". Drake hà ruttu u bastone luminoso è hà saltatu in u burato in un muvimentu veloce. A caduta paria senza fine. L'oscurità scintillava, pareva stende cù dita nodose. In pochi sicondi ghjunse à u fondu, lasciò i so gammi per cede è chjappà a testa dura nantu à a roccia dura. Stelle natavanu davanti à i so ochji. U sangue curria in a so fronte. Cunsiderendu quelli chì l'avianu seguitu, hà lasciatu u bastone luminosu in u locu è si arrampicò fora di a distanza.
  
  Qualchissia altru sbarcò cun un crash. Allora Ben era vicinu à ellu. "Matt. Matt! Sì d'accordu?"
  
  "Oh sì, sò dannatamente bè." Il s'assit en lui tenant les tempes. "Avete l'aspirina?"
  
  "Varanu a putreri l'internu".
  
  "Mai Tai polinesianu? Flussu di lava hawaiana?"
  
  "Diu, ùn menzionate micca a parolla L quì, amicu."
  
  "E un altru scherzu stupidu?"
  
  "Ùn ne scappate mai. Stammi calmu."
  
  Ben hà verificatu a so ferita. À questu tempu, u restu di a squadra avia sbarcatu in modu sicuru è era affullatu intornu. Drake fece un gestu à u ghjovanu à parte è si alzò in piedi. Tuttu paria esse in ordine. Komodo hà sparatu un paru di flares chì chjappà u tettu è saltavanu in a pendenza ripida.
  
  È cascanu una volta è una volta, finu à chì escenu per l'arcu sottu.
  
  "Hè questu", disse Drake. "Pensu chì questu hè l'ultimu livellu".
  
  
  CAPITOLU quaranta
  
  
  Drake è Delta Team emergenu da u tunnel, sparendu assai. Ùn ci era micca scelta. S'elli avianu da piantà Kovalenko, a rapidità era vitale. Drake guardò subitu à a diritta, ricurdendu u layout di a caverna, è vide chì l'omi di u Re di Sangue s'eranu saltati nantu à a prima cornice in forma di S è si riuniscenu intornu à u puntu più luntanu. U principiu di a seconda cornice in forma di S cuminciò à pochi passi davanti à elli, ma da l'altra parte di a grotta giganti, un abissu gaping di prufundità scunnisciuta li separava. Avà ch'ellu era più vicinu, è cum'è l'omi di u Rè di Sangue parevanu liberà parechji lampi d'ambra più, era infine capace di vede bè à l'estremità di a caverna.
  
  Un tamantu pianu di roccia spuntava da u muru di daretu à u listessu livellu chì e duie corniche in forma di S. Sculpté dans le mur du fond, il y avait un escalier raide qui semblait si proche de la verticale que même un inconformiste aurait le vertige.
  
  Una grande figura negra s'inclinava in cima di a scala. Drake hà avutu solu una seconda, un sguardu, ma... era una sedia colossale fatta di petra ? Forse un tronu implausibile, inusual?
  
  L'aria era chjappata di palle. Drake cascò à un ghjinochju, scacciò l'omu da parte è intesu u so terribili urla mentre cascava in l'abissu. Corrunu versu l'unicu coperchiu ch'elli pudianu vede, una massa rotta di massi chì era prubabilmente cascata da u balcone sopra. Mentre fighjulavanu, unu di l'omi di Kovalenko tirò un'arma à voce alta, chì hà lanciatu ciò chì pareva un dard d'acciaio voluminosu attraversu a breccia. Pigliò u muru luntanu cun un forte crack è s'imbuttava in a petra.
  
  Mentre u dard volava, una corda spessa si svelò daretu à ellu.
  
  Allora l'altru finale di a linea hè stata inserita in a listessa arma è lanciata in u muru più vicinu, appiccicatu parechji pedi sopra à u primu. A corda hè stata tirata rapidamente.
  
  Creanu una linea postale.
  
  Drake pensò prestu. "Se l'avemu da piantà, avemu bisognu di quellu spuntu", disse. "Purtà troppu tempu per creà u nostru propiu. Allora ùn sparate micca. Ma avemu ancu bisognu di piantà quandu passanu a fruntiera ".
  
  "Pensate più cum'è u Re Sanguinatu", disse Karin cun disgustu. "Pensate à ellu chì taglia a linea cù l'ultimi pochi di i so omi chì sò sempre nantu à questu".
  
  "Ùn ci fermemu micca", disse Drake. "Mai".
  
  Saltò da daretu à u coperchiu è apre u focu. I suldati di a Delta Force correvanu à a so manca è à a diritta, sparendu cù cura ma precisa.
  
  U primu di l'omi di Kovalenko si precipitò à traversu l'abissu, pigliendu a velocità mentre andava, è sbarcò abilmente da l'altra parte. Si vultò rapidamente è hà cuminciatu à stallà un muru di focu di copertura in piena automatica.
  
  U suldatu di Delta hè statu ghjittatu à u latu, strappatu in pezzi. U so corpu s'hè colapsatu davanti à Drake, ma l'inglese hà saltatu senza frenà. Quand'ellu s'avvicinava à a prima cornice in forma di S, un largu abissu di viotu s'aprì davanti à ellu. Avianu da saltà nantu à ellu !
  
  Cuntinuendu à sparà, hà saltatu sopra u gap. U sicondu di l'omi di Kovalenko volò longu a linea. Boulders sò stati lanciati da u muru di a caverna vicinu mentre e balle sò colpi cù una forza devastante.
  
  A squadra di Drake corse è saltò dopu à ellu.
  
  A terza figura hà saltatu nantu à a linea strettamente allungata. Kovalenko. U cervellu di Drake urlava per piglià u colpu. Pigliate una chance! Eliminate stu bastardo avà.
  
  Ma troppu pò sbaglià. Pò rompe a linea è Kovalenko pò ancu esse sicuru. Puderà solu ferisce u bastardo. E - più impurtante - avianu bisognu di u stronzo russu vivu per piantà a vendetta sanguinosa.
  
  Kovalenko sbarcò in modu sicuru. Trè altri di i so omi anu riesciutu à attraversà elli. Drake ne abbandunò altri trè mentre e duie forze si riuniscenu. Trè colpi à distanza ravvicinata. Trè omicidi.
  
  Allora u fucile volò in capu. Si accucciò, scacciò u so aggressore nantu à a so spalla è u spinse fora di a cornice in a bughjura. Si vultò è sparò da l'anca. Un altru omu cascò. Komodo era da a so parte. Un cuteddu hè statu tiratu. U sangue spruzzava nantu à u muru di a caverna. L'omi di Kovalenko si ritiravanu lentamente, purtati à una scogliera daretu à elli.
  
  Les quatre soldats restants du Delta s'agenouillèrent au bord du précipice, tirant avec précaution sur l'un quelconque des hommes de Kovalenko qui s'attardait près de la ligne. In ogni casu, era solu questione di tempu prima chì unu di elli pensava à ritirassi è cumincià à piglià colpi di pot.
  
  A velocità era tuttu ciò chì avianu.
  
  Dui altri di l'omi di u Re di Sangue eranu cullati nantu à a zipline è avà s'avanzavanu. Drake hà vistu l'altru cumencia à cullà nantu à i merlaghji è hà sparatu, sbattendulu cum'è una mosca sbattuta. L'omu si precipitò versu ellu, a testa in giru, urlandu, senza dubbitu videndu ch'ellu era tagliatu. Drake si ritirò versu u muru. Komodo tirò l'omu da a cornice.
  
  "Su!"
  
  Drake hà passatu preziosi seconde à guardà intornu. Chì diaculu anu usatu per tene quella maledetta linea ?Eppo hà vistu. Ogni omu deve esse datu un picculu blocu speciale, cum'è l'usu di i prufessiunali. Ci n'eranu parechji chjinatu intornu. U Re Sanguinu hè ghjuntu preparatu per tutte e eventualità.
  
  Allora Drake. Portavanu l'equipaggiu speleologicu prufessiunale in i so sacchetti. Drake tirò rapidamente u bloccu è hà attaccatu u cinturione di sicurezza à a so spalle.
  
  "Ben!"
  
  Quandu u ghjovanu s'avvicinava furtivamente, Drake si vultò versu Komodo. "Vai purtari Karin?"
  
  "Certamente". Rough, cù una faccia dura è cicatrici di battaglia, u grande omu ùn pudia ancu piattà u fattu ch'ellu era digià sbattutu.
  
  Di tutti i lochi...
  
  Cunfidendu l'omi di Delta per mantene i goons di Kovalenko à distanza, Drake hà aumentatu a pressione attachendu rapidamente a so pulleya à u cable strettu. Ben si strinse a cintura di sicurezza è Drake li dese u fucile.
  
  "Sparate cum'è a nostra vita dipende da questu, Blakey!"
  
  Urlando, si alluntanò è corse à longu u zipline. Da questa altezza è à questa vitezza a distanza pareva più grande, è a cornice distanti pareva retrocede. Ben hà apertu u focu, i so colpi volavanu altu è largu, è pezzi di petra piovevanu nantu à l'omi di u Re di Sangue sottu.
  
  Ma ùn importava. Era u rumore, a prissioni è a minaccia chì era necessariu. Pigliendu a velocità, Drake alzò i so gammi mentre l'aria passava, palesendu un immensu abissu senza fondu sottu. L'orrore è l'eccitazione anu fattu u so core. U sonu di una puleggia di metallo chì era tirata nantu à una rete di filu sibilò forte in l'arechje.
  
  Parechje palle fischiavanu passate, tagliendu l'aria intornu à a coppia chì si precipitava. Drake hà intesu u focu di ritornu da a squadra Delta. Unu di l'omi di Kovalenko s'hè colapsatu rumorosamente. Ben rugiò è tenne u dito nantu à u grillu.
  
  Quantu più si avvicinavanu, u più periculosu diventava. Hè stata una benedizzione di Diu chì l'omi di Kovalenko ùn anu micca una copertura, è a barra constante di balle chì venenu da a squadra Delta era troppu à suppurtà. Ancu à quella velocità, Drake pudia sente u fretu chì passava per i so pedi. Seculi di negru si sbulicanu sottu à ellu, bollendu, sbattulendu, è forse stendendu cù dita spettrali per pruvà à tirallu in un abbracciu eternu.
  
  La corniche se précipita vers lui. À l'ultimu minutu, u Rè di Sangue hà urdinatu à i so omi di retrocede, è Drake hà liberatu u bloccu. Sbarcò nantu à i so pedi, ma u so momentu ùn era micca abbastanza per mantene l'equilibriu trà a spinta avanti è u pesu direttu in daretu.
  
  In altri palori, u pesu di Blakey li hà rimbursatu. À l'abissu.
  
  Drake cascò deliberatamente à u latu, mettendu tuttu u so corpu in a manuvra goffa. Ben afferrò disperatamente a petra cocciuta, ma sempre tenne bravamente à u so fucile. Drake a entendu le bruit soudain d'une tyrolienne se resserrant et s'est rendu compte que Komodo et Karin étaient déjà sur elle, s'approchant de lui à une vitesse vertigineuse.
  
  L'omi di u Re di Sangue fece u so caminu longu à a cornice à u spinu di a sala, quasi capaci di fà u saltu finale nantu à u vastu pianu di roccia induve principia a misteriosa scala. A bona nutizia era chì ci era solu una decina di persone.
  
  Drake s'avança sur la corniche avant de décrocher Ben, puis s'autorisa quelques secondes à respirer avant de s'asseoir. In un battitu d'ochju, Komodo è Karin volanu davanti à i so ochji, a coppia sbarcò cù grazia è micca senza un ligeru sorrisu sorrisu.
  
  "U tippu hà guadagnatu un pocu pesu". Drake indicò Ben. "Troppi colazioni piene. Ùn ci hè abbastanza ballu ".
  
  "U gruppu ùn balla micca." Ben hà subitu un colpu mentre Drake evaluava a so prossima mossa. Deve aspittà u restu di a squadra o perseguite?
  
  "Hayden dice chì quandu balli sembri Pixie Lott."
  
  "Merda".
  
  Komodo hà ancu cura di u populu di Kovalenko. A corda strinse torna è si strinsenu tutti contr'à u muru. Dui altri suldati di Delta ghjunghjenu in rapida successione, i so stivali scratchendu forte nantu à a sabbia mentre rallentavanu à un arrestu rapidu.
  
  "Continuà à muvimenti." Drake hà pigliatu a so decisione. "Hè megliu ùn dà micca u tempu di pensà".
  
  Si precipitonu longu à a cornice, tenendu e so armi pronte. L'avanzata di u Rè di Sangue hè stata momentaneamente oscurata da a vista da una curva in u muru rocciosu, ma mentre Drake è a so squadra anu sbulicatu a curva, anu vistu Kovalenko è u restu di i so omi digià nantu à u pianu rocciosu.
  
  Hà persu altre duie persone in qualchì locu.
  
  È avà, pareva, sò stati urdinati di piglià misure estreme. Parechje persone anu pigliatu lanciari di granate RPG portatili.
  
  "Damn, sò carichi di musu!" Drake gridò, poi si firmò è si vultò, u so core di colpu falò in terra. "Oh no-"
  
  U primu pop è u fischiu di una granata chì era caricata da u musu hè statu intesu. L'ultimi dui suldati di Delta s'avvicinavanu longu à a zipline, visendu a cornice quandu un missile l'hà colpitu. Hè sbattutu in u muru sopra l'ancora di zip-line è li hà distruttu in una splusione di roccia, polvera è scisto.
  
  A linea s'affacciava. I suldati falò in u neru oblicu senza mancu fà un sonu. In ogni casu, questu era ancu peghju.
  
  Komodo maledì, a rabbia contorcendu e so caratteristiche. Il s'agissait de bonnes personnes avec lesquelles il avait entraîné et combattu pendant des années. Avà ci era solu trè forti in a squadra Delta, più Drake, Ben è Karin.
  
  Drake gridò è li perseguitò per a cornice, impazzitu da a cunniscenza chì i novi RPG seranu prestu lanciati. I sopravvissuti correvanu longu à a cornice, guidati da bastoni luminosi è abbundanza di lampi d'ambra. Ogni passu li portava più vicinu à un altipiano rocciosu, una strana scala è a vista misteriosa ma incredibile di un tronu gigante chì sporge da un muru di roccia.
  
  Un second tiru RPG hè statu sparatu. Questu hà splutatu nantu à una cornice daretu à i corridori, dannendu ma micca distrughjendu a strada. Ancu s'ellu curria, spinghjendu i so musculi overworked à u limitu, Drake pudia sente Kovalenko urla à i so omi per esse attenti - a cornice puderia esse l'unicu modu per sbulicà da quì.
  
  Avà Drake ghjunse à u pede di a cornice è hà vistu un abissu chì avia da saltà per ghjunghje à u pianu rocciosu è affruntà l'omi di u Re di Sangue.
  
  Era enormu.
  
  Si grande, infatti, ch"ellu guasgi tremula. Quasi firmatu. Micca per mè, ma per Ben è Karin. À u primu sguardu, ùn hà micca pensatu ch'elli anu da fà u saltu. Ma tandu indurì u so core. Avianu. È ùn ci pudia esse rallentamentu, nè vultà in daretu. Eranu l'unicu populu capaci di piantà u Re Sanguinu è di mette fine à u so pianu pazzi. L'unicu pòpulu capace di distrughje u capu di u terrurismu internaziunale è assicurassi ch'ellu ùn hà mai l'uppurtunità di fà danni à nimu.
  
  Ma si vultò sempre à mezu volta mentre correva. "Ùn fermate", gridò à Ben. "Credi. Pudete fà ".
  
  Ben annuì, l'adrenalina pigliò i so gammi è i musculi è li pieni di forza di vuluntà, grandezza è putenza. Drake hà colpitu u gap prima, saltendu cù i so braccia allargate è i gammi sempre pumping, arcing over the gap cum'è un atleta olimpico.
  
  Ben hè vinutu dopu, u bracciu allargatu, a testa ghjittata in tutte e direzzione, i nervi chì sparanu à traversu u so sensu di equilibriu. Ma sbarcò da l'altra parte cù uni pochi di centimetri per sparghje.
  
  "Iè!" Il s'écria et Drake lui souriait. "Jessica Ennis ùn pò fà nunda per voi, amicu."
  
  Komodo poi sbarcò pesantemente, quasi vultendu u so corpu in l'internu mentre si vultò immediatamente è fighjulava à Karin. U so saltu era bellu. Gambe alzate alte, spalle arcuate, muvimentu di massa in avanti.
  
  È un sbarcu perfettu. U restu di Delta Team hà seguitu.
  
  Drake si girò per vede a vista più chocante ch'ellu avia mai vistu.
  
  U Rè Sanguinatu è i so omi, urlanti è lamenti, a maiò parte di sangue è ferite spalancate, tutti si precipitavanu dritti versu elli è brandivanu e so armi cum'è dimònii di l'infernu.
  
  Hè u tempu di a battaglia finale.
  
  
  CAPITOLU QUARANTA UN
  
  
  Matt Drake hà sopravvissutu è si scontra in faccia cù u Bloody King.
  
  I so omi sò ghjunti i primi, i gridi sbuchjavanu mentre i fucili chjappà è i culteddi chjappà è lampanu cum'è spade, riflettendu a luce ambra è lampendu u so focu in parechje direzzione. Parechji colpi sò stati sparati, ma à questa distanza è in questu maelstrom di testosterone è di paura, nimu ùn era micca ghjustu. Et pourtant, il y avait un cri brusque derrière Drake, un autre soldat du Delta tombé.
  
  I musculi di Drake duriavanu cum'è s'ellu si combatteva cun un gorilla di trè centu libbra. U sangue è a terra li cupria a faccia. Nove persone l'attaccò, elli, ma i scunfissi tutti, perchè u Rè di Sangue stava daretu à elli, è nunda ùn li impedirà di dichjarà a so vendetta.
  
  U vechju suldatu era tornatu, a faccia civile era ora diminuita, è era torna quì, in i primi ranghi, cù i più cazzi di suldati in vita.
  
  Hà sparatu trè omi à punta, ghjustu in u core. Entrò in u quartu, vultendu u fucile, sferzendu cumplitamenti u nasu di l"omu è à u listessu tempu rompendu una parte di a zitella. Passanu trè seconde. Il sentit l'équipage Delta s'éloigner de lui presque de peur, ce qui lui donnait un espace pour travailler. Li abbandunò per cumbatte i trè mercenari mentre si moveva versu un omu è Kovalenko stessu.
  
  Komodo a donné un coup de tête à l'homme et a poignardé l'autre à mort d'un seul geste. Karin era accantu à ellu è ùn hà micca retrocede. Micca per una seconda. Hà utilizatu a palma di a so faccia per spinghje l'omu pugnalatu in daretu è una cumminazione di pugni seguitanu. Mentre u mercenariu grondava è pruvò à rinforzà, ella intervene è utilizò una tecnica di taekwondo per scaccià u so spalla.
  
  Versu u bordu purpurinu.
  
  L'omu sfilava, gridava, purtatu da l'abissu. Karin fighjulava à Komodo, capindu di colpu ciò chì avia fattu. U capu di una grande squadra hà pensatu prestu è hà datu un segnu di gratitùdine, apprezzendu istantaneamente e so azzioni è dendu a pertinenza.
  
  Karin pigliò un respiru prufondu.
  
  Drake hà affrontatu u Re di Sangue.
  
  Infine.
  
  L'ultimu omu avia sopravvissutu à a brevi lotta è avà giaceva si torceva à i so pedi cù u so tubu di respirazione schiacciatu è i dui polsi rotti. Kovalenko hà datu à l'omu un sguardu disprezzu.
  
  "Stutu. È debule. "
  
  "Tutti i pirsuni debuli si nascondenu daretu à a so ricchezza è l'apparenza di putere chì li porta".
  
  "Similità?" Kovalenko hà tiratu una pistola è sparà in faccia à l'omu chì si torceva. "Ùn hè micca sta forza? Avete pensatu chì era simili? U uccisu un omu in sangue friddu ogni ghjornu perchè possu. Hè una parvenza di putere ?
  
  "U listessu modu chì avete urdinatu à Kennedy Moore uccisu? E famiglie di i mo amichi ? Qualchì parte di u mondu pò avè datu nascita à tè, Kovalenko, ma ùn era micca a parte chì era sana ".
  
  Si movenu rapidamente è simultaneamente. Dui armi, una pistola è un fucile, cliccate simultaneamente.
  
  Tutti dui sò vioti. Doppiu cliccà.
  
  "No!" U gridu di Kovalenko era pienu di rabbia infantile. Hè statu ricusatu.
  
  Drake hà pugnalatu cù u so cuteddu. U Re Sanguinatu hà dimustratu a so intelligenza di strada esquivandu à u latu. Drake li lanciò u fucile. Kovalenko pigliò u colpu à a frunti senza flinching, è à u stessu tempu tirava un cuteddu.
  
  "Se ti devu tumbà mè stessu, Drake..."
  
  "Oh sì, sì," disse l'inglese. "Ùn vecu più nimu intornu. Ùn avete micca un fottu shilling, amicu".
  
  Kovalenko si lanciò. Drake hà vistu chì succede in slow motion. Kovalenko pò avè pensatu ch'ellu avia crisciutu duramente, pò ancu avè pensatu ch'ellu s'hè furmatu duramente, ma a so furmazione ùn era nunda cumparatu cù e duru richieste è e teste chì i SAS britannichi sò stati sottumessi.
  
  Drake hè ghjuntu da u latu cun un colpu rapidu di ghjinochju chì hà paralizatu temporaneamente Kovalenko è hà rottu parechje coste. U suspiru chì scappava da a bocca di u Russu hè stata suppressa istantaneamente. Ellu si alluntanò.
  
  Drake fece un attaccu rapidu, aspittò a reazione di u Rè di Sangue, è istantaneamente chjappà a manu diritta di l'omu cù a so propria. Un giru rapidu è u polsu di Kovalenko si ruttu. È di novu u Russu solu sibilò.
  
  Sò stati guardati da Komodo, Karin, Ben è u suldatu di Delta restante.
  
  U Rè di Sangue li fighjulava. "Ùn pudete micca tumbà mi. Voi tutti. Ùn pudete micca tumbà mi. Sò Diu!"
  
  Komodo ringhiò. "Ùn pudemu micca tumbà ti, idiota. Avete da urlà un infernu assai. Ma sò sicuru d'aspittà d'aiutà à sceglie in quale infernu passerete u restu di a vostra vita.
  
  " Prigione. " Sputò u rè di sangue. "Nisuna prigiò mi pò tene. Mi possederaghju per una settimana ".
  
  A bocca di Komodo si strinse in un surrisu. "Parechje prigiò", disse tranquillamente. "Ùn esistenu mancu."
  
  Kovalenko pareva surprised per un mumentu, ma dopu l'arroganza s'imparò in faccia è si vultò à Drake. "È tù?" - dumandò. "Puderia ancu esse mortu s'ellu ùn aghju micca da perseguità à mezu à u mondu".
  
  "Mortu?" - ripigliò Drake. "Ci sò sfarenti tippi di morti. Duvete sapè questu ".
  
  Drake l'hà colpi in u so core friddu è mortu. Kovalenko vacilla. U sangue scorriva da a so bocca. Cù un gridatu di pietà, cascò in ghjinochji. Una fine vergognosa per u Re Sanguinu.
  
  Drake si ridia di ellu. "Hà finitu. Legate e mani è andemu ".
  
  Ben hà parlatu. "Aghju arregistratu i so mudelli di parlà". Disse tranquillamente, pigliendu u so telefunu. "Pudemu aduprà un software speciale per ripruduce a so voce. Matt, ùn avemu micca veramente bisognu di ellu vivu.
  
  U mumentu era tensu cum'è l'ultimu secondu prima di l'esplosione. L'espressione di Drake cambiò da a rassegnazione à l'odiu puru. Komodo esitava à intervene, micca per paura, ma per rispettu duramente guadagnatu - l'unicu rispettu chì un suldatu ricunnosce. L'ochji di Karin s'allargavanu d'orrore.
  
  Drake alzò u so fucile è picchiò l'acciaio duru nantu à a fronte di Kovalenko.
  
  "Sì sicuru?"
  
  "Pusitivu. L'aghju vistu more. Eru quì. Hà datu ordini per attacchi terroristi in Hawaii.Ben hà guardatu intornu à a stanza. "Ancu l'infernu u sputarà".
  
  "Questu hè induve appartene." U surrisu di Drake era friddu è scuru, cum'è l'anima di u Re Sanguinatu. "Al di là di e porte di l'infernu. Questu hè induve duvete stà, è quì hè duvete more ".
  
  A mascella di Kovalenko strinse forte; daretu à questu stavanu quarant'anni di morte, privazioni è decadenza sanguinosa. "Ùn mi spaventerai mai."
  
  Drake studiò l'omu cadutu. Avia ragiò. A morte ùn li ferà micca male. Ùn ci era nunda in terra chì puderia spaventà stu omu.
  
  Ma c'era una cosa chì l'averia da rompe.
  
  "Allora ti leghemu quì". Abbassò u so fucile, assai à u sollievu di Komodo. "E cuntinuemu à riclamà u tesoru. Era una ricerca per a vostra vita è ùn sapete mai ciò chì era. Ma marcate e mo parolle, Kovalenko, l'aghju da fà. "
  
  "Innò!" U stridulu di u Russu era subitu. "Chì sò e vostre lagnanze? Innò! Mai. Hè u mio. Questu hè sempre statu u mio ".
  
  Cù un ruggitu disperatu, u Rè di Sangue fece una ultima spinta disperata. A so faccia era distorta da u dulore. U sangue scorri da a so faccia è e mani. S'arrizzò è mette in u so saltu ogni onza di vuluntà è vita piena d'odiu è d'assassiniu.
  
  L'ochji di Drake scintillavanu, u so visu diventò dura cum'è granitu. Hà permessu à u Rè di Sangue à chjappà ellu, si firmò fermu mentre u Russu impazzitu spende ogni ultima uncia d'energia in una decina di colpi, forti in prima ma debule rapidamente.
  
  Tandu Drake ridia, un sonu al di là di u bughju, un sonu senza amore è persu, appiccicatu à mezu à u purgatoriu è l'infernu. Quandu l'ultima di l'energia di u Re di Sangue hè stata spesa, Drake u spinse cù a so palma è si stese nantu à u so pettu.
  
  "Hè statu tuttu in vain, Kovalenko. Perdi".
  
  Komodo s'est précipité vers le Russe et l'a lié avant que Drake puisse changer d'idée. Karin l'aiut à distraire en indiquant l'escalier presque vertical et la vue étonnante d'un trône noir qui s'élevait. Era ancu più stupente da quì. A criatura era tamanta è perfettamenti scolpita, appesa à centu metri sopra i so capi.
  
  "Dopu à tè".
  
  Drake hà valutatu u prossimu ostaculu. A scala s'arrizzò in un ligeru angulu per un centu di metri. A parte sottu di u tronu era un neru profondu, malgradu i numerosi punti d'ambra spargugliati intornu.
  
  "Aghju da andà prima", disse Komodo. "Aghju una sperienza di scalata. Avemu da cullà uni pochi di scalini à u mumentu, inserisce i moschettoni mentre andemu, è poi allargà a linea di salvezza à a nostra squadra ".
  
  Drake l'hà lasciatu guidà. A rabbia era sempre forte in a so mente, guasi sbulicata. U so dettu si sentia sempre bè nantu à u grillu di u M16. Ma tumbà Kovalenko avà significherebbe avvelenà a so ànima per sempre, infundendu a bughjura chì ùn si dissiparà mai.
  
  Cum'è Ben Blake puderia dì, u turnarà à u latu scuru.
  
  Cuminciò à cullà u muru dopu à Komodo, avè bisognu di una distrazione cum'è a necessità senza fine di vindetta cresce è hà pruvatu à piglià u cuntrollu di ellu. L'ascesa subitana fucalizza istantaneamente a so mente. I gridi è i lamenti di u Re Sanguinatu si calanu mentre u tronu s'avvicinava è i scalini diventavanu più difficili.
  
  Sò andati in salita, Komodo hà guidatu a strada, assicurendu cun cura ogni carabiner prima di verificà u so pesu è poi infilà una corda di sicurezza è lasciò à a so squadra sottu. Più s'eranu arrampicati, più era più scuru. Ogni passu di a scala hè stata scolpita in roccia viva. Drake hà cuminciatu à sente un sensu di timore mentre si alzava. Qualchì tesoru incredibile li aspittava; si sentia in u so stintu.
  
  Ma u tronu ?
  
  Sentendu un viotu assolutu daretu à ellu, si firmò, riunì u so curaggiu è guardò in fondu. Ben luttò, l'ochji spalancati è spavintati. Drake hà sentitu una surghjente di simpatia è d'amore per u so ghjovanu amicu chì ùn era micca sentitu da a morte di Kennedy. Vide u suldatu di Delta restante chì prova d'aiutà Karin è surrisu quandu ella l'hà salutatu. Hà stese una manu d'aiutu à Ben.
  
  "Smettila di fà da sè stessu, Blakey. Andemu."
  
  Ben u guardò è era cum'è un focu d'artificiu s'hè lampatu in u so cervellu. Qualcosa in l'ochji di Drake o u tonu di a so voce l'excitava, è un sguardu di speranza apparsu nantu à a so faccia.
  
  "Grazie à Diu chì site di ritornu".
  
  Cù l'aiutu di Drake, Ben cullà più veloce. U viotu mortale daretu à elli era scurdatu, è ogni passu diventava un passu versu a scuperta, micca versu u periculu. A parte sottu di u tronu s'avvicinava sempre più vicinu finu à ch'ellu era à distanza toccu.
  
  Komodo descendit les escaliers avec précaution et monta sur le trône lui-même.
  
  Dopu un minutu, a so attenzione hè stata attratta da u so accentu americanu. "Oh mio Diu, ùn crederete micca questu."
  
  
  CAPITOLU quarantadui
  
  
  Drake hà saltatu nantu à u picculu spaziu è sbarcò direttamente nantu à u largu bloccu di petra chì formava u pede di u tronu. Aspittò chì Ben, Karin, è l'ultimu suldatu di Delta ghjunghjenu prima di fighjà Komodo.
  
  "Chì avete quì sopra?"
  
  U capu di Delta Team hà cullatu nantu à u sediu di u tronu. Avà andò à u bordu è li fighjulava
  
  "Quellu chì hà custruitu stu tronu hà furnitu un passaghju micca cusì secretu. Quì, daretu à u spinu di u tronu, ci hè una porta di daretu. È eranu aperti ".
  
  "Ùn vi avvicinate micca", disse Drake rapidamente, pensendu à i sistemi di trappule ch'elli avianu passatu. "Per tuttu ciò chì sapemu, questu cambia un interruttore chì manda stu tronu drittu".
  
  Komodo pareva culpèvule. "Bona chjama. U prublema hè chì aghju digià unu. A bona nutizia hè ... "Hill grinned. "Nisuna trappula".
  
  Drake stese a manu. "Aiutami à cullà."
  
  Unu à unu, cullò nantu à u sediu di u tronu d'ossidiana. Drake hà pigliatu un mumentu per vultà è ammirassi a vista di l'abissu.
  
  Direttamente di fronte, à traversu un immensu abissu, hà vistu u listessu balcone di petra ch"elli avianu occupatu prima. U balcone da quale u Capitanu Cook partì. U balcone induve u Rè Sanguinatu hà persu assai prubabilmente l'ultimi brici di sanità ch'ellu pussede. Paria ch'elli eranu solu à un colpu di petra, ma era un chilometru ingannatu.
  
  Drake fece una smorfia. "Stu tronu", disse tranquillamente. "Questu hè statu custruitu per..."
  
  U gridu di Ben l'interruppe. "Matt! Infernu di sangue. Ùn crederete micca questu ".
  
  Ùn era micca u scossa in a voce di u so amicu chì hà mandatu a paura à traversu i terminazioni nervi di Drake, ma un sensu di premonizione. Premonizione.
  
  "Chì ghjè stu?"
  
  Si vultò. Hà vistu ciò chì Ben hà vistu.
  
  "Fat me."
  
  Karin li spinse fora. "Chì ghjè stu?" Allora hà vistu ancu ella. "Mai".
  
  Fighjenu u spinu di u tronu, l'altu postu per qualcunu appughjà, è a parte chì formava a porta di daretu.
  
  Era cupertu in i turbinii ormai famosi - simboli incredibbilmente antichi chì parevanu esse una forma di scrittura - è i stessi simboli chì eranu inscritti in i dui dispositi di viaghju in u tempu, è ancu nantu à a grande arcata sottu à u Diamante. chjamate e Porte di l'infernu.
  
  I stessi simboli chì Thorsten Dahl hà scupertu pocu tempu in a tomba di i dii, luntanu in Islanda.
  
  Drake chjuse l'ochji. "Cumu pò accade questu? Dapoi a prima volta chì avemu intesu parlà di i nove frammenti di sangue di Odinu, mi sentu cum'è ch'e aghju campatu in un sognu. O un incubo".
  
  "Aghju scumessa chì ùn avemu micca finitu cù e nove parti", disse Ben. "Questu deve esse manipulazione. Di u più altu ordine. Hè cum'è avemu statu sceltu o qualcosa. "
  
  "Più cum'è maledetti." Drake ringhiò. "È ferma cù a merda di Star Wars."
  
  "Pensu un pocu menu Skywalker, un pocu più Chuck Bartowski", disse Ben cun un ligeru surrisu. "Perchè simu geeks è tuttu."
  
  Komodo guardò a porta secreta cun anticipazione. "Avemu da cuntinuà? U mo pòpulu hà datu a so vita per aiutà à andà finu à quì. Tuttu ciò chì pudemu fà in ritornu hè di truvà a fine di questu infernu ".
  
  "Komodo", disse Drake. "Questu hè a fine. Ci deve esse ".
  
  Impulsò u capu di u gruppu grande è in u passaghju giganti. U spaziu era digià più grande ch'è a porta chì ci portava, è s'ellu era pussibule, Drake sentia u passaghju s'allargava, i muri è u tettu andava sempre più in più, finu à chì...
  
  Un ventu friddu è forte accarezzava u so visu.
  
  Si firmò è abbandunò u bastone luminoso. In a luce debole, hà sparatu una fucile ambra. Volava, su, su, poi più bassu è più bassu, ùn truvò micca sustegnu. Ùn truvate micca un tettu, una cornice o ancu un pianu.
  
  Tirò una seconda flare, sta volta à diritta. È dinò l'infuzione d'ambra sparì senza traccia. Il a rompu quelques bâtons lumineux et les a jetés en avant pour éclairer leur chemin.
  
  U bordu di u scogliu falò sei piedi davanti à elli.
  
  Drake se sentait très vertigineux, mais s'efforça de continuer. Qualchi passi di più è si ritrova faccia à faccia cù u viotu.
  
  "Ùn vecu nunda. Merda".
  
  "Ùn pudemu micca ghjunghje finu à questu modu senza chì a maledetta bughjura ci ferma". Karin hà dettu i pinsamenti di tutti. "Prova di novu, Drake."
  
  Mandò un terzu lampu in u vacu. Ci era uni pochi di punti culminanti in questu colpu mentre volava. Ci era qualcosa da l'altra parte di l'abissu. Un edifiziu tamantu.
  
  "Chì era?" Ben suspirò stupitu.
  
  U lampu svanì rapidamente, una breve scintilla di vita persa per sempre in a bughjura.
  
  "Aspetta quì", disse l'ultimu suldatu di Delta chì restava, un omu cù l'indicativu Merlin. "Quanti lampi d'ambra ci sò rimasti?"
  
  Drake hà verificatu e so cinture è u saccu. Komodo hà fattu u listessu. U numaru ch'elli ghjunsenu era una trentina.
  
  "So ciò chì pensate", disse Komodo. "Frochi d'artificiu, nò?"
  
  "Una volta", disse Merlin, l'espertu d'armi di a squadra, sbrigatamente. "Scopri ciò chì avemu trattatu è poi ripigliate in un locu induve pudemu chjamà una copia di salvezza".
  
  Drake annuì. "Accetta". Si mette da parte una decina di fucili per u viaghju di ritornu, è dopu si prontu. Komodo è Merlin sò ghjunti è si sò stati accantu à ellu nantu à a riva.
  
  "Pronta?"
  
  Unu dopu à l'altru, in rapida successione, anu sparatu missile dopu missile altu in l'aria. La lumière ambrée s'épanouit vivement à son point le plus élevé et émettait un éclat éclatant qui dissipa l'obscurité.
  
  Per a prima volta in a storia, a luce di u ghjornu ghjunse à a bughjura eterna.
  
  A manifestazione pirotecnica hà cuminciatu à avè un effettu. Cume flare dopu flare cuntinuava à vulà è splode prima di scende lentamente, l'immensa struttura à l'altra estremità di a grotta gigante s'illuminò.
  
  Ben ansimò. Karin ridia. "Brillante".
  
  Mentre fighjulavanu stupiti, a bughjura piatta hè stata incendiata è una struttura stupente cuminciò à apparisce. Prima una fila di archi intagliati in u muru di daretu, dopu una seconda fila sottu à elli. Allora hè diventatu evidenti chì l'archi eranu in realtà stanze chjuche - nicchie.
  
  Sottu à a seconda fila anu vistu un terzu, dopu un quartu, è dopu fila nantu à fila cum'è lumi accecanti sdrughjenu in u grande muru. È in ogni nicchia grandi tesori scintillanti riflettevanu a gloria fugace di l'infernu ambra in deriva.
  
  Ben era stunatu. "Questu ... questu ..."
  
  Drake è Delta Team anu cuntinuatu à tirà missile dopu missile. Pareva chì a camera massiva scoppia in fiamme. Un focu magnificu s'era scuppiatu è sbulicò davanti à i so ochji.
  
  Finalmente, Drake hà sparatu u so ultimu flare. Dopu hà pigliatu un mumentu per apprezzà a rivelazione stupente.
  
  Ben balbettò. "Hè enormu... hè..."
  
  "Una altra tomba di i dii". Drake hà finitu cù più preoccupazione in a so voce chè sorpresa. "Almenu trè volte di più cà in Islanda. Ghjesù Cristu, Ben, chì diavolo si passa ?
  
  
  ***
  
  
  U viaghju di ritornu, ancu s'ellu hè sempre caru di periculu, hà pigliatu a mità di u tempu è a mità di u sforzu. L'unicu ostaculu maiò era un grande gap induve avianu da stabilisce un'altra zip line per vultà à traversu, ancu s'è a sala Lust era sempre un prublema per i ragazzi, cum'è Karin hà indicatu cù un sguardu laterale à Komodo.
  
  Riturnendu à traversu l'arcu di a Porta di l'Infernu di u Cook, anu sbulicatu u tubu di lava torna à a superficia.
  
  Drake rumpi lu longu silenziu. "Wow, questu hè u megliu odore in u mondu avà. Finalmente un po' d'aria fresca".
  
  A voce di Mano Kinimaki ghjunse da a bughjura circundante. "Pigliate quellu soffiu hawaiano d'aria fresca, omu, è sarete più vicinu à u vostru scopu."
  
  E persone è e facce emerse da a semi-oscurità. U generatore hè stata avviata, accendendu una serie di luci di stringa erette in fretta. Un tavulinu di campu hè statu erettu. Komodo hà dettu u so locu cumu cuminciaru à ascende u tubu di lava. U signale di Ben riturnò è u so telefuninu bip quattro volte cù una risponditrice. Karin hà fattu u listessu. I genitori eranu permessi di chjamà.
  
  "Solu quattru volte?" Dumandò Drake cun un sorrisu. "Devianu avè scurdatu di voi."
  
  Hayden si avvicinava avà, un Hayden stancu è stancu. Ma ella surrisu è abbracciò timidamente Ben. Alicia hà seguitu, fighjendu Drake cù ochji assassini. È in l'ombra chì Drake hà vistu May, una tensione terribile si riflette nantu à a so faccia.
  
  Era guasi l'ora di u so contu. A donna giapponese, micca a donna inglesa, pareva più imbarazzata da questu.
  
  Drake scuzzulò a nuvola scura di depressione da e so spalle. Hà culminatu tuttu ghjittandu a figura ligata è imbavagliata di u Re di Sangue nantu à a terra irregolare à i so pedi.
  
  "Dmitry Kovalenko." Ellu ringhiò. "Rè di a campana fine. U più depravatu di u so tipu. Qualchissia vole un pocu di calci?"
  
  À quellu mumentu, a figura di Jonathan Gates si materializzò da u rumore crescente intornu à u campu temporale. Drake strinse l'ochji. Sapia chì Kovalenko hà uccisu personalmente a moglia di Gates. Gates avia più ragioni per ferisce u Russu chè ancu Drake è Alicia.
  
  "Pruvate". - sibilò Drake. "In ogni casu, u bastardo ùn hà micca bisognu di tutte e so braccia è e so gambe in prigiò".
  
  Vide Ben è Karin sbulicà è si alluntanassi. In quellu mumentu, hà pigliatu un ochju di l'omu chì era diventatu. Vide l'amarezza, a rabbia vindicativa, a spirale di l'odiu è u risentimentu chì l'avianu purtatu à diventà qualcunu cum'è Kovalenko stessu, è sapia chì tutte queste emozioni l'anu da manghjà è, eventualmente, u cambianu, u trasfurmanu in una persona diversa. Era una fine chì nimu di elli ùn vulianu...
  
  ... Hè, Alison o Kennedy.
  
  Il se détourna aussi et mit un bras autour des épaules de Blake. Fighjenu à est, oltre una fila di palme ondeggianti, versu e luci scintillanti distanti è l'oceanu turbulente.
  
  "Videndu qualcosa cusì pò cambià una persona", disse Drake. "Puderia dà una nova speranza. U tempu hè datu".
  
  Ben parlava senza vultà. "Sò chì vulete una cita Dinoroc avà, ma ùn ti daraghju micca. Invece, puderaghju citare uni pochi di righe pertinenti da "Haunted". E questu?"
  
  "Cite à Taylor Swift avà? Chì ci hè andatu male?"
  
  "Questa pista hè bona cum'è qualsiasi di i vostri Dinorocks. È a sapete ".
  
  Ma Drake ùn l'avìa mai ammissu. Invece, ascoltò a chiacchierata chì venia è torna daretu à elli. I complotti terroristi sò stati sbulicati in modu intelligente è rapidu, ma ci era ancu alcune vittime. Una cunsequenza inevitabbile quandu si tratta di fanatici è pazzi. U paese era in luttu. U presidente era in strada è avia digià prumessu un'altra rivisione cumpleta di i Stati Uniti. sistema di intelligenza, ancu s'ellu ùn era micca chjaru cumu qualcunu puderia impedisce à Kovalenko di rializà un pianu chì era in i travaglii per vint'anni, quandu tuttu stu tempu era cunsideratu solu una figura mitica.
  
  Assai simili à i dii è i so resti chì si trovanu avà.
  
  Tuttavia, e lezioni sò state amparate, è i Stati Uniti è altri paesi anu decisu di piglià tuttu in contu.
  
  L'issue di l'accusazioni purtate contr'à quelli in u putere chì anu agitu sottumessu è per paura per u benessiri di i so amati hà da ligà u sistema ghjudiziariu per anni.
  
  Ma i prigiuneri di u Re di Sangue sò stati liberati è riuniti cù i so amati. Gates hà prumessu chì Kovalenko seria furzatu à rinunzià a so vendetta sanguinosa, d'una manera o di l'altru. Harrison hè stata riunita cù a so figliola, ancu s'ellu era brevemente, è a nutizia hà solu fattu Drake più tristu.
  
  Se a so figliola era nata è amata è poi rapita, averia fattu a listessa cosa chì Harrison ?
  
  Di sicuru ch'ellu avissi. Qualchese babbu moveria u celu è a terra è tuttu ciò chì ci hè per salvà u so figliolu.
  
  Hayden, Gates è Kinimaka si alluntanò da u rumore finu à ch'elli eranu vicinu à Drake è u so gruppu. Era cuntentu di vede à Komodo è u suldatu di Delta sopravviventi, Merlin, ancu cun elli. I ligami forgiati in camaraderia è azzione eranu eterni.
  
  Hayden dumandava à Gates di un tippu chjamatu Russell Cayman. Paria chì st'omu avia rimpiazzatu à Torsten Dahl cum'è capu di l'operazione islandese, i so ordini venenu da a cima... è forse ancu da un locu nebbiatu è distanti sopra. Paria chì Cayman era un omu duru è spietatu. Il dirigeait régulièrement des opérations secrètes et réclamait encore plus d'opérations secrètes et sélectes en pays et à l'étranger.
  
  "Cayman hè un risolutore di prublemi", disse Gates. "Ma micca solu questu. Vede, nimu pare sapè di quale hè u solu solu di prublemi. A so liberazione supera u più altu livellu. U so accessu hè immediatu è incondizionatu. Ma quandu hè imbuttatu, nimu ùn sà per quale diavule travaglia veramente ".
  
  U telefuninu di Drake hà sonatu è hà raccrocatu. Cuntrollava u screnu è era piacè di vede chì u chjamatu era Thorsten Dahl.
  
  "Ehi, hè un Svedese pazzo! Chì ci hè, amicu ? Parli sempre cum'è un idiota?"
  
  "Sembra cusì. Aghju pruvatu à cuntattà qualcunu per parechje ore è capiscu. U destinu ùn hè micca bonu per mè ".
  
  "Avete furtunatu chì avete unu di noi", disse Drake. "Hè statu uni pochi ghjorni duru."
  
  "Bè, hè per esse ancu più dura." Dahl hè tornatu.
  
  "Dubitu chì -"
  
  "Ascolta. Avemu trovu un disegnu. Una mappa per esse più precisa. Avemu riesciutu à decifrare a maiò parte di questu prima chì l'idiota Cayman l'hà classificatu cum'è un prublema di sicurezza di primu livellu. A propositu, Hayden o Gates anu trovu qualcosa di ellu?
  
  Drake sbatté le palpebre confuso. "Caimanu? Quale diavolo hè stu tippu Cayman ? È chì sanu Hayden è Gates?
  
  "Ùn hà micca impurtanza. Ùn aghju micca assai tempu ". Per a prima volta, Drake hà capitu chì u so amicu parlava in un sussurru è in fretta. "Fighjate. A mappa chì avemu trovu almenu indica u locu di e trè tombe. Avete capitu questu? Ci sò trè tombe di i dii ".
  
  "Avemu trovu ghjustu u sicondu". Drake sentì u ventu sbattà fora di ellu. "Hè enormu."
  
  "Pensu cusì. Allora a mappa pare esse precisa. Ma, Drake, duvete sente questu, a terza tomba hè u più grande di tutti, è hè u peghju ".
  
  "Peggiu?"
  
  "Pienu di i più terribili dii. Veramente disgustante. Criaturi maligni. A terza tomba era qualcosa di prigiò, induve a morte era furzata piuttostu chè accettata. È Drake...
  
  "Chì?"
  
  "Se avemu ragiò, pensu chì tene a chjave per un tipu d'arma di u ghjornu di a fine".
  
  
  CAPITOLU QUARANTATRE
  
  
  À u mumentu chì un'altra bughjura era cascata nantu à Hawaii è e tappe successive di qualchì megaplanu anticu avianu cuminciatu, Drake, Alicia è May avianu lasciatu tuttu per finisce a so propria crisa una volta per sempre.
  
  Per casu, anu sceltu u locu più drammaticu di tutti. A spiaggia di Waikiki cù u caldu Oceanu Pacificu, luminosamente illuminata da a luna piena da un latu è file di alberghi turistici fiammanti da l'altru.
  
  Ma sta sera era un locu per persone periculose è rivelazioni duri. Trè forze di a natura si sò riunite in una riunione chì cambiassi u cursu di a so vita per sempre.
  
  Drake hà parlatu prima. "Voi dui avete bisognu di dimmi. Quale hà uccisu Wells è perchè. Hè per quessa chì simu quì, dunque ùn ci hè più u puntu di batte in a machja.
  
  "Ùn hè micca u solu mutivu chì simu quì." Alicia fissò Mai. "Questu elfo hà aiutatu à tumbà Hudson tandu silenziu annantu à a so surella. Hè u tempu per mè è per u mo omu di ottene una vendetta à l'antica ".
  
  Mai strinse lentamente a testa. "Ùn hè micca veru. U vostru fidanzatu grassu è idiotu...
  
  "Allora in u spiritu di Wells." sibilò Alicia. "Vogliu avè un pocu di tempu liberu!"
  
  Alicia fece un passu in avanti è hà pugnu forte May in faccia. A zitella giapponesi vacillò, poi guardò è surrisu.
  
  "Tu ricurdati".
  
  "Chì m'avete dettu chì a prossima volta ch'e vi picu, vi deveru chjappà cum'è un omu? Iè, ùn tendi micca à scurdà di qualcosa cusì ".
  
  Alicia scacciò una raffica di pugni. Mai fece un passo indietro, afferrando ciascuno di loro i polsi. A sabbia attornu à elli era sbulicata, spargugliata in mudelli casuali da i so pedi veloci. Drake hà pruvatu à intervene una volta, ma un colpu à l'arechja diritta li fece pensà duie volte.
  
  "Basta micca cazzo di tumbà l'altri."
  
  "Ùn possu micca prumessu nunda", mormorò Alicia. Hè cascata è hà inciampatu a gamba diritta di May. Mai sbarcò cun un grugnitu, a sabbia stringhjendu a testa. Mentre Alicia s'avvicinava, Mai scacciò una manata di sabbia in faccia.
  
  "Cagna".
  
  "Tuttu hè ghjustu -" si lanciò Mai. E duie donne si sò ghjunte in faccia. Alicia era abituata à u cummattimentu ravvicinatu è lanciava forti colpi cù i coddi, i pugni è i palmi, ma Mai chjappà o esquiva ognuna è rispose in natura. Alicia hà pigliatu u cinturione di May è hà pruvatu à scaccià u so equilibriu, ma tuttu ciò chì hà realizatu hè stata parzialmente strappata a cima di i pantaloni di May.
  
  È lasciate a difesa di Alicia spalancata.
  
  Drake sbatté les yeux tandis qu'il observait l'évènement. "Avà questu s'assumiglia più à a verità". Si n'andò in daretu. "Cuntinuà".
  
  May hà apprufittatu pienamente di l'errore di Alicia, è ùn ci pudia esse chè unu contru à un guerrieru di a classe May. I colpi piovevanu nantu à Alicia, è si sbattulò in daretu, u so bracciu drittu pendu molle in agonia, è u so sternu brusgiatu da i numerosi colpi. A maiò parte di i guerrieri avarianu rinunciatu dopu à dui o trè colpi, ma Alicia era fatta di roba più severa, è ancu à a fine guasgi si riunì.
  
  Idda si ghjittata daretu à l 'aria, calciu è stunded Mai cù un doppiu gamba calciata à u stomacu. Alicia sbarcò nantu à a so spalle in a sabbia è hà vultatu tuttu u so corpu à l'inversu.
  
  Solu per scuntrà una faccia di pianta di l'ordine più cumplessu. Un pugno à u stomacu puderia avè sbattutu Hulk, ma ùn hà mancu impeditu Mai. I so musculi piglianu u colpu cun facilità.
  
  Alicia cascò, a luce quasi s'hè spenta. Stelle natavanu davanti à i so ochji, è micca listessi chì scintillavanu in u celu di notte. Ella si lamentava. "Maledetto colpo fortunato."
  
  Ma May avia digià vultatu à Drake.
  
  "Aghju uccisu Wells, Drake. Aghju".
  
  "L'aghju realizatu prima", disse. "Avete avutu avutu una ragione. Chì era?"
  
  "Ùn dite micca cusì s'ellu tombu u vechju bastardo." Alicia gemette sottu à elli. "Mi chjameresti una puttana psico".
  
  Drake l'ignora. Mai scuzzulò a sabbia da i so capelli. Dopu un minutu, pigliò un respiru prufondu è guardò prufondamente in i so ochji.
  
  "Chì ghjè stu?"
  
  "Duie motivi. A prima è a più simplice hè chì hà sappiutu di u rapimentu di Chika è hà minacciatu di dilla.
  
  "Ma pudemu parlà di..."
  
  "Eiu sò. Questu hè solu una piccula parte ".
  
  Solu una piccula parte, hà pensatu. A surella di May hè stata rapita una piccula parte ?
  
  Avà Alicia hà luttatu à i so pedi. Anch'ella si vultò per affruntà à Drake, i so ochji pieni di paura inusual.
  
  "A so," cuminciò May, poi indicò Alicia. "Sapemu qualcosa assai peghju. Qualcosa di terribile ... "
  
  "Ghjesù, s'ellu ùn metti micca questu quì, ti spararaghju dui cazzo di testa."
  
  "Prima di tuttu, duvete sapè chì Welles ùn vi dicia mai a verità. Era un SAS. Era un ufficiale. È hà travagliatu per una piccula urganizazione cusì alta nantu à a catena alimentaria chì gestisce u guvernu ".
  
  "Da veru? Circa chì?" U sangue di Drake si ghigliò subitu.
  
  "Chì a vostra moglia, Alison, hè stata assassinata."
  
  A so bocca si moveva, ma ùn facia micca sonu.
  
  "Avete troppu vicinu à qualchissia. Avianu bisognu di voi per lascià stu regimentu. È a so morte t'hà fattu abbandunà ".
  
  "Ma andava à lascià. Avia da lascià u SAS per ella !
  
  "Nimu ùn sapia", disse Mai tranquillamente. "Ancu ella ùn sapia micca."
  
  Drake sbatté le palpebre, sintendu una umidità improvvisa in i cantoni di l'ochji. "Hà avutu u nostru zitellu".
  
  Mai u fighjulava cù una faccia grisgia. Alicia si voltò.
  
  "Ùn aghju mai dettu à nimu prima", disse. "Mai".
  
  A notte hawaiana si lamentava intornu à elli, u forte surf bisbigliava canti scurdati di l'antichi, l'astri è a luna fighjavanu cum'è sempre dispassiunatamente, guardendu i sicreti è ascoltendu e prumesse chì l'omu pò spessu fà.
  
  "E ci hè qualcosa d'altru", disse Mai in a bughjura. "Aghju passatu assai tempu cù Wells mentre andavamu in Miami. Mentre eramu in quellu hotel, sapete, quellu chì hè statu sbulicatu in pezzi, l'aghju intesu parlà à u telefunu almenu una meza decina di volte à un omu...
  
  "Chì tipu di persona?" Drake disse prestu.
  
  "U nome di l'omu era Cayman. Russell Cayman.
  
  
  FINI
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  À i quattru cantoni di a Terra
  
  
  CAPITOLU PRIMU
  
  
  U Sicritariu di a Difesa, Kimberly Crow, s'assittò cun un sensu crescente di ansietà in u so core chì era di corsa. Certamente, ùn era micca stata in u travagliu longu, ma hà indovinatu chì ùn era micca ogni ghjornu chì un generale di l'Armata di quattru stelle è un altu ufficiale di a CIA dumandavanu una audienza cù qualchissia di a so statura.
  
  Era una stanza chjuca, scura ma ornata in un hotel in u centru di Washington; un locu ch'ella era abituata quandu e cose dumandavanu un pocu di più tact chè di solitu. L'illuminazione fioca si riflette pocu da centinaie di oggetti d'oru è di quercia massiccia, dendu à a stanza una sensazione più casuale è enfatizendu e caratteristiche è l'espressioni sempre cambianti di quelli chì si scontranu quì. Qrow aspittò u primu di elli à parlà.
  
  Mark Digby, l'omu di a CIA, hè andatu drittu à u puntu. "A vostra squadra hè pazza, Kimberly", disse, u so tonu tagliendu l'atmosfera cum'è l'acidu attraversu u metallu. "Scrivi u so propiu bigliettu".
  
  Qrow, chì avia aspittatu stu attaccu causticu, odiava di andà in difesa, ma ùn avia veramente micca scelta. Ancu mentre parlava, sapia chì era esattamente ciò chì Digby vulia. "Anu fattu una chjama per u prucessu. In campu. Forse ùn mi piace micca, Mark, ma mi tengu cun ellu ".
  
  "E avà simu in daretu", u generale George Gleason mormorò insoddisfattu. U novu ingaghjamentu era tuttu ciò chì importava.
  
  "In a corsa per i cosiddetti "lochi di vacanze"? Cavalieri? Per piacè. I nostri migliori menti ùn anu micca ancu crackatu u codice ".
  
  "Attene, sì?" Digby cuntinuò cum'è se Gleeson ùn avia micca interrotta. "E a so decisione di tumbà un civile?"
  
  Qrow hà apertu a bocca ma ùn hà dettu nunda. Hè megliu micca fà questu. Digby sapia chjaramente più di ciò ch'ella hà fattu è andava à aduprà ogni ultimu pezzu.
  
  Fighjava drittu à ella. "E chì ne, Kimberly?"
  
  Ella guardò torna à ellu, senza dì nunda, l'aria avà crepitava trà elli. Era chjaru chì Digby avia da rompe prima. L'omu s'era praticamenti squirming cù u so bisognu di sparte, di versà a so ànima è di mudificà secondu u so modu di pensà.
  
  "Un omu chjamatu Joshua Vidal li hà aiutatu cù a so investigazione. A mo squadra nantu à a terra ùn sapia micca perchè l'avianu à circà, o perchè anu disattivatu tutte e camere in a stanza di surviglianza ", si fece una pausa, "finu à chì anu verificatu dopu è truvaru..." Si strinse a testa, fintendu. disgrazia peggio di a maiò parte di e stelle di telenovela.
  
  Qrow leghje trà e righe, sentendu i numerosi strati di merda. "Avete un rapportu cumpletu?"
  
  "Credu". Digby annuì decisamente. "Serà nantu à a to tavula à a sera".
  
  Qrow restò in silenziu annantu à tuttu ciò chì sapia di l'ultima missione. A squadra di SPEAR hà tenutu in cuntattu - appena - ma sapianu un pocu di ciò chì hè accadutu. Tuttavia, l'assassiniu di questu Joshua Vidal, s'ellu hè ancu remotamente veru, avarà cunsequenze prufonde è lunghe per a squadra. Aghjunghjite à questu Mark Digby, chì era u tipu d'omu chì era felice di corriggerà ogni sbagliu chì hà sviluppatu i so scopi, è a squadra di Hayden puderia esse facilmente chjamata una disgrazia per i Stati Uniti. Puderanu esse disbandati, classificati cum'è fugitivi sottumessi à arrestu, o ... peggiu.
  
  Tuttu dipende di u pianu di Digby.
  
  Crowe hà avutu à marchjà assai cun cura, tenendu in mente a so propria carriera piuttostu difficiule. Arrivà finu à quì, ghjunghje cusì altu, ùn era micca senza i so periculi - è certi s'ammucciavanu sempre daretu à ella.
  
  Il generale Gleason ridacchiava. "Ùn avanza nunda. In particulare quelli chì travaglianu in i campi ".
  
  Qrow annuì à u generale. "Sò d'accordu, George. Ma SPEAR hà avutu è cuntinueghja à avè unu di i nostri squadre più efficaci, cù SEAL Teams 6 è 7. Sò ... unichi in parechje manere. Vogliu dì, literalmente, ùn ci hè nisuna altra squadra in u mondu cum'è elli ".
  
  U sguardu di Digby era duru. "Vedu questu cum'è una pusizione altamente precaria piuttostu chè una superiore. Queste squadre SWAT anu bisognu di guinzagli più brevi, micca di catene più lasse ".
  
  Qrow sentit l'atmosphère se détériorer et savait qu'il y aurait encore pire à venir. "A vostra squadra hè andata fora di i binari. Hanu prublemi internu. Misteri esterni chì ponu ancu vene à muzzicà tutti in u culo... " Si fece una pausa.
  
  U generale Gleason rammò di novu. "L'ultima cosa chì avemu bisognu hè una squadra di corporazioni multinaziunali rogue assuciate da i Stati Uniti chì andavanu pazzi oltremare, creendu un'altra tempesta di merda. Hè megliu taglià i ligami mentre pudemu ".
  
  Qrow ùn pudia piattà a so sorpresa. "Di chì parli?"
  
  "Ùn dicemu nunda". Digby guardò i mura cum'è s'ellu s'aspittava à vede l'arechje di Dumbo.
  
  "Dici chì duveranu esse arrestati?" ella pressò.
  
  Digby strinse a testa quasi imperceptible ; appena notu, ma un muvimentu chì suonò campane d'avvertimentu prufonda in l'anima di Qrow. Ùn li piacia micca, micca un pocu, ma l'unicu modu per allevà a tensione terribile in a stanza è lascià era di passà.
  
  "Metti un pin in ella", disse in una voce più ligera ch'ella pudia riunisce. "È discutemu l'altru mutivu chì simu quì. À i quattru cantoni di a terra ".
  
  "Parlemu direttamente", disse u generale. "È guardate i fatti, micca e favole. I fatti dicenu chì una mansa di psicosi si sò sbattuti in manoscritti di trent'anni chì eranu scritti da criminali di guerra piattati in Cuba. I fatti dicenu chì stu munzeddu di psicosi si n'andò avanti è cazzo li filtrava nantu à a maledetta Rete, chì hè abbastanza naturale per questa banda. Quessi sò i fatti".
  
  Crow sapia di l'aversione di u generale à u folklore archeologicu è a so mancanza cumpleta di imaginazione. "Pensu di sì, George."
  
  "Vulete un pocu di più?"
  
  "Bè, sò abbastanza sicuru chì simu per senteli".
  
  "Ogni scienziatu pazzo, ogni Indiana fucking Jones aspirante è opportunisticu criminale in u mondu hà avà accessu à a listessa infurmazione chì noi. Ogni guvernu, ogni squadra di e forze speciali, ogni unità di operazioni nere l'hà vistu. Ancu quelli chì ùn esistenu micca. È avà... tutti anu cuncentratu a so più brutta attenzione in un locu ".
  
  Qrow ùn era micca sicuru ch'ella li piacia a so analogia, ma dumandò: "Quale?"
  
  "Piano per l'ordine di u Ghjudiziu Ultimu. Pianu per a fine di u mondu ".
  
  "Avà chì sona un pocu drammaticu da voi, Generale."
  
  "L'aghju lettu verbatim, hè tuttu."
  
  "Avemu tutti lettu. Tuttu chistu ", intervene Digby. "Di sicuru, questu deve esse pigliatu seriu è ùn pò micca esse scontu per ora. U documentu principale, chì chjamanu "l'Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu", si riferisce à i Cavalieri è, credemu, l'ordine in quale si deve esse cercatu.
  
  "Ma..." Gleason chjaramente ùn pudia aiutà. "Quattru cantoni. Questu hè cumplettamente illogicu. "
  
  Qrow l'hà aiutatu à avanzà. "Pensu chì questu hè codificatu apposta, George. Per complicà a decisione. O fate cusì ch'ellu sia dispunibule solu per quelli scelti da l'Ordine ".
  
  "Ùn mi piace micca". Gleason pareva ch'ellu era impazzitu.
  
  "Sò sicuru". Qrow picchiò u tavulu davanti à ella. "Ma guarda - u manuscrittu suscite parechje dumande, chì ùn anu micca risposte ancora. In fondu, induve sò avà... L'Ordine ?
  
  "Questu ùn hè micca u più grande misteru chì facemu", Digby ùn hà micca d'accordu. "Stu pianu hè ciò chì duvemu vultà cun tutta fretta".
  
  Qrow hà godutu a vittoria di sta manipulazione particulare. "SPEARS sò digià in Egittu", hà cunfirmatu. "Piglià u manuscrittu à u valore nominale è assumendu chì e nostre prime interpretazioni sò currette hè induve duvemu esse".
  
  Digby si morse la labbra inferiore. "Questu hè tuttu bonu", disse, "ma ci porta ancu un circhiu cumpletu induve vulemu esse. Avà una decisione deve esse presa, Kimberly.
  
  "Avà?" Hè stata veramente sorpresa. "Ùn vanu da nudda parte è saria un sbagliu di caccià li fora di u campu. Pensu chì avete capitu u manuscrittu? Quattru cavalieri ? L'ultimi quattru armi? Guerra, cunquista, fame, Morte. S'ellu hè una dichjarazione valida, avemu bisognu di fà ciò chì facenu megliu ".
  
  "Kimberly." Digby si strofinava l'ochji. "Tu è eiu avemu opinioni completamente diverse nantu à ciò chì hè."
  
  "Sicuramente ùn pudete micca sfida à i so successi precedenti?"
  
  "Cumu definisce u successu?" Digby allargò e mani in una manera scandalosamente compiaciuta. "Iè, anu neutralizatu parechje minacce, ma ancu i SEALs, i Rangers, a Divisione d'Attività Speciali di a CIA, u SOG, i Marine Raiders ..." Si fece una pausa. "Vedi induve andaraghju?"
  
  "Dici chì ùn avemu micca bisognu di SPIR".
  
  Digby hà deliberatamente rottu l'ochji. "Ùn hè mai accadutu".
  
  Qrow hà pigliatu più di una seconda per cunsiderà l'insultu previstu. Ella guardò da Digby à Gleason, ma u generale hà rispostu solu cù un sguardu impassibile è stoicu, senza dubbitu l'espressione esterna di a so striscia creativa. Era chjaru per ella induve SPIR hà successu. Gleeson sinceramente ùn hà micca capitu questu, è Digby perseguitò un scopu diversu.
  
  "Per avà", disse, "avemu solu parolle è rapporti, soprattuttu rumuri. Sta squadra hà risicatu a so vita, persu i so omi è sacrificatu una volta è una volta per stu paese. Hanu u dirittu di parlà ".
  
  Digby fece una faccia, ma ùn disse nunda. Qrow si appoggiò in daretu à a so sedia, si diverte in l'atmosfera calma chì impregnava ancu i quattru anguli di a stanza in un tentativu di stà cuncentratu. Un bisognu di cuncentrazione è calmu quandu si tratta di serpenti velenosi.
  
  "Proponi di mandà a ghjente à TerraLeaks in un tentativu di piantà stu flussu di informazioni", disse. "Finu à chì l'autenticità di questu Ordine hè stabilitu. Chì succederà prestu ", aghjunse. "Investighemu u bunker cubanu induve hè statu trovu. È lasciamu a Team SPEAR fà u so travagliu. Nimu a farà più veloce ".
  
  U generale Gleason annunziu d'accordu. "Sò quì," rimbombò.
  
  Digby poi li sorrisi largamente, alludu à u gattu chì hà pigliatu a crema. "Accetta tutti i vostri suggerimenti", disse. "Vogliu andà in u recordu cum'è dicendu chì ùn sò micca d'accordu cun elli, ma seraghju d'accordu. È in ritornu, vogliu chì accettate a mo piccula pruposta.
  
  Caru Diu, nò. "Quale di elli?"
  
  "Mandemu una seconda squadra. Per copre per elli è forse aiutali ".
  
  Qrow sapia ciò chì stava dicendu. "Copertu" significava à osservà, è "aiutà" assai possibbilmente significava à realizà.
  
  "Quale squadra?"
  
  "SEAL Team 7. Si avvicinanu".
  
  "Incredibile." Qrow scuzzulò a testa. "Avemu dui di i nostri migliori squadre in a listessa zona à u stessu tempu. Cumu hè accadutu questu?
  
  Digby hà sappiutu di stà impassibile. "Pura coincidenza. Ma duvete accettà chì dui sò megliu cà unu ".
  
  "Bene". Qrow sapia ch'ella ùn avia altra scelta chè d'accordu. "Ma in nessuna circustanza e duie squadre si scontranu. Micca per ogni ragione. Tuttu chjaru?"
  
  "Solu se u mondu ne dipende". Digby surrisu, esquivandu a quistione è facendu Gleeson à gemi.
  
  "State prufessiunale", disse Gleason. "Puderaghju sette in l'area ghjusta in poche ore. A condizione chì finiscemu questu abbastanza prestu ".
  
  "Considerate sopra". Qrow s'hè astenutu da dì à a coppia di ùn lascià micca chì a porta li chjappà in u culo à a strada. Per SPEAR, ùn pudia esse diventatu più seriu. Per l'omu chì hà tombu Joshua Vidal, era brutale. Per ella, puderia esse qualcosa di sopra è peghju. Ma prima, salvemu u mondu, hà pensatu.
  
  Di novu.
  
  
  CAPITOLU DUE
  
  
  Alessandria si trova in tutta a so gloria muderna daretu à a finestra di vetru di piastra; una prusperante metropoli di cimentu frangiata da un mare scintillante, marcata da palme è alberghi, una costa curva è a biblioteca incredibilmente impressiunanti di Alessandria.
  
  A casa sicura di a CIA trascurava sei chjassi di trafficu chì si curvavanu lentamente intornu à l'arcu di a costa. Tuttu l'accessu à u balcone rachita da l'esternu era limitatu da vetru pesanti è bars. Solu u salottu principale offriva segni di cunfortu; a cucina era chjuca è improvvisata, e duie stanze eranu da tantu diventate gabbie d"acciaio. Solu una persona hà travagliatu a casa sicura à tempu pienu, è era chjaramente fora di a so zona di cunfortu.
  
  Alicia hà urdinatu una tazza di caffè. "Ehi omu, sò quattru neri, dui cù latte, trè cù crema è unu cù u gustu di cannella. capitu?"
  
  "Ùn aghju micca..." Un omu di trent'anni cù occhiali sottili è sopracciglia folte sbattò furiosamente. "Ùn aghju micca... fà u caffè. Avete capitu questu?
  
  "Ùn capite micca? Ebbè, chì diavolo faci quì?"
  
  "Connessione. Cuntattu lucale. Domestica. I-"
  
  Alicia strinse l'ochji tensamente. "Domestica?"
  
  "Iè. Ma micca cusì. I... "
  
  Alicia si voltò. "Cazzo, amicu. Ùn fate micca i letti. Ùn fate micca caffè. Chì diavolo ti paghemu?
  
  Drake hà pruvatu u so megliu per ignurà a donna inglesa, invece di fucalizza nantu à a riunione trà Smith è Lauren. U New Yorker hè statu preparatu è volò in Egittu in u mumentu chì a nova minaccia passava da un pocu allarmante à priorità. Standing in u centru di a stanza cù i so capelli in giru è una spressione ghjucata nantu à a so faccia, era pronta per aghjurnà a squadra, ma quandu Smith s'avvicinò à Lauren, tutta una serie d'emozioni s'hè lampatu nantu à ella.
  
  "Ùn avà", rispose immediatamente.
  
  "Sò vivu", ringhiò Smith. "Pensu chì puderebbe esse interessatu."
  
  Invece di snapping back, Lauren hà pigliatu un respiru prufondu. "Mi preoccupa per voi ogni ghjornu, ogni minutu. Credu. Ti piace, Smith?
  
  U suldatu hà apertu a bocca per ughjettà, ma Alicia hà intervenutu cù destrezza. "Damn, ùn avete micca intesu? U so nome hè Lancelot. Preferisce à Smith. Avà tutti u chjamemu cusì ".
  
  Lauren hè stata presa per a seconda volta in un minutu. "Lance-a-what? Ùn hè micca u nome di u vechju cavaliere?"
  
  "Di sicuru", disse Alicia felice. "U stessu tippu chì hà fattu infidelità cù a moglia di u rè".
  
  "Dici chì duverebbe preoccupari? O ti interessa?"
  
  Alicia fissò Smith. "Innò. S'ellu ti perde, u megliu ch'ellu uttene hè un babbu, è ùn ci hè micca scimmie rosse in Egittu. Ella guardò intornu à a stanza cun un sguardu interrogativu. "Almenu micca fora di sta stanza."
  
  Mai stava avà accantu à Lauren, s'hè alluntanatu dopu avè verificatu doppiamente u sistema di sicurità di a casa sicura. "Avemu da piglià l'operazione? Pensu chì hè per quessa Lauren hè quì?"
  
  "Iè Iè". U New Yorker hà ritruvatu prestu a so cumpusizioni. "Vulete tutti à pusà? Pò piglià un pocu di tempu ".
  
  Yorgi hà trovu un postu viotu. Drake s'assittò nantu à u bracciu di a sedia, fighjulendu attentamente intornu à a stanza. Era chjaru per ellu, fighjulendu da u latu, cumu Dal è Kenzi s'eranu avvicinati, cumu Hayden s'era scappatu da Kinimaki, è, per furtuna, cumu Alicia è May parevanu avà più accettà a prisenza di l'altri. Drake era assai alleviatu da stu risultatu, ma a prossima grande cosa era per accade. Yorgi hè stata guasi cumpletamente silenziu da a so rivelazione solu trè ghjorni fà.
  
  Sò quellu chì hà uccisu i mo parenti à sangue friddu.
  
  Iè, questu hà minatu a celebrazione, ma nimu hà fattu pressione nantu à i Russi. Si n'andò daveru assai per ammette ciò ch'ellu avia fattu; Avà avia bisognu di tempu per traduce a memoria in parolle reali.
  
  Lauren pareva un pocu incòmoda à u capu di a stanza, ma quandu Smith si n'andò in daretu, hà cuminciatu à parlà. "Prima, pudemu avè una guida in quantu à u locu di u stash di Tyler Webb. Ricurdativi - hà prumessu chì più sicreti seranu revelati?"
  
  Drake s'hè ricurdatu bè. Dapoi sò stati preoccupati per e cunsequenze potenziali. O almenu dui o trè eranu.
  
  "Ma avà ùn avemu micca tempu per quessa. In seguitu, spergu chì tutti pudemu andà in un viaghju. Ma questu ... sta nova minaccia hà iniziatu quandu l'urganizazione TerraLeaks hà publicatu una mansa di documenti in Internet ". Ella strinciò. "Più cum'è una bomba fisica cascata nantu à una fundazione digitale. Tutti i ducumenti eranu scritti a manu, chjaramente fanatici è puramente auto-agrandanti. Vecchia basura regulare. L'impiegati di TerraLeaks l'anu trovu in un vechju bunker in Cuba, qualcosa lasciatu da decennii fà. Sembra chì u bunker era u quartier generale di un gruppu di pazzi chì si chjamavanu l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu.
  
  "Sembra assai risate", disse Drake.
  
  "Di sicuru chì era. Ma in verità, e cose sò assai peggiu. Tutte queste persone eranu criminali di guerra chì fughjenu l'Allemagne nazista è si nascondenu in Cuba. Avà, cum'è tutti sapete, hè più faciule per fà una lista di a merda strana chì i nazisti ùn anu micca interessatu chè una lista di ciò chì eranu. Questu Ordine hè statu creatu per trasmette e cose à e generazioni future. S'elli sò stati catturati o uccisi, vulianu avè una risonanza gloriosa in qualchì locu in u futuru ".
  
  "E dici chì l'anu?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Bè, micca ancu. Nunda hè statu pruvata. L'ordine era custituitu da dui generali, duie figure influenti di u guvernu è dui omi d'affari ricchi. Inseme averanu un putere è risorse significativu ".
  
  "Cumu sapemu questu?" Mai hà dumandatu.
  
  "Oh, ùn anu micca ammucciatu nunda. Nomi, avvenimenti, lochi. Tuttu chistu hè in i ducumenti. È TerraLeaks hà seguitu l'esempiu ", Lauren hà scuzzulatu a testa, "cum'è facenu".
  
  "Dici chì tutti a sà?" Drake disse tranquillamente. "Ogni urganisazione assassina in u mondu? Merda." Vultò u capu versu a finestra, cum'è s'ellu cuntemplà u mondu sanu fora, ghjunghjendu inseme.
  
  "U documentu in quistione ùn hè micca cumpletamente finitu", Lauren hà cuminciatu.
  
  Alicia sbuffò. "A menu chì, sicuru, hè u casu".
  
  "Allora ùn avemu micca tutte l'infurmazioni. Pudemu solu suppone chì questi criminali di guerra, chì sò spariti da a faccia di a terra circa vintisette anni fà, ùn anu micca datu a pussibilità di finisce u so travagliu.
  
  "Sparutu?" mormorò Dahl, spostandosi leggermente da un piede all'altro. "Di solitu questu significa a polizia secreta. O Forze Speciali. Hè sensu postu chì eranu criminali di guerra ".
  
  Lauren annuì. "Questu hè un cunsensu. Ma quellu chì "sparì" ùn hà micca pensatu à circà u bunker secretu.
  
  "Allora probabilmente SAS." Dahl guardò Drake. "Bastardi grassi".
  
  "Almenu i nostri forzi speciali ùn sò micca chjamati ABBA".
  
  Kinimaka andò à a finestra per piglià un ochju. "Sona cum'è a mamma di tutti i sbagli," rumbled in u so bichjere. "Permette chì sta informazione si sparghje liberamente. Quanti guverni anu da esse cacciatu per questu à u stessu tempu?
  
  "Almenu sei", disse Lauren. "Chì sapemu. A ora pò esse più di questu. A corsa hà iniziatu quandu avete finitu in Perù.
  
  "Ai finitu?" Smith hà ripetutu. "Avemu salvatu a vita".
  
  Lauren alzò le spalle. "Nimu ùn vi culpisce per questu".
  
  Drake s'hè ricurdatu chjaramente di e richieste ripetute di Smith per affruntà l'infernu durante l'ultima missione. Ma avà ùn era micca u tempu di suscitarà stu prublema. Invece, hà attiratu tranquillamente l'attenzione di u New Yorker.
  
  "Allora", disse. "Perchè ùn ci dite micca esattamente ciò chì questu Ordine Doomsday hà pianificatu è cumu pensa à distrughje u mondu?"
  
  Lauren rispirò profondamente. "Allora va bè. Spergu chì site pronta per questu ".
  
  
  CAPITOLU TRE
  
  
  "Per mezu di satelliti spia, agenti nascosti è camere, droni, a NSA ... u nome, sapemu chì almenu sei altri paesi sò in corsa per esse u primu à truvà i quattru cantoni di a terra. Americani..." si fece una pausa, pensendu, "bene... essendu americani... vo vulete ghjunghje prima di l'altri. Micca solu per u prestigiu, ma ancu perchè ùn pudemu micca dì ciò chì l'altri farà cù ciò chì trovanu. U sintimu hè ... chì se Israele trova un assassinu sicretu da u paese? E se a Cina trova tutti i quattru?
  
  "Allora questi sò i paesi cunfirmati chì participanu à u prugettu?" Kensi dumandò tranquillamente. "Israele?"
  
  "Iè. Più Cina, Francia, Svezia, Russia è Gran Bretagna ".
  
  Drake hà pensatu chì forse cunnosce alcune di e persone implicate. Era sbagliatu chì avia da travaglià contru à elli.
  
  "Truccu", disse. "Chì sò l'ordine esatti?"
  
  Lauren hà verificatu u so laptop per esse sicura. "Contenenu una quantità terribile di" senza fallu "è" à ogni costu ".
  
  "U vedenu cum'è una minaccia globale", disse Hayden. "Perchè nò? Ci hè sempre solu uni pochi di ghjorni per a prossima apocalisse ".
  
  "Eppuru", disse Drake, "semu tutti essenzialmente da u listessu latu".
  
  Hayden sbattò le palpebre. " Wow. Smetti di fà droghe, omu".
  
  "No, vulia dì -"
  
  "Troppi colpi l'hanu infine impazzitu". Dahl rise.
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. "Chiudi a bocca." Fece una pausa. "Avete fattu dumande nantu à u vostru Yorkshire? In ogni casu, ciò chì vulia dì era chì simu tutti forze speciali. Tagliate da a stessa tela. Di sicuru, ùn duvemu micca perseguità l'un l'altru in u mondu ".
  
  "Sò d'accordu", disse Hayden senza emozioni. "Allora, cù quale avete da discutiri questu?"
  
  Drake allargò e mani. "U presidente Coburn?"
  
  "Prima duvete passà da u Ministru di a Difesa. È altri. Cole hè circundatu di più cà i muri fisici, è alcuni di elli ùn sò micca senza merle.
  
  "Micca tutte e squadre ghjuceranu partite amichevuli", hà aghjustatu Kenzie cun fiducia.
  
  "Certamente". Drake cede et s'assit. "Scusate, Lauren. Cuntinuà."
  
  "Diritta. Dunque, tutti anu lettu i ducumenti filtrati. A maiò parte hè una merda nazista, per esse onesto. È aghju leghje questu verbatim. A pagina chjamata dopu à stu gruppu disgraziatu, intitulata " Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu ", indica chjaramente i cosiddetti " lochi di riposu " di i Quattru Cavalieri : Guerra, Cunquista, Famine è Morte.
  
  "Da u Libru di l'Apocalisse?" Hayden hà dumandatu. "Quelli quattru cavalieri?"
  
  "Iè." Lauren annunziò, sempre à circà à traversu e parechje note cunfirmate da alcuni di i migliori geeks in America. "L'Agnellu di Diu apre i primi quattru di i sette sigilli, chì portanu quattru criaturi cavalcate nantu à cavalli bianchi, rossi, neri è pallidi. Di sicuru, sò stati attaccati à tuttu annantu à l'anni è sò stati reinterpretati una volta è una volta in a cultura populari. Sò stati ancu qualificati cum'è un simbulu di l'Imperu Rumanu è a so storia dopu. Ma ehi, i Nazis puderanu ghjucà cun ellu cumu vulianu, nò ? Avà forse hè megliu se dessi questu. Tirò fora una pila di carte da a so valigetta, pareva più affari chè Drake l'avia mai vistu. Un cambiamentu interessante per Lauren, è quellu chì pare avè pigliatu à core. Fighjatu prestu à a carta.
  
  "Hè questu ciò chì hà fattu tutti abbronzati? Ordine ?
  
  "Iè, leghjite questu."
  
  Dahl hà lettu à alta voce mentre l'altri l'anu pigliatu.
  
  "À i quattru anguli di a Terra avemu trovu i Quattru Cavalieri è li descrive u pianu per l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu. Ceux qui survivront à la Croisade du Jugement et à ses conséquences régneront à juste titre. Sè vo leghjite questu, simu persi, allora leghjite è seguite cun prudenza. I nostri ultimi anni sò stati spesi assemblendu l'ultimi quattru armi di e rivoluzioni di u mondu: Guerra, Cunquista, Famine è Morte. Uniti, distrughjeranu tutti i guverni è aprenu un novu futuru. Siate pronti. Truvali. Viaghjà à i quattru cantoni di a Terra. Truvate i lochi di riposu di u Babbu di a Strategia è dopu u Khagan; u peghju indianu chì hà mai campatu, è dopu u flagellu di Diu. Ma tuttu ùn hè micca cum'è pare. Avemu visitatu u Khagan in u 1960, cinque anni dopu à a fine, pusendu a Cunquista in u so coffin. Avemu trovu u Scourge chì guarda u veru Ghjudiziu Ultimu. È l'unicu codice di uccisione hè quandu i Cavalieri apparsu. Ùn ci sò micca segni identificativi nantu à l'osse di u Babbu. L'indianu hè circundatu d'armi. L'ordine di l'Ultimu Ghjudiziu vive avà per voi è regnerà per sempre.
  
  Drake s'assumiglia tuttu. Tanti indizi, assai verità. Moltu travagliu. Tuttavia, Dahl l'hà battutu à u punch cù u so primu cummentariu. " S"arrizzò ? Ùn si ribellaranu ?
  
  "Iè, qualcosa pare sbagliatu." Lauren accunsentì. "Ma ùn hè micca un typo."
  
  Mai hà cummentatu: "Sembra di mostrà l'ordine in quale guardà, anche se sottile".
  
  Lauren annuì in accordu. "Questu hè veru. Ma capite ancu perchè chjamanu questi " lochi di riposu " ? Micca tombi o cimiteri o ciò chì hè ?
  
  "Tuttu ùn hè micca cum'è pare", Dahl leghje à voce alta.
  
  "Iè. Chjaramente ci vole una tonna più di ricerca ".
  
  "L'Indianu hè circundatu da l'arme", Alicia leghje à alta voce. "Chì diaculu significa questu?"
  
  "Ùn andemu micca troppu avanti di noi stessi", disse Hayden.
  
  "Crede chì a cunniscenza di tutti sti lochi finali di riposu morse cù l'ordine nazista". Lauren disse. "Forse avianu pianificatu di registrà qualcosa. Forse hè a codificazione. O trasmette a cunniscenza à altre generazioni. Ùn sapemu micca di sicuru, ma sapemu chì hè tuttu ciò chì avemu da cuntinuà, " ella alzzò e spalle, " è tutti sò in listessa barca. Ella fissò à Drake. "Barca. Raft di sopravvivenza. Avete capitu l'idea ".
  
  U Yorkshireman annuì fieru. "Di sicuru chì vogliu. SAS pò fà flotta una roccia ".
  
  "Bè, quellu chì avemu incuntratu, anu i stessi indizi chì avemu noi", disse Hayden. "Chì ne dici di principià?"
  
  Kinimaka si girò da a finestra. "À i quattru cantoni di a terra?" dumandò. "Induve sò situati?"
  
  A stanza pareva viota. "Hè difficiule di dì", disse Dahl. "Quandu a terra hè tonda".
  
  "Va bè, chì ne di u primu Cavaliere chì anu riferitu. Stu Babbu di a Strategia ". Kinimaka marchò in a stanza, bluccà tutta a luce da a finestra daretu à ellu. "Quale referenze avemu per questu?"
  
  "Comu puderebbe aspittà," Lauren hà toccu u screnu, "u think tank in casa face ancu questu ..." Pigliò un mumentu per leghje.
  
  Drake hà pigliatu u listessu mumentu per riflette. A menzione di Lauren di un "think tank in casa" hà fattu solu ciò chì ùn ci era micca.
  
  Karin Blake.
  
  Di sicuru, u tempu volava quandu erate parte di a squadra SPEAR, ma era longu passatu u ghjornu o ancu a settimana quandu Karin duvia esse chjamatu. Ogni volta ch'ellu hà decisu di cuntattà cù ella, qualcosa u fermava - sia una mansa di nemici, una crisa mundiale, o a so propria dumanda di ùn esse fastidiosa. Karin avia bisognu di u so spaziu, ma...
  
  Induve diavolo hè ella ?
  
  Lauren hà cuminciatu à parlà, è una volta di più i pinsamenti di Karin anu da esse messi da parte.
  
  "Sembra chì a figura storica era cunnisciuta cum'è u Babbu di a Strategia. Annibale."
  
  Smith pareva incertu. "Quale di elli?"
  
  Alicia aggrottò le labbra. "Se questu hè u tippu d'Anthony Hopkins, ùn lasceraghju micca sta stanza".
  
  "Hannibal Barca era un capu militare legendariu di Cartagine. Natu in u 247 aC, era l'omu chì guidò un'armata sana, cumpresi elefanti di guerra, à traversu i Pirenei è l'Alpi in Italia. Hà avutu a capacità di identificà i so punti di forza è i debule di i so nemichi è hà scunfittu assai di l'alliati di Roma. L'unicu modu ch'ellu hà fiascatu era quandu un omu hà amparatu a so propria tattica brillanti è hà sviluppatu un modu per aduprà contra ellu. Era in Cartagine".
  
  "Allora stu tippu hè u Babbu di a Strategia?" - dumandò Smith. "Questu Annibale?"
  
  "Consideratu unu di i più grandi strategisti militari in a storia è unu di i generali eccezziunali di l'antichità cù Alessandru Magnu è Cesare. Hè statu chjamatu u Babbu di a Strategia perchè u so più grande nemicu, Roma, hà eventualmente aduttatu e so tattiche militari in i so piani.
  
  "Questa hè una vittoria", disse Dahl, "se ci hè mai stata una".
  
  Lauren annuì. "Megliu. Annibale era cunsideratu un tale incubo per Roma chì anu utilizatu u dicenu ogni volta chì succedeva un disastru. Traduttu, questu significa Annibale hè à e porte ! A frasa latina hè diventata generalmente accettata è hè sempre aduprata oghje ".
  
  "Ritorna à l'ordine", li incitava Hayden. "Cumu si mette?"
  
  "Bè, pudemu dì cun fiducia chì Annibale hè unu di i Quattru Cavalieri. In più di u fattu chì apparentemente cavalcava un cavallu, hè statu chjamatu u Babbu di a Strategia in tutta a storia. Questu significa chì Hè Guerra, u primu Cavaliere. Certamente hà purtatu a guerra à l'Imperu Rumanu ".
  
  Drake scannò u testu. "Allora si dice quì chì u pianu per l'Ordine Doomsday hè statu stabilitu da i Cavalieri. Avemu da suppone chì l'Ordine hà intarratu un'arma distruttiva in a tomba di Annibale ? Lascià questu per a prossima generazione?"
  
  Lauren annuì. "Hè un sentimentu generale. Armi in ogni tomba. Ci hè una tomba in ogni angulu di a terra ".
  
  Kinimaka alzò un sopracciglio. "Chì, di novu, hè sensu cum'è una gonna d'erba".
  
  Hayden li fece un gestu di a manu per piantà. "Scurdate", disse. "Per avà. Di sicuru, un omu cum'è Annibale duveria avè una tomba o un mausoleu ?
  
  Lauren si appoggiò in daretu à a so sedia. "Iè, questu hè induve e cose si complicanu. Poveru anzianu Annibale hè statu esiliatu è hè mortu una morte miserable, prubabilmente di velenu. Hè statu intarratu in una tomba senza marca ".
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. "Merda".
  
  "Ti face pensà, nò?"
  
  "Avemu un locu?" Mai hà dumandatu.
  
  "Oh sì". Lauren surrisu. "Africa".
  
  
  CAPITOLU QUATRE
  
  
  Alicia marchò versu un armariu laterale è tirò una buttiglia d'acqua da u mini-frigo in cima. Cumincià una nova operazione era sempre stressante. U so forte era cummattimentu; in ogni modu, sta volta chjaramente avianu bisognu di un pianu. Hayden avia digià unitu à Lauren nantu à u laptop, è Smith cercava di vede interessatu, senza dubbitu perchè u New Yorker hà pigliatu un rolu diversu. Oh, sì, è perchè ùn hè micca in prigiò à visità un terrorista pazzo.
  
  Alicia avia a so propria opinione, ma hà avutu difficiuli à capisce a logica di Lauren. Eppuru, ùn era micca u so locu per ghjudicà, micca dopu à a vita ch'ella avia digià purtatu. Lauren Fox era abbastanza sàvia è perspicacia per vede ciò chì vene.
  
  Spergu cusì. Alicia beve a mità di a buttiglia, poi si vultò versu Drake. U Yorkshireman era attualmente à fiancu à Dahl è Kensi. Era per entre quandu ci era un muvimentu vicinu à ella.
  
  "Oh, salutu Yogi. Cumu andanu e cose quì ?
  
  "Bene". U latru russu hè statu depressu da quandu era subitu espostu. "Pensate chì mi odianu avà?"
  
  "WHO? Iddi ? scherzi ? Nimu ùn ti ghjudica, soprattuttu mè. Ella ridacchiò è guardò intornu. "O maghju. O Drake. È soprattuttu micca Kenzi. A cagna probabilmente hà un dungeon pienu di picculi secreti.
  
  "SU".
  
  "Ùn esattamente u vostru bruttu segretu". Merda ! "Ehi, aghju sempre pruvatu à cambià quì. Ùn sò micca una merda nantu à l'acclamazione ".
  
  "A vecu".
  
  Ella stese a manu: "Venite quì!" - è si precipitò à a so testa quand'ellu si sfilò, circannu di chjappà u so capu. Yorgi saltò à a fine di a stanza, i so gammi ligeri. Alicia hà vistu l'inutilità di a caccia.
  
  "A prossima volta, zitellu."
  
  Drake fighjulava chì si avvicinava. "Sapete, hà paura di tè".
  
  "Ùn pensu micca chì u zitellu avia paura di nunda. Micca dopu avè passatu u tempu in quella prigiò russa è custruendu mura. Allora scopre chì ellu hà paura di questu ". Si picchiò nantu à a testa.
  
  "L'arma più putente di tutti", disse Dahl. "Basta à dumandà à Annibale."
  
  "Oh, Torsti face scherzi. Andemu tutti à u calendariu. Ma seriamente ", aghjunse Alicia. "U zitellu hà bisognu di parlà. Ùn sò micca megliu qualificatu ".
  
  abbaiò Kensi. "Da veru? Sò maravigliatu ".
  
  "Avete statu citatu in a dichjarazione di Webb? Oh, iè, pensu cusì ".
  
  L'Israeli strinse e spalle. "Aghju difficiule di dorme a notte. Allora?"
  
  "Hè per quessa", disse Alicia. "Niente".
  
  "Pensu chì per a listessa ragione chì voi."
  
  Ci era un silenziu prufondu. Dahl hà scuntratu u sguardu di Drake sopra i capi di e donne è si inchinava ligeramente. Drake s'alluntanò rapidamente, senza sminuisce e donne, ma ùn vulia micca esse trascinate in u pozzu di a miseria. Alicia alzò a vista mentre Hayden cuminciò à parlà.
  
  "Va bè", disse u so capu. "Hè megliu chè Lauren pensava inizialmente. Quale hè per un viaghju in Hellespont ?
  
  Alicia suspirò. "Sona perfettu per questa maledetta squadra. Iscrivitimi. "
  
  
  ***
  
  
  Prima in elicottero è dopu in motoscafo, a squadra SPEAR s'avvicinava à i Dardanelli. U sole era dighjà affundatu versu l'orizzonte, a luce trasfurmata da una bola luminosa in una striscia panoramica in u fondu è un slash horizontale. Drake si truvò à pocu pressu à cambià trà i modi di trasportu durante a corsa accidentata, è hà trovu tempu per maraviglià cumu i piloti passavanu a ghjurnata in modu sicuru. Alicia, essendu accantu à ellu à bordu di l'helicopteru, clarifica un pocu i so sentimenti.
  
  "Ehi ragazzi, pensate chì questu tippu prova di tumbà noi?"
  
  Kinimaka, strettu strettu è appiccicatu à quante cinghie di ricambio ch'ellu pudia tene, disse à traversu i denti stretti: "Sò abbastanza sicuru ch'ellu pensa chì rimbalzanu".
  
  A cumunicazione era cumplettamente operativa è aperta. U silenziu hà rializatu l'aria mentre a so squadra inspeccionava l'armi furniti da a CIA. Drake hà truvatu i sospettati di solitu, chì includenu Glocks, HKS, culteddi di cummattimentu è un assortiment di granate. I dispositi di visione notturna sò stati ancu furniti. Uni pochi minuti dopu, Hayden hà cuminciatu à parlà annantu à u cumunicatore.
  
  "Allora, ghjente, hè ora di cunsiderà un altru aspettu più persunale di sta missione. Squadre in cuncurrenza. A CIA dici sempre chì ci sò sei, perciò seremu grati chì ùn hè micca assai più. A cellula d'Alessandria riceve constantemente l'infurmazioni chì scorri da e cellule CIA in u mondu sanu, da a NSA è agenti incoperti. Mi trasmettenu ogni fatti pertinenti ... "
  
  "Se hè in u so megliu interessu", intervene Kensi.
  
  Hayden tosse. "Aghju capitu chì avete avutu una brutta sperienza cù l'agenzii di u guvernu, è a CIA riceve una stampa veramente cattiva, ma aghju travagliatu per elli. È almenu aghju fattu u mo travagliu bè. Hanu una nazione intera da prutege. Siate assicurati chì vi daraghju i fatti ".
  
  "Mi dumandu ciò chì alza a so gonna", bisbigliò Alicia sopra u comunicatore. "Sò sicuru chì ùn hè micca male".
  
  Kensi la fissò. "Chì puderia esse bonu chì face a vostra gonna rialzà?"
  
  "Ùn a sò micca". Alicia sbatté le palpebre rapidamente. "A bocca di Johnny Depp?"
  
  Hayden si sbulicò a gola è cuntinuò. "Sei squadre di forze speciali. Hè difficiuli di dì quale hè simpaticu è quale hè assolutamente ostile. Ùn assume micca. Avemu da trattà tutti cum'è nemici. Nisunu di i paesi chì sapemu chì sò implicati in questu ammetterà questu. Capiscu chì pudete cunnosce alcuni di questi picciotti, ma a canzone resta a stessa.
  
  Quandu Hayden hà pausa, Drake hà pensatu à u contingente britannicu. U SAS avia uni pochi di regimenti è era alluntanatu per parechji anni, ma ancu u mondu di suldati ultra-elite ùn era micca esattamente grande. Hayden hà avutu ragiò di parlà di scontri potenziali è riservazioni avà, piuttostu chè esse pigliatu da elli nantu à u campu di battaglia. Dahl puderia esse interessatu in u contingente svedese, è Kenzie in quellu israelianu. Bonu travagliu, ùn ci era micca una presenza tradiziunale americana.
  
  "Ùn possu micca imagine chì a Cina sia amichevule", disse. "Nè a Russia".
  
  "A questa velocità", disse Mai, fighjendu da a finestra. "Seranu forme in u bughju".
  
  "Avemu una idea di a situazione attuale di ogni paese?" - dumandò Dahl.
  
  "Iè, stava ghjustu versu questu. Quantu pudemu dì, i Svedesi sò parechje ore di distanza. I Francesi sò sempre in casa. Mossad hè u più vicinu, assai vicinu ".
  
  "Di sicuru", disse Dahl. "Nimu ùn sà veramente induve andanu".
  
  Drake tossì un pocu. "Provate à ghjustificà u tentativu fallutu di a Svezia?"
  
  "Ora vi pare chì site in Eurovision. È nimu hà dettu a Gran Bretagna. Induve sò situati ? Sempre faci u tè?" Dahl alzò una tazza imaginaria, u so dito miccu spuntava in un angulu.
  
  Era un puntu ghjustu. "Ebbè, a Svezia hà probabilmente cuminciatu à l'inversu".
  
  "Almenu anu cuminciatu".
  
  "Ragazzi", interruppe Hayden. "Ùn vi scurdate chì simu ancu parte di questu. È Washington aspetta chì noi vincemu ".
  
  Drake ridacchiò. Dahl fece un sorriso. Smith guardò mentre Lauren hà cuminciatu à parlà.
  
  "Un aghjuntu interessante à tuttu questu hè chì alcuni di questi paesi protestanu vehementemente qualsiasi intervenzione. Di sicuru, u nivellu di crap hè sempre altu, ma pudemu trattà cù qualchi elementi disonesti ".
  
  "Non ufficiale? Gruppi disgregati?" - dumandò Kinimaka.
  
  "Hè pussibule."
  
  "Ci riporta solu à l'infurmazioni basi", disse Hayden. "Tutti sò ostili."
  
  Drake si dumandava ciò chì Smith puderia avè pensatu di a so dichjarazione. Torna in Cusco, Joshua era ostili, ma postu chì a so morte ùn era micca stata sanzionata da u guvernu è u so sughjornu in u paese era in constantemente cambiante è contestatu, nimu ùn sapia ciò chì succede. A morte di st'omu era un accidente, ma causatu da inattenzione è overzealousness. Iè, era un parasite è un assassinu, ma e circustanze eranu diverse.
  
  Dopu à l'elicotteru, riempianu e barche. Vistitu di neru, i so visi camuffati, saltavanu lisamente à traversu l'acque di l'Ellespontu, a notte infine s'hè piena di bughjura. U percorsu ch'elli pigliavanu era viotu, i lumi scintillavanu oltre a riva luntanu. L'Ellespontu era un canale impurtante chì face parte di a fruntiera trà l'Europa è l'Asia. Un strettu strettu, Gallipoli era situatu nantu à e so coste sittintriunali, mentri a maiò parte di e so altre frontiere eranu relativamente scarsamente populate. Quandu si sdrughjenu attraversu l'acqua, Hayden è Lauren anu utilizatu u so cumunicatore.
  
  "Annibalu ùn hà mai avutu una tomba, nè mancu una tomba. Dopu una carriera brillanti, stu generale liggendariu hè mortu quasi solu, avvelenatu à a vechja. Allora cumu si trova una tomba senza marca?
  
  Drake alzò a vista mentre Lauren si fermava. Li hà dumandatu ?
  
  Smith hà valente per truvà una suluzione. " Sonar ?
  
  "Hè pussibule, ma duvete avè una idea abbastanza bona di induve circà", rispose Dahl.
  
  "Anu trovu un documentu scuru, un documentu registrabile, sì, ma persu à u tempu", disse Hayden. "U destinu di Annibale hà sempre irritatu quelli chì amavanu l'eroe chì s'oppone à l'imperialismu Rumanu. Una di queste persone era u presidente di Tunisia, chì hà visitatu Istanbul in l'anni sessanta. Duranti sta visita, l'unicu ciò ch'ellu vulia era di pudè portà i resti di Annibale cun ellu in Tunisia. Nunda altru importava. I Turchi eventualmente cedevanu un pocu è u purtonu cun elli in un cortu viaghju.
  
  "Sessanta?" Dahl hà dettu. "Ùn hè micca questu quandu i criminali di guerra anu cuminciatu à scaccià u so bruttu pianu pianu?"
  
  "Più prubabile". Hayden hà dettu. "Dopu si sò stallati in Cuba è cuminciaru una nova vita. Allora u so novu ordine durò quasi vint'anni.
  
  "Un saccu di tempu per esse creativa", disse Alicia.
  
  "E sceglite i Quattru Cavalieri per elli", aghjunse Mai. "Hannibal - Cavaliere di guerra? Hè sensu. Ma quale diavolo sò a cunquista, a fame è a morte ? E perchè i Dardanelli in Africa sò una di e quattru direzioni cardinali ?
  
  "Bon puntu," Alicia fece eco à May, facendu Drake à raddoppià i so sforzi. "Avete bisognu di ripiglià quellu picculu capu di pensamentu, Foxy."
  
  Lauren surrisu. Drake pudia dì da u tonu di a so voce. "Allora i Turchi, soprattuttu imbarazzati da a so propria mancanza di rispettu per Annibale, anu purtatu u presidente tunisianu in un locu nantu à l'Ellespontu. Si dice "nantu à a muntagna induve ci hè un edifiziu dilapidatu". Questu hè u famosu locu di riposu di Hannibal Barca.
  
  Drake hà aspittatu, ma ùn hè più infurmazione. "Eppuru", disse, "chì era trent'anni fà".
  
  "Hè statu quì per tantu tempu", disse Lauren, "è i Turchi senza dubbitu anu stallatu qualcosa di una guardia d'onore".
  
  Drake pareva dubbitu. "In verità, puderia esse solu una tomba d'onore".
  
  "Hà purtatu u presidente di Tunisia, Matt. Pigliò ancu vials di sabbia certificati da i so guardiani di u corpu, chjamendu "sabbia da a tomba di Annibale" à u so ritornu in casa. In quella situazione, in quellu annu, i Turchi ingannavanu veramente u presidente di Tunisia ?
  
  Drake fece un cennu in avanti versu a curva scura chì si avvicinava di a costa. "Avemu da scopre."
  
  
  CAPITOLU CINQUA
  
  
  Drake hà aiutatu à caccià u battellu di culore sable fora di l'acqua, l'attracca à un pezzu vicinu di vechji radichi è montà u mutore fora di bordu. May, Alicia è Smith si precipitò per stabilisce un avanzatu. Kinimaka alzò i sacchetti pesanti cù l'aiutu di Dahl. Drake sintia sabbia sottu à i so stivali. L'aria puzzava di terra. L'onde s'avanzavanu viulente nantu à a riva à a so manca, datu l'impulsu da e barche. Nisun altru sonu rumpiu u silenziu mentre i lanciari facianu u bilanciu.
  
  Hayden teneva un navigatore GPS portatile. "Va bè. Aghju e coordenate programate. Semu pronti per andà ? "
  
  "Pronta," parechje voci respiravanu in risposta.
  
  Hayden s'avança, et Drake s'installa derrière lui, traversant les sables mouvants sous ses pieds. Scannavanu constantemente l'area, ma ùn era micca visibili altre fonti di luce. Forse sò ghjunti quì prima dopu tuttu. Forse altre squadre si ritenevanu, lascendu à qualcunu altru fà tuttu u pesu. Forse ancu avà sò stati guardati.
  
  E pussibulità eranu infinite. Drake fece un cennu à Alicia mentre passavanu è l'inglese si unì à a fila. "U pò fluttua da un latu à l'altru".
  
  "E Smith?" - aghju dumandatu.
  
  "Sò quì. U caminu hè chjaru".
  
  Iè, ma andemu in terra, pensò Drake, ma ùn disse nunda. A sabbia molle hà lasciatu u locu à a terra imballata dura, è poi cullà nantu à u tarrenu. Solu uni pochi metri d'altitudine è cù una cima inclinata, prestu attraversò a fruntiera di u disertu è si trovanu nantu à un pezzu di terra pianu. Hayden indicò a strada è anu attraversatu u desertu sterile. Avà ùn ci hè micca bisognu di pubblicà sentinelle. Puderanu vede per chilometri, ma May è Smith sò stati più luntanu, aumentendu u so intervallu di vista.
  
  U schermu GPS lampò in silenziu, guinduli sempre più vicinu à u so mira, è l'arcu scuru di a notte si stendiva majestuosamente sopra à elli. Cù tantu spaziu, u celu era tamantu ; e stelle sò appena visibili, è a luna hè una striscia minuscule. Dieci minuti si trasformanu in vinti, po in trenta, è caminavanu sempre soli. Hayden hà tenutu in cuntattu via un comunicatore cù a squadra è Alexandria. Drake lasciò chì l'ambiente u pigliava, respirando u ritmu frastagliatu di a natura. I soni di l'animali, a brisa, u rustling di a terra - era tuttu quì, ma nunda inappropriatu. Hà capitu chì e squadre ch'elli scontranu puderianu esse tutte bè cum'è elli, ma hà fiducia in e so capacità è in quelli di i so amichi.
  
  "Avanti", bisbigliò Hayden. "U GPS mostra u terrenu chì si alzeghja circa quaranta metri. Questu pò esse a muntagna chì cercemu. Circà."
  
  A collina emergeva lentamente da a bughjura, un monticulu di terra chì cresceva in modu stabile cù radiche intricate è massi chì litteranu a terra secca mentre scavavanu una strada ferma à traversu l'ostaculi. Drake è Alicia pigliò un mumentu per piantà è guardà in daretu, nutendu a bughjura liscia chì si stendeva finu à u mare mossu. È assai al di là di questu, e luci scintillanti di u portu, una esistenza completamente diversa.
  
  "Un ghjornu?" dumandò Alicia sorpresa.
  
  Drake spera cusì. "Avemu da quì", disse.
  
  "Questu deve esse faciule."
  
  "È l'amore. Cum'è andendu in bicicletta. Ma cascate è avete tagli, contusioni è raschi assai prima di ritruvà u vostru equilibriu ".
  
  "Allora, a mità di a strada hè digià passata". Ella u toccò un pocu è poi cuntinuò in a muntagna.
  
  Drake a seguita in silenziu. U futuru hà daveru una nova ricchezza di pussibulità avà chì Alicia Miles s'hè liberatu da u so ciclu di autodistruzzione. Il ne leur restait plus qu'à vaincre un autre groupe de folles et de mégalomanes résolus à faire sombrer les gens du monde.
  
  È hè per quessa chì i suldati cum'è ellu mettenu tuttu in ligna. Per Adrian à fiancu è Graham attraversu a strada. Per Chloe, chì hà luttatu per piglià i so dui figlioli à a scola puntuale ogni ghjornu. Per e coppie chì si lamentavanu è si lagnavanu in a strada di u supermercatu. Per u benefiziu di quelli chì si pusonu di bona natura in i cunfitturi di u trafficu nantu à a strada di u circondu, è quelli chì saltavanu a fila. Ùn hè micca per a scuma di gutter chì si arrampicò in a vostra furgoneta o garage dopu à u bughju, sguassendu cù tuttu ciò chì pudianu. Micca per i bulli, i cercatori di putere è i backstabbers. Chì quelli chì anu battutu duramente per u rispettu, l'amore è a cura sia cura. Chì quelli chì anu battutu per u futuru di i so figlioli sò cunfidenti in a so salvezza. Chì quelli chì aiutanu à l'altri sò aiutati.
  
  Hayden attirò a so attenzione cun un grugnitu bassu. "Questu puderia esse u locu. U GPS dice chì hè, è vecu un edifiziu abbandunatu davanti ".
  
  Vide punti culurati sovrapposti. Era l'epicentre di l'eventi tandu. Ùn ci era micca tempu per suttilità avà. Puderianu ancu avè sparatu un focu d'artificiu in a so ricerca di a tomba di Annibale s'ellu pudia truvà più rapidamente avà ch'elli eranu quì. Perchè Drake era cunvinta chì s'ellu pudianu truvà lu, allora ancu tutti l'altri squadre.
  
  Hayden hà nutatu l'area apprussimata. Kinimaka è Dahl calavanu i so sacchetti pesanti in terra. May è Smith anu pigliatu i migliori posti di osservazione. Drake è Alicia si sò avvicinati à Hayden per aiutà. Solu Yorgi s'impiccò, dimustrà incertezza mentre aspittava di esse dettu ciò chì hà da fà.
  
  Kinimaka è Dahl anu creatu alcune fantastiche torche montate u trio nantu à supporti di fibra di carbone è dà ancu di più. Ùn sò micca solu lampadine brillanti, sò stati fatti per simule u sole u più vicinu pussibule. Certamente, ancu e capacità estensive di a CIA eranu limitate in Egittu, ma Drake pensava chì l'apparechju ùn pareva micca troppu male. Kinimaka hà utilizatu una lampa muntata nantu à un stand per illuminà una grande zona, è dopu Hayden è Dahl andavanu à studià a terra.
  
  "Avà fate attenzione", li disse Hayden. "L'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu affirma chì l'armi sò stati intarrati quì assai dopu à a morte di Annibale. Questa hè una tomba senza marca, micca una lapide. Dunque circhemu un terrenu disturbatu, micca ossa, blocchi o culonni. Cerchemu articuli chì sò stati sepolti di pocu tempu, micca reliquie antiche. Ùn deve esse troppu difficiule - "
  
  "Ùn dite micca cusì!" abbaiò Dahl. "Tu sguassate tuttu, dannazione."
  
  "Dicu solu chì ùn avemu micca bisognu di circà Annibale. Solu armi".
  
  "Bon puntu." Kinimaka hà aghjustatu un pocu l'illuminazione intornu à u perimetru.
  
  Hayden hà marcatu trè posti in terra. Tutti parevanu cambiati in qualchì modu, è nimu recentemente. Yorgi si avvicinò cun prudenza, pala in manu. Drake è Alicia si sò uniti à ellu, seguitu da Kinimaka.
  
  "Basta scavà", disse Hayden. "Spiccia ti".
  
  "E s'ellu ci hè una trappula?" dumandò Alicia.
  
  Drake guardò l'edificiu dilapidatu. I mura pendevanu tristemente, abbassate, cum"è s"eranu tenendu u pesu di u mondu. Un latu era statu tagliatu in a mità cum'è da una mannaia gigante, i blocchi avà sporgenti da i dui lati cum'è denti frastagliati. U tettu s"era cascatu da tantu tempu, ùn ci era nè porte nè finestri. "Bè, ùn pare micca chì puderemu truvà rifuggiu quì."
  
  "Grazie".
  
  "Ùn vi preoccupate, amore. Mantene a testa alta".
  
  Drake ignorò u sguardu furioso è si misi à travaglià. "Allora chì hè u significatu di i Quattru Cavalieri in ogni modu?" dumandò à Hayden nantu à u cumunicatore.
  
  "U think tank hè a megliu supposizione? Cuspundenu à i parsoni storichi chì circhemu è l'armi chì speramu di truvà. Allora, Annibale, criatu à odià i Rumani, hà iniziatu una guerra quasi infinita in Roma, nò ? Questu hè induve truvamu l'armi di guerra ".
  
  "Puderia ancu esse ch'elli sò cavalieri", intervene Kinimaka. "Vogliu dì, Annibale era."
  
  "Iè, un pocu troppu vagu, Mano."
  
  "Allora ùn hà nunda di fà cù a Bibbia?" Drake scavò un altru monticulu di terra. "Perchè ùn avemu micca bisognu di questi codici stupidi."
  
  "Bè, apparsu in l'Apocalisse è..."
  
  " Wow ! Alicia gridò di colpu. "Pensu chì aghju fattu qualcosa!"
  
  "E attenzione", bisbigliò a voce di May nantu à u comunicatore. "Nove luci sò apparsu nantu à l'acqua, si avvicinanu rapidamente".
  
  
  CAPITOLU SEI
  
  
  Drake lasciò caccià a pala nantu à u pianu è si avvicinò per fighjà Alicia. Yorgi era digià quì, aiutava à scavà. Kinimaka hà ancu avanzatu rapidamente.
  
  "Quantu tempu avemu?" Hayden hà dumandatu urgentemente.
  
  "A ghjudicà da a so velocità, trenta minuti in cima", hà rispostu Smith.
  
  Dahl scrutò intensamente. "Alcuni indizii?"
  
  "Probabilmente Mossad", rispose Kensi. "Eranu i più vicini".
  
  Drake ghjurò. "L'unica volta chì aghju desideratu chì i dannati Svedesi venenu prima."
  
  Alicia s'arrizzò à i ghjinochje in u pirtusu, scavà u bordu di a so pala in a terra mossa, circandu di liberà l'ughjettu. Si luttava, tirando senza gioia i bordi vaghi. Kinimaka stava sbulicà a terra da sopra mentre Yorgi s'unì à Alicia in a ferita sempre in espansione in a terra.
  
  "Chì ghjè stu?" - aghju dumandatu. Dumandò Drake.
  
  Hayden squattò cù e so mani nantu à i ghjinochji. "Ùn possu micca dì sicuru."
  
  "Struvatevi, Alicia." Drake fece un sorrisu.
  
  Un sguardu è un dito alzatu era a so sola risposta. L'ughjettu in quistione era cupartu di terra è cuparti di terra in tutti i lati, ma hà avutu una forma. Oblongu, chì misurava circa dui metri per un metru, avia una forma di scatula definita è si moveva facilmente, chì mostra chì ùn era micca pesante. U prublema era chì era circundatu è compactatu da terra dura è radichi. Drake fighjulava da a scatula à u mare, fighjendu i lumi sempre più vicinu è si dumandava cumu l'infernu un containeru cusì chjucu è liggeru puderia cuntene un'arma militare devastante.
  
  "Quindeci minuti", hà dettu Smith. "Nisun altru segnu di avvicinamentu".
  
  Alicia hà luttatu cù u tarrenu, maledicà è ùn ghjunghje nulla in prima, ma eventualmente hà sguainatu l'articulu è hà permessu à Yorgi di tirallu fora. Ancu tandu, i vignaghjoli ingrossi è e radiche intricate si appiccicavanu à ellu apparentemente felici, un mazzulu duru è torciatu chì si ricusava di lascià. Avà eranu finu à a cintura in u fangu, scuzzulate i so vestiti è appoghjate à e pala. Drake s'abstinzò da l'ovvia linea "Men at work" è s'inclinò per aiutà à elevà. Dahl s'inchinò ancu, è inseme anu sappiutu di truvà un sustegnu à u latu di l'ughjettu è tirallu fora. E radiche prutestavanu, si rompevanu è si sfondanu. Qualchidunu tengu per a vita cara. Drake pressò è si sentia arrampicarsi in u burato è sopra u bordu. I fiumi di terra spustata scorrivanu da sopra. Allora ellu è Dahl s'arrizzò inseme è fighjulavanu Alicia è Yorgi. Tutti dui avianu a faccia arrossata è respiravanu pesantemente.
  
  "Chì?" - aghju dumandatu. Dumandò Drake. "Voi dui pensate di fà una pausa di tè? Esce da quì l'infernu. "
  
  Alicia è Yorgi anu verificatu duie volte u fondu di u pirtusu, cercandu più scatuli o forse vechji osse. Nunda hè statu trovu. Un mumentu dopu, u ghjovanu Russu curria à u bordu di u pirtusu, truvendu sustegnu induve ùn pareva esse nimu, perch'ellu puderia sbulicà nantu à a pendenza è sopra à u bordu di u burcu. Alicia fighjulava ciò chì succedeva cun disgrazia, è poi saltò un pocu goffa nantu à u latu. Drake hà pigliatu a so manu è a tirò in su.
  
  Ellu chiacchiò. "Avete scurdatu di a vostra pala."
  
  "Vulete andà à piglià? Offro a testa prima ".
  
  "Restrizione, cuntenuta".
  
  Hayden cuntinuò à fighjà in u burcu. "Pensu chì saria un bonu tempu per piglià un mumentu per passà un mumentu cù u poviru anzianu Hannibal Barca. Ùn vulemu micca manca di rispettu à un cumpagnu suldatu.
  
  Drake annuì in accordu. "Legenda".
  
  "S'ellu hè ancu quì sottu."
  
  "I nazisti anu fattu a so ricerca", disse Hayden. "È, a ricunnosce, l'anu fattu bè. Annibale hà ottenutu una fama durabile solu perchè era bonu in u so travagliu. U so viaghju à traversu l'Alpi resta unu di i rializazioni militari più notevuli di i primi guerri. Hà introduttu strategie militari chì sò sempre elogiati oghje ".
  
  Dopu un mumentu anu guardatu. Dahl era cun elli. Kinimaka trascinò l'articulu per revelà una scatula robusta fatta di legnu scuru. Ci era un picculu stemma in cima, è u Hawaiian hà pruvatu à mustrà.
  
  Hayden s'inclinò versu mè. "Eccu tuttu. U so logu di casa. L'ordine di u Ghjudiziu Ultimu ".
  
  Drake hà studiatu, memorizendu u simbulu. S'assumigliava à un picculu circhiu cintrali cù quattru trecce torciate pusate intornu à i punti diffirenti di a bussola. U circhiu era un simbulu di l'infinitu.
  
  "I falci sò armi", disse Hayden. "Pruteghje u vostru mondu internu?" Ella alzò le spalle. "Avemu da trattà questu più tardi se necessariu. Andemu."
  
  I lumi ùn eranu più in mare, ciò chì significava chì u Mossad, s"ellu era quellu chì era u più vicinu, avia ghjuntu in terra ferma è era à menu di quindici minuti à piena velocità. Drake si dumandava una volta di più cumu finisce u cunfrontu. SPEAR hè statu urdinatu di assicurà tutte e quattru armi à tutti i costi, ma l'ordine sò stati raramente realizati perfettamente in u campu di battaglia. Vide l'espressioni nervose nantu à a faccia di l'altri è sapia chì si sentenu a listessa manera, ancu Hayden, chì era più vicinu à a struttura di cumandamentu.
  
  Si preparavanu à lascià.
  
  "Pruvate à evità u cunfrontu", disse Hayden. "Ovviamente".
  
  "E se ùn pudemu micca?" - dumandò Dahl.
  
  "Bè, s'ellu hè Mossad, forse pudemu parlà."
  
  "Dubitu ch'elli avaranu gilet d'identità", mormorò Alicia. "Questu ùn hè micca un spettaculu di polizia".
  
  Hayden hà cambiatu momentaneamente u so cumunicatore in a pusizione off. "Se ci sò sparati, ci battemu", disse. "Chì altru pudemu fà?"
  
  Drake hà vistu questu cum'è u megliu cumprumissu. In un mondu ideale, anu sbulicatu da i suldati chì s'avvicinavanu è riturnavanu à u so trasportu intaccatu è senza scopre. Di sicuru, SPEAR ùn esiste micca in un mondu ideale. Hà verificatu di novu e so armi mentre a squadra si preparava per alluntanassi.
  
  "Pigliate a longa strada", suggerì Hayden. "Ùn seranu micca".
  
  Tutte e precauzioni. Tutti i trucchi per evità u cunflittu.
  
  A voce di Lauren era una spina in l'arechja. "Avemu appena avutu a nutizia, ghjente. I Svedesi si avvicinanu ancu ".
  
  
  CAPITOLU SETTE
  
  
  Drake guidò a strada, camminendu prima intornu à l'edifiziu dilapidatu è poi scendendu a pendenza. L'oscurità cullava sempre a terra, ma l'alba era ghjustu à l'angulu. Drake hà descrittu u so percorsu in un ciclu irregolare finu à ch'ellu si truvò in a direzzione opposta à u mare.
  
  Sensi attenti, a testa alzata, a squadra chì ci seguita.
  
  Dahl hà pigliatu pussessu di a scatula, tenendu cù cura a tapa sottu u so bracciu. Kenzi corse à fiancu à ellu, aiutendulu à truvà u so modu. A squadra portava un equipamentu di visione notturna, tutti eccettu Smith, chì preferia esse cumplettamente cuscenti di u so circondu. Era una bona cumminazzioni. À fiancu à fiancu è in fila si currianu sin"à ghjunghje à u pede di a muntagna è à una piaghja piana duv"ellu ùn ci era rifughju. Drake si appiccicò à u so ciclu, guinduli in a direzzione generale di e barche. Ùn si parlava micca una parolla - ognunu usava i so sensi per verificà u so circondu.
  
  Sapianu quant'elli eranu mortali i so nemici. Nisun mercenari mezzu interessatu sta volta. Oghje, è u prossimu, è u prossimu, sò stati cunfruntati da suldati chì ùn eranu inferjuri à elli.
  
  Quasi.
  
  Drake rallentò, sentendu chì si movevanu un pocu troppu veloce. U terrenu ùn era micca in u so favore. Una luce pallida strisciava versu l'orizzonte orientale. Prestu ùn ci sarà micca tappa. Smith stava à a so diritta è Mai à a so manca. A squadra hè stata bassa. A collina cù l'edifiziu dilapidatu in cima s'alluntanò, apparsu daretu à elli. Una fila di arbusti puntelli di parechji arburi apparsu davanti, è Drake si senti un pocu sollievu. Eranu assai longu à u nord-est di induve avianu bisognu, ma u risultatu finale hè vale a pena.
  
  U megliu casu? Nisuna lotta.
  
  Andò avanti, fighjendu u periculu è mantene a so lingua di corpu neutrali. A cunnessione hè stata calma. Quandu si avvicinavanu à u refuggiu, rallentavanu, in casu chì qualchissia ci era digià, aspittendu. Cum'è cumandamenti, puderianu aspittà d'avvirtimentu, ma nunda ùn pò esse pigliatu per cuncessu in questa missione.
  
  Drake hà vistu una grande zona cunfinata da parechji arburi è arbusti sparse è si firmò, signalendu à l'altri per piglià una pausa. Un'ispezione di u paisaghju ùn hà revelatu nunda. A cima di a muntagna era deserta finu à ch'ellu pudia vede. À a so manca, una capa fina portava tutta a strada à una pianura piana è dopu à e sponde di u mare. Pensava chì e so barche puderianu esse à quindici minuti di marchja. In silenziu hà attivatu a cunnessione.
  
  "Lauren, ci hè nutizie nantu à i Svedesi?"
  
  "Innò. Ma anu da esse vicinu ".
  
  "Altri squadre?"
  
  "A Russia hè in l'aria". Paria imbarazzata. "Ùn ti possu micca dà una pusizione".
  
  "Stu locu hè per diventà una zona calda", disse Smith. "Avemu da spustà."
  
  Drake accunsentì. "Andemu fora."
  
  S'arrizzò è sintì un urla cum'è una balla.
  
  "Smettila quì! Avemu bisognu di una scatula. Ùn move micca ".
  
  Drake ùn esitava micca, ma scendeva rapidamente, tutti dui grati per l'avvertimentu è scunnisciuti chì anu mancatu l'inimicu. Dahl u fighjulava è Alicia paria cunfusa. Ancu Mai hà dimustratu sorpresa.
  
  Kensi schioccò la lingua. "Deve esse u Mossad".
  
  "L'avete pigliatu a punta di una pistola?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Iè", disse Drake. "U parlante hè drittu davanti è probabilmente hà assistenti da ogni latu. Esattamente induve vulemu esse ".
  
  "Ùn pudemu micca avanzà", disse Mai. "Avemu da vultà. In quella direzzione ". Ella indicò à u livante. "Ci hè un refuggiu è una strada, parechje splutazioni. A cità ùn hè micca troppu luntanu. Pudemu annunzià una evacuazione ".
  
  Drake lanciò un'occhiata à Hayden. U so capu paria di pisà l'scelta trà u nordu longu à a costa, u livante versu a civilizazione, o affruntà a battaglia.
  
  "Ùn succede nunda di bonu se stemu quì", disse Dahl. "Contra un nemicu d'elite seria una sfida, ma sapemu chì più sò in strada".
  
  Drake sapia digià chì May avia ragiò. U Nordu ùn offre nisuna strada per a salvezza. Corrianu longu l'Ellespontu senza coperta è si basanu nantu à a pura furtuna per pudè sbattà in qualchì forma di trasportu. Viaghjà à l'est opportunità garantita.
  
  Inoltre, altre squadre ùn venenu à pena da ogni cità.
  
  Hayden l'hà chjamatu è poi si vultò à u livante, evaluendu u terrenu è e probabilità di una fuga rapida. In questu mumentu, a voce hè tornata.
  
  "Resta quì!"
  
  "Merda," sbottò Alicia. "Stu tippu hè psichicu".
  
  "Aghju solu una bona vista", disse Smith, in riferimentu à a tecnulugia visuale. "Ammucciate daretu à qualcosa di solidu. Avemu da piglià u focu ".
  
  A squadra partì, andendu in u livante. L'Israeli anu apertu u focu, e palle nantu à i capi di i lanciari sbattenu in tronchi d'arburi è trà e rami. Foglie piovevanu. Drake si arrampicò rapidamente, sapendu chì i colpi eranu deliberatamente mirati in alta, è si dumandava in quale diavolo nova guerra si avventuravanu quì.
  
  "Hè cum'è un cazzo di furmazione di l'armata", disse Alicia.
  
  "Spergu veramente chì usanu balle di gomma", Dahl hà rispostu.
  
  Scalavanu è improvisavanu, si movenu à u livante, ghjunghjenu à l'arburi più forti è catturà l'ochju. Drake tirò in daretu, deliberatamente altu. Ùn hà vistu nisun segnu di muvimentu.
  
  "Bastardi ingannevoli".
  
  "Piccula squadra", disse Kenzie. "Attentu. Macchine automatiche. Aspittàranu una decisione ".
  
  Drake era ansiosu di prufittà pienamente. L'equipa s'avvicinò cù cura à u livante, direttamente in l'alba pallida chì minacciava sempre l'orizzonte distanti. Dopu avè ghjuntu à u prossimu raghji, Drake hà intesu è praticamente sentitu u fischiu di una bala.
  
  "Crap". Si cumbava per copre. "Questu era vicinu."
  
  Più spari, più scarichi di piombu trà i refugghi. Hayden guardò prufondamente in l'ochji di Drake. "I so modi sò cambiati".
  
  Drake pigliò un respiru prufondu, ùn ci crede. Les Israéliens ont tiré farouchement et sans aucun doute ont avancé avec prudence mais à un rythme avantageux. Un'altra balla hà strappatu un pezzu di scorcia da un arbre ghjustu daretu à a testa di Yorga, pruvucannu u Russu à sbulicà violentemente.
  
  "Micca bè," mormorò Kensi furiosamente. "Micca bè in tuttu".
  
  L'ochji di Drake eranu cum'è silex. "Hayden, cuntattate Lauren. Fate cunfirmà à Qrow chì vultemu u focu!"
  
  "Avemu da turnà u focu", gridò Kensi. "Voi ragazzi ùn avete mai verificatu prima."
  
  "Innò! Sò suldati mercenari, truppe d'elite chì sò furmatu è seguitanu ordini. Sò fottu alliati, putenziali amici. Verificate, Hayden. Verificate avà! "
  
  Nuvelle palle perforate u sottobosco. L'inimicu restava invisibili, inauditu ; SPIR sapia di a so avanzata solu da a so propria sperienza. Drake guardò mentre Hayden cliccava u buttone di cumunicazione è parlava à Lauren, poi pricava per una risposta rapida.
  
  I suldati di u Mossad si avvicinavanu.
  
  "Confirmà u nostru statutu". Ancu a voce di Dahl sonava tesa. "Lauren! Pigliate una decisione ? Andemu à luttà ? "
  
  
  ***
  
  
  A squadra SPEAR, chì era digià stata cacciata da e so barche, hè stata custretta à spustà più à est. Anu avutu un tempu duru sottu u focu. Ùn volenu cumbatte à l'alliati cunnisciuti, si trovanu finu à u collu in periculu.
  
  Scrambling, graffiati è insanguinati, anu utilizatu ogni truccu di u so arsenale, ogni truccu per mette più distanza trà elli è u Mossad. U ritornu di Lauren hà pigliatu solu uni pochi di minuti, ma quelli minuti durò più di u CD di Justin Bieber.
  
  "Qrow hè infelice. Dice chì avete ricevutu un ordine. Mantene e vostre armi à tutti i costi. Tutti i quattru ".
  
  "E hè tuttu?" Dumandò Drake. "L'avete dettu cù quale avemu avutu trattatu?"
  
  "Certamente. Paria furiosa. Pensu chì l'avemu arrabbiata ".
  
  Drake strinse a testa. Ùn hà micca sensu. Avemu da travaglià nantu à questu inseme.
  
  Dahl hà dettu a so opinione. "Avemu veramente andatu contru à i so ordini in u Perù. Forse questu hè una rimborsu ".
  
  Drake ùn hà micca cridutu. "Innò. Saria piccula. Ùn hè micca quellu tipu di puliticu. Semu opposti da l'alliati. Merda. "
  
  "Avemu ordini", disse Hayden. "Supervivemu oghje è luttemu dumane".
  
  Drake sapia ch'ella avia ragiò, ma ùn pudia s'impegna à pensà chì l'Israeli prubabilmente dicenu a stessa cosa. Cusì accuminciaru lamenti seculi. Avà, cum'è una squadra, anu travagliatu u so modu à est, allughjendu in u so scudo forestale, è urganizatu una retaguardia, micca troppu aggressiva, ma abbastanza per rallentà l'Israele. Smith, Kinimaka è Mai eranu eccezziunali per dimustrà chì avà significavanu affari, stringendu i so avversari à ogni turnu.
  
  Hè vinutu da daretu à elli mentre Drake volava trà l'arburi. L'hélicoptère grondait au-dessus de sa tête, puis s'inclina et atterrit dans une clairière discrète. Hayden ùn avia micca bisognu di dì una parolla.
  
  "Svedesi? Russi ? Diu, questu hè solu una merda, ragazzi!"
  
  Drake hà subitu intesu colpi chì venenu da quella direzzione. Celui qui vient de sortir de l'hélicoptère a été tiré sur lui, et non par le Mossad.
  
  Questu significava chì quattru squadre di forze speciali eranu avà in a lotta.
  
  Davanti a furesta s'hè finita, palesendu una vechja casale oltre un largu campu cunfinatu da muri di petra.
  
  "Pigliate un pocu di tempu", gridò. "Agisce duru è prestu. Ci pudemu raggruppà quì ".
  
  A squadra corse cum'è s'è i cani di l'infernu eranu caldi nantu à i so tacchi.
  
  
  ***
  
  
  Avanzando à un ritmu pienu, ma cuntrullatu, a squadra hè ghjunta da u coperchiu à u casu è si precipitò versu a casa. I mura è l'aperture di e finestre eranu guasi cum'è a casa nantu à a muntagna, indicà l'absenza di prisenza umana. Trè gruppi di forze speciali stavanu daretu à elli, ma quantu vicinu?
  
  Drake ùn sapia micca. Il s'élançait à grands pas sur le sol déchiré, s'éloignant de sa vision nocturne et utilisant le ciel qui s'illuminait pour marquer sa route. A mità di a squadra hà guardatu davanti, a mità hà guardatu daretu. Mai bisbigliò ch'ella hà vistu a squadra di Mossad ghjunghje à l'orlu di a furesta, ma dopu Drake hà righjuntu u primu muru bassu è Mai è Smith anu apertu una piccula quantità di focu suppressione.
  
  Inseme s'accumpagnavanu daretu à u muru di petra.
  
  A casale avia sempre vinti passi avanti. Drake sapia chì ùn li fera micca bè per permette à l'Israele è à l'altri di stallà è stabiliscenu linee di vista ideali. Inoltre, l'altri squadre seranu avà attenti l'un à l'altru. Hà parlatu in u cumunicatore.
  
  "Avete megliu chjappà i vostri culi, ragazzi."
  
  Alicia si girò per fighjulà. "Hè u vostru megliu accentu americanu?"
  
  Drake pareva preoccupatu. "Merda. Finalmente mi sò voltatu ". Allora hà vistu Dahl. "Ma ehi, puderia esse peghju, pensu."
  
  Cum'è unu anu sfondatu a copertina. May è Smith anu apertu di novu tenendu u focu è ricivutu solu dui colpi in risposta. Nisun altru sonu hè statu intesu. Drake truvò un muru solidu è si firmò. Hayden hà subitu attribuitu à May, Smith è Kinimaka per guardà u perimetru, è poi si precipitò à unisce à l'altri.
  
  "Semu bè per uni pochi di minuti. Chì avemu?"
  
  Dahl stava digià sviluppendu a mappa quandu a voce di Lauren li empieva l'arechje.
  
  "U pianu B hè sempre pussibule. Testa in terra. Sè vo site veloce, ùn avete micca bisognu di trasportu ".
  
  "Piano cazzo B." Drake strinse a testa. "Pianificate sempre B".
  
  A patrulla perimetrale hà dettu chì tuttu era chjaru.
  
  Hayden indicò a scatula chì Dahl portava. "Avemu da piglià a rispunsabilità quì. Se u perde, ùn avemu micca idea di ciò chì ci hè dentru. È s'è vo perde questu à u nemicu... "Ùn avia bisognu di cuntinuà. U Svedese pusò a scatula in terra è si ghjinochjeva accantu.
  
  Hayden toccò u simbulu incisu nantu à a tapa. E lame di filatura mandanu un avvisu minusu. Dahl hà apertu cù cura a tapa.
  
  Drake trattene u so fiatu. Nunda hè accadutu. Avia sempre esse risicatu, ma ùn pudianu vede micca serrature o miccanismi nascosti. Avà Dahl hà alzatu u coperchiu cumpletamente è guardò in u spaziu dentru.
  
  Kensi ridacchiò. "Chì hè questu? Armi di guerra? Cunnessu cù Annibale è oculatu da l'ordine? Tuttu ciò chì vecu hè una pila di carta ".
  
  Dahl s'assittò nantu à i so hanchi. "A guerra pò ancu esse cummattuta cù e parolle".
  
  Hayden hà tiratu cù cura parechji fogli di carta è scannò u testu. "Ùn sò micca", ammette. "Sembra un schedariu di ricerca è... un record di..." Si fece una pausa. "I testi? prucessu?" Ella hà sfogliatu uni pochi di pagine più. "Specificazioni di l'Assemblea".
  
  Drake aggrottò la fronte. "Avà chì sona male. U chjamanu Project Babylon, Lauren. Videmu ciò chì pudete scavà nantu à questu ".
  
  "Aghju capitu", disse u New Yorker. "Ancu qualcosa?"
  
  "Aghju principiatu à capisce queste caratteristiche", hà cuminciatu Dahl. "Hè gigante..."
  
  "In giù!" Smith gridò. "S'avvicina".
  
  A squadra hà rallentatu è preparatu. Daretu à i muri di petra, una salta di mitragliatrice tronava, tagliente è assordante. Smith hà tornatu u focu da a diritta, mirandu da una nicchia in u muru. Hayden strinse a testa.
  
  "Avemu da finisce questu. Esce da quì".
  
  "Currà culo?" Dumandò Drake.
  
  "Prendi u culo".
  
  "Piano B", disse Alicia.
  
  Stendu sicuri, si movenu da u muru à u muru versu u spinu di a casa. U pianu era chjapputu di detriti, è pezzi di masoneria è di legnu marcatu induve u tettu s'era cavatu. Mai, Smith è Kinimaka coprevanu a parte posteriore. Drake si firmò mentre ghjunghjenu à i finestrii posteriori è guardò à a strada davanti.
  
  "Si pò esse solu più difficiule", disse.
  
  U sole chì nasceva sbulicò nantu à l'orizzonte in una splutazioni di culore.
  
  
  CAPITOLU OTTU
  
  
  A corsa cuntinuava, ma avà e probabilità diminuinu. Mentre Drake è Alicia, chì guidavanu a strada, abbandunonu a copertura è si dirigenu in l'internu, mantenendu a splutazioni trà elli è i so perseguitori, a squadra di Mossad hà finalmente emersu da a furesta. Vestiti tutti di neru è cù maschere nantu à a faccia, si avvicinavanu bassu è cun prudenza, alzendu l'arme è sparendu. Mai è Smith s'amparanu rapidamente daretu à l'agriturismo. Hayden si precipitò in avanti.
  
  "Sposta!"
  
  Drake hà battutu l'instintu di stà è cumbatte; Dahl à a so manca era chjaramente in lotta cun questu. Ils combattaient généralement et surpassaient leurs adversaires - parfois il s'agissait de force brute et de nombres. Ma spessu, tuttu hè vinutu à a stupidità di i so avversari. A maiò parte di i mercenari chì sò stati pagati eranu lenti è sordi, si basanu nantu à a so dimensione, ferocità è mancanza di morale per fà u travagliu.
  
  Micca oghje.
  
  Drake era assai cuscente di a necessità di prutezzione di u premiu. Dahl hà purtatu a scatula è a guardò in modu sicuru ch'ellu pudia. Yorgi avanzava avà, pruvendu a terra è prova di truvà camini cù a più coperta. Traversavanu un campu di muntagna è po scendenu à traversu un picculu boschettu d'arburi. L'Israeli cessanu u focu per un pezzu, forse sintendu altri cumandamenti è ùn vulianu micca fà cunnosce a so pusizioni.
  
  Una varietà di tattiche sò avà dimustrate.
  
  Ma per Drake, Alicia hà riassuntu u megliu. "Per l'amori di Diu, Yogi. Mettite a testa russa è scappa!
  
  Lauren hà seguitu u so prugressu nantu à u GPS è hà annunziatu chì u puntu di riunione di u Pianu B era annantu à l'orizzonte prossimu.
  
  Drake suspirò un pocu più faciule. U boschettu hè finitu, è Yorgi hè statu u primu à cullà a piccula muntagna, Kinimaka seguitanu nantu à i so tacchi. I pantaloni di l'Hawaii eranu cuparti di fangu induve hè cascatu - trè volte. Alicia fit un œil à May, qui se déplaçait agile entre les plis de la terre.
  
  "Damn Sprite. On dirait un agneau de printemps s'ébattant à l'état sauvage.
  
  "Tuttu ciò chì face, u face bè", Drake accunsentì.
  
  Alicia sciddicò nantu à l'ardesia, ma hà sappiutu di stà nantu à i so pedi. "Tutti facemu bè".
  
  "Iè, ma alcuni di noi sò più cum'è stronchi".
  
  Alicia alzò l'arma. "Spergu chì ùn vulete micca dì mè, Drakes." Ci era una nota d'avvertimentu in a so voce.
  
  "Oh, di sicuru micca, caru. Ovviamente vulia dì u svedese ".
  
  "Caru?"
  
  I colpi sbulicanu da daretu, finiscinu a rimarca di Dahl prima ancu di principià. L'Esperienza hà dettu à Drake chì i colpi ùn eranu micca pensati per elli è cunsistenu di dui note diverse. U Mossad hà collaboratu cù i Russi o i Svedesi.
  
  I Svedesi, hà prubabilmente pensatu, si sò chjappi à u Mossad.
  
  Ùn pudia sminuisce un sorrisu.
  
  Dahl guardò attorno, come se sentisse indignazione. Drake fece un'espressione innocente. Ils grimpèrent sur une petite colline et s'enfilèrent de l'autre côté.
  
  "U trasportu hè ghjuntu", disse Lauren.
  
  "Cum'è què!" Hayden indicò u celu, luntanu, luntanu, induve un specchiu neru si moveva. Drake scruta l'area è tirò Yorgi in giru à u mumentu chì a balla fischiava sopra a cima di a collina. Qualchissia di colpu hè diventatu più interessatu in elli.
  
  "In a valle", disse Kinimaka. "Se pudemu ghjunghje à quelli arburi ..."
  
  A squadra si preparava per u sprint finale. Drake guardò di novu u speck chì si avvicinava. Per una seconda, hà pensatu chì puderia vede una ombra, ma dopu hà vistu a verità.
  
  "A ghjente, questu hè un altru elicotteru".
  
  Kinimaka scrutò attentamente. "Merda".
  
  "E quì". Mai indicò a manca, in altu versu un bancu di nuvuli. "Terzu".
  
  "Lauren", disse Hayden urgentemente. "Lauren, parlate cun noi!"
  
  "Basta riceve cunferma." Riturnò a voce calma. "Avete i Cinesi è i Britannichi in l'aria. Russia, Svedesi è Israeliani nantu à a terra. Ascolta, vi cunnettaraghju à u chatter avà per pudè ottene infurmazioni a prima volta. Qualchidunu hè merda, ma tuttu pò esse preziosu ".
  
  " Francesi ? Kinimaka hè diventatu pensativu per una certa ragione.
  
  "Niente", rispose Lauren.
  
  "Bon travagliu, ùn sò micca tutti cum'è Bo", disse Alicia cun un toccu d'amarezza è di malincunia. "Vogliu dì à i Francesi. U tippu era un traditore, ma era dannatamente bonu in u so travagliu ".
  
  Dahl fece una faccia. "Se sò cum'è Bo", disse tranquillamente. "Puderanu esse digià quì."
  
  Alicia sbatté le palpebre à e parolle, studiendu i mucchi di terra vicinu. Nunda mossa.
  
  "Semu circundati", disse Hayden.
  
  "Squadre di forze speciali da tutti i lati", Drake accunsentì. "Ratti in una trappula".
  
  "Parlate per voi stessu". Mai hà apprezzatu prestu tuttu. "Pigliate dui minuti. Ricurdativi di ciò chì ci hè in questa scatula cum'è più pussibule ". Ella alzò e mani. "Fa la".
  
  Drake ne capì l'essenza. Dopu tuttu, a scatula ùn valeva a so vita. Sì e cose diventanu veramente tese è una squadra più amichevule passa, micca u pugilatu puderia salvà a so vita. Dahl hà apertu u coperchiu è a squadra si dirigì drittu versu l'helicopteri chì si avvicinavanu.
  
  Hà distribuitu risme di carta à tutti.
  
  "Wow, hè stranu", disse Alicia.
  
  Kenzi mischiò parechji fogli di carta. "Mettà in una lotta mentre leghje un documentu da trent'anni à cinquanta anni fà, scrittu da i nazisti è nascostu in a tomba di Annibale Barca ? Chì ci hè stranu in questu?
  
  Drake hà pruvatu à fà i passaghji in memoria. "E so parolle anu sensu. Questu hè u stessu cursu per SPEAR.
  
  Prughjettu di ricerca in alta altitudine, hà lettu. Originariamente creatu per u scopu di studià a balistica di rientrata à un costu più bassu. Invece di razzi caru ...
  
  "Ùn sò micca ciò chì diavule hè questu."
  
  Lanciate in u spaziu senza usà un fucile. U prughjettu suggerisce chì una pistola assai grande puderia esse usata per sparà l'uggetti à alta velocità à alta altitudine...
  
  "Oh merda".
  
  I visi di Dahl è Alicia eranu cum'è cinni. "Questu ùn pò micca esse bonu."
  
  Hayden indicò l'helicopteri chì si avvicinavanu, chì eranu avà in vista di tutti. Puderanu vede pistole individuali appesi à l'helicopteri.
  
  "E ùn hè micca veru ancu!"
  
  Drake hà datu i ghjurnali è hà preparatu a so arma. Tempu per ciò chì era abituatu è ciò chì era bonu. Hè statu bombardatu cù chatter da Hayden, May è Smith, è ancu da u sistema di cumunicazione chì Lauren avia riparatu.
  
  "L'Israeli sò entrati in battaglia cù i Svedesi. Russia scunnisciuta ... "Dopu sò ghjunti esplosioni d'interferenza è trasmissioni veloci da trasmissioni in diretta chì l'NSA è altre urganisazioni anu sappiutu à sente.
  
  Francese : " On s'approche de la région... "
  
  Britannicu: "Iè, signore, i miri spotted. Avemu parechji nemici nantu à u campu di battaglia ... "
  
  Cinese: "Sì sicuru chì anu a scatula?"
  
  Hayden hà guidatu a strada. Corrunu da u campu. Corrunu senza un pianu. U focu prudente hà furzatu l'helicopteri à piglià l'azzioni evasive è furzatu a so persecuzione in terra à spustà cun prudenza estrema.
  
  È dopu, quandu Drake era per andà in zona è fucalizza nantu à a so nova via di fuga, una altra voce hà tagliatu à traversu a statica.
  
  Solu brevemente.
  
  Parzialmente ammucciatu daretu à u rumore, un sonu à pena udibile, prufondu, tiratu in i so arechje.
  
  Americanu: "SEAL Team 7 hè quì. Semu veramente vicinu avà ... "
  
  U scossa u scuzzulò finu à u core. Ma ùn ci era tempu. Ùn ci hè manera di parlà. Ùn ci hè mancu un secondu per assorbirlu.
  
  Tuttavia, i so ochji scontranu quelli di Torsten Dahl.
  
  Chì ...?
  
  
  CAPITOLU NOVE
  
  
  "Dì à l'helicopteru di caccià!" Hayden cliccò nantu à u so cumunicatore. "Avemu da truvà un altru modu".
  
  "Vulete chì questu hè appiccicatu?" Dumandò Lauren, facendu ridere à Alicia ancu mentre correva per a so vita.
  
  "Certamente. Abbassatevi e copritevi. Ùn ci chjamate, vi chjamemu !
  
  Drake si dumandava se sta ghjurnata finiria mai, poi vide u discu sanu di u sole chì pende nantu à l'orizzonte è capì l'ironia. L'area era una seria di colline, ognuna più ripida di l'ultima. UNA LANCETA cupria i so culi quand'elli ghjunghjenu à a cima di a muntagna, marchjendu cun prudenza, poi corse à tutta velocità da l'altra parte.
  
  On entendait périodiquement des tirs de l'arrière, mais ils ne les visaient pas ; les Israéliens et les Svedes s'échangeaient probablement des coups. Parechje edifizii più dilapidati apparsu à manca è à diritta, a maiò parte di elli custruiti in valli pocu prufonde, tutti abbandunati. Drake ùn era micca sicuru ciò chì hà causatu a ghjente à lascià, ma hè accadutu assai tempu fà.
  
  Più culline è dopu un gruppu d'arburi à manca. Offrendu refuggiu, verde è rami cresciute densamente. Hayden guidò a squadra in quella direzzione, è Drake suspirò un pocu più faciule. Qualchese tipu di cover-up era megliu cà nisun cover-up in tuttu. Prima Hayden è dopu Alicia lampò trà l'arburi, avà seguitatu da Dal, Kenzi è Kinimaka. Drake intrì in a furesta, lascendu May, Yorgi è Smith in daretu. I colpi sbulicanu, più vicinu avà, facendu Drake prudente per i so amichi.
  
  Si vultò, vide chì Mai s'era inciampata.
  
  Fighjendu a so faccia rimbalzà in terra.
  
  "Nooo!"
  
  
  ***
  
  
  Hayden frenò bruscamente è si vultò. À questu mumentu, Mai era stendu incunuscente in terra, Drake si avvicinava, Smith era digià china. I balli chjappà l'arburi in a periferia cun un colpu. Qualchissia era vicinu.
  
  Allora accuminciau a machja. I figuri saltavanu fora, unu colpisce Hayden in u corpu inferiore. Ella vacillò, ma stava nantu à i so pedi. U troncu d'arburu l'hà culpitu in u spinu. Ella ignorò u lampu di dulore è alzò a pistola. Tandu a figura nera l"attaccò di novu, chjappendula cù un coddu, un ghjinochju, un cuteddu...
  
  Hayden si lanciò è sentia a lama ghjunghje à una larghezza di capelli di u so stomacu. Idda si batteva cù un coddu à a faccia è un ghjinochju à u stomacu per mette più distanza trà elli. Ella hà vistu Kinimaka è Alicia chì si battevanu à a diritta, è Dal calcià u pezzu ch'ellu hà abbattutu.
  
  Drake piglia u Mai limp.
  
  Bullets volavanu trà l'arburi, shredding foglie è vegetazione. Unu hà scunfittu u nemicu, ma micca per longu. L'omu s'arrizzò prestu, purtendu chjaramente una forma di Kevlar. Allora a visione di Hayden era piena di u so propiu avversariu - un omu Mossad chì e so caratteristiche eranu impregnate di una determinazione brutale è viciosa.
  
  "Arrestate", disse. "Semu nantu à a stessa pagina..."
  
  Un colpu à a mandibula l'hà firmatu. Hayden tastò u sangue.
  
  "Ordine", hè stata a risposta vaga.
  
  Hà bluccatu novi colpi, spinghjendu l'omu da latu, circannu di ùn alzà u fucile, ancu s'ellu avia un cuteddu. A lama hà tastatu a cortezza, dopu a terra. Hayden picchiò i gammi di l'omu mentre Drake passava in fretta, corse per a strada è in l'arburi. Smith hà cupartu u so spinu, punzendu l'Israele in a faccia è u rinviò in u sottu. Kenzi era dopu, sta volta cù una spressione esitante nantu à a so faccia è l'ochji spalancati, cum'è s'ellu cercava qualcunu cunnisciutu.
  
  Hayden si spinse versu Drake.
  
  "Mai?"
  
  "Hè bè. Solu una bala in a spina è basta. Nunda di spettaculare. "
  
  Hayden diventò pallida. "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  "A giacca l'hà firmatu. Hè cascata è chjappà u so craniu. Nunda di speciale ".
  
  "SU".
  
  Alicia hà evitatu un attaccu brutale di u coddu è hà utilizatu un lanciu di judo per mandà u so avversariu à volà in l'arburi. Kinimaka hà sbulicatu u so modu attraversu un altru suldatu Mossad. Per uni pochi di stonde, a strada hè stata libera, è a squadra SPEAR hà apprufittatu pienamente.
  
  Ogni uncia di sperienza hè entrata in ghjocu mentre correvanu à ritmu pienu, senza pensà à rallentà, attraversu torsioni, immersioni, gruppi periculosi d'arburi. Un intervallu s'era apertu trà elli è a squadra di Mossad, è u follatu densu furnia una copertura ideale.
  
  "Cumu diaculu anu riesciutu à passà da noi?" Drake urlò.
  
  "Deve esse statu quandu avemu firmatu per verificà a casella", disse Hayden.
  
  Smith grugnì forte. "Avemu guardatu".
  
  "Ùn vi batte micca ..." Hayden cuminciò.
  
  "No, u mo amicu", disse Kensi. "Sò u megliu in ciò chì facenu."
  
  Smith ridacchiò, cum'è per dì chì avemu fattu ancu noi, ma altrimenti restò in silenziu. Hayden hà vistu Kinimaka sbattà, i so pedi enormi sbarcanu in un munzeddu di loam elasticu, è si trasfirìu per aiutà, ma Dal era digià sustene u grande omu. U Svedese trasfirìu a scatula à l'altra manu, spinghjendu u Hawaiian cù a so diritta.
  
  È avà un altru periculu hè statu aghjuntu à u mischju - u sonu inconfundibile di un elicotteru chì vola sopra.
  
  Apriranu u focu ?
  
  Pettiranu a furesta cù balle ?
  
  Hayden ùn hà micca pensatu cusì. Migliaia di cose ponu sbaglià per via di una tale azzione irresponsibile. Di sicuru, sti picciotti seguitavanu l'ordini di i so guverni, è alcuni di i pagliacci seduti in casa in i so uffizii caldi è climatizzati ùn pudianu micca importa di ciò chì si passava fora di e so torre d'avorio.
  
  U battimentu di l'elice venenu da sopra. Hayden hà cuntinuatu à curriri. Ella sapia digià chì u Mossad avaristi l'ochji nantu à a so squadra, è possibbilmente i Svedesi è i Russi daretu à elli. Ci era un rumore à a manca , è hà pensatu di vede più figure - deve esse Russi, pensò.
  
  O forse i britannichi ?
  
  Merda !
  
  Eranu troppu aperti. Troppu impreparatu. In fatti, cusì eranu tutte e squadre quì. Nimu s'aspittava chì tutti arrivanu in una volta - è questu era un sbagliu. Ma ditemi un pianu chì avissi da piglià questu in contu ?
  
  U Drake Trail era avanti, micca rallentatu da u pesu di maghju. Alicia seguitava nantu à i so tacchi, fighjendu intornu. U percorsu serpente senza scopu, ma in generale andava in a direzione ghjusta, è Hayden era grata per quessa. Elle a entendu des balles de Smith tirer à l'arrière, décourageant leurs poursuivants. Sintia parechji grida da a manca, cum'è s'è duie forze si scontranu.
  
  Dannazione, questa hè una merda pazza.
  
  Drake hà saltatu nantu à un arbre cascatu. Kinimaka s'infilò cù appena un grugnitu. I frammenti spargugliati in tutte e direzzione. U tarrenu hà cuminciatu à falà è tandu anu vistu u bordu di a furesta. Hayden abbaiò in u cumunicatore chì duveranu rallentà - nimu ùn sapia ciò chì in terra puderia aspittà oltre a linea di l'arburu.
  
  Drake rallentò un pocu. Alicia u passò à a diritta, è Dahl l'hà culpitu à manca; inseme i trè vincenu a cuperta è si intrinu in una vallata stretta, prutetta da i dui lati da ripidi pendii marroni. Kinimaka è Kenzi anu cliccà i so tacchi inseme in un tentativu di furnisce un sustegnu, è tandu Hayden esce ancu da a piattu, avà pruvatu à ignurà a sensazione di ardente crescente in u so pettu.
  
  Corrianu più longu ch'ella li piacia à pensà.
  
  È a cità più vicina era chilometri di distanza.
  
  
  CAPITOLU DECE
  
  
  Drake sentit que Mai commençait à se débattre un peu. Li dete un minutu, sapendu ch'ella ritruvarà prestu in i so sensi. In quellu mumentu fugace, hà rimarcatu qualcosa di pianu, grisgiu è torciatu chì hà fattu u so core battitu.
  
  "Manca!"
  
  U gruppu sanu si rumpiu à manca, cun cura ma inutilmente coprendu i so fianchi postu chì i so avversari eranu sempre invisibili. Drake lassò à May luttà un pocu, ma teneva. Piuttostu prestu, li picchiò in e coste cù u so pugnu.
  
  "Lasciami andà".
  
  "Un secondu, amore mio..."
  
  Alicia u guardò ferocemente. "Ti piace tantu?"
  
  Drake esitò, poi fece un sorriso. "Ùn ci hè micca una risposta sicura à sta quistione, amore mio."
  
  "Da veru?"
  
  "Bè, pensateci da u mo puntu di vista".
  
  Mai hà risoltu u so dilema utilizendu a so spina per spinghje è si vultò à u pianu. Ella sbarcò cun successu, ma si sbandò in u locu, tenendu a testa.
  
  "Guardate", disse Drake. "In a mo difesa, mi pare insicura".
  
  "U vostru capu ti tremurà se ùn avemu micca fretta". Alicia passò davanti è Drake hà seguitu, fighjendu May un pocu più finu à ch'ella si rigizza è si mette in un ritmu. U gruppu curria à u tarrenu finu à l'asfaltu.
  
  "Prima cunfusione cù u Mossad". Dahl si stese. "Nunda di spettaculare."
  
  "Stavanu frenendu", disse Kenzie. "A manera chì eri."
  
  "Secunna cunfusione", disse Drake. "Ricurdate di quellu paese in Inghilterra? Tanti anni fà ".
  
  "Yonks?" - aghju dumandatu.
  
  "Seculi".
  
  "SU". Dahl fece una pausa per una seconda, poi disse: "BC o AD?"
  
  "Pensu chì u chjamanu BC avà".
  
  "Merda".
  
  A strada si stendeva in i dui sensi, deserta, piatta è bisognu di riparazione. Drake a entendu le bruit d'un canon anti-aérien s'approchant de l'hélicoptère, puis plus de coups. Si vultò per vede ch'ellu era statu sparatu da u boscu, hà pensatu ch'ellu era solu chjappà a zona di balle, è dopu u vitti sviatu bruscamente à u latu.
  
  "Ùn possu micca risicà", disse Dahl. "Pensu chì devenu esse cinesi è ùn ponu sente a chiacchierata cum'è noi".
  
  Drake annuì in silenziu. Nunda di novu hè statu revelatu in e conversazioni ultimamente. Dapoi...
  
  Hayden lasciò un salutu tranquillu. "Vecu un veiculu".
  
  Drake si accucciò e scrutò l'area. "Allora chì avemu daretu à noi? Mossad è Russi in l'arburi, si mette in u modu di l'altri. Sò i Svedesi in un locu vicinu à i Russi ? SAS? Si strinse a testa. "Quale sà? A vostra megliu ipotesi hè di andà intornu à a furesta. Tutti sanu chì s'elli si dannu, sò morti. Hè per quessa chì eramu sempre vivi ".
  
  "Chinese in l'elicotteru", disse Smith. "Atterrà quì." Indicò una seria di depressioni superficiali.
  
  "Francese?" Yorgi hà dumandatu.
  
  Drake strinse a testa. Scherzi à parte, i Francesi anu pussutu ancu esse ritenuti per pruvà l'acque è permette à i so avversari di li sminticà. Una vittoria astuta à l'ultimu mumentu. Fissò u furgone chì si avvicinava.
  
  "Bracci su."
  
  Smith è Kenzie anu pigliatu a direzzione, stendu à u latu di a strada è puntendu i so fucili à a furgoneta chì si avvicinava. Dahl è Drake pusonu un coppiu di masselli pesanti nantu à a strada. Mentre a furgone rallentava, u restu di a squadra hè ghjuntu da daretu, coprendu cù cura u veiculu è urdinendu à i so occupanti di esce.
  
  Alicia hà apertu a porta di daretu.
  
  "Wow, puzza quì!"
  
  Ma era viotu. È Drake hà intesu Kensi fà una dumanda in turcu. Scuzzulò a testa mentre Dahl surrisava triunfante. Sta zitella hè piena di sorprese. "Ci hè una lingua chì ùn pò micca parlà?"
  
  U svedese sbucò à ride. "Veni, omu. Ùn lasciate micca cusì apertu ".
  
  "Oh," Drake annuì. "Iè. A lingua di i dii".
  
  "Alzati, amore. Vulete fà sessu ? Iè, possu solu sente u vostru accentu dolce chì sguassate da a lingua di Odinu.
  
  Drake ignorò questu, fighjendu nantu à i dui omi turchi chì parevanu veramente spaventati.
  
  È veramente turcu.
  
  Hayden li ributtò in u camionu, seguitendu da vicinu. Dahl sgridò di novu è a seguita, facendu un gestu à l'altri per saltà in u sediu di daretu. Drake capì u mutivu di u so divertimentu un mumentu dopu, poi fighjulava di novu Alicia.
  
  "Quantu hè male quì daretu?"
  
  
  ***
  
  
  U camionu hà rimbalzatu è sbulicatu è hà pruvatu à distrughje si nantu à a strada dilapidata.
  
  Alicia hà tenutu cù tutte e so forze. "Prova à chjappà i malati bad beats?"
  
  "Forse", disse Smith miseramente, tenendu u nasu è una cintura sporca attaccata à un rack in a furgone. "Senti l'odore di capre".
  
  Alicia strinse l'ochji. "Oh sì? U vostru amicu?"
  
  Kinimaka s'assittò à l'arrière di u camion, agghignava disperatamente pulmoni d'aria fresca à traversu i fissure induve e porte posteriori si scontravanu. "Deve esse... sti... agricultori, pensu."
  
  "O contrabandisti di capre", aghjunse Alicia. "Ùn possu mai dì".
  
  Smith ringhiò in furia. "Quandu aghju dettu" capre ", vulia dì in generale".
  
  "Iè Iè Iè".
  
  Drake s'hè alluntanatu, pigliendu respirazioni superficiali è pruvatu à fucalizza nantu à altre cose. Anu avutu a fiducia in Hayden è Dahl, chì anu cura di a so sicurità in anticipu è truvaru u megliu postu per u viaghju. A cumunicazione restava in silenziu, salvu per l'occasionale splutazioni di statica. Ancu Lauren si firmò in silenziu, chì aiutau à a so manera. Questu li disse chì eranu relativamente sicuri.
  
  L'equipaggiu s'hè lagnatu forte intornu à ellu, a so manera di fà affruntà è di distracte da a puzza di l'animali. I paraguni cù i bagni svedesi, i ristoranti americani è l'alberghi di Londra sò stati pruposti in scherzu.
  
  Drake hà lasciatu i so pinsamenti vaghjime da l'esplosione recente di Yorga è a necessità di sparte un sicretu terribili, à a nova cunniscenza trà Alicia è May, à altri prublemi chì affligiscenu a squadra SPEAR. Hayden è Kinimaka sò stati in cuntrastu, cum'è Lauren è Smith, ancu s'è l'ultimi eranu separati da più cà solu differenze. Dahl hà travagliatu cum'è ch'ellu pudia cun Joanna, ma dinò u travagliu hà sbulicatu.
  
  Qualcosa di più urgente è inesurable hà trafittu u so cervellu. L'irritazione di u Sicritariu Crow chì ùn anu micca seguitu l'ordine in u Perù, è a cunniscenza sicura chì una seconda squadra americana sicreta è secreta hè quì. In qualchì locu.
  
  Squadra SEAL 7.
  
  Ci eranu innumerevoli dumande è eranu inspiegabili. Chì era a risposta ? Qrow ùn hà più fiducia in a squadra SPEAR ? Eranu una copia di salvezza ?
  
  Ùn s'era scurdatu di u grande puntu d'interrogazione chì stava sempre sopra a testa di Smith, ma ùn pudia imaginà un altru scenariu. Qrow hà mandatu sette persone per guardà elli.
  
  Drake supprimò a so rabbia. Ella avia u so propiu travagliu da fà. U biancu è u neru era una visione di a vita sparta solu da i pazzi è i pazzi. I so pinsamenti prufondi sò stati interrotti da Hayden.
  
  "Tuttu hè chjaru in daretu è davanti. Pare ch'è no simu avvicinendu un locu chjamatu & # 199 ; Anakkale, nantu à a costa. Aspittaraghju finu à truvà un locu prima di cuntattà l'helicopteru. Oh, è Dahl hà avutu l'uppurtunità di smontà quella scatula ".
  
  U Svedese li distractò da a situazione per un tempu spieghendu ciò chì parevanu esse e risme di carta. Era più cà una guerra, era u so propiu annunziu. Annibali paria esse sceltu solu cum'è un simbulu.
  
  
  ***
  
  
  "Ci hè un suggerimentu di cumu l'Africa hè diventata unu di i quattru cantoni di a terra?" Mai hà dumandatu.
  
  "Nisuna maledetta cosa cusì. Dunque, ùn pudemu micca predichendu induve serà u prossimu Cavaliere ".
  
  "Fighjate in u passatu", hà dettu Kenzi. "In u mo travagliu, in u mo vechju travagliu, e risposte eranu sempre ammucciate in u passatu. Basta à sapè induve circà ".
  
  Allora Lauren intervenne. "Provaraghju questu."
  
  Drake hà luttatu contr'à l'inclinazione di u camion. "Quantu hè à Çanakkale?"
  
  "Oghji entremu in periferia. Ùn pare micca troppu grande. Vecu u mare".
  
  "Oh, vincite." Drake hà ricurdatu di un ghjocu chì hà ghjucatu quandu era zitellu.
  
  "L'aghju vistu prima", disse Dahl cun un surrisu in a so voce.
  
  "Iè, avemu ghjucatu ancu questu".
  
  U camionu si firmò è prestu e porte posteriori s'aprenu à l'esternu. A squadra hà saltatu fora è hà pigliatu pulmoni d'aria fresca. Alicia si lagnava ch'ella ùn si sentia micca bè, è Kenzi fece finta di svenire à a manera inglese. Questu hà subitu rallegratu Alicia. Drake si truvò à fighjulà è fighjulava stupitu.
  
  "Maledetta," mormorò apposta. "Bè, seraghju u ziu di a scimmia."
  
  Dahl era troppu stunatu per cummentà.
  
  Davanti à elli stava un tamantu cavaddu di legnu, per qualchì ragiuni famusu, brooding in una piccula piazza circundatu di edifici. A corda paria di ligà i so gammi è era stesa intornu à u so capu. Drake hà pensatu chì pareva blindatu è maestosu, un fieru animale creatu da l'omu.
  
  "Chì diavule?"
  
  A folla si riunì intornu à ellu, fighjendu, pusendu è pigliate ritratti.
  
  Lauren hà parlatu nantu à u cumunicatore. "Pensu chì avete ghjustu trovu u cavallu di Troia".
  
  Smith rise. "Questu hè luntanu da un ghjoculu".
  
  "No Troia. Sapete? Brad Pitt?"
  
  Alicia guasgi s'hè ruttu u collu guardandu intornu in tutte e direzzione. "Chì? Induve?"
  
  "Wow". Kensi ridia. "Aghju vistu vipere attaccà più lentamente".
  
  Alicia studiava sempre a zona cù cura. "Induve hè Lauren? Hè à cavallu?"
  
  U New Yorker lasciò scappà una risatina. "Bè, era una volta. Ricurdativi di u filmu mudernu "Troy"? Ebbè, dopu a filmazione, anu lasciatu u cavallu ghjustu induve site, in Çanakkale ".
  
  "Merda". Alicia hà datu u so sentimenti. "Pensu chì tutti i mo Natale sò ghjunti in una volta". Ella strinse a testa.
  
  Drake si schiarì a gola. "Sò sempre quì, amore."
  
  "Oh sì. Fabulous".
  
  "È ùn vi preoccupate micca, se Brad Pitt salta da u culo di quellu cavallu è prova di rapì ti, ti salveraghju."
  
  "Ùn osa micca cazzo."
  
  A voce di Lauren hà tagliatu u so chiacchieri cum'è u colpu duru di una spada samurai. "Admission, ragazzi! Un saccu di nemici. Ci avvicinemu à Canakkale avà. Deve esse cunnessi à u sistema di cumunicazione, cum'è noi. Move ! "
  
  "Vede questu?" Drake indicò a fortezza. "Chjamate un elicotteru. Se pudemu cullà u castellu è difendemu, ci pò piglià da quì ".
  
  Hayden guardò in daretu à a periferia di Canakkale. "Se pudemu difende un castellu in una cità turistica da sei squadre SWAT."
  
  Dahl hà pigliatu a scatula. "Ci hè solu un modu per sapè."
  
  
  CAPITOLU ONCE
  
  
  Instinctivamente, si trasfirìu versu u chjassu di a costa, sapendu ch"ellu si ventu versu l"imponente forte di a cità. Lauren avia raccoltu assai pocu infurmazione da i frammenti di conversazioni di cumunicazione, è Drake avia intesu ancu menu da i diversi capi di squadra, ma u cunsensu generale era chì tutti si avvicinavanu rapidamente.
  
  U caminu passava da parechji palazzi bianchi: case, buttreghi è ristoranti affacciati nantu à l'acqua turchina di l'Ellespontu. À a manca c'eranu vitture parcheggiate, è daretu à elli c'eranu parechje barche chjuche, sopra à quali si stendevanu l'alti mura di u forte di culore di sabbia. Passavanu autobus turistici chì rumbavanu pianu pianu per e strade strette. I corni sonavanu. I residenti lucali si sò riuniti vicinu à un caffè populari, fumendu è parlendu. L'équipe s'est précipitée aussi vite qu'elle pouvait sans suspicion.
  
  Ùn hè micca faciule di portà l'equipaggiu di cummattimentu, ma soprattuttu per questa missione, eranu vestiti tutti in neru è puderanu caccià è ammuccià quelli articuli chì puderanu attruverà l'attenzione. In ogni casu, u gruppu di persone chì si movevanu quandu anu vultatu a testa, è Drake hà vistu chì più di un telefunu era apertu.
  
  "Chjamate rapidamente u malatu elicotteru", disse. "Semu fora di a terra è di u tempu dannatu quì."
  
  "In u mo modu. In deci à quindici minuti.
  
  Sapia chì era una era di battaglie. Alcune altre squadre SWAT ùn esiteranu micca à scaccià l'infernu nantu à una cità, cunfidenti in i so ordini è in a capacità di scappà, sapendu chì l'autorità di solitu mettenu un spinu terrorista in ogni situazione estremamente minacciante.
  
  I muri di culore di sabbia s'arrizzò bruscamente davanti à elli. Fort Ç Anakkale avia duie mura di forte rotonda, affacciate nantu à u mare è una citadella cintrali, è daretu à elli un largu bracciu di merlaghji chì currianu u pendiu versu u mare. Drake hà seguitu a linea di u primu muru curvatu, dumandendu ciò chì era à a junction di questu è a so surella. Hayden si firmò davanti è guardò in daretu.
  
  "Ci aumentemu".
  
  Una decisione audace, ma una cosa chì Drake era d'accordu. Cullà, significheghja ch'elli si ne stavanu impilati in u forte, difesi da sopra ma senza difesa, intrappulati. Cuntinuà significava ch'elli avianu altre opzioni in più di fughje à u mare: puderanu ammuccià in a cità, truvà una vittura, putenzialmente pusà bassa, o sparte per un pezzu.
  
  Ma a selezzione di Hayden li hà permessu di piglià u capu. Ci era ancu altri Cavalieri. Saria più faciule per un elicotteru per truvà elli. E so cumpetenze eranu megliu aduprate in a battaglia tattica.
  
  I muri ruvidi anu lasciatu u locu à una entrata arcuata è dopu à una scala a spirale. Hayden andò prima, seguita da Dal è Kensi, dopu u restu. Smith hà purtatu in daretu. A bughjura creava un mantellu per i so ochji, appiccicatu grossu è impenetrable finu à ch'elli s'abituanu. Eppuru, marchjò in l'altura, cullà l'escalieri è vultendu versu a luce. Drake hà pruvatu à filtrà tutte l'infurmazioni pertinenti in u so cervellu è dà sensu.
  
  Annibale. Cavaliere di guerra. L'ordine Doomsday è u so pianu di creà un mondu megliu per quelli chì anu sopravvissutu. I guverni di u mondu duveranu avè travagliatu inseme nantu à questu, ma i pirsuni spietati è avidità vulianu u saccu è a cunniscenza per elli stessi.
  
  À i quattru cantoni di a terra ? Cumu hà travagliatu? È chì diavolo hè accadutu dopu ?
  
  "Interessante..." À quellu mumentu, a voce di Lauren hè ghjunta à traversu u cumunicatore. "Ç Anakkale si trova nantu à dui cuntinenti è era unu di i punti di partenza per Gallipoli. Avà i Russi sò intruti in a cità, cum'è l'Israele. Ùn sò micca induve. Tuttavia, a chiacchierata di a polizia lucale hè cumuna. Unu di i citadini duverebbe avè signalatu è avà chjama à novi arrivati. Ùn ci sarà pocu prima chì i Turchi chjamanu e so forze d'elite ".
  
  Drake strinse a testa. Merda.
  
  "Tandu seremu luntanu da quì". Hayden s'avança prudemment vers la lumière au-dessus. "Dece minuti, ragazzi. Andemu."
  
  U sole di a matina illuminava a zona larga è sparsa quasi in cima di a torre. U bordu tondo di a torra s'alzava un altru ottu piedi sopra i so capi, ma era cusì altu ch'elli pudianu andà senza entre. Merlature in ruine stavanu in ogni locu, spuntavanu cum'è dita frastagliate, è un chjassu polverosu cunfinava una seria di colline basse à a diritta. Drake hà vistu e numerose pusizioni difesi è respira un pocu più faciule.
  
  "Semu quì", Hayden hà dettu à Lauren. "Dì à l'helicopteru di preparà per un atterrissimu caldu".
  
  "Più caldu di ciò chì pensate", disse Smith.
  
  L'intera squadra fighjulava.
  
  "Micca in calata", disse Smith. "Su. Su."
  
  Sopra à u castellu, a cità si trova sempre nantu à e muntagne. E case s'alzavanu sopra à i merlati, è pareti alti è grossi si stendevanu versu elli. Era à traversu issi mura chì una squadra di quattru curria cù a faccia coperta è l'armi sanu sanu.
  
  Drake hà ricunnisciutu stu stile. "Damn, questu hè un prublema. SAS."
  
  Dahl hè statu u primu à impegnà, ma invece di liberà a so arma, l'hà ammucciatu, pigliò a scatula, è salta nantu à i battimenti stessi. "I britannichi anu l'idea ghjusta per a diversità. Guarda..."
  
  Drake seguita u so sguardu. I battelli si stendevanu in un arcu largu finu à a spiaggia è u mare mossu. S'ellu si cronometrava bè, u chopper puderia strappallu ghjustu da a cima o ghjustu à a fine. Drake hà pigliatu nantu à ellu stessu per sparà un paru di colpi in u cimentu russu sottu à i pedi britannichi, rallentendu è dendu à a squadra u tempu di cullà à a cima di a furtificazione un pocu rachista.
  
  Alicia vacilla. "Ùn sò micca in l'altitudine!"
  
  "Avete mai smesso di lamentà?" Kensi l'a délibérément poussée devant elle, lui donnant un petit coup de coude sur la route.
  
  "Oh cagna, pagherete per questu." Alicia pareva incerta.
  
  "Puderaghju? Assicuratevi solu di stà daretu à mè. In questu modu, quandu vi sò sparati è vi sentu urlà, saraghju di piglià u ritmu ".
  
  Alicia era in furia. Drake l'a supportée. "Basta à fà ridere di u Mossad." Stendu i so braccia.
  
  "Diritta. Ebbè, quandu scenderemu da quì, l'aghju da scopa u culo bè ".
  
  Drake a guidò à traversu i primi passi. "Hè suppostu chì sona eccitante?"
  
  "Fate cazzo, Drake."
  
  Pensava chì era megliu micca di dì chì i battlements assai sottu sò diventati battlements spaziati induve duveranu saltà da unu à l'altru. Dahl hè statu u primu à correre longu u muru di trè metri di larghezza, guidandu a squadra. Kinimaka sta volta pigliò da Smith in daretu, fighjendu i britannichi. Drake è l'altri tenevanu l'arechje aperte per qualsiasi altri segni di nemici.
  
  A corsa per i battelli hè iniziata. I suldati SAS mantenenu a furmazione è dete a caccia, l'arme alzate, ma senza fà un sonu. Di sicuru, a clemenza prufessiunale pò esse solu una ragione; In più di i turisti, i residenti lucali preferanu u sicretu è ordini assai sicuri.
  
  Drake hà trovu chì avia bisognu di cuncentrazione piena per i so gammi. U scogliu à ogni latu è a discesa graduali à u mare ùn hà micca fattu differenza, solu a zona sicura sottu i so pedi. Curva gradualmente, graziamente uniformemente, in una curva stabile. Nimu hà rallentatu, nimu hà sbulicatu. Eranu a mità di u so scopu quandu u sonu di l'elice rotanti empiia l'arechje.
  
  Drake rallentò è guardò u celu. "Micca u nostru", gridò. "Maledetto francese!"
  
  Questa ùn era micca una cunclusione definitiva, ma spiegherebbe a so assenza finu à avà. Precipitemu in l'ultimu minutu. A squadra SPEAR hè stata custretta à rallentà. Drake hà vistu e facce di dui suldati chì fighjavanu arrabbiati da i finestri, mentre chì dui altri eranu appiccicati da e porte mezze aperte, vultendu e so armi per cliccà bè a serratura.
  
  "Per dì a verità", disse Dahl senza fiatu. "Ùn puderia micca esse a megliu idea. I sanguinari campane britannichi sò finiti ".
  
  Cum'è unu, Drake, Smith, Hayden è May alzavanu l'arme è apre u focu. Les balles ont ricoché sur l'hélicoptère qui s'approchait. U vetru s'hè rumpitu è un omu cascò da a so corda, chjappà duramente in terra sottu. L'elicotteru hà sviatu, perseguitu da e palle di Hayden.
  
  "I Francesi ùn sò micca fan," ella disse tristemente.
  
  "Diteci qualcosa chì ùn sapemu micca", mormorò Alicia.
  
  Yorgi passò rapidamente Dahl, superendulu nantu à a cornice esterna di u muru, è ghjunse in daretu à a casella. "Eccu, dammi questu", disse. "Mi sentu megliu nantu à u muru, nò?"
  
  Dahl paria chì vulia discutiri, ma passò a casella à mezu à l'inning. U Svedese ùn era micca novu in parkour, ma Yorgi era un prufessiunale. U Russu si n'andò à a velocità massima, scendinu u muru è s'avvicinava digià à i battelli.
  
  Alicia li rimarcò. "Oh merda, sparami avà."
  
  "Puderia ancu succede." Drake a vu l'hélicoptère français s'incliner et venir à l'atterrissage. U prublema era chì, s'elli si firmavanu per piglià a mira, i britannichi li piglianu. S'elli currianu à sparà, puderanu cascà o esse sparati facilmente.
  
  Dahl agitò l'arma. Tanti ellu è Hayden anu apertu u focu annantu à l'helicopteru mentre turnava à ghjucà. Sta volta i suldati à bordu vultonu u focu. I cunchiglia piercing i mura di u castellu cù un mudellu mortale, culpitu sottu à u bordu. U focu stessu di Hayden hà colpitu u cockpit di l'elicotteru, chjappà nantu à i struts di metallo. Drake hà vistu u pilotu stringhje i denti in una mistura di rabbia è paura. Un sguardu super rapidu hà revelatu chì a squadra SAS era ancu fighjulà l'helicopteru - un bonu signu ? Forse micca. Vulìanu mette a manu nantu à l'armi di guerra per elli stessi.
  
  O per qualchissia altu in u so guvernu.
  
  Une salve de coups de feu s'est abattu sur l'oiseau, ce qui l'a amené à plonger et à lacer. Dahl hà apprufittatu di l'ultimi centu metri di u muru per cascà è sdrughje mentre tirava, ma ùn hè micca alluntanatu. A superficia era troppu ruvida. In ogni casu, i so azzioni anu mandatu una altra salve in l'helicopteru, chì infine hà causatu u pilotu à perde u core è vola l'acellu luntanu da a scena.
  
  Alicia parvint à s'exclamer faiblement.
  
  "Ùn hè micca ancu fora." Drake hà saltatu nantu à i battelli una à una, sbarcò in modu sicuru è cun cura.
  
  A voce di Lauren hà rottu u silenziu chì avvolgeva a cunnessione. " L'hélicoptère s'approche. Trenta seconde".
  
  "Semu nantu à u muru", gridò Alicia.
  
  "Iè, ti capiscu. U Distrittu di Columbia hà mandatu un satellitu à questa operazione ".
  
  Drake hà pigliatu un altru mumentu per sente u scossa. "Per aiutà?" dumandò prestu.
  
  "Perchè altru?" Hayden hà reagitu immediatamente.
  
  Drake guasgi si sferisce prima di capisce chì questu era probabilmente una mala idea data a situazione attuale. In verità, ùn sapia micca quale altru avia intesu quelle tranquille intonazioni americane è parolle di SEAL Team 7.
  
  Ovviamente micca Hayden.
  
  L'elicotteru hè ghjuntu in vista davanti, u nasu calatu, volendu rapidamente sopra u mare. Yorgi era digià aspittatu à a fine di i merlaghji, induve una piccula torretta tonda affacciava nantu à a spiaggia stretta. Dahl ghjunse prestu à ellu, è dopu Hayden. L'hélicoptère s'approcha.
  
  Drake lassò Alicia è poi aiutau Kinimaka à passà. Sempre movendu lentamente, hà allargatu u so bracciu, signalendu u SAS. Trenta metri da a torra si firmò.
  
  U SAS si ferma ancu, altri trenta metri più altu.
  
  "Ùn vulemu vittime", gridò. "Micca trà noi. Semu da u listessu latu dannatu !
  
  Pistole sò puntate à u so corpu. Da quì sottu hà intesu Dahl ruggià: "Smetti di esse..."
  
  Drake l'hà scuntatu. "Per piacè", disse. "Ùn hè micca ghjustu. Semu tutti suldati quì, ancu i dannati francesi ".
  
  Questu hà causatu una risata anonima. Finalmente, una voce profonda disse: "Ordine".
  
  "Amicu, a so", disse Drake. "Stau induve site. Avemu ricevutu i stessi ordini, ma ùn avemu micca apertu u focu annantu à e forze speciali amichevuli ... salvu ch'elli aprenu u focu prima ".
  
  Una di e cinque figure s'arrizzò ligeramente. "Cambridge", disse.
  
  "Drake", hà rispostu. "Matt Drake."
  
  U silenziu chì seguita hà dettu a storia. Drake sapia chì l'affare era finita... per avà. À u minimu, si meritava un altru riposu da u prossimu scontru è forse ancu una cunversazione calma. Quantu più di questi suldati d'elite ponu riunite, u più sicuru serà.
  
  Per tutti.
  
  Il acquiesça, se tourna et s'éloigna, atteignant la main qui l'aida à tirer à l'intérieur de l'hélicoptère.
  
  "Sò cool?" dumandò Alicia.
  
  Drake se mit à l'aise alors que l'hélicoptère s'inclina et s'éloignait. "Scupreremu", hà rispostu. "A prossima volta entremu in cunflittu".
  
  Étonnamment, Lauren était assise face à lui. "Sò ghjuntu cun un elicotteru", disse per spiegazione.
  
  "Chì? Cumu ti piace l'opzione?"
  
  Ella surrisi indulgentamente. "Innò. Sò venutu perchè u nostru travagliu quì hè finitu ". L'hélicoptère s'éleva au-dessus des vagues ensoleillées. "Andemu da l'Africa à u prossimu angulu di u mondu".
  
  "Quale hè induve?" Drake si allacciò a cintura di sicurezza.
  
  "A Cina. È zitellu, avemu assai travagliu da fà ".
  
  "Un altru cavaliere? Chì volta sta volta?"
  
  "Forse u peghju di tutti. Fighjate, amichi. Andemu à seguità i passi di Gengis Khan ".
  
  
  CAPITOLU DOVEZI
  
  
  Lauren a dit à l'équipe de se mettre le plus à l'aise possible à l'arrière du grand hélicoptère de cargaison et a mis un tas de papiers. "Prima, sguassemu l'armi di guerra è Annibali. Ciò chì avete trovu in a scatula sò piani di creà Project Babylon, un supercannone di dui tunnellati è centu metri di longu. Cumissionatu da Saddam Hussein, era basatu annantu à a ricerca di l'anni 60 è cuncepitu in l'anni 80. U spiritu di Hollywood si sentia in tuttu questu affare. Superarmi chì puderanu mandà carichi in u spaziu. Generali ammazzati. Civili uccisi. Diversi acquisti da una decina di paesi per mantene u sicretu. I diagrammi successivi mostranu chì sta pistola spaziale pò esse stata adattata per pudè chjappà ogni mira, in ogni locu, solu una volta ".
  
  Dahl s'inclinò in avanti cun interessu. "Un ghjornu? Perchè?"
  
  "Ùn hè mai statu destinatu à esse un'arma portatile. U so lanciu lascià una impronta chì seria istantaneamente vistu da diverse forze è poi distrutta. Ma... u dannu pò esse digià fattu ".
  
  "Dipende da u scopu". Kensi annuì. "Iè, parechji mudelli sò stati custruiti attornu à l'idea di una guerra mundiale in un colpu. Una manera di furzà una putenza nucleare à agisce inexorablemente. Tuttavia, cù a tecnulugia muderna, l'idea diventa sempre più cuntruversa.
  
  "Va bè, va bè," Smith croaked, sempre allungatu i so musculi è cuntrollà i so contusi da a longa corsa dura. "Allora, in a tomba di u primu cavaliere sò stati guardati i piani per un cannone spaziale massivu. L'avemu. L'altri paesi ùn anu micca fattu questu. Chì ci hè dopu?"
  
  Lauren alzò l'ochji. "Prima, a designazione dice specificamente" lochi di riposu ". Spergu chì vi ricurdate chì Annibale hè statu intarratu in una tomba senza marca è forse ùn ci hè più. Fighjulà seria una mancanza di rispettu per parechji. Lasciallu invariatu significa dimustrà disprezzu à l'altri ".
  
  Hayden suspirò. "E cusì cuntinueghja. Stessa storia, agenda sfarente in u mondu.
  
  "Imaginate se l'infurmazione hè cascata in e mani di i terroristi. Diciaraghju chì tutti i paesi chì attualmente perseguenu i Cavalieri puderanu facilmente creà u so propiu super cannone. Ma..."
  
  "Questu hè à quale certe fazioni di stu guvernu vendenu i piani", hà cunclusu Drake. "Perchè ùn simu micca sicuri chì ogni squadra hè ufficialmente sanzionata". Ùn avia micca bisognu di aghjunghje ancu s'ellu pensanu ch'ellu hà fattu.
  
  L'elicotteru volava in un celu turchinu chjaru, senza turbulenza è un calore còmode. Drake si truvò capaci di rilassate per a prima volta in circa un ghjornu. Era difficiuli di crede chì ghjustu a notte precedente s'era ghjinochju à u locu di riposu di u grande Annibale.
  
  Lauren passò à u prossimu schedariu. "Ricurdativi di l'ordine di u Ghjudiziu Finale? Lasciami rinfriscà. "À i quattru anguli di a Terra avemu trovu i Quattru Cavalieri è li dispostu u pianu per l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu. Ceux qui survivront à la Croisade du Jugement et à ses conséquences régneront à juste titre. Sè vo leghjite questu, simu persi, allora leghjite è seguite cun prudenza. I nostri ultimi anni sò stati spesi assemblendu l'ultimi quattru armi di e rivoluzioni di u mondu - Guerra, Cunquista, Famine è Morte. Uniti, distrughjeranu tutti i guverni è aprenu un novu futuru. Siate pronti. Truvali. Viaghjà à i quattru cantoni di a Terra. Truvate i lochi di riposu di u Babbu di a Strategia è dopu u Khagan; u peghju indianu chì hà mai campatu, è dopu u flagellu di Diu. Ma tuttu ùn hè micca cum'è pare. Avemu visitatu u Khagan in u 1960, cinque anni dopu à a fine, pusendu a Cunquista in u so coffin. Avemu trovu u Scourge chì guarda u veru Ghjudiziu Ultimu. È l'unicu codice di uccisione hè quandu i Cavalieri apparsu. Ùn ci sò micca segni identificativi nantu à l'osse di u Babbu. L'indianu hè circundatu d'armi. L'ordine di l'Ultimu Ghjudiziu vive avà per voi è regnerà per sempre.
  
  Drake hà pruvatu à riunisce i punti pertinenti. "Codice di distruzzione? Ùn mi piace micca veramente u sonu di questu. È u "veru ghjudiziu finale". Allora ancu s'è noi neutralizemu i primi trè, l'ultimu serà un veru humdinger ".
  
  "Per avà", disse Lauren, riferenu à u studiu davanti à ella. "U think tank di Washington hà presentatu parechje idee".
  
  Drake si scurì per una seconda. Ogni volta ch'ellu sentia una menzione di ricerca, ogni volta chì un think tank hè statu mintuatu, solu duie parolle lampava in u so cervellu cum'è luci di neon rossi di dimensioni di un cartellone.
  
  Karin Blake.
  
  A so assenza prolongata ùn era micca bona presa. Karin puderia esse bè a so prossima missione. Il écarta doucement l'inquiétude pour le moment.
  
  "... u sicondu cavaliere hè u Cunquistatore. A seconda descrizzione cita un kagan. Da questu cuncludemu chì Gengis Khan hè un cunquistatore. Gengis Khan hè natu in u 1162. Hè, literalmente, una cunquista. Hà cunquistatu assai di l'Asia è a Cina, è ancu di e terre oltre, è l'Imperu Mongolu era u più grande imperu contigu in a storia. Kahn era un segatore; passò per gran parte di u mondu anticu, è, cum'è dettu prima, unu di ogni dui centu omi vivi oghje hè ligatu à Gengis Khan ".
  
  Mai chiacchiò. "Wow, Alicia, hè cum'è una versione maschile di voi."
  
  Drake annuì. "Stu tippu sapia di sicuru cumu ripruduce."
  
  "U veru nome di questu omu era Temujin. Gengis Khan hè un titulu onorariu. U so babbu era avvelenatu quandu u zitellu avia solu nove anni, lascendu a so mamma per crià sette figlioli solu. Ellu è a so ghjovana moglia sò stati ancu rapiti, è tramindui anu passatu qualchì tempu cum'è schiavi. Malgradu tuttu questu, ancu in i primi vint'anni, s'era stabilitu cum'è un capu feroce. Hà personificatu a frasa "tene i vostri nemici vicinu" postu chì a maiò parte di i so più grandi generali eranu antichi nemici. Ùn hà mai lasciatu un unicu cuntu inesattu è era presuntamente rispunsevuli di a morte di 40 milioni di persone, riducendu a pupulazione mundiale da 11 per centu. Hà abbracciatu diverse religioni è hà criatu u primu sistema postale internaziunale, utilizendu uffizii postali è stazioni stradali situati in tuttu u so imperu ".
  
  Drake si spostò in u so postu. "Ci hè assai infurmazione per piglià".
  
  "Era u primu Khagan di l'Imperu Mongol".
  
  Dahl si girò da cuntemplà a finestra. "E u so locu di riposu?"
  
  "Bè, hè statu intarratu in Cina. In una tomba senza marca".
  
  Alicia sbuffò. "Iè, dannazione, di sicuru chì era!"
  
  "Allora, prima l'Africa è avà a Cina rapprisentanu dui di i quattru anguli di a terra", hà pensatu Mai à voce alta. "A menu chì ùn sia l'Asia è parlemu di cuntinenti".
  
  "Ci sò sette", li ricurdò Smith.
  
  "Micca sempre", Lauren rispose misteriosamente. "Ma avemu da vene à questu dopu. E dumande sò: chì sò l'arme di cunquista è induve hè u locu di riposu di Gengis ?
  
  "Pensu chì una risposta hè a Cina", murmurò Kenzi.
  
  "Genghis Khan hè mortu in circustanze misteriose versu u 1227. Marco Polo hà dichjaratu chì era per via di infizzione, altri per via di velenu, è ancu altri per via di a principessa presa cum'è spoil di guerra. Dopu à a morte, u so corpu serà tornatu in a so patria, à u Khenti Aimag, secondu l'usu. Hè cresce ch'ellu fù intarratu nantu à u Monte Burkhan Khaldun vicinu à u fiumu Onon. In ogni casu, a legenda conta chì quellu chì hè ghjuntu in cuntattu cù a prucessiò funeraria hè statu uccisu. Dopu à questu, u fiumu fù sviatu nantu à a tomba di Caen, è tutti i suldati chì formavanu a prucissioni eranu ancu ammazzati. Lauren scuzzulò a testa. "A vita è a vita avianu pocu significatu allora".
  
  "Comu hè u casu avà in certi lochi di u mondu", disse Dahl.
  
  "Allora ci immersionemu di novu?" Alicia aggrottò la fronte. "Nimu ùn hà dettu nunda di immersione di novu. Questu ùn hè micca u mo megliu talentu ".
  
  Mai parvint d'une certaine manière à engloutir la remarque qui semblait prête à s'échapper de ses lèvres, au lieu de tusser. "Ùn sò micca immersione", hà dettu infine. "Puderia esse nantu à a muntagna. U guvernu mongol ùn hà micca isolatu una certa zona per centu anni?
  
  "Esattamente, è hè per quessa ch'è no mettimu a nostra vista in Cina", disse Lauren. "È a tomba di Gengis Khan. Avà, per mantene infurmatu, a NSA è a CIA anu sempre aduprà decine di metudi per cullà infurmazioni nantu à i nostri cuncurrenti. I francesi anu veramente persu un omu. I britannichi sò partuti à u stessu tempu cum'è noi. In seguitu, i Russi è i Svedesi s'imbulivanu in una purificazione turca più veloce di l'aspittà di l'area. Ùn simu sicuru di u Mossad o di i Cinesi. L'ordine restanu i stessi. Tuttavia, ci hè una cosa ... in realtà aghju u Sicritariu Qrow in linea avà ".
  
  Drake aggrottò la fronte. Il ne lui était jamais venu à l'esprit que Qrow pouvait espérer ses conversations et celles de Lauren, mais il devait arriver. A so squadra, a so famiglia, avia sicreti cum'è tutti l'altri. Cum'ellu guardò intornu, hè diventatu chjaru chì l'altri si sentenu a listessa manera è chì questu era u modu di Lauren per fà sapè.
  
  Washington hà sempre avutu a so propria agenda.
  
  A voce di Qrow pareva cunvincente. "Ùn preteraghju micca di sapè più di voi nantu à sta missione particulare. Micca in terra. Ma sò chì questu hè un campu minatu puliticu, cù intricacies è intrigue à i più alti livelli di alcune di e nostre nazioni rivali ".
  
  Senza parlà di i Stati Uniti, pensò Drake. Chì mai!
  
  "Francamente, sò sorpresu da alcune di l'amministrazioni implicate", Crowe hà dettu apertamente. "Pensu chì puderanu travaglià cun noi, ma cum'è aghju dettu, e cose ùn ponu micca esse cum'è parenu".
  
  Una volta, Drake hà pigliatu e so parolle in modu diversu. Parlava di a missione Horseman ? O qualcosa di più persunale?
  
  "Ci hè una ragione per quessa, signora secretariu?" Hayden hà dumandatu. "Qualcosa chì ùn sapemu micca?"
  
  "Bè, micca chì sò cuscente. Ma ancu ùn sò micca necessariamente sapè tuttu questu. "Nisuna restrizioni" hè una parolla rara in pulitica.
  
  "Allora hè l'arma stessa", disse Hayden. "Questu hè u primu supergun. S'ellu avia statu custruitu, s'ellu avia statu vendutu à i terroristi, u mondu sanu puderia dumandà una rançon per ellu ".
  
  "Eiu sò. Questu ... L'Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu ", disse u nome cun disgustu, "hà sviluppatu chjaramente un pianu maestru, lascendu per e generazioni future. Fortunatamente, l'Israeli li chjusu assai tempu fà. Sfortunatamente, ùn anu micca truvatu stu pianu specificu. Stu schema ".
  
  Finu a ora, Drake ùn hà micca vistu u puntu in questa chjama. Si appoggiò in daretu, chjude l'ochji, ascultendu a cunversazione.
  
  "Fate u saltu à certi altri. Solu Israele è Cina sò MIA. E regule nurmale si applicanu, ma ghjunghje à l'arma è uttene prima. L'America ùn si pò permette chì questu cascà in mani sbagliate, qualsiasi tipu. È attenti, SPEAR. Ci hè più in questu di ciò chì vede l'ochju ".
  
  Drake s'assittò. Dahl s'inclinò in avanti. "Hè un altru tipu d'avvertimentu?" bisbigliò.
  
  Drake hà studiatu Hayden, ma u so capu ùn hà micca mostratu segni di preoccupazione. Copre i vostri spalle? S'ellu ùn avia micca intesu prima issu dialettu americanu, ùn averia micca appiccicatu nè significatu à sta frasa. I so pinsamenti si vultò à a morte di Smith è Joshua in u Perù. Questu hà misuratu a prufundità di a so sfida. Cum'è un suldatu ordinariu, cù una prospettiva di suldatu, saria assai preoccupatu. Ma ùn eranu più suldati - sò stati custretti à fà scelte difficili ogni ghjornu, in u campu, sottu pressione. Portanu u pesu di millaie di vite, à volte milioni, nantu à e spalle. Questa era una squadra inusual. Nunda più.
  
  Sò solu bè cum'è u vostru ultimu sbagliu. Sò ricurdati solu per u vostru ultimu sbagliu. L'etica in u locu di travagliu di u mondu. Preferiva cuntinuà à travaglià, cuntinuà a lotta. Mantene a testa sopra l'acqua - perchè ci sò milioni di squali chì circundanu u mondu in constantemente, è si stassi fermu, o affucà o esse strappatu in pezzi.
  
  Qrow hà finitu cun un discorsu pep tese è dopu Hayden si vultò versu elli. Toccò u so cumunicatore è fece una faccia.
  
  "Ùn vi scurdate".
  
  Drake annuì. Aprite un canale.
  
  "Pensu chì serà assai sfarente da u solitu Tomb Raider roba." Yorgi hà parlatu. "Avemu di fronte à suldati di u guvernu, esperti. Fazioni sconosciute, forse traditori. Cerchemu persone perse in u tempu, nati anni di distanza. Seguimu una antica profezia di criminali di guerra, cum'è ellu ci vulia à fà ". Si alzò le spalle. "Ùn avemu micca cuntrollu di a situazione".
  
  "Sò vicinu à un Tomb Raider quant'è pudete ottene", disse Kensi cun un sorrisu. "Questu ... hè completamente diversu."
  
  Alicia è Mai fighjàvanu l'Israele. "Iè, tendemu à scurdà di u vostru bruttu passatu criminale, nò... Twisty?"
  
  U svedese lampò. "Eu... um... Eiu... chì?"
  
  Kensi intervenne. "E supponu chì e circustanze ùn t'hà mai forzatu in pusizioni compromessi, eh, Alicia?"
  
  L'inglese si alzò in spalle. "Dipende da se parlemu sempre di crimine. Alcune pusizioni di cumprumissu sò megliu cà l'altri ".
  
  "Se simu sempre svegliu è alerta", disse Hayden, "puderemu principià à leghje nantu à Gengis Khan è u locu di a so tomba?" Un think tank in Washington hè tuttu bè è bonu, ma simu quì è videremu ciò chì ùn videranu micca. Quantu più infurmazione pudete assorbe, più grande hè a pussibilità di truvà a seconda arma ".
  
  "È esce da questu vivu", accunsenu Dahl.
  
  I pasticchi sò stati passati, appena abbastanza per sparte. Alicia hè stata a prima à gridà di verificà a so e-mail è a pagina Facebook. Drake sapia ch'ella ùn avia mancu un indirizzu email, per ùn dì micca u primu indiziu di e social media, è l'hà guardatu.
  
  Ella sbucò. "U tempu seriu?"
  
  "Questu, o riposà un pocu, amore. A Cina certamente ùn ci riceverà micca à braccia aperte ".
  
  "Bon puntu." Hayden suspirò. "Contattaraghju e squadre lucali è li dumandaraghju di facilità a nostra entrata. Sò tutti à bordu cù u pianu finu à avà?"
  
  "Bè," Dahl hà parlatu casualmente. "Ùn aghju mai pensatu chì perseguissi Genghis Khan in Cina mentre cercava di ùn mette in una lotta cù una meza duzina di nazioni rivali. Ma, ehi," hà scrollatu e spalle, "sapete chì parlanu di pruvà qualcosa di diversu".
  
  Alicia guardò attorno, poi strinse a testa. "Nisun cumenti. Troppu faciule ".
  
  "Avà," Drake hà dettu, "Preferite avè un pocu più infurmazione".
  
  "Tu è i dui, Yorkies." Dahl annuì. "Tu è mè, tramindui".
  
  
  CAPITOLU TREDECE
  
  
  L'ore passavanu inosservate. L'hélicoptère a été obligé de se ravitailler. A mancanza di nutizie nantu à l'altri squadre hè diventata frustrante. Hayden hà truvatu chì a so megliu opzione era di immerse in a ricchezza di l'infurmazioni riguardanti a Tomba di Gengis, ma hà trovu difficiule di scopre qualcosa di novu. L'altri avianu chjaramente pruvatu à fà u listessu per un tempu, ma alcuni s'eranu stanchi è decisu di piglià un pocu di tempu, mentri àutri trovanu più faciule per affruntà i so prublemi persunali.
  
  Era impussibile di ignurà in u so spaziu strettu, è in verità, ormai a squadra era abbastanza vicina è familiare per piglià tuttu in stride.
  
  Dahl hà chjamatu a casa. I zitelli eranu felici di sentelu, chì hà fattu Dahl surrisu largamente. Joanna dumandò quandu era in casa. A tensione era evidenti, u risultatu ùn era micca cusì grande. Hayden hà pigliatu un mumentu per fighjà Kinimaka mentre u grande hawaiano passava u dito nantu à u screnu di a tableta. Ella surrisu. U dispusitivu pareva una cartolina in e so grandi mani, è si ricurdò cumu quelli mani avianu toccu u so corpu. Gentile. Eccitazione. A cunniscia cusì bè è hà rinforzatu a so intimità. Avà fighjulava a punta di u so dettu guastatu, quellu chì era stata custretta à inghiottirà durante a so ultima missione. U scossa di a situazione hà apertu l'ochji. A vita era infinitamente troppu corta per cumbatte a vulintà di quellu chì avete amatu.
  
  Ripigliò un pocu u so fiatu, incerta s'ellu ci credeva veramente. Dannazione, ùn meritate micca questu. Micca dopu à tuttu ciò chì avete dettu. Ùn hà micca ghjustificatu di vultà è ùn avia micca idea da induve principià. Forse era una battaglia, una situazione, un travagliu. Forsi questu era u casu in ogni mumentu di a storia di a so vita.
  
  A ghjente hà fattu sbagli. Puderanu spiegà.
  
  Alicia hà fattu.
  
  Stu pensamentu l'hà fattu guardà versu l'inglese mentre l'helicopteru facia u so caminu in u celu. A turbulenza improvvisa li fece stringe a cintura più stretta. Una siconda di caduta libera, è u so core si affondò à i so pedi. Ma tuttu era bè. Imitava a vita.
  
  L'instinti di Hayden sò sempre stati di guidà, di fà e cose. Avà hà vistu chì sti instinti interferiscenu cù altri aspetti impurtanti di a so vita. Ella hà vistu un avvene scuru.
  
  Drake è Alicia eranu cuntenti, surridendu, toccu nantu à una tableta cumuna. Mai a prêté à Kenzi le soi, et les deux femmes l'ont pris à tour de rôle. Era interessante quantu persone uniche diverse trattavanu situazioni simili.
  
  Smith si avvicinò à Lauren. "Cumu fai?"
  
  "Qua si pò bè, bastardo liscio. Avà ùn hè micca u tempu, Smith.
  
  "Pensate chì ùn cunnoscu micca questu? Ma dimmi. Quandu sarà u tempu?"
  
  "Micca avà".
  
  "Mai", disse Smith tristemente.
  
  Lauren ringhiò. "Seriu? Semu in una strada morta, omu. Tu sbatti un muru di mattoni è ùn pudete micca sopra.
  
  "Muru?"
  
  Lauren sbuffò. "Iè, hà un nome".
  
  "Oh. Stu muru".
  
  Hayden hà vistu tramindui travaglià intornu à u prublema. Ùn era micca u so locu per ghjudicà o intervene, ma hà dimustratu chjaramente cumu ogni ostaculu pò minà ogni relazione. Smith è Lauren eranu, per dì un pocu, una coppia pocu ortodoxa, cusì inusual chì puderianu avè travagliatu bè inseme.
  
  Eppuru l'ostaculi più pocu cunvinziunali stavanu avà in u so modu.
  
  Smith hà pruvatu un altru approcciu. "Va bè, va bè, allora chì t'hà datu ultimamente?"
  
  "Iu? Nunda. Ùn ci andu micca per infurmazione. Hè u travagliu di a CIA o di l'FBI o di quellu chì hè ".
  
  "Allora di chì parli?"
  
  Per Smith, questu era un passu avanti. Una quistione aperta, senza cunfrontu. Hayden sentia una certa fiertà in u suldatu.
  
  Lauren hà esitatu un pocu. "Merda", disse. "Parlemu di sciocchezza. Una televisione. Filmi. Libri. Celebrità. News. Hè un custruttore, cusì dumanda nantu à i prughjetti ".
  
  "Chì prughjetti?"
  
  "Tuttu questu ti face dumandà una dumanda prudente. Perchè micca chì celebrità o chì filmi? Ti interessanu l'edificazioni, Lance?
  
  Hayden vulia disattivà, ma hà trovu chì ùn pudia micca. A cabina era troppu stretta; a quistione hè troppu seria; a menzione di u nome di Smith hè troppu attrattiva.
  
  "Solu s'ellu ci vole à fà male".
  
  Lauren l'hà salutatu è a cunversazione hè finita. Hayden si dumandava s'ellu Lauren avia violatu una sorta di lege per sneaking off per parlà cun un terrorista cunnisciutu, ma ùn pudia micca decisu cumu fà a quistione di Lauren. Almenu micca ancu.
  
  "Manca menu di un'ora." A voce di u pilotu ghjunse nantu à u sistema di cumunicazione.
  
  Drake alzò a vista. Hayden hà vistu a determinazione nantu à a so faccia. Stessa cosa cù Dahl. A squadra era pienamente impegnata, migliurà constantemente e so cumpetenze. Fighjate l'ultima operazione per esempiu. Tutti anu attraversatu missioni completamente diverse, affruntatu l'incarnazione di u male è ùn anu micca ricevutu una sola scratch.
  
  Almenu in l'aspettu fisicu. E cicatrici emotive - in particulare i so propiu - ùn guariscenu mai.
  
  Passò un minutu à circà i ghjurnali davanti à ella è à pruvà à assorbe un pocu di più di a storia di Gengis Khan. Ella guardò à traversu u testu di l'Ordine, mette in risaltu i linii: Andate à i quattru cantoni di u mondu. Truvate i lochi di riposu di u Babbu di a Strategia è dopu u Khagan; u peghju indianu chì hà mai campatu, è dopu u flagellu di Diu. Ma tuttu ùn hè micca cum'è pare. Avemu visitatu u Khagan in u 1960, cinque anni dopu à a fine, pusendu a Cunquista in u so coffin.
  
  Quattru cantoni di a terra ? Resta sempre un misteru. Per furtuna, l'indici di l'identità di i Cavalieri sò stati chjaramente finu à avà. Ma l'Ordine hà trovu a tomba di Gengis Khan ? Cusì paria.
  
  Alors que l'hélicoptère continuait à traverser l'air, Yorgi se leva et s'avança. A faccia di u latru paria disegnata, l'ochji chjusi, cum'è s'ellu ùn s'hè durmitu un ochju di l'ochju da a so splutazioni in Perù. "Vi dicu chì eru parte di a dichjarazione di Webb, u so legatu", disse u Russu, u so tonu palesa ch'ellu era horrificatu da ciò chì avia da dì. "Vi dicu chì eru u peghju di tutti quelli citati".
  
  Cù un grugnitu ingaghjatu, Alicia pruvò à caccià l'ammortizzatore atmosfericu subitu. "Sò sempre aspittendu à sente quale hè a maledetta lesbica", disse allegra. "A vi dicu a verità, Yogi, speraraghju chì saria voi."
  
  "Cumu..." Yorgi si firmò à mità di frase. "Sò un omu".
  
  "Ùn sò micca cunvinta. Quelli minusculi mani. Sta faccia. A manera di caminari."
  
  "Lasciatelu parlà", disse Dahl.
  
  "È tutti duvete sapè chì sò lesbica", disse Lauren. "Sapete, ùn ci hè nunda di male o di vergogna in questu."
  
  "A so," disse Alicia. "Avete da esse quellu chì vulete esse è accettà. Sò chì sò. Spergu solu chì saria Yogi, questu hè tuttu ".
  
  Smith hà guardatu à Lauren cù una espressione cunfusa, ma altrimenti vuota. Drake hà pensatu chì a reazione hè stata maravigghiusa cunsiderendu a sorpresa.
  
  "Questu lascia solu unu", disse Kinimaka.
  
  "Qualchissia chì mori", disse Drake, fighjendu u pianu.
  
  "Forse duvemu lascià u nostru amicu parlà?" Dahl insistia.
  
  Yorgi hà pruvatu à surrisu. Tandu strinse e mani davanti à ellu è fissò u tettu di a capanna.
  
  "Ùn hè micca una storia longa", disse in un forte accentu. "Ma questa hè una quistione difficiule. Eiu... aghju tombu i mo parenti à sangue friddu. È aghju ringraziatu ogni ghjornu. Grazie chì aghju fattu ".
  
  Drake alzò a manu per attirà l'attenzione di u so amicu. "Ùn avete bisognu di spiegà nunda, sapete. Quì simu una famiglia. Ùn causarà micca prublemi ".
  
  "Capiscu. Ma questu hè ancu per mè. Avete capitu?"
  
  A squadra, ognunu, annunziò. Anu capitu.
  
  "Avemu campatu in un picculu paese. Paesu friddu. Inguernu ? Ùn era micca l'epica di l'annu, era un furtu, una battuta, una sbattuta da Diu. Hà depressu e nostre famiglie, ancu i nostri figlioli. Eru unu di sei, è i mo genitori, ùn anu pussutu fà fronte. Ùn pudianu beie abbastanza veloce per fà i ghjorni più faciuli. Ùn pudianu micca riportà abbastanza per fà e notti sopravvive. Ùn pudianu truvà un modu per trattà cun noi è piglià cura di noi, cusì anu truvatu un modu per cambià a stampa ".
  
  Alicia ùn pudia cuntene i so sentimenti. "Spergu chì ùn hè micca ciò chì sona."
  
  "Un dopu meziornu avemu tutti ammucchiati in vittura. Dicenu chì anu prumessu un viaghju à a cità. Ùn avemu micca visitatu a cità dapoi anni è duvemu dumandà, ma... " Si alzò in spalle. "Eramu zitelli. Eranu i nostri genitori. Anu lasciatu u picculu paese è ùn l'avemu più vistu.
  
  Hayden hà vistu a tristezza distante nantu à a faccia di May. A so vita ghjovana pò esse stata sfarente da quella di Yorga, ma ci sò tristi similitudini.
  
  "U ghjornu fora di a vittura era più fretu, più scuru. Cunducevanu è guidanu è ùn parlavanu micca. Ma simu abituati. Ùn avianu micca amore per a vita, per noi, o per l'altri. Pensu chì ùn avemu mai cunnisciutu l'amore, micca a manera chì deve esse. In u bughju si fermavanu, dicendu chì a vittura s"era arruvinata. Ci stendemu inseme, certi pienghjenu. A mo surella minore avia solu trè anni. Aviu nove, u più vechju. Aviu avutu ... duverebbe avè ... "
  
  Yorgi si ribattò e lacrime, fighjendu u tettu, cum'è s'ellu avia u putere di cambià u passatu. Tendia una manu ferma prima chì qualcunu puderia alzà per avvicinà ellu, ma almenu Hayden sapia chì era qualcosa chì avia da passà solu.
  
  "Ci anu attiratu fora. Camminavanu per qualchì tempu. U ghjacciu era cusì duru è friddu chì l'onda putenti è mortali emananu da ellu. Ùn pudia micca capisce ciò chì facianu, è dopu mi sentu troppu friddu per pensà drittu. L'aghju vistu chì ci giravanu una volta è una volta. Eramu persi è debuli, digià morendu. Eramu zitelli. Avemu... cunfidendu ".
  
  Hayden hà chjusu l'ochji. Ùn ci era micca parolle.
  
  "Sembra chì anu trovu a vittura. Sò partuti. Avemu... bè, avemu mortu... unu à unu. Yorgi ùn pudia ancu formulà i dettagli chjaramente. Solu l'angoscia afflitta da a so faccia palesa a verità di questu.
  
  "Eru l'unicu sopravvivente. Eru u più forte. Aghju pruvatu. Aghju purtatu, è trascinatu, è abbracciatu, ma ùn hè micca fattu nunda. I falluti tutti. Aghju vistu a vita sguassate da ognunu di i mo fratelli è surelle è aghju prumessu di sopravvive. E so morti m'hà datu forza, cum'è s'è e so ànime partite s'eranu unitu à a meia. Spergu chì anu fattu. Credu sempre. Credu chì sò sempre cun mè. Aghju sopravvissutu à una prigiò russa. Aghju sopravvissutu à Matt Drake ", hà sappiutu un sorrisu debbule, "è l'aghju cacciatu da quì".
  
  "Comu avete fattu vultà in paese?" Kinimaka vulia sapè. Hayden è Dahl u fighjulavanu cun prudenza, ma era ancu chjaru chì Yorgi avia bisognu di parlà.
  
  "Aghju purtatu i so vestiti", sibilò in una voce dolorosamente bassa. "Camisetti. Giacche. Calzini. Eru caldu è li lasciava tutti solu in a neve è u ghjacciu è aghju fattu per a strada ".
  
  Hayden ùn pudia micca imaginà u dolore di cori, a culpabilità percepita chì ùn duveria micca esse u so.
  
  "Una vittura chì passava m'hà aiutatu. Li cuntai a storia, riturnò in paese uni pochi di ghjorni dopu, " pigliò un respiru prufondu, " è ch"elli vedanu u fantasma di u dulore ch"elli avianu fattu. Ch'elli vedanu è sentenu quantu era profonda a so rabbia. Allora sì, aghju uccisu i mo parenti à sangue friddu.
  
  Ci era un silenziu chì ùn deve mai esse ruttu. Hayden sapia chì i corpi di i fratelli di Yorga si trovavanu induve eranu caduti avà, congelati per sempre, per mai riposu.
  
  "Sò diventatu un ladru." Yorgi hà debilitatu a risonanza straziante. "È dopu hè statu pigliatu. Ma ùn hè mai statu cundannatu per assassiniu. È quì simu."
  
  A voce di u pilotu ghjunse in l'aria. "Trenta minuti à u spaziu aereu cinese, ragazzi, è dopu hè indovinatu."
  
  Hayden era piacè quandu Lauren hà chjamatu u think tank di Washington à questu puntu. L'unicu modu per avanzà era per distrazioni.
  
  "Semu vicinu à u scopu", disse à Way quandu avemu scontru. "Qualcosa di novu?"
  
  "Avemu travagliatu nantu à i quattru anguli, riferimenti à e date di nascita di i cavalieri, a Mongolia, u Khagan è l'Ordine stessu, chì vulete prima?"
  
  
  CAPITOLU quattordici
  
  
  "Oooh", disse Alicia entusiasmatu, ghjucandu u rolu. "Ascultemu chì data di i numeri di nascita sò. Mi piace solu i numeri crunching ".
  
  "Cool. Hè piacevule à sente questu da un fanti di campu. A voce cuntinuò felice, alzendu uni pochi di sopracciglia in u salone, ma beata ignorante: "Allora, Annibale hè natu in u 247 aC, hè mortu versu u 183 aC. Gengis Khan 1162, mortu 1227 - "
  
  "Hè troppu numeri", disse Alicia.
  
  "U prublema hè", disse Dahl. "Avete fora di dita è dita".
  
  "Ùn sò micca sicuru di ciò chì significa", continuò l'informaticu. "Ma sti culti pazzi amanu veramente i so ghjochi numerichi è i codici. Tenite questu in mente ".
  
  "Allora Annibale hè natu 1.400 anni prima di Gengis", disse Kenzi. "Avemu capitu chì."
  
  "Saresti sorpresu di u numeru di shitheads chì ùn facenu micca questu", disse u nerd casualmente. "In ogni modu-"
  
  "Ehi amicu?" Drake interruppe rapidamente: "Avete mai statu colpitu in faccia?"
  
  "Bè, in verità, sì. Iè, aghju".
  
  Drake si appoggiò in daretu à a so sedia. "Va bè", disse. "Avà pudete cuntinuà à cazzo."
  
  "Ovviamente, ùn pudemu micca travaglià ancu cù queste figure, postu chì ùn cunnosci micca l'altri piloti. Ancu s'ellu supponi chì ancu voi ragazzi pudete capisce u quartu? Innò? Nisun piglia ? Ebbè. Allora, à u mumentu, ragazzi, ci hè una quantità enorme di putenza di focu mandata à a Republica Mongola. Sette, o sò sempre sei ? Iè, sei squadre di suldati d'elite chì rapprisentanu sei paesi perseguenu u Cavaliere di a Conquista. Aghju ghjustu ? Eura!"
  
  Drake fissò à Hayden. "Stu tippu hè u megliu rappresentante in Washington?"
  
  Hayden alzò le spalle. "Bè, almenu ùn oculta micca e so emozioni. Ùn hè micca ammucciatu sottu parechje pieghe di un mantellu ingannatu cum'è a maiò parte di Washington.
  
  "Avanti à u cavaliere di a cunquista. Ovviamente l'Ordine hà a so propria agenda, cusì a cunquista puderia esse qualcosa da un ghjoculu per i zitelli à un video game... ha ha. A duminazione mundiale pò vene in parechje forme, sò ghjustu?
  
  "Basta cuntinuà cù l'istruzzioni", disse Hayden.
  
  "Di sicuru, sicuru. Allora andemu drittu à u puntu, hè? Ancu s'è l'Israeliani eranu stranamente riluttanti à dà noi ogni infurmazione nantu à u cultu di i crimini di guerra nazisti chì anu distruttu in Cuba, avemu amparatu ciò chì avemu bisognu di sapè. Una volta chì a polvara si stalla, i Nazis decisu chjaramente ch'elli avianu miss up è ghjuntu cù sta idea elaborata per cuntrullà u mondu. Creanu l'Ordine, cù un stemma, codici secreti, simboli è assai di più. Anu sviluppatu un pianu - assai possibbilmente quellu chì avianu travagliatu per anni sottu u Reich. Anu intarratu quattru tipi d'armi è ghjunsenu cù stu puzzle. Forse vulianu rende più oscure, chì sà ? Ma u Mossad li hà distruttu senza traccia è, mi pari, troppu prestu. U bunker ammucciatu ùn hè statu scupertu per trent'anni.
  
  "Quindeci minuti", u pilotu rispose laconicamente.
  
  "Hè questu un'arma?" Hayden hà dumandatu. "Induve li anu pigliatu?"
  
  "Bè, i Nazis avianu quant'è parechje cunnessione quant'è qualcunu puderia avè. U Big Pistol hè un vechju disignu aghjurnatu per u spaziu è a precisione. Puderanu assolutamente mette a manu nantu à qualcosa da l'anni quaranta à l'ottanta. U soldi ùn hè mai statu un ostaculu, ma u muvimentu era. È fiducia. Ùn avissiru micca fiducia in una sola anima viva per fà questu per elli. Probabilmente hà pigliatu i picculi sneaks anni per ammuccià e quattru armi è parechje decine di servizii. I fatturi di fiducia sò ancu unu di i mutivi chì anu ammucciatu i fucili in u primu locu. Ùn li pudianu tene in Cuba avà, nò ? " L'omu di Washington s'hè scoppiatu à ridere, è dopu, in una certa manera, hà riisciutu à sobri.
  
  Alicia rotò l'ochji è strinse e so mani, cum'è s'elli pudianu avvolgerà u collu magre di qualcunu.
  
  "In ogni casu, sì sempre cun mè? Capiscu chì u tempu hè cortu è avete pruritu per esce in a terra è sparà qualcosa, ma aghju un pocu più infurmazione. Appena ghjuntu ... "
  
  Pausa.
  
  "Avà questu hè interessante."
  
  Più silenziu.
  
  "Vulete sparte?" Hayden donna un coup de coude à l'homme, en regardant le côté solide de l'hélicoptère comme si elle pouvait voir leur point d'atterrissage s'approcher.
  
  "Bè, andava à parlà di i quattru lati di a terra - o almenu cumu a vedemu - ma vecu chì u tempu hè finitu. Fighjate, dammi un altu cinque, ma tuttu ciò chì fate," si fece una pausa, "ùn sbarcate!"
  
  A cunnessione hè stata bruscamente interrotta. Hayden fissò prima à u pianu è dopu à l'internu di l'elicotteru.
  
  Drake alzò e duie mani. "Ùn mi guardate micca. Ùn sò micca culpèvule!"
  
  Alicia ridia. "Iè, ancu mè."
  
  "Ùn sbarcate micca?" Dahl hà ripetutu. "Chì diaculu significa questu?"
  
  Alicia si schiarì a gola cum'è per spiegà, ma dopu a voce di u pilotu abbaia da i parlanti. "Dui minuti, ragazzi."
  
  Hayden si vultò à un vechju credente per aiutu. "Manu?" - aghju dumandatu.
  
  "Hè un culo, ma sempre da u nostru latu", rumble u grande Hawaiian. "Diciaraghju di piglià a so parolla per questu".
  
  "Hè megliu decide rapidamente", hà intercessu Smith. "Semu falendu".
  
  U sistema di cumunicazione hè subitu à a vita. "Chì aghju dettu? Ùn sbarcate ! "
  
  Drake se leva et alluma l'intercom de l'hélicoptère. "Fate cazzo, amicu", disse. "Nova intelligenza in strada".
  
  "Ma simu in u spaziu aereu cinese. Ùn si dice micca quantu ci sarà prima ch'elli ci notanu ".
  
  "Fate ciò chì pudete, ma ùn sbarcate micca".
  
  "Ehi amicu, mi sò dettu chì questu seria una missione d'arrivu è di partenza rapida. Nisuna merda. Pudete esse sicuru chì se stemu quì più di uni pochi di minuti, averemu un paru di J-20 in u culo ".
  
  Alicia s'inclinò versu Drake è bisbigliò: "Questu hè male..."
  
  U Yorkshireman l'interruppe, videndu l'urgenza di a situazione. "Bè, ovviamente u Knobend da Washington ci pò sente ancu quandu a cunnessione hè caduta", disse, fighjendu puntualmente Dahl. "L'avete intesu, Nobend? Avemu una sessanta seconde ".
  
  "Ci hà da piglià più tempu", rispose l'omu. "Siate curagiu, ghjente. Semu nantu à questu casu ".
  
  Drake sentì i pugni serrarsi. Stu cumpurtamentu condescendente hà solu pruvucatu cunfrontu. Forse era l'intenzione? Da quandu anu trovu a tomba di Annibale, Drake avia sentitu chì qualcosa era sbagliatu in questa missione. Qualcosa micca revelatu. Sò stati pruvati ? Eranu sottu sorveglianza ? U guvernu americanu hà valutatu e so azzioni? S'ellu hè cusì, allora tuttu hè vinutu à ciò chì hè accadutu in u Perù. È s'ellu hè u casu, Drake ùn era micca troppu preoccupatu di a so prestazione.
  
  Si preoccupava di e cuspirazioni, intrighi è intrighi chì l'ascultori puderanu cucini dopu a rivista. Ogni paese guvernatu da i pulitici ùn hè mai statu ciò chì pareva, è solu quelli chì sò daretu à u populu in u putere sapianu ciò chì si passava veramente.
  
  "Cinquanta seconde", disse à voce alta. "Allora andemu da quì."
  
  "Cerchemu di fà un stunt", li disse u pilotu. "Avemu digià cusì bassu chì puderete esce da a porta nantu à un arbre, ma aghju piatta l'acellu in una valle di muntagna. Se sente qualcosa scraping lungo u fondu, sarà o una roccia o un yeti.
  
  Alicia inghiottì forte. "Pensu ch'elli sò appesi in tuttu u Tibet?"
  
  Dahl alzò le spalle. "Vacanza. Viaghju di strada. Chi sà?"
  
  Finalmente, a cunnessione hè tornata à a vita. "Va bè, ghjente. Semu sempre vivi ? bè bè. Gran travagliu. Avà... ricurdate di tutte e polemiche riguardanti u locu di riposu di Gengis Khan ? Ellu personalmente vulia una tomba senza marca. Tutti quelli chì custruiscenu a so tomba sò stati ammazzati. U locu di sepultura hè statu calpestatu da i cavalli è piantatu d'arburi. Litteralmente, hè inaccessibile salvu per casu. Una storia chì mi pare toccante perchè demolisce cusì simplicemente tutti questi schemi pazzi hè chì Kahn hè statu intarratu cù un ghjovanu cammellu - è u locu hè statu identificatu quandu a mamma di u cammellu hè stata trovata chianciendu à a tomba di u so vitellu.
  
  U pilotu tagliò bruscamente a cumunicazione. "Semu quasi à u puntu di micca ritornu, amicu. Trenta seconde è o seremu fora di quì u più prestu pussibule, cum'è hè in focu, o manderemu i zitelli quì.
  
  "Oh", disse l'omu di Washington. "Scurdatu di tè. Iè, esce da quì. Vi manderaghju un novu locu ".
  
  Drake fece una smorfia, spartendu u dulore di u pilotu, ma sbottò in risposta: "Ghjesù, omi. Pruvate di fà catturari o uccisi ?
  
  Era solu in parte scherzendu.
  
  "Ehi ehi. Calma ti. Fighjate - sti nazisti - l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu - circavanu i Cavalieri - u locu di riposu - trà l'anni cinquanta è l'ottanta, nò ? Pare ch'elli anu trovu tutti. Qualcosa mi dice chì ùn anu micca trovu a tomba di Gengis Khan. Credu veramente chì si pò dì più nantu à una tale scuperta. Dopu seguita l'Ordine stessu è e parolle: "Ma tuttu ùn hè micca cum'è pare. Avemu visitatu u Khagan in u 1960, cinque anni dopu à a fine, pusendu a Cunquista in u so ferru. Di sicuru, Kahn ùn hà micca avutu una tomba custruita in u 1955. Ma, in gran parte per via di a mancanza di una tomba, è ancu per aiutà i credenti è aumentà u flussu turisticu, a Cina hà custruitu un mausoleu per ellu ".
  
  "Hè questu in Cina?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Di sicuru, questu hè in Cina. Pensate à sta cosa sana à i quattru cantoni, nò ? Va bè, mantene a vostra materia grisa attiva. Forse un ghjornu ci sarà ancu un travagliu per voi quì ".
  
  Hayden inghiottì un sonu strangolatu. "Spiegate solu a vostra teoria."
  
  "Già, cool. U Mausoleu di Gengis Khan hè statu custruitu in u 1954. Questu hè un grande tempiu custruitu longu un fiume in Ejin Horo, in u suduvestu di a Mongolia Interna. Avà u mausoleu hè veramente un cenotafiu - ùn ci hè micca corpu in questu. Ma dicenu chì cuntene un toccu è altri articuli chì appartenenu à Gengis. Chinggis, chì hè sempre statu assuciatu à l'idea di un mausoleu piuttostu chè à a famosa tomba è a tomba, era urigginariamente venerata in l'ottu iurte bianche, palazzi di tenda induve ellu abitava in origine. Questi mausolei portatili eranu prutetti da i rè Darkhad di Jin è più tardi diventenu un simbulu di a nazione mongola. A fine, hè statu decisu di abulisce i mausolei portables è trasfirì l'antichi reliquii à un novu, permanente. U calendariu s'adatta perfettamente à u pianu di l'Ordine. Qualunque sia l'arma ch'elli sceglienu di cunquistà hè ind'u sarbu di Gengis, in quellu mausoleu.
  
  Hayden pisò e so parolle. "Maledetta stupida", disse. "Se vi sbagliate..."
  
  "Cur?"
  
  "Questu hè u megliu chì pudete ottene".
  
  "L'Ordine avia accessu", disse Dahl. "Questu spiega a linea in u testu".
  
  Hayden annuì lentamente. "Quantu simu luntanu da a terra?"
  
  "Vintisette minuti".
  
  "E l'altri squadre?"
  
  "Temu chì ùn ci hè manera di dì s'ellu sò intelligenti cum'è u vostru veramente. Probabilmente anu un specialistu d'alta tecnulugia chì li cunsiglia ". Pausa per esprime gratitùdine.
  
  "Maledetto bastardo", ringhiò Alicia.
  
  "Innò". Hayden cuntrullava a so rabbia. "Vogliu dì - chì hè l'ultime nantu à u chatter internu?"
  
  "Oh, esattamente. A chiacchiera hè forte è fiera. Certi squadre anu avutu i so culi da a gestione. Certi sò stati incaricati di scavà intornu à u situ di Annibale. Sapemu chì i Russi è i Svedesi si sò diretti in Burkhan Khaldun, cum'è voi inizialmente. U Mossad è i Cinesi sò abbastanza tranquilli. francese ? Ebbè, quale sà, nò?"
  
  "Avete megliu esse ghjustu annantu à questu", disse Hayden, a so voce intrecciata di velenu. "Perchè s'ellu ùn ... u mondu soffrerà".
  
  "Vai ghjustu à stu mausoleu, Miss Jay. Ma fate prestu. Altre squadre pò esse digià quì ".
  
  
  CAPITOLU QUINCE
  
  
  "Ejin Horo Banner", disse u pilotu, sempre nervoso. "Manca ottu minuti."
  
  I arrangiamenti sò stati fatti per a squadra per sbarcà fora di a cità è cumincià a caminata. Un archeologu lucale hè statu ingaghjatu per aiutà, chì era suppostu chì li porta à u mausoleu. Drake supposa qu'elle n'avait aucune idée de ce qui pouvait se passer alors.
  
  À questu scopu, l'elicotteru restava caldu è prontu, malgradu a preoccupazione cuntinua di u pilotu nantu à i ghjetti di caccia stealth chinesi.
  
  Un colpu è una maledizzione, è tandu l'elicotteru si firmò, dendu à a squadra u tempu di saltà. Si trovanu à mezu à arbusti di arbusti, arbusti di furesta morente, ma puderanu vede facilmente a strada.
  
  Circa un chilometru in a muntagna si trova a periferia di una grande cità. Hayden hà programatu u so navigatore satellitare à e coordenate currette è a squadra si facia cusì presentable quant'è pussibule. I Cinesi avianu bisognu di turisti, cusì oghje ne anu più nove. Lauren hè stata cunvinta di stà cù l'helicopteru è risolve a conversazione in corso.
  
  "A prossima volta", chjamò mentre a squadra si precipitò per lascià, "Alicia pò fà un pocu di networking".
  
  L'inglese sbuffò. "Semu un maledutu secretariu?"
  
  "Mmm, veramente?"
  
  Drake spinse Alicia e bisbigliò: "Bè, l'avete fattu a settimana passata, vi ricordate? Per u ghjocu di rolu?"
  
  "Oh, sì", hà sorrisu brillanti, "hè statu divertente. Dubitu chì u rolu di Lauren serà u stessu ".
  
  "Speremu micca."
  
  I dui si scambiavanu un surrisu caldu mentre emergenu da u so refuggiu improvisatu è si dirigìanu in a muntagna chì si strisciava lentamente. A vegetazione sparsa è u desertu prestu prestu à e strade è l'edifizii, è parechji hoteli è edifici d'uffizii accuminciaru à apparissi in a distanza. I rossi, i verdi è i pastelli si battevanu contr'à u celu turchinu è i nuvuli pallidi. Drake fù subitu colpitu da quantu pulite e strade è a cità stessu eranu, quantu largu eranu alcune di e strade. Prova per u futuru, anu dettu.
  
  Pari stranu in prima, ma incapaci di aiutà, i turisti si sò andati versu u puntu di scontru, assicurendu chì e so mani ùn lascianu mai i so sacchetti oversize. L'archeologu li salutò à l'ombra di una grande statua nera di un omu à cavallu.
  
  "Fits". Dahl annuì à u cavaliere.
  
  Davanti à elli stava una donna magra è alta, cù i capelli pettinati in daretu è un sguardu direttu. "Fai parte di un gruppu turisticu?" Parlava cun cura, scegliendu e so parolle. "Scusate per u mo inglese. Questu ùn hè micca bè ". Ella rise, a so piccula faccia sgusciata.
  
  "Nisun prublema", disse Dahl rapidamente. "Hè più chjaru cà a versione di Drake".
  
  "Divertimentu divertente..."
  
  "Ùn pare micca turisti", disse a donna, impiendulu. "Avete sperienza?"
  
  "Oh, sì", disse Dahl, pigliendu a manu è guindula cun un gestu magnanimu. "Viaghju u mondu in cerca di novi attrazioni è cità."
  
  "Modu sbagliatu", disse a donna piuttostu gentile. "U mausoleu hè da l'altra parte".
  
  "Oh".
  
  Drake rise. "Perdonalu", disse. "Di solitu porta solu i bagaglii".
  
  A donna caminava in fronte, allistendu a spalle, cù i capelli dritti riuniti in una fascia stretta. A squadra si sparse u megliu ch'elli pudianu, di novu ùn vulianu micca fà scuzzulate o lascià ricordi perdurabili. Dahl hà scupertu chì a donna si chjamava Altan è ch'ella era nata vicinu, lasciò a Cina in a so ghjuventù, è poi vultò solu dui anni fà. Li guidò direttamente è educatamente è prestu dimustrava chì si avvicinavanu à u so scopu.
  
  Drake hà vistu a cima di u mausoleu towering in avanti, statue, scalini è altri elementi iconichi intornu. A morte pò stallà in ogni locu. Travagliendu inseme, a squadra hà rallentatu a donna mentre verificavanu l'altri squadre è altri suldati, tuttu u tempu fingendu d'admirà a vista. Smith, scrutant derrière les poubelles et les bancs, aurait pu inquiéter Altan, mais la description de Drake de sa "édition très limitée" n'a fait qu'augmenter sa curiosité.
  
  "Hè speciale?"
  
  "Oh, sì, hè unu di unu".
  
  "Possu sente ti attraversu a cazzo di cunnessione," Smith ringhiò.
  
  "Cumu?"
  
  "In termini di vitture, questa hè l'edizione Pagani Huayra Hermes, cuncepita per Manny Koshbin da Pagani è Hermes".
  
  "Mi dispiace. Ùn sò micca ciò chì significa tuttu questu ".
  
  "Hè chjaru". Drake suspirò. "Smith hè unu di un tipu. Ma parlami di u vostru hobby preferitu.
  
  "Mi piace veramente l'escursionismo. Ci sò parechji posti belli in u desertu ".
  
  "In termini di campeghju, pensate à Smith cum'è un palo di tenda vacillante. Quellu chì ti mette constantemente in guai, ma funziona sempre bè una volta chì l'avete forma, è sempre, ma sempre, riesce à fà incazzate.
  
  Smith murmurò qualcosa nantu à i comms, dopu avè finitu a so ricunniscenza. Lauren si n'andò in una risata incontrollata.
  
  Altan guardò à u Yorkshireman suspiciosamente, è poi vultò u so sguardu à u restu di a squadra. Mai, in particulare, evitava sta donna, cum'è s'ellu era prova di ammuccià e so origini. Drake hà capitu ciò chì l'altri ùn puderanu micca. Una cosa hà purtatu à l'altru, è Mai ùn vulia micca discutiri d'induve hè vinutu o cumu hè finita quì. Altan indicò parechji passi.
  
  "In quella direzzione. U mausoleu hè quì sopra".
  
  Drake hà vistu una strada di cimentu incredibilmente larga è incredibilmente longa chì portava direttamente à passi di cimentu longu è ripidi. Pocu prima di principià i passi, u chjassu s'allargava in un tamantu cercolu, in u centru di u quale stava a statua inconfondibile.
  
  "Bè, stu tippu era sicuramente un cavalieri", hà dettu Kinimaka.
  
  Gengis Khan, cavalcando un cavallu à u galoppu, stava nantu à una tamanta lastra di petra.
  
  "U secondu cavaliere", disse Yorgi. "Conquista".
  
  Altan deve avè intesu l'ultima frase perchè si vultò è disse: "Iè. U Khagan cunquistò a maiò parte di u mondu cunnisciutu prima di a so morte. Probabilmente un rè genocida, hà ancu unificatu puliticamente a Strada di a Seta durante a so vita, aumentendu u cummerciu è e cumunicazioni in tuttu l'emisferu occidentale. Era un capu sanguinoso è terribile, ma trattava bè i so suldati fideli è li includeva in tutti i so piani.
  
  "Ci pò dì un pocu di ciò chì hè in u mausoleu?" Drake vulia esse preparatu. In queste missione, a velocità era tuttu.
  
  "Bè, ùn hè nunda più cà un cimiteru rettangulare, decoratu cù decorazioni esterne". Avà Altan hà parlatu cum'è s'ella citava una guida turistica. "U palazzu principale hè ottagonale è cuntene una statua di cinque metri di Gengis fatta di giada bianca. Ci sò quattru camere è duie sale, chì pareanu trè iurti. In u Palazzu di Riposu ci sò sette fere. Kang, trè cunsorti, u so quartu figliolu è a moglia di quellu figliolu.
  
  "Un palazzu di vacanze", disse Smith. "Sembra ancu un locu di riposu".
  
  "Ièees". Altan l'hà tiratu fora, fighjendu cun pacienza à Smith è ùn sapendu nunda di u testu chì seguitanu.
  
  "U mausoleu hè guardatu da darkhads, privilegiati. Questu hè estremamente sacru per parechji Mongoliani ".
  
  Drake lasciò scappà un suspiru prufondu è eccitatu. S'elli eranu sbagliati, è questu ùn era micca u locu di a seconda arma... Avia paura di imaginà ancu e cunsequenze.
  
  A vita in una prigiò cinese seria u minimu di i so prublemi.
  
  A longa marchja cuntinuò, prima un pèlerinamentu longu u vastu caminu, dopu a dissezione di a sfera, un sguardu rapidu à a faccia di l'anticu generale, è dopu una scalata senza fine per i scalini di petra. L'equipa restava in pusizioni, raramente rompendu a striscia, è restava sempre vigilante. Drake era felice di vede relativamente pochi visitatori à u mausoleu oghje, chì era assai utile.
  
  A struttura impressiunanti hè stata finalmente in vista. A squadra si firmò quandu ghjunghjenu à u passu più altu per piglià tuttu. Altan aspittava, prubabilmente abituatu à i turisti catturati in mumenti di timore. Drake hà vistu un edifiziu enormu cù cupole relativamente chjuche à ogni estremità è una assai più grande à mezu. I so tetti eranu bronzu, cù mudelli. A fronte di l'edificiu avia parechje finestri rossi è almenu trè grandi entrate. Ci era un muru bassu di petra davanti à u bastimentu.
  
  Altan marchò davanti. Dahl guardò in daretu à a squadra.
  
  "Dirittu in a tomba", disse Hayden. "Apre questu, truvate a scatula è esce. Per furtuna ùn ci hè micca corpu per cumbatte. Cum'è u nostru pilotu dice, nisuna stronzata ".
  
  Drake ascultò mentre Lauren hà sparte l'ultime nantu à a chatter.
  
  "Aghju un grande, grassu zero quì avà, ragazzi. Sò sicuru chì l'Israeli è i Russi sò fora di a so mente, u testu hà indicatu u modu sbagliatu. DC pensa chì i Francesi si avvicinanu, forse una meza ora daretu à voi. Ascoltà hè diventatu assai più difficiule avà. Avemu altre risorse è solu uni pochi trucchi chì a NSA ùn revelerà mai. Svedesi, Cinesi è Britannichi sò scunnisciuti. Cum'è aghju dettu, hè una lotta ".
  
  "Qualchissia altru?" Drake si spinse.
  
  "Divertente chì duvete mencionà questu. Ricevu interferenza fantasma da una fonte scunnisciuta. Ùn ci hè micca voti, nè manera di cunfirmà, ma qualchì volta pare chì ci hè un altru in u sistema ".
  
  "Ùn menzionate micca i fantasmi", disse Alicia. "Avemu avutu abbastanza storie d'orrore annantu à l'ultima operazione".
  
  Altan si firmò è si vultò. "Si prontu? ti purteraghju à l'internu".
  
  U gruppu annunziò è avanzò. È dopu Drake hà vistu i suldati chinesi chì abbandunonu u mausoleu, unu di elli tenenu una grande scatula sottu à u so bracciu, trà elli eranu archeologi.
  
  I Cinesi anu pigliatu l'arme cun elli, è avà l'absenza di turisti era chjaramente à u so vantaghju.
  
  Pigliò solu un mumentu prima chì u so capu hà vultatu a so attenzione à elli.
  
  
  CAPITOLU 16
  
  
  Drake hà vistu Dal afferrà Altan è tirala in daretu, fendu un longu saltu falendu i scalini finu à ch'elli eranu prutetti da i suldati chinesi. Jittò u so saccu in terra è sbulicò rapidamente a sacchetta esterna. Travagliendu rapidamente è ùn fighjendu mai i Cinesi, si sentia in ogni modu sicuru. Hayden, Smith è May eranu armati cù pistole.
  
  Nantu à a piazza davanti à u mausoleu di Gengis Khan, l'armi sò stati alzati è i rivali si scontranu. L'omu chì portava a scatula pareva preoccupatu. A squadra cinese era custituita da cinque persone è stava digià spinghje l'archeologi pensati à parte. Drake alzò a so mitragliatrice è aspittò. U restu di a squadra era spargugliatu da u so latu.
  
  "Tuttu ciò chì avemu bisognu hè una scatula", gridò Hayden. "Messa in terra è lascià".
  
  U capu di a squadra cinese avia l'ochji di u culore di l'ardesia grisa. "Hè tù chì devi andà à a vostra strada mentre avete sempre a chance."
  
  "Vulemu una scatula", hà ripetutu Hayden. "È l'avemu da piglià".
  
  "Allora pruvate." U presentatore hà traduttu, è tutti i cinque cinesi anu avanzatu in sincronia.
  
  " Wow. Semu da u listessu latu dannatu ".
  
  "Oh, solu un scherzu. Divertenti. L'America è a Cina ùn saranu mai da u listessu latu ".
  
  "Forse micca", disse Drake. "Ma simu suldati chì luttanu per u populu. "
  
  Vide l'incertezza in l'andatura di u capu, a ligera incertezza nantu à a so faccia. Deve avè affettatu tutti perchè a squadra cinese si firmò completamente. Hayden hà calatu l'arma è hà chjusu a distanza ancu più.
  
  "Ùn pudemu micca truvà un terrenu cumunu?"
  
  Nod. "Iè, pudemu. Ma i capi di u guvernu è pulitichi, i terroristi è i tiranni fermanu sempre in u nostru modu ".
  
  Drake hà vistu a tristezza nantu à a faccia di l'omu è a fede assoluta in e so parolle. Nisuna pistola o canna hè stata alzata mentre e squadre rivali si scontranu ferocemente. Era tuttu per rispettu.
  
  Drake s'arrizzò, lasciò a so mitragliatrice in u so backpack, è scontra l'attaccu frontale. Pugni cunnessi à u so pettu è braccia alzate. U ghjinochju hà tagliatu duramente in i so costi. Drake sintì l'aria sguassate da u so corpu è cascò à un ghjinochju. L'attaccu era senza pietà, i ghjinochje è i pugni chjappà duramente è piove, a ferocità calculata per ùn dà micca chance di vindicà o di sollievu. Hà suppurtatu u dulore è aspetta u so tempu. D'autres scènes passaient alors qu'il se tournait et se retournait. Alicia hà luttatu cù l'omu altu; Hayden è Kinimaka anu cumbattutu u capu. Mai mandò u so avversariu nantu à a so spalla è poi u colpì dolorosamente in u sternu.
  
  Drake hà vistu una opportunità è hà pigliatu. Daretu à ellu hà intesu chì Thorsten Dahl apparisce cum'è di solitu, saltendu sopra a cima di e scale ; una prisenza notevuli chì ùn pò esse ignoratu. L'attaccante di Drake si fermò per un mumentu.
  
  L'anzianu suldatu SAS scrambled along the ground, swinging its legs and catching u so avversariu daretu à u ghjinochju. Cascò in avanti, falendu in ghjinochji. Cum'ellu hè cascatu à u livellu di Drake, u Yorkshireman hà liberatu un capu putente. U gridu è l'ochji allargati dimustravanu quantu duru hà colpitu. U cummandu chinese vacillò è si appoggiò à una manu. Drake s'arrizzò è riturnò u favore in pienu cù i ghjinochje è a testa. Ci era qualchì contu è un pocu di sangue, ma nunda di minaccia di vita.
  
  Dahl s'est précipité devant l'adversaire d'Alicia. U Svedese hà culpitu cum'è un toru cum'è Alicia. U so aggressore hè statu sbattutu da i so pedi è hà colpitu duramente in u collu, tremandu è stunatu. Si vultonu ghjustu à tempu per vede Mai chjappà u so avversariu inconsciente è dopu truvà un omu cù una scatula.
  
  "Bonghjornu!" Alicia piantò quand'ellu li vide è si misi à corre.
  
  Anu cuminciatu à curriri, ma Smith è Yorgi avianu digià lasciatu a battaglia. "Vede?" disse Alicia. "A nostra forza hè in numeri. Sapia chì ci era un mutivu chì avemu patitu tantu in questa maledetta squadra ".
  
  Davanti, Kenzi hà bluccatu l'unica altra strada di l'omu - ritornu à u mausolée. Avà cù un sguardu sgrossu è una postura sottumessa, hà pigliatu l'arma ch'ellu avia guardatu prima.
  
  Drake hà verificatu l'area è hà vistu chì Hayden avia infine sottumessu u capu di u gruppu.
  
  "Ùn fate micca cusì!" - gridò à l'omu. "Sei in inferiorità numerica, amicu."
  
  Hayden alzò l'ochji, evaluò a situazione, è poi asciugò u sangue da a so guancia. Drake hà vistu avà à Altan chì si sbuchjava in daretu à i scalini per piglià un ochju è si sospirò. Curiosità...
  
  U fucile restava immobile, a scatula era sempre tenuta stretta, guasi in una presa di morte. Hayden s'arrizzò è alzò a manu, palma rivolta fora. Un altu bruciatore d'incensu stava trà ella è l'omu, ma si movia finu à ch'ella era in vista.
  
  Kenzi avanzò da l'arrière. Smith è Kinimaka da u latu. Ùn ci era micca segnu di panicu in l'ochji di u suldatu, solu rassegnazione.
  
  "Nimu hè mortu". Hayden indicò i suldati chinesi inconsciente è geme. "Nimu hè obligatu. Basta lascià a scatula ".
  
  Alicia attirò l'attenzione. "È s'è vo avete bisognu di un slap, solu per fà vede bè", disse. "Sò quì".
  
  A mentalità di u suldatu ùn include micca a rendizione. È stu tippu ùn avia nisun locu per andà, nè via di scappata.
  
  "A pistola", disse Drake, "hè una falsa speranza. Sapete chì hè. "
  
  U cummentariu chjappà u mira, a manu cù a pistola tremò per a prima volta. U silenziu pesante s'allargava, è Drake hà nutatu chì un coppiu di l'omi scunfitti cuminciaru à muvì. "Devi decide, amicu", disse. "U clock hè in tic-tac."
  
  Quasi subitu l'omu tira fora una pistola è si misi à corre. Apuntò à Hayden, è dopu, una volta accantu à u bruciatore d'incensu, hà sbattutu a manu nantu à u coperchiu, sperendu di chjappà nantu à ella. Un colpu è un gemimentu eranu a so unica ricumpensa cum'è l'ughjettu era fermamente fissatu, ma continuò à curriri.
  
  Hayden aspittò, mantenendu a so attenzione.
  
  Alicia hà caricatu da u so latu cecu, culomba, è u pigliò intornu à a cintura in una presa di rugby. L'omu s'inchinava, guasgi si ruppeva à mezu, u so capu chjappà in a spalla d'Alicia, è a scatula volò à u latu. Hayden hà pruvatu à catturà ellu, catturà prima di troppu danni. Un sguardu rapidu cunfirmò a prisenza di u stemma di l'Ordine.
  
  Alicia picchiò l'omu inconsciente. "Ti aghju dettu chì saria quì per voi".
  
  A squadra hà valutatu. I Cinesi si movevanu digià. I francesi duveranu esse vicinu. Una parolla di Hayden hà purtatu à Lauren torna à a cunversazione.
  
  "Cattiva nutizia, ragazzi. I francesi ùn ti piglianu micca l'ochji, è i Russi ùn li piglianu micca l'ochji. Muovi!"
  
  Merda !
  
  Drake fighjulava tutta a strada di ritornu à i scalini è longu u chjassu drittu chì portava à u mausoleu. Hà vistu a ghjente chì corre, una squadra di quattru chì guasi di sicuru duvia esse francese. "Sò dannatamente boni", disse. "In verità, sò state duie volte avà chì ci anu ghjuntu prima."
  
  "Avemu da andà", disse Smith. "Seranu cun noi in pochi minuti".
  
  "Induve andà?" dumandò Alicia. "Anu bluccatu l'unica uscita".
  
  Drake hà nutatu l'arburi à i lati è i prati in fronte. In fatti, a scelta era limitata.
  
  "Vai", disse. "È Lauren, mandate un elicotteru."
  
  "À a mo strada".
  
  "Fate prestu", disse Smith. "Questi Francesi sò nantu à i so pedi".
  
  Drake s'avança, pensant que les Russes ne pouvaient pas être trop loin derrière. Sfurtunatamente, ùn hà pigliatu assai tempu prima chì qualchissia hà cuminciatu à sparà. Finu a ora, tuttu era andatu bè per elli, avianu vistu u megliu in i rapporti di suldatu à suldatu è omu à omu, ma e probabilità di una tregua cusì fragile durà eranu minime.
  
  Affrontemu i fatti: Se sti paesi vulianu travaglià inseme è sparte e ricumpensa, l'omi è e donne in u putere sanu bè chì saria a strada più faciule - è ancu cuntinueghjanu à luttà.
  
  Si sciddicò trà l'arburi. A squadra si precipitò dopu à ellu, Hayden stringendu a scatula ornata chì cuntene u so secretu chì ùn era micca revelatu. Dahl s'impiccò daretu, seguitendu l'avanzata di i Francesi.
  
  "Cinque minuti daretu à noi. Nisun signu di Russi. È i Cinesi si sveglianu. D'accordu, questu puderia tene tutti un pocu ".
  
  "L'elicotteru hè in deci minuti", li disse Lauren.
  
  " Dites-lui de se dépêcher ", disse Alicia. "Stu tippu deve esse caldu".
  
  "Aghju trasmette questu".
  
  Drake hà pigliatu a strada più diretta, sperendu una bona linea di copertura. L'arbureti si stendevanu in tutte e direzzione, a terra era morbida è loamy è puzzava riccu di terra. Kensi pigliò un ramu grossu, alzendu e spalle mentre correva cum'è per dì: "Avemu da fà cun questu". Prima una longa discesa, dopu una forte salita, è a strada daretu à elli sparì. I celi eranu appena visibili è tutti i soni eranu sbulicati.
  
  "Spergu solu chì ùn ci hè nimu davanti à noi", disse Dahl.
  
  Kinimaka grugnì, premendo forte. "Confidate di l'ascultori", disse, chjaramente torna à i so ghjorni à a CIA. "Sò megliu di ciò chì pensate."
  
  Drake hà vistu ancu chì ùn eranu micca quì nantu à a terra, è hà avutu un sensu di campu debbule. Scannò ogni orizzonte, cunvinta chì Dahl faria u listessu da daretu. Dopu à quattru minuti si firmonu un pocu à sente.
  
  "A direzzione truvata nantu à questu elicotteru?" bisbigliò Hayden a Lauren.
  
  U New Yorker puderia vede e so pusizioni cum'è punti blu lampeggianti nantu à un scanner. "Drittu. Cuntinuà."
  
  Tuttu era tranquillu; puderanu esse l'unicu populu in u mondu. Drake cuntinuò dopu un pocu tempu, scegliendu i so passi cù cura. Alicia si strinse accantu à ellu, Hayden un passu daretu. U restu di a squadra avà sparghje per aumentà a so gamma. L'arma hè stata tirata è tenuta liberamente.
  
  L'arbureti s'eranu sgraziati davanti. Drake si firmò vicinu à u perimetru esterno, verificandu u terrenu.
  
  "Hè una breve discesa à un campu pianu", disse. "Ideale per u trituratore. Infernu, ancu un Svedese pò chjappà un mira cusì grande ".
  
  "Trè minuti finu à a riunione", disse Lauren.
  
  Hayden si avvicinò a Drake. "Chì s'assumiglia?"
  
  "Nisun segnu di nemici". Si alzò le spalle. "Ma datu à quale avemu trattatu, perchè duveranu esse?"
  
  Dahl si avvicinò. "Hè u listessu quì. Sò, sicuru, quì fora in qualchì locu, ma ben ammucciati ".
  
  "È pudete esse sicuru ch'elli vanu in questu modu", disse Mai. "Perchè aspettemu?"
  
  Dahl guardò Drake. "U pudding di Yorkshire hà bisognu di una pausa".
  
  "Un ghjornu", disse Drake, fendu un ultimu sguardu à a zona. "Avete per dì qualcosa di veramente incredibilmente divertente, ma finu à allora, per piacè parlate solu quandu vi parlate."
  
  Emergenu da a linea di l'arburu, trascinendu in una pendenza brusca è grassa. Una brisa calda salutò Drake, una sensazione piacevule dopu à u boschettu stufatu di l'arburi. L'intera zona era viota è vallata micca luntanu da induve finisce in una striscia di asfaltu assai avanti.
  
  "Sposta avà", disse Drake. "Pudemu stabilisce un perimetru nantu à un terrenu pianu".
  
  Ma dopu a pace è u viotu in tutta a zona hè stata distrutta. L'equipa SPEAR s'avanzava in u pendiu mentre à a so manca i Russi s'avanzavanu da induve eranu stati nascosti. Davanti à elli tramindui, alluntanati da un arburetu distanti, i Francesi sò ancu venuti in vista.
  
  Almenu era a visione di Drake di e cose. Di sicuru, ùn portavanu micca tag di nome, ma e so caratteristiche faciale è u cumpurtamentu eranu sorprendentemente diffirenti.
  
  À u listessu tempu, u so elicotteru apparsu in u celu sopra à elli.
  
  "Oh merda".
  
  À a so manca, u Russu hè cascatu à un ghjinochju è cinghje u fucile à l'épaule.
  
  
  CAPITOLU DIECISETTE
  
  
  Drake si vultò à mezu passu è apre u focu. I so balli strappavanu l'erba intornu à u suldatu d'elite, ma ùn anu micca arruvinatu i so preparazione. U lanciatore di razzi ùn hà mai vacillatu; a leva chì a tene ferma ferma. I so cumpagni s'eranu attornu à ellu, vultendu u focu. Drake si trova subitu in un mondu pienu di periculi.
  
  Les Français se précipitèrent de toutes leurs forces vers l'hélicoptère d'atterrissage. Drake, cù Dahl è Smith, mantenevanu i Russi à badia è in guardia. A faccia di u pilotu era visibile, focu annantu à u situ di sbarcu. Alicia è May ùn rallentavanu micca è fece un gestu per attirà a so attenzione.
  
  Bullets tagliati in l'aria.
  
  Drake hà culpitu unu di i Russi cù a so ala, mandendulu à un ghjinochju. A voce di Hayden ribombò sopra u comunicatore.
  
  "Pilotu, fate azzione evasiva! Lauren, dites-lui qu'ils ont des missiles !
  
  Drake, Dahl è Smith anu battutu u contingente russu, ma sò stati troppu luntanu per furmà bè, soprattuttu mentre si movenu. U pilotu guardò, u so visu scunfittu.
  
  U RPG hà sparatu, u missile s'hè vultatu cù un sbuffu d'aria è un forte bang. Drake et les autres ne pouvaient qu'observer impuissants qu'il laissait une trace dans l'air et s'envolait sans faille vers l'hélicoptère. Severamente panicatu, u pilotu hà fattu una manuvra evasiva brusca, inclinando l'helicopteru, ma u missile chì passava era troppu rapidu, hà colpitu u dessous è hà splutatu in una nuvola di fume è fiamme. L'hélicoptère s'inclina et tomba, des morceaux tombaient et furent emportés au-delà de sa trajectoire de vol.
  
  Hè solu quandu hà vistu cù incredulità, disperazione è rabbia scura chì hà vistu induve a so terribile trajectoria portaria.
  
  I Francesi l'anu vistu ghjunghje è anu pruvatu à dispersà, ma l'helicopteru s'hè lampatu à a terra trà elli.
  
  Drake cascò in terra, intarrà u so capu in u turf. Fiamme rosse è aranciate s'eranu sbulicati è fora, è u fumu neru si vultò in u celu. A maiò parte di l'helicopteru sbarcò nantu à una persona; ellu è u pilotu sò morti subitu. A pala di u rotore principalu hè ghjuntu è andò ghjustu à traversu u terzu perdente, cusì rapidamente è di colpu chì ùn ne sapia nunda. Drake alzò l'ochji è vide un pezzu enormu di detritu ardenti cascà nantu à l'altru. A forza di u colpu l'hà cacciatu da i so pedi è u scacciò in daretu una decina di passi, dopu à quale si firmò ogni muvimentu.
  
  Solu dui francesi sò sopravvissuti; a maiò parte di a squadra hè stata scunfitta in un incidente disgraziatu. Drake hà vistu unu d'elli s'alluntanu da u focu furioso cù una manu brusgiata, è l'altru, vacillante, avvicinendu. In qualchì modu, u sicondu hà sappiutu à piglià l'arma è à u stessu tempu aiutà u so cumpagnu di scappà.
  
  Drake inghiottì a so rabbia è cuntinuò à mantene a so cuncentrazione strettamente. U so solu mezzu di pruduzzione hè statu distruttu. Hayden hà sempre tenutu u calciu liberu, ma avà i Russi si precipitavanu versu elli cù intenzioni assolutamente evidenti. L'omu cù u RPG era sempre di mira à i rumbri, cum'è s'ellu cuntemplò un secondu strike.
  
  Drake si alzò, è a squadra s'arrizzò cun ellu. Alluntanendu da i Russi versu u focu, anu stabilitu una reta di refugghi chì furzà i so nemichi à chjappà. Drake è Dahl anu pugnatu tramindui à l'omi vestiti, manduli a terra. Fiamme brusgiate li ingugliavanu à l'avvicinamentu, si sentenu da l'internu pops forti è scricchiolii pesanti. Drake si sentì lavare nantu à a so faccia è poi s'affacciava daretu à u so latu cecu. I francesi restanti eranu digià luntanu, luttanu cù e so ferite è pèrdite, è chjaramente fora di u cunflittu per u mumentu.
  
  Drake si girò nantu à un ghjinochju, pressendu u buttone di cumunicazione.
  
  "L'elicotteru sbarca", disse per cunfirmà questu à Lauren, dopu: "Avemu bisognu di un altru mezzu di evacuazione avà".
  
  A risposta hè stata silenziata. "À ellu".
  
  A squadra cuntinuò à ritruvà, aumentendu a distanza trà l'ostaculu in fiamme è u nemicu chì si avvicinava. Incredibbilmente è callu, u RPG russu hà sparatu un altru missile à l'elicotteru digià distruttu, mandendu più colonne di fiamma è shrapnel in l'aria.
  
  Drake sentit qu'un morceau de métal se détachait de son épaule et se tournait sous l'impact. Dahl guardò in daretu, ma u Yorkshireman annunziò, "Sò bè".
  
  Alicia li indicò versu u recintu luntanu. "Questa strada hè l'unica opzione. Muovi, ghjente! "
  
  Hayden hà livellatu a scatula è corse. Smith è Kinimaka restanu daretu, mantenendu u focu trà elli è i Russi. Drake scannò l'area davanti, sempre prontu per novi sorprese è aspittendu u peghju. I Cinesi eranu in qualchì locu, è l'Israeli, i Svedesi è i Britannichi eranu in alerta.
  
  A so vitezza li separava da i Russi chì perseguivanu, è ghjunghjenu à a fence cù u tempu di sparghje. Alicia è May pigliò una scorciata è dopu si ritrovavanu da l'altra parte, accantu à una striscia d'asfaltu à dui corsie chì sparì in i dui sensi in un desertu apparente. Lauren ùn era ancu vultata à elli, ma l'abbandunonu à u so propiu, sapendu chì DC aiuterà.
  
  Drake ùn era micca pienu di grande fiducia. Ùn hà micca inculpatu Lauren - U New Yorker era nantu à l'acqua pulita, ma nunda in questa missione finu à avà ùn li hà dettu chì l'omi è e donne chì stavanu salvu è caldi in u Capitoliu avianu a spalle cumpletamente cuperte.
  
  Alicia hè andata à correre. Era un scenariu sempre più stranu. Drake sapia chì i Russi duveranu avè avutu qualchì tipu di copertura. Forse era in strada.
  
  "Guardate là", disse Kenzi.
  
  Circa una meza chilometru avanti, un SUV neru si firmò à ripiglià i francesi in difficultà. Mentre fighjulavanu, a vittura accelerà rapidamente à centu ottanta milla à l'ora, carricò dui operativi è s'alluntanò cun un sguillatu.
  
  "Poveri bastardi", disse Dahl.
  
  "Avemu da preoccupassi di noi stessi", disse Smith. "O diventeremu ancu "poveri bastardi".
  
  "Grumpy hà un puntu", disse Alicia, fighjendu in tutte e direzzione. "Seriu, ùn avemu micca induve andà".
  
  "Interra a scatula". Kinimaka indicò un boschettu d'arburi ghjustu fora di a strada. "Torna per questu dopu. O dumandate à Lauren di mandà un altru squadra ".
  
  Drake guardò Dahl. "Ùn duverebbe esse troppu duru, eh?"
  
  "Troppu risicatu", disse Hayden. "Puderanu truvà. Intercept u missaghju. Inoltre, avemu bisognu di sta infurmazione. L'altri squadre ponu digià dirigendu versu u terzu pilotu ".
  
  Drake sbattò le palpebre. Ùn ci hà micca pensatu. Un nodo di tensione cuminciò à pulsate ghjustu à mezu à a so frunti.
  
  "Ùn aghju mai pensatu ch'e saria rottu in una fottuta Cina", si lamentò Alicia.
  
  "Questu hè unu di i quattru anguli di a terra", Dahl li disse. "Allora cunsulate in questu."
  
  "Oh, grazie, omu. Grazie per questu. Forse compru un condominiu ".
  
  I Russi sò digià in strada. Drake hà vistu unu d'elli chì gridava in a radiu. Allora u so sguardu si trasfirìu di i Russi è pruvò à fucalizza nantu à qualcosa chì si moveva in a distanza.
  
  "Forse questu hè u so veiculu", disse Dahl, correndu è guardendu daretu à u stessu tempu.
  
  Yorgi ridia, i so ochji cum'è aquila. "Cusì sia. È dieci anni fà forse avete avutu ragiò.
  
  Drake strinse l'ochji. "Ehi, hè un autobus."
  
  "Continuate à correre", disse Hayden. "Pruvate micca di vede interessatu".
  
  Alicia ridia. "Avà l'avete fattu. Ùn possu micca piantà di fighjà. Avete mai fattu questu? Sapete chì ùn deve micca fighjulà à qualchissia è scopre chì ùn pudete micca cazzo di guardà luntanu?"
  
  "Aghju tuttu u tempu", disse Dahl. "Naturalmente".
  
  "Bè, un Muppet vestitu di pelle hè una vista rara", intervene Drake.
  
  L'autobus era giallu brillanti è mudernu è si precipitò davanti à i Russi senza rallentà. Drake hà apprezzatu a so velocità, u cunduttore è i passageri, ma sapia chì ùn anu micca scelta. Eranu à pochi chilometri da ogni cità maiò. Quandu l'autobus s'avvicinava è i Russi fighjavanu, a squadra SPEAR hà bluccatu a strada.
  
  "Rallentate", disse Alicia.
  
  Smith rise bruscamente. "Questu ùn hè micca Kansas. Ùn vi capisce micca".
  
  "Allora una lingua universale". Alicia alzò l'arma malgradu u sguardu di Hayden.
  
  "Più veloce", disse Dahl. "Prima ch'ellu salta à a radiu".
  
  L'autobus hà rallentatu è sviatu ligeramente, u largu front end sliding offside. I Russi avianu digià scappatu. Drake spinse a porta aperta, signandu à u cunduttore per apre. U visu di l'omu era spavintatu, l'ochji spalancati è sbattulendu trà i suldati è i so passageri. Drake aspittò finu à chì a porta s'aprì è poi avanzò, tendu a manu.
  
  "Vulemu solu andà per un passaghju", hà dettu u più calmu chì pudia.
  
  A squadra hà pigliatu u mezu di l'autobus. Dahl hè statu l'ultimu à saltà è picchiò u cunduttore nantu à a manu.
  
  "Avanti!" Indicò a strada.
  
  I Russi ùn eranu micca più di centu metri daretu, fucili alzati mentre u cunduttore appughjà u pede à u pianu. Apparentemente, stava attentu à i so specchi laterali. L'autobus hà cuminciatu à spustà, i passageri saltavanu in daretu. Drake si tentò. Alicia marchò à u spinu di l'autobus per valutà a persecuzione.
  
  "Anu guadagnà forza"
  
  Drake fece un cenno a Dahl. "Dì a Keanu di sbrigarsi!"
  
  U Svedese pareva un pocu imbarazzatu, ma hà parlatu cù u cunduttore di l'autobus. A vittura piantò pianu pianu rapidu. Drake hà vistu Alicia sbulicà è poi si vultò rapidamente, urlando à i passageri di l'autobus.
  
  "Anatra giù! Avà!"
  
  Temendu RPG, Drake hà ancu cascatu. Fortunatamente, e balle sò colpi solu à a parte posteriore di a vittura, tutte allughjate in u chassis. Suspirò cun sollievu. Ovviamente, i Russi sò stati avvistati di e vittime civili. Almenu era qualcosa.
  
  Una volta, i machinazioni pulitichi daretu à i piani di ogni squadra d'elite sò venuti in mente. Ùn sò micca tutti i squadre sò stati patrocinati da u statu; è certi capi ùn sapianu mancu ciò chì passava. Una volta torna i so pinsamenti à i Francesi - è i suldati morti.
  
  Facenu u so travagliu.
  
  L'autobus s'hè alluntanatu da i Russi, pigliendu a veloce nantu à a strada, tuttu u so quadru tremulu. Drake si rilassò un pocu, sapendu ch'elli stavanu tornanu versu Ejin Horo in a direzzione ch'elli stavanu. U cunduttore hà negoziatu una virata larga è spazzata. Drake si girò mentre Alicia lanciava un urla bassu da u sedile posteriore.
  
  È anu vistu un elicotteru neru chì appartene à i Russi, scendendu per piglià.
  
  A voce di Hayden hà riempitu a cunnessione. "Ùn attaccheranu micca".
  
  Drake aggrottò le labbra. "Fluid op. L'ordine cambianu. "
  
  "È ponu sempre spinghje l'autobus fora di a strada", rispose Dahl. "Quantu hè luntanu da a cità?"
  
  "Ottu minuti", Lauren rispose.
  
  "Troppu longu". Dahl marchò in u corridoiu finu à u spinu di a vittura veloce è hà cuminciatu à spiegà à i passageri chì duveranu avanzà. Passavanu uni pochi di stonde è po s"unì à Alicia.
  
  " Salut Torsti. È aghju sempre pensatu chì i posti di daretu eranu solu per basgià.
  
  U Svedese fece un sonu strangolatu. "Provate à fà mi viaghjà malatu? Sò induve eranu quelle labbra ".
  
  Alicia li fece un basgiu. "Ùn sapete micca induve sò stati".
  
  Dahl supprimò un surrisu è fece u segnu di a croce. Un hélicoptère russe a atterri brièvement alors que des soldats montaient à bord, planant sur la piste. L'autobus hà coperto una certa distanza è si vultò trà elli, è Alicia è Dahl esaminò l'aria.
  
  Drake cherchait les Français en fuite devant, mais doutait qu'ils essaieraient d'attaquer. Eranu pochi in numeru è luttanu cù perdite. Sò sopravvalutati. Avaria avutu più sensu s'ellu era andatu drittu à u terzu indiziu.
  
  Tuttavia, hà guardatu.
  
  A voce di Lauren hè ghjunta à traversu u cumunicatore. "Sei minuti. Avete u tempu di parlà?"
  
  "In quantu?" Smith ringhiò, ma si astentò di dire qualcosa di infiammatorio.
  
  "U Terzu Cavaliere hè un misteru, qualcunu chì l'Ordine hà lanciatu quì per annebbiare l'acque. Indiani famosi include Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, ma cumu truvà a peghju persona chì hà mai vissutu? È era famosu ". Ella suspirò. "Semu sempre cuntrollà. Tuttavia, u think tank in Washington hè sempre in una strada morta. Li aghju dettu chì puderia micca esse cusì male ".
  
  Drake fece un suspiru di sollievu. "Iè, u mo amore. Ùn hè micca u peghju chì puderia succede ", disse. "Questu duverebbe rallentà altre nazioni".
  
  "Accaderà sicuramente. In altre nutizie, pensemu chì avemu crepatu i quattru cantoni di a terra ".
  
  "Hai?" Mai disse. "Questa hè una bona nutizia."
  
  A Drake li piacia a so tipica eufemenza. "Aspetti quì, Mai."
  
  "Iè, ùn vogliu micca saltà da u mo postu cun eccitazione", aghjunse Alicia secca.
  
  Mai ùn si degnava di risponde. Lauren cuntinuò cum'è s'ellu ùn era statu dettu nunda, "Aspettate un minutu, ragazzi. Mi sò solu dettu chì i Cinesi sò tornati. Almenu dui elicotteri si dirigenu in a vostra direzzione.
  
  "Semu in un autobus cinese", disse Yorgi. "Ùn seremu micca sicuru da elli almenu?"
  
  "Hè un pocu ingenu", disse Kenzie. "I guverni ùn importa micca".
  
  "Malgradu a generalizazione eccessiva", Hayden aghjunse. "Kenzie hà ragione. Ùn pudemu micca suppone chì ùn monteranu micca in l'autobus ".
  
  Parolle profetiche, pensò Drake, cum'è una speck nera cresce in u celu turchinu davanti à l'autobus.
  
  Alicia disse: "I Russi sò quì".
  
  Hè diventatu assai più difficiule.
  
  
  CAPITOLU 18
  
  
  L'helicopteri volanu davanti è daretu. Drake fighjulava cum'è l'acellu cinese scendeva quasi à l'asfaltu prima di svià è si dirigì drittu versu l'autobus.
  
  "Ci obbliganu à crash", disse, poi indicò u cunduttore spavintatu. "No no. cuntinuà!"
  
  U mutore di l'autobus rumpiava è i pneumatici tronavanu in terra. Parechje persone affullate davanti avianu digià cuminciatu à gridà. Drake sapia chì i Cinesi ùn anu micca deliberatamente crash un elicotteru, ma era difficiule di trasmette a so cunniscenza à i passageri.
  
  U cunduttore hà chjusu l'ochji stretti. L'autobus si vultò.
  
  Drake maledicò è alluntanò l'omu da u so perchje, pigliendu u volante. Smith hà aiutatu l'omu è u guidò à pocu pressu in u passaghju. Drake hà saltatu daretu à a rota di l'autobus, pusendu u so pede nantu à u pedale di gas è mantenendu e so mani fermamente nantu à u volante, mantenendu in una linea perfettamente dritta.
  
  U nasu di l'helicopteru era puntatu direttamente à elli, u gap era prestu chjusu.
  
  I gridi si sentenu da daretu è da i lati. Avà Smith avia da frenà u cunduttore. Drake si tentò.
  
  U cumunicatore hà cuminciatu à crackle. "Dai, mio stupido Keanu," ansimò Alicia. "I Russi sò praticamente nantu à i nostri..."
  
  "Cagna", rispose Kenzi. "State calmu. Avete guardatu a facciata ? "
  
  U stridulu d'Alicia hà risonatu in tuttu l'autobus.
  
  "Pensari?" Dumandò Drake à l'ultimu secondu.
  
  "Questa ùn hè micca veramente una riunione di u cunsigliu!"
  
  Drake tena fermu à a so fede, a so sperienza è u so timone. Prutestazioni forti li pieni l'arechje. I corpi cascanu à u pianu di l'autobus. Ancu Smith s'arrizzò. À l'ultimu mumentu, l'helicopteru cinese s'inclinò à a diritta, è l'helicopteru russu frenò, i skids guasi chjappà à u spinu di l'autobus. Alicia fischiò è Dal si sgraziava a gola.
  
  "Credu veramente chì avemu vintu sta volta di pollo".
  
  Drake hà cuntinuatu à guidà, videndu un'altra volta larga in avanti. "È u bonus hè chì ùn simu micca fritti o croccanti".
  
  "Smettila", disse Kinimaka. "Aghju digià fame."
  
  Alicia tossì. "Hè solu un elicotteru cinese folle".
  
  "Venanu torna", disse Hayden.
  
  "Voi ragazzi vi avvicinate à a periferia di a cità avà", disse Lauren. "Ma hè sempre à trè minuti in auto da qualsiasi centru di pupulazione decentu".
  
  Drake se précipita vers le communicateur. "Venite, ghjente! Ci vole à fà a paura !
  
  Kenzi marchò versu e porte di daretu, gridendu: "Qualchissia quì hà una katana?"
  
  E so parolle sò state accolte cù sguardi in biancu, è duie o trè persone offrenu i so posti. U vechju cù l'ochji spalancati stese una manu tremula chì tena un saccu di dolci.
  
  Kenzi suspirò. Drake apri l'interruttore per apre e porte. In un istante, a donna israeliana sbarcò u so corpu, pigliò u bordu di a finestra, poi u tettu è si tirava nantu à u tettu di l'autobus. Drake guidò a vittura u più lisamente ch'ellu pudia, evitendu u grande bughjone, respira profondamente cum'è capì a so rispunsabilità derivante da l'azzioni di Kensi.
  
  Dopu, in u retrovisore, hà vistu Dal saltà per unisce à ella.
  
  Oh merda.
  
  Cù intensa cuncentrazione, u mantene fermu.
  
  
  ***
  
  
  Dahl hà cullatu nantu à u tettu di l'autobus. Kensi allungò a so manu, ma ellu annunziò davanti à ella.
  
  "Più veloce!"
  
  L'hélicoptère russe a pris de l'altitude et maintenant plongeait de nouveau, cette fois à un angle de trois quarts à l'avant. Puderia vede un omu appiccicatu da ogni latu, puntendu un"arma, prubabilmente puntendu à i roti o ancu u cunduttore.
  
  Si vultò subitu, circandu l'elicotteru cinese. Ùn era micca luntanu. Diving à a manca, ci era ancu ghjente chì puntava e so armi da e porte. U fattu chì i Cinesi ùn anu micca sparatu assai à u so propiu autobus era inizialmente incuragisce, ma hè statu temperatu da a realizazione chì avianu bisognu di a scatula chì Hayden tenia, è avianu bisognu intacta.
  
  Kensi s'assittò nantu à u tettu di l'autobus, à sente u ventu è u muvimentu, è allargava i ghjinochji. Elle leva ensuite son arme, se concentrant sur l'hélicoptère. Dahl sperava ch'ella ùn prova ancu micca di filmà, ma solu spaventà i tiratori. I Russi ùn anu micca mostratu una tale limitazione, ma Kenzi vulia disperatamente cambià.
  
  Dahl hà valutatu l'helicopteru chì si avvicinava. Imballatu finu à u bordu, ùn era micca solu agile, ma mortale. L'ultima cosa ch'ellu vulia era di pruvucà ogni tipu d'accidentu, per ùn dì micca quellu chì puderia implicà a culpisce un autobus.
  
  I pneumatici di fronte anu rimbalzatu nantu à una fossa, suscitando un "scusate" da Drake. Dahl n'entendit rien d'autre que le bruit de l'air précipitant et le rugissement de l'hélicoptère. U colpo hà rimbalzatu da u metale accantu à a so gamba diritta. U Svedese hà ignoratu questu, hà pigliatu u mira è hà sparatu.
  
  A pallottola duverebbe chjappà u so mira perchè l'omu hà abbandunatu u fucile è si ritirò. Dahl ùn hà micca lasciatu chì questu rompe a so cuncentrazione è simpricimenti hà sparatu un altru colpu attraversu a porta aperta. L'elicotteru si vultò direttamente versu ellu, s'avvicinò rapidamente, è sta volta Dahl hà capitu chì ghjucà vile era una mala idea.
  
  S'hè lampatu nantu à u tettu di l'autobus.
  
  L'hélicoptère cria au-dessus de sa tête, coupant l'espace qu'il venait de laisser. Il n'avait pas la capacité de se tourner vers Kensi, mais il s'approcha assez pour la jeter à l'écart.
  
  À u latu di u tettu di l'autobus !
  
  Dahl scivolava è si arrampicò in avanti, circandu di ghjunghje à ella à tempu. Kenzi firmò a so caduta, ma perde u cuntrollu di l'arma; in ogni modu, l'impulsu l'hà mandatu à volà fora di l'autobus in velocità è nantu à a strada senza pietà assai sottu.
  
  L'acellu cinese s'inclinò bruscamente, venendu in un cerculu. U Russu hà sparatu sopra à a testa, a balla vaganza piercing u metale vicinu à a coscia diritta di Dahl. U corpu di Kenzi hà sbulicatu da u latu di l'autobus, è hà messu tuttu u so corpu in un ultimu saltu disperatu, bracciu allargatu.
  
  Riiscìu à impannillassi a so manu diritta intornu à u so polso strittu; strittu strettu è aspittò l'inevitabbile sculacciata.
  
  Hè ghjuntu, ma si tenne, stendu à u limitu. U metallu brillanti è liscio hà travagliatu contru à ellu, permettendu à u so corpu di sbulicà versu u bordu, u pesu di Kenzi tiravanu tutti dui.
  
  I gridi sò ghjunti nantu à i comms. A squadra hà pussutu vede e gambe di Kenzi sferzendu fora di una di e finestre laterali. Dahl hà tenutu cù tutte e so forze, ma à ogni mumentu u so corpu s'avvicinava sempre più vicinu à quellu bordu duru.
  
  Ùn ci era micca presa nantu à u tettu di l'autobus è nunda à piglià. Puderia tene, ùn si lasciaria mai, ma ùn pudia ancu truvà un sustegnu per alzà ella. A voce di Drake ghjunse à traversu u cumunicatore.
  
  "Vulete ch'e mi fermu?" Forte, incertu, un pocu ansioso.
  
  Dahl hà lettu bè l'emozioni. S'elli s'eranu firmatu, avarianu stati colpi duramente da i Russi è da i Cinesi. Nimu ùn sà quale serà u risultatu.
  
  La voce di Lauren si ruppe. "Scusate, aghju ghjustu ricevutu un missaghju chì i Svedesi venenu versu voi. Avà hè una diffusione in quattru direzioni, ghjente ".
  
  Dahl sintia chì u pesu stende i so musculi. Ogni volta chì l'autobus rimbalzava, un altru centimetru di u so corpu sfilava à u bordu, è Kenzi cascava un pocu più. Hà intesu a voce di l'Israele da quì sottu.
  
  "Lasciate andà! Possu fà!"
  
  Mai. Viaghjàvanu à sessanta chilometri à l'ora. Kensi sapia ch'ellu ùn l'avia micca lascià andà è ùn vulia micca chì i dui cascanu. Dahl sentia ancu più rispettu per ella. U core chì sapia chì era intarratu in u prufondu s'arricava un pocu più vicinu à a superficia.
  
  U sonu di e so stivali chjappà in i finestri facia u so core batte più veloce.
  
  Scivolavanu inseme, Kenzi da u latu è Dahl longu u tettu di l'autobus. Pruvò d'appiccicà u bordu bruttu chì curria longu à u bordu, ma era troppu chjucu è tagliatu a so carne. Videndu senza speranza, s"hè appiccicatu à ellu quant"ellu pudia, risichendu tuttu.
  
  U so pettu si move versu a scogliera, sliding inexorably. I so ochji scontranu quelli di Kenzi, alzendu a vista. U so scambiu era senza parolle, senza spressione, ma prufonda.
  
  Avete da lascià mi andà.
  
  Mai.
  
  Tirò di novu, solu per sfilà oltre u puntu di micca ritornu.
  
  E mani forti afferravanu i so dui vitelli, mani chì ùn pudianu appartene chè à Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha", disse u Hawaiian. "Voi ragazzi ùn andate da nudda parte".
  
  L'Hawaiian sustene Dahl è poi l'alluntanò lentamente da a so caduta. Dahl strinse forte Kensi. Inseme, pian piano fece u so modu di salvezza.
  
  Sopra, l'elicotteri s'immergenu per l'ultima volta.
  
  
  ***
  
  
  Drake sapia chì Kinimaka teneva strettu i so amichi, ma era sempre esitante à vultà l'autobus troppu bruscamente. I Russi è i Cinesi avanzavanu da direzzione opposta, senza dubbitu sapendu chì questu seria u so ultimu approcciu.
  
  Le bruit des vitres qui s'écroulent lui disait que les autres ne se trouvaient pas à l'arrêt. Anu avutu un pianu.
  
  Da daretu, Alicia, Smith, May, Hayden è Yorgi pigliavanu ognunu una finestra da i diversi lati di l'autobus è a rumpiu. Pigliendu l'helicopteri chì s'avvicinavanu, anu apertu u focu pisanti, chì li furzò à svià rapidamente à u latu. A linea di l'arburu finisci è Drake hà vistu edifici davanti.
  
  Rete stradale, rotonda. I colpi chjappà daretu à ellu, empienu l'autobus ; elicotteri neri pigghianu u celu.
  
  Suspirò cun sollievu.
  
  "Semu sopravvive", disse. "Per cumbatte un altru tempu".
  
  Lauren interruppe. "I Svedesi si sò ritirati ancu", disse. "Ma aghju sempre un pocu di un halo in u signale. Qualcosa trà Washington, u campu è mè. Questu hè stranu. Quasi cum'è ... cum'è ... "
  
  "Chì?" - aghju dumandatu. Dumandò Drake.
  
  "Hè cum'è ci hè un altru settore di cumunicazioni in corso. Ci hè qualcosa d'altru in ghjocu. Un altru... "Essa esitava.
  
  "Squadra?" Drake hà finitu.
  
  Hayden mormorò forte. "Questu sona ridiculu."
  
  "Lo so," Lauren rispose. "Sò veramente, è ùn sò micca espertu. Sì solu Karin era quì, sò sicuru chì averemu qualcosa di megliu ".
  
  "Pudete piglià un dialogu?" Hayden hà dumandatu. "Ancu solu un pocu?"
  
  Drake hà ricurdatu di una menzione precedente di SEAL Team 7, intesu solu da Dahl è ellu stessu. Ci hè vinutu novu chì tutte e cumunicazioni eranu monitorate.
  
  "Pudemu rimette questu per un pocu tempu?" - dumandò. "E pudete truvà un modu megliu per noi per esce da quì?"
  
  Lauren pareva alleviata. "Di sicuru, sicuru", disse. "Dammi un minutu."
  
  
  CAPITOLU DINIX
  
  
  Hayden Jay hà aspittatu parechje ore finu à chì a squadra era sicura in un picculu rifugiu satellitare in Taiwan prima di lascià i quartieri stretti per fà a chjama.
  
  U so scopu: cuntattate Kimberly Crowe.
  
  Pigliò un pocu, ma Hayden perseverò. Truvò un angulu tranquillu daretu à a casa, squatted down è aspittò, circannu di mantene a so testa da spinta. Era difficiule di truvà qualcosa permanente in a so vita per appiccicà fora di a squadra. SPIR divintò a so vita, u significatu di a so vita, è, in cunseguenza di questu, ùn avia simpricimenti micca ligami persunali, nunda fora di u travagliu. Ripensò à u turbulu di avventure chì avianu spartutu inseme - da Odinu è e Porte di l'Infernu, à Babilonia è Pandora, l'esplosione nucleare chì avia quasi distruttu New York, a so antica ruptura cù Ben Blake, è a so recente ruptura cù Mano Kinimaka. . Era forte, troppu forte. Ùn avia micca bisognu à esse cusì forte. L'incidentu più recente cù u tesoru Inca in u Perù l'hà affettatu sia mentalmente sia fisicamente. Mai prima ch'ella era stata cusì scossa à u core.
  
  Avà hà cunsultatu tranquillamente. I ponti sò stati brusgiati è duveria esse grande. Ma s'ella vulia veramente cambià, s'ella vulia di più in a so vita, avia da esse damnamente sicura prima ch'ella pigliò u passu è risicà di fà male di novu. Sia questu Mano o qualcunu altru.
  
  mi importa. Vogliu veramente. È a prossima volta aghju bisognu di assicurà chì mi stà fidelu à ciò chì in ultimamente vogliu.
  
  Da a vita. Micca senza travagliu. A squadra di SPEAR si riunì è hà fattu un bonu travagliu, ma nunda ùn durò per sempre. U tempu venerà -
  
  "Miss Jay?" - disse a voce di u robot. "Ti aiutu avà."
  
  Hayden hà riunitu tuttu. A prossima voce nantu à a linea appartene à u Ministru di a Difesa.
  
  "Chì hè u prublema, Agente Jay?" Laconicu, tranquillu, staccatu. Crowe paria d'esse in punta.
  
  Hayden hà pigliatu u tempu per capisce cumu si formula a so quistione principale. Ella hà decisu di intarrallu in a merda è vede ciò chì Qrow hà pigliatu.
  
  "Avemu surtitu da a Cina è avemu ricevutu una seconda scatula. A squadra hè attualmente à pruvà questu. I rapporti venenu prestu, senza dubbitu. Ùn ci era micca vittime, ancu s'ellu ci era parechje tagli è contusi. Micca tutte e squadre rivali sò ostili ... "Ella si dumandava brevemente se Qrow piglierà l'esca, è poi cuntinuò: "Alcuni paesi sò più aggressivi chè altri. I Francesi anu persu almenu trè. Un Russu hè feritu. Puderia esse un altru squadra più secreta ? Avemu intesu frammenti di chatter americani secreti, chì, sicuru, ùn prova nunda. I britannichi sò da a nostra parte, o cusì pare, è Drake hà una certa influenza annantu à elli. Avà simu in a casa sicura, aspittendu chì u think tank scopra induve si trova u terzu Cavaliere.
  
  Avà si firmò è aspittò.
  
  Qrow hà mantenutu a so riserva. "Ancu qualcosa?"
  
  "Ùn credu micca in questu". Hayden si sentia disappuntu quandu i so sforzi ùn anu nunda. Si dumandava s'ellu deve esse più diretta.
  
  "Sò in cuntattu constante cù e persone in Washington", disse Crowe. "Ùn hè micca bisognu di mantenemi publicatu".
  
  "Oh, va bè. Grazie".
  
  Hayden hà cuminciatu à firmà. Era solu allora chì Qrow hà mandatu una dumanda apparentemente innocente in a linea.
  
  "Aspetta. Avete dettu chì pensavate chì qualcunu puderia impersonà l'Americani? In qualchì locu in un campu?
  
  Hayden ùn hà micca dettu nunda cusì. Ma di tutte queste informazioni pertinenti, Qrow hà pigliatu solu una cosa. Ella forzzò una risata. "Sembra cusì. L'avemu intesu nantu à a terra ". Ella ùn hà micca purtatu Lauren in questu. "Di sicuru, sapemu chì ùn ci hè micca una seconda squadra, cusì forse questu hè unu di l'altri paesi chì utilizanu ex forze speciali americane o ancu mercenari".
  
  "Un elementu minore di un guvernu straneru chì usa u persunale di i Stati Uniti?" Qrow sibilò. "Puderia esse, Agente Jay. Forse avete ragione. Di sicuru, "ride, ùn ci sarà micca una seconda squadra".
  
  Hayden ascoltò più cà parolle. "E quandu torneremu? À chì vulemu ?
  
  Qrow restò in silenziu, chì disse à Hayden chì sapia esattamente ciò chì era dumandatu. "Una cosa à una volta", hà dettu infine. "Prima, i chjamati Cavalieri di l'Ordine devenu esse truvati è neutralizzati".
  
  "Certamente". Hayden sapia ancu chì questa era a so ultima chance per parlà direttamente à Qrow, cusì hà decisu di andà un pocu più. "E s'è no sentimu di novu chiacchiere americane?"
  
  "Quale sò, un agente di campu? Affruntà lu."
  
  Qrow hà disconnected the call, lasciendu à Hayden à fighjà u screnu di u so telefuninu per parechji minuti, avà rivalutendu micca solu ella stessu, ma l'intenzioni di u so paese.
  
  
  ***
  
  
  Drake hà pigliatu l'uppurtunità di riposu mentre Yorgi, Mai è Kinimaka trattavanu cù a nova scatula. U fattu chì vene da u mausoleu di Genghis Khan è si trova trà l'oggetti persunali di a figura legendaria hà aumentatu solu a reverenza cù quale u trattavanu. Le symbole clair et écœurant en haut prouvait qu'il avait appartenu autrefois à l'Ordre du Jugement Dernier.
  
  Kinimaka hà studiatu u castellu. "Sò sicuru chì l'Ordine avia avutu un pianu per dà e chjavi", disse. "Ma a vita hè stata in u modu". Ellu surrisu.
  
  "Morte", disse Mai tranquillamente. "A morte s'impegnava".
  
  "Vulite chì l'apri graziamente?" Yorgi hà dumandatu.
  
  "Iè, guardemu alcune di quelle capacità di ladri, Yogi." Alicia hà parlatu, pusendu u spalle à u muru accantu à Drake, una buttiglia d'acqua in una manu, una pistola in l'altra.
  
  "Ùn hà micca sensu". Kinimaka fece a serratura cù a so zampa carnosa. "Ùn hè micca veramente arte."
  
  Kenzi s'avança vers lui tandis que Mai soulevait le couvercle. Era un scenariu stranu, pensò Drake, i suldati chjusi in una stanza chjuca senza locu per pusà, senza locu per socializà, senza locu per coccu. Solu un mini-frigo pienu d'acqua è uni pochi di scatuli di cookies. I finestri eranu cortinati, a porta era assicurata cù bulti massivi. U tappettu era struitu è puzzava di muffa, ma i suldati avianu avutu peghju. Questu era abbastanza per riposà un pocu.
  
  Smith, chì stava guardendu a porta, hà lasciatu à Hayden in daretu, intrutu appena cum'è May ghjunse à a casella. Drake hà pensatu chì u patronu pareva stancu è preoccupatu, in u puntu. Spergu ch'ella svilupperà a so conversazione più tardi.
  
  Mai si trascinò da pedi à pedi per uni pochi di sicondi prima di tirà e so braccia. Tenia una pila grossa di carte, impannillata in un cartulare grossu è ligata cù un pezzu di corda annodata, facendu chì alcuni membri di a squadra alzà e sopracciglia.
  
  "Da veru?" Kinimaka s'assittò nantu à i so hanchi. "Hè questu un'arma chì puderia mette in periculu u mondu?"
  
  "A parolla scritta", disse Kenzie, "pò esse abbastanza putente".
  
  "Chì ghjè stu?" - aghju dumandatu. Lauren dumandò. "Tutti i ragazzi di Washington ci aspettanu".
  
  U tempu hà cuntinuatu à travaglià contru à elli. Comu sempre, questu era a chjave per stà davanti à u ghjocu è, in particulare, a razza. Drake hà vistu duie manere in avanti. "May, Hayden è Dal, perchè ùn sapete micca ciò chì hè? Lauren - chì avete per u terzu cavaliere, postu chì avemu bisognu di una direzzione in quale andà?
  
  Lauren li avia digià dettu ch'ella li scuntrà in u terzu locu. Avà sospirava forte. "Bè, nimu hè 100 per centu sicuru, ragazzi. Per presentà vi à a stampa, aghju da presentà à a so interpretazione di e quattru direzioni cardinali.
  
  Drake fighjulava May è l'altri aggrottare le sopracciglia mentre si avviavano verso l'arma di cunquista. "Avemu tempu".
  
  "Bè, questu hè veramente interessante. Prima di a scuperta di u chjamatu New World in u XVImu seculu, si crede chì a terra era divisa in trè parti - Europa, Asia è Africa. A divisione trà questi cuntinenti era l'Hellespontu, chì si mette perfettamente in u pianu di l'Ordine chì avete seguitu finu à avà. Allora l'Asia cuminciò oltre l'Ellespontu, una terra scunnisciuta di ricchezze esotiche, chì chjamanu Oriente. Di sicuru, dopu anu trovu l'America, è diventò dopu u Novu Munnu, desideratu, scunnisciutu è pienu di speranza. Un libru di emblemi chì rapprisentanu e novi quattru direzioni cardinali hè statu publicatu. Asia, Europa, Africa è America. Il semble que l'Ordre ait décidé d'implémenter cette pensée ancienne dans leur carte pour des raisons inconnues - bien que probablement parce qu'ils se croyaient encore des patriarches tout-puissants à la recherche de reliques. Lauren hà pigliatu un respiru.
  
  "Allora questu hè a rieducazione di u mondu chì hè accadutu di novu quandu anu truvatu l'Australia è dopu l'Antartida?" Kenzi hà dettu.
  
  "Iè, una rieducazione graduale annantu à i seculi, chì certi pensanu chì succede sempre. Ma hè una storia completamente diversa. Ùn era micca tuttu felicità è rosi. A frasa "quattru cantoni di a terra" pò esse l'espressione più cuntruversa in a storia. In ebraicu hè traduttu cum'è "estremu". In Numeri 15:38 questi sò cunfini; in Ezekiel - anguli; è Job hà i fini. Questu pò ancu esse traduttu cum'è divisioni. Chjaramente a Bibbia s'hè lasciata aperta à u ridiculu quì ... "
  
  Drake hà capitu questu. "Perchè assume chì u mondu hè pianu?"
  
  "Iè. Ma a Bibbia a descriva in u libru di Isaia, chjamendu una sfera. Dunque, riferimentu intenzionale. U puntu hè chì anu pussutu aduprà ogni quantità di parolle - circa una decina - per discrìviri l'angulu. Hè cresce chì a parolla "estremu" hè stata aduprata apposta per trasmette, bè, solu questu. È nimu Ghjudeu ùn pudia mai misinterprete u veru significatu, perchè per 2 000 anni facevanu a cità di Ghjerusalemme trè volte à ghjornu è cantavanu: "Soffite a grande tromba per a nostra libertà". Alzate a bandiera per riunite i nostri esiliati, è riuniteci da i quattru cantoni di a terra in a nostra terra.
  
  "Allora ùn anu micca sceltu solu una frasa à u casu?" - dumandò Smith.
  
  "Innò. U libru di u prufeta Isaia spiega cumu u Messia riunisce u so populu da i quattru cantoni di a terra. Da tutte e parte si riuniscenu in Israele ".
  
  Kensi ùn hà micca mossu un musculu o dì una parolla. Drake n'avait aucune idée de quelles étaient ses croyances religieuses, s'il en avait même, mais il savait qu'elle deviendrait inevitablement une grande partie de sa vie. À questu puntu l'hà studiatu un pocu più mentre aspittàvanu chì Lauren cuntinueghja. A credenza di Dahl chì era intrinsecamente bona è sempre vultà à u so core morale era ghjustificata in una certa misura. Hà vistu sempre un bordu per ella - un bordu di l'anarchia - ma ùn era micca necessariamente una cosa male.
  
  Da u tempu à u tempu.
  
  Ma ùn puderebbe avè in i dui modi. È hè ciò chì hà vistu in Kensi - un assassinu spietatu quandu era necessariu, è una anima di cummattimentu quandu ùn era micca. Per ella, avianu a lascià cambià.
  
  "Di sicuru hè sensu", disse Kinimaka. "Prima l'Africa, poi a Cina. Allora chì hè dopu?
  
  Lauren hà rispostu immediatamente. "Iè, pensemu chì u significatu di a Bibbia era in finitu, cum'è l'Ordine. Anu resu più difficili per quellu chì vene dopu. Sicondu u testu... bè... Leghjiraghju u passaghju pertinenti: "Truvate i posti di riposu di u Babbu di a Strategia, è dopu u Kagan; u peghju indianu chì hà mai campatu, è dopu u flagellu di Diu. Ma tuttu ùn hè micca cum'è pare. Avemu visitatu u Khagan in u 1960, cinque anni dopu à a fine, pusendu a Cunquista in u so coffin. Avemu trovu u Scourge chì guarda u veru Ghjudiziu Ultimu. È l'unicu codice di uccisione hè quandu i Cavalieri apparsu. Ùn ci sò micca segni identificativi nantu à l'osse di u Babbu. L'indianu hè circundatu d'armi...
  
  Drake l'assorbiu. "U peghju indianu chì hà mai vissutu? È hè circundatu d'armi ? Di sicuru, puderia esse in ogni locu in India. Questu hè un paese circundatu di armi ".
  
  "A volta quandu l'Ordine hà nascostu i Cavalieri?"
  
  Drake ci hà pensatu. "Bè, iè, pensu cusì. In ogni casu, chì hè u terzu cavaliere ?
  
  "Fame".
  
  Pigliò un respiru prufondu è guardò à Alicia. "Ùn puderia micca esse a Principessa Furry, nò?"
  
  Alicia agitò a manu avanti è avanti. "Puderia esse. Aghju da piglià nota di questu ".
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. "Sì cazzo impussibile."
  
  "Qualcuna preferenza?"
  
  "Perchè?"
  
  "Quale principessa? A zitella deve sapè, sapete.
  
  Studiò i so scarpi. "Bè. Sò sempre stata parziale à Cleopatra. Sò chì ùn hè micca una principessa, ma ... "
  
  "Regina? Allora ancu megliu ".
  
  Lauren parlava sempre. "Cum'è aghju dettu prima, i ragazzi è e ragazze anu sempre valutatu à quale indianu l'Ordine puderia riferisce. In verità, questu hè troppu ambiguu. Vogliu dì, ancu mettendumi in i so scarpi à u so tempu, puderia esse unu di una decina ".
  
  "E sò tutti circundati da armi?" - dumandò Smith.
  
  "Vivu in India, sì. Soprattuttu".
  
  "Bè, almenu avemu una destinazione", disse Alicia.
  
  Drake fighjulava à May, Hayden è Dahl, chì anu sorte u cuntenutu di a seconda casella, Conquest.
  
  "Qualchissia prugressu?"
  
  Hayden mosse a manu per dimustrà ch'elli eranu quasi quì. Ella guardò. "Questu pare esse u pianu per un scenariu di u ghjornu finale. Vi ricordate l'effettu bastone ? Un picculu avvenimentu provoca un altru è un altru, ognunu più grande ?
  
  "Teoria di u caosu", disse Dahl. "Questa hè un'arma di cunquista, è Gengis Khan era un pensatore prufondu. Cù questu pudete cunquistà u mondu sanu ".
  
  Drake pisò a so buttiglia d'acqua.
  
  Alicia hà dettu: "Una arma à effettu domino?"
  
  "Esattu. Cumu l'assassiniu di Franz Ferdinand hà purtatu à una stella di a Prima Guerra Munniali. Potenzialmente, stu pianu di crescente caosu puderia inizià a Terza Guerra Munniali ".
  
  "E," Drake hà spentu u so cumunicatore per un mumentu è hà parlatu tranquillamente, "hè abbastanza cumplicatu. A chi li daremu ? "
  
  Tutti fighjavanu. Era una quistione valida. Hayden hà dettu chjaramente ch'ellu ùn deve dì nunda di più. Sapia chì Washington è u Sicritariu di a Difesa eranu digià infelice cun elli, è hà tornatu à pensà à SEAL Team 7.
  
  Coincidenza ?
  
  Mai.
  
  Hayden studiò i fogli di carta per uni pochi di più minuti, poi li misu sottu à a so giacca. S'adressa à tutta a squadra, hà alzatu e spalle, indicando chì a decisione ùn era micca stata presa è assolutamente nunda puderia succede cù documenti micca assicurati.
  
  A voce alta hà dettu: "Avemu da trattà questu appena pudemu. Avà avemu bisognu di quellu terzu locu. Lauren?"
  
  "Ti sentu. Aspittemu sempre ".
  
  "Avà aspittà un minutu", disse Kensi, a ciglia aggrottata in faccia da l'ultimi deci minuti sempre chjaru. "Voi dite chì ci sò quattru cantoni di a terra, nò?"
  
  "Bè, a Bibbia ne cita", disse Lauren. "E questu hè l'ordine di u Ghjudiziu Ultimu".
  
  "Bè, qualcosa hè sbagliatu. Ùn a vedi ?
  
  Drake sbatté le palpebre, ora più confuso che mai. Dahl studiò Kenzi cun cura.
  
  "Forse qualche spiegazione aiutaria?"
  
  "Quattru cantoni? Africa, Asia, Europa è America ".
  
  "Certamente. Hè ciò chì mi dicenu ".
  
  Kensi allargò e so mani. "Induve hè l'India?"
  
  Hayden si alzò in piedi. "Damn, l'India face parte di u cuntinente asiaticu".
  
  "Chì avemu digià trattatu".
  
  Lauren pinsava mentre stava nantu à i so pedi. "Chì lascia solu l'Europa è l'America", disse. "Ehi ragazzi, pensate a stessa cosa chì pensu?"
  
  "Forse," geme Alicia. "U vostru culo hè ancu rigidu per esse pusatu nantu à u pianu disgraziatu?"
  
  "Pollu", disse Kinimaka. "Ma allora pensu sempre" pollulu ".
  
  "L'Ordine hè i criminali di guerra di l'anni quaranta. À u mumentu chì anu ammucciatu i fucili, u terminu "Native American" era in moda, ma ùn l'averianu micca pensatu cusì. Sò nati in l'anni vinti o prima, per l'amor di Diu ".
  
  "Indiani rossi?" Drake disse. "Da u Far West? Diavule".
  
  "Hè pussibule", disse Lauren. "Ciò chì u think tank cercava in u locu sbagliatu".
  
  "Allora, quale era a peghju persona chì hà mai campatu?" - dumandò Dahl.
  
  "Lasciami vultà à voi nantu à questu. Per avà, basta à andà in l'aviò ".
  
  Drake ùn era micca l'unicu chì fighjulava à Hayden.
  
  Torna in America?
  
  Merda.
  
  Hayden, in particulare, hà guardatu à Smith. Ùn avianu micca idea di ciò chì puderia esse accadutu dopu à l'avvenimenti in u Perù, o ciò chì l'autorità pensanu. U suldatu, à u so meritu, hà cuminciatu subitu à alzà è à verificà u so backpack.
  
  Terzu cavaliere ? A fame ? È l'America ? I nostri rivali sanu ?
  
  Averà mai un mumentu di pace per risolve a so vita?
  
  Micca oghje, Hayden, micca oghje.Facendu un signalu à l'altri per alluntanassi i so cumunicatori è li spegne, si sfidò à mezu à elli.
  
  "A facemu", disse. "E facemu bè. Cume duvemu, cum'è avemu sempre. Ma ragazzi, aghju riserve. Credu ", si fermò, "chì Crow è u guvernu americanu anu una seconda squadra in u ghjocu. SEAL Team 7, è apparentemente sò dannatamente boni. Questa squadra pò esse micca in u ghjocu solu per assicurà chì avemu tutti i piloti ".
  
  Drake aggrottò le sopracciglia sentendo ciò. "Scusa?"
  
  "Bè, avete pensatu chì puderia esse un secondu scenariu? E s'elli sò quì per essenzialmente distrughjini? "
  
  
  CAPITOLU VINTI
  
  
  Karin Blake s'assittò cù e so stivali neri nantu à a tavula, u so telefuninu appiccicatu trà u collu è u mento, tapendu u teclatu cù e so mani libere. Portava una maglietta stracciata è jeans, è avia i capelli liati in daretu cù una cravatta grossa. A voce chì li parlava in l'arechja manca era guasi affucata da a risa di Palladinu.
  
  "Tacci, Dino!" si vultò è gridò.
  
  "Iè Iè". U suldatu si vultò cun un surrisu è poi vide a so faccia. "Bè bè. Diu, quale diavule t"hà datu capu ?
  
  Karin si scusò à u parlante. "I zitelli sò maliziosi", disse. "Un pocu di più è si trovanu fora nantu à u passu indisciplinatu".
  
  A donna ridia tranquillamente. "Oh sì, aghju compru dui di questi".
  
  Karin fighjulava u Dinosauru altu è musculu è u so cumpagnu d'arme, u picculu Wu magre. I dui suldati s'eranu sbulicati, stanchi d'esse ingaghjati in una casa in u desertu per a settimana passata, mettendu in piazza diversi sistemi. Ciò chì avianu bisognu era una vera azione.
  
  Karin dumandò: "E si sò scappati?"
  
  "Certamente. Era parte di l'unità di cumunicazione. Ci anu assignatu à i turni. A squadra SPEAR hà pigliatu a scatula da i Cinesi è hà sappiutu scappà in Taiwan. In parte furtuna, in parte riserva da u latu di altre squadre, supponu.
  
  Karin sapia chì questu era assai più cà a furtuna. Ùn ci era micca megliu squadra in u mondu oghje chì SPEAR. Una volta era fiera di esse una parte di questu.
  
  "Questa merda di cavaliere ùn significa micca assai per mè", ammette. "Sò cuncentratu nantu à altre cose. Ma dimmi, induve andaranu dopu ?
  
  "Bè, ùn sò micca ancu. Sembra chì l'India. Ma pare chì ci hè qualchì disaccordu. Fighjate, aghju accunsentutu à aiutà un pocu per ciò chì hè accadutu à i poviri genitori di Palladinu è perchè simu da u listessu latu, ma ci hè un limite à ciò chì possu dì.
  
  Karin senti un suspettu crescente. "Ùn avemu micca bisognu di più. Solu questu - quandu aghju chjamatu, aghju bisognu di cunnosce a pusizione di a squadra di Drake. Serà dumane o in un mese. Pudete fà?"
  
  A risposta hè stata ferma. "Iè, finu à chì stanu in a listessa unità. Credu."
  
  "Grazie". Karin hà finitu rapidamente a cunversazione prima di pudè esse dumandatu più dumande. Pigliò un mumentu per valutà a stanza è vede induve eranu. Dapoi ch'elli anu pigliatu u locu di ritornu da u nidu di i trafficanti di droga, l'hanu pulitu da tuttu u male, truvendu parafernalia in ogni tipu di lochi, da i tavulini à u sottu à a casa, è ancu in i nooks and crannies in tuttu u spaziu loft. Burning ogni ultimu pezzu era auto-indulgente. Mentre era sempre offline, Karin, Dino è Wu anu stallatu computer, cumunicazioni, dispusitivi di surviglianza è più. Se a casa di u desertu avia da diventà u so HQ, avia da esse furtificatu, difensibile, un castellu in u so dirittu.
  
  Karin hà pensatu chì eranu quasi quì.
  
  Un pensamentu novu, doloroso, li vinse avà.
  
  Hà vistu cum'è Dino è Wu travagliavanu in l'urdinatori, cunnetta i fili secondu e so struzzioni è installendu software, firewall, è più. Era dinamita in stu tipu di cose prima di principià a so furmazione. Avà era assai più. Iè, mancavanu ancu uni pochi di cose, ma i fondi attuali seranu solu per copre questu. Avianu bisognu di una fonte di ingressu stabile.
  
  Ùn ignurà micca. Ùn pudete micca spinghje, intarrallu in fondu.
  
  Karin sapia tuttu di SEAL Team 7. Sapia per quessa ch'elli eranu quì, quali sò i so scopi; i so punti di forza è debule; a so agenda è l'ordine sicretu finali. Dopu, dopu avè furnitu supportu efficace, puderia avà avvistà Matt Drake.
  
  Era eccitante, torceva, causava l'acidu in u so intestinu.
  
  Ogni incidente ch'elli passavanu, i mumenti brillanti è i tempi duri, i ghjorni di pazzia cumpleta, tuccavanu e so emozioni cum'è un acellu chì picchieghja un verme testaru. Karin era stata ferita cusì male una volta prima è avia rinunziatu à a vita, solu per ritruvà in i lochi più inespettati. Hè stata datu un novu scopu.
  
  In novu, fora di u celu, hà avutu a devastazione quandu u so fratellu è a famiglia murìu, è dopu l'amore quandu Komodo s'hè innamuratu d'ella. Forse quellu incidente assai precoce, quandu era cusì ghjovana, l'hà distruttu è l'hà messa nantu à a strada di a vita.
  
  Devastazione.
  
  Avà tuttu ciò ch'ella vulia veramente fà era distrughje tutte e cose boni chì avia. Se qualcosa andava bè, ella vulia chì fallisca. Se qualcosa di grande era venutu in u so modu, ella s'assicurava chì s'hè cascatu cù i preghjudizii.
  
  Se a nova squadra hà cuminciatu à fiurisce, à cresce più vicinu, a strapparia.
  
  L'autodistruzzione ùn era micca un novu modu di vita per Karin Blake. Questu hè u mo stilu di vita sceltu. A mo cuperta accogliente, ella si dumandava sempre s'ellu s'hè fattu un cerculu cumpletu, ghjustu intornu è torna à questu.
  
  È cusì s'assittò, rilassata, cù l'infurmazioni chì ancu a squadra SPEAR mancava quandu anu attraversatu i quattru punti cardinali in i so tentativi di ottene e quattru armi di incubo. L'intersezzione era spalancata à a so porta.
  
  Una strada hà purtatu à a redenzione eventuale, à l'amichi, a camaraderia è u dulore di a vita.
  
  Un altru chjassu distrughjeria tutta sta storia, tuttu stu avvene incertu, è li daria tuttu ciò ch"ella avia bisognu : u caosu.
  
  Karin hà riunitu e so cose è si n'andò in u veranda. L'aria di u desertu era secca, mischjata cù polvera. Una bola luminosa lampò altu in u celu. In qualchì locu luntanu, una unità di e forze speciali americane super-elite chjamata SEAL Team 7 perseguiva i so vechji camaradi - Matt Drake è Alicia Miles, Torsten Dahl è May Kitano è altri - cù l'intenzione di tumbà.
  
  Karin hà pensatu à avvistà li.
  
  Allora hà sbulicatu a testa per a porta. "Ehi perdenti, fate u culo. Avemu lochi per andà è ghjente per vede. U stash secretu di Tyler Webb ùn resta micca oculatu per sempre ".
  
  
  CAPITOLU VINTU
  
  
  Karin montava un fucile, fighjendu Dino mentre guidava cù cura a so Dodge Ram à traversu i serpenti tortuosi chì formavanu l'autostrade è e strade di Los Angeles.
  
  "Mantene u vostru corsu", disse mentre u ghjovanu suldatu passava u roadster rossu. "Vi ricordate chì simu cacciati?"
  
  Dino li sorrise cun gioia immatura. "Solu felice di esce da a casa, mamma. In ogni casu, duvete sapè chì sò megliu chè tè. Megliu in ogni modu ".
  
  "Allora continuate à parlà."
  
  "L'armata ùn ci lasciarà andà", disse Wu. "Ogni volta chì andemu à a superficia, simu vulnerabili."
  
  "Abbassa u to tonu, sgiò Miseria. Diu, voi dui pudite fà un doppiu duvere.
  
  "Videmu quantu sarete felice quandu cunnettanu i vostri noci à a batteria di a vittura."
  
  "Ùn esse micca un culo, Wu. Questu hè l'esercitu, micca a CIA ".
  
  Karin hà godutu a vista panoramica custanti da ogni latu di a vittura; Los Angeles in tutta a so gloria. Un mumentu per rilassate è ùn pensà à nunda. Verdi densu è giganti di cimentu cumpetenu per a supremazia, è daretu à elli c'eranu grattacieli di metallu chì scintillavanu sottu à u sole ardente. Un ligeru smog pendu à u livellu di u nuvulu, scuriscendu u ghjornu, ma era appena notu. A ghjente ghjunghjia è andava, à pena nota nantu à i marciapiedi è in i centri commerciali, zipping avanti è avanti in e so vitture. L'Hollywood Hills passavanu pianu pianu à a diritta, senza nutà, perchè in quellu mumentu Dino hà avvistu una vittura di patrulla bianca è negra chì entrava in a strada rapida è rallintò cum'è u bonu picciottu ch'ellu era, tenendu l'ochji nantu à a strada, fighjendu drittu davanti.
  
  S'è tù ùn li fighjulassi, ùn ti avaristi micca.
  
  Eventualmente a strada di a costa s'aprì è eranu in strada per San Francisco.
  
  "Megliu cà u desertu". Wu studiò l'onde scintillanti e ondulate.
  
  Karin analizò u compitu avanti. Ùn anu micca persu u so tempu à a sede. Prima, anu stallatu l'urdinatori, dui Macs di punta cù tanti ghjoculi spiciali chì puderanu permette. U cable di fibra ottica era a parte più complicata, ma quandu anu capitu chì è Karin hà stallatu una mansa di firewalls, eranu pronti per andà. Ancu allora, ancu cù Karin à u teclatu è aduprendu u so intelligenza geniale, ùn avianu micca u putenziale di pirate pazzi. Eranu limitati, furzati à aduprà ingenuità.
  
  Karin sapia di l'innumerevoli conti bancari secreti di Tyler Webb. Li hà guardatu quandu travagliava per SPIR. Idda era cuscenza di ciò chì certi chjamanu u so legatu; circa i pochi sicreti ch'ellu avia nantu à a so vechja squadra. È era cuscenza di un tamantu piattu ; qualcosa chì u stalker più riccu è più prolificu di u mondu avia accumulatu contr'à centinaie di persone, ancu dinò i membri di a so vechja squadra.
  
  A maiò parte crede chì, postu chì Webb era mortu, puderanu truvà ellu à u so piacè.
  
  U prublema era chì Karin ùn avia micca tali pinsamenti. L'accessu à u locu nascostu li daria un putere indicibile - è à a fine di tutte e cose, u putere era induve era tuttu. I trè puderanu passà da quì; guadagnà soldi, anonimatu, sicurità è influenza. Di sicuru, s'ellu ci era centinaie di persone chì cercanu u stash di Webb, saria particularmente difficiule di arrubbari.
  
  Avà nimu ùn sapia induve era.
  
  Eccettu Karin Blake.
  
  Almenu hè ciò chì hà pensatu. E prossime ore diceranu. L'infurmazione interna hè stata assai utile. Sapia tuttu di Nicholas Bell è cumu u whistleblower, pusatu in a so cellula di prigiò, hà dettu tuttu - nomi, lochi, parsunalità, tutta a puttana puttana. Sapia quantu Lauren Fox amava visità. Cunniscia e persone chì ascoltavanu è parlavanu à Lauren Fox.
  
  Ebbè, li cunniscia, ùn a cunniscianu micca necessariamente.
  
  Puderia esse stata un pocu tardi à a festa - l'addestramentu di l'armata di Karin è a partenza sussegwente pigliò un pocu di tempu - ma hà cumpensu cù un pocu talentu di pirate di punta. E conversazioni di Bell sò state sbulicate. Smith paria d'avè u coraggio di riceve regularmente una copia di queste conversazioni - cattivu zitellu - è di trattà cum'ellu vulia. Quale sapia ciò chì li hà fattu u suldatu irascibile è facilmente arrabbiatu ? A difesa di a sicurità naziunale, ovviamente.
  
  U puntu era chì Karin puderia pirate in a linea chì portava direttamente à a reta di Smith. Era un travagliu relativamente faciule per ella. Ella pigliò u tempu di cullà riccu saccheghju. Tyler Webb hà avutu una volta innumerevoli uffizii, case, penthouses è ancu una isula in u mondu. I nomi di locu chì risonanu cun ella includenu Washington, DC, Niagara è Monte Carlo. Bell hà parlatu à Lauren, ma hà ancu parlatu à i guardiani di sicurità è l'avucati, è e note di Smith includenu frammenti di tutti.
  
  Smith ùn hà micca un futuru brillanti, hà pensatu.
  
  Ùn importa micca cumu si slice, l'incidentu peruvianu - o incidenti - immersi a squadra SPEAR in un mondu di miseria.
  
  Karin hà cambiatu a so pusizioni cum'è un segnu lampò passatu dicendu chì eranu 130 miles da San Francisco. Bell hè diventatu abbastanza eloquente cù Lauren - ripetutamente dicendu fatti chì eranu prubabilmente curretti, nominendu nomi, lochi, cunti bancari. Per avà, Karin ùn osava aduprà alcunu di i cunti, teme chì l'autorità li spievanu tranquillamente per vede quale si prisentava. Prima avianu bisognu di un pianu affidatu d'azzione è di scappu.
  
  Da quì u viaghju à San Francisco.
  
  Quandu era pressatu, Bell hà descrittu cumu Webb qualchì volta si vantava di ciò chì sapia. Questu omu era un stalker rituale, una ombra ricca cù e risorse per espose, ferisce è pussede quasi ogni persona in u mondu s'ellu vulia. Webb hà sempre offrittu Bell tidbits, mettendulu, ma hà ancu insinuatu ciò chì chjamava a "mother lode".
  
  Questa "vena materna" hè diventata un uffiziu speciale induve u megalomanu mantene tutta a terra ch'ellu avia mai cullucatu nantu à qualcunu. Di sicuru, ùn hà mai dettu à Bell induve era.
  
  Karin hà pensatu à tuttu, però. Hà avutu u vantaghju eccezziunale di pudè vede tuttu da l'internu. È si ricurdò di i mumenti quandu Webb arrubbava l'infurmazioni da a maiò parte di a squadra è li visitava in secretu. A so memoria eidetica hà pigliatu u so propiu. Di sicuru, ùn era micca faciule, ma Karin sapia chì Webb era tandu travagliatu in un ufficiu ben cunnisciutu in Washington è hà sappiutu di traccia di a currispundenza, chì era avà arregistrata.
  
  I fugliali grossi sò stati mandati à un indirizzu specificu di San Francisco una meza decina di volte. Ulteriori investigazioni anu revelatu chì altri grandi schedari sò stati ottenuti da altri uffizii cunnisciuti. Cusì, mentri l'autorità anu scavatu à traversu i dati grossi, Karin hà sappiutu determinà esattamente ciò chì avia bisognu.
  
  Dino li guidò à traversu u trafficu, attraversu u Golden Gate è passatu Fisherman's Wharf. I turisti anu sbulicatu a zona cù e camere pronte, avventurandusi in e strade senza assai cura per elli. Dino si mischjò in u trafficu, ùn dendu à i pulizzeri nisuna ragione per avvistà elli. A collina ripida li guidò più in a cità, è prestu si sò circullati in Union Square, passendu banche è farmacie, navi è ristoranti, in u so sforzu più difficiule à a data : truvà un bonu parcheghju.
  
  "Lasciate solu quì." Wu indicò un picculu spaziu vicinu à Walgreens. "L'indirizzu hè à cinque minuti di marchja da quì."
  
  "Cinque minuti?" Karin hà dettu. "Puderia esse per sempre se Webb avia lasciatu ogni contingenza".
  
  "In più", disse Dino mentre si avvicinava lentamente à a so destinazione, "hè un Dodge Ram". Avaria difficultà à parcheghju u mo culo in quellu locu ".
  
  "Vulete ch'e aghju fattu questu? Possu guidà ".
  
  "Oh, veramente? Ben, sicuru, Toretto. Videmu cumu si tratta...
  
  "I zitelli", Karin respirò. "Tace cazzo. Vede quì?"
  
  "Avemu bisognu di un bonu accessu per una fuga rapida. Avemu bisognu di accessu rapidu. Avemu bisognu di..." Dino fece una pausa. "Damn, avemu bisognu di un garage per un bellu pezzu, nò?"
  
  Karin annuì. "Propriu quì. Se ne necessariu, stendu bassu per un tempu; pudemu sempre lascià quì un altru ghjornu quandu a polvara si stalla.
  
  "Damn, speru micca," murmurò Wu. "Passa abbastanza tempu cun voi dui questi ghjorni".
  
  "Questu hè u prublema?" Karin hà pensatu mentre Dino guidava u Ram à u parking sotterraneo.
  
  "Bè, a testosterone hè un pocu altu. Voi dui competete cum'è fratelli tuttu u tempu. A volte diventa un pocu stancu ".
  
  "Noi? Cumpete?" Karin guardò Dino in furia. "Veramente noi?"
  
  U ghjovanu suldatu si ridia in voce. "Solu perchè ùn vulete micca ammette chì sò megliu cà tè".
  
  "Ùn vecu micca." Karin u guardò criticamente, poi si vultò versu Wu. "Vedi questu?"
  
  "Lasciami mette in questu modu. Se voi dui vi ubriacherete cumplettamente è decide di accoppià, avete da fà in piedi, perchè tutti dui vulete esse in cima ".
  
  Karin ridia raucamente mentre Dino hà finalmente trovu un locu à u so gustu. "Ubriacu cum'è l'infernu? Dannazione, ùn ci hè micca abbastanza alcolu in u mondu per chì succede, Woo ".
  
  Dino pigliò e chjavi è apre a porta. "Hè ora di fucalizza. Tutte queste assurdità di accoppiamentu ùn aiutanu micca ".
  
  "Ùn ti piace micca e ragazze, Dino?" Karin si unì à i dui omi chì stavanu davanti. "Ci hè un zoo in San Francisco. Pudemu sempre purtari quì dopu chì avemu finitu ".
  
  Dino l'ignora, pigliò u so telefuninu è aspittò l'indirizzu ch'elli avianu bisognu à carica. "Trè minuti", disse. "Semu pronti?"
  
  Karin infilò e spalle in u so saccu. "Comu l'infernu."
  
  
  ***
  
  
  Era un palazzu d'uffiziu altu, è l'uffiziu di Webb era à u trentacincu pianu. Karin pensava chì questu era inusual per ellu - un pazzu di solitu preferia campà à u più altu livellu per disprezzà tutti - ma pensava chì ellu puderia mantene questu indirizzu u più discretu è secretu pussibule - era ciò chì hà preziosu. è repository d'elite di u travagliu di a so vita.
  
  Tutte e precauzioni, hà pensatu.
  
  Chì hà fattu ciò chì eranu per fà ancu di più ...
  
  stupidu ? Ingenu ? Smart? Smart?
  
  Ella sorrisu scuramente à sè stessu cum'è capì chì a risposta dipendeva da u risultatu.
  
  U trio hà intrutu per una porta girante à u pianu di terra, hà vistu parechji ascensori è si n'andò. Omi è donne in vestiti scuri andavanu avanti è avanti. In l'angulu più luntanu c'era una scrivania d'informazioni presidiata da dui secretari neri. U nivellu di u rumore era bassu, tutti anu pruvatu à ùn fà u rumore. Karin hà vistu un guardianu di securità in sovrappeso in u cantonu, chì fighjulava u trafficu chì passava è trè camere di sicurezza. Ella guidò Dino à u bordu d'infurmazioni.
  
  "Trenta cinque". Ella annunziò. "Una cumpagnia pussede tuttu u pianu".
  
  "Ha u significatu".
  
  Wu fissò u titulu. "I sistemi Minmak?" hà lettu. "Tuttu hè uguale, tuttu hè uguale".
  
  Corporazioni senza faccia chì guvernavanu u mondu.
  
  Karin avanzò, arrivò à l'elevatori è verificò duie volte. Ùn la sorprenderia micca s'ellu truvava un numeru 35 in biancu - o un numeru chì mancava tutti inseme - ma quì era, biancu è brillanti cum'è tutti l'altri. I residenti appughjàvanu i buttoni in diversi piani, è Karin aspittò finu à l'ultimu minutu, ma solu pressu 35.
  
  Ùn avianu micca bisognu di aspittà longu. Si tolse u so backpack, fingendu di rumming à l'internu per qualcosa. Dino è Wu si sò ancu pronti. Quandu l'elevatore s'arruvinò è e porte s'aprenu à a marca 35, u trio aspittò solu uni pochi di seconde per vede ciò ch'elli eranu contru.
  
  Un corridoiu lucidatu stendeva in a distanza, cù porte è finestri da ogni latu. À l'estremità distanti era una tavola di lignu. I muri sò stati decorati cù pitture, insapore è boring. Karin hà capitu chì qualchissia avia aspittatu da quandu hà appughjatu u buttone, ma avà eranu quì. Eranu pronti, ansiosi, ghjovani è capaci.
  
  Ella indicò a strada, intrì in un mondu stranu chì in qualchì manera appartene ancu à u mortu. Se qualcosa, era l'eredità di Webb. A so vena mamma.
  
  Ùn ci sò micca camere CCTV. Nisuna sicurità. A prima porta ch'ella pruvò si tremò cusì viulente in u so quadru chì si n'andò. Era tuttu per spettaculu, solu una copertina. Tirò fora una pistola è si riempia i sacchetti di riviste. A giacca ch'ella avia purtatu sottu à u so mantellu s'era sentu voluminosa finu à quì, ma avà a pruteghja. A squadra si sparse mentre si avvicinavanu cun prudenza à a tavula.
  
  Karin si firmò è guardò in i dui novi corridori. Hè stata sorpresa quandu a voce di u robot parlò.
  
  "Possu aiutà ti?"
  
  Ella hà nutatu un sensoru attaccatu à u bordu frontale di a tavula. Tuttavia, ùn hà vistu nisuna camera.
  
  "Bonghjornu? Ci hè qualchissia? Aghju ghjucatu u stupidu.
  
  Tuttu stu tempu cuntemplò un pianu in a so testa. U grande flussu di dati di Webb ùn solu l'hà purtatu à questu indirizzu, hà sappiutu identificà u locu di u terminal chì hè vinutu à utilizà u disignu di quadru digitale di l'edificiu. Sapia chì duveranu turnà à manca è dopu à diritta, ma si dumandava ciò chì i robot puderanu fà...
  
  "Pensu chì simu persi". Ella alzò e spalle, fighjendu Dino è Wu. "Aspetta, sgiò Robot, mentre pruvemu di truvà qualcunu."
  
  Hè vale a pena pruvà. Karin si n'andò à manca, i picciotti daretu à ella. U primu omu di muntagna apparsu à a manca, esce da l'uffiziu, tenendu una batta di baseball strettu in una manu è sbattendu a testa in l'altru. Un secondu apparsu davanti, seguitu da un terzu, è dopu un quartu apparsu à manca, sta volta cù un martellu.
  
  Wu ridacchiò. "Trè daretu."
  
  Karin agitò a pistola. "Vai ragazzi, chì mi manca?"
  
  A prima muntagna, un omu cù a testa calva, ghignava. "Ci hè un radar quì, ragazza, è stemu sottu."
  
  "Vedu. Allora, cunnosci à Tyler Webb cum'è mè - un omu chì piace à fà u sonu à u mumentu bellu è in u locu ghjustu - hè questu u so giardinu di pace ? Meditazione ? Ebbè, hè improbabile chì l'abbiamu disturbatu avà, carusi, nò ?
  
  "U fucile è i pulizzeri seranu quì in deci minuti", disse l'omu. "Blow in vinti".
  
  "Chì ne dite di a sicurità di a custruzzione?"
  
  L'omu ridia. "Ùn hà micca impurtanza".
  
  "Grazie per l'infurmazioni".
  
  Karin lui a tiré dans le bras sans prévenir et l'a vu chanceler. Tirò a prossima volta, in u stomacu, è aspittò finu à ch'ellu chjappà in u pianu prima di saltà nantu à a so spalle è aduprà a so spina per spinghja.
  
  Una batta di baseball volò vicinu à a so testa, l'hà mancatu, è andò à traversu a porta, sfracicà u vetru è u quadru. Ella ignorava. Wu era daretu à ella è Dino si moveva in l'altra direzzione. A terza obesità hà bluccatu a so strada. Tirò dui colpi à a massa, esquivò un forte swing, è tandu ùn avia altra scelta chè chjappà a massa immobile in capu.
  
  Ella salta in daretu, scunfitta.
  
  Si teneva nantu à a pistola quand'ella cascò nantu à a so spalle. Alzendu a vista, hà vistu una grande faccia tonda chì a fighjulava - un giant insensibile è crudele cù buchi di balle chì ùn pudia sente, flussi di sangue chì ùn pudia vede, è u più grande bastone di legnu, macchiatu di lame di rasoio, chì ella avia mai - L'aghju vistu.
  
  "Fucking caveman."
  
  Karin si sparò mentre u club hè cascatu. Dui pallotti passavanu à traversu u ventre sopra à u tettu, ma u bastone cuntinueghja à falà. Karin turnò a testa. U club sbarcò accantu à ellu, sparghjendu u pianu, mandendu scintille da e lame ardenti. Si stese quì per una siconda, po a manu chì u tennia strinse è cuminciò à alzà da u pianu.
  
  Karin si ritirò, vide a faccia terribile è sparò drittu. Sta volta u pruprietariu si sentia è subitu balbulò, per furtuna cascà à a diritta è drittu attraversu un altru cullega, intrappulà l'omu più chjucu sottu.
  
  Wu hà saltatu sopra, sparendu à dui più enormi hulks. Queste persone cascò à i so ghjinochji. U bastone hà culpitu u biceps di Wu, chì li fece u ghjalà. Karin si vultò è hà vistu u primu omu - u tippu calvu chì hà sparatu in a gamba - trascinendu accantu à ella, lassendu una traccia di sangue daretu à ellu.
  
  "Avete arruvinatu tuttu, signora. Per tutti".
  
  "Oh, allora avà chì ti aghju sparatu, sò una signora, eh? Pensu chì sapete per chì simu quì?"
  
  Pigliò u so mazzulu è u cuteddu chì pendu à a so cintura.
  
  "Sti scherzendu? Ci hè solu una cosa quì, a sapete ".
  
  Karin annuì. "Certamente".
  
  "Ma ùn truverete mai."
  
  Ella girò rapidamente un'occhiata intornu à e numerose stanze piene di terminali di computer, tutti senza dubbitu in esecuzione, eseguendu qualchì tipu di prugramma, è tutti identichi à i so vicini.
  
  Ma ella sapia megliu. "Oh, pensu chì puderia."
  
  Sapia ancu chì un omu cum'è Webb ùn avia mai pensatu à stallà un switch. Micca dopu à tuttu u travagliu duru ch'ellu avia fattu per ottene tali materiale, micca quandu ogni dolce perseguita ch'ellu avia mai pigliatu era accadutu quì.
  
  Dodged the bat, firmò u colpu cù u cuteddu è lasciò un secondu pirtusu di bala in l'omu. Ella salta è seguita à Wu, poi vultò in daretu per vede cumu stava Dino. Tuttu era bonu. L'unicu prublema chì anu affruntatu avà era a polizia.
  
  Wu esitò; u corridor era viotu. "Induve vai?"
  
  Karin passò, stu locu era incisu in a so memoria. "À a tana di unu di i peggiori mostri chì anu mai vissutu", disse. "Allora lasciate chì sia gelu. In questu modu, ragazzi ".
  
  
  CAPITOLU VINTI DUE
  
  
  A stanza stessa era disgustosa, l'ultima traccia di Tyler Webb, piena di imaghjini esterni chì testimonianu una follia interna malevolente. Anu cogliu i chjusi in una quistioni di sicondi, anu vistu ritratti incorniciati nantu à i mura - vittime preferite è persecuzioni, prima è dopu i fucili - è una cullizzioni bizzarra di attrezzatura spia da u mondu sanu disposti nantu à tavule intornu à a stanza.
  
  Karin l'ignurò cum'è ch'ella pudia, digià intesu i sireni à traversu i vetri. Wu è Dino stavanu a guardia mentre ella corse versu u terminal.
  
  Dopu a doppia verificazione, hà cunfirmatu chì era u listessu chì riceveva flussi enormi di dati cunnessi à una unità flash di un formatu speciale, è hà guardatu a piccula luce verde chì cunfirmà a carica automatica di u cuntenutu di u terminal. Karin hà anticipatu chì una grande quantità di informazioni puderia esse trasferita è cunfigurate u flash drive in cunseguenza. Era u più veloce ch'ella pudia fà.
  
  "Cumu facemu?" Ella guardò.
  
  Wu alzò le spalle. "Tuttu hè calmu quì."
  
  "A parte i lamenti", disse Dino. "Ci hè assai di questu."
  
  Parte di u so pianu era di abbandunà e vittime. Questu averia cunfunditu è ritardà a polizia. Karin era felice chì eranu almenu thugs è si meritavanu u so novu lottu in a vita. Fighjulava a luce verde lampante, vide chì lampava rapidamente, è sapia chì u travagliu era quasi finitu.
  
  "Siate pronti".
  
  I sireni si lamentavanu fora di a finestra.
  
  L'indicatore hà cessatu di lampassi, signalendu chì tuttu era finitu. Ella pigliò un minuscule discu è u pusò in una tasca interna cù zip. "Hè ora di andà".
  
  À l'istante, i picciotti avanzavanu, spostendu cù cura attornu à l'omi caduti, sagnanti è dà un calciu à i dui chì anu pruvatu à alzà. Karin li minacciava cù a so pistola, ma ùn l'avia micca aduprà. Ci pò ancu esse una certa cunfusione in quantu à induve hè vinutu a sparatura. Avarianu digià occupatu cù camere di surviglianza è dumandendu parechje dumande. A chjave per scappà ùn era micca di agisce prestu, mancu di esse attentu.
  
  Questu duverebbe esse una sorpresa.
  
  Anu strappatu i so sacchetti, caccià u so cuntenutu, è po ghjittò i so sacchetti vioti. Si fighjavanu l'un à l'altru è annunziu.
  
  "Un ufficiale". Wu salutò Dino.
  
  "Un ufficiale". Dino annuì vigorosamente à Karin.
  
  "Sergente", hà addensatu u so accentu britannicu è si diriggì versu l'ascensori di serviziu.
  
  Tene in a so sacchetta a chjave di u putere, di u guvernu è di a manipulazione reale, di u colpu dopu à u colpu, di a libertà finanziaria è di u cuntrollu di l'applicazione di a lege.
  
  Tuttu ciò chì avianu bisognu era un locu sicuru per lancià.
  
  
  CAPITOLU VINTI TRÈ
  
  
  Un altru ghjornu, un altru viaghju in aereo, è Matt Drake si sentia un jet lag seriu. U decollamentu era accadutu solu un'ora fà, è si stavanu chjappà cù u ghjornu versu l'Atlanticu, andendu in i Stati Uniti d'America.
  
  Senza una idea chjara di induve andà.
  
  U terzu cavaliere hè Hunger. Drake avia paura di imaginà chì tipu di guerra l'Ordine avia inventatu per a famine. Eranu sempre assai ingaghjati in u sviluppu di a prima arma, a pistola spaziale, è in particulare a seconda arma, u codice maestru. Hayden hà sempre guardatu tutte l'infurmazioni per ellu stessu, ma a pressione per sparta era enormosa. Solu a cunfusione brusca è a destinazione incerta hà fattu a so inazione accettabile.
  
  U codice maestru hà ingegneratu avvenimenti in a mità di l'Europa è infine in l'America per rinvià i capi di statu di u mondu, distrughje l'infrastruttura di u paese, ingannà e so armate è liberà i psicosi chì vulianu rinvià a Terra à l'età scura. Paria spaventosamente reale è spaventosamente faciule. Un ghjornu chì u primu domino hè cascatu ...
  
  Hayden era silenziu mentre leghje finu à a fine. Drake lasciò a so mente ripiglià tutte e rivelazioni recenti: SEAL Team 7; squadre di e forze speciali chì s'impegnanu l'una cù l'altra; perdite francesi, soprattuttu per i Russi; è avà a cunnessione cù i nativi americani. Di sicuru, i nativi eranu eccellenti cavalieri - forsi u megliu chì hà mai campatu. Ma da induve vene a fame in tuttu questu ?
  
  Alicia roncò tranquillamente accantu à ellu, un ochju un pocu apertu. Kenzie hà fattu u so megliu per catturà l'avvenimentu in video, ma Dahl hà sappiutu di mantene a so volta. Drake hà nutatu chì ùn era micca una persuasione fisica gentile, ma piuttostu parolle chì l'hà fattu cambià a so mente. Ùn era micca sicuru chì Dal è Kensi si avvicinassi. Ùn hè nunda di i so affari, di sicuru, è ellu, in fattu, viaghjava nantu à i stessi binari di ferrovia, ma...
  
  Drake vulia ciò chì era megliu per u Mad Swede è era questu.
  
  Lauren s'assit en face, avec Smith aussi près qu'il pouvait sans qu'elle se sente trop gênée. Yorgi, Kinimaka è Mai parlavanu à bassa voce à u spinu di l'aviò; a stiva di carica in cui si trovavanu era pocu più cà un lavamanu à soffitti alti, sbattuti, stridenti. Almenu una volta li piacerebbe vulà in prima classe. Ancu l'autocar superò a classe di bagaglii.
  
  Lauren hà cuncintratu nantu à a currispundenza chì anu sempre purtatu trà elli è Washington. Avà a conversazione era lenta è sfocata, più brainstorming chè discussione vera. Ancu s'ellu ci sò tanti geeks? Drake ùn avia micca dubbitu ch'elli truveranu esattamente ciò chì cercanu.
  
  L'ore passavanu è i Stati si avvicinavanu. Lauren s'interessa à i diversi materiali chì venenu da i paesi cuncurrenti. L'Israeli parenu avè risoltu e cunnessione americane quasi simultaneamente cù SPIR. I britannichi ancu. I Cinesi stavanu in silenziu, è i Francesi, forse, ne sò ghjunti. Drake sapia chì ùn sentenu nunda da i SEAL. In realità, sicuru, ùn eranu micca quì.
  
  "Serà interessante per vede s'ellu mandanu queste squadre in America tranquillamente", disse Dahl. "O utilizate cumandamenti interni".
  
  "A ghjente hà digià infiltratu a sucità?" Hayden alzò a vista. "I dubbitu. L'agenti Sleeper piglianu anni per creà.
  
  "È ùn hè micca difficiule di vola in senza scopre", disse Smith. "I trafficanti di droga anu fattu questu per decennii".
  
  "Qualchese guida nantu à stu peghju indianu chì sia mai vissutu?" Mai hà dumandatu.
  
  "Micca da Washington, è se i nostri cuncurrenti sanu, u mantenenu segretu".
  
  "Merda".
  
  Drake hà guardatu à l'ora è hà capitu chì si avvicinavanu à i Stati. Il s'éveilla doucement Alicia.
  
  "Wow?"
  
  "U tempu di svegliate".
  
  Kenzi si avvicinò. "Aghju a vostra buttiglia pronta, criatura."
  
  Alicia agitò le mani verso di lei. "Maledetta, cazzo! Alluntanate sta cosa da mè!"
  
  "Sò solu mè!"
  
  Alicia si spostò finu à chì a paratia permette. "Fizzog di pagliaccio di cirque sanguinante."
  
  "Chì hè u pop?" Kinimaka pareva veramente interessatu.
  
  "Significa "faccia" in inglese", disse Drake. È in risposta à l'evidente disprezzu di Kensi, hà dettu: "Ùn sò d'accordu. Sò rit Bobby Dazzler ".
  
  "Da veru?" Alicia ringhiò.
  
  "Chì? "
  
  "Significa chì ùn site micca male à vede, amore."
  
  Kensi aggrottò le sopracciglia mentre Alicia cuminciò a grognere, e Drake s'accorse che aveva probabilmente franchi la linea con le due donne. Ebbè, almenu cù Kenzi. Afferma rapidamente Lauren.
  
  "Mai. Sò sicuru? "
  
  L'attenzione si vultò à u New Yorker.
  
  "Oh sì, sò sicuru." Lauren hè stata abbastanza rapida per ammuccià a so sorpresa è andò direttamente à rapportà a nutizia. "Dammi qualcosa."
  
  Immediatamente, cum'è per u destinu, a bona nova hè tornata. Lauren l'hà messa in altoparlante. "Ehi a ghjente, hè bellu di vede chì ci divertimu sempre". Mr. Obnoxious hè di novu nantu à a linea. "Bè, a bona nutizia hè chì, mentre chì avete a vostra parte di u zi, stava travagliendu in un computer rossu. Allora prima u sicondu cavaliere è cunquista. Miss Jay? I cani grossi abbagianu".
  
  Hayden strinse a testa. "Parla americanu, stronzo, o ti licenziaraghju."
  
  Drake guardò à traversu u tavulinu, sapendu ch'ella era sempre in stagnazione. Dopu tuttu, u codice chjave era in u so pussessu, è l'Americani sapianu. Allora un pensamentu u colpì, è ellu fece un signalu per ellu di unisce à ellu à u spinu di l'aviò.
  
  Si aggrappavanu tranquillamente l'un à l'altru.
  
  "Saria pussibule di perde solu unu di i fogli?" dumandò. "U più impurtante di elli".
  
  Ella fighjava. "Di sicuru, sè vo vulete disegnà un mira nantu à noi. Ùn sò micca cusì stupidu ".
  
  Si alzò le spalle. "Lo so, ma guardate l'alternativa".
  
  Hayden si appoggiò in daretu à a so sedia. "Bè, pensu chì simu digià cacciati. Chì dannu puderia causà un altru attu di insubordinazione ?
  
  "Dedemu à SEAL Team 7 quandu ghjunghjenu quì."
  
  I dui si fighjàvanu un mumentu, tutti dui si dumandavanu ciò chì esattamente l'ordine di l'altru squadra eranu. U sicretu di tuttu li preoccupava. Hayden hà intesu chì l'omu odioso cuminciò à parlà di novu è si vultò.
  
  "L'agente Jay, Washington vole cunnosce i dettagli esatti di a Conquest Box".
  
  "Dì à elli chì li cuntatteraghju".
  
  "Mmm, veramente? va bè."
  
  "Avete qualcosa di novu?"
  
  "Iè, iè, vulemu. Dammi un sec".
  
  Hayden si vultò versu Drake. "Hè ora di piglià una decisione, Matt. Per finisce?"
  
  Drake si cullò nantu à i so tacchi è surrisu. "Sempre".
  
  Hayden tirò un pezzu di carta da a pila.
  
  "Avete ancu trovu u fogliu chì avete bisognu?"
  
  "Pensu à questu duie ore fà."
  
  "Oh".
  
  Inseme, è senza un altru secondu di soffrenu, anu distruttu u principale più impurtante in a catena principale. Hayden poi piegò tutti i fogli inseme è li rimette in a casella di ordine. U restu di a squadra li hà guardatu tramindui senza cumentu.
  
  Inseme eranu cum'è unu.
  
  "Bene". L'omu di Washington hè tornatu. "Ora cucinemu veramente cù gas. Sembra chì l'Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu hà culpitu u chiovu nantu à a testa cù e so descrizzioni di u terzu Cavaliere - Hunger. U peghju indianu chì hà mai vissutu è ch'ellu hè circundatu di fucili ".
  
  "Native American?" - dumandò Kinimaka.
  
  " O iè, natu in u 1829 ; questu hè sette centu anni dopu à Gengis Khan è mille quattordici centu dopu à Annibale. Quasi esattamente..." Si fece una pausa.
  
  "Stranu," Kinimaka hà riempitu u biancu.
  
  "Forse, forse", disse u botanicu. "Qualchissia hà dettu una volta chì ùn ci sò micca coincidenze. Ebbè, andemu à vede. In ogni casu, aghju cambiatu l'aviò è ora site in capu in Oklahoma ".
  
  "Sapemu quale puderia esse stu vechju cavaliere?" Dumandò Drake.
  
  "Diciaraghju ch'ellu hè u più famosu Nativu Americanu di tutti, micca u peghju, ma chì sacciu?"
  
  Alicia si mosse, ancora mezza addormentata. "Micca tantu, dannazione."
  
  "Bè, grazie. Ebbè, Goyaale, chì significa "quellu chì sbadiglia", era un famosu capu di a tribù Apache. Anu resistutu à i Stati Uniti è à i Messicani per tutta a so vita, e so incursioni diventendu una terribile spina in u fiancu di l'America ".
  
  "Un saccu di nativi americani anu fattu", disse Mai.
  
  "Di sicuru, è hè ghjustu. Ma l'omu era veneratu cum'è un capu superbu è stratega, l'archetipu di a guerra di raid è vendetta. Questu sona familiare?
  
  Drake annuì in accordu. "U stessu cum'è Annibale è Gengis Khan".
  
  "Avete capitu, criatura. Si rende trè volte è poi scappò trè volte. Anu fattu parechji filmi nantu à i so sfruttamenti. Dopu hè statu trattatu cum'è un prigiuneru di guerra è hè statu prima traspurtatu à Fort Bowie cù assai altri ".
  
  "E hè scappatu di novu?" Alicia pareva ch'ella vulia pensà cusì.
  
  "Innò. In a so vechja, Geronimo hè diventatu una celebrità ".
  
  "Ah, avà capiscu", disse Drake. "Inseme à Sitting Bull è Crazy Horse, hè probabilmente u più famosu".
  
  "Bè, sì, è sapete chì quelli trè si sò stati inseme? Wow-wow, simu à pusà vicinu à u focu. Custruisce questu è quellu? Parlate di sceglie a vostra celebrità preferita per andà à piglià un caffè cun - andaraghju cun questi trè ".
  
  Alicia annuì. "Saria una sperienza indimenticabile", hà accunsentutu. "Assumindu, sicuru, chì Depp è Boreanaz ùn eranu micca liberi".
  
  "In u 1850? Probabilmente micca. Ma stu tippu Depp? Ùn pare mai invechjate, allora chì sà ? Ricurdativi di a storia di l'omi di medicina chì puderianu move u so manitou - i so spiriti - à traversu u tempu? In ogni casu... Geronimo apparsu à l'Esposizione Universale di u 1904 è parechje altre mostre minori. U poviru omu ùn hè mai statu permessu di vultà in casa, è hè mortu à Fort Sill, sempre prigiuneru di guerra, in u 1909. Hè intarratu in u Cimiteru Indianu di Fort Sill, circundatu da e tombe di parenti è altri prigiuneri di guerra Apache ".
  
  "Arma". Dahl hà dettu. "Omi bravi."
  
  "Oh, è, sicuru, i numerosi fucili di Fort Sill stessu, chì serve oghje cum'è a scola d'artiglieria di l'Armata di i Stati Uniti. Resta l'unicu forte attivu in i pianuri miridiunali, avè ghjucatu un rolu in i cosiddetti guerri indiani è essendu attivu in ogni cunflittu maiò dapoi u 1869. U Geek fece una pausa prima di aghjunghje: "L'Ordine hà sceltu questu locu è questu cavalieri per una ragione".
  
  "Eccettu per l'arme?" - dumandò Dahl.
  
  "È ancu a notorietà", hè stata a risposta. "L'incursione originale in u Territoriu Indianu hè stata guidata da quì da Buffalo Bill è Wild Bill Hickok. U forte include u 10u Cavalleria, cunnisciutu ancu i Soldati Buffalo.
  
  "Allora, riassumemu." Dahl suspirò. "A tomba di Geronimo si trova in Fort Sill. L'Ordine hà sappiutu secretà i piani di custruisce armi devastanti in ellu almenu quarant'anni fà, è avà una mità di dozzina di e squadre di forze speciali più mortali di u pianeta si precipitanu in capu versu ellu.
  
  In u silenziu prufondu, u geek disse allegru: "Iè, omu, roba fresca, eh?"
  
  
  CAPITOLU VINTICUATRE
  
  
  Quandu l'aviò hè ghjuntu per l'ultima tappa di u volu à Oklahoma, l'equipaggiu discute ciò chì sapia finu à avà - a maiò parte di e rivelazioni nantu à i quattru anguli di a terra, i Cavalieri, è l'armi mortali chì i criminali di guerra nazisti avianu intarratu. e tombe di vechji signori di guerra. A cuspirazione era vasta, cumplessa, è era inevitabbile - perchè l'Ordine vulia chì sia viable per centu anni. È ancu avà, sicondu u testu, u quartu Cavaliere era "u veru Ultimu Ghjudiziu".
  
  In vista di l'armi scuperti finu à avà, chì puderia esse ?
  
  Drake hà cunsideratu questu. Prima avianu da ghjunghje à Fort Sill è impedisce à tutti di mette in manu l'arma di a fame. È preoccupate di l'altri chì si dirigenu direttamente versu u quartu Cavaliere - u Scourge di Diu. Vogliu dì ... chì tipu di nome hè questu?
  
  "Possu fà una quistione?" - disse mentre l'aviò cuminciò à falà.
  
  "Avete digià fattu", u geek ridia, pruvucannu à Hayden, Alicia è May à chjude l'ochji, a so pacienza sguassate.
  
  "Comu Geronimo hà avutu u so titulu?"
  
  "Geronimo era un veru cumbattimentu. Ancu in u so lettu di morte, hà ammissu chì si dispiaceva a so decisione di rinunzià. E so ultime parolle eranu: "Ùn aghju mai avutu rinunciatu. Aviu avutu a lotta finu à ch'e aghju statu l'ultimu in piedi. Hà avutu ancu nove mòglie, alcune à u stessu tempu.
  
  "Ma u peghju indianu chì sia mai vissutu?"
  
  "Durante a so carriera militare, Geronimo era famosu per e so buffe audaci è innumerevoli fughe. Hè sparitu in grotte da quale ùn ci era micca surtita, solu per esse vistu fora dopu. Invariabilmente hà vintu, ancu s'ellu era sempre in minurità. Ci hè un locu in u Novu Messicu chì hè ancu cunnisciutu à questu ghjornu cum'è Geronimo Cave. Una di e più grandi stori conta cumu hà guidatu un gruppu di trentottu omi, donne è zitelli chì eranu terribilmente cacciati da millaie di truppe americane è messicane per più di un annu. Cusì, diventò u più famosu Nativu Americanu di tutti i tempi è hà guadagnatu u titulu di "u peghju indianu chì hà mai vissutu" trà i coloni bianchi di l'epica. Geronimo era unu di l'ultimi guerrieri à accettà l'occupazione di e so terre i Stati Uniti ".
  
  "Una volta era stata chjamata a" peghju cagna chì sia mai esistita ", hà ricurdatu Alicia cun tristezza. "Ùn mi ricordu micca da quale".
  
  "Solu una volta?" Kenzi hà dumandatu. "Questu hè stranu".
  
  "Probabilmente era mè." Mai li sorrisi ligeramente.
  
  "O mè", disse Drake.
  
  Dahl paria chì u so cervellu si rompe. "Bè, pensu chì mi ricordu..."
  
  "Fort Sill", disse u pilotu. " Restanu dece minuti. Avemu permessu di sbarcà è hè calda in a zona ".
  
  Drake aggrottò la fronte, preparandosi. " Caldu ? Legge da un script editatu o chì?"
  
  "Ci deve esse circa ottanta persone quì sottu". Kinimaka fighjulava da a finestra assai chjuca.
  
  "Pensu chì significa preoccupatu", disse Yorgi. "O sottu attaccu".
  
  "No, significa u so statutu", li disse Smith. "Eccellentemente preparatu."
  
  L'aviò hà toccu è si ferma rapidamente. Quasi subitu i porti di carica posteriore cuminciaru à apre. A squadra, digià allungata è nantu à i so pedi, s'aprezza in u sole, chì era riflessu brillanti da l'asfaltu. Un elicotteru l'aspittava, chì i purtò à u territoriu di Fort Sill. Quandu sò ghjunti, un coronel di Fort Sill li hà infurmatu nantu à a situazione.
  
  "Semu quì in piena prontezza di cumbattimentu. Tutte l'arme sò pronte, caricate è destinate. A tomba di Geronimo ancu, è simu pronti à filmà ".
  
  "Ci ne restanu cinque". Hayden hà dettu. "Sò avanzatu aggressivamente nantu à u situ di sepultura. Sò sicuru chì site cunuscenza di tutti i potenziali avversari ".
  
  "Eru cumplettamente preparatu, signora. Hè una stallazione di l'Armata di i Stati Uniti, una stallazione di u Corps Marine, è una basa di difesa aerea è di brigata di u focu. Fiduciami quandu vi dicu chì avemu cupertu tutti i nostri anguli.
  
  Hayden s'hè alluntanatu è fighjulà cum'è Fort Sill apparsu sottu. Drake scannò l'area è verificava a so arma una ultima volta.
  
  Sò sicuru chì l'infernu speru cusì.
  
  
  CAPITOLU VINTICINQUE
  
  
  L'atmosfera era elettrica, ogni suldatu era tensu è aspittendu una certa guerra. A squadra marchjò trà e culonne di brique largu è si trasfirìu trà e parechje lapidi, ognuna di quale era u locu di riposu di un eroe cadutu. A tomba di Geronimo era fora di i percorsi battuti è li pigliò parechji minuti extra per ghjunghje. Hayden hà guidatu a strada, è Kinimaka hà purtatu à a reta.
  
  Drake ascultò, s'abituendu à u so circondu. U situ di tanti battaglioni d'artiglieria ùn era mai statu tranquillu, ma oghje una persona puderia guasi sente una foglia rustling in u ventu. In tutta a basa a ghjente stava aspittendu. Sò stati preparati. L'ordine hè statu mandatu da sopra à stà fermu in faccia à ciò chì avia da succede. L'Americani ùn perderanu micca a faccia.
  
  Marciavanu per un chjassu strettu, spargugliatu d'ardesia, i so stivali scriccanti. Paria stranu di stà in alta alerta in una tale basa, ma i paesi è e squadre ch'elli scontravanu eranu senza dubbitu capaci di qualcosa.
  
  Drake marchò accantu à Lauren, chì mantene a squadra aghjurnata cù ogni nova infurmazione.
  
  "I Francesi sò sempre attivi. Dui di elli in u mumentu, cù più in strada ".
  
  "Rapporti di sparatura in Oklahoma City. Puderia esse i britannichi. Hè impussibile di dì à questu puntu ".
  
  È a risposta: "Iè, avemu l'armi di cunquista. Hè ghjustu quì. Se mette qualcunu nantu à a basa, sò sicuru chì pudemu trasmette. "
  
  Drake a supposé qu'ils étaient probablement à l'abri de l'équipe SEAL 7, au moins ici à l'intérieur. U fattu simplice chì sò stati permessi in i Stati Uniti è dopu in un situ di l'Armata hà dettu chì qualcosa era seriamente sbagliatu.
  
  Quale hà mandatu i sigilli ?
  
  Perchè?
  
  Hayden rallentò mentre a so guida li guidava per un altru chjassu ancu più strettu. Si firmò prestu davanti à una meza decina di segni.
  
  "Questu", disse, "appartene à Geronimo".
  
  Di sicuru, era largamente inconfundibile. A tomba ùn era micca una tomba ordinaria, ma un cairn; una grande pila artificiale di pietre in forma di piramide cruda cù una placca posta in u centru chì porta u nome deliberatamente senza ambiguità "Geronimo". Era un locu incredibilmente anticu è deve esse impressiunanti in u so tempu. Era flancu da a tomba di a so moglia Zi-ye è a so figliola Eva Geronimo Godley.
  
  Drake hà sentitu una spezia di timore spirituale dopu avè vistu a tomba di u grande guerrieru, è sapia chì l'altri sentianu u listessu. Stu omu era un suldatu chì si batteva soprattuttu contr'à i Messicani è si batteva per a so famiglia, e so terre è u so modu di vita. Iè, hà persu, cum'è Cochise, Sitting Bull è Crazy Horse persu, ma i so nomi anu campatu per parechji anni.
  
  Un picculu escavatore era prontu.
  
  Hayden fece un annunziu à u cumandante di a basa, chì fece u cunduttore di l'escavatore. Prestu un grande escavatore si n'andò à u travagliu, alzendu enormi pezzi di terra è sparghjendu nantu à a terra vicinu. Drake era ancu cuscente di a profanazione è di l'accusazioni chì puderianu esse fatte contr'à l'armata, ma a prisenza di tanti suldati vicinu significava chì era improbabile chì qualcunu averia da sapè. Probabilmente chjuderanu Fort Sill à u publicu per un tempu.
  
  Cumu l'Ordine hà fattu questu?
  
  Mi dumandu... tanti anni fà ? Forse l'accessu era più faciule allora. Hayden hà dettu à u cunduttore di retroescavatore di scavà facilmente, senza dubbitu ricurdendu a tomba pocu prufonda di Annibalu induve ùn ci era micca un cercu. A squadra hà vistu cum'è u pirtusore hè diventatu più profundo è u monticulu di a terra hè diventatu più altu.
  
  Infine l'escavatore si firmò è dui omi saltavanu ind'a fossa per caccià l'ultimi pezzi di terra.
  
  Drake si move lentamente versu u bordu di a fossa. Alicia hà rubatu cun ellu. Cum'è s'aspittava, Kinimaka si firmò in daretu, ùn vulia micca finisce à u fondu. I dui omi anu sbulicatu u coperchiu di u cofanu di u tarrenu è gridavanu per alzà e corde per esse attaccati à u bucket di l'escavatore. Prestu u sarbu hà cuminciatu à alzà pianu pianu, è Drake guardò di novu intornu.
  
  Sapia chì ci era ghjente chì stava in ogni locu cù facci stoichi è circundanu u campu. Avà hà cuminciatu à l'alba nantu à ellu chì ùn ci saria micca battaglia. Le cercueil de Geronimo fut abaissé avec précaution à terre, petits morceaux de pierres et terre s'écroulant. Hayden guardò à u cumandante di a basa, chì si strinse.
  
  "A vostra festa, Agente Jay. Sò urdinatu di furniscevi tuttu ciò chì avete bisognu ".
  
  Hayden avanzò mentre unu di i scavatori apre u coperchiu di u cercua. A squadra hà pigliatu u capu. U coperchiu s'hè alzatu sorprendentemente facilmente. Drake sguardò sopra u quadru in a prufundità di a scatula.
  
  Vede una di e più grandi sorprese di a vostra vita.
  
  
  ***
  
  
  Hayden si alluntanò, congelatu per un mumentu ; a missione sminticata, a so vita sminticata, i so amichi di colpu si sò andati mentre u so cervellu si vultò in petra.
  
  Mai...
  
  Era impussibile. Questu era certamente veru. Ma ella ùn hà micca osatu di sguardu luntanu.
  
  Dentru u cercu, muntatu nantu à un supportu di titaniu, era appiccicatu un schermu digitale di punta, è, mentre fighjulavanu, s"era in vita.
  
  Una risata arruffata surse da i parlanti. Hayden è l'altri cascò in daretu, senza parolle. Una risa artificiale risonava da a schermu rinfurzata mentre una multitùdine di culori l'arricavava, lampu dopu lampu di stelle chì si sviluppavanu fora. A squadra hà cuminciatu à vene à i so sensi, è Drake si vultò à elli.
  
  "Hè ghjustu... vogliu dì... chì..."
  
  Dahl si avvicinò per vede megliu. "U poviru vechju Geronimo hè sempre quì?"
  
  Hayden l'hà alluntanatu. "Attentu! Ùn avete micca capitu tutte e connotazioni di questu?"
  
  Dahl sbatté le palpebre. "Questu significa chì qualchissia ci hà lasciatu una schermu invece di una scatula. Pensate chì questu hè un'arma?"
  
  "L'Ordine ùn hà micca rinunciatu à questu", disse Hayden. "Almenu micca quandu si tratta di criminali di guerra nazisti. Questu significa chì l'Ordine hè...
  
  Ma tandu a risa si firmò.
  
  Hayden si congelava, ùn sapia micca ciò chì aspetta. Ella guardò in giù, pronta à anatra è piatta. Si stese davanti à Lauren. Ella vulia chì Kinimaka, Drake è Dal ùn eranu micca cusì vicini. Ella...
  
  U logò lampò nantu à u screnu, rossu brillanti nantu à u neru, nunda più cà una striscia di sangue in a so mente.
  
  "Questu hè u logu di l'ordine", disse Alicia.
  
  Ùn aghju micca capitu ", ammette May. "Cumu puderanu mette quella schermu in u locu? È cumu puderia ancu funziona? "
  
  "Ùn l'anu micca fattu", disse Yorgi.
  
  U logò sbiadisce è Hayden abbandunò tuttu u restu di a so mente. U schermu neru riapparsu è una voce artificiale abbassata cuminciò à strincà à traversu i parlanti.
  
  "Benvenuti à u vostru incubo, picciotti è ragazze", si leghje, è dopu ci hè una pausa per una scoppia di risa soppressa. "A fame vi saluta, è duvete sapè chì l'ultimi dui Cavalieri sò i peggiori di tutti. Se a fame ùn vi sbatte, a morte vi farà ! Ha, ah. Ha, ha, ah."
  
  Hayden pigliò un mumentu per dumandassi quale mente torciata è imaginazione torciata avianu ghjuntu cù sta merda.
  
  "Allora andemu direttamente à u puntu. U Terzu Cavaliere preferirebbe distruggervi tutti chè permettenu di distrughjite l'altri. A fame face cusì, aghju ghjustu ? "- cuntinuò a voce gutturale. "E avà chì avete passatu in l'era elettronica, succederà assai, assai più veloce. Avete mai intesu parlà di Strask Labs?"
  
  Hayden aggrottò le sopracciglia, fece un rapido sguardo attorno e si voltò contro il comandante di base. Annunziava è stava per parlà quandu a voce cuntinuò.
  
  "Questu hè unu di i più grandi conglomerati, decisu à piglià u mondu. putenza. Influenza. Enorme ricchezza, volenu tuttu è cumincianu à passà à i grandi campi. U guvernu americanu hà recentemente postu a so fiducia in Strask Labs ".
  
  Cosa significa? Hayden ci hà pensatu. E quantu pocu?
  
  "In Dallas, Texas, micca luntanu da quì, Strask hà un laboratoriu di teste biologiche. Producenu medicine, malatie, cure è armi. Correnu a gamma. Se ci hè una infezione mortale, un virus chì uccide u mondu, un canister di gas nervi, o una nova arma biologica, Strask in Dallas l'averà. Littéralment," murmurait, "hè un magazinu generale".
  
  Hayden vulia piantà quì. E cose andavanu in una direzzione assai cattiva.
  
  "U laboratoriu biologicu hè diventatu un mira. A fame sarà scatenata. I vostri culturi è quelli in u mondu sanu seccaranu è mureranu. Hè un velenu artificiale chì deliberatamente mira à una varietà di cultura specifica è ùn pò micca esse firmatu. Semu l'Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu. È cum'è aghju dettu, questu hè u vostru incubo. "
  
  A registrazione si firmò. Hayden sbatté l'ochju è fighjulava, completamente ignaro di u mondu è i so prublemi. Si l'Ordre visait un biolaboratoire qui avait identifié une contamination des cultures et avait prévu de détruire toutes les provisions, alors...
  
  Era pussibule. È prubabile. Senza dubbitu, a malatia avaria ancu influenza in a tarra, per quessa chì nisuna cultura comestible ùn hà mai cresce.
  
  Allora, di colpu, u screnu hà tornatu à a vita.
  
  "Oh, è avà chì campemu in l'era elettronica, lasciami dì questu. Aprendu stu cercuettu, cuminciannu sta registrazione, mettete tuttu in muvimentu, in modu elettronicu !
  
  
  CAPITOLU VENTISEI
  
  
  Fort Sill hè intrutu in a lotta. U cumandante di a basa hà urlatu per un tecnicu per vene à disassemble l'arregistramentu, u screnu, è tuttu ciò chì puderanu truvà ind'u coffin. Hayden hà vistu fasci di vechji vestiti è osse in u fondu è hà avutu per suppone chì l'Ordine avia solu pusatu un schermu in l'internu è l'hà lasciatu per qualchissia per truvà. Puderia u signale cunnessu à u Wi-Fi di a basa hè andatu fora di u mumentu chì anu apertu u coffin?
  
  Aghju da crede cusì. A stampata hà marcatu u principiu di a registrazione. Probabilmente, i sensori eranu implicati. Quellu chì hà fattu tuttu questu era un espertu di tecnulugia. Chì hà suscitatu una altra quistione.
  
  "Abbiamo appena saltato avanti dai criminali di guerra nazisti di cinquant'anni fa ad oggi?"
  
  "Ùn capiscu micca", disse Smith.
  
  A squadra s'era alluntanata da a tomba di Geronimo per permette à l'altri di participà, è avà stava in un gruppu sottu à l'arburi.
  
  "Pensu chì era abbastanza chjaru", disse Hayden. "U tippu hà dettu chì simu l'Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu. Esistinu sempre ".
  
  U cumandante di a basa s'avvicinò. "Allora a ghjente, avemu radduppiatu è triplicatu cuntrollà u nostru perimetru. Nisun signu di i vostri nemici di e forze speciali. Sembra ch'elli anu chjaramente mancatu u marcatu sta volta è li culpì veramente. Ci hè assai forza di focu quì ". Indicò i suldati chì stavanu intornu à u forte.
  
  "Questu ùn significa micca chì u signale chì vene da quella tomba ùn hè micca trasmessu in altri lochi", hà dettu Lauren. "Qualchese quantità di persone puderia avè vistu in una forma o l'altru".
  
  "Mentre questu hè veru", u cumandante annunziò, "ci hè pocu chì pudemu fà per quessa. Avà ciò chì pudemu fà hè chjamà Strask Labs è, cum'è dicenu, avvistà questi ragazzi.
  
  Indicò un omu vicinu chì avia digià u so telefunu pressatu à l'arechja.
  
  Hayden sapia ch'ella duveria chjamà u Sicritariu Crowe, ma s'hè astenutu quandu a chjama di u suldatu hè ghjunta nantu à l'altoparlanti, u bip interminabile chì pruvucò à a squadra di SPEAR à guardà attornu preoccupata.
  
  "Questu hè un laboratoriu di staffu di 24 ore", disse u cumandante di a basa. "In chjama à l'armata è a Casa Bianca. Ùn possu micca sprime quantu hè male ". Culpava u telefonu chì sona.
  
  "Ùn avete micca bisognu." Hayden hà dettu. "Pudete cuntattà l'autorità lucali? Mandateli à Strask è dite chì simu in strada.
  
  "Subitu, agente Jay."
  
  Hayden corse vers l'hélicoptère. "Avemu da ghjunghje à Dallas! Avà ! "
  
  
  CAPITOLU VINTISIETE
  
  
  Karin hà passatu ciò chì era impurtante per ella una quantità incommensurable di tempu prima ancu di mostrà u flash drive à u terminal di l'urdinatore. Sapia bè chì qualchissia cù a ricchezza è l'influenza di Tyler Webb puderia installà qualsiasi tecnulugia nantu à u so urdinatore - soprattuttu una chì cuntene tutti i secreti sporchi chì avia accumulatu annantu à l'anni.
  
  È quì era ella.
  
  Giovane donna. Computer. Flash-card.
  
  Quanti nomi m'anu chjamatu in u passatu ? Ragazza cù dati. Testa in un web. Khakaz Tempi fà, luntanu, ma sempre pertinente.
  
  Dino è Wu stavanu è fighjulavanu, a sorveglianza di a casa hè digià più bona ch'ella puderia esse. Anu avutu sensori per ogni approcciu è piani cù strategie di salvezza per situazioni di evacuazione dura è dolce. Tutti i trè suldati eranu attualmente in cundizione seria - battuti, contusi, guariscenu lentamente da a so caminata in San Francisco. Eranu ancu caldi, fami è cortu di fondi. Sottu a guaranzia di Karin, scommettenu tuttu. Da u principiu.
  
  "Hè ora di dimustrà u vostru valore", disse.
  
  I so primi anni ùn l'abbandunò mai; per un bellu pezzu hà vultatu u spalle à u mondu. L'autodistruzzione era unu di i modi di l'espiazione.
  
  "Credemu in tè", disse Dino.
  
  Idda surrisu grimly mentre inseriva u flash drive è fighjulà u grande schermu. Hà cuncepitu tuttu per correre u più prestu pussibule, è avà ùn ci era assolutamente micca ritardu quandu u prompt lampò nantu à u screnu:
  
  Cuntinuà?
  
  Dannate ghjustu.
  
  Si pusò è si misi à u travagliu. U tastieru sbattulava, e so dite tremulavanu, u screnu tremulava. Ùn s'aspittava micca di truvà o ancu capisce tuttu in una volta - ci era parechji gigabyte d'infurmazioni in quì - è hè per quessa ch'ella hà fattu tuttu u più sicuru pussibule prima di carica l'unità. Hà apertu ancu uni pochi di cunti offshore è un paru di cunti in Los Angeles chì puderanu esse capaci di deposità rapidamente un pocu di soldi. Di sicuru, si ricurdò di tuttu da u so tempu à SPEAR; hè ciò chì hè accadutu dopu a morte di Webb chì pò cuntribuisce à u casu.
  
  Ignorendu i ducumenti tawds ma ominous per ora è fucalizza nantu à e so finanze, hà trasfurmatu e so dite è u screnu in un turbulente di informazioni. Dino ansimò mentre luttava per seguità.
  
  "Dannazione, pensu chì eru un geniu in Sonic. Scommetto che fate sparare quella merda pungente dappertutto, eh?
  
  "Sapete Sonic? Da Master System o Mega Drive? Ùn simu tutti troppu ghjovani per questu?
  
  Dino paria perplessu. "Playstation, omu. È u retro hè megliu ".
  
  Karin strinse a testa, furzendu à surrisu. "Oh sì, hè totalmente retro, omu."
  
  Scavando più in u schedariu finanziariu, hà scupertu prestu i numeri di contu, i codici di sorte è i cumandamenti chjave. Hà trovu banche fonte, a maiò parte di elli offshore. Hà trovu più di settantacinque cunti diffirenti.
  
  "Incredibile."
  
  Dino fece una sedia. "Iè, aghju avutu difficultà per seguità i dui. È sò tutti dui vioti !
  
  Karin sapia ch'ella ùn avia micca u tempu di verificà ogni contu. Avia bisognu di taglià è sceglie u megliu. Ingeniosamente, avia digià scrittu un prugramma simplice chì passava per u schedariu è mette in risaltu i cunti cù i numeri più alti. L'hà liberatu avà è aspittò cinque seconde.
  
  E trè strisce blu lampanti parevanu promettenti.
  
  "Fighjemu à tè."
  
  U primu contu lampò. Era basatu in l'Isule Cayman, inutilizatu, è mostrava un saldo di trenta mila dollari. Karin sbattò le palpebre. Duvete scherzà ! Ella sapia chì Webb hà finitu per interrompe i ligami in a so ricerca imprudente di u tesoru di Saint Germain - s'era andatu solu è avia spesu enormi sume per ùn esse micca rilevatu è reclutà un esercitu versu a fine, avia pagatu millaie per dumandà un ultimu favore, - ma ella ùn s'aspittava micca chì i so cunti sò cusì sguassati.
  
  In ogni casu, hà mandatu rapidamente trenta mila in u cuntu bancariu locale di Los Angeles chì avia digià apertu.
  
  Hè risicatu, ma s'ellu ci hè prestu, pudemu ritirà i soldi è piglià cun noi. Sì qualchissia spia u contu, chì pareva improbabile datu u so equilibriu bassu, duverebbe esse capace di fà prima chì qualcunu hà scupertu.
  
  Si trasfirìu à u contu prossimu, vide chì u saldo era ottanta mila dollari, è duvia ammette chì era megliu cusì. Ma nunda cum'è i milioni chì aspettava. Accantu à ella, Dino stava zittu. Pigliò i soldi è, trattenendu u so fiatu, pressò a fattura finale.
  
  Diavule. Quince mila ?
  
  Hè stata custretta à guardà à traversu i bills rimanenti, incassatu à a fine di a summa di circa centu trenta mila dollari. Ùn era micca male, ma ùn era micca soldi di tippu di garanzia a vita. Questu averebbe bisognu di tempu, è era prudente di stà cunnessu più longu, ma per avà a scarsità di pruvisti hà fattu u passu prossimu necessariu.
  
  "Cibu per u ricattamentu", disse.
  
  "Ùn sò micca cuntentu di questu", disse Dino.
  
  "Dipende da quale hè", hà dettu Karin. "E chì anu fattu. Pudemu spiegà i bastardi veramente cattivi - forse attraversu un novu situ web specializatu - è discute ciò chì pudemu fà per quelli chì puderanu perde uni pochi di libbra ".
  
  Wu strinse a testa. "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  "Uni pochi di dollari. Tsentarinos. Wonga. Dannazione, da induve cuminciamu? "
  
  U novu schedariu cuntene parechje pagine di nomi, ognunu in grassu è accumpagnatu da una fotografia è una data. Karin hà scrollatu a lista. "Già, bè, sò in ordine alfabeticu. Almenu hè qualcosa. Qualchese preferenza?"
  
  "Ùn cunnoscu micca ricchi", disse Dino. "Per ùn parlà micca di ricattare qualcunu".
  
  "Ricunnoscu alcuni di questi nomi", disse Wu mentre Karin scorreva cun fiducia in a pagina AC. "Celebrità. Stelle di sport. presentatori TV. Diu, quale era stu tippu Webb?
  
  "Quale era ellu?" Karin sintì chì l'odiu s'inflamava cun vigore rinnuvatu. "Una di e creature peggiori, terribili è più putenti chì anu mai vissutu. U male incarnatu, capaci di affettà ogni vita di u pianeta.
  
  "Puderaghju chjamà un paru di elli avà", disse Dino.
  
  "Iè, qualcunu puderia fà questu. Ma questi sò esattamente u tipu di stronchi chì vulemu stà sottu.
  
  Karin hà verificatu i firewalls di u so sistema, cerchendu i primi signali d'alerta chì qualcunu altru stava snooping around. Nunda era imaginable, ma ùn era micca cusì vanitosa da crede chì qualchissia ùn era micca assai più intelligente chè ella.
  
  "Verificate tuttu u locu", disse, cacciendu u flash drive. "Avemu bisognu di monitorà tuttu per un ghjornu o più da u situ B. Allora videremu".
  
  
  ***
  
  
  Tuttu chistu era parte di a so preparazione attenta. Se qualcosa va male è sò veduti, catturati o uccisi, ùn serà micca per mancanza di preparazione. Karin hà utilizatu ogni truccu in u so arsenale considerableu è ogni onza di u so vastu intellettu per prutege.
  
  È u mo pianu. A mo piccula retribuzione.
  
  Dino, Wu è ella anu lasciatu a so casa in u desertu è si sò isolati in una piccula baracca chì anu trovu in mezu à nulla. Pigliò settimane di ricerca metudica, ma una volta trovu, hè diventatu un locu ideale per un refuggiu di salvezza. Wu hà passatu vinti quattru ore à fighjà a casa via CCTV. Karin è Dino anu guidatu à Los Angeles, anu ritiratu a stash di soldi è pusatu ciò chì era rimasu in altrò, cuntrollendu periodicamente i firewall di a so rete, a so affidabilità è u statu in cui si trovavanu. Una volta è una volta ùn hà vistu nisun segnu chì questu era statu pruvatu in alcun modu.
  
  In modu metudicu è cun cura, però; era l'unicu modu ch'elli puderanu restà liberi.
  
  Eranu passati trenta ore ch'elli sò tornati in casa. Uni pochi di più cuntrolli è Karin era pronta à travaglià cù u flash drive di novu.
  
  "Avete verificatu e camere?" - hà dumandatu.
  
  "Iè, fate solu."
  
  Pigliò solu uni pochi di seconde è dopu, una volta, hà scrollatu in a lista di nomi. Dopu à C, di sicuru, hè vinutu D.
  
  Matt Drake ùn era micca nantu à a lista.
  
  Ma ci era una sezione separata per SPEAR. U nome di Drake era nantu à a lista. Cusì era Alicia Miles. Hayden Jay è Mano Kinimaka ch'ella aspettava. Ella hà vistu Bridget Mackenzie - ùn hè micca maravigliu. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Curiosamente, ùn ci era micca riferenza à Thorsten Dahl.
  
  Ma ci era una riferenza à Karin Blake.
  
  Ella u fighjulò per un mumentu, poi decisu di ignurà per avà. Altri ligami ligati à a squadra SPEAR è aghjuntu à u fondu di a prima pagina eranu da Kimberly Crow, Sicritariu di Difesa; À Nicholas Bell, prigiuneru; è tuttu un sottumenu intitulatu "Famiglia/Amici".
  
  Dannazione, stu tippu hè andatu veramente in cità nantu à elli.
  
  Va bè.
  
  U primu clicu duveria esse solu nantu à u nome: Matt Drake.
  
  U so sguardu sbatteva, vacillava, è po cuminciò à allargassi ; i so ochji s'allargavanu à a taglia di piatti.
  
  "Fottimi," bisbigliò in paura. "Oh. Cazzo. mè".
  
  
  CAPITOLU VINTOVTU
  
  
  Matt Drake hà vistu u segnu di i Laboratori Strask assai prima ch'elli ghjunghjenu. À a periferia di Dallas, era sempre un edifiziu altu, è u so logu "S" stilizatu blu è biancu era muntatu à a cima di a struttura. Tuttavia, e so vitture si movevanu rapidamente, è prestu hà vistu chì tuttu u terrenu s'hè apertu davanti.
  
  Strask Labs pareva pocu impurtante, insidu, un bastone in a rota, è questu, senza dubbitu, era l'idea. I so finestri eranu impenetrabili, ma assai eranu. U so parcheghju era cupartu in un nidu di camere CCTV, ma questu era u mondu. Nimu ùn pudia dì quantu avanzate eranu e camere o quantu si stendevanu. Ùn ci era micca una porta altru ch'è una barriera fragile. Ùn ci hè nunda di sicurità visibile.
  
  "Ancora una risposta?" - dumandò Dahl.
  
  Hayden pizzicò u ponte di u nasu. "Silenziu mortu", era tuttu ciò chì disse.
  
  Drake studiò u paisaghju. L'area di parcheghju era in forma di L intornu à l'edificiu, in fronte è in u latu est. A punente c'era un terrapieno ripido è erbaceu. Nisuna recinzione. Tutta l'area era aperta. Una reta di strade scorri intornu à ellu, è decine di picculi edifici d'uffizii, magazzini è centri commerciali di striscia custituiscenu a vista immediata.
  
  "A polizia", disse Dahl.
  
  L'ufficiali di u DPD eranu digià in scena, parcheggiati fora di l'area à u latu di a strada. Hayden hà dettu à i so cunduttori di parcheghju vicinu è salta fora.
  
  Drake m'hà seguitu prestu.
  
  "Avete vistu qualcosa? Qualcosa?" Hayden hà dumandatu.
  
  L'ufficiale altu cù sideburns alzò l'ochji. "Ciò chì vede hè ciò chì avemu, signora. Ci hè statu urdinatu di osservà è ùn piglià micca azione ".
  
  Hayden maledì. "Allora ùn avemu micca idea di ciò chì ci mettemu. Solu a prumessa di una persona pazza chì e cose sò cattive cum'è ponu esse ".
  
  Alicia alzò le spalle. "Ciao, chì hè di novu?"
  
  "Se anu un'arma biologica o un dispositivu biologicu quì chì hè specificamente cuncepitu per distrughje i nostri culturi, allora ùn avemu micca scelta", disse Dahl.
  
  "E cumu pruponi chì entrimu?"
  
  "Avanti", disse Dahl cun un surrisu. "Ci hè un altru modu?"
  
  "Micca per noi", disse Drake. "Si prontu?"
  
  "Maledetta," mormorò Alicia. "Spergu veramente chì voi dui ùn vi tenete micca e mani".
  
  Hayden hà dumandatu l'articuli chì anu dumandatu è li dete. Drake pigliò a so maschera à gas è l'hà mette. Ùn ci era micca risicu in u laboratoriu.
  
  Drake poi scissò giù da un terrapienu erboso è saltò sopra un ravinu sottu in una zona di parcheggio. Una quarantina di vitture eranu spargugliate in ogni locu, i soliti currieri di varie età è di pulizia. Nunda inusual. Dahl corse accantu à ellu, Alicia è May à a so diritta. Eranu cumplettamente preparati è e so armi eranu pronte. Drake s'aspettava u peghju, ma per avà tuttu ciò chì li salutava era un silenziu stranu.
  
  "Pensate chì l'infurmazione hè ghjunta à l'altri squadre?" Kinimaka hà guardatu intornu à u perimetru. "Se alcuni di questi paesi anu ventu chì tali armi biologiche sò quì è vulnerabili in stu laboratoriu, pudemu affruntà un attaccu. È Strask hè assai menu sicuru di Fort Sill.
  
  "Altri squadre?" Lauren suspirò in u cumunicatore. "Sò preoccupatu chì a registrazione di l'Ordine hè stata trasmessa senza restrizioni. È chì una tempesta di merda pò esse bè in piena.
  
  A bocca di Kinimaki si trasformò in un grande cercolu. "Oooh."
  
  Drake è Dahl avanzavanu, maneuverendu trà vitture è mantenenu l'ochji nantu à tutte e finestri. Nunda mossa. Nisuna alarme sonava à l'internu. Anu ghjunti à i chjassi chì portavanu à u lobby principale è anu vistu chì ancu quelli picculi finestri eranu scuri.
  
  "Se aghju mandatu quì", disse Dahl. "Assumessu immediatamente chì questu ùn era micca un laboratoriu ordinariu".
  
  "Iè, amicu. Hè sempre megliu avè una bella accoglienza ".
  
  Dahl pruvò e maniglie di a porta è pareva sorpresa. "Sbloccatu".
  
  Drake aspittava u cumandamentu è l'ordine di Hayden. "Vai."
  
  Cù una maschera di gas chì limitava a so visione, fighjulava cum'è Dahl apriva e porte larghe è poi sfilava in l'internu. Drake hà rializatu u so novu HK mentre cercava i nemici. A prima cosa ch'elli anu vistu eranu corpi chjinatu vicinu à a reception è in i corridori daretu.
  
  "Fast". Dahl corse à u primu, coperto da Alicia. Mai corse à u sicondu, coperto da Drake. U Svedese hà verificatu rapidamente u so pulsu.
  
  "Grazie à Diu", disse. "Ella hè viva".
  
  "È ancu questu", cunfirmò Mai è alzò a palpebra di a vittima. "Pensu chì era drogatu. U gasu di dorme, o cum'è un termu elegante chì u chjamanu.
  
  Hayden portava cun ellu un detector di gas, vapore è fume. "Hè qualcosa cusì. Non tossicu. Ùn fatale. Forse qualcosa di ligeru per dorme ?
  
  "A vodka hè diventata un'arma", disse Alicia, a so voce distorta da a maschera. "Sarebbe abbastanza."
  
  Kensi a guardò, scuzzulendu lentamente a testa.
  
  "Chì stai guardandu, Bridget?"
  
  "Bè, almenu cù sta maschera ti possu fighjà senza vomitare."
  
  "U gasu deve esse statu un gasu d'azione rapida è di copertura completa", disse Hayden. "Cumu diaculu anu fattu questu?"
  
  "Venti", disse Lauren. "Sistema di riscaldamentu, aria condizionata, qualcosa cusì. Ancu s'ellu, forse, in qualchì locu ci sò scentifichi chjusi in i so laboratorii. Data u tipu di facilità, micca tutti i laboratori o stabilimenti di almacenamentu seranu cunnessi à u nodu principale ".
  
  "Va bè", disse Hayden. "Allora perchè? Chì anu ottenutu mettendu à dorme tuttu u persunale ?
  
  Una nova voce s'intruduce in a so cunversazione, micca per mezu di u sistema di cumunicazione, ma per un tipu di sistema di altoparlanti chì probabilmente copre tuttu u bastimentu.
  
  "Sì quì? E di u restu ? Oh bè. Allora pudemu principià in circa dodici seconde ".
  
  Drake si girò subitu, fighjendu a porta. A voce di Lauren trapassò u cumunicatore cum'è una marea.
  
  "Simu avvicinassi! Pensu chì l'Israele. Passemu avà. È i svedesi! "
  
  "S'ellu ci era mai un locu induve ùn ci era micca un scontru ..." Alicia hà indicatu.
  
  A sparatura hè digià principiata ; I pulizzeri di Dallas eranu senza dubbitu nantu à a pista di l'infiltratori. Malgradu questu, l'attaccu hè accadutu incredibbilmente rapidamente. Drake caminava digià in u corridoiu è si cunnettava à u so cumunicatore, dumandendu un codice di chjusu d'emergenza chì apre a maiò parte di e porte interne. À quellu mumentu, una grande fila di finestri daretu à a prima fila di porte splode, e granate distrughjenu rapidamente u triplu vitraghju. Drake hà vistu a shrapnel affilata cum'è un rasolu esplusione in un'onda mortale, imparable, chì si sparse per e stanze. Frammenti incrustati in ogni superficia. I partizioni interni è i finestri di l'uffiziu sò ancu rotti o cadenti. Drake puntò a pistola versu e porte.
  
  A voce di Lauren: "Dui, trè, cinque, ottu, sette".
  
  Hà intrutu rapidamente in u codice di override, poi hà attraversatu, seguitu da u restu di a squadra. C'eranu corpi in ogni locu, resi inconsciente da u gasu di dorme.
  
  "Hè sicuru per noi di toglie e nostre maschere?" dumandò.
  
  Hayden hà monitoratu a qualità di l'aria. "Ùn u cunsigliu micca. Iè, hè chjaru avà, ma quellu chì hà introduttu u gasu puderia fà di novu ".
  
  "Cù u peghju", aghjunse Dahl.
  
  "Diavule".
  
  Drake hà apertu u focu quandu hà vistu figure mascherate chì entravanu. Cinque à una volta, cusì eranu prubabilmente Russi, chì si liberavanu da e so balle è ùn importa micca di quale ferite in a strada. Drake hà colpitu unu nantu à u gilet, u restu fughje.
  
  "Pensu chì pudemu dì cun fiducia chì a squadra russa ùn hè micca sottumessu à sanzioni di u guvernu. Nisun guvernu in a so mente sana accunserebbe à questu ".
  
  Kinimaka ridacchiò. "Parlemu di Russi quì, amicu. Difficile à dì ".
  
  "E s'elli pensanu ch'elli puderianu scappà", disse Kenzie. "Anche l'Israeli".
  
  Drake si rifuggiò daretu à a tavula. I spartizioni intornu à u perimetru di stu labirintu internu di l'uffizii eranu flimsy in u megliu. Hanu da cuntinuà à muvimenti.
  
  Il fit signe à Alicia et à May alors qu'il passait. "Lauren", disse. "Sapemu induve sò l'armi biologichi?"
  
  "Ancu micca. Ma l'infurmazioni venenu ".
  
  Drake fece una smorfia. I burocrati assassini probabilmente pisanu u costu di a vita contr'à i rivenuti. Hayden passò. "Andate più in fondu", disse. "Allora serà."
  
  I Russi anu sparatu à l'uffizii interni. I balli strappavanu a pelle di fibra di vetru, facendu chì i pannelli si collassanu è i studs d'aluminiu volanu in ogni locu. Drake ùn hà micca alzatu a testa. Hayden si arrampicò in avanti.
  
  Drake guardò trà e macerie. "Ùn possu micca a mo vista nantu à elli."
  
  Dahl s'assittò da un puntu di vista diversu. "Possu". Hà sparatu; l'omu cascò, ma Dahl strinse a testa grinly.
  
  "Gilet. Sempre cinque forti".
  
  Lauren hà finitu a chjama. "Solu un pezzu d'infurmazioni, ghjente. U cumandamentu chì hà liberatu l'agente di dorme hè vinutu definitivamente da l'internu di l'edificiu ".
  
  "Aghju capitu", disse Hayden. "Lauren, induve sò i Svedesi?"
  
  Silenziu, tandu: "Da a manera ch'elli sò ghjunti, dicu da l'altra parte di l'edificiu, andendu drittu versu tè".
  
  "Damn, allora avemu bisognu à ghjunghje à u puntu centrale prima. Assumindu chì questu hè u caminu finu à i livelli più bassi, Lauren?
  
  "Iè, ma ùn sapemu ancu induve sò l'armi biologichi."
  
  "Hè quì sottu", disse Hayden. "Avianu da esse stupidi per almacenà lu in altrò".
  
  Drake annuì à Dahl. "Sì d'accordu?"
  
  "Certamente. Ma cum'è l'avete dettu prima, nisun guvernu ùn avissi autorizatu questu attaccu ".
  
  "Ora pensate chì i Svedesi agiscenu indipindentamente?"
  
  Dahl aggrottò le sopracciglia, ma non disse nulla. À quellu puntu, tuttu era pussibile, è a nova rivelazione chì l'Ordine puderia ancu esse in opera, aghjurnata à una infrastruttura muderna, hà ancu pusatu interrogativi in tutta a pagina. Quanti passi sò davanti à noi ?
  
  È u quartu ? Se a fame ùn vi sbatte, a morte vi farà !
  
  Drake si vultò. Kinimaka si strinse à u latu più luntanu di l'uffiziu è si strinse contr'à u muru esterno, seguitu da Smith mentre cunvergevanu in u centru internu. Hayden, Mai è Yorgi caminavanu ghjustu à mezu à mezu. Drake hà sparatu un colpu dopu à un colpu per chjappà i Russi à a terra. Kenzi s'appoghjava à mezu à elli, stringendu una pistola, ma era quantunque sguardu. A povera zitella mancava a so katana.
  
  Drake hà ghjuntu à a fine di l'area di l'uffiziu aperta. Hayden era digià quì, fighjendu intornu à u spaziu apertu chì portava à a banca di l'elevatore è un'altra grande zona di uffizii oltre. C'eranu Svedesi in qualchì locu.
  
  "Odiu di dà una mala nutizia", disse Lauren à l'arechje. "Ma l'Israeliani anu ancu fattu un avanzu. Questa hè una zona di guerra. Siete furtunatu di esse quì. "
  
  Avà Kensi hè tornatu. "Aghju seriamente dubbitu chì l'Israele anu u sustegnu di u guvernu. Ma crede chì queste sò Forze Speciali. Ùn avete micca sustegnu?"
  
  "In u mo modu. Una barca piena. Ùn aghju micca idea di cumu queste squadre aspettanu di esce più tardi ".
  
  "Ùn crede micca questu", disse Kensi. "Ci hè sempre un modu. Avete bisognu di cumincià à mantene e vittime sicure quì. Dà elli l'aiutu chì anu bisognu ".
  
  Hayden hè tornatu. "Scusate, ùn possu micca ancu d'accordu cù questu. Ùn sapemu micca ciò chì avemu trattatu. Ùn sapemu micca se l'Ordine pò liberà qualcosa di più mortale ".
  
  "Ùn hè micca un mutivu per caccià elli?"
  
  "L'Ordine pò vulerà chì facemu solu questu. Apri e porte".
  
  "Mmm, amicu", disse Alicia. "Qualchissimu idiotu hà digià apertu i finestri".
  
  Hayden ci hà pensatu. "Damn, avete ragione, ma questu solu peghju. E se u strattu di l'Ordine hè di liberà qualcosa di mortale in tuttu Dallas?
  
  Drake fissò l'ascensori. "Avemu bisognu di sapè induve hè l'arma biologica cazzo."
  
  I balli splutavanu annantu à u contingente russu, trasfurmendu in un "papier-mâché" fattu di diversi pannelli. A cartoleria volò in l'aria: un set di matite, un telefunu, una pila di carta sana.
  
  A squadra hè sbarcata.
  
  A voce di Lauren era appena udibile. "Sub-livellu quattru, laboratoriu 7. Hè quì. Spiccia ti!"
  
  
  CAPITOLU VINTINOVE
  
  
  Utilizendu una fila d'elevatori cum'è un scudo contr'à i Svedesi, a squadra SPEAR hà mantenutu un focu fermu annantu à i Russi mentre correvanu versu e porte d'acciaio. Hayden è Jorgi sò stati liberati mentre Kinimaka è Smith hà cura di i Svedesi è u restu di a squadra fucalizza nantu à i Russi.
  
  Hayden pressò u buttone chjamatu SL4.
  
  Sì l'elevatori sonavanu, u sonu era persu per via di un fucile pisanti. Drake s'abatta, ma l'inimicu hà ancu riesciutu à rinvià u focu è à strisciare in avanti, movendu attornu à tavulinu dopu à tavulinu è utilizendu oggetti più forti per piglià una coperta daretu à elli. Ancu tandu, un omu cascò cù una pallottola in capu. Un altru gridava di dolore mentre era alatu, è un altru hè statu sparatu in a gamba. Tuttavia, sò ghjunti.
  
  I luci lamponu sopra e porte di metallo è dopu si spalancanu. Hayden hà saltatu è u restu di a squadra hà seguitu. Era difficiule per elli, ma l'anu fattu.
  
  Drake era pressatu contr'à Dahl, u Hong Konger trà elli.
  
  Alicia appoggiò u so mento nantu à u so spinu. "Quale diavule hè quellu daretu à mè? Cù dita erranti ?
  
  "Sò mè". Kenzi sbuffò mentre u spaziu strettu li strinse, ùn lassendu micca spaziu per u muvimentu mentre accelerava finu à u livellu quattru. "Ma e mo mani sò intrappulati intornu à u mo collu. Sorprendentemente, i mo dite sò ancu quì ". Li fece un gestu.
  
  Alicia hà sentitu muvimentu. "Bè, qualcunu mi hà ficcatu qualcosa in u culo. È ùn hè micca una banana ".
  
  "Oh, deve esse mè", disse Yorgi. "Bè, questu hè a mo pistola."
  
  Alicia alzò un sopracciglio. "A vostra pistola, nò?"
  
  "A mo pistola. A mo pistola, hè ciò chì vogliu dì ".
  
  "Hè completamente carica?"
  
  "Alicia..." hà avvistatu Drake.
  
  "Mmm, sì, hè cusì chì deve esse."
  
  "Allora ùn aghju megliu micca move. Ùn vulemu micca chì travaglia in un spaziu cusì cunfinatu avà, nò ?
  
  Per furtuna, ghjustu cum'è Kensi pareva ch'ella stava per dà una risposta picca, l'ascensore si fermò è fece un sonu d'arrivu. E porte si sò aperte è a squadra hè praticamente cascata in u corridore. Drake scrutò i muri per un segnu. Di sicuru ùn ci era nunda.
  
  "Induve hè Lab 7?"
  
  "Girate a diritta, terza porta," disse Lauren.
  
  "Perfettu".
  
  Dahl marchò avanti, sempre prudente, ma cun l'aspettu cunfidendu. A minaccia era largamente più grande, ma Drake ùn hà mai scurdatu per un mumentu a ragione ch'elli eranu quì. L'ordine di u Ghjudiziu Ultimu. Chì altru anu pianificatu?
  
  Yorgi si tolse a maschera, ansimante per l'aria. Kensi s'unì, rompendu e regule, è dopu Smith hà seguitu l'esempiu, dendu à Hayden un sguardu in biancu mentre sbulicò i so braccia impotente.
  
  "Ribelli", disse Dahl, cuntinuendu à marchjà.
  
  "Dicu i truffatori", disse Kenzi. "Sona megliu."
  
  Ella stava accantu à ellu.
  
  "Se ùn eru micca cusì ben disciplinatu, mi unisceraghju bè à voi."
  
  "Ùn ti ne fà. Pudemu travaglià nantu à questu ".
  
  Drake l'a spinta da daretu. "Sapete chì hè andatu à a scola privata, nò, Kenz? Ùn li romperete mai ".
  
  "U Mossad hà i so metudi".
  
  Dahl guardò sopra a so spalla. "Voi dui tacete? Aghju pruvatu à cuncentrazione ".
  
  "Vede ciò chì vogliu dì?" Drake disse.
  
  "Concentrate nantu à chì?" dumandò Alicia. "Numeri unu à quattru?"
  
  "Eccu quì", disse Dahl. "Laboratoriu 7".
  
  "Calculate tuttu voi stessu, Torsti ? Aspetta, pensu chì aghju un sticker in qualchì locu.
  
  Hayden avanzò. "Formazione, ghjente. Fighjate in daretu. Attenti à l'elevatori da i dui lati. Aghju bisognu di Lauren à u telefunu per cunnette mi à l'arma biologica, è aghju bisognu di u laboratoriu per esse sicuru. Pensate chì pudete fà?"
  
  Senza una pausa, si sparghjenu è piglianu e so pusizioni. Drake è Hayden anu da entra in u laboratoriu per sè stessu. Entranu prima in l'uffiziu esternu, chì era chjapputu di pruvisti, ogni superficia dispunibule coperta cù ogni tipu d'arnesi. Drake ùn avia micca idea di ciò chì eranu, ma parevanu vitali è caru.
  
  Daretu à u muru di vetru era una stanza interna, sicura.
  
  "Lauren", disse. "U laboratoriu 7 hè custituitu da duie camere. Esternu è internu. L'internu hè prubabilmente una sala di cuntrollu chimicu chì pò esse sigillata è liberata ".
  
  Nunda. A cumunicazione hè stata disconnected.
  
  Drake fissò à Hayden. "Chì -"
  
  "Scusate, Matt. Hayden. I laboratori sò sempre schermati di frequenza, cusì i segnali ùn ponu micca entra è fora. Lab 7 hè à un livellu sfarente da u restu di a facilità, è ci hà pigliatu un pocu di tempu per disattivà a sicurità supplementaria ".
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Hayden. "Induve andà?"
  
  "Camera interna. Ci duverebbe esse un armariu di vetru quì. Vede questu?"
  
  Drake s'avança vers le grand mur de verre. "Iè. Propiu in l'angulu più luntanu. "
  
  "L'armi biologichi sò ovviamente micca cum'è armi. Si deve esse guardatu in un canisteru di a dimensione di un fiasco di caffè. Pò esse identificatu da u codice PD777. Avete chì?"
  
  "Capiscu". Andò à u pannellu di u codice di a porta è hà perforatu u codice di override. "Niente". Ellu suspirò. "Questa stanza puderia avè un codice diversu?"
  
  "Lasciami sapè. U prublema hè chì tutti i capi, i tecnichi è l'assistenti di laboratoriu dormenu quì cun voi.
  
  "Senza parlà di i Russi, Svedesi è Israeliani. Spiccia ti".
  
  Drake ascultò mentre Hayden cunsultava cù a squadra. Tuttu era tranquillu, stranamente cusì. Smith poi ringhiò à traversu u so comm.
  
  "Movimentu nantu à a scala est. Eccu sò ghjunti!"
  
  "Aghju detectatu u muvimentu nantu à quella occidentale", hà dettu May. "Spiccia ti".
  
  "Mantene quelli ascensori", disse Hayden. "Avemu bisognu di elli assai prestu".
  
  Drake hà pensatu à sparà à traversu u vetru. Senza dubbitu, saria a prova di balle è potenzialmente periculosa. A stanza esterna cuntene ancu armarii di vetru pieni di provette è canisteri chì puderanu cuntene un numeru di veleni.
  
  Lauren gridò un novu codice. Drake l'hà datu un pugno. A porta si spalancò. Si corse à l'estremità di a stanza, apre l'armadiu è cuminciò à circà u canisteru. Hayden hè statu lasciatu daretu. Mentre copre u so spalle, ogni membru di a squadra mantene u prossimu in vista.
  
  Drake passava per canister dopo canister. Ognunu avia una impronta di lettere nere, grasse è numeri, è eranu fora di ordine. Passò un minutu. Smith hà apertu u focu nantu à e scale, è May hà fattu u listessu uni pochi seconde dopu. Sò stati attaccati, prichendu chì nimu ùn sia abbastanza idiotu per mandà una granata in a lotta.
  
  "A capitu!"
  
  Pigliò u cuntinuu, pigliò una meza siconda per ricurdà chì cuntene un'arma biologica chì puderia distrughje almenu l'America, è l'infilò sottu à u so bracciu. "Hè ora di andà".
  
  Cum'è unu, coordinati, cuminciaru à ritirà. May è Smith cupriu i scalini finu à chì Drake è Hayden ghjunghjenu à u corridoiu, è dopu Yorgi è Dal li coprevanu. May è Smith si ritirò rapidamente mentre Alicia appughjà u buttone di l'ascensore.
  
  E porte s'aprenu istantaneamente.
  
  "Più veloce!" - gridò Mai, apparsu prestu à l'angulu. "Sò uni pochi seconde daretu à mè".
  
  Riturnò u focu, pinnenduli à a terra.
  
  Smith hà pigliatu una strada diversa, avà coperta da Dahl, i dui omi si ritiravanu versu e porte.
  
  È tandu l'allarmi cuminciaru à sonà, un ruggitu putente cum'è un cornu chì empiia l'arechje è hà mandatu i sensi in overdrive.
  
  "Chì diavolo hè questu?" Drake urlò.
  
  "Innò. Oh nò!" Lauren urlò in daretu. "Esciti da quì. Esce da quì avà ! Hanu appena liberatu qualcosa in u sistema ". Si fece una pausa. "O mio Diu... hè sarin."
  
  Dighjà versava attraversu i venti in u tettu di u corridoiu è i venti laterali di l'elevatore.
  
  
  CAPITOLU TRINTA
  
  
  Drake supprimò l'onda iniziale di paura à a menzione di u nome Sarin. Sapia chì era mortale. Sapia chì era cunsideratu un'arma di distruzzione di massa. Il savait que Smith, Yorgi et Kenzi s'étaient enlevés leurs masques.
  
  Et il vit ce qu'on dit qu'il s'agissait d'un liquide incolore et inodore s'échapper par les évents.
  
  "Ùn aghju mai dubbitatu chì anu guardatu sarin quì". Hayden hà attaccatu Yorgi. "Ma questu..." Ella pigliò a so maschera.
  
  Drake savait que presque tout pouvait être manipulé, conçu, ou même repensé. L'unica limitazione era l'imaginazione. L'agente nervoso liquidu era infinitamente flexible. Avà ch'ellu si precipitò cù tutte e so forze per ghjunghje à Kenzi, ma hà vistu chì Alicia è May eranu digià quì. A donna israeliana portava una maschera, ma i so ochji eranu digià chjusi è u so corpu era limp.
  
  Sarin pò tumbà in unu à deci minuti, secondu a dosa.
  
  "No", disse Drake. "No no no".
  
  Smith sciddicò da u latu di l'ascensore, digià inconsciente, prima chì Dahl riesci à tirà a maschera cumplettamente sopra a so faccia.
  
  L'ascensore si precipitò, torna à u primu pianu.
  
  "Chì duvemu fà?" Hayden gridò sopra i comms. "Quantu tempu anu?"
  
  "WHO?" Lauren hà rispostu naturalmente. "Quale hè statu feritu?"
  
  "Truvate solu un maledutu ratu di laboratoriu o un duttore è diteci ciò chì fà!"
  
  Kinimaka hà purtatu à Smith nantu à a so spalla mentre e porte si spalancavanu. Drake l'hà vistu per scappà, poi si precipitò in prima, sapendu chì l'Hawaiianu s'era forse scurdatu di i Svedesi, Russi è Israeliani chì aspettavanu. Hà vistu immediatamente ciò chì pareva esse un vapore debole chì filtrava per tutti i venti d'altu livellu. U so core s'affonda. "Hè statu liberatu ancu quì".
  
  "U cumplessu tutale", disse Lauren. "Aghju un tecnicu di laboratoriu quì."
  
  "Ùn aghju micca bisognu di ellu", respirò Kinimaka. "Avemu bisognu di atropina. Induve hè sta maledetta atropina ?
  
  Una nova voce hè ghjunta nantu à a linea. "Quante persone sò diventate infettate? È à chì livellu?"
  
  Drake scannò l'area è corse à a coperta, puntendu a so arma. Alicia l'a soutenu. U muvimentu avanti li fece piantà.
  
  "À l'infernu cun questu!" Hayden pienghje. "Avemu trè di i nostri è decine di persone digià inconsciente in u laboratoriu. Duvete vene quì cù l'antidotu, è duvete fà avà!
  
  "Sarin hè letale", disse l'omu. "Ma pò piglià una ora per tumbà. Semu nantu à a strada bona, crede mi. Eramu pronti per questu. Dimmi, e vittime anu difficultà à respira ?
  
  Drake guardò in daretu. Hayden hà pigliatu un mumentu per verificà. "Iè", disse cun un nodu in a gola. "Iè hè".
  
  Drake observa Dal s'avança vers Kenzi, l'éloigne doucement d'Alicia et la berce dans ses bras. Fighjava drittu à Kinimaka. Nimu altru. Nisun altru. U mondu hè sparitu, è solu una cosa ferma nantu à a cuscenza di u Svedese.
  
  "Manu. Chì duvemu fà?"
  
  U grande hawaiano sbuffò. "Atropina è l'Auto-Injector".
  
  A voce rispose subitu. "A baia medica sò situate à ogni pianu. Ogni compartment cuntene parechji antidoti, è l'atropina hè unu di elli. Ci truverete ancu injectors autumàticu. Basta appiccicà in u musculu di a coscia ".
  
  "Sò ciò chì fà!"
  
  Drake hà aspittatu chì u tecnicu dicia à Kinimaka induve andà, dopu andò prima. Nisun sneaking around, no dodging at the tables; sta volta eranu a testa fora, sustenendu i so amichi caduti, sfidendu ogni nazione canaglia abbastanza stupida da piglià. U pianu era sempre chjapputu di corpi, solu avà issi corpi dorme sò arricciati, turmentati da u dulore, certi tremavanu digià.
  
  E porte d'entrata sò state distrutte. Omi in maschere è vestiti si precipitonu à l'internu.
  
  Drake scacciò a so sedia da parte è dopu hà nutatu a baia medica in unu di l'anguli di a stanza. Si corse. À a diritta stendu u corpu di u Russu, vistutu di Kevlar, quellu chì avianu sparatu. Dui altri stendu accantu à ellu ; anu cunvulsatu è morse. Sarin li chjappà forti ancu. A liberazione chimica ferma in modu efficace a battaglia è SPIR avia sempre l'arma biologica.
  
  Hayden si precipitò in avanti senza arma in e so mani è apre a porta à a baia medica. Dentru, davanti à elli stavanu una decina di ampoule piene di liquidu brillanti. Eranu chjaramente marcati, è Kinimaka gridava à l'atropina; Mai tirò fora l'auto-injector è u riempiu. Kinimaka hà ficcatu una agulla in a faccia di Smith à pocu seconde prima chì Dal facia u stessu à Kenzie. Alicia è Mai si trattavanu di Yorgi, è dopu a squadra s'appiccicò, esausata, insensibile, spaventata chì a speranza chì avia pienu i so cori pareva cusì disperata.
  
  I minuti passanu. Drake si vultò versu Kinimaka. "Chì si passa avà?"
  
  "Bè, l'atropina blocca l'effetti di u sarin. Hanu da vultà ".
  
  "Fighjate per l'effetti secundari", disse u tecnicu. "In fondu allucinazioni. Ma vertigini, nausea, visione annebbiata... "
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Alicia. "Ùn ci hè nunda di peghju chè un lunch in pub per u Team SPEAR".
  
  "Bocca secca. Aumentu di a freccia di u core ... "
  
  "Iè."
  
  Passavanu uni pochi di minuti, è Drake fighjulava impotente in a faccia di Yorga, desiderà centu volte à seconda per almenu una goccia di vita per vultà à ellu. Hayden hà dumandatu à u tecnicu s'ellu puderianu caccià u sarin da u sistema è permettenu à tutti di caccià e so maschere, ma a situazione era pocu sottu cuntrullata. Quellu chì hà liberatu u sarin pò ancu avè altri piani.
  
  "Semu ancu in u sistema avà", li assicurò Lauren. "U FBI hà arrestatu parechji informatichi di altu livellu chì anu scavatu in questu casu dapoi qualchì tempu".
  
  "Ci hè nutizie nantu à altre squadre di e forze speciali?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Pensemu cusì. Sò solu ottene cunferma. Hè tuttu un pocu cunfusu quì ".
  
  Drake picchiò a guancia di Yorgi, à a diritta di a so maschera. "Dimmi di questu".
  
  U Russu si mosse un pocu, alzendu e mani. I so ochji s'aprirono è fighjulava drittu à Drake. Tussì è pruvò à toglie a so mascara, ma Drake a tena in u locu. Cù o senza atropina, hè megliu ùn lascià nunda à u casu. Smith hà ancu luttatu, è dopu Kenzie; Dahl lanciò un longu sospiru di sollievu. A squadra hà pigliatu l'uccasioni di scambià un surrisu breve è debule.
  
  "Lasciamu li in l'aria", disse Hayden. "Avemu finitu quì per oghje".
  
  Lauren hà tornatu in cuntattu. "Tuttu va bè cun elli? Tutti elli?" Ella ùn avia ancu idea di quale era infettatu.
  
  "Finu à quì hè bonu, amore", disse Drake. "Ancu se saria bellu chì un duttore li verificassi".
  
  "Avemu una decina di elli quì."
  
  "Vaghju da voi avà", disse Hayden.
  
  A squadra si riunì è si aiutava à esce da a porta. Hayden afferrò l'arma biologica à u so pettu, mancu avà sicura di quale si pudia fidà. Ella hà dumandatu à Lauren una quistione nantu à i cumunicazioni.
  
  "Hè bisognu di esse purtatu in salvezza in Dallas", disse Lauren. "Eccu quì aghju i dettagli. Vi aspettanu".
  
  Hayden fighjulava à Drake cù l'ochji stanchi daretu à a so maschera.
  
  Ùn finisce mai.
  
  Drake sapia esattamente ciò chì pensava. Quandu sò ghjunti à a sala d'urgenza, sguassate e so maschere, è truvaru Lauren, cuminciaru à sente un pocu più riposu. Drake s'amuse d'amener un café chaud à lui et Alicia a bêlé pour une bouteille d'eau. Mai pigliò u biccheri da ella, pigliò un sorsu, po l'invita à piglià un soru da a buttiglia usata.
  
  Kenzi allungò e pigliò da maghju è suspirò. "Perchè vi vecu quattru?"
  
  Alicia riturnò l'acqua. "Allora, sempre vivu? Ehi, questu cunta cum'è un trio?"
  
  Drake hà guardatu. "Sapete qualcosa? Saperaghju quandu hè u tempu di abbandunà stu travagliu, quandu voi dui smettenu di pruvà à pissà l'altru. Hè quandu mi ritiraraghju ".
  
  Lauren s'alluntanò da Smith per un mumentu mentre un vaghjimu d'infurmazioni culpì u so sistema di cumunicazione cintrali. Questu include cumunicazioni da u tippu disgraziatu in Washington, l'operazione lucale in Dallas, è, in una misura minore, u Sicritariu di Difesa.
  
  Ella agitò a manu per u gruppu per sente prima di ricurdà chì puderia usà a cunnessione. "Ehi, uh, bè, ciao. Vi daraghju un indirizzu in Dallas è duvete esse in strada. Quantu più queste armi biologiche restanu in natura, più grande u periculu. Avà avemu un pocu di clarificazione. Sembra chì u tranquillizante originale chì hè stata amministrata per affettà quasi tutti chì travaglianu in u labburatoriu hè stata attivata via codice redundante appena avete apertu u cercu di Geronimo. Sembranu chì u cultu ùn esiste micca avà, ma almenu una persona pò ancu esse travagliatu per elli. Sarin hè ancu attivatu da u listessu codice è, senza dubbitu, da a stessa persona. Insider? Pò esse. Ma ùn vi scurdate chì avemu avutu à caccià i schermi protettivi di u laboratoriu per chì u signale puderia entra in l'internu ".
  
  "Avete bisognu di assicurà chì e persone ùn lascianu micca prima chì l'agente di dorme faci u so travagliu", disse Hayden.
  
  "À ellu. Ma questu hè micca tuttu. I corpi sò stati cuntati ". Pigliò un fiatu. "U nostru staffu di laboratoriu è i civili innocenti anu fattu un bonu travagliu. Tutti parenu risponde à l'atropina. Hè presumitu chì, perchè dormenu in u pianu, anu ricivutu solu dosi dèbuli è l'aiutu hè ghjuntu rapidamente. Avà ùn ci hè micca un prublema cù l'identificazione, ma postu chì avemu cunnisciutu e pusizioni di i Russi è i Svedesi, duvemu assume chì avemu ragiò. Trè Russi sò stati ammazzati, dui eranu mancanti. Dui Svedesi sò morti, unu manca. È trè israeliani sò morti, dui eranu mancanti ".
  
  "Ùn anu micca pigliatu l'atropina?" Dahl hà dumandatu preoccupatu.
  
  "Di sicuru chì l'anu fattu, ma dopu à i civili. È li hà veramente colpitu più aggressivu ".
  
  À questu puntu, Smith, Yorgi è Kenzi eranu nantu à i so pedi, aspittendu riposati è ansiosi d'azzione. Drake si dumandava s'ellu puderia esse unu di l'effetti secundarii sopra citati.
  
  "Yorgi", disse. "Guardate Alicia. Chì vedi?"
  
  U Russu ghignava. "Gelaciu è peperoncino piccante?"
  
  Drake fece un sorrisu. "Hè bè".
  
  Alicia aggrottò le sopracciglia profondamente. "Chì diaculu significa questu. Yogi? Yogi? Vai, amicu. Sapete chì ti tengu caru, ma s'è vo ùn sparte micca i fasgioli, vi tocca à tumbà.
  
  Drake a trascinò versu e vitture in attesa. "Ben fattu u mo amore, avete appena dimustratu u so puntu."
  
  
  CAPITOLU TRINTU
  
  
  A velocità era a so scelta, u so salvatore, u so Diu, è u so megliu modu per stà vivu avà.
  
  Ùn avianu micca illusioni nantu à ciò chì li puderia aspittà nantu à a strada di Dallas. Ùn importava quanti pulizzeri anu assistitu; ùn importa quanti SUV di l'FBI è furgoni SWAT allineanu a strada, e persone chì anu affruntatu eranu alcuni di i migliori in u mondu, è truveranu una manera di esce.
  
  Sicondu per quale anu travagliatu veramente.
  
  Drake hà vistu i veiculi chì li sò stati furniti per u cortu viaghju attraversu Dallas - dui veiculi emessi da u guvernu cù quattru roti motrici - è hà sbattutu i freni.
  
  "Questu veramente ùn funziona micca."
  
  Ricordendu u parcheghju è u so cuntenutu, fece un cennu versu un paru di parcheghji vicinu à a surtita.
  
  "Eranu".
  
  Lauren hà manifestatu u so accordu. "Dumanderaghju à l'FBI di esaminà questu."
  
  "Fast". Drake stava digià andendu in quella direzzione. "Tuttu? Caricà u cazzo. Avemu prestu bisognu di tutte e munizioni chì avemu ".
  
  Cù Hayden in u centru, si precipitonu versu e vitture, un Dodge Challenger di culore furtivu neru è un Mustang blu chjaru cù duie strisce bianche longu u cappucciu. Dahl hà mudificatu u Mustang, chì era grande perchè Drake vulia u Challenger. E vitture di a pulizzia si sò alluntanati, appruntendu à sguassà una strada attraversu u centru di Dallas. L'hélicoptère planait à proximité, avertissant qu'il était très susceptible d'être abattu par les équipes SWAT. E duie vitture eranu abbastanza novi per esse pirate - l'FBI ùn avia micca bisognu di e chjave.
  
  Drake hà cullatu cù Yorgi, chì hà pigliatu u postu di u passageru, Hayden, Alicia è May. Avviò u mutore, surridendu felice.
  
  "Questu", disse, "hè u sonu per quale mi esce da u lettu prima di sei ore di a matina".
  
  Alicia l'ignora. Si hà abituatu à a so puerlità è chì tutti l'anu cunnisciutu.
  
  Drake hà iniziatu u mutore. Dahl hà iniziatu u Mustang accantu à ellu è i dui omi sghignavanu attraversu duie fila di finestri, infine inseme.
  
  Hayden picchiò u canister in u spinu di u so sediu. "Armi biologiche".
  
  "Mmm, sì. va bè."
  
  Si pressu à u pianu, girò u volante è guidò a vittura in u spaziu strettu di u parcheghju è corse à a surtita. A vittura hà rimbalzatu nantu à u pavimentu irregolare, l'elevazione frontale è u scraping posteriore. Sparks volava.
  
  Daretu à Drake, Dahl hà vistu scintille lampendu à traversu u so parabrisa, avendulu in u focu per una seconda. Ovviamente ùn era micca felice.
  
  "Keenell, Drake. Avete pruvatu à entre in questu?"
  
  "Basta cunduce," Hayden hà rispostu. "L'edificiu sicuru hè solu nove minuti di distanza."
  
  "Iè, forse à a pista di corsa", disse Smith. "Ma questu hè Dallas, è questi dui ùn sò micca corridori".
  
  - Vulete sparà, Lancelot ? Drake suspirò. "Scala sopra stu Svedese è piglialu".
  
  "Ùn hà micca impurtanza".
  
  "Avete arrabbiatu?" Alicia hà unitu. "Di sicuru micca, Lancelot."
  
  "Pudemu..." Hayden pruvò di novu.
  
  A voce di Lauren annegò a so propria. "U nemicu s'avvicina", disse, tandu: "Ùn ti spara micca, Lancelot."
  
  Drake hà ritenutu un oversteer significativu affinchendu a so direzione è utilizendu e duie corsie di a strada. Una vittura di pulizza stava davanti, impediscendu à l'altri cunduttori di attraversà a so strada. I Challengers passavanu à l'intersezzione, avà circundatu da edifici alti. U Mustang si precipitò più di una mità di seconda dopu, manca di pocu u parafanu posteriore di u Dodge. Drake guardò in u specchiu retrovisore è tuttu ciò ch'ellu pudia vede era i denti stretti di Dahl.
  
  "Ora so ciò chì hè perseguitu da un squalu".
  
  In qualchì locu avanti era u contingente restante di Russi, Svedesi è Israeliani, chì tutti avianu un duvere - per ottene un'arma biologica chì hè stata apposta per distrughje l'approvvigionamentu alimentari di l'America.
  
  "Perchè ùn l'avemu micca distruttu solu?" Kinimaka hà dettu mentre si teneva nantu à a rampa.
  
  "Hè una quistione ghjusta", hà dettu Dahl.
  
  "Hè", disse Lauren. "Ma mi sò solu dettu chì ci sò protokolli in piazza. Prucedure. Fate male è pudete tumbà sè stessu è innumerevoli altri ".
  
  Drake calò u gasu quandu una curva brusca apparsu davanti. Una volta di più, a polizia avia chjusu tutte l'altri rotte, è hà manuvratu cù grazia a vittura intornu à l'angulu, scacciò i pneumatici è accelerà à traversu a luce rossa. Dahl era à pochi metri da ellu. Pedestrians filavanu e strade, gawking è gesticulating, ma sò stati ritenuti da a polizia cù un megafonu. Drake era sempre assai cuscente chì alcuni ùn puderanu micca sente.
  
  "I pulizzeri ùn ponu micca trattà tuttu questu", disse Hayden. "Rallentate, ragazzi. Ci restanu cinque minuti ".
  
  À quellu mumentu, una camionetta hè surtita da una strada laterale, guasgi chjappà un ufficiale di pulizza ignaro. Si vultò in u so caminu è dopu li chjappà. Yorgi avia digià abbattutu a so finestra, è Mai hà sbulicatu u vetru da daretu.
  
  A camionetta, un F-150 d'argentu, mantene u ritmu mentre s'avvicinava. A faccia sghignata daretu à a rota li fighjulava, fighjenduli duie volte più chè a strada. Yorgi si appoggiò in daretu à a so sedia.
  
  "Oh no, nò, nò. Questu ùn hè micca bonu. A cunnoscu. A cunnoscu. "
  
  Drake guardò rapidamente. "In u mo parè, pare un sollevatore di pesi russu".
  
  "Era à l'Olimpiadi", disse Yorgi. "Questu era prima ch'ella sia diventata un assassinu sicretu militare, unu di i migliori chì sia mai esce da Russia. Hè Olga ".
  
  Drake rallentò mentre un gruppu di pedoni scendeva davanti à e vitture veloci, a maiò parte di elli tenendu i telefoni cellulari à pochi centimetri da i so ochji.
  
  "Olga?"
  
  "Iè, Olga. Hè una legenda. Ùn avete mai intesu parlà di ella ?
  
  "Micca in questu cuntestu. Innò".
  
  L'argentu F-150 virò bruscamente, sbattulendu in u latu di u so Challenger. Liberatu da a mandria errante, Drake pistò di novu nantu à u gasu è s'avvicinò, u Challenger rispunse cù un ruggitu satisfacente. Olga hà fattu un'altra volta, mirandu à l'ala posteriore di trè quarti, ma mancava da parechji centimetri. U so F-150 hà attraversatu da l'altra parte, direttamente trà Drake è Dahl. U Svedese hà manuvratu u so Mustang daretu à ella.
  
  "Ùn possu micca ram it", disse. "Troppu risicatu."
  
  "Ùn possu micca spararla", disse Mai. "U stessu prublema".
  
  "Cumu si aspetta di scappà?" Kinimaka ci hà pensatu.
  
  "Olga hè invincibile", li assicurò Yorgi. "E ella ùn falla mai".
  
  "Questu hè grande per ella", disse Alicia. "Forse voi dui puderebbe ammuccià sottu à u stessu materasso."
  
  Trè vitture avanzavanu, altri veiculi eranu largamente bluccati, è i pedoni sò stati avvisati da u lamentu constante di sirene di a polizia. Drake hà seguitu l'istruzzioni di Hayden mentre Hayden stava incollatu à u screnu di u navigatore satellitare portatile.
  
  Drake hà vistu una longa dritta davanti à ellu.
  
  "State cun mè, Dal", disse. "Impinga a cagna in un angulu".
  
  Accelerò, mantenendu à u centru di a strada. U veiculu vagabondu hà iniziatu in realtà à tirà fora di una strada laterale, ma si fermò quandu u cunduttore hà vistu chì a persecuzione si avvicinava. Drake tintò u martellu, fighjendu Olga è Dahl daretu à ella. I mutori rughjiavanu è i pneumatici cuminciaru à ruggiri. I vetri di vetru è l'uffizii di l'uffizii lamponu cum'è in una nebbia. I pedoni sò saltati nantu à a strada per piglià ritratti. A vittura di a polizia s'unì à a persecuzione, tirà à fiancu à Olga, cusì chì Drake hà avà duie vitture in a so vista posteriore.
  
  "Trè minuti", disse Hayden.
  
  "Prendete e vostre pistole, ghjente", disse Alicia.
  
  "Speremu chì a cagna russa ùn si ne vai tranquillamente", disse Kenzie.
  
  Yorgi inghiottì duramente accantu à Drake.
  
  Allora, in avanti, hè accadutu a cosa più strana è terrificante. I figuri currenu in mezzu di a strada, falavanu à un ghjinochju è apre u focu.
  
  Bullets strappavanu à traversu l'estremità frontale di u Challenger, chjappà contru à u metallu è punzendu i bulloni. Sparks volanu in l'aria. Drake guidò a vittura assolutamente dritta.
  
  "Cacciate u cazzo di ponte!" - gridò.
  
  Più colpi. A pulizzia si n'andò da u trottu per pruvà à piantà i tiratori. I civili s'inclinavanu per a copertura. A squadra SWAT hà lasciatu a copertura è corse cù a polizia, armi mirate ma micca usate per via di a probabilità di chjappà a ghjente di l'altra parte di a strada.
  
  U parabrisu di Drake splode, shrapnel cascà nantu à a so giacca, spalle è in i ghjinochji. A pallottola hà culpitu u poggiatesta à pocu centimetri à a diritta di l'arechja. U Yorkshireman hà aspittatu altre duie seconde, hà permessu à i tiratori di mette in fila di novu, è dopu hà deviatu u Challenger cun grande forza.
  
  Lascià u F-150 d'Olga in a linea di focu.
  
  Ella torciò u so propiu volante, chjappà u pulizzeru à u latu drittu, ma i pallotti anu sempre colpi. L'omu pusatu accantu à ella si n'andò di colpu ; rossu hà inundatu l'internu di a vittura. Un altru Russu hè mortu, è ci hè solu un solu.
  
  Dahl si trova subitu in a linea diretta di u focu.
  
  Ma da tandu i tiratori sò stati cuncentrati nantu à i pulizzeri chì si avvicinavanu è SWAT, solu dui di elli si vultonu è anu apertu u focu chì copre, appruntendu à fughje. Drake hà vistu e balle chì perforavanu a folla, hà vistu u disprezzu cù quale queste persone - presumibbilmente israeliani - trattavanu i civili.
  
  "À l'infernu cù tuttu", disse. "Questu ùn serà micca tolleratu".
  
  "Drake!" Hayden hà avvistatu. "Dui minuti".
  
  Mai l'agrippa à l'épaule. "Questu deve esse fattu."
  
  Drake hà pisatu u pedale di gas è inghjustu a terra trà a vittura è i militanti chì fughjenu. Yorgi s'inclinò da una finestra, è Mai s'inclinò da l'altru. Apuntendu e so armi, anu sparatu trè colpi ognunu longu a strada dritta morta, senza probabilità di altre vittime, è scacciò a ghjente in fuga.
  
  Drake fece una sterzata brusca, evitendu i so corpi cadenti.
  
  "Bastardi".
  
  In u specchiu retrovisore, i pulizzeri li anu arrestatu. Allora Olga è Dal riturnò, corse cum'è ch'elli pudianu, corse l'un l'altru in u centru di a strada. A vittura d'Olga era cuperta di sangue, u parabrisu mancava, i parafanghi, i lati è i fanali sò stati rotti, è a gomma era cascata da unu di i pneumatici. Ma hè ghjunta quantunque, inesurable, cum'è un uraganu.
  
  "Novanta seconde", Hayden leghje à alta voce.
  
  "Induve?" - aghju dumandatu. Dumandò Drake.
  
  Ella gridò l'indirizzu. "Pigliate una stretta a diritta, poi a manca, è l'edificiu hè ghjustu davanti à voi, bluccà a strada".
  
  "In una nota diversa," Lauren intervenne. "Eranu l'Israele chì anu lasciatu a battaglia. E corsa".
  
  "Non autorizatu", disse Kensi. "Cumu pensu. Questu ùn saria mai accadutu se u nostru guvernu era statu implicatu ".
  
  Dahl ùn hà micca pigliatu l'ochji da a strada. "Ciò chì vene da voi mi sorprende".
  
  "Ùn deve esse micca. Ùn dicu micca chì ùn agiscenu micca, uccideranu è mutilanu in terra straniera. Territoriu amichevule. Dicu chì ùn a farianu micca cusì apertamente ".
  
  "Ah, hè più sensu".
  
  Drake rallentò, sbatteva i freni, è girò bruscamente u Challenger ruggente à a diritta. Quasi ghjuntu à u bordu luntanu, accende u mutore è intesu i pneumatici strincà in cerca di trazione. À l'ultimu mumentu anu pigliatu è sputanu a ghiaia è aiutanu à spinghja a vittura in avanti. A speranza era chì Dahl puderia spinghje u difensore d'Olga mentre si vultò, ma u Russu era troppu intelligente è imprudente hà tagliatu u cantonu è hà pigliatu u capu. La poubelle s'élevait derrière elle, s'attaquant à l'avant.
  
  "Trenta seconde", disse Hayden.
  
  Allora tuttu andò à l'infernu.
  
  
  CAPITOLU TRINTA DUE
  
  
  Olga hà risicatu tuttu, avvicinendu rapidamente u troncu di u Challenger.
  
  Drake hà vistu u giru à manca chì s'avvicinava rapidamente è si preparava à vultà a vittura.
  
  In u fondu di a so mente in tuttu questu modu era perseguitatu da a preoccupazione chì l'ultimu Svedese restante era in qualchì locu fora. Ma ùn hè mai apparsu.
  
  Ancora.
  
  U suldatu hà saltatu fora di a tenda, tenendu una mitragliatrice d'aspettu ominoso à punta di fucile, cù una faccia sanguinosa distorta da una grimace di dulore. Era in u dulore, ma ferma in a missione. Un altru attaccu micca autorizatu. Un altru terzu chì usa e persone di e forze speciali.
  
  Drake hà reagitu immediatamente. Chì eranu l'opzioni? Paria cum'è s'ellu si movendu periculosamente à u fiancu manca, circannu di mette u Challenger perfettamente in a nova strada stretta, puderia scaccià u back end in u Svedese attaccante. Questu era l'unicu ghjocu, è ùn hà micca cunsideratu u pussessu di l'omu di un'arma mortale.
  
  Hayden è Yorgi eranu pusati da l'altra parte di a vittura. U Svedese pareva ch'ellu avia da spruzzà tutta a vittura mentre scorreva di latu. U so dito si tense. Drake hà luttatu cù u volante, tenendulu strettu, u so pede drittu pressu u gasu à a velocità ghjustu.
  
  U Svedese hà apertu u focu quasi a punta - uni pochi di sicondi prima chì a cuda di a vittura duverebbe chjappà.
  
  È tandu u mondu sanu s'hè impazzitu, sbulicatu, quandu Olga s'hè lampatu in u Challenger in deriva cù tutte e so forze. Ùn hà micca rallentatu un pocu. Ella sbattì a so vittura in u latu di u Dodge, facendu a spina, sfracicà u Svedese è mandendu u so corpu à mezu à a strada. Drake hà pigliatu u volante, incapace di vede drittu mentre a vittura girava; duie volte, poi chjappà un cordolu altu è si vultò.
  
  S'hè lampatu nantu à u tettu, sempre sliding and scraping through the beton, finu à ch'ellu s'hè lampatu in u fronte di a tenda. U vetru s'hè rumpitu è a pioggia hà cuminciatu à falà. Drake luttava per l'equilibriu. Alicia era stupita, Yorgi era stunatu.
  
  Olga hà sbattutu nantu à i freni è in qualchì modu hà sappiutu portà u F-150 à un arrestu bruscu.
  
  Drake l'hà vistu in u specchiu laterale à l'inversu. I finestri sò stati rotti da tutti i lati, ma i cracke eranu troppu chjuchi per qualcunu per strisciate facilmente. Sentu Mai luttari cù a so cintura di sicurezza, scacciendula. Il savait qu'elle était agile, mais il ne croyait pas qu'elle passerait par la fenêtre arrière. Ùn si pudianu difende.
  
  Olga pistò versu elli, i so braccia enormi è i so gammi chì travagliavanu, u so visu cusì pienu di còllera chì puderia mette u mondu sanu à u focu. U sangue cupriva e so caratteristiche è scorriva da u collu à i so dite, sguassendu in u pianu. Ella teneva una mitragliatrice in una manu è un lanciarazzi in l'altra. Drake hà vistu una rivista di riserva appiccicata trà i so denti è una lama militare à u so latu.
  
  Chiudendu u distaccu, era implacable. Avvicinendu a morte. I so ochji ùn anu mai lampatu. Vapuri è avà u focu esce da a vittura daretu à ella, liccandu a so figura. Drake vide tandu un lampu turchinu è capì chì u Mustang era ghjuntu. Vide Olga sghignazzare. Hà vistu a squadra saltà da l'altra vittura in una splutazioni d'azzione.
  
  Olga s'inclinò à un ghjinochju, puntò u lanciatore di missile versu a so spalla tamanta, è puntò à u Challenger à l'inversu.
  
  Distrughjerà tandu l'arma biologica ?
  
  L'hà persu. Ùn ci hè micca un pensamentu raziunale daretu à sta faccia demoniaca.
  
  Eranu impotenti. E donne in u sediu di daretu avà s'arrizzavanu, si liberavanu è circannu di truvà qualchì spaziu per manuvra. Ùn anu vistu ciò chì vene, è Drake ùn li hà micca dettu. Ùn ci era manera ch'elli pudianu fà nunda.
  
  Olga tirò u grillu è u missile s'ignitò.
  
  Amici, famiglia, hè cusì chì andemu...
  
  Torsten Dahl hà fattu u so modu cum'è un terribili ariete ; currendu à piena vitezza, cù tutte e so forze, si sbattò in Olga da daretu. U lanciatore di missile hà sbulicatu, a so munizione sviata è hà sparatu annantu à una trajectoria diversa. Dahl stessu, salvendu a situazione, deve avè avutu u più forte scossa di a so vita, postu chì Olga ùn si move.
  
  U svedese hà ghjustu currettu a testa in u muru di brique più forte di u mondu.
  
  Dahl cascò nantu à a so spalle cù u nasu rottu è era inconsciente.
  
  Olga alluntanò u Crazy Swede, avvistendu appena u magnificu attaccu. S'arrizzò cum'è una nova muntagna, scacciò u lanciarazzi in terra è alzò a mitragliatrice cù una manu, u sangue chì sguassava sempre da quì sottu, spruzzava u pianu.
  
  Drake hà vistu tuttu questu è si vultò per spinghje Yorgi fora, poi Hayden. A so testa li girava sempre, ma hà riesciutu à catturà l'ochju di Alicia.
  
  "Semu bè?" Ella sapia chì qualcosa era sbagliatu.
  
  "Aghju vistu cumu Dal hà colpitu à Olga cù tutte e so forze, hà rimbalzatu inconsciente, è ùn si n'avvistò à pena."
  
  Alicia hà appena pussutu riprende u so fiatu. "Cazzo. mè".
  
  "E avà hà una mitragliatrice".
  
  Hayden hè statu liberu. Mai saltò dopu à ella, stringhjendu à traversu u picculu spaziu. Drake si vultò in daretu, fighjendu u specchiu ancu mentre provava di strincà à traversu i so propiu finestri di u spaziu. Olga hà rializatu u fucile, sgridò di novu, alzò a so manu libera è tirò u dente da a so bocca, ghjittandu à a terra. À quellu mumentu, u restu di i cumpagni di squadra di Dahl hè ghjuntu.
  
  È unu di elli era Mano Kinimaka.
  
  L'Hawaiianu, in modu veru, si lanciava à tutta velocità, pedi fora di terra, braccia allargate, un proiettile umanu chì demoliva a bola di musculu è osse. Pigliò à Olga nantu à e spalle, accuratamente, megliu cà Dahl, è strinse forte. Olga s'avanzava in avanti sei piedi, è questu era in sè stessu un miraculu.
  
  Kinimaka si vultò in fronte, di fronte à u Russu.
  
  A mitragliatrice cascò à u pianu.
  
  Drake hà lettu e so labbra.
  
  "Tu duvete mette in ginocchio, omicciu".
  
  Kinimaka hà sbattutu una fenatrice, chì Olga hà abilmente esquivatu, più veloce di ciò chì Drake puderia pensà. Allora u so propiu pugnu hà sbattutu prufondamente in i reni di Mano, facendu chì l'Hawaiiani cascà istantaneamente in i so ghjinochji è anguli.
  
  Kenzi è Smith ghjunghjenu à u situ di battaglia. Drake ùn pudia scuzzulate u sentimentu chì ùn saria micca abbastanza.
  
  Si strinse finu à chì a carne hè stata strappata da u so ventre, finu à chì u so ossu pelvicu sgranava. Sbucò da a vittura è ignurò u sangue frescu. Segnale à tutti, eccettu à Hayden, cuminciò à zoppicà versu a battaglia mentre i sireni sonavanu intornu à elli, luci blu lampanti in u so campu di visione, è u rughjoni di l'omi, i pulizzeri è i suldati riempia l'aria.
  
  S'avvicinò à a strada, avvicinendu à Olga. U Russu ignorava à Smith mentre li sparà in u stomacu; pigliò à Kenzi per i capelli è l'hà ghjittata da parte. I ciuffetti marroni sò stati chjappi in manu di u Russu, è Kenzi, scunfitta, si sbulicò è si chjappà in a fossa, spogliendu a so carne. Olga poi sbattu a so manu nantu à u polsu di Smith, chjappà a pistola à a terra è pruvucannu u suldatu à urla.
  
  "Mi sparate? Ti strapparaghju u bracciu è ti strangolaraghju cù a fine sanguinosa.
  
  Drake hà riunitu a so forza è l'hà culpitu da daretu, trascinendu trè colpi à i reni è u pettu. Avìa usatu a so pistola, ma l'hà persu in l'accidentu. Olga ùn hà mancu avvistu l'attaccu. Era cum'è chjappà un troncu d'arburu. Cercò un'arma, qualcosa chì puderia aduprà.
  
  L'hà vistu.
  
  Mai corse, seguita da Alicia, e poi Yorgi, bianca come un lenzuolo. Drake pigliò u lanciatore di missile, l'alzò sopra a so testa è u fece falà cù tutte e so forze nantu à u spinu di u Russu.
  
  Sta volta si trasfirìu.
  
  Kinimaka hà saltatu à u latu mentre a muntagna tamanta collassava nantu à un ghjinochju. A rivista spare cascò da i so denti. Un RPG hè cascatu da a so cintura. Drake lasciò cadere l'arma, respirando pesantemente.
  
  Olga s'arrizzò, si vultò, è surrisu. "Vi calpesteraghju finu à chì sarete spazzatura nantu à u cimentu".
  
  Drake s'éloigne en titubant. U colpu d'Olga hà sbulicatu a so coscia è hà mandatu una splusione di dulore da una punta di u so corpu à l'altru. Alicia hè intrutu in l'acqua, ma hè stata ghjittata alta in l'aria è sbattu nantu à Kenzi. Kinimaka s'arrizzò davanti à un capu chì u mandò drittu à u so cul. Smith hà sbarcatu innumerevoli pugni à u corpu è dopu trè à a gola è u nasu, facendu Olga à scoppià a risa.
  
  "Oh, ti ringraziu, criatura, per avè aiutatu à caccià a flemma. Un altru per piacè. "
  
  Ella espose a so faccia à u colpu di Smith.
  
  Alicia hà aiutatu Kenzi à rializà. Les policiers se précipitaient vers eux. Drake ùn pudia sminuisce ch'elli vulianu stà luntanu. Questu puderia diventà un bagnu di sangue. Pruvò di alzà è hà riesciutu nantu à una gamba.
  
  Olga pigliò à Smith per a gola è u scacciò à parte. Kinimaka hà scuzzulatu a so testa tamanta, avà à i pedi di Olga, è hà datu una meza duzina di colpi incredibili à e so cosce spesse.
  
  Idda pigghiò Kinimaka in capu, cacciendulu. Ella hà deviatu u prossimu attaccu di Drake è l'hà cacciatu, ancu quandu u sangue scorri liberamente da l'arechje, l'ochju drittu, è innumerevoli tagli è contusioni nantu à a so fronte. Un pirtusu s'hè apertu in u so stomacu induve Smith l'hà sparatu, è Drake si dumandava s'ellu puderia esse un modu per impediscella.
  
  May attirò l'attenzione di Olga. "Fighjate à mè", disse. "Fighjate à mè. Ùn sò mai statu scunfittu ".
  
  A spressione di interessu attraversò a mina sanguinosa. "Ma ùn site più chè una di e mo glandula sudoripare. Sò Supergirl? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Sò Mai Kitano".
  
  Olga avanzò goffamente, spingendo Smith e Alicia da parte. Mai si accucciò. Olga si lanciò. Mai ballò luntanu, luntanu, è poi indicò l'spalla diritta di Olga.
  
  "E mentre t'aghju distrattu, u mo amicu Yorgi ti distruggerà."
  
  Olga si girò incredibilmente rapidamente. "Chì..."
  
  Yorgi hà strappatu u lanciatore à e so spalle, hà assicuratu chì l'ultima granata hè stata posizionata currettamente, è poi tirò direttamente à u corpu di Olga.
  
  Drake s'affaccia.
  
  
  CAPITOLU TRINTÈ
  
  
  A squadra SPEAR hè stata dopu sparita. Après avoir remis l'arme biologique, ils ont été éloignés de la scène du crime et emmenés à travers le cœur d'une ville anormalement tranquille vers l'une des maisons les plus sécurisées du FBI dans la campagne. Era un ranch, necessariamente chjucu per ragioni di sicurità, ma un ranch quantunque, cù a so propria casa, stalle è coralli. Mantenevanu i cavalli per vende l'illusione è a manu di ranch per furmà, ma hà travagliatu ancu per i federali.
  
  A squadra era incredibilmente felice d'arrivà à a casa sicura, è ancu più felice di sparte è chjude e porte à e diverse stanze. À un umanu sò stati battuti, stanchi, battuti, contusi, sanguinanti.
  
  U sangue li impregnava tutti, contusi è pilosità ancu. Quelli chì ùn anu micca persu a cuscenza vulianu avè fattu cusì; è quelli chì l'anu fattu si dispiacevanu di ùn pudè aiutà. Drake è Alicia si n'andò in a so stanza, si spogliavanu, è si n'andò direttamente à a doccia. U flussu di acqua calda hà aiutatu à lavà più di u sangue. Drake hà aiutatu à Alicia è Alicia hà aiutatu à Drake in i lochi induve e so braccia eranu troppu brusgiate per aiutà.
  
  A squadra ùn era micca rotta, ma sò stati un pocu sopraffatti.
  
  "Ci hè sempre qualcunu," Drake ansimò mentre l'acqua u colpì in piena forza, "chì pò caccià i vostri pedi".
  
  "Eiu sò". Alicia si versa una manciata di sapone liquidu in a so palma. "Avete vistu Dahl saltà nantu à ella?"
  
  Drake hà cuminciatu à tossi. "Oh, nò, per piacè. Ùn mi fate micca ride. Per piacè".
  
  Drake ùn hà micca truvatu stranu chì puderia truvà l'umore cusì rapidamente dopu à ciò ch'ellu avia vistu. Stu omu era un suldatu furmatu per trattà cù traumu è dolore di cori, morte è viulenza ; hà fattu questu a maiò parte di a so vita, ma i suldati facevanu in modu diversu. Un tali modu era di mantene a camaraderie cù i vostri culleghi; l'altri eranu sempre à guardà u latu luminoso di e cose.
  
  Quandu hè pussibule. Ci era parechje situazioni chì anu purtatu ancu un suldatu à i so ghjinochji.
  
  Avà Alicia, tagliata da a stessa tela, ricurdò di a lotta di Kinimaki cù l'immensa Olga. "Damn, era cum'è u zitellu di Godzilla versus Godzilla. Bloody Mano hè stata più sconvolta chè ferita ".
  
  "Certamente pò piglià un colpu di testa." Drake fece un sorrisu.
  
  "Innò!" Alicia ridia è si luxurianu inseme per un pezzu, vulendu caccià u dulore.
  
  In seguitu, Drake esce da a duscia, ghjittassi nantu à un saccu di bagnu è turnò in a stanza. Un sintimu d'irrealtà u colpì. Un'ora fà eranu in u centru stessu di l'infernu, immersi in una di e battaglie più duru è sanguinanti di a so vita, è avà si lavavanu in un ranch in Texas, circundatu da guardiani.
  
  Chì ci hè dopu ?
  
  Ebbè, u latu pusitivu era chì anu vintu trè di e quattru direzioni cardinali. È trè di i quattru Cavalieri. L'Ordine avia ammucciatu quattru armi, cusì da u conte di Drake, certamente un pocu inconsistente, fuzzy, è francamente incertu, ne restava solu una. Si ridia di sè stessu.
  
  Dannazione, spergu chì aghju fattu questu.
  
  On entendit des pas derrière lui et il se tourna.
  
  Alicia stava quì, completamente nuda è scintillante cù l'acqua di a doccia, i so capelli appiccicati à a so spalla contusa. Drake fighjulava è si scurdò di u compitu.
  
  "Damn", disse. "Allora ci sò volte chì vede vi dui hè bonu."
  
  Si avvicinò è si tolse u so asciugamano. "Pensate chì avemu tempu?"
  
  "Ùn vi preoccupate", disse cun un surrisu in a so voce. "Ùn ci vole micca assai tempu".
  
  
  ***
  
  
  In seguitu, dopu avè scupertu è pruvatu à evità di contusioni nantu à i so corpi, Drake è Alicia si mettenu vestiti freschi è scendinu in a cucina enormosa. Drake ùn era micca sicuru perchè anu sceltu a cucina; paria un locu di scontru naturali. I raghji inclinati di u sole di u tramontu penetravanu à traversu i finestri panoramichi, dendu una tonalità d'oru à u pavimentu di legnu è a cucina. A stanza era calda è puzzava di pane frescu. Drake s'assittò nantu à un taburete di bar è rilassò.
  
  "Puderaghju passà un mese quì."
  
  "Un altru cavaliere", disse Alicia. "E poi facemu una pausa?"
  
  "Pudemu fà questu? Vogliu dì, ùn sona micca a fine di a parolla "piglià una pausa, amore".
  
  "Bè, avemu sempre à risponde à Qrow", hà scrollatu e spalle, "di u Perù. È Smith pò avè prublemi. Ùn duvemu micca andà in una missione quandu un membru di a nostra famiglia hè in prublemi ".
  
  Drake annuì. "Iè, sò d'accordu. È dopu ci hè SEAL Team 7 ".
  
  "Un ghjornu," Alicia suspirò, pusendu nantu à a pertica accantu à ellu, "a nostra festa venerà".
  
  "Ehi, fighjate ciò chì hà purtatu u gattu!" - Gridò Drake quandu hà vistu Dahl.
  
  U svedese passava cun cura per a porta. "Bullshit, aghju pruvatu à marchjà, ma tuttu hè doppia davanti à i mo ochji."
  
  "Pensate chì caminari hè difficiule?" Drake disse. "Vulete pruvà à mette?"
  
  Dahl s'avvicinò à u taburete di u bar. "Qualchissia mi dà un drink."
  
  Alicia spinse a buttiglia d'acqua versu ellu. "Varaghju à piglià un pocu di più."
  
  Drake guardò u so amicu cun preoccupazione. "Avete da aspittà finu à a fine, amicu?"
  
  "A verità à dì, hè megliu à u minutu".
  
  "Oh, perchè mi ricordu di cumu si pusatu fora durante a lite cù Olga."
  
  "Fate cazzo, Drake. Ùn vogliu mai ricurdà di questu ".
  
  Drake ridacchiò. "Com'è s'è no ti lasciaremu mai scurdà di questu."
  
  U restu di a squadra hè ghjuntu à pocu à pocu, è vinti minuti dopu stavanu tutti à pusà à u bar, à buttavanu caffè è acqua, frutti è strisce di pancetta, è più ferite ch"elli pudianu cuntà. Kinimaka ùn fighjulava nimu, è Smith ùn pudia tene nunda in a manu diritta. Yorgi era immensamente depressu. Kensi ùn pudia piantà di lamentà. Solu May, Lauren è Hayden parevanu esse stessi.
  
  "Sapete", disse Hayden. "Sò felice chì tutti avemu passatu questu inseme. Puderia esse assai peghju. Atropine hà fattu u so travagliu. Ci hè qualchì effetti dopu, ragazzi?"
  
  Yorgi, Smith è Kenzi sbattevanu. Kensi hà parlatu per tutti. "Pensu chì Olga hà superatu l'effetti dopu".
  
  Hayden surrisu. "Va bè, perchè ùn avemu micca finitu ancu. Quelli squadre chì ùn anu micca visitatu Fort Sill è Dallas cercavanu un ultimu indiziu. Fortunatamente, u think tank di Washington è l'NSA anu pussutu guardà i principali attori ".
  
  "SAS?" - suggerì Drake.
  
  "Bè, i britannichi, sì. Seranu seguiti da a Cina è tuttu ciò chì resta di Francia...
  
  "Seal Team 7?" - dumandò Dahl.
  
  "Sconnu, micca dichjaratu è micca autorizatu", disse Hayden. "Secunnu Crowe."
  
  "Ci sò strutture più altu ch'è u Ministru di a Difesa", disse Kinimaka.
  
  "U presidente Coburn ùn ci voleria micca appendere à asciucà", hà protestatu Drake. "Devu crede chì ùn sapi nunda di i sigilli".
  
  "Sò d'accordu", disse Hayden. "E mentre sò d'accordu cù Mano chì ci sò esseri più altu ch'è Crow, ci sò assai più insidiosi. U tipu chì vi venenu di latu, fora di u turchinu, è vi lascianu cù poca scelta. Aghju da crede chì ci hè più di ciò chì sapemu ".
  
  "Questu ùn aiuta micca u nostru prublema". Smith ridacchiò è luttò per alzà u biccheri di latte.
  
  "Diritta". Hayden hà pigliatu una manciata di fruttu è si facia cunfortu. "Allora, concentremu nantu à a fine di sta cattiva mamma è andemu in casa. Semu sempre a squadra più grande è u megliu. Ancu avà, i britannichi anu avutu solu un capu di un ghjornu. I Cinesi ancu. Avà, pare, di tutti l'altri, solu i francesi s'hè arricatu. Anu mandatu un altru squadra di trè per cuntattà l'unicu uriginale restante ".
  
  "Hè listessa in una battaglia di forze d'operazione speciale", disse Dahl. "Semu in cima."
  
  "Iè, ma questu hè improbabile chì sia pertinente. E bugie. Ùn hè micca cum'è semu in manu o inseme in u desertu ".
  
  "Hè una battaglia dura, imprevisible", disse Dahl. "Questu hè cusì reale quant'è diventa".
  
  Hayden annuì e poi continuò rapidamente. "Rassumemu u testu di l'Ordine. "À i quattru anguli di a Terra avemu trovu i Quattru Cavalieri è li dispostu u pianu per l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu. Ceux qui survivront à la Croisade du Jugement et à ses conséquences régneront à juste titre. Sè vo leghjite questu, simu persi, allora leghjite è seguite cun prudenza. I nostri ultimi anni sò stati spesi assemblendu l'ultimi quattru armi di e rivoluzioni di u mondu: Guerra, Cunquista, Famine è Morte. Uniti, distrughjeranu tutti i guverni è aprenu un novu futuru. Siate pronti. Truvali. Viaghjà à i quattru cantoni di a Terra. Truvate i lochi di riposu di u Babbu di a Strategia è dopu u Khagan; u peghju indianu chì hà mai campatu, è dopu u flagellu di Diu. Ma tuttu ùn hè micca cum'è pare. Avemu visitatu u Khagan in u 1960, cinque anni dopu à a fine, pusendu a Cunquista in u so coffin. Avemu trovu u Scourge chì guarda u veru Ghjudiziu Ultimu. È l'unicu codice di uccisione hè quandu i Cavalieri apparsu. Ùn ci sò micca segni identificativi nantu à l'osse di u Babbu. L'indianu hè circundatu d'armi. L'ordine di l'Ultimu Ghjudiziu vive avà per voi è regnerà per sempre.
  
  Finì è pigliò un sorsu.
  
  "Tuttu va bè? Pensu chì avà hè più sensu. L'Ordine hè mortu, longu andatu, ma ci hè ancu un picculu elementu in questu. Forse una talpa. Single. Forse qualcos'altro. Ma hè abbastanza bonu per pirate un laboratoriu in Dallas, è abbastanza bonu per caccià un saccu di forze speciali, cusì ùn pudemu micca sottovalutà ".
  
  Si fece una pausa mentre Drake salutava. "Iè?"
  
  "Sapete induve hè megliu per ellu esse?" - dumandò. "In un think tank in Washington. O travaglià per a NSA ".
  
  L'ochji di Hayden s'allargavanu. "Damn, questu hè un puntu veramente bonu. Lasciami pensà à questu ". Ha versatu u caffè neru da una brocca di vetru.
  
  "U tempu vola, amichi", disse Mai.
  
  "Iè, sò cun voi". Hayden s'imbuttava a bocca. "Allora analizemu u testu: l'ultimu cantonu di a terra hè l'Europa. Avemu da truvà a tomba di u Scourge di Diu, chì hè u Cavaliere di a Morte è guardà u veru Ghjudiziu Finale. U peghju di tutti. È ci era un codice di uccisione quandu i Cavalieri si prisentanu? Ùn aghju micca capitu questu, scusate. "
  
  "Pensu chì u think tank hà fattu questu per un tempu?" Yorgi disse.
  
  Avà Lauren, chì era appoggiata à l'immensu frigorifero, parlò. "Certamente avè. L'anticu capimachja fù datu una volta u dubbitu tìtulu di "Flagellum di Diu" da i Rumani ch'ellu hà battutu è uccisu. Era probabilmente u più successu di i dirigenti barbari è attaccò l'Imperu Rumanu orientali è occidentali quandu hà campatu versu 406-453. Era u più terribili nemicu di Roma è hè statu citatu una volta: "Induve sò passatu, l'erba ùn crecerà più".
  
  "Un altru assassinu di massa anticu glorificatu", disse Dahl.
  
  "Attila l'Unu", disse Lauren, "hà uccisu u so fratellu in u 434 per diventà unicu regnu di l'Unni. Cunnisciutu per u so sguardu feroce, Attila era cunnisciutu di volte à volte l'ochji, "cum'è s'ellu si gode u terrore chì ispirava", secondu u storicu Edward Gibbon. Hà riputatu ancu chì hà dettu di manighjà a spada vera di Marte, u diu rumanu di a guerra. pò imaginà a paura chì questu avissi instillatu in un campu di battaglia rumanu ".
  
  "Avemu capitu", disse Drake. "Attila era un picciottu cattivu o un picciottu bonu, secondu di quale parte erate. È chì hà scrittu i libri di storia. Cumu è induve hè mortu ?
  
  "Parechji cunti cunflitti descrizanu cumu hè mortu. Da un sanguinamentu di nasu à un cuteddu à e mani di a so nova moglia. Quand'elli truvaru u so corpu, l'omi, sicondu l'usu di l'Unni, si strappavanu i capelli da a testa è inflittiu ferite prufonde è disgustose nantu à a faccia. Si dicia chì Attila, essendu un nemicu cusì terribili, hà ricevutu un missaghju da i dii nantu à a so morte cum'è una sorpresa fantastica. Benedizzione. U so corpu era pusatu in u centru di una vasta pianura, in una tenda di seta, per vede è ammirazione di tutti. I migliori cavalieri di e tribù cavalcavanu è cuntavanu storie di i so grandi sfruttamenti intornu à i fochi. Era una grande morte. Cuntinueghja à dì chì una celebrazione hè stata fatta nantu à a so tomba. Lauren hà cuntinuatu à ripetiri i punti pertinenti chì u cuntistable bisbigliava à l'arechja. Ùn ci era micca puntu di installà un altoparlante.
  
  "Anu sigillati i so tombi cù oru, argentu è ferru, perchè ne avia trè. È crèdenu chì sti trè materiali eranu adattati à u più grande di tutti i rè. Di sicuru, armi, ricchezze è gemme rari sò state aghjunte. È, pare, ancu sicondu l'usu, anu tombu tutti quelli chì travagliavanu nantu à a so tomba, per mantene a so locu in sicretu.
  
  Alicia guardò intornu à quelli chì stavanu à tavula. "Unu di voi morirà", disse. "Ùn mi dumandate micca di seppellirvi. Ùn hè micca una maledetta chance ".
  
  "Sarete à tempu tristi è felici di sente chì a tomba d'Attila hè unu di i più grandi siti di sepultura persi in a storia. Di sicuru, da parechji altri - u corpu longu persu di u rè Richard III scupertu sottu à un parcu di Leicester parechji anni fà - credemu chì ponu sempre esse trovu. Forse Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? In ogni casu, per ciò chì tocca à Attila, si crede chì l'ingegneri unni anu deviatu u fiumu Tisza abbastanza longu per asciugà u lettu principale. Attila hè statu intarratu quì in u so magnificu, preziosu triple cercua. Tisza hè stata poi liberata, nascondendu Attila per sempre.
  
  À quellu mumentu anu intesu u sonu di un elicotteru chì s'avvicinava. Hayden guardò intornu à a stanza.
  
  "Spergu chì site pronti per un'altra battaglia, picciotti è ragazze, perchè questu hè luntanu da esse finitu".
  
  Drake allungò i so musculi indolori. Dahl hà pruvatu à mantene a testa nantu à e so spalle. Kensi fece una smorfia quandu toccò un graffiu nantu à a so spalle.
  
  "Per esse ghjustu", disse Drake. "M'era sempre annoiatu quì."
  
  Hayden surrisu. Dahl annuì cum'ellu pudia. Maghju era digià nantu à i so pedi. Lauren si n'andò versu a porta.
  
  "Vai", disse. "Ci anu da briefà più nantu à a strada".
  
  "L'Europa?" Yorgi hà dumandatu.
  
  "Iè. È per l'ultimu Cavaliere di a Morte ".
  
  Alicia salta da u taburete di u bar. "Grande discussione pep", disse sarcasticamente. "Venendu da voi, sona cusì eccitante chì ancu i mo dita di i piedi cumencianu à pizzicà."
  
  
  CAPITOLU TRINTAQUATTRO
  
  
  Un altru volu, una altra lotta à l'orizzonte. Drake si stalla in una sedia còmoda è ascoltò mentre Lauren esprima i ghjudizii è e cunclusioni di u District di Columbia in u casu Attila u Hun. A squadra s'assittò in diverse pusizioni, pigliendu ciò chì pudianu è pruvà à ignurà u dulore di l'incidente d'Olga recentemente chjamatu.
  
  "A tomba d'Attila hè persa à a storia", concluse Lauren. "Mai statu trovu, ancu s'ellu ci era parechje scuperte false. Allora," hà fattu una pausa, ascoltendu, "avete intesu parlà di l'anomalia gravitazionale?"
  
  Dahl guardò in daretu. "Stu termini hà parechji significati".
  
  "Bè, questu hè u nostru puntu. Recentemente, i scientisti anu scupertu una anomalia enormosa è misteriosa intarrata sottu a calotta polare. Sapete chì? Hè enormu in grandezza - 151 chilometri à traversu è quasi mille metri di prufundità. Detectatu da i satelliti di a NASA, era una anomalia gravitazionale cum'è i cambiamenti in u so circondu indicanu a prisenza di un ughjettu enormu situatu in u cratere. Avà, teorii salvatichi à parte, questu ughjettu hè una anomalia gravitazionale. Hè posizionatu in modu incorrectu, ùn si move micca cum'è tuttu u circondu, è dunque pò esse rilevatu da un radar putente ".
  
  "Parlate di radar penetrante in terra", disse Dahl. "A mo vechja specialità."
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. "Sì sicuru? Pensu chì era un striptease maschile à i feste di nubilate. T'anu chjamatu u Viking Danzante ".
  
  Dahl l'ha stancu. "Ferme chì".
  
  Alicia s'inclinò versu mè. "Sembra grumpy", bisbigliò teatralmente.
  
  "Rimbalzà una vechja senza sospette ti farà cusì."
  
  Sorprendentemente, Smith avia lacrime in l'ochji. "Aghju da dì", disse, "Ùn aghju mai vistu à qualcunu rimbalzà cusì forte da qualchissia senza trampolinu implicatu". Piattava a so faccia, circandu di calmà.
  
  Kinimaka lui tapota l'épaule. "Stai bè, fratellu? Ùn aghju mai vistu ridere prima, omu. Questu hè stranu ".
  
  Lauren intervenne, salvendu u Svedese da più scherzi. "GPR, ma à una scala intensiva. Vogliu dì, ci hè una cosa strana in Google Maps chjamata Antartida. Pudete vede questu da u vostru laptop. Ma truvà qualcosa di chjuca cum'è a tomba d'Attila ? Ebbè, questu include l'usu di macchine è software chì a NASA ùn hà ancu ammissu di pussede ancu ".
  
  "Usanu un satellitu?" Yorgi hà dumandatu.
  
  "Oh sì, tutte e nazioni cool anu questu."
  
  "Inclusu a Cina, u Regnu Unitu è a Francia". Drake indicò a so lista di avversari.
  
  "Certamente. Da u spaziu, i Cinesi puderanu identificà una persona à pusà in a so vittura, cuntrolla i siti Internet chì naviga, è classificà u cuntenutu di u sandwich chì manghja. Ogni omu. Quasi in ogni locu ".
  
  "Solu l'omi?" Kenzi hà dumandatu. "O ancu e donne?"
  
  Lauren hà sorrisu è bisbigliatu: "Aghju un omu in l'arechja chì mi passa. Sembra un pocu ghjovanu, cum'è ùn hà micca scupertu ancu e donne ".
  
  Drake ascultò l'elicotteru tagliatu à traversu u celu trà l'America è l'Europa, u terzu è u quartu estremità di a terra.
  
  "Va bè, bè, in ogni modu..." Lauren fece l'ochju. "Se riunitemu a geugrafia pocu cunnisciuta di Piscara, un testu dice chì u famosu palazzu d'Attila era situatu trà u Danubiu è u Tisza, in i muntagni Carpati, in i pianuri di l'Ungheria superiore è u vicinatu di Zazberin. Un passaghju assai più scuru dice chì a tomba d'Attila era di fronte à u so palazzu.
  
  "Ma enterratu sottu à u fiumu", disse Mai.
  
  "Iè, u Tisza attraversa l'Ungheria da u nordu à u sudu, essendu un grande affluente di u Danubiu stessu. A strada di u fiumu aiuterà i nostri scientisti. Spergu chì a so ricerca aduprendu a tecnulugia geofisica combina satellitari, magneti, MAG è radar di penetrazione in terra. I sondaggi magnetichi sò cumplementati da i profili GPR per anomalie selezziunate. Dicenu ancu chì ponu vede se u fiumu hè mai statu sviatu ". Ella alzò le spalle. "Parlemu di millaie è millaie d'imaghjini chì l'urdinatore deve guardà è poi piglià una decisione".
  
  "Va bè, va bè, allora andemu in Ungheria". Alicia fece un mal di testa. "Dite solu."
  
  A squadra s'hè stallata, dumandandu cumu stavanu i so culleghi aggressivi.
  
  
  ***
  
  
  L'Ungheria, u Danubiu è u Tisza parevanu neri di notte cum'è u restu di l'Europa, ma Drake sapia chì avà era assai più turbulente quì. U più putente di i Quattru Cavalieri stavanu quì - a Morte - è quelli chì l'anu trovu puderanu determinà u futuru di u mondu.
  
  A squadra sbarcò, ripigliò di novu, sbarcò di novu, è poi saltò in una furgoneta enormosa, senza riflessione per compie l'ultima tappa di u so viaghju. I calculatrici ùn anu micca capitu nunda, i zoni eranu sempre grandi è u mira chjuca, per ùn dì micca vechji è potenzialmente degradati. Saria statu bellu di capisce cumu l'Ordine operava in modu indipindenti, ma i so assassinii bruschi parechji decennii fà anu finitu ogni ritirata.
  
  Si stallanu u campu nantu à a piaghja, pusonu guardiani fora è si stallanu dentru. Un ventu forte soffiava, sbulicò e tende ; a realità surreale di tuttu ciò ch'elli avianu fattu in i ghjorni passati era sempre pruvatu à affundà.
  
  Semu veramente quì avà, campati à mità di una collina ungherese ? Drake ci hà pensatu. O Olga ci batte sempre ?
  
  A tela fiorita di a tenda parlava a verità, cum'è a figura chì si torceva vicinu à ellu. Alicia, impannillata in u so saccu di dorme cù solu l'ochji chì si vedenu.
  
  "Hè fretu, amore?"
  
  "Iè, venite quì è riscaldami".
  
  "Per piacè", disse Dahl da un locu à u sudu di i pedi di Drake, "micca oghje".
  
  "Sò d'accordu", disse Kenzi da l'est. "Dì à a cagna chì avete un mal di testa o qualcosa. Quale sà induve era ? U numeru di malatie è cetara è cetara ".
  
  "Allora ùn ci hè micca quistione di un foursome?"
  
  "Hè", aghjunse Mai, chì stava à l'entrata di a tenda. "Soprattuttu perchè simu cinque di noi".
  
  "Pazzu, aghju scurdatu chì eri quì, Sprite. Ùn possu micca crede chì ci anu chjusu tutti in una tenda dannata ".
  
  "Eiu, per unu, preferimu dorme in pianura", disse Dahl, alzendu. "Allora forse dormeraghju."
  
  Drake fighjulava u svedese chì si dirigeva versu a surtita, assumendu ch'ellu pigliarà l'uccasione di chjamà Joanna. A so rilazioni restava in l'aria, ma u ghjornu venerà, prestu, quandu qualchissia hà da piglià una decisione permanente.
  
  L'alba hè ghjunta, è l'esperti di Washington suggerenu una meza duzina di siti. A squatra si sparta è si mette à scavà, scacciò da a so testa è da u core i magnifichi paisaghji : a serpente turchina scintillante di a Tisza, qualchì volta larga, à volte stranamente stretta in lochi, e colline grasse di i Carpazi, u celu senza fine. A brisa fresca chì soffiava nantu à i spazii larghi era benvenuta, allevia a fatigue è calmante contusioni. Drake è l'altri si dumandavanu constantemente induve eranu i so nemici. British, Chinese è francese. Induve ? Sopra a collina più vicina? Nimu hà mai vistu a minima traccia di surviglianza. Era cum'è s'è l'altri squadre avianu rinunciatu.
  
  "Micca a vostra caccia di reliquia media", disse Drake una volta. "Ùn so quasi più induve finisceraghju dopu."
  
  "Sò d'accordu", disse Dahl. "Un mumentu ci battemu tutti, è u prossimu hè tuttu faciule. Eppuru puderia esse peghju ".
  
  U primu ghjornu passava prestu, dopu u sicondu. Ùn anu trovu nunda. Cuminciò à piovi, è dopu u sole accecante. A squadra si riposò à turnu è poi permette à uni pochi di travagliadori assuciati per allevàli per un tempu. Omi è donne chì ùn parlavanu micca l'inglese sò stati numinati da un paese vicinu. Un ghjornu, Alicia hà scupertu un pirtusu in a terra, possibbilmente un vechju tunnel, ma a so eccitazione s'hè sbulicata rapidamente quandu a so ricerca hè ghjunta à una strada morta.
  
  "Inutile", disse. "Pudemu esse à un metru di ellu è ancu ùn u truvamu".
  
  "Cumu pensate chì questu passava inosservatu tutti questi anni?"
  
  Dahl hà cuntinuatu à grattassi a testa, sicuru chì ùn anu micca capitu qualcosa. "Hè nantu à a punta di a mo lingua", hà ripetutu più di una volta.
  
  Drake ùn pudia aiutà. "Vogliu dì Olga, ùn hè micca? Hè stata una sperienza assai breve, amicu.
  
  Dahl ringhiò, scandendo ancora.
  
  Un'altra notte è uni pochi d'ora di più in tenda. A più tesa di queste serate era quandu Drake hà cuminciatu à parlà di a dichjarazione di Webb, u so legatu è a so volta secreta di informazioni.
  
  "Avemu bisognu di fucalizza nantu à questu a prossima volta. I sicreti ch'ellu hà cullatu puderia esse devastanti. Stupenda ".
  
  "Per quale?" Dahl hà dettu. "Quelli contru à noi ùn eranu micca cusì male".
  
  "Eccettu per quellu chì ùn sapemu micca ancu", disse Mai.
  
  "Damn, veramente? mi sò scurdatu. Quale hè?"
  
  A donna giapponese calò a voce è parlava tranquillamente. "Unu di voi hè mortu".
  
  Per una stonda longa è dolorosa ci hè statu silenziu.
  
  Alicia l'hà ruttu. "Deve esse d'accordu cù Drake. Questu ùn hè micca solu per noi. Webb era un specialista in stalking è un idiota mega-riccu. Deve avè avutu a terra nantu à tutti ".
  
  Una falsa alarme li fece scappà fora di a tenda, falendu in terra è fangu, trà e macerie è a sabbia di un anticu cimiteru. À a so prufonda irritazione, hè risultatu chì ùn appartene micca à Attila. Almenu micca quantu si pudia dì.
  
  In seguitu, in a tenda, tornanu à i so pinsamenti.
  
  "Ci hè tantu da trattà", disse Hayden. "Forse sta ricerca di l'ascolta di Webb è ciò chì scopremu dopu ci puderia prutegge da ciò chì pò vene".
  
  "A morte di Joshua in Perù? A nostra disubbidienza ? Un ghjudiziu discutibile è una guinzaglia incerta ? Avemu da risponde à qualchissia. Un nome chjamatu chì pudete scappà. Ma trè ? Quattru ? E nostre fatture sò in rossu, ghjente, è ùn vogliu micca dì spesa eccessiva ".
  
  "Dunque, SEAL Team 7?" - dumandò Dahl.
  
  "Forse", mormorò Hayden. "Quale sà? Ma s'ellu ci attaccanu cun preghjudiziu, ghjuru à Diu chì mi ribatteraghju cù forza comparativa. È cusì serà cun voi tutti. Hè un ordine ".
  
  Un altru ghjornu hè vinutu è a caccia cuntinuava. A precipitazione hà impeditu i so sforzi. U think tank di Washington hà tornatu cù sette siti più per un totale di vinti trè. A maiò parte di elli cedevanu solu spazii vioti o vechji fundazioni, edifizii longu andati, scheletri ridotti à stracci. A maiò parte di un altru ghjornu passava è a morale di a squadra SPEAR cuminciò à calà.
  
  "Semu ancu in u locu ghjustu?" Kenzi hà dumandatu. "Vogliu dì l'Ungheria. Di fronte à u palazzu d'Attila. Quantu tempu hè natu sta persona ? Mille sei centu anni fà, nò ? Chì hè questu? Quattordici seculi nanzu Geronimo. Forse Attila hè u "flage" sbagliatu. Pensu chì a Chjesa Cattolica hà etichettatu parechji ".
  
  "Truvemu una larga varietà di anomalie", disse Kinimaka. "Ci sò tanti di elli, è nimu di elli sò curretti".
  
  Dahl u fighjulava. "Avemu bisognu di un modu per limità a nostra ricerca".
  
  Lauren, sempre cunnessa à u think tank, hà guardatu l'altru. "Iè, dicenu. Iè."
  
  U ventu chjappà dolcemente i capelli di u Svedese, ma u so visu resta impassibile. "Ùn aghju nunda".
  
  "Forse duvemu da un'altra volta à Attila?" May hà suggeritu. "Qualcosa in a so biografia?"
  
  Lauren hà dettu à a banda di Washington per piglià cura. A squadra si riposava, dorme, circava i difetti è ùn ne truvava, è hà participatu à duie altre falsi alarmi.
  
  Finalmente, Drake hà riunitu una squadra. "Pensu chì averemu da chjamà questu un fallimentu, ghjente. L'Ordine dice ch'elli anu trovu, possibbilmente & # 184; ma s'ellu ùn pudemu micca, allora l'altri paesi ùn puderanu micca. Forse u quartu Cavaliere saria megliu lasciatu induve hè statu intarratu. S'ellu hè ancu sempre quì ".
  
  "Forse a tomba hè stata arrubbata", disse Hayden, allargendu e mani, "pocu dopu à a sepultura. Ma tandu, sicuru, e reliquie sò state scuperte. tela. Spada. Gemme. Altri corpi".
  
  "Hè difficiule di lascià un'arma cusì putente quì", disse Kenzi cù una spressione bianca in faccia. "Sò chì u mo guvernu ùn avissi micca. Ùn smetteranu mai di circà ".
  
  Drake annuì in accordu. "Veru, ma senza dubbitu avemu altre crisi in preparazione. Ùn pudemu micca stà quì per sempre ".
  
  "Anu dettu a stessa cosa in u Perù", disse Smith.
  
  Drake annuì à Lauren. "Anu qualcosa per noi?"
  
  "Micca ancu, cù l'eccezzioni di ottu altri siti potenziali. L'indicazioni sò sempre listessi. Nunda dura. "
  
  "Ma ùn puderia micca esse esattamente ciò chì cercemu?" Dahl disse assai tranquillamente.
  
  Hayden suspirò. "Pensu chì puderia avè da chjamà sta persona è mette in cuntattu cù u secretariu. Semu megliu - "
  
  "Attenzione," hà avvistatu Alicia. "Forse questu hè u signale chì i sigilli aspettanu".
  
  Hayden si taciu, l'incertezza apparsu in i so ochji.
  
  Dahl hà finalmente pigliatu a so attenzione. "Radar penetrante in terra", disse. "Cerca anomalie, gravitazionali, magnetiche o qualsiasi altra cosa. Naturalmente, trova assai assai, postu chì questu hè un pianeta assai vechju. Ma pudemu limità a nostra ricerca. Pudemu. Oh dannazione, cumu pudemu esse cusì stupidi? "
  
  Drake hà spartutu u sguardu preoccupatu di Alicia. "Stai bè, amicu? Ùn senti micca sempre l'effetti di quella Olga chì avete pruvatu à rapisce, nò ?
  
  "Sò bè. Sò perfettu cum'è sempre. Ascolta - ricurdate di quelli idioti chì anu trovu e tombe di i dii ?
  
  A faccia di Drake hè diventata seria avà. "Eramu noi, Torsten. Ebbè, a maiò parte di noi ".
  
  "U cunnoscu. Avemu trovu l'ossi di Odinu, è ancu di Thor, Zeus è Loki ". Fece una pausa. "Afrodite, Marte è assai di più. Ebbè, di chì eranu fatti e so armi è armature ? Alcune di e so gemme?"
  
  "Una sustanza scunnisciuta chì dopu ci hà aiutatu in una altra missione", disse Drake.
  
  "Iè." Dahl ùn pudia piantà di sorrisu. "Quale spada hè stata intarrata cù Attila?"
  
  Lauren hà saltatu. "Marte!" - esclamò ella. "U diu rumanu di a guerra trapassò Attila cù a so spada attraversu i Sciti. Hè stata chjamata a Spada di a Guerra Santa. Ma s'ellu hè veramente venutu da a manu di Marte...
  
  "Pudete cunfigurà u radar di penetrazione in terra per circà quellu elementu particulari", disse Dahl. "È solu questu elementu incredibilmente raru."
  
  "E bum!" Drake annuì. "Hè cusì simplice. U svedese pazzo hè di ritornu ".
  
  Alicia pareva sempre arrabbiata. "Ùn pudia micca avè pensatu à questu, dannazione, pochi ghjorni fà?"
  
  
  CAPITOLU TRINTA-CINQUE
  
  
  Altre ottu ore è eranu pronti. A squadra di DC hà riavviatu u radar di penetrazione in terra dopu avè cuntattatu una unità archeologica islandese chì era sempre in esplorazione di ciò chì restava di a prima tomba di i dii. Sempre torna à Odin, pensò Drake mentre aspettava. Hè chjaru chì l'Islandani cunsirvavanu a maiò parte di i ditaglii di a scuperta è tutti i campioni. L'invio di dati nantu à un elementu raru à Washington era una materia di minuti.
  
  Almenu hè ciò chì anu dettu, Drake hà imaginatu dopu. Saria stunatu se l'Americani ùn avianu micca digià questu in u schedariu.
  
  Una prova hè stata realizata è dopu un signalu caldu hè statu mandatu. Ping nantu à l'area ch'elli avianu digià marchjatu, è l'antica Spada di Mars divintò un puntu chjaru nantu à a mappa.
  
  "Hè questu", disse Mai. "Tomba d'Attila l'Hun".
  
  I scavi accuminciavanu seriamente. I paisani cuminciaru à espansione u pirtusu chì avianu digià scavatu. Prima ch'elli ghjunghjenu à u viotu chì curria perfettamente parallelu à a spada, pagavanu i paisani è fece finta d'esse depressu mentre li fighjulavanu partì.
  
  "L'altra parte di questu", disse Mai, "hè una grande scuperta culturale".
  
  "Ùn ci pudemu micca preoccupatu avà", disse Hayden. "Questa hè l'arma di a Morte. Questu deve esse neutralizatu prima di annunzià qualcosa ".
  
  Smith, Yorgi è Kinimaka saltavanu, attaccà a terra. Dahl pareva sempre è si sentia un pocu wooty, ancu s'ellu Alicia è Kenzi anu pigliatu l'occasione per chjamà tuttu da "ass idle" à "Crazy Sloth".
  
  Ùn ci pigliò tantu tempu per scoppia in u viotu.
  
  Drake fighjulava mentre u trio allargava a distanza. Mai è Alicia scannò l'area per assicurassi chì ùn ci era micca sorprese in l'erba longa chì era per sneak up. Lauren hà da stà vicinu à u pirtusu; linea di vista trà e duie donne è quelli sottu.
  
  "Siccomu ùn sapemu finu à quandu andemu", disse Drake, "a cumunicazione pò esse inutile. Ma pensu chì l'avemu da ghjucà cum'è a truvamu ".
  
  "Tuttu ciò chì avemu bisognu hè una scatula", hà cunfirmatu Hayden. "Ùn perdiamu micca u tempu à fighjà nunda o nimu. Sò d'accordu?"
  
  Annuiavanu. Yorgi andò prima, essendu u più agile di a squadra. Kinimaka hè vinutu dopu, sempre in cura di una ferita in testa, seguita da Smith. Drake hà saltatu in u burato, seguitu da Hayden è Dahl. U Svedese duvia stà à l'entrata. Drake si cava sottu à a terra irregolare è si truvò in un tunnel scuru. Un minutu di strisciate è stringhje trà i muri hà purtatu à un vacu più largu induve a squadra hà vultatu à manca. Yorgi hà cunnessu a spada à u navigatore portatile è chjamava a distanza trà elli è ellu ogni pocu minuti.
  
  Drake hà tenutu a so lanterna ferma, cunnetta i fasci cù quelli in fronte. U passaghju ùn hà mai sviatu, ma circundava intornu à u locu di riposu di a spada finu à ch'elli si alluntanò pianu pianu.
  
  Yorgi si fermò davanti. "Pudemu avè da sfondà".
  
  Drake ghjurò. "Hè una petra solida. Avemu bisognu di un grande equipaggiu per sfondà quì. A vedi quantu hè grassa ?
  
  Yorgi fece un sonu insatisfattu. "Doppiu a larghezza di stu passaghju".
  
  "E a spada?" - aghju dumandatu.
  
  "Solu da l'altra parte".
  
  Drake hà avutu l'impressione distinta chì eranu ghjucati cun elli. I vechji dii si divertenu di novu. Calchì volta paria ch"elli l"anu seguitu in tuttu u caminu, trascinendulu in una avventura o à l"altru, à volte vultendu per fà cunnosce.
  
  Cum'è avà.
  
  Hà fattu a so decisione. "Avanti", disse. "Avemu bisognu di vede induve porta stu passaghju".
  
  "Bè, ci hè una di l'anomali avanti", Yorgi hà mandatu a risposta. "Grande forma scunnisciuta".
  
  A voce di Alicia crepitava à traversu u cumunicatore. "Si move?"
  
  Drake sapia u tonu di l'umuri. "Ferme chì".
  
  "Quante zampe hà?"
  
  "Alicia!"
  
  Tuttu u mondu sotterraneu hà pigliatu e so pistole. Drake hà pruvatu à chjappà u collu per fighjà avanti, ma Kinimaka hà bluccatu a so vista. L'unicu ciò ch'ellu hà sappiutu di fà era chjappà a cima di a so testa contr'à u tunnel.
  
  A polvera s'infilava in l'aria. Drake sudava, e so fresche contusioni palpitavanu. A squadra si arrampicò più veloce ch'ellu pudia. Yorgi li guidò in una curva lenta. Solu allora u ghjovanu russu si firmò.
  
  "Oh! Aghju qualcosa ".
  
  "Chì?" - aghju dumandatu. Si sentenu parechje voci.
  
  "Aspetta. Pudete vene quì cun mè ".
  
  Prestu Drake girò a curva è vide chì u latu di u passaghju s'allargava, trasfurmendu in un arcu di petra ottu piedi altu è quattru volte a larghezza di un omu. Era di culore bronzu, liscia, è s'arrizzò sopra à un pirtusu più strettu chì era statu tagliatu in a roccia stessa, una piccula entrata cum'è una porta.
  
  Drake sbirdò in l'oscurità di stu burato. "Allora forse anu cacciatu un pocu a roccia, assicurendu chì Attila stà quì per sempre?"
  
  "Ma ùn ci hè micca un fiume sopra à noi", disse Yorgi. "Era in mente".
  
  "I corsi di i fiumi cambianu cù l'anni", disse Hayden. "Attualmente ùn pudemu micca dì se u Tisza scorri una volta cusì. In ogni casu, hè solu uni pochi metri à u sudu ".
  
  Drake marchò versu a bughjura. "Sò in u ghjocu. Fighjemu un ochju ?
  
  Yorgi saltò, mantenendu a so pusizioni davanti. À u principiu, a nova porta era solu un contornu di bughjura cumpleta, ma quandu si avvicinavanu è brillavanu e so torcia, anu vistu indizi di una stanza grande da l'altra parte. A stanza ùn era più grande di una sala di pranzu decentu, piena di particelle di polvera è silenziu assolutu, cù un pedestal à ghjinochju in u centru.
  
  Ci era un cercu di petra nantu à u pedestal.
  
  "Incredibile", respirò Yorgi.
  
  "Pensi chì Attila hè quì?" Kenzi hà dumandatu.
  
  "A spada hè, pensu." Yorgi hà verificatu u so radar penetrante in terra. "Cusì dice sta cosa."
  
  "Semu in una missione". Hayden ùn hà mancu fighjatu u cercu. Era occupata à amparà nantu à u genere. "E hè ghjustu quì? Eccu tuttu".
  
  Drake guardò induve ella indicava. A squadra hà attraversatu l'arcu di l'entrata è si truvò cumpletamente in a stanza. Una scatula di legnu famusu cù u sigillo di l'Ordine nantu à u coperchiu si stende nantu à u pedestal stessu, à u pede di u cercuettu. Hayden si avvicinò à ellu.
  
  "Preparate", disse à Lauren nantu à i comms. "Semu in strada. Dì à Washington chì avemu trovu l'ultima scatula ".
  
  "Avete apertu questu?"
  
  "Negativu. Ùn pensu micca chì hè una bona idea quì sottu. Aspitteremu finu à ghjunghje à a cima ".
  
  Drake fighjulava u cercu. U yogi si avvicinò. Kenzi si arrampicò nantu à u pedestal è guardò in fondu.
  
  "Qualcunu hà da aiutà mi?"
  
  "Ùn avà", disse Hayden. "Avemu da andà".
  
  "Perchè?" Kenzi resta più grande. "Ùn hè micca cum'è altre squadre quì. Hè bellu d'avè un mumentu per sè stessu, ùn pensate micca ? Hè un bellu cambiamentu per ùn avè nimu chì prova di trattenemi ".
  
  Drake hà attivatu i comms. "Dal? Tu sì un bastardo".
  
  "Chì?"
  
  Kenzi suspirò. "Hè solu una tapa di petra".
  
  Drake l'hà vistu cum'è un contrabandista di reliquie cù una passione per u tesoru. Di sicuru, questu ùn sarà mai calà. Era parte di ella. Fece un cennu à Hayden.
  
  "Veremu cun voi. I prumessu ".
  
  Si corse à l'altra parte di u pedestal, pigliò a petra è tirò.
  
  Hayden si precipitò fora di a tomba, Yorgi è Kinimaka seguitanu daretu à ellu. Smith si fermò à a porta. Drake hà vistu cum'è i tesori da a tomba di Attila l'Hun eranu scuperti.
  
  À u lume di a torcia i so ochji eranu cecchi ; verdi è rossi scintillanti, blu zaffiro è gialli brillanti; sfumature di l'arcubalenu, scintillanti è liberi per a prima volta in quasi mille anni. A ricchezza hè stata mossa, a spada hè stata cacciata da l'allineamentu da stu muvimentu. Altre lame lampanu. Collane, caviglie è braccialetti stavanu in munzi.
  
  Sottu à tuttu, sempre impannillatu in uni pochi di pezzi di vestiti, stava u corpu di Attila. Drake hà cridutu cusì. U situ ùn hè mai statu scupertu da i ladri di tomba; da quì a prisenza di ricchezza. I Nazis ne avianu bisognu solu per i so piani più grandi, è attirà l'attenzione à a scuperta monumentale solu attirà l'attenzione à elli. Tenendu u so fiatu, salta versu u cumunicatore.
  
  "Lauren", bisbigliò. "Avete da ingaghjà qualcunu per guardà tuttu. Basta à fà accade. Questu hè ... incredibile. L'unica cosa hè..." Si fece una pausa, cercandu.
  
  "Chì ghjè stu?" - aghju dumandatu.
  
  "Ùn ci sò micca spade quì. Manca a spada di Marte ".
  
  Lauren espirò. "Oh no, questu ùn hè micca bonu."
  
  A faccia di Drake diventò tesa. "Dopu tuttu ciò chì avemu passatu", disse. "A cunnoscu dannatamente bè."
  
  Kensi ridacchiò. Drake guardò in daretu. "A Spada di Marte hè quì."
  
  "Damn, site bè. Contrabandista di reliquie è maestru latru. L'avete rubatu ghjustu da sottu à u mo nasu. Fighjava. "Hè stupente".
  
  "Ùn pudete micca piglià nunda." L'hà vistu caccià un ughjettu di ghjuvellu. "Ma aghju fiducia in voi per andà quì per i beni più preziosi".
  
  "Più chè Attila?"
  
  "Iè, sicuru. Pudete piglià. Ma qualunque cosa fate, tenete a spada per voi.
  
  Kenzi ridia è sguassò a so manu, lassendu daretu à u tesoru inghjulatu ma mantenendu a spada. "Avà aghju vistu tuttu", disse cun una certa reverenza. "Pudemu andà."
  
  Drake era cuntentu chì hà dimustratu un desideriu internu è chì l'hà aiutatu à cumpiendu. "Allora va bè. Videmu ciò chì hè u Cavaliere di a Morte.
  
  
  CAPITOLU TRENTESEI
  
  
  Inghjinochjatu in u sole direttu, a squadra SPEAR hà esaminatu a casella finale di l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu.
  
  Kinimaka aspittava l'appruvazioni mentre Alicia è Mai s'avvicinavanu à e fruntiere, avà chì l'helicopteri amichevuli ponu esse vistu à l'orizzonte. Hayden indicò Kinimaka.
  
  "Continuà u bonu travagliu, Mano. Avemu da vede ciò chì hè dentru prima chì a cumpagnia ghjunghje; amicu o nemicu".
  
  U Hawaiian annunziò è cliccò a serratura. Drake s'inclinò in avanti mentre u coperchio si alzava, sbattendu a testa cù Dahl.
  
  "Merca!" - gridò, lampendu.
  
  "Hè statu u vostru tentativu di baciu, Yorkie?"
  
  "Ti basciaraghju s'è vo mi mettite quella mopa arruffata chì chjamate una testa in faccia una volta di più. Baciu sanguinoso di Yorkshire. "
  
  Di sicuru, nimu l'hà intesu. Eranu tutti focu annantu à a nova rivelazione.
  
  Hayden scrutò l'internu, appoghjatu sopra Kensi. "Sheeeit", disse casualmente. "Ùn aghju mai imaginatu chì saria cusì".
  
  "È mè ancu". May stava.
  
  "U True Last Judgment", Lauren disse, recitendu u testu di novu. "U peghju di tutti".
  
  "Bè, ùn sò micca di voi, ragazzi", mormorò Alicia. "Ma tuttu ciò chì vecu dentru hè un fottu pezzu di carta. Sona cum'è a mo lista di shopping. "
  
  Mai guardò in daretu. "In qualchì modu ùn ti possu micca imagine in un supermercatu".
  
  Alicia fece una smorfia. "Solu una volta. Tutti questi carretti, barriere di corridoio e scelte m'hanno svincolato completamente. Hà studiatu l'helicopteri d'attaccu chì si avvicinavanu cù brama. "Hè assai megliu".
  
  Kinimaka hà ghjuntu in a scatula è tirò fora un pezzu di carta è l'hà tenutu per vede tutti. "Hè solu una mansa di numeri".
  
  "Per casu", disse Smith.
  
  Drake si senti in furia. "Allora, l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu ci hà mandatu à a mità di u mondu per truvà un pezzu di carta in una tomba chì era stata piatta per centinaie d'anni ? Un locu chì ùn avemu mai trovu s'è no avemu avutu sperienza cù e tombe di i dii ? Ùn capiscu micca questu ".
  
  "I Nazis eranu cacciatori di reliquie è tesori", disse Kenzie. "Sapete di sta massa incredibile chì anu scupertu recentemente sottu u ghjacciu polare? Certi dicenu chì hè una basa nazista. Anu saccheggiatu tuttu, da ghjuvelli à scrolls è dipinti. Pruvanu di creà zombies, cercanu a vita eterna è persu millaie di persone in una ricerca periculosa. S'elli anu sceltu di lasciallu in a tomba di Attila l'Hun invece di arrubbari a ricchezza, ci hè una ragione terribile per quessa.
  
  Lauren indicò l'arechje. "U Distrettu di Columbia vole sapè ciò chì hè."
  
  Hayden l'hà pigliatu da Kinimaki. "Allora, ragazzi, questu hè un vechju pezzu di carta, abbastanza grossu è strappatu da i dui lati. Hè ingiallitu è pare abbastanza fragile. Dunque, à mezu à mezu ci hè una linea di scrittura custituita solu di numeri. Li hà lettu: "483794311656..." Pigliò fiatu. "Ùn hè micca tuttu ..."
  
  "U sognu bagnatu di un geek". Alicia suspirò. "Ma chì diavolo duvemu fà?"
  
  "Và da quì", disse Drake, stendu mentre l'elicotteri attruvanu. "Prima chì l'Unni ci trovinu."
  
  U pilotu s'avvicinò. "Siete pronti? Avemu da tene un ochju nantu à questu ".
  
  L'équipe l'a escorté de nouveau à l'hélicoptère. Hayden hà finitu u so discorsu è passava u pezzu di carta in giru à u so postu. - Qualchese idee ?
  
  "Ùn pudete mancu ghjucà à a loteria cun elli", disse Alicia. "Inutile".
  
  "E chì anu da fà cù a morte?" Drake disse. "E i quattru cavalieri ? Siccomu i numeri parenu impurtanti, puderia avè qualcosa à fà cù e date di nascita? Dati di a morte?
  
  "Semu quì", disse una voce in l'arechja, è si ricurdò di novu chì eranu cunnessi à u mondu sanu, salvu ch'elli avianu da chjude DC per compie una missione, in quale casu eranu cunnessi solu à Lauren.
  
  "Ùn solu nantu à ellu", disse una altra voce. "Avemu capitu".
  
  Drake ascoltò l'elicotteri s'eranu lentamente in l'aria.
  
  "Questi numeri di ripartizione sò coordenate. Facilmente. I nazisti vi anu lasciatu una mira perfetta, ghjente.
  
  Drake hà cuminciatu à verificà è à preparà e so armi. "Obiettivu?" - aghju dumandatu.
  
  "Iè, u primu gruppu di numeri punta à l'Ucraina. A sequenza hè un numeru longu cuntinuu, cusì ci hà pigliatu un pocu di tempu per decifrallu ".
  
  Alicia guardò u so orologio. "Ùn chjamu micca cinque minuti à ghjornu".
  
  "Ùn avete micca un QI di centu sessanta".
  
  "Cumu diaculu sapete, omu intelligente? Ùn aghju mai pruvatu ".
  
  Un minutu di silenziu, è po : " In ogni modu. Avemu intrutu in tutta a sequenza è cunnessu à u satellitu. Ciò chì guardemu avà hè una grande zona industriale, forse ottu chilometri quadrati in totale. Hè soprattuttu pienu di magazzini, avemu cuntatu più di trenta, è parenu viotu. Qualcosa da una era di guerra abbandunata. Questu puderia esse un vechju stabilimentu di almacenamentu militare sovieticu, avà abbandunatu ".
  
  "E e coordenate?" Hayden hà dumandatu. "Anu indicanu qualcosa di specificu?"
  
  "Ancora cuntrollà." Ci era u silenziu nantu à a linea.
  
  Hayden ùn hà micca bisognu di informà i piloti; ch'elli eranu digià in Ukraine. Drake si senti rilassatu un pocu ; almenu i so squadre rivali ùn pudianu batte à questu. Fighjendu à Hayden è sbucò.
  
  Pudemu disattivà questu?
  
  Hà fattu una faccia. Sembra suspettuosa.
  
  Mole ? U mimò pianu pianu, inclinendu in avanti.
  
  Hayden hà pensatu ancu cusì. Ùn ci hè nimu chì pudemu fidà.
  
  Alicia ridia. "Dannà, Drake, sè vo vulete basgiàla, fate solu."
  
  L'omu di Yorkshire si appoggiò in daretu mentre l'elicotteru tagliava u celu. Era guasi impussibule di travaglià à piena capacità quandu ùn era micca sicuru se ancu i vostri patroni avianu u vostru spalle. Una pesantezza cascò nantu à u so core. Se qualchissia avia pianificatu qualcosa contru à elli, stanu per scopre.
  
  U cumunicatore fece un bip.
  
  "Wow".
  
  Hayden alzò a testa. "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  A voce di u super geek da Washington sonava spavintata. "Sì sicuru, Jeff? Vogliu dì, ùn possu micca dì li questu è dopu scopre chì hè solu supposizione ".
  
  Silenziu. Allora u so amante pigliò un respiru prufondu. "Wow, aghju da dì. Questu hè male. Questu hè veramente male. E coordenate parenu guidà direttamente à u Cavaliere di a Morte.
  
  Dahl fece una pausa a metà strada per caricare una rivista in a so pistola. "Hè sensu", disse. "Ma chì hè?"
  
  "Ogiva nucleare".
  
  Hayden strinse i denti. "Pudete identificà questu? Questu hè in diretta? Ci hè..."
  
  "Aspetta," esitò u geek, ripiglià u so fiatu. "Per piacè aspettate. Ùn hè micca tuttu. Ùn vulia micca dì "ogiva nucleare".
  
  Hayden aggrottò la fronte. "Allora chì vulia dì?"
  
  "Ci sò sei teste nucleari in trè magazzini. Ùn pudemu micca vede à traversu i mura perchè l'edifizii sò rivestiti di piombo, ma pudemu vede à traversu i tetti cù l'aiutu di i nostri satelliti. L'imaghjini mostranu chì l'arma nucleare data di l'era di l'anni ottanta, vale a pena una fortuna per u cumpratore ghjustu è hè attentamente guardatu. A sicurità hè soprattuttu à l'internu, à volte guidanu intornu à a basa viota ".
  
  "Allora, l'Ordine di u Ghjudiziu Ultimu hà ammucciatu sei armi nucleari in trè magazzini per un usu più tardi?" Mai hà dumandatu. "Sembra veramente una cosa nazista".
  
  "L'arma hè ancu in ordine", disse u geek.
  
  "Cumu sapete chì?"
  
  "U sistema di computer funziona. Puderanu esse armati, diretti, liberati ".
  
  "Avete u locu esatta?" Kenzi hà dumandatu.
  
  "Iè, facemu. Tutti i sei eranu strappati in u spinu di i camioni piani situati in i magazzini. Curiosamente, l'attività interna hè recentemente radduppiata. Di sicuru, ponu esse spustati ancu ".
  
  Drake fighjulava à Hayden, chì u guardò.
  
  "Mole", disse Kensi à voce alta.
  
  "E e squadre rivali?" - dumandò Dahl.
  
  "Sicondu a NSA, u numeru di rumuri hè aumentatu. Ùn pare micca bè ".
  
  "Mi piacerebbe sapè ciò chì speranu di truvà", disse Mai. "Senza include sei vechji testate nucleari".
  
  "Spada di Marte"
  
  Drake girò subitu u so collu. "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  "Tutti anu avutu e coordenate, assumendu chì sta talpa travagliava quì. Ognunu si mette u compitu di creà un satellitu. U nostru software d'imaghjini hè equipatu di ogni tipu di sensori, è cuminciendu cù a storia di Odinu è i miss successivi, pudemu detectà un elementu raru assuciatu cù tombi è dii. I nostri strumenti mostranu a dimensione è a forma apprussimata di l'ughjettu, è currisponde à a spada mancante. Tutti sanu chì avemu trovu a spada è andemu versu i carichi nucleari. Avemu da fà questu ".
  
  "Lasciate a spada nantu à l'elicotteru". Smith alzò le spalle.
  
  Drake, Dal è Hayden si scambiavanu sguardi. "Nè una chance in l'infernu. A spada ferma cun noi".
  
  Drake calò a testa. "L'unica cosa sanguinosa chì hè più preziosa chè Gengis Khan, Attila, Geronimo è Annibali cumminati", disse. "È simu custretti à passà à l'armi nucleari".
  
  "Purpensa", disse Mai. "È ne anu bisognu per parechje ragioni. ricchezza".
  
  "Ricompensa", disse Smith.
  
  "Avidità", disse Kensi.
  
  "Senza prublemi", Hayden hà dettu cun cunvinzione. "Per tutte queste ragioni cumminate. Induve sò e sei armi nucleari ?
  
  "Ci sò dui in u magazzinu 17", disse u tippu di l'informatica. "Altri installazioni nucleari sò situati in u XVIII è u XIX, è vi dicu a so locu esatta avà. Hè una grande basa è cuntemu l'emissioni di calore da almenu duie decine di corpi, cusì attentu ".
  
  Drake si appoggiò in daretu, fighjendu u tettu. "In novu?"
  
  Hayden sapia ciò chì pensava. "Credi chì tuttu cambierà dopu à questu?"
  
  Ellu surrisu tristu. "Credu".
  
  "Allora battemu duramente", disse Dahl. "Cum'è squadra, cum'è culleghi. Facemu questu un'ultima volta ".
  
  
  CAPITOLU TRENTESISTE
  
  
  Ùn era micca faciule per a squadra SPEAR. L'antica basa abbandunata era solu una cullizzioni mischiata di grandi magazzini allungati cù una reta di strade di terra liscia chì correvanu trà elli. E strade eranu assai larghe per accoglie camioni grossi. Drake hà teorizatu chì era una volta un tipu di magazzinu, un locu induve enormi quantità di l'equipaggiu militare puderia esse almacenatu. L'elicotteri sbarcò in a periferia, daretu à una recinzione arrugginita è dilapidata, è quasi istantaneamente spegnenu i so mutori.
  
  "A squadra hè pronta", Hayden hà dettu à u so cumunicatore.
  
  "Vai", li disse Constable DC. "Assicuratevi chì e testate sò disattivate è chì l'altru articulu hè sicuru".
  
  Dahl mormorò in terra. "Parlemu di chjude a porta di a stalla dopu chì u cavallu hè scappatu".
  
  A squadra avia digià cartografiatu i lochi di tutti i trè magazzini in a so mente è hà avutu una bona idea di a reta stradale tortuosa. Essenzialmente, tuttu si sovrapponeva cù tuttu u restu. Ùn ci era micca vittorie, nè deviazioni, nè via di scappata, salvu una. Tutti i magazzini perimetrali eranu circundati da una densa foresta, ma l'internu - i trè vitali - eranu situati trà l'altri in un ordine aleatoriu.
  
  Correnu inseme.
  
  "Avemu da sparte, neutralizà l'armi nucleari, dopu truvà un modu per caccià da quì à un locu più bellu", disse Hayden. "A Romania ùn hè micca luntanu".
  
  Avà Lauren era cun elli, cumplettamente cunnessa à Washington, è avè dimustratu ch'ella puderia pensà sottu pressione, puderianu avè bisognu di ella quandu si trattava di manighjà l'armi nucleari. Un capu stabile capace di trasmette l'infurmazioni attraversu i canali ùn pò micca esse sottovalutatu. Camminavanu bassu, prestu è si n'andò versu i magazzini.
  
  Una strada di terra aperta davanti à elli, deserta. Al di là di questu, tutta l'area era cuperta di terra nuda è di scisto, cù solu uni pochi ciuffetti d'erba marrone sparsa. Drake esaminò a scena è hà datu l'ordine di avanzà. Escenu à l'apertu cù e so armi pronte. L'odore di a terra è di l'oliu assaltò i so sensi, è una brisa fridda chjappà u so visu. L'attrezzatura chjappà è e so stivali chjappà in terra duramente.
  
  S'avvicinavanu à u primu muru di u magazzinu è si firmonu, appoghjendu u spinu. Drake guardò longu a linea.
  
  "Pronta?" - aghju dumandatu.
  
  "Vai."
  
  Hà scansatu a prossima tappa di a so strada, sapendu chì ùn anu micca una camera CCTV per preoccupassi, postu chì i dispositi ùn avianu micca captu signali chì venenu da a basa fora di i telefoni cellulari. I carichi nucleari stessi emettenu un ronziu di bassa frequenza. Al di là di questu u locu era sterile.
  
  Un'altra corsa è scontranu un altru magazzinu. Ciascunu di elli avia un numeru scrittu annantu à ellu in scrawl neru. Ognunu d'elli paria dilapidatu, senza gustu, cù rivulutti di ruggine chì falanu da u tettu à u pianu. Les gouttières oscillaient librement, des sections irrégulières pointant vers le sol, gouttant d'eau sale.
  
  Drake puderia avà vede l'angulu left di Warehouse 17 avanti. "Crevemu sta strada", disse. "Facemu a nostra strada longu u fiancu di stu magazzinu finu à ghjunghje à a fine. Allora simu solu vinti metri di distanza da diciassette.
  
  Andò avanti, poi si firmò. Un veiculu di securità hà guidatu per a strada davanti, movendu longu u chjassu chì li attraversava. Tuttavia, nunda hè accadutu. Drake fece un suspiru di sollievu.
  
  "Ùn ci sò micca amici quì", li ricurdò Dahl. "Ùn fidate micca di nimu fora di a squadra". Ùn avia micca bisognu di aghjunghje "Ancu l'Americani".
  
  Avà Drake si trasfirìu da u so locu, si strinse contr'à u muru di u magazzinu è avanzò. U magazzinu 17 avia duie finestre chjuche affacciate in fronte. Drake maledicò tranquillamente, ma capì chì ùn ci era micca altra via d'uscita.
  
  "Sposta," disse urgente. "Sposta avà."
  
  
  CAPITOLU TRENTOTTU
  
  
  Correnu à e porte di u magazzinu, sparte in trè gruppi. Drake, Alicia è May anu puntuatu ognunu diciassette punti; Dal, Kenzie è Hayden anu puntuatu diciottu, lascendu à Smith, Lauren, Kinimaka è Yorgi cun diciannove ognunu. Cum'è unu si sbattu in e porte principali.
  
  Drake sbatté a porta, strappandola da i cardini. L'omu era ghjustu lascià l'uffiziu dentru. Drake u pigliò sottu à u so bracciu, u tirò forte è u lanciava contru à u muru oppostu di l'uffiziu. U passaghju strettu in quale eranu apertu direttamente nantu à u magazzinu, cusì Alicia è May caminavanu intornu.
  
  Drake hà finitu l'omu, l'hà lasciatu in coma, è hà verificatu i picculi uffizii prima di unisce à e donne. Una vista mozzafiata scontra i so ochji. U magazzinu era tamantu, longu è altu. In u so centru, di fronte à una banca di porte à rulli, stava un camionu longu è bassu - una cabina cù un grande mutore in fronte. Dui ogive nucleari stavanu in u spinu di u camion, chjaru cum'è u ghjornu, u nasu rivoltu in avanti, cinturini neri chì li assicuravanu à intervalli regulari. I cinturini furnisceranu flessibilità senza assai muvimentu - una bona idea per u trasportu, suggerì Drake, postu chì nimu ùn vulia chì un missile mortale sbatte in un oggettu stazionariu. Un immensu fasciu di cortini laterali si trovanu à u latu di un camionu enormu, chì suppone chì era statu attaccatu prima di a partenza.
  
  "Nisuna sicurità", disse Mai.
  
  Alicia indicò un altru uffiziu à a diritta di u camion. "U mo suggerimentu".
  
  "Pensate chì seranu più preoccupati", disse Mai.
  
  Drake ùn pudia aiutà ma cuntrollà e camere di sicurezza, truvendu difficiuli di confià interamente à un gruppu di fan chì si trovanu in un uffiziu climatizatu. "U nostru vechju amicu, a cumpiacenza hè probabilmente à u travagliu", disse. "Anu tenutu un sicretu per un bellu pezzu".
  
  Per mezu di i canali di cumunicazione anu intesu i soni di battaglia, l'altri squadre eranu occupati.
  
  Alicia se précipita vers le camion. "À mè!"
  
  
  ***
  
  
  Dahl hà pigliatu l'omu più vicinu è u lanciatu in i travi, ottenendu una quantità decentu di tempu d'aria prima di fighjulà ch'ellu si scrollava in terra. L'ossi sò stati rotti. U sangue scorri. Kenzi passò, sparendu a so mitragliatrice, chjappà l'omi chì fughjenu, chì poi sbattulanu a faccia dura in terra. Hayden hà cambiatu i lati, preferendu a so Glock. U carru tamantu chì anu trovu era parcheggiatu in u centru di u magazzinu, accantu à trè uffizii è parechje fila di scatuli. Ùn avianu micca idea di ciò chì era dentru, ma pensanu chì saria sàviu di scopre.
  
  Hayden marchò versu u camionu, i so ochji scannannu u paru di carichi nucleari muntati sopra a so testa. Damn, eranu enormi à quella distanza. Mostri chì ùn anu altru scopu chè di devastà. Allora, senza dubbitu, eranu a Morte è eranu chjaramente parte di u quartu Cavaliere. Attila era a seconda figura più antica di i quattru, natu sette centu anni dopu à Annibale è, casualmente, sette centu anni prima di Gengis Khan. Geronimo hè natu in u 1829. Tutti i cavalieri sò ghjustu à u so modu. Tutti i rè, assassini, generali, strategisti senza rivali. Ognunu hà sfidatu u so suppostu megliu.
  
  Era questu u mutivu chì l'Ordine li hà sceltu ?
  
  Ella sapia chì a mole di Washington li schernò cun abilità.
  
  Ùn ci hè micca tempu per cambià nunda avà. Andò daretu à a piattaforma, andendu versu e scatuli. Certi coperchi eranu deformati, altri appoghjanu à i muri di lignu. A paglia è altri materiali di imballaggio si filtravanu da sopra. Hayden hà sparatu un omu, dopu scambià e balle cù un altru è hè statu obligatu à immersi in terra per a cobertura.
  
  Si ritrova in u spinu di u camionu, cù a cuda di una testa nucleare appesa sopra à ella.
  
  "Chì diavolo succederebbe se una pallottola colpisse una di queste cose?"
  
  "Ùn vi preoccupate, duverebbe esse un bonu colpu per chjappà u core o splusivu", a voce li disse nantu à u comm. "Ma pensu chì ci hè sempre una chance per una pausa furtunata".
  
  Hayden strinse i denti. "Oh, grazie, amicu."
  
  "Nisunu prublema. Ùn vi ne preoccupate, hè improbabile chì succede ".
  
  Hayden hà ignoratu u cummentariu dolce è impassionatu, hà sbulicatu in l'apertu è hà sparatu tutta a rivista à u so avversariu. L'omu cascò, sanguinendu. Hayden hà inseritu un'altra rivista mentre si precipitava versu i cassetti.
  
  Un immensu magazzinu l'intornava, risonendu cù i fucili, abbastanza spaziosu da esse inquietante, i travi si alti chì un nemicu inamicu puderia facilmente ammuccià in elli. Ella guardò da daretu à e scatuli.
  
  "Pensu chì andemu bè", disse. "Sembra chì anu più di una operazione in corso quì."
  
  Kenzi corse, brandendo la Spada di Marte. "Chì ghjè stu?" - aghju dumandatu.
  
  Dahl squattò à l'immensa rota di a piattaforma. "Fighjate à u to spalle. Avemu più di un nemicu quì ".
  
  Hayden hà vagliatu a paglia. "Metti arrubati", disse. "Questu deve esse un waypoint. Ci hè una grande scelta quì ".
  
  Kenzi hà pigliatu una figurina d'oru. "Anu squadre chì facenu raid casa in casa. Furtellu. Questu hè un grande affare. Tuttu hè esportatu, vindutu o scioltu. U livellu di cuscenza daretu à questi crimini hè sottu à zero.
  
  Dahl bisbigliò: "À a vostra manca".
  
  Hayden s'affacciava daretu à una scatula, hà vistu a so vittima è hà apertu u focu.
  
  
  ***
  
  
  Lauren Fox hà seguitu Mano Kinimaka in a tana di u leone. Ella hà vistu cumu Smith hà trattatu cù l'inimicu è l'abbandunò per mortu. Ella hà vistu Yorgi sceglie a serratura di a porta di l'uffiziu, entra è dichjarà obsoleta in menu di un minutu. Ogni ghjornu hà pruvatu disperatamente di mantene. Ogni ghjornu hà preoccupatu ch'ella puderia perde u so postu in a squadra. Era parte di perchè ella hà corteggiatu Nicholas Bell, perchè ella si mantene in cuntattu è cercava altre manere di aiutà.
  
  Ella amava a squadra è vulia restà una parte di ella.
  
  Avà stava torna, Glock in manu, sperendu ch'ella ùn averia micca aduprà. I platti occupavanu a maiò parte di a so visione, enormi è terribili. L'ogidi eranu un culore verdudu ottu chì ùn riflette micca a luce, senza dubbitu una di e forme più minacciose chì a mente umana muderna pò imaginà. Smith hà pigliatu cun un grande guardianu, pigliò parechji colpi, è poi pigliò u tippu cum'è Lauren era sneaking up per aiutà. À a so diritta, Kinimaka hà sparatu dui altri. Bullets accuminciaru a vola intornu à u magazzinu cum'è l'altri s'hè realizatu ch'elli eranu attaccati.
  
  Da daretu, hà vistu parechji guardiani sfondà à a cabina di u camion.
  
  "Attenzione", hà attivatu a cunnessione, "Vecu a ghjente chì si dirige versu u fronte. Oh, u mo diu, anu da pruvà à caccià li fora di quì ?
  
  "Oh no", era a risposta da DC per tutti per vede. "Devi neutralizà queste armi nucleari. Sì questi ragazzi anu codici di lanciamentu, allora ancu unu di questi chì hè liberatu serà un disastru. Fighjate, tutti i sei devenu esse neutralizzati. Avà!"
  
  
  ***
  
  
  "Facile cum'è l'infernu per voi di dì," mormorò Alicia. "Avvucatu in a mo robba è sorsi u mo cappuccino spumosu. Aspetta, vecu chì si dirigenu versu u taxi ancu quì.
  
  Drake hà cambiatu a direzzione, videndu ch'ellu puderia correre per questu latu di a piattaforma senza scuntrà alcuna resistenza. Il fit signe à Alicia et se mit en route rapidement.
  
  A voce di Mai rompe a so cuncentrazione. "Fighjate u vostru passu!"
  
  Chì...?
  
  Un omu in una giacca di pelle nera spessa sciddicò sottu à a piattaforma, i gammi allungati. Per furtuna o cun un design intelligente, anu culpitu à Drake in i stinchi è u mandavanu tumbling. La mitragliatrice scivolò in avanti. Drake ignorò i novi contusioni è si arrampicò sottu à u camionu appena u guardianu hà apertu u focu. Bullets trafittò u cimentu daretu à ellu. A guardia u perseguitò, sguassendu u so fucile.
  
  Drake hà cullatu ghjustu sottu à u camion, sintendu l'arma enormosa sopra a so testa. A guardia s'abbuffò, poi si accovacciò. Drake hà sparatu a so Glock è hà tagliatu a fronte di l'omu. Sintia u sonu di passi daretu à ellu, è tandu u pesu di un altru omu ghjunse nantu à ellu. U mento di Drake chjappà in terra, facendu chì l'astri è l'oscurità giravanu davanti à i so ochji. I so denti chjappà inseme, rompendu pezzi minusculi. U dulore splodava in ogni locu. Si vultò è sbattò u coddu in faccia à qualcunu. A pistola s'arrizzò è tirò ; i balli mancavanu u craniu di Drake per un inch è andonu drittu in a basa di a carica nucleare.
  
  Drake sentit une montée d'adrenaline. "Questu..." Pigliò a testa di l'omu è l'hà sbattutu nantu à u cimentu cù tutte e so forze. "... cazzo". Nucleare. Rocket." Ogni parolla hè un colpu. Infine a testa cascò in daretu. Drake scavalcò da sottu à u camionu è scontra Alicia chì correva più in là.
  
  "Nisun tempu per dorme, Drakes. Questa hè una merda seria ".
  
  U Yorkshireman hà pigliatu a so mitragliatrice è hà pruvatu à piantà u ronziu in l'arechje. A voce di Alicia hà aiutatu.
  
  "Mai? Sì d'accordu?"
  
  "Innò! Pressatu l'un contra l'altru ".
  
  Un ruggitu ghjunse da u mutore di a piattaforma.
  
  "Corri più veloce", disse Drake. "Qualchi secondi in più è queste testate seranu fora di quì!"
  
  
  CAPITOLU TRENTANOVE
  
  
  Drake hà aumentatu a so velocità. Questi ghjorni era inusual per ellu di vede drittu, cusì oghje tuttu era cum'è di solitu. A porta di a cabina di fronte si alzò à l'altezza di a testa. Drake si allungò, afferrò la maniglia e tirò. Alicia hà miratu cù a so Glock.
  
  Una granata a manu hà rimbalzatu.
  
  Drake u fighjulava, senza crede in i so ochji. "Chì site, cazzo di zitellu..."
  
  Alicia u colpì in u pettu, mandulu volà in daretu è intornu à u fronte di u camion. A granata hà splutatu viulente, mandendu shrapnel volendu in tutte e direzzione. Drake hà cavalcatu cù Alicia, i dui stanu inseme. A porta di u camionu cuminciò à girà è chjappà davanti à u veiculu. Quandu Drake alzò a vista, ci era solu una persona assittata in a cabina, in alta sopra, chì li sorrisi malignamenti. Pisò u pedale di gas.
  
  Drake sapia chì ùn ci era micca manera in l'infernu chì u veiculu puderia muvimenti abbastanza veloce per arrubballi. Fighjulava à u latu è vide altri trè guardiani chì si precipitu versu elli. U camionu ruggiò à a vita mentre i so roti cuminciaru à chjude è spinghjanu avanti, un inch à un tempu. E porte scorrevule ùn si sò micca mosse, ma chì ùn l'hà micca impeditu.
  
  U cumunicatore hè ghjuntu à a vita.
  
  "Stanu caccià i camioni fora di quì! I cabine sò antiproiettile. È dannatamente difficile da ghjunghje. " Era a voce di Hayden ".
  
  "Nisuna manera?" - dumandò Kinimaka.
  
  "Innò. Hè sigillatu. È ùn vogliu micca aduprà troppu forza, se sapete ciò chì vogliu dì ".
  
  È ancu s'ellu Drake sapia chì u so camionu ùn avia micca una porta laterale, ci n'era ancu dui à preoccupassi.
  
  "Salta nantu à a piattaforma", disse. "Cominciate à disconnectà queste cariche nucleari. Seranu custretti à piantà ".
  
  "Risicatu. Dannatamente rischioso, Drake. E se una di e testate si stacca?
  
  Drake scappò da daretu à a cabina, sparendu à l'attaccanti. "Un dannatu prublema à una volta. Quale simu noi, prodigi ?
  
  Alicia a tiré sur son poursuivant. "Temu chì sò più cum'è" bastardi ombrosi "in questi ghjorni".
  
  Inseme, saltavanu nantu à a piattaforma è si trovanu faccia à faccia cù una bomba nucleare.
  
  
  ***
  
  
  "Funziona nantu à dui fronti", disse Drake avà nantu à i cumunicazioni. "Pudemu neutralizà è disconnect à u stessu tempu".
  
  Hayden ridacchiò. "Pruvate micca à sona cusì cumpatente".
  
  "A ghjente di Yorkshire ùn agisce micca cuntenti, amore. Facemu tuttu stupente cù solu un pocu di umiltà ".
  
  "In più uni pochi di millaie di cose di merda." A voce di Dahl pareva chì correva. "Budini di Yorkshire. Terriers. Birra. Squadre sportive. È quellu accentu? "
  
  Drake sentit que le camion commençait à se déplacer sous lui. "Induve hè u pannellu di cuntrollu, ghjente?"
  
  U tecnicu hà rispostu subitu. "Vedi cumu a testa hè custituita da una trentina di pannelli curvati? Questu hè un ottanu da a fine puntata ".
  
  "A mo lingua peculiar".
  
  Più colpi sbuchjavanu. Alicia era digià focu annantu à a persecuzione. Mai hà ghjustu saltatu nantu à u spinu di a piattaforma. Avà hà guardatu u backend di a nucleare.
  
  "A mala nutizia. I britannichi sò quì ".
  
  "Pensu chì avemu u Cinese", hà dettu Dahl.
  
  "Francese", disse Kinimaka. "Nova squadra"
  
  Drake hà saltatu à u pannellu di cuntrollu. Sapemu induve hè a Spada di Marte?"
  
  "Iè, Matt. Ma ùn possu micca dì à voce alta avà, ùn possu?" - rispose a voce.
  
  "Iè", disse Dahl.
  
  Drake fece una smorfia è tirò fora un picculu cacciavite elettricu cù una punta multifunzione. Rapidu svitò l'ottu bulloni è li lasciò cascà. Si truvò davanti à dui picculi pannelli di cuntrollu di dimensioni di schermi sat-nav di vittura, un tastieru è assai simboli bianchi lampanti.
  
  "Cyrillic", disse. "Di sicuru hè."
  
  "Questu ghjornu puderia esse peghju?" Alicia urlò in u mondu.
  
  U Yorkshireman calò a testa. "Hè cazzo chì succede avà."
  
  U camionu hà pigliatu a velocità, andendu versu a porta scorrevule. I britannichi avanzavanu in furmazione stretta da a parte posteriore di u magazzinu. I guardiani eranu spargugliati intornu à elli.
  
  A bomba nucleare lampò, cumplettamente attivata, aspittendu un codice di lanciamentu o codice di uccisione.
  
  Drake sapia ch'elli avianu da spustà. Sapia ch'elli ùn si pudianu move. L'unica cosa ch'ellu ùn sapia era quale muriria prima ?
  
  
  ***
  
  
  I guardiani si sò precipitu in prima, sparendu. Drake era un grande bersagliu, è e palle stazionarie passavanu davanti à Alicia, culpendu a testata. Per una seconda, a vita di Drake lampò davanti à i so ochji, tandu Alicia hà pigliatu una guardia, è Mai l'altru. Hà vistu qualcosa di più vene, ancu s'ellu sapia chì più vene da u so latu cecu. I simboli bianchi lamponu, u cursore lampò è aspittò.
  
  "Pensate chì a sicurità puderia esplusioni?" Smith di colpu disse tranquillamente. "Forse questu hè u so ordine?"
  
  "Perchè anu da more?" Kenzi hà dumandatu.
  
  "Avemu vistu questu prima", disse Kinimaka. "E famiglie chì ricevenu pagamenti enormi necessitanu assistenza medica o trasferimentu disperatu quandu u capu di a so famiglia hè mortu. S'elli appartenenu, per esempiu, à a mafia o a triade. Hè pussibule ".
  
  Drake sapia ch'elli ùn puderanu micca stà felice per longu. Alicia hà sappiutu svià u cinturione mentre u camione avanzava. Spergu chì u cunduttore vede. Ma tandu ùn li importa ? Drake ùn hà vistu altra scelta.
  
  Il corse le long de la plate-forme vers l'arrière, agitant follement les bras.
  
  "Aspetta! Ferma, ferma. Ùn sparate micca. Sò inglese!"
  
  U murmuriu di Dahl hà dettu tuttu, ùn ci era micca bisognu di parolle.
  
  Drake cascò à i ghjinochji in u spinu di u camionu, a cuda di u nuke à a so manca, e mani in l'aria è di fronte à l'unità SAS di cinque omi chì si avvicinava, completamente disarmati.
  
  "Avemu bisognu di u vostru aiutu", disse. "Ci hè troppu in ghjocu per noi per luttà una guerra".
  
  Vide u ghjovanu passà à i comms, vide i dui omi anziani fighjanu in faccia. Forse u ricunnosceranu. Forse sapianu di Michael Crouch. Hà parlatu di novu.
  
  "Sò Matt Drake. Anzianu suldatu SAS. Anzianu suldatu. U travagliu per una squadra internaziunale di e forze speciali chjamatu SPEAR. Aghju furmatu in Hereford. Sò statu addestratu da Crouch ".
  
  Mi ricordu di u nome, tuttu. Dui di i cinque fucili sò stati calati. Drake hà intesu a voce di Alicia nantu à i comunicatori.
  
  "Pudete ancu esse citatu u mo nome".
  
  Si strinse un pocu. "Questa ùn pò esse a megliu idea, amore."
  
  Mai è Alicia mantenevanu i guardiani à distanza. Passavanu seconde. I suldati britannichi di u SAS anu apertu u focu annantu à i guardiani chì s'avvicinavanu chì s'ammucciavanu daretu à i tamburi d'oliu chì riempia u lettu pianu. Drake stava aspittendu. L'omu di a radiu hà finitu infine.
  
  "Matt Drake? Sò di Cambridge. Avemu scontru prima. Chì avete bisognu?"
  
  Felice ghjornu, hà pensatu. SAS à bordu.
  
  "Aiutaci à assicurà stu magazzinu, piantà stu camionu è disarmate sta bomba nucleare", disse. "In questu ordine".
  
  I britannichi anu pigliatu questu.
  
  Dividendu è currendu longu à i dui lati di a piattaforma, anu abbattutu i guardiani chì si avvicinavanu, travagliendu bè cum'è una squadra. Drake hà vistu questu è si diverte in i ricordi di i tempi antichi. C'era una grazia fluida, una porta regale è una fiducia incessibile in i movimenti di a squadra. Pensava chì SPIR era u megliu squadra di u mondu, ma avà...
  
  "Drake! Mai piangeva. "Bomba nucleare!"
  
  Oh iè. Si precipitò in daretu à u pannellu di cuntrollu, fighjendu i schermi, u teclatu è i numeri.
  
  "Geeks?" dumandò. "Sapemu u codice?"
  
  "Puderia esse literalmente qualcosa", qualcunu hà rispostu.
  
  "Questu ùn hè micca veramente un cazzo d'aiutu, cazzo stupidu."
  
  "Scusa. S'è no sapemu i nomi di i membri di l'Ordine, pudemu sapè i so anniversari ?
  
  Drake sapia chì parlava à un omu chì ùn importava micca. Era l'omu chì si parlavanu prima, u stronzo odioso.
  
  Lauren gridò: "Avete mintuatu l'Ordine. S'elli eranu quì, prubabilmente programanu armi nucleari. Ùn possu micca crede chì ùn anu micca lasciatu una nota cù i codici ".
  
  "Forse ùn ci hè micca codice quì, criatura", disse u stronzo. "Ricurdativi di u signale chì avete datu quandu avete apertu a tomba di Geronimo? Forse questu hè accadutu ancu quì è hà purtatu à u lanciu di teste nucleari ".
  
  Drake fece un passu in daretu. "Damn, sò armati?"
  
  "Pienamente. I simboli bianchi lampanti chì vedete sò numeri di countdown.
  
  L'acqua acuta è ghiacciata inondava u so corpu è ùn pudia à pena respira. "Cumu... quantu tempu?"
  
  Tosse. "Sessantaquattru seconde. Allora voi è i vostri fratelli illegittimi diventerate a storia. L'Ordine regnerà supremu per sempre ! Vivenu per mè ! Sò Ordine!"
  
  Ne seguì una rissa è assai grida. Drake hà tenutu traccia di e seconde nantu à u so orologio.
  
  "Bonghjornu? Si quì?" - dumandò una voce ghjovana.
  
  "Ehi, amicu," mormorò Drake. "Avemu trentu un seconde."
  
  "Aghju pensatu à questu. U vostru amicu Lauren hà parlatu di l'Ordine. Ebbè, anu da avè un codice di uccisione. E postu chì tuttu u restu hè parte di u testu, aghju ghjustu sciccatu. Ti ricordi ? Dice quì: "L'unicu codice per tumbà hè quandu i cavalieri sò su". Questu significa qualcosa per voi?
  
  Drake s'hè strappatu u cervellu, ma ùn pudia pensà à nunda, ma à a diminuzione di u conte di seconde. "Alzatu?" - ripetì. "Svegliatu? Risuscitatu ? Pensate à cumu pensa l'Ordine ? Chì vulia dì i Nazis ? Se u Cavaliere si prisenta, ellu...
  
  "Essa natu", disse una voce ghjovana. "Forse queste sò e so date di nascita? Ma questu ùn pò esse. Queste bombe nucleari di l'anni ottanta anu generalmente un codice di uccisione di trè cifre. Ci era a disperazione in a so voce.
  
  Diciannove seconde finu à a distruzzione.
  
  Kensi hà parlatu. "Trè cifre dite? Di solitu?"
  
  "Iè".
  
  Sedici.
  
  Drake guardò in daretu à Alicia è hà vistu ch'ella si chinava nantu à a so cintura, circandu di slacciallu è sparà u guardianu à u stessu tempu. Aghju vistu i so capelli, u so corpu, u so spiritu maravigghiusu. Alicia...
  
  Dece seconde.
  
  Kenzi poi gridò, cunfirmendu a fede di Dahl in ella. "L'aghju. Pruvate settecentu.
  
  "Sette-o-o-o. Perchè?"
  
  "Ùn dumandate micca. Falla puru!"
  
  U ghjovanu techie hà datu à Drake i simboli numerichi cirillichi è u Yorkshireman pressò i buttoni.
  
  Quattru - trè - dui -
  
  "Ùn hà micca travagliatu", disse.
  
  
  CAPITOLU quaranta
  
  
  "Iè", rispose Kensi. "Hè accadutu".
  
  Di sicuru, hà disarmatu u so propiu, è Lauren hà disarmatu i soi. Drake fighjulava da u corpu di a nuke à Mai, induve ella stava davanti à un altru teclatu. Tutti i sei carichi nucleari sò stati neutralizzati.
  
  Guardò u so sguardu. "Avemu mancatu menu di una seconda", disse.
  
  In ogni locu u SAS hà fattu un travagliu rapidu di i guardiani. Alicia svincò a seconda cinghia è l'ogiva si moveva ligeramente. Drake sentit qu'il prenait de la vitesse alors qu'il s'approchait des portes à roulettes.
  
  "Qualcunu hà digià firmatu u so camion?"
  
  "Aghju da cura!" - esclamò Kenzi. "Litteralmente!"
  
  "Nisuna manera", disse Kinimaka. "I Francesi sò in ogni locu induve ùn ci hè micca sicurità. Ci hè una vera rivolta quì ".
  
  Drake hà vistu cum'è u SAS dispatched the guards; Alicia tira nantu à l'altru cinturione mentre Mai lancia a guardia in u pneumaticu posteriore di u camion.
  
  "Iè, so ciò chì vulete dì." A squadra SPEAR era incredibilmente stressata.
  
  "Vecu qualcosa d'altru chì succede", cuminciò u ghjovanu tecnicu. "I-"
  
  A so cunnessione cù Washington hè stata tagliata.
  
  "A dicu di novu?" Drake hà pruvatu.
  
  U silenziu ominous era a so sola risposta.
  
  "Damn, questu ùn pò micca esse bonu." Drake hà pettinatu tuttu u magazzinu.
  
  L'équipe SEAL 7 descendit sur eux comme si tout l'enfer avait éclaté.
  
  
  ***
  
  
  Dahl curria dopu à u camionu chì s'avvicinava à e porte scorrevule di Warehouse 18. L'omu cinese curria per u fronte di u camion rumore, dirigendu versu a porta di l'altru. Anu sparatu mentre correvanu. I guardiani anu pruvatu à piantà. E forze speziali chinesi li anu distruttu cù balle è cumbattimentu à a manu. Hayden hà avutu a disgrazia d'esse in fronte di a piattaforma quandu l'azzione principia.
  
  Hà rumpitu u collu di u guardianu, poi hà utilizatu u so corpu per copre si mentre i Cinesi anu apertu u focu indiscriminatamente. I pallotti trapassanu u so corpu cù un colpu sordu è l'hanu buttatu in daretu. U so scudo s'hè cascatu. U scacciò, hà saltatu daretu à unu di i pneumatici di fronte, rumbanti, passendu da daretu mentre si rotolava in avanti. I Cinesi attraversò u fronte di u camion.
  
  Dahl accennò un focu, sparghjenduli cum'è bowling. Incredibile da fighjà, hà servitu cum'è una dimustrazione di e so reazioni quasi inumane. Ancu dopu à saltà in daretu, anu apertu u focu.
  
  Dahl s'appoggiò rapidamente, si accucciò daretu à u camion, poi guardò fora è sparò uni pochi di palle più. I Cinesi sò stati appiccicati à a terra per un mumentu mentre i guardiani si avvicinavanu da daretu. Dahl guardò Kensi.
  
  Micca induve ella duvia esse.
  
  "Kenz? Sì d'accordu?"
  
  "Oh, sì, solu piglià un vechju amicu."
  
  Dahl si vultò istintivamente è a vide chì frugava in i cassetti, u so capu in fondu, u so stomacu appiccicatu à l'orlu di u coperchiu, u culo alzatu altu.
  
  "Hè un pocu scoraggiante."
  
  "Chì? Oh, ti manca a to moglia ? Ella pò esse più calda chè tè, Torst, ma ricordate, chì vi rende solu più calda chè ella.
  
  Ellu guardò luntanu, sintendu strappatu. Hà campatu in questu statu trà u matrimoniu è u divorziu, è ancu hà avutu a pussibilità di fà qualcosa nantu à tuttu. Chì diavolo facia quì ?
  
  U mo travagliu.
  
  I Cinesi s'impegnanu di novu, abbattendu i guardiani chì si avvicinavanu cù u focu di mitragliatrice è pinnendu Dahl è Hayden à a terra. U svedese si vultò è vide Kensi sbuccà fora di a scatula di legnu.
  
  "Oh, ova. Da veru?"
  
  Tenia una nova katana brillanti davanti à i so ochji, lama up. "Sapiu solu chì averia trovu unu s'ellu scavava abbastanza in fondu. I ladri ùn ponu resiste à a spada ".
  
  "Induve hè a spada sanguinosa di Marte?"
  
  "Oh, l'aghju buttatu in u casgiu."
  
  "Diavule!"
  
  Ella corse cù una spada in una manu, una mitragliatrice in l'altra, poi salta torna nantu à u spinu di u camion, lampendu davanti à l'ochji di Dahl cum'è una sfocatura. Gettendu a katana, hà apertu u focu annantu à i Cinesi chì fughjenu.
  
  "Induve vanu?"
  
  "Magazzinu 17", disse Dahl. "E duvemu seguità elli".
  
  
  ***
  
  
  Lauren hà vistu l'attaccu di u contingente francese da u latu drittu di Warehouse 19. Kinimaka è Smith eranu digià in quella direzzione è subitu ingaghjati. Yorgi si accucciò daretu à i barili, sparendu à i guardiani. Lauren sentia u so core battitu mentre u camionu cù e duie ogive nucleari avanzava.
  
  Ricordendu tuttu ciò chì era statu dettu, hà saltatu nantu à u tettu di u camion, utilizendu e roti cum'è sustegnu. Allora hà cuminciatu à scioglie a prima cinturina. S'elli puderanu fà a carica assai inestabile, i camioni seranu furzati à piantà. Ella guardò da daretu à a bomba nucleare, pisendu unu di i grossi tronchi, è hà vistu à Smith cummattiri cù unu di i francesi.
  
  U cuntistabile hà cuntattatu. "Solu cunfirmatu da l'agente in Parigi. Vi ricordate di Armand Argento ? Vi hà aiutatu parechji volte in l'anni. Eppo, dice chì a prisenza di u contingente francese ùn hè micca autorizata. Pienu. Puderia esse una sorta di guerra brutale in corso à l'internu ".
  
  Lauren inghiottì è videndu chì Smith cascava in daretu, falendu à un ghjinochju. U francesu chì stava nantu à ellu u pigliò per i capelli, strappò una striscia da e radiche è l"hà scacciò da parte. Smith gridò. Un ghjinochju à u nasu u fece sbattulà. U francese hà saltatu in cima. Smith hà luttatu. Lauren hà guardatu da ellu à Kinimaka, dopu à Yorgi, a testa nucleare, è e porte battenti chì si avvicinavanu.
  
  Chì devu fà?
  
  Fate un pocu rumore.
  
  Ella sviò a rivista di a so Glock sopra à a testa di i so nemichi, chì li fece sbattà è anatra. Questu hà datu à Smith è Kinimaka seconde preziosi. Smith hà vistu u spaziu è sparò in ellu, chjappà l'attaccante à a terra. Kinimaka hà ruttu u collu di un omu. , a faccia di l'altru è sparata à puntu in biancu in u terzu, chì u fece vacillare è abbandunà a lotta.
  
  Il ne reste qu'un Français.
  
  Lauren cascò mentre a pallottola chjappò da u corpu di u projectile nucleare. Quantu era spaventosa ch'ella ùn l'hà mancu disturbatu ? Quantu hè abituata ella? Ma era parte di sta squadra è era decisa à stà cun ella finu à ch'elli avianu. Hà trovu sta famiglia è a sustenerà.
  
  L'immensu camione hà pigliatu rapidamente a velocità, accelerà forte, drittu in a porta di l'otturatore, sbattò in questu, facendu chì a cabina di fronte rimbalzava ligeramente, è poi s'hè lampatu dritta attraversu.
  
  Lauren s'hè lampatu nantu à u spinu di u camion.
  
  
  ***
  
  
  Drake fece una smorfia mentre i SEAL scontravanu SAS è SPEAR accantu à una testa nucleare in muvimentu, si dumandava se una battaglia puderia esse più confusa o più mortale chè questu. Uni pochi parolle da u cumunicatore li disse chì questu era certamente pussibule.
  
  Tutti i trè camioni, chì portavanu sei armi nucleari, sbuchjavanu à u stessu tempu per e porte di e persiane. E schegge di metallu volavanu in ogni locu mentre e porte strappate affundavanu. Passavanu camioni. L'omi attaccò i camioni, saltendu à l'internu, sintendu ch'elli anu da guadagnà solu rapidità. Avà Drake hà vistu dui suldati chinesi chì correvanu vicinu. Restò nantu à a piattaforma è vide Alicia è May un pocu più luntanu, piattati daretu à unu di i supporti di legnu. A bomba nucleare s'hè dislocata cum'è chjappà unu di i più grandi buchi di u mondu.
  
  Drake si arrabbiò. Sì l'arma tamanta è pesante si liberava da i so ripiglii è rumpia i cinturini, tutti seranu in prublemi.
  
  Ils marchèrent à la lumière du jour et se précipitèrent. Venti mille à l'ora, poi trenta, e trè piattaforme rughjiavanu à a vita mentre i so cunduttori pisanu u pedale di gas. Ci era una strada larga aperta davanti, quasi dritta à a surtita di a basa, à circa dui chilometri di distanza. Avà, essendu vicinu à l'altru, Drake puderia vede da u so camionu à u camionu di Dahl, è dopu à Kinimaka. A vista di enormi missili nucleari in movimento, persone chì si battevanu fiancu à fiancu, persone chì tiravanu pistole, culteddi è pugni chì si usavanu, e persone cacciate, senza quartu datu, a strada curva, è tutti i trè camioni chì scendevanu in una volta, l'hà stunatu. u core.. Hè stata una cundanna di avidità è di viulenza, un sguardu à l'infernu.
  
  Ma avà tutta a so attenzione era focu annantu à i sigilli.
  
  Quattru forti, anu attaccatu u SAS prima, uccidendu unu senza prublemi. I britannichi si sò riuniti è riattaccavanu, furzendu i SEAL à piglià a coperta. I quattru omi corse daretu à i camioni, sperendu à saltà à bordu. U cumandante di SAS, Cambridge, hà cumbattutu à a manu cù un Navy SEAL è i dui sò stati colpiti. Mai è Alicia eranu occupati à luttà contru à i guardiani è à pruvà à truvà una apertura in a mêlée.
  
  Drake si scontra in faccia cù u capu di a squadra SEAL. "Perchè?" - dumandò.
  
  "Ùn fate micca dumande," l'omu ringhiò è si avvicinava à Drake. I colpi eranu precisi è incredibbilmente duru, assai simili à i soi. Hà bluccatu, sintia u dulore di quelli blocchi è hà colpitu. Pigliò duramente. Un cuteddu apparsu in a manu di l'altru omu. Drake parò u colpu cù u so propiu, scacciendu e duie armi da parte è volendu luntanu da u camion.
  
  "Perchè?" - ripetì.
  
  "Avete ingannatu. Tu è a vostra squadra ".
  
  "Cumu?" - aghju dumandatu. Drake fece un passu in daretu per guadagnà un pocu di spaziu.
  
  "E perchè sti bastardi ci vulianu tumbà?" Dumandò Alicia mentre apparsu daretu à l'omu.
  
  Il lui donna un coup instantané, lui donnant un coup au temple. Drake l'hà datu un calciu in i reni è l'hà vistu cascà. Alicia mosse u so pede in faccia. Inseme l"anu ghjittatu, filendu, in mare.
  
  A strada si allargava davanti.
  
  Mai mandò dui guardiani. Un altru omu SAS hè statu uccisu, è avà i britannichi è americani eranu uguali in forza. Trè contru à trè. Drake hà vistu i dui Cinesi ch'ellu avia vistu prima arrampicà cum'è aragni sopra a bomba nucleare.
  
  "Fighjate questu!"
  
  Troppu tardi. Cascò nantu à ellu.
  
  
  ***
  
  
  Dahl sapia, essenzialmente, ch'elli andavanu in Romania. Era bonu. Era una meza ora di strada chì puderia tumbà prima ch'elli ghjunghjenu.
  
  Cumbattu cù i Cinesi è i guardiani, li spinse in daretu è li truvò saltendu, vulendu più. U Cinese hà sguassatu i so difesi, chjappà duramente è guasgi l'impalà duie volte cù e so terribili lame. Più guardiani l'anu circundatu. Hayden hà ricursu à scaccià da u camionu finu à chì u so numeru diminuì.
  
  In daretu, Kenzi hà trattatu cù l'ultimi di i so nemichi. A machina era viota, u rossu era goccia da a katana. Riturnò a marcia giù per la piattaforma, ora restringendo l'occhio mentre i due cinesi si avvicinavano insieme, brandendo i coltelli. Ella contrà, camminendu intornu. Piglianu l'arme. Elle se jeta en face, les surprenant. U colpu passò sottu à u so bracciu, rimbalzendu una bomba nucleare. Si truvò accantu à unu di i picciotti cù una pistola puntata in faccia.
  
  "Merda".
  
  L'unicu modu era su. Idda picchiò a manu chì teneva u fucile, mandulu volà, è poi cullò u supportu nantu à a cunchiglia di l'arma nucleare. Arrivò in cima, truvendu chì quì sopra era solu una curva dolce, ma periculosa per equilibriu. Invece, si pusò a cavallu di una bomba nucleare cù una katana in manu.
  
  "Venite è pigliami cazzo!" - gridò. "S'è tù osa."
  
  Partianu rapidamente, perfettamente equilibrati. Kenzi stava nantu à a testa di l'ogiva, girò a so spada, mentre l'attaccavanu cù i culteddi. Attaccà è swing. Ella contrà, ma anu tiratu sangue. Ella hà culpitu u missile. U camionu tremava à trenta chilometri à l'ora. I Cinesi anu adattatu à u più altu gradu. Kenzi hà persu l'equilibriu, hà sbulicatu è hè cascatu nantu à a fucile.
  
  "Oh".
  
  Una raffica di ventu li soffiava in i capelli, fretu cum'è un congelatore. U cuteddu hè cascatu nantu à ella. Cambiò a katana à l'altra manu, pigliò u so polso cù e so dite è l'hà strappatu bruscamente à u latu. U polso s'hè ruttu è u cuteddu cascò. Ella hà ancu torciatu u corpu in questu modu è l'hà vistu volà a testa prima fora di u camion. A seconda persona avia digià attaccatu. Kenzi hà cambiatu a katana à a so manu diritta è lasciò chjappà u puntu direttamente. Il s'éloigna un instant avant que Kenzi le jette à l'écart.
  
  Allora guardò da u so perchje nantu à a bomba nucleare, a lama di a so katana goccia sangue nantu à quelli chì cumbattenu sottu.
  
  "Dui Cinesi sò stati ammazzati. Tre sò partiti".
  
  Alicia a guardò da u so camion vintu, fighjendu a battaglia in cima di a testa di guerra. "Paria cusì dannatamente cool", disse. "Credu veramente chì aghju una erezione".
  
  Dahl l'hà guardatu da u so propiu camion. "Anch'eiu".
  
  Ma tandu a testa accuminciò a moviri.
  
  
  CAPITOLU QUARANTA UN
  
  
  Dahl hà subitu nutatu u cambiamentu, hà vistu i dui cinturini ch'elli avianu sappiutu à sbulicà flutter in u ventu, è dopu u terzu si separava cum'è a banda di gomma più pazza di u mondu, slapping furiosamente contru a carica nucleare è u fondu di a piattaforma. Cù u primu lunge putente, hà culpitu u guardianu in u stomacu, chì li fece volà, braccia akimbo, drittu da u latu di u camion è chjappà i pneumatici posteriori di quellu chì guidava vicinu à ellu. Dahl fece una smorfia davanti à u risultatu.
  
  A bomba nucleare si move di novu. Dal sentia una bruma rossa scendendu annantu à ellu mentre Kenzi luttava in cima è Hayden luttava direttamente sottu à a so ombra, ùn hà micca idea di ciò chì venia dopu. Gridava è rugiava, ma inutilmente. U rughjone di i pneumatici, l'urda, a cuncentrazione necessaria per luttà ; tuttu questu interferiscenu cù a so audizione. Saltò à u cumunicatore.
  
  "Sposta." A bomba nucleare hè per scoppia !
  
  Kenzi fissò. "Induve andà? Vuoi dì togliere?"
  
  "Nooo!"
  
  À a fine di u so tether, u Svedese corse cum'è un pazzo vicinu à Hayden è pressu a so spalla contr'à a massa incredibile di u projectile. "Una bomba nucleare hè cascata!"
  
  Hayden hà rotulatu prestu, è ancu a guardia. L'ogiva si moveva un altru centimetru. Dahl l'alzava cù ogni onza di forza ch'ellu avia mai riunitu, ogni musculu urlava.
  
  Un colpu pesante sonò accantu à ellu.
  
  Merda.
  
  Ma era Kenzi, chì teneva sempre a katana è un sorrisu sarcasticu nantu à a so faccia. "Dannazione, sì solu un eroe pazzo di merda. Pensi veramente chì pudete tene questu ancu per una seconda ?
  
  "Um, nò. Micca essatamente."
  
  "Allora move."
  
  U svedese pazzo s'immergiò accuratamente.
  
  
  ***
  
  
  Drake è Alicia hà sappiutu piglià una seconda per sparte in u spettaculu.
  
  "Chì diavolo face Dal?" dumandò Alicia. "Abbraccia una maledetta bomba nucleare?"
  
  "Ùn siate micca stupidu", disse Drake, scuzzulendu a testa. "Ovviamente l'hà da basgià."
  
  Drake tandu hà saltatu à u latu per aiutà i SAS, chjappà u SEAL da u ghjovanu è u lanciau sottu à a bomba nucleare. Tuttu u corpu di l'omu tremò. Scambianu colpi, è tandu u SEAL stendu inconsciente, a faccia in terra, ma vivu. Drake hà pensatu à lascià cusì.
  
  Un altru SEAL hè mortu, seguitu da un suldatu SAS, tramindui pugnalati à distanza ravvicinata. Cambridge è u ghjovanu sò tuttu ciò chì resta. S'associu cù Drake per cumbatte u SEAL finale. À u listessu tempu, Alicia è May s'uniscenu à elli. U camionu rumbò longu a strada di terra, hà colpitu u vicinu una volta è si n'andò. A colisazione hà permessu di stabilizzà a bomba nucleare di Dahl assicurendu à i so enormi supporti. Tutti i trè vitture, cum'è una, anu sbuchjatu u cancellu di uscita è cuntinueghjanu à guidà, andendu versu a Romania. L'azzaru è u cimentu sò stati distrutti cumplettamente, strappandu avanti è avanti. À questu tempu, l'helicopteri avianu decollatu è volavanu à fiancu à i camioni, è l'omi cù l'artiglieria pesante s'inclinavanu fora di e porte è fucalizzanu nantu à i cunduttori.
  
  Drake hà firmatu l'attaccu à u SEAL. "Aspetta. Sò un suldatu di e forze speciali. donne americane. Perchè pruvà à tumbà noi?
  
  In verità, ùn hà mai aspettatu una risposta, ma l'omu hà rispostu attaccà. Pigliò Cambridge è poi finitu cù Drake. U ghjovanu SAS hè cascatu da u so latu. U SEAL era crudele è senza pietà, sferendu un colpu schiacciante dopu colpu. Ma poi Mai si vultò in faccia à ellu.
  
  Passanu ottu seconde è a lotta era finita. Ancora una volta u lasciò vivu, gemendu in un munzeddu, disarmatu.
  
  Drake si vultò versu Cambridge. "Ùn possu micca sprime quantu apprezzemu u vostru aiutu, Major. Mi dispiace tantu per a perdita di u vostru populu. Ma per piacè, se vulete, lascià queste persone in vita, stavanu solu seguità ordini ".
  
  I dui sigilli sopravvissuti alzanu u sguardu, sorpresi è forse perplessi.
  
  Cambridge annuì. "A capiscu è d'accordu cun voi, Drake. À a fine di u ghjornu, simu tutti peoni ".
  
  Drake fece una smorfia. "Bè, micca più. U guvernu americanu hà solu pruvatu à tumbà noi. Ùn vecu nunda di ritornu da questu ".
  
  Cambridge alzò le spalle. "Ribatti".
  
  Drake surrisu stridulu. "Un omu dopu à u mo core. Hè statu un piacè di scuntràvi, Major Cambridge.
  
  "E tu, Matt Drake."
  
  Il fit un signe de tête à Mai et Alicia, puis s'avança avec précaution vers l'arrière du camion. Drake u guardò partì, cuntrollà a stabilità di l'ogiva à u stessu tempu. Tuttu pareva bè.
  
  "Sapete chì anu da vultà è piglià a spada?" l'incita Alicia.
  
  "Iè, ma sapete chì? Ùn me ne dà un cazzo. A Spada di Marte hè u minimu di i nostri prublemi ". Hà attivatu a cunnessione. "Hayden? Quantu luntanu? Comu stai culà?"
  
  "Va bè", rispose Hayden. "L'ultimu di i Cinesi hè ghjustu saltatu. Vogliu per a spada ".
  
  Kenzi ridacchiò. "No, mi anu vistu in azzione".
  
  "Ùn simu tutti?" Drake surrisu. "Ùn aghju micca da scurdà di sta vista per un tempu".
  
  Alicia lui donna un coup sur l'épaule. "Classate, suldatu. A prossima volta vulete chì mi mette una bomba nucleare trà e mo gammi ".
  
  "No, ùn vi preoccupate", disse Drake, vultendu. "A feraghju per voi dopu."
  
  
  ***
  
  
  L'elicotteri schernivanu, minacciavanu è persuavanu i cunduttori di rallentà i so veiculi. Di sicuru, ùn hà micca travagliatu in prima, ma dopu chì qualchissia hà messu una bala d'altu calibre à traversu unu di i parabrisi, e persone chì pensanu ch'elli eranu intoccabili di colpu cuminciaru à avè dubbitu. Trè minuti dopu, i camioni rallentavanu, e mani spuntate da i finestri, è tuttu u trafficu si firmò.
  
  Drake hà ritruvatu u so equilibriu, abituatu à u muvimentu constantu di spinta è avanti. Saltò à a terra, capì chì u sistema di cumunicazione era subitu à a vita, è avà era assai attente à i so piloti.
  
  Ùn ci era micca un sonu chì vene da u cumunicatore. Washington, sta volta, si firmò in silenziu.
  
  A squadra si riunì dopu avè distruttu i so cuffie. Si pusonu nantu à una collina d'erba chì dominava i trè navi di missile, dumandendu ciò chì u mondu è i so caratteri più maligni li puderanu lancià dopu.
  
  Drake guardò u pilotu. "Pudete vola in Romania?"
  
  L'ochji di st'omu ùn anu mai vacillatu. "Di sicuru", disse. "Ùn capiscu micca perchè micca. In ogni casu, l'armi nucleari sò mandati quì per esse guardati in a basa. Averemu un vantaghju ".
  
  Inseme abbandunonu un altru campu di battaglia.
  
  Inseme fermanu forti.
  
  
  ***
  
  
  Qualchi ore dopu, a squadra abbandunò a casa di salvezza rumana è imbarcò in un autobus per a Transilvania, sbarcò vicinu à u Castellu di Bran, a supposta residenza di u Conti Dracula. Quì, trà l'arburi alti è e muntagne alte, anu truvatu una casa d'ospiti scura è tranquilla è si stallanu in questu. I lumi eranu sbulicati. A squadra era avà vistutu di vestiti civili pigliati da a casa sicura, è portava solu l'armi è munizioni ch'elli puderanu purtari, è ancu una bona stash di soldi da a sicura chì Yorgi avia pigliatu. Ùn avianu micca passaportu, nè documenti, nè carte d'identità.
  
  Si sò riuniti in una stanza. Dece persone, senza cunnessione. Dece persone sò in fuga da u guvernu americanu senza idea di quale si ponu fiducia. Ùn ci hè un locu chjaru per vultà. Ùn più SPEAR è micca più basa secreta. Nisun uffiziu in u Pentagonu, nè casa in Washington. U tipu di famiglie chì avianu era al di là di ciò chì era permessu. I cuntatti chì puderanu aduprà ponu esse cumprumessi.
  
  U mondu sanu hà cambiatu per via di qualchì ordine scunnisciutu, incomprensibile di u ramu esecutivu.
  
  "Chì hè dopu?" Smith hà risuscitatu u prublema prima, a so voce bassa in a stanza pocu illuminata.
  
  "Prima compiemu a missione", disse Hayden. "L'Ordine di l'Ultimu Ghjudiziu hà cercatu di distrughje u mondu ammucciendu quattru armi terribili. A guerra, grazia à Annibali, chì era una grande arma. Cunquista cù l'aiutu di Gengis Khan, chì era u codice chjave chì avemu distruttu. Famine, attraversu Geronimo, chì era un'arma biologica. È infine, a Morte, attraversu Attila, chì avia sei teste nucleari. Inseme, queste armi riduceranu a nostra sucità cum'è a cunniscite à a ruina è u caosu. Pensu chì pudemu dì cun fiducia chì avemu neutralizatu a minaccia ".
  
  "Cù l'unicu estremità libera hè a Spada di Marte", disse Lauren. "Avà in mani di i Cinesi o di i Britannichi".
  
  "Spergu veramente chì simu noi", disse Drake. "SAS ci hà salvatu quì è hà persu alcuni omi boni. Spergu chì Cambridge ùn serà micca rimproveratu ".
  
  "Avanzendu ..." Dahl hà dettu. "Ancu noi ùn pudemu micca fà questu solu. Prima di tuttu, chì diavolo faremu avà ? È in segundu, quale pudemu fidà per aiutà à fà questu?"
  
  "Bè, prima scupreremu ciò chì hà fattu l'Americani vultà contr'à noi", disse Hayden. "Pensu chì l'operazione in u Perù è ... altre cose ... chì hè accadutu. Hè solu uni pochi di persone putenti contr'à noi? Un gruppu spartu chì influenza l'altri? Ùn possu micca crede per una seconda chì Coburn avissi sanzionatu questu ".
  
  "Dici chì duvemu avè una conversazione secreta cù u presidente?" Dumandò Drake.
  
  Hayden alzò le spalle. "Perchè nò?"
  
  "È s'ellu hè un gruppu scissionatu", disse Dahl. "I distrughjemu".
  
  "Vivu", disse Mai. "L'unicu modu per sopravvive à questu hè di catturà i nostri nemici vivi".
  
  A squadra si pusò in una stanza grande in diverse pusizioni, i cortini sò stati stretti, pruteggendu da a notte impenetrable. In fondu in Romania si parlavanu. Pianu. Prestu diventò chjaru chì avianu risorse, ma quelli risorse eranu scarsi. Drake li pudia cuntà nantu à una manu.
  
  "Induve andà?" dumandò Kenzi, tenendu sempre a so katana, lassendu a lama sbuccà in a luce fioca.
  
  "Vai avanti", disse Drake. "Semu sempre avanzendu".
  
  "Se ci fermamu mai", disse Dahl. "Semu morendu".
  
  Alicia tinia a manu di Drake. "E aghju pensatu chì i mo ghjorni di scappà sò finiti".
  
  "Questu hè diversu", disse, poi suspirò. "Di sicuru chì sapete chì. Scusa."
  
  "Tuttu va bè. Sciocca ma carina. Finalmente, aghju realizatu chì questu hè u mo tipu ".
  
  "Significa chì simu in fuga?" Kenzi hà dumandatu. "Perchè vulia veramente alluntanassi da tuttu."
  
  "Avemu da trattà cun questu". Dahl si avvicinò a lei. "Ti prumessu. Aghju ancu i mo figlioli, ùn vi scurdate. Supereraghju qualcosa per elli ".
  
  "Ùn avete micca parlatu di a vostra moglia."
  
  Dahl fighjulava è poi s'assittò in a so sedia, pensendu. Drake hà vistu Kensi avvicinassi un pocu à u grande Svedese. L'hà cacciatu da a so mente è guardò intornu à a stanza.
  
  "Dumani hè un altru ghjornu", disse. "Induve vulete andà prima?"
  
  
  FINI
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  À l'orlu di l'Armageddon
  
  
  CAPITOLU PRIMU
  
  
  Julian Marsh hè sempre statu un omu di culori cuntrastanti. Un latu hè neru, l'altru hè grisgiu... ad infinitum. Curiosamente, ùn hà mai dimustratu alcunu interessu per quessa chì hà evolutu un pocu sfarente di u restu, solu l'accetta, hà amparatu à campà cun ellu, hà godutu. In ogni sensu questu l'hà fattu un ogettu d'interessu; pigliò l'attenzione da e machinazioni chì stavanu daretu à l'occhi spressivi è i capelli di salinu è pepite. Marzu era sempre eccezziunale - in una manera o in l'altru.
  
  Dentru era una altra persona diversa. U focu internu hà focalizatu a so attenzione nantu à un core. Stu mese era a causa di i Piti, o piuttostu ciò chì ne restava. Un gruppu stranu hà attiratu a so attenzione è dopu solu solu dissolutu intornu à ellu. Tyler Webb era più un mega-stalker psicopatu chè un capu cabalista. Ma Marsh hà apprezzatu l'uppurtunità di andà solu, creendu disinni persunali è eccentrici. À l'infernu cù Zoe Shears è tutti quelli chì eranu sempre attivu in a setta, è à un infernu ancu più prufondu cù Nicholas Bell. Ligatu, ammanettatu è waterboarded, ùn ci hè dubbitu chì l'anzianu custruitore averia dispostu tuttu à l'autorità per avè ancu u più minimu rimozione da a so sentenza.
  
  Per Marsh, l'avvene pareva luminoso, ancu s'ellu cun un tintu ligeru. Ci era dui lati à ogni storia, è era assai un omu à dui lati. Dopu chì, tristemente, abbandunemu u sfurtunatu Ramses Bazaar - ci sò piaciuti assai i pavilioni cù tutte e so offerte - March hà pigliatu u celu cù l'aiutu di un elicotteru di culore di l'abissu. S'alluntanu in fretta, si concentrò rapidamente nantu à a nova avventura avanti.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh hà pruvatu u dispusitivu nantu à u so latu, avvicinendulu più vicinu, incertu di ciò chì hà vistu, ma cunfidendu in ciò chì puderia fà. Stu zitellu era u principale strumentu di negoziazione. Big daddy di cunvinzione assoluta. Quale pò discutiri cù una bomba nucleare? Marsh hà lasciatu u dispusitivu solu, cuntrollandu u saccu esterno è alluntanendu i cinturini per allughjà u so corpu pesante. Di sicuru, avissi da sottumette l'articulu à e teste è cunfirmà a so autenticità. Dopu tuttu, a maiò parte di i bombi puderanu esse cotti per vede qualcosa chì ùn eranu micca - se u coccu era abbastanza bè. Solu allora a Casa Bianca s'inchinarà.
  
  Risicu, disse un latu di ellu. Risicu.
  
  Ma divertente! l'altru insistia. È valeva a pena un pocu avvelenamentu da radiazione, per quessa.
  
  March si ridia di sè stessu. Un tali canaglia. Ma u mini contatore Geiger ch'ellu avia purtatu cun ellu restava in silenziu, alimentandu a so bravata.
  
  Ma, per esse cumplettamente onestu, volà ùn era micca a so cosa. Iè, ci era eccitazione, ma ci era ancu a pussibilità di una morte calda - è avà ùn l'attrava micca veramente. Forse un altru tempu. Marsh avia passatu assai ore agonistiche à pianificà sta missione, assicurendu chì tutti i waypoints eranu in u locu è u più sicuru pussibule, ancu s'è datu i lochi in quale si fermaria, l'idea era quasi risatica.
  
  Pighemu avà per esempiu. Andavanu sottu à u canopy di a furesta amazzonica in a so strada per a Colombia. Ci era un omu chì l'aspittava - più di unu, in fattu, è Marsh hà stampatu a so persunità nantu à a riunione insistendu chì si portanu bianchi. Solu una piccula cuncessione, ma una impurtante per a Pythia.
  
  Hè tuttu ciò chì sò avà?
  
  Marsh rise forte, chì u pilotu di l'elicotteru si guardò intornu in alarme.
  
  "Tuttu va bè?" - dumandò un omu magre cù cicatrici.
  
  "Bè, dipende da u vostru puntu di vista." March ridia. "E quanti punti di vista avete. Preferite divertà più di unu. Tu?"
  
  U pilotu si vultò, murmurò qualcosa inintelligibile. March strinse u capu. Se solu e masse non lavate sapianu ciò chì e forze stalked, sbucked è squirled sottu à elli, indifferenti o senza cura di u cavu chì causanu.
  
  Marsh guardò u paisaghju sottu, si dumandava per a milionesima volta se stu puntu d'entrata in i Stati Uniti era a strada ghjusta. Quandu si trattava, ci era solu duie opzioni reali - à traversu u Canada o à traversu u Messicu. L'ultimu paese era più vicinu à l'Amazonia è riddled with corruption; marmellata di ghjente chì puderia esse pagata per aiutà è mantene a bocca chjusa. U Canada offre uni pochi di rifugi sicuri per e persone cum'è Marsh, ma ùn eranu micca abbastanza è ùn anu mancu avvicinatu à a diversità chì esiste in Sudamerica. Mentre u paisaghju monotonu cuntinuava à sviluppà quì sottu, Marsh hà trovu a so mente errante.
  
  U zitellu hà crisciutu in una pusizioni privilegiata, cù assai più in bocca chè una cucchiara d'argentu; più cum'è una barra d'oru solidu. I migliori scoli è i migliori maestri - leghje "miglii" cum'è "più caru", Marsh hà sempre currettu - pruvò à mettelu nantu à a strada bona, ma hà fallutu. Forse un sughjornu in una scola normale averia aiutatu, ma i so genitori eranu ricchi. pilastri sucità miridiunali è eranu luntanu fora di u cuntattu cù a rialità Marsh hè statu criatu da i servitori è vitti i so parenti principarmenti durante i pranzi è ricezioni di lussu, induve hè statu urdinatu di ùn parlà.Sempre sottu à u sguardu criticu di u so babbu, chì assicurò un cumpurtamentu impeccable. È sempre u so sorrisu culpèvule una mamma chì sapia chì u so figliolu era cresciutu senza amore è solu, ma era cumplettamente incapace di mette in sfida à ellu stessu in ogni forma. stranu zitellu".
  
  U pilotu hà parlatu, è Marsh l'ignorò completamente. "A dicu di novu?"
  
  "Ci avvicinemu à Cali, signore. Culombia."
  
  Marsh s'inclinò è guardò a nova scena chì si sviluppava quì sottu. Cali era cunnisciuta cum'è una di e cità più viulenti in l'America è a casa di u Cartel di Cali, unu di i più grandi fornitori di cocaina in u mondu. In ogni ghjornu ordinariu, un omu cum'è Marsh pigliava a so vita in e so mani, camminendu per i carrughji di u Calvariu, induve i ragamuffins scrutavanu i carrughji per a basura è dorme in flophouses, induve i lucali soffrenu di esse etichettati "zona di tolleranza". permettendu droghe di cunsumu cummerciale è u sessu pò fiurisce cù l'intervenzione minima di a polizia.
  
  Marsh sapia chì questu era u locu per ellu è a so bomba nucleare.
  
  Mentre s'assittò, u pilotu hà mostratu à Marsh una camionetta grisa in quale stavanu trè omi in sovrappeso cù l'ochji freddi, morti è i visi senza espressione. Armati apertamente cù armi di focu, scortavanu Marsh in u camionu cù solu un brevi salutu. Passavanu tandu à traversu strade umide è ingombrate, edifizii sporchi è tende arrugginite, offrendu à u so sguardu addestratu una altra visione alternativa di u mondu, un locu induve una parte di a pupulazione " flottava " da una baracca à l"altra, senza casa permanente. March si ritirò un pocu, sapendu chì ùn avia nunda à dì di ciò chì successe dopu. Queste tappe eranu necessarie, però, s'ellu vulia cuntrullà cù successu armi nucleari in i Stati Uniti, è valenu ogni risicu. È di sicuru, Marsh paria u più neutru ch'ellu pudia, cù uni pochi di trucchi in e so maniche culurite.
  
  A vittura hà sbulicatu à traversu qualchi colline cuperte di nebbia, diventendu eventualmente in una strada pavimentata cù una casa grande è tranquilla davanti. U viaghju era statu fattu in silenziu, ma avà unu di i guardiani girò una faccia inflexibile versu Marsh.
  
  "Semu quì".
  
  "Ovviamente. Ma induve hè "qui"?
  
  Ùn troppu rispettu. Micca troppu chiacchinu. Mantene tuttu inseme.
  
  "Pigliate u vostru saccu." U guardianu salta fora è apre a porta. " U sgiò Navarro vi aspetta.
  
  March annuì. Era u nome ghjustu è u locu ghjustu. Ùn stà micca quì longu, solu abbastanza per assicurà chì u so prossimu modu di trasportu è a destinazione finale era liscia è sicura. Hà seguitu u guardianu sottu à un arcu bassu goccia di nebbia è dopu in l'intrata scura di una vechja casa. Ùn ci era micca luci à l'internu, è l'apparizione di unu o dui vechji fantasmi ùn saria micca una sorpresa nè una preoccupazione. Marsh spessu vistu vechji fantasmi in u bughju è parlava cun elli.
  
  U guardianu indicò una apertura à a diritta. "Avete pagatu per una stanza privata per voi stessu per un massimu di quattru ore. Venite direttamente à l'internu. "
  
  March abbassò u capu in ringraziu è spinse a porta pisanti. "Aghju ancu dumandatu u permessu di sbarcà u prossimu modu di trasportu. Helicopteru?"
  
  "Iè. Hè ancu bè. Chjamatemi nantu à l'intercom quandu vene u tempu è vi mustraraghju a casa.
  
  March annuì cun satisfaczione. I soldi chì hà pagatu in più di ciò chì era necessariu era di furnisce un serviziu megliu, è finu à avà, hà. Di sicuru, paghendu più di u prezzu di dumanda hà ancu suscitatu suspetti, ma tali eranu i risichi.
  
  Dui lati di novu, hà pensatu. Yin è yang. Palude è palude. Neri è... neri cù lampi cremisi si precipitavanu à traversu...
  
  L'internu di a stanza era lussuosu. U latu luntanu era occupatu da un divano d'angle fattu di pelle nera è peluche profonda. Un tavulinu di vetru cù una caraffa per e bevande, u vinu è l'alcooli si pusò vicinu, mentre chì in un altru angulu una macchina offre caffè è tè. I snack sò disposti nantu à una tavola di vetru. Marsh hà sorrisu à tuttu questu.
  
  Cunfortu, ma solu per un pocu tempu. Ideale.
  
  Versò una capsula di u caffè più forte è aspittò un pocu ch'ellu si facia. Dopu s'hè stallatu nantu à u divano è hà pigliatu u so laptop, pusendu cù cura u so saccu nantu à a tappezzeria di coghju accantu à ellu. Mai prima una bomba nucleare ùn era stata cusì coccolata, pensò, si dumandava brevemente s'ellu deve fà a so propria infusione per ella. Di sicuru, per un omu cum'è Marsh, questu ùn era micca difficiule, è in pochi minuti ci era una tazza fumante in u saccu è una piccula cupcake cù frosting in u latu.
  
  March hà surrisu. Tuttu era bonu.
  
  Aghju navigatu in Internet; e-mail di cunfirmazione anu infurmatu chì l'helicopteru Forward era digià entratu in Colombia. Nisuna bandiera ùn era ancu stata rialzata da nudda parte, ma solu uni pochi d'ore eranu passate da ch'ellu abbandunò u bazar in pienu battitu. Marsh hà finitu a so bevanda è hà imballatu un saccu di panini per u prossimu volu, dopu pressò u buttone di l'intercom.
  
  "Sò pronta à lascià."
  
  Vinti minuti dopu è era torna in l'aria, u volu di u saccu nucleare torciatu ma cunfortu. Ils se dirigeaient vers Panamá, où il finirait ses vols rapides et commençait le fastidieux voyage par terre. U pilotu hà fattu u so modu in l'aria è attraversu ogni patrulla, u megliu in ciò chì hà fattu, è hè statu pagatu bè per questu. Quandu u cuntornu di Panamà cuminciò à apparisce in a finestra di manca, Marsh hà cuminciatu à capisce quantu era più vicinu à i Stati Uniti d'America.
  
  Ci hè un uraganu chì vene, ghjente, è ùn andarà micca facilmente...
  
  Si stalla in Panama City per uni pochi d'ore, cambiò a robba duie volte è si duvò quattru volte, ogni volta cù un shampoo profumatu diversu. L'aromi si mischianu piacevule è sopravvivanu l'aroma debbuli di sudore. Pigliava u colazione è u pranzu, ancu s'ellu era l'ora di cena, è beie trè bichjeri di vinu, ognunu da una buttiglia differente è un culore differente. A vita era bona. A vista fora di a finestra hè rimasta inalterata è senza inspirazione, cusì Marsh hà pigliatu a scatula di rossetto chì avia salvatu per una tale occasione è hà pittatu u vetru rossu brillanti. Questu hà aiutatu, almenu per un tempu. Marsh tandu cuminciò à imaginà ciò chì saria cum'è per leccare quellu pannellu pulitu, ma in quellu mumentu u ping di un missaghju entrante interrompe i so sogni.
  
  U tempu d'arrivu stimatu hè di 15 minuti.
  
  March fece una smorfia, felice ma à tempu preoccupatu. Un viaghju di quaranta ore era davanti à alcune di e strade peggiori di a regione. Stu pensamentu hè improbabile di inspirà. Tuttavia, una volta finita, a tappa successiva seria infinitamente più interessante. March riunì e so cose, dispunì e cialde di caffè, buttigli di vinu è piatti in ordine di culore, forma è grandezza, è poi si n'andò.
  
  U SUV era aspittendu, purring à u latu di a strada, è pareva sorprendentemente còmode. Marsh hà smantellatu a bomba nucleare, hà cinturatu u so cinturione di sicurezza, è poi si tende à ellu stessu. U cunduttore hà parlatu un pocu prima di capisce chì Marsh ùn si importava micca di a so propria vita di merda, è poi si n'andò à u volante. A strada si stendeva senza fine davanti.
  
  L'ore passanu. U SUV slidò, poi tremò, è poi slittò di novu, fermendu parechje volte per i cuntrolli di gas è spot. U cunduttore ùn risicheghja micca di esse arrestatu per una infrazione minore. Dopu tuttu, era solu un altru veiculu trà parechji, una altra scintilla di vita chì viaghjava longu l'eterna autostrada versu destinazioni scunnisciute, è s'ellu fermava senza rimarchevule, passava inosservatu.
  
  È tandu Monterrey stava avanti. March surrisa largamente, stancu ma cuntentu, perchè u longu viaghju era più di mezu fattu.
  
  A valigetta nucleare stava accantu à ellu, avà à pocu ore da a fruntiera US.
  
  
  CAPITOLU DUE
  
  
  March hà fattu a prossima tappa di u so viaghju sottu a cuperta di a bughjura cumpleta. Era un locu induve si pudia vince o perde qualcosa ; un fattore scunnisciutu, elevatu à una quantità inestimabile da i capi di cartellu lucali, hè statu purtatu in u ritrattu. Quale puderia indovinà i pinsamenti di tali persone? Quale sapia ciò ch'elli farianu dopu ?
  
  Di sicuru micca elli... o Julian Marsh. Hè statu trasportatu ignominiosamente cù una decina d'altri persone in u spinu di un camion chì si dirigeva versu a fruntiera. In qualchì locu in u caminu, stu camionu hà sbulicatu l'autostrada è sparì in a bughjura. Nisuna luce, nè segni, u cunduttore hà sappiutu sta strada cù l'occhi bendati - è hè bonu chì a sapia.
  
  Marsh si ritrova in u spinu di u camion, à sente a chiacchierata è u scontente di e famiglie. L'ampiezza di u so pianu si profilava davanti à ellu. U mumentu di a so ghjunta in New York ùn pudia vene abbastanza prestu. Quandu u camionu frenò è e porte di daretu si spalancanu nantu à e cerniere ingrassate, esce prima, cerchendu u capu di l'omi armati chì stavanu a guardia.
  
  "Diablo", disse, utilizendu una parolla di codice chì l'identificava cum'è un viaghjatore VIP è chì avia accunsentutu à u pagamentu. L'omu annunziò, ma poi l'ignurò, accuminendu tutti in una piccula cullizzioni sottu à i rami sparsi d'un arbulu sopra.
  
  "Hè vitale avà", disse in spagnolu, "chì vi movete tranquillamente, ùn dite nunda è fate ciò chì vi dicu. Se ùn fate micca questu, ti taglieraghju a gola. Avete capitu?"
  
  Marsh fighjulava cum'è l'omu scontra u sguardu di tutti, ancu u so propiu. A marchja principia un mumentu dopu, longu à una strada rutted è à traversu massi d'arburi. U chiaru di luna scintillava sopra, è u mexicanu di punta spessu aspittava finu à chì i nuvuli avianu ammucciatu a luminosità prima di cuntinuà. Pochi parolle sò state parlate, è quelle solu da l'omi cù fucili, ma di colpu Marsh si ritrova à vulè pudè parlà un pocu di spagnolu - o forse assai.
  
  Avanzava à mezu à a fila, senza attentu à e facce spaventate intornu à ellu. Dopu à una ora si rallentavanu, è Marsh hà vistu davanti una pianura di sabbia ondulata puntellata d'arburi sparse, cactus è uni pochi di altre piante. Tuttu u gruppu squatted.
  
  "Finu à quì hè bè", bisbigliò u capu. "Ma avà hè a parte più dura. A Patrulla di Fruntiera ùn pò micca monitorà tutta a fruntiera in ogni mumentu, ma facenu cuntrolli casuali. Tuttu u tempu. E tu," annunziò à March, "avete dumandatu di attraversà Diablo. Spergu chì site pronta per questu ".
  
  March ridacchiò. Ùn avia micca idea di ciò chì parlava u zitellu. In ogni casu, a ghjente hà cuminciatu prestu à sparisce, ognunu cù un picculu gruppu di immigrati, finu à chì solu Marsh, u capu, è una guardia ferma.
  
  "Sò Gomez", disse u capu. "Questu hè Lopez. Vi guideremu in modu sicuru attraversu u tunnel.
  
  "E quelli ragazzi?" Marsh fece un cennu à l'immigranti chì partenu, mettendu u so megliu accentu falsu americanu.
  
  "Paganu solu cinque mila per capu". Gomez hà fattu un gestu di disprezzu. "Risicanu i balli. Ùn vi preoccupate, pudete fidà di noi ".
  
  Marsh tremò quand'ellu vide u sorrisu sornellu fermamente fissatu nantu à a faccia di a so guida. Di sicuru, tuttu u viaghju hè andatu troppu bè per aspittà ch'ellu cuntinueghja. A quistione era : quandu l'attaccheranu ?
  
  "Andemu in u tunnel", disse. "Senti sguardi curiosi quì."
  
  Gomez ùn pudia aiutà u lampu di preoccupazione chì lampò nantu à a so faccia, è Lopez scannò a bughjura intornu à ellu. Cum'è unu, i dui omi l'anu purtatu in una direzzione di u livante, cù un angulu ligeru, ma versu u cunfini. March s'avanzava, deliberatamente sbagliatu è parendu inadegwatu. À un certu puntu, Lopez hà ancu datu una manu d'aiutu, chì Marsh catalogò per più tardi, scrivendu cum'è una debule. Il n'était en aucun cas un expert, mais un compte bancaire sans fond lui avait autrefois permis bien au-delà des trappes matérielles, l'expérience des champions du monde d'arts martiaux et des anciens soldats des forces spéciales parmi eux. Marsh hà sappiutu uni pochi di trucchi, ùn importava quant'ellu era fantasia.
  
  Camminavanu un pocu di tempu, u disertu si stendiva intornu à elli, quasi silenziu. Quandu a collina apparisce in avanti, Marsh era cumplettamente preparatu per inizià a scalata, ma Gomez si firmò è indicò una caratteristica chì ùn avia mai vistu altrimenti. Induve a terra sabbiosa si scontra cù i pedeli in pendenza dolce, un coppiu d'arburi chjuchi scontranu un boscu di arbusti. Tuttavia, Gomez ùn si n'andò in stu locu, ma pigliò trenta passi cù cura à a diritta, è dopu un altru dece à a pendenza più ripida. Una volta quì, Lopez esaminò a zona cun cura infinita.
  
  "Pulita", disse infine.
  
  Gomez tandu truvò un pezzu di corda intarratu è cuminciò à tirà. Marsh hà vistu una piccula seccione di a muntagna s'alzava, trasfurmà e rocce è e spazzole per revelà un burato di dimensioni omu chì era statu scolpitu in a roccia viva. Gomez s'infilò à l'internu, è poi Lopez puntò a canna di a so pistola versu Marsh.
  
  "Avà voi. Ancu tù."
  
  March u seguitò, tenendu a testa cun cura è fighjendu a trappula ch"ellu sapia chì era solu à pochi passi da esse saltata. Dopu, dopu avè pensatu, l'omu cù dui lati hà cambiatu canali, decide di ritruvà in a bughjura.
  
  Lopez hà aspittatu, pistola alzata. March slittò, i so stivali scratchendu longu u pendiu rocciosu. Lopez allungò a manu, lascendu l'arma, è Marsh hà sbulicatu a lama di sei pollici, affondendu a punta in l'arteria carotide di l'altru omu. L'ochji di Lopez s'allargavanu è alzò a manu per piantà u flussu, ma Marsh ùn avia micca intenzione di fà. Pigliò à Lopez trà l'ochji, li strappò u fucile, è poi scacciò u so corpu morente in a muntagna.
  
  Ti cazzu.
  
  Marsh abbandunò u fucile, sapendu chì Gomez s'avvisarà più veloce chè necessariu s'ellu l'hà vistu in manu di Marsh. Dopu rientra in u tunelu è marchjò rapidamente in u passaghju originale. Era rugosa è pronta, sustinuta da travi tremanti è polvera è mortare chì goccia da u tettu. Marsh s'attend à être enterré à tout moment. A voce di Gomez ghjunse à l'arechje tese.
  
  "Ùn ti ne fà. Hè solu una falsa entrata per spaventà quellu chì puderia sbattà in stu tunnel. Andate ancu più in basso, amicu.
  
  Marsh sapia esattamente ciò chì l'aspittava "più in fondu", ma avà avia un picculu elementu di sorpresa. A parte complicata seria disattivà l'arma di Gomez senza ferite seriamente. New York era sempre à millaie di chilometri.
  
  È paria assai più luntanu, postu ch"ellu si trovava sottu à u disertu messicanu, sintendu a terra ch"ella scorri in u so spinu, inturniatu da a puzza di sudore è di a vegetazione, l"ochji chì li punzavanu di polvera.
  
  March s'aventure, à un moment donné, s'arrachant et traînant derrière lui un sac à dos, dont la sangle s'enroulait autour de l'ankle. Ci hè assai vestiti quì, hà pensatu à un puntu. Solu vestiti è forse un spazzola di denti. Bella colonia. Un saccu di cafè... si dumandava induve l'Amiricani anu pussutu mette i so dispusitivi per misurà a radiazione, poi cuminciò à preoccupassi di a radiazione stessa. Di novu.
  
  Questu hè probabilmente qualcosa chì duvete avè verificatu prima di andà.
  
  Ebbè, avete da campà è amparà.
  
  March s'impegna à ridere mentre esce da u tunnel strettu in un assai più grande. Gomez s'inclinò, stendi a manu per aiutà.
  
  "Qualcosa di divertente?"
  
  "Iè, i vostri cazzi di denti."
  
  Gomez fighjulava, scunfittatu è increduli. Sta frasa paria esse l'ultima cosa chì s'aspittava à sente in questa tappa di u so viaghju. Marsh hà calculatu ciò chì puderia esse. Mentre Gomez hà pruvatu à capisce, Marsh si alzò, girò u fucile in e mani di Gomez è guidò u culo in bocca à l'altru omu.
  
  "Avà capisci ciò chì vogliu dì?"
  
  Gomez hà luttatu cù tutte e so forze, alluntanendu Marsh è riturnendu a canna à ellu stessu. U sangue spruzzava da a so bocca mentre rugia è i so denti cascanu à u pianu. Marsh culomba sottu à u cannelu longu è hà datu un colpu forte à a mandibula è un altru à u latu di a testa. Gomez vacillò, i so ochji palesanu ch'ellu ùn pudia ancu crede chì stu stranu anatra l'abbia vintu.
  
  Marsh tirò u cuteddu da a guaina à u latu di u Messicanu mentre s'attaccavanu. Gomez si precipitò, sapendu ciò chì succede dopu. S'hè sbattutu in un muru di petra, rumpiandu a so spalla è u craniu cù un pisanti gemu. Marsh hà lanciatu un pugnu chì hà rimbalzatu nantu à u Messicanu è poi chjappà a roca. U sangue sgorgava da e so propiu nocche. U fucile s'arrizzò di novu, ma Marsh s'arrizzò in modu chì era trà e so gammi, a parte di l'affari avà rende inutile.
  
  Gomez l'hà colpi di testa, u so sangue mischju è spruzzatu nantu à i muri. March s'imbulighjava, ma esquivò u prossimu colpu, è tandu si ricurdò di u cuteddu chì tenia sempre in a manu manca.
  
  Una spinta putente, è u cultellu hà pasciatu e coste di Gomez, ma u messicanu abbandunò u fucile è pusò e duie mani nantu à a manu di Marsh cù u cuteddu, fermendu cusì a forza di u colpu è intarrà a lama. U dulore hà distortu i so caratteristiche, ma l'omu hà sappiutu impedisce a morte inevitabbile.
  
  March si cuncintrau subitu nantu à a so manu libera, aduprendu per chjappà una volta è una volta, cerchendu punti debuli. Inseme, l'omi si luttavanu cum'è ch'elli pudianu, si movevanu lentamente in u tunelu, sbattevanu in travi di lignu è tramindui à traversu monti di fangu. Flussi di sudore scorrivanu in a rena ; grunting pisanti, simili à u rutting di i porchi, pienu u spaziu artificiale. Ùn ci era micca pietà, ma ùn era micca ghjunta in terra. Gomez hà pigliatu ogni punch cum'è u cummattimentu di strada chì era, è Marsh hà cuminciatu à debilitatu prima.
  
  "Ansiosamente ... aspittendu per mè ... taglià ... taglià ..." Gomez respirava pisanti, i so ochji salvatichi, e so labbra sanguinanti è ghjittati in daretu.
  
  Marsh hà ricusatu di more in questu locu solitario è infernale. Tirò u cultellu in daretu, l'alluntanò da u corpu di Gomez, è poi fece un passu in daretu, dendu à i dui omi à parechji metri di distanza. A pistola stende in terra, ghjittata.
  
  Gomez l'attaccò cum'è un diavulu, gridava, tronava. Marsh hà deviatu l'attaccu cum'ellu avia statu insignatu, vultendu a so spalla è permette à u momentu stessu di Gomez per sbattà a testa in u muru oppostu. Marsh poi li chjappà in a spina. Ùn hà micca usatu u cuteddu di novu finu à a fine era una cunclusione anticipata. Hè statu ancu insignatu chì l'arma più ovvia ùn hè micca sempre u megliu per aduprà.
  
  Gomez alzò u so corpu da u muru, appendu a testa, è si vultò. March fissò in a faccia rossa di sangue di u dimòniu. Per un mumentu l"affascinava, u cuntrastu di a faccia crimson è di u collu biancu, i buchi neri induve i denti gialli s"eranu nidificatu, l"arechje pallide chì spuntavanu quasi comicamente da ogni latu. Gomez si sbattò à u colpu. Marsh hè stata culpita à u latu di a testa.
  
  Avà Gomez era apertu.
  
  Marsh s'avança, la tête tournante, mais il resta assez conscient pour lui donner un coup de couteau, pointant la lame vers le cœur de l'autre. Gomez sbucciò, u so fiatu fischiò da a so bocca rotta, è dopu scontra u sguardu di March.
  
  "Vi aghju pagatu in bona fede", respirò March. "Tu duverebbe solu piglià i soldi".
  
  Sapia chì sti persone eranu traditori di natura è, senza dubbitu, ancu di educazione. U tradimentu seria u so secondu o terzu pensamentu di u ghjornu, dopu "perchè ci hè sangue nantu à e mo mani?" è "chì diavolo aghju finitu per tumbà sta notte?" Forsi ci hè ancu un pensamentu nantu à e cunsequenze di una dosa di cocaine. Ma Gomez... duveria solu piglià i soldi.
  
  Marsh fighjulava cum'è l'omu sbulicà à a terra, poi fece un bilanciu. Era ammalatu è dolente, ma relativamente sanu. U so capu batteva. Fortunatamente, hà pensatu à mette paracetamol in unu di i sacchetti chjuchi in u so backpack, chì era situatu vicinu à a bomba nucleare. Cusì convenientu chì. Hà avutu ancu un pacchettu di salviette per i zitelli.
  
  March l'asciugò e inghiottì i pasticci secchi. S'hè scurdatu di piglià l'acqua cun ellu. Ma ci hè sempre qualcosa, nò ?
  
  Senza guardà in daretu à u corpu mortu, hà calatu a testa è hà cuminciatu u longu viaghju attraversu u tunnel sotterraneo à u Texas.
  
  
  ***
  
  
  L'ore si trascinavanu. Julian Marsh marchjò sottu à l'America cù un'arma nucleare attaccata à a so spalle. U dispusitivu pò esse statu più chjucu di ciò ch'ellu s'aspittava - ancu s'è u saccu era sempre gonfiatu - ma i compartimenti interni ùn eranu menu pesanti. A criatura si appiccicò à ellu cum'è un amicu o un fratellu indesevule, trascinendulu in daretu. Ogni passu era difficiule.
  
  L'oscurità l'inturniavanu è guasi l'ingaghjavanu, rottu solu da a lumera di l'occasioni. Parechji sò stati rotti, troppu. Era umitu quì sottu, un gruppu d'animali invisibili chì sempre evocava in a so mente l'imaghjini da incubo chì ghjucavanu in armunia straniera cù u pruritu occasionale chì li correva nantu à e spalle è in a so spina. L'aria era in quantità limitata, è ciò chì ci era era di mala qualità.
  
  Cuminciò à sentu immensamente stancu è hà cuminciatu à allucinate. Un ghjornu era perseguitatu da Tyler Webb è dopu da un troll malignu. Cascò duie volte, scratchendu i ghjinochje è i coddi, ma luttò à i so pedi. U troll si trasformò in messicani arrabbiati è dopu in un taco ambulante ripienu di pepite rossi è verdi è guacamole.
  
  Quandu i chilometri passavanu, hà cuminciatu à sente chì ùn pudia micca fà, chì e cose saranu megliu s'ellu si stende solu per un pezzu. Pigliate un pocu di siesta. L'unicu cosa chì l'hà impeditu era u so latu più luminoso - a parte chì una volta avia ostinamente sopravvissutu à a so zitiddina quandu tutti l'altri vulianu ch'ellu si ne vada.
  
  Eventualmente, luci più brillanti apparsu davanti è hà attraversatu l'altra estremità di u tunnel, è poi passava parechji minuti à valutà quale tipu di ricezione puderia avè. In verità, ùn s'aspittava micca un cumitatu d'admission - ùn era mai previstu di ghjunghje à a terra di i liberi.
  
  Sicondu u so pianu, hà urganizatu un trasportu completamente separatu à questu fini. Marsh era attentu è micca stupidu. L'elicotteru deve esse stazionatu à parechji chilometri di distanza, aspittendu a so chjama. Marsh hà sguassatu una di e trè cellule ardenti attribuite intornu à u so corpu è in u so backpack è hà fattu una chjamata.
  
  À a riunione, ùn hè micca stata detta una parolla, ùn sò micca stati cumenti nantu à u sangue è a terra chì cupria a faccia è i capelli di Marsh. Le pilote leva l'oiseau en l'air et se dirigea vers Corpus Christi, l'avant-dernière étape de la grande aventure de Marsh. Una cosa era sicura, avissi avutu una storia da cuntà...
  
  È ùn ci hè nimu à dì. L'unicu ciò chì ùn avete micca sparte cù l'invitati di a festa era cumu avete riesciutu à cuntrabandà una valigetta nucleare da u Brasile à a Costa Est di l'America.
  
  Corpus Christi hà prupostu un brevi riposu, una longa duscia è una siesta corta. Dopu serà un viaghju di vintiquattru ore à New York, è dopu...
  
  Armageddon. O almenu u bordu di questu.
  
  Marsh surrisu mentre si stende a faccia nantu à u lettu cù a testa intarrata in u cuscinu. Pudeva à pena respira, ma li piaceva assai a sensazione. U truccu seria di cunvince l'autorità chì era seriu è chì a bomba era genuina. Ùn hè micca difficiule - un sguardu à i canisteri è u materiale fissibile li facianu à pusà è mendicà. Una volta chì hè stata fatta... Marsh hà imaginatu i dollari chì si versanu, cum'è una slot machine in Las Vegas chì sputa soldi à un ritmu di nodi. Ma tuttu per una bona causa. U casu di Webb.
  
  Forse micca. Marsh hà avutu i so piani à rializà mentre u stranu capu di i Piti perseguiva l'arcubaleni.
  
  Si sciddicò da u lettu, sbarcò nantu à i so ghjinochji prima di alzà. Applicò un pocu di lipstick. Hà riarrangiatu i mobili di a stanza per ch'elli avianu sensu. Esce è pigliò l'ascensore finu à u sotano, induve l'aspittava a vittura in affittu.
  
  Chrysler 300. A dimensione è u culore di una balena sbiancata.
  
  Prossima tappa... a cità chì ùn hà mai durmitu.
  
  
  ***
  
  
  Marsh guidò a vittura senza sforzu cum'è u famosu Skyline era in vista. Paria ridiculamente faciule di guidà sta vittura à New York, ma allora chì sapia chì seria diversu ? Ebbè, qualcunu puderia. Eranu passati più di trè ghjorni da ch'ellu abbandunò u bazar di Ramses. E se a nutizia fussi? A marchja ùn hà cambiatu nunda. Era solu un altru viaghjatore, andendu in a vita nantu à una strada tortuosa. Se u ghjocu hè finitu, ellu sapirà assai prestu. Altrimenti... Webb hà prumessu chì Ramses furnisce e persone disposte à aiutà cù questu. March contava nantu à elli.
  
  Marsh guidò cecu, senza sapè o cura di ciò chì succede dopu. Era abbastanza attentu à piantà prima di entre in a grande cità, rifuggiandu per a notte di l'altra parte di u fiumu, quandu u sole cuminciò à tramontà, complicà a strada casuale di u so viaghju. U motel in forma di L era abbastanza, ancu s'è a biancheria era graffiata è innegabilmente brutta, è i cornici di a finestra è i bordi di i pavimenti eranu rivestiti cù parechji centimetri di terra negra. In ogni casu, era unremarkable, imprevisu è praticamente imperceptible.
  
  Hè per quessa, versu mezanotte, si pusò drittu, u core chì batteva, quandu qualchissia pisò à a porta di a so stanza. A porta si apre nantu à u parcheghju, cusì in tutta l'onestà, puderia esse qualcunu, da un invitatu ubriacu erratu à un prankster. Ma puderia ancu esse polizia.
  
  O SEAL Team Six.
  
  Marsh stende i culteddi, i cucchiari è i bichjeri è poi tirò u sipariu per fighjà fora. Ciò ch'ellu hà vistu l'hà lasciatu senza parole per un mumentu.
  
  Chì ...?
  
  U colpu sonò di novu, ligeru è frescu. Marsh ùn esitò à apre a porta è permette à l'omu di entre.
  
  "Avete sorpresu", disse. "E questu ùn succede micca troppu spessu in questi ghjorni".
  
  "Mi sentu bè cumu hè", disse u visitatore. "Una di e mo tante qualità."
  
  March si dumandava di l'altri, ma ùn hà micca bisognu di circà troppu luntanu per avvistà almenu una decina. "Ci avemu scontru solu una volta prima."
  
  "Iè. È aghju subitu sentitu una parentela ".
  
  March s'arrizzò, avà vulendu ch'ellu avia pigliatu quella quarta doccia. "Pensu chì tutti i Pythia eranu morti o catturati. Fora Webb è mè.
  
  "Comu pudete vede," u visitatore hà allargatu e mani, "avete sbagliatu".
  
  "Sò cuntentu." March fece un surrisu. "Moltu cuntentu.
  
  "Oh", u so visitatore hà sorrisu ancu, "stai per diventà unu".
  
  March hà pruvatu à alluntanassi a sensazione chì tutti i so anniversari eranu ghjunti in una volta. Sta donna era strana, forse strana quant"è ellu. Hà avutu i capelli marroni tagliati in un stile spiky; i so ochji eranu verdi-blu, esattamente cum'è i so. Quantu era inquietante? U so vestitu era custituitu da un pullover di lana verde, jeans rossi brillanti è blu marinu Doc Martins. In una manu tene un bichjeru di latte, in l'altra un bichjeru di vinu.
  
  Induve hè stata ...?
  
  Ma ùn importa micca veramente. Hà amatu ch'ella era unica, ch'ella l'hà capitu. Li piacia ch'ella sia venuta da nulla. Li piacia ch'ella era completamente diversa. E forze di a bughjura li mettevanu l'una contru à l'altru. U vinu rossu di sangue è u latti biancu sbiancante eranu per mischjà.
  
  March li pigliò i vetri. "Vulete esse in cima o in fondu?"
  
  "Oh, ùn m'importa micca. Videmu induve ci porta l'umore ".
  
  Allora Marsh hà posizionatu a bomba nucleare à a testa di u lettu induve si pudianu vede è vede à traversu l'ochji di Zoe Shears una scintilla supplementaria chì pareva una cometa. Sta donna era putente, mortale, è francamente freaky. Probabilmente pazzi. Qualcosa chì li cunvene senza fine.
  
  Mentre si toglieva i so vestiti, a so mente divisa s'alluntanò per cuntemplà ciò chì avia da succede. U pensamentu di tutte l'eccitazione prumessu per dumane è dopu dumane, quandu si metteranu l'America à i so ghjinochji è esse felici cù a bomba nucleare, l'hà fattu prontu cumplettamente per Zoey mentre tirava i pantaloni è cullà à bordu.
  
  "Nisun preludio?" dumandò.
  
  "Bè, quandu avete piazzatu quellu sacchettu cusì cusì", disse, fighjendu a bomba nucleare cum'è s'ellu puderia fighjà. "Aghju capitu chì ùn ne aghju micca bisognu".
  
  March surrisi in felice sorpresa. "Anch'eiu".
  
  "A vede, amore?" Zoe si calò nantu à ellu. "Semu stati fatti l'un per l'altru".
  
  Tandu Marsh hà capitu ch"ellu pudia vede u so muvimenti pianu pianu, culo estremamente pallidu in u riflessu di u specchiu chì pendava à u muru direttamente sopra à a vechja commode, è daretu à ellu u saccu stessu, nidificatu trà i cuscini di u lettu. Fighjulava a so faccia ben abbronzata.
  
  "Damn," sbottò. "Ùn ci vole micca assai tempu".
  
  
  CAPITOLU TRE
  
  
  Matt Drake si prepara per a corsa più salvatica di a squadra di sempre. Un sentimentu dispiacevule è malatu si stalla in a fossa di u mo stomacu, è ùn avia nunda à fà cù u volu bumpy, solu u risultatu di a tensione, l'ansietà è u disgustu à e persone chì puderanu pruvà à cummettà tali crimini terribili. Simpatizava cù a ghjente di u mondu chì andava in i so affari di ogni ghjornu, ignorante ma cuntenta. Eranu e persone per quale ellu hà luttatu.
  
  L'elicotteri eranu pieni di suldati chì si curavanu è si mettevanu in modu di dannu per e persone chì anu fattu u mondu un bonu locu per campà. L'intera squadra di SPEAR era presente, eccettu Karin Blake è Beauregard Alain è Bridget McKenzie - aka Kenzie, u katana-wielding, artefact-smuggling, ex agent Mossad. L'equipa abbandunò "l'ultimu bazar" devastatu di Ramses in una tale fretta chì sò stati custretti à piglià tutti cun elli. Ùn ci era micca un minutu à perde, è tutta a squadra era preparata, infurmata è pronta per chjappà in e strade di New York à una corsa.
  
  Da una vera jungla à una jungla concreta, hà pensatu Drake. Ùn avemu mai chjusu.
  
  Intornu à ellu c'eranu e linee incruciate affidabili è l'onda tempestosa di a so vita. Alicia è Bo, May è Kenzi, è Torsten Dahl. In u sicondu elicotteru eranu Smith è Lauren, Hayden, Kinimaka è Yorgi. A squadra hà corse in u spaziu aereu di New York, digià sbulicatu da u presidente Coburn, è sbarcò bruscamente, affondendu trà i spazii trà i grattacieli è scendendu versu un tettu quadratu. A turbulenza li batteva. A radiu cinguettava mentre l'infurmazioni passavanu. Drake puderia solu imaginà l'agitazione di e strade sottu, l'agenti di corsa è e squadre SWAT frenetiche, u pensamentu infernale di una corsa a testa per salvà New York è a Costa Est.
  
  Pigliò un respiru prufondu, sintendu chì l'ore dopu seranu turbulente.
  
  Dal attirò l'ochju. "Dopu questu aghju pigliatu una vacanza".
  
  Drake admirava a fiducia di u Svedese. "Dopu questu, avemu tutti bisognu di unu".
  
  "Bè, ùn venite micca cun mè, Yorkie."
  
  "Nisunu prublema. Sò sicuru chì Joanna serà in ogni modu u capu ".
  
  "Chì diaculu hè chì deve significà?"
  
  L'elicotteru hè cascatu rapidamente, mandendu i so stomachi in l'estratosfera.
  
  Alicia ridacchiò. "Solu chì sapemu quale gestisce a casa Daley, Torsti. Sapemu".
  
  U Svedese hà fattu una smorfia, ma ùn hà fattu più cummentariu. Drake hà scambiatu un surrisu cù Alicia è dopu hà nutatu chì Mai stava fighjendu i dui. Dannazione, hè cum'è ùn avemu micca nunda da preoccupari in ogni modu.
  
  Alicia fece un gesto a Mai. "Sei sicuru di pudè gestisce stu tipu d'azzione, Sprite, dopu avè tagliatu sè stessu mentre ti rasa pocu pocu tempu?"
  
  L'espressione di May ùn hà micca cambiatu, ma s'hè esitatu per toccu a nova cicatrice nantu à a so faccia. "L'avvenimenti recenti m'hanu fattu assai più attentu à e persone chì aghju fiducia. È tene un ochju nantu à quelli chì tradisce ".
  
  Drake si strinse interiormente.
  
  Nunda hè accadutu. M'hà lasciatu, mettendu fine à questu ! Nunda era prumessu. .
  
  Emuzioni è pinsamenti mischiati, diventendu in bile acida, chì si mischiavanu cù mille altri sentimenti. Dahl, hà nutatu, s'alluntanò pianu pianu di Kenzi, è Bo hà da pocu sguardu à Alicia. Diu, sperava chì e cose s'eranu calmu un pocu in u sicondu elicotteru.
  
  Nuvelle raffica di ventu salvaticu li chjappà quandu u skid di l'elicotteru hà toccu u tettu di l'edificiu. L'acellu sbarcò, è tandu e porte s'aprenu, i passageri saltavanu è corse versu a porta aperta. Omi cù fucili guardavanu l'entrata, è parechje persone più sò state stazionate dentru. Drake si tuffò prima, volendu i pedi prima è si senti un pocu impreparatu senza un'arma, ma sapendu bè ch'elli seranu prestu armati. A squadra si precipitò à falà i scalini stretti unu à tempu finu à ch'elli si truvaru in un largu corridor, scuru è circundatu da ancu più guardiani. Quì si fermanu per un mumentu prima di riceve struzzioni per cuntinuà.
  
  Tuttu hè chjaru.
  
  Drake fece jogging, capendu chì avianu persu ghjorni vitali per estrae l'infurmazioni da u bazar è dopu esse interrugati da agenti sospetti, in particulare da a CIA. À a fine, Coburn stessu intervene, urdinendu a spedizione immediata di a squadra SPEAR à u locu più caldu di u pianeta.
  
  New York City.
  
  Avà, in un altru volu di scale, emergenu nantu à un balcone affacciatu nantu à l'internu di ciò chì era dettu chì era a stazione di polizia lucale à l'angulu di a 3ª è a 51ª strada. Scunnisciutu à u publicu, u situ hà ancu servitu cum'è l'uffiziu di a sicurità naziunale - in fattu, era unu di dui chì sò stati chjamati u "centru" di a cità, u core di tutte l'attività di l'agenzia. Drake hà vistu avà chì a polizia lucale si faceva per i so affari di ogni ghjornu, a stazione animata, forte è affollata, finu à chì un omu in un vestitu neru s'avvicinò da u luntanu.
  
  "Movemu", disse. "Ùn ci hè micca tempu da perde quì".
  
  Drake ùn pudia micca più d'accordu. Spinse Alicia in avanti, assai à u dispiacere di a bionda, guadagnendu un sguardu per i so prublemi. L'altri s'ammucciavanu à l'internu, Hayden pruvò à avvicinà à u novu, ma hà scappatu u tempu mentre sparì daretu à a porta luntanu. Mentre caminavanu, entranu in una stanza circular cù pavimenti è mura di piastrelle bianche, è sedie disposte in fila davanti à una piccula piattaforma elevata. L'omu li hà vistu fora u più prestu ch'ellu pudia.
  
  "Grazie per esse venutu", disse senza passione. "Solu per sapè, l'omi chì avete catturatu - l'impostore Ramses è Robert Price - sò stati purtati à e cellule sottu à noi per aspittà i risultati di a nostra... caccia à l'omu. Avemu pensatu chì puderanu cuntene informazioni preziose è duveranu esse intornu ".
  
  "Soprattuttu se fallemu", disse Alicia sbrigatamente.
  
  "Veramente. È queste cellule di prigiò sotterranee cù una sicurezza extra in a divisione di a Sicurezza Interna mantenenu a presenza di Ramses indetectata, cum'è sò sicuru chì pudete apprezzà ".
  
  Drake hà ricurdatu chì l'unità lucali di Ramses, dopu avè arrubatu o furzatu una bomba nucleare da e mani di Marsh, sò stati urdinati d'aspittà u permessu di Ramses per detonà. Ùn sapianu micca ch'ellu era statu captu, nè ch'ellu era quasi mortu. E cellule di New York di l'urganizazione di Ramses ùn sapianu nunda.
  
  Almenu era l'unicu ciò chì parlava in favore di a squadra SPEAR.
  
  "Serà utile", disse Hayden. "Sò abbastanza sicuru."
  
  "Iè", hà aghjustatu Smith. "Allora lasciate spinghje u bestiame per avà."
  
  L'agente di l'Uffiziu di l'Internu fece una smorfia. "Mi chjamu Moore. Sò u principale agente di campu quì. Tutta l'intelligenza passerà per mè. Creemu una nova task force per assimilà è distribuisce l'attività. Avemu un centru è avà urganizemu rami. Ogni agente è ufficiale di polizia - dispunibuli o micca - travaglianu contru à sta minaccia, è capiscenu cumplettamente e cunsequenze di fallimentu. Ùn pò micca ... ", hà vacillatu un pocu, dimustrà un stress chì normalmente ùn si senteria. "Questu ùn pò micca esse permessu di succede quì".
  
  "Quale hè u capu in a terra?" Hayden hà dumandatu. "Quale piglia e decisioni quì induve hè veramente impurtante?"
  
  Moore esitava è si grattava u mento. "Bè, sapemu. Patria. In cullaburazione cù l'Unità contr'à u Terrorismu è l'Unità di Gestione di Minacce ".
  
  "E per "noi", intendi tu è mè?" O intendi solu a Patria?"
  
  "Pensu chì puderia cambià cum'è a situazione esige", ammette Moore.
  
  Hayden paria cuntentu. "Assicuratevi chì a bateria di u vostru telefuninu hè carica".
  
  Moore hà guardatu intornu à u gruppu cum'è si sentia a so urgenza è li piacia. "Comu sapete, avemu una finestra curta. Sti bastardi ùn ci vole micca longu à capisce chì Ramses ùn avia micca da dà quellu ordine. Allora, prima cosa prima. Cumu detectemu una cellula terrorista?
  
  Drake guardò u so orologio. "E marchja. March ùn deve esse una priorità s'ellu porta una bomba?
  
  "L'intelligenza informa chì Marzu si uniscerà cù e cellule lucali. Ùn si sà quanti seranu. Dunque ci concentremu di sicuru nantu à i dui ".
  
  Drake hà ricurdatu u cuntu di Beau di a cunversazione trà Marsh è Webb. Il lui vint alors à l'esprit que le Français visqueux qu'ils avaient rencontré pour la première fois alors qu'ils étaient contraints à participer au tournoi Last Man Standing, et qu'ils s'étaient battus assez souvent depuis, brillait la lumière du bien quand cela importait. Brillatu cum'è una stella. Duverebbe veramente dà à u tippu un spaziu di respirazione extra.
  
  In qualchì locu longu u stinnu ...
  
  Moore hà parlatu di novu. "Ci hè parechje manere di detectà una cellula prufonda o ancu una cellula dormiente. Restringemu i suspettati. Avemu esploratu e cunnessione cù altre cellule cunnisciute chì sò digià sottu surviglianza. Scuprite i lochi di cultu ardenti induve famosi jihadisti sputanu u so velenu. Fighjemu à e persone chì si sò recentemente dedicate à i rituali - quelli chì di colpu si interessanu à a religione, si ritiranu da a sucietà o parlanu di vestiti di e donne. L'NSA sta à sente i metadati raccolti da milioni di telefunini è evaluendu. Ma assai più efficaci sò l'omi è e donne chì risicate ogni ghjornu di a settimana - quelli chì avemu infiltratu in a pupulazione da quale novi jihadisti sò regularmente recrutati.
  
  "Sotto coperta". Smith annuì. "Questu hè bonu".
  
  "Questu hè veru. À questu puntu, a nostra infurmazione hè più fina di a Barbie di Iggy Pop. Avemu pruvatu à cunfirmà u numeru di persone in ogni cellula. Dimensione cellula. Distretti. Opportunità è prontezza. Avemu rivisendu tutti i registri telefonii recenti. Pensi chì Ramses parlerà ?
  
  Hayden ùn pudia aspittà per andà à u travagliu. "Avemu da dà un bellu tentativu".
  
  "A minaccia hè imminente", disse Kinimaka. "Assignemu squadre è andemu da quì".
  
  "Iè, sì, hè bonu", spiega Moore. "Ma induve andai? New York hè una cità assai grande. Ùn ottenerete nunda scappendu se ùn avete micca induve andà. Ùn sapemu mancu se a bomba hè vera. Parechje persone ponu fà una bomba ... fighjate à a vostra diritta ".
  
  Alicia si spostò in u so postu. "Puderaghju cunfirmà per quessa."
  
  "I veiculi sò in standby", disse Moore. "Veculi di e forze speciali. Elicotteri. vitture veloci senza marcature. Cridite o micca, avemu piani per questu, modi per pulizziari e strade. I funzionari è e so famiglie sò digià evacuati. Tuttu ciò chì avemu bisognu avà hè un puntu di partenza ".
  
  Hayden si vultò à a so squadra. "Allora, distribuemu rapidamente i gruppi è andemu à Ramses. Cum'è quellu omu hà dettu, a nostra finestra hè chjuca, è hè digià chjusa ".
  
  
  CAPITOLU QUATRE
  
  
  Julian Marsh abbandunò u motel sintindu rinfrescatu, ancu eccitatu, ma ancu un pocu tristu. Era ben vestitu : jeans blu, chì una gamba era un pocu più scura chè l'altra, parechji strati di cammisa è un cappellu spintu à un latu di a testa. A vista era bona è hà pensatu chì avia superatu Zoe. A donna esce da u bagnu chjucu, aspettendu un pocu disgraziata, i so capelli solu mezzu pettinati è lipstick mezzu appiicatu. Solu dopu à parechji minuti di valutazione, Marsh hà capitu ch'ella cercava deliberatamente d'imitallu.
  
  O rende u tributu à ellu ?
  
  Forse era l'ultimu, ma hà veramente spintu Marsh sopra u bordu. L'ultima cosa chì vulia era per una versione femminile di ellu stessu per limità u so stile unicu. Quasi cum'è un pensamentu dopu, hà pigliatu u saccu da u lettu, accarezzandu u materiale è sintendu u contornu di a bestia vivente dentru.
  
  U mo.
  
  A matina era bona, fresca, luminosa è felice. Marsh hà aspittatu finu à chì una vittura di cinque posti si arrivò è dui omi saltavanu fora. Tramindui eranu a pelle scura è portavanu barbe spesse. March hà parlatu a password finale per u viaghju finali è li hà permessu di apre a porta di daretu. Zoey apparsu mentre cullà in l'internu.
  
  "Aspetta". Unu di l'omi tirò fora una pistola mentre a donna s'avvicinava. "Ci deve esse solu unu."
  
  March era inclinatu à accunsentì, ma l'altra parte di ellu vulia cunnosce ancu megliu sta donna. "Hè una aghjunta tardiva. Ella va bè ".
  
  A manu cù u fucile ancora esitava.
  
  "Senti, ùn sò micca statu in cuntattu per trè ghjorni, forse quattru." Marsh ùn si pudia ricurdà esattamente. "I piani cambianu. Vi aghju datu a password, avà ascolta e mo parolle. Ella va bè. Ancu utile."
  
  "Assai bonu". Ni l'un ni l'autre ne semblait convaincu.
  
  U carru s'hè alluntanatu prestu, alzendu una culonna di terra da sottu à i pneumatici posteriori, è si vultò versu a cità. A marchja si ritirava mentre i grattacieli s'avvicinavanu ancu più grande è u trafficu s'intensificava. Superfici brillanti è riflettenti circundanu a vittura, accecante in certi lochi mentre redirigevanu a luce artificiale. A folla hà riempitu i marciale è l'edificazioni scintillavanu d'infurmazioni. E vitture di a polizia passavanu per e strade. Marsh ùn hà micca nutatu segni di l'attenzione di a pulizzia aumentata, ma à u mumentu ùn pudia vede sopra à u tettu di a vittura. Hà dettu questu à u cunduttore.
  
  "Tuttu pare normale", rispose l'omu. "Ma a velocità hè sempre impurtante. Tuttu andarà in pezzi s'ellu ci movemu troppu pianu.
  
  "Ramses?" Marsh hà dumandatu.
  
  "Aspittemu a so parolla".
  
  March aggrottò le sopracciglia, sentendo una certa condescendenza nella risposta. Stu pianu era interamente u so, è i servitori di Ramses anu da ballà à a so melodia. Una volta ghjunti à u locu chì Marsh avia sceltu è preparatu mesi prima di pudè principià.
  
  "State sottu à u radar", disse, per affirmà u cuntrollu. "È sottu à u limitu di velocità, nò? Ùn vulemu micca esse firmati ".
  
  "Semu in New York", disse u cunduttore, è tandu i dui omi ririanu mentre passava una luce rossa. Marsh hà sceltu di ignurà elli.
  
  "Ma," dopu aghjunse u cunduttore. "U vostru saccu ? Questu ... cuntenutu deve esse verificatu ".
  
  "Lo so," sibilò Marsh. "Pensate chì ùn cunnoscu micca questu?"
  
  Chì tippu di scimmia hà caricatu Webb nantu à ellu ?
  
  Forse sentendu a tensione crescente, Zoey si avvicinò à ellu. Trà elli ci era solu una bomba nucleare. A so manu scissò pianu pianu in u saccu, un dito à u mumentu, è falà à u so grembo, facennu ch'ellu si trascinò è poi fighjulà.
  
  "Hè veramente adattatu?"
  
  "Ùn sò micca, Julian. Hè cusì?"
  
  Marsh ùn era micca sanu sicuru, ma si sentia abbastanza bè ch'ellu l'hà lasciatu solu. Il lui vint à l'esprit un instant que Shears était un peu séduisante, puissante comme le Pape de l'Ombre, et sans doute capable d'invoquer tout spécimen masculin dont elle avait besoin.
  
  Perchè mè?
  
  A bomba nucleare hà probabilmente aiutatu, sapia. Ogni zitella piaceva un omu cù l'armi nucleari. Qualcosa à fà cù u putere... Oh, bè, forse li piacia l'idea chì era un pocu più formidable chè ella. A so stranezza ? Sure, perchè diavolo micca? U so trenu di pensamentu hè statu deragliatu quandu si firmavanu à u latu di a strada, u cunduttore indicò bruscamente l'edificiu chì Marsh avia sceltu in a so visita precedente. U ghjornu fora era sempre caldu è cumplitamenti inespettatu. Marsh hà imaginatu i culi grassi di u guvernu, fermamente seduti in i so sedili di pelle di peluche, per riceve a sculacciata di a so vita.
  
  Avà vene prestu. Allora prestu mi puderaghju à pena cuntena.
  
  Pigliò à Zoe per a manu è guasgi saltava longu u trottoir, lassendu u sacchettu pendule nantu à u so coddu piegatu. Dopu avè passatu u portiere è avè ricevutu struzzioni à a manca, u gruppu di quattru pigliò l'ascensore à u quartu pianu è dopu verificatu u spaziosu appartamentu di dui camere. Tuttu era bonu. March hà apertu e porte di u balcone è pigliò un altru soffiu di l'aria di a cità.
  
  Puderaghju ancu mentre possu ancu.
  
  L'ironia l'hà fattu ride di sè stessu. Questu ùn saria mai accadutu. Tuttu l'Americani avianu da fà era crede, pagà, è poi puderia distrughje a bomba nucleare in l'Hudson cum'è previstu. Allora, novu pianu. Nova vita. È un futuru eccitante.
  
  Una voce ghjunse da daretu à a so spalla. "Una persona hè mandata à noi chì pò verificà u cuntenutu di u vostru backpack. Duverebbe ghjunghje in l'ora ".
  
  March annuì senza vultà. "Comu s'aspittava. Assai bonu. Ma ci sò uni pochi di più cunsiderazioni. Aghju bisognu di qualcunu chì m'aiuti à trasfiriri i soldi appena a Casa Bianca paga. Aghju bisognu d'aiutu per stabilisce una persecuzione per creà una distrazione. È avemu bisognu di attivà tutte e cellule è detonà sta bomba ".
  
  L'omu daretu à ellu s'agita. "Hè tuttu in a pianificazione", disse. "Semu pronti. Queste cose ghjunghjeranu assai prestu ".
  
  March si vultò è tornò à a stanza di l'hotel. Zoe s'assittò a sorseggiare champagne, e so gambe svelte alzate e appoggiate su una chaise longue. "Allora avà aspettemu solu?" - dumandò à u tippu.
  
  "Micca per longu".
  
  Marsh surrisu à Zoe è stese a manu. "Seremu in a stanza".
  
  U coppiu hà pigliatu una cinturina da ogni saccu è i purtò cun elli à a stanza più grande. In un minutu eranu tramindui nudi è si sguillavanu l'un à l'altru nantu à i fogli. Marsh hà pruvatu à dimustrà ch'ellu avia a resistenza necessaria sta volta, ma Zoe era solu un pocu troppu astuzia. A so faccia larga è impeccabile hà fattu ogni tipu di cose à a so libido. In fine, era una bona cosa chì Marsh hà finitu prestu, perchè prestu ci hè statu un colpu à a porta di a camera.
  
  "Stu omu hè quì."
  
  Dighjà ? Marsh s'hè vistutu prestu cù Zoe, è tandu i dui turnonu in a stanza, sempre arrossati è ligeramente sudati. Marsh strinse a manu cù u novu arrivatu, nutendu i so capelli sottili, a carnagione pallida è a robba arruffata.
  
  "Ùn esci micca spessu?"
  
  "Mi tenenu chjusu".
  
  "Oh, bè, ùn importa micca. Sei quì per verificà a mo bomba?"
  
  "Iè, signore, aghju fattu."
  
  Marsh pusò u so saccu nantu à a tavula bassa di vetru chì occupava u centru di a grande stanza. Zoe passò, catturà a so attenzione mentre si ricordava momentaneamente a so figura nuda appena pochi minuti fà. Si voltò versu u novu.
  
  "Chì vi chjamate, omu?"
  
  "Adam, signore."
  
  "Bè, Adam, sapete ciò chì hè è ciò chì pò fà. Sei nervoso?"
  
  "No, micca per u mumentu."
  
  "Tesa?"
  
  "Ùn pensu micca cusì".
  
  "Sì nervoso? Tensu ? Forse hè stancu?"
  
  Adam strinse a testa, fighjendu u saccu.
  
  "Se questu hè u casu, sò sicuru chì Zoey vi pò aiutà." Hà dettu questu mezzu scherzante.
  
  U Piticu si vultò cun un surrisu sornellu. "Sia felice".
  
  Marsh sbattu l'ochju, cum'è Adam, ma prima chì u ghjovanu puderia cambià d'idea, u so cunduttore barbutu parlò. "Affrettati cun ella", disse. "Avemu da esse preparatu per..." si sminticò.
  
  March alzò le spalle. "Va bè, ùn hè micca bisognu di cumincià à battizà i vostri pedi. Scendiamo e sporchiamo". Si vultò versu Adam. "Vogliu dì, cù una bomba".
  
  U ghjovanu fighjulava u sacchettu, perplessu, è poi u girò in modu chì e fibbie li stavanu di fronte. Piuttostu li sfascia è apre u coperchiu. Dentru stava u dispusitivu propiu, circundatu da un saccu più durable è in generale superiore.
  
  "Va bè", disse Adam. "Allora sapemu tutti di MASINT, un protokollu di intelligenza di misurazione è di firma chì scansa per e firme di radiazione è altri fenomeni fisici assuciati à l'armi nucleari. Stu dispusitivu, è almenu un altru simili chì cunnoscu, sò stati pensati per sfilà sottu à stu campu. Ci sò attualmente parechji sistemi di rilevazione è monitoraghju di i dispositi nucleari in u mondu, ma micca tutti sò avanzati, è micca tutti sò cumpletamente equipati ". Si alzò le spalle. "Fighjate à i fallimenti recenti in i paesi civilizzati. Qualchissia pò veramente piantà un individuu determinatu o una cellula stretta chì agisce sola? Di sicuru micca. Ci vole solu un glitch o travagliu internu ". Ellu surrisu. "Un impiegatu infelice o ancu mortu stancu. A maiò parte hè bisognu di soldi o leverage. Queste sò e migliori valute di u terrurismu internaziunale ".
  
  Marsh ascultò a storia di u ghjovanu, si dumandava s'ellu era statu pigliatu una o duie precauzioni più seria mentre spiegò a so strada à Ramses è Webb. Saria in i so interessi. Ùn averia mai saputu, è onestamente, ùn li importava. Avà era ghjustu quì è per apre a porta à l'infernu.
  
  "Hè essenzialmente ciò chì chjamemu una" bomba brutta ", disse Adam. "U terminu hè sempre esistitu, ma hè sempre applicabile. Aghju un scintillatore alfa, un detector di contaminanti, è uni pochi di altri boni. Ma in fondu, "Adam hà pigliatu un cacciavite da a so sacchetta," aghju questu.
  
  Hà sguassatu rapidamente l'imballu robustu è hà sbulicatu e strisce Velcro chì espunìanu u picculu display è u mini-tastiera. U pannellu era tenutu in u locu da quattru viti, chì Adam hà sguassatu rapidamente. Quandu u pannellu di metallu hè statu liberu, una seria di fili si sbulicò daretu à ellu, purtendu à u core di u novu dispositivu scupertu.
  
  March hà tinutu u so fiatu.
  
  Adam surrisu per a prima volta. "Ùn ti ne fà. Questa cosa hà parechje fusibili è ùn hè ancu ancu armatu. Nimu quì hà da principià questu ".
  
  March si sentia un pocu viotu.
  
  Adam scrutò u mecanismu è i dettagli in ellu, pigliandu tuttu. Dopu un mumentu, hà verificatu u screnu di u laptop accantu à ellu. "Hè una fuga", ammette. "Ma ùn hè micca cusì male."
  
  March s'agitava inquieta. "Quantu hè male?"
  
  "Vi cunsigliu di ùn avè mai figlioli", disse Adam senza emozioni. "Se pudete ancu. È gode di i prossimi anni di a vostra vita ".
  
  Marsh fissò Zoey mentre si alzava e spalle. In ogni modu, ùn hà mai aspettatu di sopravvivere à u so babbu egoista o à i so fratelli arroganti.
  
  "Avà possu prutegge megliu", disse Adam, pigliendu u pacchettu da a valigia chì avia purtatu cun ellu. "Cumu faria cù qualsiasi dispusitivu di sta natura".
  
  March fighjulava un mumentu è poi si capì ch"elli eranu quasi finiti. Scontra l'ochji morti di u so cunduttore. "Queste camere chì Ramses hà parlatu. Sò pronti ? A caccia hè per cumincià è ùn vogliu micca ritardu ".
  
  Un surrisu seccu lampò in risposta. "È noi cusì. Tutte e cinque cellule sò avà attive, cumprese duie cellule di dorme chì l'Americani ùn anu micca cunnisciutu ". L'omu hà guardatu u so sguardu. "Sò 6:45 a.m. Tuttu serà prontu à sette."
  
  "Fantasticu". Marsh sentit que sa libido s'élevait encore et pensait qu'il pouvait aussi bien profiter de ce fait tant qu'il pouvait encore. Cunnoscendu Zoey, cum'ellu avia fattu pocu tempu, avarianu finitu prestu in ogni modu. "E i protokolli per i trasferimenti di soldi?"
  
  "Adam si concentrerà nantu à cumpiendu un prugramma chì trasmetterà a nostra situazione in u mondu in un ciclu senza fine. Ùn seguiranu mai a transazzione ".
  
  March ùn hà micca nutatu a sorpresa nantu à a faccia di Adam.
  
  Era troppu focu annantu à Zoe, è ella nantu à ellu. Pigliò altri cinque minuti per fighjulà à Adam chì hà sparatu a bomba è à sente l'istruzzioni nantu à cumu disarmà a cosa maledetta, poi hà assicuratu chì l'omu hà pigliatu e foto apprupriate di u dispusitivu in azzione. I ritratti anu ghjucatu un rolu criticu in cunvince a Casa Bianca di l'autenticità di u dispusitivu è in a creazione di una persecuzione chì creà una distrazione è divide e forze armate contru à ellu. Felice, infine si vultò versu Adam.
  
  "U giallu. Hè questu u filu di disarmu?"
  
  "Um, sì signore, hè."
  
  Marsh surrisu sinceramente à u cunduttore. "Allora, simu pronti?"
  
  "Semu pronti".
  
  "Allora vai."
  
  Marsh si allungò è guidò à Zoe in a stanza, tirandu i so jeans è mutandine mentre andava è pruvendu à suprimi una risata. Un flussu di passione è di eccitazione l'hà guasgi sbulicatu cum'è capì chì tutti i so sogni di putenza è di impurtanza eranu per esse realità. Se solu a so famiglia puderia vede avà.
  
  
  CAPITOLU CINQUA
  
  
  Mentre Drake s'arrizzò, tuttu u pesu di ciò chì succedeva u colpì. L'urgenza li scorriva à traversu i so vene, sdrughjendu i so terminazioni nervose, è un sguardu à i so cumpagni di squadra li disse chì si sentenu a stessa manera - ancu Kenzi. Hè veramente pensatu chì l'ex-agente di u Mossad avia digià fattu a so mossa, ma dopu, in verità, per via di a cunnessione trà i suldati, ùn hà mancu bisognu di dumandà per quessa ch'ella ùn hà micca fattu. I stessi innocenti per i quali si battava, i stessi civili, eranu in ghjocu. Qualchissia cù a mità di core ùn permettenu micca chì questu succede, è Drake suspettava chì Kensi puderia esse assai di più cà a mità di core, ùn importa quant'ellu era oculatu.
  
  L'orologio di u muru indicò sette quarantacinque, è tutta a squadra era in muvimentu. Una calma allarmante è caòtica regnava à a stazione di pulizza; a pulizza era in capu, ma chjaramente à u puntu. I rapporti di nutizie lampanu nantu à i schermi di televisione, ma nimu d'elli avianu nunda à fà cun elli. Moore caminava è marchjava, aspittendu nutizie da l'agenti sottumessi, squadre di surviglianza o cunducendu vitture. Hayden hà pigliatu u restu di a squadra.
  
  "Mano è aghju da trattà cù Ramses. Avemu bisognu di dui gruppi più, unu per evaluà l'infurmazioni nantu à una splutazioni nucleari cum'è si faci, è unu per circà queste cellule. Tacete, ma ùn pigliate prigiuneri. Oghje, i mo amichi, ùn hè micca u ghjornu per schernà. Ottene ciò chì avete bisognu è uttene prestu è duru. Menzogna ci pò custà caru. "
  
  Moore hà capitu ciò chì stava dicendu è vultò in daretu. "Oghje", disse, "ùn ci sarà pietà".
  
  Dahl annuì sbrigatamente, sgusciatu e so nocche cum'è s'ellu puderia crepa u craniu di un omu. Drake hà pruvatu à rilassate. Ancu Alicia marchjava cum'è una pantera ingabbiata.
  
  Allora, à 8 ore di mane, principia a follia.
  
  I chjamati cuminciaru à vene, i telefuni dedicati sonanu una volta è una volta, u so rumore riempia a piccula stanza. Moore hà efficacemente luttatu unu per unu, è dui assistenti sò ghjunti in corsa per aiutà. Ancu Kinimaka hà accettatu a sfida, ancu s'è a tavula à quale era pusatu ùn pareva micca particularmente felice.
  
  Moore hà paragunatu l'infurmazioni cù a velocità di a luce. "Semu à a soglia", disse. "Tutte e squadre sò pronte. L'agenti undercover anu riportatu e conversazioni più recenti nantu à riunioni secrete è chatter. I muvimenti intornu à e famose moschee si intensificanu. Ancu s'ellu ùn sapemu micca ciò chì passava, sariamu preoccupati. Nuvelle facce sò state vedute in i so abitati abituali, tutti determinati è chì si movenu rapidamente, cun scopu. Di e cellule cunnisciute da noi, duie sò sparite da u radar. Moore strinse a testa. "Hè cum'è ùn avemu micca trattatu di questu. Ma avemu indizi. Una squadra deve andà in i docks - una di e cellule cunnisciute opera da quì ".
  
  "Questi simu noi", disse Dahl. "Alzatevi, bastardi."
  
  "Parlate per voi stessu". Kensi s'avança vers lui. "Oh, è sò cun voi."
  
  "Oh, duvete fà questu?"
  
  "Smetti di ghjucà duru per ottene".
  
  Drake hà studiatu i squadre, chì sò stati divisi in coppie in una manera interessante. Dahl è Kenzie avianu camaradi - Lauren, Smith è Yorgi. Finì à stà cun Alicia, May è Bo. Era una ricetta per qualcosa; chì era sicuru.
  
  "Bona furtuna, amicu", disse Drake.
  
  Dahl si vultò per dì qualcosa appena quandu Moore alzava a manu. "Aspetta!" Coprì u ricevitore cù a so manu per una seconda. "Questu hè statu ghjustu currettu nantu à a nostra linea diretta".
  
  Tutti i capi giranu. Moore accettò un'altra chjama è avà ghjunghjia, sintendu u buttone di parlante.
  
  "Sei in", disse Moore.
  
  Un crack disincarpatu empia a stanza, e parolle ghjunsenu cusì veloce chì era cum'è se e gambe di Drake vulianu dà a caccia. "Questu hè Julian Marsh, è sò chì sapete quasi tuttu. Iè a sò. A quistione hè, cumu vulete ghjucà?
  
  Hayden hà pigliatu u postu quandu Moore hà agitu a manu per cuntinuà. "Smetti di esse un stupidu, Marsh. Induve hè?"
  
  "Bè, hè una quistione splusiva, ùn hè micca? Ti dicu questu, caru, hè quì. In NYC".
  
  Drake n'a pas osé respirer alors que leurs peurs peurs étaient sans aucun doute confirmées.
  
  "Allora l'altra quistione hè chì vogliu dopu?" March si fermò per un bellu pezzu.
  
  "Metti à u travagliu, stronzo", ringhiò Smith.
  
  Alicia aggrottò la fronte. "Ùn antagonizemu micca stu idiota".
  
  March ridia. "Ùn avemu micca, veramente. Allora, a bomba nucleare hè caricata, tutti i codici sò stati cun cura. Cum'è dicenu, u clock hè in tic-tac. Avà tuttu ciò chì avete da fà hè di assicurà chì hè vera è furnisce un numeru di contu bancariu. Aghju ghjustu?"
  
  "Iè", Hayden hà dettu simplicemente.
  
  "Avete bisognu di prova? Avete da travaglià per ellu ".
  
  Drake s'inclinò in avanti. "Chi voli dì?"
  
  "Vogliu dì chì a caccia hè iniziata".
  
  "Avete da vene à u puntu prestu?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Ah, ci ghjunghjeremu. Prima, i picculi formiche di u travagliu avete bisognu di fà u vostru travagliu. Se fossi tù, andaraghju. A vedi... vedi cumu mi hè ghjunta sta rima ? Avia da fà rima tuttu, sapete, ma in fine... bè, aghju capitu chì ùn m'importava micca ".
  
  Drake strinse a testa in disperazione. "Damn, omu. Parla l'inglesu propiu ".
  
  "U primu indiziu hè digià in u ghjocu. Forma di cunferma. Avete vinti minuti per arrivà à l'Hotel Edison, a stanza 201. Allora ci saranu quattru indizi più, alcuni di quali sò di cunferma è altri di esigenze. Avà mi capisci?"
  
  May hà tornatu prima. "Pazzia".
  
  "Bè, sò una persona di duie menti. Unu da u bisognu, unu da u viziu. Forse scintille di pazzia volanu à a so intersezzione ".
  
  - Vinti minuti ? Drake guardò u so orologio. "Pudemu ancu fà questu?"
  
  "Per ogni minutu chì erate tardi, aghju urdinatu à una di e cellule di Ramses per tumbà dui civili".
  
  Di novu, scossa mandibula, orrore, tensione crescente. Drake strinse i pugni mentre l'adrenalina aumentava.
  
  "Vint minuti", ripetè Marsh. "Da ... avà."
  
  Drake corse fora di a porta.
  
  
  ***
  
  
  Hayden corse per e scale è in u sotano di l'edificiu, Kinimaka à u so spinu. La furia l'afferrò e la batteva come le ali di un diavolo. A rabbia hà fattu i so pedi più veloce è guasi l'hà fattu inciampare. U so cumpagnu hawaiianu grugnitò, slittò è s'arrizzò quasi senza piantà. Pensò à i so amichi, in terribile periculu, sparghjendu in diverse parti di a cità senza a minima idea di ciò chì aspetta, mettendusi in linea senza quistione. Ella hà pensatu à tutti i civili quì è ciò chì a Casa Bianca puderia pensà avà. Era bonu d'avè protokolli, piani è formule praticabili, ma quandu u mondu reale, u travagliu hè diventatu u mira di una minaccia estrema - tutte e scumesse eranu off. À u pede di i scalini curria in u curridoru è cuminciò à curriri. E porte lampò da i dui lati, a maiò parte di elli spente. À l'estremità distanti, una fila di sbarre hè stata rapidamente tirata da parte per ella.
  
  Hayden stese a manu. "Pistole".
  
  U guardianu s'hè sbulicatu, ma poi ubbidì, l'ordine da sopra digià ghjuntu à l'arechje.
  
  Hayden hà pigliatu l'arma, hà verificatu ch'ella era caricata è chì a sicura era off, è sbucò in a piccula stanza.
  
  "Ramses!" - gridò. "Chì diaculu avete fattu?"
  
  
  CAPITOLU SEI
  
  
  Drake scappò fora di l'edificiu cù Alicia, May è Beau à fiancu. Quattru di elli eranu digià inzuppati di sudore. A determinazione emanava da ogni poru. Bo hà piscatu un navigatore GPS di punta da a so sacchetta è hà identificatu u locu di Edison.
  
  "Zona di Times Square", disse, studiendu a strada. "Passemu a terza è attraversà Lexington Avenue. Capite à u Waldorf Astoria ".
  
  Drake sbucò in un densu flussu di vitture. Nunda si compara à pruvà à salvà a vita di un tassista di New York quandu ellu cercava disperatamente di rompe i vostri gammi à i ghjinochji, spinghjendu avanti cù tutte e so forze. Drake hà saltatu à l'ultimu secondu, sciupendu in fronte di un taxi giallu vicinu è sbarcò in piena inclinazione. E corne rugianu. Ogni membru di a squadra avia riisciutu à cumandà una pistola à a via di l'esce è avà l'avanzava in giru, vulendu avè più. Ma u tempu era digià persu. Drake guardò u so sguardu mentre cascava à u trottu.
  
  Diciassette minuti.
  
  Attraversavanu Lexington è poi vanu in fretta longu u Waldorf, fermendu à pena mentre e vitture strisciavanu in Park Avenue. Drake s'est battu à travers la foule au semaforo, s'est finalement retrouvé face à face avec une face rouge en colère.
  
  " Ascolta, amicu, cruciaghju prima quì, ancu s"ellu mi tomba. I boss bagels andaranu à rinfriscà, è ùn ci hè micca manera in l'infernu chì succederà ".
  
  Drake fit un pas autour de l'homme en colère alors qu'Alicia et May se précipitaient à l'extérieur. I signali anu cambiatu è a strada era chjara. Avà, avendu ammucciatu l'arme, si sò risolti versu a strada principale vicinu - Madison Avenue. Una volta di più, a folla hà riempitu u trottu. Bo s'insinua in 49e, maneuvering trà vitture è guadagnà un vantaghju. Fortunatamente, u trafficu era ora lento, è ci era un pocu spaziu trà i paraurti posteriori è i parafanghi di fronte. E donne seguitanu Beau è dopu Drake si mette in fila.
  
  I cunduttori li gridavanu insulti.
  
  Restanu dodici minuti.
  
  S'elli eranu troppu tardi, induve e cellule terruristiche feranu? Drake hà imaginatu chì saria vicinu à Edison. Marsh vulia chì l'equipaggiu sapia chì i so ordini sò stati realizati à a lettera. Una porta di vittura s'hè aperta davanti - solu perchè u cunduttore puderia - è Beau salta nantu à u tettu ghjustu à tempu. Alicia pigliò u bordu di u quadru è u sbattò in faccia à l'omu.
  
  Avà giranu a manca, avvicinendu à 5th Avenue è ancu più folla. Beau s'est glissé à travers le pire comme un pickpocket à un concert pop, suivi d'Alicia et de May. Drake avia appena gridatu à tutti, a pacienza di u so Yorkshireman era finalmente finita. L'omi è e donne anu bluccatu u so caminu, omi è donne chì ùn importava micca s'ellu si precipitava à salvà a so vita, a vita di unu di i so figlioli, o ancu elli stessi. Drake hà spintu u so modu à traversu, lascendu un omu allungatu. A donna cù u zitellu u fighjulava abbastanza intensamente per fà si senti culpèvule finu à ch'ellu si ricurdò di ciò chì curriava.
  
  Mi ringrazierai dopu.
  
  Ma di sicuru ch'ella ùn saprà mai. Ùn importa ciò chì succede.
  
  Bo avà sparò à manca, correndu per l'Avenue di l'Americhe versu a 47th Street. A Magnolia Bakery passò à a diritta, facendu Drake pinsà à Mano, è dopu à ciò chì l'Hawaiianu puderia avè digià amparatu da Ramses. Dui minuti dopu, mentre splodavanu in a 47th Street, Times Square apparsu di colpu à a so manca. À a diritta di elli era un Starbucks regulare, induve ci era un tramindui è e linee à a porta. Drake scannò e facce mentre passava davanti, ma ùn s'aspittava micca di truvà faccia à faccia cù alcunu di i suspettati.
  
  Quattru minuti.
  
  U tempu passava più veloce è era ancu più preziosu chè l'ultimi mumenti di un vechju morente. À manca, di fronte à u trottoir, a facciata grisa di l'albergu cù a so entrata d'oru apparsu, è Beau era u primu à entre in e porte d'entrata. Drake scacciò un carrettu di bagaglii è un taxi giallu periculosamente vultatu per seguità Mai à l'internu. Sò stati accolti da un largu foyer cù una catifa rossa modellata.
  
  Beau et Alicia appuyaient déjà sur les boutons pour appeler l'ascenseur individuel, tenant les mains près de leurs armes nasales tandis que la garde les observait. Drake hà pensatu à mostrà u so Team SPEAR ID, ma questu solu porta à più dumande, è u cuntu à a rovescia era digià nantu à l'ultimi trè minuti. A campana hà signalatu chì l'ascensore d'Alicia era ghjuntu è a squadra hà imbarcatu. Drake hà impeditu u ghjovanu di unisce à elli, alluntanendulu cù una palma aperta. Grazie à Diu hà travagliatu perchè u prossimu gestu saria statu un pugnu chjusu.
  
  A squadra di quattru omi si riunì mentre u veiculu s'arrizzò, piantendu u so muvimentu è tiranu e so armi. Appena a porta s'hè apertu, si sboccanu, cercandu a stanza 201. In istante, una furia di pugni è di pedi apparsu trà elli, scunfittendu ancu Bo.
  
  Qualchissia stava aspittendu.
  
  Drake s'inclina mentre un pugnu cunnessu sopra l'orbita di l'ochju, ma ignorò u lampu di dolore. U pede di qualcunu pruvò à chjappà u so propiu, ma s'hè alluntanatu. A listessa figura si alluntanò è circundava Alicia, sbattendu u so corpu in u muru di gesso. Mai hà firmatu i colpi cù e so mani alzate, è dopu Bo hà sbulicatu un pugnu rapidu unu-due chì hà firmatu tuttu u momentu è hà purtatu l'attaccu à i so ghjinochji.
  
  Drake hà saltatu è poi chjappà cù tutte e so forze. U tempu s'era finitu. A figura, un omu toccu in una giacca spessa, tremava sottu à u colpu di u Yorkshireman, ma in qualchì manera hà sappiutu di svià a parte più forte. Drake cascò à u so latu, perdendu u so equilibriu.
  
  "Sacco da boxe", disse Mai. "Hè un saccu di punching. Posizionatu per rallentà noi. "
  
  Bo hà guidatu più duru chè prima. "Hè u mio. Andate."
  
  Drake salta sopra a figura in ginocchio, verificando i numeri di stanza. Ci era solu trè stanze à a so destinazione, è li mancava un minutu. Restanu in l'ultimi seconde. Drake si firmò fora di a stanza è picchiò a porta. Nunda hè accadutu.
  
  Mai u spinse da parte. "Sposta."
  
  Un colpu altu è l'arbulu si sparte, u sicondu è u quadru s'hè colapsatu. Drake tosse. "Questu deve esse debilitatu per voi".
  
  Dentru, si sparghjenu, l'armi tirati è cercanu rapidamente, ma l'ughjettu ch'elli cercavanu era terribilmente evidenti. Era stendu à mezu à u lettu - una fotografia A4 lucida. Alicia si avvicinò à u lettu, fighjendu intornu.
  
  "A stanza hè impeccabile", disse Mai. "Aghju scumessa chì ùn ci hè micca guida".
  
  Alicia stava à l'orlu di u lettu, fighjendu è respirava pocu. Ella scuzzulò a testa è gemì mentre Drake s'unì à ella.
  
  "O diu. Cosa hè questu - "
  
  Hè stata interrotta da una telefonata. Drake marchò intornu à u lettu, si n'andò à a nightstand è pigliò u telefunu da a leva.
  
  "Iè!"
  
  "Ah, vecu chì l'avete fattu. Ùn puderia micca esse faciule ".
  
  "Marzu! Pazzu bastardo. Ci hà lasciatu una foto di a bomba ? cazzo di fotografia?"
  
  "Iè. U vostru primu indiziu. Perchè avete pensatu chì vi lasciassi avè u veru? Cusì stupidu. Mandate questu à i vostri capi è eggheads. Cuntrollaranu i numeri di serie è tutte queste altre merde. Canisters di plutoniu E. Materiale fissile. Hè una cosa noiosa, veramente. U prossimu indice serà ancu più eloquente ".
  
  À quellu mumentu, Bo intrì in a stanza. Drake espérait qu'il traînerait le Punch Man avec lui, mais Beau traça une ligne imaginaire à travers son artère carotide. "S'hè suicidatu", disse u francese d'una voce stupita. "Pillola suicida".
  
  Merda.
  
  "Vedi?" Marsh hà dettu. "Semu assai serii".
  
  "Per piacè, Marsh", pruvò Drake. "Diteci solu ciò chì vulete. A faremu avà, dannazione ".
  
  "Oh, sò sicuru chì tù avissi. Ma lasciaremu per più tardi, ok ? Cume di questu? Corri per l'indicazione numeru dui. Questa persecuzione hè sempre megliu è più difficiule. Avete vinti minuti per arrivà à u ristorante Marea. A propositu, questu hè un platu talianu è facenu un calzone Nduyu assai savurosu, fiducia. Ma ùn fermemu micca quì, amichi, perchè truverete stu indiziu sottu à u toilette. Prufittate."
  
  "Swamp" -
  
  "Vint minuti".
  
  A linea hè morta.
  
  Drake maledicò, si vultò è corse più veloce ch'ellu pudia.
  
  
  CAPITOLU SETTE
  
  
  Ùn avè micca altra scelta, Torsten Dahl è a so squadra decisu di abbandunà a vittura è lascià. Ùn vulia nunda di più chè tene strettu mentre Smith lanciava u putente SUV intornu à una meza decina di giri, i pneumatici sguillavanu, movendu e cose, ma New York era solu un grugnu arrabbiatu di taxi gialli è autobus è vitture in affittu. A parolla "Deadlock" hè ghjunta à a mente di Dahl, ma hè accadutu ogni ghjornu, a maiò parte di u ghjornu, è i corni sò sempre sbulicati è a ghjente gridava da i finestri abbattuti. Corrianu cum'è pudendu, seguendu e direzzione. Lauren è Yorgi anu tiratu nantu à i so gilet pare-balle. Kensi corse à côté de Dahl, les lèvres moussées.
  
  "Saria assai più utile per voi", disse à Dahl.
  
  "Innò".
  
  "Oh, vai, cumu puderia fà male?"
  
  "Mai".
  
  "Oh, Torsti..."
  
  "Kenzi, ùn avete micca ritruvà a vostra maledetta katana. È ùn mi chjamate micca cusì. Avè una donna pazza chì mi dà soprannomi hè abbastanza male ".
  
  "Oh sì? Cum'è tù è Alicia mai... a sapete?"
  
  Smith ringhiò mentre attraversavanu un'altra intersezzione, videndu i pedoni è i motociclisti affollanu a strada à u lume verde, tutti tenendu a so vita in manu, ma eranu sicuri chì ùn eranu micca quelli chì soffrenu oghje. Avìanu frettu in u carrughju dopu, i suldati à pena sentenu u calore di u sprint mentre passavanu dui Priuses lentu, sfracciandu i so specchi laterali. U GPS bip.
  
  "Quattru minuti à i docks", hà stimatu Yorgi. "Avemu da rallentà".
  
  "Aghju rallentaraghju in trè," Smith snapped. "Ùn dite micca u mo travagliu per mè".
  
  Dahl hà datu à Kenzie una Glock è una pistola di Hong Kong - ùn hè micca un compitu faciule, micca faciule da fà in secretu in New York. Ellu strinciò mentre facia questu. Contra u so megliu ghjudiziu, sò stati praticamenti custretti à accettà l'aiutu di l'agente rogue. Era un ghjornu inusual, è tutte e misure, ancu disperate, eranu richieste. È, in verità, hà sempre sentitu chì puderianu avè una parentela, qualcosa cum'è anime militari parallele, chì anu aumentatu u so livellu di fiducia.
  
  Il croyait qu'ils pourraient sauver Bridget Mackenzie, même si elle a combattu.
  
  Smith hà avà attraversatu duie corsie di trafficu, sferzò a so spalla contr'à u F150 stagnatu, ma cuntinuò à guidà senza vultà in daretu. Essendu u tempu, ùn pudianu micca permette di piacè, è a terribili nuvola chì li pendeva significava chì eranu custretti à andà in tuttu, tuttu u tempu.
  
  Dahl attaccò u martellu di a so arma. "U magazzinu hè à menu di un minutu", disse. "Perchè diavolo ùn riparanu micca tutti questi buchi?"
  
  Smith hà simpatizzatu cun ellu. E strade eranu un trattu interminable, rutted, traditore induve e vitture navigavanu lentamente intornu à i buchi irregolari è i travaglii stradali spuntavanu à ogni mumentu, apparentemente indifferenti à l'ora di u ghjornu o a densità di trafficu. Era veramente un cane nantu à u cane, è micca una sola persona vulia aiutà à qualchissia altru.
  
  Navigavanu rapidamente in u GPS è miranu à a punta di freccia. A freschezza di a matina di a matina fece i fremi nantu à a so pelle nuda, ricurdendu à tutti chì era sempre prestu. A luce di u sole filtrava à traversu i pause in i nuvuli, turnendu i docks è u fiumu vicinu un oru pallidu. Quelli chì Dahl pudia vede facianu i so affari di solitu. Avia imaginatu l'area di u dock per esse scura è schifosa, ma fora di i magazzini, era pulita è micca particularmente affollata. È ùn era micca occupatu, postu chì i principali zoni di spedizione eranu attraversu a baia in New Jersey. Tuttavia, Dahl hà vistu cuntenituri grossi è battuti è un battellu longu è largu sedutu immobile nantu à l'acqua, è enormi gru di contenitori, dipinti di blu, chì pudianu correre longu u piattu nantu à i binari di a ferrovia è raccoglie i so cuntenituri cù espansori.
  
  A manca c'eranu magazzini, è ancu un cortile pienu di cuntenituri più brillanti. Dahl indicò un edifiziu à centu cinquanta metri di distanza.
  
  "Questu hè u nostru zitellu. Smith, Kenzi, avanzate. Vogliu Lauren è Yorgi daretu à noi.
  
  Si n'andò, avà cuncentratu, cuncentratu à luttà contra un attaccu daretu à elli prima di passà à u prossimu... è dopu à u prossimu, finu à chì questu incubo era finitu è puderia vultà à a so famiglia. E porte di novu dipinte sò state piazzate à u latu di l'edifiziu, è Dahl hà guardatu quandu hà vistu a prima finestra.
  
  "Uffiziu viotu. Pruvemu u prossimu ".
  
  Passavanu parechji minuti mentre u gruppu strisciava longu à u latu di l'edificiu, l'armi tirati, cuntrollà finestra dopu finestra, porta dopu porta. Dahl hà nutatu cun disappuntu chì cuminciaru à attirà l'attenzione di i travagliadori lucali. Ùn vulia micca spaventà a so preda.
  
  "Andemu".
  
  Avanzavanu in fretta, ghjunghjenu infine à a quinta finestra è fighjenu prestu. Dahl hà vistu un spaziu largu sbulicatu cù scatuli di cartone è casse di lignu, ma accantu à a finestra hà vistu ancu una tavola rettangulare. Quattru omi si pusonu intornu à a tavula, a testa in giru, cum'è s'elli parlavanu, pianificanu è pensanu. Dahl hà saltatu à a terra è s'assittò, appughjendu u so spinu à u muru.
  
  "Semu bè?" Smith hà dumandatu.
  
  "Forse", disse Dahl. "Ùn puderia esse nunda... ma..."
  
  "Aghju fiducia in tè", disse Kenzi cun un toccu di sarcasmu. "Tu guidà, seguiteraghju," Allora hà scuzzulatu a testa. "Siete veramente cusì pazzi? Affrettatevi quì è cuminciate à sparà prima?"
  
  Un omu s'avvicinò, fighjenduli di latu. Dahl alzò u so HK è l'omu si congelava, alzendu e mani in l'aria. A decisione hè stata presa principarmenti perchè u tippu era in a linea diretta di vista di tutti in u magazzinu. Passò menu di una seconda prima chì Dal s'arrizzò, si girò, è sbattì a so spalla in a porta esterna. Smith è Kensi eranu cun ellu, leghjendu i so pinsamenti.
  
  Quandu Dahl intrì in u magazzinu spaziosu, quattru omi saltavanu da a tavula. L'armi stavanu à i so lati, è avà li mettenu, sparendu indiscriminatamente à i straneri chì si avvicinavanu. Bullets volavanu in ogni locu, rompendu a finestra è attraversendu a porta giranti. Dahl colomba a capofitto, roteando, emergendo, sparando. L'omi à a tavula si alluntanò, sparendu in daretu, sparendu nantu à e spalle è ancu trà e so gammi mentre correvanu. Nisunu era sicuru. Un fucile casuale hà riempitu u spaziu cavernosu. Dahl si appoggiò à i dui coddi finu à ch'ellu ghjunghje à a tavula è u vultò, aduprendu cum'è un scudo. Un'estremità s'hè spezzata mentre una pallottola di grossu calibre passava ghjustu.
  
  "Crap".
  
  "Stai pruvatu à tumbà mi?" mormorò Kenzi.
  
  U grande Svedese hà cambiatu a tattica, hà pigliatu una tavola tamanta, è poi lanciau in l'aria. I bordi cadenti chjappà i cavichje di un omu, mandulu volà è mandendu u so fucile. Mentre Dal s'avvicinava rapidamente, a voce di Kensi l'hà fattu rallentà.
  
  "Attenzione à quelli bastardi. Aghju travagliatu in tuttu u Mediu Oriente è vistu millaie di elli chì portanu giacche ".
  
  Dahl esitava. "Ùn pensu micca chì pudete solu..."
  
  L'esplosione scuzzulò i muri di u magazzinu. U svedese volò fora di i so pedi, volò in l'aria è sbattò in una finestra digià rotta. Un rumore biancu s'incarnava a so testa, un ronziu sbulicatu in l'arechje, è per una seconda ùn pudia vede nunda. À u mumentu chì a so visione hà cuminciatu à sbulicà, hà capitu chì Kensi era squatting davanti à ellu, pacchendu e so guance.
  
  "Svegliate, omu. Ùn era micca un corpu sanu, solu una granata ".
  
  "Oh. Ebbè, mi fa sentu megliu ".
  
  "Questa hè a nostra chance", disse. "A commozione hà cacciatu ancu i so cumpagni idioti da i so pedi".
  
  Dahl luttava à i so pedi. Smith era nantu à i so pedi, ma Lauren è Yorgi eranu seduti nantu à i so ghjinochje, i so diti appiccicati à i tempii. Dahl hà vistu chì i terroristi cuminciaru à vene à i so sensi. L'urgenza u picchiò cum'è una spilla chì trapassa un pezzu di carne sgarnata. Alzendu a so pistola, hè ghjuntu di novu sottu à u focu, ma hà sappiutu ferisce unu di i terroristi chì suscitanu è fighjulà chì l'omu si duppiò è cascò.
  
  Smith passò in fretta. "L'hà pigliatu".
  
  Dahl hà pigliatu u capu. Kensi strinse i colpi vicinu à ellu. I dui terruristi restanti turnonu u cantonu, è Dahl hà capitu ch'elli si dirigenu à a surtita. Rallentò una stonda, poi turnò in u listessu angulu, sparendu cun prudenza, ma i so palle chjappà solu l'aria viota è u cimentu. A porta era spalancata.
  
  A granata ributtò in l'internu.
  
  Avà l'esplosione era un fattu, a squadra di SPIR s'hè pigliatu è aspittava chì a shrapnel li passassi. I muri tremavanu è crepavanu sottu u forte impattu. Allora eranu nantu à i so pedi, stringhjendu da a porta in u refuggiu è in u ghjornu luminoso.
  
  "Hè una ora di a matina", disse Smith.
  
  Dahl guardò in a direzzione indicata, vide duie figure chì correvanu, è daretu à elli l'Hudson, chì portava à l'Upper Bay. "Bullshit, puderianu avè barche veloci".
  
  Kensi s'inclina à un ghjinochju, mirandu attentamente. "Allora avemu da piglià..."
  
  "No," Dahl calò a canna di l'arma. "Ùn vede micca i civili quì?"
  
  "Zubi", hà maleditu in ebraicu, una lingua chì Dahl ùn hà micca capitu. Inseme, Smith, Kenzie è Swede cuminciaru a persecuzione. I terroristi anu agitu prestu; eranu quasi à u molo. Kenzi hà cumprumissu sparendu a so HK in l'aria, aspittendu chì i civili fughjenu o si nascondenu.
  
  "Pudete ringraziàmi dopu chì avemu salvatu u ghjornu", disse.
  
  Dahl hà vistu chì una strada di opportunità s'era aperta davanti à ellu. I dui terroristi stavanu alti nantu à u sfondate d'acqua, obbiettivi eccellenti, è u focu opportunisticu di Kenzi hà sbulicatu a strada per elli. Rallentò è si misi u culmu à a so spalla, pigliendu una mira attenta. Smith hà seguitu u modu vicinu à ellu.
  
  I terroristi si vultonu cum'è praticà a telepatia, sparendu digià. Dahl restò concentratu mentre u piombo fischiava trà i lanciari. U so secunnu bullet chjappà u mira in u pettu, u terzu - in a fronte, esattamente in u centru. L'omu cascò, digià mortu.
  
  "Lasciate unu vivu", a voce di Lauren passava da u so orecchiu.
  
  Smith hà sparatu. L'ultimu terrorista avia digià saltatu à u latu, a pallottola pascendu a so giacca mentre Smith si aghjustava. Cù un muvimentu rapidu, u terrorista hà lanciatu una altra granata - sta volta longu u molu stessu.
  
  "Innò!" Dahl sparò senza risultati, u so core saltendu à a gola.
  
  A piccula bomba hà splutatu cù un sonu forte, l'onda di splutazioni riechendu à traversu i docks. Dahl s'hè piattatu daretu à u cuntinuu per un mumentu, è poi hà saltatu fora - ma u so momentu vacillò quandu hà vistu chì avà ùn era micca solu u terrorista restante chì avia da preoccupassi.
  
  Una di e gru di cuntainer hè stata dannata à a basa da l'esplosione è s'inclinò periculosamente sopra u fiumu. I soni di grinding, tearing metal anu annunziatu u colapsu imminente. E persone fighjavanu è cuminciaru à scappà da u quadru altu.
  
  U terrorista hà pigliatu una altra granata.
  
  "Ùn sta volta, idiotu." Smith era digià nantu à un ghjinochju, stracciava a vista. Tirò u grillu, fighjendu l'ultimu terrorista falà prima ch'ellu puderia tirà u pin in a granata.
  
  Ma a grua ùn pudia esse firmata. Inclinandu è sfondendu in tutta a durata di u quadru, u pisanti scaffolding di ferru cascò nantu à u molu, distrughjendu u quadru è vultendu a piccula capanna nantu à quale era cascata in polvera. I cuntenituri sò stati danucati è rinfriscati parechji pedi. I bastoni è i traversi di metallu volavanu falà, saltendu da a terra cum'è partite mortali. Un palu blu brillanti di a grandezza di una luce di strada strisciava trà Smith è Dahl - qualcosa chì l'avrebbe strappatu in a mità s'ellu l'avia colpi - è si fermò à pocu metri da induve Lauren è Yorgi stavanu cù u spinu à u magazzinu.
  
  "Ùn ci hè micca muvimentu". Kensi hà miratu à u terrorista, cuntrollà duie volte. "Hè assai mortu".
  
  Dahl cullò i so pinsamenti è guardò intornu à i docks. Un cuntrollu rapidu hà dimustratu chì, per furtuna, nimu hè statu feritu da a gru di cuntainer. Si mette u dito à u microfonu di a gola.
  
  "A camera hè spenta", disse. "Ma sò tutti morti."
  
  Lauren hè tornata. "Va bè, l'aghju da passà".
  
  A manu di Kenzi appoggiò nantu à a spalla di Dahl. "Tu avissi avutu lascià mi piglià u colpo. I sfracicà i ghjinochje di quellu bastardo ; tandu li faciamu parlà, d"una manera o d"una altra.
  
  "Troppu risicatu." Dahl hà capitu perchè ùn hà micca capitu questu. "È hè dubbitu chì pudemu avè da ellu à parlà in u pocu tempu chì avemu".
  
  Kensi sbuffò irritato. "Parlate in nome di l'Europa è l'America. Sò israelianu ".
  
  Lauren hè tornata nantu à i comms. "Avemu da andà. Una camera hè stata vista quì. Ùn hè micca bè ".
  
  Dahl, Smith è Kenzie anu arrubbatu una vittura vicinu, fighjendu chì s'ellu ci pigliò solu cinque minuti di più di caminari, u risparmiu di tempu puderia esse più cà significativu.
  
  
  CAPITOLU OTTU
  
  
  Drake hà sbattutu in u cimentu di a 47th Street, stancu, cù solu diciottu minuti à u clock. Si sò subitu in un prublema.
  
  "Settimu, ottu o Broadway?" Mai urlò.
  
  Bo agitò u GPS versu ella. "Marea hè vicinu à Central Park."
  
  "Iè, ma chì strada ci porta ghjustu davanti?"
  
  Si stendevanu nantu à u trottu mentre i sicondi passavanu, sapendu chì March preparava micca solu una bomba nucleare, ma ancu squadre chì piglianu a vita di dui civili per ogni minutu chì eranu in ritardu per u prossimu rendezvous.
  
  "Broadway hè sempre occupatu", disse Drake. "Femu l'ottu".
  
  Alicia u fighjulava. "Cumu diavolo sapete?"
  
  "Aghju intesu parlà di Broadway. Ùn aghju mai intesu parlà di l'ottu".
  
  "Oh, abbastanza ghjustu. induve-"
  
  "Innò! Questu hè Broadway!" Beau urlò subitu cù u so accentu quasi musicale. "U ristorante hè in cima ... quasi."
  
  "Quasi?"
  
  "Incù mè!"
  
  Bo hè partitu cum'è un sprinter di centu metri, saltendu sopra una vittura parcheggiata cum'è s'ellu ùn ci era micca. Drake, Alicia è May l'anu seguitu à i so talloni, girandu à l'est versu Broadway è l'intersezione induve Times Square scintillava è scintillava è disprezzava i so schermi vacillanti.
  
  Una volta, a folla hà trovu difficiuli di disperse, è di novu Beau li guidò longu u latu di a strada. Ancu quì c"eranu i turisti, appoghjati in daretu, fighjendu i palazzi alti è i cartelloni, o chì cercavanu di decide s"ellu risicate a so vita è si precipitanu in una strada trafficata. A folla hè stata accolta da i barkers chì offrenu biglietti boni per parechji spettaculi di Broadway. Lingue di tutti i culori empianu l'aria, una mistura guasi eccessiva, cumplessa. Ci era pocu persone senza casa, ma quelli chì parlavanu per elli campavanu assai forte è energicamente per donazioni.
  
  In avanti c'era Broadway, piena di New Yorkers è visitatori, puntellata di crucivia, è fiancheggiata da negozi culuriti è ristoranti cù i so segni appesi, illuminati è display A-frame. I passanti eranu una sfocatura mentre Drake è u so latu di a squadra SPEAR correvanu.
  
  Quince minuti.
  
  Bo guardò in daretu. "U GPS dice chì hè una caminata di 22 minuti, ma i trottu sò cusì affollati chì tutti caminanu à u listessu ritmu".
  
  "Allora scappa", l'invita Alicia. "Agite a vostra coda tamanta. Forse vi farà muvimenti più veloce ".
  
  Avant que Beau puisse dire quelque chose, Drake sentit son cœur qui s'effondrait encore plus loin. A strada davanti era cumplettamente bluccata in e duie direzzione, soprattuttu da taxi gialli. Una frattura di parafanghi hè accadutu, è quelli chì ùn anu micca pruvatu à evitarla si movevanu lentamente e so vitture per vede megliu. U trottu da i dui lati era pienu di ghjente.
  
  "Malu infernu."
  
  Ma Bo ùn hà mancu rallentatu. Un saltu ligeru l'hà purtatu nantu à u troncu di un taxi vicinu, è dopu corse à u so tettu, hà saltatu nantu à u cappucciu è si n'andò in u prossimu in fila. May hà seguitu rapidamente, seguitu da Alicia, lascendu Drake daretu à esse urlatu è attaccatu da i pruprietarii di i veiculi.
  
  Drake hè statu obligatu à cuncentrazione fora di u normale. Ùn sò micca tutti sti machini uguali, è u so metallu hà cambiatu, alcuni ancu lentamente in avanti. A corsa era stretta, ma saltavanu da vittura à vittura, utilizendu a longa fila per avanzà. A folla fighjava da i dui lati. Hè bè chì nimu ùn li disturbava quì è si pudianu vede l'avvicinamentu di l'intersezzione di Broadway è 54th, po 57th streets. Quandu u scontru di vitture calò, Bo sbulicò da l'ultima vittura è ripigliò a so corsa longu a strada stessa, Mai accantu à ellu. Alicia guardò in daretu à Drake.
  
  "Basta cuntrollà per vede s'ellu hè cascatu da quella portella aperta in daretu."
  
  "Iè, hè una opzione risicatu. Sò solu grata chì ùn ci era micca convertibili allora ".
  
  Al di là di l'altra intersezzione è a 57th Street, cimentatrici, furgoni di consegna è barriere rosse è bianche sò state allineate. Si l'équipe pensait qu'elle avait réussi, ou que cette course serait aussi simple que la précédente, leurs illusions se brisaient subitement.
  
  Dui omi emersi da daretu à un camion di consegna, i fucili puntati direttamente à i corridori. Drake ùn hà mancatu un battitu. Battaglia constante, anni di battaglie aguzzavanu i so sensi à u massimu è li mantenenu quì - vinti quattru ore à ghjornu. Forme minacciose apparsu istantaneamente, è senza esitazione, si precipitò in capu versu elli, ghjustu davanti à u camion di cimentu chì s'avvicinava. Unu di i pistoli volò à u latu cun un rugginu, è l'altru si sbattò sottu à i corpi di unu di l'omi. Drake fece retrocede mentre u colpu chjappà u latu di u so craniu. Daretu à elli, hà intesu u grinziu di e rote di un camion di cimentu chì frenava bruscamente, è u ghjuramentu di u so cunduttore...
  
  Vide un corpu grisgiu tamantu vultendu versu ellu...
  
  È aghju intesu u gridu spavintatu di Alicia.
  
  "Matt!"
  
  
  CAPITOLU NOVE
  
  
  Drake ne put que figer le camion incontrôlable qui se tournait vers lui. L'attaccanti ùn si ritiravanu micca per una seconda, chjappà cù una grana di colpi, perchè ùn anu micca preoccupatu di a so propria salvezza. Hè statu un pugno in a gola, u pettu è u plexus solare. Fighjulava u corpu sbattulà è calciò mentre volava direttamente sopra a so testa.
  
  U primu terrorista hè cascatu in daretu, inciampendu, è hè statu culpitu da una di e rote, l'impattu li rumpia a spalle è finisce a so minaccia. U sicondu sbattò, cum'è stunatu da l'audacia di Drake, poi girò a testa versu u spinu di u camion chì si avvicinava.
  
  U sonu di slapping bagnatu era abbastanza. Drake hà capitu ch'ellu era fora di a so prufundità, è dopu hà vistu u craniu di u primu terrorista sfracicatu sottu à e roti scorrevule mentre u corpu di u camionu si spostò sopra à ellu. U quadru era appiattitu, ùn pudia chè sperà. Per una frazione di siconda, a bughjura hà inghiottitu tuttu, ancu u sonu. A parte sottu di u camionu si moveva sopra à ellu, rallintendu, rallentendu, è dopu ghjunse à un arrestu bruscu.
  
  A manu di Alicia ghjunse sottu. "Sì d'accordu?"
  
  Drake s'avvicinò versu ella. "Megliu cà quelli ragazzi."
  
  Beau aspittava, quasi mischjendu i pedi mentre fighjulava u so orologio. "Fermanu quattru minuti!"
  
  Esaustu, bruised, graffiatu è battutu, Drake furzò u so corpu in azzione. Cette fois Alicia resta avec lui, comme s'il sentait qu'il pouvait prendre du temps après l'accident imminent. Anu battutu a folla di turisti, truvendu u Central Park South è u Marea trà parechji altri ristoranti.
  
  May indicò u signu, chì era relativamente discretu per New York.
  
  Bo corse davanti. Drake è l'altri l'hà pigliatu à a porta. A cameriera li fighjulava, à u so aspettu disgraziatu, à e so giacche pisanti, è s"alluntanò. Era chjaru da i so ochji ch'ella avia vistu a distruzzione è u soffrenu prima.
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Drake. "Semu inglesi".
  
  Mai mandò un sguardu in a so direzzione. "Ghjappunese".
  
  È Bo fece una pausa a ricerca di a stanza di l'omi cù una sopracciglia alzata. "Di sicuru micca in inglese."
  
  Drake corse cum'è grazia ch'ellu pudia attraversu u ristorante sempre chjusu, chjappà una sedia è un tavulinu in a strada. U bagnu di l'omi era chjucu, custituitu da solu dui urinali è un toilette. Fighjendu sottu à a tazza.
  
  "Ùn ci hè nunda quì", disse.
  
  A faccia di Beauregard mostrava a tensione. Picchiò i buttoni di u so sguardu. "U tempu hè finitu".
  
  A cameriera chì stava vicinu hà saltatu quandu u telefunu sonò. Drake stese a manu à ella. "Ùn precipite micca. Per piacè pigliate u vostru tempu ".
  
  Pensava chì puderia scappà, ma a so determinazione interna l'hà diretta à u tubu. À quellu mumentu, Alicia esce da u bagnu di e donne cù una spressione preoccupata in faccia. "Ùn ci hè micca. Ùn avemu micca cusì! "
  
  Drake s'ébranla comme s'il avait été abattu. Si guardò intornu. Puderia esse un altru toilette in stu picculu ristorante ? Forse un cubicle per l'impiegati? Avianu da verificà di novu, ma a cameriera era digià in u telefunu. I so ochji sbattulanu versu Drake è hà dumandatu à u chjamante d'aspittà.
  
  "Questu hè un omu chjamatu Marsh. Per tè."
  
  Drake aggrottò la fronte. "M'hà chjamatu per nome?"
  
  "Hà dettu l'inglese". A cameriera alzò le spalle. "Hè tuttu ciò chì hà dettu."
  
  Bo s'attardava accantu à ellu. "È perchè sì facilmente cunfunditu, u mo amicu, sì tù."
  
  "À a vostra salute".
  
  Drake hà ghjuntu à u so telefunu, una manu si strofinava a guancia mentre un'onda di fatigue è di tensione l'avanzava. Cumu puderanu fallu avà ? Anu superatu tutti l'ostaculi, è ancu Marsh pò ancu ghjucà cun elli in qualchì modu.
  
  "Iè?"
  
  "Marzu quì. Avà dimmi chì avete trovu?
  
  Drake aprì a bocca, poi chjude rapidamente. Chì era a risposta curretta? Forse Marsh aspettava a parolla "nunda". Pò esse...
  
  Si fece una pausa, esitante da una risposta à una risposta.
  
  "Dimmi ciò chì avete trovu, o daraghju l'ordine di tumbà dui New Yorkers in u prossimu minutu".
  
  Drake apre a bocca. Diavule! "Avemu trovu -"
  
  Mai poi scappò fora di u bagnu di e donne, slipping on the wet tiles and falling nant'à u so latu. In a so manu c'era un picculu bustu biancu. Beau était à son côté en une fraction de seconde, prit la buste et la donna à Drake. Mai si stese in terra, respirava pesantemente.
  
  Alicia a fighjulava cù a bocca aperta. "Induve l'avete trovu, Sprite?"
  
  "Avete fattu ciò chì chjamanu u "sguardu di u zitellu", Taz. È questu ùn deve micca sorprenderà à nimu, postu chì tù sì trè quarti un omu in ogni modu.
  
  Alicia ribolliva di rabbia in silenziu.
  
  Drake tosse mentre apre u busta. "Avemu... trovu... sta... maledetta unità flash, Marsh. Dannazione, omu, chì hè questu?"
  
  "Un bellu travagliu. Gran travagliu. Sò un pocu disappuntu, ma ehi, forse a prossima volta. Avà basta à piglià un ochju attentu à u USB. Questa hè a vostra prova finale, è cum'è prima, pudete vulete trasmette à qualchissia cù più intelligenza chè voi o u NYPD ".
  
  "Hè questu l'internu di... a torta?" Drake hà capitu chì a cameriera era sempre vicinu.
  
  Marsh rise forte. "Oh bè, oh assai bè. Ùn lascemu micca u ghjattu fora di u saccu, nò ? Iè hè. Avà ascolta, vi daraghju dece minuti per mandà u cuntenutu di u flash drive à quelli chì sò megliu cà voi, è poi ripartiremu da novu.
  
  "No, nò, ùn sapemu micca." Drake fece un gestu versu May, chì portava un picculu saccu in quale avianu ammucciatu un minuscule laptop. A donna giapponese si alzò da terra è si avvicinò.
  
  "Ùn perseguiremu micca a nostra coda in tutta sta cità, Marsh."
  
  "Umm, sì. Perchè dicu cusì. Allora, u tempu passa. Avviamu u laptop è gode di ciò chì vene dopu, avemu? Cinque, quattru..."
  
  Drake hà sbattutu u pugnu nantu à a tavula mentre l'esplosione si calava. A rabbia bolliva in u so sangue. "Ascolta, Marsh..."
  
  A finestra di u ristorante hà splutatu quandu u parafanu frontale di a furgone s'hè lampatu in a sala di pranzu. U vetru si strinse è i pezzi volanu in l'aria. I prudutti di u legnu, di plastica è di mortar sbuchjavanu in a stanza. A furgone ùn si piantò, sbattulendu in i so pneumatici è rughjendu cum'è l'apprendista di a morte mentre passava in fretta in a piccula stanza.
  
  
  CAPITOLU DECE
  
  
  Julian Marsh hà sentitu un forte dulore in u so stomacu mentre si vultò à diritta. Pezzi di pizza cascò à u pianu è una ciotola d'insalata cascò nantu à u sofà. Pigliò rapidamente i so fianchi, incapace di piantà di ride.
  
  U tavulinu bassu chì stava davanti à ellu è Zoe si tremò quandu u pede salvaticu di qualcunu l'hà accidentalmente calciatu. Zoey hà ghjuntu per sustenelu, dendu un rapidu pappu nantu à a spalla mentre un altru avvenimentu eccitante cuminciò à sviluppà. Finu à avà avianu vistu Drake è u so equipaggiu sguassate fora di l'Edison - fighjulà abbastanza facilmente cum'è un omu vistutu da turista chì filmava l'avvenimentu da l'altra parte di a strada - dopu vistu a furia di Broadway - sta scena isterica era più sporadica, postu chì. ùn ci era micca parechje camere di sicurezza chì un terrorista lucale puderia pirate - è poi fighjulà cù u soffiu chì l'attaccu si sviluppava in qualchì modu intornu à una cimentaria.
  
  Tuttu chistu hè una distrazione piacevule. Marsh teneva un telefuninu dispunibile in una manu è a coscia di Zoe in l'altra mentre manghjava uni pochi di fette di prosciuttu è funghi è chattava in Facebook.
  
  Davanti à elli c"eranu trè schermi di diciottu centimetri ognunu. A coppia mostrava avà una grande attenzione mentre Drake è Cumpagnia irrumpianu in u picculu ristorante italianu. Marsh hà verificatu l'ora è hà guardatu i fuochi d'artificiu culuriti.
  
  "Damn, questu hè vicinu."
  
  "Sì entusiasta?"
  
  "Iè, ùn hè micca?"
  
  "Hè un filmu bè." Zoe fece la smorfia. "Ma sperava più sangue".
  
  "Aspetta un minutu, amore mio. Migliurà ".
  
  A coppia si pusò è ghjucatu in un appartamentu affittu chì appartene à una di e cellule terroriste; u principale, pinsava Marsh. Ci era quattru terroristi quì, unu di i quali, à una dumanda precedente, avia stallatu una zona di visione simile à u cinema per Marsh. Mentre chì a coppia di Piti piaceva à fighjulà, l'omi si pusonu à u latu, ammucciati attornu à una piccula televisione, navigendu attraversu decine d'altri canali, cercandu nutizie o aspittendu una chjama. Marsh ùn sapia micca è ùn importa micca. Ignorò ancu i strani sguardi furtivi, sapendu bè chì era un bellu omu cù una parsunalità inusual, è certi persone - ancu altri omi - li piacia à apprezzà una tale parsunalità.
  
  Zoey li hà dimustratu un pocu di più apprezzamentu scissendu e so mani in u fronte di i so boxers. Dannazione, avia unghie affilate.
  
  Piccante è ancu in qualchì modu... piacevule.
  
  Fighjendu a valigetta nucleare per un mumentu - un terminu chì ùn pudia micca esce da a so testa, ancu s'è a bomba più chjuca era in un grande saccu - è poi sbulicò un pocu di caviar in bocca. A tavula davanti à elli era, sicuru, magnificu, custituitu di prudutti senza prezzu è senza gustu, ma tutti eranu diliziosi.
  
  Era una bomba nucleare chì gridava u so nome?
  
  Marsh hà capitu chì era ora di agisce è chjamò, parlendu à una cameriera affascinante è dopu à un inglese assai accentuatu. U tippu avia unu di quelli strani timbri di a so voce - qualcosa chì puzzava di i paisani - è Marsh facia facce cuntorte, circandu di distingue a vucale da a vucale. Ùn hè micca un compitu faciule, è diventa un pocu più difficiule quandu e mani di e donne stringenu u vostru set Nutcracker.
  
  "Dimmi ciò chì avete trovu, o daraghju l'ordine di tumbà dui New Yorkers in u prossimu minutu". Marsh sghignazzava mentre diceva questu, ignurendu i sguardi fastidiosi chì i so studienti mandavanu à traversu a stanza.
  
  L'inglese esitava un pocu di più. Marsh hà trovu una fetta di pepino chì era cascata da l'insalata è l'hà appiccicatu in i capelli di Zoe. Micca ch'ella hà mai nutatu. I minuti passanu è Marsh parlava per a camera di combustione, diventendu sempre più agitatu. Ci era una buttiglia di Bollinger friddu vicinu, è hà pigliatu una meza minutu per versà un grande vetru. Zoe snuggled versu ellu mentre travagliava, è si sorbì da u stessu biccheri, i lati opposti di sicuru.
  
  "Cinque", disse Marsh in u telefunu. "Quattru, trè..."
  
  E mani di Zoya diventonu soprattuttu insistenti.
  
  "Due".
  
  L'inglese pruvò à pattighjà cun ellu, dumandandu chjaramente ciò chì l'infernu passava. Marsh hà imaginatu a vittura ch'ellu avia orchestratu sbattulendu à traversu a finestra di fronte à un tempu predeterminatu, visendu avà, accelerà, avvicinendu à u ristorante senza sospezione.
  
  "Unu".
  
  E poi tuttu splode.
  
  
  CAPITOLU ONCE
  
  
  Drake se précipita vers le mur du restaurant, saisissant la serveuse par la taille et la traînant avec lui. Frammenti di vetru è brique cadunu da u so corpu rotulatu. U furgone chì s'avvicinava strillava per guadagnà trazione cum'è i so pneumatici chjappà à u pianu di u ristorante è a mità di a vittura passava sopra u davanzale di a finestra, a parte posteriore chì si alzava avà è chjappà u stincu sopra u vetru. Metallu raschiatu. I tavulini si sò colapsati. Sedie ammucchiate cum'è spazzatura davanti à ellu.
  
  Alicia hà ancu reagitu istantaneamente, marchjendu intornu à a tavula è sbulicò, a so sola ferita essendu un picculu tagliu nantu à a so tibia da un pezzu di legnu chì volava veloce. Mai hà riesciutu in qualchì manera à rotulà à traversu a cima di u tavulinu in muvimentu senza piglià alcun dannu, è Bo hà fattu un passu più in là, saltendu sopra à ella è saltendu da a superficia à a superficia, infine chjode u so saltu in modu chì i so gammi è i braccia chjappà u muru laterale è aiutau. ellu sbarcà in modu sicuru.
  
  Drake alzò l'ochji, a cameriera gridava accantu à ellu. Alicia guardò accusatrice.
  
  "Allora l'avete pigliatu, nò?"
  
  "Attinzione!"
  
  A furgone avanzava sempre, rallentendu à u sicondu, ma avà u canna di un fucili spuntava da a finestra di u passageru abbassatu. Alicia s'abbassò e coprì. May hà ritruvatu un pocu più. Drake tirò fora a so pistola è sparò sei balle in a manu disincarnata, i soni forti in u spaziu ristrettu, rivali cù u rughjonu assordante di a furgone. Bo si moveva digià, girava u spinu di a vittura. Infine i roti cessanu di girà è si firmavanu. Tavule è sedie rotte cascate da u cappucciu è ancu da u tettu. Drake hà assicuratu chì a cameriera ùn era micca ferita prima di avanzà, ma allora Bo è May eranu digià in vittura.
  
  Beau smashed a finestra di u cunduttore è luttò cù a figura. Mai hà verificatu u locu à traversu u parabrisu rottu è poi hà pigliatu u pezzu di legnu sbrilatu.
  
  "No", hà cuminciatu Drake, a so voce un pocu rauca. "Avemu bisognu -"
  
  Ma Mai ùn era d'umore à sente. Invece, hà lanciatu l'arma improvvisata à traversu u parabrisa cù una forza tale chì si allughjava fermamente in a fronte di u cunduttore, tremando in locu. L'ochji di l'omu si vultonu è s'hè cessatu di luttà cù Beau, u francese chì pareva stunatu.
  
  "Aghju veramente avutu."
  
  Mai alzò le spalle. "Pensu chì duverebbe aiutà."
  
  "Aiutu?" Drake ripetè. "Avemu bisognu di almenu unu di questi bastardi vivi".
  
  "E nantu à questa nota", hà interrugatu Alicia. "Sò bè, ta. Ancu s'ellu hè piacevule di vede chì salvi u culo di a cameriera di Wendy.
  
  Drake si morse a lingua, sapendu à un livellu prufondu chì Alicia era solu chì si burlava di ellu. Beauregard avia digià tiratu u cunduttore fora di a vittura è frugava in i so sacchetti. Alicia si n'andò à u laptop miraculosamente intaccatu. L'unità USB hà finitu di carica è hà purtatu una mansa d'imaghjini - imagine disturbanti di canisteri d'argentu chì fece u sangue di Drake curre friddu.
  
  "Sembra l'internu di una bomba", disse, esaminendu i fili è i relè. "Mandate questu à Moore prima chì qualcosa succeda".
  
  Alicia s'inclinò sopra a macchina, tacchendu.
  
  Drake aiutò a cameriera à mette in piedi. "Stai bè, amore?"
  
  "Eiu... pensu cusì."
  
  "Mint. Avà chì ci faci una lasagna ?
  
  "U chef... u chef ùn hè ancu ghjuntu." U so sguardu hà pigliatu in a distruzzione cù a paura.
  
  "Dannazione, aghju pensatu chì l'avete appena lanciatu in u microonde."
  
  "Ùn ti ne fà". Mai s'avvicinò è pusò a so manu nantu à a spalla di a cameriera. "Seranu ricustruiti. A cumpagnia d'assicuranza deve piglià cura di questu ".
  
  "Cusì sia".
  
  Drake si morse a lingua di novu, sta volta per impedisce di ghjurà. Iè, era una benedizzione chì tutti respiravanu sempre, ma Marsh è i so cumpagni anu sempre arruvinatu a vita di a ghjente. Senza una punta di cuscenza. Nisuna etica è senza preoccupazioni.
  
  Era cum'è s'è u telefuninu sonava attraversu una cunnessione psichica. Questa volta Drake hà rispostu u telefunu.
  
  "Stai sempre a calci?"
  
  A voce di Marsh l'hà fattu vulsutu chjappà qualcosa, ma l'hà fattu in una manera strettamente prufessiunale. "Avemu trasmessu i vostri ritratti".
  
  "Oh, eccellente. Allora, avemu risoltu questu un pocu. Spergu chì avete pigliatu qualcosa per spuntà mentre aspettavate, perchè sta prossima parte - bè, puderia tumbà.
  
  Drake tosse. "Sapete chì ùn avemu micca pruvatu ancu a vostra bomba."
  
  "È intesu questu, possu vede chì vulete rallentà e cose mentre pruvate di ricuperà. Questu ùn succede micca, u mo novu amicu. Questu ùn succede micca in tuttu. I vostri pulizzeri è agenti, militari è pompieri ponu esse parti di una macchina ben oliata, ma sò sempre una macchina, è ci vole un pocu di tempu per arrivà à a velocità. Allora aghju utilizatu stu tempu per strapparvi. Hè abbastanza divertente, fiducia in mè ".
  
  "Chì ne tira a Pythia da tuttu questu?"
  
  Marsh chiacchiò. "Oh, pensu chì sapete chì stu vanitosu gruppu di ragamuffins hè sbulicatu di pocu tempu. Ci hè mai statu qualcosa di più definitu ? Eranu guidati da un serial killer, un psico stalker, un megalomaniac è un suvra ghjilosu. Eranu tutti a stessa persona ".
  
  À questu puntu, Alicia s'avvicinò più vicinu à Drake. "Allora diteci - induve hè stu bastardo?"
  
  "Oh, nova zitella. Sì bionda o asiatica ? Probabilmente bionda da a manera chì sona. Caru, se sapessi induv'ellu era, ti lasciaraghju scuochjallu vivu. Tyler Webb hà sempre vulutu una cosa. Abbandunò i Piti à u mumentu chì hà capitu induve truvà li.
  
  "Quale era à u mercatu?" - dumandò Drake, avà guadagnatu tempu è infurmazione.
  
  "Stu locu hè un bugne di disgustu, sò ghjustu? Immaginate tutti l'affare fatti quì chì anu un impattu in u mondu per decennii à vene.
  
  "Ramses hà vindutu qualcosa", disse Drake, pruvatu.
  
  "Iè. È sò sicuru chì u paté di salsiccia francese complicatu vi hà digià dettu ciò chì era. O pudete sempre dumandà ellu avà ".
  
  Allora questu hà cunfirmatu. Marsh li fighjulava, ancu s'ellu ùn avia micca ochji in u ristorante. Drake hà mandatu un brevi missaghju à Moore. "E ci dici induve Webb hè andatu?"
  
  "Bè, seriamente, quale sò, Fox News? In seguitu mi dumandate di soldi".
  
  "Mi accontenteraghju di stu stronzo terrorista".
  
  "È torna à u travagliu in manu". Marsh hà dettu ste parolle è tandu paria di divertissi, di colpu ridendu. "Scusate, scherzu persunale. Ma avà avemu finitu cù a parte di cuntrollu di a caccia. Avà vogliu fà e mo dumande à voi ".
  
  "Allora dicci solu." A voce d'Alicia pareva stanca.
  
  "Chì ci hè cusì divertente in questu? Sta bomba sploderà s'ellu ùn sò micca cumplettamente cuntentu. Quale sà, caru, puderia ancu decide di possederti.
  
  In un istante, Alicia paria prontu à andà, l'ochji è l'espressione ardenti abbastanza per incendià una furesta asciutta.
  
  "Vogliu esse solu cun voi", bisbigliò.
  
  March fece una pausa, poi cuntinuò rapidamente. "Museu di Storia Naturale, vinti minuti."
  
  Drake hà stallatu u so orologio. "È dopu?"
  
  "Hmmm, chì?"
  
  "Questu hè un grande pezzu di architettura."
  
  "Oh, bè, s'è vo avete ghjuntu finu à quì, vi suggerissi di spogliare un guardianu di sicurità masculinu chjamatu Jose Gonzalez. Unu di i nostri partenarii hà cusitu e mo richieste in a fodera di a so giacca a notte scorsa. Un modu originale di trasportu documenti, sì, è senza vultà à u mittente.
  
  Drake ùn hà micca rispostu, soprattuttu perplessu.
  
  "So ciò chì pensate", disse Marsh, dimustrendu di novu una intelligenza incredibile. "Perchè ùn vi mandate micca e foto è fatemi sapè ciò chì vulete? Ebbè, sò una persona peculiar. M'anu dettu ch'e aghju dui lati, duie menti è duie facce, ma preferimu vede cum'è duie qualità separate. Una parte hè curva, l'altra hè curvata. Sapete ciò chì vogliu dì?"
  
  Drake tosse. "Di sicuru, so quale site."
  
  "Grande, allora so chì capirete chì quandu vegu i vostri quattru cadaveri strappati in circa diciassette minuti, mi sentu à tempu incredibilmente felice è incredibilmente irritatu. Incù tè. È avà, addiu ".
  
  A linea hè morta. Drake cliccò nantu à u so sguardu.
  
  Vinti minuti.
  
  
  CAPITOLU DOVEZI
  
  
  Hayden è Kinimaka anu passatu u tempu cù Ramses. U Prìncipe Terrurista paria fora di locu in a so cellula di sei piedi quadrati: bruttu, disgraziatu è, ancu s'ellu era chjaramente stancu, andava in avanti è in daretu cum'è un leone ingabbiatu. Hayden hà infilatu l'armatura di u corpu, hà verificatu u so Glock è i balli di ricambio, è hà dumandatu à Mano di fà u listessu. Da avà ùn ci sarà micca chance. Ramses è March si sò rivelati troppu intelligenti per esse sottovalutati.
  
  Forse u mitu terrorista era esattamente induve vulia esse.
  
  Hayden dubitava, dubitava assai. A battaglia in u casteddu è a morte disperata di u so guardianu di u corpu dimustrava quantu vulia scappà. Inoltre, a so reputazione era arruvinata? Ùn deve esse dispiratu per riparà i danni ? Forsi, ma l'omu ùn hè statu distruttu à u puntu chì ùn pudia micca ricustruisce. Hayden l'observò mentre Kinimaka li portava un paru di sedie di plastica.
  
  "Ci sò armi nucleari in questa cità", disse Hayden. "Chì sò sicuru chì sapete postu chì avete fattu un pattu cù Tyler Webb è Julian Marsh. Siate in sta cità, è s'ellu vene u tempu, faremu maledettamente chì ùn site micca sotterraneo. Di sicuru, i vostri seguitori ùn sanu micca chì t'avemu... "Lasciò appiccà quì.
  
  Ramses si firmò, fighjendula cù l'ochji stanchi. "Vogliu dì, sicuru, un ingannu induve u mo populu prestu ucciderà Marsh, assumerà a rispunsabilità di a bomba è a detonarà. Duvete sapè questu da Webb è u so guardianu di u corpu, postu chì sò l'unichi chì sapianu. È sapete ancu ch'elli aspettanu solu u mo cumandamentu. Annunziava, cum'è per sè stessu.
  
  Hayden aspittò. Ramsès era astutu, ma questu ùn significheghja micca chì ùn hà micca inciampatu.
  
  "Sploderanu", disse Ramses. "Faranu a so propria decisione".
  
  "Pudemu rende e vostre ultime ore quasi insopportabile", disse Kinimaka.
  
  "Ùn pudete micca fà mi annullà questu", disse Ramses. "Ancu attraversu a tortura. Ùn fermaraghju micca sta splusione ".
  
  "Chi voli?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Ci saranu negoziazioni".
  
  L'hà studiatu, fighjendu intensamente in a faccia di u novu nemicu mundiale. Queste persone ùn vulianu nunda in cambiu, ùn vulianu micca negozià, è crèdenu chì a morte era solu un passu versu una parvenza di u celu. Induve ci lascia questu?
  
  Da veru, induve? Ella cercò a so arma. "Una persona chì ùn vole più di fà un omicidiu di massa hè faciule da trattà", disse. "Cù una pallottola in capu".
  
  Ramses appiccicò u so visu à i bars. "Allora vai avanti, cagna occidentale."
  
  Hayden ùn avia micca bisognu di esse un espertu per leghje a pazzia è l'ansia chì brillanu in quelli ochji senza anima. Senza una altra parolla, hà cambiatu u sughjettu è abbandunò a stanza, chjudendu cù cura a porta esterna daretu à ella.
  
  Ùn pudete mai esse troppu attentu.
  
  In a stanza vicinu era a cellula di Robert Price. Avia ricevutu u permessu di mantene u secretariu quì per via di a minaccia imminente è u so rolu potenziale in questu. Quandu ella è Kinimaka entranu in a stanza, Price li dete un sguardu alteru.
  
  "Chì sapete di a bomba?" - hà dumandatu. "E perchè erate in l'Amazonia, visitendu u bazar terrorista?"
  
  Price s'assittò nantu à a so cuccetta. "Aghju bisognu di un avucatu. È chì vulete dì ? Bomba?"
  
  "Bomba nucleare", disse Hayden. "Qui in New York. Aiuta te stesso, pezzo di merda. Aiutatevi avà dicenduci ciò chì sapete ".
  
  "Seriu". L'ochji di u prezzu s'allargavanu. "Ùn sò nunda".
  
  "Avete fattu tradimentu", disse Kinimaka, avvicinandu u so corpu à a camera. "Hè cusì chì vulete esse ricurdatu? Epitafiu per i vostri nipoti. O preferite esse cunnisciutu cum'è u penitente chì hà aiutatu à salvà New York?
  
  "Non importa quant'è dolcemente a dite," a voce di Price sbattulava cum'è una serpente avvolta. "Ùn aghju micca participatu à alcuna negoziazione nantu à a "bomba" è ùn sò nunda. Avà per piacè, u mo avvucatu.
  
  "Ti daraghju un pocu di tempu", disse Hayden. "Allora aghju da mette Ramses è tè inseme, in a listessa cellula. Pudete cumbatte questu. Videmu chi parla prima. Piuttostu more ch'è campà, è voli piglià cun ellu ogni ànima viva. Tu ? Assicuratevi solu di ùn suicidà micca ".
  
  Price pareva agitatu da almenu alcune di e so parolle. "Senza avucatu?"
  
  Hayden si girò. "Va cazzo."
  
  U sicritariu hà cura d'ella. Hayden l'hà chjusu à l'internu è poi si vultò versu Mano. - Qualchese idee ?
  
  "Mi dumandu se Webb hè implicatu in questu. Hè statu una figura di figura in tuttu ".
  
  "Ùn sta volta, Mano. Webb ùn ci seguita mancu più. Sò sicuru chì tuttu hè Ramses è March ".
  
  "Allora chì hè dopu?"
  
  "Ùn sò micca altrimenti chì pudemu aiutà à Drake è i picciotti", disse Hayden. "A squadra hè digià à mezu à tuttu. A Patria hà cura di tuttu u restu, da i pulizzeri chì chjappà e porte, à i spie chì si nascondenu daretu à i so soldi duramente guadagnati, à l'accumulazione di l'esercitu è l'arrivu di NEST, a Squadra di Supportu di Emergenza Nucleare. I pulizzeri sò in ogni locu, cù tuttu ciò chì anu. I sapori sò in alta alerta. Avemu da truvà un modu per rompe Ramses ".
  
  "L'avete vistu. Cumu si rompe un omu chì ùn importa micca s'ellu campa o mori ?
  
  Hayden si fermò in furia. "Avemu da pruvà. O preferite rinunzià solu ? Ognunu hà un trigger. Stu vermu si preoccupa di qualcosa. A so furtuna, u so modu di vita, a so famiglia piatta ? Ci deve esse qualcosa chì pudemu fà per aiutà ".
  
  Kinimaka vulia ch'elli puderanu dumandà l'expertise di l'informatica di Karin Blake, ma a donna era sempre presa in u so regime di Fort Bragg. "Andemu à circà un travagliu".
  
  "E pricate chì avemu tempu".
  
  "Aspettanu chì Ramses dessi u permessu. Avemu un pocu di tempu ".
  
  "Avete intesu bè cum'è mè, Mano. Prima o poi uccideranu Marsh è u saltaranu ".
  
  
  CAPITOLU TREDECE
  
  
  Dahl ascoltò i missaghji di cumunicazione cunflitti mentre Smith guidava a so vittura attraversu e strade affollate di Manhattan. Per furtuna, ùn anu micca bisognu di andà luntanu, è micca tutte l'arterie di béton sò stati completamente bluccati. Paria chì tutta a squadra di l'informatori era implicata, da u snitch più bassu in i slums à u miliardariu più riccu è stortu è tutti in trà. Questu hà purtatu à un munzeddu di rapporti cunflitti, ma in casa anu fattu tuttu u pussibule per separà l'affidabile da i distorti.
  
  "Duie di e cellule cunnisciute anu ligami stretti cù una moschea vicina", dissi Moore à Dahl à traversu l'auriculare. Hà detta l'indirizzu. "Avemu un agente infiltratu quì, ancu s'ellu hè abbastanza novu. Dice chì questu locu hè statu isolatu tuttu u ghjornu ".
  
  Dahl ùn era mai una persona capace d'assume qualcosa. "Chì significa veramente questu in a terminologia di a moschea?"
  
  "Cosa significa? Questu significa, dannazione, andate quì è pulite almenu una di e cellule di Ramses ".
  
  "Impegnu civicu?"
  
  "Ùn ci hè micca assai di parlà. Ma quellu chì hè quì hè improbabile di dì preghiere. Cerca tutte e stanze di utilità è e camere sotterranee. È preparate. U mo amicu ùn sbaglia micca spessu, è aghju fiducia in a so intuizione in questu.
  
  Dal trasmette l'infurmazioni è intrì e coordenate in u GPS. Fortunatamente, eranu quasi in cima di a moschea, è Smith hà vultatu u volante versu u curb.
  
  "Providenza", disse Lauren.
  
  "U nome chì aghju datu à a mo vechja katana". Kensi suspirò, ricurdendu.
  
  Dahl strinse e fibbie di u so gilet. "Semu pronti? U listessu sistema. Battemu forte è veloce, ghjente. Ùn ci sarà pietà ".
  
  Smith spegne u mutore. "Ùn ci hè micca prublemi cun mè".
  
  A matina li salutava sempre mentre scendevanu da a vittura è esploravanu a moschea attraversu a strada. Vicinu c'era un ventu rossu è biancu cù u vapore chì sguassava. L'edifiziu, situatu à una intersezzione, allineava e duie strade, i so finestri culuriti è a facciata allungata parte di a cumunità. Nant'à u tettu di l'edifiziu s'era un picculu minarettu, stranu è guasi garish nant'à u fondu di e facciate di cimentu circundante. L'entrata da a strada era attraversu un paru di porte di vetru.
  
  "Andemu", disse Dahl. "Avà move."
  
  Traversavanu apposta a strada, piantendu u trafficu cù e braccia stese. Una pausa avà puderia costà tuttu.
  
  "Un bellu locu", hà dettu Smith. "Hè difficiule di truvà un gruppu determinatu quì".
  
  Dahl hà cuntattatu Moore. "Semu in locu. Avete qualcosa d'altru per noi?"
  
  "Iè. U mo omu m'assicura chì e camere sò sottu terra. Hè vicinu à esse accettatu, ma micca abbastanza vicinu per aiutà noi oghje ".
  
  Dahl hà trasmessu a nutizia mentre attraversavanu un altru trottoir è spintavanu e porte di a moschea. Cù i so sensi elevati, si movenu lentamente à l'internu, i so ochji s'adattanu à l'illuminazione un pocu più fioca. I muri bianchi è u tettu riflettenu a luce, inseme cù lumi d'oru è una moquette rossu è oru. Tuttu chistu era situatu daretu à l'area di registrazione, induve l'omu li fighjulava cun suspettu indisguised.
  
  "Possu aiutà ti?"
  
  Dahl hà mostratu u so ID SPEAR. "Iè, amicu, pudete. Pudete purtarici à a vostra entrata secreta sotterranea.
  
  A receptionist pareva cunfusa. "Chì hè questu, un scherzu?"
  
  "Sposta da parte", Dahl allungò a manu.
  
  "Ehi, ùn ti possu micca lascià..."
  
  Dahl alzò l'omu da a so cammisa è u pusò nantu à u bancu. "Pensu chì aghju dettu di mette in parte".
  
  A squadra si precipitò è intrì in l'edificiu principale di a moschea. L'area era viota è e porte in u spinu eranu chjusi. Dahl aspittava a copertura da Smith è Kenzie è poi li chjappà duie volte. U legnu si sparse è i pannelli cascò à u pianu. À quellu mumentu, u rumore è a cummozione si sò intesu da u foyer daretu. A squadra hà pigliatu pusizioni, chì copre u territoriu. Trè seconde passanu, è dopu a faccia è u cascu di u cumandante di e forze speciali spuntavanu da daretu à u muru laterale.
  
  "Sì Dal?"
  
  U svedese ridacchiò. "Iè?"
  
  "Moore ci hà mandatu. HIT. Semu quì per sustene u vostru ghjocu ".
  
  "U nostru ghjocu?"
  
  "Iè. Nova infurmazione. Siate in a maledetta moschea sbagliata, è sò scavati in abbastanza prufonda. Ci hà da piglià un attaccu frontale per caccià elli. È avemu da puntà à i pedi ".
  
  Dahl ùn li piacia micca, ma hà capitu a prucedura, l'etiquette di travaglià quì. Ùn hè micca male chì e forze speciali avianu digià un postu megliu.
  
  "Mostra a strada", disse Dahl.
  
  "Simu. A moschea curretta hè attraversu a strada ".
  
  "Da l'altra parte..." Dahl ghjurò. "Una merda di GPS".
  
  "Sò abbastanza vicini l'un à l'altru". L'ufficiale alzò le spalle. "E quellu ghjuramentu in inglese hè commovente, ma ùn hè micca u tempu chì movemu i nostri maledetti culo?"
  
  I minuti passanu mentre e squadre si mischianu è formanu una festa di raiding mentre attraversavanu a strada di novu. Una volta assemblatu, ùn hè micca persu un altru mumentu. Un assaltu à grande scala principia. L'omi attaccò u fronte di l'edifiziu, chjappà e porte è s'irrumpiu in u lobby. Una seconda onda li passò, sventandu in cerca di i punti di riferimentu chì li era statu parlatu. Una volta chì a porta blu hè stata trovata, l'omu hà postu una carica splussiva è l'hà saltatu. Ci hè stata una splusione, assai più larga di ciò chì Dahl s'aspittava, ma cù un raghju chì e forze spiciali cuntavanu chjaramente.
  
  "Un piège", li disse u capu. "Ci sarà più di elli".
  
  U svedese suspirò un pocu più faciule, cunnosci digià u valore di l'agenti sottumessi è avà ùn si scurdanu di dà u so duvutu. U travagliu undercover era unu di i metudi più insidiosi è fatali di a polizia. Il s'agissait d'un agent rare et précieux qui pouvait s'infiltrer dans l'ennemi et ainsi sauver des vies.
  
  E forze spiciali intrinu in a stanza quasi distrutta, poi si vultonu versu a porta luntanu. Era aperta è coperta ciò chì era chjaramente l'entrata à u sotano. Quandu u primu omu s'avvicinava, i colpi chjappà da quì sottu è una pallottola ricochetta à traversu a stanza.
  
  Dahl guardò Kensi. - Qualchese idee ?
  
  "Mi dumandu? Perchè?"
  
  "Forse perchè possu imagine chì avete una stanza cum'è questu stessu."
  
  "Ùn batte micca intornu à a machja, dannazione, Dal, d'accordu? Ùn sò micca u vostru contrabandista di animali. Sò quì solu perchè... perchè... "
  
  "Iè, perchè site quì?"
  
  "Mi piacerebbe veramente sapè. Forse duveria lassà... " Ella esitava, poi suspirò. "Ascolta, forse ci hè un altru modu. Un criminale intelligente ùn scenderia micca quì senza una via di fuga affidabile. Ma cù e vere cellule terroriste ? Quale sà di tali bastardi suicidi ?
  
  "Ùn avemu micca tempu di pensà", disse u cumandante di e forze speciali, pusendu accantu à ellu. "Hè rollerball per questi ragazzi."
  
  Dahl hà vistu mentre a squadra tirava e so granate flashbang mentre cuntemplò e parolle di Kenzi. Deliberatamente duru, hà cridutu chì daretu à elli stava un core attentu, o almenu i resti rotti di unu. Kensi avia bisognu di qualcosa per aiutà à mette inseme sti pezzi - ma quantu tempu puderia circà senza perde ogni speranza ? Forse sta nave hè digià stata distrutta.
  
  A squadra SWAT hà signalatu ch'elli eranu pronti è dopu hà liberatu una forma loca di infernu cù una scala di legnu. Quandu i granati rimbalzavanu è poi splodevanu, e squadre piglianu u capu, Dahl spinghje u cumandante per a pole position.
  
  Smith passò davanti. "Sposta i to culo".
  
  Scorrendu, sò stati subitu scontri cù u focu di mitraglia. Dahl hà vistu u pavimentu di terra, i gambe di a tavola è i scatuli di l'arme prima di sbulicà deliberatamente quattru piani in una fila, tirandu a so pistola è vultà u focu. Smith si torciò davanti à ellu, sbulicò à u fondu è arrampicò à u latu. A squadra SWAT avanzava da daretu, accovacciata è micca sbattuta in a linea di focu. I pallotti riturnavanu colpi dopu sparati, salti mortali anu trafittu u sotano è strappavanu pezzi da i muri grossi. Quandu Dahl chjappà in terra à u fondu, hà subitu apprezzatu u script.
  
  Il y avait quatre membres des cellules ici, qui correspondaient à ce qu'ils avaient vu dans la cellule précédente. Trè eranu in ghjinochje, u sangue chì scorriva da l'arechje, cù e mani appiccicate à a fronte, mentre chì u quartu pareva intaccatu è tirava assai à i so attaccanti. Forse trè altri u coprevanu, ma Dahl hà trovu subitu un modu per piglià un prigiuneru vivente è hà miratu à u tiratore.
  
  "Oh no!" U capu di e forze speciali inspiegabilmente si precipitò davanti à ellu.
  
  "Ehi!" Dahl hà chjamatu. "Chì-"
  
  In mezu à u peghju tipu d'infernu, solu quelli chì anu sperimentatu prima ponu agisce senza pausa. U capu di e forze spiciali hà nutatu chjaramente u signu, qualcosa familiar per ellu, è pensava solu à a vita di i so culleghi. Mentre Dahl tirava u so propiu grillu, hà vistu u terrorista caccià una granata carica da una manu è scaccià a so arma cù l'altru.
  
  "Per Ramses!" - gridò.
  
  U sotano era una trappula di morte, una piccula stanza induve sti criaturi attiravanu a so preda. Ci sò altre trappule spargugliate intornu à a stanza, trappule chì saranu attivate quandu shrapnel splode. Dahl hà sparatu u terrorista trà l'ochji, ancu s'ellu sapia chì u gestu era puramente accademicu - ùn li avissi micca salvatu.
  
  Micca in questa stanza chjuca cù muri di brique, in cundizioni strette, cum'è l'ultimi secondi cuntanu prima chì a granata splode.
  
  
  CAPITOLU quattordici
  
  
  Dahl hà vistu u mondu affondà in a bughjura. Vide cumu u tempu rallentava à un ritmu rampante, cumu u battitu di ogni core vivu era misuratu in mumenti infiniti. Mentre a granata rimbalzava, alzendu a polvera è a terra da u pianu in una nuvola di fungo minuscule, a so balla hè entrata in u craniu di u terrorista, sbattulendu prima di sbulicà da a so spalle è chjappà u muru trà una larga funtana di sangue. U corpu hè debilitatu, a vita hè digià andata. A granata cascò per un secondu ricochet, è Dahl cuminciò à alluntanassi a pistola da a so faccia.
  
  Sicondi preziosi restanu.
  
  I trè terruristi eranu sempre in ghjinochje, gemendu è scunfitti, è ùn anu vistu ciò chì vene. I picciotti di e forze speciali anu pruvatu à frenà u so impulsu o à cullà i scalini.
  
  Smith hà vultatu u so sguardu à Dahl, l'ultima visione di a so vita.
  
  Dahl hà sappiutu chì Kensi, Lauren è Yorgi eranu in cima di l'escali, è per un mumentu hà speratu chì eranu abbastanza luntanu da l'epicentre.
  
  Eppuru, questu hè tuttu per i mo figlioli ...
  
  A granata splose à u piccu di u sicondu ricochet, u sonu per un mumentu u più forte chì u Svedese avia mai intesu. Allora tutti i soni sò sbulicati di colpu mentre u pensamentu sparì...
  
  I so ochji eranu fissi in avanti è ùn pudia micca crede ciò chì vedenu.
  
  U capu di u SWAT curria u più veloce ch'ellu pudia, sapendu ciò chì venia è era decisu di salvà quant'è più persone pussibule, capisce immediatamente chì era l'unica persona chì puderia fà. A so corsa l'hà alzatu sopra a grenade, permettendu di cascà direttamente nantu à ella una frazione di siconda prima ch'ella esplosa. À traversu Kevlar, carne è ossa, hà detonatu, ma ùn hà micca colpi à quelli chì stavanu, incatenati à u so postu in a stanza. L'esplosione hè stata attenuata è poi si calò.
  
  Dahl si sbulicò a gola, incapace di crede in i so ochji. A dedicazione di i so culleghi l'hà sempre umiliatu, ma questu era à un altru livellu.
  
  Ùn aghju micca... Ùn sapia mancu u so nome.
  
  Et pourtant, les terroristes s'agenouillaient devant lui.
  
  Dahl falò l'ultimi gradini, e lacrime annebbianu i so ochji ancu quandu ellu chjappà i trè omi nantu à e so spalle. Smith si stracciò le giacche. Il n'y avait pas de vestes explosives en vue, mais un homme écumait à la bouche même si Smith s'agenouillait à côté de lui. L'altru si torceva in agonia. U terzu era appiccicatu à a terra, immobile. Dahl hà scuntratu u sguardu terribili di l'omu, cum'è un capu polare, cù u so odiu. Kenzi s'avvicinò è attirò l'attenzione di u svedese, fighjendu Dahl, i so ochji turchini ghiacciati cusì chjaru, friddi è pieni d'emozioni chì parevanu un vastu paisaghju di scongelu, è hà sbulicatu e sole parolle ch'ella pudia dì.
  
  "Ci hà salvatu per sacrificà ellu stessu. Eiu... mi sentu cusì difettu, cusì deplorable paragunatu à ellu.
  
  Dahl, in tutti i so ghjorni, ùn hà mai trovu incapaci à cummentà. L'hà fattu avà.
  
  Smith hà cercatu tutti i trè omi, truvendu più granate, balle è armi chjuche. I documenti è e note in i sacchetti sò stati sgrossati, cusì l'omi riuniti cuminciaru à rumming in elli.
  
  Altri si avvicinavanu à u so capu cadutu, inchinandu a testa. Un omu si ghjinochje è stende per toccu u spinu di l'ufficiale.
  
  U terzu terrorista hè mortu, ùn importa micca u velenu ch'ellu hà pigliatu, bastava più di più per u velenu per fà effettu chè per i so culleghi. Dahl guardò impassibile. Quandu u so auriculare bipì è a voce di Moore empia a so testa, stava à sente, ma ùn pudia pensà à una risposta.
  
  "Cinque camere", li disse Moore. "I nostri fonti anu scupertu chì Ramses hà solu cinque camere. Avete affruntatu dui, chì ne restanu trè. Avete qualchì nova infurmazione per mè, Dal? Bonghjornu? Si quì? Chì diavolo si passa?"
  
  Crazy Swede pressò un picculu buttone chì silenziu Moore. Ci vulia à sprimà u so rispettu in silenziu per almenu uni pochi di seconde. Cum'è tutti l'omi è e donne quì sottu, sopravvive solu per via di l'enormi sacrificiu di un omu. Questu omu ùn verrà mai più a luce di u ghjornu o u sole tramontanu, o senterà a brisa calda chì soffia nantu à a so faccia. Dahl l'averebbe sperimentatu per ellu.
  
  Finu ch'ellu era vivu.
  
  
  CAPITOLU QUINCE
  
  
  Diciassette minuti.
  
  Drake hà seguitu a guida di Bo, tagliatu a manca nantu à a 59e è andendu drittu in u caosu chì era Columbus Circle. Bandiere sbattevanu da l'edificazioni à a so manca, è à a so diritta stendeva una striscia verde puntellata d'arburi. Davanti à elli stava un palazzu d'appartamenti, per suprattuttu fattu di vetru, i so finestri chì brillavanu accoglienti in i raghji di u sole sempre nascente. U taxi giallu si spostò à u latu di a strada, u so cunduttore s'aspittava di vede quattru sprinters ben vestiti chì correvanu u trottu daretu à ellu, ma Beau ùn hà micca datu à l'omu una seconda volta. U circhiu era un spaziu largu di cimentu cù cascate, statue è posti. I turisti andavanu qua e là, ripigliendu i so sacchetti è bevendu acqua. Drake hà tagliatu à mezu à u gruppu di atleti sudati, poi corse sottu à l'arburi chì furnianu almenu un pocu ombra.
  
  Fora di vista di l'occhi indiscreti.
  
  U cuntrastu trà e strade aspra è frenetiche cù i so numerosi estremi - maestosi, grattacieli ingombrati chì si disputanu u spaziu trà e chjese tradiziunali longu a griglia - è a pace assoluta è a serenità chì regnava in u verde à a so diritta hà pienu Drake cun un sensu di irrealità. Quantu era pazzu stu locu? Quantu hè un sognu? E differenze eranu inimaginablemente estreme.
  
  Si dumandava quantu Marsh li stava fighjulendu, ma ùn li importava micca troppu. Questu pò purtà à a morte di una persona. In casa, anu ancu avà pruvatu à truvà u canali per pudè rinvià à a so fonte.
  
  L'orbe brillanti si vultò lentamente à manca mentre u gruppu accelerà. Alicia è May correvanu vicinu, fighjendu, ma incapaci à aduprà tutte e so capacità à stu ritmu. U nemicu pò esse in ogni locu, qualcunu. Una berlina chì passava cù i finestri tintati necessitava una ispezione più stretta, ma sparì in a distanza.
  
  Drake hà verificatu l'ora. Restanu undici minuti.
  
  Eppuru i mumenti passavanu, secondu à secondu. Bo rallentò cum'è un edifiziu grisgiu chjaru chì Drake ricunnosce immediatamente apparsu sopra a strada. Sempre in corsa, si vultò versu Alicia è May. "In u listessu edifiziu induve avemu luttatu durante a storia cù Odinu. Dannazione, si sente chì una vita hè passata ".
  
  "L'elicotteru ùn hà micca colpitu u latu?" dumandò Alicia.
  
  "Oh sì, è avemu statu attaccatu da un Tyrannosaurus Rex."
  
  U Museu di Storia Naturale pareva comparativamente chjucu da questu angulu, una idea sbagliata s'ellu ci era mai. C'eranu scalini chì portavanu da u trottu à e porte di fronte, attualmente pieni di un gruppu di turisti. Odori misti di diesel è gasoline l'attaccò quand'elli si firmavanu à u latu di a strada. Le bruit des moteurs, les cornets qui s'éclatent, et les hurlements occasionnels tourmentaient encore leurs sens, mais au moins il y avait beaucoup de trafic ici.
  
  "Ùn ferma micca avà", disse Alicia. "Ùn avemu micca idea induve serà a sicurità".
  
  Drake hà pruvatu à piantà u trafficu è permettenu di attraversà. "Speremu chì ùn hà micca dettu ch'ellu era malatu".
  
  Per furtuna, ci era pocu trafficu è u gruppu hà sappiutu attraversà a strada abbastanza facilmente. Una volta in u fondu di i scalini di u museu, si cuminciaru à cullà, ma di colpu si firmonu quand'elli sentenu un forte stridulu di pneumatici daretu à elli.
  
  Drake pensò: Sette minuti.
  
  Sò diventati una scena di pazzia senza cuntrollu. Quattru omi saltavanu fora di a vittura, fucili pronti. Drake hà pruvatu à scappà, saltendu luntanu da e porte di u museu è sparghje i visitatori. Bo hà tiratu rapidamente a so arma è hà miratu à u nemicu. I colpi sbulicanu. I gridi strappavanu a matina in brandelli.
  
  Drake hà saltatu altu è hà lanciatu un pugnu bassu, rotulendu mentre chjappà u pavimentu è ignurà u dulore induve a so spalla avia pigliatu tutta a forza di u so corpu. L'attaccante hà saltatu nantu à u cappucciu di a berlina è era digià tenutu Mai a punta di pistola. Drake s'avvicinò versu a vittura è poi s'arrizzò, per furtuna essendu à a portata di u bracciu di u fucile. Allungò a manu, diventendu più una minaccia è esigenti attenzione.
  
  Alicia s'immerge in l'altra strada, sbulicò i passi è pusendu a statua equestre di Theodore Roosevelt trà ella è i so attaccanti. Tuttavia, anu sparatu, i pallotti sbattevanu in u casting di bronzu. Alicia tirò l'arma è s'infilò da l'altra parte. I dui omi eranu avà nantu à e vitture, facendu mira perfetta. I civili corse in tutte e direzzione, sbulicà l'area. Pigliò u terrorista, chì cascò à i so ghjinochji, ma un flussu cuntinuu di u so focu s'avvicinava versu ella, furzendula à piglià a cupertura.
  
  May et Bo s'enfoncèrent dans un petit arc à dents près de l'entrée principale du musée, s'appuyant fermement pour éviter le flot de balles qui s'écrasaient à travers la pierre. Beau s'arrêta face au mur, sans pouvoir bouger, mais May fichait dehors, le dos tourné vers le Français.
  
  "Questu hè ... imbarazzante", si lamentò Beauregard.
  
  "È hè assai furtunatu chì site magre cum'è una canna", rispose Mai. Ella spuntò a testa è sparò una volata. "Sapete, quandu vi avemu scontru per a prima volta, paria chì spessu strisciate trà e crepe di i muri".
  
  "Questu seria utile avà."
  
  "Com'è u fumu". Mai s'inclinò di novu, vultendu u focu. I balli tracciavanu una strada sopra a so testa.
  
  "Pudemu muvimenti?"
  
  "Micca à menu chì ùn vulete esse pugnatu".
  
  Drake hà capitu chì ùn hà micca avutu u tempu d'utilizà a so propria arma, cusì hà pruvatu à intercepte l'arma di u so avversariu. Si capì troppu tardi ch"ellu ùn pudia ghjunghje sin"à ellu - u tippu era troppu altu - è tandu vide a canna vultà versu ellu.
  
  Nisun locu per andà.
  
  L"instinct l"a percé comme un missile. Ritirannusi, chjappò a finestra di a vittura, rumpendu u vetru, è poi si stende à l'internu appena u terrorista apre u focu. Daretu à ellu, u pavimentu spumava. Drake strinse à traversu u spaziu in u sediu di u cunduttore, a pelle scricchiolava, a forma di i sedi facendu difficiule per ellu di passà. Sapia ciò chì vene. A balla hà penetratu u tettu, u sediu è u pianu di a vittura. Drake si trascinò più veloce. U compartimentu di u centru era custituitu da un guantera è dui grandi porta tazza chì li dete qualcosa per afferrarà mentre hà alzatu u so corpu in u sediu di u passageru. Più balli senza pietà strappavanu u tettu. Drake gridò, circandu di guadagnà tempu. U flussu si firmò per un mumentu, ma dopu, mentre Drake s'appoghjava in daretu è caricava a finestra, cuminciò di novu cù una velocità ancu più grande.
  
  Drake si arrampicò in u sediu di daretu, una balla chì brusgiava un taglio à mezu à a so spalle. Si truvò in un munzeddu disgraziatu, senza fiatu è senza idee. Una stonda d'esitazione duvia avè fattu piantà ancu u tiratore, è tandu l'omu hè ghjuntu sottu à u focu di Alicia. Drake hà sbloccatu a porta di daretu da l'internu è sbulicò fora, a faccia intarrata in u cimentu è incapaci di vede induve andà.
  
  Eccettu...
  
  Sottu a vittura. S'hè rotolatu, à pocu pressu sottu à u veiculu. Avà hà vistu u chassis neru, i tubi è u sistema di scarico. Un'altra pallottola sparata da sopra, punchendu un spaziu trà i musculi in forma di V di e so gambe. Drake espirò, fischiando dolcemente.
  
  Dui persone ponu ghjucà stu ghjocu.
  
  Spostendu i so pedi, hà furzatu u so corpu à spustà nantu à a terra versu u fronte di a vittura, trascinendu a so Glock mentre andava. Allora, mirandu à traversu i buchi di balle precedenti, approssimava induve l'omu duverebbe esse. Tirò sei colpi in una fila, cambiendu ligeramente a so pusizioni ogni volta, è po esce rapidamente da sottu à a vittura.
  
  U terrorista cascò accantu à ellu, stringendu u so stomacu. U fucile hè cascatu cù un crash accantu à ellu. Mentre ch'ellu ghjunghjia disperatamente per ellu, cum'è u so cinturione, Drake l'hà sparatu à u puntu. I risichi eranu troppu grande per piglià risichi, a pupulazione era troppu vulnerabile. U dulore in i so musculi l'hà turmentatu mentre si sbatteva tandu per stà ghjustu, fighjendu sopra u cappucciu di a vittura.
  
  Alicia hà saltatu da daretu à a statua di Roosevelt, sparendu parechje balle prima di sparisce di novu. U so mira era à u fronte di l'altra vittura. Dui altri terroristi anu pruvatu à mira à May è Bo, chì parevanu esse in qualchì manera pressatu in u muru, ma u tiru precisu di May hà tenutu i terroristi à l'alba.
  
  Drake guardò u so orologio.
  
  Dui minuti.
  
  Eranu fottuti bè è veramente.
  
  
  CAPITOLU 16
  
  
  Drake hà pigliatu i terroristi. Rilasciandu u so HK, si concentrava nantu à i dui chì disturbanu Bo è May. Unu cascò istantaneamente, a so vita si sparghjeva in u béton, una morte difficiuli per un core induritu. L'altru si vultò à l'ultimu mumentu, pigliendu una bala, ma era sempre capaci di vultà u focu. Drake hà seguitu a carica di l'omu cù balle, lascendu a morte in u so sguardu. Eventualmente, l'omu ùn avia nudda induve andà è si firmò, poi s'assittò è tirò un'ultima raffica in a direzzione di maghju mentre a pistola di Drake finisci a so minaccia.
  
  May hà vistu questu vene è affruntò Bo à u pianu. U francesu prutesta, sbarcò in un munzeddu inghjustu, ma May l'appiccicò cù i so coddi in cima, impediscendu di muvimenti. I pezzi sò ghjunti da u muru ghjustu induve eranu i so capi.
  
  Bo fighjulava. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake avia avà attiratu l'attenzione di l'ultimu terrorista restante, ma nunda di questu importava. Solu a paura terribile in a so ànima importava. Solu i battiti disperati di u so core importava.
  
  Hanu mancatu u termini.
  
  U so spiritu s'hè alzatu un pocu quandu hà vistu May è Bo curriri in u museu, è tandu Alicia esce da a piattu per mandà l'ultimu terrorista à l'infernu furioso chì si meritava. Un altru omu sanguineghja nantu à u trottu. Un'altra anima persa è sacrificata.
  
  Eranu infiniti, sti ghjente. Eranu un mare in tempesta.
  
  Drake vide tandu l'ultimu terrorista, presumibilmente mortu, alzà è si alluntanò. Drake hà pensatu ch'ellu avia purtatu un gilet. Hà miratu à e spalle oscillanti è tirò, ma a pallottola hà mancatu u mira solu millimetri. Exhaling lentamente, pigliò u scopu di u sicondu colpu. Avà l'omu cascò à i so ghjinochji è poi s'arrizzò di novu, è à u mumentu dopu hà sbuchjatu in una mansa di persone, spettatori, lucali è zitelli cù càmera chì cercavanu di catturà u so mumentu di fama in Facebook o Instagram.
  
  Drake s'avança vers Alicia. "Allora era una di e cellule di Ramses?"
  
  "Quattru omi. Esattamente cum'è Dahl hà descrittu. Questa serà a terza cellula chì avemu affruntatu cum'è squadra ".
  
  "È ùn sapemu ancu i termini di a March".
  
  Alicia fighjulava intornu à i carrughji, a strada è e vitture stallate è abbandunate. Allora si vultò mentre u gridu di May attirò a so attenzione.
  
  "Avemu una guardia!"
  
  Drake se précipita sur les marches, la tête en bas, sans même essayer de mettre l'arme. Questu era tuttu, questu era tuttu u so mondu. Se Marsh avia chjamatu, puderianu avè...
  
  Jose Gonzalez li hà datu un telefuninu. "Sì u listessu inglese?"
  
  Drake hà chjusu l'ochji è si mette u dispusitivu à l'arechja. "Palustra. Tu pronunci s...
  
  A risa di a Pythia l"interrutti. "Avà, avà, ùn ricorre micca à e parolle di maledizioni cumuni. E maledizioni sò per i senza educazione, o cusì mi era dettu. O hè l'inversu? Ma felicitazioni, u mo novu amicu, sì vivu !
  
  "Ci vorrà più di uni pochi di pugni per scunfighjaci".
  
  "Oh, sò sicuru. Una bomba nucleare pò fà questu?
  
  Drake sentait qu'il aurait pu poursuivre indéfiniment ses remarques en colère, mais il fit un effort conscient pour s'arrêter la bouche. Alicia, May è Beau s'accumpagnavanu intornu à u telefunu mentre Jose Gonzalez fighjulava cun un sensu di presagiu.
  
  "U ghjattu hà inghiottitu a to lingua ? Oh, è ehi, perchè diavolo ùn rispondi micca à e chjama di Gonzalez ?
  
  Drake si morse a labbra superiore finu à chì u sangue hà cuminciatu à scorri. "Sò ghjustu quì."
  
  "Iè, iè, a vecu. Ma induve erate... um... quattru minuti fà?"
  
  Drake restò zittu.
  
  "U poviru vechju Jose hà avutu à risponde à u telefunu stessu. Ùn aghju micca idea di ciò chì stava parlando ".
  
  Drake hà pruvatu à distrarà Marsh. "Avemu una giacca. induve-"
  
  "Ùn mi stai à sente, inglese. Sii tardi. Vi ricordate di a punizione per esse tardi ?
  
  "Palustra. Smetti di schernà. Vulete chì e vostre richieste sò cumpiute o micca ?
  
  "E mo dumande? Ebbè, di sicuru, seranu fatti quandu decide chì sò bonu è prontu. Avà, voi trè, siate boni suldati è aspettate quì. Aghju solu urdinà un paru di piatti da asportu ".
  
  Drake ghjurò. "Ùn fate micca cusì. Ùn osa micca fà cazzo! "
  
  "Parlate prestu".
  
  A linea hè morta. Drake fighjulava in i trè pariglii d'occhi infestati è capì ch'elli eranu solu riflessi di u so propiu. Hanu fallutu.
  
  Cù un sforzu giganti, hà sappiutu per impedisce di sfracicà u telefuninu. Alicia s'impegna à signalà a minaccia imminente à a Patria. Mai hà fattu caccià a giacca à Gonzales.
  
  "Finemu questu", disse. "Trattamu cù ciò chì ci hè davanti è preparate per ciò chì puderia vene dopu".
  
  Drake scannò l'orizzonti, cuncreti è arburi, distanti in mente è core, sfracciatu da l'idea stessa di l'intenzioni di March. L'innocents mureranu in i prossimi minuti, è s'ellu fallisci di novu, ci saria più.
  
  "Marzu hà da detonà sta bomba", disse. "Qualunque ellu dice. S'ellu ùn truvamu micca, u mondu sanu soffrerà. Semu à l'estremità ... "
  
  
  CAPITOLU DIECISETTE
  
  
  March si ridia è chjappà u telefuninu cù una fioritura. Zoey si strinse ancu più vicinu à ellu. "L'avete di sicuru dimustratu", ronronò ella.
  
  "Oh, sì, è avà l'aghju da mustrà ancu di più."
  
  Marsh hà pigliatu un altru telefuninu di bruciatore è hà verificatu u numeru chì avia digià guardatu in a so memoria. Cunvintu chì era ciò chì avia bisognu, hà marcatu rapidamente u numeru è aspittò. A voce chì rispose, ruvida è imponente, cunfirmava e so aspittà.
  
  "Sapete chì fà", disse.
  
  "Unu? O dui ?
  
  "Dui, cum'è avemu accunsentutu. Allora vai avanti in casu chì aghju bisognu di voi di novu.
  
  "Di sicuru, capu. Eru mantenutu aghjurnatu via l'app per u mo telefuninu. Mi piacerebbe sicuramente una parte di quella azione ".
  
  March sbuffava. "Sì un terrorista, Stephen?"
  
  "Bè, nò, ùn mi metteraghju micca in quella classe. Micca essatamente."
  
  "Fate u travagliu chì avete pagatu per fà. Avale avà."
  
  Marsh hà cambiatu unu di i schermi à una camera di cità, solu un mini-dispositivu di surviglianza chì l'imprese vicine usavanu per guardà quale venia è andava nantu à u trottu. Stephen pruvucarà u caosu in questa strada particulare, è Marsh vulia fighjà.
  
  Zoe s'inclinò, cercandu di vede megliu. "Allora, chì altru avemu da fà oghje?"
  
  L'ochji di marzu s'allargavanu. "Ùn hè micca abbastanza per voi? È di colpu mi pari un pocu morbidu, un pocu flexible per una donna invitata à unisce à u grande cattivu Pythias, Miss Zoe Shears. Perchè hè questu? Hè perchè ti piace a pazzia in mè?"
  
  "Pensu di sì. È più chè un pocu. Forse u champagne mi hè andatu in capu.
  
  "Va bè. Avà zitti è fighjate ".
  
  I mumenti successivi si sò sviluppati cum'è Marsh li vulia. L'omi è e donne nurmali averanu sbulicatu à ciò chì anu vistu, ancu i duri, ma Marsh è Shears l'anu guardatu cun distaccu friddu. Allora Marsh hà pigliatu solu cinque minuti per salvà u filmatu è l'inviò à l'inglese via missaghju video cù una nota attaccata: Mandate questu à a Patria. Vi cuntattate prestu.
  
  Avvolse un braccio intorno a Zoe. Inseme anu studiatu u seguitu scenariu di persecuzione, in quale l'inglese è i so trè sbirri sapianu chì ghjunghjeranu troppu tardi prima ch'elli avianu ancu principiatu. Parfetta. È u caosu à a fine... hè impagabile.
  
  Marsh hà ricurdatu chì ci era altre persone in a stanza. A cellula principale di Ramses è i so membri. Ils s'assirent si tranquillement dans l'angle lointain de l'appartement qu'il se souvenait à peine de leurs visages.
  
  "Ehi", hà chjamatu. "A signora hè fora di champagne. Puderia unu di voi vagabondi pulizziari?"
  
  Un omu s'arrizzò, i so ochji pieni di tantu disprezzu chì Marsh si tremò. Ma l'espressione hè stata rapidamente mascherata è trasfurmata in un rapidu scuzzulu di a testa. "Certamente pò".
  
  "Perfettu. Una buttiglia di più deve esse abbastanza ".
  
  
  CAPITOLU 18
  
  
  Drake fighjulava cum'è Mai sbulicava a giacca di a guardia mentre cercava una lista di richieste. Alicia è Beau scrutavanu a folla, quasi sicuru chì l'ultimu membru restante di a terza cellula faria una sorta di muvimentu. A patria era in strada cù solu dui minuti. Vicinu, e sirene sonavanu mentre i pulizzeri si riunivanu. Drake sapia chì ormai l'incidenti climatichi avarianu tutti i New Yorkers nantu à u bordu è i turisti in paura. Puderia esse una bona idea se a ghjente si ferma fora di e strade, ma chì altru puderia fà veramente a Casa Bianca?
  
  I droni cù rilevatori di radiazioni circundanu u celu. I detettori di metalli fermanu tutti quelli chì meritanu attenzione, è parechji chì ùn anu micca. L'esercitu è u NEST eranu quì. Ci era tanti agenti chì vagavanu in e strade chì era cum'è una riunione di veterani. Se u Dipartimentu di l'Interior, u FBI, a CIA è a NSA avianu fattu u so travagliu currettamente, Marsh puderia esse trovu.
  
  Drake guardò u so orologio. Un pocu più d'una ora hè passata da u principiu di stu incubo.
  
  Questu hè tuttu?
  
  Alicia l'appuya. "Hè trovu qualcosa".
  
  Drake fighjulava cum'è Mai ritruvava un pezzu di carta piegatu da a giacca arruvinata di Gonzalez.
  
  U New Yorker fece una smorfia à a vista di ella è pigliò una manica stracciata in ogni manu. "A cità mi darà una compensazione... una compensazione..."
  
  "A cità vi pò dà cunsiglii", disse Alicia decisamente. "A prossima volta utilizate un pocu oliu caldu. Ùn pagà micca per a mala cumpagnia ".
  
  Gonzales si zitti e si sfilò.
  
  Drake marchò finu à maghju. E dumande di Marsh sò state stampate nantu à un fogliu biancu A4 in u più grande font. In generale, eranu abbastanza diretti.
  
  "Cinquecento milioni di dollari", leghje Mai. "È nunda di più".
  
  Sottu à a dumanda c'era una frase scritta in cuntrastu cù una grafia chjuca.
  
  "I dettagli da seguità prestu."
  
  Drake sapia esattamente ciò chì significava. "Ci anu da mandà à un'altra ricerca di l'impossibile".
  
  Beauregard fighjulava a folla. "È noi, senza dubbitu, fermemu sottu sorveglianza. Sicuramente falleremu di novu sta volta ".
  
  Drake hà persu u contu di u numeru di telefunini chì sò stati suscitati da a folla riunita, dopu hà intesu u buzz sordu di un missaghju nantu à u so telefuninu è hà verificatu u screnu. Ancu prima ch'ellu cliccà nantu à u ligame di u video, u so scalp hà cuminciatu à itch cun un sensu di foreboding. "Ragazzi", disse è hà tenutu l'apparechju à una distanza di bracciu mentre s'affollavanu.
  
  A foto era granulosa è bianca è negra, ma a camera era stabile è mostrava chjaramente unu di i peggiori incubi di Drake. "Ùn hà micca sensu", disse. "Uccidendu e persone chì ùn anu micca idea di ciò chì succede. Questu ùn hè micca per intimidà, questu ùn hè micca per prufittu. Questu hè per ... "Ùn pudia cuntinuà.
  
  "Hè bellu", respirò Mai. "Scavamu sempre più di questi alimentatori di fondu ogni ghjornu. È u peghju hè chì campanu in u core di e nostre cumunità ".
  
  Drake ùn hà micca persu un minutu è hà mandatu un ligame à Homeland. U fattu chì Marsh paria esse capace di caccià u so numeru di telefuninu da l'aria ùn era micca particularmente surprisante datu tuttu ciò chì avia ottenutu finu à avà. I terroristi chì l'aiutavanu eranu chjaramente più di soldati di pede spensible.
  
  Drake hà vistu i pulizzeri fà u so travagliu. Alicia s'avvicinava più vicinu à ellu, poi tirò casualmente a gamba di i so pantaloni. "Vedi questu?" - disse in una voce di cantu. "Hè capitu quandu avete pruvatu à chjappà u mo culo in u desertu. È hè sempre freschezza. Hè cusì veloce chì sta cosa avanza ".
  
  E so parolle anu fattu più di una impressione nantu à Drake. Ci era un ricordu di a so cunnessione, a so nova attrazione; a cunclusione per May è Bo chì qualcosa hè accadutu trà elli; è una riferenza più ovvia à a so propria vita finu à avà - quantu rapidamente si movia è cumu hà pruvatu à rallentà e cose.
  
  In a linea diretta di u focu.
  
  "Se sopravivemu à questu", disse. "A squadra SPEAR si piglia una settimana di pausa".
  
  "Torsty hà digià prenotatu biglietti per Barbados", disse Alicia.
  
  "Chì hè accadutu in u desertu?" Mai ci hà pensatu.
  
  Drake guardò u so sguardu, poi u so telefonu, chjappu in u mumentu stranu è surreale. Di fronte à una morte inutile è una minaccia crescente, cù una persecuzione infinita è una battaglia brutale, avà davanu i tacchi è sò stati custretti à piglià uni pochi di minuti di tregua. Di sicuru, avianu bisognu di tempu per sbarazzarsi di a tensione, di l'ansietà crescente chì puderia infine guidà à a so morte... Ma a manera d'Alicia di fà questu hè sempre stata un pocu pocu cunvinziunali.
  
  "Bikini. spiaggia. Onde blu ", disse Alicia. "Sò mè".
  
  "Pigliate u vostru novu megliu amicu cun voi?" Mai surrisu. "Kenzie?"
  
  "Sapete, Alicia, ùn pensu micca chì Dahl hà riservatu una vacanza in squadra", disse Drake, solu mezzu scherzendu. "Più cum'è una vacanza in famiglia."
  
  Alicia ringhiò. "Chì bastarda. Semu Famiglia ".
  
  "Iè, ma micca cum'ellu vole. Sapete, Joanna è Dahl anu bisognu di tempu.
  
  Ma Alicia stava avà fighjulava à maghju. "È in risposta à quella provocazione iniziale, Sprite, nò, stava pensando à piglià Drakey. Vi cunvene?"
  
  Drake s'alluma rapidamente, stringendu e so labbra in un silenziu silenziu. Daretu à ellu, hà intesu Bo cummentà.
  
  "Significa chì tù è eiu avemu finitu avà?"
  
  A voce di maghju hè stata calma. "Pensu chì tocca à Matt decide."
  
  Oh grazie. Grazie mille, dannazione.
  
  Sembra quasi alleviatu quandu u so propiu telefonu sonò. "Iè?"
  
  "Marzu quì. Sò i mo suldati pronti per una corsa rapida ?
  
  "Avete uccisu quelli persone innocenti. Quandu ci scuntremu, vi vede chì risponderete per questu ".
  
  "No, amicu, rispondimi. Avete lettu i mo esigenze, nò? Cinquecento milioni. Hè una bona quantità per una cità piena di omi, donne è picculi nerds ".
  
  Drake chiuse l'ochji, stringhjendu i denti. "Chì hè dopu?"
  
  "I dettagli di pagamentu, sicuru. Andà à a stazione cintrali. Stanu aspittendu in unu di i caffè cintrali. Hà dettu un nome. "Plegatu bè è misu in un bustu chì una anima gentile avia appiccicatu à a parte sottu di l'ultima tavola à l'estremità di u bancone. Fidati di mè, capirete quandu vi ghjunghjerà ".
  
  "E s'ellu ùn facemu micca questu?" Drake ùn hà micca scurdatu di u membru di a cellula scappata, nè l'esistenza di almenu duie altre cellule.
  
  "Allora chjameraghju u prossimu sumere per purtà a mo carica è salta a buttrega di ciambella. Vi cunvene?"
  
  Drake fantasmava brevemente ciò chì puderia fà à Marsh una volta chì l'anu catturatu. "Quantu tempu?"
  
  "Oh, dece minuti duveranu esse abbastanza."
  
  "Dece minuti? Questa hè una merda, March, è a sapete. A Stazione Centrale hè più di vinti minuti di strada da quì. Forse duie volte di più ".
  
  "Ùn aghju mai dettu chì duvete andà".
  
  Drake strinse i pugni. Eranu stati stallati per fallu, è tutti sapianu.
  
  "Vi dicu ciò chì", disse Marsh. "Per dimustrà chì possu esse accoltu, cambieraghju questu in dodici minuti. È cuntà..."
  
  Drake hà cuminciatu à corre.
  
  
  CAPITOLU DINIX
  
  
  Drake corse à a strada mentre Beau scriveva e coordenate di a Grand Central Station in u so GPS. Alicia è May corse un passu daretu. Questa volta, però, Drake ùn hà micca pensatu di fà u viaghju nantu à i zoccoli. Malgradu u calendariu incredibbilmente strettu stabilitu da Marsh, u tentativu avia da esse fattu. Trè vitture sò state abbandunate vicinu à u museu, duie Corolla è una Civica. U Yorkshireman ùn li dete micca una seconda volta. Ciò chì vulia era qualcosa ...
  
  "Entra!" Alicia stava à a porta aperta di a Civica.
  
  "Ùn hè micca abbastanza bellu", disse.
  
  "Ùn pudemu micca perde u tempu à stà quì à aspittà..."
  
  "Hè abbastanza", Drake hà vistu daretu à una cavalcata à cavallu è in carrozza chì si moveva lentu chì era appena tirata da Central Park, induve una putente camioneta F150 era in rallentamentu à u latu di a strada.
  
  Il se précipita vers lui.
  
  Alicia et May se précipitèrent après. "Mi scherza cazzo?" Alicia a lancé une tirade en mai. "Ùn ci hè micca manera di cavalcà un cavallu. Mai!"
  
  Passanu davanti à l'animali è dumandonu prestu à u cunduttore di prestitu a so vittura. Drake pistò u pedale di l'acceleratore, brusgiatu di gomma mentre si alluntanò da u bordu. Beau indicò a diritta.
  
  "Cavalcate per Central Park. Questa hè a 79th Street transversale è porta à Madison Avenue.
  
  "Adore sta canzone", abbaiò Alicia. "Induve hè Tiffany's? Aghju a fame ".
  
  Beau li dissi un sguardu stranu. "Questu ùn hè micca un ristorante, Miles."
  
  "E Madison Avenue era un gruppu pop", disse Drake. "Sotto a guida di Cheney Coates. Cum'è se qualcunu puderia mai scurdà di ella ". Inghiottì, ricurdendu di colpu.
  
  Alicia ridacchiò. "Bruttata. Vogliu solu cessà di pruvà à alleggerà l'umore. Qualchese ragione per questu, Drakes? Era una puttana?"
  
  "Ehi, aspetta!" Dirigì a vittura veloce nantu à a 79th Street, chì era una sola strada larga circundata da un muru altu cù l'arburi sopra. "Pinup forse. È un presentatore maravigliu ".
  
  "Attinzione!"
  
  L'avvertimentu di May hà salvatu a so vittura mentre u Silverado strisciava nantu à a riserva di u centru di l'altitudine di centimetri è hà pruvatu à ramificallu. Drake hà nutatu a faccia daretu à a rota - l'ultimu membru di a terza cellula. Pisò u pedale di l'acceleratore, furzendu tutti à vultà à i so posti mentre l'altra vittura si vultò è dava a caccia. Di colpu, a so corsa attraversu Central Park hà pigliatu una natura assai più mortale.
  
  U cunduttore di u Silverado hà guidatu cun abbandunamentu imprudente. Drake hà rallentatu per passà parechji taxi, ma u so perseguitore hà pigliatu l'occasione per chjappà da daretu. L'F150 s'hè strappatu è sviatu, ma poi s'hè ghjustu senza prublema. U Silverado hà culpitu u taxi, mandulu spinning in un'altra strada induve s'hè lampatu in un muru di sustegnu. Drake girò bruscamente a sinistra, poi a diritta per passà a linea di taxi, è poi accelerà in una strada aperta.
  
  U terrorista daretu à elli s'inclinò fora di a so finestra cù una pistola in manu.
  
  "Scendete!" Drake urlò.
  
  Bullets penetravanu ogni superficia - vittura, strada, muri è arburi. L'omu era fora di sè stessu cù a rabbia, l'excitazione è probabilmente l'odiu ancu, senza cura di i danni chì hà causatu. Beau, qui était assis à l'arrière du F150, a tiré une Glock et a tiré par la fenêtre arrière. L'aria fridda si precipitò in a cabina.
  
  Una fila di edifizii apparsu à manca, è dopu parechji pedoni chì caminavanu longu u trottu avanti. Drake hà vistu solu a scelta di u Diavulu - a morte accidentale di un passante o esse tardi à a Grand Central Station è affruntà e cunsequenze.
  
  Restanu ottu minuti.
  
  Turnendu nantu à a 79th Street, Drake hà nutatu un cortu tunnel davanti cù rami verdi sopra. Cum'elli entravanu in a bughjura momentanea, hà sbattutu nantu à a pedale di frenu, sperendu chì u so perseguitore s'hè lampatu in un muru o almenu perde u so fucile in u caosu. Invece, hà guidatu intornu à elli, guidandu duramente, sparendu da a finestra laterale mentre passava.
  
  Ils s'abaissèrent tous alors que leur propre fenêtre s'échappa, le sifflet de la balle s'éteignit presque avant qu'ils l'entendent. Avà Alicia stessa hà spuntatu a testa, puntò u fucile è sparò à u Silverado. Davanti hà acceleratu è poi rallentò. Drake hà chjusu rapidamente u distaccu. Un altru ponte era apparsu è u trafficu era avà stabile da ogni latu di e duie linee gialli. Drake hà chjusu u distaccu finu à chì a so propria ala hà guasgi toccu a parte posteriore di l'altra vittura.
  
  U terrorista girò u so corpu è puntò a pistola nantu à a spalla.
  
  Alicia hà sparatu prima, a pallottola sfracicò a finestra posteriore di u Silverado. U cunduttore duverebbe esse stunatu perchè a so vittura hà sterzatu, quasi intruducendu in u trafficu chì venenu è pruvucannu i corni à melodiosamente. Alicia s'inclinò ancu più in là.
  
  "Questu pezzu di capelli biondi vola intornu", disse May. "Mi ricorda solu qualcosa. Chì li chjamanu avà ? Hè questu... un collie?"
  
  Più colpi. U terrorista hà tornatu u focu. Drake hà utilizatu tecniche di guida evasive in modu sicuru ch'ellu pudia. U trafficu avanti s'era diluitatu di novu, è hà pigliatu l'uccasione di rialzà u Silverado, turnendu in a strada chì vene in a strada. Daretu à ellu, May abbassò a finestra è scaricava u clip in un'altra vittura. Drake si appoggiò in daretu è studiò a vista da daretu.
  
  "Hè sempre à vene."
  
  Di colpu u Parcu Centrale finìu è l'affullata intersezione di a Quinta Avenue pareva saltà fora di elli. E vitture rallentavanu, si fermavanu, è i pedoni marchjavanu à l'intersezioni è strisciavanu i marciapiedi. Drake hà datu un sguardu rapidu à i luci di frenu dipinti gialli, chì eranu attualmente verdi.
  
  L'autobus bianchi extra-longi allineanu i dui lati di a Quinta Avenue. Drake hà sbattutu i freni, ma u terrorista s'hè lampatu in i so fanali di novu. À traversu u manubriu, sintia u jerk posteriore, hà vistu u potenziale di disastru è s'hè alluntanatu da u spinu per ripiglià u cuntrollu. A vittura s'arrizzò à traversu l'intersezzione, u Silverado solu un centimetru daretu.
  
  L'autobus hà pruvatu à tirà davanti à elli, lassendu à Drake senza altra scelta ma di guidà tuttu u so latu manca è in mezu à a strada. U metallu scratchatu è u vetru fracassatu nantu à u so grembo. U Silverado s'hè lampatu in ellu dopu.
  
  "Cinque minuti", disse Bo tranquillamente.
  
  Senza perdiri tempu, hà aumentatu a so vitezza. Madison Avenue hè prestu in vista, a facciata grisa di u Chase Bank è u J.Crew neru chì riempia u campu di visione davanti.
  
  "Dui più", disse Bo.
  
  Inseme, e vitture di corsa corse da una piccola distanza à una piccula lacuna, sbattendu vitture laterali è intornu à ostaculi più lenti. Drake appuyait constamment sur le klaxon, espérant qu'il avait une sorte de sirène, et Alicia tira en l'air pour forcer les piétons et les conducteurs à s'éloigner rapidement. I vitture di u NYPD stavanu digià ruggiti, lascendu una traccia di distruzzione in u so sguardu. Avia digià nutatu chì i soli veiculi chì parianu trattatu cù rispettu eranu i grandi mutori di u focu rossi.
  
  "Avanti", disse Bo.
  
  "Aghju capitu", Drake hà vistu u passaghju chì porta à Lexington Avenue è si precipitò versu ellu. Avviendu u mutore, hà guidatu rapidamente a vittura intornu à u cantonu. U fumu saliva da i pneumatici, facendu chì a ghjente gridava in tuttu u trottu. Quì nantu à a nova strada, e vitture sò state parcheggiate vicinu à i dui lati, è u caosu di e plataforme, furgoni è strade à senso unicu manteneva ancu i migliori cunduttori indovinà.
  
  "Ùn hè micca luntanu", disse Bo.
  
  Drake hà vistu a so chance davanti à quandu u trafficu si diluia. "Maghju", disse. "Ti ricordi Bangkok?"
  
  Liscia cum'è u cambiamentu di marcia in una supercar, Mai hà inseritu una nova rivista in a so Glock è sbulicò a cintura di sicurezza, cambiando in u so postu. Alicia fighjulava à Drake è Drake fighjulava u specchiu retrovisore. U Silverado si chjusu cù tutte e so forze, circandu di ramificalli mentre si avvicinavanu à a Grand Central Station è à a folla sbulicata.
  
  Mai s'assittò in u so sediu, s'inclinò fora di a finestra di daretu, avà rotta è cuminciò à spinghja.
  
  Alicia attaccò Drake. "Bangkok?"
  
  "Ùn hè micca ciò chì pensate."
  
  "Oh, chì ùn succede mai. Mi dicerete chì ciò chì hè accadutu in Tailanda continuarà à succede in Tailanda.
  
  Mai s'infilò in u picculu spaziu, strappandu i so vestiti ma furzendu u so corpu à avanzà. Drake hà vistu u mumentu chì u ventu l'hà colpitu, a sabbia chì li pizzicava l'ochji. Hà vistu u mumentu chì u terrorista perseguitu hà lampatu in shock.
  
  U Silverado s'avvicinava, stupente vicinu.
  
  Mai hà saltatu nantu à u spinu di u camion, i gammi allargati, è alzò l'arma. Pigliò a mira è poi cuminciò à sparà da u spinu di u camionu, i pallotti sbattevanu i finestri di un'altra vittura. L'edificazioni, l'autobus è i lampi passavanu tranquillamente. Mai hà tiratu u grillu una volta è una volta, inconsciente di u ventu è di u muvimentu di a vittura, cuncentrazione solu nantu à l'omu chì altrimenti li uccideria.
  
  Drake hà tenutu u volante u più fermu pussibule, mantenendu a velocità constante. Sta volta, ùn passava una sola vittura davanti à elli, cum"ellu avia pricatu. May stava fermamente nantu à i so pedi, a so cuncentrazione inevitabbilmente focu annantu à una cosa à una volta. Drake era a so guida.
  
  "Avà!" - gridò a so voce.
  
  Alicia si vultò cum'è un zitellu chì avia cascatu dolci da u spinu di u so sediu. "Chì hà da fà?"
  
  Drake applicò i freni assai delicatamente, un millimetru à volta. Mai hà inseritu a seconda clip è poi corse in u lettu di u camion, drittu à a porta di daretu. L'ochji di u cunduttore Silverado s'allargavanu ancu di più quand'ellu vide un ninja salvaticu chì correva drittu versu a so vittura veloce da un altru !
  
  Mai ghjunse à a porta di daretu è salta in l'aria, swinging e so gammi è agitando i so braccia. Ci hè statu un mumentu prima chì a gravità l'hà tiratu, mentre arcava grazia à traversu l'aria magre, l'epitome di furtività, abilità è bellezza, ma poi s'hè affundata pesantemente nantu à u cappucciu di a vittura d'un altru omu. S'inclinò istantaneamente, permettendu à e so gambe è i ghjinochji per piglià u colpu è mantene u so equilibriu. L'atterrissimu nant'à u metale inflexible ùn era micca faciule, è Mai s'avia rapidamente in avanti versu u parabrisa dente.
  
  U cunduttore di u Silverado hà sbattutu i freni, ma hà ancu riesciutu à puntà a pistola in faccia.
  
  Mai écarta ses genoux alors que l'impact soudain la traversa, renforçant sa colonne vertébrale et ses épaules. A so arma hè stata in e so mani, digià puntata à u terrorista. Dui colpi è sbulicò, u pede sempre nantu à u pedale di u frenu, u sangue inzuppava u fronte di a cammisa è s'affacciava in avanti.
  
  Mai si arrampicò nantu à u cappucciu di a vittura, ghjunse à l'internu di u parabrisa è tirò u cunduttore fora. Ùn ci era micca manera ch'ella li permetterà a cortesia di ritruvà a so forza. I so ochji pieni di dulore si scontranu cù i soi è anu pruvatu à fissi.
  
  "Cumu... cumu stai..."
  
  Mai l'hà datu un pugno in faccia. Allora hà tenutu mentre a vittura s'hè lampatu in u spinu di u Drake. L'inglese hà rallentatu deliberatamente per "catturà" a vittura autònuma prima di vultà in una direzzione periculosa, casuale.
  
  "Allora hè ciò chì avete fattu in Bangkok?" dumandò Alicia.
  
  "Qualcosa cusì".
  
  "E chì hè accadutu dopu?"
  
  Drake s'alluntanò. "Ùn aghju micca idea, amore."
  
  Apertu e porte aperte, parcheghju doppiu accantu à u taxi, u più vicinu à a Grand Central Station ch'elli pudianu ghjunghje. I civili si alluntanò, fighjulenduli. I intelligenti si vultonu per curriri. Decine d'altri anu pigliatu i so telefoni cellulari è cuminciaru à piglià ritratti. Drake hà saltatu nantu à u trottu è subitu cuminciò à corre.
  
  "U tempu hè scadutu", mormorò Beauregard accantu à ellu.
  
  
  CAPITOLU VINTI
  
  
  Drake sbucò in a sala principale di a stazione cintrali. Un spaziu enormu sbadigliava à manca è à diritta è in altu sopra. I superfici brillanti è i pavimenti lucidati anu scuntatu u sistema, i tavulini di partenza è d'arrivu sbattulanu in ogni locu, è l'affluenza di persone paria incessante. Beau li ricurdò u nome di Cafe é è li mostrò u pianu di u terminal.
  
  "U lobby principale", disse Mai. "Girate a diritta, passate e scale mobili."
  
  Corsa, torce, è esegue maraviglie acrobatiche solu per evità a collisione, a squadra hà strappatu a stazione. I minuti passanu. Caffetterie, cioccolaterie belghe, e banchetti di bagel sfrecciavano, i loro aromi mischiati facen girare a testa di Drake. Entranu in u cusì chjamatu Lexington Passage è cuminciaru à rallentà.
  
  "Cum'è què!"
  
  Alicia corse, strinse per l'entrata stretta di unu di i più chjuchi caffè chì Drake avia mai vistu. Quasi inconsciente, a so mente calculava tavule. Ùn hè micca difficiule, ci eranu solu trè.
  
  Alicia spinse l'omu in u mantellu grisgiu da parte, poi cascò à i so ghjinochji accantu à a superficia nera. U tavulinu era chjapputu cù sbulicati innecessarii, e sedie sò disposti senza cura. Alicia frugò in giru sottu è subitu apparsu, tenendu un bustu biancu in e so mani, l'ochji pieni di speranza.
  
  Drake fighjulava da pochi passi, ma micca l'inglese. Invece, hà osservatu u persunale è i clienti, quelli chì passavanu fora, è una altra zona in particulare.
  
  Porta à u lavanderia.
  
  Avà s'hè apertu, una curiosa figura femminile spuntò a testa. Quasi subitu, hà fattu u cuntattu visuale cù l'unicu omu chì l'aspittava direttamente: Matt Drake.
  
  INNÒ...
  
  Pigliò u telefuninu portable. "Pensu chì questu hè per voi", disse solu cù e so labbra.
  
  Drake annuì mentre continuava à osservà tutta a zona. Alicia strappò la busta e poi aggrottò la fronte.
  
  "Questu ùn pò esse veru."
  
  Mai allargò l'ochji. "Chì? Perchè nò?"
  
  "Dice boom!"
  
  
  CAPITOLU VINTU
  
  
  Drake si precipitò versu u telefuninu è l'hà strappatu à a donna. "Chì ghjucà?"
  
  Marsh ridacchiò à a fine di a fila. "Avete verificatu sottu à l'altri dui tavulini?"
  
  Allora a linea hè morta. Drake sentit tout ce qu'il y avait à l'intérieur de lui s'effondrer alors que son âme et son cœur se gèlent, mais il ne s'arrêta pas de bouger. "À i tavulini!" gridava è si misi à curriri, falendu è scistendu in ghjinochji sottu à u più vicinu.
  
  Alicia urlò à u persunale è à i visitori per esce è evacuate. Bo hè cascatu sottu à un altru tavulinu. Drake a sans doute vu une réplique exacte de ce que le Français avait remarqué - un petit appareil explosif collé à la partie inférieure de la table. A dimensione è a forma di una buttiglia d'acqua, era apprussimatamente impannillata in una vechja carta di imballaggio di Natale. Missaghju Ho-ho-ho! Drake ùn passava micca inosservatu.
  
  Alicia s"assit à côté de lui. "Cumu neutralizemu u sucker? E, più impurtante, pudemu disarmà u sucker?
  
  "Sapete ciò chì sò, Miles. In l'esercitu avemu usatu per detonà una bomba dopu l'altru. In fondu, questu hè u modu più sicuru. Ma stu tippu sapia ciò chì facia. Ben imballatu in imballaggio innocu. Vede i fili ? Sò tutti di u listessu culore. Cappucciu di detonatore. Fusible à distanza. Ùn hè micca difficiule, ma dannatamente periculoso ".
  
  "Allora, custruite u kit è ùn lasciate micca chì sta maledetta tappa di sabbiatura."
  
  "Cresce un set? Dannazione, simu totalmente in un rollu quì ". Drake alzò l'ochji è, cù l'ochji increduli, vide una folla di persone chì appieghjanu a so faccia à i finestri di u caffè. Certi anu ancu pruvatu à passà per a porta aperta. I telefoni di basa Android anu registratu ciò chì puderia esse a morte di i so patroni in pocu minuti.
  
  "Sorti!" - gridò, è Alicia ghjunse à ellu. "Evacuate stu edifiziu immediatamente!"
  
  Infine, i visi spavintati si vultonu è u missaghju cuminciò à ghjunghje. Drake s'arricordò di a dimensione di a sala principale è di a massa di persone in l'internu è strinse i denti finu à chì e radiche feranu.
  
  "Quantu tempu pensate?" Alicia si accucciò di nuovo accanto a lui.
  
  "Minuti, s'ellu."
  
  Drake fighjulava u dispusitivu. In verità, ùn pareva micca sofisticatu, solu una bomba simplice pensata per spavintà invece di mutilà. Avia vistu bombe di pirotecnica di questa dimensione è probabilmente cù un dispositivu di detonazione rudimentale simili. A so sperienza di l'esercitu pò esse sbulicata un pocu, ma quandu si face à una situazione di filu rossu-blu filu, era prestu torna.
  
  Eccettu chì tutti i fili sò u listessu culore.
  
  U Chaos hà avvoltu tuttu intornu à u so coconu creatu voluntariamente. Cum'è un sussurru traditore, a nutizia di a bomba spazzava per i grandi saloni, è u desideriu di libertà di un omu hà infettatu u prossimu è l'altru, finu à chì tutti i passageri più resistenti - o più stupidi - si sò diretti à a surtita. U rumore era assordante, ghjunghjia à l'alti travi è riturnò in i mura. L'omi è e donne cadevanu in fretta, è i passanti li aiutavanu à alzà. Certi anu in panicu, mentri àutri restanu calmi. I capi anu pruvatu à mantene u so staffu in u locu, ma eranu ghjustificate in una battaglia persa. A folla si sparse da e surghjenti è cuminciò à riempie a 42nd Street.
  
  Drake esitò, sudore perla nantu à a so fronte. Una mossa sbagliata quì puderia risultatu in a perdita di un membru, o più. È peghju, u purteria fora di a lotta per distrughje Marsh. Se u Pythian li pò diluisce, allora avarà una chance assai megliu di ottene u so scopu ultimu - ùn importa micca quantu perversu questu infernu pò esse.
  
  Beauregard s'accrocha alors à côté de lui. "Sì d'accordu?"
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. "Chì diavolo... Vogliu dì, ùn site micca cun un altru..."
  
  Bo hà tenutu un altru dispositivu, chì avia digià disattivatu. "Hè un mecanismu simplice è hà pigliatu solu uni pochi di seconde. Avete bisognu di aiutu?"
  
  Drake fighjulava i meccanismi interni pendenti davanti à ellu, à a ligera sufficienza nantu à a faccia di u francese è disse: "Damn. Nimu hè megliu à dì à u Svedese chì questu hè accadutu ".
  
  Allora tirò fora u cappucciu di sabbiatura.
  
  Tuttu ferma u listessu. Un sintimu di sollievu l'amparò è pigliò un mumentu per piantà è ripiglià fiatu. Una altra crisa risolta, una altra piccula vittoria per i boni. Allora Alicia, senza caccià l'ochji da u bancu di u caffè, disse cinque parolle assai distinte.
  
  "U dannatu telefonu sona di novu".
  
  È in tuttu u circondu di a Grand Central Station, in tutta a New York City, in i latti di spazzatura è sottu à l'arburi - ancu attaccati à e ringhiere è infine lanciati da i motociclisti - e bombe cuminciaru à esplusioni.
  
  
  CAPITOLU VINTI DUE
  
  
  Hayden stava davanti à una fila di monitori di televisione, Kinimaka accantu à ella. I so pinsamenti di rompe Ramses sò stati temporaneamente messi in attesa da a caccia attraversu Central Park è dopu a follia à a Grand Central Station. Mentre fighjulavanu, Moore s'avvicinò à elli è cuminciò à cumentà ogni monitoru, l'imaghjini di a camera etichettati è capaci di zoom in per mette in risaltu un capeddu umanu nantu à un bracciu freckled. A cobertura ùn era micca cum'è cumpleta cum'è duverebbe esse, ma hà migliuratu mentre Drake è a so squadra si avvicinavanu à a famosa stazione di treni. Un altru monitore mostrava Ramses è Price in e so cellule, u primu s'andava impatiente cum'è s'ellu avia bisognu à esse in i posti, l'ultimu settenutu depressu cum'è s'ellu ùn vulia veramente era l'offerta di un lacciu.
  
  A squadra di Moore hà travagliatu diligentemente intornu à elli, riportendu avvistamenti, supposizioni è dumandendu à l'agenti di polizia è à l'agenti in a strada per visità certi spazii. L'attacchi sò stati sguassati davanti à Hayden, ancu mentre Drake è Beau disattivavanu bombe in Grand Central. L'unicu modu chì Moore puderia esse assolutamente sicuru chì Midtown hè stata curata seria essenzialmente sviutata tuttu u situ.
  
  "Ùn m'importa micca s'ellu hè una vechja nonna sorda chì hà ghjustu persu u so gattu", disse. "Almenu cunvincelli".
  
  "Cumu puderianu e camere caccià bombe attraversu i detectori di metalli in a Grand Central Station?" dumandò Kinimaka.
  
  "Splusivi di plastica?" Moore si azzardò.
  
  "Ùn avete micca altre misure per questu?" Hayden hà dumandatu.
  
  "Di sicuru, ma guardate intornu. Novanta per centu di a nostra ghjente cerca una bomba nucleare maledetta. Ùn aghju mai vistu sta zona cusì viota ".
  
  Hayden si dumandava quantu tempu Marsh avia pianificatu questu. È Ramses ? U prìncipe terrorista avia circa cinque cellule in New York, possibbilmente più, è alcune di elle eranu cellule dormienti. L'esplosivi di ogni tipu puderanu esse cuntrabandi in ogni mumentu è simpliciamente intarrati, oculati in i boschi o in un sotano per anni, se ne necessariu. Fighjate à i Russi è a storia pruvata nantu à e so valigie nucleari mancanti - era un americanu chì suggerì chì u numeru mancante era u numeru esattu necessariu per distrughje i Stati Uniti. Era un desertore russu chì hà cunfirmatu ch'elli eranu digià in America.
  
  Ella fece un passu in daretu, circandu di piglià in tuttu u ritrattu. Per a maiò parte di a so vita adulta, Hayden era un ufficiale di l'ordine; si sentia cum'è ella avia assistitu à ogni situazione imaginable. Ma avà... questu era senza precedente. Drake avia digià corsa da Times Square à Grand Central, salvendu vite ogni minutu è poi perdendu dui. Dahl hà smantellatu e camere di Ramses à ogni volta. Ma hè stata colpita da l'ampiezza pura è terrificante di stu fenomenu.
  
  È u mondu hà peghju. Cunnisciutu persone chì ùn si preoccupavanu più di fighjà a nutizia, persone chì avianu sguassatu l'applicazioni da i so telefoni perchè tuttu ciò chì vedenu era disgustu è si sentia chì ùn pudianu fà nunda. E decisioni chjaramente è evidenti da u principiu, soprattuttu cù l'emergenza di l'ISIS, ùn sò mai state fatte, annebbiate da a pulitica, u prufittu è l'avidità, è una sottovalutazione di a prufundità di u soffrenu umanu. Ciò chì u publicu vulia avà era l'onestà, una figura ch'elli pudianu fidà, qualcunu chì vinia cù tanta trasparenza quant'è sicuru di guvernà.
  
  Hayden hà accettatu tuttu. U so sentimentu d'impotenza era simile à l'emozioni chì Tyler Webb l'avia suscitatu ultimamente. U sintimu chì site cusì intelligente perseguitatu è ùn site impotente di fà nunda. Avà si sentia e listesse emozioni, fighjendu à Drake è Dahl pruvà à purtà New York è u restu di u mondu da l'orlu.
  
  "Uccideraghju Ramses per questu", disse.
  
  Kinimaka pusò una zampa enorme nantu à e so spalle. "Lascia mi. Sò assai menu bella chè tè, è saria megliu in prigiò ".
  
  Moore indicò un schermu specificu. "Guardate là, ragazzi. Anu disinfettatu a bomba ".
  
  Delight hà sparatu à traversu Hayden quandu hà vistu Matt Drake lascià u caffè &# 233; cù una spressione alleviata è vittoriosa in faccia. L'equipa riunita hà acclasciuta è poi si ferma di colpu mentre l'avvenimenti cumincianu à spirale fora di cuntrollu.
  
  Nant'à parechji monitori, Hayden hà vistu i latti di spazzatura chì esplodenu, e vitture chì si sviavanu per evità l'erupzione di tappi di pozzi. Hà vistu i motociclisti cavalcà nantu à a strada è lanciavanu oggetti in forma di brique à l'edificazioni è i finestri. Un secondu dopu ci hè stata una altra splusione. Ella hà vistu a vittura alzà parechji metri da u pianu mentre una bomba splutava sottu, fume è fiamme sbuchjavanu da i lati. Intornu à a Grand Central Station, i puzzicheghji anu pigliatu u focu trà i passageri in fuga. U scopu era u terrore, micca e vittime. Dui ponti ci sò stati incendii, chì pruvucanu un trafficu cusì pesante chì ancu e motociclette ùn li pudianu attraversà.
  
  Moore fighjulava, a so faccia rilassante per una seconda prima di cumincià à gridà ordini. Hayden hà pruvatu à mantene u so puntu di vista forte è sintia chì a spalla di Mano tocca u so propiu.
  
  Andemu avanti.
  
  L'operazioni cuntinueghjanu à u centru di l'operazioni, i servizii d'urgenza sò stati spediti, è l'applicazione di a lege hè stata ridiretta à e zone più affettate. U brigata di u focu è i sapori eranu implicati oltre tutti i limiti. Moore hà urdinatu l'usu di elicotteri per pattugliate e strade. Quandu un altru picculu dispusitivu sbarcò à Macy's, Hayden ùn pudia più sopportà di fighjà.
  
  Si voltò, cerchendu in tutta a so sperienza per ogni indizia di ciò chì deve fà dopu, ricurdendu à Hawaii è Washington, DC in l'ultimi anni, cuncentrazione... ma dopu un sonu terribile, un rumore terribile persistente, hà purtatu a so attenzione torna à u schermi.
  
  "Innò!"
  
  
  CAPITOLU VINTI TRÈ
  
  
  Hayden hà sbulicatu a ghjente intornu à ella è scappò fora di a stanza. Quasi ringhianti di rabbia, scendeva a scala, stringendu i pugni in pezze duri di carne è ossa. Kinimaka gridò un avvertimentu, ma Hayden l'ignorò. Ella faria questu, è u mondu saria un locu megliu è più sicuru.
  
  Facendu a so strada per u corridore chì passava sottu à u situ, hà finalmente ghjuntu à a cellula di Ramsès. U bastardo ridia sempre, u sonu ùn era più chè un grugnu terribili di un mostru. Qualchì manera sapia ciò chì succeva. A pre-pianificazione era ovvia, ma u disprezzu assolutu per u benessiri umanu ùn era micca qualcosa chì puderia trattà facilmente.
  
  Hayden hà apertu a porta di a so stanza. A guardia hà saltatu è poi sparatu fora in risposta à u so ordine. Hayden marchò drittu versu e sbarre di ferru.
  
  "Dimmi ciò chì succede. Dimmi avà è ti seraghju gentile cun voi.
  
  Ramses ridia. "Chì si passa?" Hà simulatu un accentu americanu. "U puntu hè chì voi persone sò stati purtati à i vostri ghjinochji. E tu resterai quì ", u grande omu s'inclinò bassu per fighjà direttamente in l'ochji di Hayden da una distanza di parechji millimetri. "Cù a so lingua strappata. Fate tuttu ciò chì vi dicu di fà ".
  
  Hayden hà apertu a porta di a cellula. Ramsès, senza perde una siconda, si precipitò versu ella è pruvò à scacciàla in terra. E mani di l'omu eranu ammanettate, ma questu ùn hà micca impeditu di utilizà a so massa enormosa. Hayden l'esquiva habilemente è u rotola a testa prima in una di e barre verticali di ferru, u so collu sbuchjatu in daretu da l'impattu. Dopu hà colpitu i so reni è a spina dorsale duramente, chì l'hà causatu à strincà è geme.
  
  Ùn ci hè più una risata pazza.
  
  Hayden l'hà utilizatu cum'è un saccu di punching, movendu intornu à u so corpu è chjappà diverse zone. Quandu Ramses rugia è si vultò, cuntò i primi trè colpi - un nasu sanguinante, una mandibula brusgiata è a gola. Ramses hà cuminciatu à sbuccà. Hayden ùn hà micca rinunziatu, ancu quandu Kinimaka s'avvicinò à ella è l'incitava à esse un pocu più attentu.
  
  "Fermete u vostru cazzo di belu, Mano", disse Hayden. "A ghjente mori quì fora".
  
  Ramses hà pruvatu à ride, ma u dulore in a so laringe l'hà impeditu. Hayden hà seguitu questu cun un colpu di cunigliu rapidu. "Ridi avà."
  
  Kinimaka a trascinò via. Hayden si vultò versu ellu, ma dopu un Ramses apparentemente dannatu si lanciò versu elli dui. Era un omu grande, ancu più altu ch'è Kinimaki, a so massa musculare era quasi a stessa, ma u Hawaiian era superiore à u terrorista in una zona impurtante.
  
  Esperienza di cummattimentu.
  
  Ramses hà scontru cù Kinimaka è poi hà rimbalzatu viulente, torna in a so cellula. "Di chì diavule site fattu?" mormorò.
  
  "U materiale hè più forte di voi", disse Kinimaka, fretendu l'area di l'impattu.
  
  "Vulemu sapè ciò chì succede dopu", insistia Hayden, seguitendu à Ramses torna in a so cellula. "Vulemu sapè di a bomba nucleare. Induve hè? Quale hè in cuntrollu? Chì sò i so ordini? È, per l'amori di Diu, chì sò i vostri veri intenzioni ?
  
  Ramses hà luttatu per stà drittu, chjaramente ùn vulia micca cascà in ghjinochji. A tensione si sentia in ogni tendinu. Tuttavia, quand'ellu si alzò infine, a so testa s'abbassa. Hayden hè stata cusì attenta cum'è ella seria cù una serpente ferita.
  
  "Ùn ci hè nunda chì pudete fà. Dumandate à u to omu, Price. Ellu sà digià questu. Sapi tuttu. New York brucerà, signora, è u mo pòpulu ballarà a nostra vittoria jigga trà e ceneri fumanti.
  
  Prezzu? Hayden hà vistu tradimentu à ogni volta. Qualchissia mentia, è chì a so rabbia bolliva ancu di più. Ùn succumbendu à u velenu chì goccia da e labbre di l'omu, tende a manu à Mano.
  
  "Vai à piglià mi una pistola stordente."
  
  "Hayden..."
  
  "Falla puru!" Si girò, a rabbia emanava da ogni poru. "Prendimi una pistola stordente e scappa via."
  
  In u so passatu, Hayden hà distruttu rilazioni in quale hà cunsideratu u so cumpagnu troppu debule. In particulare quellu chì hà spartutu cù Ben Blake, chì hè mortu à e mani di l'omi di u Re di Sangue pocu mesi dopu. Ben, pensava, era troppu ghjovanu, inespertu, un pocu immaturu, ma ancu cù Kinimaka avà principia à aghjustà u so puntu di vista. L'hà vistu cum'è debbule, mancante, è definitamente bisognu di ricustruisce.
  
  "Ùn mi batte micca, Mano. Falla puru".
  
  Un sussurru, ma ghjunse perfettamente à l'arechje di l'Hawaii. U grande omu scappò, piattandu a so faccia è e so emozioni da ella. Hayden turnò u so sguardu à Ramses.
  
  "Avà sì cum'è mè", disse. "Aghju guadagnatu un altru studiente".
  
  "Pensi?" Hayden hà sbattutu u so ghjinochju in u stomacu di l'altru, dopu u so coddu hà sbattutu senza pietà in u spinu di u so collu. "Un studiente ti batterà a merda?"
  
  "Se solu e mo mani eranu libere ..."
  
  "Da veru?" Hayden era cecu di rabbia. "Videmu ciò chì pudete fà, avemu?"
  
  Mentre s'approntava per e manette di Ramses, Kinimaka tornò, un fucile storditore in forma di sigaru strettu in u so pugnu chjusu. Hà capitu i so intenzioni è si ritirò.
  
  "Chì?" - gridò.
  
  "Fate ciò chì avete da fà".
  
  Hayden maledicò l'omu è poi maledicò ancu più forte in faccia à Ramses, sintindu assai disappuntu chì ùn pudia micca rompellu.
  
  Una voce bassa è calma tagliò a so furia: Tuttavia, forse vi hà datu un indiziu.
  
  Pò esse.
  
  Hayden spinse Ramses finu à ch'ellu cascò nantu à a so cuccetta, una nova idea spuntò in a so testa. Iè, forse ci hè un modu. Fighjendu à Kinimaka, si n'andò fora di a cellula, l'hà chjusu, è poi si n'andò versu a porta esterna.
  
  "Qualcosa di novu succede sopra?"
  
  "Più bombe di basura, ma avà menu menu. Un altru motociclista, ma l'anu pigliatu ".
  
  U prucessu di pensamentu di Hayden hè diventatu più chjaru. Si n'andò in u corridoiu è poi si n'andò versu un'altra porta. Sans s'arrestà, si spinse à traversu a folla, sicura chì Robert Price averia intesu u rumore chì vene da a cellula di Ramsès. U sguardu in i so ochji li disse chì era cusì.
  
  "Ùn sò nunda," s'arrabbiò. "Per piacè crede mi. S'ellu vi hà dettu chì sapia qualcosa, qualcosa, di una bomba nucleare, allora mente.
  
  Hayden hà ghjuntu à a so pistola stundante. " À quale crede ? Un terrorista pazzo o un puliticu traditore. In fatti, vedimu ciò chì ci dice u taser ".
  
  "Innò!" U prezzu alzò e duie mani.
  
  Hayden hà pigliatu u scopu. "Pudete ùn sapete micca ciò chì succede in New York, Robert, cusì vi dicu tuttu. Solu una volta. E cellule terroriste cuntrolanu l'armi nucleari, chì credemu chì sò capaci di detonà in ogni mumentu. Avà u Pythian pazzo pensa ch'ellu hè veramente in cuntrollu di a situazione. Piccole splusioni si verificanu in tutta Manhattan. E bombe sò state piantate in Central Station. È, Robert, questu ùn hè micca a fine ".
  
  L'ex-Sicritariu di Statu sbuchjatu, incapace cumplettamente di prononcà una parolla. In a so nova chjarità, Hayden era quasi cunvinta chì dicia a verità. Ma sta sola scaglia di dubbitu restava, chì a turmentava constantemente cum'è un zitellu.
  
  Stu omu era un puliticu successu.
  
  Ella sparò una pistola stundante. Hè sparatu à u latu, manca l'omu da un centimetru. Price hà cuminciatu à tremà in i so stivali.
  
  "U prossimu colpu serà sottu à u cinturione", hà prumessu Hayden.
  
  Dopu, quandu Price piantò, quandu Mano grugnia, è si ricurdava di a risa demoniaca di Ramses, quand'ella pensava à tuttu l'orrore chì era avà in Manhattan, è à i so culleghi in u core, in u core di Jeopardy, era Hayden Jay chì si ruttava.
  
  Nunda più. Ùn sopporteraghju micca questu per un altru minutu.
  
  Grabbing Price, u scacciò contr'à u muru, a forza di u colpu u fece falà in ghjinochji. Kinimaka hà pigliatu, dendu un sguardu interrogativu.
  
  "Basta fora di u mo modu."
  
  Ella scacciò di novu Price, sta volta in a porta esterna. Si salta in daretu, gemu, cascà, è po ella u pigliò di novu, u purtendu in u corridor è versu a cellula di Ramsès. Quandu Price hà vistu u terrorista chjusu in a so cellula, hà cuminciatu à chjappà è à chjappà. Hayden u spinse avanti.
  
  "Per piacè, per piacè, ùn pudete micca fà questu."
  
  "In verità", disse Kinimaka. "Questu hè qualcosa chì pudemu fà."
  
  "Nooo!"
  
  Hayden hà lampatu Price nantu à i bars è sbloccau a cellula. Ramses ùn si mosse, sempre pusatu nantu à u so lettu è vede ciò chì succede da sottu à e so palpebre chjose. Kinimaka hà tiratu fora u so Glock è hà miratu à i dui omi mentre Hayden hà sbulicatu i so ligami.
  
  "Una chance", disse. "Una cellula di prigiò. Dui omi. A prima persona chì mi chjama à chat si senti megliu. Avete capitu?"
  
  Prezzu beatu cum'è un vitellu mezu manghjatu. Ramses ùn si mosse ancu. Per Hayden, a vista di ellu era inquietante. U cambiamentu subitu in ellu era assurdu. Si alluntanò è hà chjusu a cellula, lascendu i dui omi inseme mentre u so telefunu cuminciò à sonà è a voce di l'agente Moore ghjunse in linea.
  
  "Veni quì, Jay. Avete da vede questu ".
  
  "Chì ghjè stu?" Ella corse cun Kinimaka, cacciatu e so ombre fora di i blocchi di e cellule è torna in daretu à e scale.
  
  "Più bombe", disse tristemente. "Aghju mandatu à tutti per pulizziari u mess. È questu ultimu requisitu ùn hè micca ciò chì l'aspittavamu. Oh, è u vostru omu Dahl hà un capu in a cellula quattru. A perseguisce avà ".
  
  "Continuemu a strada!" Hayden corse à l'edificiu di a stazione.
  
  
  CAPITOLU VINTICUATRE
  
  
  Dahl si lanciò in u sediu di u passageru è permettenu à Smith di guidà; Kenzie, Lauren è Yorgi sò tornati in u backseat. Ancu s'ellu si ritruvavanu à a stazione, ci sò stati rapporti di Drake attaccà a Grand Central Station, ma ùn hà intesu nunda di più. Moore avia appena ricevutu un altru suggerimentu da un informatore - una quarta cellula terrorista operava fora di un immobile di lussu vicinu à Central Park, è avà chì Dahl hà pensatu à questu, hè logicu chì alcune di queste cellule sò state finanziate di manera diversa da l'altri - hè li hà aiutatu à mischjà cù a folla, ma Dahl si dumandava cumu un gruppu di persone puderia esse cusì facilmente in una certa sucità senza ricurdà u so indoctrinamentu di lavatu di u cervellu. U lavatu di u cervellu era un arte speciale, è hà dubbitu chì u terrorista tipicu l'avete ancu maestratu.
  
  Ùn siate cusì ingenu.
  
  L'agenti di Moore anu risicatu più di l'esposizione per ottene questi indizi. E ripercussioni di stu ghjornu averiaranu ripercussioni senza fine, è sperava chì a Patria sapia cumu tuttu sguasserà. Se un agentu infiltratu hè statu brusgiatu oghje, i so prublemi eranu appena principiati.
  
  I pulizzeri di u trafficu, chì anu sempre duminatu l'intersezioni, anu fattu u so megliu per filtrà u trafficu, affruntatu cù prublemi enormi è prubabilmente insurmountable, ma i veiculi d'emergenza cuscenti anu da esse datu priorità. Dahl hà vistu parechje piattaforme di visualizazione chjuche - quasi cum'è mini raccoglitori di ciliegie - induve l'ufficiali di pulizzia dirigevanu i so culleghi da un puntu di vista più altu, è annunziò i ringraziamenti mentre li lasciavanu passà.
  
  Dahl hà verificatu u GPS di a vittura. "Ottu minuti", disse. "Semu pronti?"
  
  "Pronta", hà tornatu tutta a squadra.
  
  "Lauren, Yorgi, stà cù a vittura sta volta. Ùn pudemu micca risicà più ".
  
  "Vengu", disse Lauren. "Avete bisognu d'aiutu."
  
  Dahl banditu l'imaghjini di u sotano è a morte di u capu di e forze speciali. "Ùn pudemu micca risicà vite inutili. Lauren, Yorgi, avete u vostru propiu valore in diverse zone. Basta à fighjà l'apparenza. Avemu bisognu d'ochji ancu quì ".
  
  "Pudete avè bisognu di e mo cumpetenze", disse Yorgi.
  
  "Dubbitemu chì salteremu nantu à i balconi, Yorgi. O aduprendu drainpipes. Basta..." Sospirò. "Per piacè fate cumu dumandu è fighjate l'apparenza sanguinosa. Ùn mi fate micca trasfurmà questu in un ordine ".
  
  Ci era un silenziu imbarazzatu. Ogni membru di a squadra hà percepitu l'avvenimenti di l'assaltu precedente in modu completamente diversu, ma postu chì tuttu questu hè accadutu solu una meza ora fà, a maiò parte era sempre in scossa. L'osservazioni eranu infinite - quantu eranu vicinu à l'esplosione. Cumu un omu s'hè sacrificatu cusì altruista per salvà a so vita. Quantu prezzu questi terroristi trattavanu tutte e forme di vita.
  
  Dahl hà trovu i so pinsamenti riturnendu à quella vechja sega - cumu puderia un adultu instillà tali tratti odiosi in un zitellu più chjucu? A mente più innocente ? Cumu puderia un adultu, una persona rispunsevuli crede chì era ghjustu di deformazione di menti cusì fragili, di cambià u cursu di una vita promettente per sempre? Per rimpiazzà cù... chì ?... l'odiu, l'inflexibilità, u fanatisimu.
  
  Ùn importa micca cumu l'avemu, ùn importa ciò chì i nostri punti di vista nantu à a religione, hà pensatu Dahl, u diavulu veramente cammina trà noi.
  
  Smith hà sbattutu i freni mentre si avvicinavanu à un edifiziu altu. Ci pigliò sicondi per appruntà è esce da a vittura, lascendu tutti senza difesa nantu à u trottu. Dahl si sentia à l'inquietu sapendu chì a quarta cellula era quasi certamente in l'internu è quant'elli parevanu competenti. U so sguardu cascò nantu à Lauren è Yorgi.
  
  "Chì diavolo faci? Torna in vittura. "
  
  S'avvicinò à u portieru, dimustranu i so documenti d'identità è dumandanu circa dui appartamenti à u quartu pianu. Tutti dui appartenevanu à una ghjovana coppia chì si manteneva per sè stessu è era sempre educatu. U portieru ùn avia mai vistu e duie coppie inseme, ma iè, unu di l'appartamenti hà ricevutu visitatori regularmente. Pensava chì era una spezia di serata suciale, ma dopu ùn era micca pagatu per esse troppu curiosu.
  
  Dahl u spinse gentilmente da parte è si diriggì versu e scale. U portier hà dumandatu s'ellu avia bisognu di una chjave.
  
  Dahl surrisi dolcemente. "Ùn serà micca necessariu."
  
  Quattru piani sò stati superati facilmente, è tandu i trè suldati caminavanu cun cura per u corridore. Quandu Dal hà vistu u numeru di l'appartamentu currettu vene in vista, u so telefuninu hà cuminciatu à vibrà.
  
  "Chì?" Smith è Kenzi aspittavanu, coprendu a so periferia.
  
  A voce stanca di Moore empia a testa di Dahl. "L'infurmazione hè falsa. Qualchì informatore inquadra a ghjente sbagliata per vindetta un pocu. Scusate, aghju appena scupritu ".
  
  "Bugie", esaltò Dahl. "Ti ridi di mè? Eramu fora di a so porta cazzo cù HK. "
  
  "Allora parte. L'informatore ama una di e donne. Ùn importa micca, torna solu nantu à a strada, Dal. L'infurmazioni seguenti sò rossi. "
  
  U svedese maledicò è chjamò a so squadra torna, piattava e so armi, è poi si precipitò davanti à u purtu sorpresu. Dahl avia daveru pensatu à dumandà à u portiere di fà una evacuazione tranquilla prima di cullà à u quartu pianu - sapendu ciò chì puderia accade quì - è avà si dumandava cumu i residenti anu pussutu reagisce dopu avè amparatu chì a so punta era fraudulenta.
  
  Una quistione suciale interessante. Qualessu tipu di parsona si lagnaria di esse cacciatu fora di a so casa mentre a polizia cercava i terroristi... si sta ricerca finisse per esse basatu annantu à una bugia ?
  
  Dahl alzò le spalle. Moore ùn era micca esattamente nantu à a so lista di merda, ma l'omu era in terra rocciosa. "Questu prossimu indiziu funzionerà, nò?" Parlava in a linea sempre aperta.
  
  "Hè cusì chì deve esse. U stessu tippu chì hà toccu a terza camera. Basta à andà à Times Square è prestu.
  
  "Times Square hè minacciatu? Chì forze di sicurezza sò digià in piazza?
  
  "Tutti".
  
  "Va bè, ci sò dieci minuti restanti."
  
  "Che ci sia cinque."
  
  Smith guidò cum'è un dimòniu, tagliendu i cantoni è stringhjendu, ancu spazzolando, trà vitture mal parcheggiate. Abandunaru a vittura nantu à a 50th Street è corse, avà contr'à a folla chì s'alluntana da Times Square, i negozii allegri di M&M's World, Hershey's Chocolate World è ancu Starbucks à l'angulu di a strada, ora minati da a minaccia imminente. Enorme cartelloni di dimensioni umane illuminavano a strada cù millaie d'imaghjini culurite, ognuna in lotta per l'attenzione è impegnata in una battaglia viva è vibrante. L'equipaggiu hà tiratu una furesta di scaffolding cum'è quasi tutti l'altri magazzini parevanu esse sottumessi à qualchì tipu di rinnuvamentu. Dal hà pruvatu à pensà à una manera di mantene Lauren è Yorgi sicuri, ma u viaghju è a scappata l'hà fattu quasi impussibule. Piaciu o micca, eranu tutti suldati avà, a squadra rinfurzata da a so prisenza.
  
  Davanti, a pulizza strinse un cordone intornu à a piazza. I New Yorkers anu guardatu increduli, è i visitatori anu dettu di vultà in i so hotel.
  
  "Hè solu una precauzione, signora", Dahl hà intesu dì unu di a polizia in uniforme.
  
  È tandu u mondu turnò à l'infernu di novu. Quattru turisti, spese di vetrina intornu à Levis è Bubba Gump, abbandunonu i so sacchetti, frugavanu in l'internu è tiravanu armi automatiche. Dahl s'affacciava daretu à un chiosco di strada, scuppiendu a so propria arma.
  
  I colpi di pistola risonanu in Times Square. I finestri rotti è i cartelloni eranu cuparti di sabbia, distrutte, perchè a maiò parte di elli eranu oghji schermi, u più grande in u mondu, è l'incarnazione di u capitalismu. U mortar pioveva nantu à u trottu. Quelli chì sò rimasti è e forze di sicurezza si sò scappati per a prutezzione. Dahl hà alluntanatu a testa è tirò in daretu; i so colpi ùn eranu micca mirati, ma fece i terroristi maledicà forte è cercà a so propria copertura.
  
  Sta volta drittu à voi, pinsò Dahl cun triste satisfaczione. Ùn ci hè micca speranza per voi.
  
  Dahl hà vistu a gabbia immersa daretu à un taxi parcheggiatu è hà nutatu un autobus abbandunatu vicinu. Ùn era mai statu in Times Square prima è l'avia vistu solu à a TV, ma vede una zona cusì apparentemente amichevule per i pedoni cusì viota era inquietante. Più scatti suscitanu mentre i membri di a cellula anu vistu senza dubbitu a ghjente chì si moveva in i magazzini è l'uffizii. Dahl esce tranquillamente in strada.
  
  Daretu à l'autobus è longu u trotu luntanu, altre forze di sicurità piglianu e so pusizioni. Più truppe SWAT, agenti in vestiti neri, è poliziotti di u NYPD anu manovratu à un ritmu tranquillu è coreografiatu. Dahl hà signalatu per elli à mette in fila. Ciò chì hè statu passatu cum'è un segnu quì ùn era chjaramente micca traduttu, perchè nimu hà pagatu a minima attenzione à u Svedese pazzo.
  
  "Aspittemu questi fighetti di trè o quattru lettere, o femu brusgià questi mamme di puttana?" Kensi si strofinava à u fiancu.
  
  Dahl si alluntanò da l'agenti americani. "Mi piace assai a vostra terminologia culurita", disse, strisciandu in l'ombra di l'autobus. "Ma economicamente".
  
  "Allora mi vulete quì avà. Capiscu."
  
  "Ùn aghju micca dettu chì".
  
  Smith si stende nantu à a terra, fighjendu sottu à e vitture. "Vecu e gambe".
  
  "Pudete esse sicuru chì questi sò i pedi di i terroristi?" Dahl hà dumandatu.
  
  "Pensu di sì, ma hè sicuru chì l'infernu ùn hè micca cum'è s'elli eranu marcati".
  
  " Ils seront bientôt là ", Kenzi leva son fusil comme s'il s'agissait de l'épée qu'elle désirait, et s'arrêta derrière une des gigantesques roues de l'autobus. A squadra hà pigliatu un respiru cullettivu.
  
  Dahl guardò fora. "Credu veramente chì hè quellu tempu di novu."
  
  Kenzi andò prima, girò u spinu di l'autobus è attaccò u taxi giallu. U focu di a mitragliatrice hè stata intesa, ma hè stata diretta à i finestri, a fermata di l'autobus è tutti l'altri lochi induve, à l'opinione di i terroristi, e persone senza difesa puderanu ammuccià. Dahl a ringraziatu e so stelle furtunatu chì nisuna vigilia ùn era statu postu, sapendu chì a velocità era a so alliata in a distruzzione di a cellula, chì avia da esse fatta prima di passà à grenades o peggiu. Ella è Kensi anu circundatu u taxi, fighjendu i quattru omi, chì reagiscenu sorprendentemente rapidamente. Invece di swing l'armi, anu attaccò simplicemente, sbattendu in Dahl è Kenzi è chjappà à a terra. I corpi stesi à traversu a strada. Dahl afferrò u pugnu chì scendeva è l'hà deviatu, sentendu chì i so nocche colpivanu duramente l'asfaltu. In ogni casu, a seconda manu hè cascata, sta volta cù u culmu di u fucile alzatu. Dahl ùn pudia nè intrappulà nè sguardu à l'altru, cusì hà tornatu à l'unica azzione dispunibile per ellu.
  
  Abbassò a fronte è pigliò u colpu à u craniu.
  
  A negru si torceva davanti à i so ochji, u dulore ricocheted da u nervu à u nervu, ma u Svedese ùn hà micca permessu chì nunda di questu interferiscenu cù u so travagliu. L'arma hà colpitu è poi si ritirò, vulnerabile. Dahl l'attrapa et l'attira vers l'homme qui le tenait. U sangue scorri da i dui lati di a so faccia. L'omu hà alzatu u pugnu di novu, sta volta un pocu più timidamente, è Dahl hà pigliatu cù u so pugnu è cuminciò à stringhje.
  
  Ogni fibra di u so esse, ogni vena di ogni articulazione, si tensava.
  
  L'osse si rumpianu cum'è rami rotti. U terrorista gridava è pruvò à alluntanassi a manu, ma Dahl ùn ne vulia micca sente. Avianu bisognu di disattivà sta camera. Rapidu. Stringhjendu ancu più strettu, hà assicuratu chì l'attenzione di l'omu era cumplettamente assorbita da u dulore di u so pugnu, è tira fora u so Glock.
  
  Unu hè statu uccisu.
  
  U fucile hà sparatu trè balle prima chì l'ochji di u terrorista si sbrinu. Dahl u scacciò da parte è poi s'arrizzò cum'è un anghjulu vindicatore, u sangue chì sguassava da u so craniu è un sguardu di determinazione marchjava e so caratteristiche.
  
  Kenzi si battava cun un omu grossu, i so fucili inseriti trà i so corpi è i so visi quasi sfondati. Smith hè cascatu nantu à u terzu, furzendu u zitellu à i so ghjinochji mentre colpiva cù una furia quasi perfetta è precisa. L'ultime terrorista hà pigliatu u megliu di Lauren, chjappà à a terra, è circava di piglià a mira quandu Yorgi s'hè lampatu davanti à a canna.
  
  Dahl ripigliò u so fiatu.
  
  U fucile sparò. Yorgi s'hè colapsatu, colpitu da a so armatura. Dahl hà vistu allora chì a situazione era un pocu sfarente da quandu hà lettu prima. Yorgi ùn hà micca saltatu atleticamente davanti à a pallottola, hà sbattutu a manu di sparà di u terrorista cù tuttu u so corpu.
  
  Diversi, ma sempre efficace.
  
  Dahl si precipitò in l'aiutu di u Russu, chjappà u militante sottu à u bracciu manca è alzendu i so gammi da terra. U Svedese hà custruitu u momentu è a rapidità, flexionendu i so musculi, purtendu a so carica cù una ferocità nata da dispiacere. Trè pedi, poi sei, è u terruristu fù prestu ghjittata daretu cum'è infini slammed a so testa in u Hard Rock Cafe menu bordu é. U plasticu cracke, imbiccu di sangue, cum'è l'impulsu pazza di Dahl fece u craniu di u so avversariu è strappava a carne. Kinimaka ùn pò micca avè piaciutu, ma u Svedese hà utilizatu l'icona americana per neutralizà u terrorista.
  
  Karma.
  
  Dahl si girò di novu, avà u sangue goccia da l'arechje è u mento. Kenzi è u so avversariu eranu sempre chjusi in un cummattimentu mortale, ma Smith hà sappiutu chjude a distanza trà ellu è u suldatu cù uni pochi di tiri. À l'ultimu turnu hà luttatu per swing a so arma, hà furtunatu è hà finitu cù l'estremità affilata puntata dritta à Smith.
  
  Dahl ruggì, s'avvicinava in avanti, ma ùn pudia fà nunda per u colpu. In un battitu d'ochju, u terrorista hà sparatu, è l'attaccante, Smith, hà ricivutu una pallottola chì l'hà firmatu in i so pezzi, mandendulu à i so ghjinochji.
  
  Aghju purtatu a so fronte più vicinu à a linea di u prossimu colpu.
  
  U terrorista hà tiratu u grillu, ma in quellu mumentu Dahl apparsu - una muntagna chì si muoveva in furia - è hà chjusu u terrorista trà ellu è u muru. L'osse si rumpianu è si macinavanu l'una contru à l'altru, u sangue sboccava, è u fucile volò à u latu cù un rughjone. Mentre u Dahl stunatu marchjava versu Smith, hà vistu è intesu u suldatu infuriatu ghjurà forte.
  
  Allora va bè.
  
  Sauvé par le gilet en Kevlar, Smith a toujours été abattu à courte distance et aurait failli mourir de la contusion, mais leur nouvelle armure d'avant-garde a atténué le coup. Dahl s'asciugò a faccia, avà nutendu l'avvicinamentu di a squadra di e forze speciali.
  
  Kensi s'est battu contre son adversaire de cette manière et de là, l'homme plus grand s'efforçant de s'adapter à son agilité et à son muscle réel. Dahl fece un passu in daretu cù un sorrisu debole nantu à a so faccia.
  
  Unu di i tipi di e forze speciali corse. "Hè bisognu d'aiutu?"
  
  "No, hè solu ingannà. Lasciala sola".
  
  Kensi pigliò u scambiu da u cantonu di l'ochju è strinse i so denti digià stretti. Era chjaru chì i dui eranu ugguali, ma u Svedese era a prova, evaluendu a so dedicazione à a squadra è ancu à ella stessu. Era degna ?
  
  Ella pigliò u fucile è poi l'abbandunò mentre u so avversariu si tirava in daretu, chì li fece perdiri l'equilibriu cù un ghjinochju à e coste è un coddu à u nasu. U so prossimu colpu hè statu un slash à u polsu, seguitu da una presa rapida. Mentre l'omu luttava è gemeva, piegò u polsu forte in daretu, sintì un clic, è vide a pistola cascà à u pianu. Si luttava sempre, tirava fora u cultellu è u pugnallava in u so pettu. Kensi strinse tuttu, sentia a lama tagliata à traversu a carne sopra e so coste, è si girò, tirà cun ella. U cuteddu si trasfirìu per un secondu colpu, ma sta volta era pronta. Pigliò u bracciu sguassatu, si girò sottu, è u torciò daretu à u spinu di l'omu. Spietatamente ella pressò finu à ch'ellu si rutta ancu è lasciò u terrorista impotente. Ella hà strappatu rapidamente duie granate da u so cinturione è poi infilò una d'elle in u fronte di i so pantaloni è in u so boxer.
  
  Dahl, fighjendu, truvò chì u gridu li strappava a gola. "Nooo!"
  
  I dita di Kenzi liberavanu u striker.
  
  "Ùn facemu micca cusì, tu..."
  
  "Chì fate avà", bisbigliò Kenzi assai vicinu, "cun braccia rotte è tuttu?" Ùn ferite micca à nimu avà, idiota ?
  
  Dahl ùn sapia micca s'ellu tene o schivatu, curriri o tuffà capunanzu, afferrà Kenzi o saltà per a copertura. À a fine, i sicondi passavanu è nunda ùn splode fora di u fucile particularmente curtu di Smith.
  
  "Ti ridi di mè?" urlò. "Chì diavule-"
  
  "Fake", Kenzi hà lanciatu u striker à a testa sanguinante di Dahl. "Pensu chì quelli perfetti ochji d'aquila avissiru nutatu u prublema".
  
  "Ùn l'aghju micca fattu". U Svedese lasciò un suspiru prufondu di sollievu. "Dannazione, Kenz, sì una donna pazza di classe mundiale."
  
  "Rimettimi solu a mo katana. Mi calma sempre ".
  
  "Oh sì. Aghju scumessa, "
  
  "E tu dici questu, u Svedese Pazzu".
  
  Dahl inchina a testa. Tocca. Ma maledetta, pensu chì aghju scontru u mo match.
  
  À questu tempu, e squadre SWAT è l'agenti riuniti eranu trà elli, assicurendu e zone intornu à Times Square. A squadra si riunì è pigliò uni pochi di minuti per ripiglià u so fiatu.
  
  "Quattru cellule giù", disse Lauren. "Un solu resta."
  
  "Pensemu", disse Dahl. "Hè megliu ùn avè micca davanti à sè stessu. È ricordate, sta ultima camera mantene Marsh sicura è prubabilmente cuntrolla... "Ùn hà micca dettu a parolla "bomba nucleare" à voce alta. Micca quì. Questu era u core di Manhattan. Quale sapia chì tipu di microfoni parabolici puderanu esse spargugliati?
  
  "Un bellu travagliu, ragazzi", disse simplicemente. "Questu ghjornu infernale hè quasi finitu".
  
  Ma in verità, hè ghjustu principiatu.
  
  
  CAPITOLU VINTICINQUE
  
  
  Julian Marsh hà cridutu chì, senza dubbitu, era l'omu più felice in u mondu. Propiu davanti à ellu stava un'arma nucleare carica, legata, abbastanza vicinu à tuccà, per ghjucà cù un capriccio. Curled à a so manca era una donna divina è bella cù quale puderia ancu ghjucà à un capriccio. È ella, sicuru, hà ghjucatu cun ellu, ancu s'è una certa zona era cuminciata à ferisce un pocu da tutta l'attenzione. Forse un pò di quella panna montata...
  
  Ma cuntinuendu u so precedente è u più impurtante trenu di pensamentu - una cellula terrorista passiva era assittata à a finestra, è torna à ghjucà cun ellu à u so capriccio. E poi c'era u guvernu americanu, chì cacciava a coda in tutta a cità, correva spaventatu è cecu per ghjucà...
  
  "Julian?" Zoe respirava solu à una larghezza di capelli da a so orechja sinistra. "Vulete ch'e tornu à u sudu?"
  
  "Certu, ma ùn inalate micca u bastardo cum'è l'ultima volta. Dammi un po' di pausa, vuoi?"
  
  "O, sicuru".
  
  March l'hà lasciatu divertisce è poi pinsava à ciò chì succede dopu. Era già mezza matina è i termini si avvicinavanu. Era guasi ghjuntu u tempu ch'ellu avia da sbulicà un altru telefuninu dispunibile è chjamà a so patria cù dumande urgente. Di sicuru, sapia chì ùn ci saria micca un veru "oculte", almenu micca cù un scambiu di cinque centu milioni, ma u principiu era u listessu è puderia esse realizatu in una manera simile. March hà ringraziatu i dii di u peccatu è di l'iniquità. Cù sti picciotti à u to latu, chì ùn pudia esse rializatu ?
  
  Cum'è tutti i sogni boni, questu finisci eventualmente, ma Marsh hà decisu chì l'averia piacè mentre durà.
  
  Picchiendu a testa di Zoey è dopu s'arrizzò, hà scioltu unu di i so lacci di e so scarpi è marchjò versu a finestra. Cù dui menti ci era spessu dui punti di vista diffirenti, ma e duie persunalità di Marsh eranu fideli à u scenariu. Cumu puderia qualcunu di elli perde? Avia strappatu unu di i preservativi di Zoe è avà circava di sfilà in manu. Infine hà rinunziatu è s'hè fattu cun duie dite. Infernu, hà sempre soddisfattatu a so peculiarità interna.
  
  Mentre Marsh si dumandava chì fà cù u cordone di riserva, u capu di a cellula s'arrizzò è u fighjulava, dendu un surrisu in biancu. Era un Alligator, o cum'è Marsh hà chjamatu privatu - Alligator - è ancu s'ellu era tranquillu è ovviamente lento, ci era un veru sensu di periculu. Marsh a suggéré qu'il était probablement l'un des porteurs de vestes. Pedone. U stessu articulu di cunsumu cum'è l'urinazione prolongata. Marsh ridia forte, rompendu u cuntattu visuale cù l'Alligator ghjustu à u mumentu propiu.
  
  Zoe hà seguitu i so passi, fighjendu da a finestra.
  
  "Niente da vede", disse Marsh. "Per chì ùn ti piace micca studià i pidocchi di l'umanità".
  
  "Oh, ponu esse divertenti à volte."
  
  March circò u so cappellu, quellu chì li piacia à purtassi in un angulu. Di sicuru, era andatu, forse ancu prima ch'ellu ghjunse à New York. A settimana passata hè passata in un sfocatura per ellu. L'alligatore s'avvicinò è li dumandò educatamente s'ellu avia bisognu di qualcosa.
  
  "Ùn per u mumentu. Ma li chjamaraghju prestu è li daraghju i dettagli per trasfiriri i soldi ".
  
  "Avete da fà questu?"
  
  "Iè. Ùn vi aghju micca datu a ghjente a strada ? A quistione era retorica.
  
  "Oh, stu pezzu di merda. L'aghju utilizatu cum'è spazzamosche ".
  
  Marsh pò esse stata eccentrica, pazza, è guidata da a sete di sangue, ma a parte più chjuca di ellu era ancu intelligente, calculatrice è pienamente impegnata. Hè per quessa ch'ellu hà sopravvissutu cum'è ellu à traversu i tunnellati mexicani. Dopu un mumentu, hà capitu ch'ellu avia misjudged l'Alligator è a situazione. Ùn era micca u principale quì - eranu.
  
  È era un mumentu troppu tardi.
  
  Marsh attaccò Alligator, sapendu esattamente induve hà lasciatu a pistola, u cuteddu è a pistola stun inutilizata. Aspittendu u successu, hè stata surprised quandu Gator hà bluccatu i colpi è hà tornatu unu di i soi. March pigliò tranquillamente, ignorendu u dulore, è hà pruvatu di novu. Sapia chì Zoey u fighjulava, è si dumandava perchè a cagna pigra ùn si precipitò in u so aiutu.
  
  L'alligatore parò di novu u so colpu cun facilità. Allora Marsh hà intesu un sonu daretu à ellu - u sonu di a porta di l'appartamentu chì s'apre. Saltò in daretu, surpresu quandu l'Alligator u lasciò, è si vultò.
  
  Un sussultu di scossa scappò di a so gola.
  
  Ottu omi sò intruti in l'appartamentu, tutti vestiti di neru, tutti purtendu sacchetti, è parevanu arrabbiati cum'è volpi in un pulagliu. Marsh fighjulava è poi si vultò versu Gator, i so ochji ancu avà ùn credevanu micca bè ciò chì vedevanu.
  
  "Chì si passa?"
  
  "Chì? Pensavate chì ci seremu tutti tranquilli mentre l'omi ricchi in vestiti su misura finanzianu e so guerre ? Ebbè, aghju nutizie per voi, omu grande. Ùn vi aspittemu più. Finanziamu i nostri.
  
  March sbalzò da u doppiu colpu à a faccia. Cum'ellu cascò in daretu, hà pigliatu à Zoe, aspittendu ch'ella u tenenu, è quandu ùn l'hà micca fattu, i dui cascò à u pianu. U scossa di tuttu hà mandatu u so corpu in overdrive, i so glandula sudoripare è e terminazioni nervi andò in overdrive, è un tic fastidiosu cuminciò in l'angulu di un ochju. L'hà purtatu ghjustu à i cattivi vechji tempi quandu era un picciottu è nimu ùn importava di ellu.
  
  L'alligatore marchjava intornu à l'appartamentu, urganizendu una cellula di dodeci persone. Zoey hè diventatu u più chjucu pussibule, praticamenti un mobili, quandu pistole è altre armi militari sò state scuperte - granate, più di un RPG, u sempre affidabile Kalashnikov, gas lacrimogeni, flashbangs è una varietà di razzi manuali cù punta d'acciaio. . Questu era un pocu inquietante.
  
  March s'éclaircit la gorge, s'accrochant toujours aux dernières vestiges de dignité et d'égoïsme qui assurèrent qu'il était le plus gros bouc à cornes de Satan dans cette pièce.
  
  "Fighjate", disse. "Allevate e vostre mani sporche da a mo bomba nucleare. Sapete ancu ciò chì hè questu, zitellu? Alligator. Alligator ! Avemu da rispettà a scadenza ".
  
  U capimachja di a quinta cellula finalmente scacciò u laptop da parte è si avvicinò à Marsh. Avà, senza supportu è veramente senza guanti, Alligator era una persona diversa. "Pensi chì ti devu qualcosa ooo?" L'ultima parolla era un sguillatu. "E mo mani sò pulite! I mo stivali sò cool! Ma seranu cuparti di sangue è di cendra prestu!
  
  March sbatteva rapidamente. "Chì diavolo parli?"
  
  "Ùn ci sarà micca pagamentu. Ùn ci hè più soldi ! U travagliu per u grande, veneratu è solu Ramses, è mi chjamanu Bomb Maker. Ma oghje seraghju l'iniziatore. Li daraghju a vita ! "
  
  March aspittava l'inevitabbile sculacciatu à a fine, ma sta volta ùn ci era nimu. Alligator avia chjaramente lasciatu l'assaltu di u putere à a so testa, è Marsh ùn hà ancu capitu perchè queste persone manighjàvanu a so bomba. "Ragazzi, questa hè a mo bomba nucleare. Aghju compru questu è l'aghju purtatu à voi. Aspittemu un bonu pagamentu. Avà, siate boni picciotti è mette a bomba nucleare nantu à a tavula ".
  
  Ùn hè micca finu à chì Alligator l'hà colpitu abbastanza forte per piglià sangue chì Marsh hà cuminciatu à capisce veramente chì qualcosa era andatu terribilmente male quì. Ci hè accadutu chì tutte e so azzioni passate l'avianu purtatu à questu puntu di a so vita, ogni ghjustu è sbagliatu, ogni bona è mala parolla è cummentariu. A summa di tutte e so sperienze l'hà purtatu direttamente in questa stanza in questu tempu.
  
  "Chì avete da fà cù sta bomba?" L'orrore calò è ingrossi a so voce, cum'è s'ellu era pressu à traversu una grattugia cum'è u furmagliu.
  
  "Avemu da detonà a vostra bomba nucleare appena avemu da sente da u grande Ramses."
  
  March succhiava senza fiatu. "Ma ucciderà milioni".
  
  "E cusì a nostra guerra principiarà".
  
  "Si trattava di soldi", disse Marsh. "Paga. Un pocu divertente. Mantene i Sumeri Uniti d'America chì perseguenu a so coda. Si trattava di finanziamentu, micca di l'assassiniu di massa ".
  
  "Tu... u... uccisu!" La tirade fanatique d'Alligator a augmenté d'un cran.
  
  "Bè, sì, ma micca tantu."
  
  L'alligatore l'hà cacciatu finu à ch'ellu s'incurva in una bola immobile ; e mi costanu, i pulmoni, a spina è e gambe mi facenu male. "Aspittemu solu nutizie da Ramses. Avà, qualchissia mi passa u telefunu ".
  
  
  CAPITOLU VENTISEI
  
  
  Dentru Grand Central Terminal, i pezzi finali di u puzzle di Marsh cuminciaru à allineà. Drake ùn l'avia micca realizatu prima, ma questu era tuttu parte di u pianu maestru di qualcunu, qualcunu chì pensava chì avia digià neutralizatu. U nemicu chì ùn anu micca cuntatu era u tempu - è a rapidità chì passava hà sbulicatu u so pensamentu.
  
  Cù u precintu dichjaratu sicuru è populatu soprattuttu da agenti di pulizzia, Drake è a so squadra anu avutu l'uppurtunità di esaminà a quarta rivendicazione, chì anu finalmente trovu incinta à a parte sottu di una tavola di caffè. Una seria di numeri scritti in grande fonti, era impussibile di capisce ciò chì puderia esse, salvu chì ùn hà sappiutu à squint à u tìtulu, chì era di solitu scrittu in u più chjucu font disponibile.
  
  Codici di attivazione nucleare.
  
  Drake strinse l'ochji in incredulità, perde u so equilibriu di novu, è poi lampò à Alicia. "Da veru? Perchè ci hà da mandà questu?"
  
  "Pensu chì hè a capacità di ghjucà u ghjocu. Si gode, Drake. Per d 'altra banda, ponu esse falsi ".
  
  "O codici di accelerazione", aghjunse May.
  
  "O ancu", Beau hà ancu oscuratu u tema, "codici chì puderanu esse usatu per lancià un altru tipu d'arma nascosta".
  
  Drake guardò u francese per un mumentu, dumandandu induve ellu avia tali pinsamenti pervertiti, prima di chjamà Moore. "Avemu un novu requisitu", disse. "Eccettu chì pare esse un inseme di codici di disattivazione per l'armi nucleari invece".
  
  "Perchè?" Moore era scunfittu. "Chì? Questu ùn hà micca sensu. Hè questu ciò chì t'hà dettu?"
  
  Drake hà capitu quantu ridiculu tuttu sonava. "Invia avà." Chì i vestiti spaziali sortenu tuttu.
  
  "Va bè. Li daremu debite diligenza ".
  
  Dopu chì Drake hà messu u telefuninu in a so sacchetta, Alicia si spazzolò è guardò intornu per un bellu pezzu. "Semu furtunati quì", disse. "Ùn ci hè micca vittime. È senza nutizie di marzu, malgradu i nostri ritardi. Allora pensate chì questu era l'ultimu requisitu?"
  
  "Ùn sò micca sicuru cumu puderia esse", disse May. "Ci hà dettu chì vole soldi, ma ùn ci hà micca dettu quandu o induve".
  
  "Dunque almenu unu di più", disse Drake. "Forse dui. Avemu bisognu di verificà l'arma è carica di novu. In ogni casu, cù tutte queste mini-bombi chì espludenu in tutta a cità, pensu chì simu assai luntanu da esse finitu cù questu ".
  
  Si dumandava u scopu di i picculi bombe. Ùn tumbà micca o mutilate. Iè, avianu ingannatu u terrore in l'ànima stessa di a sucietà, ma à a luce di a bomba nucleare, Julian Marsh, è di e camere chì stavanu distrughjendu, ùn pudia micca impedisce di pensà chì forsi ci era un altru agenda. I bombi secondari eranu distracting è fastidiosi. U prublema più grande hè stata causata da uni pochi di persone in motociclette chì tiravanu bombe d'artificiali fatti in casa in Wall Street.
  
  Alicia hà nutatu un kiosk piatta in u cantonu luntanu. "Mixtu di zuccheru", disse. "Qualcunu vole un candy bar?"
  
  "Prendemi dui Snickers", Drake sospirò. "Perchè sessantacinque grammi era solu per l'anni novanta."
  
  Alicia strinse a testa. "Tu è i vostri maledetti candy bars."
  
  "Chì hè dopu?" Beau s'avvicinò, è u francese allevia u so corpu di u dulore cù uni pochi di stretchi.
  
  "Moore hà bisognu di rinfurzà u so ghjocu", disse Drake. "Siate proattivu. Eiu, per unu, ùn andaraghju à ballà à a melodia di Marsh tuttu u ghjornu.
  
  "Hè allungatu", li ricurdò Mai. "A maiò parte di i so agenti è i so pulizzeri pulianu e strade".
  
  "Lo so", disse Drake. "Sò dannatamente bè."
  
  Sapia ancu chì ùn ci pudia esse un sustegnu megliu per Moore chì Hayden è Kinimaka, tramindui cù indirizzi à u presidente, tutti dui avendu sperimentatu a maiò parte di ciò chì u mondu li puderia lancià. In questu momentu di relativa calma, hà fattu un bilanciu, pensava à u so prublema, è dopu si truvò preoccupatu per l'altru squadra - a squadra di Dahl.
  
  Stu pazzo bastardo svedese era prubabilmente luttatu cù un bar Marabou mentre fighjulava i mumenti più nudi di Alexander Skarsga.
  
  Drake annuì i ringraziamenti à Alicia mentre ella tornava è li dava dui pezzi di cioccolata. Per un mumentu, a squadra stava quì, pensendu, inturniata. Pruvate micca di pensà à ciò chì puderia succede dopu. Daretu à elli hè un caffè & # 233; stava cum'è un vechju affare abbandonatu, i so finestri rotti, i tavulini rovesciati, e porte scheggiate è appesi à e so cerniere. Ancu avà, e squadre stavanu accuratamente pettinate l'area per novi dispositi.
  
  Drake si vultò versu Bo. "Avete scuntratu Marsh, nò? Credu chì ellu hà da vede questu finu à a fine?
  
  U francese hà fattu un gestu intricatu. "Hmm, quale sà? A marchja hè strana, parendu stabile un mumentu è pazza u dopu. Forse era tutta una farsa. Webb ùn hà micca fiducia in ellu, ma ùn hè micca surprisante. Sentu chì se Webb era sempre interessatu à u casu di Pythia, allora Marsh ùn saria micca permessu di fà finta di esse implicatu in u casu ".
  
  "Ùn hè micca Marsha chì avemu bisognu di preoccupari," Mai intervene eccitata. "Questu..."
  
  È di colpu tuttu hà fattu sensu.
  
  Drake hà capitu questu à u stessu tempu, rializendu u nome di a persona ch'ella avia da chjamà. I so ochji scontranu i so cum'è missile à ricerca di calore, ma per un mumentu ùn pudianu dì nunda.
  
  Ci pensu. Evaluatore. À una fine terribili.
  
  "Damn," disse Drake. "Avemu ghjucatu da u principiu".
  
  Alicia li guardava. "Normalmente diceraghju" uttene una stanza ", ma ..."
  
  "Ùn puderia mai entre in stu paese", si lamentò Mai. "Ùn senza noi."
  
  "Avà", disse Drake. "Hè esattamente induve ellu vole esse".
  
  È tandu sonò u telefonu.
  
  
  ***
  
  
  Drake guasgi abbandunò a so barretta di cioccolata in scossa, era cusì assuciatu in u trenu alternativu di pensamentu. Quandu hà guardatu u screnu è hà vistu un numeru scunnisciutu, una splutazioni pirotecnica di pinsamenti cunflitti ricocheted intornu à a so testa.
  
  Chì dì ?
  
  Deve esse esse chjamatu Marsh da u so novu telefuninu dispunibile. Duverebbe resiste à l'urgenza di spiegà à ellu ch'ellu era ghjucatu, ch'ellu s'era simpricimenti ingannatu in un grande schema ? Vulenu chì e cellule è l'armi nucleari restanu neutrali per u più longu pussibule. Dà à tutti almenu un'altra ora una chance di seguità tuttu. Avà però ... avà u ghjocu hè cambiatu.
  
  Chì fà ?
  
  "Marzu?" rispose dopu à u quartu anellu.
  
  Una voce scunnisciuta s'adressò à ellu. "Nooo! Hè Gatorrrr!"
  
  Drake alluntanò u telefuninu da l'arechja, u stridulu, u tonu chì si alzava à a fine di ogni parolla insultava i so timpani.
  
  "Quale hè stu? Induve hè Marsh?
  
  "Aghju dettu - Gatorrrr! A stronzata hè digià arrampicata. Induve deve esse. Ma aghju una altra dumanda per voi, uhhh. Un altru, è tandu a bomba sploderà o micca. Dipende da voi!"
  
  "Fat me." Drake hà avutu difficiuli di cuncentrazione nantu à e parolle per via di u gridamentu casuale. "Avete bisognu di calmà un pocu, amicu."
  
  "Corri, coniglio, corri, corri, corri. Andate à truvà a stazione di pulizza à l'angulu di 3 è 51 è vede chì pezzi di carne avemu lasciatu per voi ooooo. Capirete u requisitu finali quandu vi ghjunghje. "
  
  Drake aggrottò le sopracciglia, cercando la sua memoria. Ci hè qualcosa di assai familiar à questu indirizzu ...
  
  Ma a voce di novu interrompe u so trenu di pinsamenti. "Avà corre! Corri ! Cunigliu, corre è ùn vultate micca in daretu ! Sploderà in un minutu o un'ora, rrr ! È allora a nostra guerra cumminciarà! "
  
  "Marsh vulia solu un riscattu. I soldi per a bomba sò i vostri ".
  
  "Ùn avemu micca bisognu di i vostri soldi, yyyy! Pensate chì ùn ci hè micca urganisazione - ancu e vostre urganisazioni - chì ci aiutanu? Pensate chì ùn ci sò micca ricchi chì ci aiutanu ? Pensate chì ùn ci sò micca cunspiratori chì finanzianu segretamente a nostra causa? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake vulia chjappà u collu di u pazzu, ma postu ch'ellu ùn pudia micca fà questu - ancu - hà fattu u prossimu megliu.
  
  A chjama hè stata interrotta.
  
  È infine, u so cervellu hà processatu ogni pocu di infurmazione. L'altri sapianu digià. I so visi eranu bianchi di paura, i so corpi tensi di tensione.
  
  "Questu hè u nostru situ, ùn hè micca?" Drake disse. "Induve Hayden, Kinimaka è Moore sò avà."
  
  "E Ramsès", disse Mai.
  
  Se a bomba avia splosu in quellu mumentu, a squadra ùn saria micca stata capace di curriri più veloce.
  
  
  CAPITOLU VINTISIETE
  
  
  Hayden studiò i monitori. Cù a maiò parte di a stazione sviutata, è ancu l'agenti personalmente assignati à Moore chì sò stati mandati in e strade per aiutà, u centru lucale di a Sicurezza Interna si sentia sopraffattu finu à u puntu di rompe. L'avvenimenti chì si sviluppanu in tutta a cità anu primatu nantu à a riunione di Ramses è Price per u mumentu, ma Hayden hà nutatu a mancanza di cuntattu trà elli, è si dumandava s'ellu ùn avianu veramente nunda à dì. Ramses era un omu espertu chì avia tutte e risposte. U prezzu era solu un altru scammer chì persegue i dollari.
  
  Kinimaka hà aiutatu à uperà i monitori. Hayden hà ripassatu ciò chì era accadutu trà elli prima, quandu l'Hawaiiane avia cunsigliatu di ricusà l'infurmazioni da i dui omi, è avà si dumandava a so reazione.
  
  Avia ragione ? Era pateticu ?
  
  Qualcosa à pensà dopu.
  
  L'imaghjini lampanu davanti à ella, tutti scontri in decine di schermi quadrati, in biancu è neru è culore, scene di parafanghi è incendi, ambulanze scintillanti è folla spavintata. U panicu trà i New Yorkers hè statu mantinutu à un minimu assolutu; anche se l'avvenimenti di 9-11 eranu sempre un horrore frescu in a so mente è influenzendu ogni decisione. Per tanti pirsuni chì anu avutu una storia di sopravvivenza 9-11, da quelli chì ùn anu micca andatu à travaglià quellu ghjornu à quelli chì eranu in ritardu o currispondenu, u timore ùn hà mai lasciatu i so pinsamenti. I turisti scappavanu in orrore, spessu per affruntà u prossimu colpu inaspettatu. A pulizzia hà cuminciatu à sbulicà e strade in seriu, cù poca opposizione da i lucali sempre irritabili.
  
  Hayden hà verificatu l'ora ... era appena 11 ore. Si sentia dopu. U restu di a squadra era in a so mente, u so stomacu sbattulendu di paura ch'elli puderanu perde a so vita oghje. Perchè diavolo cuntinuemu à fà questu? Ghjornu dopu ghjornu, settimana dopu settimana ? E probabilità diventanu menu favurevuli ogni volta chì luttemu.
  
  È Dahl in particulare; Cumu stava questu omu in questu? Cù una moglia è dui figlioli, un omu deve avè una etica di u travagliu di a dimensione di u Monte Everest. U so rispettu per u suldatu ùn era mai statu più altu.
  
  Kinimaka hà toccu unu di i monitori. "Puderia esse male".
  
  Hayden u fighjulava. "Chì hè questu... oh merda."
  
  Stunatu, hà vistu mentre Ramses agisce, corre versu Price è sbatte a testa in terra. Allora u prìncipe terrorista si spostò sopra u corpu in lotta è cuminciò à calcià senza pietà, ogni colpu suscitava un gridu d'agonia. Hayden esitò di novu, è poi vide una piscina di sangue chì cuminciava à sparghje nantu à u pianu.
  
  "Saghju falatu".
  
  "Varaghju ancu io". Kinimaka cuminciò à alzà, ma Hayden u firmò cù un gestu.
  
  "Innò. Avete bisognu quì ".
  
  Ignorendu i sguardi, si precipitò in u sotano, fece un cennu à i dui guardiani chì stavanu in u corridoiu, è apre a porta esterna à a cellula di Ramsès. Si precipitanu inseme, fucili tirati.
  
  U pede manca di Ramses hà sbattutu in a guancia di Price, rompendu l'ossu.
  
  "Ferme!" Hayden gridò in furia. "U stai uccidendu".
  
  "Ùn t'importa micca", Ramses hà utilizatu di novu a so arma, sfracciandu a mascella di Price. "Perchè duverebbe? Mi costringi à sparte una cellula cù sta scum. Vulete noi di parlà ? Ebbè, hè cusì chì a mo vulintà di ferru hè realizatu. Forse avà scoprerete ".
  
  Hayden corse à i bars, inserisce a chjave in a serratura. Ramses si sustene, è dopu cuminciò à pisà u craniu è e spalle di Price, cum'è s'ellu cercava punti debbuli è gode di u prucessu. Price avia cessatu di gridà è ùn pudia solu fà gemi bassi.
  
  Hayden apre a porta largamente, sustinutu da dui guardiani. Attaccò senza cerimonia, chjappà à Ramses daretu à l'arechja cù a pistola è l'alluntanò da Robert Price. Tandu hè cascatu in ghjinochji accantu à l'omu chiagnendu.
  
  "Sì vivu?" Di sicuru, ùn vulia micca esse troppu preoccupata. E persone cum'è ellu anu vistu a preoccupazione cum'è una debulezza chì puderia esse sfruttata.
  
  "Fa male?" Si strinse contr'à e coste di Price.
  
  U stridu li disse chì "iè, hè accadutu".
  
  "Va bè, d'accordu, smette di lamentà. Giratevi è fatemi vede. "
  
  Price hà luttatu per vultà, ma quand'ellu hà fattu, Hayden si strinse à a vista di a maschera di sangue, denti rotti è labbra strappate. Vide chì a so orechja era rossa è l'ochju era cusì gonfiatu chì ùn puderebbe mai più travaglià. Malgradu i so migliori auguri, hà sbulicatu.
  
  "Crap".
  
  Si avvia versu Ramses. "Amicu, ùn aghju mancu bisognu di dumandà s'è tù sì pazzo, nò ? Solu un pazzu faria ciò chì fate. Causa? U mutivu ? Target ? Dubitu chì t'hà ancu attraversatu in mente ".
  
  Ella alzò a Glock, micca veramente pronta à sparà. I guardiani accantu à ella coprevanu Ramses in casu chì l'attaccassi.
  
  "Spara," disse Ramses. "Salvate da un mondu pienu di dolore".
  
  "Sì questu era u vostru paese, a vostra casa, mi ammazzeresti avà, nò ? Tu finisci tuttu. "
  
  "Innò. Chì ci hè u piacè à tumbà cusì prestu ? Prima distrughjeria a to dignità spogliendu ti è legando i membra. Allora vi romperaghju a vostra vuluntà cù un metudu aleatoriu, ùn importa ciò chì pareva ghjustu in quellu mumentu. Allora avaria scupertu un modu per tumbà ti è riturnà, una volta è una volta, infine cedendu quandu mi supplicassi per a centesima volta di finisce a to vita.
  
  Hayden fighjulava, videndu a verità in l'ochji di Ramses è incapace di impedisce di tremà. Eccu un omu chì, senza pensà, detonava una bomba nucleare in New York. A so attenzione era cusì assorbita da Ramsès, è ancu da i so guardie, chì ùn anu micca reagitu à i passi trancianti è à a respirazione angulata chì venenu da daretu à elli.
  
  L'ochji di Ramses scintillavanu. Hayden sapia ch'elli eranu stati ingannati. Si vultò, ma micca abbastanza veloce. Price pò esse u Sicritariu di a Difesa, ma hà ancu avutu una carriera militare distinta è avà campava ciò ch'ellu si ricordava. Pigliò e duie mani in u bracciu stendu di u guardianu, fendu chjappà a so pistola à u pianu, è dopu sbattò u pugnu in u stomacu di l"omu, pieghjendulu à mezu. Mentre facia questu, hè cascatu, scumessa chì Hayden è l'altru guardia ùn li spararanu micca, scumesse a so pusizioni in parechje manere, è cascò nantu à a pistola.
  
  È sparà sottu à l'ascella, a pallottola chjappà in l'ochju u guardianu stunatu. Hayden abbandunò e so emozioni è indicò u so Glock à u prezzu, ma Ramses l'accusava cum'è un toru nantu à un trattore, a forza di u so corpu paralizendu, cacciendula da i so pedi. Ramses è Hayden passavanu à traversu a cellula, dendu à Price l'uppurtunità di sbarcà un colpu pulitu nantu à a seconda guardia.
  
  Hà apprufittatu di questu, utilizendu a cunfusione à u so vantaghju. U sicondu guardia hè mortu prima di l'ecu di a pallottola chì l'hà tombu. U so corpu chjappà in terra à i pedi di Price, fighjatu da l'ochju unicu funziunamentu di u secretariu. Hayden esce da sottu à l'immensu corpu di Ramses, tenendu sempre a so Glock, l'occhi salvatichi, è tenendu Price a punta di una pistola.
  
  "Perchè?"
  
  "Sò felice di more", disse Price miseramente. "Vogliu more".
  
  "Per aiutà à salvà stu pezzu di merda?" Inciampava per u pianu, luttendu.
  
  "Mi resta un ghjocu in più", murmurò Ramses.
  
  Hayden sintì chì a terra tremava sottu à ella, i mura di u sotano tremavanu è scacciò nuvole di mortare. I bars stessi di a gabbia cuminciaru à tremà. Riarrangendu e so mani è i ghjinochji, si calmò è guardò in alto è in basso, a manca è à a diritta. Hayden fighjulava i lumi mentre sferiscevanu più è più volte.
  
  Avà chì? Chì diavolo hè questu...
  
  Ma a sapia digià.
  
  U situ era sottumessu à attaccu di terra.
  
  
  CAPITOLU VINTOVTU
  
  
  Hayden ansimò mentre i muri continuavano a tremare. Ramsès pruvò à alzassi, ma a stanza tremò intornu à ellu. U terruristu cascò à i so ghjinochji. U prezzu fighjulava in stupore cum'è l'angulu stessu di a stanza cambiava, i ghjunti si movevanu è riarrangati, i pendii distorti cù ogni seconda. Hayden hà evitatu un pezzu di mortare chì cascava quandu una parte di u tettu hà colapsatu. I fili è i dutti di l'aria pendevanu da u tettu, swinging cum'è penduli multicolori.
  
  Hayden si n'andò versu a porta di a cellula, ma Ramses era abbastanza intelligente per bluccà a so strada. Il a fallu un moment avant qu'elle se rende compte qu'elle tenait toujours le Glock, et à ce moment-là la majeure partie du plafond s'effondrait et les barres elles-mêmes s'inclinaient vers l'intérieur, presque s'écroulant.
  
  "Pensu ... l'avete esageratu", disse Price senza fiatu.
  
  "Stu dannatu locu hè cascatu in pezzi", gridò Hayden in faccia à Ramses.
  
  "Ancu micca".
  
  U terrorista s'arrizzò è si precipitò versu u muru luntanu, nuvole di mortare è pezzi di cimentu è gesso volendu è cascanu intornu à ellu. A porta esterna s'affacciava è poi si spalancò. Hayden pigliò u bar è si tirava in su, rattrapendu u pazzu, Price chì zoppicava daretu. Anu avutu a ghjente in cima. Ramses pudia andà solu cusì luntanu.
  
  Cù quellu pensamentu, Hayden hà cercatu u so telefunu, ma ùn pudia à stentu à seguità cù Ramses. Questu omu era veloce, duru è spietatu. Il monta les escaliers, écartant le défi d'un policier et jetant lui la tête à Hayden. Ella pigliò u tippu, l'hà tenutu, è à quellu tempu Ramses era digià strittu per a porta suprana.
  
  Hayden si precipitò in persecuzione. A porta suprana stava spalancata, u so vetru scraccatu, i so frames sbuchjati. À u principiu, tuttu ciò ch'ella pudia vede da a sala di monitor era Moore, chì si alzava da u pianu è ghjunghjia à diritta parechji schermi deformati. L'altri sò stati strappati da i so amarri, staccati da u muru, è s'hè lampatu à l'atterrissimu. Kinimaka avà s'arrizzò cù a schermu chì cascava da e spalle, u vetru è u plastica chjappu in i so capelli. L'altri dui agenti in a stanza cercavanu di ritruvà si.
  
  "Chì ci hà colpitu?" Moore scappò da a stanza dopu avè nutatu Hayden.
  
  "Induve diavolo hè Ramses?" ella gridò. "Ùn l'avete vistu?"
  
  A bocca di Moore era spalancata. "Deve esse in u bloccu di a cellula".
  
  Kinimaka spazzola u vetru è altri detriti da e so spalle. "Aghju fighjatu... Allora tuttu l'infernu si sparse".
  
  Hayden maledicò forte cum'è ella notava i scalini à a so manca, è dopu u balcone davanti chì dava à l'uffiziu principale di u precinct. Ùn ci era altra via di uscita di l'edifiziu chè à attraversà lu. Ella corse à a ringhiera, l'hà pigliatu è esaminò a stanza sottu. U persunale hè stata ridutta, cum'è i terroristi avianu pianificatu, ma certi travaglii in u pianu di terra sò stati occupati. Tutti l'omi è e donne cullighjavanu e so cose, ma a maiò parte si dirigìanu versu l'entrata principale cù l'armi tirati, cum'è s'aspittavanu un attaccu. Ramses ùn pudia micca esse trà elli.
  
  Induve allora ?
  
  Aspettativa. mi fighjulu. Ùn era micca...
  
  "Questu ùn hè micca a fine!" - gridò. "Altà da e finestri!"
  
  Troppu tardi. U Blitzkrieg principia cù una splusione colossale; i finestri di fronte splodavanu è una parte di u muru s'hè cascatu. Tuttu u puntu di vista di Hayden hà cambiatu, a linea di u tettu falendu. I detriti anu splosu in tutta a stazione mentre a polizia hè cascata. Certains s'agenouillaient ou s'éloignaient. Altri sò stati feriti o si trovanu intrappulati. U RPG sibilò à traversu a facciata rotta è si sbattò in a cunsola di l'assistente, mandendu piume di fiamma, fume è detriti in tutta l'area vicina. Hayden hà vistu tandu i piedi chì correvanu cum'è parechji omi mascherati apparsu, tutti cù fucili attaccati à e spalle. Stendu da ogni latu, anu miratu à tuttu ciò chì si moveva, è dopu, dopu attente cunsiderazione, apre u focu. Hayden, Kinimaka è Moore immediatamente tornanu u focu.
  
  Bullets piercing a stazione distrutta. Hayden hà cuntatu onze persone sottu prima chì u balcone di legnu chì a pruteghja cumencia à sfraccià in pezzi. E cunchiglia passavanu ghjustu. I frammenti si rumpianu, diventendu in schegge periculose. Hayden cascò in daretu nantu à ella da daretu è poi si vultò. U so gilet avia pigliatu dui colpi minuri, micca da balle, è u dulore intensu in u so vitellu inferiore hà dettu chì una punta di lignu avia chjappu a carne esposta. Kinimaka ansimò ancu, è Moore si alzò per toglie a so giacca è sguassate i trucioli da a so spalla.
  
  Hayden si ritruvò à u balcone. À traversu i lacune, hà fighjatu l'avanzata di u gruppu d'assaltu è hà intesu un murmuriu gutturale mentre chjamanu u so capu. Ramses corse cum'è un leone di caccia, fora di a vista di Hayden in menu di un secondu. Ella strinse l'uppurtunità di sparà, ma sapia digià chì a pallottola ùn vole micca vicinu.
  
  "Merca!"
  
  Hayden s'arrizzò, fissò Kinimaka è corse versu e scale. Ùn pudianu micca lascià scappà u principe terrorista. À a so parolla, a bomba hè stata detonata. Hayden hà avutu a sensazione chì ùn aspittàva micca longu.
  
  "Vai, vai!" - urlò à Mano. "Avemu da purtà Ramses subitu!"
  
  
  CAPITOLU VINTINOVE
  
  
  L'intersezzione ghjustu fora di u situ era di solitu imballata di persone, u cruciamentu era chjusu cù i pedoni, è e strade rumbled à u ritmu constante di vitture chì passanu. Edifici alti cù parechje finestri di solitu riflettenu i soni di i corni chì chjappà è risa trà elli, chì indicanu una crescita di l'interazzione umana, ma oghje a scena era assai diversa.
  
  U fumu si vultò à traversu a strada è si alzò in u celu. I finestri sfracciati sparghjenu i marciapiedi. Voci arruffate bisbigliavano intorno al mozzo mentre i feriti e gli obusi si ritrovavano in sé o escevano da nascondere. Le sirene si lamentavano in lontananza. U latu di a 3a Avenue di u so edifiziu pareva un topu giganti chì l'hà sbagliatu per un pezzu di furmagliu grisgiu è ne pigliò enormi morsi.
  
  Hayden hà nutatu pocu di questu, esce da a stazione è poi rallenta mentre cercava i scappati. Drittu davanti, in a 51a Strada, eranu l'unichi chì correvanu - undici omi vestiti di neru, cù l'inconfundibile Ramses sopra à u restu. Hayden corse à traversu l'intersezzione sparsa di macerie, stunatu da u silenziu chì l'intornava, u gridu di u silenziu è i nuvuli di polvera sbattuti chì pruvavanu di accecalla. Sopra, in i spazii trà i tetti di l'edifici di l'uffizii - culonni dritti di cimentu chì marcavanu un percorsu perpendiculare cum'è e linee nantu à una griglia - a luce di u sole di a matina luttava per cumpete. U sole raramente apparsu in i carrughji prima di meziornu, si riflette da i finestri qualchì tempu prima è illuminava solu l'intersezzione finu à ch'ellu s'arrizzò sopra è ùn pudia truvà u so caminu trà l'edificazioni.
  
  Kinimaka, u vechju cane fedele, si precipitò accantu à ella. "Ci sò solu dodici di elli", disse. "Moore monitoreghja a nostra pusizione. Li seguiremu finu à ottene rinforzi, ok ?
  
  "Ramses", disse. "Questa hè a nostra priorità. On le récupérera à tout prix. "
  
  "Hayden," Kinimaka guasgi scontru cù una furgoneta parcheggiata. "Ùn pensate micca questu. Ramses hà pianificatu tuttu. E ancu s'ellu ùn l'hà micca fattu - ancu s'ellu u so locu era in qualchì manera filtratu in a quinta camera - ùn importa micca avà. Questa hè a bomba chì avemu da truvà ".
  
  "Un altru mutivu per catturà Ramses."
  
  "Ùn ci dirà mai", disse Kinimaka. "Ma forse unu di i so studienti a farà."
  
  "Più tempu pudemu mantene Ramses fora di equilibriu", disse Hayden. "A megliu chance chì sta cità hà di sopravvive à tuttu questu".
  
  Ils couraient le long du trottoir, en gardant les quelques ombres projetées par les gratte-ciel et en essayant de ne pas faire bruit. Ramses era in u centru di u so pacchettu, dà ordini, è avà Hayden si ricurdò chì torna in u mercatu avia chjamatu questi omi i so "legionari". Ognunu di elli era mortale è leali à a so causa, assai passi sopra à i mercenari ordinarii. À u principiu, dodeci persone s'aprezzavanu senza assai pensamentu, mettendu un pocu di distanza trà elli è u situ, ma dopu à un minutu si cuminciaru à rallentà, è dui fighjenu in daretu, cuntrollanu s'ellu ci era perseguitori.
  
  Hayden hà apertu u focu, abbaiendu in furia da a so Glock. Un omu cascò, è u restu si vultò, sparendu in daretu. I dui ex agenti di a CIA s'ammucciavanu daretu à una parte di cimentu. Hayden scrutò intornu à u so bordu tondu, ùn vulia micca perde di vista u so nemicu. Ramses era à l'orlu di un fallimentu, coperto da u so populu. Avà hà vistu chì Robert Price era statu lasciatu à u so destinu, à pena capace di stà, ma sempre bè per un omu battutu è anzianu. A so attenzione tornò à Ramses.
  
  "Hè ghjustu quì, Mano. Finitemu questu. Pensate chì sploderanu ancu s'ellu mori ?
  
  "Damn, ùn sò micca. Pigliàlu vivu avissi travagliatu megliu. Forse pudemu avè un riscattu. "
  
  "Iè, va bè, avemu da avvicinassi abbastanza prima."
  
  A camera hà ingrandatu di novu, sta volta chì copre a so fuga. Hayden corse da un lettu di fiori à un lettu di fiori, perseguitendu per a strada. I proiettili si sbattevano tra i due gruppi, sbattendo i finestrini e sbattendo le vitture parcheggiate. Una fila di taxi gialli spargugliati offriva à Hayden una megliu copertura è a pussibilità di avvicinassi, è ùn esitava à piglià.
  
  "Andemu!"
  
  Hè ghjunta in u primu taxi, slittò à u latu è hà utilizatu un altru lasciatu à u latu di a strada per copre si mentre corre versu u prossimu. I Windows splodavanu intornu à ella mentre i so carcerieri anu pruvatu à caccià, ma a copertina significava chì i novi legionari di Ramses ùn sapianu mai veramente induve eranu. Quattru taxi dopu è furzendu i corridori à piattà, rallentendu.
  
  L'auriculare di Kinimaki cuminciò à cracke. "L'aiutu hè à cinque minuti".
  
  Ma ancu questu era incertu.
  
  Una volta, a cellula operava cum'è un gruppu compactu. Hayden hà datu a caccia, incapace di chjude in modu sicuru u distaccu è ancu furzatu à cunservà munizioni. Hè diventatu evidenti chì a cellula principia ancu à preoccupassi di a pussibilità di rinfurzazioni chì arrivanu cum'è i so movimenti diventanu più frenetici, menu prudenti. Hayden hà miratu à unu di i retroguardi è ùn hà mancatu solu perchè passava davanti à l'arburu sculpitu mentre ella tirava.
  
  Pura mala sorte.
  
  "Mano", disse di colpu. "Avemu persu unu di elli in qualchì locu?"
  
  "Conta di novu."
  
  Ella pudia cuntà solu dece numeri !
  
  Hè apparsu da nulla, stendu da sottu à una vittura parcheggiata in stile. U so primu colpu cunnessu cù u spinu di u ghjinochju di Kinimaki, pruvucannu u grande omu à piegà. Cum'ellu calciava, a so manu diritta hà purtatu un picculu PPK, a dimensione di quale ùn l'hà micca menu mortale. Hayden scacciò Kinimaka da parte, u so corpu relativamente chjucu era putente è energicu cum'è qualsiasi atleta di classa mundiale, ma ancu questu puderia solu mossi un pocu u grande omu.
  
  A pallottola volava trà elli, stupente, mozzafiato, u mumentu più brevi di l'infernu puru, è tandu u ligiunariu si mosse di novu. Un altru colpu cunnessu cù u ghjinochju di Hayden, è Mano cuntinueghja a so caduta, sbattendu u pettu prima in a stessa vittura parcheggiata chì u so nemicu avia usatu per copre. Un grognement lui échappa alors qu'il s'aperçut qu'il essayait désespérément de tourner sur ses genoux.
  
  Hayden hà sentitu una spinta di dulore in u ghjinochju è, più impurtante, una perdita brusca di equilibriu. Sapia più di a fuga di Ramses è di u terribile buffet chì seguitava chè di u legionariu di cummattimentu, è ogni fibra di u so esse vulia finisce rapidamente. Ma questu omu era un cummattimentu, un veru cumbattimentu, è chjaramente vulia sopravvive.
  
  Tirò di novu a pistola. Avà Hayden era felice ch'ella hà persu u so equilibriu perchè ùn era micca induve ellu s'aspittava. La balle, toutefois, lui frôla l'épaule. Kinimaka si ghjittassi à a manu cù a pistola, intarrandula sottu à una muntagna di musculi.
  
  U legionariu l'abbandunò istantaneamente, videndu l'inutilità di cummattiri l'Hawaii. Dopu tirò fora una spaventosa lama di ottu pollici è si lanciò à Hayden. Si torciò goffamente, guadagnendu un pocu di spaziu per evità u colpu fatale. Kinimaka hà sbattutu a so pistola, ma u legionariu avia anticipatu questu è l'hà sbandatu assai più veloce, u cuteddu hà sbulicatu severamente u Hawaiian nantu à u pettu, chì hè diventatu insignificante per via di a giacca di l'omu, ma u ghjittò sempre nantu à i so hanchi.
  
  U scambiu hà datu à Hayden a chance chì avia bisognu. Mentre tirava a so pistola, hà indovinatu ciò chì u ligiunariu faria - si vultò è lanciava un cultellu in u so furtunu - cusì s'avvicinò à u latu, tirà u grillu.
  
  Trè palle s'infilavanu in u pettu di l'omu mentre u cultellu ribaltava nantu à a porta di a vittura è chjappà à u pianu, senza fà male.
  
  "Pigliatelu Walter", Hayden hà dettu à Kinimake, "Avemu bisognu di ogni bala".
  
  Mentre s'arrizzò, hà vistu un gruppu inconfundibile di omi armati chì si precipitavanu in a strada, à qualchì centu di metri di distanza. Era diventatu più complicatu avà - gruppi di persone appariscenu è andavanu per e strade, andendu in casa o cuntrollanu i danni, o ancu stavanu in vista è clicchendu nantu à i so dispositi Android - ma a vista di a testa di Ramses apparsu ogni pochi piedi era immediatamente ricunnisciuta. .
  
  "Avà si move", disse, furzendu i so membri dolenti è contusi à travaglià più di e so capacità.
  
  A camera hè sparita.
  
  "Chì -"
  
  Kinimaka marchò intornu à a vittura, saltendu sopra u cappucciu.
  
  "Grande magazzinu di sport", disse u Hawaiian senza fiatu. "S'eranu tuffatu".
  
  "A fine di a strada, Prince Ramses", Hayden sputò l'ultime duie parolle cun disprezzu. "Affrettati, Mano. Cum'è l'aghju dettu, avemu da mantene u bastardo occupatu è caccià a so attenzione da sta bomba nucleare. Ogni minutu, ogni secondu conta ".
  
  
  CAPITOLU TRINTA
  
  
  Inseme marchjeranu attraversu e porte di fronte sempre oscillanti di u magazinu di sport è in u so vastu è silenziosu internu. Vitrine, rack è appendiabiti eranu in ogni locu, longu à ogni corridoiu. Muntatu nantu à u tettu apertu, l'illuminazione era furnita da piastrelle brillanti. Hayden fighjulava u pavimentu biancu riflettente è hà vistu impronte polverose chì portavanu in u core di a tenda. In furia, hà verificatu a so tenda è aghjustatu u so gilet. A faccia chì spuntava da sottu à u stenditore di a robba a fece sbulicà, ma a paura incisa in e so caratteristiche l'hà fattu ammorbidisce.
  
  "Ùn vi preoccupate", disse. "Scendete è state tranquillu".
  
  Ùn avia micca bisognu di dumandà indicazioni. Ancu s'ellu avianu pussutu seguità tracce fangose, u rumore davanti hà datu a pusizioni di i so miri. U lamentu constantu di u prezzu era un benefiziu aghjuntu. Hayden si scissò sottu à un bracciu di metallu pienu di leggings è spinse oltre un manichino calvo in un uniforme di entrenamentu Nike in l'area riservata à l'equipaggiu sportiu. Rack per bilancieri, vassoi per pesi, trampolini e tapis roulant allineati in file uniformi. Basta passà à un'altra sezione, ci era un gruppu terrorista.
  
  Un omu l'hà vistu, hà risuscitatu l'alarma è hà apertu u focu. Hayden corse duramente è in un angulu, sentendu a pallottola rimbalzà nantu à u bracciu di metallu di u rematore à pochi centimetri à a so manca. Kinimaka hà saltatu à u latu, sbarcò pesantemente nantu à a sezione di trasportatore di a tapis roulant è rotulendu per u spaziu. Hayden hà tornatu u cumplimentu à u legionariu fendu un pirtusu in u scaffale di sneakers sopra a so testa.
  
  L'omu hà fattu un passu pianu pianu mentre i so culleghi si dispersanu. Hayden hà lanciatu in l'aria u saccu di borsa rosa per verificà i so numeri è fece una smorfia mentre quattru colpi separati l'hanu colpitu duramente.
  
  "Forse copre a fuga di Ramses", respirò Kinimaka.
  
  "Se avemu mai avutu bisognu di Torsten Dahl", respirò Hayden.
  
  "Vulete chì pruvà u modu pazzu?"
  
  Hayden ùn pudia suprimi a so risata. "Pensu chì hè più una scelta di stile di vita chè un cambiamentu di marcia", disse.
  
  "Qualunque sia", disse Kinimaka. "Affrettemu."
  
  Hayden l'hà battutu à u punch, saltendu da a copertura è apre rapidamente u focu. Una di e figure sbulicò è cascò à u latu, u restu s'affacciava. Hayden li attaccò, lascendu ostaculi in u so caminu, ma chjudendu u distaccu u più prestu ch'ella pudia. I legionari si ritiravanu, sparendu altu, è sparivanu daretu à un rack di sneakers di ogni marca è culore dispunibule. Hayden è Kinimaka si pusonu da l'altra parte, si fermanu per una seconda.
  
  "Pronta?" - aghju dumandatu. Hayden suspirò mentre liberava u membru di a cellula caduta da a so arma.
  
  "Vai", disse Kinimaka.
  
  Mentre s'arrizzò, una splutazioni di mitragliatrice hà sfracicatu un pocu u rack di furmazione sopra a so testa. Pezzi di metallu è cartuni, tela è plastica piovevanu nantu à elli. Hayden hà cullatu à l'orlu ancu quandu tutta a struttura oscillava.
  
  "Oh..." cuminciò Kinimaka.
  
  "Merca!" Hayden hà finitu è salta.
  
  Tutta a mità superiore di u largu contatore s'hè colapsatu, strappatu in pezzi, è cascò nantu à elli. Un immensu muru di scaffali sopra à l'altru, scacciò da parte struts di metallu, scatuli di cartone, è pile di scarpi di tela novi mentre arrivavanu. Kinimaka alzò a manu cum'è per difendesi da l'edifiziu è cuntinuò à marchjà cun fiducia, ma per via di a so massa cascò daretu à u Hayden in fuga. Alors qu'elle s'éloignait de la masse qui tombait, sa gamba traînante s'accrochant à un support métallique, Kinimaka enfouit la tête sous ses bras et s'appuya lorsqu'elle tomba sur lui.
  
  Hayden hà finitu u tiru cù a pistola in manu è guardò in daretu. "Manu!"
  
  Ma i so prublemi eranu appena principiatu.
  
  Quattru ligiunarii l'attaccò, sbattendu a pistola è battendu u so corpu cù i cullati di i so fucili. Hayden si coprì è poi rottò un pocu di più. Un rack di palle di basca si sbattì, mandendu palle d'aranciu chì volanu in tutte e direzzione. Hayden guardò sopra a so spalla, vide l'ombra chì si moveva, è guardò intornu per a so Glock.
  
  Un colpu sonò. Ella hà intesu chì una pallottola colpiva qualcosa vicinu à a so testa.
  
  "Arrestate quì", disse a voce.
  
  Hayden si ghigliò è guardò in alto mentre l'ombra di l'omi di Ramses scendeva nantu à ella.
  
  "Avà site cun noi."
  
  
  CAPITOLU TRINTU
  
  
  Drake s'insinua in a zona in ruina, Alicia à fiancu. U primu muvimentu chì anu vistu era da Moore mentre si vultò annantu à u balcone di sopra è puntò una pistola versu elli. Dopu à una meza minutu, u sollievu apparsu nantu à a so faccia.
  
  "Finalmente", respirò. "Pensu chì voi ragazzi sò stati quì prima."
  
  "Avemu avutu un pocu avvisu anticipatu", disse Drake. "Un pagliacciu chjamatu Alligator?"
  
  Moore pareva perplessa è li fece cenno di sopra. "Ùn aghju mai intesu parlà di ellu. Hè u capu di a quinta cellula ?
  
  "Pensemu cusì, sì. Hè un fottu wazzok cù un culo pienu di merda, ma avà hè incaricatu di sta bomba nucleare ".
  
  Moore fighjulava cù a bocca aperta.
  
  Alicia a traduit. "Alligator sona più pazzo chè Julian Marsh dopu à deci galloni di caffè, è aghju avutu dettu chì era impussibile finu à chì aghju intesu ciò chì avia da dì. Allora, induve hè Hayden è ciò chì hè accadutu quì?"
  
  Moore hà dispostu tuttu per elli, cummentendu a lotta trà Ramses è Price è dopu a fuga. Drake strinse a testa à u statu di a stazione è a distribuzione inadegwata di l'agenti.
  
  "Puderia avè pianificatu questu? Venite finu à quellu maledutu castellu in u Perù? Ancu quandu esploravamu u bazar?
  
  Mai pareva scetticu. "Sembra un pocu inverosimile ancu per una di e vostre teorie".
  
  "È ùn importa micca", disse Alicia. "Da veru? Vogliu dì, chì importa? Avemu da piantà di gasà noi stessi è cumincià à circà ".
  
  "Questa volta", disse May. "Sò d'accordu cù Taz. Forse u so ultimu amante hà fattu un pocu sensu in ella. Ella lanciò un sguardu graziosu à Bo.
  
  Drake s'arrizzò mentre Moore u fighjulava, i so ochji avà ancu più largu. L'agente di l'Uffiziu di l'Internu fighjulavanu i quattru.
  
  "Sembra una grande festa, ragazzi."
  
  Drake si scrollò le spalle. "Induve sò andati? Hayden è Kinimaka?
  
  Moore indicò. "51e. Seguitu Ramses, i so undici seguitori è quellu idiotu Price in u fumu. I persu di vista dopu à pocu minuti.
  
  Alicia indicò una fila di schermi. "Pudete truvà li?"
  
  "A maiò parte di i canali sò disattivati. I schermi sò distrutti. Sariamu duru à truvà Battery Park avà ".
  
  Drake marchò versu a ringhiera di u balcone rottu è guardò intornu à a stazione è a strada fora. Era un mondu stranu chì si stendeva davanti à ellu, in cuntrastu cù a cità ch"ellu imaginava, torna nantu à i tacchi, almenu per oghje. Sapia solu un modu per aiutà queste persone à migliurà.
  
  Mantene li sicuru.
  
  "Avete altre nutizie?" Moore hà dumandatu. "Credu chì avete parlatu cù Marsh è stu tippu Alligator."
  
  "Solu ciò chì avemu dettu", disse Alicia. "Avete verificatu i codici di disattivazione?"
  
  Moore indicò una icona lampeggiante chì avia appena cuminciatu à lampà nantu à unu di i schermi sopravviventi. "Fighjemu".
  
  Drake riturnò mentre Beau si dirigeva versu u rinfrescante d'acqua per piglià un beie. Moore hà lettu l'email à voce alta, ghjunghje rapidamente à u puntu è cunfirmendu l'autenticità di i codici di disattivazione.
  
  "Allora", Moore leghje cun cura. "I codici sò veramente kosher. Devu dì chì questu hè stupente. Pensate chì Marsh sapia ch'ellu avia da esse usurpatu ?
  
  "Ci pò esse parechje ragioni", disse Drake. "Sicurezza per sè stessu. Equilibratu à l'orlu. U fattu sèmplice hè chì l'omu hè sei round short di un clip sanu. Se quellu Alligator ùn sona micca cusì pretenziosu, mi sentu veramente più sicuru avà ".
  
  "Whppie?"
  
  "Nuts?" Drake hà pruvatu. "Ùn a sò micca. Hayden parla a vostra lingua megliu cà mè.
  
  "Inglese". Moore annuì. "A nostra lingua hè l'inglese".
  
  "Se dici cusì. Ma questu hè una bona cosa, ragazzi. I codici di disattivazione genuine sò una bona cosa ".
  
  "Avete capitu chì pudemu avè cuntattatu in ogni modu una volta chì i scientisti anu determinatu l'origine di a carica nucleare?" disse Beau quand'ellu vultò è pigliò un sorsu da a tazza di plastica.
  
  "Um, sì, ma ùn hè ancu accadutu. È per quantu sapemu, anu cambiatu i codici o aghjunghjenu un novu trigger.
  
  Beau accettò questu cun un ligeru cennu.
  
  Drake guardò u so orologio. Eranu stati à a stazione per quasi deci minuti, è ùn ci era micca una parolla da Hayden o Dahl. Oghje dece minuti parsi una eternità.
  
  "Sò chjamatu Hayden." Pigliò u so telefuninu.
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Mai. "Ùn hè micca questu Kinimaka?"
  
  Drake si girò bruscamente versu induve ella indicò. L'inconfondibile figura di Mano Kinimaki zoppicava fermamente in a strada, curbata, chjaramente in pena, ma si testava à trottu versu a stazione. Drake inghiottì una decina di dumande è invece si precipitò direttamente à a persona chì puderia risponde. Una volta fora, a squadra hà pigliatu à Mano in una intersezzione piena di macerie.
  
  "Chì hè, amicu?"
  
  U sollievu di l'Hawaiiani à scuntrà li hè stata ombreggiata da un dolore mentale terribile chì stava ghjustu sottu à a superficia. "Anu avè Hayden", bisbigliò. "Avemu abbattutu trè di elli, ma ùn avemu micca avvicinatu à Ramses o Price. È dopu ci anu emboscatu à a fine. M'hà pigliatu fora di u ghjocu, è quandu aghju surtitu da sottu à una tonna di macerie, Hayden era andatu.
  
  "Cumu sapete chì l'anu pigliatu?" dumandò Beau. "Forse hè sempre stalking?"
  
  "I mo braccia è e gammi puderanu esse ferite", disse Kinimaka. "Ma l'arechje anu intesu bè. L'anu disarmata è trascinata via. L'ultima cosa ch'elli anu dettu era... " Kinimaka inghiottì cù un core pisanti, incapace di cuntinuà.
  
  Drake attirò u sguardu di l'omu. "A salveremu. Facemu sempre questu ".
  
  Kinimaka fece una smorfia. "Micca sempre".
  
  "Chì li anu dettu?" Alicia insistia.
  
  Kinimaka guardò u celu, cum'è s'ellu cercava l'ispirazione da a luce di u sole. "Anu dettu chì li darianu un sguardu più attentu à sta bomba nucleare. Ils ont dit qu'ils l'avaient à attacher à son dos.
  
  
  CAPITOLU TRINTA DUE
  
  
  Thorsten Dahl hà lasciatu parechji equipaghji per pulizziari l'area intornu à Times Square è hà purtatu a so squadra in l'ombra creata da un vicolo strettu. Era tranquillu è senza preoccupazione, u locu perfettu per fà una telefonata impurtante. Hà chjamatu Hayden prima, ma quandu ella ùn hà micca rispostu, hà pruvatu à cuntattà Drake.
  
  "A distanza hè quì. Chì ci hè l'ultime nutizie ?
  
  "Semu in merda, amicu..."
  
  "Finu à e vostre palle di novu?" Dahl interruppe. "Chì hè novu?"
  
  "Micca finu à u mo collu sta volta. Quelli bastardi pazzi si rumpianu, o sò stati strappati, fora di e so cellule. Ramses è Price ùn sò più. A quinta cellula hè custituita - o era - di dodici persone. Mano dice chì anu trè.
  
  Dahl capì l'intonazione. "Mano parla?"
  
  "Iè, amicu. Piglionu à Hayden. L'anu purtatu cun elli ".
  
  Dahl chjuse l'ochji.
  
  "Ma avemu sempre un pocu di tempu". Drake hà pruvatu u latu pusitivu. "Ùn l'avarianu micca pigliatu per tuttu s'ellu vulianu saltà immediatamente".
  
  I Yorkies avianu ragione, Dahl avia da ammette. Ascoltò mentre Drake cuntinuò à spiegà chì Marsh era avà sguassatu da u so rolu di Prince of Darkness è temporaneamente rimpiazzatu da unu chjamatu Alligator. A patria era solu capace di identificà questu omu cum'è un sustenitore americanu.
  
  "Da veru?" Dahl hà dettu. "Perchè?"
  
  "Piuttostu tuttu ciò chì puderia causà anarchia", disse Drake. "Hè un mercenariu, solu sta volta hà persu u so temperamentu".
  
  "Pensu chì Ramses hà sempre gestitu a so attività "in casa".
  
  "L'alligatore hè nativu di New York. Puderia furnisce una cunniscenza logistica inestimabile à l'operazione ".
  
  "Iè, hè sensu." Dahl suspirò è si strofinava l'ochji stancu. "Allora chì hè dopu? Avemu e coordenate di Hayden?"
  
  "Hà pigliatu a so camera. Deve avè pigliatu almenu una parte di i so vestiti perchè l'etichetta cusita in a so cammisa dice ch'ella hè sottu à a tavula à u Chipotle Mexican Grill, chì avemu appena cunfirmatu hè una merda. E camere di sicurezza sò travagliendu, ma i receptori da u nostru latu sò stati soprattuttu sbattuti per via di l'attaccu à u situ. Aghjunghjenu tuttu ciò chì ponu. È simpricimenti ùn anu micca abbastanza manpower. E cose puderanu andà veramente male da quì, amicu.
  
  "Puderia?" Dahl hà ripetutu. "Diciaraghju chì avemu passatu u male è andemu per a strada di u male, nò?"
  
  Drake fece una pausa per un mumentu, poi disse: "Speremu chì continuanu à fà richieste", disse. "Ogni esigenza nova ci dà più tempu".
  
  Dahl ùn avia micca bisognu di dì ch'elli ùn avianu micca fattu ancu progressu. U fattu era evidenti. Quì dipendenu da a Patria per scopre u locu di a bomba nucleare, correndu cum'è tacchini di Natale avvirtati, solu per Moore per indicà u locu, ma l'impresa sana hà fiascatu.
  
  "Tuttu ciò chì avemu fattu era neutralizà uni pochi di consumabili", disse. "Ùn simu mancu vicinu à u pianu attuale di Ramses, è soprattuttu u so finale."
  
  "Perchè ùn scendete micca à a stazione? Puderemu ancu esse inseme quandu u prossimu prublemu vene ".
  
  "Iè, a faremu." Dahl hà salutatu à u restu di a so squadra è hà determinatu a direzzione ghjusta per guidà à a 3rd Avenue. "Ciao, cumu si mantene Mano?"
  
  "U tippu hè statu colpi duramente contru un muru cù scaffali. Ùn dumandate micca. Ma hè ansiosu di cummattiri, aspittendu solu chì qualcunu li dessi un mira.
  
  Dahl hà cuminciatu à curriri quandu anu finitu a cunversazione. Kensi si fermò accantu à ellu è annuì. "Gattiva mossa?"
  
  "Data a nostra situazione, supponu chì puderia esse peghju, ma, iè, era una mala scelta. Hanu rapitu à Hayden. L'hà purtatu induve hè a bomba ".
  
  "Bè, hè grande! Vogliu dì, ùn avete micca tutti i fanali nascosti?"
  
  "Femu. È l'anu buttatu cù i so vestiti.
  
  "U Mossad hè ghjuntu sottu à a vostra pelle", disse Kensi tranquillamente. "Bè per elli, ma micca per mè. Mi hà fattu sentu cum'è appartenessi ".
  
  "Saria". Dahl annuì. "Tutti avemu bisognu di sente chì simu in u cuntrollu di u nostru propiu destinu, è chì ogni decisione hè essenzialmente libera. Questu ùn hè micca manipulazione ".
  
  "Questi ghjorni," i dita di Kensi arricciate è poi strette in pugni, "mi manipule à u vostru periculu", li dete tandu un picculu surrisu. "Eccettu per voi, u mo amicu, mi pudete manipulà in ogni momentu è induve vulete."
  
  Dahl s'alluntanò. Bridget McKenzie era imparable. A donna sapia ch'ellu era un omu maritatu, un babbu, è ancu ella cede à a tentazione. Di sicuru, d'una manera o di l'altru, ùn ferma micca quì longu.
  
  Prublemu risoltu.
  
  Smith è Lauren anu ancu ghjucatu inseme, scambiendu cumenti tranquilli. Yorgi hà purtatu a reta, stancu è spargugliatu di detriti, ma sguassate cù una determinazione ghjucata. Dahl sapia chì era a so prima vera sperienza di cumbattimentu freneticu è casuale, è hà pensatu ch'ellu hà trattatu bè. I carrughji lampanu è dopu turnonu à manca in a 3rd Avenue, andendu versu l'intersezzione cù a 51st.
  
  Era un pocu di minuti stranu per Dahl. Certi zoni di a cità eranu intaccati, è mentri assai buttreghi restanu aperti è a ghjente caminava ind'è un sensu di trepidazione, altri eranu deserti, quasi senza vita. Parechje strade sò state cordonate cù veiculi di pulizie antidisturbi è veiculi di l'esercitu à quattru roti spargugliati in tuttu. Alcune zone s'ammucciavanu di vergogna à a presenza di i saccheggiatori. Per a maiò parte, a ghjente chì hà vistu ùn hà micca capitu chì fà, cusì aghjunse a so voce à ciò ch'ellu credeva esse l'autorità è l'invita à rifuggiassi induve puderanu.
  
  È dopu ghjunghjenu à u situ induve Drake è l'altri stavanu aspittendu, sperendu è prughjettanu di salvà Hayden Jay.
  
  Solu uni pochi d'ore sò passati da u principiu di stu ghjornu. È avà cercavanu disperatamente una manera di truvà una bomba nucleare. Dahl savait qu'il n'y aurait pas de retour en arrière, qu'il ne pouvait pas fuir ou se cacher dans des bunkers. A squadra SPEAR era in questu finu à a fine. Se a cità mori oghje, ùn serà micca per mancanza di eroi chì cercanu di salvà.
  
  
  CAPITOLU TRINTÈ
  
  
  Hayden restò in silenziu mentre Ramses dirigeva l'azzione è a reazione, ricurdendu à i so omi chì era in capu, testendu a so lealtà assoluta. Dopu l'hanu trascinata da u magazinu di sport, l'hanu custretta à curriri trà elli nantu à a 3rd Avenue, poi pigliò u tempu per truvà è scaccià u so telefuninu è strappò u so gilet antiproiettile. Ramses paria avè una certa cunniscenza di i dispositi di seguimentu è di e so locu è hà urdinatu à i so omi di caccià a so cammisa. U picculu dispusitivu hè statu trovu rapidamente è scartatu, dopu chì u gruppu cuntinuò a so corsa longu ciò chì pareva esse una strada cumpletamente aleatoria.
  
  Hayden hà avutu l'impressione chì questu ùn era micca u casu.
  
  Pigliò un pocu tempu. U gruppu abbandunò e so armi più grande è i vestiti neri, revelendu u so uniforme turisticu nurmale sottu. Di colpu eranu brillanti, innocu, parte di centinaie di folle ansiose chì vanu in e strade di a cità. I pattuglie di a polizia è di l'armata anu allineatu alcune di e rotte, ma e camere anu semplicemente vultatu una strada scura è dopu un altru finu à ch'elli eranu chjaru. Hayden hè stata data una giacca di ricambio per portà. À un certu puntu, si sò cullati nantu à e motociclette pre-preparate è si sò andati lentamente fora di u centru di Manhattan.
  
  Ma micca troppu luntanu. Hayden hà vulsutu cù tutte e so forze ch'ella puderia riesce u missaghju à qualcunu - qualcunu - avà chì sapia u locu di a bomba. Ùn importava micca ch'elli puderanu tumbà ella - tuttu ciò chì importava era chì sti fanatichi eranu firmati.
  
  E biciclette rotulanu in parte in u vicolo, è dopu dece persone - l'ottu legionari rimanenti, Ramses è Price - si seguitavanu attraversu una porta laterale di metallo arrugginitu. Hayden si truvò à mezu à elli, un premiu di guerra, è ancu s'ellu cunnosci digià u so destinu, pruvò à catturà ogni sguardu, ogni cambiamentu di direzzione è ogni parolla bisbigliata.
  
  Al di là di a porta esterna rotta, un corridoio internu puzzolente portava à una scala di cimentu. Quì unu di l'omi si vultò versu Hayden è li tintò u cuteddu à a gola.
  
  "Silenziu", disse Ramses, senza vultà. "Preferirei micca tumbà ti per avà."
  
  Scalavanu quattru piani è dopu si fermanu solu per un mumentu davanti à a porta di l'appartamentu. Quandu s'hè apertu, u gruppu s'ammucciava à l'internu, scappendu da u corridoiu più veloce ch'elli pudianu. Ramses si firmò in u centru di a stanza, braccia allargate.
  
  "È quì simu", disse. "Cù un milione di fini è almenu un principiu. L'abitanti di sta cità lasceranu sta vita senza sapè chì questu hè u principiu di a nostra nova strada, a nostra guerra santa. Questu-"
  
  "Da veru?" Una voce secca interruppe a tirata. "Una parte di mè ti vole crede, Ramses, ma l'altra parte, a peghju, pensa chì sì piena di questu."
  
  Hayden hà avutu u so primu bellu sguardu à Julian Marsh. U Piticu pareva stranu, distortu, cum'è s'è una parte di ellu s'era piegata in un altru. Hà purtatu vestiti chì ùn si adattanu mai, ùn importa l'annu o a tendenza attuale. Un ochju era innegritu, l'altru era spalancu è senza palpebrare, mentre chì una scarpa cascava. À a so diritta s'assittò una brunetta impressiunante chì Hayden ùn hà micca ricunnisciutu, ma da a manera ch'elli eranu pressati l'un à l'altru, era chjaru chì eranu cunnessi in più di una manera.
  
  Dunque, micca un alleatu.
  
  Hayden hà vistu cun disprezzu mentre Ramses reagisce à a burla di March. "A sapete?" - dumandò u principe terrorista. "Chì avemu ingannatu prima ancu di scuntràvi. Prima di sapè ancu u nome di u stupidu chì portaria a nostra fiamma eterna in u core di l'America. Ancu u vostru propiu, Tyler Webb, vi hà traditu.
  
  "Cazzo Webb", disse Marsh. "E vai via."
  
  Ramsès si voltò ridendu. "Returnemu à ciò chì aghju dettu. Ancu a ghjente chì travaglia quì odia sta cità. Hè troppu caru, troppu turisti. L'omi è e donne ordinarie ùn ponu micca permette di campà quì è di luttà per andà à u travagliu. Pudete imagine l'amarezza chì cresce contru à u sistema è a ghjente chì cuntinueghja à sustene ? I pedaghji sò pagati nantu à i ponti è i tunnel. Ùn site nunda sè ùn avete micca soldi. L'avidità, l'avidità, l'avidità hè in ogni locu. È mi fa male ".
  
  Hayden era silenziu, calculava sempre a so prossima mossa, fighjendu sempre a reazione di Marsh.
  
  Ramses hà fattu un passu à u latu. "È Alligator, u mo vechju amicu. Piacere di vedevi di novu. "
  
  Hayden hà vistu cum'è l'omu chjamatu Alligator abbracciava u so capu. Cirtendu à stà chjuca, tranquilla è forse inosservata, hà calculatu quanti passi ci vulia à ghjunghje à a porta. Troppu per avà. Aspetta, aspetta.
  
  Ma quantu tempu puderia permette? Malgradu e parolle di Ramses, si dumandava s'ellu vulia ancu evità una splusione nucleare. A bona nutizia era chì l'autorità avianu chjusu u spaziu aereu, cusì l'omu ùn era micca pressatu.
  
  Robert Price s'hè lanciatu in una sedia cun un gegnu. Hà dumandatu à u legionariu più vicinu per una buttiglia d'aspirina, ma hè statu ignuratu di manera puntuale. Marsh strinse l'ochji à u Ministru di a Difesa.
  
  "Ti cunnoscu?"
  
  Price si strinse più in u so cuscinu.
  
  Hayden fece un'occhiata intornu à u restu di a stanza, solu avà nutà a tavula di pranzu chì stava vicinu à a finestra di cortina distanti.
  
  Damn, chì hè questu...?
  
  Era più chjucu ch'ella avia imaginatu. U saccu era più grande ch'è u mudellu standard, troppu grande per mette in u compartment sopratuttu di un aviò, ma ùn pareva micca troppu inghjustu nantu à u spinu di una persona più grande.
  
  "Te l'aghju vindutu, March", disse Ramsès. "Cù a speranza chì portarete questu in New York. Per questu, saraghju per sempre grata. Cunsiderate un rigalu quandu vi dicu chì voi è u vostru amicu seranu permessi di sente u focu all-consuming. Questu hè u megliu chì vi possu offre, è assai megliu cà un cuteddu in gola.
  
  Hayden hà memorizatu a bomba nucleare - a so dimensione, a forma è l'apparenza di u saccu - in casu ch'ella puderia bisognu. Ùn ci era micca manera ch'ella avissi da esse mortu quì oghje.
  
  Allora Ramesse si vultò versu i so omi. "Preparala", disse. "È ùn risparmiate micca à a cagna americana un'onza di dulore".
  
  Hayden sapia chì vene. Avianu fiascatu à ligà e so mani in u caminu quì, è avà ne prufittò pienamente. Tanti cosi dipendenu da u so dirittu allora - u destinu di a cità, a nazione, a maiò parte di u mondu civilizatu. U vasu à a so diritta hè stata utile, u so collu a larghezza perfetta per a so manu è ghjustu u pesu ghjustu per fà qualchì danni. Si frantumava nant'à u tempiu di l'omu più vicinu, i pezzi chjappi cascà à u pianu. Quandu hà alzatu a manu, Hayden hà pigliatu u fucile, ma dopu avè vistu ch'ellu era avvoltu in modu sicuru intornu à a so spalla, hà cedutu subitu, invece utilizendu a so presa nantu à a canna per lanciallu ancu di più off-balance. L'armi eranu mirati, ma Hayden li ignorò tutti. Avà era solu un Saloon di l'Ultima Chance... ùn si batte più per a so vita - più cum'è una lotta per a sopravvivenza di a cità. È ùn l'anu micca cuntrabandatu quì sottu ? Questu hà dettu chì l'armi di focu seranu disprezzatu.
  
  L'alligator s'avvicinò da u latu, ma Ramses u tentò. Un'altra scuperta interessante. L'alligatore era impurtante per Ramses. U mumentu dopu, era cunsumata, incapace di fucalizza fora di i braccia è i gammi chì l'eranu colpi. Mi rimpianu un o dui colpi, ma ci era sempre un altru. Questi ùn sò micca cattivi TV - aspittendu educatamente chì unu sia colpitu per chì l'altru pò intervene. Innò, questi l"avianu circundatu è l"attaccavanu tutti in una volta, cusì ùn importa quanti si fermava è chjappà, dui altri l"avianu culpitu. U dulore splodì in più lochi ch'ella pudia cuntà, ma hà prufittatu di u so inciampare per piglià un pezzu di u vasu è sbattulà i dui omi in faccia è braccia. Si ritiravanu, sanguinendu. Si rottò nantu à un paru di gammi, mandendu u so patrone tumbling. Pruvò di scaccià una tazza pisanti à a finestra, pensendu chì attraerebbe l'attenzione, ma a maledetta cosa volava à una meza metru da a finestra.
  
  Chì faria Drake?
  
  Ella sapia. Esattamente questu. Luttarà finu à u so ultimu soffiu. À traversu a furesta di gammi cercò un'arma. I so ochji scontranu l'ochji di marzu è di a donna, ma si sò appiccicati solu l'un à l'altru ancu più strettu, truvendu cunsulazione in a cumunicazione strana. Hayden calciò e torceva, applaudiva per ogni urlo appena soppresso, poi trovò u divano daretu à ella. Aduprà questu cum'è un fulcru, si furzò à i so pedi.
  
  Un pugnu sbattò in a so faccia è e stelle splutavanu. Hayden hà scuzzulatu a testa, sguassate u sangue, è hà colpitu, facendu u so avversariu à cascà. Un altru pugnu l'hà culpitu nantu à u latu di a testa, è dopu l'omu l'hà pigliatu intornu à a cintura, sbattendula da i so pedi è a pusendu a volta nantu à u lettu. Hayden l'hà lanciatu nantu à a so spalle cù u so propiu momentu. In una siconda era torna nantu à i so pedi, a testa in giru, lanciava pugni à e coste, à u collu, à l'inguine è à i ghjinochji, tirava colpu dopu colpu, calciu dopu colpu.
  
  Vide Ramses s'avvicinava à elli. "Ottu persone!" - gridò. "Ottu omi è una zitella. Induve hè u vostru orgogliu ?
  
  "In u stessu locu cum'è i so ova", disse Hayden senza fiatu, inflighjendu danni, sintindu stanchi, dolore da numerosi colpi, cumbattimentu di furia chì si calava. Questu ùn durà micca per sempre, è ùn avia micca speranza di scappà.
  
  Ma ùn hà mai cessatu di pruvà. Mai rinunciatu. A vita era una battaglia di ogni ghjornu, sia litterale o micca. Cum'è u putere sguassatu da i so colpi è l'energia sguassate da i so membri, Hayden hà sempre colpi, ancu s'ellu ùn era più abbastanza.
  
  L'omi l'hanu alzatu à i so pedi è l'hanu trascinatu attraversu a stanza. Ella sentia una certa forza chì tornava à ella è si passava u so stivale nantu à u so tibia, pruvucannu à stringhje. I braccia strinsenu intornu à i so musculi, spinghjendula versu a finestra luntanu.
  
  Ramses stava sopra à a tavula nantu à quale stava a valigetta nucleare.
  
  "Cusì chjucu", disse pensativamente. "Cusì inappropriatu. È ancu cusì memorable. Sò d'accordu?"
  
  Hayden sputò sangue da a so bocca. "Sò d'accordu chì sì u travagliu pazzu di u seculu".
  
  Ramsès lui lança un regard perplexe. "Tu faci? Avete capitu chì sò Julian Marsh è Zoe Shears di The Pythians chì si abbraccianu quì, nò ? È u so capu - Webb - induve hè ? Fora per scunfighjà u mondu per un anticu tesoru archeologicu, pensu. Aghju seguitu a traccia di un aristocratu mortu longu. Segui i so passi pazzi mentre u mondu brusgia. Ùn aghju micca vicinu à u travagliu pazzo di u seculu, Miss Jay.
  
  È ancu s'ellu Hayden hà ammissu internamente ch'ellu avia ragiò annantu à qualcosa, ella era silenziu. À a fine di u ghjornu, una camara cù feltru deve esse aspittendu per tutti.
  
  "Allora chì hè dopu, site interessatu à sapè?" Ramses li dumandò, surridendu. "Bè, micca tantu, per esse onesto. Semu tutti induve vulemu esse. Sò cun una bomba nucleare. Sò cun Alligator, u mo espertu di bombe. U mo populu hè da u mo latu. Bomba nucleare? Hè guasi prontu à... - si fece una pausa - per diventà unu cù u mondu. Duvemu dì... da quì à una ora ?
  
  L'ochji di Hayden l'anu traditu.
  
  "Oh haha. Avà vi dumandate. Hè troppu tempu per voi? Allora dece minuti?"
  
  "No", respirò Hayden. "Ùn pudete micca. Per piacè. Ci deve esse qualcosa chì vulete. Qualcosa chì pudemu accettà ".
  
  Ramsès a fighjulava cum'è s'ellu, contru à a so vulintà, si piattò di colpu. "A summa di tuttu ciò chì vogliu hè in questa stanza. Distruzzione di u cusì chjamatu Primu Munnu ".
  
  "Cumu fate un pattu cù e persone chì volenu solu tumbà voi o mori in prova?" Hayden hà dettu à voce alta. "O fermali senza ricorrere à u sangue. L'Ultimu Dilemma per u Novu Munnu ".
  
  Ramses ridia. "Voi sò cusì stupidi." Ridia. "A risposta hè:" Ùn devi micca ". Uccidici o aduràci. Fermateci o fighjateci attraversà e vostre fruntiere. Hè u vostru solu dilemma ".
  
  Hayden hà luttatu di novu cum'è l'omi tiravanu a so cammisa nova è poi pusonu a bomba in modu chì era strappata à u fronte di ella. C'est Alligator qui s'avance et déboucle le sac à dos et débranche plusieurs fils de l'intérieur. Avianu esse attaccati à un mecanismu di timer, Hayden era sicuru. Ancu tali terroristi pazzi ùn risicate micca di disconnecting devices splusivi veri.
  
  Ella sperava.
  
  L'alligatore tirò i fili è poi guardò à Ramses, aspittendu u permessu di cuntinuà. U gigantu annunziò. L'omi pigliò i braccia di Hayden è l'anu spinta in avanti nantu à a tavula, pieghjendu u so corpu finu à chì a bomba nucleare pressu u so stomacu. Allora l'anu tenuta in u locu mentre Alligator hà avvoltu i fili prima intornu à a so spalle è u pettu, dopu trà e so gammi è infine finu à chì si scontranu à u fondu di a so spalle. Hayden si sentia ogni tirata nantu à i fili, ogni muvimentu di u saccu. Infine, anu utilizatu cinture di forza media è cinta adhesiva per assicurà chì a bomba nucleare era fermamente appiccicata à u so corpu è ch'ella era impannillata intornu. Hayden hà pruvatu i so ligami è hà trovu ch'ella puderia appena si move.
  
  Ramsès s'éloigne pour admirer l'œuvre de l'Alligator. "Perfettu", disse. "U diavulu americanu hà pigliatu una pusizione ideale per distrughje u so paese. Hè un santuariu adattatu, cum'è sta cità peccata, per u restu di elli. Avà, Alligator, mette u timer è dàci abbastanza tempu per andà in u zoo.
  
  Hayden angulò à a tavula, prima scunnisciutu è dopu cunfusu da e parolle di u terrorista. "Per piacè. Ùn pudete micca fà questu. Ùn pudete micca. Sapemu induve site è ciò chì pensa à fà. Ti pudemu sempre truvà, Ramses.
  
  "Vogliu dì i vostri amichi!" L'alligatore si strillava in l'arechja, facendu saltà è scuzzulate a nuke. "Inglesu... Khmannnn ! Ùn ti ne fà. U vedrete di novu. Marsh s'hè divertitu un pocu cun ellu, mmm, ma ancu noi!
  
  Ramses s'avvicinò à l'altra orechja. "Mi ricordu di voi tutti da u bazar. Credu chì l'avete distruttu, arruvinendu a mo reputazione per almenu dui anni. Sò chì tutti avete attaccatu u mo castellu, uccisu u mo guardianu Akatash, uccisu i mo legionari è m'hà purtatu in catene. Per l'America. Paese di scemi. U sgiò Price quì mi dice chì site tutti parti di a squadra, ma micca solu questu. Ti chjamate famiglia. Ebbè, ùn hè micca bè chì site tutti inseme à a fine?
  
  "Damn," Hayden respirò in cima di u so backpack. "Tu. stronzo."
  
  "Oh nò. Siete voi è a vostra famiglia chì avete veramente sbuchjatu. Ricurdatevi - Ramses hà fattu. È chì ancu questu ùn hè micca u mo finale. A mo affidabilità hè ancu più impressiunanti. Ma sapete chì seraghju in un locu sicuru, ridendu, mentre chì l'America è u restu di i so cumpagni occidentali implosanu ".
  
  S'inclinò per chì u so corpu sfraccia sia ella è u cuntenutu di i sacchetti. "Avà hè ora di a vostra ultima visita à u zoo. Daraghju à Matt Drake l'onore di truvà ti ", bisbigliò. "Quandu a bomba spara".
  
  Hayden hà intesu e parolle, l'implicazioni ammucciate in elli, ma si truvò à dumandassi quale azzione sicura seria più impressiunanti di ciò chì avia digià pianificatu.
  
  
  CAPITOLU TRINTAQUATTRO
  
  
  Hayden hà sbulicatu è corse in u spinu di un picculu camion. I ligiunarii a pusonu, sempre liata à a bomba, daretu à elli à i so pedi mentre occupavanu i banchi di ogni latu. A parte più dura di tuttu u viaghju hè stata di esce da l'appartamentu. I ligiunarii ùn perdianu tempu à pruvà à disfrazzalla ; l'anu spinta induve vulianu è si n'andò cù e so armi prontu. Qualchese chì li vede serà uccisu. Fortunatamente per elli, a maiò parte di a ghjente paria chì hà da esse attentu à l'avvirtimenti è si sò stati in casa davanti à i so televisori o laptops. Ramses hà assicuratu chì Hayden hà vistu u camionu sbarcà à u latu di a strada accantu à una strada scura, sorrendu tuttu u tempu.
  
  Neru cù marcature di forze speciali.
  
  Quale li ferma ? Interrogalli? Forse cù u tempu. Ma questu era u puntu di tuttu ciò chì era accadutu finu à avà. A rapidità è l'esecuzione di ogni parte di u pianu hà pruvatu a risposta di l'America à i so limiti. E riazzioni sò state previste, è u veru prublema era chì i terroristi simpricimenti ùn importava micca. U so solu scopu era a morte di a nazione.
  
  Adupranu a 57th Street per andà in u livante, evitendu patrulle è cordoni induve puderanu. C'eranu macerie, una strana vittura abbandonata è gruppi di spettatori, ma l'Alligator stessu era un New Yorker nativu è cunnosce tutte e rotte più tranquille, apparentemente sterili. U sistema di alimentazione di a cità hà aiutatu, chì permette à u cunduttore di vultà facilmente à a strada pre-pianificata. Agionu pianu pianu, cun prudenza, sapendu chì l'Amiricani eranu sempre reagiscenu, sempre aspittendu, è solu dopu à parechje ore si sò avvisati chì a bomba puderia esse digià quì.
  
  Hayden sapia chì ancu avà i funzionari di a Casa Bianca ricumandenu prudenza, completamente incapaci di accettà chì i so cunfini sò stati violati. Ci sarianu altri chì provanu à prufittà di a situazione. Sbaramu ancu di più di Dodge è sguassate i contribuenti. Tuttavia, cunniscia Coburn è sperava chì i so cunsiglieri più vicini eranu affidabili è intelligenti cum'è ellu.
  
  U viaghju hà lasciatu cù contusioni. I legionari l'anu sustinutu cù i so pedi. I tappe bruschi è i grandi buchi li fecenu sentire nausea. U saccu si moveva sottu à ella, u so internu duru sempre inquietante. Hayden sapia chì era ciò chì Ramses vulia - chì i so ultimi mumenti sò pieni di terrore mentre u timer passava.
  
  Passava menu di una meza ora. E strade eranu tranquille, s'ellu ùn hè micca viotu. Hayden ùn pudia dì sicuru. In un altru novu toccu à u so pianu, Ramses hà urdinatu à Gator per ligà Marsh è Shears à a bomba, cù Hayden. I dui si lagnavanu, si battìanu, è ancu cuminciaru à urlà, cusì Alligator hà tappatu a bocca è u nasu chjusu, s'assittò quì finu à ch'elli si calmavanu, è poi lasciò i so narici succhiare l'aria. Marsh è Shears cuminciaru tandu à pienghje quasi à l'unison. Forse si sò allughjatu i sogni di liberazione. Marsh sguillava cum'è un novu natu, è Shears sniffed cum'è un zitellu cù l'influenza umana. Cum'è punizioni per elli - è, sfurtunatamenti, ancu per Hayden - Ramses li fece attaccati nudi à una bomba nucleare, chì hà causatu ogni tipu di prublemi, cuntorsioni è più sniffling. Hayden l'hà pigliatu bè, imaginendu l'orrore Lovecraftian chì puderianu avà s'assumiglianu è si dumandava cumu l'infernu anu da passà per u zoo.
  
  "Avemu finitu à l'internu", l'Alligator hà guardatu criticu à a massa. "Maximu cinque minuti".
  
  Hayden hà nutatu chì u fabricatore di bombe parlava bè quandu trattava cù u so capu. Forse l'ansietà hà causatu chì a so voce s'arrizzò di colpu. Forse eccitazione. Ella turnò a so attenzione quandu u camionu si firmò è u cunduttore hà lasciatu u mutore in rallentamentu per uni pochi di minuti. Ramses scesa da u taxi, è Hayden suggerì ch'elli puderanu esse à l'entrata di u zoo.
  
  Ultima chance.
  
  Si luttò disperatamente, circannu di oscillari da un latu à l'altru è scratchà u duct tape da a so bocca. Marsh è Shears gemevanu, è i legionari l'anu pisatu cù e so stivali, rendendu difficiuli di spustà, ma Hayden resiste. Il ne fallait plus qu'un bruit étrange, un vacillement inapproprié, et les banderoles s'élevaient.
  
  Unu di i legionari maledicò è saltava sopra à ella, chjappà ancu più di più contr'à a carica nucleare è u spinu di u veiculu. Si lamentò in a cinta adhesiva. I so braccia s'eranu attornu à u so corpu, impedì ch'ella si move, è quandu Ramses tornò, ùn pudia respira.
  
  Cù un ligeru rughjonu da u mutore, u camionu avanzò di novu. A vittura marchjava pianu pianu, è u legionariu partì. Hayden pigliò un respiru prufondu, maledicendu a so furtuna è i visi di tutti quelli chì l'intornu. U veiculu si firmò prestu è u cunduttore spegne u mutore. Ci hè statu u silenziu mentre Ramses, avà vistutu di un rudimentale uniforme di e forze speciali, sbattò a testa in u sedile posteriore.
  
  "Obiettivu rializatu", disse senza passione. "Aspettate u mo signalu è esse prontu à purtàli trà voi."
  
  Impuissant, Hayden ne pouvait que respirer alors que cinq légionnaires se positionnaient autour du faisceau bizarre et se préparaient à le soulever. Ramses pichò à a porta, tuttu era chjaru, è un omu l'aprì. I ligiunarii tandu alzavanu u fasciu in l'aria, u purtonu fora di u furgone è u purtonu per un chjassu arburu. Hayden sbatté le palpebre mentre la luce del giorno colpì i suoi occhi, poi capì un'occhiata di dove si trovava.
  
  Un baldacchinu di legnu sustinutu da pilastri di mattoni spessi stesi sopra à a testa, circundatu di verde. Un sunrap ben attrezzatu è pavimentatu, era attualmente desertu, cum'è Hayden s'aspittava chì u restu di u zoo era. Uni pochi di turisti intrepidi anu pussutu prufittà di l'attrazioni scarsamente populate, ma Hayden dubitava chì u zoo puderia ammettà qualcunu per e prossime ore. Probabilmente, Ramses hà cunvintu a sicurità di u zoo chì e forze speciali eranu quì per assicurà a sicurità cumpleta di u territoriu. Eranu purtati per un chjassu chjapputu d'arcu è di vegetazione appesa finu à ch'elli sò stati firmati da una porta laterale. L'alligatore hà guadagnatu l'ingressu per forza, è dopu si trovanu in una stanza à u tettu altu cumpostu di camini di legnu, ponti è assai arburi chì aiutavanu à trattà cù l'atmosfera umida.
  
  "Zona tropicale", Ramses annuì. "Avà, Alligator, pigliate u pacchettu è mettelu più ind'è a machja. Ùn avemu micca bisognu di osservazioni anticipate di casu ".
  
  Hayden è u restu di a so cumpagnia precaria finiscinu nantu à u pianu di legnu. L'alligatore hà aghjustatu uni pochi di cinturini, aghjunghjia più di cinta adhesiva per a stabilità, è dopu hà fiddled cù un rotulu di filu extra finu à avè annunziatu chì u detonatore era assicuratu à i prigiuneri.
  
  "E l'interruttore rotativu?" Dumandò Ramsès.
  
  "Sì sicuru chì vulete aghjunghje questu?" Alligator dumandò. "Marsh and Shears ponu inizià questu prematuramente".
  
  Ramsès fece un cennu penseru à l'omu. "Ai ragione". Si squattò accantu à u pacchettu, u sacchettu pusatu nantu à u pianu, Hayden ligatu direttamente sopra, è dopu Marsh è Zoey nantu à ella. L'ochji di Ramses eranu à l'altezza di a testa di Julian Marsh.
  
  "Aghjeremu un interruttore di sensibilità", disse tranquillamente. "Un dispositivu rotativu chì, sè vo site alzatu o fate grandi movimenti, face chì a bomba detona. Vi cunsigliu di stà è aspittà l'arrivu di i cumpagni di Miss J. Ùn vi preoccupate micca, ùn durà micca longu. "
  
  E so parolle fecenu fremi in u corpu di Hayden. "Quantu tempu?" hà riesciutu à espirazione.
  
  "U timer serà stabilitu per una ora", disse Ramses. "Basta tempu per permette à Alligator è à mè di ghjunghje in salvezza. I mo omi seranu lasciati cù a bomba, una ultima sorpresa per i vostri amichi s'ellu riesce à truvà voi.
  
  Sì?
  
  Ramses s'arrizzò, fighjendu un'ultima sguardu à u pacchettu ch'ellu avia preparatu, à a carne umana è à a tempesta di focu sottu, à l'espressioni di paura in i so visi è à u putere ch'ellu dimustrava annantu à tutti.
  
  Hayden hà chjusu i so ochji, avà incapace di spustà, a pressione terribile pressu u so pettu in una bomba inexorable è facendu difficiuli di respira. Puderanu esse i so ultimi mumenti è ùn ci era nunda ch'ella puderia fà dopu avè intesu Alligator gloat about set the sensitivity switch, ma saria dannata se li passava in a Zona Tropicale di u Central Park Zoo di New York. Invece, seria trasportata in i migliori tempi di a so vita, à i Manos è u so tempu in Hawaii, à i camini di Diamond Head, u surf di North Beach è e muntagne vulcaniche di Maui. Restaurant nantu à un vulcanu attivu. Un locu sopra à i nuvuli. A terra rossa daretu à e strade. E luci tremulanti longu Kapiolani è poi a spiaggia à a fine di tutte e spiagge, spuma sottu à e luci rosse sparse di crepuscolo è spensierate, l'unicu locu veru in u mondu induve puderia scappà tutti i stress è i preoccupazioni di a vita.
  
  Hayden si n'andò avà, cù u tic-clock.
  
  
  CAPITOLU TRINTA-CINQUE
  
  
  Drake aspittava à a stazione di pulizza, sintindu cumplitamenti impotenti mentre s'aspittavanu à ogni suggerimentu, ogni avvistamentu, ogni liger suggerimentu annantu à Ramses, Hayden, o a bomba nucleare. A verità era chì New York era troppu grande per copre in una quistioni d'ore, è i telefuni sonavanu da u ganciu. I so abitanti eranu troppu numarosi è i so visitori troppu numarosi. Puderia piglià à l'armata dieci minuti per ghjunghje à a Casa Bianca, ma malgradu tutti i guardiani è e misure di sicurità, quantu ci vole à circà stu locu relativamente chjucu ? Avà, hà pensatu Drake, pigliate stu scenariu à New York è chì avete? Era un incidente raru induve e forze di sicurità anu catturatu i terroristi chì anu realizatu a so atrocità. In u mondu reale, i terroristi sò stati perseguiti è tracciati dopu à i rivolti.
  
  Dahl hè ghjuntu infine, chì pareva disordinatu è stancu di u mondu, cù u restu di a squadra SPEAR daretu à ellu. Kenzi inspiegabilmente hà cuminciatu à guardà intornu è dumandò induve era a stallazione di pruvista. Dahl si limitò à chjappà i so ochji è disse: "Lasciala andà, o ùn serà mai soddisfatta". U restu di a squadra s'ammucciava è ascultò ciò chì Drake avia da dì, chì, oltre à esse preoccupatu per Hayden, ùn era micca assai.
  
  Moore simplificò a materia. "A ghjente cunnosce a minaccia terrorista à a cità. Ùn pudemu micca evacuà, ancu s'ellu ùn impediscemu micca quelli chì cercanu di lascià. Chì succede se a bomba esplode ? Ùn sò micca sapè, ma ùn hè micca per noi di pensà à l'accusazioni mutuali avà. I nostri sistemi sò caduti, ma altre agenzie è siti anu accessu à altri canali. Li paragunemu mentre parlemu. A maiò parte di i sistemi sò in esecuzione. I carrughji di New York sò tranquilli ma sempre occupati cumparatu cù a maiò parte di e cità. E strade ancu".
  
  "Ma nunda ancu?" Smith dumandò sorpresa.
  
  Moore suspirò. "U mo amicu, rispundiamu centinaie di chjama per minutu. Trattamu cù ogni psiculosu, ogni scherzu, è ogni bon citadinu francamente spaventatu in cità. U spaziu aereu hè chjusu à tutti fora di noi. Aviamu da disattivà u Wi-Fi, l'Internet è ancu e linee telefoniche, ma capiscenu chì simu prubabile di piglià una pausa da questa via quant'è no simu da un polizia di strada, un agentu di l'FBI o, più prubabilmente, un membru di u publicu ".
  
  "Sotto coperta?" Dahl hà dumandatu.
  
  "Per quantu sapemu, ùn ci hè micca una sola cellula. Pudemu solu suppone chì a cellula chì prutegge avà Ramses hè stata reclutata naziunale è lucale. Ùn cridemu micca chì i nostri agenti sottumessi ponu aiutà, ma esploranu tutte l'opzioni pussibuli ".
  
  "Allora induve ci lascia questu?" Lauren dumandò. "Ùn pudemu micca truvà a camera, Ramses, Price o Hayden. Ùn avemu micca truvatu una bomba nucleare ", hà studiatu ogni visu, sempre in core un civile cresciutu in spettaculi sindacati induve tutti i pezzi di puzzle si sò allineati in l'attu finale.
  
  "Tipping hè ciò chì di solitu face", disse Moore. "Qualchissia vede qualcosa è a causa. Sapete ciò chì chjamanu a serie di punta calda quì? Dui biglietti per u celu, dopu a vechja canzone di Eddie Money.
  
  "Allora, aspettemu a chjama?"
  
  Drake guidò Lauren fora nantu à u balcone. A scena quì sottu era frenetica, cù i pochi pulizzeri è agenti sempre vivi chì si battevanu cù u scossa di cunchiglia mentre s'amparavanu à traversu macerie è vetri rotti, rispondendu à e chjama è battendu e chjave, alcuni cù bendaghji sanguinanti avvolti attornu à i so bracce è a testa, altri cù i so pedi. su, smorfia di dolore.
  
  "Avemu da andà quì sottu", disse Lauren. "Aiutateli".
  
  Drake annuì. "Luttanu una battaglia persa è ùn hè mancu più un hub. Questi picciotti semplicemente ricusatu di lascià. Questu significa più per elli chì un viaghju à l'uspidale. Questu hè ciò chì facenu i boni poliziotti è u publicu raramente u vede. A stampa porta solu cattiva nutizia una volta è una volta, culurendu l'opinione generale. Dicu chì avemu da aiutà ancu elli ".
  
  Ils se sont dirigés vers l'ascenseur, puis Drake s'est tourné, surpris de voir toute l'équipe derrière lui. "Chì?" - dumandò. "Ùn aghju micca soldi".
  
  Alicia surrisu stanca. Ancu Beau hà sappiutu un surrisu. A squadra SPEAR avia passatu assai oghje, ma era sempre forte, pronta per più. Drake hà vistu assai contusi è altre ferite chì eranu ben ammucciati.
  
  "Perchè ùn avete micca ricaricà? È pigliate munizioni extra cun voi. Quandu finalmente ghjunghjemu à finisce questu, averemu un tempu duru ".
  
  "L'aghju da capisce", disse Kinimaka. "Fornirà una distrazione".
  
  "È aiutaraghju", disse Yorgi. "Aghju difficiuli ancu di capisce l'accentu di Drake, cusì saria persu cù un accentu americanu".
  
  Dahl ridia mentre si unì à Drake in l'ascensore. "U mo amicu russu, l'avete cumplettamente in daretu."
  
  Drake hà pugnatu u svedese, pruvucannu più contu, è hà pigliatu l'ascensore finu à u primu pianu. L'equipa SPEAR hà intervenutu allora induve puderanu, risponde à e novi chjamate è arregistrendu l'infurmazioni, intervistendu i residenti è dumandendu e dumande, è sviendu e chjama chì ùn avianu nunda di fà cù l'emergenza à altre stazioni assignate. E ancu s'elli sapianu chì eranu necessarii è aiutati, nimu d'elli n'era cuntentu solu perchè Hayden era sempre mancatu è Ramses restava in furia. Finu à avà li hà scunfittu.
  
  Chì altri trucchi hà avutu in a manica ?
  
  Drake hà trasmessu una chjama annantu à un parente mancatu è hà mandatu un altru in quantu à u pavimentu irregolare. A centralina ferma attiva, è Moore cuntava sempre à a punta, u so bigliettu à u celu. Ma prestu hè diventatu chjaru à Drake chì u tempu s'hè sguassatu più veloce chì u latte sguassatu da un containeru rottu. L'unicu ciò chì l'hà mantenutu era ch'ellu s'aspittava chì Ramses chjamava almenu una volta. Stu omu si mostrava sempre. Drake dubitava ch'ellu avissi appughjatu u buttone senza almenu pruvà à esse un pocu più teatrale.
  
  A pulizza curria a stazione, ma a squadra aiutava à pusà à tavule è passendu missaghji. Dahl andò à fà u caffè. Drake s'est unis à lui devant la bouilloire, se sentant extrêmement impuissant et hors de place alors qu'ils attendaient des informations.
  
  "Parlemu di u primu", disse Drake. "Ti hè mai accadutu questu prima?"
  
  "Innò. Capiscu cumu Ramses hà sappiutu ammuccià tutti questi anni. E supponu chì u dispusitivu ùn produce micca una firma di radiazione perchè ùn l'anu ancu rilevatu. L'omu chì hà rimballatu quella bomba sapia definitivamente ciò chì facia. A mo supposizione hè l'ex militare di i Stati Uniti ".
  
  "Ma perchè? Ci hè parechje persone chì ponu prutege a radiazione ".
  
  "Questu si applica ancu à altre cose. Cunniscenza lucale. A squadra secreta chì hà riunitu. Marcate e mo parolle, vechju Drake, sò ex SEAL. Operazione speciale".
  
  Drake versò l'acqua mentre Dahl spooned in granuli. "Fate forte. In fatti, sapete ancu ciò chì hè ? "Instant" hà ancu ghjuntu à u Polu Nordu?
  
  Dahl suspirò. "U caffè istantaneu hè u travagliu di u diavulu. È ùn sò mai statu à u Polu Nordu ".
  
  Alicia si sfilò per a porta aperta di a stanza. "Chì era? Aghju intesu qualcosa nantu à u polu è sapia solu chì u mo nome era nantu à questu.
  
  Drake ùn pudia ammuccià u so surrisu. "Cumu stai, Alicia?"
  
  "Le gambe dulore. Mi fa male a testa. Dolore di cori. Al di là di questu, stanu bè ".
  
  "Vogliu dì-"
  
  A chjama di i X-Ambasciatori affucà e so prossime parolle, chì venenu da u parlante di u so telefuninu. Tenendu sempre u bollitore, purtò u dispusitivu à u mento.
  
  "Bonghjornu?"
  
  "Ti ricordi di mè?"
  
  Drake hà messu u bollitore cù una tale forza chì l'acqua appena bollita si spruzzava nantu à a manu. Ùn hà mai avvistatu.
  
  "Induve site, bastardu?"
  
  "Avà. A vostra prima dumanda ùn deve esse "induve sò l'armi nucleari" o "quantu vi sploderaghju"? Un ruggitu prufondamente sorpresu attraversò a linea.
  
  "Ramses", disse Drake, ricurdendu di accende u parlante. "Perchè ùn andà direttamente à u puntu?"
  
  "Oh, chì hè cusì divertente in questu? È ùn mi dite micca ciò chì deve fà. Sò un principe, pruprietariu di regni. Aghju guvernatu per parechji anni è guvernaraghju per parechji più. Longu dopu chì diventate croccante. Pensa à questu ".
  
  "Allora, avete più cerchi chì pudemu saltà?"
  
  "Ùn era micca mè. Era Julian Marsh. Questu omu hè pazzu per dì u minimu, cusì l'aghju messu in cuntattu cù u vostru agente Jay.
  
  Drake tremò, lanciò un'occhiata a Dahl. "Hè bè?"
  
  "Per avà. Ancu s'ellu pare un pocu rigidu è doloroso. Ella prova di tuttu per stà completamente fermu. "
  
  Una sensazione di presagi si torceva in u stomacu di Drake. "E perchè hè questu?"
  
  "Allora, sicuru, ùn dannu micca u sensoru di muvimentu".
  
  Diu, hà pensatu Drake. "Tu bastardo. L'avete ligata à una bomba?
  
  "Hè a bomba, amicu."
  
  "Induve hè?"
  
  " Ci ghjunghjeremu. Ma postu chì voi è i vostri amichi vi piace una bona corsa, è postu chì site digià riscaldatu, aghju pensatu perchè ùn vi dà micca una chance ? Spergu chì ti piaccionu l'enigmi ".
  
  "Questa hè una follia. Sii pazza, ghjucà cù tante vite. Puzzle? Risolvi per mè, stronzo. Quale hà da fà pipì nant'à u vostru corpu quandu l'aghju da u focu?
  
  Ramses stava zittu per un mumentu, pareva di pensà. "Allora i guanti sò veramente spenti. Questu hè bonu. Aghju veramente posti per andà, per assistisce à riunioni, per influenzà e nazioni. Allora ascolta...
  
  "Spergu veramente chì sarete quì à aspittà", interruppe Drake, pescando rapidamente "Quandu ci ghjunghjemu".
  
  "Sfurtunatamente no. Quì ci dicemu addiu. Cum'è probabilmente sapete, aghju aduprà per fà a mo scappata. Allora, cum'è a ghjente dite - grazie per questu ".
  
  "Ugh-"
  
  "Iè Iè. Fuck me, my parents and all my brothers. Ma site voi è sta cità chì finiscinu in sfondate. È eiu, chì continueraghju. Allora u tempu diventa avà un prublema. Sei prontu à mendicà per a vostra chance, picculu inglese ?
  
  Drake hà trovu a so prufessionalità sapendu chì questa era a so unica opzione. "Di mi".
  
  "U mo antisetticu purificà u mondu di l'infezzione in l'Occidenti. Da a foresta pluviale à a foresta pluviale, questu hè parti di u pianu di u canopy. Eccu tuttu ".
  
  Drake fece una smorfia. "E hè tuttu?"
  
  "Iè, è postu chì tuttu ciò chì fate in u cosiddettu mondu civilizatu hè misuratu in minuti, ore, aghju stabilitu u timer per sessanta minuti. Bellu, famosu numeru tondu per voi.
  
  "Cumu disarmamu questu?" Drake sperava chì Marsh ùn avia micca parlatu di codici di disattivazione.
  
  "Oh maledetta, ùn sapete micca? Allora ricurdate solu questu - una bomba nucleare, in particulare una bomba nucleare di valigia, hè un mecanismu precisu è perfettamente equilibratu. Tuttu hè miniaturizatu è più precisu, cum'è sò sicuru chì vi apprezzerete. Questu averebbe bisognu di ... sofisticazione ".
  
  "Sofisticazione?"
  
  "Sofisticazione. Fighjate questu ".
  
  Cù queste parolle, Ramses hà disconnected the call, lassendu a linea morta. Drake si precipitò in l'uffiziu è urlò à tutta a stazione di piantà. E so parolle, u so tonu di voce, fecenu vultà versu ellu capu, ochji è corpi. I telefoni sò stati messi in stand, i chjamati sò stati ignorati, è e conversazioni sò state fermate.
  
  Moore hà guardatu u visu di Drakes, poi disse: "Apaga i vostri telefoni".
  
  "L'aghju", gridò Drake. "Ma avemu da fà un sensu ..." Ripite l'enigma parolla per parolla. "Affrettate", disse. "Ramses ci hà datu sessanta minuti."
  
  Moore s'inclinò sopra u balcone sventu, unitu da Kinimaka è Yorgi. Tutti l'altri si vultonu in faccia. Quandu e so parolle cuminciaru à ghjunghje à a ghjente, si cuminciaru à gridà.
  
  "Bè, l'antisetticu hè una bomba. Hè evidenti ".
  
  "E hà intenzione di scaccià," qualcunu bisbigliava. "Ùn hè micca un bluff".
  
  "Da a foresta pluviale à a foresta pluviale?" Mai disse. "Ùn capiscu micca".
  
  Drake l'avvolse in u so capu. "Questu hè un missaghju per noi", disse. "Tuttu cuminciò in a furesta amazzonica. L'avemu vistu prima à u mercatu. Ma ùn capiscu micca cumu funziona per New York ".
  
  "Ma altri?" Smith hà dettu. "Parte di u pianu sottu à u canopy? Ùn-"
  
  "Questu hè un altru riferimentu di a foresta pluviale", hà gridatu Moore. "Ùn hè micca u canopy ciò chì chjamanu una copertura d'arburu solidu? U pavimentu hè cupartu di arbusti ".
  
  Drake era digià quì. "Questu hè veru. Ma s'ellu accetta questu, allora ci dice chì a bomba hè piatta in a foresta pluviale. In New York ", si trascinò. "Ùn hà micca sensu".
  
  U silenziu hà rignatu à a stazione, u tipu di silenziu chì pò stupisce una persona finu à l'impotenza o l'elettrizza finu à u puntu di splendore.
  
  Drake ùn era mai statu più acutamente cuscente di u passaghju di u tempu, ogni siconda piena di u funziunamentu fatidico di a campana di Doomsday.
  
  "Ma New York hà una foresta pluviale", hà dettu infine Moore. "À u Zoo di Central Park. Hè chjuca, chjamata "Zona Tropicale", ma hè una versione mini di a cosa reale.
  
  "Sottu u baldacchinu?" Dahl pressò.
  
  "Iè, ci sò arburi quì."
  
  Drake esitò per un'altra seconda, penosamente cuscente chì ancu questu puderia costà assai vite. "Ancu qualcosa? Qualchese altru suggerimentu ?
  
  Solu u silenziu è i sguardi in biancu anu salutatu a so dumanda.
  
  "Allora simu tutti in", disse. "Nisun cumprumissu. Nisun scherzu. Hè ora di mette fine à stu bastardo miticu. Cume avemu fattu l'ultima volta ".
  
  Kinimaka è Yorgi si precipitò versu l'escalari.
  
  Drake guidò tutta a squadra in e strade piene di paura di New York.
  
  
  CAPITOLU TRENTESEI
  
  
  In seguitu à l'urdinazioni di Moore, a squadra di deci omi hà persu minuti ancu più preziosi, trasfurmendu in un vicolo per cumandà un paru di vitture di polizia. A chjama era stata fatta da quandu sò ghjunti, è i pulizzeri stavanu aspittendu, i so sforzi per sbulicà e strade cumincianu à dà fruttu. Smith s'assittò à una rota, Dahl à l'altru, e vitture accendevanu e so sirene è e luci lampanti è si precipitò intornu à l'angulu di a 3rd Avenue, brusgiate di gomma, drittu à u zoo. Edifici è facce spaventate passavanu à quaranta, dopu à cinquanta chilometri à l'ora. Smith scacciò u taxi abbandunatu da parte, chjappà u fronte, mandulu drittu. Ci era solu un cordone di polizia in u so caminu, è avianu digià ricevutu ordini di lascià passà. Corsavanu à traversu una intersezzione sgombra in fretta, avvicinendu sessanta.
  
  Drake hà guasgi ignoratu a nova chjamata nantu à u so telefuninu, pensendu chì puderia esse Ramses chì chjamava torna per gloat. Ma tandu hà pensatu : ancu questu puderia dà qualchì indizia.
  
  "Chì?" - abbaiò brevemente.
  
  "Drake? Questu hè u presidente Coburn. Avete un minutu?"
  
  U Yorkshireman hà saltatu in sorpresa, poi hà verificatu u so GPS. "Quattru minuti, signore."
  
  "Allora ascolta. Sò chì ùn aghju micca bisognu di dicu quantu male seranu e cose se sta bomba hè permessa di splode. A retribuzione hè inevitabbile. È ùn sapemu mancu a vera naziunalità o l'inclinazione pulitica di stu caratteru Ramses. Unu di i grandi prublemi chì sorge hè chì un altru caratteru - Alligator - hà visitatu a Russia quattru volte questu annu ".
  
  A bocca di Drake si vultò in sabbia. "Russia?"
  
  "Iè. Questu ùn hè micca decisivu, ma ... "
  
  Drake sapia esattamente ciò chì significava quella pausa. Nunda ùn deve esse decisivu in un mondu manipulatu da i canali di nutizie è e social media. "Se questa informazione esce..."
  
  "Iè. Fighjemu un avvenimentu di altu livellu ".
  
  Drake, sicuru, ùn vulia micca sapè ciò chì significava. Sapia chì ci era persone in u mondu più largu oghje, persone estremamente putenti, chì avianu i mezi per sopravvive à una guerra nucleare, è spessu imaginavanu ciò chì seria s'ellu puderia campà in un mondu sanu novu, appena abitatu. Alcune di queste persone eranu digià capi.
  
  "Disattiva a bomba se ne necessariu, Drake. Mi sò dettu chì NEST hè in strada, ma ghjunghjerà dopu à voi. Cum'è l'altri. Tuttu. Questa hè a nostra nova ora più buia ".
  
  "Fermeremu questu, signore. Sta cità camperà per vede dumani.
  
  Quandu Drake finì a chjama, Alicia pusò a so manu nantu à a so spalla. "Allora", disse. "Quandu Moore hà dettu chì era una foresta pluviale è una mini-foresta pluviale, vulia dì chì ci saria ancu serpenti?"
  
  Drake hà coperto a so manu cù a so. "Ci sò sempre serpenti, Alicia."
  
  Mai tosse. "Alcuni sò più grandi cà l'altri".
  
  Smith hà vultatu a so vittura intornu à u trafficu di trafficu, hà passatu una ambulanza brillanti cù e so porte aperte è i paramedici chì travaglianu nantu à e persone implicate in l'incidentu, è una volta torna u so pede nantu à u pedale di gas.
  
  "Avete trovu ciò chì cercavate, Mai?" Alicia hà dettu ugualmente è educatamente. "Quandu avete lasciatu a squadra daretu?"
  
  Tuttu hè accadutu tantu tempu fà, ma Drake s'hè ricurdatu vivamente di a partenza di Mai Kitano, a testa piena di culpabilità per i morti ch'ella avia causatu involontariamente. Dapoi quellu incidente durante a ricerca di i so genitori - l'assassiniu di un lavatore di soldi yakuza - assai hè cambiatu.
  
  "I mo genitori sò sicuri avà", disse Mai. "Com'è Grazia. Aghju scunfittu u clan. Chica. Dà. Aghju trovu assai di ciò chì cercava ".
  
  "Allora perchè vultate?"
  
  Drake hà trovu i so ochji fermamente incollati à a strada è e so arechje appughjate à u sedile di daretu. Era un tempu inusual per discutiri cunsequenze è sfidà e decisioni, ma era abbastanza tipicu per Alicia, è puderia esse a so ultima chance per fà e cose bè.
  
  "Perchè sò tornatu?" - Chì ? - May ripetè allegramente. "Perchè mi importa. Mi importa di sta squadra ".
  
  Alicia fischiò. "Bona risposta. Questu hè u solu mutivu?"
  
  "Mi dumandu se sò tornatu per Drake. Se solu aghju aspittatu chì i dui di voi per custruisce una nova comprensione. S'ellu avia pensatu ancu per una seconda ch'ellu avia passatu. Ancu s'ellu puderia dà una seconda chance. Ebbè, a risposta hè simplice - ùn sò micca.
  
  "Terza chance", hà dettu Alicia. "S'ellu era abbastanza stupidu per rinvià, questa seria a vostra terza chance".
  
  Drake vit l'entrée du zoo s'approcher et sentit la tension croissante dans le siège arrière, les émotions vives et peu fiables qui furent en lui. Per tuttu questu, avianu bisognu di una stanza, preferibile cù tappezzeria suave.
  
  "Avvicinate, ragazzi", disse. "Semu quì".
  
  "Ùn hè ancu fattu, Sprite. Questa Alicia hè un novu mudellu. Ella hà decisu di ùn scappà più in u tramontu. Avà stemu, imparemu è superemu questu ".
  
  "U vecu è l'admiru", disse Mai. "Mi piace assai u novu, Alicia, malgradu ciò chì pudete pensà."
  
  Drake si alluntanò, pienu di rispettu mutuale è cumplettamente cunfusu in quantu à a manera chì stu scenariu puderia finisce. Ma era ora di mette tuttu fora, mette nantu à u scaffale, perchè si avvicinavanu rapidamente à un altru Armageddon, suldati, salvatori è eroi finu à a fine.
  
  È s'elli fighjulavanu, forse ghjucanu à scacchi, ancu Diu è u Diavulu si perdevanu u fiatu.
  
  
  CAPITOLU TRENTESISTE
  
  
  Smith hà sculacciatu i so pneumatici in u turnu finale è poi pisò u pedale di frenu cù un pede pisanti. Drake hà apertu a porta prima chì a vittura si firmò è hà sbulicatu e so gambe. Mai era digià fora di a porta di daretu, Alicia un passu daretu. Smith fece un cennu à i poliziotti in attesa.
  
  "Anu dettu chì avete bisognu di sapè u modu più veloce per a Zona Tropicale?" Unu di i pulizzeri dumandò. "Bè, seguite sta strada dritta". Hà indicatu. "Sarà à a manca".
  
  "Grazie". Smith hà pigliatu a mappa di a guida è l'hà mostratu à l'altri. Dahl corse in corsa.
  
  "Semu pronti?"
  
  "A manera chì pudemu esse", disse Alicia. "Oh guarda," indicò a mappa. "Chiamanu a buttrega di rigalu in situ un zoo."
  
  "Allora andemu."
  
  Drake intrì in u zoo cù i so sensi elevati, aspittendu u peghju è sapendu chì Ramses avia più di un bruttu trucu in a manica chì ùn avia nunda à fà cun ellu. U gruppu si sparghje è si diluia, si move digià più veloce di ciò ch'elli duveranu è senza prudenza, ma sapendu chì ogni siconda chì passava era un novu chjappu di morte. Drake hà fattu attente à i segni è prestu vistu a Zona Tropicale avanti. Quandu si avvicinavanu, u paisaghju intornu à elli cuminciò à spustà.
  
  Ottu persone s'anu precipitu fora di a so clandestinità, sguassendu i culteddi mentre sò stati urdinati per fà a battaglia finale di i salvatori dolorosa è estremamente sanguinosa. Drake s'hè cullò sottu à l'altalena è scacciò u so patrone nantu à u so spinu, dopu scontru u prossimu attaccu frontale. Bo è May sò ghjunti à u primu pianu, e so cumpetenze di cummattimentu sò necessarie oghje.
  
  Tutti l'ottu aggressori portavanu armature è maschere, è si battevanu in modu cumpetente cum'è Drake avia previstu. Ramses ùn hà mai sceltu da u fondu di a pila. Mai parrò un colpu rapidu, pruvò à rompe u so bracciu, ma u truvò torciatu, u so propiu equilibriu sbulicatu. U colpu dopu hà mancatu a so spalla, assorbita da u so propiu gilet, ma dendu un mumentu di pausa. Beau camminò trà tutti, una vera ombra di morte. I legionari di Ramses si ritiravanu o saltavanu à u latu per evità u francese.
  
  Drake si appoggiò à a barriera, alzendu e mani. A fence daretu à ellu s'hè crepatu mentre u so avversariu hà calciatu cù i dui pedi da terra. I dui omi anu vultatu nantu à un altru chjassu, luttendu mentre rotulanu. L'inglese chjappà pugnu dopu pugnu à a testa di u legionariu, ma hà riesciutu solu à chjappà a manu alzata in difesa. Alzò u so corpu induve ellu vulia, s'arrizzò à i so ghjinochji, è sbattò u pugnu. U cuteddu s'hè sbulicatu è hà trafittu i so costelli, sempre ferendu malgradu e so difese. Drake duppiò u so attaccu.
  
  U cummattimentu strettu à l'entrata di a Zona Tropicale hè intensificatu. May è Bo anu trovu a faccia di i so avversari. U sangue spruzzava in tuttu u gruppu. I legionari sò cascati cù i membri rotti è cuncussioni, è u principal offender era Mano Kinimaka. L'immensu Hawaiian hà sfrattutu i so attaccanti cù un bulldozer, cum'è s'ellu era pruvatu à sfidà l'onda stesse, smash them to pieces. Se un legionariu s'impegnava in u so modu, Kinimaka hà colpitu senza pietà, un midfielder superumanu, un aratu indistruttibile. U so caminu era completamente sbagliatu, cusì chì Alicia è Smith eranu nantu à u puntu di immersione fora di u so modu. I legionari sbarcavanu accantu à elli, grunghjendu, ma eranu faciuli à finisce.
  
  Dahl hà scambiatu colpi da manu à manu cù una certa abilità. I colpi di cuteddu sò stati colpi forti è veloci, prima bassu, po altu, dopu à u pettu è à a faccia; u Svedese li hà bluccatu tutti cù riflessi fulminanti è abilità duru guadagnatu. U so avversu ùn hà micca rinunziatu, clinicu in a so prestazione, sentendu rapidamente ch'ellu avia scuntratu u so uguali è avia bisognu di fà a diferenza.
  
  Dahl si fece da parte mentre u legionariu usava i so gammi è i codici cum'è una continuazione di l'attacchi di cuteddu. U primu coude l'hà colpitu nantu à u tempiu, aumentandu a so cuscenza è l'aiuta à anticipà una miriade di attacchi. Hè cascatu à un ghjinochju, chjappà sottu à l'ascella direttamente in a fossa è u gruppu di nervi quì, pruvucannu à u legionariu lascià a so lama in agonia. Tuttavia, à a fine, era u Kinimaka pugnace chì hà abbattutu u cummattimentu, caricando i musculi puliti, rompendu l'ossi è strappatu i tendini. Mano avait des contusions noircies le long de la mandibule et des pommettes et marchait boitant, mais rien ne pouvait l'empêcher. Dahl hà imaginatu ch'ellu sbatterà à traversu u latu di l'edificiu cum'è u Hulk Hawaiian se a porta era chjusa.
  
  Kenzi hà truvatu più faciule per voltà in i bordi di a lotta, dannendu quellu chì puderia è lamentendu u fattu chì ella ùn avia ancu a so katana. Dahl sapia ch'ella avia una cumpetenza speciale appresa è puderia attaccà un legionariu dopu l'altru, uccidendu ognunu d'un colpu, risparmiendu u preziosu tempu di a squadra. Ma u ghjornu era quasi finitu.
  
  In ogni casu.
  
  Drake hà trovu u so pugnu Flurry devia u colpu. Cascò à u so fiancu mentre un legionariu pigliò u so polso è u torciò. U dulore hà distortu i so caratteristiche. Rottò cù una inclinazione anormale, hà liberatu a prissioni è si truvò faccia à faccia cù u so avversu.
  
  "Perchè?" dumandò.
  
  "Solu quì per rallentà," u legionariu sorrisu. "Tic taccu. tic tac."
  
  Drake si alluntanò duramente, avà nantu à i so pedi. "Morterete ancu voi".
  
  "Semu tutti da more, stupidu".
  
  Di fronte à un tali fanatisimu, Drake hà colpitu senza pietà, rumpia u nasu è a mandibula di l'omu, è ancu i so costi. Queste persone sapianu esattamente ciò chì facianu, è ancu cuntinueghjanu à luttà. Nisun omu trà elli ùn meritava un altru suspiru.
  
  Ansimante, u legionariu puntò u so cuteddu versu Drake. U Yorkshireman l'hà pigliatu, u torciò è l'hà vultatu in modu chì a lama entre in u craniu di l'altru omu finu à l'elsa. Prima chì u corpu chjappà l'erba, Drake s'unì à a lotta principale.
  
  Era una battaglia strana è pazza. Colpu dopu colpu è difesa dopu difesa, rotazione senza fine in pusizioni. U sangue hè stata sguassata da l'ochji, i coddi è i nudi sò stati eliminati in u mità di l'incontro, è ancu una spalla dislocata hè stata tornata à u so postu grazia à u pesu stessu di Smith. Era crudu, quant'è reale.
  
  È tandu Kinimaka hà fattu intornu à tuttu, sbattu, s'hè precipitatu, distrughjendu induve pudia. Almenu trè di i legionari caduti è rotti eranu u so fattu. Beau ne pigliò altre duie, è poi May è Alicia anu travagliatu inseme per finisce l'ultimu. Cum'ellu cascò, si sò ghjunti faccia à faccia, i pugni alzati, a furia di battaglia è a sete di sangue chì s'eranu lampendu trà elli, lampendu cum'è laser in i so ochji, ma era Beau chì li separava.
  
  "Bomba", disse.
  
  E poi, di colpu, tutte e facce si vultonu versu Drake.
  
  "Quantu tempu ci hè rimasta?" Dahl hà dumandatu.
  
  Drake ùn sapia mancu. A battaglia mi pigliò tutta a cuncentrazione restante. Avà guardò in giù, paura di ciò ch"ellu videria, tirò a manica è fighjulava u so sguardu.
  
  "Ùn avemu mancu vistu a bomba ancu", disse Kensi.
  
  "Quindeci minuti", disse Drake.
  
  E poi sbuchjavanu i colpi.
  
  
  CAPITOLU TRENTOTTU
  
  
  Kensi sentit un impact comme un missile. L'hà cacciatu da i so pedi, l'hà culpitu in i pulmoni, è pigliò momentaneamente tutta a cuscenza da a so mente. Drake hà vistu a balla culpisce è cascò à i so ghjinochji, impediscendu a so caduta inevitabbile. Ùn hà mai vistu questu vene, ma nè l'altri. Smith hà ancu pigliatu un colpu. Fortunatamente, e duie palle colpivanu i giacche.
  
  Thorsten Dahl hè statu u più veloce à reagisce, sempre cù e parolle "quindici minuti" chì bombardavanu u so cervellu. Mentre i dui ligiunarii s"arrizzò da terra, i pallotti sparanu prestu, è avà, cù megliu mira, li attaccò, braccia allargate, rughjendu cum"è un trenu chì purtava l"ànime perse da a prufundità sanguinosa di l"infernu . Esitanu di sorpresa, è tandu u Svedese li batte, unu cù ogni manu, è li ghjittassi tutti dui in daretu contr'à u muru di a capanna di lignu.
  
  A struttura s'hè spezzata in giru à a ghjente, tavule di legnu chì si rumpianu, si sguillavanu è si chjappà in l'aria. L'omi cascò nantu à e so spalle trà u so cuntenutu, chì pruvucarà u più utile à u Svedese pazzu.
  
  Era un capannone di travagliu, un locu pienu di arnesi. Mentre i legionari luttavanu per alzà e so armi, unu gemendu è un altru sputendu i denti, Dahl alzò una mazza ben praticata. U populu cadutu u vidia esce da l'angulu di l'ochji è si ghiacciava, l'incredulità li privava di curagiu.
  
  Bo si avvicinò à ellu è vide a so reazione. "Finateli. Ricurdativi di quale sò ".
  
  Kinimaka hà ancu fattu una pausa, ridendu di a trama, cum'è s'ellu li vulia calpà in polvera. "Hè sparatu Kensi. È Smith ".
  
  "A so," disse Dahl, scacciò a mazza è appoggiendu à u so manicu. "I cunnoscu".
  
  I dui omi anu pigliatu a pausa cum'è un signu di debule è ghjunghjenu à e so armi. Dahl volò in l'aria mentre alzava simultaneamente a mazza, è u fece falà mentre u so corpu scendeva. Un colpu chjappà u legionariu in u centru di a so fronte, è li restava sempre abbastanza forza è abilità per vultà, alzà u fustu è sfracicà a tempia di l'altru omu. Finu finitu, s"arrizzò in ghjinochji, stringhjendu i denti, è scacciò a mazza nantu à a spalla.
  
  Allora l'altru legionariu s'arrizzò, gemendu, a testa chjappata à un latu, cum'è in agonia, è pigliava a pistola ch'ellu teneva in e so mani tremanti. In quella frazione di seconda, Kensi hà reagitu più veloce chì qualcunu è si mette in un grande risicu persunale. Sans s'arrêter, elle s'éloigna de ses contusions précédentes, bloqua l'objectif de l'homme et se précipita sur lui. A pistola ch"ella teneva in manu hè stata lanciata cum"è un brique, fine à punta, finu à ch"ellu chjappà in u centru di a so faccia. Tirò, falendu in daretu, a pallottola li passava sopra u capu. Una volta ghjunta à ellu, Kenzi hà ritruvatu a so arma, ma micca prima di sviutata in u so pettu.
  
  "Quantu tempu?" Dahl respirava pesantemente, correndu versu a porta chì portava à a Zona Tropicale.
  
  Drake passò in fretta.
  
  "Sete minuti."
  
  Questu ùn hè micca abbastanza per disarmà armi nucleari scunnisciute.
  
  
  CAPITOLU TRENTANOVE
  
  
  Sei minuti.
  
  Drake si precipitò in a Zona Tropicale, gridendu finu à chì a gola li fessi male, cercandu disperatamente di localizà a bomba. U gridu bassu chì era a risposta ùn hè micca vinutu da Hayden, ma hà seguitu u megliu ch'ellu pudia. Veni sbucciati in tutta a so fronte. E so mani strinse in pugni da a tensione. Quandu tutta a squadra entrava in l'edificiu, di fronte à i camini di legnu sinuosi è l'abitati arburi, si sparghjenu per prufittà di i so numeri.
  
  "Merca!" Kinimaka pienghjeva, u stress era guasi distrughjendu avà. "Hayden!"
  
  Un altru urlo affucatu. Drake alzò e mani in una frustrazione estrema, incapaci di determinà u locu esatta. Passavanu seconde. Un pappagallo di culori brillanti s'accupava à elli, facendu Alicia à fà un passu in daretu. Drake ùn pudia micca impedisce di fighjà u so sguardu di novu.
  
  Cinque minuti.
  
  A Casa Bianca avà irradiarà una tale ansietà chì seria lavata ghjustu fora di Capitol Hill. A squadra NEST chì si avvicinava, a squadra di bombe, i pulizzeri, l'agenti è i pompieri chì eranu cuscenti, o correranu finu à chì e so gambe cedevanu o cascà à i ghjinochji, scannendu u celu è pricà per a so vita. S'è qualcunu capu mundiale era statu infurmatu, anch'elli avarianu stati nantu à i so pedi, fighjendu i so orologi è preparanu uni pochi di pruposte.
  
  U mondu hà tenutu u putere.
  
  Drake fece una smorfia di sollievu à sente u gridu di Mai, poi pigliò uni pochi di seconde per truvà a so fonte. A squadra si riunì cum'è una sola, ma ciò chì anu scupertu era al di là di e so aspettative. Yorgi stava daretu à ellu vicinu à Lauren; Bo è Kenzi anu pruvatu à capisce da luntanu, mentre chì u restu di a squadra sia cascò à i so ghjinochji o arrampicò à fiancu à a massa.
  
  L'ochji di Drake s'allargavanu. U primu chì hà vistu era u corpu di una donna nuda, impannillata in cinta adhesiva è filu turchinu, stendu spargugliatu à circa dui metri da terra. Sempre cunfusu, hà vistu chì sottu à a pianta di i so pedi c"era un altru paru di pedi chì appartene à un omu, à ghjudicà da e gammi pilose chì li sò appiccicati.
  
  Hayden hè a bomba, Ramses li disse.
  
  Ma... chì diavolo...
  
  Sottu à l'omu nudu vide avà stivali ch'ellu ricunnosce. Hayden paria esse à u fondu di a pila.
  
  Allora induve diavolo hè a bomba nucleare ?
  
  Alicia alzò a vista da u so sediu vicinu à a donna scunnisciuta. "Ascolta bè. Zoey dice chì a bomba hè assicurata sottu Hayden, à u fondu di sta funzione. Hè armatu, hà un sensoru di muvimentu abbastanza affidabile è hè prutettu da una mochila. I fili avvolti intornu à i so corpi sò attaccati à un grillu sanguinariu ". Ella strinse a testa. "Ùn vecu micca una via d'uscita. Hè ora di qualchi idee brillanti, ragazzi ".
  
  Drake fighjulava i corpi, una pista infinita di fili, sempre u listessu culore turchinu. A so prima reazione hè stata d'accordu.
  
  "Ha un contornu colapsante?" dumandò Kinimaka.
  
  "U mo megliu ipotesi hè 'nè'", disse Dahl. "Saria troppu risicatu perchè e persone assuciate à questu puderia cambià. Un circuitu colapsante - un dispositivu di prevenzione di l'arme - detectarà u muvimentu di Hayden, assume chì qualcunu - poi tocca a bomba. , è boom".
  
  "Ùn dì micca cusì". Alicia si arrabbiò.
  
  Drake cascò à i so ghjinochje vicinu à induve suppone chì a testa di Hayden era. "Allora, da u listessu principiu, u detector di muvimentu seria abbastanza largu. Encore une fois, pour permettre aux prisonniers de se déplacer un peu.
  
  "Iè".
  
  A so testa duria da u stress overload. "Avemu codici di disattivazione", disse.
  
  "Chì puderia ancu esse falsu. È per aggravà e cose, avemu da inserilli nantu à un teclatu attaccatu à u grillu sottu Hayden ".
  
  "Ragazzi, fate megliu a fretta", disse Kensi tranquillamente. "Ci mancanu trè minuti."
  
  Drake si strofinava a testa furiosamente. Avà ùn era micca u tempu di divertisce i dubbiti. Scambiò un'occhiata cù Dahl.
  
  Chì ci hè dopu, amicu? Semu finalmente ghjunti à a fine di a strada ?
  
  Julian Marsh hà parlatu. "L'aghju vistu armallu", disse. "Puderaghju disattivà. Questu ùn deve mai accadutu. U soldi era l'unicu scopu... Micca sta merda nantu à a morte di milioni, a fine di u mondu.
  
  "Webb sapia", disse Lauren. "U vostru capu. Sapia tuttu u tempu ".
  
  Marsh hà appena tossu. "Basta mi tira fora di quì."
  
  Drake ùn si mosse micca. Per truvà a bomba, anu da vultà una pila umana. Ùn avianu micca tempu di taglià tutta a cinta. Ma ci era sempre un modu più veloce per disattivà a bomba. Ùn l'anu micca mostratu à a TV perchè ùn era micca adattatu per a visualizazione in u bordu di vista.
  
  Ùn avete micca tagliatu u filu. Li avete appena tiratu fora.
  
  Ma era risicatu cum'è tagliatu u filu sbagliatu. Si ghjinochjò finu à chì i so ochji eranu à l'altezza di quelli di Marsh.
  
  "Julian. Vulete morri?"
  
  "Innò!"
  
  "Ùn vecu micca altru modu", respirò. "Ragazzi, movemu li."
  
  Cunducendu a squadra, lentamente, deliberatamente, hà vultatu u munzeddu di corpi finu à chì u stomacu di Hayden s'hè alzatu da u pianu è un saccu hè scupertu. I lamenti scappavanu à Zoey, Marsh, è ancu Hayden mentre tutti si rotolavanu nantu à i so lati, è Kinimaka li urgeu tutti à stà fermu. Malgradu l'affirmazioni di Zoe, nimu ùn sapia quantu sensibile u detector di movimentu era in realtà, ancu s'ellu pareva evidenti chì s'ellu era andatu cusì longu, ùn era micca impostatu à qualcosa vicinu à un trigger. In verità, avia da esse programatu per esse quasi impenetrable per assicurà l'arrivu di Drake prima ch'ellu splose.
  
  I fili anu da esse scollegati da u corpu di Marsh è sguassati da i membri di Zoe, un travagliu disordinatu chì a squadra à pocu pressu. Quelli avvolti attornu à u corpu di Hayden si sò alluntanati facilmente cum'è eranu in u modu di i so vestiti. Avà ubbidì à l'istruzzioni è sempre tenutu da a cinta adhesiva, Marsh alzò i so braccia in modu chì si avvolsanu intornu à u latu drittu di Hayden è si spostò sopra u saccu. U Piticu strinse e dite.
  
  "Spille è aghi".
  
  Mai pusò e mani nantu à u so saccu, sopra à a bomba nucleare. Cù dita abili, hà sbulicatu e fibbie è tirò indietro u lembo superiore. Allora, aduprendu una forza grande è abile, hà pigliatu i bordi di u saccu è tirò a bomba, cù a so carcassa di metallu, drittu fora.
  
  Una cunchiglia nera u circundava. Mai scacciò u so saccu di latu è piantò lentamente a bomba, sudendu profusamente mentre i sicondi passavanu. L'ochji di Hayden brillavanu mentre fighjulava a bomba, è Kinimaka era digià ghjinochju accantu à ella, stringhjendu a manu.
  
  Un pannellu di countdown hè ghjuntu in vista, attaccatu cù quattru viti à l'esternu di a bomba. I fili turchini si sdrughjenu sottu à ellu in u core di un disastru assolutu. Marsh fighjulava i fili, quattru d"elli, intrecciati è feriti inseme.
  
  "Toglie u pannellu. Aghju bisognu di vede quale hè quale ".
  
  Drake si morse a lingua mentre guardò u so orologio.
  
  Sicondi à manca.
  
  Cinquanta nove, cinquantottu...
  
  Smith cascò à i ghjinochji accantu à elli, u suldatu hà digià tiratu a so lama di utilità. Pigliendu a vita di tutti in e so mani, hà pigliatu a rispunsabilità di eliminà i difetti. Un scratch, un filu testaru, una mancanza di cuncentrazione, è o perdivanu u tempu o pruvucanu una splusione orribile. Drake hà chjusu l'ochji per un mumentu mentre l'omu travagliava. Derrière lui, Dal respirait lourdement, et même Kensi s'agitait.
  
  Mentre Smith hà travagliatu nantu à l'ultimu vitu, Alicia di colpu gridava. U gruppu sanu trimulò, i so cori li saltavanu in bocca.
  
  Drake si girò bruscamente. "Chì ghjè stu?"
  
  "Serpente! Aghju vistu una serpente ! Era un grande bastardo giallu.
  
  Smith ringhiò in furia mentre alzava u record è sguassava cun cura u pannellu di u countdown cù u so quadrante rossu lampante. "Quale filu?"
  
  Il leur restait trentasette secondes.
  
  March s'avvicinò, i so ochji scannavanu l'intricatu intricatu di fili turchini, cercandu u locu induve si ricurdava chì Alligator accendeva u dispusitivu.
  
  "Ùn vecu micca ! Ùn vecu micca cazzo! "
  
  "Hè tuttu," Drake u lanciau da parte. "Stacciu tutti i fili!"
  
  "No," Dahl sbarcò pesantemente vicinu à ellu. "Se fate questu, sta bomba esploderà".
  
  "Allora chì duvemu fà, Torsten? Chì duvemu fà?"
  
  Vinti nove... vinti ottu... vintisette...
  
  
  CAPITOLU quaranta
  
  
  A memoria di Drake si precipitò in prima linea. Ramses li disse deliberatamente chì Hayden era a bomba. Ma chì diavolo significava veramente?
  
  Fighjendu avà, hà vistu trè fili avvolti intornu. Quale hè chì l'hà attivatu? Dahl tirò fora un pezzu di carta da a so sacchetta.
  
  "Codici", disse. "Avà ùn ci hè micca altru modu".
  
  "Lasciate chì Marsh pruvà di novu. Ramses hà fattu una menzione speciale di Hayden ".
  
  "Usemu codici".
  
  "Puderanu esse dannatamente falsi! U so propiu trigger!"
  
  March stava digià guardendu u corpu di Hayden. Drake si arrampicò sopra è attirò l'attenzione di Kinimaki. "Voltatela".
  
  Hayden hà aiutatu u megliu ch'ella pudia, i musculi è i tendini senza dubbitu gridavanu di u dulore, ma ùn avianu micca sollievu. U clock ticcìa. A bomba era vicinu à a fine. È u mondu aspittava.
  
  Marsh s'inclinò, seguitendu i fili intornu à u so corpu mentre Drake alzava un bracciu, dopu una gamba, è infine sbulicò a cintura induve i dui fili si crucianu. Quandu hà vistu a coppia nodata passà à traversu a so volta di novu, indicò Kinimaka. "Cum'è què".
  
  Soffrendu di un ghjocu di incubo di Twister, Hayden hà vistu mentre Marsh tracciava u percorsu di ogni filu torna à u timer.
  
  "Di sicuru", disse, stringhjendu duramente, un ochju spalancu, l'altru chjusu. "Hè quellu à a diritta".
  
  Drake fissò a valigetta nucleare. Kensi s'unì à ellu è Dahl à u pianu ghjustu accantu à ellu. "Per sbuccà sta cosa hè bisognu di una cunfigurazione speciale di parti è miccanismi. Hè... cusì delicatu. Avemu veramente fiducia in a persona chì hà purtatu questu in u paese à questu puntu?
  
  Drake hà pigliatu u respiru più prufondu di a so vita.
  
  "Nessuna scelta".
  
  Tirò u filu.
  
  
  CAPITOLU QUARANTA UN
  
  
  Drake tirò rapidamente, è u filu era strappatu da a so manu, espunendu l'estremità di ramu. Nantu à un filu di cuteddu, tutti i prisenti s'inclinavanu in avanti per verificà u countdown.
  
  Dodici... undici... dece...
  
  "Hè sempre armatu!" Alicia piangeva.
  
  Drake cascò nantu à a so spalle, stunatu, tenendu sempre u filu cum'è s'ellu puderia ancu accende una scintilla è distrughje a bomba. "Questu ... questu ..."
  
  "Ancora ticchendu!" Alicia piangeva.
  
  Dahl culomba, alluntanendu u Yorkshireman cù una palma à a so fronte. "Pensu", disse. "Seremu furtunati se avemu tempu avà."
  
  Ottu...
  
  Zoe hà cuminciatu à pienghje. Marsh gridò, scusendu per ogni sbagliu ch'ellu avia mai fattu. Hayden è Kinimaka anu vistu u travagliu di a squadra senza emozioni, stringendu e so mani bianche, ammettendu chì ùn ci era nunda chì puderia fà. Smith hà liberatu u cuteddu è guardò à Lauren, allungendu dita tremanti per toccu. Yorgi affundò à a terra. Drake fighjulava Alicia, è Alicia fighjava à May, incapace di caccià i so ochji. Bo stava trà elli, a so spressione sbulicata mentre vedeva u travagliu di Dahl.
  
  U Svedese hà inseritu i codici di disattivazione in u pannellu. Ognunu di elli hè registratu cù un signalu audio. Il ne restait que quelques secondes avant qu'il entre dans le numéro final.
  
  Cinque...
  
  Dahl pressò u buttone "Enter" è hà cessatu di respira.
  
  Ma u clock continuava à ticcà.
  
  trè dui unu...
  
  
  ***
  
  
  À l'ultimu secondu, Thorsten Dahl ùn hà micca dispiratu. Ùn hà micca rinunziatu nè vultatu per more. Avia una famiglia da vultà - una moglia è dui figlioli - è nunda ùn l'impedirà di assicurà a so salvezza sta sera.
  
  Ci era sempre un Pianu B. Drake li hà amparatu chì.
  
  Era prontu.
  
  U modu Folia s'hè lampatu, una pazzia calculata s'hè impastatu, dendulu forza oltre a norma. Per l'ultima ora avia intesu cum'è un omu o l'altru calpestava l'attrezzatura perfetta, precisa è senza errore chì custituiscenu a valigetta nucleare. Hà intesu quantu era precisu tuttu.
  
  Ebbè, è s'ellu era un pocu pazzu Dahl. Cumu puderia travaglià?
  
  Quandu a visualizazione hà dimustratu unu, u Svedese tenia digià una mazza in manu. A fece falà cù u so ultimu fiatu, u so ultimu muvimentu, sbattulendu cù tutte e so forze. U sledgehammer hà sbattutu in u core di a bomba nucleare, è ancu in quella seconda infinita hà vistu l'orrore di Drake, l'accordu di Alicia. È tandu ùn hà vistu più nunda.
  
  U clock ticcìa
  
  Zeru.
  
  
  CAPITOLU quarantadui
  
  
  U tempu ùn hè micca firmatu per nimu, è soprattuttu micca in questa ora decisiva.
  
  Drake hà vistu Dahl stesu nantu à a bomba, cum'è s'ellu puderia prutegge i so amichi è u mondu sanu da un focu terribili. Vide u quadru di metallu curvatu, innards dented chì circundanu u sledgehammer; è dopu hà vistu u timer di countdown.
  
  Stuck à zero.
  
  "Oh, dannazione", disse in a manera più cordiale pussibule. "Oh mio dieu."
  
  Unu per unu, a squadra hà capitu. Drake respirò un soffiu d'aria fresca chì ùn s'aspittava più à tastà. S'avvicinò à Dahl è chjappò u svedese nantu à a so larga spalle. "Bon omu", disse. "Cacciate cù un grande martellu. Perchè ùn aghju micca pensatu à questu?"
  
  "Essa un Yorkshireman", Dahl hà parlatu in u core di a bomba. "Mi dumandu ancu questu."
  
  Drake u tirò in daretu. "Ascolta", disse. "Questa cosa hè bloccata, nò? Possibile rottu à l'internu. Ma chì impediscerà di ricumincià ?
  
  "Noi", disse una voce da daretu.
  
  Drake si vultò è hà vistu u NEST è a squadra di bombe chì si avvicinavanu cù sacchetti è laptop aperti in manu. "Voi, ragazzi, siete in ritardo", sbottò.
  
  "Iè omu. Hè di solitu u casu ".
  
  Kinimaka, Yorgi è Lauren accuminciaru à untangle Hayden da u web stranu chì hà spartutu cù Zoe Shears è Julian Marsh. I dui Pythias eranu cuparti quant'è pussibule, ma ùn parevanu troppu preoccupati di a so nudità.
  
  "Aghju aiutatu", ripetì Marsh una volta è più. "Ùn vi scurdate di dì chì aghju aiutatu".
  
  Hayden si ritrova nantu à i so ghjinochje, rotulendu ogni membru per restaurà a circulazione è strofinate l'area induve u dolore articular s'era accumulatu. Kinimaka li dete a so giacca, chì ella accettò gratamente.
  
  Alicia hà pigliatu à Drake per e spalle, lacrime in i so ochji. "Semu vivi!" - gridò.
  
  È tandu l"avvicinò, truvendu e so labbra cù e so labbre, basgiendulu quant"ella pudia. Drake si alluntanò in prima, ma poi hà capitu chì era esattamente induve vulia esse. Li basgiò in daretu. Sa langue s'élança et le trouva, et leur tension se calma.
  
  "Questu hè induve andemu per un bellu pezzu", disse Smith. Scusate, maghju ".
  
  "Oh omu, mi manca a mo moglia", disse Dahl.
  
  Bo u fighjulava, a so faccia cum'è petra cum'è granitu ma altrimenti illeggibile.
  
  Mai strinse un sorrisu debule. "Se i roli sò stati invertiti, Alicia avà murmurà qualcosa di uniscendu".
  
  "Ùn esse timida". Alicia si allontanò da Drake con una risata gutturale. "Ùn aghju mai basgiatu una stella di cinema prima".
  
  Smith arrossì à a menzione di i vechji tempi. "Ah, avà aghju accettatu u fattu chì May ùn hè micca veramente a grande Maggie Q. Scusate per questu ".
  
  "Sò megliu cà Maggie Q," Mai surrisu.
  
  Smith s'affaccia, e so gambe cedenu. Lauren allungò a so manu per sustenelu.
  
  Alicia inclinò a testa à u latu. "Oh, aspetta, aghju basgiatu una stella di cinema. Una specie di Jack. O era questu u so nome di screen? Oh, dui veramente. O forse trè...
  
  Kensi si trasfirìu trà elli. "Bellu baciu", disse. "Ùn m'ai mai basgiatu cusì."
  
  "Hè solu perchè sì una cagna".
  
  "Oh grazie".
  
  "Aspetta," disse Drake. "Avete basgiatu à Kensi? Quandu?"
  
  "Hè una storia antica", disse Alicia. "Mi ricordu à pena."
  
  Hà fattu un puntu per attirà tutta a so attenzione cù i so ochji. "Allora era un baciu" felice chì simu vivi "? O qualcosa di più?
  
  "Chi pensi?" Alicia pareva prudente.
  
  "Pensu chì mi piacerebbe chì a fà di novu."
  
  "OK..."
  
  "Dopu".
  
  "Certamente. Perchè avemu u travagliu da fà ".
  
  Drake hà guardatu avà à Hayden, u capu di a so squadra. "Ramses è l'Alligator sò sempre fora", disse. "Ùn pudemu micca lascià scappà".
  
  "Ehm, scusa?" - disse unu di i picciotti di a squadra di sapori.
  
  Hayden guardò Marsh è Shears. "Voi dui pudete guadagnà punti extra se avete infurmazione".
  
  "Ramses ùn hà micca parlatu cun mè", disse Shears. "È Alligator era a più grande pazza ch'e aghju mai scontru. Mi piacerebbe sapè induve eranu ".
  
  Drake u fighjulava. "L'alligatore era u più grande pazzo..."
  
  "Mi dispiace. ragazzi?" u capu di u NEST hà dettu.
  
  L'ochji di marzu lampò. "Ramses hè un bug", disse. "Averia avutu calatu quandu aghju avutu a pussibilità. Tutti questi soldi sò andati. Pudere, prestigiu - sparitu. Chì devu fà?"
  
  "Spergu di putreri in prigiò", disse Smith. "In cumpagnia di un assassinu".
  
  "Ascolta!" - gridava a ghjente da u NEST.
  
  Hayden li guardò, poi Dahl. Drake regarda par-dessus l'épaule d'Alicia. U capu di u Team NEST era nantu à i so pedi è a so faccia era pallida, u culore di a paura assoluta.
  
  "Questa bomba hè inutile".
  
  "Chì?"
  
  "Ùn ci sò micca detonatori elettrici. I lenti crepate, pensu possibbilmente da esse colpi cù un martellu. Ma l'uraniu? Ancu s'ellu pudemu truvà tracce chì ci dicenu chì era una volta quì, hè ... manca ".
  
  "Innò". Drake sentia i so musculi tremà. "Nè modu, ùn mi pudete micca dì questu. Stai dicendu chì a bomba era un cazzo falsificatu?
  
  "No", hà dettu u capu, toccu u so laptop. "Vi dicu chì ùn hè micca quella bomba. Hè stata disattivata sguassendu tutte e parti chì facenu u travagliu. Dunque, questu hè un falsu. Questu omu - Ramses - hà probabilmente u veru.
  
  A squadra ùn hà esitatu per una seconda.
  
  Hayden hà ghjuntu à u telefunu è hà chjamatu u numeru di Moore. Drake a crié qu'elle devrait appeler les hélicoptères.
  
  "Quantu avemu bisognu?"
  
  "Riempite i celi cazzo", disse.
  
  Senza lagnanza, alzavanu i so corpi indolori è marchjò rapidamente versu a porta. Hayden hà parlatu rapidamente mentre corre, senza mostranu effetti fisichi da u so trattamentu. Quessi eranu l'effetti mentali chì avianu u putere di cicatrice per sempre.
  
  "Moore, a bomba in Central Park hè falsa. Pulitu, chjusu. Pensemu chì l'internu è i detonatori sò stati eliminati è poi inseriti in un altru dispositivu ".
  
  Drake hà intesu chì Moore sospira da trè metri di distanza.
  
  "E avemu pensatu chì l'incubo era finitu".
  
  "Questu era u pianu di Ramses da u principiu." Hayden hà strappatu a porta esterna da e so cerniere senza interrompe u passu. "Ora sploda in u so tempu è scappa. Ci sò elicotteri chì volenu fora di New York?"
  
  "Militari. Polizia. Operazione speciale, pensu. "
  
  "Accumincia cù questu. Hà un pianu, Moore, è credemu chì Alligator hè un ex cummandu. Cume sò e camere CCTV?"
  
  "Collemu ogni faccia, ogni figura. Semu stati à u bordu per ore. Se Ramsès corre per a cità, l'avemu catturatu ".
  
  Drake hà saltatu nantu à a basura, Dahl era vicinu à ellu. L'helicopteri rumpiavanu sopra, dui d'elli sbarcò nantu à a strada à l'entrata di u zoo. Fighjendu, Drake hà vistu daretu à i rotori rotanti di l'uffizii, induve trà e persiane bianche parechje facce pressate contr'à i finestri. I media suciali sploderanu oghje, è si cuntinueghjanu, i risultati seranu zero. In verità, probabilmente hà impeditu i so sforzi.
  
  Hayden se précipita vers l'hélicoptère le plus proche, s'arrêtant juste à l'extérieur du lavage du rotor. "Questa volta", disse à Moore. "Ramses ùn si mostrarà micca. Era tutta una distrazione per aiutà à sopravvive. Si tratta di a so reputazione - u Prìncipe Crown di u Terrore ripiglià u so statutu è face a storia. Porta l'armi nucleari in New York, li detona, è scappa impunità. Se u lascià andà avà, Moore, ùn u vedrete mai più. È u ghjocu sarà finitu ".
  
  "Lo so, Agente Jay. I cunnoscu".
  
  Drake passava sopra l'spalla di Hayden, ascoltendu, mentre u restu di a squadra si strinse irritabilmente vicinu. Dahl hà studiatu l'area circundante, scegliendu i più boni lochi di l'emboscata, è poi hà verificatu ognunu cù i so vetri di campu. Stranu, ma almenu l'hà tenutu occupatu. Drake lui donna un coude.
  
  "Induve hè a slitta?"
  
  "Lasciò daretu." Dahl in realtà pareva un pocu infelice. "Hè un'arma dannata bona."
  
  Kensi intervenne. "L'aghju ricurdatu chì ùn aghju micca a mo arma preferita. S'ellu riceve a mazza, aghju da piglià a katana ".
  
  Drake fighjulava u svedese. "Sembra un affare".
  
  "Oh, vai, smetta di dà una ragione. Induve avissi ancu avè una katana quì?"
  
  Una voce disse: "Ùn sò micca luntanu da Staten Island, Hayden".
  
  A testa di Drake si girò cusì rapidamente chì si strinse. "Chì era?"
  
  Hayden hà dumandatu à Moore per ripetiri è poi si vultò à a squadra. "Avemu un mira, ragazzi. Un civile chjamatu, cum'è Moore hà previstu, è cunfirmatu cù una camera. Move u to culo! "
  
  Mantenendu a testa bassa, a squadra corse à traversu u trottoir nantu à una strada limpida è barricata, salta da e porte aperte di l'elicotteru è si stringe à i sedili. I dui acelli pigghianu l'aria, i rotori tagliendu foglie da l'arburi vicini è sparghjenu i detriti in tutta a strada. Drake hà tiratu pistole è un fucile, una lama militare è una pistola stunante, verificandu chì tuttu era in ordine è cumplettamente preparatu. Dahl hà verificatu u cumunicatu.
  
  U pilotu hà sbulicatu i tetti è poi si vultò bruscamente in u sudu, aumentendu a so vitezza. Alicia hà verificatu e so armi, scacciò quellu chì avia pigliatu à u legionariu è tenendu l'altru per ella. Kinimaka arrubbava sguardi à Hayden, chì hà pruvatu à ignurà, sempre ricevendu informazioni da Moore è i so agenti. Beau s'est calmé, s'appuyant dans un coin comme il l'avait été depuis que Drake et Alicia s'étaient embrassés. Per a so parte, Mai s'assittò serenamente, i so caratteristiche giapponesi impenetrabili, fermamente cuncentrati in u so scopu. U restu di a squadra hà verificatu tuttu, tutti eccettu Kenzie, chì s'hè lagnatu di u viaghju in elicottero, u ventu mordente, l'odore di sudore, è u fattu ch'ella avia mai vistu a squadra SPEAR.
  
  "Nimu ùn t'hà dumandatu di stà cun noi", disse Alicia tranquillamente.
  
  "Chì altru puderia fà? Scappate cum'è un topo di chjesa spaventatu?
  
  "Allora questu hè per pruvà chì site curaggiu?"
  
  L'ochji di Kenzi scintillavanu. "Ùn vogliu micca vede Armageddon. È tù?"
  
  "Aghju digià vistu questu. Ben Affleck hè sorprendentemente gay, è Bruce Willis hè più chocante ch'è un maleditu asteroide. Ma maledetta, stai circate di dìci chì avete veramente un core ?
  
  Kensi fighjulava da a finestra.
  
  "U latru di artefatti archeologichi hà un core. Quale averia cunnisciutu ?
  
  "Sò solu pruvatu à vultà à a mo attività in u Mediu Oriente. Unu. Aiutà vi stupidi farà una longa strada per ottene questu. Cazzo u vostru dannatu core. "
  
  L'elicotteru hà volatu sopra i tetti di Manhattan mentre Hayden hà ricivutu clarificazioni chì Ramses è Gator ùn anu micca lasciatu l'isula, postu ch'elli eranu stati macchiati vicinu à u Ferry di Staten Island.
  
  "I pezzi chì si perdenu in a traduzzione puderianu tumbà noi tutti", Hayden suspirò, è Drake ammette chì era vera. Da a più chjuca lite in u cortile di a scola à a guerra trà i presidenti è i primi ministri, a sfumatura era tuttu.
  
  A so destinazione s'avvicinava mentre l'edificazioni passavanu. U pilotu si stende trà dui grattacieli per mantene a velocità mentre si dirigeva versu u so mira. Drake si portava cù un scopu terribile. L'acqua grigia turbulente di a baia stava davanti. Sottu si pudianu vede un gruppu di elicotteri di sbarcu, tutti in lotta per a pusizione.
  
  "Cum'è què!" Hayden pienghje.
  
  Ma u pilotu era digià falatu bruscamente, pruvucannu l'elicotteru à luttà per atterri per piglià una pusizione di primura davanti à una fila di vasi di fiori è una fermata d'autobus. Drake senti u so stomacu sbattà in bocca. Hayden urlò in a so cellula.
  
  "Di sicuru, u terminal hè chjusu", disse. "Se Ramses hè quì, chì spera di ottene?"
  
  "Ci deve esse una recinzione daretu à voi è una fila di vitture parcheggiate sottu à l'arburi. I pulizzeri anu una donna quì chì era l'ultima persona à vedelu ".
  
  "Perfettu. Allora avà noi - "
  
  "Aspetta!" L'arechje d'Alicia captavanu i soni prima di l'altri. "Aghju intesu spara."
  
  "Vai."
  
  Esce da a vittura, a squadra si n'andò in u terminal, correndu longu u bastimentu. Drake hà nutatu chì intornu à a larga curva di l'entrata principale, una longa rampa di cimentu portava à l'area di docking. I colpi venenu da quì, sparati à traversu u spaziu apertu, micca affucatu, cum'è da i muri.
  
  "Torna quì", disse. "Vene da u slipway."
  
  Les hélicoptères remplissaient le ciel derrière eux. In u so percorsu giaceva u corpu gemitu di un pulizzeru, ma hà agitu a so manu per elli à avanzà, senza mostra segni di ferita. Più colpi risonanu in l'aria. A squadra hà tiratu e so armi, corse in tandem è cercò a zona davanti. Un altru pulizzeru si inginocchiava davanti à elli, a testa in giru, tenendu a manu.
  
  "Hè bè", disse. "Vai. Solu una ferita in a carne. Avemu bisognu di voi ragazzi. Iddi... partenu. "
  
  "Ùn oghje", disse Hayden è scappò.
  
  Drake hà nutatu a fine di u slipway è i prughjetti à a manca - tutti i slipways di cimentu utilizati per i battelli. Onde spruzzate à a so basa. "Pudete sente?" disse cum'è a fucilazione cuminciò di novu. "Ramses hà acquistatu un plotone automaticu".
  
  Lauren era l'unica chì hà scuzzulatu a testa. "Quale di elli?"
  
  "Più giri per minutu cà un AK. Clip da sei centu à ottu centu round. Barili rimpiazzabili in casu chì si faci troppu caldu. Ùn hè micca esattamente precisu, ma dannatamente spaventoso ".
  
  "Spergu chì quellu bastardo si scioglie in e so mani", disse Alicia.
  
  Un gruppu di pulizzeri s'inginocchiava davanti, s'inginocchiava constantemente per a copertura mentre SAW sputava e so balle. Una fila di proiettili lampò sopra. Dui pulizzeri anu tornatu u focu, mirandu à l'estremità di u slipway induve u battellu era amaru.
  
  "Ùn dite micca ..." disse Dahl.
  
  "Pensemu chì imbarcà in u battellu quì cù unu di i biglietti di mantenimentu", hà dettu unu di i pulizzeri. "Dui picciotti. Unu ci puntava, l'altru partiava a barca.
  
  "Ùn pò micca scappà cusì", Hayden protestò. "Hè... hè... ghjocu finitu." I so ochji scintillavanu d'orrore.
  
  "Per ellu," disse Alicia cuntentu.
  
  "No, nò", bisbigliò Hayden. "Per noi. Avemu sbagliatu tuttu. Ramses esce literalmente cun un bang. I sigilli u so legatu. Ragazzi, hà da detonà sta bomba nucleare ".
  
  "Quandu?"
  
  "Ùn a sò micca. A megliu ipotesi ? Si dirige à l'Isula di a Libertà è à a statua, è hà da publicà nantu à e rete suciale. Oh Diu, oh Diu, immaginate - "Soffocò ella. "Ùn possu micca ... solu ùn possu micca ..."
  
  Kinimaka l'addumò à i so pedi, u grande omu ringhiava cun scopu. "Ùn lasceremu micca chì succede. Avemu da fà qualcosa. Avà".
  
  È Drake hà vistu u lampu di a SAW à una cinquantina di metri di distanza, a letalità di i so colpi, l'unica cosa chì stava trà elli è Ramses, è a bomba nucleare.
  
  "Quale vole campà per sempre, nò?"
  
  "No," disse Alicia tranquillamente. "Saria sempre noiosa cum'è l'infernu".
  
  È Dahl hà pigliatu un ultimu sguardu à a squadra. "Aghju da piglià a guida."
  
  In quella ultima frazione di seconda, l'eroi di New York si preparanu; una squadra di SPEARERS, è dopu ogni pulizzeru è agenti à portata d'ore. Ognunu s'arrizzò à i so pedi, affruntò l'arma sputata, è fece a scelta finale di a so vita.
  
  Dahl hà iniziatu. "Attaccu!"
  
  
  CAPITOLU QUARANTATRE
  
  
  Drake corse à mezu à i so amichi, esattamente induve vulia esse, alzendu u so fucile è sparendu duramente. I proiettili sò sparati da ogni fucile in corsa à una vitezza di dui milla cinque centu metri per seconda, splusioni multiple chì riecheghjanu à traversu i stock. I finestri s'hè lampatu in tuttu u battellu.
  
  In una materia di sicondi, anu tagliatu u distaccu à a mità, cuntinuendu à focu intensamente. L'utilizatore SAW hà cambiatu immediatamente i so paràmetri, scunsciutu da a brutalità di l'attaccu. Ùn hè micca ch'ellu hà cessatu di sparà ; i so balli tracciavanu una pista nantu à i stocks è si n'andò in mare mentre ch'ellu si sbarcò in daretu. Drake hà purtatu a vista telescopica à i so ochji, pusò u so dettu nantu à u grillu è hà fattu e caratteristiche di l'omu chì tene a SAW.
  
  "Questu hè l'Alligator", Hayden hà dettu annantu à u comunicatore. "Ùn mancate micca."
  
  SAW si girò, si n'andò versu elli, sputendu sempre piombo. Drake hà imaginatu chì u barillu deve esse cusì caldu chì si scioglie, ma micca abbastanza veloce. Una pallottola colpì u poliziottu in u gilet antiproiettile, è dopu una seconda hà ruttu u bracciu di l'altru. À questu mumentu, i so cori eranu pronti à saltà fora di u so pettu, ma ùn anu micca firmatu l'attaccu o riduce u tiru. A parte bassa di u battellu era cascata, sfracicata, u spinu apertu cusì perforatu chì s'assumigliava à una gratina di furmagliu. L'alligatore hà sbattutu a SAW duramente, pruvatu à cumpensà. Bullets piercing u spaziu sopra i so capi.
  
  U sonu sordu di u mutore di u battellu si trasformò in un rughjone lentu, è chì cambiò tuttu. L'alligator hà saltatu à bordu, cuntinuendu à u focu salvaticu. L'acqua hà cuminciatu à chjappà da daretu, è a nave s'inclinò in avanti. Drake hà vistu ch'elli eranu sempre à vinti metri da u spinu, a vitti turnà à manca è à u latu, è sapia ch'elli ùn l'avarianu mai in tempu.
  
  Urlandu mentre falava, cascò à u so latu, si firmò bruscamente. Dahl cascò vicinu. Hayden hà rotulatu, tuttu ciò chì hà fattu u scopu di l'Alligator ancu più difficiule, ma l'omu ùn pareva micca cura. A so figura si pudia vede in ritirata, s'avvicinava più prufonda in u battellu.
  
  Drake hà signalatu à Hayden, è Hayden hà chjamatu l'helicopteri.
  
  L'acelli neri si precipitonu versu u slipway, scendenu bruscamente è si stendevanu à trè metri sopra a terra mentre l'equipaggiu di u SPEAR cullà à bordu. Mentre i pulizzeri è l'agenti salutavanu, un novu ligame hè statu furmatu chì ùn saria mai rottu, salutavanu cum'è u megliu pudendu, dopu l'elicotteri praticamenti partianu in l'aria. I piloti anu spintu i vitture à u limitu, perseguitendu u battellu in furia è prestu finiscinu sopra. Era una vista chì Drake ùn pudia mai avè imaginatu: uccelli appesi cum'è mortali predatori neri in u celu di New York, u famosu skyline cum'è un sfondate, appruntendu à decollà nantu à u battellu di Staten Island.
  
  "Cacciateli duramente", disse Hayden in a radiu di l'elicotteru. "E prestu".
  
  Descendant, deux hélicoptères se précipitèrent vers la poupe du ferry. Quasi subitu, l'Alligator inquietu scacciò a testa da a finestra laterale è sparò una furia furiosa. A so terza splutazioni s'hè lampatu in a pelle esterna di l'helicopteri, penetrendu in certi parti è rimbalzendu in altri. L'helicopteri sò cascati da u celu cum'è petri. Dahl hà abbattutu a porta è hà tornatu u focu, i balli mancavanu senza speranza.
  
  "Spara cum'è ch'ellu stava cazzo," brontolò Drake. "Mai colpisce u mira ghjustu".
  
  "Fà retrocede". Dahl hà rinunciatu à pruvà à chjappà l'Alligator è si preparava per u colpu chì vene.
  
  Trè seconde dopu, hè accadutu, solu ùn era micca un colpu, ma solu un arrestu bruscu. U primu elicotteru volava sopra u ponte superiore di u battellu, mentre chì u sicondu volava vicinu à u portu, i restanti membri di l'equipaggiu SPIR eranu à bordu. Si n'andò prestu, stivali chjappà nantu à u ponte è riunendu in gruppi. L'elicotteri poi si sò alzati per unisce à i so omologhi in l'aria chì seguitanu u battellu.
  
  Hayden si truvò faccia à faccia cù a squadra per uni pochi seconde. "Sapemu induve hè. Sala di mutori. Finemu avà ".
  
  Corrunu, l'adrenalina chì pompava oltre ogni misura, è tandu l'Alligator hà cambiatu chjaramente a tattica nantu à u ponte sottu.
  
  Le RPG siffla dans l'air, s'est heurté à l'hélicoptère et a explosé. L'acellu hà persu u cuntrollu, u metale spargugliatu in tutte e direzzione, u focu hà ingurgitatu u cascu nìvuru, è cascò sbulicatu nantu à u ponte superiore di u battellu.
  
  À u cumandimu "running SPEAR".
  
  
  CAPITOLU quarantaquattru
  
  
  Drake hà intesu un cambiamentu in u sonu di u mutore di l'helicopteru è hà sappiutu senza verificà chì a vittura era veloce versu elli. S'ellu ùn era micca abbastanza, l'ombra allungata, predatoria chì si sparghje nantu à u ponte era ghjustu in u scopu.
  
  Corri o mori.
  
  Sbattò a so spalla in a porta esterna, strappò tuttu u quadru da e so cerniere è cascò in u spaziu oltre. I corpi si precipitonu dopu à ellu, rotulendu, stendu, arrampicanu è spinghjenu. L'helicopteru sbarcò pisanti, i rotori s'alluntanu, è u corpu di metallu si disintegrava. Tuttu, da shrapnel à spears longhi di u bracciu tagliatu in l'aria, tagliatu in pezzi. U battellu sbatteva è gemeva, l'acqua spumava a manca è a diritta.
  
  A bola di focu si spara versu l'altri elicotteri, chì subitu s'anu fattu azzione evasiva, a pura furtuna impediscenu di scontru. Flussi di focu liccavanu u ponte superiore, pruvucannu novi incendi, carbonizzavanu a pittura è i pilastri di metallu, è funnu a pittura. U rotore s'inclinò mentre chjappà u postu à a diritta di Drake, saltendu versu u pianu cù tuttu u so momentu di colpu firmatu. L'altri obusi volanti anu fracassatu i finestri è perforatu u quadru, è una terribile spiga passò ghjustu attraversu u latu di a barca è si n'andò in mare. Drake hà sentitu u toccu di fiamme mentre u calore passava per ellu, hà guardatu sottu à a so spalla è hà vistu tutta a squadra stendu prontu, ancu Smith chjinatu nantu à Lauren. L'esplosione passò è fighjulanu a rivolta è dopu Alligator hà pigliatu e cose à u livellu di insanità cumpleta.
  
  Folia.
  
  U prossimu RPG hà attraversatu u battellu stessu, lascendu u lanciatore di missile è smashing i ponti mentre volava. Una splutazioni risonò mentre un obusu strappava u ponte, mandendu più goutte di focu è detriti mortali. Drake gémit alors que des éclats lui percéaient la tête et l'épaule, soulagé que le douloureux lui ait montré qu'il était encore vivant. Pigliendu un mumentu per ripiglià u so fiatu, hà verificatu u novu circondu avanti.
  
  C'era un burato stracciatu in u ponte. In ogni locu c'era pile di legnu. U fumu è u focu scorrivanu à traversu u ponte mediu-superiore una volta chjusu.
  
  "U modu hè chjaru", disse.
  
  "Solu per voi!" Lauren quasi gridava.
  
  "Allora resta," sputò Kenzi, tirandu nantu à a spalla di Dahl. "Stai bè, Thorst?"
  
  "Iè, iè, sò bè. Lasciami andà".
  
  Drake marchò à un ritmu à mità di cori, più prudente ch'ellu ùn pudia ricurdà in tutta a so vita. U gruppu daretu à ellu s'ammucciava, sapendu esattamente induve andava. À l'ultimu mumentu, cum'ellu s'aspittava, Dal apparsu ghjustu à a so spalla.
  
  "Femu questu, omu?"
  
  "Avemu dannatamente ghjustu."
  
  È saltavanu à traversu un novu pirtusu, pedi prima è ochji chì cercanu i nemici. Si sbattevanu duramente in u ponte più bassu, si rotolavanu, senza toccu, è s'arrizzò cù i so fucili addestrati.
  
  "Purely!" Drake piengeva.
  
  I so stivali chjappà u ponte duru daretu à elli.
  
  Kensi hè ghjuntu l'ultimu, è Drake hà vistu, prima, ch'ella s'era tolta a so giacca internu pesante è, secondu, chì l'avia avvolta intornu à a basa di a sezione divisa di trè piedi di u rotore di l'elicotteru. A so faccia era smug mentre si vultò versu u Svedese.
  
  "Avà", disse, "aghju a mo arma".
  
  "Che i dii ci aiutanu".
  
  Corsu nantu à a nave cum'è unu, pigliendu Ramses è Gator in battaglia. U battellu hà pigliatu a veloce cù ogni mumentu chì passava. L'Isula di a Libertà hà ancu crisciutu, stendu sempre più grande à l'orizzonte.
  
  "U maniacu ùn capisce micca chì ùn ghjunghjerà micca à a statua?" Kinimaka respirava pesantemente.
  
  "Ùn dite micca cusì", rispose Hayden. "Ùn dite micca cusì".
  
  "Oh sì, aghju capitu."
  
  "Ùn affondaranu micca stu battellu", li assicurò Dahl. "A baia ùn hè micca abbastanza prufonda per assorbe ... bè, sapete chì."
  
  Nantu à u ponte dopu, anu finalmente trovu a so preda. L'alligatore guardava a porta mentre Ramses operava u battellu. In cunfurmità cù a so inclinazione digià stabilita per a pazzia, u fabricatore di bombe hà liberatu un RPG chì hà preparatu per un mumentu cusì. Drake ne put s'empêcher de souffler et de crier pour que tous se mettent à l'abri, et alors le missile s'infiltre dans le centre du ferry à l'altitude de la tête, laissant une traînée de fumée dans son sillage, entraîné par le rire maniaque de l'Alligator.
  
  "Ti piace tantu? L'avete pigliatu? Dighjà moremu ! "
  
  Drake alzò l'ochji per truvà Alligator guasi sopra à ellu, currendu dopu à u missile, purtendu u so lanciarucci cun ellu. U missile stessu hà volatu à traversu u battellu è surtitu da a parte posteriore, splodendu in l'aria. L'alligatore hà sbulicatu u lanciatore di razzo in a testa di Drake.
  
  U Yorkshireman s'abbassò mentre Ramesse si voltò infine, a manu appoggiata casualmente nantu à u volante.
  
  "Avete digià tardu", disse.
  
  Drake hà colpitu Alligator in u stomacu, ma hà saltatu in daretu, sempre balendu a so arma voluminosa. Per esse ghjustu, hà ritardatu a squadra un mumentu extra. Nimu ùn vulia esse culpitu da un bastone cusì carnosu, ma ci era assai spaziu à l'internu di u battellu, chì hà datu Dahl è l'altri più maneuverability. L'alligatore ringhiò è si vultò, poi corse drittu versu Ramses, u prìncipe terrorista, chì teneva avà una pistola semi-automatica. Drake hà nutatu un sac à dos attaché à l'arrière de l'Alligator.
  
  "Ritardate solu l'inevitabbile", intonò Ramses.
  
  Cù una manu spruzzava vapore da l'internu, cù l'altra hà cambiatu pocu rotta, mirandu à Liberty Island.
  
  "Avete mai preoccupatu di cumu campà?" disse Drake da daretu à u bancone. "Bazaru? Lock? Un pianu di fuga elaboratu? Chì diavolo era tuttu questu?"
  
  "Ah, u bazar era solu - cumu duverebbe mette - una vendita da asportu? Sbarazzarsi di tutti i mo beni mundani. U castellu hè un addiu è significa a fine. Dopu tuttu, m'hà purtatu direttamente à New York. È u pianu di scappata hè, iè, un pocu cumplicatu, l'ammetti. Ma vedi avà ? Avete digià tardu. L'orologio hè in tic-tac ".
  
  Drake ùn sapia micca esattamente ciò chì Ramses significava, ma l'implicazione era chjara. Escendu da u coperchiu, chjappà a timoneria di palle è corse dopu à elli, a so squadra vicinu. Nun più parlà; questu era u so finale. Ramsès s'inclinò in daretu, u sangue scorriva da a so spalla cum'è una funtana. L'alligatore gridava mentre e balle entravanu in u so corpu. U vetru coprì i dui terroristi in spruzzi frastagliati.
  
  Drake hà sbattutu a porta è poi sbucò, rimbalzendu da u quadru è sbulicò à una ferma, maledicà a so furtuna. Dahl hà saltatu nantu à ellu, Kenzi era vicinu à ellu. I dui entranu in a timoneria è alzanu l'arme per tumbà. Ramses li scontra cù tutta a forza di un pazzu musculu, musculus, chì sghignava cum'è un cane salvaticu ; si precipitò è pruvò à sparghjelli.
  
  Dahl ùn tollerà nunda di questu, resistendu a forza bruta è pigliate tutti i colpi. Kensi ballò attornu à elli dui, chjappà à i fianchi di Ramses cum'è un lupu periculosu. U principe radicali hà battutu u Svedese. La barge à épaules fit trembler Dahl. E mani incredibilmente forti pigliò u Svedese per a gola è cuminciaru à stringhje. Alzendu e mani, Dahl alluntanò a so presa à mità di strada è poi ne pigliò unu stessu ; i dui omi si cullati è si strinsenu finu à chì l'unu ùn pudia respira. Ramses hà vultatu Dahl è l'hà sbattutu in u muru, ma l'unica reazione di u Svedese era un largu surrisu.
  
  Kensi hà saltatu in l'aria, alzendu u so coddu, ch'ella hà purtatu cù una forza schiacciante, direttamente nantu à a ferita sanguinante di Ramsès. Ùn s'aspittava mai chì un pugnu finisce una tale lotta, allora hà poi pugnalata a gola di l'omu ancu mentre u gridava, facendu chì i so ochji s'hè lampatu.
  
  Allora Ramses s'alluntanò, cupertu di sangue, vomitendu. Dahl u lasciò andà, sintendu a fine. L'ochji di u terrorista si chjappà nantu à quelli di i Svedesi, è ùn ci era micca segni di scunfitta in elli.
  
  "Piglieraghju stu mumentu cum'è un mumentu di vittoria", croaked. "È sfracicà u core di u capitalismu".
  
  Stendi a manu cum'è s'ellu vulia tuccà l'Alligator.
  
  Dahl hà sparatu. A pallottola chjappà à Ramses in u stomacu, lampendulu in daretu.
  
  L'alligatore saltò è cascò nantu à Ramses.
  
  U Prìncipe Terrurista hà sappiutu afferrà u sacchettu attaccatu à u spinu di l'Alligator chì cascava, a so manu allungata stringendu u filu turchinu espostu mentre tramindui colapsava.
  
  Kenzi si precipitò in avanti, mirandu à a manu chì teneva u filu cù l'unica arma ch'ella avia a manu, a megliu arma ch'ella avia, una katana cruda. A so lama hà tagliatu rapidamente, tagliatu u bracciu di Ramses à l'spalla, facendu chì u terrorista sprimà una espressione di sorpresa estrema.
  
  A manu chjappà à u pianu à u listessu tempu chì l'Alligator, ma i dite eranu sempre chjappà l'estremità avà aperta di u filu turchinu.
  
  "Senza problemi", tosse Ramses. "Avete avutu ghjustu à attaccà mi cusì. U clock ùn era micca tick. Ma... " Un spasmu u torcia, u sangue scorri prestu da u stomacu, u bracciu è a spalla manca.
  
  "Questu ... succede ... avà."
  
  
  CAPITOLU quarantacinque
  
  
  Drake si arrampicò à traversu u pianu, rottendu l'Alligator nantu à u so stomacu mentre u pazzu ridava in u ponte sanguinante. Dahl cascò accantu à ellu, u dulore, l'orrore è u presentimentu eranu scritti nantu à a so faccia. A cinturione hè stata fissata, ma Drake l'hà sguassata istantaneamente, è poi liberò a cassa di metallu da u materiale bruttu.
  
  U cronometru di u countdown stava davanti à elli, i so numeri rossi lampanti minacciati è terribili cum'è u sangue chì si sparse in u pianu sottu à i so ghjinochji.
  
  "Quaranta minuti", Hayden hà parlatu prima, a so voce affucata. "Ùn ghjucate micca cun ellu, Drake. Disarma sta cosa avà ".
  
  Drake girava digià a bomba, cum'è l'ultima volta. Kinimaka lui tendit un couteau utilitaire ouvert, qu'il démonta pièce par pièce, en se déplaçant avec précaution, se méfiant des nombreuses pièges qu'un fabricant de bombes comme Gator pourrait déclencher. Alors qu'il éloignait l'appareil du terroriste fou, il jeta un œil à Alicia.
  
  "Ùn dite più", disse, afferrandu l'omu sottu à e braccia è trascinendulu. Ùn ci saria pietà per un tali assassinu.
  
  Cù una manu ferma, hà cacciatu u pannellu frontale di a bomba. Attaccati à ellu eranu fili turchini avvolti chì si stendevanu in modo alarmante.
  
  "Questa ùn hè micca una bomba fatta in casa", bisbigliò Dahl. "Attenti".
  
  Drake fece una pausa per fighjulà u so amicu. "Vulete fà questu?"
  
  "È esse rispunsevuli di lancià? Micca essatamente. Innò."
  
  Drake si morse a labbra inferiore, cunsciente di tutti i fatturi implicati. U countdown lampante era un ricordu constantu di quantu pocu tempu li restava.
  
  Hayden hà chjamatu Moore. Kinimaka chjamava i sapori. Qualchissia altru chjamatu NEST. Quandu Drake hà pigliatu un ochju à u dispusitivu, ogni aspettu hè statu cunsideratu è l'infurmazioni sò prestu.
  
  "Tira i fili di novu", suggerì Dahl.
  
  "Troppu risicatu."
  
  "Pensu chì sta volta ùn ci hè micca sensore di muvimentu, à ghjudicà da a manera chì l'Alligator curriava."
  
  "Diritta. È ùn pudemu micca riutilizà a vostra idea di mazza ".
  
  "Circuit colapsatu?"
  
  "Hè u prublema. Eranu digià utilizatu qualcosa di novu - un filu di sicurezza. È stu bastardo hè veru. Se mi sò implicatu in questu, puderia travaglià ".
  
  L'alligator facia rumori extraterrestri da a stanza vicinu mentre Alicia travaglia. Ùn pigliò pocu prima ch'ella fessi a testa per a porta rotta. "Dice chì a bomba hà in realtà un interruttore anti-tamper". Ella alzò le spalle. "Ma allora pensu chì l'avaria fattu".
  
  "Ùn ci hè micca tempu", disse Dahl. "Ùn ci hè micca tempu per questu".
  
  Drake guardò u timer. Avianu digià trentacinque minuti. Si pusò in daretu. "Damn, ùn pudemu micca piglià quellu risicu. À quandu a squadra di bombe ghjunghjerà quì?"
  
  "Cinque minuti massimu", hà dettu Kinimaka mentre l'elicotteri colpivanu i ponti di i battelli induve puderanu. L'altri sò stati ligeramente più altu quandu i salvatori saltavanu. "Ma chì si ùn ponu micca disarmàlu?"
  
  "Che ne dite di lanciamu in a baia?" Lauren hà suggeritu.
  
  "Hè una bona idea, ma hè troppu chjucu", Hayden avia digià dumandatu à Moore. "L'acqua contaminata saturarà a cità".
  
  Drake si cullò avanti e indietro, contemplando la follia, e poi attirò l'occhio di Dahl. U Svedese avia listessa idea, sapia. Grazie à u so sguardu, si cumunicanu direttamente è facilmente.
  
  Pudemu fà. Questu hè u solu modu.
  
  Seremu cechi. U risultatu hè scunnisciutu. Una volta principiatu, ùn ci hè più ritornu. Andemu in un viaghju solu.
  
  Allora chì diavolo stai aspittendu ? Alzati, mamma di puttana.
  
  Drake hà rispostu à a sfida in l'ochji di Dahl è s'arrizzò. Pigliò un respiru prufondu, strincò u so fucile, infundì e so pistole, è tirò a bomba nucleare da u so saccu. Hayden u fighjulava cù l'ochji spalancati, una ciglia penetrante.
  
  "Chì diavolo faci?"
  
  "Sapete esattamente ciò chì facemu."
  
  "A distanza sicura pò esse micca listessi. Per voi, vogliu dì ".
  
  "Allora ùn a feranu micca." Drake alzò le spalle. "Ma tutti sapemu chì ci hè solu un modu per salvà sta cità".
  
  Drake hà pigliatu a bomba nucleare è Dahl marchjava avanti. Alicia u firmò per un altru mumentu preziosu.
  
  "Parte dopu solu un basgiu? Ùn lasciate micca esse a relazione più corta di a mo vita ".
  
  "Sò sorpresu chì ùn ne avete micca più brevi".
  
  "Sò deliberatamente scontu un tippu chì aghju decisu chì mi piaceva, chì aghju scopatu è poi mi sò stancu dopu à circa ottu minuti".
  
  "Oh bè. Ci si vede in pochi allora. "
  
  Alicia l'hà tenutu cù l'ochji solu, mantenendu u restu di u so corpu assolutamente fermu. "Torna prestu".
  
  Hayden si strinse trà Drake è Dahl, parlendu rapidamente, trasmette l'infurmazioni da Moore è guardendu un ochju à quelli chì puderanu furnisce i primi aiuti.
  
  "Dicenu chì a carica utile di a bomba hè trà cinque è ottu kilotoni. Cunsiderendu u so voluminu, u pesu è a vitezza à a quale sfonderà... " Si fece una pausa. "A prufundità sicura hè di mille ottucentu piedi ..."
  
  Drake ubbidì, ma si cuntinuò per e scale vicine à u ponte superiore. "Avemu bisognu di l'elicotteru più veloce chì avete", disse à u pilotu chì s'avvicinava. "Nisuna merda. Nisun lamentu. Dacci solu e maledette chiavi.
  
  "Ùn simu micca-"
  
  Hayden interruppe. "Iè, diciottu centu metri, per neutralizà tutte sta radiazione, secondu u cumandamentu NEST. Dannazione, ci vole à esse ottanta miglia in mare.
  
  Drake hà sentitu u corpu di metallu di a bomba scorri ligeramente à traversu u sudore chì copre i so dite. "In trenta minuti? Questu ùn succede micca. Chì altru avete?"
  
  Hayden diventò pallida. "Niente, Drake. Ùn anu nunda ".
  
  "Ora sta mazza cumencia à vede bè", hà dettu Dahl.
  
  Drake hà vistu Alicia chì passava in fretta, dirigendu versu u ponte superiore è fighjendu u mare. Chì cercava quì, fora ?
  
  U pilotu s'avvicinò, u dispusitivu Bluetooth lampendu à a basa di u so cascu. "Avemu l'helicopteru più veloce di l'armata", disse. "Bell SuperCobra. Dui centu mille à l'ora s'è tù a spingi.
  
  Drake si vultò versu Hayden. "Stu travagliu?"
  
  "Pensu di sì". Hà fattu qualchi calculi aritmetici mentali in a so testa. "Aspetta, questu ùn pò esse veru."
  
  Drake hà pigliatu à a bomba nucleare, i numeri rossi lampendu sempre, Dahl à fiancu. "Andemu!"
  
  "Ottanta miglia", disse mentre corre. "Iè, pudete fà. Ma chì vi lascià solu... trè minuti per esce da quì. Ùn scapperete micca da a zona di esplosione! "
  
  Drake s'avvicinò à u Super Cobra senza rallentà, fighjendu e forme grigie eleganti, torrette, cannoni tri-canne, baie di missili è lanciatori Hellfire.
  
  "Basta", disse.
  
  "Drake," Hayden l'arrestò. "Ancu s'ellu lasci una bomba nucleare in modu sicuru, l'esplosione ti distruggerà."
  
  "Allora smetta di perde u nostru tempu", disse u Yorkshireman. "A menu chì tù o Moore o qualsiasi altru in a vostra testa cunnosci un altru modu?"
  
  Hayden hà ascoltatu i dati, i cunsiglii è l'intelligenza chì Moore hà sempre trasmessu. Drake hà sentitu u battellu sbattulà nantu à l'onde agitate, hà vistu l'orizzonte di Manhattan à pocu pressu, ancu hà vistu u tramindui cum'è formica di e persone chì tornavanu digià in a so vita. Vapuri militari, battelli veloci è elicotteri eranu in ogni locu, pilotati da parechji chì davanu a so vita per salvà stu ghjornu.
  
  Ma tuttu hè ghjuntu à solu dui.
  
  Drake è Dahl si sò imbarcati in u Super Cobra, ricevendu un cursu crash in cuntrolli da u pilotu chì parteva.
  
  "Avete un bellu viaghju", disse mentre partì. "E bona furtuna".
  
  
  CAPITOLU quarantasei
  
  
  Drake hà datu a bomba nucleare à Dahl cun un ligeru surrisu nantu à a so faccia. "Pensu chì puderebbe vulete fà l'onori, amicu."
  
  U Svedese hà pigliatu a bomba è cullà in u spinu di l'helicopteru. "Ùn sò micca sicuru di pudè fidà di voi per guidà in linea retta".
  
  "Questu ùn hè micca una vittura. È crede veramente chì avemu digià stabilitu chì possu guidà megliu cà voi.
  
  "Perchè hè questu? Ùn mi ricordu micca cusì ".
  
  "Sò inglese. Ùn site micca cusì ".
  
  "E chì esattamente a naziunalità hà da fà cù questu?" Dahl s'infilò in una sedia.
  
  "Pedigree", disse Drake. "Stuart. Hamilton. Caccia. Pulsante. Hill. È assai di più. A Svezia hè stata più vicinu à vince a Formula 1 quandu a Finlandia hà pigliatu u primu postu ".
  
  Dahl si ridì, s'arrizzò è, pusendu u casu di metallu neru nantu à i so ghjinochji, chjusu a porta. "Ùn parlate micca cusì forte, Drake. A bomba pò esse dotata di un sensoru di "bullshit".
  
  "Allora simu digià cacciati".
  
  Tirendu u bastone d'ingranaggio, hà alzatu l'helicopteru luntanu da u battellu, dopu avè assicuratu chì u celu sopra era chjaru. A luce di u sole lampò da daretu è rimbalzava nantu à i milioni di superfici riflettenti di a cità, dendu un picculu ricordu di perchè facianu questu. E facce l'anu guardatu da sottu u ponte, assai di elli i so amichi è a famiglia, i so cumpagni di squadra. Kenzi è Mai stavanu spalla à spalla, i so visi senza spressione, ma hè statu l'Israele chì infine l'hà fattu surrisu.
  
  Tapcò u so sguardu è disse solu cù e so labbra: Sposta u cazzo più in là.
  
  Alicia ùn era micca vistu, nè Beau. Drake hà mandatu un elicotteru militare bassu sopra l'onda nantu à un corsu direttu attraversu l'Atlanticu. I venti attraversavanu a so strada, è a luce di u sole sferisceva nantu à ogni marea. L'orizzonti stesi in tutte e direzzione, archi di celi azzurri chì rivalizavanu cù l'immensi distese di i mari. L'orizzonte epicu daretu à elli sparì mentre i minuti è seconde si avvicinavanu pianu pianu à u zero.
  
  "Quindeci minuti", disse Dahl.
  
  Drake guardò l'odometru. "Subitu à u calendariu".
  
  "Quantu tempu ci resterà?"
  
  "Trè minuti," Drake alzò a manu. "Plus o minus".
  
  "Quantu hè questu in chilometri?"
  
  "A dui centu mille à l'ora? Circa sette".
  
  Dahl hà dimustratu a speranza nantu à a so faccia. "Micca male".
  
  "In un mondu ideale," Drake scrollò e spalle. "Ùn include micca manuvre di virate, accelerazione, attaccu di squalo. Qualunque cosa l'infernu ci anu lanciatu quì ".
  
  "Questa cosa hà un inflatable?" Dahl guardò attornu, e so dita afferravanu strettamente a bomba nucleare.
  
  "Se succede, ùn sò micca induve". Drake guardò u so orologio.
  
  Dodici minuti finu à l'esplosione.
  
  "Siate pronti".
  
  "Sempre cusì cusì."
  
  "Aghju scumessa chì ùn avete micca aspittatu di fà questu quandu vi svegliate oghje".
  
  "Chì? Lasciate una bomba nucleare in l'Oceanu Atlanticu per salvà New York? O parlà cun voi faccia à faccia mentre in un elicotteru marinu ?
  
  "Bè, tramindui."
  
  "A prima parte hè vinuta in mente".
  
  Drake strinse a testa, incapace di ammuccià u so surrisu. "Di sicuru hè accadutu. Tu sì Thorsten Dahl, u grande eroe ".
  
  U Svedese alluntanò a so presa nantu à a bomba nucleare per solu una seconda per mette a manu nantu à a spalla di Drake. "E tu sì Drake, Matt Drake, a persona più attenta chì aghju mai cunnisciutu. Ùn importa micca quantu pruvate à ammuccià".
  
  "Sei prontu à scaccià sta bomba nucleare?"
  
  "Di sicuru hè, idiota di u Nordu."
  
  Drake a forcé l'hélicoptère à plonger, le museau avant dans la houle grise. Dahl spalancò a porta di daretu, si girò per ottene una pusizioni megliu. Un flussu d'aria attraversò u Super Cobra. Drake strinse a so presa nantu à a palanca di cuntrollu è pressu i pedali, cuntinuendu à cascà rapidamente. Dahl hà spustatu a bomba nucleare per l'ultima volta. L'onde s'arrizzò, si scontranu è mandavanu spruzzi caòtici versu elli, lampendu cù spuma bianca, permeata di scintille di diamanti di u sole. Tensendu ogni musculu, Drake infine s'arrizzò duramente, raddrizzò u so halo è girò a testa per fighjulà à Dal scaccià l'arma di a distruzzione definitiva fora di a porta.
  
  Hè cascatu in l'onda, una bomba spinning chì entrava facilmente in l'acqua per via di l'altitudine bassa à a quale hè stata liberata, un altru modu sicuru per assicurà chì u sensoru inviolabile resta neutralu. Drake les éloignait instantanément de la collision, faisant monter les vagues si basses qu'elles submergeaient son dérapage, sans perdre de temps à prendre de l'altitude et donnant à l'hélicoptère moins de place pour tomber en cas de catastrophe.
  
  Dahl hà verificatu u so propiu orologio.
  
  Dui minuti.
  
  "Messa a gamba giù."
  
  Drake hà guasi ripetitu ch'ellu ùn guidava micca veramente a vittura, ma si concentrava invece à ottene l'uccelli u più veloce ch'ellu pudia, sapendu chì u Svedese era solu piglià a pressione. Avà tuttu hè ghjuntu à seconde - u tempu prima di l'esplosione nucleare, i chilometri chì sò stati sguassati da u raghju di l'esplosione, a durata di a so vita.
  
  "Diciottu seconde", disse Dahl.
  
  Drake hè preparatu per l'infernu. "Era bellu, amicu."
  
  Dieci... nove...
  
  "A prestu, Yorkie."
  
  Sei ... cinque ... quattru ...
  
  "Ùn se vecu u vostru stupidu..."
  
  Zeru.
  
  
  CAPITOLU quarantasette
  
  
  Drake è Dahl ùn anu vistu nunda di l'esplosione sottumarina iniziale, ma l'immensu muru d'acqua chì sbulicò da u mare daretu à elli era abbastanza per fà i so core. Un nuvulu di fungo liquidu chì si alza à millaie di piedi in l'aria, eclissi tuttu u restu, si precipite versu l'atmosfera, cum'è s'ellu prova à affucà u sole stessu. Una cupola di spruzzo rosa, un precursore di l'onda d'urtu, una nuvola sferica, onde di superficia alta è una onda di basa chì s'elevarà à una altezza di più di cinque centu metri.
  
  L'onda d'esplosione ùn si pudia piantà, era una forza artificiale di a natura, a descomposizione energetica. Hè culpitu à u spinu di l'elicotteru cum'è un colpu di martellu, dendu à Drake l'impressione chì era imbuttatu da a manu di un giant malignu. Presque subitu, l'elicotteru s'immergiò, s'arrizzò, è poi si vultò à u latu. A testa di Drake chjappà u metallu. Dahl si aggrappava cum'è una bambola di pezza chì era lanciata da un cane viziosu.
  
  L'elicotteru s'hè scuzzulatu è sbulicatu, hè statu scuzzulatu da una splusione senza fine, una onda dinamica. Girava una volta è una volta, e so eliche rallentavanu, u so corpu sbattulava. Daretu à ellu, una cortina tamanta d"acqua cuntinueghja à s"alzata, spinta da una forza titanica. Drake hà luttatu per stà cuscente, rinunziendu à tuttu u cuntrollu di u so destinu è simpricimenti pruvendu à mantene, per stà attentu è sanu.
  
  U tempu ùn era più di l'essenza, è puderanu tacchi è calci per ore in l'onda di splutazioni, ma era solu quandu passava è sò stati chjappi in a so onda chì e veri cunsequenze di u so putere distruttivu diventanu chjaru.
  
  L'hélicoptère, presque à l'envers, s'est précipité vers l'Atlantique.
  
  Perdendu u cuntrollu, Drake hà preparatu per l'impattu, sapendu chì ancu s'ellu anu sopravvissutu à u disastru, ùn anu micca una zattera di salvezza, nè giacche di salvezza, nè speranza di salvezza. In qualchì modu, mantenendu abbastanza cuscenza per appiccà per a vita caru, fighjulà cum'elli si immersi in l'oceanu.
  
  
  CAPITOLU QUANTOttuttu
  
  
  Alicia hà vistu à Drake fà a cunnessione in u so capu circa trè seconde dopu à ella. Dahl ancu. I picciotti eranu lenti, ma ella ùn diceria mai. Era assai megliu di mantene alcune cose in riserva. Cum'è l'altri capiscenu, è Hayden si vultò à Moore è à i so cumpagni di u guvernu per cunsiglii, Alicia hè stata colpita da a cunniscenza fatale chì a lege di e distanze di salvezza li farà tutti soffrenu assai in a meza ora dopu. Mentre Drake hà travagliatu per cumandà l'helicopteru, Alicia hà vultatu u so sguardu è a so attenzione in altrò.
  
  L'elicotteru s'hè lampatu, a sapia chì, cusì a scelta ovvia di seguità cù un altru ucellu ùn avia micca sensu. Ma s'è u so elicotteru volava à dui centu mille à l'ora...
  
  Alicia pigliò Beau da parte, spiegò u so pianu, è poi truvò un suldatu chì li presentò à un rappresentante di a Guardia Costiera di i Stati Uniti.
  
  "Quale hè a vostra nave più veloce?"
  
  À u mumentu chì Drake si alluntanò, Alicia era sottu u ponte è saltava à bordu di un cutter di classa Defender cunvertitu in fretta, righjunghjendu a velocità di più di ottanta chilometri à l'ora. Cum'è unu di l'equipaggiu pecurinu tistimuniatu, anu fattu alcuni cambiamenti chì puderanu o micca avè aumentatu a velocità di a barca à più di centu. Quandu Alicia li disse in pocu parolle ch'ella vulia fà, ogni omu prisenti insistia à stà è aiutà.
  
  Uni pochi minuti dopu, u Defender s'hè alluntanatu, tagliendu l'onda cù u so cascu rigidu, circannu di chjude a distanza trà l'inevitabbile splusione è l'ora di a so ghjunta.
  
  Cum'è Alicia li disse, "Semu andendu versu una splusione nucleare, ragazzi. Tenite e vostre prugne. "
  
  È s'ellu s'hè realizatu o micca, l'equipaggiu spingeva a velocità massima fora di a barca. Cavalcando l'onde è sfidendu, a barca di a classa Defender hà datu tuttu ciò chì avia. Alicia, bianche nude è faccia bianca, stringhjeva a ringhiera ind"u salone, fighjendu per i finestri. U GPS hà tracciatu u cursu di l'elicotteru enregistrendu u so signalu di transponder. L'equipaggiu di u battellu hà sempre tenutu in contu a diffarenza di u tempu, dicendu chì avianu chjusu a distanza à vinti minuti, dopu à diciottu.
  
  Diciassette.
  
  Sempre troppu longu. Alicia afferrò la rampa e si trascinò quando Beau lui afferra l'épaule.
  
  "U travagliu", disse. "Salveremu stu ghjornu".
  
  U battellu hà sbulicatu u più veloce ch'ellu pudia, perseguitendu l'helicopteru veloci, tramindui stranamente perseguitendu l'esplosione chì s'avvicinava chì ùn era micca ancu accaduta. L'orizzonte era una linea sempre cambiante, mai diritta. A squadra hà sudatu, luttatu, è sfondate in a prufundità di a so cunniscenza. A barca entrava in un territoriu scunnisciutu, i mutori eranu cusì putenti chì parevanu vivi.
  
  Quandu u capitanu si vultò versu Alicia, puderia digià vede una nuvola spirale à l'orizzonte, micca troppu luntanu, ma assai più luntanu da l'helicopteru di Drake è Dahl. U Defender in accelerazione strisciava sopra una grande spruzzata d'acqua, vide l'onda d'esplosione chì s'avvicinava, l'attaccò è sfondava, scuzzulate ogni bulbu chì manteneva a so struttura. Au loin, on voyait un immense anneau d'eau blanche, la vue fit couper le souffle même à Alicia pour une seconde.
  
  Ma solu per una seconda.
  
  "Move," respirò ella, cuscente chì Drake è Dal stavanu avà quasi certamente sbattà in acque ostili. "Sposta, mossa, mossa!"
  
  
  ***
  
  
  Pigliò altri tredeci minuti per ghjunghje à u locu di u crash. Alicia era prontu, cù una giacca di salvezza attaccata à u so corpu è un altru in manu. Bo era accantu à ella cù più di una meza duzina di membri di l'equipaggiu, scannendu l'acqua cù i so ochji. Le premier débris qu'ils trouvèrent était un morceau flottant d'une pale d'hélice, le second était un skid à pleine longueur. Dopu questu, quelli parti chì ùn anu micca affundatu apparsu più spessu, passendu in un cluster.
  
  Ma nè Drake nè Dahl.
  
  Alicia fighjulava l'onde, stendu in u sole luminoso, ma viveva in l'infernu più bughju. Se u destinu determinava chì sti dui eroi puderanu salvà New York è sopravvive à l'esplosione, solu per esse persu in l'Atlanticu, ùn era micca sicura ch'ella puderia trattà. I minuti passanu. U naufragio passava. Nimu hà dettu una parolla o mossa un centimetru. Staranu finu à a notte se ne necessariu.
  
  A radiu crackling constantemente. A voce interrogativa di Hayden. Allora Moore è Smith sò in l'altra linea. Ancu Kensi hà parlatu. I mumenti passanu in slow motion di turbulenza è orrore crescente. Più longu hè andatu ...
  
  Beau stava in punta di pedi, nutendu qualcosa chì si alzava da u latu di l'onda. Hà indicatu questu è hà dettu a quistione. Allora Alicia a vide ancu, una strana massa nera chì si moveva pianu pianu.
  
  "S'ellu hè u Kraken", sussurrò basicamente, senza mancu capisce ciò chì hà dettu. "Partu da quì."
  
  U capitanu guidò a barca in quella direzzione, aiutendu u focu di forma. Ci pigliò uni pochi di minuti è andò un pocu, ma quandu Alicia straccò l'occhi, vide chì era dui corpi, liati inseme per impediscenu di sfocà, è liati à u sediu di u pilotu chì era sempre flottante. A battagghia trà u piscinu nant'à l'acqua è l'immersione paria esse inclinata versu l'ultime, cusì Alicia urgeu à u Prutettore di svià.
  
  È saltò in mare.
  
  Natandu fermamente, afferrò a massa chì rimbalzava è a scuzzulò, circandu di dà un sensu. A faccia di qualcunu si girò.
  
  "Dal. Siate bè ? Induve hè Drake?
  
  "Attentu à i mo coatails. Cum'è sempre ".
  
  Quandu u currente vultò Dahl in l'acqua, una seconda faccia hè diventata visibile, appoggiata à u spinu di a giacca di l'altru.
  
  "Ebbè, voi dui site dannatamente còmode inseme," Alicia falsificatu. "Ùn meraviglia chì ùn avete micca chjamatu aiutu. Vi damu un altru dece minuti o più ?
  
  A manu tremula di Drake si alzò da l'acqua. "Nè solu solu. Mi pare ch'e aghju inghiottitu a mità di l'oceanu di sangue.
  
  "E pensu chì andemu à falà", respirò Dahl, mumenti prima chì u sediu di u pilotu scorri in daretu è a so testa sparisce sottu à l'acqua.
  
  U cutter di a guardia costiera s'avvicinava quant'ellu ose. "Tuttu va bè cun elli?" voci gridavanu.
  
  Alicia fece un gesto. "Tuttu va bè cun elli. I bastardi sò solu ingannati. "
  
  Allora Drake hà ancu sbulicatu sottu à l'acqua.
  
  "Mmm," Alicia u fissò. "In fattu..."
  
  
  CAPITOLU quaranta nove
  
  
  In seguitu, u mondu hà aghjustatu, scunfittatu da l'orrore di ciò chì hè accadutu, ma, sfurtunatamenti, hà ancu abituatu. Cum'è i Stati Uniti anu dettu in l'anni 1960, era solu questione di tempu prima chì un terrorista detona una bomba nucleare in una di e cità più grande di u mondu. Ancu anu sviluppatu un documentu è una risposta à questu - u scenariu di risposta naziunale numeru unu.
  
  Se un gruppu di persone più ferite, brusgiate, dolente è lagnante s'era riunitu per discutiri e cunsequenze è scherzi nantu à i fallimenti di New York, ùn saria mai statu ricunnisciutu. Tuttavia, sta squadra, SPIR è parechji altri, sò stati cuntattati da u presidente, u direttore di a Seguretat Interna è u sindaco di New York.
  
  Alicia era sempre andata à lagnà. "È tuttu ciò chì vulia veramente era una chjamata da Lawrence."
  
  "Fishburne?" Dumandò Drake.
  
  "Ùn siate stupidu. Jennifer, naturalmente.
  
  "Puderia arrubbati da mè?"
  
  Alicia ridia. "In un battitu d'ochju".
  
  "Bè, hè sempre bellu di sapè da quale parte site".
  
  "Se vulete, puderaghju scrivevi una lista di i principali contendenti".
  
  Drake agitò a so manu, sempre circandu di ricuperà da u baciu ch'elli avianu spartutu. Questu hè accadutu subitu dopu un mumentu di grande stress, una celebrazione di a vita, ma hà suscitatu emozioni in ellu, vechji emozioni chì pensava chì era longu mortu. Cum'è e cose stavanu avà, ci era parechje altre cose à pensà - Mai è Bo capu trà elli.
  
  Ma a vita ùn hà micca rallentatu solu per voi, hà pensatu. Ancu s'è parechji s'aspittavanu questu, è eccellenti chances sò sopratuttu solu una volta. Per mancà di solitu significava una vita di dispiacere, mai sapè. Una chance mancata ùn hè mai una chance mancata.
  
  Hè megliu pruvà è fallu chè mai pruvà à tuttu.
  
  Alicia era cumplessu cum'è un sistema solare, ma ancu ella era navigabile. Per un mumentu hà spentu i so pinsamenti, sempre debule fisicu è mentale da tuttu u stress di stu ghjornu è, in fattu, l'ultime settimane. I so amichi si pusonu intornu à ellu, godendu di un pranzu in unu di i migliori ristoranti italiani in New York. L'agente Moore hà affittatu tuttu u locu à a spesa di Homeland, cum'è un segnu di gratitùdine à a squadra, è l'hà chjusu à l'internu.
  
  "Qualunque cosa succede", disse. "Ùn vogliu micca chì a ghjente vi precipite per impedisce questu."
  
  Drake hà apprezzatu.
  
  È a squadra hà apprezzatu l'alimentu maravigliu, l'atmosfera rilassata è a longa pausa dopu tantu stress. I sedi eranu peluche, a stanza era calda, è u staffu era appena notu. Dahl era vistutu cù una cammisa bianca è pantaloni neri, quasi irricunnoscibile à Drake, chì era abituatu à vedelu in l'equipaggiu di cummattimentu. Ma dopu era vistutu simile, rimpiazzà i pantaloni cù jeans di fiducia di Levi's.
  
  "Ùn pare micca Bond", hà dettu Dahl.
  
  "Ùn sò micca James Bond".
  
  "Allora smetta di pensà eccessivamente è di pruvà à pare più sofisticatu ogni volta chì Alicia passa. Ella sà digià chì site solu un dv di Yorkshire - "
  
  "Pensu chì hè ora di andà in vacanze, amicu. Se ùn pudete micca decide induve andà, saraghju felice di invitavi a settimana prossima ". Alzò u pugnu.
  
  "E eccu a mo gratitudine per avè salvatu a vostra vita".
  
  "Ùn mi ricordu micca questu. È s'ellu ùn m'arricordu, allora ùn hè mai accadutu ".
  
  "Moltu simile à quandu avete crisciutu."
  
  Bo et May s'assirent l'un à côté de l'autre, le Français appréciant son repas et parlant lorsqu'on lui parlait ; a donna giapponese pareva fora di locu, chjappata trà dui mondi. Drake si dumandava ciò chì vulia veramente è induve era u so veru locu. À certi mumenti, hà vistu un focu in ella chì l'incuraghjia à luttà per ellu, à l'altri - dubbitu chì l'obbligava à stà silenziu, s'immergendu in sè stessu. Di sicuru, i quattru ùn pudianu risolve nunda in un ghjornu, ma hà vistu qualcosa chì s'avvicinava, annebbiatu l'orizzonte davanti.
  
  Assai simile à l'esplosione nucleare ch'ellu hà assistitu ieri.
  
  Smith è Lauren eranu avà unu. Forse sò stati stimulati da u baciu di Drake è Alicia, o forse da u so spazzola cù l'annihilazione. In ogni modu, ùn anu micca persu un altru ghjornu à pensà. Hayden è Kinimaka si pusonu inseme, è Drake si dumandava s'ellu hà vistu qualcosa di più cà u metru di spaziu trà elli, qualcosa di più significativu. Avia più à fà cù a lingua di u corpu chè qualsiasi altra cosa, ma era mentalmente esauritu à l'epica è l'accusava à a fatigue.
  
  "Dumani," alzò u so bichjere, "è à a prossima battaglia".
  
  E bevande sò state sbuchjate è u pastu cuntinuava. Hè dopu chì u platu principale era statu manghjatu è a maiò parte si appoghjanu in daretu à e so sedie, prufonda in un sonnu cuntentu, chì Kenzi hà decisu di parlà à tuttu u gruppu.
  
  "Chì mi passa?" - hà dumandatu. "U mo destinu hè veramente cusì incertu?"
  
  Hayden si trasfirìu, u mantellu di dirigenza l'avvolse di novu. "Bè, seraghju onestu cun voi, chì sò sicuru chì vi apprezzerete. Ùn ci hè nunda chì mi piacerebbe di più chè di mantenevi fora di una cellula di prigiò, Kensi, ma devu dì chì ùn possu micca imaginà chì succede.
  
  "Puderaghju lascià."
  
  "Ùn pudia micca impedisce," Hayden ammissu. "È ùn vogliu micca. Ma i crimini chì avete fattu in u Mediu Oriente ", hà fattu una smorfia, "anu, per dì u minimu, sconvoltu assai persone putenti. Alcuni di elli sò americani ".
  
  "Probabilmente i stessi omi è donne per i quali aghju compru altri articuli".
  
  "Bon puntu. Ma ùn hà micca aiutu ".
  
  "Allora mi unisceraghju à a vostra squadra. Cumincià cù una slate pulita. Corri accantu à a gazelle bionda, chì si chjama Thorsten Dahl. Sò a toia avà, Hayden, se mi dà una chance di rimbursà u mo debitu.
  
  U capu di l'equipa SPEAR sbattu rapidamente mentre a dichjarazione sincera di Kenzi s'avvicinava. Drake affucatu nantu à l'acqua per a seconda volta in dui ghjorni. "Ùn aghju mai pensatu à Dal cum'è una gazelle. Ancu di più-"
  
  "Ùn dite micca cusì", hà avvistatu u Svedese, chì pareva un pocu imbarazzatu.
  
  Alicia fighjulava attentamente l'Israele. "Ùn sò micca sicuru chì vogliu travaglià cù sta cagna".
  
  "Oh, ti seraghju bè, Miles. Mantene nantu à i vostri pedi. Puderaghju insignà à ti cum'è lanciari un pugno chì veramente ferisce ".
  
  "Puderia ancu avè da stà cun voi per avà", disse Bo. "Cù Tyler Webb in u ventu è Tomb Raider, ùn ci hè micca altru locu chì puderia esse".
  
  "Grazie," brontolò Drake. "Ci penseremu è vi manderemu una lettera di risposta assai corta".
  
  "A bona ghjente hè sempre benvenuta in questa squadra", disse Hayden. "Sempre ch'elli ghjucanu bè cù u restu di noi. Sò cunvinta chì Beau serà una grande aghjunta ".
  
  "Bè, per unu sò chì hà un grande vantaghju", disse Alicia pensativamente. "Ancu se ùn sò micca sicuru chì ghjucà bè cù a squadra".
  
  Qualchi ridianu, altri micca. A notte cresce è calava, è ancu i suldati chì salvavanu New York si depressurizavanu in bona cumpagnia è trà e storie boni. A cità stessu celebrava cun elli, ancu s'è a maiò parte di i so abitanti ùn sapia mai perchè. Una sensazione di carnaval s"impregnava l"aria. In a bughjura è dopu à l'alba, a vita cuntinuava.
  
  Cum'è u ghjornu novu, a squadra hà andatu i so modi separati, vultendu à e so stanze d'alberghi è accunsentendu à scuntrà dopu meziornu.
  
  "Pronti à cumbatte un'altra volta?" Dahl sbadigliò a Drake mentre si allontanavano in una fresca mattinata.
  
  "Accantu à tè?" Drake hà pensatu à fà ridere di u Svedese è poi si ricurdò di tuttu ciò ch'elli avianu passatu. Micca solu oghje, ma da u ghjornu chì si sò scontri.
  
  "Sempre", disse.
  
  
  FINI
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  L'osse di Odin
  
  
  DEDICAZIONE
  
  
  Vogliu dedicà stu libru à a mo figliola,
  
  Kira,
  
  prumetti di mantene
  
  e tanti altri chilometri avanti...
  
  È à tutti quelli chì m'anu sempre sustinutu in a mo scrittura.
  
  
  Parte 1
  Ùn aghju mai vulutu inizià una guerra ...
  
  
  UNU
  
  
  
  YORK, Inghilterra
  
  
  A bughjura splutava.
  
  "Questu hè". Matt Drake guardò u visore è pruvò à ignurà u spettaculu è catturà l'imaghjini mentre u mudellu stranamente vestitu sfilava in a passerella versu ellu.
  
  Ùn hè micca faciule. Ma era un prufessiunale, o almenu hà pruvatu à esse. Nimu hà mai dettu chì a transizione da u suldatu SAS à u civile seria faciule, è hà luttatu per l'ultimi sette anni, ma a foto pareva chjappà a corda ghjustu in ellu.
  
  In particulare sta sera. U primu mudellu hà salutatu è surrisu ligeramente alteramente, è poi si n'andò lisamente à u sonu di a musica è di l'acclamazioni. Drake hà cuntinuatu à cliccà nantu à a camera quandu Ben, u so alloghju di vint'anni, hà cuminciatu à gridà in l'arechja.
  
  "U prugramma dice chì era Milla Yankovic. Pensu chì aghju intesu parlà d'ella ! Citu: "modello di designer chic Freya". Wow, hè quella Bridget Hall? Hè difficiuli di dì sottu tuttu quellu equipamentu vichingu ".
  
  Drake hà ignoratu u cummentariu è hà cuntinuatu u so ghjocu, in parte perchè ùn era micca sicuru chì u so ghjovanu amicu tirava a so corda, per dì cusì. Pigliò l'imaghjini vividi di l'andatura di u ghjattu è u ghjocu di luce spargugliatu in a folla. I mudelli eranu vestiti in costumi vichinghi, cumpletu cù spade è scudi, caschi è cornu - costumi retro disignati da u designer di fama mundiale Abel Frey, chì in onore di a sera cumplementa a moda di a nova stagione cù un vestitu di battaglia scandinava.
  
  Drake hà vultatu a so attenzione à u capu di u caminu di u gattu è l'ughjettu di a celebrazione d'oghje - una reliquia scuperta di pocu tempu, ambiziosamente chjamata "Scudu di Odin". U scudu di novu scupertu, chì hà ricivutu acclami generalizati in u mondu sanu, hè digià statu salutatu cum'è a più grande scuperta in a mitulugia nordica è in realtà data assai prima di u principiu di a storia vichinga.
  
  Stranu, anu dettu l'esperti.
  
  U misteru chì seguita era enormu è intrigante è attrae l'attenzione di u mondu sanu. U valore di u Shield hà aumentatu solu quandu i scientisti s'uniscenu à u circu publicitariu dopu chì un elementu micca classificatu hè statu scupertu in a so cumpusizioni.
  
  Nerds affamati per i so quindici minuti di fama, u latu cinicu di a so persunità hà parlatu. L'hà scuzzulatu. Quoi qu'il s'en soit battu, le cinisme qui lui était devenu partie quand il était veuf s'épanouit comme une rose veleneuse chaque fois qu'il baissait la garde.
  
  Ben tirò a manu di Drake, trasfurmendu bruscamente a so cumpusizioni artistica in un colpu di a luna piena.
  
  "Oops". Ridia. "Scusate, Matt. Hè bellu gustoso. Fora di a musica... hè una merda. Puderanu ingaghjate a mo banda per uni pochi di centu sterline. Pudete crede chì York hà sappiutu mette in manu qualcosa di stupente cum'è questu?
  
  Drake agitò a so camera in l'aria. " Onestamente ? Innò." Cunniscia u Cunsigliu di a cità di York cù e so idee currutti. U futuru hè in u passatu, cusì dicenu. "Ma guarda, York paga à u vostru pruprietariu uni pochi di sterline per fotografà mudelli, micca u celu di notte in settembre. È a vostra banda hè una merda. Allora, rinfriscà."
  
  Ben alzò l'ochji. "Merda? U Muru di u Sonnu hè ancu avà cunsiderà uh... numerose pruposte, amicu.
  
  "Basta à pruvà à fucalizza nantu à i boni mudelli." Drake era veramente focu annantu à u Scudu, illuminatu da e luci di u caminu di u gattu. Hè custituitu di dui circles, l'internu era cupartu di ciò chì pareva l'imaghjini d'animali antichi, è l'esterno era una mistura di simboli animali.
  
  Moltu misticu, hà pensatu. Ideale per frutti curati è noci.
  
  "Cute", bisbigliò mentre passava un mudellu, è hà pigliatu u cuntrastu di ghjuventù è età nantu à u filmu digitale.
  
  U cat run hè statu stallatu rapidamente accantu à u famosu Jorvik Center di York - un museu di storia vichinga - dopu chì u Museu Svedese di l'Antichità Naziunale hà furnitu un prestitu cortu per u principiu di settembre. L'impurtanza di l'avvenimentu hè cresciutu in modu esponenziale quandu u designer di superstar Abel Frey hà prupostu di sponsorizà un avvenimentu di caminu per celebrà l'apertura di a mostra.
  
  Un altru mudellu hà ritmatu i tile improvvisati cù l'espressione di un gattu chì cercava a so ciotola di crema di notte. O idiota, u cinismu hè risortu. Questu era u cazzo paradigma di una stella chì era destinata à apparisce in un futuru prugramma di "celebrità" di a telerealtà è à esse twittatu nantu à Twitter è Facebook da un milione d'idioti chì bevevanu birra, fumavanu dieci à ghjornu.
  
  Drake sbattò le palpebre. Era sempre a figliola di qualcunu...
  
  I riflettori giravanu è strisciavanu in u celu di notte. A luce luminosa riflessa da una vitrina à una vitrina, arruvinendu a poca aura artistica chì Drake era riuscitu à creà. A musica di danza distrattiva di Cascada assaltò l'arechje. Signore, hà pensatu. In Bosnia i sentimenti eranu più faciuli cà in questu.
  
  A folla cresce. Malgradu u so travagliu, hà pigliatu una stonda per fighjà i visi intornu à ellu. Coppie è famiglie. I diseggiani dritti è omosessuali chì speranu di catturà un visu di u so idolu. E persone in vestiti di fantasia, aghjunghjendu l'atmosfera di carnaval. Ellu surrisu. Certamente, l'urgenza di stà in guardia hè stata attenuata questi ghjorni - a preparazione di cummattimentu di l'Armata era passata - ma hà ancu sentitu alcune di e vechji sensazioni. In un sensu torciatu, avianu acquistatu forza postu chì Alison, a so moglia, era morta dui anni nanzu dopu à l'abbandunà, in furia, in u core, dichjarà ch'ellu puderia avè lasciatu u SAS, ma u SAS ùn l'avia mai lasciatu. Chì diaculu hà ancu significatu?
  
  U tempu hà appena toccu u dulore.
  
  Perchè ch'ella hà crash? Era una mala riflessione nantu à a strada ? Mal ghjudiziu ? Lacrime in i so ochji? Deliberatu? Una risposta chì l'evitassi per sempre; una verità terribile ch'ellu ùn hà mai sapè.
  
  Un imperativu anticu hà purtatu Drake à u presente. Qualcosa era ricurdatu da i so ghjorni di l'esercitu - un colpu distanti, longu scurdatu ... avà vechji ricordi ... toccu ....
  
  Drake si scuntò da a nebbia è si fucalizza nantu à u spettaculu di camminata di gatti. Dui mudelli messe in scena una battaglia simulata sottu u scudu di Odinu: nunda di spettaculu, solu materiale promozionale. A folla s'acclamava, e telecamere di televisione sbattevanu, è Drake cliccò cum'è un dervisce.
  
  E poi aggrottò la fronte. Abbassò a camera. A so mente di suldatu, lentu ma micca decaduta, hà pigliatu quellu colpu distante, toccu di novu, è si dumandava perchè l'infernu dui elicotteri di l'armata si avvicinavanu à a scena.
  
  "Ben", disse cun cura, facendu l'unica quistione chì vi vene in mente, "durante a vostra ricerca, avete intesu parlà di ospiti inaspettati sta sera?"
  
  " Wow. Ùn aghju micca pensatu chì avete nutatu. Ebbè, stavanu tweetendu chì Kate Moss puderia fà apparizione ".
  
  "Kate Moss?"
  
  Dui elicotteri, un sonu chì una orechja addestrata pò ricunnosce inequivocabilmente. È micca solu elicotteri. Il s'agissait d'hélicoptères d'attaque Apache.
  
  Allora tuttu l'infernu si sparse.
  
  Les hélicoptères s'élevaient au-dessus de leurs têtes, firent un cercle et se mirent à planer à l'unisson. A folla s'acclamava cù entusiasmu, aspittendu qualcosa di speciale. Tutti l'ochji è e camere sò vultate à u celu di notte.
  
  Ben esclamò: "Wow..." Ma tandu sonò u so telefuninu. I so genitori è a so surella chjamavanu constantemente, è ellu, un omu di famiglia cù un core d'oru, sempre rispose.
  
  Drake hè abituatu à brevi vacanze in famiglia. Esaminò attentamente e pusizioni di l'helicopteru, e baie di missile completamente caricate, u cannone à catena di 30 mm apparentemente situatu sottu à u fuselagiu avanti di l'aviò, è hà valutatu a situazione. Merda...
  
  U putenziale di u caosu cumpletu. A folla entusiasta era imballata in una piccula piazza circundata di buttreghi cù trè uscite strette. Ben è ellu avia solu una scelta s'ellu ... quandu ... a stampida principia.
  
  Testa dritta per una camminata di gattu.
  
  Senza avvistà, decine di corde si sò sbulicati da u sicondu elicotteru, chì Drake hà capitu avà chì deve esse un hibridu Apache: una macchina mudificata per accoglie parechji membri di l'equipaggiu.
  
  L'omi mascherati scendinu i filari oscillanti, sparendu daretu à l'andatura di u ghjattu. Drake remarqua que les armes étaient attachées à leur torse alors qu'un silence prudent commençait à se répandre dans la foule. L'ultimi voci eranu voci di i zitelli chì dumandavanu perchè, ma prestu ancu morse.
  
  U capu Apache hà poi sparatu un missile Hellfire à una di e riviste viote. Ci era un sibilu, cum'è un milione di litri di vapore chì scappava, dopu un ruggitu cum'è dui dinosauri chì si scontranu. Frammenti di focu, vetru è brique spargugliati in alta in a zona.
  
  Ben abbandunò u so telefuninu in shock è corse dopu. Drake hà intesu i gridi s'alzavanu cum'è una marea è si sentia chì l'instintu di a folla s'implora di a folla. Senza pinsà una siconda, pigliò à Ben è u scacciò per sopra à a ringhiera, po si salta nantu à ellu stessu. Sbarcanu accantu à a strada di u ghjattu.
  
  U sonu di un fucile à catena Apache hà risonatu, prufondu è mortale, i so colpi volavanu sopra a folla, ma causanu sempre u panicu puru.
  
  "Ben! Resta vicinu à mè ". Drake corse à u fondu di a pista di u gattu. Parechji mudelli si sò inclinati per aiutà. Drake si alzò in piedi è guardò in daretu à a massa di persone chì curriavanu in panicu versu l'uscita. Decine di persone anu cullatu in a passerella, aiutati da mudelli è staffi. I gridi spaventati anu trafittu l'aria, facendu sparghje u panicu. U focu illuminava a bughjura, è u forte claccu di i rotori di l'helicopteru affucava a maiò parte di u rumore.
  
  U fucile à catena suonò di novu, mandendu piombo pesante in l'aria cù un sonu da incubo chì nimu civile ùn deve mai sente in ogni locu.
  
  Drake si girò. I mudelli s'ammuccianu daretu à ellu. U scudu di Odinu era davanti à ellu. Ubbidiscendu à un impulsu, risicò di piglià uni pochi di ritratti ghjustu à u mumentu chì i suldati in giacche antiproiettile apparsu da daretu à e scene. A prima preoccupazione di Drake era di pusizioni trà Ben, i mudelli è i suldati, ma continuò à cliccà, ristrettu u so visore...
  
  Cù l'altra manu si alluntanò u so ghjovanu inquilanu.
  
  "Ehi!"
  
  Unu di i suldati u fighjulava è agitò a so mitragliatrice in modu minacciatu. Drake supprimé un sentiment d'incrédulité. Stu tipu di cose ùn hè micca accadutu in York, in stu mondu. York era a casa di i turisti, l'amatori di gelato è i turisti americani. Era un leone chì ùn era mai permessu di ruggiri, ancu quandu Roma guvernava. Ma era sicuru, è era prudente. Questu era u locu chì Drake hà sceltu per scappà da a maledetta SAS in u primu locu.
  
  Per esse cù a mo moglia. Per evitari... merda !
  
  U suldatu apparsu subitu in faccia. "Dà mi chì!" gridò cù un accentu tedescu. "Dà mi!"
  
  U suldatu si precipitò versu a camera. Drake si tagliò l'avambracciu è torciò a so mitragliatrice. U visu di u suldatu s'illuminò di sorpresa. Drake passò tranquillamente a camera à Ben in una mossa chì averia fattu fieru ogni capu di New York. L'aghju intesu scappà à un passu veloce.
  
  Drake indicò a mitragliatrice à u pianu mentre trè suldati più avanzavanu versu ellu.
  
  "Tu!" Unu di i suldati alzò l'arma. Drake mezzu chjusu l'ochji, ma dopu intesu un gridu raucu.
  
  "Aspetta! Perdite minime, idiota. Vulete veramente sparà qualcunu à sangue friddu à a televisione naziunale ?
  
  U novu suldatu annunziò à Drake. "Dammi a camera." Ci era una qualità nasale pigra à u so accentu tedescu.
  
  Drake hà pensatu à un pianu B è lasciò a pistola chjappà à u pianu. "Ùn l'aghju micca".
  
  U cumandante annunziò à i so subordinati. "Verificatelu".
  
  "Ci era qualcunu altru quì..." u primu suldatu alzò u so fucile, parendu cunfusu. "Hè... hè partutu."
  
  U cumandante passò ghjustu in faccia à Drake. "Gattiva mossa."
  
  A canna appiccicata contr'à a so fronte. A so visione era piena di tedeschi arrabbiati è saliva volante. "Consultate ellu!"
  
  Mentre l'anu cercatu, hà osservatu u furtu organizzatu di u Scudu d'Odinu guidatu da un omu mascheratu appena arrivatu vistutu di un vestitu biancu. Agitava a manu un pocu dimustrativu è si grattava a testa, ma ùn disse nunda. Una volta chì u Scudo era ammucciatu in modu sicuru, l'omu agitò a radiu in a direzzione di Drake, attraendu chjaramente l'attenzione di u cumandante.
  
  U cumandante pusò a so radiu à l'arechja, ma Drake ùn hà micca pigliatu l'ochji di l'omu in biancu.
  
  "à Parigi", disse l'omu cù solu e so labbra. "Dumani à sei".
  
  A furmazione SAS, Drake riflette, era sempre utile.
  
  U cumandante hà dettu: "Iè". Una volta si ritrova in faccia di Drake, agitandu e so carte di creditu è l'identità di u fotografu. "Lucky nutcracker", disse pigramente. "U capu dice chì e perdite sò minime, hè per quessa chì site vivu. "Ma", hà agitu u portafoglio di Drake, "avemu u vostru indirizzu, è s'è vo sguassate i fagioli", aghjunse, lampendu un sorrisu più fretu di u scrotum di l'orsu polare, "i prublemi vi truveranu".
  
  
  DUE
  
  
  
  YORK, Inghilterra
  
  
  In seguitu, in casa, Drake hà trattatu Ben per un filtru di caffè decaffeinatu è si unì à ellu per fighjà a copertura di l'avvenimenti di a notte.
  
  Odin's Shield hè stata arrubbata perchè a cità di York ùn era micca solu preparata per un attaccu cusì brutale. U veru miraculu era chì nimu morse. L'elicotteri ardenti sò stati truvati chilometri di distanza, abbandunati induve trè autostrade cunvergenu, i so occupanti sò longu andati.
  
  "Arruvinà u spettaculu di Frey", disse Ben, mezzu seriu. "I mudelli sò digià imballati è andati."
  
  "Damn, aghju cambiatu ancu a biancheria. Ebbè, sò sicuru chì Frey, Prada è Gucci sopravviveranu ".
  
  "U Muru di u Sonnu hà da ghjucà à tuttu."
  
  "Avete cuminciatu di novu in u filmu di famiglia Titanic?"
  
  "Questu mi ricorda - anu tagliatu u mo babbu in mezzu".
  
  Drake riempì a so tazza. "Ùn ti ne fà. Chjamarà in circa trè minuti o più ".
  
  "Mi scherzi, Krusty?"
  
  Drake strinse a testa è si ridia. "Innò. Sò troppu ghjovanu per capiscenu ".
  
  Ben avia campatu cù Drake da circa nove mesi. In pocu mesi, passanu da stranieri à boni amici. Drake hà suvvenzionatu l'affittu di Ben in cambiu di a so cunniscenza di a fotografia - u ghjovanu era in via di graduazione - è Ben aiutava spartendu tuttu.Era u tippu d'omu chì ùn piattava i so sentimenti, forse un signu d'innocenza, ma. ancu degna admirazione.
  
  Ben pusò a so tazza. "Bona notte, amicu. Pensu chì andaraghju à chjamà a mo surella ".
  
  "Notte".
  
  A porta si chjuse è Drake fighjulava senza fighjà Sky News per un mumentu. Quandu l'imaghjini di u scudu di Odinu apparsu, turnò à u presente.
  
  Pigliò a camera chì li dava u so sustenimentu, misu a cartulina di memoria in a so sacchetta, intendendu à riviseghjà i ritratti dumani, è poi si n'andò versu l'urdinatore chì ravvivava. Cambiendu a so mente, si firmò per verificà duie volte e porte è e finestri. Sta casa era assai prutetta parechji anni fà, quandu era ancu serve in l'esercitu. Li piacia à crede in u bè basicu di ogni esse umanu, ma a guerra vi hà amparatu una cosa - mai confiate in nunda cecu. Avè sempre un pianu è una opzione di salvezza - Pianu B.
  
  Sette anni era passatu, è avà sapia chì a mentalità di u suldatu ùn l"abbandunarà mai.
  
  Hè Googled "Odinu" è "Scudu di Odinu". Fora di a casa, u ventu s'arrizzò, s'avanzava à traversu l'eaves è urlava cum'è un banchiere d'investimentu chì u bonus era limitatu à quattru milioni. Prestu capitò chì u Scudu era una grande nutizia. una scuperta archeologica maiò, u più grande in a storia di l'Islanda. Certi tipi di Indiana Jones si n'andò fora di i chjassi battuti per spiegà un anticu flussu di ghiaccio. Qualchi ghjorni dopu, scavavanu u Scudu, ma dopu unu di i vulcani più grande di l'Islanda hà cuminciatu à rumbà, è più tardi. l'esplorazione deve esse messe in attesa.
  
  U stessu vulcanu, hà pensatu Drake, chì avia recentemente mandatu una nuvola di cendra in tutta l'Europa, disturbendu u trafficu aereu è e vacanze di e persone.
  
  Drake beve u so caffè è ascultò l'ullu di u ventu. L'orologio di u mantellu battò mezzanotti. Un sguardu à l'immensa quantità d'infurmazioni furnite da Internet hà dettu chì Ben averia più sensu ch'ellu puderia. Ben era cum'è qualsiasi studiente - capace di capisce rapidamente u mess chì apparsu cù a tecnulugia. Lettu chì u scudu d'Odinu era decoratu cù parechji disinni intricati, tutti studiati da esperti di cantina, è chì J.R.R. Tolkien hà basatu u so mago errante Gandalf nantu à Odinu.
  
  Roba casuale. I simboli o ieroglifi chì circundanu l'esternu di u scudu eranu criduti per esse una forma antica di a Maledizione d'Odin:
  
  
  U celu è l'infernu sò solu ignuranza tempuranee,
  
  Hè l'Anima Immortale chì s'inclina versu u dirittu o u sbagliatu.
  
  
  Ùn ci era micca scrittu per spiegà a malidizioni, ma tutti credevanu sempre in a so autenticità. Almenu questu hè stata attribuita à i Vichinghi, è micca à Odin.
  
  Drake s'assittò in a so sedia è currò à traversu l'avvenimenti di a notte.
  
  Una cosa u chjamava, ma à u listessu tempu u fece pensà. U tippu in bocca bianca hà dettu: "à Parigi, dumane à sei." Se Drake passa per sta strada, puderia mette in periculu a vita di Ben, per ùn dì micca a so propria.
  
  Un civile averia ignoratu questu. U suldatu ragiunava ch'elli eranu digià minacciati, chì a so vita era digià in periculu, è chì ogni infurmazione era bona infurmazione.
  
  Hà Googled: One + Paris.
  
  Una entrata audace hà pigliatu l'ochju.
  
  U cavallu di Odinu, Sleipnir, hè statu espostu in u Louvre.
  
  U cavallu d'Odinu ?Drake si graffiò u spinu di u so capu. Per Diu, stu tippu era rivendicazione di cose assai materiali. Drake hà apertu a home page di u Louvre. Paria chì una scultura di u cavallu legendariu Odin hè stata scuperta parechji anni fà in a muntagna di Norvegia. Più storie seguitanu. Drake hè prestu cusì purtatu da e numerose storie nantu à Odinu chì guasi scurdatu ch'ellu era in realtà u Diu Viking, solu un mitu.
  
  Louvre ? Drake l'hà masticatu. Finì u so caffè, sintendu stancu, è si alluntanò da l'urdinatore.
  
  U mumentu dopu era digià addormentatu.
  
  
  ***
  
  
  Si svegliò à u sonu di una rana gracchiata. A so piccula sentinella. L'inimitu puderia esse aspittatu una alarme o l'apparizione di un cane, ma ùn avissi mai suspettatu u picculu ornamentu verde perched accantu à u binariu, è Drake era furmatu per esse un dorme ligeru.
  
  Si adurmintò à a scrivania di l'urdinatore cù a testa in e so mani; Avà si svegliò istantaneamente è sbulicò in u corridore scuru. A porta di daretu sbattì. U vetru ruttu. Solu uni pochi di sicondi eranu passati da chì a rana gracciava.
  
  Eranu dentru.
  
  Drake s'inclinò sottu à u livellu di l'ochji è vide entra in dui omi, tenendu a mitragliatrice cumpetente, ma un pocu sloppily. I so muvimenti eranu puliti, ma micca graziosi.
  
  Nisunu prublema.
  
  Drake aspittava in l'ombra, sperendu chì u vechju suldatu in ellu ùn u lasciarà micca.
  
  Dui persone entranu, u gruppu avanzatu. Questu hà dimustratu chì qualchissia sapia ciò chì facia. A strategia cumpleta di Drake per sta situazione era stata pianificata parechji anni fà, quandu a mentalità di u suldatu era sempre forte è sperimentale, è ùn avia solu mai avutu a cambià. Avà era riorientatu in a so mente. Quandu u musu di u primu suldatu spuntò fora di a cucina, Drake l'afferrò, u tirò versu ellu, poi u vultò in daretu. À u listessu tempu, s'avvicinò versu u so avversariu è si girò, effittivamenti strappò u fucile è finiscinu daretu à l'omu.
  
  U sicondu suldatu hè statu pigliatu da sorpresa. Hè tuttu ciò chì hà pigliatu. Drake tirò senza una pausa di milliseconda, poi si vultò è tirò u primu suldatu prima chì u sicondu puderia cascà à i so ghjinochji.
  
  Corri! pensò. A velocità era tuttu avà.
  
  Currò i scalini, gridendu u nome di Ben, poi sparò un focu di mitragliale nantu à a so spalla. Arrivò à l'atterrissimu, gridò di novu, poi corse in a porta di Ben. Sbuccatu. Ben stava in u so boxer, u telefuninu in manu, un veru horrore scrittu nantu à a so faccia.
  
  "Ùn vi preoccupate," Drake fece l'ochju. "Fà mi cunfidenza. Questu hè u mo altru travagliu ".
  
  À u so creditu, Ben ùn hà micca dumandatu dumande. Drake cuncintrau cù tutte e so forze. Hà disattivatu u trattu di l'attic originale di a casa è dopu hà stallatu un secondu in quella stanza. Dopu à quessa, hà rinfurzatu a porta di a camera. Ùn impediria micca un nemicu determinatu, ma certamente u rallentaria.
  
  Hè tuttu parte di u pianu.
  
  Sbucò a porta, assicurendu chì i timbers integrati sò stati assicurati à u quadru rinfurzatu, poi calò a scala in l'attic. Ben sparò prima, Drake una seconda dopu. U spaziu loft era grande è moquette. Ben stava quì, a bocca spalancata. Grandi librerie persunalizate pieniu tuttu u spaziu di u muru est-ovest, traboccante di CD è vechji case di cassette.
  
  "Hè tuttu u vostru, Matt?"
  
  Drake ùn hà micca rispostu. S'avvicinò versu un munzeddu di scatuli chì dissimulavanu una porta abbastanza alta per strisciate; una porta chì portava à u tettu.
  
  Drake girò a scatula nantu à a moquette. U saccu saccu tutale, ch'ellu avia assicuratu nantu à e so spalle, cascò.
  
  "Tessu?" bisbigliò Ben.
  
  Picchiò u saccu. "I aghju pigliatu".
  
  Quandu Ben pareva in biancu, Drake hà capitu quantu era paura. Hà capitu chì era troppu facilmente vultatu in quellu tippu SAS. "Tessu. Cellulari. soldi. Passaporti. I-pad. Identificazione".
  
  Ùn hà micca parlatu di a pistola. Bullets. cuteddu...
  
  "Quale face questu, Matt?"
  
  Ci hè statu un crash da sottu. U so nemicu scunnisciutu pisseghja à a porta di a camera di Ben, forse avà capitu chì anu sottovalutatu Drake.
  
  "Hè ora di andà".
  
  Ben si girò senza alcuna spressione è si arrampicò in a notte battuta da u ventu. Drake si cullò dopu à ellu è, fighjendu un ultimu sguardu à i muri rivestiti di CD è cassette, sbattò a porta.
  
  Hà aghjustatu u tettu cum'ellu pudia senza attirà l'attenzione di a ghjente. Sottu u pretestu di stallà una nova cantina, hà stallatu una passerella larga di trè metri chì curria tutta a lunghezza di u so tettu. U prublema seria da a parte di u so vicinu.
  
  U ventu li strappava cù dita impazienti mentre passavanu u tettu precariu. Ben camminò cun prudenza, i so pedi nudi scivolavanu è tremavanu nantu à e tile di cimentu. Drake strinse a manu stretta, vulendu ch'elli avianu u tempu di truvà e so sneakers.
  
  Allora una forte raffica di ventu ululò nantu à a caminetta, chjappà in faccia à Ben quadratu è u fece inciampare nantu à u bordu. Drake s"éloigna avec force, entendit un cri de douleur, mais il ne lâcha pas sa prise. Un siconu dopu, rinunziò à u so amicu.
  
  "Micca luntanu", bisbigliò. "Quasi quì, amicu."
  
  Drake hà pussutu vede chì Ben era terrorizatu. U so sguardu si lanciò trà a porta di l'attic è u bordu di u tettu, dopu à u giardinu è daretu. U panicu cuntorte i so caratteristiche. U so rispiru s'acceleva ; ùn l'avianu mai fattu à stu ritmu.
  
  Drake arrubò un sguardu à a porta, riunì u so curagiu è si vultò u spalle. S'ellu era passatu, l'avarianu vistu prima. Pigliò à Ben per e spalle è scontra u so sguardu.
  
  "Ben, duvete fidà di mè. Fà mi cunfidenza. Promettu chì vi aiuteraghju à passà per questu ".
  
  L'ochji di Ben fucalizzanu è annunziò, sempre spavintatu ma mettendu a so vita in e mani di Drake. Si vultò è avanzò cun prudenza. Drake hà nutatu chì u sangue sguassava da i so gammi, scorri in a fossa. Traversanu u tettu di u vicinu, falò in a so serra è si sdrughjenu in terra. Ben scivolò è cascò à mità di strada, ma Drake era quì u primu è ammortizza a maiò parte di a so caduta.
  
  Eranu in terra ferma allora. A luce era accesa in a stanza vicinu, ma ùn ci era nimu intornu. Probabilmente anu intesu u focu di mitragliatrice. Spergu chì a polizia hè in strada.
  
  Drake abbracciò strettu Ben è disse: "Roba fantastica. Cuntinuà u bonu travagliu è vi daraghju un novu quadru di arrampicata. Avà andemu ".
  
  Era un scherzu in corsa. Ogni volta ch'elli avianu bisognu di un pick-me-up, Ben facia un discorsu à Drake nantu à a so età, è Drake si burlava di a ghjuventù di Ben. Rivalità amichevule.
  
  Ben sbuffò. "Chi diavolo hè quì sopra?"
  
  Drake guardò l'attic è a so porta secreta. Nimu hà tiratu nunda da quì.
  
  "Germani".
  
  "Eh? Cum'è u ponte tedescu di a seconda guerra mundiale sopra u fiume Kwai?"
  
  "Pensu chì era u Giapponese. È nò, ùn pensu micca chì hè qualcosa cum'è i tedeschi di a seconda guerra mundiale ".
  
  Eranu digià in daretu à u giardinu di u vicinu. Ils s'élancèrent à travers la sie et s'écroulèrent à travers la section dummy di scherma che Drake avia custruita durante una di e celebrazioni annuali di Swift.
  
  Andemu drittu in una strada trafficata.
  
  Direttamente di fronte à a stazione di taxi.
  
  Drake marchò versu e vitture in attesa cù l'assassiniu in mente. U so insight suldatu si mostra di novu. Cum'è Mickey Rourke, cum'è Kylie, cum'è Hawaii Five-O... Era solu dorme, aspittendu u tempu ghjustu per fà u so magnificu ritornu.
  
  Era sicuru chì l'unicu modu per prutege i dui era di ghjunghje prima à u cattivu.
  
  
  TRE
  
  
  
  PARIGI, FRANCIA
  
  
  U volu à Charles De Gaulle sbarcò pocu dopu à 9 ore di ghjornu. Drake è Ben sbarcavanu cù nunda, ma un saccu è uni pochi d'articuli da u so cuntenutu uriginale. Eranu vistimenti novi, novi telefunini pronti. L'I-pad hè stata caricata. A maiò parte di i soldi mancava - hè stata spesa in trasportu. L'arma hè stata scartata appena Drake hà determinatu u so scopu.
  
  Duranti u volu, Drake hà purtatu à Ben infurmatu nantu à tutte e cose tedeschi è i Vichinghi è li dumandò per aiutà cù a ricerca. U cumentu sarcasticu di Ben era: "Bang bang, questu hè u mo gradu".
  
  Drake appruva sta attitudine. I Griffini ùn anu micca rottu, grazie à Diu.
  
  Si n'andò fora di l'aeroportu in a fridda piovana parigina. Ben truvò un taxi è agitò a guida chì avia compru da ellu. Una volta ch'elli eranu ind'è, disse: "Umm... Rue... Croix? Hotel di fronte à u Louvre?"
  
  U taxi hà cuminciatu à marchjà, guidatu da un omu chì u so visu dimustrava chì nunda u mova. L'hotel, quandu ghjunse quaranta minuti dopu, era rinfrescante atipicu per Parigi. Ci era un grande lobby, ascensori chì pudianu accoglie più di una persona, è parechji corridori cù stanze.
  
  Prima ch'elli anu verificatu, Drake hà utilizatu l'ATM in u lobby per ritirà i soldi restante - circa cinque centu euro. Ben aggrottò le sopracciglia, ma Drake lo rassicurò con un occhiolino. Sapia ciò chì u so amicu intelligente pensava.
  
  Surviglianza elettronica è piste di soldi.
  
  Hà pagatu per una stanza cù una carta di creditu è dopu compru a stanza à traversu a strada cù soldi. Una volta à l'altura, tramindui entranu in a stanza di "cash" è Drake hà stallatu a surviglianza.
  
  "Questa hè a nostra chance di tumbà parechji uccelli cù una petra", disse, fighjendu à Ben sguardu intornu à a stanza cun un ochju criticu.
  
  "A?" - aghju dumandatu.
  
  "Videmu quantu sò boni. S'elli venenu prestu, hè bonu, è probabilmente prublemi. Sì ùn anu micca, bè, hè impurtante ancu di sapè. È avete a pussibilità di tirà u vostru novu ghjoculu ".
  
  Ben accendi l'I-pad. "Hè veramente chì succede oghje à sei?"
  
  "Hè una supposizione educata". Drake suspirò. "Ma si adatta à i pochi fatti chì sapemu".
  
  "Hmm, allora fatevi da parte, Krusty..." Ben si fece in modo dimostrativo le dita. A so cunfidenza brillava avà ch'ellu aiutava piuttostu chè esse salvatu, ma ùn era mai statu un tippu "azzione" allora. Piuttostu, u tipu di pirsunalità identificata da u so nome o soprannomu - soprattuttu Blakey - ùn hè mai abbastanza dinamica per merità quellu cognome.
  
  Drake fissò attraversu u spionu. "Più ci durerà", mormorò. "U più probabilità avemu".
  
  Ùn pigliò tantu. Mentre Ben taccava nantu à u so I-pad, Drake hà vistu una meza duzina di grandi picciotti riuniti à a porta attraversu a strada. A serratura hè stata rotta è a stanza hè stata rotta. Trenta seconde dopu, a squadra riapparve, guardò intornu in furia, è si sparse.
  
  Drake strinse a mascella.
  
  Ben disse. "Questu hè veramente interessante, Matt. Hè cresce chì ci sò veramente nove pezzi di resti di Odinu spargugliati in u mondu. Un scudo hè una cosa, un cavallu hè un altru. Ùn aghju mai cunnisciutu questu ".
  
  Drake l'entenda à peine. Hà distruttu u so cervellu. Questu hè induve avianu prublemi.
  
  Senza dì una parolla, si alluntanò da a porta è hà marcatu un numeru nantu à u so telefuninu. Quasi subitu a chjama hè stata rispostu.
  
  "Iè?"
  
  "Questu hè Drake."
  
  "Sò scuncutatu. Longu tempu senza vede, amicu.
  
  "Eiu sò".
  
  "Aghju sempre sappiutu chì chjamassi".
  
  "Ùn hè micca ciò chì pensate, Wells. Aghju bisognu di qualcosa ".
  
  "Di sicuru chì sapete. Parlami di Mai.
  
  Dannazione, Wells l'hà pruvatu cù qualcosa chì solu ellu pudia sapè. U prublema era chì Mai era stata a so vechja fiamma dapoi u so downtime in Tailanda, prima ch'ellu si maritò cù Alison - è ancu Ben ùn avia micca bisognu di sente quelli dettagli brutti.
  
  "U mezzu nome hè Sheeran. Situazione - Phuket. Tipu - hmm... esoticu..."
  
  L'arechje di Ben si strinsenu. Drake hà lettu in a so lingua di u corpu cusì chjaramente ch'ellu puderia leghje a minzogna di un puliticu. A bocca aperta era un indizio...
  
  Drake pudia quasi sente a risa in a voce di Wells. "Esoticu? Hè questu u megliu chì pudete fà?"
  
  "In u mumentu, sì."
  
  "Ci hè qualcunu quì?"
  
  "Veramente piace".
  
  "Aghju. Va bè, amicu, chì vulete?"
  
  "Aghju bisognu di a verità, Wells. Aghju bisognu di infurmazione prima chì ùn hè micca permessa di esse trasmessa nantu à e nutizie o in Internet. U scudu di Odinu hè statu arrubatu. À i tedeschi chì l'anu arrubatu. In particulare i tedeschi. Veri infurmazione SAS. Aghju bisognu di sapè ciò chì succede veramente, amicu, micca una fuga publica ".
  
  "Avete in guai?"
  
  "Enorme." Ùn minti micca à u vostru cumandante, ex o micca.
  
  "Hè bisognu di aiutu?"
  
  "Ancu micca".
  
  "Avete guadagnatu a vostra manu, Drake. Basta à dì a parolla è u SAS hè u vostru.
  
  "Faraghju".
  
  "Va bè. Dammi un pocu. E per via, ti dici sempre chì eri solu un vechju SAS ?
  
  Drake esitava. U terminu "bona vecchia SAS" ùn deve mancu esiste. "Hè un termini accettabile per a spiegazione, questu hè tuttu".
  
  Drake hè svenutu. Dumandà à u so ex cumandante per aiutu ùn era micca faciule, ma a salvezza di Ben annullava ogni sensu di orgogliu. Cuntrolla di novu u spionu, hà vistu un corridoiu viotu, è poi s'avvicinò è si pusò accantu à Ben.
  
  "Dite nove parti di Odinu? Chì diavolo significa ?
  
  Ben abbandunò rapidamente a pagina di Facebook di u so gruppu, murmuratu chì avianu duie novi richieste d'amici, facendu u so numeru tutale di diciassette.
  
  Studiò Drake per un mumentu. "Allora sì un anticu capitanu SAS è fanaticu di cassette. Hè stranu, amicu, s'ellu ùn vi dispiace micca di dì.
  
  "Focus, Ben. Chì avete?"
  
  "Bè... Aghju seguitu a traccia di sti nove parti di Odinu. Pare chì nove hè un numeru speciale in a mitulugia nordica. Unu era auto-crucificatu nantu à qualcosa chjamatu l'Arburu di u mondu, nove ghjorni è nove notti, digiunu, cù una lancia in u so latu, cum'è Ghjesù Cristu, è parechji anni prima di Ghjesù. Questu hè una cosa vera, Matt. I veri scientisti l'anu catalogatu. Pò esse ancu a storia chì hà inspiratu a storia di Ghjesù Cristu. Ci sò nove parti di Odin. A lancia hè u terzu pezzu è hè cunnessu à l'Arburu di u mondu, ancu s'ellu ùn possu micca truvà nudda menzione di u so locu. U locu legendariu di l'Arburu hè in Svezia. Un locu chjamatu Apsalla.
  
  " Rallenta, rallenta. Dice qualcosa di u scudu di Odinu o di u so cavallu?
  
  Ben alzò le spalle. "Solu chì u Scudu era unu di i più grandi ritrovi archeologichi di tutti i tempi. È chì longu u so bordu ci sò parolle: u celu è l'infernu sò solu ignuranza tempuranee. Hè l'Anima Immortale chì s'inclina versu u dirittu o u sbagliatu. Hè ovvi chì questa hè a malidizzione di Odinu, ma nimu in a memoria viva ùn hà mai statu capace di capisce ciò chì mira.
  
  "Forse hè una di quelle maledizioni induve avete solu esse quì", Drake surrisu.
  
  Ben l'ignora. "Si dice quì chì u Cavallu hè una scultura. Un'altra scultura, "I lupi di Odino", hè attualmente in mostra in New York.
  
  "I so lupi? Avà?" U cervellu di Drake cumencia à frittura.
  
  "Hà cavalcatu dui lupi in battaglia. Ovviamente".
  
  Drake aggrottò la fronte. "Sò tutte e nove parti contabilizate?"
  
  Ben strinse a testa. "Ci mancanu uni pochi, ma..."
  
  Drake fece una pausa. "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  "Bè, pare stupidu, ma ci sò pezzi di una legenda quì chì piglia forma. Qualcosa di tutti i pezzi di Odinu chì si riuniscenu è cumincianu una reazione in catena chì portarà à a fine di u mondu.
  
  "Roba standard", disse Drake. "Tutti questi antichi dii anu una sorta di "fine di u mondu" fabula assuciata cun elli".
  
  Ben annuì è guardò u so orologio. "Diritta. Fighjate. I maghi di Internet avemu bisognu di manghjà ", hà pensatu per una seconda. "E pensu, mi sentu chì e novi testi da a banda venenu prestu. Croissants e Brie per il brunch?"
  
  "Quandu in Parigi..."
  
  Drake aprì a porta un crack, guardò intornu, poi fece segnu à Ben per esce. Vide u surrisu nantu à a faccia di u so amicu, ma ancu leghje a terribili tensione in i so ochji. Ben l'hà ammucciatu bè, ma hà battutu male.
  
  Drake tornò à a stanza è mette tutte e so cose in un saccu. Cum'ellu hà assicuratu u cinturione pesante, hà intesu à Ben dire un salutu affucatu è sintia chì u so core si ferma in paura solu per a seconda volta in a so vita.
  
  U primu era quandu Alison l'abbandunò, citendu quella diffarenza irreconciliable - sì più un suldatu chè un campamentu di boot.
  
  Quella notte. Cum'è a piovana senza fine empiia i so ochji di lacrime cum'è mai.
  
  Curria versu a porta, ogni musculu di u so corpu tensu è prontu, poi vide un coppiu anzianu chì luttava in u corridoiu.
  
  Et Ben a remarqué la terreur absolue qui remplissait les yeux de Drake avant que l'ancien soldat ait l'occasion de le dissimuler. Stupitu sbagliu.
  
  "Ùn ti ne fà". disse Ben cun un sorrisu pallidu. "Sto bè".
  
  Drake pigliò un respiru tremantu è li guidò per e scale, sempre in guardia. Hà verificatu u lobby, ùn hà vistu nisuna minaccia, è si n'andò fora.
  
  Induve era u ristorante più vicinu? Hà fattu una duvina è si n'andò versu u Louvre.
  
  
  ***
  
  
  Un omu grassu di Munich cù e cumpetenze di un neurochirurgu li vide subitu. Cuntrollava a so somiglianza fotografica è in dui battiti di cori ricunnosce u Yorkshiremanu bè fattu è capace è u so amicu idiotu è i capelli longhi è li chjusu in a croce.
  
  Hà cambiatu a so pusizioni, ùn li piacia micca l'altu puntu di vista o e schegge bianche chì scavavanu in i so membri carni.
  
  Bisbigliò in u microfonu di a spalla: "I tengu da un filu".
  
  A risposta hè stata sorprendentemente immediata. "Uccideli avà."
  
  
  QUATRE
  
  
  
  PARIGI, FRANCIA
  
  
  Trè balle sò state sparate in rapida successione.
  
  A prima pallottola si sviò da u quadru di a porta di metallo accantu à a testa di Drake, poi ricochò in a strada, colpendu una donna anziana in u bracciu. Si torciò è cascò, spruzzando sangue in l'aria in forma di un puntu d'interrogazione.
  
  U sicondu colpu hà fattu i capelli nantu à a testa di Ben.
  
  U terzu chjappà in u cimentu induve ellu stava un nanosecondu dopu chì Drake l'hà apprufittatu per a cintura. A pallottola hà rimbalzatu nantu à u pavimentu è hà frantutu a finestra di l'hotel daretu à elli.
  
  Drake rotò e marchò bruscamente Ben daretu à una fila di vitture parcheggiate. "Ti tengu". bisbigliò furiosamente. "Basta cuntinuà." Accovacciatu, hà risicatu un sguardu fora di a finestra di a vittura è hà vistu muvimentu nantu à u tettu appena cum'è a finestra s'hè lampatu.
  
  "Sparata di merda!" U so accentu di Yorkshire è u slang di l'armata anu fattu a so voce più rau mentre l'adrenalina si sviluppava. Hà scansatu a zona. I civili correvanu, gridavanu, pruvucannu ogni tipu di distrazioni, ma u prublema era chì u tiratore sapia esattamente induve eranu.
  
  È ùn saria micca solu.
  
  Ancu avà, Drake ricunnosce i trè picciotti ch'ellu avia vistu prima durante u lockpicking, chì esce da u Mondeo scuru è marchjò apposta versu elli.
  
  "U tempu di spustà."
  
  Drake li guidò in dui vitture, induve ellu avia digià nutatu una ghjovana donna chì chianciava istericamente in a so vittura. À a so surpresa, hà apertu a so porta un crack è sintia una rapida corsa di culpabilità à a vista di a so spressione spaventata.
  
  Manteneva una spressione impassibile nantu à a so faccia. "Fora."
  
  Ancora nimu sparati. A donna strisciava fora, a paura chì li congelava i musculi, trasfurmenduli in lastri morti. Ben s'infilò, mantenendu u so pesu di corpu u più bassu pussibule. Drake si precipitò dopu à ellu è poi girò a chjave.
  
  Pigliendu un fiatu, hà messu a vittura in retromarcia è po s"hè tiratu in avanti fora di u parcheghju. A gomma era smoldering à traversu a strada dopu à elli.
  
  Ben gridò: "Rue Richelieu!"
  
  Drake fece una sterzata, aspittendu a pallottola, intesu u sonu metallicu mentre rimbalzava da u mutore, poi pisò l'acceleratore. Passanu davanti à i ladri sorpresi nantu à u trottu è i vittiru precipità à a so vittura.
  
  Drake hà giratu a rota à a diritta, dopu à a manca, è dopu à a manca di novu.
  
  "Rue Saint-Honoré" gridò Ben, stringhjendu u collu per vede u nome di a strada.
  
  Si uniscenu à u flussu di u trafficu. Drake se précipita aussi vite qu'il pouvait, tissant la voiture - qui, à son grand plaisir, s'avéra être une Mini Cooper - dans les ruelles et surveillant de près la vue arrière.
  
  U shooter di u tettu era sparitu da tantu tempu, ma u Mondeo era di ritornu, micca luntanu.
  
  Girò a diritta e poi a diritta di nuovo, avendo furtuna à i semafori. U museu di u Louvre, pigliatu da a manca. Ùn serviva à nunda : e strade eranu troppu affollate, i semafori troppu frequenti. Avianu bisognu di alluntanassi da u centru di Parigi.
  
  "Rue de Rivoli!"
  
  Drake aggrottò la fronte severamente verso Ben. "Perchè diavule continui à gridà i nomi di e strade?"
  
  Ben u fissò. "Ùn a sò micca! Anu... a mostranu in TV ! Aiuta?"
  
  
  ***
  
  
  "Innò!" - gridò in daretu, sopra à u rumore di u mutore mentre s"avvicinava longu à a strada scivolosa luntanu da a Rue de Rivoli.
  
  A pallottola hà rimbalzatu da u stivale. Drake hà vistu un passante colapsà in agonia. Era male; era seriu. Queste persone eranu arroganti è putenti abbastanza per ùn importa micca di quale ferite, è puderianu ovviamente campà cù e cunsequenze.
  
  Perchè e nove parti di Odinu eranu cusì impurtanti per elli?
  
  I balli penetravanu in cimentu è metalli è lascianu mudelli intornu à u Mini.
  
  À quellu mumentu, u telefuninu di Ben sonò. Hà fattu una manuvra cumplessa di torsione di l'spalla per esce da a sacchetta. "Mamma?"
  
  "Oh mio Diu!" Drake maledicò tranquillamente.
  
  "Sò bè, ta. Tu ? Cum'è babbu?"
  
  U Mondeo hà fattu a so strada in u boot di u Mini. Fari accecante empianu a vista da daretu, inseme cù e facce di trè tedeschi scherzi. I bastardi anu amatu.
  
  Ben annuì. "E a surella?"
  
  Drake guardò mentre i tedeschi battevanu u dashboard cù i so fucili in una frenetica eccitazione.
  
  "Innò. Nunda di speciale. Uhm... chì hè quellu rumore? Fece una pausa. "Oh... Xbox."
  
  Drake pressò l'acceleratore à u pianu. U mutore hà rispostu prestu. I pneumatici strillavanu ancu à sessanta chilometri à l'ora.
  
  U colpu dopu hà frantutu a finestra posteriore. Ben hè cascatu in a zona di scalata davanti senza aspittà un invitu. Drake si permise un mumentu di valutazione, poi guidò u Mini nantu à u trottu viotu davanti à una longa fila di vitture parcheggiate.
  
  I passageri di u Mondeo anu sparatu in modu imprudente, cù palle chì sbattevanu in i finestri di e vitture parcheggiate, chjappà u Mini è saltavanu. En quelques secondes, s'appuya sur les freins, s'élança à 180№ et s'élança sur la route qu'ils avaient arrivée.
  
  Pigliò seconde preziosi per i passageri di u Mondeo per capisce ciò chì era accadutu. U turnu di 180 gradi hè stata imprudente è periculosa, è hà pigliatu dui vitture parcheggiate cù un crunch terribili. Induve in nome di tuttu ciò chì hè santu era a pulizza ?
  
  Avà ùn ci hè micca scelta. Drake hà guidatu in quant'è curretti ch'ellu pudia. "Siate pronti, Ben. Andemu à curriri ".
  
  S'ellu ùn era micca statu quì, ellu si stà è luttatu, ma a salvezza di u so amicu era a priorità. È persu era una mossa intelligente avà.
  
  "Va mamma, ci si vede dopu." Ben hà chjusu u so telefuninu è si strinse. "I genitori".
  
  Drake tirò a Mini in daretu à u bordu è frenò subitu à a mità di u prato curatu. Prima chì a vittura si firmò, anu apertu e porte larghe è saltavanu fora, andendu versu e strade vicine. Si mischjeranu cù i parigini di casa prima chì u Mondeo hè ancu ghjuntu in vista.
  
  Ben riiscì a gracchiare qualcosa e sbatté le palpebre a Drake. "U mo eroe".
  
  
  ***
  
  
  Si piattanu in un picculu internet cafe accantu à un locu chjamatu Harry's New York Bar. Questa era a mossa più sàvia per Drake. Indispensable et bon marché, il s'agissait d'un lieu où ils pouvaient poursuivre leurs recherches et décider ce qu'il fallait faire face à l'imminente invasion du Louvre sans souci ni interruption.
  
  Drake hà preparatu muffins è caffè mentre Ben accede. Drake n'a pas encore subi de blessures, mais il a supposé que Ben devait être un peu inquiet. U suldatu in ellu ùn avia micca idea di cumu trattà. L'amicu sapia ch'elli avianu da parlà. Allora spinse l'alimentariu è a bevanda versu u ghjovanu, si stalla in una cabina accogliente è tene u so sguardu.
  
  "Cumu stai cù tutta sta merda?"
  
  "Ùn a sò micca". Ben hà dettu a verità. "Ùn aghju micca avutu u tempu di capiscenu ancu".
  
  Drake annuì. "Questu hè bè. Ebbè, quand'è vo fate cusì... " indicò l'urdinatore. "Chì avete?"
  
  "Sò tornatu à u listessu situ web cum'è prima. Scopre archeologicu incredibile... nove frammenti... yada, yada, yada... oh yeah - aghju lettu nantu à a spettaculare teoria di a cuspirazione di "fine di u mondu" di Odin.
  
  "E aghju dettu..."
  
  "Era una merda. Ma micca necessariamente, Matt. Ascoltate questu. Comu aghju dettu, ci hè una legenda è hè stata tradutta in parechje lingue. Ùn sò solu scandinavi. Sembra abbastanza universale, chì hè assai inusual per i paisani chì studianu stu tipu di cose. Si dice quì chì, se i novi pezzi di Odin sò sempre cullati durante Ragnarok, apreranu a strada di a Tomba di i Dii. È se sta tomba hè mai profanata... bè, brimstone è tuttu l'infernu sbulicatu hè solu u principiu di i nostri prublemi. Avvisu chì aghju dettu Diu? "
  
  Drake aggrottò la fronte. "Innò. Cumu pò esse una tomba di i Dii quì? Ùn sò mai esistiti.Ragnarok ùn hè mai esistitu. Era solu un locu norvegese per Armageddon ".
  
  " Esattamente. È s'ellu esiste veramente ?
  
  "Allora imagine u valore di una scuperta cum'è questu".
  
  "Tomba di i Dii? Saria al di là di tuttu. Atlantide. Camelot. Eden. Ùn sarianu nunda paragunatu à questu. Allora dici chì u Scudu di Odinu hè solu u principiu?"
  
  Ben morse a cima di u so muffin. "Pensu chì videremu. Ci hè sempre ottu pezzi per andà, dunque si cumincianu à sparisce ", si fece una pausa. "Sapete, Karin hè u cervellu di a famiglia, è a sorella piacerebbe capisce tutte sta merda di Internet. Hè tuttu in pezzi ".
  
  "Ben, mi sentu abbastanza culpèvule di participà à voi. E prumettu chì nunda ùn vi succederà, ma ùn possu micca involucà nimu in questu. Drake aggrottò la fronte. "Mi dumandu perchè i dannati tedeschi cuminciaru à fà questu avà. Senza dubbitu l'altri ottu parti esistenu dapoi qualchì tempu ".
  
  "Menu analogie cù u football. È l'anu. Forse c'era qualcosa di speciale in u Scudu? Qualcosa in questu hà fattu tuttu ciò chì vale a pena ".
  
  Drake s'arricordò di piglià ritratti ravvicinati di u Scudu, ma puderanu mette sta investigazione in attesa per più tardi. Tapcò u screnu. "Dice quì chì a scultura di u cavallu di Odinu hè stata truvata in una barca vichinga, chì hè in realtà a mostra principale di u Louvre. A maiò parte di a ghjente ùn averia mancu a scultura di u cavallu stessu mentre caminava per u Louvre.
  
  "Longboat", Ben leghje à alta voce. "Hè un misteru in sè stessu - hè custruitu da legnu chì precede a storia vichinga cunnisciuta".
  
  "Com'è u Scudu", esclamò Drake.
  
  "Truvatu in Danimarca", Ben leghje più. "E vede quì", indicò à u screnu, "questu fucalizza nantu à l'altri parti di Odin chì aghju citatu prima? I Lupi sò in New York, è a megliu ipotesi hè chì a Spear hè in Uppsala, in Svezia, dopu avè cascatu da u corpu di Odinu mentre scendeva da l'Arburu Mundiale.
  
  "Allora sò cinque." Drake si appoggiò in daretu à a so sedia comoda è pigliò un sorsu di u so caffè. Intornu à elli, l'internet cafè rumpiava cù attività di bassa chjave. I marciapieli fora eranu pieni di persone chì zigzavanu in a so vita.
  
  Ben hè natu cù una bocca d'acciaio è beie a mità di u so caffè caldu in una sola bocca. "Ci hè qualcosa d'altru quì", rappì. "Diu, ùn sò micca. Sembra complicatu. À qualcosa chjamata Volva. Ciò chì significa Seer "
  
  "Forse anu chjamatu a vittura dopu ella."
  
  "Divertente. No, pare chì Odin hà avutu una Velva speciale. Aspetta - questu pò piglià un pocu. "
  
  Drake era cusì occupatu à cambià a so attenzione trà Ben, l'urdinatore, u flussu di l'infurmazioni è u trottu occupatu fora chì ùn hà micca avvistu chì a donna s'avvicinava finu à ch'ella era stata ghjustu accantu à a so tavula.
  
  Prima ch'ellu pudia muvimenti, ella alzò a manu.
  
  "Ùn alzate micca, picciotti", disse in un accentu americanu. "Avemu bisognu di parlà".
  
  
  CINQUE
  
  
  
  PARIGI, FRANCIA
  
  
  Kennedy Moore hà passatu qualchì tempu à valutà a coppia.
  
  Prima hà pensatu chì era innocu. Dopu qualchì tempu, dopu avè analizatu a lingua di u corpu spaventosa ma determinata di u ghjovanu è l' attitudine vigilante di u tippu anzianu, ghjunse à a cunclusione chì i prublemi, a circustanza è u Diavulu avianu attiratu i dui in una trinità empia di periculu.
  
  Ùn era micca un ufficiale di polizia quì. Ma era una polizia in New York, è ùn era micca faciule cresce in questa isula relativamente chjuca cù e so grande torre di cimentu. Avete avutu un ochju di polizia prima di sapè chì era u vostru destinu di unisce à u NYPD. In seguitu avete affinatu è ricalculatu, ma avete sempre quelli ochji. Quellu sguardu duru è calculatore.
  
  Ancu in vacanze, pensava amaramente.
  
  Dopu à un'ora di sorsi di caffè è di surf senza scopu, ùn si pudia più. Puderia esse in vacanze - chì li pareva megliu cà una vacanze furzata - ma questu ùn significava micca chì u poliziottu in ella avia rinunciatu solu più veloce chì u britannicu avia rinunciatu a so virtù in a so prima notte in Vegas.
  
  Si avvicinò à a so tavola. Vacanze furzate, hà pensatu di novu. Questu hà messu in perspettiva a so illustre carriera NYPD.
  
  L'omu più vechju l'hà valutata rapidamente, alzendu e so antenne. L'hà valutata più veloce ch'è un marine americanu valuterebbe un bordellu di Bangkok.
  
  "Ùn alzate micca, picciotti", disse disarmante. "Avemu bisognu di parlà".
  
  "Americanu?" disse l'anzianu cun un pizzicu di sorpresa. "Chi voli?"
  
  Ella l'hà ignoratu. "Stai bè, criatura?" Ella lampò u so scudo. "Sò un pulizzeru. Avà sarete onestu cun mè ".
  
  U tippu più vechju cliccò subitu è surrisu cun sollievu, chì era stranu. L'altru sbatté in cunfusione.
  
  "A?" - aghju dumandatu.
  
  L'ufficiale di polizia di Kennedy hà pressatu u prublema. "Sì quì per a vostra propria vuluntà?" Era tuttu ciò chì pudia pensà à esse vicinu à elli.
  
  U ghjovanu paria tristu. "Bè, i turisti sò bè, ma u sessu bruttu ùn hè micca assai divertente."
  
  U tippu anzianu pareva sorprendentemente grati. "Fà mi cunfidenza. Ùn ci sò micca prublemi quì. Hè bonu per vede chì certi in a cumunità di l'infurzatori di a lege rispettanu sempre stu travagliu. Sò Matt Drake ".
  
  Stendi a manu.
  
  Kennedy ignorò questu, ancu micca cunvintu. A so mente hà attaccatu à quella frasa, sempre rispettendu u travagliu, è hà scrollatu u mese passatu. Si fermavanu induve si fermavanu sempre. In Caleb. Sopra e so vittime crudeli. Per a so liberazione incondizionata.
  
  Se solu.
  
  "Bè... grazie, pensu."
  
  "Allora, sì un polizia di New York? "U ghjovanu cumplementatu a sfumatura cù e ciglia alzate, chì hà direttu à l'omu maiò.
  
  "Maledetta astuzia." Matt Drake rise ligeramente. Paria cunfidendu, è ancu s'ellu s'assittò à l'aise, Kennedy puderia dì chì avia a cumpetenza per reagisce in un secondu. È a manera ch'ellu scansava in permanenza u so circondu li fece pensà à un pulizzeru. O l'armata.
  
  Ella annunziò, si dumandava s'ellu si avissi da s'invita à pusà.
  
  Drake indicò un postu viotu mentre li lasciava una surtita libera. "È educatu ancu. Aghju intesu chì i New Yorkers eranu a ghjente più sicura di u mondu ".
  
  "Matt!" U tippu aggrottò la fronte.
  
  "Se per eccessiva fiducia intendete egoista è arrogante, aghju intesu ancu questu." Kennedy s'infilò in a cabina, sintendu un pocu imbarazzatu. "Allora sò ghjuntu in Parigi è aghju scontru i Francesi".
  
  "In vacanze?"
  
  "Hè ciò chì m'anu dettu."
  
  U tippu ùn insistia micca, simpricimenti stendi a manu di novu. "Sò sempre Matt Drake. È questu hè u mo inquilino, Ben.
  
  "Hola, sò Kennedy. Aghju intesu ciò chì dite, almenu i tituli, aghju paura. Questu hè ciò chì m'hà maravigliatu. E i lupi in New York ? Ella alzò le sopracciglia, imitando Ben.
  
  "Unu". Drake la studiò attentamente, aspittendu una reazione. "Sapete qualcosa di ellu?"
  
  "Era u babbu di Thor, ùn hè micca? Sapete, in i fumetti Marvel.
  
  "Hè in tutte e nutizie". Ben annuì à l'urdinatore.
  
  "Aghju pruvatu à stà fora di i tituli ultimamente". E parolle di Kennedy venenu prestu, tese cù u dolore è a delusione. Passò un mumentu prima ch'ella pudia cuntinuà. "Allora, micca assai. Basta solu. "
  
  "Sembra chì avete fattu uni pochi."
  
  "Più chè bè per a mo carriera". Riturnò è poi guardò fora per i finestri sporchi di u caffè in a strada.
  
  
  ***
  
  
  Drake hà seguitu u so sguardu, si dumandava s'ellu duverebbe spinghjala, è i so ochji scontranu quelli di unu di i ladri precedenti chì fighjulava à traversu u vetru.
  
  "Merda. Questi ragazzi sò più persistenti cà un call center indianu.
  
  A faccia di u tippu s'illuminò cun ricunniscenza quandu Drake si trasfirìu, ma avà Drake hà decisu chì ùn avia più bisognu di scopa. I guanti eranu veramente off è u capitanu SAS hà tornatu. Si trasfirìu prestu, pigliò una di e sedie è l'hà lanciata fora di a finestra cun un terribile crash. U tedescu volò in daretu, sfondendu nantu à u pavimentu cum'è carne morta.
  
  Drake fece un gesto a Ben da parte. "Venite cun noi o micca", gridò à Kennedy mentre correva. "Ma stammi fora di a mo strada."
  
  Si n'andò subitu à a porta, l'aprì è si firmò in casu chì ci era u focu. I parigini scioccati stavanu intornu. I turisti scappavanu in tutte e direzzione. Drake lanciò un sguardu di ricerca in a strada.
  
  "Suicidiu". Si pigghiau daretu.
  
  "Porta di daretu". Tapcò Ben nantu à a spalla è si dirigenu versu u bancu. Kennedy avia ancu da spustà, ma ùn hà micca pigliatu a mente analitica di un ufficiale di pulizie per capisce chì queste persone eranu in veri prublemi.
  
  "Ti copreraghju."
  
  Drake passò davanti à u venditore spaventatu in un corridoiu scuru allineatu cù scatuli di caffè, zuccheru è bastoncini di stir. À a fine, ci era una scala di u focu. Drake colpì a barra, poi guardò cautamente fora. U sole di dopu meziornu mi brusgiava l'ochji, ma a costa era chjara. Chì per ellu significava chì ci era solu un nemicu in qualchì locu.
  
  Drake fece segnu à l'altri di aspittà, poi marchjò apposta versu u tedescu chì aspettava. Ùn esquivau micca u colpu di l'omu, ma u pigliò duramente in u plexus solare senza sbattà. U scossa nantu à a faccia di u so avversariu li purtò una gratificazione immediata.
  
  "Pussies miranu à u plexus". bisbigliò. L'esperienza li avia amparatu chì un omu addestratu chjappà unu di i punti di pressione evidenti nantu à u corpu è mette in pausa per l'effettu, cusì Drake hà spartutu u dulore - cum'è l'avianu insegnatu à l'infinitu - è spinta à traversu. Rupse u nasu di u tippu, strinse a mandibula è guasgi chjappà u so collu cù dui colpi, è po l"abbandunò sdraiatu nantu à u trottu senza rumpia. Il fit signe aux autres en avant.
  
  Lascianu u caffè è fighjulavanu intornu.
  
  Kennedy hà dettu: "U mo hotel hè à trè blocchi da quì".
  
  Drake annuì. "Maledettamente cool. Andate".
  
  
  SEI
  
  
  
  PARIGI, FRANCIA
  
  
  Un minutu dopu Ben disse: "Aspetta".
  
  "Ùn dite micca chì avete bisognu à andà in bagnu, amicu, o avemu da cumprà pannolini."
  
  Kennedy hà nascostu u so sorrisu mentre Ben arrossì.
  
  "Sò chì hè ora di fà una siesta, vechju, ma hè guasi ora... um... di visità u Louvre."
  
  Damn, Drake hà persu a nozione di u tempu. "Merda".
  
  "In u Louvre?"
  
  "À u turnu." Drake fece un cenno a un taxi che passava. "Kennedy, vi spiegheraghju."
  
  "Ti senti megliu. Sò digià statu à u Louvre oghje ".
  
  "Ùn hè micca per questu..." Ben murmurò mentre si mettevanu in taxi. Drake hà dettu a parolla magica è a vittura scappò. U viaghju hè statu intrapresu in silenziu è durò dece minuti à traversu strade chjuche di trafficu. I trotti ùn eranu micca megliu quandu i trè anu pruvatu à fà a so strada versu u museu in una persecuzione calda.
  
  Mentre caminavanu, Ben hà purtatu Kennedy à a data. "Qualchissia hà trovu u scudu di Odinu in Islanda. Qualchissia li hà arrubatu da l'esposizione di York, arruvinendu cumplettamente l'incredibile spettaculu di camminata di gatti di Frey ".
  
  "Frey?"
  
  "Designer di moda. Ùn site micca di New York?"
  
  "Sò di New York, ma ùn sò micca una grande persona di moda. È ùn sò micca un grande fan di esse attiratu cecu in qualchì tipu di cunflittu. Ùn aghju veramente micca bisognu di più prublemi avà ".
  
  Drake hà guasi dettu "ci hè una porta" ma si firmò à l'ultimu secondu. Un pulizzeru puderia esse utile sta sera per parechje ragioni, in particulare da i Stati. Quandu si avvicinavanu à a piramide di vetru chì marcava l'entrata di u Louvre, disse : "Kennedy, queste persone anu pruvatu à tumbàci almenu trè volte. Sò rispunsevule per assicurà chì questu ùn succede micca. Avà avemu bisognu di più infurmazione nantu à ciò chì l'infernu passa quì, è per una certa ragione sò interessati à ciò chì Ben hà scupertu hè chjamatu "Nove Pieces of Odin". Ùn sapemu micca veramente perchè, ma quì ", indicò daretu à a piramide di vetru, "hè a seconda parte".
  
  "L'anu da rubà sta sera", disse Ben, poi aghjunse: "Probabilmente".
  
  "E chì hè questu angulu di New York?"
  
  "Ci hè un altru pezzu di Odin in mostra quì. Lupi. À u Museu di Storia Naturale ".
  
  Drake studiò a mappa. "Sembra chì u Louvre ùn mostra micca di solitu cullezzione Viking. Questu hè ancu in affittu, cum'è quellu di York. Dice quì chì a cosa più interessante hè u viking longboat, unu di i più belli mai scuperti, è a so famosa notorietà.
  
  "Cosa significa?" Kennedy stava in cima di a scala cum'è una canna contr'à una tempesta cum'è parechji pariglii di pedi sbattevanu intornu à ella.
  
  "Una anomalia rapprisentata da a so età. Questu precede a storia vichinga.
  
  "Bè, hè interessante."
  
  "Eiu sò. Sò esposti à u pianu sottu di l'ala Denon, accantu à qualchì egizianu... otticu... ptolemaicu... stronzata. .merda...non importa. Eccu a cosa ".
  
  I corridoi larghi è lucidati scintillavanu intornu à elli mentre si mischianu in a folla. I lucali è i turisti di tutte l'età riempianu u grande spaziu anticu è l'anu purtatu à a vita in tuttu u ghjornu. Si pudia solu invintà a so tomba cum'è a natura misteriosa durante a notte.
  
  À quellu mumentu, ci hè un rughjone assordante, cum'è s'è un muru di cimentu s'hè sfondatu. Si fermanu tutti. Drake si vultò versu Ben.
  
  "Aspetta quì, Ben. Dacci una meza ora. Vi truveremu ". Si fece una pausa, poi aghjunse: "Se evacuanu, allora aspettate u più vicinu à a piramide di vetru pussibule".
  
  Ùn aspittò micca una risposta. Ben era pienamente cuscente di u periculu. Drake fighjulava mentre tirava fora u so telefuninu è marcava un numeru nantu à a marcatura rapida. Saria mamma, o babbu, o surella. Il fit signe à Kennedy et ils descendirent avec précaution l'escalier à spirale jusqu'à l'étage inférieur. Mentre si dirigenu versu a sala chì ospitava l'esposizione Viking, a ghjente hà cuminciatu à scappà. Una densa nuvola turbulì daretu à elli.
  
  "Corri!" U tippu chì pareva un mudellu Hollister urlava. "Ci sò omi cù pistole dentru!"
  
  Drake si firmò à a porta è risicò un sguardu à l'internu. Hè statu scontru cù u caosu cumpletu. Una scena di un film d'azione di Michael Bay, solu più strana. Hà cuntatu ottu picciotti in uniformi di camouflage, cù maschere facciali è mitragliatrici, arrampicanu in u più grande longboat Viking ch'ellu avia mai vistu. Daretu à elli, in un attu d'incredibile imprudenza, un burato fumante era statu sparatu in u muru di u museu.
  
  Questi ragazzi eranu pazzi. Ciò chì li hà datu u so vantaghju era chì anu avutu una diretta chocante di fanatismu. Sbattà l'entrate di l'edificazioni è spara razzi in folla paria esse a so norma. Ùn hè micca maravigghiusu ch'elli anu cacciatu Ben è ellu in tuttu Parigi prima. L'inseguimenti di vitture eranu probabilmente solu u so divertimentu prima di dorme.
  
  Kennedy si misi a manu nantu à a spalla è guardò intornu. "Diu".
  
  "Prova chì simu nantu à a strada bona. Avà ci vole solu avvicinassi à u so cumandante ".
  
  "Ùn andaraghju micca vicinu à nessunu di questi idioti. " Ella ghjurà in un accentu inglese sorprendentemente bonu.
  
  "Cute. Ma aghju da truvà un modu per caccià noi da a so lista di merda ".
  
  Drake hà nutatu più civili chì correnu versu l'uscita. I tedeschi ùn anu mancu fighjulatu, simpricimenti cunfidenza realizatu u so pianu.
  
  "Andemu". Drake s'infilò per u cornice di a porta in a stanza. Anu utilizatu l'esibizioni perimetrali per a copertura è anu fattu u so modu vicinu à l'audizione quantu era sicuru.
  
  "Batte Dikh!" qualcunu gridava insistentemente.
  
  "Qualcosa di 'rush'. Drake disse. "I sanguinari bastardi anu da agisce rapidamente. U Louvre deve esse in cima à a lista di risposti francesi ".
  
  Unu di i tedeschi gridò qualcosa d'altru è pigliò una lastra di petra di grandezza di una tavola di cena. Parianu pisanti. U suldatu hà chjamatu dui altri per aiutà à scaricallu da u longboat.
  
  "Chjaramente micca SAS", hà dettu Drake.
  
  "O americanu", hà dettu Kennedy. "Aviu avutu un tippu marinu chì puderia appiccicà stu bigliu sottu u prepuzio".
  
  Drake si soffocò leggermente. "Bella stampa. Grazie per u vostru input. Fighjate". Fece un cennu versu l'apertura di u muru duv'ellu era appena apparsu un omu mascheratu vistutu di biancu.
  
  "U stessu tippu chì hà arrubatu u Shield in York. Probabilmente."
  
  L'omu esaminò brevemente a scultura, poi annunziò appruvazioni è si vultò versu u so Cumandante. "Hè ora di..."
  
  Furia s'hè sparata. I tedeschi si congelavanu per una seconda, apparentemente fighjendu l'un l'altru in cunfusione. Allora a stanza hè stata chjappata di balle è tutti si culombanu per a copertura.
  
  Più omi mascherati apparsu à l'entrata recentemente sbulicata. Una forza nova, vestita diversamente da i tedeschi.
  
  Drake hà pensatu : a polizia francese ?
  
  "Canadiani!" Un di i tedeschi gridò cun disprezzu. "Uccide! Uccidi! "
  
  Drake hà cupartu l'arechje mentre una decina di mitragliatrici anu apertu u focu simultaneamente. Bullets ricocheted da un corpu umanu, da una mostra di legnu, da un muru di gesso. U vetru s'hè lampatu, è l'esibizioni inestimabili sò state strappate in pezzi è cascò à u pianu cun un crash. Kennedy hà ghjuratu forte, chì Drake hà cuminciatu à capisce chì ùn era micca esattamente "terra fresca" per ella. "Induve sò i cazzo di francesi, dannazione!"
  
  Drake si sentia vertigine. I Canadiani? Chì tipu d'infernu torciatu sò quì?
  
  L'esposizione accantu à elli si frantumava in mille pezzi. U vetru è i pezzi di legnu piovevanu nantu à u so spinu. Drake hà cuminciatu à arrampicà in daretu, trascinendu Kennedy cun ellu. U battellu era criatu di piombu. À questu tempu, i Canadiani avianu avanzatu in a stanza è parechji tedeschi stavanu mortu o sbulicati. Mentre Drake fighjulava, unu di i Canadiani hà sparatu à u tedescu à puntu in biancu in a testa, sfracciandu u so cervellu in un vasu di terracotta egiziana di 3000 anni.
  
  "Ùn ci hè micca amore persu trà i cacciatori di reliquie pazzi". Drake fece una smorfia. "È tuttu u tempu chì aghju passatu à ghjucà à Tomb Raider, ùn hè mai accadutu."
  
  "Iè", Kennedy scuzzulò frammenti di vetru da i so capelli. "Ma se avete veramente ghjucatu u ghjocu, invece di fighjulà u so culo per diciassette ore, pudete sapè veramente ciò chì succede."
  
  "U forte di Ben. Mie micca. Ghjucà un ghjocu, questu hè ". Risicò un sguardu in sopra.
  
  Unu di i tedeschi hà pruvatu à scappà. Currìu drittu versu Drake senza nutà ellu, poi salta in sorpresa quandu u so caminu era bluccatu. "Bewegen!" Alzò a so pistola.
  
  "Iè, ancu u vostru". Drake alzò e mani.
  
  U dettu di l'omu si tense nantu à u grillu.
  
  Kennedy hà fattu un muvimentu bruscu à u latu, pruvucannu l'attenzione di l'alemanu à vacilà. Drake s'avvicinò è li fece un coda in faccia. U pugnu chjappò à a testa di Drake, ma si fece da parte, dando un calciu simultaneamente à u suldatu in u ghjinochju. U gridu cupria à pena u sonu di l'ossu rottu. Drake era nantu à ellu in una siconda, i ghjinochji pressendu duramente nantu à u so pettu ansante. Cù un muvimentu prestu, strappò a mascara di u suldatu.
  
  È grugnò. "Uh. Ùn sò micca ciò chì mi aspettava veramente ".
  
  Capelli biondi. ochji turchini. Funzioni facciali solidi. Espressione facciale confusa.
  
  "Dopu". Drake l'hà sbattutu inconsciente cun un stroke, cunfidendu in Kennedy per guardà i so cumpagni. Quandu Drake hà guardatu, a battaglia cuntinuava. À quellu mumentu, un altru tedescu caminava intornu à l'esposizione caduta. Drake l'écarta et Kennedy l'agenouilla dans le plexus solaire. Questu omu hà rinunciatu più veloce chì a nova banda di picciotti in X Factor.
  
  Avà unu di i Canadiani trascinava a scultura di Odinu luntanu da i diti morti è sanguinanti di u so nemicu. Un altru tedescu u flancanu è l'attaccò da u latu, ma u canadianu era bonu, torcendu è sbarcò trè colpi mortali, poi scacciò u corpu limpu nantu à a so spalla è u chjappà à a terra. U canadianu hà sparatu trè volte à pocu pressu per più cunvinzione, è dopu cuntinuò à trascinà a scultura versu l'uscita. Ancu Drake era impressiunatu. Quandu u canadianu ghjunse à i so camaradi, urlanu è apre u focu annantu à elli prima di retrocede à traversu u naufragiu sempre fumante.
  
  "Upsalla!" U canadianu di prima classe cuminciò à pienghje è alzò u pugnu à i tedeschi sopravviventi. Drake hà captu l'arroganza, a sfida è l'eccitazione in quella sola parolla. Sorprendentemente, a voce hè femina.
  
  Allora a donna si fece una pausa è sguassò a so maschera in un gestu di disprezzu assolutu. "Upsalla!" Ella gridò di novu à i tedeschi. "Siate quì!"
  
  Drake aurait chancelé s'il n'avait pas déjà été à genoux. Pensava ch'ellu era statu culpitu da una bala, cusì era u scossa. Hà ricunnisciutu questu cusì chjamatu Canadian. A cunniscia bè. Era Alicia Miles, una londinese chì era u so uguale à SRT.
  
  Una cumpagnia secreta in SAS.
  
  U cumentu precedente di Wells hà suscitatu vechji ricordi chì duveranu esse intarrati più profondamente di a storia di spesa di un puliticu. Eri più di u SAS. Perchè vo vulete scurdà?
  
  Per via di ciò chì avemu fattu.
  
  Alicia Miles era unu di i migliori suldati ch'ellu avia mai vistu. E donne in e forze spiciali avissiru esse megliu cà l'omi per ghjunghje à a mità di quantu l'anu fattu. È Alicia s'arrizzò dritta in cima.
  
  Chì facia per esse implicata in tuttu questu, è sona cum'è un bigu, chì ellu sapia ch'ella ùn era micca definitamente? Ci era solu una cosa chì hà motivatu Alicia: i soldi.
  
  Forse hè per quessa ch'ella hà travagliatu per i Canadiani ?
  
  Drake hà cuminciatu à arrampicà versu l'uscita vera di a stanza. "Allora invece di sguassate da a lista di uccisioni è di espunà i nostri nemici", annunziò, "avà avemu più nemici, è ùn avemu micca ottinutu nunda, salvu fà noi ancu più confusi".
  
  Kennedy, arrastendu daretu à ellu, aghjunse: "A mo vita ... in duie parolle maledette".
  
  
  SETTE
  
  
  
  PARIGI, FRANCIA
  
  
  A stanza d'albergu di Kennedy era ligeramente megliu cà quella in quale Drake è Ben passanu un paru d'ore.
  
  "Pensava chì tutti i polizieri eranu rotti", mormorò Drake, verificando i punti di entrata è di uscita.
  
  "Simu. Ma quandu u vostru tempu di vacanze hè praticamente inesistente per deci anni, allora supponu chì u vostru contu di cuntrollu principia à riempie.
  
  "Hè un laptop?" Ben ghjunse à ellu prima chì a quistione retorica hè stata risposta. L'anu trovu ammucciatu vicinu à a piramide di vetru dopu avè lasciatu u museu, cum'è dui turisti più spaventati, troppu spaventati per ricurdà ogni dettagliu.
  
  "Perchè ùn dicemu micca à i Francesi ciò chì sapemu?" Kennedy dumandò mentre Ben apre u laptop.
  
  "Perchè sò francesi", disse Drake cù una risa, poi si vultò seriu quandu nimu si unì. Si pusò à l'orlu di u lettu di Kennedy, fighjendu u so amicu travaglià. "Scusa. I francesi ùn sapanu nunda. Passà per questu cun elli avà ci rallentarà. È pensu chì u tempu hè un prublema. Avemu da cuntattà i Svedesi ".
  
  "Sapete qualcunu in u serviziu sicretu svedese?" Kennedy alzò un sopracciglio verso di lui.
  
  "Innò. Tuttavia, aghju bisognu di chjamà u mo vechju cumandante ".
  
  "Quandu avete lasciatu SAS?"
  
  "Ùn avete mai lasciatu u SAS". Quandu Ben hà guardatu, aghjunse: "Metaforicamente".
  
  "Trè capi deve esse megliu cà dui." Ben guardò Kennedy per una seconda. "E se site sempre in affari?"
  
  Un ligeru cennu. I capelli di Kennedy li cascanu in l'ochji è pigliò un minutu per rinvià. "Aghju capitu chì ci sò nove parti di Odin, cusì a mo prima dumanda hè perchè? A seconda quistione hè chì hè?"
  
  "Avemu solu scopre in u caffè." Ben picchiò furiosamente a tastiera. "Ci hè una legenda, chì u Signore Krusty disprova quì, chì dice chì ci hè una vera Tomba di i Dii - literalmente, u locu induve tutti l'antichi Dii sò intarrati. È questu ùn hè micca solu una vechja legenda; una quantità di scientisti l'anu discututu, è parechji documenti sò stati publicati annantu à l'anni. U prublema hè," disse Ben, strofinendu l'ochji, "hè difficiule di leghje. I scientisti ùn sò micca famosi per a so lingua prosaica ".
  
  "Prosaicu? " Kennedy ripetì cù un surrisu. "Vai à l'università?"
  
  "Hè u vocalista di u gruppu", disse Drake.
  
  Kennedy alzò un sopracciglio. "Allora avete a Tomba di i Dii chì ùn hè mai esistita. OK. Allora?"
  
  "S'ellu hè mai profanatu, u mondu affucà in u focu ... ecc. eccetera."
  
  "Capiscu. E nove parti ?
  
  "Bè, essendu riuniti à l'epica di Ragnarok, mostranu a strada di a tomba."
  
  "Induve hè Ragnarok?"
  
  Drake scacciò a moquette. "Un altru aringa rossa. Questu hè micca u locu. In rialità hè una seria di avvenimenti, una grande battaglia, un mondu purificatu da un flussu di focu. Disastri naturali. Piuttostu Armageddon ".
  
  Kennedy aggrottò la fronte. "Allora ancu i vichinghi duru anu paura di l'apocalisse".
  
  Fighjendu in giù, Drake hà nutatu una copia fresca, ma malamente arrugata di USA Today in terra. Hè stata impannillata intornu à u titulu - "L'ASSASSINU SERIE RELEASED DEMAND TWO MORE".
  
  Un piacevule, ma micca cusì inusual per a prima pagina di un ghjurnale. Ciò chì l'hà fattu piglià un altru sguardu, cum'è se i so ochji eranu brusgiati, era a foto di Kennedy in un uniforme di polizia in u testu. È un titulu più chjucu accantu à a so foto - Cop breaks - va AWOL.
  
  Hà culligatu i tituli à a buttiglia quasi viota di vodka nantu à a toletta, i analgésichi nantu à a toletta, a mancanza di bagaglii, carte turistiche, souvenirs è itinerariu.
  
  Merda.
  
  Kennedy hà dettu: "Allora questi tedeschi è canadiani volenu truvà sta tomba inesistente, forse per a gloria? Per a ricchezza chì puderia purtà ? È per fà questu, anu da cullà i novi pezzi di Odinu in un locu chì ùn hè micca un locu. Hè ghjustu?"
  
  Ben fece una smorfia. "Bè, una canzone ùn hè micca una canzone finu à ch'ella hè stampata nantu à u vinile", cum'è u mo babbu dicia. In inglese, avemu sempre assai travagliu da fà ".
  
  "Hè un stretchimentu. "
  
  "Hè più cusì". Ben hà vultatu u screnu di u laptop. "I nove figure di Odinu sò l'Occhi, i Lupi, i Valchiri, i Cavalli, u Scudu è a Lancia".
  
  Drake hà cuntatu. "Ci sò solu sei, criatura."
  
  "Dui ochji. Dui lupi. Due valchirie. Iè. "
  
  "Quale hè in Apsalla?" Drake fece l'ochju à Kennedy.
  
  Ben scrolling per un mumentu, poi disse: "Ci dice quì chì a Lancia hà traforatu u fiancu d'Odinu mentre digiunava mentre era appiccicatu à l'Arburu di u mondu, revelendu tutti i so numerosi sicreti à a so Volva - u so Seer. Ascoltate un'altra citazione: "Accantu à u Tempiu di Upsalla ci hè un arbulu assai grande cù rami largamente spargugliati, chì sò sempre verdi in l'invernu è in l'estiu. Chì tipu d'arburu hè questu, nimu ùn sà, postu chì nisun altru cum'è. hè mai statu trovu. Hà centinaie d'anni. . L'Arburu di u mondu hè - o era - in Uppsala è hè centrale à a mitulugia nordica. Dice chì ci sò nove mondi intornu à l'Arburu di u mondu. Yada... yada. Oh, un altru riferimentu - "l'arbulu sacru in Uppsala. Unu visitatu spessu, accantu à una frassina enormosa chjamata Ygdrassil, chì i lucali cunzidenu sacru. Ma avà hè andatu ".
  
  Leghjite più: "I cronisti scandinavi anu longu cunsideratu Gamla Upsalla unu di i siti più antichi è impurtanti in a storia di l'Europa di u Nordu".
  
  "È hè tuttu quì", disse Kennedy. "Induve qualchissia puderia truvà".
  
  "Bè", disse Ben, "tuttu deve esse ligatu. Ùn sottovalutate micca e mo capacità miss, sò bonu in ciò chì facciu ".
  
  Drake annuì in ricunniscenza. "Hè veru, crede mi. M'hà aiutatu à navigà in a mo carriera di fotografia per l'ultimi sei mesi ".
  
  "Avete bisognu di riunisce assai puesie diverse è saghe storichi. A saga hè un puema vichingu di alta avventura. Ci hè ancu una cosa chjamata Edda Puetica, scritta da i discendenti di e persone chì cunnosci a ghjente chì cunniscia i cronisti di l'epica. Ci hè assai infurmazione quì ".
  
  "È ùn sapemu nunda di i tedeschi. Senza parlà di i Canadiani. O perchè Alicia Miles... "Sonò u telefuninu di Drake. "Scusate... eh?"
  
  "I".
  
  "Ciao, Wells."
  
  "Avanti, Drake." Wells rispirò. "U SGG hè e Forze Speciali Svedese è elementi di l'Armata Svedese sò stati ritirati da tuttu u mondu".
  
  Drake era senza parole per un mumentu. "Sti scherzendu?"
  
  "Ùn scherzu micca nantu à u travagliu, Drake. Solu e donne".
  
  "Hè mai accadutu questu prima?"
  
  "Per quantu mi ricordu, nò."
  
  "Indicanu a ragione?"
  
  "U solitu stupidu, aghju paura. Nunda di concretu ".
  
  "Ancu qualcosa?"
  
  Ci era un suspiru. "Drake, mi devi veramente alcune storie di maghju, amicu. Ben hè sempre quì?"
  
  "Iè, è vi ricordate di Alicia Miles?"
  
  "Ghjesù. Quale ùn avissi? Hè cun voi?
  
  "Micca essatamente. L'aghju scontru à u Louvre circa un'ora fà ".
  
  Dece seconde di silenziu, dopu: "Era parte di questu? Impussibule". Ella ùn tradirebbe mai u so propiu populu ".
  
  "Ùn avemu mai statu "u so propiu", o cusì pare."
  
  "Fighjate, Drake, stai dicendu chì hà aiutatu à arrubà u museu?"
  
  "Questu sò mè, signore. Sò mè. Drake s'avvicinò à a finestra è fighjulava i luci di a vittura lampendu sottu. "Hè difficiule di digerirà, ùn hè micca? Puderà avè fattu soldi cù a so nova vocazione ".
  
  Derrière lui, il pouvait entendre Ben et Kennedy prendre des notes sur les lieux connus et inconnus des Nove Pieces d'Odin.
  
  Wells respirava pesantemente. "Alicia cazzo Miles! Cavalcà cù u nemicu? Mai. Nisuna manera, Drake. "
  
  "Aghju vistu a so faccia, signore. Era ella ".
  
  "Ghjesù in un passegginu. Chì hè u vostru pianu?"
  
  Drake chjude l'ochji è strinse a testa. "Ùn sò più parte di a squadra, Wells. Ùn aghju micca un pianu, dannazione. Ùn aghju micca avutu bisognu di un pianu ".
  
  "Eiu sò. Aghju un squadra inseme, amicu, è cumincià à spiegà da questu fine. A manera chì andanu e cose, pudemu vulerà sviluppà alcune grandi strategie. Mantene in cuntattu ".
  
  A linea hè morta. Drake si girò. Ben è Kennedy u fighjulavanu. "Ùn vi preoccupate", disse. "Ùn sò micca impazzitu. Chì avete?"
  
  Kennedy hà utilizatu una cucchiara per scumpressà parechji fogli di carta, chì avia cupertu in stenografia di polizia. "Spear - Upsalla. Lupi - New York. Dopu questu, micca u minimu indiziu ".
  
  "Ùn parlemu micca tutti cum'è no eramu nati cù cucchiai d'argentu nantu à u culo", sbottò Drake prima di pudè piantà. "OK OK. Pudemu solu trattà cù ciò chì sapemu ".
  
  Kennedy li fece un sorrisu stranu. "Mi piace u vostru stile".
  
  "Ciò chì sapemu", hà ripetutu Ben, "hè chì Apsalla serà u prossimu".
  
  "A quistione hè," murmurò Drake, "puderà a mo carta d'oru gestisce questu?"
  
  
  OTTU
  
  
  
  UPSALLA, Svezia
  
  
  Duranti u volu à Stoccolma, Drake hà decisu di prufittà di Kennedy.
  
  Dopu una seria di strette di mani furiose trà Drake è Ben, u polizia di New York hà finitu à pusà à a finestra cù Drake accantu à ella. In questu modu, ci hè menu chance di scappà.
  
  "Allora", disse mentre l'aviò finalmente sbarcò è Ben apre u laptop di Kennedy. "Senti una certa atmosfera. Ùn mi importa micca i mo affari, Kennedy, aghju solu una regula. Aghju bisognu di sapè nantu à e persone cun quale travagliu ".
  
  "Aviu avutu saputu ... avete sempre à pagà per un postu di finestra, nò ? Dimmi prima cumu sta vibrazione hà travagliatu cù Alicia Miles?"
  
  "Piuttostu bè", ammette Drake.
  
  "Si pò. Chì vulete sapè?"
  
  "S'ellu hè un prublema persunale, nunda di male. S'ellu hè un travagliu, una panoramica rapida ".
  
  "E s'ellu hè tramindui?"
  
  "Merca. Ùn vogliu micca spiegà in l'affari di l'altri, ùn aghju micca veramente, ma aghju da mette Ben prima. L'aghju prumessu chì avemu da passà per questu, è ti diceraghju u stessu. Avemu ricevutu ordini di tumbà noi. L'unicu ciò chì ùn site micca stupidu hè Kennedy, cusì sapete chì aghju da pudè fidà di voi per travaglià cun mè nantu à questu.
  
  L'assistente di volu s'inclinò, offrendu una tazza di carta chì diceva "We Proudly Brew Starbucks Coffee".
  
  "Caffeina". Kennedy hà accettatu questu cun gioia evidente. Ella allungò, toccu a guancia di Drake in u prucessu. Hà rimarcatu ch'ella portava u so terzu pantalone indefinitu da quandu l'avia scontru. Questu hà dettu ch'ella era una donna chì era stata attenta per i motivi sbagliati; una donna chì hà vistutu modestamente per adattà induve ella vulia seriamente appartene.
  
  Drake hà pigliatu unu per ellu stessu. Kennedy beie per un minutu, poi misu una ciocca di capelli daretu à l'arechja in un gestu gentile chì attirò l'attenzione di Drake. Allora si vultò versu ellu.
  
  "Nisunu di i vostri maledetti affari, veramente, ma eiu... aghju finitu un poliziottu bruttu. Espertu forensicu. Ils l'ont surpris en train d'empocher une poignée de dollars sur la scène du crime et l'ont dit à I.A. In u risultatu, hà ricevutu un stretch mark. Qualchi anni".
  
  "Ùn ci hè nunda di male. I so culleghi ti anu cacatu nantu à tè ?
  
  "Amicu, dannazione, possu trattà questu. Aghju pigliatu questu da quandu aghju cinque anni. Ciò chì hè sbagliatu, ciò chì mi batte u cervellu cum'è un cazzo di trapanu, hè a realità chì ùn pensate micca - chì ognuna di l'atti precedenti di stu bastardo ladrone hè allora messa in quistione. Ogni. Solità. Unu."
  
  "Uffizialmente? Da quale?"
  
  "Avucati chì mangianu merda. Pulitici mangianti di merda. Futuri merri. L'annunzii obsesionati da a fama troppu cecu da a so propria ignuranza per sapè u dirittu da u male. Burocrati".
  
  "Ùn hè micca a vostra culpa".
  
  "Oh sì! Dite chì à e famiglie di u peghju assassinu in serie chì u Statu di New York hà mai cunnisciutu. Dite à tredeci mamme è tredeci babbi, tutti sapendu ogni dettagliu macabra di cumu Thomas Caleb hà uccisu e so figliole, perchè eranu prisenti in tuttu u so prucessu in tribunale.
  
  Drake strinse i pugni in furia. "Anu da liberà stu tippu?"
  
  L'ochji di Kennedy eranu pozzi vioti. "L'anu liberatu dui mesi fà. Da tandu hà uccisu di novu è avà hè sparitu ".
  
  "Innò".
  
  "Hè tuttu nantu à mè".
  
  "No, ùn hè micca veru. Hè in u sistema ".
  
  "Sò u sistema. U travagliu per u sistema. Questa hè a mo vita ".
  
  "Allora t'hanu mandatu in vacanze?"
  
  Kennedy si asciugò l'ochji. "Lascià forzatu. A mo mente ùn hè più... ciò chì era. U travagliu richiede clarità ogni minutu di ogni ghjornu. Una chiarezza chì solu ùn possu più ottene ".
  
  Ella mette a so attitudine rude in piena mostra. "E chì? Sò felice avà ? Pudete travaglià cun mè avà?"
  
  Ma Drake ùn hà micca rispostu. Cunniscia u so dulore.
  
  Anu intesu a voce di u capitanu chì spiegà ch"elli eranu trenta minuti da a so destinazione.
  
  Ben hà dettu: "Pazzu. Aghju appena lettu chì e Valchirie di Odino sò parte di una cullezzione privata, locu scunnisciutu. Pigliò un bloccu note. "Aghju da cumincià à scrive sta merda".
  
  Drake ne l'entendait à peine. A storia di Kennedy era tragica, è micca quella chì avia bisognu à sente. Intarrà i so dubbiti è, senza esitazione, coprì a so manu tremula cù a so.
  
  "Avemu bisognu di u vostru aiutu cù questu", bisbigliò, perchè Ben ùn l'avessi intesu è interrugatu dopu. "Credu. Un bonu sustegnu hè essenziale in ogni operazione ".
  
  Kennedy ùn pudia parlà, ma u so sorrisu curtu parlava volumi.
  
  
  ***
  
  
  Un aviò è un trenu veloce dopu è si avvicinavanu à Apsalla. Drake hà pruvatu à scuzzulate a fatigue di viaghju chì annebbiava u so cervellu.
  
  Fora, u fretu di u dopu meziornu l"hà purtatu à i so sensi. Firmavanu un taxi è cullà in l'internu. Ben hà sbulicatu a nebbia di fatica dicendu:
  
  Gamla Uppsalla. Questu hè u vechju Upsalla. Stu locu", hà indicatu Uppsalla in tuttu, "hè statu custruitu dopu chì a cattedrale in Gamla Uppsalla hà brusgiatu assai tempu fà. Questu hè essenzialmente u novu Uppsalla, ancu s'ellu hè centinaia d'anni ".
  
  "Wow", disse Kennedy. "Quanti anni face chì u vechju Uppsalla?"
  
  "Esattu."
  
  U taxi ùn si moveva. U cunduttore hè avà à mezu volta. "Munti?"
  
  "Mi parduni?" A voce di Kennedy pareva offesa.
  
  "Vedi i monti? Tumuli funerari reali? L'inglese stuttering ùn hà micca aiutu.
  
  "Iè". Ben annuì. "Tumuli funebri reali. Hè in u locu ghjustu ".
  
  Finu per andà in un mini tour di Uppsalla. Ghjucà à u turisimu, Drake ùn pudia micca accettà a strada tortuosa. Per d 'altra banda, u Saab era còmode è a cità era impressiunanti. In quelli ghjorni, Apsalla era una cità universitaria è e strade eranu intasate cù e biciclette. À un certu puntu, u so cunduttore parlante ma difficiuli di decifrare spiegò chì a bicicletta ùn si ferma micca per voi nantu à a strada. Vi abbatterebbe senza una seconda riflessione.
  
  "Accidenti". Hà indicatu e so mani à i fiori chì decoranu i trottoli. "Un saccu di accidenti".
  
  Vecchi edifici fluttuanu da i dui lati. Eventualmente a cità cede è a campagna cuminciò à striscia in u paisaghju.
  
  "Va bè, allora Gamla Apsalla hè un picculu paese avà, ma in i primi publicità era un grande paese", disse Ben da a memoria. "I rè impurtanti sò stati intarrati quì. È Odinu hà campatu quì per un pezzu.
  
  "Questu hè induve si hè impiccatu", Drake hà ricurdatu di a legenda.
  
  "Iè. S'hè sacrificatu annantu à l'Arburu Mundiale mentre u so Seer fighjulava è ascoltava ogni secretu chì avia mai guardatu. Ella deve esse significatu assai per ellu ". Aggrottò le sopracciglia, pensendo: Deve esse stati incredibilmente vicini.
  
  "Tuttu questu sona cum'è una cunfessione cristiana", si azzardò Drake.
  
  "Ma Odinu ùn hè micca mortu quì?" Kennedy hà dumandatu.
  
  "Innò. Hè mortu à Ragnarok cù i so figlioli Thor è Frey.
  
  U taxi circundava una larga zona di parcheggio prima di piantà. À a diritta, un chjassu di terra ben battutu portava à traversu l'arburi sparsi. "À i monti", disse u so cunduttore.
  
  L'anu ringraziatu è surtite da a Saab in un sole brillanti è una brisa fresca. L'idea di Drake era di scouttà l'area circundante è u paese stessu per vede s'ellu qualcosa avia saltatu fora di u legnu. Dopu tuttu, quandu tanti stronchi internaziunali mettenu i so ego ben indulgenti daretu à ciò chì pò esse qualificatu solu cum'è libertà glubale per tutti, qualcosa deve spiccà.
  
  Al di là di l'arburi, u paisaghju hè diventatu un campu apertu, ruttu solu da decine di picculi monti è trè grandi monti chì si stendevanu dritti davanti. Al di là di questu, in lontananza, anu rimarcatu un tettu ligeru è un altru edifiziu à a diritta di ellu, chì marcavanu l'iniziu di u paese.
  
  Kennedy fece una pausa. "Ùn ci sò arburi in ogni locu, ragazzi."
  
  Ben era ingaghjatu in u so quaderno. "Ùn anu da fà un segnu avà, nò?"
  
  "Avete una idea?" Drake guardò i campi aperti per ogni segnu d'attività.
  
  "Mi ricordu di leghje chì ci era una volta finu à trè mila tumuli quì. Oghje ci sò parechji centu di elli. Sapete ciò chì significa?"
  
  "Ùn l'anu micca custruitu assai bè?" Kennedy surrisu. Drake era alleviatu ch'ella paria cumplettamente cuncentrata nantu à u travagliu in manu.
  
  "In i tempi antichi ci era assai attività sottuterra. E poi sti trè tumuli "reali". In u XIXmu seculu sò stati chjamati dopu à trè liggendarii rè di a Casa di Yngling - Aun, Adil è Egil - una di e più famose famiglie riali di Scandinavia. Ma... - si fece una pausa, divertendu - si dice ancu chì in a più antica mitulugia è folklore, i tumuli funerari esistevanu digià - è chì eranu un anticu tributu à i primi - l'uriginale - trè Re - o Diu, cum'è sapemu. elli Avà. Questu hè Freyr, Thor è Odinu ".
  
  "Ci hè input aleatoriu quì", disse Kennedy. "Ma avete nutatu quante riferimenti à e storie bibliche cuntinuemu à ottene da tutte queste storie antiche".
  
  "Questu hè Sagi. " Ben a currettu. "Puesia. Doodles accademici. Qualcosa chì pò esse impurtante - ci sò decine di referenze attaccate à i monti à a parola svedese falla, è u manga fallor - ùn sò micca sicuru di ciò chì significa. È, Kennedy, ùn aghju micca lettu in qualchì locu chì a storia di Cristu era assai simili à a storia chì implicava Zeus ?
  
  Drake annuì. "È u diu egizianu Horus era un altru precursore. Tramindui eranu dii chì si suppone chì ùn anu mai esistitu ". Drake fece un cennu versu i trè monti riali chì si staccavanu contru à u paisaghju pianu. "Frey, Thor è Odinu, nò? Allora quale hè quale allora, Blakey? A?"
  
  "Ùn aghju micca idea, amicu."
  
  "Ùn vi preoccupate, munchkin. Pudemu torturà l'infurmazioni fora di questi paisani se ne necessariu ".
  
  Passanu davanti à i monti, ghjucanu u rolu di trè turisti stanchi cum'è una diversione. U sole li batteva nantu à a testa, è Drake hà vistu chì Kennedy rompe i so lunette di sole.
  
  Si strinse a testa. Americani.
  
  Allora u telefuninu di Ben sonò. Kennedy scuzzulò a testa, digià sopraffatta da a freccia di u cuntattu di a famiglia. Drake ghignava solu.
  
  "Karin", disse Ben felice. "Cumu va a mo surella maiò?"
  
  Kennedy tappò à Drake nantu à a spalla. "Cantanti principali in u gruppu?" - hà dumandatu.
  
  Drake alzò le spalle. "Cuore d'oru, hè tuttu. Ellu faria qualcosa per voi senza lagnanza. Quanti amici o culleghi cusì avete?
  
  U paese di Gamla Uppsalla era pittorescu è pulitu, cù parechje strade allineate cù edifici senza sbarcu è tetti alti chì eranu centinaie d'anni, ben cunsirvatu è pocu populati. Un paisanu casuale li guardava cun curiosità.
  
  Drake si n'andò versu a chjesa. "I vicari lucali sò sempre utili."
  
  Quand'elli s'avvicinavanu à a veranda, un vechju in vestiti di a chjesa li guasgi chjappà da i so pedi. Si firmò stunatu.
  
  "Bonghjornu. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Ùn sò micca sicuru di questu, amicu." Drake hà fattu u so surrisu più bellu. "Ma quale di questi tumuli laggiù appartene à Odinu?"
  
  "In inglese?" U prete hà parlatu bè di u mondu, ma hà luttatu per capiscenu. "Vad? Chì ? Unu?"
  
  Ben avanzò è chjamò l'attenzione di u vicariu à i monti reale. "Unu?"
  
  "Vedi." U vechju annunziò. "Iè. Hm. Storsta... " Luttava per truvà a parolla. "I grandi."
  
  "U più grande?" Ben allargò e braccia.
  
  Drake li surrisi, impressiunatu.
  
  "Figure". Kennedy hà cuminciatu à vultà, ma Ben avia una ultima dumanda.
  
  "Falla?" Disse solu cù e so labbra in sorpresa, fighjendu u vicariu, è alzò l'spalle esageratu. "O manga faller?"
  
  Pigliò un pocu di tempu, ma a risposta, quandu hè ghjunta, rinfriscò Drake finu à l'ossu.
  
  "Trappule... assai trappule".
  
  
  NOVE
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Drake hà seguitu Ben è Kennedy à u più grande di i monti reale, fiddlendu cù i cinturini di u so backpack per pudè scopre a zona in pace. L'unica tappa era à circa un chilometru daretu à u monticulu più chjucu, è per un secunnu hà pensatu di vede u muvimentu quì. Muvimentu rapidu. Ma più studiu ùn hà revelatu nunda di più.
  
  Si firmonu à u pede di a muntagna di Odinu. Ben hà pigliatu un respiru. "L'ultimu à ghjunghje à a cima riceverà un pocu di merda nantu à a mo pagina di Facebook!" - gridò, partendu in fretta. Drake hà seguitu più calmu è surrisu à Kennedy, chì caminava un pocu più veloce chè ellu.
  
  In fondu, hà cuminciatu à diventà sempre più agitatu. Ùn li piacia micca. Eranu senza speranza. Qualchese numeru di fucili putenti puderia seguità, mantenenduli à a punta di una pistola, aspittendu solu ordini. U ventu fischiava forte è batteva nantu à l'arechje, aumentendu a sensazione di insicurezza.
  
  Ci pigliò una vintina di minuti per cullà in cima à a muntagna grassy. Quandu Drake hè ghjuntu, Ben era digià pusatu nantu à l'erba.
  
  "Induve hè a cesta di picnic, Krusty?"
  
  "Lasciate questu in u vostru passegginu". Si guardò intornu. Da quì sopra, a vista era mozzafiato: campi verdi senza fine, colline è ruscelli in ogni locu, è muntagne viole in luntanu. Puderanu vede u paese di Gamla Uppsalla, chì si stende à i cunfini di a cità di New Uppsalla.
  
  Kennedy hà dettu l'evidente. "Allora, aghju da dì solu qualcosa chì mi preoccupa dapoi un pezzu. S'ellu hè Odin's Mound, è l'Arburu di u mondu hè oculatu in questu - chì seria una scuperta dannante - perchè nimu ùn l'hà trovu prima ? Perchè ci duvemu circà avà?"
  
  "Hè simplice". Ben ripuliva i so ricci indisciplinati. "Nimu hà pensatu di guardà prima. Finu à chì u Scudu hè statu scupertu un mese fà, era tutta una legenda polverosa. Mitu. È ùn era micca faciule di cunnetta a Spear cù l'Arburu di u mondu, chì hè issa quasi universale chjamatu Yggdrasil, è dopu cù i brevi novi ghjorni di sughjornu d'Odinu.
  
  E -" Drake intervintò ", quellu arburu ùn serà micca faciule da truvà s'ellu esiste. Ùn vulianu micca chì un vechju bastardo s'imbattissi in questu.
  
  Avà u telefuninu di Drake hà sonatu. Fighjava à Ben cù una finta serietà mentre u tirava fora di u so saccu. "Ghjesù. Cuminciu à sente cum'è tè ".
  
  "Bè?"
  
  "Una squadra di dece persone hè à a vostra dispusizione. Basta à dì a parolla ".
  
  Drake inghiottì a so sorpresa. "Dece persone. Questu hè un grande squadra ". Una squadra SAS di dece persone puderia spedite u presidente in u so Uffiziu Ovale è ancu truvà tempu per apparisce in u novu video di Lady Gaga prima di vultà in casa per u tè.
  
  "Big packs, aghju intesu. A situazione peghju ogni ora ".
  
  "Questu hè veru?"
  
  "I guverni ùn cambianu mai, Drake. Accuminciavanu pianu pianu è dopu pruvatu à bulldoze u so modu, ma avianu a paura di finisce. S'ellu hè qualchì cunsulazione, questu ùn hè micca a cosa più grande chì succede in u mondu à u mumentu ".
  
  A dichjarazione di Wells hè stata cuncepita per esse trattata cum'è un leone tratta una zebra, è Drake ùn hà micca deluso. "Comu chì?"
  
  "I scientisti di a NASA anu appena cunfirmatu l'esistenza di un novu supervulcanu. E..." Wells in realtà pareva allarmatu: "Hè attivu".
  
  "Chì?"
  
  "Un pocu attivu. Un pocu. Ma pensate à quessa, a prima cosa chì imagine quandu si parla di un supervulcanu hè...
  
  "... a fine di u pianeta," Drake hà finitu, a gola secca di colpu. Era una coincidenza chì Drake avia avà intesu sta frasa duie volte in tanti ghjorni. Fighjulava Ben è Kennedy circundà u terrapienu, calcià l'erba, è si sentia una paura prufonda chì ùn avia mai avutu.
  
  "Induve hè?" dumandò.
  
  Wells ridia. "Micca luntanu, Drake. Micca luntanu da induve trovu u vostru Scudu. Questu hè in Islanda ".
  
  Drake stava per muzzicà una seconda volta quandu Ben gridò: "Truvatu qualcosa!" in una voce alta chì dimustrava a so ingenuità mentre si sparghjeva in tuttu.
  
  "Devu andà". Drake corse vers Ben, lançant l'incantation du mieux qu'il pouvait. Kennedy hà ancu guardatu intornu, ma l'unicu ciò chì pudianu vede era in u paese.
  
  "Mantene, amicu. Chì avete?"
  
  "Questi". Ben si inginocchiava è spazzolò l'erba intricata per revelà una lastra di petra di a dimensione di un pezzu di carta A4. "Allineanu tuttu u perimetru di a muntagna, ogni pochi metri, in fila da a cima à circa a mità di a basa. Ci deve esse centinaie di elli ".
  
  Drake guardò più attentamente. A superficia di a petra hè stata dannata da u clima, ma era parzialmente prutetta da l'arba sopra. Ci era qualchì marcatu nantu à a so superficia.
  
  "Le iscrizioni runiche, pensu chì si chjamanu", disse Ben. "Simboli Vichinghi"
  
  "Cumu diavolo a sapete?"
  
  Hà sorrisu. "In u pianu, aghju verificatu i marcati di u scudo. Sò simili. Basta à dumandà à Google.
  
  "U zitellu dice chì ci sò centinaie di elli", disse Kennedy, fighjulendu in alto è in u pendiu ripidu è grassu. "Allora? Ùn aiuta micca ".
  
  "U zitellu dice chì puderia travaglià", disse Ben. "Avemu bisognu di truvà rune ligati à ciò chì cercemu. Rune chì rapprisenta una lancia. Rune chì rapprisenta un arbre. È a runa per -"
  
  "Unu", hà finitu Kennedy.
  
  Drake hà avutu una idea. "Aghju scumessa chì pudemu usà a linea di vista. Avemu tutti bisognu di vede per sapè chì hà travagliatu, nò ?
  
  "A logica di u soldatu", rise Kennedy. "Ma pensu chì vale a pena pruvà."
  
  Drake era ansiosu di dumandà a so logica di u pulizzeru, ma u tempu passava. Altre fazioni avanzavanu è eranu sorprendentemente assenti, ancu avà. Tutti cuminciaru à sbulicà l'erba da ogni petra, sguassendu intornu à a muntagna verde. In prima era un compitu ingrate. Drake fece simbuli chì parevanu scudi, balestre, un sumere, una barca, dopu una lancia !
  
  "Ci hè unu". A so voce prufonda hà purtatu à l'altri dui, ma micca più. Il s'assit avec son sac à dos et déposa les fournitures qu'ils avaient achetées pendant le trajet en taxi à travers Apsalla. Torche, una grande lanterna, fiammiferi, acqua, un coppiu di culteddi chì hà dettu à Ben chì eranu per sguassà i detriti. Hà avutu un sguardu in daretu, ùn sò micca cusì dannamente credulu, ma u so bisognu era più pressante chè a preoccupazione di Ben avà.
  
  "Arburu". Kennedy cascò in ghjinochji, grattandu a petra.
  
  Ben ci pigliò altri dece minuti tensi per truvà qualcosa. Si fece una pausa, poi ripete i so passi recenti. "Ricurdate ciò chì aghju dettu di Tolkien chì basa Gandalf nantu à Odinu?" Picchiò a petra cù u pede. "Bè, questu hè Gandalf. Hà ancu un staffu. Ehi!"
  
  
  ***
  
  
  Drake u fighjulava attentamente. Sintia un sonu di macinazione, cum'è s'è persiane pisanti si aprenu cù un sonu di macinazione.
  
  "L'avete causatu pistendu una roccia?" - Dumandò cun cura.
  
  "Pensu di sì".
  
  Tutti si guardavanu, a so spressione cambiava da l'excitazione à l'inquietu à a paura, è po, cum'è unu, si sò avanzati.
  
  A petra di Drake cede un pocu. Hà intesu u listessu sonu grinding. U tarrenu davanti à a petra s'affonda, è dopu a depressione curria intornu à u tarrenu cum'è una serpente turbocharged.
  
  Ben gridò: "Ci hè qualcosa quì".
  
  Drake è Kennedy marchjò à traversu a terra affundata finu à induve ellu stava. Si accucciò, scrutando in una crepa in terra. "Una specie di tunnel".
  
  Drake agitò una torcia. "Hè ora di cresce un paru, ghjente", disse. "Seguita mi".
  
  
  ***
  
  
  À u mumentu ch'elli eranu fora di vista, duie forze radicali differenti cuminciaru à mubilizà. L'Alimani, chì sin'à avà s'eranu accontentati di chjappà in a cità dorme di Gamla Apsalla, si preparanu è cuminciaru à seguità i passi di Drake.
  
  Un altru squad, un contingente di e truppe d'elite di l'Armata Svedese - u Sarskilda Skyddsgrupen, o SSG - cuntinuò à osservà i tedeschi è discute a strana cumplicazione pruposta da i trè civili chì avianu ghjustu scendinu in a fossa.
  
  Hanu da esse interrugati cumplettamente. Per ogni modu necessariu.
  
  Vale à dì, s'elli sopravvivevanu ciò chì avia da succede.
  
  
  DECI
  
  
  
  WORLD TREE PIT, SWEDEN
  
  
  Drake si chinò. U passaghju scuru avia principiatu cum'è un spaziu di crawl è avà era menu di sei piedi altu. U tettu era fattu di roccia è terra è era riddled cù grandi loops pendenti d'erba invasata chì avianu da taglià fora di a strada.
  
  Hè cum'è caminari in una jungla, pensò Drake. Solu sottu terra.
  
  Hà nutatu chì alcuni di i vignaghjoli più forti eranu digià tagliati. Un'onda d'ansietà l'attraversò.
  
  Sò ghjunti à una zona induve e radiche eranu cusì densi chì anu da scavalcà di novu. A battaglia era dura è brutta, ma Drake pusò u coddu prima di u coddu, u ghjinochju davanti à u ghjinochju, è urgeu à l'altri à seguità. Quandu à un certu puntu ancu a persuasione ùn hà micca aiutatu à Ben, Drake hà vultatu in bullying.
  
  "Almenu a temperatura hè in cala", murmurò Kennedy. "Avemu da scendere".
  
  Drake s'est abstenu da a risposta di u suldatu standard, u so sguardu subitu attrattu da qualcosa revelatu à a luce di a so torcia.
  
  "Fighjate".
  
  Rune intagliate nantu à u muru. Simboli strani chì ricurdavanu à Drake quelli chì adornanu u scudu d'Odinu. A voce strangolata di Ben risonò in u corridoio.
  
  "Le rune scandinave. Un bon auguriu ".
  
  Drake alluntana a so luce da elli cun dispiacere. Se solu li pudianu leghje. U SAS, hà pensatu brevemente, averebbe più risorse. Forse era ora di purtalli quì.
  
  Un altru cinquanta piedi è stava goccia di sudore. Hà intesu chì Kennedy respirava pesantemente è maledicà ch'ella portava u so megliu pantalone. Ùn avia micca intesu nunda da Ben.
  
  "Stai bè, Ben? I vostri capelli sò aggrovigliati nantu à una radica?"
  
  "Ah, dannazione, ah. Continua, stronzo".
  
  Drake hà cuntinuatu à arrampicà in u fangu. "Una cosa chì mi preoccupa," si sbulicò trà respirazioni, "hè chì ci sò "assai trappule". L'Egiziani custruianu trappule elaborate per prutege i so tesori. Perchè micca i Norvegesi?"
  
  "Ùn possu micca imaginà chì u Viking pensendu troppu à a trappula", disse Kennedy in risposta.
  
  "Ùn sò micca," Ben gridò in a linea. "Ma i Vichinghi avianu ancu grandi pensatori, sapete. Cum'è i Grechi è Rumani. Ùn eranu micca tutti barbari ".
  
  Qualchì volta è u passaghju cuminciò à allargà. Un altru dece pedi è u tettu sopra elli sparivanu. In questu mumentu si stendevanu è si fece una pausa. A torcia di Drake illuminava u passaghju davanti. Quandu l'hà indicatu à Kennedy è Ben, si ridia.
  
  "Dannà, voi dui pari chì sò tornati da a tomba!"
  
  "E supponu chì site abituatu à sta merda?" Kennedy agitò a manu. "Essa SAS è tuttu ciò?"
  
  Micca SAS, Drake ùn pudia scuzzulà e parolle avvelenatu. "Eranu prima." Disse è marchò avanti più veloce avà.
  
  Un'altra volta brusca, è Drake sintì a brisa nantu à a so faccia. Un sintimu di vertigine l"hà colpitu cum"è un colpu di tronu subitu, è passò una siconda prima ch"ellu capì ch"ellu si trovava nantu à una cornice cù una scogliera cavernosa sottu à ellu.
  
  Una vista incredibile scontra i so ochji.
  
  Si firmò cusì subitu chì Kennedy è Ben s'hè lampatu in ellu. Allora anu vistu ancu sta vista.
  
  "OMFG." Ben hà dettatu u titulu di a traccia di a firma Wall of Sleep.
  
  L'Arburu di u Munnu era davanti à elli in tutta a so gloria. Ùn era mai sopra a terra. L'arbulu era a testa in giru, e so radiche forti chì si stendevanu in a muntagna di a terra sopra à elli, tenuti fermamente da l'età è e formazioni rocciose circundante, i so rami eranu marroni d'oru, e so foglie un verde perenne, u so troncu si stende à centu metri in a prufundità. di una fossa gigante.
  
  U so caminu si trasformò in una scala stretta scolpita in i muri di roccia.
  
  "Traps", respirò Ben. "Ùn vi scurdate micca di e trappule".
  
  "À l'infernu cù e trappule", Kennedy hà dettu u pensamentu di Drake. "Da induve diavolo vene a luce?"
  
  Ben hà guardatu intornu. "Hè aranciu."
  
  "Bastoni luminosi", disse Drake. "Cristu. Stu locu hè statu preparatu ".
  
  Duranti i so ghjorni SAS anu mandatu a ghjente per preparà una zona cum'è questu; squadra per valutà a minaccia è neutralizà o catalogu prima di vultà à a basa.
  
  "Ùn avemu micca assai tempu", disse. A so fede in Kennedy avia appena aumentatu. "Andemu".
  
  Falanu i scalini sgusciati è sbriciolati, a caduta brusca sempre à a so diritta. Dieci piedi in giru è i scalini cuminciaru à tiltà bruscamente. Drake si firmò quandu un spaziu di trè piedi si apre. Nunda di spettaculare, ma abbastanza per dà ellu una pausa, cum'è u bulu apertu sottu hè diventatu ancu più evidenti.
  
  "Crap".
  
  Saltò. A scala di petra era di circa trè metri di larghezza, faciule da navigà, terrificante quandu ogni passu sbagliatu significava una morte certa.
  
  Sbarcò veru è si vultò subitu, sintendu chì Ben era à l'orlu di e lacrime. "Ùn vi preoccupate", hà ignuratu Kennedy è fucalizza nantu à u so amicu. "Confidate di mè, Ben. Ben, ti pigliu.
  
  Hà vistu a fede in l'ochji di Ben. Fiducia assoluta, infantile. Era ora di guadagnà di novu, è quandu Ben hà saltatu è poi vacillò, Drake u sustegnu cù una manu nantu à u coddu.
  
  Drake fece l'occhiolino. "Facile, eh?"
  
  Kennedy hà saltatu. Drake fighjulava attentamente, fingendu di ùn avvistà. Sbarcò senza prublemi, vide a so preoccupazione è aggrottò le sopracciglia.
  
  "Hè trè pedi, Drake. Ùn u Grand Canyon.
  
  Drake fece l'occhiolino a Ben. "Pronti, amicu?"
  
  Un altru vinti piedi, è a prossima apertura in a scala era più larga, trenta piedi sta volta, è bluccata da una grossa tavola di legnu chì si oscillava mentre Drake camminava longu. Kennedy hà seguitu, è dopu u poviru Ben, furzatu da Drake à guardà in sopra, à fighjà avanti piuttostu cà in giù, à studià a destinazione piuttostu chè i so pedi. U ghjovanu tremava quandu hà righjuntu un terrenu solidu, è Drake hà chjamatu per una breve pausa.
  
  Quandu si firmonu, Drake hà vistu chì l'Arburu di u mondu si sparse quì cusì largamente chì i so grossi rami quasi toccu i scalini. Ben si stende reverente per accarezzò u membru, chì tremava sottu à u so toccu.
  
  "Questu ... questu hè sbulicatu", respirò.
  
  Kennedy hà utilizatu questu tempu per stilà i so capelli è esaminà l'entrata sopra. "Finu à avà tuttu hè chjaru", disse. "Aghju da dì chì, cum'è questu, hè sicuru chì l'infernu ùn eranu micca i tedeschi chì anu preparatu stu locu. L'avarianu saccheghjatu è brusgiatu finu à a terra cù i lanciafiamme ".
  
  Qualche di più pause è calavanu cinquanta piedi, quasi a mità di strada. Drake s'autorisa infine à pensà chì l'antichi Vichinghi ùn eranu micca l'uguali di l'Egiziani dopu tuttu, è i laccelli era u megliu ch'elli pudianu fà quandu si pisò nantu à a scala di petra, chì era in fattu una sezione elaborata di canapa, ficelle è pigmentu. Cascò, vide a cascata senza fine è si chjappà da a punta di e so dite.
  
  Kennedy u tirò sopra. "Ass swing in the wind, SAS guy?"
  
  Si arrampicò in terra ferma è allungò i so diti contusi. "Grazie".
  
  Si movenu più cun prudenza, avà più di a mità. Al di là di u spaziu viotu à a so diritta, un arbulu massicciu si ferma per sempre, senza toccu da a brisa è u sole, una maraviglia scurdata di i tempi passati.
  
  Passanu più è più simboli vichinghi. Ben hà indovinatu stranu. "Hè cum'è u muru di graffiti originale", disse. "A ghjente sguassate solu i so nomi è lasciava missaghji - e prime versioni di "Ghjuvanni era quì!"
  
  "Forse i creatori di a caverna", disse Kennedy.
  
  Drake hà pruvatu à fà un altru passu, appiccicatu à u muru di petra fredda, è un rughjonu prufondu, macinatu, risonò à traversu a caverna. Un fiume di detriti cascò da sopra.
  
  "Corri!" - gridò Drake. "Avà!"
  
  Ils se précipitèrent dans les escaliers, ignorant les autres pièges. Una roccia giganti cascò da sopra cun un putente crash, rumpendu e rocce più vechje mentre s'hè lampatu. Drake cupria u corpu di Ben cù u so propiu cum'è una roccia sbattò à traversu i scalini nantu à quale stavanu, pigliendu circa vinti piedi di gradi preziosi cun ellu.
  
  Kennedy sfilò i pezzi di petra da a so spalla è guardò à Drake cun un surrisu seccu. "Grazie".
  
  "Ehi, sapia chì a donna chì hà salvatu u culo di u tippu SAS puderia scaccià una roccia simplice. "
  
  "Hè divertente, omu. Cusì divertente ".
  
  Ma ùn era ancu finitu. Ci era un sonu forte, è a corda fina ma forte s'hè ruttu nantu à u passu chì separava Ben è Kennedy.
  
  "Fuuuck!" gridò Kennedy. U pezzu di stringa esce cun tale forza chì puderia esse facilmente separatu a so caviglia da u restu di u so corpu.
  
  Un altru cliccà dui passi. Drake hà ballatu in u locu. " Merda !
  
  Un altru rughju da sopra significava a prossima cascata di a petra.
  
  "Hè una trappula ripetuta", li disse Ben. "A stessa cosa cuntinueghja a succede una volta è più. Avemu bisognu à ghjunghje à sta sezione ".
  
  Drake ùn pudia micca dì chì passi eranu cunfusi è quali ùn l'eranu micca, cusì hà fiducia in a furtuna è a velocità. Corrianu a testa in giru à una trentina di gradini, circannu di stà in l'aria u più longu pussibule. I mura di i scalini si sgrossavanu à traversu l'antica strada, andendu in a prufundità di a caverna rocciosa.
  
  U sonu di i detriti chì cascanu à u fondu hà cuminciatu à diventà più forte.
  
  U so volu era seguitu da u crack di una corda rigida.
  
  Drake pigliò un'altra falsa scala, ma u so momentu l'hà purtatu à traversu u cortu vacu. Kennedy hà saltatu nantu à ellu, graziosu cum'è una gazelle in pienu volu, ma Ben cascò daretu à ella, avà sbulicatu in l'abissu.
  
  "Gambe!" Drake urlò, poi cascò in daretu in u vacu, diventendu a terra. U sollievu hà lavatu a tensione da u so cervellu mentre Kennedy hà tiratu i so pedi in u locu. Sintia Ben chjappà u so corpu è poi cascà nantu à u so pettu. Drake hà guidatu l'impulsu di u tippu cù e so mani, poi l'hà spintu ancu in terra solida.
  
  Si pusò prestu, cun un crunch.
  
  "Cuntinuà!"
  
  L'aria era piena di pezzi di petra. Unu hà rimbalzatu u capu di Kennedy, lascendu un tagliu è una funtana di sangue. Un altru colpu Drake in l'ankle. L'agonia li fece strincà i denti è l'hà spurtatu à correre più veloce.
  
  Bullets trafittò u muru sopra i so capi. Drake si accucciò è guardò brevemente l'entrata.
  
  Aghju vistu una forza familiare riunita quì. Tedeschi.
  
  Avà correvanu à tutta velocità, oltre l'imprudenza. Drake pigliò seconde preziosi per saltà in daretu. Cum'è un'antra salta di palle trapassava a petra accantu à a so testa, si sbatteva in avanti, saltava da i scalini, fece un circhiu cumpletu, stringhjendu e mani, è s'arrizzò à tutta a so altezza senza perde una uncia di impulsu.
  
  Ah, i boni vechji tempi sò tornati.
  
  Più balle. Allora l'altri s'hè cascatu davanti à ellu. U terrore hà strappatu un pirtusu in u so core finu à ch'ellu s'hè accoltu ch'elli avianu solu ghjuntu à u fondu di a caverna mentre currianu è, senza priparatu, s'hè lampatu drittu in terra.
  
  Drake rallentò. U fondu di a caverna era un grossu mestu di petra, polvera è detriti di legnu. Quandu s'arrizzò, Kennedy è Ben eranu una vista per vede. Ùn sò micca solu cuparti di terra, ma sò oghji cuparti di polveri caked-on è foglia.
  
  "Ah, per a mo camera di fiducia", intonò. "Anni di ricattamentu sò di fronte à mè".
  
  Drake pigliò u bastone luminoso è abbracciò a curva di a caverna chì scappava da l'omi armati. Pigliò cinque minuti per ghjunghje à i limiti esterni di l'arbulu. Eranu constantemente à l'ombra di a so impositu silenziu.
  
  Drake tappa Ben nantu à a spalla. "Megliu di qualsiasi sesh di u venneri sera, eh omicu?"
  
  Kennedy hà guardatu u ghjovanu cù ochji novi. "Avete qualchì fan? U vostru gruppu hà fans? Averemu sta cunversazione assai prestu, fratellu. Fiducia in ellu ".
  
  "Solu dui..." Ben hà cuminciatu à balbetta mentre giravanu una parte di l'ultima curva, è poi si tacenu in shock.
  
  Si fermanu tutti.
  
  I sogni antichi di maraviglia apparsu davanti à elli, lascenduli senza parolle, quasi spegnendu u so cervellu per una meza minutu.
  
  "Avà questu... questu..."
  
  "Sturnante", respirò Drake.
  
  Una fila di i più grandi battelli vichinghi ch'elli avianu mai imaginatu s'alluntana da elli in fila unicu, stendu un capu à l'altru cum'è s'era impiccatu à mezu à un trafficu arcaicu. I so lati eranu decorati cù argentu è oru, e so vele eranu decorate cù seta è pietre preziose.
  
  "Longboats", disse Kennedy stupidu.
  
  "Navi à longa distanza." Ben avia sempre abbastanza sensu per correggila. "Damn, queste cose eranu cunsiderate i più grandi tesori di u so tempu. Deve esse... chì ? Ci hè vinti quì ?
  
  "Piuttostu cool", disse Drake. "Ma questu hè a Spear chì avemu vinutu. Qualche idea?"
  
  Ben stava avà à fighjà l'Arburu di u mondu. "O mio Diu, ragazzi. Pudete imagine? Unu era appesu à quellu arburu. Un cazzo. "
  
  "Allora avà crede in i Diu, hmm? Fan?" Kennedy spostò u so latu versu Ben un pocu sfacciatamente, facendu ch'ellu rossi.
  
  Drake hà cullatu nantu à una cornice stretta chì curria tutta a lunghezza di a cuda di a longa nave. A petra paria forte. Pigliò u bordu di lignu è s'inclinò. "Queste cose sò piene di bottini. Hè sicuru di dì chì nimu ùn hè mai statu quì prima d'oghje ".
  
  Hà studiatu novu a linea di navi. Una mostra di ricchezza inimaginabile, ma induve era u veru tesoru ? À a fine ? A fine di l'arcubalenu ? I mura di a caverna eranu decorate cù disegni antichi. Vide l'imaghjini di Odinu appesu à l'Arburu di u mondu è una donna ghjinochju davanti à ellu.
  
  "Di chì parla questu?" Il fit signe à Ben vers lui. "Vai, affrettati. Quelli bastardi sneaky ùn si ficcanu micca salsicce in gola quì sopra. Movemu".
  
  Ellu indicò u turbulu russu di testu sottu a figura di una donna implorante. Ben strinse a testa. "Ma a tecnulugia hà da truvà un modu. "Hà clicatu nantu à u so I-phone fidu, chì per furtuna s'hè rivelatu ùn avè micca signale quì sottu.
  
  Drake hà pigliatu un mumentu per accende Kennedy. "A mo unica idea hè di seguità questi longboats", disse. "Vi cunvene?"
  
  "Cum'è un fan di a squadra di football hà dettu, sò in u ghjocu, ragazzi. Mostra a strada ".
  
  Avanzava, sapendu chì si stu super tunnellu ghjunse in un impassibile, seranu intrappulati. I tedeschi si sò stati stretti per a cuda, piuttostu chè di riposu nantu à i so allori. Drake hà divisu u pensamentu in parte, fucalizza nantu à una cornice chì era scolpita in a roccia. Di tantu in tantu scontranu un altru bastone luminoso. Drake li disfrazava o li trasfirìu per creà un ambiente più scuru in preparazione per a lotta avanti. Cercò constantemente trà e navi lunghe è infine vide una strada stretta chì si stendeva trà elli.
  
  Pianu b.
  
  Passavanu dui, quattru è po dece navi longhi. E gammi di Drake cuminciaru à dulore da u sforzu cù quale hà negoziatu a strada stretta.
  
  U sonu debbuli di una roccia caduta è dopu un urla più forte ritruvò à traversu a grotta giganti, u significatu di quale era evidenti. Senza fà un sonu, s'inclinavanu ancu più forte versu u so compitu.
  
  Drake hè finalmente ghjuntu à a fine di a fila. Cuntò vinti trè navi, ognuna intaccata è carica di bottino. Quandu si avvicinavanu à u spinu di u tunnel, a bughjura cuminciò à s'approfondisce.
  
  "Pensu chì ùn anu mai andatu cusì luntanu", hà dettu Kennedy.
  
  Drake frugò per una grande lanterna. "Risicatu", disse. "Ma avemu bisognu di sapè."
  
  L'hà accenditu è spusò u fasciu da un latu à l'altru. U passaghju s'hè ristrettu bruscamente finu à chì diventò un archway simplice davanti.
  
  È daretu à l'arcu ci era una sola scala.
  
  Ben supprimò subitu un urlo, poi disse in un sussurru teatrale: "Sò nantu à a cornice!"
  
  Era questu. Drake hà pigliatu l'azzione. "Semu divisi", disse. "Varaghju à e scale. Voi dui scendete quì à e navi è tornate da a strada chì avemu ghjuntu.
  
  Kennedy hà cuminciatu à prutestà, ma Drake strinse a testa. "Innò. Fa la. Ben hà bisognu di prutezzione, ùn aghju micca. È avemu bisognu di a Spear ".
  
  "E quandu ghjunghjeremu à a fine di e navi?"
  
  "Seraghju di ritornu da allora."
  
  Drake hà saltatu in daretu senza una parolla, saltendu da a cornice è andendu versu a scala ceca. Riturnò una volta è vide l'ombra chì s'avvicinava longu à a cornice. Ben hà seguitu à Kennedy per u pendiu spargugliatu di macerie finu à a basa di l'ultima nave vichinga. Drake hà dettu una preghiera di speranza è corse i scalini u più veloce ch'ellu pudia, saltendu dui passi à u tempu.
  
  Vai, si arrampicò finu à chì i so vitelli si feranu è i pulmoni brusgiavanu. Ma poi si n'andò largu. Daretu à elli scorriva un largu fiumu cù un currente furioso, è più in là s"alzava un altare di petra ruvida, quasi cum"è un barbecue arcaicu.
  
  Ma ciò chì hà attiratu l'attenzione di Drake era un simbulu massiu incisu nantu à u muru daretu à l'altare. Trè trianguli chì si sovrapponenu. Qualchì minerale in a scultura hà pigliatu a luce artificiale è scintillava cum'è paillettes nantu à un vestitu neru.
  
  Ùn ci hè tempu da perde. Gudeò u flussu, ansiannu per l'aria mentre l'acqua ghiacciata si elevava à i so cosci. Quandu s'avvicinò à l'altare, hà vistu un ughjettu chì si trovava nantu à a so superficia. Un artefattu cortu, puntitu, micca surprisante o impressiunanti. In fatti, mundanu...
  
  ... Lancia d'Odinu.
  
  L'ughjettu chì hà perforatu u latu di Diu.
  
  Un'ondata d'eccitazione è di pressenti l'attraversò. Questu era l'avvenimentu chì hà fattu tuttu realità. Finu à avà hè statu assai ipotesi, solu ipotesi intelligenti. Ma oltre quellu mumentu, era spaventosamente reale.
  
  Terribilmente reale. Si stavanu davanti à u countdown à a fine di u mondu.
  
  
  ONDECI
  
  
  
  WORLD TREE PIT, SWEDEN
  
  
  Drake ùn hè micca statu in a cerimonia. Pigliò a Spear è si riturnò da a strada ch'ellu ghjunse. Attraversu u flussu ghiacciatu, falà i scalini sbriciolati. Il s'éteignit à mi-chemin et ralentit alors que l'obscurité l'enveloppait.
  
  Deboli raghji di luce illuminavanu l'entrata sottu.
  
  Cuntinuò à marchjà. Ùn era ancu finitu. Avia assai tempu amparatu chì più spessu, un omu chì pensava troppu longu in battaglia ùn hà mai ghjuntu in casa.
  
  Si firmò mortu nantu à l'ultimu passu, poi si strinse in a bughjura più prufonda di u passaghju. L'Alimani eranu digià vicinu, quasi à a fine di a cornice, ma i so torchi à una tale distanza l'averanu distinguitu solu cum'è una altra ombra. Saltò sopra u passaghju, si strinse contr'à u muru è si n'andò versu a pendenza chì portava à a basa di e navi vichinghe.
  
  Una voce maschile abbaiò: "Guardate questu! Mantene l'ochji sbucciati, Stevie Wonder! " A voce l'hà surprisatu; avia l'accentu prufondu di u Sud americanu.
  
  Maldiziu, u bastardu à l'occhi d'acula l'hà vistu - o almenu un'ombra mossa - qualcosa ch'ellu ùn pensava micca pussibule in st'oscurità. Si corse più veloce. Un colpu sbucò, chjappà a petra accantu à induve era ghjustu.
  
  Una figura scura s'inclinò sopra a cornice - probabilmente un americanu. "Ci hè una strada quì sottu trà e navi. Move i vostri cazzi prima ch'e li spinga in a vostra gola pigra ".
  
  Merda. I Yankees anu vistu a strada oculta.
  
  Severu, arroganti, arroganti. Unu di i tedeschi hà dettu: "Fanculo, Milo", è poi sgridò mentre era ruttuamente trascinatu in u pendiu.
  
  Drake hà ringraziatu e so stelle furtunatu. In una siconda era nantu à l'omu, sfracicà e so corde vocali è chjappà u so collu cun un crunch audible prima chì qualcunu altru puderia seguità.
  
  Drake hà pigliatu a pistola tedesca - un Heckler è Koch MG4 - è hà sparatu parechji colpi. A testa di un omu hà splutatu.
  
  Oh sì, hà pensatu. Sempre spara megliu cù una pistola chì cù una camera.
  
  "Canadesi!" seguita da una serie simultanea di sibilai.
  
  Drake surrisi à u sussurru furioso. Ch'elli pensanu cusì.
  
  Ùn avè più divertitu, corse per u chjassu quant'ellu ose. Ben è Kennedy eranu avanti è avianu bisognu di a so prutezzione. Hà prumessu di caccià da quì vivi, è ùn li lasciarà micca.
  
  Daretu à ellu, i tedeschi scendinu cù cura a pendenza. Tirò uni pochi di colpi per tene li occupati è cuminciò à cuntà e navi.
  
  Quattru, sei, undici.
  
  U chjassu hè diventatu precariu, ma infine s'hè livellatu. À un certu puntu s"hè sgraziatu tantu chì qualchissia di più di quindici petra averia prubabilmente rottu una nerva chì strinse trà i tronchi, ma si allargava torna quand"ellu contava a sedicesima nave.
  
  I vasi s'eranu sopra à ellu, antichi, spaventosi, puzzavanu di vechja cortezza è di muffa. Un muvimentu fugace attirò a so attenzione è guardò à a so manca per vede una figura chì puderia esse solu quellu novu Milo chì curria in daretu à a cornice stretta chì a maiò parte di a ghjente puderia à pena marchjà. Drake ùn avia mancu tempu di sparà - l'Americanu si moveva cusì veloce.
  
  Diavule! Perchè ellu avia da esse cusì bonu? L'unica persona chì Drake cunnisciuta, in più di ellu stessu, chì puderia riesce un tale fattu era Alicia Miles.
  
  Mi sò ritrovu à mezu à un imminente cuncorsu di gladiatori quì ...
  
  Saltò in avanti, avà passatu i navi, utilizendu u so momentu per saltà da un passu à un passu, correndu quasi liberamente da monti casuali à crevasses prufonde è saltendu à l'anguli da i muri di sabbia. Ancu aduprendu i legni flessibili di e navi per guadagnà impulsu trà i salti.
  
  "Aspetta!"
  
  Una voce disincarnata ghjunse da qualchì locu davanti. Si fece una pausa quand'ellu vide a figura sfocata di Kennedy, alleviatu à sente quellu sonu americanu. "Seguitemi", gridò, sapendu ch'ellu ùn pudia micca lascià Milo battelu finu à a fine di u corridoiu. Puderanu esse pressatu per ore.
  
  Hà carricatu passatu l'ultimu navi à una velocità vertiginosa, Ben è Kennedy cascanu daretu à ellu, cum'è Milo hà saltatu da una cornice è tagliatu u fronte di a stessa nave. Drake l'attrapa à la taille, s'assurant qu'il atterrit fort sur son sternum.
  
  Passò una seconda lanciando a pistola à Kennedy.
  
  Tandis que l'arme était toujours en vol, Milo frappa les ciseaux et se libéra, se retourna sur ses mains et se tourna brusquement vers lui.
  
  Ellu ringhiò, "Matt Drake, quellu. Aspittava questu, amicu. "
  
  Hà tiratu pugni è i gomiti. Drake pigliò parechji colpi in i so braccia, sbulicatu mentre si ritirava. Stu omu u cunniscia, ma quale diavule era ? Un vechju nemicu senza faccia ? Un fantasma d'ombra da u passatu scuru di u SAS ? Milo era vicinu è felice di stà quì. Fora di a so visione perifèrica, Drake hà nutatu u cuteddu nantu à u cinturione americanu, aspittendu solu per esse distrattu.
  
  Hà ricivutu un calciu brutale à u so propiu instep.
  
  Daretu à ellu, si sentia i primi muvimenti goffi di e truppe tedesche chì avanzavanu. Eranu solu uni pochi di navi.
  
  Ben è Kennedy fighjulavanu stupiti. Kennedy alzò a pistola.
  
  Drake feint une finte, puis tourna l'autre, évitant le brutal coup de pied de Milo à la gamba. Kennedy hà sparatu, sbattendu a terra à pochi centimetri da u pede di Milo.
  
  Drake sgridò è si alluntanò, fingendu d'accaricà u cane. "Resta," disse in burla. "Hè un bonu zitellu."
  
  Kennedy hà sparatu un altru colpu d'avvertimentu. Drake si vultò è corse davanti à elli, afferrà u bracciu di Ben è tirò mentre u ghjovanu si vultò automaticamente versu l'escalier chì scrollava.
  
  "Innò!" - gridò Drake. "Ci cacceranu fora unu per unu".
  
  Ben pareva stunatu. "Induve altru?"
  
  Drake alzò le spalle in modo disarmante. "Chì avete pensatu?"
  
  Si diriggì drittu versu l'Arburu di u mondu.
  
  
  DODECI
  
  
  
  L'ARBULU MONDIALE, SWEDEN
  
  
  È s'arrizzò. Drake pari chì l'Arburu di u mondu era cusì vechju è forte chì i so rami duveranu esse numerosi è forti. Una volta chì avete accettatu chì site arrampicatu à un arbre chì era literalmente à l'inversu, a fisica ùn importava pocu.
  
  "Com'è esse di novu un picciottu", Drake hà incuraghjitu Ben, urgendulu più veloce senza fà u panicu. "Ùn duverebbe esse un prublema per voi, Blakey. Stai bè, Kennedy?
  
  U New Yorker era l'ultimu à cullà, tenendu a pistola puntata sottu à ella. Per furtuna, a vasta simetria di e rami è e foglie di l'Arburu di u Munnu piatta u so prugressu.
  
  "Aghju arrampicatu uni pochi di steli in u mo tempu", disse ligeramente.
  
  Ben ridia. Bon signu. Drake ringraziò in silenziu à Kennedy, cuminciò à sente ancu megliu ch'ella era quì.
  
  Dannazione, hà pensatu. Quasi aghjustò : nant'à sta missione, vulteremu à u vechju dialettu in menu di una settimana.
  
  Drake s'élançait de branche en branche, de plus en plus haut, s'asseyant ou debout à cheval sur une branche et en même temps cherchant l'autre. U prugressu era rapidu, chì significava chì a so forza superiore di u corpu durò più di l'espertu. Tuttavia, circa a mità di strada, Drake hà nutatu chì Ben era diventatu più debule.
  
  "Tweenie si stanca?" - dumandò è hà vistu un reduppiu immediata di sforzi. Da u tempu à u tempu Kennedy tirava una bala à traversu i rami. Duie volte, anu riisciutu à vede una scala di petra chì si levava accantu à elli, ma ùn anu vistu nisun segnu di i so perseguitori.
  
  E voci risonanu à elli. "L'inglese hè Matt Drake." L'anzianu suldatu SAS hà intesu una volta una voce distorta cù un forte accentu tedescu, chì, cum'è u so sestu sensu li disse, deve appartene à un omu in biancu. L'omu chì hà vistu duie volte prima accetta l'artefatti arrubati.
  
  Un'altra volta, hà intesu: "SRT hè eliminatu." A voce stridente era quella di Milo, revelendu u so passatu, revelendu una unità chì avianu tenutu secreta ancu in u SAS. Quale in nome di tuttu ciò chì hè santu era stu tippu?
  
  I colpi sparte rami pesanti. Drake fece una pausa per aghjustà u saccu cù i tesori chì si movevanu in l'internu, poi remarcò u largu ramu ch'ellu mirava. Unu chì ghjunghjia guasi à u locu nantu à a scala duv'elli s'eranu riposu prima.
  
  "Là," indicò Ben. "Cavalcate u ramu è move... prestu!"
  
  Seranu nudi per circa dui minuti. Minus sorpresa è tempu di reazione, chì lasciava sempre più di un minutu di periculu estremu.
  
  Ben era u primu à abbandunà u refuggiu, Drake è Kennedy una seconda dopu, tutti saltendu nantu à e so mani è squatting longu u ramu versu e scale. Quand'elli sò stati macchiati, Kennedy li compru seconde preziosi sparendu una splutazioni di piombo, perforando i buchi in almenu un sventuratu tomb raider.
  
  È avà anu vistu chì Milu avia daveru mandatu u cumandimu di cullà e scale. Cinque omi. È a squadra era veloce. Righjunghjinu a fine di u ramu prima di Ben !
  
  Merda ! Ùn avianu micca una chance.
  
  Ben hà vistu ancu questu è tremò. Drake gridò à l'arechja: "Ùn rinuncia mai! Mai!"
  
  Kennedy tirò u grilletto di novu. Dui omi cascanu : unu volava ind"u pirtusu, l"altru pigliò u so fiancu è gridava. L'hà strittu di novu, è tandu Drake hà intesu chì a rivista esce.
  
  Dui tedeschi restanu, ma avà stavanu davanti à elli, tenendu e so armi pronte. Drake fece una faccia severa. Persu a corsa.
  
  "Sparateli!" A voce di Milu ritruvò. "Fighjeremu in i scarti quì sottu."
  
  "Nein!" U forte accentu tedescu cuminciò di novu. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  I canne di i pistoli ùn vacillò micca. Unu di i tedeschi schernò: "Crawlate, colombe. Veni quì."
  
  Ben si move lentamente. Drake hà vistu e so spalle tremanti. "Fidatevi", bisbigliava in l'arechja di u so amicu è tense ogni musculu. Saltaria appena Ben arrivatu à a fine di u ramu, u so solu ghjocu era di attaccà è aduprà a so cumpetenze.
  
  "Aghju sempre u cuteddu", murmurò Kennedy.
  
  Drake annuì.
  
  Ben ghjunse à a fine di u ramu. I tedeschi aspittavanu tranquilli.
  
  Drake hà cuminciatu à alzà.
  
  Tandu, cum"è in una nebbia, i tudischi vanu à u latu, cum"è s"elli eranu stati culpiti da un siluru. I so corpi, strappati è insanguinati, sguassati da u muru è, bagnati, s"eranu falatu in a fossa cum"è un carrettu.
  
  Uni pochi metri sopra à u ramu, induve e scale curve, stava un gruppu tamantu d'omi cù l'armi pisanti. Unu di elli teneva un fucile d'assaltu AK-5 sempre fumante.
  
  "Svedese", Drake hà ricunnisciutu l'arma cum'è una usata comunmente da l'armata svedese.
  
  Più forte, disse: "Damn timing".
  
  
  TREDECI
  
  
  
  BASE MILITARE, SWEDEN
  
  
  A stanza in cui si trovanu - una stanza spartana di dodeci per dodeci cù un tavulinu è una finestra di ghiacciu - pigliò à Drake parechji anni.
  
  "Rilassatevi," picchiò le nocche bianche di Ben. "Stu locu hè un bunker militare standard. Aghju vistu stanze d'albergo peggiori, amicu, fidatevi.
  
  "Sò statu in appartamenti peggiu." Kennedy pareva à l'aise, furmendu un ufficiale di polizia in u travagliu.
  
  "L'ossa di l'altru tippu?" Drake alzò un sopracciglio.
  
  "Certamente. Perchè?"
  
  "Oh, nunda." Drake hà cuntatu finu à deci nantu à e so dite, poi guardò in giù cum'è s'ellu era da cumincià à travaglià cù i so pedi.
  
  Ben forzò un sorrisu debbule.
  
  "Fighjate, Ben, ammettatu chì ùn era micca faciule in prima, ma avete vistu cumu quellu svedese hà fattu chjama. Semu bè. In ogni casu, avemu bisognu di chattà un pocu. Semu stanchi".
  
  A porta s"aprì è u so patrone, un svedese ben custruitu cù i capelli biondi è un sguardu duru cum"è unghie chì faria ancu Shrek diventa biancu, strinciò à traversu u pavimentu di cimentu. Une fois qu'ils ont été capturés et que Drake a soigneusement expliqué qui ils étaient et ce qu'ils faisaient, l'homme se présenta sous le nom de Thorsten Dahl et se dirigea vers l'autre côté de son hélicoptère pour faire quelques appels.
  
  "Matt Drake", disse. "Kennedy Moore. È Ben Blake. U guvernu svedese ùn hà micca pretensione contru à voi ... "
  
  Drake era allarmatu da l'accentu, chì ùn era micca Svedese in tuttu. "Vai in una di quelle scole di culo brillanti, Dal? Eton o qualcosa di simile?
  
  "A culo brillanti?"
  
  "Scoli chì prumove i so ufficiali attraversu pedigree, soldi è educazione. À u listessu tempu, andate à e cumpetenze, a destrezza è l'entusiasmu ".
  
  "Pensu chì sì." U tonu di Dahl era pari.
  
  "Perfettu. Ebbè... s'ellu hè tuttu ... "
  
  Dahl alzò a manu mentre Ben dà à Drake un sguardu offesu. "Smetti di esse un capru espiatori, Matt. Solu perchè sì un rudu campagnolu di Yorkshire ùn significa micca chì tutti l'altri sò un discendente reale, nò?"
  
  Drake fighjulava u so inquilino in shock. Kennedy hà fattu a mossa di "cacciala". Allora li vinni in mente chì Ben avia trovu qualcosa in questa missione chì l'hà veramente ingannatu, è vulia più.
  
  Dahl hà dettu: "Aghju apprezzà a spartera di a cunniscenza, amichi. Mi piacerebbe veramente ".
  
  Drake era tuttu per sparta, ma cum'è dicenu, a cunniscenza hè u putere, è circava di truvà un modu per uttene u sustegnu di u guvernu svedese quì.
  
  Ben era digià preparatu per a so storia nantu à i Nove Pezzi di Odinu è a Tomba di i Dii quandu Drake l'interrutti.
  
  "Fighjate", disse. "Eiu è questu tippu, è avà forse Gronk, sò tituli di ottu pollici in una lista di uccisioni ..."
  
  "Ùn sò micca un gronk, stronzo inglese." Kennedy si alzò à mezu à i so pedi.
  
  "Sò impressiunatu chì cunnosci sta parolla." Drake calò l'ochji. "Scusa. Hè jargon. Ùn ti lascia mai ". Si ricurdò di e parolle di partenza di Alison: sarete sempre SAS.
  
  Studiò e so mani, sempre cuperte di cicatrici da a so lotta cù Milo è arrampicata in l'Arburu di u mondu, è pinsò à e so riazzioni veloci è currette in l'ultimi ghjorni.
  
  Quantu avia ragione.
  
  "Chì hè gronk?" - Ben hè stata surprised.
  
  Dahl si pusò nantu à una sedia di metallu duru è pistò i so stivali pesanti nantu à a tavula. "Una donna chì... uh..." gode di a cumpagnia di u persunale militare. - rispose diplomaticamente.
  
  "A mo propria descrizzione seria un pocu più dura", Drake guardò à Ben, poi disse: "A lista di uccisioni. I tedeschi ci volenu morti per crimini micca cummessi. Cumu pudete aiutà, Dahl?
  
  U svedese ùn hà micca rispostu per un pocu di tempu, hà solu fighjulatu da a finestra ghiacciata à u paisaghju innevatu è oltre, à e scoglii sbriciolati chì s'alzavanu solu nantu à u sfondate di l'oceanu furiosu.
  
  Kennedy hà dettu: "Dal, sò un polizia. Ùn cunnosci micca questi dui finu à un paru di ghjorni fà, ma anu boni cori. Fiducia in elli ".
  
  Dahl annuì. "A vostra reputazione ti precede, Drake. U bonu è u male nantu à questu. Vi aiuteremu, ma prima... " annunziò à Ben. "Cuntinuà".
  
  Ben cuntinuò cum'è s'ellu ùn era mai statu interrotta. Drake arrubbatu un sguardu à Kennedy è hà vistu u so surrisu. Ellu guardò luntanu, scunfittu per dui motivi. Prima, a riferenza di Dahl à a so reputazione, è u sicondu, l'approvazione sincera di Kennedy.
  
  Ben finitu. Dahl hà dettu: "I tedeschi sò una nova urganizazione in tuttu questu, chì ùn hè micca vinutu à a nostra attenzione finu à quellu incidente in York".
  
  "Novu?" Drake disse. "Sò bè. È assai ben organizatu; cuntrullata da a paura è a disciplina di ferru. È anu una carta di triunfante maiò in un tippu chjamatu Milo - Forze Speciali Americane, apparentemente. Verificate u titulu ".
  
  "Faremu. A bona nutizia hè chì avemu infurmazione nantu à i Canadiani ".
  
  "Avete un ochju nantu à questu?"
  
  "Iè, ma parziale, inespertu è solitario", Dahl lanciò un sguardu furtivu versu Kennedy. "A relazione di u guvernu svedese cù u vostru novu regime Obama ùn hè micca ciò chì chjameraghju prima classe. "
  
  "Mi dispiace per quessa", Kennedy fingeva un sorrisu, poi si guardò puntualmente intornu. "Ascolta, omu, s'è no avemu da esse quì per un pocu tempu, credi chì pudemu avè qualcosa da manghjà?"
  
  "Sò digià preparatu da u nostru sous chef", Dahl hà fattu un falsu sorrisu in risposta. "Ma seriamente, ci saranu hamburger è patatine fritte prestu".
  
  A Drake hà l'acqua in bocca. Ùn si pudia ricurdà l'ultima volta chì hà manghjatu.
  
  "Vi dicu ciò chì possu. I Canadiani cuminciaru a vita cum'è un cultu secretu dedicatu à u Viking - Eric u Rossu. Ùn ridete micca, queste cose esistenu veramente. Queste persone utilizanu u cosplay per riproduce avvenimenti, battaglie è ancu viaghji marittimi in modu regulare.
  
  "Ùn ci hè micca un veru dannu in questu", Ben pareva un pocu difensivu. Drake hà salvatu sta meravigliosa pepita per più tardi.
  
  "Micca in tuttu, sgiò Blake. U cosplay hè cumunu, piaciutu da parechje persone in cunvenzioni in u mondu, è hè diventatu più cumuni annantu à l'anni. Ma u veru dannu principia quandu un omu d'affari miliardariu diventa u capu mudernu di stu cultu è poi lancia milioni di dollari in u ring.
  
  "Diventa cusì divertente spensieratu -"
  
  "Obsessione". Dahl hà finitu quandu a porta aperta. Drake gemì mentre u platu standard di hamburger è patatine fritte era postu davanti à ellu. L'odore di cipolle era divinu à u so stomacu affamato.
  
  Dahl cuntinuò mentre manghjavanu: "Un omu d'affari canadianu chjamatu Colby Taylor hà dedicatu a so vita à u famosu Viking, Erik the Red, chì, cum'è sò sicuru chì sapete, sbarcò in Canada pocu dopu a scuperta di Groenlandia. Da sta ricerca hè nata una fascinazione maniacale per a mitulugia nordica. Ricerche, scavi, scuperte. Ricerca senza fine. Questu omu hà acquistatu a so propria biblioteca è hà pruvatu à cumprà tutti i testi scandinavi esistenti.
  
  "Hè un travagliu pazzo", disse Kennedy.
  
  " Accetta. Ma un "nut" chì finanzia i so "forzi di sicurità" - leghje chì cum'è un esercitu. È ferma abbastanza privatu per stà sottu u radar di a maiò parte di a ghjente. U so nome hè ghjuntu una volta è torna annantu à l'anni in cunnessione cù i Nove Frammenti di Odinu, cusì naturalmente l'intelligenza svedese l'hà sempre marcatu cum'è "persona d'interessu".
  
  "Hà arrubatu u cavallu", disse Drake. "Sapete questu, nò?"
  
  L'ochji largu di Dahl indicavanu chì ùn hà micca fattu questu. "Avà sapemu."
  
  "Ùn pudete micca fà arrestà?" Kennedy hà dumandatu. "Per suspettu di furtu o qualcosa cusì?"
  
  "Imaginatelu cum'è unu di i vostri... gangsters. I vostri capi di Mafia o Triade. Hè intoccabile - l'omu in cima - per avà ".
  
  Drake hà piaciutu u sentimentu implicitu. Hà dettu à Dahl nantu à l'implicazione di Alicia Miles è hà dettu à Dahl quant'è a storia di fondo ch'ellu era permessu di revelà.
  
  "Allora", disse quandu hà finitu. "Semu utili o chì?"
  
  "Micca male", hà ammissu Dahl mentre a porta s'aprì di novu è un omu più anzianu cù una criniera sorprendentemente grossa di capelli longu è una barba folta entrava. À Drake li paria un Viking mudernu è anzianu.
  
  Dahl annuì. "Oh, t'aspittava, prufessore. Lasciami presentà u prufessore Roland Parnevik ", surrisu. "U nostru espertu in a mitulugia nordica".
  
  Drake annuì, poi vide chì Ben dimensionava u novu omu cum'è s'ellu era un rivale d'amore. Avà hà capitu perchè Ben amava segretamente sta missione. Picchiò u so ghjovanu amicu nantu à a spalla.
  
  "Bè, u nostru omu di famiglia quì pò esse micca un prufessore, ma cunnosci di sicuru u so modu in Internet - una sorta di medicina muderna versus l'antica roba, eh?"
  
  "O u megliu di i dui mondi", Kennedy indicò cù a so furchetta à i dui lati in quistione.
  
  U latu cinicu di Drake hà calculatu chì Kennedy Moore puderia dirigà sta missione in una manera chì salvaria a so carriera. Sorprendentemente, u latu più dolce hà amatu fighjulà i cantoni di a so bocca spuntà quandu ella surrisa.
  
  U zitellu inciampava in a stanza, stringendu un bracciu di rotuli è equilibrendu parechji quaderni nantu à a pila. Fighjulò intornu, fighjulava Dahl cum'è s'ellu ùn si ricurdava micca u nome di u suldatu, poi scacciò u so fardelu nantu à a tavula.
  
  "Hè quì", disse, indiannu unu di i rotuli. "U stessu. A legenda hè vera... cum'è vi dicu mesi fà.
  
  Dahl tirò fora u scroll indicatu cù una fioritura. "Avete statu cun noi per una settimana, prufessore. Solu una settimana. "
  
  "Sì... sì sicuru?"
  
  "Oh, sò sicuru." U tonu di Dahl trasmette una quantità incredibile di pacienza.
  
  Un altru suldatu intrì in a porta. "Sgiò. "Questu," annunziò versu Ben, "sonneva continuamente. Hela tiden...mmm...non-stop. Un surrisu seguitatu. "Questa hè a so mamma."
  
  Ben hà saltatu una seconda dopu è pressu u buttone di marcatura veloce. Drake surrisu affettuosamente, mentre Kennedy pareva maliziosu. "Diu, possu pensà à tanti modi per corrompere stu zitellu."
  
  Dahl hà cuminciatu à leghje da u rotulu:
  
  "Aghju intesu ch'ellu hè mortu in Ragnarok, cumplitamenti cunsumatu da u so destinu. Da l'omu lupu Fenrir - una volta vultatu da a luna.
  
  È più tardi Thor è Loki stavanu friddi accantu à ellu. Grandi dii trà innumerevoli dii, i nostri scogli contr'à a marea.
  
  Nove frammenti sò spargugliati à u ventu longu i camini di l'Una Vera Volva. Ùn portate micca queste parti à Ragnarok o risicate a fine di u mondu.
  
  Per sempre avrete paura di questu, ascoltami, figlioli di l'omi, perchè profanà a tomba di i Dii hè di principià u ghjornu di u Cundimentu.
  
  Dahl alzò le spalle. "Eccetera. Eccetera. Eccetera. Aghju digià avutu l'essenza da u zitellu di a mo mamma quì, u prufessore. Sembra chì u Web hè veramente più putente cà u Scroll. È più veloce ".
  
  "Hai? Ebbè, cum'è aghju dettu... Mesi, Torsten, mesi. È aghju ignoratu per anni. Ancu istituziunale. A tomba hè sempre stata quì, sapete, ùn hè micca solu materializatu u mese passatu. Agnetha m'hà datu stu rotulu trenta anni fà, è induve simu avà ? Hm? Semu in un locu ?
  
  Dahl hà fattu u so megliu per mantene a calma. Drake intervenne. "Parli di Ragnarok, prufessore Parnevik. Un locu chì ùn esiste micca".
  
  "Ùn più, signore. Ma un ghjornu - iè. Questu hè certamente esistitu in un tempu. Altrimenti, induve Odinu, Thor è tutti l'altri Dii sò morti?
  
  "Credi chì esistevanu allora?"
  
  "Di sicuru!" U tippu praticamenti gridò.
  
  A voce di Dahl diventò più tranquilla. "Per avà", disse, "suspendemu l'incredulità".
  
  Ben turnò à a tavula, mettendu u so telefuninu in a sacchetta. "Allora sapete di e Valchirie?" dumandò misteriosamente, fighjendu slyly à Drake è Kennedy. "Sapete perchè sò u ghjuvellu in a corona di Odinu?"
  
  Dahl paria solu ingaghjatu. U tippu sbattò è esitò. "Questu... questu... gemma in... questu... chì?"
  
  
  QUATTORDECI
  
  
  
  BASE MILITARE, SWEDEN
  
  
  Ben surrisu mentre a stanza diventava tranquilla. "Questu hè u nostru bigliettu di entrata", disse. "È a mo guaranzia di rispettu. In a mitulugia nordica si dice una volta è una volta chì i Valchiri "vannu à i regni di i Dii".
  
  Kennedy picchiò a forchetta nantu à u so piattu. "Cosa significa?"
  
  "Anu mostranu a strada", disse Ben. "Pudete cullà i novi pezzi di Odinu durante Ragnarok per un mese sanu, ma sò e Valchirie chì mostranu a strada per a tomba di i dii."
  
  Drake aggrottò la fronte. "E l'avete tenutu per sè stessu, nò?"
  
  "Nimu ùn sà induve sò e Valchirie, Matt. Sò in una cullezzione privata, solu Diu sà induve. I lupi in New York sò l'ultimi pezzi chì avemu un locu per ".
  
  Dahl surrisu quandu Parnevik praticamenti attaccò i so scrolls. Tubi bianchi volavanu in ogni locu à mezu à a tempesta di murmurazioni. "Valchirie. Valchirie. Ùn ci hè micca. Ci - forse. Ah, eccu andemu. Hm."
  
  Drake attirò l'attenzione di Dahl. "E a teoria di l'Apocalisse? U focu di l'infernu nantu à a Terra è tutte e cose viventi distrutte, etc. eccetera."
  
  "Puderaghju dì una legenda simile per quasi tutti i Diu in u panteonu. Shiva. Zeus. Set. Ma, Drake, se i Canadiani trovanu sta tomba, a profaneranu, indipendentemente da altre cunsequenze ".
  
  Drake tornò à i tedeschi pazzi. "Com'è i nostri novi amichi", annunziò è surrisu un pocu à Dahl. "Ùn aghju micca scelta..."
  
  "Palle contr'à u muru". Dahl hà finitu un pocu mantra militare è si guardavanu.
  
  Ben si appoggiò à a tavula per attirà l'attenzione di Dahl. "Scusate, amicu, ma perdemu u nostru tempu quì. Dammi u laptop. Lasciami andà à surfà. O megliu ancu, mandateci in a nostra strada per a Big Apple è andemu à surfà in l'aria ".
  
  Kennedy annuì. "Hè ragione. Puderaghju aiutà. U prossimu scopu logicu hè u Museu di Storia Naziunale, è ammettimu, i Stati Uniti ùn sò micca pronti ".
  
  "Hè una storia familiare", disse Dahl. "A mobilizazione hè digià principiata". Fighjulò à Ben intensamente. "Offerte di aiutà, ghjovanu?"
  
  Ben aprì a bocca, ma poi fece una pausa, cum'è si sentia l'impurtanza di a so risposta. "Bè, simu sempre nantu à a lista di uccisioni, nò? È u Muru di u Sonnu hè in pausa stu mese.
  
  "Mamma hà un curfew per u nostru ghjovanu studiente?" Drake spinse.
  
  "Muru di...?" Dahl aggrottò la fronte. "Hè una classe di furmazione di privazione di u sonnu?"
  
  "Ùn hà micca impurtanza. Fighjate ciò chì aghju scupertu finu à avà. È a SAS di Matt. Kennedy hè un polizia di New York. Semu praticamenti una squadra perfetta!"
  
  L'ochji di Dahl si strinsenu, cum'è s'ellu pisassi a so decisione. Silenzò u telefuninu di Drake nantu à a tavula è indicò u screnu. "Induve avete fotografatu e rune in questa stampa?"
  
  "In a fossa. Accantu à e navi longu era un muru cù centinaie di sculture. Sta donna," toccu u schermu, "hè inginocchiatu accantu à Odinu quandu hà patitu annantu à l'Arburu di u mondu. Pudete traduce l'iscrizione?"
  
  "À propositu di Sì. Dice quì - Odin è Velva - Heidi sò incaricati di i sicreti di Diu. U prufessore hè avà investigatu questu ... " Dahl fighjulava à Parnevik mentre pruvava à cullà tutti i so scrolls in una volta.
  
  "I sicreti di Diu" U tippu si vultò cum'è s'è un cane di l'infernu era sbarcatu nantu à u so spinu. "O i sicreti di i dii. Pudete sente a sfumatura? Capisci ? Lasciami passà. " Si vultò versu a porta viota è sparì.
  
  "Vi purteremu", li disse Dahl. "Ma sapete questu. I negoziati cù u vostru guvernu ùn sò ancu cuminciati. Spergu chì questu serà cura durante u nostru volu. Ma avà andemu in New York cù una decina di suldati di e Forze Speciali è senza abilitazione di sicurezza. Purtemu l'arme à u Museu di Storia Naziunale ". Fece una pausa. "Vogliu ancu vene?"
  
  "SAS aiuterà", disse Drake. "Anu una squadra in stand by."
  
  "Pensu chì pruvaraghju à cuntattà u capitanu di u situ, per vede s'ellu pudemu ingrassate alcune roti". U terribile cambiamentu in u cumpurtamentu di Kennedy à u pensamentu di vultà in casa era evidenti. Drake s'engagea aussitôt qu'il l'aiderait s'il pouvait.
  
  Fidati di mè, vulia dì. Vi aiuteraghju à passà per questu, ma e parolle murìu in a so gola.
  
  Ben piegò le dita. "Dammi solu un I-pad o qualcosa. Più veloce".
  
  
  QUINDICI
  
  
  
  SPAZU ARIA
  
  
  U so aviò era equipatu di un dispositivu chjamatu picocell, una torre di telefuninu chì permette à tutti i telefunini per esse utilizati in i piani. Necessariu per l'armata di u guvernu, ma doppiamente necessariu per Ben Blake.
  
  "Ehi surella, aghju un travagliu per voi. Ùn dumandate micca. Ascolta, Karin, ascolta ! Aghju bisognu di infurmazioni nantu à u Museu di Storia Naziunale. Esposizioni, cose vichinghe. Blueprints. U persunale. In particulare i capi. È..." a so voce calò uni pochi d'ottava, "... numeri di telefunu".
  
  Drake hà intesu uni pochi di mumenti di silenziu, po: "Iè, quellu di New York! Quantu ci sò ?... Oh... veramente ? Va bè, surella. Ti trasfereraghju un pocu di soldi per copre questu. Ti tene caru".
  
  Quandu u so amicu hà appesu, Drake hà dumandatu: "Hè sempre senza travagliu?"
  
  "Situ in casa tuttu u ghjornu, amicu. Funziona cum'è "l'ultimu tippu" in un bar dubbitu. U miraculu di a vechja pulitica laburista.
  
  Karin hà luttatu per sette anni per ottene un diploma in prugrammazione di computer. Quandu u guvernu laburista hà colapsatu à a fine di u regnu di Blair, abbandunò l'Università di Nottingham - un travagliadore cunfidendu è altamente qualificatu - solu per scopre chì nimu a vulia. Una recessione hè stallata.
  
  Exit University Row - gira a manca in discarica, gira a diritta in gravidanza è assistenza di u guvernu. Cuntinuà drittu per a strada di i sogni rotti.
  
  Karin campava in un appartamentu vicinu à u centru di Nottingham. I tossicodipendenti è l'alcoolichi affittanu pruprietà intornu. Raramente lasciò a casa durante u ghjornu è pigliò un taxi affidabile à u bar induve hà travagliatu u turnu di ottu à mezanotte. I mumenti più terribili di a so vita eranu quandu ella vultò in u so appartamentu, a bughjura, a sudore vechja è altri odori sgradevoli chì l'intornu, un crimine ambulante chì aspettava solu di succede.
  
  In una terra di i dannati è ignurati, l'omu chì campa in l'ombra hè rè.
  
  "Avete veramente bisognu di ella per questu?" Dumandò Dahl, chì era pusatu da l'altra parte di l'aviò. "O..."
  
  "Fighjate, questu ùn hè micca carità, amicu. Aghju da fucalizza nantu à e cose nantu à Odin. Karin pò piglià u travagliu di u museu. Ha un sensu cumpletu ".
  
  Drake hà fattu a so propria chjamata veloce. "Lasciallu travaglià, Dal. Fà mi cunfidenza. Semu quì per aiutà ".
  
  Wells hà rispostu immediatamente. "Attraglià i zed, Drake? Chì diavolo si passa?"
  
  Drake l'hà aghjurnatu.
  
  "Bè, eccu una pepita d'oru puru. Avemu verificatu cù Alicia Miles. Sapete ciò chì hè, Matt. Ùn lasciarete mai veramente u SAS ", si fermò. "Ultimu indirizzu cunnisciutu: Munich, Hildegardstrasse 111".
  
  "Alemagna? Ma era cù i Canadiani ".
  
  "Iè. Ùn hè micca tuttu. Hà campatu in Munich cù u so fidanzatu - un certu Milo Noxon - un citadinu piuttostu dispiacevule di Las Vegas, USA. È hè un anzianu ufficiale di l'intelligenza marina. U megliu chì i Yankees anu da offre ".
  
  Drake hà pensatu per un mumentu. "Hè cusì chì mi cunniscia allora, attraversu Miles. A quistione hè, hà cambiatu di latu per fastidiu o per aiutà ?
  
  "A risposta hè scunnisciuta. Forse pudete dumandà à ella ".
  
  "Provaraghju. Fighjate, ci tenemu da e palle quì, Wells. Pensate chì pudete cuntattà i vostri vechji amichi in i Stati? Dahl hà digià cuntattatu l'FBI, ma ghjucanu per u tempu. Avemu sette ore in u volu... è avvicinendu à cecu ".
  
  "Avete fiducia in elli? Sti rapi ? Vulete chì i nostri ragazzi pulizzianu l'inevitabbile cazzo di cluster?"
  
  "Sò Svedesi. È iè, aghju fiducia in elli. È iè, vogliu chì i nostri picciotti participanu ".
  
  "Hè chjaru". Wells interruppe a cunnessione.
  
  Drake guardò intornu. L'aviò era chjucu ma spaziosu. Onze Marines di e Forze Speciali stavanu seduti in u spinu, sdraiavanu, dormenu è in generale si chjachjavanu in svedese. Dahl parlava in permanenza à u telefuninu à traversu u corridoiu mentre u prufessore sviluppò scroll dopu scroll davanti à ellu, pusendu ognunu cù cura nantu à u spinu di u so sediu, andendu sopra l'antichi differenze trà fatti è fiction.
  
  À a so manca, Kennedy, di novu vistutu cù u so pantalone senza forma numero unu, hà fattu a so prima chjama. "Ci hè u Capitanu Lipkind?... ah, dite chì hè Kennedy Moore".
  
  Passavanu dece seconde, po: "Nè. Dìgli ch'ellu ùn mi pò micca chjamà. Questu hè impurtante. Dìglilu chì si tratta di a sicurità naziunale, se vulete, chjamate solu ".
  
  Altre dece seconde, poi: "Moore!" Drake hà intesu abbaia ancu da induve era pusatu. "Ùn pò micca aspittà?"
  
  "Stammi à sente, capitanu, una situazione hè ghjunta. Prima, cunsultate cù l'Ufficiale Swain da l'FBI. Sò quì cun Torsten Dahl da u SGG svedese è un ufficiale SAS. U Museu di Storia Naziunale hè sottu minaccia diretta. Verificate i dettagli è chjamami immediatamente. Aghju bisognu di u vostru aiutu ".
  
  Kennedy hà chjusu u telefuninu è hà pigliatu un respiru prufondu. "Bang - è a mo pensione si ne va".
  
  Drake guardò u so orologio. Sei ore finu à l'atterrissimu.
  
  U telefuninu di Ben cinguettava è l'hà pigliatu. "Surella?"
  
  U prufessore Parnevik s'inclinò à traversu u corridoiu, afferrandu u rotulu cadutu cù a so manu nerva. "U zitellu cunnosce e so valchirie". Ellu disse, indirizzendu à nimu in particulare. "Ma induve sò? È l'Occhi - iè, truveraghju l'Occhi ".
  
  Ben hà parlatu. "Grande puntu, Karin. Mandami via email i disegni di u museu è attribuite sta stanza per mè. Allora mandate l'infurmazioni di u curatore in una lettera separata. Ehi surella, saluta a mamma è u babbu. Ti tene caru".
  
  Ben ripigliò u so clicu, poi cuminciò à piglià qualchì altru note. "Avè u numeru di u curatore di u museu", gridò. "Dal? Vulete ch'e li spaventi a merda ?
  
  Drake fece un surrisu incredulu mentre l'ufficiale di l'intelligenza svedese agitava frenetamente e mani No ! senza manca una sola vucale. Hè statu bellu di vede Ben chì mostra una tale fiducia. U geek si trasferì un pocu per dà à a persona in una stanza l'uppurtunità di respira.
  
  U telefunu di Kennedy s'hè lampatu in canzone. L'hà apertu rapidamente, ma micca prima di trattà tuttu l'aviò à un pezzu di un ghjocu piuttostu imprudente di Goin' Down.
  
  Ben annuì à tempu. "Cute. A nostra prossima versione di copertina di sicuru ".
  
  "Moore." Kennedy hà messu u so telefunu nantu à u parlante.
  
  "Chì diavolo si passa ? Una meza decina di stronchi m'impiavanu a strada è dopu m'hà dettu, micca assai educatu, di mantene u mo nasu fora di a fossa duv'ellu appartene. Qualcosa hà fattu abbaiari tutti i cani grossi, Moore, è scumessu chì site tu. Si fece una pausa, poi disse pensativamente: "Micca a prima volta, pensu".
  
  Kennedy li hà datu una versione abbreviata, chì hà finitu cù un aviò pienu di Marines svedesi è un equipaggiu SAS scunnisciutu in strada, avà un volu di cinque ore da a terra US.
  
  Drake si sentia impauritu. Cinque ore.
  
  In questu mumentu Dahl gridò: "Nova infurmazione! Aghju intesu solu chì i Canadiani ùn eranu mancu in Svezia. Sembra chì anu sacrificatu l'Arburu Mundiale è a Lancia per fucalizza nantu à e Valchirie. Annuì u ringraziu in a direzzione di Ben, escludendu puntualmente u prufessore grimace. "Ma... sò tornati à mani viote. Stu cullezzione privatu deve esse un veru recluse... O..." Drake strinse e spalle, "pò esse un criminale.
  
  "Bona offerta. L'omi sò induve si face bruttu in ogni modu. I Canadiani si preparanu à sbattà u museu prima sta matina, ora di New York.
  
  A faccia di Kennedy hà pigliatu una spressione assassina mentre stava à sente u so capu è Dahl à u stessu tempu. "Usanu a data", sibilò di colpu à i dui partiti quandu l'alba. "Questi bastardi assoluti - è i tedeschi, senza dubbitu - nascondenu i so veri intenzioni daretu à a cazzo data."
  
  Ben alzò a vista. "Aghju persu a traccia".
  
  Drake li fece eco. "Chì data?"
  
  "Quandu sbarcheremu in New York", spiegò Dahl, "sarà circa ottu matina l'11 di settembre".
  
  
  SEDICI
  
  
  
  SPAZU ARIA
  
  
  Restanu quattru ore. L'aviò cuntinuò à canticà in u celu nuvoloso.
  
  Dahl hà dettu: "Provaraghju di novu l'FBI. Ma hè stranu. Ùn possu passà stu livellu di verificazione. Hè un muru di petra. Ben - chjamate u supervisore. Drake hè u vostru vechju capu. U clock hè tic-taccu, omi, è ùn simu in nulla. Questa ora esige u prugressu. Andate".
  
  Kennedy hà pregatu cù u so capu: "Merda nantu à Thomas Caleb, Lipkind", disse. "Questu ùn hà nunda à fà cù ellu o a mo maledetta carriera. Vi dicu ciò chì l'FBI, a CIA è tutti l'altri idioti di trè lettere ùn sanu micca. Ti dumandu..." ella fece una pausa, "Pensu chì ti dumandu di fidà di mè".
  
  "Strondi di trè lettere", mormorò Ben. "Brillante".
  
  Drake vulia avvicinà Kennedy Moore è offre qualchi parolle d'incuragimentu. U civile in ellu vulia abbracciàla, ma u suldatu u furzò à stà luntanu.
  
  Ma a pupulazione civile cuminciò à vince sta battaglia. Nanzu, avia usatu a parolla "gronk" per "ammansàla", per luttà contra a scintilla crescente di sentimentu chì ellu ricunnosce, ma ùn hà micca travagliatu.
  
  Wells hà rispostu à a so chjama. "Parlate avà".
  
  "Ascolta di novu Taylor? Guarda induve simu, amicu? Ci avete digià cunvinta di entre in u spaziu aereu americanu?
  
  "Bè... sì... è nò. Aghju affruntatu cù una quantità di burocratica burocratica, Drake, è ùn si mette micca in u mo grembo... "Aspittò un mumentu, poi ridacchiò di delusione. "Era una riferenza di maghju, amicu. Pruvate di mantene u passu ".
  
  Drake surrisi involontariamente. "Maledizione, Wells. Ascoltate, fate u vostru attu inseme per questa missione - aiutateci - è vi cuntaraghju di u club più bruttu di Hong Kong chì Mai hà mai travagliatu in scuperta, chjamatu Spinning Top.
  
  "Fate mi, chì sona intrigante. Ci site, amicu. Fighjate, simu in a nostra strada, tuttu hè prontu secondu tutte e regule, è a mo ghjente attraversu u stagnu ùn hà micca prublemi cù questu ".
  
  Drake hà sentitu un "ma". "Iè?"
  
  "Qualchissia in u putere nega i privilegi di l'atterrissimu è nimu hà mai intesu parlà di u vostru aviò, è questu, amicu, puzza di corruzzione interna".
  
  Drake l'a intesu. "Va bè, tenemi infurmatu". Una pressa delicata di u buttone hà finitu a chjama.
  
  Hà intesu à Kennedy dì: "U bassu hè l'ideale, Capitanu. Sentu cunversazione quì chì parlanu di una cuspirazione. Stai... stai attentu, Lipkind.
  
  Ella chjude u so telefunu. "Bè, hè pungente, ma mi crede à a mo parolla. Mandate quant'è più caratteri neri è bianchi nantu à u palcuscenicu pussibule, cun moderazione. È cunnosci à qualchissia in l' uffiziu lucale di a Sicurezza Interna ", disse, lisciandu a so blusa morbida. "I fagioli si sparghjenu".
  
  Diu, pensò Drake. Ci hè una merda di putenza di focu chì entra in stu museu, abbastanza per inizià una maledetta guerra. Ùn hà dettu nunda in alta voce, ma hà guardatu u so sguardu.
  
  Restanu trè ore.
  
  Ben era sempre implicatu cù u curatore: "Fighjate, ùn parlemu micca di una rinuvazione maiò quì, solu di trasfurmà a mostra. Ùn aghju micca bisognu di dì quantu hè grande u museu, signore. Move solu è tuttu sarà bè. Iè... SGG... Forze Speciali Svedesi. L'FBI hè infurmatu perchè parlemu... nò ! Ùn aspettate micca ch'elli chjamanu. Ùn pudete micca permette di esità ".
  
  Quince seconde di silenziu, po : " Ùn avete mai intesu parlà di SGG ? Ebbè, Google it!" Ben indicò u so telefunu in disperazione. "Hè stagnatu", disse Ben. "Solu solu. Parlava evasivamente, cum'è s'ellu ùn pudia truvà abbastanza scuse ".
  
  "Una altra burocrazia". Drake indicò Dahl. "Questu hè diventatu rapidamente un focu."
  
  Ci hè statu un silenziu pesante, tandu u telefuninu di Dahl sonò. "Oh mio Diu", disse in risposta. "Den Statsminister".
  
  Drake hà fattu una faccia à Kennedy è Ben. "Primu ministru".
  
  Parechje parolle rispettuosa, ma franca, sò state pronunciate chì anu approfonditu u rispettu di Drake per Thorsten Dahl. L'ufficiale di e forze speciali hà dettu à u so capu ciò chì hè accadutu. Drake était sombrement convaincu qu'il finirait par aimer cet homme.
  
  Dahl hà finitu a chjama è poi pigliò un mumentu per cullà i so pinsamenti. Finalmente guardò è si vultò versu l'aviò.
  
  "Direttamente da un membru di u cabinet di u presidente, i so cunsiglieri più vicini", li disse Dahl. "Questu volu ùn serà micca permessu di atterri".
  
  
  ***
  
  
  Restanu trè ore.
  
  "Ùn avarianu micca infurmatu à u presidente", disse Dahl. "Washington, DC è Capitol Hill sò prufonde in questu, i mo amichi. U Ministru di Statu dici chì avà hè diventatu glubale, una cuspirazione à una scala internaziunale, è nimu sà quale sustene quale. Questu solu", disse, aggrottando la fronte, "parla di a serietà di a nostra missione".
  
  "Screw the cluster", disse Drake. "Hè ciò chì avemu usatu per chjamà un fallimentu massivu".
  
  Ben, intantu, hà pruvatu di novu à cuntattà u curatore di u Museu di Storia Naziunale. Tuttu ciò chì hà ricevutu era un messagiu vocale. "Sbagliatu", disse. "Avarà avutu verificatu qualcosa avà." I dita agili di Ben cuminciaru immediatamente à volà sopra u teclatu virtuale.
  
  "Aghju una idea", disse à voce alta. "Pregu à Diu chì mi sbagliu".
  
  Wells hà chjamatu dopu, spieghendu chì a so squadra SAS avia fattu un atterraggio secretu in un campu d'aviazione abbandunatu in New Jersey. A squadra si n'andò in u centru di New York, viaghjendu per ogni modu necessariu.
  
  Drake hà verificatu l'ora. Dui ore prima di sbarcà.
  
  È tandu Ben gridò: "Hat the mark!" Tutti saltavanu. Ancu i marine svedesi li dete a so attenzioni.
  
  "Hè quì!" - gridò. "Spertu in tuttu l'Internet se avete u tempu di fighjà." Indicò in furia u screnu.
  
  "Colby Taylor", disse. "U miliardariu canadianu hè u più grande cuntributore à u Museu di Storia Naziunale è unu di i più grandi finanzieri di New York. Scogliu chì hà fattu uni pochi di chjama ?
  
  Dahl fece una smorfia. "Questa hè a nostra barriera", geme. "L'omu di quale parlanu pussede più persone chè a mafia". Per a prima volta, l'ufficiale svedese paria slouch in a so sedia.
  
  Kennedy ùn pudia ammuccià u so odiu. "I vestiti di i sacchetti di soldi vincenu di novu", sibilò ella. "Scommettu chì quellu bastardo hè ancu un banchieru".
  
  "Forse, forse micca", disse Drake. "Aghju sempre un pianu B".
  
  Manca una ora.
  
  
  DICIASSETTE
  
  
  
  New York, USA
  
  
  L'Autorità Portuale di u Dipartimentu di Pulizia di New York hè forse più cunnisciuta per a so bravura umiliante è e vittime durante l'avvenimenti di 9/11. Ciò chì hè menu cunnisciutu hè a so gestione segreta di a maiò parte di i voli SAS chì partenu da l'Europa. Ancu s'ellu ùn ci hè micca una squadra dedicata per surveglià questu elementu di u so travagliu, u persunale intercontinentale implicatu hè una minurità cusì chjuca chì cù l'anni parechji sò diventati amici intimi.
  
  Drake hà fattu un altru chjamatu. "Serà caldu sta sera", disse à l'ispettore CAPD Jack Schwartz. "Ti mancava, amicu?"
  
  "Diu, Drake era... chì? Dui anni?"
  
  "Tre. Capodanno, '07".
  
  "A vostra moglia va bè?"
  
  "Alison è eiu ci avemu rottu, omu. Hè abbastanza per definisce a mo identità ?
  
  "Pensu chì avete lasciatu u serviziu".
  
  "Aghju. Wells m'hà chjamatu torna per l'ultimu travagliu. T'hà chjamatu?"
  
  "Hà fattu. Hà dettu chì l'avete prumessu d'aspittà un pocu.
  
  "L'hà fattu avà? Schwartz, stammi a sentire. Questa hè a vostra chjamata. Avete da sapè chì sta merda vola à i fanali è chì a nostra entrata eventualmente vi purterà. Sò sicuru chì da allora seremu tutti eroi è questu serà cunsideratu un attu di auspiziu, ma ... "
  
  "Wells m'hà purtatu à a velocità", disse Schwartz, ma Drake hà intesu un accennu di preoccupazione. "Ùn vi preoccupate, amicu. Aghju ancu abbastanza forza per avè permessu di sbarcà ".
  
  U so aviò hà invaditu u spaziu aereu americanu.
  
  
  ***
  
  
  L'aviò hà sbarcatu in una luce di ghjornu povera è hà taxi direttamente à u picculu bastimentu terminale. À u mumentu chì a porta s'hè apertu ligeramente, dodici membri di u SGG svedese completamente carichi sò ghjunti in giù per i scalini di metallo sgangherati è caricati in trè vitture in attesa. Drake, Ben, Kennedy è u Prufessore l'anu seguitu, Ben hà guasgi pisciatu quandu hà vistu u so trasportu.
  
  "Sembranu humvees!"
  
  Un minutu dopu, e vitture corse per a pista viota, pigliendu a velocità versu una rampa nascosta à a parte posteriore di u campu d'aviazione indiscutibile chì, dopu à qualchì volta, emerse nantu à una strada di campagna inconspicuous chì cunnettava à unu di i principali affluenti di Manhattan.
  
  New York si sparse davanti à elli in tuttu u so splendore. Grattacieli muderni, vechji ponti, architettura classica. U so cunvogliu hà pigliatu una scorciata direttamente à u centru di a cità, risichendu cù ogni scurciatoia complicata chì i so cunduttori lucali cunniscianu. I corni sonavanu, i maledizioni empianu l'aria, i curbs è i puzzicheghji sò stati tagliati. À un certu puntu, una strada à sensazione hè stata implicata, tagliendu u so viaghju di sette minuti è pruvucannu trè fallimenti di parafanghi.
  
  Dentru e vitture, l'azzione era quasi cum'è frenetica. Dahl hà infine ricevutu una chjama da u Primu Ministru svedese, chì avia infine guadagnatu a bona vuluntà di l'FBI è u permessu di entre in u museu s'ellu ci arrivanu prima.
  
  Dahl si vultò versu u so driver. "Più veloce!"
  
  Ben hà datu à Dahl una mappa di u museu chì mostra u locu di i Lupi.
  
  Più infurmazione hè stata filtrata. I bianchi è neri sò ghjunti. E squadre di risposta rapida sò state notificate.
  
  Drake arrivò à Wells. "Sitch?"
  
  "Semu fora. A cavalleria di a polizia hè ghjunta dui minuti fà. Tu?"
  
  "A vinti passi. Gridaci à noi s'ellu succede qualcosa ". Qualcosa hà pigliatu l'attenzione è si cuncintrau per un mumentu nantu à qualcosa fora di a finestra. Un forte sintimu di déj à vu hà mandatu i fremi in i so costi quand'ellu hà vistu un immensu cartellone annunziendu l'arrivu di u stilista di moda Abel Frey in New York cù u so spettaculu maravigghiusu cat-walking.
  
  Questu hè pazzu, pensò Drake. Veramente pazza.
  
  Ben hà svegliatu a so surella in u Regnu Unitu è, sempre senza fiatu da a vista di u so trasportu, hà sappiutu à iscrivela in u Prughjettu Valkyrie - cum'ellu u chjamava. "Salva u tempu", disse à Dahl. "Puderà cuntinuà a so ricerca mentre simu fora per salvà questi lupi. Ùn vi ne preoccupate, pensa chì hè perchè vogliu fotografà elli per u mo diploma ".
  
  "Sti menti à a to surella?" Drake aggrottò la fronte.
  
  "Cresci". Kennedy picchiò a manu di Blake. "Dà à u zitellu un spaziu".
  
  U telefuninu di Drake cinguettava. Ùn avia micca bisognu di verificà l'identità di u chjamante per sapè chì era Wells. "Ùn mi dite micca, amicu. Canadiani?
  
  Wells rise tranquillamente. "Vogliu."
  
  "A?" - aghju dumandatu.
  
  "Sia i Canadiani sia i Tedeschi chì utilizanu rotte diverse. Sta guerra hè per cumincià senza voi.
  
  Dahl hà dettu: "A squadra SWAT hè à trè minuti. A frequenza hè 68 ".
  
  Drake guardò da a finestra larga. "Semu quì".
  
  
  ***
  
  
  "Central Park West Entrance", disse Ben mentre esce da e so vitture. "Conduce à l'unicu dui scalini chì cullà da u livellu più bassu finu à u quartu pianu".
  
  Kennedy surtitu in u calore di a matina. "In quale pianu campanu i lupi?"
  
  "Quartu".
  
  "Figure". Kennedy alzò le spalle e si taccò lo stomaco. "Sapiu chì finisci per dispiace di sti pasticci di vacanze".
  
  Drake si firmò daretu mentre i suldati svedesi currianu più veloce ch'elli pudianu falà i scalini di u museu. Una volta quì, cuminciaru à caccià e so armi. Dahl li firmò à l'ombra di una alta entrata, a squadra affiancata da culonni tondi.
  
  "I Twitter sò accesi. "
  
  Una decina di "Checks!" sonò. "Semu andemu prima", fighjulava à Drake. "Seguite. Pigliate. "
  
  Hà datu à Drake dui ogetti cilindrichi di a dimensione di accendini è dui cuffie. Drake girò i tronchi cilindrichi 68 è aspittò finu à chì i dui cuminciaru à emette luce verde da e so basi. Hà datu unu à Kennedy è hà tenutu l'altru per ellu stessu.
  
  "Twitters", disse à sguardi vuoti. "Questa hè a nova assistenza di u focu amichevule. Tutti i partiti amichevuli sò sintonizzati à a listessa frequenza. Fighjate un cullega è ci hè un cinguettu fastidiosu in l"arechja, fighjate un gattivu è ùn si sente nunda... " Si mette in l"auriculare. "Sò chì ùn hè micca affidabile, ma aiuta in situazioni induve avete assai da fà. Cum'è què."
  
  Ben disse: "E se a freccia scontra cù un'altra?"
  
  "Ùn succederà micca. Questa hè l'ultima tecnulugia Bluetooth - spettru di diffusione adattativu di frequenza. I dispusitivi "saltanu" attraversu settanta nove frequenze selezziunate aleatoriamente in bande pre-assignate - inseme. Ha una gamma di circa dui centu piedi ".
  
  "Cool", disse Ben. "Induve sò i mei?"
  
  "Tu è u prufessore passerete qualchì tempu in Central Park", disse Drake. "Roba di i turisti. Chill amicu, questu serà sgradevule ".
  
  Senza una altra parolla, Drake si vultò à seguità l'ultimu suldatu svedese attraversu l'arcu altu è in l'internu scuru di u museu. Kennedy hà guardatu attentamente.
  
  "Una pistola seria bella", mormorò.
  
  "Americani", intonò Drake, ma poi surrisu rapidamente. "Rilassate. I Svedesi anu da distrughje i Canadiani, è duie volte rapidamente ".
  
  Anu ghjunti à una tamanta scala in forma di Y, duminata da i finestri arcuati è un tettu voltettu, è si precipitonu sopra senza piantà. Normalmente sta scala seria piena di turisti cù l'ochji spalancati, ma oghje tuttu u locu era stranamente tranquillu.
  
  Drake fit le pas et resta vigilant. Decine di persone periculose si precipitavanu in stu vechju spaziu enormu avà. Era solu questione di tempu prima ch'elli si riuniscenu.
  
  Corrunu, e so stivali riechendu forte nantu à i mura alti, statichi chì venenu da i microfoni di a gola, risuonendu cù l'acustica naturale di u bastimentu. Drake cuncintrau duramente, ricurdendu a so furmazione, ma hà pruvatu à mantene un ochju vicinu à Kennedy senza lascià vede. U civile è u suldatu cuntinuavanu à cunflittu in ellu.
  
  Avvicinendu à u terzu pianu, Dahl hà fattu un gestu "avanti-lentu". Kennedy si spostò più vicinu à Drake. "Induve sò i vostri cumpagni SAS?"
  
  "Stà luntanu", disse Drake. "Dopu tuttu, ùn vulemu micca fà uccisioni inutili avà, nò?"
  
  Kennedy riprimì una risatina. "Sì un comicu, Drake. Un omu veramente divertente ".
  
  "Avete da vedemi in una data."
  
  Kennedy hà mancatu u colpu, poi disse: "Ùn pensate micca chì aghju d'accordu". A so manu diritta abitualmente stendeva per liscia a fronte di a so brusa.
  
  "Ùn pensate micca chì aghju dumandatu."
  
  Cuminciò à cullà l'ultimi scalini. Quandu u suldatu di punta s'avvicinava à a curva finale, un colpu sonò è un pezzu di gesso splose à centimetri da a so testa.
  
  "Scendete!"
  
  Una grandine di colpi trafissa i muri. Dahl si arrampicò in avanti nantu à u so stomacu, fendu una seria di muvimenti cù i so braccia.
  
  Drake hà dettu: "U metudu di l'espansioni".
  
  Un suldatu hà sparatu una volata rapida per mantene u so nemicu occupatu. Un altru si tolse u cascu, appiccicò u so fucile à u so cinturione è l"avanza lentamente in a linea di focu. Anu intesu un debole frustu di muvimentu. U terzu suldatu salta fora da u cupertu sottu à e scale è chjappà a sentinella trà l'ochji. L'omu hè cascatu mortu prima ch'ellu pudia sparà.
  
  "Cute", Drake hà piaciutu i movimenti ben pianificati.
  
  Ils marchèrent les escaliers, armes levées, et s'épanouirent autour de l'entrée arcuée du quart étage, puis scrutaient avec précaution la pièce au-delà.
  
  Drake leghje i segni. Questa era a sala di dinosauri lucertola. Signore, hà pensatu. Ùn era micca quì chì u dannatu Tyrannosaurus era tenutu ?
  
  Fighjendu furtivamente in a stanza. Parechji tipi di l'aspettu prufessiunale in vestiti civili parevanu occupati, tutti armati cù una sorta di mitragliatrice pesante, probabilmente un Mac-10 "spray and pray". In ogni casu, u Tyrannosaurus stava davanti à ellu, splendendu in una maestà da incubo, l'incarnazione durabile di un incubu ancu milioni d'anni dopu a so sparizione.
  
  È ghjustu davanti à ellu - sdrughjendu abilmente oltre e so mascelle - camminò Alicia Miles, un altru predatore mortale. Ella gridò in a so manera di firma: "Fighjate l'ora, carusi! Un slip quì è vi purteraghju personalmente tutti i buggeri fora di u ghjocu! Spiccia ti!"
  
  "Avà ci hè una dama quì", bisbigliò Kennedy in burla da un millimetru di distanza. Drake sentit son discret parfum de parfum et de légère respiration. "Vechju amicu, Drake?"
  
  "Li hà amparatu tuttu ciò chì sapi", disse. "Litteralmente, in prima. Allora ella passava davanti à mè. Una strana merda ninja-Shaolin. È ùn hè mai statu una dama, questu hè sicuru ".
  
  "Ci sò quattru à a manca", hà dettu u suldatu. "Cinque à a diritta. Plus una donna. L'esposizione di Odinu deve esse in u fondu di a stanza, forse in una alcova separata, ùn sò micca.
  
  Dahl pigliò un respiru. "U tempu di spustà."
  
  
  DICIOTTU
  
  
  
  MUSEU NAZIONALE DI STORIA DI NEW YORK
  
  
  I Svedesi saltannu fora di a copertura, sparendu cù precisione. Quattru Canadieni sò cascati, dopu un altru, trè d'elli si sbattevanu in una mostra di vetru, chì à u turnu hè cascatu è s'hè lampatu à u pianu cun un rumore cum'è una splusione.
  
  I canadiani restanti si vultonu è anu apertu u focu in u locu. I dui Svedesi urlavanu. Unu cascò è u sangue scorri da una ferita nantu à u so capu. L'altru s'hè cascatu in un munzeddu chì si torce, stringendu a so coscia.
  
  Drake s'infilò in a stanza à traversu u pavimentu lucidatu è si arrampicò daretu à un vetru massivu chì mostrava armadilli giganti. Una volta chì era sicuru chì Kennedy era salvu, alzò a testa per fighjà à traversu u vetru.
  
  Aghju vistu à Alicia tumbà dui Svedesi in fuga cù dui colpi perfetti.
  
  Quattru altri Canadiani apparsu da daretu à u Tyrannosaurus. Devianu esse in l'alcova induve i lupi eranu affissati. Avianu strani cinturini di cuoio attaccati à i so corpi è sacchetti pesanti nantu à a spalle.
  
  È ancu Mac-10. Pienu a stanza di balle.
  
  I Svedesi si sò tuffati per copre. Drake cascò à u pianu, assicurendu di mette u so bracciu intornu à a testa di Kennedy per mantene a più bassa pussibule. U vetru sopra ellu si frantumava, frammenti di vetru spargugliatu è pioveva nantu à elli. I fossili di Armadillo è e rèpliche sbuchjavanu è si disintegranu intornu à elli.
  
  "Pulisate veramente prestu, ok?" mormorò Kennedy. "Iè, hè ghjustu."
  
  Drake s'agita, lanciando frammenti di vetru in ogni locu, è cuntrolla u muru laterale esterno di u museu. Un canadianu hè cascatu quì è Drake l'hà subitu taggatu.
  
  "Faci digià questu."
  
  Aduprà u display rottu cum'è coperta, s'avvicinò à u tippu bugiatu. Pigliò a mitragliatrice, ma l'ochji di l'omu s'apriru di colpu !
  
  "Ghjesù!" U core di Drake batteva più veloce di e mani di Noè mentre custruia l'Arca.
  
  L'omu geme, i so ochji s'allargavanu di dolore. Drake hà rivinutu prestu in i so sensi, pigliò l'arma è u machja in l'obliu. "Zombie di sangue".
  
  Si girò nantu à un ghjinochju, prontu à chjappà, ma i Canadiani si ritiravanu daretu à u ventre costellatu di u T. rex. Diavule! S'ellu ùn avianu micca cambiatu di pocu tempu a so postura, chì l'hà causatu à marchjà menu ghjustu ch'è prima. Tuttu ciò ch'ellu pudia vede eranu uni pochi di gambe tagliate.
  
  Kennedy s'avvicinò versu ellu, scorrendu per stà vicinu à ellu.
  
  "Bella diapositiva", disse, oscillandu a sinistra è à a diritta, circannu di vede ciò chì i Canadiani facianu.
  
  Infine, hà vistu u muvimentu trà e trè costole rotte è sbulicò in incredulità. "Anu lupi", esaltò. "E li rompenu in pezzi!"
  
  Kennedy strinse a testa. "Innò. Li rompenu in pezzi ", hà dettu. "Fighjate. Fighjate à i sacchetti. Nisunu hà dettu chì tutte e parti di Odin anu da esse sanu, nò ?
  
  "È hè più faciule per caccià in parte", Drake annunziò.
  
  Era per passà à a copertina di a prossima mostra quandu tuttu l'infernu s'hè lampatu. Da l'angulu più luntanu di a stanza, attraversu una porta marcata "Origini Vertebrate", una decina di banshees urlanti irrumpirono. Hanu urlanu, anu sparatu in modu salvaticu, ridianu cum'è i fanni chì anu overdosing in multi-doppiu Yeager in vacanze di primavera.
  
  "I tedeschi sò quì." Drake disse seccu prima di cascà à u pianu.
  
  Le Tyrannosaure trembla violemment alors que le projectile de plomb le traversait. U so capu appiccicatu, i denti chjappi, cum'è s'è a viulenza intornu à ellu l'avia arrabbiatu abbastanza per rinvià a vita. U canadianu volò torna in una nuvola di gore. U sangue spruzzava tutta a mandibula di u dinosauru. U suldatu svedese hà persu u so bracciu finu à u coddu è correva in u circondu urlando.
  
  I tedeschi sbuchjavanu, diventanu pazzi.
  
  Da daretu à a finestra più vicinu à Drake hè vinutu u famusu boom-boom-boom di pale di rotore di l'helicopteru.
  
  Nun più!
  
  Fora di a so visione perifèrica, Drake hà nutatu un gruppu di figure di e forze speciali vestite di scuru chì si furzavanu versu ellu. Quandu Drake hà guardatu in quella direzzione, i tweeters in l'arechje sò andati pazzi.
  
  boni ragazzi.
  
  I Canadiani si sò andati per ellu, causannu u caosu. Sbuccianu da sottu à u ventre gigante di u T. rex, sparendu in furia. Drake prit Kennedy par l'épaule.
  
  "Sposta!" Eranu nantu à a linea di volu. Ellu alluntanò Kennedy cum'è Alicia Miles hè stata in vista. Drake alzò l'arma, poi vide l'immensu Milo tedescu chì si avvicinava da a manca.
  
  In una siconda sparta di pausa, tutti e trè abbassavanu l'arme.
  
  Alicia pareva sorpresa. "Sapemu chì ti mettessi in questu, Drake, vechju bastardo!"
  
  Milo si firmò mortu in i so pezzi. Drake hà guardatu da unu à l'altru. "Averia da stà in Svezia, soffiu di cane". Drake hà pruvucatu à uova u grande tippu. "Mi manca a vostra cagna, eh?"
  
  I pallottole trapassavanu l'aria in giru à elli senza penetrà in u so coccu tesu.
  
  "U vostru tempu venerà", bisbigliò Milo raucamente. "Cum'è u vostru zitellu quì, è a so surella. È l'ossa di Parnevik.
  
  È tandu u mondu hà tornatu, è Drake stinctivamente s'affucò un millisecondu dopu avè vistu Alicia inspiegabilmente falà à a terra.
  
  Un missile RPG hà trafittu u ventre di u T-Rex, mandendu i culteddi d'osse chì volanu in tutte e direzzione. Si precipitò à traversu a sala, ghjustu attraversu una di e finestre laterali. Dopu una pausa pesante, ci hè stata una splusione giganti chì scuzzulò a stanza, seguita da u sonu agonizzante di u metalu colapsatu è di e articulazioni sguillate.
  
  A morte di metallu s'hè lampatu in u muru di u Museu di Storia Naziunale.
  
  Drake s'élançait sur Kennedy alors que l'impulsion de l'hélicoptère l'avait fait s'écraser contre le mur du musée, provoquant un collapsus de débris lourds. U nasu s'hè sfondatu, scacciò i detriti in avanti in cumuli ondulati. L'habitacle s'écrasa alors presque verticalement contre le mur qui s'effondrait, et le pilote fut vu secouer le levier de vitesse dans une panique frénétique avant d'être enduit comme une mouche sur son pare-brise.
  
  Allora e pale di l'elice anu sbattutu... è si n'hè andatu !
  
  E lance metalliche volanti anu creatu una zona di morte in a stanza. U piccu di sei piedi facia un sonu di buzz mentre volava versu Drake è Kennedy. L'anzianu suldatu SAS giaceva u più pianu pussibule è dopu si sentia a cima di l'arechja esse tagliata prima chì a falce tagliata un pezzu di u scalp di Kennedy è immerse trè pedi in u muru più luntanu.
  
  Si stese stunatu per un mumentu, poi di colpu girò a testa. L'hélicoptère s'est arrêté et a perdu de la vitesse. U mumentu dopu, hà sbulicatu u latu di u museu, cum'è Wile E. Coyote sliding down the side of the mountain cu quale avia ghjustu scontru.
  
  Drake hà cuntatu quattru seconde prima chì ci sia un crunch assordante di heavy metal. Pigliò un mumentu per fighjà intornu à a stanza. I Canadiani ùn anu micca rumpiatu, ancu s'è unu di i so sò stati tagliati in pezzi da una pala di rotore. Anu ghjunti à u latu di a stanza, quattru picciotti cù sacchetti pisanti, è ancu Alicia è un cumbattante di coperta. Si giravanu intornu à ciò chì parevanu unità discendente.
  
  L'orrore hè statu scrittu nantu à e facce di i tedeschi, micca cuparti di maschere. Drake ùn hà micca rimarcatu l'omu in biancu è si dumandava se sta missione era troppu risicatu per ellu. Vide e forze speciali chì si avvicinavanu rapidamente; i Svedesi cedenu u putere quandu l'Americani ghjunghjenu.
  
  I Canadiani si sò salvati cù i Lupi ! Drake hà pruvatu à rialzà, ma hà avutu difficiule di elevà u so corpu, assai scuzzulatu da u quasi miss è a scena sorprendente.
  
  Kennedy l'hà aiutatu dandolu u coddu forte prima di sguillà da sottu à ellu, pusendu è asciugà u sangue da a so testa.
  
  "Pervertitu". - mormorò ella in furia finta.
  
  Drake pressò a so manu à l'arechja per piantà u sanguinamentu. Mentre fighjulava, trè di e cinque forze speciali svedesi restanti anu pruvatu à cummattiri i Canadiani cum'è u primu utilizò u so lanciatore per saltà da una finestra distrutta.
  
  Ma Alicia si girò, un sorrisu scherzu nantu à a so faccia, è Drake s'arrizzò internamente. Elle sauta en avant et les traversa, une veuve noire d'exécution brutale, pliant des soldats hautement qualifiés de telle sorte qu'elle rompait leurs os avec une facilité inégalée, et il lui fallut moins de douze secondes pour détruire l'équipe.
  
  À quellu tempu, trè Canadiani avianu saltatu in silenziu è abilmente fora di u bastimentu.
  
  U suldatu canadianu restante hà apertu u focu da a copertura.
  
  A squadra SWAT di New York hà incaricatu i tedeschi, spinghjenduli à u spinu di a stanza, lascendu tutti, ma trè, induve stavanu. I trè restanti, cumpresu Milo, abbandunonu e so armi è corse.
  
  Drake tressaillit alors que le Tyrannosaure abandonna enfin le fantôme et s'effondra dans un tas de vieilles ossements et de poussière.
  
  Kennedy maledicò cum'è u quartu canadianu saltava, seguitu rapidamente da Alicia. L'ultimu suldatu hè statu sparatu in u cranu mentre si preparava à saltà. Riturnò in a stanza è si stese spargugliatu trà e macerie ardenti, solu una altra vittima di a guerra di u pazzu è a so corsa à l'apocalisse.
  
  
  DICIANNOVE
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Quasi subitu, a mente di Drake hà cuminciatu à valutà è analizà. Milo hà fattu qualchi cunclusioni annantu à Ben è u prufessore Parnevik.
  
  Hà piscatu u so telefuninu è verificatu per danni prima di appughjà u marcatu veloce.
  
  U telefuninu suna è sona. Ben ùn l'avia lasciatu tantu tempu, micca Ben...
  
  U so core s'affonda. Hà pruvatu à prutege Ben, prumittì à u tippu ch'ellu seria bè. Se qualcosa...
  
  A voce rispose: "Sì?" bisbiglià.
  
  "Ben? Sì d'accordu? Perchè bisbigliate?"
  
  "Matt, grazie à Diu. U mo babbu m"hà chjamatu, sò andatu à parlà, po aghju vultatu in daretu è aghju vistu issi dui latti chì battevanu u prufessore. Aghju corsi versu elli è sò partiti in motocicletta cù uni pochi d'altri ".
  
  "Anu pigliatu u prufessore?"
  
  "Scusate, amicu. L'aiuteraghju se pudessi. Dannà u mo babbu!"
  
  "Innò! U core di Drake era sempre ricuperatu. "Ùn hè micca a vostra culpa, Blakey. Affattu. Questi motociclisti avianu grandi sacchetti di spalla attaccati à a spalle?
  
  "Alcuni anu fattu."
  
  "OK. Restate là."
  
  Drake pigliò un respiru prufondu è pruvò à calmà i so nervi. I Canadiani si sbrigheranu. Ben schivava u colpu bruttu, grazia à u so babbu, ma u Prufessore era in una merda prufonda. "U so pianu era di scappà da quì nantu à e biciclette in attesa", disse à Kennedy, poi guardò intornu à a stanza trascinata. "Avemu bisognu di truvà Dahl. Avemu un prublema ".
  
  "Un solu?"
  
  Drake hà studiatu a distruzzione chì avianu causatu in u museu. "Questa cosa hè appena splutata à grande tempu".
  
  
  ***
  
  
  Drake abbandunò u museu circundatu da u persunale di u guvernu. Ils installaient un poste de mise en scène à l'entrée ouest de Central Park, qu'il ignorait délibérément quand il remarqua que Ben était assis sur le banc en face de lui. U zitellu pienghje senza cuntrollu. Avà chì? Kennedy corse lungo la striscia di erba accantu à ellu.
  
  "Questu hè Karin", l'ochji di Ben eranu affollati cum'è Niagara Falls. "L'aghju mandatu per e-mail per dumandà cumu si passava cù Valkyries è hà ricevutu ... stu MPEG in ... in risposta."
  
  Girò u so laptop per pudè vede. Un picculu schedariu video apparsu nantu à u screnu, ghjucatu in ripetizione. U clip durò circa trenta seconde.
  
  U quadru di congelazione in biancu è neru mostrava l'imaghjini sfocate di a surella di Ben, Karin, appesa limply in i braccia di dui omi corpulenti è mascherati. Tacchi scuri chì ùn pudianu esse chè sangue sò stati spallati intornu à a so fronte è a bocca. U terzu omu hà alzatu a so faccia à a camera, gridendu in un forte accentu tedescu.
  
  "Hè resistitu, a piccula minx, ma assicuratevi chì l'insegneremu quantu stupidu hè questu in e prossime settimane!" L'omu strinse u so dettu, saliva spruzzatu da a so bocca. "Smetti d'aiutàli, zitellu. Smetti di attaccà à elli .... issss .... Se fate cusì, a ritruverà sana è sana "- una risata spiacevole. "Più o menu".
  
  U frammentu hà cuminciatu à ripetiri.
  
  "Hè una seconda Dan", balbettò Ben. "Volu apre a so propria scola d'arti marziali. Ùn pensava micca chì nimu puderia sbattàla, a mo... a mo surella maiò ".
  
  Drake hà abbracciatu Ben mentre u so ghjovanu amicu s'hè lampatu. U so sguardu, nutatu da Kennedy ma micca destinatu à ellu, era pienu d'odiu nantu à u campu di battaglia.
  
  
  VENTI
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Abel Frey, stilista di moda famosu in u mondu, multimilionariu è pruprietariu di a famigerata festa di 24 ore Chateau-La Verein, si pusò in backstage di u Madison Square Garden è fighjulava i so servitori sbulicà cum'è i parassiti di carica libera ch'elli eranu veramente.
  
  Duranti u solstiziu o i periodi di calata, li furnia in i confini di a so casa alpina sprawling - tutti da mudelli famosi in u mondu, finu à l'equipaggiu di l'illuminazione è u persunale di sicurità - i partiti ùn si fermavanu per settimane. Mais au fur et à mesure que la tournée se poursuivait et que le nom de Frey était à l'honneur, ils s'agitaient et s'inquiétaient et répondaient à tous ses caprices.
  
  A scena pigliava forma. A corsa di u ghjattu era finita à mità. U so designer di illuminazione hà travagliatu cù a squadra di u Giardinu per vene cun un pianu magicu di rispettu mutuale: un calendariu di illuminazione è sonu sincronizatu per u spettaculu di duie ore.
  
  Frey intendeva odià è fà sudà i bastardi è ricomincianu.
  
  I supermodelli caminavanu avanti è avanti in diverse tappe di spoglia. Les coulisses d'un défilé de mode étaient à l'opposé d'un défilé sur scène - il fallait moins de matériel, pas plus - et ces modèles - du moins ceux qui vivaient avec lui à La Vereina - savaient qu'il l'avait déjà tout vu.
  
  Il a encouragé l'exhibitionnisme. In verità, hà dumandatu. A paura li frenava, questi bruti. A paura, l'avidità è a gola, è tutti l'altri peccati cumuni meravigliosi chì incatenavanu l'omi è e donne ordinali à quelli chì anu u putere è a ricchezza - da i venditori di caramelle di Victoria's Secret à sculture di ghiaccio in l'Europa di l'Est è u restu di i so furtunati servitori - ognunu di elli si lamenta. succhiasangue.
  
  Frey vide Milo penetrare i corpi nuziali. Aghju vistu cumu i mudelli si sò alluntanati da l'omu crudele rude. Aghju sorrisu internu à a so storia ovvia.
  
  Milo ùn pareva micca felice. "Torna quì!" Fece un cennu versu l'uffiziu mobile improvisatu di Frey.
  
  A faccia di Frey s'indurisce quand'elli eranu soli. "Chì hè accadutu?"
  
  "Chì ùn hè micca successu? Avemu persu l'elicotteru. Aghju scricchiolatu da quì cù dui tipi. Avianu SWAT, SGG, quellu bastardo Drake è qualchì altra puttana. Era l'infernu quì fora, omu ". L'intonazioni americane di Milo ferite literalmente l'arechje più cultivate di Frey. A bestia l'avia appena chjamatu "omu".
  
  " Splinter ?
  
  "Persu per quella puttana senza sella, Miles." Milo fece un sorrisu.
  
  "I Canadiani l'anu captu?" Frey afferrò i braccia di a so sedia in furia, pruvucannu à distorsioni.
  
  Milo fece finta di ùn avvistà, tradisce a so ansietà interna. L'egoismu di Frey hà gonfiatu u so pettu. "Cazzo di bastardi inutili!" Urlò cusì forte chì Milo si trascinò. "Voi bastardi inutili persi per una mansa di cazzo di cavalieri!"
  
  A saliva volava da e labbra di Frey, splatter a tavula chì li separava. "Sapete quantu tempu aghju aspittatu stu mumentu? Sta volta? È tù?"
  
  Incapace di cuntrullà ellu stessu, hà culpitu u cummandu americanu in faccia. Milu si vultò bruscamente a testa è e so guance s"eranu rossi, ma ùn reagì d"altru modu.
  
  Frey forzzò un cocon supremo di calma per avvolgerlo. "A mo vita", disse cù u più grande sforzu ch'ellu sapia chì solu l'omi di alta nascita puderianu fà, "hè stata dedicata - anzi, dedicata - à a ricerca di sta Tomba ... questa Tomba di i Dii. I traspurtaraghju - pezzu per pezzu - à u mo castellu. "Sò u guvernatore", disse, agitendu a manu versu a porta, "è ùn vogliu micca dì u guvernatore di questi idioti. Puderaghju cinqui supermodelli per scopa u mo guardianu di sicurità più corta solu perchè aghju avutu una idea. Puderaghju un omu bonu cumbatte à a morte in a mo arena di battaglia, ma questu ùn mi face micca un regnu. Avete capitu?"
  
  La voce di Frey trasudava superiorità intellettuale. Milo annunziò, ma i so ochji eranu vioti. Frey hà pigliatu questu cum'è stupidità. Ellu suspirò.
  
  "Bè, chì altru avete per mè?"
  
  "Questu". Milo s'arrizzò è picchiò u teclatu di u laptop di Frey per uni pochi di seconde. Una trasmissione in diretta hè apparsa, cuncintrata in l'area vicinu à u Museu di Storia Naziunale.
  
  "Avemu persone chì si ponenu cum'è equipaghji di televisione. Anu avutu i so ochji nantu à Drake, una donna è un zitellu - Ben Blake. Chì abbanduneghja ancu SPECIAL è tuttu u restu di u SGG, è fighjate, credu questu ", hà toccu u schermu ligeramente, lassendu macchie indeserate di sudore è Diu sà chì altru, "questu hè a squadra SAS".
  
  "Credi..." disse Frey. "Provate à dì mi chì avemu avà una razza multirazziale nantu à e nostre mani? È ùn avemu più e più grande risorse ". Ellu suspirò. "Ùn hè micca chì ci hà aiutatu finu à avà."
  
  Milo hà spartutu un surrisu sicretu cù u so capu. "Sapete chì hè."
  
  "Iè. A to fidanzata. Hè u nostru megliu risorsu è u so tempu si avvicina. Ebbè, speremu ch'ella si ricorda à quale hà rapportu.
  
  "Hè più nantu à i soldi chì si ricurdarà", disse Milo cun grande insight.
  
  L'ochji di Frey s'illuminavanu è un scintillelu lascidu apparsu in i so ochji. "Hm. Ùn mi scurderaghju micca questu ".
  
  "Avemu ancu a surella di Ben Blake. Apparentemente un gattu salvaticu ".
  
  "Va bè. Mandala à u Castellu. Ci torneremu prestu ". Fece una pausa. "Aspetta... Aspetta... Sta donna hè cun Drake. Quale hè ella?"
  
  Milo studiò a so faccia è si strinse in e spalle. "Ùn aghju micca idea".
  
  "Bè, scopre!"
  
  Milo hà chjamatu l'equipaggiu di TV. "Usate un software di ricunniscenza faciale nantu à a donna di Drake", ringhiò.
  
  Quattru minuti di silenziu dopu, hà ricevutu una risposta. "Kennedy Moore", disse à Frey. "New York Cop"
  
  "Iè. Iè, ùn aghju mai scurdatu di disgrazia. Fate da parte, Milo. Lasciami travaglià ".
  
  Frey hà Googled u titulu è seguitate parechji ligami. In menu di deci minuti sapia tuttu, è u so surrisu si fece largu è ancu più pervertitu. I germi di una grande idea criscinu in a so mente dopu a pubertà.
  
  "Kennedy Moore", ùn pudia resiste à spiegà à l'infante, "era unu di i migliori in New York. Attualmente hè in licenza forzata. Ella arrestò u puzzicheghju bruttu è u mandò in prigiò. A so cundanna hà purtatu à a liberazione di alcune di e persone chì hà aiutatu à cundanna, qualcosa di fà cù a catena di evidenza rotta ". Frey fece una pausa. "Chì tipu di paese arretratu implementaria un sistema cum'è questu, Milo?"
  
  "USA," U so thug sapia ciò chì s'aspittava da ellu.
  
  "Bè, un avucatu maravigliu hà assicuratu a liberazione di un omu chjamatu Thomas Caleb, "u peghju assassinu in serie in a storia di u Nordu di i Stati Uniti", cum'è dice quì. Meu, mio. Hè deliziosamente disgustante. Ascolta !
  
  "Caleb apre l'ochji di a so vittima, utilizendu una cucitrice per sparà clips à traversu a palpebra è a fronte, poi costringe l'insetti vivi in a so gola, furzendu à masticari è inghiotti finu à ch'elli soffrenu à morte". Frey guardò à Milo cù l'ochji spalancati. "Dicu un pocu cum'è manghjà in McDonald's".
  
  Milu ùn hà micca surrisu. "Hè un assassinu di innocenti", disse. "A cumedia ùn va micca bè cù l'assassiniu".
  
  Frey li sorrisi. "Avete uccisu innocenti, nò?"
  
  "Solu mentre faci u mo travagliu. Sò un suldatu ".
  
  "Hmm, bè, hè una linea fina, nò? Ùn hà micca impurtanza. Riturnemu à u travagliu attuale. Stu Caleb hà uccisu dui altri innocenti da a so liberazione. Diciaraghju un risultatu chjaru di duttrina etica è un inseme di valori murali, eh, Milo ? In ogni casu, questu Caleb hè avà sparitu ".
  
  A testa di Milo si trascinò versu u screnu di u laptop, versu Kennedy Moore. "Dui più?"
  
  Avà Frey ridia. "Ah, ah. Ùn site micca cusì stupidu chì ùn avete micca capitu questu, nò ? Imagine u so dulore. Immaginate a so agonia!"
  
  Milu s'accogliò è, malgradu sè stessu, sbarcò i denti cum'è un orsu polare chì strappa a so prima cattura di u ghjornu.
  
  "Aghju un pianu". Frey ridacchiava di gioia. "Oh merda... Aghju un pianu".
  
  
  VINTU UN
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  A sede mobile era in caosu. Drake, Kennedy è Ben anu seguitu à Thorsten Dahl è u cumandante di e Forze Speciali infuriatu per i scalini è passatu a cummozione. Passavanu à traversu dui compartimenti prima di piantà in u silenziu parenti furnitu da l'alcova à a fine di u capannone metallicu.
  
  "Avemu ricevutu una chjama", u cumandante di e forze speciali hà lanciatu l'arma in furia. "Avemu ricevutu a maledetta chjamata è quindici minuti dopu trè di i mo omi sò morti! Chì...?"
  
  "Solu trè?" Dahl hà dumandatu. "Avemu persu sei. U rispettu ci vole à piglià u tempu ... "
  
  "Fuck respect," u tippu SWAT era furioso. "Stai intruducendu u mo territoriu, stronzo inglese. Siete cattivu cum'è i dannati terroristi !
  
  Drake alzò a manu. "In verità, sò un stronzo inglese. Stu idiota hè svedese ".
  
  L'Americanu pareva perplessu. Drake strinse a so presa nantu à e spalle di Ben. Sintia u tippu tremulu. "Avemu aiutatu", disse à u tippu di e forze speciali. "Anu aiutatu. Puderia esse assai peghju ".
  
  È tandu, mentre u destinu fece chjappà u so martellu ironicu, ci era u sonu sconvolgente di balle chì piovevanu nantu à u quartier generale. Tutti cascò à u pianu. Un sonu metallicu rimbalzò nantu à u muru orientale. Prima chì a fucilazione finisci, u cumandante di e forze speciali si alzò. "Hè a prova di balle", disse cun un pocu vergogna.
  
  "Avemu bisognu di andà", Drake cercò Kennedy, ma ùn pudia truvà.
  
  "In a linea di focu?" hà dettu u tippu di e forze speciali. "Quale diavolo site?"
  
  "Ùn hè micca a cumpagnia o e balle chì mi preoccupa", disse Drake. "Questa hè una granata propulsata da un missile chì pò seguità prestu".
  
  Prudence dettava l'evacuazione. Drake hè surtitu ghjustu à tempu per vede i bianchi è neri chì currianu gridendu in a direzzione da a quale era vinutu e balle.
  
  Si guardò di novu per Kennedy, ma ella paria esse sparita.
  
  Allora di colpu una nova faccia apparsu trà elli. U Capu di u Bureau, à ghjudicà da i so insigne à trè stelle è, cum'è s'ellu ùn bastassi, spinghjendu davanti à ellu, era un omu chì portava i rari cinque stelle di un cummissariu di pulizza. Drake hà sappiutu immediatamente chì questu era u tippu chì duveranu parlà. Cummissarii di pulizzia eranu implicati in a lotta contru u terrurismu.
  
  A radiu di u cumandante di e forze speciali gridò: "Tuttu chjaru. Ci hè un'arma cuntrullata remota quì nantu à u tettu. Questu hè un aringu rossu ".
  
  "Bastardi!" Drake hà pensatu chì i Canadiani è i Tedeschi si movevanu più in più cù i so prigiuneri.
  
  Thorsten Dahl s'hè indirizzatu à u novu. "Avete veramente da parlà cù u mo Ministru di Statu".
  
  "U travagliu hè fattu", disse u cumissariu. "Tu esce da quì."
  
  "No, aspetta," hà cuminciatu Drake, trattenendu fisicamente Ben da correre in avanti. "Ùn capite micca..."
  
  "No, nò", disse u cumissariu à i denti stretti. "Ùn a sò micca. È vogliu dì chì partite quì, andendu in Washington, DC. Capitol Hill vole un pezzu di voi, è speru chì u piglianu in grossi pezzi. "
  
  
  ***
  
  
  U volu durò novanta minuti. Drake era preoccupatu per a misteriosa scumparsa di Kennedy finu à ch'ella riapparisce appena quandu l'aviò era per decolla.
  
  Hè ghjunta corsa in u corridoiu, senza fiatu.
  
  "Pensu chì ti avemu persu", disse Drake. Il sentait un immense soulagement, mais s'efforça de garder le cœur léger.
  
  Kennedy ùn hà micca rispostu. Invece, si pusò nantu à u sediu di a finestra, luntanu da a cunversazione. Drake si alzò per investigà, ma si fermò quandu si alluntanò da ellu, a so faccia bianca cum'è l'alabastru.
  
  Induve era ella è chì hè accadutu quì ?
  
  Nisuna chjama o email era permessa durante u volu. Nisuna televisione. Volavanu in silenziu; parechji guardiani li fighjulavanu senza interferiscenu.
  
  Drake puderia lascià u flussu nantu à ellu. A furmazione SAS necessitava ore, ghjorni è mesi di attesa. Per a preparazione di. Per l'osservazione. Per ellu, una ora puderia volà in un millisecondu. À un puntu li sò stati pruposti alcolu in questi picculi buttigli di plastica è Drake esitava per più di un mumentu.
  
  U whisky scintillava, un amuleto ambra di disastru, a so arma di scelta l'ultima volta chì e cose sò diventate difficili - quandu Alison partì. Si ricurdò di u dulore, di a disperazione, è puru u so sguardu s"era ind"è ellu.
  
  "Ùn quì, grazie." Ben era abbastanza vigile per rinvià a so padrona. "Semu ragazzi di Mountain Dew. Portalu. "
  
  Ben hà ancu pruvatu à caccià Drake fora di stu statu fintendu d'esse un geek. S"inclinò in u corridoiu, fighjendu cum"è a presentatrice, sbattulendu, vultò à u so locu. "In u gergo di i nostri fratelli americani, mi avissi messu in questu!"
  
  U so visu hè diventatu rossu cum'è a so hostess u guardò in daretu sorpresa. Dopu un secondu disse: "Questu ùn hè micca l'aria di Hooters, criatura".
  
  Ben si affondò in a so sedia. "Crap".
  
  Drake strinse a testa. "A vostra salute, amicu. A vostra constante umiliazione serve cum'è un felice ricordu chì ùn aghju mai avutu a vostra età ".
  
  "Merda".
  
  "Seriu - grazie."
  
  "Ùn ti ne fà".
  
  "È Karin - starà bè. I prumessu ".
  
  "Cumu pudete prumette questu, Matt?"
  
  Drake fece una pausa. Ciò chì hè statu spressu era u so impegnu innatu à aiutà à quelli chì anu bisognu, micca u ghjudiziu chjaru di un suldatu.
  
  "Ùn li feranu micca ancu", disse. "È assai prestu averemu più aiutu di ciò chì pudete imaginà."
  
  "Cumu sapete chì ùn li feranu micca?"
  
  Drake suspirò. "Va bè, va bè, hè una supposizione educata. S'elli vulianu a so morta, l'avarianu tombu subitu, nò ? Nisun coccole. Ma ùn anu micca. Allora..."
  
  "Iè?"
  
  "I tedeschi anu bisognu di ella per qualcosa. A mantenenu viva ". Drake sapia ch'elli pudianu purtàlla à un interrogatori separatu o qualcosa ancu più cunvinziunali - à un capu cum'è un dittatore chì li piacia à duminà ogni avvenimentu. À l'anni, Drake s'innamora di stu tipu di tiranu. U so autoritarismu hà sempre datu à i boni una seconda chance.
  
  Ben forzò un surrisu furzatu. Drake sintia chì l'aviò principia à falà è hà cuminciatu à riviseghjà i fatti in a so testa. Cù a so piccula squadra chì s'hè cascata, hà avutu à fà un passu è prutegge ancu di più.
  
  
  ***
  
  
  Dopu à dui minuti di abbandunà l'aviò, Drake, Ben, Kennedy è Dahl sò stati purtati attraversu parechje porte, su una scala mobile tranquilla, in un corridoio di peluche rivestitu di pannelli blu spessi, è infine attraversu una porta pesante chì Drake hà nutatu chì era stata pensatamenti chjusa daretu. elli.
  
  Si trovanu in un salone di prima classe, viotu, fora di elli è ottu altri : cinque guardiani armati è trè vestiti - duie donne è un omu maiò.
  
  L'omu s'avvicinò. "Jonathan Gates", disse tranquillamente. "Ministru di a Difesa".
  
  Drake sentì un colpo di panico improvviso. Diu, stu tippu era mega-putente, forse quintu o sestu in linea per a presidenza. Suspirò è s'avvicinò, nutendu i muvimenti chì avanzavanu di i guardiani, po stende e braccia.
  
  "Tutti l'amichi sò quì", disse. "Almenu... pensu cusì."
  
  "Credu chì avete ragione." U Ministru di a Difesa s'avvicinò è stese a manu. "Per risparmià tempu, eru digià aghjurnatu. I Stati Uniti sò disposti è capaci di aiutà. Sò quì per ... facilità ... questa assistenza ".
  
  Una di e donne offre à tutti un beie. Avia i capelli neri, un sguardu piercing, è era à a mità di cinquant'anni, cù linee di preoccupazione abbastanza spesse da ammuccià i sicreti di statu è una manera di ignurà i guardiani chì parlavanu di u so disagio cun elli.
  
  I bibii funnu un pocu u ghjacciu. Drake è Ben sò stati vicinu à Gates, sorsi di bevande di dieta. Kennedy s'avvicinò à a finestra, turbulendu u so vinu è fighjendu l'aviò in taxi, apparentemente persu in pensamentu. Thorsten Dahl affundò in una sedia còmoda cù Evian, a so lingua di corpu sceltu per esse micca minaccia.
  
  "A mo surella", disse Ben. "Pudete aiutà ella?"
  
  "A CIA hà cuntattatu l'Interpol, ma ùn avemu micca ancora alcuna guida nantu à i tedeschi". Dopu un mumentu, nutendu l'angoscia di Ben è u sforzu ch'ellu ci hà pigliatu per ghjunghje à un membru di u Cungressu, u secretariu aghjunse: "Cercemu, figliolu. Li truveremu ".
  
  "I mo genitori ùn sanu micca ancu". Ben guardò involontariamente u so telefuninu. "Ma ùn duverà micca assai..."
  
  Avà una altra donna hà avanzatu - un individuu allegru, cunfidendu, assai più ghjovanu, chì ricorda in ogni modu a futura ex Signora Sicritariu di Statu, un veru predatore o, cum'è Drake hà dettu, una versione pulitica di Alicia Miles.
  
  "U mo paese ùn hè nunda di pocu realistu, sgiò Dahl, sgiò Drake. Sapemu chì simu assai daretu à questu, è sapemu chì sò i pali. A vostra squadra SAS hè stata liberata per u funziunamentu. SGG ancu. Avemu una squadra Delta pronta à aiutà. Aghjunghjite solu i numeri... "Agitò i so dita. "Coordenate".
  
  "E u prufessore Parnevik?" Dahl hà parlatu per a prima volta. "Chì nutizie nantu à i Canadiani?"
  
  "I mandati sò emessi", disse u secretariu un pocu rigidu. "Questa hè una situazione diplomatica..."
  
  "Innò!" Drake gridò, poi expirò per calmà. "No, signore. Questu hè l'approcciu sbagliatu. Sta cosa lanciata... chì ?... trè ghjorni fà ? U tempu hè tuttu quì, soprattuttu avà. I prossimi ghjorni ", disse, "sò induve vincemu o perdemu".
  
  U sicritariu Gates hà datu un sguardu sorpresa. "Aghju intesu chì avete ancu un pocu di u suldatu in tè, Drake. Ma micca per via di sta reazione ".
  
  "Patru da u suldatu è u civile quandu si cunvene," Drake scrollò e spalle. "I benefici di esse un ex suldatu".
  
  "Iè. Ebbè, s'ellu ti fa sentu megliu, i mandati ùn aiutanu micca. Colby Taylor hà sparitu da a so mansione canadiana cù a maiò parte di i so impiegati. A mo ipotesi hè chì avia pianificatu questu per un bellu pezzu è hà cambiatu à qualchi contingenze pre-arranged. Essenzialmente - hè fora di a griglia ".
  
  Drake chjuse l'ochji. "Una bona nutizia?"
  
  Una ghjovana donna parlava. "Bè, vi offremu tutte e risorse di a Biblioteca di u Cungressu per aiutà a vostra ricerca". I so ochji scintillavanu. "A più grande biblioteca di u mondu. Trentadui milioni di libri. Stampe rare. È a Biblioteca Digitale Mondiale ".
  
  Ben a guardò cum'è s'ellu avia ghjustu accunsentutu à participà à un cuncorsu di cosplay Princess Leia. "Tutte i risorse? Allora - teoricamente - pudete capisce quale tedescu hè obsesionatu cù a mitulugia nordica? Puderete truvà testi nantu à Odinu è sta tomba di i Dii. Roba chì ùn hè micca in Internet?"
  
  "Pudete, cù solu toccu di un buttone", disse a donna. "E, in mancanza di questu, avemu alcuni bibliotecari assai vechji".
  
  L'ochji di Ben s'illuminavanu di speranza mentre fighjulava Matt. "Portaci là."
  
  
  ***
  
  
  A Bibbiuteca di u Cungressu era aperta à elli in a prima ora di dumenica matina. E luci accese, u persunale attentu, a biblioteca più grande di u mondu certamente impressiunatu. À u principiu, l'architettura è a sensazione di u locu ricurdò à Drake di un museu, ma cum'ellu fighjulava à e fila di librerie è balconi di lettura circulari, si senti prestu l'atmosfera rispettuosa di a cunniscenza antica, è u so umore cambiò per currisponde à u so circondu.
  
  Mentre Drake passava un pocu di tempu à vaghjime per i corridori, Ben ùn perde micca u tempu à immersione in a ricerca. Si intruflò nantu à u balcone, carricò u laptop è mandò u so cumandante di e forze speciali svedese in una ricerca per truvà caffè è cookies.
  
  "Bel locu", disse Drake mentre girava intornu. "Mi sentu chì Nicolas Cage puderia esce in ogni minutu".
  
  Ben pizzicò u ponte di u nasu. "Ùn sò micca da induve principià", ammette. "U mo capu hè un granaio, amicu."
  
  Thorsten Dahl picchiò nantu à e ringhiere chì circundanu u balcone. "Accumincia cù ciò chì sapete", disse in quellu tonu studiatu di Oxford. "Accumincia cù una legenda."
  
  "Diritta. Ebbè, sapemu stu puema. Piuttostu dice chì quellu chì profana a tomba di i Dii purtarà u focu di l'infernu nantu à a Terra. È hè u focu, literalmente. U nostru pianeta brusgiarà. Sapemu ancu chì sta legenda hà paralleli storici unichi cù altre leggende cunnesse scritte annantu à altri dii ".
  
  "Ciò chì ùn sapemu", disse Dahl, "hè perchè? O cumu?"
  
  "U focu", disse Drake bruscamente. "U tippu l'hà dettu solu".
  
  Ben chjusu l'ochji. Dahl si vultò versu Drake cun un sorrisu strettu. "Hè chjamatu brainstorming", disse. "L'analisi di fatti spessu aiuta à revelà a verità. Vuliu dì cumu si faci una catastrofa. Per piacè aiutate o lasciate ".
  
  Drake beve u so caffè è stava zittu. Issi dui omi anu persu persone è meritanu u spaziu. S'avvicinò à a ringhiera è guardò in daretu, i so ochji sferzendu intornu à a stanza tonda, nutendu e pusizioni di u staffu è l'agenti americani. Kennedy s'assittò dui piani sottu, tappendu furiosamente à u so laptop, isolatu da u so propiu... chì? Pensu Drake. Culpa? A paura ? Depressione? Sapia tuttu, è ùn avia micca da principià à pridicà.
  
  "A legenda", disse Ben, "indica chì una profanazione di a tomba d'Odinu principià u flussu di fiumi di focu. Diciaraghju chì questu hè impurtante di sapè cum'è qualsiasi altra cosa quì ".
  
  Drake aggrottò le sopracciglia mentre i suoi recenti ricordi apparvevano. Fiumi di focu? L'hà vistu.
  
  Ma induve ?
  
  "Perchè l'avete dettu cusì?" dumandò. "Fiumi di focu?"
  
  "Ùn sapè. Forse perchè sò stancu di dì "l'infernu hè in eruzzione" è "a fine hè vicinu". Mi sentu cum'è un trailer di film di Hollywood ".
  
  "Dunque sei andatu dopu à i fiumi di focu?" Dahl alzò una sopracciglia. "Comu lava?"
  
  "No, aspetta," Drake scacciò i dita. "Iè! Supervulcanu! In... in Islanda, nò ? Fighjulò à u Svedese per a cunferma.
  
  "Fighjate, solu perchè sò scandinava ùn significa micca chì sò"
  
  "Iè". À quellu mumentu, u Junior Assistant Secretary of Defense si materializzò da daretu à una libreria vicinu. "À u latu sud-est di l'Islanda. U mondu sanu sapi di questu. Dopu avè lettu u novu studiu di u guvernu, pensu chì questu hè u settimu supervulcanu esistente ".
  
  "U più famosu hè in Yellowstone Park", disse Ben.
  
  "Ma u Supervulcanu rappresenta una tale minaccia?" Dumandò Drake. "O hè questu un altru mitu di Hollywood?"
  
  Sia Ben è u secretariu assistente annunziu. "U terminu 'estinzione di spezie' ùn hè micca eccessivu in questu cuntestu", disse l'assistente. "A ricerca ci dice chì duie eruzioni supervulcaniche precedenti coincidenu cù i dui più grandi eventi di estinzione di massa chì anu mai accadutu in u nostru pianeta. Siconda, sicuru, sò i dinosauri ".
  
  "Quant'è una coincidenza?" Dumandò Drake.
  
  "Tan vicinu chì s'ellu hè accadutu una volta, sarete sorpresu da questu. Ma duie volte ? Andemu..."
  
  "Crap".
  
  Ben alzò e mani in aria. "Guardate, ci sviamu quì. Ciò chì avemu bisognu hè di carricà Odinu di merda ". Hà evidenziatu parechji tituli nantu à u screnu. "Questu, questu è wow ¸ sicuramente questu. Voluspa - induve Odinu parla di e so riunioni cù u Seer.
  
  "Visite?" Drake fece una smorfia. "Pornu vichinghi, eh?"
  
  L'assistente s'inclinò nantu à Ben è pressò uni pochi di buttone, intrì una password è scrivia una linea. U so pantalone era u cuntrariu di u vestitu di Kennedy, cuncepitu cù gustu per mette in risaltu a so figura piuttostu chè ammuccià. L'ochji di Ben s'allargavanu, i so prublemi scurdati per un mumentu.
  
  Drake disse: "Talento sprecato".
  
  Ben li dete u dito mediu mentre l'assistente si levava. Fortunatamente, ùn l'hà micca vistu. "Seranu purtati à voi in cinque minuti", disse.
  
  "Grazie, signorina." Drake esitava. "Scusate, ùn cunnoscu micca u vostru nome."
  
  "Chiamami Hayden", disse.
  
  I libri sò stati posti accantu à Ben uni pochi di minuti dopu, è scelse subitu quellu chì si chjama Voluspa, sbulicò e pagine cum'è un omu pussidutu ; cum'è un animale chì puzza u sangue. Dahl hà sceltu un altru voluminu, Drake - u terzu. Hayden si pusò accantu à Ben, studiendu u testu cun ellu.
  
  E poi Ben gridò "Eureka! L'aghju!" Ligame mancante. Hè Heidi! Maledetta Heidi! Stu libru seguita, è cite, "i viaghji di u veggente predilettu di Odinu, Heidi".
  
  "Cum'è in un libru di i zitelli?" Dahl ovviamente ricurdò i so ghjorni di scola.
  
  Drake era solu cunfusu. "A? Sò più un tipu di Heidi Klum ".
  
  "Iè, un libru per i zitelli ! Credu chì a legenda di Heidi è a storia di i so viaghji deve esse evolutu annantu à l'anni da una saga Norse à un mitu Norse, è dopu un scrittore di Svizzera hà decisu di utilizà a storia cum'è a basa per un libru per i zitelli ".
  
  "Bè, chì dice?" Drake senti u so core batte più veloce.
  
  Ben leghje per una seconda. "Oh, questu dice assai", continuò in fretta. "Questu bellu dannatamente dice tuttu."
  
  
  VINTI DUE
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Kennedy Moore s'assittò à fighjulà u screnu di u so computer, senza vede nunda, è pensendu à cumu quandu si macina a vita sottu u to pollice, hè essenzialmente solu una palla di tennis manipulata da un maestru. Una piccula volta in daretu hà cambiatu u vostru destinu, qualchì volta inespettatu vi hà mandatu in una spirale di autodistruzzione, dopu uni pochi di ghjorni d'azzione veloce vi hà purtatu in u ghjocu.
  
  Si sentia energizata in a strada di New York, ancu megliu dopu a follia di u museu. Era cuntenta di sè stessu è forse ancu un pocu cuntentu di Matt Drake.
  
  Quantu perversu, si disse. Ma tandu, qualchissia ùn hà micca dettu una volta chì da grandi difficultà vene un grande prugressu ? Qualcosa cusì.
  
  U prufessore hè statu tandu rapitu. A surella di Ben Blake hè stata rapita. E Kennedy marchò risolutamente versu questa sede mobile, a testa dritta è una volta di novu completamente immersa in u ghjocu, i so pinsamenti fucalizzanu à dà u sensu di a cunfusione.
  
  Allora, cum'è ella cuminciò à cullà i scalini, Lipkind si materializzò da a folla è l'arrestò bruscamente.
  
  "Capitanu?"
  
  "Ciao Moore. Avemu bisognu di parlà ".
  
  "Entra," Kennedy hà salutatu versu a sede, "pudemu aduprà u vostru aiutu".
  
  "Uh, uh. Innò. Ùn hè micca per via di u museu, Moore. U cruiser hè in quella direzzione ".
  
  Si trasfirìu à traversu a folla, u so spinu tensu avà a fighjendula cum'è una accusazione silenziosa. Kennedy hà avutu a fretta per piglià.
  
  "Chì... chì hè accadutu, capitanu?"
  
  "Entra".
  
  U cruciera era viotu fora di elli dui. U rumore di a strada s'hè attenuatu, l'avvenimenti chì scuzzulate u mondu fora sò avà chjusi più luntanu da a virtù di una sucietà di festa.
  
  Kennedy si girò à mezu à u so postu per affruntà Lipkind. "Ùn mi dite micca... per piacè ùn mi dite micca..." Un nodu in a so gola fece perdiri a Lipkind a so spressione severa, dicendule tuttu prima chì e parolle abbandunassi e so labbra.
  
  Ma cascanu, è ogni parolla era una goccia di velenu in a so ànima digià negrita.
  
  "Caleb hà colpitu di novu. Avemu avutu un ritardu di un mese - dopu ieri dopu meziornu avemu ricevutu una chjamata. A zitella... ahh... a zitella di u Nevada," a so voce diventò rauca. "Novu in cità. Studente".
  
  "Innò. Per piacè..."
  
  "Vuliu chì sapete avà, prima di sente una merda di ratu."
  
  "Innò".
  
  "Mi dispiace, Moore."
  
  "Vogliu vultà. Lasciami vultà, Lipkind. Lasciami entre. "
  
  "Mi dispiace".
  
  "Puderaghju aiutà. Questu hè u mo travagliu. A mo vita."
  
  Lipkind si mordeva a labbra inferiore, un signu sicuru di stress. "Ancu micca. Ancu s'ellu vulia, l'autorità ùn anu micca appruvatu. Sapete. "
  
  "Devu? Da quandu possu cunnosce i pinsamenti di i pulitici ? Tutti in a pulitica sò un bastardo, Lipkind, è da quandu anu cuminciatu à fà u dirittu ? "
  
  "M'avete pigliatu", u ringhi di Lipkind tradiva u so core. "Ma l'ordine, cum'è dicenu, sò ordini. È i mei ùn sò micca stati cambiati ".
  
  "Lipkind, questu... mi rovina."
  
  Ingullò asciuttu. "Dà u tempu. Vulete torna ".
  
  "Ùn sò micca mè chì mi importa, dannà ! Quessi sò e so cazzo vittime ! E so famiglie!"
  
  "Pensu ancu cusì, Moore. Fà mi cunfidenza."
  
  Dopu un mumentu hà dumandatu: "Induve?" Era tuttu ciò ch'ella pudia fà, tuttu ciò ch'ella pudia dumandà, tuttu ciò chì pudia pensà.
  
  "Moore. Quì ùn avete micca da pagà alcuna penitenza. Ùn hè micca a vostra colpa chì stu psico hè un fottu psico.
  
  "Induve?" - aghju dumandatu.
  
  Lipkind sapia ciò chì avia bisognu è li disse u locu.
  
  
  ***
  
  
  Apertura di u situ di custruzzione. Trè blocchi à sudu di Ground Zero. U sviluppatore hè chjamatu Silke Holdings.
  
  Kennedy hà truvatu a scena di u crimine in vinti minuti, hà nutatu a cinta fluttering à u quartu pianu di l'edificiu apertu è hà mandatu un taxi. Si stese davanti à l'edificiu, guardendu cù l'ochji senza anima. U locu era desertu - sempre una scena di crimine attiva - ma era u sabbatu tardi è l'incidentu hè accadutu più di 24 ore fà.
  
  Kennedy hà cacciatu i detriti, poi si n'andò in u situ di custruzzione. Ella caminava nantu à a scala di cimentu aperta da u latu di l'edificiu finu à u quartu pianu è nantu à una lastra di cimentu.
  
  Un ventu forte tirava a so brusa larga. Sì i so capelli ùn anu micca statu pettinatu in daretu cù una cinta forte, avissi vulutu cum'è qualcosa pussede. Trè veduti di New York s'aprenu davanti à ella, facendu chì si sentia vertigine - una cundizione ch'ella avia avutu tutta a so vita, ma, stranamente, era ricurdata solu avà.
  
  Eppuru hà cullatu Yggdrasil, l'Arburu di u mondu.
  
  Allora senza vertigini.
  
  Hè ricurdatu di u casu Odin è Matt Drake in particulare. Ci vulia à vultà à questu, à ellu, ma ùn era micca sicuru d'avè u curagiu.
  
  Si avventò à traversu a lastra polverosa, evitendu cumuli di macerie è arnesi di l'imprenditori. U ventu hà tiratu à e maniche è i pantaloni, chì li fece inchjà per via di l'excedente di materiale. Si firmò micca luntanu da induve Lipkind avia descrittu u locu di u corpu. A cuntrariu di a televisione populari, i corpi ùn sò micca marcati cù gessa - sò fotografiati, allora a so locu esatta hè misurata da parechji punti fissi.
  
  In ogni casu, avia solu bisognu à esse quì. Piegate, falà in ghjinochji, chjude l'ochji è prega.
  
  È tuttu si precipitò in daretu. Cum'è u diavulu falendu da u celu. Cum'è a creazione di un arcanghjulu, tuttu hà lampatu in a so mente. U mumentu ch'ella hà vistu Chuck Walker intascà una tonna di soldi sporchi. U sonu di u martellellu di u ghjudice chì dichjara a so culpabilità. I sguardi morti da i so cumpagni di travagliu, i disegni obsceni chì cuminciaru à apparisce nantu à u so locker, appiccicatu à u cappucciu di a so vittura, appiccicatu à a porta di u so appartamentu.
  
  A lettera ch'ella hà ricevutu da u serial killer, in quale ellu hà ringraziatu per tuttu u so aiutu.
  
  Avia bisognu di pentimentu per un altru assassiniu chì hà aiutatu à Thomas Caleb à cummette.
  
  Avia bisognu di dumandà u pirdunu à i morti è u dolu.
  
  
  VINTI TRÈ
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Questa cosa hè più revelatrice di Britney," Ben si precipitò e so parolle, trattenendu a so eccitazione. "Dice quì - "Mentre ellu hè nantu à l'Arburu Mundiale, Volva revela à Odinu chì cunnosce parechji di i so sicreti. Qu'il s'est sacrifié sur Yggdrasil à la recherche de connaissances. Ch'ellu hà digiunatu nove ghjorni è nove notti per u listessu scopu. Ella li dice ch'ella sà induve i so ochji sò oculati è cumu l'hà datu in cambiu di cunniscenze ancu più.
  
  "One Wise One", interruppe Dahl. "Parnevik hà dettu chì era sempre cunsideratu u più sàviu di tutti i Diu".
  
  Drake mormorò: "Ùn hè mai prudente di dì i vostri sicreti à una donna".
  
  Ben alzò l'ochji nantu à ellu. "Odinu hà digiunatu annantu à l'Arbulu Mundiale per nove ghjorni è nove nuttati cù una lancia chì trapassa u so latu, cum'è Cristu nantu à a croce. Heidi dici chì in u so deliriu, Odinu li disse induve i so cumpagni eranu oculati. È induve era u so scudu piattu ? È chì a so lancia deve stà quì. È ch'ellu vulia ch'ella sparghje i so cumpagni - e so Parti - è mette u so corpu in a tomba.
  
  Ben fece un sorrisu à Drake, ochji spalancati. "Puderia ùn avè micca finitu a mo ricerca di u clitoris legendariu, u mo amicu, ma u mo travagliu quì hè cumpletu".
  
  Ben si ricurdò tandu induve era è a donna chì stava accantu à ellu. Pigliò u ponte di u nasu. "Maledetta e merda."
  
  Dahl ùn hà micca battutu un ochju. "In quantu à sapè - è questu hè solu per ciò chì aghju avutu à sente durante a cunferenza di Parnevik - i Volvas, cum'è i faraoni egiziani, eranu sempre intarrati in e tombe più ricche, accantu à i quali ci era parechje cose preziose. Cavalli, carretti, regali da terre lontane.
  
  Hayden paria chì nasconde un sorrisu. "Se seguitemu tutta a vostra storia in modu logicu, sgiò Blake, allora crede chì i cosiddetti viaghji di Heidi sò in realtà una spiegazione di induve tutti i pezzi di Odin eranu spargugliati... o oculati".
  
  " Chjamatemi... Ben. Iè, Ben. È sì, avete ragione. Di sicuru."
  
  Drake hà aiutatu u so amicu à esce. "Ùn hè micca chì importa avà. Tutti i pezzi sò stati truvati, eccettu e Valchirie è... " si fece una pausa.
  
  "Occhi." Ben disse cun un sorrisu teso. "Se pudemu truvà l'Occhi, pudemu piantà questu è uttene alcune patate di negoziazione per Karin".
  
  Drake, Dahl è Hayden stavanu zitti. Drake infine disse: "Le Valchirie devono esse anche da qualche parte, Blakey. Pudete sapè induve sò stati truvati? Ci deve esse qualchì vechju rapportu di ghjurnale o qualcosa.
  
  "Heidi ghjunse cù a legenda di Ragnarok", Ben pensava sempre, immersa in a so ricerca. "Odin duverebbe avè furmatu prima di more in Ragnarok".
  
  Drake annuì a testa è mandò Dahl è Hayden da parte. "Valchirie", disse loro. "Vi ricordate a mancanza cumpleta d'infurmazioni è dunque u pussibbili aspettu criminale? Ci hè una chance chì l'Interpol puderia fà squadra cù a CIA è li dà una chance ?
  
  "Varaghju à autorizà avà", disse Hayden. "E continueraghju l'investigazione chì i nostri specialisti IT anu realizatu contr'à i tedeschi. Cum'è u vostru dolce amicu quasi dice - e tracce elettroniche ci duveranu guidà à elli.
  
  "Cute?" Drake li sorrisi. "Hè più di questu. Immergiti in a fotografia. Vocalist in u gruppu. Un omu di famiglia, è..." s'arrizzò, "iè... u mo amicu".
  
  Ella s'avvicinò, disse: "Puderà piglià a mo foto in ogni mumentu", poi rise ligeramente è si n'andò. Drake l'accompagna, à la fois perplexe et agréablement surpris. Era sbagliatu nantu à ella. Diu, era più difficiule di leghje chè Kennedy.
  
  Drake si vantava di a so capacità di leghje e persone. S'hè scivolatu ? I so anni di serviziu civile l'avianu fattu molle ?
  
  Una voce li parlava in l'arechja, facendu saltà u so core. "Chì ghjè stu?" - aghju dumandatu.
  
  Kennedy !
  
  " Merda ! Saltò è pruvò di disfrazà u so picculu saltu in l'aria cum'è u solitu allungamentu di i so membri.
  
  U polizia di New York hà lettu cum'è un libru. "Aghju intesu dì chì i SAS ùn sò mai stati embuscati in u territoriu nemicu. Pensu chì ùn avete mai statu parte di sta squadra, eh?
  
  "Chì hè chì?" Ben dumandò distrattamenti, rispondendu à a so dumanda.
  
  "Questu?" Kennedy s'inclinò in avanti è picchiò u latu di u monitor, indicà una piccula icona nascosta trà u mischju di simboli in u manuscrittu.
  
  Ben aggrottò la fronte. "Ùn sapè. Sembra l'icona in a stampa ".
  
  Quandu Kennedy s'arrizzò, i so capelli sò liberati da i so ligami è cascò nantu à e spalle. Drake fighjulavanu mentre cascavanu finu à u so spinu.
  
  " Wow. Hè troppu capelli ".
  
  "Pudete fà, freak."
  
  Ben hà doppiu cliccà nantu à l'icona di l'imaghjini. U screnu si vultò in u testu, u so tìtulu in grassu catturà l'ochju. Odin è u Seer, allineati durante Ragnarok. È sottu à quì ci sò uni pochi di vechji fili di testu esplicativu.
  
  Questa pittura, dipinta da Lorenzo Bacche in u 1795 è cunfiscata da a cullezzione privata di John Dillinger in u 1934, si crede chì hè basatu annantu à una maghjina più antica è mostra i cumpagni di u diu Norse Odin disposti in un ordine speciale in u situ induve Odinu hè mortu. - u miticu campu di battaglia di Ragnarok. U so amatu Seer guarda questu è pienghje.
  
  Senza dì una parolla, Ben pressò di novu è u ritrattu si materializzò davanti à elli.
  
  "Diu mio!" mormorò Ben. "Grande travagliu."
  
  Kennedy hà dettu: "Questu hè un pianu ... di cumu organizà i pezzi".
  
  
  VINTIQUATTRE
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Fecemu alcune copie." U sempre prudente Drake hà scattatu uni pochi di ritratti veloci cù u so telefunu. Ben l'hà amparatu à mantene sempre una bona camera chì travaglia, è questu era una perdita di soldi inaspettata. "Tuttu ciò chì avemu bisognu avà sò e Valchirie, l'Occhi è a mappa di Ragnarok". Si firmò di colpu, puntuatu da un frammentu di ricordu.
  
  Ben dumandò: "Chì?"
  
  "Ùn sicuru. Merda. Memoria. Forse qualcosa chì avemu vistu in l'ultimi ghjorni, ma avemu vistu tantu chì ùn possu micca limità.
  
  Dahl hà dettu: "Bè, Drake. Forse avevi ragione. Forse u Dillinger mudernu hà a so propria cullizzioni privata interessante.
  
  "Fighjate quì", Ben cuntinuò à leghje. "Dice quì chì sta pittura hè unica, un fattu chì ùn hè statu realizatu finu à l'iniziu di l'anni 1960, dopu chì hè statu inclusu in una mostra nantu à a mitulugia nordica è mandatu in una breve tour mundiale. Dopu questu, è per via di l'interessu diminuitu, a pittura hè stata chjusa in una volta di u museu è ... bè, scurdatu. Finu à questu ghjornu ".
  
  "Bon travagliu, avemu purtatu un pulizzeru cun noi". Drake hà pruvatu à rinfurzà l'autostima di Kennedy, ancu micca sicuru d'induve era a so testa dopu à New York.
  
  Kennedy hà cuminciatu à ligà i so capelli, poi esitava. Dopu à una stonda, si misi e mani in i so sacchetti, cum'è s'ellu circava di intrappulà. Drake lui tapote l'épaule. "Allora, chì ne dite di andà à piglià sta pittura è portala quì. Ci pò esse qualcosa quì chì ùn vedemu micca in a foto. U mo vechju amicu Dahl è eiu andemu à verificà u latu ombrosu di a cullezzione d'arte. Scuzzulate certi arburi. " Si fece una pausa, sorridendo. "Più arburi."
  
  Kennedy gemì prima di alluntanassi.
  
  Dahl u fighjulava cù l'ochji stretti. "Allora. Induve duvemu principià ?
  
  "Inizieremu cù e Valchirie", disse Drake. "Una volta chì u nostru munchkin amichevule ci dice induve è quandu sò stati truvati, pudemu pruvà à rintraccià li."
  
  "U travagliu di detective?" Dahl hà dumandatu. "Ma avete appena mandatu via u nostru megliu detective."
  
  "In questu momentu hà bisognu di una distrazione fisica, micca mentalmente. Hè abbastanza squallida ".
  
  Ben hà parlatu. "Bon ipotesi, Matt. E valchirie sò state scuperte trà altri grandi tesori in a tomba di u veggente vichingu, Volva, in u 1945 in Svezia ".
  
  "A tomba di Heidi?" Drake hà pigliatu una chance.
  
  "Avia da esse. Maledetta bona manera di ammuccià unu di i pezzi. Dumandate à i vostri servitori di sepultà cun voi dopu a morte.
  
  "Trasferite stu articulu à un altru urdinatore". Drake et Dahl s'assirent l'un à côté de l'autre, l'air gêné.
  
  Drake sapia chì l'orologio era sempre in tic-tac. Per Karin. Per Parnevik. Per i so nemici è per u mondu sanu. Pistò a macchina furiosamente, andendu in l'archivi di u museu è pruvendu à capisce quandu e Valchirie sparivanu da l'inventariu.
  
  "Suspettate chì qualchissia travaglia da l'internu?" Dahl hà subitu capitu induve andava.
  
  "A megliu ipotesi hè un guardianu di sicurezza di u museu sottupagatu o un curatore intrappulatu ... qualcosa cusì. Ils auraient attendu jusqu'à ce que les Valchiries fussent possiblement rétrogradées au coffre-fort et ensuite les envoient tranquillement. Nimu ùn si rende conto di questu per anni, se micca.
  
  "O un furtu," Dahl scrollò e spalle. "Ghjesù, omu, avemu più di sessant'anni per capisce questu." Toccò l'anellu di matrimoniu ch'ellu avia misu di novu da quandu sò intruti in a Biblioteca. Drake si fermò per una seconda. "A moglia?"
  
  "E i zitelli".
  
  "Ti mancanu?"
  
  "Ogni seconde".
  
  "Va bè. Forse ùn site micca abbastanza l'idiota ch'e aghju pensatu. "
  
  "Va cazzo, Drake."
  
  "Più piace. Ùn vecu micca robba. Ma fighjate quì - i Valchiri sò andati in giru in u 1991 cum'è parte di una campagna di relazioni pubbliche per a Fundazione Patrimoniu Svedese. In u 1992 mancavanu à u catalogu di u Museu, chì vi dice ?
  
  Dahl aggrottò le labbra. "Chì qualcunu assuciatu cù a tour hà decisu di arrubballi?"
  
  "O... qualcunu chì li hà vistu in tour hà decisu!"
  
  "Va bè, hè più prubabile." A testa di Dahl tremò. "Allora induve hè andata u tour?" E so dite anu toccu u screnu quattru volte. "L'Inghilterra. NEW YORK. Hawaii. Australia."
  
  "Questu si restringe veramente", disse Drake sarcasticamente. "Crap".
  
  "No, aspetta", esclamò Dahl. "Questu hè veru. U rapimentu di Valchiria duverebbe andatu bè, nò? Ben pianificatu, ben eseguitu. Ideale. Ci hè sempre un sapore di implicazione in un crimine ".
  
  "S'è tù fossi un pocu più intelligente, saria..."
  
  "Ascolta! In l'iniziu di l'anni 90, a mafia serba hà cuminciatu à scavà i so artigli in u ventre di a Svezia. I crimini legati à l'estorsione sò radduppiati in menu di una dicada, è avà ci sò decine di bande organizzate chì operanu in tuttu u paese. Certi si chjamanu Bandidos. L'altri, cum'è l'Hells Angels, sò solu bande di motociclisti.
  
  "Dite chì a mafia serba hà valchirie?"
  
  "Innò. Dicu chì pensavanu di arrubballi è poi di vende per soldi. Sò l'unichi cù e cunnessione per fà questu. Queste persone facenu tuttu, micca solu l'estorsione. U cuntrabandu internaziunale ùn seria micca al di là di elli ".
  
  "OK. Allora cumu sapemu à quale li anu vendutu ?
  
  Dahl hà pigliatu u so telefunu. "Ùn facemu micca cusì. Ma almenu trè di i capi anziani sò avà daretu à e sbarre vicinu à Oslo ". Si n'andò per fà una chjama.
  
  Drake si strofinava l'ochji è si appoggiò in daretu. Fighjulava u clock è fù scunfittu di vede chì era quasi 6 ore è quandu era l'ultima volta ch'elli durmianu ? Guardò intornu quandu Hayden tornò.
  
  U bellu assistente secretariu di difesa pareva depressu. "Scusate ragazzi. Nisuna furtuna cù i tedeschi ".
  
  A testa di Ben si sbatteva, a tensione chì mostrava. "Nimu?"
  
  "Ancu micca. Mi dispiace veramente ".
  
  "Ma cumu? Stu tippu deve esse in qualchì locu. " E lacrime empianu i so ochji è li fissi nantu à Drake. "Ùn hè micca?"
  
  "Iè, amicu, hè ghjustu. Fidati di mè, u truveremu ". Pigliò u so amicu in un abbracciu d'orsu, i so ochji supplicanu à Hayden per fà una scuperta. "Avemu bisognu di piglià una pausa è avè un bonu colazione", disse, u so accentu Yorkshire brillava.
  
  Hayden scuzzulò a testa, fighjendulu cum'è s'ellu avia appena parlatu giapponese.
  
  
  VINTICINQUE
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles hà guardatu u multimiliardariu Colby Taylor mentre s'assittò nantu à u pianu spaziosu di unu di i tanti appartamenti chì pussede, questu situatu à vinti dui piani sopra Las Vegas Boulevard. Un muru era sanu sanu di vetru, chì offre una vista fantastica di e funtane di Bellagio è e luci d'oru di a Torre Eiffel.
  
  Colby Taylor ùn hà micca pensatu. Hè stata immersa in a so ultima acquisizione, I lupi di Odinu, chì avia passatu duie ore à riunisce cù cura. Alicia s'avvicinò à ellu, sbucò i so vestiti unu à unu finu à ch'ella era nuda, è dopu si calò à quattru zampe finu à chì i so ochji eranu à l'altezza di i so, un pede da terra.
  
  A putenza è u periculu eranu duie cose chì l'anu vultatu. U putere di Colby Taylor - megalomane straordinariu - è u periculu di a cunniscenza diliziosa chì u so fidanzatu Milo, quellu grande è putente bruiser di Las Vegas, l'amava veramente.
  
  "Avete da piglià una pausa, capu?" dumandò senza fiatu. "Sò bareback. Nisun costu extra."
  
  Taylor la guardò in alto e in basso. "Alicia", disse, pigliendu deci dollari da u so portafoglio. "Sapemu tramindui chì vi accenderebbe più se aghju pagatu". Li pressò u beccu trà i so denti prima di piglià una pusizioni daretu à ella.
  
  Alicia alzò la testa alta, quasi bavando, ammirando i lumi scintillanti di a Striscia stese davanti à ella. "Ùn precipite micca. Se pudete."
  
  "Cumu andanu e cose cù Parnevik?" Taylor hà formulatu a so dumanda cum'è un grunt.
  
  "Appena avete finitu", rispose Alicia in u so inglese rottu. "Varaghju à rompe in dui".
  
  "L'infurmazione hè u putere, Miles. Avemu... duvemu sapè ciò chì sanu. ... Una lancia. Tuttu u restu. À u mumentu simu avanti. Ma e Valchirie è l'Occhi sò... i veri premi.
  
  Alicia l'hà scuntatu. Buzzing. Grunt. Obsession. Hà campatu per duie cose - periculu è soldi. Hà avutu e cumpetenze è l'incantu per piglià ciò ch'ella vulia, chì facia ogni ghjornu senza una seconda pensata o dispiace. I so ghjorni in u SAS eranu mera furmazione. E so missioni in Afganistan è in u Libanu eranu semplici travaglii di casa.
  
  Questu era u so ghjocu, i so mezi per l'autosufficienza. Questa volta era divertente cù Colby Taylor è u so esercitu, ma i tedeschi eranu prestu per offre un pagamentu più grande - Abel Frey rapprisentava u veru putere, micca Colby Taylor. Imbulighjate questu cù u periculu inebriante di avè u sempre amatu Milo vicinu, è ùn hà vistu nunda ma fabulosi fuochi d'artificiu in u so orizzonte.
  
  Ella guardò intornu à u Strip, ricunnoscendu u putere assolutu in quelli luci lampanti è grandi casinò, è apprufittò di u pocu divertimentu chì Colby Taylor avia da offre, tuttu u tempu pensendu à Matt Drake è a donna cù quale l'avia vistu.
  
  
  ***
  
  
  Andò in a camera d'ospiti di l'appartamentu è truvò u prufessore Roland Parnevik attaccatu, sdraiatu, à u lettu esattamente cumu l'avia lasciatu. Cù u calore di Taylor sempre brusgiatu trà e so cosce è un rossu nantu à e so guance, hà urlatu à Geronimo ! è salta nantu à u colchju, sbarcò accantu à u vechju.
  
  Ella salta nantu à i so ghjinochji è strappò u duct tape d'argentu da i so labbre. "Avete intesu, nò, prufessore ? Di sicuru chì avete fattu. " U so sguardu si stalla nantu à a so inguine. "Ci hè sempre un pocu di vita quì sottu, vechju ? L'aiutu hè necessariu?"
  
  Ridia maniacale è salta da u lettu. L'ochji spaventati di u prufessore seguitavanu ogni muvimentu affamati di putere, infiammendu u so ego, incitandu à manifestazioni ancu più salvatichi. Ballava, girava, diventava timida.
  
  Ma à a fine, s"assittò nant"à u pettu di u vechju, chì li fece rispirà pisanti, è hà sbattutu un paru di forbici di rosa.
  
  "U tempu di taglià e dite", disse allegra. "Mi piace a mo tortura quant'è mi piace u mo sessu, centimetru per centimetru. È più dura, u megliu. Seriamente amicu, sò quì solu per u sangue è u caosu ".
  
  "Chì... chì vulete... sapè?" L'accentu svedese di Parnevik era ingrossu di paura.
  
  "Parlami di Matt Drake è di a puttana chì l'aiuta."
  
  "Drake? Eiu... ùn capiscu micca... ùn vulete - Odinu ?
  
  "Ùn me ne frega un cazzo di tutta sta merda norvegese. Sò in questu per via di a pura eccitazione frenetica di tuttu ". Ella chjappò rapidamente i forbici di rosa vicinu à a punta di u so nasu.
  
  "Umm... Drake era - SAS, aghju intesu. Hè stata implicata in questu ... per accidentu ".
  
  Alicia sentì un'onda di ghiaccio lavare sopra. Ella si arrampicò cù cura à u corpu di Parnevik, pusò e duie lame intornu à u so nasu è strinse finu à chì apparsu un filu di sangue.
  
  "Mi sentu cum'è tù stai stancu, vechju."
  
  "Innò! Innò! Per piacè ! " Avà u so accentu era cusì grossu è distortu da a pressione nantu à u nasu ch'ella pudia à pena distingue e parolle. Ella risa. "Sò cum'è quellu chef di i Muppets." Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla.
  
  "A so moglia - l'hà lasciatu. Culpa SAS!" - sbottò Parnevik è rottò l'ochji in orrore. "U so amicu hà una surella chì ci aiuta! A donna hè Kennedy Moore, un ufficiale di polizia di New York. Hà liberatu un assassinu in serie!
  
  Alicia movia e so lame in furia. "Megliu. Moltu megliu, prufessore. Ciò chì?"
  
  "Ella... hè in... um... Vacanze. Nisuna festa forzata. Vede, l'assassinu in serie - hà uccisu di novu ".
  
  "Diu, prufessore, avete cuminciatu à accendemi".
  
  "Per piacè. Possu dì chì Drake hè una bona persona!
  
  Alicia tirò fora i so cutters rosa. "Ebbè, ellu hà da passà per ellu. Ma l'aghju incuntratu in SRT, micca voi. Sò ciò chì perseguita quellu bastardo ".
  
  Ci hè statu un urlo è un scontru, è dopu Colby Taylor hà sbulicatu a testa per a porta. "Miglia! Aghju ghjustu una chjamata da u nostru alleatu in u guvernu svedese. Scoprevanu induve eranu i Valchiri. Avemu bisognu di fretta. Avà!"
  
  Alicia pigliò i tagliatori di rosi è tagliò a punta di u dito di u vechju.
  
  Solu perchè ella puderia.
  
  È mentre ch'ellu gridava è si torciava, ella stridò u so spinu è l'attaccava cù un injector à jet, una siringa senza agulla, inserisce un minuscule sensoru ghjustu sottu à a so pelle.
  
  U pianu B, pensò Alicia, a so furmazione di suldatu era sempre à a parità.
  
  
  VENTISEI
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Quandu u telefuninu di Thorsten Dahl sonò, a bocca di Drake era piena di muffin di mirtilli. L'hà lavatu cù un caffè frescu, ascoltendu expectante.
  
  "Iè, Ministru di Statu." Dopu à sta sorpresa, u restu di a cunversazione da a parte di Dahl era lenta, una seria di "Vecu", dichjarazioni è silenziu rispettuosu. Finì cù "Ùn vi lasciaraghju micca, signore", chì sonava un pocu ominous à Drake.
  
  "Bè?" - aghju dumandatu.
  
  "U mo guvernu hà avutu prumittì à unu di sti sguagghi serbi una pena di prigiò ridutta in cambiu di aiutu, ma avemu a cunferma". Drake puderia dì chì sottu à l'esterno cunservatore di Dahl era un omu chì vulia esse felice.
  
  "E chì?"
  
  "Ancu micca. Riunitemu tutti ". Qualchi mumenti dopu, Ben hè statu alluntanatu da u screnu di u laptop, Hayden si pusò à un centimetru da u so coddu, è Kennedy stava in attesa accantu à Drake, i so capelli lunghi ancora falati.
  
  Dahl pigliò un respiru. "A versione corta hè chì u capu di a mafia svedese serba in l'anni novanta - un omu chì hè attualmente in a nostra custodia - hà datu e Valchirie à u so omologu americanu cum'è un gestu di bona vuluntà. Allora, Davor Babic hà ricevutu Valkyries in u 1994. In u 1999, Davor hà lasciatu cum'è capu di a Mafia è hà datu u cuntrollu à u so figliolu Blanca, si ritirò in u locu chì amava più in u mondu, ancu a so patria.
  
  Dahl si fermò un mumentu. "Hawaii".
  
  
  VENTISETTI
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Abel Frey fighjulava da a finestra di u so appartamentu à l'ultimu pianu à i milioni di furmiculi minuscule chì scorrivanu nantu à i marciapiedi sottu. Tuttavia, à u cuntrariu di e formiche, queste persone eranu senza mente, senza scopu, è mancavanu l'imaginazione per guardà oltre a so vita miserable. Il a suggéré que le terme "poulets sans tête" a été inventé par un homme qui se trouvait à cette même hauteur alors qu'il examinait le cloaque désillusionné qu'était l'humanité.
  
  Frey hà longu datu via libera à e so fantasie. Una versione assai più ghjovana di ellu hà capitu chì esse capace di fà qualcosa rendeva tuttu noioso. Avete avutu à cullà cù attività novi, più variate è divertenti.
  
  Da quì l'arena di battaglia. Da quì l'affari di moda - inizialmente una manera di pussede belle donne, dopu un fronte per un anellu di contrabande internaziunale, è avà un modu per ammuccià u so interessu in a Tomba di i Dii.
  
  U travagliu di a so vita.
  
  U scudu era impeccabile, una vera opera d'arti, è, in più di a mappa criptata scolpita in a so superficia cunvexa, avia scupertu pocu tempu una frase criptica inscritta in u so bordu superiore. U so archeologu preferitu hà travagliatu assai nantu à questu. È u so scientist favuritu hà pruvatu à svelà un'altra sorpresa recente - u scudo era fattu di un materiale curiosu, micca di metalli ordinariu, ma qualcosa di più sustanziale, ma à u stessu tempu incredibilmente ligeru. Frey era à tempu felice è disappuntu per scopre chì ci era ancu più à u sicretu d'Odinu ch'ellu avia prima imaginatu.
  
  A so delusione hè stata causata da a mancanza di tempu per studià. In particulare avà ch'ellu facia parte di sta razza internaziunale. Cumu vulia ch'ellu puderia rinvià tutti in La Veraine, è mentre chì i socialites inappropriati s'hè divertitu, ellu è uni pochi altri anu da analizà i sicreti di i Dii.
  
  Allora sgridò à a stanza viota. L'analisi duvia sempre esse accumpagnata da uni pochi di mumenti preziosi di tregua dura. Forse mette un paru di mudelli maschili contru à l'altri in una arena, offrenu una via di esce. Megliu ancu, mette parechji di i so prigiuneri l'un à l'altru. A so ignuranza è a disperazione anu sempre presentatu u megliu spettaculu.
  
  U so email hè ping. Un video apparsu nantu à u screnu, chì mostra a nova ragazza, Karin Blake, pusata nantu à u so lettu in catene.
  
  "Infine". Frey l'hà guardatu per a prima volta. A donna Blake avia marcatu ognunu di i trè mercenari ch'ellu avia mandatu à rapì a so, unu piuttostu viciously. Era assai intelligente, una vera risorsa, è era ghjustu chjosa in a so piccula prigiò di La Vereina, aspittendu l'arrivu di Frey.
  
  Carne fresca per u so piacè. Da u sangue di l'innocent hè a so eterna felicità. Avà era a so pruprietà. Avia i capelli biondi tagliati, una bella frangia, è un paru d'ochji spalancati, ancu se Frey ùn pudia esse sicuru di u culore datu a qualità di l'imaghjini. Un bellu corpu - micca magre cum'è un mudellu; più seducente, chì, senza dubbitu, appellu à u sessu più bellu.
  
  Toccò a so faccia digitalizzata. "Tu serete prestu in casa, u mo picculu..."
  
  À quellu mumentu, a porta si spalancò è un Milo rude entrò, agitandu u so telefuninu in una manu. "Hè ella", gridò. "Alicia!" Avia un sorrisu stupidu nantu à a so faccia idiota.
  
  Frey hà ammucciatu e so emozioni. "Ja? Halo? Iè, dimmi. L'ultimu pezzu in New York, duveria esse u mio. Ùn si fidava micca di a cagna inglese.
  
  L'ascolta, surridendu mentre spiegò induve duveranu andà dopu, aggrottando le sopracciglia quand'ellu intesu chì i Svedesi è i so cumpagni eranu in a strada, è dopu ùn pudìa s'impegna à ravià quandu ella hà prumessu chì ellu tinia prestu i dui Canadiani. figure.
  
  Allora puderia decifrarà sta scritta strana nantu à i bordi di u Scudu è vede s'ellu l'altri parti eranu fatti di u listessu materiale raru. Allora averebbe trè pezzi è un vantaghju.
  
  "Almenu sì risorsu", disse in u telefunu, fighjendu attentamente à Milo. "Aspettu di utilizà sta risorsa quandu ci ritrovemu prestu". Era statu un bellu pezzu ch'ellu avia traforatu una rosa inglese.
  
  Frey smigliò internu mentre l'ochji di Milo s'illuminava à u pensamentu di riunite cù a so fidanzata. A risposta d'Alicia risonava sempre in a so mente.
  
  Cume vulete, signore.
  
  
  VINTOttu
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  U 12 di sittembri, u sole di meziornu nantu à Hawaii era scuru da una piovana scura di paracadute Jellyfish, u paracadute firmatu di l'armata US. In una operazione unica, Delta Commandos sbarcò circundatu da SGG svedese è SAS britannicu - è un pulizzeru di New York - nantu à una spiaggia remota à u nordu di l'isula.
  
  Drake hà iniziatu in corsa à a spiaggia, a sabbia sbulicò u so sbarcu, hà liberatu u so parachute è si vultò rapidamente per verificà u prugressu di Kennedy. Sbarcò trà un coppiu di picciotti Delta, cascò à un ghjinochju, ma prestu s'arrizzò à i so pedi.
  
  Ben era di stà cù l'aviò mentre cuntinueghja a so ricerca cù l'aiutu di Hayden, chì hè statu mandatu cum'è "consigliere" à i Stati Uniti nantu à a missione.
  
  In l'esperienza di Drake, i cunsiglieri sò generalmente versioni megliu furmatu di i so patroni - spie in vestiti di pecuri, per dì cusì.
  
  Corrianu longu à a spiaggia in u sole caldu di Hawaiian, trenta suldati di e Forze Speciali altamente addestrati, prima di ghjunghje à un penditu dolce riparatu da un canopy d'arburi.
  
  Quì Thorsten Dahl li firmò. "Sapete e regule. Silenziu è solidu. U scopu hè un magazzinu. Avanti!"
  
  A decisione hè stata presa per sbattà a casa di l'anzianu capu di a mafia serba cù a forza massima. U tempu era terribilmente contr'à elli - i so rivali puderianu ancu cunnosce a posizione di i Valchirie ormai, è guadagnà a manu superiore in questa razza era vitale.
  
  È durante u so regnu, Davor Babic ùn era micca una persona misericordiosa.
  
  Scalanu a pendenza è corse à traversu a strada, drittu à a porta persunale di Babich. Mancu a brisa li toccu. L'attaccu hè statu fattu, è in menu di un minutu l'alti porte di ferru forgiatu sò stati ridotti à pezzi di metallu. Sbuchjavanu à traversu a porta è si sparghjenu in tutta a zona. Drake si riparò daretu à una palma grossa, studiendu u prato apertu chì portava à l'immensi scalini di marmura. À a so cima era l'entrata à a mansion di Babich. Da i dui lati stavanu statue capricciose è tesori di a cultura hawaiana, ancu una figurina Moai da l'Isula di Pasqua.
  
  Nisuna attività ancora.
  
  U ritiratu di a mafia serba era mortuamente sicura di sè stessu.
  
  L'omu di u SAS, a so faccia à mità piatta, sciddicò accantu à Drake.
  
  "Salute, vechju amicu. Bellu ghjornu, nò? Mi piace quandu a luce diretta di u sole tocca i lenti. Wells manda i so auguri ".
  
  "Induve hè quellu vechju stupidu?" Drake ùn hà micca pigliatu l'ochji da u giardinu.
  
  "Dice chì vi cuntattà più tardi. Qualcosa chì li devi un pocu di tempu. "
  
  "Vecchio bastardo sporco."
  
  "Quale hè May?" - dumandò Kennedy. Si pettinava di novu i capelli è purtava un uniforme di l'armata senza forma sopra un pantalone. Ella avia un paru di Glock.
  
  Drake, cum'è di solitu, ùn portava micca armi cun ellu, fora di u so cuteddu speciale.
  
  U novu tippu SAS hà dettu: "Old Drake Flame hè quì. A più impurtante, quale site?"
  
  "Venite, ragazzi. Focus nantu à questu. Avemu da lancià unu di i più grandi attacchi à i civili in a storia ".
  
  "Civile?" Kennedy aggrottò la fronte. "Se stu tippu hè un civile, allora sò u culo di Claudia Schiffer".
  
  Delta Team era digià nantu à i passi. Drake esce da ammuccià u mumentu ch'elli cuminciaru, è corse à traversu a terra aperta. Quand'ellu era a mità di strada, si cuminciaru à urla.
  
  I figuri apparsu à a cima di e scale, vestiti diversamente in vestiti, boxer shorts è magliette tagliate.
  
  Sei colpi brevi sonò. Sei corpi cascanu senza vita falà i scalini. Delta Team era a mità di strada. Urli urgenti sò venuti avà da qualchì locu avanti mentre Drake ghjunse à u fondu di i scalini è arrampicò à a diritta, induve a ringhiera di petra curvata furnia un pocu più di copertura.
  
  Un colpu sonò, forte, chì significheghja vene da i Serbi. Drake si girò per verificà di novu Kennedy, poi hà fattu dui passi sopra.
  
  Al di là di elli, una piccula striscia di ghiaia hà purtatu à l'entrata di u palazzu, chì si trovava trà e duie mità di l'edificiu in forma di H. Omi armati spuntavanu da e porte aperte è da e porte francese sbattute da ogni latu di l'entrata.
  
  Ci sò decine di elli.
  
  Sò pigliati per sorpresa - ma si riuniscenu rapidamente. Forse micca cusì smug dopu tuttu. Drake hà vistu ciò chì vene è si rifuggiò trà una strana cullezzione di statue. Finì per trascinà Kennedy da u pezzu da l'Isula di Pasqua.
  
  Una seconda mitragliatrice dopu hè stata intesa. I guardiani scossa anu stallatu cortini di piombu in tutte e direzzione. Drake cascò nantu à u so stomacu cum'è parechje balle chjappà a statua cù un colpu.
  
  I guardiani corse in avanti. Eranu assuciati musculi, scelti più per a so stupidità musculusa chè a so prudenza intellettuale. Correnu dritti ind'è i fili di focu attenti da i picciotti di Delta è cascò, si torcevanu trà i flussi di sangue.
  
  U vetru s'hè lampatu daretu à elli.
  
  Più colpi si sò intesu da i finestri di u palazzu. U sfurtunatu suldatu di Delta hà ricevutu una balla in u collu è hè cascatu subitu mortu.
  
  Dui guardiani s'impadronivanu nantu à e statue, unu d'elli era pocu feritu. Drake tirò in silenziu a so lama è aspittò chì unu d'elli caminassi intornu à a statua.
  
  L'ultima cosa chì u Serbu feritu hà vistu era u so propiu sangue chì sbuchjava mentre Drake si tagliava a gola. Kennedy hà sparatu à u sicondu Serbu, missatu, poi culombu per a cobertura mentre alzava l'arma.
  
  U martellu cliccò viotu.
  
  Kennedy si alzò. Sia chì l'arma hè stata scaricata o micca, hà sempre affruntatu un avversariu infuriatu. U guardianu hà sbulicatu a tosa, flettendu i so musculi.
  
  Kennedy s'alluntanò, poi salta in avanti mentre u so momentu l'abbandunò espostu. Un colpu rapidu à l'inguine è un coddu à u spinu di u so collu l'hà chjappu in terra. Rottò, a lama di colpu in a so manu, è si tagliò in un arcu largu. Kennedy si sbattì in daretu appena abbastanza per chì a punta mortale passassi a so guancia prima di mette e so dita intorpidite in a so trachea.
  
  Elle a entendu le cartilage molle rompre, l'a entendu commencer à s'étouffer.
  
  Si vultò. Era finitu. Ùn avia micca vuluntà di vedelu mori.
  
  Drake s'arrizzò è fighjulà. "Micca male".
  
  "Forse smetterete di crià mi avà."
  
  "Ùn avissi micca..." Si firmò bruscamente. Era ellu ?Copria a so vergogna cù una vantazioni curaggiu. "Ùn ci hè nunda di megliu chè fighjà una donna cù una pistola".
  
  "Ùn hà micca impurtanza". Kennedy s'insinuò daretu à u totem pole, un'altra funzione fora di u locu di a casa, è indagò a scena.
  
  "Andemu i nostri modi separati", li disse. "Vai à truvà un magazzinu. Vulteraghju ".
  
  Hà fattu un travagliu raghjone per ammuccià a so esitazione. "Sì sicuru?"
  
  "Ehi omu, sò un polizia quì, vi ricordate? Siete un civile. Fate cum'è vi sò dettu".
  
  
  ***
  
  
  Drake fighjulava cum'è Kennedy si arrampicava à a diritta, andendu versu u spinu di a casa, induve a vigilazione satellitare mostrava un eliportu è parechji edifici bassi. L'equipa SAS era digià dispiegata quì è duverebbe infiltrà in quellu mumentu.
  
  Truvò u so sguardu sguardu nantu à a so figura, u so cervellu di colpu vulendu chì i panni ch'ella portava si mostranu u so culo.
  
  U scossa u scuzzulò. L'umiltà è l'incertezza combinavanu e forze in a so testa, pruvucannu un vortice di dubbitu. Dui anni da a partenza di Alison, più di sette centu ghjorni di inestabilità. Prufundità inusual di l'ubriachezza custanti, seguita da fallimentu, è dopu un lentu, assai lento aumentu à a vita nurmale.
  
  Ùn sò ancu quì. Nisun locu vicinu.
  
  Era a so vulnerabilità chì parlava?
  
  Pianu b.
  
  U travagliu in manu. Pruvate di ritruvà a vostra attenzione militare è lasciate e maledette cose civili per un pezzu. Pigliò i fucili da i dui guardiani è si strinse trà e statue finu à ch'ellu si firmò à l'orlu di a strada di ghiaia. Hà vistu trè mira in trè finestri diffirenti è hà sparatu trè raffiche in successione rapida.
  
  Dui urla è un urla. Micca male. Quandu a testa restante s'avvicinò, cerchendu u so locu, Drake l'hà trasfurmatu in una nebbia rossa.
  
  Allora corse, solu per sfilà nantu à i ghjinochji per piantà ghjustu fora di u fronte di u palazzu, a so testa chjappà a petra ruvida. Riturnò à a squadra di Delta, chì si precipitò per ghjunghje à ellu. Fece un cennu à u so capu.
  
  "À traversu". Drake annunziò versu a porta, dopu à a diritta. "Magazzinu."
  
  Entrarono, Drake l'ultimo, premendo contro la curva del muro. Una larga scala in ferru forgiatu spirava davanti à elli à u sicondu livellu di u palazzu.
  
  Mentre strisciavanu longu u muru, più Serbi apparsu in u balcone di l'ultimu pianu direttamente sopra à elli. In un mumentu, a squadra Delta hè diventata una preda faciule.
  
  Senza induve andà, Drake cascò à i so ghjinochji è apre u focu.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy corse à a linea di l'arburu chì cunfinava u muru esterno di a mansion è hà cuminciatu à spustà più veloce. In un battitu d'ochju, hà ghjuntu à u spinu di a casa prima chì u suldatu SAS senza faccia cascà nantu à u so stomacu davanti à ella.
  
  Cum'è un cunigliu, stava immobile, ipnotizzata da a canna di u fucile. Per a prima volta in mesi, tutti i pinsamenti di Thomas Caleb l'abbandunonu.
  
  "Merca!"
  
  "Va bè", disse una voce accantu à l'arechja diritta. Ella sentia a lama fredda à pochi millimetri da ella. "Questu hè l'acellu di Drake."
  
  U cummentariu dissipava a so paura. "L'acellu di Drake? Sò andatu!"
  
  L'omu marchjava davanti à ella, surridendu. "Bè, allora, secondu u vostru presidente, Miss Moore ùn hè micca impurtante. Preferite à presentà bè, ma avà ùn hè micca u tempu o locu. Chjamatemi Wells.
  
  Kennedy hà ricunnisciutu u nome, ma ùn hà dettu nunda di più cum'è una grande squadra di suldati britannichi si materializzò intornu à ella è hà cuminciatu à lascià segni. A parte posteriore di a pruprietà di Babich era custituita da un immensu patio rivestitu di petra indiana, una piscina olimpica circundata da sdraio è cabane bianche, è parechji edifici squat è brutti chì ùn currispondenu micca à u restu di u decoru. Accantu à u più grande edifiziu era un eliportu circular equipatu di un elicotteru civile.
  
  Dopu anni di marchjà per e strade di New York, Kennedy avia da dumandassi se u crimine paga veramente. Questi omi è Caleb l'anu pagatu. Chuck Walker l'avaria pagatu s'ellu Kennedy ùn l'avia vistu sbattà a pila.
  
  I lettini sò pieni. Parechji omi è donne mezzu nudi stavanu oramai attornu à u scossa, stringendu a so robba è circannu di copre l'eccessu di carne. Kennedy hà nutatu chì certi omi anziani ùn puderanu micca trattà a pelle di l'ippopotamu, mentri a maiò parte di e donne ghjovani puderanu fà cù solu duie mani è un turnu à manca.
  
  "Queste persone... chjamemu invitati ... probabilmente ùn sò micca parte di u gruppu serbu", disse Wells tranquillamente in u microfonu di a gola. "Portateli via", annunziò à i trè omi principali. "U restu di voi andate versu u latu di u mare di questi edifici."
  
  Quandu u gruppu hà cuminciatu à sparte, parechje cose successe à una volta. E lame di l'helicopteru cuminciaru à rotà; i soni di i so mutori affucanu subitu l"urli di quelli vicini. Allora un rumore prufondu, cum'è u sonu di l'apertura di una porta di persiane, precedeva u brusgiatu subitu di una vittura putente. Da daretu à u latu di u mare di l'edificazioni brutte, apparsu una striscia bianca di metallu - un Audi R8 chì accelerava à a velocità massima.
  
  Quandu hà ghjuntu à u patio, era una tonna letale di balle. Si sbatté in i suldati SAS stupiti, mandenduli sprawling è tumbling in l'aria. Un'altra vittura si ferma daretu à ellu, sta volta nera è più grande.
  
  Les pales de l'hélicoptère se mirent à tourner plus vite et les moteurs se mirent à hurler. L'intera macchina tremò, preparandosi per u decollo.
  
  Kennedy, stunatu, pudia sente solu mentre Welles gridava ordini. Ella sbattì mentre i suldati SAS rimanenti anu apertu u focu.
  
  Tuttu l'infernu si sparse in u giardinu.
  
  I suldati anu apertu u focu annantu à l'Audi R8 chì accelerava, balle chì perforavanu u so corpu di metallu, piercing a pelle di u parafango è e porte. A vittura s'avvicinò versu l'angulu di a casa, vultendu à l'ultimu minutu per fà una volta brusca.
  
  A ghiaia hè sparata da sottu à i so pneumatici cum'è minuscule cohete.
  
  A pallottola hà frantutu u parabrisa, distrughjendulu. A vittura hè littiralmente morta in mezzu di volu, u so mutore s'hè calatu quandu u cunduttore s'hè cascatu assai daretu à a rota.
  
  Kennedy corse in avanti, alzendu a pistola. "Ùn ti move micca!"
  
  Prima ch'ella ghjunghje à a vittura, era evidenti chì u cunduttore era u so solu passageru.
  
  Esca.
  
  L'elicotteru era à dui piedi sopra a terra, girava lentamente. U suldatu SAS gridava, ma senza una vera rabbia in a so voce. A seconda vittura, una Cadillac nera di quattru porte, stava ora in fretta longu à l'immensa piscina, i so pneumatici lanciavanu marea d'acqua in tutte e direzzione. I finestri eranu scuri. Hè impussibile di determinà quale era in l'internu.
  
  U terzu mutore hè partitu, attualmente fora di vista.
  
  I suldati anu apertu u focu annantu à u Cadillac, dannu i pneumatici è u cunduttore cù trè colpi. A vittura sciddicò è a so parte posteriore si sbatté in a piscina. Wells è trè altri suldati corse versu ellu, gridendu. Kennedy hà tenutu l'ochji nantu à l'helicopteru, ma cum'è u Caddy, i so finestri eranu opachi.
  
  Kennedy hà teorizatu chì questu era tuttu parte di qualchì pianu di scappata elaboratu. Ma induve era u veru Davor Babic?
  
  L'hélicoptère commença à monter plus haut. U SAS infine stancu di l'avvirtimenti è hà sparatu à u rotore posteriore. A mostruosa machina cuminciò à girà, è dopu un omu s'inginocchiava sottu cù un lanciagranate prontu.
  
  Wells arrivò à u Caddy. Dui colpi sò stati sparati. Kennedy hà intesu à traversu u microfonu chì Babich era sempre in libertà. Avà a terza vittura hè ghjunta à l'angulu, u mutore chì rugia cum'è un corridore di Formula 1, ma era una Bentley, grande è audace, a so prisenza chì gridava mi sguassate !
  
  Kennedy hà saltatu in l'arburi. Parechji suldati l'anu seguitu. Wells si vultò è sparò trè colpi rapidi chì saltavanu ghjustu da i finestri laterali.
  
  Vetru à prova!
  
  "Questu hè un stronzo!"
  
  E parolle sò state dite una frazzioni di secunna troppu tardi per salvà l'elicotteru - a granata hè stata liberata - a so carica splusiva hà splutatu à u fondu di l'elicotteru. L'elicotteru s'hè spezzatu in pezzi, sparghjendu frammenti di metallu in ogni locu. Un pezzu torciatu di acciau rottu s'hè lampatu drittu in a piscina, spustendu millaie di litri d'acqua cù una forza tremenda.
  
  Kennedy hà aspittatu finu à chì u monstruosu Bentley l'avete passata in fretta, è poi l'hà cacciatu. A deduzzione rapida li disse chì ci era solu una chance di catturà u Serbu fughjendu.
  
  Wells hà vistu questu à u stessu tempu è si lanciò in azzione. L'R8 hè stata completamente usata, ma u Caddy era sempre intactu, i so roti solu un centimetru sottu à l'acqua nantu à i scalini di marmura di a piscina.
  
  Wells è dui di i so suldati corse versu Caddy. Kennedy si n'andò in persecuzione, decisu à piglià u so capu. In quellu mumentu, si sentia un stranu sibilu d'aria, cum'è s'ellu era passatu un turbulu, è di colpu u cantonu di a casa di Babich splose.
  
  "Oh my God!" Wells cascò in u fangu cum'è ancu a so calma era struttu. I detriti volanu in tutte e direzzione, piovendu nantu à a piscina è u patio. Kennedy s'imbulighjava. Girò a testa versu i scoglii.
  
  Un elicotteru neru volava quì, una figura sventa da a so porta aperta.
  
  "Ti piace?"
  
  Wells alzò a testa. "Alicia Miles? Chì fate in nome di tuttu ciò chì hè santu?
  
  "Puderia ancu strappà e vostre minuscule palle cù quellu colpo, vechju cazzo. Mi devi. Alicia riria mentre l'elicotteru s'alzava momentaneamente prima di vultà per perseguite u Bentley.
  
  I Canadiani eranu quì.
  
  
  ***
  
  
  Drake rotolò in avanti appena prima chì u muru daretu à ellu si trasformò in furmagliu svizzeru. Au moins une balle vola si près qu'il entendit son gémissement sonore. Hà fattu un flip frontale per ghjunghje nantu à a piattaforma sottu à u balcone à u stessu tempu cum'è a maiò parte di a squadra Delta. Una volta quì, puntò in sopra è apre u focu.
  
  Comu aspittatu, u pianu di u balcone era relativamente debule. A sparatura sopra si firmò è u gridu cuminciò.
  
  U cumandante di Delta agitò a manu à a so manca in a direzzione di a stallazione di almacenamento. Corsu subitu à traversu duie stanze ben arredate ma viote. U cumandante li fece cennu di piantà vicinu à quellu chì a so surviglianza satellitare avia avvistatu chì avia qualcosa un pocu speciale - una stanza sotterranea oculta.
  
  Stun grenades sò stati lanciati in l'internu, seguitu da i suldati americani chì gridavanu freneticamente per aghjunghje l'effettu di disorientazione. Tuttavia, sò stati subitu ingaghjati in cummattimentu corpu à a manu da una meza duzina di guardiani serbi. Drake suspirò è entrò à l'internu. U caosu è a cunfusione riempia a stanza da a fine à a fine. Sbatti i palpebrali è si ritrova cunfruntatu da un tamantu guardianu, chì surrisa è rutta prima di chjappà in avanti per un abbracciu d'orsu.
  
  Drake esquivò rapidamente, chjappà i rini è chjappà u plexus solare cù una manu dura cù un pugnale. L'omu-bestia ùn si sbattì mancu.
  
  Allora s'hè ricurdatu di u vechju dittu annantu à i battelli di bar - se u vostru avversariu piglia un pugno à u plexus senza strintà, allora hè megliu cumincià à curriri, omu, perchè site finu à u collu in merda...
  
  Drake si ritirò, movendu cun cura intornu à u so nemicu immobile. U Serbu era enormu, cù grassu pigro nantu à u musculu solidu, è una fronte abbastanza grande per smachjà blocchi di cimentu di sei pollici. L'omu s'avanzava goffamente in avanti, e braccia sparse. Un slip è Drake saria statu schiacciatu à morte, strittu è strittu cum'è un uva. Si sviò rapidamente, fece una finta à a diritta, è si avvicinò cù trè colpi veloci.
  
  Ochju. Orechja. A gola.
  
  Tutti i trè sò cunnessi. Quandu u Serbu chjusu l'ochji in u dolore, Drake hà eseguitu un risicatu dummy throw in un calciu volante chì hà creatu abbastanza impulsu per caccià ancu stu brontosaurus da e so gambe larghe.
  
  L'omu s'hè cascatu à u pianu cun un sonu cum'è una muntagna sfondata. I pitture cascanu da u muru. A forza chì hà generatu da u so propiu saltu in daretu l'hà lampatu inconsciente mentre a so testa chjappà u ponte.
  
  Drake si aventurò più in a stanza. Dui tipi di Delta sò stati ammazzati, ma tutti i Serbi sò stati neutralizzati. Una sezione di u muru orientali s'aprì, è a maiò parte di l'Americani stavanu intornu à l'apertura, ma avà si ritiravanu lentamente, maledichendu a paura.
  
  Drake se précipita à se joindre à eux, incapable d'imaginer ce qui aurait pu faire paniquer le soldat du Delta. A prima cosa ch'ellu vide eranu scalini di petra chì portavanu in una camera sotterranea ben illuminata.
  
  U sicondu era una Pantera nera, chì cullava pianu pianu i scalini, a so bocca larga chì palesava una fila di zanne affilate.
  
  "Fuuuuck..." unu di l'Americani trascinò. Drake ùn pudia micca più d'accordu.
  
  A pantera sibilò, abbuffendu per colpi. Drake si ritirò mentre a bestia saltava in l'aria, 100 chilò di musculu mortale in furia. Sbarcò nantu à u gradinu più altu è pruvò à appiccà, tuttu u tempu mantenendu i so ochji verdi ipnotici nantu à i suldati in ritirata.
  
  "Odiu di fà questu", disse u cumandante Delta, mirandu cù u so fucile.
  
  "Aspetta!" Drake hà vistu qualcosa lampà à a luce di i lampi. "Aspittà solu. Ùn move micca".
  
  A pantera s'avvicinò. L'équipe Delta l'a tenu sous la menace d'une arme à feu alors qu'il passait entre eux, et a snifflé avec dédain les gardes serbes incapacités lorsqu'ils laissaient la pièce.
  
  "Chì -?" unu di l'Americani aggrottò le sopracciglia verso Drake.
  
  "Ùn avete micca vistu? Portava una collana stuccata di diamanti. Pensu chì un tali gattu, chì vive in una casa cusì, hè furmatu per attaccà solu quandu sente a voce di u so patrone.
  
  "Bona chjama. Ùn vogliu micca tumbà un animale cusì ". U cumandante Delta hà salutatu à i Serbi. "Aghju passatu tuttu u ghjornu à divertirvi cù questi bastardi".
  
  Cuminciò à falà i scalini, lascendu dui omi in guardia. Drake era u terzu à ghjunghje à u pianu di a volta, è ciò chì hà vistu u fece scuzzulà a testa stunatu.
  
  "Quantu sò pervertiti questi bastardi pazzi?"
  
  A stanza era piena di ciò chì puderia qualificà solu di "trofei". Oggetti chì Davor Babic hà cunsideratu preziosi perchè - in i so perversioni - eranu preziosi per l'altri populi.Ci era cabinetti in ogni locu, grandi è chjuchi, disposti in modu casuale.
  
  Mâchoire de Tyrannosaurus rex. L'inscription accantu à ellu leghje "Da a Collezione Edgar Fillion - Premiu per a Vita". Inoltre, una fotografia revelatrice di a famosa attrice cù l'inscription "Vuliva vive". a manu identificata cum'è "Avucatu District No. 3".
  
  È assai di più. Mentre Drake caminava intornu à i vitrine, pruvatu à fà fronte à a so fascinazione morbosa è cuncentrazione, hà infine nutatu l'uggetti fantastichi chì cercanu.
  
  Valchirie: coppia di statue bianche come neve montate su un grosso blocco tondo. E duie sculture eranu circa cinque metri d'altitudine, ma era u dettagliu maravigghiusu in elli chì hà pigliatu u soffiu di Drake. Dui donne tettone, nude è chì parevanu l'Amazoni putenti di l'antichità, tramindui cù e so gammi spalancate, cum'è s'eranu pusatu à calcosa. Probabilmente un cavallu alatu, pensò Drake. Ben vulia sapè di più, ma si ricurdò chì e Valchirie li usavanu per volà da battaglia à battaglia. Il remarqua les membres musclés, les traits classiques du visage et les casques cornus déconcertants.
  
  " Wow ! - esclamò u tippu di Delta. "Vogliu avè un pacchettu di sei di questu".
  
  Ancora più rivelatore, e duie Valchirie stavano puntando in su qualcosa di scunnisciutu cù a so manu sinistra. Apuntendu, cum'è Drake avà pensava, drittu à a Tomba di i Dii.
  
  Se solu puderanu truvà Ragnarok.
  
  À quellu mumentu, unu di i suldati pruvò à piglià un articulu da a vitrina. Una campana forte sonò è u cancellu d'acciaio s'hè sfrattu à a basa di i scalini, bluccà a so surtita.
  
  L'Americani ghjunghjenu immediatamente à e maschere di gas. Drake strinse a testa. "Ùn ti ne fà. Qualcosa mi dice chì Babich hè u tippu di bastardo chì preferirebbe chì u ladru sia pigliatu vivu è calciu.
  
  U cumandante Delta guardò i bars chì vibravanu sempre. "Fatta questi bastoni in pezzi."
  
  
  ***
  
  
  Kennedy hà guardatu stunatu dopu l'helicopteru è u Bentley in ritirata. Wells paria ancu cunfusu mentre fissava u celu.
  
  "Cagna", Kennedy hà intesu respira. "L'aghju addestrata dannatamente bè. Cumu ose esse un traditore?
  
  "Bene, ch'ella sia andata", Kennedy hà assicuratu chì i so capelli era sempre ligatu da tuttu quellu saltu è hà guardatu luntanu quandu hà nutatu un coppiu d'omi SAS chì a tagliavanu. "Avia una terra alta. Avà, se Drake è Delta Team anu catturatu e Valchirie, pudemu scappà mentre Alicia hè occupata cù Babich ".
  
  Wells paria ch'ellu era strappatu trà duie opzioni impurtanti, ma ùn hà dettu nunda mentre corse intornu à a casa versu l'entrata principale. Anu vistu l'elicotteru girà per sbattà frontale cù u Bentley. I colpi sbulicanu è saltavanu nantu à a vittura in fuga. Allora a vittura frenò bruscamente è si ferma in una nuvola di ghiaia.
  
  Un ughjettu hè statu strappatu da a finestra.
  
  L'hélicoptère a chuté du ciel, son opérateur possédant un sens presque surnaturel, alors qu'un RPG sifflait au-dessus de sa tête. Appena u so slidinu toccu a terra, i mercenari canadiani sboccavanu fora di e porte. Una sparatoria hè scoppiata.
  
  Kennedy hà pensatu di vede Alicia Miles, una figura agile rivestita di una armatura per u corpu, saltà in a lotta cum'è u proverbiale leone. Una bestia custruita per a battaglia, persa in a viulenza è a furia di tuttu. Malgradu sè stessu, Kennedy si sentia chì u sangue scorri friddu.
  
  Era questu a paura ch'ella sentia ?
  
  Prima ch'ella pudia pensà à questu, una figura magre cascò da u latu oppostu di l'helicopteru. Una figura chì hà ricunnisciutu in un mumentu.
  
  Prufissore Parnevik !
  
  Zoppicò in avanti, esitante prima, ma dopu cù una determinazione rinnuvata, è infine si arrampicò mentre e palle strisciavanu l'aria sopra a so testa, una chì passava à a larghezza di una manu di u so craniu.
  
  Parnevik infine si avvicinò abbastanza per chì u SAS è Kennedy li tiravanu in salvezza, i Canadiani ignoranu, pienamente impegnati in a battaglia.
  
  "Hè ghjustu", disse Wells, indicà a casa. "Finemu questu".
  
  
  ***
  
  
  Drake hà aiutatu à tirà e Valchirie in avanti mentre un coppiu di ragazzi attaccanu una piccula quantità di splusivi à a griglia. Anu fattu u so caminu longu u strettu chjassu trà l'esibizioni terribili, circannu di ùn guardà troppu vicinu. Unu di i picciotti di Delta hè tornatu da un cuntrollu spooky uni pochi minuti fà è hà signalatu un cercu neru pusatu in u spinu di a stanza.
  
  L'atmosfera di l'anticipazione durò una dece seconde piena. Ci hà pigliatu a logica di suldatu per piantà questu. Meno sai...
  
  Questa ùn hè più a logica di Drake. Ma seriamente ùn vulia micca sapè. Hà ancu sbulicatu, cum'è un civile ordinariu, quandu i bars sò stati sbulicati.
  
  S'hè intesu spara da a stanza di sopra. I Delta Guards s'hè lampatu in i scalini, morti in buchi sanguinanti. A siconda dopu, una decina d'omi armati di mitragliatrici apparsu in cima di a scala.
  
  Flancu è outgunned, coperto da un puntu di vista più altu, Delta Team avia fallutu è era avà vulnerabile. Drake hà fattu lentamente u so modu versu l'armadiu è a so sicurezza relativa, circannu di ùn pensà à a stupidità di esse chjappu cusì, è cumu questu ùn saria micca accadutu à u SAS, è cunfidendu à a furtuna chì questi novi nemici ùn sarianu micca. abbastanza stupido da sparare alle Valchirie.
  
  Ci sò stati parechji mumenti di tensione implacable, vissuti in un silenziu suffocante, finu à chì una figura falò i scalini. Una figura vestita di biancu è chì porta una maschera bianca.
  
  Drake l'a reconnu instantanément. U stessu omu chì hà vintu u Shield à u York cat walk. L'omu chì hà vistu in Apsall.
  
  "Ti cunnoscu", si rispirò in sè stessu, poi più forte. "I dannati tedeschi sò quì."
  
  L'omu hà pigliatu una pistola di calibre .45 è l'hà agitatu intornu. "Lasciate l'arma. Tutti voi. Avà!"
  
  Voce arrogante. Una voce chì appartene à e mani lisce, u so pruprietariu pussede un veru putere, u tipu chì hè scrittu nantu à carta è datu in i clubs solu per i membri. U tipu di persona chì ùn avia micca idea di ciò chì u travagliu munnu reale è a tediousness era. Forse un banchieru, natu in l'industria bancaria, o un puliticu, u figliolu di i pulitichi.
  
  L'omi di Delta tenevanu fermamente e so armi. Nimu hà dettu una parolla. U cunfrontu era minacciatu.
  
  l'omu urlò di novu, a so educazione ùn li permette micca di sapè di u periculu.
  
  "Sì sordu? Aghju dettu avà!"
  
  A voce di u Texanu disse in una voce stridente: "Ùn succederà micca, bastard".
  
  "Ma... ma..." l'omu si fermò stunatu, poi si strappò bruscamente a so maschera.
  
  Drake s'effondra presque. Ti cunnoscu! Abel Frey, stilista di moda tedescu. U scossa chjappò nantu à Drake cum'è un'onda velenosa. Era impussibile. Era cum'è vede Taylor è Miley quì sopra, risandu per piglià u mondu.
  
  Frey hà scuntratu u sguardu di Drake. "E tu, Matt Drake!" a so manu cù a pistola tremò. "Mi costa quasi tuttu! Vi la piglieraghju. l'aghju da fà ! È ella pagherà. Oh, cumu pagherà! "
  
  
  Prima ch'ellu pudia capisce, Frey hà puntatu a pistola trà l'ochji di Drake è hà sparatu.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy corse in a stanza è vide chì l'omi SAS falavanu in ghjinochji, chjamendu u silenziu. Vide davanti à ella un gruppu d'omi mascherati, chì portavanu un'armatura per u corpu, puntendu e so armi versu ciò chì puderia pensà solu chì era a volta secreta di Davor Babic.
  
  Fortunatamente, l'omi ùn anu micca nutatu.
  
  Wells a guardò in daretu è disse: "Quale?"
  
  Kennedy fece una faccia confusa. Idda pudia sente qualcunu ranting, idda pudia vede u so prufilu latu, .45 continuò à agite i so braccia goffa. Quandu l'hà intesu gridà u nome di Matt Drake, hà sappiutu, è Wells sapia, è sicondi dopu anu apertu u focu.
  
  Duranti i sessanta seconde di u focu, Kennedy hà vistu tuttu in slow motion. L'omu in biancu spara u so .45, u so colpu arrivò una frazione di seconda dopu è tira à l'orlu di u so mantellu mentre passa à traversu u materiale di pendu. U so visu scunfittatu quandu si vultò. A so dolcezza grassa è flaccida.
  
  Omu spoilatu.
  
  Allora omi mascherati chì giranu è sparanu. I suldati SAS tornanu colpi bè piazzati cù precisione è cumpusizioni. Più focu vene da a volta. Voci americane. Voci tedesche. Voci in inglese.
  
  Chaos sluggish, simile à l'intonazioni puetiche di Taylor Swift, mischju cù u rock arcaicu di Metallica. Hè culpitu almenu dui tedeschi - u restu hè cascatu. U tippu in biancu gridava è agitò i so braccia, è furzà a so squadra à ritirà in fretta. Kennedy l'hà vistu copre è mori in u prucessu, cascà cum'è putenza da una ferita, ma a ferita hà campatu. Infine, hà scappatu in una stanza di daretu è solu quattru di i so omi sò stati lasciati vivi.
  
  Kennedy si precipitò in u corridoiu in disperazione cù una strana nodula in a gola è una piccula di ghiaccio in u so core, senza ancu capisce quantu era preoccupata finu à ch'ella hà vistu Drake vivu è si sentia una fresca corrente di gioia lavare nantu à ella.
  
  
  ***
  
  
  Drake s'arrizzò da u pianu, grati chì u scopu di Abel Frey era sfucatu cum'è a so presa di a realità. A prima cosa ch'ellu hà vistu era Kennedy chì correva falà i scalini, u sicondu era a so faccia mentre correva versu ellu.
  
  "Grazie à Diu, stai bè!" - sclamò ella è l'abbracciò prima di ricurdà a so cuntenuta.
  
  Drake fighjulava in l'ochji di Wells, prima di chjude i so. L'abbracciò una stonda, sintendu u so corpu sveltu, a so figura putente, u so cori fragile battendu accantu à u so propiu. A so testa era pressata contr'à u so collu, a sensazione abbastanza maravigliosa per tingle e so sinapsi.
  
  "Ehi, stanu bè. Tu?"
  
  Si alluntanò, surridendu.
  
  Wells s'avvicinò à elli è ammucciò u so sorrisu astutu per un minutu. "Drake. Un locu stranu per ritruvà, vechju, micca u pub d'angle in Earl's Court chì aghju avutu in mente. Aghju bisognu di dì qualcosa, Matt. Qualcosa nantu à Mai.
  
  Drake hè statu immediatamente cacciatu in daretu. Wells hà dettu l'ultima cosa chì aspettava. Una seconda dopu, hà rimarcatu u surrisu sbiaditu di Kennedy è si riunì. "Valchirie", indicò. "Venite mentre avemu a pussibilità".
  
  Ma u cumandante Delta era digià urganizatu questu è li chjamava. "Questu ùn hè micca l'Inghilterra, ragazzi. Movemu. Aghju manghjatu quasi tuttu l'Hawaii ch'e pudia trattà in sta vacanze ".
  
  
  VINTINOVE
  
  
  
  SPAZU ARIA
  
  
  Drake, Kennedy è u restu di a squadra d'assaltu si scontranu cù Ben è Hayden parechje ore dopu in una basa militare vicinu à Honolulu.
  
  Cume u tempu passava. A burocrazia burocratica hè stata tagliata. Strade bumpy sò state lisciate. I guverni si sò litigati, poi si sò sbulicati, è infine cuminciaru à parlà. I burocrati in rivolta sò stati pacati cù l'equivalente puliticu di latti è meli.
  
  È a fine di u mondu si avvicinava.
  
  I veri ghjucatori anu parlatu, preoccupatu è speculatu, è durmianu in edifici pocu climatizzati vicinu à Pearl Harbor. Drake hà suppurtatu subitu chì u salutu pensativu di Ben significava chì avianu pocu prugressu à rapportà in a so ricerca di u prossimu pezzu di Odin - I so ochji. Drake piatta a so sorpresa; hà veramente cridutu chì l'esperienza è a motivazione di Ben avarianu risoltu tutti l'indizi oramai.
  
  Hayden, u savvy Assistant Secretary of Defense, l'hà aiutatu, ma anu fattu pocu prugressu.
  
  A so unica speranza era chì l'altri participanti apocalittici - i Canadiani è i Tedeschi - facianu un pocu megliu.
  
  L'attenzione di Ben hè stata inizialmente sviata da a rivelazione di Drake.
  
  "Abel Frey? mente tedesca? Perditi, stronzo".
  
  "Seriu, amicu. Vi mentiraghju?"
  
  "Ùn citate micca Whitesnake davanti à mè, Matt. Sapete, a nostra banda hà prublemi à fà a so musica, è ùn hè micca divertente. Ùn possu micca crede... Abel Frey?
  
  Drake suspirò. "Ebbè, aghju cuminciatu di novu. IÈ. Abel Frey."
  
  Kennedy l'hà sustinutu. "L'aghju vistu è vogliu sempre dì à Drake di piantà di parlà sciocchezza. Stu tippu hè un recluse. Situatu in l'Alpi tedeschi - "Party Castle". Supermodels. Soldi. Vita di una Superstar ".
  
  "Vinu, donne è canzone", disse Drake.
  
  "Smettila!" Ben disse. "In un certu modu", hà meditatu, "hè a copertina perfetta".
  
  "Hè faciule ingannà l'ignoranti quandu site famosu", Drake accunsenu. "Pudete sceglie a vostra destinazione, induve vulete andà. U cuntrabandu deve esse faciule per queste persone. Basta à truvà u vostru artefattu anticu, selezziunate a vostra valigetta diplomatica è ... "
  
  "... Inserite questu." Kennedy hà finitu lisamente è vultò i so ochji di risa versu Ben.
  
  "Voi dui duvete..." balbettò. "... Voi dui duvete avè una stanza di merda."
  
  À quellu mumentu Wells s'avvicinò. "Questa cosa cù Abel Frey ... hè statu decisu di mantene un sicretu per avà. Fighjate è aspetta. Stacemu un esercitu intornu à u so castellu, ma damu a via libera in casu chì ampara qualcosa chì ùn avemu micca.
  
  "À u primu sguardu, questu sona ragiunate", hà cuminciatu Drake, "ma ..."
  
  "Ma hà a mo surella", sibilò Ben. Hayden alzò a manu per calmà. "Anu ragione, Ben. Karin hè salvu... per avà. U mondu ùn hè micca ".
  
  Drake strinse l'ochji, ma teneva a lingua. Ùn ottenerete nunda per prutestà. Serviria solu à distractà ancu di più u so amicu. Una volta hà avutu prublemi à capisce Hayden. Era u so cinismu ritrovatu chì u manghjava ? Hà pensatu prestu per Ben, o hà pensatu sàviu per u so guvernu?
  
  In ogni casu, a risposta era a stessa. Aspetta.
  
  Drake hà cambiatu u sughjettu. Hà traforatu un altru vicinu à u core di Ben. "Cumu stanu a to mamma è u babbu?" - dumandò cun cura. "S'anu già stallati?"
  
  Ben suspirò dolorosamente. "No, amicu. In l'ultima chjama l'anu citatu, ma li aghju dettu ch'ella avia trovu un secondu travagliu. Aiuterà, Matt, ma micca per tantu.
  
  "Eiu sò". Drake guardò Wells è Hayden. "Cum'è capi quì, voi dui duvete aiutà." Allora, senza aspittà una risposta, disse: "Chì nutizie nantu à Heidi è l'Occhi di Odinu?"
  
  Ben scuzzulò a testa in disgustu. "Moltu", si lamentava. "Ci sò frammenti in ogni locu. Eccu - ascolta questu: per beie da u Pozzu di Mimir - a Fontana di a Sapienza in Valhalla - ognunu deve fà un sacrifiziu impurtante. Unu sacrificò i so ochji, simbulizendu a so vuluntà di acquistà cunniscenze nantu à l'eventi attuali è futuri. Dopu avè bevutu, hà previstu tutte e prucessi chì cuncernavanu à e persone è à i Diu per l'eternità. Mimir hà accettatu l'Occhi di Odinu, è si trovanu quì dapoi, un simbulu chì ancu Diu deve pagà per un visu di a saviezza superiore.
  
  "Va," Drake scrollò le spalle. "Roba storica standard, eh?"
  
  "Diritta. Ma hè esattamente cumu hè. L'Edda Poetica, a Saga di Flenrich, hè un altru chì aghju traduttu cum'è "I Molti Camini di Heidi." Spieganu ciò chì hè accadutu, ma ùn ci dicenu micca induve sò l'Occhi.
  
  "In Valhalla", Kennedy fece una smorfia.
  
  "Hè una parolla norvegese per u celu".
  
  "Allora ùn aghju micca a pussibilità di truvà mai".
  
  Drake ci hà pensatu. "E ùn ci hè nunda di più? Ghjesù, amicu, questu hè l'ultimu pezzu !
  
  "Aghju seguitu u viaghju di Heidi - i so viaghji. Ella visita i lochi chì sapemu è poi torna in casa soia. Questu ùn hè micca una Playstation, amicu. Nisun effetti collaterali, nè successi nascosti, nè percorsi alternativi, zilch ".
  
  Kennedy s'assittò accantu à Ben è li scacciò i capelli. "Puderia mette dui pezzi in un locu?"
  
  "Hè pussibule, ma ùn si mette micca bè cù ciò chì sapemu in u mumentu. Altri indizii seguiti annantu à l'anni tutti indicanu un fragmentu in ogni locu ".
  
  "Allora dici chì questu hè u nostru indizio?"
  
  "A chjave deve esse Valhalla", disse Drake rapidamente. "Questa hè l'unica frasa chì indica un locu. È mi ricordu chì avete dettu qualcosa prima chì Heidi hà dettu à Odinu ch'ella sapia induve i so ochji eranu oculati perchè hà datu tutti i so sicreti quandu era appesu à a croce.
  
  "Arbulu", - in quellu mumentu Thorsten Dahl intrutu in a stanza. U Svedese pareva stancu, più stancu da u latu amministrativu di u so travagliu chè da u fisicu. "Una appesa à l'Arburu di u mondu".
  
  "Oops," mormorò Drake. "A stessa storia. Hè u caffè?"
  
  "Macadamia", Dahl pareva compiaciuta. "U megliu Hawaii hà da offre."
  
  "Pensu chì era spam", disse Kennedy, chì mostra a so cundescendenza versu u New Yorker.
  
  "U spam hè assai amatu in Hawaii", accunsentì Dahl. "Ma u caffè regula tuttu. È a noce di macadamia di Kona hè rè.
  
  "Allora stai dicendu chì Heidi sapia induve era Valhalla?" Hayden hà fattu u so megliu per vede più cunfusu chè scetticu quandu Drake fece segnu à qualchissia per purtà più caffè.
  
  "Iè, ma Heidi era umana. Ùn Diu. Allora ciò chì ella sperimenta seria un paradisu mundiale ?
  
  "Scusate, omu", hà scherzatu Kennedy. "Vegas ùn hè statu fundatu finu à u 1905".
  
  "In Norvegia." Drake aghjunse, pruvendu di ùn surrisu.
  
  U silenziu hà seguitu. Drake hà vistu mentre Ben riviseghja mentalmente tuttu ciò chì avia amparatu finu à avà. Kennedy aggrottò le labbra. Hayden accettò a tazza di caffè. Wells s'era ritirata da tantu tempu in un angulu, fingendu di dorme. Drake si ricurdò di e so parolle intriganti - aghju bisognu di dì qualcosa. Qualcosa di maghju.
  
  Ci sarà tempu per questu più tardi, s'ellu hè in tuttu.
  
  Ben ridia è scuzzulò a testa. "Hè simplice. Diu, hè cusì simplice. U celu per una persona hè... a so casa.
  
  " Esattamente. U locu induve ella campava. U so paese. A so cabina ", hà cunfirmatu Drake. "Ancu i mo penseri."
  
  "U Pozzu di Mimir hè situatu in u paese di Heidi!" Kennedy si guardò attorno, l'eccitazione brillava in i so ochji, poi picchiò di manera scherzosa Drake cù u pugnu. "Ùn hè micca male per un fanti".
  
  "Aghju cresciutu un veru cervellu da quandu aghju lasciatu". Drake notò Wells sbattere leggermente. "A megliu mossa di a mo vita".
  
  Thorsten Dahl si alzò in piedi. "Allora via in Svezia per a parte finale". Paria cuntentu di vultà in a so patria. "Umm... induve era a casa di Heidi?"
  
  "Ostergotland", disse Ben senza verificà. "Inoltre, a casa di Beowulf è Grendel hè un locu induve si parlanu sempre di mostri chì viaghjanu in e terre di notte".
  
  
  TRENTA
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANIA
  
  
  La Veraine, u Casteddu di u Partitu, era situatu à u sudu di Munich, vicinu à a fruntiera bavarese.
  
  Cum'è una furtizza, stava a mità di una muntagna dolce, i so mura sgusciate è ancu puntellate di loops di freccia in parechji lochi. E torri rotonde chì si alzanu da ogni latu di e porte arcuate è una larga strada d'entrata permettenu à e vitture caru di arricà in stile è di mostrà i so ultimi rializazioni mentre i paparazzi scelti manualmente si inginocchiavanu per fotografiali.
  
  Abel Frey guidò a festa unu per unu, felicitendu parechji di l'invitati più impurtanti è assicurendu chì i so mudelli si cumportanu cum'è l'aspittàvanu. Un pizzicu quì, un murmuru quì, ancu un scherzu di tantu in tantu li facia tutti esse à a so aspittà.
  
  In l'alcove private, fece finta di ùn avvistà i corridori bianchi disposti nantu à tavulini di vetru à i ghjinochje, l'esecutivi piegati cù paglia in i narici. I mudelli è i ghjovani attrici famosi vestiti cum'è baby dolls fatti di satin, seta è lace. Carne rosa, lamenti è l'aroma inebriante di lussuria. Pannelli di plasma di cinquanta pollici chì mostranu MTV è porn hardcore.
  
  U Chateau era pienu di musica in diretta, cù Slash è Fergie chì interpretanu "Beautiful Dangerous" in un palcuscenicu luntanu da i locali decadenti - a musica rock allegra chì respirava ancu più vita à a festa di Frey, digià dinamica.
  
  U stilista di moda si n'andò, senza nutà à nimu, è si n'andò in l'escalera principale à un'ala tranquilla di u castellu. Un volu più è i so guardiani avianu chjusu una porta sicura daretu à ellu, accessibile solu per mezu di una combinazione di chjave è ricunniscenza di voce. Hè intrutu in una stanza piena di l'equipaggiu di cumunicazione è una fila di schermi di televisione in alta definizione.
  
  Unu di i so fans più fidati hà dettu: "Subitu à tempu, signore. Alicia Miles parla in un telefuninu satellitare.
  
  "Eccellente, Hudson. Hè criptatu?"
  
  "Di sicuru, signore."
  
  Frey accettò u dispusitivu prupostu, stringendu e so labbra per esse custrettu à purtà a so bocca cusì vicinu à u locu induve u so lackey era digià spruzzatu saliva.
  
  "Miles, questu hè megliu esse diliziosu. Aghju una casa piena d'invitati da piglià cura ". A minzogna nantu à a cunvenzione ùn li paria micca una invenzione. Era solu ciò chì questi nimu avianu bisognu à sente.
  
  "Un bonus degnu, diceraghju", u tonu inglese ben piazzatu sonava ironicu. "Aghju un indirizzu web è una password per circà Parnevik".
  
  "Hè tuttu parte di l'accordu, Miles. È sapete digià chì ci hè solu un modu per uttene u bonus ".
  
  "Milo hè intornu?" Avà u tonu hè cambiatu. Cutter di gola. Piuttostu...
  
  "Solu eiu è u mo megliu fan."
  
  "Mmm... Invita ancu ellu s'è vo vulete", a so voce cambiò. "Ma sfurtunatamenti devu esse prestu. Accedi à www.locatethepro.co.uk è inserisci a password in minuscule: bonusmyles007, "lol. "Pensu chì puderebbe apprezzà, Frey. U formatu di tracker standard deve apparisce. Parnevik hè programatu cum'è u quartu. Duvete esse capace di tracciallu in ogni locu ".
  
  Abel Frey salutò in silenziu. Alicia Miles era u megliu operatore chì avia mai usatu. "Basta bè, Miles. Una volta chì i vostri ochji sò sottu à u cuntrollu, sarete fora di u leash. Allora torna à noi è porta i frammenti di i Canadiani. Allora avemu da parlà.
  
  A linea hè morta. Frey pusò u so telefuninu, felice per avà. "Va bè, Hudson", disse. "Inizia a vittura. Mandate immediatamente tutti à Ostergotland. L'ultimu pezzu era à a so portata, cum'è tutti l'altri pezzi s'ellu ghjucavanu i partiti finali currettamente. "Milo sà ciò chì deve fà."
  
  Hà studiatu una fila di monitori di televisione.
  
  "Quale di elli hè Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson si grattìu a so barba incurvata prima di sventà. Frey s'inclinò in avanti per studià a ragazza bionda pusata à mezu à u so lettu, i so gammi tirati finu à u mento,
  
  O, più precisamente, pusatu nantu à u lettu chì appartene à Frey. È manghjendu u manghjà di Frey in a capanna chjosa è guardata chì Frey hà urdinatu. Utilizendu l'electricità chì Frey hà pagatu.
  
  À l'ankle hè una catena chì hà designatu.
  
  Avà appartene à ellu.
  
  "Invia immediatamente u video à a mo stanza nantu à u grande schermu. Allora dì à u chef chì serve a cena quì. Dieci minuti dopu, aghju bisognu di u mo espertu di arti marziali. Si fece una pausa, pensendu.
  
  "Ken?"
  
  "Iè, u listessu. Vogliu ch'ellu vada quì è piglia i so scarpi. Nunda altru per avà. Vogliu chì a tortura psicologica sia deliziosamente longa finu à chì questu hè sfrattu. Aspittaraghju un ghjornu è poi li purteraghju qualcosa di più impurtante ".
  
  "E u prigiuneru 7?"
  
  "Caru Diu, Hudson, trattallu bè, cum'è tù ti trattassi. U megliu di tuttu. U so tempu per impressiunà noi hè avvicinatu ... "
  
  
  TRINTU U
  
  
  
  SPAZIO AEREO SUPRA A Svezia
  
  
  L'aviò s'inclinò. Kennedy Moore si svegliò cun un sussultu, alleviatu per esse statu svegliatu da a turbulenza, u novu ghjornu chì avia cacciatu u so propiu Dark Chaser.
  
  Caleb esistia in i so sogni cum'è ellu in u mondu reale, ma durante a notte l'hà uccisu ripetutamente infittendu in gola i blatte vivi, finu à ch'ella s'affucava è hè stata custretta à masticari è inguglia, a so unica tradimentu turmentata da l'orrore in i so ochji. , constantu finu à chì l'ultima scintilla hè stata spenta.
  
  Svegliata di colpu è strappata da u ventre di l'infernu, fighjulava intornu à a cabina cù ochji salvatichi. Era tranquillu; i civili è i suldati dormevanu o parlavanu tranquillamente. Ancu Ben Blake s'addorminò stringendu u so laptop, e linee di preoccupazione ùn sò micca allisate da u sonnu è tragicamente fora di locu nantu à a so faccia di zitellu.
  
  Allora hà vistu à Drake è ellu stava à fighjà. Avà e so linee d'inquietu semplicemente migliuravanu u so visu digià impressiunante. A so onestà è a so abnegazione eranu evidenti, impussibili di ammuccià, ma u dulore piattu daretu à a so cumpusizioni li fece vulè cunsulallu... tutta a notte.
  
  Ella surrisu à sè stessu. Più referenze di roccia di dinosauri. U tempu di Drake era assai divertente. Passò un mumentu prima ch'ella capì chì u so surrisu internu puderia avè ghjuntu à i so ochji, perchè ellu li surrisa torna.
  
  È dopu, per a prima volta in tutti l'anni da ch'ella hè entrata in l'Accademia, si dispiace chì a so vocazione l'abbisogna di desexualize a so persunità. Vulia ch'ella hà sappiutu cumu stilà i so capelli cusì. Ella vole esse un pocu più Selma Blair è un pocu menu Sandra Bullock.
  
  Dopu avè dettu tuttu ciò, era abbastanza evidenti chì Drake li piacia.
  
  Riturnò à ellu, ma in quellu mumentu l'aviò s'inclinò di novu è tutti si sveglianu. U pilotu hà annunziatu ch'elli eranu una ora di volu da a so destinazione. Ben si svegliò è camminava cum'è un zombie per piglià un pocu di caffè Kona. Thorsten Dahl si alzò è guardò intornu.
  
  "U tempu di accende u radar penetrante in terra", disse cun mezzu surrisu.
  
  Sò stati mandati per volà sopra Östergotland, destinatu à e zone induve u prufissori Parnevik è Ben credevanu chì u paese di Heidi si trova. U poviru prufessore era chjaramente in u dulore da a punta di u dito tagliatu è era profondamente scunfittu da a manera senza cori di u so tormentatore era statu, ma era felice cum'è un cucciolo quantu li parlava di a mappa incisa nantu à u Scudu di Odin.
  
  A strada di Ragnarok.
  
  Presumibilmente.
  
  Finu a ora nimu ùn hà sappiutu traduce. Era questu un altru sbagliu da parte di Alicia Miles è a so squadra cunfusa?
  
  Una volta chì l'aviò hà sbulicatu u perimetru russu di Dahl, hà indicatu l'imaghjini chì apparsu in a televisione di l'aviò. U radar di penetrazione in terra hà mandatu impulsi brevi di onde radio in terra. Quandu hà colpitu un ughjettu intarratu, cunfini, o vacu, riflette una maghjina in u so signale di ritornu. À u principiu sò difficiuli di identificà, ma cù l'esperienza diventa più faciule.
  
  Kennedy scuzzulò a testa à Dahl. "L'armata svedese hà tuttu?"
  
  "Questu tipu di cose hè necessariu", Dahl li disse seriamente. "Avemu una versione hibrida di sta macchina chì rileva mine è tubi nascosti. Tecnulugia assai alta. "
  
  L'alba spuntò sopra l'orizzonte, è dopu hè stata cacciata da nuvuli grigi stracciati mentre Parnevik lanciava un gridu. "Eccu! Questa maghjina s'assumiglia à un vechju stabilimentu Viking. Videte u circondu esterno rotondu - questi sò i muri protettivi - è l'uggetti rettangulari in l'internu? Quessi sò picculi abitazioni ".
  
  "Allora, determinemu a casa più grande..." Ben cuminciò in fretta.
  
  "No", disse Parnevik. "Questu deve esse una casa longa di a cumunità - un locu di riunione o festa. Heidi, s'ella era veramente quì, averia a seconda casa più grande.
  
  Mentre l'aviò scendeva pianu pianu, apparsu imaghjini più chjaru. U stabilimentu era prestu chjaramente marcatu parechji piedi sottu terra, è a seconda casa più grande diventò prestu visibile.
  
  "Vidite questu," Dahl indicò un culore più prufondu, cusì debule chì puderia micca esse nutatu, salvu chì qualcunu ùn era in cerca. "Questu significa chì ci hè un vacu, è si trova direttamente sottu a casa di Heidi. "Damn," disse, vultendu. "Hà custruitu a so casa ghjustu sopra à u pozzu di Mimir!"
  
  
  TRINTA DUE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, Svezia
  
  
  Una volta ch'elli eranu in terra è avianu marchjatu parechji chilometri attraversu prati umidi, Dahl urdinò una fermata. Drake hà guardatu intornu à ciò chì puderia solu discrive cum'è, in u novu spiritu Dino-Rock chì ellu è Kennedy sparte, un equipaggiu diversu. I Svedesi è SGG eranu rapprisintati da Thorsten Dahl è trè di i so omi, u SAS da Wells è deci suldati. Unu era lasciatu in Hawaii, feritu. Delta Team hè stata ridutta à sei persone; tandu ci eranu Ben, Parnevik, Kennedy è ellu stessu. Hayden stava cù l'aviò.
  
  Ùn ci era micca una sola persona trà elli chì ùn era micca disturbatu da e difficultà di u so compitu. U fattu chì l'aviò era aspittendu, cumplettamente alimentatu è armatu, cù e Figure à bordu, prontu à piglià in ogni locu in u mondu, solu più enfasi di a gravità di a situazione.
  
  "Se aiuta," Dahl hà dettu mentre tutti l'anu guardatu in attesa, "Ùn vecu micca cumu si ponu truvà noi sta volta", hà dettu. "Cominciate cù l'usu di splussivi leggeri per sbulicà uni pochi di piedi, poi hè ora di rake."
  
  "Attenzione," Parnevik si torceva le mani. "Ùn vulemu micca un colapsu".
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Dahl allegru. "Trà e diverse forze quì, pensu chì avemu una squadra sperimentata, Prufessore."
  
  Ci fu una risata sgranata. Drake scrutò u circondu. Anu stabilitu un perimetru largu, lascendu l'omi in cima di parechje colline chì circundanu u situ induve u radar di penetrazione in terra indicava chì un vechju guardianu avia statu una volta. S'ellu era abbastanza bonu per i Vichinghi è tutti...
  
  I piaghji eranu erbosi è calmi, a brisa ligera sbulicava à pena l'arburi chì crescenu à l'est di a so pusizioni. Accuminciau a piovana ligera è poi si firmò prima di pruvà di novu.
  
  U telefuninu di Ben sonò. I so ochji piglianu un sguardu infestatu. "Papà? Solu occupatu. Ti chjamu torna à poppa. " Chjode u dispusitivu, fighjendu à Drake. "Ùn aghju micca tempu", murmurò. "Sapenu digià qualcosa chì succede, solu ùn sanu micca ciò chì hè."
  
  Drake annuì è guardò a prima splutazioni senza sbattà. L'erba, u turf è a terra volavanu in l'aria. Questu hè subitu seguitu da un altru colpu, un pocu più profondu, è una seconda nuvola s'arrizzò da a terra.
  
  Parechji omi si sò ghjunti à tronu avanti, tenendu pala mentre tenevanu l'arme. Scena surrealista.
  
  "Attenzione," mormorò Parnevik. "Ùn vuleriamu micca chì nimu si bagnassi i pedi". Ridia cum'è s'ellu era u più grande scherzu di a storia.
  
  Una maghjina più chjara mostrava un pirtusu sottu à a casa longa di Heidi chì portava à una vasta caverna. Claramente ci era più cà un pozzu stendu quì, è a squadra hà sbagliatu da a prudenza. Ci pigliò un'altra ora di scavi attenti è parechje pause mentre Parnevik cantava è studiava l'artefatti scuperti prima di sparisci in l'aria.
  
  Drake hà utilizatu questu tempu per urganizà i so pinsamenti. Finu a data, si sentia cum'è s'era statu in una muntagna russa senza frenu. Ancu dopu à tutti questi anni, era sempre più abituatu à seguità ordini chè à eseguisce un pianu d'azzione, cusì avia bisognu di più tempu per pensà chì, per dì, Ben Blake. Sapia duie cose di sicuru - eranu sempre daretu, è i so nemichi li furzavanu à reagisce à situazioni piuttostu chè à creà; senza dubbitu questu hè u risultatu di u fattu chì sò intruti in sta razza daretu à i so avversari.
  
  Avà hè ora di cumincià à vince sta corsa. Inoltre, parevanu esse l'unica faczione dedicata à salvà u mondu piuttostu chè à risicà.
  
  Allora credi in storie di fantasmi?Una voce antica bisbigliava in a so mente.
  
  Innò, hà rispostu a listessa manera chì tandu. Ma crede in storie d'orrore...
  
  Duranti a so ultima missione cum'è membru di u SRT sicretu, una unità speciale di u SAS, ellu è trè altri membri di a so squadra, cumpresa Alicia Miles, si sò sbattuti nantu à un paese remoto in u Nordu di l'Iraq, i so abitanti sò stati torturati è assassinati. Assumindu l'evidente, ciò ch'elli anu investigatu... era di truvà suldati britannichi è francesi sempre in u so interrogatori.
  
  Ciò chì seguita hà scuru u restu di i ghjorni di Matt Drake nantu à a Terra. Accecatu da a rabbia, ellu è l'altri dui membri di a squadra cessanu a tortura.
  
  Un altru incidente di "focu amicu" trà parechji.
  
  Alicia Miles s'arrizzò è fighjulava, indetta da alcuna stranezza in un modu o l'altru. Ùn pudia piantà a tortura, è ùn pudia piantà a morte di i turturari. Ma hà seguitu l'ordine di u so cumandante.
  
  Matt Drake.
  
  Dopu questu, a vita di u suldatu hè finita per ellu, tutte e rilazioni romantiche ch'ella sustene sò stati sfracicati in pezzi. Ma abbandunà u serviziu ùn significava micca chì i ricordi sbiadivanu. A so moglia u svegliava notte dopu notte è poi sfilava fora di u so lettu sudore, pienghjendu à u pianu di sottu quand"ellu si ricusò di cunfessi.
  
  Avà hà rimarcatu Kennedy chì stava di fronte à ellu, surridendu cum'è s'ellu era in un aviò. I so capelli li pendevanu è u so visu diventava vivace è maliziosu cù u so surrisu. L'ochji centrati è u corpu di Victoria's Secret cumminati cù u decoru di l'insegnante è a moderazione di l'affari. Piuttostu mischju.
  
  Riturnò. Thorsten Dahl gridò: "Andate in a lettura! Avemu bisognu di una guida per i Discendenti ".
  
  Quandu Ben li dumandò ciò chì era Descender, hà ghjustu sorrisu. "Dirittu fora di a legenda di Hollywood, u mo amicu. Ricurdativi cumu un latru hà saltatu da un edifiziu è u so saltu hè statu aghjustatu à u millimetru prima chì a so caduta hè stata fermata? Ebbè, u Blue Diamond Lander hè u dispusitivu chì utilizanu.
  
  "Cool".
  
  Drake hà nutatu chì u so vechju cumandante caminava lentamente è pigliò u fiascu di caffè offertu. Stu chat hè statu un pocu tempu in a creazione. Drake vulia finisce.
  
  "Mai?" Dumandò, abbassendu fermamente e so labbre à a terra per chì nimu ùn capisce a so dumanda.
  
  "Hm?" - aghju dumandatu.
  
  "Dimmi solu".
  
  "Dia gentile, amicu, dopu à l'evidente mancanza d'infurmazioni chì furnite in quantu à u vostru vechju hobby, possu à pena cuntà di regalà i regali avà, possu?"
  
  Drake ùn pudìa evitari di suprimi un sorrisu. "Sì un vechju bruttu, a sapete?"
  
  "Questu hè ciò chì mi mantene in cima di u mo ghjocu. Avà raccontami una storia di una di e so missioni secrete - una di elli.
  
  "Bè... Puderaghju sbattà a vostra chance quì è vi darà qualcosa di ammansatu", disse Drake. "O pudete aspittà finu à chì tuttu hè finitu è vi daraghju l'oru ... sapete l'unicu".
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Quandu Mai si n'andò in scuperta à a più grande cunvenzione di cosplay di u Giappone per infiltrà è arrestà e Triadi Fuchu chì dirigevanu l'industria pornografica à u mumentu.
  
  Wells pareva ch'ellu era per avè un sequestro. "Ghjesù, Drake. Sì un idiota. Va bè allora, ma fidati di mè, mi devi avà ", pigliò fiatu. "I giapponesi l'hanu trascinata fora di Hong Kong, ghjustu sottu una falsa identità, senza avvisu, distrughjendu cumplettamente a copertina ch'ella avia custruitu dapoi dui anni".
  
  Drake lui lança un regard incrédule, bouche ouverte. "Mai".
  
  "Ancu e mo parolle."
  
  "Perchè?"
  
  "Ancu a mo prossima dumanda. Ma, Drake, ùn hè micca evidenti?"
  
  Drake ci hà pensatu. "Solu chì ella hè u megliu chì anu. U megliu ch'elli anu mai avutu. È duveranu esse disperati per questu ".
  
  "Avemu ricivutu chjamati da u so Dipartimentu di Ghjustizia è i Primi Ministri per circa quindici ore, cum'è i Yankees. Ammettenu tuttu per noi - l'hanu mandatu à scopre La Veraine perchè hè l'unica cunnessione chì anu trovu à questu mess chì hè digià scalatu in u più grande avvenimentu chì succede in u pianeta avà. Hè solu una questione d'ore prima di esse custretti à cunfessi à elli ".
  
  Drake aggrottò la fronte. "Ci hè una ragione per ùn cunfessà avà? Pò esse una acquisizione fantastica ".
  
  "Sò d'accordu, omu, ma i guverni sò guverni, è sì u mondu hè in periculu o micca, li piace à ghjucà à i so picculi ghjochi, nò?"
  
  Drake indicò un burato in terra. "Sembra chì sò pronti."
  
  
  ***
  
  
  A rata di discendenza di Drake hè stata stabilita à 126 piedi. Un dispositivu chjamatu museru à liberazione rapida hè stata postu in a so manu è hè statu datu un saccu. Tirò un cascu di pompiere cù una lampadina attaccata à a so testa è frugò in u so saccu. Una grande linterna, un tank d'ossigenu, un'arma, cibo, acqua, radiu, materiale di primu aiuti - tuttu ciò chì hà bisognu per a speleologia. Pigliò un paru di guanti pesanti è marchjò à u bordu di a fossa.
  
  "Geronimo?" li dumandò à Kennedy, chì stava sopra cù Ben è u Prufessore, per aiutà à monitorà u so perimetru.
  
  "O pigliate e caviglie, tirate u culo è sperate", disse.
  
  Drake hà sorrisu male à ella, "Torneremu à questu più tardi", disse è saltò in a bughjura.
  
  Sentu subitu u trigger di liberazione di diamanti rossi. A vitezza di a so caduta diminuì mentre falava, è a so piccula rota tickava centu volte à seconda. I mura di u pozzu - furtunatamente avà seccu - lampò passatu in lampi caleidoscòpichi, cum'è in un vechju filmu biancu è biancu. Infine, a discesa rallentò, è Drake sentia i so stivali rimbalzà dolcemente nantu à a roccia dura. Strintò u musu è sintia u grillu liberatu da a so cintura di sicurezza. Drake hà rivisatu u prucessu di trasfurmà ellu in un Ascendant prima di andà à induve Dal è una meza duzina d'omi stavanu aspittendu.
  
  U pavimentu crunched allarmante, ma l'attribuì à i detriti mummificati.
  
  "Questa caverna hè stranamente chjuca cumparatu cù ciò chì avemu vistu nantu à u radar penetrante in terra", disse Dahl. "Puderia esse sbagliatu. Stendete è cercate... un tunnel... o qualcosa di simile.
  
  U svedese strinse e spalle, divertitu da a so propria ignuranza. A Drake li piacia. Si marchò pianu pianu intornu à a grotta, studiendu i muri irregolari è tremando, malgradu u mantellu grossu chì li era datu. Migliaia di tunnellate di roccia è di terra si pressu nantu à ellu, è quì era, circandu di penetrà più in fondu. À ellu si sonava cum'è una vita di suldatu.
  
  Dahl hà cumunicatu cù Parnevik via videophone bidirezionale. U prufessore gridava tanti "suggerimenti" chì Dahl spegne u sonu dopu à dui minuti. I suldati marchjavanu intornu à a caverna finu à chì unu di i ragazzi di Delta gridò: "Aghju sculture quì. Ancu s'ellu hè una cosa chjuca ".
  
  Dahl spegne u videophone. A voce di Parnevik sonava forte è chjara, è poi si firmò quandu Dahl hà purtatu u telefuninu à u muru.
  
  "Vedi questu?"
  
  "Ja! Det ar bra! Bra!" Parnevik hà persu u so inglese da eccitazione. "Walknott... mmm... un nodo di guerrieri uccisi. Questu hè u simbulu di Odinu, u triangulu triplu, o triangulu Borromeu, assuciatu cù l'idea di morte gloriosa in battaglia ".
  
  Drake strinse a testa. "Vichinghi di sangue".
  
  "Stu simbulu si trova spessu nantu à "petri di stampa" chì rapprisentanu a morte di guerrieri eroici chì viaghjanu in barca o à cavallu à Valhalla - u palazzu di Odinu. Questu rinforza ancu l'idea chì avemu trovu un Valhalla mundanu ".
  
  "Scusate di sguassate a to parata, omu," disse l'omu sinceru di SAS, "ma stu muru hè grossu cum'è a mo suocera".
  
  Tutti fecenu un passu in daretu, lampendu e so luci di u cascu nantu à a superficia intaccata.
  
  "Deve esse un falsu muru". U tippu quasi gridava cun eccitazione. "Deve esse!"
  
  "Aspetta," Drake hà intesu a voce ghjovana di Ben. "Dice ancu chì Valknoth hè ancu chjamatu u Nodo di a Morte, un simbulu di i seguitori di Odinu chì avianu una inclinazione per a morte viulente. Credu veramente chì questu puderia esse un avvisu ".
  
  "Merda". U sospiru di Drake era sinceru.
  
  "Eccu un pensamentu, ragazzi", hè stata a voce di Kennedy. "Che ne dite di una ispezione più approfondita di tutti i muri. Sè vo avete più Walknotts, ma poi truvate un muru biancu, aghju sceltu questu.
  
  "Faciule per voi di dì", mormorò Drake. "Essa quì sopra è tuttu."
  
  Si dividenu, pettinendu i muri rocciosi centimetru per centimetru. Raschiavanu seculi di polvera, spazzolavanu e ragnatele è cacciavanu u muffa. Eventualmente, anu trovu trè altri Valknots.
  
  "Grande", disse Drake. "Hè quattru mura, quattru cose nodose. Chì diavolo facemu avà?"
  
  "Sò tutti identici?" - dumandò u prufessore sorpresa.
  
  Unu di i suldati hà mostratu una maghjina di Parnevik nantu à a pantalla di u videophone. "Bè, ùn sò micca cunnoscu di voi, ma sò sicuru chì sò stancu di sente ellu. U dannatu svedese ci avaria finitu assai tempu fà."
  
  "Aspetta," disse a voce di Ben. "L'ochji sò in u pozzu di Mimir, micca ..." a so voce era persa daretu à u sibilu di statica, è tandu u screnu s'hè scuru. Dahl l'hà scuzzulatu, l'hà accenditu è spentu, ma senza risultati.
  
  "Merca. Chì provava à dì ?
  
  Drake stava per fà una indovinazione quandu u videophone hà tornatu à a vita è a faccia di Ben riempia u screnu. "Ùn sò micca ciò chì hè accadutu. Ma ascolta - l'Occhi sò in u pozzu di Mimir, micca in a caverna sottu. Capisci?"
  
  "Iè. Allora l'avemu passatu in u caminu?"
  
  "Pensu di sì".
  
  "Ma perchè?" Dahl hà dumandatu incredulu. "Allora perchè sta grotta hè stata creata in tuttu? È u radar di penetrazione in terra dimustrava chjaramente chì ci era un spaziu enormu sottu. Di sicuru, u Piece avia da esse quì sottu.
  
  " À moins que... " Drake eut un terrible froid. "A menu chì questu locu hè una trappula."
  
  Dahl di colpu pareva incertu. "Cumu cusì?"
  
  "Hè stu spaziu sottu à noi? E s'ellu hè una fossa senza fondu ?
  
  "Questu significa chì site nantu à un cuscinu di argilla!" U tippu gridava d'orrore. "Trappula! Puderia colapsà in ogni mumentu. Esce da quì avà!"
  
  Si fighjavanu l'un l'altru per un mumentu infinitu di mortalità disperata. Tutti vulianu campà cusì male. È dopu tuttu hà cambiatu. Ciò chì una volta era una crepa in u pavimentu di cimentu era avà un pannellu duru crackatu. Stu stranu sonu di lacrime ùn era micca da u spustamentu di a petra, ma da u fattu chì u pianu si sparteva lentamente da a fine à a fine.
  
  Cù una fossa infinita sottu à elli....
  
  I sei omi caricanu furiosamente à i dui Ascendenti. Quand'elli sò ghjunti, sempre vivu, Dahl gridò per ristabilisce l'ordine.
  
  "Voi dui andate prima. Per l'amori di Diu, siate duru ".
  
  "È in u vostru modu," Parnevik hà cummentatu, "sirate soprattuttu à u vostru circondu. Ùn vulemu mancà l'artefattu ".
  
  "Ùn siate micca idiota, Parnevik." Dahl era fora di sè cù presagii. Drake ùn l'avia mai vistu cusì. "L'ultimi dui di noi verificaranu mentre andemu", disse, fighjendu à Drake. "Sò tè è mè".
  
  U videophone bip di novu è si spegne. Dahl si strinse cum'è s'ellu ci vulia à strangulallu. "Damnatu da i Yankees, senza dubbitu".
  
  Pigliò i primi trè minuti per ghjunghje à u livellu di a terra. Allora trè più per a seconda coppia. Drake hà pensatu à tutte e cose chì puderanu accade in sei minuti - una sperienza di vita, o nunda di tuttu. Per ellu era l'ultimu. Nunda chè u scricchiolu di l'argilla, u lamentu di a petra chì si move, u scricchiolu di u casu, decide di ricumpensallu cù a vita o a morte.
  
  U pianu sottu à u primu simbulu chì anu trovu s'era colapsatu. Ùn ci era micca avvirtu; cum'è s'è u pianu avia solu rinunziatu u fantasma è cascatu in l'obliu. Drake grimpò u più luntanu da u pozzu ch'ellu pudia. Hè equilibratu nantu à i so lati piuttostu chè nantu à u fragile pianu di a caverna. Dahl abbracciò l'altru latu di u pozzu, stringendu un pezzu di corda verde cù e duie mani, l'anellu nantu à u dito di u matrimoniu riflettendu a lanterna nantu à u cascu di Drake.
  
  Drake alzò l'ochji, cerchendu tutti i pezzi forti di corda ch'elli puderanu attache à i so arnesi. Allora hà intesu chì Dahl gridava: "Merda!" è guardò in giù ghjustu à tempu per vede u videophone girare da una fine à l'altra in un cattivu slow motion prima di cascà cun un crunch à u pianu di a caverna.
  
  Debilitatu, u discu duru cede, cascà in un pirtusu neru cum'è i vechji sogni di Drake di fà una famiglia. Una tempesta ghjunse versu elli, liberando un aria turbide piena di bughjura indicibile da u locu induve e criature ceche si nascondevanu è strisciavanu.
  
  È, fighjendu in quellu abissu di l'ombra senza nome, Drake hà ritruvutu a so cridenza di a zitiddina in i mostri.
  
  Ci era un debole rumore di scorrimentu, è una corda scendeva da sopra, battendu. Drake l'afferra avec gratitude et l'attacha à son harnais. Dahl hà fattu u listessu, aspettendu identicamente biancu, è tutti dui pressu i so buttoni rispettivi.
  
  Drake fighjulava l'altimetru. Hà studiatu a so mità di u pozzu mentre Dahl l'hà copiatu da l'altra parte. Parechje volte si firmavanu è s"inclinavanu in avanti per fighjà più attente, ma ogni volta ùn anu trovu nunda. Centu piedi si n'andò, è dopu novanta. Drake si sbucciava e mani insanguinata, ma ùn trovò nunda. Ils marchèrent, maintenant cinquante pieds, et alors Drake vit l'absence de lumière, une pénombre qui absorbait simplement la lumière qu'il jetait sur elle.
  
  Una tavola larga di lignu, chjappata longu à i bordi, senza toccu da umidità o muffa. Drake hà pussutu vede e sculture nantu à a so superficia è hà pigliatu un pocu di tempu per pusà u cascu currettamente.
  
  Ma quandu l'hà fattu...
  
  Ochji. Una maghjina simbolica di l'ochji d'Odinu, scolpitu in legnu è lasciatu quì... da quale ?
  
  Da Odin stessu? Migliaia di anni fà? Autore: Heidi? Era più o menu plausibile ?
  
  Dahl lanciò un'occhiata ansiosa in giù. "Per u bene di noi tutti, Drake, ùn lasciate micca questu."
  
  
  TRENTA TRÈ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, Svezia
  
  
  Drake esce da u pozzu di Mimir, tenendu a tavuletta di lignu alta cum'è un trofeu. Prima ch'ellu pudia prononcà una parolla, hè statu strappatu da u so arnesi è ghjittatu in terra.
  
  "Ehi, calmate..." Fighjendu u troncu di a macchina di i sogni da Hong Kong, unu di i novi. Rottò un pocu è hà vistu suldati morti è morenti chjinatu nantu à l'erba - Delta, SGG, SAS - è daretu à elli Kennedy, inginocchiatu cù una pistola puntata à a so testa.
  
  Vidi Ben esse custrettu à stà drittu in una presa di suffragazione, e mani spietate di Alicia Miles afferravanu strettu u so collu. U core di Drake guasgi s'hè spezzatu quandu hà vistu Ben chì teneva sempre u so telefuninu in manu. Attaccatu finu à u mo ultimu respiru ...
  
  "Lasciate u Brit stand", u canadianu Colby Taylor hè ghjuntu in u visu di Drake. "Lasciallu fighjulà i so amichi moriri - prova chì possu piglià ogni parte di ellu prima di piglià a so vita".
  
  Drake hà permessu chì i focu di a battaglia si infilavanu in i so membri. "Tuttu ciò chì stai dimustrà hè chì questu locu hè à l'altezza di ciò chì dice in a maledetta guida - chì hè una terra di mostri."
  
  "Quant'è pueticu", ridacchiò u miliardariu. "È hè vera. Dammi l'ochji ". Tenia e mani cum'è un zitellu chì dumandava di più. U mercenariu trasmette una maghjina di l'ochji di Odinu. "Va bè. Hè abbastanza. Allora induve hè u vostru aviò, Drake? Vogliu pezzi di voi è poi esce da stu buccu di merda ".
  
  "Ùn uttene nunda senza u Scudu", disse Drake ... a prima cosa chì li vinni in mente. "E poi scopre cumu diventa una mappa per Ragnarok".
  
  "Stupitu", Taylor rise disgustingly. "L'unicu mutivu chì simu quì oghje è micca vint'anni fà hè chì u Scudo hè statu trovu solu di pocu tempu. Sò sicuru chì sapete digià questu, però. Pruvate di rallentà mi? Pensate ch'e vi sfilaraghju è vi daraghju un'altra chance ? Ebbè, sgiò Drake, vi dicu. Ella... - indicò Alicia - ùn sdrughje micca. Ella. . culo duru d'oru, hè ciò ch'ella hè !
  
  Drake hà vistu mentre u so ex cullega strangulava Ben à morte. "Ti venderà à u più altu offerente".
  
  "Sò u più altu offerente, un pezzu di merda cumpletu."
  
  È per a vulintà di a Pruvidenza, qualcunu hà apprufittatu di stu mumentu per sparà una bala. U colpu risonò forte à traversu a furesta. Unu di i mercenari di Taylor hà colapsatu cù un novu terzu ochju, murendu istantaneamente.
  
  Colby Taylor pareva incredule per un secondu. Paria cum'è chì Bryan Adams avia ghjustu saltatu da u boscu è hà cuminciatu à ghjucà "Summer of '69". I so ochji sò diventati piatti. Tandu unu di i so mercenari s"hè lampatu ind"è ellu, chjappàlu in terra, u mercenariu sanguinendu, gridava è luttava, morendu. Drake era à fiancu à elli in un mumentu mentre u piombu strappava l'aria sopra à elli.
  
  Tuttu hè accadutu à u stessu tempu. Kennedy hà lampatu u so corpu in sopra. A cima di u so craniu era cusì fermamente in cuntattu cù u mentonu di u guardianu chì a copreva chì ùn hà mancu capitu ciò chì era accadutu. Appughjà istantaneamente.
  
  Una sbarrazza di palle volava avanti è avanti ; i mercenari, catturati à l'apertu, sò stati distrutti.
  
  Thorsten Dahl hè statu liberatu quandu u mercenariu chì l'hà tenutu perde trè quarti di a so testa à u terzu colpu chì eccu da u fucile. U cumandante di u SGG s'avvicinò à u prufessore Parnevik cum'è un grancu è cuminciò à trascinà u vechju versu un munzeddu di arbusti.
  
  U primu pensamentu di Drake era nantu à Ben. Mentre si preparava à fà una scumessa disperata, l'incredulità u scuzzulò cum'è un impulsu elettromagneticu di mille watt. Alicia jeta u zitellu à parte è avanzò versu Drake stessu. Di colpu un fucile apparsu in manu; ùn importava quale. Era ugualmente mortale cù i dui.
  
  L'hà pigliatu, cuncintrali.
  
  Drake allargò i so braccia à i lati in un gestu imbarazzatu. Perchè?
  
  U so surrisu era allegru, cum'è quellu di un dimòniu chì hà scupertu a carne intatta in una tana ch'ellu pensava era stata longa usata.
  
  Ella tirò u grillu. Drake s'aspittava, aspittendu u calore è poi l'intorpidimentu è dopu u dulore, ma l'ochju di a so mente attraversò u so cervellu è hà vistu ch'ella avia cambiatu u so scopu à l'ultimu mumentu... è misu trè balle in u mercenariu chì copre a figura indignata di Colby. Taylor. Ùn andemu micca risichi.
  
  Dui suldati SAS è dui Delta Marines sopravvivevanu. U SAS hà pigliatu Ben è l'hà trascinatu. Ciò chì restava di Delta Team hè preparatu per rinvià u focu à un boscu vicinu d'arburi.
  
  Più colpi sbuchjavanu. U tippu Delta si vultò è cascò. L'altru si arrampicava nantu à u so stomacu à induve Wells era cascatu, da l'altra parte di u Pozzu di Mimir. U corpu prontu di Wells si sbatteva mentre l'Americanu u tirava via, prova chì era vivu.
  
  I prossimi minuti passanu in un sfocatura. Alicia gridò in furia è saltò dopu à u suldatu americanu. Quandu si vultò è l'affronta cù i so pugni, si firmò per una seconda.
  
  "Vogliatevi," Drake l'hà intesu dì. "Andate solu."
  
  "Ùn lasceraghju micca questu omu".
  
  "Voi americani, fate un riposu", disse prima di scatenà tuttu l'infernu. U megliu ghjucadore di l'America s'hè alluntanatu, sbattulendu à traversu l'erba spessa, prima tenendu un bracciu è poi vacillante mentre era rottu prima di perde a vista da un ochju è infine sfondà senza mancu sbattà.
  
  Drake gridò, correndu versu Alicia mentre pigliava Wells per u collu.
  
  - Sii pazza ? - gridò. "Siete cumplitamenti pazzi?"
  
  "Hè andatu in u pozzu", l'ochji di Alicia eranu assassini. "Pudete unisce à ellu o micca, Drake. A vostra decisione ".
  
  "Perchè in u nome di Diu? Perchè?"
  
  "Un ghjornu, Drake. Un ghjornu, se sopravvive à questu, a sapete ".
  
  Drake fece una pausa per riprendere fiato. Chì vulia dì ? Ma pèrdite a cuncentrazione avà, seria invià a morte cum'è sicuru ch'ellu s'era suicidatu. Hà chjamatu i so ricordi di furmazione, a so mente, tutte e so cumpetenze SAS. L'hà culpitu cù un pugnu drittu di pugilatu, un jab, una croce. Ella contrà, assicurendu di chjappà u so polso cù una forza schiacciante ogni volta, ma avà era assai vicinu.
  
  Induve vulia esse.
  
  Li indicò u so dettu à u collu. Ella fece un passu laterale, direttamente in u so ghjinochju chì si alzava, destinatu à rompe uni pochi di costi è rallentà a so caduta.
  
  Ma ella si rottò trà i so ghjinochje finu à ch'elli eranu stupente vicini, centimetri di distanza, ochju à ochju.
  
  Occhi enormi. Occhi meravigliosi.
  
  Pertenevanu à unu di i più grandi predaturi di u mondu.
  
  "Sei debule cum'è un zitellu di vimini, Matt."
  
  U so sussurru rinfriscò i so osse mentre ella s'avanzava, allargava u so bracciu è u lanciava in l'aria. Sbarcò nantu à u so spinu, senza fiatu. Mancu una siconda dopu era sopra à ellu, i ghjinochji sbattulendu in u so plexus solare, a fronte chì sbatteva contru à u so propiu, facendu vede stelle.
  
  Fighjendu di novu in l'ochji, bisbigliava: "Sdrammi".
  
  Ma ùn era micca ellu chì avia da fà a scelta. Era tuttu ciò ch'ellu pudia fà per alzà a so manu, rotulendu à u latu per fighjulà mentre ella mezzu trascinava i Wells semi-cuscenti versu l'orlu di a fossa senza fondu cunnisciuta cum'è Mimir's Well.
  
  Drake gridò, luttendu à i so ghjinochji. Imbarazzatu da a scunfitta, scunfittatu da quanti vantaghji ch'ellu avia persu dapoi ch'ellu hà unitu à a razza umana, ùn pudia chè fighjulà.
  
  Alicia rotola Wells sopra u bordu di u pozzu. U cumandante SAS ùn hà mancu gridatu.
  
  Drake s'imbulighjava mentre s'arrizzò à i so pedi, u capu è u corpu gridava. Alicia s'avvicinò à Colby Taylor, sempre frescu è agile cum'è un agnellu di primavera. Drake, di spalle à i tedeschi, si sentia indifesa cum'è un marinaru nantu à una zattera di fronte à un Kraken preistoricu, ma ùn si sbattì.
  
  Alicia alluntanò u corpu di u mercenariu mortu da Taylor. U miliardariu s'arrizzò, l'ochji spalancati, fighjendu da Miles à Drake à l'arburi.
  
  Da daretu à i tronchi avvolti in a nebbia, i figuri cuminciaru à cumparisce, simili à i fantasmi, chì si sentenu in casa in stu paese legendariu. L'illusione s'hè spezzata quandu si avvicinavanu abbastanza per vede e so armi.
  
  Drake hà digià marchjatu. Pudeva vede a ghjente chì s"avvicinava, sapia ch"elli eranu tedeschi cum"è u vulturu chì eranu ghjunti à piglià tutte e botte.
  
  Drake guardò in perplessità l'arma di a so vittoria. Alicia hà semplicemente pigliatu u miliardariu canadianu per u crotch è stringhje finu à chì i so ochji spuntavanu da a testa. Ella surrisu à a so cunfusione prima di guidàlu versu u pozzu di Mimir è appoghja a so testa sopra u bordu.
  
  Drake hà capitu chì avia altre priorità. Ellu l'azzione, utilizendu Alicia è Taylor cum'è scudo. Arrivò à a machja è cuntinuò à marchjà, cullà pianu pianu nantu à una piccula cullina erbacea.
  
  Alicia indicò in u pirtusu è scuzzulò Taylor finu à ch'ellu implorò pietà. "Forse truverete qualcosa da cullà quì, idiota megalomane", sibilò è scacciò u so corpu in u vacu infinitu. I so grida risonanu per un pezzu, poi si firmonu. Drake si dumandava s'ellu un omu chì cascò in una fossa senza fondu gridava per sempre, è se nimu era vicinu à sentelu, contava veramente?
  
  À questu tempu Milo avia ghjuntu à a so fidanzata. Drake l'hà intesu dì: "Perchè diavule avete fattu questu? U capu li piacerebbe vivu stu stronzo ".
  
  È a risposta d'Alicia: "Tatti, Milo. Aspittava di scuntrà Abel Frey. Sò prontu à andà ?
  
  Milo ghignava male versu a cima di a muntagna. "Ùn l'avemu micca finitu?"
  
  "Ùn esse un culo. Sò sempre armati è tenendu a terra alta. Avete ciò chì avemu venutu?
  
  "Tutte e nove parti di Odin sò prisenti è funziunali. U vostru aviò hè frittu! - gridò. "Divertitevi a notte nantu à sta terra morta!"
  
  Drake guardò mentre i tedeschi si ritiravanu cun prudenza. U mondu hè ghjustu à l'orlu. Sò ghjunti in tuttu questu modu è anu fattu assai sacrifici. S'eranu guidati in terra.
  
  Solu per perde tuttu à i tedeschi à l'ultima linea.
  
  "Iè," Ben attirò l'ochju cù un sorrisu senza gioia, cum'è s'ellu leghje i so pinsamenti. "Com'è a vita imita u football, eh?"
  
  
  TRENTA QUATRE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, Svezia
  
  
  U sole si tramuntava sottu à un orizzonte chjaru mentre l'Auropei è u so unicu alleatu americanu chì restava limping à un terrenu più altu. Una brisa debule è fridda soffiava. Una valutazione rapida hà revelatu chì unu di i suldati SAS hè statu feritu è u prufessore Parnevik soffre di scossa. Questu ùn hè micca surprisante cunsiderendu ciò chì hà passatu.
  
  Dahl hà cuntattatu a so locu per via di u telefuninu satellitare. L'aiutu era circa duie ore di distanza.
  
  Drake si calò accantu à Ben mentre si fermavanu in un picculu boschettu d'arburi nudi cù una pianura aperta intornu à elli.
  
  E prime parolle di Ben: "Sò chì altre persone sò morti, Matt, ma speru solu chì Karin è Hayden stanu bè. Mi dispiace veramente ".
  
  Drake era vergogna d'admette ch'ellu avia scurdatu chì Hayden era sempre cù l'aviò. "Ùn ti ne fà. Hè naturali. E probabilità sò estremamente boni per Karin, ghjuste ancu per Hayden ", ammette, avendu persu a so capacità di abbellire in un locu longu a missione. "Cumu stai, amicu?"
  
  Ben hà pigliatu u so telefuninu. "Ancora vivu".
  
  "Avemu fattu una longa strada da a sfilata di moda".
  
  "Mi ricordu appena", disse Ben seriamente. "Matt, mi ricordu à pena ciò chì era a mo vita prima di principià. È hè digià passatu... ghjorni ?
  
  "Puderaghju ricurdà se vulete. Frontman di The Wall of Sleep. Svenimentu sopra Taylor Momson. U telefuninu hè sopracarcatu. Arretrati in affittu. Sò svenutu nantu à Taylor.
  
  "Avemu persu tuttu".
  
  "Nisuna bugia quì, Ben - ùn avariamu micca pussutu andà finu à quì senza voi."
  
  "Mi cunnosci, amicu. Aiuteraghju à qualchissia ". Era una risposta standard, ma Drake puderia dì chì era cuntentu di l'elogi. Ùn s'hè scurdatu di questu quandu Ben superò i vestiti è ancu u prufessore scandinavu.
  
  Senza dubbitu era ciò chì Hayden hà vistu in ellu. Ella hà vistu a persona di l'internu chì cuminciava à brillà. Drake pricava per a so salvezza, ma ùn ci era nunda chì puderia fà per ella avà.
  
  Kennedy cascò accantu à elli. "Spergu chì ùn vi hà micca disturbatu. Sembra abbastanza in forma. "
  
  "No tu", disse Drake è Ben annuì. "Avà sì unu di noi".
  
  "Hmm, grazie, pensu. Hè un cumplimentu?"
  
  Drake alzò l'umore. "Qualchissia chì pò ghjucà uni pochi di ghjochi Dino Rock cun mè hè u mo fratellu per a vita".
  
  "Tutta a notte, omu, tutta a notte".
  
  Ben gemì. "Allora", guardò intornu. "Sò appena buio."
  
  Drake guardò i prati infiniti. L'ultima striscia di rossu scuru era ghjustu goccia da l'orizzonte più luntanu. "Dannazione, scumettu chì quì face fretu di notte".
  
  Dahl si avvicinò. "Allora questu hè a fine, omi? Avemu fattu? U mondu hà bisognu di noi ".
  
  U ventu piercing hà strappatu e so parolle in brandelli, sparghjenduli in a piaghja.
  
  Parnevik hà parlatu da induve si riposava, appoghjatu u so spinu à un arbre. "Ascolta, umm, m'avete dettu chì avete vistu l'unica maghjina cunnisciuta di e parti in u so veru arrangiamentu. Una pittura chì una volta appartene à John Dillinger ".
  
  "Iè, ma a cosa hè andata in giru in l'anni '60", spiegò Dahl. "Ùn pudemu micca esse sicuri chì ùn sia micca copiatu, soprattuttu da unu di quelli Vichinghi ossessionati da a storia".
  
  U prufessore era abbastanza bè per murmurà: "Oh. Grazie."
  
  Oscurità cumpleta, è un milione di stelle scintillavanu sopra. I rami si sbattevanu è e foglie frusciavanu. Ben si avvicinò istintivamente da un lato di Drake. Kennedy hà fattu u listessu cù l'altru.
  
  Induve a coscia di Kennedy hà toccu u so propiu, Drake sintia u focu. Era tuttu ciò chì pudia fà per fucalizza nantu à ciò chì Dahl dicia.
  
  "U scudu", disse u Svedese, "hè a nostra ultima speranza".
  
  Hè seduta cusì vicinu apposta? Drake ci hà pensatu. toccu....
  
  Diu, era tantu tempu ch"ellu si sentia cusì. L'hà purtatu à i tempi quandu e zitelle eranu zitelle è i picciotti eranu nervosi, purtendu T-shirts in a neve è piglianu e so amiche per a cità un sabbatu dopu meziornu prima di cumprà u so CD preferitu è si trattavanu di popcorn è di paglia à u cinema. .
  
  Ghjorni innocenti, longu andati. Longu ricurdatu è, sfurtunatamenti, persu.
  
  "Scudu?" Hè intervenutu in a cunversazione. "Chì?"
  
  Dahl aggrottò la fronte. "Continua, bastardo di Yorkshire. Avemu dettu chì u Shield hè u dettagliu principale quì. Senza nunda ùn pò esse rializatu postu chì determina u locu di Ragnarok. Hè ancu fattu di un materiale diffirenti da l'altri parti - cum'è s'ellu hà un rolu diversu à ghjucà. Target. "
  
  "Comu chì?"
  
  "Fuuuuck", disse Dahl in u so megliu accentu Oxford. "Dumatemi qualcosa nantu à u sport".
  
  "OK. Perchè u Leeds United hà firmatu Thomas Brolin in ogni modu?
  
  A faccia di Dahl si allungava è poi si indurì. Era per prutestà quandu un rumore stranu rumpiu u silenziu.
  
  Urlà. Un gemitu da a bughjura.
  
  Un sonu chì evocava a paura primaria. "Cristu vive", bisbigliò Drake. "Chì-?"
  
  Hè accadutu di novu. Un ulu, simile à un animali, ma gutturale, cum'è da qualcosa grande. Hà fattu a notte scorri.
  
  "Vi ricordate?" In un sussurru antinaturale cù orrore, Ben disse: "Questu hè u paese di Grendel. U mostru di Beowulf. Ci sò sempre leggende chì i mostri campanu in queste parti ".
  
  "L'unicu ciò chì mi ricordu di Beowulf era u culo di Angelina Jolie", disse Drake cun affettu. "Ma allora, pensu chì u listessu pò esse dettu di a maiò parte di i so filmi".
  
  "SHH!" - sibilò Kennedy. "Chì diavolo hè stu rumore?"
  
  L'ullu hè tornatu, più vicinu avà. Drake provava disperatamente di distinguere qualcosa in a bughjura, imaginendu denti nudi s'avvicinavanu versu ellu, saliva goccia, strisce di carne putrita appiccicata trà i so denti frastagliati.
  
  Alzò u fucile, ùn vulia micca spaventà l'altri, ma troppu incertu per risicà.
  
  Torsten Dahl puntò u so propiu fucile. U suldatu SAS in forma hà tiratu un cuteddu. U silenziu hà ingannatu a notte più cà Gordon Brown hà ingannatu l'ecunumia di u Regnu Unitu, strintendu a secca.
  
  Sonu debule. Clank Qualcosa chì sonava cum'è passi leggeri...
  
  Ma chì tipu di gammi eranu questi ? Drake ci hà pensatu. Omu o...?
  
  S'ellu avia intesu u clicu di griffe, puderia esse liberatu tutta a so rivista in terrore.
  
  Accidenti sti vechji fiabe.
  
  I ventriculi stessi in u so core anu guasgi esplusioni quandu u telefuninu di Ben hè subitu à a vita. Ben l'hà lanciatu in l'aria in sorpresa, ma poi l'hà chjapputu cumminciatu in u caminu.
  
  "Bullshit!" bisbigliò prima di capisce ciò chì avia rispostu. "Oh, ciao, mamma."
  
  Drake hà pruvatu à piantà u sangue chì batteva in u so cervellu. "Tagliate. Tagliatela!"
  
  Ben hà dettu: "In u bagnu. Ti chjamu dopu!"
  
  "Cute". A voce di Kennedy era sorprendentemente calma.
  
  Drake ascoltò. U lamentu hè ghjuntu di novu, magre è dulore. Ce fut suivi d'un coup lointain, comme si le bruiteur avait jeté une pierre. Un altru piantu, è dopu un ulu....
  
  Definitivamente umanu sta volta! È Drake si precipitò in battaglia. "Hè Wells!" Si precipitò in a bughjura, l'instintu u purtendu drittu à u pozzu di Mimir è l'arrestava à l'orlu.
  
  "Aiutami", gemì Wells, ghjunghjendu à u bordu frastagliatu di a scogliera cù dita screpolate è sanguinanti. "Mi sò chjappu nantu à una di e corde... in u caminu. Quasi mi ruttu u bracciu. Sta cagna hà... qualcosa di più da fà per tumbà... mè.
  
  Drake hà pigliatu u so pesu, salvendu da a caduta libera in a notte senza fine.
  
  
  ***
  
  
  Mentre Wells s'imbulighjava caldamente è si riposava, Drake si limitò à scuzzulà a testa versu ellu.
  
  Wells croaked: "Ùn aghju mai vulutu inizià una guerra ... in u SAS".
  
  "Allora va bè, perchè Alicia è eiu ùn facemu più parte di u SAS".
  
  Accantu à ellu, Ben hà interrugatu Parnevik cum'è s'ellu ùn era nunda. "Pensate chì u Scudu hè una sorta di chjave?"
  
  "U scudo hè tuttu. Questa puderia esse a chjave, ma hè definitivamente tuttu ciò chì ci resta ".
  
  "Andatu?" ripetè Drake, alzando un sopracciglio. Si cuncintrau nantu à l'I-phone di Ben. "Di sicuru chì sapemu!"
  
  Ben era un passu avanti, googling "Scudu di Odinu" à velocità geek. L'imaghjini chì apparsu era chjuca, ma Ben hà ingrandatu più veloce ch'è Drake puderia ancu pensà. Pruvò di ricurdà ciò chì pareva u Scudu. Round, cù un centru tondu elevatu, u rimulu esterno hè divisu in quattru parti uguali.
  
  Ben hà tenutu l'I-phone à u bracciu, permettendu à tutti di riunite intornu.
  
  "Hè simplice", disse Kennedy. "Ragnarok in Vegas. Tutti sò in Vegas ".
  
  U tippu si strofinava u mento. "U piazzamentu di u Scudu indica quattru parti distinti chì circundanu a risposta in u centru. Vede? Etichettemu à Nordu, Est, Sud è Ovest, cusì sapemu di ciò chì parlemu ".
  
  "Grande", disse Ben. "Bè, l'Occidenti hè evidenti. Vecu una lancia è dui ochji.
  
  "Sud hè un cavallu è dui, um, lupi, pensu." Drake strinse l'ochji cum'ellu pudia.
  
  "Certamente!" U tippu pienghje. "Ai ragione. Perchè ci deve esse duie Valchirie in Oriente. Iè? Vede?"
  
  Drake sbatté le palpebre fort pour se concentrer, et vit ce que l'on pouvait considérer comme des guerrières féminines montées sur un couple de chevaux alés. "Maledetto Starbucks!" Hà ghjuratu. "Un caffè cù Wi-Fi gratuitu in ogni locu in u mondu eccettu questu!"
  
  "Allora..." balbettò Kennedy, "uh, Shield ùn hà micca un scudo sopra?"
  
  "Hmmm...!" U prufessore studiò duramente, ghjuntu in a linea di vista di Ben è riceve una sculacciata amica. "Pudete ingrandà un pocu di più?"
  
  "Innò. Questu hè u so limitu ".
  
  "Ùn vecu micca altre marche in u Latu Est", disse Dahl da u so postu. "Ma u Nordu hè abbastanza interessante".
  
  Drake hà cambiatu l'attenzione è si senti un colpu di scossa. "Signore, questu hè u simbulu di Odinu. Trè trianguli cunnessi. A stessa cosa chì avemu vistu in u pozzu ".
  
  "Ma chì hè questu? Dahl indicò un simbulu minuscule situatu in l'angulu inferiore manca di unu di i trianguli. Mentre Ben s'avvicinava, tutti sclamavanu: "Hè u Scudu!"
  
  Un silenziu imbarazzatu regnava. Drake hà distruttu u so cervellu. Perchè u simbulu di u Scudu hè statu postu in i trianguli? Ovviamente questu hè un indiziu, solu un vagu.
  
  "Saria assai più faciule nantu à u grande schermu!" U prufessore sbuffò.
  
  "Smettila di lamentà", disse Ben. "Ùn lasciate micca vi scunfighja".
  
  "Eccu un pensamentu", disse Kennedy. "Puderanu i trianguli rapprisintà qualcosa d'altru ch'è questu "nodu d'Odin" o qualcosa d'altru?"
  
  "U scopu secretu di un simbulu misticu assuciatu à Diu, chì prima era cunsideratu solu una legenda?" U tippu hà sorrisu. "Di sicuru micca".
  
  Drake si strofinava i costi induve Alicia Miles l'avia insignatu chì sette anni senza furmazione anu fattu un peghju in u vostru livellu di cummattimentu. L'avia umiliatu, ma hà trovu cunsulazione in u fattu chì era vivu è eranu sempre - ghjustu - in u ghjocu.
  
  "L'elicotteru averà un Internet integratu", Dahl hà pruvatu à rassicurà tutti. "In circa... oh, trenta minuti."
  
  "Va bè, d'accordu, chì ne di u centru di u centru?" Drake hà fattu a so parte. "Dui contorni chì pareanu un disegnu di un zitellu cù trè mamelle è una medusa".
  
  "E di novu u Scudo", Ben hà ingranditu l'ochju di "medusa". "Listessa maghjina cum'è in a parti Nordu. Allora avemu duie imagine di u Scudu nantu à u Scudu stessu. A parte cintrali, custituita da duie forme libere, è trè trianguli unichi ", disse, annunziendu à Kennedy. "Forse questi ùn sò micca trianguli in tuttu".
  
  "Bè, almenu questu cunfirma a mo teoria chì u Scudo hè a parte principale", Parnevik hà nutatu.
  
  "Questi contorni mi ricordanu qualcosa", riflette Dahl. "Ùn possu micca dì ciò chì."
  
  Drake aurait pu venir avec des attaques personnelles désagréables, mais il s'est tenu en contrôle. U prugressu, hà pensatu. U Svedese pomposo hà ghjuntu una longa strada cun elli è avà hà guadagnatu un pocu di rispettu.
  
  "Fighjate!" Ben gridò, facendu saltà tutti. "Ci hè una linea fina, quasi irrilevante chì cunnetta e duie imagine di u Scudu!"
  
  "Chì ùn ci dice micca veramente nunda", murmurò Parnevik.
  
  "O..." Drake meditava, ricurdendu i ghjorni in cui leghje e carte di l'armata, "o... s'ellu vi vene da l'altra manera, sapemu chì u Scudu hè a carta di Ragnarok. Sti dui imaghjini puderanu esse u stessu puntu focu in dui ritratti diffirenti... Solu una vista hè l'altitudine, è l'altru... "
  
  "Hè u pianu!" Ben disse.
  
  À quellu mumentu, u sonu di un elicotteru chì s'avvicinava hè intesu. Dahl hà parlatu di questu dimustrà a so dipendenza da a scola antica disattivendu GPRS. Si stracciò in a bughjura cù tutti l'altri mentre una grande figura negra s'avvicinava.
  
  "Bè, ùn avemu micca assai di scelta", disse cù un mezzu surrisu. "Avemu da, uh, piglià stu casu."
  
  
  ***
  
  
  Una volta à bordu è stallatu, Dahl hà avviatu un laptop Sony Vaio di 20 inch, chì usava u so propiu modem portable, simile à un I-phone. Sicondu a cobertura di a rete mobile, avianu accessu à Internet.
  
  "Questa hè una mappa", Drake cuntinuò u so trenu di pensamentu. "Allora trattemu cusì cusì. Ovviamente, u centru, u dettagliu centrale, hè a vista di u pianu. Allora, copiate u diagramma, utilizate qualchì software di ricunniscenza geografica, è vede ciò chì succede.
  
  "Hmm," Parnevik esaminò dubbiosamente a vista ingrandita. "Perchè include un'altra maghjina chì s'assumiglia à una mammella quandu u simbulu di u scudo hè attivu, uh, Medusa. "
  
  "U puntu di partenza?" Kennedy hà pigliatu una chance.
  
  L'elicotteru sculava, purtatu da u ventu forte. U pilotu hè statu urdinatu di vulà à Oslo finu à ch'ellu hà ricevutu più struzzioni. A seconda squadra di SGG li aspittava quì.
  
  "Pruvate u prugramma, Thorsten."
  
  "L'aghju digià, ma ùn ne aghju micca bisognu", Dahl hà rispostu cun sorpresa brusca. "Sapiu chì queste forme mi parevanu familiari. Questu hè Scandinavia nantu à a mappa! A mammella hè Norvegia, Svezia è Finlandia. Medusa hè l'Islanda. Incredibile. "
  
  Una frazione di seconda dopu, u laptop hà pinged cù trè partite pussibuli. L'algoritmi di u software di ricunniscenza pisanu u più vicinu da u novanta ottu per centu - chì era Scandinavia.
  
  Drake annuì rispettuosamente versu Dahl.
  
  "Ragnarok in Islanda?" U tippu ci hà pensatu. "Ma perchè?"
  
  "Dà queste coordenate à u pilotu", Drake indicò u so dettu à a costa islandese è a pusizione di u simbulu di u Scudo. "Allora. Avemu digià parechje ore in daretu ".
  
  "Ma ùn avemu micca i pezzi maledetti", disse Ben lamentu. "I tedeschi l'anu. È solu elli ponu truvà a Tomba di i Dii cù i Frammenti.
  
  È avà Thorsten Dahl hà veramente risu, facendu pensà à Drake. "Oh, nò", disse u svedese, è a so risa era guasi maligna. "Aghju una idea assai megliu cà di scherzà cù questi maledetti pezzi. Sempre stati. Lasciateli stà in i crauti !
  
  "Tu faci? Lasciami pensà - ùn hè micca statu trovu u Scudo in Islanda? " Ben dumandò, impressendu una volta à Drake cù u so pensamentu chjaru sottu pressione.
  
  "Iè, è s'ellu hè u situ anticu di Ragnarok", disse Parnevik, "hè sensu. U scudu d'Odinu saria cascatu induve hè mortu ".
  
  "Oh, questu hè sensu avà, Prufessore", disse Kennedy. "Ora questi ragazzi anu decisu tuttu per voi".
  
  "Bè, s'ellu aiuta, avemu sempre u più grande misteru da risolve", disse Ben cun un ligeru surrisu. "U significatu di u simbulu anticu di Odin - trè trianguli".
  
  
  TRENTA CINQUE
  
  
  
  Islanda
  
  
  A costa di l'Islanda hè ghiacciata, aspra è culurita, intagliata in certi lochi da enormi glacieri, è lisciata in altri da onde furiose è venti penetranti. Ci sò costi di lava è scogliere nere, icebergs maestosi è in generale una spezia di tranquillità zen. U periculu è a bellezza vanu à a manu, pronti à cullà u viaghjatore incaveru è u portanu à una fine prematura.
  
  Reykjavik li passò in pochi minuti, i so tetti rossi brillanti, i so palazzi bianchi è e muntagne innevate circundanti garantivanu di emozionà ancu i cori più stanchi.
  
  Si fermanu brevemente in una basa militare scarsamente populata per rifornà è carricà di vestiti d'invernu, munizioni è razioni, è tuttu ciò chì Dahl puderia pensà in i deci minuti ch'elli sò stati chjappi.
  
  Ma l'omi à bordu di l'helicopteru militare neru ùn anu vistu nunda di questu. Eranu raggruppati - discutendu u stessu scopu - ma i so pinsamenti internu eranu nantu à a so propria mortalità è a mortalità di u mondu - quantu paura è paura ch'elli eranu, è quantu paura eranu per l'altri.
  
  Drake era allarmatu. Ùn pudia capisce cumu mantene tutti in salvo. S'ellu era Ragnarok chì anu trovu, allora a legendaria Tomba di i Dii era dopu, è a so vita era appena diventata un ghjocu di roulette - u tipu chì avete ghjucatu in l'alegoria preferita di Kennedy, Vegas - induve a tavola era truccata.
  
  Custruitu in questu suggerimentu particulari da i piani sicreti di ogni ghjucatore sicretu è i piani scunnisciuti di i so numerosi nemici.
  
  È avà, in più di Ben è Kennedy - duie persone chì prutege cù a so vita - Drake avia da pensà à Hayden è Karin.
  
  Tutti issi timori metteranu in u modu di salvà u mondu ? Solu u tempu dirà.
  
  I partiti finali sò ghjucati à ogni angulu. Abel Frey hà digià principiatu u so. Alicia è Milo pò avè u so propiu, ma Drake suspettava chì u so anzianu cullega di SRT avia una sorpresa assassina chì ancu u so fidanzatu ùn s'aspettava.
  
  Torsten Dahl è Wells avianu parlatu raramente à u telefunu da quandu anu attraversatu a costa di l'Islanda, ricevendu ordini, suggerimenti è cunsiglii bisbigliati da i so rispettivi guverni. Infine, Kennedy hà rispostu à a chjama, chì l'hà fatta à pusà dritta per uni pochi di minuti è scuzzulate a testa stancu in shock.
  
  Ella solu s'hè indirizzatu à Drake. "Ricurdate di Hayden? Sicritariu? Iè, ella faci solu u so travagliu bè ".
  
  "Cosa significa?"
  
  "Ella hè da a CIA, dannazione. È esattamente induve ella vole esse. À mezu à tutta sta merda ".
  
  "Merda". Drake hà datu à Ben un sguardu preoccupatu, ma hà sempre cridutu ch'ella avia un puntu debule per u so amicu. Era solu u core di Drake chì li alimentava nuzioni romantiche chì li dicenu chì i sentimenti di Hayden eranu veri, o era vera ?
  
  "Era u Sicritariu di a Difesa", hà cuntinuatu Kennedy cum'è s'ellu ùn era nunda. "Vulendu esse, um," in u sapè ".
  
  "Veramente". Drake annuì à Dahl è Wells. "È quì, hè solu a storia chì si ripete." Fighjulò stancu da a finestra più vicina. "Pudete crede, Kennedy, dopu l'ultima settimana o cusì chì simu sempre in ghjocu?"
  
  "Pudete crede", disse Kennedy, "chì tutti credenu in a teoria di u "u focu ci consumerà"?"
  
  Drake stava per risponde cun aplombu stancu quandu u fondu hè cascatu fora di u so mondu. U sangue si ghiacciava in i so vene quandu qualcosa di gigante si stava fora di a finestra.
  
  Qualcosa cusì grande ...
  
  "Avà a so," sibilò in a voce piena di terrore di un omu chì di colpu hà capitu chì tuttu ciò chì amava puderia more oghje. "Damn it... Kennedy... Avà u so."
  
  
  ***
  
  
  Mentre indicava a so rivelazione è Kennedy s'inclinò per fighjà un'occhiata, sentia tuttu u so corpu tensu.
  
  "O diu!" - disse. "Questu...'
  
  "Lo so," Drake interruppe. "Dal! Fighjate questu. Guarda!"
  
  U Svedese hà pigliatu a manifestazione inusual di a paura è hà finitu rapidamente a cunversazione. Un breve sguardu fora di a finestra li fece aggrottare le sopracciglia in confusione. "Hè solu Eyjafjallajokull. È iè, iè, Drake, a so, hè faciule per mè di dì, è iè, iè, questu hè quellu chì hà fattu tutte e nutizie in u 2010 ... " Si fece una pausa, trasfiguratu, expectante.
  
  L'ochji di Parnevik s'allargavanu. E maledizioni svedesi volanu da ellu cum'è dardi avvelenati.
  
  Avà Ben si spostò più vicinu à a finestra. " Wow. Questu hè u vulcanu più famosu d'Islanda è pare chì sia sempre in eruzione, ancu s'ellu hè dolce.
  
  "Iè!" Drake piengeva. "U focu ci cunsumerà. Maledetto supervulcano. "
  
  "Ma più importantemente," Kennedy hà riisciutu à cuntinuà, "guarda a vista d'uccello di u Scudu, Matt. Fighjate!"
  
  Avà Parnevik hà sappiutu truvà u so puntu di vista: "Trè muntagni ùn sò micca trè trianguli, cum'è sempre cridutu. I scientisti antichi eranu sbagliati. U simbulu più famosu di Odinu hè statu decifratu in modu incorrectu. O diu!"
  
  Drake guardò oltre u vulcanu in erupzione è hà vistu duie muntagne ancu più alte à ogni latu di ellu, chì, vista da sopra, s'assumigliavanu assai à u simbulu di Odin.
  
  "Oh mio Diu", disse Parnevik. "Hè quì chì i nostri ochji ci ghjucanu veramente scherzi, perchè ancu se queste muntagne parenu esse vicinu à Eyjafjallajokull, sò in realtà centinaie di chilometri di distanza. Ma sò parti di a catena di vulcani islandesi. Tuttu hè interconnessu ".
  
  "Allora, se unu si alza cù abbastanza forza è hè direttamente cunnessu cù l'altri dui ..." Kennedy cuntinuau.
  
  "Avete l'iniziu di un Supervulcano", hà finitu Drake.
  
  "A Tomba di i Dii", Dahl esaltò, "si trova in un vulcano in eruzione".
  
  "È caccià l'osse di Odinu face boom!" Kennedy scuzzulò a testa, i so capelli chì si sboccavanu. "Aspittassi qualcosa di menu?"
  
  "Aspetta!" Dahl era avà vede l'imaghjini satellitari, chì li dicia quandu ghjunghjeranu à l'ochju di a Medusa. "Avemu sempre bisognu di un pocu aiutu cù e direzzione, è questu hè sempre statu u mo pianu B. Ci hè una muntagna tamanta quì fora, è Abel Frey ci hà da mustrà ghjustu da a porta di a porta".
  
  "Cumu?" Almenu duie voci dumandò.
  
  Dahl fece l'ochju è parlava à u pilotu. "Alzaci più in alto."
  
  
  ***
  
  
  Avà eranu cusì altu chì Drake ùn pudia mancu vede e muntagne à traversu i nuvuli. U so novu rispettu per u cumandante SGG avia bisognu di sustegnu.
  
  "Va bè, Torvill, mette i paisani fora di a so miseria, vulete?"
  
  "Thorsten", hà currettu Dahl, prima di capisce ch'ellu era invucatu. "Oh capiscu. D'accordu, allora pruvate à seguità se pudete. Questa hè a mo specialità di l'armata, o almenu era prima di unisce à SGG. Fotografia aerea, in particulare ortofoto. "
  
  "Questu hè brillanti", disse Drake. "Sò drittu mentre parlemu. Chì diavolo hè questu?"
  
  "Queste sò ritratti pigliati da una distanza 'infinita', fighjendu drittu in basso, chì sò dopu mudificate geomètricamenti per adattà à un standard di carte accettatu. Una volta chì a foto hè caricata, tuttu ciò chì duvemu fà hè d'allineà à e coordenate di u "mondu reale", allora ... ", si strinse.
  
  "Boom!" Kennedy ridia. "Vogliu dì qualcosa cum'è Google Earth, nò? Solu senza 3D?"
  
  "Veramente". Drake fece una smorfia. "Spergu chì questu funziona, Dal. Questa hè a nostra unica chance per avanzà à a fine di u ghjocu ".
  
  "Allora serà. Micca solu, ma quandu l'urdinatore calcula e coordenate, sapemu esattamente induve hè l'entrata à a Tomba di i Dii. Ancu i tedeschi, chì pussedenu cumplettamente i nove frammenti, anu da apprezzà.
  
  "A condizione chì i tedeschi ponenu tutti i pezzi currettamente", disse Ben cun un sorrisu tristu.
  
  "Bè, hè vera. Pudemu solu sperà chì Abel Frey sà ciò chì face. Di sicuru, hà avutu assai tempu per praticà ".
  
  Drake s'alluntanò da u so postu è cercò Wells. L'aghju vistu sbattà u so telefuninu à a finestra in disperazione.
  
  - Qualchese nutizie nantu à u castellu di Frey, omu ?
  
  U cumandante SAS sbuffò. " Circundatu. Ma segretamente - u Castellu ùn hè micca cunnisciutu di a so nova attenzione. Ci sò i pulizzeri tedeschi. Interpol. Rapprisintanti di a maiò parte di i guverni in u mondu. Ma micca Mai, per una certa ragione. Ùn vi mentiraghju micca Matt, questu serà una roccia dura da rompe senza una tonna di perdita ".
  
  Drake annuì, pensendu à Karin. Sapia e probabilità, avè ghjucatu parechje volte. "Allora, faremu prima a tomba... È dopu vedemu induve finiscemu".
  
  À questu mumentu, ci era una certa eccitazione in a parte frontale di l'helicopteru strettu. Dahl si vultò cun un surrisu di giubilu nantu à a so faccia. "Frey hè quì sottu avà! L'avemu messu in pezzi. Se accendemu stu zitellu è sparemu à un quadru per secondu, seremu in sta tomba in una ora! "
  
  "Avete un pocu di rispettu", parnevik respirò reverente. "Hè Ragnarok quì sottu. Unu di i più grandi campi di battaglia in a storia cunnisciuta è u situ di almenu un Armageddon. I dii murìu gridendu in stu ghjacciu. Diu. "
  
  "È ancu Abel Frey", disse tranquillamente Ben Blake. "S'ellu hà feritu a mo surella."
  
  
  
  PART 2
  mette l'armatura...
  
  
  TRENTESEI
  
  
  
  TOMBA DI I DIO
  
  
  U ghjocu era finitu.
  
  Mentre Drake è i so cumpagni survolavanu Ragnarok è l'equipaggiu d'Abel Frey, andendu versu a muntagna fumante, sapianu chì i Tedeschi seranu in persecuzione. L'hélicoptère descendit rapidement vers un bassin de neige molle, violemment secoué par des rafales occasionnelles de vent et un tirage croissant. U pilotu hà cuntrullatu u gruppu finu à chì l'elicotteru s'avvicinava u più vicinu à pudè, à sei metri da a terra, dopu gridava à tutti per esce l'infernu.
  
  "U clock hè tic-taccu!" - gridò Dahl appena i so stivali toccu a neve. "Movimu!"
  
  
  ***
  
  
  Drake stese a manu per sustene Ben prima di guardà in u circondu. A piccula depressione pareva u megliu puntu d'atterrissimu, essendu solu un chilometru da a piccula entrata chì esploravanu, è l'unica terra à una distanza raghjone chì ùn era micca eccessivamente rocciosa o un potenziale tubu di magma. Un bonus addiziale era chì puderia aiutà à cunfundà Frey in quantu à a locu esatta di a Tomba.
  
  Era un paisaghju desolatu, micca sfarente di ciò chì a fine di u mondu puderia esse, pensa Drake. Strati di cenere grisgiu, pendii di muntagna opace è dipositi di lava negri li davanu pocu cunfidenza mentre aspettava chì Dal indicà l'entrata nantu à u so dispositivu GPRS. Il s'attendait à moitié à un hobbit miséreux émerger de la brume sombre, prétendant avoir atteint Mordor. U ventu ùn era micca forte, ma i so sputichi sporadichi l'hà chjappu in faccia cum'è un pitbulu.
  
  "Qua". Dahl corse à traversu i drifts di cenere. Altu sopra à elli, una nuvola di fungo s'arrizzò in u celu cù una calma serena. Dahl mirava à a spessa crepa nera in a muntagna davanti.
  
  "Perchè qualcunu avissi postu un locu cusì impurtante è sacru in un vulcanu?" Kennedy dumandò mentre caminava vicinu à Drake.
  
  "Forse ùn era micca destinatu à durà per sempre", alzò e spalle. "L'Islanda hè stata esplosa dapoi seculi. Qui aurait cru que ce volcan éclaterait si souvent sans atteindre sa pleine capacité ?
  
  "A menu chì ... salvu chì erutta bè da l'osse di Odinu. Puderanu mantenela sottu cuntrollu? "
  
  "Speremu micca."
  
  U celu sopra era cupertu di neve è di cendri di deriva, aghjunghjendu à u crepusculu prematuru. U sole ùn brillava quì ; era cum'è s'è l'infernu avia pigliatu per a prima volta u Regnu di a Terra è s'era ferma à ellu.
  
  Dal fece strada per a terra irregolare, inciampando à volte in derive inaspettatamente profonde di polvere grisa. Quandu Dahl hà righjuntu i scoglii nudi, tutte e cunversazione in stu gruppu eterogeneu cessanu - eranu sbulicati da u desertu ottu.
  
  "Quassù", indicò u Svedese cù a so pistola. "Circa vinti piedi." Si strinse l'ochji. "Ùn vecu nunda di evidente".
  
  "Ora, se Cook avia dettu chì fora di a costa di Hawaii, ùn avariamu mai avutu porridge d'ananas," Drake rimproverò gentilmente, sperendu di fà una risa.
  
  "O u caffè Kona," Kennedy si leccò e labbra mentre u fighjulava, poi arrossì bruscamente quand'ellu fece l'ochju.
  
  "Dopu à tè", disse, indicà cù una fioritura à a pendenza di trenta gradi.
  
  "Nè modu, pervertitu." Solu avà hà riesciutu à surrisu.
  
  "Bè, se mi prumetti micca di fighjà u mo culo." Drake hà caricatu a pendenza rocciosa cun gusto, pruvatu ogni grippa prima di distribuisce u so pesu, mantenendu un ochju vicinu à Dahl è u suldatu SAS solitariu sopra ellu. Dopu era Kennedy, dopu Ben è infine u Prufessore è Wells.
  
  Nimu ùn vulia esse lasciatu fora di sta missione particulare.
  
  Per qualchì tempu Dahl avanzò in avanti cun un ruggitu. Drake jeta un sguardu daretu à ellu, ma ùn vide nisun segnu di perseguita oltre l'orizzonte, più innocu chè u discorsu di u Primu Ministru. Un mumentu dopu, a voce di Dahl penetrò in u velu di u silenziu.
  
  "Wow, ci hè qualcosa quì, ragazzi. Ci hè una roccia chì spunta, dopu una volta a manca daretu à ellu... "A so voce si spense. " Un fustu verticale cù... iè, cù scalini intagliati in a roccia. Moltu strettu. Helvite ! Quelli vechji dii duveranu esse magri !
  
  Drake arrivò à l'affittu è si strinse daretu à ellu. "Avete ghjustu maledizzione, Dahl, è avete fattu un scherzu? O pruvate, in ogni modu. Allora forse sì umanu dopu tuttu. Dannazione, chì buca stretta. Spergu chì ùn avemu micca fretta di lascià ".
  
  Cù stu pensamentu inquietante, hà aiutatu Dahl à assicurà a linea di salvezza prima di spinghje u Svedese in u pirtusu neru. Diversi attacchi di ripresa sò venuti in mente, ma avà ùn era micca u tempu o locu. Incapace di guidà a torcia, u poviru Torsten Dahl hè falatu à cecu, passu à passu.
  
  "Se senti l'odore di u zolfo," Drake ùn si pudia aiutà. "Arrestate".
  
  Dahl hà pigliatu u so tempu, pusendu cun cura ogni pede. Au bout de quelques minutes, il s'évanouit et tout ce que Drake pouvait voir, c'était la faible lueur de son casque de pompier qui devenait de plus en plus faible.
  
  "Sì d'accordu?"
  
  "Aghju toccu u fondu!" A voce di Dahl fece eco.
  
  Kennedy guardò intornu. "Hè un altru scherzu?"
  
  "Ebbè, esce da stu fretu," Drake afferrò l'orlu di a petra nera è si calava cun cura sopra u bordu. Aduprà e so gammi per truvà u so postu prima, si calava cun cura, centimetru per centimetru periculosu. L'apertura era cusì stretta chì si grattava u nasu è e guance à ogni muvimentu. "Merca! Pigliate u vostru tempu ", disse à l'altri. "Pruvate di move u to corpu superiore u più pocu pussibule".
  
  Uni pochi minuti dopu, hà intesu à Dahl chì diceva: "Sei piedi", è si sentia a roccia daretu à ellu trasfurmà in un spaziu viotu.
  
  "Attentu", hà avvistatu Dahl. "Avà simu à u latu di l'abissu. Circa dui metri di larghezza. Un muru di roccia arruffatu à a nostra diritta, una fossa regulare senza fondu à a nostra manca. Ci hè solu un modu chì resta ".
  
  Drake hà utilizatu a so propria luce per pruvà i risultati di u Svedese mentre l'altri facianu e so longa discendenza. Quandu tutti sò stati alertati è preparati, Dahl hà cuminciatu à avanzà pianu pianu longu à a cornice. Eranu avvolti in a bughjura pesta, illuminati solu da e torche nantu à i so caschi, chì ballavanu cum'è lucici in un flussu. U viotu assolutu li cullò cum'è a chjama di una sirena à a so manca, rendendu a roccia pesante à a so diritta ancu più accogliente.
  
  "Mi ricorda unu di quelli vechji filmi di dinosauri", disse u prufessore Parnevik. "Ti ricordi? A terra chì u Tempu hà scurdatu, supponi ? Si movenu attraversu caverne, circundatu da criature mortali. Un bellu filmu ".
  
  "Quellu cù Raquel Welch?" - dumandò Wells. "Innò? Ebbè, a ghjente di a mo era, pensanu à un dinosauru - pensanu à Raquel Welch. Ùn hà micca impurtanza."
  
  Drake pressò u so spinu contr'à a roccia è fece un passu avanti cù i so braccia allargate, assicurendu chì Ben è Kennedy seguitanu l'esempiu prima di alluntanassi bè. Un viotu lugu apparsu davanti à elli, è avà un debole rumore, prufondu è distante, ghjunse à e so orechje.
  
  "Questu deve esse Eyjafjallajökull, a muntagna in eruzione dolce", bisbigliò u prufessore Parnevik longu à a linea. "A mo megliu supposizione hè chì simu in una camera laterale, ben isolata da a camera di magma è da u conductu chì alimenta l'eruzioni. Ci ponu esse decine di strati di cendra è lava trà noi è u magma crescente, chì prutegge noi è a Tomba. Pudemu ancu esse in una anomalia di roccia induve si sviluppa in un angulu più ripidu cà i lati di a muntagna.
  
  Dahl gridò in a bughjura. "Gelvit! Infernu è dannazione! Un muru bassu s'avvicina à noi, attraversendu u nostru caminu à un angulu di novanta gradi. Ùn hè micca altu, dunque ùn vi preoccupate, fate solu attentu.
  
  "Una sorte di trappula?" U tippu hà pigliatu un risicu.
  
  Drake hà vistu l'ostaculu è hà pensatu a stessa cosa. Cun grande prudenza, hà seguitu u cumandante SGG à traversu a barrera di ghjinochju. Tutti dui anu vistu a prima tomba à u stessu tempu.
  
  "Oooh," Dahl ùn avia micca abbastanza parolle per capiscenu.
  
  Drake fischiò solu, maravigliatu di u spettaculu.
  
  Una nicchia enormosa era stata scolpita in a muntagna, chì si estendeva forse centu metri in u core di u vulcanu, versu a camera magma. Hè statu furmatu in forma d'arcu, forse un centu metri d'altezza. Mentre tutti si riuniscenu è tiravanu e so torcia pesante, a vista stupente di a prima tomba si sviluppò.
  
  " Wow ! - disse Kennedy. A so lumera illuminava un scaffale dopu à l"altru, scolpitu ind"a cornice rocciosa, ogni scaffale decoratu è pienu di tesori : collane è lance, corazze è caschi. spade....
  
  "Quale diavolo hè stu tippu?"
  
  Parnevik, cum'è unu s'aspittava, studiò u muru luntanu, quellu chì li faceva di fronte, in fattu a tomba arcata di Diu. Ci era sculture fantastiche in rilievu chjaru, uguali in capacità à qualsiasi di l'omi moderni di u Rinascimentu, ancu Michelangelo.
  
  "Questu hè Marte", disse u Prufessore. "Diu Rumanu di a Guerra"
  
  Drake hà vistu una figura musculosa in una corazza è una gonna, tenendu una grande lancia nantu à una spalla massiccia, fighjendu sopra l'altru. In u fondu stavanu un cavallu maestosu è un edifiziu tondu chì ricordava assai di u Colosseu in Roma.
  
  "Mi stupisce cumu anu decisu quale seria intarratu quì", murmurò Kennedy. "Dii Rumani. dii scandinavi..."
  
  "Ancu à mè", disse Parnevik. "Forse era solu un capriccio di Zeus".
  
  Di colpu, tutti l'ochji sò stati attirati da u sarcofagu tamantu chì stava sottu à l'affresco intagliatu. L'imaginazione di Drake hà pigliatu u sopra. S'elli fighjulavanu dentru, truveranu l'ossi di Diu ?
  
  "Maledetta, ma ùn avemu micca tempu!" Dahl pareva frustratu, stancu è stancu. "Andemu à. Ùn avemu micca idea di quanti Dèi puderanu esse intarrati quì ".
  
  Kennedy aggrottò le sopracciglia verso Drake e guardò lungo la cornice mentre scomparve in l'oscurità. "Hè una traccia di petra fragile chì seguimu, Matt. È sò dispostu à scumessa i mo 401 mila chì u numeru di Diu ùn hè micca solu unu o dui ".
  
  "Ùn pudemu micca fidà di nunda avà", disse. "Solu l'altri. Andemu. I tedeschi veneranu prestu ".
  
  Emergenu da a camera funeraria di Marte, ogni omu arrubbatu un sguardu malincunu à a so relativa sicurezza è a so significazione incalculable. U viotu fece un cennu di novu, è avà Drake cuminciò à sente un dolore sordu in i caviglie è i ghjinochji, un subproduttu di u so muvimentu lento longu à a cornice. U poviru prufissore Parnevik è u ghjovanu Ben duveranu esse in un veru dulore.
  
  Un altru ruggitu scuzzulò a vasta caverna è eccu in tutta a so propria. Drake alzò a vista è hà pensatu di vede una cornice simile assai sopra ellu. Stu maledetta cosa pò girari tutta a notte !
  
  In più, ùn anu micca intesu ancu segni di persecuzione. Drake hà presumitu ch'elli eranu una bona ora davanti à i tedeschi, ma sapia chì u cunfrontu era quasi inevitabbile. Solu sperava ch'elli puderanu neutralizà a minaccia glubale prima ch'ella succede.
  
  Una seconda cornice apparsu davanti, è daretu à ellu una seconda nicchia magnifica, situata in a prufundità di a muntagna. Questu hè statu decoratu cù assai oggetti d'oru, i mura laterali literalmente brillanu cù luce d'oru.
  
  "Oh Diu!" Kennedy suspirò. "Ùn aghju mai vistu nunda cusì. Quale hè stu? Tesoru Diu?
  
  Parnevik strizzò l'occhi nantu à e sculture in petra chì dominavanu u sarcòfagu massivu. Scuzzulò u capu per un mumentu, aggrottatu. "Aspetta, sò queste piume?" Questu Diu hè vistutu di piume?"
  
  "Forse, Prufessore," Ben stava digià guardandu oltre a nicchia in a distesa di notte nera chì li aspettava. "Importa? Questu ùn hè micca unu ".
  
  U tippu l'hà ignoratu. "Hè Quetzalcoatl! Diu di l'Aztèchi! Chì hè tuttu questu... ", indicò i mura brillanti.
  
  "Oru aztècu." Wells sospirò, stupitu malgradu sè stessu. "Wow".
  
  "Stu locu..." Kennedy hà ventilatu quasi cumplettamente a stanza, "hè a più grande scuperta archeologica di tutti i tempi. Capisci? Quì a divinità ùn hè micca solu di una civilisazione, ma di parechje. È tutte e tradizioni è i tesori chì venenu cun elli. Hè ... sopravvive. "
  
  Drake si alluntanò da l'imaghjini di Quetzalcoatl, adornatu cù piume è brandendu un ascia. Parnevik hà dettu chì u diu aztècu era cunnisciutu - secondu e fonti cumuni di a chjesa - cum'è u Diu Ruleru, una espressione chì insinuava chì era veramente reale.
  
  "Quetzalcoatl" significa "reptile volante" o "serpente piumatu". Chì... "Parnevik fece una pausa drammatica, poi paria capisce chì tutti l'altri s'eranu ritirati à a cornice, "dragone", disse à sè stessu, cuntentu.
  
  "Hè qualcosa in cumunu cù Marte?" dumandò un suldatu SAS solitariu chjamatu Jim Marsters.
  
  Drake guardò Parnevik s'avvicinava nantu à a cornice cù a so labbra strisciata. "Hmm," a so assunzione respirava ghjunse à tutti nantu à a cornice. "Solu chì ponu significà a morte è una volta anu fattu".
  
  
  ***
  
  
  U terzu nichu, è questu hè cusì stupente cum'è u precedente. Drake si truvò à fighjulà una splendida donna nuda scolpita in legnu.
  
  I muri eranu cuparti di figurine chì valenu una fortuna. Delfini, specchi, cigni. Una collana di culombe scolpite abbastanza grande per circundà u collu di a Statua di a Libertà.
  
  "Bè", disse Drake. "Ancu so quale hè."
  
  Kennedy fece una smorfia. "Iè, sì."
  
  "Una vera puttana", disse Parnevik bruscamente. "Afrodite".
  
  "Ciao", disse Wells. "Ti chjamà à Diu Afrodite una puttana? Qui giù? Cusì vicinu à a so tomba ?
  
  Parnevik cuntinueghja cù un hooliganismu tipicu di a scola elementaria: "Hè cunnisciutu di dorme cù Diu è omi, cumpresu Adonis. Offrì Helen di Troia à Parigi, poi sigillò l'accordu accendendu l'ardore di Parigi à u mumentu ch'ellu si mette in vista. Natu vicinu à Paphos da i testiculi recentemente castrati di Uranu. Aghju da dì chì ella ... "
  
  "Avemu capitu u missaghju", disse Drake seccu, sempre fighjendu a scultura. Hà sorrisu quandu hà nutatu chì Kennedy scuzzulà u capu à ellu.
  
  "Sei gelosa, caru?"
  
  "Moltu delusa sessualmente?" L'hà spinta davanti à ellu per diventà a seconda in linea dopu Dahl.
  
  Fighjulò dopu à ella. "Bè, avà chì l'avete citatu ..."
  
  "Vai, Matt," Ben passava davanti à ellu ancu. " Wow !
  
  A so esclamazione li fece saltà tutti. Si vultònu è u videru arrampicà in daretu à quattru zampe, l"orrore scrittu nantu à a faccia. Drake si dumandava s'ellu avia appena vistu u Diavulu stessu, alzendu nantu à l'ale di dimònii direttamente da a cucina di l'infernu.
  
  "Questa nicchia -" esitò. " Hè nantu à una piattaforma... fluttu in l'aria... Ùn ci hè nunda di l'altra parte ! "
  
  Drake sentì u so core saltà un battitu. Ricurdava u pozzu di Mimir è u so falsu pianu.
  
  Dahl hà saltatu parechje volte. "A petra maledetta pare abbastanza forte. Questu ùn pò micca esse a fine di a linea ".
  
  "Ùn fate micca questu!" Ben sgridò. "E s'ellu si rompe?"
  
  U silenziu hà rignatu. Tutti si fighjavanu cù l'ochji spalancati. Qualchidunu s'aventuravanu à fighjà in daretu à a strada ch'elli avianu pigliatu, a strada sicura chì includeva i pozzi è i Marsters.
  
  À quellu mumentu, à a distanza di l'audizione più luntanu, si sentia un debole rumore. U sonu di una petra chì casca in un pozzu.
  
  "Questi sò tedeschi", disse Dahl cun cunvinzione. "Verificà a prufundità di l'arbulu. Avà o truveremu un modu per lascià sta piattaforma o mureremu in ogni modu ".
  
  Drake hà datu u coda à Kennedy. "Guardate là", indicò sopra à elli. "Aghju tenutu l'arechje aperte. Pensu chì ci deve esse un altru gruppu di nicchie o grotte sopra à noi. Ma fighjate... Fighjate cum'è l'orlu di a scogliera pare chì curve.
  
  "Diritta". Kennedy si precipitò à l'orlu di a nicchia di Afrodite. Allora, pressu à a petra frastagliata, sbircia attornu à l'angulu. "Ci hè un tipu di struttura quì... Diu ! O diu."
  
  Drake la tenait par les épaules et scruta l'obscurité. "Pensu chì vulete dì à mè cazzo!"
  
  Là, s'étendant bien au-delà de la portée de leurs lumières, se trouvait une mince corniche qui se transformait en un escalier en spirale encore plus mince. I scalini stesi sopra à elli, andendu à u prossimu livellu.
  
  "Parlate di vertigini", disse Drake. "Hè pigliatu solu un biscottu è un vasu".
  
  
  TRINTASTE
  
  
  
  TOMBA DI I DIO
  
  
  A scala in spirale pareva abbastanza solida, ma u semplice fattu chì si feriva à traversu u vacu sopra à una fossa infinita, senza parlà di u fattu chì i so architetti ùn anu micca riesciutu à installà alcuna ringhiera, facia ancu i nervi ben addestrati di Drake tremulu più veloce di una pulga un vibratore.
  
  Un cerculu sanu li purtò circa un quartu di a strada per l'alcova di Afrodite, cusì Drake hà stimatu chì avianu bisognu di fà quattru o cinque cerchi. Avanzava passu à passu, seguitendu à Ben, circannu di suprimi a so paura, ripigliendu prufonda è sempre aspittendu u so scopu.
  
  Sessanta piedi in su. Cinquanta. Quaranta.
  
  Quand'ellu s'avvicinava à trenta metri, vide chì Ben si ferma è pusà un mumentu. L'ochji di u zitellu eranu petrificati da a paura. Drake s'assit avec précaution sur l'escalier sous lui et lui tapota le genou.
  
  "Amicu, ùn ci hè micca tempu per cumincià à scrive una nova traccia, Wall of Sleep. O sognu di Taylor Momson.
  
  Allora a voce di un suldatu SAS hà rimbursatu à elli. "Chì si passa lassù? Ci scherzamu quì. Sposta. "
  
  Soldati SAS, pensò Drake. L'aghju fattu diffirenti di prima.
  
  "Pigliate una pausa", gridò in daretu. "Siate solu."
  
  "Pazza! Ugh..." Drake hà intesu a voce prufonda di Wells, poi u silenziu. Sintia Kennedy pusà à i so pedi, vide u so surrisu strettu è sintia u so corpu tremulu cù i so pedi.
  
  "Cumu va u zitellu?"
  
  "Saltà l'università", Drake si furzò à ride. "Compagni di banda. Pubs di York. Serata di film gratis. KFC. Sensu di u duvere. Sapete, roba di i studienti. "
  
  Kennedy hà guardatu più attente. "In a mo sperienza, questu ùn hè micca ciò chì facenu i picciotti è e donne universitarie".
  
  Avà Ben apre l'ochji è pruvò à surrisu strettu. Camminava pianu pianu nantu à e so mani è i ghjinochji. A faccia di novu, sempre nantu à e so mani è i ghjinochji, hà cullatu un passu fatinu dopu à l'altru.
  
  Inch by inch, step by hazardous step, s'arrizzò. Drake sintia a testa è u core dulore da a tensione. S'ellu Ben era cascatu, avaristi vuluntariu bluccatu a caduta di u zitellu cù u so corpu, solu per salvà.
  
  Nisuna dumanda o esitazione.
  
  Un altru circhiu cumpletu è eranu à una vintina di metri da u so mira, una cornice chì spechjava quella ch"elli avianu appena attraversatu. Drake u studiò à a lume di torcia tremula. Ritornava à u pozzu di l'entrata, ma ovviamente un livellu più altu.
  
  Aumentà u livellu? Pensò. Diu, hà "mudernizatu" questu troppu cù Sonic the maled Hedgehog.
  
  Sopra à ellu, hà vistu Dahl esitatu. U Svedese s'arrizzò troppu prestu, perde u so equilibriu è avà mette troppu pesu nantu à a so gamba. Ùn ci era micca sonu, solu una lotta tranquilla. Pudeva solu imaginà a tortura chì sopraffava a mente di Dahl. Spaziu daretu, salvezza davanti, u pensamentu di una caduta longa è dolorosa.
  
  Allora u Svedese si precipitò in avanti, pigliò i passi è si tenne per una vita cara. Drake sentia a so respirazione pesante da dieci piedi.
  
  Passavanu parechji minuti è cuntinueghja a dura scalata. Infine, Dahl scacciò da a scala nantu à a cornice, poi si arrampicò in avanti nantu à e mani è i ghjinochji per fà spaziu. Drake hà prestu seguitu, trascinendu Kennedy cun ellu, sentendu un sollievu eccessivamente ch'elli eranu tornati nantu à a cornice stretta chì era sempre solu un passu da urla a morte.
  
  Quandu eranu tutti cuntabili, Dahl suspirò. "Passemu à u prossimu nichu è chjamate una pausa", disse. "Eiu, per unu, sò cumplettamente distruttu".
  
  Dopu à altri cinque minuti di mischià i so corpi stanchi è di luttà cù spasmi musculari crescente, sbattevanu à a quarta nicchia, quella situata direttamente sopra a tomba d'Afrodite.
  
  À u primu nimu hà vistu u Diu permanente. Eranu tutti in ghjinochje, riposendu è respiravanu pisanti. Drake pensò cun un sorrisu chì era esattamente ciò chì a so vita civile l'avia purtatu, è hà alzatu a vista solu quandu Parnevik hà sbulicatu un improperi chì avissi parsu stranu ghjuntu da qualcunu altru ch'è ellu.
  
  "Woof!"
  
  "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  "Woof! Capu di cane. Questu hè Anubis ".
  
  "U stessu sciacallu?" Wells si appoggiò in daretu à a so sedia è tirò i ghjinochji à u so pettu. "Bè. Aghju da....."
  
  "Divinità egiziana", disse Parnevik. "È certamente hà qualcosa à fà cù a morte".
  
  Drake guardò i filari di mummie è statue di sciacalli di carbone. Coffins incrustati d'oru è ankhs smeraldi, senza impressione, vultò u spalle à a camera funeraria di Diu è sbucò in KitKat. Un mumentu dopu Kennedy si pusò accantu à ellu.
  
  "Allora", disse, sbulicò u so manghjà è u so bevande.
  
  "Dannazione, sì bravu à parlà," Drake ridacchiò. "Mi sentu digià eccitatu".
  
  "Ascolta, amicu, se ti vulia accenderà, saresti stuccatu in e mo mani." Kennedy li fece un sorrisu chì era à tempu arrogantu è irritatu. "Damn, ragazzi ùn pudete micca piantà per un minutu, pudete?"
  
  "Va bè, d'accordu, mi dispiace. Basta à ghjucà. Chì hè accadutu?"
  
  Fighjulà Kennedy fighjà in u spaziu. Aghju vistu i so ochji allargate quand'ella capì u sonu debbuli di i suldati Frey chì li ghjunghjenu. "Questa... cosa... ci battemu in a machja per un pezzu. Pensate, uh, avemu veramente qualcosa, Drake?"
  
  "Pensu di sicuru chì Odinu hè quì sottu."
  
  Kennedy s'arrizzò per lascià, ma Drake pusò a manu nantu à u so ghjinochju per piantà. U toccu hà guasi causatu scintille.
  
  "Eccu", disse. "Chi pensi?"
  
  "Pensu chì ùn aghju micca assai travagliu da fà quandu torneremu", bisbigliò. "In quantu à l'assassinu in serie Thomas Caleb è tuttu u restu. Ddu bastardo hà uccisu di novu, sapete, u ghjornu prima di ghjunghje à Manhattan.
  
  "Chì? Innò."
  
  "Iè. Hè quì chì sò andatu à marchjà intornu à a scena di l'assassiniu. È pagate i vostri rispetti ".
  
  "Mi dispiace tantu". Drake s'est abstenu d'abbraccià, sapendu chì era l'ultima cosa ch'ella avia bisognu avà.
  
  "Grazie, a so. Siete unu di i più onesti chì aghju mai cunnisciutu, Drake. È u più altruista. Forse hè per quessa chì mi piaci tantu. "
  
  "Malgradu i mo cumenti fastidiosi?"
  
  "Moltu forte, malgradu questu."
  
  Drake hà finitu u restu di u so cioccolatu è hà decisu di ùn scaccià l'imballaggio KitKat in u vacu. Sapendu a so furtuna, puderia avè sbulicatu un anticu trappulu di basura o qualcosa cusì.
  
  "Ma senza travagliu ùn significa micca cunnessione", continuò Kennedy. "Ùn aghju micca amici veri in New York. Nisuna famiglia. Pensu chì puderia avè bisognu di sparisce da l'ochju publicu in ogni modu ".
  
  "Bè," Drake disse penseru, "Vecu chì site una prospettiva tentatore". Li dete l'ochji stupidi. "Forse pudete dì bollox à l'allegria vechja Parigi è venite à visità a jolly old York."
  
  "Ma induve staraghju?"
  
  Drake hà intesu à Dal riunisce e so truppe. "Bè, avemu solu bisognu di capisce cumu pudete guadagnà u vostru mantene". Aspittò finu à ch'ella s'arrizzò, poi li pigliò per e spalle è fighjulava in i so ochji scintillanti.
  
  "Seriamente, Kennedy, a risposta à tutte e vostre dumande hè sì. Ma ùn possu micca capisce tuttu questu avà. Aghju u mo propiu bagagliu chì avemu bisognu di discutiri è aghju cusì bisognu di stà cuncentratu ". Fece un cennu versu u viotu. "Ci hè Alicia Miles quì sottu. Puderete pensà chì u nostru viaghju finu à quì era periculosu, chì sta Tomba era periculosa, ma crede mi, ùn sò nunda paragunatu à quella cagna.
  
  "Hà ragione," Wells si avvicinò è hà pigliatu l'ultimu cummentariu. "È ùn vecu alcuna altra manera di esce da quì, Drake. Ùn ci hè manera di evitari. "
  
  "È ùn pudemu micca bluccà a strada perchè avemu bisognu di una via d'uscita", Drake annunziò. "Iè, aghju guardatu ancu tutti i scripts."
  
  "Sapia chì faria questu." Wells surrisu cum'è s'ellu sapia chì Drake era sempre unu di i so picciotti. "Vai, i rapi ruggiscenu."
  
  Drake hà seguitu u so vechju patronu à a cornice, poi hà pigliatu u so postu daretu à Ben è Dahl. Un sguardu di valutazione hà vistu chì tutti eranu riposati, ma nervosi per ciò chì ci aspettava.
  
  "Quattru uccisi", disse Dahl è si trascinò longu à a cornice, a muntagna daretu à ellu.
  
  U prossimu nichu era una sorpresa è li dete à tutti un impulso. Questa era a tomba di Thor, figliolu di Odinu.
  
  U tippu hà beatu cum'è s'ellu avia scupertu un yeti campatu in a Valle di a Morte. È, per ellu, avia. Un prufessore di a mitulugia nordica hà scupertu a tomba di Thor, forsi a figura nordica più famosa di tutti i tempi, grazia in parte à i fumetti Marvel.
  
  Puru piacè.
  
  È per Drake, a prisenza di Thor subitu l'hà fattu ancu più reale.
  
  Ci era un silenziu rispettuosu. Tuttu u mondu sapia di Thor, o almenu una incarnazione di u Diu Viking di Thunder è Lightning. Parnevik hà datu una cunferenza annantu à Thorsday, o, cum'è l'avemu cunnisciutu avà, ghjovi. Questu hè assuciatu cù u mercuri - o u ghjornu di l'acqua, o u ghjornu di Odin. Thor era u più grande diu guerrieru cunnisciutu da l'omu, brandendu un martellu, sfracicà i so nemici cun un tour de force. L'incarnazione pura di a masculinità vichinga.
  
  Era tuttu ciò ch'elli pudianu fà per alluntanà Parnevik è impediscelu di pruvà à esaminà l'osse di Thor in u mumentu è quì. U prossimu nichu, u sestu, cuntene Loki, u fratellu di Thor è un altru di i figlioli di Odinu.
  
  "U chjassu si scalda", disse Dahl, à pocu sguardu in l'alcova prima di cuntinuà longu à a cornice chì finisci à u latu di a muntagna, una massa nera solida.
  
  Drake s'unì à u Svedese, Ben è Kennedy mentre passavanu torches longu u scogliu.
  
  "Footholds", disse Ben. "È a manu riposa. Sembra chì andemu in cima ".
  
  Drake alzò u collu per guardà. A scala di petra cullava in a bughjura senza fine, è daretu à elli ùn ci saria chè l'aria.
  
  Prima una prova di nervi, chì avà? Forza ? Viabilità?
  
  È torna Dahl hè andatu prima. S'arrizzava rapidamente di vinti metri o più prima di pareva rallentà mentre a bughjura l'ingaghjava. Ben hà decisu di andà dopu, dopu Kennedy.
  
  "Pensu chì pudete tene un ochju nantu à u mo culo avà", disse cù un mezzu surrisu, "Assicuratevi chì ùn vi passa micca.
  
  Fece l'ochju. "Ùn possu micca caccià i mo ochji da questu".
  
  Drake si n'andò dopu, ottenendu trè prese perfette prima di trasfurmà u so quartu appendice. Aumentendu in questu modu, hà piantu pianu pianu u scogliu in l'aria vulcanica.
  
  U rumulu cuntinueghja in giru à elli : u lamentu luntanu di a muntagna. Drake hà imaginatu una camera di magma vicinu chì bolleva, sputava u focu di l'infernu à traversu i mura, eruptendu in i celi blu distanti islandesi.
  
  Un pede frusciò sopra à ellu, sbulicò da a so piccula cornice. Si tena immobile, sapendu chì ùn ci era pocu chì puderia fà s'ellu qualcunu passava davanti à ellu, ma era prontu, per casu.
  
  A gamba di Kennedy si sbandò in u spaziu circa un metru sopra a so testa.
  
  Si stende, sbattulendu un pocu instabilmente, ma hà sappiutu à piglià a suola di a so scarpa è a tirà torna nantu à a cornice. Un brevi sussurru di gratitudine ci hè ghjuntu.
  
  Andò avanti, i biceps brusgiati, i diti dulori in ogni articulazione. A punta di i so pedi pigliò u pesu di u so corpu cù ogni piccula scalata. U sudore scivolava in tutti i so pori.
  
  Hà stimatu dui centu metri di manichi è appiccicazioni sicuri ma terrificanti prima ch'elli ghjunghjenu à a sicura comparativa di un'altra cornice.
  
  U travagliu esausante. End of the World, Apocalypse hè un travagliu dopu. Salvà l'umanità cù ogni passu punitivu in avanti.
  
  "Avà chì?" Wells sdraiò nantu à a so spalle, gemendu. "Una altra marcia sanguinosa longu à a cornice?"
  
  "No", Dahl ùn avia mancu a forza di scherzà. "Tunnel".
  
  "Ova".
  
  In i so ghjinochji strisciavanu in avanti. U tunnel hà purtatu in una bughjura d'inchiostru chì hà fattu chì Drake hà cuminciatu à crede ch'ellu sognava prima ch'ellu si scontra subitu cù Kennedy immobile da daretu.
  
  Girate a faccia in avanti.
  
  "Oh! Puderiami avvistà. "
  
  "Hè difficiule quandu u listessu destinu m'hè accadutu", hè stata a voce secca in risposta. "Pensu chì solu Dahl hè ghjuntu da sta pila senza un nasu rottu".
  
  "Sò preoccupatu per u mo dannatu core", rispose Dahl stancu. "U tunnel finisce direttamente di fronte à u primu passu di un'altra scala à, um, supponessi un angolo di quarantacinque gradi. Nunda a manca o a diritta, almenu nunda chì possu vede. Preparatevi".
  
  "Queste cose anu da esse appiccicate in qualchì locu", mormorò Drake, arrampicanu nantu à i so ghjinochji brusgiati. "Per l'amori di Diu, ùn ponu micca solu esse suspesi in l'aria".
  
  "Forse ponu", disse Parnevik. "Per amor di u celu. Ha ha. Stavo scherzando, ma seriamente, a mo megliu supposizione hè una seria di contrafforti volanti.
  
  "Oculatu sottu à noi", disse Drake. "Certamente. Deve avè pigliatu un infernu di assai forza di travagliu. O un coppiu di dii veramente putenti ".
  
  "Forse anu dumandatu aiutu à Hercules è Atlas".
  
  Drake marchò cun cura nantu à u primu passu, una sensazione sorprendentemente inquietante invadiu u so cervellu, è arrampicò nantu à a petra ruvida. Scalarono per un po', emergendo infine in un'altra alcova situata intorno a una piattaforma sospesa.
  
  Dahl l'hà salutatu cù una scunfitta di testa. "Poseidonu".
  
  "Impressionante."
  
  Drake s'agenouilla di novu. Signore, hà pensatu. Spergu chì i tedeschi l'anu cusì duru. À a fine, forse invece di cummattiri, l'averanu risoltu cù petra, carta, forbici.
  
  U diu grecu di u mare hà purtatu u so trident abituale è una stanza piena di ricchezze fabulose. Questu era u settimu Diu chì passavanu. U numeru nove cuminciò à rosicà a so mente.
  
  Ùn era micca u numeru nove u più sacru in a mitulugia vichinga ?
  
  Hà mintuvatu questu à Parnevik mentre si riposavanu.
  
  "Iè, ma questu locu hè chjaramente micca solu nordicu", u prufessore indicò u so dettu versu l'omu cù u tridente daretu à elli. "Puderia esse un centu di elli."
  
  "Bè, chjaramente ùn andemu micca sopravvive à un centu di elli", disse Kennedy cun ellu. "A menu chì qualchissia hà custruitu un Ho-Jo davanti."
  
  "O, megliu ancu, una buttrega di sandwich di bacon," Drake smachjò e so labbra. "Puderaghju definitivamente tumbà unu di questi cattivi avà".
  
  "Crunchy," Ben rise è sbattò a so gamba. "Parli di qualcosa chì hè dieci anni obsoleti. Ma ùn vi preoccupate, avete sempre un valore di divertimentu ".
  
  Altri cinque minuti passanu prima chì si sentenu abbastanza riposati per cuntinuà. Dahl, Wells è Marsters passanu parechji minuti à sente à i so perseguitori, ma micca un sonu disturbatu a notte eterna.
  
  "Forse sò tutti caduti", Kennedy scrollò e spalle. "Puderia succede. S'ellu era un filmu di Michael Bay, qualcunu saria digià cascatu ".
  
  "Veramente". Dahl ci guidò su un'altra scala sospesa. Cum'è u destinu, hè quì chì Wells hà persu a so presa è sciddicò in dui gradini sdrucciolevuli, chjappendu a petra cù u mento ogni volta.
  
  U sangue scorriva da e so labbra da a so lingua morsa.
  
  Drake l'afferra par les épaules de son grand manteau. L'omu sottu à ellu - Marsters - afferrò i so cosce cù una forza sopraumana.
  
  "Ùn ci hè micca scappatu, vechju. Ancu micca."
  
  L'omu di cinquanta-cinque anni hè statu trascinatu à pocu pressu in daretu à e scale, Kennedy chì teneva u spinu di Drake è Marsters assicurendu ch'ellu ùn sdrughje micca nantu à un altru passu. À u mumentu chì ghjunghjenu à l'ottava alcova, Wells era di novu in bonu spiritu.
  
  "Iè, l'anu fattu apposta, ragazzi. Vuliu solu u restu ".
  
  Ma strinse a manu di Marsters è bisbigliò i so ringraziamenti sinceri à Drake quandu nimu ùn ci guardava.
  
  "Ùn vi preoccupate, vechju. Basta appiccà quì. Ùn avete ancu avutu u vostru tempu di maghju ".
  
  L'ottava nicchia era una spezia di manifestazione.
  
  "O diu". U miraculu di Parnevik li infettò tutti. "Questu hè Zeus. Babbu di l'omu. Ancu i dii si riferiscenu à ellu cum'è una divinità - una figura paterna. Hè ... al di là di Odin ... assai più luntanu, è vene da u Norse ".
  
  "Odinu ùn hè micca statu identificatu cum'è Zeus trà e prime tribù germaniche?" Ben dumandò, ricurdendu a so ricerca.
  
  "Era, omu, ma vogliu dì, andemu. Questu hè Zeus. "
  
  Stu omu avia ragiò. U Rè di i Dii stava altu è indivisu, stringendu un fulmine in a so manu massiccia. In a so nicchia era una multitùdine di tesori scintillanti, sopra à u tributu chì un omu puderia riunisce oghje.
  
  È tandu Drake hà intesu una maledizzione, forte, in alimanu. Eccu da quì sottu.
  
  "Anu ghjustu sfondatu un tunnel", Dahl chjusu l'ochji in irritazione. "Hè solu quindici minuti daretu à noi. Dannazione, ùn simu fora di furtuna ! Seguita mi!"
  
  Un'altra scala fece segnu, sta volta chì portava fora è sopra a tomba di Zeus prima di diventà verticale nantu à l'ultimi deci gradini. Si battevanu cum'è ch'elli pudianu, u so curagiu s'hè turnatu in cendra da a bughjura rampante. Era cum'è s'è l'absenza di luce suppressa u spiritu stuttering. A paura ghjunse à a chjama è decisu di pusà.
  
  Parlate di vertigini, pensò Drake. Parlate di cumu e vostre boli si sminuiscenu à a dimensione di l'arachide. Quelli deci ultimi gradini, sospesi sopra à a bughjura penta, arrampicantu à traversu a notte rampante, l"anu guasgi sbulicatu. Ùn avia micca idea di cumu l'altri l'avianu gestitu - tuttu ciò ch'ellu pudia fà era rivivere i sbagli di u so passatu è appiccicà strettu à elli - Alison, u zitellu ch'elli ùn avianu mai avutu è ùn avianu mai avutu ; a campagna SRT in Iraq chì hà sguassatu tuttu - hà messu ogni sbagliu in prima linea di a so mente per eliminà u timore intensu di cascà.
  
  È pusò una manu nantu à l'altru. Una gamba hè più altu ch'è l'altru. Il s'élevait à la verticale, à l'infini derrière lui, des rafales d'un vent sans nom s'avancèrent dans ses robes. U rughjonu di u tronu luntanu puderia esse u cantu di un vulcanu, ma puderia esse altre cose. Orrori indicibili, cusì terribili chì ùn vedranu mai a luce di u ghjornu. Criature terribili chì striscianu sopra rocce, fangu è sterco, emettenu melodie inquietanti chì evocanu visioni rosse sangue di follia.
  
  Drake, quasi pienghjendu, si arrampicò sopra l'ultimu passu rocciosu nantu à una superficia pianura. A petra ruvida graffiò e so mani scraping. Cù un ultimu sforzu doloroso, hà alzatu a testa è vide chì tutti l'altri eranu prostrati intornu à ellu, ma daretu à elli hà vistu Torsten Dahl - u Svedese folle - chì era literalmente strisciatu in avanti nantu à u so stomacu à una nicchia più grande di tuttu ciò chì avianu vistu cusì. luntanu.
  
  Svedese pazzu. Ma Diu, u tippu era bonu.
  
  A niche hè stata suspesa da una parte, ma attaccata à u core di a muntagna da l'altru.
  
  "Grazie à Diu", disse Dahl debule. "Hè unu. Avemu trovu a tomba di Odinu ".
  
  Allora s'hè cascatu in sfinimentu.
  
  
  TRENTOttu
  
  
  
  TOMBA DI I DIO
  
  
  Un urlo sbucò da u so sbalordu.
  
  Innò, urla. Un urlo sanguinante chì parlava di pura terrore. Drake hà apertu l'ochji, ma a superficia di a roccia era troppu vicinu per fucalizza. Sputò in terra è geme.
  
  È mi ritrovu à pensà : finu à quandu una persona pò falà in l'infinitu prima di mori ?
  
  I tedeschi eranu quì. Unu di i so fratelli era appena cascatu da a scala.
  
  Drake hà luttatu per stà ghjustu, ogni musculu dulore, ma l'adrenalina cuminciò à accende u so sangue è sbulicà i so pinsamenti. Andò pianu pianu versu Ben. U so amicu era stendu a faccia in terra à unu di i bordi di a piattaforma. Drake u trascinò à a niche di Odinu. Un rapidu sguardu daretu à ellu hà dettu chì i Tedeschi ùn eranu micca ghjunti, ma e so arechje li dicianu chì eranu à pochi minuti.
  
  Hà intesu u sonu di Abel Frey maledicà. U rumore di l'attrezzi protettivi. Milo urla un assassinu sanguinariu à unu di i suldati.
  
  L'occasione di dimustrà u so bravu, hà pensatu, ricurdendu una di e parolle di Wells chì avia sceltu durante a so furmazione SAS.
  
  Trascinò à Ben, appoghjendu u so spinu à u grande sarcòfagu di Odinu. E palpebre di u zitellu sbattevanu. Kennedy hà inciampatu: "Siate pronti per elli. Aghju da trattà cun ellu ". Idda li battò ligeramente a guancia.
  
  Drake fece una pausa, scuntendu u so sguardu per una seconda. "Dopu".
  
  U primu di i tedeschi à superà u piccu. Un suldatu chì s'hè colapsatu prestu in l'esaurimentu, subitu seguitu da un secondu. Drake esita à fà ciò ch'ellu sapia ch'ellu duverebbe, ma Torsten Dahl passava davanti à ellu, senza mostra un tali rimorsu. Wells è Marsters si mischianu ancu in avanti.
  
  Un terzu cummattimentu nemicu si arrampicò sopra a cima, sta volta una carcassa maschile enormi è pesante. Cute. Sangue, sudore è lacrime veri turnavanu una maschera grottesca in u so visu digià inquietante. Ma era duru è abbastanza veloce per saltà sopra a cima, rotulà è piglia a pistola minuscula.
  
  Un colpu volò fora di u canna. Drake è i so culleghi s'inclinavanu istintivamente, ma u tiru hà mancatu u so scopu.
  
  A voce stridula d'Abel Frey hà frantutu u silenziu chì seguitava u colpu. "Nisuna armi, stupidu. Nar! Nar! Ascoltami!"
  
  Milo fece una faccia è dete à Drake un sorrisu bruttu. "Cazzo di stronzi di Kraut. Ehi amicu?
  
  U fucile hè statu ingugliatu da un pugnu grossu è rimpiazzatu cù una lama dentata. Drake l'a reconnu comme un couteau des forces spéciales. S'avvicinò versu u giant, dendu à Dahl l'uppurtunità di caccià unu di i suldati caduti in u spaziu.
  
  U sicondu suldatu si battò à i so ghjinochji. Marsters li fece un altru surrisu, poi scacciò u corpu mossu da parte. À questu tempu, trè suldati più ghjunghjenu à u pianu pianu, è tandu Alicia salta da quì sottu è sbarcò cum'è un gattu, tenendu un cuteddu in ogni manu. Drake ùn l'avia mai vistu cusì stancu è pareva sempre chì puderia piglià l'elite ninja.
  
  "Nè... armi?" Dahl riuscì à dì trà i respiri tesi. "Infine... crede in a teoria di Armageddon, Frey?"
  
  Un grande designer tedescu hà avà passatu à u latu. "Ùn siate micca stupidu, suldatu," disse senza fiatu. "Ùn vogliu micca solu marcà sta bara. Ci hè solu spaziu per a perfezione in a mo cullezzione ".
  
  "Chì vi vede cum'è un riflessu di sè stessu, supponu", disse Dahl, in una pausa mentre a so squadra ripigliò u so fiatu.
  
  Ci hè stata una pausa, un mumentu di tensione terribili mentre ogni avversariu evaluava u so mira immediata. Drake s'éloigne de Milo, se dirigeant sans le vouloir vers la tomba d'Odin, où Ben et le professeur étaient toujours assis côte à côte, gardés uniquement par Kennedy. Aspittava un altru...
  
  ... sperendu ...
  
  E poi un gemitu affucatu da i scalini, una debbule dumanda d'aiutu. Frey guardò in basso. " Siete debule ! sputò à qualchissia. "S'ellu ùn era micca per u Scudu, avissi..."
  
  Frey indicò Alicia. "Aiutala". A donna guerriera ridacchiò alteramente, poi stese a manu nantu à u latu. D'un colpu tirò à Hayden. L'agente americanu di a CIA era stancu da a longa scalata, ma ancu di più da portà a carica pesante chì i tedeschi l'avianu strappatu à u spinu.
  
  Scudo di Odinu avvoltu in tela.
  
  A voce di Parnevik si sentia. "Hà purtatu u Scudu! Parte principale! Ma perchè?"
  
  "Perchè questu hè a parte principale, idiota." Frey lui a tiré. "Stu ughjettu principale ùn esisteria micca s'ellu ùn avia micca un altru scopu". U stilista hà scuzzulatu a testa cun disprezzu è si vultò versu Alicia. "Finate questi patetici cretini. Aghju bisognu di appacià Odinu è vultà à a festa.
  
  Alicia ridia maniacale. "U mo turnu!" Ella gridò, più mortale chè u fiume Tam, è scacciò u so equipamentu protettivu in mezu à a piattaforma rocciosa. In a cunfusione, si precipitò versu Wells, senza mostra sorpresa di a so prisenza. Drake s'est concentré sur sa propre lutte, se précipitant vers Milo pour surprendre lui, s'éloignant d'un habile mouvement de sa lame, puis donnant un coude dur à la mandibule de Milo.
  
  L'ossu hè crepatu. Drake ballava, sbattulendu è restendu luce nantu à i so pedi. Allora questu seria a so strategia - per chjappà è curriri, chjappà in i punti più duru di u so corpu, cù u scopu di rompe l'ossi è u cartilagine. Era più veloce di Milo, ma micca cusì forte, dunque se u gigantu l'hà pigliatu ...
  
  U tonnu hà risonatu à traversu a muntagna, i ringhi è i cracki di u magma crescente è di a roccia movendu.
  
  Milo si strinse in agonia. Drake hà pigliatu l'iniziu cù un doppiu calciu laterale, dui tocchi - qualcosa chì puderete vede Van Damme fà abilmente in TV hè cumplettamente inutile per a lotta di strada in a vita reale. Milo sapia questu è hà deviatu l'attaccu cun un grogne. Ma Drake u sapia ancu, è mentre Milo scacciò tuttu u so corpu in avanti, Drake hà fattu un altru colpu putente in u visu di u so avversariu, sfracicà u nasu è l'occhiu di l'ochju, sbattendu duramente à u pianu.
  
  Milo s'hè cascatu in terra cum'è un rinoceronte tagliatu. Una volta persu da un avversariu di u calibre di Drake, ùn ci era micca ritornu. Drake pistò u so polso è u ghjinochju, rumpiandu i dui ossi maiò, dopu i so palle per una bona misura, è poi pigliò u cuteddu di l'esercitu scartatu.
  
  Inspeccionatu a scena di l'incidentu.
  
  Marsters, un suldatu SAS, avia fattu un pocu travagliu di dui tedeschi è era avà cumbattutu un terzu. Uccide trè persone in pochi minuti ùn era micca un compitu faciule per nimu, ancu un suldatu SAS, è Marsters hè statu feritu ligeramente. Wells hà ballatu cù Alicia longu à u bordu di a piattaforma, più currendu chè ballendu in realtà, ma distraendu a so. A so strategia era intelligente. De près, elle l'aurait éventré en une seconde.
  
  Kennedy trascinò u corpu stancu di Hayden luntanu da u centru di a battaglia. Ben corse per aiutà. Parnevik ùn dorme micca, hà studiatu a tomba di Odin - un idiota.
  
  Abel Frey hà cunfruntatu Thorsten Dahl. U Svedese era supiriore à l'alemanu in ogni modu, i so muvimenti diventendu più raffinati da u sicondu cum'è a forza torna à i so membri dolenti.
  
  Signore ! Pense Drake. Ci battemu in culo quì ! O in u bon vechju spiritu di Dino Rock... Lasciami intrattene !
  
  Senza appughjà u scontru cù Alicia, si n'andò quantunque à Wells, crede chì a donna di cinquant'anni avia bisognu di più aiutu. Quandu u so ex cumpagnu di squadra l'hà vistu, si ritirò da a lotta.
  
  "Aghju digià chjapputu i vostri palle una volta sta settimana, Drake. Sò cusì sadisticu chì vulete questu di novu?"
  
  "Avete furtunatu, Alicia. A propositu, entrenete u vostru fidanzatu?" annunziò in risposta à l'Americanu chì si moveva appena.
  
  "Solu in ubbidienza", hà lanciatu i dui culteddi è li chjappà in un muvimentu. "Andemu! Amu solu i trio!"
  
  A so natura pò esse salvatica, ma i so azzioni eranu cuntrullati è calculati. Ella picchiò à Drake, mentre provava astutamente à l'angolo di Wells cù a spalle à u viotu infinitu. U cumandante hà realizatu e so intenzioni à l'ultimu secondu è si precipitò davanti à ella.
  
  Drake dévia ses deux couteaux, déplaçant chaque lame sur le côté tout en faisant attention à ne pas rompre ses poignets. Ùn era micca solu ch'ella era bona... era chì era sempre bona.
  
  Abel Frey subitu si precipitò davanti à elli. Paria chì, ùn avè micca riesciutu à superà Dahl, hà ricursu à curriri davanti à u Svedese in a so rapida ricerca di a tomba di Odinu.
  
  È in quella frazione di siconda, Drake hà vistu Marsters è l'ultimu suldatu tedescu chjusu in un cumbattimentu mortale ghjustu annantu à l'orlu polverosu di a piattaforma. Allora, cù una brusca sconvolgente, i dui omi sbattulanu è simpricimenti cascanu.
  
  I gridi di morte riechevanu in u viotu.
  
  Drake l'hà divisu, pricava per Wells, è poi vultò u so corpu è si precipitò dopu à Frey. Ùn pudia micca lascià Ben quì senza difesa. Kennedy hà bluccatu a strada di u designer, riunendu u so curaggiu, ma mentre si precipitò in avanti, Drake hà nutatu un picculu ughjettu neru strettu in manu di Frey.
  
  Radio o mobile. Un tipu di trasmettitore.
  
  Chì diavule?
  
  Ciò chì successe dopu era al di là di a comprensione. In un attu stupente di imprudenza, u fiancu di a muntagna hà sbulicatu di colpu ! Ci era un colpu pesante, è tandu massi giganti è pezzi di scisto di muntagna eranu spargugliati in ogni locu. Petri di tutte e forme è di tutte e dimensioni si lanciavanu è fischiavanu à traversu u viotu cum'è palle.
  
  Un tamantu pirtusu apparsu in u latu di u vulcanu, cum'è s'ellu un martellu avia perforatu à traversu un muru seccu. A luce diurna scura filtrava da a crepa. Un altru colpu, è u pirtusu s'allarga ancu più. Una muntagna di macerie cascata in una fossa senza fondu in un silenziu misteriosu è prufondu.
  
  Drake cascò à u pianu cù a testa in e so mani. Qualchidunu di sta petra chì esplode deve avè dannatu altre tombe inestimabili. Chì diavolo passava ?
  
  
  TRENTANOVE
  
  
  
  TOMBA DI I DIO
  
  
  Un elicotteru hè apparsu in u pirtusu novu fattu, stendu per una seconda prima di volà à traversu!
  
  Ci era quattru cables grossi è parechji cordi appiccicati da a basa di a macchina.
  
  Era impussibule di crede. Abel Frey hà appena urdinatu chì a muntagna sia aperta. Una muntagna chì facia parte di un vulcanu attivu è chì puderia in qualchì modu pruvucà una extinzione di massa cunnisciuta cum'è supervulcanu.
  
  Per compie a so cullezzione.
  
  Questu omu era ancu folle cum'è Drake è u restu di a razza umana li dete u creditu. Ridia maniacale ancu avà, è quandu Drake alzò a vista, hà vistu chì Frey ùn s'era mossa di un centimetru, ma stava fermamente drittu mentre a muntagna chì esplodeva sibilava intornu à ellu.
  
  Alicia lasciò Wells è sbucò versu Frey, ancu u so pazzo autocontrollu vacillava un pocu. Dopu à elli, u prufessore Parnevik, Ben è Kennedy eranu prutetti da i mura di l'alcova di Odinu. Hayden era propensu, immobile. Avia veramente ghjunta in tuttu questu modu per more in una follia ardente ? Wells s'inginuò à fiancu, stringendu u so stomacu.
  
  L'hélicoptère s'approcha, son moteur hurlant. Frey alzò a so mitragliatrice è fece segnu à tutti per alluntanassi da l'enorme sarcòfagu di Odinu. Una breve splutazioni di focu rinfurzò a so dumanda, i balli tintinnavanu mentre colpivanu reliquie vichinghe d'oru inestimabili in forma di scudi, spade, corazze è caschi cornu. Muniti d'oru, mossi da una catena di avvenimenti, cuminciaru à cascà da i scaffali cum'è confetti in Times Square.
  
  Frey fit signe à l'hélicoptère.
  
  Drake s'agenouilla. "Sposta stu cercu, rischiate u mondu sanu!" - gridò, a so voce à pena si sente sopra à u sonu pisanti di e pale di l'elice.
  
  "Ùn siate micca un mazzulu!" Frey gridò in daretu, a so faccia cuntorta cum'è un pagliaccio malvagiu addictu à l'eroina. "Ammetta, Drake. t'aghju scunfittu!"
  
  "Ùn si tratta micca di vincite!" Drake gridò in risposta, ma avà l'elicotteru era direttamente sopra è ùn pudia ancu sente a so propria voce. Fighjulava Frey chì u dirigeva, spruzzandu balli nantu à ellu per un capricciu mentre agitava i so braccia. Drake hà pricatu chì i so amichi ùn anu micca esse chjappu da un prughjettu vaghjimu.
  
  L'alemanu l'hà persu. Essendu cusì vicinu à a so obsessione di a vita, si sminuì solu.
  
  Avà Dahl era vicinu à ellu. Fighjenu mentre Frey è Alicia calava e catene pesanti più in basso, finu à ch'elli sò stati infine chjusi intornu à e duie estremità di u sarcòfagu. Frey hà assicuratu ch'elli eranu salvu.
  
  L'elicotteru hà pigliatu u pesu. Nunda hè accadutu.
  
  Frey gridò in u so ricevitore telefuninu. L'elicotteru hà pruvatu di novu, sta volta i so mutori rugianu cum'è un dinosauru arrabbiatu. E catene piglianu u so pesu, è ci era un crack distintu, u sonu di a petra chì si rompe.
  
  U cercu di Odinu si move.
  
  "Questa hè a nostra ultima chance!" - gridò Dahl in l'arechja di Drake. "Andemu à a macina! Da u fucile di Milo! "
  
  Drake hà fattu u script. Ils auraient pu détruire l'hélicoptère et sauver le Tombeau. Ma Ben è Kennedy, cù Hayden è Parnevik, prubabilmente moriranu.
  
  "Ùn ci hè tempu!" Dahl gridò. "O questu o l'Apocalisse!"
  
  U Svedese hà saltatu per l'arma di Milo. Drake strinse l'ochji chjusi mentre l'agonia trapassava u so core. U so sguardu hè cascatu nantu à Ben è Kennedy, è l'agonia di a decisione l'hà torciatu à l'internu cum'è un cappio. Se perdi cù una manu, perderà cù l'altru. E poi hà decisu chì solu ùn pudia micca permette à Dahl di fà questu. Puderia sacrificà dui amichi per salvà u mondu ?
  
  Innò.
  
  Si saltò in avanti cum'è una rana appena cum'è Dahl cuminciò à frugarà in i vestiti di Milo. U svedese s'hè ritruvatu in sorpresa mentre Milo s'arrizzò u so corpu, l'Americanu s'incurvava in agonia, ma era mobile è limped à a riva di a piattaforma. À una di e linee di discendenza.
  
  Drake si fermò in shock. Les moteurs de l'hélicoptère gémirent encore une fois et un accident impie remplit la caverne. U mumentu dopu, l'enorme sarcòfagu d'Odinu si spostò è si liberò di i so amarri, swinging minacciosamente versu Drake è u bordu di a piattaforma, una tonna di morte swinging.
  
  "Nooo!" U gridu di Dahl ripete u gridu di Parnevik.
  
  Ci era un urla, un griddu freneticu cum"è s"è un ventu s"era surriscaldatu, un sonu cum"è s"è tutti i dimònii di l"infernu eranu brusgiati vivi. Un flussu d'aria sulfurosa scappò da un pirtusu novu apertu sottu à a tomba di Odinu.
  
  Frey et Alicia se précipitèrent, presque brûlés vivants alors qu'ils grimpaient sur le cercueil qui se balance. Frey gridò: "Ùn ci seguite micca, Drake!" Aghju assicuratu!" tandu mi pareva vene un"idea, una guaranzia di salvezza. Gridò à i cumpagni di Drake: "Avà! Seguite a bara o morirete!" Frey li incuraghjia, agitandu a so mitragliatrice, è ùn anu avutu altra scelta chè di girà in a culonna di vapore.
  
  Dahl girò u so sguardu infestatu versu Drake. "Avemu da piantà questu", disse implorante. "Per ... per i mo figlioli."
  
  Drake ùn avia altra risposta ch'è di annullà. Di sicuru. Il suivit le commandant du SGG, évitant avec précaution le Sarcophagus oscillant alors qu'il volait au-dessus d'eux, leurs ennemis souriants en toute sécurité au-dessus tandis que ses camarades suivaient sa trajectoire de l'autre côté.
  
  Coperta d'arme è u capriccio di un maniacu.
  
  Drake hà righjuntu un pirtusu in u pianu di petra. U vapore era una torre scaldante è si torceva. Inviolable. Drake s'approcha le plus possible avant de se retourner pour regarder ses ennemis avancer.
  
  Hayden restò in terra, fintendu d'esse inconsciente. Elle s'assit maintenant et retira les sangles qui lui assuraient le bouclier d'Odin. "Chì possu fà?"
  
  Drake la guardò brevemente. "A CIA hà un pianu di contingenza per chjude u Supervulcano?"
  
  A bella "segretaria" pareva cunfusa per un mumentu prima di scuzzulà a testa. "Solu l'evidente. Mettite u tedescu in u tubu di ventilazione. Ella scacciò u Scudu cù un gridu di sollievu. Tutti i trè u fighjulavanu rottà nantu à u bordu cum'è una munita.
  
  Anu veramente falluti ?
  
  A pressione chì esce da a pipa aumentava cum'è u vulcanu hà guadagnatu forza. "Una volta chì a reazione in catena principia", disse Dahl. "Ùn pudemu micca chjude questu. Avemu da fà questu avà!"
  
  U sguardu di Drake era momentaneamente attiratu à u Scudu mentre si roteava rumorosamente intornu à u so bordu. U so rim.E parolle surtianu da ellu cum'è s'elli eranu scritte in u focu.
  
  
  U celu è l'infernu sò solu ignuranza tempuranee,
  
  Hè l'Anima Immortale chì s'inclina versu u dirittu o u sbagliatu.
  
  
  "Piano B", disse. "Ricurdativi di a maledizione di Odinu? Ùn pareva micca appropritatu, nò ? Ùn ci hè locu per mette questu, nò ? Ebbè, forse hè questu ".
  
  "A Maledizione di Odin hè un modu per salvà u mondu?" Dahl ne dubitava.
  
  "O infernu", disse Drake. "Dipende da quale piglia a decisione. Questa hè a risposta. A persona chì mette u Scudo deve avè un'anima pura. Hè una trappula di trappule. Ùn sapemu più nunda perchè avemu cacciatu a tomba. Se fallemu, u mondu periscerà ".
  
  "Cumu hè andata a maledizione?" Hayden, chì ùn pareva micca peghju chè ch'ella avia dopu a so prova in e mani di l'inimitu, fighjulava à u ventu cum'è si pudia esse manghjatu viva.
  
  Drake maudise alors qu'il levait le bouclier et le tenait devant lui. Dahl s'arrizzò è u guardò mentre caminava versu l'event sibilante. "In u mumentu chì toccherete quellu vapore cù questu Scudo, vi sarà strappatu da e vostre mani".
  
  Tandu, cù un sonu cum"è u rughjone d"una banda d"animali intrappulati in una furesta ardente, di più vapuri spuntava da quì sottu, u stridulu agudu di a so eruzione quasi assorda. A puzza di zolfo hà avà cuminciatu à ingrossi l'aria, trasfurmendu in un miasma tossicu. U debole rumore di a muntagna chì era statu u so cumpagnu constante per tantu tempu diventò più cum'è un tronu. Drake eut l'impression que les murs tremblaient.
  
  "Novità nova, Dal. Pianu B in azzione. Per riferimentu futuru, questu significa chì ùn sò micca ciò chì l'infernu ci hè da fà ".
  
  "Ùn avete micca futuru," Dahl si stete da l'altra parte di u Scudu. "O mè."
  
  Inseme marchjò versu u ventu. U scisto cuminciò à sciddicà falà u scogliu accantu à elli. Un urla è un ruggitu, chì Drake ùn avia mai intesu, venenu da l'infinite prufundità di l'abissu.
  
  "U supervulcanu si avvicina!" Hayden urlò. "Apaga lu!"
  
  
  ***
  
  
  Inviduta da Drake, Dahl o ancu Abel Frey, a famosa muntagna islandese chjamata Eyjafjallajokull, chì finu à avà hè cuntenta di emette fiumi grigi gentili è di terrorizà u trafficu aereu, hà sbulicatu di colpu à u so bordu. Saria prestu vistu nantu à Sky News è a BBC è più tardi in You Tube da milioni di stupiti - e lingue ardenti di mille dragoni chì accendenu una tempesta di focu in u celu. À u listessu tempu, dui altri vulcani islandesi splodivanu, i so cimi sbulicanu cum'è tappi di champagne sottu pressione. Ci hè statu infurmatu, un pocu di lingua, chì Armageddon era ghjuntu.
  
  Solu uni pochi scelti sapianu quantu era veramente vicinu.
  
  
  ***
  
  
  Eroi invisibili è mai cunnisciuti si battevanu in u scuru prufundità di a muntagna. Drake è Dahl attaccò l'outlet di vapore cù u Scudo, utilizendu un ughjettu tondu per deviate u vapore in un vacu vicinu, postu chì l'anu pusatu direttamente sopra à u burato lasciatu da a demolizione di a tomba d'Odin.
  
  "Spiccia ti!" Dahl hà luttatu per mantene u Scudu in u locu. Drake hà sentitu e so mani tremà da u sforzu cù quale hà vintu a forza primordiale di a muntagna. "Vogliu solu sapè di chì diaculu hè fatta sta cosa!"
  
  "À quale importa!" Hayden hà pruvatu à ritene, tenendu e so gammi è spinghjendu cum'è ella pudia. "Basta mette u bastardo ind'è!"
  
  Dahl si lanciò, saltendu nantu à a fossa. Se u Scudo avia mancatu o ancu mossu ligeramente, si sarebbe evaporatu istantaneamente, ma u so scopu era currettu, è a parte principale hà intrutu cù cura in a crepa artificiale sottu a Tomba di Odin.
  
  Una trappula elaborata, inventata centinaie è millaie di seculi fà. ghjuru à i dii.
  
  Una trappula di trappule !
  
  "U più grande trappulu anticu chì u mondu mudernu hà mai cunnisciutu". Dahl cascò à i so ghjinochji. "Cellu chì puderia mette fine à questu".
  
  Drake fighjulava cum'è u Scudu pareva sminticà, assorbendu l'enorme pressione chì si elevava da quì sottu. Hè appiattitu è furmata longu à i bordi di u cracke, pigliandu una tonalità d'ossidiana. Per sempre. Ùn serà mai sguassatu.
  
  "Diu benedica".
  
  U travagliu finitu, si firmò una pausa prima di vultà a so attenzione à Frey. U terrore empiia u so core più ch'ellu puderia imaginà, ancu avà.
  
  L'hélicoptère s'éleva, s'efforçant de soutenir le poids du cercueil d'Odin, qui s'élevait doucement sous lui. Frey et Alicia étaient tous deux assis sur le couvercle du cercueil, leurs mains serrées autour des sangles qui l'attachaient à l'hélicoptère.
  
  Ma Ben, Kennedy è u prufessore Parnevik eranu appiccicati à trè altre corde pendenti sottu à l'elicotteru, senza dubbitu tenuti quì sottu a pistola mentre Drake si battava per salvà u pianeta.
  
  Ils étaient suspendus au-dessus du vide, s'oscillant alors que l'hélicoptère s'élevait, kidnappés directement sous le nasu de Drake.
  
  "Nooo!"
  
  È, incredibbilmente, curria - un omu sulitariu, chì curria cù una energia nata da a rabbia, a perdita è l'amore - un omu chì si ghjittava à traversu una fossa senza fondu in u spaziu neru, esigendu ciò chì li era pigliatu, è stringendu disperatamente unu di i swinging. cables, quand'ellu cascò.
  
  
  QUARANTA
  
  
  
  TOMBA DI I DIO
  
  
  U mondu di Drake si firmò cù u so saltu in a bughjura - un vacu infinitu sopra, una fossa senza fondu sottu - trè centimetri di corda oscillante, a so unica salvezza. A so mente era serena; hà fattu per i so amichi. Per nimu àutru mutivu chè di salvà li.
  
  Abnegatu.
  
  E so dite tuccavanu a corda è ùn pudianu chjude !
  
  U so corpu, infine espostu à a gravità, hà cuminciatu à falà rapidamente. À l'ultimu secondu, a so manu manca oscillante si chjude nantu à una corda chì era più longa ch'è u restu è stringhje cù malizia riflessiva.
  
  A so caduta si firmò mentre l"afferrava cù e duie braccia è chjude l"ochji per calmà u so core chì batteva rapidamente. Applausi rauchi venenu da qualchì locu sopra. Alicia versa u so sarcasmu.
  
  "Hè questu ciò chì Wells intendeva per "mostra u vostru coraggio"? Sempre mi sò dumandatu ciò chì significava quellu fossile pazzo! "#
  
  Drake alzò l'ochji, cunsciente assai di l'abissu sottu, si senti vertigine cum'è mai prima. Ma i so musculi eranu in fiamme cù a forza nova è l'adrenalina, è a maiò parte di u vechju focu era tornatu in ellu avà, morendu per esce.
  
  Si arrampicò à a corda, manu à manu, afferrandula cù i ghjinochje, movendu prestu. Frey brandiò a so mitragliatrice è rise, pigliendu una mira attenta, ma dopu Hayden gridò da a tomba di Odinu. Drake l'hà vistu stà quì, puntendu a pistola di Wells à Frey - u vechju cumandante era cascatu accantu à ella, ma, grazie à Diu, era sempre respira.
  
  Hayden hà puntatu a pistola à mezu à Frey. "Lasciatelu alzà!"
  
  L'hélicoptère était toujours en l'air, son pilote incertain de ses ordres. Frey esitò, ringhiò cum'è un zitellu separatu da u so ghjoculu preferitu. "OK. Hundin! cagna! Duveria ti caccià da quellu dannatu aviò !
  
  Drake hà sorrisu quandu hà intesu a risposta di Hayden. "Iè, spessu capiscu questu."
  
  Kennedy, Ben è Parnevik fighjulavanu cù l'occhi spalancati, osendu à pena di respira.
  
  "Vai è pigliallu!" - Frey poi gridò à Alicia. "Da manu à manu. Pigliatelu è andemu. Sta cagna ùn ti spararà micca. Hè u prublema di u guvernu. "
  
  Drake tragghiò mentre Alicia saltava da u sarcòfagu è pigliò a corda parallela di Drake, ma ancu cusì hà pigliatu u tempu di guardà à Ben, calibrendu cumu u zitellu hà reagitu à a rivelazione di u statu di Hayden.
  
  Ben, se qualcosa, a fighjulava cun più tenerezza.
  
  Alicia scissò giù a corda cum'è una scimmia è era prestu à u livellu di Drake. Ella u fighjulava, una faccia perfetta piena di rabbia.
  
  "Puderaghju oscillari in dui modi". Ella saltò in l'aria, i pedi prima, in un arcu graziosu attraversu a bughjura, appiccicatu cumpletamente in l'aria per un mumentu. Allora i so gammi sò cunnessi fermamente à u sternu di Drake è hà strappatu u so corpu in avanti, afferrandu brevemente à a so propria corda prima di basculà nantu à a prossima.
  
  "Cazzo di babbuino", mormorò Drake, u so pettu brusgiatu, a so presa si allentò.
  
  Alicia hà utilizatu u so momentu per oscillare intornu à a corda, i gammi sparsi à u livellu di u pettu, è sbattò in u so stomacu. Drake hà riesciutu à basculà à a diritta per ammorbidisce u colpu, ma hà sempre sentitu i so costelli brusgiati.
  
  Ellu ringhiò à ella, sparte u dulore è si alzò più altu. Una scintilla apparsu in i so ochji, cù un novu rispettu.
  
  "Infine," ella respirò. "Tu sì tornatu. Avà videremu quale hè u megliu ".
  
  Ella trascinò a corda, cunfidenza chì irradiava à ogni muvimentu. In un saltu hà aggiratu a propria corda di Drake è hà utilizatu di novu u so momentu per ribattà, puntendu i so gammi sta volta per a so testa.
  
  Ma Drake era tornatu è era prontu. Cù a maiò maestria, lasciò a so corda, suppressa l'intensa vertigine, è a pigliò à una prufundità di dui pedi. Alicia flottava inoffensive sopra di ellu, stunatu da u so muvimentu, i so braccia sempre agitati.
  
  Drake hà saltatu a corda un pede à u tempu. Quandu u so avversariu hà capitu ciò chì avia fattu, era sopra à ella. Pigliò duramente nantu à a so testa.
  
  Aghju vistu i so dite lascià a corda. Hè cascata, ma solu uni pochi centimetri. A noce dura ind'è ella hà travagliatu è ripigliò a so presa.
  
  Frey urlò da sopra. "Nunda di bonu! Morite, incredule inglese!
  
  Tandu, in menu d"un battitu d"ochju, l"alimanu tirava un cultellu è tagliò a corda di Drake !
  
  
  ***
  
  
  Drake hà vistu tuttu in slow motion. U splendore di a lama, u malu splendore di a superficia di taglio. U sfondamentu bruscu di a so linea di salvezza - a manera chì hà cuminciatu à sbattà è sgusciate sopra ellu.
  
  Ingravessità immediata di u so corpu. Un mumentu congelatu di orrore è incredulità. Sapendu chì tuttu ciò ch'ellu avia mai sentitu è tuttu ciò chì puderia mai fà in u futuru era ghjustu distruttu.
  
  È po a caduta... videndu a so nemesi, Alicia, cullà nantu à u so pugnu per vultà in cima di u sarcòfagu... videndu a bocca di Ben torce in un urlo... A faccia di Kennedy si trasforma in una maschera di morte... è attraversu a so visione perifèrica... Distanza... . chì u. ?
  
  Torsten Dahl, u svedese pazzo, corre, nò, corre, attraversu a piattaforma cù un cinturione di sicurezza attaccatu à u so corpu, littiralmente si ghjittassi in una fossa nera, cum'è Drake stessu avia fattu mumenti prima.
  
  Un arnese di sicurezza chì si sfondava daretu à ellu, assicuratu intornu à un pilastru in l'alcova di Odinu, tenutu strettu da Hayden è Wells, chì sò stati preparati per u massimu sforzu.
  
  U saltu pazza di Dahl... l'avvicinò abbastanza per afferrà i braccia di Drake è stringelu strettu.
  
  L'esplosione di speranza di Drake s'hè sbulicata mentre ellu è Dahl cadevanu inseme, a linea di salvezza tesa... poi un tirò subitu è doloroso mentre Hayden è Wells accettavanu a tensione.
  
  Allora a speranza. Tentativi lenti è dolorosi di salvezza. Drake fighjulava in l'ochji di Dahl, senza dì una parolla, senza emettendu una onza d'emozione mentre eranu trascinati centimetru per centimetru in salvezza.
  
  Le pilote de l'hélicoptère doit avoir reçu l'ordre, car il se mit à grimper jusqu'à ce qu'il soit prêt à tirer un troisième missile, cette fois de la montagne, conçu pour élargir suffisamment l'écart pour que le sarcophage puisse s'adapter sans risque de dommages.
  
  In trè minuti, u cofanu di Odinu sparì. U colpu di l'elicotteri hè un ricordu distanti. Ben, Kennedy è Parnevik eranu listessi cum'è avà.
  
  Finalmente, Dahl è Drake sò stati trascinati nantu à i bordi rocciosi di l'abissu. Drake vulia dà a caccia, ma u so corpu ùn hà micca reagitu. Era tuttu ciò ch'ellu pudia fà per stese quì, lassendu u traumu affundà, reindirizzendu u dulore à una parte isolata di u so cervellu.
  
  È mentre ch'ellu stendu, u sonu di l'helicopteru riturnò. Solu sta volta era un chopper Dahl. È questu era à u stessu tempu i so mezi di salvezza è persecuzione.
  
  Drake puderia solu fighjà in l'ochji turmentati di Torsten Dahl. "Tu sì Diu, amicu", è u significatu di u locu in quale eranu ùn era micca persu per ellu. "Veru Diu"
  
  
  quaranta unu
  
  
  
  ALEMAGNA
  
  
  Ogni volta chì Kennedy Moore hà vultatu u so culo nantu à u sediu duru, l'ochji acuti d'Alicia Miles si ne notavanu. A cagna inglesa era un guerrieru Uber, dotatu di u sestu sensu di u polizia - anticipazione constante.
  
  Duranti u volu di trè ore da l'Islanda à a Germania, si firmavanu solu una volta. Prima, solu dece minuti dopu avè lasciatu u vulcanu, winched u sarcu è assicuratu è purtatu tutti à bordu.
  
  Abel Frey si n'andò subitu à u compartment posteriore. Ùn l'hà micca vistu da tandu. Probabilmente unge i roti di u furtu è di l'industria. Alicia hà praticamente ghjittatu Kennedy, Ben è Parnevik in i so posti, poi si pusò accantu à u so fidanzatu, u Milo feritu. L'Amiricanu corpulentu paria esse chjappà ogni parte di u so corpu, ma soprattuttu i so boli, un fattu chì Alicia paria di truvà alternativamente divertente è alarmante.
  
  Trè altri guardii eranu in l'elicotteru, vultendu sguardi prudenti da i prigiuneri à a strana cumunicazione chì esisteva trà Alicia è Milo - alternativamente tristi, dopu significativu, è dopu pienu di furia.
  
  Kennedy ùn avia micca idea induve eranu quandu l'helicopteru hà cuminciatu à descende. A so mente era andata per l'ultima ora, da Drake è e so avventure in Parigi, Svezia è u vulcanu, à a so vechja vita cù u NYPD, è da quì, inevitabbilmente, à Thomas Caleb.
  
  Caleb hè un assassinu in serie chì hà liberatu per tumbà di novu. I ricordi di e so vittime l'attaccò. A scena di u crimine ch'ella avia attraversatu pochi ghjorni fà - a so scena di crimine - restava fresca in a so mente, cum'è sangue appena versatu. Hà capitu ch'ella ùn avia vistu una sola nutizia da tandu.
  
  Forse l'anu pigliatu.
  
  In i vostri sogni....
  
  Innò. In i mo sogni ùn l'anu mai chjappu, ùn si avvicinanu mai. Ellu uccide è abusa di mè, è a mo culpabilità mi perseguita cum'è un dimòniu dannatu finu à ch'e rinunziu tuttu.
  
  L'hélicoptère descendit rapidement, l'éloignant de la vision qu'elle ne pouvait affronter. Le compartiment personnel à l'arrière de l'hélicoptère s'ouvrit et Abel Frey sortit, aboyant des ordres.
  
  "Alicia, Milu, sarete cun mè. Portate i prigiuneri. Guardiani, scortarete u cercu à a mo sala di visione. U custode ci hà struzzioni per cuntattatemi appena tuttu hè prontu per vede. È vogliu chì questu succede prestu, guardiani, ùn esitate micca. Odinu pò esse aspittatu per Frey per millaie d'anni, ma Frey ùn aspetta micca Odinu ".
  
  "U mondu sanu ciò chì avete fattu, Frey, sì pazzo", disse Kennedy. "Designer di moda, maledizione. Quantu tempu pensate di stà fora di prigiò?
  
  "U sensu americanu di l'impurtanza di sè stessu," Frey scattò. "E l'idiozia ti face crede chì pudete parlà à voce alta, hmm? A mente superiore trionfa sempre. Pensate veramente chì i vostri amichi sò sorti ? Avemu messu trappule quì, stupidu cagna. Ùn passeranu micca da Puseidonu ".
  
  Kennedy hà apertu a bocca per prutestà, ma hà vistu à Ben scuzzulà brevemente a testa è chjude rapidamente a bocca. Lascià. Sopravvive prima, cumbatte dopu. Ella citava mentalmente Vanna Bonta: "Preferite avè un cumplessu d'inferiorità è esse piacevule sorpresu chè avè un cumplessu di superiorità è esse rudemente svegliatu".
  
  Frey n'avait aucun moyen de savoir que leur hélicoptère restait caché à une altitude plus élevée. Et l'orgueil l'a convaincu que son intellect était supérieur au leur.
  
  Chì ellu pensa cusì. A sorpresa saria ancu più dolce.
  
  
  ***
  
  
  L'hélicoptère atterrit avec un sursaut. Frey fece un passu in avanti è saltò prima, gridendu ordini à l'omi in terra. Alicia si leva in piedi è fece un muvimentu cù u so dito indice. "Prima voi trè. I capi sò calati. Continuate à muvimenti finu à chì dicu altrimenti.
  
  Kennedy hà saltatu da l'helicopteru daretu à Ben, sintendu u dulore di l'esaurimentu in ogni musculu. Quandu guardò intornu, a vista maravigghiusa li fece scurdà di a so fatigue per un minutu, in fattu, li tolse u fiatu.
  
  Un sguardu è hà capitu chì era u castellu di Frey in Germania; un designer den di iniquità induve u divertimentu ùn si ferma mai. A so zona di sbarcu faceva à l'entrata principale, porte doppie di quercia intarsiate cù borchi d'oru è incurvate da colonne di marmura italiana chì portavanu in un grande hall d'entrata. Cume Kennedy fighjulavanu, dui vitture caru, una Lamborghini è una Maserati, s'eranu tirati, da quale quattru omi entusiastici di vint'anni s'eranu sbulicati è sbulicati i scalini versu u Castellu. I ritmi pesanti di a musica di ballu venenu da daretu à a porta.
  
  Sopra à e porte c'era una facciata rivestita di petra, cullata da una fila di torrette triangulari è duie torri più alte à ogni estremità, chì dà à l'enorme struttura un aspettu di u Regnu Goticu. Impressionante, hà pensatu Kennedy, è un pocu sopravvive. Hà imaginatu chì esse invitatu à una festa in questu locu seria u sognu di u futuru mudellu.
  
  È cusì Abel Frey hà prufittuatu da i so sogni.
  
  Hè stata spinta versu e porte, Alicia fighjulenduli attentamente mentre passavanu i supercars rimbombanti è sughjenu i scalini di marmura. Attraversu e porte è in u lobby risonante. À a manca, un cancellu apertu, coperto di pelle, portava in una discoteca piena di musica allegra, luci culurite è cabine chì si stendevanu sopra à a folla, induve ognunu puderia dimustrà quantu si pudia ballà. Kennedy si firmò immediatamente è urlò.
  
  "Aiutu!" Ella piantò, fighjendu drittu à i visitatori. "Aiutateci!"
  
  Parechje persone anu pigliatu u mumentu per calà i so bichjeri à mezu pienu è mi fighjanu. Una siconda dopu cuminciaru à ride. A classica bionda sueca alzò a so buttiglia in salutu, è l'omu talianu scuru cuminciò à fighjà. L'altri turnonu à u so infernu di discoteca.
  
  Kennedy si lamentava mentre Alicia l'hà pigliatu per i capelli è a trascinava nantu à u pavimentu di marmura. Ben urlò in protesta, ma a schiaffia l'hà guasgi chjappà. Ci era più risa trà l'invitati di a festa, seguita da uni pochi di cumenti lasciti. Alicia hà lanciatu Kennedy in a grande scala, chjappendula duramente in e coste.
  
  "Femmina stupida", sibilò ella. "Ùn pudete micca vede ch'elli sò innamurati di u so maestru ? Ùn pensaranu mai male di ellu. Avà ... vai. "
  
  Ella indicò in sopra cù una piccula pistola chì apparsu in a so manu. Kennedy vulia risistiri, ma à ghjudicà da ciò chì hè accadutu, hà decisu di andà cun ellu. Sò stati purtati à e scale è à manca, in l'altra ala di u Castellu. Appena abbandunonu a scala è entranu in u corridore longu senza mobili - u ponte trà l'ale - a musica di ballu si firmò, è pò esse l'unicu populu vivu à quellu mumentu in u tempu.
  
  Camminendu in un corridor, si trovanu in una stanza chì puderia esse una volta una sala di ballu spaziosa. Ma avà l'area era divisa in una meza duzina di stanze separate - stanze cù bars à l'esternu invece di pareti.
  
  Cellule.
  
  Kennedy, cù Ben è Parnevik, sò stati imbuttati in a cellula più vicina. Un rumore forte significava chì a porta si chjudeva. Alicia fece un gesto. "Stai guardatu. Prufittate."
  
  In u silenziu assordante chì seguitava, Kennedy passava i so dite trà i so capelli lunghi neri, liscia u so pantalone cum'è ch'ella pudia, è pigliò un respiru prufondu.
  
  "Bè..." hà cuminciatu à dì.
  
  "Ehi, cagne!" Abel Frey apparsu davanti à a so camera, grinding like the God of Hellfire. "Benvenuti à u mo castellu di festa. In qualche modu dubitu chì ti piacerà quant'è i mo, uh, invitati più ricchi ".
  
  Il a écarté l'offre avant qu'ils ne répondent. "Ùn hà micca impurtanza. Ùn avete micca à parlà. E vostre parolle mi interessanu pocu. Allora," fece finta di ponderà ", quale avemu... bè, sì, sicuru, hè Ben Blake. Sò sicuru chì vi darà un grande piacè ".
  
  Ben corse à i bars è tirò nantu à elli cum'ellu pudia. "Induve hè a mo surella, bastardu?"
  
  "Hm? Vulete dì a bionda impertinente cù... " scacciò a gamba salvaticu. "Intruduce u stilu di lotta di draghi? Vulete i dettagli ? Va bè, postu chì sì tu, Ben. A prima notte l'aghju mandatu à u mo padrone per piglià i so scarpi, sapete, per addolcillu un pocu. L'hà marcatu, feritu uni pochi di costole, ma hà avutu ciò chì vulia ".
  
  Frey pigliò un mumentu per piscà u telecomando da a sacchetta di a strana robba di seta ch'ellu portava. L'hà cambiatu à una televisione portatile, chì Kennedy ùn hà mancu nutatu. Una foto hè apparsa in l'aria - SKY News - chatter about u crescente debitu naziunale di u Regnu Unitu.
  
  "A seconda notte?" Frey fece una pausa. "U so fratellu vole veramente sapè?"
  
  Ben gridò, un sonu gutturale chì scappava in fondu di u so stomacu. "Hè bè? Ella va bè?"
  
  Frey hà clicatu di novu u telecomando. A schermu hà cambiatu à una altra maghjina più grana. Kennedy hà capitu chì stava fighjendu una stanza chjuca cù una zitella ligata à un lettu.
  
  "Chi pensi?" Frey incitava. "Almenu ella hè viva. Per avà".
  
  "Karin!" Ben corse versu a TV, ma poi si firmò, di colpu superatu. Sobs scuzzulò tuttu u so corpu.
  
  Frey rise. "Chì altru vulete?" Hà fintu di novu penseru è dopu hà cambiatu u canali di novu, sta volta à CNN. Immediatamente in a nutizia ci era un missaghju nantu à un assassinu seriale da New York - Thomas Caleb.
  
  "Scrittu questu per voi prima", disse u pazzo Kennedy cun gioia. "Pensu chì puderebbe vulete dà un'occhiata."
  
  Ella ascoltò involontariamente. Intesu a terribili nutizie chì Caleb cuntinuava à vaghjime per e strade di New York, liberatu, un fantasma.
  
  "Credu chì l'avete liberatu", disse Frey in modu significativu à a spalle di Kennedy. "Un bellu travagliu. U predatore hè tornatu induve ellu appartene, ùn hè più un animale ingabbiatu in u zoo di a cità.
  
  U rapportu hà ghjucatu à traversu filmati d'archiviu di u casu - e cose standard - a so faccia, a faccia di u poliziotu bruttu, a faccia di e vittime. Sempre a faccia di e vittime.
  
  I stessi chì perseguitavanu i so incubi ogni ghjornu.
  
  "Scumettu chì sapete tutti i so nomi, nò?" Frey si burlò. "L'indirizzi di e so famiglie. Manera ... sò morti ".
  
  "Zittu!" Kennedy si misi a testa in e so mani. Stop that ! Per piacè!
  
  "E tu", hà intesu bisbiglià Frey. "Professeur Parnevik", sputò e parolle cum'è s'ellu si trattava di carne putrita chì era cascata in bocca. "Tu duverebbe stà è travaglià per mè".
  
  Un colpu sonò. Kennedy gridò in shock. A siconda dopu, hà intesu u corpu colapsà, è, vultendu, hà vistu chì u vechju era cascatu à a terra, un pirtusu era sparatu in u so pettu, u sangue scorriva è spruzzava nantu à i muri di a cellula.
  
  A so mascella cascata, l'incredulità chjude u so cervellu. Ella pudia solu fighjulà chì Frey si vultò versu ella una volta di più.
  
  "E tu, Kennedy Moore. U vostru tempu hè ghjuntu. Scupriremu prestu a prufundità à quale site capaci di falà ".
  
  Girannusi nantu à u so taccu è surrisu, si n'andò.
  
  
  quarantadui
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANIA
  
  
  Abel Frey sghignazzava in sè stessu mentre si dirigeva versu u so dipartimentu di sicurità. Qualchi mumenti inventivi è pistò sti idioti in terra. Sò tramindui rotti. È infine, hà uccisu quellu vechju idiota Parnevik Stone à morte.
  
  Amazing. Avà à l'attività ancu più piacevuli.
  
  Aprì a porta di i so quartieri privati per truvà Milo è Alicia stesi nantu à u so divane, cum'è li avia lasciatu. U grande americanu era sempre soffrendu da a ferita, sferiscendu cù ogni muvimentu, grazia à quellu Svedese, Torsten Dahl.
  
  "Ci hè nutizie da a porta vicinu?" - Frey dumandò subitu. "Hudson hà chjamatu?"
  
  A porta vicinu era un centru di cuntrollu di CCTV, attualmente sottu a vigilazione di unu di i sustenituri più radicali di Frey, Tim Hudson. Cunnisciutu intornu à u castellu cum'è "l'omu cù a memoria" per a so vasta cunniscenza di l'informatica, Hudson era unu di i primi studienti di Frey, un omu dispostu à andà in ogni estremu per u so capu fanaticu. A maiò parte stavanu monitorendu u prugressu di a stallazione di a tomba d'Odinu, è Hudson era à u timone - maledicà, sudatu è ingugliate nervosamente Yeagers cum'è s'ellu fussi latte. Frey era ansiosu di vede a Tomba installata in u so locu ghjustu, è hà fattu preparazioni cumplete per a so prima visita notevole. I so prigiuneri, i quartieri di Karin, è e cellule di i so novi prigiuneri sò stati ancu inspeccionati.
  
  È una festa, sicuru. Hudson hà stallatu un sistema chì sottumette ogni centimetru di u club à qualchì cuntrollu, sia infrared o standard, è ogni muvimentu di l'invitati d'elite di Frey hè statu registratu è verificatu per u so pesu in leverage.
  
  Hè ghjuntu à capisce chì u putere ùn hè micca sapè dopu tuttu. A forza era una prova solida. Fotografia discreta. Video in alta definizione. A cattura pò esse stata illegale, ma ùn hà micca fattu male si a vittima era abbastanza paura.
  
  Abel Frey puderia organizà una "notte di appuntamentu" cù una starlet o una roccia in ogni mumentu cunvene per ellu. Puderia cumprà una pittura o una scultura, uttene sedi in prima fila à u spettaculu più caldu in a cità più brillanti, ottene l'irrissable ogni volta. ellu vulia.
  
  "Nunda ancora. Hudson deve esse svenutu di novu nantu à u divano ", disse Alicia mentre si sdraiava cù a so testa in e so mani è e so gammi chì pendevanu sopra à u bordu di u so divano. Quandu Frey l'hà guardatu, hà allargatu ligeramente i ghjinochji.
  
  Di sicuru. Naturalmente, Frey suspirò per sè stessu. Fighjulava cum'è Milo gemeva è si teneva i costi. Sintia una scossa d'electricità accelerà u so battitu di u core mentre u pensamentu di u sessu mischiatu cù u periculu. Alzò un sopracciglia in direzzione di Alicia, dendu u segnu universale di "soldi".
  
  Alicia calò e so gambe. "Pensu bè, Milo, perchè ùn andate micca à verificà di novu. È uttene un rapportu cumpletu da quellu idiotu Hudson, hmm? Boss," hà fattu un cennu versu u platu d'argentu di antipasti. "Qualcosa di inusual?"
  
  Frey studiò a piastra mentre Milo, ignurante di ciò chì succedeva, cum'è un puliticu à a so stupidità, mandò un sguardu fintu in a direzzione di a so fidanzata, poi geme è esce da a stanza.
  
  Frey hà dettu: "I biscotti sembranu deliziosi".
  
  Appena a porta chjappò in u locu, Alicia dese à Frey un piattu di biscotti è si arrampicò nantu à a so tavula. Stendu à quattru zampe, girò a testa versu ellu.
  
  "Vulete un bellu culo inglese cù stu biscuit?"
  
  Frey pressò un buttone secretu sottu à u so desk. Immediatamente, a pittura falsa si trasfirìu à u latu, palesendu una fila di schermi video. Ellu disse: "Sei", è unu di i schermi vinni in vita.
  
  Tastò u biscottu mentre fighjulava, accarezzava distratamente a natica tonda di Alicia.
  
  "A mo arena di battaglia", respirò. "Hè digià cottu. Iè?"
  
  Alicia si strinse seducente. "Iè".
  
  Frey hà cuminciatu à accaccià a depressione trà e so gammi. "Allora aghju una decina di minuti. Duverete fà fà cun una rapida per avà ".
  
  "A storia di a mo vita".
  
  Frey hà rivoltu a so attenzione à ella, sempre attentu à Milo à vinti metri di distanza, daretu à a porta aperta, ma ancu cun questu, è a presenza sensuale di Alicia Miles, ùn pudia ancu caccià i so ochji da a lussuosa cellula di unu di i so novi. acquisti prigionieri.
  
  Serial killer - Thomas Caleb.
  
  U cunfrontu finali era inevitabbile.
  
  
  
  Parte 3
  Campu di battaglia...
  
  
  quarantatré
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANIA
  
  
  Kennedy corse à i bars mentre Abel Frey è i so guardiani apparsu fora di a so cellula. Ella gridava à elli per caccià u corpu di u prufessore o li lasciassi liberi, poi si sentia una surtita di trepidazione quandu anu fattu cusì.
  
  Si firmò à l'entrata di a cellula, ùn sapia micca chì fà. Unu di i guardiani indicò cù a so pistola. Andonu più prufonda in u cumplessu di a prigiò, passate parechje cellule più, tutte senza occupazione. Ma a scala di tuttu l'hà rinfriscata finu à l'ossu. Si dumandava chì tipu d'iniquità depravate era capaci di stu tippu.
  
  Hè quandu ella hà capitu chì puderia esse peghju chè Caleb. Peghju chè tutti. Espéra que Drake, Dahl et l'armée de soutien s'approchaient, mais elle devait affronter ce dilemme et le surmonter, croyant qu'ils étaient seuls. Cumu puderia sperà di prutege Ben cum'è Drake hà fattu? Un ghjovanu marchjava accantu à ella. Ùn hà micca parlatu assai da a morte di Parnevik. In fatti, hà pensatu Kennedy, u zitellu avia dettu solu uni pochi di parolle da quandu eranu stati catturati in a Tomba.
  
  Hà vistu a so chance di salvà Karin chì si scappava ? Sapia chì u so telefuninu era sempre sicuru in a so sacchetta, pusatu à vibrà, è chì avia ricevutu una meza duzina di chjama da i so genitori chì ùn avia micca rispostu.
  
  "Semu in u locu ghjustu", bisbigliò Kennedy da u cantonu di a bocca. "Mantene a vostra mente per sè stessu".
  
  "Taci, americanu!" Frey sputò l'ultima parolla cum'è s'ellu fussi una malidizzione. Per ellu, pensava, era assai prubabile. "Avete da preoccupassi di u vostru propiu destinu".
  
  Kennedy guardò in daretu. "Chì si deve dì questu? Mi facite mette unu di i vostri vistiti chì avete fattu ? Ella imitava u tagliu è a cucitura.
  
  U tedescu alzò un sopracciglia. "Cute. Videmu quantu tempu stai pesante".
  
  Al di là di u cumplessu di cellule, intrinu in un'altra parte assai più scura di a casa. Avà andavanu in un angulu forte discendente, e stanze è i corridori intornu à ella eranu in disrepair. Ancu s'ellu, cunniscendu Frey, era tuttu un aringu rossu per cunfundà i sanguigni.
  
  Andonu per l'ultimu corridoiu, chì portava à una porta di legnu arcuata cù grandi platti metallichi nantu à e so cerniere. Unu di i guardiani hà perforatu un numeru di ottu cifre nantu à un tastieru numericu wireless, è e porte pesanti cuminciaru à scricchiolà.
  
  Istantaneamente hà vistu a ringhiera metallica alta à u pettu chì circundava a nova stanza. Circa trenta à quaranta parsoni stavanu attornu à ellu cù beie in manu, ridendu. Playboys è signori di droga, prostitute maschili è femine di alta classe, royali è presidenti di Fortune 500. Vedove cù eredità enormi, sheikh ricchi di petroliu è figliole di milionari.
  
  Tutti s'eranu attornu à a barriera, sorsi di Bollinger è Romani Conti, sbuchjate e prelibatezze è trasmettenu a so cultura è a so classe.
  
  Quandu Kennedy entrò, tutti si firmonu è a fighjàvanu per un mumentu. U so pensamentu friddu era di valutàla, bisbiglii correvanu longu à i mura polverosa è li rialzavanu l'arechje.
  
  Hè ella ? Ufficiale di pulizza ?
  
  A distrughjerà in, oh, quattru minuti in cima.
  
  l'aghju da piglià. Ti daraghju un altru dece, Pierre. Chì avete da dì ?
  
  Sette. Aghju scumessa ch'ella hè più forte di ciò chì pare. È, bè, sarà un pocu arrabbiata, ùn vi pare ?
  
  Di chì diavolo parlavanu ?
  
  Kennedy si sentì una calata dura à i so glutei è s'imbatte in a stanza. A cungregazione ridia. Frey corse subitu dopu à ella.
  
  "A ghjente!" Ridia. "I mo amichi! Questa hè una offerta maravigliosa, ùn pensate micca? È ci darà una notte maravigliosa! "
  
  Kennedy si guardò attorno, senza paura. Di chì diavolo parlavanu ? Rimane pungente, si ricurdò di a parolla preferita di u Capitanu Lipkind. Cuntinuà u vostru ghjocu. Hà pruvatu à cuncentrazione, ma u scossa è l'ambienti surreali minacciavanu di fà a so pazza.
  
  "Ùn aghju micca da fà davanti à voi", mormorò à u spinu di Frey. "In ogni modu chì aspetta."
  
  Frey si vultò versu ella, è u so surrisu sapientu era maravigghiusu. "Ùn hè micca? Per una cosa di valore? Pensu chì sopravvalutate sè stessu è i vostri pari. Ma hè normale. Puderete pensà altrimenti, ma pensu chì a farà, caru Kennedy. Pensu veramente chì pudete. Venite." Il lui fit signe de venir à lui.
  
  Kennedy s'avvicinò versu u ring rail. Circa dodici metri sottu à ella c'era un pirtusu circular scavatu in modu irregolare in terra, u so pavimentu spargugliatu di petre è i so mura cuparti di terra è di petra.
  
  Arena di gladiatori di l'antica moda. Fossa di lotta.
  
  Scale di metallu sò state tirate vicinu à ella è alzate sopra i railings in a fossa. Frey hà indicatu ch'ella duverebbe scendere.
  
  "Nessun modu", bisbigliò Kennedy. Trè fucili sò stati puntati versu ella è Ben.
  
  Frey alzò le spalle. "Aghju bisognu di voi, ma seriamente ùn aghju micca bisognu di un zitellu. Pudemu principià cù una bala à u ghjinochju, dopu à u coddu. Travagliate è vede quantu vi ci vole à cumpiendu a mo dumanda ". U so surrisu infernale a cunvinta ch"ellu seria felice di cunfirmà e so parolle.
  
  Ella strinse i denti è passò una seconda à liscia u so pantalone. A ricca folla a fighjulava cun interessu, cum'è un animali in una gabbia. I bichjeri eranu vioti è l'aperitivi sò manghjati. Camerieri è cameriere svolazzavanu trà elli, invisibili da elli, riempiendu è rinfrescante.
  
  "Chì tipu di fossa?" ella era negoziatu per u tempu, ùn videndu nisuna manera di esce da ellu, prova di dà à Drake ogni preziosa seconda in più.
  
  "Questa hè a mo arena di battaglia", disse Frey gentilmente. "Vivi in gloria memoria o mori in disgrazia. A scelta, caru Kennedy, hè in e vostre mani. "
  
  Resta a punta.
  
  Unu di i guardiani l'hà chjapputu cù u musu di a so pistola. In una certa manera, hà sappiutu prughjettà un sguardu pusitivu à Ben è hà ghjuntu à e scale.
  
  "Aspetta," l'ochji di Frey lamponu in furia. "Togli i so scarpi. Questu alimenterà a so sete di sangue un pocu di più ".
  
  Kennedy stava quì, umiliatu è furioso, è un pocu sbulicatu quandu unu di i guardiani si inginocchiava davanti à ella è si togliò i scarpi. Cullà i scalini, sintendu irreali è distanti, cum'è s'è sta strana scontru si facia cù un altru Kennedy in un angulu remoto di u mondu. Si dumandava quale era veramente quellu chì tutti continuavanu à riferite.
  
  Ùn sonava micca assai bè. Sembra ch'ella avissi da luttà per a so vita.
  
  Mentre ella scendeva e scale, un fischiu ghjunse da a folla, è una putente onda di sete di sangue empia l'aria.
  
  Gridavanu ogni tipu d'oscenità. E scumesse sò state piazzate, certi ch'ella morse in menu di un minutu, altri chì perde u so tanga in menu di trenta seconde. Unu o dui anu ancu offertu u so sustegnu. Ma u risicu più grande era ch'ellu profanassi u so corpu mortu dopu avè trasfurmatu in polvera.
  
  U più riccu di i ricchi, u scum più putente di a Terra. Sì questu era ciò chì a ricchezza è u putere vi detti, allora u mondu hè statu veramente distruttu.
  
  Troppu prestu i so pedi nudi toccu a terra dura. Smontava, si sentia fridda è esposta, è guardò intornu. Di fronte à ella, un pirtusu hè statu tagliatu in u muru. Attualmente era cupertu da un inseme di sbarre grossi.
  
  A figura intrappulata da l'altra parte di sti sbarre si precipitò di colpu in avanti, sbattulendu ind'è elli cù un urlo di rabbia sanguinante. Li scuzzulò cusì forte ch"elli si rimbalzavanu, u so visu pocu più chè un grugnu distortu.
  
  Ma malgradu questu, è malgradu u so circondu stranu, Kennedy u ricunnosce più veloce ch'ellu ci vulia à ricurdà u so nome.
  
  Thomas Caleb, assassinu in serie. Quì in Germania, cun ella. Dui nemici mortali entranu in l'arena di battaglia.
  
  U pianu di Abel Frey, sbulicatu in New York, hè in implementazione.
  
  U core di Kennedy hà saltatu, è un puru scontru d'odiu sparò da i so pedi à u so cervellu è in daretu cum'è una freccia.
  
  "Tu bastardo!" Ella gridò, ribulendu di rabbia. "Sì un bastardo assolutu!"
  
  Allora i bars sò alzati è Caleb salta versu ella.
  
  
  ***
  
  
  Drake abbandunò l'elicotteru prima ch'ellu toccu a terra, sempre un passu daretu à Torsten Dahl, è corse versu l'hotel occupatu, chì era statu pigliatu da una coalizione cumuna di forze internaziunali. L'armata hè certamente mista, ma decisiva è pronta à combattimentu.
  
  Eranu situati à 1,2 chilometri à nordu di La Vereina.
  
  I veiculi di l'esercitu è civili eranu allineati, i mutori rumpiavanu, stavanu pronti.
  
  U foyer era un tramindui d'attività : cumandamenti è forze spiciali, agenti di intelligenza è suldati s'eranu tutti riuniti, puliti è appruntate.
  
  Dahl hà annunziatu a so prisenza saltendu nantu à a reception di l'hotel è gridendu cusì forte chì tutti si vultonu. Ci era un silenziu rispettuosu.
  
  Ils le connaissaient déjà, lui et Drake, et les autres, et savaient bien ce qu'ils avaient accompli en Islande. Ogni persona quì hè stata infurmata via video link broadcast trà l'hotel è l'elicotteru.
  
  "Semu pronti?" Dahl urlò. "Per distrughje stu bastardo?"
  
  "L'equipaggiu hè prontu", u cumandante gridò. Tutti ritenevanu Dahl rispunsevuli di sta operazione. "Snipers sò in locu. Semu cusì caldi chì pudemu ancu riavvià stu vulcanu, signore !
  
  Dahl annuì. "Allora chì aspettemu?"
  
  U nivellu di u rumore hè cresciutu di centu tacche. E truppe archivavanu e porte, sbattevanu l'una à l'altra in u spinu è urdinendu à scuntrà per a birra dopu a battaglia per mantene a bravata. I mutori cuminciaru à ruggiri mentre i veiculi assemblati si alluntananu.
  
  Drake si unì à Dahl in u terzu veiculu in muvimentu, un Humvee militare. Duranti l'ultime ore di briefings hà sappiutu ch'elli avianu circa 500 omi, abbastanza per affundà a piccula armata di Frey di 200 omi, ma l'alemanu era in una pusizioni più altu è s'aspittava à avè assai trucchi.
  
  Ma l'unica cosa chì ùn avia micca era l'elementu di sorpresa.
  
  Drake hà saltatu in u sediu di fronte, stringendu u so fucile, i so pinsamenti cuncentrati nantu à Ben è Kennedy. Hayden era in u sediu daretu à elli, equipatu per a guerra. Wells hè stata lasciata à l'hotel cù una ferita grave in u stomacu.
  
  U cunvou fece una curva brusca, è tandu ghjunse in vista La Veraine, illuminata cum"è un arbre di Natale contr"à a bughjura chì l"intornava, è davanti à u scogliu neru di a muntagna chì s"era sopra. E so porte eranu spalancate, dimustrendu l'audacia sfacciata di l'omu ch'elli eranu venuti à sfondà.
  
  Dahl accende u microfonu. "Ultima chjama. Cuminciamu caldu. A velocità salverà a vita quì, ghjente. Sapete i scopi, è sapete a nostra megliu ipotesi di induve serà u sarbu di Odinu. Affrontemu stu PIG, suldati ".
  
  U ligame stava per Polite Intelligent Gentleman. Troppa ironia. Drake era chjapputu biancu mentre l'Hummer passava à traversu a guardia di Frey cù appena un centimetru da sparte da ogni latu. I guardiani tedeschi cuminciaru à rializà l'alarma da e so alte turri.
  
  I primi colpi sò stati sparati, saltendu nantu à i veiculi di punta. Quandu u convou si firmò bruscamente, Drake hà apertu a so porta è si n'andò. Ùn anu micca usatu supportu aereu perchè Frey puderia avè RGPS. Avianu bisognu di alluntanassi rapidamente da e vitture per u listessu mutivu.
  
  Passa è trasfurmà a terra di PIGS in una fabbrica di bacon.
  
  Drake corse à l'arbureti spessi chì crescenu sottu à a finestra di u primu pianu. A squadra di SAS chì anu mandatu trenta minuti fà duveria digià cordonatu l'area di a discoteca è i so ospiti "civili". I proiettili volavanu da i finestri di u castellu, chjappendu i mura di a porta di a porta mentre e vitture vanu in l'internu. E forze di a coalizione riturnò u focu cù una vindetta, sfracicà u vetru, chjappà carne è ossa, è vultendu a facciata di petra in mush. C'eranu grida, urla è chjama à rinfurzà.
  
  Ci era u caosu in u castellu. Una splusione RPG hè ghjunta da una finestra di u pianu superiore, sbattulendu in a guardia di Frey è distrughjendu parte di u muru. I detriti sò cascati nantu à i suldati invasori. Riturnò u focu di a mitragliatrice è un mercenariu tedescu cascò da l'ultimu pianu, gridendu è tumbendu finu à ch'ellu chjappà in terra cun un crash terribili.
  
  Dahl è un altru suldatu anu apertu u focu annantu à e porte di fronte. E so palle o ricchi anu tombu duie persone. Dahl corse in avanti. Hayden era in qualchì locu in a lotta daretu à ellu.
  
  "Avemu bisognu di entre in questu buccu infernu! Avà!"
  
  Nove splusioni scuzzulate a notte. U secondu RPG hà perforatu un cratere massivu à parechji metri à l'est di l'Hummer di Drake. Una piovana di terra è di petre cascò in celu
  
  Drake corse, accovacciato, restando sotto l'incrocio di proiettili che trafiggevano l'aria sopra la testa.
  
  A guerra hè veramente cuminciata.
  
  
  ***
  
  
  A folla hà dimustratu a so sete di sangue ancu prima chì Kennedy è Caleb anu toccu. Kennedy hà circundatu cù cura, i so diti afferravanu a terra, i so pedi testavanu a roccia è a terra, si movevanu in modu erraticu per ùn esse prevedibile. A so mente hà luttatu per dà un sensu di tuttu, ma avia digià nutatu una debulezza in u so avversariu - a manera chì i so ochji pigghianu a figura chì u so pantalone senza forma copre conservativamente.
  
  Allora era una manera di tumbà l'assassinu. Si concentrava à truvà qualcunu altru.
  
  Caleb hà fattu a prima mossa. A saliva vola da e so labbra mentre si sbarazzava versu ella, i bracci agitati. Kennedy s'est battu et s'est écarté. A folla era fora di sangue. Qualchissia hà spulatu vinu russu in terra, gestu simbolicu di u sangue ch"ellu vulia sparghje. Hà intesu Frey, u bastardo malatu, incitarà Caleb, u psicopata senza cori, per fà questu.
  
  Avà Caleb si lanciò di novu. Kennedy a truvò appoggiata à u muru. Hà persu a cuncentrazione, distratta da a folla.
  
  Allora Caleb era sopra à ella, i so braccia nudi avvoltu intornu à u so collu - e so sudate, disgustose... mani nude. E mani di un assassinu...
  
  ... crudeltà è morte ...
  
  ... spruzza a so putrida impurità nantu à a so pelle. Le campane d'avvertimentu sonò in a so testa. Avete da piantà di pensà cusì ! Duvete fucalizza è cumbatte! Combatte un veru cumbattimentu, micca una legenda chì avete creatu.
  
  A folla impaziente urlava di novu. Sbattevanu buttigli è bichjeri contr'à u recintu, rughjendu cum'è animali bramosi di tumbà.
  
  È Caleb, cusì vicinu dopu tuttu ciò chì hè accadutu. U so centru di cuncentrazione hè statu sparatu, lampatu à l'infernu. U mostru l'hà punched in u latu, mentre chì simultaneamente pressu a so testa à u so pettu. U so pettu nudu bruttu è sudatu. Allora l'hà colpitu di novu. U dulore splode in u so pettu. Ella vacillò. U vinu russu si versa nantu à ella, sparghjendu da sopra.
  
  "Hè questu," Caleb a schernò. "Vai finu à induve appartene."
  
  A folla ruggiò. Caleb s'asciugò e so mani disgustate nantu à i so capelli lunghi è si ridia cù una malizia tranquilla è mortale.
  
  "Pisciaraghju nantu à u vostru corpu mortu, cagna."
  
  Kennedy cascò à i so ghjinochji, scappendu brevemente da a presa di Caleb. Hà pruvatu à esquivàlu, ma ellu l'hà tenutu strettu per i so pantaloni. L'hà tiratu daretu à ellu, ghignandu cum'è un salvaticu cù una testa di morte. Ùn avia micca scelta. Si sbottonò i so pantaloni, i so pantaloni senza forma, chì nascondevanu figura, è li lasciò sfilà in i so gammi. Elle profita de sa surprise momentanée pour s'éloigner sur le cul. E petre graffianu a so pelle. A folla urlava. Caleb si lanciò in avanti, ghjunghjendu à a cintura di a so biancheria intima, ma ella li chjappà viciosamente in faccia, a biancheria intima tintinnò in daretu appena u so nasu, sanguinante è rottu, penzolava à u latu. Ella si pusò quì per un mumentu, fighjendu a so nemesi è si ritrova incapace di sguardu luntanu da i so ochji carnivori, infusi di sangue.
  
  
  ***
  
  
  Drake attraversò a porta di fantasia in u massivu lobby. U SAS hà veramente cordoned off the nightclub area è copre a scala principale. U restu di u castellu ùn saria micca cusì amichevule.
  
  Dahl si taccava la tasca di petto. "I disegni mostranu un magazzinu à a nostra diritta è in l'ala estremo oriente. Ùn dubiti micca di nunda avà, Drake. Hayden. Avemu accunsentutu chì questu era u locu più logicu per Frey, i nostri amichi è a Grave ".
  
  "Ùn l'aghju mancu sognu", disse Hayden decisivamente.
  
  Cù un gruppu d'omi chì si sgranavanu daretu à ellu, Drake hà seguitu Dahl attraversu a porta à l'ala est. Appena a porta s'hè aperta, più di balli trafittavanu l'aria. Drake rotolò è si alzò, sparendu.
  
  È di colpu, a ghjente di Frey era trà elli !
  
  I culteddi lamponu. Pistole mani sparate. I suldati scendevanu da a manca è à a diritta. Drake pressò u musu di a so pistola à u tempiu di unu di i guardiani di Frey, poi spostò l'arma in pusizioni di tiru ghjustu à tempu per mette una balla in a faccia di l'assaltante. U guardianu l'attaccò da a manca. Drake evitò l'affondo e colpì il tizio in faccia. S"inchinò nantu à l"omu inconsciente, pigliò u so culteddu è s"impirò a punta in u capu d"un altru chì stava per taglià a gola à i Delta Commandos.
  
  Accantu à l'arechja chjappò un colpu di pistola ; L'arma preferita di SGG. Hayden hà utilizatu una Glock è un cuteddu di l'armata. Forza multinaziunale per un incidente multinaziunale, pensò Drake. Più colpi sbuchjavanu à l'estremità di a stanza. Implica i taliani.
  
  Drake s'hè rotolatu pianu sottu à u colpu laterale di u nemicu. Girò tuttu u so corpu, i pedi prima, chjappà u tippu da i so pedi. Quandu l'omu sbarcò duramente nantu à a so spina, Drake si suicidò.
  
  L'anzianu ufficiale SAS si alzò è hà vistu Dahl una decina di passi avanti. I so nemichi diventavanu sempre più menu - prubabilmente restavanu solu una decina di martiri, mandati à sguassate l'invasori. U veru esercitu seria in un altru locu.
  
  "Micca male per un riscaldamentu", u svedese sgridò, sangue intornu à a bocca. "Avà avanti!"
  
  Passavanu per un'altra porta, sguassate una stanza di trappule, dopu una altra stanza induve i snipers piglianu sei di i boni prima di esse eliminati. À a fine, si trovanu davanti à un altu muru di petra cù e ferite à traversu i quali sparavanu mitragliatrici. In u centru di u muru di petra era una porta d'acciaio ancu più impressiunanti, chì ricorda una volta di banca.
  
  "Hè questu," disse Dahl, curvandosi in daretu. "A sala d'osservazione di Frey."
  
  "Sembra una mamma di puttana dura", disse Drake, ripigliendu accantu à ellu, alzendu a manu mentre decine di suldati correvanu versu ellu. Cercò Hayden intornu, ma ùn pudia distingue a so figura svelta trà l'omi. Induve diavule hè andata ? Oh per piacè, per piacè ùn lasciate micca ch'ella sia più stendu quì... sanguinante...
  
  "Fort Knox hè una noce dura da rompe", disse u cumandamentu Delta mentre pigliò un muzzicu.
  
  Drake è Dal si fighjavanu. "Luttatori!" - dicianu tramindui à u listessu tempu, attaccà à a so pulitica di "rapidità è ùn fate micca ingannà".
  
  Dui fucili grossi sò stati passati cù cura longu à a linea, i suldati sghignavanu mentre fighjulavanu. Forti ganci di grappling in acciaio sò stati attaccati à i barili di cannoni putenti, simili à i lanciarazzi.
  
  I dui suldati currenu da a strada ch'elli sò ghjunti, tenendu cavi d'acciaio supplementari in manu. Cavi d'acciaio attaccati à una camera cava à a parte posteriore di i lanciatori.
  
  Dahl hà doppiu cliccà nantu à a so cunnessione Bluetooth. "Dimmi quandu pudemu cumincià."
  
  Passavanu uni pochi di seconde, dopu ghjunse a risposta. "Avanti!"
  
  Un barrage hè statu stallatu. Drake è Dahl s'alluntanu cù i lanciagranate nantu à e spalle, anu miratu è tirò i grilletti.
  
  Dui grappini d'acciaio volavanu fora à a velocità di una fucile, scavatu in u muru di petra di a volta di Frey prima di sfondà l'altru latu. Appena scontru u spaziu, u sensoru hà attivatu un dispositivu chì filava i ganci stessi, furzendu fermamente à u muru di l'altra parte.
  
  Dahl si picchiò nantu à l'arechja. "Fa la".
  
  È ancu da quì sottu, Drake pudia sente u sonu di dui Hummers chì passanu in reverse, i cables attaccati à i so bumpers rinfurzati.
  
  U muru impenetrable di Frey splose.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy scacciò in avvertimentu mentre Caleb zoppicava versu ella, agguantendu u so ghjinochju è u mandonu vacillante. Hà apprufittatu di a tregua di u mumentu per saltà à i so pedi. Caleb ghjunse di novu è l'hà chjapputu nantu à l'arechja cù u spinu di a so manu.
  
  A folla sopra à ella belò di piacè. Migliaia di dollari di vinu raru è un whisky fine si sò sbulicati nantu à a terra di l'arena. Un paru di mutandine di pizzo di donna flottava. Cravatta maschile. Un paru di gemelli Gucci, unu di i quali rimbalza nantu à a spalle pelu di Caleb.
  
  "Uccidela!" Frey urlò.
  
  Caleb se dirigeait vers elle comme un train de marchandises, les bras tendus, des bruits gutturaux qui venaient du fond de son ventre. Kennedy hà pruvatu à saltà luntanu, ma l'hà pigliatu è l'alzò da terra, alzendula da u pianu.
  
  Mentre era in l'aria, Kennedy ùn pudia ch'ellu aspittava l'atterrissimu. È era dura, a roccia è a terra chjappà in a so spina, cacciendu l'aria da i so pulmoni. I so gammi s'alzavanu, ma Caleb s'avvicinò in elli è si pusò nantu à ella, riposendu i so coddi in avanti.
  
  "Più simile", mormorò l'assassinu. "Avà vai à gridà. Eeeeeee ! " A so voce era maniacale, cum'è u stridulu di un porcu in un macellu in l'arechje. "Eeeeeeeee!"
  
  L'agonia ardente hà causatu u corpu di Kennedy à cunvulsione. U bastardo era avà à un centimetru di distanza da ella, u so corpu chjinatu sopra à ella, a bava chì sguassava da i so labbre nantu à i so guance, i so ochji ardenti cù u focu di l"infernu, pressu u so cavallu contr"à u so propiu.
  
  Era impotente per un mumentu, sempre circandu di ripiglià u so fiatu. U so pugnu sbattò in u so stomacu. A so manu manca era per fà u listessu quandu si firmò. Un pensamentu chì batte u core, è dopu si trasfirìu à a so gola è cuminciò à stringhje.
  
  Kennedy si soffocò, ansimante per l'aria. Caleb ridava cum'è un pazzo. Si strinse più forte. Studiò i so ochji. Si appoggiò nantu à u so corpu, sfracciandula cù u so pesu.
  
  Idda scacciò u più forte ch'ella pudia, scuntendulu da parte. Hà capitu bè ch'ella avia appena ricevutu un pass. I bisogni distorti di u bastardo anu salvatu a so vita.
  
  Si sfilò di novu. A folla s'hè burlatu di ella - à u so spettaculu, à i so panni sporchi, à u so culo graffiatu, à i so pedi sanguinanti. Caleb s'arrizzò, cum'è Rocky, da l'orlu di a scunfitta è allargò i so braccia, ridendu.
  
  È tandu sentì una voce, debule, ma tagliendu a cacufonia rauca.
  
  A voce di Ben: "Drake si avvicina, Kennedy. Si avvicina. Aghju avutu un missaghju!"
  
  Dannazione... ùn li truverà micca quì. Ùn pudia micca imaginà chì, di tutti i lochi di u castellu, ellu cercaria questu. U so scopu più prubabile seria u almacenamentu o cellule. Questu puderia piglià ore ....
  
  Ben avia sempre bisognu di ella. E vittime di Caleb anu sempre bisognu di ella.
  
  Alzate è gride quandu ùn puderanu micca.
  
  Caleb se précipita vers elle, imprudent dans son égoïsme. Kennedy fece l'orrore, poi alzò a gamba è sbattò u coddu drittu in a so faccia chì si avvicinava.
  
  U sangue sboccava in tutta a so manu. Caleb si firmò cum'è s'ellu s'era scontru in un muru di brique. Kennedy hà pressu u so vantaghju, u pugnu in u pettu, u so nasu digià rottu, u calciu in i ghjinochji. Hà utilizatu ogni metudu pussibule per incapacità u boia.
  
  U rughjoni di a folla aumentava, ma ella à pena intesu. Un colpu rapidu à e boli mandò u stronzo à i so ghjinochji, un altru à u mentonu u vultò in daretu. Kennedy cascò in a terra accantu à ellu, ansendu da a fatigue, è fighjulava in i so ochji increduli.
  
  Ci era un colpu vicinu à u so ghjinochju drittu. Kennedy hà guardatu in daretu è hà vistu una buttiglia di vinu rotta appiccicata à a testa in a terra. Un merlot chì stilla prumessa rossa liquida.
  
  Caleb si voltò versu ella. Pigliò u colpu in faccia senza sbattà. "Avete da more", sibilò ella. "Per Olivia Dunn", tirò a buttiglia rotta da terra. "Per Selena Tyler", l'alzò sopra a so testa. "Miranda Drury", aghjunse, "u so primu colpu hà frantutu i denti, i cartilagini è l'ossu. "È per Emma Silke", u so secondu colpu li cacciò l'ochju. "Per Emily Jane Winters", u so colpu finale hà trasfurmatu u so collu in carne macinata.
  
  È si ghjinochje quì nant"à a terra sanguinosa, vittoriosa, l"adrenalina sbucciava in i so vene è pulsava in u so cervellu, circannu di ripiglià l"umanità chì l"avia disertata per un mumentu.
  
  
  quarantaquattru
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANIA
  
  
  Kennedy hè statu urdinatu di ripiglià e scale sottu a pistola. U corpu di Thomas Caleb hè statu lasciatu sbattutu induve duveria more.
  
  Frey paria infelice, parlendu à u so telefuninu. "Vault", gracchiò. "Salvà a volta à tutti i costi, Hudson. Ùn m'importa nunda d'altru, idiota. Scendi da stu dannatu divano è fà ciò chì ti pagu per fà!
  
  Spegne a cunnessione è fissò Kennedy. "Sembra chì i vostri amichi sò entrati in casa mia".
  
  Kennedy l'hà datu un sguardu sognu prima di vultà à l'elite assemblata. "Sembra chì i stupidi riceverete un pocu di ciò chì vi meritate."
  
  Ci era una risata tranquilla è u tintinimentu di i bicchieri. Frey si unì per un mumentu prima di dì: "Bevi, amichi. Allora lasciate in u modu di solitu ".
  
  Kennedy fece un pò di bravata, abbastanza per strincà l'ochju à Ben. Dannazione s'è u so corpu ùn facia male cum'è una cagna. U so culo brusgiatu è i so gammi palpitavanu ; a testa duria è e mani cuparti di sangue appiccicosa.
  
  Li hà datu à Frey. "Puderaghju pulisce questu?"
  
  "Usate a vostra cammisa", risa. "In ogni casu, questu hè nunda più cà un straccio. Senza dubbitu, riflette u restu di u vostru armariu.
  
  Agitò a manu in una manera reale. "Portala. È un zitellu".
  
  Anu lasciatu l'arena, Kennedy si sentia stancu è prova di calmà a so testa chì girava. E cunsequenze di ciò ch'ella avia fattu avarianu campatu cun ella per decennii, ma avà ùn era micca u tempu di stà. Ben era accantu à ella è, à ghjudicà da l'espressione di u so visu, era chjaramente pruvatu à rassicurallu telepaticamente.
  
  "Grazie, omu," disse, ignurà i guardiani. "Era un cakewalk."
  
  Dopu à a bifurcazione di manca, si dirigenu in un altru corridor chì ramificava da u so bloccu di cellula. Kennedy hà cullatu i so pinsamenti.
  
  Basta sopravvive, hà pensatu. Basta à stà vivu.
  
  Frey hà ricevutu un altru chjamatu. "Chì? Sò in almacenamiento? Idiotu ! Tu... tu..." mormorò in furia. "Hudson, tu... manda quì tuttu l'esercitu!"
  
  Un screech elettronicu hà tagliatu a cunnessione bruscamente, cum'è una ghigliottina chì taglia a testa di una regina francese.
  
  "Pigliateli!" Frey si vultò versu i so guardiani. "Pigliate à i quartieri di vita. Sembra chì ci sò più di i vostri amichi di ciò chì avemu prima pensatu, caru Kennedy. Torneraghju più tardi per trattà e vostre ferite ".
  
  Cù ste parolle, u tedescu sbulicatu si n'andò prestu. Kennedy era assai cuscente chì ella è Ben eranu avà solu cù quattru guardiani. "Continuà," unu d'elli l'hà spinta versu a porta à a fine di u corridore.
  
  Mentre passavanu per questu, Kennedy sbattulò di sorpresa.
  
  Sta parte di u castellu hè stata demolita cumplettamente, un novu tettu arcu hè statu erettu sopra à a testa è picculi "case" di brique allineanu ogni latu di u spaziu. Micca più grande di i grani grossi, ci eranu circa ottu. Kennedy hà capitu subitu chì più di uni pochi di prigiuneri avianu passatu per questu locu à un tempu.
  
  Una persona peghju chè Thomas Caleb ?
  
  Scuntrà Abel Frey.
  
  A so situazione era peghju ogni secondu. I guardiani spinghjevanu ella è Ben versu una di e case. Una volta dentru, era u ghjocu finitu. Perdi.
  
  Puderia piglià unu, forse ancu dui. Ma quattru ? Ella ùn hà micca avutu una chance.
  
  Se solu....
  
  Ella guardò in daretu à u guardianu più vicinu è hà nutatu ch'ellu a fighjulava cù stima. "Ehi, hè questu? Ci vai à metteci là ? "
  
  "Questi sò i mo ordini."
  
  "Fighjate. Stu tippu hè quì - hè ghjuntu tuttu questu modu per salvà a so surella. Pensate, um, forse puderia vedela. Solu una volta ".
  
  "Ordini da Frey. Ùn avemu micca permessu ".
  
  Kennedy hà guardatu da una guardia à l'altru. "E chì? Quale deve sapè ? L'imprudenza hè a spezia di a vita, nò?"
  
  U guardianu abbaiò à ella. "Sì cecu? Ùn avete micca vistu e camere in questu locu maledutu?"
  
  "Frey hè occupatu à cumbatte l'esercitu", Kennedy surrisu. "Perchè pensate ch'ellu sia scappatu cusì prestu?" Ragazzi, lasciate chì Ben veda a so surella, allora forse vi taglieraghju un pocu quandu ghjunghjenu i novi capi.
  
  I guardiani si fighjavanu furtivamente. Kennedy hà fattu più cunvinzione in a so voce è un pocu più flirt in a so lingua di u corpu, è prestu i dui anu sbloccatu a porta di Karin.
  
  Dui minuti dopu hè stata purtata fora. Si vacillava trà elli, parendu stancu, i so capelli biondi sbucciati è a faccia disegnata.
  
  Ma dopu hà vistu à Ben è i so ochji s'illuminanu cum'è un lampu in una tempesta. Paria chì a forza era tornata à u so corpu.
  
  Kennedy hà pigliatu l'ochju mentre i dui gruppi si scontranu, circannu di trasmette rapidamente l'urgenza, u periculu, l'ultima chance di a so idea pazza, tuttu cù un sguardu disperatu.
  
  Karin fece un gesto alle guardie e ringhiò. "Andate avanti è pigliate un pocu, bastardi. "
  
  
  ***
  
  
  Thorsten Dahl guidò a carica, tenendu a so pistola cum'è una spada rialzata, gridendu in cima di i so pulmoni. Drake était juste à côté de lui et courait à toute vitesse même avant que tout le mur de la voûte ne s'effondre. Fume è débris spargugliati in a piccula zona. Mentre Drake curria, hà intesu chì altre truppe di a coalizione si sparghjevanu in e duie direzzione. Eranu una falange di morte chì s'avanzava nantu à i so nemichi cù intenzione assassina.
  
  L'instintu di Drake s'era sbattutu mentre u fumu turbinava è si diluiva. A manca si stendeva un gruppu di guardiani, congelati di paura, lenti à reagisce. Hà sparatu una splutazioni in mezu à elli, distrughjendu almenu trè corpi. U focu di ritornu si sentia davanti. I suldati cascanu à a so manca è à a diritta, chjappendu u muru colapsatu duramente cù u so momentu.
  
  U sangue spruzzatu ghjustu davanti à i so ochji mentre a testa di u talianu si vultò in vapore, l'omu ùn era micca abbastanza veloce per esquivà a pallottola.
  
  Drake culomba per copre. Petri aguzzi è cimentu strappavanu a carne nantu à i so braccia mentre cascò à u pianu. Avvicinendu, hà sparatu parechji raffi à i cantoni. A ghjente gridava. L'esposizione hà splutatu sottu un focu intensu. L'osse vechji giravanu in l'aria à lentu cum'è pezzi di polvera.
  
  I colpi risonanu di novu davanti, è Drake hà vistu una massa di persone chì si movevanu. Ghjesù! L'esercitu di Frey era ghjustu quì, disegnatu in a so furmazione mortale, avanzendu più veloce è più veloce cum'elli sentivanu avè u vantaghju.
  
  
  ***
  
  
  Karin hà utilizatu a furmazione di arti marziali per incapacità i so guardiani in una materia di seconde. Kennedy fece un rovescio forte à u mento di u so guardianu, poi fece un passu in avanti è sbattò a so testa cusì forte chì e stelle brillavanu davanti à i so ochji. Un secondu dopu, hà vistu u so secondu avversariu, u quartu guardianu, saltà à u latu per creà un spaziu trà elli.
  
  U so core si affondò. Allora a quarta guardia era un ponte troppu luntanu. Ancu per dui di elli.
  
  U guardianu paria petrificatu mentre alzava u so fucile. Cù dita tremanti, scannò a zona per aiutu. Kennedy allargò e braccia, palme fora.
  
  "Calmati, omu. Basta à stà calmu. "
  
  U so dito di scatula si arricciò in paura. Un colpo sbucò è rimbalzò da u tettu.
  
  Kennedy s'arrizzò. A tensione hà addensatu l'aria, trasfurmendu in un brodu nervoso.
  
  Ben quasi gridava quandu u so telefuninu hà cuminciatu à ghjucà una suoneria raspy per via di a so ansietà. L'imaghjini di Sizer hè stata rialzata à u massimu.
  
  U guardianu hà ancu saltatu, sviendu un altru colpu involuntariu. Kennedy sintia u ventu da a bala passa u so craniu. A paura pura l'hà congelata in u locu.
  
  Per piacè, hà pensatu. Ùn esse un idiota. Attenti à a vostra furmazione.
  
  Allora Ben hà lanciatu u so telefunu à a guardia. Kennedy l'hà vistu sbattà è cascà rapidamente à u pianu per creà più distrazione. Quandu u guardianu abbandunò u telefuninu è vultò a so attenzione, Kennedy avia purtatu l'arma di u terzu guardianu.
  
  Karin però, hà campatu quì per un pezzu. Ella hà vistu è vissutu difficultà. Ella sparò istantaneamente. U guardianu si ritirò mentre un nuvulu rossu spuntava da a so giacca. Tandu un puntu scuru si sparse nantu à a so spalla è paria cunfusu, po arrabbiatu.
  
  Il a tiré à bout portant sur Ben.
  
  Ma u tiru ùn hà micca successu, un miss senza dubbitu aiutatu da u fattu chì a so testa sploda un millisecondu prima ch'ellu tirò u grillu.
  
  Daretu à ellu, inquadratu da i spruzzi di u so sangue, stava Hayden cù una Glock in manu.
  
  Kennedy guardò à Ben è Karin. Aghju vistu cumu si guardavanu l'un l'altru cun piacè, amore è tristezza. Paria raghjone di dà li un minutu. Allora Hayden era accantu à ella, annunziendu à Ben in sollievu.
  
  "Cumu sta?"
  
  Kennedy fece l'ochju. "Serà più felice avà chì site ghjuntu".
  
  Allora si sobriò. "Avemu bisognu di salvà l'altri prigiuneri quì, Hayden. Pigliemuli è lasciamu stu infernu".
  
  
  ***
  
  
  I dui armati si scontranu, e forze di a coalizione sparanu i so avversari in u locu, i tedeschi brandiani i culteddi è pruvò à avvicinassi prestu.
  
  Per un mumentu Drake hà pensatu chì stu ghjocu di u cuteddu era inutile, cumplettamente pazza, ma poi si ricurdò quale era u so capu. Abel Frey. U pazzu ùn vulia micca chì u so propiu partitu aduprà balle in casu chì dannu i so artefatti inestimabili.
  
  À mezu à elli, Drake hà tagliatu nemicu dopu nemicu. I suldati grugnivanu è si sbattevanu l'un l'altru intornu à ellu, cù a forza chì rompeva l'osse. A ghjente gridava. A battaglia hè stata una lotta tutale à a manu. A sopravvivenza dipendeva da a furtuna pura è di l'instintu piuttostu cà di qualsiasi abilità.
  
  Mentre ch'ellu sparava, pugnava è si faceva strada, hà nutatu una figura davanti. U derviscio giranti di a morte.
  
  Alicia Miles si batte à traversu i ranchi di super truppe internaziunali.
  
  Drake si vultò versu ella. U sonu di a battaglia hè mortu. Eranu in u spinu di a volta, u sarcòfagu d'Odinu accantu à elli, avà apertu, cù un rack di spotlights muntatu sopra.
  
  "Bè, bè", rise. "Drakester. Cume stai, amicu?"
  
  "U stessu cum'è sempre".
  
  "Mmm, mi ricordu. Ancu s'ellu ùn possu micca dì chì hè appiccicatu troppu longu, eh? Per via, una grande lotta di gatti nantu à e corde. Ùn hè micca male per un ex-suldatu diventatu civile.
  
  "Ancu tù. Induve hè u vostru BBF?"
  
  "WWF?"
  
  I dui suldati di cummattimentu si sbattevanu in Drake. Il les écarta avec l'aide d'Alicia, tous deux appréciant ce qui allait se produire.
  
  "U megliu fidanzatu per sempre? Vi ricordate di ellu ? Cute?"
  
  "Oh sì. Aviu avutu à tumballu. U bastardo hà pigliatu à Frey è à mè chì si mischianu in u cortile. Ella risa. "Mi sò arrabbiatu. Sò morti." Hà fattu una faccia. "Solu un altru stupidu mortu."
  
  "Quale hà pensatu ch'ellu puderia ammansà ti," Drake annuì. "Mi ricordu".
  
  "Perchè duvete esse quì avà, Drake? Veramente ùn vogliu micca tumbà ti ".
  
  Drake scuzzulò a testa, stunatu. "Ci hè un termu chjamatu u bellu bugiardariu. Queste duie parolle riassuntenu tuttu di voi, Miles, megliu cà qualsiasi Shakespeare puderia."
  
  "E chì?" Alicia si rimboccò le maniche cun un sorrisu è si calzò i scarpi. "Sei prontu à avè e vostre palle in manu?"
  
  Da u cantonu di l'ochju, Drake hà vistu Abel Frey chì s'alluntanava da elli è gridava à qualchissia chjamatu Hudson. Ovviamente, Miles li avia prutetti quandu hà canalizzatu i so puteri, ma avà avia altre priorità. Torsten Dahl, sempre affidabile, stava davanti à l'alemanu pazzu è cuminciò à attaccà.
  
  Drake strinse i pugni. "Ùn succederà micca, Miles."
  
  
  quarantacinque
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia l'hà scunfittatu strappandu a so T-shirt, avvolgendula intornu à ella stessa finu à ch'ella sia stretta cum'è una corda, poi utilizendu e duie mani per avvolgerla intornu à u so collu. Si luttava, ma u so arnese improvisatu l'hà trascinatu à l'internu.
  
  Giustu in i so ghjinochje chì cresce - stile Muay Thai. Unu. Due. Tre.
  
  Si vultò à u primu. Avemu vultatu di novu. U sicondu crunched sottu à e so coste. U terzu colpu l'hà culpitu in piazza in i boli. U dulore attraversò u so stomacu, chì li fece nausea è cascò nantu à a so spalle.
  
  Alicia si fermò sopra di lui, sorridendo. "Chì aghju dettu? Dimmi, Drakey, esattamente ciò chì aghju dettu. Ella fece un gestu per dà qualcosa.
  
  "I vostri palle."
  
  Abbassò l'anca è si torciò per dà un calciu laterale destinatu à u so nasu. Drake alzò e duie mani è bluccà u colpu. Mi sentu un dito dislocatu. Ella si vultò in modu chì ella era faccia à faccia cun ellu, alzendu una gamba alta in un arcu, poi purtò u so taccu nantu à a so fronte.
  
  Colpu d'ascia.
  
  Drake si vultò in daretu, ma u colpu l'hà ancu colpi in u pettu. È cù tanta forza cum'è Miles puderia riunisce, hà causatu un dolore insopportabile.
  
  Ella pistò nantu à a so caviglia.
  
  Drake urlò. U so corpu era sistematicamente rottu, bruised è mutilatu. L'hà ruttu, pezzu per pezzu. Anni civili sò dannati. Ma allora, puderia ancu culpisce u licenziamentu ? Era sempre bona. Hè sempre stata cusì bona?
  
  Broken civile o micca, era sempre SAS, è ella macchiava u pianu cù u so sangue.
  
  Ellu si alluntanò. Trè cummattenti cadevanu nantu à ellu, sbattendu tuttu ciò chì li circundava. Drake s'amusa di u tremore da u coddu di u tedescu in gola. Hà intesu u cartilagiu crunch è si sentia un pocu megliu.
  
  S'arrizzò, capindu ch'ella l'avia permessu. Ella ballava, mutendu da u pede à u pede, i so ochji brillavanu da l'internu di diavulu è grisgiu. Daretu à ella, Dahl, Frey è Hudson eranu chjusi inseme, luttanu per sopra à l'orlu di u cercu di Odinu, i so visi cuntorti da u dulore.
  
  Alicia lui jeta sa t-shirt. Hè culpitu cum'è una frusta, pruvucannu u latu manca di a so faccia per brusgià. Ella hà battutu di novu è l'hà pigliatu. Tirò cù una forza incredibile. Inciampava è si ghjittassi in i so bracce.
  
  "Bonghjornu".
  
  Hà postu i dui pollici ghjustu sottu à l'arechje, pressendu duramente. Istantaneamente, hà cuminciatu à contorce, ogni parvenza di sfida hè andata. Hè pressatu abbastanza forte nantu à u nodu nervu per causà ogni persona normale per sminticà.
  
  Miles s'incurcò cum'è un toru di rodeo.
  
  Si pressò più forte. Infine, si appoggiò in u so abbracciu strettu, lassannulu piglià u so pesu, andendu limp, pruvendu à sparte u dulore. Allora ella s'arrizzò dritta è appiccicò i dui pollici sottu à e so ascelle.
  
  Direttamente in u so propiu fasciu di nervi. L'agonia corse à traversu u so corpu.
  
  È hè per quessa ch'elli eranu chjusi. Dui nemici formidabili, chì si battevanu à traversu ondate di dulore, chì si movenu appena, si fighjenu in l'ochji cum'è amanti persi longu finu à chì a morte li separa.
  
  Drake grugnì, incapace di ammuccià a so miseria. "Pazza... cagna. Perchè ... perchè travaglià per questu ... questu omu?"
  
  "Significa... per... ghjunghje à... a fine".
  
  Nè Drake nè Miles ùn anu da fà marchja. Intornu à elli, a battaglia cuminciò à finisce. Più truppe di a coalizione sò stati in i so pedi cà i tedeschi. Ma anu cuntinuatu à cumbatte. È Drake pudia vede vagamente Dal è Frey chjusi in un abbracciu mortale simile, cumbattendu finu à a fine.
  
  Nisun suldatu li interrompe. U rispettu era troppu grande. In privacy è imparzialmente, sti battaglie seranu decisu.
  
  Drake cascò à i so ghjinochji, tirà Alicia cun ellu. I punti neri ballavanu davanti à i so ochji. Hà capitu chì s'ellu truvava un modu per rompe a so presa, seria veramente finitu. L'energia l'abbandunava cù ogni seconda.
  
  Si calava. Ella pressò più forte, quellu stintu di assassinu assolutu chì l'hà pugnalata. I so pollici scivolavanu. Alicia cascò in avanti, chjappendulu in u mentonu cù u so coddu. Drake hà vistu vene, ma ùn avia micca a forza di piantà.
  
  Sparks splutavanu davanti à i so ochji. S'hè cascatu nantu à u so spinu, fighjendu u tettu goticu di Frey. Alicia si arrampicò è bluccà a so vista cù u so visu, distortu da u dulore.
  
  Nisunu di i suldati intornu à elli pruvò à piantà. Ùn finisce micca finu à chì unu di i cumbattenti dichjarà una tregua o mori.
  
  "Micca male", tosse. "Avete sempre capitu, Drake. Ma sò sempre megliu chè tè ".
  
  Ellu lampò. "Eiu sò".
  
  "Chì?" - aghju dumandatu.
  
  "Avete... quellu bordu. Ddu stintu assassinu. Furia di battaglia. Ùn hà micca impurtanza. Hè impurtante. Questu ... hè per quessa ch'e aghju lasciatu ".
  
  "Perchè vi duverebbe impedisce?"
  
  "Eru preoccupatu per qualcosa fora di u travagliu", disse. "Cambia tuttu".
  
  U so pugnu era alzatu, prontu à sfracicà a so gola. Passò un mumentu. Allora ella disse: "Una vita per una vita?"
  
  Drake hà cuminciatu à sente l'energia chì torna lentamente à i so membri. "Dopu tuttu ciò chì aghju fattu oghje, pensu chì mi deve assai".
  
  Alicia fece un passu in daretu è stese a so manu per aiutà u so pedi. "Aghju lanciatu i pozzi versu e corde à u pozzu di Mimir. Ùn l'aghju micca tombu à a tomba di Odinu. Aghju attiratu l'attenzione di Frey da Ben Blake. Ùn sò micca quì per distrughje u mondu, Drake, sò quì solu per divertissi un pocu ".
  
  "Confirmu." Drake hà ritruvatu u so equilibriu cum'è Thorsten Dahl alzò u corpu limp di Abel Frey da u largu bordu di u cercu di Odinu. Cascò à u pianu cun un crunch umitu, sbattendu senza vita nantu à i pavimenti di marmaru talianu.
  
  L'acclamazioni s'eranu è eccu in tutte e truppe di a coalizione.
  
  Dahl strinse u pugnu, fighjendu l'internu di u cercua.
  
  "Stu bastardo ùn hà mai vistu quellu premiu", rise. "U travagliu di a so vita. Ghjesù Cristu, avete da vede questu ".
  
  
  quarantasei
  
  
  
  STOCCOLMA
  
  
  Un ghjornu dopu, Drake hà sappiutu scappà da una interminabile serie d'interrogatori per dorme uni pochi d'ore in un hotel vicinu, unu di i più antichi è belli di Stoccolma.
  
  In u lobby, aspittava l'ascensore è si dumandava perchè tutti i so prucessi di pensamentu eranu filmati. Sò andati pazzi da a mancanza di sonnu, i batti custanti è a pressione intensa. Pigliò parechji ghjorni per ricuperà.
  
  L'ascensore sonò. Una figura apparsu accantu à ellu.
  
  Kennedy, vistutu di un pantalone casuale di sabbatu, capelli pettinati strettu in daretu, u studia cù l'ochji stanchi.
  
  "Bonghjornu".
  
  E parolle ùn bastavanu. Dumandelle s'ellu stava bè ùn era micca solu zoppa, era ghjustu stupidu.
  
  "Salutu ancu à tè".
  
  "À u listessu pianu?"
  
  "Certamente. Ci mantenenu tutti isolati, ma inseme ".
  
  Sò entrati. Fighjendu u so riflessu rottu in u specchiu. Evite u cuntattu cù a videocamera necessaria. Drake pressò u buttone diciannove.
  
  "Sei bravu in questu cum'è mè, Kennedy?"
  
  Ella ridia di cori. "Settimana pazza, o settimane. Micca sicuru. Mi rende pazzo chì aghju finitu per cumbatte a mo nemesi è sbulicà u mo nome à a fine di tuttu.
  
  Drake alzò le spalle. "Comu I. Ironicu, nò?"
  
  "Induve hè andata? Alicia."
  
  "In a notte induve vanu tutti i migliori sicreti, ella è quellu geek Hudson", Drake strinse e spalle. "Andatu prima chì qualcunu chì importava veramente li notava. Probabilmente si sguassate u cervellu di l'altru mentre parlemu ".
  
  "Avete fattu u dirittu. Ùn eranu micca i principali inspiratori quì. Alicia hè periculosa, ma micca pazza. Oh, è ùn intendi micca "in u calmu di a notte".
  
  Pigliò un mumentu per processà a so riferenza di Dinosaur Rock. Ridia. U so umore s'arrizzò più veloce di u mercuriu in un ghjornu di sole.
  
  "E Hayden?" Kennedy hà dettu chì e porte di l'elevatore si chjudevanu è a vechja vittura hà cuminciatu à alzà lentamente. "Pensate chì stà cun Ben?"
  
  "Spergu veramente cusì. Se no, allora almenu pensu ch'ellu faceva sessu avà ".
  
  Kennedy hà datu un pugno à l'spalla. "Ùn cuntate micca quelli gaddini, amicu. Forse scriverà una canzone per ella ".
  
  "U nome - trè minuti è mezu cun voi!"
  
  Volavanu pianu pianu à u settimu pianu. "Mi ricorda. Là, in a tomba di Odinu, chì avete dettu quì ? Qualcosa di mè stà in York è, uh, guadagnà a mo vita.
  
  Drake la fissò. Ella li fece un surrisu seducente.
  
  "Bè... Eiu... Eiu..." Sospirò è si addolcì. "Sò senza speranza fora di pratica in questu".
  
  "Chì?" L'ochji di Kennedy scintillavanu di malizia.
  
  "L'anzianu gruppu di dino-rock Heart l'hà chjamatu l'ultima seduzzione. In Yorkshire avemu solu dì "chat to the bird". Semu persone simplici ".
  
  Quandu l'elevatore cliccà annantu à u quattordicesimu pianu, Kennedy si sbottonò a cammisa è lasciò cascà à u pianu. Sottu ella portava un bracciu rossu trasparente.
  
  "Chi stai facendu?" Drake sentit son cœur battre comme s'il avait été électrocuté.
  
  "Guardaraghju a mo vita".
  
  Kennedy sbulicò i pantaloni è li lasciò falà à u pianu. Portava un paru di mutandine rosse currispondenti. L'ascensore s'hè chjappu quandu ghjunse à u so pianu. Drake sentia u so spiritu è tuttu u restu s'alzava. A porta sciddicò à u latu, aprendu.
  
  U ghjovanu coppiu aspittava. A donna risa. U tippu facia un sorrisu à Drake. Kennedy tirò Drake fora di l'ascensore è in u corridoiu, lascendu u so pantalone.
  
  Drake guardò in daretu. "Ùn vulete micca questu?"
  
  "Ùn aghju più bisognu di questu".
  
  Drake l'hà pigliatu. "Bon travagliu, hè una caminata rapida versu a mo stanza."
  
  Kennedy lasciò i so capelli.
  
  
  FINI
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"