Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ɛn Di TƆd Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver de muv insay drim insay wan paralel yunivas. Na de i si dragon dɛn ɛn i gɛt fɔ lan se wan Third Reich ɛn Hitler in Jamani de, we wan fayn fayn gnome de ɛp am. Dɛn dɔn sɛn wan yɔŋ ɔbit bɔbɔ fɔ go ɛp di USSR. Bɔt i si se i de na wan ples usay dɛn de wok fɔ pikin dɛn ɛn i nɔ ebul fɔ ɛp Sɔviɛt Rɔshia. Ɛn di Jamani dɛn bin tek di USSR!

  GULLIVER ƐN DI TƆD REICH
  ANOTESHƆN
  Gulliver de muv insay drim insay wan paralel yunivas. Na de i si dragon dɛn ɛn i gɛt fɔ lan se wan Third Reich ɛn Hitler in Jamani de, we wan fayn fayn gnome de ɛp am. Dɛn dɔn sɛn wan yɔŋ ɔbit bɔbɔ fɔ go ɛp di USSR. Bɔt i si se i de na wan ples usay dɛn de wok fɔ pikin dɛn ɛn i nɔ ebul fɔ ɛp Sɔviɛt Rɔshia. Ɛn di Jamani dɛn bin tek di USSR!
  . CHAPTER No. 1.
  Di brayt travulman we bin taya fɔ wok as slev wok, i bin de slip ɛn drim we bin rili intrestin pas rial tin.
  Di bɔbɔ we nem Gɔliva bin de flay pan wan dragɔn, ɛn nia am, wan gyal we bin fayn we nɔbɔdi nɔ si yet. Ɔlrɛdi i dɔn rili big, bɔt i stil yɔŋ, ɛn i gɛt bɔku mɔsul ɛn i kɔba. Ɛn pan in ia we gɛt gold lif kɔlɔ, dɛn bin gɛt wan rich krawn we gɛt dayamɔn ɛn sɔm ston dɛn we bin so brayt, lɛk sta dɛn, dat dɛn bin de shayn pas ivin di dayamɔn dɛn we big ɛn dia pas ɔl.
  Di bɔbɔ we bin de travul bin aks se:
  - Udat na yu?
  Di titi ansa wit smayl se:
  - Mi na Prinses Leia! Ɛn dis tɛm ya, a de kɔmand wan ami we gɛt dragɔn dɛn!
  Gulliver bin luk bak. Ɛn fɔ tru, wan ol grup fɔ dragon dɛn bin de na di skay, ɛn ɔl dɛn tin ya bin fayn. Ɛn fayn fayn gyal pikin dɛn bin sidɔm pan dɛn.
  Bɔt di wan we bin rili fayn ɛn we bin de mek pɔsin gladi pas ɔl na di kwin stil. Ɛn di dragɔn we dɛn tri bin flay pan, togɛda wit wan ɔda fayn fayn tin, bin rili fayn. Na ya di tim bin de. Ɛn di sem tɛm, ɔl di gyal pikin dɛn nɔ gɛt fut, pan ɔl we dɛn nekɛd dɛn kɔba wit valyu ston ɛn bidz.
  Bɔt dɛn nɔ bin ayd ɛni wan pan di chɔklɛt bar dɛn we de na di abs na di bɛlɛ, ɔ di bɔl dɛn we gɛt mɔsul dɛn we de rɔl ɔnda di brɔnz skin. Na da sem tɛm de, di sɔl dɛn bin gɛt wan fayn ɛn spɛshal bɛnd fɔ di il dɛn.
  Di wɔri bɔbɔ se:
  - Aw yu fayn. Una gyal pikin dɛn rili na mirekul!
  Leia bin shek in ia di kɔlɔ we tan lɛk gold lif ɛn siŋ se:
  Di gyal pikin dɛn ɔl fayn, dɛn nɔ gɛt fut, .
  Dɛn strɔng ɛn dɛn na wɔri pipul dɛn frɔm di manger...
  Di biutiful pipul dɛn gɛt wan rili stern luk, .
  I klia se di at gladi mɔ wit dɛn!
  Gulliver bin gri wit dis. I tɔn di sɔd na in an, mek wan figa et wit am ɛn se:
  - Witout eni doubt, e de mo fun wit yu!
  Wan tim we gɛt fayn fayn pipul dɛn bin de flay pan dragon dɛn. Wan ol ami de pan dɛn, we wɔndaful ɛn we nɔ gɛt wan kɔmpitishɔn. Ɛn di dragɔn dɛn bin gɛt wing dɛn we dɛn peint wit ɔl di kɔlɔ dɛn we di renbo gɛt. Ɛn i bin tan lɛk se dɛn bin de drɛs dɛn wit valyu ston dɛn.
  Gulliver bin notis se:
  - Ɛvri man we want fɔ du sɔntin na dragɔn insay in yon we, bɔt nɔto sɛvin ed, bɔt bɔku tɛm na wan we nɔ gɛt ed!
  Prinses Leia bin laf ɛn ansa se:
  - Nɔ lɛk dragɔn, man nɔ nid fɔ kɔt in ed;i dɔn ɔlrɛdi lɔs dɛn we i luk uman!
  Di wɔri bɔbɔ trowe in fut finga dɛn we nɔ gɛt natin - i bin luk lɛk twɛlv ia so ɛn na shɔt nɔmɔ i wɛr, na dat mek i trowe di nidul. So i flay pas ɛn pas insay wan fayn big mɔskito, ɛn kil am te i day.
  Gulliver bin notis wit smayl se:
  - Di wan dɛn we vɛks lɛk wasp ɛn wit di sɛns we insɛkt gɛt de mek mɔl kɔmɔt pan mɔl!
  Warrior Princess Leia bin kɔnfyus se:
  - Fɔ pɔsin we gɛt di sɛns we flay gɛt, ɛni insɛkt na ɛlifant!
  Ɛn dɛn bin de laf. I bin luk rili fani. Wan grup fɔ gig dɛn bin de flay bifo dɛn. Di bɔd dɛn bin rili big ɛn fat, ɛn dɛn bin gɛt big wing. Na di lida fɔ di pak, wan man ɛn in wɛf bin sidɔm: wan bɔbɔ ɛn wan gyal pikin, ɛn dɛn ol silva bɛl dɛn na dɛn an, we dɛn bin de jingl wit gladi at.
  Gulliver bin notis se:
  - Bɔku tɛm, big pipul dɛn kin lay, pikin dɛn kin mek tin, ɛn ol pipul dɛn kin jɔs lay te di pikin tɔk!
  Di prinses gyal nɔd ɛn ad se:
  - Ol ej nɔto gladi at, bɔt fɔ fɔdɔm na pikin na disasta we pas dat!
  Di pikin dɛn we bin de na di lida gɔs bin siŋ wantɛm wantɛm se:
  Aw bad tin bigin na di wan ol wɔl?
  Na tru se di pɔsin we mek am insɛf nɔ de mɛmba...
  I pɔsibul se i go de sote go, .
  I nɔ de go ɔt lɛk di faya we de na di ɔndawɔl!
  
  Nɔto yu fɔs no se Adam sin, .
  Iv nɔto bin di fɔs pɔsin we in bɔdi bin kɔrɔpt...
  Di drunkard we de pul frɔm di siti we nem "Agdam", .
  Di gyal we de smok "plan" durin recess...
  
  Ɔlman we no wetin na bad
  Yu dɔn yus fɔ brok lɔ dɛn we yu nɔ de fred...
  Ɛn fɔ udat na gud nɔmɔ na lod fɔ am, .
  Udat jɔs want fɔ butu fɔ dɛnsɛf!
  
  A stil want fɔ snɛp am na di dayapɛt dɛn, .
  Ivin as bebi a get di urge fo mek dis kain mes...
  Wetin mek wikɛd mama de kɔs pikin?
  Usay dɛn kin go na di fɛt we wan tranga ami kin fɛt?
  
  Na wan chɛri nɔmɔ bin tif na di sɔma gadin, .
  Wan ɔda wan de kil biznɛsman dɛn wit wan stɛl yad...
  We dɛn kɔt in ed wit kruk aks, .
  We di pɔsin we de kil di pɔsin de trowe na di wil.
  
  Di pɔsin we de tek in prɔpati de tif, ɛn i de spit in kɔnshɛns, .
  Ɛn udat tif di begman in kɔyn dɛn...
  I"m ivin glad fo wan haf pies, .
  Ɔda wan dɛn kin lɛk fɔ wɛr uman dɛn kɔl.
  
  Yɛs, bɔku fes dɛn de, bɔku pan di bad tin dɛn de, .
  In fes dɛn wɔndaful pan ɛni shed.
  Bɔt di krayb stil gud na di sol, .
  Pan ɔl we di wɔl we de rawnd wi, bad bad wan!
  
  Di uman we in man dɔn day de kray, di pikin we nɔ gɛt mama ɛn papa de swɛt - .
  Wi wɔl de go na ɛl...
  Yu tink se i rili pɔsibul se Gɔd in at na wan tin, .
  Yu tink se pipul dɛn nɔ gɛt ples na Gɔd in paradays?
  
  Na yusɛf nɔmɔ yu go fɛn di ansa, .
  We yu ebul fɔ kɔt di vɛks we de na yu tinkin...
  We yu pe bak di bad tin wit gud, .
  Ɛn stɔp fɔ ful-ɔp yu bɛlɛ!
  Di pikin dɛn bin de siŋ wit gladi at ɛn fayn fayn wan, afta dat dɛn stik dɛn tong na Gɔliva. Di brayt man we bin de travul wit di bot bin stɔp in tong pan dɛn fɔ ansa dɛn.
  Ɛn laf ɛn sin...
  Gulliver bin notis wit smayl se:
  - Pikin in maynd tan lɛk mirekul. Ɛn na ya yu go gri, yu nɔ go gɛt ɛnitin fɔ agens!
  Prinses Leia bin de gigl ɛn siŋ:
  Yestade a bin jos bi pikin, .
  Natin nɔ de we dɛn go ebul fɔ du ya...
  I bɛtɛ layɔn pikin pas stupid ɛlifant kaw pikin
  En di dragon go bi kaput!
  Ɛn dɛn bɔmp: wan bɔbɔ ɛn wan gyal pikin we nɔ gɛt natin. Yɛs, dɛn gɛt big big advantej dɛn ya. Ɛn bɔku difrɛn nyuans dɛn. So layf de go fayn fayn wan.
  Gulliver notis se di gyal pikin dɛn we de pan di dragon dɛn bigin fɔ trowe sɔntin na di midj dɛn wit dɛn fut finga dɛn we nɔ gɛt natin. Wetin na kɔpɔt stayl dis - fɔ tek flay ɛn krɔs dɛn. Wɛl? If na dat dɛn want, dat min se na so i bi. Di men tin na fɔ nɔ lɔs yu ed.
  Bɔt Gɔliva nɔto pɔsin we de shem fɔ fɛt. Pan ɔl we naw na jɔs bɔbɔ.
  Ɛn Prinses Lia aks di bɔbɔ se:
  - Yu lɛk ɔni?
  Di yɔŋ man we bin de fɛt wɔ bin nɔd se:
  - Na dat!
  Di titi ansa wit sɛns se:
  - Bi ɔni de briŋ wɛlbɔdi, ɔni tɔk frɔm pɔlitiks pipul dɛn jɔs de mek pɔsin gɛt dayabitis disapɔyntmɛnt!
  Gulliver bin tɔk wit sɛns fɔ ad se:
  - Di ɔni fɔ bi de mek dɛn an stika, di ɔni fɔ pɔlitiks pipul dɛn de mek di kɔyn dɛn fɔ gullible simpul pipul dɛn de stik to dɛn paw!
  Di gyal we bin de fɛt bin gri wit dis:
  - I nɔ mata aw di pɔlitiks man in tɔk swit, apat frɔm dayabitis, i nɔ de mek ɛni disapɔyntmɛnt fɔ di wan dɛn we nɔ gɛt sɛns!
  Di bɔbɔ we bin de fɛt wɔ bin tɔk di rayt we se:
  - Pɔsin nɔ go ɛva gɛt pas wan papa, bɔt di kɔntri gɛt dimɛ wan duzin kandidet fɔ di wok we na papa fɔ di neshɔn!
  Afta dat ɔl tu di fɛtman dɛn: wan bɔbɔ ɛn wan gyal pikin, de wisɛl, put dɛn bare fut finga dɛn na dɛn mɔt. Wetin mek di atmosfɛs shek ɛn di natura l ilɛktrishɔn we de kɔmɔt. Ɛn di midj dɛn we bin sɔprayz bin fɔdɔm, dɛn bin fɔdɔm wantɛm wantɛm pan di shaggy ed dɛn fɔ di ɔrk dɛn, dɛn bin de chuk dɛn ɛn chuk dɛn.
  Prinses Leia bin siŋ wit ɔl in at:
  - Mama, ol on, papa, hol on.
  If na bin ɛvri ivintɛm, dis na layf!
  Di ɔrk dɛn bin fɛn dɛnsɛf ɔnda di dragon dɛn ɛn di gyal pikin dɛn, dɛn barefut kru.
  Ɛn dɛn bigin fɔ bɔm dɛn we dɛn bin de atak ɛn we dɛn nɔ bin de tɔk so, dɛn bin de trowe grenade dɛn we dɛn mek na os we dɛn mek wit kol dɔst, ɔ sɔntin we ivin kol ɛn we de pwɛl tin dɛn.
  Na mɔtalman dɛn bin de yuz nidul dɛn we rili shap ɛn we gɛt pɔyzin, we bin rili de chuk ɔrk ɛn gɔblin dɛn te dɛn day. Dis na wetin di gyal pikin dɛn rili tek ɛn tɔn pan.
  Prinses Leia bin faya bak rili kɔrɛkt wan pan di ɔrk dɛn we gɛt ia ɛn i bin siŋ:
  - Nɔstradamɔs, Nɔstradamɔs, .
  Di kiŋ fɔ wayt majik...
  Nostradamus, Nostradamus, ɛn ɔda pipul dɛn.
  Di pen we de na mi at nɔ de stɔp!
  Nostradamus, Nostradamus, ɛn ɔda pipul dɛn.
  Girls of barefut drim, .
  Nostradamus, Nostradamus, ɛn ɔda pipul dɛn - .
  Na yu wangren de sev!
  Ɛn di wɔriman sho in lɔng ɛn day langwej.
  Afta dat, i go tek am ɛn spit am wit faya fɛda dɛn we gɛt faya. Dis na rili gyal we gɛt bɔku bɔku trɛnk ɛn ɛkstra ɔdinari talɛnt. We ebul fɔ du bɔku tin. Ɛn if i brok, dat min se natin nɔ go ebul fɔ tinap agens am.
  Di bɔbɔ travulman Gulliver bin faya had ɛn agresiv faya bak pan di ɔrk dɛn frɔm in dragɔn. I bin de du tin wit ɔl in at ɛn i bin de du tin fayn fayn wan. Ɛn di pikin we de fɛt wɔ bin gɛt klia talɛnt fɔ win ɛn i bin want fɔ sabi di soja wok dɛn.
  No, i de agens dis, di orcs no kin resist. Ɛn di gyal pikin dɛn bin de faya fayn fayn wan, ɛn dɛn nɔ bin gi di ɛnimi di smɔl chans. Dis na rili wan epik fɛt.
  Di bɔbɔ we bin de travul we nem Gulliver bin ivin siŋ se:
  Gladi, gladi, .
  To di pawa fɔ di karia de...
  Gladi, gladi, .
  Wetin mek a nɔ bin rayd mi ɔs?
  Dis na rili fɛt-fɛt ɛn perky siŋ. En at di sem taim na total destruction of di orcs de. Ɛn di gyal pikin dɛn we kɔmɔt na di dragɔn dɛn bigin fɔ faya dɛn wit krɔsbɔ, ɛn dɛn de spin di drɔm dɛn wit dɛn fut finga dɛn we nɔ gɛt natin.
  Ɛn ɔltin bin luk so kul ɛn grotesk, rili wan nyu ɛn spɛshal stori bin de mek. We nɔ bin gɛt ples fɔ di wan dɛn we wik ɛn we nɔ gɛt trɛnk.
  Jɔs tray ɛn kam nia gyal pikin dɛn lɛk dis ɛn dɛn go smash ɛnibɔdi insay wan pis kek.
  Ɛn as dɛn kin se, mad kaw sik kin pas. Ɛn di wɔri pipul dɛn bin ebul fɔ sho dis jɔs lɛk aw dɛn kin sho am. Ɛn dɛn bin de bit di ɛnimi dɛn wit big zil. Ɛn dɛn kin trowe aro ɛn krɔsbɔ bolt. Pantap dat, dɛn kin du ɔltin wit bɔku trɛnk.
  So yu nɔ go ebul fɔ du bɔku tin agens dis kayn ami. En di warriors get so in di orcs dat dem nor bin ebul escape. Dis na di rili bad tin we aro ɛn krɔsbɔ bolt kin du.
  Gulliver tek am ɛn siŋ:
  Shot wit maynd ɛn pwɛl
  Layf go de frɔm di at!
  Prinses Leia bin notis se:
  - Pikin dɛn bɛtɛ pas big pipul bikɔs dɛn ej de jɔstify dɛn yɔŋ stupiditi!
  Di bɔbɔ we bin de fɛt wɔ bin tɔk se:
  - Yut de jɔstify stupidity, bɔt nɔto meanness;fɔ difrɛns blak ɛn wayt yu nɔ nid bɔku ia ɛn no!
  Ɛn di Tɛminatɔ bɔbɔ wispa, ɛn klawd dɛn we gɛt krawd bin fɔdɔm lɛk ays blɔk na di ed dɛn fɔ ɔrk dɛn we gɛt shag.
  Prinses Leia bin twit se:
  - Nɔ intɛlijɛns, kɔnsidɛrɛ kripul, di maynd nɔ de dipen pan di sɛnti! Ilɛksɛf una gɛt trɛnk we una nɔ gɛt sɛns, una ɔl wik!
  Gulliver bin tɔk di rayt we se:
  - Mɔsul dɛn we dɛn mek wit stɛl nɔ go kɔmpɛns fɔ wan ɔk ed!
  Wan ɔda pan di gyal pikin dɛn bin gladi fɔ notis se:
  - I nɔto prɔblɛm fɔ gyal pikin - if bare fut de, den i wɔs fɔ gyal pikin - ɔnda di il fɔ but!
  Prinses Leia bin tɔk fayn fayn wan se:
  - If yu wan bi ace, get joker fo yu ed!
  Gulliver bin chirp wit wan chuckle:
  - Na fast leg de gi wulf, uman wit slɛnd leg, we got de sok!
  Dɔn wan laf rɔn tru di row dɛn. Ɛn Prinses Leia bin se:
  - Di bɛst we fɔ pul kɔyn kɔmɔt na man in walet na wit di bare fut finga dɛn na gyal in fut!
  Di Kaɔntis gyal bin notis se:
  - Girl"s bare heel go gɛt di klos we fashɔn pas ɔl if man gɛt stupid but ɛn ful felt but!
  Gulliver bin twit wit laf se:
  - Barefut gyal pikin dɛn nɔ lɛk but ɛn fil but nɔmɔ, bɔt dɛn de push dɛnsɛf ɔnda di bare il na layf!
  Afta dat, dɛn tek am ɛn siŋ insay kɔrɛkt:
  Ɛn afta dat, frɔm di mawnten we pas ɔl, .
  Eagles bin flay go na Gulliver...
  Siddon Gulliver pan ɔs - .
  Wi go mek yu rich de kwik kwik wan!
  
  Ɛn Gɔliva bin sidɔm pan di igl, .
  Sho di big big ɛgzampul...
  Ɛn i nɔ izi fɔ kɛr bɔy pikin, .
  Limpopo go de na in rod jisnɔ!
  Ɛn di wɔriɔ dɛn go tek ɛn sho di skarlet nipples na dɛn bɔdi ɛn slap di ɔrk dɛn wit laytin. En dis go komplitli burn plenti orcs.
  Dis na tru tru dɛn tim.
  Prinses Leia aks Gɔliva se:
  - Yu no se insay di fyuchu di Sɛkɔn Wɔl Wɔ go apin ɛn na so kul man lɛk Hitler go de!
  Gulliver bin laf ɛn ansa se:
  - A nɔ bin no dis, bɔt naw a no!
  Di titi bin sho in tit ɛn kɔntinyu fɔ tɔk se:
  Ɛn Hitlɛr bin gɛt wan prɔblɛm: wan man we rili kɔl tank disayna, we na wan gnome, bin apia. Ɛn i mek di Maus tank, we wet fifti fayv tan nɔmɔ ɛn ayt wan ɛn af mita wit di sem tin dɛn we dɛn de yuz fɔ fɛt, wɛpɔn ɛn injin!
  Gulliver shrug in sholda bak ɛn ansa ɔnɛs wan se:
  - A nɔ no wetin na tank atɔl! Ɛn wetin yu de it am wit?
  Prinses Leia bin laf ɛn ansa se:
  - Wel, na long stori. Ɛni we aw i bi, insay dis yunivas pipul dɛn dɔn gɛt bɔku prɔblɛm dɛn. Ɛn fɔs, di USSR, we bin fɛt wit di men sojaman dɛn we di Tɔd Rayk ɛn di wan dɛn we bin de sɔpɔt am bin de fɛt. Eksept fɔ Itali. Wetin na fifti fayv tan Maus? Dis na frɔntal armɔ we gɛt 240 milimita, sayd armɔ we gɛt 210 milimita, ɛn na slop, na 128-mm kanɔn, ɛn 75-mm kanɔn we gɛt injin we gɛt wan tawzin tu ɔndrɛd ɛn fifti ɔspaw. Dis bin mek di motoka spid lɛk sɛvinti kilomita pan awa, ɛn dis bin mek di motoka nɔ go ebul fɔ pas frɔm ɔl di angul dɛn. Frɔm di biginin fɔ 1944, dɛn bigin fɔ mek dis mashin bɔku bɔku wan. Dis bin mek bay di sɔmma 1944, di Nazi dɛn bin dɔn gɛda fayn fayn fist dɛn we gɛt wɛpɔn.
  Ɛn pan Jun 20 dɛn bin gi tu pawaful strayk dɛn, wan kɔmɔt na Mɔldova, di ɔda wan kɔmɔt na Wɛstin Yukren, na say dɛn we de kam togɛda. Ɛn dis bin mek dɛn bin hack di difens we di Soviet sojaman dɛn bin de fɛt, ɛn dɛn bin chuk am lɛk se na ship we de bit dɛn. Di Maus-2 tank bin tɔn to sɔntin we ɔl kayn Soviet gɔn dɛn nɔ go ebul fɔ pas. Ɛn apat frɔm dat, i rili mobayl ɛn i gɛt gud kwaliti dɛn fɔ drayv. Dis motoka na bin rial pɔnishmɛnt.
  Di wan dɛn we bin de sɔpɔt di gɔvmɛnt bin de biev bak we dɛn nɔ de du natin. Di ofensiv na Itali bin dɔn wit defishɔn ɛn dɛn bin postpɔn di landin na Nɔmandi bak.
  Apat frɔm dat, di Jamani dɛn bin mek di bad bad ME-262, we bin rili at fɔ shot dɔŋ. Na bin jet fɛt plen, ɛn i bin gɛt 4 30 mm kaliba ɛya kanɔn dɛn. Ɛn so i pul di Soviet plen dɛn, ɛn i shot bɔku bɔku pan dɛn. Ɛn di Wɛstinian kɔlishin bak. Hitler bin slo di V-2 program bak smɔl ɛn, instead fɔ yuz balistik ɛn kruz mishɔl dɛn we dia ɛn we nɔ bin rili yus, i bin abop pan Arado-tayp jet bɔmba dɛn.
  Churchill ɛn Roosevelt bin gɛt dɛn tel bitwin dɛn leg, ɛn di Jaman sabmarin bot dɛn bin de prɛs dɛn bad bad wan. Ɛn di wan dɛn we bin de sɔpɔt di gɔvmɛnt bin tɛl Jamani ɛn Jepan fɔ mek dɛn stɔp fɔ fɛt. Hitler bin gri wit di kɔndishɔn fɔ mek di Alay dɛn kɔmɔt na Sisili ɛn Sadinia. Wetin dɛn bin ebul fɔ du.
  Di tɛm we dɛn bin de fɛt wit di Tɔd Rayk, dɛn bin bigin fɔ gɛt tayt padi biznɛs bak. USA ɛn Briten ɔl tu bigin fɔ saplae ɔyl de. Ɛn di Jamani dɛn, we bin de fɛt na Yukren, bin tek Kiev ɛn go insay Ɔdesa bak.
  Di Mouse-2 tank bin kam fɔ bi pɔsin we nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ win. Wan yɔŋ mɔdel fɔ di Maus bin apia bak - di Tayga-3, we bin layt ɛn mɔ mobayl wit wan 88-mm kanɔn.
  So di Soviet sojaman dɛn bin tɔn insay. Ɛn dis na bin wan impɔtant muv...
  Gulliver bin intarop Prinses Leia:
  - Yu de se bɔku wɔd dɛn we yu nɔ go ɔndastand. No foget se a jos bi pikin fo di erli ettin senchri. Ɛn wi lɛvɛl fɔ divɛlɔp tɛknɔlɔji nɔ rili gud!
  Prinses Leia bin nɔd wit wan smayl.
  - A no am! Bɔt a de tɔk bɔt di mid-twɛnti sɛntiwɔd. Ɛn na dis na wan dwɔf nɔmɔ bin du. Ɛn yu fɔ gri se dis na siriɔs tin!
  Gulliver bin siŋ wit gladi at:
  - Bay di kɔnstrɔkshɔn fɔ tu wɔl, dɛn mek di ol wɔl... Insay di kɔntɛks fɔ wɔ, na mi ɛn dɛn de, ɛn dis na siriɔs tin!
  Prinses Leia bin notis se:
  - We di twɛnti fɔs sɛntiwɔd bigin, wan dɛbul Vladimir bin apia, wit boldnɛs, we na bin spay we bin tek pawa na Rɔshia, ɛn i bin mek bɔku trɔbul bak. Bɔt in wɔ na ɔda tin. Ɛn na ya di gnome mek wan sityueshɔn usay di Jamani dɛn tek bak di rayt-bank Yukren, ɛn insay di fɔl dɛn bigin fɔ fɛt na di sɛnta. Ɛn i bin tan lɛk se dɛn tank dɛn nɔ go ebul fɔ ambɔg dɛn ɛn dɛn nɔ go ebul fɔ win dɛn. En agenst di gnome yu go nid yu own alternative genius. Bɔt udat dɛn fɔ sɛn as simɛtrik ɔ asimɛtɛrik rispɔns? Na wan aidia bin de - wan elf o wan troll? Bɔt dɛn go wik pan teknɔlɔji pas di gnome.
  Ɛn di Jamani dɛn bin go bifo, so Smɔlensk bin fɔdɔm, ɛn afta am Kalinin ɛn Vyazma bin fɔdɔm. Di Jamani pipul dɛn bin dɔn de kam nia Mɔsko. Na tru se Stalin bin kɔmɔt de. I nɔ bin want fɔ day. Ɛn Hitlɛr bin tɔk se di USSR fɔ bi Jamani kɔntri. Ɛn na kapituleshɔn nɔmɔ go fayn fɔ am.
  Wel, dem end op send di hobbit gnome as a rispons. Ɛn dis na bɔbɔ bak, fɔ bi ɔnɛs, pɔsin kin se i na jɛnɛral. Bɔt dɛn nɔ tek di bɔbɔ we nɔ gɛt fut, we bin luk lɛk tɛn ia so, siriɔs wan. Ɛn dɛn pɔyzin dɛn go na di Gulag fɔ di smɔl wan dɛn.
  Dis tɛm ya, di Jamani dɛn bin tek Mɔsko. Na so i bin apin!
  Moscow bin fɔdɔm ɛn Leningrad bak... Winta kam ɛn di Jamani pipul dɛn spɛn di nɛt na di siti dɛm. Na de dɛn bin setul.
  Ɛn di Komsomol gyal pikin dɛn bin disayd fɔ fɛt di fasist dɛn bad bad wan ɛn siŋ siŋ dɛn, pan ɔl we di ples bin kol ɛn dɛn nɔ bin gɛt klos.
  Wi na fayn fayn Soviet gyal dɛn, .
  Wi lɛk fɔ fɛt ɛn tikl bɔy pikin dɛn...
  Dɛn yɛri wan smɔl vɔys we brayt ɛn we de ring, .
  Ɛn wi gɛt kɔl fɔ kil Krauts!
  
  Wi de rili dash Komsomol gyal pikin, .
  Wi brayt rɔsh tru di frɔst barefut...
  Wi nɔ yus fɔ tinap ɔmbul na di sayd, .
  Ɛn wi de blɛs di fasist dɛn wit wi fist!
  
  Biliv mi, gyal pikin gɛt big sikrit, .
  Aw fɔ win di Nazi dɛn fayn fayn wan...
  Ɛn biliv mi, di gyal pikin dɛn sakrifays nɔto aksidɛnt, .
  Na bikɔs di ami we Rɔs bin gɛt rili gɛt maynd!
  
  Ɛn fɔ wi gyal pikin dɛn we gɛt bare il, .
  Nyu Ia sno na rili swit...
  Wɛl, di Fuhrer na jɔs wan scumbag, .
  Lɛ wi nɔ mek di fasist dɛn sɛlibret sakrifays!
  
  Wi gyal pikin dɛn kin ple trik bad bad wan, .
  Wi bin bare wi breasts fo front of di sojaman dem...
  Ɛn wi rili de pis di Nazi dɛn, .
  Wi mayti Komsomol mɛmba dɛn nɔ go ebul fɔ krɔs!
  
  Wi gyal pikin dɛn kin du bɔku tin, .
  Ivin shot Hitler frɔm wan tank...
  Di ɛnimi nɔ go gɛt tɛm fɔ it lɛnch, .
  Di gyal pikin dɛn go kam lɛk tifman!
  
  Wi rili rɛspɛkt Rɔshia, .
  Stalin na pawaful tin lɛk dashing papa, biliv mi...
  Ɛn a biliv se win go kam insay wam May, 2019.
  Ɛnibɔdi we biliv dis na jɔs big pɔsin!
  
  Fɔ gyal pikin dɛn nɔ gɛt wan dawt ɛn no barɛri nɔ de, .
  Ɔlman rɛdi fɔ jɔs agyu na dɛn an...
  Mek wɔndaful blɛsin kam to di fayn fayn pipul dɛn, .
  Komsomol trɛnk de insay strɔng fist dɛn!
  
  Wi we de fɛt wɔ kin machɔ kwik kwik wan, .
  Ɛn na di an dɛn fɔ di nimbul gɔn dɛn di barɛl de bɔn...
  Ɛn ɛni wok we di gyal pikin dɛn ebul fɔ du, .
  Wi padi biznɛs na wan tin we wi nɔ gɛt wan dawt!
  
  Wi na dɛn kayn gyal pikin dɛn de we de shayn
  Wi nɔ bisin bɔt sno ɔ frɔst...
  We wi nɔ wɛr fut nɔ go mek wi fut kol insay di kol sizin, .
  Ɛn di at fɔ di fayn fayn pipul dɛn kin gɛt fri-an ɛn klin!
  
  Wetin wi ebul fɔ du, wi de ɔp, .
  Mek wi gallop laik virtuoso kangaroos...
  Ɛn wi kin ebul fɔ blo di fasist dɛn ed, .
  Ɛn lɛk fɔ ɛksesaiz na mɔnin bak!
  
  Ɔl di gyal pikin dɛn na kɔl wɔriɔ, .
  Dɛn kin jɔs paund di Krauts insay dɔti...
  Wɛl, wetin wi go se bɔt di fasist dɛn we jɔs bad?
  Di Komsomol mɛmba dɛn nɔ bin no supapawa!
  
  Hitler sɛf nɔ ebul fɔ du ɛnitin.
  Wi bin bit am bad bad wan wit stik, .
  Ɛn dɛn brok dɛn tit, ɛn nak di skin kɔmɔt na dɛn fes, .
  Ɛn afta dat, a rɔn tru di faya we a nɔ wɛr fut!
  
  Na Stalin nɔmɔ go ɔda wi fɔ du wetin, .
  In stern ɛn sincere luk de si...
  Ɛn biliv mi, di gyal nɔ go mis, .
  Lod wan big mashin gɔn!
  
  If nid de, wi go rich na Mas, .
  Ɛn wi go win Venus rili kwik...
  Sojaman dɛn nid polish fɔ dɛn but, .
  Wi gyal pikin dɛn de rɔn barefut!
  
  Ɔltin fayn wit wi gyal pikin dɛn, .
  Chɛst ɛn hip, wɛst de si...
  I na payɔnia bak, lɛk wulf pikin, .
  Di payɔnia na Setan ɔl!
  
  Wel, wi na gyal pikin - yu no se wi kul,
  Wi go swip ɔl di fasist dɛn lɛk brum...
  Ɛn blu sta dɛn de na di skay, .
  Wi go smash di Tigers to pieces wit steel!
  
  Wetin nɔ fɔ du, biliv se i nɔ pɔsibul, .
  Admit am, kɔmyunis na demiurge...
  Ɛn sɔntɛnde wi nɔ kin ɔndastand
  Ɛn dɛn kin tek fayn fayn tin dɛn fɔ mek dɛn fred!
  
  Bɔt yu no, wi de dashingly destroy di Jamani dɛn, .
  Ɛn dɛn ebul fɔ tear di Krauts to pis...
  Ivin as wi gɛt taytanium sol dɛn, .
  Wi go go tru di stɛp ɛn klin di swamp dɛn!
  
  Wi go bil kɔmyunizim witout ɔl di nel, .
  Ɛn wi go disayd fɔ win di fasist dɛn...
  Komsomol memba dem laik fo ron fo fomeshon,
  Ɛn wan chɛrɔb de flay oba dɛn!
  
  Di ɛnimi nɔ go ebul fɔ bia wit di titi, .
  Bikɔs di titi na igl...
  En no nid de fo di Krauts fo spoil tu moch,
  Ɛn yu Fuhrer de ala fɔ natin!
  
  Komsomol memba wit bare fut, .
  Gi Hitler wan eg...
  Nɔ dil wit Setan
  Ɔ i jɔs nɔ go impɔtant!
  
  Kɔmyunizim in aydɔl we de shayn, .
  Di red flag go shayn oba di planɛt...
  Ɛn dɛn trowe Ɛrɔd na ɛlfaya.
  Ɛn di gyal pikin dɛn bin gɛt fayv!
  
  Lenin, Stalin - di san we de oba di planɛt, .
  We de rawnd na di skay lɛk tu igl...
  Dɛn kin siŋ di eksplɔyt dɛn we kɔmyunizim de du, .
  Di Fadaland gɛt di trɛnk we stɛl wing gɛt!
  
  Wi bin ebul fɔ liv fɔ si se dɛn win, .
  En wi waka ol di we tru Berlin...
  Dɛn bin de bɔn bebi dɛn na di kredul, .
  Ɛn naw di kɔntri dɔn big!
  . CHAPTER No. 2.
  Gulliver bin de flay pan dragon ɛn i bin de yɛri bɔku tin. Insay dis kes, wi bin de tɔk bɔt wan wɔ we pɔsin we bin de lɛk di midul ivul nɔ bin ebul fɔ ɔndastand. Pan ɔl we i tan lɛk se nyu tɛm dɔn ɔlrɛdi kam. Bɔt Prinses Lia bin kɔntinyu fɔ tɔk bɔt di Sɛkɔn Wɔl Wɔ;
  Afta we Mɔsko ɛn Lɛningrad bin fɔdɔm, Jepan ɛn Tɛki bin bigin fɔ fɛt di USSR. Tin dɛn dɔn tɔn to sɔntin we nɔ gɛt op fɔ di Sɔviɛt Rɔshia. Ɛn ivin di ɔbit we gɛt sɛns we bin si insɛf na say usay dɛn de wok fɔ pikin dɛn, nɔ bin ebul fɔ ɛp dɛn.
  Ɛn bɔy pikin dɛn bin de we nɔ bin ol siksti ia yet, we nɔ wɛr fut ɛn we wɛr ɔval, wit nɔmba plet, we bin de wok tranga wan na Sayberia. Di pikin dɛn we bin de na di juvenail kɔloni bin sheb dɛn ed. Dɛn tek mi sus ɛn fos mi fɔ kɔt di fɔrɛst we a nɔ wɛr fut. Insay di sɔma i stil nɔto natin, bɔt insay di winta wit bare il di frɔst kin bit di man dɛn wit dɛn ia we dɛn kɔt bold. Dɛn bin arɛst di ɔbit bɔbɔ. Dɛn bin tek in foto insay in prɔfayl, ful-ɔp in fes, tek finga prɛnt, ɛn sheb in ed. Afta dɛn arɛst di bɔbɔ, dɛn bin luk insay am gud gud wan, di gad dɛn an dɛn we gɛt glɔv bin go insay ɔl di ol dɛn, ɛn dɛn bin du am bad bad wan. Afta dat, dɛn was di bɔbɔ gud gud wan ɛn sɛn am na wan sɛl we bin ful-ɔp wit pikin dɛn.
  Bikɔs di ɔbit bɔbɔ bin luk lɛk tɛn ia so, di lokal fama dɛn bin want fɔ put am nia di bɔkit. Bɔt di hiro we dɛn bin de tɔk bɔt na fayn fayn stori dɛn bin tɔn to pɔsin we strɔng ɛn fast pas ɔdinari pikin dɛn. Ɛn i bit di gɔdfada dɛn, afta dat insɛf bi pɔsin we de wach di sɛl ɛn put insɛf na di winda. I izi fɔ yɔŋ pipul dɛn - dɛn gɛt trɛnk, dɛn sabi fɛt, ɛn yu na kiŋ.
  Bɔt di ɔbit bɔbɔ nɔ bin yuz in pozishɔn bad bad wan. I bin de wok tranga wan pas ɛni ɔda pɔsin na di kamp, ɛn ivin we dɛn bin de gi ɔda pikin prizina dɛn filt but we di ples kol, i bin de lɛf fɔ wɛr fut. Na dat mek i na ɔbit. Pan ɔl we di bɔbɔ in fut we nɔ gɛt natin rɛd lɛk gɔs in fut. Bɔt na di ɔda say, yu kin agil mɔ if yu nɔ gɛt fil but.
  So di pikin we nɔ wɛr fut bin de wok na di sno na Sayberia. Ɛn di Jamani dɛn bin rich na Kazan insay di kol sizin, bɔt dɛn bin stɔp de. Wi bin de wet fɔ spring. Ɛn dɔti de de. Ɛn na insay Me 1945 nɔmɔ dɛn bin muf go fa fawe na di Yural.
  Na da sem tɛm de, dɛn bin kech di Kɔkas ɛn Sɛntral Eshia insay di kol sizin.
  Di Soviet sojaman dɛn nɔ bin tinap tranga wan tumɔs. A nɔ bin want fɔ day fɔ Stalin. Bɔt pan ɔl dat, wan nyu IS-3 tank bin apia na di USSR, ɛn i bin rich na di frɔnt smɔl smɔl. Dis motoka bin gɛt gud frɔnt protɛkshɔn ɛn i bin ebul fɔ bia we bɔku gɔn dɛn bin de blo am. Although a nɔ bin ebul fɔ resist di Maus-2 gɔn.
  Di siti dɛn na Pali: Chɛlyabinsk ɛn Svɛdlɔvsk. Ɛn so i bin rili fayn ɛn ɔfens bin de kwik kwik wan.
  Na somar don olredi. Bɔy prizina dɛn kin wok barefut wit shɔt ɛn bare nɛk. Ɛn if i hot, den wit dɛn torsos kɔmplit wan nekɛd. Ɛn bɔy pikin dɛn kin skinny. Bɔt di ɔbit bɔbɔ luk rili rip ɛn pɔmp ɔp. Pan ɔl we i tan lɛk smɔl pikin, we ol lɛk tɛn ia so. Ɛn fɔ tru, i nɔ de gro ɔ machɔ.
  Mɔskito nɔ kin bit bɔy pikin dɛn pas big pipul dɛn, bɔt dɛn nɔ kin bit ɔbit atɔl.
  Ɛn di Jaman sojaman dɛn de kam nia dɛn mɔ ɛn mɔ, i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ di Nazi dɛn nɔ de agens dɛn igen. Yɛs, ɛn Stalin bin lɔs sɔmsay. I klia se di kɔni kɔni we na Jɔjia nɔ go day. I go mɔs bi se i rɔnawe go na Amɛrika. Di Jamani pipul dɛn nɔ dɔn ɔkup am yet.
  Di Hɔbit Bɔy ɛn di ɔda prizina dɛn bigin fɔ siŋ, dɛn prawd ɛn lɛk dɛn kɔntri. Although na di oda han, patriotism no de giv damn wen dem de bit yu wit wip and fos yu to wok laik donkey fo pikin leba koloni. Pan ɔl we gud tin de insay dis. Fɔ ɛgzampul, yu de mek padi - ɔda bɔy pikin dɛn. Di ɔbit bɔbɔ rili ol pas wan ɔndrɛd ia, bɔt i tan lɛk pikin, na dat mek ambivalent abit de to am.
  Ɛn di pikin dɛn we de na prizin kin siŋ wit bɔku zil;
  Mi na payɔnia bɔbɔ we yɔŋ sote go, .
  A kam fɔ fɛt wan rabid fasist...
  Fɔ sɛt ɛgzampul bɔt pɔsin we big, .
  A kin kɛr wan dayari wit ɛksɛlɛnt insay mi bakpak!
  
  Di wɔ kam, a rɔn go bifo, .
  Ɛn i bin de waka waka barefut along di rod dɛn...
  Ɛn i faya wan mashin gɔn pan di Fritzes, .
  At least na klin bɔbɔ na in at bifo Gɔd!
  
  A shot wan Fritz frɔm wan ambush, .
  A tek wan mashin gɔn wit grenade frɔm di bastard...
  Afta ɔl, di bɔbɔ gɛt bɔku trɛnk, .
  Wi fɔ fɛt wit maynd fɔ wi Mama Land!
  
  Di bɔbɔ na fɛtman frɔm di dɛbul, biliv mi, .
  I de shot deafeningly pan di Fritz...
  We dɛn de fɛt, i tan lɛk wayl animal we gɛt sab tut, .
  We nɔ de gɛt ɛni kol!
  
  Wetin dɛn go ebul fɔ du wit Hitlɛr?
  Di bɔy dɛn go bɛr am wit wan wayl roar...
  So dat di pɔsin we kil nɔ go nak wit aks, .
  No ples nɔ go de fɔ am na klin ɛvin!
  
  Wetin yu ebul fɔ gɛt wantɛm wantɛm
  Di predatory Fuhrer bin want wan kɔntriman wit wan titi...
  Bɔt dis ɔntinman tɔn to gem, .
  Yes, na tru, a fil sɔri fɔ di bulɛt dɛn we de pan Adɔlf!
  
  I dɔn ɔlrɛdi frɔsti, ɛn a nɔ gɛt fut nɔmɔ, .
  Wan agil ɛn furious whirlwind bɔbɔ...
  Ɛn di titi ala to mi - wet, .
  Bɔt yu kin si se i tu fast!
  
  Nak di polisman wit in fist, .
  Knock di bastard down, hit am na di bak of di ed...
  A nɔ go sɛn dis shot wit milk, .
  Ɛn a nɔ go sɛl mi Fadaland fɔ wan bɔtul!
  
  Mi na payɔnia ɛn a rili proud fɔ am, .
  Sins di tai tu na rili red...
  A go fɛt fɔ Oli Rus", .
  Pan ɔl we Adɔlf na so bad bad bandit!
  
  Bɔt a biliv se wi go gɛt maynd fɔ win di Wehrmacht, .
  Di smɔl bɔbɔ sabi dis gud gud wan...
  Wi na di chɛrɔb we gɛt gold wing, .
  Ɛn di lida we gɛt valyu, we na Kɔmrɛd Stalin!
  
  Wi go gɛt maynd fɔ win di Wehrmacht, .
  Pan ɔl we di Nazi dɛn de fɛt nia Mɔsko...
  Bɔt a go pas di ɛgzam wit wan sɔlid A, .
  Ɛn a go trɔs mi pistɔl to di hiro!
  
  A kin mek payɔnia bɔbɔ, .
  Somtin we di Nazi dem neva drim of...
  Wi yon de fɔ du gud tin dɛn, .
  Ɛn di Fuhrer nɔ go ivin gɛt sɔri-at!
  
  Ɛnitin we a ebul fɔ du, a kin du ɔltɛm, .
  Mek di klawd hover oba di Fatherland bak...
  Bɔt di payɔnia nɔ go giv-ɔp to di ɛnimi, .
  Di Rɔshian sojaman gɛt maynd ɛn i gɛt pawa!
  
  Yɛs, dɛn bin de kech mi, .
  Ɛn dɛn lid am barefut tru wan sno we de rɔn...
  Dɛn bin de put polis ɔsrɛdish pan di wund dɛn, .
  Ɛn dɛn bit di bɔbɔ wit waya!
  
  Ɛn mi il dɛn bak bin de bɔn wit rɛd ɔt faya, .
  Ɛn dɛn bɔn dɛn fut wit wan poker...
  Bɔt di Kraut dɛn bin gɛt jɔs ziro, .
  Pan ɔl we faya de na di bɔbɔ in fut!
  
  Dɛn brok dɛn finga dɛn, bɔn dɛn fɔrɛst, .
  Ɛn dɛn chɛr di jɔyn dɛn kɔmɔt na di bɔbɔ in sholda...
  I tan lɛk se Gɔd fɔgɛt bɔt di payɔnia
  We di pɔsin we de kil di pɔsin bin sprink pepa pan di wund dɛn!
  
  Bɔt i nɔ bin tɔk ɛnitin to di fasist dɛn, .
  Ɛn nidul dɛn, we hot ɔnda di nel dɛn...
  Afta ɔl, fɔ mi Stalin insɛf na ideal, .
  Ɛn di wikɛd Fuhrer bɛtɛ fɔ day insay pen!
  
  So dɛn kɛr mi go kil mi na di sno, .
  Wan bɔbɔ we dɛn bit bad bad wan, we nɔ gɛt fut...
  Bɔt a nɔ biliv se a dɔn ɔlrɛdi brok
  Yu nɔ go ebul fɔ avɔyd fɔ mek di Nazi dɛn win yu!
  
  Di Fritz put wan sta na mi chɛst, .
  Wel, dis de mek a proud...
  A nɔ go giv-ɔp to di bad bad ɛnimi, .
  Ɛn a nɔ go yuz fred ɛn bad bad tin!
  
  A kin tek wan stɛp fɔ go na di grev, .
  Ɛn wit dis kayn payɔnia siŋ we de ring...
  Afta ɔl, di Fuhrer na jɔs wan mad dɔnki, .
  Ɛn a go mit wan gyal na Idɛn, yu no!
  
  Bɔt di las tɛm i ring, .
  Di klok wok tril fɔ wi mashin gɔn dɛn...
  Di faya skwad dɔn setul, .
  Di Nazi dɛn dɔn bi krawd dɔti!
  
  Ɛn naw to mi hiro bɔy, .
  I kam afta i dɔn go tru sɔfa ɛn sɔfa...
  I bin fɛt wit bɔku bɔku pipul dɛn, .
  Afta we i dɔn go tru dɛn kayn bad bad prɔblɛm dɛn de!
  
  Di bɔbɔ de kil di Kraut dɛn bak, .
  Wan bɔbɔ we nɔ gɛt fut de rɔsh tru di sno we de drɛf...
  Ɛn i mek wan muv we rili gɛt maynd, .
  Fil fri fɔ brayd yu padi in ia!
  
  I tan lɛk se Bɛlin de wet fɔ di bɔbɔ jisnɔ, .
  Germany go mow in ed dɔŋ fɔ di Russians...
  Wan pawaful chɛrɔb de wev sɔd, .
  Ɛn i gɛt maynd fɔ aks ɔlman fɔ kɔmɔt na di skwea!
  
  A biliv se i nɔ go te igen wi go gi layf bak to di wan dɛn we dɔn day, .
  Ɛnibɔdi we dɛn bɛr go tan lɛk enjɛl...
  Wi Masta rili strɔng, Wan, .
  At least Setan kin mek prawd tumɔs sɔntɛnde!
  
  Mek di wan ol wɔl de sote go
  Ɔnda di ban fɔ oli kɔmyunizim...
  Kɔmrɛd Lenin na wan brayt sta, .
  Ɛn na Stalin na di wan we win: wikɛd, fasist!
  Di trut we de ya na di kɔmɔn tin: di Nazi dɛn tek am ɛn win. Bɔt insay di siŋ, di bɔbɔ dɛn op fɔ di bɛst. Pan ɔl we na di ɔda say tinkin de flash, sɔntɛm ɔnda di nyu gɔvmɛnt ples go de fɔ dɛn?
  Di ɔbit bɔbɔ tɔn to sɔntin we nɔ nid fɔ di Stalinist gɔvmɛnt. Ɛn dis bin afɛkt di we aw i bin de fil klia wan.
  Bɔt di pikin dɛn, fɔ mek dɛn go gladi, bigin fɔ siŋ bak, wit big zil, ɛn stamp dɛn fut we nɔ gɛt natin;
  Wan bɔbɔ dɔn kam frɔm di tɛm we dɛn bin de kɔl di spes, .
  We ɔltin bin kwayɛt - pisful...
  Insay in drim di bɔbɔ na kol igl, .
  Dis nɔ de mek i fil bad atɔl!
  
  Wɔ tɛm, tɛm we pɔsin kin wɔri, .
  Di bɔbɔ bin ɔvawe lɛk tsunami...
  Wan big big grup bin mach insay Rɔs, .
  Ɛn Fritz bin stɔp di stɛl barɛl na di tank!
  
  Mi na bɔbɔ we nɔ gɛt fut na kol, .
  Di vile fasist dɛn drɛb mi go...
  Dɛn bin kech dɛn lɛk gyrfalcon dɛn bay fos, .
  A bin want fɔ si kɔmyunizim fa fawe!
  
  Dɛn drayv mi tru di sno fɔ lɔng tɛm, .
  I klos fɔ frɔz ɔltin ɔf...
  Dɛn bɔn mi fut we nɔ gɛt natin wit ayɛn, .
  Dɛn bin want fɔ hang am nekɛd bitwin di pain dɛn!
  
  Bɔt wan fayn titi kam
  Ɛn i bin ɔtomɛtik pul ɔl di fasist dɛn...
  Afta ɔl, in yay tan lɛk shap nidul, .
  Wi kin kɔt ɛn polis bɔku wan wan tɛm!
  
  Di bɔbɔ bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i day
  Di bɔbɔ in blɔd bin frɔz na in veins...
  Bɔt i nɔ go dɔn naw
  I tan lɛk se di titi kam layf!
  
  A bin wɛl frɔm di bad bad bɔn dɛn we a bin bɔn, .
  Afta ɔl, afta di sno dɛn bɔn mi den...
  No wetin pɔsin we de kil we nɔ gɛt at na dɔnki, .
  Bɔt i go pe penalty bak!
  
  Di titi rili smat, biliv mi, .
  Ɛn di payɔnia bin bi padi wit am kwik kwik wan...
  Naw yu go bi rial animal bɔy, .
  Ɛn di chɛrɔb dɛn fes go sɔpɔt wi!
  
  Dɛn bigin fɛt wit am fayn fayn wan, .
  Wi bin destroy di fasist dɛn we nɔ gɛt ɛnd...
  Wi pas di exams, wi get A's, .
  Galloping insay kɔmyunizim fɔ mayl!
  
  Mi ɛn di titi de barefut na di sno, .
  Wan tu fred, witout no, wi de rosh...
  A go bit di ɛnimi wit mi fist, .
  Ɛn di San de shayn ɔltɛm oba di Fada Land!
  
  Di Krauts nɔ go ebul fɔ win mi, .
  En togeda wit di gyal wi invincible...
  A strɔng lɛk bea we vɛks
  We wi gɛt wanwɔd wit di Komsomol!
  
  Ɛn na ya di titi de rɔn barefut, .
  Ɛn i de shot so deftly pan di fasist dɛn...
  Wi go mek wan pawaful shild fɔ di Mama Land, .
  Mek dɛn dɔnawe wit di wikɛd Ken!
  
  Rɔshia na kɔntri we rili strɔng, .
  Ɛn i gɛt gɔn barɛl...
  Setan nɔ go ebul fɔ win wi, .
  Blɔd retribushɔn go kam to am!
  
  So di fayn gyal de siŋ, .
  We barefut de rɔsh tru wan snowdrift...
  Ɛn togɛda wit di payɔnia i de bit di reptayl dɛn, .
  Wi go ajɔst am, bɔt wi go dɔn ɛni wan pan wi!
  
  I"m also not a wik boi at ol, .
  A de krɔs di fasist dɛn wit siriɔs fury...
  Di Fuhrer go gɛt wan nikɛl frɔm mi, .
  Ɛn wi go bil wan big nyu wɔl!
  
  Wi de fɛt insay dis kol wamat, .
  Di Wehrmacht nɔ go briŋ wi to wi ni...
  Hooray fɔ di Nazi insay in daring, .
  Enibodi we bi Lenin go join wi!
  
  Yu go bi wan rili kul biuti, .
  Di bɔbɔ de madly in lov wit yu...
  A go shot fɔ yu, di kɔntri
  Ɛn fɔ di sake fɔ wan siti we rili shayn!
  
  A biliv se a go rich insay di rayt tɛm fɔ Bɛlin, .
  Di kruk wɔ go dɔn stɔp...
  Wi go win di big big wan we de na di wɔl, .
  Mek di faya de blo brayt brayt wan!
  
  Ɛn if wi dɔn disayd fɔ day, .
  I prefer am wan wan...
  Mek di gyal du wetin a want, .
  Mi bɔy pikin go gi mi gift, ivin gyal pikin!
  
  Yu go bi gud gyal
  Yu go bil dis wɔl usay paradays go de...
  Wi gɛt fayn fayn flawa dɛn we de gro ya, .
  Ɛn biliv mi, di layt nɔto stɔ atɔl!
  
  A shot wan Tayga wit wan gyal pikin, .
  En afta am i finish off di Panther.
  Di wɔman tɔn di fil to ples fɔ shot, .
  Pan ɔl we sɔntɛnde wi nɔ kin ivin no di say we i rich!
  
  Wi go komplit di men tin fo di kontri,
  Mek wi bil komyunizim en di dala go disappear...
  Ɛn wi go win Setan de, .
  Mek wi lɔt shayn!
  
  Di titi bin de plɔg ɔl di kol sizin, .
  Walk barefoot tru di kol...
  Wel, wai wi de in fait - wai, .
  Wi go gro wan ros we gɛt mɔ wɔndaful!
  
  Dis kayn rod we rili kɔl, .
  Mi en wan barefoot gyal de wet...
  Ɛn i nɔ pɔsibul fɔ win di USSR, .
  Wi go de mach insay prɔmis May!
  
  Ɛn ivin if May nɔ kam, .
  Wi go stil waka wit win...
  So bɔy, bi bold ɛn dare - .
  Di San go shayn ɔp wi na paradays!
  
  Dɔn una nɔ fred, wi go gi layf bak to di wan dɛn we dɔn day, .
  Sayns gɛt rili strɔng advays...
  Wi Masta na Wan, nɔto Wan, .
  Ɛn wi go kɔl di Fuhrer fɔ akɔntayn!
  Dis na aw di barefut bɔy dɛn we wɛr shɔt wit sheb ia bin de siŋ. Ɛn bɔku pan dɛn bin gɛt tatu bak na dɛn bɔdi. Ivin di ɔbit bɔbɔ bin kɔt wan pikchɔ we de sho Stalin na in chɛst.
  Bɔt afta dat, Jaman tank dɛn bin apia, ɛn di sem bɔbɔ prizina dɛn bin grit dɛn wit big zil ɛn stamp dɛn fut we nɔ gɛt natin ɛn we tan lɛk pikin.
  We 1945 dɔn, di Jaman ɛn Jepan sojaman dɛn bin dɔn tek lɛk ɔl di men say dɛn we pipul dɛn bin de na di USSR. Ɛn na sɔm vilej ɛn smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl. Stalin bin rili rɔnawe, ɛn i nɔ sho, na Brazil, usay i bin ayd. Bɔt Molotov bin kɔntinyu fɔ de insted. Bɔt insay Me, wan tawzin nayn ɔndrɛd ɛn fɔti siks, di SS spɛshal fɔs dɛn we bin de fɛt wɔ bin kech Molotov. Afta dat, Beria, we tek Molotov in ples, bin se i go sɔrɛnda pan ɔna tɛm.
  Hitler bin gri, ɛn dɛn nɔ bin kil Bɛri in layf ɛn dɛn nɔ bin gi am fridɔm fɔ du dat. Ɛn na di USSR, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ di wɔ we dɛn bin de fɛt pan pati dɛn bin stɔp. Wan lull bin de.
  Di Third Reich bin de digest wetin i bin dɔn win. Bɔt wan krash wit USA ɛn Briten nɔ bin ebul fɔ avɔyd. Speshali, Hitler bin aks fɔ mek dɛn gi bak di prɔpati dɛn we dɛn bin gɛt na Itali ɛn Frans, Bɛljiɔm, ɛn Ɔland. Na Afrika mɔ na Afrika. Ɛn gi dɛn ligal wan to di Jamani dɛn. Naw di Third Reich bin gɛt fri an. Ɛn if ɛnitin...
  Bɔt USA bin rili gɛt atɔmik bɔm. Na tru se di Third Reich nɔ jɔs gɛt tank dɛn, bɔt dɛn dɔn mek jet plen dɛn bak. Ɛn i nɔ go alaw fɔ trowe bɔm dɛn na Yuropian eria.
  So dɛn bin stɔp fɔ stɔp na di wɔl. Di Jamani dɛn bin de mek plen dɛn we de kɛr plen dɛn, ship dɛn we dɛn kin yuz fɔ fɛt, ɛn big big ship dɛn we de ɔp di grɔn kwik kwik wan. Bɔt dɛn sabmarin bot dɛn bin dɔn ɔlrɛdi strɔng, ɛn dɛn sabmarin dɛn bin de rɔn pan haydrojɛn pɔroksayd. So...
  Di hobit bɔbɔ bin fɛn ples fɔ insɛf na di Third Reich. I bigin fɔ impɔtant flay sos - di Belonce disk. Insay rial istri, dis disk bin ebul fɔ tek ɔf ɛn rich wan spid we tu sawnd barɛri dɛn. Bɔt, i nɔ bin tek pat pan di fɛt dɛn. I bin tu vulnerable, ɛn big ɛn dia. Insay rial istri: nɔto di USSR ɔ di USA bin adopt flay sosa. Bikɔs di gem nɔ bin fit fɔ di kandul. Damej wan motoka ɛn wantɛm wantɛm di Belonce disk lɔs kɔntrol ɛn fɔdɔm ɔpsayd dɔŋ.
  Bɔt di ɔbit bɔbɔ mek am so dat di laminar flɔ go flɔ rawnd di flay sosa dɛn ɛn dɛn nɔ go ebul fɔ ambɔg smɔl an. Ɛn naw, anti-aircraft gun, air cannon ɛn mashin gɔn nɔ kin rili shot dɛn dɔŋ. Bɔt di bɔbɔ we de sote go ɛn we nɔ gɛt fut, mek am so dat, lo ɛn si, dɛn put lɛsa pan dɛn. Ɛn dɛn layz dɛn ya bin rili bɔn ɔltin wit faya ɛn ɔt rayt. Ɛn tray fɔ fɛt dis.
  So di Jamani dɛn bin rili gɛt strɔng soja trɔmp kad dɛn. Na da sem tɛm de, dɛn bin put mɔ advans aktif klos dɛn na di tank dɛn, ɛn dɛn bin ivin bigin fɔ mek motoka dɛn wit plastic.
  Yɛs, i bin luk rili fani ɛn, insay in yon we, i bin rili agresiv.
  Na USA, na tru se dɛn bin want fɔ ansa di Jamani pipul dɛn, bɔt agens flay sosa, dɛn jɔs gɛt atɔmik chaj we kin tiori fɔ pwɛl dɛn. Bɔt di Nazi dɛn bin dɔn gɛt bɔku bɔku disk plen dɛn. Di Fuhrer bin disayd fɔ go fɛt wɔ Epril 20, 1949, we i ol siksti ia. Wetin dɛn kin tɔk nɔto di aidia we nɔ gɛt sɛns pas ɔl.
  Pantap dat, di Nazi dɛn go gɛt sɔprayz we nɔ fayn if dɛn mek mishɔl tɛknɔlɔji na Amɛrika.
  Bifo di invayshɔn, Hitlɛr bin disayd fɔ ɛnjɔy am wit gladiator dɛn fɛt. Ɛn dis bak nɔto krayzi aidia.
  Bɔt dat na ɔda stori...
  
  SPY GAMES - DƐN DE DƐSTRƆY RƆSHIA
  ANOTESHƆN
  Difrɛn kayn opareshɔn dɛn de we di intɛlijɛns savis dɛn de du, mɔ di CIA, NSA, MI, MOSAD, ɛn ɔda wan dɛn, we de mek spɛshal tin apin ɔlsay na di wɔl, we bɔku tɛm nɔ kin no wetin go apin. Dɛn de fɛt agens terorizim ɛn fɔ mek pipul dɛn gɛt pawa. Novel dɛn de we rili intrestin we dɛn dɔn gi to dis, ɛn bak fɔ di betray we Mikhail Gorbachev bin betray am.
  
  CHAPTER FƆS
  
  
  Di et we bin de na in at bin de bɔn brayt pas stɛl we dɛn dɔn rɔtin.
  
  Matt Drake tinap, klaym oba di wɔl, ɛn land insay kwayɛt wan. I kray midul di bush dɛn we de shek shek, de lisin, bɔt i nɔ fil ɛni chenj na di kwayɛt we bin de rawnd am. I stɔp fɔ smɔl tɛm ɛn chɛk di Glɔk sabkɔmpakt bak.
  
  Ɔltin bin rɛdi. Di Bloody King in minions go gɛt had tɛm tinayt.
  
  Di os we bin de bifo am bin de na nɛt. Faya bin dɔn kɔba di kichin ɛn di living rum na di fɔs flɔ. Di ɔda pat na di ples bin dɔn fɔdɔm insay daknɛs. I stɔp fɔ ɔda sɛkɔn, ɛn tek tɛm luk di dayagram we i bin dɔn gɛt frɔm di henchman we bin de bifo, we dɔn day naw, bifo i go bifo kwayɛt wan.
  
  In ol trenin bin dɔn sav am fayn ɛn i bin de churn tru in veins wans bak, naw i gɛt purely personal rizin ɛn dimand fɔ am. Tri pan di Blɔd Kiŋ in savant dɛn bin day bad bad wan insay tri wiks.
  
  No mata wetin im tel am, Rodriguez go bi nomba fo.
  
  Drake rich na di bak ɛntrɛ ɛn chɛk di lɔk. Afta sɔm minit i tɔn di handel ɛn slip insay. I yɛri wan bɔm we de bɔn frɔm di tɛlivishɔn ɛn i yɛri pipul dɛn we de ala lawd wan. Rodriguez, Gɔd blɛs di ol mas kilman, bin de wach di gem.
  
  I waka rawnd di kichin, i nɔ nid di layt fɔ in kɔmpakt flashlayt bikɔs ɔf di glɔ we de kɔmɔt na di men rum we de bifo. I bin stɔp na di kɔridɔ fɔ tek tɛm lisin.
  
  Yu tink se i bin pas wan man de? I at fɔ mek aut bikɔs ɔf di nɔys we de kɔmɔt na di damn TV. I nɔ impɔtant. I go kil dɛn ɔl.
  
  Di pwɛl at we i bin fil insay di las tri wiks afta Kɛnɛdi day bin kam nia fɔ mek i fil bad. I lɛf in padi dɛn biɛn wit tu kɔnsɛshɔn nɔmɔ. I bin kɔl Torsten Dahl fɔs fɔ wɔn di Swidan bɔt di Blɔd Kiŋ in vendetta ɛn advays am fɔ mek in famili go na say we sef. Ɛn sɛkɔn, i bin enlist di ɛp fɔ in ol SAS padi dɛn. I bin abop pan dɛn fɔ kia fɔ Bɛn Blɛk in famili bikɔs insɛf nɔ bin ebul fɔ du am.
  
  Naw Drake bin de fɛt in wan.
  
  I nɔ bin de tɔk bɔku tɛm. I bin de drink. Vaylɛns ɛn daknɛs na bin in wangren padi dɛn. No op ɔ sɔri-at nɔ bin lɛf na in at
  
  I muf kwayɛt wan dɔŋ di ais. Di ples bin de swɛt wit damp, swet ɛn fried it. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ pɔsin si di bia smok. Drake mek wan had fes.
  
  I izi fɔ mi.
  
  In intɛlijɛns se wan man de we de liv ya, wan man we dɔn ɛp fɔ kidnap at le tri pan di Blɔd Kiŋ in bad bad "kapchɔ dɛn." Afta we in ship krash ɛn i tan lɛk se di man bin plan fɔ rɔnawe fayn fayn wan, at le duzin pipul dɛn we gɛt ay pozishɔn bin tek tɛm ɛn sikrit wan fɔ ɛksplen se na ɔndawɔl pipul dɛn de ol wan pan dɛn famili. Di Blɔdi Kiŋ bin de chenj di tin dɛn we Amɛrika bin de disayd ɛn du, ɛn i bin de bɛnifit frɔm di lɔv ɛn sɔri-at we dɛn figa ed bin gɛt.
  
  In plan bin rili fayn. Nɔto wan pɔsin nɔ bin no se ɔda pipul dɛn we dɛn lɛk de pan denja, ɛn di Blɔd Kiŋ bin inflɔws dɛn ɔl wit wan stik we gɛt ayɛn ɛn blɔd. Ɔl wetin dɛn bin nid. Ɛnitin we de wok.
  
  Drake bin biliv se dɛn nɔ ivin tɔch di wan we dɛn kidnap yet. Dɛn nɔ bin ebul fɔ ɔndastand aw fa di bad bad kɔntrol we di Blɔd Kiŋ bin gɛt bin rili go.
  
  Na in lɛft, wan domɔt opin ɛn wan man we nɔ sheb ɛn we fat, kɔmɔt. Drake bin akt wantɛm wantɛm ɛn wit pawa we de kil. I rɔsh pan di man, pul wan nɛf ɛn put am dip dip wan insay in bɛlɛ, dɔn, bay inertia, push am tru di opin domɔt fɔ go insay di living rum.
  
  Di fat man in yay bin bulbul bikɔs i nɔ biliv ɛn i bin shɔk. Drake bin ol am tayt, wan wayd, shild we de ala, i pres tranga wan insay di bled bifo i lɛf am ɛn drɔ di Glɔk.
  
  Rodriguez bin akt kwik kwik wan, pan ɔl we Drake bin shok. I bin dɔn ɔlrɛdi rol kɔmɔt na di sofa we dɛn skwash ɛn put am na grɔn ɛn i bin de fumbl wit in bɛlt. Bɔt Drake in atɛnshɔn bin kam to di tɔd man we bin de na di rum.
  
  Wan man we gɛt bɔku bɔku ia ɛn we gɛt lɔng ia bin de fidl rawnd na di kɔna wit big blak ɛdfɔn dɛn we dɛn prɛs na in yes. Bɔt ivin as i de tɛns, ivin as i de tap di bar dɛn na di antɛm wit in finga dɛn we gɛt dɔti, i es in an fɔ di shotgun we dɛn dɔn saw.
  
  Drake mek insɛf smɔl. Di fatal shot bin tear di fat man apat. Drake push di bɔdi we bin de kɔnvuls na sayd ɛn tinap, de faya. Tri shot dɛn pul bɔku pan di myusishan in ed ɛn trowe in bɔdi pan di wɔl. Di ɛdfɔn dɛn bin de flay go na di sayd fɔ dɛnsɛf, dɛn bin de tɔk bɔt wan ak we de na di ays, ɛn dɛn bin stɔp pan wan big TV, we bin de hang fayn fayn wan na di ɛj.
  
  Blɔd bin de rɔn dɔŋ di flat skrin.
  
  Rodriguez bin stil de kray na grɔn. Chips ɛn bia we dɛn dɔn trowe bin de bounce ɛn splash rawnd am. Drake bin de na in sayd insay wan instant ɛn jab di Glɔk tranga wan insay di ruf na in mɔt.
  
  "Tes fayn?"
  
  Rodrigz chok, bɔt stil i put in an insay in bɛlt fɔ wan smɔl nɛf. Drake bin de wach wit disgres, ɛn as di Blɔd Kiŋ in minɔn de du dɛn wan kruk blo, di fɔma SAS sojaman bin kech am ɛn drayv am tranga wan insay di pɔsin we atak am in bicep.
  
  "Nɔ bi idiot".
  
  Rodriguez bin de sawnd lɛk se dɛn de kil pig. Drake tɔn am rawnd ɛn le am bak pan di sofa. I mit di man in yay, we klawd wit pen.
  
  Drake wispa se: "Tɛl mi ɔl wetin yu no bɔt di Blɔdi Kiŋ." I pul wan Glɔk bɔt i kip am usay pɔsin go si am klia wan.
  
  "In wetin?" Rodriguez in aksɛn bin tik ɛn i nɔ bin izi fɔ ɔndastand bikɔs ɔf in rays ɛn pen.
  
  Drake slam di Glock insay Rodriguez in mɔt. At least wan tut de knock out.
  
  "Nɔ mek laf mi." Di pɔyzin we bin de na in vɔys nɔ bin jɔs et ɛn nɔ gɛt op igen. Dis bin mek di Blɔd Kiŋ in man no se fɔ tru, pɔsin nɔ go ebul fɔ avɔyd fɔ day bad bad wan.
  
  "Gud gud." A no bɔt Boudreaux. Yu wan mek a tɛl yu bɔt Boudreau? Dis a kin du."
  
  Drake tap di muzl fɔ di Glɔk layt wan na di man in fɔɛd. "Wi kin stat de if yu want."
  
  "Fayn. Stay kolhat ". Rodriguez kɔntinyu fɔ pas di pen we i bin de fil klia wan. Blɔd bin de flɔd dɔŋ in chin frɔm in tit dɛn we bin brok. "Boudreaux na fukin ɔn, man. Yu no di wangren rizin we mek di Blɔd Kiŋ lɛf am layf?"
  
  Drake pɔynt di gɔn na di man in yay. "A tan lɛk di kayn pɔsin we de ansa kwɛstyɔn dɛn?" In vɔys bin grat lɛk stɛl pan stɛl. "A fɔ du am?"
  
  "Yɛs. Gud gud. Bɔku pipul dɛn stil de fɔ day bifo. Na dat di Blɔdi Kiŋ se, man. Bɔku day de bifo, ɛn Boudreau go gladi fɔ de insay di tik tik. " .
  
  "So i de yuz Boudreau fɔ klin. I nɔ sɔprayz. I go mɔs bi se i de pwɛl di wan ol ranch."
  
  Rodriguez bin blink in yay. "Yu no bɔt di ranch?"
  
  "Wea i de?" Drake bin fil se et dɔn win am. "Usay?" - A aks. Di nɛks sɛkɔn i bin de go brok lɔs ɛn bigin fɔ bit Rodriguez to pulp.
  
  No lɔs nɔ de. Di pies of shit no sabi enitin eniwe. Jɔs lɛk ɔlman. If wan tin bin de we dɛn kin tɔk bɔt di Blɔd Kiŋ, na aw i bin ayd in trak dɛn fayn fayn wan.
  
  Da tɛm de, wan spak bin flash na Rodrigz in yay. Drake rol as sɔntin we ebi pas usay in ed bin dɔn de.
  
  Wan man we mek 4, we go mɔs dɔn pas na di nɛks rum ɛn we di nɔys wek am, bin atak am.
  
  Drake bin spin rawnd, trowe in leg ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i pul in nyu ɛnimi in ed. As di man fɔdɔm na grɔn, Drake asɛs am kwik kwik wan - had luk, tram rel na in tu an, dɔti T-shirt - ɛn shot am tu tɛm na in ed.
  
  Rodriguez in yay dɛn bin bulbul. "Nɔ!"
  
  Drake shot am na in an. "Yu nɔ bin yus to mi."
  
  Wan ɔda shot. In ni bin bɔm.
  
  "Yu no sabi natin".
  
  Tɔd bulɛt. Rodriguez bin de dubl ova, i ol in bɛlɛ.
  
  "Lɛk ɔl di ɔda wan dɛn."
  
  Di las shot we dɛn shot. Rayt bitwin di yay dɛn.
  
  Drake bin stɔdi di day we bin de rawnd am, drink am insay, alaw in sol fɔ drink di nɛktɔ fɔ blem fɔ jɔs smɔl tɛm.
  
  I lɛf di os biɛn, rɔnawe tru di gadin, ɛn alaw di dip daknɛs fɔ it am.
  
  
  CHAPTER TU
  
  
  Drake bin wek let na nɛt, i bin kɔba wit swet. Di yay dɛn bin lɔk bikɔs dɛn bin kray we sɔm pat pan am bin shed. Di drim bin de di sem ɔltɛm.
  
  Na in na di pɔsin we bin de sev dɛn ɔltɛm. Di pɔsin we na di fɔs pɔsin ɔltɛm fɔ tɔk di wɔd dɛn "trɔst mi." Bɔt afta dat, natin nɔ bin wok fɔ am.
  
  Mek dɛn ɔl tu at pwɛl.
  
  Tu tɛm dɔn ɔlrɛdi. Alisin fɔs. Naw, Kɛnɛdi.
  
  I slid kɔmɔt na bed, i ol di bɔtul we i kip nia di gɔn we de na di nɛtstand. I tek wan sip frɔm di bɔtul we di lid opin. Di chip wiski bin bɔn in we dɔŋ in trot ɛn go insay in intestin. Medisin fɔ di wan dɛn we wik ɛn di wan dɛn we dɛn dɔn swɛ.
  
  We gilti bin trɛtin fɔ mek i nil dɔŋ bak, i kɔl tri tɛm kwik kwik wan. Di fɔs wan na Ayland. I tɔk smɔl wit Thorsten Dahl ɛn yɛri di sɔri-at we de na di big Swidan in vɔys, ivin we i tɛl am fɔ stɔp fɔ kɔl ɛvri nɛt, se in wɛf ɛn pikin dɛn sef ɛn no bad tin nɔ go apin to dɛn.
  
  Di sɛkɔn wan na fɔ Joe Shepard, wan man we i bin dɔn fɛt wit am pan bɔku fɛt dɛn di tɛm we i bin de wit di ol rejimɛnt. Shepard bin tɔk wit pɔlitiks di sem tin we Dahl bin du, bɔt i nɔ bin tɔk ɛnitin bɔt Drake in wɔd dɛn we i nɔ bin tɔk fayn ɔ di rɔf krok we bin de na in vɔys. I mek Drake biliv se dɛn de gayd Bɛn Blɛk in famili fayn ɛn in ɛn sɔm pan in padi dɛn sidɔm na di shado, dɛn de gayd di ples wit sɛns.
  
  Drake klos in yay as i mek di las kɔl. In ed bin de spin ɛn in insay bin de bɔn lɛk di lɛvul we smɔl pas ɔl na ɛlfaya. Ɔl dis bin wɛlkɔm. Enitin we go tek in atenshon komot fo Kennedy Moore.
  
  Yu ivin mis in damn fyuneral...
  
  "Adu?" Alis in vɔys bin kol ɛn i bin gɛt kɔnfidɛns. Insɛf bin jɔs dɔn lɔs pɔsin we bin de nia am, pan ɔl we i nɔ bin sho ɛni sayn na do.
  
  "Na mi." Aw dɛn de?"
  
  "Evritin fayn." Hayden de wɛl fayn fayn wan. Jɔs sɔm wiks mɔ ɛn i go kam bak to in sent CIA imej. Blɛk fayn, bɔt i de mis yu. In sista jɔs sho insɛf. Na rial famili mitin. May na AWOL, tank God. A de wach dɛn, Drake. Usay yu de?"
  
  Drake kɔf ɛn was in yay. I bin ebul fɔ tɔk bifo i kɔt di kɔnɛkshɔn se: "Tɛnki." Fɔni se i bin tɔk bɔt ɛl.
  
  I bin fil se i dɔn mek kamp na do na dɛn get dɛn ya.
  
  
  CHAPTER TRI
  
  
  Hayden Jay bin de wach di san we de kɔmɔt oba di Atlantik Oshɔn. Na bin di pat we i bin lɛk pas ɔl na di de, di wan we i bin lɛk fɔ spɛn in wan. I tek tɛm slip kɔmɔt na bed, i bin de wins bikɔs i bin de fil pen na in hip, ɛn tek tɛm waka go na di winda.
  
  Rilitiv pis bin kam dɔŋ pan am. Di faya we bin de kres bin tɔch di wef dɛn, ɛn fɔ sɔm minit ɔl in pen ɛn wɔri bin mɛlt. Taym bin tinap wande ɛn i nɔ bin de day, dɔn di domɔt biɛn am opin.
  
  Ben in vɔys. "Nays we yu de si".
  
  I nɔd to di say we di san de kɔmɔt ɛn afta dat i tɔn fɔ si am de luk am. "Yu nɔ nid fɔ gɛt fresh, Bɛn Blɛk. Jɔs kɔfi ɛn wan bagel we gɛt bɔta."
  
  In bɔyfrɛn bin de brandi wan katɔn fɔ drink ɛn wan pepa bag lɛk wɛpɔn. "Mit mi na di bed."
  
  Hayden tek wan las luk pan Nyu Dɔn ɛn afta dat i waka smɔl smɔl go nia di bed. Ben put di kɔfi ɛn bagels usay i izi fɔ rich ɛn gi in pikin dɔg yay.
  
  "Aw-"
  
  Hayden bin tɔk kwik kwik wan se: "Na di sem tin lɛk las nɛt." "Eit awa nɔ go mek di lameness go." Dɔn i bin sof smɔl. "Ɛnitin frɔm Drake?"
  
  Ben ledɔm bak na di bed ɛn shek in ed. "Nɔ. A bin tok to mi papa en dem ol de du gud. No sayn nɔ de-" I stɔp smɔl. "Frɔm..."
  
  "Wi famili dɛn sef." Hayden put in an pan in ni. "Di Blɔdi Kiŋ bin fel de. Naw ɔl wetin wi fɔ du na fɔ fɛn am ɛn kɔl di vendetta."
  
  Ben bin tɔk bak se: "Dɛn nɔ bin ebul fɔ du am?" "Aw yu go se dat?"
  
  Hayden tek dip briz. "Yu no wetin a bin min."
  
  "Kɛni bin day. Ɛn Drake... i nɔ ivin go na in bɛrin.
  
  "A no".
  
  "I dɔn go, yu no." Ben bin de luk in bagel lɛk se na snek we de his. "I nɔ go kam bak".
  
  "Gi am tɛm."
  
  "I bin gɛt tri wiks."
  
  "Dɔn gi am tri ɔda wan dɛn."
  
  "Wetin yu tink se i de du?"
  
  Hayden bin smayl smɔl. "Frɔm wetin a no bɔt Drake... Kɔba wi bak fɔs. Dɔn i go tray fɔ fɛn Dmitry Kovalenko."
  
  "Di Kiŋ we gɛt Blɔd nɔ go ɛva apia igen." Bɛn in at bin so pwɛl dat ivin di brayt prɔmis fɔ nyu mɔnin nɔ bin de igen.
  
  "I go du am." Hayden bin glan pan di yɔŋ man. "I gɛt plan, yu mɛmba? I nɔ go ledɔm na grɔn lɛk aw i bin de bifo. Di tin dɛn we dɛn bin de yuz fɔ travul wit tɛm na bin jɔs di biginin. Kovalenko gɛt wan big gem we i dɔn plan fɔ du."
  
  "Hɛl Get?" Ben bin tink bɔt am. "Yu biliv dis shit?"
  
  "No mata." I biliv am. Na wetin di CIA gɛt fɔ du na fɔ no."
  
  Ben tek wan lɔng sip pan in kɔfi. "Na ɔl dat, nɔto so?"
  
  "Wɛl..." Hayden smayl wit sɛns to am. "Naw wi geek pawa dɛn dɔn dɛbul."
  
  Ben bin gri se: "Karin na di bren. "Bɔt Drake bin fɔ dɔn brok Boudreaux insay wan minit."
  
  "Nɔ tu shɔ. Kinimaka nɔ bin du dis. Ɛn i nɔto jɔs pɔdul."
  
  Bɛn bin stɔp we pɔsin nak na di domɔt. In yay dɛn bin de sho se i de fred.
  
  Hayden tek smɔl tɛm fɔ mek i kol. "Wi de insay wan CIA sikrit ɔspitul, Bɛn. Di levul of sekuriti we de roun di sait go mek wan prezidensial inagurieshɔn parede shem. Kul yu at."
  
  Di dɔktɔ stɔp in ed tru di domɔt. "Evritin fayn?" I go insay di rum ɛn bigin fɔ chɛk Hayden in chɛt ɛn impɔtant sayn dɛn.
  
  As i lɔk di domɔt we i de kɔmɔt, Bɛn tɔk bak. "Yu tink se di Blɔd Kiŋ go tray fɔ tek di divays dɛn bak?"
  
  Hayden bin shrug in ed. "Yu de se i nɔ bin gɛt di fɔs tin we a lɔs. I go bi se na dat bin apin. As fɔ di sɛkɔn wan we wi fɛn frɔm in bot?" I bin smayl. "Dɛn nel am."
  
  "Nɔ mek yu fil fayn."
  
  Hayden bin tɔk wantɛm wantɛm se: "Di CIA nɔ de rɛst pan in laurels, Ben." "No mɔ." Wi rɛdi fɔ mit am."
  
  "Wetin bɔt di wan dɛn we dɛn kin kidnap?"
  
  "Wetin bɔt dɛn?"
  
  "Dɛn rili gɛt ay prɔfayl. Na Harisin in sista. Ɔda wan dɛn we yu bin tɔk bɔt. I go yuz dɛn."
  
  "Fɔ tru, i go du am. Ɛn wi rɛdi fɔ mit am."
  
  Ben dɔn in bagel ɛn lik in finga dɛn. I bin tɔk wit sɔri-at se: "A stil nɔ biliv se di wan ol band bin gɛt fɔ go ɔnda grɔn." "Rayt we wi bigin fɔ gɛt nem."
  
  Hayden bin de laf diplɔmatik wan. "Yɛs. Trajik."
  
  "Wɛl, sɔntɛm i go mek wi gɛt badnem mɔ."
  
  Na wan ɔda saful nak ɛn Karin ɛn Kinimaka kam insay di rum. Di Awayi man bin luk lɛk se in at pwɛl.
  
  "Dis bastard nɔ go swɛt. Ilɛk wetin wi du, i nɔ go ivin wispa fɔ wi."
  
  Bɛn bin rɛst in chin pan in ni dɛn ɛn mek wan fes we nɔ fayn. "Damn, a wish se Mat bin de ya."
  
  
  CHAPTER FƆ
  
  
  Di Hɛrifɔd man bin de wach gud gud wan. Frɔm di say we i bin de si fayn fayn wan we de ɔp wan il we gɛt gras to di rayt say na wan tik tik tik tik dɛn, i bin ebul fɔ yuz di tɛliskɔpik sayt we dɛn bin dɔn put pan in rayf fɔ sho di pipul dɛn we de na Bɛn Blɛk in famili. Di soja-grɛd skɔp bin gɛt wan rɛtikɛl we gɛt layt, we na wan opshɔn we bin alaw fɔ yuz bɔku bɔku wan pan bad bad layt kɔndishɔn ɛn i bin gɛt BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Fɔ tru, di rayf bin gɛt ɔl di ay-tek snaypa gadget dɛn we pɔsin kin imajin, bɔt di man we bin de biɛn di skɔp, fɔ tru, nɔ bin nid dɛn. Dɛn bin tren am te i rich di ay ay pozishɔn. Naw i bin de wach we Bɛn Blɛk in papa de waka go nia di tɛlivishɔn ɛn opin am. Afta we i ajɔst smɔl, i si Bɛn Blɛk in mama de mek sayn to in papa wit wan smɔl rimot kɔntrol. Di krɔs-hɛj dɛn we i bin de si nɔ bin de muf ivin wan milimita.
  
  Wit wan muvmɛnt we i praktis, i swip in yay rawnd di eria we de rawnd di os. Dɛn bin put am bak frɔm di rod, tik dɛn ɛn ay wɔl bin ayd am, ɛn di Hɛrifɔd man kɔntinyu fɔ kɔnt di gad dɛn we bin ayd midul di bush dɛn kwayɛt wan.
  
  Wan tu Tri. Dɛn kin tek ɔltin na kɔna. I bin no se 4 ɔda wan dɛn de na di os, ɛn tu ɔda wan dɛn bin ayd kpatakpata. Pan ɔl we dɛn bin de sin, di CIA bin du fayn fayn wok fɔ protɛkt di Blɛks famili.
  
  Di man bin mek in fes kray. I bin notis se i de muv. Daknɛs, blak pas nɛt, bin skata along di bays pan di ay wɔl. Tu big fɔ bi animal. Tu sikrit fɔ bi inosɛnt.
  
  Di pipul dɛn dɔn fɛn di Blɔdi Kiŋ fɔ Blɛk? Ɛn if na so i bi, aw dɛn bin gud?
  
  Wan layt briz bin de blo frɔm di lɛft, stret frɔm di Inglish Chanɛl, ɛn i bin de briŋ di sɔl teys we di si gɛt. Di Hɛrifɔd man bin kɔmpɛns in maynd fɔ di chenj we di bulɛt bin de travul ɛn i bin zum insay smɔl nia.
  
  Di man bin drɛs ɔl blak, bɔt i bin klia se di ikwipmɛnt dɛn na os. Dis man no bi profeshonal, na jos mercenary.
  
  Bulet it fɔ it.
  
  Di man in finga tayt fɔ smɔl tɛm ɛn afta dat i fri. Na tru se di rial kwɛstyɔn na ɔmɔs i bin kam wit?
  
  We i kip in target na di krɔs-hɛya, i bin asɛs di os ɛn di tin dɛn we de rawnd am kwik kwik wan. Afta wan sɛkɔn, i bin shɔ. Di say dɛn we bin de rawnd bin klin. Dis man we wɛr blak bin de akt in wan, di Hɛrifɔd man bin gɛt kɔnfidɛns pan insɛf.
  
  Wan mɛsenja we de kil fɔ pe.
  
  I nɔ izi fɔ mek yu yuz di bulɛt.
  
  I pul di triga jisnɔ ɛn absɔb di rikoyl. Di sawnd we bulɛt de mek we de kɔmɔt na di barɛl nɔ kin izi fɔ no. I si di mɛsenja de fɔdɔm witout ɛni fus, i fɔdɔm bitwin di bush dɛn we dɔn gro pasmak.
  
  Di Blɛk famili in gad dɛn nɔ bin notis natin. Insay sɔm minit, i go kɔl di CIA sikrit wan, ɛn tɛl dɛn se dɛn dɔn brok insay dɛn nyu sef os.
  
  Di Hereford man, we na wan ol SAS padi fɔ Matt Drake, kɔntinyu fɔ gayd di gad dɛn.
  
  
  CHAPTER FAYV
  
  
  Matt Drake pul di kap frɔm wan fresh bɔtul we gɛt Morgan"s Spiced ɛn dayl di nɔmba we de pan spid dayal na in mobayl fon.
  
  May in vɔys bin tan lɛk se i gladi as i de ansa. "Drek? Wetin yu want?"
  
  Drake kray ɛn tek wan sip frɔm di bɔtul. Fo May, to sho emoshon bi laik se i no bi laik se i go bi fo politiks man to ona im ilekshon vaw. "Yu de okay?"
  
  "Fɔ tru, a de fayn. Wetin mek a nɔ fɔ bi? Wetin dis?"
  
  I tek wan ɔda lɔng sip ɛn kɔntinyu fɔ drink. "Di divays we a gi yu. I sef?"
  
  Na bin fɔ shɔt tɛm we dɛn bin de shem. "A nɔ gɛt am." Bɔt i sef, mi padi." Mai in soothing intonations bin kam bak. "Dis na tin we sef lɛk aw i kin bi." Drake tek wan ɔda sip. Mai aks se, "Na dat nɔmɔ?"
  
  "Nɔ. A biliv se a dɔn ɔlmost taya mi lida dɛn pan dis ɛnd. Bɔt a gɛt ɔda aidia. Wan de nia ... os."
  
  Di saylɛns bin klik ɛn krak krak as i de wet. Dis nɔto bin ɔdinari May. Sɔntɛm i bin de wit sɔmbɔdi.
  
  "A nid yu fɔ yuz yu Japan kɔntakt dɛn. Ɛn di Chaynish pipul dɛn. Ɛn mɔ di Rɔshian dɛn. A want fɔ no if Kovalenko gɛt famili."
  
  Dɛn yɛri wan shap briz. "Yu siriɔs?"
  
  "Of kos a de damn sirios." I bin tɔk am tranga wan pas aw i bin want, bɔt i nɔ bin aks fɔ padi. "Ɛn a want fɔ no bak bɔt Boudreau. Ɛn in famili."
  
  I tek Mai wan ful minit fɔ ansa. "Okay, Drake, yu de tɔk bɔt am. A go du di bɛst we a ebul."
  
  Drake tek dip briz as di kɔnɛkshɔn go day. Wan minit afta dat, i bin de luk di bɔtul we gɛt spays rɔm. Fɔ sɔm rizin, i bin ɛmti af-af. I luk ɔp na di winda ɛn tray fɔ si di siti na Mayami, bɔt di glas bin so dɔti dat i nɔ bin ebul fɔ si di glas.
  
  In at bin de pen.
  
  I nak di bɔtul bak. I nɔ bin tink mɔ bɔt am, i tek akshɔn ɛn prɛs ɔda spid dayal nɔmba. We i bin de du sɔntin, i bin fɛn we fɔ put sɔri-at na kɔna. We i bin de du sɔntin, i bin fɛn we fɔ go bifo.
  
  Di mobayl fon ring ɛn ring. Fɔ dɔn, di vɔys ansa. "Fuk, Drake! Wetin?"
  
  "Yu de tɔk fayn fayn wan, bitch," i drɔ, dɔn i stɔp smɔl. "Aw... aw di tim de?"
  
  "Tim? Krays Krays. Okay, yu wan damn futbal analogy? Di onli pesin we yu fit rizonableli yuz as straika fo dis point na Kinimaka. Hayden, Blake en in sista no go ivin mek di bench." I bin stɔp smɔl. "Nɔ kɔnsɛntreshɔn. Yu fɔlt."
  
  I mek wan stɔp. "A? Yu de se if dɛn bin tray fɔ kil dɛn, i bin fɔ dɔn kɔmɔt fayn?" In ed we bin fɔg smɔl, bigin fɔ blo. "Bikɔs dɛn go tray fɔ du am."
  
  "Dɛn de gayd di ɔspitul fayn fayn wan. Di gad dɛn rili sabi du di wok. Bɔt i fayn we yu aks mi fɔ de de. Ɛn i fayn fɔ mek a se yɛs.
  
  "Ɛn Boudreau? Wetin bɔt dis bastar?"
  
  "I tan lɛk se i kin fayn lɛk eg we dɛn dɔn frɛsh. I nɔ go brok. Bɔt mɛmba, Drake, di ɔl Amɛrika gɔvmɛnt de wok pan dis naw. Nɔto jɔs wi."
  
  "Nɔ mɛmba mi." Drake bin wins. "Gɔvmɛnt we rili kɔmprɔmis. Infɔmeshɔn de travul ɔp ɛn dɔŋ gɔvmɛnt kɔmyunikeshɔn layn dɛn, Alicia. I jɔs tek wan big lɔkdɔwn fɔ ful-ɔp ɔltin."
  
  Alisia nɔ bin tɔk natin.
  
  Drake bin sidɔm ɛn tink bɔt am. Te dɛn fɛn di Blɔd Kiŋ wit bɔdi, dɛn bin gɛt fɔ tek ɛni infɔmeshɔn we dɛn bin gɛt as sɔntin we dɛn nɔ go ebul fɔ abop pan. Dis bin inklud infɔmeshɔn bɔt di Get dɛn na Ɛl, di kɔnekshɔn to Awayi, ɛn ɛni tidbit we i gɛda frɔm di 4 day henchman dɛn.
  
  Sɔntɛm wan ɔda tin go ɛp.
  
  "A gɛt wan ɔda lid. Ɛn May de chɛk di famili kɔnekshɔn dɛn we Kovalenko ɛn Boudreau gɛt. Sɔntɛm yu kin aks Hayden fɔ du di sem tin?"
  
  "A de ya as fav, Drake. Mi nɔto yu damn shipdɔg."
  
  Dis tɛm Drake nɔ tɔk natin.
  
  Alisia bin swɛt. "Luk, a go menshɔn am. Ɛn as fɔ May, nɔ trɔst da krayzi fayn fayn tin de as fa as yu ebul fɔ trowe am."
  
  Drake bin smayl we i si di vidio gem rɛfrɛns. "A go gri wit dis wen yu tel mi wich wan of una krayzi bitch kil Wells. Ɛn wetin mek."
  
  I bin de ɛkspɛkt fɔ mek dɛn nɔ tɔk natin fɔ lɔng tɛm ɛn i bin gɛt am. I tek di chans fɔ tek sɔm mɔ sip dɛn pan di amber mɛrɛsin.
  
  Alis bin dɔn wispa se: "A go tɔk to Hayden." "If Boudreaux ɔ Kovalenko gɛt famili, wi go fɛn dɛn."
  
  Di kɔnɛkshɔn bin ambɔg. Insay di kwayɛt we bin de wantɛm wantɛm, Drake in ed bin de bit lɛk jakhama. Wan de dɛn go tɛl am di tru. Bɔt fɔ naw, i bin dɔn du fɔ mek i lɔs Kɛnɛdi.
  
  I bin dɔn du fɔ se wan tɛm i bin dɔn biliv pan sɔntin we naw de fa lɛk di mun, we gɛt brayt fiuja we dɔn tɔn to ashis. Di oplɛs we bin de insay am bin twis in at. Di bɔtul bin fɔdɔm frɔm finga dɛn we wik, i nɔ bin brok, bɔt i bin tɔn di tin dɛn we bin de insay di faya na di dɔti flo.
  
  Fɔ smɔl tɛm, Drake bin tink bɔt fɔ tɔn am insay wan glas. Di wata we bin rɔsh bin mek i mɛmba di prɔmis, vaw ɛn ashurant dɛn we i bin dɔn mek we bin dɔn evapɔret insay wan split sɛkɔn, we mek layf west ɛn pwɛl lɛk bɔku wata we dɔn rɔsh na grɔn.
  
  Aw i go ebul fɔ du dis bak? Prɔmis fɔ kip in padi dɛn sef. Na wetin i bin ebul fɔ du naw na fɔ kil bɔku ɛnimi dɛn we i ebul.
  
  Win di wɔl we bad, ɛn mek gud kɔntinyu fɔ liv.
  
  I sidɔm na di ed pat na di bed. Dɔn brok. Natin nɔ bin lɛf. Ɔltin pas day bin day insay am, ɛn di brok brok shel we bin lɛf nɔ bin want natin igen frɔm dis wɔl.
  
  
  CHAPTER SIX
  
  
  Hayden bin wet te Bɛn ɛn Karin ritaia na wan pan di savis rum dɛn. Di brɔda ɛn sista tim bin du risach bɔt Awayi, Daymɔnd Hɛd, di Get dɛn na Ɛl ɛn ɔda lay lay stori dɛn we gɛt fɔ du wit di Blɔdi Kiŋ, ɛn dɛn bin op se dɛn go put wan tiori togɛda.
  
  We di tin dɔn klia, Hayden wɛr fresh klos ɛn waka insay di smɔl ɔfis usay Mano Kinimaka bin dɔn mek wan smɔl wok steshɔn. Di big Awayi man bin de tap go na di ki dɛn, i bin de luk lɛk se i vɛks smɔl.
  
  "Yu stil de kech tu ki wan tɛm wit yu sosish finga dɛn?" Hayden aks nonchalantly ɛn Kinimaka tɔn rawnd wit smayl.
  
  I se: "Aloha nani wahine," dɔn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i blu we i sho se i no wetin di wɔd dɛn min.
  
  "Yu tink se a fayn? Na bikɔs krayzi pɔsin bin chuk mi?"
  
  "Bikɔs a gladi. A rili gladi we yu stil de wit wi."
  
  Hayden put in an pan Kinimaki in sholda. "Tɛnki, Mano." I wet fɔ sɔm tɛm, dɔn i se, "Bɔt naw wit Boudreau wi gɛt ɔl tu chans ɛn wan prɔblɛm. Wi fɔ no wetin i no. Bɔt aw wi go brok am?"
  
  "Yu tink se dis krayzi bastard no usay di Blɔdi Kiŋ de ayd?" Yu tink se pɔsin we tek tɛm lɛk Kovalenko go rili tɛl am?"
  
  "Boudreau na di wɔs kayn krayzi. Man we gɛt sɛns. A tink se i no sɔntin."
  
  Wan sadonik vɔys kɔmɔt biɛn Hayden. "Drakey tink se wi fɔ mek in famili sɔfa." Hayden bin tɔn rawnd. Alis bin gi am wan smayl we de mek i nɔ lɛk am. "Yu okay wit dis, CIA?"
  
  "Yu tɔk to Mat bak?" Hayden bin tɔk. "Aw i de?"
  
  "I tan lɛk in ol sɛf," Alicia bin tɔk wit wan ayrɔni we i klia se i nɔ bin min. "Di we aw a bin lɛk am trade."
  
  "Nɔ gɛt wan op? Chak? Wan?" Hayden nɔ bin ebul fɔ ayd di kɔntempt we bin de na in vɔys.
  
  Alis bin shrug in ed. "Fred. At. Deadly." I mit di CIA ɛjɛn in yay. "Biliv mi, ɔni, na so i fɔ bi. Na di onli we i go kɔmɔt na dis kes layf layf wan. Ɛn..." I stɔp smɔl, lɛk se i de wɔnda if i fɔ kɔntinyu. "Ɛn... dis kin jɔs bi di wangren we we una ɔl go kɔmɔt na dis layf ɛn wit una famili dɛn intakt."
  
  "A go si if Boudreaux gɛt famili." Hayden tɔn bak to Kinimaka. "Bɔt di CIA sure as hell nɔ go mek ɛnibɔdi sɔfa."
  
  "Yu pas valid fɔ go insay di fasiliti?" Kinimaka luk di foma British Ami sojaman.
  
  "Gi ɔ tek, big bɔbɔ." Alicia flash wan mischievous smayl ɛn i bin mek shɔ se i push pas Hayden insay di smɔl rum we Kinimaki in bɔdi bin de bɔku pan am. "Wetin yu de du?"
  
  "Wok". Kinimaka ɔf di skrin ɛn ayd na wan kɔna, as fa frɔm Alis as i pɔsibul.
  
  Hayden bin kam ɛp am. "Yu na bin sojaman we yu na bin mɔtalman, Alis. Yu gɛt ɛni advays we go ɛp wi fɔ brok Boudreaux?"
  
  Alis tɔn to Hayden wit wan chalenj na in yay. "Wetin mek wi nɔ go tɔk to am?"
  
  Hayden bin smayl. "A bin jɔs de rɛdi."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bin kɛr wi go dɔŋ na di say usay dɛn kin ol wi. Di fayv minit we i waka ɛn di ɛlivat we i rayd nɔ bin mek i fil pen, pan ɔl we i tek am wit kol at ɛn in maynd bin bɛtɛ. I kam fɔ no se fɔ chuk yu wit sɔd, i rili fiba ɛni ɔda sik we kin mek yu tek tɛm fɔ lɛf yu wok. Sooner or later yu jos get bore as hell en wan drag hell in a fight bak.
  
  Di say we dɛn bin de kip pipul dɛn bifo dɛn jɔj di kes bin gɛt tu row dɛn we gɛt sɛl dɛn. Dɛn waka na di flɔ we dɛn tek tɛm polish te dɛn rich na di wangren sɛl we gɛt prizina, we na di las sɛl we de na di lɛft. Di frɔnt pat na di sɛl bin opin big wan, ɛn di pɔsin we bin de insay bin gɛt row dɛn we gɛt ba dɛn we bin de frɔm flɔ to siling.
  
  Di briz bin ful-ɔp wit di smel we blech de mek. Hayden nɔd to di gad dɛn we gɛt wɛpɔn we bin de na do na Boudreau in sɛl as i rich fɔ kɔnfrɛnt di man we bin dɔn tray fɔ kil am bɔku tɛm tri wiks bifo dat.
  
  Ed Boudreaux bin de loung pan in bunk. I bin grin we i si am. "Aw yu thigh, blant?"
  
  "Wetin?" Hayden bin no se i nɔ fɔ mek i vɛks, bɔt i nɔ bin ebul fɔ ɛp insɛf. "Yu vɔys de sawnd smɔl smɔl. Dɛn dɔn strangl yu i nɔ tu te yet?" Tri wiks we i bin de slip ɛn di trauma we i bin gɛt we dɛn chuk am wit chuk, bin dɔn mek i nɔ tek tɛm.
  
  Kinimaka waka kam biɛn am, i de grin. Boudreau mit in yay wit bad bad angri. I bin de wispa se: "Sɔntɛnde." "Lɛ wi tɔn di tebul."
  
  Kinimaka stret in big sholda dɛn we i nɔ ansa. Dɔn Alis waka rawnd di big man in bɔdi ɛn waka stret na di ba dɛn. "Dat skinny bastard mes yu tiny panti?" I dayrɛkt di snɛr pan Hayden, bɔt i nɔ pul in yay pan Boudreau. "I nɔ go tek pas wan minit."
  
  Boudreau grap na di bed ɛn waka go na di ba dɛn. I bin tɔk se: "Nays yay dɛn." "Dɔti mɔt. No bi yu wan we fuk dat fat gyal wit di biad? Di wan we mi pipul dɛn kil?"
  
  "Na mi".
  
  Boudreaux bin grap di bar dɛn. "Aw yu fil bɔt dis?"
  
  Hayden bin si se di gad dɛn bigin fɔ fred. Dis kain konfronteshonal weigh-in get dem nowe.
  
  Kinimaka bin dɔn tray fɔ mek di mɛsenja tɔk to duzin difrɛn we dɛn, so Hayden aks sɔntin we simpul. "Wetin yu want, Boudreau? Wetin go mek yu biliv fɔ tɛl wi wetin yu no bɔt Kovalenko?"
  
  "Udat?" Boudreau nɔ bin pul in yay pan Alicia. Dɛn bin separet bay di waid we di lɛtis bin gɛt bitwin dɛn.
  
  "Yu no udat a min. Kiŋ we gɛt Blɔd."
  
  "O, na in. I jɔs tan lɛk lay lay stori. Tink se di CIA fɔ no dis."
  
  "Nem yu prayz."
  
  Boudreau bin dɔn brok in yay kɔntakt wit Alicia. "Despair na di Inglish we." Na Pink Floyd in wɔd dɛn."
  
  "Wi nɔ de rich ɛnisay," i mek Hayden mɛmba di kɔmpitishɔn we Drake ɛn Ben bin gɛt we dɛn kɔl Dinoroc banter, ɛn i bin op se Boudreau jɔs de tɔk tin dɛn we nɔ gɛt wan minin. "Wi-"
  
  Boudreau bin hiss wantɛm wantɛm se: "A go tek am." Hayden tɔn fɔ si am tinap fes to fes wit Alicia bak. "Wan pan wan." If i bit mi, a go tɔk."
  
  "Bin mek". Alis bin praktis fɔ swɛt tru di ba dɛn. Di gad dɛn rɔsh fɔ go bifo. Hayden bin fil se in blɔd de bɔl.
  
  I es in an ɛn pul Alis bak ɛn tɔk se: "Stɔp!" "Yu de kray? Dis asshole nɔ go ɛva tɔk. I nɔ fit fɔ tek di risk."
  
  Alis bin wispa se: "No risk. "No risk nɔ de atɔl."
  
  Hayden bin tɔk se: "Wi de kɔmɔt de. "Bɔt-" I bin tink bɔt wetin Drake aks. "Wi go kam bak soon".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake sidɔm bak ɛn wach as in sista de ɔpreshɔn di modifyed CIA kɔmpyuta wit izi. I nɔ tek am lɔng fɔ yus to di spɛshal ɔpreshɔn sistem we di gɔvmɛnt ɛjɛnshi nid, bɔt afta dat, na in na di famili in bren.
  
  Karin na bin sassy, blak belt, strip bar slacker we layf bin knock we i ol siks in let teens, i pak in bren en in digri en plan fo du absoliutli natin. In gol na fɔ mek layf fil bad ɛn et am fɔ wetin i du to am. We i west in gift dɛn na bin wan we fɔ sho se i nɔ bisin igen.
  
  I tɔn fɔ luk am naw. "Luk ɛn wɔship di pawa we di Blɛk uman gɛt. Ɔl wetin yu bin ɛva want fɔ no bɔt Daymɔnd Hɛd insay wan kwik rid."
  
  Ben bin luk oba di infɔmeshɔn. Dɛn bin dɔn de du dis fɔ sɔm dez - dɛn bin de fɛn Awayi ɛn Daymɔnd Hɛd - di fambul volkeno na Oahu - ɛn rid bɔt di travul dɛn we Kpɛntin Kuk, di lɛjɛndari diskɔba fɔ di Awayi Ayland dɛn bak insay 1778, bin travul. I bin impɔtant fɔ mek dɛn ɔl tu skan ɛn kip bɔku infɔmeshɔn bikɔs we di brek-ɔp apin, di ɔtoriti dɛn bin de tink se di tin dɛn we go apin go muf kwik kwik wan fɔ tru.
  
  Bɔt di we aw di Blɔd Kiŋ bin tɔk bɔt di Get dɛn na Ɛl bin stil bi sɔntin we nɔ izi fɔ ɔndastand, mɔ we i kam pan Awayi. I bin tan lɛk se bɔku pan di pipul dɛn na Awayi nɔ bin ivin biliv di tradishɔnal we fɔ ɛl.
  
  Daymɔnd Hɛd insɛf na bin pat pan wan kɔmpleks siriɔs kɔn ɛn vent we dɛn kɔl di Honolulu Vɔlkɛnɔ Siri, we na wan chenj we bin mek bɔku pan di bad bad say dɛn na Oahu. Daymɔnd Hɛd insɛf, we sɔntɛm na di landmak we pipul dɛn sabi pas ɔl, bin bɔn wan tɛm nɔmɔ lɛk 150,000 ia so dɔn pas, bɔt wit da kayn pawa we bin de bɔn wan tɛm so dat i bin ebul fɔ kip in kɔn we nɔ biliv se i simetrik.
  
  Ben bin smayl smɔl we i si di nɛks kɔmɛnt. Dɛn biliv se Daymɔnd Ɛd nɔ go ɛva bɔn igen. Hm...
  
  "Yu mɛmba di pat bɔt Daymɔnd Hɛd we na wan siriɔs kɔn ɛn ol?" Karin in aksɛn na bin Yorkshire to wan fɔlt. I dɔn ɔlrɛdi gɛt bɔku ɛnjɔymɛnt wit di lokal CIA pipul dɛn na Mayami bɔt dis ɛn i nɔ gɛt wan dawt se i dɔn vɛks pas wan.
  
  Nɔto se Karin bin bisin bɔt dat. "Yu dɛf, padi?"
  
  I bin de kray se: "Nɔ kɔl mi padi." "Na wetin man dɛn kin kɔl ɔda man dɛn. Girls no shud tok laik dat. Ɛspɛshali mi sista."
  
  "Okay, brot. Truce, fɔ naw. Bɔt yu no wetin vent min? At least na yu wɔl?"
  
  Ben bin fil lɛk se i dɔn go bak na skul. "Lava tiub dɛn?"
  
  "Dɔn ɔndastand. Hey, yu no dumb laik doorknob laik papa bin de tok."
  
  "Papa nɔ ɛva tɔk se-"
  
  "Chill, bitch, yu de tɔk bɔt am. Fɔ tɔk am simpul wan, lava tyub dɛn min tanɛl.Ɔlsay na Oahu."
  
  Ben shek in ed, de luk am. "A no am." Yu de se di Blɔd Kiŋ de ayd biɛn wan pan dɛn?"
  
  "Udat sabi? Bɔt wi de ya fɔ du risach, nɔto so?" I tap di ki dɛn na CIA Ben in yon kɔmpyuta. "Get to am."
  
  Bɛn bin swɛt ɛn tɔn in bak pan am. Lɛk di ɔda pipul dɛn na in famili, i bin dɔn mis dɛn we dɛn bin de apat, bɔt afta wan awa we dɛn bin de kech dɛn, di ol nagging bin kam bak. Bɔt, i bin go fa fɔ ɛp.
  
  I opin wan sɔch na di The Legends of Captain Cook ɛn sidɔm bak na in chia fɔ si wetin kam, in tinkin rili fiba di wan we Matt Drake ɛn in bɛst padi bin de tink. Stet fɔ di maynd.
  
  
  CHAPTER SEVEN
  
  
  Di Blɔd Kiŋ bin de luk in teritɔri tru wan winda we gɛt miro we de te to di flɔ, we dɛn mek fɔ di wangren rizin fɔ mek yu si wan ples we gɛt bɔku bɔku tik dɛn we de rɔl, we na paradays usay nɔbɔdi nɔ ɛva put fut pas in yon.
  
  In maynd, we kin stedi ɛn we kin pe atɛnshɔn, bin de rɔn pan bɔku tɔpik dɛn tide. Pan ɔl we dɛn bin de tink se i lɔs in ship-in os fɔ bɔku bɔku ia, i bin mek i wɔs. Sɔntɛm na di we aw di ship bin day wantɛm wantɛm. I nɔ bin gɛt tɛm fɔ se gudbai. Bɔt da tɛm de, gudbai nɔ bin ɛva bi impɔtant ɔ sentimental to am bifo.
  
  I bin tranga, ɛn i nɔ bin de fil bad ɛn i bin gro ɔp insay sɔm pan di tɛm dɛn we Rɔshia bin tranga ɛn na bɔku pan di say dɛn we tin tranga pas ɔl na di kɔntri. Pan ɔl dis, i bin gɛt bɔku tin dɛn we nɔ izi fɔ am, i bil wan ɛmpaya we gɛt blɔd, day ɛn vodka, ɛn i bin mek bɔku bɔku mɔni.
  
  I bin no gud gud wan wetin mek di lɔs we Stomklɔk lɔs bin mek i vɛks bad bad wan. I bin de si insɛf se pɔsin nɔ go ebul fɔ tɔch am, i bin de si am as kiŋ pan mɔtalman. Fɔ mek di smɔl smɔl Amɛrika gɔvmɛnt provok am ɛn disapɔynt am dis kayn we, nɔto natin pas wan blip na in yay. Bɔt i bin stil de at.
  
  Di fɔma sojaman, Drake, pruv se na wan patikyula chukchuk na in sayd. Kovalenko bin fil se di Inglishman insɛf bin tray fɔ stɔp in plan dɛn we i bin dɔn mek fayn fayn wan, we bin dɔn de fɔ sɔm ia, ɛn i tek di man in patisipeshon as pɔsin in insul.
  
  Na dat mek dɛn mek di Blɔdi Vendetta. In yon we fɔ du tin na fɔ dil wit Drake in galfrɛn fɔs; I go lɛf di ɔda larva dɛn to in glob ɔl mɛsenja kɔnekshɔn dɛn. I bin dɔn de wet fɔ di fɔs fon kɔl. Wan ɔda wan go day jisnɔ.
  
  Ova di ed pat na di vali, we bin de biɛn wan grɔn il we bin de fa, wan pan in tri ranch dɛn bin tinap. I bin jɔs ebul fɔ mek ruf dɛn we dɛn kɔl camouflaged, we i bin de si am bikɔs i no gud gud wan usay fɔ luk. Di ranch we bin de na dis ayland na bin di big wan. Di ɔda tu bin de na difrɛn ayland dɛn, dɛn bin smɔl ɛn dɛn bin de fɛt fɔ dɛn bad bad wan, ɛn dɛn bin mek dɛn jɔs fɔ sheb ɛnimi dɛn atak to tri say dɛn if i ɛva kam.
  
  Di valyu fɔ put hostaj dɛn na difrɛn say dɛn na dat di ɛnimi go gɛt fɔ sheb in sojaman dɛn fɔ sev ɛni wan pan dɛn layf layf wan.
  
  Na wan duzin difrɛn we dɛn bin de fɔ mek di Blɔdi Kiŋ kɔmɔt na dis ayland we dɛn nɔ no, bɔt if ɔltin bin dɔn go lɛk aw i bin dɔn plan, i nɔ bin fɔ dɔn go ɛnisay. I go fɛn wetin Kuk fɛn biɛn di Get dɛn na Ɛl, ɛn di rivyu dɛn go mɔs tɔn di kiŋ to gɔd.
  
  I bin tink se na di get nɔmɔ bin du fɔ du dis.
  
  Bɔt ɛnitin we pɔsin tink bɔt di get nɔ go ebul fɔ avɔyd fɔ mek i mɛmba tin dɛn we bin de bɔn dip wan - di lɔs we ɔl tu di transpɔt divays dɛn bin lɔs, di insolɛns we dɛn go avɛnj. In nɛtwɔk bin kam fɔ no kwik kwik wan usay wan divays de-wan we CIA bin de kip. I bin dɔn no usay di ɔda wan de.
  
  Na taim fo bring dem tu bak.
  
  I bin gladi fɔ di we aw dɛn bin de si am na di las minit. Tik tik lif dɛn bin de swɛla insay ritm wit di tropik briz. Wan dip kol at we bin gɛt kol at bin mek i pe atɛnshɔn fɔ smɔl tɛm, bɔt i nɔ bin muv am. Wetin i nɔ ɛva gɛt, i nɔ go ɛva mis.
  
  Rayt we dɛn tɛl am, wan pɔsin we tek tɛm nak na in ɔfis in domɔt. Di Blɔd Kiŋ tɔn ɛn se, "Lɛ wi go." In vɔys bin de mek i tan lɛk di sawnd we tank de mek we de drayv oba wan ol we gɛt grɔn.
  
  Doa bin opin. Tu gad dɛn bin kam insay, ɛn drɛg wan titi we bin de fred bɔt we bin de biev fayn ɛn we kɔmɔt na Jepan. Di Blɔdi Kiŋ bin rap se: "Chica Kitano." "A op se dɛn tek kia ɔf yu?"
  
  Di titi bin trangayes fɔ luk di grɔn, i nɔ bin gɛt maynd fɔ es in yay ɔp. Di Blɔdi Kiŋ bin gri fɔ am. "Yu de wet fɔ mi permishɔn?" I nɔ bin gri. I kɔntinyu fɔ tɔk se: "Dɛn tɛl mi se yu sista na di pɔsin we de fɛt yu pas ɔlman, Chika." "Ɛn naw na jɔs ɔda tin fɔ mi, lɛk Mama Wɔl. Tel mi... i lɛk yu, Chika, yu sista, Mai?"
  
  Di titi nɔ bin ivin blo. Wan pan di gad dɛn bin luk di Blɔd Kiŋ wit kwɛstyɔn, bɔt i nɔ bin pe atɛnshɔn to di man. "Nɔ nid fɔ tɔk. A ɔndastand dis pas aw yu go ɛva imajin. Na jos biznis fo mi fo tred yu. Ɛn a no gud gud wan se i fayn fɔ tek tɛm sɛt mɔt we pɔsin de du biznɛs."
  
  I bin de wev wan sataylayt fon. "Yu sista - Mai - na im kontak mi. Rili kleva, ɛn insay di sɛns fɔ trɛtin we dɛn nɔ tɔk. I denja, yu sista." I bin tɔk am di sɛkɔn tɛm, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i ɛnjɔy di op fɔ mit fes to fes.
  
  Bɔt dis nɔ bin jɔs ebul fɔ apin. Nɔto naw, we i bin so nia di tin we i bin dɔn plan fɔ du na in layf.
  
  "I bin se i go trade fɔ yu layf. Yu si, i gɛt mi trɔs. Wan rili spɛshal divays we i go tek in ples fɔ yu. Dis na gud tin. I de sho se yu gɛt valyu na dis wɔl we de blɛs pipul dɛn we nɔ gɛt sɔri-at lɛk mi."
  
  Di Japan gyal bin shem ɛn es in yay ɔp. Di Blɔdi Kiŋ kɔl in mɔt to sɔntin lɛk smayl. "Naw wi de si wetin i rɛdi fɔ sakrifays fɔ una."
  
  I dayal di nɔmba. Di fon ring wan tɛm ɛn wan uman vɔys we nɔ gɛt wanwɔd ansa am.
  
  "Yɛs?"
  
  "Mai Kitano bin tɔk bɔt am. Yu no udat na am. Yu no se chans nɔ de fɔ tray dis kɔl, nɔto so?"
  
  "A nɔ gɛt ɛnitin fɔ du wit fɔ tray."
  
  "Rili gud". I bin de swɛt. "O, if wi bin gɛt mɔ tɛm, mi ɛn yu. Bɔt i nɔ mata. Yu fayn sista we nem Chika, de ya." Di Blɔd Kiŋ mek sayn to di gad dɛn fɔ mek dɛn briŋ am kam bifo. "Se halo to yu sista, Chika."
  
  May in vɔys bin de ɛko tru di fon. "Chica? Aw di bɔdi?" Dɛn dɔn kip am. If i nɔ betray di fred ɛn vɛks we di Blɔdi Kiŋ bin no, fɔ dɔn de simmer ɔnda di wata.
  
  I tek smɔl tɛm, bɔt Chika bin dɔn tɔk se, "Konnichiwa, shimai."
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin laf. "I rili wɔndaful to mi se di Japan pipul dɛn ɛva mek wan kruk fɛt mashin lɛk yu, Mai Kitano. Yu rays nɔ no ɛni prɔblɛm lɛk mi yon. Yu ol so damn reserved. " .
  
  Mai bin tɔk kwayɛt wan se: "Wi vɛks ɛn pawa kɔmɔt frɔm wetin de mek wi fil." "Ɛn frɔm wetin dɛn de du to wi."
  
  "Nɔ tink bɔt fɔ prich to mi. Ɔ yu de trɛtin mi?
  
  "A nɔ nid fɔ du ɛni wan pan dɛn tin dɛn de. I go tan lɛk aw i go bi."
  
  "Den mek a tel yu hau e go bi.Yu go mit mi pipul tumoro ivintɛm na Coconut Grove, na CocoWalk. Na et oklok na ivintɛm dɛn go de insay di rɛstɔrant, insay di krawd. Yu gi di divays ɛn kɔmɔt de."
  
  "Aw dɛn go no mi?"
  
  "Dem go sabi yu, Mai Kitano, jos laik mi. Na dat nɔmɔ yu nid fɔ no. Eit ivintɛm, i go fayn fɔ mek una nɔ let."
  
  Wan gladi gladi bin de na May in vɔys wantɛm wantɛm, we mek di Blɔd Kiŋ smayl. "Mi sista." Wetin bɔt am?
  
  "We dɛn gɛt di divays, mi pipul dɛn go gi yu instrɔkshɔn." Di Blɔd Kiŋ dɔn di chalenj ɛn ɛnjɔy in win fɔ smɔl tɛm. Ɔl in plan dɛn fit togɛda.
  
  I tɛl in man dɛn wit vɔys we nɔ gɛt filin se: "Una pripia di titi fɔ di waka." "Ɛn mek di stej dɛn ay fɔ Kitano. A want fɔ ɛnjɔy misɛf. A want fɔ si aw dis lijen fɛtman rili gud."
  
  
  CHAPTER ET
  
  
  Mai Kitano bin de luk di dɛd fon we bin de na in an ɛn i kam fɔ no se in gol nɔ bin dɔn rich. Dmitry Kovalenko nɔto bin wan pan di wan dɛn we kin kɔmɔt nia di tin dɛn we i gɛt izi wan.
  
  Dɛn bin kidnap in sista, Chika, frɔm wan apatmɛnt na Tɔkyo wiks bifo Mat Drake fɔs kɔntakt am wit in wayl tiori dɛn bɔt di Bamuda Trayangul ɛn wan lay lay ɔndawɔl figa we dɛn kɔl di Blɔd Kiŋ. Da tɛm de, Mai bin dɔn lan inof fɔ no se dis man rili rial ɛn i rili, rili kil.
  
  Bɔt i bin gɛt fɔ ayd wetin i rili want fɔ du ɛn kip in sikrit dɛn to insɛf. Fɔ tru, dis nɔto tranga wok fɔ Japan uman, bɔt i de mek i at mɔ bikɔs Mat Drake de biɛn am klia wan ɛn i biliv se i nɔ de chenj fɔ protɛkt in padi dɛn.
  
  Bɔku tɛm i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i tɛl am.
  
  Bɔt Chica na bin di tin we i bin de put fɔs. Ivin in yon gɔvmɛnt nɔ bin no usay May de.
  
  I waka kɔmɔt na di Mayami ali usay i bin dɔn tek kɔl ɛn go krɔs di bizi rod fɔ go na in fav Starbucks. Wan kɔzy smɔl ples usay dɛn tek di tɛm fɔ rayt yu nem pan di kɔp dɛn ɛn mɛmba yu fav drink ɔltɛm. I bin sidɔm fɔ sɔm tɛm. I bin sabi CocoWalk gud gud wan, bɔt i bin stil gɛt di maynd fɔ tek taksi de jisnɔ.
  
  Wetin mek yu fɔ waka insay af?
  
  Bɔku bɔku pipul dɛn, lokal ɛn turis dɛn, go wok fɔ am ɛn agens am. Bɔt di mɔ we i de tink bɔt am, na di mɔ i biliv se di Blɔd Kiŋ dɔn disayd fɔ du sɔntin we rili mek sɛns. We di tɛm rich, ɔltin bin dipen pan udat go win.
  
  Kovalenko bin du am bikɔs i bin de ol sista May.
  
  So, bitwin di krawd, i nɔ go tan lɛk se i nɔ de na ples fɔ mek i pas di bag to sɔm man dɛn. Bɔt if i dɔn chalenj dɛn man dɛn de ɛn fos dɛn fɔ tɔk bɔt dɛn sista, i go mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to am.
  
  En wan mo tin - i fil se naw i sabi Kovalenko likli beta. No us dairekshɔn in maynd de wok.
  
  I bin fɔ dɔn wach.
  
  
  * * *
  
  
  Leta da de de, Hayden Jay bin kɔl in bɔsman we nem Jonathan Gates in prayvet fon. I bin kam fɔ no wantɛm wantɛm se i dɔn nia fɔ go.
  
  "Yɛs. Wetin apin, Hayden?"
  
  "Sa?" Dɛn prɔfɛshɔnal rilayshɔn bin so gud dat sɔntɛnde i kin tɔn am to in yon padi biznɛs. "Evritin fayn?"
  
  Dɛn bin de shem na di ɔda ɛnd na di layn, ɛn na ɔda tin we nɔ bin tan lɛk Geit. Di Sɛktri fɔ Difɛns bin dɔn de grɔmbul se: "Dis na gud tin lɛk aw dɛn bin de tink." "Aw yu leg de?"
  
  "Yes sa." Di hiling de go fayn." Hayden bin stɔp insɛf fɔ aks di kwɛstyɔn we i bin want fɔ aks. Wantɛm wantɛm, i bin de fred, so i avɔyd di tɔpik. "Wetin bɔt Harisin, sa? Wetin na in stetɔs?"
  
  "Harrison go go na prizin, lɛk ɔl Kovalenko in infɔmant dɛn. Dɛn dɔn manipul am ɔ dɛn nɔ manipul am. Na dat nɔmɔ, Mis Jey?"
  
  Di kol tɔyn dɛn bin stɔp Hayden, so i fɔdɔm na wan chia ɛn lɔk in yay tayt tayt wan. "Nɔ, sa. A gɛt fɔ aks yu sɔntin. Sɔntɛm di CIA ɔ ɔda ɛjɛnsy dɔn kɔba am, bɔt a rili nid fɔ no..." I stɔp smɔl.
  
  "Duya Hayden, jɔs aks."
  
  "Bɔdrɔs gɛt ɛni famili, sa?"
  
  "Wetin di hell dat min?"
  
  Hayden bin swɛt. "I min jɔs wetin yu tink se i min, Mista Sɛktri. Wi nɔ de rich ɛnisay ya, ɛn tɛm de dɔn. Boudreau sabi sɔntin."
  
  "Damn it, Jay, wi na di Amerikan govanment, and yu na di CIA, no bi di Mossad. Yu fɔ dɔn no bɛtɛ pas fɔ tɔk so opin wan."
  
  Hayden bin no mɔ. Bɔt di pwɛl at bin mek i brok. I bin tɔk kwayɛt wan se: "Mat Drɛk bin ebul fɔ du am."
  
  "Maneja. Dis nɔ go wok." Di sɛktri nɔ tɔk natin fɔ sɔm tɛm ɛn afta dat i tɔk. "Ejent Jay, dɛn dɔn gi yu wan wɔd we de kɔrɛkt yu. Mi advays na fɔ kip yu ed dɔŋ fɔ sɔm tɛm."
  
  Di kɔnɛkshɔn bin ambɔg.
  
  Hayden bin de luk di wɔl, bɔt i bin tan lɛk se i de luk to blank kanvas fɔ gɛt inspɛkshɔn. Afta sɔm tɛm, i tɔn ɛn wach di san we de go dɔŋ we i de fɔdɔm oba Mayami.
  
  
  * * *
  
  
  Di lɔng delay bin de it May in sol. Wan uman we dɔn mekɔp in maynd ɛn we de wok tranga wan, ɛni tɛm we i nɔ bin de du natin, i bin de mek i vɛks, bɔt we in sista in layf bin de na di balans, i bin tan lɛk se i bin de kɔt in spirit.
  
  Bɔt naw di wet dɔn dɔn. Mai Kitano bin kam nia di kokonat rod na Kokonas Grɔv ɛn muf kwik kwik wan to di ɔbzhɔveshɔn post we i bin dɔn pik di de bifo. We di chenj stil de fɔ sɔm awa, Mai setul insay di Chiz Kek Faktɔri ba we nɔ gɛt bɛtɛ layt ɛn put in bakpak we ful-ɔp wit divays dɛn na di kɔwnta bifo am.
  
  Wan row we gɛt tɛlivishɔn skrin dɛn bin de blo dairekt ɔp in ed, ɛn dɛn bin de brodkas difrɛn spɔt chenal dɛn. Di ba bin lawd ɛn bizi, bɔt natin nɔ bin de we yu kɔmpia am to di krawd we bin ful-ɔp di rɛstɔrant ɛntrɛt ɛn risɛpshɔn eria. I nɔ bin ɛva si rɛstɔrant we pipul dɛn lɛk so.
  
  Di pɔsin we de wok na di ba kam nia ɛn put wan napkin na di ba. I bin tɔk wit wan yay we de shayn se: "Alo bak." "Wan ɔda rawnd?"
  
  Same guy as las nait. Mai no bin nid eni distrakshon. "Sev am. A go tek botul wata ɛn ti. Yu nɔ bin ebul fɔ las tri minit wit mi, padi."
  
  I nɔ bin pe atɛnshɔn to di we aw di pɔsin we de wok na di ba in yay, i kɔntinyu fɔ stɔdi di say we dɛn de go insay. Fɔ chɛk bɔku bɔku pipul dɛn wan tɛm nɔ bin ɛva at fɔ am. Pipul na krichɔ dɛn we gɛt abit. Dɛn kin lɛk fɔ de insay dɛn sɛklɔ. Dis na bin nyu wan dɛn we i bin gɛt fɔ rivyu ɔltɛm.
  
  Mai bin sip in ti ɛn wach. Di ples bin gladi ɛn dɛn bin de smɛl fayn fayn it dɛn. Ɛnitɛm we wan weita waka pas wit wan big oval tre we ful-ɔp wit big big plet ɛn drink dɛn te i rich, i nɔ kin izi fɔ mek i pe atɛnshɔn to di domɔt dɛn. Laf bin ful-ɔp di rum.
  
  Wan awa dɔn pas. Na di ɛnd pan di ba wan ol man sidɔm in wan, in ed dɔŋ, de drink wan pint bia. Di wan we de in wan bin de rawnd am lɛk layt we gɛt smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl. Na in wangren peshɛnt na dis wan ol ples. Jɔs biɛn am, lɛk se fɔ sho se i spɛshal, wan British man ɛn in wɛf aks wan weita we bin de pas fɔ tek foto we dɛn sidɔm togɛda, dɛn an rawnd dɛnsɛf. Mai yɛri wan man in gladi gladi vɔys se, "Wi jɔs kam fɔ no se wi gɛt bɛlɛ."
  
  In yay dɛn nɔ bin ɛva stɔp fɔ waka waka. Di pɔsin we de wok na di ba bin kam nia am bɔku tɛm, bɔt i nɔ bin kam wit ɛni ɔda tin. Dɛn bin de ple sɔm kayn futbɔl mats na di TV skrin dɛn.
  
  Mai bin ol di bakpak tayt tayt. We di indikɛtɔ na in fon sho et oklɔk, i si tri man dɛn we wɛr dak sus de kam insay di rɛstɔrant. Dɛn bin tinap aut lɛk Marines na chɔch. Big, brayt-shɔlda. Tatu dɛn na di nɛk. Dɛn sheb ed dɛn. Fes dɛn we at ɛn we nɔ de smayl.
  
  Kovalenko in pipul bin de ya.
  
  Mai bin de wach dɛn we dɛn de muf, ɛn i bin gladi fɔ di skil we dɛn gɛt. Ɔlman bin ebul fɔ du am, bɔt sɔm lig dɛn bin de biɛn am. I tek wan las sip pan in ti, etch Chika in fes fayn fayn wan na in maynd, ɛn slid kɔmɔt na di ba stul. Wit rili izi, i krep biɛn dɛn, ɛn ol di bakpak na in fut.
  
  I bin wet.
  
  Afta wan sɛkɔn, wan pan dɛn bin notis am. Di shɔk we bin de na in fes bin mek i gladi. Dɛn bin no di gudnem we i gɛt.
  
  "Usay mi sista de?"
  
  I tek dɛn smɔl tɛm fɔ mek dɛn gɛt di tranga we aw dɛn bin de biev bak. Wan pan dɛn aks am se: "Yu gɛt divays?"
  
  Dɛn bin gɛt fɔ tɔk lawd wan fɔ yɛri dɛnsɛf oba di nɔys we pipul dɛn de kam ɛn kɔmɔt, we dɛn de kɔl fɔ tek dɛn tebul.
  
  "Yɛs, a gɛt am. Sho mi mi sista."
  
  Naw wan pan di wan dɛn we dɛn kɔndɛm bin fos fɔ smayl. I grin se: "Naw dis, a kin du."
  
  We wan pan Kovalenko in thugs bin de tray fɔ de insay di krawd, i fish wan brand nyu Ayfon ɛn dayl wan nɔmba. Mai bin fil di ɔda tu de luk am we i de wach, ɛn i go mɔs bi se i bin de chɛk us we i go biev.
  
  If dɛn du Chika bad, i nɔ go bisin bɔt di krawd.
  
  Di tɛnsi tɛm dɛn dɔn dɔn. Mai si wan fayn yɔŋ gyal de gladi gladi fɔ rɔsh go na wan big displei we gɛt chiz kek, ɛn in mama ɛn papa bin fala am kwik ɛn jɔs lɛk aw i gladi. Aw dɛn bin de nia fɔ day ɛn chaos, dɛn jɔs nɔ bin ebul fɔ no, ɛn Mai nɔ bin want fɔ sho dɛn.
  
  Di iPhone kam layf wit wan bang. I bin tray tranga wan fɔ si di smɔl skrin. I nɔ bin de pe atɛnshɔn. Afta sɔm sɛkɔn, di pikchɔ we nɔ klia bin kam togɛda fɔ sho wan klos-ap fɔ in sista in fes. Chica bin de alayv ɛn i bin de blo, bɔt i bin luk lɛk se i de fred ɛn kɔmɔt na in maynd.
  
  "If ɛni wan pan una bastard dɛn du am bad..."
  
  "Jɔs kɔntinyu fɔ wach."
  
  Di pikchɔ bin kɔntinyu fɔ dɔnawe. Chica in wan ol bɔdi bin kam na wi yay, i tay am so tayt pan di big big ɔk chia dat i nɔ bin ebul fɔ muf. Mai bin de gnash in tit. Di kamɛra kɔntinyu fɔ muf go fa. Di pɔsin we yuz am waka go fa frɔm Chika tru wan big westɛm we gɛt layt fayn fayn wan. Wan tɛm dɛn bin stɔp na di winda ɛn sho am di say we i de si na do. Wantɛm wantɛm, i bin no wan pan di bildin dɛn we pipul dɛn sabi pas ɔl na Mayami, we na di Mayami Tawa, we na wan tri stori skayskrɛpa we pipul dɛn sabi fɔ in kɔlɔ we de chenj ɔltɛm. Afta sɔm sɛkɔn mɔ, di fon kam bak to in sista, ɛn di pɔsin we gɛt di fon bigin fɔ rɔn bak te i dɔn stɔp.
  
  Kovalenko, we bin de tɔk mɔ bɔt di pipul dɛn, bin tɛl am se: "I de na di domɔt." "We yu gi wi di divays, i go kɔmɔt. Dɔn yu kin si di rayt say we i de."
  
  Mai bin de stɔdi in Ayfon. Di kɔl fɔ dɔn kɔntinyu. I nɔ bin tink se na rikodin. Apat frɔm dat, i si am de dayl di nɔmba. Ɛn in sista bin rili de na Mayami.
  
  Na tru se dɛn bin fɔ dɔn kil am ɛn rɔnawe ivin bifo Mai ebul fɔ rɔnawe pan Kokoshnik.
  
  "Divays, Mis Kitano." Pan ɔl we di bandit in vɔys bin at, i bin gɛt bɔku rɛspɛkt.
  
  As i fɔ bi.
  
  Mai Kitano na bin shrewd operative, wan pan di bɛst Japan intɛlijɛns bin gɛt fɔ gi. I bin gɛt fɔ wɔnda aw Kovalenko bin want di divays bad bad wan. Yu tink se i bin bad lɛk aw i bin want in sista bak?
  
  Yu nɔ de ple rulet wit yu famili. Yu go get dem bak en yu go get dem ivin leta.
  
  Mai bin pik in bakpak. "A go gi yu am we i waka kɔmɔt na di domɔt."
  
  If na bin ɛni ɔda pɔsin, sɔntɛm dɛn bin fɔ dɔn tray fɔ tek am go. Dɛn bin fɔ dɔn buli am smɔl mɔ. Bɔt dɛn bin valyu dɛn layf, dɛn thug ya, ɛn dɛn ɔl bin de nɔd as wan.
  
  Di wan we gɛt di Ayfon tɔk insay di maykrofon. "Du am." Go na do."
  
  Mai bin de wach gud gud wan as di pikchɔ bin de jomp rawnd insay wan sɛklɔ, ɛn i bin de pul atɛnshɔn kɔmɔt pan in sista te wan brok mɛtal domɔt frem kam na in yay. Dɔn, di ɔdasay na wan westɛm we luk lɛk se i dɔn pwɛl sɔmsay we rili nid pent ɛn pɔsin we de wok wit sheet mɛtal.
  
  Di kamɛra bin muf bak mɔ ɛn mɔ. Strit pak ples ɛn wan big wayt sayn we rayt "Garage" kam na yu yay. Wan rɛd blɔk we de na wan motoka bin de flash pas. Mai fil se in nɔ gɛt peshɛnt bigin fɔ bɔl, dɔn di kamɛra wantɛm wantɛm fos bak pan di bildin ɛn spɛshal wan na di rayt say na di domɔt fɔ sho wan ol sayn we dɔn rɔtin.
  
  Di bildin nɔmba ɛn afta dat di wɔd dɛn: Southeast 1st Street.I bin gɛt in adrɛs.
  
  Mai trowe in bakpak ɛn rɔn go lɛk chita we angri. Di krawd bin mɛlt bifo am. We i dɔn kɔmɔt na do, i rɔn go na di ɛskalatɔ we de nia am, jomp oba di relin, ɛn land wit kɔnfidɛns fut lɛk af-af. I bin de ala ɛn pipul dɛn bin jomp na sayd. I sprint go na grɔn ɛn mek in we fɔ go na di motoka we i pak fayn fayn wan na Grɛnd Avɛnyu.
  
  Turn di ignin ki. A shift di manual gia to gia ɛn pres di aksilarayt to di flɔ. Bɔn sɔm rɔba na di trafik na Tigertail Avenue ɛn nɔ shek fɔ tek di risk. We i tɔn di stiarin, i tɔn tri-kwata pan in atɛnshɔn to di sat-nav, i tayp di adrɛs, in at de bit.
  
  Di pɔsin we de travul wit di bot bin kɛr am go na di 27th sawt. Wan stret rod bin de bifo am we de sho na di nɔt, ɛn i bin rili prɛs di pedal to di kap. I bin de pe atɛnshɔn so dat i nɔ bin ivin tink bɔt wetin i go du we i rich na di say usay dɛn de kip tin dɛn. Di motoka we bin de bifo nɔ bin lɛk in antics. I pul kɔmɔt bifo am, in tellayt dɛn de flash. Mai hit di riya fenda, we mek di draiva los kontrol and send im moto insaid wan row of motosaikul we pak. Baysikul, ɛlmɛt ɛn smɔl smɔl mɛtal dɛn bin de flay ɔlsay.
  
  Mai bin smɔl in maynd. Stɔfrɔnt ɛn motoka dɛn bin de flash pas lɛk blɔk wɔl dɛn we tan lɛk tanɛl vishɔn. Di wan dɛn we bin de pas bin de ala pan am. Di pɔsin we de rayd baysikul bin so shɔk we i bin de manej am wit ay spid dat i bin stɛp ɛn fɔdɔm na wan trafik layt.
  
  Di pɔsin we de travul wit di bot kɛr am go na di ist pat, go na Flagler. Di indikɛtɔ bin tɛl am se i go kam de insay fayv minit. Di fish makit bin de insay wan haz we gɛt kɔlɔ na di lɛft. Wan kwik tug en i si wan sain we se "SW1st Street".
  
  Afta fifti sɛkɔn, di Ayrish aksɛn we di pɔsin we de travul wit di bot bin de tɔk bin anawns se: yu dɔn rich usay yu de go.
  
  
  * * *
  
  
  Ivin naw, Mai nɔ bin dɔn tek ɛni siriɔs tin fɔ tek tɛm wit. I mɛmba fɔ lɔk di motoka ɛn lɛf di ki dɛn biɛn di fɔs wil na di pasenja say. I rɔn krɔs di rod ɛn fɛn di sayn we i bin dɔn si sɔm tɛm bifo na di kamɛra we bin de shek shek.
  
  Naw i tek briz fɔ stɛl insɛf fɔ wetin i go diskɔba. I lɔk in yay, balans bak, ɛn mek in fred ɛn vɛks kol.
  
  Di handel bin de tɔn fri wan. I waka na di trɛshɔld ɛn slid kwik kwik wan go na di lɛft. Natin nɔ bin chenj. Di ples bin de lɛk fifti fit frɔm di domɔt to di bak wɔl ɛn i bin wayd lɛk tati fit. No furniture nɔ bin de de. No pikchɔ nɔ de na di wɔl dɛn. No kɔtin nɔ de na di winda dɛn. Abov am, sɔm layt dɛn bin de we bin de shayn ɛn wam.
  
  Chica bin stil tay pan wan chia na di bak pat na di rum, in yay dɛn bin opin ɛn i bin de tray fɔ muf. Ɛn i bin de tray tranga wan, i bin klia, fɔ se sɔntin to Mai.
  
  Bɔt di Japan intɛlijɛns ɛjɛn bin no wetin fɔ luk fɔ. I notis af duzin sikyɔriti kamɛra dɛn we de ɔlsay na di ples ɛn wantɛm wantɛm i no udat de wach.
  
  Kovalenko bin de du dat.
  
  Wetin i nɔ bin no na wetin mek? Yu tink se i bin de op fɔ gɛt sɔm kayn sho? Ilɛk wetin i bi, i bin no di gudnem we di Blɔd Kiŋ gɛt. I nɔ go fast ɔ izi, we nɔ bin de tek tɛm tink bɔt bɔm ɔ gas silinda we dɛn ayd.
  
  Di dɔg leg we bin de na di ɛnd pan di rum, rayt bifo in sista in chia, nɔ gɛt wan dawt fɔ se i bin ayd wan ɔ tu sɔprayz.
  
  Mai bin de go bifo smɔl smɔl, i bin fil fri se Chika stil de alayv, bɔt ɔnda no ilyushɔn bɔt aw lɔng Kovalenko bin want dis fɔ las.
  
  I tan lɛk se i de ansa, wan vɔys bin de blo frɔm spika dɛn we dɛn ayd. "Mai Kitano bin tɔk bɔt am! Di gudnem we yu gɛt nɔ gɛt wan kɔmpitishɔn." Na bin Kovalenko. "Lɛ wi si if i fit fɔ gɛt am."
  
  Fo figa dɛn slip kɔmɔt biɛn di blaynd dɔg in leg. Mai bin de luk am fɔ wan sɛkɔn, i nɔ bin ebul fɔ biliv in yay, bɔt afta dat dɛn fos am fɔ tinap as di fɔs wan pan di pipul dɛn we kil am rɔsh kam nia am.
  
  I rɔn kwik kwik wan, de rɛdi fɔ flay kik, te Mai slip na di sayd izi wan ɛn du wan pafɛkt spin kik. Di fɔs fɛtman bin fɔdɔm na grɔn, ɛn i bin sɔprayz. Di Blɔdi Kiŋ in laf kɔmɔt frɔm di spika dɛn.
  
  Naw di sɛkɔn fɛtman atak am, i nɔ gi am chans fɔ dɔn di fɔs wan. Di man bin de tɔn di chakram-na stɛl ring we gɛt wan ɔda say we shap lɛk reza-na in finga ɛn i bin de smayl we i de kam nia am.
  
  Mai bin stɔp smɔl. Dis man na bin pɔsin we sabi du in wok. I kin kil pɔsin. Di ebul fɔ yuz dis kayn denja wɛpɔn wit kɔnfidɛns izi bin tɔk bɔt fɔ lɔng tɛm we dɛn bin dɔn praktis am tranga wan. I bin ebul fɔ trowe di chakram wit wan simpul flik na in an. I bin ivin di prɔblɛm dɛn kwik kwik wan.
  
  I rɔn go nia am, ɛn lɔk in rɛnj. We i si in an de shek shek, i duv insay wan slayd, i slayv ɔnda di ak fɔ di wɛpɔn, ɛn trowe in ed bak as i ebul as di wikɛd bled dɛn de slais tru di ays we de ɔp am.
  
  Wan lɔk pan in ia bin fɔdɔm na grɔn.
  
  Mai slam fut fɔs insay di adept, i kik in ni wit ɔl in pawa. Naw nɔto bin di tɛm fɔ tek prizina dɛn. Wit wan kranch we i ɔl tu yɛri ɛn fil, di man in ni dɛn buk. In kray bin bifo i fɔdɔm na grɔn.
  
  So bɔku ia trenin lɔs insay wan wantɛm.
  
  Dis man in yay bin sho bɔku tin pas di pen we i bin de fil. Mai bin de wɔnda fɔ smɔl tɛm wetin Kovalenko go gɛt oba am, bɔt afta dat, wan tɔd fɛtman kam insay di fɛt ɛn i fil se di fɔs wan dɔn ɔlrɛdi rayz na in fut.
  
  Di tɔd wan na bin big man. I stɔp krɔs di flɔ to am lɛk big bea we de stɔp in animal, ɛn in fut nɔ gɛt natin de slap di kɔnkrit. Di Blɔd Kiŋ ɛnkɔrej am wit wan siriɔs grɔmbul ɛn afta dat i bɔs insay laf, wan maniak insay in ɛlimɛnt.
  
  Mai luk am stret na in yay. "Yu nɔ nid fɔ du dis. Wi don klos fo kech Kovalenko. Ɛn fɔ fri di wan dɛn we dɛn tek as ɔstej."
  
  Di man bin de shem fɔ smɔl tɛm. Kovalenko bin snor ay ay wan oba in ed. "Yu mek a de shek shek, Mai Kitano, de shek shek wit fred. Fɔ twɛnti ia a bin jɔs bi lay lay stori, ɛn naw a de brok mi silɛns pan mi yon tɛm. Aw yu go ebul..." I stɔp smɔl. "Ɛnibɔdi lɛk yu dɔn ɛva ikwal to mi?"
  
  Mai kɔntinyu fɔ luk insay di big fɛtman in yay. I bin fil se di wan we de biɛn am sɛf stɔp, lɛk se i de wet fɔ di tin we go apin to di maynd.
  
  "Fɛt!" Di Blɔdi Kiŋ ala wantɛm wantɛm. "Fɛt, ɔ a go mek dɛn pul di wan dɛn we yu lɛk skin layf layf wan ɛn gi di shak dɛn tin fɔ it!"
  
  Di trɛtin bin rial. Ivin Mai bin ebul fɔ si am. Di big man spring insay akshɔn, i rɔsh kam to am wit in an dɛn we i es. May bin tink bak bɔt in strateji. Hit ɛn rɔn, hit fast ɛn krɔs tranga wan, dɔn kɔmɔt na di rod. If i pɔsibul, yuz in saiz agens am. Mai alaw am fɔ kam nia am, bikɔs i no se i go ɛkspɛkt sɔm tin we i go du fɔ avɔyd am. We i rich to am ɛn ol in bɔdi, i bin de nia am ɛn rap am rawnd in leg dɛn.
  
  Di sawnd we i de nak di flɔ bin drɔnk ivin di Blɔdi Kiŋ in krayzi gigl.
  
  Di fɔs fɛtman naw slap am tranga wan, i aim fɔ di smɔl pat pan in bak, i de gi wan pen blo bifo Mai twist ɛn rol, kam ɔp biɛn di man we dɛn dɔn dɔŋ ɛn gi insɛf sɔm ples.
  
  Naw di Blɔd Kiŋ mek wan kray. "Kɔt in sista in fukin ed!"
  
  Naw wan man we mek 4 kam, we i ol samurai sɔd. I waka stret to Chika, siks step away fɔ dɔn in layf.
  
  Ɛn Mai Kitano bin no se naw na di tɛm fɔ ple di bɛst ple na in layf. Ɔl in trenin, ɔl in ɛkspiriɛns kam togɛda insay wan las desperate tray fɔ sev in sista - na tin fɔ layf ɛn day.
  
  Tɛn sɛkɔn fɔ day gris ɛn biuti ɔ layf-taym bɔn rigrɛt.
  
  Mai jomp pan di big man in bak we de hevin, yuz am as springbod fɔ deliv wan flay kik to di fɔs fɛtman. I nɔ bin fil di shɔk as May in leg we bin de oba am bin brok sɔm bon dɛn na in fes, bɔt i bin fɔdɔm lɛk day wet. Mai bin pul in ed bak wantɛm wantɛm ɛn rol, land tranga wan na in spayna, bɔt di we aw i bin de jomp bin kɛr am go fa fawe fɔ krɔs di kɔnkrit flo insay smɔl tɛm.
  
  I land fa fawe frɔm in sista ɛn di man we gɛt sɔd.
  
  Bɔt rayt nia di chakran.
  
  Insay wan milisekɔnd stɔp, i bin pe atɛnshɔn pan in bɔdi, mek in sol kol, ɛn tɔn, ɛn fri di wɛpɔn we de kil. I bin de strek tru di ays, in bled we de kil bin de shayn, we bin dɔn ɔlrɛdi strek wit rɛd frɔm May in yon blɔd.
  
  Di chakran slam insay di sɔdman in nɛk, i bin de shek shek. Di man bin fɔdɔm witout sawnd, i nɔ bin fil ɛnitin atɔl. I stil nɔ bin ɔndastand wetin bin bit am. Di sɔd bin de krak krak na grɔn.
  
  Di big man na di wangren fɛtman we bin ebul fɔ ol in yon agens am naw, bɔt in leg bin de kɔntinyu fɔ buk as i de tray fɔ tinap. I go mɔs bi se i bin wund wan ɔ tu tɛndon dɛn. Nɔto fɔ insɛf, bɔt fɔ di wan dɛn we i lɛk, kray wata bikɔs i bin de fil pen ɛn i nɔ bin ebul fɔ du natin. Mai bin luk Chika wit ɔl in yay ɛn fos insɛf fɔ rɔn go to in sista.
  
  I bin de yuz di sɔd fɔ kɔt di rop dɛn, i bin de grit in tit we i si di pepul an dɛn ɛn di blɔd abrashɔn dɛn we i bin de mek bikɔs i bin de tray ɔltɛm. Fɔ dɔn, i pul di gag kɔmɔt na in sista in mɔt.
  
  "Go limp. Mi go kari yu."
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin stɔp fɔ laf. "Stɔp am!" I ala pan di big fɛtman. "Du am." Ɔ a go kil yu wɛf wit mi yon an!"
  
  Di big man ala, i tray fɔ kray kam nia am wit in an dɛn we i stret. Mai bin stɔp nia am. I bin tɔk se: "Kam wit wi. "Join wi." Ɛp wi fɔ pwɛl dis monsta."
  
  Fɔ smɔl tɛm, di man in fes bin shayn wit op. I blink in yay ɛn luk lɛk se dɛn dɔn pul di wet we di wɔl gɛt na in sholda.
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin rap se: "Yu go wit dɛn, ɛn i go day."
  
  Mai bin shek in ed. "I stil dɔn day, man. Di wangren revaŋg we yu go gɛt na we yu fala mi."
  
  Di man in yay dɛn bin de beg. Fɔ smɔl tɛm, Mai bin tink se i go rili pul insɛf kɔmɔt wit am, bɔt afta dat, di klawd dɛn we bin de dawt bin kam bak ɛn in yay bin drɔp.
  
  "A nɔ ebul. Wail she stil de alayv. I jɔs nɔ ebul ".
  
  Mai tɔn bak, lɛf am ledɔm de. I bin gɛt in yon wɔ dɛn fɔ fɛt.
  
  Di Blɔdi Kiŋ sɛn am wan parting shot. "Rɔn go, Mai Kitano. Mi wɔ dɔn de kam fɔ deklare. Ɛn di get dɛn de wet fɔ mi."
  
  
  CHAPTER NAYN
  
  
  Di Blɔd Kiŋ in an dɛn dart go nia in nɛf. Di wɛpɔn bin stɔp pɔynt fɔs insay di tebul we bin de bifo am. I briŋ am nia in yay, ɛn chɛk di bled we dɔn sok wit blɔd. Ɔmɔs layf i bin dɔn wit dis nɛf?
  
  Wan wan, ɛvri ɔda de, fɔ twɛnti fayv ia. Lɛk.
  
  If na fɔ kip di lɛjɛnd, rɛspɛkt ɛn fred fresh.
  
  I bin tɔk to insɛf se: "Na dis kayn pɔsin we fit fɔ fɛt." "I shem se a nɔ gɛt tɛm fɔ tray am igen." I grap na in fut, i de tɔn di nɛf smɔl smɔl, in bled de sho di layt we i de waka.
  
  "Bɔt mi tɛm fɔ akt dɔn lɛf smɔl fɔ kam."
  
  I stɔp na di ɔda ɛnd na di tebul, usay dɛn tay wan uman we gɛt dak ia na chia. I bin dɔn ɔlrɛdi lɔs in maynd. I bin vɛks fɔ luk in rɛd yay, in bɔdi we de hef ɛn in lip dɛn we de shek shek.
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin shrug in ed. "Nɔ wɔri. Naw a gɛt mi fɔs divays, pan ɔl we a bin mis Kitano. Yu man fɔ deliv di sɛkɔn divays lɛk naw. If i pas, yu go fri."
  
  "Aw-aw wi go abop pan yu?"
  
  "Mi na man we gɛt ɔnɔ. Dis na aw a bin sev we a bin yɔŋ. Ɛn if dɛn fɔ aks kwɛstyɔn bɔt ɔna..." I sho am di bled we gɛt stayn. "Bɔd bin de mɔ blɔd ɔltɛm."
  
  Wan ping we dɛn nɔ muf bin kɔmɔt na in kɔmpyuta skrin. I waka go nia ɛn prɛs sɔm bɔtin dɛn. Di fes fɔ in kɔmanda we kɔmɔt na Washinton, D.C., bin apia.
  
  "Wi de fo posishun, sa. Di target go rɛdi insay tɛn minit."
  
  "Di divays na sɔntin we dɛn fɔ put fɔs. Bɔt pas ɔl ɔda tin. Mɛmba dis".
  
  "Sa". Di fes muf bak fɔ sho wan ay ay ples. Dɛn luk dɔŋ na di ples usay dɛn de pak motoka dɛn, we ful-ɔp wit dɔti ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn lɛf dɛn. Di grain pikchɔ sho wan tramp we de muv rawnd na di tap pan di skrin ɛn wan blu Nissan we de drayv tru wan pe ɔtomɛtik get.
  
  "Gɛt rid pan da bore de. I kin bi di Polis."
  
  "Wi bin chɛk am, sa. I jɔs bi tramp."
  
  Di Blɔdi Kiŋ fil se vɛks de bil insay am smɔl smɔl. "Una pul am kɔmɔt. Aks mi bak ɛn a go bɛr yu famili layf layf wan."
  
  Dis man bin jɔs wok fɔ am. Bɔt dis man bin no wetin Dmitry Kovalenko ebul fɔ du. I nɔ tɔk ɔda wɔd, i tek aim ɛn shot di man we nɔ gɛt os na in ed. Di Blɔd Kiŋ smayl as i si wan dak ples bigin fɔ skata akɔdin to di eria we gɛt kɔnkrit rɔf rɔf.
  
  "Fayv minit lɛf te di mak."
  
  Di Blɔdi Kiŋ glan pan di uman. I bin dɔn bi in gɔst fɔ sɔm mɔnt. Di Sɛktri fɔ Difɛns in wɛf nɔto bin smɔl prayz. Jonathan Gates bin de go pe bɔku mɔni fɔ in sef.
  
  "Sɔ, Geits dɔn pas di tɛm we i dɔn sɛn."
  
  In eni oda situeshɔn, di Blɔdi Kiŋ bin fɔ dɔn yuz in nɛf naw. Nɔ stɔp fɔ stɔp. Bɔt di sɛkɔn tin bin impɔtant to in plan dɛn, pan ɔl we i nɔ bin impɔtant. I pik di sataylayt fon we bin de nia di kɔmpyuta ɛn dayl wan nɔmba.
  
  A bin de lisin to am we i de ring ɛn ring. "I tan lɛk se yu man nɔ bisin bɔt yu sef, Misis Geits." Di Blɔdi Kiŋ kɔl in lip dɛn to sɔntin lɛk smayl. "Ɔ sɔntɛm i dɔn ɔlrɛdi tek yu ples, hmm? Dɛn Amɛrika pɔlitiks pipul ya..."
  
  Wan klik bin de, ɛn di vɔys we bin de fred bin dɔn ansa. "Yɛs?"
  
  "A op se yu de nia ɛn se yu gɛt di divays, mi padi. If nɔto dat..."
  
  Di Minista fɔ Difɛns in vɔys bin strɛs te i rich di limit. I bin tɔk se: "Amɛrika nɔ de butu to pipul dɛn we de rul wit pawa," ɛn i klia se dɛn wɔd dɛn de mek i lɔs bɔku pan in at ɛn sol. "Dɛn nɔ go mit wetin yu want."
  
  Di Kiŋ we gɛt Blɔd bin tink bɔt di Get dɛn na Ɛl ɛn wetin de biɛn dɛn. "Dɔn lisin to yu wɛf day wit pen, Geits. A nɔ nid sɛkɔn divays fɔ usay a de go."
  
  Fɔ mek shɔ se di chanɛl kɔntinyu fɔ opin, di Blɔdi Kiŋ es in nɛf ɛn bigin fɔ fulfil in ɛvri kil fantasi.
  
  
  CHAPTER TEN
  
  
  Hayden Jay bin waka kɔmɔt nia in kɔmpyuta we in mobayl fon ring. Ben ɛn Karin bin bizi fɔ gi layf bak to Kpɛntin Kuk in si trip dɛn, ɛn mɔ di wan dɛn we gɛt fɔ du wit di Awayi Ayland dɛn. I bin tan lɛk se pan ɔl we bɔku pipul dɛn sabi Kuk as pɔsin we bɔku pipul dɛn sabi fɔ fɛn difrɛn difrɛn tin dɛn, na bin man we gɛt bɔku sɛns. I bin sabi bak fɔ mek di bot ɛn i bin sabi fɔ mek map dɛn. Di man we mek ɔltin map, i bin rayt land dɛn frɔm Nyu Ziland to Awayi ɛn pipul dɛn bin no am mɔ se i mek in fɔs land na Awayi, wan ples we i gi di nem Sandwich Ayland dɛn. Di statu stil tinap na di tɔŋ we nem Waimea, Kauai, as tɛstamɛnt fɔ di ples we i bin mit fɔ di fɔstɛm insay 1778.
  
  Hayden bin bak we i si se di pɔsin we kɔl am na in bɔs we nem Jonathan Gates.
  
  "Yɛs, sa?"
  
  Na di wan we dɛn bin de blo wan wan tɛm nɔmɔ dɛn bin de yɛri frɔm di ɔda ɛnd. I bin go na di winda. "Yu kin yɛri mi? Sa?"
  
  Dɛn nɔ tɔk frɔm we i tɔk bad bɔt am. Hayden bin fil se i nɔ shɔ smɔl.
  
  Dɛn bin dɔn yɛri Geit in vɔys. "Dɛn kil am. Dɛn bastard dɛn de kil am."
  
  Hayden bin de luk na di winda, i nɔ bin si natin. "Wetin dɛn du?"
  
  Biɛn am, Bɛn ɛn Karin bin tɔn rawnd, dɛn bin fred fɔ di we aw i bin de tɔk.
  
  "Dɛn tek mi wɛf we nem Hayden. Mɔnt dɛn we dɔn pas. En las nait dem kil am. Na bikɔs a nɔ go tek dɛn ɔda tin dɛn."
  
  "Nɔ. I nɔ bin ebul-"
  
  "Yɛs". Geits in vɔys krak as in adrenaline rɔsh we i bin de yuz wiski bin bigin fɔ rɔsh klia wan. "Dat nɔto sɔntin we yu de wɔri bɔt, Jey, mi wɛf. A-a don olwes bi patriot, so di Presido fain out insaid awa afta dem kidnap am. A de stay..." I stɔp smɔl. "Patriɔt we de na di kɔntri".
  
  Hayden nɔ bin no wetin fɔ tɔk. "Wetin mek yu tɛl mi naw?"
  
  "Fɔ ɛksplen di nɛks tin dɛn we a fɔ du."
  
  "Nɔ!" Hayden bin ala, i bin bang di winda wit fred wantɛm wantɛm. "Yu nɔ go ebul fɔ du dis! Duya!"
  
  "Rilaks. A nɔ gɛt ɛnitin fɔ du wit fɔ kil misɛf. Fɔs, a go ɛp fɔ blem Sera. Ironic, nɔto so?
  
  "Wetin?"
  
  "Naw a no aw Matt Drake de fil."
  
  Hayden bin lɔk in yay, bɔt kray wata bin stil de kɔmɔt na in fes. Di mɛmori bɔt Kɛnɛdi bin dɔn ɔlrɛdi dɔnawe wit di wɔl, di at, we bin ful-ɔp wit faya trade, naw dɔn tɔn to nɛt we go de sote go.
  
  "Wetin mek yu tɛl mi naw?" Hayden bin dɔn ripit.
  
  "Fɔ ɛksplen am." Geits stɔp smɔl, dɔn i se, "Ɛd Boudreau gɛt wan smɔl sista. A de sen yu di ditel dem. Du Am-"
  
  Hayden bin sok dat i bin ambɔg di sɛktri bifo i kɔntinyu fɔ tɔk. "Yu shɔ?"
  
  "Du ɔl wetin yu ebul fɔ dɔn dis bastard."
  
  Di layn bin go day. Hayden yɛri wan imel de ring na in fon. I nɔ bin stɔp, i tɔn wantɛm wantɛm ɛn kɔmɔt na di rum, ɛn i nɔ pe atɛnshɔn to di we aw Bɛn Blɛk ɛn in sista bin de wɔri. I waka go nia Kinimaki in smɔl kɔba ɛn si am de pripia chukchuk wit chorizo sos.
  
  "Usay Alis de?"
  
  "Yɛstde dɛn pul in pas." Di big Awayi in wɔd dɛn bin chenj.
  
  Hayden bin ledɔm nia am. "No bi fukin idiot. Wi ɔl tu no se i nɔ nid pas. So, usay Alis de?"
  
  Kinimaki in yay dɛn opin, i de luk di plet dɛn. "Hmm, wan minit. A go fɛn am. Nɔ, i tu sɛns fɔ dat. A go-"
  
  "Jɔs kɔl am." Hayden in bɛlɛ bin klin jɔs afta i tɔk dɛn wɔd dɛn de, ɛn blaknɛs bin kɔba in sol. "Tɛl am fɔ kɔntakt Drake. I bin gɛt wetin i aks fɔ. Wi go du bad to pɔsin we nɔ du natin fɔ gɛt infɔmeshɔn."
  
  "Sista Boudreau?" Kinimaka bin tan lɛk se i shap pas aw i kin shap. "I rili gɛt wan? Ɛn Geits bin sayn am?"
  
  Hayden bin was in yay dray ɛn se: "Yusɛf go du am if sɔmbɔdi jɔs mek yu wɛf sɔfa ɛn kil am."
  
  Kinimaka silently digest dis. "Ɛn dis de alaw di CIA fɔ du di sem tin to wan Amɛrikin sitizin?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Na dat fɔ naw." "Wi de fɛt wɔ."
  
  
  CHAPTER ELEVƐN
  
  
  Matt Drake bin stat wit tin dɛn we dia. Di bɔtul we Jɔni Walka Blak bin de invayt ɛn i nɔ bin luk tu shab.
  
  Sɔntɛm sɔntin we bɛtɛ go mek i nɔ mɛmba in fes kwik kwik wan? Dis tɛm, insay in drim, i go rili sev am lɛk aw i bin de prɔmis ɔltɛm?
  
  Dɛn bin kɔntinyu fɔ luk fɔ pipul dɛn.
  
  Di wiski bin bɔn. I drein di glas wantɛm wantɛm. I ful-ɔp am bak. I bin de tray tranga wan fɔ pe atɛnshɔn pan sɔntin. Na bin man we bin de ɛp ɔda pipul dɛn, we bin de mek dɛn abop pan am, we bin tinap fɔ mek dɛn kɔnt am ɛn nɔ ɛva mek ɛnibɔdi at pwɛl.
  
  Bɔt i nɔ bin ebul fɔ du am na Kɛnɛdi Mɔr. Ɛn bifo dat, i bin fel Alisin. Ɛn i bin fel dɛn pikin we nɔ bɔn yet, we na bebi we day bifo i ivin gɛt chans fɔ liv.
  
  Jɔni Walka, lɛk ɔl ɔda bɔtul dɛn we i bin dɔn tray bifo, bin mek in at pwɛl mɔ ɛn mɔ. I bin no se dis go apin. I bin want mek i fil bad. I bin want am fɔ kɔt wan pat pan pen na in sol.
  
  Pen na bin in ripɛnt.
  
  I bin de luk am na di winda. I bin de luk bak, ɛmti, nɔ de si ɛn i nɔ gɛt ɛni imɔshɔn - i bin gɛt stɛyn blak, jɔs lɛk am. Di ɔpdet dɛn frɔm May ɛn Alicia nɔ bin de bɔku mɔ ɛn mɔ. Kɔl frɔm in SAS padi dɛn kɔntinyu fɔ kam di rayt tɛm.
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin kil Bɛn in mama ɛn papa sɔm dez bifo. Dɛn bin sef. Dɛn nɔ bin ɛva no bɔt di denja, ɛn Bɛn nɔ go ɛva no aw dɛn kam nia fɔ bi viktim fɔ di Blɔd Kiŋ in vendetta.
  
  Ɛn di CIA ɛjɛn dɛn we bin de gayd di Blɛks dɛnsɛf nɔ bin no. Di SAS nɔ bin nid fɔ no ɔ pat pan di bak. Dɛn jɔs dɔn di wok ɛn go to di nɛks wan.
  
  Wan myuzik we de mek pɔsin fred bigin fɔ ple. Di siŋ bin de muv as i fayn - "My Immortal" we Evanescence rayt - ɛn i mɛmba am ɔl wetin i dɔn ɛva lɔs.
  
  Na bin in rington. I bin de fumbul rawnd di sheet dɛn smɔl kɔnfyus, bɔt leta i bin pas na di fon.
  
  "Yɛs?"
  
  "Dis na Hayden, Mat."
  
  I sidɔm ɔp smɔl stret. Hayden bin no bɔt di wok dɛn we i bin dɔn du i nɔ tu te yet bɔt i bin disayd nɔ fɔ pe atɛnshɔn to dɛn. Alis na bin dɛn go-bitwin. "Wetin dɔn apin? Ben-?" I nɔ bin ivin ebul fɔ briŋ insɛf fɔ tɔk dɛn wɔd dɛn de.
  
  "I de OK." Wi de fayn. Bɔt sɔntin bin apin."
  
  "Yu dɔn fɛn Kovalenko?" Di nɔ peshɛnt kɔt di rɔm haz lɛk brayt spɔtlayt.
  
  "Nɔ, nɔto yet." Bɔt Ɛd Boudreaux gɛt wan sista. Ɛn wi bin gɛt rayt fɔ briŋ am kam na ya."
  
  Drake sidɔm, i fɔgɛt bɔt di wiski. Di et ɛn ɛlfaya bin bɔn tu mak dɛn na in at. "A no gud gud wan wetin fɔ du."
  
  
  CHAPTER TWƐLV
  
  
  Hayden bin rɛdi insɛf fɔ wetin gɛt fɔ apin. In ɔl in CIA wok nɔ bin dɔn rɛdi am fɔ dis sityueshɔn. Dɛn kil di Minista fɔ Difɛns in wɛf. Wan intanashɔnal tɛroris we ol wan nɔmba we wi nɔ no bɔt pan pawaful pipul dɛn fambul dɛn as ɔstej.
  
  Yu tink se di gɔvmɛnt bin no udat na ɔlman we gɛt fɔ du wit dis? Nɔ ɛva. Bot yu kin bi damn sure se dem sabi plenti mo dan dem eva let on.
  
  I bin tan lɛk se i izi fɔ am we i bin fɔs rayt in nem. Sɔntɛm tin bin simpul da tɛm de, bifo Sɛptɛmba 11. Sɔntɛm insay in papa, Jems Jey, di lijen ɛjɛn we i bin want fɔ falamakata, in tɛm, tin bin blak ɛn wayt.
  
  Ɛn we nɔ gɛt sɔri-at.
  
  Na bin shap ed. Di wɔ agens di Blɔd Kiŋ dɔn fɛt pan bɔku lɛvul dɛn, bɔt in yon kin stil pruv fɔ bi di wan we rili bad ɛn we dɔn win pas ɔl yet.
  
  Di difrɛn difrɛn abit dɛn we di pipul dɛn we bin de na in say bin gɛt bin mek i gɛt bɛnifit. Geits bin notis dis fɔs. Na dat mek i alaw dɛn fɔ du dɛn yon invɛstishɔn fɔ di mistɛri we de rawnd di Bɛmuda Trayangul. Geits bin smat pas aw i bin de tink. I bin si wantɛm wantɛm di bɛnifit we kɔntrast pɔsin dɛn lɛk Mat Drake, Ben Blake, May Kitano ɛn Alicia Miles bin gi. I bin si di pɔtnɛshɛl we in tim gɛt. Ɛn i mek dɛn ɔl kam togɛda.
  
  Brayt.
  
  Tim fɔ di fiuja?
  
  Naw di man we bin dɔn lɔs ɔltin bin want mek dɛn du jɔstis fɔ di man we bin kil in wɛf bad bad wan.
  
  Hayden bin kam nia Boudreaux in sɛl. Di lakɔnik mɛsenja bin les wan luk am oba in an dɛn we i dɔn fold.
  
  "A kin ɛp yu, Ejen Jey?"
  
  Hayden nɔ bin fɔ ɛva fɔgiv insɛf if i nɔ bin tray igen. "Tɛl wi usay Kovalenko de, Boudreau. Jɔs gi am ɛn ɔltin go dɔn." I bin spre in an dɛn. "A min se, i nɔ tan lɛk se i de gi shit bɔt yu."
  
  "Sɔntɛm i no." Boudreau tɔn in bɔdi ɛn slid kɔmɔt na di bed. "Sɔntɛm i nɔ no. Sɔntɛm i tu ali fɔ tɛl, nɔto so?"
  
  "Wetin na in plan? Wetin na dis Get fɔ Ɛl?
  
  "If a bin dɔn no..." Boudreaux in fes sho di smayl we wan shak we de fɛstival de smayl.
  
  "Yu rili du am." Hayden bin kɔntinyu fɔ bi pɔsin we rili impɔtant. "A de gi yu dis las chans."
  
  "Last chans? Yu go shot mi? Yu tink se di CIA dɔn no us dak sin dɛn fɔ du fɔ mek dɛn kɔntinyu fɔ de na di gem?"
  
  Hayden bin shrug in ed. "Tɛm ɛn ples de fɔ dis."
  
  "Na dat. A kin nem sɔm ples dɛn." Boudreau bin de provok am, madnɛs bin de shayn tru di sprɛy fɔ saliva. "Natin nɔ de we yu go du to mi, Ejen Jey, we go mek a betray pɔsin we gɛt pawa lɛk di Blɔd Kiŋ."
  
  "Wɛl..." Hayden fos insɛf fɔ smayl. "Na dat mek wi tink, Ɛd." I bin ad gladi at to in vɔys. "Yu nɔ gɛt natin ya, man. Natin. En yet yu no go spill. Yu sidɔm de, de west, ɛn gladi fɔ gri wit di kɔnklushɔn. Lɛk wan kɔmplit bastard. Lɛk pɔsin we lɔs. Lɛk wan pat pan Sawt krap." Hayden bin gi am in ɔl.
  
  Boudreaux in mɔt bin mek wan wayt layn we bin de tɛns.
  
  "Yu na man we dɔn giv-ɔp. Kwik we dɛn kɔl Quirk. Sakrifays. Impɔtant pɔsin."
  
  Boudreau bin muf go nia am.
  
  Hayden bin de pres in fes pan di bar dɛn, ɛn i bin de provok am. "Fukin flaccid dick."
  
  Boudreau bin trowe wan panch, bɔt Hayden bin tɔn bak kwik kwik wan, ɛn i bin stil de fos insɛf fɔ smayl. Di sawnd we in fist de nak di stɛl bin tan lɛk wet slap na in fes.
  
  "So wi bin de wɔnda. Wetin mek pɔsin we tan lɛk yu, we na sojaman, bi mɛmba we wik?"
  
  Naw, Boudreau bin de luk am wit yay we bin de ɔndastand am smɔl smɔl.
  
  "Na ɔl dat". Hayden bin de falamakata am. "Yu bin rich de, nɔto so? In nem na Maria, nɔto so?"
  
  Boudreau slam di bar dɛn wit wamat we pɔsin nɔ go ebul fɔ tɔk bɔt.
  
  Na bin Hayden in tɔn fɔ grin. "As a don se." Impɔtant pɔsin."
  
  I tɔn in bak. Dɛn bin plant di sid dɛn. I bin de tɔk bɔt spid ɛn kruk we. Ed Boudreau nɔ bin fɔ ɛva krak ɔnda nɔmal kɔndishɔn. Bɔt naw...
  
  Kinimaka rol di TV, we dɛn tay na chia so dat di mɛsenja go si am. Di wɔri we bin de na di man in vɔys bin klia, pan ɔl we i bin de tray fɔ ayd am.
  
  "Wetin di hell una pipul de tray fɔ pul ɔf?"
  
  "Kɔntinyu fɔ wach, bastard." Hayden mek in vɔys saund lɛk se i jɔs nɔ bisin igen. Kinimaka bin on di TV.
  
  Boudreaux in yay dɛn bin opin. I bin tɔk kwayɛt wan wit in lip nɔmɔ se: "Nɔ." "Oh no".
  
  Hayden mit in yay wit wan grin we pɔsin kin biliv. "Wi de fɛt wɔ, Boudreau. Yu stil no wan tok? Pik wan fukin apɛndiks."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake mek shɔ se di kamɛra de fayn fayn wan bifo i go insay di freym. Dɛn bin pul di blak balaklava dɔŋ oba in fes mɔ fɔ mek i gɛt ɛfɛkt pas fɔ kamof, bɔt di bulɛtpruf vest we i bin wɛr ɛn di wɛpɔn we i bin de kɛr bin mek di titi in sityueshɔn siriɔs klia wan.
  
  Di titi in yay dɛn na bin lek dɛn we nɔ gɛt op ɛn fred. I nɔ bin no wetin i dɔn du. A nɔ no wetin mek dɛn bin nid am. I nɔ bin no wetin in brɔda de du fɔ liv.
  
  Maria Fedak nɔ bin du natin, Drake bin tink, if ɛnibɔdi inosɛnt dɛn tɛm ya. Kech bay chans, kech bay misfɔstans na wan nɛt we spred ɔlsay na di wɔl we de his ɛn krak wit day, at-lɛs ɛn et.
  
  Drake stɔp nia am, i de brandish nɛf na in raytan, di ɔda wan ledɔm layt wan pan di gɔn. I nɔ bin impɔtant to am igen fɔ se i nɔ du ɛni bad tin. Na bin fɔ pe bak, i nɔ bin smɔl. Wan layf fɔ wan layf.
  
  I bin peshɛnt wet.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bin tɔk se: "Maria Fedak. "Na yu sista, mared, Mista Boudreau. Yu sista, fɔgɛt, Mista Mɛsenari. Yu sista de fred bad bad wan, Mista Kila. I nɔ no udat na in brɔda ɔ wetin i de du ɔltɛm. Bɔt i rili sabi yu. I sabi wan brɔda we lɛk am, we kin kam fɛn am wan ɔ tu tɛm insay di ia wit lay lay stori dɛn ɛn gift dɛn we i tink gud wan fɔ in pikin dɛn. Tɛl mi, Ɛd, yu want dɛn fɔ gro ɔp we dɛn nɔ gɛt mama?"
  
  Boudreaux in yay dɛn bin de bɔl. In nekɛd fred bin so strɔng dat Hayden bin rili sɔri fɔ am. Bɔt naw nɔto di tɛm. In sista in layf bin rili de na di balans. Na im mek dem pik Matt Drake, wan, to host.
  
  "Maria" we de tɔk bɔt am. Di wɔd kɔmɔt insay am, i sɔri ɛn i nɔ gɛt op igen.
  
  
  * * *
  
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ si di titi we bin de fred. I si Kɛnɛdi day na in an. I si Bɛn in an dɛn we gɛt blɔd. I si Harisin in fes we gilti.
  
  Bɔt di tin we pas ɔl, i bin si Kovalenko. Di Blɔd Kiŋ, we na di wan we mek di maynd, na man we so ɛmti ɛn we nɔ gɛt filin dat i nɔ go ebul fɔ bi natin pas bɔdi we dɔn gɛt layf bak. Zombie na yu. I si di man in fes ɛn i want fɔ strangl di layf insay ɔltin we de rawnd am.
  
  In an dɛn es in an to di titi ɛn lɔk am rawnd in trot.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bin blink pan di monita. Drake bin de rɔsh tin dɛn. Boudreau nɔ bin gɛt tɛm fɔ lɛf fɔ du am. Kinimaka step to am, ɔltɛm na di kayn midia, bɔt Alisia Mayls pul am bak.
  
  "No way, big man. Mek dis bastard dem swet. Dɛn nɔ gɛt natin na dɛn an pas day."
  
  Hayden bin fos insɛf fɔ provok Boudreaux di we aw i mɛmba se i bin de provok am we i tɛl dɛn fɔ kil in man dɛn.
  
  "Yu go swɛt, Ɛd, ɔ yu want fɔ no aw dɛn de mek sushi na di UK?"
  
  Boudreaux bin luk am wit wan yay we de kil pɔsin. Wan tint saliva bin de kɔmɔt na di kɔna na in mɔt. Di we aw i bin de fil bin de bɛtɛ pan am, jɔs lɛk aw i bin de du we i si se dɛn dɔn kil am nia. Hayden nɔ bin want am fɔ lɔk insɛf frɔm am.
  
  Alis bin dɔn de nia di ba dɛn. "Yu bin ɔda fɔ kil mi bɔyfrɛn. Yu shud gladi se na Drake de du di dicing en no mi. A bin fɔ dɔn mek da bitch de sɔfa tu tɛm pas dat."
  
  Boudreau bin luk frɔm wan to di ɔda wan. "Una ɔl tu bɛtɛ fɔ mek shɔ se a nɔ ɛva kɔmɔt na ya. A swɛ se a go kɔt una ɔl tu."
  
  "Sev am." Hayden bin de wach as Drake de swɛt Maria Fedak in nɛk. "I nɔ gɛt bɔku tɛm."
  
  Boudreau na bin tof man ɛn in fes bin lɔk. "Di CIA nɔ go du mi sista bad. Na sitizin na Amɛrika."
  
  Naw Hayden bin rili biliv se di madman rili nɔ bin gɛt am. I hiss se: "Lisin to mi, yu krayzi bastard." "Wi de fɛt wɔ. Di Blɔdi Kiŋ bin kil Amɛrika pipul dɛn na Amɛrika grɔn. I bin kidnap bɔku bɔku pipul dɛn. Dɔzin.I want fɔ ol dis kɔntri fɔ fri am. I nɔ de gi yu ɔ yu sista we de swɛt!"
  
  Alis bin de muf sɔntin insay in iapik. Hayden bin yɛri di instrɔkshɔn dɛn. Kinimaka bin du di sem tin.
  
  Na so Drake de du.
  
  I fri di uman in nɛk ɛn pul di gɔn kɔmɔt na in holsta.
  
  Hayden bin klem in tit so tranga wan dat di nɛf dɛn we bin de rawnd in skel bin de ala. In gut instinct bin lɛf smɔl fɔ mek i ala ɛn tɛl am fɔ stɔp. In fɔs nɔ bin blur fɔ wan sɛkɔn, bɔt afta dat in trenin bigin, ɛn tɛl am se dis na di bɛst chans we dɛn gɛt fɔ trak Kovalenko.
  
  Wan layf fɔ sev ɔndrɛd ɔ mɔ.
  
  Boudreau notis di ple we di imɔshɔn dɛn de ple na in fes ɛn wantɛm wantɛm i si insɛf na di ba dɛn, i biliv, i es in an ɛn grɔmbul.
  
  "Nɔ du dat." Yu nɔ fukin dare du dis to mi smɔl sista!"
  
  Hayden in fes na bin mask we dɛn mek wit ston. "Last chans, kilman."
  
  "Di Blɔdi Kiŋ na gɔst. Fɔ ɔl wetin a no, i kin bi rɛd ɛring. I lɛk dis kayn tin."
  
  "Dɔn ɔndastand. Test wi."
  
  Bɔt Boudreau dɔn bi mɛsenja fɔ tu lɔng, kilman fɔ tu lɔng. Ɛn di we aw i bin et pipul dɛn we gɛt pawa bin mek i nɔ ebul fɔ jɔj. "Go na ɛl, bitch."
  
  Hayden in at bin pwɛl, bɔt i tap di maykrofon monita na in an. "Shut am."
  
  Drake es di gɔn ɛn pres am na in ed. In finga bin de pres di trig.
  
  Boudreaux bin de ala wit fred. "Nɔ! Blɔdi Kiŋ insay-"
  
  Drake mek di bad bad sawnd fɔ gɔn faya drawn ɔl di ɔda sawnd dɛn. I bin de wach we blɔd de sprɛy frɔm di sayd we Maria Fedak in ed de.
  
  "Nɔt Oahu!" Boudreaux bin dɔn fɔ du am. "In big ranch de de..." In wɔd dɛn de tray fɔ go as i de sink na grɔn, de wach in sista we dɔn day de slip na di chia ɛn de luk di wɔl we blɔd dɔn splat biɛn am. I bin de wach wit shɔk as di pɔsin we wɛr balaklava de kam nia di skrin te i ful-ɔp am ɔl. Dɔn i pul in mask.
  
  Matt Drake in fes bin kol, i bin de fa, na wan ɛgzikishɔn in fes we lɛk in wok.
  
  Hayden bin shek shek.
  
  
  CHAPTER TƐTIN
  
  
  Matt Drake step komot fo di taksi and klos im ai fo stɔdi di lɔng bildin we bin de kam bifo am. Grey ɛn nondescript, na bin di pafɛkt kɔva fɔ wan CIA kɔvat ɔpreshɔn. Di lokal ɛjɛn dɛn bin gɛt fɔ go insay di garaj we bin de ɔnda grɔn, ɛn pas na bɔku bɔku say dɛn we gɛt sikyɔriti. Ɔlman, ilɛksɛf na ɛjɛn ɔ sivil pipul dɛn, bin de pas na di frɔnt domɔt, ɛn dɛn bin mek shɔ se dɛn de sho dɛnsɛf as pipul dɛn we izi fɔ atak.
  
  I tek dip briz, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i soba fɔ di fɔs tɛm insay as lɔng as i mɛmba, ɛn push di domɔt we de rɔn fɔ wan pɔsin opin. At least dis instɔleshɔn bin tan lɛk se i tek in sef siriɔs wan. Na wan simpul tebul bin de bifo am, ɛn af duzin man dɛn we luk stɛp bin sidɔm pan. I go mɔs bi se bɔku ɔda wan dɛn bin de wach.
  
  I waka krɔs di polish tayl flo. "Hayden Jay de wet fɔ mit mi."
  
  "Wetin na yu nem?"
  
  "Drek."
  
  "Mat Drek?" Di gad in stoik apia bin de shek smɔl.
  
  "Na dat".
  
  Di man gi am wan luk we pɔsin go yuz we i si pɔsin we gɛt nem ɔ prizina. Dɔn i mek wan kɔl. Afta wan sɛkɔn, i ɛskort Drake go na wan ɛlivat we gɛt sɛns. I put di ki insay ɛn prɛs di bɔtin.
  
  Drake fil se di ɛlivat de flay ɔp, lɛk se i de pan kusɛn we gɛt briz. I disayd nɔ fɔ tink tumɔs bɔt wetin go apin, i mek di tin dɛn we de apin tek kia ɔf dɛnsɛf. We di domɔt opin, i luk di kɔridɔ.
  
  We di kɔridɔ dɔn, di kɔmiti bin tinap fɔ grit am.
  
  Ben Blake ɛn in sista we nem Karin. Hayden bin de tɔk bɔt am. Kinimaka. Alisia Mayls bin tinap sɔmsay biɛn. I nɔ bin si May, bɔt afta dat, i nɔ bin rili ɛkspɛkt am bak.
  
  Bɔt di tin we bin apin nɔ bin rayt. Dis bin gɛt fɔ inklud Kɛnɛdi. Ɔltin bin luk strenj if i nɔ bin de. I kɔmɔt na di ɛlivat ɛn tray fɔ mɛmba se sɔntɛm dɛnsɛf bin de fil di sem we. Bɔt yu tink se dɛn bin de ledɔm na bed ɛvri nɛt, de luk insay in yay, de wɔnda wetin mek Drek nɔ bin de fɔ sev am?
  
  Dɔn Ben tinap bifo am ɛn Drake, we i nɔ tɔk natin, pul di yɔŋ man insay in an. Karin bin smayl shemful wan oba in brɔda in sholda ɛn Hayden waka kam fɔ put in an pan in sholda.
  
  "Wi bin mis yu".
  
  I bin ol am wit pwɛl at. "Tɛnki".
  
  Bɛn bin tɔk se: "Yu nɔ nid fɔ de yu wan.
  
  Drake tek wan step bak. I bin se: "Luk, i impɔtant fɔ mek wan tin stret. Mi na pɔsin we dɔn chenj. Yu nɔ go ebul fɔ abop pan mi igen, mɔ yu, Bɛn. If una ɔndastand dis, una ɔl, dat min se chans de fɔ mek wi wok togɛda."
  
  "I nɔ bin bi yu-" Bɛn bin go stret to di prɔblɛm, jɔs lɛk aw Drek bin no se i go du am. Karin, we sɔprayz, na bin di an fɔ rizin. I grap am ɛn pul am na sayd, lɛf Drek wan klia rod fɔ go na di ɔfis biɛn dɛn.
  
  I waka tru dɛn, i nɔd to Kinimaka along di rod. Alisia Mayls bin luk am wit siriɔs yay. I bin sɔfa bak we i lɔs pɔsin we i lɛk.
  
  Drake bin stɔp. "I nɔ dɔn yet, Alis, nɔto so i bi. Dis bastard must bi eliminated. If nɔto so, i go bɔn di wɔl."
  
  "Kovalenko go day de ala."
  
  "Alɛluya".
  
  Drake waka pas am ɛn go insay di rum. Tu big kɔmpyuta dɛn bin sidɔm na in raytan, had drayv dɛn bin de ala ɛn klik as dɛn de luk fɔ ɛn lod data. Bifo am, dɛn bin gɛt wan tu winda dɛn we nɔ de mek bulɛt nɔ go insay di flɔ ɛn we de sho Mayami Bich. Wantɛm wantɛm, i bin sɔprayz wit di pikchɔ we Wɛls de mek lɛk se in na pɔsin we nɔ de du wetin rayt ɛn aks fɔ snaypa skɔp so dat i go si di bɔdi dɛn we tan dɔŋ de.
  
  Dis tinkin bin mek i tink. Na di fɔs tɛm we i bin de tink gud wan bɔt Wɛls frɔm we dɛn kil Kɛnɛdi. Wells bin day wan bad bad day na Alisia ɔ May in an. I nɔ bin no uswan pan dɛn, ɛn i nɔ bin no wetin mek.
  
  I yɛri di ɔda wan dɛn de fala am insay. "So..." I focus pan di view. "Ustɛm wi go go na Awayi?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Na mɔnin. "Bɔku pan wi prɔpati dɛn de kɔnsɛntret naw na Oahu. Wi de chɛk ɔda ayland dɛn bak bikɔs dɛn no se Kovalenko gɛt pas wan ranch. Na tru se naw dɛn dɔn no bak se in na masta sabi bukman we sabi fɔ ful pipul dɛn, so wi de kɔntinyu fɔ trak ɔda lida dɛn na difrɛn rijyɔn dɛn na di wɔl."
  
  "Fayn. A mɛmba tin dɛn we dɛn tɔk bɔt Kpɛntin Kuk, Daymɔnd Hɛd ɛn Ɛl in Get. Na dis yu bin de aim fɔ?"
  
  Ben bin tek am. "Prɛti mɔ, yes. Bɔt Kuk bin land na Kauai, nɔto na Oahu. In-" Di monolɔg bin dɔn wantɛm wantɛm. "Hmm, fɔ tɔk smɔl. Wi nɔ bin fɛn ɛnitin we nɔ kɔmɔn. Baybay."
  
  "No dairekt kɔnekshɔn nɔ de bitwin Kuk ɛn Daymɔnd Hɛd?"
  
  "Wi de wok pan am". Karin bin tɔk smɔl fɔ difend insɛf.
  
  "Bɔt dɛn bɔn am na Jɔksha," Ben ad, as i de tɛst Drake in nyu barɛri. "Yu no, Gɔd in Wɔl."
  
  I bin tan lɛk se Drake nɔ ivin yɛri wetin in padi de tɔk. "Aw lɔng i spɛn na Awayi?"
  
  Karin bin tɔk se: "Mɔnt dɛn. "I bin go bak de at le tu tɛm."
  
  "Sɔntɛm i bin go na ɔl di ayland dɛn da tɛm de. Wetin yu fɔ du na fɔ chɛk in lɔg dɛn, nɔto in istri ɔ di tin dɛn we i dɔn du. Wi nid to no abaut dem tins we im no famous fo."
  
  "Dis na..." Karin stɔp smɔl. "I rili mek sɛns."
  
  Ben nɔ bin tɔk natin. Karin nɔ bin dɔn dɔn. "Wetin wi no na dis: di Awayi gɔd fɔ faya, laytin ɛn volkeno na wan uman we nem Pɛlɛ. Na pɔsin we pipul dɛn lɛk fɔ tɔk bɔt insay bɔku stori dɛn we dɛn bin de rayt trade trade bɔt Awayi. Dɛn se in os de ɔp wan pan di volkeno dɛn we de wok pas ɔl na di wɔl, bɔt i de na di Big Ayland, nɔto na Oahu."
  
  "Dis na ɔltin?" Drake aks fɔ shɔt tɛm.
  
  "Nɔ. Pan ɔl we bɔku stori dɛn na bɔt in sista dɛn, sɔm lay lay stori dɛn kin tɔk bɔt di Get na Pɛlɛ. Di get de go to faya ɛn di at fɔ wan volkeno-dat de tan lɛk Ɛl to yu?"
  
  "Sɔntɛm dis na mɛtafɔ," Kinimaka tɔk witout tink, dɔn i blush. "Wɛl, i kin bi. Yu no..."
  
  Alis na bin di fɔs pɔsin we laf. "Tɛnki Gɔd at least ɔda pɔsin gɛt sɛns fɔ laf." I snor, dɔn i ad se, "No offense," wit vɔys we sho se i nɔ rili bisin bɔt aw pipul dɛn de trit am.
  
  Drake se, "Pele in Get kin bi yusful." "Kɔntinyu fɔ du di gud wok. Si yu na mɔnin".
  
  "Yu nɔ de de?" Bɛn bin blo, i klia se i bin op se i go gɛt chans fɔ tɔk to in padi.
  
  "Nɔ". Drake bin de luk na di winda as di san bigin fɔ go dɔŋ oba di si. "A gɛt say fɔ de dis nɛt."
  
  
  CHAPTER FƆTIN
  
  
  Drake bin kɔmɔt na di rum we i nɔ luk bak. As wi bin de tink, Hayden bin kech am jɔs we i bin de go insay di ɛlivat.
  
  "Dreke, slow dɔŋ. Shi de ol rait?"
  
  "Yu no se i fayn. Yu si am na di vidio strim."
  
  Hayden bin ol in an. "Yu no wetin a min."
  
  "I go fayn. I bin gɛt fɔ luk fayn, yu no dat. Boudreaux go mɔs dɔn tink se na fɔ tru."
  
  "Yɛs".
  
  "A wish se a bin fɔ dɔn si am brok."
  
  "Wɛl, na mi i chuk, so a gɛt da gladi at de, tɛnki fɔ yu."
  
  Drake bin pres di bɔtin fɔ di fɔs flɔ. "In sista fɔ dɔn de wit yu ɛjɛn dɛn. Dɛn go kɛr am go na ɔspitul ɛn mek dɛn klin am. Fek blɔd na dɛbul we de tink bɔt in yon biznɛs, yu no."
  
  "Boudreau jos get krayzi, if dat posibul. We in sista tinap, alayv-" Hayden shek in ed. "Faynal Kɔlaps."
  
  "Di plan bin wok. Na bin fayn aidia," Drake tɛl am. "Wi bin gɛt infɔmeshɔn. I bin valyu am ".
  
  Hayden bin nɔd in ed. "A no. A jɔs gladi se di maniak de biɛn bar."
  
  Drake go insay di ɛlivat ɛn wet fɔ mek di domɔt dɛn lɔk. As Hayden nɔ de si am igen, i bin tɔk se: "If na mi yon." "A go shot di bastar na in sɛl."
  
  
  * * *
  
  
  Drake tek taksi go na Biscayne Boulevard ɛn go na di Bayside shopping plaza. Di man we kol am, we de saund hushed, unsure and komplitli out of character, bin wan mit fo autsaida Bubba Gump"s. Drake bin gɛt smɔl tɛm fɔ laf ɛn i bin gi advays to Hooters, wan ples we sɔntɛm go fit dɛn mɔ, bɔt May bin akt lɛk se i nɔ ivin yɛri am.
  
  Drake bin jɔyn di krawd, lisin to di nɔys ɛnjɔymɛnt we bin de rawnd am ɛn fil se i nɔ de na in ples atɔl. Aw dɛn pipul ya go gladi so we i lɔs sɔntin we i rili lɛk? Aw dɛn nɔ go bisin bɔt dis?
  
  In trot bin dray ɛn in lip dɛn bin chap. Di bar na Bubba Gump bin mek sayn. Sɔntɛm i kin sink sɔm bifo i kam. Bɔt, i nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ tink bɔt; dis bin gɛt fɔ stɔp. If i bin de go na Awayi fɔ go fɛn di pɔsin we kil di uman we i lɛk, if i go tray fɔ revaŋg pas fɔ bi pɔsin we dɛn de kil, dis fɔ bi di las tɛm.
  
  I bin gɛt fɔ bi so.
  
  I bin de go fɔ push di domɔt we Mai ala pan am. I bin de rayt de, i bin ledɔm pan wan pila we nɔ rich siks fit frɔm mi. If na in na bin di ɛnimi, i fɔ dɔn day rayt naw.
  
  Di disayd we i bin mekɔp in maynd fɔ du bad bad tin ɛn fɔ pe bak, nɔ bin gɛt wan valyu if i nɔ bin pe atɛnshɔn ɛn i nɔ bin gɛt ɛkspiriɛns.
  
  Mai hed go na di restorant, Drake fala am. Dɛn tek sidɔm ples na di ba ɛn ɔda Lava Flows fɔ ɔnɔ di trip we dɛn gɛt fɔ go na Awayi.
  
  Drake nɔ bin tɔk natin. I nɔ bin ɛva si Mai Kitano de fred bifo. I nɔ bin dɔn ɛva si am de fred bifo. I nɔ bin ebul fɔ imajin wan tin we go mek i bigin fɔ waka.
  
  Ɛn afta dat, in wɔl bin fɔdɔm bak.
  
  "Kovalenko bin kidnap mi sista we nem Chika we kɔmɔt na Tɔkyo. Bɔku mɔnt dɔn pas. I dɔn kip am as slev frɔm da tɛm de." Mai tek wan dip briz.
  
  "A ɔndastand. A ɔndastand wetin yu du," Drake tɔk wit wispa. I bin klia. Famili bin de fɔs ɔltɛm.
  
  "I gɛt wan divays."
  
  "Yɛs".
  
  "A kam na US fɔ fɛn am. Fɔ fɛn Kovalenko. Bɔt a nɔ bin ebul fɔ du am te yu ɛn yu padi dɛn kɔntakt mi. A owe yu".
  
  "Wi nɔ bin sev am. Yu bin du am."
  
  "Yu giv mi op, yu mek mi pat of di tim."
  
  "Yu stil de pat of di tim. Ɛn nɔ fɔgɛt se gɔvmɛnt gɛt ɔda mɛrɛsin. Dɛn nɔ go giv ɔp."
  
  "If wan pan dɛn gɛt pɔsin we i lɛk we dɛn dɔn kɛr go."
  
  Drake bin no wetin apin to Gates in wɛf, bɔt i nɔ bin tɔk natin. "Wi go nid yu na Awayi, Mai. If wi wan beat dis man, wi go nid di bes. Di gɔvmɛnt no dis. Na dat mek dɛn alaw yu, Alicia ɛn di ɔda wan dɛn fɔ kɔmɔt."
  
  "Ɛn yu?"
  
  "Ɛn mi".
  
  "Wetin bɔt di wan dɛn we yu lɛk, Drake? Yu tink se di Blɔdi Kiŋ bin de tray fɔ du in vendetta?"
  
  Drake bin shrug in ed. "I nɔ bin ebul fɔ du natin."
  
  "Ɛn pan ɔl dat, i go kɔntinyu fɔ tray."
  
  "Yu sista sef?" I nid ɛkstra protɛkshɔn?" A sabi sɔm pipul dɛn-"
  
  "Dat don tek kia of, tank yu."
  
  Drake bin stɔdi di drink we dɛn nɔ tɔch yet. I bin tɔk se: "Dɔn dis ɔl go dɔn na Awayi." "Ɛn naw we i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ wi fɛn am, i nɔ go te igen."
  
  Mai tek wan long sip pan in drink. "I go rɛdi, Drake. I dɔn de plan dis fɔ tɛn ia."
  
  I bin tɔk se: "Dis na di land we faya de." "Add Kovalenko ɛn di ɔda wan dɛn to da iqwɔj de, ɛn dis wan ol ples kin jɔs bɔm."
  
  
  * * *
  
  
  I wach May waka go go na di pak ɛn go usay i tink se di taksi kin de. Di nayt layf na Mayami bin de go bifo. Nɔto rɔm nɔmɔ bin de fɔ mek i chak, ɛn di kɔmbaynshɔn fɔ nɛt dɛn we nɔ gɛt ɛnd, we kin fayn, fayn fayn man ɛn uman dɛn, ɛn myuzik we gɛt pawa, bin wok tranga wan fɔ mek ivin in maynd we bin de flag, go ɔp.
  
  I tɔn di kɔna ɛn di marina opin bifo am - yacht dɛn we de brist fɔ tek prayz fɔ ples, krawd ful-ɔp di rod fɔ waka, wan opin-ɛya rɛstɔrant we ful-ɔp wit fayn fayn pipul dɛn we nɔ de gi wan damn bɔt ɛnitin na di wɔl.
  
  Tanks in big pat to pipul laik Matt Drake.
  
  I tɔn bak. In mobayl fon bin ring wit da haunting, melodious melody de.
  
  Pres di bɔtin kwik kwik wan. "Yɛs?"
  
  "Mat? Gud aftanun. Adu." Di fayn fayn tɔyn dɛn we wan Ɔkford ɛdyukeshɔn bin de tɔk bin mek i sɔprayz.
  
  "Dal?" - i se. "Tɔstin Dahl?"
  
  "Na dat. Udat ɔda pɔsin de sawnd lɛk dat?"
  
  Drake bin panik. "Evritin fayn?"
  
  "Nɔ wɔri, padi. Ɔltin fayn na dis say na di wɔl. Ayland na big ples. Di pikin dɛn na fantastik. Wɛf na... wɛf. Aw tin de go wit Kovalenko?"
  
  Drake bin smayl se: "Wi bin fɛn am." "Lɛk. Wi no usay fɔ luk. Sɔm mobilayzeshɔn de apin rayt naw ɛn wi fɔ de na Awayi tumara."
  
  "Pafɛkt. Wɛl, di rizin we mek a de kɔl kin gɛt sɔm yus to yu ɔ i nɔ kin yus yu. Yu kin disayd fɔ yusɛf. As yu no, fɔ fɛn di Grev fɔ di Gɔd dɛn de kɔntinyu fɔ tek tɛm. Yu mɛmba aw na Frey in kast a bin tinap na di edj fɔ Odin in grev wit mi tong we de hang ɔut? Yu mɛmba wetin wi fɛn?"
  
  Drake bin mɛmba di we aw i bin de fred wantɛm wantɛm. "Na dat".
  
  "Biliv mi we a se wi kin fɛn prɔpati dɛn we ikwal ɔ ivin pas dis klos to ɛvride. Bɔt sɔntin we nɔ izi fɔ du bin mek a pe atɛnshɔn dis mɔnin, mɔ bikɔs i mek a mɛmba yu."
  
  Drake step insay di smɔl smɔl rod fɔ mek i yɛri di Swidan fayn fayn wan. "Yu de mɛmba mi? Yu don fain Hercules?
  
  "Nɔ. Bɔt wi bin fɛn sayn dɛn na di wɔl dɛn na ɛni nich na di grev. Dɛn bin ayd dɛn biɛn trɔs, so dɛn nɔ bin notis dɛn fɔs."
  
  Drake bin kɔf. "Maks?"
  
  "Dɛn bin mach di foto we yu sɛn to mi."
  
  Drake tek smɔl tɛm, dɔn laytin nak in at. "Wet. Yu min se jɔs lɛk di pikchɔ we a sɛn? Di swirl imej we wi fain pan di taim travel devices?"
  
  "A bin tink se dis go mek yu bit, mi padi. Yɛs, dɛn mak ya - ɔ kɔl, lɛk aw yu se."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ tɔk fɔ smɔl tɛm. If di mak dɛn we de na di Grev fɔ di Gɔd dɛn bin mach di mak dɛn we dɛn bin si pan di ol transpɔt tin dɛn, dat min se dɛn kɔmɔt na di sem tɛm.
  
  Drake bin tɔk tru wan dray mɔt. "I min se-".
  
  Bɔt Thorsten Dahl dɔn ɔlrɛdi tink bɔt ɔltin. "Dat di gɔd dɛn mek divays dɛn fɔ di rizin fɔ travul insay tɛm. If yu tink bɔt am, i mek sɛns. Frɔm wetin wi fɛn na Odin in grev, wi no se dɛn bin de. Naw wi no hau dem manipul di pasej of taim."
  
  
  CHAPTER FIFTIN
  
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin tinap na di edj fɔ in smɔl rizɔv, de wach as sɔm pan in Bɛngal tayga dɛn bin de rɔnata wan smɔl dia we dɛn bin dɔn fri fɔ dɛn. Di we aw i bin de fil bin skata. Na wan say, i bin rili fayn fɔ gɛt ɛn wach we yu de ɛnjɔy wan pan di big big mashin dɛn we dɛn dɔn ɛva mek fɔ kil pipul dɛn na di wɔl. Bɔt na bin shem we dɛn bin de kray fɔ mek dɛn ol dɛn as slev. Dɛn bin fit fɔ gɛt bɛtɛ tin.
  
  Nɔto lɛk di mɔtalman dɛn we i bin kapchɔ. Dɛn bin fit fɔ gɛt wetin dɛn go gɛt.
  
  Boudreau bin de tɔk bɔt am.
  
  Di Blɔd Kiŋ tɔn rawnd we i yɛri sɔm pipul dɛn de waka krɔs di gras. I bin rap se: "Mista Boudreau." "Aw di CIA detɛnshɔn bin go?"
  
  Di man stɔp sɔm yad dɛn, i gi am di rɛspɛkt we i nid, bɔt i luk am witout fred. I bin gri se: "I bin at pas aw a bin de imajin. "Tɛnki fɔ di kwayɛt ɛkstrakshɔn."
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin stɔp smɔl. I fil di tayga dɛn biɛn am, de rɔnata di dia dɛn we bin de fred. Di dia bin de swɛt ɛn rɔnawe, i bin de fred bad bad wan, ɛn i nɔ bin ebul fɔ bia wit in yon day. Boudreau nɔ bin tan lɛk dat. Di Kiŋ we gɛt Blɔd bin sho am sɔm kayn rɛspɛkt.
  
  "Mat Drake dɔn pas yu?"
  
  "Di CIA tɔn to pipul dɛn we gɛt sɛns pas aw a bin de tink. Na ɔl dat".
  
  "Yu no se if na mi bin gɛt di gɔn, yu sista in day nɔ fɔ dɔn bi fek."
  
  Di we aw Boudreaux nɔ tɔk natin, sho se i ɔndastand.
  
  Di Kiŋ we gɛt Blɔd bin tɔk se: "Di tɛm dɔn rich fɔ mek wi du sɔntin." "A nid pɔsin fɔ pwɛl di ɔda rench dɛn. Di wan dɛn we de na Kauai ɛn di Big Ayland. Yu kin du dis fɔ mi?"
  
  Di man we i bin ɔda fɔ sev frɔm layf prizin bin gɛt op wantɛm wantɛm. "A kin du dis."
  
  "Yu fɔ kil ɛnibɔdi we dɛn tek as ɔstej. Everi man, uman en pikin. Yu kin du am?"
  
  "Yɛs, sa".
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin ledɔm bifo. "Yu shɔ?"
  
  "A go du ɛnitin we yu tɛl mi fɔ du."
  
  Di Blɔd Kiŋ nɔ bin sho ɛni ɔda filin we de na do, bɔt i bin gladi. Boudreau na bin in fɛtman ɛn kɔmanda we bin sabi fɔ fɛt pas ɔlman. I fayn fɔ mek i kɔntinyu fɔ de biɛn am so.
  
  "Dɔn go rɛdi. A de wet fɔ yu instrɔkshɔn dɛn."
  
  In man dɛn bin kɛr di Amɛrikin go, ɛn di Blɔd Kiŋ mek sayn fɔ mek wan man wet biɛn. Na Klɔd, we na bin di manija fɔ in rench na Oahu.
  
  "As a bin se, Klɔd, di tɛm dɔn rich. Yu dɔn rɛdi, nɔto so?"
  
  "Dɛn dɔn rɛdi ɔltin. Aw lɔng wi fɔ ol?"
  
  Di Blɔd Kiŋ kray se: "Yu go ol te yu day." "Dɔn dɛn go pe yu dɛt to mi. Yu na pat pan di tin we de ambɔg yu. Na tru se dis na smɔl pat nɔmɔ, bɔt yu sakrifays fayn."
  
  In Oahu supavaysa nɔ bin tɔk natin.
  
  "I de mɔna yu?"
  
  "Nɔ. Nɔ sa."
  
  "Dis na gud tin." Ɛn wans wi dɔn put dɛn atɛnshɔn pan di rench, yu go opin lokal ayland sɛl dɛn. Na mi go pas na di Get dɛn na Ɛl, bɔt Awayi go bɔn."
  
  
  CHAPTER SIKSTIN
  
  
  Di CIA prayvet jet bin de flay na wan ayt we na tati nayn tawzin fit. Matt Drake swirl di ays insay in ɛmti glas ɛn krak di lid fɔ ɔda smɔl wiski. I bin sidɔm in wan na di bak pat na di plen, ɛn i bin de op se dɛn go rɛspɛkt di say we i de in wan. Bɔt di we aw pipul dɛn bin de luk am ɔltɛm na sayd ɛn di we aw dɛn bin de wispa wit wamat bin tɛl am se i nɔ go te igen di "wɛlkɔm bak" vɛn go pul nia am.
  
  En di wiski no bin ivin stat fo get on mi nerves yet.
  
  Hayden bin sidɔm na di ɔdasay na di ais frɔm am, Kinimaka bin de nia am. Pan ɔl we in mishɔn bin tan lɛk, i bin tan lɛk se di Awayi man bin rili gladi fɔ go bak na in kɔntri. Dɛn bin tek tɛm gayd in famili, bɔt i bin tan lɛk se di jayant we bin de tink ɔltɛm, bin rili biliv se i go stil gɛt chans fɔ si dɛn.
  
  Hayden bin tɔk to Jonathan Gates na wan sataylayt fon. "Tri ɔda wan dɛn? Dat na totɛl fɔ twɛnti wan prizina, sa. Wɛl, yes, a shɔ se mɔ pas dat. Ɛn no ples nɔ de yet. Tɛnki".
  
  Hayden brok di kɔnekshɔn ɛn put in ed dɔŋ. "A nɔ ebul fɔ tɔk to am igen. Aw yu kin tɔk to man we dɛn jɔs kil in wɛf? Wetin yu go se?"
  
  Drake bin de wach am. I tek smɔl tɛm, bɔt afta dat, i tɔn in yay we gɛt dɛbul to am. "A sɔri, Mat. A nɔ de tink. Na so so tin de hapun."
  
  Drake nɔd ɛn dreyn in glas. "Gɛt nɔ fɔ tek vaykashun?"
  
  "Di tin we de apin nɔ stebul tumɔs." Hayden bin pres di fon to in ni. "Insay wɔ, nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ fade na di bakgrɔn."
  
  Drake bin smayl pan di ironi. "A nɔ bin tink se Awayi big so."
  
  "Yu min se wetin mek dɛn nɔ fɛn at least wan pan in ranch dɛn yet? Wɛl, i nɔto big tin. Bɔt bɔku bɔku fɔrɛst, il ɛn vali dɛn de we pɔsin nɔ go ebul fɔ pas. I go mɔs bi se dɛn dɔn kamof di ranch dɛn bak. Ɛn di Blɔdi Kiŋ dɔn rɛdi fɔ wi. I tan lɛk se Washinton tink se di pipul dɛn we de na di eria go ɛp wi pas di wan dɛn we de wok ɔltɛm."
  
  Drake rayz wan aybrɔw. "I sɔprayz fɔ no se sɔntɛm dɛn rayt. Dis na di say we wi padi jayant de kam insay."
  
  Mano gi am wan big, rilaks smayl. "A rili sabi bɔku pan di pipul dɛn na Ɔnolulu."
  
  Wan blɔk bin apia, ɛn Bɛn Blɛk bin apia nia am wantɛm wantɛm. Drake bin de luk di yɔŋ man wit ɔl in yay. Na di fɔs tɛm we dɛn rili si dɛnsɛf frɔm we Kɛnɛdi day. Wan wef we i bin de fil bin kam insay am, ɛn i bin stɔp am kwik kwik wan ɛn ayd bay we i tek wan ɔda sip.
  
  "Ɔltin apin so fast, mate. A nɔ bin ebul fɔ ɛp am. I sev mi, bɔt... bɔt a nɔ bin ebul fɔ sev am."
  
  "A nɔ de blem yu." Nɔto yu fɔlt."
  
  "Bɔt yu kɔmɔt."
  
  Drake luk Karin, Ben in sista, we bin de luk in brɔda wit yay we vɛks. I tan lɛk se dɛn bin de tɔk bɔt di we aw Bɛn nɔ bin tek tɛm, ɛn i bin go agens di gren. Drake opin wan ɔda wiski ɛn ledɔm bak na in chia, in yay nɔ de muf. "Lɛk wan tawzin ia so dɔn pas, a bin jɔyn di SAS. Di bɛst fɛt-fɛt pawa na di wɔl. Na rizin de we mek dɛn na di bɛst, Bɛn. Pan ɔda tin dɛn, dis na bikɔs dɛn na kruk pipul dɛn. Nɔbɔdi nɔ gɛt sɔri-at. Di wan dɛn we kil. Dem no luk laik di Matt Drake we yu sabi. Ɔ ivin lɛk Matt Drake, we bin de luk fɔ Odin in bon dɛn. Dis Matt Drake no bin de na di SAS. I bin bi sivilian."
  
  "Ɛn naw?"
  
  "As long as di Blɔd Kiŋ de alayv ɛn Vendetta stil de, a nɔ go ebul fɔ bi sivilian. I nɔ mata aw bad a want fɔ bi."
  
  Ben bin luk ɔdasay. "A ɔndastand am".
  
  Drake bin sɔprayz. I af-af tɔn rawnd as Bɛn tinap ɛn waka bak na in sidɔm ples. Sɔntɛm di yɔŋ man bin bigin fɔ gro.
  
  If di las tri mɔnt nɔ bin dɔn mek dis prɔses go kwik, natin nɔ bin fɔ dɔn ɛva du am.
  
  Hayden bin de wach am. "I bin de wit am, yu no. We i day. I bin at fɔ am bak."
  
  Drake swɛla ɛn nɔ tɔk natin. In trot tayt ɛn na ɔl wetin i bin ebul fɔ du fɔ mek i nɔ bɔs kray. Som guy from SAS. Di wiski bin lɛf wan hot trays na di pit na mi bɛlɛ. Afta smɔl tɛm i aks se, "Aw yu leg?"
  
  "I de mek i fil bad." A kin ebul fɔ waka ɛn ivin rɔn. Yu nɔ go want fɔ fɛt Boudreau fɔ sɔm wiks mɔ pan ɔl we."
  
  "As lɔng as i de na prizin, yu nɔ go nid fɔ du am."
  
  Di krawd bin mek i pe atɛnshɔn to am. Mai ɛn Alicia bin sidɔm sɔm row dɛn bifo ɛn krɔs di ais frɔm dɛnsɛf. Di rileshɔnship bitwin di tu uman dɛn nɔ bin ɛva pas frɔsti, bɔt sɔntin bin de mek dɛn ɔl tu vɛks.
  
  "Yu bin kɔmprɔmis wi!" Alis bin bigin fɔ ala. "Fɔ sev mi yon damn sista. Aw ɔda we dɛn go ebul fɔ fɛn ɔtel?"
  
  Drake slid kɔmɔt na in sidɔm ples ɛn go dɔŋ di ais. Di las tin we i bin nid na di plen na fɔ fɛt bitwin tu pan di uman dɛn we bin de kil pas ɔlman we i bin dɔn ɛva no.
  
  Alis bin grɔmbul se: "Hadson bin day na da ɔtel de. "Dɛn shot am we... we-" I shek in ed. "Na yu infɔmeshɔn dis, Kitano? A de chalenj yu fɔ tɔk di tru."
  
  Alis step insay di ais. Mai bin tinap fɔ luk am na in fes. Di tu uman dɛn bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn nɔs to dɛn nos. Mai step bak fo mek rum fo imsef. Wan pɔsin we nɔ gɛt ɛkspiriɛns fɔ wach di tin go dɔn tink se dis na sayn fɔ se di Jepan gyal wik.
  
  Drake bin no se dis na sayn we de kil pɔsin.
  
  I rɔsh fɔ go bifo. "Lɛf!"
  
  "Mi sista gɛt valyu fɔ tɛn Hudson."
  
  Alis bin grɔmbul. "Naw a go gɛt sɔm May-taym!"
  
  Drake bin no se May nɔ go bak dɔŋ. I bin fɔ dɔn izi fɔ tɛl Alis wetin i bin dɔn no-se Hudson dɔn gi insɛf-bɔt di prawd we Mai Kitano bin gɛt nɔ bin alaw am fɔ giv-ɔp. Alis bin slap am. Mai bin ansa am. Alis bin muf go na di sayd fɔ gi insɛf mɔ ples. Mai bin atak am.
  
  Drake rɔsh go nia dɛn.
  
  Alicia bin mek lɛk se i kik, i step fɔ go bifo ɛn trowe in ɛlb na May in fes. Di Japan sojaman nɔ bin muf, bɔt i tɔn in ed smɔl, ɛn alaw di blo fɔ wisɛl wan milimita fa frɔm am.
  
  Mai bin hit Alicia bad bad wan na in rib. Wan ay his bin de fɔ rɔnawe briz, ɛn Alis bin stɛp bak agens di bulkɛd. May bin go bifo.
  
  Hayden bin jomp tinap na in fut, ɛn i bin de ala. Ben ɛn Karin bin tinap bak, dɛn ɔl tu bin want fɔ no udat go win di fɛt. Drake rɔsh insay wit fos, i push May insay di sit nia am ɛn kɔt in an akɔdin to Alicia in trot.
  
  "Lɛf." In vɔys bin kwayɛt lɛk di grev, bɔt i bin ful-ɔp wit trɛtin. "Yu dɛd fukin bɔyfrɛn nɔ gɛt natin fɔ du wit dis. Ɛn yu sista sɛf." I bin de luk May wit wan yay. "Kovalenko na ɛnimi. Wans dat bastard bi FUBAR, yu kin fɛt ɔl wetin yu want, bɔt sev am te da tɛm de."
  
  Alis bin twist in an. "Dat bitch fɔ day fɔ wetin i du."
  
  Mai nɔ bin blink wan yay. "Yu dɔn du tin we wɔs pas dat, Alis."
  
  Drake si di faya flay bak na Alicia in yay. I bin blɔk di wangren tin we bin kam na in maynd. "Bifo una agyu, sɔntɛm una kin ɛksplen to mi uswan pan una rili kil Wɛls. Ɛn wetin mek."
  
  Di fɛt dɔn pas dɛn.
  
  Hayden bin de rayt biɛn am."Dɛn bin de trak Hudson bay we dɛn yuz wan ay-tek trak divays we dɛn kɔl Mayls. Yu sabi am. Nɔbɔdi nɔ de ya we gladi fɔ di we aw Mai gi di divays." Stilin bin de na in vɔys. "Nɔto fɔ tɔk bɔt aw i gɛt am. Bɔt ivin mi ɔndastand wetin mek i du am. Sɔm big big gɔvmɛnt ɔfisa dɛn de go tru di sem tin naw. Kovalenko don de ple im las gem oredi, and wi don barely mek am to sekon base. Ɛn if dɛn nɔ sial di lik dɛn-"
  
  Alis bin grɔmbul ɛn go bak na in sidɔm ples. Drake bin fɛn ɔda stak we gɛt smɔl smɔl tin dɛn ɛn i go bak dɔŋ di ais fɔ go na in yon. I luk stret bifo, i nɔ bin want fɔ bigin ɛni tɔk wit in bɛst padi jɔs yet.
  
  Bɔt we dɛn de go, Bɛn bin ledɔm nia am. "FUBAR?"
  
  "Fuked up biyɔn fɔ no."
  
  
  CHAPTER SƐVƐNTIN
  
  
  Bifo dɛn land, Hayden bin gɛt kɔl se Ed Boudreau dɔn rɔnawe kɔmɔt na wan CIA prizin. Di Blɔd Kiŋ yuz wan pɔsin we de insay ɛn, agens wetin i want, i pul Boudreau insay wan ɔpreshɔn we nɔ gɛt sɛns ɛn we nɔ gɛt fus.
  
  Drake tɛl am se: "Una pipul dɛn nɔ de ɛva lan ɛnitin," ɛn i nɔ bin sɔprayz we i nɔ bin gɛt natin fɔ tɔk fɔ ansa am.
  
  Di Honolulu aypɔt bin de flash pas insay wan blur, ɛn di kwik motoka we dɛn bin de rayd insay di siti bin de flash. Di las tɛm we dɛn bin de na Awayi, dɛn bin atak Davor Babic in os ɛn in bɔy pikin Blanka bin put dɛn pan di list fɔ pipul dɛn we dɛn tink se dɛn de du am. I bin tan lɛk se i siriɔs da tɛm de.
  
  Dɔn Dmitry Kovalenko bin apia.
  
  Ɔnolulu na bin siti we bɔku pipul dɛn bin de du, ɛn i nɔ bin tan lɛk bɔku siti dɛn na Amɛrika ɔ Yurop. Bɔt sɔm kayn we, di simpul tink se Waikiki Bich nɔ de pas twɛnti minit, bin mek ivin Drake in bad bad tin dɛn sof.
  
  Na bin ali ivintɛm ɛn dɛn ɔl bin taya. Bɔt Bɛn ɛn Karin bin insist se dɛn fɔ go stret na di CIA bildin ɛn kɔnɛkt to di lokal nɛtwɔk. Dɛn ɔl tu bin rili want fɔ bigin dig usay Kpɛntin Kuk in jɔnal dɛn de. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake smayl we i yɛri dis. Ben bin lɛk ridɛl dɛn ɔltɛm.
  
  Hayden mek di pepa wok kwik ɛn i nɔ tu te, dɛn fɛn dɛnsɛf na wan ɔda smɔl ɔfis, we fiba di wan we dɛn bin dɔn lɛf na Mayami. Di wangren difrɛns na dat, frɔm di winda dɛn kin si di ay ay ɔtel dɛn na Waikiki, di fambul Top of Waikiki revolving restaurant ɛn, we yu de fa, di big tin we kin mek pipul dɛn lɛk Oahu, di volkeno we dɔn de slip fɔ lɔng tɛm we dɛn kɔl Daymɔnd Hɛd.
  
  Karin bin de ala se: "Gɔd, a want fɔ de ya."
  
  Kinimaka bin de grɔmbul se: "A biliv." "Pan ɔl we a shɔ se bɔku pipul dɛn we kin go vayshiɔn kin spɛn mɔ tɛm ya pas mi."
  
  Hayden bin de kɔmɛnt as i de kɔnɛkt Bɛn ɛn Karin dɛn kɔmpyuta to di prɛvilɛj sistɛm se: "Ei, yu bin de na di Ɛvaglɛd nɔto tu lɔng tɛm bifo." "Ɛn a mit wan pan di pipul dɛn we de na di eria."
  
  Kinimaka bin luk kɔnfyus fɔ smɔl tɛm, dɔn i laf. "Yu min aligatɔ? I bin rili fayn, yea."
  
  Hayden bin dɔn wetin i bin de du ɛn luk rawnd. "Aw yu go it kwik dina ɛn slip kwik? Wi kin bigin wok we di ples bigin fɔ wok."
  
  Dɛn bin de nɔd ɛn grɔmbul fɔ sho se dɛn gri. We May bin gri, Alis bin kɔmɔt de. Drake bin de luk afta am bifo i tɔn to in kɔleja dɛn. "Una ɔl fɔ no sɔntin we a lan tide. A get filin se dis kin bi wan of di most impotant pies of infomeshon we wi go eva rivɛl." I mek wan stɔp. "Dahl bin kɔntakt mi yestede."
  
  "Tɔstin?" Ben bin tɔk wit blut. "Aw di krayzi Swidan de du? Di las tɛm we a si am, i bin de luk Odin in bon dɛn."
  
  Drake bin mek lɛk se nɔbɔdi nɔ ambɔg am. "We dɛn bin de go fɛn di Grev fɔ di Gɔd dɛn, dɛn bin fɛn mak dɛn we fiba di swirl dɛn we wi bin fɛn na di transfa divays dɛn."
  
  "Kɔnsistɛntli?" - Hayden bin ɛko. "Aw kɔnsistɛns?"
  
  "Dɛn na di sem tin."
  
  Ben in bren bigin fɔ wok wit ful kapasiti. "Dis min se na di sem pipul dɛn we bil di Grev bin mek di divays dɛn bak. Dis na madnɛs. Di tiori na se di gɔd dɛn bil dɛn yon grev ɛn rili ledɔm fɔ day, pan ɔl we dɛn de mek layf lɔng tru bɔku bɔku pipul dɛn we dɔn day. Naw yu de se dɛn mek tɛm travul divays dɛn bak?" Ben bin stɔp smɔl. "Fɔ tru, i mek sɛns-"
  
  Karin shek in ed, ɛn luk am. "Ful. Na tru se dis mek sɛns. So dɛn bin de travul tru tɛm, manipul tin dɛn we de apin ɛn mek di tin dɛn we pipul dɛn kin du."
  
  Matt Drake tɔn in bak kwayɛt wan. "A go si yu na mɔnin."
  
  
  * * *
  
  
  Di nɛt briz bin gɛt balm, i bin wam na di say dɛn we kol, ɛn i bin gɛt smɔl flawa lɛk di Pasifik Oshɔn. Drake bin de waka waka na di strit dɛn te i fɛn wan ba we opin. Di klaynt dɛn fɔ difrɛn frɔm ɔda ba dɛn na ɔda kɔntri dɛn, nɔto so? Afta ɔl, na bin paradays. Den wetin mek di lifers bin stil de ple pool, luk laik se na dem own di ples? Wetin mek wan drɔnk bin sidɔm na di ɛnd pan di ba wit in ed we dɛn trowe bak? Wetin mek di man ɛn in wɛf we go de sote go sidɔm apat, lɔs na dɛn yon smɔl smɔl wɔl dɛn, togɛda bɔt dɛn wan?
  
  Wɛl, sɔm tin dɛn bin difrɛn. Alisia Mayls bin de na di ba, i bin de dɔn fɔ drink dabul drink. Drake bin de tink bɔt fɔ kɔmɔt de. Ɔda ba dɛn bin de we i kin ayd pan in sɔri-at, ɛn if bɔku pan dɛn tan lɛk dis, i go fil lɛk se i de na os.
  
  Bɔt sɔntɛm di kɔl fɔ akshɔn bin chenj di we aw i bin de si tin smɔl. I waka go nia am ɛn sidɔm. I nɔ bin ivin luk ɔp.
  
  "Fuk, Drek." I push in ɛmti glas to am. "Bai mi drink."
  
  "Lɛf di bɔtul," Drake tɛl di baman ɛn tɔn insɛf af glas Bacardi Oakheart. I es in glas ɔp insay wan tost. "Alisia Mayls. Wan tɛn ia rileshɔnship we nɔ bin go ɛnisay, nɔto so? Ɛn naw wi de si wisɛf na ɛvin, wi de drɔnk na bar."
  
  "Laif gɛt we fɔ mek yu skru."
  
  "Nɔ. SRT bin du am."
  
  "I nɔ bin rili ɛp."
  
  Drake glan saydwayz pan am. "Dis na ɔnɛs prɔpɔshɔn? Frɔm yu? Ɔmɔs pan dɛn yu drawn?"
  
  "Inaf fɔ pul di tɛnsiɔn. Nɔto lɛk aw a nid."
  
  "Ɛn pan ɔl dat, yu nɔ du natin fɔ ɛp dɛn pipul dɛn de. Na da vilej de. Yu ivin mɛmba? Yu bin alaw wi yon sojaman dɛn fɔ aks dɛn kwɛstyɔn dɛn."
  
  "Mi na bin sojaman, jɔs lɛk dɛn. A bin gɛt ɔda tin dɛn fɔ du."
  
  "Ɛn afta dat, yu giv-ɔp to di wan we pe mɔ."
  
  "A dɔn du mi wok, Drake." Alis ful-ɔp in rɔm bak ɛn slam di bɔtul tranga wan na di tebul. "Na tɛm fɔ mek wi gɛt di bɛnifit dɛn."
  
  "Ɛn luk usay i gɛt yu."
  
  "Yu min se, luk usay dis gɛt wi, nɔto so?"
  
  Drake nɔ bin tɔk natin. Wi kin se i tek di ay rod. Yu kin se bak se i tek di lɔw rod. I nɔ bin impɔtant. Dɛn bin dɔn ɛnd ɔp na di sem ples wit di sem lɔs ɛn di sem fiuja.
  
  "Wi go dil wit di Bloody Vendetta fɔs. Ɛn Kovalenko bin de. Dɔn wi go si usay wi de." Alisia bin sidɔm de luk fa fawe. Drake bin de wɔnda if Tim Hudson bin de na in maynd.
  
  "Wi stil nid fɔ tɔk bɔt Wɛls. Na in na bin mi padi."
  
  Alis bin laf, i bin de sawnd jɔs lɛk aw i bin de sawnd bifo. "Dat ol pervert? I bin in no way yu padi, Drake, ɛn yu fukin no am. Wi go tɔk bɔt wɛl dɛn. Bɔt na di ɛnd. Na da tɛm de i kin apin."
  
  "Wetin du?"
  
  Wan saful vɔys bin de flɔt oba in sholda. "Bikɔs na da tɛm de i nid fɔ apin, Mat." Na bin May in sɔft tɔyn dɛn. I sidl to dɛn wit silent izi. "Bikɔs wi nid wisɛf fɔ pas dis fɔs."
  
  Drake bin tray fɔ ayd di sɔprayz we i si am. "Di tru tin bɔt Wɛls rili bad so?"
  
  Dɛn silɛns bin tɔk wetin i bi.
  
  Mai step bitwin dem. "A de ya bikɔs a gɛt lid."
  
  "Uk? Frɔm udat? A bin tink se di Jepan pipul dɛn tek yu ples."
  
  "Na ɔfishal, dɛn du am." Wan gladi gladi not bin de na Mai in vɔys. "Unofficially, dem de negoshiet wit di Amerikan dem. Dɛn no aw i impɔtant fɔ kech Kovalenko. Nɔ tink se mi gɔvmɛnt nɔ gɛt yay fɔ si."
  
  "A nɔ bin ivin drim bɔt am." Alis bin snor. "A jɔs want fɔ no aw yu fɛn wi." I shek in jakit lɛk se i want fɔ trowe di bikɔs.
  
  "A bɛtɛ pas yu," Mai se ɛn i bin de laf naw. "Ɛn na di wan ol bar fɔ tri blɔk."
  
  "Dis na tru?" Drake bin blink in yay. "Aw i de mek pɔsin laf."
  
  Mai bin ripit se: "A gɛt wan lid. "Yu wan kam wit mi naw ɛn chɛk am ɔ una ɔl tu dɔn drɔnk fɔ kia?"
  
  Drake jomp kɔmɔt na in chia wan sɛkɔn afta dat ɛn Alicia spun rawnd. "Sho di we, smɔl ɛlf."
  
  
  * * *
  
  
  Afta wan shɔt taksi rayd, dɛn bin gɛda na wan bizi kɔna na strit, de lisin we Mai de ɔpdet dɛn.
  
  "Dis de kɔmɔt dairekt frɔm pɔsin we a trɔst na di Intɛlijɛns Ajɛns. Na sɔm pipul dɛn we i trɔst de rul Kovalenko in ranch. I bin de so ɔltɛm, pan ɔl we i de ɛp am naw pas ɛni ɔda tɛm we i nid tɛm fɔ...wɛl, du wetin i plan fɔ du. Ɛni we aw i bi, na wan man we nem Klɔd de rul in rench na Oahu."
  
  Mai bin pul dɛn atɛnshɔn to di layn we yɔŋ pipul dɛn de pas na di arch ɛn brayt layt ɛntrɛ na di ɔpskal klab. I bin tɔk se: "Na Klɔd gɛt dis klab. Layt dɛn we bin de flash bin advatayz "Layv DJ, Frayde Spɛshal Bɔtul ɛn Spɛshal Gɛst". Drake luk rawnd di krawd wit wan filin we nɔ de blo. I bin gɛt lɛk wan tawzin pan di yɔŋ man dɛn we fayn pas ɔl na Awayi we bin de wɛr difrɛn difrɛn stet dɛn we dɛn nɔ wɛr klos.
  
  I bin tɔk se: "Wi bin ebul fɔ difrɛn smɔl.
  
  "Naw a no se una ɔl dɔn klin." Alis bin grin pan am. "Di Drake we bin de wan ia bifo fɔ dɔn tinap nia di tu hot uman dɛn we i de wit naw, kɔp dɛn chɛst wit dɛn tu an, ɛn push wi de."
  
  Drake rɔb in yay, i no se i rili rayt. "Di mid-30 ia chenj pɔsin," i swɛt, wantɛm wantɛm i fil di wet we Alison lɔs, di kil we dɛn kil Kɛnɛdi, ɛn we i de drɔnk ɔltɛm. I bin ebul fɔ fiks wan stɛl luk pan dɛn ɔl tu.
  
  "Di luk fɔ Klɔd bigin ya."
  
  Dɛn waka pas di wan dɛn we de wok na di domɔt, dɛn de smayl, ɛn dɛn si dɛnsɛf na wan smɔl tanɛl we ful-ɔp wit layt dɛn we de shayn ɛn lay lay smok. Drake bin disoriented fɔ smɔl tɛm ɛn i bin chalk am te i dɔn drɔnk fɔ wiks. Di we aw i bin de tink nɔ bin klia, di we aw i bin de biev nɔ bin klia. I bin nid fɔ kech am kwik kwik wan.
  
  Bifo di tanɛl, wan big balkɔn bin de we yu kin si di ples usay dɛn de dans wit bɔd in yay. Bɔdi dɛn bin de muv insay wanwɔd wit dip bas ritm dɛn. Di wɔl we bin de na dɛn raytan bin gɛt bɔku bɔku rɔm bɔtul dɛn ɛn i bin de sho di layt insay prism dɛn we de shayn. Wan duzin bar staf bin wok pan di pleya dɛn, rid lip, gi chenj ɛn gi di rɔng drink to di wan dɛn we nɔ bisin bɔt di klab.
  
  Na di sem tin lɛk ɛni ɔda ba. Drake bin laf wit sɔm ayrɔni. "Biɛn". I pɔynt, i nɔ nid fɔ ayd insay di krawd. "Na wan eria we dɛn dɔn rop. Ɛn biɛn dɛn, kɔtin dɛn de."
  
  Alis bin tɔk se: "Prayvet pati dɛn. "A no wetin de apin bak de."
  
  "Fɔ tru, yu no." Mai bin bizi de go fɛn bɔku say dɛn na di ples as i ebul. "Bak rum de ya we yu nɔ ɛva go insay, Mayls?"
  
  "Nɔ ivin go de, bitch. A no bɔt yu eksplɔyt dɛn na Tayland. Ivin mi nɔ go tray ɛni wan pan dɛn tin ya."
  
  "Wetin yu yɛri nɔ bin rili impɔtant." Mai bigin fɔ waka dɔŋ di big stej dɛn we i nɔ luk bak. "Trust mi".
  
  Drake kray in fes pan Alis ɛn nɔd to di ples usay dɛn de dans. Alis bin luk lɛk se i sɔprayz, bɔt afta dat i kam fɔ no se i bin want fɔ tek wan shɔt rod ɛn go na wan prayvet eria. Di Inglish uman shrug. "Yu de lid di rod, Drake. A go fala yu."
  
  Drake fil blɔd we de rɔsh wantɛm wantɛm ɛn we nɔ gɛt sɛns. Dis na bin chans fɔ kam nia pɔsin we go no usay Dmitry Kovalenko de. Di blɔd we i bin dɔn shed te naw na bin jɔs wan drop na di si we yu kɔmpia am to wetin i bin rɛdi fɔ shed.
  
  As dɛn de mek dɛn we tru di bɔdi dɛn we de laf ɛn swet na di dans flo, wan pan di man dɛn bin ebul fɔ spin Alis rawnd. "Ei," i ala to in padi, in vɔys nɔ bin izi fɔ yɛri oba di ritm we bin de puls. "A bin jos laki".
  
  Alisia bin nak in solar plexus wit in finga dɛn we nɔ bin de wok fayn. "Yu nɔ ɛva gɛt ɛni lɔk, mi pikin. Jɔs luk yu fes."
  
  Dɛn bin muf go bifo kwik kwik wan, dɛn nɔ bin pe atɛnshɔn to di myuzik we bin de ala lawd wan, di bɔdi dɛn we bin de swɛla, di wan dɛn we de wok na di ba bin de rɔsh go ɛn kam na di krawd wit tre dɛn we dɛn balans fayn fayn wan oba dɛn ed. Di man ɛn in wɛf bin de agyu lawd wan, dɛn bin de pres di man pan wan kɔlɔn, ɛn di uman bin de ala na in yes. Wan grup we gɛt midul ej uman dɛn bin de swet ɛn puf as dɛn sidɔm na wan sɛklɔ wit vodka jeli ɛn smɔl blu spun dɛn na dɛn an. Lɔw tebul dɛn bin skata ɔlsay na di flɔ, bɔku pan dɛn bin ful-ɔp wit drink dɛn we nɔ gɛt teys ɔnda ambɔla. Nɔbɔdi nɔ bin de in wan. Bɔku pan di man dɛn bin du dabl tek we Mai ɛn Alis bin day, ɛn dis bin mek dɛn galfrɛn dɛn vɛks bad bad wan. Mai bin gɛt sɛns fɔ ignore di atɛnshɔn. Alis bin instigate am.
  
  Dɛn kam na wan say we dɛn mek wit rop, we gɛt tik tik gold breyd we dɛn strɛch bitwin tu strɔng bras rop post dɛn. I bin tan lɛk se di establishmɛnt bin de tink se nɔbɔdi nɔ go rili chalenj di tu thug dɛn we de na ɛni say.
  
  Naw wan pan dɛn step fɔdɔm wit in an ɛn tɛl Mai wit pɔlitiks fɔ step bak.
  
  Di Japan gyal bin smayl kwik kwik wan. "Klɔd sɛn wi fɔ go si..." I stɔp smɔl, lɛk se i de tink.
  
  "Pilipo?" Di ɔda thug bin tɔk kwik kwik wan. "A kin ɔndastand wetin mek, bɔt udat na dis man?"
  
  "Bɔdigad".
  
  Di tu big man dɛn luk Drake lɛk pusi we de kɔna maws. Drake bin smayl bɔku bɔku wan to dɛn. I nɔ tɔk natin if di Inglish aksɛn we i de tɔk go mek pipul dɛn sɔprayz. Alis nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ wɔri bɔt dɛn kayn tin dɛn de.
  
  "So, dis Pilipo. Aw i tan lɛk? Wi go ɛnjɔy wisɛf ɔ wetin?"
  
  Di fɔs baunsa bin tɔk wit wan wry smayl se: "O, na in na di bɛst." "Di Pafɛkt Jɛntilman".
  
  Di sɛkɔn bouncer bin de luk dɛn klos. "Yu nɔ rili-drɛs-fɔ di ɔkayshɔn. Yu shɔ se Klɔd sɛn yu?"
  
  No tray nɔ bin de fɔ provok Mai in vɔys we i se, "A rili shɔ."
  
  Drake yuz di exchenj fɔ evaluate hiden niches. Wan shɔt stej bin de go na wan ples we ay ɛn wan big tebul bin sidɔm pan. Na lɛk duzin pipul dɛn bin sidɔm rawnd di tebul, bɔku pan dɛn bin luk lɛk se dɛn gɛt zil fɔ tɔk se dɛn jɔs dɔn snor sɔm siriɔs paoda. Di ɔda wan dɛn jɔs luk lɛk se dɛn de fred ɛn sɔri, yɔŋ uman dɛn ɛn tu-tri man dɛn, i klia se dɛn nɔ de pat pan di pati grup.
  
  "Ei Pilipo!" - di sɛkɔn baunsa ala. "Fresh mit fɔ yu!"
  
  Drake fala di gyal pikin dɛn go ɔp wan shɔt stej. I bin kwayɛt pasmak ɔp ya. So faw, i bin dɔn kɔnt twɛlv bad pipul dɛn we nɔ go mistek, ɛn i go mɔs bi se dɛn ɔl bin de kɛr gɔn. Bɔt we i kɔmpia di twɛlv lokal enfɔsa dɛn to May, Alis, ɛn insɛf, i nɔ bin de wɔri.
  
  I bin de biɛn dɛn, ɛn tray nɔ fɔ mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to am as i ebul. Di target na Pilipo, ɛn naw dɛn bin de sɔm fit fa. Dis nayt klab bin de kam fɔ rili bigin fɔ rɔk.
  
  Pilipo bin de luk di gyal pikin dɛn. Di sawnd we i bin de dray klik na in trot bin sho se i intres. Drake dimly si in an rich fɔ di drink ɛn nak am bak.
  
  "Na Klɔd sɛn yu?"
  
  Pilipo na bin shɔt man we bin tan lɛk pɔsin. In big big yay dɛn we bin de sho se i gɛt sɛns, bin tɛl Drake wantɛm wantɛm se dis man nɔto Klɔd in padi. Wi nɔ bin ivin sabi wisɛf. I bin mɔs bi pɔpet, di figa ed fɔ di klab. Di tin dɛn we pɔsin kin yuz.
  
  "Nɔto rili". Mai rialize dis tu en in di blink of an eye i transfom from wan pasiv uman to wan stunning kil. Finga dɛn we nɔ bin de wok fayn bin dig insay di tu man dɛn we bin de nia dɛn, dɛn trot, ɛn wan dip blo we dɛn blo frɔm di fɔs pat bin mek di tɔd wan fɔgɛt, ɛn i fɔdɔm frɔm in chia. Alisia jomp pan di tebul nia am, land pan in bɔt, in leg dɛn ay na di ays, ɛn kik di man we gɛt di nɛk tatu dɛn we de flɔd tranga wan na in fes wit in il. I krash pan di brut we bin de nia am, ɛn nak dɛn ɔl tu kɔmɔt na dɛn fut. Alicia bin jomp to di tɔd ples.
  
  Drake bin slo fɔ kɔmpia am, bɔt i bin de pwɛl bɔku tin dɛn. Di Eshian man we gɛt lɔng ia bin kɔunt am fɔs ɛn go bifo yuz wan kɔmbayn jab ɛn frɔntal panch. Drake step to di sayd, kech di leg ɛn spin wit big, sɔdɛn fɔs te di man ala ɛn fɔdɔm, tɔn to bɔl we de kray.
  
  Di nɛks man pul wan nɛf. Drake bin de grin. Di bled bin dart fɔ go bifo. Drake kech di an, brok am, ɛn put di wɛpɔn dip dip wan insay di pɔsin we gɛt am in bɛlɛ.
  
  Drake bin muf go bifo.
  
  Di ɔnaful hangers-on rɔnawe kɔmɔt na di tebul. I nɔ bin impɔtant. Dɛn nɔ go no natin bɔt Klɔd. Di wangren pɔsin we bin ebul, as dɛn bin de op fɔ, ayd dip as i pɔsibul insay in fayn fayn lɛda chia, in yay dɛn bin opin wit fred, in lip dɛn bin de muf kwayɛt wan.
  
  "Pilipo." Mai sidl kam nia am ɛn put in an pan in shɔl. "Fɔs yu want wi kɔmni. Naw yu nɔ de du dat. Dat na rough. Wetin i nid fɔ bi mi padi?
  
  "Mi... a gɛt man dɛn." Pilipo bin mek sayn dɛn wit wayl, in finga dɛn bin de shek shek lɛk pɔsin we de nia fɔ gɛt adikshɔn to rɔm. "Evriwea".
  
  Drake mit tu bouncers we bin klos fɔ rich ɔp di stej. Alis bin de swip di stragglers na in raytan. Ebi ebi dans myuzik bin de blo frɔm dɔŋ. Bɔdi dɛn we bin de na difrɛn stej dɛn we dɛn bin dɔn chak bin skata ɔlsay na di dans flo. Di DJ miks ɛn grunt fɔ di kapchɔ ɔdiɛns.
  
  Di sɛkɔn baunsa blo, i klia se i shɔk se: "Klɔd nɔ sɛn yu." Drake yuz di rung dɛn na di lada fɔ swing fɔ go bifo ɛn plant in tu fut dɛn na di man in chɛst, ɛn sɛn am fɔ fɔdɔm bak insay di pit we gɛt nɔys.
  
  Wan ɔda man jomp oba di las stɛp ɛn rɔsh pan Drake, in an dɛn de flay. Di Inglishman bin gɛt wan blo na in rib we bin fɔ dɔn fɔdɔm wan man we wik pas am. I bin de mek i fil pen. Di pɔsin we bin de agens am bin stɔp smɔl, ɛn wet fɔ di ifɛkt.
  
  Bɔt Drake jɔs swɛt ɛn deliv wan klos ɔpakɔt, swing frɔm di very soles of in fut. Dɛn bin es di baunsa kɔmɔt na grɔn ɛn wantɛm wantɛm i nɔ bin no natin. Di nɔys we i bin de nak di grɔn bin mek Pilipo jomp we pɔsin kin si am.
  
  "Yu bin se sɔntin?" Mai rɔn in finga nel we dɛn dɔn mek fayn fayn wan akɔdin to di Awayi man in chɛk we dɛn kɔba wit stɔbul. "Bɔt yu man dɛn?"
  
  "Yu de kray? Yu ivin no udat gɛt dis klab?"
  
  Mai bin smayl. Alis bin kam nia dɛn ɔl tu, i nɔ bin gɛt ɛni prɔblɛm afta we i sɛn 4 bɔdi gad dɛn. "Fɔni yu fɔ tɔk dat." I put in fut pan Pilipo in at ɛn pres am tranga wan. "Dis man, Klɔd. Usay i de?"
  
  Pilipo in yay dɛn bin de dart rawnd lɛk fayaflay dɛn we dɛn kech. "Mi... A nɔ no. I nɔ de ɛva kam ya. A de ron dis ples, bɔt a... A nɔ sabi Klɔd."
  
  "I nɔ fayn fɔ du am." Alis bin kik Pilipo na in at. "Fɔ yu".
  
  Drake tek smɔl tɛm fɔ skana dɛn perimita. I bin tan lɛk se ɔltin sef. I bin ledɔm insay te i bi nos to nos wit di pɔsin we gɛt di klab.
  
  "Wi kin gɛt am. Yu na minion we nɔ gɛt wan valyu. A ivin gri se yu nɔ sabi Klɔd. Bot yu damn sure yu sabi sombodi we sabi am. Pɔsin we kin kam fɛn wi wan wan tɛm. Man we de mek shɔ se yu kip yusɛf in chɛk. Naw-" Drake ol Pilipo in trot, in wamat nɔ bin ayd. "Yu tɛl mi di nem fɔ dis pɔsin. Ɔ a go twist yu fukin ed ɔf."
  
  Pilipo in wispa nɔ bin yɛri ivin ɔp ya, usay di bit dɛn we bin de mek tɛnda bin de muf bikɔs ɔf di ebi ebi akostik wɔl dɛn. Drake shek in ed di we aw tayga de shek di ed fɔ wan day gazɛl.
  
  "Wetin?"
  
  "Buchanan bin tɔk bɔt am. Dis man in nem na Buchanan."
  
  Drake swɛt mɔ as in wamat bigin fɔ tek ova. "Tɛl mi aw yu kɔntakt am." Pikchɔ dɛn bɔt Kɛnɛdi bin ful-ɔp in vishɔn. I nɔ bin fil se Mai ɛn Alis de pul am kɔmɔt nia di pɔsin we gɛt di klab we bin de day.
  
  
  CHAPTER EITTIN
  
  
  Di Awayi nɛt bin stil de go bifo. I bin jɔs pas midnayt we Drake, May ɛn Alicia slip kɔmɔt na di klab ɛn prez wan taksi we pak. Alicia bin kɔba di we aw dɛn bin de rɔnawe bay we i bin gladi fɔ waka go nia di DJ, grap in maykrofon ɛn du in bɛst rɔk sta impreshɔn. "Alo Ɔnolulu! Aw di fuk yu de du? So gladi fɔ de ya tinayt. Una man dɛn rili fayn!" Dɔn i kɔmɔt de fayn fayn wan, ɛn lɛf wan tawzin asɔmpshɔn dɛn pan wan tawzin lip dɛn.
  
  Naw dɛn bin de tɔk fri wan wit di taksi drayva. "Aw lɔng yu tink se i go tek bifo Pilipo wɔn Buchanan?" Alis bin aks.
  
  "Wit lak, dem mait no fain am fo som taim. I gɛt kɔnekshɔn fayn fayn wan. Bɔt if dɛn du dat-"
  
  Drake se: "I nɔ go tɔk." "Na pɔsin we de fred. I nɔ go mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to di tru tin se i tɔn insay Klɔd in man. A go put mi mɔtgɛj pan am."
  
  "Bɔnsa dɛn kin tɔn di bins dɛn." Mai bin tɔk kwayɛt wan.
  
  "Bɔku pan dɛn nɔ no natin." Alisia bin laf, dɔn i tɔk mɔ siriɔs wan. "Bɔt di sprite rayt. We dɛn ebul fɔ waka ɛn tɔk bak, dɛn go swɛt lɛk pig."
  
  Drake klik in tong. "Damn it, una ɔl tu rayt. Dɔn wi fɔ du am kwik kwik wan. Dis nɛt. No ɔda tin nɔ de fɔ du."
  
  Mai tɛl di taksi drayva se: "Nɔt Kukui Strit." "Yu kin drɔp wi nia di ples usay dɛn de kip bɔdi dɛn."
  
  Di taksi drayva glan pan am kwik kwik wan. "Fɔ rial?"
  
  Alis bin kech in atɛnshɔn wit wan smayl we de mek i smayl. "Kip am dɔŋ, fayv-o" Jɔs drayv."
  
  Di taksi drayva bin de muf sɔntin lɛk "Fucking haole," bɔt i tɔn in yay to di rod ɛn nɔ tɔk natin. Drake bin tink bɔt usay dɛn de go. "If dis na tru tru Buchanan in ɔfis, i nɔ go izi fɔ mek i de de dis tɛm."
  
  Alis bin snor. "Drakey, Drakey, yu jɔs nɔ de lisin gud gud wan. We wi dɔn kam fɔ no se di smɔl man we nem Pilipo, bin gɛt in trot tayt tayt wan na yu an dat i tɔn pepul, wi bigin fɔ sev in layf we i bin de laf, ɛn i tɛl wi se Buchanan gɛt os."
  
  "Os?" Drake mek wan grimace.
  
  "Bɔt bɔt biznɛs. Yu sabi dis dilɛs dɛn. Dɛn de liv ɛn it de, ple de, ɔganayz dɛn lokal wok frɔm de. I de mek ɔda tin dɛn kɔntinyu fɔ de. I go ivin kip in pipul dɛn nia de. Na non-stop had pati, man."
  
  "We go ɛp fɔ kip di tin dɛn we de apin na di nayt klab sikrit, fɔ naw." Mai se as di taksi de stɔp na di morgue. "Yu mɛmba we wi bin brok insay di ɔfis fɔ da delivri magnet de na Hɔng Kɔŋ? Wi de go insay kwik kwik wan, wi de kɔmɔt kwik kwik wan. Na so i fɔ bi."
  
  "Jɔs lɛk we wi rich na da ples de na Zurich." Alicia se lawd wan to Drake. "Nɔto ɔltin bɔt yu, Kitano. Nɔto so fa."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden waka insay di apatmɛnt we dɛn bin dɔn gi am na di CIA bildin na Ɔnolulu ɛn stɔp day na in trak. Ben bin de wet fɔ am, i bin sidɔm na di bed ɛn dangle in leg dɛn.
  
  Di yɔŋ man bin luk lɛk se i taya. In yay dɛn bin gɛt blɔd bikɔs i bin de luk kɔmpyuta skrin fɔ sɔm dez, ɛn in fɔɛd bin tan lɛk se i dɔn rɔtin smɔl bikɔs i bin de tink gud wan bɔt am. Hayden bin gladi fɔ si am.
  
  I bin luk rawnd di rum wit pɔynt. "Yu ɛn Karin dɔn dɔn kɔt di ɔmbilik kɔd?"
  
  "Har, har, yu de tɔk bɔt am. Shi na famili." I bin tɔk am lɛk se di we aw dɛn de nia dɛnsɛf na di tin we klia pas ɔl. "Ɛn i rili sabi in we fɔ yuz kɔmpyuta."
  
  "Wan genius-level IQ go ɛp yu wit dis." Hayden bin pul in sus. Di tik tik kap bin tan lɛk pilo we gɛt fom ɔnda in fut dɛn we bin de pen. "A rili shɔ se tumara yu go fɛn wetin wi nid na Kuk in jɔnal dɛn."
  
  "If wi ebul fɔ no dɛn atɔl."
  
  "Ɔltin de na di Intanɛt. Yu jɔs nid fɔ no usay fɔ luk."
  
  Ben bin kray fɔ am. "Does... i fil laik se dem de manipul wi hia? Fɔs a kin fɛn di Tomb of the Gods, ɛn afta dat a kin fɛn di transfa divays dɛn. Wi de kam fɔ no naw se dɛn tu tin ya gɛt sɔntin fɔ du wit dɛnsɛf. Ɛn-" I stɔp smɔl.
  
  "Ɛn wetin?" Hayden bin sidɔm nia am na di bed.
  
  I bin tink se: "Di divays dɛn kin kɔnɛkt sɔm kayn we to di Get dɛn na Ɛl." "If Kovalenko want dɛn, dɛn fɔ de de."
  
  "I nɔto tru". Hayden bin ledɔm nia am. "Kovalenko na krayzi. Wi nɔ go ebul fɔ mek lɛk se wi ɔndastand di we aw i de tink."
  
  Ben in yay sho se i nɔ de tink kwik kwik wan ɛn i de ple ple wit ɔda pipul dɛn. I kis Hayden as i de le in ed to in yon. I pul am as i bigin fɔ fumbul wit sɔntin na in poket.
  
  "A kin fil fayn we i kɔmɔt na di zip, Bɛn."
  
  "Eh? Nɔ. A bin want dis." I pul in mobayl fon, chenj di skrin to di MP3 pleya ɛn pik wan albam.
  
  Fleetwood Mac bigin fɔ siŋ "Second Hand News" frɔm di klashik rɔmɔr dɛm.
  
  Hayden bin blink in yay wit sɔprayz. "Dinorok? Rili?"
  
  Ben trowe am na in bak. "Sɔm pan dis bɛtɛ pas aw yu tink."
  
  Hayden nɔ bin mis di sɔri-at we bin de piercing insay in bɔyfrɛn in tɔyn. I nɔ bin mis di tim fɔ di siŋ, we klia na di taytul. Fɔ di sem rizin dɛn we Bɛn bin gɛt, i bin mek i tink bɔt Kɛnɛdi Mɔr ɛn Drek ɛn ɔl wetin dɛn bin dɔn lɔs. Nɔto jɔs dɛn ɔl tu lɔs wan big padi na Kɛnɛdi, bɔt in vaylɛnt day bin ridyus ɔl Drɛk in padi dɛn to jɔs bakgrɔn nɔys.
  
  Bɔt we Lindsay Bakingham bigin fɔ siŋ bɔt di lɔng gras ɛn du in tin, i nɔ tu te, di we aw pipul dɛn bin de fil chenj.
  
  
  * * *
  
  
  Mai aks di taksi draiva fo wet, bot di man no lisin. As dɛn kɔmɔt na di motoka so, i stat di injin ɛn drayv go, ɛn i splash grɔn.
  
  Alis bin de kia fɔ am. "Drɔ".
  
  Mai bin pɔynt to di intasekshɔn we de bifo dɛn. "Di Buchanan Haus de na di lɛft say."
  
  Dɛn bin de waka wit fayn fayn kwayɛt. Bɔku mɔnt bifo dis tɛm, Drake bin no se dis nɔ go ɛva apin. Tide dɛn bin gɛt wan kɔmɔn ɛnimi. Dɛn ɔl bin tɔch di Blɔdi Kiŋ in madnɛs. Ɛn if dɛn alaw am fɔ kɔntinyu fɔ fri, i kin stil mek dɛn sɔfa bad bad wan.
  
  Tugeda dem bi wan of di bes tims fo di wold.
  
  Dɛn krɔs di intasekshɔn ɛn slo we Buchanan in prɔpati kam na yu yay. Layt bin ful-ɔp di ples. Di kɔtin dɛn dɔn dɔŋ. Di domɔt dɛn bin opin so dat di myuzik go ebul fɔ flɔ ɔlsay na di eria. Dɛn bin de yɛri di thud we rap myuzik de mek ivin na di ɔdasay na di strit.
  
  Alis bin tɔk se: "Na mɔdel neba. "Sɔmbɔdi lɛk dat - a go jɔs gɛt fɔ kam nia ɛn smash dɛn damn stiriɔ sistɛm to smithereens."
  
  Drake bin tɔk se: "Bɔt bɔku pipul dɛn nɔ tan lɛk yu. "Na dis pipul ya de go bifo pan. Dɛn na pipul dɛn we de buli dɛn na dɛn at. Insay rial layf, dɛn kin kɛr shotgun ɛn dɛn nɔ gɛt sɔri-at ɔ kɔnshɛns."
  
  Alis bin grin pan am. "Den dem no go expekt ful-skel atak."
  
  Mai bin gri. "Wi kin go insay kwik kwik wan, wi kin kɔmɔt kwik kwik wan."
  
  Drake bin tink bɔt aw di Blɔd Kiŋ bin ɔda fɔ kil bɔku bɔku pipul dɛn we nɔ du natin. "Lɛ wi go fuk dɛn."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bin nekɛd ɛn i bin de swet we in mobayl fon ring. If nɔto di signature ringtone fɔ in bɔs, Jonathan Gates, i fɔ dɔn blok am.
  
  Bifo dat, i kray, push Bɛn go, ɛn nak di ansa bɔtin. "Yɛs?"
  
  Geits nɔ bin ivin notis se i nɔ de blo fayn igen. "Hayden, a de beg fɔ di let awa. Yu kin tɔk?"
  
  Hayden bin snap bak to rialiti wantɛm wantɛm. Di get bin fit fɔ mek i pe atɛnshɔn to am. Di fred we i bin bia fɔ in kɔntri bin fa fawe pas di we aw i bin de tink se i fɔ du in wok.
  
  "Fɔ tru, sa."
  
  "Dmitry Kovalenko de ol di famili mɛmba dɛm fɔ et Amɛrika Sɛnatɔ dɛm, fɔtin Ripɔblikan dɛm, ɛn wan Mayɔ kapchɔ. Dɛn go kɛr dis monsta go na kɔt, Jay, bay ɛni we we nid fɔ bi. Yu gɛt ɔl di tin dɛn we yu nid."
  
  Di kɔnɛkshɔn bin ambɔg.
  
  Hayden bin sidɔm de luk di daknɛs, ɛn in wamat bin dɔn ɔt kpatakpata. Di tin dɛn we i bin de tink bɔt bin de wit di prizina dɛn. Di wan dɛn we nɔ du natin bin de sɔfa bak. I bin de wɔnda ɔmɔs pipul dɛn go sɔfa bifo dɛn kɛr di Blɔd Kiŋ go na kɔt.
  
  Bɛn kray krɔs di bed to am ɛn jɔs ɔg am lɛk aw i want.
  
  
  * * *
  
  
  Drake waka insay fɔs ɛn si insɛf na wan lɔng kɔlol wit tu domɔt dɛn we opin na di lɛft ɛn wan opin kichin na di ɛnd. Di man waka dɔŋ di stej, in yay ful-ɔp wit shɔk wantɛm wantɛm as i si Drek de kam insay di os.
  
  "Wetin di-?"
  
  Mai in an bin de muf fast pas aw di yay bin de si. Wan sɛkɔn di man bin de drɔ na di ays fɔ ala fɔ wɔn am, ɛn di nɛks sɛkɔn i bin de slayv dɔŋ di stej wit wan smɔl dagɔ na in trot. We i rich dɔŋ, Mai dɔn in wok ɛn tek in daga bak. Drake bin muf go dɔŋ di kɔridɔ. Dɛn tɔn lɛft ɛn go insay di fɔs rum. Fo pe yay dɛn bin de luk ɔp frɔm di simpul bɔks dɛn we dɛn bin dɔn pak di tin dɛn we de bɔn insay.
  
  Di tin dɛn we de bɔn?
  
  Drake no di C4 wantɛm wantɛm, bɔt i nɔ bin gɛt tɛm fɔ tink as di man dɛn de grap di wɛpɔn dɛn we dɛn nɔ tek tɛm trowe. Mai ɛn Alicia bin de dans rawnd Drake.
  
  "De!" Drake bin pɔynt to di wan dɛn we fast pas ɔl. Alisia bin nak am dɔŋ wit wan kik we nɔ fayn to in groin. I fɔdɔm, de mɔna sɔntin. Di man we bin de bifo Drake waka go nia am kwik kwik wan, jomp oba di tebul fɔ mek di ayt ɛn pawa we in atak gɛt mɔ ɛn mɔ. Drake spin in bɔdi ɔnda di man in flay, ɛn we i land, i nak in tu ni dɛn kɔmɔt biɛn. Di man ala wit wamat ɛn saliva flay kɔmɔt na in mɔt. Drake bin deliv wan krɔsh aks blo to di tap pan in ed wit ɔl in brut trɛnk ɛn pawa.
  
  Di man bin fɔdɔm witout sawnd.
  
  Na in lɛft, Mai bin lans tu strayk dɛn kwik kwik wan. Dɛn ɔl tu bin dɔn dɛbul wit wund dɛn na dɛn bɛlɛ, ɛn dɛn bin rayt sɔprayz ɔlsay na dɛn fes. Drake yuz wan day grip kwik kwik wan fɔ mek wan nɔ ebul fɔ du natin we Mai bin knock di ɔda wan.
  
  "Lɛf". - Drake bin de his. Sɔntɛm dɛn nɔ go no am, bɔt dɛn pipul ya na bin stil di Blɔd Kiŋ in man dɛn. Dem bin laki se Drake bin de rɔsh.
  
  Dɛn go bak na di kɔridɔ ɛn go dɔŋ na ɔda rum. As dɛn de slip insay, Drake si di kichin. I bin ful-ɔp wit man dɛn, dɛn ɔl bin de luk sɔntin we de na wan tebul we smɔl. Di rap sawnd dɛn we bin de kɔmɔt insay bin so lawd dat i bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake tink se dɛn go kɔmɔt fɔ kam mit am. Mai rɔsh fɔ go bifo. Bay di tɛm we Drake go insay di rum, i bin dɔn ledɔm wan man ɛn go to di ɔda wan. Wan man we gɛt tik biad rɔn go mit Drake, we dɔn ɔlrɛdi gɛt rivolva na in an.
  
  "Wetin yu du-?"
  
  Trenin na bin ɔltin na di art fɔ fɛt, ɛn Drake bin kam bak fast pas aw pɔlitiksman kin rɔnawe pan wan impɔtant kwɛstyɔn. Wantɛm wantɛm, i es in leg ɔp, nak di rivolva kɔmɔt na di man in an, dɔn i step fɔ go bifo ɛn kech am na di ays.
  
  I tɔn di wɛpɔn oba.
  
  "Una liv wit sɔd." I bin faya. Buchanan in man bin fɔdɔm bak insay wan atis ɔtburst. Mai ɛn Alicia bin pik wan ɔda faya-ayɛn we dɛn bin dɔn trowe wantɛm wantɛm we sɔmbɔdi ala frɔm di kichin. "Ei, ful pipul dɛn! Wetin di fuk yu de du?"
  
  Drake bin de grin. I tan lɛk se gɔn faya nɔ bin de we dɛn nɔ yɛri na dis os. Fayn. I waka go na di domɔt.
  
  "Tu," I wispa, we sho se di ples we de na di domɔt jɔs gi dɛn tu rum fɔ manej. Mai bin sidɔm biɛn am.
  
  "Lɛ wi tam dɛn dɔg ya." Drake ɛn Alicia kɔmɔt, de shot, dɛn de aim di fɔrɛst we gɛt leg dɛn we bin de rawnd di tebul.
  
  Blɔd sprɛy ɛn bɔdi dɛn fɔdɔm na grɔn. Drake ɛn Alicia bin go bifo, bikɔs dɛn bin no se fɔ shɔk ɛn fred go kɔnfyus ɛn mek dɛn ɛnimi dɛn fred. Wan pan Buchanan in gad dɛn jomp oba wan tebul we smɔl ɛn slam Alis, ɛn trowe am na di sayd. Mai step insay di gap, de difend insɛf, as di gad jab in finga pan am tu tɛm. Mai bin kech ɛni blow pan in fɔram bifo i nak am tranga wan na di brij na in nos wit in pistɔl.
  
  Alis bin fɛt bak. "A bin gɛt am."
  
  "O, a shɔ se yu du am, ɔni."
  
  "Blɔ mi." Alis bin pɔynt di gɔn to di man dɛn we bin de kray ɛn kray. "Ɛni ɔda pɔsin want fɔ tray? Hm?"
  
  Drake bin de luk di tebul we bin de dɔŋ ɛn di tin dɛn we de insay. Piles of C4 littered di surface in difrɛn stej dɛm fɔ pripia.
  
  Wetin di ɛl di Blɔdi Kiŋ bin de plan?
  
  "Uswan pan una na Buchanan?"
  
  Nɔbɔdi nɔ bin ansa.
  
  "A gɛt wan dil fɔ Buchanan." Drake bin shrug in ed. "Bɔt if i nɔ de ya, den a tink se wi go gɛt fɔ shot una ɔl." I shot di man we bin de nia am na in bɛlɛ.
  
  Nɔys bin ful-ɔp di rum. Ivin Mai bin de luk am wit sɔprayz. "Mat-"
  
  I bin de grɔmbul pan am. "No nem nɔ de."
  
  "Mi na Buchanan." Di man we bin ledɔm bak pan di big frij, bin de blo as i de prɛs di bulɛt wund tranga wan. "Kam, man. Wi nɔ bin du yu bad."
  
  Drake in finga tayt pan di trig. I bin tek bɔku bɔku tin fɔ kɔntrol yusɛf fɔ mek i nɔ shot. "Yu nɔ du mi bad?" I jomp fɔ go bifo ɛn put in ni bay wilful pan di wund we bin de blɔd. "Yu nɔ du mi bad?"
  
  Blɔd bin ful-ɔp in vishɔn. Sɔri-at we nɔ bin de kɔrej bin de chuk in bren ɛn in at. I tɔk lawd wan se: "Tɛl mi." "Tɛl mi usay Klɔd de ɔ, Gɔd ɛp mi, a go blo yu bren ɔlsay na dis fukin frij."
  
  Buchanan in yay nɔ bin lay. Di fred we i bin de fred fɔ day bin mek i klia se i nɔ no natin. I bin de kray se: "A sabi Klɔd in padi dɛn." "Bɔt a nɔ sabi Klɔd. A bin ebul fɔ tɛl una in padi dɛn. Yɛs, a kin gi dɛn to yu."
  
  Drake bin lisin as i de tɔk tu nem ɛn usay dɛn de. Skarbɛri ɛn Pitasin. Na we dɛn pul dis infɔmeshɔn kɔmplit wan nɔmɔ i pɔynt to di tebul we ful-ɔp wit C4.
  
  "Wetin yu de du ya? Yu de rɛdi fɔ bigin wɔ?"
  
  Di ansa bin mek i sɔprayz. "Wɛl, yes." Di fɛt na Awayi de kam bigin, man."
  
  
  CHAPTER NAINTIN
  
  
  Ben Blake waka insay di smɔl ɔfis we i bin de sheb wit in sista fɔ si Karin tinap nia di winda. "Hi sista".
  
  "Adu. Jɔs luk dis, Bɛn. San rayz na Awayi."
  
  "Wi fɔ de na di si. Ɔlman kin go de fɔ di san rayz ɛn fɔ go dɔŋ."
  
  "O rili? Karin bin luk in brɔda wit smɔl sarkasm. "Yu luk am na di Intanɛt, nɔto so?"
  
  "Wɛl, naw we wi dɔn kam ya, a go lɛk fɔ kɔmɔt na dis ples we stɔf ɛn mit sɔm pipul dɛn we de na di eria."
  
  "Fɔ wetin?"
  
  "A nɔ ɛva mit pɔsin we kɔmɔt Awayi."
  
  "Mano na wan damn Hawaiian, dumbo. Gɔd, sɔntɛnde a kin wɔnda if a gɛt ɔl tu di sapɔt we wi gɛt fɔ di bren sɛl dɛn."
  
  Bɛn bin no se i nɔ gɛt ɛni bɛnifit fɔ bigin fɛt wit in sista wit sɛns. I bin admaya di fayn fayn tin we i bin si fɔ sɔm minit bifo i go na di domɔt fɔ tɔn dɛn ɔl tu kɔfi. We i kam bak, Karin bin dɔn ɔlrɛdi de but dɛn kɔmpyuta dɛn.
  
  Ben put di mag dɛn nia dɛn kibɔd dɛn. "Yu no se a de wet fɔ am." I bin de rɔb in an dɛn. "A min se, a de luk fɔ Kpɛntin Kuk in lɔg dɛn. Dis na rial ditektiv wok bikɔs wi de luk fɔ wetin ayd, nɔto wetin klia."
  
  "Wi no fɔ tru se no link nɔ de na di Intanɛt we go kɔnɛkt Kuk wit Daymɔnd Hɛd ɔ Lia wit di pipul dɛn na Awayi. Wi no se Daymɔnd Hɛd na jɔs wan pan bɔku kɔn, vent, tanɛl ɛn lava tyub we de rɔn ɔnda Oahu."
  
  Ben tek wan sip pan in hot kɔfi. "Wi no bak se Kuk bin land na Kauai, insay di siti we nem Waimea. Chek out Waimea fo wan kanyon we stunning inaf fo rival di Grand Canyon. Kauai lokal pipul dɛn bin kɔyn di wɔd ɔrijinal ples fɔ go na Awayi as wan cheeky jab na Oahu. Wan statu de fɔ Kuk na Waimea nia wan rili smɔl myuziɔm."
  
  Karin ansa am se: "Na ɔda tin we wi no. "Di pɔynt na dat Kpɛntin Kuk in lɔg dɛn de rayt ya." I bin tap pan in kɔmpyuta. "Intanɛt".
  
  Bɛn bin swɛt ɛn bigin fɔ flip di fɔs wan pan di bɔku bɔku magazin dɛn. "Lɛ di ɛnjɔymɛnt bigin." I plɔg in ɛdfɔn ɛn ledɔm bak na in chia.
  
  Karin bin de luk am wit ɔl in yay. "Tɔn am ɔf. Na dis na di Wall of Slip? Ɛn wan ɔda kɔva? Somde, likl broda, yu go get fo rekod dis nyu track dem and stop fo west yu faiv minits of fame."
  
  "No tel mi se yu de west yu taim, sis. Wi ɔl no se yu na masta sabi bukman pan dis."
  
  "Yu go bring dis op bak? Naw?"
  
  "Fayv ia dɔn pas." Bɛn bin tɔn di myuzik ɔp ɛn pe atɛnshɔn pan in kɔmpyuta. "Fayv ia we dɛn dɔn pwɛl. Nɔ mek wetin apin dɔn pwɛl di nɛks tɛn."
  
  
  * * *
  
  
  We dɛn bin de wok we dɛn nɔ bin de slip ɛn we dɛn nɔ bin de rɛst bɛtɛ, Drake, May ɛn Alicia bin disayd fɔ tek shɔt briŋ. Drake bin gɛt kɔl frɔm Hayden ɛn Kinimaka lɛk wan awa afta di san kɔmɔt. I nɔ tu te, di mute bɔtin sɔlv dis prɔblɛm.
  
  Dɛn bin rɛnt wan rum na Waikiki. Na bin big ɔtel we gɛt wil, we bin ful-ɔp wit turis dɛn, ɛn dis bin mek pipul dɛn nɔ no dɛn nem. Dɛn it kwik kwik wan na di lokal Denny"s, dɔn dɛn go na dɛn ɔtel, usay dɛn tek di ɛlivat fɔ go na dɛn rum we de na di et flɔ.
  
  We dɛn dɔn go insay, Drake rilaks. I bin no di bɛnifit dɛn we i go gɛt if i fuel insɛf wit it ɛn rɛst. I kɔl insɛf na wan izi chia nia di winda, ɛn i bin de ɛnjɔy di we aw di klia san na Awayi bin de was oba am tru di Frɛnch winda dɛn.
  
  I nɔ tɔn rawnd, i bin de grɔmbul se: "Una tu kin fɛt fɔ di bed." "Sɔmbɔdi sɛt di alam fɔ tu oklɔk."
  
  We i tɔk dat, i mek in tinkin kɔmɔt biɛn am, ɛn i mek i fil fayn we i no se dɛn gɛt di adrɛs fɔ tu man dɛn we bin de nia Klɔd as dɛn ebul. Di pis we i gɛt fɔ no se dɛn kɛr Klɔd go stret to di Kiŋ we gɛt Blɔd.
  
  Pis na yu maynd frɔm di no se na sɔm awa nɔmɔ lɛf bifo blɔd revaŋg.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ɛn Kinimaka bin spɛn di mɔnin na di lokal Honolulu Polis Dipatmɛnt. Di nyus na se sɔm pan Klɔd in "asosiet dɛn" dɔn kɔmɔt na nɛt, bɔt no rial nyus nɔ bin de. Di klab ɔna we nem Pilipo, nɔ tɔk bɛtɛ. Bɔku pan in bouncers dɛn bin dɔn ɛnd ɔp na di ɔspitul. I bin tan lɛk bak se in vidio fid bin dak bay mirekul we wan man ɛn tu uman dɛn atak am jɔs bifo midulnɛt.
  
  Ad pan dis wan blɔd shootout sɔmsay na di siti sɛnt, we involv mɔ pan Klɔd in kɔmpin dɛn we dɛn sabi. We di ɔfisa dɛn we gɛt wɛpɔn kam na di say usay di aksidɛnt apin, na wan ɛmti os nɔmɔ dɛn fɛn. No man nɔ de. No fon nɔmba nɔ de. Na blɔd nɔmɔ bin de na di flɔ ɛn di kichin tebul, we dɛn bin de si trays fɔ C4 we dɛn bin de dust.
  
  Hayden bin tray fɔ mek Drake. I bin tray fɔ kɔl Alisia. I pul Mano na sayd ɛn wispa wit wamat na in yes. "Damn dɛn! Dɛn nɔ no se wi gɛt di sɔpɔt fɔ du wetin wi si se i fayn. Dɛn fɔ no."
  
  Kinimaka shrug, in big big sholda dɛn de rayz ɛn fɔdɔm. "Sɔntɛm Drake nɔ want fɔ no. I go du am in we, wit gɔvmɛnt sɔpɔt ɔ atɔl."
  
  "Naw i dɔn bi lod."
  
  "Ɔ pɔyzin aro we de flay stret insay di at." Kinimaka smayl as in bɔs de luk am.
  
  Hayden bin kɔnfyus fɔ smɔl tɛm. "Wetin? Yu tink se dɛn wɔd ya kɔmɔt frɔm wan siŋ ɔ sɔntin?"
  
  Kinimaka bin luk lɛk se i vɛks. "A nɔ tink so, bɔs. So," i luk to di polisman dɛn we bin gɛda, "wetin di polis dɛn no bɔt Klɔd?"
  
  Hayden tek dip briz. "I nɔ sɔprayz fɔ no se na smɔl pipul dɛn nɔmɔ de. Klɔd na di shady ɔna fɔ sɔm klab dɛn we kin involv ɔ nɔ kin involv pan ilɛgal tin dɛn. Dɛn nɔ de ay pan di polis wach list. So, di pɔsin we gɛt dɛn we nɔ tɔk natin nɔ de sho in nem."
  
  "Wit ɔl wetin, wi nɔ gɛt wan dawt, na Kovalenko bin disayn am."
  
  "Witout a doubt." I kin bɛnifit ɔltɛm fɔ lɛ dɛn pul kriminal kɔmɔt na di rial wɔl bɔku tɛm."
  
  "Sɔntɛm Drake de go bifo. If dat no bi so, a tink se im go de wit wi."
  
  Hayden bin nɔd in ed. "Lɛ wi op se na so i bi. Insay da tɛm de, wi nid fɔ shɔk sɔm pipul dɛn we de na di eria. Ɛn yu fɔ kɔntakt ɔlman we yu sabi we go ɛp wi. Kovalenko don olredi kriet wan bloodbath. A et fɔ tink bɔt aw dis ɔl go dɔn."
  
  
  * * *
  
  
  Bɛn bin tray ɔl wetin i ebul fɔ mek i pe atɛnshɔn mɔ. Di we aw i bin de fil bin de chenj. I bin dɔn pas sɔm mɔnt we in layf nɔ bin de igen. Bifo di Odin afɛa, in aidia fɔ advantej na fɔ kip in mɔdan rɔk band we nem The Wall of Sleep sikrit frɔm in mama ɛn papa. I bin bi famili man, na bin gud at nerd wit talɛnt fɔ ɔltin tɛknikal.
  
  Naw i si di fɛt. I bin si we dɛn de kil pipul dɛn. I bin de fɛt fɔ in layf. In bɛst padi in galfrɛn bin day na in an.
  
  Di chenj bitwin wɔl dɛn bin kɔt am apat.
  
  Ad pan dat di prɛshɔn we i bin gɛt fɔ de wit in nyu galfrɛn, we na wan Amɛrikan CIA ɛjɛn, ɛn i nɔ bin sɔprayz atɔl fɔ si se i de rɔn.
  
  Nɔto se i bin ɛva tɛl in padi dɛn. In famili, yes, i bin ebul fɔ tɛl dɛn. Bɔt Karin nɔ bin rɛdi fɔ dis yet. Ɛn i bin gɛt in prɔblɛm dɛn. I bin jɔs dɔn tɛl am se afta fayv ia i fɔ dɔn muf go ɔdasay, bɔt i bin no se if di sem tin ɛva apin to am, i go pwɛl in layf.
  
  Ɛn di ɔda pipul dɛn we de na di Wall of Sleep bin de teks am ɔltɛm. Wea di hell yu de, Blakey? Wi go get togeda tinait? At least rait mi bak, yu idiot!Dem bin get nyu track we redi fo rekod. Na bin in damn drim!
  
  Naw di sem tin we gi am in big brek de ɔnda trɛt.
  
  I bin tink bɔt Hayden. We di wɔl bin de fɔdɔm, i kin ebul fɔ tɔn in maynd to am ɔltɛm, ɛn ɔltin go izi smɔl. In maynd bin de waka waka. I kɔntinyu fɔ skrol di pej dɛn na wan buk we de na di Intanɛt we sɔmbɔdi bin dɔn rayt frɔm Kuk in yon skripchɔ dɛn.
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ i mis am.
  
  Bikɔs wantɛm wantɛm, rayt de, bitwin di wɛda ripɔt dɛn, di lɔnjitud ɛn latitud nem dɛn, ɛn shɔt ditil dɛn bɔt udat dɛn pɔnish fɔ nɔ it dɛn bif rɛshɔn we dɛn de it ɛvride ɛn udat dɛn fɛn day na di rig, i bin tan lɛk se wan shɔt tin we dɛn tɔk bɔt Pele in Get.
  
  "Sista". - Ben bin pul di briz. "A tink se a fɛn sɔntin." I bin rid wan shɔt paregraf. "Wow, dis na man in akɔdin to dɛn joyn. Yu redi fo dis?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake bin kɔmɔt na layt slip to wek insay di tɛm we i tek fɔ opin in yay. Mai bin de waka go ɛn kam biɛn am. I bin tan lɛk se Alis bin de na di shawa.
  
  "Aw lɔng wi bin de na do?"
  
  "Gi ɔ tek naynti minit. Na ya, chɛk dis." Mai tos am wan pan di pistol we dɛn bin tek frɔm Buchanan ɛn in man dɛn.
  
  "Wetin na di skɔ?"
  
  "Fayv rivolva dɛn. Ɔltin fayn. Tu 38 ɛn tri 45 kaliba. Ɔl dɛn gɛt magazin dɛn we ful-ɔp wit tri kwata."
  
  "Mɔ pas inof". Drake tinap ɛn strɛch. Dɛn disayd se i go mɔs bi se dɛn go gɛt mɔ siriɔs ɛnimi - pipul dɛn we de nia Klɔd - so fɔ kɛr wɛpɔn na sɔntin we dɛn fɔ du.
  
  Alis bin kɔmɔt na di bafa wit wet ia, ɛn pul in jakit. "Rɛdi fɔ muf kɔmɔt de?"
  
  Di infɔmeshɔn we dɛn bin gɛt frɔm Buchanan na dat Scarberry ɛn Peterson ɔl tu gɛt wan ɛkzotik motoka dilɛshɔn na di ɔdasay na Waikiki. Dɛn kɔl am Exoticars, ɛn na bin rital ɔutlet ɛn ripɛnt shɔp. I bin de rɛnt bɔku kayn ay-ɛnd motoka dɛn bak.
  
  Wan kɔva we rili gɛt bɔku mɔni, Drake bin tink. I go mɔs bi se dɛn mek am fɔ ɛp fɔ ayd ɔl kayn kriminal wok. Wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se Skabɛri ɛn Pitasin bin de nia di tɔp pan di it chen. Klɔd go bi di nɛks pɔsin.
  
  Dɛn go insay wan taksi ɛn gi di drayva di adrɛs fɔ di say we dɛn de sɛl am. I bin de lɛk twɛnti minit so.
  
  
  * * *
  
  
  Ben ɛn Karin sɔprayz fɔ rid Kpɛntin Kuk in jɔnal.
  
  We a si tru ɔda pɔsin in yay di tin dɛn we apin to di fambul si kapten pas tu ɔndrɛd ia bifo dis tɛm, i bin rili wɔndaful. Bɔt fɔ rid di stori bɔt Kuk in waka we dɛn rayt bɔt we stil rili sikrit ɔnda di volkeno we bɔku pipul dɛn sabi na Awayi, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ a nɔ ebul fɔ du am.
  
  "I de amazing". Karin bin flip in kɔpi na di kɔmpyuta skrin. "Di wan tin we yu nɔ no na di sɛns we Kuk gɛt fɔ si bifo tɛm. I bin tek pipul dɛn frɔm ɔl di eria dɛn fɔ rayt di tin dɛn we i dɔn fɛn. Sayɛnsman dɛn. Di wan dɛn we de stɔdi bɔt di plant dɛn. Di wan dɛn we de mek atis. Luk-" I tap di skrin.
  
  Ben bin ledɔm fɔ si di drɔin we dɛn mek fayn fayn wan fɔ di plant. "Kol".
  
  Karin in yay dɛn bin de shayn. "Dis na big tin." Dɛn nɔ bin fɛn ɔ rayt bɔt dɛn plant ya te Kuk ɛn in tim rɛkɔd dɛn ɛn go bak na Ingland wit dɛn fayn fayn drɔin ɛn diskripshɔn dɛn ya. Dɛn mek map wi wɔl, dɛn pipul ya.Dɛn peint land skay ɛn kɔstlayn dɛn di we aw wi go jɔs tek foto tide. Tink bɔt am".
  
  Ben in vɔys bin sho se i gladi. "A no. A no. Bɔt lisin to dis-"
  
  "Eh". Karin bin de tink bɔt in yon stori. "Yu no se wan pan di wan dɛn we de wok na Kuk na Wiliam Bligh? Di man we bi kapten fɔ di Bounty? Ɛn se di Amɛrikan Prɛsidɛnt da tɛm de, Bɛnjamin Franklin, bin sɛn mɛsej to ɔl in si kapten dɛn fɔ lɛf Kuk in wan, pan ɔl we di Amɛrika pipul dɛn bin de fɛt wɔ wit di British dɛn da tɛm de. Franklin bin kɔl am "di kɔmɔn padi fɔ mɔtalman."
  
  "Sista". - Ben bin his. "A bin fɛn sɔntin. Lisin-dɛn bin kam na di land na Owhihi, Awayi, nia di say we ay pas ɔl na di ayland. 21 digri 15 minit nɔt latitud, 147 digri nɔt lɔnjitud, 48 minit west. Ayt na 762 fit. Dɛn bin fos wi fɔ drɔp ankɔ nia Lihi ɛn go na di si. Di netiv pipul dɛn we wi bin haya bin tan lɛk se dɛn go rip di rag dɛn na wi bak fɔ wan bɔtul rɔm, bɔt fɔ tru, dɛn bin ebul fɔ bia ɛn dɛn bin sabi bɔku tin."
  
  Karin bin snap se: "Gi mi di wan we dɛn dɔn shɔt." "In Inglish".
  
  Ben bin de grɔmbul pan am. "Gɔd, gyal, usay yu Indiana Jɔns de?"Yu Lyuk Skywalker?Yu jɔs nɔ gɛt ɛni sɛns fɔ advantej.So wi naratɔ, wan man we nem Hawksworth, bin kɔmɔt wit Kuk, siks ɔda selɔ dɛn ɛn wan anful pipul dɛn we kɔmɔt na di kɔntri fɔ go fɛn ɔl wetin di natives called Pele's Gate ". Dɛn bin de du dis we di lokal kiŋ nɔ bin no ɛn dɛn bin de pan big risk. If dɛn bin dɔn no bɔt am, di kiŋ fɔ dɔn kil dɛn ɔl. Di Awayi pipul dɛn bin rɛspɛkt di Get na Pele. Di nativ gayd dɛn bin de aks fɔ big riwɔd dɛn."
  
  Karin bin tɔk se: "Pelé in Get go dɔn mek Kuk wɔri bad bad wan fɔ tek dis kayn risk."
  
  "Wɛl, Pɛlɛ na bin di gɔd fɔ faya, laytin, briz ɛn volkeno. Sɔntɛm na di gɔd we pipul dɛn lɛk pas ɔl na Awayi. I bin bi big nyus. Bɔku pan in lay lay stori dɛn bin de arawnd aw i bin de rul di si dɛn. Di we aw di pipul dɛn na Awayi go dɔn tɔk bɔt am, go mɔs dɔn mek Kuk intres. Ɛn i tan lɛk se na bin prawd man we bin de travul fɔ go fɛn tin dɛn. I nɔ go fred fɔ mɔna di lokal kiŋ."
  
  "Man lɛk Kuk nɔ go fred bɔku tin."
  
  "Jɔs lɛk. Hawksworth bin tɔk se di pipul dɛn we bin de na di eria bin de kɛr dɛn go na wan dak rod we bin de ɔnda di dip at na di volkeno. Wans di layt dɛn dɔn shayn ɛn, lɛk aw Golum go se, dɛn dɔn tek sɔm triki tɔn dɛn, dɛn ɔl stɔp ɛn luk di Get na Pɛlɛ wit sɔprayz."
  
  "Weirdo, we de tɔk bɔt am. Yu tink se wan drɔin de?
  
  "Nɔ. Di atis bin lɛf biɛn bikɔs ɔf dis trip. Bɔt Hawksworth tɔk bɔt wetin dɛn si. Wan big big arch we bin de flay so ay dat i bin de rich ɔp di sɛklɔ we de ɔp di faya. Fram we dɛn mek wit an we dɛn put smɔl smɔl simbul dɛn. Notch dɛn na ɛni say, tu smɔl smɔl tin dɛn nɔ de. Di wɔnda tek wi briz ɛn wi rili luk te di dak sɛnta bigin fɔ mek wi luk."
  
  "So, insay ɔl pipul dɛn spirit, wetin i min na dat dɛn fɛn wetin dɛn bin de luk fɔ, bɔt afta dat dɛn kam fɔ no se dɛn want mɔ." Karin bin shek in ed.
  
  Ben rol in yay pan am. "A tink se wetin yu min na, fo di spirit of ol adventurers, dem bin want mo. Bɔt yu tɔk tru. Pele in Get na bin jɔs dat. Get. I bin gɛt fɔ lid sɔmsay."
  
  Karin pul in chia ɔp. "Naw a de wɔnda. Usay dis bin mek dɛn go?
  
  Da tɛm de, Bɛn in mobayl fon ring. I luk di skrin ɛn rol in yay. "Mama ɛn Papa".
  
  
  CHAPTER TWƐNTI
  
  
  Mano Kinimaka bin lɛk di at na Waikiki. Dɛn bɔn am ɛn mɛn am na Awayi, ɛn i bin spɛn in smɔl tɛm na Kuhio Bich bifo in famili gɛda mɔni ɛn muf go na di nɔt kɔst we kwayɛt. Di surfing de bin wol klas, di fud bin authentic ivin wen yu de dina out, di laif bin fri as yu kin imajin.
  
  Bɔt in fɔs mɛmori dɛn we nɔ go ɛva dɔn na bin Kuhio: di fayn fayn bich ɛn fri luaus, Sɔnde bich barbecue, izi surfing, gud abit lokal pipul dɛn ɛn di nɛt splendor fɔ di san we de go dɔŋ.
  
  Naw, as i de drayv along Kuhio Avenue ɛn afta dat na Kalakaua, i notis ol tin dɛn we de tɔch pɔsin in at. Nɔto turis dɛn we gɛt fresh fes. No bi di lokal pipul we de kari dia moning fix of Jamba juice. Ivin wan ayskrim vendor de nia di Royal Hawaiian. Na di lɔng blak tɔch dɛn we dɛn bin de layt ɛvri nɛt, di shopin kɔmpleks we dɔn nia fɔ ɛmti naw usay i bin dɔn kray wan tɛm, de laf di simpul A-shaped wɔnin sayn we de blok wan pan di ais dɛn we rayt se: If yu nɔto Spayda-Man, di brij dɔn lɔk.I simpul so. So na Awayi pipul dɛn.
  
  I waka pas Lassen in ol stoa, usay i bin dɔn de luk dɛn fayn fayn pikchɔ dɛn ɛn fayn fayn motoka dɛn wan tɛm. Naw i dɔn go. In smɔl pikin tɛm bin dɔn. I pas di Kiŋ in Vilej shopin sɛnta, we in mama bin tɛl am wan tɛm se na bin Kiŋ Kalakaua in os wan tɛm. I pas di polis steshɔn we fayn pas ɔl na di wɔl, di wan we de rayt na Waikiki Bich insay di shado fɔ bɔku bɔku sɔfbɔd dɛn. Ɛn i waka pas di statu we nɔ go pwɛl we dɛn kɔl Duke Kahanamoku, we dɛn kɔba lɛk ɔltɛm wit fresh leis, di sem wan we i bin de luk we i bin smɔl bɔbɔ wit wan milyɔn drim dɛn we de swirl na in ed.
  
  Naw dɛn bin de gayd in famili ɔlsay na di wɔl. Na top-notch U.S. Marshals ɛn krak Marines bin de luk afta dɛn. Di famili os bin ɛmti, ɛn dɛn bin de yuz am as bet fɔ kil pipul dɛn. Insɛf na bin man we dɛn bin dɔn mak.
  
  Hayden Jay, we na in bɛst padi ɛn bɔs, bin sidɔm nia am na di pasenja sit, sɔntɛm i bin si sɔntin frɔm di we aw i bin de luk in fes bikɔs i nɔ bin tɔk natin. Na nɛf bin wund am, bɔt naw i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i wɛl. Dɛn bin kil di pipul dɛn we bin de rawnd am. Kɔmpin dɛn. Nyu padi dɛn.
  
  Ɛn na ya i de, i dɔn go bak na in os, di ples we i bin smɔl. Mɛmori dɛn bin ful-ɔp am lɛk padi dɛn we i dɔn lɔs fɔ lɔng tɛm ɛn we want fɔ gɛt kɔnekshɔn bak wit am. Mɛmori dɛn bin de bɔm am frɔm ɛni kɔna na di strit.
  
  Di fayn tin na Awayi na dat i bin de insay yu sote go. I nɔ bin mata if yu spɛn wan wik de ɔ twɛnti ia. In abit nɔ bin de chenj.
  
  Hayden bin dɔn pwɛl di we aw pipul dɛn bin de fil. "Dis man, dis Capua. Yu tink se i rili de sɛl ays we dɛn dɔn krɔs kɔmɔt na wan vɛn?"
  
  "Gud biznɛs de ya. Ɔlman lɛk ays we dɛn dɔn krɔs."
  
  "Fair inaf".
  
  Mano bin smayl. "Yu go si".
  
  As dɛn de drayv tru di fayn fayn ples dɛn na Kuhio ɛn Waikiki, di bich dɛn bin de apia wan wan tɛm na di rayt say. Di si bin de shayn ɛn di wayt brek wata bin de shek shek invayt. Mano bin si sɔm ɔtrig dɛn we dɛn de pripia na di bich. Wan tɛm, i bin de pan wan ɔutriga tim we bin de win trɔfi.
  
  "Wi de ya". I pul insay wan ples usay dɛn kin pak motoka dɛn we kɔba ɛn we gɛt relin na wan ɛnd we de sho di Pasifik Oshɔn. Capua in vɛn bin de na di ɛnd, na wan fayn ples. Mano notis in ol padi wantɛm wantɛm, bɔt i stɔp fɔ smɔl tɛm.
  
  Hayden bin smayl to am. "Ol mɛmori dɛn?"
  
  "Wandaful mɛmori dɛn." Sɔntin we yu nɔ want fɔ mes bay we yu de imajin nyu tin bak, yu no?"
  
  "A no".
  
  No kɔnfidɛns nɔ bin de na in vɔys. Mano tek wan lɔng luk pan in bɔs. I bin bi gud pɔsin - stret, fayn, taf. Yu no udat in sayd Hayden Jay de, ɛn us wokman go aks fɔ mɔ frɔm in bɔs? Frɔm we dɛn fɔs mit, i bin dɔn kam fɔ no am gud gud wan. In papa we nem Jems Jey, na bin pawaful pɔsin, na bin tru tru lay lay stori, ɛn i bin fayn fɔ du am. Hayden in gol ɔltɛm na fɔ liv in layf akɔdin to in prɔmis, in lɛgsi. Dis na bin di tin we bin de drɛb am.
  
  Sote Mano bin tek am bak we i anɔys aw i siriɔs bɔt yɔŋ nerd Bɛn Blɛk. I bin tink se i go tek lɔng, lɔng tɛm bifo Hayden stɔp fɔ push insɛf fɔ step fɔ liv akɔdin to di lɛgsi we Mano fil se i dɔn ɔlrɛdi pas. Fɔs, i bin tink se da distans de go ɔt di faya, bɔt afta dat di man ɛn in wɛf bin si dɛnsɛf togɛda bak. Ɛn naw i bin tan lɛk se dɛn strɔng pas aw dɛn bin de du trade. Yu tink se di geek go gi am nyu rizin, nyu dairekshɔn na layf? Na di nɛks sɔm mɔnt dɛn nɔmɔ go sho.
  
  "Go". Hayden nɔd to di vɛn. Mano opin di domɔt ɛn tek dip briz pan di klin lokal briz. Na in lɛft say, di Daymɔnd Ɛd bin rayz, we na wan fayn fayn pɔsin we tinap apat frɔm di ɔrayzin, we bin de de ɔltɛm.
  
  Fɔ Mano, i bin de de ɔltɛm. I nɔ bin mek i sɔprayz se dis kin bi pan sɔm big mirekul.
  
  Tugɛda dɛn waka go na di ays kɔt vɛn. Capua bin ledɔm, i bin de luk dɛn. In fes bin rɔtin bikɔs i sɔprayz, ɛn afta dat i bin rili gladi.
  
  "Mano? Man! Eh!"
  
  Capua bin disappear. Wan sɛkɔn afta dat, i rɔn kɔmɔt biɛn di vɛn. I bin brayt sholda, fit man, in ia dak ɛn in bɔdi dak. Ivin we yu luk Hayden fɔs, i kin no se i kin spɛn at le tu awa ɛvride na di sɔfbɔd.
  
  "Kapua." Mano bin ɔg in ol padi. "Na wan wan dɛn bin de, brɔda."
  
  Capua bin step bak. "Wetin yu du? Tel mi, hau di Hard Rock shot glass kollekshon de go?"
  
  Mano shek in ed ɛn shrug. "Ah, smɔl bla bla, ɛn ivin mɔ. Yu no. Yu?"
  
  "Rayt. Udat na Howli?"
  
  "Haole..." Mano swich bak to ɔndastandabl Amɛrikin, we mek Hayden rili fil fri. "... dis na mi bɔs. Mit Hayden Jay."
  
  Di pɔsin we de na di eria bin stret in maynd. I bin tɔk se: "A fayn fɔ mit yu." "Yu na Bos Mano? Eh. Laki Mano, a se."
  
  "Yu nɔ gɛt uman, Kapua?" Mano bin du in bɛst fɔ ayd di smɔl smɔl we dɛn bin de provok am.
  
  "A bay misɛf wan poi-dɔg. In, wan hot Awayi-Chaina Filipina haole, bin mek a pitch tɛnt ɔl nɛt, man." Bɔku pan di pipul dɛn na Awayi na bin difrɛn kɔlɔ.
  
  Mano tek wan briz. Poy Dog na bin miks rays man. Haole na bin visitɔ, ɛn i nɔ bin rili bi wɔd we de mek pɔsin nɔ gɛt wan rɛspɛkt.
  
  Bifo i tɔk ɛnitin, Hayden tɔn to am ɛn aks am swit wan se, "Dɛn de put tɛnt?"
  
  Mano bin de kray. Hayden bin no gud gud wan wetin na Kapua, ɛn i nɔ bin gɛt natin fɔ du wit fɔ kamp. "Dis na kul tin." I de saund fayn. Lisin, Kapua, a nid fɔ aks yu sɔm kwɛstyɔn dɛn."
  
  "Di wan dɛn we de shot".
  
  "Yu dɔn ɛva yɛri bɔt wan big pɔsin we de ɔnda wɔl we dɛn kɔl Kovalenko? Ɔ di Kiŋ we gɛt Blɔd?
  
  "Na wetin de na nyus nɔmɔ a de yɛri, brɔda. Na Oahu i de?"
  
  "Sɔntɛm. Wetin wi go se bɔt Klɔd?
  
  "Nɔ. If yu bin kɔl Howley da nem de, a fɔ dɔn mɛmba am." Capua bin de shem.
  
  Hayden bin si dis. "Bɔt yu no sɔntin."
  
  "Sɔntɛm na bɔs. Sɔntɛm a no. Bɔt yu padi dɛn we de de," i jɔk in ed go na di Waikiki Bich polis steshɔn, "dɛn nɔ want fɔ no." A bin dɔn tɛl dɛn. Dem no du enitin."
  
  "Tɛst mi." Hayden mit di man in yay.
  
  "A de yɛri sɔntin, bɔs. Na dat mek Mano kam to mi, nɔto so? Wel, di nyu moni don de giv out som fat wads las las, man. Nyu pleya dem ol ova di scene, de trowe pati we dem no go eva si neks wik."
  
  "Nyu mɔni?" - Mano bin ɛko. "Usay?" - A aks.
  
  Kapua bin tɔk siriɔs wan se: "Nɔsay nɔ de." "A min se, rayt ya, man. Rayt na ya. Dɛn bin de put dɛn na kɔna ɔltɛm, bɔt naw dɛn na jɛntriman dɛn."
  
  Hayden bin rɔn wan an tru in ia. "Wetin dis de tɛl yu?"
  
  "A nɔ de insay dis scene, bɔt a no am. Sɔntin de apin ɔ we de kam apin. Bɔku pipul dɛn bin gɛt bɔku mɔni. We dat apin, yu kin lan fɔ put yu ed dɔŋ te di bad tin pas."
  
  Mano bin de luk di si we bin de shayn. "Yu shɔ se yu nɔ no natin, Kapua?"
  
  "A de swɛ pan mi pɔt dɔg."
  
  Capua bin tek in poi siriɔs wan. Hayden bin pɔynt to di vɛn. "Wetin mek yu nɔ mek wi sɔm, Kapua."
  
  "Na dat".
  
  Hayden mek fes pan Mano as Capua de waka go. "A tink se i fayn fɔ tray. Yu gɛt ɛni aydia bɔt wetin i de tɔk bɔt?"
  
  "A nɔ lɛk di sawnd fɔ wetin de kam apin na mi yon tɔŋ," Mano se ɛn es in an fɔ sɔm ays we dɛn de sheb. "Kapua, we de tɔk bɔt am. Tel mi yu nem, broda. Udat go ebul fɔ no ɛnitin?
  
  "Wan lokal man de we nem Dani, we de ɔp de na di il." In yay dart to Daymɔnd Hɛd. "Jɛntri. In mama ɛn papa, dɛn de mɛn am as howley." I smayl to Hayden. "Say am lɛk Amɛrikin. A no tink se natin bad wit dat. Bɔt i siriɔs mɔ wit scumbags. I kin gɛt kik bikɔs i no shit, yu ɔndastand mi?"
  
  Mano yuz spun ɛn dig wan big ays we gɛt renbo kɔlɔ. "Di man lɛk fɔ mek lɛk se na big shot?"
  
  Capua bin nɔd in ed. "Bɔt dat nɔto tru. Na jos boi we de ple man gem."
  
  Hayden bin tɔch Mano in an. "Wi go pe dis Dani wan visit. If sɔm nyu trɛtin de, wi fɔ no dat bak."
  
  Capua nɔd to di ays kɔn dɛn. "Dem de pan di expense of di establishment. Bɔt una nɔ no mi. Yu nɔ ɛva kam fɔ si mi."
  
  Mano nɔd to in ol padi. "I nɔ nid fɔ tɔk, brɔda."
  
  
  * * *
  
  
  Capua gi dɛn di adrɛs, we dɛn program insay di motoka in GPS. Afta fayvtin minit, dɛn rich na wan blak get we dɛn mek wit ayɛn. Di lɔt bin slo bak dɔŋ to di si, so dɛn bin jɔs ebul fɔ si di winda dɛn na di ɔp flɔ na di big os.
  
  Dɛn kɔmɔt na di motoka, spring dɛn de swɛt frɔm Mano in sayd. Mano put in an pan di big get ɛn push. Di gadin we bin de bifo bin mek Hayden stɔp ɛn luk.
  
  Surfboard stand fɔ tinap. Brand nyu opin bed trak. Wan hamak bin de bitwin tu pam tik dɛn.
  
  "O mi Gɔd, Mano. Ɔl di gadin dɛn na Awayi tan lɛk dis?"
  
  Mano bin wins. "Nɔto rili, nɔ."
  
  As dɛn bin de kam fɔ ring di bɛl, dɛn yɛri wan nɔys de kɔmɔt na di bak. Dɛn bin de waka rawnd di os, ɛn dɛn bin de kip dɛn an dɛn nia dɛn wɛpɔn dɛn. As dɛn tɔn di las kɔna, dɛn si wan yɔŋ man de ple ple na di pul wit wan ol uman.
  
  "Sɔri ya!" Hayden bin de ala. "Wi kɔmɔt na di Ɔnolulu Polis Dipatmɛnt. Sɔm wɔd dɛn?" I wispa, i nɔ bin izi fɔ yɛri: "A op se nɔto in mama."
  
  Mano bin chok. I nɔ bin yus to in bɔs fɔ mek jok. Dɔn i si in fes. I bin rili siriɔs we de kil am. "Wetin mek yu de-?"
  
  "Wetin di hell yu want?" Di yɔŋ man waka go nia dɛn, i de mek sayn dɛn we nɔ gɛt wan bɔt. As i kam nia am, Mano si in yay.
  
  Mano bin tɔk se: "Wi gɛt prɔblɛm. "I de na ed."
  
  Mano let di guy swing wildly. Sɔm big hayride ɛn i nɔ bin de blo, in shɔt bigin fɔ slayv dɔŋ. I nɔ bin sho se i nɔ no bɔt di prɔblɛm we i bin gɛt.
  
  Dɔn di ol uman rɔn go nia dɛn. Hayden bin blink in yay bikɔs i nɔ bin biliv. Di uman jomp pan Kinimake in bak ɛn bigin fɔ rayd am lɛk stɛlin.
  
  Wetin di hell dem don get dem sef insaid ya?
  
  Hayden bin mek Kinimaka tek kia ɔf insɛf. I bin de luk rawnd di os ɛn di grɔn. No sayn nɔ bin de fɔ sho se ɛni ɔda pɔsin de na os.
  
  Fɔ dɔn, Mano bin ebul fɔ shek di monsta. I land wit wet slap pan di grɔn we bin de rawnd di pul ɛn bigin fɔ ala lɛk banshi.
  
  Dani, if na Dani, bin de luk am wit in mɔt opin, in shɔt naw de fɔdɔm ɔnda in ni.
  
  Hayden bin dɔn gɛt inof. "Dani!" - i ala na in fes. "Wi nid fɔ tɔk to yu!"
  
  
  I push am bak insay di lounge chair. Gɔd, if na in papa bin ebul fɔ si am naw. I tɔn ɛn dreyn di kɔktɛl glas dɛn, dɔn i ful-ɔp dɛn ɔl tu wit wata we kɔmɔt na di pul.
  
  I splash wata na Dani in fes ɛn bit am layt wan. I bigin fɔ grin wantɛm wantɛm. "Ei bebi, yu no se a lɛk-"
  
  Hayden bin step bak. If dɛn handle dis kɔrɛkt wan, dis kin wok fayn fɔ dɛn. "Na yu wan de, Dani?" I bin smayl smɔl.
  
  "Tina de ya. Sɔmsay." I bin de tɔk shɔt shɔt sɛntɛns dɛn we de blo, lɛk se in at de wok tranga wan fɔ sɔpɔt man we pas am fayv tɛm. "Mi gyal pikin."
  
  Hayden bin swɛt insay in at wit rilif. "Fayn. Naw, a yɛri se na yu na di pɔsin we go ebul fɔ no if a nid infɔmeshɔn."
  
  "Na mi". Danny in ego sho tru di haze fɔ wan sɛkɔn. "Mi na da pɔsin de."
  
  "Tɛl mi bɔt Klɔd."
  
  Di stupor tek am bak, mek i tan lɛk se in yay dɛn ebi. "Klɔd? Di blak man we de wok na Krayzi Shirts?"
  
  "Nɔ". Hayden bin klem in tit. "Klɔd, di man we gɛt klab ɛn ranch ɔlsay na Oahu."
  
  "A nɔ no dis Klɔd." I go bi se ɔnɛs nɔto bin wan pan Dani in strɔng pɔynt dɛn, bɔt Hayden bin dawt if i de mek lɛk se i de mek am naw.
  
  "Wetin bɔt Kovalenko? Yu dɔn yɛri bɔt am?
  
  Natin nɔ bin de flash na Dani in yay. Nɔ sayn ɔ tin nɔ de fɔ sho se pɔsin no bɔt sɔntin.
  
  Biɛn am, Hayden bin de yɛri Mano de tray fɔ mek Dani in galfrɛn we nem Tina, kol. I disayd se i nɔ go bad fɔ tray fɔ du difrɛn we. "Okay, lɛ wi tray ɔda tin. Na fresh moni de na Honolulu. Na plenti tins de. Usay dis de kɔmɔt, Dani, ɛn wetin mek?"
  
  Di pikin in yay opin big wan, wantɛm wantɛm i layt wit so fred dat i lɛf smɔl fɔ lɛ Hayden ol di gɔn.
  
  "Dis kin apin ɛnitɛm!" - i bin ala. "Yu si? Eni taim!Jɔs... jɔs de na os. Stay na os, bɔy." In vɔys bin tan lɛk se i de wɔri, i bin tan lɛk se i de ripit sɔntin we dɛn bin dɔn tɛl am.
  
  Hayden bin fil se dip kol de rɔn dɔŋ in spayna, ivin as di wam wam we kɔmɔt na ɛvin bin de wam in bak. "Wetin kin apin jisnɔ, Dani. Kam, yu kin tɛl mi."
  
  Dani bin tɔk wit fulish wan se: "Asɔlt." "Dɛn nɔ go ebul fɔ pul am bikɔs dɛn bay am ɛn pe fɔ am." Dani grap in an, wantɛm wantɛm i luk soba we de mek i fred.
  
  "Tɛroris dɛn de kam nia, Mis Polis. Jɔs du yu damn wok ɛn nɔ mek dɛn bastar dɛn de kam ya."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-WAN
  
  
  Ben Blake bin kot di tin dɛn we Kpɛntin Kuk ɛn in kɔmpin Hawksworth bin rayt na di jɔnal we bin de tɔk bɔt di rod we denja pas ɔl we mɔtalman dɔn ɛva travul.
  
  Bɛn bin sɔprayz ɛn tɔk se: "Dɛn waka na Pɛlɛ in Get, ɛn go insay dak dak. Dis tɛm, Kuk stil de kɔl di say we dɛn kin go insay we gɛt arch as Pɛlɛ in Get. Na afta i dɔn ɛkspiriɛns wetin de biɛn - i se ya - na in leta chenj di rɛfrɛns to di Get dɛn na Ɛl."
  
  Karin tɔn to Bɛn wit big yay. "Wetin go mek man lɛk Kpɛntin Kuk sho dis kayn nekɛd fred?"
  
  Bɛn bin tɔk se: "Klosap natin. "Kuk bin kam fɔ no se pipul dɛn de it pipul dɛn. Mɔtalman sakrifays dɛn. I bigin fɔ waka na wata we wi nɔ no atɔl."
  
  Karin bin pɔynt to di skrin. "Rid di damn tin."
  
  "Biyond di blak Gates lie di most damned paths we man sabi..."
  
  Karin bin snap se: "Nɔ tɛl mi. "Sɔm ɔp."
  
  "A nɔ ebul"
  
  "Wetin? Wetin du?"
  
  "Bikɔs i se na ya-dɛn dɔn pul di tɛks we de kam biɛn dis kɔnvɛnshɔn bikɔs dɛn gɛt dawt bɔt if i na tru."
  
  "Wetin?"
  
  Ben bin kray wit tink we i de luk di kɔmpyuta. "A tink se if i bin opin fɔ mek pipul dɛn si am, sɔmbɔdi fɔ dɔn tray fɔ chɛk."
  
  "Ɔ sɔntɛm dɛn bin du am ɛn day. Sɔntɛm di bigman dɛn bin disayd se di tin we dɛn no tu denja fɔ tɛl di pipul dɛn."
  
  "Bɔt aw wi kin si wan dɔkyumɛnt we dɛn dɔn dilit?" Ben bin randomly pok sɔm ki dɛn. No link nɔ bin de we ayd na di pej. Natin nɔ de we pɔsin kin kɔndɛm. I bin Google di pɔsin in nem ɛn i fɛn bɔku pej dɛn we tɔk bɔt Cook"s Chronicle, bɔt i nɔ tɔk bɔt Hell"s Gate, Pele, ɔ ivin Daymɔnd Hɛd igen.
  
  Karin tɔn fɔ luk di at na Waikiki. "So di waka we Kuk bin travul tru di get dɛn na ɛlfaya, dɛn rayt am kɔmɔt na istri. Wi kin kɔntinyu fɔ tray." I mek sayn to di kɔmpyuta dɛn.
  
  Bɛn bin tɔk insay in bɛst Yoda impreshɔn se: "Bɔt i nɔ go gɛt ɛni yus." "Wi nɔ fɔ west wi tɛm."
  
  "Wetin Hayden de si pan yu, a nɔ go ɛva no." Karin shek in ed bifo i tɔn rawnd smɔl smɔl. "Di prɔblɛm na dat wi nɔ gɛt we fɔ no wetin wi go fɛn dɔŋ de. Wi go de go na ɛlfaya blaynd wan."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ɛn Kinimaka bin ebul fɔ swɛt sɔm ɔda sɛntɛns dɛn pan Dani bifo dɛn disayd se i fayn fɔ lɛf dɛn wan na dɛn drag pati. Wit eni lak, dem tu go tink se di CIA visit na bad drim.
  
  Kinimaka klaym bak insay di motoka, put in an pan di saf lɛda stiarin. "Tɛroris atak?" i bin ripit. "Na Waikiki? A nɔ biliv dis "."
  
  Hayden bin dɔn ɔlrɛdi de dayɛl in bɔs in nɔmba. Di get bin ansa wantɛm wantɛm. I bin tɔk insay sɔm shɔt sɛntɛns dɛn di infɔmeshɔn we dɛn bin dɔn gɛda frɔm Dani.
  
  Mano bin lisin to Gates in ansa na spika fon. "Hayden, a de kam nia. Som mo awa en a go de de. Di polis dɛn rili abop pan ɔl di kriminal dɛn we dɛn sabi fɔ no usay di rench de. Wi go gɛt am jisnɔ. A go wɔn di ɔtoriti dɛn we gɛt fɔ du wit dis alɛgd atak, bɔt kɔntinyu fɔ dig."
  
  Di layn bin go day. Hayden bin blo wit kwayɛt sɔprayz. "I de kam ya? I de gɛt prɔblɛm fɔ bia wit di prɔblɛm lɛk aw i de. Us gud i go du?
  
  "Sɔntɛm wok go ɛp am fɔ bia wit di prɔblɛm."
  
  "Lɛ wi op." Dɛn tink se i nɔ go te igen dɛn go gɛt di say we di rench de. Wi de trak tɛroris dɛn. Wetin wi nid naw na pipul dɛn we gɛt gud maynd ɛn we de tɔk tin dɛn we nɔ rayt. Hey Mano, yu tink se dis teroris stori na pat of di Blood King"s plot?"
  
  Mano bin nɔd in ed. "I bin krɔs mi maynd." In yay dɛn bin de drink na di say we dɛn bin de si we bin de mek pɔsin blo, lɛk se i de kip am fa fɔ ɛp fɔ fɛt di daknɛs we bin de kam insay.
  
  "We a de tɔk bɔt strayt pipul dɛn, Drake ɛn in tu padi dɛn stil nɔ ansa mi mɛsej dɛn. Ɛn di polis dɛnsɛf nɔ no."
  
  In mobayl fon bin ring, ɛn dis bin mek i sɔprayz. Na bin di Get. "Sa?"
  
  I klia se i fred se: "Dis tin jɔs dɔn kray." "Honolulu Polis jɔs gɛt tri ɔda lɛjitimɛnt tɛroris trɛtin dɛn. Ɔl dis na Waikiki. Ɔltin go apin jisnɔ. Dɛn dɔn mek kɔntakt wit Kovalenko."
  
  "Tri!"
  
  Di get bin lɔk wantɛm wantɛm fɔ wan sɛkɔn. Hayden swɛla, i fil se in bɛlɛ de rɔn. Di fred we bin de na Mano in yay bin mek i swet.
  
  Gates bin gɛt kɔntakt bak. "Lɛ 4 pipul dɛn de. Dɛn jɔs dɔn pruv se mɔ infɔmeshɔn na tru. Kɔntakt Drake fɔ tɔk to am. Yu de in fɔ di fɛt fɔ yu layf, Hayden. Bi mobilized."
  
  
  * * *
  
  
  Di Blɔd Kiŋ bin tinap na di dɛk we dɛn rayz, kol smayl na in fes, sɔm pan in liɔtɛnant dɛn we i bin abop pan bin tinap bifo ɛn dɔŋ am. I bin tɔk simpul wan se : "Na tɛm." "Dis na wetin wi bin de wet fɔ, wetin wi bin de wok fɔ. Dis na di rizulyt fɔ ɔl di tray we a de tray ɛn ɔl di sakrifays dɛn we una dɔn mek. I stɔp fayn fayn wan se: "Na de ɔltin dɔn."
  
  I bin de skana di fes dɛn fɔ si ɛni sayn we de sho se dɛn de fred. Nɔto wan pan dɛn nɔ bin de de. Fɔ tru, i bin tan lɛk se Boudreau bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn alaw am bak fɔ go insay di blɔd fɛt.
  
  "Klɔd, pwɛl di rench. Kil ɔl di prizina dɛn. Ɛn..." I grin. "Rilis di tayga dɛn. Dɛn fɔ tek pawa fɔ sɔm tɛm. Boudreaux, jɔs du wetin yu de du, bɔt mɔ brutal wan. A de invayt yu fɔ du ɛnitin we yu want. A de invayt yu fɔ mek a kɔle mi. Nɔ, shok mi. Du am, Boudreaux, yu kin du am. Go na Kauai ɛn lɔk di rench ova de."
  
  Di Blɔdi Kiŋ tek wan las luk pan in smɔl man dɛn we bin lɛf. "As fɔ yu... go unleash ɛl na Awayi."
  
  I tɔn bak, brus dɛn na sayd, ɛn tek wan las krichɔ luk pan in transpɔt ɛn di man dɛn we dɛn tek tɛm pik we go go wit am insay di dip ples we de kil pipul dɛn ɔnda Daymɔnd Ɛd.
  
  "No man nɔ du dis sins Kuk ɛn liv fɔ tɛl di stori. No man nɔ bin ɛva luk pas di fayv lɛvul na ɛlfaya. Nɔbɔdi nɔ ɛva fɛn wetin dɛn bil di trap sistɛm fɔ ayd. Wi go du am."
  
  Day ɛn pwɛl pwɛl bin de biɛn am ɛn bifo am. Di biginin fɔ chaos nɔ bin ebul fɔ avɔyd. Di kiŋ we bin blɔd bin gladi.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake waka tru di Exoticars pak ples, han to han wit im "gaylfrɛn", Alicia Miles. Wan singl rɛnt motoka bin pak de, wan Basic Dodge rɛnt we sɔntɛm na tu-tri turis dɛn we bin dɔn rɛnt wan pan di nyu Lamborghini dɛn fɔ wan awa. Bay di tɛm we Drake ɛn Alicia go insay di fashɔn shorum, di stoki man we dɛn kɔt di kru bin dɔn ɔlrɛdi ɔnda dɛn nos.
  
  "Gud aftanun. A kin ɛp yu?"
  
  "Uswan dɛn de fast pas ɔl?" Drake mek wan fes we nɔ gɛt peshɛnt. "Wi gɛt Nissan na os ɛn mi galfrɛn want fɔ ɛkspiriɛns rial spid." Drake bin wink in yay. "Mait win mi sɔm bɔnus poɛnt, if yu no wetin a min."
  
  Alis bin smayl swit wan.
  
  Drake bin op se Mai de rawnd di bak pat na di big shorum naw, i nɔ de si di garaj we de biɛn ɛn i de go na di sayd kɔmpleks we dɛn dɔn fɛns insay. I go tray fɔ kam insay frɔm di ɔda say. Drake ɛn Alicia bin gɛt lɛk siks minit so.
  
  Di man in smayl bin big ɛn i nɔ sɔprayz fɔ no se na fek. "Wɛl, bɔku pipul dɛn kin pik nyu Fɛra 458 ɔ Lamborghini Aventador, ɛn dɛn ɔl tu na fayn fayn motoka dɛn." Di smayl bin rili big as di pɔsin we de sɛl bin de sho di motoka dɛn we dɛn de tɔk bɔt, ɛn dɛn ɔl tu bin de bifo di shorum in ful-lɛng winda dɛn. "Bot fo lejenari achivment, if na dat yu de luk fo, a fit rekomend di Ferrari Daytona o di McLaren F1." I wɛf in an go na di bak pat na di shorum.
  
  Ɔfis dɛn bin de biɛn de ɛn na di rayt say. Na di lɛft say, dɛn bin gɛt wan row we gɛt prayvet bɔt dɛn usay dɛn kin gɛda infɔmeshɔn bɔt kredit kad ɛn gi ki dɛn. No winda nɔ bin de na di ɔfis, bɔt Drake bin de yɛri figa dɛn de muf rawnd.
  
  I bin kɔnt di sɛkɔn dɛn dɔŋ. Mai bin fɔ kam insay 4 minit.
  
  "Yu na Mista Skabɛri ɔ Mista Pitasin?" i aks wit smayl. "A si dɛn nem dɛn na di sayn we de na do."
  
  "Mi na Jems. Mista Skarbɛri ɛn Mista Pitasin na di ɔna dɛn. Dɛn de na di bakyaad."
  
  "BƆT". Drake put pan wan sho we de luk pan Fɛra ɛn Lamborghini. Di shorum ay kondishɔn bin fɔdɔm na in bak. No sawnd nɔ bin de kɔmɔt na di ɔfis we bin de fa. Alisia bin kip to insɛf, i bin de ple di gud uman we gɛt gud abit ɛn i bin de mek ples.
  
  Wan minit bifo Mai bin gɛt fɔ kɔmɔt na di sayd domɔt dɛn.
  
  Drake bin rɛdi.
  
  
  * * *
  
  
  Taym bin de flay pas dɛn wit wan rit we bin de mek dɛn fred, bɔt Bɛn bin op se di krayzi aidia we Karin bin gɛt go bia frut. Di fɔs tin we dɛn bin du na fɔ no usay dɛn bin de kip di fɔs tik dɛn we Kpɛntin Kuk bin gɛt. Dis bin tɔn to sɔntin we izi fɔ du. Dɛn bin kip di dɔkyumɛnt dɛn na di Nashɔnal Akayv, nia Lɔndɔn, insay wan gɔvmɛnt bildin, bɔt dɛn nɔ bin sikrit lɛk di Bank ɔf Ingland.
  
  So far so gud.
  
  Di nɛks tin we dɛn bin du na fɔ briŋ Hayden kam. I tek lɔng tɛm fɔ mek dɛn no wetin dɛn tɔk. Fɔs, i bin tan lɛk se Hayden in maynd bin rili ambɔg am ɛn i nɔ bin rud rud, bɔt we Karin, we Bɛn bin sɔpɔt, bin tɔk bɔt dɛn plan, di CIA ɛjɛn bin sɛt mɔt te i day.
  
  "Wetin yu want?" i aks wantɛm wantɛm.
  
  "Wi want mek yu sɛn wan wɔl klas tifman to di Nashɔnal Akayv na Kew fɔ tek foto, nɔto fɔ tif, dɔn imel mi wan kɔpi fɔ di rilevɛns pat pan Kuk in jɔnal dɛn. Di pat we nɔ de."
  
  "Yu bin dɔn drɔnk, Bɛn? Siriɔs -"
  
  Bɛn bin tɔk tranga wan se: "Di tin we at pas ɔl nɔ go bi di tif. A go mek shɔ se di tifman go fɛn di rayt pat ɛn sɛn mi."
  
  "Wetin if dɛn kech am?" Hayden bin blurt di kweshon witout tinkin.
  
  "Na im mek im mos bi wold klas tif we CIA fit get tanks to dis dil. Ɛn wetin mek, i go fayn fɔ mek dɛn dɔn ɔlrɛdi de na jel. Oh, ɛn Hayden, dis ɔl fɔ dɔn insay di nɛks sɔm awa dɛn. I rili nɔ ebul wet."
  
  Hayden bin snap se: "A no dat," bɔt afta dat in vɔys bin sof. "Luk, Bɛn, a no se dɛn dɔn push una tu insay dis smɔl ɔfis, bɔt una go want fɔ stik yu ed kɔmɔt na di domɔt ɛn gɛt di layt infɔmeshɔn. Yu fɔ rɛdi if sɔntin apin-"
  
  Ben bin luk Karin wit wɔri. "If wetin apin? Una de tɔk lɛk se di wɔl de kam dɔn."
  
  Di we aw Hayden bin sɛt mɔt bin tɛl am ɔl wetin i nid fɔ no.
  
  Afta sɔm tɛm, in galfrɛn tɔk bak se: "Aw yu nid dɛn not ya, dɛn jɔnal ya bad bad wan? Yu tink se i fayn fɔ mek di British dɛn pis?"
  
  Bɛn bin tɔk se: "If di Blɔd Kiŋ rich na di Get dɛn na Ɛl ɛn wi fɔ go afta am, i go mɔs bi se na dɛn nɔmɔ go bi di say we wi go ebul fɔ waka. Ɛn wi ɔl no aw Kuk bin gud wit in kad dɛn. Dɛn bin fɔ dɔn sev wi layf."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden put in fon na di hud fɔ in motoka ɛn tray fɔ mek di tin dɛn we i bin de tink bɔt we bin de mɔna am, kol. In yay mit Mano Kinimaki in yon tru di winda, ɛn i si klia wan se di fred de bɔb insay in maynd. Dɛn jɔs gɛt di nyus we rili bad, bak frɔm Jonathan Gates.
  
  I nɔ tan lɛk se tɛroris dɛn bin de go hit bɔku bɔku say dɛn na Oahu.
  
  Naw dɛn bin no se i wɔs pas dat fa fawe.
  
  Mano klaym kɔmɔt, i bin si se i de shek. "Udat na bin dat?"
  
  "Bɛn. I se wi nid fɔ brok insay di Nashɔnal Akayv na Ingland fɔ mek i gɛt kɔpi fɔ Kpɛntin Kuk in lɔg dɛn."
  
  Mano bin mek in fes kray. "Du am." Jɔs du am. Dat fukin Kovalenko de trai fo destroy evritin we wi laik, Hayden. Yu de du ɔl wetin yu ebul fɔ protɛkt wetin yu lɛk."
  
  "British-" we de tɔk bɔt.
  
  "Fuk dɛn." Mano bin lɔs insɛf pan in strɛs. Hayden nɔ bin de tink bɔt dat. "If di lod dɛn go ɛp wi fɔ kil dis bastar, tek dɛn."
  
  Hayden bin sɔlv wetin i bin de tink. I bin tray fɔ klin in maynd. I go tek sɔm kɔl dɛn to di CIA ɔfis dɛn na Lɔndɔn ɛn wan lawd ala frɔm in bɔs Geits, bɔt i bin tink se sɔntɛm i go ebul fɔ du di wok. Ɛspɛshali we wi tink bɔt wetin Geits bin jɔs tɛl am.
  
  Ɛn i bin no gud gud wan se wan patikyula charming CIA ɛjɛn de na Lɔndɔn we go ebul fɔ du di wok we i nɔ go brok in swet.
  
  Mano bin stil de luk am, i bin stil de shok. "Yu biliv dis kɔl? Yu biliv wetin Kovalenko go du jɔs fɔ pul pipul dɛn atɛnshɔn?"
  
  Hayden nɔ bin ebul, bɔt i nɔ tɔk natin, i stil de pripia in tɔk fɔ Geit ɛn di ɔfis na Lɔndɔn. Insay sɔm minit dɛn, i bin rɛdi.
  
  "Wɛl, lɛ wi fala wan pan di wɔs kɔl dɛn na wi layf wit wan we go ɛp wi fɔ chenj wok," na so i tɔk ɛn dayl di nɔmba pan spid dayal.
  
  Ivin as i bin de tɔk to in bɔs ɛn tɔk to ɔda kɔntri dɛn fɔ ɛp am fɔ hack di British Nashɔnal Akayv, di wɔd dɛn we Jonathan Gates bin tɔk bifo tɛm bin de bɔn na in maynd.
  
  Na no bi jos Oahu. Di Blɔdi Kiŋ in tɛroris dɛn de plan fɔ atak bɔku ayland dɛn di sem tɛm.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI TU
  
  
  Drake tek in briz as Mai slip tru di sayd domɔt we di klɔk de si am.
  
  "Wetin di-".
  
  Drake bin smayl. I wispa se: "Na May tɛm," dɔn i brok di man in jaw wit wan haymaker. Di pɔsin we de sɛl nɔ bin gɛt sawnd, i tɔn rawnd ɛn nak di grɔn. Alis waka pas di Lamborghini, de rɛdi in wɛpɔn. Drake jomp oba di sɛlman we nɔ de muv. Mai waka kwik kwik wan along di bak wol, pas bihain wan McLaren F1 we no toch.
  
  Dɛn bin de nia di ɔfis wɔl insay smɔl sɛkɔn dɛn. Di we aw winda nɔ bin de, bin wok fɔ dɛn ɛn agens dɛn. Bɔt sikyɔriti kamɛra dɛn go de. Na bin jɔs kwɛstyɔn-
  
  Sɔmbɔdi rɔn insay frɔm di bak domɔt, ɔvalayz we gɛt ɔyl, lɔng blak ia tay bak wit grɛn bandana. Drake pres in chɛk dairekt pan di tin plai wud patishɔn, i de lisin to di sawnd dɛn we de kɔmɔt insay di ɔfis we May de praktis di mɛkanik in muvmɛnt dɛn.
  
  Dɛn stil nɔ bin de mek sawnd.
  
  Bɔt afta dat, sɔm ɔda pipul dɛn bɔs na di domɔt, ɛn sɔmbɔdi we bin de insay di ɔfis mek wan ala ala. Drake bin no se di gem dɔn dɔn.
  
  "Lɛ dɛn gɛt am."
  
  Alicia grɔmbul "Fuck yeah" ɛn kik di ɔfis domɔt jɔs afta i opin, we mek i nak di man in ed wit krash. Wan ɔda man kɔmɔt na do, in yay dɛn opin bikɔs dɛn sɔprayz as dɛn de luk wan fayn uman we gɛt gɔn ɛn di we aw fɛtman de tinap we de wet fɔ am. I es di shotgun ɔp. Alis bin shot am na in bɛlɛ.
  
  I bin fɔdɔm na di domɔt. Mɔ pipul dɛn bin de ala frɔm di ɔfis. Shok bigin fɔ tɔn to ɔndastandin. I nɔ go te igen dɛn go no se i go fayn fɔ kɔl sɔm padi dɛn.
  
  Drake faya pan wan pan di mɛkanik dɛn, i nak am na di midul pan in shɔl ɛn nak am dɔŋ. Di man slid dɔŋ di Maklarɛn, ɛn lɛf blɔd trayla biɛn am. Ivin Drake bin wins. Mai engage di sekon man en Drake ton bak to Alicia.
  
  "Wi nid fɔ go insay."
  
  Alis bin muf nia am te i ebul fɔ si di insay fayn fayn wan. Drake bin krep along di floor te i rich na di doa. We Alisia nɔd am, i faya bɔku bɔku shot dɛn. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake duck insay di domɔt, bɔt da tɛm de af duzin pipul dɛn jomp kɔmɔt wit wɛpɔn dɛn we dɛn dɔn drɔ ɛn opin faya wit wamat.
  
  Alis tɔn rawnd, i ayd biɛn di Lamborghini. Bullets bin de wispa dɔŋ in sayd dɛn. Di winda bin brok brok. Drake bin slip go kwik kwik wan. I bin de si di pen na di man in yay we i de shot di supamakit dɛn.
  
  Di ɔda wan bin si am bak. Drake opin faya wan split sɛkɔn bifo am ɛn si am de fɔdɔm bad bad wan, i tek wan pan in kɔleja dɛn wit am.
  
  Alicia jomp kɔmɔt biɛn di Lamborghini ɛn land tu-tri kɔva panch dɛn. Drake rɔn go to di Fɛra, i duck biɛn in big big taya dɛn. Naw, ɛni bulɛt de kɔnt. I bin de si May, we ayd fɔ mek pɔsin nɔ si am nia di kɔna na di ɔfis wɔl, de luk insay di bak usay di mɛkanik dɛn kɔmɔt.
  
  Tri pan dɛn bin ledɔm nia in fut.
  
  Drake fos wan smɔl smayl. I bin stil bi di pafɛkt mashin fɔ kil pipul dɛn. Fɔ smɔl tɛm i bin de wɔri bɔt di mitin we nɔ go ɛva apin bitwin May ɛn Alis ɛn di pe bak fɔ Wɛls in day, bɔt afta dat i lɔk in wɔri na di sem fa kɔna we i bin gɛt fɔ lɛk Bɛn, Hayden ɛn ɔl in ɔda padi dɛn.
  
  Dis nɔto bin di ples usay yu go ebul fɔ gi fri pawa to yu sivik imɔshɔn dɛn.
  
  Di bulɛt hit di Fɛra, go tru di domɔt ɛn kɔmɔt na di ɔda say. Wit wan krash we de mek yu yes, di frɔnt winda bɔm, glas fɔdɔm insay wan smɔl wata we de fɔdɔm. Drake tek advantej pan di distrakshɔn fɔ jomp kɔmɔt ɛn shot ɔda man we bin ful-ɔp nia di ɔfis domɔt.
  
  Amatɔ dɛn, na tru.
  
  Dɔn i si tu man dɛn we luk stɛp de kɔmɔt na di ɔfis wit mashin gɔn na dɛn an. Drake in at bin skip wan bit. I flash wan pikchɔ fɔ tu ɔda man dɛn biɛn dɛn - ɔlmost shɔ se Skabɛri ɛn Pitasin, we dɛn haya mɛsenja dɛn de protɛkt dɛn - bifo i mek in bɔdi smɔl as i pɔsibul biɛn di big big taya.
  
  Di sawnd we bulɛt dɛn we de flay bin de mek bin bɔn in yes. Dɔn dat go bi dɛn strateji. Kip Alis ɛn am ɔnda os te di tu ɔna dɛn rɔnawe kɔmɔt na di bak domɔt.
  
  Bɔt dɛn nɔ bin plan fɔ May.
  
  Di Japan ɛjɛn pik wan pe pistɔl we dɛn dɔn trowe ɛn kam rawnd di kɔna, ɛn shot di man dɛn wit sabmashin gɔn. Wan bin flay bak lɛk se motoka dɔn bang am, i de faya in gɔn wayl wan ɛn skata kɔnfɛti akɔdin to di siling as i de fɔdɔm. Di ɔda wan drayv in bɔs dɛn biɛn in yon bɔdi ɛn chenj in yay to Mai.
  
  Alis bin lung ɔp ɛn faya wan shot we pas di bɔdi gad in chɛst, ɛn wantɛm wantɛm i fɔdɔm.
  
  Naw Skabɛri ɛn Pitasin dɛnsɛf pul dɛn wɛpɔn dɛn. Drake bin swɛ. I bin nid dɛn layf layf wan. Na dis tɛm, tu ɔda man dɛn kam insay tru di bak ɛn sayd domɔt, we fos Mai fɔ tek kɔva biɛn di Maklarɛn bak.
  
  Di bulɛt bin chuk di bɔdi fɔ di valyu motoka.
  
  Drake yɛri wan pan di ɔna dɛn de swɛt lɛk Awayi kalua pig.Di smɔl man dɛn we lɛf gɛda rawnd dɛn bɔs dɛn ɛn, we dɛn de shot di motoka dɛn ɛn dat mek di wan dɛn we atak dɛn, rɔn wit brek nɛk spid go na di bak garaj.
  
  Drake bin sɔprayz fɔ smɔl tɛm. Mai kil tu pan di bɔdi gad dɛn, bɔt Skabɛri ɛn Pitasin bin lɔs kwik kwik wan na di bak domɔt ɔnda wan ays blɔk we bin de kɔba faya.
  
  Drake tinap ɛn faya, i strid fɔ go bifo. Ɔl di tɛm we i bin de go bifo, i bɛn fɔ tek tu ɔda wɛpɔn dɛn. Wan pan di gad dɛn we bin de na di bak domɔt bin fɔdɔm, ɛn i ol in sholda. Di ɔda wan step bak wit blɔd we bin de rɔn.
  
  Drake rɔn go na di domɔt, Mai ɛn Alicia bin de nia am. May faya we Drake tek sɔm kwik glans, tray fɔ asɛs usay di yutiliti rum ɛn garaj de.
  
  I bin tɔk se: "Jɔs wan big ples we opin." "Bɔt wan big prɔblɛm de."
  
  Alis bin skwatin nia am. "Wetin?"
  
  "Dem get wan Shelby Cobra bak de."
  
  Mai rol in yay pan am. "Wetin mek dis na prɔblɛm?"
  
  "Ɛnitin we yu du, nɔ shot am."
  
  "I lod wit tin dɛn we de bɔn?"
  
  "Nɔ".
  
  "Den wetin mek a nɔ go ebul fɔ pul am?"
  
  "Bikɔs na Shelby Cobra!"
  
  "Wi jɔs shot wan shorum we ful-ɔp wit stupid supaka dɛn." Alisia bin ɛlb am na sayd. "If yu nɔ gɛt di gut fɔ du am, fuk ɔf."
  
  "Gini gini". Drake bin jomp kam nia am. Di bulɛt bin de whiz pas in fɔɛd ɛn chuk di plasta wɔl, ɛn shaw in yay wit plasta shavings. As i bin de tink, di bad pipul dɛn shot we dɛn de rɔn. If dɛn hit ɛnitin, i go bi blaynd lɔk.
  
  Drake tek aim, tek dip briz, ɛn pul di man dɛn we de na di tu say dɛn na di tu bɔs dɛn. As dɛn las bɔdi gad dɛn we bin lɛf bin de fɔdɔm, i bin tan lɛk se Skabɛri ɛn Pitasin ɔl tu no se dɛn de fɛt wan fɛt we dɛn go lɔs. Dɛn stɔp, wɛpɔn dɛn bin de hang na dɛn sayd. Drake rɔn go to dɛn, in finga dɔn ɔlrɛdi de na di triga.
  
  I bin tɔk se: "Klɔd. "Wi nid Klɔd, nɔto yu. Usay i de?"
  
  We yu luk nia am, di tu bɔs dɛn bin luk ɔda kayn we. Dɛn ɔl tu bin gɛt taya fes, dɛn bin ful-ɔp wit had layn dɛn we dɛn bɔn frɔm di ia dɛn we dɛn bin de disayd fɔ du sɔntin we nɔ gɛt sɔri-at. Dɛn yay dɛn bin kol, di yay dɛn we di piranha dɛn we de it fɛstival kin gɛt. Dɛn an dɛn, we stil ol dɛn pistɔl, bin bɛn dɛn fayn fayn wan.
  
  Mai bin pɔynt to di wɛpɔn. "Trɔm dɛn."
  
  Alis bin swing in fan big wan, ɛn dis bin mek i nɔ izi fɔ mek i tɔch am. Drake bin klos fɔ si di dɛf na di bɔs dɛn yay. Di pistɔl dɛn bin krash na grɔn klos wan tɛm.
  
  Alis bin de grɔmbul se: "Blɔd ɛl." "Dɛn luk di sem ɛn dɛn de du di sem tin. Yu tink se di bad pipul dɛn na ɛvin de tɔn yu to klon? Ɛn we a de pan di tɔpik, wetin mek ɛnibɔdi we de ya go tɔn to di bad man? Dis ples bɛtɛ pas ɔlide na ɛvin we mek sɛvin."
  
  "Uswan pan una na Skabɛri?" Mai aks, i izi fɔ rich di pɔynt.
  
  Di wan we gɛt blant ia bin tɔk se: "Na mi." "Una dɔn de luk ɔlsay na di tɔŋ fɔ Klɔd?"
  
  Drake bin wispa se: "Na wi dis." "Ɛn dis na wi las stɔp."
  
  Wan smɔl klik bin de ɛko insay di saylɛns. Drake tɔn rawnd, i no se Alicia go hit di target, lɛk ɔltɛm. Di garaj bin luk ɛmti, di kwayɛt bin ebi wantɛm wantɛm lɛk mawnten.
  
  Scarberry bin gi dɛn wan yɔlɔsh smayl. "Wi de na di wokshɔp. Sɔntɛnde, ɔltin kin fɔdɔm."
  
  Drake nɔ bin luk Alis, bɔt i bin mek sayn to am fɔ de wach ɔltɛm. Sɔntin bin rɔng. I step insay ɛn ol Skabɛri. Wit wan kwik judo muv, Drake pik am ɛn trowe am oba in sholda, slam di man tranga wan insay di kɔnkrit. Bay di tɛm we di pen we bin de na Skabɛri in yay bin dɔn pas, Drek bin gɛt gɔn we i pɔynt na in chin.
  
  "Usay Klɔd de?" - A aks.
  
  "Nɔ ɛva yɛri-".
  
  Drake brok wan man in nos. "Yu gɛt wan chans mɔ."
  
  Scarberry in briz bin de blo kwik kwik wan. In fes bin strɔng lɛk granit, bɔt in nɛk mɔsul dɛn bin de wok tranga wan, ɛn dɛn bin de sho se i de fred ɛn i bin de fred.
  
  "Lɛ wi bigin fɔ shot di pis dɛn." Mai in layt vɔys bin rich to dɛn. "A dɔn bost".
  
  "Fair inaf". Drake push go, step to di sayd ɛn pul di triga.
  
  "NOOO!"
  
  Scarberry in kray bin stɔp am di las tɛm we i pɔsibul. "Klɔd de na wan ples usay dɛn de mɛn animal dɛn! insay di land frɔm di nɔt pat na di si. A kin gi yu di kɔdinɛt dɛn."
  
  Drake bin smayl. "Dɔn go bifo."
  
  Wan ɔda klik. Drake si di smɔl muvmɛnt ɛn in at bin sink.
  
  Oh no.
  
  Alis bin faya. In bulɛt kil di las bad man wantɛm wantɛm. I bin de ayd insay di trɔnk fɔ wan Shelby.
  
  Drake bin de luk am wit ɔl in yay. I smayl bak wit smɔl ol mischief. Drake si se i go at least fɛn insɛf bak. I bin gɛt strɔng abit we go ebul fɔ bia we i lɔs.
  
  I nɔ bin so shɔ bɔt insɛf. I nud Scarberry fɔ mek i go kwik kwik wan. "Kam kwik. Yu padi we nem Klɔd, gɛt big sɔprayz."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-TRI
  
  
  Hayden ɛn Kinimaka nɔ bin ivin gɛt tɛm fɔ stat di motoka we Drake kɔl. I si in nɔmba na in skrin ɛn blo fɔ mek i fil fayn.
  
  "Drek bin tɔk bɔt am. Usay yu de-"
  
  "No tɛm." A gɛt Klɔd in ples."
  
  "Yes, wi tink so tu, smat boi. I de amazing wetin som kriminal dem giv op fo kwait laif."
  
  "Aw lɔng yu dɔn no? Usay yu de?" Drake bin de faya kwɛstyɔn dɛn lɛk drɔl sajin we de gi ɔda lɔ.
  
  "Slow dɔŋ, tayga. Wi bin gɛt di nyus jɔs wan minit bifo dis tɛm. Lisin, wi de pripia fɔ impak wantɛm wantɛm. Ɛn a min rayt naw.Yu de ple?"
  
  "A de damn rayt. Wi ɔl tan lɛk dat. Dis bastard na wan step bihain Kovalenko."
  
  Hayden bin tɛl am bɔt di tɛroris wɔnin dɛn as i de mek sayn to Kinimaka fɔ drayv. We i dɔn, Drake nɔ tɔk natin.
  
  Afta smɔl tɛm, i se, "Wi go mit yu na di ɛdkwata."
  
  Hayden dayal Ben Blake in nɔmba kwik kwik wan. "Di ɔpreshɔn we yu bin du bin rili fayn. Wi op se wi ɛjɛn na Lɔndɔn go gɛt wetin yu nid insay di nɛks sɔm awa, afta dat i go sɛn kɔpi dɛn dairekt to yu. A op se na dis yu nid, Bɛn."
  
  "A op se i rili de de." Ben in vɔys bin de mek i fred pas aw i bin dɔn ɛva yɛri am de tɔk. "Na wɛlbɔdi gɛs, bɔt i stil gɛs."
  
  "A op se na so bak".
  
  Hayden trowe in fon na di dashbɔd ɛn luk blank wan na di strit dɛn na Waikiki as Kinimaka de drayv bak go na di hedkwata. "Gates tink se if wi ebul fɔ dil wit Klɔd kwik kwik wan, wi go ebul fɔ stɔp di atak dɛn. Dɛn op se sɔntɛm Kovalenko ivin de de."
  
  Mano bin klem in tit. "Ɔlman de du am, bɔs. Lokal polis, spɛshal fɔs dɛn. Ɔltin de shrink te i bɔs. Di prɔblɛm na dat di bad pipul dɛn dɔn de de. Dɛn fɔ bi so. I go mɔs bi se i nɔ go izi fɔ stɔp ɛni atak we gɛt fɔ apin jisnɔ, nɔto fɔ tɔk bɔt af duzin atak dɛn na tri difrɛn ayland dɛn."
  
  Evribodi we de fo pawa bin biliv se Kovalenko don rili oda plenti atak to kip evribodi bizi wen im de go fo luk fo im drim - wan joyn we im devote di las pat fo im laif.
  
  Fɔ fala di fut step fɔ Kpɛntin Kuk. I bɛtɛ fɔ go wan bay wan. Eksplɔrɔ biyɔn di get dɛn na ɛlfaya.
  
  Hayden bin de spin rawnd as di ɛdkwata bin de kam na do. Na tɛm fɔ du sɔntin.
  
  
  * * *
  
  
  Drake bring May ɛn Alicia na di CIA bildin ɛn dɛn ɛskort dɛn wantɛm wantɛm fɔ go ɔp. Dɛn bin kɛr dɛn go insay wan rum we bin ful-ɔp wit bɔku tin dɛn fɔ du. Na di fa ɛnd, Hayden ɛn Kinimaka bin tinap midul bɔku bɔku polis ɛn sojaman dɛn. Drake bin ebul fɔ si SWAT ɛn di HPD Burglar Tim. I bin ebul fɔ si yunifom dɛn we nɔ gɛt wan dawt se na CIA Special Operations tim dɛn gɛt. Sɔntɛm ivin sɔm Delta dɛn we de nia de.
  
  Wi nɔ gɛt wan dawt se di Dɛbul de na di Blɔd Kiŋ in tel ɛn i de kɔmɔt fɔ blɔd.
  
  "Yu mɛmba we di Blɔd Kiŋ sɛn in man dɛn fɔ go atak da Distroya de fɔ tif di divays?" I bin tɔk. "Ɛn dɛn bin tray fɔ kidnap Kinimaka di sem tɛm? A bet se na aksidɛntal tek ova. Dɛn bin jɔs want fɔ no di Kinimaki Awayi langwej."
  
  Dɔn Drake mɛmba se May ɛn Alicia nɔ bin de we Kovalenko in man dɛn bin ataya di distroya. I shek in ed. "No mata".
  
  Drake notis se Ben ɛn Karin pak nia di winda. Ɛni wan pan dɛn bin gɛt wan glas na dɛn an, ɛn dɛn bin tan lɛk pepa dɛn we de rɔl na skul disko.
  
  Drake bin tink bɔt fɔ lɔs insay di krawd. I go izi fɔ du. Di lɔs we Kɛnɛdi lɔs bin stil de bɔl insay in blɔd, we mek i nɔ pɔsibul fɔ mek i tɔk bɔt am. Ben bin de de. Ben bin ol am as i de day.
  
  I bin gɛt fɔ bi Drake. Nɔto dis nɔmɔ. Drake bin gɛt fɔ mek i nɔ day. Na dat i bin du. Taym blur ɛn fɔ smɔl tɛm i si insɛf na os na Jɔk wit Kɛnɛdi, de kuk sɔntin na di kichin. Kɛnɛdi splash dak rɔm insay di frying pan ɛn luk ɔp we i siz. Drake bin marinate di steak insay galik bɔta. I bin ɔdinari tin. I bin rili fayn. Di wɔl bin kam fɔ bi nɔmal bak.
  
  Sta dɛn bin de flash bifo in yay lɛk fayawɔk we dɔn fel. Pis bin kam bak wantɛm wantɛm ɛn vɔys dɛn bigin fɔ blo rawnd am. Sɔmbɔdi bin ɛlb am. Wan ɔda man tɔn ɔt kɔfi pan wan pan in bɔs dɛn ɛn rɔn go na di tɔylɛt lɛk bat we kɔmɔt na ɛlfaya.
  
  Alis bin luk am gud gud wan. "Wetin de apin, Drakes?"
  
  I push tru di krawd te i kam fes to fes wit Bɛn Blɛk. Dis na bin di pafɛkt tɛm fɔ wan kwik kɔmɛnt frɔm Dinɔrɔk. Drake bin no dis. I go mɔs bi se Bɛn bin no dis. Bɔt dɛn ɔl tu nɔ bin tɔk natin. Layt bin de kɔmɔt na di winda biɛn Bɛn; Honolulu bin tinap fram wit san shayn, brayt blu skay ɛn sɔm rij klawd dɛn na do.
  
  Drake bin dɔn fɛn in vɔys. "Dɛn CIA kɔmpyuta dɛn ya bin yusful?"
  
  "Wi op". Ben bin sɔma di stori bɔt di trip we Kpɛntin Kuk bin travul go na di Daymɔnd Ɛd ɛn i bin dɔn wit di rivyu se di CIA bin yuz wan British ɛjɛn fɔ tif di Nashɔnal Akayv.
  
  Alicia bin go bifo smɔl smɔl afta i yɛri di nyus frɔm di yɔŋ man. "British supa tifman? Wetin na in nem?"
  
  Ben bin blink in yay we i si di atɛnshɔn we i bin gɛt wantɛm wantɛm. "Hayden nɔ ɛva tɛl mi."
  
  Alis luk di CIA ɔpreshɔn fɔ shɔt tɛm, dɔn i brok insay wan cheeky smayl. "O, a bet se i nɔ du dat."
  
  "Wetin i min?" Karin bin tɔk.
  
  Di smayl we Alis bin smayl bin tɔn to wikɛd smɔl. "Dɛn nɔ rili sabi mi fɔ mi diplɔmasi. Nɔ prɛs am."
  
  Drake bin kɔf. "Jɔs wan ɔda intanashɔnal kriminal we Alicia fuk. Di trik na fɔ fɛn wetin i nɔ gɛt ɔltɛm."
  
  Alis bin grin ɛn tɔk se: "Na tru." "A dɔn ɔlwayz de pɔpul."
  
  Mai bin invayt insay dɛn tɔk se: "Wɛl, if dis na di ɛjɛn we a de tink bɔt, na di Japan intɛlijɛns sabi am. Na... wan pleya. Ɛn na wan rili, rili gud ɔpreshɔn."
  
  "So i go mɔs tek kia ɔf in ɛnd." Drake bin stɔdi di gladi gladi we di Pasifik siti bin gɛt we bin de bifo am ɛn insɛf bin rili want fɔ gɛt smɔl pis.
  
  Alis bin tɔk se: "I nɔ bin ɛva bi prɔblɛm fɔ am. "Ɛn yes, i go sɛn yu magazin dɛn."
  
  Ben bin stil de luk bitwin Alis ɛn Hayden, bɔt i bin ol in tɔŋ. Diskreshɔn na bin di bɛst pat fɔ mek pipul dɛn no bɔt dis na dis stej. I bin tɔk se: "I stil na edukeshɔn gɛs." "Bɔt if wi dɔn na di Get dɛn na Ɛl, a shɔ se dɛn rikodin ya go sev wi layf."
  
  "A op" - Drake tɔn ɛn luk rawnd di chaos - "I nɔ go kam to dat. Di Blɔdi Kiŋ go stil de na di ranch. Bɔt if dɛn idiot ya nɔ rɔsh, Kovalenko go rɔnawe."
  
  "Kovalenko, we de tɔk bɔt am." Alisia lik in lip as i de tɔk dis, ɛn i bin de ɛnjɔy fɔ revaŋg. "A go day fɔ wetin apin to Hudson. Ɛn Boudreau? Na wan ɔda wan we rili mak." Insɛf bin luk rawnd di krawd we bin de mek nɔys. "Eniwe, udat de in chaj ya?"
  
  I tan lɛk se dɛn de ansa, wan vɔys kɔmɔt frɔm di krawd ɔfisa dɛn we bin de rawnd Hayden Jay. We di nɔys day ɛn dɛn kin si di man, Drake bin gladi fɔ si Jonathan Gates. I bin lɛk di sɛnatɔ. Ɛn i kray wit am.
  
  "As yu no, wi gɛt wan Kovalenko Ranch ples na Oahu," na so Geits tɔk. "So, wi mishɔn fɔ gɛt 4 pat. Fɔs, mek ɔl di wan dɛn we dɛn tek as ɔstej, sikrit. Sɛkɔn, gɛda infɔmeshɔn bɔt di wan dɛn we dɛn tink se na tɛroris atak dɛn. Tɔd, fɛn dis man we nem Klɔd ɛn Kɔvalɛnko. Ɛn di nɔmba 4, fɛn usay di ɔda tu ranch dɛn de."
  
  Geits stɔp fɔ mek dis sink insay, dɔn sɔm kayn we i ebul fɔ mek ɔl man ɛn uman we de na di rum tink se i de luk dɛn wit wan yay muvmɛnt. "Dis fɔ bi bay ɛni we we nid de. Kovalenko bin gri fɔ put bɔku pipul dɛn layf pan denja di tɛm we i bin de luk fɔ pipul dɛn bad bad wan. I de dɔn tide."
  
  Di get dɛn bin opin. Wantɛm wantɛm, di chaos we bin de na di rum bin stɔp ɛn ɔlman bigin fɔ go bak kwik kwik wan na dɛn ples. Dɛn dɔn tek tɛm tink bɔt di ditil dɛn.
  
  Drake bin kech Hayden in yay. I wɛf in an to am, ɛn invayt am fɔ kam nia am.
  
  "Una gɛt ɔl wetin una nid ɛn sadul una ɔs dɛn, man dɛn. Wi go rich na Klɔd in ranch insay tati minit."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-FO
  
  
  Drake bin sidɔm wit in padi dɛn na wan pan di layt ɛlikopta dɛn we di Awayi Polis Dipatmɛnt bin gɛt ɛn i bin de tray fɔ klin in ed as dɛn de flay kwik kwik wan go na di say usay Klɔd bin de mɛn animal dɛn. Di skay bin ful-ɔp wit di sem kayn ɛlikopta dɛn ɛn sojaman dɛn we ebi pasmak. Bɔku bɔku pipul dɛn bin de na di ays. Ɔda wan dɛn bin de go na grɔn, ɛn dɛn bin de muf kwik kwik wan. Dɛn bin fos bɔku pan di polis ɛn sojaman dɛn fɔ de na Ɔnolulu ɛn di Waikiki eria if tɛroris atak dɛn rili apin.
  
  Di Blɔd Kiŋ bin sheb dɛn sojaman dɛn.
  
  Di sataylayt pikchɔ bin sho bɔku tin dɛn we dɛn bin de du na di rench, bɔt bɔku pan dɛn bin de kɔba am, ɛn dis bin mek i nɔ pɔsibul fɔ no wetin rili de apin.
  
  Drake bin dɔn mekɔp in maynd fɔ put in filin fɔ Kovalenko pan stɔp. Geits bin rayt. Di hostaj dɛn ɛn dɛn sef na bin di tin dɛn we bin disayd fɔ du na ya. Sɔm pan di wɔndaful tin dɛn we i dɔn ɛva si bin de apin dɔŋ ɛn rawnd am as dɛn de flay go na di Nɔt Kɔst, bɔt Drake yuz ɛvri ɔns we i want fɔ pe atɛnshɔn. Na in na bin di sojaman we i bin bi trade.
  
  I nɔ bin ebul fɔ bi ɛni ɔda pɔsin.
  
  Na in lɛft, Mai tɔk smɔl wit in sista, Chika, i bin de chɛk am tu tɛm se i sef ɛn chenj sɔm kwayɛt wɔd dɛn we dɛn ebul. I nɔ bin sikrit se dɛn kin bigin fɔ fɛt ful-ful wɔ ɔ go na say we dɛn dɔn rɛdi fɔ fɛt.
  
  Na Drake in raytan, Alis bin spɛn tɛm fɔ chɛk ɛn chɛk bak in wɛpɔn ɛn ikwipmɛnt dɛn. I nɔ bin nid fɔ ɛksplen ɛnitin. Drake nɔ bin gɛt wan dawt se i go du in revaŋg.
  
  Hayden ɛn Kinimaka bin sidɔm bifo, dɛn bin de pres dɛn maykrofon ɔltɛm ɛn blo ɔ gɛt ɔpdet ɛn ɔda tin dɛn. Di gud nyus na dat, natin nɔ bin apin na Oahu ɔ ɛni ɔda ayland. Di bad nyus na dat di Blɔd Kiŋ bin gɛt ia fɔ rɛdi fɔ dis. Dɛn nɔ bin no wetin dɛn de waka insay.
  
  Dɛn bin lɛf Bɛn ɛn Karin na di ɛdkwata. Dɛn bin ɔda dɛn fɔ wet fɔ di ɛjɛn in imel ɛn afta dat dɛn fɔ rɛdi fɔ di sɔm kayn we we go mek dɛn fred se dɛn go gɛt fɔ go ɔnda Daymɔnd Ɛd ɛn sɔntɛm dɛn go brok di Get dɛn na Ɛl.
  
  Wan mɛtal vɔys kɔmɔt frɔm di Choppers sawnd sistɛm. "Fayv minit to di gol."
  
  Ilɛksɛf yu lɛk am ɔ yu nɔ lɛk am, Drake bin de tink. Wi de insay am naw.
  
  Di ɛlikopta bin swip dɔŋ di dip vali, ɛn dis na bin tin we nɔbɔdi nɔ go biliv as i bin de flay rawnd bɔku bɔku ɔda ɛlikopta dɛn. Dis na bin di fɔs wef we gɛt spɛshal fɔs sojaman dɛn. Ɛni sɛkɔn Amɛrika sojaman dɛn we bin de prayvet, bin rɛdi fɔ ɛp. Di Eya Fos. Navy we dɛn kɔl. Sojaman dɛn.
  
  Di vɔys kam bak. "Tagɛt".
  
  Dɛn grap as wan.
  
  
  * * *
  
  
  Drake in but bin tɔch di saf gras ɛn i bin de ɔnda faya wantɛm wantɛm. Na in na bin di sɛkɔn to las pɔsin fɔ waka kɔmɔt na di domɔt. Di ɔnaful Marin, we stil de fɛt bak, tek wan ful blast na in chɛst ɛn day bifo i nak di grɔn.
  
  Drake bin skata na grɔn. Bullets bin de wispa oba in ed. Muffled blows hit di logs nia am. I bin faya wan voli. Di man dɛn we bin de na in tu say dɛn bin de kray na di gras, ɛn dɛn bin de yuz di natura l il dɛn we de rɔl fɔ kɔba.
  
  Bifo am i si wan os, wan tu stori brik strɔkchɔ, nɔ spɛshal, bɔt i nɔ gɛt wan dawt se i fayn fɔ Kovalenko in lokal nid dɛn. Na di lɛft say i notis di say usay dɛn de mɛn animal dɛn. Wetin di...?
  
  Pipul dɛn we bin de fred ɛn we nɔ gɛt wɛpɔn bin rɔn kam nia am. Dɛn bin skata lɛft ɛn rayt, ɔlsay. I yɛri hissing insay in iafon
  
  "Frɛndli mats dɛn".
  
  I bin slid fɔ go bifo. May ɛn Alis bin de muf go na in raytan. Fɔ dɔn di Marines dɛn pul dɛnsɛf togɛda ɛn bigin fɔ kɔl wan kɔdinɛt faya patɛn. Drake bigin fɔ muf fast fast. Di pipul dɛn we bin de bifo dɛn bigin fɔ tɔn bak, dɛn kɔmɔt na di say we dɛn bin de ayd ɛn rɔsh go na di os.
  
  I izi fɔ mek pɔsin want fɔ du sɔntin
  
  Drake naw grap wit di atak fos ɛn kil pipul dɛn as i de rɔn, es in pistɔl ɔp. I si di prizina de jomp pan di gras, de go na di os. Dɛn nɔ bin no se di gud man dɛn dɔn kam.
  
  Di prizina twist wantɛm wantɛm ɛn fɔdɔm. Di Blɔdi Kiŋ in man dɛn shot gras pan dɛn. Drake grɔmbul, tek aim pan di gɔnsling, ɛn blo di bastard in ed. I bin de faya wan wan tɛm, i bin de pin pipul dɛn na grɔn ɔ gayd pipul dɛn so dat ɔda pipul dɛn go dɔn dɛn.
  
  I bin de luk fɔ Klɔd. Bifo dɛn kɔmɔt na di ɛlikopta, dɛn sho dɛn ɔl wan foto we di Blɔd Kiŋ in diputi gɛt. Drake bin no se i go dayrɛkt di tin dɛn we de apin frɔm biɛn di scene, ɛn mek wan plan fɔ rɔnawe. Sɔntɛm na frɔm os.
  
  Drake rɔn, stil de skan di eria, i de shot wan wan tɛm. Wan pan di bad pipul dɛn grap frɔm biɛn di il ɛn kam pan am wit machɛt. Drake jɔs put in sholda dɔŋ, alaw di mɔmɛnt we in ɛnimi gɛt fɔ kɛr am go stret to am, ɛn i fɔdɔm na grɔn. Di man bin de laf. Drake in but bin krɔs in jaw. Drake in ɔda but step pan di an we ol di machɛt.
  
  Di foma SAS man aim im gon and faya. Ɛn afta dat, wi bin muf go bifo.
  
  I nɔ bin luk bak. Di os bin de bifo, i bin tan lɛk se i big, di domɔt bin opin smɔl, lɛk se i de invayt pipul dɛn fɔ kam insay. I klia se dis nɔto di we fɔ go. Drake kik di winda dɛn as i de rɔn, i aim ay. Glas bin bɔm na di os.
  
  Naw, mɔ ɛn mɔ prizina dɛn bin de kɔmɔt na di rench. Sɔm dɛn bin tinap na di lɔng gras, jɔs de ala ɔ luk lɛk se dɛn dɔn shɔk. We Drake luk dɛn, i notis se bɔku pan dɛn de rɔn wit wan spid, dɛn de flay fɔ go bifo lɛk se dɛn de rɔnawe pan sɔntin.
  
  Ɛn afta dat, i si am, ɛn in blɔd tɔn to ays.
  
  Di ed, we na di big big ed fɔ wan Bɛngal tayga we nɔ pɔsibul, bin de strek krɔs di gras fɔ tray fɔ rɔnata am wit layt. Drake nɔ bin ebul fɔ mek di tayga dɛn kech dɛn animal we dɛn de it. I rɔn go nia dɛn.
  
  A bin pres di iafon. "Tayga dɛn we de na di gras."
  
  Wan flurry of chatter bin de fo ansa. Ɔda pipul dɛn bak bin notis di animal dɛn. Drake bin de wach we wan pan di animal dɛn jomp pan di man we de rɔn in bak. Di krichɔ bin big, i bin gɛt wamat, ɛn we i bin de flay, i bin tan lɛk pafɛkt imej fɔ chaos ɛn kil. Drake fos in leg fɔ go fast.
  
  Wan ɔda big big ed bin brok di gras we bin de sɔm yad bifo. Di tayga jomp pan am, in mɔt tɔn to big big grɔmbul, in tit dɛn kɔmɔt na do ɛn dɛn dɔn ɔlrɛdi gɛt blɔd. Drake fɔdɔm na di dɛk ɛn rol, ɛvri nerv na in bɔdi de alayv ɛn de ala. I nɔ ɛva sket so pafɛkt wan bifo. I nɔ ɛva rayz so kwik ɛn kɔrɛkt wan bifo. I bin tan lɛk se wan ɛnimi we gɛt wamat pas am dɔn pul di bɛtɛ wɔriɔ we de insay am.
  
  I pul wan pistɔl, tɔn rawnd ɛn faya bulɛt pɔynt-blank insay di tayga in ed. Di wayl animal fɔdɔm wantɛm wantɛm, i shot tru di bren.
  
  Drake nɔ bin kech in briz. I jomp kwik kwik wan krɔs di gras fɔ ɛp di man we i bin si we i dɔn fɔdɔm sɔm sɛkɔn bifo dis tɛm. Di tayga bin de rɔn oba am, i bin de grɔmbul, in big big mɔsul dɛn bin de fleks ɛn rɔf as i de put in ed dɔŋ fɔ bayt.
  
  Drake shot am na di riya, wet te i tɔn rawnd, dɔn i shot am bitwin in yay. I land, ɔl fayv ɔndrɛd pawn, pan di man we i bin de kam it.
  
  nɔto gud, Drake bin tink. Bɔt i bɛtɛ pas fɔ mek dɛn kɔt am ɛn it am layf layf wan.
  
  Dɛn bin de yɛri pipul dɛn we de ala na in yes. "Fuk mi, dis bastard dem big!" "Wan ɔda wan, Jako! Wan mɔ fɔ yu siks!"
  
  I bin stɔdi di tin dɛn we bin de arawnd am. No sayn nɔ de fɔ tayga, na jɔs di wan dɛn we dɛn kapchɔ we bin de fred ɛn di sojaman dɛn we bin de fred. Drake rɔsh bak krɔs di gras, rɛdi fɔ tek kɔba if i si ɛni ɛnimi, bɔt insay smɔl sɛkɔn i dɔn kam bak na di os.
  
  Di winda dɛn we bin de bifo bin brok. Di Marines bin de insay. Drake fala, in wayales Bluetooth signal mak am as padi. We i step oba di brok brok winda sil, i bin de wɔnda usay Klɔd insɛf go de. Usay i go de rayt naw?
  
  Wan vɔys bin de wispa na in yes. "A bin tink se yu kɔmɔt na di pati ali, Drakey." Alicia in silky tɔyn dɛn. "Fɔ una ɔl tu."
  
  I bin si am. Pat pan am ayd bay di kloz we i bin de rɔm. Jizɔs, i bin de luk insay in DVD kɔlekɛshɔn?
  
  Mai bin de biɛn am wit gɔn na in an. Drake bin de wach we di Japan uman es in wɛpɔn ɛn pɔynt am na Alis in ed.
  
  In vɔys we nɔ bin gɛt op bin de ala na dɛn yes se: "Mai!"
  
  Alis bin jomp. May in fes bin kɔba ɛn mek i smayl smɔl. "Na bin wan jes, Drake. A bin de pɔynt to di alam intafays, nɔto Alis. Nɔ yɛt ".
  
  "Wɔri?" Drake bin de laf. "Wi dɔn ɔlrɛdi de insay."
  
  "I tan lɛk se di sojaman dɛn we de waka na fut tink se i gɛt kɔnekshɔn bak to di big westɛm we de na di bakyaad."
  
  Alis step bak ɛn aym in pistɔl. "Damned if a no." I faya wan voli insay di kloz. Spak dɛn bin de flay.
  
  Alis bin shrug in ed. "Dat fɔ dɔn du fɔ am."
  
  Hayden, wit Kinimaka hot pan in il, kam bak na di rum. "Dɛn lɔk di stɔ tayt tayt wan. Sayn dɛn fɔ booby trap. Di teknɔlɔji man dɛn de wok pan am naw."
  
  Drake bin si se ɔl dis nɔ rayt. "Ɛn yet wi kin go insay ya so izi wan? Dis-"
  
  Da tɛm de, dɛn yɛri wan krawd ɛn sɔmbɔdi in sawnd we de kam dɔŋ na di stɛp dɛn ɔp. Kwik. Drake pik di gɔn ɛn luk ɔp.
  
  Ɛn i bin frɔz bikɔs i bin sɔprayz.
  
  Wan pan Klɔd in man dɛn bin de kam dɔŋ di stej smɔl smɔl, ɛn wan an bin de swɛt di pɔsin we dɛn bin kapchɔ in trot. Insay in ɔda an i bin gɛt di Dɛzat Igul, we dɛn bin aim na in ed.
  
  Bot dat no bi di ful extent of Drake in shok. Wan sik filin bin kam we i no di uman. Na Keti Harisin, we na bin Geit in fɔs ɛstɛt in gyal pikin. Di man we bin gɛt pat pan di blem fɔ Kɛnɛdi in day.
  
  Na in gyal pikin. I stil de alayv.
  
  Klɔd in man bin pres di gɔn tranga wan pan in tɛmpul, ɛn dis bin mek i lɔk in yay bikɔs i bin de fil pen. Bɔt i nɔ bin de ala. Drake, wit wan duzin ɔda pipul dɛn we bin de na di rum, bin pɔynt dɛn gɔn to di man.
  
  Ɛn yet i nɔ bin fil rayt to Drake. Wetin mek dis man bin de ɔpstayd wit wan prizina? I bin tan lɛk se-
  
  "Kam bak!" - di man ala, i de dart in yay wild wan na ɔl di say dɛn. Swet bin de drɔp frɔm am insay big big drɔp dɛn. Di we aw i bin de af-af kari ɛn af-af push di uman min se ɔl in wet bin de na in bak leg. Di uman, fɔ in prez, nɔ bin mek am izi fɔ am.
  
  Drake bin kɔlkul se di prɛshɔn pan di trig dɔn ɔlrɛdi af-af to di target. "Muf go fa! Mek wi kɔmɔt!" Di man put am dɔŋ wan ɔda stɛp. Di spɛshal fɔs sojaman dɛn bin de tɔn bak nɔmal wan, bɔt na fɔ go na say dɛn nɔmɔ we go bɛnifit dɛn smɔl.
  
  "A de wɔn una, ɔn dɛn." Di man we bin de swet bin de blo bad bad wan. "Get out of di fukin we."
  
  Ɛn dis tɛm, Drake bin ebul fɔ si se i min am. Dispereshɔn bin de na in yay, sɔntin we Drake bin no. Dis man dɔn lɔs ɔltin. Ɛnitin we i du, ɛnitin we i du, dɛn bin de du am ɔnda bad bad fos.
  
  "Bak!" di man ala bak ɛn roughly push di uman dɔŋ wan ɔda stɛp. Di an we bin de ɔg in nɛk bin tan lɛk ayɛn stik. I bin kip ɔl di pat dɛn na in bɔdi biɛn am so dat i nɔ go sho insɛf as pɔsin we i want fɔ atak. Wan tɛm, i bin bi sojaman, ɛn i go mɔs bi se na bin gud sojaman.
  
  Drake ɛn in kɔleja dɛn bin si se i gɛt sɛns fɔ tɔn bak. Dɛn gi di man smɔl mɔ ples. I go dɔŋ sɔm stɛp dɛn mɔ. Drake bin kech May in yay. I shek in ed smɔl. I bin no bak. Dis bin rɔng. I bin...
  
  Wan rɛd ɛring. Di kayn we we rili bad. Klɔd, we nɔ gɛt wan dawt fɔ se na Kovalenko bin tɛl dɛn fɔ du dat, bin yuz dis man fɔ pul dɛn maynd. Archetypal bihayvya fɔ di Kiŋ fɔ Blɔd. Sɔntɛm bɔm go de na di os. Di rial blɛsin, Klɔd, go mɔs bi se i rɔnawe kɔmɔt na di stɔ fayn fayn wan.
  
  Drake bin wet, i bin rɛdi fayn fayn wan. Ɛvri nɛv na in bɔdi bin frɔz. I bin lɛvɛl di blo. In briz bin stɔp. In maynd bin go blank. Natin nɔ bin de naw, nɔto di tɛnsi rum we ful-ɔp wit sojaman dɛn, nɔto di hostej we bin de fred bad bad wan, ivin di os ɛn savant dɛn we bin de rawnd am.
  
  Na jɔs wan milimita nɔmɔ. Sayt krɔs-hɛr. Les dan wan inch to di target. Wan muv. Na dat nɔmɔ i bin nid. Ɛn na fɔ kwayɛt nɔmɔ i bin no. Dɔn di man push Keti Harisin dɔŋ wan ɔda stɛp, ɛn insay da split sɛkɔn de we i muv, in lɛft yay bin de luk kɔmɔt biɛn di uman in skel.
  
  Drake blo am apat wit wan shot.
  
  Di man jomp bak, kollid wit di wol an slip pas di uman we de ala. I land wit krash, ed fɔs, wɛpɔn dɛn de klak biɛn am, dɔn dɛn si in vest, in bɛlɛ.
  
  Keti Harisin bin ala se: "I dɔn gɛt bɔm pan am!"
  
  Drake jomp fɔ go bifo, bɔt Mai ɛn di big Marin bin dɔn ɔlrɛdi jomp oba di edj fɔ di stej. Di Marin bin grap Keti Harisin. Mai jomp oba di day mercenary. In ed tɔn to di vest, to di indikɛtɔ.
  
  "Eit sɛkɔn!"
  
  Ɔlman rɔsh go na di winda. Ɔlman pas Drake. Di Inglishman rɔsh go insay di os mɔ, i rɔsh along di smɔl kɔridɔ fɔ go na di kichin, ɛn pre se sɔmbɔdi go lɛf di bak domɔt opin. Da we de i go de nia Klɔd we di bɔm bɔn. So i bin gɛt chans.
  
  Tru di kɔridɔ. Tri sɛkɔn pas. To di kichin. Wan kwik luk arawnd. Tu sɛkɔn mɔ. Di bak domɔt dɔn lɔk.
  
  Taym dɔn dɔn.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI FAYV
  
  
  Drake opin faya jɔs afta i yɛri di fɔs bɔm. I go tek wan ɔ tu sɛkɔn fɔ rich de. Di kichin domɔt bin brok bikɔs bɔku bɔku pipul dɛn bin bit am. Drake bin rɔn stret pan am, i bin de shot ɔltɛm. I nɔ slo, i jɔs nak am wit in sholda ɛn fɔdɔm tru di ays.
  
  Di bɔm bin swip biɛn am lɛk snek we de atak am. Wan tɔŋ we gɛt faya bin bɔs kɔmɔt na di domɔt ɛn winda dɛn, ɛn i shot ɔp na di skay. Drake bin de rol. Di briz we faya bin de blo bin tɔch am fɔ smɔl tɛm ɛn afta dat i tɔn bak.
  
  I nɔ bin slo, i jomp bak ɛn rɔn. Brus ɛn bit, bɔt i bin dɔn mekɔp in maynd bad bad wan, so i rɔsh go na di big stɔ. Di fɔs tin we i si na dayman bɔdi. Na 4 pan dɛn de. Di teknishian dɛn we Hayden bin lɛf biɛn fɔ gɛt akses. I bin stɔp nia dɛn ɛn chɛk ɛni wan pan dɛn fɔ si sayn dɛn we de sho se dɛn gɛt layf.
  
  No puls nɔ de ɛn no bulɛt wund nɔ de. Yu tink se dɛn bin gɛt ilɛktrishɔn fɔ dɛn damn wɔl dɛn ya?
  
  Na wan ɔda tɛm i nɔ bin impɔtant igen. Di frɔnt pat na di stɔ bin bɔm, wud dɛn bin skata ɛn faya bin de bɔn ɛn faya bin de bɔn. Drake bin fɔdɔm na di dɛk. I yɛri wan injin de ala ɛn luk ɔp jɔs insay di tɛm fɔ si wan yɔlɔ blɔk bɔs tru di domɔt dɛn we dɔn brok ɛn flay pawaful wan dɔŋ di mekshift drayv we.
  
  Drake bin jomp op. I go mɔs bi se i bin de go to wan ayd ɛlikopta, plen, ɔ sɔm ɔda damn bɔbi trap. I nɔ bin ebul wet fɔ mek dɛn gi am trɛnk. I rɔn go insay wan stɔ we dɔn pwɛl ɛn luk rawnd. I shek in ed bikɔs i nɔ biliv. Di dip shayn we di polish supaka bin de shayn bin de shayn ɔlsay.
  
  We Drake pik di wan we de nia am, i spɛn valyu sɛkɔn dɛn fɔ luk fɔ di ki ɛn afta dat i si wan sɛt pan dɛn de hang na do na di ɔfis we de insay. Di Aston Martin Vanquish bin stat wit wan ki ɛn pawa kɔmbayn we, pan ɔl we Drake nɔ bin sabi am, i mek in adrenaline pɔmp as di injin de ala mad wan.
  
  Di Aston Martin flay kɔmɔt na di stɔ wit in taya dɛn we de swɛt. Drake pɔynt am na di say we i bin op se na Klɔd in motoka we de spid. If dis na bin jɔs wan ɔda rawnd fɔ disoriɛnt, Drake na skru. Lɛk, sɔntɛm, ɔl di Awayi. Dɛn bin rili nid fɔ kech di Blɔd Kiŋ in diputi.
  
  Frɔm di kɔna na in yay, Drake si Alis stɔp wantɛm wantɛm. I nɔ bin wet. Insay di miro we de biɛn, i si am de rɔn insay di stɔ wit wilful. Gɔd, dis kin gɛt prɔblɛm.
  
  Di yɔlɔ blur we de bifo bigin fɔ luk lɛk ay-ɛnd supaka, we de mek wi mɛmba di ol Porsche Le Mans kɔp dɛn we win di res. Klostu to di grɔn, i ɔg di kɔba kɔba dɛn na di rod, ɛn i bin de bounce lɛk se i de rɔn pan spring. I nɔ bin fayn fɔ de na say dɛn we rɔf, bɔt afta dat, di mekshift rod bin kam fɔ bi pawaful rod fɔ sɔm mayl dɛn we ay pas am.
  
  Drake faya pan di Vanquish, i put di wɛpɔn fayn fayn wan na di sit biɛn am ɛn lisin to di Bluetooth sawnd dɛn we de bounce rawnd na in bren. Di ranch opareshɔn bin stil de ful-ɔp. Dɛn bin fri di wan dɛn we dɛn bin tek as ɔstej. Sɔm dɛn bin dɔn day. Bɔku grup dɛn pan Klɔd in man dɛn bin stil ol na stratejik pozishɔn dɛn, ɛn dɛn bin de pin di ɔtoriti dɛn na grɔn. Ɛn af duzin tayga dɛn bin stil de waka rawnd, ɛn dis bin de mek bad bad tin apin.
  
  Di gap bitwin Aston Martin ɛn Porsche dɔn ridyus to ziro. Di Inglish motoka bin bɛtɛ fa fawe na rod dɛn we rɔf. Drake bin posishun insɛf dairekt biɛn am, i bin gɛt di intenshɔn fɔ sidɔm nia am, we i si na di riyaviu miro se ɔda supaka de kam nia am.
  
  Alicia de drayv wan ol Dodge Viper. Trɔst am fɔ du sɔntin wit di mɔsul dɛn.
  
  Di tri motoka dɛn bin de rɔn krɔs rɔf rɔf ples, dɛn bin de tɔn dɛn turn ɛn tɔn pan lɔng stret. Grev ɛn dɔti bin de flay rawnd ɛn biɛn dɛn. Drake si di rod we dɛn mek wit ston de kam nia ɛn i disayd fɔ du sɔntin. Dɛn bin want fɔ mek Klɔd gɛt layf, bɔt dɛn bin gɛt fɔ kech am fɔs. I bin rili tek tɛm fɔ kɔntinyu fɔ lisin to di chat we de na in ɛdfɔn if ɛnibɔdi ripɔt se dɛn dɔn kech Klɔd, bɔt di mɔ dis chase de go bifo, na di mɔ Drake bin de shɔ se di man we de bifo na di Blɔd Kiŋ in sɛkɔn.
  
  Drake es in gɔn ɛn brok di Aston in winda. Afta we i bin de skid fɔ smɔl tɛm, i bin gɛt kɔntrol bak ɛn faya sɛkɔn rawnd pan di Pɔshi we bin de rɔnawe. Bullets bin tear in baksayd.
  
  Di motoka nɔ bin slo fɔ slo. I tek ɔf go na wan nyu rod. Drake opin faya as di Le Mans drayva aksɛlayt, bulɛt kes dɛn skata na di lɛda sit nia am. Na taim fo tek aim fo di taya dem.
  
  Bɔt rayt da tɛm de, wan pan di ɛlikopta dɛn zoom pas dɛn ɔl, tu figa dɛn bin ledɔm kɔmɔt na di domɔt dɛn we opin. Di ɛlikopta tɔn rawnd bifo di Pɔshi ɛn i bin de flay na sayd. Wonin shot dɛn bin kɔt chunks kɔmɔt na di rod bifo am. Drake shek in ed wit nɔ biliv as wan an stɔp kɔmɔt na di drayva in winda ɛn bigin fɔ shot di ɛlikopta.
  
  Wantɛm wantɛm, di sem tɛm, i pul in fut kɔmɔt na di aksilarayt ɛn in an dɛn kɔmɔt na di stiarin, tek aim ɛn rilis wan chaj fɔ ambishɔn, skil ɛn rɛklɛs. Alicia in Viper bin krash pan in yon motoka. Drake bin gɛt kɔntrol bak, bɔt i si di gɔn de flay tru di winda.
  
  Bɔt in krayzi shot bin wok. I shot di drayva we bin de rɔnawe na in ɛlb, ɛn naw di motoka bin de slo. Lɛf. Drake stɔp di Aston wantɛm wantɛm, jomp kɔmɔt ɛn rɔn kwik kwik wan go na di pasenja domɔt na di Porsche, i stɔp fɔ es in gɔn ɛn kip in yay pan di figa in ed di ɔl tɛm.
  
  "Drɔp yu wɛpɔn! Du am!"
  
  Di ansa kam se: "A nɔ ebul." "Yu shot mi na mi an fɔ fuk mi, yu stupid boar."
  
  Di ɛlikopta bin de flay bifo, in rɔta dɛn bin de ala as in injin we bin de mek tɛnda de shek di grɔn.
  
  Alicia kam nia ɛn shot di Porsche in sayd miro. As wan tim, dɛn bin de tɔn lɛft ɛn rayt, ɛn dɛn ɔl tu bin de kɔba di man we bin de biɛn di wil.
  
  Pan ɔl we di man in fes bin de kray fɔ mek i fil pen, Drake bin no am frɔm di foto. Na bin Klɔd.
  
  Na taim fo pe op.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake bin jomp wit shok we in mobayl fon ring. I bin de falamakata Drake, i bin chenj bak to Evanescence. Amy Lee in chilling vocals pan "Lost in Paradise" bin mach ɔlman in mud pafɛkt wan da tɛm de.
  
  Di raytin we dɛn rayt International International bin apia na di skrin.Di kɔl nɔ bin fɔ dɔn kɔmɔt frɔm wan mɛmba na in famili. Bɔt, we wi tink bɔt di wok we di Nashɔnal Akayv de du, i kin kɔmɔt frɔm ɛni nɔmba pan gɔvmɛnt ɛjɛnshi dɛm.
  
  "Yɛs?"
  
  "Bɛn Blɛk?"
  
  Fɔ fred bin de skrach in spayna wit shap finga dɛn. "Na udat?"
  
  "Tɛl mi". Di vɔys bin gɛt kɔlchɔ, Inglish ɛn i bin gɛt kɔnfidɛns ɔlsay. "Naw naw. A fɔ tɔk to Bɛn Blɛk?"
  
  Karin bin kam nia am, ɛn i bin de rid di fred we bin de na in fes. "Yɛs".
  
  "Fayn. Wɛl dɔn. Yu tink se i bin at fɔ du dat? Mi nem na Daniɛl Bɛlmɔnt."
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Ben drɔp in fon. "Wetin? Aw di ɛl yu de-"
  
  Wan wata we bin de mek i laf fayn fayn wan bin stɔp am. "Rilaks. Jɔs rilaks mi padi. A sɔprayz, fɔ se di lɛst, se Alis Mayls ɛn yu galfrɛn nɔ tɔk bɔt mi... skil dɛn."
  
  Ben in mɔt opin, i nɔ bin ebul fɔ tɔk wan wɔd. Karin bin de mɔt di wɔd dɛn, tifman? Frɔm Lɔndɔn? Na in na in?
  
  Ben in fes bin se ɔltin.
  
  "Di pusi bit yu tong, Mista Blɛk? Sɔntɛm yu fɔ drɛs yu fayn sista. Aw Karin de?"
  
  We dɛn tɔk bɔt in sista in nem, dat bin mek i gladi smɔl. "Wea yu get mai nomba?"
  
  "Nɔ de put yusɛf dɔŋ to mi. Yu rili tink se i go tek tu awa fɔ du di simpul ɔpreshɔn we yu aks mi fɔ du? Ɔ a dɔn spɛn di las fɔti minit fɔ lan smɔl bɔt mi... bɛnifit pipul dɛn? Hm? Tek yu tɛm wit dis, Blɛki."
  
  Ben bin tɔk fɔ difend insɛf se: "A nɔ no natin bɔt yu." "A advays yu-" I stɔp smɔl. "Pas-"
  
  "Yu galfrɛn? A shɔ se na so i bin bi. I sabi mi gud gud wan."
  
  "Wetin bɔt Alis?" Karin bin de ala, i bin de tray fɔ trowe di man we nɔ balans. Dɛn ɔl tu bin so sɔprayz ɛn dɛn nɔ bin gɛt ɛkspiriɛns so dat i nɔ bin ivin kam na dɛn maynd fɔ wɔn di CIA.
  
  Di sayn bin de fɔ smɔl tɛm. "Dis gyal de rili mek a fred, fɔ tɛl yu di tru."
  
  I bin tan lɛk se Bɛn in bren bigin fɔ wok. "Mista Belmonte, di tin we dɛn aks yu fɔ kɔpi rili valyu. So valyu-"
  
  "A ɔndastand am." Na Kpɛntin Kuk ɛn wan pan in man dɛn rayt am. Insay in tri trip dɛn, Kuk bin fɛn mɔ tin dɛn pas ɛni ɔda pɔsin na istri."
  
  Ben bin snap se: "A nɔ min istri valyu." "A min se i kin sev pipul dɛn layf. Naw. Tide."
  
  "Rili?" I bin tan lɛk se Bɛlmɔnte bin rili want fɔ no mɔ. "Duya tɛl mi".
  
  "A nɔ ebul". Bɛn bigin fɔ fil se i nɔ gɛt op smɔl. "Duya. Ɛp wi".
  
  "I dɔn ɔlrɛdi de na yu imel," na so Belmonte tɔk. "Bɔt a nɔ go bi udat a bi if a nɔ sho yu wetin a valyu, nɔto so? Ɛnjɔy."
  
  Belmonte bin dɔn di kɔl. Ben trowe in mobayl fon na di tebul ɛn klik in kɔmpyuta fɔ sɔm sɛkɔn.
  
  Di pej dɛn we nɔ bin de na di chɛf in jɔnal dɛn bin apia wit ful, glori kɔlɔ.
  
  Ben bin rid lawd wan se: "Levels of Hell." "Kuk onli mek am to level faiv and den ton bak. Oh mi God, yu kin yɛri dat, Karin? Ivin Kpɛntin Kuk nɔ mek am pas lɛvul fayv. Dis... dis..."
  
  "Wan big big sistɛm fɔ trap dɛn." Karin bin de rid kwik kwik wan oba in sholda, ɛn in foto mɛmori bin de wok ova tɛm. "Di big, krayzi trap sistɛm we dɛn dɔn ɛva imajin."
  
  "Ɛn if i so big ɛn denja ɛn ɛlaborate..." Bɛn tɔn to am. "Imajin aw di mirekul we dis kin mek pɔsin du rili big ɛn i min."
  
  Karin bin tɔk ɛn kɔntinyu fɔ rid se: "I nɔ pɔsibul fɔ biliv."
  
  
  * * *
  
  
  Drake pul Klɔd kɔmɔt na di motoka we dɛn shot ɛn trowe am roughly na di rod. Di kray we i de ala bikɔs i de fil pen, i de rɛnt di ays, ɛn i de drawn ivin di ala ala we di ɛlikopta de mek.
  
  "Ful pipul dɛn! Yu nɔ go ɛva stɔp am. I kin win ɔltɛm. Damn it, mi an de at, yu bastard!"
  
  Drake briŋ in mashin gɔn to am ɛn i nil dɔŋ na Klɔd in chɛst. "Jɔs sɔm kwɛstyɔn dɛn, padi. Den di dokta dem go pump yu ful wit som rili tasty shit. Usay Kovalenko de? I de ya?"
  
  Klɔd gi am wan fes we tan lɛk ston, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i vɛks.
  
  "Okay, lɛ wi tray fɔ du sɔntin we simpul pas dis. Ɛd Boudreau. Usay i de?"
  
  "I tek di wiki-wiki shatɔl bak na Waikiki."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Usay di ɔda tu ranch dɛn de?"
  
  "I dɔn lɔs." Klɔd in fes bin brok ɛn grin. "Evritin don los".
  
  "It na inof". Alicia bin lisin oba Drake in sholda. I waka rawnd, i pɔynt di gɔn na Klɔd in fes, ɛn tek tɛm put in but pan Klɔd in ɛlbo we bin dɔn brok. Wan kray kray wantɛm wantɛm split di ays.
  
  Drake wispa se: "Wi kin tek dis fa as yu want." "Nɔbɔdi nɔ de na yu sayd ya, padi. Wi no bɔt tɛroris atak dɛn. Ilɛksɛf na tɔk ɔ ala. I nɔ impɔtant to mi."
  
  "Lɛf!" I bin lɛf smɔl fɔ lɛ pɔsin nɔ ɔndastand wetin Klɔd bin tɔk. "Pu...duya."
  
  "Dat na beta". Alis bin mek di prɛshɔn smɔl.
  
  "A... dɔn de wit di Blɔd Kiŋ fɔ bɔku, bɔku ia." Klɔd bin spit. "Bɔt naw i de lɛf mi biɛn. I lɛf mi fɔ day. Rot na pig kɔntri. Fɔ kɔba yu ɔn. Sɔntɛm nɔto so." Klɔd bin tray fɔ sidɔm ɔp. "Gini gini".
  
  Ɔlman bigin fɔ tek tɛm, Drake pul wan pistɔl ɛn aim Klɔd in skel. "Kalmly".
  
  "I go rigrɛt dis." Klɔd bin praktis fɔ sidɔm wit wamat. "A nɔ bisin igen bɔt di bad bad we aw i go pe am bak." Sarkasm bin de kɔmɔt frɔm in tɔyn. "A nɔ bisin bɔt am." Naw, layf nɔ de fɔ mi igen."
  
  "Wi ɔndastand." Alisia bin swɛt. "Yu et yu fukin bɔyfrɛn. Jɔs ansa di sɛxy sojaman in kwɛstyɔn dɛn."
  
  Wan bip sawnd bin de na Drake in iapik. Wan vɔys we tan lɛk mɛtal bin tɔk se: "Dɛn dɔn fɛn di fɔs pɔtal divays. I tan lɛk se Kovalenko dɔn lɛf dat biɛn."
  
  Drake blink in yay ɛn luk Alicia fɔ shɔt tɛm. Wetin mek di Blɔd Kiŋ go kɔmɔt na di pɔtal divays na tɛm lɛk dis?
  
  Simpul ansa. I nɔ bin nid am.
  
  "Kovalenko de ed Daymɔnd Hɛd, nɔto so? To di Get dɛn na Pɛlɛ, ɔ Ɛl, ɔ ɔda tin. Na dat na di men tin we i want fɔ du, nɔto so?"
  
  Klɔd mek wan fes. "Dis lay lay stori we i fɛn bin bi sɔntin we i bin de tink bɔt. Man we jɛntri pas ɔl di drim dɛn. Man we ebul fɔ gɛt ɛnitin we i want. Wetin i de du?
  
  "Obsessed wit sɔntin we i nɔ go ɛva gɛt?" Alis bin gi advays.
  
  "Wan man we so smat, we gɛt sɛns, tɔn to nyurotik idiot wan nɛt. I no se sɔntin de ɔnda da damn volkeno de. I bin de grɔmbul ɔltɛm se na in na di bɛst kuk. Dis Kuk bin rili tɔn bak wit fred. Bɔt nɔto Dmitry Kovalenko, nɔto di Blɔdi Kiŋ; i bin fɔ dɔn muf go bifo."
  
  Ivin Drake bin fil wan surge of foreboding. "Kuk bin tɔn bak? Wetin di ɛl de dɔŋ de?"
  
  Klɔd bin shrug in ed, dɔn i kray bikɔs i bin de fil pen. "Nɔbɔdi nɔ no." Bot a gehs se Kovalenko go bi di fes wan fo no. I de go de naw."
  
  Drake in at bin jomp pan dis infɔmeshɔn. I de go de naw. Wan tɛm bin de.
  
  Bay dis tɛm, Mai ɛn af duzin sojaman dɛn bin dɔn kam nia dɛn. Ɔlman bin de lisin wit ɔl dɛn at.
  
  Drake bin mɛmba di wok we i bin gɛt fɔ du. "Wi nid ples fɔ ranch. Ɛn wi want Ɛd Baudrɔ."
  
  Klɔd bin rilay di infɔmeshɔn. Tu ɔda ranch dɛn, wan na Kauai, di ɔda wan na di Big Ayland. Boudreau bin de go na Kauai.
  
  "Wetin bɔt tɛroris atak dɛn?" Mai aks kwayɛt wan. "Dis na jɔs ɔda trik?"
  
  Ɛn naw Klɔd in fes bin rili strɛch wit pwɛl at ɛn sɔfa sote Drek in bɛlɛ fɔdɔm tru di flɔ.
  
  "Nɔ". Klɔd bin de kray. "Dɛn na rial pipul dɛn. Dɛn kin opin ɛnitɛm."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-SIKS
  
  
  Ben ɛn Karin waka go na di winda, ɛn dɛn ɔl tu ol wan kɔpi fɔ Kpɛntin Kuk in sikrit jɔnal dɛn. As dɛn de rid ɛn rid bak di madnɛs we de insay, Bɛn aks in sista kwɛstyɔn bɔt di strenj we di Blɔd Kiŋ bin biev.
  
  "Kovalenko go mɔs dɔn de plan fɔ go dis trip we dɛn fɛn di pɔtabl divays dɛn. I dɔn rɛdi tumɔs fɔ mek i dɔn ɔganayz ɔltin insay di las wiks."
  
  Karin bin de grɔmbul se: "Ia dɛn." "Ia we a dɔn de plan, praktis ɛn gris di rayt wil dɛn. Bɔt wetin mek i put dis big ɔpreshɔn pan denja fɔ go waka smɔl na Bamuda?"
  
  Ben shek in ed pan wan pan di pat dɛn we i bin de rid. "Krayzi tin dɛn. Jɔs krayzi. Na wan tin nɔmɔ bin de we go mek i du dis, sis."
  
  Karin bin luk di si we bin de fa fawe. "I bin si sɔntin bɔt divays dɛn we gɛt fɔ du wit Daymɔnd Hɛd."
  
  "Yɛs, bɔt wetin?"
  
  "Wɛl, fɔ dɔn, i klia se natin nɔ rili impɔtant." Dɛn bin de wach di ed dɛn we de shek shek as dɛn de brodkas di pikchɔ dɛn we di kamɛra dɛn gɛt frɔm di Blɔd Kiŋ in rench. Dɛn bin no se di megalomaniac dɔn lɛf di pɔtal divays biɛn. "I nɔ nid am."
  
  "Ɔ i biliv se i kin jɔs tek am bak we i want."
  
  Bihain dem, fo di opareshonal uplink, dem yeri Drake de ala out di infomeshon we im don de tek from Claude fo so long.
  
  Ben bin blink in yay pan Karin. "I se di Blɔdi Kiŋ dɔn ɔlrɛdi de na Daymɔnd Hɛd. I min se-"
  
  Bɔt di kray we Karin bin de ala we i nɔ bin de ɛkspɛkt, bin mek di nɛks wɔd dɛn na in trot frɔz. I fala in yay, i smɔl in yay ɛn fil in wɔl de krɔs.
  
  Blak smok frɔm bɔku bɔku bɔm dɛn bin de kɔmɔt na di ɔtel winda dɛn nia Waikiki Bich.
  
  Bɛn nɔ bin pe atɛnshɔn to di nɔys we bin de kɔmɔt na di ɔfis dɛn we bin de rawnd am, i rɔn go na di wɔl ɛn opin di TV.
  
  In mobayl fon bin ring. Dis tɛm na in papa. I go mɔs bi se dɛnsɛf de wach TV.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ɛn di sojaman dɛn, we nɔ bin bizi fɔ tek hostaj ɔ fɔ win di smɔl smɔl poket dɛn we lɛf fɔ di resistans, bin si di brodkas na dɛn Ayfon. Dɛn yunit kɔmanda, wan man we nem Jɔnsin, bin hack insay soja Andrɔyd divays dɛn ɛn kɔntakt di mobayl kɔmand post na Ɔnolulu dairekt as di tin dɛn de apin.
  
  Di kɔmanda bin ripit se: "Bɔm dɛn bin bɔn na tri ɔtel dɛn na Waikiki. "A de ripit. Tri. Wi de tek bot fɔ go na di wɛst pat frɔm di si. Kalakuau Waikiki we de na di wɔl. Wev to Ohana." Di kɔmanda bin lisin fɔ wan minit. "I tan lɛk se dɛn dɔn bɔm na ɛmti rum, we mek pipul dɛn fred... pipul dɛn we de kɔmɔt na dɛn os... prɛti mɔt... chaos. Dɛn dɔn strɛch di imejensi savis dɛn na Ɔnolulu te dɛn rich di limit."
  
  "Dis na ɔltin?" Drake bin rili fil sɔm kayn fridɔm. I bin fɔ dɔn wɔs pas dat.
  
  "Wetin-" Di kɔmanda in fes bin fɔdɔm. "Oh no".
  
  
  * * *
  
  
  Ben ɛn Karin bin de wach wit fred we di tin dɛn we dɛn bin de si bin de chenj na di TV skrin. Dɛn bin pul di ɔtel dɛn kwik kwik wan. Man ɛn uman dɛn bin de rɔn, push ɛn fɔdɔm. Dɛn bin de ala, difend di wan dɛn we dɛn lɛk ɛn kray we dɛn de ɔg dɛn pikin dɛn tayt tayt wan. Di wan dɛn we de wok na di ɔtel bin kam afta, dɛn bin luk lɛk se dɛn strɔng ɛn dɛn bin de fred, bɔt dɛn bin de kɔntrol dɛnsɛf. Polis ɛn fayaman dɛn bin de go ɛn kɔmɔt na di lɔbi ɛn ɔtel rum dɛn, ɛn dɛn bin de fil se dɛn de bifo ɛni ɔtel. Di tɛlivishɔn pikchɔ bin de fade as di ɛlikopta bin de flay insay, ɛn dis bin mek yu si wan fayn fayn ples fɔ si Waikiki ɛn di il dɛn we de rɔl biɛn de, di wɔndaful we aw di Daymɔnd Ɛd Vɔlkɛnɔ ɛn di Kuhio Bich we bɔku pipul dɛn sabi na di wɔl, we naw dɔn pwɛl bikɔs ɔf di wɔndaful we aw pipul dɛn kin si ay ay ɔtel dɛn we de swɛt smok ɛn faya we de kɔmɔt na dɛn wɔl ɛn winda dɛn we dɔn pwɛl.
  
  Di TV skrin bin klik bak. Ben bin blo ɛn Karin in at bin jomp. Dɛn nɔ bin ivin ebul fɔ tɔk to dɛnsɛf.
  
  Di nɔmba 4 ɔtel, we di wan ol wɔl bin de si, na tɛroris dɛn we bin wɛr mask bin tek am. Ɛnibɔdi we tinap na dɛn rod, dɛn kin shot am na di saydwɔk. Di las man tɔn rawnd ɛn shek in fist pan di ɛlikopta we bin de flay. Bifo i go insay di ɔtel ɛn lɔk di domɔt biɛn am, i shot ɛn kil wan sivilian we bin de skwatin nia wan taksi we pak.
  
  "Oh mi God". Karin in vɔys bin kwayɛt. "Wetin bɔt di po pipul dɛn we de insay?"
  
  
  * * *
  
  
  Di kɔmanda tɛl dɛn se: "Na pipul dɛn we gɛt wɛpɔn dɔn kam insay Kwin Ala Moana." "Disisiv wan. We yu wɛr mask. A nɔ de fred fɔ kil." I tɔn in kil-kil yay to Klɔd. "Aw bɔku ɔda atak dɛn go de, yu wikɛd bastar?"
  
  Klɔd bin luk lɛk se i de fred. I bin se: "Nɔbɔdi nɔ de." "Na Oahu."
  
  Drake bin tɔn in bak pan am. I bin gɛt fɔ tink. I bin gɛt fɔ ri-orient insɛf. Dis na wetin Kovalenko bin want, fɔ mek dɛn ɔl nɔ pe atɛnshɔn. Di tru tin na dat, Kovalenko bin no se sɔntin de we rili wɔndaful we dɛn ayd dip dip wan ɔnda di Daymɔnd Ɛd, ɛn i bin de go fɔ mek i gɛt klem fɔ am.
  
  Sɔntin we go ivin shayn pas di bad bad tin dɛn we dɛn atak dɛn ya kin du.
  
  In kɔnsɛntreshɔn bin kam bak. Natin nɔ chenj na ya. Di atak dɛn bin taym pafɛkt wan. Dɛn bin disabled sojaman dɛn, di ami ɛn di imejensi savis dɛn di sem tɛm. Bɔt natin nɔ chenj.Dɛn nɔ fɛn di Blɔd Kiŋ, so-
  
  Dɛn bin put Plan B insay akshɔn.
  
  Drake mek sayn to May ɛn Alicia. Hayden ɛn Kinimaka bin dɔn de nia dɛnsɛf. Di big Hawaiian bin luk lɛk shel-shɔk. Drake se to am wit pɔynt se: "Yu rɛdi fɔ dis, Mano?"
  
  Kinimaka bin lɛf smɔl fɔ lɛ i grɔmbul. "A de damn rayt."
  
  Drake bin tɔk se: "Plan B. "Kovalenko no de ya, so wi de stik to am. Di ɔda sojaman dɛn go ɔndastand dis insay wan minit. Hayden en May, una de join di atak pan Kauai. Mano ɛn Alicia, una de jɔyn di asɔlt na di Big Ayland. Go na dɛn ranch dɛn de. Sev bɔku bɔku wan dɛn we yu ebul. Ɛn Alis..." In fes tɔn to ays we dɛn kɔt. "A de kɔnt pan yu fɔ kil pɔsin. Mek da bastar Boudreaux de day wan bad bad day."
  
  Alicia bin nɔd in ed. Na Drake in aidia fɔ kip Mai ɛn Alicia apat we dɛn no se dɛn go gɛt fɔ split dɛn tim. I nɔ bin want mek Wells in day ɛn ɔda sikrit dɛn kam bitwin fɔ sev pipul dɛn layf ɛn fɔ stɔp di ɛnimi.
  
  Klɔd in ay ay vɔys bin mek Drake pe atɛnshɔn to am. "Kovalenko bin gi mɔni fɔ atak Oahu, Kauai ɛn di Big Ayland jɔs fɔ mek una pe atɛnshɔn to am. Divayd ɛn win yu. Yu nɔ go ebul fɔ win dis man. I dɔn de pripia fɔ lɔng lɔng tɛm."
  
  Matt Drake bin es in wɛpɔn ɔp. "Na dat mek a go fala am tru di Get dɛn na Ɛl ɛn fid am to di fukin dɛbul." I bin de go na di kago ɛlikopta. "Una kam, pipul dɛn. Lod ɔp."
  
  
  * * *
  
  
  Ben tɔn rawnd kwik kwik wan we in mobayl fon ring. Na bin Drake bin de
  
  "Rɛdi?"
  
  "Hi Mat. Yu shɔ se? Wi de rili kɔmɔt de?"
  
  "Wi de rili kɔmɔt de. Naw naw. Yu bin gɛt wetin yu nid frɔm Daniɛl Bɛlmɔnt?"
  
  "Yɛs. Bɔt i wik smɔl-"
  
  "Fayn. Yu dɔn sho di say we de nia di ples fɔ go insay di lava tyub?"
  
  "Yɛs. Wan kɔmyuniti de we gɛt get we de lɛk tu mayl frɔm Daymɔnd Ɛd. Semweso, di gɔvmɛnt na Awayi bin sial ɔl di say dɛn we dɛn sabi fɔ go insay. Bɔku tɛm, dis nɔ kin stɔp ivin pikin we dɔn mekɔp in maynd fɔ go insay."
  
  "Natin nɔ de ɛp. Lisin, Bɛn. Grab Karin ɛn mek pɔsin kɛr yu go na da lava tiub de. Send mi di kɔdinɛt dɛn. Du am naw ".
  
  "Yu siriɔs? Wi nɔ gɛt ɛni aydia bɔt wetin de dɔŋ de. Ɛn dis trap sistɛm? Dis na tin we pas fɔ du bad."
  
  "Kɔrej, Bɛn. Ɔ, as Def Leppard put am - Lɛ wi rok. " .
  
  Ben put in fon na di tebul ɛn tek dip briz. Karin put in an pan in sholda. Dɛn ɔl tu bin de luk di TV. Di pɔsin we bin de prich in vɔys bin tɛns.
  
  "...dis na terorizm pan skel we dɛn nɔ ɛva si bifo."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Drɛk tɔk di rayt tin. "Wi de fɛt wɔ. Wi nid fɔ pul di kɔmanda in chif pan wi ɛnimi dɛn."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI SƐVƐN
  
  
  Drake bin gɛda et mɛmba dɛn na di Delta Tim, we dɛn bin gi am wok if dɛn nid fɔ fɛn di dip kev dɛn. Dɛn na bin fambul vetɛna dɛn na di dipatmɛnt, di wan dɛn we gɛt ɛkspiriɛns pas ɔlman, ɛn wan tɛm, ɛnibɔdi bin dɔn du in yon ɔpreshɔn wan tɛm, na sɔm ples we gɔd lɛf.
  
  Bifo dɛn go insay di ɛlikopta, Drake step aut wit in padi dɛn fɔ smɔl tɛm. Di Blɔd Kiŋ bin dɔn sheb di Awayi ɛn gɔvmɛnt sojaman dɛn, ɛn naw i bin de go separet dɛn.
  
  "Bi sef." Drake luk ɔlman na dɛn yay in turn. Hayden bin de tɔk bɔt am. Mai. Alisya. Kinimaka. "Wi go gɛt fɔ spɛn wan nɛt mɔ na ɛlfaya, bɔt tumara wi ɔl go fri."
  
  Nad ɛn grunt bin de frɔm Mano.
  
  Drake se ɛn es in an se: "Biliv am." Fo an ɔda an dɛn kam pan am. "Jɔs de alayv, man dɛn."
  
  We i tɔk dat, i tɔn ɛn rɔn go nia di ɛlikopta we bin de wet. Delta Squad bin de finish op dia ekwipment and nau tek dia ples as im de board. "Hi guys". I bin gɛt strɔng Jɔksha aksɛn. "Rɛdi fɔ tear dis pig we de sok vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Fuk." Drake bin wɛf di payɔnia, ɛn di payɔnia bin es dɛn ɔp na di ays. I luk bak na di rench las tɛm ɛn si se in padi dɛn stil tinap na di sem sɛklɔ, de wach am we i de go.
  
  Yu tink se i go ɛva si dɛn ɔl layf bak?
  
  If i du dis, siriɔs kɔnt go de. I go gɛt fɔ mek sɔm apɔlɔji dɛn. Sɔm bad bad rial tin dɛn we i go gɛt fɔ kam fɔ no. Bɔt we Kovalenko day, i bin fɔ dɔn izi. Dɛn bin fɔ dɔn blem Kɛnɛdi, if dɛn nɔ bin sev am. Ɛn naw we i dɔn tayt tranga wan na di Blɔdi Kiŋ in tray, in spirit bin dɔn ɔlrɛdi go ɔp smɔl.
  
  Bɔt di las kɔnt we May ɛn Alis bin du kin rili tɔn ɔl dis na in ed. Wan big tin bin de bitwin dɛn, sɔntin we bin rili bad. Ɛn ilɛk wetin i bi, Drake de insay. Ɛn wɛl dɛn.
  
  I nɔ tek lɔng fɔ mek di ɛlikopta rich na Bɛn in kɔdinɛt. Di payɔnia bin land dɛn na wan flat grɔn we de lɛk wan ɔndrɛd yad frɔm di smɔl kɔmpleks. Drake si se Ben ɛn Karin dɔn ɔlrɛdi sidɔm wit dɛn bak agens di ay fɛns. Dɛn fes bin wayt ɔlsay wit tɛnsiɔn.
  
  I bin nid fɔ bi di ol Drake fɔ sɔm tɛm. Dis mishɔn bin nid Bɛn Blɛk di bɛst we, di tɛm we i kol pas ɔl, ɛn we Bɛn bin de faya pan ɔl di silinda dɛn, Karin bin de it pan am. Di sakses we di mishɔn bin gɛt bin dipen pan fɔ mek dɛn ɔl de na di bɛst shep na dɛn layf.
  
  Drake bin mek sayn to di Delta sojaman dɛn, i kɔmɔt na di ɛlikopta, ɛn di briz we bin de blo bin de rawnd am, ɛn i rɔn go nia Bɛn ɛn Karin. "Evritin fayn?" i ala. "Yu bring di lod?"
  
  Bɛn nɔd, i stil nɔ shɔ smɔl aw fɔ fil bɔt in ol padi. Karin bigin fɔ tay in ia na di bak pat na in ed. "Wi don ful lod, Drake. A op se yu bring somtin damn gud bak."
  
  Delta sojaman dɛn bin krawd rawnd dɛn. Drake bin klap fɔ wan man, wan big pɔsin we gɛt biad ɛn we gɛt tatu na in nɛk ɛn in an dɛn lɛk pɔsin we de rayd baysikul. "Dis na mai nyu padi, kol sain na Komodo, and dis na im tim. Tim, mit mi ol padi dɛn, Bɛn ɛn Karin Blɛk."
  
  Dɛn bin de nɔd ɛn grɔmbul ɔlsay. Tu sojaman dɛn bin bizi de pik di simbolik padlɔk we bin de mek pipul dɛn nɔ ebul fɔ kam dɔŋ wan pan di lava tyub dɛn we pipul dɛn sabi na Awayi. Afta sɔm minit dɛn tɔn bak ɛn di get kɔntinyu fɔ opin.
  
  Drake bin go insay di kɔmpawnd. Di kɔnkrit pletfɔm bin de go to wan mɛtal domɔt we dɛn lɔk fayn fayn wan. Na di rayt say, wan lɔng post bin tinap, ɛn pan am, wan sikyɔriti kamɛra we de rɔta bin de luk di eria. Komodo wev di sem tu sojaman dɛn fɔ go bifo fɔ tek kia ɔf di domɔt.
  
  "Una gɛt ɛni hint bɔt wetin mi ɛn mi man dɛn de kam fɔ go insay?" Komodo in vɔys we bin de kray bin mek Bɛn wins.
  
  Ben bin tɔk se: "Na wetin Rɔbɔt Baden-Pawell bin tɔk. "Bi rɛdi".
  
  Karin bin tɔk bak se: "Fɔ ɛnitin."
  
  Ben se, "Dat na di Boy Scout moto."
  
  Komodo shek in ed ɛn muf "Geeks" ɔnda in briz.
  
  Ben bin put insɛf biɛn di sojaman we bin luk rɔf. "Eniwe, wetin mek dem de kol yu Komodo? Yu bayt pɔyzin?"
  
  Drake intarop bifo di Delta kapten ebul ansa. "Dɛn kin kɔl am lava tiub, bɔt i stil na simpul ol-fashin tanɛl. A nɔ go insul yu bay we a de layt di ɔspitul protɔkɔl dɛn, bɔt a go tɛl yu dis. Wach out fɔ booby trap dɛn. Bloody King na ɔltin bɔt big displei ɛn separeshɔn tɛknik. If i ebul fɔ mek wi nɔ de nia ɔda pipul dɛn, wi na dayman dɛn."
  
  Drake waka go bifo, i mek sayn fɔ mek Ben go nɛks ɛn Karin fɔ fala Komodo. Di smɔl gad os nɔ bin gɛt natin pas tu-tri big lɔka dɛn ɛn wan tɛlifon we gɛt dɔti. I bin de smɛl mɔsti ɛn damp ɛn i bin de mek di dip, fɔstɛm saylɛns we bin de hang na di ays bifo. Drake bin go bifo ɛn i nɔ tu te, i kam fɔ no wetin mek.
  
  Di say we dɛn kin go insay di lava tyub bin de nia dɛn fut, ɛn wan big ol bin de go dɔŋ insay di daknɛs we bin de kres.
  
  "Aw fa i de?" Komodo step fo front en trowe wan glow stik. Di divays bin de flash ɛn rol fɔ sɔm sɛkɔn bifo i nak di had ston. "Nia. Secure som rop, guys. Kam kwik."
  
  We di sojaman dɛn bin de wok, Drake bin de lisin di bɛst we aw i ebul. Nɔto sawnd nɔ bin kɔmɔt na di daknɛs we gɛt ink. I bin tek am se dɛn de biɛn Kovalenko fɔ sɔm awa, bɔt i bin gɛt di maynd fɔ kech am kwik kwik wan.
  
  Wans dɛn dɔn kam dɔŋ ɛn plant dɛn fut fayn fayn wan na di smol smol flo na di lava tyub, Drake gɛt in biɛrin ɛn go na Daymɔnd Hɛd. Di paip bin smɔl, sink ɛn bɛn. Ivin di Delta tim sɔm tɛm dɛn kin lɔs dɛn balans ɔ skrap dɛn ed bikɔs di volkeno shaft nɔ kin ebul fɔ no wetin go apin. Tu tɛm i tɔn shap shap, we mek Drake panik te i no se di saful kɔv de ɔltɛm na di dairekshɔn fɔ Daymɔnd Hɛd.
  
  I bin kip in yay pan di rɛnjfaynda. Daknɛs ɔnda grɔn bin lɔk oba dɛn frɔm ɔlsay. "Layt bifo," Drake se wantɛm wantɛm ɛn stɔp.
  
  Sɔntin bin jomp kɔmɔt na di daknɛs. Wan kol briz we de blo frɔm dɔŋ. I stɔp ɛn stɔdi di big ol we bin de bifo am. Komodo waka ova ɛn trowe wan ɔda glɔ stik.
  
  Dis tɛm i fɔdɔm lɛk fayvtin fit so.
  
  "Fayn. Komodo, yu en yu tim get redi. Ben, Karin, lɛ wi tek tɛm luk dɛn magazin ya."
  
  As di Delta tim de mek wan strɔng traypɔd oba di ol we gɛt jag, Drake rid di futnot dɛn kwik kwik wan. In yay dɛn opin bifo i ivin dɔn fɔ rid di fɔs pej ɛn i tek dip briz.
  
  "Blɔdi ɛl. A tink se wi nid big big wɛpɔn dɛn."
  
  Ben es wan aybrɔw ɔp. "No bi bulet wi nid fo daun de. Na dɛn bren ya."
  
  "Wɛl, laki laki a gɛt ɔl tu." Drake bin es in gɔn ɔp. "A tink se if wi nid fɔ lisin to sɔm shit myuzik along di we, wi go tɔn to yu."
  
  "Eg dɛn." Naw a gɛt Fleetwood Mac na mi iPod."
  
  "A de shok." Us vɛshɔn?
  
  "I pas wan?"
  
  Drake shek in ed. "A tink se ɔl pikin dɛn fɔ bigin dɛn edyukeshɔn sɔnsay." I wink pan Karin. "Aw wi de du, Komodo?"
  
  "Dɔn".
  
  Drake step fɔ go bifo, grap di rop we dɛn tay pan di traypɔd, ɛn push di paip we de shayn strenj wan dɔŋ. As in but tɔch di bɔt, i pul ɛn di ɔda wan dɛn slid dɔŋ wan bay wan. Karin, we na atlet we tren, bin ebul fɔ ebul fɔ kam dɔŋ wit izi. Ben bin strɛs smɔl, bɔt i bin yɔŋ ɛn fit ɛn leta i land we i nɔ brok wan swet.
  
  "Wet fɔ". Drake waka kwik kwik wan na di dairekshɔn fɔ Daymɔnd Hɛd. "Watch yu bak." Wi de kam nia."
  
  Di pasej bigin fɔ kam dɔŋ. Drake bin de wɔnda fɔ shɔt tɛm aw dɛn go ebul fɔ pul wan lava tiub frɔm in natura l flɔ, bɔt afta dat i bin kam fɔ no se di magma insɛf go fos in we fɔ pas na di rod we nɔ gɛt bɛtɛ rɛsistɛns wit ɛl fɔs na in bak. Di lava bin ebul fɔ tek ɛni angul we i want.
  
  Fɔ sɔm minit mɔ pas ɛn Drake stɔp bak. Wan ɔda ol bin de na di flɔ bifo, dis tɛm i bin smɔl ɛn i bin rawnd pafɛkt wan. We Komodo drɔp di glɔ stik, dɛn gɛs se di shaft dip lɛk tati fit.
  
  Drake bin tɔk se: "Ivin mɔ denja." "Una tu, tek kia ɔf unasɛf."
  
  Dɔn i notis se di layt we de kɔmɔt na di stik we de shayn nɔ de sho ɛni ston wɔl. Di ɔrɛnj layt we i bin gɛt bin de tek di daknɛs we bin de rawnd am. Wan big rum bin de dɔŋ dɛn.
  
  I bin mek sayn fɔ mek i nɔ tɔk natin. As wan, dɛn bin de tek tɛm lisin to ɛni sawnd we de kɔmɔt dɔŋ. Afta smɔl tɛm we i nɔ tɔk natin, Drake ol di rapɛl rop ɛn swing insɛf oba di ɛmti shaft. I slid dɔŋ in lɔng kwik kwik wan te i rich ɔnda di siling.
  
  Stil no nɔys nɔ de. I brok ɔda af duzin glɔ stik dɛn ɛn trowe dɛn na di sɛl we de dɔŋ. Smɔl smɔl, wan layt we nɔto in yon bigin fɔ blo.
  
  Ɛn Mat Drake bin dɔn si wetin na smɔl pipul dɛn nɔmɔ bin dɔn si bifo. Wan big rɛktangul rum we lɔng lɛk fifti mita. Flɔ we smol pafɛkt wan. Tri wɔl dɛn we kɔba, we dɛn rayt sɔm sayn dɛn we dɛn bin dɔn rayt trade trade pan, we dɛn nɔ go ebul fɔ no difrɛns we dɛn de fa fawe so.
  
  Ɛn di wan we de oba wan wɔl na di kɔba kɔba we bin mek Kpɛntin Kuk rili kɔle. Di domɔt we bin de insay am we bin dɔn so kapchɔ di Blɔd Kiŋ. Ɛn di bad bad tin dɛn ɛn di wɔndaful tin dɛn we kin apin pas dat bin mek Mat Drake ɛn in kɔmpin dɛn fred da kayn fred de.
  
  Dɛn bin fɛn di Get dɛn na Ɛl.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-ƐIT
  
  
  Hayden bin ol am tayt as di ɛlikopta bin de bank na di skay, ɛn i bin de chenj di rod kwik kwik wan. Di las tin we i si Kinimaki na di Alisia Mayls we bin de ple ɔltɛm we bin de push am insay ɔda ɛlikopta. Di tin we i si mek i wins, bɔt in prɛktikal sayd bin no se we i kam pan fɛt, Mano gɛt di bɛst sɔpɔt na di biznɛs insay di fɔm fɔ krayzi Inglish uman.
  
  Na so Hayden de du. Mai bin sidɔm nia am, kwayɛt ɛn pis, lɛk se dɛn de go na Napali Kɔst fɔ si di wɔl klas fayn fayn tin dɛn. Na krak sojaman dɛn bin tek di ɔda sidɔm ples dɛn. Kauai bin de lɛk twɛnti minit so. Gates bin jɔs kɔntakt am fɔ ripɔt wan tɛroris atak na di Kukui Grove opin-ɛya mal na Kauai. Wan man chen insɛf to wan relin we de na do na di jɔyn Jamba Juice/Starbucks ples we de na di nɔt say na di kɔmpleks. Sɔmbɔdi we gɛt pis jamtex we dɛn tay na in bɔdi ɛn in finga pan di triga fɔ wan primitiv detonator.
  
  Di man bin gɛt tu ɔtomɛtik wɛpɔn dɛn bak ɛn wan Bluetooth ɛdsɛt ɛn i bin mek ɛni wan pan di pipul dɛn we bin de kam na di rɛstɔrant nɔ kɔmɔt.
  
  Na Gates in yon wɔd dɛn. "Dis idiot go klia se i go hang in de as long as im fit, den wen di otoriti mek dia muv, im go explod. Bɔku pan di Kauai polis fɔs dɛn bin de na di say usay di aksidɛnt apin, fa frɔm yu."
  
  Hayden bin mek i no se: "Wi go kip di rench sef, sa." "Wi bin de ɛkspɛkt dis."
  
  "Wi du dis, Mis Jey. A guess wi go si wetin Kovalenko plan fɔ di Big Ayland nɛks."
  
  Hayden bin lɔk in yay. Kovelenko bin dɔn de plan dis atak fɔ lɔng lɔng tɛm, bɔt kwɛstyɔn dɛn bin stil de. Wetin mek yu fɔ lɛf di pɔtal divays? Wetin mek yu fɔ kɔmɔt de wit da kayn kray de? Yu tink se dis kin bi in plan B? Dat, pan ɔl we di ɔtoriti dɛn bin pul ɔl di tray we i bin de tray kwik kwik wan ɛn mek dɛn mek wan Blɔdi Vɛndeta agens Drake, in padi ɛn famili dɛn, i bin pik dis rod fɔ gɛt di big big nem.
  
  Ɔ, i bin tink se sɔntɛm i bin de yuz di ol, ol strateji fɔ mek pipul dɛn de mek pipul dɛn de mek bɔku bɔku pipul dɛn ya so dat dɛn nɔ go notis yu akshɔn dɛn de.
  
  I nɔ impɔtant, i bin tink. I bin de tink bɔt Bɛn ɛn di denja wok we i bin de du. I nɔ go ɛva tɔk dis bikɔs ɔf in wok, bɔt i bin dɔn bigin fɔ lɛk am bad bad wan. Di duty we i bin fil to in papa nɔ bin lɔs, bɔt i nɔ bin rili impɔtant afta di bad bad day we Kɛnɛdi Mɔr day. Rial layf de win di ol prɔmis dɛn ɛni de.
  
  As di ɛlikopta bin de rɔn na di brayt blu skay na Awayi, Hayden bin pre fɔ Bɛn Blɛk.
  
  Dɔn in mobayl fon ring. We i luk di skrin, in aybrɔw dɛn shot ɔp wit sɔprayz.
  
  I ansa wantɛm wantɛm se: "Hai." "Aw yu de du?"
  
  "I fayn, tɛnki, bɔt dis biznɛs fɔ fɛn grev gɛt wan siriɔs sayd ɛfɛkt. I dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ mi tan dɔn."
  
  Hayden bin smayl. "Wɛl, Torsten, salon dɛn de fɔ dis kayn tin."
  
  "Bitwin di kɔmand post ɛn di grev? Nɔto rili."
  
  "Fɔ tru, a go lɛk fɔ chat, Tɔsten, bɔt una Swidan pipul dɛn kin pik una yon tɛm dɛn."
  
  "Dɔn ɔndastand. A bin tray fɔ kɔl Drake fɔs, bɔt i bin go stret to vɔysmɛyl. I de OK?"
  
  "I bɛtɛ pas aw i bin bi, yes." Hayden bin si di skay layn na Kauai de kam na di rayt say. "Lisin-"
  
  "A go kwik kwik wan. Di ɔpreshɔn we dɛn bin du na ya bin wok fayn. Natin nɔ de we pɔsin kin kɔndɛm. Ɔltin bin de lɛk aw dɛn bin de tink ɛn i bin apin di rayt tɛm. Bɔt..." Torsten stɔp smɔl, ɛn Hayden yɛri i de tek in briz. "Sɔmtin apin tide. A go se sɔntin tan lɛk se i "ɔf". Una Amɛrika pipul dɛn kin kɔl am ɔda tin."
  
  "Yɛs?"
  
  "A bin gɛt kɔl frɔm mi gɔvmɛnt. Frɔm mi intamɛdiɛri to di Minista fɔ Stet. Ay levul chalenj. Mi-" Wan ɔda stɔp we i de shem, we nɔ tan lɛk Dahl atɔl.
  
  Di rɔf rɔf kɔstlayn na Kauai bin rɔsh ɔnda dɛn. Di kɔl bin kam na di redio. "Eit minit fɔ go."
  
  "Dem tel mi se wi opareshon - wi Skandinevian opareshon - de kam transfa to nyu ejensi. Wan jɔyn task fɔs we gɛt pipul dɛn we gɛt ay pozishɔn bɔt we dɛn nɔ sho dɛn nem na di Amɛrikan CIA, DIA ɛn NSA. So Hayden, mi na sojaman ɛn a go du wetin mi ay pas ɔlman tɛl mi, bɔt yu tink se dat de mek yu fil fayn?"
  
  Hayden bin shɔk pan ɔl we insɛf bin de. "To mi dis de soun laik komplit nonsense. Wetin na di men pɔsin in nem? Di wan we yu gi yusɛf to in an."
  
  "Rɔsɛl Keyman. Yu sabi am?"
  
  Hayden bin de luk fɔ in mɛmori. "A no di nem, bɔt na smɔl tin nɔmɔ a no bɔt am. A shɔ se i kɔmɔt na DIA, di Difɛns Intɛlijɛns Ajɛns, bɔt dɛn mɔs de na di biznɛs fɔ gɛt wɛpɔn sistɛm. Wetin dis Rɔsɛl Keyman want wit yu ɛn di Grev?"
  
  "Yu de rid mai maind".
  
  Frɔm di kɔna na in yay, Hayden si May in ed de jɔk lɛk se dɛn dɔn shot am tru di skel. Bɔt we Hayden tɔn to am wit kwɛstyɔn, di Japan ɛjɛn luk ɔdasay.
  
  Hayden tink fɔ sɔm sɛkɔn ɛn afta dat i aks am wit kwayɛt vɔys se, "Yu trɔst ɔl yu pipul dɛn, Tɔsten?"
  
  Di we aw Dahl bin stɔp fɔ stɔp fɔ lɔng tɛm bin ansa in kwɛstyɔn.
  
  "If dɛn bin wɔn di DIA bɔt sɔntin, den dɛn gɛt rili big kɔvarej. Dɛn prɔyoritɛt kin ivin pas di wan we di CIA gɛt. Tred gud gud wan, padi. Dis man, Cayman, i nɔto natin pas gɔst. Blak ops trobulshuta, Gitmo, Sɛptɛmba 11th. If sɔntin we siriɔs ɛn we de mek pɔsin fil bad nɔ apin, na in yu de tɔn to."
  
  "Fuk mi. A wish se a nɔ bin dɔn aks."
  
  "A fɔ go naw, Torsten. Bot a promes yu se a go tok to Jonathan boht dis shit as soon as a kin. Hang insay de."
  
  Torsten bin sayn di kɔntrakt wit di taya sigh we wan pɔshɔnal sojaman we bin dɔn si ɔltin ɛn we bin vɛks fɔ we dɛn pik am fɔ bi sɔm lɔya to wan Amɛrikin upstart. Hayden bin sɔri fɔ am. I tɔn to Mai, we i bin want fɔ aks wetin i no.
  
  Bɔt di kɔl "Target" bin kam na di redio.
  
  Di fil dɛn we bin de bifo ɛn dɔŋ bin de bɔn. As di ɛlikopta de kam dɔŋ, dɛn bin de si smɔl smɔl figa dɛn de rɔn random wan na ɔl di say dɛn. Rop dɛn bin de kɔmɔt na di kebin ɛn pipul dɛn bin de jomp afta dɛn, ɛn dɛn bin de slayv kwik kwik wan to di land we bin dɔn bɔn dɔŋ. Hayden ɛn May bin wet fɔ dɛn tɔn, May in fes bin blank as dɛn yɛri dɛn yon man dɛn de opin faya.
  
  Hayden chɛk if in Glɔk rɛdi fɔ di tɔd tɛm ɛn se, "Budro dɔŋ de."
  
  Di uman we kɔmɔt Jepan bin tɔk se: "Nɔ wɔri. "I go fɛn ɔndastand wetin Mai-taym rili min."
  
  Di tu uman dɛn bin kam dɔŋ di rop togɛda, land di sem tɛm, ɛn waka go insay wan klas wan-tu kɔva muv. Dis tin we dɛn bin de du bin nid fɔ abop pan dɛnsɛf gud gud wan, bikɔs we wan pɔsin bin de rɔn, di ɔda pɔsin bin de wach di tin dɛn we dɛn de yuz fɔ du tin. Wan, tu, lɛk lipfrog. Bil. Bɔt na bin we fɔ go bifo kwik kwik wan ɛn we bin de pwɛl.
  
  Hayden bin de skana di eria we i de rɔn. Bɔku saful il dɛn bin dɔn na wan kɔmpawnd we gɛt fɛns ɛn wan big os ɛn bɔku big bildin dɛn we de na do bin tinap pan. Dis go bi Kovalenko in sɛkɔn ranch. If yu jɔj di faya ɛn di chaos, Boudreau bin dɔn rich jɔs bifo dɛn.
  
  Ɔ, i go mɔs bi se i bin de tek in tɛm wit ɔl dis bad bad wan.
  
  Hayden rɔn, faya in borrow Marine M16 asɔlt rayf pan muzl flash ɛn di man dɛn we i si insay kɔva. Afta tu minit, na in turn, ɛn i ala se: "Rilod!" ɛn tek sɔm sɛkɔn mɔ fɔ put nyu magazin insay in wɛpɔn. Dɛn nɔ bin de ritɔn faya bak, ɛn we dɛn bin de, i nɔ bin ɔganayz so dat dɛn bin de mis dɛn fɔ sɔm fit.
  
  Na ɔl tu di say dɛn, krak Marin tim dɛn bin go bifo wit ikwal spid. Naw wan fɛns bin de bifo, di get bin stil opin invayt, bɔt di tim dɛn bin muf go na di lɛft. Wan grenade we dɛn bin put fayn fayn wan bin pwɛl di fɛns sɔpɔt dɛn, ɛn dis bin mek di tim nɔ ebul fɔ go insay di rench.
  
  Di bulɛt dɛn bin de wispa naw we denja nia.
  
  Hayden tek kɔva biɛn di jenɛra aneks. Di impak sɛn spak ɔf di brik wok as Mai de duv fɔ kɔva. Kle ɛn mɛtal pat dɛn bin skata ɔlsay.
  
  Mai bin was wan blɔd we bin de kɔmɔt na in chɛst. "Dɛn bin tren Boudreau in sojaman dɛn na una kindagarten dɛn."
  
  Hayden tek smɔl tɛm fɔ tek in briz, dɔn i luk di os kwik kwik wan. "Twɛlv fit. Yu redi?"
  
  "Yɛs".
  
  Hayden bin rɔnawe. Mai step fɔ go bifo ɛn bil wan wɔl we gɛt lid, ɛn fos dɛn ɛnimi fɔ duck fɔ kɔba. Hayden rich na di kɔna na di os ɛn pres insɛf pan di wɔl. I trowe wan flashbang na di winda ɛn afta dat i kɔba Mai.
  
  Bɔt da tɛm de, wan big big chata bin kam tru in iapik. Di tim lida bin ɛnkɔrej pipul dɛn fɔ go na di westɛm we de fa. Wan bad bad tin bin de kam apin de. As Hayden de lisin, i kam fɔ no se Boudreaux in man dɛn dɔn af-af rawnd di bildin ɛn dɛn bin de kam fɔ faya ɛnitin we go de insay.
  
  Wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se pipul dɛn we dɛn bin kapchɔ. Di wan dɛn we dɛn tek as ɔstej.
  
  Hayden bin rɔn afta May, i rɔn go insay di klia ples ɛn shot togɛda. Ɔda sojaman dɛn bin jɔyn dɛn, dɛn bin de fan na di tu say dɛn, ɛn mek wan wɔl we de kil pipul dɛn, we gɛt maynd ɛn day.
  
  Di kil we nɔ gɛt sɛns we bin de kam apin na bin Boudreau in kɔl kad. I go de de.
  
  Di sojaman dɛn we bin de rɔnawe nɔ bin stɔp fɔ shot. Bullet dɛn bin slais na di ays, bounce frɔm di wɔl ɛn mashin dɛn, ɛn fɛn at le af duzin ɛnimi dɛn target. Boudreaux in man dɛn bin tɔn bak ɛn tɔn bak bikɔs dɛn bin shɔk ɛn dɛn bin de fred. As di sojaman dɛn de pas nia di say dɛn we dɛn de kip pipul dɛn, dɛn bin tray fɔ shot frɔm di sayd we dɛn nɔ tek tɛm, bɔt di Marines dɛn bin rɛdi ɛn dɛn bin de shot dɛn wit grenade.
  
  Bɔm bin de bɔn ay ay wan na di ays na di tu say dɛn na di rɔna dɛn. Di bɔm dɛn we bin bɔn bin sɛn shrapnel fɔ flay; tong dɛn we gɛt faya bin de skata ɔt day so kwik dat di yay nɔ bin ebul fɔ fala am. Pipul dɛn we de ala, de na dɛn rod.
  
  Hayden bin si wan stɔ bifo am. In at bin rili fred. Na tru. At le fayvtin pan Boudreaux in man dɛn bin tinap rawnd di stɔ we dɛn lɔk, dɛn bin de aym dɛn wɛpɔn dɛn na di wɔl dɛn we tan lɛk pepa, ɛn we Hayden bin aim di fɔs man, dɛn ɔl opin faya.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles rɔn ɛn opin faya as di Awayi sojaman dɛn ɛn dɛn padi dɛn bigin fɔ atak di Kovalenko Ranch na di Big Ayland. Di tɛritri nɔ bin ivin. Ɔl di dip kanyon dɛn, ay ay il dɛn ɛn ples dɛn we gɛt tik dɛn. Bifo dɛn ivin kam nia di rench, dɛn bin faya wan grenade lansa pan wan pan di ɛlikopta dɛn we bin de atak, ɛn dɛn kech am bɔt nɔ pwɛl am, ɛn dis bin mek dɛn ɔl fos fɔ land kwik kwik wan.
  
  Naw dɛn bin de rɔn kwik kwik wan as wan tim, ɛn dɛn bin de tɔk bɔt di bɔku bɔku fɔrɛst ɛn di rɔf rɔf il dɛn. Dem don los wan man to booby trap. Na di Blɔdi Kiŋ in man dɛn bin pripia di atak. RPG dɛn bin de flay aimlessly tru di tik dɛn.
  
  Di mɛsenja dɛn de ɛnjɔy dɛnsɛf.
  
  Bɔt di Marines dɛn prɛs fɔ go bifo, naw dɛn dɔn separet frɔm di fɛns bay lɛk tati fit nɔmɔ ɛn wan las stip vali. Alis bin ebul fɔ no di fes dɛn we dɛn ɛnimi dɛn bin de grin. In blɔd bigin fɔ bɔl. Neks to am, wan big CIA ejen, Kinimaka, bin de gallop kwik kwik wan fo wan jayant. I bin tɔn to pɔsin we rili yusful.
  
  Di tin dɛn we dɛn bin de yuz fɔ tɔk to dɛnsɛf na dɛn yes bin de tɛl nyuz bɔt bad bad tin dɛn we de kam. Dɛn bin sial di Ala Moana Kwin ɔtel we de na Oahu. Dɛn bin trowe wan turis frɔm wan winda we de na di nɔmba tɛn flɔ fɔ kil am. Dɛn bin de trowe grenade dɛn na di strit. Di speshal fos tim bin de pripia fo wan opareshon we go laikli giv di grin lait soon bikos of di dai and mayhem we di mercenaries bin mek. Na Kauai, wan pɔsin we bin de kil insɛf bin faya bɔku bulɛt dɛn pan vɛn dɛn we jɔnalist dɛn bin de gɛda insay, ɛn wan ripɔta wund. Ɛn naw, na di Big Ayland, dɛn dɔn kidnap wan bɔs we ful-ɔp wit turis dɛn ɛn dɛn dɔn plant bɔm insay di wan dɛn we de wok de. Dɛn bin lɔk dɛn insay we dɛn kapchɔ dɛn bin sidɔm na do na dɛkchia, de drink bia ɛn ple kad. Dɛn nɔ bin no uswan pan dɛn gɛt di detonator, ɔ ɔmɔs dɛn bin de.
  
  Alis bin jomp dɔŋ di sayd we di vali de. Wan RPG bin bɔm bifo am, ɛn sɛn dɔti ɛn rɔk dɛn ay ay wan na di ays. I jomp oba dɛn, laf, ɛn tɔn rawnd we i si se Kinimaki de shem.
  
  I kɔl in lip dɛn wit ple ple ɛn tɔk se: "Kam, fat." "Stay wit mi. Dis na di say we tin kin rili mɛs."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bin de faya bak ɛn bak, i bin de tray fɔ kɔntinyu fɔ de kwayɛt ɛn dis bin de mek i kɔntinyu fɔ faya di rayt we. Tri ed dɛn bin bɔm insay in vishɔn. Mai bin stil de rɔn nia am, i nɔ bin de tɔk natin. Di ɔda sojaman dɛn bin fɔdɔm na wan ni, dɛn bin de rɔnawe pan di shot dɛn ɛn nak di sojaman dɛn we dɛn bin de pe fɔ wok bifo dɛn ebul fɔ tɔn rawnd.
  
  Hayden bin de pan dɛn da tɛm de. Wan man tɔn ɛn i nak am na di brij na in nos wit di rayf. I fɔdɔm de ala, bɔt i kik in leg, we mek i flay ed oba il oba am.
  
  I klaym ɔp kwik kwik wan, bɔt in bɔdi fɔdɔm pan am, ɛn pin am na grɔn. We i luk ɔp, i luk stret insay in yay we ful-ɔp wit et ɛn we sok wit pen. Wit wan bearish growl, i pans am ɛn rap in tik tik an dɛn rawnd in trot.
  
  Wantɛm wantɛm i si sta dɛn, bɔt i nɔ tray fɔ stɔp am. Bifo dat, in tu fri an dɛn bin fɛn di wɛpɔn dɛnsɛf. Na di rayt say na in Glɔk. Na di lɛft say, na in nɛf de. I chuk di barɛl fɔ di gɔn insay in rib dɛn, ɛn mek i fil am.
  
  In grip bin lɔs ɛn in yay dɛn bin opin.
  
  Hayden bin faya tri dɔl shot dɛn. Di man rol ɔf am. As di we aw i bin de si am bin de klia, wan ɔda sojaman we dɛn bin de pe fɔ, in fes bin kam na yu maynd. Hayden shot in nos, si di man flay bak en disappear.
  
  I sidɔm ɛn si Mai. Di las sojaman we lɛf fɔ pe fɔ am, de fɛt am. Hayden bin blink in yay. Dis man na bin ship we dɔn pwɛl. In fes bin tan lɛk se dɛn dɔn pent am rɛd. Nɔto inof tit dɛn bin de. In jaw bin luk lɛk se i slak. Wan an bin kɔmɔt, di ɔda wan bin brok na in ɛlb. I tinap pan in leg dɛn we de shek shek ɛn afta dat i fɔdɔm na in ni insay di dɔti we gɛt blɔd.
  
  "Yu pik di rɔng pɔsin fɔ chalenj," Mai se wit swit smayl as i tek aim wit in borrow Glock ɛn blo in ed ɔf.
  
  Hayden bin swɛla we i nɔ bin want. Dis na bin sɔm siriɔs uman dɛn.
  
  Marin sojaman dɛn opin di domɔt na di stɔ, ɛn kɔl se dɛn de de. Hayden in at bin pwɛl we i si di nɔmba fɔ di ol dɛn we bin de na di wɔl dɛn we dɛn bin dɔn rig. Mek wi op se di hostages get away.
  
  Pan di tin dɛn we i bin de tink bɔt we bin de klia kwik kwik wan, sɔntin bin klia pas ɔl ɔda tin. Boudreaux nɔ bin de ya. I luk bak na di os. Na di las ples we i bin fɔ dɔn tink se i go ayd, bɔt stil-
  
  Wan kɔmɔshɔn we bin apin wantɛm wantɛm bin mek i pe atɛnshɔn to am. Di Marines dɛn stɔp fɔ kɔmɔt na di stɔ, wan ol in sholda lɛk se dɛn dɔn chuk am.
  
  Dɔn Boudreaux ɛn bɔku bɔku sojaman dɛn we dɛn bin de pe fɔ, bin tɔn kɔmɔt na di stɔ, dɛn bin de faya gɔn ɛn ala lɛk dɛbul dɛn. Yu tink se dis bin min se ɔda sojaman dɛn we dɛn bin de pe fɔ, bin gi dɛn layf fɔ mek dɛn bi pipul dɛn we de ful dɛn? Dɛn bin de faya blank ɔ frɔm wan patikyula pozishɔn?
  
  Rial tin bin hit am lɛk nyuklia blast. Di Blɔd Kiŋ in man dɛn bin de naw wit di Marines, dɛn bin de fɛt, ɛn Boudreau rɔsh go to Hayden, i bin es nɛf ɔp wit defiantly.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia bin mek di tim go bifo wit in kriaytiv ɛn spirit ɔnda faya. Afta sɔm minit dɛn rich di tɔp pan di las rayz ɛn ren wan halo ɔf faya pan di difenda dɛn we dɛn dig insay. Alis bin notis wan big os, wan big stɔ ɛn wan garaj fɔ tu motoka dɛn. Di sayt bin de si wan big riva, ɛn i go mɔs bi se i bin de wok as we fɔ rɔnawe, ɛn nia di stɔ, dɛn bin gɛt wan ples usay dɛn kin mek ɛlipad wit wan ɛlikopta we dɛn bin dɔn bit.
  
  I bin luk bak. "Grenade lanch dɛn."
  
  Di tim lida bin mek in fes kray. "A de du dis ɔlrɛdi."
  
  Alis bin pɔynt to di ɛnimi dɛn pozishɔn. "Wan lɔw wɔl de de. Bak sayd na di os. Bihayn di Rolls-Royce we dɛn kɔl Rolls-Royce. Na di rayt say na di watawɛl."
  
  Di tim lida bin lik in lip. "Kik di bastard dɛn kɔmɔt."
  
  Bɔku bɔku tin dɛn we bin bɔn bin mek di wɔl shek. Di wan dɛn we atak dɛn bin faya tri grenade dɛn ɛn afta dat dɛn rɔsh fɔ go bifo insay wan-tu fɔmɛshɔn, dɛn stil de faya as wan yunit bɔt dɛn bin de fan aut insay wan ak we de kil pipul dɛn.
  
  Wit bad bad kruk we dɛn bin atak di Blɔd Kiŋ in rench.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-NAYN
  
  
  Drake in fut dɛn we gɛt but bin tɔch di flo na di sɛl. Bifo di ɔda wan dɛn bigin fɔ kam dɔŋ, i mek wan flawa fɔ layt dɛn we. Wantɛm wantɛm di wɔl dɛn kam gɛt layf, ɛn naw di tin dɛn we dɛn rayt, de si klia wan to Drake in yay dɛn we bin sɔprayz.
  
  Krɔl dɛn we fiba di wan dɛn we de na di tu pɔtabl divays dɛn. Naw dɛn dɔn kɔnfyus se dɛn na di sem wit di wan dɛn we Thorsten Dahl ɛn in tim bin fɛn na di Tomb of the Gods na Ayland.
  
  Us ol sivilizayshɔn dɛn dɔn stɔp pan dis biɛn tɛm? Ɛn aw ɔl dis go dɔn?
  
  Ben, Karin, ɛn di ɔda pipul dɛn na Tim Delta bin push di rop we de dɔŋ te ɔlman krawd rawnd di big big ak we de na Pɛlɛ in Get. Drake bin tray in bɛst fɔ nɔ luk tumɔs dip insay di inky blaknɛs we bin de biɛn.
  
  Ben ɛn Karin bin fɔdɔm na dɛn ni. Di arch insɛf bin gɛt sɔm kayn mɛtal we dɛn brus, we bin smol pafɛkt ɛn we bin simɛtrik. Dɛn bin et di mɛtal say wit di sem smɔl smɔl mak dɛn we di ɔda pat dɛn na di kev bin rayt.
  
  Karin bin tek tɛm tɔch dɛn se: "Dɛn mak ya nɔto aksidɛnt. Luk. A kin si di sem kɔl de ripit ɔva ɛn ɔva. Ɛn di ɔda pat na di kev..." I luk rawnd. "Na di sem tin".
  
  Ben bin fumbul fɔ in fon. "Dis na di foto we Dahl sɛn to wi." I bin ol am ɔp to di layt. Drake ledɔm bifo, i bin gɛt kɔnfidɛns se Delta Tim go de wach fɔ pipul dɛn we go kam insay.
  
  Drake bin tink lawd wan se: "So, di Grev fɔ di Gɔd dɛn gɛt sɔm kɔnekshɔn wit di Get dɛn na Ɛl." "Bɔt wetin di kɔl dɛn min?"
  
  Karin bin tɔk kwayɛt wan se: "Fɔ ripit patɛns dɛn." "Tɛl mi. Us kayn sayn, ol ɔ
  
  Mɔdan, we dɛn mek wit bɔku patɛns dɛn we de ripit?"
  
  "Izi." Di Gret Komodo bin skwatin dɔŋ nia dɛn. "Langwej".
  
  "I rayt." So, if dis na di langwej-" I pɔynt to di wɔl dɛn na di sɛl. "Dɔn dɛn kin tɛl di wan ol stori."
  
  "Lɛk di wan dɛn we Dahl bin fɛn." Drake bin nɔd in ed. "Bɔt wi nɔ gɛt tɛm fɔ analayz am naw. Kovalenko bin pas na dɛn get dɛn ya."
  
  "Wet". Ben pinch di brij na in nos. "Dis sayn dɛm..." I tɔch di arch. "Na di sem tin we dɛn kin du pan divays dɛn. Fo mi dis sho se dis get na rivays veshon fo di sem divais. Mashin fɔ travul wit tɛm. Wi dɔn ɔlrɛdi tɔk se sɔntɛm di gɔd dɛn bin de yuz tin dɛn we dɛn kin ol na dɛn an fɔ travul tru tɛm ɛn fɔ afɛkt di tin dɛn we go apin. Sɔntɛm dis tin na di men sistɛm."
  
  Drake se kwayɛt wan se: "Luk, dis na big tin. Yu go ɔndastand dis. Bɔt biɛn dɛn get ya-" I pɔynt in finga na di daknɛs. "Blɔdi Kiŋ. Di man we ripɔtabl fɔ Kɛnɛdi in day, ɛn bɔku bɔku ɔda pipul dɛn. Na tɛm fɔ stɔp fɔ tɔk ɛn bigin fɔ waka. Go".
  
  Bɛn nɔd ɛn tinap, i luk lɛk se i gilti smɔl as i de brus insɛf. Ɔlman we bin de na di rum tek dip briz. Wan ɔda tin bin de biɛn di get we dɛn ɔl tu nɔ bin want fɔ tɔk bɔt:
  
  Di rizin we mek Kpɛntin Kuk chenj di nem fɔ di arch frɔm "Pele's Gate" to "Hell's Gate".
  
  
  CHAPTER TƐTI
  
  
  Di stet na Awayi bin kɔnvul ɔnda di pawa we wan madman gɛt.
  
  If ɛlikopta ebul fɔ flay oba, we ebul fɔ mek yu si di dak, bad bad tin dɛn we de apin na di ayland dɛn, i go fɔs flay oba Oahu fɔ tek di Ala Moana Kwin Ɔtel we dɛn bin dɔn sidɔm rawnd, usay ɛkspiriɛns mɛmba dɛn na bɔku SWAT tim dɛn bin de jɔs bigin fɔ tek akshɔn agens di mɛsenja dɛn we gɛt bɔku wɛpɔn dɛn , we gɛt maynd ɛn we bin ol ɔl di ayt dɛn ɛn bɔku bɔku pipul dɛn we dɛn bin tek as ɔstej. I rɔsh pas, i de avɔyd di ɛl klawd dɛn we gɛt blak smok we de kɔmɔt frɔm at le wan duzin brok winda dɛn, i tek tɛm pɔynt di opin dɛn usay dɛn kin si man dɛn we wɛr mask wit rayf ɛn grenade lansa dɛn de mɛn man, uman ɛn pikin dɛn we nɔ ebul fɔ ɛp dɛnsɛf insay grup dɛn we izi fɔ pwɛl .
  
  Ɛn afta dat i go rol go, ɔp ɛn rayt insay wan big ak, fɔs to di san, da fat yɔlɔ bɔl de de mek in we smɔl smɔl go to wan fiuja we nɔ shɔ ɛn we sɔntɛm go mek bad bad tin apin, ɛn afta dat i go dayvɔs dɔŋ ɛn go na di lɛft pan in bad bad waka di diskovri to Kauai. I go pas nia Daymɔnd Hɛd, i nɔ no bɔt di hiro ɛn bad pipul dɛn we de luk fɔ sikrit ɛn haunt bad bad drim dɛn na di dak ɛn denja ɔndagrɔn kev dɛn na wan volkeno we dɔn day.
  
  Na Kauai, i bin fɔ dɔn mek wan bilayn fɔ di man we swet we bin dɔn chen insɛf to di fɛns na wan kɔfi shɔp, we bin de trap di wan dɛn we de kam bay insay ɛn sho klia wan wan vest we ful-ɔp wit dainamit ɛn wan an we de shek shek we ol wan dayman in tin we de bɔn. If yu zoom in pan di pikchɔ, yu go si di pwɛl at na di man in yay. Dis go sho klia wan se sɔntɛm i nɔ go ebul fɔ las fɔ lɔng tɛm. Ɛn afta dat, i bin de flay ɔp ay ay wan, i bin de go ɔp ɔp di ruf dɛn bak fɔ fala di fayn fayn kɔv we di ɛkzotik kɔstlayn de kɔba. To di ranch we bin de bɔn, usay Hayden Jay bin jɔs dɔn fɛt Ed Boudreau, we Mai Kitano ɛn di ɔda Marines dɛn bin fɛt insay klos an-to-an fɛt wit bɔku bɔku Boudreaux in mɛsenja dɛn. Midul di nɔys we bin de mek pipul dɛn fred fɔ day ɛn fɛt, di pipul dɛn we dɛn bin tek as ɔstej we bin wund bin de kray.
  
  Ɛn fɔ go bifo. Di tin dɛn we bin dɔn apin ɛn di tin dɛn we gɛt fɔ apin tumara bambay dɔn ɔlrɛdi rɔsh. Di wan dɛn we bin de trade trade ɛn di wan dɛn we bin de bifo, dɔn lɔk pan fɛt-fɛt.
  
  Tide na bin di de we gɔd dɛn kin day ɛn nyu hiro dɛn kin blo ɛn rayz.
  
  Di ɛlikopta go mek in las flay ova, tek di difrɛn difrɛn land skay ɛn dinamik ikɔsistɛn we mek di Big Ayland. We dɛn bin de rɔn tru wan ɔda rench, sɔm tɛm dɛn bin de fɔ pe atɛnshɔn pan as Alisia Mayls, Mano Kinimaka, ɛn dɛn tim we na Marines bin de atak wan kɔmpawnd we dɛn bin de fɛt bad bad wan usay pipul dɛn we dɛn bin tek as ɔstej, pipul dɛn we dɛn bin de pe fɔ, ɛn man dɛn we gɛt dainamit nɛks bin fɛt insay wan ɔlmayti fɛt. Along di ed dɛm fɔ di fɛt, pawaful mashin dɛn bigin fɔ wok, rɛdi fɔ pul di Blɔd Kiŋ in pipul dɛn bay land, ɛya ɛn wata. Di kamɛra bigin fɔ zoom in as Alicia ɛn Kinimaka luk ɔp, dɛn no se di pipul dɛn we dɔn rɔnawe ɛn dɛn dɔn ɔlrɛdi layt di rod dɛn fɔ intasept ɛn pwɛl dɛn.
  
  Ɛn las las di ɛlikopta bin rɔn go, jɔs na mashin, bɔt stil na mashin, we ful-ɔp wit pikchɔ dɛn we de sho se mɔtalman ful, di maynd we dɛn kin gɛt ɛn fɛn, ɛn di bad tin we dɛn kin du pas ɔl.
  
  
  CHAPTER TƐTI WAN
  
  
  Drake bin go insay ɔnda di ak, we Kpɛntin Kuk bin kɔl di Get dɛn na Ɛl, ɛn i bin si insɛf na wan smɔl rod we dɛn kɔt roughly. I opin di rayf in layt ɛn tay am na di barɛl. I bin tay wan lantan bak na in sholda ɛn ajɔst am so dat i go shayn na di wɔl dɛn. Fɔ sɔm tɛm, bɔku layt bin de ɛn no klia denja nɔ bin de.
  
  As dɛn de krɔs di say we dɛn kɔl waynd pasej, Drake se oba in sholda se, "Tɛl mi, Bɛn, bɔt Kuk in jɔnal dɛn."
  
  Ben bin blo kwik kwik wan. "Dis nɔto natin pas fɔ sho dis big big trap sistɛm. Kuk bin kɔl am "Di Get dɛm fɔ Ɛl" bikɔs ɔf di kayn we aw di trap dɛn tan. I nɔ bin ivin si wetin go apin na di ɛnd."
  
  "So udat bil di trap dɛn?" Drake bin aks. "Ɛn wetin mek?"
  
  "Nɔbɔdi nɔ no." Di sayn dɛn we wi bin fɛn na do ɛn di wan dɛn we de na di Grev fɔ di Gɔd dɛn nɔ de na dɛn wɔl dɛn ya we de insay." I klin in trot ɛn ad se, "Bye."
  
  Komodo in vɔys bin de bɔm biɛn dɛn. "Wetin mek Kuk nɔ si di ɛnd?"
  
  Karin bin tɔk kwayɛt wan se: "I rɔnawe. "In fred".
  
  "O, krap."
  
  Drake bin stɔp fɔ smɔl tɛm. "So, bikos a jos bi mumu soja and una tu bi di bren fo dis opareshon, mek a klia tins. Essentially, di logs na di ki fɔ di trap sistem. Ɛn una tu gɛt kɔpi dɛn wit una."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Wi gɛt wan. "Karin gɛt ɔda pɔsin na in ed."
  
  Komodo bin grɔmbul se: "Dɔn wi gɛt wan."
  
  "Nɔ..." Bɛn bigin, bɔt Drake stɔp am. "Wetin i min na se if i day, wi go gɛt wan kɔpi, bebi. Fɔto mɛmori nɔ kin rili yusful we yu dɔn day."
  
  "A nɔ de... Yes, okay, sɔri, wi nɔ de tink lɛk sojaman dɛn."
  
  Drake notis se di tanɛl bigin fɔ big. Di briz we bin de blo pas ɔl bin de blo na in fes. I es in an fɔ stɔp dɛn ɛn afta dat i chuk in ed rawnd di kɔna.
  
  Luk wan wɔndaful spɛktakl.
  
  I bin de na di say we dɛn de go insay wan big rum, we in shep fɔ lɔng tɛm, ɛn in siling bin lɔs we dak. Di smɔl layt kɔmɔt frɔm di glɔ stik dɛn we di Blɔd Kiŋ in man dɛn go dɔn lɛf biɛn. Dairekt bifo am, we i de gayd di tanɛl we kɔntinyu fɔ go insay di dip dip pat dɛn na di mawnten, wan tin bin de we mek in at skip wan bit.
  
  Dɛn bin kɔt wan big big fes insay di rɔk we de ɔp di tanɛl insɛf. Wit in yay dɛn we slan, in nos we gɛt huk, ɛn wetin dɛn kin jɔs kɔl ɔn dɛn we de kɔmɔt na in ed, Drake bin kam fɔ no wantɛm wantɛm se na dɛbul ɔ dɛbul in fes.
  
  I nɔ pe atɛnshɔn to di fes fɔ di tɛm, i skana di eria. Di wɔl dɛn bin kɔba, dɛn bin kɔba dɛn bays dɛn wit daknɛs. Dɛn bin nid fɔ ad smɔl ɛkstra layt ya.
  
  I mek sayn to di ɔda wan dɛn fɔ go bifo smɔl smɔl.
  
  Ɛn afta dat, wantɛm wantɛm, wan nɔys bin de ɛko tru di kev, lɛk wan ɔndrɛd flamethrowers we de faya wan tɛm, ɔ, as Bɛn bin tɔk, "i de saund lɛk di damn Batmobile."
  
  Faya bin kɔmɔt na di nos dɛn we dɛn kɔt, ɛn i bin mek wan ɔfna rawnd di ston flo. Tu difrɛn jet dɛn we gɛt faya bin kɔmɔt na ɛni nos, dɔn afta sɔm sɛkɔn, wan kɔmɔt na ɛni yay.
  
  Drake bin stɔdi am wit wɔri. "Maybe wi de set som kain mechanism in motion. Prɛshɔn sɛnsitiv switch ɔ sɔntin." I tɔn to Bɛn. "A op se yu redi mate, bikɔs as wan pan mi fav Dinorock band dɛn, Poison, bin de tɔk, i nɔto natin pas gud tɛm."
  
  Ben in lip dɛn kɔl ɛn smayl fɔ shɔt tɛm as i de luk fɔ in not dɛn. "Dis na di fɔs lɛvul fɔ ɛl. Akɔdin to di skript rayta, wan man we nem Hawksworth, dɛn kɔl dis lɛvul Wrath. A tink se di rizin klia. Leta dɛn kɔmpia am to di dɛbul, Amɔn, we na di dɛbul we de mek pɔsin vɛks."
  
  "Tɛnki fɔ di lɛsin, pikin." Komodo bin de grɔmbul. "Na chans i de tɔk bɔt wan rod fɔ go bifo?"
  
  Ben put di tɛks na grɔn ɛn stret am. "Luk. A don si dis bifo ba a noh andastan am. Sɔntɛm dis na sɔntin we go ɛp wi fɔ no."
  
  Drake bin skwatin nia in yɔŋ padi. Dɛn bin tek tɛm mek di magazin dɛn we dɛn kɔpi ɛn sho dɛn pikchɔ dɛn, bɔt Bɛn in finga bin mek i pe atɛnshɔn to wan strenj layn we dɛn rayt.
  
  1 (||) - go na 2 (||||) - go na 3 (||) - go na 4 (|||||/)
  
  Ɛn di wangren tin we dɛn rayt afta dis na, "Wit wamat, peshɛnt. Pɔsin we tek tɛm go plan di rod we i go waka if layn dɛn de bifo am."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Kuk na bin di bigman pan di bot we dɔn pas ɔl di ɔda wan dɛn. "Dis lain de tel wi tu tins. Dis Kuk dɔn plan wan rod fɔ pas di dɛbul ɛn se di rod fɔ pas de nid fɔ tek tɛm plan."
  
  Karin bin de wach di faya we de flash. I bin tink gud wan ɛn tɔk se: "A kɔnt 4." "Fɔ bɔm dɛn we gɛt faya. Di sem mɔni we-"
  
  Wan shot bin ring, we shek di saylɛns. Di bulɛt rikochet kɔmɔt na di wɔl nia Drake in ed, ɛn mek shap shap shap rɔk dɛn kɔt na di ays. Afta wan milisekɔnd, Drake es in pistɔl ɛn faya, ɛn wan milisekɔnd afta dat i kam fɔ no se if i duck bak insay di pasej, di snaypa kin kip dɛn pin dɛn na di wɔl fɔ lɔng tɛm.
  
  Wit dis tinkin, i ron, shot, insaid di sel. I tan lɛk se Komodo bin kam fɔ no di sem tin, bin fala am. Di faya we bin kam togɛda bin mek spak dɛn kɔmɔt na di wɔl we bin de rawnd am. Di pɔsin we de ayd bin duck in shok, bɔt stil i ebul fɔ faya ɔda bulɛt, we wispa bitwin Drake ɛn Komodo.
  
  Drake drɔp to wan ni, tek aim.
  
  Di man jomp komot fo im kova, rayz im wepan hai, bot Komodo faya fos - di blast wev trowe di atak bak. Wan kray we de mek pɔsin fil bad ɛn di man land insay wan tangled mɛs, di rayf de krak krak na grɔn. Komodo waka ova ɛn mek shɔ se di man dɔn day.
  
  Drake bin swɛ. "As a bin de tink, Kovalenko bin lɛf snaypa fɔ mek wi slo."
  
  Komodo ad se: "Ɛn fɔ mek wi tinap."
  
  Karin bin de chuk in ed rawnd di kɔna, in blant ia bin de fɔdɔm na in yay. "If a rait, den di strenj sentens na di kihol, and di wod "peshn" na di ki. Dɛn tu tram layn dɛn de we tan lɛk tu sɛf? Insay myuzik, poem ɛn ol litrɛcha dɛn kin min fɔ stɔp. So, peshɛnt min "fɔ stɔp".
  
  Drake bin de luk di prɔpɔzal as di Delta tim bin de fan aut akɔdin to di kev, Komodo bin de ɛnkɔrej am ɛn disayd nɔ fɔ mek ɛni ɔda mistek igen.
  
  Komodo ala se: "Wetin bɔt di pipul dɛn? Tek tɛm wit bɔbi trap dɛn. A nɔ go mek da Rɔshian idiot de rig sɔntin pan di jɔj dɛn."
  
  Drake bin de rɔb in an we bin de swet pan di rɔf rɔf wɔl, i bin de fil di ston we gɛt jag ɔnda in an, we kol lɛk frij insay. "So na: "Wet fɔ di fɔs blast, dɔn stɔp fɔ tu ɛn go to tu. Afta di sɛkɔn bɔm, stɔp di nɔmba 4 ɛn go to di tɔd wan. Afta di tɔd bɔm, stɔp fɔ tu tɛm ɛn go to 4. Ɛn afta di nɔmba 4 bɔm, stɔp fɔ di nɔmba siks tɛm, dɔn kɔmɔt de."
  
  "Izi." Ben bin wink in yay. "Bɔt aw lɔng di stɔp kin las?"
  
  Karin bin shrug in ed. "Shɔt spɛl."
  
  "O, dat de ɛp, sis."
  
  "Ɛn aw yu kin kɔnt bɔm dɛn we de bɔn?"
  
  "A tink se di wan we rich di ples we de fa pas ɔl fɔs na nɔmba wan, ɛn nɔmba 4 na di wan we shɔt pas ɔl."
  
  "Wɛl, dat mek sɔm sɛns, a tink. Bɔt i stil de-"
  
  "Na ɔl dat". Drake bin dɔn gɛt inof. "Dɛn dɔn ɔlrɛdi tɛst mi peshɛnt we a de lisin to dis dibat. A go go fɔs. Mek wi du dis bifo mi kafein hai wear off."
  
  I pas di Komodo kru, i stɔp sɔm yad frɔm di faya we lɔng pas ɔl. I fil se ɛni man de tɔn fɔ luk. I bin no se Bɛn bin de wɔri bɔt am. I lɔk in yay, i fil di tɛmpracha de go ɔp as ɔda tin we dɔn wam pasmak de frɛsh di briz bifo am.
  
  Kɛnɛdi in fes bin swim bifo in maynd in yay. I bin si am lɛk aw i bin de bifo. Wan strikt bob na in ia, trayz sus we nɔ gɛt ɛksprɛshɔn - wan fɔ ɛvri de insay di wik. Wan kɔnshɛns tray fɔ pul ɔltin pan di tru tin se in na uman.
  
  Ɛn afta dat, Kɛnɛdi lɛf in ia dɔŋ, ɛn i mɛmba di uman we i bin dɔn spɛn tu fayn mɔnt wit. Di uman we bigin fɔ ɛp am fɔ go bifo afta we in wɛf Alisin day bad bad wan ɛn di pen we da bad bad motoka aksidɛnt de bin mek bɔku ia bifo dis tɛm.
  
  In yay dɛn bin de flash stret na in at.
  
  Faya bin de bɔn bifo am.
  
  I wet fɔ mek di faya wam ɛn stɔp fɔ tu sɛkɔn. We i de wet, i kam fɔ no se faya we kɔmɔt na in sɛkɔn yay dɔn ɔlrɛdi flash dɔŋ. Bɔt afta tu sɛkɔn i muf to dis say, pan ɔl we ɛvri fayv pan in bɔdi bin de ala se i nɔ fɔ du dat.
  
  Di faya bin pwɛl am-
  
  Bɔt i bin frɔz di tɛm we i dɔn fɔ muv. Di briz we bin de rawnd am bin stil wam, bɔt i bin ebul fɔ bia. Drake bin de blo, swet bin de drip pan am insay wef. Bikɔs i nɔ bin ebul fɔ rilaks fɔ wan sɛkɔn, so i bigin fɔ kɔnt bak.
  
  Fo sɛkɔn.
  
  Wan faya bin krak nia am, i bin de tray fɔ bɔn faya na di sem say we i bin want fɔ tek.
  
  Drake bin mek in muf. Di faya bin ɔt. In mɔt bin tan lɛk kek we gɛt sɔl. In tu yaybɔl dɛn bin de bɔn lɛk se dɛn dɔn rɔn pan dɛn wit sand pepa.
  
  Pan ɔl we, a tink se na so. Tink, tink ɔltɛm. Tu sekond mo en wi go muv. Mek wi go bifo to di las manejmɛnt. Naw i bin gɛt kɔnfidɛns.
  
  Stɔp fɔ siks sɛkɔn ɛn afta dat-
  
  We i rich siks ia, i muf, bɔt di faya nɔ bin stɔp! In aybrɔw dɛn bin de bɔn. I fɔdɔm na in ni ɛn trowe in bɔdi bak. Ben bin ala in nem. Di wam wam ples bin so bad dat i tray fɔ ala. Bɔt da tɛm de, i nɔ bin de igen wantɛm wantɛm. Smɔl smɔl i kam fɔ no se in an ɛn in ni dɛn de skrap along di rɔf ston flo. I es in ed ɔp, ɛn kray kwik kwik wan along di tanɛl we de biɛn di sɛl.
  
  Afta smɔl tɛm, i tɔn ɛn ala to di ɔda wan dɛn se: "I bɛtɛ lɛ una tek da las sɛvin sɛkɔn brek de, man dɛn. "Di las tin we yu want fɔ no na aw Kentucky Fried tan."
  
  Dɛn bin yɛri pipul dɛn de laf we dɛn nɔ ebul fɔ tɔk. Komodo waka kam nia wantɛm wantɛm ɛn aks Karin ɛn Bɛn ustɛm dɛn go lɛk fɔ tek dɛn turn. Ben bin lɛk fɔ mek sɔm ɔda sojaman dɛn go bifo am, bɔt Karin bin rɛdi fɔ fala Drek. I tek Komodo insɛf fɔ tek am na sayd ɛn tɔk kwayɛt wan bɔt di prudɛns fɔ mek shɔ se Drake nɔ jɔs laki wit in timing bifo dɛn risk fɔ lɔs wan pan di bren dɛn fɔ dɛn ɔpreshɔn.
  
  Drake si Karin sof ɛn ivin smayl smɔl. I bin fayn fɔ si sɔmbɔdi gɛt kol at pan di wayl pikin na di Blɛk famili. I chɛk di tanɛl we de rawnd am ɛn trowe di glɔ stik insay di shado dɛn. Di amber we i bin de mek we bin de bɔku nɔ bin de shayn natin pas wan tanɛl we dɛn kɔt mɔ ɛn mɔ, we bin de fade ɛn tɔn blak.
  
  Di fɔs Delta sojaman bin fɔdɔm nia am, jɔs afta dat, di sɛkɔn wan bin fɔdɔm. Drake nɔ west in tɛm fɔ sɛn dɛn insay di tanɛl fɔ go chɛk. As i tɔn bak to di chamba fɔ vɛks, i si Bɛn Blɛk de mek in muf.
  
  Ben grap in bag klos lɛk skul bɔbɔ, mek shɔ se in lɔng ia tuck ɔnda di tap pan in T-shirt, ɛn step fɔ go bifo. Drake bin de wach in lip dɛn we i de muv as i de kɔnt di sɛkɔn dɛn dɔŋ. We i nɔ sho ɛni sayn na do fɔ sho se i de fil, Drake in at rili jomp kɔmɔt na in mɔt ɛn de de te in padi fɔdɔm na in fut, ɛn i de blo.
  
  Drake bin gi am in an. Ben luk op, "Wetin yu go se, asshole? If yu nɔ ebul fɔ tinap fɔ di ɔt?"
  
  "A nɔ de kot Bucks Fizz," Drake tɔk wit anɔynt tɔyn. "If yu want-nɔ, wet-"
  
  Drake notis se Karin de kam nia di fɔs faya. Ben in mɔt lɔk wantɛm wantɛm ɛn in yay bin de fala in sista dɛn ɛvri muv. As i de stɛp, Bɛn in tit dɛn grɔn so tranga wan dat Drake bin tink se i tan lɛk tɛktɔnik plet dɛn we de grind agens dɛnsɛf. Ɛn as i de slip bitwin wan say we sef ɛn di ɔda wan, Drek bin gɛt fɔ ol Bɛn tayt tayt wan fɔ mek i nɔ rɔn kɔmɔt fɔ go ol am.
  
  "Wet! Yu nɔ go ebul fɔ sev am".
  
  Karin bin stɔp smɔl. We i fɔdɔm, dat bin mek i nɔ ebul fɔ tink gud wan. I bin de luk di rɔng say lɛk tu sɛkɔn so bifo ɔda faya bɔn am.
  
  Ben bin strɛs wit Drake, we roughly grab di guy by di bak of in ed ɛn yuz in bɔdi fɔ shild in padi fɔ witnɛs di nɛks bad bad tin we apin.
  
  Karin bin lɔk in yay.
  
  Dɔn Komodo, we na di lida fɔ di Delta tim, pik am wit wan big an, ɛn skip wit sɛns bitwin di stɔp dɛn. I nɔ brok in ritm, i jɔs trowe Karin oba in sholda, in ed fɔs, ɛn put am dɔŋ saful wan na grɔn nia in brɔda we vɛks.
  
  Bɛn bin sink dɔŋ nia am, i bin de mɔna sɔntin as i de ol am nia am. Karin luk oba Ben in sholda stret pan Komodo ɛn tɔk tu wɔd dɛn na in mɔt. "Tɛnki".
  
  Komodo bin nɔd wit sɔri-at. Afta sɔm minit di ɔda man dɛn kam sef wan, ɛn di tu we Drek sɛn insay di tanɛl kam bak.
  
  Wan pan dɛn bin adrɛs Drake ɛn Komodo ɔl tu di sem tɛm. "Na wan ɔda trap, sa, lɛk wan kilomita bifo. No klia sayn nɔ bin de fɔ snaypa ɔ bɔbi trap, bɔt wi nɔ bin stik rawnd fɔ dubl-chɛk. Tink se wi fɔ kam bak ya."
  
  Karin bin dust insɛf ɛn tinap. "Aw trap tan lɛk?"
  
  "Mis, dat tan lɛk wan big bastard."
  
  
  CHAPTER TƐTI-TU
  
  
  Dɛn rɔn go ɔp di smɔl rod, we di fɛt-fɛt we go dɔn de apin na di wɔl we de ɔp dɛn ɛn di bad bad tin dɛn we di man we bin dɔn krep tru di daknɛs we bin de ɔnda di grɔn bin want fɔ du, bin mek dɛn want fɔ du dat.
  
  Wan rɔf archway bin de kɛr dɛn go insay di nɛks kev. Wans bak, di glɔstik dɛn bin layt wan pat pan di big ples, ɔl tu bin fresh ɛn i bin de fade smɔl smɔl, bɔt Drake bin faya tu amber flash dɛn kwik kwik wan na di wɔl we bin de fa.
  
  Di ples we bin de bifo dɛn bin rili wɔndaful. Di rod dɛn bin shep lɛk trident. Di men shaft na bin pasej we wayd fɔ mek tri pipul dɛn de nia dɛnsɛf. I bin dɔn na di wɔl we de fa na wan ɔda arch usay dɛn kin kɔmɔt. Branch off frɔm di men shaft ɛn fɔm di ɔda tu prong dɛn na di trident, tu ɔda pasej dɛn bin de, na dɛn wan ya nɔmɔ bin smɔl pasmak, big smɔl pas ledj dɛn. Dɛn projɛkshɔn dɛn ya bin de dɔn na wan big kɔba we de na di kev wɔl.
  
  Di say dɛn we bin de bitwin di trident in rod dɛn bin ful-ɔp wit dip daknɛs we de mek pɔsin ful. We Komodo trowe di ston na di say we nɔ de nia de, dɛn nɔ ɛva yɛri i nak di bɔt.
  
  Dɛn tek tɛm, dɛn bin de go bifo smɔl smɔl. Dɛn sholda dɛn bin tɛns bikɔs ɔf di tɛnsiɔn ɛn dɛn nɛv dɛn bigin fɔ rɔtin. Drake fil wan tint trikl swet rol dɔŋ di lɔng we in spayna, it ɔlsay dɔŋ. Ɛvri pe yay na di grup bin de luk rawnd ɛn luk fɔ ɛvri shado, ɛvri nook ɛn krani te Bɛn dɔn fɛn in vɔys.
  
  I nɔ bin izi fɔ yɛri se: "Wet," dɔn i klia in trot ɛn ala se, "Wet."
  
  "Wetin dis?" Drake bin frɔz, in leg bin stil de na di ays.
  
  "Wi fɔ chɛk Kuk in lɔg dɛn fɔs, jɔs fɔ mek shɔ se."
  
  "Yu de pik yu damn tɛm dɛn."
  
  Karin bin tɔk. "Dɛn kɔl am Gridi, we na di sɛkɔn sin we de kil pɔsin. Di dɛbul we gɛt fɔ du wit gridi na Mamɔn, we na wan pan di sɛvin prins dɛn na ɛlfaya. Dɛn bin tɔk bɔt am na wan buk we nem Milton in Paradise Lost ɛn dɛn bin ivin kɔl am di ambasedɔ fɔ ɛlfaya na Ingland."
  
  Drake bin de luk am wit ɔl in yay. "I nɔ fani".
  
  "I nɔ bin mek am fɔ bi. Dis na wetin a bin rid ɛn kip wan tɛm. Di onli clue Hawksworth giv hia na dis sentens: Opposite greed sits mercy. Mek di nɛks man gɛt wetin yu want."
  
  Drake luk di kol, damp kev. "No plenti tin de ya we a go laik, eksept maitbi Krispy Kremes."
  
  "Dis na di dairekt rod fɔ go na di say we dɛn de kɔmɔt." Komodo bin stɔp wan pan in man dɛn as i de swɛt pas. "Natin nɔ de ɛva simpul so. Eh! Wetin di fuk, dude-"
  
  Drake tɔn rawnd fɔ si di Delta man de push Komodo na sayd ɛn waka rayt pas in kɔmanda.
  
  "Walis! Kip yu ɔn na layn, sojaman."
  
  Drake notis di man in yay as i de kam nia am. Glazed. Fiks am na wan say na di rayt say. Drake bin fala in yay.
  
  Ɛn a si di nich dɛn wantɛm wantɛm. Fani aw i nɔ bin notis dɛn bifo. We di rayt battlement dɔn, usay i bin de nia di kev wɔl, Drake naw si tri dip nich dɛn we dɛn kɔt insay di blak rɔk. Somtin bin de spak insaid evri niche. Sɔntin we gɛt valyu, we dɛn mek wit gold, safaya ɛn ɛmirald. Di tin bin kech di layt we nɔ bin de shayn ɛn we bin de skata we bin de flik arawnd di kev ɛn gi am bak tɛn tɛm. I bin tan lɛk se yu de luk insay di at fɔ wan disko bɔl we de shayn we dɛn mek wit tɛn karat dayamɔn.
  
  Karin wispa se, "Wan ɛmti get de na di ɔda say."
  
  Drake bin fil di pul we di jɛntri we i bin dɔn prɔmis bin pul. Di mɔ we i de luk, na di mɔ di tin dɛn de klia ɛn na di mɔ i want dɛn. I tek smɔl tɛm fɔ mek Karin in kɔmɛnt sink insay, bɔt we i sink, i luk di ɛmti alkɔv wit jɛlɔs ɛn fred. Sɔntɛm sɔm laki laki sol bin venchɔ pan di ledj ɛn waka go wit di tif? Ɔ i bin ol am as i de go dɔŋ, de ala, insay di dip ples we nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ kɔnt we de dɔŋ?
  
  Wan we fɔ no.
  
  Drake put wan fut bifo di ɔda wan ɛn afta dat i stɔp insɛf. Gini gini . Di bet we bin de pas na di led dɛn bin strɔng. Bɔt di we aw i bin de rɔnata Kovalenko bin rili at fɔ si. I snap bak to rialiti, de wɔnda aw wan sɛt fɔ layt dɛn kin so mesmerizing. Da tɛm de, Komodo rɔn pas am, ɛn Drake es in an fɔ stɔp am.
  
  Bɔt di Delta Fos kɔmanda bin jɔs dɔn fɔdɔm pan in kɔleja ɛn nak am na grɔn. Drake tɔn fɔ si di ɔda pipul dɛn na di tim na dɛn ni, dɛn de rɔb dɛn yay ɔ avɔyd tɛmteshɔn dɛn ɔltogɛda. Bɛn ɛn Karin bin tinap tranga wan, bɔt i nɔ tu te, Karin in maynd kwik kwik wan bin kɔmɔt.
  
  I tɔn to in brɔda kwik kwik wan. "Yu de okay? Ben?
  
  Drake tek tɛm luk di yɔŋ man in yay. "Wi kin gɛt prɔblɛm dɛn. I kin gɛt di sem glas luk we Taylor Momsen tek di stej."
  
  Karin bin shek in ed. I bin de grɔmbul ɛn bit in brɔda tranga wan se: "Bɔy pikin dɛn."
  
  Bɛn blink in yay ɛn es in an ɔp to in chɛst. "O!"
  
  "Yu de okay?"
  
  "Nɔ, ɛl nɔ! Yu jɔs dɔn nia fɔ brok mi jaw."
  
  "Stɔp fɔ bi pɔsin we wik. Tɛl mama ɛn papa di nɛks tɛm we dɛn kɔl."
  
  "Damn rait, a go du am. Wetin mek yu ivin bit mi?"
  
  Drake shek im sholda as Komodo es im man komot fo floor and trowe am bak fo di lain. "Nyu pɔsin."
  
  Karin bin de wach am wit kɔmɛnt.
  
  Drake se, "Yu nɔ mɛmba? Prɛti layt dɛn? I bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn gɛt yu, padi."
  
  "A mɛmba..." Bɛn in yay bin kam bak wantɛm wantɛm to di ston wɔl ɛn in kɔmpleks nich dɛn. "O, wow, na big big thrill. Gold, dayamɔn ɛn jɛntri. A mɛmba dis."
  
  Drake si di tin dɛn we de shayn bigin fɔ gɛt dɛn graviti bak. I bin tɔk se: "Lɛ wi muf." "Tu tɛm. A kin si wetin dis kev de du, ɛn di mɔ wi pas am kwik kwik wan, na di mɔ i go bɛtɛ."
  
  I waka go kwik kwik wan, i kip in an pan Bɛn in sholda ɛn nɔd to Karin. Komodo bin fala am kwayɛt wan, i bin de wach in man dɛn gud gud wan as dɛn de pas nia di ledj dɛn we bin layn na di tu say dɛn.
  
  As dɛn de waka nia di nich dɛn, Drake risk fɔ luk kwik kwik wan. Insay ɛni nich, wan smɔl tin we tan lɛk bol bin tinap, ɛn dɛn bin put valyu ston dɛn pan am. Bɔt dis nɔmɔ nɔ bin du fɔ mek dɛn mek di fayn fayn layt sho we bin rili mek pɔsin in yay. Biɛn ɛni bol, di rɔf rɔf wɔl dɛn na di nich dɛnsɛf bin gɛt row dɛn we gɛt rubi, ɛmirald, safaya, dayamɔn ɛn bɔku bɔku ɔda valyu ston dɛn.
  
  Di bol dɛn kin kɔst bɔku mɔni, bɔt di nich dɛnsɛf bin gɛt valyu we nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ tink bɔt.
  
  Drake stɔp as i de kam nia di ɛkzit arch. Wan kol briz bin blo pan am frɔm lɛft ɛn rayt. Di wan ol ples bin de smɛl di ol sikrit dɛn ɛn sikrit dɛn we dɛn bin ayd. Wata bin de trikl sɔmsay, jɔs smɔl trikl, bɔt i bin inaf fɔ ad to di big big kev sistɛm we dɛn bin de fɛn.
  
  Drake bin tek tɛm luk ɔlman. Dɛn bin dɔn win di trap. I tɔn fɔ go tru di ɛkzit arch.
  
  Ɛn sɔmbɔdi in vɔys ala se: "Stɔp!"
  
  I bin frɔz wantɛm wantɛm. In fet pan di kray ɛn instinkt we dɛn bɔn frɔm ol SAS trenin sev in layf. In rayt fut nɔ bin tɔch di tin waya, bɔt wan mɔ push bin ebul fɔ mek di bɔbi trap kɔmɔt.
  
  Dis tɛm Kovalenko nɔ bin lɛf di snaypa. I jɔj kɔrɛkt wan se di grup we de biɛn am go de pul dɔnki tru Grid Ɔl. Di tripwire bin lid to wan M18 Claymore mayn we dɛn ayd, di wan we gɛt di wɔd dɛn "Front to the Enemy" pan am.
  
  Di frɔnt ɛnd bin aim fɔ Drake ɛn i bin fɔ dɔn blo am apat wit di stɛl bɔl bia dɛn wit Bɛn ɛn Karin if Komodo nɔ bin dɔn ala fɔ wɔn.
  
  Drake drɔp ɛn ɔf di divays kwik kwik wan. I pas dis to Komodo. "Tɛnki bɔku, padi. Kip dis handy en leta wi go shov am op Kovalenko"s ass."
  
  
  CHAPTER TƐTI TRI
  
  
  Di nɛks waka bin shɔt ɛn i bin de kam dɔŋ kwik kwik wan. Drake ɛn di ɔda wan dɛn bin gɛt fɔ waka wit il, ɛn ledɔm dɛn bɔdi bak fɔ mek dɛn tinap stret. Drake bin tink se ɛni tɛm we i go slip ɛn fɔdɔm we i nɔ ebul fɔ du natin, na Gɔd nɔmɔ no wetin bad bad tin de wet fɔ am dɔŋ.
  
  Bɔt jɔs afta sɔm minit dɛn si wan ak we dɛn sabi. Drake rɛdi in glɔ stik ɛn tinap na di ɛntrɛ. We i tink bɔt di snaypa dɛn, i duk in ed kwik kwik wan ɛn waka kɔmɔt.
  
  I blo to insɛf se: "O, bɔl dɛn." "I de wɔs mɔ ɛn mɔ."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Nɔ tɛl mi. "Wan big kɔnkrit bɔl bin de hang oba wi ed."
  
  Drake bin de luk am wit ɔl in yay. "Laif nɔto fim, Blɛki. God, yu na freak."
  
  I tek dip briz ɛn kɛr dɛn go insay di tɔd big kev. Di wɔndaful ples we dɛn si bin stɔp ɛni wan pan dɛn na dɛn trak. Mɔt dɛn opin. If di Blɔd Kiŋ kin pik ɛni pɔynt na dɛn joyn so fa fɔ sɛt trap, na dis, Drake bin tink sɔm minit afta dat, di pafɛkt chans. Bɔt, fɔtunate fɔ di gud man dɛn, natin nɔ de wet. Sɔntɛm gud rizin bin de fɔ dis...
  
  Ivin Komodo bin opin in yay wit fred ɛn nɔ biliv, bɔt i bin ebul fɔ swɛt sɔm wɔd dɛn. "Den a guess se na lust."
  
  Fɔ kɔf ɛn grɔmbul na bin di wangren tin we i bin de du.
  
  Di rod we bin de bifo dɛn bin de fala wan stret layn fɔ go na di arch we dɛn kin kɔmɔt. Di tin we bin de ambɔg di rod na dat di rod bin gɛt shɔt shɔt pedestal dɛn we dɛn put statu dɛn pan tap ɛn lɔng lɔng pedestal dɛn we dɛn dɔn peint pan tap. Ɛni statu ɛn ɛni peint bin tinap fɔ difrɛn we dɛn we de mek pɔsin want fɔ du mami ɛn dadi biznɛs wit ɔda pɔsin, frɔm di wan dɛn we de mek pɔsin sɔprayz to di wan dɛn we rili dɔti. Apat frɔm dat, kev peint dɛn bin ful-ɔp ɛvri inch we bin de na di kev wɔl dɛn, bɔt nɔto di fɔstɛm pikchɔ dɛn we dɛn kin si na ol ol kev dɛn - dɛn pikchɔ ya na bin wɔndaful pikchɔ dɛn, we bin izi fɔ ikwal to ɛni Rinesans ɔ mɔdan atis.
  
  Di tɔpik bin shok mi ɔda we. Di pikchɔ dɛn bin de sho wan big big ɔrgi, wit ɛvri man ɛn uman we dɛn drɔ wit di ditel we de mek dɛn fil bad, we de du ɛvri lɔst sin we man no... ɛn mɔ.
  
  Ɔl togɛda, i bin rili wɔndaful fɔ mek pɔsin in sɛns blo, ɛn i bin kɔntinyu fɔ blo we i nɔ bin stɔp as mɔ ɛn mɔ dramatik tin dɛn bin de apin fɔ mek mɔtalman in yay ɛn in maynd shayn.
  
  Drake klos fɔ shed wan krokodail kray fɔ in ol padi Wells. Dis ol pervert go de in in element ya. Ɛspɛshali if i bin diskɔba am wit May.
  
  We i bin de tink bɔt May, we na in padi we bin de alayv, dat bin ɛp fɔ pul in maynd pan di tin dɛn we bin de mek i fil bad bɔt mami ɛn dadi biznɛs di we aw Gɔd nɔ want. I luk bak pan di grup.
  
  "Man dɛn. Guys, dis kin bi evritin. Sɔm kayn trap sistɛm fɔ de ya. Kip yu yes opin." I bin kɔf. "Ɛn a min fɔ trap dɛn."
  
  Di rod bin go fa fawe. Drake notis naw se ivin we yu de luk di grɔn, dat nɔ go ɛp yu. Figa dɛn we gɛt fayn fayn tin dɛn bin de rɔtin de bak. Bɔt wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se ɔl dis na bin rɛd ɛring.
  
  Drake tek dip briz ɛn step fɔ go bifo. I notis se wan ed de we dɛn rayz fɔ 4 inch na di tu say dɛn na di rod fɔ lɛk wan ɔndrɛd yad so.
  
  Na da sem tɛm de, Komodo bin tɔk. "Yu si dis, Drake? I bin fɔ dɔn bi natin."
  
  "Ɔ ɔl ɔda tin dɛn." Drake tek tɛm put wan fut bifo di ɔda wan. Bɛn bin fala wan stɛp biɛn, dɔn tu-tri sojaman dɛn, dɔn Karin, we Komodo bin de wach gud gud wan. Drake yɛri di big, burly Komodo de wispa kwayɛt apɔlɔji to Karin fɔ di insolent imej ɛn rud we in pipul dɛn we de ogling de du, ɛn i stɔp wan smayl.
  
  Di tɛm we in lid fut tɔch di grɔn we di sayd dɛn we dɛn rayz bigin, wan dip sawnd we de rɔm bin ful-ɔp di ays. Dairekt bifo am, di flo bigin fɔ muf.
  
  "Adu". In wayd Yorkshire stayl bin kɔmɔt insay di tɛm we i bin de strɛs. "Wetin una fɔ wet."
  
  Dɛn bin sheb di rod to wan siriɔs wayd ɔrizɔntal ston shelf dɛn. Smɔl smɔl, ɛni shelf bigin fɔ muf go na di sayd, so dat ɛnibɔdi we tinap pan am go fɔdɔm if dɛn nɔ step pan di nɛks wan. Di sikyud bin slo, bɔt Drake bin tɔk se naw dɛn dɔn fɛn di rizin fɔ Chambers in daring distractions.
  
  I bin tɔk se: "Tred gud gud wan." "In tu tu. Ɛn pul yu maynd kɔmɔt na di dɔti ɛn go bifo, "pas yu want fɔ tray dis nyu spɔt we na "div insay di ol we nɔ gɛt bɔtɔm"."
  
  Ben bin jɔyn am na di fɔs shelf we bin de muf. I bin kray se: "I rili at fɔ pe atɛnshɔn."
  
  Drake tɛl am se: "Tink bɔt Hayden. "Dis go ɛp yu fɔ pas."
  
  "A de tink bɔt Hayden." Bɛn bin blink in yay pan di statu we bin de nia am, we na tri pipul dɛn we de rɔtin we gɛt ed, an ɛn leg we miks togɛda. "Na dat na di prɔblɛm."
  
  "Wit mi". Drake tek tɛm step pan di sɛkɔn pul-ɔut shelf, i bin dɔn ɔlrɛdi asɛs di muvmɛnt fɔ di tɔd ɛn 4. "Yu no, a rili gladi we a dɔn ɛnd ɔp fɔ spɛn ɔl dɛn awa dɛn de fɔ ple Tomb Raider."
  
  "Nɔ ɛva tink se a go dɔn bi sprite na di gem," Ben bin de mɔna bak, ɛn afta dat i bin tink bɔt May. Bɔku pan di pipul dɛn na Jepan intɛlijɛns bin kɔmpia am to pɔsin we de ple vidio gem. "Ei Mat, yu nɔ tink se wi de rili drim, nɔto so? Ɛn dis ɔl na drim?"
  
  Drake bin de wach we in padi tek tɛm step na di tɔd shelf. "A nɔ ɛva drim dis kayn klia drim." I nɔ bin nid fɔ nɔd to di tin dɛn we de arawnd am fɔ mek i tɔk wetin i tɔk.
  
  Naw, biɛn dɛn, di sɛkɔn ɛn tɔd grup fɔ pipul dɛn bigin fɔ travul we dɛn bin de tray tranga wan. Drake kɔnt twɛnti shelf bifo i rich di ɛnd ɛn, fɔtunate wan, i jomp pan sɔlid grɔn. Tɛnki Gɔd in rasing at bin ebul fɔ tek briŋ. I wach di ɛkzit arch fɔ wan minit, dɔn, i satisfay se na dɛn wan de, i tɔn fɔ chɛk aw di ɔda wan dɛn de go bifo.
  
  Jɔs insay di tɛm fɔ si wan pan di Delta man dɛn de luk fa frɔm di siling we dɛn dɔn pent fayn fayn wan-
  
  Ɛn mis di shelf we i bin de kam fɔ step pan. I bin dɔn go insay wan split sɛkɔn, di wangren tin we mɛmba am se i dɔn ɛva go de na di kray we i bin de kray we i bin de fred bad bad wan we i bin de kray afta i fɔdɔm.
  
  Di wan ol kɔmni bin stɔp, ɛn di briz bin shek bikɔs dɛn bin shɔk ɛn dɛn bin de fred. Komodo giv dem ol wan minit and den push dem fo front. Dɛn ɔl bin no aw fɔ go tru am. Di sojaman we dɔn fɔdɔm na bin fulman to insɛf.
  
  Bak, ɛn dis tɛm we dɛn tek tɛm mɔ, dɛn ɔl bigin fɔ muf. Drake bin tink fɔ smɔl tɛm se i stil de yɛri di kray we di sojaman dɛn de kray we de fɔdɔm sote go insay da ol we nɔ gɛt ɛnd, bɔt i bin dismis am as sɔntin we i de tink bɔt. I bin pe atɛnshɔn bak pan di mɔtalman dɛn jɔs insay di tɛm fɔ si di big Komodo tek di sem kayn fɔdɔm.
  
  Wan tɛm bin de we i bin de mek i flay in an dɛn, wan kray kray we i vɛks fɔ rigrɛt fɔ di bad bad we aw i lɔs in kɔnsɛntreshɔn, ɛn di Big Delta tim lida bin slid kɔmɔt na di edj fɔ di shelf. Drake kray, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i rɛdi fɔ rɔsh fɔ ɛp am, bɔt i sɔri fɔ no se i bin shɔ se i nɔ go ebul fɔ du am as tɛm de go. Ben bin de ala lɛk gyal pikin-
  
  Bɔt dat na bikɔs Karin bin jɔs duv fɔ di big man!
  
  Karin Blake nɔ bin shem, i lɛf di wan ol Delta tim we dɛn bin dɔn tren bad bad wan fɔ wach am we i de kɔmɔt ɛn rɔsh ed wit ed go to Komodo. I bin de bifo am, so di momentum we i bin gɛt fɔ dɔn ɛp fɔ trowe am bak pan di kɔnkrit slab. Bɔt Komodo na bin big man, ɛn i bin ebi, ɛn Karin in pɔynt-blank lip nɔ bin jɔs muf am.
  
  Bɔt i bin tɔch am smɔl. Ɛn dat bin du fɔ ɛp. Komodo bin ebul fɔ tɔn rawnd, as Karin bin dɔn gi am tu sɛkɔn ɛkstra ɛyataym, ɛn i grap di edj fɔ di kɔnkrit wit finga dɛn we tan lɛk vays. I bin klem pan, i nɔ bin gɛt op igen, i nɔ bin ebul fɔ pul insɛf ɔp.
  
  Ɛn di shelf we de slayv bin de muf wit pen sloslo to in lɛft perimita, afta dat i bin dɔn lɔs, ɛn tek di lida fɔ di Delta tim wit am.
  
  Karin bin ol Komodo in lɛft an tayt tayt wan. Fɔ dɔn, di ɔda pipul dɛn we bin de na in tim bin du sɔntin ɛn ol in ɔda an. Wit big tray dɛn pul am ɔp ɛn oba di slab jɔs lɛk aw i dɔn lɔs insay wan say we ayd.
  
  Komodo shek in ed pan di kɔnkrit we gɛt dɔti. I bin tɔk se: "Karin. "A nɔ go ɛva luk ɔda uman igen."
  
  Di blond genius ex-student we drop out bin smirk. "Una man dɛn, wit una yay we de waka waka, una nɔ go ɛva lan."
  
  Ɛn tru Drake in admireshɔn kam di rializashɔn se dis tɔd lɛvul fɔ "ɛl", dis rum we dɛn kɔl lust, nɔto natin pas pikchɔ fɔ di sɔfa we man we gɛt yay we de waka waka de sɔfa sote go. Klish é bɔt wetin if man bin sidɔm na kafe & # 233; wit in wɛf ɔ galfrɛn, ɛn ɔda pe fayn fayn leg dɛn waka pas - i bin fɔ dɔn luk ɔlmost.
  
  Eksept se dɔŋ ya, if i bin luk, i fɔ dɔn day.
  
  Sɔm uman dɛn nɔ go gɛt prɔblɛm wit dat, Drake bin de tink gud wan. Ɛn wit gud rizin, bak. Bɔt Karin bin sev Komodo, ɛn naw di man ɛn in wɛf bin ivin. I tek ɔda fayv minit fɔ wet wit wɔri, bɔt leta di ɔda wan dɛn na di tim mek am tru di shelf dɛn we de slayv.
  
  Dɛn ɔl bin tek smɔl tɛm fɔ blo. Ɔl man na di kɔmni bin fil se na dɛn wok fɔ shek Karin in an ɛn sho se dɛn gladi fɔ di maynd we i gɛt. Ivin Bɛn ivin.
  
  Dɔn wan shot bin ring. Wan pan di Delta sojaman dɛn bin fɔdɔm na in ni, i ol in bɛlɛ. Wantɛm wantɛm, dɛn bin atak dɛn. Af duzin pan di Blɔd Kiŋ in man dɛn bin tɔn kɔmɔt na di ak, ɛn dɛn ol dɛn wɛpɔn dɛn we dɛn dɔn rɛdi. Bulet dɛn bin de whiz tru di ays.
  
  We dɛn dɔn ɔlrɛdi nil dɔŋ, Drake ɛn in kru fɔdɔm na di dɛk, ɛn ol dɛn wɛpɔn dɛn. Di man we dɛn bit bin stil de na in ni ɛn dɛn bin gɛt 4 ɔda bulɛt dɛn na in chɛst ɛn in ed. I nɔ rich tu sɛkɔn, i bin dɔn day, na ɔda pɔsin we di Blɔd Kiŋ bin kil.
  
  Drake pik in M16 asɔlt rayf we i bin lɛnt ɛn faya am. Na in raytan, wan pan di statu dɛn bin ful-ɔp wit lid, ɛn alabasta bin skata na di ɛj. Drake bin duck.
  
  Wan ɔda bulɛt bin wispa pas in ed.
  
  Di wan ol tim bin stil, dɛn bin kol, ɛn dɛn bin ebul fɔ tek tɛm aim wit dɛn rayf dɛn na grɔn. We dɛn opin faya, na massacre, dɔzɛn bulɛt dɛn rid Kovalenko in man dɛn we de rɔnawe ɛn fos dɛn fɔ dans lɛk pɔpet dɛn we gɛt blɔd. Wan man bin buldoz in we tru, mirekul we i nɔ bin gɛt ɛni bad bad tin, te i mit Mat Drake.
  
  Di fɔma SAS man kam pan am ed-ɔn, i deliv wan krɔsh edbɔt ɛn wan rapid siriɔs naif blow to in rib. Di las wan pan Kovalenko in man dɛn slip insay di ples usay ɔl di wikɛd pipul dɛn dɔn.
  
  Ɛl.
  
  Drake mek sayn fɔ mek dɛn pas, i luk di Delta tim mɛmba we dɔn fɔdɔm wit rigrɛt. Dɛn go pik in bɔdi we i de go bak.
  
  "Wi go mɔs de kech bastard."
  
  
  CHAPTER TƐTI FO
  
  
  Hayden kam fes to fes wit Ed Boudreaux en di wold melt away.
  
  Boudreau bin ripit di wɔd dɛn we i bin dɔn tɛl am wan tɛm bifo se: "A gladi fɔ kil yu." "Igen".
  
  "Yu bin fel las tɛm, sayko. Yu go fel bak."
  
  Boudreau glan dɔŋ na in leg. "Aw yu hip de?" - A aks.
  
  "Ɔl di bɛtɛ". Hayden bin tinap pan in fut, de wet fɔ mek laytin atak am. I bin tray fɔ gayd di Amɛrikin so dat in dɔnki go prɛs pan di wɔl na di stɔ, bɔt i bin tu kɔni fɔ dat.
  
  "Una na blɔd." Boudreaux bin de mek lɛk se i de lik in nɛf. "I bin rili swit. A tink se mi pikin want mɔ."
  
  Hayden bin grɔmbul se: "I nɔ tan lɛk yu sista. "She rili nɔ bin ebul fɔ tek am igen."
  
  Boudreau bin rɔsh go nia am. Hayden bin dɔn ɛkspɛkt dis ɛn i tek tɛm rɔnawe, ɛn mek in bled de pan di blo we in chɛst bin de blo am. I bin tɔk se: "Fɔs blɔd."
  
  "Prilude" we de tɔk bɔt. Boudreau bin lung ɛn tɔn bak, dɔn i bit am wit sɔm shɔt shɔt blo dɛn. Hayden parri dem ol en finish wit wan palm strike to di nos. Boudreau bin de stɛp, kray wata bin de kɔmɔt na in yay.
  
  Hayden tek advantej wantɛm wantɛm, ɛn chuk am wit in nɛf. I pin Boudreaux pan di wɔl, dɔn i tɔn bak wan blo-
  
  Boudreau bin de lung.
  
  Hayden duck ɛn stɔp di nɛf insay in shɔl. I pul am go as i de ala, i nɔ ebul fɔ stɔp di sly grin we bin de apia na in yay.
  
  "Yu kin fil am, ɔn?"
  
  "Bitch bin de tɔk!" Boudreaux bin go kray. Bɔt dis na bin di krayzi we pɔsin we de fɛt, we de tink, we sabi fɛt wɔ bin de mek. I bin nak am bak wit blo afta blo, tek krayse risk bɔt i bin de kip jɔs inof trɛnk ɛn spid fɔ mek i tink tu tɛm bɔt fɔ intavyu. Ɛn naw, as dɛn de bak, dɛn mit ɔda grup dɛn we de fɛt, ɛn Hayden nɔ bin balans igen.
  
  I fɔdɔm we i de klaym oba di man we dɔn fɔdɔm in ni, i rol ɛn tinap, i rɛdi fɔ yuz nɛf.
  
  Boudreau bin mɛlt insay di krawd, di grin we bin de na in fes bin tɔn to smirk as i de test in yon blɔd ɛn swing di nɛf.
  
  I ala pan di nɔys se: "Wi go si yu." "A no usay yu de, Mis Jey."
  
  Hayden trowe wan pan di Blɔd Kiŋ in man dɛn kɔmɔt na di rod, i brok di man in leg lɛk tik as i de klia di rod fɔ Boudreau. Frɔm di kɔna na in yay i si Mai, we nɔ gɛt wan dawt se na di gem chenj na dis fɛt, de fɛt wit man dɛn we nɔ gɛt wɛpɔn wit shap wɛpɔn, di fɛt bin tu klos fɔ gɔn faya ɛn i lɛf dɛn na wan hip na in fut. Hayden bin de luk di wan dɛn we dɔn day ɛn di wan dɛn we de day we bin de shek shek rawnd am.
  
  I notis se ivin Boudreau bin de tink bak bɔt di tin we apin we i fala Hayden in yay ɛn si di lijen Japan ɛjɛn de du sɔntin.
  
  May bin de luk Hayden wit ɔl in yay. "Rayt biɛn yu."
  
  Hayden bin lung pan Boudreau.
  
  Di men sayko fɔ di Blɔdi Kiŋ tek ɔf lɛk se wan Awayi mɔngus de step pan in il. Hayden ɛn May bin de rɔnata dɛn. We Mai bin de pas, i bin bit wan ɔda Kovalenko in man dɛn bad bad wan, ɛn dis bin mek i sev wan ɔda sojaman in layf.
  
  Bifo di stɔ, dɛn bin gɛt wan opin fil, wan ples usay dɛn kin mek ɛlipad wit ɛlikopta, ɛn wan smɔl dok usay dɛn bin de ankɔ bɔku bot dɛn. Boudreau rɔn pas di ɛlikopta, de go to di big spid bot, ɛn i nɔ ivin brok strid as i jomp insay di ɛlikopta, de fɔdɔm na di ays. Bifo Hayden pas di ɛlikopta, di big bot bin dɔn ɔlrɛdi trowe ɛn bigin fɔ inch fɔ go bifo.
  
  May bigin fɔ slo. "Dis na Baja. Kwik kwik wan, ɛn tri man dɛn dɔn ɔlrɛdi de wet insay. We yu kɔmpia am to dɛn, i tan lɛk se ɔda bot dɛn kin kol." In yay dɛn bin de luk di ɛlikopta. "Naw na dis wi nid."
  
  Hayden duck as di bulet whizz pas dem, barely notis. "Yu kin kɔntrol am?"
  
  Mai aks am se, "Yu rili de aks mi da kweshon de?" luk bifo yu step pan di skid ɛn jomp in. Bifo Hayden rich de, Mai bin dɔn ɔlrɛdi stat di men rɔta, ɛn Boudreaux in bot rɔsh dɔŋ di riva wit wan big big ala.
  
  Mai bin tɔk kwayɛt wan se: "Gɛt fet," ɛn i sho di lay lay peshɛnt we dɛn bin sabi am fɔ as Hayden de grɔn in tit bikɔs i nɔ gladi. Afta wan minit, di motoka bin rɛdi fɔ flay. May bin mek di tim bɛtɛ. Di sled bin kɔmɔt na grɔn. Di bulɛt bin nak wan kɔlɔn nia Hayden in ed.
  
  I pul bak, dɔn i tɔn fɔ si di las wan pan di Blɔd Kiŋ in man dɛn fɔdɔm ɔnda faya. Wan pan di Awayi Spɛshal Fos sojaman dɛn bin gi dɛn tumbu as di ɛlikopta bigin fɔ kam dɔŋ ɛn tɔn, ɛn i bin de rɛdi fɔ rɔnata di bot. Hayden bin wev bak.
  
  Jɔs wan ɔda krayzi de na in layf.
  
  Bɔt i bin stil de ya. I stil de alayv. Jay in ol moto bin pop insay in ed bak. Surviv wan ɔda de. Jɔs liv.Ivin insay tɛm dɛn lɛk dis, i bin de mis in papa bad bad wan.
  
  Afta wan minit, di ɛlikopta bin de shek shek ɛn rɔsh fɔ rɔnata am wit ɔt. Hayden in bɛlɛ bin stil de sɔmsay na di kamp, ɛn i bin ol di relin te in nɛk dɛn at. Mai no mis wan bit.
  
  "Kip yu pant pan."
  
  Hayden bin tray fɔ pul in maynd pan di rayd we bin de mek i diziz bay we i bin de chɛk aw in wɛpɔn de. In nɛf bin kam bak to di pɔsin we ol am. In wangren pistɔl we bin lɛf na bin wan standad Glɔk pas di Kaspian we i bin dɔn lɛk dis biɛn tɛm. Bɔt wetin di ɛl, gɔn na gɔn, nɔto so?
  
  Mai flay low so dat di spray hit di windshield. Wan big yɔlɔ bot bin de muf along di big riva we bin de bifo. Hayden si figa dɛn tinap biɛn am, de wach dɛn we dɛn de kam nia. I go mɔs bi se dɛn bin gɛt wɛpɔn dɛn.
  
  Mai put in ed dɔŋ ɛn afta dat i luk Hayden wit yay. "Kɔrej ɛn Glori."
  
  Hayden bin nɔd in ed. "Fɔ dɔn".
  
  May hit di tim, sɛn di ɛlikopta insay wan furious dive, pan wan kolishon kɔs to di yɔlɔ Bayeux. As wi bin de tink, di pipul dɛn we bin tinap na di sayd dɛn bin tɔn bak bikɔs dɛn bin sɔprayz. Hayden bin ledɔm na di winda ɛn faya. Di bulɛt bin go fa we nɔ gɛt op.
  
  Mai hand am di haf-ɛmti M9. "Mek dɛn kɔnt."
  
  Hayden bin faya bak. Wan pan Boudreau in man dɛn faya bak, di bulɛt bin de bounce kɔmɔt na di ɛlikopta in kanopi. Mai mek wan zigzag sɛklɔ rawnd di tim, sɛn Hayden in ed smash agens wan sɔpɔt post. Mai den dov bak, agresiv wan, giv no kwata. Hayden ɛmti in Glɔk ɛn si wan pan Boudreau in man dɛn go ova di wata insay wan sprɛy we gɛt blɔd.
  
  Dɔn wan ɔda bulɛt bin bit di ɛlikopta, ɛn ɔda bulɛt dɛn bin kam afta dat. Wan big motoka bin ripresent big target. Hayden si Boudreau na di wil fɔ di bot, i ol wan nɛf tayt tayt wan na in tit, de shot dɛn wit sabmashin gɔn.
  
  "O," May in kray na bin ɔndastatɛm as blak smok bin kɔmɔt na di ɛlikopta wantɛm wantɛm ɛn di sawnd we di injin bin de mek bin chenj wantɛm wantɛm frɔm wan ala ala to wan kray. We di ɛlikopta nɔ bin gayd am, i bigin fɔ shek shek ɛn jɔk.
  
  May bin blink pan Hayden.
  
  Hayden wet te dɛn rich ɔp Boudreau in bot ɛn opin in domɔt as di ɛlikopta de kam dɔŋ.
  
  I luk insay di wayt wayt dɛn na Boudreaux in yay, se, "Skru dis," ɛn jomp kɔmɔt na di ɛlikopta we bin de fɔdɔm.
  
  
  CHAPTER TƐTI FAIV
  
  
  Hayden in fri fɔdɔm nɔ bin te. Boudreaux in bot nɔ bin de fa, bɔt we i de go, i bin blo di man wan glans bifo i fɔdɔm na di dɛk. Di briz bin kɔmɔt na in bɔdi wit nɔys. Di ol wund we bin de na in shɔl bin de pen. I bin si di sta dɛn.
  
  Di ɛlikopta bin spiral dɔŋ insay di riva we bin de muv fast lɛk tati fit so na di lɛft, di sawnd we bin de mek pɔsin yɛri we i day bin drawn ɔl di tin dɛn we bin de tink bɔt tin dɛn we gɛt wanwɔd ɛn sɛn wan big big wef fɔ krɔs di bot in bɔw.
  
  Wan wef we pawaful fɔ chenj di we aw di bot de go.
  
  Di ship lɔs spid, i sɛn ɔlman fɔ flay fɔ go bifo, ɛn bigin fɔ list. Dɔn, we i dɔn fɔ go bifo, i flip ɛn land in bɛlɛ ɔp insay di wayt wata.
  
  Hayden bin ol am as di bot de tilt. As i de go ɔnda di wata, i kik tranga wan, i aim stret dɔŋ, dɔn i kik go na di shore we de nia am. Di kol wata bin mek i gɛt ed pen, bɔt i bin mek in an ɛn fut dɛn we bin de pen, kol smɔl. Di rɔsh we di kɔrɛnt bin de rɔsh bin mek i no aw i taya.
  
  We i kam na di si, i kam fɔ no se i nɔ de fa frɔm di sho, bɔt i de fes to fes wit Ɛd Boudro. I stil ol di nɛf bitwin in tit ɛn grɔmbul we i si am.
  
  Biɛn am, di tin dɛn we bin dɔn pwɛl na di ɛlikopta we bin de smok bin bigin fɔ sink insay di riva. Hayden si May de rɔnata Boudreau in tu man dɛn we lɛf fɔ go na di bank we gɛt dɔti. Bikɔs i bin no se i nɔ go sev we dɛn fɛt am na di wata, i rɔsh pas di man we dɔn mek lɛk se i dɔn ful ɛn i nɔ stɔp te i nak di si. Tik tik dɔti bin skata rawnd am.
  
  Wan lawd splash bin de nia am. Boudreaux, we nɔ gɛt bɛtɛ briz. "Lɛf. Fuk we yu de fuk. Kɔmɔt." I bin de blo tranga wan.
  
  Hayden grap ɛn trowe wan bɔnch dɔti na in fes ɛn klaym pan di bank se: "Yu gɛt am." Di dɔti bin tay pan am ɛn tray fɔ drɛg am dɔŋ. Wetin fɔ dɔn bi izi krawl pan dray grɔn bin briŋ am jɔs tu-tri fit ɔp di riva layn.
  
  I tɔn rawnd ɛn slam in dɔti il na Boudreaux in fes. I si di nɛf we i ol bitwin in tit dɛn kɔt dip dip wan insay in chɛst, we mek i smayl pas di Joker in yon. Wit wan kray ɛn sprɛy blɔd ɛn myus, i bɛlɛ flop pan in leg, yuz in bɛlt as we fɔ pul insɛf ɔp in bɔdi. Hayden bin nak in ed we nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ protɛkt am, bɔt di bit dɛn we i bin de bit nɔ bin gɛt bɛtɛ ɛfɛkt.
  
  Dɔn i mɛmba in nɛf.
  
  I rich ɔnda insɛf wit in ɔda an, i de push, strɛch, es in bɔdi wan inch as di dɔti de swɛt ɛn tray fɔ ol am.
  
  In finga dɛn bin lɔk rawnd di handel. Boudreaux bin praktis fɔ rip in pant as i de jɔk wan tɛm mɔ, i stɔp rayt na in bak, in ed ɛn lip dɛn wantɛm wantɛm rayt nia in yes.
  
  "Nays fukin tray." I fil blɔd de drɔp frɔm in fes pan in chɛst. "Yu go fil am. I kin apin fayn ɛn sloslo."
  
  I put in ful wet pan in wan ol bɔdi, ɛn push am dip dip wan insay di dɔti. Wit wan an i bɛr in fes insay di slaym, ɛn stɔp am fɔ blo. Hayden bin de tray tranga wan, i bin de kik ɛn rɔl di bɛst we aw i ebul. Ɛnitɛm we i luk ɔp, in fes kɔba wit stika dɔti, i de si May bifo am, de fɛt in wan wit tu pan Boudreau in ɛnchman dɛn.
  
  Wan bin fɔdɔm insay di tri sɛkɔn we dɛn ol Hayden in fes. Di ɔda wan bin tɔn bak, ɛn dis bin mek di pen we i bin de fil fɔ lɔng tɛm. Bay di tɛm we Hayden in fes kam ɔp fɔ mek i gɛt briz fɔ di nɔmba 4 tɛm, May bin dɔn kɔna am ɛn i bin de kam fɔ brok in bak pan wan tik we dɔn fɔdɔm.
  
  Di trɛnk we bin lɛf Hayden bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i taya.
  
  Boudreau in nɛf bin chuk di skin rawnd in tɔd rib. Wit wan agonizingly slo ɛn mɛzhɔ thrust, di bled bigin fɔ slayv dip. Hayden rayz ɛn kik, bɔt i nɔ bin ebul fɔ trowe di pɔsin we bin atak am.
  
  "Nɔsay fɔ go." Boudreaux in bad wispa bin invayd in ed.
  
  Ɛn i bin rayt, Hayden bin kam fɔ no wantɛm wantɛm. I bin gɛt fɔ stɔp fɔ fɛt ɛn mek i apin. Jɔs ledɔm de. Gi yusɛf tɛm-
  
  Di bled bin sink dip, stɛl bin de skrap pan bon. Boudreaux in chuckle na di kɔl fɔ di Grim Reaper, di kɔl fɔ wan dɛbul we de provok am.
  
  Di nɛf we bin de ɔnda in bɔdi bin kam fri wit wan ebi ebi sawnd we de slɔp. Insay wan muvmɛnt, i tɔn di sɔd na in an ɛn jab am tranga wan biɛn in bak insay Boudreaux in rib dɛn.
  
  Di sayko stag bak de ala, di handel fɔ di nɛf stik kɔmɔt na in chɛst. Ivin da tɛm de, Hayden nɔ bin ebul fɔ muf. Dɛn bin de pres am tu dip insay di dɔti, dɛn bin de pul in wan ol bɔdi dɔŋ. I nɔ bin ivin ebul fɔ muv in ɔda an.
  
  Boudreau bin de swɛt ɛn chok pan am. Dɔn i fil se dɛn de pul wan big nɛf. Na so i bin de da tɛm de. I go kil am naw. Wan tranga blo na di bak pat na in nɛk ɔ in spayna. Boudreau bin bit am.
  
  Hayden opin in yay big wan, i bin mekɔp in maynd fɔ si di san layt las tɛm. I bin de tink bɔt Bɛn, ɛn i bin tink se: Jɔj mi bay aw a de liv, nɔto bay aw a day.
  
  Igen.
  
  Dɔn, we i bin big ɛn we bin de mek pɔsin fred lɛk layɔn we de chaj, Mai Kitano rɔsh insay. Na lɛk tri fit so frɔm Hayden, i push kɔmɔt na grɔn, ɛn put ɛvri ɔns we i de du fɔ mek i gɛt wan kik we de flay. Afta wan sɛkɔn, ɔl da pawa de bin dɔn brok Boudreaux in ɔp bɔdi, brok bon ɛn ɔgan dɛn, ɛn sɛn in tit dɛn we skata ɛn sprɛy blɔd insay wan big ak.
  
  Dɛn bin pul di wet kɔmɔt na Hayden in bak.
  
  Sɔmbɔdi es am kɔmɔt na di dɔti wit i tan lɛk se i izi fɔ am. Sɔmbɔdi kɛr am, tek tɛm le am na di bank we gɛt gras ɛn bɛn oba am.
  
  Dat sɔmbɔdi na bin Mai Kitano. I bin tɔk izi wan se: "Rilaks." "I dɔn day." Wi win".
  
  Hayden nɔ bin ebul fɔ muf ɔ tɔk. I jɔs luk di blu skay, di tik dɛn we de shek shek, ɛn May in fes we de smayl.
  
  Ɛn afta sɔm tɛm, i se, "Mɛmba mi se a nɔ go ɛva mek yu vɛks. Rili, if yu nɔto di bɛst pɔsin we dɔn ɛva de, a..." In tinkin bin stil de mɔ wit Bɛn, so i dɔn ɛnd ɔp fɔ tɔk wetin i go se. "A go sho mi ɔn na Asda."
  
  
  CHAPTER TƐTI-SIKS
  
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin push in pipul dɛn to dɛn absolyut limit.
  
  Di tru we se di wan dɛn we bin de rɔnata dɛn bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn lɔk di gap, dat bin mek i vɛks bad bad wan. Na tumɔs pipul dɛn bin de slo am. Na bin dɛn gaydman we bin gɛt smɔl smɔl maynd, we bin de miks pan smɔl smɔl tin dɛn we dɛn kin ebul fɔ go bifo. Di nɔmba fɔ di pipul dɛn we day fɔ fɛn dis prayz nɔ bin impɔtant. Di Blɔdi Kiŋ bin de aks fɔ ɛn ɛkspɛkt dɛn sakrifays. I bin de op se dɛn ɔl go ledɔm ɛn day fɔ am. Dɛn go tek kia ɔf dɛn famili. Ɔ at least dɛn nɔ go mek dɛn sɔfa.
  
  Ɔltin na bin prayz.
  
  In gayd, wan man we nem Tɔmɔs, bin de muf sɔntin bɔt dis na lɛvul we sɔm ɔda idiot we nem Hawksworth kɔl envy. Na bin di nɔmba 4 rum, di Blɔdi Kiŋ bin de sit wit wamat. Na di nɔmba 4 nɔmɔ. Di standad lay lay stori bin tɔk bɔt sɛvin lɛvul dɛn na ɛl. Yu tink se tri ɔda wan dɛn go rili de afta dis?
  
  Ɛn aw Hawksworth bin no? Di Skrayb ɛn di Kuk tɔn ɛn rɔn go, dɛn bɔl dɛn shrink to di sayz fɔ pinat we dɛn si di trap sistɛm afta di fayv lɛvul. Dmitry Kovalenko, i bin tink se, fɔ tru, i nɔ go du am.
  
  "Wetin yu de wet fɔ?" - i grɔmbul pan Tɔmɔs. "Wi go muf. Naw."
  
  Tɔmɔs bigin fɔ tɔk se: "A nɔ rili fɛnɔt di trap sistɛm, sa."
  
  "To hell wit di trap sistem. Send pipul dɛn insay. Dɛn go fɛn am kwik kwik wan." Di Blɔdi Kiŋ bin de purs in lip fɔ ɛnjɔy as i de stɔdi di rum.
  
  Dis chɛmba nɔ bin tan lɛk di tri we bin dɔn pas, i bin de slop dɔŋ to wan say we nɔ shayn na di midul we tan lɛk se dɛn kɔt am insay di rɔk insɛf. Bɔku tik tik mɛtal sɔpɔt dɛn bin de kɔmɔt na di had flo, we bin tan lɛk stɛp dɛn. As wi de go bifo, di wɔl dɛn na di rum bin smɔl te, afta di pul, dɛn bigin fɔ big bak.
  
  Di pul bin tan lɛk se na "choke point".
  
  Envy?Di blɔd kiŋ bin tink. Aw dis kayn sin transfa to rial layf, insay dis ɔndawɔl usay shado nɔ kin jɔs protɛkt yu, bɔt i kin kil yu bak? I bin de wach we Tɔmɔs de gi di ɔda lɔ fɔ go bifo. Fɔs, ɔltin bin go fayn. Di Blɔd Kiŋ glan bak usay dɛn kɔmɔt we i yɛri di fa fa sawnd dɛn we gɔn de mek. Drake en in likl ami bi damn. Wans i kɔmɔt ya, insɛf go mek shɔ se di blɔd vendetta ajɔst in kruk gol.
  
  Di shot we dɛn shot am bin mek i gɛt layf bak. "Muv!" - i ala, jɔs di tɛm we di lida step pan sɔm prɛshɔn pɔynt we ayd. Wan krash bin de lɛk rɔk we de fɔdɔm, wan big big briz bin de blo, ɛn wantɛm wantɛm di lida in ed bin nak di ston flo bifo i rɔl dɔŋ di stip slop lɛk sɔk bɔl. Di bɔdi we nɔ gɛt ed bin fɔdɔm insay wan hip we gɛt blɔd.
  
  Ivin di Blɔdi Kiŋ bin de luk am. Bɔt i nɔ bin fil se i de fred. I bin jɔs want fɔ si wetin mek in lida man gɛt da kayn injuri de. Tɔmɔs bin de ala nia am. Di Blɔd Kiŋ push am fɔ go bifo, i fala in fut step, i gladi bad bad wan fɔ di man in fred. Fɔ dɔn, nia di bɔdi we bin de shek shek, i stɔp.
  
  Pipul dɛn we bin de fred bin de rawnd di Blɔd Kiŋ, i bin stɔdi di we aw dɛn bin de du tin trade trade. Dɛn bin de strɛch wan waya we tan lɛk reza we ayt na di ed bitwin tu mɛtal post dɛn we go mɔs dɔn gɛt sɔm kayn tɛnsiɔn tin fɔ ol na in ples. We in man pul di triga, di tik dɛn kɔmɔt ɛn di waya tɔn wit dɛn, ɛn kɔt in man in ed na in nɛk.
  
  Brayt. Na wɔndaful tin we de mek i nɔ ebul fɔ du sɔntin, i bin tink, ɛn i bin de wɔnda if i go ebul fɔ yuz dis kayn tin na di say dɛn we di savant dɛn de na in nyu os.
  
  "Wetin yu de wet fɔ?" i ala pan di pipul dɛn we lɛf. "Muv!"
  
  Tri man dɛn jomp fɔ go bifo, ɛn wan duzin ɔda wan dɛn bin fala am. Di Blɔd Kiŋ bin tink se i mek sɛns fɔ lɛf af duzin ɔda wan dɛn biɛn am if Drake ɔvatak am kwik kwik wan.
  
  I bin se: "Naw kwik kwik wan." "If wi waka fast, wi go rich de fast, nɔto so?"
  
  In man dɛn rɔnawe, dɛn disayd se dɛn nɔ rili gɛt fɔ pik ɛn smɔl chans de fɔ mek dɛn bɔs we bin de mek dɛn at pwɛl, rayt. Dɛn bin trig wan ɔda trap, ɛn di sɛkɔn ed bin rol dɔŋ di slop. Di bɔdi fɔdɔm ɛn di man we de biɛn am trip oba am, i kɔnt insɛf laki as ɔda tayt waya kɔt di briz dairekt ɔp in ed.
  
  As di sɛkɔn grup bigin fɔ kam dɔŋ, di Blɔd Kiŋ jɔyn dɛn. Dɛn bin mek nyu trap dɛn. Mɔ ed ɛn skel dɛn bigin fɔ fɔdɔm. Dɔn wan lawd bang bin de we bin de ala ɔlsay na di kev. Miro dɛn bin de apia na ɔl tu di say dɛn na di rod we bin de smɔl, ɛn dɛn bin put dɛn so dat di pɔsin we de bifo go sho insɛf insay dɛn.
  
  Na da sem tɛm de, dɛn yɛri di sawnd we wata de rɔsh, ɛn di pul we de na di fut fɔ di slop bigin fɔ ful-ɔp.
  
  Na dis wata nɔmɔ nɔto bin jɔs wata. Nɔto fɔ jɔj bay di we aw i bin de smok.
  
  Tɔmɔs bin de ala as dɛn de rɔn go nia dɛn. "Na wan asid lek de gi am tin fɔ it. Dis na we sɔlfɔ dayɔgzayd gas de sɔlv insay wata ɛn mek sɔlfɔrik asid. Yu rili nɔ want fɔ tɔch dis!"
  
  "Nɔ stɔp," di Blɔdi Kiŋ ala as i si di pipul dɛn bigin fɔ slo. "Yuz mɛtal pol, idiots."
  
  Di wan ol tim rɔsh dɔŋ di slop insay krawd. Na di lɛft ɛn rayt, random trap dɛn bin de opin wit sawnd we fiba bɔw we dɛn de faya. Bɔdi dɛn we nɔ gɛt ed bin fɔdɔm ɛn ed dɛn bin de rɔl lɛk painiapul dɛn we dɛn dɔn trowe bitwin di man dɛn, sɔm pan dɛn bin trip, ɔda wan dɛn bin aksidɛntli kik dɛn. Di Blɔd Kiŋ bin notis ali se pipul dɛn tu bɔku fɔ di nɔmba fɔ di pol dɛn, ɛn i bin no se di pak mentality go mek di wan dɛn we nɔ sabi bɔku tin pan dɛn jomp we dɛn nɔ tink bɔt am bak.
  
  Dɛn go fit fɔ gɛt di tin we go apin to dɛn. I bin bɛtɛ ɔltɛm fɔ mek wan idiot day.
  
  Di Blɔd Kiŋ slo ɛn ol Tɔmɔs bak. Bɔku ɔda man dɛn bak bin slo, ɛn dɛn bin mek di Blɔd Kiŋ biliv bak se na di wan dɛn nɔmɔ we gɛt sɛns ɛn di bɛst wan dɛn go liv. Di lida fɔ di pak bin jomp pan di fɔs mɛtal post ɛn afta dat i bigin fɔ jomp frɔm wan pol to di ɔda pol oba di wata we bin de rɔsh. Fɔs, i bin mek sɔm prɔgrɛs, bɔt afta dat di pɔyzin wef bin nak in fut. Usay di wata we gɛt asid tɔch, in klos ɛn in skin bin de bɔn.
  
  As in fut tɔch di nɛks post, di pen mek i dɛbul ɛn i fɔdɔm, splash stret insay di pul we ful-ɔp wit pipul dɛn. Di kray we dɛn bin de ala wit wamat ɛn we bin de fil pen bin de ala ɔlsay na di ɔl.
  
  Wan ɔda man fɔdɔm frɔm di kɔnta ɛn fɔdɔm insay. Di tɔd man stɔp na di edj fɔ di pul, i bin no let fɔ no se no klia kɔnta nɔ de fɔ mek i jomp pan, ɛn dɛn push am insay as di ɔda man slam blaynd wan na in bak.
  
  Di miro dɛn bin de sho di pɔsin we de bifo. Yu go jɛlɔs di man we de bifo yu?
  
  Di kiŋ we bin gɛt blɔd bin si wetin mek dɛn mek di miro dɛn ɛn aw dɛn bin de pwɛl di trap. "Luk dɔŋ!" Tɔmɔs bin ala di sem tɛm. "Luk yu fut, nɔto di pɔsin we de bifo. Dis simpul ɛgzampul go ɛp yu fɔ ebul fɔ pas di post dɛn sef wan."
  
  Di Blɔd Kiŋ bin stɔp na di edj fɔ di nyu lek we dɛn bin dɔn mek. We i jɔj di tru tin se di wata stil de go ɔp, i si se i nɔ go te igen di tin dɛn we de ɔp di sɔpɔt dɛn go de ɔnda di wata we de sidɔm. I push di man bifo am ɛn pul Tɔmɔs wit am. Di trap bin kɔmɔt jɔs usay i nɔ bin ebul fɔ waka, so i bin de fil di briz we di mɛtal pol de flay pas in sholda.
  
  Wok aut pan di pol dɛn ɛn dans kwik kwik wan insay random ɔda. Dɛn bin stɔp fɔ shɔt tɛm we di wata bin de splash bifo. Wan ɔda pila, ɛn di man we bin de bifo am stɔp. I bin de ala, i bin de du mirekul dɛn, ɛn i bin ebul fɔ stɔp in fɔdɔm bay we i land pan ɔda pila. Di wata we gɛt asid bin splash rawnd am bɔt i nɔ bin tɔch am.
  
  Baybay.
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin si in chans. I nɔ bin tink ɔ stɔp, i step pan di man in bɔdi we bin de slip, ɛn yuz am lɛk brij fɔ krɔs ɛn rich usay sef na di fa fa say. In wet bin push di man ivin dɔŋ, ɛn i bin put in chɛst insay asid.
  
  Di nɛks sɛkɔn i bin lɔs insay wan big big briz.
  
  Di Blɔdi Kiŋ bin de luk am afta am. "Ful".
  
  Tɔmɔs land nia am. Mɔ pipul dɛn bin sabi fɔ jomp bitwin di mɛtal post dɛn fɔ go na say we sef. Di Blɔdi Kiŋ bin luk bifo na di say we dɛn kin kɔmɔt na di say we dɛn kɔl arch.
  
  I bin tɔk smɔl smɔl se: "Ɛn so te to di nɔmba fayv lɛvul." "Usay a go falamakata dis wom, Kuk. Ɛn usay, las las," i grɔmbul. "A go pwɛl Mat Drake."
  
  
  CHAPTER TƐTI SƐVƐN
  
  
  Dɛn gi di Big Ayland na Awayi di nem dis we fɔ mek pipul dɛn nɔ kɔnfyus. In rial nem na Awayi, ɔ Awayi Ayland, ɛn na di ayland we big pas ɔl na Amɛrika. Na de wan pan di volkeno dɛn we pipul dɛn sabi pas ɔl na di wɔl, we nem Kilauea, we na wan mawnten we dɔn de bɔn ɔltɛm frɔm 1983.
  
  Tide, na di ɔda say dɛn we de dɔŋ na Mauna Loa in sista volkeno, Mano Kinimaka ɛn Alicia Miles, wit wan tim we na di US Marines, bigin fɔ drɛb wan parasayt we bin dɔn tek rut na di pipul dɛn we de na di ayland in maynd.
  
  Dɛn brok di say we de na do, dɛn bin gɔn bɔku bɔku pan di Blɔd Kiŋ in man dɛn, ɛn brok insay di big aneks jɔs lɛk aw di gad dɛn bin fri ɔl di pipul dɛn we dɛn bin tek as ɔstej. Na da sem tɛm de, dɛn yɛri di motoka dɛn we de ala lawd lawd wan, ɛn dɛn bin de ala kwik kwik wan biɛn di bildin. Alicia ɛn Kinimaka nɔ bin west tɛm fɔ rɔn rawnd.
  
  Alis bin stɔp bikɔs i bin kɔnfyus. "Damn, di ɔn dɛn de rɔn go." Fo ATV dɛn rɔn go, dɛn bin de bounce pan dɛn big big taya dɛn.
  
  Kinimaka es in rayf ɛn tek aim. "Nɔto fɔ lɔng tɛm." I bin faya. Alis bin de wach we di las pɔsin fɔdɔm ɛn di ATV stɔp kwik kwik wan.
  
  "Wow, big man, nɔto bad fɔ polisman. Mek wi."
  
  "A kɔmɔt na di CIA." Kinimaka bin de tek di bet ɔltɛm, ɛn dis bin mek Alicia gladi bad bad wan.
  
  "Di wangren tri lɛta abrevieshɔn dɛn we impɔtant na British. Mɛmba dis".
  
  Kinimaka bin de muf sɔntin as Alicia de kam nia di ATV. I bin stil de wok. Na da sem tɛm de, dɛn ɔl tu bin tray fɔ tek di fɔs sidɔm ples. Alis shek in ed ɛn pɔynt to di bak.
  
  "A kin lɛk mi pipul dɛn biɛn mi, mate, if dɛn nɔ de dɔŋ."
  
  Alis bin stat di injin ɛn drayv go. Di ATV na bin big ɔg animal, bɔt i bin de muv fayn fayn wan ɛn i bin de bounce fayn fayn wan oba bɔmp dɛn. Di big Awayi man bin rap in an dɛn rawnd in wes fɔ ol am, nɔto se i nid fɔ ol am. Pen dɛn bin de usay i bin sidɔm. Alis bin grin ɛn nɔ tɔk natin.
  
  Di pipul dɛn we bin de rɔnawe bifo dɛn kam fɔ no se dɛn de rɔnata dɛn. Di pipul dɛn we bin de na tu pan dɛn bin tɔn rawnd ɛn faya. Alis bin kray, bikɔs i bin no se i nɔ pɔsibul atɔl fɔ nak ɛnitin dis we. Amatɔ dɛn, i bin tink. I kin fil ɔltɛm lɛk se a de fɛt amatɔ dɛn.Di las rial fɛt we i fɛt na agens Drake na Ebɛl Frey in strɔng ples. Ɛn ivin da tɛm de di man bin rɔsti, ɛn di trap dɛn we i bin dɔn mek fɔ sɛvin ia we i bin de tɔk fayn, bin de ambɔg am.
  
  Naw i go bi se i gɛt difrɛn we fɔ si tin.
  
  Alis bin de drayv smat pas fɔ drayv fast. Insay shɔt tɛm, i bin briŋ dɛn ATV to wan say we dɛn kin gri fɔ shot. Kinimaka ala na in yes. "A go shot!"
  
  I swɛt di blo. Di ɔda mɛsenja bin ala ɛn bounce bad bad wan insay di dɔti. Alis bin ala se: "Dat na tu pan tu." "Wan mɔ ɛn yu go gɛt blo-"
  
  Dɛn ATV krash pan wan il we ayd ɛn swɛv mad wan go na di lɛft. Fɔ smɔl tɛm dɛn si dɛnsɛf pan tu wil, dɛn de flip, bɔt di motoka bin ebul fɔ balans ɛn fɔdɔm bak na grɔn. Alisia nɔ bin west in tɛm fɔ opin di trɔt fɔ mek i tek ɔf.
  
  Kinimaka bin si di ditch bifo i du am. "Gini gini!" I ala se "Hold on!"
  
  Alis bin jɔs ebul fɔ spid mɔ as di wayd dip dich bin de kam nia kwik kwik wan. Di ATV flay oba di abys, spin in wil ɛn ala in injin, ɛn land na di ɔda say, tray fɔ de na in ples. Alisia bin nak in ed pan di saf bar. Kinimaka ol am so tayt dat i nɔ alaw dɛn ɔl tu fɔ tɔn rawnd, ɛn bay di tɛm we di dɔst sɛtul dɛn kam fɔ no se dɛn dɔn de midul di ɛnimi dɛn wantɛm wantɛm.
  
  Neks to dɛn, wan blak ATV bin de spin insay di dɔti, i bin de land awkwardly ɛn naw i de tray tranga wan fɔ rayt insɛf. Kinimaka jomp witout hesitation, ron stret fo di draiva and nak am and im pasenja komot fo moto insaid di churned mud.
  
  Alisia bin was di dɔst we bin de na in yay. Di ATV we gɛt di wangren pɔsin we bin de insay am bin spid bifo am bɔt i bin stil de nia am. I pik in rayf, aym ɛn faya, dɔn, i nɔ nid fɔ chɛk, i muf in yay to usay in patna we kɔmɔt Awayi bin de strɛch insay di dɔti.
  
  Kinimaka drɛg wan pɔsin tru di dɔti. "Dis na mi os!" Alisia yɛri i de grɔmbul bifo i twist ɛn brok in ɛnimi in an. As di sɛkɔn man de lung pan am, Alis laf ɛn put in rayf dɔŋ. Kinimaka nɔ bin nid in ɛp. Di sɛkɔn man bin bounce pan am di we aw instrɔkshɔn dɛn bounce off wan 4 ia ol pikin, we nɔ bin gɛt ɛni ɛfɛkt. Di man fɔdɔm na grɔn ɛn Kinimaka dɔn am wit wan panch na in fes.
  
  Alisia bin nɔd pan am. "Lɛ wi dɔn dis."
  
  Di las ATV bin muf go bifo wit prɔblɛm. I go mɔs bi se in drayva bin wund we ɔl dɛn jomp dɛn de. Alisia bigin fɔ gɛt grɔn kwik kwik wan, naw i bin disapɔynt smɔl wit di izi we aw dɛn bin dɔn tek di rench bak. Bɔt at least dɛn sev ɔl di hostaj dɛn.
  
  If wan tin de we i sabi bɔt di Blɔd Kiŋ, na di tru se dɛn pipul ya we de ya, dɛn so-called mercenaries, na di dregs fɔ in tim, we dɛn sɛn ya fɔ ambɔg ɛn distɛkt di ɔtoriti dɛn. Divayd ɛn win.
  
  I slo as i de kam nia di las ATV. I nɔ bin stɔp, i nɔ ivin ol di stiarin kɔlɔm, i faya tu shot ɛn di tu man dɛn fɔdɔm.
  
  Di fɛt we bin jɔs bigin bin dɔn. Alis bin luk fa fawe fɔ wan minit. If ɔltin go lɛk aw dɛn plan, if May ɛn Hayden, Drake ɛn di ɔda wan dɛn sev frɔm dɛn pat dɛn na di fɛt, den di nɛks fɛt kin rili bi in at pas ɔl ɛn las wan.
  
  Bikɔs i go bi agens Mai Kitano. Ɛn i go gɛt fɔ tɛl Drake se May kil Wɛls.
  
  Kol.
  
  Kinimaka bin pat am na in sholda. "Na tɛm fɔ mek wi go bak."
  
  I bin de grɔmbul se: "A, gi di titi fɔ blo." "Wi de na Awayi. Mek a wach we di san de go dɔŋ."
  
  
  CHAPTER TƐTI-ƐIT
  
  
  "So na so envy tan lɛk?"
  
  Drake ɛn in tim bin go insay di nɔmba 4 chɛmba, ɛn dɛn tek ɛni prɛkoshɔn. Ivin da tɛm de, i bin tek sɔm tɛm fɔ rili ɔndastand di tin we bin de bifo dɛn. Bɔdi dɛn we nɔ gɛt ed bin de ledɔm ɔlsay. Blɔd bin de splat ɔlsay na di flɔ ɛn i bin stil de flɔ tik tik na sɔm say dɛn. Di ed dɛnsɛf bin skata na grɔn lɛk pikin dɛn tɔys we dɛn dɔn trowe.
  
  Spring trap dɛn bin tinap na ɔl tu di say dɛn na di smɔl rod. Drake tek wan luk pan di waya we tan lɛk reza ɛn gɛs wetin dɔn apin. Komodo wispa, i nɔ biliv in yes.
  
  Bɛn bin tɔk se: "Sɔm tɛm, dɛn trap dɛn ya kin go. "Wi nid fɔ muf."
  
  Karin mek wan sawnd we i nɔ lɛk.
  
  Drake se, "Wi fɔ muf kwik ɛn de ɔp tin dɛn." "Nɔ, wet".
  
  Naw bifo di trap dɛn i si wan big pul we ful-ɔp wit wata, we de bɔbul ɛn fom. Wata bin de splash ɛn shayn along di ed dɛn na di pul.
  
  "Dis kin bi prɔblɛm. Yu si di mɛtal pila dɛn?"
  
  Ben bin tɔk wit mistek se: "A bet se di Blɔd Kiŋ in pipul dɛn bin de yuz dɛn as stɛp ston." "Na wetin wi fɔ du na fɔ wet fɔ mek di wata go dɔŋ."
  
  "Wetin mek yu nɔ jɔs go tru dɛn." Ivin as Komodo de tok dis wod, dawt bin de fo im fes.
  
  Karin bin ɛksplen se: "Sɔm lek we gɛt asid ɔ wɛl bin fɔ dɔn gi dis pul tin fɔ it. "Di gas dɛn kin chenj wata to sɔlfɔrik asid insay ɔ nia volkeno. Ivin i dɔn lɔs fɔ lɔng tɛm."
  
  "Yu tink se asid nɔ go kɔrɛkt mɛtal post dɛn?" Drake bin pɔynt.
  
  Ben bin nɔd in ed. "Shɔ".
  
  Dɛn bin de wach di wata we bin de rɔsh fɔ sɔm minit dɛn. As dɛn de wach, dɛn yɛri wan bad bad sawnd we de klik. Drake es in pistol es kwik kwik wan. Di siks Delta fɛtman dɛn we bin sev bin ripit wetin i du wan split sɛkɔn afta dat.
  
  Natin nɔ bin muf.
  
  Dɔn di sawnd kam bak. Hevi klik we yu kin klik. Di sawnd we wan garaj domɔt kebul de mek we de rɔn along mɛtal trak dɛn. Na nɔmɔ i nɔ bin bi garaj domɔt.
  
  Smɔl smɔl, as Drake de wach, wan pan di trap dɛn bigin fɔ bit bak insay di wɔl. Fɔ delay fɔ sɔm tɛm? Bɔt da kayn tɛknɔlɔji de nɔ bin de fɔ di rays dɛn we bin de trade trade. Ɔ dis tren we pɔsin kin tink bɔt bin tan lɛk di we aw pɔsin kin kray we i de tɔk se no ɔda layf we gɛt sɛns nɔ de na di wan ol wɔl?
  
  Na big big prawd.
  
  Udat bin no us sivilizayshɔn dɛn bin de bifo dɛn mek rɛkɔd dɛn? Drake nɔ fɔ dɔn shem naw. Na tɛm fɔ du sɔntin.
  
  I bin tɔk se: "Di wata de go dɔŋ." "Bɛn. Ɛni sɔprayz?"
  
  Ben bin luk in not dɛn ɛn Karin op se i go ple am bak na in maynd. "Hawksworth nɔ de tɔk bɔku tin." Ben bin de rɔsh sɔm pepa dɛn. "Sɔntɛm di po man bin sɔprayz. Mɛmba se dɛn nɔ bin fɔ dɔn ɛkspɛkt ɛnitin lɛk dis da tɛm de."
  
  "Den level faiv must bi rial shitstorm," Komodo tok hoarsely. "Bikɔs na afta dis na in Kuk tɔn bak."
  
  Ben bin purs in lip dɛn. "Hawksworth se na wetin Cook si afta level faiv we mek im ton bak. Nɔto di rum sɛf."
  
  Wan pan di Delta sojaman dɛn bin tɔk kwayɛt wan se: "Yɛs, i go mɔs bi se na lɛvul siks ɛn sɛvin."
  
  "Nɔ fɔgɛt bɔt di miro dɛn." Karin bin pɔynt to dɛn. "Dɛn de pɔynt fɔ go bifo, i klia se na di pɔsin we de bifo. I go mɔs bi se dis na wɔnin."
  
  "I tan lɛk se yu de kip kɔmpin wit di Jones dɛn." Drake bin nɔd in ed. "Dɔn ɔndastand. So, in di spirit of Dinorock and David Coverdale in patikula, a go aks di opin kweshon we a olwes de hie am de aks fo evri konsert we a eva go. Yu redi?"
  
  Drake bin de bifo di rod. Di res of di tim bin fol fo lain as dem tu don yus to. We Drake enta di senta len, no bin expekt eni difikulti wit di trap dem and no ron insaid enibodi, no mata se im get som spend preshos poin. Bay di tɛm we dɛn rich na di ed pat na di pul, di wata bin de dray kwik kwik wan.
  
  I bin tɔk se: "Di pol dɛn luk fayn. "Watch yu bak." Ɛn nɔ luk dɔŋ. Sɔm bad bad tin dɛn de we de flɔt rawnd ya."
  
  Drake bin go fɔs, i tek tɛm ɛn i bin tɔk kɔrɛkt wan. Di wan ol tim bin izi fɔ krɔs dɛn insay sɔm minit dɛn ɛn go na di say we dɛn de kɔmɔt na di say we dɛn de kɔmɔt.
  
  "I bin fayn fɔ di Blɔd Kiŋ fɔ sɛt ɔl di trap dɛn fɔ wi." Ben bin de laf smɔl.
  
  "Naw wi nɔ go ebul fɔ de fa biɛn di bastard." Drake fil in an dɛn de klem insay fist ɛn in ed de rɔn pan di op fɔ kam fes to fes wit di kriminal pɔsin we dɛn bin de fred pas ɔlman insay di istri we nɔ tu te yet.
  
  
  * * *
  
  
  Di nɛks arch bin opin insay wan big big kev. Di rod we bin de nia de bin de go dɔŋ di slop ɛn afta dat i bin de go na wan big rod ɔnda wan ay ay rɔk.
  
  Bɔt wan siriɔs tin bin de we bin mek dɛn nɔ ebul fɔ waka atɔl.
  
  Drake in yay dɛn bin opin. "Blɔdi ɛl."
  
  I nɔ bin ɛva ivin drim bɔt ɛnitin lɛk dis. Di blɔk na bin rili wan big big figa we dɛn kɔt wit rɔk we gɛt layf. I bin ledɔm rɛst, i le in bak pan di lɛft wɔl, in big bɛlɛ bin de kɔmɔt na di rod. Skulpchɔ dɛn we gɛt it bin de na wan hip na in bɛlɛ, ɛn dɛn bin skata bak akɔdin to in leg dɛn ɛn dɛn bin de gɛda dɛn na di rod.
  
  Wan bad bad figa bin de na di skapul in fut. Mɔtalman bɔdi we dɔn day. I bin tan lɛk se di bɔdi bin twist lɛk se i de fil bad bad wan.
  
  Bɛn bin sɔprayz ɛn tɔk se: "Dis na fɔ it pasmak." "Di dɛbul we gɛt fɔ du wit it na Bilzibɔb."
  
  Drake in yay bin de shek shek. "Yu min lɛk insay Bilzibɔb frɔm Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben bin swɛt. "Nɔto ɔltin bɔt rɔk "n" rol, Mat. I min di dɛbul we nem Bilzibɔb. Setan in raytan."
  
  "A dɔn yɛri se Setan in raytan dɔn wok pasmak." Drake bin de luk di big big tin we bin de ambɔg am. "Ɛn pan ɔl we a de rɛspɛkt yu bren, Blɛki, stɔp fɔ tɔk nɔsɛns. Na tru se ɔltin gɛt fɔ du wit rɔk ɛn rol."
  
  Karin lɛf in lɔng blant ia dɔŋ ɛn afta dat i bigin fɔ tay am bak tayt mɔ. Bɔku Delta sojaman dɛn bin de wach am, ɛn wan pan dɛn na Komodo. I bin notis se Hawksworth bin dɔn gi sɔm intrestin tin dɛn bɔt dis patikyula kev insay in not dɛn. As i de tɔk, Drake alaw in yay fɔ waka rawnd di rum.
  
  Bihain di big big figa, i notis naw se no arch nɔ de fɔ kɔmɔt. Bifo dat, wan big ledj bin de rɔn along di bak wɔl, ɛn i bin de kɔba go na di ay siling te i dɔn na wan ay ples we gɛt ston dɛn. We Drake luk oba di platɔ, i si wetin tan lɛk balkɔn na di fa ɛnd, klos lɛk wan ɔbzhɔveshɔn dɛk we de luk oba...di las tu lɛvul dɛn?
  
  Drake in tinkin bin ambɔg we wan shot ring aut. Di bulɛt bin rikochet oba dɛn ed. Drake fɔdɔm na grɔn, bɔt afta dat, Komodo kwayɛt wan pɔynt to di sem rɔk ples we i jɔs inspɛkt ɛn si pas wan duzin figa dɛn de rɔn kam to am frɔm wan ledj we de rɔn rawnd.
  
  Kovalenko in pipul dɛn.
  
  Wetin i bin min...
  
  "Fɛn we fɔ pas da bastar de," Drake hiss to Ben, i nɔd to di ebi ebi skapul we bin blok dɛn rod fɔ go bifo, dɔn i tɔn in ful atɛnshɔn to di rɔk we de kɔmɔt.
  
  Wan vɔys we gɛt bɔku aksɛn bin de bɔm, i bin de prawd ɛn i bin de mek prawd. "Mat Drek! Mi nyu nemesis! So yu de trai fo stop mi bak, huh? Mi!Una pipul dɛn nɔ de ɛva lan ɛnitin?"
  
  "Wetin yu de tray fɔ ajɔst, Kovalenko? Wetin ɔl dis min?"
  
  "Wetin ɔl dis min? Na bɔt wan fɛns we yu go du fɔ ɔl yu layf. About di fact se a bin bit up Cook. Bɔt aw a bin de stɔdi ɛn tren bay we a bin de kil wan man ɛvride fɔ twɛnti ia. A nɔ tan lɛk ɔda man dɛn. A bin ebul fɔ win am bifo a mek mi fɔs bilyɔn."
  
  Drake bin tɔk wit kol at se: "Yu dɔn win Kuk ɔlrɛdi." "Wetin mek yu nɔ kam bak ya? Wi go tok, yu en mi."
  
  "Yu wan kil mi? A nɔ go gɛt am ɛni ɔda we. Ivin mi pipul dɛn want fɔ kil mi."
  
  "I go bi se na bikɔs yu na big big masta sabi pɔsin."
  
  Kovalenko bin kray, bɔt in smug tirade bin so kɛr am go dat dɛn nɔ bin ivin tek di insul fayn fayn wan. "A go kil bɔku bɔku pipul dɛn fɔ mek a ebul fɔ du wetin a dɔn plan fɔ du. Sɔntɛm a dɔn ɔlrɛdi du am. Udat de bost fɔ kɔnt? Bɔt mɛmba dis, Drake, ɛn mɛmba am gud gud wan. Yu ɛn yu padi dɛn go de pan dis statystik. A go erase yu mɛmori dɛm frɔm di fes fɔ di Wɔl."
  
  Drake ala bak se: "Stɔp fɔ bi so melodramatic." "Kam dɔŋ ya ɛn pruv se yu gɛt di sɛt, ol man." I si Karin ɛn Bɛn nia de, dɛn de tɔk fayn fayn wan, dɛn ɔl tu bigin fɔ nɔd wit trɛnk naw as sɔntin de kam pan dɛn.
  
  "Nɔ tink se a go day so izi, ilɛksɛf i apin se wi mit. A bin gro ɔp na di strit dɛn we tranga pas ɔl na di siti we tranga pas ɔl na Mama Rɔshia. Ɛn a bin de waka na dɛn fri wan. Na mi yon dɛn. Di British ɛn Amɛrika pipul dɛn nɔ no natin bɔt di rial strɛch." Di man we bin luk stern bin spit na grɔn.
  
  Drake in yay dɛn bin de kil pɔsin. "O, a rili op se yu nɔ go day izi."
  
  "A go si yu jisnɔ, British.A go wach yu de bɔn we a de klem mi trɔs. A go si yu de ala we a de tek wan ɔda wan pan yu uman dɛn. A go wach yu we yu de rɔtin we a de bi gɔd."
  
  "Fɔ ɛvin in sake". Komodo taya fo lisin to di rampage of tyrants. I faya wan voli to di ston ledj, trowe di Blɔd Kiŋ in man dɛn fɔ panik. Ivin naw, Drake si se, nayn pan tɛn man dɛn stil de rɔn fɔ ɛp am.
  
  Dɛn yɛri ritɔn shot wantɛm wantɛm. Di bulɛt dɛn bin de whiz kɔmɔt na di ston wɔl dɛn we bin de nia de.
  
  Ben ala se, "Na wetin wi fɔ du na fɔ klaym oba di fat man. Nɔto tu at..."
  
  Drake fil se di bɔt de kam nia am. I es in aybrɔw as wan ston fɔdɔm na in sholda.
  
  Karin bin tɔk se: "Bɔt," ɛn i bin de sho se i fiba Bɛn mɔ di mɔ we Drek bin de spɛn tɛm wit am fɔ lɔng tɛm. "Di kech na di it. Sɔm pan am ɛmti. Ɛn ful-ɔp wit sɔm kayn gas."
  
  "A de gɛs se nɔto laf gas." Drake bin luk di bɔdi we nɔ gɛt shep.
  
  Komodo faya wan kɔnsavativ voli fɔ kip di Blɔd Kiŋ in man dɛn na bay. "If na so i bi, dat min se na rili, rili gud tin."
  
  Karin bin tɔk se: "Rɛdi paoda dɛn. "Dɛn kin fri am we dɛn pul di trig dɛn. Sɔntɛm i fiba di wan dɛn we kil bɔku pan di akiɔlɔjis dɛn we bin fɛn Tutankhamun in grev. Yu no bɔt di swɛ we dɛn se na swɛ, nɔto so? Wɛl, bɔku pipul dɛn biliv se sɔm mɛrɛsin ɔ gas dɛn we di Ijipshian prist dɛn we bin de trade trade bin lɛf to wi na di grev, na fɔ kil pipul dɛn nɔmɔ we de tif di grev."
  
  "Uswan na di we we sef pas ɔl?" Drake bin aks.
  
  "Wi nɔ no, bɔt if wi rɔn fast, wan bay wan, if pɔsin rilis smɔl paoda biɛn dɛn, i fɔ bi smɔl paoda we go evapɔret kwik kwik wan. Di trap de ya fɔs fɔ stɔp ɛnibɔdi we de klaym di skapul &# 184; , nɔ ebul fɔ pas am."
  
  Karin bin tɔk wit tayt smayl se: "Akɔdin to Hawksworth."
  
  Drake bin asɛs di sityueshɔn. Dis bin tan lɛk se i dɔn chenj fɔ am. If bolkɔn bin de ɔp de, dat min se dɛn fɔ de nia di ɛnd. I bin imajin se frɔm de, i go gɛt dairekt rod fɔ go na di siks ɛn sɛvin chɛmba, ɛn afta dat i go go na di lijen "trɛz." I tek smɔl tɛm fɔ saiz di tim.
  
  I bin tɔk se: "Na de wi de go wit dis." "Ɔl ɔ natin." Ɔp de," i vɛks ɛn wev in fist to Kovalenko, "wan blaynd man we de shot bulɛt na di wɔl. Ɛn, Bɛn, fɔ yu infɔmeshɔn, dis na rial Dinɔrɔk. Bɔt na de wi de go wit dis. Ɔl ɔ natin. Yu redi fo dis?"
  
  Dɛn bin grit am wit wan ala ala we mek i nɔ yɛri.
  
  Matt Drake bin go pan di rɔn, lid in man dɛn to di lɔwa lɛvul dɛn na Ɛl insay di las stej fɔ in yon fɛn fɔ avɛnj di uman we i lɛk ɛn pul di wɔl pan di mɔs wikɛd man we i bin dɔn ɛva no.
  
  Taim fo rok out.
  
  
  CHAPTER TƐTI NAIN
  
  
  Drake jomp pan di big big skapul, tray fɔ de na in fut ɛn grap di it we dɛn kɔt fɔ pul insɛf ɔp. Di skapul bin fil kol, rɔf ɛn alien ɔnda in finga dɛn, lɛk se i tɔch alien eg. I bin ol in briz as i de pul wit ɔl in pawa fɔ mek i balans, bɔt di frut, krisp bred, ɛn bɔd bɔt bin de ol.
  
  Dɔn dɔŋ am ɛn na in rayt say, wan man in bɔdi we nɔ bin laki so.
  
  Bullets bin de wispa rawnd am. Komodo ɛn wan ɔda mɛmba na Delta Tim bin gi kɔva faya.
  
  Drake nɔ west wan sɛkɔn, i jomp oba di men pat pan di figa we dɛn dɔn mol ɛn kam dɔŋ di ɔda say. We in fut tɔch di ston flo, i tɔn ɛn gi di nɛks pɔsin we de na di layn wan thumbs-up.
  
  Ɛn afta dat, i opin faya bak, ɛn kil wan pan di Blɔd Kiŋ in man dɛn wit di fɔs shot. Di man rol kɔmɔt na di klif, land nia di bɔdi fɔ in kɔmpin we dɔn day naw wit wan bad bad kranch.
  
  Di sɛkɔn pɔsin we bin de na di layn bin du am.
  
  Ben na bin di nɛks pɔsin.
  
  
  * * *
  
  
  Fayv minit afta dat, di wan ol tim bin ayd sef wan na di shado fɔ Gluttony. Na wan it nɔmɔ dɛn bin krɔs. Drake bin de wach as wan klawd we gɛt paoda de rayz na di ays, we de spiral lɛk di bɔdi fɔ wan snek we de kil ɛn we dɛn dɔn ɛnjɔy, bɔt afta sɔm sɛkɔn i bin evapɔret we i nɔ ivin tɔch di but dɛn fɔ di kriminal we bin de rɔnawe.
  
  "Lɛdj."
  
  Drake tu tɛm pɔynt di we to di shɔt slop we mek di biginin fɔ di ledj. Frɔm dis fayn ples dɛn si am fayn fayn wan kɔba ɔp di wɔl bifo i kɔmɔt na wan ples we gɛt ston dɛn.
  
  Di Blɔd Kiŋ in man dɛn bin tɔn bak. Na bin wan res we dɛn bin de rɔn agens tɛm.
  
  Dɛn bɔs ɔp, na wan fayl. Di ledj bin wayd fɔ fɔgiv sɔm mistek dɛn. Drake faya as i de rɔn, kil wan ɔda Kovalenko in man dɛn as dɛn de disappear ɔnda di arch fɔ di nɛks ɛkzit. As dɛn rich ɔp di ledj ɛn si di big big ston dɛn we de kɔmɔt na di wɔl, Drake si ɔda tin de ledɔm na di ambush.
  
  "Grenade!"
  
  We i bin de spid, i trowe insɛf ed fɔs na di flɔ, yuz in mɔmɛnt fɔ twis in bɔdi as i de slid akɔdin to di smɔl smɔl ston, ɛn tos di grenade na sayd.
  
  I bin fɔdɔm frɔm di ples we dɛn kɔl plateau, ɛn i bɔm sɔm sɛkɔn afta dat. Di bɔm bin shek di rum.
  
  Komodo bin ɛp am fɔ grap. "Wi kin yuz yu fo wi futbal tim, man."
  
  "Di Yankees no sabi ple futbal." Drake rɔn go na di bolkɔn, i bin rili want fɔ si wetin de biɛn am ɛn fɔ kech Kovalenko. "No ɔfens".
  
  "Hm." A no si di Inglish tim de bring plenti trofi kom haus."
  
  "Wi go briŋ di gold kam na os." Drake bin bring di Amɛrikin in ɔda. "Na di Olimpik Gem dɛn. Beckham go chenj di situeshɔn."
  
  Ben bin kech dɛn. "I rayt." Di tim go ple fɔ am. Di krawd go grap fɔ am."
  
  Karin bin mek wan kray we i vɛks frɔm biɛn am. "Ples de we man nɔ go tɔk bɔt damn futbɔl!"
  
  Drake rich na di bolkɔn ɛn put in an pan di ston wɔl we dɔn pwɛl ɛn we dɔn pwɛl. Di tin we i si bifo am mek in leg dɛn giv-ɔp, i stɛp, fɔgɛt ɔl in sɔri-at ɛn bak i de wɔnda us kayn krichɔ rili bil dis ples we de mek pɔsin fred.
  
  Di tin we dɛn si bin mek dɛn at fred ɛn fred.
  
  Di bolkɔn bin de lɛk wan kwata we de go ɔp di rili big big kev. Wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se na di big wan we ɛni wan pan dɛn bin dɔn ɛva si. Di layt kɔmɔt frɔm di bɔku bɔku dak amber flash dɛn we di Blɔd Kiŋ in man dɛn bin dɔn fri bifo dɛn go insay di siks lɛvul. Ivin da tɛm de, bɔku pan di kev ɛn di denja dɛn we bin de de bin stil de ayd insay daknɛs ɛn shado.
  
  Na dɛn lɛft ɛn we de kɔmɔt na di say we dɛn de kɔmɔt, wan zigzag stej we dɛn kɔba bin de go dɔŋ lɛk wan ɔndrɛd fit so. Frɔm di dip dip pat dɛn na dɛn stɛp dɛn ya, Drake ɛn in tim yɛri wan ebi ebi sawnd we de bɔm, dɔn dɛn yɛri pipul dɛn we de ala we mek dɛn at swɛt ɛn mek dɛn fred.
  
  Ben tek wan briz. "Dude, a nɔ lɛk di sawnd fɔ dat."
  
  "Yɛs. I tan lɛk di intro fɔ wan pan yu siŋ dɛn." Drake bin tray fɔ mek di spirit dɛn nɔ fɔdɔm tumɔs, bɔt i bin stil at fɔ es in jaw kɔmɔt na grɔn.
  
  Di stej bin dɔn na wan smɔl ledj. Bifo dis ledj di kev opin to big big wan. I bin ebul fɔ si wan smɔl rod we de rɔn rawnd we de tay pan di rayt wɔl, wan shɔt rod we de go insay wan kev we de ɔp di dip ples dɛn we nɔ gɛt ɛnd, ɛn wan we fiba wan we de kɔntinyu fɔ go na di lɛft say afta dat, bɔt no brij ɔ ɛni ɔda we nɔ bin de fɔ kɔnɛkt dɛn krɔs di big big chasm.
  
  Na di ɛnd we de fa pas ɔl na di kev, wan big ston we blak ɛn we gɛt smɔl smɔl ston dɛn bin tinap. As Drake de swɛt, i bin tink se sɔntɛm i go ebul fɔ mek wan shep we de lɛk af-af ɔp di rɔk, sɔntin we big, bɔt distans ɛn daknɛs bin mek i nɔ ebul fɔ du am.
  
  Fɔ naw.
  
  I bin op se na tru se: "Di las push." "Fɔ fala mi".
  
  Wan tɛm sojaman kin kɔntinyu fɔ bi sojaman ɔltɛm. Na dat Alisin bin tɛl am. Rayt bifo i lɛf am. Rayt bifo i...
  
  I bin push di mɛmori dɛn fɔ go fa. I nɔ bin ebul fɔ fɛt dɛn naw. Bɔt i bin rayt. Na tru we de mek pɔsin fred. If i bin de alayv, ɔltin bin fɔ dɔn difrɛn, bɔt naw di blɔd fɔ sojaman, we na wɔriman, bin de flɔ insay am; in tru tru abit nɔ ɛva lɛf am.
  
  Dɛn go insay di smɔl pasej: tu sivilian dɛn, siks Delta sojaman dɛn ɛn Mat Drake. Fɔs di tanɛl nɔ bin luk difrɛn frɔm di wan dɛn we bin de bifo, bɔt afta dat, insay di layt we di amber flash dɛn we dɛn kɔntinyu fɔ shot bifo, Drake si di pasej split ɛn wayd wantɛm wantɛm te i rich tu motoka dɛn wit, ɛn i notis se wan chanɛl bin dɔn de panch insay di ston flo.
  
  Gayd chanɛl?
  
  "Una tek tɛm wit di wan dɛn we de brok anklɛ." Drake notis wan bad bad smɔl ol bifo am, we de jɔs usay pɔsin kin put in fut. "I nɔ fɔ tu at fɔ rɔnawe pan dis spid."
  
  "Nɔ!" - Ben ala witout wan hint of humor. "Yu na damn sojaman. Yu fɔ dɔn no bɛtɛ pas fɔ tɔk tin dɛn lɛk dat."
  
  I tan lɛk se fɔ kɔnfɔm, wan pawaful bɔm bin de ɛn di grɔn we bin de ɔnda dɛn bin shek. I bin tan lɛk se sɔntin we big ɛn ebi dɔn fɔdɔm insay di pasej we de sheb di wan we dɛn de waka wit. Dɛn kin tɔn bak ɛn blok dɛn ɔ-
  
  "Rɔn!" - Drake bin ala. "Jɔs fukin rɔn!"
  
  Dip tɛnda bigin fɔ ful-ɔp di pasej, lɛk se sɔntin we ebi de go to dɛn. Dɛn rɔnawe, Drake de faya flawa as i de rɔn ɛn i bin rili op se Bɛn ɛn Karin nɔ bin step insay ɛni wan pan di wikɛd trap dɛn.
  
  Na dis spid...
  
  Di ala ala bin de ala mɔ ɛn mɔ.
  
  Dɛn kɔntinyu fɔ rɔn, dɛn nɔ bin gɛt maynd fɔ luk bak, dɛn kip na di rayt say na di wayd chanɛl ɛn op se Drake nɔ dɔn dɔn wit di flawa dɛn. Afta wan minit, dɛn yɛri wan sɛkɔn bad bad grɔmbul we de kɔmɔt sɔmsay bifo dɛn.
  
  "Jizɔs!"
  
  Drake nɔ bin slo. If i du dat, dɛn fɔ dɔn day. I rɔsh pas wan big say we opin na di wɔl we de na dɛn raytan. Di nɔys bin kɔmɔt ɔp. I bin risk fɔ luk am kwik kwik wan.
  
  NƆ!
  
  Blakey bin rayt, di krayzi smɔl geek. Di Rolling Stones bin de tɛnda to dɛn, ɛn nɔto insay di Dinoroc stayl. Dɛn tin ya na bin big big ston bɔl dɛn we tan lɛk sfɛri, we dɛn bin de yuz fɔ mek tin dɛn we dɛn bin de yuz trade trade ɛn we dɛn bin de kɔntrol wit chanɛl dɛn we klia ɛn we ayd. Di wan we de na dɛn raytan bin paun pan Drake.
  
  I bin pik big spid. I tɔn rawnd, ɛn ala se: "Rɔn!" "Oh mi God".
  
  Ben bin jɔyn am. Tu Delta sojaman dɛn, Karin ɛn Komodo, rɔsh pas di ol wit wan inch we lɛf. Tu ɔda sojaman dɛn push pas, dɛn trip pan dɛn yon fut ɛn krash pan Komodo ɛn Karin, ɛn dɛn dɔn ɛnd ɔp insay wan tangle we de kray.
  
  Bɔt di las man we kɔmɔt na Dɛlta nɔ bin laki so. I disappear witout sawnd as wan big big bol flay komot fo di kros pasej, slam am wit di fos of Mak trak and klat insaid di tanel wol. Wan ɔda krash bin apin as di bɔl we bin de rɔnata dɛn krash insay di wan we bin de blok di rod we dɛn bin de rɔnawe.
  
  Komodo in fes bin se ɔltin. I bin grɔmbul se: "If wi rɔsh, wi go ebul fɔ pas di ɔda trap dɛn bifo dɛn go."
  
  Dɛn tek ɔf bak. Dɛn pas tri ɔda intasekshɔn dɛn, usay di mɛkanism dɛn fɔ big big mashin dɛn bin de rɔm, krak krak ɛn rɔtin. Di Delta lida bin rayt. Drake bin lisin gud gud wan, bɔt i nɔ yɛri ɛni sawnd frɔm Kovalenko ɔ in man dɛn we bin de bifo am.
  
  Dɔn dɛn kam mit di tin we bin de ambɔg am we i bin de fred so. Wan pan di big big ston dɛn bin ay bifo, ɛn i bin de blok di rod fɔ go bifo. Dɛn bin gɛda togɛda, ɛn dɛn bin de wɔnda if i pɔsibul se dis tin de kam fɔ bigin fɔ ribɔt.
  
  Bɛn bin tɔk se: "Sɔntɛm i dɔn brok. "A min trap."
  
  "Ɔ sɔntɛm..." Karin fɔdɔm na in ni ɛn kray fɔ go bifo sɔm fit. "Sɔntɛm i fɔ dɔn de ya."
  
  Drake bin fɔdɔm nia am. Na de, ɔnda wan big big ston, wan smɔl ples bin de fɔ klaym. Naf ples bin de fɔ mek pɔsin swɛt ɔnda am.
  
  "Nɔto gud". Komodo bin skwatin bak. "A don los wan pesin to dis bullshit trap. Fɛn ɔda we, Drake."
  
  "If a rayt," Drake se, as i luk oba in sholda, "wans dɛn trap ya dɔn riset, dɛn go go ɔf bak. Dɛn fɔ de rɔn pan di sem prɛshɔn pad sistɛm lɛk di ɔda wan dɛn. Wi go trap ya." I mit Komodo in yay wit wan had luk. "Wi nɔ gɛt ɔda tin fɔ du."
  
  I nɔ wet fɔ ansa, i slid ɔnda di bɔl. Di ɔda pipul dɛn na di tim bin krawd biɛn am, dɛn nɔ bin want fɔ de las na layn, bɔt di Delta man dɛn bin gɛt disiplin ɛn dɛn bin put dɛnsɛf usay dɛn kɔmanda bin dɔn sho. Drake fil wan tin we i sabi rayz na in chɛst, di want fɔ se: Nɔ wɔri, trɔst mi. A go waka yu tru am, bɔt i bin no se i nɔ go ɛva tɔk am igen.
  
  Nɔto afta we Kɛnɛdi day we nɔ gɛt sɛns.
  
  Afta we i swɛt fɔ smɔl tɛm, i si se i de slayv in ed fɔs dɔŋ wan stip slop, ɛn wantɛm wantɛm i yɛri di ɔda wan dɛn de fala am. Di bɔt nɔ bin de fa, bɔt i bin lɛf inof ples fɔ mek i tinap dairekt ɔnda di big big ston bɔl. Ɔl di ɔda wan dɛn bin krawd biɛn am. We i bin de tink gud wan, i nɔ bin gɛt maynd fɔ muv wan mɔsul. If dis tin fɔdɔm, i bin want ɔlman fɔ de na di sem fut.
  
  Bɔt afta dat, di sawnd we dɛn bin sabi fɔ kray we dɛn bin de mek fɔ grind mashin dɛn bin shek di kwayɛt, ɛn di bɔl bin muf. Drake tek of laik bat komot fo hell, de ala fo evribodi fo folo am. I slo ɛn ɛp Bɛn fɔ waka, ɛn i bin no se ivin yɔŋ studɛnt nɔ gɛt bɛtɛ bɔdi ɛn i nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk lɛk sojaman. I bin no se Komodo go de ɛp Karin, pan ɔl we bikɔs i sabi fɛt wɔ, i izi fɔ mek i fit fɔ gɛt di sem bɔdi lɛk man in yon.
  
  As grup, dɛn bin de rɔn dɔŋ di rod we dɛn kɔt ɔnda di bɔl we de rɔl we de kil pipul dɛn, ɛn dɛn bin de tray fɔ tek advantej pan di we aw i bigin sloslo bikɔs dɛn kin mit wan stip slop bifo dɛn we go fos dɛn fɔ fes am bak.
  
  Drake notis di anklɛ we brok ɛn ala wan wɔnin. I jomp oba di ol we dɛn put lɛk dɛbul, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i drɛg Bɛn wit am. Dɔn i krash pan wan slop.
  
  I bin rili harsh. I dig insay, in ed dɔŋ, in fut dɛn de thump, in rayt an rap rawnd Bɛn in wes, i de rayz wit ɛvri stɛp. I bin rich fɔ hit di bɔl sɔm distans, bɔt afta dat i bin gɛt fɔ gi ɔlman we bin de biɛn am chans.
  
  I nɔ giv ɔp, i jɔs muf go bifo fɔ gi di ɔda wan dɛn sɔm ples ɛn faya sɔm mɔ flawa dɛn fɔ go bifo.
  
  Dɛn bin bounce pan wan strɔng ston wɔl!
  
  Wan big big ston bin rol to dɛn wit wan ala ala. Di wan ol tim bin mek am tru, bɔt naw dɛn bin si dɛnsɛf na say we nɔ gɛt natin. Tru tru.
  
  Drake in yay bin si wan dip blaknɛs bitwin brayt flash dɛn we de sho se "Dɛr"s a hol. Hol na grɔn."
  
  Kwik kwik wan, wit dɛn leg dɛn we tandul ɛn dɛn nerv dɛn we dɔn rɔtin bikɔs dɛn nɔ gɛt op, dɛn rɔsh go na di ol. I bin smɔl, i bin saiz lɛk mɔtalman, ɛn insay bin blak ɔl.
  
  Karin bin tɔk se: "Na lip fɔ fet. "I tan lɛk fɔ biliv Gɔd."
  
  Di ebi ebi ala ala we di ston bɔl bin de mek bin de ala lawd wan. I bin de insay wan minit we dɛn bin dɔn krɔs dɛn.
  
  Komodo se wit vɔys we gɛt tɛns se: "Glɔ stik."
  
  "No tɛm". Drake brok di glow stik ɛn jomp insay di ol insay wan swift muvmɛnt. I bin tan lɛk se di fɔdɔm nɔ gɛt ɛnd. Di blaknɛs bin de shayn, i bin tan lɛk se i de es in an wit finga dɛn we gɛt gnarled. Insay sɔm sɛkɔn dɛn, i rich dɔŋ, alaw in leg dɛn fɔ giv-ɔp ɛn nak in ed tranga wan pan di had rɔk. Sta dɛn bin de swim bifo in yay. Blɔd bin de rɔn dɔŋ in fɔɛd. Bikɔs i bin de tink bɔt di wan dɛn we go fala am, i lɛf di stik we de shayn na in ples ɛn kray kɔmɔt usay i nɔ go ebul fɔ waka.
  
  Ɔda pɔsin bin land wit wan krash. Dɔn Bɛn bin de nia am. "Mat. Mat! Yu de okay?"
  
  "Oh yeah, a damn gud." I sidɔm, ol in tɛmpul dɛn. "Yu gɛt aspirin?"
  
  "Dɛn go rɔtin yu insay."
  
  "Polinesia Mai Tai? Lava we de flɔ na Awayi?"
  
  "Gɔd, nɔ tɔk bɔt di L-wɔd ya, padi."
  
  "Aw fɔ ɔda stupid jok?"
  
  "Nɔ ɛva dɔn wit dɛn. Stay kolhat."
  
  Ben bin chɛk in wund. Bay dis tɛm, di ɔda wan dɛn na di tim bin dɔn land sef wan ɛn dɛn bin de krawd rawnd. Drake wev di yɔŋ man na sayd ɛn grap na in fut. I bin tan lɛk se ɔltin bin de wok fayn fayn wan. Komodo faya wan pe flawa we hit di ruf ɛn bounce dɔŋ di stip slop.
  
  Ɛn dɛn fɔdɔm bak ɛn bak te dɛn kɔmɔt na di arch we de dɔŋ.
  
  Drake bin se: "Na dat. "A tink se dis na di las lɛvul."
  
  
  CHAPTER FƆTI
  
  
  Drake ɛn Delta Tim kɔmɔt na di tanɛl, dɛn de faya bad bad wan. No tin nɔ bin de fɔ du. If dɛn bin fɔ stɔp Kovalenko, spid bin rili impɔtant. Drake luk na di rayt say wantɛm wantɛm, i mɛmba di layout fɔ di kev, ɛn si se di Blɔd Kiŋ in man dɛn dɔn jomp ova to di fɔs S-shaped ledj ɛn dɛn de gɛda rawnd di say we de fa pas ɔl. Di biginin fɔ di sɛkɔn S-shaped ledj bigin sɔm stɛp dɛn bifo dɛn, bɔt na di ɔda say na di big big kev, wan gaping chasm we dɛn nɔ no dip bin separet dɛn. Naw we i dɔn nia, ɛn as i tan lɛk se di Blɔd Kiŋ in man dɛn de rilis sɔm ɔda amber flash dɛn, i bin dɔn ebul fɔ luk gud wan na di fa ɛnd na di kev.
  
  Wan big big ples we gɛt rɔk bin kɔmɔt na di bak wɔl na di sem lɛvul we ɔl tu di led dɛn we shep lɛk S bin de. Dɛn kɔt wan stip stej insay di wɔl we de biɛn bak we i bin tan lɛk se i so nia di vertikal dat ivin pɔsin we nɔ de du mami ɛn dadi biznɛs di we aw Gɔd nɔ want go diziz.
  
  Wan big blak figa bin ledɔm ɔp di stej. Drake bin onli get wan sekon, wan glimpse, bot... na bin wan big big chia we dem mek wit ston? Sɔntɛm na tron we nɔ pɔsibul fɔ biliv ɛn we nɔ kɔmɔn?
  
  Di ays bin ful-ɔp wit bulɛt dɛn. Drake fɔdɔm na wan ni, i trowe di man na sayd ɛn yɛri in bad bad kray we i de fɔdɔm insay di ol we nɔ gɛt bɔtɔm. Dɛn rɔn go na di wangren kɔva we dɛn bin ebul fɔ si, we na wan brok brok big big ston dɛn we sɔntɛm bin dɔn fɔdɔm frɔm di bolkɔn we de ɔp. As dɛn de wach, wan pan Kovalenko in man dɛn faya wan wɛpɔn we de tɔk lawd wan, we bin lans sɔntin we tan lɛk big big stɛl dart tru di brech. I nak di wɔl we de fa wit wan lawd krak ɛn i stɔp na di ston.
  
  As di dart de flay, wan tik tik rop bin opin biɛn am.
  
  Dɔn dɛn kin put di ɔda ɛnd pan di layn insay di sem wɛpɔn ɛn lans am na di wɔl we de nia am, ɛn dɛn kin stik sɔm fit ɔp di fɔs wan. Dɛn bin pul di rop tayt kwik kwik wan.
  
  Dɛn mek wan posta layn.
  
  Drake bin tink kwik kwik wan. I bin tɔk se: "If wi go stɔp am, wi nid da cue de." "I go tek tu lɔng fɔ mek wi yon. So nɔ shot am. Bɔt wi nid fɔ stɔp dɛn bak we dɛn krɔs di bɔda."
  
  Karin bin tɔk wit bad at se: "Tink mɔ lɛk di Kiŋ we gɛt Blɔd." "Tink se i de kɔt di layn wit di las sɔm pan in man dɛn we stil de pan am."
  
  Drake bin tɔk se: "Wi nɔ de stɔp." "Nɔ ɛva".
  
  I jomp kɔmɔt biɛn kɔva ɛn opin faya. Di Delta Fos sojaman dɛn bin de rɔn go na in lɛft ɛn rayt, dɛn bin de shot fayn fayn wan bɔt dɛn bin de shot kɔrɛkt wan.
  
  Di fɔs wan pan Kovalenko in man dɛn rɔsh krɔs di ol we nɔ gɛt bɔtɔm, i bin de pik spid as i de go, ɛn land wit sɛns na di ɔda say. I tɔn rawnd kwik kwik wan ɛn bigin fɔ mek wan wɔl we gɛt faya we de kɔba am pan ful ɔtomɛtik.
  
  Dɛn trowe di Delta sojaman na di sayd, dɛn kɔt am. In bɔdi fɔdɔm bifo Drake, bɔt di Inglishman jomp oba we i nɔ brok strid. As i de kam nia di fɔs S-shaped ledj, wan big chasm we ɛmti opin bifo am. Dɛn go gɛt fɔ jomp pan am!
  
  We i kɔntinyu fɔ shot, i jomp oba di gap. Di sɛkɔn wan pan Kovalenko in man dɛn bin flay along di layn. Dɛn bin trowe big big ston dɛn na di kev wɔl we bin de nia de as di bulɛt dɛn bin de nak wit pawa we bin de pwɛl.
  
  Drake in tim rɔn ɛn jomp afta am.
  
  Di tɔd figa jomp pan di layn we dɛn strɛch tayt tayt wan. Kovalenko bin de du dat. Drake in bren bin de ala pan am fɔ tek di shot. Tek chans!Rimov dis bastard rait naw.
  
  Bɔt if yu du am tumɔs, dat kin mek i nɔ fayn. I kin brok di layn ɛn Kovalenko kin stil sef. I kin jɔs du bad to di bastard. Ɛn - di impɔtant tin - dɛn bin nid di Rɔshian ɔn alayv fɔ stɔp di blɔd vendetta.
  
  Kovalenko bin land sef wan. Tri ɔda pan in man dɛn bin ebul fɔ krɔs dɛn. Drake drop tri mo as di tu fos dem kom togeda. Tri shot dɛn na klos rɛnj. Tri kil-kil dɛn.
  
  Dɔn di rayf flay na in ed. I kray, trowe di pɔsin we atak am oba in sholda ɛn push am kɔmɔt na di ledj ɛn go na di daknɛs. I tɔn ɛn faya frɔm di hip. Wan ɔda man bin fɔdɔm. Komodo bin de na in sayd. Dɛn bin pul wan nɛf. Blɔd bin splash pan di kev wɔl. Kovalenko in man dɛn bin de tɔn bak smɔl smɔl, dɛn bin drɛb dɛn go na wan klif we bin de biɛn dɛn.
  
  Di ɔda 4 Delta sojaman dɛn bin nil dɔŋ na di edj fɔ di prɛsipis, ɛn tek tɛm faya ɛni wan pan Kovalenko in man dɛn we bin de nia di layn. Bɔt, na jɔs tɛm biznɛs bifo wan pan dɛn tink fɔ bak ɛn bigin fɔ tek pɔt shot.
  
  Spid na bin ɔl wetin dɛn bin gɛt.
  
  Tu ɔda Blɔd Kiŋ in man dɛn bin dɔn klaym pan di ziplayn ɛn naw dɛn de push go. Drake si di ɔda wan bigin fɔ klaym di battlements ɛn faya, swat am go lɛk flay we dɛn swat. Di man rɔsh pan am, in ed dɔŋ, i de ala, i go mɔs bi se i si se dɛn dɔn kɔt am. Drake bin rɔnawe go na di wɔl. Komodo pul di man kɔmɔt na di led.
  
  "Ɔp!"
  
  Drake bin spɛn prɛshɔ sɛkɔn dɛn fɔ luk rawnd. Wetin di hell dem yuz fo hol dat damn lain?Den i si. Dɛn go mɔs dɔn gi ɛni man wan smɔl spɛshal blɔk, lɛk aw di wan dɛn we sabi du di wok kin yuz. Bɔku pan dɛn bin de ledɔm rawnd. Di Blɔdi Kiŋ kam rɛdi fɔ ɔl di tin dɛn we go apin.
  
  Na so Drake de du. Dɛn bin de kɛr prɔfɛshɔnal spɛliɔlɔjik ikwipmɛnt dɛn na dɛn bakpak. Drake pul di blɔk kwik kwik wan ɛn tay di sit bɛlt na in bak.
  
  "Bɛn!"
  
  As di yɔŋ man de kam nia am tif, Drake tɔn to Komodo. "Yu go bring Karin?"
  
  "Na dat". Raf, wit had fes ɛn fɛt skata, di big man stil nɔ bin ebul fɔ ayd di tru se dɛn dɔn ɔlrɛdi bit am.
  
  Fɔ ɔl di ples dɛn...
  
  We Drake bin trɔst di Delta man dɛn fɔ kip Kovalenko in goons dɛn na bay, i mek di prɛshɔn bɔku bay we i tay in pul kwik kwik wan to di kebul we dɛn bin strɛch tayt tayt wan. Ben bukl insay in sitbɛlt ɛn Drake gi am di rayf.
  
  "Shut lɛk se wi layf de dipen pan am, Blɛki!"
  
  Dɛn bin de ala, dɛn push go ɛn rɔn along di ziplayn. Frɔm dis ayt ɛn dis spid bin tan lɛk se di distans big, ɛn i bin tan lɛk se di fa ledj de go bak. Ben opin faya, in shot dɛn de flay ay ɛn wayd, ɛn smɔl smɔl ston dɛn ren dɔŋ pan di Blɔd Kiŋ in man dɛn we bin de dɔŋ.
  
  Bɔt i nɔ bin impɔtant. Na di nɔys, di prɛshɔn ɛn di trɛtin we dɛn bin nid. We Drake de pik spid, i es in leg dɛn as di briz de rɔsh pas, ɛn i sho wan big big ol we nɔ gɛt bɔtɔm dɔŋ. Di fred ɛn gladi gladi bin mek in at rɔsh. Di sawnd we dɛn de pul wan mɛtal pul oba waya mɛsh bin de his lawd wan na in yes.
  
  Bɔku bulɛt dɛn bin de wispa pas, ɛn dɛn bin de kɔt di ays rawnd di man ɛn in wɛf we bin de rɔsh. Drake yɛri ritɔn faya frɔm Delta Tim. Wan pan Kovalenko in man dɛn bin fɔdɔm wit nɔys. Ben bin de ala ɛn kip in finga na di trig.
  
  Di mɔ we dɛn de kam nia, na di mɔ i denja. Na bin blɛsin frɔm Gɔd se Kovalenko in man dɛn nɔ bin gɛt kɔva, ɛn di bulɛt dɛn we bin de kam ɔltɛm frɔm Delta Tim bin tu bɔku fɔ bia. Ivin we i bin de spid da spid de, Drake bin de fil di kol de rɔn na in fut. Bɔku bɔku blaknɛs bin de stɔp ɔnda am, i bin de sidɔm, i bin de swɛt, ɛn sɔntɛm i bin de es in an wit spɛktral finga dɛn fɔ tray fɔ yank am dɔŋ insay wan ɛmbras we go de sote go.
  
  Di ledj bin rɔsh go nia am. Na di las minit, di Blɔd Kiŋ ɔda in man dɛn fɔ tɔn bak, ɛn Drake fri di blɔk. I land pan in fut, bɔt in mɔmɛnt nɔ bin du fɔ mek i kɔntinyu fɔ balans bitwin di we aw i de push am fɔ go bifo ɛn di wet we i de go bak.
  
  In ɔda wɔd, di wet we Blɛki bin gɛt bin mek dɛn kɔmɔt bak. To di abyss.
  
  Drake bin fɔdɔm na di sayd bay wilful, put in wan ol bɔdi insay di klɔmsi manejmɛnt. Bɛn bin rili ol di ston we bin tranga, bɔt i bin stil gɛt maynd fɔ ol in rayf. Drake yɛri di sawnd we wan ziplayn tayt wantɛm wantɛm ɛn i no se Komodo ɛn Karin dɔn ɔlrɛdi de pan am, dɛn de kam nia am wit brek nɛk spid.
  
  Di Blɔd Kiŋ in man dɛn mek dɛn we along di ledj to di bak pat na di ɔl, i bin lɛf smɔl fɔ mek dɛn ebul fɔ mek di las lip pan di big big rɔk ples usay di mistiriɔs stej bigin. Di gud nyus na dat, na lɛk 12 pipul dɛn nɔmɔ bin lɛf.
  
  Drake krawl oba di ledj bifo i opin Ben, dɔn i alaw insɛf fɔ blo fɔ sɔm sɛkɔn bifo i sidɔm. Insay wan blink ɔf wan yay, Komodo ɛn Karin flay bifo in yay, di tu pipul dɛn land fayn fayn wan ɛn dɛn nɔ bin gɛt smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl.
  
  "Di man dɔn gɛt smɔl wet." Drake bin pɔynt to Bɛn. "Tumɔs ful brɛf. Nɔto inof fɔ dans."
  
  "Di band nɔ de dans." Bɛn hit bak wantɛm wantɛm as Drake de asɛs dɛn nɛks muv. A fɔ wet fɔ di ɔda pipul dɛn na di tim ɔ a fɔ gi chase?
  
  "Hayden se we yu dans yu tan lɛk Pixie Lott."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am.
  
  Komodo bin de luk afta Kovalenko in pipul dɛn bak. Di rop tayt bak ɛn dɛn ɔl prɛs dɛnsɛf pan di wɔl. Tu ɔda Delta sojaman dɛn bin kam kwik kwik wan, dɛn but dɛn bin de skrap lawd wan na di san as dɛn de slo fɔ stɔp kwik kwik wan.
  
  "Kɔntinyu fɔ muf." Drake bin mek in disayd. "I bɛtɛ lɛ wi nɔ gi dɛn tɛm fɔ tink."
  
  Dɛn rɔsh along di led, ɛn ol dɛn wɛpɔn dɛn rɛdi. Di Blɔd Kiŋ in advans bin mek i nɔ si am fɔ smɔl tɛm bikɔs wan kɔba we de na di rɔk wɔl, bɔt as Drake ɛn in kru de klia di kɔv, dɛn si Kovalenko ɛn di ɔda man dɛn we dɔn ɔlrɛdi de na di rɔk ples we gɛt rɔk.
  
  I bin lɔs tu ɔda pipul dɛn sɔnsay.
  
  Ɛn naw, i bin tan lɛk se dɛn dɔn tɛl dɛn fɔ du tin dɛn we pasmak. Bɔku pipul dɛn bin pul pɔtabl RPG grenade lansa dɛn.
  
  "Damn, dem don lod muzzle!" Drake ala, dɔn i stɔp ɛn tɔn rawnd, in at fɔdɔm wantɛm wantɛm tru di grɔn. "Oh no-"
  
  Dɛn yɛri di fɔs pop ɛn wisɛl fɔ wan grenade we dɛn de lod frɔm di mɔt. Di las tu Delta sojaman dɛn bin de spid along di ziplayn, dɛn bin de aim fɔ di ledj we wan mishɔl hit am. I krash insay di wɔl ɔp di zip-layn anka dɛn ɛn pwɛl dɛn insay wan bɔm we gɛt rɔk, dɔst ɛn shayl.
  
  Di layn bin sag. Di sojaman dɛn flay dɔŋ insay blak fɔgɛt we dɛn nɔ ivin mek sawnd. Ilɛk aw i bi, dis bin wɔs pas dat.
  
  Komodo swɛ, vɛks de kɔntort in fes. Dɛn pipul ya na bin gud pipul dɛn we i bin dɔn tren ɛn fɛt wit fɔ lɔng lɔng tɛm. Naw na tri strɔng wan dɛn nɔmɔ bin de na di Delta tim, ɛn Drake, Ben ɛn Karin bin de.
  
  Drake ala ɛn rɔnata dɛn dɔŋ di ledj, i bin mek i vɛks bikɔs i no se i nɔ go te igen dɛn go lanch nyu RPG dɛn. Di wan dɛn we bin sev bin rɔn along di ledj, dɛn bin de gayd dɛn wit stik dɛn we de shayn ɛn bɔku bɔku amber flash dɛn. Ɛni stɛp bin de mek dɛn kam nia wan ples we gɛt ston dɛn, wan strenj stej ɛn di tin we dɛn kin si we nɔ izi fɔ biliv bɔt we dɛn kin si wan big tron we kɔmɔt na wan rɔk wɔl.
  
  Wan sɛkɔn RPG shot bin faya. Dis wan bin bɔm na wan ledj biɛn di rɔna dɛn, ɛn i bin pwɛl di rod bɔt i nɔ bin pwɛl. Ivin as i de rɔn, de push in mɔsul dɛn we dɔn wok pasmak te i rich di limit, Drake bin de yɛri Kovalenko de ala pan in man dɛn fɔ tek tɛm-di ledj kin bi di wangren we fɔ kɔmɔt de.
  
  Naw Drake kam na di fut fɔ di led ɛn si wan chasm we i fɔ jomp oba fɔ rich na di rɔk platɔ ɛn kɔnfrɛnt di Blɔd Kiŋ in man dɛn.
  
  I bin rili big.
  
  Infakt, i bin so big dat i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i stɛp. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ i stɔp. Nɔto fɔ misɛf, bɔt fɔ Bɛn ɛn Karin. Fɔs, i nɔ bin tink se dɛn go mek di jomp. Bɔt afta dat, i mek in at at. Dɛn bin gɛt fɔ du dat. Ɛn no slowdown nɔ bin fɔ de, no tɔn bak. Na dɛn nɔmɔ bin ebul fɔ stɔp di Blɔdi Kiŋ ɛn dɔn in krayzi plan. Di onli pipul we ebul fɔ pwɛl di lida fɔ intanashɔnal tɛrorizm ɛn mek shɔ se i nɔ ɛva gɛt di chans fɔ du ɛnibɔdi bad igen.
  
  Bɔt i stil af-af tɔn rawnd as i de rɔn. I ala to Bɛn se: "Nɔ stɔp." "Biliv. Yu kin du am".
  
  Ben nɔd, adrenaline tek ova in leg ɛn mɔsul dɛn ɛn ful-ɔp dɛn wit wilpawa, big ɛn pawa. Drake bin hit di gap fɔs, i jomp wit in an dɛn we i strɛch ɛn in leg dɛn stil de pamp, i arcing oba di gap lɛk Olimpik atlet.
  
  Ben kam nɛks, i stret in an, i trowe in ed ɔlsay, in nɛf dɛn de shot tru in sɛns fɔ balans. Bɔt i land na di ɔda say wit sɔm inch dɛn we lɛf.
  
  "Yɛs!" I ala ɛn Drake grin pan am. "Jɛsika Ɛnis nɔ go ebul fɔ du ɛnitin bɔt yu, mi kɔmpin."
  
  Dɔn Komodo land bad bad wan, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i tɔn in bɔdi insay aut as i tɔn wantɛm wantɛm ɛn luk Karin. Di jomp we i bin jomp bin fayn. Leg dεm rayz ay, bak arch, mas fכd muvmεnt.
  
  Ɛn wan pafɛkt landin. Di ɔda pipul dɛn na Delta Tim bin fala am.
  
  Drake tɔn rawnd fɔ si di tin we shok pas ɔl we i dɔn ɛva si.
  
  Di Blɔdi Kiŋ ɛn in man dɛn, we bin de ala ɛn kray, bɔku pan dɛn bin kɔba wit blɔd ɛn wund dɛn we bin de opin, dɛn ɔl rɔsh stret to dɛn ɛn brandish dɛn wɛpɔn dɛn lɛk dɛbul dɛn we kɔmɔt na ɛlfaya.
  
  Na tɛm fɔ di las fɛt.
  
  
  CHAPTER FƆTI WAN
  
  
  Matt Drake bin sev ɛn i kam fes to fes wit di Blɔdi Kiŋ.
  
  In man dɛn kam fɔs, ala ala as rayf dɛn de klang ɛn naif dɛn de snɛp ɛn flash lɛk sɔd, we de sho di amber layt ɛn trowe dɛn faya na bɔku say dɛn. Dɛn bin shot bɔku bɔku pipul dɛn, bɔt na dis distans ɛn insay dis big big briz we gɛt tɛstostɛron ɛn fred, dɛn nɔ bin aim ɛni wan fayn fayn wan. Ɛn pan ɔl dat, wan shap kray bin kɔmɔt biɛn Drake, we na wan ɔda Delta sojaman we dɔn fɔdɔm.
  
  Drake in mɔsul dɛn bin de pen lɛk se i de fɛt wan gɔrila we gɛt tri ɔndrɛd pawn. Blɔd ɛn dɔti bin kɔba in fes. Nayn pipul dɛn atak am, dɛn, bɔt i win dɛn ɔl, bikɔs di Blɔd Kiŋ bin tinap biɛn dɛn, ɛn natin nɔ go stɔp am fɔ deklare in revaŋg.
  
  Di ol sojaman bin dɔn kam bak, di sivil fes bin dɔn stɔp naw, ɛn i bin de bak de, na di tɔp rank, wit di baddest fukin sojaman dɛn we de alayv.
  
  I shot tri man dɛn pɔynt-blank, rayt na dɛn at. I go insay di nɔmba 4, i tɔn di gɔn, i brok di man in nos kpatakpata ɛn di sem tɛm i brok pat pan in chɛst. Tri sɛkɔn pas. I fil di Delta kru bak away frɔm am klos fɔ fred, gi am ples fɔ wok. I lɛf dɛn fɔ fɛt di tri mɛsenja dɛn we i de muf go to wan man ɛn Kovalenko insɛf.
  
  Komodo edbut di man ɛn chuk di ɔda wan te i day insay wan muv. Karin bin de nia am ɛn i nɔ bin bak. Nɔto fɔ wan sɛkɔn. I yuz in fes fɔ push di man we dɛn chuk bak ɛn wan kɔmbayn panch dɛn bin fala am. As di mɛsenja de grɔmbul ɛn tray fɔ bres insɛf, i bin kam insay ɛn yuz wan taekwondo tɛknik fɔ trowe am oba in sholda.
  
  Toward di sheer edj.
  
  Di man slip, de ala, di ol we nɔ gɛt bɔtɔm bin kɛr am go. Karin bin de luk Komodo, wantɛm wantɛm i kam fɔ no wetin i dɔn du. Di lida fɔ wan big tim bin tink kwik kwik wan ɛn gi am sayn fɔ tɛl tɛnki, wantɛm wantɛm i gladi fɔ wetin i du ɛn gi am rilevans.
  
  Karin tek dip briz.
  
  Drake bin fes di Blɔd Kiŋ.
  
  Dɔn.
  
  Di las man bin dɔn sev frɔm di shɔt strɛch ɛn naw i ledɔm de rɔtin na in fut wit in briz tiub we dɛn dɔn krɔs ɛn in tu an dɛn brok. Kovalenko bin gi di man wan luk we nɔ gɛt wan rɛspɛkt.
  
  "Ful. Ɛn i wik."
  
  "Ɔl wikɛd pipul dɛn kin ayd biɛn dɛn jɛntri ɛn di we aw i tan lɛk se pawa de briŋ dɛn."
  
  "Similariti?" Kovalenko pul wan pistɔl ɛn shot di man we bin de rɔtin na in fes. "Nɔto dis na trɛnk? Yu bin tink se na di sem tin? A kin kil pɔsin wit kol blɔd ɛvride bikɔs a ebul.Dat na tin we tan lɛk se a gɛt pawa?"
  
  "Di sem we aw yu bin ɔda fɔ kil Kɛnɛdi Mɔr? Wetin wi go se bɔt mi padi dɛn famili? Sɔntɛm sɔm pat na di wɔl bɔn yu, Kovalenko, bɔt nɔto di pat we gɛt sɛns."
  
  Dɛn bin de muf kwik kwik wan ɛn di sem tɛm. Tu wɛpɔn dɛn, wan pistɔl ɛn wan rayf, kin klik wan tɛm.
  
  Dɛn ɔl tu ɛmti. Dubl klik.
  
  Kovalenko in kray bin ful-ɔp wit pikin in wamat se: "Nɔ!" Dɛn nɔ bin gri fɔ tek am.
  
  Drake bin chuk am wit in nɛf. Di Blɔdi Kiŋ sho in strit smat bay we i rɔnawe go na di sayd. Drake trowe di rayf pan am. Kovalenko tek di blo na in fɔɛd we i nɔ flinch, ɛn di sem tɛm i pul wan nɛf.
  
  "If a fɔ kil yu misɛf, Drake..."
  
  Di Inglishman se: "O yes, yu go du am." "A nɔ de si ɛnibɔdi rawnd am igen. Yu no get wan single fukin shilling, mate."
  
  Kovalenko bin de lung. Drake bin si am apin insay slo moshɔn. Kovalenko go dɔn tink se i dɔn gro ɔp tranga wan, i go ivin tink se i dɔn tren tranga wan, bɔt in trenin nɔto natin we yu kɔmpia am to di harsh dimand ɛn tɛst dɛn we di British SAS bin de du.
  
  Drake kam in frɔm di sayd wit wan kwik knee strayk we paralayz Kovalenko fɔ sɔm tɛm ɛn brok sɔm rib dɛn. Di sigh we bin kɔmɔt na di Rɔshian in mɔt bin stɔp wantɛm wantɛm. I bin tɔn bak.
  
  Drake mek lɛk se i de atak am kwik kwik wan, i wet fɔ di Blɔd Kiŋ in riakshɔn, ɛn wantɛm wantɛm i kech di man in raytan wit in yon. Wan kwik tɔn dɔŋ ɛn Kovalenko in an brok. Ɛn bak di Rɔshian jɔs his.
  
  Na Komodo, Karin, Ben ɛn di ɔda Delta sojaman we lɛf bin de wach dɛn.
  
  Di Blɔd Kiŋ bin de luk dɛn wit ɔl in yay. "Yu nɔ go ebul fɔ kil mi. Una ɔl. Yu nɔ go ebul fɔ kil mi. Mi na Gɔd!"
  
  Komodo bin de grɔmbul. "Wi nɔ go ebul kil yu, idiot. Yu go hav tu skream a hell of a lot. Bɔt a shɔ se a de wet fɔ ɛp yu fɔ pik us ɛlhol yu go spɛn di ɔda pat pan yu layf."
  
  "Prizin." Di kiŋ we bin gɛt blɔd bin spit. "No prizin nɔ go ebul fɔ ol mi. A go gɛt am fɔ wan wik."
  
  Komodo in mɔt brok insay wan smayl. I bin tɔk kwayɛt wan se: "Sɔm prizin dɛn." "Dɛn nɔ ivin de."
  
  Kovalenko bin luk sɔprayz fɔ smɔl tɛm, bɔt afta dat di prawd bin kɔba in fes bak ɛn i tɔn bak to Drake. "Ɛn yu?" - i aks. "Yu kin dɔn day if a nɔ bin nid fɔ rɔnata yu af-af ɔlsay na di wɔl."
  
  "Dɔn day?" - Drake bin ɛko. "Difrɛn kayn pipul dɛn de we dɔn day. Yu fɔ no dis."
  
  Drake kik am na in kol, day at. Kovalenko bin de stɛp. Blɔd bin de kɔmɔt na in mɔt. Wit wan kray we de mek i sɔri, i fɔdɔm na in ni. Wan shemful ɛnd fɔ di Blɔdi Kiŋ.
  
  Drake bin laf am. "I dɔn dɔn. Tay in an dɛn ɛn lɛ wi go."
  
  Ben bin tɔk. "A bin rikodɔm di we aw i bin de tɔk." I tɔk kwayɛt wan, i de pik in fon. "Wi kin yuz spɛshal softwe fɔ mek in vɔys bak. Mat, wi nɔ rili nid am layf layf wan."
  
  Di tɛm bin tan lɛk di las sɛkɔn bifo di bɔm. Di we aw Drake bin de luk bin chenj frɔm we i bin de rɛsign to we i et am. Komodo bin de shem fɔ put an pan di kes, nɔto bikɔs i bin de fred, bɔt i bin de tray tranga wan fɔ rɛspɛkt am-na di wangren rɛspɛkt we sojaman go no. Karin in yay dɛn bin opin bikɔs i bin de fred.
  
  Drake es in rayf ɛn tap di had stɛl na Kovalenko in fɔɛd.
  
  "Yu shɔ?"
  
  "Positiv wan." A si am de day. A bin de de. I gi ɔda lɔ fɔ mek tɛroris atak Awayi.Bɛn luk rawnd di rum. "Ivin Ɛl go spit am kɔmɔt."
  
  "Na dis ples yu fɔ de." Drake in smayl bin kol ɛn dak, lɛk di sol fɔ di Blɔdi Kiŋ. "Bifo di get dɛn na ɛlfaya. Na dis ples yu fɔ de, ɛn na dis ples yu fɔ day."
  
  Kovalenko in jaw bin klem tayt, biɛn dis bin de fɔti ia fɔ day, fɔ nɔ gɛt bɛtɛ tin fɔ it ɛn blɔd we bin de go dɔŋ. "Yu nɔ go ɛva mek a fred."
  
  Drake bin stɔdi di man we dɔn fɔdɔm. I bin rayt. Day nɔ go du am bad. Natin nɔ bin de na di wɔl we go mek dis man fred.
  
  Bɔt wan tin bin de we go mek i brok.
  
  "So wi tay yu dɔŋ ya." I put in rayf dɔŋ, ɛn dis bin mek Komodo fil fayn. "Ɛn wi de kɔntinyu fɔ aks fɔ di jɛntri. Na bin wan fɛn fɔ yu layf ɛn yu nɔ go ɛva no wetin i bi. Bɔt mak mi wɔd dɛn, Kovalenko, a go du am. " .
  
  "Nɔ!" Di Rɔshian in swɛt bin de kray wantɛm wantɛm. "Wetin na yu kɔmplen? Nɔ! Nɔ ɛva. Na mi yon. Dis na mi yon ɔltɛm."
  
  Wit wan desperate roar, di Blood King mek wan las desperate thrust. In fes bin chenj bikɔs i bin de fil pen. Blɔd bin de kɔmɔt na in fes ɛn in an dɛn. I tinap ɛn put ɛvri ɔns we i want ɛn layf we ful-ɔp wit et ɛn kil insay in jomp.
  
  Drake in yay dɛn bin de shayn, in fes bin at lɛk granit. I alaw di Blɔd Kiŋ fɔ hit am, tinap tranga wan as di krayzi Rɔshian de spɛn ɛvri las ɔns pan ɛnaji insay wan duzin blo, i strɔng fɔs bɔt i wik kwik kwik wan.
  
  Dɔn Drake laf, wan sawnd we pas di dak, wan sawnd we nɔ gɛt lɔv ɛn we lɔs, we stɔp af-af bitwin pɔgatɔri ɛn ɛl. We di las pan di Blɔd Kiŋ in ɛnaji dɔn, Drake push am wit in an ɛn tinap na in chɛst.
  
  "Ɔl dis na fɔ natin, Kovalenko. Yu de lɔs".
  
  Komodo rɔsh to di Rɔshian ɛn tay am bifo Drake chenj in maynd. Karin bin ɛp fɔ pul in maynd pan am bay we i sho di stej we bin de nia fɔ tinap ɛn di wɔndaful we aw i bin si wan blak tron we de kɔmɔt na do. I bin ivin wɔndaful mɔ frɔm ya. Di krichɔ bin big ɛn dɛn mek am fayn fayn wan, ɛn i bin de hang wan ɔndrɛd fit ɔp dɛn ed.
  
  "Afta yu".
  
  Drake bin asɛs di nɛks tin we bin de ambɔg am. Di stej dɛn bin de go ɔp smɔl angle fɔ lɛk wan ɔndrɛd fit so. Di ɔndasay na di tron bin dip blak, pan ɔl we bɔku amber aylayt dɛn bin skata rawnd am.
  
  Komodo bin tɔk se: "A fɔ go fɔs. "A gɛt sɔm ɛkspiriɛns fɔ klaym. Wi fɔ klaym sɔm stɛp dɛn wan tɛm, put karabin dɛn insay as wi de go, dɔn wi fɔ ɛkstɛnd di sef layn to wi tim."
  
  Drake bin mek i lid. Di wamat bin stil strɔng na in maynd, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i vɛks pasmak. In finga stil de fil fayn pan di triga fɔ di M16. Bɔt fɔ kil Kovalenko naw go min fɔ pɔyzin in sol sote go, fɔ put daknɛs we nɔ go ɛva dɔn.
  
  As Ben Blake go se, i go tɔn am to di dak say.
  
  I bigin fɔ klaym ɔp di wɔl afta Komodo, i nid fɔ ambɔg am as di nid we nɔ de dɔn fɔ revaŋg de gro ɛn tray fɔ tek kɔntrol pan am. Di rayz we bin rayz wantɛm wantɛm bin mek in maynd fɔs. Di kray ɛn kray we di Blɔdi Kiŋ bin de kray bin day as di tron bin de kam nia ɛn di stej dɛn bin de at.
  
  Dɛn go ɔp, Komodo de bifo, i tek tɛm sikyurɛt ɛni karabin bifo i chɛk in wet ɛn afta dat i tred wan sef rop ɛn drɔp am to in tim we de dɔŋ. Di mɔ we dɛn de klaym, na di mɔ i de dak. Dɛn bin kɔt ɛni stɛp na di stej insay rɔk we gɛt layf. Drake bigin fɔ fil se i de fred as i de grap. Sɔm jɛntri we nɔbɔdi nɔ go biliv bin de wet fɔ dɛn; i bin fil am na in gut.
  
  Bɔt di tron?
  
  We i fil se i ɛmti biɛn am, i stɔp, gɛda in maynd ɛn luk dɔŋ. Ben bin de tray tranga wan, in yay dɛn bin opin ɛn i bin de fred. Drake bin fil sɔri-at ɛn lɔv fɔ in yɔŋ padi we nɔbɔdi nɔ bin dɔn fil frɔm we Kɛnɛdi day. I si di Delta sojaman we lɛf de tray fɔ ɛp Karin ɛn i smayl we i wɛf am fɔ go. I es in an fɔ ɛp Bɛn.
  
  "Stɔp fɔ mek am kɔmɔt pan yusɛf, Blɛki. Mek wi."
  
  Ben luk am ɛn i bin tan lɛk se fayawɔk dɔn bɔn na in bren. Sɔntin na Drake in yay ɔ di tɔyn we in vɔys bin de mek i gladi, ɛn wan luk we gɛt op bin apia na in fes.
  
  "Tɛnki Gɔd we yu kam bak."
  
  Wit Drake in ɛp, Ben klaym fast fast. Dɛn bin fɔgɛt di ɛmti ples we bin de kil pipul dɛn biɛn dɛn, ɛn ɛvri stɛp bin bi stɛp fɔ fɛn, nɔto fɔ denja. Di ɔndasay na di tron bin de kam nia mɔ ɛn mɔ te i rich di say we pɔsin kin tɔch am.
  
  Komodo tek tɛm waka dɔŋ di stej ɛn klaym pan di tron insɛf.
  
  Afta wan minit, di we aw i bin de tɔk na Amɛrika we bin de drɔl, bin mek dɛn pe atɛnshɔn to am. "O mi Gɔd, una nɔ go biliv dis."
  
  
  CHAPTER FƆTI-TU
  
  
  Drake jomp oba di smɔl gap ɛn land dairekt pan di wayd ston blɔk we mek di fut fɔ di tron. I wet fɔ Ben, Karin, ɛn di las Delta sojaman fɔ kam bifo i luk Komodo.
  
  "Wetin yu gɛt ɔp de?"
  
  Di lida fɔ Delta Tim bin klaym pan di sidɔm ples na di tron. Naw i waka go na di ed ɛn luk dɛn dɔŋ
  
  "Ɛnibɔdi we bil dis tron bin gi wan ples we nɔto so sikrit. Na ya, biɛn di bak pat pan di tron, wan domɔt we de biɛn de. En dem bin opin."
  
  "Nɔ go nia am," Drake se kwik, we i de tink bɔt di trap sistɛm dɛn we dɛn dɔn pas. "Fɔ ɔl wetin wi no, dis de flip wan switch we de sɛn dis tron stret dɔŋ."
  
  Komodo bin luk gilti. "Gud kɔl. Di prɔblɛm na dat a dɔn ɔlrɛdi gɛt wan. Di gud nyus na..." I grin. "No trap nɔ de."
  
  Drake bin es in an. "Ɛp mi fɔ grap."
  
  Wan wan, dɛn klaym na di sidɔm ples na di ɔbsidian tron. Drake tek smɔl tɛm fɔ tɔn rawnd ɛn admaya di we aw yu de si di ol we nɔ gɛt bɔtɔm.
  
  Dairekt bifo, kross wan big chasm, i si di sem ston bolkɔn we dɛn bin dɔn de bifo. Di balkɔn we Kpɛntin Kuk kɔmɔt. Di bolkɔn usay di Blɔdi Kiŋ go mɔs lɔs di las smɔl smɔl sɛns we i bin gɛt. I bin tan lɛk se dɛn jɔs de fa frɔm wan ston, bɔt na bin mayl we de ful pipul dɛn.
  
  Drake mek wan grimace. I tɔk kwayɛt wan se: "Dis tron." "Dɛn bil dis fɔ-"
  
  Ben in kray bin ambɔg am. "Mat! Blɔdi ɛl. Yu nɔ go biliv dis."
  
  Nɔto di shɔk we bin de na in padi in vɔys we bin sɛn fred tru Drake in nerve endings, bɔt na bin wan sɛns fɔ no bifo tɛm. Fɔ no wetin fɔ du bifo tɛm.
  
  "Wetin dis?"
  
  I tɔn rawnd. I bin si wetin Bɛn bin si.
  
  "Fuk mi."
  
  Karin bin push dɛn fɔ kɔmɔt. "Wetin dis?" Dɔn insɛf si am. "Nɔ ɛva".
  
  Dɛn luk di bak pat na di tron, di ay post we pɔsin kin ledɔm pan, ɛn di pat we mek di bak domɔt.
  
  Dɛn bin kɔba am wit di swirl dɛn we pipul dɛn sabi naw - di ol simbul dɛn we nɔbɔdi nɔ go biliv we tan lɛk sɔm kayn raytin - ɛn di sem simbul dɛn we dɛn rayt pan ɔl tu di divays dɛn we dɛn de yuz fɔ travul fɔ lɔng tɛm, ɛn bak na di big arch we de ɔnda di Daymɔnd.Hɛd, we Kuk we dɛn kɔl di Get dɛn na Ɛl.
  
  Di sem sayn dɛn we Thorsten Dahl bin fɛn i nɔ tu te yet na di grev fɔ di gɔd dɛn, we de fa fawe na Ayland.
  
  Drake bin lɔk in yay. "Aw dis go apin? Frɔm we wi fɔs yɛri bɔt Odin in nayn blɔd shards, a fil lɛk se a dɔn de liv na drim. Ɔ na bad drim."
  
  Ben bin tɔk se: "A bet se wi nɔ dɔn wit di nayn pat dɛn yet." "Dis fɔ bi manipuleshɔn. Na di ɔda wan dɛn we ay pas ɔl. I tan lɛk se dɛn pik wi ɔ sɔntin."
  
  "Mɔ lɛk se dɛn dɔn swɛ am." Drake bin de grɔmbul. "Ɛn stɔp wit di Star Wars krap."
  
  "A bin de tink smɔl lɛs Skywalker, smɔl mɔ Chuck Bartowski," Ben tɔk wit smɔl smayl. "Bikɔs wi na geeks ɛn ɔl."
  
  Komodo luk di sikrit doa wit antisipeshon. "Wi fɔ kɔntinyu fɔ du dat? Mi pipul dɛn bin gi dɛn layf fɔ ɛp wi fɔ rich dis fa. Ɔl wetin wi go ebul fɔ du bak na fɔ fɛn ɛnd to dis ɛl-ol."
  
  Drake bin tɔk se: "Komodo. "Dis na di ɛnd." I go mɔs bi se i de."
  
  I push pas di big grup lida ɛn go insay di jayant pasej. Di ples bin dɔn big pas di domɔt we de go insay de, ɛn if dat pɔsibul, Drek bin fil se di say we dɛn de pas de big, di wɔl dɛn ɛn di siling de go fa fawe, te-
  
  Wan kol ɛn shap briz bin de kɔt kɔt in fes.
  
  I stɔp ɛn drɔp di glɔ stik. Insay di smɔl layt, i faya wan amber rɔket. I flay ɔp, ɔp, ɔp, dɔn i de dɔŋ ɛn dɔŋ, ɛn i nɔ fɛn ɛni sɔpɔt. Nɔ fɛn siling, ledj ɔ ivin flɔ.
  
  I faya sɛkɔn flawa, dis tɛm na di rayt say. Ɛn bak di amber infushɔn bin lɔs witout wan trays. I brok sɔm glɔ stik dɛn ɛn trowe dɛn bifo fɔ layt dɛn we.
  
  Di sheer edj fɔ di klif bin drɔp siks fit bifo dɛn.
  
  Drake bin fil bad bad wan, bɔt i fos insɛf fɔ kɔntinyu. Fɔs step mɔ ɛn i fɛn insɛf fes to fes wit ɛmti.
  
  "A nɔ de si natin. Bullshit na wan".
  
  "Wi nɔ bin fɔ ebul fɔ kam ɔl dis we we di damn daknɛs nɔ bin stɔp wi." Karin bin tɔk wetin ɔlman de tink. "Tray bak, Drek."
  
  I sɛn wan tɔd flash insay di ples we nɔ gɛt natin. Sɔm fayn fayn aylayt dɛn bin de na dis shot as i de flay. Sɔntin bin de na di ɔda say na di ol we nɔ gɛt bɔtɔm. Wan big big bildin.
  
  "Wetin bin bi?" Ben bin swɛt wit sɔprayz.
  
  Di flash bin fade kwik kwik wan, wan shɔt spak we gɛt layf bin lɔs sote go na di daknɛs.
  
  Di las Delta sojaman we bin lɛf, we na wan man we gɛt di kɔl sayn we nem Mɛlin, bin tɔk se: "Wet de." "Aw many amber flash wi gɛt fɔ lɛf?"
  
  Drake bin chɛk in bɛlt ɛn bakpak. Komodo bin du di sem tin. Di nɔmba we dɛn kam wit na bin lɛk tati.
  
  Komodo se, "A no wetin yu de tink." "Faya wok, nɔto so?"
  
  Merlin, we na di tim we sabi bɔt wɛpɔn dɛn, bin tɔk wit sɔri-at se: "Wan tɛm." "Fɛn ɔut wetin wi de dil wit ɛn afta dat, kɛr am bak na say usay wi go kɔl fɔ bak-ap."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Gri". I bin put wan duzin flawa fɔ di ritɔn trip, dɔn i rɛdi. Komodo ɛn Merlin kam ɛn tinap nia am na di ed.
  
  "Rɛdi?"
  
  Wan afta di ɔda wan, kwik kwik wan, dɛn bin de faya mishɔl afta mishɔl ay ay wan na di ays. Di amber layt bin de flay brayt brayt wan we i bin de ay pas ɔl ɛn i bin de mek wan layt we de shayn we bin de mek di daknɛs nɔ de igen.
  
  Na di fɔs tɛm dis we di de layt kam na di daknɛs we go de sote go.
  
  Di fayroteknik displei bigin fɔ gɛt ɛfɛkt. As flawa afta flawa kɔntinyu fɔ flay ɔp ɛn bɔm bifo i kam dɔŋ smɔl smɔl, di big big tin we bin de na di ɔda ɛnd na di big kev bin layt.
  
  Ben bin de blo. Karin bin laf. "Briliant wan".
  
  As dɛn bin de wach wit sɔprayz, faya bin bɔn di daknɛs ɛn wan wɔndaful tin bigin fɔ apia. Fɔs, dɛn kɔt wan row we gɛt arch dɛn na di bak wɔl, dɔn dɛn kɔt sɛkɔn row dɔŋ dɛn. Dɔn i bin klia se di arch dɛn na bin rili smɔl rum dɛn - nich dɛn.
  
  Ɔnda di sɛkɔn row dɛn si wan tɔd wan, dɔn wan nɔmba 4, dɔn dɛn si row pan row as layt dɛn we de blayn de slayv dɔŋ di big wɔl. Ɛn insay ɛni nich, big big trɔs dɛn we de shayn bin de sho di glori we nɔ de te we di amber ɛl we bin de drɛf bin gɛt.
  
  Ben bin sɔprayz. "Dis... dis..."
  
  Drake ɛn Delta Tim kɔntinyu fɔ faya mishɔl afta mishɔl. I bin tan lɛk se dɛn mek di big big rum bɔs ɛn bɔn faya. Wan fayn fayn faya bin bɔn ɛn i bin de blo bifo dɛn yay.
  
  Fɔ dɔn, Drake faya in las flawa. Dɔn i tek smɔl tɛm fɔ gladi fɔ di wɔndaful rivyu.
  
  Ben bin de tɔk smɔl smɔl. "I big... na-"
  
  "Wan ɔda grev fɔ di gɔd dɛn." Drake dɔn wit mɔ kɔnsyusɔn na in vɔys pas fɔ sɔprayz. "I pas tri tɛm pas di wan we de na Ayland. Jizɔs Krays, Bɛn, wetin di ɛl de apin?"
  
  
  * * *
  
  
  Di waka fɔ go bak, pan ɔl we i bin stil ful-ɔp wit denja, i bin tek af pan di tɛm ɛn af pan di tray we dɛn bin de tray. Di onli big tin we bin de ambɔg dɛn na wan big gap usay dɛn bin gɛt fɔ sɛt ɔda zip layn fɔ go bak krɔs, pan ɔl we di Lust rum bin de ɔltɛm bi prɔblɛm fɔ di man dɛn, as Karin bin de pɔynt wit wan saydway glans pan Komodo.
  
  We dɛn kam bak tru di Kuk in Ɛl Get arch, dɛn stɔp tru di lava tyub bak to di wata.
  
  Drake brok di lɔng silɛns. "Wow, dis na di bes smel fo di wold rait nau. Fɔ dɔn, sɔm fresh briz."
  
  Mano Kinimaki in vɔys kɔmɔt na di daknɛs we bin de rawnd am. "Tek da Awayi briz de fɔ fresh briz, man, ɛn yu go de nia yu gol."
  
  Pipul ɛn fes bin kɔmɔt na di sɛmi-daknɛs. Dɛn bin stat di jenɛra, ɛn layt wan sɛt fɔ string layt dɛn we dɛn bin dɔn bil kwik kwik wan. Dɛn bin de bil wan fil tebul. Komodo bin ripɔt usay dɛn de as dɛn bigin fɔ go ɔp di lava tiub. Ben in signal bin kam bak ɛn in mobayl fon bin bip 4 tɛm wit wan ansa mashin. Karin bin du di sem tin. Dɛn bin alaw mama ɛn papa dɛn fɔ kɔl.
  
  "Na 4 tɛm nɔmɔ?" Drake aks wit wan grin. "Dɛn go mɔs dɔn fɔgɛt yu."
  
  Hayden waka kam nia dɛn naw, wan shabby, taya luk Hayden. Bɔt i bin smayl ɛn ɔg Bɛn wit shem. Alis bin fala, i bin de luk Drake wit yay we de kil pɔsin. Ɛn insay di shado dɛn we Drake si May, wan bad bad tɛnsiɔn bin de sho na in fes.
  
  I bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn kɔl dɛn. I bin tan lɛk se dis bin shem pas ɔlman na di Jepan uman, nɔto di Inglish uman.
  
  Drake shek di dak klawd fɔ dipreshɔn kɔmɔt na in sholda. I bin tɔp ɔltin bay we i trowe di Blɔd Kiŋ in figa we dɛn tay ɛn we gɛt gag pan di grɔn we nɔ ivin na dɛn fut.
  
  "Dmitri Kɔvalɛnko." I bin de grɔmbul. "King of di bɛl ɛnd. Di wan dɛn we dɔti pas ɔl pan in kayn. Ɛnibɔdi want sɔm kik?"
  
  Da tɛm de, di figa fɔ Jonathan Gates bin bi bikɔs ɔf di nɔys we bin de gro rawnd di tɛmporari kamp. Drake bin smɔl in yay. I bin no se Kovalenko insɛf kil Geits in wɛf. Geits bin gɛt mɔ rizin fɔ mek di Rɔshian fil bad pas ivin Drake ɛn Alicia.
  
  "Tray". - Drake bin de his. "Ɛniwe, di bastar nɔ go nid ɔl in an ɛn fut na prizin."
  
  I si Bɛn ɛn Karin de flinch ɛn tɔn bak. Da tɛm de, i bin si di man we i dɔn bi. I si di bita bita, di vɛks we i vɛks, di spiral we et ɛn vɛks we go mek i bi pɔsin lɛk Kovalenko insɛf, ɛn i no se ɔl dɛn filin ya go it am ɛn leta chenj am, tɔn am to difrɛn pɔsin. Na bin ɛnd we nɔbɔdi pan dɛn nɔ bin want...
  
  ... Dat na, Alisin ɔ Kɛnɛdi.
  
  I tɔn bak ɛn put wan an rawnd ɛni wan pan Blɛk in sholda dɛn. Dɛn luk na di ist, pas wan row we gɛt pam tik dɛn we de shek shek, to di layt dɛn we de fa fawe ɛn di si we de rɔf.
  
  Drake bin tɔk se: "We pɔsin si sɔntin lɛk dis, i kin chenj am." "I go gi am nyu op. Dɛn dɔn gi tɛm."
  
  Ben bin tɔk we i nɔ tɔn rawnd. "A no se yu want Dinoroc kot rayt naw, bɔt a nɔ go gi yu am. Bifo dat, a kin kot sɔm rilevɛns layn dɛn frɔm "Haunted". Aw bɔt dis?"
  
  "Yu de kot Taylor Swift naw? Wetin bin rɔng de?"
  
  "Dis track gud laik eni wan of yu Dinorocks. Ɛn yu no am".
  
  Bɔt Drake nɔ go ɛva gri wit am. Bifo dat, i bin de lisin to di chat we bin de kam bak ɛn kam biɛn dɛn. Dɛn bin pwɛl di plan dɛn we di tɛroris dɛn bin de plan wit sɛns ɛn kwik kwik wan, bɔt sɔm pipul dɛn bin stil day. Wan tin we nɔ go ɛva apin we yu de dil wit pipul dɛn we lɛk fɔ du bad ɛn pipul dɛn we de mek lɛk se dɛn dɔn kray. Di kɔntri bin de kray. Di Prɛsidɛnt bin de go ɛn i bin dɔn ɔlrɛdi prɔmis fɔ mek dɛn chenj Amɛrika bak kɔmplit wan. intɛlijɛns sistɛm, pan ɔl we i nɔ bin stil klia aw ɛnibɔdi go stɔp Kovalenko fɔ du wan plan we bin dɔn de na di wok fɔ twɛnti ia, we ɔl dis tɛm dɛn bin de tek am as jɔs wan lay lay pɔsin.
  
  I rili fiba di gɔd dɛn ɛn dɛn bɔdi we dɛn bin de fɛn naw.
  
  Bɔt dɛn bin dɔn lan lɛsin dɛn, ɛn di Amɛrika ɛn ɔda kɔntri dɛn bin dɔn mekɔp dɛn maynd fɔ tink bɔt ɔl dis.
  
  Di kwɛshɔn bɔt chaj we dɛn bin de chaj di wan dɛn we de na pawa we bin de du tin ɔnda fos ɛn bikɔs dɛn bin de fred fɔ di wɛlbɔdi fɔ di wan dɛn we dɛn lɛk, bin de go tay di jɔjmɛnt sistɛm fɔ lɔng lɔng tɛm.
  
  Bɔt dɛn bin fri di wan dɛn we di Blɔd Kiŋ bin kapchɔ ɛn mek dɛn gɛt wanwɔd bak wit di wan dɛn we dɛn lɛk. Gates bin prɔmis se dɛn go fos Kovalenko fɔ lɛf in blɔd vendetta, wan we ɔ ɔda we. Harisin bin mit bak wit in gyal pikin, pan ɔl we na fɔ shɔt tɛm, ɛn di nyus bin jɔs mek Drake fil bad mɔ.
  
  If dɛn bin dɔn bɔn in yon gyal pikin ɛn lɛk am ɛn afta dat dɛn kidnap am, yu tink se i bin fɔ dɔn du di sem tin we Harisin bin du?
  
  Na tru se i go du dat. Ɛni papa go muf ɛvin ɛn di wɔl ɛn ɔltin we de bitwin dɛn fɔ sev in pikin.
  
  Hayden, Gates, ɛn Kinimaka waka go fa frɔm di nɔys te dɛn rich nia Drake ɛn in grup. I bin gladi fɔ si Komodo ɛn di Delta sojaman we bin stil de alayv, we nem Mɛlin, wit dɛn bak. Di bon dɛn we dɛn bin mek wit padi biznɛs ɛn akshɔn bin de sote go.
  
  Hayden bin de aks Gates bɔt sɔm man we nem Rɔsɛl Keyman. I bin tan lɛk se dis man dɔn tek Torsten Dahl in ples as di edman fɔ di Ayland ɔpreshɔn, in ɔda dɛn bin de kɔmɔt na di tɔp... ɛn sɔntɛm ivin frɔm wan ples we gɛt fɔg ɛn we de fa oba am. I bin tan lɛk se Keyman na pɔsin we tranga ɛn i nɔ gɛt sɔri-at. I bin de dayrɛkt kɔvat ɔpreshɔn dɛn ɔltɛm ɛn i bin de tɔk bɔt ivin mɔ kɔvat ɛn sɛlɛkɛt ɔpreshɔn dɛn na di kɔntri ɛn ɔda kɔntri dɛn.
  
  Geits bin tɔk se: "Keyman na pɔsin we de sɔlv prɔblɛm dɛn. "Bɔt nɔto dat nɔmɔ. Yu si, i tan lɛk se nɔbɔdi nɔ no udat in trɔbul i bi.In kliarens pas di ays lɛvɛl. In akses de wantɛm wantɛm ɛn i nɔ gɛt ɛni kɔndishɔn. Bot wen dem push am, nobodi no hu di hell im rili de wok fo."
  
  Drake in mobayl fon ring ɛn i hang ɔp. I chɛk di skrin ɛn i bin gladi fɔ si se di pɔsin we kɔl am na Thorsten Dahl.
  
  "Ei, na krayzi Sweden! Wetin de apin, padi? Yu stil de tok laik idiot?"
  
  "I go tan lɛk se na so i bi. a don trai fo kontak sohmbodi fo sohm awa en a andastan. Fate nɔ de du gud to mi."
  
  "Yu laki se yu gɛt wan pan wi," Drake se. "I dɔn tranga fɔ sɔm dez."
  
  "Wɛl, i de kam fɔ rɔf mɔ." Dahl don kam bak.
  
  "A de dawt dat-".
  
  "Lisin. Wi bin fɛn wan drɔin. Wan map fɔ bi mɔ prɛsis. Wi bin ebul fɔ decipher mɔs pan am bifo da idiot Cayman de klas am as top-lɛvel sikyɔriti ishu. Bay di we, yu tink se Hayden ɔ Geits bin kam fɔ no ɛnitin bɔt am?"
  
  Drake bin blink in yay bikɔs i bin kɔnfyus. "Keyman? Hu di hell na dis Cayman guy? Ɛn wetin Hayden ɛn Geits no?"
  
  "No mata." A nɔ gɛt bɔku tɛm." Na di fɔs tɛm dis we Drake kam fɔ no se in padi de tɔk wit wispa ɛn rɔsh. "Luk. Di map we wi fɛn at least sho usay di tri grev dɛn de. Yu bin ɔndastand dis? Tri grev dɛn de fɔ di gɔd dɛn."
  
  "Wi jɔs fɛn di sɛkɔn wan." Drake fil se di briz knock out of am. "I rili big."
  
  "A bin tink so." Dɔn i tan lɛk se di map kɔrɛkt. Bɔt, Drake, yu fɔ yɛri dis, di tɔd grev na di big wan pan dɛn ɔl, ɛn na di wɔs wan."
  
  "Wɔs?"
  
  "Ful wit di gɔd dɛn we rili bad. Rili disgusting. Ivɛl tin dɛn we Gɔd mek. Di tɔd grev na bin sɔntin we tan lɛk prizin, usay dɛn bin de fos pɔsin fɔ day pas fɔ gri fɔ mek i day. Ɛn Drek..."
  
  "Wetin?"
  
  "If wi rait, a tink se na im de hol di ki fo som kain doomsday wepan."
  
  
  CHAPTER FƆTI-TRI
  
  
  Bay di tɛm we ɔda daknɛs dɔn kam dɔŋ na Awayi ɛn di nɛks stej dɛn fɔ sɔm ol megaplan dɔn bigin, Drake, Alicia ɛn May bin dɔn lɛf ɔltin fɔ dɔn dɛn yon kraysis wans ɛn fɔ ɔltɛm.
  
  Na chans, dɛn bin pik di say we dramatik pas ɔl. Waikiki Bich wit di wam wam Pasifik Oshɔn, we di ful mun de shayn na wan say ɛn row dɛn we gɛt turis ɔtel dɛn we de bɔn faya na di ɔda say.
  
  Bɔt tinayt na bin ples fɔ pipul dɛn we denja ɛn fɔ mek pipul dɛn we gɛt harsh rivyu. Tri tin dɛn we Gɔd mek bin kam togɛda na wan mitin we go chenj di we aw dɛn de liv dɛn layf sote go.
  
  Drake bin tɔk fɔs. "Una tu nid fɔ tɛl mi. Udat kil Wells ɛn wetin mek. Na dat mek wi de ya, so i nɔ gɛt ɛni bɛnifit fɔ bit rawnd di bush igen."
  
  "Nɔto dat nɔmɔ na di rizin we mek wi de ya." Alicia bin luk Mai wit wan yay. "Dis ɛlf ɛp fɔ kil Hudson bay we i nɔ tɔk natin bɔt in smɔl sista. Na taim fo mi and mai man to get som old-fashin revenj."
  
  Mai bin shek in ed smɔl smɔl. "I nɔto tru." Yu fat, idiotic bɔyfrɛn-"
  
  "Dɔn insay di spirit we Wɛls bin gɛt." Alisia bin de his. "A wish se a bin gɛt sɔm fri tɛm!"
  
  Alis step fɔ go bifo ɛn pans May tranga wan na in fes. Di smɔl Japan gyal bin stɛp, dɔn i luk ɔp ɛn smayl.
  
  "Yu mɛmba".
  
  "Wetin yu tɛl mi se di nɛks tɛm we a nak yu, a fɔ bit yu lɛk man? Yɛs, yu nɔ kin lɛk fɔ fɔgɛt sɔntin lɛk dat."
  
  Alis bin mek bɔku bɔku panch dɛn. Mai step bak, i grap ɛni wan pan dɛn an. Di san we bin de rawnd dɛn bin de skata, ɛn dɛn bin de skata to random patɛns bay dɛn fast fut dɛn. Drake bin tray fɔ invayt wan tɛm, bɔt wan blo na in rayt yes mek i tink tu tɛm.
  
  "Jɔs nɔ fuk kil unasɛf."
  
  Alis bin de grɔmbul se: "A nɔ go ebul fɔ prɔmis ɛnitin." I fɔdɔm ɛn trip May in rayt leg. Mai land wit wan grunt, di san de krɔs in ed. As Alis de kam nia, Mai trowe wan anful san na in fes.
  
  "Bitch" we de tɔk bɔt.
  
  Mai lunged se: "Ɔltin fayn-" Di tu uman dɛn bin kam fes-to-fes. Dɛn bin de yuz Alis fɔ klos fɛt ɛn trowe strɔng blo wit in ɛlbow, fist ɛn pal, bɔt Mai bin kech ɔ rɔnawe pan ɛni wan pan dɛn ɛn ansa in kayn. Alicia grap May in bɛlt ɛn tray fɔ trowe am ɔf balans, bɔt ɔl wetin i bin ebul fɔ du na fɔ rip sɔm pat pan May in pant.
  
  Ɛn lɛf Alis in difens opin.
  
  Drake bin blink as i de wach di tin dɛn we de apin. "Naw dis luk lɛk di trut mɔ." I step bak. "Kɔntinyu".
  
  May tek ful advantej pan Alicia in mistek, ɛn na wan nɔmɔ kin de agens wan May klas wɔriɔ. Blow dɛn bin de kam pan Alisia, ɛn i bin de stɛp bak, in raytan bin de hang limp bikɔs i bin de fil pen, ɛn in sternum bin de bɔn bikɔs ɔf di bɔku bɔku blo dɛn we dɛn bin de blo am. Bɔku pan di wɔriɔ dɛn bin fɔ dɔn giv ɔp afta tu ɔ tri hit dɛn, bɔt dɛn bin mek Alis wit tin dɛn we strɔng pas am, ɛn ivin we i dɔn, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i pul insɛf togɛda.
  
  I trowe insɛf bak tru di ays, kik ɛn stɔp Mai wit wan tu-leg kik to di bɛlɛ. Alis land pan in bak na di san ɛn tɔn in wan ol bɔdi ɔpsayd dɔŋ.
  
  Na fɔ mit wan plant fes we gɛt di ɔda we we kɔmpleks pas ɔl. Wan panch to di bɛlɛ bin fɔ dɔn knock di Hulk, bɔt i nɔ ivin stɔp Mai. In mɔsul dɛn bin tek di blo wit izi.
  
  Alis bin fɔdɔm, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ di layt dɔn ɔt. Sta dɛn bin de swim bifo in yay, ɛn nɔto di sem wan dɛn we bin de shayn na di skay na nɛt. I bin de kray. "Damn laki shot."
  
  Bɔt May bin dɔn ɔlrɛdi tɔn to Drake.
  
  "A kil Wells, Drake. I bin du am".
  
  I bin tɔk se: "A bin kam fɔ no am kwik kwik wan. "Yu go mɔs dɔn gɛt rizin. Wetin na bin am?"
  
  "Yu nɔ go se dat if a kil di ol bastar." Alis bin de kray ɔnda dɛn. "Yu go kɔl mi sayko bitch."
  
  Drake nɔ bin pe atɛnshɔn to am. Mai shek di sand kɔmɔt na in ia. Afta wan minit, i tek dip briz ɛn luk dip dip wan insay in yay.
  
  "Wetin dis?"
  
  "Tu rizin dɛn. Di fɔs ɛn simpul tin na dat i kam fɔ no bɔt Chika in kidnap ɛn trɛtin fɔ tɛl yu."
  
  "Bɔt wi bin ebul fɔ tɔk bɔt-"
  
  "A no. Dis na jɔs smɔl pat."
  
  Na smɔl pat nɔmɔ i bin de tink. Yu tink se dɛn bin kidnap May in sista na smɔl pat?
  
  Naw Alis bin de tray tranga wan fɔ tinap. Insɛf tɔn fɔ fes Drake, in yay ful-ɔp wit fred we nɔ gɛt wanwɔd.
  
  May bigin fɔ tɔk se: "A no," dɔn i pɔynt Alis. "Wi no sɔntin we wɔs pas dat. Sɔntin we rili bad..."
  
  "Jizɔs, if yu nɔ put dis na do, a go shot yu tu fukin ed dɛn ɔf."
  
  "Fɔs, yu fɔ no se Wɛls nɔ go ɛva tɛl yu di tru. I bin bi wan SAS. Na bin ɔfisa. Ɛn i bin de wok fɔ wan smɔl ɔganayzeshɔn we so ay pan di it chen dat na in de rul di gɔvmɛnt."
  
  "Rili? Bɔt wetin?" Drake in blɔd bin frɔz wantɛm wantɛm.
  
  "Dat dɛn kil yu wɛf-Alisin-."
  
  In mɔt bin de muf, bɔt i nɔ bin de mek sawnd.
  
  "Yu bin kam nia pɔsin tumɔs. Dɛn bin nid yu fɔ kɔmɔt na dis rejimɛnt. Ɛn in day mek yu lɛf fɔ du am."
  
  "Bɔt a bin de go fɔ kɔmɔt de. A bin de go lɛf di SAS fɔ am!"
  
  Mai bin tɔk kwayɛt wan se: "Nɔbɔdi nɔ bin no." "Ivin in nɔ bin no am."
  
  Drake blink, i fil wan wantɛm wantɛm wet na di kɔna dɛn na in yay. "I bin gɛt wi pikin."
  
  Mai bin de luk am wit grey fes. Alis bin tɔn in bak pan am.
  
  I bin tɔk se: "A nɔ ɛva tɛl ɛnibɔdi bifo." "Nɔ ɛva".
  
  Di Awayi nɛt bin de kray rawnd dɛn, di strɔng sɔf bin de wispa siŋ dɛn we di pipul dɛn we bin de trade trade bin dɔn fɔgɛt fɔ lɔng tɛm, di sta dɛn ɛn di mun bin de luk dɔŋ wit dispassionately lɛk aw i bin de, kip sikrit ɛn lisin to di prɔmis dɛn we mɔtalman kin mek bɔku tɛm.
  
  "Ɛn ɔda tin de," Mai se insay di daknɛs. "A bin spɛn bɔku tɛm wit Wɛls as wi bin de bounce rawnd Mayami. We wi bin de na da ɔtel de, yu no, di wan we dɛn blo to pis, a yɛri am de tɔk na fon at least af duzin tɛm to wan man...
  
  "Us kayn pɔsin?" Drake bin se kwik kwik wan.
  
  "Di man in nem na bin Keyman. Rɔsɛl Keyman."
  
  
  DƆN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Devid Lidbit
  Na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl
  
  
  CHAPTER FƆS
  
  
  Di Sɛktri fɔ Difɛns, Kimberly Crow, sidɔm wit wan wɔri we de gro na in at we dɔn ɔlrɛdi de rɔn. Fɔ tru, i nɔ bin dɔn de na di wok fɔ lɔng tɛm, bɔt i gɛs se nɔto ɛvride wan 4-sta Ami jenɛral ɛn wan ay-rɛnk CIA ɔfisa de aks fɔ ɔdiɛns wit pɔsin we tan lɛk am.
  
  Na bin wan smɔl rum we nɔ bin de shayn bɛtɛ bɔt we dɛn bin de mek fayn fayn wan na wan ɔtel we de na di tɔŋ we nem Washinton; wan ples we i bin yus to we tin nid fɔ tek tɛm smɔl pas aw i kin bi. Di layt we nɔ bin de shayn bɛtɛ bin de sho smɔl smɔl frɔm bɔku bɔku gold ɛn sɔlid ɔk tin dɛn, we bin de mek di rum fil lɛk se na kɔzhɔl ɛn i bin de ɛksplen di tin dɛn we di wan dɛn we mit ya bin de du ɛn di we aw dɛn bin de sho dɛnsɛf ɔltɛm. Qrow bin wet fɔ di fɔs wan pan dɛn fɔ tɔk.
  
  Mak Digbi, di CIA man, bin kam stret to di pɔynt. "Yu tim kray, Kimberly," i se, in tɔyn de kɔt di atmosfɛs lɛk asid tru mɛtal. "I de rayt in yon tikɛt."
  
  Qrow, we bin de ɛkspɛkt dis kɔstik atak, bin et fɔ go difensiv, bɔt i bin rili nɔ gɛt ɔda tin fɔ du. Ivin as i de tɔk, i bin no se na di rayt tin Digbi bin want. "Dɛn mek kɔl fɔ mek dɛn jɔj dɛn. Na fil. Sɔntɛm a nɔ go lɛk am, Mak, bɔt a de stik wit am."
  
  "Ɛn naw wi de biɛn," Jɛnɛral Jɔj Glisin bin grɔmbul we i nɔ satisfay. Di nyu ɛnjɛjmɛnt na bin ɔl wetin i bisin bɔt.
  
  "In di res fɔ wetin dɛn kɔl "vacation spots"? Di wan dɛn we de rayd? Duya. Wi bɛst maynd nɔ krak di kɔd yet."
  
  "Stik to am, yea?" Digbi kɔntinyu lɛk se Glisin nɔ bin ambɔg am. "Wetin bɔt di disayd we dɛn disayd fɔ kil sivilian?"
  
  Qrow opin in mɔt bɔt i nɔ tɔk natin. I bɛtɛ lɛ wi nɔ du dis. Digbi bin no klia wan pas aw i bin no ɛn i bin de go yuz ɛvri las pat pan am.
  
  I bin de luk am stret. "Wetin bɔt am, Kimberly?"
  
  I bin de luk am bak, i nɔ tɔk natin, di briz naw de krak bitwin dɛn. I bin klia se Digbi go brok fɔs. Di man bin de praktis fɔ swɛt wit in nid fɔ sheb, fɔ tɔn in sol ɛn mol am akɔdin to in we fɔ tink.
  
  "Wan man we nem Jɔshwa Vidal bin ɛp dɛn fɔ du dɛn investayshɔn. Mi tim we bin de na grɔn nɔ bin no wetin mek dɛn de luk fɔ am, ɔ wetin mek dɛn ɔf ɔl di kamɛra dɛn we de na di sɔvɛlayshɔn rum," i stɔp, "te dɛn chɛk leta ɛn fɛn..." I shek in ed, de mek lɛk se chagrin wɔs pas bɔku pan di sop opera sta dɛn.
  
  Qrow rid bitwin di layn dɛn, fil di bɔku layers fɔ krap. "Yu gɛt ful ripɔt?"
  
  "A biliv". Digbi bin nɔd fɔ disayd fɔ du sɔntin. "I go de na yu tebul bay ivintɛm."
  
  Qrow bin de silent bɔt ɔl wetin i no bɔt di las mishɔn. Di SPEAR tim bin kip in touch - barely - bot dem bin sabi likl abaut wetin hapun. Bɔt di kil we dɛn kil dis Jɔshwa Vidal, if i ivin rimot tru, go gɛt dip ɛn fa fa kɔnsikuns fɔ di tim. Ad pan dis, Mak Digbi, we na di kayn man we bin gladi fɔ kɔrɛkt ɛni mistek we go mek in yon gol dɛn go bifo, ɛn i izi fɔ kɔl Hayden in tim disgres to Amɛrika. Dɛn kin disband dɛn, klas dɛn as pipul dɛn we rɔnawe we dɛn kin arɛst, ɔ... wɔs pas dat.
  
  Ɔltin bin dipen pan Digbi in plan.
  
  Kro bin gɛt fɔ tred gud gud wan, ɛn i bin mɛmba in yon wok we nɔ bin rili izi fɔ am. Fɔ rich dis fa, fɔ rich dis ay, nɔ bin gɛt in denja dɛn-ɛn sɔm bin stil de ayd biɛn am.
  
  Jɛnɛral Glisin bin de laf. "I nɔ de muv ɛnitin fɔ go bifo. Ɛspɛshali dɛn man dɛn we de wok na fam."
  
  Qrow bin nɔd to di jenɛral. "A gri wit dat, Jɔj. Bɔt SPEAR bin gɛt ɛn kɔntinyu fɔ gɛt wan pan wi tim dɛn we de wok fayn pas ɔl, wit SEAL Tim dɛn 6 ɛn 7. Dɛn... yunik pan bɔku we dɛn. I min se, fɔ tru, no ɔda tim nɔ de na di wɔl we tan lɛk dɛn."
  
  Digbi in yay bin tranga. "A de si dis as pozishɔn we rili nɔ izi fɔ mi pas fɔ si am as pozishɔn we bɛtɛ pas am. Dɛn SWAT tim dɛn ya nid shɔt lɛsh, nɔto chen we lɔs."
  
  Qrow bin fil se di atmosfɛre de pwɛl ɛn i bin no se ivin wɔs tin go apin bifo. "Yu tim dɔn kɔmɔt na di rel. Dɛn gɛt prɔblɛm dɛn we de insay dɛn at. Ɔta mistɛri dɛn we kin kam yet fɔ bit wi ɔl na di ɔn..." I stɔp smɔl.
  
  Jɛnɛral Glisin bin grɔmbul bak. "Di las tin we wi nid na wan tim fɔ rogue maltineshɔnal kɔpɔreshɔn dɛn we Amɛrika haya fɔ kray ovasi, we de mek ɔda shit storm. I bɛtɛ fɔ kɔt tay we wi ebul."
  
  Qrow nɔ bin ebul fɔ ayd in sɔprayz. "Wetin yu de tok abaut?"
  
  "Wi nɔ de tɔk natin." Digbi luk di wɔl dɛn lɛk se i de ɛkspɛkt fɔ si Dumbo in yes.
  
  "Yu de se dɛn fɔ arɛst dɛn?" i bin de prɛs.
  
  Digbi shek in ed klos wan we i nɔ bin no; i nɔ bin izi fɔ notis, bɔt na wan muvmɛnt we bin de ring wɔnin bɛl dɛn dip insay Qrow in sol. I nɔ bin lɛk am, nɔto wan bit, bɔt di wangren we fɔ pul di bad bad tɛnsiɔn we bin de na di rum ɛn kɔmɔt de na fɔ go bifo.
  
  I tɔk wit layt vɔys we i ebul fɔ gɛda se: "Put wan pin insay." "Ɛn lɛ wi tɔk bɔt di ɔda rizin we mek wi de ya. Na di 4 kɔna dɛn na di wɔl."
  
  Di jenɛral bin tɔk se: "Lɛ wi tɔk dairekt wan." "Ɛn luk di tru tin dɛn, nɔto lay lay stori dɛn. Di tru tin dɛn se sɔm bɔnch pan saykɔs dɛn bin stɔp pan tati ia ol manuskrip dɛn we wɔ kriminal dɛn we bin ayd na Kiuba bin rayt. Di fact se dis bunch of psychos bin go bifo en fukin lik dem pan di damn Network, we na kwik natura fo dis bunch. Dis na di tru tin dɛn."
  
  Kraw bin no se di jenɛral nɔ lɛk di akiɔlɔjik pipul dɛn ɛn i nɔ bin ebul fɔ imajin am atɔl. "A tink se na so, Jɔj."
  
  "Yu go lɛk sɔm mɔ?"
  
  "Wɛl, a rili shɔ se wi de kam yɛri dɛn."
  
  "Ɛvri mad sayɛnsman, ɛvri Indiana fukin Jones wannabe ɛn opportunistic kriminal na di wɔl naw gɛt akses to di sem infɔmeshɔn we wi de du. Evri govanment, evri speshal fos tim, evri blak ops yunit don si am. Ivin di wan dɛn we nɔ de. Ɛn rayt naw... dɛn ɔl bin de pe atɛnshɔn pan wan ples we dɔti pas ɔl."
  
  Qrow nɔ bin shɔ se i lɛk in analɔji, bɔt i aks, "Uswan?"
  
  "Plan fɔ di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt go de. Plan fɔ di ɛnd fɔ di wɔl."
  
  "Naw dat de saund smɔl dramatik we de kɔmɔt frɔm yu, Jɛnɛral."
  
  "A rid am wɔd fɔ wɔd, na dat nɔmɔ."
  
  "Wi ɔl dɔn rid am. Ɔl dis," Digbi bin intajɛkt. "Fɔ tru, dɛn nid fɔ tek dis siriɔs wan ɛn dɛn nɔ go ebul fɔ diskɔnt am fɔ naw. Di men pepa we dɛn kɔl di "Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt," de tɔk bɔt di Ɔsman dɛn ɛn wi biliv se di ɔda we aw dɛn fɔ fɛn dɛn."
  
  "Bɔt-" I klia se Glisin nɔ bin ebul fɔ ɛp insɛf. "Fɔ kɔna. Dis nɔ mek sɛns atɔl."
  
  Qrow bin ɛp am fɔ go bifo. "A de guess se dis na kod on purpose, George. Fɔ mek di disayd nɔ izi. Ɔ mek am so dat na di wan dɛn nɔmɔ we di Ɔda dɔn pik go gɛt am."
  
  "A nɔ lɛk am". Gleason bin luk laik se i de go kray.
  
  "A shɔ se". Qrow tap di tebul we bin de bifo am. "Bot luk - di manuskrip de rayz plenti kweshon, ol of dem no get ansa yet. Basically, wia dem de nau... Di Order?"
  
  Digbi nɔ bin gri se: "Dis nɔto di big mistek we wi de gɛt atɔl." "Dis plan na wetin wi fɔ tɔn to wit ɔl wi at."
  
  Qrow bin ɛnjɔy di win we dis patikyula manipuleshɔn bin win. I bin kɔnfɔm se: "SPIA dɛn dɔn ɔlrɛdi de na Ijipt." "Fɔ tek di manuskrip as fes valyu ɛn tek am se di fɔs we aw wi bin de ɛksplen am kɔrɛkt na di say we wi fɔ de."
  
  Digbi bit in lip we de dɔŋ. I bin tɔk se: "Dis ɔl gud, bɔt i de briŋ wi ful sɛklɔ bak to usay wi want fɔ de. Naw dɛn fɔ disayd fɔ du sɔntin, Kimberly."
  
  "Naw?" I bin rili sɔprayz. "Dem no de go eniwe and i go bi mistek to tek dem komot fo fild. A tek am se yu dɔn ɔndastand di manuskrip? Fo man dɛn we de rayd ɔs? Di las 4 wɛpɔn dɛn? Wɔ, win, angri, Day. If dis na valid klem, wi nid dɛn fɔ du wetin dɛn de du bɛst."
  
  "Kimbɔli." Digbi bin de rɔb in yay. "Mi ɛn yu gɛt difrɛn we fɔ si wetin i bi."
  
  "Fɔ tru, yu nɔ go ebul fɔ chalenj di sakrifays dɛn we dɛn bin dɔn gɛt trade?"
  
  "Aw yu de difayn sakrifays?" Digbi bin spre in an dɛn insay wan we we rili smug. "Yes, dɛn neutralize sɔm trɛt, bɔt na so di SEALs, di Rangers, di CIA Special Activities Division, di SOG, di Marine Raiders..." I stɔp. "Si usay a de go?"
  
  "Yu se wi nɔ nid SPIR."
  
  Digbi bin rol in yay bay wilful. "I nɔ ɛva apin".
  
  Qrow tek pas wan sɛkɔn fɔ tink bɔt di insul we dɛn bin want fɔ provok am. I glan frɔm Digby to Gleason, bɔt di jenɛral ansa ɔl wit wan impassive, stoic luk, no dawt di outward expression of in creative streak. I bin klia to am usay SPIR bin ebul fɔ du am. Gleeson bin rili ɔndastand dis, ɛn Digbi bin tray fɔ du difrɛn tin.
  
  I bin tɔk se: "Fɔ naw, na wɔd ɛn ripɔt nɔmɔ wi gɛt, bɔku pan dɛn na nyuz. Dis tim don risk dia laif, los dia man and sakrifais taim and taim bak fo dis kontri. Dɛn gɛt rayt fɔ tɔk."
  
  Digby mek wan fes, bɔt i nɔ tɔk natin. Qrow bin ledɔm bak na in chia, i bin de ɛnjɔy di kol atmospɛs we stil de ɔlsay na di 4 kɔna dɛn na di rum fɔ tray fɔ kɔntinyu fɔ pe atɛnshɔn. Wan bin nid fɔ pe atɛnshɔn ɛn kol at we i de dil wit snek dɛn we gɛt pɔyzin.
  
  "A de prɔpos fɔ sɛn pipul dɛn to TerraLeaks fɔ tray fɔ stɔp dis flɔ ɔf infɔmeshɔn," na so i tɔk. "Te dɛn no se dis Ɔda na tru. Wetin go apin jisnɔ," na so i ad. "Wi de investiget di Cuban bunker wia dem fain am. Ɛn wi mek Tim SPEAR du in wok. Nɔbɔdi nɔ go du am kwik pas dat."
  
  Jɛnɛral Glisin nɔd fɔ sho se i gri. I bin de rɔm se: "Dɛn de de."
  
  Dɔn Digbi smayl brayt wan to am, ɛn tɔk bɔt di pusi we gɛt di krim. I bin tɔk se: "A gri wit ɔl di advays dɛn we yu de gi." "A wan go on rekod as a se a no gri wit dem, bot a go gri. Ɛn fɔ tɔn bak, a want mek yu gri fɔ tek mi smɔl prɔpɔzal."
  
  Diya Gɔd, nɔ. "Uswan pan dɛn?"
  
  "Wi de send sekon tim. Fɔ kɔba fɔ dɛn ɛn sɔntɛm fɔ ɛp dɛn."
  
  Qrow bin no wetin i bin de tɔk. "Fɔ kɔba" bin min fɔ wach, ɛn "fɔ ɛp" bin rili min fɔ du.
  
  "Us tim?"
  
  "SEAL Team 7. Dɛn de kam nia."
  
  "Wɔndaful." Qrow bin shek in ed. "Wi get tu of wi bes tims fo di sem eria di sem taim. Aw dis bin apin?
  
  Digby bin ebul fɔ kɔntinyu fɔ bi pɔsin we nɔ de du natin. "Pure coincidence na tin we apin. Bɔt una fɔ gri se tu bɛtɛ pas wan."
  
  "Fayn". Qrow bin no se i nɔ gɛt ɔda tin fɔ du pas fɔ gri. "Bɔt ɔnda ɛni sikɔstɛms di tu tim dɛn nɔ go mit. Nɔto fɔ ɛni rizin. Ɔl klia?"
  
  "Na if di wɔl de dipen pan am nɔmɔ." Digbi smayl, i rɔnawe pan di kwɛstyɔn ɛn mek Glisin kray.
  
  Gleason bin tɔk se: "Stay profeshɔnal. "A kin gɛt sɛvin na di rayt eria insay sɔm awa. Provided wi get dis ova wit pretty soon."
  
  "Tink bɔt am bak." Qrow bin avɔyd fɔ tɛl di man ɛn in wɛf nɔ fɔ mek di domɔt nak dɛn na dɛn bɔt we dɛn de kɔmɔt. Fo SPEAR, e no bin fit get mo sirios. Fɔ di man we kil Jɔshwa Vidal, i bin rili bad. Fɔ am, i bin fɔ dɔn bi ɛni wan pan di tin dɛn we wi dɔn tɔk bɔt ɛn i bin fɔ dɔn wɔs pas dat. Bɔt fɔs, lɛ wi sev di wɔl, i bin tink.
  
  Igen.
  
  
  CHAPTER TU
  
  
  Alɛgzandria de wit ɔl in mɔdan glori biɛn di plet-glas winda; wan kɔnkrit mɛtropɔlis we de go bifo ɛn we gɛt wan si we de shayn, we gɛt pam tik dɛn ɛn ɔtel dɛn, wan kɔba kɔstlayn ɛn di Laybri na Alɛgzandria we rili wɔndaful.
  
  Di CIA sef os bin de si siks len dɛn we trafik bin chok ɛn we bin de kɔba smɔl smɔl rawnd di bɔw na di si. Ɔl di we aw pipul dɛn kin ebul fɔ go na di balkɔn we bin rɔtin frɔm do, dɛn bin gɛt ebi ebi glas ɛn ba dɛn. Na di men drɔin rum nɔmɔ bin de sho se pɔsin fil fayn; di kichin bin smɔl ɛn na fɔ shɔt tɛm, di tu bedrum dɛn bin dɔn bi stɛl kech fɔ lɔng tɛm. Na wan pɔsin nɔmɔ bin de wok fɔ di sef os fɔ ful-taym, ɛn i bin klia se i nɔ bin de na di say we i bin de fil fayn.
  
  Alis bin ɔda wan kɔp kɔfi. "Ei man, dis na fo blak, tu wit milk, tri wit krim and wan wit sinamɔn flawa. Dɔn ɔndastand?"
  
  "I don"t..." Wan man we ol tati ia wit tin-rim glas ɛn bush aybrɔw bin blink wit wamat. "A nɔ de... mek kɔfi. Yu ɔndastand dis?
  
  "Yu nɔ ɔndastand? Wel, wetin di hell yu de du ya?"
  
  "Kɔnɛkshɔn." Lokal kɔntakt. Di pɔsin we de kia fɔ di os. A-"
  
  Alis bin smɔl in yay dɛn wit tɛnsi. "Di pɔsin we de kia fɔ di os?"
  
  "Yɛs. Bɔt nɔto lɛk dis.A-"
  
  Alis bin tɔn in bak pan am. "Fuk, dude. Yu nɔ de mek di bed dɛn. Yu nɔ de mek kɔfi. Wetin wi de pe yu fɔ?"
  
  Drake bin tray in bɛst fɔ ignore di Inglish uman, insted i bin pe atɛnshɔn pan di mitin bitwin Smit ɛn Lauren. Di Nyu Yɔk man bin rɛdi ɛn flay go Ijipt di tɛm we di nyu trɛtin bin tɔn frɔm sɔm tin we bin de mek i fred to wetin i bin de put fɔs. We i tinap na di sɛntrɔm na di rum wit in ia dɔŋ ɛn wan ple ple ɛksprɛshɔn na in fes, i bin rɛdi fɔ ɔpdet di tim, bɔt we Smit kam nia Lɔrin, wan ol rɛnj ɔf imɔshɔn dɛn kam krash dɔŋ pan am.
  
  I ansa wantɛm wantɛm se: "Nɔto naw."
  
  Smit bin grɔmbul se: "A de alayv." "A bin tink se yu go intres."
  
  Bifo Lauren snap bak, i tek dip briz. "A de wɔri bɔt yu ɛvride, ɛvri minit. A biliv. Yu lɛk am, Smit?"
  
  Di sojaman opin in mɔt fɔ mek i nɔ gri wit am, bɔt Alis bin tek tɛm put an pan am. "Damn, yu nɔ yɛri? In nem na Lanslɔt. I lɛk am pas Smit. Naw wi ɔl de kɔl am da we de."
  
  Dɛn bin kech Lauren fɔ di sɛkɔn tɛm insay wan minit. "Lance-a-what? Nɔto di ol nayt in nem dat?"
  
  Alis bin tɔk wit gladi at se: "Fɔ tru. "Di sem man we nɔ fetful to di kiŋ in wɛf."
  
  "Yu de se a fɔ wɔri? Ɔ yu bisin bɔt am?"
  
  Alis bin de luk Smit wit ɔl in yay. "Nɔ. If i lɔs yu, di bɛst tin we i go gɛt na babu, ɛn mɔnki we gɛt rɛd fes nɔ de na Ijipt." I luk rawnd di rum wit wan luk we de aks kwɛstyɔn. "At least nɔto ausayd dis rum."
  
  Mai bin tinap nia Lauren naw, bikɔs i bin dɔn step na sayd afta we i dɔn chɛk di sef os in sikyɔriti sistem tu tɛm. "Wi fɔ kech di ɔpreshɔn? A tink se na dat mek Lauren de ya?"
  
  "Yes Yes" "Yɛs Yɛs". Di Nyu Yɔk man bin gɛt maynd bak kwik kwik wan. "Una ɔl go lɛk fɔ sidɔm? I kin tek sɔm tɛm".
  
  Yorgi bin fɛn wan ɛmti sidɔm ples. Drake sidɔm na di chia usay dɛn de put an, ɛn tek tɛm luk rawnd di rum. I bin klia to am, we i de wach frɔm di sayd, aw Dal ɛn Kenzi bin dɔn kam nia dɛnsɛf, aw Hayden bin dɔn slip kɔmɔt nia Kinimaki, ɛn, wi gladi fɔ no se, aw Alicia ɛn May naw bin tan lɛk se dɛn de aksept dɛnsɛf mɔ. Drake bin rili fil fri fɔ dis tin we apin, bɔt di nɛks big tin bin de kam apin. Yorgi don de klos klos to silent sins we dem riviu am jos tri dez afta.
  
  Na mi na di wan we kil mi mama ɛn papa wit kol blɔd.
  
  Yɛs, dis bin mek di sɛlibreshɔn nɔ fayn, bɔt nɔbɔdi nɔ bin put prɛshɔn pan di Rɔshian dɛn. I bin rili tray tranga wan fɔ gri se i dɔn du; Naw i bin nid tɛm fɔ translet di mɛmori to rial wɔd dɛn.
  
  Lauren bin luk lɛk se i nɔ kɔmfyut smɔl we i tinap na di ed pat na di rum, bɔt we Smit step bak, i bigin fɔ tɔk. "Fɔs, wi kin gɛt lida fɔ usay Taylɔr Wɛb in stash de. Mɛmba - i prɔmis se mɔ sikrit dɛn go kɔmɔt na do?"
  
  Drake bin mɛmba dis gud gud wan. Dɛn dɔn de wɔri bɔt di bad tin dɛn we go apin to dɛn frɔm da tɛm de. Ɔ at le tu ɔ tri bin de.
  
  "Bɔt naw wi nɔ gɛt tɛm fɔ dat. Leta, a op se wi ɔl go ebul fɔ go waka. Bɔt dis... dis nyu trɛt bigin we di TerraLeaks ɔganayzeshɔn put bɔku bɔku dɔkyumɛnt dɛn na di intanɛt." I bin wins. "Mɔ lɛk fizik bɔm we dɛn drɔp pan dijital fawndeshɔn. Ɔl di dɔkyumɛnt dɛn bin rayt wit an, i klia se dɛn bin rili lɛk dɛn ɛn dɛn bin jɔs de mek dɛn big. Ol dɔti we dɛn kin yuz ɔltɛm. Di wan dɛn we de wok na TerraLeaks bin fɛn dɛn na wan ol bɔnks na Kiuba, we na sɔntin we lɛf frɔm bɔku bɔku ia bifo. I tan lɛk se di bɔnks na bin di hedkwata fɔ wan grup we gɛt madman dɛn we bin de kɔl dɛnsɛf di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt."
  
  Drake bin tɔk se: "I tan lɛk se bɔku pipul dɛn de laf."
  
  "Fɔ tru, na so i bin bi. Bɔt fɔ tru, tin kin wɔs pasmak. Ɔl dɛn pipul ya na bin wɔ kriminal dɛn we bin rɔnawe kɔmɔt na Nazi Jamani ɛn ayd na Kiuba. Naw, as una ɔl no, i izi fɔ mek wan list fɔ di weda shit we di Nazi dɛn nɔ bin intres pan pas fɔ mek wan list fɔ wetin dɛn bi. Dɛn mek dis Ɔda fɔ pas tin to di jɛnɛreshɔn dɛn we gɛt fɔ kam. If dɛn kech ɔ kil dɛn, dɛn go want fɔ gɛt sɔm glori rezonans sɔmsay tumara bambay."
  
  "Ɛn yu se dɛn gɛt am?" Hayden bin aks.
  
  "Wɛl, nɔto yet. Natin nɔ de we dɛn dɔn pruv. Di ɔda bin gɛt tu jenɛral dɛn, tu bigman dɛn na gɔvmɛnt ɛn tu biznɛsman dɛn we gɛt mɔni. Tugeda dɛn go gɛt bɔku pawa ɛn tin dɛn we dɛn gɛt."
  
  "Aw wi go no dis?" Mai aks am.
  
  "O, dɛn nɔ bin de ayd ɛnitin. Nem dɛn, tin dɛn we apin, ples dɛn. Ɔl dis de insay di dɔkyumɛnt dɛn. Ɛn TerraLeaks bin fala am," Lauren shek in ed, "as dɛn de du."
  
  "Yu de se ɔlman no?" Drake bin tɔk kwayɛt wan. "Ɛvri ɔganayzeshɔn we de blɔd na di wɔl? Gini gini." I tɔn in ed to di winda, lɛk se i de tink bɔt di wan ol wɔl we de na do, we de kam togɛda.
  
  Lauren bin bigin fɔ tɔk se: "Di dɔkyumɛnt we wi de tɔk bɔt nɔ dɔn dɔn ɔl."
  
  Alis bin snor. "Ilɛs, fɔ tru, na so i bi."
  
  "So wi nɔ gɛt ɔl di infɔmeshɔn. Wi kin jɔs tink se dɛn nɔ bin gi dɛn wɔ kriminal dɛn ya, we bin lɔs na di wɔl lɛk twɛnti sɛvin ia so bifo dis tɛm, di chans fɔ dɔn dɛn wok."
  
  "I dɔn lɔs?" Dahl bin de muf, i bin de shift smɔl frɔm wan fut to di ɔda fut. "Bɔku tɛm dis min di sikrit polis. Ɔ Spɛshal Fɔs dɛn. I mek sɛns bikɔs dɛn na bin wɔ kriminal dɛn."
  
  Lauren bin nɔd in ed. "Dis na tin we pipul dɛn gri pan. Bɔt di wan we "disappear" nɔ bin tink fɔ luk fɔ di sikrit bɔnks."
  
  "Dɔn sɔntɛm SAS." Dahl bin luk Drake. "Fɛt bastard dɛn."
  
  "At least dem no de kol wi speshal fos ABBA."
  
  Kinimaka go na di winda fɔ tek wan luk. I bin de rɔm insay in glas se: "I tan lɛk se na di mama fɔ ɔl di mistek dɛn." "A de alaw dis infɔmeshɔn fɔ skata fri wan. Ɔmɔs gɔvmɛnt dɛn go de fɛn dis di sem tɛm?"
  
  Lauren bin tɔk se: "At least siks pipul dɛn. "We wi no bɔt. Bay naw, i kin bi se mɔ pas dis. Di res bin stat wen una man dɛn dɔn na Pɛru."
  
  "Yu dɔn dɔn?" Smit bin ripit am. "Wi bin sev pipul dɛn layf."
  
  Lauren bin shrug in ed. "Nɔbɔdi nɔ de blem yu fɔ dis."
  
  Drake bin mɛmba klia wan wetin Smit bin de aks am bɔku tɛm fɔ mek i go kwik kwik wan di ɛl di tɛm we dɛn bin de du di las mishɔn. Bɔt naw nɔto di tɛm fɔ tɔk bɔt dis. Bifo dat, i kwayɛt wan mek di Nyu Yɔk man pe atɛnshɔn to am.
  
  I bin tɔk se: "So." "Wetin mek yu nɔ tɛl wi di rayt tin we dis Dumsday Ɔda dɔn plan ɛn aw i plan fɔ pwɛl di wɔl?"
  
  Lauren tek wan dip briz. "Dɔn i nɔ bad. A op se yu redi fɔ dis."
  
  
  CHAPTER TRI
  
  
  "Tru spay satelayt, hiden ejen and kamera, drone, di NSA... yu nem am, wi no se at least siks oda kontri de resis to bi di fes wan to fain di fo kona fo di wold. Amɛrika pipul..." i stɔp smɔl, i tink se, "wɛl... bi Amɛrika pipul... yu want fɔ rich de bifo ɔda pipul dɛn. Nɔto jɔs fɔ di sake fɔ prestij, bɔt bak bikɔs wi jɔs nɔ ebul fɔ tɔk wetin ɛni ɔda pɔsin go du wit wetin dɛn fɛn. Di filin na... wetin if Izrɛl fɛn sikrit kilman frɔm insay di kɔntri? Wetin go apin if Chaina fɛn ɔl di 4?"
  
  "So dis na di konfam kontri dem we de tek pat fo di projek?" Kensi aks kwayɛt wan. "Izrɛl?"
  
  "Yɛs. Plɛs Chaena, Frans, Swidan, Rɔshia ɛn Gret Briten."
  
  Drake bin tink se sɔntɛm i sabi sɔm pan di pipul dɛn we involv. I nɔ bin fayn we i bin gɛt fɔ wok agens dɛn.
  
  I bin tɔk se: "Triki." "Wetin na di rayt ɔda dɛn?"
  
  Lauren bin chɛk in laptɔp fɔ mek shɔ se. "Dɛn gɛt bɔku bɔku "nɔ fɔdɔm" ɛn "at ɛni kɔst"."
  
  Hayden bin tɔk se: "Dɛn si am as sɔntin we de ambɔg di wɔl." "Yu nɔ tink? Ɔltɛm, na smɔl dez nɔmɔ lɛf fɔ di nɛks apɔkalips."
  
  Drake bin se: "Ɛn pan ɔl dat, wi ɔl rili de na di sem say."
  
  Hayden bin blink in yay pan am. "Eh. Stɔp fɔ du drɔgs, dude."
  
  "Nɔ, a bin min-"
  
  "Tumɔs blo dɛn bin dɔn mek i kray." Dahl bin laf.
  
  Drake in yay dɛn bin opin. "Luk yu mɔt." I mek wan stɔp. "Yu dɔn aks kwɛstyɔn bɔt yu Jɔkshayr? Eniwe, wetin a bin min na se wi ol na speshal fos. Kɔt am frɔm di sem klos. Wi sure as hell no shud de chase each oda around di wold."
  
  Hayden nɔ bin gɛt ɛni filin ɛn tɔk se: "A gri." "So udat yu go tɔk bɔt dis wit?"
  
  Drake bin spre in an dɛn. "Prɛsidɛnt Kɔban?"
  
  "Fɔs yu go gɛt fɔ pas di Minista fɔ Difɛns. Ɛn ɔda wan dɛn. Nɔto jɔs wɔl dɛn we pɔsin kin si rawnd Kol, ɛn sɔm pan dɛn nɔ gɛt krenɛl."
  
  Kenzie ad wit kɔnfidɛns se: "Nɔto ɔl tim dɛn go ple padi mats."
  
  "Na dat". Drake giv in ɛn sidɔm. "Sɔri, Lauren. Kɔntinyu."
  
  "Rayt. So, evribodi don rid di dokumen we lik. Bɔku pan am na Nazi bullshit, fɔ tɔk tru. En a de rid dis verbatim. Di pej we dɛn gi di nem to dis ɔnaful grup, we dɛn kɔl "Order of the Last Judgment", sho klia wan di say dɛn we dɛn kɔl "rest places" fɔ di Fo Ɔsman dɛn: Wɔ, Kɔnkrit, Angri ɛn Day."
  
  "Frɔm di Buk we Rɛvɛleshɔn rayt?" Hayden bin aks. "Dɛn 4 ɔsman dɛn de?"
  
  "Yɛs." Lauren nɔd, stil de luk tru di bɔku bɔku not dɛn we sɔm pan di bɛst geeks dɛn na Amɛrika dɔn kɔnfyus. "Gɔd in Ship opin di fɔs 4 pan di sɛvin sil dɛn, we de briŋ 4 tin dɛn we de rayd ɔs dɛn we gɛt wayt, rɛd, blak ɛn we gɛt brayt fes. Na tru se dɛn dɔn de atak ɔltin fɔ lɔng tɛm ɛn dɛn dɔn de ɛksplen dɛn bak bɔku tɛm insay pɔpul kɔlchɔ. Dɛn dɔn ivin tɔk se dɛn na sayn fɔ di Roman Ɛmpaya ɛn di istri we bin apin afta dat. Bɔt hey, di Nazi dɛn kin ple wit am ɛni we we dɛn want, nɔto so? Naw maybe e bes if a giv dis away. I pul wan stak pepa dɛn na in brifkɛs, ɛn i luk lɛk biznɛs pas aw Drak bin ɛva si am. Wan intrestin chenj fɔ Lauren, ɛn wan we i tan lɛk se i tek na in at. I glan kwik kwik wan pan di pepa.
  
  "Na dis tin we mek ɔlman tan? Ɔda?
  
  "Yɛs, rid dis."
  
  Dahl bin rid am lawd wan we di ɔda wan dɛn bin de tek am insay.
  
  "Na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl wi fɛn di Fo Ɔsman dɛn ɛn sho dɛn di plan fɔ di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt. Di wan dɛn we go sev frɔm di Jɔjmɛnt Kruseyd ɛn di tin dɛn we apin afta dat, go rayt fɔ rul pas ɔlman. If yu de rid dis, wi dɔn lɔs, so rid ɛn fala wit kɔt. Wi las ia dɛn dɔn spɛn fɔ gɛda di las 4 wɛpɔn dɛn fɔ di wɔl in rivɔlɔshɔn dɛn: Wɔ, Kɔnkrit, Angri ɛn Day. Yunaytɛd, dɛn go pwɛl ɔl gɔvmɛnt ɛn opin nyu fiuja. Una fɔ rɛdi. Fɛn dɛn. Travul go na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl. Fɛn di ples dɛn fɔ rɛst fɔ di Papa fɔ Strateji ɛn afta dat di Khagan; di Indian we bad pas ɔlman we dɔn ɛva liv, ɛn afta dat di Scourge of God. Bɔt ɔltin nɔ de lɛk aw i tan. Wi bin go na di Khagan insay 1960, fayv ia afta dɛn dɔn fɔ bil am, ɛn wi bin put di Kɔnkrit insay in kɔfin. Wi dɔn fɛn di Skɔj we de gayd di tru Las Jɔjmɛnt. Ɛn di wangren kil kɔd na we di Ɔsman dɛn apia. No mak nɔ de we de sho udat pɔsin bi na di Papa in bon dɛn. Di Indian gɛt wɛpɔn dɛn rawnd am. Di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt go de, de liv tru yu naw ɛn i go rul sote go."
  
  Drake bin sok am ɔl. Bɔku tin dɛn we go ɛp wi fɔ no, bɔku tru tin dɛn. Bɔku wok. Bɔt, Dahl bin bit am to di panch wit in fɔs kɔmɛnt. "Yu grap? Yu nɔ tink se dɛn go tɔn in bak pan Gɔd?
  
  "Yɛs, i tan lɛk se sɔntin nɔ rayt." Lauren bin gri wit dat. "Bɔt dat nɔto tayp mistek."
  
  Mai bin kɔmɛnt se, "I tan lɛk se i de sho di ɔda we aw dɛn fɔ wach, pan ɔl we i nɔ de si klia wan."
  
  Lauren bin nɔd fɔ sho se i gri. "Dis na tru." Bɔt yu ɔndastand bak wetin mek dɛn kɔl dɛn ples dɛn ya "ples fɔ rɛst"?Nɔto grev ɔ bɛrin ɔ ɛnitin?"
  
  Dahl bin rid lawd wan se: "Ɔltin nɔ de lɛk aw i tan."
  
  "Yɛs. I klia se dɛn nid fɔ du wan tɔn mɔ risach."
  
  Alis bin rid lawd wan se: "Wɛpɔn dɛn de rawnd di Indian. "Wetin di hell dat min?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Lɛ wi nɔ go tu fa bifo wisɛf."
  
  "Dɛn biliv se di no bɔt ɔl dɛn las ples dɛn ya fɔ rɛst bin day wit di Nazi ɔda." Lauren bin tɔk. "Sɔntɛm dɛn bin de plan fɔ rɛkɔd sɔntin. Maybe na di coding. Ɔ fɔ pas di no to ɔda jɛnɛreshɔn dɛn. Wi nɔ no fɔ tru, bɔt wi no se na dat nɔmɔ wi fɔ go bifo," i shrug, "ɛn ɔlman de insay di sem bot. I bin de luk Drake wit ɔl in yay. "Bot. Raft fɔ sev. Yu gɛt di aidia."
  
  Di Yorkshireman bin nɔd wit prawd. "Na tru se a want." SAS kin mek rɔk flot."
  
  Hayden bin tɔk se: "Wɛl, ɛnibɔdi we wi rɔn go mit, dɛn gɛt di sem tin dɛn we wi kin no." "Aw wi go bigin?"
  
  Kinimaka tɔn away frɔm di winda. "Na di 4 kɔna dɛn na di wɔl?" i aks. "Wea dem de?"
  
  Di rum bin luk ɛmti. Dahl bin tɔk se: "I at fɔ tɔk. "We di wɔl rawnd."
  
  "Okay, aw bɔt di fɔs Ɔsman we dɛn rɛfrɛns. Dis Papa fɔ Strateji." Kinimaka waka insay di rum, i blok ɔl di layt we de kɔmɔt na di winda we de biɛn am. "Us rɛfrɛns dɛn wi gɛt fɔ am?"
  
  "As yu go ɛkspɛkt," Lauren tap di skrin, "di tink tank bak na os de du dis bak..." I tek smɔl tɛm fɔ rid.
  
  Drake tek di sem moment fɔ tink gud wan. We Lauren bin tɔk bɔt wan "tink tank bak na os" bin jɔs mek i klia wetin nɔ bin de.
  
  Karin Blɛk bin de.
  
  Na tru se tɛm bin de pas we yu bin de na di SPEAR tim, bɔt i bin dɔn pas di de ɔ ivin di wik we Karin fɔ de na kɔl. Ɛvri tɛm we i disayd fɔ kɔntakt am, sɔntin kin stɔp am - ilɛksɛf na bɔnch ɛnimi, wɔl kraysis, ɔ in yon dimand fɔ nɔ anɔynt. Karin bin nid in ples, bɔt-
  
  Wea di hell i de?
  
  Lauren bigin fɔ tɔk, ɛn wan tɛm bak, dɛn bin gɛt fɔ put di tin dɛn we dɛn bin de tink bɔt Karin na sayd.
  
  "I tan lɛk se dɛn bin sabi di pɔsin we bin de na di istri as di Papa fɔ Strateji. Anibal."
  
  Smit bin luk lɛk se i nɔ shɔ. "Uswan pan dɛn?"
  
  Alis bin purs in lip dɛn. "If dis na Anthony Hopkins in dude, a nɔ de kɔmɔt na dis rum."
  
  "Hannibal Barca na bin wan big big sojaman lida we kɔmɔt na Katej. Dɛn bɔn am insay 247 bifo Krays, ɛn na in na bin di man we bin de lid wan ol ami, inklud wɔ ɛlifant dɛn, fɔ krɔs di Pyrenees ɛn di Alps dɛn fɔ go insay Itali. I bin ebul fɔ no di tin dɛn we i ebul fɔ du ɛn di tin dɛn we in ɛnimi dɛn nɔ ebul fɔ du ɛn i bin win bɔku pan di wan dɛn we bin de sɔpɔt Rom. Di onli we we i bin dɔn fel na we sɔm man lan in yon briliant taktik ɛn divɛlɔp wan we fɔ yuz dɛn agens am. I bin de na Kataj."
  
  "So dis man na di Papa fɔ Strateji?" - Na Smit aks am. "Dis Anibal?"
  
  "Dɛn kin tek am se na wan pan di big big sojaman dɛn we sabi bɔt aw fɔ fɛt wɔ ɛn na wan pan di big big jenɛral dɛn we bin de trade trade wit Alɛgzanda di Gret ɛn Siza. Dɛn bin kɔl am di Papa fɔ Strateji bikɔs in big ɛnimi, Rom, bin kam fɔ tek in soja taktik dɛn fɔ bi dɛn yon plan."
  
  Dahl bin tɔk se: "Dis na win if i ɛva win."
  
  Lauren bin nɔd in ed. "Bɛtɛ. Dɛn bin de tek Anibal as bad bad drim fɔ Rom dat dɛn bin de yuz di wɔd ɛnitɛm we ɛni bad bad tin apin. We dɛn translet am, dis min se Anibal de na di get dɛn!Di Latin wɔd bin bigin fɔ gri wit am ɛn dɛn stil de yuz am tide."
  
  Hayden bin tɛl dɛn se: "Bak to ɔda." "Aw i fit?"
  
  "Wɛl, wi kin tɔk wit kɔnfidɛns se Anibal na wan pan di Fo Ɔsman dɛn. Apat frɔm di we aw i tan lɛk se i bin de rayd ɔs, dɛn dɔn kɔl am di Papa fɔ Strateji frɔm trade trade. Dis min se Na In na Wɔ, di fɔs Ɔsman. Fɔ tru, i bin briŋ wɔ kam na di Roman Ɛmpaya."
  
  Drake bin skan di tɛks. "So i se ya se na di Ɔsman dɛn bin put di plan fɔ di Dumsday Ɔda. Wi fɔ tink se di Ɔda bin bɛr wan wɛpɔn we de pwɛl pipul dɛn na Anibal in grev? Lɛf dis fɔ di nɛks jɛnɛreshɔn?"
  
  Lauren bin nɔd in ed. "Na wan jenɛral filin. Wepan dɛn na ɛni grev. Grev de na ɔl di kɔna dɛn na di wɔl."
  
  Kinimaka rayz wan aybrɔw. "We, bak, mek sɛns lɛk gras skit."
  
  Hayden bin wev in an pan am fɔ lɛ i stɔp. I bin tɔk se: "Fɔgɛt am. "Fɔ naw." Fɔ tru, man lɛk Anibal fɔ gɛt grev ɔ grev?"
  
  Lauren bin ledɔm bak na in chia. "Yɛs, na dis say tin kin kɔmplikt. Dɛn bin kɛr di po ol Anibal go na ɔda kɔntri ɛn i day bad bad wan, sɔntɛm na pɔyzin. Dɛn bɛr am na grev we nɔ gɛt mak."
  
  Drake in yay dɛn bin opin. "Bullshit" we de tɔk bɔt am.
  
  "I de mek yu tink, nɔto so?"
  
  "Wi gɛt ples fɔ de?" Mai aks am.
  
  "Oh yeah" "Oh yea". Lauren bin smayl. "Afrika".
  
  
  CHAPTER FƆ
  
  
  Alisia waka go na wan sayd kabinɛt ɛn pul wan bɔtul wata kɔmɔt na di smɔl frij we bin de ɔp. Fɔ stat nyu ɔpreshɔn bin de mek a strɛs ɔltɛm. Di tin we i bin de du na fɔ fɛt; bɔt dis tɛm, i klia se dɛn nid fɔ plan. Hayden bin dɔn jɔyn Lauren na di laptɔp, ɛn Smit bin de tray fɔ luk lɛk se i intres, i nɔ gɛt wan dawt bikɔs di Nyu Yɔk man bin de tek difrɛn wok. Oh yeah, en bikos she no de na prizin de visit wan krayzi terorist.
  
  Alis bin gɛt in yon opinion, bɔt i nɔ bin izi fɔ am fɔ ɔndastand di we aw Lauren bin de tink. Bɔt stil, nɔto in ples fɔ jɔj, nɔto afta di layf we i bin dɔn liv. Lauren Fox bin gɛt sɛns ɛn i bin gɛt sɛns fɔ si wetin de kam.
  
  Op se na so i bi. Alicia drink af pan di bɔtul, dɔn i tɔn to Drake. Di Yorkshireman bin tinap nia Dahl ɛn Kensi naw. I bin de go insay we wan muvmɛnt bin de nia am.
  
  "O, ha Yogi. Aw tin de go de?
  
  "Fayn". Di Rɔshian tifman dɔn gɛt pwɛl at frɔm we dɛn kam na do wantɛm wantɛm. "Yu tink se dɛn et mi naw?"
  
  "Udat? Dɛn? Yu de jok? Nɔbɔdi nɔ de jɔj yu, mɔ mi. I bin de laf ɛn luk rawnd. "Ɔ May. Ɔ Drake. Ɛn mɔ nɔto Kenzi. I go mɔs bi se di bitch gɛt wan jel we ful-ɔp wit dɔti smɔl sikrit dɛn."
  
  "BƆT".
  
  "Nɔto jɔs yu dɔti smɔl sikrit." Gini gini! "Ei, a stil de trai fo chenj hia. A nɔ no shit bɔt aw fɔ gladi."
  
  "A de si am".
  
  I es in an se: "Kam ya!" - ɛn rɔsh go na in ed we i slip go, de tray fɔ ol in ed. Yorgi skip go na di ɛnd pan di rum, in leg dɛn layt. Alis bin si se di chase we dɛn bin de rɔnata am na fɔ natin.
  
  "Nɛks tɛm, bɔy."
  
  Drake bin de wach aw i de kam nia am. "Yu no, i de fred yu."
  
  "A nɔ bin tink se di pikin de fred ɛnitin. Nɔto afta we a spɛn tɛm na da Rɔshian prizin de ɛn bil wɔl dɛn. Dɔn yu kam fɔ no se i de fred am." I bin tap insɛf na in ed.
  
  Dahl bin tɔk se: "Di wɛpɔn we gɛt pawa pas ɔl. "Jɔs aks Anibal."
  
  "O, Torsti de mek jok. Lɛ wi ɔl tɔn to di kalenda. Bɔt siriɔs wan," Alicia ad. "Di pikin nid fɔ tɔk wetin i tɔk. A nɔ kwalifay bɛtɛ."
  
  Kensi bin de bark. "Rili? A de sɔprayz".
  
  "Dɛn bin tɔk bɔt yu na di stetmɛnt we Wɛb bin tɔk? Oh yes, a tink so."
  
  Di Izrɛlayt bin shrug. "I nɔ kin izi fɔ mi fɔ slip na nɛt. So wetin?"
  
  Alis bin tɔk se: "Na dat mek. "Natin."
  
  "A guess fɔ di sem rizin we yu gɛt."
  
  Dip silɛns bin de de. Dahl mit Drake in yay oba di uman dɛn ed ɛn butu smɔl. Drake luk kwik kwik wan, i nɔ bin put di uman dɛn dɔŋ, bɔt i nɔ bin want fɔ mek dɛn drɛg dɛn dɔŋ di wɛl we de mek dɛn sɔfa. Alis luk ɔp as Hayden bigin fɔ tɔk.
  
  Dɛn bɔs bin tɔk se: "Okay. "I bɛtɛ pas aw Lauren bin de tink fɔs. Udat de fɔ wan trip to di Hellespont?
  
  Alisia bin swɛt. "Sounds perfekt fo dis damn tim. Sayn mi fɔ rayt."
  
  
  * * *
  
  
  Fɔs wit ɛlikopta ɛn afta dat wit spid bot, di SPEAR tim bin kam nia di Dardanelles. Di san bin dɔn ɔlrɛdi de sink go na di ɔrayzin, di layt bin chenj frɔm wan brayt bɔl to wan panorama strɛp na di bakgrɔn ɛn wan ɔrizɔntal slash. Drake fain se imsef barely switching bitwin mods of transpot durin di bumpy rayd, en fain taim fo marvel aw di pilot dem get tru di de sef. Alis, we bin de nia am na di ɛlikopta, bin mek i klia smɔl bɔt aw i de fil.
  
  "Ei man, una tink se dis dude de trai kil wi?"
  
  Kinimaka, we strɛp tayt tayt insay ɛn tay pan ɔl di spay strap dɛn we i ebul fɔ ol, tɔk tru tit we dɛn klin, "A rili shɔ se i tink se dɛn de bounce."
  
  Di kɔmyunikeshɔn dɛn bin de wok ful wan ɛn dɛn bin opin. Sayɛns bin ful-ɔp di ays as dɛn tim de inspɛkt di wɛpɔn dɛn we di CIA de gi. Drake fain di usual saspek dem, we inklud Glocks, HKS, kombat naif and wan assortment of grenades. Dɛn bin gi pipul dɛn bak tin dɛn fɔ si na nɛt. Jɔs afta sɔm minit, Hayden bigin fɔ tɔk oba di pɔsin we de tɔk to am.
  
  "So, pipul, na tɛm fɔ tink bɔt ɔda, mɔ pasɔnal aspek fɔ dis mishɔn. Tim dɛn we de kɔmpit. Di CIA stil se siks de, so mek wi gladi se i no bi plenti mo. Di Alɛgzandria sɛl kin gɛt infɔmeshɔn we de trik insay ɔltɛm frɔm CIA sɛl dɛn ɔlsay na di wɔl, frɔm di NSA ɛn ɔndakɔva ɛjɛn dɛn. Dɛn kin tɛl mi ɛni tru tin we gɛt fɔ du wit am-"
  
  Kensi intajɛkt se: "If na fɔ dɛn bɛst."
  
  Hayden bin kɔf. "A ɔndastand se yu dɔn gɛt bad bad ɛkspiriɛns wit gɔvmɛnt ɛjɛnshi dɛm, ɛn di CIA kin gɛt rili bad prɛs, bɔt a bin wok fɔ dɛn. Ɛn at least a bin du mi wok rayt. Dɛn gɛt wan ol neshɔn fɔ protɛkt. Yu fɔ biliv tranga wan se a go gi yu di tru tin dɛn."
  
  Alis bin wispa oba di pɔsin we de tɔk to am se: "A de wɔnda wetin de es in skit ɔp." "A shɔ se i nɔ gud."
  
  Kensi bin de luk am wit ɔl in yay. "Wetin kin fayn we kin mek yu skit rayd ɔp?"
  
  "A nɔ no". Alis bin blink in yay kwik kwik wan. "Jɔni Dɛp in mɔt?"
  
  Hayden klia in trot ɛn kɔntinyu fɔ tɔk. "Siks spɛshal fɔs tim dɛn. I at fɔ no udat gɛt sɔri-at ɛn udat rili et am. Nɔ tink se yu go tink se yu go du am. Wi fɔ trit ɔlman lɛk ɛnimi. Nɔn pan di kɔntri dɛn we wi no se de insay dis nɔ go gri wit dis. A ɔndastand se sɔntɛm yu sabi sɔm pan dɛn man ya, bɔt di siŋ stil de di sem."
  
  We Hayden stɔp smɔl, Drake bin tink bɔt di British kɔntinjɛn. Di SAS bin gɛt bɔku bɔku rejimɛnt dɛn ɛn i bin dɔn de fa fɔ bɔku ia, bɔt stil di wɔl fɔ ɔlta-ɛlit sojaman dɛn nɔ bin rili big. Hayden bin rayt fɔ tɔk bɔt di kɔnfrɔntɛshɔn ɛn rizɛvshɔn dɛn we pɔsin kin gɛt naw, pas fɔ mek dɛn kech am na di say we dɛn de fɛt. Dahl kin intres pan di Swedish kɔntinjɛn, ɛn Kenzie kin intres pan di Izrɛlayt wan. Gud wok, no tradishonal Amerikan prezens bin de de.
  
  I bin tɔk se: "A nɔ ebul imajin se Chaina go bi padi." "Nɔto Rɔshia sɛf."
  
  Mai bin de luk na di winda ɛn tɔk se: "Na dis spid." "Dɛn go bi shep dɛn na dak."
  
  "Wi gɛt aidia bɔt di tin dɛn we de apin naw na ɛni kɔntri?" - na in Dahl aks.
  
  "Yɛs, a bin jɔs de go to dis. As wi ebul fɔ no, di pipul dɛn na Swidan de fɔ sɔm awa. Di Frɛnch pipul dɛn stil de na os. Mossad de nia pas ɔl, i rili nia."
  
  Dahl bin tɔk se: "Fɔ tru. "Nɔbɔdi nɔ rili no usay dɛn de go."
  
  Drake bin kɔf smɔl. "Yu de tray fɔ jɔstify di tray we Swidan nɔ bin ebul fɔ du am?"
  
  "Naw yu saund laik se yu de fo Eurovision. Ɛn nɔbɔdi nɔ bin tɔk bɔt Briten. Usay dɛn de? Yu stil de mek ti?" Dahl es wan kɔp we i bin imajin, in smɔl finga bin stik aut pan wan angle.
  
  Na bin fayn pɔynt. "Wɛl, sɔntɛm Swidan bigin bak."
  
  "At least dɛn bigin."
  
  Hayden bin intavyu se: "Gɔys." "Nɔ fɔgɛt se wisɛf de pat pan dis. Ɛn Washinton de op se wi go win."
  
  Drake bin de laf. Dahl bin de grin. Smit luk ɔp as Lauren bigin fɔ tɔk.
  
  "Wan intrestin addɛshɔn to ɔl dis na dat sɔm pan dɛn kɔntri ya de protɛst bad bad wan fɔ ɛni intavyu. Na tru se di lɛvul fɔ krap kin ay ɔltɛm, bɔt wi kin dil wit sɔm tin dɛn we nɔ ɔnɛs."
  
  "Na ɔfishal wan? Splinter grup dɛn?" - Kinimaka aks.
  
  "I pɔsibul."
  
  Hayden bin tɔk se: "I jɔs de mek wi kam bak to di men tin dɛn we wi bin dɔn lan." "Ɔlman et."
  
  Drake bin de wɔnda wetin Smit go dɔn tink bɔt wetin i tɔk. We Jɔshwa bin de bak na Kusko, i bin et am, bɔt bikɔs di gɔvmɛnt nɔ bin gri fɔ mek i day ɛn di tɛm we dɛn bin de de na di kɔntri bin de chenj ɔltɛm ɛn dɛn bin de kɔntes, nɔbɔdi nɔ bin no wetin go apin. Dis man in day na bin aksidɛnt, bɔt na bikɔs i nɔ bin pe atɛnshɔn ɛn i bin gɛt zil pasmak. Yɛs, in na bin parasayt ɛn i bin de kil pipul dɛn, bɔt di tin dɛn we bin de apin bin difrɛn.
  
  Afta di ɛlikopta dɛn ful-ɔp di bot dɛn. Dɛn bin drɛs blak, dɛn fes bin kɔba, dɛn bin de bounce fayn fayn wan akɔdin to di wata dɛn na di Ɛlespɔnt, di nɛt bin dɔn ful-ɔp wit daknɛs. Di rod we dɛn tek bin ɛmti, di layt dɛn bin de flik pas di fa fa bank. Di Ɛlespɔnt na bin wan impɔtant kanal we de pat pan di bɔda bitwin Yurop ɛn Eshia. Galipoli na bin smɔl stret, ɛn i bin de na in nɔt shore, ɛn bɔku pan in ɔda bɔda dɛn nɔ bin gɛt bɔku pipul dɛn. As dɛn de glid na di wata, Hayden ɛn Lauren bin de yuz dɛn kɔmyunikɛt.
  
  "Hanibal nɔ ɛva gɛt grev, ivin grev mak. Afta we dis big big jenɛral bin dɔn wok fayn, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i day in wan, ɛn dɛn bin pɔyzin am we i dɔn ol. So aw yu go fɛn grev we nɔ gɛt mak?"
  
  Drake luk op as Lauren de stɔp smɔl. Yu tink se i bin aks dɛn?
  
  Smit bin gɛt maynd fɔ tray fɔ fɛn sɔlv. "Sonar?"
  
  Dahl bin ansa se: "I pɔsibul, bɔt yu fɔ gɛt fayn fayn aidia bɔt usay fɔ luk."
  
  Hayden bin tɔk se: "Dɛn fɛn wan dɔkyumɛnt we nɔ klia, wan dɔkyumɛnt we dɛn kin rɛkɔd, yes, bɔt dɛn lɔs to tɛm." "Di tin we apin to Anibal dɔn mek di wan dɛn we lɛk di hiro we bin de agens di Roman impɛrɛyalizm, vɛks ɔltɛm. Wan pan dɛn pipul ya na di Prɛsidɛnt fɔ Tunisia, we bin go na Istanbul insay di siksti ia. We i bin de go dis visit, di wangren tin we i bin want na fɔ ebul kɛr Anibal in bɔdi go na Tunisia. Natin nɔ bin impɔtant. Afta sɔm tɛm, di Turks dɛn bin stɔp fɔ du sɔntin ɛn dɛn bin kɛr am go fɔ shɔt tɛm."
  
  "Siksti ia?" Dahl bin se. "Nɔto na da tɛm de di wɔ kriminal dɛn bigin fɔ hatch dɛn nasty smɔl plan?"
  
  "Mɔr lɛk am". Hayden bin tɔk. "Afta dɛn dɔn go de na Kiuba ɛn bigin nyu layf. Dɔn dɛn nyu ɔda bin las fɔ lɛk twɛnti ia so."
  
  Alis bin tɔk se: "Bɔku tɛm fɔ mek yu ebul fɔ mek tin dɛn.
  
  Mai bin tɔk bak se: "Ɛn pik di Fo Ɔsman dɛn fɔ dɛn." "Hannibal - Ɔsman fɔ Wɔ? I mek sɛns. Bɔt udat di ɛl na Kɔnkrit, Angri ɛn Day? Ɛn wetin mek di Dardanelles na Afrika na wan pan di 4 kadinal dairekshɔn dɛn?"
  
  Alicia bin tɔk bak to May se: "Gud pɔynt," ɛn dis bin mek Drake tray fɔ du am tu tɛm. "Yu nid fɔ put da smɔl tink kap de bak, Fɔksi."
  
  Lauren bin smayl. Drake bin ebul fɔ no bay di we aw in vɔys bin de tɔk. "So di Turks, mɔ we dɛn shem fɔ dɛn yon nɔ rɛspɛkt Hanibal, kɛr di Tunisian prɛsidɛnt go na wan ples na di Hellespont. I se "na di il usay wan bildin we dɔn pwɛl de". Dis na di ples we Hanibal Barca de rɛst we bɔku pipul dɛn sabi."
  
  Drake bin wet, bɔt no mɔ infɔmeshɔn nɔ kam. I se: "Ɛn pan ɔl dat, dat na bin tati ia bifo dis tɛm."
  
  Lauren bin tɔk se: "I bin tinap de fɔ lɔng tɛm, ɛn i go mɔs bi se di Turks dɛn bin put sɔntin we tan lɛk gad fɔ ɔnɔ."
  
  Drake bin luk lɛk se i de dawt. "Fɔ tru, i kin jɔs bi grev we gɛt ɔnɔ."
  
  "Dɛn kɛr di prɛsidɛnt fɔ Tunisia go de, we nem Mat. I ivin tek vayl dɛn we gɛt san we in bɔdi gad dɛn dɔn sɛtify, ɛn i kɔl dɛn "san frɔm Anibal in grev" we i kam bak na os. If na so i bi, insay da ia de, yu tink se di Turks go rili ful di Prɛsidɛnt fɔ Tunisia?"
  
  Drake nɔd fɔ go bifo to di dak kɔv we de kam nia di kɔstlayn. "Wi go fain out."
  
  
  CHAPTER FAYV
  
  
  Drake bin ɛp fɔ pul di spid bot we gɛt sable kɔlɔ kɔmɔt na di wata, i bin put am na wan pat we bin de nia de we gɛt ol rut dɛn ɛn put di motoka we de na do. May, Alicia ɛn Smith rɔsh fɔ mek wan ɔtpɔst. Kinimaka bin es di ebi ebi bakpak dɛn wit Dahl in ɛp. Drake bin fil san ɔnda in but. Di briz bin de smɛl lɛk di wɔl. Di wef dɛn bin de rɔsh bad bad wan na di shore we de na in lɛft, ɛn di bot dɛn bin de gi dɛn pawa. No ɔda sawnd nɔ bin brok di saylɛns as di spiman dɛn bin de tek stok.
  
  Hayden bin ol wan pɔtabl GPS nevigatɔ. "Fayn. A gɛt di kɔdinɛt dɛn we dɛn dɔn program. Wi dɔn rɛdi fɔ go?"
  
  Bɔku vɔys dɛn bin blo fɔ ansa se: "Rɛdi."
  
  Hayden muf go bifo, ɛn Drake sidɔm biɛn am, krɔs di kwik san ɔnda in fut. Dɛn bin de skan di say ɔltɛm, bɔt dɛn nɔ bin de si ɔda layt sɔs. Maybe dem get ya fos afta ol. Sɔntɛm ɔda tim dɛn bin de stɔp, lɛf ɔda pɔsin fɔ du ɔl di ebi ebi liftin. Sɔntɛm ivin naw dɛn bin de wach dɛn.
  
  Di tin dɛn we pɔsin bin ebul fɔ du nɔ bin gɛt ɛnd. Drake nɔd to Alicia as dɛn de pas ɛn di Inglish uman jɔyn di layn. "May kin chenj frɔm wan say to di ɔda say."
  
  "Wetin bɔt Smit?" - A aks.
  
  "A de ya. Di rod klia".
  
  Oh yes, bot wi de go inland, Drake bin tink, bot no se natin. Di saf saf san bin gi ples to di grɔn we bin pak tranga wan, dɔn dɛn klaym ɔp di embankmɛnt. Na jɔs sɔm fit nɔmɔ dɛn lɔng ɛn dɛn bin gɛt wan slop ɔp, i nɔ tu te, dɛn krɔs di dɛzat bɔda ɛn si dɛnsɛf na wan flat land. Hayden pɔynt di rod ɛn dɛn krɔs di west land we nɔ gɛt natin. Naw nid nɔ de fɔ post sɛnt. Dɛn bin ebul fɔ si fɔ lɔng lɔng mayl, bɔt May ɛn Smit bin de fa fawe, ɛn dis bin mek dɛn ebul fɔ si mɔ.
  
  Di GPS skrin bin de blink kwayɛt wan, i bin de gayd dɛn mɔ ɛn mɔ nia di say we dɛn want fɔ go, ɛn di dak arch na nɛt bin de strɛch fayn fayn wan oba dɛn. Bikɔs di skay bin gɛt bɔku ples, i bin big; di sta dɛn nɔ kin izi fɔ si, ɛn di mun na smɔl strɛp. Tɛn minit tɔn to twɛnti, dɔn tati, ɛn dɛn stil de waka dɛn wan. Hayden bin kip in kɔntakt via kɔmyunikɛta wit ɔl tu di tim ɛn Alɛgzandria. Drake mek di envairoment tek am in, brith in di jagged rhythm of nature. Di sawnd dɛm fɔ animal dɛm, di briz, di rustling na di wɔl - ɔltin bin de de, bɔt natin nɔ bin fayn. I bin kam fɔ no se di tim dɛn we dɛn bin de fɛt kin fayn lɛk dɛn, bɔt i bin abop pan wetin in yon ɛn in padi dɛn ebul fɔ du.
  
  Hayden bin wispa se: "Na bifo." "Di GPS sho di tɛritri we de go ɔp lɛk fɔti fit. Dis kin bi di il we wi de luk fɔ. Luk ɔp."
  
  Di il bin kɔmɔt na di daknɛs smɔl smɔl, wan mawnten we gɛt grɔn we bin de go ɔp ɔltɛm wit rut dɛn we tandul ɛn big big ston dɛn bin de trowe di dray grɔn as dɛn de kɔt wan rod we nɔ de chenj tru di tin dɛn we de ambɔg am. Drake ɛn Alicia tek smɔl tɛm fɔ stɔp ɛn luk bak, dɛn notis di smɔl smɔl blaknɛs we bin de ɔlsay te to di si we bin de rɔtin. Ɛn fa fawe pas dat, di layt dɛn we de shayn na di haba, we na wan rili difrɛn ɛgzistens.
  
  "Wan de?" Alis bin aks am wit sɔprayz.
  
  Drake bin op se na so i bi. I se: "Wi go rich de."
  
  "Dis fɔ izi."
  
  "Ɛn lɔv." Lɛk fɔ rayd baysikul. Bɔt yu fɔdɔm ɛn gɛt kɔt, brus ɛn skrap lɔng bifo yu balans bak."
  
  "So, dɛn dɔn pas af di we." I tɔch am fɔ shɔt tɛm ɛn afta dat i kɔntinyu fɔ go ɔp di il.
  
  Drake bin fala am kwayɛt wan. Di fiuja bin rili gɛt nyu bɔku tin dɛn we pɔsin kin ebul fɔ du naw we Alis Mayls dɔn brok fri frɔm in saykl fɔ pwɛl insɛf. Na wetin dɛn bin gɛt fɔ du na fɔ win ɔda grup we na madman ɛn megalomaniacs we bin dɔn ɛl-bɛn fɔ mek di pipul dɛn na di wɔl sɔfa.
  
  Ɛn na dat mek sojaman dɛn lɛk am kin put ɔltin na di layn. Fɔ Adrian we de nia di os ɛn Gream we de na di ɔdasay na di strit. Fɔ Klɔ, we bin de tray tranga wan fɔ mek in tu pikin dɛn go skul di rayt tɛm ɛvride. Fɔ di man ɛn in wɛf we bin de kray ɛn kray we dɛn de go na di supamakit. Fɔ di bɛnifit fɔ di wan dɛn we bin sidɔm fayn fayn wan na trafik jam na di ring rod, ɛn di wan dɛn we bin de jomp di kiyu dɛn. Nɔto fɔ di gɔta skum we bin de klaym insay yu vɛn ɔ garaj afta dak, de mek ɔf wit ɛnitin we dɛn ebul. Nɔto fɔ pipul dɛn we de buli, pipul dɛn we de luk fɔ pawa ɛn pipul dɛn we de kɔt bak. Mek dɛn tek kia ɔf di wan dɛn we bin fɛt tranga wan fɔ rɛspɛkt, lɔv ɛn kia. Mek di wan dɛn we bin de fɛt fɔ dɛn pikin dɛn tumara bambay gɛt kɔnfidɛns se i go sef. Mek dɛn ɛp di wan dɛn we bin de ɛp ɔda pipul dɛn.
  
  Hayden bin kech in atɛnshɔn wit wan smɔl grɔn. "Dis kin bi di ples. Di GPS se na so i bi, ɛn a si wan bildin we dɛn dɔn lɛf biɛn bifo."
  
  I si dɔt dɛn we gɛt kɔlɔ we de ɔvalap. Na bin di say we tin bin de apin da tɛm de. No tɛm nɔ bin de fɔ subtleties naw. Dɛn go dɔn mek faya wok bak we dɛn de luk fɔ Anibal in grev if dɛn bin ebul fɔ fɛn am kwik kwik wan naw we dɛn dɔn de ya. Bikɔs Drake bin gɛt kɔnfidɛns se if dɛn go ebul fɔ fɛn am, na so ɔl di ɔda tim dɛn go ebul fɔ fɛn am.
  
  Hayden bin notis di eria we bin de nia am. Kinimaka ɛn Dahl bin put dɛn ebi ebi bakpak dɛn dɔŋ na grɔn. May ɛn Smit bin tek di bɛst pozishɔn dɛn fɔ wach. Drake ɛn Alicia bin muf go nia Hayden fɔ ɛp. Na Yorgi nɔmɔ bin hang bak, i sho se i nɔ shɔ as i de wet fɔ mek dɛn tɛl am wetin fɔ du.
  
  Kinimaka ɛn Dahl bin mek sɔm fayn fayn flashlayt dɛn bay we dɛn bin de put di tri pipul dɛn pan kabɔn fayba stand ɛn gi mɔ. Dɛn tin ya nɔto bin jɔs brayt bɔl dɛn, dɛn bin mek dɛn fɔ mek dɛn simul di san layt as klos as dɛn ebul. Fɔ tru, ivin di bɔku bɔku tin dɛn we di CIA bin ebul fɔ du nɔ bin bɔku na Ijipt, bɔt Drake bin tink se di mashin nɔ bin luk tu bad. Kinimaka bin yuz wan lamp we dɛn bin put pan wan stand fɔ layt wan big eria, dɔn Hayden ɛn Dahl bin go fɔ stɔdi di grɔn.
  
  Hayden bin tɛl dɛn se: "Naw, una pe atɛnshɔn. "Di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt se dɛn bɛr di wɛpɔn dɛn ya lɔng afta we Anibal day. Dis na grev we nɔ gɛt mak, nɔto ed ston. So wi de luk fɔ distɔb grɔn, nɔto bon, blɔk ɔ kɔlɔn. Wi de luk fɔ tin dɛn we dɛn jɔs bɛr, nɔto tin dɛn we dɛn bin dɔn bɛr trade trade. I nɔ fɔ tu at-"
  
  "Nɔ tɔk dat!" Dahl bin de bark. "Yu go jinx ɔltin, damn am."
  
  "A jɔs de se wi nɔ nid fɔ luk fɔ Anibal. Na wɛpɔn dɛn nɔmɔ."
  
  "Gud pɔynt." Kinimaka bin ajɔst di layt we de rawnd di perimita smɔl.
  
  Hayden bin mak tri ples na grɔn. Dɛn ɔl bin tan lɛk se dɛn dɔn chenj dɛn sɔm we, ɛn nɔbɔdi nɔ chenj i nɔ tu te yet. Yorgi tek tɛm kam nia am, i ol shovel in an. Drake ɛn Alicia bin jɔyn am, dɔn Kinimaka bin jɔyn am.
  
  Hayden bin tɔk se: "Jɔs dig. "Kam kwik".
  
  "Wetin if na bɔbi trap de?" Alis bin aks.
  
  Drake bin luk di bildin we bin dɔn pwɛl. Di wɔl dɛn bin de hang wit sɔri-at, dɛn bin de drɔp, lɛk se dɛn de ol di wet we di wɔl gɛt. Dɛn bin dɔn slais wan say insay af lɛk se na big big kliva, ɛn naw di blɔk dɛn de kɔmɔt na di tu say dɛn lɛk tit dɛn we gɛt jag. Di ruf bin dɔn fɔdɔm lɔng tɛm bifo, no domɔt ɔ winda nɔ bin de. "Wɛl, i nɔ tan lɛk se wi go ebul fɔ fɛn say fɔ ayd de."
  
  "Tɛnki".
  
  "Nɔ wɔri, lɔv. Kip yu ed ɔp."
  
  Drake nɔ bin pe atɛnshɔn to di we aw pipul dɛn bin de luk am wit wamat ɛn i bigin fɔ wok. "So wetin na di minin fɔ di Fo Ɔsman dɛn ɛni we?" i aks Hayden oba di kɔmyunikɛta.
  
  "Di tink tank in bɛst gɛs? Dɛn kɔrɛkt wit di istri pipul dɛn we wi de luk fɔ ɛn di wɛpɔn dɛn we wi op fɔ fɛn. So, Anibal, we dɛn mɛn fɔ et di Roman dɛn, bin bigin wan wɔ we nɔ gɛt ɛnd na Rom, nɔto so? Na dis ples wi go fɛn di wɛpɔn dɛn fɔ fɛt wɔ."
  
  Kinimaka intajɛkt se: "I kin bi bak se dɛn na ɔsman dɛn." "A min se, Anibal bin de."
  
  "Yɛs, smɔl tu vayg, Mano."
  
  "So i nɔ gɛt natin fɔ du wit di Baybul?" Drake bin dig wan ɔda mawnten we gɛt grɔn. "Bikɔs wi nɔ nid ɛni wan pan dɛn stupid kɔd ya."
  
  "Wɛl, dɛn bin apia na Rɛvɛleshɔn ɛn-"
  
  "Eh!" Alicia bin ala wantɛm wantɛm. "A tink se a hit sɔntin!"
  
  May in vɔys bin wispa oba di pɔsin we de tɔk to am se: "Ɛn atɛnshɔn." "Nyu layt dɛn dɔn apia na di wata, dɛn de kam nia kwik kwik wan."
  
  
  CHAPTER SIX
  
  
  Drake drɔp di shovel na grɔn ɛn waka go fɔ luk Alis. Yorgi bin dɔn de de, ɛn i bin de ɛp am fɔ dig. Kinimaka sɛf bin go bifo kwik kwik wan.
  
  "Aw bɔku tɛm wi gɛt?" Hayden bin aks kwik kwik wan.
  
  "We yu jɔj bay dɛn spid, tati minit de ɔp," Smit ansa.
  
  Dahl bin de luk gud gud wan. "Ɛni tin we go ɛp yu fɔ no?"
  
  Kensi ansa se: "I go bi se na Mossad." "Dɛn bin de nia dɛn pas ɔlman."
  
  Drake bin swɛ. "Di onli taim we a bin wish se di damn Swedes go kam fos."
  
  Alis bin tinap dip in ni na di ol, i bin de dig di ed pat pan in shovel insay di saf grɔn, ɛn i bin de tray fɔ fri di tin. I bin de tray tranga wan, ɛn i nɔ bin gladi fɔ pul di ed dɛn we nɔ klia. Kinimaka bin de klia di grɔn frɔm ɔp as Yorgi jɔyn Alis pan di wund we bin de ɛva bɔku na di grɔn.
  
  "Wetin dis?" - A aks. Drake bin aks.
  
  Hayden bin skwatin dɔŋ wit in an dɛn na in ni. "A nɔ ebul fɔ tɔk fɔ tru yet."
  
  "Pul yusɛf togɛda, Alis." Drake bin de grin.
  
  Wan glare ɛn wan finga we i es ɔp na bin di wangren tin we i bin ansa. Di tin we wi de tɔk bɔt bin kɔba wit dɔti ɛn kɔba wit dɔti ɔlsay, bɔt i bin gɛt shep. I bin lɔng lɛk tu mita bay wan mita, ɛn i bin gɛt wan patikyula bɔks shep ɛn i bin de muv izi wan, we sho se i nɔ bin ebi atɔl. Di prɔblɛm na dat, had grɔn ɛn rut dɛn bin de rawnd am ɛn kɔmpakt am. Drake luk frɔm di bɔks to di si, de wach di layt dɛn de kam nia mɔ ɛn mɔ ɛn de wɔnda aw di ɛl dis kayn smɔl, layt kɔntena go ebul fɔ ol wan soja wɛpɔn we de pwɛl bad bad wan.
  
  Smit bin ripɔt se: "Fɛftin minit. "No ɔda sayn nɔ de fɔ sho se pɔsin de kam nia am."
  
  Alis bin strɛs wit di grɔn, i bin de kɔs ɛn i nɔ bin ebul fɔ go ɛnisay fɔs, bɔt leta i pul di tin in shit ɛn alaw Yorgi fɔ pul am. Ivin da tɛm de, di vayn dɛn we bin dɔn gro pasmak ɛn di rut dɛn we bin tandul bin de tay pan am lɛk se dɛn gladi, na wan bɔnch we at ɛn twist ɛn we nɔ bin gri fɔ lɛf. Naw dɛn bin de dip te to dɛn wes insay dɔti, dɛn bin de shek dɛn klos ɛn ledɔm pan shovel. Drake bin refrained from di obvious "Men at work" lain en lean ova fo helep lift. Dahl bin bɛn bak, ɛn togɛda dɛn bin ebul fɔ fɛn sɔpɔt na di sayd we di tin de ɛn pul am kɔmɔt. Di rut dɛn bin de protɛst, dɛn bin de brok ɛn opin. Sɔm bin ol fɔ dia layf. Drake pres ɛn fil se i krip ɔp di ol ɛn oba di ed. Riva dɛn we gɛt grɔn we dɔn kɔmɔt na dɛn ples bin de kɔmɔt ɔp. Dɔn in ɛn Dahl tinap togɛda ɛn luk Alicia ɛn Yorgi dɔŋ. Dɛn ɔl tu bin gɛt fes we bin dɔn flash ɛn dɛn bin de blo tranga wan.
  
  "Wetin?" - A aks. Drake bin aks. "Una tu de plan fɔ drink ti? Una pul di ɛl kɔmɔt na ya."
  
  Alicia ɛn Yorgi bin chɛk di bɔt ɔf di ol tu tɛm, ɛn dɛn bin de luk fɔ mɔ bɔks dɛn ɔ sɔntɛm ol bon dɛn. Dɛn nɔ bin fɛn natin. Afta smɔl tɛm, di yɔŋ Rɔshian rɔn along di ed pat na di ol, i fɛn sɔpɔt usay i tan lɛk se nɔbɔdi nɔ de, so i go ebul fɔ bounce ɔp di slop ɛn oba di edj fɔ di ol. Alis bin wach wetin de apin wit chagrin, dɔn i jomp smɔl awkwardly na di sayd. Drake kech in an ɛn pul am ɔp.
  
  I bin de kray. "Yu fɔgɛt yu shovel."
  
  "Yu want fɔ go tek am? A kin gi di ed fɔs."
  
  "Restraint, fɔ kɔntrol yusɛf."
  
  Hayden kɔntinyu fɔ luk dɔŋ insay di ol. "A bin tink se i go bi gud tɛm fɔ tek smɔl tɛm fɔ spɛn smɔl tɛm wit po ol Hannibal Barca. Wi nɔ want fɔ disrɛspɛkt wi kɔmpin sojaman."
  
  Drake bin nɔd fɔ sho se i gri. "Soso stori".
  
  "If i ivin de dɔŋ de."
  
  Hayden bin tɔk se: "Di Nazi dɛn bin du dɛn risach. "Ɛn, a nɔ gri fɔ gri se dɛn bin du am fayn. Anibal bin gɛt nem we go de sote go jɔs bikɔs i bin sabi du in wok. Di waka we i bin travul fɔ krɔs di Alps stil na wan pan di wɔndaful tin dɛn we i bin dɔn du we i bin de fɛt insay di fɔs wɔ dɛn. I bin bigin fɔ yuz soja strateji dɛn we pipul dɛn stil de prez tide."
  
  Afta smɔl tɛm dɛn luk ɔp. Dahl bin de wit dɛn. Kinimaka swip di tin go fɔ si wan strɔng bɔks we dɛn mek wit dak wud. Wan smɔl kot bin de ɔp, ɛn di Awayi man bin tray fɔ sho am.
  
  Hayden bin ledɔm nia mi. "Na ɔl dat." Dɛn logo we dɛn mek na dɛn os. Di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt go de."
  
  Drake bin stɔdi am, ɛn i bin mɛmba di simbul. I bin tan lɛk wan smɔl sɛntral sɛklɔ we gɛt 4 twist breyd dɛn we dɛn put rawnd am na difrɛn say dɛn na di kɔmpas. Di sɛklɔ na bin sayn fɔ se i nɔ gɛt ɛnd.
  
  Hayden bin tɔk se: "Ssayt na wɛpɔn dɛn. "Fɔ protɛkt yu insay wɔl?" I bin shrug in ed. "Wi go dil wit dis leta if nid de. Mek wi."
  
  Di layt dɛn nɔ bin de na di si igen, we min se di Mossad, if na ɛnibɔdi we de nia am, i dɔn rich na sɔlid grɔn ɛn i nɔ rich fayvtin minit we i de go wit ful spid. Drake bin de wɔnda wan tɛm bak aw di kɔnfrɛns go dɔn. Dɛn bin tɛl SPEAR fɔ mek dɛn gɛt ɔl di 4 wɛpɔn dɛn pan ɔl we i nɔ go izi fɔ dɛn, bɔt dɛn nɔ bin de du ɔda tin dɛn fayn fayn wan na di say usay dɛn de fɛt. I si di fred we di ɔda pipul dɛn fes bin de fred ɛn i bin no se dɛn de fil di sem we, ivin Hayden, we bin de nia di kɔmand strɔkchɔ pas ɔlman.
  
  Dɛn bin de rɛdi fɔ kɔmɔt de.
  
  Hayden bin tɔk se: "Tray fɔ avɔyd fɔ mek pipul dɛn nɔ gɛt wanwɔd. "Klia wan".
  
  "Wetin if wi nɔ ebul?" - na in Dahl aks.
  
  "Wɛl, if na Mossad, sɔntɛm wi kin tɔk."
  
  Alis bin de mɔna ɛn tɔk se: "A dawt if dɛn go gɛt ID vest." "Dis nɔto polisman sho."
  
  Hayden bin chenj in kɔmyunikɛt fɔ smɔl tɛm to di say we i nɔ de. I bin tɔk se: "If dɛn shot wi, wi kin fɛt." "Wetin ɔda tin wi go du?"
  
  Drake bin si dis as di bɛst kɔmprɔmis. Insay wan fayn wɔl, dɛn bin fɔ dɔn slip pas di sojaman dɛn we bin de kam nia dɛn ɛn go bak na dɛn transpɔt we dɛn nɔ bin gɛt ɛni bad bad tin ɛn dɛn nɔ bin notis dɛn. Na tru se SPEAR nɔ go de na wan ideal wɔl. I chɛk in wɛpɔn dɛn bak as di tim de rɛdi fɔ muf kɔmɔt.
  
  Hayden bin tɔk se: "Tek di lɔng rod. "Dem no go du am".
  
  Ɔl di tin dɛn we wi fɔ tek tɛm wit. Ɔl di trik dɛn fɔ avɔyd kɔnflikt.
  
  Lauren in vɔys bin tan lɛk chukchuk na in yes. "Wi jos get di nyus, pipul. Di pipul dɛn na Swidan sɛf de kam nia."
  
  
  CHAPTER SEVEN
  
  
  Drake bin lid di rod, fɔs i waka rawnd di bildin we bin dɔn pwɛl ɛn afta dat i go dɔŋ di slop. Daknɛs bin stil kɔba di land, bɔt do bin jɔs dɔn nia. Drake bin diskraib in rod insay wan loop we nɔ ivin te i si insɛf na di ɔpɔzit dairekshɔn to di si.
  
  Sens dɛn de alert, ed dɛn es ɔp, di tim de fala wi.
  
  Dahl tek di bɔks, ɛn tek tɛm ol di lid ɔnda in an. Kenzi rɔn go nia in sayd, ɛn ɛp am fɔ fɛn in we. Di tim bin wɛr nayt vishɔn gia, ɔl pas Smit, we bin lɛk fɔ rili no bɔt di tin dɛn we de arawnd dɛn. Na bin fayn kɔmbaynshɔn. Sayd bay sayd ɛn insay wan fayl dɛn rɔn te dɛn rich na di fut fɔ di il ɛn wan flat ples usay nɔbɔdi nɔ de fɔ ayd. Drake bin stɔp na in lɔp, ɛn i bin de lid dɛn na di jenɛral dairekshɔn fɔ di bot dɛn. Nɔto wan wɔd dɛn bin tɔk - ɔlman bin de yuz in sɛns fɔ chɛk di tin dɛn we de arawnd dɛn.
  
  Dɛn bin no aw dɛn ɛnimi dɛn de kil pipul dɛn. No haf-intres mercenaries dis taim. Tide, ɛn di nɛks de, ɛn di nɛks de, dɛn bin gɛt sojaman dɛn we nɔ bin smɔl pas dɛn.
  
  Lɛk.
  
  Drake slo, i fil se dɛn de muf smɔl tu fast. Di tɛritri nɔ bin fayn fɔ dɛn. Wan pale glow bin de kres go na di ist ɔrayzin. I nɔ go te igen, no kɔva nɔ go de. Smit bin tinap na in raytan ɛn Mai bin tinap na in lɛft. Di tim bin de low. Di il we gɛt di bildin we bin dɔn pwɛl ɔp bin shrin go, ɛn i bin de apia biɛn dɛn. Wan row we gɛt bɔku bɔku tik dɛn bin apia bifo am, ɛn Drek bin fil sɔm kayn fridɔm. Dɛn bin de fa fawe na di nɔt-ist usay dɛn bin nid fɔ de, bɔt di tin we apin bin fayn fɔ dɛn.
  
  Di bɛst kes sɛnɛriɔ? Nɔ fɛt-fɛt nɔ de.
  
  I bin muf go bifo, i bin de luk fɔ denja ɛn i nɔ bin de tɔk bɔt in bɔdi. Di kɔnɛkshɔn bin kɔntinyu fɔ de kwayɛt. As dɛn de kam nia di say usay dɛn de kip pipul dɛn, dɛn slo, if pɔsin dɔn ɔlrɛdi de de, we de wet. As kɔmando, dɛn bin ebul fɔ ɛkspɛkt wɔnin, bɔt dɛn nɔ bin ebul fɔ tek natin fɔ dis mishɔn.
  
  Drake si wan big eria we bɔku tik dɛn ɛn spays bush dɛn de nia am ɛn i stɔp, ɛn sho di ɔda wan dɛn fɔ blo. We dɛn bin inspɛkt di land, dɛn nɔ si natin. Di tɔŋ we de ɔp di il bin nɔbɔdi nɔ bin de de fa as i ebul fɔ si. Na dɛn lɛft, tint kɔba bin de go ɔlsay na wan flat ples ɛn afta dat i bin de go na di si shore. I gɛs se dɛn bot dɛn go ebul fɔ waka fayvtin minit. I kwayɛt wan opin di kɔnɛkshɔn.
  
  "Lauren, ɛni nyus de bɔt di pipul dɛn na Swidan?"
  
  "Nɔ. Bɔt dɛn fɔ de nia dɛnsɛf."
  
  "Ɔda tim dɛn?"
  
  "Rɔshia de na di ays." I bin tan lɛk se i bin de shem. "A nɔ go ebul fɔ gi yu pozishɔn."
  
  "Dis ples de kam bi hot zon," na im Smith tok. "Wi fɔ muf."
  
  Drake bin gri wit dat. "Lɛ wi muf kɔmɔt de."
  
  I tinap ɛn yɛri wan ala ala we shok lɛk ɛni bulɛt.
  
  "Stɔp am de! Wi nid bɔks. Nɔ muf."
  
  Drake nɔ bin shem, bɔt i kam dɔŋ kwik kwik wan, dɛn ɔl tu bin gladi fɔ di wɔnin ɛn i bin shɔk se dɛn dɔn mis di ɛnimi. Dahl bin de luk am ɛn Alicia bin luk kɔnfyus. Ivin Mai bin sho se i sɔprayz.
  
  Kensi bin klik in tong. "I go mɔs bi se na Mossad."
  
  "Yu tek dɛn wit gɔn?" Hayden bin aks.
  
  Drake bin tɔk se: "Yɛs. "Di spika de stret bifo ɛn sɔntɛm i gɛt ɛlda dɛn na di tu say dɛn. Jɔs usay wi want fɔ de."
  
  Mai bin tɔk se: "Wi nɔ go ebul fɔ go bifo." "Wi de go bak. Na da dairekshɔn de." I bin pɔynt to di ist pat. "Wan ples de fɔ slip ɛn rod, sɔm fam dɛn de. Di siti nɔ tu fa. Wi kin anawns se dɛn go pul dɛn kɔmɔt na di say usay dɛn de."
  
  Drake bin glan pan Hayden. I bin tan lɛk se dɛn bɔs bin de wej di choice bitwin fɔ go na di nɔt along di kɔst, fɔ go na di ist fɔ go na sivilizayshɔn, ɔ fɔ fes di fɛt.
  
  Dahl bin tɔk se: "Natin gud nɔ go apin if wi de ya." "Fɔ fɛt wan ilit ɛnimi go bi prɔblɛm, bɔt wi no se mɔ de kam."
  
  Drake bin dɔn no se May bin rayt. Di Nɔt nɔ bin gi ɛni rod fɔ sev. Dɛn go rɔn along di Hellespont we nɔ gɛt kɔva ɛn abop pan klin lɔk so dat dɛn go stɔp pan sɔm kayn transpɔt. We yu travul go na di ist, dat bin mek yu gɛt chans fɔ du am.
  
  Apat frɔm dat, i nɔ go izi fɔ mek ɔda tim dɛn kɔmɔt na ɛni siti.
  
  Hayden kɔl am ɛn afta dat i tɔn na di ist, ɛn asɛs di tɛri ɛn di chans fɔ mek i rɔnawe kwik kwik wan. Na dis tɛm ya, di vɔys kam bak.
  
  "Stay rayt de!"
  
  Alis bin blo ɛn tɔk se: "Shit." "Dis dude na sayk."
  
  "A jɔs gɛt gud yay," na so Smit bin tɔk, we i bin de tɔk bɔt vijual teknɔlɔji. "Ayd biɛn sɔntin we strɔng. Wi go tek di faya."
  
  Di tim bin bigin fɔ go, ɛn dɛn bin de go na di ist pat. Di Izrɛlayt dɛn bin opin faya, bulɛt dɛn oba di spiman dɛn ed bin krach pan tik dɛn ɛn bitwin branch dɛn. Lif dɛn bin de ren dɔŋ. Drake klaym kwik kwik wan, i no se di shot dɛn na bay wilful dɛn aim ay, ɛn i de wɔnda wetin di ɛl nyu wɔ we dɛn de venchɔ insay ya.
  
  "I jɔs tan lɛk fukin ami trenin," Alicia se.
  
  Dahl bin ansa se: "A rili op se dɛn de yuz rɔba bulɛt."
  
  Dɛn bin de klaym ɛn improvis, muf go na di ist, rich na di tik dɛn we strɔng ɛn kech di yay. Drake faya bak, bay wilful i bin ay. I nɔ bin si ɛni sayn fɔ sho se i de muv.
  
  "Triki bastard dɛn."
  
  Kenzi bin tɔk se: "Smɔl tim. "Saful saful. Otomatik mashin dɛn. Dɛn go wet fɔ mek dɛn disayd fɔ du sɔntin."
  
  Drake bin rili want fɔ tek ful advantej. Di tim tek tɛm mek dɛn we fɔ go na di ist, stret insay di pale dawn we stil de trɛtin di fa fa ɔrayzin. We Drek dɔn rich di nɛks klia ples, i yɛri ɛn i bin jɔs fil di wisɛl we bulɛt de blo.
  
  "Gini gini". I bin duv fɔ kɔba. "Dat wan bin de nia."
  
  Mɔ shoot, mɔ lid dischaj bitwin di shelta dɛn. Hayden bin luk dip wan insay Drake in yay. "Dɛn we dɛn dɔn chenj."
  
  Drake tek dip briz, i nɔ bin rili biliv. Di Izrɛlayt dɛn bin de faya bad bad wan ɛn i go mɔs bi se dɛn bin tek tɛm go bifo bɔt dɛn bin de faya fayn fayn wan. Wan ɔda bulɛt bin kɔt wan pat pan di tik we bin de jɔs biɛn Yɔrga in ed, ɛn dis bin mek di Rɔshian swɛt bad bad wan.
  
  Kensi bin grɔmbul wit wamat se: "I nɔ fayn." "No gud at ol".
  
  Drake in yay dɛn bin tan lɛk flint. "Hayden, kɔntakt Lauren. Mek i kɔnfɔm to Qrow se wi de ritɔn faya!"
  
  Kensi ala se: "Wi fɔ ritɔn faya." "Una man dɛn nɔ ɛva chɛk bifo."
  
  "Nɔ! Dɛn na mɛsenja sojaman dɛn, ilit sojaman dɛn we dɛn tren ɛn we de fala ɔda lɔ. Dem na fukin allies, potential padi dem. Chek am, Hayden, yu go si am. Chek am out naw! " .
  
  Nyu bulɛt dɛn bin de chuk di ɔnda grɔn. Di ɛnimi bin stil de we dɛn nɔ de si, dɛn nɔ bin de yɛri am, SPIR bin no bɔt dɛn advans nɔmɔ frɔm in yon ɛkspiriɛns. Drake bin de wach as Hayden klik di kɔm bɔtin ɛn tɔk to Lauren, dɔn i pre fɔ mek dɛn ansa am kwik.
  
  Di Mossad sojaman dɛn kam nia.
  
  "Kɔnfɛm wi stetɔs." Ivin Dahl in vɔys bin tan lɛk tɛnsi. "Lɔrin! Yu de disayd fɔ du sɔntin? Wi go fɛt? " .
  
  
  * * *
  
  
  Di SPEAR tim, we dɛn bin dɔn ɔlrɛdi drɛb kɔmɔt na dɛn bot, dɛn bin fos dɛn fɔ muf go fa fawe na di ist. I nɔ bin izi fɔ dɛn ɔnda faya. Bikɔs dɛn nɔ bin want fɔ fɛt di padi dɛn we dɛn bin sabi, dɛn bin si se dɛn de pan denja te dɛn nɛk.
  
  Dɛn bin de skram, skrach ɛn blɔd, dɛn bin de yuz ɛvri trik we de na dɛn asɛnal, ɛvri trik fɔ put mɔ distans bitwin dɛnsɛf ɛn di Mossad. Lauren in kam bak bin tek sɔm minit nɔmɔ, bɔt dɛn minit dɛn de bin las pas Jastin Bieber in CD.
  
  "Qrow nɔ gladi. I se yu bin gɛt ɔda. Kip yu wɛpɔn dɛn pan ɔl we yu nɔ go ebul fɔ du am. Dɛn ɔl 4."
  
  "Ɛn na ɔltin?" Drake bin aks. "Yu tɛl am udat wi de dil wit?"
  
  "Na dat. I bin tan lɛk se i bin vɛks bad bad wan. A tink se wi bin mek i vɛks."
  
  Drake shek in ed. Nɔ mek sɛns. Wi fɔ wok pan dis togɛda.
  
  Dahl bin tɔk bɔt wetin i tink. "Wi bin rili go agens wetin i tɛl wi fɔ du na Pɛru. Sɔntɛm dis na pe bak."
  
  Drake nɔ bin biliv am. "Nɔ. I go bi smɔl tin. Shi no bi dat kain politiks man. Na di wan dɛn we de sɔpɔt wi de agens wi. Gini gini. " .
  
  Hayden bin tɔk se: "Wi gɛt ɔda tin dɛn fɔ du. "Lɛ wi sev tide ɛn fɛt tumara."
  
  Drake bin no se i rayt, bɔt i nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i bin tink se sɔntɛm di Izrɛlayt dɛn bin tɔk di sem tin. Na so pipul dɛn bigin fɔ kray fɔ lɔng lɔng tɛm. Naw, as wan tim, dɛn bin de wok dɛn we fɔ go na di ist, dɛn bin de de insay dɛn fɔrɛst shild, ɛn ɔganayz wan riyagad, nɔto tu agresiv, bɔt inaf fɔ slo di Izrɛlayt dɛn. Smith, Kinimaka ɛn Mai bin rili fayn fɔ sho se naw dɛn min biznɛs, dɛn bin de shak dɛn ɛnimi dɛn ɛvri tɔn.
  
  I kɔmɔt biɛn dɛn as Drek de flit tru di tik dɛn. Di ɛlikopta bin de rɔm ɔp, dɔn i tilt ɛn land na sɔm klia ples dɛn we nɔbɔdi nɔ go si. Hayden nɔ bin nid fɔ tɔk wan wɔd.
  
  "Di pipul dɛn na Swidan? Na Rɔshian dɛn? Gɔd, dis na jɔs krap, man dɛn!"
  
  Drake yɛri shot dɛn we de kɔmɔt na da say de wantɛm wantɛm. Di wan we jɔs kɔmɔt na di ɛlikopta, dɛn faya am, ɛn nɔto di Mossad.
  
  Dis min se 4 spɛshal fɔs tim dɛn bin de fɛt naw.
  
  Bifo di fɔrɛst bin dɔn, ɛn yu si wan ol fam os we de biɛn wan big fil we gɛt ston wɔl dɛn.
  
  I ala se: "Tek sɔm tɛm." "Akt tranga wan ɛn fast. Wi kin grup bak de."
  
  Di tim bin rɔn lɛk se di haunds of hell de hot pan dɛn il.
  
  
  * * *
  
  
  We dɛn bin de muv wit ful bɔt kɔntrol pawa, di tim kɔmɔt na kɔva bay random ɛn rɔsh go na di fam os. Di wɔl dɛn ɛn di say dɛn we di winda dɛn bin opin bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ di os we bin de na di il, ɛn dis bin sho se mɔtalman nɔ bin de de. Tri grup dɛn we gɛt spɛshal ami bin de biɛn dɛn, bɔt aw dɛn bin de nia dɛn?
  
  Drake nɔ bin no. I bin de jok bad bad wan akɔdin to di grɔn we gɛt rut, i pul in nɛt vishɔn ɛn yuz di skay we bin de shayn fɔ mak in rod. Haf di tim luk bifo, haf luk bihain. Mai wispa se i si di Mossad tim rich di edj fɔ di fɔrɛst, bɔt afta dat Drake rich na di fɔs lɔw wɔl ɛn Mai ɛn Smit opin smɔl faya we de stɔp am.
  
  Dɛn bin gɛda togɛda biɛn di ston wɔl.
  
  Di fam os bin stil de twɛnti pas bifo. Drake bin no se i nɔ go du dɛn ɛni gud fɔ alaw di Izrɛlayt dɛn ɛn ɔda pipul dɛn fɔ setul ɛn mek fayn fayn layn dɛn fɔ si. Apat frɔm dat, ɔda tim dɛn go de tek tɛm wit dɛnsɛf naw. I bin tɔk insay di pɔsin we de tɔk to am.
  
  "I bɛtɛ lɛ una pul una dɔnki dɛn, bɔy pikin dɛn."
  
  Alis tɔn fɔ luk am. "Na yu bɛst Amɛrikan aksɛn dat?"
  
  Drake bin luk lɛk se i de wɔri. "Shit." A bin dɔn tɔn bak." Dɔn i si Dahl. "Bɔt hey, i kin wɔs, a tink se."
  
  As wan dɛn brok tru di kɔva. May ɛn Smit bak opin fɔ ol faya ɛn dɛn gɛt tu shot nɔmɔ fɔ ansa. Dɛn nɔ bin yɛri ɛni ɔda sawnd. Drake bin fɛn wan strɔng wɔl ɛn stɔp. Wantɛm wantɛm, Hayden bin gi May, Smit, ɛn Kinimaka di wok fɔ gayd di say we dɛn de rawnd, dɔn i rɔsh fɔ jɔyn di ɔda wan dɛn.
  
  "Wi de okay fo som minit. Wetin wi gɛt?"
  
  Dahl bin dɔn ɔlrɛdi de opin di map we Lauren in vɔys ful-ɔp dɛn yes.
  
  "Plan B stil pɔsibul. Hed insay di land. If yu fast, yu no go nid transpot."
  
  "Plan fɔ fuk B." Drake shek in ed. "Plan B ɔltɛm."
  
  Di perimita patrol bin ripɔt se ɔltin klia.
  
  Hayden bin pɔynt to di bɔks we Dahl bin de kɛr. "Wi get fo tek risponsibiliti hia. If yu lɔs am, wi nɔ gɛt ɛni aydia bɔt wetin de insay. Ɛn if yu lɔs dis to di ɛnimi..." I nɔ bin nid fɔ kɔntinyu. Di Swidan man put di bɔks na grɔn ɛn nil dɔŋ nia am.
  
  Hayden bin tɔch di sayn we dɛn rayt na di lid. Di bled dɛn we de spin kin sɛn wan bad bad wɔnin. Dahl tek tɛm opin di lid.
  
  Drake bin ol in briz. Natin nɔ bin apin. I bin de go bi risky ɔltɛm, bɔt dɛn nɔ bin ebul fɔ si ɛni lɔk ɔ mɛkanism we dɛn ayd. Naw Dahl es di lid ɔlsay ɛn luk insay di ples we de insay.
  
  Kensi bin de laf. "Wetin na dis? Wepan dɛn fɔ fɛt wɔ? Kɔnekt wit Anibal ɛn ayd bay di ɔda? Na wan bɔku pepa nɔmɔ a de si."
  
  Dahl bin sidɔm bak pan in haunches. "Dɛn kin fɛt wɔ bak wit wɔd."
  
  Hayden tek tɛm pul sɔm pepa dɛn ɛn skan di tɛks. I bin gri se: "A nɔ no. "Luk lɛk risach fayl ɛn... rɛkɔd fɔ..." I stɔp smɔl. "Tɛst dɛn? Prɔblɛm?" I bin flip sɔm ɔda pej dɛn. "Spɛsifikeshɔn fɔ Asɛmbli."
  
  Drake bin mek in fes kray. "Naw dat de saund bad. Dɛn kɔl am Projɛkt Babilɔn, Lɔrin. Mek wi si wetin yu go dig op abaut dis."
  
  Di Nyu Yɔk man bin tɔk se: "A gɛt am." "Ɛni ɔda tin?"
  
  Dahl bigin fɔ tɔk se: "A jɔs bigin fɔ ɔndastand dɛn kwaliti dɛn ya. "I big big tin-"
  
  "Dɔŋ!" Smit bin de ala. "Dɛn de kam nia."
  
  Di tim slo ɛn rɛdi. Biɛn di ston wɔl dɛn, wan mashin gɔn voli bin de tɛnda, i bin shap ɛn i bin de mek pɔsin yɛri. Smith bin tɔn faya bak frɔm di rayt say, i bin de aim frɔm wan nich na di wɔl. Hayden bin shek in ed.
  
  "Wi go gɛt fɔ dɔn dis. Get out of ya".
  
  "Hɔl ɔn?" Drake bin aks.
  
  "Gɛt yu dɔnki."
  
  Alis bin tɔk se: "Plan B.
  
  Bikɔs dɛn bin de sef, dɛn bin de muf frɔm wan wɔl to di ɔda wɔl to di bak pat na di fam os. Di flo bin ful-ɔp wit dɔti, ɛn sɔm pat dɛn we dɛn mek wit mason ɛn wud bin de mak usay di ruf bin dɔn go insay. Mai, Smith ɛn Kinimaka bin kɔba di riya. Drake stɔp as dɛn rich na di winda dɛn we de biɛn ɛn luk di rod we de bifo.
  
  I bin tɔk se: "I kin jɔs at fɔ du mɔ."
  
  Di san we bin de kɔmɔt bin de slid oba di ɔrayzin wit bɔku bɔku kɔlɔ.
  
  
  CHAPTER ET
  
  
  Di res bin kɔntinyu, bɔt naw di chans bin de stɔp. As Drake ɛn Alicia, we bin de bifo, lɛf kɔva ɛn go insay di land, kip di fam os bitwin dɛn ɛn di wan dɛn we de rɔnata dɛn, di Mossad tim bin dɔn kɔmɔt na di fɔrɛst. Dɛn bin drɛs ɔl blak ɛn dɛn bin wɛr mask oba dɛn fes, ɛn dɛn bin de kam nia dɛnsɛf dɔŋ ɛn tek tɛm, dɛn es dɛn wɛpɔn dɛn ɔp ɛn faya. Mai ɛn Smit bin tek kɔva kwik kwik wan biɛn di fam os. Hayden bin rɔsh fɔ go bifo.
  
  "Muv!"
  
  Drake bin fɛt di instinkt fɔ tinap ɛn fɛt; Dahl we bin de na in lɛft bin klia se i bin de tray tranga wan wit dis bak. Dɛn kin fɛt ɛn pas dɛn ɛnimi dɛn - sɔntɛnde i kin kam dɔŋ to brut fɔs ɛn nɔmba. Bɔt bɔku tɛm, ɔltin bin de kam dɔŋ to di fulish we aw dɛn ɛnimi dɛn bin de du. Bɔku pan di mɛsenja dɛn we dɛn bin de pe bin slo ɛn dull, dɛn bin de abop pan dɛn saiz, ferocity ɛn nɔ gɛt gud abit fɔ mek dɛn du di wok.
  
  Nɔto tide.
  
  Drake bin rili no se i nid fɔ protɛkt di prayz. Dahl bin kɛr di bɔks ɛn kip am fayn fayn wan as i ebul. Yorgi bin de go bifo naw, i bin de tɛst di grɔn ɛn tray fɔ fɛn rod dɛn we gɛt di kɔva pas ɔl. Dɛn krɔs wan fil we gɛt il dɛn ɛn afta dat dɛn kam dɔŋ tru wan smɔl tik dɛn we nɔ bɔku. Di Izrɛlayt dɛn bin stɔp fɔ fɛt fɔ sɔm tɛm, sɔntɛm dɛn bin no ɔda lɔ dɛn ɛn dɛn nɔ bin want fɔ mek pipul dɛn no bɔt dɛn pozishɔn.
  
  Naw dɛn bin de sho difrɛn we dɛn fɔ du tin.
  
  Bɔt fɔ Drake, Alis bin tɔk bɔt am di bɛst we. "Fɔ Gɔd in sek, Yogi. Put yu Rɔshian ed dɔŋ ɛn rɔn!"
  
  Lauren bin trak dɛn prɔgrɛs pan GPS ɛn anawns se di Plan B mitin pɔynt dɔn pas di nɛks ɔrayzin.
  
  Drake bin swɛt smɔl izi wan. Di grov dɔn, ɛn Yorgi na bin di fɔs pɔsin fɔ klaym di smɔl il, Kinimaka bin de fala in il. Di Hawaiian in trayz bin kɔba wit dɔti usay i fɔdɔm - tri tɛm. Alis bin luk May, we bin de muv kwik kwik wan bitwin di fold dɛn na di wɔl.
  
  "Damn Sprite, we de tɔk bɔt am. I tan lɛk spring ship we de ple ple na di wildanɛs."
  
  Drake bin gri se: "Ɔltin we i de du, i de du am fayn fayn wan."
  
  Alis bin skid pan di slet, bɔt i bin ebul fɔ tinap tranga wan. "Wi ɔl de du am fayn."
  
  "Yɛs, bɔt sɔm pan wi tan mɔ lɛk ɔn."
  
  Alis bin es in wɛpɔn ɔp. "A op se yu nɔ min mi, Drakes." Wan not we de wɔn pipul dɛn bin de na in vɔys.
  
  "O, fɔ tru, nɔto so, ɔni. I klia se a bin min di Swidan man."
  
  "Dia?"
  
  Shot bin de ring aut frɔm biɛn, ɛn dɔn Dahl in tɔk bifo i ivin bigin. Ɛkspiriɛns bin tɛl Drake se dɛn nɔ bin mek di shot dɛn ɛn dɛn bin gɛt tu difrɛn not dɛn. Di Mossad bin de wok wit di Rɔshian dɛn ɔ di Swidan pipul dɛn.
  
  I go mɔs bi se i bin tink se di pipul dɛn na Swidan bin rɔn go na di Mossad.
  
  I nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i bin de grin.
  
  Dahl bin luk rawnd, lɛk se i de fil se i vɛks. Drake mek wan inosɛnt luk. Dɛn klaym wan smɔl il ɛn slip dɔŋ di ɔda say.
  
  Lauren bin tɔk se: "Transpɔt de kam.
  
  "Lɛk dis!" Hayden bin pɔynt to di skay, fa, fa, usay wan blak smɔl smɔl tin bin de muf. Drake skana di eria ɛn pul Yorgi dɔŋ jɔs lɛk aw di bulɛt de wispa oba di tɔp pan di il. Wantɛm wantɛm, sɔmbɔdi bigin fɔ bisin mɔ bɔt dɛn.
  
  Kinimaka se: "Insay di vali. "If wi kin rich to dɛn tik dɛn de..."
  
  Di tim bin de pripia fɔ di las sprint. Drake luk bak pan di spek we bin de kam nia. Fɔ wan sɛkɔn i bin tink se sɔntɛm i de si shado, bɔt afta dat i si di trut.
  
  "Pipul, dis na ɔda ɛlikopta."
  
  Kinimaka bin de luk gud wan. "Shit" we de tɔk bɔt am.
  
  "Ɛn de". Mai pɔynt to di lɛft, ay ɔp to wan bank we gɛt klawd. "Tɔd".
  
  Hayden bin tɔk kwik kwik wan se: "Lauren." "Lɔrin, tɔk to wi!"
  
  "Jɔs fɔ gɛt kɔnfɔmeshɔn." Di kol kol vɔys bin kam bak. "Yu gɛt di Chaynish ɛn di British dɛn na di ays. Rɔshia, Swidan ɛn Izrɛlayt dɛn na di wɔl. Lisin, a go kɔnɛkt yu to di chata naw so dat yu go gɛt infɔmeshɔn di fɔs tɛm. Sɔm pan am na krap, bɔt ɔl dɛn kin valyu."
  
  "French pipul dɛn?" Kinimaka bin kam fɔ tink gud wan fɔ sɔm rizin.
  
  Lauren ansa am se: "Natin nɔ de.
  
  Alis bin tɔk wit smɔl bita ɛn pwɛl at se: "Gud wok, dɛn ɔl nɔ tan lɛk Bo." "A min di Frɛnch pipul dɛn. Di man na bin trɛtin, bɔt i bin damn gud pan in wok."
  
  Dahl bin mek wan fes. I tɔk kwayɛt wan se: "If dɛn tan lɛk Bo." "I go bi se dɛn dɔn ɔlrɛdi de ya."
  
  Alis bin blink in yay we i si di wɔd dɛn, ɛn i bin de stɔdi di dɔti we bin de nia de. Natin nɔ bin muf.
  
  Hayden bin tɔk se: "Dɛn dɔn rawnd wi.
  
  Drake bin gri se: "Spɛshal fɔs tim dɛn na ɔl di say dɛn." "Rat dɛn we de na trap."
  
  "Tɔk fɔ yusɛf." Mai bin gladi fɔ ɔltin kwik kwik wan. "Tek tu minit. Mɛmba wetin de insay dis bɔks as yu ebul." I es in an dɛn ɔp. "Du am".
  
  Drake bin gɛt di men tin bɔt am. Di bɔks nɔ bin fit dɛn layf afta ɔl. If tin rili tɛns ɛn wan tim we gɛt padi biznɛs pas am, nɔto bɔksin kin jɔs sev dɛn layf. Dahl opin di lid ɛn di tim go stret to di ɛlikopta dɛn we bin de kam nia.
  
  I bin gi ɔlman bɔku bɔku pepa dɛn.
  
  Alis bin tɔk se: "Wow, dat na wɔndaful tin.
  
  Kenzi bin shuffle sɔm pepa dɛn. "Fɔ fɛt we yu de rid wan dɔkyumɛnt frɔm tati to fifti ia bifo, we di Nazi dɛn rayt ɛn ayd na di grev fɔ Anibal Baka? Wetin strenj bɔt dis?
  
  Drake bin tray fɔ kɔmit di pasej dɛn to mɛmori. "Di tin dɛn we i tɔk mek sɛns. Dis na di sem tin wit di kɔs fɔ SPEAR."
  
  I rid. Fɔs, dɛn mek am fɔ di rizin fɔ stɔdi ri-ɛntrɛ balistik pan lɔwa kɔst. Insted of dia dia roket...
  
  "A nɔ no wetin na di ɛl dis."
  
  Lans insay di spes we yu nɔ yuz rɔket. Di projɛkt sho se dɛn kin yuz wan rili big gɔn fɔ shot tin dɛn wit ay spid na ay ay ples...
  
  "Oh shit" "Oh shit".
  
  Dahl ɛn Alicia dɛn fes bin jɔs tan lɛk ashin. "Dis nɔ kin bi gud."
  
  Hayden bin sho di ɛlikopta dɛn we bin de kam nia, ɛn naw ɔlman bin de si dɛn. Dɛn bin de si wan wan gɔn dɛn we de hang pan ɛlikopta dɛn.
  
  "Ɛn dat sɛf nɔto tru!"
  
  Drake gi di pepa dɛn ɛn rɛdi in wɛpɔn. Taim fɔ wetin i bin dɔn yus to ɛn wetin i sabi du. Dɛn bin bɔm am wit chat frɔm Hayden, May, ɛn Smith, ɛn bak frɔm di kɔmyunikeshɔn sistɛm we Lauren bin dɔn fiks.
  
  "Di Izrɛlayt dɛn bin go fɛt wit di Swidan pipul dɛn. Russia unknown..." Dɔn bɔku bɔku pipul dɛn we bin de ambɔg ɛn transmit kwik kwik wan frɔm layv brodkas we di NSA ɛn ɔda ɔganayzeshɔn dɛn bin ebul fɔ lisin to.
  
  Frɛnch: "Wi de kam nia di eria..."
  
  British: "Yes, sa, targets spot. Wi gɛt bɔku ɛnimi dɛn na di fɛt-fɛt ples..."
  
  Chaynish: "Yu shɔ se dɛn gɛt di bɔks?"
  
  Hayden bin de bifo di rod. Dɛn rɔn kɔmɔt na di fil. Dɛn bin rɔn we dɛn nɔ bin gɛt plan. Di faya we dɛn tek tɛm faya bin mek di ɛlikopta dɛn tek akshɔn fɔ avɔyd ɛn fos di wan dɛn we bin de rɔnata dɛn na grɔn fɔ muf wit rili tek tɛm.
  
  Ɛn afta dat, jɔs lɛk aw Drake bin de kam fɔ zon aut ɛn pe atɛnshɔn pan dɛn nyu we fɔ rɔnawe, wan ɔda vɔys kɔt di statik.
  
  Jɔs fɔ shɔt tɛm.
  
  Sɔm pat pan am ayd biɛn di nɔys, wan sawnd we nɔ izi fɔ yɛri, dip, we dɛn dɔn drɔ, kɔt insay in yes.
  
  Amɛrikin: "SEAL Tim 7 dɔn kam. Wi rili klos naw..."
  
  Di shɔk bin shek am te i rich in at. Bɔt tɛm nɔ bin de. No we nɔ de fɔ tɔk. Ivin wan sɛkɔn nɔ de fɔ absɔb am.
  
  Bɔt, in yay mit Torsten Dahl in yay.
  
  Wetin di...?
  
  
  CHAPTER NAYN
  
  
  "Tɛl di ɛlikopta fɔ fuk ɔf!" Hayden bin klik pan in kɔmyunikeshɔn. "Wi go fɛn ɔda we."
  
  "Yu want dis fɔ hang rawnd?" Lauren aks, ɛn mek Alicia laf ivin we i de rɔn fɔ in layf.
  
  "Na dat. Duk dɔŋ ɛn kɔba yusɛf. Nɔ kɔl wi, wi go kɔl yu!"
  
  Drake bin de wɔnda if dis de go ɛva dɔn, dɔn i si di ful disk fɔ di san de hang oba di ɔrayzin ɛn i no di ironi. Di eria bin gɛt bɔku bɔku il dɛn, ɛn ɛni wan pan dɛn bin stip pas di las wan. WAN spia kɔba dɛn dɔnki dɛn as dɛn rich ɔp di il, dɛn tek tɛm stɛp, dɔn dɛn rɔn wit ful spid dɔŋ di ɔda say.
  
  Dɛn bin de yɛri shot dɛn wan wan tɛm frɔm biɛn, bɔt dɛn nɔ bin de aim dɛn, i go mɔs bi se di Izrɛlayt dɛn ɛn di Swidan dɛn bin de chenj dɛn kɔmpin dɛn. Bɔku ɔda bildin dɛn we bin dɔn pwɛl bin tan lɛk na di lɛft ɛn rayt, bɔku pan dɛn bin bil na vali dɛn we nɔ shayn, ɛn dɛn ɔl bin dɔn lɛf biɛn. Drake nɔ bin shɔ wetin mek di pipul dɛn kɔmɔt, bɔt i bin apin lɔng tɛm bifo.
  
  Mɔ il dɛn ɛn afta dat wan grup we gɛt tik dɛn na di lɛft. We dɛn bin de gi ples fɔ slip, grɔn ɛn branch dɛn bin de gro tik tik. Hayden bin dayrɛkt di tim na da say de, ɛn Drake bin swɛt smɔl izi wan. Ɛni kayn kɔva-ap bin bɛtɛ pas fɔ nɔ kɔba atɔl. Fɔs Hayden ɛn afta dat Alicia flash tru di tik dɛn, naw Dal, Kenzi ɛn Kinimaka de fala am. Drake go insay di fɔrɛst, lɛf May, Yorgi ɛn Smit na di bak. Shot bin ring, klos naw, mek Drake tek tɛm fɔ in padi dɛn.
  
  We i tɔn rawnd, i si se Mai dɔn trip.
  
  Wach in fes bounce off di graun.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bin brek wantɛm wantɛm ɛn tɔn rawnd. Na dis moment, Mai bin de ledɔm na grɔn we i nɔ no natin, Drake kam nia am, Smit bin dɔn ɔlrɛdi bɛn ova. Di bulɛt dɛn bin nak di tik dɛn we bin de na di ɔdasay wit wan thud. Sɔmbɔdi bin de nia am.
  
  Dɔn di ɔndabrɔsh bigin. Fig dɛn jomp kɔmɔt, wan nak Hayden na in bɔdi we de dɔŋ. I bin de stɛp, bɔt i bin de tinap tranga wan. Di tik trɔnk bin nak am na in spayna. I nɔ bin pe atɛnshɔn to di flash we i bin de fil ɛn i es di gɔn ɔp. Dɔn di blak figa atak am bak, i slap am wit ɛlb, ni, nɛf...
  
  Hayden bin lung ɛn fil di bled kam insay wan ia we brayt frɔm in bɛlɛ. I bin fɛt bak wit wan ɛlb to in fes ɛn in ni to in bɛlɛ fɔ put mɔ distans bitwin dɛn. I si Kinimaka ɛn Alicia de fɛt na di rayt say, ɛn Dal de kik di pis we i nak dɔŋ.
  
  Drake pik op di limp Mai.
  
  Bulet dɛn bin de flay bitwin di tik dɛn, ɛn dɛn bin de kɔt di lif dɛn ɛn di plant dɛn. Wan bin win di ɛnimi, bɔt nɔto fɔ lɔng tɛm. I nɔ tu te, di man tinap, i klia se i wɛr sɔm kayn Kevlar. Dɔn Hayden in vishɔn bin ful-ɔp wit in yon ɛnimi - wan Mossad man we in ficha dɛn bin ful-ɔp wit wan kruk ɛn bad bad ditarminieshɔn.
  
  I bin tɔk se: "Stɔp." "Wi de na di sem pej-"
  
  Wan blo we dɛn blo am na in jaw bin stɔp am. Hayden bin test di blɔd.
  
  Di ansa we nɔ klia bin kam se: "Ɔda."
  
  I bin de blok nyu blo dɛn, i bin de push di man na sayd, i bin de tray nɔ fɔ es di gɔn ɔp, ivin we i ol nɛf. Di bled bin test bark, dɔn dɔti. Hayden kik di man in leg as Drake rɔsh pas, i de rɔn dɔŋ di rod ɛn go insay di tik dɛn. Smit kɔba in bak, pans di Izrɛlayt in fes ɛn sɛn am bak insay di ɔndabrɔsh. Kenzi na bin di nɛks pɔsin, dis tɛm wit in fes we de shem ɛn in yay dɛn bin big, lɛk se i de luk fɔ pɔsin we i sabi.
  
  Hayden push in we to Drake.
  
  "Mai?"
  
  "She dey ol rait." Jɔs wan bulɛt na di spayna ɛn na dat. Natin nɔ de we rili wɔndaful."
  
  Hayden bin tɔn in blɛsin. "Wetin?" - A aks.
  
  "Di jakit bin stɔp am. I fɔdɔm ɛn nak in skel. Notin spɛshal".
  
  "BƆT".
  
  Alisia bin rɔnawe pan wan bad bad ɛlb atak ɛn i yuz judo trowe fɔ sɛn in ɛnimi fɔ flay insay di tik dɛn. Kinimaka buldoz in we tru wan ɔda Mossad sojaman. Fɔ sɔm tɛm di rod bin klia, ɛn di SPEAR tim tek ful advantej.
  
  Ɛvri ɔns ɛkspiriɛns bin kam insay as dɛn de rɔn wit ful paz, wit nɔ tink fɔ slo, tru twist, dayv, denja grup dɛn we gɛt tik dɛn. Wan gap bin dɔn opin bitwin dɛn ɛn di Mossad tim, ɛn di tik tik tik lif dɛn bin de gi fayn kɔva.
  
  "Aw di ɛl dɛn bin ebul fɔ pas wi?" Drake bin de ala.
  
  Hayden bin tɔk se: "I go mɔs bi se na we wi stɔp fɔ chɛk di bɔks.
  
  Smit bin grɔmbul lawd wan. "Wi bin de wach."
  
  "Nɔ bit yusɛf..." Hayden bigin.
  
  Kensi bin se: "Nɔ, mi padi. "Dɛn na di bɛst pan wetin dɛn de du."
  
  Smit bin de laf, lɛk se i de se wisɛf du am, bɔt if nɔto dat, i nɔ tɔk natin. Hayden si Kinimaka stɔp, in big big fut dɛn de land insay wan pila we gɛt ɛlastik loam, ɛn i muf fɔ ɛp, bɔt Dal bin dɔn ɔlrɛdi de sɔpɔt di big man. Di Swidan man transfa di bɔks to in ɔda an, ɛn push di Awayi man wit in raytan.
  
  Ɛn naw dɛn dɔn ad ɔda denja to di miks - di sawnd we nɔ mistek fɔ ɛlikopta we de flay oba di ed.
  
  Dɛn go opin faya?
  
  Yu tink se dɛn go kɔm di fɔrɛst wit bulɛt?
  
  Hayden nɔ bin tink so. Tawzin tin kin go rɔng bikɔs ɔf dis kayn akshɔn we nɔ gɛt ɛni rispɔnsibiliti. Na tru se dɛn man ya bin de fala wetin dɛn gɔvmɛnt dɛn tɛl dɛn fɔ du, ɛn sɔm pan di klawn dɛn we bin sidɔm na os na dɛn ɔfis dɛn we gɛt wam wam ɛn ay kɔndishɔn nɔ bin ebul fɔ bisin bɔt wetin de apin na do na dɛn ayvri tawa dɛn.
  
  Di flap we di prɔpala dɛn bin de flap bin kɔmɔt ɔp. Hayden bin kɔntinyu fɔ rɔn. I bin dɔn no se di Mossad go gɛt dɛn yay pan dɛn tim, ɛn sɔntɛm di Swidan ɛn Rɔshian dɛn go de biɛn dɛn. Wan nɔys bin de na di lɛft , ɛn i bin tink se i si mɔ figa dɛn-dɛn go mɔs bi Rɔshian, i bin tink.
  
  Ɔ sɔntɛm na di British dɛn?
  
  Gini gini!
  
  Dɛn bin tu opin. Tu nɔ rɛdi. Infakt, na so ɔl di tim dɛn we bin de de bin de. Nobodi bin de expekt se evribodi go rich wan taim - and dat na mistek. Bɔt tɛl mi wan plan we go tek dis na kɔna?
  
  Di Drake Trail bin de bifo, i nɔ bin slo atɔl bikɔs ɔf May in wet. Alis bin fala in il, i bin de luk rawnd. Di rod bin de mek lɛk se i nɔ gɛt ɛnitin fɔ du wit am, bɔt bɔku tɛm i bin de go di rayt say, ɛn Hayden bin gladi fɔ dat. I yɛri Smit de faya bulɛt dɛn biɛn dɛn, ɛn dis bin mek di wan dɛn we bin de rɔnata dɛn at pwɛl. I yɛri bɔku pipul dɛn de ala frɔm di lɛft say, lɛk se tu fɔs dɛn de mit.
  
  Damn, dis na som krayzi shit.
  
  Drake jomp oba wan tik we dɔn fɔdɔm. Kinimaka brok tru wit barely wan grunt. Di smɔl smɔl pat dɛn bin skata ɔlsay. Di tɛritri bigin fɔ kam dɔŋ ɛn afta dat dɛn si di ed pat na di fɔrɛst. Hayden bin bark insay di kɔm se dɛn fɔ slo-nɔbɔdi nɔ bin no wetin na grɔn go de wet pas di tik layn.
  
  Drake bin slo jɔs smɔl. Alis pas am na in rayt, ɛn Dahl nak am na in lɛft; togɛda dɛn tri bin win di kɔva ɛn go insay wan smɔl vali, we stip brawn slop dɛn bin protɛkt na ɔl tu di say dɛn. Kinimaka ɛn Kenzi klik dɛn il togɛda fɔ tray fɔ gi sɔpɔt, dɔn Hayden kɔmɔt na di ayd bak, naw i de tray fɔ ignore di bɔn we de gro na in chɛst.
  
  Dɛn bin rɔn fɔ lɔng tɛm pas aw i bin lɛk fɔ tink.
  
  Ɛn di tɔŋ we bin de nia de bin de fa fawe fɔ lɔng lɔng tɛm.
  
  
  CHAPTER TEN
  
  
  Drake fil se Mai bigin fɔ strɛs smɔl. I gi am wan minit, bikɔs i no se i go kam bak kwik kwik wan. Insay da tɛm de we nɔ bin de te, i notis sɔntin we flat, grey ɛn sinuous we mek in at we de rɔn skip wan bit.
  
  "Dɔn go!"
  
  Di wan ol grup brok to di lɛft, tek tɛm bɔt nɔ nid fɔ kɔba dɛn flanks as dɛn ɛnimi dɛn stil nɔ de si. Drake mek May strɛch smɔl, bɔt i ol am. I nɔ tu te, i bin de nak am na in rib wit in fist.
  
  "Let mi go".
  
  "Wan sɛkɔn, mi lɔv..."
  
  Alis bin luk am wit wamat. "Yu lɛk am so?"
  
  Drake bin de shem, dɔn i grin. "No shɔt ansa nɔ de fɔ dis kwɛstyɔn, mi lɔv."
  
  "Rili?"
  
  "Wɛl, tink bɔt am di we aw a de si am."
  
  Mai bin sɔlv in prɔblɛm bay we i yuz in spayna fɔ push ɔf ɛn rol oba na grɔn. I bin land fayn fayn wan, bɔt i bin swɛla na in ples, ɛn ol in ed.
  
  Drake bin tɔk se: "Luk. "Fɔ difend mi, i tan lɛk se i nɔ sef."
  
  "Yu ed go shek if wi nɔ rɔsh." Alicia push pas ɛn Drake fala, i de wach May smɔl te i stret ɛn go insay wan ritm. Di grup rɔn go ɔp di embankmɛnt to di asfalt.
  
  "Fɔs kɔnfyushɔn wit Mossad." Dahl bin strɛch. "Natin nɔ de we rili wɔndaful."
  
  Kenzi bin tɔk se: "Dɛn bin de ol bak. "Di we aw yu bin de."
  
  Drake bin tɔk se: "Sɛkɛn kɔnfyushɔn." "Yu mɛmba da vilej de na Ingland? Bɔku ia bifo dis tɛm."
  
  "Yonks?" - A aks.
  
  "Sɛnchɔri dɛn".
  
  "BƆT". Dahl bin stɔp fɔ wan sɛkɔn, dɔn i se: "BC ɔ AD?"
  
  "A tink se dɛn de kɔl am BC naw."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am.
  
  Di rod bin stret na ɔl tu di say dɛn, i nɔ bin gɛt pipul dɛn, i bin gɛt pɔt dɛn ɛn i bin nid fɔ mek dɛn ripɛnt am. Drake yɛri di pop fɔ wan anti-aircraft gun de kam nia di ɛlikopta, ɛn afta dat mɔ shot dɛn. I tɔn rawnd fɔ si se dɛn de faya am frɔm di bush, i tink se i jɔs de trowe bulɛt na di eria, dɔn i si am de swɛla shap shap go na di sayd.
  
  Dahl bin tɔk se: "A nɔ go ebul fɔ risk am." "A guess se dem mos bi Chinese and dem no fit hie di chatter laik wi fit yeri."
  
  Drake nɔd in ed kwayɛt wan. No nyu tin nɔ de we dɛn dɔn sho na di tɔk-tɔk dɛn dis biɛn tɛm. Frɔm...
  
  Hayden bin mek i grit am kwayɛt wan. "A si wan motoka."
  
  Drake kray dɔŋ ɛn skana di eria. "So wetin wi gɛt biɛn wi? Mossad ɛn Rɔshian dɛn na tik dɛn, de kam insay dɛnsɛf. Yu tink se di pipul dɛn na Swidan de sɔmsay nia di Rɔshian dɛn? SAS? I shek in ed. "Udat sabi? Yu bɛst gɛs na fɔ go rawnd di fɔrɛst. Dɛn ɔl no se if dɛn gi dɛnsɛf, dɛn dɔn day. Na dat mek wi bin stil de alayv."
  
  Smit bin tɔk se: "Chaini pipul dɛn we de insay di ɛlikopta. "Fɔ land de." I bin pɔynt to sɔm shalo dipreshɔn dɛn.
  
  "French pɔsin?" Yorgi bin aks.
  
  Drake shek in ed. Jok asaid, di French dem fit don ivin hol bak fo test di wata and alow dia oponunent dem to thin dem out. Wan kɔni kɔni win na di las tɛm. I bin de luk di vɛn we bin de kam nia am.
  
  "Am dɛn ɔp."
  
  Smit ɛn Kɛnzi tek dairekshɔn, dɛn tinap na di sayd we di rod de ɛn pɔynt dɛn gɔn dɛn to di vɛn we bin de kam nia. Dahl ɛn Drake bin put tu ɔ tri ebi ebi ston dɛn na di rod. As di vɛn de slo, di ɔda wan dɛn we de na di tim kɔmɔt biɛn, dɛn tek tɛm kɔba di motoka ɛn ɔda di wan dɛn we de insay de fɔ kɔmɔt.
  
  Alis bin opin di bak domɔt.
  
  "Wow, i de stink insay ya!"
  
  Bɔt i bin ɛmti. Ɛn Drake yɛri Kensi de aks wan kwɛstyɔn insay Turkish. I shek in ed as Dahl de smayl wit win. Dis gyal pikin ful wit sapraiz. "Ɛni langwej de we i nɔ ebul fɔ tɔk?"
  
  Di Swidan man bin bɔs ɛn laf. "Kam, man. Nɔ lɛf yusɛf so opin."
  
  Drake bin nɔd se: "O." "Yɛs. Di langwej we di gɔd dɛn de tɔk."
  
  "Gɛt grap, lɛk. Yu want fɔ du mami ɛn dadi biznɛs? Yɛs, a jɔs de yɛri yu swit aksɛn de rɔl kɔmɔt na Odin in tong."
  
  Drake nɔ bin pe atɛnshɔn to dis, i bin pe atɛnshɔn pan di tu Turkish man dɛn we bin tan lɛk se dɛn rili de fred.
  
  Ɛn fɔ tru, na Turkish.
  
  Hayden push dɛn bak insay di trak, ɛn fala dɛn klos biɛn. Dahl grin bak ɛn fala am, ɛn mek sayn fɔ mek di ɔda wan dɛn jomp na di bak sit. Drake bin no di rizin fɔ in ɛnjɔymɛnt smɔl afta dat, dɔn i luk Alis bak.
  
  "Aw bad i de bak de?"
  
  
  * * *
  
  
  Di trak bin bounce ɛn jɔk ɛn tray fɔ pwɛl insɛf na di rod we bin dɔn pwɛl.
  
  Alis bin ol am wit ɔl in pawa. "I de tray fɔ hit blɔd bad bit dɛn?"
  
  "Sɔntɛm," Smit tɔk wit sɔri-at, i ol in nos ɛn wan dɔti bɛlt we dɛn tay to wan rɛk insay di vɛn. "A de smɛl got."
  
  Alis bin smɔl in yay. "Oh yes? Yu padi?"
  
  Kinimaka bin sidɔm na di bak pat pan di trak, ɛn i bin de gulp fresh ɛya we ful-ɔp wit lɔng lɔng tɛm tru di krak krak dɛn usay di domɔt dɛn we de biɛn bin mit. "I fɔ bi... dɛn... fama dɛn ya, a gɛs."
  
  Alis bin tɔk bak se: "Ɔ pipul dɛn we de smɔl smɔl got. "A nɔ go ɛva ebul fɔ no."
  
  Smit bin grɔmbul wit wamat. "We a bin se "got," a bin min in jɔnaral."
  
  "Yes Yes Yes".
  
  Drake nɔ bin de insay am, i bin de blo shalo ɛn tray fɔ pe atɛnshɔn pan ɔda tin dɛn. Dɛn bin gɛt fɔ abop pan Hayden ɛn Dahl, we bin de kia fɔ dɛn sef bifo tɛm ɛn fɛn di bɛst ples fɔ di trip. Di kɔmyunikeshɔn bin stil de silent, pas di wan wan tɛm we di statik bin de bɔs. Ivin Lauren nɔ bin tɔk natin, ɛn dis bin ɛp insɛf. Dis bin tɛl dɛn se dɛn nɔ rili sef.
  
  Di wan dɛn we de wok na di bot bin de kɔmplen lawd wan rawnd am, di we aw dɛn bin de bia wit di prɔblɛm ɛn dɛn bin de pul dɛn maynd pan di swɛt we di animal dɛn bin de smɛl. Dɛn bin de kɔmpia am to Swidish bat, Amɛrikan rɛstɔrant dɛn ɛn Lɔndɔn ɔtel dɛn fɔ mek lɛk se dɛn de laf.
  
  Drake mek in tinkin de waka frɔm di we aw Yorga bin bɔn i nɔ tu te yet ɛn di nid fɔ sheb wan bad bad sikrit, to di nyu ɔndastandin bitwin Alicia ɛn May, to ɔda prɔblɛm dɛn we de mɔna di SPEAR tim. Hayden ɛn Kinimaka bin kɔntinyu fɔ de agens dɛnsɛf, jɔs lɛk aw Lauren ɛn Smit bin de, pan ɔl we nɔto jɔs difrɛns bin mek di las wan dɛn separet. Dahl bin wok tranga wan as i ebul wit Joana, bɔt bak wok bin ambɔg am.
  
  Sɔntin we bin rili impɔtant ɛn we i nɔ bin ebul fɔ stɔp bin chuk in bren. Sekretri Crow in iritashon se dem no folo oda fo Peru, and di konfidens no se sikrit, top-sikrit Amerikan sekon tim de ya. Sɔmsay.
  
  SIL Tim 7. Di wan dɛn we de wok.
  
  Bɔku bɔku kwɛstyɔn dɛn bin de ɛn dɛn nɔ bin ebul fɔ ɛksplen dɛn. Wetin na bin di ansa? Qrow nɔ bin trɔst di SPEAR tim igen? Dɛn bin de bak-ap?
  
  I nɔ bin dɔn fɔgɛt di big kwɛstyɔn mak we stil de hang oba Smit in ed, bɔt i nɔ bin ebul fɔ imajin ɛni ɔda tin we go apin. Qrow bin sɛn sɛvin pipul dɛn fɔ de wach dɛn.
  
  Drake bin stɔp in wamat. I bin gɛt in yon wok fɔ du. Blak ɛn wayt na bin vishɔn bɔt layf we na fulman ɛn madman dɛn nɔmɔ bin de sheb. Hayden bin ambɔg di dip tin dɛn we i bin de tink bɔt.
  
  "Ɔltin klia na di bak ɛn bifo. I tan lɛk se wi de kam nia wan ples we dɛn kɔl Ç Anakkale, we de na di si. A go wet te wi fɛn ples bifo wi kɔntakt di ɛlikopta. Oh, ɛn Dahl bin gɛt chans fɔ tek da bɔks de apat."
  
  Di Swidan man bin pul dɛn maynd pan di tin we bin de apin fɔ sɔm tɛm bay we i bin de ɛksplen wetin i tan lɛk se di bɔku bɔku pepa dɛn tan. I nɔ bin jɔs bi wɔ, na in yon anɔnsmɛnt. I bin tan lɛk se dɛn jɔs pik Anibal fɔ bi sayn.
  
  
  * * *
  
  
  "Ɛnitin de we de sho aw Afrika bi wan pan di 4 kɔna dɛn na di wɔl?" Mai aks am.
  
  "No damn tin laik dat. So, wi nɔ go ebul fɔ tɔk usay di nɛks Ɔsman go de."
  
  Kenzi bin tɔk se: "Luk insay di tɛm we dɔn pas." "Insay mi wok, na mi ol wok, di ansa dɛn bin de ayd ɔltɛm trade. Yu jɔs nid fɔ no usay fɔ luk."
  
  Dɔn Lauren bin put an pan di tin. "A go tray dis."
  
  Drake bin de tray tranga wan fɔ mek di trak nɔ tilt. "Aw fa i de to Çanakkale?"
  
  "Wi de go insay di ɔdasay dɛn naw. No luk tu big. A de si di si."
  
  "O, yu win." Drake bin mɛmba wan gem we i bin de ple we i bin smɔl.
  
  Dahl bin tɔk wit smayl na in vɔys se: "A si am fɔs."
  
  "Yɛs, wi bin ple dat bak."
  
  Di trak stɔp ɛn i nɔ tu te, di domɔt dɛn we de biɛn opin fɔ go na do. Di tim jomp kɔmɔt ɛn tek in lɔngful fresh briz. Alis bin kɔmplen se i nɔ de fil fayn, ɛn Kɛnzi bin mek lɛk se i fɔdɔm di Inglish we. Dis bin mek Alis gladi wantɛm wantɛm. Drake bin si se i de luk am ɛn de luk am wit sɔprayz.
  
  I bin de muf bay wilful se: "Damn it." "Wɛl, a go bi di mɔnki in ɔnkul."
  
  Dahl bin tu stɔp fɔ kɔmɛnt.
  
  Wan big big ɔs we dɛn mek wit wud, fɔ sɔm rizin dɛn we pipul dɛn sabi, bin tinap bifo dɛn, ɛn i bin de brod na wan smɔl skwea we bildin dɛn dɔn rawnd. I bin tan lɛk se di rop tay in leg dɛn ɛn i bin strɛch rawnd in ed. Drake bin tink se i luk lɛk se i gɛt wɛpɔn ɛn i fayn, na animal we prawd we mɔtalman mek.
  
  "Wetin di hell?"
  
  Kraud bin gɛda rawnd am, dɛn bin de luk am, de poz ɛn tek pikchɔ.
  
  Lauren bin tɔk na di kɔmyunikeshɔn. "A tink se yu jɔs fɛn di Trojan Ɔs."
  
  Smit bin laf. "Dis de fa frɔm tɔys."
  
  "No Troy. Yu no? Brad Pit we de na di wɔl?"
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Alis brok in nɛk de luk rawnd ɔlsay. "Wetin? Usay?"
  
  "Eh". Kensi bin laf. "A dɔn si vaypa dɛn de atak mɔ sloslo."
  
  Alis bin stil de stɔdi di eria gud gud wan. "Usay Lauren de? Na ɔs i de rayd?"
  
  Di Nyu Yɔk man bin mek i laf. "Wɛl, i bin de wan tɛm. Yu mɛmba di mɔdan fim "Troy"? Wɛl, afta dɛn dɔn film, dɛn lɛf di ɔs rayt usay yu tinap, na Çanakkale."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am. Alis bin sho aw i bin de fil. "A bin tink se ɔl mi Krismas dɛn kin kam wan tɛm." I shek in ed.
  
  Drake bin klia in trot. "A stil de ya, lɔv."
  
  "Oh yea." Wɔndaful".
  
  "Ɛn nɔ wɔri, if Brad Pitt jomp kɔmɔt na da ɔs in ɔn ɛn tray fɔ kidnap yu, a go sev yu."
  
  "Don"t yu fukin dare."
  
  Lauren in vɔys bin kɔt dɛn chat lɛk di had blo we samurai sɔd de blo. "Admishɔn, man dɛn! Bɔku ɛnimi dɛn. Wi de kam nia Canakkale rayt naw. Dɛn fɔ kɔnɛkt to di kɔmyunikeshɔn sistɛm, jɔs lɛk wi. Muv! " .
  
  "Yu si dis?" Drake bin pɔynt to di fɔt. "Kɔl ɛlikopta. If wi ebul fɔ klaym di kast ɛn difend wisɛf, i kin kɛr wi kɔmɔt de."
  
  Hayden glan bak na di ɔdasay na Canakkale. "If wi kin difend wan kast na turis tɔŋ frɔm siks SWAT tim dɛn."
  
  Dahl bin pik di bɔks. "Na wan we nɔmɔ de fɔ no."
  
  
  CHAPTER ELEVƐN
  
  
  Na instinkt, dɛn muf go na di kɔstal rod, bikɔs dɛn no se i go briz go na di impɔtant siti fɔt. Lauren bin dɔn glean rili smɔl infɔmeshɔn frɔm di snippets of comm conversations, ɛn Drake bin dɔn yɛri ivin less frɔm di difrɛn tim lida dɛn, bɔt di jenɛral kɔnsɛnsus na dat dɛn ɔl bin de klos in kwik kwik wan.
  
  Di rod bin de pas bɔku bildin dɛn we gɛt wayt frɔnt: os dɛn, shɔp dɛn ɛn rɛstɔrant dɛn we de luk oba di blu wata we de rɔf na di Ɛlespɔnt. Na di lɛft say, motoka dɛn bin pak, ɛn biɛn dɛn, sɔm smɔl bot dɛn bin de, ɛn ɔp dɛn ay ay wɔl dɛn na di fɔt we gɛt san kɔlɔ bin ay. Turist bɔs dɛn bin de pas, ɛn dɛn bin de rɔm smɔl smɔl na di smɔl smɔl strit dɛn. Di ɔn dɛn bin de blo. Di pipul dɛn we de na di eria bin gɛda nia wan kafe we pipul dɛn lɛk, dɛn bin de smok ɛn tɔk. Di tim bin rɔsh kwik kwik wan ɛn dɛn nɔ bin mek pipul dɛn sɔprayz.
  
  I nɔ izi fɔ wɛr kɔmbat gia, bɔt mɔ fɔ dis mishɔn, dɛn bin drɛs ɔl blak ɛn dɛn bin ebul fɔ pul ɛn ayd dɛn tin dɛn de we go mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to dɛn. Bɔt di grup we de muf we dɛn tɔn dɛn ed, ɛn Drake si se i pas wan fon we dɔn opin.
  
  I se: "Kɔl di damn ɛlikopta kwik kwik wan." "Wi dɔn kɔmɔt na land ɛn damn tɛm ya."
  
  "Na mi we." Insay tɛn to fayvtin minit."
  
  I bin no se dis na tɛm we dɛn bin de fɛt wɔ. Sɔm ɔda SWAT tim dɛn nɔ go shek fɔ pul ɛl pan wan siti, we gɛt kɔnfidɛns pan dɛn ɔda ɛn di ebul fɔ rɔnawe, bikɔs dɛn no se di ɔtoriti dɛn go ɔltɛm put tɛroris spin pan ɛni sityueshɔn we rili trɛtin.
  
  Di wɔl dɛn we gɛt san san bin de go ɔp shap shap bifo dɛn. Fɔt Ç Anakkale bin gɛt tu rawnd fɔt wɔl dɛn we de luk na di si ɛn wan sɛntral siti, ɛn biɛn dɛn wan big an we gɛt fɛt-fɛt dɛn we bin de rɔn dɔŋ di slop fɔ go na di si. Drake bin fala di layn fɔ di fɔs kɔba wɔl, i bin de wɔnda wetin de na di say we dis ɛn in sista jɔyn. Hayden bin stɔp bifo ɛn luk bak.
  
  "Wi de rayz."
  
  Wan bold disishun, bɔt wan tin we Drake bin gri wit. We dɛn go ɔp, dat min se dɛn go stɔp na di fɔt, dɛn go difend dɛn frɔm ɔp bɔt dɛn nɔ go ebul fɔ fɛt dɛn, dɛn go trɔs dɛn. We dɛn kɔntinyu fɔ du dat, dat min se dɛn bin gɛt ɔda tin dɛn fɔ du apat frɔm fɔ rɔnawe go na di si: dɛn kin ayd na di siti, fɛn motoka, we kin ledɔm, ɔ split fɔ sɔm tɛm.
  
  Bɔt di we aw dɛn pik Hayden bin mek dɛn ebul fɔ tek di lid. Ɔda Rayda dɛn bin de de bak. I go izi fɔ mek ɛlikopta fɛn dɛn. Dɛn bin de yuz dɛn skil dɛn bɛtɛ bɛtɛ wan pan taktik fɛt.
  
  Raf rɔf wɔl dɛn bin de gi ples to wan arch ɛn afta dat wan spiral stej. Hayden bin go fɔs, dɔn Dal ɛn Kensi, dɔn di ɔda wan dɛn. Smith bin bring op di riya. Di daknɛs bin mek wan klos fɔ dɛn yay, i bin de hang tik ɛn nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ pas te dɛn yus to am. Bɔt stil, dɛn waka go ɔp, dɛn klaym di stej dɛn ɛn go bak to di layt. Drake bin tray fɔ filta ɔl di tin dɛn we gɛt fɔ du wit am na in bren ɛn mek sɛns to am.
  
  Anibal we nem Anibal. Wan man we de rayd ɔs we de fɛt wɔ. Di Doomsday ɔda ɛn dɛn plan fɔ mek wan bɛtɛ wɔl fɔ di wan dɛn we nɔ day. Gɔvmɛnt dɛn ɔlsay na di wɔl fɔ dɔn wok togɛda fɔ dis, bɔt pipul dɛn we nɔ gɛt sɔri-at ɛn we gridi bin want di tif ɛn di tin dɛn we dɛn no fɔ dɛnsɛf.
  
  Na di 4 kɔna dɛn na di wɔl? Aw i bin wok? Ɛn wetin di ɛl bin apin nɛks?
  
  "Intrestin..." Na da tɛm de, Lauren in vɔys kam tru di kɔmyunikɛta. "Ç Anakkale de fo tu kontinent and na im bi wan of di statin point fo Galipoli. Naw di Rɔshian dɛn kam insay di siti, ɛn di Izrɛlayt dɛn bin kam insay di siti. A nɔ no usay. Bɔt stil, di lokal polis dɛn kin tɔk bɔku tin. Wan pan di sitizin dɛn go dɔn ripɔt yu ɛn naw i de kɔl fɔ nyu pipul dɛn we kam. I nɔ go te bifo di Turks kɔl dɛn yon ilit fɔs."
  
  Drake shek in ed. Bullshit na fɔ tɔk.
  
  "Bay da tɛm de wi go dɔn fa frɔm ya." Hayden bin tek tɛm muf go nia di layt we de ɔp. "Tɛn minit, man dɛn. Mek wi."
  
  Di mɔnin san bin de shayn di say we opin ɛn we nɔ bɔku, we bin de nia di tawa we bin de ɔp. Di rawnd ɔp edj fɔ di tawa bin go ɔp et fit ɔda wan ɔp dɛn ed, bɔt dat bin ay as dɛn ebul fɔ go we dɛn nɔ go insay. Di fɛt-fɛt dɛn we bin dɔn pwɛl bin de ɔlsay, dɛn bin de stik lɛk finga dɛn we gɛt jag, ɛn wan rod we gɛt dɔti bin de nia wan siriɔs lɔw il dɛn na di rayt say. Drake si di bɔku difend pozishɔn dɛn ɛn i blo izi smɔl.
  
  Hayden bin tɛl Lauren se: "Wi de ya. "Tɛl di ɛlikopta fɔ rɛdi fɔ hot land."
  
  Smit bin tɔk se: "I wam pas aw yu tink."
  
  Di wan ol tim bin de luk dɔŋ.
  
  Smit bin tɔk se: "Nɔto dɔŋ." "Ɔp. Ɔp."
  
  Abov di kast di tɔŋ stil de na di il dɛn. Di os dɛn bin de go ɔp ɔp di fɛt-fɛt, ɛn lɔng ɛn tik wɔl dɛn bin de stret to dɛn. Na tru dɛn wɔl dɛn ya, wan tim we gɛt 4 pipul dɛn bin rɔn wit dɛn fes we dɛn kɔba ɛn pul dɛn wɛpɔn dɛn ful wan.
  
  Drake bin no dis stayl. "Damn, dis na prɔblɛm. SAS."
  
  Dahl na bin di fɔs pɔsin we bin fɛt, bɔt instead fɔ fri in wɛpɔn, i ayd am, ol di bɔks, ɛn jomp pan di fɛt-fɛt dɛnsɛf. "Di British gɛt di rayt aidia fɔ difrɛns. Luk..."
  
  Drake bin fala in yay. Di battlement dɛn bin de stret insay wan big ak ɔlsay te to di bich ɛn di si we bin de rɔtin. If dɛn taym am rayt, di chɔpa kin rip dɛn rayt ɔf di tap ɔ rayt na di ɛnd. Drake tek am pan insɛf fɔ faya tu-tri shot insay di rɔf kɔnkrit we de ɔnda di British fut, i slo dɛn ɛn gi di tim tɛm fɔ klaym go ɔp di fɔtifikeshɔn we rikɛt smɔl.
  
  Alis bin de stɛp. "A nɔ de insay ayt!"
  
  "Yu go ɛva stɔp fɔ kray?" Kensi bin mek shɔ se i push pas am, ɛn i bin de push am smɔl na di rod.
  
  "O bitch, yu go pe fɔ dis." Alis bin tan lɛk se i nɔ shɔ.
  
  "A go ebul fɔ du am? Jɔs mek shɔ se yu de biɛn mi. Dat way, wen yu get shot and a hie yu de skream, a go sabi to pik op di pace."
  
  Alis bin de sidɔm wit wamat. Drake bin sɔpɔt am. "Jɔs fɔ mek di Mossad laf." I spre in an dɛn.
  
  "Rayt. Wɛl, we wi kam dɔŋ frɔm ya, a go fuk in ɔn fayn fayn wan."
  
  Drake bin gayd am fɔ di fɔs step dɛn. "Dis sopoz to sound exciting?"
  
  "Fuk ɔf, Drek."
  
  I bin tink se i bɛtɛ fɔ lɛ i nɔ tɔk se di fɛt-fɛt ples dɛn we de fa dɔŋ dɔn bi batɛl dɛn we gɛt spɛshal say usay dɛn go gɛt fɔ jomp frɔm wan to di ɔda wan. Dahl na bin di fɔs pɔsin we jog along di wɔl we wayd tri fut, ɛn na in bin de bifo di tim. Kinimaka dis taim tek ova from Smith fo bak, de wach di British. Drake ɛn di ɔda wan dɛn bin de kip dɛn yes opin fɔ ɛni ɔda sayn we de sho se dɛn na ɛnimi.
  
  Di res fɔ go dɔŋ di battlements dɔn bigin. Di SAS sojaman dɛn bin kip fɔmɛshɔn ɛn gi chase, wɛpɔn dɛn rayz, bɔt dɛn nɔ mek sawnd. Na tru se fɔ lɛ pɔsin nɔ du wetin i want fɔ du, kin bi jɔs wan rizin; Apat frɔm turis dɛn, di pipul dɛn we de na di eria kin lɛk fɔ mek ɔda tin dɛn we sikrit ɛn we rili sikrit.
  
  Drake bin kam fɔ no se i nid fɔ pe atɛnshɔn mɔ fɔ in leg dɛn. Di klif we bin de na ɛni say ɛn di we aw i bin de go dɔŋ smɔl smɔl fɔ go na di si nɔ bin mek ɛni difrɛns, na di say we sef nɔmɔ bin de ɔnda in fut. I bin de kɔba smɔl smɔl, fayn fayn wan ivin, insay wan kɔba we nɔ de chenj. Nɔbɔdi nɔ slo, nɔbɔdi nɔ slip. Dɛn bin dɔn af-af fɔ rich usay dɛn want fɔ rich, we di sawnd we di prɔpala dɛn we de rɔn de mek bin ful-ɔp dɛn yes.
  
  Drake slo ɛn luk di skay. I ala se: "Nɔto wi yon." "Damn Frɛnch!"
  
  Dis nɔto bin difinitiv kɔnklushɔn, bɔt i go ɛksplen dɛn absɛns so fa. Wi kin rɔsh insay di las minit. Di SPEAR tim bin fos fɔ slo. Drake si tu sojaman dɛn fes de luk wit wamat frɔm di winda dɛn, we tu ɔda wan dɛn bin de hang na di domɔt dɛn we opin af-af, de tɔn dɛn wɛpɔn dɛn fɔ klik di lɔk fayn fayn wan.
  
  Dahl nɔ bin de blo fayn ɛn tɔk se: "Fɔ tɔk di tru." "Sɔntɛm i nɔ bin fɔ dɔn bi di bɛst aidia. Di British bɛl dɛn we gɛt blɔd de dɔn."
  
  As wan, Drake, Smith, Hayden ɛn May es dɛn wɛpɔn ɛn opin faya. Di bulɛt dɛn rikochɛt kɔmɔt na di ɛlikopta we bin de kam nia. Glas brok ɛn wan man fɔdɔm frɔm in rop, i nak di grɔn tranga wan dɔŋ. Di ɛlikopta bin tɔn, ɛn Hayden in bulɛt dɛn bin de rɔnata am.
  
  I bin tɔk wit pwɛl at se: "Di Frɛnch pipul dɛn nɔto fan dɛn."
  
  Alicia bin de grɔmbul se: "Tɛl wi sɔntin we wi nɔ no."
  
  Yorgi pas Dahl kwik kwik wan, i ovatak am na di ɔda ledj na di wɔl, ɛn i ol in an bak fɔ di bɔks. I se: "Na ya, gi mi dis." "A de fil fayn na di wɔl, nɔto so?"
  
  Dahl bin luk laik se i wan argue bot i pas di box midway tru di inning. Di Swidan man nɔto bin nyu pɔsin fɔ pak motoka, bɔt Yorgi na bin pɔsin we sabi du in wok. Di Rɔshian bin tek ɔf wit tɔp spid, i bin de rɔn dɔŋ di wɔl ɛn i bin dɔn ɔlrɛdi kam nia di say dɛn we dɛn de fɛt.
  
  Alis bin notis dɛn. "O shit, shot mi naw."
  
  "I kin stil apin." Drake si di French ɛlikopta tilt ɛn kam insay fɔ land. Di prɔblɛm na dat if dɛn stɔp fɔ tek aim, di British dɛn go kech dɛn. If dɛn rɔn fɔ shot, dɛn kin fɔdɔm ɔ dɛn kin shot dɛn izi wan.
  
  Dahl bin de wev in wɛpɔn. In ɛn Hayden ɔl tu opin faya pan di ɛlikopta as i de kam bak fɔ ple. Dis tɛm di sojaman dɛn we bin de insay di bot bin faya bak. Di shɔɛl dɛn bin de chuk di kast wɔl dɛn wit wan pɔtn we de kil, ɛn dɛn bin de hit dɔŋ di ed. Hayden in yon faya bin bang di ɛlikopta in kɔkpit, ɛn i bin de klin di mɛtal strut dɛn. Drake si di payɔt de grit in tit wit miks we i vɛks ɛn fred. Wan supa kwik luk bak sho se di SAS tim bin de wach di helikopta tu - gud sain? Sɔntɛm nɔto so. Dɛn bin want fɔ gɛt dɛn an pan di wɛpɔn dɛn fɔ fɛt fɔ dɛnsɛf.
  
  Ɔ fɔ pɔsin we de ɔp na dɛn gɔvmɛnt.
  
  Wan voli shot bin ren dɔŋ di bɔd, we mek i dayv ɛn yaw. Dahl tek advantej pan di las ɔndrɛd mita na di wɔl fɔ fɔdɔm ɛn slayv we i de shot, bɔt i nɔ bin rich fa. Di say we bin de ɔp bin tu rɔf. Bɔt di tin we i du bin mek ɔda salvo go insay di ɛlikopta, ɛn dis bin mek di payɔnia lɔs in at ɛn flay di bɔd go fa frɔm di say we di aksidɛnt apin.
  
  Alis bin ebul fɔ ala wit wik.
  
  "Nɔ kɔmɔt insay am yet." Drake bin jomp oba di battlements wan wan, land sef ɛn tek tɛm.
  
  Lauren in vɔys bin brok di saylɛns we bin kɔba di kɔnekshɔn. "Di ɛlikopta de kam nia. Tati sɛkɔn."
  
  Alis bin ala se: "Wi de na di wɔl.
  
  "Yɛs, a ɔndastand yu. Di Distrikt na Kɔlumbia bin sɛn wan sataylayt fɔ dis ɔpreshɔn."
  
  I tek Drake wan ɔda tɛm fɔ fil di shɔk. "Fɔ ɛp?" i aks am kwik kwik wan.
  
  "Wetin mek ɔda tin?" Hayden bin riak wantɛm wantɛm.
  
  Drake klos fɔ kik insɛf bifo i no se dis na probabli bad aidia giv di situeshɔn we de naw. Fɔ tru, i nɔ bin no udat ɔda pɔsin dɔn yɛri dɛn kwayɛt Amɛrikan intoneshɔn ɛn wɔd dɛn de fɔ SEAL Tim 7.
  
  I klia se nɔto Hayden.
  
  Di ɛlikopta kam fɔ si bifo, in nos dɔŋ, i de flay kwik kwik wan oba di si. Yorgi bin dɔn de wet na di ɛnd pan di battlements, usay wan smɔl rawnd tɔrɛt bin de luk di smɔl bich. I nɔ tu te, Dahl rich to am, ɛn afta dat Hayden. Di ɛlikopta bin kam nia.
  
  Drake bin lɛf Alicia ɛn afta dat i ɛp Kinimaka fɔ pas. I stil de muv sloslo, i pɔynt in an, ɛn sho di SAS sayn. Tati fit frɔm di tawa i stɔp.
  
  Di SAS sɛf stɔp, ɔda tati fit ay.
  
  I ala se: "Wi nɔ want pipul dɛn we dɛn de du bad to." "Nɔto bitwin wi. Wi de na di sem damn sayd!"
  
  Dɛn kin pɔynt pistɔl dɛn na in bɔdi. Frɔm dɔŋ i yɛri Dahl de ala se: "Stɔp fɔ bi..."
  
  Drake bin tun am aut. I bin se: "Duya." "I nɔ rayt." Wi ol na sojaman ya, ivin di damn French."
  
  Dis bin mek pipul dɛn nɔ no in nem laf. Fɔ dɔn, wan dip vɔys se, "Ɔda."
  
  Drake se: "Dude, a no." "Bin usay yu de. Wi get di sem oda, bot wi no go opin faya fo frenli speshal fos... unles dem opin faya fos."
  
  Wan pan di fayv figa dɛn bin go ɔp smɔl. I bin tɔk se: "Kambrij."
  
  I ansa am se: "Drek." "Mat Drek."
  
  Di kwayɛt we bin apin afta dat bin tɛl di stori. Drake bin no se di standoff dɔn dɔn... fɔ naw. At di very least, i bin fit fɔ gɛt ɔda ripriv frɔm di nɛks kɔnfrɔntɛshɔn ɛn sɔntɛm ivin fɔ tɔk kwayɛt wan. Di mɔ pan dɛn ilit sojaman ya dɛn kin gɛda togɛda, na di mɔ i go sef.
  
  Fɔ ɔlman.
  
  I nɔd, tɔn ɛn waka go, i ol di an we ɛp fɔ pul am insay di ɛlikopta.
  
  "Dem de kul?" Alis bin aks.
  
  Drake mek insɛf kɔmfyut as di ɛlikopta de tilt, de muf go fa. I ansa se: "Wi go fɛn ɔltin." "Nɛks tɛm we wi kam fɔ fɛt."
  
  I sɔprayz fɔ no se Lauren bin sidɔm nia am. I bin tɔk fɔ ɛksplen se: "A kam wit ɛlikopta."
  
  "Wetin? Aw yu lɛk di opshɔn?"
  
  I bin smayl wit induljɛns. "Nɔ. A kam bikɔs wi wok na ya dɔn dɔn." Di ɛlikopta bin go ɔp ay ay wan ɔp di wef dɛn we di san bin de shayn. "Wi de go frɔm Afrika to di nɛks kɔna na di wɔl."
  
  "Uswan na usay?" Drake bin tay in sit bɛlt.
  
  "Chaina." Ɛn bɔy, wi gɛt bɔku wok fɔ du."
  
  "Ɔda pɔsin we de rayd? Us tɛm dis tɛm?"
  
  "Sɔntɛm na di tin we bad pas ɔl. Buckle up, mi padi dɛm. Wi go folo di fut step fo Genghis Khan."
  
  
  CHAPTER TWƐLV
  
  
  Lauren bin tɛl di tim fɔ gɛt kɔmfyut as dɛn ebul na di bak pat pan di big kago ɛlikopta ɛn i bin shuffle wan stak pan pepa dɛn. "Fɔs, lɛ wi pul di wɛpɔn dɛn fɔ wɔ ɛn Anibal kɔmɔt na di rod. Wetin yu fɛn na di bɔks na plan fɔ mek Projɛkt Babilɔn, we na tu tan, ɔndrɛd mita lɔng supakanɔn. Na Sadam Husayn bin kɔmishɔn am, ɛn i bin biys pan risach frɔm di 60s ɛn dɛn bin disayn am insay di 80s. Di Holiwud spirit bin fil insay dis ɔl afɛkt. Supa wɛpɔn dɛn we kin sɛn peylɔd dɛn na di spes. Dɛn kil jenɛral dɛn. Dɛn kil sivilian dɛn. Difrɛn tin dɛn we dɛn bay frɔm wan duzin kɔntri dɛn fɔ kip am sikrit. Leta dayagram sho se dis spes gɔn kin dɔn tayla so dat i go hit ɛni target, ɛnisay, jɔs wan tɛm."
  
  Dahl bin ledɔm bifo wit intres. "Wan de? Wetin du?"
  
  "Dɛn nɔ bin ɛva mek am fɔ bi wɛpɔn we pɔsin kin kɛr go. We dɛn lanch am, i go lɛf wan mak we difrɛn sojaman dɛn go si wantɛm wantɛm ɛn afta dat dɛn go pwɛl am. Bɔt... i go bi se di damej dɔn ɔlrɛdi dɔn."
  
  "Dipen pan di gol." Kensi bin nɔd in ed. "Yɛs, dɛn bin bil bɔku mɔdel dɛn arawnd di aidia fɔ wan strayk wɔl wɔ. Wan we fɔ fos nyuklia pawa fɔ du sɔntin we nɔ go ebul fɔ stɔp. Bɔt wit di mɔdan tɛknɔlɔji, pipul dɛn de agyu bɔt di aidia mɔ ɛn mɔ."
  
  "Okay, okay," Smit kray, stil de strɛch in mɔsul dɛn ɛn chɛk in brus dɛn frɔm di lɔng, had rɔn. "So, na di grev fɔ di fɔs man we de rayd ɔs, dɛn bin kip di plan dɛn fɔ wan big big spɛs kanɔn. Wi kin gɛt am. Ɔda kɔntri dɛn nɔ bin du dis. Wetin de kam nɛks?"
  
  Lauren bin rol in yay. "Fɔs, di nem we dɛn gi am, tɔk klia wan se "ples dɛn fɔ rɛst." A op se yu mɛmba se dɛn bɛr Anibal na grev we nɔ gɛt mak ɛn sɔntɛm i nɔ go ivin de de igen. Fɔ wach, i nɔ go sho se bɔku pipul dɛn nɔ gɛt rɛspɛkt. Fɔ lɛf am nɔ chenj na fɔ sho se wi nɔ rɛspɛkt ɔda pipul dɛn."
  
  Hayden bin swɛt. "Ɛn na so i de go bifo. Di sem stori, difrɛn ajenda ɔlsay na di wɔl."
  
  "Imajin if di infɔmeshɔn fɔdɔm na tɛroris dɛn an. A go se ɔl di kɔntri dɛn we de rɔnata di Ɔsman dɛn naw kin izi fɔ mek dɛn yon supa kanɔn. Bɔt..."
  
  Drake bin dɔn tɔk se: "Dis na di pɔsin we sɔm grup dɛn na dis gɔvmɛnt de sɛl plan to." "Bikɔs wi stil nɔ shɔ se dɛn ɔfishal sankshɔn ɛni tim." I nɔ bin nid fɔ ad ivin if dɛn tink se i du am.
  
  Di ɛlikopta bin de flay na klia blu skay, nɔbɔdi nɔ bin de mek trɔbul ɛn i bin gɛt kɔmfyut wam. Drake bin si se i ebul fɔ rilaks fɔ di fɔs tɛm insay lɛk wan de so. I nɔ bin izi fɔ biliv se jɔs di nɛt bifo dat, i bin nil dɔŋ na di ples usay di bigman we nem Anibal bin de rɛst.
  
  Lauren bin muf go na di nɛks fayl. "Yu mɛmba di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt bin de? Mek a rifresh yu. "Na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl wi fɛn di Fo Ɔsman dɛn ɛn layt to dɛn di plan fɔ di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt. Di wan dɛn we go sev frɔm di Jɔjmɛnt Kruseyd ɛn di tin dɛn we apin afta dat, go rayt fɔ rul pas ɔlman. If yu de rid dis, wi dɔn lɔs, so rid ɛn fala wit kɔt. Wi las ia dɛn bin spɛn fɔ gɛda di las 4 wɛpɔn dɛn fɔ di wɔl in rivɔlɔshɔn dɛn - Wɔ, Kɔnkrit, Angri ɛn Day. Yunaytɛd, dɛn go pwɛl ɔl gɔvmɛnt ɛn opin nyu fiuja. Una fɔ rɛdi. Fɛn dɛn. Travul go na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl. Fɛn di ples dɛn fɔ rɛst fɔ di Papa fɔ Strateji ɛn afta dat di Khagan; di Indian we bad pas ɔlman we dɔn ɛva liv, ɛn afta dat di Scourge of God. Bɔt ɔltin nɔ de lɛk aw i tan. Wi bin go na di Khagan insay 1960, fayv ia afta dɛn dɔn fɔ bil am, ɛn wi bin put di Kɔnkrit insay in kɔfin. Wi dɔn fɛn di Skɔj we de gayd di tru Las Jɔjmɛnt. Ɛn di wangren kil kɔd na we di Ɔsman dɛn apia. No mak nɔ de we de sho udat pɔsin bi na di Papa in bon dɛn. Di Indian gɛt wɛpɔn dɛn rawnd am. Di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt go de, de liv tru yu naw ɛn i go rul sote go."
  
  Drake bin tray fɔ put di pɔynt dɛn we gɛt fɔ du wit am togɛda. "Distrɔkshɔn kɔd? A rili nɔ lɛk di sawnd we dis de mek. Ɛn di "tru Las Jɔjmɛnt". So ivin if wi neutralize di fɔs tri, di las wan go bi rial humdinger."
  
  Lauren bin tɔk bɔt di stɔdi we bin de bifo am se: "Fɔ naw." "Di Washinton tink tank dɔn put bɔku aidia dɛn bifo."
  
  Drake bin blak fɔ jɔs wan sɛkɔn. Ɛnitɛm we i yɛri dɛn de tɔk bɔt risach, ɛvri tɛm we dɛn de tɔk bɔt wan tink tank, na jɔs tu wɔd dɛn bin de flash na in bren lɛk rɛd niɔn layt dɛn we saiz lɛk bilbɔd.
  
  Karin Blɛk bin de.
  
  Di we aw i nɔ bin de fɔ lɔng tɛm nɔ bin de sho se i fayn. Karin kin rili bi dɛn nɛks mishɔn. I push di wɔri jisnɔ na sayd fɔ di tɛm.
  
  "... di sɛkɔn man we de rayd ɔs na di Kɔnkɔra. Di sɛkɔn diskripshɔn tɔk bɔt wan kagan. Frɔm dis wi kam fɔ no se Genghis Khan na Kɔnkɔra. Dɛn bɔn Jɛngi Khan insay di ia 1162. I na, fɔ tru, pɔsin we dɔn win. I bin win bɔku pat dɛn na Eshia ɛn Chaena, ɛn i bin win di land dɛn we de biɛn, ɛn di Mɔngol Ɛmpaya na bin di big wan we bin de nia dɛnsɛf insay istri. Kahn na bin pɔsin we de ripɛnt; i pas na bɔku pat dɛn na di wɔl we bin de trade trade, ɛn jɔs lɛk aw wi bin dɔn tɔk, wan pan ɛvri tu ɔndrɛd man dɛn we de alayv tide, na in fambul to Jɛngi Khan."
  
  Mai bin klik. "Wow, Alis, i tan lɛk man vɛshɔn fɔ yu."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Dis man bin rili sabi aw fɔ bɔn pikin dɛn."
  
  "Di rial nem fɔ dis man na bin Temujin. Genghis Khan na wan ɔna taytul. In papa bin pɔyzin we di bɔbɔ bin jɔs ol nayn ia, ɛn i lɛf dɛn mama fɔ mɛn sɛvin bɔy pikin dɛn in wan. Dɛn bin kidnap in ɛn in yɔŋ wɛf bak, ɛn dɛn ɔl tu bin spɛn sɔm tɛm as slev. Pan ɔl dis, ivin we i bin ol twɛnti ia, i bin dɔn mek insɛf bi lida we gɛt wamat. I bin pɔsin di wɔd "kip yu ɛnimi dɛn nia" as bɔku pan in big big jenɛral dɛn na bin ɛnimi dɛn we bin de trade. I nɔ ɛva lɛf wan akɔn we nɔ sɛtul ɛn dɛn se na in mek 40 milyɔn pipul dɛn day, ɛn dis dɔn mek di pipul dɛn na di wɔl ridyus bay 11 pasɛnt. I bin tek difrɛn rilijɔn dɛn ɛn mek di fɔs intanashɔnal posta sistɛm, i yuz post ɔfis ɛn we steshɔn dɛn we de ɔlsay na in ɛmpaya."
  
  Drake shift na in sidɔm ples. "Bɔku infɔmeshɔn de fɔ tek insay."
  
  "Na in na bin di fɔs Khagan na di Mɔngol Ɛmpaya."
  
  Dahl tɔn bak fɔ tink bɔt di winda. "Ɛn in ples fɔ rɛst?"
  
  "Wɛl, dɛn bɛr am na Chaena. Insay grev we nɔ gɛt mak."
  
  Alis bin snor. "Yɛs, damn, fɔ tru, i bin bi!"
  
  Mai bin tink lawd wan se: "So, fɔs Afrika ɛn naw Chaina tinap fɔ tu pan di 4 kɔna dɛn na di wɔl." "Unless na Asia ɛn wi de tɔk bɔt kɔntinɛnt dɛn."
  
  Smit bin mɛmba am se: "Sɛvin de."
  
  Lauren bin ansa am wit mistek se: "Nɔto ɔltɛm." "Bɔt wi go kam to dis leta. Di kwɛstyɔn dɛn na: wetin na di wɛpɔn dɛn fɔ win ɛn usay Jɛngi de rɛst?"
  
  Kenzi bin de grɔmbul se: "A tink se wan ansa na Chaina."
  
  "Genghis Khan bin day ɔnda tin dɛn we nɔ izi fɔ ɔndastand arawnd di ia 1227. Mak Polo bin tɔk se na bikɔs ɔf di sik, ɔda wan dɛn na bikɔs ɔf pɔyzin, ɛn ɔda wan dɛn na bikɔs ɔf di prinses we dɛn tek as tin we dɛn dɔn tek pan wɔ. Afta i day, dɛn go kɛr in bɔdi go bak na in kɔntri, to di Khenti aimag, akɔdin to kɔstɔm. Dɛn biliv se dɛn bɛr am na Maunt Burkhan Khaldun nia di Onon Riva. Bɔt lay lay stori se dɛn kin kil ɛnibɔdi we kam nia di pipul dɛn we bin de bɛr pipul dɛn. Afta dis, dɛn chenj di riva oba Ken in grev, ɛn dɛn kil ɔl di sojaman dɛn we mek di prushɔn bak." Lauren bin shek in ed. "Laif ɛn layf nɔ bin gɛt bɛtɛ minin da tɛm de."
  
  Dahl bin tɔk se: "Lɛk aw i de apin naw na sɔm say dɛn na di wɔl."
  
  "So wi de daiv bak?" Alis bin mek in fes kray. "Nɔbɔdi nɔ tɔk ɛnitin bɔt dayv igen. Dis nɔto mi bɛst talɛnt."
  
  Mai sɔm kayn we ebul fɔ swɛla di tɔk we i bin tan lɛk se i rɛdi fɔ rɔnawe pan in lip, insted i kɔf. I bin dɔn tɔk se: "A nɔ de dayv." "I bin fɔ dɔn de na di mawnten. Yu nɔ tink se di Mɔngol gɔvmɛnt bin de ayd wan patikyula eria fɔ bɔku bɔku ia?"
  
  Lauren bin tɔk se: "Ɛksaktɔli, ɛn na dat mek wi put wi yay pan Chaina." "Ɛn di grev fɔ Jɛngi Khan. Naw, fɔ mek una no, di NSA ɛn CIA stil de yuz dɔzɛn we fɔ gɛda infɔmeshɔn bɔt wi kɔmpitɛt dɛn. Di Frɛnch dɛn bin rili lɔs wan man. Di British dɛn bin kɔmɔt de di sem tɛm we wi bin kɔmɔt de. Leta di Rɔshian ɛn Swidan pipul dɛn bin bigin fɔ miks pan wan we di Turkish dɛn bin de klin di eria kwik kwik wan pas aw dɛn bin de tink. Wi no sure boht di Mossad o di Chinese. Di ɔda tin dɛn stil de di sem. Aweva, wan tin de... A rili gɛt Sɛktri Krɔw na di layn rayt naw."
  
  Drake bin mek in fes kray. I nɔ bin ɛva kam na in maynd se sɔntɛm Qrow de lisin to in ɛn Lauren dɛn tɔk, bɔt i bin gɛt fɔ kam. Dɛn tim, we na dɛn famili, bin gɛt sikrit jɔs lɛk ɛni ɔda wan. As i luk rawnd, i kam klia se di ɔda wan dɛn de fil di sem we ɛn dis na di we aw Lauren bin de mek dɛn no.
  
  Washinton bin ɔlwayz gɛt in yon ajenda.
  
  Qrow in vɔys bin tan lɛk se i biliv sɔntin. "A nɔ go mek lɛk se a no mɔ pas yu bɔt dis patikyula mishɔn. Nɔto na di wɔl. Bɔt a no se dis na pɔlitiks mayn fil, wit intrɛst ɛn intrɛst dɛn na di ay ay levul dɛn na sɔm pan wi rival neshɔn dɛn."
  
  Nɔ fɔ tɔk bɔt USA, Drake bin tink. Wetin nɔ go ɛva apin!
  
  "Fɔ tɔk tru, a sɔprayz wit sɔm pan di administreshɔn dɛn we involv," na so Kro tɔk opin wan. "A bin tink se dɛn go ebul fɔ wok wit wi, bɔt lɛk aw a bin dɔn tɔk, sɔntɛm tin nɔ go tan lɛk aw i tan."
  
  Wans bak, Drake tek in wɔd dɛn difrɛn we. Yu tink se i bin de tɔk bɔt di Ɔsman mishɔn? Ɔ sɔntin we pɔsin kin du mɔ?
  
  "Rizɔn de fɔ dat, Madam Sɛktri?" Hayden bin aks. "Sɔmtin we wi nɔ no?"
  
  "Wɛl, nɔto dat a no bɔt. Bɔt ivin mi nɔ min ɔl dis. "No restrictions" na wɔd we nɔ bɔku na pɔlitiks."
  
  Hayden bin tɔk se: "Dɔn na di wɛpɔn insɛf." "Dis na di fɔs supamakit. If dɛn bin bil am, if dɛn bin dɔn sɛl am to tɛroris dɛn, di wan ol wɔl bin fɔ dɔn aks fɔ fri fɔ am."
  
  "A no. Dis... Di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt," i tɔk di nem wit disgust, "dɔn mek wan masta plan klia wan, we dɔn lɛf am fɔ di jɛnɛreshɔn dɛn we gɛt fɔ kam. Laki se di Izrɛlayt dɛn bin lɔk dɛn lɔng tɛm dɔn pas. Bɔt i sɔri fɔ no se dɛn nɔ bin fɛn da patikyula plan de. Dis skim."
  
  So fa, Drake no si di point fo dis kol. I ledɔm bak, i lɔk in yay, de lisin to di tɔk.
  
  "Yu mek di lip to sɔm ɔda pipul dɛn. Na Izrɛl ɛn Chaina nɔmɔ na MIA. Nɔmal lɔ dɛn de, bɔt go to da wɛpɔn de ɛn gɛt am fɔs. Amɛrika nɔ ebul fɔ mek dis fɔdɔm na di rɔng an, ɛni kayn. Ɛn tek tɛm, SPIAR. Mɔ tin de fɔ dis pas wetin pɔsin kin mit wit in yay."
  
  Drake bin sidɔm dɔŋ. Dahl bin ledɔm bifo. "Dis na difrɛn kayn wɔnin?" i bin de wispa.
  
  Drake bin stɔdi Hayden, bɔt dɛn bɔs nɔ sho ɛni sayn fɔ wɔri. Kɔba yu bak? If i nɔ bin dɔn yɛri dis Amɛrikan langwej bifo, i nɔ bin fɔ dɔn ataya ɛni minin to dis wɔd sɛf. In tinkin tɔn to Smit ɛn Jɔshwa dɛn day na Pɛru. Dis bin de mɛzhɔ di dip we dɛn defy. As ɔdinari sojaman, wit di we aw sojaman de si tin, i go rili wɔri. Bɔt dɛn nɔ bin bi sojaman igen - dɛn bin de fos dɛn fɔ mek tranga chukchuk ɛvride, na di fil, ɔnda prɛshɔn. Dɛn bin de kɛr di wet fɔ bɔku bɔku pipul dɛn layf, sɔntɛnde bɔku bɔku pipul dɛn, na dɛn sholda. Dis na bin wan tim we nɔ bin kɔmɔn. Nɔto igen.
  
  Yu na onli as gud as yu las mistek. Na yu las mistek nɔmɔ dɛn kin mɛmba yu. Etiks na di wokples na di wɔl. I bin lɛk fɔ kɔntinyu fɔ wok, kɔntinyu fɔ fɛt. Kip yu ed oba wata - bikɔs bɔku bɔku shak dɛn de we de rawnd di wɔl ɔltɛm, ɛn if yu tinap wansay, yu go drawn ɔ yu go rɔtin.
  
  Qrow finish wit wan tens pep tok en den Hayden ton to dem. I tɔch in kɔmyuniket ɛn mek fes.
  
  "Nɔ fɔgɛt".
  
  Drake bin nɔd in ed. Opin wan chanɛl.
  
  "A tink se i go rili difrɛn frɔm di ɔspitul Tomb Raider tin dɛn." Yorgi bin tɔk. "Wi de fes govanment soja, ekspet. Fashɔn dɛn we wi nɔ no, sɔntɛm na pipul dɛn we de tɔn agens di gɔvmɛnt. Wi de luk fɔ pipul dɛn we dɔn lɔs insay tɛm, we dɛn bɔn ia apat. Wi de fala sɔm ol wɔ kriminal in prɔfɛsi, jɔs di we aw i bin want wi fɔ du am." I bin shrug in ed. "Wi nɔ gɛt ɛni kɔntrol pan di tin we de apin."
  
  "A de klos to wan Tomb Raider as yu kin get," Kenzi se wit grin. "Dis... na kɔmplit difrɛn tin."
  
  Alisya ɛn Mai bin de luk di Izrɛlayt. "Yɛs, wi kin fɔgɛt bɔt yu nasty kriminal past, nɔto so... Twisty?"
  
  Di Swidan man bin blink in yay. "Mi... um... mi... wetin?"
  
  Kensi bin intavyu. "Ɛn a tink se sikɔstɛms nɔ ɛva fos yu fɔ gɛt ɛni kɔmprɔmis pozishɔn, nɔto so, Alis?"
  
  Di Inglish uman shrug. "Dipen pan if wi stil de tok abaut kraym. Sɔm kɔmprɔmis pozishɔn dɛn bɛtɛ pas ɔda wan dɛn."
  
  Hayden bin tɔk se: "If wi stil wek ɛn de wach, wi go ebul fɔ bigin rid bɔt Jɛngi Khan ɛn usay in grev de?" Wan tink tank na Washinton ɔl wɛl ɛn gud, bɔt wi de de ɛn wi go si wetin dɛn nɔ go si. Di mɔ infɔmeshɔn we yu ebul fɔ tek, na di mɔ wi go gɛt chans fɔ fɛn di sɛkɔn wɛpɔn."
  
  Dahl bin gri se: "Ɛn kɔmɔt na dis layf layf wan."
  
  Dɛn bin de pas di tablɛt dɛn rawnd, ɛn i nɔ bin izi fɔ mek dɛn sheb. Alicia na bin di fɔs pɔsin we ala fɔ chɛk in imel ɛn in Fɛsbuk pej. Drake bin no se i nɔ ivin gɛt imel adrɛs, nɔto fɔ tɔk bɔt di fɔs hint na soshal midia, ɛn i luk am.
  
  I bin de pout. "Siriɔs tɛm?"
  
  "Dat, ɔ gɛt sɔm rɛst, lɔv. Chaina nɔ go mɔs wɛlkɔm wi wit opin an."
  
  "Gud pɔynt." Hayden bin swɛt. "A go kontak di lokal tim dem and ask dem to fasilit wi enta. Ɔlman de insay di bot wit di plan so fa?"
  
  Dahl bin tɔk kɔzhɔl se: "Wɛl." "A nɔ ɛva tink se a go de rɔnata Genghis Khan insay Chaina we a de tray nɔ fɔ fɛt wit af duzin rival neshɔn dɛn. Bɔt, hey," i shrug, "yu no se dɛn de tɔk bɔt fɔ tray sɔntin difrɛn."
  
  Alis luk rawnd, dɔn i shek in ed. "No kɔmɛnt." Tu izi."
  
  Drake se: "Rayt naw, a go lɛk fɔ gɛt smɔl mɔ infɔmeshɔn."
  
  "Mi ɛn yu ɔl tu, Yorkies." Dahl bin nɔd in ed. "Mi ɛn yu, ɔl tu."
  
  
  CHAPTER TƐTIN
  
  
  Di awa dɛn bin de flay pas we pipul dɛn nɔ notis. Dɛn bin fos di ɛlikopta fɔ put fyuɛl. Di lack of nyus abaut oda tims don bi frustrate. Hayden bin si se di bɛst tin we i go du na fɔ put insɛf insay di bɔku bɔku tin dɛn we gɛt fɔ du wit di Grev fɔ Jɛngi, bɔt i nɔ bin izi fɔ am fɔ fɛn ɛni nyu tin. I klia se di ɔda wan dɛn bin dɔn de tray fɔ du di sem tin fɔ sɔm tɛm, bɔt sɔm bin taya ɛn disayd fɔ tek sɔm tɛm fɔ lɛf fɔ wok, ɛn ɔda wan dɛn bin si am se i izi fɔ sɔlv dɛn yon prɔblɛm dɛn.
  
  I nɔ bin pɔsibul fɔ ignore am na dɛn kramp ples, ɛn fɔ tru, bay naw di tim bin dɔn nia ɛn sabi am fɔ tek ɔltin insay strid.
  
  Dahl bin kɔl os. Di pikin dɛn bin gladi fɔ yɛri am, ɛn dis bin mek Dahl smayl brayt wan. Joana bin aks ustɛm i go kam na os. Di tɛnsiɔn bin klia, di rizɔlt nɔ bin big so. Hayden tek smɔl tɛm fɔ wach Kinimaka as di big Hawaiian de swip in finga akɔdin to di tablɛt skrin. I bin smayl. Di divays bin tan lɛk post kad na in big an dɛn, ɛn i mɛmba aw dɛn an dɛn de bin tɔch in bɔdi. Saful. Zil. I bin sabi am gud gud wan ɛn i bin mek dɛn gɛt tayt padi biznɛs wit dɛnsɛf. Naw i bin de luk di tip we dɔn pwɛl na in finga, di wan we dɛn bin fos am fɔ swɛla di tɛm we dɛn bin de du dɛn las mishɔn. Di shɔk we di tin bin apin bin mek in yay opin. Laif bin tu shɔt pasmak fɔ fɛt di wan we yu lɛk in wil.
  
  I bin tek in briz smɔl, i nɔ bin shɔ if i rili biliv am. Damn, yu no deserve dis. Nɔto afta ɔl wetin yu tɔk. I nɔ bin jɔstify fɔ go bak ɛn i nɔ bin no usay fɔ bigin. Sɔntɛm na bin fɛt, sityueshɔn, wok. Sɔntɛm na so i bin bi ɛvri tɛm insay in istri na in layf.
  
  Pipul dɛn dɔn mek mistek. Dɛn bin ebul fɔ pe fɔ pɔsin.
  
  Alis bin du am.
  
  Dis tinkin mek i luk to di Inglish uman as di helikopta de mek in we tru di skay. Di trɔbul we bin apin wantɛm wantɛm bin mek i ol in bɛlt tayt tayt wan. Wan sɛkɔn fɔdɔm fri wan, ɛn in at bin sink na in fut. Bɔt ɔltin bin fayn. I bin de falamakata layf.
  
  Hayden in instinkt dɛn ɔltɛm na fɔ lid, fɔ mek tin dɛn du. Naw i si se dɛn instinkt ya de ambɔg ɔda impɔtant tin dɛn na in layf. I bin si wan bad bad tin we go apin tumara bambay.
  
  Drake ɛn Alicia bin gladi, dɛn bin de smayl, ɛn dɛn bin de tap pan wan kɔmɔn tablɛt. Mai lɛnt Kenzi in yon, ɛn di tu uman dɛn tek dɛn turn fɔ tek am. I bin intrestin aw spɛshal difrɛn pipul dɛn bin de dil wit di sem kayn tin dɛn.
  
  Smit bin muf go nia Lauren. "Aw yu de du?"
  
  "As gud as i get, yu smol bastard. Naw nɔto di tɛm, Smit."
  
  "Yu tink se a nɔ no dis? Bɔt tɛl mi. Ustɛm di tɛm go kam?"
  
  "Nɔto naw".
  
  Smit bin tɔk wit pwɛl at se: "Nɔ ɛva."
  
  Lauren bin de grɔmbul. "Siriɔs? Wi de na wan dɛd ɛnd, man. Yu nak brik wɔl ɛn yu nɔ ebul fɔ pas am."
  
  "Wɔl?"
  
  Lauren bin snor. "Yɛs, i gɛt nem."
  
  "O. Dis wɔl."
  
  Hayden bin si se dɛn ɔl tu de wok fɔ sɔlv di prɔblɛm. I nɔ bin bi in ples fɔ jɔj ɔ fɔ invayt, bɔt i bin sho klia wan aw ɛnitin we go ambɔg ɛni rilayshɔnship. If wi tɔk am saful wan, Smit ɛn Lɔrin na bin man ɛn in wɛf we nɔ bin de du wetin rayt, ɛn dɛn nɔ bin kɔmɔn so dat sɔntɛm dɛn bin fɔ dɔn wok togɛda fayn fayn wan.
  
  Bɔt stil, di tin dɛn we nɔ bin kɔmɔn pas ɔl bin tinap naw na dɛn rod.
  
  Smit bin tray fɔ du difrɛn we. "Okay, okay, so wetin i dɔn gi yu dis biɛn tɛm?"
  
  "A? Natin. A nɔ de go de fɔ infɔmeshɔn. Na di wok we di CIA ɔ di FBI ɔ ɛnibɔdi we i bi de du."
  
  "Den wetin yu de tok abaut?"
  
  Fɔ Smit, dis na bin step fɔ go bifo. Wan kwɛstyɔn we opin, we nɔ gɛt fɔ du wit kɔnfrɔntɛshɔn. Hayden bin fil sɔm prayz fɔ di sojaman.
  
  Lauren bin de shem smɔl. I bin se: "Shit." "Wi de tɔk nɔsɛns. Wan tɛlivishɔn. Fim dɛn. Buk dɛn. Sɛlibret dɛn. Nyuz. I na bilda, so i kin aks bɔt prɔjɛkt dɛn."
  
  "Us prɔjɛkt dɛn?"
  
  "Ɔl dis de mek yu aks kwɛstyɔn we yu tek tɛm aks. Wetin mek nɔto us bigman dɛn ɔ us fim dɛn? Yu intres pan bildin, Lans?"
  
  Hayden bin want fɔ ɔf am, bɔt i kam fɔ no se i nɔ ebul. Di kebin bin tu smɔl; di kwɛstyɔn tu siriɔs; di menshɔn fɔ Smit in nem tu atraktiv.
  
  "Na if pɔsin want fɔ du dɛn bad nɔmɔ."
  
  Lauren bin wɛf am fɔ go ɛn di tɔk bin dɔn. Hayden bin de wɔnda if Lauren de brok sɔm kayn lɔ bay we i slip go tɔk to wan tɛroris we dɛn sabi, bɔt i nɔ bin ebul fɔ rili disayd aw fɔ frayz Lauren in kwɛstyɔn. At least nɔto yet.
  
  "I nɔ rich wan awa yet." Di payɔnia in vɔys bin kam oba di kɔmyunikeshɔn sistem.
  
  Drake bin luk ɔp. Hayden bin si di maynd we i bin gɛt na in fes. Na di sem tin wit Dahl. Di tim bin rili ɛnjɔy dɛnsɛf, ɛn dɛn bin de mek dɛn sabi du mɔ ɛn mɔ ɔltɛm. Luk di las ɔpreshɔn fɔ ɛgzampul. Dɛn ɔl bin go tru kɔmplit difrɛn mishɔn dɛn, dɛn bin de fes di embodiment fɔ bad ɛn dɛn nɔ bin gɛt wan skrach.
  
  At least in di fyzikal aspek. Di imɔshɔnal skata dɛm - patikyula in yon - nɔ go ɛva wɛl.
  
  I spɛn wan minit fɔ luk insay di pepa dɛn we de bifo am ɛn tray fɔ absɔb sɔm mɔ pan Jɛngi Khan in istri. I luk tru di tɛks na di Ɔda, ɛn aylayt di layn dɛn: Go na di 4 kɔna dɛn na di wɔl. Fɛn di ples dɛn fɔ rɛst fɔ di Papa fɔ Strateji ɛn afta dat di Khagan; di Indian we bad pas ɔlman we dɔn ɛva liv, ɛn afta dat di Scourge of God. Bɔt ɔltin nɔ de lɛk aw i tan. Wi bin go na di Khagan insay 1960, fayv ia afta dɛn dɔn fɔ bil am, ɛn wi bin put di Kɔnkrit insay in kɔfin.
  
  Fo kɔna dɛn na di wɔl? I stil stil bi sɔntin we nɔ izi fɔ ɔndastand. Laki se di tin dɛn we de sho se di Ɔsman dɛn udat dɛn bi dɔn klia te naw. Bɔt yu tink se di Ɔda bin fɛn di grev fɔ Jɛngi Khan? Na so i bin tan lɛk.
  
  As di ɛlikopta kɔntinyu fɔ kɔt di tint ays, Yorgi tinap ɛn afta dat i step fɔ go bifo. Di tifman in fes bin luk lɛk se i dɔn drɔ, in yay dɛn bin lɔk, lɛk se i nɔ slip wan wink frɔm we i bɔn na Pɛru. "A tɛl una se a de pat pan Wɛb in stetmɛnt, in lɛgsi," di Rɔshian tɔk, in vɔys sho se i bin rili fred fɔ wetin i bin de kam fɔ tɔk. "A bin tɛl yu se na mi wɔs pas ɔl di wan dɛn we dɛn tɔk bɔt."
  
  Wit wan anɔynt grɔmbul, Alis tray fɔ pul di wan we de mek di atmosfɛre damp wantɛm wantɛm. I bin tɔk wit gladi at se: "A stil de wet fɔ yɛri udat na di damn lesbian." "Fɔ tɛl yu di tru, Yogi, a bin de op se na yu go bi."
  
  "Aw..." Yorgi stɔp midul sɛntɛns. "Mi na man".
  
  "A nɔ biliv tranga wan. Dɛn smɔl smɔl an dɛn de. Dis fes. Di we aw yu de waka."
  
  Dahl bin tɔk se: "Lɛ i tɔk."
  
  Lauren bin tɔk se: "Ɛn una ɔl fɔ no se a na lesbian." "Yu no, natin nɔ de we bad ɔ shem bɔt am."
  
  Alis bin tɔk se: "A no. "Yu fɔ bi di pɔsin we yu want fɔ bi ɛn aksept am. A no se a no. A bin jɔs op se na Yogi, na dat nɔmɔ."
  
  Smit luk Lauren wit wan kɔnfyus bɔt ɔdasay blank ɛksprɛshɔn. Drake bin tink se di riakshɔn bin wɔndaful we yu tink bɔt di sɔprayz.
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Dat de lɛf wan nɔmɔ."
  
  Drake bin de luk di grɔn se: "Sɔmbɔdi we de day."
  
  "Sɔntɛm wi fɔ mek wi padi tɔk?" Dahl bin insist se.
  
  Yorgi bin tray fɔ smayl. Dɔn i ol in an dɛn bifo am ɛn luk di ruf na di smɔl os.
  
  I bin tɔk wit tik aksɛn se: "I nɔto lɔng stori." "Bɔt dis na kwɛstyɔn we nɔ izi. Mi... A kil mi mama ɛn papa wit kol blɔd. Ɛn a kin tɛl tɛnki ɛvride. Tɛnki we a du dat."
  
  Drake es in an fɔ mek in padi pe atɛnshɔn to am. "Yu nɔ nid fɔ ɛksplen ɛnitin, yu no. Na ya wi na famili. I nɔ go kɔz ɛni prɔblɛm."
  
  "A ɔndastand. Bɔt dis na fɔ mi bak. Yu ɔndastand?"
  
  Di tim, ɛvri wan, bin nɔd. Dɛn bin ɔndastand.
  
  "Wi bin de na wan smɔl vilej. Kol vilej. Kol wɛda? Nɔto di tɛm insay di ia, na bin tif, bit, bit frɔm Gɔd. I bin mek wi famili dɛn at pwɛl, ivin wi pikin dɛn. Mi na bin wan pan siks pipul dɛn, ɛn mi mama ɛn papa, dɛn nɔ bin ebul fɔ bia. Dɛn nɔ bin ebul fɔ drink fast fɔ mek di de dɛn pas izi. Dɛn nɔ bin ebul fɔ briŋ bak inof fɔ mek di nɛt dɛn ebul fɔ liv. Dɛn nɔ bin ebul fɔ fɛn we fɔ dil wit wi ɛn tek kia ɔf wi, so dɛn fɛn we fɔ chenj di pikchɔ."
  
  Alis nɔ bin ebul fɔ kɔntrol di we aw i bin de fil. "A op se nɔto aw i de sawnd."
  
  "Wan aftanun wi ɔl bin gɛda insay di motoka. Dɛn se dɛn prɔmis fɔ go na di siti. Wi nɔ dɔn go na di siti fɔ lɔng lɔng tɛm ɛn wi fɔ dɔn aks, bɔt..." I shrug. "Wi na bin pikin dɛn. Na dɛn na bin wi mama ɛn papa. Dɛn kɔmɔt na di smɔl vilej ɛn wi nɔ ɛva si am igen."
  
  Hayden bin si di sɔri-at we bin de fa fawe na May in fes. Sɔntɛm in yɔŋ layf bin difrɛn frɔm Yɔrga in layf, bɔt tin dɛn bin de we fiba am bad bad wan.
  
  "Di de we bin de na do na di motoka bin de kol, i bin de dak. Dɛn bin de drayv ɛn drayv ɛn dɛn nɔ bin de tɔk. Bɔt wi dɔn yus to am. Dɛn nɔ bin lɛk layf, wi, ɔ dɛnsɛf. A tink se wi nɔ ɛva no lɔv, nɔto di we aw i fɔ bi. We di ples dak, dɛn stɔp, dɛn se di motoka dɔn pwɛl. Wi bin gɛda togɛda, sɔm bin de kray. Mi smɔl sista bin jɔs ol tri ia. A bin ol nayn ia, ɛn na mi bin ol pas ɔlman. A fɔ dɔn...a fɔ dɔn..."
  
  Yorgi bin fɛt bak in kray wata, i bin de luk di ruf, lɛk se i gɛt di pawa fɔ chenj di tin dɛn we bin dɔn apin trade. I es wan strɔng an bifo ɛnibɔdi grap fɔ kam nia am, bɔt at least Hayden bin no se dis na sɔntin we i fɔ go tru in wan.
  
  "Dɛn bin mek wi kɔmɔt na do. Dɛn bin waka fɔ sɔm tɛm. Di ays bin so tranga ɛn kol dat pawaful wef dɛn we de kil pipul dɛn bin de kɔmɔt insay. A nɔ bin ebul fɔ no wetin dɛn de du, dɔn a fil tu kol fɔ tink stret. A si dɛn de tɔn wi rawnd bak ɛn bak. Wi bin lɔs ɛn wik, wi bin dɔn ɔlrɛdi de day. Wi na bin pikin dɛn. Wi... bin trɔst."
  
  Hayden bin lɔk in yay. No wɔd nɔ bin de.
  
  "I tan lɛk se dɛn fɛn di motoka. Dɛn kɔmɔt de. Wi... wɛl, wi day... wan bay wan." Yorgi stil nɔ bin ebul fɔ fɔmulayt di ditil dɛn klia wan. Na di pwɛl at we bin de na in fes nɔmɔ bin sho di tru tin bɔt dis.
  
  "Na mi nɔmɔ bin sev. Na mi na bin di wan we strɔng pas ɔlman. A dɔn tray. A bin de kɛr, ɛn drɛg, ɛn ɔg, bɔt natin nɔ kɔmɔt pan am. A bin fel dɛn ɔl. A si di layf de dray frɔm ɛni wan pan mi brɔda ɛn sista dɛn ɛn a prɔmis fɔ sev. Dɛn day bin gi mi trɛnk, lɛk se dɛn sol dɛn we dɔn day dɔn jɔyn mi yon. A op se dɛn bin du am. A stil biliv. A biliv se dɛn stil de wit mi. A bin sev frɔm wan prizin na Rɔshia. A bin las pas Mat Drake," i bin ebul fɔ smayl wik, "ɛn a pul am kɔmɔt de."
  
  "Aw yu bin ebul fɔ go bak na di vilej?" Kinimaka bin want fɔ no. Hayden ɛn Dahl bin de tek tɛm luk am, bɔt i bin klia bak se Yorgi nid fɔ tɔk.
  
  I his wit wan vɔys we de mek i fil pen se: "A bin wɛr dɛn klos." "Shirt dɛn. Jaket dɛn. Sɔks. A bin wam ɛn lɛf dɛn ɔl dɛn wan na di sno ɛn ays ɛn a bin ebul fɔ rich na di rod."
  
  Hayden nɔ bin ebul fɔ imajin di at at, di gilti we dɛn bin de fil se i nɔ fɔ dɔn bi in yon.
  
  "Wan motoka we bin de pas bin ɛp mi. A tɛl dɛn di stori, go bak na di vilej afta sɔm dez," i tek dip briz, "ɛn mek dɛn si di gɔst fɔ di kray we dɛn dɔn mek. Mek dɛn si ɛn fil aw i bin rili vɛks. So yes, a kil mi mama ɛn papa wit kol blɔd."
  
  Wan sayn bin de we dɛn nɔ fɔ ɛva brok. Hayden bin no se Yɔrga in brɔda ɛn sista dɛn bɔdi de usay dɛn dɔn fɔdɔm rayt naw, dɛn dɔn frɔz sote go, dɛn nɔ go ɛva rɛst.
  
  "A bi tifman." Yorgi bin wik di rezonans we bin de mek pɔsin in at pwɛl. "Ɛn leta dɛn bin kech am. Bɔt dɛn nɔ ɛva kɔndɛm am fɔ kil pɔsin. Ɛn na ya wi de."
  
  Di payɔnia in vɔys bin kam oba di ays. "Tɛti minit to Chaynish ɛya spɛs, man dɛn, ɛn afta dat na ɛnibɔdi in gɛs."
  
  Hayden bin gladi we Lauren kɔl di Washinton tink tank na dis tɛm. Di wangren we fɔ go bifo na fɔ distrakshɔn.
  
  We wi mit, i bin tɛl Way se: "Wi dɔn nia di gol. "Ɛnitin we nyu?"
  
  "Wi de wok pan di 4 kɔna dɛn, rɛfrɛns to di bɔn de we di ɔsman dɛn bɔn, Mɔngolia, di Khagan ɛn di Ɔda sɛf, wetin yu want fɔs?"
  
  
  CHAPTER FƆTIN
  
  
  "Oooh," Alicia se wit gladi at, as i de ple di pat. "Lɛ wi lisin to wetin na di de we dɛn bɔn pikin. A jɔs lɛk fɔ kranch nɔmba dɛn."
  
  "Kol. I fayn fɔ yɛri dat frɔm wan fil infantriman." Di vɔys kɔntinyu wit gladi at, i rayz sɔm aybrɔw dɛn na di salon, bɔt i gladi fɔ no se: "So, dɛn bɔn Anibal insay 247 bifo Krays, i day arawnd 183 bifo Krays. Genghis Khan 1162, day 1227-"
  
  Alis bin tɔk se: "Dat na tumɔs nɔmba dɛn.
  
  Dahl bin tɔk se: "Di prɔblɛm na dat. "Yu dɔn kɔmɔt pan yu finga ɛn fut finga dɛn."
  
  Di kɔmpyuta sayɛnsman kɔntinyu fɔ tɔk se: "A nɔ shɔ wetin dat min." "Bɔt dɛn krayzi kult ya rili lɛk dɛn nɔmba gem ɛn kɔd dɛn. Kip dat na yu maynd."
  
  Kenzi bin tɔk se: "So dɛn bɔn Anibal 1,400 ia bifo Jɛngi. "Wi ɔndastand dat."
  
  "Yu go sɔprayz fɔ si di nɔmba fɔ di shithead dɛn we nɔ de du dis," di nerd se kɔzhɔli. "Stil-"
  
  "Ei padi?" Drake bin tɔk kwik kwik wan se: "Dɛn dɔn ɛva pan yu na yu fes?"
  
  "Wɛl, fɔ tru, yɛs. Yes, a dɔn gɛt am."
  
  Drake bin ledɔm bak na in chia. I se: "Okay." "Naw yu kin kɔntinyu fɔ fuk."
  
  "Wi, fɔ tru, nɔ go ebul fɔ wok wit dɛn figa dɛn ya yet, bikɔs wi nɔ no di ɔda rayda dɛn. Although a de gehs ivin una gyal dem kin figure out di foth wan? Nɔ? No tekers? Wɛl. So, fo di moment, guys, na big big faya pawa de send to di Mongolian Republic. Sɛvin, ɔ i stil siks? Yɛs, siks tim dɛn we gɛt ay ay sojaman dɛn we de ripresent siks kɔntri dɛn de rɔnata di Ɔsman fɔ Kɔnkrit. A de rait? Hooray!"
  
  Drake bin de luk Hayden wit ɔl in yay. "Dis man na di bɛst ripɔt na Washinton?"
  
  Hayden bin shrug in ed. "Wɛl, at least i nɔ de ayd di we aw i de fil. Nɔ ayd ɔnda bɔku fold dɛn na klos we de ful pipul dɛn lɛk bɔku pipul dɛn na Washinton."
  
  "Fɔwad to di ɔsman we dɔn win. I klia se di Ɔda gɛt in yon ajenda, so kɔnkrit kin bi ɛnitin frɔm pikin dɛn tɔys to vidio gem... ha ha. Di we aw pipul dɛn de rul di wɔl kin kam difrɛn we dɛn, a rayt?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Jɔs kɔntinyu wit di instrɔkshɔn.
  
  "Na tru se na tru." So lɛ wi go stret to di pɔynt, nɔto so? Pan ɔl we di Izrɛlayt dɛn nɔ bin want fɔ gi wi ɛni infɔmeshɔn bɔt di Nazi wɔ kraym kɔlt we dɛn bin dɔn pwɛl na Kiuba, wi bin lan wetin wi nid fɔ no. We di dɔst dɔn go dɔŋ, di Nazi dɛn disayd klia wan se dɛn dɔn mɛs ɛn kam wit dis fayn fayn aidia fɔ kɔntrol di wɔl. Dɛn mek di Ɔda, wit wan kot, sikrit kɔd, simbul ɛn bɔku ɔda tin dɛn. Dɛn mek wan plan - i go mɔs bi se na di wan we dɛn bin dɔn de wok pan fɔ lɔng lɔng tɛm ɔnda di Reich. Dɛn bɛr 4 kayn wɛpɔn dɛn ɛn kam wit dis pazl. Sɔntɛm dɛn bin want fɔ mek i nɔ klia, udat no? Bɔt di Mossad bin pwɛl dɛn witout wan trays ɛn, i tan lɛk to mi, tu kwik. Di bɔnks we dɛn bin ayd nɔ bin fɛn am fɔ tati ia."
  
  Di payɔnia ansa wit lakon se: "Fɔti minit."
  
  "Na wɛpɔn dis?" Hayden bin aks. "Usay dɛn pul dɛn?"
  
  "Wɛl, di Nazi dɛn bin gɛt bɔku kɔnekshɔn dɛn lɛk aw ɛnibɔdi go gɛt. Di Big Pistol na wan ol dizayn we dɛn dɔn ɔpdet fɔ mek i gɛt ples ɛn fɔ mek i kɔrɛkt. Dɛn bin ebul fɔ le dɛn an pan ɛnitin frɔm di fɔti to di et ia. Mɔni nɔ bin ɛva bi sɔntin we de ambɔg am, bɔt muvmɛnt bin de ambɔg am. Ɛn fɔ abop pan pɔsin. Dɛn nɔ go trɔst wan sol we gɛt layf fɔ du dis fɔ dɛn. I go mɔs bi se i tek di smɔl smɔl snik dɛn ia fɔ ayd ɔl di 4 wɛpɔn dɛn ɛn sɔm duzin savis dɛn. Trust factors na wan of di rizin dem tu we mek dem ayd di gon dem fo di fes ples. Dɛn nɔ bin ebul fɔ kip dɛn na Kiuba naw, nɔto so?" Di Washinton man bɔs laf, dɔn sɔm kayn we i ebul fɔ soba.
  
  Alis rol in yay ɛn klap in tu an dɛn togɛda lɛk se dɛn kin rap rawnd pɔsin in nɛk we smɔl.
  
  "Eniwe, una stil de wit mi? a andastan se taim shot en yu de it fo komot na doti en shot sohmtin, ba a geht likl mo infomehshon. Jɔs kam insay..."
  
  Wet smɔl.
  
  "Naw dis na tin we intrestin."
  
  Mɔ silɛns.
  
  "Yu go lɛk fɔ sheb?" Hayden bin nud di man, i luk di sɔlid sayd na di ɛlikopta lɛk se i de si di say we dɛn de land de kam nia.
  
  "Wɛl, a bin de go tɔk bɔt di 4 say dɛn na di wɔl-ɔ atɔl aw wi de si am-bɔt a si se wi de dɔn wit tɛm. Luk, gi mi ay fayv, bɔt ɛnitin we yu du," i stɔp smɔl, "nɔ land!"
  
  Di kɔnɛkshɔn bin ambɔg wantɛm wantɛm. Hayden bin de luk di flɔ fɔs ɛn afta dat i bin de luk insay di ɛlikopta.
  
  Drake es in tu an ɔp. "Nɔ luk mi." A nɔ gilti!"
  
  Alis bin laf. "Yɛs, misɛf."
  
  "Nɔ land?" Dahl bin ripit am. "Wetin di hell dat min?"
  
  Alis bin klin in trot lɛk se i de ɛksplen, bɔt afta dat, di payɔnia in vɔys bin de ala frɔm di spika dɛn. "Tu minit, man dɛn."
  
  Hayden bin tɔn to wan ol biliva fɔ ɛp am. "Mano?" - A aks.
  
  Di big Awayi man bin de rɔm se: "I na dɔnki, bɔt i stil de na wi sayd." "A go se tek in wɔd fɔ am."
  
  "I bɛtɛ fɔ disayd kwik," Smit intajɛkt. "Wi de go dɔŋ."
  
  Di kɔmyunikeshɔn sistɛm bin kam layf wantɛm wantɛm. "Wetin a se? Nɔ land! " .
  
  Drake tinap ɛn opin di ɛlikopta in intakɔm. I se: "Fuk ɔf, padi." "Nyu intɛlijɛns de kam."
  
  "Bɔt wi de insay Chaynish ɛya spɛs. Nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ no aw lɔng i go tek bifo dɛn notis wi."
  
  "Du wetin yu ebul, bɔt nɔ land."
  
  "Ei padi, dem tel mi se dis go bi kwik araval and departure mission. No bullshit nɔ de. Yu kin shɔ se if wi de ya lɔng pas sɔm minit, wi go gɛt tu-tri J-20 dɛn ɔp wi ɔn."
  
  Alis ledɔm nia Drek ɛn wispa se, "Dis na bad tin-"
  
  Di Jɔkshaman bin ambɔg am, we i si se di tin rili impɔtant. "Wɛl, i klia se di Knobend we kɔmɔt Washinton kin yɛri wi ivin we di kɔnɛkshɔn dɔn dɔŋ," i tɔk, ɛn i luk Dahl wit pɔynt. "Yu yɛri dat, Nobend? Wi gɛt lɛk siksti sɛkɔn so."
  
  Di man ansa am se: "I go tek lɔng tɛm." "Una fɔ gɛt maynd, pipul dɛn. Wi de pan dis kes."
  
  Drake fil se in fist dɛn de klin. Dis we aw pipul dɛn bin de biev we bin de mek dɛn nɔ gɛt wanwɔd bin jɔs mek dɛn bigin fɔ fɛt. Sɔntɛm na dat dɛn bin want fɔ du? Frɔm we dɛn fɛn Anibal in grev, Drake bin dɔn fil se sɔntin nɔ rayt wit dis mishɔn. Sɔntin we dɛn nɔ sho. Dɛn dɔn tɛst dɛn? Yu tink se dɛn bin de wach dɛn? Yu tink se di Amɛrika gɔvmɛnt bin chɛk wetin dɛn du? If na so, dat min se ɔltin kam dɔŋ to wetin apin na Pɛru. Ɛn if na so i bi, Drake nɔ bin de wɔri tumɔs bɔt dɛn pefɔmɛns.
  
  I bin de wɔri bɔt di kɔnspɛkt, intrɛst ɛn intrɛst we di wan dɛn we de lisin kin kuk afta di rivyu. Ɛni kɔntri we pɔlitiks pipul dɛn de rul nɔ bin ɛva bi wetin i tan lɛk, ɛn na di wan dɛn nɔmɔ we bin de biɛn di pipul dɛn we bin de rul bin no wetin rili de apin.
  
  I tɔk lawd wan se: "Fifti sɛkɔn." "Den wi go kɔmɔt na ya."
  
  Di payɔnia tɛl dɛn se: "Wi de tray fɔ du wan stunt." "Wi dɔn ɔlrɛdi so dɔŋ dat yu kin kɔmɔt na di domɔt ɛn go pan tik, bɔt a de ayd di bɔd na wan mawnten vali. If yu yɛri sɔntin de skrap na di bɔt, i go bi rɔk ɔ yeti."
  
  Alis bin swɛla lawd wan. "A bin tink se dɛn de hang ɔlsay na Tibet?"
  
  Dahl bin shrug in ed. "Ɔlide. Rod trip. Udat no?"
  
  Fɔ dɔn, di kɔnekshɔn kam bak to layf. "Okay, pipul dɛn. Wi stil de alayv? Gud gud. Gret wok. Naw... yu mɛmba ɔl di kɔntroversi we gɛt fɔ du wit Genghis Khan in rɛst ples? Insɛf bin want grev we nɔ gɛt mak. Dɛn kil ɔlman we bil in grev. Ɔs dɛn bin de tramp di say we dɛn bɛr dɛn ɛn plant tik dɛn. Fɔ tru, i nɔ go ebul fɔ gɛt am pas nɔmɔ i apin bay chans. Wan stori we a si se de tɔch mi at bikɔs i so jɔs pwɛl ɔl dɛn krayzi skim ya na dat dɛn bɛr Kahn wit wan yɔŋ kamɛl - ɛn dɛn bin pinpoint di say we dɛn fɛn di kamɛl in mama de kray na in kaw pikin in grev."
  
  Di payɔnia bin kɔt di kɔmyunikeshɔn wantɛm wantɛm. "Wi dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ wi nɔ kam bak, padi. Tati sɛkɔn ɛn wi go ɔ kɔmɔt na ya as fast as wi kin lɛk se i de bɔn faya, ɔ wi go sɛn di pikin dɛn de."
  
  Di man we kɔmɔt na Washinton bin tɔk se: "O." "Fɔgɛt bɔt yu. Yea, get out of dea. A go sɛn nyu ples fɔ una."
  
  Drake wins, sheb di payɔt in pen, bɔt i blɔk fɔ ansa se: "Jizɔs, dude. Yu de tray fɔ mek dɛn kech wi ɔ kil wi?"
  
  I bin jɔs de jok sɔm pat pan am.
  
  "Ei Hey." Yu fɔ kol yu at. Luk - dis Nazi dɛm - di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt - bin de luk fɔ di Ɔsman dɛm - di ples fɔ rɛst - bitwin di fifti ɛn di et ia, nɔto so? I tan lɛk se dɛn bin fɛn dɛn ɔl. Somtin tel mi se dem no fain Genghis Khan in grev. A rili biliv se dɛn go ebul fɔ tɔk mɔ bɔt dis kayn tin we dɛn fɛn. Dɔn di Ɔda insɛf ɛn di wɔd dɛn de fala: "Bɔt ɔltin nɔ de lɛk aw i tan. Wi bin go na di Khagan insay 1960, fayv ia afta dɛn dɔn fɔ bil am, ɛn wi bin put di Kɔnkrit insay in kɔfin." Fɔ tru, Kahn nɔ bin mek dɛn bil ɛni grev insay 1955. Bɔt, mɔ bikɔs dɛn nɔ bin gɛt grev, ɛn bak fɔ ɛp di wan dɛn we biliv ɛn fɔ mek turis dɛn kam bɔku, Chaina bin bil wan grev fɔ am."
  
  "Na Chaina dis?" Hayden bin aks.
  
  "Fɔ tru, dis na Chaina. Yu de tink bɔt dis ɔl 4 kɔna tin, nɔto so? Okay, kip yu grey matter aktif. Sɔntɛm wan de, wok go ivin de fɔ yu na ya."
  
  Hayden bin swɛla wan sawnd we dɛn bin dɔn strangl. "Jɔs ɛksplen yu tiori."
  
  "Rayt, kul. Dɛn bil di Mausoleum of Genghis Khan insay 1954. Dis na wan big tɛmpul we dɛn bil nia wan riva na Ejin Horo, we de na di sawt-wɛst pat na Inna Mɔngolia. Naw di mausoleum na rili cenotaph - no bɔdi nɔ de insay. Bɔt dɛn se i gɛt ed klos ɛn ɔda tin dɛn we na Jɛngi in yon. Chinggis, we dɛn bin dɔn de tink ɔltɛm wit di aidia fɔ mek dɛn bil wan grev pas di grev ɛn grev ston we bɔku pipul dɛn sabi, fɔs dɛn bin de wɔship am na di et wayt yurt dɛn, we na tɛnt pales dɛn usay i bin de fɔs. Dɛn pɔtabl mausoleum ya na di Darkhad kiŋ dɛn na di Jin bin de protɛkt dɛn ɛn leta dɛn bin bi sayn fɔ di Mɔngol neshɔn. We dɛn dɔn, dɛn disayd fɔ pul di pɔtabl mausoleum dɛn ɛn transfa di ol tin dɛn we dɛn bin dɔn kip to nyu wan we go de sote go. Di schedule fit fayn fayn wan wit di Ɔda in plan. Ɛni wɛpɔn we dɛn pik fɔ win, de insay Jɛngi in kɔfin, insay da grev de."
  
  Hayden bin wej in wɔd dɛn. I se: "Damn dumbass." "If yu de rɔng..."
  
  "Kɔr?"
  
  "Dis na di bɛst tin we yu go ebul fɔ gɛt."
  
  Dahl bin tɔk se: "Di Ɔda bin gɛt akses. "Dis de ɛksplen di layn we de insay di tɛks."
  
  Hayden bin nɔd in ed smɔl smɔl. "Aw fa wi de frɔm land?"
  
  "Twɛnti sɛvin minit."
  
  "Wetin bɔt di ɔda tim dɛn?"
  
  "A de fred se no we nɔ de fɔ no if dɛn smat lɛk yu yon fɔ tru. I go mɔs bi se dɛn gɛt wan ay-tek spɛshal pɔsin we de advays dɛn." Sɔm smɔl fɔ tɛl tɛnki.
  
  Alis bin grɔmbul se: "Damn mongrel."
  
  "Nɔ". Hayden bin kɔntrol in wamat. "A bin min-wetin na di las tin bɔt intanɛnt chata?"
  
  "O, na so i bi. Di chat de lawd ɛn prawd. Som tims get dia asses kik by management. Dɛn bin gi sɔm di wok fɔ dig rawnd di say we Anibal bin de bak. a no se di Russian en Swedes bin de go na Burkhan Khaldun, jis lek yu fos. Di Mossad en di Chinese dem priti kwait. Frɛnch pipul dɛn? Wɛl, udat no, nɔto so?"
  
  Hayden bin tɔk, in vɔys bin ful-ɔp wit pɔyzin se: "I bɛtɛ lɛ yu rayt bɔt dis." "Bikɔs if yu nɔ du dat... di wɔl go sɔfa."
  
  "Jɔs rich na dis mausoleum, Mis Jey. Bɔt du am kwik kwik wan. Sɔntɛm ɔda tim dɛn dɔn de de."
  
  
  CHAPTER FIFTIN
  
  
  Di payɔnia bin stil de fred ɛn tɔk se: "Ejin Horo Banner." "I lɛf et minit."
  
  Dɛn bin arenj fɔ mek di tim kɔmɔt na di bot na do na di siti ɛn bigin fɔ waka. Dɛn bin tek wan lokal man we de stɔdi bɔt aw pipul dɛn bin de du tin trade trade fɔ ɛp dɛn, ɛn na in fɔ kɛr dɛn go na di ples usay dɛn de mɛn pipul dɛn. Drake bin gɛs se i nɔ bin no wetin go mɔs apin da tɛm de.
  
  Fɔ du dis, di ɛlikopta go kɔntinyu fɔ wam ɛn rɛdi, pan ɔl we di payɔt de kɔntinyu fɔ wɔri bɔt di Chaynish stɔl fɛt jet dɛn.
  
  Wan blo ɛn swɛ, dɔn di ɛlikopta stɔp, we gi di tim tɛm fɔ jomp. Dɛn bin si dɛnsɛf midul tik tik tik bush dɛn, tik tik tik fɔrɛst dɛn we de day, bɔt dɛn bin ebul fɔ si di rod fɔ go bifo izi wan.
  
  Na lɛk wan mayl dɔŋ di il, na de di say we de nia wan big siti. Hayden program in sat nav to di korekt koordinet en di tim den mek dem sef as prezantabl as posibul. Di Chaynish pipul dɛn bin nid turis dɛn, so tide dɛn gɛt nayn ɔda wan dɛn. Lauren bin biliv tranga wan fɔ de wit di ɛlikopta ɛn sɔlv di chat we bin de go bifo.
  
  I kɔl as di tim rɔsh fɔ kɔmɔt de, "Neks tɛm, Alis kin du sɔm netwɔk."
  
  Di Inglish uman snor. "A luk lɛk damn sɛktri?"
  
  "Mmm, fɔ tru?"
  
  Drake nudge Alicia ɛn wispa, "Wɛl, yu du dat las wik, yu mɛmba? Fɔ ple rol?"
  
  I bin smayl brayt brayt wan se: "O yea, i bin fayn. A de dawt se Lauren in rol go bi di sem."
  
  "Lɛ wi op se nɔto so."
  
  Di tu pipul dɛn chenj wan wam smayl as dɛn kɔmɔt na dɛn mekshift shelta ɛn go dɔŋ di il we de kres sloslo. I nɔ tu te, di smɔl smɔl tik dɛn ɛn dɛzat bin gi rod ɛn bildin dɛn ples, ɛn bɔku ay ay ɔtel dɛn ɛn ɔfis bildin dɛn bigin fɔ de fa fawe. Rɛd, grɛn ɛn pastel dɛn bin de fɛt wit blu skay ɛn pale klawd. Drake bin sɔprayz wantɛm wantɛm fɔ si aw di strit dɛn ɛn di siti sɛf bin klin, aw sɔm pan di aywe dɛn bin wayd. Dɛn bin tɔk se pruf fɔ tumara bambay.
  
  Fɔs, di turis dɛn bin luk strenj fɔs, bɔt dɛn nɔ ebul fɔ ɛp dɛnsɛf, so dɛn go na di say usay dɛn de mit, ɛn mek shɔ se dɛn an nɔ ɛva kɔmɔt na dɛn ovasayz bakpak. Di man we de stɔdi bɔt aw pipul dɛn bin de du tin trade trade bin grit dɛn insay di shado fɔ wan big blak statu we de sho wan man we de rayd ɔs.
  
  "Fits". Dahl bin nɔd to di pɔsin we de rayd am.
  
  Wan uman we tan lɛk tin we lɔng ɛn we gɛt ia we dɛn kɔm bak ɛn we de luk dɛn dairekt wan bin tinap bifo dɛn. "Yu de pat pan wan grup we de go waka?" I bin tek tɛm tɔk, ɛn i bin de pik in wɔd dɛn. "Sɔri fɔ mi Inglish." Dis nɔ gud". I laf, in smɔl fes bin de skrach ɔp.
  
  Dahl bin tɔk kwik kwik wan se: "No prɔblɛm. "I klia pas Drake in vɛshɔn."
  
  "Fɔni fu-"
  
  Di uman stɔp am se: "Yu nɔ tan lɛk turis." "Yu gɛt ɛkspiriɛns?"
  
  Dahl se, "O, yes," i tek in an ɛn lid am wit wan big big jes. "Wi de travul di wɔl fɔ fɛn nyu tin dɛn we go mek pipul dɛn go de ɛn siti dɛn."
  
  Di uman bin tɔk wit gud at se: "Rɔng we." "Di mausoleum de na di ɔda say."
  
  "O".
  
  Drake bin laf. I bin se: "Fɔgiv am." "Bɔku tɛm, i kin jɔs kɛr bag."
  
  Di uman waka bifo, i stret in bak, wit stret ia we gɛda insay tayt edband. Di tim bin spred as di bɛst we dɛn ebul, bak dɛn nɔ bin want fɔ mek pipul dɛn mek trɔbul ɔ lɛf ɛni mɛmori we go de sote go. Dahl bin kam fɔ no se di uman in nem na Altan ɛn dɛn bɔn am nia de, i kɔmɔt na Chaena we i yɔŋ, dɔn i kam bak jɔs tu ia bifo dis tɛm. I bin de lid dɛn dairekt wan ɛn wit pɔlitiks ɛn i nɔ tu te, i sho se dɛn de kam nia dɛn gol.
  
  Drake si di tap pan di mausoleum ay bifo, statu, stɛp ɛn ɔda aykɔnik ɛlimɛnt dɛn rawnd. Day kin ayd ɛnisay. We di tim bin de wok togɛda, dɛn bin de slo di uman as dɛn de chɛk fɔ ɔda tim dɛn ɛn ɔda sojaman dɛn, ɛn ɔl da tɛm de dɛn bin de mek lɛk se dɛn lɛk di we aw dɛn de si di tin. Smit we bin de luk biɛn dɔti bɔks ɛn bɛnch dɛn go dɔn mek Altan wɔri, bɔt di we aw Drake bin tɔk bɔt in "rili limited edishɔn" bin jɔs mek i want fɔ no mɔ.
  
  "I spɛshal?"
  
  "O yes, in na wan pan wan."
  
  "A kin yɛri yu tru di fukin kɔnekshɔn," Smit grɔmbul.
  
  "Aw?"
  
  "We i kam pan motoka, dis na di Pagani Huayra Hermes edishɔn, we Pagani ɛn Hermes mek fɔ Manny Koshbin."
  
  "A sɔri. A nɔ no wetin ɔl dis min."
  
  "I klia". Drake bin swɛt. "Smit na wan pan di kayn pipul dɛn. Bɔt tɛl mi bɔt di tin we yu lɛk fɔ ɛnjɔy."
  
  "A rili lɛk fɔ waka na di mawnten dɛn. Sɔm fayn fayn ples dɛn de na di dɛzat."
  
  "We yu de tɔk bɔt kamp, tink bɔt Smit as tɛnt pol we de shek shek. Di wan we kin mek yu gɛt prɔblɛm ɔltɛm, bɔt stil de wok fayn wans yu dɔn shep am, ɛn ɔltɛm, bɔt ɔltɛm, kin ebul fɔ mek yu vɛks."
  
  Smith bin de muf sɔntin oba di kɔms, afta i dɔn dɔn in rikonaysmɛnt. Lauren bin go insay wan fit we i nɔ ebul fɔ kɔntrol.
  
  Altan luk di Yorkshireman wit saspek, dɔn i tɔn in yay to di ɔda pipul dɛn na di tim. Mai, mɔ, bin avɔyd dis uman, lɛk se i de tray fɔ ayd in yon ɔrijin. Drake bin ɔndastand wetin ɔda pipul dɛn nɔ ebul fɔ ɔndastand. Wan tin bin mek ɔda tin apin, ɛn Mai nɔ bin want fɔ tɔk bɔt usay i kɔmɔt ɔ aw i dɔn ɛnd ɔp ya. Altan bin pɔynt to sɔm stɛp dɛn.
  
  "Na da dairekshɔn de." Di grev de ɔp de."
  
  Drake bin si wan kɔnkrit rod we rili wayd ɛn we nɔ pɔsibul fɔ biliv we de go dairekt to lɔng ɛn stip kɔnkrit stɛp dɛn. Jɔs bifo di stɛp dɛn bigin, di rod bin big ɛn tɔn to wan big sɛklɔ, ɛn wan aydɔl we nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ mistek bin tinap na di midul.
  
  Kinimaka bin notis se: "Wɛl, dis dude bin rili bi rayda."
  
  Genghis Khan, we bin de rayd ɔs we de rɔn, bin tinap pan wan big big ston.
  
  Yorgi bin tɔk se: "Di sɛkɔn man we de rayd ɔs. "Kɔnkrit".
  
  Altan go mɔs dɔn yɛri di las sɛntɛns bikɔs i tɔn ɛn se, "Yɛs. Di Khagan bin win bɔku pan di wɔl we dɛn sabi bifo i day. Wi kin agyu se na kiŋ we bin de kil bɔku pipul dɛn, ɛn i bin mek di Silk Rod gɛt wanwɔd bak pan pɔlitiks insay in layf, ɛn i bin mek di tred ɛn kɔmyunikeshɔn bɔku ɔlsay na di wɛst pat na di wɔl. I bin bi blɔd, bad bad lida, bɔt i bin de trit in fetful sojaman dɛn fayn ɛn put dɛn insay ɔl in plan dɛn."
  
  "Yu kin tɛl wi smɔl bɔt wetin de na di grev?" Drake bin want fɔ rɛdi. Na dɛn mishɔn dɛn ya, spid na bin ɔltin.
  
  "Wɛl, i nɔto natin pas wan rɛktangul simɛstri, we dɛn dekɔret wit ɛksternal dɛkɔreshɔn." Naw Altan bin de tɔk lɛk se i de kot wan turis gaydman. "Di men pales gɛt ɔktagɔnal ɛn i gɛt wan fayv mita statu we dɛn mek wit Jɛngis we dɛn mek wit wayt jed. Fo rum ɛn tu ɔl dɛn de, we tan lɛk tri yurt. Sɛvin kɔfin dɛn de na di Palɛs fɔ Ripɔz. Kang, tri mareduman, in fɔs bɔy pikin ɛn da bɔy pikin de in wɛf."
  
  Smit bin tɔk se: "Na ɔlide pales." "I de sawnd bak lɛk ples fɔ rɛst."
  
  "Yeees" fɔ tɔk. Altan pul am, i luk Smit wit peshɛnt ɛn i nɔ no natin bɔt di tɛks we dɛn bin de fala.
  
  "Na darkhad dɛn, we na pipul dɛn we gɛt ɔnɔ, de gayd di grev. Dis na tin we rili oli to bɔku pipul dɛn na Mɔngol."
  
  Drake mek wan dip, gladi gladi sigh. If dɛn bin rɔng, ɛn dis nɔto di say we di sɛkɔn wɛpɔn de... I bin de fred fɔ ivin imajin di bad tin dɛn we go apin to am.
  
  Layf na Chaina prizin go bi di smɔl prɔblɛm we dɛn go gɛt.
  
  Di lɔng waka kɔntinyu, fɔs wan pilgrimej along di big rod, dɔn dɛn kɔt di sfɛra, dɛn luk kwik kwik wan pan di ol jenɛral in fes, dɔn dɛn klaym di ston stɛp dɛn we nɔ gɛt ɛnd. Di tim bin kɔntinyu fɔ de na di say we dɛn de, dɛn nɔ bin de brok di strit, ɛn dɛn bin de wach ɔltɛm. Drake bin gladi fɔ si smɔl pipul dɛn we bin kam na di grev tide, ɛn dis bin rili ɛp am.
  
  Di fayn fayn strɔkchɔ bin dɔn kam na wi maynd. Di tim bin stɔp we dɛn rich di stɛp we de ɔp fɔ tek ɔltin insay. Altan bin de wet, sɔntɛm i bin dɔn yus to turis dɛn we dɛn kin kech fɔ sɔm tɛm dɛn we dɛn kin fred. Drake bin si wan big bildin we gɛt smɔl smɔl dome dɛn na ɛni ɛnd ɛn wan we big pas am fa fawe na di midul. Dɛn ruf dɛn na bin brɔnz, ɛn dɛn bin gɛt pɔtn dɛn. Di frɔnt pat na di bildin bin gɛt bɔku rɛd winda dɛn ɛn at le tri big ɛntrɛ dɛn. Wan lɔŋ ston wɔl bin de bifo di bildin.
  
  Altan bin waka bifo. Dahl bin luk bak pan di tim.
  
  Hayden bin tɔk se: "Strɛt insay di grev. "Opin dis, fɛn di bɔks ɛn kɔmɔt. Laki se no bɔdi nɔ de fɔ fɛt wit. As wi payɔt se, no bullshit."
  
  Drake bin lisin as Lauren bin de sheb di laytst pan di chata.
  
  "A gɛt big, fat ziro ya naw, man dɛn. A rili shɔ se di Izrɛlayt ɛn Rɔshian dɛn dɔn kɔmɔt na dɛn maynd, di tɛks bin pɔynt di rɔng we. DC tink se di French dem de kam nia, maitbi haf awa bihain yu. Fɔ lisin de kam tranga mɔ naw. Wi gɛt ɔda risɔs ɛn jɔs sɔm trik dɛn we di NSA nɔ go ɛva sho. Wi nɔ no di pipul dɛn na Swidan, Chaynish ɛn British pipul dɛn. Lɛk aw a bin tɔk, na strɛch."
  
  "Ɛni ɔda pɔsin?" Drake bin nud am.
  
  "Fɔni yu fɔ tɔk bɔt dat. A de risiv ghostly interference from wan sos we a no sabi. No vot nɔ de, no we fɔ kɔnfɔm, bɔt sɔntɛnde i kin tan lɛk se ɔda pɔsin de na di sistɛm."
  
  Alis bin tɔk se: "Nɔ tɔk bɔt gɔst dɛn. "Wi bin gɛt inof stori dɛn we de mek wi fred bɔt di las ɔpreshɔn."
  
  Altan bin stɔp ɛn tɔn rawnd. "Yu redi? A go tek yu go insay."
  
  Di grup nɔd ɛn go bifo. Ɛn afta dat, Drake si Chaynish sojaman dɛn de kɔmɔt na di grev, wan pan dɛn ol wan big bɔks ɔnda in an, ɛn pan dɛn na pipul dɛn we de stɔdi bɔt aw pipul dɛn bin de du tin trade trade.
  
  Di Chaynish pipul dɛn bin de kɛr wɛpɔn dɛn wit dɛn, ɛn naw i klia se di turis dɛn we nɔ bin de de bin bɛnifit dɛn.
  
  I jɔs tek smɔl tɛm bifo dɛn lida tɔn in atɛnshɔn to dɛn.
  
  
  CHAPTER SIKSTIN
  
  
  Drake si Dal grap Altan ɛn pul am bak, i tek wan lɔng lip dɔŋ di stɛp dɛn te di Chaynish sojaman dɛn protɛkt dɛn. I trowe in bakpak na grɔn ɛn opin di poket we de na do kwik kwik wan. Bikɔs i bin de wok kwik ɛn nɔ ɛva luk di Chaynish pipul dɛn, pan ɔl dat, i bin fil sef. Hayden, Smith ɛn May bin gɛt pistɔl.
  
  Na di skwea we de bifo di mausoleum of Genghis Khan, dɛn bin es wɛpɔn dɛn ɛn di wan dɛn we bin de fɛt dɛnsɛf bin de fɛt. Di man we bin de kɛr di bɔks bin tan lɛk se i de wɔri. Di Chaynish tim bin gɛt fayv pipul dɛn ɛn dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de push di akiɔlɔjis dɛn we bin de tink gud wan na sayd. Drake es in smɔl sabmashin gɔn ɛn wet. Di ɔda pipul dɛn na di tim bin spred na in sayd.
  
  Hayden bin ala se: "Na wan bɔks nɔmɔ wi nid. "Put am na grɔn ɛn kɔmɔt."
  
  Di lida fɔ di Chaynish tim bin gɛt yay dɛn we gɛt grey slet kɔlɔ. "Na yu fɔ go yu yon we we yu stil gɛt di chans."
  
  Hayden bin ripit se: "Wi want bɔks. "Ɛn wi go tek am."
  
  "Dɔn tray am." Di pɔsin we bin de prich bin translet, ɛn ɔl di fayv Chaynish pipul dɛn bin de go bifo di sem tɛm.
  
  "Eh. Wi de pan di sem damn sayd."
  
  "O, na jɔs wan jok. Fɔni. Amɛrika ɛn Chaina nɔ go ɛva de na di sem say."
  
  Drake bin tɔk se: "Sɔntɛm nɔto so." "Bɔt wi na sojaman dɛn we de fɛt fɔ di pipul dɛn. " .
  
  I si di nɔ shɔ we di lida de waka, di smɔl tin we nɔ shɔ na in fes. I go mɔs dɔn afɛkt dɛn ɔl bikɔs di Chaynish tim bin stɔp kpatakpata. Hayden bin put in wɛpɔn dɔŋ ɛn lɔk di gap mɔ.
  
  "Wi nɔ go ebul fɔ fɛn sɔm kɔmɔn tin?"
  
  Nɔd yu ed. "Yɛs, wi bin ebul fɔ du am. Bɔt gɔvmɛnt ɛn pɔlitiks lida dɛn, tɛroris dɛn ɛn pipul dɛn we de rul wit pawa go tinap na wi rod ɔltɛm."
  
  Drake si di sadnɛs na di man in fes ɛn di absolyut fet we i gɛt pan in yon wɔd dɛn. No gɔn ɔ barɛl nɔ bin es ɔp as di rival tim dɛn bin de fɛt bad bad wan. Na ɔl dis na fɔ mek pipul dɛn rɛspɛkt am.
  
  Drake tinap, lɛf in sabmashin gɔn na in bakpak, ɛn mit di atak ed-ɔn. Fist dɛn kɔnɛkt na in chɛst ɛn rayz an dɛn. Di ni bin kɔt tranga wan insay in rib dɛn. Drake fil di briz rɔsh kɔmɔt na in bɔdi ɛn fɔdɔm na wan ni. Di atak nɔ bin gɛt sɔri-at, in ni ɛn fist dɛn bin de slap tranga wan ɛn ren bin de kam dɔŋ, di ferocity bin kɔl fɔ gi am ɛni chans fɔ pe bak ɔ fɔ mek i fil fri. I bin bia di pen ɛn bid in tɛm. Ɔda tin dɛn bin de flash pas as i de twist ɛn tɔn ova. Alis bin de tray tranga wan wit di man we lɔng; Hayden ɛn Kinimaka bin fɛt di lida. Mai sɛn in ɛnimi oba in sholda ɛn afta dat i nak am wit pen na in sternum.
  
  Drake si wan chans ɛn tek am. Biɛn am i yɛri Thorsten Dahl de apia lɛk aw i kin bi, i de jomp oba di stej in tap; wan notis prɛzɛns we dɛn nɔ go ebul fɔ ignore. Di pɔsin we atak Drake bin stɔp fɔ jɔs smɔl tɛm.
  
  Di foma SAS sojaman skram along di graun, swing im leg and kech im oponunent bihain im ni. I fɔdɔm bifo, ɛn fɔdɔm na in ni. As i de fɔdɔm to Drake in lɛvɛl, di Yorkshireman bin pul wan pawaful ed. Di kray ɛn di yay dɛn we bin opin bin sho jɔs aw i bin hit tranga wan. Di Chaynish kɔmando bin de stɛp ɛn ledɔm pan wan an. Drake grap en riton di favour ful wit ni en ed pokes. Sɔm brus ɛn sɔm blɔd bin de, bɔt natin nɔ bin de we go mek pɔsin in layf de pan denja.
  
  Dahl rɔsh pas, ɛn i bin de tɔch Alicia in ɛnimi. Di Swidan man bin slap lɛk kaw jɔs lɛk aw Alis bin bit. Dɛn bin nak di pɔsin we bin atak am kɔmɔt na in fut ɛn nak am tranga wan na in bak pat na in nɛk, i bin de shek shek ɛn i bin sɔprayz. Dɛn tɔn rawnd jɔs insay di tɛm fɔ si Mai de nak in ɛnimi we nɔ no natin ɛn afta dat i fɛn wan man we gɛt bɔks.
  
  "Adu!" Alis kray we i si dɛn ɛn bigin fɔ rɔn.
  
  Dɛn bigin fɔ rɔn, bɔt Smit ɛn Yorgi bin dɔn kɔmɔt na di fɛt. "Si?" Alicia bin tɔk. "Wi trɛnk de insay nɔmba. A bin no se rizin de we mek wi sɔfa so na dis damn tim."
  
  Ahead, Kenzi blok di man in onli oda rod - bak to di mausoleum. Naw wit wan bad bad luk ɛn in pozishɔn we i de put insɛf ɔnda, i pul di wɛpɔn we i bin dɔn kip bifo.
  
  Drake chɛk di eria ɛn si se Hayden dɔn dɔn fɔ put di lida fɔ di grup ɔnda.
  
  "Nɔ du dat!" - i ala to di man. "Yu dɔn pas, padi."
  
  Hayden luk ɔp, asɛs di tin we apin, dɔn i was di blɔd na in chɛst. Drake naw si Altan de slip bak op di step fɔ tek wan luk ɛn swɛt to insɛf. Bisin...
  
  Di gɔn nɔ bin de muv, dɛn bin stil ol di bɔks tayt, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i day. Hayden tinap ɛn es in an ɔp, in an de luk na do. Wan lɔng insɛns bɔn bin tinap bitwin in ɛn di man, bɔt i muf te i si am.
  
  Kenzi bin go bifo frɔm di biɛn. Smith ɛn Kinimaka frɔm di sayd. No sayn nɔ bin de fɔ di sojaman in yay fɔ panik, na in nɔmɔ i bin rigɛn.
  
  "Nɔbɔdi nɔ day." Hayden bin pɔynt to di Chaynish sojaman dɛn we nɔ bin no natin ɛn we bin de kray. "Nɔbɔdi nɔ gɛt ɛnitin fɔ du wit am. Jɔs lɛf di bɔks."
  
  Alis bin tek in atɛnshɔn. I bin tɔk se: "Ɛn if yu nid fɔ slap, jɔs fɔ mek i luk fayn." "A de ya".
  
  Di sojaman in maynd nɔ bin inklud fɔ sɔrɛnda. Ɛn dis man nɔ bin gɛt say fɔ go, i nɔ bin gɛt rod fɔ rɔnawe.
  
  Drake bin tɔk se: "Di gɔn na lay lay op. Yu no se na so i bi."
  
  Di kɔmɛnt hit di target, di an wit di pistol bin de shek shek fɔ di fɔs tɛm. Di ebi ebi silɛns bin strɛch, ɛn Drake notis se tu-tri man dɛn we dɛn bin dɔn win bigin fɔ stɔp. I se: "Yu fɔ disayd, padi." "Di klok de tik."
  
  Klosap wantɛm wantɛm, di man pul wan pistɔl ɛn bigin fɔ rɔn. I aim Hayden, dɔn, we i rich nia di insɛns bɔna, i slam in an pan di lid, ɛn op se i go nak am pan am. Wan thud ɛn wan kray na bin in wangren blɛsin as dɛn tay di tin fayn fayn wan, bɔt i kɔntinyu fɔ rɔn.
  
  Hayden bin wet, i bin de kip in atɛnshɔn.
  
  Alis chaj frɔm in blaynd sayd, duv, ɛn ol am rawnd in wes wit rɔgbi grip. Di man bɛn, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i brok af, in ed nak Alis in sholda, ɛn di bɔks flay go na di sayd. Hayden bin tray fɔ ol am, i kech am bifo dɛn du tumɔs damej. We yu luk am kwik kwik wan, yu si se di Ɔda in kot de.
  
  Alisia bin pat di man we nɔ bin no natin. "A bin tɛl yu se a go de fɔ yu."
  
  Di tim bin asɛs. Di Chaynish pipul dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de muf. Di Frɛnch dɛn go mɔs dɔn de nia dɛnsɛf. Wan wɔd we Hayden bin tɔk bin mek Lauren kam bak na di tɔk.
  
  "Bad nyus, man dɛn. Di Frɛnch dɛn nɔ de pul dɛn yay pan yu, ɛn di Rɔshian dɛn nɔ de pul dɛn yay pan dɛn. Muv!"
  
  Bullshit na fɔ tɔk!
  
  Drake bin de wach ɔl di we bak dɔŋ di stɛp dɛn ɛn along di stret rod we de go na di grev. I si pipul dɛn de rɔn, wan tim we gɛt 4 pipul dɛn we i bin gɛt fɔ bi Frɛnch. I bin tɔk se: "Dɛn rili gud." "Fɔ tru, i dɔn pas tu tɛm naw we dɛn dɔn rich to wi fɔs."
  
  Smit bin tɔk se: "Wi fɔ go." "Dɛn go de wit wi insay sɔm minit dɛn."
  
  "Usay fɔ go?" Alis bin aks. "Dɛn bin blok di wangren say we dɛn kin kɔmɔt."
  
  Drake notis tik dɛn na di sayd dɛn ɛn lawn dɛn bifo. Infakt, di tin we dɛn bin de pik nɔ bin bɔku.
  
  I se: "Kam." "Ɛn Lauren, sɛn ɛlikopta."
  
  "Na mi we".
  
  Smit bin tɔk se: "Mek i kwik." "Dis Frɛnch pipul ya de na dɛn fut."
  
  Drake rɔsh fɔ go bifo, i tink se di Rɔshian dɛn nɔ go ebul fɔ de tu fa biɛn. Bɔt i sɔri fɔ no se i nɔ tek lɔng tɛm bifo sɔmbɔdi bigin fɔ shot. So fa, ɔltin bin dɔn go fayn fɔ dɛn, dɛn bin dɔn si di bɛst pan di rileshɔnship bitwin sojaman to sojaman ɛn man to man, bɔt di chans fɔ mek dis kayn fraylayz trus las nɔ bin bɔku.
  
  Lɛ wi fes di tru tin: If dɛn kɔntri ya bin want fɔ wok togɛda ɛn sheb di blɛsin, di man ɛn uman dɛn we de na pawa no gud gud wan se na di rod go izi - ɛn yet dɛn de kɔntinyu fɔ fɛt.
  
  I bin slid bitwin di tik dɛn. Di tim rɔsh afta am, Hayden bin ol di fayn fayn bɔks we gɛt in sikrit we i nɔ bin dɔn sho yet. Dahl bin de hang rawnd biɛn, de trak di we aw di Frɛnch dɛn de go bifo.
  
  "Fayv minit biɛn wi. No sayn nɔ de fɔ Rɔshian dɛn. Ɛn di Chaynish pipul dɛn de wek. Okay, dat kin ol dɛn ɔl smɔl."
  
  Lauren bin tɛl dɛn se: "Di ɛlikopta de insay tɛn minit.
  
  Alis bin tɔk se: "Tɛl am fɔ rɔsh. "Dis man fɔ dɔn hot."
  
  "A go pas dis."
  
  Drake tek di rod we dairekt pas ɔl, i op fɔ gɛt gud layn fɔ kɔba. Di tik dɛn bin strɛch ɔlsay, di grɔn bin saf ɛn i bin gɛt dɔti ɛn i bin de smɛl bɔku bɔku dɔti. Kensi pik wan tik branch, i shrug as i de rɔn lɛk se i de se, "Wi go gɛt fɔ mek satisfay wit dis." Fɔs, dɛn bin de go dɔŋ fɔ lɔng tɛm, dɔn dɛn bin de klaym shap shap, ɛn di rod we bin de biɛn dɛn nɔ bin de igen. Di skay nɔ bin izi fɔ si ɛn ɔl di sawnd dɛn nɔ bin de muf.
  
  "A jɔs op se nɔbɔdi nɔ de bifo wi," Dahl bin tɔk.
  
  Kinimaka bin grɔmbul, i bin de pres tranga wan. I bin tɔk klia wan se: "Trɔst di wan dɛn we de lisin." "Dɛn bɛtɛ pas aw yu tink."
  
  Drake bin si bak se dɛn nɔ de ya na di wɔl, ɛn i bin gɛt wik fil sɛns. I bin de skana ɔl di ɔrayzin, ɛn i bin biliv se Dahl go du di sem tin frɔm biɛn. Afta 4 minit dɛn stɔp fɔ shɔt tɛm fɔ lisin.
  
  "Direkshɔn fain na dis ɛlikopta?" Hayden bin wispa to Lauren.
  
  Di Nyu Yɔk man bin ebul fɔ si dɛn pozishɔn as blu dɔt dɛn we de blink pan skan. "Strayt bifo yu go bifo. Kɔntinyu fɔ go bifo."
  
  Ɔltin bin kwayɛt; dɛn kin bi di wangren pipul dɛn na di wɔl. Drake kɔntinyu afta sɔm tɛm, i tek tɛm pik in stɛp dɛn. Alis bin krep nia am, Hayden bin stɛp biɛn am. Di ɔda pipul dɛn na di tim naw spred fɔ mek dɛn rɛnj mɔ. Dɛn bin drɔ di wɛpɔn ɛn ol am fri wan.
  
  Di tik dɛn bin de tan bifo. Drake bin stɔp nia di ɔta perimita, de chɛk di tɛritri.
  
  I bin tɔk se: "Na shɔt dɛsɛnt fɔ go na wan flat fil." "Ideal fɔ di shredder. Ɛl, ivin pɔsin we kɔmɔt Swidan kin hit wan target we big so."
  
  Lauren bin tɔk se: "Tri minit te di mitin.
  
  Hayden bin ledɔm nia Drake. "Aw i tan lɛk?"
  
  "No sayn nɔ de fɔ ɛnimi dɛn." I bin shrug in ed. "Bɔt we wi tink bɔt udat wi de dil wit, wetin mek dɛn fɔ bi?"
  
  Dahl bin kam nia am. "Na di sem tin na ya. Na tru se dɛn de na do sɔmsay, bɔt dɛn ayd fayn fayn wan."
  
  Mai bin tɔk se: "Ɛn yu kin shɔ se dɛn de go dis we." "Wetin mek wi de wet?"
  
  Dahl bin luk Drake. "Yɔksha pudding nid fɔ blo."
  
  "Wan de," Drake se, as i tek wan las luk pan di eria. "Yu de kam fɔ tɔk sɔntin we rili wɔndaful, bɔt te da tɛm de, duya jɔs tɔk we dɛn tɔk to yu."
  
  Dɛn kɔmɔt na di tik layn, ɛn dɛn de muf dɔŋ wan shap ples we gɛt gras. Wan wam briz grit Drake, wan fayn filin afta di kloying tik tik tik. Di wan ol eria bin ɛmti ɛn dɛn bin dɔn fɛns am nɔ fa frɔm usay i bin dɔn ɛnd wit wan strip we gɛt asfalt we bin de fa bifo.
  
  Drake bin se: "Muf naw. "Wi kin sɛt wan perimita pan flat grɔn."
  
  Bɔt afta dat, di pis ɛn ɛmti ples we bin de na di wan ol eria bin pwɛl. Di SPEAR tim bin rɔn go dɔŋ di slop we na dɛn lɛft di Rɔshian dɛn bin de tɔn aut frɔm usay dɛn bin ayd. Bifo dɛn ɔl tu, we wan tik dɛn we de fa fawe bin de ayd, di Frɛnch dɛnsɛf bin kam fɔ si.
  
  At least na so Drake bin de si tin. Fɔ tru, dɛn nɔ bin wɛr nem tag, bɔt dɛn fes ɛn di we aw dɛn bin de biev bin rili difrɛn.
  
  Na da sem tɛm de, dɛn ɛlikopta bin apia na di skay ɔp dɛn.
  
  "Oh shit" "Oh shit".
  
  Na in lɛft, di Rɔshian bin drɔp to wan ni ɛn tay di flawa gɔn na in sholda.
  
  
  CHAPTER SƐVƐNTIN
  
  
  Drake tɔn mid-step ɛn opin faya. In bulɛt dɛn bin chɛr di gras we bin de rawnd di ilit sojaman, bɔt i nɔ bin pwɛl di we aw i bin de pripia. Di rɔket lansa nɔ bin ɛva shek; di lev we bin de ol am bin kɔntinyu fɔ tinap tranga wan. In kɔmpin dɛn bin de fan rawnd am, ɛn dɛn bin de mek faya bak. Drake bin si insɛf wantɛm wantɛm na wan wɔl we ful-ɔp wit denja dɛn.
  
  Di Frɛnch dɛn rɔsh wit ɔl dɛn pawa stret to di landin ɛlikopta. Drake, wit Dahl ɛn Smith, bin kip di Rɔshian dɛn na bay ɛn dɛn bin de wach. Di payɔnia in fes bin de sho, i bin de pe atɛnshɔn pan di say we i de land. Alicia ɛn May nɔ bin slo atɔl ɛn dɛn bin de wɛf fɔ mek i pe atɛnshɔn to am.
  
  Bullets bin de kɔt na di ays.
  
  Drake bin bit wan pan di Rɔshian dɛn wit in wing, ɛn sɛn am to wan ni. Hayden in vɔys bin de bɔm oba di pɔsin we de tɔk to am.
  
  "Paylɔt, tek akshɔn fɔ avɔyd! Lauren, tɛl am se dɛn gɛt mishɔl!"
  
  Drake, Dahl ɛn Smith bin bit di Russian kɔntinjɛn, bɔt dɛn bin de tu fa fɔ mek dɛn fɔm fayn, mɔ we dɛn bin de muv. Di payɔnia luk ɔp, in fes bin shɔk.
  
  Di RPG faya, di mishɔl flay aut wit wan whoosh ɔf ɛya ɛn wan lawd bang. Drake ɛn di ɔda wan dɛn bin jɔs ebul fɔ wach we i nɔ ebul fɔ du natin as i de lɛf wan rod na di ays ɛn flay stret to di ɛlikopta we nɔ de mek mistek. Di payɔnia bin rili panik, so i mek wan shap we fɔ rɔnawe, i tilt di ɛlikopta, bɔt di mishɔl we bin de pas bin tu fast, i bin nak di ɔndasayd ɛn bɔm insay wan klawd we gɛt smok ɛn faya. Di ɛlikopta bin tilt ɛn fɔdɔm, sɔm pat dɛn bin de fɔdɔm ɛn dɛn bin de kɛr am go bifo di say we i bin de flay.
  
  Na as i de luk wit nɔ biliv, pwɛl at ɛn dak vɛks na in i si usay in bad bad trajektɔri go lid.
  
  Di Frɛnch dɛn si am de kam ɛn tray fɔ skata, bɔt di ɛlikopta we bin krash krash na grɔn bitwin dɛn.
  
  Drake fɔdɔm na grɔn, i bɛr in ed na di turf. Rɛd ɛn ɔrɛnj faya bin de shot ɔp ɛn kɔmɔt, ɛn blak smok bin de blo na di skay. Di bɔku pat pan di ɛlikopta bin land pan wan pɔsin; in ɛn di payɔnia bin day wantɛm wantɛm. Di men rɔta bled bin kɔmɔt ɛn go rayt tru di tɔd pɔsin we lɔs, so kwik ɛn wantɛm wantɛm dat i nɔ bin no natin bɔt am. Drake luk op ɛn si wan big big dɔti we de bɔn de fɔdɔm pan di ɔda wan. Di pawa we di blo bin gɛt bin kɔmɔt na in fut ɛn trowe am bak wan duzin stɛp, afta dat i stɔp ɔl di muvmɛnt.
  
  Na tu Frɛnch pipul dɛn nɔmɔ bin sev; di big pat pan di tim bin win insay wan bad bad tin we apin. Drake si wan pan dɛn de kray kɔmɔt nia di faya we bin de bɔn wit an we dɔn bɔn, ɛn di ɔda wan, we de stɛp, de kam nia am. Sɔntɛm di sɛkɔn wan bin ebul fɔ ol di wɛpɔn ɛn di sem tɛm ɛp in kɔmpin fɔ kɔmɔt de.
  
  Drake swɛla in vɛks ɛn kɔntinyu fɔ ol in kɔnsɛntreshɔn tayt wan. Dɛn bin pwɛl di wangren tin we dɛn bin de yuz fɔ mek tin dɛn. Hayden stil hol di fri kik, bot nau di Russians bin de rosh to dem wit absoliutli obvious intenshon. Di man we gɛt di RPG bin stil de aim di rɔbbul, lɛk se i de tink bɔt sɛkɔn strayk.
  
  Drake tinap, ɛn di tim grap wit am. We dɛn bin de muf kɔmɔt nia di Rɔshian dɛn fɔ go nia di faya, dɛn bin mek wan netwɔk fɔ shelta dɛn we bin de fos dɛn ɛnimi dɛn fɔ ledɔm dɔŋ. Drake ɛn Dahl ɔl tu panch di man dɛn we gɛt vest, ɛn sɛn dɛn fɔ skata na grɔn. Faya we bin de sidɔm bin kɔba dɛn as dɛn de kam nia, dɛn bin de yɛri shap shap pop ɛn ebi ebi krik frɔm insay. Drake fil se i was oba in fes ɛn afta dat i duck biɛn in blaynd sayd. Di ɔda Frɛnch dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de fa, dɛn bin de strɛs wit dɛn wund ɛn lɔs dɛn, ɛn i bin klia se dɛn nɔ bin de pan di fɛt fɔ di tɛm.
  
  Drake tɔn rawnd pan wan ni, i prɛs di kɔm bɔtin.
  
  "Di ɛlikopta de land," i se fɔ kɔnfɔm dis to Lauren, dɔn, "Wi nid ɔda we fɔ kɔmɔt de rayt naw."
  
  Di ansa bin muf. "Na am".
  
  Di tim kɔntinyu fɔ tɔn bak, ɛn dɛn bin mek di distans bitwin di tin we bin de ambɔg di faya ɛn di ɛnimi we bin de kam nia am, go ɔp. I nɔ bin biliv ɛn i nɔ bin gɛt sɔri-at, di Rɔshian RPG bin faya ɔda rɔket pan di ɛlikopta we bin dɔn ɔlrɛdi pwɛl, ɛn sɛn mɔ kɔlɔn dɛn we gɛt faya ɛn shrapnel na di ays.
  
  Drake fil wan pat pan mɛtal kɔmɔt na in sholda ɛn spun rawnd frɔm di impak. Dahl luk bak, bɔt di Yorkshireman nɔd, "A fayn."
  
  Alis bin pɔynt dɛn to di fɛns we de fa. "Dis rod na di onli opshon. Una muf, pipul dɛn!"
  
  Hayden bin lɛvɛl di bɔks ɛn rɔn. Smit ɛn Kinimaka bin stil de biɛn, dɛn bin de kip faya bitwin dɛnsɛf ɛn di Rɔshian dɛn. Drake bin skana di eria we de bifo, i bin rɛdi ɔltɛm fɔ nyu sɔprayz ɛn i bin de ɛkspɛkt di wɔs tin. Di Chaynish pipul dɛn bin de sɔmsay, ɛn di Izrɛlayt dɛn, Swidan ɛn British dɛn bin de wach.
  
  Di spid we dɛn bin de spid bin mek dɛn difrɛn frɔm di Rɔshian dɛn we bin de rɔnata dɛn, ɛn dɛn bin rich na di fɛns wit tɛm we bin lɛf. Alicia ɛn May tek wan shɔt rod ɛn afta dat dɛn si dɛnsɛf na di ɔda say, nia wan tu len strip we gɛt asfalt we bin lɔs na ɔl tu di say dɛn ɛn go na wan ples we tan lɛk se na dɛzat. Lauren nɔ bin dɔn kam bak to dɛn yet, bɔt dɛn lɛf am fɔ insɛf, bikɔs dɛn bin no se DC go ɛp am.
  
  Drake nɔ bin ful-ɔp wit big kɔnfidɛns. I nɔ bin blem Lauren-Di Nyu Yɔk man bin de pan klin wata, bɔt natin nɔ de na dis mishɔn te naw we tɛl am se di man ɛn uman dɛn we sidɔm sef ɛn wam na di Kapitol bin kɔba dɛn bak ɔlsay.
  
  Alis bin go fɔ rɔn. Na bin wan tin we bin de apin we bin de strenj mɔ ɛn mɔ. Drake bin no se di Rɔshian dɛn go mɔs dɔn gɛt sɔm kayn kɔva. Sɔntɛm i bin de na di rod.
  
  Kenzi bin tɔk se: "Luk ova de."
  
  Arawnd af mayl bifo, wan blak SUV bin stɔp fɔ tek di Frɛnch pipul dɛn we bin de tray tranga wan. As dɛn de wach, di motoka bin de aksɛlayt kwik kwik wan to wan ɔndrɛd ɛn et mayl pan awa, i bin de lod tu ɔpreshɔn pipul dɛn ɛn spid go wit wan swɛt.
  
  Dahl bin tɔk se: "Po bastard dɛn.
  
  Smit bin tɔk se: "Wi fɔ wɔri bɔt wisɛf. "O wi go bi 'poor bastards' tu."
  
  Alicia bin de luk ɔlsay ɛn tɔk se: "Grumpy gɛt pɔynt." "Siriɔs wan, wi nɔ gɛt say fɔ go."
  
  "Bɛri di bɔks." Kinimaka pɔynt to wan tik dɛn we de jɔs nia di rod. "Kam bak fɔ dis leta. Ɔ aks Lauren fɔ sɛn ɔda tim."
  
  Drake bin luk Dahl. "I nɔ fɔ tu at, nɔto so?"
  
  Hayden bin tɔk se: "I tu risky. "Dɛn kin fɛn am. Intasept di mɛsej. Apat frɔm dat, wi nid dis infɔmeshɔn. Ɔda tim dɛn kin dɔn ɔlrɛdi de go to di tɔd rayda."
  
  Drake bin blink in yay. I nɔ bin tink bɔt dat. Wan knot we gɛt tɛnsiɔn bigin fɔ pul rayt na di midul pan in fɔɛd.
  
  Alicia bin kɔmplen se: "A nɔ bin ɛva tink se a go brok fɔ fuk Chaina."
  
  Dahl bin tɛl am se: "Dis na wan pan di 4 kɔna dɛn na di wɔl." "So, tek kɔrej pan dis."
  
  "O, tɛnki, man. Tɛnki fɔ dis. Sɔntɛm a go bay kɔndominiɔm."
  
  Di Rɔshian dɛn dɔn ɔlrɛdi de na di rod. Drake bin de si wan pan dɛn de ala insay di redio. Dɔn in yay pas di Rɔshian dɛn ɛn tray fɔ pe atɛnshɔn pan sɔntin we de muf fa fawe.
  
  "Sɔntɛm dis na dɛn motoka," Dahl se, as i de rɔn ɛn luk bak di sem tɛm.
  
  Yorgi bin laf, in yay dɛn tan lɛk igl. "A op so. Ɛn tɛn ia bifo dis tɛm, sɔntɛm yu bin de tɔk tru."
  
  Drake bin smɔl in yay. "Ei, na bɔs."
  
  Hayden bin tɔk se: "Kɔntinyu fɔ rɔn. "Tray fɔ mek yu nɔ luk lɛk se yu want fɔ no mɔ."
  
  Alis bin laf. "Naw yu dɔn du am. A nɔ ebul fɔ stɔp fɔ wach. Yu dɔn ɛva du dis? Yu no se yu nɔ fɔ de luk pɔsin ɛn si se yu nɔ go ebul fɔ fuk luk away?"
  
  Dahl bin tɔk se: "A kin gɛt am ɔltɛm. "Naturally".
  
  "Wɛl, wan Muppet we drɛs wit lɛda na tin we nɔ kin apin so ɔltɛm," Drake intajɛkt.
  
  Di bɔs bin brayt yɔlɔ ɛn mɔdan ɛn i bin rɔsh pas di Rɔshian dɛn we i nɔ slo. Drake bin gladi fɔ in spid, drayva ɛn pasenja dɛn, bɔt i bin no se dɛn nɔ gɛt ɔda tin fɔ du. Dɛn bin de fa fɔ sɔm mayl frɔm ɛni big siti. As di bɔs de kam nia ɛn di Rɔshian dɛn de luk am, di SPEAR tim blok di rod.
  
  Alisia bin tɔk na in mɔt se: "Slow down."
  
  Smit bin laf wantɛm wantɛm. "Dis nɔto Kansas. I nɔ go ɔndastand yu."
  
  "Dɔn wan langwej we ɔlman kin tɔk." Alis bin es in wɛpɔn ɔp pan ɔl we Hayden bin de luk am wit yay.
  
  Dahl bin tɔk se: "Fast. "Bifo i jomp to redio."
  
  Di bɔs slo ɛn swɛla smɔl, di wayd frɔnt ɛnd bin de slayv ɔfsayd. Di Rɔshian dɛn bin dɔn rɔnawe ɔlrɛdi. Drake push di domɔt opin, ɛn mek sayn to di drayva fɔ opin am. Di man in fes bin de fred, in yay dɛn bin opin ɛn i bin de dart bitwin di sojaman dɛn ɛn in pasenja dɛn. Drake wet te di domɔt opin ɛn afta dat i step fɔ go bifo, i es in an.
  
  I bin tɔk wit kol at as i ebul se: "Wi jɔs want fɔ go rayd."
  
  Di tim tek di midul pan di bɔs. Dahl na bin di las pɔsin we jomp ɛn pat di drayva na in an.
  
  "Wet fɔ!" I pɔynt dɔŋ di rod.
  
  Di Rɔshian dɛn nɔ bin pas wan ɔndrɛd yad biɛn, gɔn dɛn bin es ɔp as di drayva de pres in fut na grɔn. I tan lɛk se i bin de wach in sayd miro dɛn. Di bɔs bigin fɔ muf, di pasenja dɛn jomp bak. Drake bin ol am. Alis waka go bak na di bɔs fɔ asɛs di chase.
  
  "Dɛn de gɛt trɛnk"
  
  Drake bin wev to Dahl. "Tɛl Keanu fɔ mek i go kwik kwik wan!"
  
  Di Swidan man bin luk shem smɔl, bɔt i tɔk to di bɔs drayva. Di motoka bin de pik spid smɔl smɔl. Drake si Alicia flinch ɛn afta dat i tɔn rawnd kwik kwik wan, i de ala pan di bɔs pasenja dɛn.
  
  "Duk dɔŋ! Naw!"
  
  Bikɔs Drake bin de fred RPG, i bin fɔdɔm bak. Laki se di bulɛt dɛn bin jɔs bang di motoka biɛn, ɛn ɔl dɛn bin lod insay di chɛsis. I bin swɛt wit fridɔm. I klia se dɛn bin wɔn di Rɔshian dɛn bɔt di sivil pipul dɛn we go day. At least na bin sɔntin.
  
  Wans bak, di politikal mashin we de bihain evri ilit tim plan kom fo maind. Nɔto ɔl di tim dɛn na di stet bin spɔnj dɛn; ɛn sɔm lida dɛn nɔ bin ivin no wetin de apin. Wans bak in tinkin kam bak to di French - en di sojaman dem we don dai.
  
  Dɛn de du dɛn wok.
  
  Di bɔs pul kɔmɔt nia di Rɔshian dɛn, ɛn i bin de spid along di rod, ɛn in wan ol freym bin de shek shek. Drake rilaks smɔl, i no se dɛn de go bak to Ejin Horo na di say we dɛn de go. Di drayva negoshiet wan big, swip tɔn. Drake tɔn rawnd as Alis de mek wan smɔl kray kɔmɔt na di bak sit.
  
  Ɛn dɛn si wan blak ɛlikopta we na di Rɔshian dɛn yon, de swɛla dɔŋ fɔ kam tek dɛn.
  
  Hayden in vɔys bin ful-ɔp di kɔnekshɔn. "Dɛn nɔ go atak."
  
  Drake bin purs in lip dɛn. "Fluid op. Ɔda dɛn de chenj."
  
  Dahl bin ansa se: "Ɛn dɛn kin stil ebul fɔ push di bɔs kɔmɔt na di rod." "Aw fa i de na di siti?"
  
  Lauren ansa am se: "Eit minit.
  
  "Tu lɔng". Dahl waka dɔŋ di ais fɔ go bak na di motoka we bin de spid ɛn bigin fɔ ɛksplen to di pasenja dɛn se dɛn fɔ go bifo. Fɔ sɔm tɛm pas ɛn afta dat i jɔyn Alis.
  
  "Hi Torsti, we de tɔk bɔt am. Ɛn a bin de tink ɔltɛm se bak sidɔm ples na jɔs fɔ kis."
  
  Di Swidan man mek wan sawnd we dɛn strangl. "Yu de tray fɔ mek a travul sik? A no usay dɛn lip dɛn de bin de."
  
  Alis bin blo am wan kis. "Yu nɔ no usay dɛn dɔn go."
  
  Dahl bin stɔp wan smayl ɛn mek di sayn fɔ di krɔs. Wan Rɔshian ɛlikopta bin land fɔ shɔt tɛm as sojaman dɛn bin de go insay, ɛn dɛn bin de flay ɔp di rɔnwe. Di bɔs bin kɔba sɔm distans ɛn tɔn bitwin dɛn, ɛn Alis ɛn Dahl bin chɛk di briz.
  
  Drake bin de luk fɔ di Frɛnch dɛn we bin de rɔnawe bifo, bɔt i bin de dawt if dɛn go tray fɔ atak. Dɛn nɔ bin bɔku ɛn dɛn bin de tray tranga wan fɔ lɔs. Dɛn bin de ɔva-ɛstimat. I bin fɔ dɔn mek sɛns mɔ if dɛn bin go stret to di tɔd klyu.
  
  Bɔt stil, i bin de wach.
  
  Lauren in vɔys bin kam tru di pɔsin we de tɔk to am. "Siks minit. Una gɛt tɛm fɔ tɔk?"
  
  "About wetin?" Smit bin grɔmbul, bɔt i nɔ bin tɔk ɛnitin we go mek pɔsin fil bad.
  
  "Di Tɔd Ɔsman na mistɛri, pɔsin we di Ɔda trowe insay de fɔ dɔti di wata. Famous Indian dem inklud Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, bot hau yu fain di worst pesin we eva liv? Ɛn i bin gɛt nem." I bin de swɛt. "Wi stil de chɛk. Bɔt di tink tank na Washinton stil de na dɛd ɛnd. A tɛl dɛn se sɔntɛm i nɔ bad so."
  
  Drake blo wan sigh fɔ mek i fil fayn. "Yɛs, mi lɔv. Nɔto di wɔs tin we kin apin," i tɔk. "Dis fɔ mek ɔda neshɔn dɛn slo."
  
  "I go mɔs apin. Fo oda nyus, wi tink se wi don krak di fo kona fo di wold."
  
  "Yu gɛt am?" Mai bin se. "Dis na gud nyus."
  
  Drake bin lɛk di we aw i bin de tɔk smɔl smɔl. "Hang in de, Mai."
  
  Alicia ad dray wan se: "Yɛs, a nɔ want fɔ jomp kɔmɔt na mi sidɔm ples wit gladi at."
  
  Mai nɔ bin deign fɔ ansa. Lauren kɔntinyu fɔ tɔk lɛk se dɛn nɔ tɔk natin, "Wet wan minit, man dɛn. Dɛn jɔs tɛl mi se di Chaynish pipul dɛn dɔn kam bak pan am. At least tu ɛlikopta de go na yu say."
  
  Yorgi bin tɔk se: "Wi de insay wan Chaynish bɔs. "Wi nɔ go sef frɔm dɛn at least?"
  
  Kenzi bin tɔk se: "I nɔ gɛt sɛns smɔl. "Gɔvmɛnt dɛn nɔ bisin bɔt am."
  
  Hayden bin tɔk bak se: "Pan ɔl we dɛn bin de yuz ɔl di tin dɛn we dɛn dɔn du pasmak." "Kenzie na di rayt tin. Wi nɔ go tink se dɛn nɔ go go insay di bɔs."
  
  Prɔfɛt wɔd dɛn, Drake bin tink, as wan blak spak de gro na di blu skay bifo di bɔs.
  
  Alis bin se, "Di Rɔshian dɛn de ya."
  
  I dɔn kam tranga mɔ ɛn mɔ.
  
  
  CHAPTER EITTIN
  
  
  Ɛlikopta dɛn bin de flay bifo ɛn biɛn. Drake bin de wach as di Chaynish bɔd bin de swip dɔŋ klos to di asfalt bifo i lɛvɛl ɔf ɛn go stret fɔ di bɔs.
  
  Dɔn i pɔynt to di drayva we bin de fred, i se: "Dɛn de fos wi fɔ krash." "Nɔ nɔ." kɔntinyu!"
  
  Di bɔs injin bin de ala ɛn di taya dɛn bin de tɛnda na grɔn. Bɔku pipul dɛn we bin krawd bifo bin dɔn bigin fɔ ala. Drake bin no se di Chaynish pipul dɛn nɔ go krash ɛlikopta bay wilful, bɔt i nɔ bin izi fɔ mek di pasenja dɛn no wetin i no.
  
  Di drayva lɔk in yay tayt tayt wan. Di bɔs bin tɔn.
  
  Drake swɛ ɛn pul di man kɔmɔt nia in sidɔm ples, ɛn i ol di stiarin. Smit ɛp di man ɛn roughly lid am kɔmɔt na di pasej. Drake jomp biɛn di wil na di bɔs, put in fut pan di gas pedal ɛn kip in an dɛn tranga wan pan di stiarin, ɛn kip am na wan pafɛkt stret layn.
  
  Di nos fɔ di ɛlikopta bin de pɔynt dairekt to dɛn, di gap bin de lɔk kwik kwik wan.
  
  Dɛn bin de yɛri pipul dɛn we de ala frɔm biɛn ɛn na di sayd dɛn. Naw Smit bin gɛt fɔ stɔp di drayva. Drake bin ol am.
  
  Di pɔsin we de tɔk to pipul dɛn bigin fɔ krak krak. Alisia bin blo se: "Kam, mi loutish Keanu." "Di Rɔshian dɛn de prɛktikal pan wi yon-"
  
  Kenzi bin snap bak se: "Bitch." "Stay kol yu." Yu bin luk di fasa?"
  
  Alicia in swɛt bin de ala ɔlsay na di bɔs.
  
  "Tink?" Drake aks na di las sɛkɔn.
  
  "Dis nɔto rili bɔd mitin!"
  
  Drake bin ol in fet, in ɛkspiriɛns ɛn in rada tayt tayt wan. Laud protest dɛn bin ful-ɔp in yes. Bɔdi dɛn kin fɔdɔm na di bɔs in flɔ. Ivin Smit bin de kray. Di las tɛm, di Chaynish ɛlikopta tilt to di rayt say, ɛn di Rɔshian ɛlikopta brek, i lɛf smɔl fɔ lɛ di skid dɛn nak di bak pat na di bɔs. Alicia wispa ɛn Dal klia in trot.
  
  "A rili biliv se wi win dis raun fɔ chukchuk."
  
  Drake kɔntinyu fɔ drayv, i si ɔda wayd swip tɔn bifo. "Ɛn di bɔnus na dat wi nɔ fri ɔ kranch."
  
  Kinimaka se, "Stɔp am. "A dɔn ɔlrɛdi angri."
  
  Alisia bin kɔf. "Na jɔs wan krayzi Chaynish ɛlikopta."
  
  Hayden bin tɔk se: "Dɛn de kam bak.
  
  Lauren bin tɔk se: "Una de kam nia di say dɛn we de nia di siti rayt naw. "Bɔt i stil de tri minit drayv frɔm ɛni sɛnt pɔpuleshɔn sɛnta."
  
  Drake rɔsh go to di pɔsin we de tɔk to am. "Una kam, pipul dɛn! Yu fɔ mek dɛn fred am!"
  
  Kenzi waka go na di bak domɔt dɛn, de ala se, "Ɛnibɔdi ya gɛt katana?"
  
  In wɔd dɛn bin mit wit blank luk, ɛn tu ɔ tri pipul dɛn bin gi dɛn sidɔm ples. Di ol man we gɛt big yay, es in an we de shek shek we i ol wan bag we gɛt swit.
  
  Kenzi bin swɛt. Drake flik di switch fɔ opin di domɔt dɛn. Wantɛm wantɛm, di Izrɛlayt uman stɔp in bɔdi, i ol di ed pat na di winda, dɔn i ol di ruf ɛn pul insɛf na di ruf na di bɔs. Drake drayv di motoka as i ebul, i avɔyd di big pɔt, i de blo dip as i ɔndastand in rispɔnsibiliti we kɔmɔt frɔm wetin Kensi du.
  
  Dɔn, insay di miro we de biɛn am, i si Dal jomp fɔ jɔyn am.
  
  Oh shit na yu.
  
  Bikɔs i bin de pe atɛnshɔn tranga wan, i bin mek i nɔ chenj.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl bin klaym pan di ruf na di bɔs. Kensi es in an, bɔt i nɔd pas am.
  
  "Fast pas dat!"
  
  Di Rɔshian ɛlikopta bin gɛt ayt ɛn naw i bin de dayv bak, dis tɛm na tri kwata angle along di frɔnt. I bin de si wan man we de hang frɔm ɛni say, de aym wan wɛpɔn, sɔntɛm i de aym di wil dɛn ɔ ivin di drayva.
  
  I tɔn rawnd wantɛm wantɛm, de luk fɔ di Chaynish ɛlikopta. I nɔ bin de fa. We dɛn bin de dayvɔs na di lɛft, pipul dɛn bin de bak we bin de aym dɛn wɛpɔn dɛn frɔm di domɔt dɛn. Di tru tin se di Chaynish pipul dɛn nɔ bin de faya dɛn yon bɔs bad bad wan bin ɛnkɔrej dɛn fɔs, bɔt dɛn bin vɛks we dɛn no se dɛn nid di bɔks we Hayden bin ol, ɛn dɛn nid am intakt.
  
  Kensi bin sidɔm na di ruf na di bɔs, de lisin to di briz ɛn di muvmɛnt, ɛn i bin de spre in ni dɛn. Dɔn i es in wɛpɔn ɔp, ɛn pe atɛnshɔn pan di ɛlikopta. Dahl bin op se i nɔ go ivin tray fɔ film am, i go jɔs mek di wan dɛn we de shot fred. Di Rɔshian dɛn nɔ bin sho se dɛn nɔ ebul fɔ kɔntrol dɛnsɛf da kayn we de, bɔt Kenzi bin rili want fɔ chenj.
  
  Dahl bin asɛs di ɛlikopta we bin de kam nia. We dɛn pak am te i rich di brim, i nɔ bin jɔs agil, bɔt i bin de kil. Di las tin we i bin want na fɔ mek ɛni kayn aksidɛnt apin, nɔto fɔ tɔk bɔt wan we go mek i bang bɔs.
  
  Di taya dɛn we de bifo bin bounce oba wan pɔt, ɛn dis bin mek Drake "sɔri" kam. Dahl nɔ bin yɛri ɔda tin pas di nɔys we di briz bin de rɔsh ɛn di lawd lawd we di ɛlikopta bin de ala. Di shot bin bounce off di metal nia in rayt leg. Di Swidan man nɔ tek dis, tek aim ɛn faya.
  
  Di bulɛt go mɔs dɔn nak in target bikɔs di man drɔp di gɔn ɛn tɔn bak. Dahl nɔ bin mek dis brok in kɔnsɛntreshɔn ɛn i jɔs faya ɔda shot tru di opin domɔt. Di ɛlikopta tɔn dairekt to am, i kam nia am kwik kwik wan, ɛn dis tɛm Dahl bin kam fɔ no se fɔ ple kɔvad na bad aidia.
  
  I trowe insɛf na di ruf na di bɔs.
  
  Di ɛlikopta bin de ala oba di ed, ɛn i bin de kɔt di ples we i jɔs lɛf. I nɔ bin gɛt di manejmɛnt fɔ tɔn to Kensi, bɔt i kam nia fɔ trowe am na sayd.
  
  To di edj fɔ di bɔs ruf!
  
  Dahl bin slip ɛn kray fɔ go bifo, ɛn tray fɔ rich to am insay di rayt tɛm. Kenzi bin stɔp fɔ fɔdɔm, bɔt i nɔ bin ebul fɔ kɔntrol in wɛpɔn; bɔt, di mɔmɛnt bin mek i flay kɔmɔt na di bɔs we bin de spid ɛn go na di rod we nɔ gɛt sɔri-at we de fa dɔŋ.
  
  Di Chaynish bɔd bin tilt shap shap, ɛn kam insay wan sɛklɔ. Di Rɔshian bin faya oba in ed, di bulɛt we bin de rɔnawe bin de chuk di mɛtal nia Dahl in rayt shɔl. Kenzi in bɔdi slid kɔmɔt na di sayd we di bɔs de, ɛn i put in wan ol bɔdi insay wan las lip we nɔ gɛt op, ɛn i stret in an.
  
  I bin ebul fɔ rap in raytan rawnd in an we bin de shek shek; swɛt tayt ɛn wet fɔ di jɔk we nɔ go ebul fɔ avɔyd.
  
  I kam, bɔt i ol am, strɛch to di limit. Di shayn, smol mɛtal bin wok agens am, alaw in bɔdi fɔ slayv go na di ed, Kenzi in wet pul dɛn ɔl tu dɔŋ.
  
  Screams kam ova di comms. Di tim bin de si Kenzi in leg dɛn de dart rawnd na do na wan pan di sayd winda dɛn. Dahl bin de ol am wit ɔl in pawa, bɔt ɛvri mɔnt in bɔdi bin de slid nia da had ed de.
  
  No grip nɔ bin de na di ruf fɔ di bɔs ɛn natin nɔ bin de fɔ grap pan. I bin ebul fɔ ol am, i nɔ bin de ɛva lɛf am, bɔt i nɔ bin ebul fɔ fɛn ɛni sɔpɔt bak fɔ es am ɔp. Drake in vɔys kam tru di kɔmyunikɛta.
  
  "Yu want mek a stɔp?" Laud, nɔ shɔ, wɔri smɔl.
  
  Dahl bin rid di imɔshɔn dɛn fayn fayn wan. If dɛn bin dɔn stɔp, di Rɔshian dɛn ɛn di Chaynish pipul dɛn fɔ dɔn bit dɛn bad bad wan. Nɔbɔdi nɔ no wetin go bi di rizɔlt.
  
  Lauren in vɔys bin brok. "Sɔri, a jɔs gɛt mɛsej se di Swidan pipul dɛn de kam to yu. Naw na 4-way spred, pipul dɛn."
  
  Dahl bin fil se di wet de strɛch in mɔsul dɛn. Ɛnitɛm we di bɔs bounce, wan ɔda inch pan in bɔdi kin slayv go na di ed, ɛn Kenzi kin fɔdɔm smɔl. I yɛri di Izrɛlayt in vɔys frɔm sɔmsay dɔŋ.
  
  "Lɛf fɔ go! A kin du am!"
  
  Nɔ ɛva. Dɛn bin de travul wit siksti mayl pan awa. Kensi bin no se i nɔ go mek i go ɛn i nɔ bin want dɛn ɔl tu fɔ fɔdɔm. Dahl bin fil se i rili rɛspɛkt am. Di at we i bin no se dɛn bɛr dip dip wan jɔs rayz smɔl nia di wata.
  
  Di sawnd we in but bin de nak di winda dɛn bin mek in yon at bit fast fast.
  
  Dɛn slid togɛda, Kenzi dɔŋ di sayd ɛn Dahl along di ruf na di bɔs. I tray fɔ ol di rɔf ed we de rɔn along di ed, bɔt i bin tu smɔl ɛn i kɔt in bɔdi. Bikɔs i nɔ si ɛni op, i bin kɔntinyu fɔ de fɔ lɔng tɛm, ɛn i bin put ɔltin pan denja.
  
  In chɛst bin de muf go na di klif, ɛn i bin de slayv we i nɔ go ebul fɔ stɔp. In yay mit Kenzi in yay, i de luk ɔp. Dɛn chenj nɔ bin gɛt wɔd, dɛn nɔ bin ebul fɔ tɔk, bɔt dɛn bin dip.
  
  Yu gɛt fɔ lɛf mi fɔ go.
  
  Nɔ ɛva.
  
  I pul bak, na in i slip pas di say we i nɔ go kam bak.
  
  Strɔng an dɛn bin ol in tu kaw pikin dɛn, an dɛn we na Mano Kinimaka in yon nɔmɔ.
  
  Di Awayi man bin tɔk se: "Gotcha." "Una nɔ de go ɛnisay."
  
  Di Hawaiian bin sɔpɔt Dahl ɛn afta dat i pul am smɔl smɔl fɔ kɔmɔt nia di we aw i fɔdɔm. Dahl bin ol Kensi tayt tayt wan. Tugɛda dɛn mek dɛn we smɔl smɔl fɔ go na say we sef.
  
  Na di ɔp, di ɛlikopta dɛn bin fɔdɔm fɔ di las tɛm.
  
  
  * * *
  
  
  Drake bin no se Kinimaka bin de ol in padi dɛn tayt, bɔt i bin stil de shem fɔ tɔn di bɔs tu shap. Di Rɔshian ɛn Chaynish pipul dɛn bin kɔmɔt na difrɛn say dɛn, ɛn i go mɔs bi se dɛn bin no se dis go bi di las we fɔ du tin.
  
  Di sawnd we di winda dɛn de brok bin tɛl am se di ɔda wan dɛn nɔ tinap fɔ du natin. Dɛn bin gɛt wan plan.
  
  Frɔm biɛn, Alis, Smit, May, Hayden ɛn Yorgi dɛn ɔl tek wan winda frɔm difrɛn say dɛn na di bɔs ɛn brok am. We dɛn bin de aim di ɛlikopta dɛn we bin de kam nia dɛn, dɛn bin faya ebi ebi faya, ɛn dis bin mek dɛn chenj kwik kwik wan na di sayd. Di tik layn dɔn ɛn Drake si bildin dɛn bifo.
  
  Rod netwok, rawndbɔt. Shot dɛn bin de ring biɛn am, ɛn ful-ɔp di bɔs; blak ɛlikopta dɛn tek go na di skay.
  
  I bin swɛt wit fridɔm.
  
  I bin tɔk se: "Wi de sev. "Fɔ fɛt ɔda tɛm."
  
  Lauren bin ambɔg am. I bin tɔk se: "Di pipul dɛn na Swidan sɛf bin tɔn bak. "Bɔt a stil gɛt smɔl halo na di signal. Somtin bitwin Washinton, di fil en mi. Dis na weda tin. Klosap lɛk se... lɛk se..."
  
  "Wetin?" - A aks. Drake bin aks.
  
  "It"s laik se na difren set of komyunikeshon de go on. Na ɔda tin de we de ple. Wan mɔ..." i bin de shem.
  
  "Tim?" Drake bin dɔn fɔ du am.
  
  Hayden bin de grɔmbul lawd wan. "Dis tan lɛk se i rili laf."
  
  Lauren ansa am se: "A no. "A rili du am, ɛn a nɔto ɛkspɛkt. If na Karin nɔmɔ bin de ya, a shɔ se wi fɔ gɛt sɔntin we bɛtɛ pas am."
  
  "Yu kin kech ɛni dayalɔg?" Hayden bin aks. "Ivin jɔs smɔl?"
  
  Drake mɛmba wan mɛsej we dɛn bin dɔn tɔk bɔt SEAL Tim 7, we na Dahl ɛn insɛf nɔmɔ bin yɛri. I kam na in maynd bak se dɛn de wach ɔl di kɔmyunikeshɔn dɛn.
  
  "Wi kin put dis fɔ sɔm tɛm?" - i aks. "Ɛn yu go ebul fɔ fɛn bɛtɛ we fɔ mek wi kɔmɔt na ya?"
  
  Lauren bin tan lɛk se i dɔn fil fri. I bin tɔk se: "Fɔ tru, na tru. "Gi mi wan minit."
  
  
  CHAPTER NAINTIN
  
  
  Hayden Jay bin wet fɔ sɔm awa te di tim sef na wan smɔl sataylayt shelta na Taywan bifo i kɔmɔt na di kramp kwata fɔ mek di kɔl.
  
  In gol: fɔ kɔntak Kimberly Crowe.
  
  I tek sɔm tɛm, bɔt Hayden bin kɔntinyu fɔ bia. I fɛn wan kwayɛt kɔna biɛn di os, i skwatin ɛn wet, ɛn tray fɔ mek in ed nɔ spin. I bin at fɔ fɛn ɛnitin we go de sote go na in layf fɔ tay pan am ausayd di tim. SPIR bin bi in layf, di minin fɔ in layf, ɛn, as a rizulta fɔ dis, i jɔs nɔ bin gɛt ɛni pɔsin in kɔnekshɔn, natin pas wok. I bin tink bak bɔt di whirlwind fɔ advantej dɛn we dɛn bin dɔn sheb togɛda - frɔm Odin ɛn di Get dɛn na Ɛl, to Babilɔn ɛn Pandora, di nyuklia bɔm we bin dɔn nia fɔ pwɛl Nyu Yɔk, di ol we aw i bin brok wit Bɛn Blɛk, ɛn di we aw i bin brok wit Mano Kinimaka i nɔ tu te yet . I bin strɔng, i bin tu strɔng. I nɔ bin nid fɔ strɔng so. Di tin we apin dis biɛn tɛm wit di Inka trɔs na Pɛru dɔn afɛkt am pan in maynd ɛn in bɔdi. I nɔ ɛva shok so bifo.
  
  Naw i bin de tink bak wit kol at. Sɔntɛm dɛn dɔn bɔn brij dɛn ɛn i fɔ dɔn fayn. Bɔt if i rili want fɔ chenj, if i want mɔ na in layf, i bin gɛt fɔ shɔ bifo i tek di plunge ɛn risk fɔ du ɛnibɔdi bad bak. Ilɛksɛf na dis Mano ɔ ɔda pɔsin.
  
  A bisin bɔt dat. A rili want am. Ɛn nɛks tɛm a nid fɔ mek shɔ se a de du wetin a want las las.
  
  Frɔm layf. Nɔto if yu nɔ gɛt wok. Di SPEAR tim kam togɛda ɛn du gud wok, bɔt natin nɔ bin las sote go. Di tɛm go kam-
  
  "Mis Jay?" - na so di rɔbɔt in vɔys se. "A de ɛp yu naw."
  
  Hayden bin put ɔltin togɛda. Di nɛks vɔys we bin de na di layn na di Minista fɔ Difɛns in yon.
  
  "Wetin na di prɔblɛm, Ejen Jey?" Laconic, kwayɛt, detached. I bin tan lɛk se Kro bin de na di ed.
  
  Hayden bin tek in tɛm fɔ no aw fɔ yuz in men kwɛstyɔn. I disayd fɔ bɛr am na shit ɛn si wetin Qrow pik pan.
  
  "Wi kɔmɔt na Chaina ɛn gɛt sɛkɔn bɔks. Di tim de tɛst dis naw. Ripɔt dɛn de kam jisnɔ, wi nɔ gɛt wan dawt. Nɔbɔdi nɔ bin day, pan ɔl we bɔku pipul dɛn bin kɔt ɛn brus. Nɔto ɔl di rival tim dɛn de et..." I bin de wɔnda fɔ shɔt tɛm if Qrow go tek di bet, dɔn i kɔntinyu fɔ tɔk se, "Sɔm kɔntri dɛn de agresiv pas ɔda wan dɛn. Di Frɛnch dɛn lɔs at le tri. Wan Rɔshian man wund. Yu tink se ɔda tim go de we sikrit pas dat? Wi dɔn yɛri smɔl smɔl tin dɛn we de tɔk bɔt sikrit tin dɛn we Amɛrika de tɔk, we, fɔ tru, nɔ pruv natin. Di British de na wi sayd, ɔ na so i tan lɛk, ɛn Drake gɛt sɔm inflɔɛns oba dɛn. Naw wi de na di sef os, de wet fɔ di tink tank fɔ no usay di tɔd Ɔsman de."
  
  Naw i bin stɔp ɛn wet.
  
  Qrow bin mentɛn in rizɔv. "Ɛni ɔda tin?"
  
  "A nɔ biliv dis". Hayden bin fil bad we di tray we i bin de tray nɔ bin gɛt natin. I bin de wɔnda if i fɔ tɔk mɔ dairekt wan.
  
  Crowe bin tɔk se: "A de kɔntakt pipul dɛn na Washinton ɔltɛm. "No nid fɔ kip mi post."
  
  "O, i fayn. Tɛnki".
  
  Hayden bin bigin fɔ sayn. Na da tɛm de nɔmɔ Qrow sɛn wan rikwest we i tan lɛk se i nɔ du ɛnitin fɔ kam dɔŋ di layn.
  
  "Wet. Yu se yu tink se sɔmbɔdi kin de mek lɛk se na Amɛrika pipul? Sɔmsay na fil?
  
  Hayden nɔ bin tɔk ɛnitin lɛk dat. Bɔt pan ɔl dis rilevɛns infɔmeshɔn, na wan tin nɔmɔ Qrow kech. I fos fɔ mek i laf. "I tan lɛk se na so i bi. Wi yɛri am na dis wɔl." I nɔ bin briŋ Lauren insay dis. "Fɔ tru, wi no se sɛkɔn tim nɔ de, so sɔntɛm dis na wan pan di ɔda kɔntri dɛn we de yuz fɔma Amɛrika spɛshal fɔs ɔ ivin mɛsenja dɛn."
  
  "Na smɔl tin we fɔrina gɔvmɛnt de yuz fɔ wok na Amɛrika?" Qrow bin de his. "I kin bi, Ejen Jey. Sɔntɛm yu rayt. Na tru se," i laf, "nɔ go gɛt sɛkɔn tim."
  
  Hayden bin lisin to mɔ pas wɔd dɛn. "Ɛn ustɛm wi go kam bak? Wetin wi de go bak to?
  
  Qrow nɔ tɔk natin, ɛn dis bin tɛl Hayden se i no gud gud wan wetin dɛn de aks am. I bin dɔn tɔk se: "Wan tin wan tɛm." "Fɔs, dɛn fɔ fɛn di wan dɛn we dɛn kɔl Riders of the Order ɛn neutralize dɛn."
  
  "Na dat". Hayden bin no bak se dis na in las chans fɔ tɔk dairekt to Qrow, so i disayd fɔ go fa smɔl. "Wetin go du if wi yɛri Amɛrika pipul dɛn de tɔk bak?"
  
  "Udat na mi, we na fil ɛjɛn? Dil wit am."
  
  Qrow dɔn di kɔl, lɛf Hayden fɔ luk in mobayl fon skrin fɔ sɔm minit, naw i de ri-evalyu nɔto insɛf nɔmɔ, bɔt i de ri-evalyu wetin in kɔntri want.
  
  
  * * *
  
  
  Drake tek di chans fɔ rɛst we Yorgi, Mai ɛn Kinimaka de dil wit di nyu bɔks. Di fact se i kɔmɔt na Genghis Khan in mausoleum ɛn i bin de bitwin di lijen figa in yon prɔpati dɛn bin jɔs mek di rɛspɛkt we dɛn bin de trit am bɔku. Di klia, sik simbul we de ɔp bin pruv se wan tɛm i bin de pan di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt.
  
  Kinimaka bin stɔdi di kast. I bin tɔk se: "A shɔ se wan tɛm di Ɔda bin gɛt plan fɔ gi di ki dɛn." "Bɔt layf bin kam na di rod." I bin smayl.
  
  Mai bin tɔk kwayɛt wan se: "Day." "Day bin tinap na di rod."
  
  "Yu go lɛk fɔ mek a opin am fayn fayn wan?" Yorgi bin aks.
  
  "Yɛs, lɛ wi luk sɔm pan dɛn tif skil dɛn de, Yogi." Alisia tɔk, i sidɔm wit in bak to di wɔl nia Drake, wan bɔtul wata na wan an, wan gɔn na di ɔda an.
  
  "I nɔ mek sɛns". Kinimaka flik di lok wit in mit paw. "I nɔ rili bi art."
  
  Kenzi kray kam nia am as Mai de es di lid. Na bin wan strenj tin, Drake bin tink, sojaman dɛn bin lɔk insay wan smɔl rum we nɔ gɛt ples fɔ sidɔm, we nɔ gɛt ples fɔ spɛn tɛm wit ɔda pipul dɛn, we nɔ gɛt ples fɔ kuk. Jɔs wan smɔl frij we ful-ɔp wit wata ɛn sɔm bɔks dɛn we gɛt kuki. Dɛn bin gɛt kɔtin na di winda dɛn, dɛn bin tay di domɔt wit big big bolt dɛn. Di kap bin gɛt trɛd ɛn i bin de smɛl smel wit mold, bɔt di sojaman dɛn bin dɔn gɛt tin we wɔs pas dat. Dis bin inaf fɔ mek a rɛst smɔl.
  
  Smit we bin de gayd di domɔt, mek Hayden kam bak insay, ɛn go insay jɔs lɛk aw May es in an fɔ di bɔks. Drake bin tink se di bɔs luk taya ɛn wɔri, na ed. A op se i go ɛksplen mɔ bɔt in tɔk leta.
  
  Mai bin shuffle frɔm fut to fut fɔ sɔm sɛkɔn bifo i pul in an dɛn kɔmɔt. I bin ol wan tik stak pepa dɛn, rap am insay tik fɔlda ɛn tay am wit wan knot pat pan twin, we mek sɔm pan di tim mɛmba dɛn es dɛn aybrɔw.
  
  "Rili?" Kinimaka bin sidɔm bak pan in haunches. "Dis na wɛpɔn we go put di wɔl pan denja?"
  
  Kenzi bin tɔk se: "Di wɔd we dɛn rayt kin rili pawaful."
  
  "Wetin dis?" - A aks. Lauren bin aks. "Ɔl di man dɛn we kɔmɔt na Washinton de wet fɔ wi."
  
  Taym bin kɔntinyu fɔ wok agens dɛn. As ɔltɛm, dis na bin di men tin fɔ mek a kɔntinyu fɔ de bifo di gem ɛn-mɔ di res. Drake bin si tu we fɔ go bifo. "May, Hayden ɛn Dal, wetin mek una nɔ de fɛn ɔndastand wetin i bi? Lauren - wetin yu gɛt fɔ di tɔd ɔsman, bikɔs wi nid dairekshɔn we wi fɔ go?"
  
  Lauren bin dɔn tɛl dɛn se i go mit dɛn na di tɔd ples. Naw i bin de swɛt lawd wan. "Wɛl, nɔbɔdi nɔ shɔ 100 pasɛnt, man dɛn. Fɔ mek una no di pikchɔ, a go mek una no aw dɛn de ɛksplen di 4 kadinal dairekshɔn dɛn."
  
  Drake bin de wach May ɛn di ɔda wan dɛn de kray as dɛn de mek dɛn we fɔ go na di wɛpɔn fɔ win. "Wi get taim".
  
  "Wɛl, dis rili intrestin. Bifo dɛn fɛn di tin we dɛn kɔl Nyu Wɔl insay di siksti sɛntiwɔd, dɛn bin biliv se di wɔl sheb to tri pat - Yurop, Eshia ɛn Afrika. Di divɛlɔpmɛnt bitwin dɛn kɔntinɛnt ya na bin di Hɛlɛspɔnt, we fit fayn fayn wan wit di Ɔda in plan we yu dɔn fala te naw. So Eshia bigin pas di Hɛlɛspɔnt, we na wan land we pipul dɛn nɔ no bɔt we gɛt ɛkzotik jɛntri, we dɛn kɔl di Is. Na tru se leta dɛn fɛn Amɛrika, ɛn afta dat i bi di Nyu Wɔl, we dɛn want, we dɛn nɔ no ɛn we ful-ɔp wit op. Dɛn bin pul wan buk we gɛt ɛmblem dɛn we de sho di nyu 4 kadinal dairekshɔn dɛn. Eshia, Yurop, Afrika ɛn Amɛrika. I tan lɛk se di Ɔda disayd fɔ impruv dis ol tinkin insay dɛn map fɔ rizin dɛn we dɛn nɔ no - pan ɔl we i go bi bikɔs dɛn stil biliv dɛnsɛf se dɛn na ɔl-pawaful petriak dɛn we de fɛn reliks." Lauren tek wan briz.
  
  "So dis na di ri-edyukeshɔn fɔ di wɔl we apin bak we dɛn fɛn Ɔstrelia ɛn afta dat Antaktika?" Kenzi bin se.
  
  "Yɛs, smɔl smɔl ri-edyukeshɔn fɔ lɔng lɔng tɛm, we sɔm pipul dɛn tink se stil de apin. Bɔt dat na rili difrɛn stori. I nɔ bin bi ɔl gladi at ɛn ros. Di wɔd "fo kɔna dɛn na di wɔl" kin dɔn bi di wɔd we pipul dɛn kin agyu bɔt pas ɔl na istri. Insay Ibru dɛn translet am as "ekstrim". Insay Di Nɔmba Dɛm 15: 38, dɛn tin ya na bɔda dɛn; insay Izikɛl - angul dɛn; ɛn Job gɛt di ɛnd dɛn. Wi kin translet dis bak as divɛlɔpmɛnt. I klia se di Baybul dɔn lɛf insɛf opin fɔ provok rayt ya..."
  
  Drake bin ɔndastand dis. "Bikɔs i de tek am se di wɔl flat?"
  
  "Yɛs. Bɔt di Baybul tɔk bɔt am na Ayzaya buk, ɛn i kɔl am sfɛra. So, intenshɔnal rɛfrɛns. Di pɔynt na dat dɛn bin fɔ dɔn yuz ɛni nɔmba pan wɔd dɛn-we na lɛk 12 wɔd dɛn-fɔ tɔk bɔt di angul. Dɛn biliv se dɛn bin yuz di wɔd "extreme" bay wilful fɔ sho, wɛl, jɔs dat. Ɛn no Ju nɔ bin ebul fɔ ɛksplen di tru minin di rɔŋ we, bikɔs fɔ 2,000 ia, dɛn bin de fes di siti na Jerusɛlɛm tri tɛm insay di de ɛn ala se, "Blɔm di big trɔmpɛt fɔ wi fridɔm." Una es di ban fɔ gɛda wi slev dɛn, ɛn gɛda wi frɔm di 4 kɔna dɛn na di wɔl na wi yon land."
  
  "So dem no jos pik wan frayz at random?" - Na Smit aks am.
  
  "Nɔ. Di buk we Prɔfɛt Ayzaya rayt, ɛksplen aw di Mɛsaya go gɛda in pipul dɛn frɔm di 4 kɔna dɛn na di wɔl. Dɛn go gɛda ɔlsay na Izrɛl."
  
  Kensi nɔ bin de muv wan mɔsul ɔ tɔk wan wɔd. Drake nɔ bin no wetin na in rilijɔn biliv, if i ivin gɛt ɛni wan, bɔt i bin no se i nɔ go ɛva bi big pat pan in layf pan ɔl dat. Na dis tɛm i stɔdi am smɔl mɔ as dɛn de wet fɔ mek Lauren kɔntinyu. Di biliv we Dahl bin biliv se i gud frɔm insɛf ɛn i go go bak to in at we i de biev ɔltɛm, bin rayt to sɔm mak. I stil si wan ed to am-wan edj fɔ nɔ de fala lɔ-bɔt dat nɔto bin bad tin fɔ tru.
  
  Wan wan tɛm.
  
  Bɔt yu nɔ bin ebul fɔ gɛt am ɔl tu di we dɛn. Ɛn na dat i si na Kensi - wan ruthless slayer we dɛn nid am, ɛn wan sol we de fɛt we i nɔ nid am. Fɔ in sek, dɛn bin gɛt fɔ mek i chenj.
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Fɔ tru, i mek sɛns." "Fɔs Afrika, dɔn Chaina. So wetin go apin nɛks?
  
  Lauren bin ansa am wantɛm wantɛm. "Yɛs, wi tink se di minin fɔ di Baybul bin de insay ɛnin, lɛk Ɔda. Dɛn bin mek i nɔ izi fɔ ɛnibɔdi we kam nɛks. Akɔdin to di tɛks... wɛl... A go rid di rilevɛns pasej: "Fɛn di ples dɛn fɔ rɛst fɔ di Papa fɔ Strateji, ɛn afta dat di Kagan; di Indian we bad pas ɔlman we dɔn ɛva liv, ɛn afta dat di Scourge of God. Bɔt ɔltin nɔ de lɛk aw i tan. Wi bin go na di Khagan insay 1960, fayv ia afta dɛn dɔn fɔ bil am, ɛn wi bin put di Kɔnkrit insay in kɔfin. Wi dɔn fɛn di Skɔj we de gayd di tru Las Jɔjmɛnt. Ɛn di wangren kil kɔd na we di Ɔsman dɛn apia. No mak nɔ de we de sho udat pɔsin bi na di Papa in bon dɛn. Di Indian de rawnd wɛpɔn dɛn..."
  
  Drake bin absɔb am. "Wɔs Indian we ɛva liv? Ɛn dɛn dɔn rawnd am wit wɛpɔn dɛn? Na tru se i kin de ɛnisay na India. Dis na kɔntri we gɛt wɛpɔn dɛn rawnd am."
  
  "Bak we di Ɔda bin ayd di Rayda dɛn?"
  
  Drake bin tink bɔt am. "Wɛl, yes, a tink se na so. Ɛniwe, wetin na di tɔd man we de rayd ɔs?"
  
  "Hɔnja".
  
  I tek dip briz ɛn luk Alis. "I nɔ go ebul fɔ bi di Fury Prinses, nɔto so?"
  
  Alis bin de wev in an fɔ go bifo ɛn biɛn. "Sɔntɛm. A go tek not of dis."
  
  Drake in yay dɛn bin opin. "Yu de fuk impɔtɔbul."
  
  "Ɛni tin we yu lɛk?"
  
  "Fɔ wetin?"
  
  "Us prinses? Di titi fɔ no, yu no."
  
  I bin stɔdi in sus. "Wɛl. A bin ɔlwayz de tek pat pan Kliopatra. A no se i nɔto prinses, bɔt..."
  
  "Kwin? So ivin bɛtɛ".
  
  Lauren bin stil de tɔk. "As a don tok bifo, boi and gyal stil de assess wich Indian di Order fit de rifer to. Fɔ tru, dis na tin we nɔ klia tumɔs. I min se, ivin if a put misɛf na dɛn sus insay dɛn tɛm, i bin fɔ dɔn bi wan pan di duzin dɛn."
  
  "Ɛn wɛpɔn dɛn dɔn rawnd dɛn ɔl?" - Na Smit aks am.
  
  "A de na India, yes. Bɔku."
  
  Alis bin tɔk se: "Wɛl, at least wi gɛt say fɔ go."
  
  Drake luk May, Hayden ɛn Dahl, we bin de sɔt di tin dɛn we de insay di sɛkɔn bɔks, Conquest.
  
  "Ɛni prɔgrɛs?"
  
  Hayden muv in an fɔ sho se dɛn dɔn lɛf smɔl fɔ de. I bin luk ɔp. "I tan lɛk se dis na di blueprint fɔ wan doomsday scenario. Yu mɛmba di rod ifɛkt? Wan smɔl tin we kin apin kin mek ɔda wan ɛn ɔda wan, ɛni wan pan dɛn big?"
  
  Dahl bin tɔk se: "Chaos tiori. "Dis na wɛpɔn fɔ win, ɛn Jɛngi Khan na bin pɔsin we de tink dip wan. Na dis yu go ebul fɔ win di wan ol wɔl."
  
  Drake nak oba in wata bɔtul.
  
  Alis se, "Na domino effect wɛpɔn?"
  
  "Jɔs lɛk. Aw di kil we dɛn kil Franz Fɛdinand bin mek dɛn gɛt wan sta na Wɔl Wɔ Wan. I kin bi se dis plan fɔ mek chaos bɔku kin bigin Wɔl Wɔ Tu."
  
  "Ɛn," Drake ɔf in kɔmyunikeshɔn fɔ smɔl tɛm ɛn tɔk kwayɛt wan, "i rili kɔmplikt. Udat wi go gi am to?"
  
  Ɔlman bin de luk am. Na bin kɔrɛkt kwɛstyɔn. Hayden bin mek am klia se i nɔ fɔ tɔk ɛnitin mɔ. I bin no se Washinton ɛn di Sɛktri fɔ Difɛns nɔ bin dɔn ɔlrɛdi gladi wit dɛn, ɛn i bin kam bak fɔ tink bɔt SEAL Tim 7.
  
  Chans?
  
  Nɔ ɛva.
  
  Hayden bin stɔdi di pepa dɛn fɔ sɔm minit mɔ, dɔn i put dɛn ɔnda in jakit. We i tɔk to di wan ol tim, i shrug in sholda, we sho se dɛn nɔ dɔn disayd yet ɛn ɛnitin kin apin atɔl wit dɔkyumɛnt dɛn we nɔ gɛt sikyɔriti.
  
  Out lawd she said, "Wi go dil wit dis as soon as wi kin. Rayt naw wi nid da tɔd ples de. Lauren?"
  
  "A de yɛri yu." Wi stil de wet ".
  
  "Naw wet wan minit," Kensi se, di frown na in fes frɔm di las tɛn minit stil klia. "Una se na 4 kɔna dɛn de na di wɔl, nɔto so?"
  
  Lauren bin tɔk se: "Wɛl, di Baybul tɔk bɔt am. "Ɛn dis na di ɔda we fɔ di Las Jɔjmɛnt."
  
  "Wɛl, sɔntin nɔ rayt. Yu no si am?
  
  Drake blink, naw i kɔnfyus pas ɛni ɔda tɛm. Dahl bin stɔdi Kenzi gud gud wan.
  
  "Sɔntɛm sɔm ɛksplen go ɛp?"
  
  "Fɔ kɔna dɛn? Afrika, Eshia, Yurop ɛn Amɛrika."
  
  "Na dat. Na dat dem de tel mi."
  
  Kensi bin spre in tu an dɛn. "Usay India de?"
  
  Hayden bin grap na in fut. "Damn, India na pat pan di Eshia kɔntinɛnt."
  
  "We wi dɔn ɔlrɛdi dil wit."
  
  Lauren bin de tink as i tinap pan in fut. I bin tɔk se: "We de lɛf Yurop ɛn Amɛrika nɔmɔ." "Ei man, una de tink di sem tin we a de tink?"
  
  Alis bin kray se: "Sɔntɛm." "Yu bɔt stiff bikɔs yu sidɔm na di lousy floor, tu?"
  
  Kinimaka bin se: "Kɔk. "Bɔt afta dat, a kin tink ɔltɛm se "chikin"."
  
  "Di Ɔda na di wɔ kriminal dɛn we bin de insay di fɔti ia. Bay di tɛm we dɛn ayd di gɔn dɛn, di wɔd "Native American" bin de na fashɔn, bɔt dɛn nɔ bin fɔ dɔn tink bɔt am da we de. Dɛn bɔn dɛn insay di twɛnti ia ɔ bifo dat, fɔ Gɔd in sek."
  
  "Rɛd Indian dɛn?" Drake bin se. "Frɔm di Wild Wɛst? Damn it".
  
  Lauren bin tɔk se: "I pɔsibul. "Wetin di tink tank bin de luk na di rɔng ples."
  
  "So, udat na bin di bad pɔsin we ɛva liv?" - na in Dahl aks.
  
  "Lɛ a kam bak to yu bɔt dis. Fɔ naw, jɔs go insay di plen."
  
  Nɔto Drake nɔmɔ bin de luk Hayden wit ɔl in yay.
  
  Bak na Amɛrika?
  
  Gini gini.
  
  Hayden, mɔ, bin de wach Smit. Dɛn nɔ bin no wetin go dɔn apin afta di tin dɛn we apin na Pɛru, ɔ wetin di ɔfisa dɛn bin de tink. Di sojaman, fɔ in prez, bigin fɔ grap wantɛm wantɛm ɛn chɛk in bakpak.
  
  Tɔd man we de rayd ɔs? Angri? Ɛn Amɛrika? Wi rivals dem sabi?
  
  Yu tink se i go ɛva gɛt pis fɔ sɔm tɛm fɔ sɔlv in layf?
  
  Nɔto tide, Hayden, nɔto tide.We i de sayn to di ɔda wan dɛn fɔ put dɛn kɔmyunikeshɔn dɛn ɛn ɔf dɛn, i nɔ gri fɔ tinap midul dɛn.
  
  I bin tɔk se: "Wi de du am. "Ɛn wi de du am rayt. As wi fɔ du, lɛk aw wi kin du ɔltɛm. Bɔt man dɛn, a gɛt rizɛvshɔn. I bin stɔp smɔl, a biliv se Krɔ ɛn di Amɛrika gɔvmɛnt gɛt sɛkɔn tim na di gem." SEAL Team 7, ɛn i tan lɛk se dɛn damn gud. Dis tim mait no de fo di gem jos to mek sho se wi get ol di rayda dem."
  
  Drake bin kray we i yɛri dis. "Sɔri?"
  
  "Wɛl, yu bin tink se sɔntɛm sɛkɔn tin go apin? Wetin wi go du if dɛn de ya fɔ rili pwɛl wi?"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI
  
  
  Karin Blake bin sidɔm wit in blak but na di tebul, in mobayl fon bin ol bitwin in nɛk ɛn in chin, i bin de tap di kibɔd wit in fri an dɛn. I bin wɛr wan ragged T-shirt ɛn jins, ɛn i bin tay in ia bak wit tik ia tay. Di vɔys we bin de tɔk insay in lɛft yes bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ Palladino laf.
  
  "Shut di ɛl, Dino!" i tɔn ɛn ala.
  
  "Yes Yes" "Yɛs Yɛs". Di sojaman tɔn rawnd wit grin ɛn afta dat i si in fes. "Gud gud." Gɔd, udat de put yu in chaj?"
  
  Karin bin aks di spika fɔ padi. I bin tɔk se: "Di pikin dɛn de du bad bad tin dɛn. "Smɔl mɔ ɛn dɛn go si dɛnsɛf na do na di stɛp we nɔ gɛt wan kɔntrol."
  
  Di uman laf kwayɛt wan. "O yea, a bay tu pan dɛn wan ya."
  
  Karin luk di lɔng, mɔskul Dainosaur ɛn dɛn kɔmpin in an, di smɔl, skinny Wu. Dɛn tu sojaman dɛn ya bin de lɛf stim, dɛn bin de bost we dɛn bin de kɔp dɛn na wan os na di dɛzat fɔ di wik we dɔn pas, ɛn dɛn bin de mek difrɛn sistɛm dɛn. Wetin dɛn bin nid na sɔm rial akshɔn.
  
  Karin aks se: "Ɛn dɛn rɔnawe?"
  
  "Na dat. A bin de na di kɔmyunikeshɔn yunit. Dɛn bin de gi wi wok fɔ shift. Di SPEAR tim tek di bɔks frɔm di Chaynish pipul dɛn ɛn dɛn ebul fɔ rɔnawe go na Taywan. Pat lak, pat rizev fo di sait of oda tims, a tink."
  
  Karin bin no se dis nɔto jɔs lɔk. No beta tim bin de fo di wold tide pas SPEAR. Wan tɛm, i bin proud fɔ bi pat pan am.
  
  I bin gri se: "Dis ɔsman shit nɔ min bɔku tin to mi." "A de pe atɛnshɔn pan ɔda tin dɛn. Bɔt tɛl mi, usay dɛn de go nɛks?"
  
  "Wɛl, a nɔ no yet. I tan lɛk se na India. Bɔt i tan lɛk se sɔm tin dɛn de we dɛn nɔ gri wit. Luk, a gri fɔ ɛp smɔl bikɔs ɔf wetin apin to Palladino in po mama ɛn papa ɛn bikɔs wi de na di sem say, bɔt limit de fɔ wetin a go se."
  
  Karin bin de fil se i de dawt mɔ ɛn mɔ. "Wi nɔ nid bɔku ɔda tin dɛn. Jos dis - wen a kol, a nid to sabi di Drake tim posishun. Yu tink se i go bi tumara ɔ insay wan mɔnt. Yu kin du am?"
  
  Di rispɔns bin stedi. "Yɛs, as lɔng as a de na di sem yunit. A biliv."
  
  "Tɛnki". Karin bin dɔn di tɔk kwik kwik wan bifo dɛn aks ɛni ɔda kwɛstyɔn. I tek smɔl tɛm fɔ asɛs di rum ɛn si usay dɛn de. Frɔm we dɛn tek di ples bak frɔm di drag dilɛs dɛn nɛst, dɛn dɔn klin am kɔmɔt pan ɔltin we bad, dɛn dɔn fɛn paraphernalia na ɔl kayn ples, frɔm flo bod to ɔnda di os, ɛn bak na nooks ɛn crannies ɔlsay na di loft spes. Fɔ bɔn ɛni las pat na bin fɔ yusɛf. We dɛn stil nɔ de na di Intanɛt, Karin, Dino, ɛn Wu bin mek kɔmpyuta, kɔmyunikeshɔn, sɔvɛlayshɔn divays, ɛn ɔda tin dɛn. If di dɛzat os fɔ bi dɛn HQ, i fɔ gɛt fɔt, dɛn fɔ difend am, i fɔ bi kast insay in yon rayt.
  
  Karin bin tink se i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn rich de.
  
  Wan nyu tin we bin de mek i fil pen bin kam na in maynd naw.
  
  I bin de wach we Dino ɛn Wu de wok pan di kɔmpyuta dɛn, kɔnɛkt waya dɛn akɔdin to in yon instrɔkshɔn ɛn instɔl sɔftwia, fayawɔl, ɛn ɔda tin dɛn. I bin de dinamit pan dis kayn tin bifo i bigin in trenin. Naw, i bin dɔn pas am fa fawe. Yɛs, dɛn bin stil de mis sɔm tin dɛn, bɔt di mɔni we dɛn de gɛt naw go jɔs du fɔ kɔba dat. Dɛn bin nid sɔm say fɔ gɛt mɔni we nɔ go chenj.
  
  Nɔ ignore am. Yu nɔ go ebul fɔ push am, bɛr am dip dip wan.
  
  Karin bin no ɔltin bɔt SEAL Tim 7. I bin no wetin mek dɛn de de, wetin na dɛn gol; di tin dɛn we dɛn ebul fɔ du ɛn di tin dɛn we dɛn nɔ ebul fɔ du; dɛn ajenda ɛn di las sikrit ɔda dɛn. Dɔn, bikɔs i dɔn gi sɔpɔt fayn fayn wan, naw i go ebul fɔ wɔn Mat Drake.
  
  I bin de mek i gladi, i bin de twist, i bin de mek asid de na in gut.
  
  Ɛvri tin we bin apin we dɛn bin de go tru, di brayt tɛm dɛn ɛn di tranga tɛm dɛn, di de dɛn we i bin de mek i ful-ɔp wit ɔl in at, bin de tɔch in filin dɛn lɛk bɔd we de pik wan stɛp-bɔn wom. Karin bin dɔn wund bad bad wan wan tɛm bifo ɛn i bin dɔn giv-ɔp pan layf, bɔt i bin fɛn am bak na di say dɛn we i nɔ bin de ɛkspɛkt. Dɛn bin gi am nyu tin we i want fɔ du.
  
  Agen, aut ɔf di blu, i bin gɛt pwɛl at we in brɔda ɛn in famili day, ɛn afta dat i bin lɛk am we Komodo bin lɛk am. Sɔntɛm da tin we bin apin fɔs we i bin yɔŋ bin pwɛl am ɛn mek i go na layf.
  
  Di pwɛl pwɛl we dɛn dɔn pwɛl.
  
  Naw, ɔl wetin i bin rili want fɔ du na fɔ pwɛl ɔl di gud tin dɛn we i bin gɛt. If sɔntin bin de go fayn, i bin want mek i nɔ wok. If sɔntin we big de kam na in we, i go mek shɔ se i fɔdɔm wit bad we fɔ tink bɔt ɔda pipul dɛn.
  
  If di nyu tim bigin fɔ go bifo, fɔ kam nia dɛnsɛf, i go skata am.
  
  Fɔ pwɛl yusɛf nɔto bin nyu we fɔ Karin Blɛk. Dis na di we aw a dɔn pik fɔ liv mi layf. Mi kozy blanket.I bin olwes de wanda if i go kam ful sirkul, rait roun en bak to dis.
  
  Ɛn so i sidɔm, rilaks, wit infɔmeshɔn we ivin di SPEAR tim nɔ bin gɛt as dɛn de krɔs di 4 kadinal poɛnt dɛn we dɛn de tray fɔ gɛt di 4 nɛtmɛr wɛpɔn dɛn. Di intasekshɔn bin tinap opin wan na in domɔt.
  
  Wan rod bin mek pipul dɛn dɔn fri dɛn, to padi dɛn, padi biznɛs ɛn layf pen.
  
  Wan ɔda rod go pwɛl ɔl dis istri, ɔl dis fiuja we nɔ shɔ, ɛn gi am ɔl wetin i nid: chaos.
  
  Karin gɛda in tin dɛn ɛn go na di wɔl. Di dɛzat briz bin dray, ɛn i bin miks wit dɔst. Wan brayt bɔl bin de flash ay ay wan na di skay. Somwe fa, wan supa-elit US speshal fos yunit we dem kol SEAL Team 7 bin de ron in ol kɔmrɛd dɛm - Matt Drake ɛn Alicia Miles, Torsten Dahl ɛn May Kitano ɛn ɔda pipul dɛm - wit di intenshɔn fɔ kil.
  
  Karin bin tink bɔt fɔ wɔn dɛn.
  
  Dɔn i stɔp in ed bak tru di domɔt. "Hey losers, una get una asses off. Wi gɛt ples fɔ go ɛn pipul dɛn fɔ si. Tyler Webb in sikrit stash nɔ go de ayd fɔ ɔltɛm."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-WAN
  
  
  Karin bin rayd shotgun, de wach Dino as i de tek tɛm stiar dɛn Dɔj Ram tru di snek dɛn we de twist we bin de mek di aywe dɛn ɛn bak strit dɛn na Lɔs Ɛnjɛls.
  
  As di yɔŋ sojaman de pas di rɛd rodsta, i se: "Kip yu rod." "Yu mɛmba se dɛn de fɛn wi?"
  
  Dino grin pan am wit immature glee. "Jɔs gladi fɔ kɔmɔt na di os, mama. Ilɛk aw i bi, yu fɔ no se a bɛtɛ pas yu. Bɛtɛ pan ɔltin."
  
  "So yu de kɔntinyu fɔ tɔk."
  
  Wu se, "Di ami nɔ go mek wi go." "Ɛnitɛm we wi go na di wata, wi kin gɛt prɔblɛm."
  
  "Lɔs yu tɔyn, Mista Misery. Gɔd, una tu kin du dɛbul duty."
  
  "Lɛ wi si aw yu go gladi we dɛn kɔnɛkt yu nɛt to di motoka bateri."
  
  "Nɔ bi ɔn, Wu. Dis na di ami, nɔto di CIA."
  
  Karin bin de ɛnjɔy di fayn fayn tin dɛn we dɛn kin si ɔltɛm na di tu say dɛn na di motoka; Los Angeles in ɔl in glori. Wan mɔnt fɔ rilaks ɛn nɔ tink bɔt ɛnitin. Tik tik grin ɛn kɔnkrit jayant dɛn bin de kɔmpit fɔ mek dɛn gɛt pawa pas ɔlman, ɛn biɛn dɛn, dɛn bin gɛt mɛtal skayskrɛpa dɛn we bin de shayn ɔnda di san we bin de bɔn. Wan layt smok bin de hang na di klawd lɛvɛl, we mek di de dak, bɔt i nɔ bin izi fɔ notis. Pipul dɛn bin de kam ɛn go, dɛn nɔ bin de notis dɛn na di saydwɔk ɛn na shopin sɛnta dɛn, dɛn bin de zip bak ɛn biɛn na dɛn motoka dɛn. Di Hollywood Hills pas sloslo go rait, no notis, bikos fo dat taim Dino notis wan blak and wait patrol moto de enta di fast len and im slo laik di gud boi we im bi, kip im ai fo rod, fos stret bifo.
  
  If yu nɔ bin de luk dɛn, dɛn nɔ go notis yu.
  
  Afta sɔm tɛm di kɔst rod opin ɛn dɛn bin de go na San Fransisko.
  
  "I bɛtɛ pas di dɛzat." Wu bin stɔdi di wef dɛn we bin de shayn ɛn we bin de rɔl.
  
  Karin bin analayz di wok we bin de bifo am. Dɛn nɔ bin de west dɛn tɛm na di ɛdkwata. Fɔs, dɛn put kɔmpyuta dɛn, tu Mak dɛn we gɛt bɔku spɛshal tɔys dɛn we dɛn ebul fɔ bay. Di fayba optik kebul na bin di pat we bin tranga pas ɔl, bɔt wans dɛn dɔn fɛnɔt dat ɛn Karin dɔn instɔl bɔku fayawɔl dɛn, dɛn bin rɛdi fɔ go. Ivin da tɛm de, ivin wit Karin na di kibɔd ɛn yuz in jɛnɛral sɛns, dɛn nɔ bin gɛt di pɔtnɛshɛl fɔ krayzi hack. Dɛn nɔ bin gɛt bɛtɛ sɛns, dɛn bin de fos dɛn fɔ yuz sɛns.
  
  Karin bin no bɔt Taylɔr Wɛb in bɔku bɔku sikrit bank akaun dɛn. I bin de wach dɛn we i bin de wok fɔ SPIR. I bin no wetin sɔm pipul dɛn kɔl in lɛgsi; bɔt di smɔl sikrit dɛn we i bin gɛt na in ol tim. Ɛn i bin no se wan big ples fɔ ayd; sɔntin we di wɔl in richest, most prolific stalker bin dɔn gɛda agens ɔndrɛd pipul dɛn, bak inklud mɛmba dɛn na in ol tim.
  
  Bɔku pan dɛn bin biliv se bikɔs Wɛb dɔn day, dɛn go ebul fɔ fɛn am we dɛn de ɛnjɔy dɛnsɛf.
  
  Di prɔblɛm na dat, Karin nɔ bin de tink da kayn tin de. Fɔ go na di say we i de ayd go gi am pawa we nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ tɔk bɔt-ɛn we ɔltin dɔn, na pawa de usay ɔltin de. Dɛn tri bin ebul fɔ muf go bifo frɔm de; fɔ gɛt mɔni, fɔ mek pipul dɛn nɔ no yu nem, fɔ gɛt sikyɔriti ɛn fɔ gɛt pawa. Na tru se if bɔku bɔku pipul dɛn bin de we de luk fɔ di tin dɛn we Wɛb dɔn kip, i go at fɔ tif mɔ.
  
  Rayt naw, nɔbɔdi nɔ bin no usay i de.
  
  Eksept Karin Blɛk nɔmɔ.
  
  At least na so i bin tink. Di nɛks sɔm awa dɛn go sho. Di insaid infɔmeshɔn bin rili ɛp. I bin no ɔltin bɔt Nikolas Bɛl ɛn aw di pɔsin we de blo, we sidɔm na in prizin sɛl, bin de tɛl ɔltin - nem, ples, pɔsin, di wan ol rɔtin cesspool. I bin no aw Lauren Fox bin lɛk fɔ kam fɛn am. I bin sabi pipul dɛn we bin de lisin ɛn tɔk to Lauren Fox.
  
  Wɛl, i bin sabi dɛn, dɛn nɔ bin rili no am.
  
  I go bi se i bin let smɔl fɔ go na di pati-Karin in ami trenin ɛn di we aw i kɔmɔt afta dat, i tek sɔm tɛm-bɔt i mek am wit smɔl tɔp-notch hacking talent. Di tɔk dɛn we Bɛl bin de tɔk bin gɛt bɔg. I bin tan lɛk se Smit gɛt di gut fɔ gɛt kɔpi fɔ dɛn tɔk-tɔk ya ɔltɛm - natin bɔy - ɛn trit dɛn lɛk aw i want. Udat bin no wetin di sojaman we bin gɛt wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam wam. Difen nashɔnal sikyɔriti, i klia.
  
  Di pɔynt na dat Karin kin hack insay di layn we de lid dairekt to Smit in nɛtwɔk. Na bin wok we nɔ bin izi fɔ am. I bin tek in tɛm fɔ gɛda rich loot. Wan tɛm, Taylɔr Wɛb bin gɛt bɔku bɔku ɔfis dɛn, os dɛn, pɔnt os dɛn ɛn ivin wan ayland ɔlsay na di wɔl. Ples nem dɛn we bin de mek i fil lɛk Washinton, D.C., Niagara ɛn Mɔnti Karlo. Bɛl bin tɔk to Lauren, bɔt i bin tɔk bak to di sikyɔriti gad dɛn ɛn lɔya dɛn, ɛn di not dɛn we Smit bin rayt bin gɛt smɔl smɔl tin dɛn frɔm dɛn ɔl.
  
  Smit nɔ gɛt brayt fiuja, i bin tink.
  
  I nɔ mata aw yu slais am, di tin we apin na Pɛru-ɔ di tin dɛn we apin-bin put di SPEAR tim insay wan wɔl we gɛt prɔblɛm.
  
  Karin chenj in pozishɔn as wan sayn flash pas we se dɛn de 130 mayl frɔm San Fransisko. Bell bin bi kwik eloquent wit Lauren - ova en ova de tok fact dem we probabli korekt, nem nem, ples, bank akaunt. Fɔ naw, Karin nɔ bin gɛt maynd fɔ yuz ɛni wan pan di akɔn dɛn, bikɔs i bin de fred se di ɔfisa dɛn go kwayɛt wan spay dɛn fɔ si udat sho. Fɔs dɛn bin nid fɔ gɛt plan we dɛn go abop pan fɔ du sɔntin ɛn fɔ rɔnawe.
  
  Na dat mek dɛn bin travul go na San Fransisko.
  
  We dɛn bin de prɛs Bɛl, i bin tɔk bɔt aw sɔntɛnde Wɛb kin bost bɔt wetin i no. Dis man na bin ritual stalker, na bin jɛntriman shado wit di tin dɛn we i go ebul fɔ pul, du bad, ɛn gɛt ɔlmost ɛnibɔdi na di wɔl if i want. Webb bin de ofa Bell tidbits ol taim, set am op, bot i bin de hint tu wetin i kol di "mama lode."
  
  Dis "mama vein" ton out to bi speshal ofis we di megalomaniac kip ol di doti we im eva kollekt pan enibodi. Na tru se i nɔ ɛva tɛl Bɛl usay i de.
  
  Bɔt Karin bin tink bɔt ɔl dis. I bin gɛt di spɛshal bɛnifit fɔ ebul fɔ si ɔltin frɔm insay. Ɛn i mɛmba di tɛm dɛn we Wɛb bin tif infɔmeshɔn frɔm bɔku pan di tim ɛn go fɛn dɛn sikrit wan. In eidetic mɛmori tek ova rayt de. Na tru se i nɔ bin izi, bɔt Karin bin no se da tɛm de, Wɛb bin de wok na wan ɔfis we bɔku pipul dɛn sabi na Washinton ɛn i bin ebul fɔ tray fɔ no di lɛta dɛn we dɛn rayt, we dɛn dɔn rayt naw.
  
  Dɛn bin sɛn big big fayl dɛn to wan patikyula adrɛs na San Fransisko af duzin tɛm. We dɛn bin du mɔ investayshɔn, dɛn kam fɔ no se dɛn bin gɛt ɔda big fayl dɛn frɔm ɔda ɔfis dɛn we dɛn sabi. So, we di bigman dɛn bin de dig di tik tik data, Karin bin ebul fɔ no di rayt tin we i nid.
  
  Dino bin lid dɛn tru di trafik, pas na di Golden Get ɛn pas Fisherman"s Wharf. Turist dɛn bin de ful-ɔp di eria wit kamɛra dɛn we bin rɛdi, ɛn dɛn bin de go na di rod dɛn we dɛn nɔ bin de kia fɔ dɛnsɛf bɛtɛ. Dino bin miks wit di trafik, ɛn i nɔ bin gi di polisman dɛn ɛni rizin fɔ notis dɛn. Di stip il bin mek dɛn go insay di siti mɔ, ɛn i nɔ tu te, dɛn bin de rawnd Yuniɔn Square, dɛn bin de pas bank ɛn famasi dɛn, ship dɛn ɛn rɛstɔrant dɛn, pan di wok we dɛn bin de du we nɔ izi fɔ dɛn te tide: fɔ fɛn gud ples fɔ pak motoka dɛn.
  
  "Jɔs lɛf am ya." Wu bin pɔynt to wan smɔl ples nia Walgreens. "Di adrɛs na fayv minit waka frɔm ya."
  
  "Fayv minit?" Karin bin tɔk. "I bin fɔ dɔn de sote go if Wɛb bin lɛf ɛni kɔntinjɛns."
  
  "Plus," Dino se as i de kam nia di say we i de go sloslo, "na Dodge Ram." I nɔ go izi fɔ mek a pak mi dɔnki na da ples de."
  
  "Yu want mek a du dis? A kin ebul fɔ drayv."
  
  "O rili? Wɛl, fɔ tru, Torɛto. Mek wi si aw yu de handle-"
  
  Karin bin blo se: "Pikin dɛn. "Shut di fuk op. Yu si ova de?"
  
  "Wi nid gud akses fɔ mek wi ebul fɔ rɔnawe kwik kwik wan. Wi nid fɔ gɛt akses kwik kwik wan. Wi nid..." Dino stɔp smɔl. "Damn, wi go nid garaj fɔ lɔng tɛm, nɔto so?"
  
  Karin bin nɔd in ed. "Rayt ya." If nid de, wi go ledɔm dɔŋ fɔ sɔm tɛm; wi kin kɔmɔt na ya ɔltɛm ɔda de we di dɔst go de."
  
  Wu bin de grɔmbul se: "Damn, a op se nɔto so." "Fɔ spɛn inof tɛm wit una tu dɛn dez ya."
  
  "Dis na prɔblɛm?" Karin bin tink we Dino bin de drayv di Ram go na di pak we de ɔnda grɔn.
  
  "Wɛl, di tɛstostɛron bɔku smɔl. Una tu de kɔmpit lɛk brɔda ɛn sista ɔltɛm. Sɔntɛnde, i kin taya smɔl."
  
  "Wi? Kɔmpitishɔn?" Karin bin luk Dino wit wamat. "Fɔ tru, wi?"
  
  Di yɔŋ sojaman bin laf lawd wan. "Na bikɔs yu nɔ want fɔ admit se a bɛtɛ pas yu."
  
  "A nɔ de si am." Karin luk am ova kritikal, den tɔn to Wu. "Yu si dis?"
  
  "Lɛ a put am dis we. If una tu ɛva drɔnk ɔl ɛn disayd fɔ mared, una go gɛt fɔ du am tinap bikɔs una ɔl tu go want fɔ de ɔp."
  
  Karin bin laf lawd wan as Dino bin dɔn fɛn wan ples we i lɛk. "Drunk lɛk ɛl? Damn, na jos no bi inof alcohol fo di wold fo dat wan hapun, Woo."
  
  Dino pul di ki dɛn ɛn opin di domɔt. "Na tɛm fɔ pe atɛnshɔn. Ɔl dis mating nonsense nɔ de ɛp."
  
  "Yu nɔ lɛk gyal pikin, Dino?" Karin bin jɔyn di tu man dɛn we bin tinap bifo. "Wan zoo de na San Fransisko. Wi kin kɛr yu go de ɔltɛm afta wi dɔn."
  
  Dino nɔ bin pe atɛnshɔn to am, i pul in mobayl fon ɛn wet fɔ di adrɛs we dɛn nid fɔ lod. I bin tɔk se: "Tri minit. "Wi don redi?"
  
  Karin bin put in sholda dɛn insay in bakpak. "Lɛk ɛl."
  
  
  * * *
  
  
  Na bin ay ay ɔfis bildin, ɛn Wɛb in ɔfis bin de na di tati fayv flɔ. Karin bin tink se dis na tin we nɔ kɔmɔn fɔ am - wan madman kin lɛk fɔ liv na di ay levul so dat i go luk ɔlman dɔŋ - bɔt i bin tink se i kin kip dis adrɛs as lɔw-ki ɛn sikrit as i pɔsibul - na dat i valyu ɛn ilit ripɔsitɔri fɔ in layf in wok.
  
  Ɔl di tin dɛn we dɛn fɔ tek tɛm wit, i bin tink.
  
  We mek wetin dɛn bin de kam fɔ du mɔ...
  
  Fɔni? Nɔ gɛt sɛns? Gɛt sɛns? Gɛt sɛns?
  
  I bin smayl dak wan to insɛf as i kam fɔ no se di ansa dipen pan di tin we go apin.
  
  Dɛn tri pipul ya bin go insay tru wan domɔt we de rɔn na di grɔn, dɛn si bɔku ɛlifant dɛn, ɛn dɛn go de. Man ɛn uman dɛn we wɛr dak sus bin de waka go ɛn kam bak. Insay di kɔna we de fa, dɛn bin gɛt wan infɔmeshɔn dɛsk we tu sɛktri dɛn we gɛt blak ia bin de wok fɔ. Di nɔys lɛvɛl bin smɔl, ɔlman bin de tray nɔ fɔ mek nɔys. Karin si wan sikyɔriti gad we bin ova wet na di kɔna, we bin de luk di trafik we bin de pas ɛn tri sikyɔriti kamɛra dɛn. I bin kɛr Dino go na di infɔmeshɔn bɔd.
  
  "Tɛti fayv". I nɔd in ed. "Wan kɔmni gɛt di wan ol flɔ."
  
  "Gɛt di minin".
  
  Wu bin de luk di taytul. I bin rid se: "Minmak systems?", "Ɔltin na di sem, ɔltin na di sem."
  
  Kɔpɔreshɔn dɛn we nɔ gɛt fes we bin de rul di wɔl.
  
  Karin bin muf go bifo, i rich na di ɛlivat dɛn ɛn chɛk tu tɛm. I nɔ go sɔprayz am if i fɛn wan blank nɔmba 35-ɔ wan nɔmba we nɔ de ɔl togɛda-bɔt na de i bin de, wayt ɛn shayn lɛk ɔl di ɔda wan dɛn. Di pipul dɛn we bin de de bin de pres bɔtin dɛn na difrɛn flɔ dɛn, ɛn Karin bin wet te di las minit, bɔt na in nɔmɔ bin pres 35.
  
  Dɛn nɔ bin nid fɔ wet fɔ lɔng tɛm. I pul in bakpak, ɛn mek lɛk se i de luk rawnd insay fɔ fɛn sɔntin. Dino ɛn Wu sɛf bin rɛdi. We di ɛlivat ding ɛn di domɔt dɛn opin na di 35 mak, di tri pipul dɛn jɔs wet fɔ sɔm sɛkɔn fɔ si wetin dɛn de agens.
  
  Wan kɔlol we dɛn bin dɔn polish bin de fa fawe, ɛn domɔt ɛn winda dɛn bin de na di tu say dɛn. Na di ɛnd we de fa, na bin wan tebul we dɛn mek wit wud. Dɛn bin de drɛs di wɔl dɛn wit pikchɔ dɛn, dɛn nɔ bin te ɛn dɛn bin de mek dɛn bɔri. Karin bin gɛs se sɔmbɔdi bin de wet frɔm we i prɛs di bɔtin, bɔt naw dɛn dɔn de ya. Dɛn bin rɛdi, dɛn bin want fɔ du sɔntin, dɛn bin yɔŋ ɛn dɛn bin ebul fɔ du sɔntin.
  
  I pɔynt di rod, go insay wan strenj wɔl we sɔm kayn we stil na di man we dɔn day in yon. If ɛnitin, dat na bin Wɛb in lɛgsi. In mama vein.
  
  No CCTV kamɛra nɔ de. Nɔ sikyɔriti nɔ de. Di fɔs domɔt we i tray fɔ shek so bad bad wan insay in freym dat i go. Na ɔltin fɔ sho, na jɔs fɔ kɔva. I pul wan pistɔl ɛn ful-ɔp in poket dɛn wit magazin dɛn. Di vest we i bin wɛr ɔnda in kot bin dɔn fil big ɔlsay na ya, bɔt naw i de protɛkt am. Di tim bin spred as dɛn tek tɛm kam nia di tebul.
  
  Karin bin stɔp ɛn luk ɔl tu di say dɛn na di tu nyu kɔridɔ dɛn. I bin sɔprayz we di rɔbɔt in vɔys tɔk.
  
  "A kin ɛp yu?"
  
  I notis wan sɛns we dɛn tay na di fɔs ed pat na di tebul. Bɔt, i nɔ bin si ɛni kamɛra.
  
  "Adu? Ɛnibɔdi de de? A de ple di fulman.
  
  Ɔl dis tɛm i bin de tink bɔt wan plan na in ed. Di big big data we Webb bin gɛt nɔ bin jɔs mek i rich dis adrɛs, i bin ebul fɔ no usay di tɛminal de we i kam fɔ yuz di bildin in dijital freym dizayn. I bin no se dɛn fɔ tɔn lɛft ɛn afta dat dɛn fɔ tɔn rayt, bɔt i bin de wɔnda wetin di rɔbɔt dɛn go ebul fɔ du...
  
  "A tink se wi dɔn lɔs." I shrug, luk Dino ɛn Wu. "Jɔs wet, Mista Rɔbɔt, we wi de tray fɔ fɛn pɔsin."
  
  I bin fayn fɔ mek yu tray am. Karin hed to di lef, di gyal dem bihain am. Di fɔs man we de na di mawnten bin apia na di lɛft, i kɔmɔt na di ɔfis, i ol wan baysbɔl bat tayt wan na wan an ɛn slap in ed na di ɔda an. Wan sɛkɔn bin apia bifo, dɔn wan tɔd wan bin apia, dɔn wan nɔmba 4 bin apia na di lɛft, dis tɛm wit hama.
  
  Wu bin de laf. "Tri biɛn."
  
  Karin bin de wev in pistɔl. "Kam on guys, wetin a de mis?"
  
  Di fɔs mawnten, we na man we gɛt bold ed, bin grin. "Rada de de, gyal pikin, ɛn wi de de ɔnda am."
  
  "A si. So, fɔ no Taylɔr Wɛb lɛk aw a sabi - man we lɛk fɔ mek nɔys di rayt tɛm ɛn di rayt ples - na in gadin fɔ pis? Tink dip? Wɛl, wi nɔ go mɔs mɔna am naw, bɔy pikin dɛn, nɔto so?"
  
  Di man se: "Gɔn shot ɛn di polisman dɛn go kam ya insay tɛn minit." "BLO insay twɛnti."
  
  "Wetin bɔt fɔ bil sikyɔriti?"
  
  Di man bin laf. "No mata".
  
  "Tɛnki fɔ di info".
  
  Karin shot am na in an we i nɔ wɔn am ɛn i si am de stɛp. I shot di nɛks tɛm, na in bɛlɛ, ɛn wet te i nak di flɔ bifo i jomp oba in bak ɛn yuz in spayna fɔ push go.
  
  Wan besbɔl bat bin flay nia in ed, i mis am, ɛn pas na di domɔt, ɛn i brok di glas ɛn di freym. I nɔ bin pe atɛnshɔn to am. Wu bin de biɛn am ɛn Dino bin de muf na di ɔda say. Di tɔd fat we i bin fat bin mek i nɔ ebul fɔ waka. I bin shot tu shot pan di mas, rɔnawe pan wan strɔng swing, dɔn i nɔ bin gɛt ɔda tin fɔ du pas fɔ nak di mas we nɔ de muv ed-ɔn.
  
  I jomp bak, i bin shɔk.
  
  I bin de ol di gɔn we i fɔdɔm na in bak. We i luk ɔp, i si wan big rawnd fes de luk am dɔŋ - wan numb, kruk jayant wit bulɛt ol we i nɔ ebul fɔ fil, strim dɛn we gɛt blɔd we i nɔ ebul fɔ si, ɛn di big wan we dɛn mek wit wud, we gɛt stɛyn wit reza bled, we na in had ever -a don si am.
  
  "Fukin kevman."
  
  Karin shot op as di klab de kam dɔŋ. Tu bulɛt dɛn pas na di bɛlɛ we bin de ɔp, ɛn nak di siling, bɔt di baton kɔntinyu fɔ kam dɔŋ. Karin tɔn in ed bak. Di klab land nia am, split di flo, sɛn spak frɔm di blad bled dɛn. I ledɔm de fɔ wan sɛkɔn, dɔn di an we ol am tayt ɛn i bigin fɔ es insɛf ɔp na grɔn.
  
  Karin pul bak, si di bad bad fes ɛn shot am stret. Dis tɛm di ɔna fil am ɛn i stɛp wantɛm wantɛm, laki laki fɔdɔm na di rayt ɛn stret tru ɔda kɔleja, trap di smɔl man we de dɔŋ.
  
  Wu jomp oba am, shot tu mo big big hulks. Dɛn pipul ya bin fɔdɔm na dɛn ni. Di baton bin slap Wu in bicep, we mek i yelp. Karin tɔn rawnd ɛn si di fɔs man - di bold man we i shot na in leg - de tray nia am, lɛf blɔd trayla biɛn am.
  
  "Yu jɔs pwɛl ɔltin, ledi. Fɔ ɔlman."
  
  "O, so naw we a shot yu, a bi ledi, huh? A tek am yu no wetin wi de ya fɔ?"
  
  I ol in an fɔ in klɔb ɛn di nɛf we bin de hang na in bɛlt.
  
  "Yu de jok? Na wan tin nɔmɔ de ya, yu no am."
  
  Karin bin nɔd in ed. "Na dat".
  
  "Bɔt yu nɔ go ɛva fɛn am."
  
  I bin luk kwik kwik wan rawnd di bɔku bɔku rum dɛn we ful-ɔp wit kɔmpyuta tɛminal dɛn, i go mɔs bi se dɛn ɔl bin de rɔn, dɛn bin de rul sɔm kayn program, ɛn dɛn ɔl bin tan lɛk dɛn neba dɛn.
  
  Bɔt i bin no mɔ. "O, a tink se a bin ebul fɔ du am."
  
  I bin no bak se man lɛk Wɛb nɔ go ɛva tink fɔ put swich. Nɔto afta ɔl di tranga wok we i bin dɔn du fɔ gɛt da kayn matirial de, nɔto we ɔl di swit tin dɛn we i bin dɔn ɛva du bin de apin rayt ya.
  
  I rɔnawe pan di bat, stɔp di blo wit di nɛf ɛn lɛf sɛkɔn bulɛt ol na di man. I jomp op ɛn fala Wu, dɔn i luk bak fɔ si aw Dino de du. Ɔltin bin fayn. Di wangren prɔblɛm we dɛn bin de gɛt naw na di polis dɛn.
  
  Wu bin de shem; di kɔridɔ bin ɛmti. "Usay yu de go?"
  
  Karin rɔn pas, dis ples bin etch insay in mɛmori. I bin tɔk se: "To di ples usay wan pan di bad bad animal dɛn we dɔn ɛva liv de." "So lɛ i frɔsti. Dis we ya, bɔy pikin dɛn."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI TU
  
  
  Di rum insɛf bin disgust, di las trays fɔ Taylɔr Wɛb, ful-ɔp wit ɛksternal pikchɔ dɛn we de tɛstify to wan malevolent insay madness. Dɛn pik di lɔk dɛn insay smɔl sɛkɔn dɛn, si foto dɛn we dɛn mek wit frem na di wɔl dɛn-di wan dɛn we dɛn lɛk we dɛn kin du bad to ɛn we dɛn kin mek dɛn sɔfa, bifo ɛn afta dɛn shot dɛn-ɛn wan biznɛs we dɛn kin gɛda fɔ spay tin dɛn frɔm ɔlsay na di wɔl we dɛn arenj pan tebul dɛn we de rawnd di rum.
  
  Karin nɔ bin pe atɛnshɔn to am as i ebul, i bin dɔn ɔlrɛdi yɛri di sayrin dɛn tru di glas winda dɛn. Wu ɛn Dino bin tinap fɔ gayd as i de rɔn go na di tɛminal.
  
  Afta i chɛk am tu tɛm, i kɔnfyus se na di sem wan we de gɛt bɔku bɔku data we dɛn kɔnɛkt to flash drayv we gɛt spɛshal fɔmat, ɛn i luk di smɔl grɛn layt we go kɔnfɔm di ɔtomɛtik lod we de insay di tɛminal. Karin bin tink se dɛn go ebul fɔ transfa bɔku bɔku infɔmeshɔn ɛn i bin kɔnfigyut di flash drayv akɔdin to dat. I bin fast as i ebul fɔ du am.
  
  "Aw wi de du?" I bin luk ɔp.
  
  Wu bin shrug in ed. "Ɔltin kol na ya."
  
  Dino se: "Eksept fɔ di kray we dɛn de kray." "Plɛnti tin de de."
  
  Wan pat pan dɛn plan na fɔ lɛf di wan dɛn we dɛn bin dɔn du bad to. Dis go mek di polis dɛn kɔnfyus ɛn delay. Karin bin gladi se dɛn na at least thugs ɛn dɛn fit fɔ gɛt dɛn nyu lɔt we gɛt fɔ kam na layf. I luk di grɛn layt we de blink, i si se i de blink kwik kwik wan, ɛn i no se i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ di wok dɔn.
  
  "Bi rɛdi".
  
  Sayrin dɛn bin de kray na do na di winda.
  
  Di indikɛtɔ bin stɔp fɔ blink, we sho se ɔltin dɔn dɔn. I pul wan smɔl disk ɛn put am insay wan pɔkit we gɛt zip insay. "Na taim fo go".
  
  Wantɛm wantɛm, di bɔbɔ dɛn muf go bifo, dɛn tek tɛm muv rawnd di man dɛn we dɔn fɔdɔm, blɔd de kɔmɔt ɛn kik di tu pipul dɛn we bin de tray fɔ grap. Karin bin trɛtin dɛn wit in gɔn, bɔt i nɔ bin want fɔ yuz am. Sɔntɛm sɔm kɔnfyushɔn stil de bɔt usay di shot kɔmɔt. Dɛn go dɔn bizi wit kamɛra dɛn we de wach pipul dɛn ɛn aks bɔku kwɛstyɔn dɛn. Di men tin we go ɛp wi fɔ rɔnawe na fɔ nɔ du sɔntin kwik kwik wan, ivin fɔ tek tɛm.
  
  Dis fɔ dɔn kam as sɔprayz.
  
  Dɛn pul dɛn bakpak zip, pul di tin dɛn we de insay, dɔn dɛn trowe dɛn ɛmti bag dɛn. Dɛn bin de luk dɛnsɛf ɛn nɔd.
  
  "Wan ɔfisa". Wu bin grit Dino.
  
  "Wan ɔfisa". Dino bin nɔd wit trɛnk to Karin.
  
  "Sajin," i tik in British aksɛn ɛn go na di savis ɛlivat dɛn.
  
  I ol in poket di ki fɔ pawa, fɔ gɔvmɛnt ɛn kiŋ manipuleshɔn, fɔ kɔp afta kɔp, fɔ fridɔm pan mɔni biznɛs ɛn fɔ kɔntrol di wan dɛn we de wok fɔ di lɔ.
  
  Ɔl wetin dɛn bin nid na say we sef fɔ lanch.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-TRI
  
  
  Wan ɔda de, wan ɔda plen rayd, ɛn Mat Drake bin de fil sɔm siriɔs jet lag. Tek-off bin jɔs apin wan awa bifo, ɛn dɛn bin de kech di de we dɛn de go na di Atlantik, we de go na Amɛrika.
  
  Wi nɔ gɛt klia aidia bɔt usay fɔ go.
  
  Di tɔd man we de rayd ɔs na Angri. Drake bin de fred fɔ imajin us kayn wɔ di Ɔda bin mek fɔ di angri. Dɛn bin stil de rili ɛnjɔy fɔ mek di fɔs wɛpɔn, we na di spɛs gɔn, ɛn mɔ di sɛkɔn wɛpɔn, we na di masta kɔd. Hayden bin stil kip ɔl di infɔmeshɔn to insɛf, bɔt di prɛshɔn fɔ sheb am bin rili bɔku. Na di kɔnfyushɔn we i bin gɛt wantɛm wantɛm ɛn di say we i nɔ bin klia fɔ go, nɔmɔ bin mek i nɔ gri fɔ du sɔntin.
  
  Di masta kɔd bin ɛnjɛnɛri ivintɛns dɛn akɔdin to af pat na Yurop ɛn las las Amɛrika fɔ pul di wɔl in edman dɛn fɔ stet, pwɛl di kɔntri in infrastukchɔ, shakl dɛn ami ɛn fri di saykos dɛn we bin want fɔ sɛn di Wɔl bak to di dak tɛm. I bin tan lɛk se i rial we de mek pɔsin fred ɛn i izi fɔ mek pɔsin fred. Wan de da fɔs domino de bin fɔdɔm...
  
  Hayden bin sɛt mɔt as i de rid te i dɔn. Drake mek in maynd riplay ɔl di rivyu dɛn we dɛn jɔs dɔn mek: SEAL Tim 7; spɛshal fɔs tim dɛn we de ɛnjɔy dɛnsɛf; Frɛnch lɔs, mɔ bikɔs ɔf di Rɔshian dɛn; ɛn naw di kɔnekshɔn wit di Indian pipul dɛn na Amɛrika. Na tru se di pipul dɛn we bin de de na bin fayn ɔsman dɛn - sɔntɛm na di bɛst pipul dɛn we dɔn ɛva liv. Bɔt usay di angri kɔmɔt pan ɔl dis?
  
  Alis bin snor kwayɛt wan nia am, wan yay opin smɔl. Kenzie bin tray in bɛst fɔ tek di tin we apin na vidio, bɔt Dahl bin ebul fɔ stɔp am. Drake bin notis se nɔto fɔ mek i biliv saful wan, bɔt na wɔd dɛn we mek i chenj in maynd. I nɔ bin shɔ se Dal ɛn Kensi go kam nia. Na nɔto in biznɛs, fɔ tru, ɛn in, infakt, bin de travul along di sem relwe trak, bɔt...
  
  Drake bin want wetin bɛtɛ fɔ di Mad Swede ɛn na dat.
  
  Lauren bin sidɔm bifo, wit Smit as klos as i ebul ɛn nɔ mek i fil tu awkward. Yorgi, Kinimaka ɛn Mai bin de tɔk wit lɔw vɔys na di bak pat na di plen; di kago hold we dɛn bin de, na bin smɔl tin pas wan sink we de blo, we de rɔtin, ɛn we gɛt ay siling. At least wan tɛm i go lɛk fɔ flay fɔs klas. Ivin di kɔch bin pas di bagaj klas.
  
  Lauren bin pe atɛnshɔn pan di kɔrɛspɔndɛns we dɛn bin stil de du bitwin dɛnsɛf ɛn Washinton. Rayt naw di tɔk bin slo ɛn nɔ bin de pe atɛnshɔn, dɛn bin de tink mɔ bɔt dɛn pas fɔ tɔk bɔt rial tin. Pan ɔl we bɔku geeks de?Dreke nɔ bin gɛt wan dawt se dɛn go fɛn di rayt tin we dɛn bin de luk fɔ.
  
  Awa dɛn pas ɛn di Stet dɛn bin de kam nia dɛnsɛf mɔ ɛn mɔ. Lauren bin bigin fɔ intres pan di difrɛn tin dɛn we dɛn kin yuz fɔ mek di kɔntri dɛn we de kɔmpit. I tan lɛk se di Izrɛlayt dɛn dɔn sɔt di Amɛrikan kɔnekshɔn dɛn ɔlmost di sem tɛm wit SPIR. Di British dɛnsɛf. Di Chaynish pipul dɛn nɔ tɔk natin, ɛn i go mɔs bi se di Frɛnch dɛn kɔmɔt insay de. Drake bin no se dɛn nɔ go yɛri ɛnitin frɔm di SEAL dɛn. Fɔ tru, fɔ tru, dɛn nɔ bin de de.
  
  "I go intrestin fɔ si if dɛn de sɛn dɛn tim ya to Amɛrika kwayɛt wan," na so Dahl tɔk. "Ɔ yuz kɔmand dɛn we de insay."
  
  "Pipul dɛn dɔn ɔlrɛdi kam insay di sosayti?" Hayden bin luk ɔp. "A de dawt am." Slip ɛjɛn dɛn kin tek lɔng lɔng tɛm fɔ mek dɛn mek."
  
  "Ɛn i nɔ at fɔ flay insay we yu nɔ no," na so Smit tɔk. "Di wan dɛn we de sɛl drag dɔn de du dis fɔ lɔng lɔng tɛm."
  
  "Ɛni lid pan dis wɔs Indian we ɛva liv?" Mai aks am.
  
  "Nɔto frɔm Washinton, ɛn if wi kɔmpitɛt dɛn no, dɛn kin kip am sikrit."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am.
  
  Drake luk di tɛm ɛn i kam fɔ no se dɛn de kam nia di Stet dɛn. I shek Alis saful wan fɔ wek.
  
  "Eh?"
  
  "Taym fɔ wek".
  
  Kenzi bin ledɔm nia am. "A dɔn rɛdi yu bɔtul, bebi."
  
  Alis bin de wev in an dɛn to am. "Damn, yu fɔ fuk! Una pul dis tin kɔmɔt nia mi!"
  
  "Na jɔs mi!"
  
  Alis bin muf bak as fa as di bulkhead go alaw. "Blɔdi sɛrks klawn fizzog."
  
  "Wetin na pop?" Kinimaka bin luk lɛk se i rili intres.
  
  Drake bin tɔk se: "I min "fes" insay Inglish. Ɛn fɔ ansa Kensi in klia pwɛl at, i se, "A nɔ gri wit dat. Yu na rit Bobby Dazzler."
  
  "Rili?" Alis bin grɔmbul.
  
  "Wetin? " .
  
  "I min se yu nɔ bad fɔ luk, lɔv."
  
  Kensi kray as Alicia bigin fɔ grɔmbul, ɛn Drake kam fɔ no se sɔntɛm i dɔn krɔs di layn wit dɛn tu uman dɛn ya. Wɛl, at least wit Kenzi. I nɔd kwik kwik wan to Lauren.
  
  "Nɔ ɛva. Yu shɔ se? " .
  
  Atenshɔn tɔn to di Nyu Yɔk man.
  
  "O yes, a shɔ." Lauren bin kwik fɔ ayd in sɔprayz ɛn go stret fɔ ripɔt di nyus. "Gi mi sɔntin."
  
  Wantɛm wantɛm, lɛk se na tin we apin, gud nyus kam bak. Lauren put am na spika fon. "Ei pipul, gud fo si se wi stil de enjoi." Mista Obnoxious de na di layn bak. "Wɛl, di gud nyus na dat, we una man dɛn bin de gɛt una shea pan di zi, a bin de wok away pan wan kɔmpyuta we gɛt rɛd-ɔt. So fɔs di sɛkɔn ɔsman ɛn win. Mis Jay? Big dɔg dɛn kin ala."
  
  Hayden bin shek in ed. "Tok Amɛrikin, ɔn, ɔ a go faya yu."
  
  Drake glan kross di tebul, i no se i stil de stall. Afta ɔl, di ki kɔd bin de na dɛn an, ɛn di Amɛrika pipul dɛn bin no am. Dɔn wan tin bigin fɔ tink bɔt am, ɛn i mek sayn fɔ mek i jɔyn am na di bak pat na di plen.
  
  Dɛn bin de tay dɛnsɛf kwayɛt wan.
  
  "I go pɔsibul fɔ jɔs lɔs wan pan di sheet dɛn?" i aks. "Di wan we impɔtant pas ɔl pan dɛn."
  
  I bin de luk am wit ɔl in yay. "Na tru se if yu want fɔ drɔ target pan wi. Dɛn nɔto so fulman."
  
  I bin shrug in ed. "A no, bɔt luk di ɔda we."
  
  Hayden bin ledɔm bak na in chia. "Wɛl, a tink se wi dɔn ɔlrɛdi skru. Us bad tin ɔda tin we pɔsin du we i nɔ obe ɔda pɔsin go du?"
  
  "Lɛ wi aks SEAL Tim 7 we dɛn rich ya."
  
  Di tu pipul dɛn bin de luk dɛnsɛf fɔ smɔl tɛm, dɛn ɔl tu bin de wɔnda wetin rili di ɔda tim in ɔda. Di sikrit we ɔl dis bin de, bin de wɔri dɛn. Hayden yɛri di man we nɔ fayn bigin fɔ tɔk bak ɛn tɔn rawnd.
  
  "Ejent Jey, Washinton want fɔ no di rayt tin dɛn bɔt di Kɔnkrit Bɔks."
  
  "Tɛl dɛn se a go kɔntakt dɛn."
  
  "Mmm, fɔ tru? Fayn."
  
  "Yu gɛt ɛni nyu tin?"
  
  "Yɛs, yes, wi want. Gi mi wan sek".
  
  Hayden tɔn bak to Drake. "Na tɛm fɔ disayd fɔ du sɔntin, Mat. Fɔ dɔn?"
  
  Drake rok bak pan in il ɛn smayl. "Ɔltɛm".
  
  Hayden pul wan pepa frɔm di stak.
  
  "Yu dɔn fɛn di sheet we yu nid yet?"
  
  "A bin de tink bɔt dis tu awa bifo dis tɛm."
  
  "O".
  
  Tugeda, en witout anoda sekond of sofa, dem destroy di most impotant lid in di main chein. Dɔn Hayden bin fold ɔl di sheet dɛn bak togɛda ɛn put dɛn bak na di ɔda bɔks. Di ɔda pipul dɛn na di tim bin luk dɛn ɔl tu witout kɔmɛnt.
  
  Tugɛda, dɛn bin tan lɛk wan.
  
  "Fayn". Di man we kɔmɔt Washinton dɔn kam bak. "Naw wi kin rili kuk wit gas. I tan lɛk se di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt hit di nel na di ed wit in diskripshɔn dɛn bɔt di tɔd Ɔsman - Angri. Di Indian we bad pas ɔlman we dɔn ɛva liv ɛn we gɔn de rawnd am."
  
  "Nativ Amɛrikin?" - Kinimaka aks.
  
  "O yes, dɛn bɔn am insay 1829; dis na sɛvin ɔndrɛd ia afta Jɛngi Khan ɛn wan tawzin fɔtin ɔndrɛd afta Anibal. Klosap jɔs..." I stɔp smɔl.
  
  Kinimaka ful-ɔp di blank se: "Strɛnj."
  
  Di pɔsin we de stɔdi bɔt di plant dɛn bin tɔk se: "Sɔntɛm, sɔntɛm." "Wan tɛm, sɔmbɔdi bin tɔk se no tin nɔ de we kin apin bay chans. Wɛl, lɛ wi si. Eniwe, a don rerout di plen en yu don de go na Oklahoma naw."
  
  "Wi no udat dis ol man we de rayd ɔs go bi?" Drake bin aks.
  
  "A go se na in na di Indian Amɛrikin we pipul dɛn sabi pas ɔlman, nɔto di wan we wɔs pas ɔlman, bɔt wetin a no?"
  
  Alis bin de stɔp, i bin stil de slip af-af. "Nɔto so, dammit."
  
  "Wɛl, a tɛl yu tɛnki. Wɛl, Goyaale, we min "wan we de yawn," na bin wan bigman we bɔku pipul dɛn sabi na di Apache trayb. Dɛn bin de agens di US ɛn di Mɛksiko pipul dɛn ɔl in layf, in reyd dɛn bin bi wan bad bad chukchuk na Amɛrika in sayd."
  
  Mai bin tɔk se: "Bɔku pan di Indian pipul dɛn na Amɛrika bin du dat.
  
  "Na tru, ɛn na so i bi. Bɔt dɛn bin rɛspɛkt di man as wan fayn fayn lida ɛn strateji man, di archetype fɔ reyd ɛn revaŋg wɔ. Yu tink se dis tan lɛk se yu sabi am?
  
  Drake bin nɔd fɔ sho se i gri. "Na di sem tin we Anibal ɛn Jɛngi Kan bin du."
  
  "Yu get am, bebi. I bin sɔrɛnda tri tɛm ɛn afta dat i rɔnawe tri tɛm. Dɛn bin mek bɔku fim dɛn bɔt di wok dɛn we i bin de du. Dɔn dɛn bin trit am lɛk pɔsin we dɛn bin dɔn put na jel ɛn dɛn bin kɛr am fɔs go na Fɔt Bawi wit bɔku ɔda pipul dɛn."
  
  "Ɛn i rɔnawe bak?" Alis bin luk lɛk se i go lɛk fɔ tink so.
  
  "Nɔ. We Gɛronimo bin dɔn ol, i bin bi pɔsin we bɔku pipul dɛn sabi."
  
  Drake se, "Ah, naw a ɔndastand." "Apat frɔm Sitting Bull ɛn Crazy Horse, sɔntɛm na in pipul dɛn sabi pas ɔlman."
  
  "Wɛl, yɛs, ɛn yu no se dɛn tri de bin de kam togɛda? Wow-wow, wi de sidon nia di faya. Bil dis ɛn dat? Tok abaut pik yu fevorit selebriti fo go drink kofi wit - a go go wit dis tri."
  
  Alicia bin nɔd in ed. I bin gri se: "I go bi ɛkspiriɛns we a nɔ go ɛva fɔgɛt." "Fɔ tek am se, fɔ tru, Dɛp ɛn Boreanaz nɔ bin fri."
  
  "Insay 1850? Sɔntɛm nɔto so. Bɔt dis man we nem Dɛp? I tan lɛk se i nɔ de ɛva ol, so udat no? Yu mɛmba di stori bɔt di mɛrɛsin man dɛn we bin ebul fɔ muv dɛn manitou - dɛn spirit - tru tɛm? Eniwe...Geronimo bin apia na di 1904 Wol Faya ɛn sɔm ɔda smɔl smɔl ɛgzibishin dɛn. Dɛn nɔ bin ɛva alaw di po pɔsin fɔ go bak na os, ɛn i day na Fɔt Sil, we stil na prizina fɔ wɔ, insay 1909. Dɛn bɛr am na di Fɔt Sil Indian Simitri, we in fambul dɛn ɛn ɔda Apache prizina dɛn we dɛn bin dɔn kɛr go na di grev dɛn rawnd am."
  
  "Wɛpɔn". Dahl bin se. "Brev man dɛn."
  
  "O, ɛn, fɔ tru, di bɔku bɔku gɔn dɛn we de na Fɔt Sil sɛf, we tide de wok as di Amɛrika Ami in atilari skul. I stil bi di wangren fɔt we de wok na di sawt ples dɛn, bikɔs i dɔn ple wan pat pan di tin dɛn we dɛn kɔl Indian Wɔ ɛn i dɔn de wok tranga wan pan ɛni big big fɛt frɔm 1869." Di Geek stɔp bifo i ad se, "Di Ɔda pik dis ples ɛn dis rayda fɔ wan rizin."
  
  "Eksept fɔ wɛpɔn dɛn?" - na in Dahl aks.
  
  Di ansa kam se: "Ɛn badnem bak." "Di ɔrijinal reyd insay Indian Tɛritri na Buffalo Bill ɛn Wild Bill Hickok bin de bifo am frɔm ya. Di fɔt bin gɛt di 10th Cavalry, we dɛn kin kɔl bak di Buffalo Soldiers."
  
  "So, lɛ wi sɔm am." Dahl bin swɛt. "Geronimo in grev de insay Fɔt Sil. Di Ɔda bin ebul fɔ sikrit plan fɔ bil wɛpɔn dɛn we de pwɛl tin dɛn insay am at le fɔti ia bifo dis tɛm, ɛn naw af duzin pan di spɛshal fɔs tim dɛn we de kil pas ɔl na di planɛt de rɔsh ed fɔ go to am."
  
  Insai di dip silens, di geek se wit gladi at: "Yea, man, kul tin, huh?"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-FO
  
  
  As di plen bin de kam insay fɔ di las pat pan di plen fɔ go na Ɔklahoma, di wan dɛn we de wok na di plen bin tɔk bɔt wetin dɛn no te naw-bɔku pan di tin dɛn we dɛn dɔn rivyu bɔt di 4 kɔna dɛn na di wɔl, di Ɔsman dɛn, ɛn di wɛpɔn dɛn we de kil pipul dɛn we di Nazi wɔ kriminal dɛn bin dɔn bɛr insay di grev dɛn fɔ ol wɔda dɛn. Di kɔnspɛkt bin big, kɔmpleks, ɛn i nɔ bin ebul fɔ avɔyd - bikɔs di Ɔda bin want am fɔ bi fɔ wan ɔndrɛd ia. Ɛn ivin naw, akɔdin to di tɛks, di nɔmba 4 Ɔsman na bin "di tru Las Jɔjmɛnt."
  
  Insay di layt fɔ di wɛpɔn dɛn we dɛn dɔn fɛn te naw, wetin di ɛl go bi?
  
  Drake bin tink bɔt dis. Fɔs dɛn bin gɛt fɔ rich na Fɔt Sil ɛn stɔp ɔlman fɔ gɛt dɛn an pan di wɛpɔn fɔ angri. Ɛn wɔri bɔt ɔda pipul dɛn we de go stret fɔ di nɔmba 4 Ɔsman - di Skɔj fɔ Gɔd. I min...wetin kain nem dis?
  
  "A kin aks kwɛstyɔn?" - i se as di plen bigin fɔ kam dɔŋ.
  
  "Yu dɔn du am," di geek laf, we mek Hayden, Alicia ɛn May lɔk dɛn yay, dɛn peshɛnt dɔn dɔn.
  
  "Aw Gɛronimo gɛt in taytul?"
  
  "Geronimo na bin rial fɛtman. Ivin we i bin de day, i bin gri se i rigrɛt di disayd we i disayd fɔ giv ɔp. Di las wɔd dɛn we i bin tɔk na: "A nɔ fɔ ɛva giv ɔp. A bin gɛt fɔ fɛt te a bi di las pɔsin we tinap." I bin gɛt nayn wɛf dɛn bak, sɔm pan dɛn bin gɛt di sem tɛm."
  
  "Bɔt di wɔs Indian we ɛva liv?"
  
  "Insay in soja wok, Gɛronimo bin gɛt nem fɔ in daring antics ɛn bɔku bɔku pipul dɛn we i bin de rɔnawe. I bin lɔs insay kev dɛn usay nɔbɔdi nɔ bin de fɔ kɔmɔt, na leta dɛn si am na do. I bin de win ɔltɛm, pan ɔl we i bin de na di smɔl pipul dɛn ɔltɛm. Wan ples de na Nyu Mɛksiko we dɛn stil sabi te tide as Gɛronimo Kev. Wan pan di big big stori dɛn de tɔk bɔt aw i bin lid wan smɔl grup we gɛt tati-ɛit man, uman ɛn pikin dɛn we bɔku bɔku Amɛrikan ɛn Mɛksiko sojaman dɛn bin de fɛn bad bad wan fɔ pas wan ia. So, i bi di Indian Amɛrikin we bɔku pipul dɛn sabi pas ɔlman ɛn i bin gɛt di taytul fɔ insɛf fɔ bi "di wɔs Indian we ɛva liv" pan di wayt pipul dɛn we bin kam de da tɛm de.Geronimo na bin wan pan di las wɔriɔs dɛn we bin gri fɔ tek dɛn land dɛn bay di Amɛrika dɛn."
  
  Alis bin mɛmba wit sɔri-at se: "Wan tɛm dɛn bin de kɔl mi di "wɔs bitch we dɔn ɛva liv." A nɔ ebul fɔ mɛmba udat frɔm am."
  
  "Jɔs wan tɛm?" Kenzi bin aks. "Dis na weird".
  
  "I go mɔs bi se na mi." Mai bin smayl smɔl to am.
  
  Drake bin tɔk se: "Ɔ mi.
  
  Dahl bin luk lɛk se in bren de brok. "Wɛl, a tink se a mɛmba..."
  
  Di payɔnia bin tɔk se: "Fɔt Sil." "Tɛn minit lɛf. Wi gɛt permishɔn fɔ land ɛn i hot na di eria."
  
  Drake bin kray, ɛn i bin de rɛdi insɛf. "Ɔt? I de rid frɔm skript we dɛn dɔn ɛdit ɔ wetin?"
  
  "I go mɔs bi se na lɛk et pipul dɛn de dɔŋ de." Kinimaka bin de luk na di rili smɔl winda.
  
  Yorgi bin tɔk se: "A tink se i min fɔ bisin bɔt am." "Ɔ ɔnda atak."
  
  Smit tɛl dɛn se: "Nɔ, i min in stetɔs." "Dɛn pripia fayn fayn wan."
  
  Di plen tɔch dɔŋ ɛn stɔp kwik kwik wan. Klosap wantɛm wantɛm di kago domɔt dɛn we de biɛn bigin fɔ opin. Di tim we bin dɔn ɔlrɛdi strɛch ɛn tinap na dɛn fut, bin rɔn go kwik kwik wan insay di san layt, we bin de shayn brayt wan frɔm di asfalt. Wan ɛlikopta bin de wet fɔ dɛn, ɛn i kɛr dɛn go na di teritɔri na Fɔt Sil. We dɛn rich, wan kɔlɔnɛl we kɔmɔt na Fɔt Sil bin tɛl dɛn bɔt di tin we apin.
  
  "Wi de ya wit ful kɔmbat rɛdi. Ɔl di wɛpɔn dɛn rɛdi, lod ɛn aim. Geronimo grev tu, en wi redi fo film."
  
  "Na fayv pan wi lɛf." Hayden bin tɔk. "A de advans agresiv wan na di say we dɛn bɛr am. A shɔ se yu no ɔl di pɔtnɛshɛl ɛnimi dɛn."
  
  "A bin ful-ɔp fɔ rɛdi, mam. Na wan instɔleshɔn we di Amɛrika Ami gɛt, wan instɔleshɔn na Marin Kɔp, ɛn wan ples fɔ di ɛya difens ɛn faya briged. Trɔst mi we a tɛl yu se wi dɔn kɔba ɔl wi angul dɛn."
  
  Hayden zon aut ɛn wach as Fɔt Sil de apia dɔŋ. Drake skana di eria ɛn chɛk in wɛpɔn wan las tɛm.
  
  I sure as hell op so.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI FAYV
  
  
  Di atmosfɛs bin gɛt ilɛktrik, ɔl sojaman dɛn bin de tɛns ɛn dɛn bin de op fɔ sɔm kayn wɔ. Di tim bin de waka bitwin di big big brik kɔlɔn dɛn ɛn muf midul di bɔku bɔku grev ston dɛn, ɛn ɛni wan pan dɛn na bin di ples usay wan hiro we dɔn fɔdɔm bin de rɛst. Geronimo in grev bin de off di bit path and i tek dem plenti ekstra minit fo get to am. Hayden bin lid di rod, ɛn Kinimaka bin briŋ di riya.
  
  Drake bin lisin, i bin yus to di tin dɛn we bin de arawnd am. Di say we bɔku bɔku artileri batalyɔn dɛn bin de nɔ bin ɛva kwayɛt, bɔt tide i kin lɛf smɔl fɔ lɛ pɔsin yɛri wan lif we de rɔsh na di briz. Ɔlsay na di bays pipul dɛn bin de wet. Dɛn bin rɛdi. Dɛn bin sɛn di ɔda frɔm ɔp fɔ tinap tranga wan bifo wetin bin de kam apin. Di Amɛrika pipul dɛn nɔ go lɔs dɛn fes.
  
  Dɛn bin de waka na wan smɔl rod we gɛt slet dɛn, ɛn dɛn but dɛn bin de krach. I bin tan lɛk se i strenj fɔ de pan ay alert insay dis kayn bays, bɔt di kɔntri dɛn ɛn di tim dɛn we dɛn bin de fɛt, nɔ gɛt wan dawt se dɛn ebul fɔ du ɛnitin.
  
  Drake waka nia Lauren, we kip di tim apdet wit eni nyu infomeshon.
  
  "Di Frɛnch pipul dɛn stil de wok tranga wan. Tu pan dɛn dis tɛm, wit mɔ de kam."
  
  "Ripɔt dɛn bɔt aw dɛn bin shot pipul dɛn na Ɔklahoma Siti. I kin bi di British dɛn. I nɔ pɔsibul fɔ tɔk dis tɛm."
  
  Ɛn di ansa: "Yɛs, wi gɛt wɛpɔn dɛn fɔ win. I de rayt ya. If yu put pɔsin na bays, a shɔ se wi go ebul fɔ krɔs am."
  
  Drake gehs se dem probabli sef from SEAL Team 7, at least hia fo insaid. Di simpul tin we se dɛn alaw dɛn fɔ go insay Amɛrika ɛn afta dat dɛn fɔ go na wan Ami sayt bin tɛl am se sɔntin rili rɔng.
  
  Udat sɛn di sil dɛn?
  
  Wetin du?
  
  Hayden slo as dɛn gaydman de kɛr dɛn go dɔŋ wan ɔda rod we smɔl pas dat. I nɔ tu te, i stɔp bifo af duzin sayn dɛn.
  
  I se: "Dis wan na Gɛronimo in yon."
  
  Na tru se bɔku pan am nɔ bin mek mistek. Di grev ston nɔto bin ɔdinari grev ston, bɔt na bin ston; wan big, man-meid pail of ston we shep of krud pyramid wit wan plak we dem set fo senta we get di deliberately unambiguous nem "Geronimo". Na bin ples we rili ol ɛn i go mɔs bi se i bin rili wɔndaful insay in tɛm. I bin de nia in wɛf Zi-ye ɛn in gyal pikin we nem Iva Geronimo Godley dɛn grev.
  
  Drake bin fil wan kayn spiritual fred we i si di big wɔriɔ in grev, ɛn i bin no se ɔda pipul dɛn de fil di sem we. Dis man na bin sojaman we bin de fɛt mɔ wit di Mɛksiko pipul dɛn ɛn i bin de fɛt fɔ in famili, in land dɛn ɛn in we fɔ liv. Yes, i lɔs, jɔs lɛk aw Cochise, Sitting Bull ɛn Crazy Horse lɔs, bɔt dɛn nem bin de fɔ bɔku ia.
  
  Wan smɔl mashin we de dig bin tinap rɛdi.
  
  Hayden nɔd to di bays kɔmanda, we nɔd to di ɛkskavatɔ drayva. I nɔ tu te, wan big mashin we de dig bin bigin fɔ wok, i bin de es big big dɔti ɛn skata dɛn na grɔn we bin de nia de. Drake bin no bak se dɛn de dɔti di sojaman dɛn ɛn di akɔdin dɛn we dɛn kin aks di sojaman dɛn, bɔt bikɔs bɔku sojaman dɛn bin de nia de, dat bin mek i nɔ izi fɔ mek ɛnibɔdi no. I go mɔs bi se dɛn go lɔk Fɔt Sil to di pipul dɛn fɔ sɔm tɛm.
  
  Aw di Ɔda bin du dis?
  
  A de wɔnda... so bɔku ia bifo? Sɔntɛm i bin izi fɔ mek pipul dɛn ebul fɔ go de da tɛm de. Hayden bin tɛl di bakhɔ drayva fɔ dig izi wan, i go mɔs bi se i mɛmba Hanibal in shalo grev usay kɔfin nɔ bin de. Di tim bin de wach as di ol de dip ɛn di mawnten we gɛt grɔn de ay.
  
  Fɔ dɔn, di pɔsin we de dig bin stɔp ɛn tu man dɛn jomp insay di ol fɔ pul di las pat dɛn pan di dɔti.
  
  Drake bin de muf sloslo go na di edj fɔ di pit. Alis bin tif wit am. As wi bin de op, Kinimaka bin de bak, i nɔ bin want fɔ dɔn na di bɔt. Di tu man dɛn klia di kɔfin lid na di grɔn ɛn ala fɔ es rop dɛn we dɛn fɔ tay na di bɔkit we dɛn de yuz fɔ dig. I nɔ tu te, di kɔfin bigin fɔ rayz smɔl smɔl, ɛn Drake luk rawnd bak.
  
  I bin no se pipul dɛn de tinap ɔlsay wit stoik fes ɛn rawnd di kamp. Naw i bigin fɔ no se wɔ nɔ go de. Dɛn bin tek tɛm put Gɛronimo in kɔfin dɔŋ na grɔn, smɔl smɔl ston dɛn ɛn dɔti bin de krɔs go. Hayden luk di bays kɔmanda, we i shrug.
  
  "Yu pati, Ejen Jey. Dɛn tɛl mi fɔ gi yu ɔl wetin yu nid."
  
  Hayden bin go bifo as wan pan di wan dɛn we bin de dig bin opin di kɔfin lid. Di tim bin tek di lid. Di lid bin es am ɔp izi wan we i sɔprayz. Drake bin de luk oba di freym insay di dip dip ples dɛn na di bɔks.
  
  Si wan pan di big big sɔprayz dɛn na yu layf.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden pul go, i bin frɔz fɔ smɔl tɛm; di mishɔn fɔgɛt, in layf fɔgɛt, in padi dɛn dɔn go wantɛm wantɛm as in bren tɔn to ston.
  
  Nɔ ɛva...
  
  I nɔ bin pɔsibul. Dis na bin tru fɔ tru. Bɔt i nɔ bin gɛt maynd fɔ luk ɔdasay.
  
  Insay di kɔfin, we dɛn bin put pan taytaniɔm brakɛt, dɛn bin hang wan dijital skrin we gɛt di bɛst we, ɛn as dɛn de wach, i kam layf.
  
  Muffled laf bin kɔmɔt na di spika dɛn. Hayden ɛn di ɔda wan dɛn bin fɔdɔm bak, dɛn nɔ bin ebul fɔ tɔk. Artificial laf bin de echo off di enhanced screen as plenti kala dem ful am, flash afta flash of sta dem we de mushroom outward. Di tim bigin fɔ kam bak to dɛn sɛns, ɛn Drake tɔn to dɛn.
  
  "Na so i bi... I min... wetin di-"
  
  Dahl bin kam nia fɔ mek i luk am fayn fayn wan. "Po ol Geronimo stil de ya?"
  
  Hayden pul am go. "Saful saful! Yu nɔ ɔndastand ɔl di tin dɛn we dis min?"
  
  Dahl bin blink in yay. "Dis min se sɔmbɔdi lɛf wi skrin instead ɔf bɔks. Yu tink se dis na wɛpɔn?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Di Ɔda nɔ dɔn giv ɔp pan dis." "At least nɔto so we i kam pan Nazi wɔ kriminal dɛn. Dis min se di Ɔda na-"
  
  Bɔt afta dat, di laf bin stɔp.
  
  Hayden bin frɔz, i nɔ bin shɔ wetin fɔ ɛkspɛkt. I luk dɔŋ, rɛdi fɔ duck ɛn ayd. I bin tinap bifo Lauren. I bin wish se Kinimaka, Drake ɛn Dal nɔ bin so damn klos. I...
  
  Di logo bin de flash na di skrin, brayt rɛd pan blak, natin nɔ pas wan blɔd we de na in maynd.
  
  Alicia bin tɔk se: "Dis na di logo fɔ di ɔda.
  
  A nɔ ɔndastand," May admit. "Aw dɛn go ebul fɔ mek da skrin de insay in ples? Ɛn aw i go stil wok?"
  
  Yorgi bin tɔk se: "Dɛn nɔ bin du am.
  
  Di logo bin fade ɛn Hayden bin put ɔl ɔda tin na in maynd. Di blak skrin bin apia bak ɛn wan vɔys we dɛn mek wit atifishal we bigin fɔ swɛt tru di spika dɛn.
  
  I bin rayt se: "Wɛlkɔm to una bad bad drim, bɔy pikin ɛn gyal pikin dɛn," dɔn dɛn stɔp fɔ laf we dɛn dɔn stɔp fɔ laf. "Angri de grit yu, ɛn yu fɔ no se di las tu Ɔsman dɛn na dɛn wɔs pas dɛn ɔl. If angri nɔ pas yu, day go kam! Ha, ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden tek smɔl tɛm fɔ wɔnda wetin twist maynd ɛn twist imajineshɔn dɔn kam wit dis krap.
  
  "Dɔn lɛ wi go stret to di pɔynt. Di Tɔd Ɔsman go lɛk fɔ pwɛl una ɔl pas fɔ alaw una fɔ pwɛl unasɛf. Angri de du dat, a rayt? "- kɔntinyu di gutural vɔys. "Ɛn naw we yu dɔn muf go na di ilɛktronik tɛm, i go apin kwik kwik wan. Yu dɔn ɛva yɛri bɔt Strask Labs?"
  
  Hayden kray, tek wan kwik luk rawnd ɛn tɔn pan di bays kɔmanda. I nɔd ɛn i bin want fɔ tɔk we di vɔys kɔntinyu.
  
  "Dis na wan pan di big big kɔngrigeshɔn dɛn, we dɔn ɛl fɔ tek ova di wɔl. Pawa. Afɛkt. Big big rich, dem want am ol and stat muv to di big lig. I nɔ tu te yet we di Amɛrika gɔvmɛnt bin abop pan Strask Labs."
  
  Wetin i min? Hayden bin tink bɔt dat. Ɛn aw i nɔ tu te yet?
  
  "Na Dalas, Tɛksas, we nɔ de fa frɔm ya, Strask gɛt wan lɛbɔraytri fɔ tɛst bayoloji. Dɛn kin mek mɛrɛsin, sik, mɛrɛsin ɛn wɛpɔn. Dɛn de rɔn di gamut. If wan infekshɔn de we de kil pipul dɛn, wan vayrɔs we de kil di wɔl, wan nerve gas canister, ɔ wan nyu bayolojikal wɛpɔn, Strask na Dallas go gɛt am. Literally," i grɔmbul, "na jenɛral stoa."
  
  Hayden bin want fɔ stɔp am rayt de. Tin dɛn bin de go na wan bad bad say.
  
  "Di bayolojikal laboratori dɔn bi wan target. Di angri go kɔmɔt. Yu tin dɛn we yu plant ɛn di wan dɛn we de ɔlsay na di wɔl go dray ɛn day. Na pɔyzin we mɔtalman mek we kin mek pɔsin want fɔ tɔch wan patikyula kayn tin we dɛn kin plant ɛn dɛn nɔ kin ebul fɔ stɔp am. Wi na di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt. Ɛn lɛk aw a bin se, dis na yu nɛtmɛr."
  
  Di rikodin bin stɔp. Hayden bin blink in yay ɛn luk am, i nɔ bin no bɔt di wɔl ɛn in prɔblɛm dɛn atɔl. If di Ɔda bin de target wan biolab we bin dɔn pinpoint wan krop kɔntaminɛshɔn ɛn plan fɔ pwɛl ɔl di sapɔt, den...
  
  I bin pɔsibul. Ɛn i pɔsibul. Wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se di sik go afɛkt di grɔn bak, so dat no tin we pɔsin kin it nɔ go ɛva gro igen.
  
  Dɔn, wantɛm wantɛm, di skrin kam layf bak.
  
  "O, ɛn naw we wi de liv insay di ilɛktronik tɛm, lɛ a tɛl yu dis. We yu opin dis kɔfin, we yu bigin dis rikodin, yu de mek di wan ol tin bigin fɔ muv-ilɛktronik we!"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-SIKS
  
  
  Fɔt Sil bin kam insay di fɛt. Di kɔmanda fɔ di bays bin ala fɔ mek wan tɛknishian kam pul di rikodin, di skrin, ɛn ɛni ɔda tin we dɛn go fɛn insay di kɔfin. Hayden bin si bɔndɛl dɛn we gɛt ol klos ɛn bon dɛn na di bɔt ɛn i bin gɛt fɔ tek am se di Ɔda jɔs put wan skrin insay ɛn lɛf am fɔ mek pɔsin fɛn am. Yu tink se di signal we dɛn kɔnɛkt to di bays in Wi-Fi go dɔn kɔmɔt di tɛm we dɛn opin di kɔfin?
  
  A fɔ biliv so. Di printout bin mak di biginin fɔ di rikodin. I go mɔs bi se, sɛns dɛn bin de insay. Enibodi we du ol dis na tech savvy. We bin mek wi aks ɔda kwɛstyɔn.
  
  "Wi jɔs dɔn jomp bifo frɔm di Nazi wɔ kriminal dɛn we bin de fifti ia bifo te naw?"
  
  Smit bin tɔk se: "A nɔ ɔndastand am.
  
  Di tim bin dɔn muf kɔmɔt nia Gɛronimo in grev fɔ alaw ɔda pipul dɛn fɔ tek pat, ɛn naw dɛn tinap insay wan grup ɔnda di tik dɛn.
  
  Hayden bin tɔk se: "A bin tink se i rili klia. "Di gyal se wi na di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt. Dɛn stil de."
  
  Di kɔmanda fɔ di bays bin kam nia. "So pipul, wi don double and triple de cheik wi perimita. No sayn fɔ yu spɛshal fɔs ɛnimi dɛn. Luk laik se dem klia wan mis di mak dis taim en a rili blaym dem. Na plenti faya pawa de ya." I pɔynt to di sojaman dɛn we tinap rawnd di fɔt.
  
  Lauren bin tɔk se: "Dis nɔ min se dɛn nɔ bin de brodkas di signal we kɔmɔt na da grev de na ɔda say dɛn." "Ɛni nɔmba pan pipul dɛn bin fɔ dɔn si am insay wan we ɔ ɔda we."
  
  Di kɔmanda nɔd se: "Pan ɔl we dis na tru, na smɔl tin nɔmɔ wi go ebul fɔ du bɔt am. Naw wetin wi kin du na fɔ kɔl Strask Labs ɛn, as dɛn de se, fɔ wɔn dɛn man ya."
  
  I pɔynt to wan man we bin de nia de we dɔn ɔlrɛdi gɛt in fon prɛs na in yes.
  
  Hayden bin no se i fɔ kɔl Sɛktri Kro, bɔt i nɔ bin gri we di sojaman in kɔl kam oba di lawd spika, di bip we nɔ gɛt ɛnd bin mek di SPEAR tim luk rawnd wit wɔri.
  
  Di kɔmanda fɔ di bays bin tɔk se: "Dis na laboratori we gɛt pipul dɛn we de wok fɔ 24 awa." "On kol to di ami and di Wait Haus. A nɔ ebul fɔ tɔk aw i bad." I bin blem di fon we bin de ring.
  
  "Yu nɔ nid fɔ du dat." Hayden bin tɔk. "Yu kin kɔntak di lokal ɔtoriti dɛn? Sen dɛn na Strask ɛn tɛl dɛn se wi de go."
  
  "Wantɛm wantɛm, Ejen Jey."
  
  Hayden rɔn go na di ɛlikopta. "Wi fɔ rich na Dalas! Naw! " .
  
  
  CHAPTER TWƐNTI SƐVƐN
  
  
  Karin bin spɛn wetin impɔtant to am fɔ lɔng tɛm bifo i ivin sho di flash drayv na di kɔmpyuta tɛminal. I bin no gud gud wan se pɔsin we gɛt Taylɔr Wɛb in jɛntri ɛn pawa kin instɔl ɛni teknɔlɔji na in kɔmpyuta - mɔ di wan we gɛt ɔl di dɔti sikrit dɛn we i dɔn gɛda fɔ lɔng tɛm.
  
  Ɛn na ya i bin de.
  
  Yɔŋ uman. Kɔmpyuta. Flash-kad we yu kin yuz.
  
  Ɔmɔs nem dɛn dɔn kɔl mi trade? Girl wit data. Hed insay wan wɛb. Khakaz.Lɔng tɛm dɔn pas, fa, bɔt stil rili impɔtant.
  
  Dino ɛn Wu bin tinap ɛn wach, dɛn bin de wach di os ɔlrɛdi fayn lɛk aw i kin ɛva bi. Dɛn bin gɛt sɛns fɔ ɛvri aprɔch ɛn plan wit bak-ap strateji fɔ ɔl tu di had ɛn sɔft ɛvakyushɔn sityueshɔn dɛn. Ɔl di tri sojaman dɛn bin de pan siriɔs kɔndishɔn naw - dɛn bin bit dɛn, brus dɛn, dɛn de wɛl smɔl smɔl frɔm dɛn waka na San Fransisko. Dɛn bin hot bak, angri ɛn dɛn nɔ bin gɛt bɛtɛ mɔni. Ɔnda Karin in garanti, dɛn bet ɔltin pan am. Frɔm di biginin.
  
  I bin tɔk se: "Na tɛm fɔ pruv se yu gɛt valyu."
  
  In fɔs ia dɛn nɔ bin ɛva lɛf am, fɔ lɔng tɛm i bin tɔn in bak to di wɔl. Fɔ pwɛl wisɛf na bin wan pan di we dɛn we dɛn bin de yuz fɔ pe fɔ Gɔd.
  
  Dino bin tɔk se: "Wi biliv pan yu.
  
  I bin smayl bad bad wan as i de put di flash drayv ɛn wach di big skrin. I bin disayn ɔltin fɔ rɔn kwik kwik wan, ɛn naw i nɔ bin de delay atɔl we di prɔmpt flash na di skrin:
  
  Kɔntinyu?
  
  Damn rayt.
  
  I sidɔm ɛn bigin fɔ wok. Di kibɔd bin de rɔtin, in finga dɛn bin de flik, di skrin bin de flik. I nɔ bin de tink se i go fɛn ɔ ivin ɔndastand am wan tɛm-bɔku gigabayt infɔmeshɔn bin de de-ɛn na dat mek i mek ɔltin as ɔlta-sikyu as i pɔsibul bifo i lod di drayv. I bin opin sɔm ɔfsho akɔn dɛn bak ɛn tu-tri akɔn dɛn na Lɔs Ɛnjɛls we dɛn go ebul fɔ put sɔm kɔsh mɔni insay kwik kwik wan. Na tru se i mɛmba ɔltin frɔm di tɛm we i bin de na SPEAR; na wetin apin afta Wɛb in day na in kin mek di kes apin.
  
  I nɔ bin pe atɛnshɔn to di tawdry bɔt bad bad dɔkyumɛnt dɛn fɔ naw ɛn i bin de pe atɛnshɔn pan in mɔni biznɛs, i tɔn in finga dɛn ɛn in skrin to wan big big briz we gɛt infɔmeshɔn. Dino bin de blo as i de tray tranga wan fɔ kip am.
  
  "Damn it, a bin tink se a na genius na Sonic. A bet se yu mek dat prik likl shit shot ol ova di ples, huh?"
  
  "Yu sabi Sonik? Frɔm Masta Sistem ɔ Mega Drayv? Wi ɔl tu yɔŋ fɔ dis?"
  
  Dino bin luk lɛk se i kɔnfyus. "Play steshɔn, man. Ɛn retro bɛtɛ."
  
  Karin shek in ed, ɛn fos insɛf fɔ smayl. "Oh yeah, na totli retro, man."
  
  We i dig dip dip wan insay di faynɛns fayl, i nɔ tu te, i kam fɔ no di akɔn nɔmba dɛn, di kɔd dɛn fɔ sɔt, ɛn di ki kɔmand dɛn. I bin fɛn sɔs bank dɛn, bɔku pan dɛn na ɔfsho. I bin fɛn pas sɛvinti fayv difrɛn stori dɛn.
  
  "Wɔndaful."
  
  Dino pul wan chia ɔp. "Yea, a de get had taim fo kip track of di tu. Ɛn dɛn ɔl tu ɛmti!"
  
  Karin bin no se i nɔ gɛt tɛm fɔ chɛk ɛvri akɔn. I bin nid fɔ kɔt am ɛn pik di bɛst wan. I bin yuz sɛns fɔ rayt wan simpul program we go go tru di fayl ɛn sho di akɔn dɛn we gɛt di nɔmba dɛn we pas ɔl. I rilis am naw ɛn wet fɔ fayv sɛkɔn.
  
  Di tri blu strɛp dɛn we bin de flash bin luk prɔmis.
  
  "Lɛ wi luk yu."
  
  Di fɔs akɔn bin flash. I bin de na di Keyman Ayland dɛn, dɛn nɔ bin de yuz am, ɛn i bin sho se i balans na tati tawzin dɔla. Karin bin blink in yay. Yu go mɔs de jok! I bin no se Wɛb dɔn dɔn kɔt tayt we i nɔ tek tɛm tray fɔ fɛn Sɛnt Jɛmin in trɔs - i bin dɔn go am in wan ɛn i bin dɔn spɛn bɔku bɔku mɔni fɔ mek dɛn nɔ no am ɛn fɔ tek wan ami we i de go di ɛnd, i bin dɔn pe bɔku bɔku mɔni fɔ aks fɔ wan las fayv, - bɔt i nɔ bin de tink se in akɔn dɛn go dɔn so.
  
  Ɛni we aw i bi, i bin sɛn tati tawzin kwik kwik wan na di lokal Lɔs Ɛnjɛls bank akaun we i bin dɔn opin.
  
  I risky, bɔt if wi rɔsh, wi kin pul di mɔni ɛn tek am wit wi. If sɔmbɔdi bin de spay di akɔn, we i bin tan lɛk se i nɔ go bi bikɔs i nɔ gɛt bɛtɛ mɔni, dɛn fɔ ebul fɔ du dat bifo ɛnibɔdi kam fɔ no.
  
  I muf go na di nɛks akɔn, si di balans na et tawzin dɔla, ɛn i gɛt fɔ admit se i bɛtɛ dis we. Bɔt natin nɔ bin tan lɛk di bɔku bɔku pipul dɛn we i bin de op fɔ. Neks to am, Dino nɔ tɔk natin. I tek di kɔsh mɔni ɛn, i ol in briz, i prɛs di las bil.
  
  Damn am na so. Fayvtin tawzin?
  
  Dɛn bin fos am fɔ luk di bil dɛn we lɛf, ɛn dɛn bin de kɔsh am bay di ɛnd pan di sɔm we na lɛk wan ɔndrɛd ɛn tati tawzin dɔla. I nɔ bin bad, bɔt i nɔ bin bi layf tɛm garanti tayp mɔni. Dis go tek tɛm, ɛn i bin de tek tɛm fɔ mek i nɔ kɔnɛkt fɔ lɔng tɛm, bɔt fɔ naw bikɔs di tin dɛn we i nid nɔ bin gɛt bɛtɛ tin fɔ du, dat bin mek i nid fɔ du di nɛks tin we i fɔ du.
  
  I bin tɔk se: "Fud fɔ blakmɛl."
  
  Dino bin tɔk se: "A nɔ gladi wit dis.
  
  Karin bin tɔk se: "I dipen pan udat i bi. "Ɛn wetin dɛn du. Wi kin pul di tru tru bad bad bastard dɛm - sɔntɛm tru sɔm nyu spɛshal wɛbsayt - ɛn tɔk bɔt wetin wi kin du bɔt di wan dɛm we kin lɔs sɔm paund."
  
  Wu bin shek in ed. "Wetin?" - A aks.
  
  "Sɔm dɔla dɛn.Tsentarinos. Wonga na wan. Damn, wia wi de stat?"
  
  Di nyu fayl bin gɛt bɔku pej dɛn we gɛt nem dɛn, ɛn ɛni wan pan dɛn bin rayt bold ɛn dɛn bin rayt foto ɛn di de wit dɛn. Karin bin skrol dɔŋ di list. "Rayt, wɛl, dɛn de insay alfabɛt ɔda. At least na somtin dat. Ɛni tin we yu lɛk?"
  
  Dino se, "A nɔ no ɛni jɛntriman." "Nɔto fɔ tɔk bɔt fɔ blakmɛl pɔsin."
  
  Wu bin tɔk as Karin de skrol di AC pej wit kɔnfidɛns se: "A no sɔm pan dɛn nem dɛn ya." "Sɛlɛbriti dɛn." Spɔt sta dɛn. Di wan dɛn we de prich na TV. Gɔd, udat na bin dis Wɛb man?"
  
  "Udat na bin am?" Karin bin fil se di et de bigin wit nyu trɛnk. "Wan pan di tin dɛn we wɔs, we de mek pɔsin fred ɛn we gɛt pawa pas ɔlman we dɔn ɛva liv. Iv we tan lɛk mɔtalman, we ebul fɔ afɛkt ɔl di layf we de na di planɛt."
  
  Dino bin tɔk se: "A kin nem tu-tri pan dɛn rayt naw.
  
  "Yɛs, ɛnibɔdi kin du dat. Bɔt na dɛn kayn ɔn dɛn ya wi want fɔ de ɔnda."
  
  Karin bin de chɛk in fayawɔl dɛn na in sistɛm, ɛn i bin de luk fɔ ɛni sayn we de wɔn pɔsin kwik kwik wan fɔ sho se ɔda pɔsin de snup rawnd. Natin nɔ bin de we pɔsin kin imajin, bɔt i nɔ bin so fɔ biliv se sɔmbɔdi we de de nɔ smat pas am fa.
  
  I pul di flash drayv ɛn tɔk se: "Chek di wan ol ples." "Wi nid fɔ monitar ɔltin fɔ wan de ɔ so frɔm Sayt B. Dɔn wi go si."
  
  
  * * *
  
  
  Dis ɔl na bin pat pan di tɛm we i bin tek tɛm pripia. If sɔntin nɔ apin ɛn dɛn si dɛn, kech dɛn ɔ kil dɛn, i nɔ go bi bikɔs dɛn nɔ pripia. Karin bin yuz ɛni trik we i bin gɛt na in bɔku bɔku wɛpɔn dɛn ɛn ɛni ɔns pan in bɔku bɔku sɛns fɔ protɛkt dɛn.
  
  Ɛn mi plan. Mi smɔl smɔl retribushɔn.
  
  Dino, Wu ɛn in bin kɔmɔt na dɛn os na di dɛzat ɛn dɛn bin de kip dɛnsɛf na wan smɔl smɔl smɔl os we dɛn bin fɛn na di midul we nɔ gɛt natin. I tek wiks fɔ luk fɔ di we aw dɛn de du tin, bɔt we dɛn dɔn fɛn am, dɛn kam fɔ no se na fayn ples fɔ mek dɛn ebul fɔ kip dɛn bak. Wu bin spɛn twɛnti-fo awa fɔ wach di os bay CCTV. Karin ɛn Dino drayv go na Los Anjɛlis, pul di stash fɔ mɔni ɛn put wetin lɛf ɔdasay, wan wan tɛm dɛn de chɛk in nɛtwɔk in fayawɔl, dɛn rilaybiliti ɛn di stet we dɛn de. Bɔku tɛm, i nɔ bin de si ɛni sayn fɔ sho se dɛn dɔn tɛst dis ɛni we.
  
  Bɔt, bay we dɛn de yuz di we aw dɛn de du tin ɛn we dɛn tek tɛm; na di wangren we we dɛn go ebul fɔ kɔntinyu fɔ fri.
  
  Wan ful tati awa bin dɔn pas we dɛn kam bak na di os. Afta sɔm ɔda chɛk ɛn Karin bin rɛdi fɔ wok wit di flash drayv bak.
  
  "Yu dɔn chɛk di kamɛra dɛn?" - i aks.
  
  "Yɛs, jɔs du am."
  
  I jɔs tek sɔm sɛkɔn dɛn ɛn afta dat, wan tɛm bak, i skrol di list we gɛt di nem dɛn. Afta C, fɔ tru, D kam.
  
  Matt Drake nɔ bin de pan di list.
  
  Bɔt wan sɛpret pat bin de fɔ SPEAR. Drake in nem bin de pan di list. Na so Alisia Mayls bin du. Hayden Jay ɛn Mano Kinimaka i bin de ɛkspɛkt. I si Bridget Mackenzie - i nɔ wɔnda. Lanslɔt Smit? Hmmm. Mai Kitano we de na di wɔl. Lauren Fox we nem Lɔrin Fɔks. Yorgi. I fayn fɔ no se dɛn nɔ bin tɔk bɔt Thorsten Dahl.
  
  Bɔt wan tin bin de we dɛn bin de tɔk bɔt Karin Blɛk.
  
  I bin de luk am fɔ smɔl tɛm, dɔn i disayd nɔ fɔ pe atɛnshɔn to am fɔ naw. Ɔda link dɛn we gɛt fɔ du wit di SPEAR tim ɛn we dɛn ad to di bɔt ɔf di fɔs pej na frɔm Kimberly Crow, we na di Sɛktri fɔ Difɛns; To Nikolas Bɛl, we na bin prizina; ɛn wan ol sabmɛnyu we gɛt di taytul "Family/Friends".
  
  Damn, dis guy rili go na taun pan dem.
  
  Fayn.
  
  Di fɔs klik fɔ dɔn jɔs de pan di nem: Matt Drake.
  
  In yay bin de flik, i bin de shek shek, dɔn i bigin fɔ big; in yay dɛn bin opin te i tan lɛk sos.
  
  I bin de wispa wit fred se: "Fuk mi." "O. Fuk fɔ yu. mi."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-ƐIT
  
  
  Matt Drake bin si di Strask Laboratories sayn lɔng bifo dɛn rich de. Na di ɔdasay na Dalas, i bin stil bi wan lɔng bildin, ɛn dɛn bin put in blu ɛn wayt stayl "S" logo na di tɔp pat pan di strɔkchɔ. Bɔt, dɛn motoka dɛn bin de muf kwik kwik wan, ɛn i nɔ tu te, i si se di wan ol ples opin bifo am.
  
  Strask Labs bin luk nɔ impɔtant, bland, stik na di wil, ɛn dat, witout dawt, na di aidia. I nɔ bin ebul fɔ go insay in winda dɛn, bɔt bɔku pan dɛn bin de. In motoka pak bin kɔba wit wan nɛst we gɛt CCTV kamɛra dɛn, bɔt na dat na bin di wɔl. Nɔbɔdi nɔ bin ebul fɔ no aw di kamɛra dɛn bin go bifo ɔ aw fa dɛn bin de go. No get nɔ bin de pas wan smɔl barɛri. No sikyɔriti nɔ de we pɔsin kin si atɔl.
  
  "Ɛni ansa yet?" - na in Dahl aks.
  
  Hayden pinch di brij na in nos. Na in nɔmɔ i bin tɔk se: "Dɛd silɛns."
  
  Drake bin stɔdi di land skay. Di ples fɔ pak motoka dɛn bin shep lɛk L rawnd di bildin, bifo ɛn na di ist say. Na di wɛst, wan stip ɛn gras bin de. Nɔ fɛns nɔ de. Di wan ol eria bin opin plan. Wan nɛtwɔk we gɛt rod dɛn bin de rɔn rawnd am, ɛn bɔku bɔku smɔl ɔfis bildin dɛn, westɛm ɛn strip mal dɛn bin mek di say we yu kin si wantɛm wantɛm.
  
  Dahl bin tɔk se: "Polis.
  
  DPD ɔfisa dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de na di say we di aksidɛnt apin, dɛn pak dɛn na do na di eria nia di sayd we di rod de. Hayden tɛl dɛn drayva dɛn fɔ pak nia de ɛn jomp kɔmɔt.
  
  Drake bin fala mi kwik kwik wan.
  
  "Una si ɛnitin? Ɛnitin?" Hayden bin aks.
  
  Di ɔfisa we lɔng ɛn we gɛt saydbɔn bin luk ɔp. "Wetin yu si na wetin wi get, mam. Dɛn bin tɛl wi fɔ wach ɛn nɔ du ɛnitin."
  
  Hayden bin swɛ. "So wi nɔ gɛt ɛni aydia bɔt wetin wi de put wisɛf insay. Jɔs krayzi pɔsin in prɔmis se tin bad as i kin bi."
  
  Alis bin shrug in ed. "Hai, wetin nyu?"
  
  "If dɛn gɛt bayolojikal wɛpɔn ɔ bayolojikal divays we dɛn mek spɛshal fɔ pwɛl wi krop dɛn, dat min se wi nɔ gɛt ɔda tin fɔ du," na so Dahl tɔk.
  
  "Ɛn aw yu prɔmis wi fɔ go insay?"
  
  Dahl bin smayl se: "Hed fɔ go bifo." "Ɛni ɔda we de?"
  
  Drake bin tɔk se: "Nɔto fɔ wi. "Yu redi?"
  
  Alis bin de grɔmbul se: "Damn." "A rili op se una tu nɔ go ol an."
  
  Hayden aks fɔ di tin dɛn we dɛn aks fɔ ɛn gi dɛn. Drake tek in gas mask ɛn put am pan am. No risk nɔ bin de na di lɛbɔtri.
  
  Dɔn Drake slid dɔŋ wan gras ɛn jomp oba wan rɔk we de dɔŋ ɛn go insay wan ples usay dɛn kin pak motoka dɛn. Na lɛk fɔti motoka dɛn bin skata ɔlsay, di wan dɛn we dɛn kin yuz fɔ kɛr pipul dɛn go ɛn dɛn bin gɛt difrɛn ej ɛn klin. Natin nɔ de we nɔ kɔmɔn. Dahl bin jok nia am, Alicia ɛn May bin de na in raytan. Dɛn bin rɛdi gud gud wan ɛn dɛn wɛpɔn dɛn bin rɛdi. Drake bin de op fɔ di wɔs tin, bɔt fɔ naw ɔl wetin grit dɛn na wan eerie silence.
  
  "Yu tink se di infɔmeshɔn dɔn rich di ɔda tim dɛn?" Kinimaka bin luk rawnd di perimita. "If sɔm pan dɛn kɔntri ya gɛt briz se dɛn kayn bayolojikal wɛpɔn dɛn de ya ɛn dɛn nɔ go ebul fɔ du na dis lɛbɔtri, wi kin gɛt atak. Ɛn Strask nɔ gɛt bɛtɛ sikrit pas Fɔt Sil."
  
  "Ɔda tim dɛn?" Lauren bin swɛt insay di pɔsin we de tɔk to am. "A de wɔri se dɛn bin brodkas di rikodin fɔ di Ɔda witout ristrikshɔn. Ɛn dat wan shit storm kin rili de insay ful swing."
  
  Kinimaki in mɔt tɔn to big sɛklɔ. "Oooh."
  
  Drake ɛn Dahl bin muf go bifo, dɛn bin de manej bitwin motoka dɛn ɛn kip dɛn yay pan ɔl di winda dɛn. Natin nɔ bin muf. No alam nɔ bin de blo insay. Dɛn rich na di rod dɛn we de go na di men lɔbi ɛn si se ivin dɛn smɔl winda dɛn de dɔn dak.
  
  Dahl bin tɔk se: "If a bin de delivr na ya." "A go tink wantɛm wantɛm se dis nɔto ɔdinari lɛbɔtri."
  
  "Yɛs, padi. I bɛtɛ ɔltɛm fɔ mek yu gɛt fayn smɔl risepshɔn."
  
  Dahl bin tray di domɔt handel dɛn ɛn i bin luk lɛk se i sɔprayz. "Dɛn nɔ lɔk am."
  
  Drake bin wet fɔ Hayden in kɔmand ɛn ɔda. "Go."
  
  Wit gas mask we de mek i nɔ ebul fɔ si, i bin de wach we Dahl opin di domɔt dɛn big wan ɛn afta dat i slip insay. Drake level up in nyu HK wen i de luk fo enemi. Di fɔs tin we dɛn si na bɔdi dɛn we de ledɔm nia di risɛpshɔn dɛsk ɛn na di kɔridɔ dɛn we de biɛn.
  
  "Kwik". Dahl rɔn go to di fɔs wan, we Alicia kɔba am. Mai rɔn go na di sɛkɔn wan, we Drake kɔba am. Di Swidan man bin chɛk in puls kwik kwik wan.
  
  I bin tɔk se: "Tɛnki Gɔd. "She de alayv".
  
  "Ɛn dis wan bak," Mai kɔnfyus ɛn es di pɔsin we dɛn atak in yaylid. "A tink se dɛn bin tek drɔgs. Slip gas, ɔ ɛni fayn fayn wɔd we dɛn kɔl am."
  
  Hayden bin de kɛr wan gas, vapour ɛn fume detector wit am. "Na sɔntin lɛk dat. Nɔto pɔyzin. Nɔto fɔ kil pɔsin. Sɔntɛm sɔntin we layt fɔ mek dɛn slip?"
  
  Alis bin tɔk, ɛn di mask bin chenj in vɔys se: "Vɔdka tɔn to wɛpɔn." "Dat go dɔn du fɔ am."
  
  Kensi luk am, i de shek in ed smɔl smɔl.
  
  "Wetin yu de luk, Brijit?"
  
  "Wɛl, at least wit dis mask a kin luk yu we a nɔ trowe."
  
  Hayden bin tɔk se: "Di gas go mɔs dɔn bi gas we de wok fast fast ɛn we de kɔba am ɔlsay." "Aw di ɛl dɛn du dat?"
  
  Lauren bin tɔk se: "Vent dɛn. "Hit sistem, air conditioning, somtin laik dat. Pan ɔl we, sɔntɛm, sɔnsay sayɛnsman dɛn de we dɛn lɔk na dɛn lɛbɔretri. We wi tink bɔt di kayn tin we dɛn de du, nɔto ɔl di lɛbɔretri ɔ say dɛn we dɛn de kip tin dɛn go kɔnɛkt to di men no."
  
  Hayden bin tɔk se: "Okay. "So wetin mek ? Wetin dɛn bin ebul fɔ du we dɛn put di wan ol staf slip?"
  
  Wan nyu vɔys bin brok insay dɛn tɔk, nɔto tru di kɔmyunikeshɔn sistem, bɔt tru sɔm kayn lawd spika sistem we sɔntɛm bin kɔba di wan ol bildin.
  
  "Yu de ya? Wetin wi go se bɔt di ɔda wan dɛn? Oh gud. Dɔn wi kin bigin insay lɛk twɛlv sɛkɔn so."
  
  Drake tɔn rawnd kwik kwik wan, de wach di domɔt. Lauren in vɔys bin swip tru di kɔmyunikeshɔn lɛk taydal wev.
  
  "Wi de kam nia mɔ ɛn mɔ! A tink se di Izrɛlayt dɛn. Mek wi brok tru rayt naw. Ɛn di pipul dɛn na Swidan!"
  
  "If ɛva ples bin de usay gɔn nɔ bin de fɛt..." Alis bin pɔynt.
  
  Di shoot dɔn bigin ɔlrɛdi; I nɔ gɛt wan dawt se di polisman dɛn na Dalas bin de na di tray we di wan dɛn we bin kam insay di os bin de waka. Pan ɔl dis, di atak bin apin kwik kwik wan we nɔbɔdi nɔ go biliv. Drake bin dɔn ɔlrɛdi de waka na di kɔlol ɛn kɔnɛkt to in kɔmyunikɛta, ɛn i bin de aks fɔ mek dɛn gi am imejensi shutdown kɔd we go opin bɔku pan di domɔt dɛn we de insay. Da tɛm de, wan big row we gɛt winda dɛn biɛn di fɔs row domɔt dɛn bin bɔm, ɛn di grenade dɛn bin pwɛl di triplɛ glas kwik kwik wan. Drake si di shrapnel we shap lɛk reza de bɔm insay wan wef we de kil, we nɔ go ebul fɔ stɔp, ɛn i de rɔn ɔlsay na di rum dɛn. Shards we dɛn ɛmbas insay ɛvri sɔfays. Di patishɔn dɛn we de insay ɛn di ɔfis winda dɛnsɛf dɔn brok ɔ dɛn dɔn drɔp. Drake bin pɔynt di gɔn na di domɔt dɛn.
  
  Lauren in vɔys: "Tu, tri, fayv, et, sɛvin."
  
  I ɛnta di ɔvarayd kɔd kwik kwik wan, dɔn i rɔn tru am, dɔn di ɔda pipul dɛn na di tim fala am. Bɔdi dɛn bin de ɔlsay, we di gas we bin de slip bin mek i nɔ no natin.
  
  "I sef fɔ mek wi pul wi mask?" i aks.
  
  Hayden bin de wach di kwaliti fɔ di briz. "A nɔ de rɛkɔmɛnd am. Yɛs, i dɔn klia naw, bɔt ɛnibɔdi we kam wit di gas go ebul fɔ du am bak."
  
  Dahl bin tɔk bak se: "Wit di tin dɛn we wɔs pas ɔl."
  
  "Damn am".
  
  Drake opin faya we i si mask figa dɛn de kam insay. Fayv wan tɛm, so sɔntɛm dɛn na bin Rɔshian pipul dɛn, we bin de fri dɛnsɛf frɔm dɛn bulɛt ɛn nɔ bisin bɔt udat dɛn de du bad we dɛn de go. Drake hit wan pan di vest, di ɔda wan dɛn rɔnawe.
  
  "A tink se wi kin se wit kɔnfidɛns se di Rɔshian tim nɔ de ɔnda gɔvmɛnt sankshɔn. No gɔvmɛnt we gɛt rayt maynd nɔ go gri fɔ du dis."
  
  Kinimaka bin de laf. "Wi de tɔk Rɔshian dɛn ya, padi. Hard to say."
  
  Kenzi bin tɔk se: "Ɛn if dɛn bin tink se dɛn go ebul fɔ kɔmɔt biɛn am." "Izrɛlayt dɛnsɛf."
  
  Drake bin rɔnawe biɛn di tebul. Di patishɔn dɛn we bin de rawnd di perimita fɔ dis intanɛnt labirint fɔ ɔfis dɛn bin flimsy at best. Dɛn fɔ kɔntinyu fɔ muf.
  
  I bin de wɛf Alis ɛn May we i de pas. I bin tɔk se: "Lɔrin. "Wi no usay di bayolojikal wɛpɔn dɛn de?"
  
  "Nɔ yɛt. Bɔt di infɔmeshɔn de kam."
  
  Drake mek wan grimace. I go bi se di birokrat dɛn we bin de kil pipul dɛn bin wej di kɔst fɔ pipul dɛn layf wit di mɔni we dɛn bin de gɛt. Hayden bin push pas. I bin tɔk se: "Go dip dip wan." "Na so i go bi."
  
  Di Rɔshian dɛn bin faya na di intɛriɔ ɔfis dɛn. Di bulɛt dɛn bin chɛr di fayv glas skin, ɛn dis bin mek di panɛl dɛn fɔdɔm ɛn di aluminiɔm stɔd dɛn bin de flay ɔlsay. Drake nɔ bin es in ed ɔp. Hayden bin kray fɔ go bifo.
  
  Drake bin luk bitwin di rɔblɛs. "A nɔ ebul fɔ gɛt mi yay pan dɛn."
  
  Dahl bin sidɔm frɔm difrɛn we fɔ si tin. "A kin". I bin faya; di man fɔdɔm, bɔt Dahl shek in ed wit bad at.
  
  "Vɛst." Stil fayv strɔng."
  
  Lauren bin dɔn di kɔl. "Jɔs wan smɔl infɔmeshɔn, pipul dɛn. Di komand we rilis di slip ejen definitli kom from insaid di bildin."
  
  Hayden bin tɔk se: "A gɛt am. "Lɔrin, usay di pipul dɛn na Swidan de?"
  
  So, sayn: "Frɔm di we aw dɛn kam insay, a go se frɔm di ɔda say na di bildin, de go stret to yu."
  
  "Damn, den wi nid to get to di sentral point fos. Assuming dis na di we fɔ go dɔŋ to di lɔwa lɛvul dɛn, Lauren?"
  
  "Yɛs, bɔt wi nɔ no usay di bayolojikal wɛpɔn dɛn de yet."
  
  Hayden bin tɔk se: "I de dɔŋ de." "Dɛn go gɛt fɔ ful fɔ kip am ɛni ɔda say."
  
  Drake bin nɔd pan Dahl. "Yu de okay?"
  
  "Na dat. Bɔt lɛk aw yu bin dɔn tɔk, no gɔvmɛnt nɔ bin fɔ dɔn alaw dis atak."
  
  "Naw yu tink se di pipul dɛn na Swidan de du tin fɔ dɛnsɛf?"
  
  Dahl bin kray, bɔt i nɔ tɔk natin. Da tɛm de, ɛnitin bin pɔsibul, ɛn di nyu rivyu se di Ɔda kin stil de wok, we dɛn dɔn ɔpdet to wan mɔdan infrastukchɔ, bin put kwɛstyɔn mak dɛn bak ɔlsay na di pej. Ɔmɔs stɛp dɛn de bifo wi?
  
  Ɛn di nɔmba 4 wan? If angri nɔ pas yu, day go kam!
  
  Drake bin rol ova. Kinimaka krep go na di fa say na di ɔfis ɛn pres insɛf pan di ɔda wɔl, ɛn Smit fala am as dɛn de kam togɛda na di insay sɛnta. Hayden, Mai ɛn Yorgi bin waka rayt tru di midul. Drake bin faya shot afta shot fɔ pin di Rɔshian dɛn na grɔn. Kenzi bin krab midul dɛn, i ol wan pistɔl, bɔt pan ɔl dat, i bin luk lɛk se i rili fil bad. Di po gyal bin de mis in katana.
  
  Drake rich di ɛnd pan di opin-plan ɔfis eria. Hayden bin dɔn de de, i bin de luk rawnd di opin ples we de go na di ɛlivat bank ɛn wan ɔda big eria we gɛt ɔfis dɛn we de biɛn am. Na Swidan pipul dɛn bin de sɔmsay de.
  
  Lauren bin tɔk na dɛn yes se: "A et fɔ gi una bad nyuz." "Bɔt di Izrɛlayt dɛnsɛf jɔs mek wan brek-ɔp. Dis na say we wɔ de. Yu ar damn laki tu bi dea. " .
  
  Naw Kensi don kam bak. "A rili dawt se di Izrɛlayt dɛn gɛt di sɔpɔt we di gɔvmɛnt de gi. Bɔt a biliv se dɛn wan ya na Spɛshal Fos. Yu nɔ gɛt ɛni sɔpɔt?"
  
  "Na mi we." Wan bot we ful-ɔp wit am. A nɔ no aw dɛn tim ya de ɛkspɛkt fɔ kɔmɔt pan am leta."
  
  Kensi se, "Yu nɔ biliv dis. "Wan we de ɔltɛm. Yu nid fɔ bigin fɔ kip di wan dɛn we dɛn dɔn du bad to sef ya. Gi dɛn di ɛp we dɛn nid."
  
  Hayden dɔn kam bak. "Sɔri, a nɔ ebul fɔ gri wit dis yet. Wi nɔ no wetin wi de dil wit. Wi nɔ no if di Ɔda kin rilis ɛnitin we go kil pas dat."
  
  "Dat no bi rizin fo get dem out?"
  
  "Di Ɔda kin want mek wi du jɔs dat. Opin di domɔt dɛn."
  
  Alis bin se: "Mmm, dude. "Sɔm idiot dɔn ɔlrɛdi opin di winda dɛn."
  
  Hayden bin tink bɔt dat. "Damn, yu rait, bot dis de onli mek am wos. Wetin if di Ɔda in trik na fɔ rilis sɔntin we de kil ɔlsay na Dalas?
  
  Drake bin de luk di ɛlivat dɛn wit ɔl in yay. "Wi nid fɔ no usay di fukin bayɔwepan de."
  
  Di bulɛt dɛn bin bɔm pan di Rɔshian kɔntinjɛn, ɛn tɔn dɛn to "papier-mâché" we dɛn mek wit difrɛn panɛl dɛn. Steshɔnari dɛn bin de flay na di ays: wan sɛt pan pensil, wan tɛlifon, wan ol stak pepa.
  
  Di tim dɔn land.
  
  I nɔ bin izi fɔ yɛri Lauren in vɔys. "Sab-level fo, laboratory 7. Na de i de. Kam kwik!"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-NAYN
  
  
  We di SPEAR tim yuz wan row ɛlivat as shild agens di Swedes, dɛn kip faya we nɔ de chenj pan di Rɔshian dɛn as dɛn de rɔn go na di stɛl domɔt dɛn. Dɛn fri Hayden ɛn Jorgi we Kinimaka ɛn Smit bin de luk afta di Swidan pipul dɛn ɛn di ɔda pipul dɛn na di tim bin de pe atɛnshɔn pan di Rɔshian dɛn.
  
  Hayden bin pres di bɔtin we dɛn rayt SL4.
  
  If di ɛlivat dɛn ring, di sawnd bin lɔs bikɔs ɔf ebi ebi gɔn faya. Drake duck, bɔt di ɛnimi stil ebul fɔ ritɔn faya ɛn kray fɔ go bifo, de muv rawnd tebul afta tebul ɛn yuz tin dɛn we strɔng fɔ tek kɔva biɛn dɛn. Ivin da tɛm de, wan man bin fɔdɔm wit bulɛt na in ed. Wan ɔda wan bin ala bikɔs i bin de fil pen as dɛn bin de wing am, ɛn dɛn bin shot wan ɔda wan na in leg. Bɔt pan ɔl dat, dɛn bin kam.
  
  Layt dɛn bin de flash ɔp di mɛtal domɔt dɛn ɛn afta dat dɛn bin swish opin. Hayden jomp in en di res of di tim folo. I bin at fɔ dɛn, bɔt dɛn bin ebul fɔ pas.
  
  Drake bin pres agens Dahl, di Hong Konger bitwin dem.
  
  Alis bin rɛst in chin na in bak. "Udat na dat biɛn mi? Wit finga dɛn we de waka waka?
  
  "Na mi". Kenzi huf as di tayt spes swɛt dɛn insay, lɛf no rum fɔ muv as i spid go ɔp to lɛvul 4. "Bɔt mi an dɛn dɔn trɔs rawnd mi nɛk. I sɔprayz fɔ no se mi finga dɛn de de bak." I bin de wɛf dɛn.
  
  Alis bin fil se i de muv. "Wɛl, sɔmbɔdi stɔp sɔntin ɔp mi ɔn. Ɛn i nɔto banana."
  
  Yorgi bin tɔk se: "O, i go mɔs bi se na mi." "Wɛl, dis na mi gɔn."
  
  Alis bin es in aybrɔw ɔp. "Yu gɔn, nɔto so?"
  
  "Mi gɔn. Mai gun, na dat a min."
  
  "I ful-ɔp wit chaj?"
  
  "Alicia..." Drake wɔn am.
  
  "Mmm, yes, na so i fɔ bi."
  
  "Dɔn i bɛtɛ lɛ a nɔ muf. Wi nɔ want am fɔ wok na dis kayn kɔnfyushɔn ples naw, nɔto so?"
  
  Laki, jɔs as Kensi bin tan lɛk se i de kam gi wan impɔtant ansa, di ɛlifant stɔp ɛn mek wan sawnd we pɔsin kin kam. Di domɔt dɛn opin ɛn di tim bin praktis fɔ fɔdɔm kɔmɔt na di kɔridɔ. Drake bin skan di wɔl dɛn fɔ si wan sayn. Na tru se natin nɔ bin de de.
  
  "Usay Lab 7 de?"
  
  Lauren se: "Tɔn rayt, tɔd domɔt along."
  
  "Pafɛkt".
  
  Dahl bin waka bifo, i stil tek tɛm, bɔt i bin tan lɛk se i gɛt kɔnfidɛns. Di trɛt bin big pas dat, bɔt Drake nɔ ɛva fɔgɛt fɔ smɔl tɛm di rizin we mek dɛn bin de ya. Di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt de. Wetin bak dɛn dɔn plan?
  
  Yorgi pul in mask, i de blo fɔ gɛt briz. Kensi bin jɔyn insay, i brok di lɔ dɛn, dɔn Smit fala am, gi Hayden wan blank luk as i trowe in an dɛn ɔp we i nɔ ebul fɔ du natin.
  
  Dahl kɔntinyu fɔ waka se: "Rɛbel dɛn."
  
  Kenzi bin tɔk se: "A go se kruk pipul dɛn." "I de saund bɛtɛ."
  
  I bin tinap nia am.
  
  "If a nɔ bin so wɛl disiplin, a go damn wɛl jɔyn yu."
  
  "Nɔ wɔri. Wi kin wok pan dis."
  
  Drake bin nud am frɔm biɛn. "Yu no se i bin go prayvet skul, nɔto so, Kenz? Yu nɔ go ɛva brok am."
  
  "Di Mossad gɛt in yon we dɛn fɔ du tin."
  
  Dahl bin luk oba in sholda. "Una tu go sɛt mɔt? A de tray fɔ kɔnsɛntret."
  
  "Si wetin a min?" Drake bin se.
  
  "Fɔs pe atɛnshɔn pan wetin?" Alis bin aks. "Nɔmba wan to 4?"
  
  Dahl bin tɔk se: "Na wi de ya. "Lɔbɔrɔtɔri 7".
  
  "Yu de kɔl ɔltin yusɛf, Tɔsti? Wet, a tink se a gɛt stika sɔmsay."
  
  Hayden bin push fɔ go bifo. "Fɔmeshɔn, pipul dɛn. Luk bak. Wach di ɛlivat dɛn we de na ɔl tu di say dɛn. a nid Lauren na fon fo konekt mi to di bioweapon, en a nid di lab fo bi sef. Yu tink se yu go ebul fɔ du am?"
  
  Dɛn nɔ bin stɔp fɔ stɔp, dɛn skata ɛn tek dɛn pozishɔn. Drake ɛn Hayden bin gɛt fɔ go insay di lɛbɔtri fɔ dɛnsɛf. Dɛn bin fɔs go insay di ɔfis we de na do, we bin ful-ɔp wit tin dɛn fɔ du, ɛn ɔlkayn tin dɛn we dɛn bin de yuz bin kɔba wit ɔlkayn tul dɛn. Drake nɔ bin no wetin dɛn bi, bɔt dɛn bin luk rili impɔtant ɛn dɛn dia.
  
  Biɛn di glas wɔl, wan rum bin de insay ɛn sef.
  
  I bin tɔk se: "Lɔrin. "Laboratory 7 gɛt tu rum dɛn. Ekstanshal ɛn insay. I go mɔs bi se di insay na rum we dɛn kin yuz kemikal fɔ kɔntrol ɛn we dɛn kin sidɔm ɛn pul."
  
  Natin. Dɛn nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ du wit di kɔmyunikeshɔn.
  
  Drake bin de luk Hayden wit ɔl in yay. "Wetin di-".
  
  "Sɔri, Mat. Hayden bin de tɔk bɔt am. Labɔrɔtɔri dɛn kin gɛt frikshɔn shild ɔltɛm, so signal dɛn nɔ kin ebul fɔ go insay ɛn kɔmɔt. Lab 7 de na difrɛn lɛvul frɔm di ɔda pat dɛn na di fasiliti, ɛn i tek wi sɔm tɛm fɔ disable di adishɔnal sikyɔriti."
  
  Hayden bin tɔk se: "Nɔ wɔri. "Usay fɔ go?"
  
  "Insay rum. Wan glas kabinɛt fɔ de de. Yu si dis?"
  
  Drake waka go nia di big glas wɔl. "Yɛs. Rayt na di kɔna we de fa."
  
  "I klia se bayolojikal wɛpɔn dɛn nɔ tan lɛk wɛpɔn. Dɛn fɔ kip am insay wan kanista we di sayz tan lɛk kɔfi flask. Yu kin no am bay di kɔd PD777. Yu gɛt dat?"
  
  "Dɔn ɔndastand". I go na di domɔt kɔd panɛl ɛn pan di ɔvarayd kɔd. "Natin". I bin de swɛt. "Dis rum go gɛt difrɛn kɔd?"
  
  "Lɛ a kam fɔ no. Di prɔblɛm na dat ɔl di bɔs dɛn, di tɛknishian dɛn ɛn di wan dɛn we de ɛp yu na lɛbɔretri de slip de wit yu."
  
  "Nɔ fɔ tɔk bɔt di Rɔshian, Swidan ɛn Izrɛlayt dɛn. Kam kwik".
  
  Drake bin de lisin as Hayden bin de tɔk to di tim. Everitin bin kwait, eerily so. Smith den growl tru in kɔm.
  
  "Muvmɛnt na di ist stej. Na ya dɛn kam!"
  
  May bin ripɔt se: "A bin si se di wan we de na di wɛst bin de muv. "Kam kwik".
  
  Hayden bin tɔk se: "Hold dɛn ɛlifant dɛn de. "Wi go nid dɛn jisnɔ."
  
  Drake bin tink bɔt fɔ shot tru di glas. Wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se i nɔ go mek bulɛt nɔ go insay ɛn i go denja. Di ɔda rum bin gɛt glas kabinɛt dɛn bak we ful-ɔp wit tɛst tyub ɛn kanista dɛn we kin gɛt ɛni nɔmba pan pɔyzin.
  
  Lauren bin ala wan nyu kɔd. Drake bin pan am. Di domɔt bin swing opin. I rɔn go na di fa ɛnd na di rum, opin di kloz ɛn bigin fɔ luk fɔ di kanista. Hayden bin lɛf biɛn. We dɛn de kɔba dɛn bak, ɛni wan pan di tim mɛmba dɛn kin kip di nɛks wan na in yay.
  
  Drake bin go tru kanista afta kanista. Ɛni wan pan dɛn bin gɛt blak, bold lɛta dɛn ɛn nɔmba dɛn we dɛn rayt pan am, ɛn dɛn nɔ bin de wok fayn. Wan minit pas. Smit bin opin faya ɔp di stej, ɛn May du di sem tin sɔm sɛkɔn afta dat. Dɛn bin atak dɛn, ɛn dɛn bin de pre se nɔbɔdi nɔ go bi idiotic fɔ sɛn grenade insay di fɛt.
  
  "Dɔn ɔndastand!"
  
  I pik di kɔntena, tek af sɛkɔn fɔ mɛmba se i gɛt wan bayolojikal wɛpɔn we go ebul fɔ pwɛl at le Amɛrika, ɛn tuck am ɔnda in an. "Na taim fo go".
  
  As wan, we dɛn kɔdinɛt, dɛn bigin fɔ tɔn bak. May ɛn Smit bin kɔba di stej dɛn te Drake ɛn Hayden rich na di kɔlol, dɔn Yorgi ɛn Dal kɔba dɛn. May ɛn Smit bin tɔn bak kwik kwik wan as Alis bin de pres di ɛlivat bɔtin.
  
  Di domɔt dɛn bin opin wantɛm wantɛm.
  
  "Fast pas dat!" - Mai ala, kwik kwik wan apia rawnd di kɔna. "Dɛn de biɛn mi fɔ sɔm sɛkɔn dɛn."
  
  I bin tɔn faya bak, ɛn pin dɛn na grɔn.
  
  Smit tek wan difrɛn rod, naw Dahl kɔba am, dɛn tu man ya de tɔn bak to di domɔt dɛn.
  
  Ɛn afta dat, di alam dɛn bigin fɔ blo, wan pawaful kray we tan lɛk ɔn we ful-ɔp di yes dɛn ɛn sɛn di sɛns dɛn fɔ ɔva drayv.
  
  "Wetin na dis?" Drake bin de ala.
  
  "Nɔ. Oh no!" Lauren bin ala bak. "Kɔmɔt de. Una kɔmɔt de naw! Dɛn jɔs pul sɔntin insay di sistɛm." I bin stɔp smɔl. "Oh mai God... na sarin."
  
  I bin dɔn ɔlrɛdi de tɔn tru di say dɛn we di briz kin kɔmɔt na di ruf na di kɔlol ɛn di say dɛn we de kɔmɔt na di sayd we de kɔmɔt na di ɛlivat.
  
  
  CHAPTER TƐTI
  
  
  Drake bin stɔp di fɔs wef we i bin de fred we dɛn tɔk bɔt di nem Sarin. I bin no se i de kil pɔsin. A bin no se dɛn kin tek am as wɛpɔn we de kil bɔku pipul dɛn. I bin no se Smit, Yorgi ɛn Kenzi dɔn pul dɛn mask.
  
  Ɛn i si wetin dɛn se na wata we nɔ gɛt kɔlɔ ɛn we nɔ gɛt smel de lik tru di say dɛn we di briz de kɔmɔt.
  
  "A nɔ bin ɛva dawt se dɛn kin kip sarin na ya." Hayden bin atak Yorgi. "Bɔt dis..." I grap in mask.
  
  Drake bin no se klos to ɔltin kin bi manipul, injinia, ɔ ivin imajin bak. Di wangren tin we nɔ bin izi fɔ du na fɔ imajin. Di likwid nerve ejen bin infinitely fleksibul. Naw i bin de rɔsh wit ɔl in trɛnk to Kenzi, bɔt i si se Alis ɛn May dɔn de de. Di Izrɛlayt uman bin wɛr mask, bɔt in yay bin dɔn lɔk ɛn in bɔdi bin de swɛla.
  
  Sarin kin kil insay wan to tɛn minit, i dipen pan di doz.
  
  Drake bin tɔk se: "Nɔ. "No no no".
  
  Smit bin slid dɔŋ di sayd na di ɛlivat, i nɔ bin no natin, bifo Dahl ebul fɔ pul di mask kɔmplit wan oba in fes.
  
  Di ɛlivat rɔsh go ɔp, bak na di fɔs flɔ.
  
  "Wetin wi fɔ du?" Hayden bin ala ova di kɔm. "Aw bɔku tɛm dɛn gɛt?"
  
  "Udat?" Lauren bin ansa am lɛk aw i bin de du am. "Udat bin wund?"
  
  "Jɔs fɛn wan damn lab rat ɔ dɔktɔ ɛn tɛl wi wetin fɔ du!"
  
  Kinimaka es Smit pan in sholda as di domɔt dɛn swing opin. Drake si am de kam rɔn go, dɔn i rɔsh insay fɔs, i no se sɔntɛm di Awayi man dɔn fɔgɛt bɔt di Swidan, Rɔshian ɛn Izrɛlayt dɛn we bin de wet. Wantɛm wantɛm, i si wetin tan lɛk smɔl stim de siep tru ɔl di ay levul vent dɛn. In at bin pwɛl. "Dɛn bin rilis am na ya bak."
  
  Lauren bin tɔk se: "Di wan ol kɔmpleks. "A gɛt wan lab tɛknishian rayt ya."
  
  Kinimaka blo, "A nɔ nid am." "Wi nid atropin. Wea dis damn atropine de?
  
  Wan nyu vɔys kam na di layn. "Ɔmɔs pipul dɛn dɔn gɛt di sik? Ɛn to us lɛvul?"
  
  Drake skana di eria ɛn rɔn fɔ kɔva, i aym in wɛpɔn. Alis bin sɔpɔt am. We dɛn bin de muv bifo dɛn, dat bin mek dɛn stɔp.
  
  "To hell wit dis!" Hayden bin de kray. "Wi gɛt tri pan wi yon ɛn dɔzɛn pipul dɛn we dɔn ɔlrɛdi nɔ no natin na di lɛbɔtri. Yu fɔ kam ya wit di antidɔt, ɛn yu fɔ du am naw!"
  
  Di man se: "Sarin de kil pɔsin." "Bɔt i kin tek wan awa fɔ kil. Wi de na di rayt rod, biliv mi. Wi bin rɛdi fɔ dis. Tɛl mi, di wan dɛn we dɛn du bad to gɛt prɔblɛm fɔ blo?"
  
  Drake bin luk bak. Hayden tek smɔl tɛm fɔ chɛk. I bin tɔk wit wan smɔl smɔl tin na in trot se: "Yɛs." "Yes na so i bi".
  
  Drake bin de wach we Dal de waka go nia Kenzi, pul am jisnɔ kɔmɔt nia Alisia, ɛn kray am na in an. I bin de luk Kinimaka stret. Nɔbɔdi nɔ de. Nɔ ɔda say nɔ de. Di wɔl nɔ bin de igen, ɛn na wan tin nɔmɔ bin lɛf pan di Swidan in kɔnshɛns.
  
  "Mano, we de tɔk bɔt am. Wetin wi fɔ du?"
  
  Di big Awayi man bin snor. "Atropine ɛn di Ɔto-Injɛkta."
  
  Di vɔys ansa wantɛm wantɛm. "Mɛdikal bay dɛn de na ɛni flɔ. Ɛni kɔmpawtmɛnt gɛt bɔku antidɔt dɛn, ɛn atropin na wan pan dɛn. Na de yu go si bak ɔtomɛtik injɛkta dɛn. Jɔs stik am na di shɔl mɔsul."
  
  "A no wetin fɔ du!"
  
  Drake wet fɔ di tɛknishian fɔ tɛl Kinimaka usay fɔ go, dɔn i go fɔs. Nɔ fɔ slip rawnd, nɔ fɔ rɔnawe pan di tebul dɛn; dis tɛm dɛn bin de ed aut, de sɔpɔt dɛn padi dɛn we dɔn fɔdɔm, de chalenj ɛni rogue neshɔn we ful fɔ tek dɛn. Di flo bin stil ful-ɔp wit bɔdi, na naw dɛn bɔdi dɛn ya we de slip bin kɔl, dɛn bin de mek dɛn sɔfa wit pen, sɔm bin dɔn ɔlrɛdi shek.
  
  Dɛn bin pwɛl di domɔt dɛn we dɛn bin de yuz fɔ go insay. Man dɛn we wɛr mask ɛn sus bin rɔsh insay.
  
  Drake kik in chia na sayd ɛn afta dat i notis di mɛdikal bay na wan pan di kɔna dɛn na di rum. I bin rɔn. Na di rayt say, di Rɔshian in bɔdi bin de, we wɛr Kevlar, di wan we dɛn bin shot pan. Tu ɔda wan dɛn bin de nia am; dɛn bin de shek shek ɛn day. Sarin bin hit dɛn bad bad wan bak. Di kemikal rilis ifɛktiv wan stɔp di fɛt ɛn SPIR stil bin gɛt di bayolojikal wɛpɔn.
  
  Hayden rɔsh go bifo we i nɔ gɛt wɛpɔn na in an ɛn trowe di domɔt fɔ di mɛdikal bay opin. Insay de, bifo dɛn, wan duzin ampul dɛn we ful-ɔp wit wata we de shayn bin tinap. Dɛn bin mak dɛn klia wan, ɛn Kinimaka ala pan di atropin; Mai pul di ɔto-injɛkta ɛn ful-ɔp am. Kinimaka bin stɔp wan nidul na Smit in fes jɔs sɛkɔn bifo Dal du di sem tin to Kenzi. Alicia ɛn Mai bin dil wit Yorgi, dɔn di tim bin hunker down, taya, numb, fred se di op we bin dɔn ful dɛn at naw bin tan lɛk se i so desperate.
  
  Minit dɛn bin pas. Drake tɔn to Kinimaka. "Wetin de apin naw?"
  
  "Wɛl, atropin de blok di ifɛkt dɛn we sarin gɛt. Dem get fo ton roun."
  
  Di tɛknishian bin tɔk se: "Wach fɔ di bad tin dɛn we kin apin to am." "Basically hallucinations. Bɔt diziz, nɔs, blɔk vishɔn..."
  
  Alis bin tɔk se: "Nɔ wɔri. "Natin nɔ de we wɔs pas pɔb lanch fɔ Tim SPIA."
  
  "Dray mɔt. Hat rit we de go ɔp..."
  
  "Yɛs."
  
  Sɔm minit mɔ pas, ɛn Drake nɔ ebul fɔ du natin, i bin de luk Yɔrga in fes, i bin want wan ɔndrɛd tɛm insay sɛkɔn fɔ mek at le wan drɔp layf kam bak to am. Hayden aks di teknishian if dɛn kin pul di sarin na di sistɛm ɛn alaw ɔlman fɔ pul dɛn mask, bɔt di tin nɔ bin izi fɔ kɔntrol. Ɛnibɔdi we fri di sarin kin stil gɛt ɔda plan dɛn.
  
  Lauren bin mek dɛn biliv se: "Wi de insay di sistɛm naw bak." "Di FBI dɔn detɛn bɔku ay-lɛv kɔmpyuta sayɛnsman dɛn we dɔn de dig insay dis kes fɔ sɔm tɛm."
  
  "Ɛni nyus bɔt ɔda spɛshal fɔs tim dɛn?" Hayden bin aks.
  
  "Wi tink se na so. A jɔs de gɛt kɔnfɔmeshɔn. Ɔl dis kin kɔnfyus smɔl de."
  
  Drake pat Yorgi in chɛst, na di rayt say na in mask. "Tɛl mi bɔt am".
  
  Di Rɔshian bin stɔp smɔl, i es in an dɛn ɔp. In yay flay opin ɛn i luk blank wan stret pan Drake. I kɔf ɛn tray fɔ pul in mask, bɔt Drek bin ol am na in ples. Wit ɔ atɔl atropine, i bɛtɛ fɔ lɛ yu nɔ lɛf natin fɔ chans. Smit insɛf bin strɛs, ɛn afta dat Kenzi; Dahl bin mek wan lɔng sigrɛt we pɔsin kin yɛri fɔ mek i fil fayn. Di tim tek di chans fɔ chenj wan shɔt, wik smayl.
  
  Hayden bin tɔk se: "Lɛ wi put dɛn na di ays." "Wi dɔn dɔn ya fɔ tide."
  
  Lauren bin gɛt kɔntakt bak. "Evritin de okay wit dem? Dɛn ɔl?" I bin stil no udat gɛt di sik.
  
  "So fa so gud, lov," Drake se. "Pan ɔl we i go fayn fɔ mek dɔktɔ chɛk dɛn."
  
  "Wi gɛt wan duzin pan dɛn ya."
  
  Hayden se: "A de kam to yu naw."
  
  Di tim bin grup bak ɛn ɛp dɛnsɛf fɔ kɔmɔt na di domɔt. Hayden bin ol di bayɔ-wɛpɔn na in chɛst, i nɔ ivin shɔ naw udat i go abop pan. I aks Lauren wan kweshon ova di comms.
  
  Lauren bin tɔk se: "Dɛn nid fɔ kɛr am go na say we sef na Dalas. "Na ya a gɛt di ditil dɛn. Dem de wet yu".
  
  Hayden bin de luk Drake wit taya yay biɛn in mask.
  
  I nɔ de ɛva dɔn.
  
  Drake bin no gud gud wan wetin i bin de tink. Bay di tɛm we dɛn rich na di imejensi rum, pul dɛn mask, ɛn fɛn Lauren, dɛn bin bigin fɔ fil se dɛn dɔn rɛst smɔl. Drake bin ɛnjɔy fɔ mek dɛn kam wit ɔt kɔfi to am ɛn Alis bin de kray fɔ wan bɔtul wata. Mai tek di glas frɔm am, tek wan sip, dɔn i invayt am fɔ tek wan sip frɔm di bɔtul we dɛn dɔn yuz.
  
  Kenzi es in an ɛn tek am frɔm May ɛn swɛt. "Wetin mek a de si una 4?"
  
  Alis bin gi in wata bak. "So, stil de alayv? Ei, dis kaunt as tri-sam?"
  
  Drake bin de wach. "Yu no sɔntin? A go no wen na taim fo komot fo dis wok, wen una tu stop fo trai fo piss each oda. Na da tɛm de a go ritaia."
  
  Lauren step away frɔm Smith fɔ smɔl tɛm as bɔku bɔku infɔmeshɔn bin hit in sɛntral kɔmyunikeshɔn sistɛm. Dis inklud kɔmyunikeshɔn frɔm di bad bad man na Washinton, di lokal ɔpreshɔn na Dalas, ɛn, to smɔl pat, di Sɛktri fɔ Difɛns.
  
  I bin de wɛf in an fɔ mek di grup lisin bifo i mɛmba se i kin yuz di kɔnɛkshɔn. "Ei, uh, wɛl, hi. A go gi yu wan adrɛs na Dallas ɛn yu fɔ de na yu rod. Di mɔ we dɛn bayolojikal wɛpɔn dɛn ya de na di wildanɛs fɔ lɔng tɛm, na di mɔ di denja go de. Naw wi gɛt smɔl klarifyeshɔn. I tan lɛk se di ɔrijinal tranquilizer we dɛn bin administret fɔ afɛkt ɔlmost ɔlman we de wok na di lab, dɛn bin trig am via ridandant kɔd jɔs lɛk aw yu opin Geronimo in kɔfin. I tan lɛk se dɛn de tink se sɔntɛm di kɔlt nɔ stil de naw, bɔt i go bi se at le wan pɔsin stil de wok fɔ dɛn. Sarin bin aktiv bak bay di sem kɔd ɛn, wi nɔ gɛt wan dawt, na di sem pɔsin. Insayd pɔsin? Sɔntɛm. Bɔt nɔ fɔgɛt se wi bin gɛt fɔ pul di protɛktiv skrin dɛn na di lɛbɔtri so dat di signal go go insay."
  
  Hayden bin tɔk se: "Yu nid fɔ mek shɔ se pipul dɛn nɔ kɔmɔt bifo di pɔsin we de slip du in wok."
  
  "Na pan am." Bɔt nɔto dat nɔmɔ. Dɛn dɔn kɔnt di bɔdi dɛn." I tek wan briz. "Di wan dɛn we de wok na wi laboratori ɛn di sivil pipul dɛn we nɔ du natin bin du gud wok. I tan lɛk se dɛn ɔl de ansa to atropine. Dɛn kin tek am se bikɔs dɛn bin de slip na grɔn dɛn bin jɔs gɛt wik dos ɛn ɛp bin kam kwik. Naw, no prɔblɛm nɔ de fɔ no udat wi bi, bɔt bikɔs wi bin no di pozishɔn we di Rɔshian ɛn Swidan pipul dɛn gɛt, wi fɔ tek am se wi rayt. Tri Rɔshian dɛn bin day, tu nɔ bin de. Tu pipul dɛn na Swidan dɔn day, wan nɔ de. Ɛn tri Izrɛlayt dɛn day, tu nɔ bin de."
  
  "Dem no get atropine?" Dahl aks wit wɔri.
  
  "Fɔ tru, dɛn du am, bɔt afta di sivilian dɛn. Ɛn i bin rili bit dɛn mɔ agresiv wan."
  
  Bay dis tɛm, Smit, Yorgi ɛn Kenzi bin de na dɛn fut, dɛn bin de luk lɛk se dɛn rɛst ɛn dɛn bin rili want fɔ du sɔntin. Drake bin de wɔnda if dis kin bi wan pan di bad tin dɛn we wi bin dɔn tɔk bɔt.
  
  I bin tɔk se: "Yorgi. "Luk Alicia. Wetin yu de si?"
  
  Di Rɔshian bin grin. "Ayskrim ɛn ɔt chili?"
  
  Drake bin de grin. "I de OK".
  
  Alis bin kray dip wan. "Wetin di ɛl dat min. Yogi pɔsin? Yogi pɔsin? Kam, padi. Yu no se a lɛk yu, bɔt if yu nɔ tɔn di bins, a go gɛt fɔ kil yu."
  
  Drake pul am go to di motoka dɛn we bin de wet. "Wɛl du mi lɔv, yu jɔs pruv in pɔynt."
  
  
  CHAPTER TƐTI WAN
  
  
  Spid na bin dɛn choice, dɛn seviɔ, dɛn Gɔd, ɛn dɛn bɛst we fɔ de alayv rayt naw.
  
  Dɛn nɔ bin gɛt ɛni ilyushɔn bɔt wetin go de wet fɔ dɛn we dɛn de go na Dalas. I nɔ bin mata ɔmɔs polis ɔfisa dɛn bin ɛp; i nɔ mata ɔmɔs FBI SUV ɛn SWAT vɛn dɛn bin de layn di rod, di pipul dɛn we dɛn bin de fes na bin sɔm pan di bɛst wan dɛn na di wɔl, ɛn dɛn go fɛn we fɔ kɔmɔt.
  
  Dipen pan udat dɛn rili wok fɔ.
  
  Drake si di motoka dɛn we dɛn bin dɔn gi dɛn fɔ di shɔt trip we dɛn bin de travul fɔ pas na Dalas-tu motoka dɛn we gɔvmɛnt bin gi ɛn we gɛt 4-wil drayv-ɛn i slam di brek.
  
  "Dis rili nɔ go wok."
  
  We i mɛmba di pak ɛn di tin dɛn we de insay, i nɔd to tu-tri pak ples dɛn nia di say we dɛn kin kɔmɔt.
  
  "Dem go du am".
  
  Lauren bin tɔk se i gri wit dis. "A go aks di FBI fɔ luk insay dis."
  
  "Kwik". Drake bin dɔn ɔlrɛdi de go na da say de. "Ɔl? Lod di fuk op. Wi go soon nid ol di ammo we wi get."
  
  We Hayden bin de na di sɛnt, dɛn rɔsh go na di motoka dɛn, wan blak stɔl kɔlɔ Dɔj Chalenj ɛn wan layt blu Mustang we gɛt tu wayt strɛp dɛn along di hud. Dahl bin modify di Mustang, we bin fayn bikɔs Drake bin want di Challenger. Polis motoka dɛn bin de ala, ɛn dɛn bin de rɛdi fɔ klin wan rod we de pas na di tɔŋ we nem Dalas. Di helikopta bin de hover nia de, won se i go bi se SWAT tims go shot am dong. Dɛn tu motoka dɛn ya bin nyu fɔ mek dɛn hack dɛn-di FBI nɔ bin nid di ki dɛn.
  
  Drake bin klaym insay wit Yorgi, we tek di pasenja sit, Hayden, Alicia, ɛn May. I stat di injin, ɛn i bin de smayl wit gladi at.
  
  I bin tɔk se: "Dis na di sawnd we a go grap na bed bifo siks oklɔk na mɔnin."
  
  Alisia nɔ bin lisin to am. I bin yus to in pikin ɛn mek ɔlman no am.
  
  Drake bin stat di injin. Dahl stat di Mustang nia am ɛn di tu man dɛn grin tru tu row winda dɛn, togɛda las las.
  
  Hayden bin tap di kanasta we bin de biɛn in sidɔm ples. "Bayolojikal wɛpɔn dɛn".
  
  "Mmm, na yes. Fayn."
  
  I pres insɛf na grɔn, tɔn di stiarin ɛn stiar di motoka insay di smɔl ples we dɛn kin pak motoka dɛn ɛn rɔsh go na di say we dɛn kin kɔmɔt. Di motoka bin de bounce pan di pavement we nɔ ivin, di fɔnt lif ɛn di riya skrap. Spak dɛn bin de flay.
  
  Biɛn Drake, Dahl si spak dɛn de flash akɔdin to in winda, ɛn faya bin kɔba am fɔ wan sɛkɔn. I klia se i nɔ bin gladi.
  
  "Kinɛl, Drek. Yu bin de tray fɔ go insay dis?"
  
  Hayden ansa am se: "Jɔs drayv. "Di bildin we sikrit de jɔs nayn minit fɔ go."
  
  "Yɛs, sɔntɛm na di res trak," Smit bin tɔk. "Bɔt dis na Dalas, ɛn dɛn tu ya nɔto rayda dɛn."
  
  "Yu wan shot, Lanslɔt?" Drake bin swɛt. "Klaym oba dis Swidan man ɛn tek am."
  
  "No mata".
  
  "Yu vɛks?" Alis bin jɔyn am. "Fɔ tru, nɔto so, Lanslɔt."
  
  Hayden tray bak se: "Wi kin-."
  
  Lauren in vɔys bin drawn in yon. Dɔn i se: "Di ɛnimi de kam nia am: "Nɔ shot, Lanslɔt."
  
  Drake bin hol ɔf signifyant ovastiar bay we i bin fayn-tyun in stiarin ɛn yuz ɔl tu di len dɛn na di rod. Wan polis motoka bin tinap bifo, ɛn dis bin mek ɔda drayva dɛn nɔ ebul fɔ krɔs dɛn rod. Di Chalenj dɛn bin spid pas di intasekshɔn, we naw gɛt ay ay bildin dɛn rawnd am. Di Mustang rɔsh pas af sɛkɔn afta dat, i mis di Dodge in riya fɛndr smɔl smɔl. Drake luk na di riyaviu miro ɛn ɔl wetin i si na Dahl in tit we bin dɔn klin.
  
  "Naw a no aw i tan lɛk we shak de rɔnata mi."
  
  Sɔmsay bifo na di ɔda kɔntinjɛnshɔn we bin lɛf we na Rɔshian, Swidan ɛn Izrɛlayt, we ɔl bin gɛt wan duty - fɔ gɛt bayolojikal wɛpɔn we dɛn mek spɛshal fɔ pwɛl di it we Amɛrika de gi.
  
  "Wetin mek wi nɔ jɔs de pwɛl am?" Kinimaka se as i de ol di handrɛl.
  
  Dahl bin notis se: "Na fayn kwɛstyɔn."
  
  Lauren bin tɔk se: "Na so i bi. "Bot dem jos tel mi se protokol de in ples. Di we aw dɛn fɔ du di wok. Du am bad ɛn yu kin kil yusɛf ɛn bɔku bɔku ɔda pipul dɛn."
  
  Drake bin izi fɔ pul di gas we wan shap tɔn bin apia bifo am. Wan tɛm bak, di polis dɛn bin dɔn lɔk ɔl di ɔda rod dɛn, ɛn i bin mek di motoka fayn fayn wan rawnd di kɔna, i trowe di taya dɛn ɛn spid pas di rɛd layt. Dahl bin de sɔm fit biɛn am. Pipul dɛn we de waka na rod bin de layn na di strit, de gawk ɛn mek sayn, bɔt polis dɛn bin de ol dɛn bak wit mɛgafon. Drake bin de no gud gud wan ɔltɛm se sɔntɛm sɔm nɔ go lisin.
  
  Hayden bin tɔk se: "Di polisman dɛn nɔ ebul fɔ du ɔl dis. "Slow down, guys. Wi gɛt fayv minit we lɛf."
  
  Da tɛm de, wan pik-ap trak kam flay kɔmɔt na wan sayd strit, ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i bang wan polisman we nɔ bin no bɔt am. I tɔn to dɛn rod ɛn afta dat i kech dɛn. Yorgi bin dɔn ɔlrɛdi rol dɔŋ in winda, ɛn Mai brok di glas frɔm biɛn.
  
  Di pik-ap trak, we na wan silva F-150, bin de kip di rod we i de kam nia. Di fes we bin de grin biɛn di wil bin de luk dɛn, i bin de wach dɛn tu tɛm pas di rod. Yorgi bin ledɔm bak na in chia.
  
  "O nɔ, nɔ, nɔ. Dis nɔ fayn. A sabi am. A sabi am. " .
  
  Drake bin glan kwik kwik wan. "As mi opinion, i tan lɛk Rɔshian weitlifta."
  
  Yorgi bin tɔk se: "I bin de na di Olimpik gem dɛn. "Dis na bifo i bi sojaman sikrit pɔsin we de kil pipul dɛn, we na wan pan di bɛst pipul dɛn we dɔn ɛva kɔmɔt na Rɔshia. Na Ɔlga na in."
  
  Drake slo as wan grup we de waka na rod de kɔmɔt bifo di motoka dɛn we de spid, bɔku pan dɛn ol mobayl fon dɛn we de inch frɔm dɛn yay.
  
  "Olga?"
  
  "Yɛs, Ɔlga. I na lay lay stori. Yu nɔ ɛva yɛri bɔt am?
  
  "Nɔto insay dis kɔntɛks. Nɔ".
  
  Di silva F-150 bin tɔn shap shap, ɛn i bin krash na di sayd fɔ in Chalenj. Fri frɔm di ship we bin de waka waka, Drake step pan di gas bak ɛn rɔn go bifo, di Chalenj ansa wit wan satisfay satisfay sawnd. Olga mek wan ɔda tɔn, i aim fɔ di riya tri-kwata wing, bɔt i mis bay sɔm inch. In F-150 bin krɔs go na di ɔda say, dairekt bitwin Drake ɛn Dahl. Di Swidan man bin de manej in Mustang biɛn am.
  
  I se: "A nɔ go ebul fɔ ram am." "I tu risky."
  
  Mai bin tɔk se: "A nɔ go ebul fɔ shot am. "Sam prɔblɛm".
  
  "Aw i de tink se i go rɔnawe?" Kinimaka bin tink bɔt am.
  
  Yorgi bin mek dɛn no se: "Olga nɔ go ebul fɔ win am." "Ɛn i nɔ de ɛva fɔdɔm."
  
  Alis bin tɔk se: "Dis rili fayn fɔ am. "Sɔntɛm una tu kin ayd ɔnda di sem matres."
  
  Tri motoka dɛn bin de spid bifo, ɔda motoka dɛn bin blok bɔku pan dɛn, ɛn di wan dɛn we de waka na rod bin de wɔn di wan dɛn we de waka ɔltɛm we di polis dɛn sayrin dɛn bin de kray ɔltɛm. Drake bin fala Hayden in instrɔkshɔn dɛn we Hayden bin sidɔm glu pan di skrin fɔ di pɔtabl sat-nav.
  
  Drake si wan lɔng stret bifo am.
  
  I bin tɔk se: "Stay wit mi, Dal." "Pus di bitch insay wan kɔna."
  
  I aksɛlayt, ɛn kip to di sɛntrɔm pan di rod. Di motoka we bin de rɔnawe bin rili bigin fɔ pul kɔmɔt na wan sayd strit, bɔt i bin stɔp we di drayva si di pɔsin we de rɔnata am de kam nia. Drake bin kip di hama dɔŋ, i bin de wach Ɔlga ɛn Dahl biɛn am. Di injin dɛn bin de ala ɛn di taya dɛn bigin fɔ ala. Glas stɔ dɛn ɛn ɔfis bildin dɛn bin de flash pas lɛk se na fɔg de. Pipul dɛn we de waka na rod bin jomp na di rod fɔ tek foto. Di polis motoka jɔyn di chase, pul nia Olga, so dat Drake naw gɛt tu motoka dɛn we i de si biɛn.
  
  Hayden bin tɔk se: "Tri minit.
  
  Alis bin tɔk se: "Una gɛt una gɔn dɛn, pipul dɛn.
  
  Kenzi se, "Lɛ wi op se di Rɔshian bitch nɔ go go kwayɛt wan."
  
  Yorgi swɛla tranga wan nia Drake.
  
  Dɔn, ɔp bifo, di tin we bin strenj ɛn we bin de mek pipul dɛn fred pas ɔl bin apin. Di figa dɛn rɔn go na di midul pan di rod, drɔp to wan ni ɛn opin faya.
  
  Bulet dɛn bin rip tru di Chalenj in fɔnt ɛnd, dɛn bin de klang agens mɛtal ɛn panch tru bolt dɛn. Spak dɛn bin de flay na di ays. Drake bin drayv di motoka absoliutli stret.
  
  "Hit di fukin dɛk!" - i ala.
  
  Mɔ shot dɛn. Polis bin skram frɔm di saydwɔk fɔ tray fɔ stɔp di pipul dɛn we shot. Sivilian dɛn bin de duck fɔ kɔba. Di SWAT tim lef kova and ron wit di polis, wepan we dem aim bot no yuz bikos of di laiklihood to hit pipul fo di oda said of di rod.
  
  Drake in winda glas bin bɔm, shrapnel bin fɔdɔm pan in jakit, in sholda dɛn, ɛn na in ni dɛn. Di bulɛt bin nak di ed rɛst jɔs inch to di rayt say na in yes. Di Yorkshireman wet fɔ tu sɛkɔn bak, alaw di wan dɛn we de shot fɔ layn bak, dɔn i deflɛkt di Chalenj wit big pawa.
  
  Fɔ lɛf Olga in F-150 na di layn fɔ faya.
  
  I twist in yon stiarin, ɛn nak di polisman na in rayt say, bɔt di bulɛt dɛn stil nak. Di man we sidɔm nia am bin swɛla wantɛm wantɛm; rɛd bin flɔd insay di motoka. Wan ɔda Rɔshian dɔn day, ɛn na wan nɔmɔ lɛf.
  
  Dahl bin si insɛf wantɛm wantɛm na di dairekt layn fɔ faya.
  
  Bɔt da tɛm de di wan dɛn we shot bin dɔn de pe atɛnshɔn pan di polisman dɛn we bin de kam nia ɛn SWAT, na tu pan dɛn nɔmɔ bin tɔn ɛn opin kɔba faya, ɛn dɛn bin de rɛdi fɔ rɔnawe. Drake si di bulɛt dɛn de chuk di krawd, si di kɔntempt we dɛn pipul ya - we dɛn tink se na Izrɛlayt - de trit sivilian dɛn.
  
  I bin tɔk se: "To ɛl wit ɔltin." "Dɛn nɔ go alaw dis."
  
  "Drek!" Hayden bin wɔn am. "Tu minit".
  
  Mai bin ol in sholda. "Dɛn fɔ du dis."
  
  Drake step pan di gas pedal ɛn swɛla di grɔn bitwin di motoka ɛn di fɛtman dɛn we de rɔnawe. Yorgi bin ledɔm na wan winda, ɛn Mai bin ledɔm kɔmɔt na di ɔda wan. We dɛn bin de aym dɛn wɛpɔn dɛn, dɛn bin shot tri wan wan wan along di day strit strit, we nɔ gɛt chans fɔ mek ɔda pipul dɛn day, ɛn dɛn trowe di pipul dɛn we bin de rɔnawe.
  
  Drake swɛv shap shap, i avɔyd dɛn bɔdi we de fɔdɔm.
  
  "Bastad dɛn."
  
  Insay di miro we dɛn bin de si biɛn, di polisman dɛn bin arɛst dɛn. Dɔn Ɔlga ɛn Dal bin kam bak, dɛn bin de rɔn as dɛn ebul, ɛn dɛn bin de rɔn dɛnsɛf dɔŋ di midul pat na di rod. Olga in motoka bin kɔba wit blɔd, di winda nɔ bin de igen, di fɛndr dɛn, di sayd dɛn ɛn di edlayt dɛn bin brok, ɛn di rɔba bin dɔn fɔdɔm pan wan pan di taya dɛn. Bɔt i kam ɛni we, i nɔ ebul fɔ stɔp, lɛk ebi ebi ren.
  
  Hayden bin rid lawd wan se: "Nayntin sɛkɔn.
  
  "Usay?" - A aks. Drake bin aks.
  
  I ala pan di adrɛs. "Tek shap rayt, dɔn yu lɛft, ɛn di bildin de rayt bifo yu, we de blok di rod."
  
  Lauren bin tɔk se: "Na difrɛn not." "Na di Izrɛlayt dɛn bin lɛf di fɛt. Ɛn rays."
  
  Kensi bin tɔk se: "Dɛn nɔ gɛt rayt fɔ du dat." "As a bin de tink." Dis nɔ bin fɔ ɛva apin if wi gɔvmɛnt bin put an pan am."
  
  Dahl nɔ bin pul in yay kɔmɔt na di rod. "Wetin kɔmɔt frɔm yu de mek a sɔprayz."
  
  "I nɔ fɔ bi so." a no se dem no go akt, kil en maim pan fohrin soil. Tɛritri we gɛt padi biznɛs wit pipul dɛn. A de se dɛn nɔ go du am so opin wan."
  
  "Ah, dat mek sɛns mɔ."
  
  Drake slo, slam di brek, ɛn tɔn di Chalenj we bin de ala shap shap to di rayt. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ i rich na di say we de fa, i opin di injin ɛn yɛri di taya dɛn de ala fɔ luk fɔ trakshɔn. Na di las tɛm dɛn kech ɛn spat di grɔn ɛn ɛp fɔ push di motoka fɔ go bifo. Di op na se Dahl go ebul fɔ push Olga in difenda as i de tɔn, bɔt di Rɔshian bin tu smat ɛn i nɔ tek tɛm kɔt di kɔna ɛn tek di lid. Di dɔti bɔks bin de bounce ay biɛn am, ɛn i bin de nak di frɔnt.
  
  Hayden bin tɔk se: "Tɛti sɛkɔn.
  
  Dɔn ɔltin go na ɛlfaya.
  
  
  CHAPTER TƐTI-TU
  
  
  Olga bin put ɔltin pan denja, ɛn i bin kam nia di trɔnk fɔ di Chalenj kwik kwik wan.
  
  Drake si di lɛft tɔn de kam nia kwik kwik wan ɛn i rɛdi fɔ tɔn di motoka rawnd.
  
  Insay di bak pan in maynd ɔl dis we i bin de haunt di wɔri se di las Swidan we lɛf de sɔmsay na do. Bɔt i nɔ ɛva sho insɛf.
  
  Stil.
  
  Di sojaman jomp kɔmɔt na di stoa, i ol wan sabmashin gɔn we tan lɛk bad bad tin we gɛt gɔn, ɛn in fes we gɛt blɔd dɔn chenj bikɔs i de kray bikɔs i de fil pen. I bin de fil pen, bɔt i bin kɔntinyu fɔ du di mishɔn. Wan ɔda atak we dɛn nɔ alaw. Wan ɔda tɔd pati we de yuz spɛshal fɔs pipul dɛn.
  
  Drake bin riak wantɛm wantɛm. Wetin na bin di tin dɛn we dɛn bin ebul fɔ du? I bin luk lɛk se bay we i de muv denja to di lɛft flank, tray fɔ fit di Chalenj pafɛkt wan insay di nyu smɔl strit, i go trowe di bak ɛnd insay di Swidan we de atak. Dis na bin di wangren gem, ɛn i nɔ bin tek tɛm tink bɔt di man in wɛpɔn we de kil.
  
  Hayden ɛn Yorgi bin sidɔm na di ɔda say na di motoka. Di Swidan man bin luk lɛk se i go sprɛy di wan ol motoka as i de slid pas sayd. In finga bin tɛns. Drake bin de tray tranga wan wit di stiarin, i bin de ol am tayt, in rayt fut bin de pres di gas wit jɔs di rayt spid.
  
  Di Swede opin faya klos to point-blank - som sekond bifo di tel of di moto sopoz to hit am.
  
  Ɛn afta dat, di wan ol wɔl kray, tɔn ɔpsayd, we Ɔlga krash pan di Chalenj we bin de drɛf wit ɔl in pawa. I nɔ bin slo wan bit. I slam in motoka na di sayd fɔ di Dɔj, mek i spin, i krɔs di Swidan man ɛn sɛn in bɔdi af-af akɔdin to di rod. Drake grap di stiarin, i nɔ bin ebul fɔ si stret as di motoka de spun; tu tɔn, dɔn i nak wan ay kɔba ɛn tɔn.
  
  I krash pan di ruf, stil de slayv ɛn skrap akɔdin to di kɔnkrit te i krash na di frɔnt pat na di stoa. Di glas brok ɛn ren bigin fɔ kam. Drake bin de tray tranga wan fɔ balans. Alicia bin sɔprayz, Yorgi bin sɔprayz.
  
  Olga slam di brek ɛn sɔm kayn we i bin ebul fɔ mek di F-150 stɔp wantɛm wantɛm.
  
  Drake si am na di ɔpsayd-dɔwn sayd miro. Di winda dɛn bin brok ɔlsay, bɔt di krak krak dɛn bin tu smɔl fɔ mek ɛnibɔdi kray izi wan. I yɛri Mai de strɛch wit in sit bɛlt, de trowe am. I bin no se i agil, bɔt i nɔ bin biliv se i go fit tru di bak winda. Dɛn nɔ bin ebul fɔ difend dɛnsɛf.
  
  Olga stomp go to dɛn, in big big an ɛn leg dɛn de wok, in fes ful-ɔp wit wamat dat i go mek faya bɔn di wan ol wɔl. Blɔd bin kɔba in fes ɛn i bin de kɔmɔt na in nɛk ɛn go na in finga dɛn, ɛn i bin de drɔp na grɔn. I bin ol mashin gɔn na wan an ɛn rɔket lansa na di ɔda an. Drake si wan spay magazin we dɛn klem bitwin in tit ɛn wan soja bled na in sayd.
  
  We i bin de lɔk di gap, i nɔ bin de taya. We i de kam nia fɔ day. In yay dɛn nɔ bin ɛva blink. Stiam ɛn naw faya kɔmɔt na di motoka biɛn am, lik in figa. Drake den si wan blu flash en rialize se di Mustang don kam. I si Ɔlga de grin. I si di tim jomp kɔmɔt na di ɔda motoka insay wan bɔs akshɔn.
  
  Ɔlga drɔp to wan ni, pɔynt di rɔket lansa na in big sholda, ɛn aim di Chalenj we bin dɔn ɔpsayd.
  
  Dɔn, yu tink se i go pwɛl di bayolojikal wɛpɔn?
  
  I bin lɔs am. No rizin nɔ de biɛn dis dɛbul fes.
  
  Dɛn nɔ bin ebul fɔ du natin. Di uman dɛn we bin de na di bak sit naw bin de fred, fri dɛnsɛf ɛn tray fɔ fɛn sɔm ples fɔ manej. Dɛn nɔ si wetin de kam, ɛn Drake nɔ tɛl dɛn. No we nɔ bin de we dɛn go ebul fɔ du ɛnitin bɔt am.
  
  Olga pul di triga ɛn di rɔket layt.
  
  Padi dɛm, fambul dɛm, dis na aw wi de go...
  
  Torsten Dahl mek in we lɛk wan bad bad ship we de bit; we i de rɔn wit ful spid, wit ɔl in pawa, i krash pan Ɔlga frɔm biɛn. Di mishɔl lansa bin slip, in amunishɔn bin deflɛkt ɛn faya along difrɛn trajektɔri. Dahl insɛf, we bin de sev di tin, go mɔs dɔn gɛt di strɔng shɔk we i bin gɛt na in layf, bikɔs Ɔlga nɔ bin muf.
  
  Di Swidan man jɔs rɔn in ed fɔs insay di brik wɔl we strɔng pas ɔl na di wɔl.
  
  Dahl bin fɔdɔm na in bak wit in nos we brok ɛn i nɔ bin no natin.
  
  Olga wev di Krayzi Swidan go, i nɔ bin notis di fayn fayn atak. I grap lɛk nyu mawnten, trowe di rɔket lansa na grɔn ɛn es di mashin gɔn wit wan an, blɔd stil de drɔp frɔm dɔŋ, i de splat di flɔ.
  
  Drake si ɔl dis ɛn tɔn fɔ push Yorgi kɔmɔt, dɔn Hayden. In ed bin stil de spin, bɔt i bin ebul fɔ kech Alis in yay.
  
  "Wi de fayn?" I bin no se sɔntin nɔ rayt.
  
  "A jɔs si aw Dal bin bit Ɔlga wit ɔl in pawa, bounce bak we i nɔ no natin, ɛn i nɔ bin notis."
  
  Alicia nɔ bin ebul fɔ blo. "Fuk. Mi".
  
  "Ɛn naw i gɛt mashin gɔn."
  
  Hayden bin gɛt fridɔm. Mai jomp afta am, i swɛt tru di smɔl gap. Drake tɔn bak, de wach di miro ivin as i de tray fɔ swɛt in yon smɔl winda dɛn we gɛt spes. Olga lɛvɛl di gɔn, grin bak, es in fri an ɛn pul di tut kɔmɔt na in mɔt, trowe am na grɔn. Na da tɛm de, di ɔda wan dɛn we bin de wit Dahl in tim bin kam.
  
  Ɛn wan pan dɛn na bin Mano Kinimaka.
  
  Di Awayi man, insay tru tru fashɔn, bin lans insɛf wit ful spid, in fut dɛn kɔmɔt na grɔn, in an dɛn bin stret, wan mɔtalman projɛktayl we bin de brok bɔl we gɛt mɔsul ɛn bon. I nak Ɔlga na in sholda, kɔrɛkt wan, bɛtɛ pas Dahl, ɛn i swɛt tayt tayt wan. Ɔlga bin stɛp fɔ go bifo siks fit, ɛn dat insɛf na bin mirekul.
  
  Kinimaka tɔn rawnd bifo, i de fes di Rɔshian.
  
  Di mashin gɔn bin fɔdɔm na grɔn.
  
  Drake bin rid in lip dɛn.
  
  "Yu fɔ nil dɔŋ, smɔl man."
  
  Kinimaka swing wan haymaker, we Olga bin deftly dodge, fast pas aw Drake bin tink. Dɔn in yon fist slam dip dip wan insay Mano in kidni dɛn, ɛn dis mek di Awayi man fɔdɔm wantɛm wantɛm na in ni ɛn blo.
  
  Kenzi ɛn Smit bin rich na di say usay dɛn bin de fɛt. Drake nɔ bin ebul fɔ shek di filin se i nɔ go inof.
  
  I bin de swɛt te di bɔdi kɔmɔt na in bɛlɛ, te in bɛlɛ bon krak. I brok kɔmɔt na di motoka ɛn nɔ pe atɛnshɔn to di fresh blɔd. We i de sayn to ɔlman pas Hayden, i bigin fɔ limp go na di fɛt as sayrin dɛn de blo rawnd dɛn, blu layt dɛn we de flash ful-ɔp in fil fɔ si, ɛn di ala ala we man dɛn, polisman dɛn, ɛn sojaman dɛn de ala bin ful-ɔp di ays.
  
  I bin hobbul ɔp di strit, ɛn kam nia Ɔlga. Di Rɔshian nɔ bin pe atɛnshɔn to Smit as i de shot am na in bɛlɛ; i ol Kenzi in ia ɛn trowe am na sayd. Di brawn tuft dɛn bin kɔntinyu fɔ ol di Rɔshian in an, ɛn Kenzi, we bin shɔk, rol oba ɛn rol dɔŋ di watawɛl, pul in bɔdi. Dɔn Ɔlga slam in an dɔŋ na Smit in an, i nak di gɔn na grɔn ɛn mek di sojaman ala.
  
  "Yu de shot mi? A go rip yu an ɛn strɛch yu wit di ɛnd we gɛt blɔd."
  
  Drake gɛda in trɛnk ɛn nak am frɔm biɛn, ɛn gi tri blow to in kidni ɛn chɛst. I bin fɔ dɔn yuz in gɔn, bɔt i lɔs am we di aksidɛnt apin. Olga nɔ bin ivin notis di atak. I bin tan lɛk se yu nak wan tik trɔnk. I bin de luk rawnd fɔ wan wɛpɔn, sɔntin we i go ebul fɔ yuz.
  
  I bin si am.
  
  Mai rɔn kam, Alicia fala am, dɔn Yorgi, we wayt lɛk sheet. Drake pik di rɔket lansa, es am ɔp in ed ɛn briŋ am dɔŋ wit ɔl in pawa pan di Rɔshian in bak.
  
  Dis tɛm ya, i bin muf.
  
  Kinimaka jomp go sayd as di big big mawnten kollaps pan wan ni. Di spay magazin bin fɔdɔm kɔmɔt na in tit. Wan RPG bin fɔdɔm frɔm in bɛlt. Drake drɔp in wɛpɔn, i de blo tranga wan.
  
  Olga tinap, tɔn rawnd, ɛn smayl. "A go tramp yu te yu bi dɔti na di kɔnkrit."
  
  Drake bin de stɛp fɔ go. Di blo we Olga blo bin gras in shɔl ɛn sɛn wan bɔm we gɛt pen frɔm wan ɛnd na in bɔdi to di ɔda ɛnd. Alis bin go insay di wata bɔt dɛn trowe am ay ay wan na di ays ɛn slam pan Kenzi. Kinimaka grap bifo wan edbut we sɛn am stret to in bɔt. Smit land bɔku bɔku panch dɛn to di bɔdi ɛn afta dat tri panch dɛn na in trot ɛn nos, we mek Ɔlga bɔs laf.
  
  "O, tɛnki, bebi, fɔ ɛp mi fɔ pul di swɛt. Wan ɔda wan duya."
  
  I bin sho in fes to di blo we Smit bin blo am.
  
  Alisia bin ɛp Kenzi fɔ grap. Di polisman dɛn bin de rɔsh go nia dɛn. Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i bin wish se dɛn go de fa. Dis kin bi blɔd. I tray fɔ grap ɛn i bin ebul fɔ du am wit wan leg.
  
  Olga bin ol Smit in trot ɛn trowe am na sayd. Kinimaka shek in big ed, naw na Olga in fut, ɛn gi af duzin blow dɛn we nɔbɔdi nɔ go biliv to in tik tik thigh dɛn.
  
  I pans Kinimaka na in ed, ɛn tek am dɔŋ. I bin deflɛkt Drake in nɛks atak ɛn nak am bak, ivin as blɔd bin de flɔ fri wan frɔm in yes, rayt yay, ɛn bɔku bɔku kɔt ɛn brus dɛn na in fɔɛd. Wan ol opin na in bɛlɛ usay Smit shot am, ɛn Drake bin de wɔnda if dis kin bi we fɔ stɔp am.
  
  May bin tek Olga in atɛnshɔn. I bin tɔk se: "Luk mi. "Luk mi." A nɔ ɛva win am."
  
  Di we aw dɛn sho se dɛn want fɔ no mɔ, krɔs di mayn we gɛt blɔd. "Bɔt yu nɔ pas wan pan mi swet gland dɛn. Yu na Supergirl yu? Wonda Woman? Skarlet Jɔhansɛn?
  
  "Mi na Mai Kitano."
  
  Olga bin muf go bifo wit awkward, i push Smit ɛn di Alicia we bin de kam nia am na sayd. Mai bin skwatin dɔŋ. Olga bin de lung. Mai dans fa fawe, dɔn i pɔynt Olga in rayt sholda.
  
  "Ɛn pan ɔl we a de pul yu maynd pan yu, mi padi Yorgi go pwɛl yu."
  
  Olga bin tɔn rawnd kwik kwik wan we wɔndaful. "Wetin..."
  
  Yorgi bin tay di rɔket lansa na in sholda, mek shɔ se di las grenade de kɔrɛkt wan, dɔn i faya Olga in bɔdi dairekt wan.
  
  Drake bin duck.
  
  
  CHAPTER TƐTI TRI
  
  
  Di SPEAR tim bin disappear afta dat. Afta dɛn dɔn gi dɛn di bayolojikal wɛpɔn, dɛn bin kɛr dɛn kɔmɔt na di say usay dɛn bin de du di kraym ɛn kɛr dɛn go na di at na wan siti we nɔ bin kwayɛt ɛn kɛr dɛn go na wan pan di FBI os dɛn we sef pas ɔl na di kɔntri. Na bin wan rench, i bin rili smɔl fɔ sikyɔriti rizin, bɔt pan ɔl dat, na bin rench, wit in yon os, stɛbul ɛn kɔral. Dɛn bin de kip di ɔs dɛn fɔ sɛl di ilyushɔn ɛn di ranch an fɔ tren dɛn, bɔt i bin de wok bak fɔ di feds.
  
  Di tim bin gladi pasmak fɔ rich na di sef os, ɛn ivin gladi fɔ split ɛn lɔk di domɔt dɛn to difrɛn rum dɛn. To mɔtalman dɛn bin de bit dɛn, taya, bit dɛn, brus dɛn, blɔd.
  
  Blɔd bin sok dɛn ɔl, brus ɛn ia tu. Di wan dɛn we nɔ bin lɔs kɔnshɛns bin wish se dɛn bin dɔn du dat; ɛn di wan dɛn we du am bin rigrɛt se dɛn nɔ ebul fɔ ɛp. Drake ɛn Alicia waka insay dɛn rum, dɛn nɔ wɛr klos, ɛn dɛn go stret na di shawa. Di strim we ɔt wata bin de rɔn bin ɛp fɔ was mɔ pas jɔs di blɔd. Drake bin ɛp Alicia ɛn Alicia bin ɛp Drake na say dɛn we dɛn an dɛn bin tu brus fɔ ɛp.
  
  Di tim nɔ bin brok, bɔt dɛn bin de fil bad smɔl.
  
  "Sɔmbɔdi de ɔltɛm," Drake gas as di wata hit am wit ful pawa, "we kin knock yu off yu fut."
  
  "A no". Alis bin tɔn bɔku bɔku sop we gɛt wata na in an. "Yu si Dahl de bounce off am?"
  
  Drake bigin fɔ kɔf. "O, nɔ, duya. Nɔ mek a laf. Duya".
  
  Drake nɔ bin si am strenj se i kin fɛn kɔmɛnt so kwik afta wetin i jɔs si. Dis man na bin sojaman we dɛn tren fɔ dil wit trauma ɛn at pwɛl, day ɛn fɛt-fɛt; i bin de du dis bɔku pan in layf, bɔt sojaman dɛn bin de bia difrɛn we. Wan pan dɛn we ya na fɔ kɔntinyu fɔ gɛt padi biznɛs wit yu kɔleja dɛn; ɔda wan dɛn fɔ de luk di brayt say ɔltɛm.
  
  We i pɔsibul. Sɔm tin dɛn bin de we bin mek ivin sojaman nil dɔŋ.
  
  Naw Alis, we dɛn kɔt wit di sem klos, mɛmba Kinimaki in fɛt wit di big big Olga. "Damn, i bin tan lɛk Godzilla in pikin versus Godzilla. Blɔdi Mano bin shɔk pas fɔ wund."
  
  "I kin rili tek edbɔt." Drake bin de grin.
  
  "Nɔ!" Alisia bin laf ɛn dɛn bin de laf togɛda fɔ sɔm tɛm, bikɔs dɛn bin want fɔ pul di pen we dɛn bin de fil.
  
  Leta, Drake kɔmɔt na di shawa, trowe wan bat sheet ɛn go bak na di bedrum. Wan filin fɔ se nɔto rial tin bin mek i fil. Wan awa bifo dis tɛm, dɛn bin de na di sɛntrɔm pat na Ɛl, dɛn bin de insay wan pan di fɛt dɛn we at pas ɔl ɛn we blɔd pas ɔl na dɛn layf, ɛn naw dɛn bin de was dɛnsɛf na wan rench na Tɛksas, we gad dɛn bin de rawnd dɛn.
  
  Wetin go apin nɛks?
  
  Wɛl, di fayn tin na dat dɛn win tri pan di 4 kadinal dairekshɔn dɛn. Ɛn tri pan di 4 Ɔsman dɛn. Di Ɔda bin dɔn ayd 4 wɛpɔn dɛn, so bay we Drake bin admit se i nɔ bin kɔnsistɛnt smɔl, i nɔ klia, ɛn i nɔ bin shɔ fɔ kɔnt, na wan nɔmɔ bin lɛf. I bin laf insɛf.
  
  Damn, a op se a get dis rait.
  
  Dɛn yɛri fut step biɛn am ɛn i tɔn rawnd.
  
  Alisia bin tinap de, i nekɛd ɔl ɛn i bin de shayn wit di wata we de na di shawa, in ia bin stɔp na in sholda we bin dɔn brus. Drake bin de luk am ɛn fɔgɛt bɔt di wok.
  
  I se: "Damn." "So tɛm kin de we i kin fayn fɔ si una tu."
  
  I waka go nia ɛn pul in tawɛl. "Yu tink se wi gɛt tɛm?"
  
  I bin de smayl na in vɔys se: "Nɔ wɔri." "I nɔ de tek bɔku tɛm".
  
  
  * * *
  
  
  Leta, afta dɛn dɔn kam fɔ no ɛn tray fɔ avɔyd brus na dɛn bɔdi, Drek ɛn Alis wɛr fresh klos ɛn go dɔŋ na di big kichin. Drake nɔ bin shɔ wetin mek dɛn pik di kichin; i bin tan lɛk se na nɔmal ples fɔ mit. Di slant rayt we di san we de go dɔŋ bin de shayn bin de go insay di winda dɛn we bin de na di fayn fayn ples dɛn, ɛn dis bin de mek di wud flo ɛn di tin dɛn we dɛn bin de yuz na di kichin gɛt gold kɔlɔ . Di rum bin wam ɛn i bin de smɛl bred we dɛn jɔs dɔn bek. Drake sidɔm pan wan ba stul ɛn rilaks.
  
  "A kin spɛn wan mɔnt ya."
  
  Alis bin tɔk se: "Na ɔda pɔsin we de rayd. "Ɛn afta dat, wi kin tek smɔl tɛm fɔ blo?"
  
  "Wi kin du dis? I min se i nɔ de saund lɛk di ɛnd pan di wɔd "tek brek, lɔv."
  
  I bin shrug se: "Wɛl, wi stil gɛt fɔ ansa Qrow bɔt Pɛru. Ɛn Smit kin gɛt prɔblɛm dɛn. Wi nɔ fɔ go mishɔn we sɔm pan wi famili gɛt prɔblɛm."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Yɛs, a gri wit dat. Ɛn afta dat, na SEAL Tim 7 de."
  
  Alis sidɔm na di ples we dɛn kin sidɔm nia am, i swɛt se: "Sɔmde, wi ɔlide go kam."
  
  "Ei, luk wetin di pusi bring!" - Drake ala we i si Dahl.
  
  Di Swidan man bin tek tɛm waka na di domɔt. "Bullshit, a de tray fɔ waka, bɔt ɔltin de dɛbul bifo mi yay."
  
  "Yu tink se fɔ waka at?" Drake bin se. "Yu want fɔ tray fɔ ledɔm?"
  
  Dahl bin grop in we fɔ go na di ba stul. "Sɔmbɔdi mek a drink."
  
  Alis push di wata bɔtul to am. "A go go tek sɔm mɔ."
  
  Drake bin luk in padi wit kɔnsyus. "Yu go gɛt fɔ wet te di ɛnd, padi?"
  
  "Fɔ tɔk tru, i de bɛtɛ bay di minit."
  
  "O, bikɔs a mɛmba aw yu bin sidɔm na do di tɛm we yu bin de agyu wit Ɔlga."
  
  "Fuk ɔf, Drake. A nɔ ɛva want fɔ mɛmba dis."
  
  Drake bin de laf. "As if wi go ɛva mek yu fɔgɛt bɔt dis."
  
  Di ɔda pipul dɛn na di tim bin kam smɔl smɔl, ɛn afta twɛnti minit, dɛn ɔl bin sidɔm na di ba, de dɔŋ kɔfi ɛn wata, frut ɛn strip dɛn we gɛt bekin, ɛn mɔ wund dɛn pas aw dɛn ebul fɔ kɔnt. Kinimaka nɔ bin de luk ɛnibɔdi, ɛn Smit nɔ bin ebul fɔ ol ɛnitin na in raytan. Yorgi in at bin rili pwɛl. Kensi nɔ bin ebul fɔ stɔp fɔ kɔmplen. Na May, Lauren ɛn Hayden nɔmɔ bin tan lɛk se na dɛnsɛf.
  
  Hayden bin tɔk se: "Yu no. "A jɔs gladi se wi ɔl bin ebul fɔ pas dis togɛda. I bin fɔ dɔn wɔs pas dat. Atropine bin du in wok. Ɛni afta ɛfɛkt de, man dɛn?"
  
  Yorgi, Smit ɛn Kenzi bin blink dɛn yay. Kensi bin tok fo dem ol. "A tink se Ɔlga dɔn pas di afta ɛfɛkt dɛn."
  
  Hayden bin smayl. "Okay, bikɔs wi nɔ dɔn yet. Dɛn tim dɛn we nɔ bin go na Fɔt Sil ɛn Dalas bin de luk fɔ wan las tin we go mek dɛn no bɔt am. Laki se di Washinton tink tank ɛn di NSA bin ebul fɔ kip tab pan di big big pipul dɛn."
  
  "SAS?" - Drake bin gi advays.
  
  "Wɛl, di British dɛn, yes. Chaina go fala dɛn ɛn ɔl di tin dɛn we lɛf na Frans-"
  
  "SIL Tim 7?" - na in Dahl aks.
  
  Hayden bin tɔk se: "Dɛn nɔ no am, dɛn nɔ deklare am ɛn dɛn nɔ gɛt rayt fɔ du am." "Akɔdin to Kro."
  
  Kinimaka se, "Strɔkchɔ dɛn de we ay pas di Minista fɔ Difɛns."
  
  Drake bin protɛst se: "Prɛsidɛnt Kɔbɔn nɔ go hang wi fɔ dray." "A fɔ biliv se i nɔ no natin bɔt di sil dɛn."
  
  Hayden bin tɔk se: "A gri. "Ɛn pan ɔl we a gri wit Mano se pipul dɛn de we ay pas Krɔ, bɔku ɔda wan dɛn de we gɛt sɛns. Di kayn we kin kam pan yu saydway, aut ɔf di blu, ɛn lɛf yu wit smɔl tin fɔ disayd. A fɔ biliv se mɔ tin de apin pas aw wi no."
  
  "Dis nɔ de ɛp wi prɔblɛm." Smit bin de laf ɛn tray tranga wan fɔ es di glas we gɛt milk.
  
  "Rayt". Hayden tek wan anful frut ɛn mek insɛf fil fayn. "So, lɛ wi pe atɛnshɔn fɔ dɔn dis bad mama ɛn go na os. Wi stil bi di big tim and di bes. Ivin naw, di British dem onli get wan de ed stat. Di Chaynish pipul dɛnsɛf. Naw, i tan lɛk se pan ɔl di ɔda wan dɛn, na di Frɛnch dɛn nɔmɔ dɔn perk. Dem sen anoda tim of tri to kontak di onli remaining orijinal."
  
  "Na di sem tin na spɛshal ɔpreshɔn fɔs fɛt," na so Dahl tɔk. "Wi de na di tɔp."
  
  "Yɛs, bɔt i nɔ go izi fɔ mek dis rili impɔtant. Ɛn lay lay tɔk dɛn. I nɔ tan lɛk se wi de an to an ɔ togɛda na di dɛzat."
  
  Dahl bin tɔk se: "Na wan rɔf fɛt we pɔsin nɔ go ebul fɔ no wetin go apin." "Dis na rial tin lɛk aw i kin bi."
  
  Hayden nɔd ɛn afta dat i kɔntinyu fɔ tɔk kwik kwik wan. "Lɛ wi sɔma di tɛks fɔ di Ɔda. "Na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl wi fɛn di Fo Ɔsman dɛn ɛn layt to dɛn di plan fɔ di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt. Di wan dɛn we go sev frɔm di Jɔjmɛnt Kruseyd ɛn di tin dɛn we apin afta dat, go rayt fɔ rul pas ɔlman. If yu de rid dis, wi dɔn lɔs, so rid ɛn fala wit kɔt. Wi las ia dɛn dɔn spɛn fɔ gɛda di las 4 wɛpɔn dɛn fɔ di wɔl in rivɔlɔshɔn dɛn: Wɔ, Kɔnkrit, Angri ɛn Day. Yunaytɛd, dɛn go pwɛl ɔl gɔvmɛnt ɛn opin nyu fiuja. Una fɔ rɛdi. Fɛn dɛn. Travul go na di 4 kɔna dɛn na di Wɔl. Fɛn di ples dɛn fɔ rɛst fɔ di Papa fɔ Strateji ɛn afta dat di Khagan; di Indian we bad pas ɔlman we dɔn ɛva liv, ɛn afta dat di Scourge of God. Bɔt ɔltin nɔ de lɛk aw i tan. Wi bin go na di Khagan insay 1960, fayv ia afta dɛn dɔn fɔ bil am, ɛn wi bin put di Kɔnkrit insay in kɔfin. Wi dɔn fɛn di Skɔj we de gayd di tru Las Jɔjmɛnt. Ɛn di wangren kil kɔd na we di Ɔsman dɛn apia. No mak nɔ de we de sho udat pɔsin bi na di Papa in bon dɛn. Di Indian gɛt wɛpɔn dɛn rawnd am. Di ɔda we aw di Las Jɔjmɛnt go de, de liv tru yu naw ɛn i go rul sote go."
  
  I dɔn ɛn tek wan sip.
  
  "Evritin fayn? A tink se i mek mɔ sɛns naw. Di Ɔda dɔn day, i dɔn te, bɔt wan smɔl tin stil de pan dɛn insay dis. Sɔntɛm na wan mol. Nɔ mared. Sɔntɛm na ɔda tin. Bɔt i gud fɔ hack wan lab na Dalas, ɛn i gud fɔ pul wan ol bɔnch spɛshal fɔs, so wi nɔ go ɔndastand am."
  
  I stɔp smɔl as Drake de wɛf. "Yɛs?"
  
  "Yu no usay i bɛtɛ fɔ mek i de?" - i aks. "Insay wan tink tank na Washinton. Ɔ wok fɔ di NSA."
  
  Hayden in yay dɛn bin opin. "Damn, dat na rili gud pɔynt. Mek a tink bɔt am." I bin tɔn blak kɔfi frɔm wan glas jɔg.
  
  Mai bin tɔk se: "Tɛm de flay, mi padi dɛn.
  
  "Yes a de wit yu". Hayden bin stɔp in mɔt. "Dɔn lɛ wi analayz di tɛks: di las kɔna na di wɔl na Yurop. Wi fɔ fɛn di grev fɔ di Scourge of God, we na di Ɔsman fɔ Day ɛn we de gayd di tru Las Jɔjmɛnt. Di wan we wɔs pas ɔl. Ɛn yu tink se kil kɔd bin de we di Ɔsman dɛn sho? A nɔ ɔndastand dis yet, sɔri."
  
  "A de tek am se di tink tank dɔn de du dis fɔ sɔm tɛm?" Yorgi bin se.
  
  Naw, Lauren, we bin de ledɔm pan di big frij, bin tɔk. "Fɔ tru, dɔn gɛt." Wan tɛm, di Roman dɛn we i bin fɛt ɛn kil bin gi di lida we bin de trade di taytul we nɔ gɛt wan dawt we na "Flagellum of God".I go mɔs bi se na in bin win di barbarian rula dɛn pas ɔlman ɛn i bin atak di ist ɛn wɛst Roman Ɛmpaya dɛn we i bin de arawnd 406-453.I na bin di ɛnimi we bin rili bad fɔ Rom ɛn wan tɛm dɛn bin kot am se: "Usay a dɔn pas, gras nɔ go ɛva gro igen."
  
  Dahl bin tɔk se: "Na wan ɔda pɔsin we bin de kil bɔku pipul dɛn trade trade we dɛn bin gɛt glori."
  
  Lauren bin tɔk se: "Attila di Hun bin kil in brɔda insay 434 fɔ bi di wangren rula fɔ di Hun dɛn. Dɛn bin sabi Attila fɔ in waya faya yay, ɛn pipul dɛn bin no am fɔ rol in yay bɔku tɛm, "lɛk se i de ɛnjɔy di fred we i mek," akɔdin to wan man we de rayt bɔt istri we nem Ɛdwado Gibɔn. Dɛn se i bin tɔk bak se i de yuz di rial sɔd fɔ Mas, di Roman gɔd fɔ wɔ kin imajin di fred we dis bin fɔ dɔn mek pipul dɛn fred na wan say we di Roman dɛn bin de fɛt."
  
  Drake bin tɔk se: "Wi bin gɛt am. "Attila na bin bad bɔbɔ ɔ gud bɔbɔ, i go dipen pan us say yu de. Ɛn udat rayt di istri buk dɛn. Aw ɛn usay i day?
  
  "Bɔku stori dɛn we nɔ gri wit dɛnsɛf de tɔk bɔt aw i day. Frɔm blɔd we de kɔmɔt na in nos to nɛf we i gɛt na in nyu wɛf in an. We dɛn fɛn in bɔdi, di man dɛn, akɔdin to di kɔstɔm we di Hun dɛn bin de du, dɛn kɔt di ia na dɛn ed ɛn put dip wund dɛn na dɛn fes. Dɛn bin se Atila, bikɔs na so bad bad ɛnimi, i bin gɛt mɛsej frɔm di gɔd dɛn bɔt in day as wan wɔndaful sɔprayz. Blɛsin. Dɛn bin de le in bɔdi na di midul pan wan big ples, insay wan tɛnt we dɛn mek wit silk, fɔ mek ɔlman si ɛn admaya. Di bɛst ɔsman dɛn na di trayb dɛn bin de rayd rawnd ɛn tɛl stori dɛn bɔt di big big wok dɛn we i bin du rawnd kamp faya. Na bin big big day. I kɔntinyu fɔ tɔk se dɛn bin de mek sɛlibreshɔn oba in grev." Lauren kɔntinyu fɔ ripit di rilevɛns pɔynt dɛn we di kɔnstabul bin wispa na in yes. I nɔ bin gɛt ɛni bɛnifit fɔ put lawd spika.
  
  "Dɛn bin sial in grev dɛn wit gold, silva ɛn ayɛn, bikɔs i bin gɛt tri. Ɛn dɛn bin biliv se dɛn tri tin ya fit di kiŋ we pas ɔlman. Na tru se dɛn bin ad wɛpɔn dɛn, jɛntri ɛn gem dɛn we nɔ bɔku. Ɛn, i tan lɛk se, bak akɔdin to kɔstɔm, dɛn kil ɔl di wan dɛn we bin de wok pan in grev, fɔ mek dɛn nɔ no usay i de."
  
  Alis bin luk rawnd di wan dɛn we sidɔm na di tebul. I bin tɔk se: "Wan pan una go day." "Nɔ aks mi fɔ bɛr yu. Nɔto wan damn chans."
  
  "Una go fil bad ɛn gladi fɔ yɛri se Atila in grev na wan pan di big big ples dɛn we dɛn dɔn bɛr pipul dɛn we dɔn lɔs insay istri. Na tru se, frɔm sɔm ɔda pipul dɛn - di bɔdi we dɔn lɔs fɔ lɔng tɛm fɔ Kiŋ Richad III we dɛn fɛn ɔnda wan ples fɔ pak motoka na Lesta sɔm ia bifo - wi biliv se dɛn kin stil fɛn dɛn. Sɔntɛm na Kliopatra? Shɛf Fransis Drɛk? Mozart na? Ɛni we aw i bi, as fɔ Attila, dɛn biliv se di Hunnic injinia dɛn bin chenj di Tisza Riva fɔ lɔng tɛm fɔ mek di men riva dray. Dɛn bɛr Atila de insay in fayn fayn triplɛ kɔfin we nɔ gɛt wan valyu. Dɔn dɛn fri Tisza, ɛn i bin ayd Atila sote go."
  
  Na da tɛm de dɛn yɛri di sawnd fɔ wan ɛlikopta we de kam nia. Hayden bin luk rawnd di rum.
  
  "A op se una dɔn rɛdi fɔ ɔda fɛt, bɔy pikin ɛn gyal pikin dɛn, bikɔs dis nɔ dɔn fa fawe."
  
  Drake bin strɛch in mɔsul dɛn we bin de pen. Dahl bin tray fɔ kip in ed pan in sholda. Kensi bin wins we i tɔch wan skrat na in bak.
  
  Drake bin tɔk se: "Fɔ tɔk tru." "A bin stil de bost na ya."
  
  Hayden bin smayl. Dahl bin nɔd as i ebul. May bin dɔn ɔlrɛdi tinap na in fut. Lauren bin de go na di domɔt.
  
  I bin se: "Kam." "Dem go brif wi mo along di way."
  
  "Yurop?" Yorgi bin aks.
  
  "Yɛs. Ɛn fɔ di las Ɔsman we Day."
  
  Alisia bin jomp kɔmɔt na di ba stul. I bin tɔk wit sɔri-at se: "Great pep talk." "We a kɔmɔt frɔm yu, i tan lɛk se i rili fayn dat ivin mi fut finga dɛn de bigin fɔ swɛt."
  
  
  CHAPTER TƐTI FO
  
  
  Wan ɔda flay, wan ɔda fɛt na di ɔrayzin. Drake bin sidɔm na wan kɔmfyut chia ɛn lisin as Lauren de tɔk bɔt di jɔjmɛnt ɛn di tin dɛn we di Distrikt ɔf Kɔlumbia bin tɔk bɔt di kes we dɛn kɔl Attila di Hun. Di tim bin sidon fo difren posishun, tek wetin dem fit tek and trai to ignore di pen from di pen we dem jos kol "Olga incident".
  
  Lauren bin dɔn tɔk se: "Attila in grev dɔn lɔs to istri." "Dɛn nɔ ɛva fɛn am, pan ɔl we dɛn bin fɛn bɔku lay lay tin dɛn. So," i stɔp smɔl, de lisin, "yu dɔn yɛri bɔt di graviti anomaly?"
  
  Dahl bin luk bak. "Dis wɔd gɛt bɔku minin dɛn."
  
  "Wɛl, na wi pɔynt dat. Jɔs i nɔ tu te yet, sayɛnsman dɛn bin fɛn wan big ɛn mistek anomaly we dɛn bɛr ɔnda di polar ays sheet. Yu bin no dat? I big big saiz - 151 mayl akɔdin ɛn lɛk wan tawzin mita dip. Na NASA sataylayt dɛn bin notis am, na bin graviti anomaly as chenj dɛn we de arawnd am sho se wan big tin de we de na di krata. Naw, wayl tiori dɛm na sayd, dis tin na graviti anomaly. Dɛn nɔ put am di rayt we, i nɔ de muv lɛk ɔltin we de rawnd am, ɛn na dat mek dɛn kin yuz pawaful reda fɔ no am."
  
  Dahl bin tɔk se: "Yu de tɔk bɔt reda we de go insay grɔn." "Mi ol spɛshal wok."
  
  Drake in yay dɛn bin opin. "Yu shɔ se? A bin tink se na man striptease na hen pati. Dɛn bin de kɔl yu di Dancing Viking."
  
  Dahl bin taya am. "Stɔp dat".
  
  Alis bin ledɔm nia mi. I bin wispa as di tiyata se: "I tan lɛk se i de grɔmbul."
  
  "Fɔ bounce off wan ol uman we nɔ de tink, go du dat to yu."
  
  I sɔprayz fɔ no se Smit bin gɛt kray wata na in yay. I bin de blo ɛn tɔk se: "A fɔ se, a nɔ ɛva si pɔsin de bounce so tranga wan pan pɔsin we nɔ gɛt trampolin insay." I ayd in fes, ɛn tray fɔ mek in at kol.
  
  Kinimaka pat am na in sholda. "Yu de okay, brɔda? A nɔ ɛva si yu laf bifo, man. Dis na weird".
  
  Lauren bin intavyu, sev di Sweden frɔm mɔ tiz. "GPR, bɔt pan wan intensiv skel. I min se dis weda tin de na Google Maps we dem kol Antarctica. Yu kin si dis frɔm yu laptɔp. Bɔt fɔ fɛn sɔntin we smɔl lɛk Atila in grev? Wɛl, dat inklud fɔ yuz mashin ɛn sɔftwɛl we NASA nɔ ivin admit se dɛn gɛt am yet."
  
  "Dɛn de yuz sataylayt?" Yorgi bin aks.
  
  "O yes, ɔl di kul neshɔn dɛn gɛt dis."
  
  "Inklud Chaina, UK ɛn Frans." Drake bin pɔynt to dɛn list fɔ di wan dɛn we de agens dɛn.
  
  "Na dat. Frɔm di spes, di Chaynish pipul dɛn kin ebul fɔ no udat sidɔm na in motoka, chɛk di Intanɛt sayt dɛn we i de browz, ɛn klas di tin dɛn we de insay di sanwij we i de it. Eni man. Klosap ɛnisay."
  
  "Na man dɛn nɔmɔ?" Kenzi bin aks. "Ɔ uman dɛnsɛf?"
  
  Lauren bin grin ɛn wispa se, "A gɛt wan man na mi yes we de pas am. I tan lɛk se i yɔŋ smɔl, lɛk se i nɔ diskɔba uman dɛn yet."
  
  Drake bin lisin to di ɛlikopta we dɛn kɔt akɔdin to di skay bitwin Amɛrika ɛn Yurop, we na di tɔd ɛn 4 ɛnd na di wɔl.
  
  "Okay, wɛl, ɛni we..." Lauren wink. "If wi put togɛda di say we Piscara nɔ bɔku, wan tɛks se di famɔs pales we Attila bin gɛt bin de bitwin di Danube ɛn di Tisza, na di Carpathian il dɛn, na di ples dɛn we nɔ gɛt bɛtɛ wata na di ɔpa Ɔŋgaria ɛn di say we de nia Zazberin. Wan pat we nɔ klia fa fawe, se Atila in grev bin de bifo in pales."
  
  Mai bin tɔk se: "Bɔt dɛn bɛr am ɔnda di riva."
  
  "Yɛs, di Tisza de krɔs Ɔŋgaria frɔm nɔt to sawt, ɛn na big big riva we de kɔmɔt na di Danube insɛf. Di rod we di riva de pas go ɛp wi sayɛnsman dɛn. Wi op se dɛn risach we dɛn de yuz jiofizikal tɛknɔlɔji go jɔyn sataylayt, magnɛtiks, MAG ɛn reda we de go insay grɔn. Magnεtik sכvεy dεm de kompliment bay GPR profayl fכ sεlekt anomaly dεm. Dɛn se bak dɛn kin si if dɛn dɔn ɛva chenj di riva." I bin shrug in ed. "Wi de tɔk bɔt bɔku bɔku pikchɔ dɛn we di kɔmpyuta fɔ luk ɛn afta dat i fɔ disayd fɔ du sɔntin."
  
  "Okay, okay, so wi de go na Ɔŋgaria." Alis bin mek lɛk se in ed de at. "Jɔs tɔk am."
  
  Di tim bin setul bak, ɛn dɛn bin de wɔnda aw dɛn kɔleja dɛn we bin de fɛt-fɛt de du.
  
  
  * * *
  
  
  Ɔŋgaria, di Danube ɛn di Tisza bin luk blak na nɛt lɛk di ɔda pat dɛn na Yurop, bɔt Drake bin no se rayt naw i rili trɔbul ya. Di wan we pawaful pas ɔl pan di Fo Ɔsman dɛn bin de de - Day - ɛn di wan dɛn we fɛn am kin rili disayd di wɔl in tumara bambay.
  
  Di tim land, tek of bak, land bak, den hop insaid wan big, non-reflective van fo komplit di las leg fo dia joyn. Di kalkyulatɔ dɛn nɔ bin dɔn fɛnɔt ɛnitin yet, di eria dɛn bin stil big ɛn di target bin smɔl, nɔto fɔ tɔk bɔt ol ɛn we kin pwɛl. I bin fɔ fayn fɔ no aw di Ɔda bin de wok fɔ dɛnsɛf, bɔt di kil we dɛn kil dɛn wantɛm wantɛm bɔku bɔku ia bifo dis tɛm, bin mek ɛni ritrit dɔn.
  
  Dɛn mek kamp na di ples dɛn we nɔ gɛt bɛtɛ wata, put gad dɛn na do ɛn setul insay. Wan big big briz bin blo, ɛn i bin de flɔt di tɛnt dɛn; di surreal rialiti fo evritin we dem don du ova di pas fes fes dez bin stil de trai fo sink in.
  
  Wi rili de ya naw, we wi dɔn kamp af-af ɔp wan il na Ɔngari? Drake bin tink bɔt am. Ɔ na Olga stil de bit wi?
  
  Di kanvas we gɛt flawa na di tɛnt bin de tɔk di tru, ɛn di figa we bin de rɔtin nia am bin tɔk di tru. Alis, we rap insay in slip bag wit in yay nɔmɔ we de sho.
  
  "I kol, lɔv?"
  
  "Yɛs, kam ya ɛn wam mi."
  
  "Duya," Dahl se frɔm sɔmsay na di sawt pat na Drake in fut, "nɔto tide."
  
  Kenzi we kɔmɔt na di ist bin tɔk se: "A gri." "Tɛl di bitch se yu gɛt ed pen ɔ sɔntin. Udat no usay i bin de? Di nɔmba fɔ di sik dɛn ɛn ɔda tin dɛn ɛn ɔda tin dɛn."
  
  "So no kweshon de fo fos?"
  
  Mai we bin tinap na di ɛntrɛ na di tɛnt bin tɔk bak se: "Na so i bi." "Ɛspɛshali bikɔs wi na fayv."
  
  "Krayzi, a fɔgɛt se yu bin de ya, Sprite. A stil no biliv se dem lok wi ol fo wan damn tent."
  
  "Mi, fɔ wan, a lɛk fɔ slip na di ples dɛn we nɔ gɛt wata," Dahl se, as i grap. "Den maitbi a go slip."
  
  Drake bin wach di Swede we de go na di ɛkzit, i bin de tink se i go tek di chans fɔ kɔl Joana. Dɛn rilayshɔnship bin kɔntinyu fɔ de na di ays, bɔt di de go kam, i nɔ go te igen, we sɔmbɔdi go disayd fɔ du sɔntin fɔ ɔltɛm.
  
  Dɔn kam, ɛn masta sabi pipul dɛn we kɔmɔt na Washinton bin tɔk se dɛn fɔ mek af duzin sayt dɛn. Di tim split ɛn bigin fɔ dig, trowe di fayn fayn ples dɛn we de na dɛn ed ɛn at: di blu snek we de shayn na di Tisza, sɔntɛnde i wayd, sɔntɛnde i kin smɔl na say dɛn we strenj, di il dɛn we gɛt gras na di Kapatians, di skay we klia we nɔ gɛt ɛnd. Di kol briz we bin de blo arawnd di big ples dɛn bin wɛlkɔm, i bin de mek a nɔ taya ɛn di brus dɛn we bin de mek a fil fayn. Drake ɛn di ɔda wan dɛn bin de wɔnda ɔltɛm usay dɛn ɛnimi dɛn de. British, Chaynish ɛn Frɛnch. Usay? Ova di il we de nia yu? Nɔbɔdi nɔ ɛva si di smɔl smɔl tin we dɛn de wach. I bin tan lɛk se di ɔda tim dɛn dɔn giv ɔp.
  
  Wan tɛm, Drake bin tɔk se: "Nɔto yu avrej relik ɔnt." "A nɔ rili no usay a go dɔn nɛks."
  
  Dahl bin tɔk se: "A gri. "Wan mɔnt wi ɔl de fɛt, ɛn di nɛks tɛm, ɔltin izi. Ɛn pan ɔl dat, i bin fɔ dɔn wɔs pas dat."
  
  Di fɔs de bin flay pas kwik kwik wan, dɔn di sɛkɔn de. Dɛn nɔ bin fɛn ɛnitin. Ren bigin fɔ kam, dɔn di san we bin de mek pɔsin blaynd. Di tim bin de tɔn dɛn fɔ rɛst ɛn afta dat dɛn bin alaw sɔm wokman dɛn we dɛn bin dɔn haya fɔ ɛp dɛn fɔ sɔm tɛm. Dɛn bin pik man ɛn uman dɛn we nɔ sabi tɔk Inglish frɔm wan vilej we bin de nia de. Wan de, Alis bin fɛn wan ol na grɔn, sɔntɛm na wan ol tanɛl, bɔt di gladi at we i bin gɛt bin stɔp kwik kwik wan we i bin de luk fɔ am.
  
  I bin tɔk se: "No yus. "Wi kin de wan mita away frɔm am ɛn stil nɔ fɛn am."
  
  "Aw yu tink se dis nɔ bin notis ɔl dɛn ia ya?"
  
  Dahl kɔntinyu fɔ skrach in ed, i shɔ se dɛn nɔ ɔndastand sɔntin. I bin ripit pas wan tɛm se: "I de na di tip na mi tɔng."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp insɛf. "Yu min Olga, nɔto so? Na bin rili shɔt ɛkspiriɛns, mi kɔmpin."
  
  Dahl bin de grɔmbul, i stil de skan.
  
  Wan ɔda nɛt ɛn sɔm awa mɔ na di tɛnt. Di tin we bin gɛt mɔ tɛnsi pan dɛn ivintɛm ya na we Drake bigin fɔ tɔk bɔt wetin Wɛb tɔk, in lɛgsi ɛn in sikrit vault fɔ infɔmeshɔn.
  
  "Wi nid fɔ pe atɛnshɔn pan dat nɛks tɛm. Di sikrit dɛn we i bin gɛda kin rili pwɛl am. Sɔprayz".
  
  "Fɔ udat?" Dahl bin se. "Di wan dɛn we bin de agens wi nɔ bin bad so."
  
  Mai se, "Eksept fɔ wan we wi nɔ no yet."
  
  "Damn, fɔ tru? A bin fɔgɛt. Uswan na in?"
  
  Di Japan uman put in vɔys dɔŋ ɛn tɔk kwayɛt wan. "Wan pan una de day."
  
  Fɔ wan lɔng tɛm we bin de mek pɔsin fil pen, pipul dɛn nɔ bin de tɔk natin.
  
  Alis bin brok am. "A fɔ gri wit Drake. Dis nɔ jɔs apin to wi. Webb na bin stalking speshalis en wan mega-rich asshole. I go mɔs dɔn gɛt dɔti pan ɔlman."
  
  Wan lay lay alam bin mek dɛn rɔsh kɔmɔt na di tɛnt, ɛn fɔdɔm insay di grɔn ɛn dɔti, bitwin di rɔb ɛn san we bin de na wan ples we dɛn bin de bɛr pipul dɛn trade trade. Fɔ mek dɛn vɛks bad bad wan, i kam fɔ no se nɔto Atila in yon. At least nɔto as fa as dɛn bin ebul fɔ no.
  
  Leta, we dɛn bin de na di tɛnt, dɛn bin kam bak to wetin dɛn bin de tink.
  
  Hayden bin tɔk se: "Bɔku tin de fɔ dil wit." "Sɔntɛm dis we aw wi de luk fɔ di say we Wɛb ayd ɛn wetin wi go fɛn afta dat go protɛkt wi frɔm wetin go apin."
  
  "Jɔshwa in day na Pɛru? Na di we aw wi nɔ de obe? Jɔjmɛnt we pɔsin kin aks kwɛstyɔn bɔt ɛn wan lis we nɔ shɔ? Wi gɛt fɔ ansa to pɔsin. Wan nem-kɔl we yu kin gɛt. Bɔt tri? Fo? Wi bil dɛn de na di rɛd, pipul dɛn, ɛn a nɔ min fɔ spɛn pasmak."
  
  "Na dat mek, SEAL Tim 7?" - na in Dahl aks.
  
  Hayden bin de grɔmbul se: "Sɔntɛm." "Udat sabi? Bɔt if dɛn atak wi wit bad we, a de swɛ to Gɔd se a go slap bak wit kɔmparativ pawa. Ɛn na so i go bi wit una ɔl. Dat na oda."
  
  Wan ɔda de kam ɛn di ɔntin kɔntinyu. Ren we bin de kam bin mek dɛn nɔ ebul fɔ tray tranga wan. Di Washinton tink tank bin kam bak wit sɛvin ɔda sayt dɛn fɔ wan totɛl we na twɛnti tri. Bɔku pan dɛn nɔ bin de gi natin pas ɛmti ples ɔ ol fawndeshɔn, bildin dɛn we nɔ de igen fɔ lɔng tɛm, skel dɛn we dɔn ridyus to rag. Most of anoda de pas and di SPEAR tim moral bigin fɔ stɔp.
  
  "Wi ivin de na di rayt ples?" Kenzi bin aks. "A min Ɔŋgaria. Opɔsite Attila in pales. Aw lɔng dɛn dɔn bɔn dis pɔsin? Wan tawzin siks ɔndrɛd ia dɔn pas, nɔto so? Wetin na dis? Fɔtin ia bifo Gɛronimo. Maybe Attila na di rong 'scourge'. A tink se di Katolik Chɔch dɔn kɔl bɔku pipul dɛn."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Wi kin si bɔku difrɛn tin dɛn we nɔ fayn. "Bɔku pan dɛn bɔku, ɛn nɔbɔdi nɔ kɔrɛkt."
  
  Dahl bin de luk am wit ɔl in yay. "Wi nid we fɔ mek wi smɔl fɔ fɛn tin dɛn."
  
  Lauren, we bin de plɔg ɔltɛm na di tink tank, bin de luk di ɔda say. "Yɛs, dɛn kin se. Yɛs."
  
  Di briz bin de blo di Swidan in ia saful wan, bɔt in fes nɔ bin de tink. "A nɔ gɛt natin".
  
  "Sɔntɛm wi fɔ tek wan ɔda luk pan Atila?" May bin gi advays. "Ɛnitin we de insay in biyografi?"
  
  Lauren bin tɛl di Washinton gang fɔ tek kia ɔf am. Di tim bin rɛst, slip, luk fɔ fɔlt ɛn nɔ fɛn ɛni wan, ɛn tek pat pan tu ɔda lay lay alam dɛn.
  
  Fɔ dɔn, Drake bin gɛda wan tim. "A tink se wi go get fo kol dis wan failure, pipul. Di Ɔda se dɛn dɔn fɛn am, sɔntɛm ¸ bɔt if wi nɔ ebul, den ɔda kɔntri dɛnsɛf nɔ go ebul. Sɔntɛm i go bɛtɛ fɔ lɛ dɛn lɛf di nɔmba 4 Ɔsman usay dɛn bɛr am. If i ivin stil de de."
  
  Hayden bin es in an dɛn ɛn tɔk se: "Sɔntɛm dɛn bin tif di grev jɔs afta dɛn bɛr am. Bɔt afta dat, fɔ tru, dɛn bin fɔ dɔn fɛn di tin dɛn we dɛn dɔn kip. Klos. Sɔd. Gems dɛn we dɛn kin yuz. Ɔda bɔdi dɛn."
  
  Kenzi bin tɔk wit blank ɛksprɛshɔn na in fes se: "I at fɔ lɛf dis kayn pawaful wɛpɔn de." "A no se mi gɔvmɛnt nɔ go du am. Dɛn nɔ go ɛva stɔp fɔ luk fɔ pipul dɛn."
  
  Drake bin nɔd fɔ sho se i gri. "Na tru, bɔt wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se wi gɛt ɔda prɔblɛm dɛn we de kam. Wi nɔ go ebul fɔ de ya sote go."
  
  Smit bin tɔk se: "Dɛn bin tɔk di sem tin na Pɛru.
  
  Drake bin nɔd to Lauren. "Dɛn gɛt ɛnitin fɔ wi?"
  
  "Nɔto yet, wit di ɛksɛpshɔn fɔ et ɔda sayt dɛn we pɔsin kin ebul fɔ yuz. Di tin dɛn we de sho se dɛn stil de di sem. Natin nɔ at."
  
  "Bɔt yu nɔ tink se dis nɔ go bi di rayt tin we wi de luk fɔ?" Dahl bin tɔk rili kwayɛt wan.
  
  Hayden bin swɛt. "A tink se sɔntɛm a go gɛt fɔ kɔl dis pɔsin ɛn tɔk to di sɛktri. Wi bɛtɛ-"
  
  Alis bin wɔn se: "Tek tɛm. "Sɔntɛm dis na di sayn we di sil dɛn de wet fɔ."
  
  Hayden bin sɛt mɔt, ɛn i nɔ bin shɔ bɔt sɔntin bin de na in yay.
  
  Dahl bin dɔn gɛt dɛn atɛnshɔn. I bin tɔk se: "Reda we de go insay grɔn." "I de luk fɔ anomaly, gravitational, magnetic ɔ ɛnitin. Na tru se i kin fɛn bɔku bad bad tin dɛn, bikɔs dis na planɛt we rili ol. Bɔt wi kin ebul fɔ stɔp di tin dɛn we wi de luk fɔ. Wi kin. Oh damn, aw wi go bi so fulman?"
  
  Drake bin sheb Alicia in wɔri luk. "Yu okay, padi? Yu stil nɔ de fil di ifɛkt dɛn we da Olga de we yu bin tray fɔ kidnap, nɔto so?"
  
  "A fayn.A pafɛkt lɛk ɔltɛm. Lisin - mɛmba dɛn idiots we fɛn di gɔd dɛn grev?
  
  Drake in fes bin kam siriɔs naw. "Na wi, Torsten. Wɛl, bɔku pan wi."
  
  "A no am." Wi fain di bon dɛm fɔ Odin, ɛn bak Thor, Zeus ɛn Loki." I mek wan stɔp. "Aphrodite, Mas ɛn bɔku ɔda tin dɛn. Wɛl, wetin dɛn bin mek wit dɛn wɛpɔn ɛn klos? Sɔm pan dɛn gem dɛn?"
  
  Drake bin tɔk se: "Wan tin we wi nɔ no we leta ɛp wi fɔ du ɔda mishɔn."
  
  "Yɛs." Dahl nɔ bin ebul fɔ stɔp fɔ grin. "Udat in sɔd dɛn bɛr wit Atila?"
  
  Lauren bin jomp pan am. "Mas!" - i bin ala. "Di Roman gɔd fɔ fɛt wɔ bin chuk Atila wit in sɔd tru di Sitian dɛn. Dɛn bin de kɔl am di Sɔd fɔ Oli Wɔ. Bɔt if i rili kɔmɔt na Mas in yon an..."
  
  Dahl bin tɔk se: "Yu kin kɔnfigyut di reda we de go insay di grɔn bak fɔ luk fɔ da patikyula ɛlimɛnt de." "Ɛn jɔs dis tin we nɔ izi fɔ biliv."
  
  "Ɛn bɔm!" Drake bin nɔd pan am. "I simpul so. Di krayzi Swede dɔn kam bak."
  
  Alis bin stil luk lɛk se i vɛks. "Yu nɔ bin fɔ dɔn tink bɔt dis, damn am, sɔm dez bifo?"
  
  
  CHAPTER TƐTI FAIV
  
  
  Wan ɔda et awa ɛn dɛn bin rɛdi. Di DC tim bin ribɔt di reda we bin de go insay grɔn afta dɛn kɔntakt wan Ayland akiɔlɔjik yunit we bin stil de fɛn wetin lɛf pan di fɔs grev fɔ di gɔd dɛn. I kin kam bak to Odin ɔltɛm, Drake bin tink as i de wet. I klia se di pipul dɛn na Ayland bin kip bɔku pan di tin dɛn we dɛn fɛn ɛn ɔl di sampul dɛn. Fɔ sɛn data bɔt wan rare element to Washinton na bin smɔl minit.
  
  At least na dat dem tok, Drake leta imajin. I go shɔk if di Amɛrika pipul dɛn nɔ bin dɔn gɛt dis na fayl.
  
  Dɛn bin du wan tɛst ɛn afta dat dɛn bin sɛn wan ɔt signal. Ping pan di eria we dɛn bin dɔn waka rawnd, ɛn di ol Sɔd fɔ Mas bin bi klia pɔynt na di map.
  
  Mai bin se: "Na dat. "Tɔmb fɔ Atila di Hun."
  
  Dɛn bin bigin fɔ dig wit ɔl dɛn at. Di pipul dɛn na di vilej bigin fɔ mek di ol we dɛn bin dɔn ɔlrɛdi dig, big. Bifo dɛn rich na di ples we nɔ gɛt natin we bin de rɔn pafɛkt wan to di sɔd, dɛn pe di pipul dɛn na di vilej ɛn mek lɛk se dɛn at pwɛl as dɛn de wach dɛn we dɛn de go.
  
  Mai bin tɔk se: "Di ɔda say pan dis na big big tin we dɛn dɔn fɛn na di kɔlchɔ."
  
  Hayden bin tɔk se: "Wi nɔ go ebul fɔ wɔri bɔt dat naw. "Dis na di wɛpɔn fɔ Day. Dis fɔ neutralize bifo wi anɔys ɛnitin."
  
  Smith, Yorgi en Kinimaka jomp in, atak di graun. Dahl stil luk ɛn fil smɔl woozy, pan ɔl we Alicia ɛn Kenzi tek di chans fɔ kɔl am ɔltin frɔm "idle ass" to "Crazy Sloth".
  
  I nɔ tek lɔng fɔ mek i bɔs insay di ples we nɔ gɛt natin.
  
  Drake bin de wach as di tri pipul dɛn bin de mek di gap big. Mai ɛn Alicia bin skana di eria fɔ mek shɔ se no sɔprayz nɔ de na di lɔng gras we bin de kam slip. Lauren bin de go de nia di ol; layn fɔ si bitwin di tu uman dɛn ɛn di wan dɛn we de dɔŋ.
  
  Drake bin tɔk se: "Bikɔs wi nɔ no aw fa wi de go dɔŋ, sɔntɛm fɔ tɔk to pipul dɛn nɔ go gɛt wan yus. Bɔt a tink se wi go ple am di we aw wi de fɛn am."
  
  Hayden bin kɔnfyus se: "Na wan bɔks nɔmɔ wi nid. "Wi nɔ de west tɛm fɔ luk ɛnitin ɔ ɛni ɔda pɔsin. Yu gri wit dis?"
  
  Dɛn bin de nɔd. Yorgi bin go fɔs, bikɔs na in na bin di wan we agil pas ɔlman na di tim. Kinimaka kam nɛks, stil de nɔs wan wund na in ed, ɛn Smit bin fala am. Drake jomp insay di ol, ɛn Hayden ɛn Dahl bin fala am. Di Swidan man bin gɛt fɔ de na di say we dɛn de go insay. Drake duv ɔnda di grɔn we nɔ ivin ɛn fɛn insɛf insay wan dak tanɛl. Wan minit we dɛn bin de kray ɛn swɛt bitwin di wɔl dɛn, dat bin mek dɛn go na wan ples we nɔ gɛt natin usay di tim tɔn lɛft. Yorgi bin kɔnɛkt di sɔd to di pɔtabl navigatɔ ɛn kɔl di distans bitwin dɛn ɛn am ɛvri sɔm minit.
  
  Drake bin ol in flashlayt stedi, ɛn kɔnɛkt di bim dɛn wit di wan dɛn we de bifo. Di pasej nɔ bin ɛva kɔmɔt biɛn am, bɔt i bin de rawnd di say we di sɔd bin de rɛst te dɛn go fa frɔm am smɔl smɔl.
  
  Yorgi bin stɔp bifo. "Wi kin gɛt fɔ brok tru."
  
  Drake bin swɛ. "Na sɔlid ston. Wi go nid big big tin dɛn fɔ brok de. Yu si aw i fat?"
  
  Yorgi mek wan sawnd we nɔ satisfay. "Tu tɛm pas di waid we dis pasej gɛt."
  
  "Ɛn di sɔd?" - A aks.
  
  "Na di ɔda say nɔmɔ."
  
  Drake bin gɛt di difrɛn impreshɔn se dɛn bin de ple wit dɛn. Di ol gɔd dɛn de ɛnjɔy dɛnsɛf bak. Sɔntɛnde, i bin tan lɛk se dɛn kin fala am ɔlsay, drɛg am go insay wan advantej ɔ ɔda wan, sɔntɛnde dɛn kin kam bak fɔ mek pipul dɛn no dɛnsɛf.
  
  Lɛk naw.
  
  Na in mek in disayd. I bin tɔk se: "Muf go bifo." "Wi nid fɔ si usay dis pat de go."
  
  Yorgi sɛn di ansa se: "Wɛl, wan pan di anomaly dɛn de bifo." "Big fɔm we dɛn nɔ no."
  
  Alis in vɔys bin krak krak tru di kɔmyunikeshɔn. "I de muf?"
  
  Drake bin no di wikɛd tɔyn fɔ laf. "Stɔp dat".
  
  "Ɔmɔs leg i gɛt?"
  
  "Alisia!"
  
  Ɔlman we bin de ɔnda grɔn bin pul dɛn pistɔl. Drake bin tray fɔ kren in nɛk fɔ luk bifo, bɔt Kinimaka bin blok am fɔ si. Di wangren tin we i bin ebul fɔ du na fɔ nak di tap pan in ed agens di tanɛl.
  
  Dɔst bin de sif na di ays. Drake bin de swet, in fresh brus dɛn bin de blo. Di tim bin kray as fast as dɛn ebul. Yorgi bin lid dɛn rawnd wan slo bɛnd. Na da tɛm de nɔmɔ di yɔŋ Rɔshian bin stɔp.
  
  "O! A gɛt sɔntin."
  
  "Wetin?" - A aks. Dɛn bin yɛri bɔku vɔys dɛn.
  
  "Wet. Yu kin kam ɔp ya wit mi."
  
  I nɔ tu te, Drake rawnd di bɛnd ɛn si se di sayd we di pasej de big, i tɔn to ston arch we ay et fit ɛn wayd 4 tɛm pas man. I bin tan in kɔlɔ, i bin smol, ɛn i bin de rayz ɔp wan ol we smɔl pas am we dɛn bin dɔn kɔt insay di rɔk insɛf, we na smɔl say fɔ go insay lɛk domɔt.
  
  Drake bin luk insay di blak we dis ol de. "So sɔntɛm dɛn gog di rɔk smɔl, mek shɔ se Atila go de ya sote go?"
  
  Yorgi bin tɔk se: "Bɔt no riva nɔ de ɔp wi. "I bin de na mi maynd."
  
  Hayden bin tɔk se: "Di riva dɛn kin chenj as di ia dɛn de go. "Na di tɛm wi nɔ go ebul fɔ tɔk if di Tisza bin de flɔ dis we wan tɛm. Ɛniwe, i jɔs de sɔm mita dɛn na di sawt."
  
  Drake waka go na di daknɛs. "A de insay di gem." Wi go tek wan luk?
  
  Yorgi jomp op, i mentɛn in pozishɔn bifo. Fɔs, di nyu domɔt na bin jɔs wan autlayn we blak ɔlsay, bɔt as dɛn de kam nia ɛn shayn dɛn flashlayt dɛn, dɛn si tin dɛn we de sho se wan big rum de na di ɔda say. Di rum nɔ bin big pas wan fayn ples fɔ it, we ful-ɔp wit dɔst ɛn nɔbɔdi nɔ bin de tɔk natin, ɛn wan pedestal we ay te to ni na di midul.
  
  Wan ston kɔfin bin de na di pedestal.
  
  Yorgi bin blo se: "I nɔ pɔsibul fɔ biliv."
  
  "Yu tink se Atila de de?" Kenzi bin aks.
  
  "Di sɔd na, a tink." Yorgi bin chɛk in reda we de go insay grɔn. "Na so dis tin se."
  
  "Wi stil de pan wan mishɔn." Hayden nɔ bin ivin luk di kɔfin. I bin bizi de lan bɔt wɛda man ɔ uman. "Ɛn i rayt de? Na ɔl dat".
  
  Drake bin luk usay i bin de pɔynt. Di tim waka na di ɛntrɛ arch ɛn si dɛnsɛf ɔlsay insay di rum. Wan wud bɔks we dɛn sabi wit di sil fɔ di Ɔda na di lid bin tinap na di pedestal insɛf, na di kɔfin in fut. Hayden step to am.
  
  "Gɛt rɛdi," i tɛl Lauren ova di kɔm. "Wi de na wi rod. Tel Washington se wi fain di las boks."
  
  "Yu opin dis?"
  
  "Bad. A nɔ tink se na gud aidia dɔŋ ya. Wi go wet te wi rich di top."
  
  Drake bin de luk di kɔfin. Di yoga man bin muf nia am. Kenzi klaym pan di pedestal ɛn luk dɔŋ.
  
  "Ɛnibɔdi go ɛp mi?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Nɔto naw. "Wi get fo go".
  
  "Wetin du?" Kenzi bin stil big pas am. "I nɔ tan lɛk ɔda tim dɛn we de ya. I fayn fɔ gɛt smɔl tɛm fɔ yusɛf, yu nɔ tink se? Na fayn chenj we a nɔ gɛt ɛnibɔdi we de tray fɔ stɔp mi."
  
  Drake bin tɔn pan di kɔm. "Dal? Yu na bastard."
  
  "Wetin?"
  
  Kenzi bin swɛt. "Na jɔs ston lid."
  
  Drake bin si am as relik smɔgl we gɛt pashɔn fɔ trɔs. Na tru se dis nɔ go ɛva stɔp. Na bin pat pan am. I nɔd to Hayden.
  
  "Wi go kech yu. A prɔmis".
  
  I rɔn go na di ɔda say na di pedestal, i ol di ston ɛn pul am.
  
  Hayden kɔmɔt na di grev kwik kwik wan, Yorgi ɛn Kinimaka bin de fala am biɛn am. Smit bin stɔp smɔl na di domɔt. Drake bin de wach as dɛn de fɛn bɔku bɔku tin dɛn frɔm di grev fɔ Atila di Hun.
  
  Insay di layt fɔ di flashlayt in yay dɛn bin blaynd; grɛn ɛn rɛd dɛn we de shayn, safaya blu ɛn brayt yɔlɔ; shed dɛm fɔ di renbo, we de shayn ɛn fri fɔ di fɔs tɛm insay lɛk wan tawzin ia so. Di jɛntri bin muf, di sɔd bin kɔmɔt na alaynɛshɔn bay dis muvmɛnt. Ɔda bled dɛn bin de flash. Nekles, ankles ɛn breslɛt dɛn bin de lay insay hip.
  
  Biɛn ɔl dis, we i stil rap wit sɔm smɔl smɔl klos dɛn, Attila in bɔdi bin de. Drake bin biliv am da we de. Dɛn nɔ ɛva fɛn di sayt bay grev tifman dɛn; na dat mek jɛntri de de. Di Nazi dɛn bin jɔs nid am fɔ dɛn big big plan dɛn, ɛn fɔ mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to di big big tin we dɛn fɛn, dat go jɔs mek dɛn pe atɛnshɔn to dɛn. I ol in briz, i jomp to di pɔsin we de tɔk to am.
  
  I bin wispa se: "Lɔrin." "Yu fɔ haya pɔsin fɔ gayd ɔltin. Yu jɔs gɛt fɔ mek i apin. Dis na... tin we nɔ pɔsibul fɔ biliv. Di onli tin na..." I stɔp smɔl, de luk fɔ.
  
  "Wetin dis?" - A aks.
  
  "No sɔd nɔ de ya. Di sɔd we de na Mas nɔ de."
  
  Lauren bin pul di briz. "O nɔ, dis nɔ fayn."
  
  Drake in fes bin kam fɔ bi tɛnsi. I bin tɔk se: "Afta ɔl wetin wi dɔn go tru." "A no am damn gud gud wan."
  
  Kensi bin de laf. Drake bin luk bak. "Di Sɔd fɔ Mas de ya."
  
  "Damn, yu gud. Relik smuggler ɛn masta tifman. Yu tif am rayt ɔnda mi nos." I bin de luk am wit ɔl in yay. "I de amazing".
  
  "Yu nɔ go ebul tek ɛnitin." I si am de pul wan tin we dɛn mek wit jɔlɔs. "Bɔt a biliv se yu go go de fɔ di tin dɛn we gɛt valyu pas ɔl."
  
  "Mɔ pas Atila?"
  
  "Yɛs, shɔ." Yu kin pik am. Bɔt ɛnitin we yu du, kip di sɔd fɔ yusɛf."
  
  Kenzi laf ɛn pul in an, lɛf di trɔs we dɛn dɔn mek wit jɔlɔs bɔt i kip di sɔd. I bin tɔk wit sɔm rɛspɛkt se: "Naw a dɔn si ɔltin." "Wi kin go."
  
  Drake bin gladi we i sho se i want insay in at ɛn i ɛp am fɔ du am. "Dɔn i nɔ bad. Lɛ wi si wetin na di Ɔsman we De Day."
  
  
  CHAPTER TƐTI-SIKS
  
  
  We di SPEAR tim bin nil dɔŋ pan dairekt san layt, ɛn dɛn bin chɛk di las bɔks we de na di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt.
  
  Kinimaka bin de wet fɔ mek dɛn gri fɔ am as Alicia ɛn Mai de kam nia di bɔda dɛn, naw we dɛn kin si ɛlikopta dɛn we gɛt padi biznɛs wit pipul dɛn na di ɔrayzin. Hayden bin pɔynt to Kinimaka.
  
  "Kip ɔp di gud wok, Mano. Wi fɔ si wetin de insay bifo di kɔmni kam; padi ɔ ɛnimi."
  
  Di Awayi man nɔd ɛn klik di lɔk. Drake ledɔm bifo as di lid de es ɔp, i de but ed wit Dahl.
  
  "Gini gini!" - i ala, i de blink.
  
  "Na yu tray fɔ kis, Jɔki?"
  
  "A go kis yu if yu shov dat shaggy mop we yu de kol ed fo mai fes wan mo taim. Blɔd Jɔkshay Kis."
  
  Na tru se nɔbɔdi nɔ bin yɛri am. Dɛn ɔl bin de pe atɛnshɔn pan di nyu rivyu.
  
  Hayden bin luk insay, i ledɔm oba Kensi. I bin tɔk kɔzhɔl se: "Sheeeit." "A nɔ bin ɛva imajin se i go tan lɛk dis."
  
  "En mi tu". May bin tinap.
  
  Lauren bin tɔk di tɛks bak se: "Di Tru Las Jɔjmɛnt." "Di wan we wɔs pas ɔl."
  
  Alis bin de grɔmbul se: "Wɛl, a nɔ no bɔt una." "Bɔt ɔl wetin a de si insay na wan fukin pepa. I tan lɛk se mi list fɔ bay tin dɛn."
  
  Mai bin luk bak. "Sɔm kayn we a nɔ ebul imajin yu insay supamakit."
  
  Alis bin wins in fes. "Jɔs wan tɛm." Ɔl dɛn kat ya, aisle baria ɛn chus bin trowe mi kɔmɔt na di rod kpatakpata." I bin stɔdi di atak ɛlikopta dɛn we bin de kam nia wit lɔng lɔng tɛm. "I bɛtɛ pasmak".
  
  Kinimaka put in an insay di bɔks ɛn pul wan pepa ɛn ol am ɔp fɔ mek ɔlman si. "Na jɔs wan bɔnch nɔmba dɛn."
  
  Smit bin tɔk se: "Na chans.
  
  Drake bin fil bad. "So, di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt sɛn wi af-af ɔlsay na di wɔl fɔ go fɛn wan pepa na wan grev we dɛn bin dɔn ayd fɔ bɔku bɔku ia? Ples we wi nɔ bin fɔ ɛva fɛn if wi nɔ bin gɛt ɛkspiriɛns wit di gɔd dɛn grev? A nɔ ɔndastand dis ".
  
  Kenzi bin tɔk se: "Di Nazi dɛn na bin pipul dɛn we bin de fɛn tin dɛn we dɛn dɔn kip ɛn pipul dɛn we gɛt valyu. "Yu no bɔt dis wɔndaful mas we dɛn jɔs fɛn ɔnda di ays we de na di polar? Sɔm pipul dɛn se na Nazi ples. Dɛn bin de tif ɔltin frɔm jɔlɔs to skrol ɛn peint. Dɛn bin tray fɔ mek zombie, dɛn bin de luk fɔ layf we go de sote go ɛn dɛn bin lɔs bɔku bɔku pipul dɛn we dɛn bin de luk fɔ pipul dɛn we denja. If dɛn disayd fɔ lɛf am na Atila di Hun in grev pas fɔ tif di jɛntri, bad rizin de fɔ dat."
  
  Lauren bin pɔynt to in yes. "Di Distrikt ɔf Kɔlumbia want fɔ no wetin i bi."
  
  Hayden tek am frɔm Kinimaki. "So, man dɛm, dis na ol notpepa, we rili tik ɛn we dɔn rɔtin na ɔl tu di say dɛm. I dɔn yɔlɔ ɛn i tan lɛk se i rili brok. So, na di midul, wan layn de fɔ rayt we na nɔmba dɛn nɔmɔ gɛt." I rid dɛn se: "483794311656..." I tek wan briz. "Nɔto dat nɔmɔ..."
  
  "A geek"s wet drim." Alisia bin swɛt. "Bɔt wetin di ɛl wi fɔ du?"
  
  "Kɔmɔt na ya," Drake se, as i tinap as di ɛlikopta dɛn tɔch dɔŋ. "Bifo di Hun dɛn fɛn wi."
  
  Di payɔnia bin jok ɔp. "Una dɔn rɛdi? Wi go gɛt fɔ kip wi yay pan dat."
  
  Di tim bin ɛskort am bak na di ɛlikopta dɛn. Hayden dɔn in tɔk ɛn pas di pepa rawnd as dɛn tek dɛn sidɔm ples. "Ɛni aydia dɛn de?"
  
  Alis bin tɔk se: "Yu nɔ go ivin ebul fɔ ple di lɔtri wit dɛn. "Nɔ gɛt wan valyu".
  
  "Ɛn wetin dɛn gɛt fɔ du wit day?" Drake bin se. "Ɛn di 4 man dɛn we de rayd ɔs? Bikɔs i tan lɛk se nɔmba impɔtant, yu tink se i go gɛt sɔntin fɔ du wit di de we dɛn bɔn dɛn? Di de dɛn we pɔsin day?
  
  "Wi de ya," wan vɔys se na in yes, ɛn i mɛmba bak se dɛn kɔnɛkt to di wan ol wɔl pas dɛn gɛt fɔ shɔt DC fɔ dɔn wan mishɔn, insay dis kes dɛn jɔs kɔnɛkt to Lauren.
  
  Wan ɔda vɔys se: "Nɔto pan am nɔmɔ." "Wi bin gɛt am."
  
  Drake bin lisin we di ɛlikopta dɛn de rayz smɔl smɔl na di ays.
  
  "Dis brekdaun nɔmba dɛn na kɔdinɛt. Izi. Di Nazi dɛn bin lɛf una pafɛkt target, pipul dɛn."
  
  Drake bigin fɔ chɛk ɛn pripia in wɛpɔn dɛn. "Tagɛt?" - A aks.
  
  "Yɛs, di fɔs sɛt fɔ nɔmba dɛn de sho Yukren. Di sikyud na wan lɔng kɔntinyu nɔmba, so i tek wi sɔm tɛm fɔ ɔndastand am."
  
  Alis bin luk in wach. "A nɔ de kɔl fɔ fayv minit ɛvride."
  
  "Yu nɔ gɛt IQ we na wan ɔndrɛd ɛn siksti."
  
  "Aw di ɛl yu no, smat man? A nɔ ɛva tɛst am."
  
  Wan minit fɔ sɛt mɔt, dɔn: "Ɛni we. Wi bin go insay di wan ol sikwins ɛn kɔnɛkt am to di sataylayt. Wetin wi de luk naw na big industrial eria, sɔntɛm et skwea mayl in totɛl. I ful-ɔp wit westɛm, wi kɔnt pas tati, ɛn i tan lɛk se dɛn ɛmti. Sɔntin we kɔmɔt frɔm wan tɛm we dɛn bin dɔn lɛf fɔ fɛt wɔ. Dis kin bi wan ol say we di Soviet sojaman dɛn kin kip tin dɛn, we dɛn dɔn lɛf biɛn naw."
  
  "Ɛn di kɔdinɛt dɛn?" Hayden bin aks. "Dɛn de pɔynt to ɛni patikyula tin?"
  
  "A stil de chɛk." Sayɛns bin de na di layn.
  
  Hayden nɔ bin nid fɔ tɛl di payɔnia dɛn; dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de go na Yukren. Drake bin fil se i rilaks smɔl; at least dem rival tim dem no bin ebul biat dem to am. I luk Hayden ɛn in mɔt.
  
  Wi kin ɔf dis?
  
  I bin mek wan fes. I go tan lɛk se i de sɔprayz.
  
  Mol? I bin de mek lɛk se i de falamakata am sloslo, ɛn i bin de ledɔm bifo.
  
  Hayden insɛf bin tink se na so i bi. Nɔbɔdi nɔ de we wi go abop pan.
  
  Alis bin laf. "Damn it, Drake, if yu wan kis am, jɔs du am."
  
  Di man we de na Jɔksha bin ledɔm bak as di ɛlikopta de kɔt di skay. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ yu wok wit ful kapasiti we yu nɔ bin shɔ if ivin yu yon bɔs dɛn go gɛt yu bak. Wan ebi ebi tin bin fɔdɔm na in at. If sɔmbɔdi bin de plan sɔntin agens dɛn, i de kam fɔ no.
  
  Di pɔsin we de tɔk to pipul dɛn bin de bip.
  
  "Eh".
  
  Hayden bin es in ed ɔp. "Wetin?" - A aks.
  
  Di vɔys fɔ di supa geek we kɔmɔt na Washinton bin tan lɛk se i de fred. "Yu shɔ, Jɛf? I min se a no fit tel dem dis and den fain out se na jos guesswork."
  
  Sɛt mɔt. Dɔn di pɔsin we dɛn lɛk tek dip briz. "Wow, a fɔ se. Dis na bad tin. Dis na rili bad tin. I tan lɛk se di kɔdinɛt dɛn de lid dairekt to di Ɔsman we De Day.
  
  Dahl bin stɔp midul we i de lod wan magazin insay in pistɔl. I bin tɔk se: "I mek sɛns. "Bɔt wetin na?"
  
  "Nyuklia wɔhɛd."
  
  Hayden bin klem in tit. "Yu kin pinpoint dis? Dis na layv? Na de-"
  
  "Wet," di geek blo, i kech in briz. "Duya jɔs wet. Nɔto dat nɔmɔ. A nɔ bin min "nyuklia wɔhɛd"."
  
  Hayden bin mek in fes kray. "Den wetin yu bin min?"
  
  "Sik nyuklia wɔhɛd dɛn de na tri westɛm dɛn. Wi nɔ kin si tru di wɔl bikɔs dɛn dɔn layn di bildin dɛn wit lid, bɔt wi kin si tru ruf wit di ɛp we wi sataylayt dɛn de ɛp wi. Di pikchɔ dɛn sho se di nyuklia wɛpɔn bin de frɔm di ia 1900, i go mɔs bi se i valyu fɔ gɛt bɔku mɔni to di rayt pɔsin we bay am ɛn dɛn tek tɛm gayd am. Di sikyɔriti de mɔ insay, sɔntɛnde dɛn kin drayv rawnd di ɛmti bays."
  
  "So, di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt bin ayd siks nyuklia wɛpɔn dɛn na tri westɛm fɔ yuz leta?" Mai aks am. "I rili tan lɛk Nazi tin."
  
  Di geek bin tɔk se: "Di wɛpɔn sɛf de wok fayn fayn wan."
  
  "Aw yu no dat?"
  
  "Di kɔmpyuta sistem de wok. Dɛn kin gɛt wɛpɔn, dayrɛkt dɛn, fri dɛn."
  
  "Yu gɛt di rayt ples?" Kenzi bin aks.
  
  "Yɛs, wi de du am. Dɛn bin tay ɔl siks pan dɛn na di bak fɔ flatbed trak dɛn we bin de insay di westɛm dɛn. I sɔri fɔ no se, i nɔ tu te yet we di tin dɛn we dɛn de du insay de dɔn bɔku tu tɛm. Na tru se dɛn kin muf dɛnsɛf."
  
  Drake luk Hayden, we bin de luk am bak.
  
  Kensi bin tɔk lawd wan se: "Mole."
  
  "Wetin bɔt di tim dɛn we de fɛt?" - na in Dahl aks.
  
  "Akɔdin to di NSA, di nɔmba fɔ di rɔmɔr dɔn bɔku. No luk gud."
  
  Mai bin tɔk se: "A go lɛk fɔ no wetin dɛn op fɔ fɛn." "Nɔto siks ol nyuklia wɔhɛd dɛn."
  
  "Sɔd na Mas".
  
  Drake tɔn in nɛk kwik kwik wan. "Wetin?" - A aks.
  
  "Ɔlman bin gɛt di kɔdinɛt dɛn, ɛn tek am se dis mol de wok ya. Ɔlman sɛt insɛf di wok fɔ mek wan sataylayt. Wi imej softwe gɛt ɔl kayn sɛns, ɛn we wi bigin wit di stori bɔt Odin ɛn di mis dɛn we apin afta dat, wi kin no wan tin we nɔ bɔku we gɛt fɔ du wit grev ɛn gɔd dɛn. Wi inschrumɛnt dɛn de sho di sayz ɛn shep we di tin gɛt, ɛn i de mach di sɔd we nɔ de. Dɛn ɔl no se wi dɔn fɛn di sɔd ɛn wi de go to di nyuklia chaj dɛn. Wi get fo du dis."
  
  "Lɛf di sɔd pan di chɔpa." Smit bin shrug in ed.
  
  Drake, Dal ɛn Hayden bin chenj dɛn yay. "Nɔto chans na ɛl. Di sɔd de wit wi."
  
  Drake bin put in ed dɔŋ. "Di onli blɔd tin we valyu pas Genghis Khan, Attila, Geronimo ɛn Hannibal we dɛn jɔyn," i tɔk. "Ɛn dɛn de fos wi fɔ chenj to nyuklia wɛpɔn dɛn."
  
  Mai bin tɔk se: "Fɔ tink bifo tɛm." "Ɛn dɛn nid am fɔ bɔku rizin dɛn. Jɛntri."
  
  Smit bin tɔk se: "Rɛwɔd."
  
  Kensi bin tɔk se: "Grid."
  
  Hayden bin tɔk wit kɔnfidɛns se: "Trɔbul nɔ de." "Fɔ ɔl dɛn rizin ya we dɛn put togɛda. Usay di siks nyuklia wɛpɔn dɛn de?"
  
  Di kɔmpyuta man se: "Tu de insay westɛm 17." "Ɔda nyuklia instɔleshɔn dɛn de na Ettin ɛn Nayntin, ɛn a de tɛl una di rayt say we dɛn de rayt naw. Na big bays ɛn wi de kɔnt di ɔt we de kɔmɔt frɔm at le tu duzin bɔdi, so tek tɛm."
  
  Drake ledɔm bak, de luk di ruf. "Igen?"
  
  Hayden bin no wetin i bin de tink. "Yu biliv se ɔltin go chenj afta dis?"
  
  I bin smayl wit sɔri-at. "A biliv".
  
  "Den mek wi hit am tranga wan," Dahl se. "As tim, as kɔleja dɛn. Mek wi du dis wan las taim."
  
  
  CHAPTER TƐTI SƐVƐN
  
  
  I nɔ bin izi fɔ di SPEAR tim. Di ol bays we dɛn bin dɔn lɛf biɛn na bin jɔs wan big big westɛm dɛn we gɛt bɔku bɔku tin dɛn we dɛn bin dɔn kip wit wan nɛtwɔk we gɛt smɔl smɔl dɔti rod dɛn we bin de rɔn bitwin dɛn. Di rod dɛn bin rili big fɔ mek big big trak dɛn go de. Drake bin tɔk se wan tɛm na bin sɔm kayn westɛm, ples usay dɛn kin kip bɔku bɔku soja ikwipmɛnt dɛn. Di ɛlikopta dɛn bin land na di ɔdasay, biɛn wan fɛns we bin dɔn rɔsti ɛn we bin dɔn pwɛl, ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn ɔf dɛn injin dɛn wantɛm wantɛm.
  
  Hayden bin tɔk insay in kɔmyunikeshɔn se: "Di tim dɔn rɛdi."
  
  Kɔnstabul D. C. tɛl am se: "Go." "Mek shɔ se di wɔhɛd dɛn nɔ wok ɛn di ɔda tin sef."
  
  Dahl bin grɔmbul na grɔn. "Lɛ wi tɔk bɔt fɔ lɔk di stebul domɔt afta di ɔs dɔn rɔnawe."
  
  Di tim bin dɔn ɔlrɛdi map usay ɔl di tri westɛm dɛn de na dɛn maynd ɛn dɛn bin gɛt gud aidia bɔt di rod nɛtwɔk we de rɔn rawnd. Essentially, evritin ovalap wit evri oda tin. No dead end nɔ bin de, no detour nɔ bin de, no rod fɔ rɔnawe nɔ bin de, pas wan. Ɔl di perimita westɛm dɛn bin de rawnd bɔku bɔku fɔrɛst, bɔt di wan dɛn we de insay - di tri impɔtant wan dɛn - bin de bitwin di ɔda wan dɛn insay wan random ɔda.
  
  Dɛn bin rɔn togɛda.
  
  Hayden bin tɔk se: "Wi go gɛt fɔ split, neutralize di nyuklia wɛpɔn dɛn, dɔn wi go fɛn we fɔ pul dɛn kɔmɔt na ya to fayn ples." "Romania nɔ de fa."
  
  Naw Lauren bin de wit dɛn, i bin dɔn pruv se i kin tink ɔnda prɛshɔn, dɛn go nid am we i kam pan aw fɔ ol nyuklia wɛpɔn dɛn. Wan stebul ed we ebul fɔ transmit infɔmeshɔn tru chanɛl dɛn nɔ kin ɔndastand. Dɛn waka dɔŋ, kwik ɛn go na di westɛm dɛn.
  
  Wan dɔti rod bin opin bifo dɛn, ɛn nɔbɔdi nɔ bin de de. Bifo dis di wan ol eria bin kɔba wit bare earth ɛn shale, wit wan tufts nɔmɔ we gɛt spays brawn gras. Drake bin chɛk di say we di tin apin ɛn gi di ɔda fɔ go bifo. Dɛn rɔn go na do wit dɛn wɛpɔn dɛn we rɛdi. Di smel we dɔti ɛn ɔyl bin de mek bin de ambɔg in sɛns, ɛn wan kol briz bin de blo na in fes. Dɛn gia bin de klin ɛn dɛn but dɛn bin de nak di grɔn tranga wan.
  
  Dɛn go nia di fɔs wɔl na di westɛm ɛn stɔp, ɛn ledɔm dɛn bak pan am. Drake glan along di lain.
  
  "Rɛdi?" - A aks.
  
  "Go."
  
  I skana di nɛks leg na dɛn rod, i no se dɛn nɔ gɛt ɛni CCTV kamɛra fɔ wɔri bɔt bikɔs di divays dɛn nɔ pik ɛni signal we de kɔmɔt na di bays ɔda pas mobayl fon. Di nyuklia chaj dɛnsɛf bin de mek wan hum we nɔ gɛt bɔku frikshɔn. Bifo dis, di ples nɔ bin gɛt natin.
  
  Wan ɔda rɔn ɛn dɛn kam mit wan ɔda westɛm. Ɛni wan pan dɛn bin gɛt wan nɔmba we dɛn rayt akɔdin to am wit blak skral. Ɛni wan pan dɛn bin tan lɛk se dɛn dɔn pwɛl, dɛn nɔ gɛt teist, ɛn rɔst rɔst dɛn bin de rɔn dɔŋ frɔm di ruf to di flɔ. Di gɔta dɛn bin de swing fri wan, sɔm pat dɛn we gɛt smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl.
  
  Drake bin de si naw di lɛft kɔna na Warehouse 17 bifo am."Wi de krɔs dis rod," i se. "Wi kin mek wi we along di flank fɔ dis westɛm te wi rich di ɛnd. So wi de na twɛnti fit nɔmɔ frɔm sɛvintin."
  
  I bin muf go bifo, dɔn i stɔp. Wan sikyɔriti motoka bin drayv dɔŋ di rod we bin de bifo, ɛn i bin de muf along di rod we bin de krɔs dɛn. Bɔt, natin nɔ bin apin. Drake blo wan sigh fɔ mek i fil fayn.
  
  Dahl bin mɛmba dɛn se: "No padi nɔ de ya. "Nɔ trɔst ɛnibɔdi we nɔ de na di tim." I nɔ bin nid fɔ ad "Ivin di Amɛrikin dɛn."
  
  Naw Drake muf frɔm in ples, pres insɛf pan di wɔl na di westɛm ɛn go bifo. Westɛm 17 bin gɛt tu smɔl winda dɛn we bin de luk bifo. Drake swɛ kwayɛt wan, bɔt i kam fɔ no se no ɔda we nɔ de fɔ kɔmɔt de.
  
  I bin tɔk kwik kwik wan se: "Muf." "Muv am naw."
  
  
  CHAPTER TƐTI-ƐIT
  
  
  Dɛn rɔn go na di domɔt dɛn na di westɛm, ɛn dɛn sheb to tri grup dɛn. Drake, Alicia ɛn May ɛvri wan bin gɛt sɛvintin poɛnt; Dal, Kenzie, ɛn Hayden ɔl tu bin skor ettin, ɛn lɛf Smith, Lauren, Kinimaka, ɛn Yorgi wit nayntin ɛni wan. As wan dɛn krash insay di men domɔt dɛn.
  
  Drake kik di domɔt, rip am kɔmɔt na in hinj dɛn. Di man bin jɔs de kɔmɔt na di ɔfis insay. Drake tek am ɔnda in an, yank am tranga wan ɛn trowe am pan di ɔda wɔl na di ɔfis. Di smɔl rod we dɛn bin de insay bin opin dairekt to di westɛm, so Alis ɛn Me bin waka rawnd am.
  
  Drake dɔn di man, lɛf am na kɔma, ɛn chɛk di smɔl ɔfis dɛn bifo i jɔyn di uman dɛn. Wan tin we i bin si we bin de mek i blo, mit in yay. Di westɛm bin big, i bin lɔng ɛn i bin lɔng. Insay in midul, we bin de fes wan bank we gɛt rɔla domɔt dɛn, wan lɔng flatbed trak bin tinap-na wan taksi we gɛt big injin na di fɔs pat. Tu nyuklia wɔhɛd dɛn bin de na di bak pat pan di trak, dɛn bin de klia lɛk de, dɛn nos dɛn bin de luk bifo, ɛn blak strɛp dɛn bin de mek dɛn tayt ɔltɛm. Di strap dɛn go mek i ebul fɔ chenj ɛn nɔ muv bɔku-Drek bin tɔk se na fayn tin fɔ transpɔt, bikɔs nɔbɔdi nɔ want fɔ mek mishɔl we de kil pɔsin fɔdɔm pan sɔntin we nɔ de muv. Wan big bɔndɛl we gɛt sayd kɔtin dɛn bin de na di sayd fɔ wan big trak, we i bin tink se dɛn bin dɔn tay am bifo i kɔmɔt.
  
  Mai bin tɔk se: "No sikyɔriti nɔ de."
  
  Alis bin pɔynt to wan ɔda ɔfis we de na di rayt say na di trak. "Mi sajeshɔn".
  
  Mai se: "Yu go tink se dɛn go bisin mɔ."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i chɛk di sikyɔriti kamɛra dɛn, i nɔ bin izi fɔ abop ɔl pan wan grup we gɛt fan dɛn we sidɔm na ɔfis we gɛt ɛya kondishɔn. I bin tɔk se: "Wi ol padi, i go mɔs bi se fɔ mek pɔsin fil fayn na wok." "Dɛn kip am sikrit fɔ lɔng tɛm."
  
  Tru kɔmyunikeshɔn chanɛl dɛn dɛn bin de yɛri di sawnd dɛn fɔ fɛt, ɔda tim dɛn bin bizi.
  
  Alis bin rɔsh go na di trak. "Na mi!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl grap di man we bin de nia am ɛn trowe am insay di raf dɛn, i gɛt wan fayn amɔnt fɔ ɛya tɛm bifo i wach am we i fɔdɔm awkward wan na grɔn. Di bon dɛn bin brok. Blɔd bin de flɔd. Kenzi slid pas, i faya in sabmashin gɔn, i nak di man dɛn we bin de rɔnawe, ɛn afta dat dɛn slam dɛn fes tranga wan na grɔn. Hayden bin chenj in sayd, i bin lɛk in Glɔk. Di big big trak we dɛn fɛn bin pak na di sɛntrɔm pan di westɛm, nia tri ɔfis dɛn ɛn bɔku row dɛn we gɛt bɔks dɛn. Dɛn nɔ bin no wetin de insay, bɔt dɛn bin tink se i go fayn fɔ no.
  
  Hayden waka go nia di trak, in yay dɛn de skana di tu nyuklia chaj dɛn we dɛn bin dɔn put ɔp in ed. Damn, dem bin big na dat distans. Monsta dɛn we nɔ gɛt ɔda rizin pas fɔ pwɛl. Dɔn, wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se dɛn na Day ɛn i klia se dɛn bin de pan di nɔmba 4 Ɔsman. Attila na bin di sɛkɔn pɔsin we ol pas ɔlman pan di 4 pipul dɛn, dɛn bɔn am sɛvin ɔndrɛd ia afta Anibal ɛn, i jɔs apin, sɛvin ɔndrɛd ia bifo Jɛngis Khan. Dɛn bɔn Gɛronimo insay 1829. Ɔl di wan dɛn we de rayd kin rayt na dɛn yon we. Ɔl kiŋ dɛn, kilman dɛn, jenɛral dɛn, strateji man dɛn we nɔ gɛt wan kɔmpitishɔn. Ɔlman bin chalenj wetin dɛn se na di bɛst.
  
  Yu tink se dis na di rizin we mek di Ɔda bin pik dɛn?
  
  I bin no se di Washinton mol bin de provok dɛn wit skil.
  
  No tɛm nɔ de fɔ chenj ɛnitin naw. I waka biɛn di pletfɔm, ɛn go na di bɔks dɛn. Sɔm lid dɛn bin dɔn wɔp, ɔda wan dɛn bin de ledɔm pan di wud wɔl dɛn. Straw ɛn ɔda tin dɛn we dɛn kin pak bin lik frɔm ɔp. Hayden shot wan man, dɔn i chenj bulɛt wit ɔda wan ɛn dɛn fos am fɔ dayv na grɔn fɔ kɔba am.
  
  I bin si insɛf na di bak pat na di trak, ɛn di tel fɔ nyuklia wɔhɛd bin de hang oba am.
  
  "Wetin go apin if bulɛt nak wan pan dɛn tin ya?"
  
  "Nɔ wɔri, i fɔ bi gud shot fɔ hit di kɔr ɔ eksplɔziv," di vɔys tɛl am ova di kɔm. "Bot a tink se chans de olwes fo laki brek."
  
  Hayden bin klem in tit. "O, tɛnki, padi."
  
  "Nɔ prɔblɛm. Nɔ wɔri, i nɔ go izi fɔ lɛ dat apin."
  
  Hayden nɔ bin lisin to di kɔmɛnt we saf ɛn we nɔ gɛt wanwɔd, i rol aut na di opin ɛn faya di wan ol magazin pan in ɛnimi. Di man bin fɔdɔm, ɛn i bin de blɔd. Hayden put wan ɔda magazin insay as i de rɔsh go na di drɔwa dɛn.
  
  Wan big big westɛm bin de rawnd am, i bin de ala wit gɔn faya, i bin big fɔ mek i nɔ de fil fayn, di raf dɛn bin ay so dat i izi fɔ mek ɛnimi we nɔ lɛk am go ayd insay dɛn. I bin de luk na do frɔm biɛn di bɔks dɛn.
  
  I bin tɔk se: "A tink se wi de du fayn. "I luk laik se dem get mo dan wan opareshon we de go on hia."
  
  Kenzi rɔn go ɔp, i de brandish di Sɔd na Mas. "Wetin dis?" - A aks.
  
  Dahl bin skwatin dɔŋ na di big big wil na di pletfɔm. "Watch yu bak." Wi gɛt pas wan ɛnimi na ya."
  
  Hayden bin sif di straw. I bin tɔk se: "Dɛn tif tin dɛn." "Dis fɔ bi waypoint. Bɔku bɔku pipul dɛn de we dɛn kin pik na ya."
  
  Kenzi bin pul wan gold figurin. "Dɛn gɛt tim dɛn we de du os to os reyd. Fɔ tif. Dis na big big biznɛs. Dɛn kin ɛkspɔt ɔltin, sɛl am ɔ mɛlt am. Di lɛvul fɔ kɔnshɛns biɛn dɛn kraym ya nɔ de ɔnda ziro."
  
  Dahl bin wispa se: "Na yu lɛft."
  
  Hayden duck bihain wan box, si in viktim en opin faya.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox bin fala Mano Kinimaka insay di layɔn in ol. I si aw Smit bin dil wit di ɛnimi ɛn lɛf am fɔ se i dɔn day. I si Yorgi pik di lɔk na di ɔfis domɔt, waka insay ɛn deklare se i nɔ de wok igen insay lɛs wan minit. Ɛvride i bin de tray tranga wan fɔ kip kɔmpin wit am. Ɛvride i bin de wɔri se sɔntɛm i go lɔs in ples na di tim. Na bin pat pan wetin mek i bin de kɔt Nikolas Bɛl, wetin mek i bin de kɔntakt am ɛn luk fɔ ɔda we dɛn fɔ ɛp.
  
  I bin lɛk di tim ɛn i bin want fɔ kɔntinyu fɔ bi pat pan di tim.
  
  Naw i bin de bak, Glɔk bin ol in an, i bin de op se i nɔ go nid fɔ yuz am. Di ples dɛn we bin de ɔp bin de tek bɔku pan in vishɔn, dɛn bin big ɛn dɛn bin rili bad. Di wɔhɛd dɛn na bin wan dɔl grin kɔlɔ we nɔ bin de sho layt, ɛn wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se na wan pan di shep dɛn we de mek mɔtalman fred pas ɔl di ɔda shep dɛn we mɔtalman in maynd tide kin imajin. Smit bin grap wit wan big gad, tek sɔm hit, dɔn i tek di man kɔmɔt jɔs lɛk aw Lauren bin de slip fɔ ɛp. Na in raytan, Kinimaka shot tu ɔda wan dɛn. Bulet dɛn bigin fɔ flay rawnd di westɛm as di ɔda wan dɛn no se dɛn de atak dɛn.
  
  Frɔm biɛn, i si sɔm gad dɛn brok tru to di kab na di trak.
  
  I tɔn di kɔnɛkshɔn se: "Tek tɛm, a de si pipul dɛn de go bifo. Oh mi gɔd, dɛn go tray fɔ pul dɛn kɔmɔt na ya?"
  
  "Oh no," na di ansa frɔm DC fɔ mek ɔlman si. "Yu fɔ neutralize dɛn nyuklia wɛpɔn dɛn ya. If dis bois get launch code, den ivin wan of dis we get rilis go bi disaster. Luk, ɔl di siks dɛn fɔ neutralize. Naw!"
  
  
  * * *
  
  
  Alis bin de mɔna am se: "I izi fɔ yu fɔ se." "A rap insay mi klos ɛn drink mi frothy kapuchino. Wet, a si se dɛn de go na di taksi ya bak."
  
  Drake chenj dairekshɔn, i si se i kin rɔn along dis say na di pletfɔm ɛn nɔ mit ɛni resistans. I wɛf Alis ɛn bigin fɔ go kwik kwik wan.
  
  Mai in vɔys bin brok in kɔnsɛntreshɔn. "Wach yu stɛp!"
  
  Wetin...?
  
  Wan man we wɛr tik blak lɛda jakit bin slid ɔnda di pletfɔm, ɛn in leg dɛn bin stret. Bay lak ɔ kleva dizayn, dɛn hit Drake na in shins ɛn sɛn am fɔ tumbling. Di sabmashin gɔn bin slid fɔ go bifo. Drake nɔ bin pe atɛnshɔn to di nyu brus dɛn ɛn kray ɔnda di trak jɔs lɛk aw di gad opin faya. Bullets bin de chuk di kɔnkrit biɛn am. Di gad bin rɔnata am, ɛn i pul in gɔn.
  
  Drake klaym rayt ɔnda di trak, i fil di big big wɛpɔn ɔp in ed. Di gad bin duck, dɔn i kray. Drake faya in Glock ɛn kɔt di man in fɔɛd. I yɛri di sawnd we fut step dɛn de mek biɛn am, dɔn ɔda man in wet kam dɔŋ pan am. Drake in chin hit di graun, mek sta ɛn blaknɛs spin bifo in yay. In tit dɛn bin de klik togɛda, ɛn brok smɔl smɔl pat dɛn. Pen bin de bɔn ɔlsay. I rol oba ɛn slam in ɛlb na sɔmbɔdi in fes. Di pistɔl bin grap ɛn faya; di bulɛt dɛn mis Drake in skel bay wan inch ɛn go stret ɔp insay di bays fɔ di nyuklia chaj.
  
  Drake bin fil se adrenaline de rɔsh. "Dis..." I grap di man in ed ɛn slam am pan di kɔnkrit wit ɔl in trɛnk."... fuk." Nyuklia tin dɛn. Rɔket." Ɛni wɔd na blo. Afta sɔm tɛm, di ed bin fɔdɔm bak. Drake klaym bak aut frɔm ɔnda di trak ɛn mit Alis we de rɔn mɔ.
  
  "No tɛm fɔ slip, Drakes. Dis na sɔm siriɔs shit."
  
  Di Yorkshireman grap in sabmashin gɔn ɛn tray fɔ stɔp di ring na in yes. Alis in vɔys bin ɛp.
  
  "Mai? Yu de okay?"
  
  "Nɔ! Presed against each oda."
  
  Wan ala ala kɔmɔt na di pletfɔm in injin.
  
  Drake bin tɔk se: "Rɔn fast fast." "Sɔm sɛkɔn mɔ ɛn dɛn wɔhɛd ya go kɔmɔt na ya!"
  
  
  CHAPTER TƐTI NAIN
  
  
  Drake bin mek i spid mɔ ɛn mɔ. Dis tɛm ya, i nɔ bin kɔmɔn fɔ mek i si stret, so tide ɔltin bin tan lɛk aw i kin bi. Di kabin domɔt we bin de bifo bin go ɔp to ed ayt. Drake es in an, grap di handel ɛn pul. Alicia tek aim wit in Glɔk.
  
  Wan han grenade bin bounce off.
  
  Drake bin de luk am, i nɔ bin biliv in yay. "Wetin yu, na fukin pikin-"
  
  Alisia bin nak am na in chɛst, ɛn i sɛn am fɔ flay bak ɛn rawnd di fɔs pat pan di trak. Di grenade bin bɔm bad bad wan, ɛn i bin sɛn shrapnel fɔ flay ɔlsay. Drake rayd wit Alicia, di tu stik togeda. Di trak domɔt bigin fɔ spin ɛn fɔdɔm bifo di motoka. We Drake luk ɔp, na wan pɔsin nɔmɔ sidɔm na di kabin, ay ɔp, de grin bad bad wan dɔŋ pan am. I bin pres di gas pedal.
  
  Drake bin no se no we nɔ de na ɛlfaya se di motoka go muv fast fɔ rɔn dɛn oba. I luk na di sayd ɛn si tri ɔda gad dɛn de rɔsh pan dɛn. Di trak bin de ala fɔ mek i gɛt layf as in wil dɛn bigin fɔ lɔk togɛda ɛn push am fɔ go bifo, wan inch wan wan tɛm. Di domɔt dɛn we bin de slayv nɔ bin de shek, bɔt dat nɔ go stɔp am.
  
  Di pɔsin we bin de tɔk to pipul dɛn bin gɛt layf.
  
  "Dɛn de muf trak dɛn kɔmɔt na ya! Di kabin dɛn nɔ de mek bulɛt nɔ go insay. Ɛn damn at fɔ rich." Na Hayden in vɔys bin de."
  
  "No we fɔ go insay?" - Kinimaka aks.
  
  "Nɔ. I dɔn sial. Ɛn a nɔ want fɔ yuz tumɔs pawa, if yu no wetin a min."
  
  Ɛn pan ɔl we Drake bin no se dɛn yon trak naw nɔ gɛt sayd domɔt, tu ɔda wan dɛn bin stil de fɔ wɔri bɔt.
  
  I bin tɔk se: "Jɔmp na di pletfɔm." "Start fɔ diskonɛkt dɛn nyuklia chaj ya. Dɛn go fos dɛn fɔ stɔp."
  
  "Risky we i gɛt. Damn risky, Drake, we yu de du. Wetin go apin if wan pan di wɔ ed dɛn kɔmɔt?"
  
  Drake rɔn kɔmɔt biɛn di kabin, ɛn faya di wan dɛn we atak. "Wan damn prɔblɛm wan tɛm. Udat wi na-prodigies?"
  
  Alis bin shot di pɔsin we bin de rɔnata am. "A de fred se dem de mo laik "shady bastards" dis dez."
  
  Tugɛda dɛn jomp pan di pletfɔm ɛn si dɛnsɛf fes-to-fes wit nyuklia bɔm.
  
  
  * * *
  
  
  "I de wok pan tu frɔnt," Drake se naw ova di kɔm. "Wi kin neutralize ɛn diskonɛkt di sem tɛm."
  
  Hayden bin de laf. "Tray nɔ fɔ mek yu yɛri so smug bɔt am."
  
  "Pipul na Yorkshire no de akt smug, mi lov. Wi de du ɔltin wɔndaful we wit jɔs smɔl ɔmbul."
  
  "Plus sɔm tawzin shit tin dɛn." Dahl in vɔys bin tan lɛk se i de rɔn. "Yɔkshayr pudding dɛn. Terrier dɛn we dɛn kɔl Terrier. Bia. Spɔt tim dɛn. Ɛn da aksɛn de?"
  
  Drake fil se di trak bigin fɔ muf ɔnda am. "Usay di kɔntrol panɛl de, pipul dɛn?"
  
  Di tɛknishian bin ansa wantɛm wantɛm. "Yu si aw di wɔhɛd gɛt lɛk tati panɛl dɛn we kɔba? Dis na et frɔm di ɛnd we gɛt pɔynt."
  
  "Mi pekul langwej."
  
  Mɔ shot dɛn bin ring aut. Alis bin dɔn ɔlrɛdi pe atɛnshɔn pan di wok we dɛn de du fɔ rɔnata am. Mai jɔs jomp pan di bak pat na di pletfɔm. Naw i luk di bakɛnd fɔ di nyuklia.
  
  "Bad nyus." Di British dɛn de ya."
  
  Dahl bin tɔk se: "A tink se wi gɛt Chaynish pipul dɛn."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "French. "Nyu tim".
  
  Drake jomp go na di kɔntrol panɛl. Wi no usay di Sɔd fɔ Mas de?"
  
  "Yɛs, Mat. Bɔt a nɔ ebul fɔ tɔk am lawd wan naw, nɔto so?" - ansa di vɔys.
  
  Dahl bin tɔk se: "Yɛs.
  
  Drake wins ɛn pul wan smɔl ilɛktrik skru drayva wit wan bit we gɛt bɔku tin dɛn fɔ du. I pul di et bolt dɛn kwik kwik wan ɛn mek dɛn fɔdɔm. I fain insɛf bifo tu smɔl kɔntrol panɛl dɛn we di sayz lɛk motoka sat-nav skrin, wan kipad ɛn bɔku wayt simbul dɛn we de flash.
  
  I bin tɔk se: "Sirilik. "Fɔ tru, na so i bi."
  
  "Dis de go wɔs pas dat?" Alis bin de ala ɔlsay na di wɔl.
  
  Di Yorkshireman bin put in ed dɔŋ. "I fukin go apin naw."
  
  Di trak pik spid, ɛn go na di domɔt we de slayv. Di British dɛn bin go bifo insay klos fɔmɛshɔn frɔm di bak pat na di westɛm. Di gad dɛn bin de ɔlsay rawnd dɛn.
  
  Di nyuklia bɔm bin de flash, i bin ful-ɔp fɔ wok, ɛn i bin de wet fɔ mek dɛn lanch am ɔ kil kɔd.
  
  Drake bin no se dɛn fɔ muf. I bin no se dɛn nɔ go ebul fɔ muf. Di wangren tin we i nɔ bin no na udat go day fɔs?
  
  
  * * *
  
  
  Di gad dɛn bin rɔsh insay fɔs, ɛn dɛn bin de shot. Drake na bin big target, ɛn di bulɛt dɛn we nɔ bin de muv bin zip pas Alis, ɛn nak di wɔhɛd. Fɔ wan sɛkɔn, Drake in layf flash bifo in yay, dɔn Alis tek wan gad dɔŋ, ɛn Mai di ɔda wan. I si sɔntin we de kam mɔ, pan ɔl we i no se mɔ de kɔmɔt na dɛn blaynd say. Wait simbul dɛn bin de flash, di kɔsa bin de blink ɛn wet.
  
  "Yu tink se di sikyɔriti kin bɔm?" Smit bin tɔk kwayɛt wan wantɛm wantɛm. "Sɔntɛm dis na dɛn ɔda?"
  
  "Wetin mek dɛn bin gɛt fɔ day?" Kenzi bin aks.
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Wi dɔn si dis bifo." "Famili dɛn we dɛn bin de pe bɔku bɔku mɔni bin nid fɔ gɛt mɛrɛsin ɔ dɛn bin nid fɔ muf go ɔdasay bad bad wan we di edman fɔ dɛn famili day. If dɛn de, fɔ ɛgzampul, to di mafia ɔ triad. I pɔsibul."
  
  Drake bin no se dɛn nɔ go ebul fɔ de gladi fɔ lɔng tɛm. Alis bin ebul fɔ lus di bɛlt we di trak bin de rɔl. A op se di drayva go si. Bɔt afta dat, yu nɔ tink se i go bisin bɔt am? Drake nɔ bin si ɛni ɔda tin fɔ du.
  
  I rɔn along di pletfɔm go na di bak, ɛn i de wɛv in an dɛn wit mad.
  
  "Wet! Stɔp, stɔp. Nɔ shot. Mi na Inglish!"
  
  Dahl in grɔmbul bin tɔk ɔltin, dɛn nɔ bin nid ɛni wɔd.
  
  Drake fɔdɔm na in ni na di bak pat pan di trak, di tel fɔ di nyuklia na in lɛft, in an dɛn de na di ays ɛn i de fes di fayv man SAS yunit we de kam nia, we nɔ gɛt ɛni wɛpɔn atɔl.
  
  I bin tɔk se: "Wi nid una ɛp." "Tumɔs tin de pan denja fɔ mek wi ebul fɔ fɛt wɔ."
  
  I si di yɔŋ man swich to kɔm, si di tu big man dɛn de luk in fes. Sɔntɛm dɛn go no am. Sɔntɛm dɛn bin no bɔt Maykɛl Krauch. I tɔk bak.
  
  "Mi na Matt Drake. Foma SAS sojaman. Fɔma sojaman. A de wok fɔ wan intanashɔnal spɛshal fɔs tim we dɛn kɔl SPEAR. A bin tren na Hɛrifɔd. Na Crouch bin de kɔch mi."
  
  A mɛmba di nem, ɔltin. Dɛn bin put tu pan di fayv gɔn dɛn dɔŋ. Drake yɛri Alicia in vɔys oba di kɔm.
  
  "Yu bin fɔ dɔn tɔk mi nem bak."
  
  I bin wins smɔl. "Dis nɔ go bi di bɛst aidia, lɔv."
  
  Mai ɛn Alis bin kip di gad dɛn fa fawe. Sɛkɔn dɛn bin pas. British SAS sojaman dem opin faya pan mo gad dem we bin de kam nia dem we duck bihain di oil drums we ful di flat bed. Drake bin de wet. Di redio man bin dɔn dɔn.
  
  "Mat Drek? A kɔmɔt na Kembrij. Wi don mit bifo. Wetin yu nid?"
  
  Gladi de, i bin tink. SAS na di bot.
  
  I bin tɔk se: "Ɛp wi fɔ mek dis westɛm, stɔp dis trak ɛn pul dis nyuklia bɔm wɛpɔn dɛn." "In dis ɔda".
  
  Di British dɛn bin tek dis.
  
  We dɛn split ɛn rɔn na di tu say dɛn na di pletfɔm, ɛn dɛn pul di gad dɛn we bin de kam nia dɛn, ɛn dɛn bin de wok fayn fayn wan as wan tim. Drake bin si dis ɛn i bin gladi fɔ di mɛmori dɛn we i bin de mɛmba trade trade. Na fluid gras bin de, regal bearing ɛn unyielding kɔnfidɛns bin de pan di tim in muvmɛnt dɛn. Im bin tink se SPIR na di bes tim fo di wold, bot nau...
  
  "Drɛk! Mai bin de kray. "Nyuklia bɔm!"
  
  Oh yea na yu . I rɔsh bak to di kɔntrol panɛl, de luk di skrin dɛn, kibɔd ɛn nɔmba dɛn.
  
  "Geeks dɛn?" i aks. "Wi sabi di kɔd?"
  
  Sɔmbɔdi bin ansa se: "I kin rili bi ɛnitin."
  
  "Dis nɔto rili fukin ɛp, yu fukin dumbass."
  
  "Sɔri. If wi no di nem dɛn fɔ di mɛmba dɛn na di Ɔda, wi go ebul fɔ no dɛn batde?"
  
  Drake bin no se i de tɔk to wan man we nɔ bisin bɔt am. Na di man we dɛn bin de tɔk to bifo tɛm, di ɔbnoxious asshole.
  
  Lauren ala se, "Yu bin tɔk bɔt di Ɔda. If dɛn bin de ya, sɔntɛm dɛn bin program nyuklia wɛpɔn dɛn. A no biliv se dem no lef not wit di kod dem."
  
  "Maybe no kod de ya, bebi," di ɔn se. "Yu mɛmba di signal we yu bin gi we yu opin Gɛronimo in grev? Sɔntɛm dis bin apin na ya bak ɛn dat bin mek dɛn bigin fɔ yuz nyuklia wɔd dɛn."
  
  Drake step bak. "Damn, dɛn gɛt wɛpɔn?"
  
  "Ful wan." Di wayt simbul dɛn we de flash we yu de si na kɔntdɔwn nɔmba dɛn."
  
  Di shap shap wata we gɛt ays bin ful-ɔp in bɔdi ɛn i nɔ bin ebul fɔ blo bɛtɛ. "Aw... aw lɔng?"
  
  Kɔf. "Siksti-fo sɛkɔn. Dɔn yu ɛn yu brɔda dɛn we nɔ rayt na di lɔ go bi istri. Di Ɔda go rul sote go! Dɛn de liv tru mi! Mi na Ɔda!"
  
  Wan fɛt-fɛt ɛn bɔku pipul dɛn bin de ala. Drake bin kip trak fɔ di sɛkɔn dɛn na in wristwatch.
  
  "Adu? Yu de?" - wan yɔŋ vɔys aks.
  
  Drake bin de grɔmbul se: "Ei, padi." "Wi gɛt tati wan sɛkɔn."
  
  "A bin tink bɔt am." Yu padi Lauren bin tɔk bɔt di Ɔda. Wɛl, dɛn fɔ gɛt kil kɔd. Ɛn bikɔs ɔl ɔda tin na pat pan di tɛks, a jɔs skim. Yu mɛmba? I se na ya: "Di wangren kɔd fɔ kil na we di wan dɛn we de rayd de ɔp." Yu tink se dis min ɛnitin to yu?
  
  Drake rak in bren, bɔt i nɔ bin ebul fɔ tink bɔt natin pas di sɛkɔn kɔnt we bin de stɔp. "Arose?" - i bin ripit. "We yu wek? Yu dɔn rayz? Tink bɔt aw di Ɔda de tink? Wetin di Nazi dɛn bin min? If di Ɔsman apia, i-"
  
  Wan yɔŋ vɔys se: "We dɛn bɔn am." "Sɔntɛm na dɛn bɔn de dɛn ya? Bɔt dis nɔ go ebul fɔ bi. Bɔku tɛm, dɛn nyuklia bɔm dɛn ya we bin de insay di ia 80, dɛn kin gɛt tri dijit kɔd fɔ kil pipul dɛn." Dispereshɔn bin de na in vɔys.
  
  Nayntin sɛkɔn te dɛn pwɛl am.
  
  Kensi bin tɔk. "Tri dijit yu se? Kin?"
  
  "Yɛs".
  
  Sikstin.
  
  Drake luk bak pan Alicia ɛn si se i de bɛn oba in bɛlt, de tray fɔ pul am ɛn shot di gad di sem tɛm. A si in ia, in bɔdi, in wɔndaful spirit. Alicia...
  
  Tɛn sɛkɔn.
  
  Dɔn Kenzi ala, we sho se Dahl gɛt fet pan am. "A gɛt am." Tray fɔ sɛvin ɔndrɛd."
  
  "Sɛvin-o-o-o. Wetin du?"
  
  "Nɔ aks." Jɔs du am!"
  
  Di yɔŋ techi gi Drake di Cyrillic nɔmba simbul dɛn ɛn di Yorkshireman pres di bɔtin dɛn.
  
  Fo - tri - tu - .
  
  I bin tɔk se: "I nɔ bin wok.
  
  
  CHAPTER FƆTI
  
  
  Kensi ansa am se: "Yɛs. "I bin apin".
  
  Na tru se i pul dɛn yon wɛpɔn dɛn, ɛn Lauren pul dɛn yon gɔn dɛn. Drake luk frɔm di bɔdi fɔ di nyuklia to Mai, usay i tinap bifo ɔda kibɔd. Dɛn bin neutralize ɔl di siks nyuklia chaj dɛn.
  
  I luk in wach. I bin tɔk se: "I nɔ bin rich wan sɛkɔn we lɛf.
  
  Everiwea di SAS mek kwik wok of di gad dem. Alis bin opin di sɛkɔn strap ɛn di wɔhɛd muf smɔl. Drake fil se i de pik spid as i de kam nia di rɔla domɔt dɛn.
  
  "Ɛnibɔdi dɔn stɔp dɛn trak yet?"
  
  "A go tek kia ɔf am!" - Kenzi bin ala. "Tru tru!"
  
  Kinimaka bin se: "No we. "Di Frɛnch pipul dɛn de ɔlsay usay sikyɔriti nɔ de. Rial riot de ya."
  
  Drake bin de wach as di SAS de sɛn di gad dɛn; Alis de pul di ɔda bɛlt as Mai de trowe di gad insay di bak taya na di trak.
  
  "Yɛs, a no wetin yu min." Di SPEAR tim bin strɛs we nɔbɔdi nɔ go biliv.
  
  Di yɔŋ tɛknishian bigin fɔ tɔk se: "A si ɔda tin de apin." "A-"
  
  Dɛn kɔnekshɔn wit Washinton bin stɔp.
  
  "A go se am bak?" Drake bin tray fɔ du dat.
  
  Ominous silence na bin in wangren ansa.
  
  "Damn, dis nɔ kin bi gud." Drake bin kɔm di wan ol westɛm.
  
  SEAL Tim 7 bin kam dɔŋ pan dɛn lɛk se ɔl ɛl dɔn bɔn.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl rɔn afta di trak as i de kam nia di slayd domɔt dɛn na Warehouse 18. Di Chaynish man rɔn tru di frɔnt pat pan di trak we bin de rɔm, ɛn go na di domɔt we de fa. Dɛn shot krɔs as dɛn de rɔn. Di gad dɛn bin tray fɔ stɔp dɛn. Chaina spɛshal sojaman dɛn bin pwɛl dɛn wit bulɛt ɛn fɛt-an-to-an. Hayden bin gɛt di misfɔstans fɔ de bifo di pletfɔm we di akshɔn bigin.
  
  I brok di gad in nɛk, dɔn i yuz in bɔdi fɔ kɔba insɛf as di Chaynish pipul dɛn de opin faya we dɛn nɔ de tek wan pɔsin bɛtɛ pas ɔda pɔsin. Di bulɛt dɛn bin chuk in bɔdi wit wan dɔl thud ɛn trowe am bak. In shild bin fɔdɔm. We i trowe am, i jomp biɛn wan pan di taya dɛn we de bifo, we de rɔm, pas am frɔm biɛn as i de rol fɔ go bifo. Di Chaynish pipul dɛn krɔs di fɔs pat pan di trak.
  
  Dahl layt faya, skata dɛn lɛk bowling pin. I nɔ bin pɔsibul fɔ wach, i bin de sho di we aw dɛn bin de biev lɛk se na mɔtalman. Ivin afta we dɛn jomp bak, dɛn opin faya bak.
  
  Dahl tek kɔva kwik kwik wan, kray biɛn di trak, dɔn i luk na do ɛn faya sɔm mɔ bulɛt dɛn. Dɛn bin pin di Chaynish pipul dɛn na grɔn fɔ smɔl tɛm as di gad dɛn bin de kam nia dɛn frɔm biɛn. Dahl bin luk Kensi.
  
  Nɔto usay i fɔ de.
  
  "Kɛnz? Yu de okay?"
  
  "O yea, jɔs fɔ pik wan ol padi."
  
  Dahl instinctively tɔn rawnd ɛn si am de rummage tru di drɔwa dɛn, in ed dip insay, in bɛlɛ sidɔm na di edj fɔ di lid, in ɔn rayz ay.
  
  "I de mek pɔsin nɔ fil bad smɔl."
  
  "Wetin? Oh, yu de mis yu wɛf? Sɔntɛm i kin wam pas yu, Tɔst, bɔt mɛmba se dat kin jɔs mek yu wam pas am."
  
  I luk ɔdasay, i fil se i dɔn rɔtin. I bin de liv na dis kayn we bitwin mared ɛn dayvɔs, ɛn pan ɔl dat i bin gɛt chans fɔ du sɔntin bɔt ɔl dis. Wetin di hell i bin de du ya?
  
  Mi wok we a de du.
  
  Di Chaynish pipul dɛn bin ɛnjɔy bak, dɛn kɔt di gad dɛn we bin de kam nia wit mashin gɔn faya ɛn pin Dahl ɛn Hayden na grɔn. Di Swidan man tɔn rawnd ɛn si Kensi de slip kɔmɔt na di wud bɔks.
  
  "O, eg dɛn. Rili?"
  
  I ol wan nyu shayn katana bifo in yay, bled ɔp. "A bin jɔs no se a go fɛn wan if a dig dip dip wan. Tifman dɛn nɔ kin ebul fɔ tinap tranga wan wit sɔd."
  
  "Usay di Sɔd na Mas we gɛt blɔd de?"
  
  "O, a trowe am na di drɔwa."
  
  "Damn am!"
  
  I rɔn wit sɔd na wan an, mashin gɔn na di ɔda an, dɔn i jomp bak na di bak pat na di trak, ɛn i bin de flash bifo Dahl in yay lɛk se i nɔ klia. We i trowe di katana, i opin faya pan di Chaynish pipul dɛn we bin de rɔnawe.
  
  "Usay dɛn de go?"
  
  Dahl bin tɔk se: "Wɛya 17. "Ɛn wi fɔ fala dɛn."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren si di French kontinjent atak frɔm di rayt say na Warehouse 19. Kinimaka ɛn Smith bin dɔn ɔlrɛdi de na da dairekshɔn de ɛn dɛn bin ɛnjɔy wantɛm wantɛm. Yorgi bin kray biɛn di barɛl dɛn, ɛn i bin de shot di gad dɛn. Lauren bin fil in at de flay as di trak we gɛt di tu nyuklia wɔhɛd dɛn de go bifo.
  
  We i mɛmba ɔl wetin dɛn bin dɔn tɔk, i jomp pan di ruf na di trak, ɛn yuz di wil dɛn as sɔpɔt. Dɔn i bigin fɔ lus di fɔs strɛp. If dɛn ebul fɔ mek di lod nɔ stebul, dɛn go fos di trak dɛn fɔ stɔp. I luk ɔp frɔm biɛn di nyuklia bɔm, i step pan wan pan di big tik dɛn, ɛn si Smit de fɛt wit wan pan di Frɛnch man dɛn.
  
  Di kɔnstabul bin gɛt kɔntakt. "Jɔs kɔnfɔm bay ɛjɛn na Paris. Yu mɛmba Armand Argento? I dɔn ɛp una man dɛn sɔm tɛm fɔ lɔng tɛm. Wel, i se di prezɛns fɔ di French kɔntinjɛn nɔ alaw. Ful wan. Sɔm kayn bad bad wɔ kin de we de apin insay."
  
  Lauren swɛla ɛn wach as Smit de fɔdɔm bak, i drɔp to wan ni. Di Frɛnchman we tinap oba am ol am na in ia, kɔt wan strip frɔm di rut dɛn ɛn trowe am na sayd. Smit bin de ala. Wan ni to di nos bin mek i de shek shek. Di French man jomp pan tap. Smith bin de tray tranga wan. Lauren luk frɔm am to Kinimaka, dɔn to Yorgi, di nyuklia wɔhɛd, ɛn di swing domɔt dɛn we bin de kam nia.
  
  Wetin a fɔ du?
  
  Mek som damn nois.
  
  I ɛmti di magazin fɔ in Glɔk ay ay ɔp in ɛnimi dɛn ed, we mek dɛn flinch ɛn duck.Dis gi Smit ɛn Kinimaka prɛshɔ sɛkɔn.Smit si ples ɛn faya insay am, i nak di pɔsin we atak am na grɔn.Kinimaka brok wan man in nɛk , ɔda wan in fes ɛn shot na pɔynt-blank rɛnj.insay di tɔd wan, we mek i stag ɛn drɔp aut pan di fɛt.
  
  Na wan Frɛnchman nɔmɔ lɛf.
  
  Lauren bin fɔdɔm as di bulɛt bin de klin kɔmɔt na di bɔdi fɔ di nyuklia projɛktayl. Aw i bin de mek i fred we i nɔ bin ivin mɔna am? Aw i dɔn yus to am? Bɔt i bin de pan dis tim ɛn i bin mekɔp in maynd fɔ de wit am as lɔng as dɛn gɛt am. I bin fɛn dis famili ɛn i go sɔpɔt am.
  
  Di big big trak bin de spid kwik kwik wan, i bin de aksɛlayt tranga wan, i bin go stret insay di rɔla shata domɔt, i slam insay am, we mek di frɔnt kab bounce smɔl, dɔn i krash stret tru am.
  
  Lauren trowe insɛf na di bak pat na di trak.
  
  
  * * *
  
  
  Drake wins as di SEALs bin de ɛnjɔy SAS ɛn SPEAR nia wan nyuklia wɔhɛd we de muv, i bin de wɔnda if ɛni fɛt kin kɔnfyus ɔ kil pas dis. Sɔm wɔd dɛn we di pɔsin we de tɔk to am bin tɛl am se dis rili pɔsibul.
  
  Ɔl di tri trak dɛn we bin de kɛr siks nyuklia wɛpɔn dɛn, bin bɔs pas na di domɔt dɛn we de na di rɔla shata di sem tɛm. Mɛtal shrapnel bin de flay ɔlsay as di domɔt dɛn we bin dɔn rɔtin bin de sink. Trak dɛn bin de pas. Di man dɛn atak di trak dɛn, jomp insay, dɛn fil se dɛn go jɔs gɛt spid. Naw Drake si tu Chaynish sojaman dɛn de rɔn nia de. I bin de na di pletfɔm ɛn si Alis ɛn May fa smɔl, dɛn ayd biɛn wan pan di wud sɔpɔt dɛn. Di nyuklia bɔm bin kɔmɔt de we dɛn bin de na wan pan di big big pɔt dɛn na di wɔl.
  
  Drake bin de kray. If di big big wɛpɔn kɔmɔt na in rɛst ɛn brok di strɛp dɛn, dɛn ɔl go gɛt prɔblɛm.
  
  Dɛn waka go na do ɛn rɔsh go. Twɛnti mayl pan awa, dɔn tati mayl, di tri pletfɔm dɛn bin de ala fɔ layf as dɛn drayva dɛn de step pan di gas pedal. Wan big rod bin de bifo, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i go stret usay di bays de kɔmɔt, ɛn i bin de lɛk tu mayl so. Naw, bikɔs dɛn bin de nia dɛnsɛf, Drake kin luk frɔm in trak to Dahl in trak, ɛn afta dat to Kinimaka. We i si big big nyuklia mishɔl dɛn we de muv, pipul dɛn de fɛt sayd to sayd, pipul dɛn de faya pistɔl, dɛn de yuz naif ɛn fist, dɛn de trowe pipul dɛn, dɛn nɔ gi ɛni kwata, di rod de kɔba, ɛn ɔl di tri trak dɛn de go dɔŋ we dɛn de tɔn, i mek i sɔprayz fɔ du dat di kɔr. Na bin bedlam fɔ gridi ɛn fɛt-fɛt, fɔ si smɔl tin na Ɛl.
  
  Bɔt naw ɔl in atɛnshɔn bin de pan di sil dɛn.
  
  Fo strong, dem atak di SAS fos, kil wan witout eni problem. Di British dɛn gɛda ɛn slap bak, ɛn fos di SEAL dɛn fɔ tek kɔva. Di 4 man dɛn rɔn biɛn di trak dɛn, ɛn dɛn bin op se dɛn go jomp insay di trak dɛn. SAS Kɔmanda, Kembrij, bin fɛt an-to-an wit wan Nevi SEAL ɛn dɛn ɔl tu bin bit. Mai ɛn Alicia bin bizi de fɛt di gad dɛn ɛn tray fɔ fɛn say fɔ opin na di melee.
  
  Drake kam fes to fes wit di SEAL tim lida. "Wetin du?" - i aks.
  
  Di man grɔmbul ɛn waka go nia Drek se: "Nɔ aks kwɛstyɔn." Di blo dɛn bin prɛsis ɛn i bin at fɔ biliv, ɛn i bin rili fiba in yon. I blok, fil di pen we dɛn blɔk dɛn de fil ɛn slap bak. I bin kik tranga wan. Wan nɛf bin apia na di ɔda man in an. Drake parri di blow wit in yon, trowe ɔl tu di wɛpɔn dɛn na sayd ɛn flay go fa frɔm di trak.
  
  "Wetin du?" - i bin ripit.
  
  "Yu bin skru. Yu en yu tim."
  
  "Aw?" - A aks. Drake step bak fɔ gɛt sɔm ples.
  
  "Ɛn wetin mek dɛn bastard ya go want fɔ kil wi?" Alis aks as i apia biɛn di man.
  
  I bin blo am wantɛm wantɛm, ɛn i bin nak am na di tɛmpul. Drake kik am na in kidni ɛn wach am we i de fɔdɔm. Alis bin muf in fut na in fes. Tugeda dem trowe am, spin, ova di wata.
  
  Di rod bin big bifo wi.
  
  Mai bin sɛn tu gad dɛn. Dɛn kil wan ɔda SAS man, ɛn naw di British ɛn Amɛrika pipul dɛn bin ikwal pan trɛnk. Tri agens tri. Drake si di tu Chaynish pipul dɛn we i bin dɔn si bifo tɛm de kray lɛk spayda oba di nyuklia bɔm.
  
  "Luk dis!"
  
  Tu let fɔ du dat. Dɛn fɔdɔm pan am.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl bin no, essentially, se dɛn de go na Romania. I bin fayn. Na af awa drayv we kin kil dɛn bifo dɛn rich de.
  
  I fɛt di Chaynish ɛn di gad dɛn, push dɛn bak ɛn fɛn dɛn de jomp ɔp, dɛn want mɔ. Di Chaynish pipul dɛn bin pas in difens dɛn, dɛn bin de bit am tranga wan ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn tik am tu tɛm wit in bad bad bled dɛn. Mɔ gad dɛn bin rawnd am. Hayden bin yuz fɔ trowe dɛn kɔmɔt na di trak te dɛn nɔmba go dɔŋ.
  
  We Kenzi bin de biɛn, i bin de dil wit di las ɛnimi dɛn. Di mashin bin ɛmti, rɛd bin de drɔp frɔm di katana. I stalk bak dɔŋ di pletfɔm, naw i smɔl in yay as di tu Chaynish pipul dɛn kam pan am togɛda, de brandish nɛf. I bin kɔwnt am, i bin de waka rawnd. Dɛn pul wɛpɔn dɛn. I trowe insɛf na dɛn fes, ɛn sɔprayz dɛn. Di shot pas ɔnda in an, ɛn i bin de bounce pan nyuklia bɔm. I fain insɛf nia wan pan di man dɛn we gɛt gɔn we i pɔynt na in fes.
  
  "Shit" we de tɔk bɔt am.
  
  Di wangren we na bin fɔ go ɔp. I kik di an we ol di gɔn, sɛn am fɔ flay, dɔn i klaym ɔp di sɔpɔt pan di nyuklia wɛpɔn in shel. I rich di tɔp, ɛn i si se ɔp de na jɔs wan kɔba we saful saful, bɔt i denja fɔ balans. Bifo dat, i bin sidɔm rayd nyuklia bɔm wit katana na in an.
  
  "Kam ɛn fuk tek mi!" - i bin de ala. "If yu gɛt maynd."
  
  Dɛn bin tek ɔf kwik kwik wan, dɛn bin balans pafɛkt wan. Kenzi bin tinap pan tap di wɔhɛd, de tɔn in sɔd, as dɛn de atak am wit nɛf. Strayk ɛn swing. I bin kɔndɛm, bɔt dɛn pul blɔd. I bin nak di rɔket. Di trak bin de shek fɔ tati mayl pan awa. Di Chaynish pipul dɛn dɔn adap to di ay digri. Kenzi lɔs in balans, slip ɛn fɔdɔm bak pan di rɔket.
  
  "O".
  
  Wan big big briz bin de blo na in ia, i bin kol lɛk friza. Di nɛf bin fɔdɔm pan am. I swich di katana to in ɔda an, ol in an wit in finga dɛn ɛn jɔk am shap shap na di sayd. Di an brok ɛn di nɛf fɔdɔm. I twist di bɔdi bak dis we ɛn si am flay ed fɔs kɔmɔt na di trak. Di sɛkɔn pɔsin bin dɔn ɔlrɛdi atak. Kenzi shift di katana bak to in raytan ɛn mek i hit di pɔynt dairekt. I bin de hov fɔ smɔl tɛm bifo Kenzi tos am na sayd.
  
  Dɔn i luk dɔŋ frɔm in sidɔm ples we i sidɔm ɔp di nyuklia bɔm, ɛn di bled fɔ in katana bin de drɔp blɔd pan di wan dɛn we de fɛt dɔŋ.
  
  "Dɛn kil tu Chaynish pipul dɛn. Tri lɛf."
  
  Alis bin luk am frɔm in trak we i win, ɛn i bin de wach di fɛt ɔp di wɔhɛd. I bin tɔk se: "I bin luk so damn kul." "A rili biliv se a gɛt erection."
  
  Dahl bin luk am frɔm in yon trak. "Mi bak".
  
  Bɔt afta dat, di wɔhɛd bigin fɔ muf.
  
  
  CHAPTER FƆTI WAN
  
  
  Dahl notis di shift wantɛm wantɛm, i si di tu strap dɛn we dɛn bin dɔn ebul fɔ opin de flɔt we di briz de blo, dɔn di tɔd wan sheb lɛk di rɔba band we kray pas ɔl na di wɔl, ɛn slap wit wamat agens di nyuklia chaj ɛn di bɔt ɔf di pletfɔm. Wit di fes pawaful lunge, im hit di gad fo bele, mek im flay, ans akimbo, stret from di sayd of di trak and hit di riya taya of di wan we de draiv nia am point-blank. Dahl bin wins pan di rizɔlt.
  
  Di nyuklia bɔm bin muf bak. Dal fil wan rɛd mist de kam dɔŋ oba am as Kenzi de strɛch pan tap ɛn Hayden de strɛch dairekt ɔnda in shado, i nɔ bin no wetin de kam nɛks. I bin de ala ɛn ala, bɔt i nɔ bin ɛp am. Di taya dɛn we de ala, di kray we dɛn de ala, di kɔnsɛntreshɔn we dɛn nid fɔ fɛt; ɔl dis bin de ambɔg dɛn fɔ yɛri. I jomp to di pɔsin we de tɔk to am.
  
  "Muv." Di nyuklia bɔm de kam bɔn!"
  
  Kenzi bin de luk dɔŋ. "Usay fɔ go? Yu min fɔ tek ɔf?"
  
  "Nooo!"
  
  We in tɛda dɔn, di Swidan man rɔn lɛk krayzi nia Hayden ɛn prɛs in sholda pan di mas we nɔ pɔsibul fɔ biliv pan di projɛktayl. "Nyuklia bɔm de fɔdɔm!"
  
  Hayden bin rol kwik kwik wan, ɛn di gad bin rol bak. Di wɔhɛd bin muf wan ɔda inch. Dahl lif am wit ɛvri ɔns trɛnk we i dɔn ɛva gɛda, ɛvri mɔsul de ala.
  
  Wan ebi ebi nak bin de nia am.
  
  Shit we yu de du.
  
  Bɔt na Kenzi, we stil ol di katana ɛn wit wan sarkastik smayl na in fes. "Damn it, yu jos bi krayzi fukin hiro. Yu rili tink se yu go ebul fɔ ol dis fɔ ivin wan sɛkɔn?"
  
  "Um, nɔto so. Nɔto rili."
  
  "Dɔn muf."
  
  Di krayzi Swede bin dayv kɔrɛkt wan.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ɛn Alicia bin ebul fɔ tek wan sɛkɔn fɔ tek pat pan di spɛktakl.
  
  "Wetin di hell Dal de du?" Alis bin aks. "I de ɔg wan damn nyuklia bɔm?"
  
  "Don"t bi a fool," Drake snap, shek in ed. "I klia se i de kis am."
  
  Drake den jomp to di said fo helep di SAS guys, snatch di SEAL from di yong man and trowe am anda di nyuklia bomb. Di man in wan ol bɔdi bin shek. Dɛn chenj bit, dɔn di SIL ledɔm we i nɔ no natin, in fes dɔŋ, bɔt i de alayv. Drake bin want fɔ lɛf am da we de.
  
  Wan ɔda SEAL day, dɔn wan SAS sojaman, dɛn ɔl tu chuk dɛn nia klos. Kembrij ɛn di yɔŋ man na ɔl wetin lɛf. Dem tim op wit Drake fo fait di fainal SEAL. Na da sem tɛm de, Alis ɛn May bin jɔyn dɛn. Di trak bin de rɔm na di dɔti rod, i bin bang di neba wan tɛm ɛn drayv go. Di kɔlishin bin mek dɛn ebul fɔ mek di nyuklia bɔm we Dahl bin gɛt stɛdi bay we dɛn bin mek am tayt pan di big big sɔpɔt dɛn we i bin gɛt. Ɔl di tri motoka dɛn, as wan, brok di get fɔ kɔmɔt ɛn kɔntinyu fɔ drayv, ɛn go na Romɛnia. Di stɛl ɛn kɔnkrit bin pwɛl kpatakpata, ɛn dɛn bin de chɛr go bifo ɛn biɛn. Bay dis tɛm, di ɛlikopta dɛn bin dɔn tek ɔf ɛn dɛn bin de flay nia di trak dɛn, ɛn man dɛn we gɛt ebi ebi artileri bin de ledɔm kɔmɔt na di domɔt dɛn ɛn pe atɛnshɔn pan di drayva dɛn.
  
  Drake bin stɔp di atak pan di SEAL. "Wet. Yu na spɛshal fɔs sojaman. Amɛrika uman dɛn. Wetin mek yu go tray fɔ kil wi?"
  
  Fɔ tru, i nɔ bin ɛva tink se dɛn go ansa am, bɔt di man bin ansa am bay we i atak am. I pul Kembrij ɛn afta dat i dɔn fɔ Drake. Di yɔŋ SAS man bin fɔdɔm na in sayd. Di SIL bin kruk ɛn nɔ gɛt sɔri-at, i bin de gi krɔsh blo afta blo. Bɔt afta dat, Mai tɔn fɔ fes am.
  
  Et sɛkɔn pas ɛn di fɛt dɔn. Wans bak dɛn lɛf am layf, de kray insay wan hip, we nɔ gɛt wɛpɔn.
  
  Drake tɔn to Kembrij. "A nɔ ebul fɔ tɔk aw wi gladi fɔ di ɛp we yu ɛp, Meja. A so sɔri fɔ di lɔs we yu pipul dɛn lɔs. Bɔt duya, if yu want, lɛf dɛn pipul ya layf, dɛn bin jɔs de fala ɔda lɔ dɛn."
  
  Di tu sil dɛn we bin stil de alayv bin luk ɔp, dɛn bin sɔprayz ɛn sɔntɛm dɛn bin kɔnfyus.
  
  Kembrij bin nɔd in ed. "A ɔndastand ɛn gri wit yu, Drake. We di de dɔn, wi ɔl na pawn."
  
  Drake mek wan grimace. "Wɛl, nɔto so igen. Di Amɛrika gɔvmɛnt jɔs tray fɔ kil wi. A nɔ de si ɛni we fɔ go bak frɔm dis."
  
  Kembrij bin shrug in ed. "Strik bak."
  
  Drake bin smayl wit bad at. "Na man afta mi at. I bin fayn fɔ mit yu, Meja Kembrij."
  
  "Ɛn yu, Mat Drek."
  
  I nɔd to Mai ɛn Alis, dɔn i tek tɛm waka go na di bak pat na di trak. Drake bin de wach am we i de go, i bin de chɛk if di wɔhɛd stebul di sem tɛm. Ɔltin bin luk fayn.
  
  "Yu no se dɛn go kam bak ɛn tek di sɔd?" Alis bin mek i want fɔ du dat.
  
  "Yɛs, bɔt yu no wetin? I no giv a fuk. Di Sɔd na Mas na di smɔl prɔblɛm we wi gɛt." I bin opin di kɔnɛkshɔn. "Hayden bin tɔk bɔt? Aw fa? Aw yu de du de?"
  
  Hayden bin ansa se: "Okay. "Di las wan pan di Chaynish pipul dɛn jɔs dɔn jomp. A de go fɔ di sɔd."
  
  Kenzi bin de gigl. "Nɔ, dɛn si mi we a de du sɔntin."
  
  "Nɔto wi ɔl?" Drake bin smayl. "A nɔ go fɔgɛt dis tin we a si fɔ sɔm tɛm."
  
  Alisia bin slap am skwea wan na in sholda. "Chil aut, sojaman. Neks tɛm yu want mek a put nyuklia bɔm bitwin mi leg dɛn."
  
  "Nɔ, nɔ wɔri," Drake se, ɛn tɔn bak. "A go du am fɔ yu leta."
  
  
  * * *
  
  
  Di ɛlikopta dɛn bin de provok, trɛtin ɛn mek drayva dɛn slo dɛn motoka. Na tru se i nɔ bin wok fɔs, bɔt afta sɔmbɔdi put ay kaliba bulɛt tru wan pan di winda dɛn, pipul dɛn we bin tink se dɛn nɔ go ebul fɔ tɔch dɛn, bigin fɔ dawt wantɛm wantɛm. Afta tri minit, di trak dɛn slo, dɛn an dɛn kɔmɔt na di winda dɛn, ɛn ɔl di trafik dɛn stɔp.
  
  Drake bin gɛt in balans bak, i bin yus fɔ de push ɛn muv fɔ go bifo ɔltɛm. I jomp na grɔn, i kam fɔ no se di kɔmyunikeshɔn sistɛm dɔn kam layf wantɛm wantɛm, ɛn naw i de wach in payɔnia dɛn gud gud wan.
  
  No sawnd nɔ bin de kɔmɔt frɔm di pɔsin we de tɔk to am. Washinton, dis tɛm, nɔ tɔk natin.
  
  Di tim gɛda afta dɛn dɔn pwɛl dɛn ɛdfɔn. Dɛn bin sidɔm na wan il we gɛt gras ɛn we de luk oba di tri mishɔl ship dɛn, ɛn dɛn bin de wɔnda wetin di wɔl ɛn di pipul dɛn we de insay de we gɛt mɔ wikɛd pipul dɛn go trowe pan dɛn nɛks.
  
  Drake bin luk di payɔnia. "Yu kin flay wi go na Romɛnia?"
  
  Dis man in yay nɔ bin ɛva shek. I bin tɔk se: "Fɔ tru. "A nɔ ɔndastand wetin mek nɔto so. Ɛni we aw i bi, dɛn kin sɛn nyuklia wɛpɔn dɛn de fɔ mek dɛn go kip dɛn na di say usay dɛn de mek tin dɛn. Wi go gɛt advantej."
  
  Tugɛda dɛn kɔmɔt na ɔda say usay dɛn de fɛt.
  
  Tugɛda dɛn bin kɔntinyu fɔ strɔng.
  
  
  * * *
  
  
  Afta sɔm awa, di tim kɔmɔt na di Romanian sef os ɛn go insay wan bɔs fɔ go na Transilvania, ɛn dɛn kɔmɔt nia Bran Kastɛl, usay dɛn se Kaɔnt Drakula de. Na ya, bitwin di lɔng lɔng tik dɛn ɛn ay ay mawnten dɛn, dɛn fɛn wan dak, kwayɛt gɔst os ɛn setul insay de. Di layt dɛn nɔ bin de shayn bɛtɛ. Di tim bin drɛs naw wit sivilian klos we dɛn tek na di sef os, ɛn na di wɛpɔn ɛn amunishɔn nɔmɔ dɛn kin kɛr, ɛn bak wan gud stash mɔni frɔm di sef we Yorgi bin tek. Dɛn nɔ bin gɛt paspɔt, dɛn nɔ bin gɛt dɔkyumɛnt, ɛn dɛn nɔ bin gɛt aydentifikeshɔn kad.
  
  Dɛn bin gɛda na wan rum. Ten pipul, no konekshon. Tɛn pipul de rɔnawe frɔm di Amɛrika gɔvmɛnt wit no aidia udat dɛn go abop pan. No klia ples nɔ de fɔ tɔn. No mo SPEAR en no mo sikrit base. No ɔfis nɔ de na di Pɛntagɔn, nɔ os na Washinton. Di kayn famili dɛn we dɛn bin gɛt bin pas wetin dɛn bin alaw. Di kɔntakt dɛn we dɛn go ebul fɔ yuz kin ambɔg.
  
  Di wan ol wɔl dɔn chenj bikɔs ɔf sɔm ɔda we dɛn we wi nɔ no, we nɔ izi fɔ ɔndastand, we di ɛgzibit branch dɔn mek.
  
  "Wetin de kam nɛks?" Smit bin rayz di kwɛshɔn fɔs, in vɔys bin smɔl na di rum we nɔ gɛt bɛtɛ layt.
  
  Hayden bin tɔk se: "Fɔs, wi kin dɔn di mishɔn. "Di Ɔda fɔ di Las Jɔjmɛnt bin tray fɔ pwɛl di wɔl bay we dɛn ayd 4 bad bad wɛpɔn dɛn. Wɔ, tank to Anibal, we na bin big wɛpɔn. Conquest wit di ɛp fɔ Genghis Khan, we na bin di ki kɔd we wi bin pwɛl. Angri, tru Gɛronimo, we na bin bayolojikal wɛpɔn. Ɛn fɔ dɔn, Day, tru Atila, we bin gɛt siks nyuklia wɔhɛd dɛn. Tugeda dis wepan go ridyus wi sosayti as wi sabi am to ruin and chaos. A tink se wi kin tɔk wit kɔnfidɛns se wi dɔn neutralize di threat."
  
  "Wit di onli loose end na di Sword of Mas," Lauren bin se. "Naw na di Chaynish ɔ di British dɛn an."
  
  "A rili op se na wi," Drake se. "SAS sev wi de ɛn lɔs sɔm gud man dɛn. A op se dɛn nɔ go kɔrɛkt Kembrij."
  
  "Fɔ go bifo..." Dahl se. "Ivin wi nɔ go ebul fɔ du dis wi wan. Fɔs, wetin di ɛl wi go du naw? Ɛn sɛkɔn, udat wi go abop pan fɔ ɛp wi fɔ du dis?"
  
  Hayden se, "Wɛl, fɔs wi go fɛn ɔndastand wetin mek di Amɛrika pipul dɛn tɔn pan wi." "A guess di opareshon fo Peru and... oda tins... dat hapun. Na jɔs sɔm pawaful pipul dɛn de agens wi? Wan grup we skata we de inflɔws ɔda pipul dɛn? A nɔ biliv fɔ wan sɛkɔn se Coburn fɔ dɔn sankshɔn dis."
  
  "Yu de se wi fɔ gɛt sikrit chat wit di Prɛsidɛnt?" Drake bin aks.
  
  Hayden bin shrug in ed. "Yu nɔ tink?"
  
  "Ɛn if na splinter grup," Dahl bin tɔk. "Wi de pwɛl dɛn."
  
  Mai bin se: "Alayv." "Di wangren we fɔ sev dis na fɔ kech wi ɛnimi dɛn layf layf wan."
  
  Di tim bin sidɔm na wan big rum we bin de na difrɛn say dɛn, dɛn bin drɔ di kɔtin dɛn tayt tayt wan, ɛn dɛn bin de protɛkt dɛn frɔm di nɛt we pɔsin nɔ go ebul fɔ go insay. Dip insay Romɛnia dɛn bin de tɔk. Dɛn dɔn plan fɔ du am. I nɔ tu te, i kam klia se dɛn gɛt tin dɛn fɔ du, bɔt dɛn tin dɛn de nɔ bin bɔku. Drake bin ebul fɔ kɔnt dɛn pan wan an.
  
  "Usay fɔ go?" Kenzi aks, stil ol in katana, mek di bled bask insay di dim layt.
  
  Drake bin tɔk se: "Go bifo." "Wi de go bifo ɔltɛm."
  
  Dahl bin tɔk se: "If wi ɛva stɔp." "Wi de day."
  
  Alicia bin ol Drake in an. "Ɛn a bin tink se mi de dɛn fɔ rɔnawe dɔn dɔn."
  
  Dɔn i swɛt se: "Dis difrɛn." "Fɔ tru, yu no dat. Sɔri."
  
  "Evritin fayn." Silly bɔt i kin fayn. Fɔ dɔn, a kam fɔ no se na mi tayp dis."
  
  "Dis min se wi de rɔnawe?" Kenzi bin aks. "Na bikɔs a bin rili want fɔ kɔmɔt nia ɔl dis."
  
  "Wi go deal wit dat". Dahl bin ledɔm nia am. "A de prɔmis yu." A gɛt mi pikin dɛn bak, nɔ fɔgɛt. A go win ɛnitin fɔ dɛn."
  
  "Yu nɔ bin tɔk bɔt yu wɛf."
  
  Dahl bin de luk am ɛn afta dat i sidɔm bak na in chia, de tink. Drake si Kensi muf likli klos to di big Swede. I pul am na in maynd ɛn luk rawnd di rum.
  
  I bin tɔk se: "Tumara na ɔda de." "Usay yu want fɔ go fɔs?"
  
  
  DƆN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Devid Lidbit
  Na Amagɛdɔn nia
  
  
  CHAPTER FƆS
  
  
  Julian Marsh na man we gɛt difrɛn kɔlɔ dɛn ɔltɛm. Wan sayd na blak, di ɔda wan na grey... ad infinitum. Oddly enough, i nɔ ɛva sho ɛni intres fɔ wetin mek i evolv smɔl difrɛn frɔm di ɔda wan dɛn, jɔs aksept am, lan fɔ liv wit am, ɛnjɔy am. Insay ɔl di we dɛn, dis bin mek i bi pɔsin we pipul dɛn lɛk; i bin tek di atɛnshɔn kɔmɔt pan di mashin dɛn we bin de lurk biɛn di yay dɛn we de sho aw pɔsin de fil ɛn di ia dɛn we gɛt sɔl ɛn pepa. Mach bin olwez go bi outstanding - wan we or oda.
  
  Insay de, i bin bi difrɛn pɔsin bak. Inner focus bin fos in atenshon pan wan kor. Dis mɔnt na di kɔz fɔ di Pythians, ɔ rayt wetin bin lɛf pan dɛn. Wan strenj grup bin kech in atɛnshɔn ɛn afta dat dɛn jɔs skata rawnd am. Tyler Webb bin bi mɔ pan saykopatik mega-stalker pas wan kabalist lida. Bɔt Mash bin gladi fɔ di chans fɔ go am in wan, ɛn i bin de mek in yon, ɛksentrik dizayn dɛn. To hell wit Zoe Shears en evribodi we bin stil aktif insaid di sekt, en to wan ivin dip hell wit Nicholas Bell. We dɛn tay am, dɛn put dɛn ankɔ ɛn watabɔd am, i nɔ gɛt wan dawt se di fɔma kɔnstrɔkshɔn woka bin fɔ dɔn layt ɔltin to di ɔtoriti dɛn fɔ mek dɛn gɛt ivin di smɔl smɔl tɛm we dɛn nɔ gi am fɔ in sɛnt.
  
  Fɔ Mash, di tumara bambay bin luk brayt, pan ɔl we i bin gɛt smɔl tint. Tu say bin de pan ɛni stori, ɛn i bin rili bi tu sayd man. Afta wi sad wan komot fo di ill-fated Ramses Bazaar - wi rili laik di pavilion dem wit ol dia ofa dem - Mach tek to di skay wit di helep of wan abyss-colored helikopta. We i rɔsh go, i bin pe atɛnshɔn kwik kwik wan pan di nyu advantej we bin de bifo am.
  
  NYU YƆK.
  
  Mash bin tɛst di divays na in sayd, i bin de muv am nia, i nɔ bin shɔ bɔt wetin i si bɔt i bin gɛt kɔnfidɛns fɔ wetin i go ebul fɔ du. Dis pikin na bin di men tin we dɛn bin de yuz fɔ bargayn. Big daddy of absoliut konvikshɔn. Udat go agyu wit nyuklia bɔm? Mash bin lɛf di divays in wan, i bin de chɛk di bakpak we de na do ɛn lus di sholda strap dɛn fɔ mek i go ebul fɔ put in ebi ebi freym. Na tru se i go gɛt fɔ tɛst di tin ɛn mek shɔ se i tru. Afta ɔl, dɛn kin kuk bɔku bɔm dɛn fɔ mek i tan lɛk sɔntin we dɛn nɔ bi-if di pɔsin we kuk gud. Na da tɛm de nɔmɔ di Wait Haus go butu.
  
  Risky, wan sayd pan am bin se. Risk we gɛt prɔblɛm.
  
  Bɔt fayn! di ɔda wan bin insist. Ɛn i bin fayn fɔ mek dɛn pɔyzin am smɔl wit raytin, fɔ dat.
  
  Mach bin laf insɛf. Dis kayn skɔndɛl. Bɔt di smɔl Geiger kɔnta we i bin kam wit nɔ bin tɔk natin, ɛn dis bin mek i gɛt mɔ maynd.
  
  Bɔt fɔ tɔk tru, fɔ flay nɔto in tin. Yes, gladi gladi bin de, bot chans bin de tu fo hot death - and rait nau dat wan rili no apil to am. Sɔntɛm na ɔda tɛm. Mash bin dɔn spɛn bɔku awa dɛn we bin de mek i fil pen fɔ plan dis mishɔn, fɔ mek shɔ se ɔl di say dɛn we dɛn de go de ɛn sef as i pɔsibul, pan ɔl we we dɛn gi di ples dɛn we i go stɔp, di aidia bin dɔn lɛf smɔl fɔ mek i laf.
  
  Lɛ wi tek rayt naw fɔ ɛgzampul. Dɛn bin de go ɔnda di kanopi na di Amazɔn ren fɔrɛst we dɛn de go na Kɔlɔmbia. Wan man bin de wet fɔ am - pas wan, infakt, ɛn Mash bin stamp in pɔsin na di mitin bay we i bin de insist se dɛn fɔ wɛr wayt. Jɔs smɔl kɔnsɛshɔn, bɔt impɔtant wan fɔ di Paytia.
  
  Na dis nɔmɔ a bi naw?
  
  Mash bin laf lawd wan, ɛn dis bin mek di pɔsin we de payɔt di ɛlikopta luk rawnd wit ala.
  
  "Evritin fayn?" - ask wan skinny man wit skata.
  
  "Wɛl, dat dipen pan di we aw yu de si tin." Mach bin laf. "Ɛn ɔmɔs pɔynt dɛn yu gɛt? A kin lɛk fɔ ɛnjɔy mɔ pas wan. Yu?"
  
  Di payɔnia tɔn bak, ɛn i bin de mɔna sɔntin we i nɔ ebul fɔ ɔndastand. Mach shek in ed. If na di mas we nɔ was bin no us fɔs dɛn de stalk, duck ɛn squirm ɔnda dɛn, nɔ bisin ɔ nɔ lisin to di havoc we dɛn de kɔz.
  
  Mash bin de wach di fayn fayn tin dɛn we de dɔŋ ya, ɛn i bin de wɔnda fɔ di nɔmba milyɔn tɛm if dis say fɔ go insay Amɛrika na di rayt rod. We i kam dɔŋ to am, na tu rial opshɔn nɔmɔ bin de - tru Kanada ɔ tru Mɛksiko. Di las kɔntri bin de nia di Amazɔn ɛn i bin ful-ɔp wit kɔrɔpshɔn; jam-pak wit pipul dɛm we dɛn kin pe fɔ ɛp ɛn kip dɛn mɔt lɔk. Kanada bin gi sɔm say dɛn we sef fɔ pipul dɛn lɛk Mash, bɔt dɛn nɔ bin du fɔ dɛn ɛn dɛn nɔ bin ivin kam nia fɔ mach di difrɛn difrɛn tin dɛn we bin de na Sawt Amɛrika. As di wanwɔd land de kɔntinyu fɔ apin dɔŋ, Mash si se in maynd de waka waka.
  
  Di bɔbɔ bin gro ɔp na fayn pozishɔn, ɛn i bin gɛt bɔku tin dɛn na in mɔt pas silva spun; mɔ lɛk wan sɔlid gold bar. Di bɛst skul dɛn ɛn di bɛst ticha dɛn-rid "best" as "most dear," Marsh bin kɔrɛkt ɔltɛm-bin tray fɔ put am na di rayt rod, bɔt dɛn nɔ bin ebul.Sɔntɛm if i bin de na sɔm nɔmal skul, i bin fɔ dɔn ɛp, bɔt in mama ɛn papa bin jɛntri pila dɛn Sawt sosayti ɛn dɛn bin de fa fawe wit di rial tin.Na savant dɛn bin mɛn Mash ɛn i bin de si in mama ɛn papa mɔ we i de it ɛn we dɛn de gɛt fayn fayn risepshɔn dɛn, usay dɛn bin tɛl am fɔ nɔ tɔk.Ɔltɛm ɔnda di krichɔ luk we in papa bin de luk am, we bin de mek shɔ se i biev we nɔ gɛt wan bɔt. Ɛn ɔltɛm in gilti smayl wan mama we bin no se in bɔy pikin dɔn gro ɔp we nɔ gɛt lɔv ɛn in wan, bɔt i nɔ bin ebul fɔ briŋ insɛf atɔl fɔ chalenj insɛf pan ɛni we.Ɛn so Julian Mash bin gro, divɛlɔp, ɛn bi wetin in papa bin kɔl opin wan "a strenj bɔbɔ."
  
  Di payɔnia bin tɔk, ɛn Mash nɔ bin pe atɛnshɔn to am atɔl. "A go se am bak?"
  
  "Wi de kam nia Kali, sa. Kolombia."
  
  Mash bin ledɔm ɛn wach di nyu tin we de apin dɔŋ. Dɛn bin no Kali as wan pan di siti dɛn we gɛt fɛt-fɛt pas ɔl na di Amɛrika dɛn ɛn na di say we di Kali Kartel de, we na wan pan di big big kɔmni dɛn we de gi kɔkɛyn na di wɔl. Ɛni ɔdinari de, man lɛk Mash go tek in layf na in yon an, de waka na di bak strit dɛn na Ɛl Kalvario, usay ragamufin dɛn kin skata di strit fɔ fɛn dɔti ɛn slip na flop os dɛn, usay pipul dɛn we de de kin sɔfa bikɔs dɛn kin kɔl dɛn "tolerance zone" . bay we dɛn alaw kɔmɛshɔnal kɔnsɔmshɔn drɔgs ɛn sɛks kin go bifo wit smɔl polis intavɛnshɔn.
  
  Mash bin no se dis na di ples fɔ am ɛn in nyuklia bɔm.
  
  As i sidɔm, di payɔt sho Mash wan grey pik-ap trak we tri man dɛn we gɛt bɔku bɔku bɔdi we gɛt kol, day yay ɛn fes we nɔ gɛt ɛksprɛshɔn, sidɔm insay. Dɛn bin gɛt faya-ayɛn opin wan, ɛn dɛn bin ɛskort Mash insay di trak wit shɔt grit nɔmɔ. Dɔn dɛn drayv tru damp, klɔt strit, dɔti bildin ɛn rɔsti awning, ɔfr in tren yay ɔda ɔda we fɔ si di wɔl, wan ples usay pat pan di pipul dɛn "flɔt" frɔm wan shak to ɔda wan, we nɔ gɛt pɔrmanent os. Mach pul bak smɔl, bikɔs i no se i nɔ gɛt natin fɔ tɔk bɔt wetin apin nɛks. Bɔt dɛn stɔp dɛn ya bin nid fɔ apin if i want fɔ mek i ebul fɔ smɔl smɔl nyuklia wɛpɔn dɛn na Amɛrika, ɛn i bin fit fɔ mek i tek ɛni risk. Ɛn fɔ tru, Mash bin luk lɛk se i nɔ de tek pat pan ɛnitin, wit sɔm trik dɛn we i bin de yuz fɔ mek in sliv dɛn we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ.
  
  Di motoka bin wund in we tru sɔm rɔlin il dɛn we gɛt fɔg kɔba, ɛn leta i tɔn to wan rod we dɛn mek wit ston we gɛt wan big os we kwayɛt bifo am. Dɛn bin dɔn mek di waka kwayɛt wan, bɔt naw wan pan di gad dɛn tɔn in fes we nɔ de chenj to Mash.
  
  "Wi de ya".
  
  "Klia wan. Bɔt usay "ya" de?"
  
  Nɔto fɔ nɔ gɛt rɛspɛkt tumɔs. Nɔto tu whiny. Kip ɔltin togɛda.
  
  "Tek yu bakpak." Di gad jomp kɔmɔt ɛn opin di domɔt. "Mista Navarro de wet fɔ yu."
  
  Mach bin nɔd in ed. Na bin di rayt nem ɛn di rayt ples. I nɔ go de ya fɔ lɔng tɛm, jɔs fɔ mek shɔ se in nɛks we fɔ transpɔt ɛn di las ples we i go go, go fayn ɛn sef. I fala di gad ɔnda wan lɔw arch we de drip wit mist ɛn afta dat i go insay di dak ɛntrɛ na wan ol os. Layt nɔ bin de insay, ɛn di we aw wan ɔ tu ol gɔst dɛn bin de apia nɔ bin fɔ dɔn mek pɔsin sɔprayz ɔ i nɔ bin fɔ dɔn mek wi wɔri. Bɔku tɛm, Mash bin de si ol gɔst dɛn na dak ɛn tɔk to dɛn.
  
  Di gad bin pɔynt to wan say we opin na di rayt say. "Yu pe fɔ prayvet rum fɔ yusɛf fɔ maksimɔm 4 awa. Kam stret insay."
  
  Mach butu in ed fɔ tɛl tɛnki ɛn push opin di ebi ebi domɔt. "A aks fɔ permishɔn bak fɔ land di nɛks we fɔ transpɔt. Ɛlikopta fɔ du am?"
  
  "Yɛs. I fayn bak. Kɔl mi na di intakɔm we di tɛm rich ɛn a go sho yu rawnd di os."
  
  Mach bin nɔd wit satisfayshɔn. Di mɔni we i pe pas wetin dɛn bin nid na fɔ gi bɛtɛ savis, ɛn te naw, i dɔn du am. Na tru se fɔ pe mɔ pas di prayz we dɛn bin de aks fɔ, dat bin mek pipul dɛn de sɔprayz bak, bɔt na so di prɔblɛm dɛn bin de.
  
  Tu sayd bak, i bin tink. Yin ɛn yang. Swamp ɛn swamp. Blak ɛn... blak wit krimsin flash dɛn rɔsh tru...
  
  Di insay pat na di rum bin fayn. Di say we de fa bin gɛt wan kɔna sofa we dɛn mek wit blak lɛda ɛn dip plush. Wan glas tebul wit karaf fɔ drink, wayn ɛn spirit bin sidɔm nia de, ɛn na wan ɔda kɔna wan mashin bin de gi kɔfi ɛn ti. Dɛn kin put snek dɛn na wan tebul we dɛn mek wit glas. Marsh bin smayl we i si ɔl dis.
  
  I kin fil fayn, bɔt na fɔ shɔt tɛm nɔmɔ. Bɛst.
  
  I tɔn wan pɔd we gɛt di kɔfi we strɔng pas ɔl ɛn wet smɔl fɔ mek i kam. Dɔn i sidɔm na di sofa ɛn pul in laptɔp, ɛn tek tɛm put in bakpak pan di lɛda ɔplɔsti nia am. I bin tink se dɛn nɔ ɛva pamper nyuklia bɔm so bifo, ɛn i bin de wɔnda fɔ shɔt tɛm if i fɔ mek in yon briz fɔ am. Na tru se fɔ man lɛk Mash, dis nɔ bin at, ɛn insay sɔm minit dɛn, wan kɔp we de stim bin de insay di bakpak ɛn wan smɔl kɔp kek we gɛt frɔstin na di sayd.
  
  Mach bin smayl. Ɔltin bin fayn.
  
  A bin de go na di Intanɛt; kɔnfɔmatɔri imel dɛn bin tɛl am se di Fɔwad ɛlikopta dɔn ɔlrɛdi de kam insay Kɔlɔmbia. Dɛn nɔ bin dɔn rayz ɛni flag yet ɛnisay, bɔt na sɔm awa nɔmɔ i bin dɔn pas frɔm we i kɔmɔt na di baza wit ful swing. Mash dɔn in drink ɛn pak wan smɔl bag we gɛt sanwis fɔ di nɛks flayt, dɔn i prɛs di intakɔm bɔtin.
  
  "A dɔn rɛdi fɔ go."
  
  Twɛnti minit afta dat ɛn i bin de na di ays bak, di nyuklia bakpak in flay bin twist bɔt i bin kɔmfyut. Dɛn bin de go na Panama, usay i go dɔn in fast flay dɛn ɛn bigin di taya leg fɔ in waka na land. Di payɔnia bin de mek in we na di ays ɛn tru ɛni patrol, di bɛst pan wetin i de du, ɛn dɛn bin de pe am fayn fayn wan fɔ dat. As di autlayn fɔ Panama bigin fɔ apia na di lɛft winda, Mash bigin fɔ no aw i dɔn ɔlrɛdi de nia Amɛrika.
  
  Hariken de kam, pipul, ɛn i nɔ go go izi...
  
  I bin setul na Panama Siti fɔ sɔm awa, chenj klos tu tɛm ɛn shawa 4 tɛm, ɛn ɛni tɛm i bin gɛt difrɛn shampoo we gɛt sɛnt. Di smel dɛn bin miks fayn fayn wan ɛn dɛn bin pas di smɔl smɔl smel we di swet bin de mek. I bin it brɛf ɛn lanch, pan ɔl we na dina tɛm, ɛn i bin drink tri glas wayn, ɛn ɛni wan pan dɛn kɔmɔt frɔm difrɛn bɔtul ɛn difrɛn kɔlɔ. Layf bin fayn. Di we aw pipul dɛn bin de si na do na di winda nɔ bin chenj ɛn i nɔ bin gɛt maynd, so Mash pul di bɔks we gɛt lipstik we i bin dɔn kip fɔ jɔs da kayn tɛm de ɛn peint di glas brayt rɛd. Dis bin ɛp, at least fɔ sɔm tɛm. Dɔn Mash bigin fɔ imajin aw i go tan lɛk fɔ lik da panɛl de klin, bɔt da tɛm de di ping we wan mɛsej we de kam bin de mek bin ambɔg in drim dɛn.
  
  Di tɛm we dɛn tink se yu go rich na 15 minit.
  
  Mach mek wan grimace, gladi bɔt wɔri di sem tɛm. Wan fɔti awa waka bin de bifo along sɔm pan di rod dɛn we bad pas ɔl na di rijɔn. Dis tinkin nɔ go izi fɔ mek pipul dɛn gɛt maynd. Bɔt we dɛn dɔn fɔ du am, di nɛks stej go rili intrestin. Mach gɛda in tin dɛn, arenj di kɔfi pɔd dɛn, wayn bɔtul dɛn ɛn dish dɛn akɔdin to di kɔlɔ, shep ɛn saiz, dɔn i go na do.
  
  Di SUV bin de wet, i bin de purr nia di rod, ɛn i bin luk kɔmfyut we i sɔprayz. Mash bin pul di nyuklia bɔm, tay in sit bɛlt pan am, dɔn i kia fɔ insɛf. Di drayva chat fɔ smɔl bifo i no se Mash nɔ bisin bɔt in yon shit smɔl layf, dɔn i go biɛn di wil. Di rod bin de stret bifo wi ɛn nɔ gɛt ɛnd.
  
  Awa dɛn bin pas. Di SUV bin slid, dɔn i shek, dɔn i slid bak, i stɔp bɔku tɛm fɔ mek dɛn chɛk am wit gas ɛn fɔ mek dɛn chɛk am na di say we dɛn de. Di drayva nɔ go risk fɔ mek dɛn pul am fɔ wan smɔl ɔfens. Afta ɔl, na bin jɔs ɔda motoka bitwin bɔku pipul dɛn, ɔda spak fɔ layf we bin de travul na di aywe we go de sote go fɔ go na say dɛn we dɛn nɔ no, ɛn if i nɔ bin wɔndaful, i go pas we pipul dɛn nɔ notis.
  
  Ɛn afta dat, Mɔntri bin ledɔm bifo. Mach bin smayl brayt wan, i taya bɔt i gladi, bikɔs di lɔng waka bin dɔn pas af.
  
  Di nyuklia brifkɛs bin de nia am, naw na jɔs sɔm awa frɔm di bɔda na Amɛrika.
  
  
  CHAPTER TU
  
  
  Mach bin mek di nɛks pat pan in waka ɔnda kɔva fɔ kɔmplit daknɛs. Na bin ples usay dɛn kin win ɔ lɔs ɛnitin; wan tin we wi nɔ no, we di lokal katɛl bɔs dɛn bin rayz to wan mɔni we nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ tink bɔt, dɛn bin briŋ am kam na di pikchɔ. Udat go ebul fɔ gɛs wetin dɛn kayn pipul dɛn de tink? Udat bin no wetin dɛn go du nɛks?
  
  Na tru se nɔto dɛn... ɔ Julian Marsh. Dɛn bin transpɔt am wit shemful wan wit wan duzin ɔda pipul dɛn we bin de biɛn wan trak we bin de go na di bɔda. Sɔmsay na di rod, dis trak bin ɔf di aywe ɛn lɔs insay di daknɛs. No layt, no sain, di draiva bin sabi dis rout blindfold - and e gud se im sabi.
  
  Mash bin tinap bak na di bak pat na di trak, de lisin to di chat ɛn di we aw di famili dɛn nɔ bin satisfay. Di skel fɔ in plan bin de kam bifo am. Di tɛm we i rich na Nyu Yɔk nɔ bin ebul fɔ kam kwik. We di trak brek ɛn di bak domɔt dɛn opin pan hinj dɛn we gɛt gris, i kɔmɔt fɔs, ɛn luk fɔ di lida fɔ di man dɛn we gɛt wɛpɔn we bin tinap fɔ gayd.
  
  "Diablo," i yuz wan kɔd wɔd we sho se na VIP travulman ɛn i dɔn gri fɔ pe. Di man nɔd, bɔt afta dat i nɔ lisin to am, ɛn i mek ɔlman go na wan smɔl grup ɔnda di branch dɛn we bin de ɔlsay na wan tik we bin de ɔp.
  
  I bin tɔk insay Spanish se: "I rili impɔtant naw fɔ mek yu muf kwayɛt wan, nɔ tɔk natin ɛn du wetin dɛn tɛl yu. If yu no du dis, a go kot yu trot. Yu ɔndastand?"
  
  Mash bin de wach we di man mit ɔlman in yay, ivin in yon yay. Di mach bigin smɔl afta dat, along wan rod we gɛt rut ɛn tru tik dɛn we gɛt tik dɛn. Di mun layt bin de flik oba di ed, ɛn bɔku tɛm di Mɛksiko man we bin de bifo bin de wet te di klawd ayd di braytnɛs bifo i kɔntinyu. Na smɔl wɔd dɛn nɔmɔ dɛn bin tɔk, ɛn na man dɛn nɔmɔ we gɛt gɔn dɛn bin tɔk dɛn, bɔt wantɛm wantɛm Mash bin si se i want fɔ tɔk smɔl Spanish-ɔ sɔntɛm bɔku.
  
  I bin de waka waka na di midul pan di layn, i nɔ bin pe atɛnshɔn to di fes dɛn we bin de rawnd am we bin de fred. Afta wan awa dɛn slo, ɛn Mash si bifo wan ples we gɛt san san we de rɔl we gɛt bɔku bɔku tik dɛn, kakti ɛn sɔm ɔda plant dɛn. Di wan ol grup bin skwatin dɔŋ.
  
  Di lida bin wispa se: "So fa so gud." "Bɔt naw na di pat we at pas ɔl. Di Bɔda Patrul nɔ kin ebul fɔ wach di wan ol bɔda ɔltɛm, bɔt dɛn kin du random chɛk. Ɔl di tɛm. Ɛn yu," i nɔd na Mach, "rikwest fɔ krɔs Dayablɔ. A op se yu redi fɔ dis."
  
  Mach bin de laf. I nɔ bin no wetin di smɔl bɔbɔ de tɔk bɔt. Bɔt i nɔ tu te, pipul dɛn bigin fɔ lɔs, ɛn ɛni wan pan dɛn gɛt smɔl grup we kɔmɔt na ɔda kɔntri fɔ kam de na di kɔntri, te na Mash, di lida, ɛn wan gad nɔmɔ lɛf.
  
  Di lida bin tɔk se: "Mi na Gɔmez. "Dis na Lɔpes. Wi go gayd yu sef wan tru di tanɛl."
  
  "Wetin bɔt dɛn man dɛn de?" Mash nɔd to di pipul dɛn we kɔmɔt na ɔda kɔntri fɔ kam de, ɛn put in bɛst fek Amɛrikan aksɛn.
  
  "Na fayv tawzin nɔmɔ dɛn de pe fɔ wan ed." Gomez bin mek wan jes fɔ dismis. "Dɛn de risk bulɛt. Nɔ wɔri, yu kin abop pan wi."
  
  Mash bin shek we i si di smayl smayl we bin tayt wan na in gaydman in fes. Na tru se di wan ol waka bin go tu smol smol fɔ tink se i go kɔntinyu. Di kweshon na: wen dem go atak am?
  
  I se: "Lɛ wi go insay di tanɛl." "A de fil se pipul dɛn de luk mi fɔ want fɔ no mɔ na ya."
  
  Gomez nɔ bin ebul fɔ ɛp di flash fɔ wɔri we bin de flash akɔdin to in fes, ɛn Lɔpes bin skana di daknɛs we bin de rawnd am. As wan, di tu man dɛn bin de kɛr am go na di ist pat, dɛn bin de angle smɔl, bɔt dɛn bin de go na di bɔda. Mach bin de go bifo, i bin misstep bay wilful ɛn i bin tan lɛk se i nɔ fit fɔ du am. Wan tɛm, Lɔpes bin ivin gi am wan ɛp an, we Mash bin katalog fɔ leta, ɛn rayt am as wikɛdnɛs. I nɔ bin bi ɛkspɛkt atɔl, bɔt wan bank akaun we nɔ gɛt bɔtɔm bin dɔn alaw am fɔ du bɔku tin pas di matirial trap dɛn, ɛkspiriɛns we di wɔl martial arts champions ɛn fɔma spɛshal fɔs sojaman dɛn we bin de pan dɛn bin gɛt. Mash bin no sɔm trik dɛn, ilɛksɛf dɛn fayn.
  
  Dɛn waka fɔ sɔm tɛm, di dɛzat bin strɛch rawnd dɛn, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn nɔ tɔk natin. As di il bin de apia bifo, Mash bin rɛdi gud gud wan fɔ bigin di klaym, bɔt Gɔmez bin stɔp ɛn sho wan tin we i nɔ bin fɔ ɛva si ɔda we. Usay di san san grɔn mit di fut-il dɛn we bin de slop saful wan, tu ɔ tri smɔl tik dɛn bin mit wan tik tik brɔsh. Bɔt, Gomez nɔ bin go na dis ples, bɔt i tek tɛm tek tati stɛp dɛn na di rayt say, ɛn afta dat i tek ɔda tɛn stɛp dɛn go ɔp di stip pas ɔl. We Lɔpes rich de, i bin tek tɛm luk di eria wit ɔl in ɛnd.
  
  Dɔn i se: "Klin."
  
  Dɔn Gomez bin fɛn wan pat pan rop we dɛn bin dɔn bɛr ɛn bigin fɔ pul. Mash si wan smɔl pat pan di il rayz ɔp, de shift rɔk ɛn brɔsh fɔ sho wan ol we saiz man we dɛn dɔn kɔt insay di rɔk we gɛt layf. Gomez slip insay, dɔn Lɔpes pɔynt di barɛl fɔ in gɔn to Mash.
  
  "Naw yu." Yu bak."
  
  Mach bin fala am, i tek tɛm kip in ed dɔŋ ɛn wach fɔ di trap we i no se na jɔs sɔm stɛp dɛn nɔmɔ i fɔ spring. Dɔn, afta we di man we gɛt tu sayd dɔn tink bɔt am, chenj chanɛl, ɛn disayd fɔ go bak na di daknɛs.
  
  Lɔpes bin wet, i bin es gɔn ɔp. Mach bin slip, in but dɛn bin de skrap along di rɔk slop. Lɔpes es in an, drɔp di wɛpɔn, ɛn Mash swing di siks inch bled, ɛn put di tip insay di ɔda man in karotid at. Lɔpes in yay dɛn opin ɛn i es in an fɔ stɔp di flɔ, bɔt Mash nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ du wit am. I nak Lɔpes bitwin in yay dɛn, tek di gɔn pan am, dɔn i kik in bɔdi we bin de day dɔŋ di il.
  
  Fuk yu.
  
  Mash drɔp di rayf, bikɔs i no se Gomez go no am fast pas aw i nid if i si am na Mash in an. Dɔn i go bak insay di tanɛl ɛn waka kwik kwik wan dɔŋ di say we dɛn bin de pas fɔs. I bin rɔf ɛn rɛdi, ɛn dɛn bin de sɔpɔt am wit bim dɛn we de shek shek ɛn dɔst ɛn mɔta we bin de drɔp frɔm di ruf. Marsh bin ful expekt se dem go beri am eni moment. Gomez in vɔys rich in yes we bin de tɛns.
  
  "Nɔ wɔri. Na jɔs lay lay ɛntrɛ fɔ mek ɛnibɔdi we go stɔp insay dis tanɛl fred. Go ivin dɔŋ, mi padi."
  
  Mash bin no gud gud wan wetin go de wet fɔ am "faw dɔŋ," bɔt naw i gɛt smɔl tin we de mek i sɔprayz. Di triki pat go bi fɔ disable Gomez in wɛpɔn witout siriɔs injuri am. Nyu Yɔk bin stil de fɔ bɔku bɔku tawzin mayl dɛn.
  
  Ɛn i bin tan lɛk se i de fa fawe as i tinap as i de ɔnda di Mɛksiko dɛzat, i de fil di dɔti de rɔn dɔŋ in bak, ɛn di swɛt ɛn plant dɛn we de swɛt rawnd am, in yay dɛn de sting wit dɔst.
  
  Mach bin venchɔ fɔ go bifo, wan tɛm i kray ɛn drɛg bakpak biɛn am, we dɛn rap di strap rawnd in anklɛ. Plɛnti klos de ya, i bin tink wan tɛm. Jɔs klos ɛn sɔntɛm tut brɔsh. Nays kolɔn. Wan bag kɔfi... i bin de wɔnda usay di Amɛrika pipul dɛn go dɔn put dɛn divays fɔ mɛzhɔ di raytin, dɔn i bigin fɔ wɔri bɔt di raytin sɛf. Igen.
  
  Dis na sɔntin we yu fɔ dɔn chɛk bifo yu go.
  
  Wɛl, yu fɔ liv ɛn lan.
  
  Mach fos insɛf fɔ laf as i kɔmɔt na di smɔl tanɛl ɛn go insay wan we we big pas am fa fawe. Gomez bin ledɔm, ɛn es in an fɔ ɛp.
  
  "Sɔmtin we de mek pɔsin laf?"
  
  "Yɛs, yu fukin tit dɛn."
  
  Gomez bin de wach, i bin sɔprayz ɛn i nɔ bin biliv. I bin tan lɛk se dis sɛntɛns na di las tin we i bin de op fɔ yɛri na dis stej na dɛn waka. Marsh bin kɔlkul wetin i go bi. As Gomez de tray fɔ no am, Mash tinap, twirl di gɔn na Gomez in an ɛn drayv di bɔt insay di ɔda man in mɔt.
  
  "Naw yu ɔndastand wetin a min?"
  
  Gomez bin fɛt wit ɔl in pawa, i push Mash go ɛn gi di barɛl bak to insɛf. Blɔd bin de sprɛy frɔm in mɔt as i de ala ɛn in tit dɛn bin de fɔdɔm na grɔn. Mash duv ɔnda di lɔng barɛl ɛn gi wan strɔng blo na di jaw ɛn wan ɔda wan na di sayd na di ed. Gomez bin de stɛp, in yay sho se i stil nɔ biliv se dis strenj dɔk dɔn win am.
  
  Mash pul di nɛf frɔm di swɛt na di Mɛksiko in sayd as dɛn de grap. Gomez rɔsh go, bikɔs i bin no wetin go apin nɛks. I krash pan wan ston wɔl, ɛn brok in sholda ɛn in skel wit ebi ebi grɔmbul. Marsh trowe wan panch we bounce off di Mexican en den hit di roca. Blɔd bin de kɔmɔt na in yon nɛk. Di gɔn rayz bak, bɔt Mash stret so dat i go de bitwin in leg dɛn, di biznɛs pat naw dɔn mek i nɔ gɛt yus.
  
  Gomez edbut am, dɛn blɔd miks ɛn splat na di wɔl dɛn. Mach bin de stɛp, bɔt i bin rɔnawe pan di nɛks blo, dɔn i mɛmba di nɛf we i stil ol na in lɛft an.
  
  Wan pawaful push, ɛn di nɛf gras Gomez in rib, bɔt di Mɛksiko drɔp di gɔn ɛn put in tu an pan Mash in an wit di nɛf, so dat i stɔp di fɔs we di blo bin de blo ɛn bɛr di bled. Pen bin mek in fes nɔ chenj, bɔt di man bin ebul fɔ mek i nɔ day we i nɔ go ebul fɔ avɔyd.
  
  Mach bin kɔnsɛntret wantɛm wantɛm pan in fri an, i bin de yuz am fɔ slap bak ɛn bak, ɛn i bin de luk fɔ say dɛn we wik. Tugɛda, di man dɛn bin de tray tranga wan as dɛn ebul, dɛn bin de muf sloslo ɔp ɛn dɔŋ di tanɛl, dɛn bin de bang wit wud bim dɛn ɛn waka na di mawnten dɛn we gɛt dɔti. Strim dɛn we gɛt swet bin de rɔn dɔŋ di san; ebi ebi grɔnt, we fiba di rut we pig dɛn kin rut, bin ful-ɔp di atifishal ples. No sɔri-at nɔ bin de, bɔt dɛn nɔ bin rich na land. Gomez tek evri panch laik di sizin strit faiya we im bi, and Marsh bigin wik fos.
  
  "Eagerly...waiting for me to...cut...cut you..." Gomez bin de blo hevi, in yay wild, in lip blɔd ɛn trowe bak.
  
  Mash nɔ bin gri fɔ day na dis ples we de in wan ɛn we de na ɛlfaya. I yank di nɛf bak, twis am kɔmɔt nia Gomez in bɔdi, dɔn i step bak, ɛn gi di tu man dɛn sɔm fit distans. Di pistɔl bin ledɔm na grɔn, dɛn bin dɔn trowe am.
  
  Gomez atak am lɛk dɛbul, i de ala, i de tɛnda. Marsh bin deflek di atak as dɛn bin dɔn tich am, i tɔn in sholda ɛn alaw Gomez in yon mɔmɛnt fɔ slam in ed insay di ɔpɔzit wɔl. Dɔn Mash kik am na in spayna. I nɔ bin yuz di nɛf igen te di ɛnd na sɔntin we i nɔ bin dɔn tink bɔt. Dɛn bin tich am bak se nɔto ɔltɛm di wɛpɔn we pɔsin kin yuz fɔ fɛt, na di bɛst we fɔ yuz.
  
  Gomez es in bɔdi ɔp na di wɔl, ɛn hang in ed, ɛn tɔn rawnd. Mach bin de luk di dɛbul in fes we blɔd rɛd. Fɔ smɔl tɛm i bin mek i kɔle, di difrɛns bitwin di krimsin fes ɛn di wayt nɛk, di blak ol dɛn usay yɔlɔ tit dɛn bin dɔn de trade, di pale yes dɛn bin de stik aut klos to kɔmik wan na di tu say dɛn. Gomez bin swing pan di blo. Dɛn bin bit Mash na di sayd we in ed de.
  
  Naw, Gomez bin opin big big wan.
  
  Mash step fɔ go bifo, in ed de spin, bɔt i bin kɔntinyu fɔ no sote i rili chuk wit di nɛf, ɛn i pɔynt di bled to di ɔda man in at. Gomez jɔk, in briz de wispa frɔm in mɔt we bin brok, dɔn i mit Mach in yay.
  
  Mach bin blo se: "A pe yu wit gud at." "Yu fɔ dɔn jɔs tek di mɔni."
  
  I bin no se dɛn pipul ya na pipul dɛn we de tɔn dɛn bak pan Gɔd ɛn i nɔ gɛt wan dawt se dɛn na pipul dɛn we dɛn lan buk bak. Betray go bi di sɛkɔn ɔ tɔd tin we dɛn go tink bɔt da de de, afta "wetin mek blɔd de na mi an?" ɛn "udat di ɛl a dɔn ɛnd ɔp fɔ kil las nɛt?" Sɔntɛm, dɛn kin tink bak bɔt di bad tin dɛn we kin apin we pɔsin tek kɔkɛyn. Bot Gomez... im shud don jos tek di moni.
  
  Mash bin de wach we di man de slid na grɔn, dɔn i tek stok. I bin gɛt brus ɛn i bin de fil pen, bɔt i nɔ bin gɛt ɛni bad bad tin. In ed bin de bit. Laki, i bin tink fɔ put paracetamol insay wan pan di smɔl bag dɛn we bin de insay in bakpak, we bin de nia di nyuklia bɔm. So kɔvinant dat. I bin gɛt wan paket bak we gɛt bebi wayp de.
  
  Mach was am ɛn swɛla di pils dɛn dray. I fɔgɛt fɔ tek wata wit am. Bɔt sɔntin kin de ɔltɛm, nɔto so?
  
  I nɔ luk bak pan di bɔdi we dɔn day, i put in ed dɔŋ ɛn bigin fɔ travul fɔ lɔng tɛm tru di tanɛl we de ɔnda grɔn fɔ go na Tɛksas.
  
  
  * * *
  
  
  Di awa dɛn bin de drɛg fɔ go bifo. Julian Marsh bin de waka ɔnda Amɛrika wit nyuklia wɛpɔn we dɛn tay na in bak. Di divays kin dɔn smɔl pas aw i bin de tink - pan ɔl we di bakpak bin stil blo - bɔt di insay kɔmpawtmɛnt dɛn nɔ bin smɔl. Di krichɔ bin de tay am lɛk padi ɔ brɔda we i nɔ want, ɛn i bin de drɛg am bak. Ɛni step bin tranga.
  
  Daknɛs bin de rawnd am ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i swɛla, ɛn na di layt we bin de hang wan wan tɛm nɔmɔ bin brok am. Bɔku pan dɛn bin brok, dɛn bin tu bɔku. I bin damp dɔŋ ya, wan pak animal dɛn we wi nɔ de si bin de ɔltɛm tink bɔt bad bad drim imej dɛn na in maynd we bin de ple insay eerie harmoni wit di wan wan it we bin de rɔn ɔp in sholda ɛn dɔŋ in spayna. Di briz nɔ bin bɔku, ɛn wetin bin de de nɔ bin gɛt bɛtɛ kwaliti.
  
  I bigin fɔ fil taya pasmak ɛn i bigin fɔ tink bɔt tin dɛn we de apin. Wan de, Taylɔr Wɛb bin rɔnata am ɛn afta dat wan wikɛd trol bin rɔnata am. I bin fɔdɔm tu tɛm, i bin de skrap in ni ɛn in ɛlb, bɔt i bin tray tranga wan fɔ tinap. Di trol tɔn to Mɛksiko pipul dɛn we vɛks ɛn afta dat i tɔn to wan tako we de waka we dɛn ful-ɔp wit rɛd ɛn grɛn pepa ɛn guacamole.
  
  As di mayl dɛn de pas, i bigin fɔ fil se sɔntɛm i nɔ go ebul fɔ rich, tin go bɛtɛ if i jɔs ledɔm fɔ sɔm tɛm. Tek smɔl slip. Di wangren tin we bin de stɔp am na in sayd we bin brayt pas ɔl-di pat we bin dɔn tranga wan fɔ sev we i bin smɔl we ɔlman bin want am fɔ lɛ i nɔ de igen.
  
  Afta sɔm tɛm, layt dɛn we bin de shayn mɔ bin de bifo ɛn i mek am krɔs di ɔda ɛnd na di tanɛl ɛn afta dat i spɛn bɔku minit fɔ asɛs us kayn risepshɔn i go ebul fɔ gɛt. Fɔ tru, i nɔ bin de tink se ɛni admɛshɔn kɔmiti de-dɛn nɔ bin ɛva tink se i go rich na di land usay di fri pipul dɛn de.
  
  Akɔdin to in plan, i ɔganayz wan kɔmplit sɛpret transpɔt na dis ɛnd. Marsh bin tek tɛm ɛn i nɔ bin ful. Di ɛlikopta fɔ de sɔm mayl dɛn fa, ɛn wet fɔ in kɔl. Mash pul wan pan di tri sɛl dɛn we bin de bɔn we dɛn bin dɔn put rawnd in bɔdi ɛn insay in bakpak ɛn kɔl.
  
  Na di mitin, dɛn nɔ tɔk wan wɔd, dɛn nɔ tɔk ɛnitin bɔt di blɔd ɛn dɔti we kɔba Mash in fes ɛn in ia. Di payɔnia es di bɔd ɔp na di ays ɛn go na Kɔpas Kristi, we na di nɛks ɛn bifo di las ples we Mash bin stɔp fɔ di big big advantej we Mash bin gɛt. Wan tin bin fɔ tru, i go gɛt stori fɔ tɛl...
  
  Ɛn nɔbɔdi nɔ de fɔ tɛl dɛn. Di onli tin we yu no sheb wit di pati ges dem na hau yu manej smuggle nyuklia brifkes from Brazil to di East Coast of America.
  
  Kɔpas Kristi bin gi yu fɔ rɛst fɔ shɔt tɛm, fɔ shawa fɔ lɔng tɛm ɛn fɔ slip fɔ shɔt tɛm. Neks wan go bi twɛnti-fo awa trip to Nyu Yɔk, ɛn afta dat...
  
  Amagɛdɔn. Ɔ at least di ed pat pan am.
  
  Mash bin smayl as i ledɔm in fes dɔŋ na di bed wit in ed bɛr insay di pilo. I nɔ bin ebul fɔ blo bɛtɛ, bɔt i bin rili lɛk di filin we i bin de fil. Di trik go bi fɔ mek di bigman dɛn biliv se i siriɔs ɛn di bɔm na tru tru bɔm. Nɔto at - wan luk pan di kanista dɛm ɛn di fissionable matirial go mek dɛn sidɔm ɔp ɛn beg. Wans dat don don... Marsh imajin di dala dem de pour in, laik som slot mashin fo Las Vegas we de spit moni fo rit of knot. Bɔt ɔl dis fɔ gud rizin. Webb in kes.
  
  Sɔntɛm nɔto so. Mash bin gɛt in yon plan fɔ du am we di strenj lida fɔ di Paytian dɛn bin de rɔnata renbo.
  
  I slid kɔmɔt na di bed, land na in ni bifo i tinap. I bin put sɔm lipstik pan am. I bin arenj di tin dɛn we de na di rum bak so dat dɛn go mek sɛns. I kɔmɔt ɛn tek di ɛlivat go dɔŋ na di bɛsin, usay di motoka we dɛn rɛnt bin de wet fɔ am.
  
  Chrysler 300. Di saiz ɛn kɔlɔ fɔ wan wɛl we dɛn dɔn blech.
  
  Neks stop... di siti we neva slip.
  
  
  * * *
  
  
  Marsh bin drayv di motoka we i nɔ bin tray fɔ du am as di Skyline we bɔku pipul dɛn sabi na di wɔl bin de kam na yu yay. I bin tan lɛk se i izi fɔ drayv dis motoka fɔ go na Nyu Yɔk, bɔt afta dat, udat bin no se i go difrɛn? Wɛl, sɔmbɔdi kin du am. I pas tri dez we i kɔmɔt na Ramsɛs in baza. Wetin fɔ du if di nyus lik aut? Di mach nɔ chenj ɛnitin. I bin jɔs bi ɔda pɔsin we bin de travul, we bin de waka waka na layf na wan rod we bin de rɔn rawnd. If di gem dɔn, i go no am kwik kwik wan. If nɔto dat... Wɛb prɔmis se Ramses go gi pipul dɛn we rɛdi fɔ ɛp wit dis. Mach bin de kɔnt pan dɛn.
  
  Mash bin de drayv blaynd wan, i nɔ bin no ɔ bisin bɔt wetin go apin nɛks. I bin tek tɛm fɔ stɔp bifo i go insay di big siti, ɛn i bin rɔnawe fɔ di nɛt na di ɔda say na di riva as di san bigin fɔ go dɔŋ, ɛn dis bin mek i nɔ izi fɔ di rod we i bin de travul we nɔ bin de apin. Di mɔtel we shep lɛk L bin du fɔ am, pan ɔl we di bed dɛn bin skrach ɛn nɔbɔdi nɔ go dinay se dɛn dɔti, ɛn dɛn bin kɔt di winda frem dɛn ɛn di ed dɛn na di flɔ wit bɔku inch blak dɔti. Bɔt i nɔ bin wɔndaful, i nɔ bin plan fɔ du am ɛn i nɔ bin tan lɛk se i nɔ bin notis.
  
  Na dat mek, arawnd midnayt, i sidɔm stret, in at de bit, we sɔmbɔdi nak na in rum in domɔt. Di domɔt opin to di pak, so fɔ tɔk tru, i bin fɔ dɔn bi ɛnibɔdi frɔm wan gɔst we dɔn drɔnk we dɔn rɔnawe to pɔsin we de ple ple. Bɔt i kin bi polisman dɛn bak.
  
  Ɔ SEAL Tim Siks.
  
  Mash layt di naif, spun ɛn glas ɛn afta dat i pul di kɔtin bak fɔ luk na do. Wetin i si bin mek i nɔ ebul fɔ tɔk fɔ smɔl tɛm.
  
  Wetin di...?
  
  Di nak bin sawnd bak, layt ɛn fresh. Mash nɔ bin shem fɔ opin di domɔt ɛn alaw di man fɔ kam insay.
  
  I bin tɔk se: "Yu bin sɔprayz mi. "Ɛn dat nɔ kin apin tumɔs dɛn tɛm ya."
  
  Di pɔsin we kam fɛn mi bin tɔk se: "A de fil fayn lɛk aw i de." "Wan pan di bɔku kwaliti dɛn we a gɛt."
  
  Mach bin de wɔnda bɔt di ɔda wan dɛn, bɔt i nɔ bin nid fɔ luk tu fa fɔ notis at le wan duzin. "Na wan tɛm nɔmɔ wi dɔn mit bifo."
  
  "Yɛs. Ɛn wantɛm wantɛm a bin fil se a gɛt fambul."
  
  Mach bin stret, naw i bin wish se i bin dɔn tek da nɔmba 4 shawa de. "A bin tink se ɔl di Paytia dɛn dɔn day ɔ dɛn dɔn kech dɛn. Apat frɔm mi ɛn Wɛb."
  
  Di pɔsin we kam fɛn am spre in an dɛn se: "As yu si, yu bin rɔng."
  
  "A gladi." Mach bin mek lɛk se i smayl. "A rili satisfay."
  
  In visitɔ sɛf smayl se: "O, yu de kam bi wan."
  
  Mach bin tray fɔ push di filin se ɔl in batde dɛn dɔn rich wan tɛm. Dis uman na bin strenj, sɔntɛm i bin strenj lɛk am. I bin gɛt brawn ia we dɛn kɔt insay wan stayl we gɛt spayk; in yay dɛn bin grin-blu, jɔs lɛk in yon. Aw i bin de mek pɔsin fred? In klos bin gɛt grɛn wul pulɔva, brayt rɛd jins ɛn nevi blu Dɔk Martins. Na wan an i bin ol wan glas milk, na di ɔda an i bin ol wan glas wayn.
  
  Wea she bin get...?
  
  Bɔt i nɔ bin rili impɔtant. I bin lɛk se i spɛshal, i bin ɔndastand am sɔm kayn we. I bin lɛk se i kɔmɔt na nɔsay. I bin lɛk se i rili difrɛn. Di pawa dɛn we daknɛs bin gɛt bin de mek dɛn fɛt dɛnsɛf. Blɔd rɛd wayn ɛn wayt milk we de blech bin de kam fɔ miks.
  
  Mach tek di glas dɛn frɔm am. "Yu want fɔ de ɔp ɔ dɔŋ?"
  
  "O, a nɔ de tink bɔt dat. Lɛ wi si usay di mud de kɛr wi go."
  
  So Mash put di nyuklia bɔm na di ed pat na di bed usay dɛn ɔl tu go si am ɛn si tru Zoe Shears in yay wan ɔda spak we tan lɛk kɔmɛt. Dis uman bin pawaful, i bin de kil pipul dɛn, ɛn i bin rili fred. Sɔntɛm na krayzi. Sɔntin we bin fit am we nɔ gɛt ɛnd.
  
  As i pul in klos, in split maynd bin de waka waka fɔ tink bɔt wetin bin de kam apin. We i tink bɔt ɔl di gladi gladi we dɛn bin prɔmis fɔ tumara ɛn di de afta tumara, we dɛn go briŋ Amɛrika kam ni ɛn gladi wit di nyuklia bɔm, mek i rɛdi fɔ Zoey ɔltogɛda as i de pul in pant dɔŋ ɛn klaym insay di bot.
  
  "No fɔ ple?" i aks.
  
  I bin de wach di nyuklia bɔm lɛk se i ebul fɔ wach am se: "Wɛl, we yu put da bakpak de jɔs lɛk dat." "A kam fɔ no se a nɔ nid am."
  
  Mach bin smayl wit gladi gladi sɔprayz. "Mi bak".
  
  "Yu si, lɔv?" Zoe bin put insɛf dɔŋ pan am. "Dɛn mek wi fɔ wisɛf."
  
  Dɔn Mash kam fɔ no se i kin si in bɔdi we de muf sloslo, we rili pale, insay di riflekshɔn fɔ di miro we bin de hang na di wɔl dairekt ɔp di ol bɔks we de drɔwa, ɛn biɛn am di bakpak insɛf, we bin de bitwin di pilo dɛn na di bed. I bin de luk in fes we dɔn tan fayn fayn wan.
  
  I bin tɔk lawd wan se: "Damn." "I nɔ de tek bɔku tɛm".
  
  
  CHAPTER TRI
  
  
  Matt Drake de gear up fo di tim in wildest rayd yet. Wan filin we nɔ fayn, we de mek a sik, bin setul na di pit na mi bɛlɛ, ɛn i nɔ bin gɛt natin fɔ du wit di bɔmp flay, jɔs di rizɔlt fɔ tɛnsiɔn, wɔri ɛn disgust pan di pipul dɛn we kin tray fɔ du dɛn kayn bad bad kraym dɛn de. I bin sɔri fɔ di pipul dɛn na di wɔl we bin de du dɛn wok ɛvride, we nɔ no natin bɔt we bin satisfay. Dɛn na bin di pipul dɛn we i bin de fɛt fɔ.
  
  Di ɛlikopta dɛn bin ful-ɔp wit sojaman dɛn we bin de kia ɛn put dɛnsɛf na harm"s way fɔ di pipul dɛn we mek di wɔl bi gud ples fɔ liv. Di ɔl SPEAR tim bin de, wit di ɛksɛpshɔn fɔ Karin Blake ɛn Beauregard Alain ɛn Bridget McKenzie - aka Kenzie, di katana-wielding, artifact-smuggling, fɔma Mossad ɛjɛn. Di tim bin lef Ramses in devastated "las bazaar" wit so dat dem fos to tek evribodi wit dem.No wan minit bin de fo los, and di entire tim bin redi, inform and redi to hit di strit fo New York at wan rɔn we dɛn kin rɔn.
  
  Frɔm rial jɔŋgrɔn to kɔnkrit jɔŋgrɔn, Drake bin tink. Wi nɔ de ɛva klos.
  
  Ɔlsay we bin de rawnd am, na bin di layn dɛn we pɔsin kin abop pan we bin de kɔba dɛnsɛf ɛn di wef dɛn we bin de mek big big briz bin de blo na in layf. Alisia ɛn Bo, May ɛn Kɛnzi, ɛn Tɔsten Dahl. Insay di sɛkɔn ɛlikopta, na bin Smit ɛn Lɔrin, Hayden, Kinimaka ɛn Yorgi. Di tim rɔn go insay Nyu Yɔk ayspɛs, we Prɛsidɛnt Kɔban dɔn ɔlrɛdi klia, ɛn bank shap shap, rɔsh tru di gap dɛn bitwin skayskrɛpa dɛn ɛn kam dɔŋ to wan ruf we shep lɛk skwea. Di trɔbul bin de bit dɛn. Di redio bin de chirp as di infɔmeshɔn de kam tru. Drake bin jɔs ebul fɔ imajin di bɔku bɔku pipul dɛn we de na di strit dɛn we de dɔŋ, di rɔsh ɛjɛn dɛn ɛn di SWAT tim dɛn we bin de fred, di ɛl tink bɔt wan ed-lɔng rɔsh fɔ sev Nyu Yɔk ɛn di Ist Kɔst.
  
  I tek dip briz, i fil se di nɛks sɔm awa dɛn go gɛt trɔbul.
  
  Dal bin kech in yay. "Afta dis a de tek vaykashun."
  
  Drake bin admaya di kɔnfidɛns we di Swidan man bin gɛt. "Afta dis, wi ɔl go nid wan."
  
  "Wɛl, yu nɔ de kam wit mi, Jɔki."
  
  "Nɔ prɔblɛm. A rili shɔ se Joanna go de in chaj ɛni we."
  
  "Wetin di ɛl dat fɔ min?"
  
  Di ɛlikopta bin kam dɔŋ kwik kwik wan, ɛn sɛn dɛn bɛlɛ insay di stratosfia.
  
  Alicia bin de gigl. "Na dat nɔmɔ wi no udat de rul di Daley os, Torsti. Wi sabi".
  
  Di Swidan man mek wan grimace, bɔt i nɔ tɔk ɛni ɔda tin. Drake chenj smayl wit Alicia ɛn afta dat i notis se Mai de wach dɛn ɔl tu. Damn, e bi laik se wi no get enitin fo wori abaut eniwe.
  
  Alis bin wɛf am to Mai. "Yu shɔ se yu go ebul fɔ handle dis kayn akshɔn, Sprite, afta yu dɔn kɔt yusɛf we yu de sheb jɔs dis biɛn tɛm?"
  
  May in fes nɔ chenj, bɔt i nɔ bin fred fɔ es in an fɔ tɔch di nyu skata na in fes. "Di tin dɛn we dɔn apin dis biɛn tɛm dɔn mek a tek tɛm mɔ bɔt di pipul dɛn we a trɔst. Ɛn una de wach di wan dɛn we de tɔn dɛn bak pan Gɔd."
  
  Drake bin kray insay in at.
  
  Natin nɔ bin apin. I bin lɛf mi, ɛn i bin dɔnawe wit am! Dɛn nɔ bin prɔmis natin. .
  
  Imɔshɔn ɛn tinkin dɛn miks, tɔn to sɔl bayl, we miks wit wan tawzin ɔda filin dɛn. I notis se Dahl bin muf kɔmɔt nia Kenzi smɔl smɔl, ɛn Bo nɔ bin ebul fɔ pul in yay pan Alisia. Gɔd, i bin op se tin dɔn kol smɔl na di sɛkɔn ɛlikopta.
  
  Nyu big big briz bin blo dɛn we di ɛlikopta in skid bin tɔch di ruf na di bildin. Di bɔd land, dɔn di domɔt dɛn swing opin, di pasenja dɛn jomp dɔŋ ɛn rɔn go na di domɔt we opin. Man dɛn we gɛt gɔn bin de gayd di say we dɛn de go insay, ɛn sɔm ɔda pipul dɛn bin de insay. Drake bin dayv insay fɔs, i bin de flay fut fɔs ɛn i bin fil se i nɔ rɛdi smɔl if i nɔ gɛt wɛpɔn, bɔt i bin no gud gud wan se i nɔ go te igen dɛn go gɛt wɛpɔn. Di tim bin rɔn go dɔŋ di smɔl smɔl stej dɛn wan bay wan te dɛn si dɛnsɛf na wan big kɔridɔ, we dak ɛn ivin mɔ gad dɛn de rawnd dɛn. Na ya dɛn stɔp fɔ smɔl tɛm bifo dɛn gɛt instrɔkshɔn fɔ kɔntinyu.
  
  Ɔltin klia.
  
  Drake jog, i kam fɔ no se dɛn dɔn lɔs impɔtant de dɛn fɔ pul infɔmeshɔn na di baza ɛn afta dat, pipul dɛn we dɛn nɔ biliv, mɔ frɔm di CIA, aks dɛn kwɛstyɔn dɛn. We di ɛnd, Coburn insɛf bin intavyu, ɛn ɔda fɔ mek dɛn sɛn di SPEAR tim wantɛm wantɛm to di ples we hot pas ɔl na di planɛt.
  
  Nyu Yɔk Siti.
  
  Naw, dɔŋ wan ɔda stej, dɛn kɔmɔt na wan bolkɔn we de luk insay wetin dɛn tɛl am se na di lokal polis steshɔn we de na di kɔna na 3rd ɛn 51st strit. Di pipul dɛn nɔ bin no se di sayt bin de wok bak as nashɔnal sikyɔriti ɔfis-infakt, na bin wan pan tu we dɛn bin de kɔl di "dawtaun" na di siti, we na di men tin we ɔl di ɛjɛnshi dɛn bin de du. Drake naw bin de wach di lokal polis dɛn we de go du dɛn biznɛs ɛvride, di steshɔn bin de ful-ɔp, lawd wan ɛn krawd, te wan man we wɛr blak sus kam nia am frɔm di fa ɛnd.
  
  I bin tɔk se: "Lɛ wi muf." "No tɛm nɔ de fɔ west ya."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ gri mɔ. I push Alis fɔ go bifo, we mek di blant man nɔ gladi bad bad wan, ɛn i bin gɛt wan glare fɔ in trɔbul dɛn. Di ɔda wan dɛn krawd insay, Hayden tray fɔ go nia di nyu pɔsin, bɔt in tɛm dɔn dɔn as i lɔs biɛn di domɔt we de fa. As dɛn de waka, dɛn go insay wan sɛkɔndari rum we gɛt wayt tayl flo ɛn wɔl, ɛn chia dɛn we dɛn arenj insay row bifo wan smɔl pletfɔm we dɛn rayz. Di man si dɛn go kwik kwik wan.
  
  I nɔ bin gɛt wanwɔd ɛn tɔk se: "Tɛnki fɔ we yu kam." "Jɔs fɔ mek yu no, di man dɛn we yu kech-di impostor Ramses ɛn Robert Price-dɛn dɔn kɛr dɛn go na di sɛl dɛn we de dɔŋ wi fɔ wet fɔ di rizɔlt fɔ wi... manhunt. Wi bin tink se sɔntɛm dɛn gɛt valyu tin dɛn ɛn dɛn fɔ de nia dɛn."
  
  Alis bin tɔk wit sɔri-at se: "Ɛspɛshali if wi nɔ ebul."
  
  "Rili. Ɛn dɛn ɔndagrɔn prizin sɛl ya wit ɛkstra sikyɔriti insay di Ɔmland Sikyuriti divishɔn go mek pipul nɔ no Ramses in prezɛns, as a shɔ se yu go gladi fɔ am."
  
  Drake bin mɛmba se Ramses in lokal yunit dɛn, afta dɛn dɔn tif ɔ fos fɔ tek nyuklia bɔm na Mash in an, dɛn bin tɛl dɛn fɔ wet fɔ Ramses in rayt fɔ bɔn. Dɛn nɔ bin no se dɛn dɔn kech am, ɔ i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i day. Di Nyu Yɔk sɛl dɛn na Ramses in ɔganayzeshɔn nɔ bin no natin atɔl.
  
  At least na im bi di onli tin we tok fo favour of di SPEAR tim.
  
  Hayden bin tɔk se: "I go bi yusful." "A rili shɔ."
  
  Smit bin tɔk bak se: "Yɛs. "So put ɔf fɔ push di kaw dɛn fɔ naw."
  
  Di Hom Ɔfis ɛjɛn bin wins. "Mi nem na Moore. Na mi na di lida fil ejen ya. Ɔl di sɛns go pas tru mi. Wi de mek wan nyu task fɔs fɔ asimilet ɛn sheb di aktiviti dɛn. Wi gɛt wan sɛnta ɛn naw wi de ɔganayz branch dɛn. Ɛni ɛjɛn ɛn polis ɔfisa-we de ɔ nɔ de-de wok agens dis trɛtin, ɛn wi ɔndastand gud gud wan di bad tin dɛn we kin apin if pɔsin nɔ ebul fɔ du am. It can"t..." i falter smɔl, sho strɛs we nɔmal wan nɔ go yɛri bɔt. "Dɛn nɔ go ebul fɔ alaw dis fɔ apin na ya."
  
  "Udat na di bɔs na di wɔl?" Hayden bin aks. "Udat de mek di disizhɔn dɛn ya usay i rili impɔtant?"
  
  Moore bin de shem ɛn skrach in chin. "Wɛl, wi no. Di kɔntri we dɛn bɔn. We dɛn wok wit di Kɔntra-Tɛrorizm Yunit ɛn di Threat Management Unit."
  
  "Ɛn we yu se "wi," yu min mi ɛn yu?" Ɔ yu jɔs min di Mama Land?"
  
  Moore bin gri se: "A tink se dat kin chenj as di tin de aks fɔ am."
  
  Hayden bin luk lɛk se i satisfay. "Mek shɔ se yu mobayl fon batri chaj."
  
  Moore bin luk rawnd di grup lɛk se i si se dɛn nid fɔ du sɔntin kwik kwik wan ɛn i lɛk am. "As yu sabi, wi get shɔt winda. I nɔ go tek dɛn bastar ya lɔng fɔ no se Ramses nɔ go gi da ɔda de. So, fɔs tin dɛn fɔs. Aw wi go no se tɛroris sɛl?"
  
  Drake bin luk in wach. "Ɛn mach. No bi se Mach bi prayoriti if im de kari bom?"
  
  "Intɛlijɛns ripɔt se Mach go jɔyn wit lokal sɛl dɛn. Wi nɔ no ɔmɔs dɛn go de. So fɔ tru, wi de pe atɛnshɔn pan dɛn tu tin ya."
  
  Drake bin mɛmba wetin Beau bin tɔk bɔt di tɔk we Mash ɛn Wɛb bin de tɔk. I kam na in maynd da tɛm de se di slimy Frɛnchman we dɛn bin fɔs mit we dɛn bin de fos dɛn fɔ go insay di Las Man Standin tɛnament, ɛn we bin dɔn fɛt bɔku tɛm frɔm da tɛm de, bin de shayn di layt fɔ gudnɛs we i impɔtant. I bin de shayn lɛk sta. I rili fɔ gi di man sɔm ɛkstra rum fɔ blo.
  
  Somwe along di shin...
  
  Moore bin tɔk bak. "Difrɛn we dɛn de fɔ no dip sɛl ɔ ivin sɛl we de slip. Wi de narrow down di suspects dem. wi de εksplכr kכnεkshכn wit כda sεl dεm we dεn no we dεn כlrεdi de כnda sכvεlayshכn. Chek di ples dem fo woship we de bon we fambul jihadist dem de spit dia venom. Wi kin luk pipul dɛn we jɔs dɔn put dɛnsɛf pan ritual dɛn-di wan dɛn we kin lɛk rilijɔn wantɛm wantɛm, we kin kɔmɔt na di sosayti, ɔ we kin tɔk bɔt uman dɛn klos. Di NSA de lisin to mɛtadata we dɛn gɛda frɔm bɔku bɔku mobayl fon dɛn ɛn asɛs am. Bɔt di man ɛn uman dɛn we de put am pan denja ɛvride insay di wik, na di wan dɛn we wi dɔn go insay di pipul dɛn we dɛn kin tek nyu jihadist dɛn ɔltɛm."
  
  "Ɔnda kɔva". Smit bin nɔd in ed. "Dis na gud tin".
  
  "Dis na tru." Na dis tɛm, wi infɔmeshɔn tan pas Iggy Pop in Barbie. Wi de tray fɔ kɔnfɔm di nɔmba fɔ pipul dɛn we de na ɛni sɛl. Sεl saiz. Distrikt dɛn. Di chans dɛn we pɔsin kin gɛt ɛn fɔ rɛdi. Wi de rivyu ɔl di fon rɛkɔd dɛn we dɛn jɔs dɔn mek. Yu tink se Ramses go tɔk?"
  
  Hayden nɔ bin ebul wet fɔ go wok. "Wi go giv am wan damn gud tray."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Di trɛtin dɔn kam nia." "Lɛ wi asaynd tim ɛn pul di ɛl kɔmɔt ya."
  
  Moore ɛksplen se: "Yɛs, yes, dat na gud tin." "Bɔt usay yu go go? Nyu Yɔk na wan siti we rili big. Yu nɔ go ajɔst ɛnitin bay we yu rɔnawe if yu nɔ gɛt say fɔ go. Wi nɔ ivin no if di bɔm na rial tin. Bɔku pipul dɛn kin mek bɔm... luk na yu rayt."
  
  Alis bin shift na in sidɔm ples. "A kin vouch fɔ dat."
  
  Moore bin tɔk se: "Trak dɛn de rɛdi. "Spɛshal fɔs motoka dɛn. Ɛlikopta dɛn. Fast motoka dɛn we nɔ gɛt mak. Yu biliv am ɔ yu nɔ biliv am, wi gɛt plan fɔ dis, we fɔ klin di strit dɛn. Dɛn dɔn ɔlrɛdi de pul di ɔfisa dɛn ɛn dɛn famili dɛn. Na wetin wi nid naw na fɔ bigin."
  
  Hayden bin tɔn to in tim. "So, lɛ wi sheb di grup dɛn kwik kwik wan ɛn rich na Ramses. Jɔs lɛk aw da man de tɔk, wi winda smɔl, ɛn i dɔn ɔlrɛdi lɔk."
  
  
  CHAPTER FƆ
  
  
  Julian Marsh bin kɔmɔt na di mɔtel ɛn fil se i dɔn fil fayn, i bin ivin gladi, bɔt i bin fil bad smɔl bak. I bin drɛs fayn: blu jins, we wan leg dak smɔl pas di ɔda wan, sɔm layers fɔ shit ɛn hat we dɛn push to wan say na in ed. Di view bin gud en i bin tink se i don pas Zoe. Di uman kɔmɔt na di smɔl batrum, i luk lɛk se i dɔn disshɛv smɔl, in ia jɔs kɔm af ɛn lipstik af. Na afta sɔm minit we dɛn bin de asɛs Mash, na in i kam fɔ no se na bay wilful i bin de tray fɔ falamakata am.
  
  Ɔ fɔ pe tribute to am?
  
  Sɔntɛm na di las wan, bɔt i bin rili push Mash oba di ɛj. Di las tin we i bin want na fɔ mek wan uman vɛshɔn fɔ insɛf fɔ stɔp in yon stayl. Klosap as afta-tin, i pik di bakpak na di bed, strok di matirial ɛn fil di autlayn fɔ di liv animal insay.
  
  Mi .
  
  Di mɔnin bin fayn, fresh, brayt ɛn gladi. Mash bin wet te wan motoka we gɛt fayv sidɔm ples dɛn pul ɛn tu man dɛn jomp kɔmɔt. Dɛn ɔl tu bin gɛt dak skin ɛn dɛn bin wɛr tik tik biad. Mach bin tɔk di las paswɔd fɔ di las waka ɛn alaw dɛn fɔ opin di bak domɔt. Zoey bin apia as i de klaym insay.
  
  "Wet". Wan pan di man dɛn pul gɔn we di uman de kam nia. "Na wan nɔmɔ fɔ de."
  
  Mach bin want fɔ gri, bɔt di ɔda say na in bin want fɔ no dis uman mɔ. "I na pɔsin we dɛn ad let. Shi de ol rait".
  
  Di an we gɛt di gɔn bin stil de shem.
  
  "Listen, a nɔ de kɔntakt fɔ tri dez, sɔntɛm fɔ 4 dez." Marsh nɔ bin ebul fɔ mɛmba di rayt we. "Plan dɛn kin chenj. A gi yu di paswɔd, naw lisin to mi wɔd dɛn. I de fayn. Ivin yusful."
  
  "Rili gud". Nɔn pan dɛn tu man ya nɔ bin luk lɛk se dɛn biliv.
  
  Di motoka tek ɔf kwik kwik wan, i es wan kɔlɔn we gɛt dɔti frɔm ɔnda di taya dɛn we de biɛn, ɛn tɔn to di siti. Di mach pul bak as di skayskrɛpa dɛn bin de luk big pasmak ɛn di trafik bin de go bifo. Sɔm say dɛn we de shayn ɛn we de sho di motoka bin de rawnd di motoka, ɛn dis bin de mek sɔm ples dɛn blaynd as dɛn de mek atifishal layt go bak. Kraud bin ful-ɔp di saydwɔk dɛn ɛn bildin dɛn bin de shayn wit infɔmeshɔn. Polis motoka dɛn bin de drayv na di strit dɛn. Mash nɔ bin notis ɛni sayn we de sho se di polis dɛn dɔn de pe atɛnshɔn mɔ pan am, bɔt da tɛm de i nɔ bin ebul fɔ si ɔp di ruf na di motoka. I bin tɔk bɔt dis to di drayva.
  
  Di man ansa se: "I tan lɛk se ɔltin nɔmal. "Bɔt spid stil impɔtant. Ɔltin go fɔdɔm if wi muf tu sloslo."
  
  "Ramses?" Mash bin aks.
  
  "Wi de wet fɔ in wɔd."
  
  Mach bin kray, ɛn i bin fil sɔm kayn we fɔ put insɛf dɔŋ na di ansa. Dis plan na bin in yon ɔl, ɛn di pipul dɛn we de wok fɔ Ramses fɔ dans to in tiun. Wans dɛn rich na di say we Mash bin dɔn pik ɛn rɛdi fɔ sɔm mɔnt bifo dɛn bigin.
  
  I bin tɔk se: "Stay ɔnda di reda," fɔ mek i gɛt kɔntrol. "Ɛn ɔnda di spid limit, nɔto so? Wi no wan mek dem stop wi."
  
  Di drayva se: "Wi de na Nyu Yɔk," dɔn dɛn tu man ya laf we i de rɔn wan rɛd layt. Marsh bin disayd fɔ ignore dɛn.
  
  Dɔn di drayva tɔk bak se: "Bɔt." "Yu bakpak? Dis... wetin de insay nid fɔ chɛk."
  
  Mash bin hiss se: "A no am." "Yu tink se a nɔ no dis?"
  
  Us kayn mɔnki Wɛb bin lod pan am?
  
  Sɔntɛm we Zoey bin no se di tɛnsiɔn we bin de gro, i bin sidɔm nia am. Bitwin dɛn, na nyuklia bɔm nɔmɔ bin de. In an bin de slid dɔŋ di bakpak smɔl smɔl, wan finga wan wan tɛm, ɛn go dɔŋ to in lap, ɛn dis bin mek i flinch ɛn afta dat i bin de luk am.
  
  "Dis rili fayn?"
  
  "A nɔ no, Julian. Na so i bi?"
  
  Mash nɔ bin rili shɔ, bɔt i bin fil fayn we i lɛf am in wan. I kam na in maynd fɔ smɔl tɛm se Shias bin atraktiv smɔl, i bin gɛt pawa lɛk di Shado Pop, ɛn i nɔ gɛt wan dawt se i ebul fɔ kɔl ɛni man spɛshal we i nid.
  
  Wetin mek mi?
  
  I bin no se sɔntɛm di nyuklia bɔm bin ɛp. Ɔl gyal pikin bin lɛk man we gɛt nyuklia wɛpɔn. Somtin fo du wit pawa... Oh, wel, maitbi shi laik di aidia se im bi likl mo fomidable pas am. In quirkiness? Fɔ tru, wetin mek di ɛl nɔto so? In tren we i bin de tink bɔt bin kɔmɔt na di rayl we dɛn stɔp na di sayd we di rod de, di drayva bin de pɔynt smɔl smɔl to di bildin we Mash bin dɔn pik we i bin dɔn go bifo. Di de we wi bin de na do bin stil wam ɛn a nɔ bin de ɛkspɛkt am atɔl. Mash bin imajin di gɔvmɛnt in fat dɔnki dɛn, we sidɔm fayn fayn wan na dɛn fayn fayn lɛda sidɔm ples dɛn, we bin de kam fɔ gɛt di spank we dɛn de bit dɛn layf.
  
  I de kam jisnɔ naw. So i nɔ go te igen a nɔ go ebul fɔ kɔntrol misɛf.
  
  I ol Zoe in an ɛn i lɛf smɔl fɔ lɛ i skip along di saydwɔk, ɛn lɛf di bakpak fɔ dangle pan in ɛlbo we i bɛn. Afta dɛn pas di pɔsin we de oba di domɔt ɛn gɛt instrɔkshɔn na di lɛft, di grup we gɛt 4 pipul dɛn tek di ɛlivat fɔ go na di nɔmba 4 flɔ ɛn afta dat dɛn chɛk di big apatmɛnt we gɛt tu rum dɛn. Ɔltin bin fayn. Mach opin di bolkɔn domɔt dɛn ɛn tek wan ɔda briz fɔ di siti briz.
  
  I kin as well wen a stil ebul.
  
  Di ironi bin mek i laf insɛf. Dis nɔ go ɛva apin. Ɔl wetin di Amɛrika pipul dɛn bin gɛt fɔ du na fɔ biliv, pe, dɔn i go ebul fɔ pwɛl di nyuklia bɔm na di Hudson lɛk aw dɛn bin dɔn plan. Dɔn, nyu plan. Nyu layf. Ɛn wan fayn fayn tumara bambay.
  
  Wan vɔys kɔmɔt biɛn in sholda. "Dɛn kin sɛn pɔsin to wi we go ebul fɔ chɛk wetin de insay yu bakpak. I fɔ rich insay di awa."
  
  Mach nɔd we i nɔ tɔn rawnd. "As dɛn bin de ɛkspɛkt." Rili gud. Bɔt sɔm ɔda tin dɛn de we wi fɔ tink bɔt. A nid pɔsin fɔ ɛp mi fɔ transfa di mɔni jɔs afta di Wait Haus pe. A nid ɛp fɔ sɛt wan chase fɔ mek distrakshɔn. Ɛn wi nid fɔ mek ɔl di sɛl dɛn wok ɛn bɔn dis bɔm."
  
  Di man we bin de biɛn am bin de stɔp. I bin tɔk se: "Na ɔltin de insay di planin." "Wi don redi." Dɛn tin ya go kam togɛda jisnɔ."
  
  Mach tɔn ɛn waka bak go na di ɔtel rum. Zoe bin sidɔm de drink champagne, in slɛnd leg dɛn es ɔp ɛn rɛst na wan chaise lounge. "So naw wi jɔs de wet?" - i aks di man.
  
  "Nɔto fɔ lɔng tɛm".
  
  Mash bin smayl to Zoe ɛn es in an. "Wi go de na di bedrum."
  
  Di man ɛn in wɛf bin ol wan strɛp frɔm ɛni bakpak ɛn kɛr dɛn go na di big bedrum. Insay wan minit dɛn ɔl tu bin nekɛd ɛn dɛn bin de swɛt pan dɛnsɛf pan di sheet dɛn. Mash bin tray fɔ pruv se i gɛt di trɛnk we i nid dis tɛm, bɔt Zoe bin jɔs tu kɔni smɔl. In big fes we nɔ gɛt wan bɔt bin de du ɔlkayn tin to in libido. We di ɛnd, na bin fayn tin we Mash dɔn kwik, bikɔs i nɔ tu te, pipul dɛn nak na di bedrum domɔt.
  
  "Dis man de ya."
  
  Dɔn? Mash bin drɛs wit Zoe kwik kwik wan, dɔn dɛn tu go bak na di rum, dɛn stil flash ɛn dɛn bin de swet smɔl. Mash shek an wit di nyu wan we kam, i notis in tint ia, pale kɔmpleks ɛn in klos dɛn we rɔmp.
  
  "Yu nɔ de kɔmɔt bɔku tɛm?"
  
  "Dɛn kin kip mi lɔk."
  
  "O, wɛl, nɔ ɛva tink. Yu kam ya fɔ chɛk mi bɔm?"
  
  "Yɛs, sa, a bin du am."
  
  Mash put in bakpak pan di lɔw glas tebul we bin de na di sɛntrɔm pan di big rum. Zoe waka pas, i kech in atɛnshɔn as i mɛmba in nekɛd figa fɔ smɔl tɛm jɔs sɔm minit bifo. I luk ɔdasay, tɔn to di nyu pɔsin.
  
  "Wetin na yu nem, man?"
  
  "Adam, sa."
  
  "Wɛl, Adam, yu no wetin i bi ɛn wetin i ebul fɔ du. Yu de fred?"
  
  "Nɔ, nɔto dis tɛm."
  
  "Strɛs?"
  
  "A no tink so".
  
  "Yu de fred? Strɛs? Sɔntɛm i dɔn taya pasmak?"
  
  Adam shek in ed, de luk di bakpak.
  
  "If na so i bi, a shɔ se Zoey go ebul ɛp yu." I bin tɔk dis wit af-af jok.
  
  Di Paytian tɔn rawnd wit wan smayl smayl. "Bi gladi".
  
  Mash bin blink in yay, lɛk aw Adam bin blink, bɔt bifo di yɔŋ man chenj in maynd, dɛn drayva we gɛt biad bin tɔk. I bin se: "Rɛs wit am." "Wi fɔ rɛdi fɔ..." i tray fɔ go.
  
  Mach bin shrug in ed. "Okay, no nid fɔ bigin fɔ stɔp yu fut. Lɛ wi go dɔŋ ɛn dɔti." I tɔn to Adam. "A min se, wit bɔm."
  
  Di yɔŋ man luk di bakpak, i kɔnfyus, dɔn i tɔn am so dat di bɔkul dɛn go de fes am. I pul dɛn tay smɔl smɔl ɛn opin di lid. Insay de, di rial divays bin de, ɛn wan bakpak we de te ɛn we ɔltin bɛtɛ pas ɔl bin de rawnd am.
  
  Adam bin se: "Okay. "So wi ɔl no bɔt MASINT, we na wan mɛzhɔmɛnt ɛn sayn intɛlijɛns protɔkɔl we de skan fɔ sayn dɛn fɔ redyushɔn ɛn ɔda fizik tin dɛn we gɛt fɔ du wit nyuklia wɛpɔn dɛn. Dis divays, ɛn at le wan ɔda wan we fiba am we a no, dɛn bin mek am fɔ slip ɔnda dis fil. Naw, bɔku nyuklia divays dɛn de na di wɔl fɔ no ɛn wach nyuklia divays dɛn, bɔt nɔto ɔl dɛn tin ya dɔn go bifo, ɛn nɔto ɔl dɛn gɛt bɔku pipul dɛn we de wok de." I bin shrug in ed. "Luk di tin dɛn we dɔn fel dis biɛn tɛm na kɔntri dɛn we sivilizayshɔn. Yu tink se ɛnibɔdi go rili stɔp pɔsin we dɔn mekɔp in maynd ɔ wan sɛl we gɛt wanwɔd fɔ du in wan? Na tru se nɔto so. I jɔs tek wan glitch ɔ intanɛnt wok." I bin smayl. "Wan wokman we nɔ gladi ɔ ivin taya we dɔn day. Mostly i nid mɔni ɔ leva. Dis na di bɛst mɔni fɔ intanashɔnal tɛrorizm."
  
  Mash bin lisin to di yɔŋ man in stori, ɛn i bin de wɔnda if dɛn dɔn tek wan ɔ tu ɔda siriɔs tin dɛn fɔ tek tɛm we i de ɛksplen di rod we i de go to Ramsɛs ɛn Wɛb. I go bi fɔ dɛnsɛf. I nɔ go ɛva no, ɛn fɔ tɔk tru, i nɔ bin bisin bɔt dat. Naw i bin de rayt ya ɛn i bin de kam fɔ opin di domɔt fɔ Ɛl.
  
  Adam bin tɔk se: "Na di men tin we wi kɔl "dɔti bɔm." "Di wɔd bin de ɔltɛm, bɔt i stil de. A gɛt wan alfa sintilɛta, wan pɔyzin ditektɔ, ɛn sɔm ɔda gud tin dɛn. Bɔt basically," Adam pul wan skru drayva na in poket, "A gɛt dis."
  
  I pul di strɔng pak kwik kwik wan ɛn pul di Vɛlkɔ strip dɛn we bin de sho di smɔl displei ɛn di smɔl-kibɔd. Dɛn bin de yuz 4 skru dɛn fɔ ol di panɛl na in ples, ɛn Adam bin pul dɛn kwik kwik wan. We di mɛtal panɛl bin fri, sɔm waya dɛn bin kɔmɔt biɛn am, ɛn dɛn bin de go na di at fɔ di nyu tin we dɛn bin dɔn fɛn.
  
  Mach bin ol in briz.
  
  Adam bin smayl fɔ di fɔs tɛm. "Nɔ wɔri. Dis tin get multiple fuses en no ivin armed yet. Nɔbɔdi nɔ go bigin dis."
  
  Mach bin fil se i ɛmti smɔl.
  
  Adam bin de luk di mɛkanism ɛn di ditil dɛn we de insay am, ɛn tek ɔltin insay. Afta smɔl tɛm, i chɛk di laptɔp skrin nia am. I bin gri se: "I de lik." "Bɔt i nɔ bad so."
  
  Mach bin de fidget wit rɛstlɛs. "Aw bad i bi?"
  
  Adam nɔ bin fil bad ɛn tɔk se: "A go advays yu se yu nɔ fɔ ɛva bɔn pikin." "If yu stil ebul. Ɛn ɛnjɔy di nɛks sɔm ia dɛn na yu layf."
  
  Mash bin de luk Zoey we i de shrug. Ilɛk aw i bi, i nɔ bin ɛva tink se i go liv pas in papa we bin de tink bɔt insɛf nɔmɔ ɔ in brɔda dɛn we prawd.
  
  Adam tek di paket kɔmɔt na di smɔl bag we i bin dɔn kam wit, se: "Naw a go ebul fɔ protɛkt am bɛtɛ." "As a go du wit ɛni divays we tan lɛk dis."
  
  Mach bin wach fɔ smɔl tɛm ɛn afta dat i kam fɔ no se i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn dɔn. I mit di day yay dɛn fɔ dɛn drayva. "Dis kamɛra dɛn we Ramses bin tɔk bɔt. Dɛn dɔn rɛdi? Di chase de kam bigin ɛn a nɔ want ɛni delay."
  
  Wan dray smayl bin flash fɔ ansa. "Ɛn na so wisɛf de du. כl di fayv sεl dεm de wok naw, inklud tu sεl dεm we de slip we di pipul dεm na Amɛrika nכ go no." Di man luk in wach. "It"s 6:45 a.m. Ɔltin go rɛdi bay sɛvin."
  
  "Wɔndaful". Mash fil se in libido go ɔp bak ɛn i bin tink se i go fayn fɔ tek advantej pan dis tru tin we i stil ebul. Fɔ no Zoey, lɛk aw i bin dɔn du i nɔ tu te yet, dɛn fɔ dɔn dɔn kwik kwik wan ɛni we. "Ɛn di protɔkol dɛn fɔ transfa mɔni?"
  
  "Adam go pe atɛnshɔn fɔ dɔn wan program we go brodkas wi ples ɔlsay na di wɔl insay wan lɔp we nɔ gɛt ɛnd. Dɛn nɔ go ɛva trak di transakshɔn."
  
  Mach nɔ bin notis di sɔprayz we bin de na Adam in fes.
  
  I bin tu pe atɛnshɔn pan Zoe, ɛn in bin de pe atɛnshɔn pan am. I tek ɔda fayv minit fɔ wach Adam sɛt di bɔm ɛn lisin to instrɔkshɔn dɛn bɔt aw fɔ pul di damn tin in wɛpɔn, dɔn i mek shɔ se di man tek di rayt foto dɛn fɔ di divays in akshɔn. Di foto dɛn bin ple wan impɔtant pat fɔ mek di Wait Haus biliv se di divays na tru ɛn fɔ mek dɛn sɛt wan pursuit we go mek distrakshɔn ɛn sheb di fɔs dɛn we dɛn arenj agens am. I bin gladi, i bin dɔn tɔn to Adam.
  
  "Di yɔlɔ wan. Na dis na di waya we de pul di wɛpɔn dɛn?"
  
  "Um, yes sa, na so i bi."
  
  Mash bin smayl wit ɔl in at to di drayva. "So, wi redi?"
  
  "Wi don redi".
  
  "Dɔn lɛf."
  
  Mash es in an ɛn lid Zoe insay di bedrum, i pul in jins ɛn panti as i de go ɛn tray fɔ stɔp wan laf. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ i gɛt bɔku bɔku pawa ɛn gladi at as i kam fɔ no se ɔl di drim dɛn we i bin de drim bɔt pawa ɛn impɔtant tin bin de kam tru. If na in famili bin ebul fɔ si am naw.
  
  
  CHAPTER FAYV
  
  
  As Drake de stret, di ful wet fɔ wetin bin de apin bin hit am. Urgency bin de pas na in veins, i bin de mek in nerve endings brok, ɛn wan luk we i luk in kɔmpin dɛn na di tim bin tɛl am se dɛn de fil di sem we-ivin Kenzi. I bin rili tink se di ɛks-Mossad ɛjɛn dɔn ɔlrɛdi mek i muf, bɔt afta dat, fɔ tru, bikɔs ɔf di kɔnekshɔn bitwin di sojaman dɛn, i nɔ bin ivin nid fɔ aks am wetin mek i nɔ du am. Di sem inosɛnt dɛn we i bin de fɛt fɔ, di sem sivil pipul dɛn, bin de pan denja. Ɛnibɔdi we gɛt af at nɔ go alaw dis fɔ apin, ɛn Drake bin sɔprayz se bɔku tin go de fɔ Kensi pas af at, ilɛksɛf i ayd dip dip wan.
  
  Di klok na di wɔl bin sho sɛvin fɔti fayv, ɛn di wan ol tim bin de muf. Wan kol at we bin de mek pipul dɛn fred ɛn we bin de mek pipul dɛn fred bin de na di polis steshɔn, na di polis dɛn bin de in chaj, bɔt i bin klia se dɛn bin de na di ed. Nyus ripɔt dɛn bin de flash na di tɛlivishɔn skrin dɛn, bɔt nɔbɔdi nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ du wit dɛn. Moore bin de waka ɛn waka, de wet fɔ nyus frɔm ɔndakɔva ɛjɛn dɛn, sɔvɛlayshɔn tim dɛn ɔ drayv motoka dɛn. Hayden bin kech di ɔda pipul dɛn na di tim.
  
  "Mi ɛn Mano go dil wit Ramses. Wi nid tu ɔda grup dɛn, wan fɔ chɛk infɔmeshɔn bɔt nyuklia bɔm we i de bɔn, ɛn wan fɔ fɛn dɛn sɛl dɛn ya. Una kwayɛt, bɔt nɔ tek prizina. Tide, mi padi dɛm, nɔto di de fɔ ful-ɔp. Get wetin yu nid en get am fast en hard. We wi de lay, dat kin mek wi lɔs bɔku mɔni."
  
  Moore bin kech wetin i bin de tɔk ɛn luk bak. I bin se: "Tide, nɔbɔdi nɔ go gɛt sɔri-at."
  
  Dahl nɔd wit grɔmbul, i krak in nɛk lɛk se i kin krak man in skel. Drake bin tray fɔ rilaks. Ivin Alis bin de waka rawnd lɛk panta we de na kech.
  
  Dɔn, na 8 oklɔk mɔnin, di madnɛs bigin.
  
  Kɔl dɛn bigin fɔ kam insay, di dediket fon dɛn de ring bak ɛn bak, dɛn nɔys ful-ɔp di smɔl rum. Moore bin fɛt dɛn wan bay wan fayn fayn wan, ɛn tu ɛlda dɛn bin kam rɔn fɔ ɛp. Ivin Kinimaka bin gri fɔ tek di chalenj, pan ɔl we i bin tan lɛk se di tebul we i sidɔm pan nɔ bin rili gladi.
  
  Moore bin kɔmpia infɔmeshɔn wit di spid we layt de spid. I bin tɔk se: "Wi de na di trɛshɔld." "Ɔl di tim dɛn dɔn rɛdi. Di wan dɛn we de wok ɔnda kɔva bin ripɔt di tɔk dɛn we dɛn bin dɔn tɔk dis biɛn tɛm bɔt sikrit mitin ɛn tɔk-tɔk. Di muvmɛnt dɛn we dɛn bin de muv rawnd moskɛt dɛn we pipul dɛn sabi bin de go bifo mɔ ɛn mɔ. Ivin if wi nɔ bin no wetin de apin, wi go de wɔri. Dɛn bin si nyu fes dɛn na di say dɛn we dɛn kin de ɔltɛm, dɛn ɔl bin dɔn mekɔp dɛn maynd ɛn dɛn bin de muv kwik kwik wan, wit rizin. Pan di sɛl dɛn we wi sabi, tu pan dɛn bin lɔs na reda." Moore bin shek in ed. "It"s laik se wi no don deal wit dis oredi. Bɔt wi gɛt tin dɛn we go ɛp wi fɔ no wetin fɔ du. Wan tim fɔ go na di dɔk dɛm - wan pan di sɛl dɛm we dɛn sabi de wok frɔm de."
  
  Dahl bin rap se: "Na wi dis." "Una grap, una bastard dɛm."
  
  "Tɔk fɔ yusɛf." Kensi bin sidl kam nia am. "O, ɛn a de wit yu."
  
  "O, yu fɔ du dis?"
  
  "Stɔp fɔ ple tranga wan fɔ gɛt."
  
  Drake bin stɔdi di tim dɛn, we dɛn bin sheb tu tu insay wan intrestin we. Dahl ɛn Kenzie bin gɛt kɔmrɛd dɛn - Lauren, Smith ɛn Yorgi. I bin dɔn ɛnd ɔp fɔ de wit Alis, May ɛn Bo. Na bin risɛp fɔ sɔntin; dat na bin fɔ tru.
  
  "Gud lak, padi," Drake se.
  
  Dahl tɔn fɔ tɔk sɔntin jɔs lɛk aw Moore es in an ɔp. "Wet!" I kɔba di risiva wit in an fɔ wan sɛkɔn. "Dɛn jɔs dɔn kɔrɛkt dis na wi hotlayn."
  
  Ɔl di ed dɛn bin tɔn. Moore aksept wan ɔda kɔl ɛn naw i es in an, i fil fɔ di spikafon bɔtin.
  
  Moore se: "Yu de insay."
  
  Wan krak krak we nɔ gɛt bɔdi ful-ɔp di rum, di wɔd dɛn kɔmɔt so fast i tan lɛk se Drake in leg dɛn want fɔ gi chase. "Dis na Julian Marsh, ɛn a no se yu sabi ɔlmost ɔltin. Yɛs, a no. Di kwɛstyɔn na, aw yu go lɛk fɔ ple am?"
  
  Hayden tek ova we Moore wev in an fɔ kɔntinyu. "Stɔp fɔ bi fulman, Mash. Usay i de?"
  
  "Wɛl, dat na kwɛstyɔn we de bɔn, nɔto so? A go tɛl yu dis, mi dia, i de ya. Na NYC."
  
  Drake nɔ bin dea fɔ blo as dɛn nɔ gɛt wan dawt se dɛn bin kɔnfyus di wɔs fred we dɛn bin de fred.
  
  "So di ɔda kwɛstyɔn na wetin a want nɛks?" Mach bin stɔp fɔ lɔng tɛm.
  
  "Get to wok, asshole," Smit grɔmbul.
  
  Alis bin mek in fes kray. "Lɛ wi nɔ antagoniz dis idiot."
  
  Mach bin laf. "Lɛ wi nɔ fɔ du dat, fɔ tru. So, di nyuklia bɔm dɔn lod, dɛn dɔn tek tɛm put ɔl di kɔd dɛn. As dem de tok, di klok de tik. Naw ɔl wetin yu fɔ du na fɔ mek shɔ se na rial tin ɛn gi yu bank akaun nɔmba. A rait?"
  
  Hayden bin tɔk simpul wan se: "Yɛs."
  
  "Yu nid pruf? Yu go gɛt fɔ wok fɔ am."
  
  Drake bin ledɔm bifo. "Wetin yu min?"
  
  "A min se di chase de on."
  
  "Yu go get to di point eni taim soon?" Hayden bin aks.
  
  "Ah, wi go rich de. Fɔs, una smɔl wokman ant dɛn nid fɔ du yu wok. If na mi na bin yu, a bin fɔ dɔn go fa. Yu si...yu si aw a kam op wit dis raym? A bin de go mek am ɔl raym, yu no, bɔt na di ɛnd... wɛl, a rili no se a nɔ bisin."
  
  Drake shek in ed bikɔs i nɔ gɛt op igen. "Damn, yu kɔmpin. Tɔk di rayt Inglish."
  
  "Di fes clue don de fo di gem oredi. Fɔm fɔ kɔnfɔm. Yu gɛt twɛnti minit fɔ rich na di Ɛdisɔn Ɔtel, rum 201. Dɔn, 4 ɔda tin dɛn go de we go ɛp yu, sɔm pan dɛn na bɔt kɔnfɔmeshɔn ɛn sɔm na bɔt wetin dɛn nid. Naw yu ɔndastand mi?"
  
  May bin kam bak fɔs. "Madnɛs".
  
  "Wɛl, mi na pɔsin we gɛt tu maynd. Wan frɔm nid, wan frɔm vays. Sɔntɛm, spak dɛn we de mek pɔsin kray kin flay na di say we dɛn de mit."
  
  "Twɛnti minit?" Drake bin luk in wach. "Wi kin ivin du dis?"
  
  "Fɔ ɛvri minit we yu let, a kin ɔda wan pan Ramses in sɛl fɔ kil tu sivilian dɛn."
  
  Agen, jaw-dropping shock, ɔra, tɛnsiɔn we de gro. Drake bin klem in fist dɛn as di adrenaline bin de go ɔp.
  
  Mash bin ripit se: "Twɛnti minit. "Frɔm... naw."
  
  Drake rɔn kɔmɔt na di domɔt.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden rɔn go dɔŋ di stej ɛn go insay di bɛsin na di bildin, Kinimaka na in bak. Fury bin ol am ɛn bit am lɛk dɛbul in wing. Vɛks bin mek in fut dɛn go fast ɛn i bin lɛf smɔl fɔ mek i trip. In patna we kɔmɔt Awayi bin de grɔmbul, slip ɛn tinap klos wan we i nɔ stɔp. I bin de tink bɔt in padi dɛn, we bin de pan bad bad denja, we bin de skata to difrɛn pat dɛn na di siti we nɔ bin gɛt ɛni smɔl aidia bɔt wetin fɔ ɛkspɛkt, ɛn put dɛnsɛf na di layn witout kwɛstyɔn. I bin tink bɔt ɔl di sivilian dɛn we de de ɛn wetin di Wait Haus go de tink rayt naw. I bin gud fɔ gɛt protɔkɔl, plan ɛn fɔmula dɛn we pɔsin kin wok, bɔt we di rial, wok wɔl bi di target fɔ ekstrim trɛt - ɔl di bet dɛn bin dɔn ɔf. Na di fut fɔ di stej i rɔn go insay di kɔridɔ ɛn bigin fɔ rɔn. Doa dɛn bin de flash pas na ɔl tu di say dɛn, bɔku pan dɛn nɔ bin gɛt layt. Na di ɛnd we de fa, dɛn pul wan row we gɛt ba dɛn na sayd kwik kwik wan fɔ am.
  
  Hayden bin es in an. "Gɔn" "Gɔn".
  
  Di gad bin shek, bɔt afta dat i obe, di ɔda we we kɔmɔt ɔp bin dɔn ɔlrɛdi rich in yes.
  
  Hayden tek di wɛpɔn, chɛk if i lod ɛn di sef dɔn ɔf, ɛn bɔs insay di smɔl rum.
  
  "Ramses!" - i bin de ala. "Wetin di ɛl yu dɔn du?"
  
  
  CHAPTER SIX
  
  
  Drake rɔn kɔmɔt na di bildin wit Alicia, May ɛn Beau nia am. Fo pan dɛn bin dɔn ɔlrɛdi wet wit swet. Ditarminashɔn bin kɔmɔt frɔm ɛvri pore. Bo fish wan stet-ɔf-di-at GPS navigatɔ frɔm in poket ɛn sho usay di Ɛdisɔn de.
  
  I bin de stɔdi di rod fɔ tɔk se: "Times Square eria." "Lɛ wi krɔs tɔd ɛn krɔs Lɛksingtan Avɛnyu. Hed go na di Waldorf Astoria."
  
  Drake bin bɔs insay wan bɔku bɔku motoka dɛn. Natin nɔ de we yu go kɔmpia to fɔ tray fɔ sev Nyu Yɔk taksi drayva in layf we i bin de tray tranga wan fɔ brok yu leg dɛn na yu ni, ɛn push fɔ go bifo wit ɔl in trɛnk. Drake jomp na di las sɛkɔn, i skid krɔs di frɔnt fɔ wan yɔlɔ taksi we bin de nia de ɛn land wit ful tilt. Di ɔn dɛn bin de ala. Ɛni wan pan di wan dɛn we bin de na di tim bin dɔn ebul fɔ kɔmand wan pistɔl we dɛn de kɔmɔt ɛn naw dɛn bin de wev am rawnd, ɛn dɛn bin de wish se dɛn gɛt mɔ. Bɔt tɛm bin dɔn ɔlrɛdi west. Drake luk in wach as i fɔdɔm na di saydwɔk.
  
  Sɛvintin minit.
  
  Dɛn krɔs Lɛksingtan ɛn afta dat dɛn spid along di Waldɔf, ɛn dɛn nɔ bin ebul fɔ stɔp as motoka dɛn de kray dɔŋ Pak Avɛnyu. Drake fɛt in we tru di krawd na di stɔplayt, ɛn leta i kam fes to fes wit wan rɛd fes we vɛks.
  
  "Listen, padi, a go krɔs ya fɔs, ivin if i kil mi. Bɔs bagɛl dɛn go kol, ɛn no we nɔ de na ɛlfaya we go apin."
  
  Drake step rawnd di man we vɛks as Alicia ɛn May rɔsh pas na do. Di signal dɛn chenj ɛn di rod bin klia. Naw, we dɛn dɔn ayd dɛn wɛpɔn dɛn, dɛn dɔn mekɔp dɛn maynd fɔ go na di nɛks men strit - Madisin Avɛnyu. Wan tɛm bak, krawd bin ful-ɔp di saydwɔk. Bo slip insay di nɔmba 49 ples, i bin de manej bitwin motoka dɛn ɛn gɛt advantej. Laki se di trafik bin slo naw, ɛn sɔm ples bin de bitwin di bampa dɛn we de biɛn ɛn di fɛnd dɛn we de bifo. Di uman dɛn fala Beau ɛn afta dat Drake kam insay layn.
  
  Di drayva dɛn bin de ala fɔ provok dɛn.
  
  Twɛlv minit lɛf.
  
  If dɛn bin tu let, usay di tɛroris sɛl dɛn go atak? Drake bin imajin se i go de nia Ɛdisɔn. Mash go lɛk fɔ mek di wan dɛn we de wok na di bot no se dɛn du wetin i tɛl dɛn fɔ du to di lɛta. Wan motoka domɔt opin bifo-jɔs bikɔs di drayva ebul-ɛn Beau jomp oba di ruf jɔs insay di rayt tɛm. Alisia grap di ed pat pan di freym ɛn slam am bak na di man in fes.
  
  Naw dɛn tɔn na dɛn lɛft, dɛn de kam nia 5th Avenue ɛn ivin mɔ krawd. Beau bin slip tru di wɔs tin lɛk pɔsin we de pik pɔkit na pop kɔnsɛt, dɔn Alicia ɛn May bin fala am. Drake bin jɔs dɔn ala pan ɔlman, in Yorkshireman in peshɛnt bin dɔn dɔn. Man ɛn uman ɔl tu bin blok in rod, man ɛn uman we nɔ bin bisin if i de rɔsh fɔ sev in yon layf, wan pan in pikin dɛn layf, ɔ ivin dɛnsɛf. Drake push in we tru, lɛf wan man stret. Di uman we gɛt di pikin bin de luk am gud gud wan fɔ mek i fil gilti te i mɛmba wetin i de rɔn fɔ.
  
  Yu go tɛl mi tɛnki leta.
  
  Bɔt fɔ tru, i nɔ go ɛva no. I nɔ mata wetin apin.
  
  Bo naw shot to di lef, ron go dong di Avenue of di Americas go 47th Street. Di Magnolia Bekeri pas na di rayt say, mek Drake tink bɔt Mano, ɛn afta dat wetin di Awayi man go dɔn lan frɔm Ramses. Tu minit afta dat, as dɛn bin de bɔm na 47th Strit, Times Square bin apia wantɛm wantɛm na dɛn lɛft. Na di rayt say na dɛn, na bin wan rɛgyula Starbucks, usay bɔku pipul dɛn bin de rɔn ɛn layn dɛn bin de na di domɔt. Drake skana di fes dɛm as i de rɔn pas, bɔt i nɔ bin de ɛkspɛkt fɔ kam fes to fes wit ɛni wan pan di pipul dɛm we dɛn saspek.
  
  Fo minit.
  
  Taym bin de pas kwik kwik wan ɛn i bin ivin valyu pas di las tɛm dɛn we ol man bin de day. Na di lɛft say, we yu de fes di saydwɔk, di grey fes na di ɔtel we gɛt gold ɛntrɛ bin de apia, ɛn na Biu na bin di fɔs pɔsin we go insay di domɔt dɛn we de bifo. Drake bin saydstep wan bag kat ɛn wan yɔlɔ taksi we bin tɔn denja fɔ fala Mai insay. Dɛn bin grit dɛn wit wan big fɔya we gɛt wan rɛd kap we gɛt pɔtn.
  
  Beau ɛn Alicia bin dɔn ɔlrɛdi de pres di bɔtin dɛn fɔ kɔl wan wan ɛlifant dɛn, ɛn dɛn bin de kip dɛn an dɛn nia dɛn wɛpɔn dɛn we dɛn ayd as di gad de wach dɛn. Drake bin tink bɔt fɔ sho in Tim SPEAR ID, bɔt dat go jɔs mek dɛn aks mɔ kwɛstyɔn dɛn, ɛn di kɔntdɔwn bin dɔn ɔlrɛdi de to di las tri minit. Di bɛl bin sho se Alis in ɛlifant dɔn kam ɛn di tim bin go insay. Drake bin mek di yɔŋ man nɔ jɔyn dɛn, ɛn i bin push am go wit in an we opin. Tɛnki Gɔd se i wok bikɔs di nɛks jes fɔ dɔn bi wan clenched fist.
  
  Di tim we gɛt 4 man dɛn bin gɛda as di motoka de go ɔp, dɛn stɔp fɔ muv ɛn drɔ in wɛpɔn dɛn. As di domɔt opin so, dɛn tɔn ɔt, de luk fɔ rum 201. Wantɛm wantɛm, wan big big fist ɛn fut bin apia midul dɛn, ɛn ivin Bo bin shɔk.
  
  Sɔmbɔdi bin de wet.
  
  Drake flinch as wan fist kɔnɛkt oba in yay sɔkɛt, bɔt i nɔ pe atɛnshɔn to di flash fɔ pen. Sɔmbɔdi in fut bin tray fɔ kech in yon, bɔt i step na sayd. Di sem figa muf go fa ɛn rawnd Alis, ɛn slam in bɔdi na di plasta wɔl. Mai stɔp di blo dɛn wit in an dɛn we i es ɔp, dɔn Bo fri wan kwik wan-tu panch we stɔp ɔl di mɔmɛnt ɛn briŋ di pɔsin we atak am to in ni.
  
  Drake jomp ɛn afta dat i panch dɔŋ wit ɔl in pawa. Taym bin de dɔn. Di figa, we na wan stoki man we wɛr tik jakit, bin de shek shek ɔnda di Jɔkshaman in blo, bɔt sɔm kayn we i bin ebul fɔ pul di pat we strɔng pas ɔl. Drake bin fɔdɔm na in sayd, ɛn i nɔ bin balans igen.
  
  Mai bin se: "Punching bag. "Na panch bag na in. Pozishɔn fɔ mek wi slo."
  
  Bo bin drayv insay tranga wan pas aw i bin de bifo. "Na mi yon." Yu de go."
  
  Drake jomp oba di figa we nil dɔŋ, de chɛk di rum nɔmba dɛn. Na tri rum dɛn nɔmɔ bin lɛf fɔ go usay dɛn want fɔ go, ɛn dɛn bin gɛt wan minit we lɛf. Dɛn bin stil de insay di las sɛkɔn dɛn. Drake stɔp na do na di rum ɛn kik di domɔt. Natin nɔ bin apin.
  
  Mai push am na sayd. "Muv."
  
  Wan ay blo ɛn di tik split, di sɛkɔn wan ɛn di freym fɔdɔm. Drake bin kɔf. "Dat go mɔs dɔn mek i wik fɔ yu."
  
  Insay de, dɛn bin de skata, dɛn drɔ wɛpɔn dɛn ɛn luk fɔ dɛn kwik kwik wan, bɔt di tin we dɛn bin de luk fɔ bin rili klia. I bin de ledɔm na di midul pan di bed - wan glos A4 foto. Alis waka go nia di bed, de luk rawnd.
  
  Mai bin tɔk se: "Di rum nɔ gɛt wan dɔti. "A bet se no lida nɔ de."
  
  Alisia bin tinap na di ed pat na di bed, i bin de luk dɔŋ ɛn blo shalo. I shek in ed ɛn kray as Drake jɔyn am.
  
  "Oh mi God." Wetin na dis-"
  
  Wan fon kɔl bin ambɔg am. Drake waka rawnd di bed, go na di naytstand ɛn grap di fon frɔm di lev.
  
  "Yɛs!"
  
  "Ah, a si se yu du am. I nɔ bin ebul fɔ izi."
  
  "Mach! Yu krayzi bastard. Yu bin lef wi foto fo di bom? Fɔto we yu de fuk?"
  
  "Yɛs. Yu fɔs tin we yu go no bɔt. Wetin mek yu bin tink se a go mek yu gɛt di rial tin? So stupid. Send dis to yu lida dem en eggheads. Dem go chek serial nomba en ol dis oda krap. Kanista dɛn we dɛn mek wit plutonium E. Fisɛl matirial. Na tin we de boring, fɔ tru. Di nɛks tin we go ɛp wi fɔ no mɔ go bi pɔsin we sabi tɔk mɔ."
  
  Na da tɛm de, Bo go insay di rum. Drake bin op se i go drɛg di Panch Man wit am, bɔt Beau drɔ wan imajinari layn tru in karotid at. Di Frɛnch man bin tɔk wit vɔys we bin de mek i sɔprayz se: "I kil insɛf." "Pil fɔ kil yusɛf."
  
  Gini gini.
  
  "Yu si?" Marsh bin se. "Wi rili siriɔs."
  
  Drake bin tray se: "Duya, Mash." "Jɔs tɛl wi wetin yu want. Wi go du am rayt naw, damn it."
  
  "O, a shɔ se yu go du am. Bot wi go lef dat fo leta, okay? Aw yu go fil bɔt dis? Rɔn fɔ klyu nɔmba tu. Dis chase de kɔntinyu fɔ bɛtɛ ɛn i nɔ izi fɔ du. Yu gɛt twɛnti minit fɔ rich na di Marea rɛstɔrant. Bay di we, dis na Italian dish en dem mek wan rili teist Nduyu calzone, trost mi. Bɔt lɛ wi nɔ stɔp de, mi padi dɛn, bikɔs una go fɛn dis klyu ɔnda di tɔylɛt. Ɛnjɔy."
  
  "Swamp"-
  
  "Twɛnti minit".
  
  Di layn bin go day.
  
  Drake swɛ, tɔn rawnd ɛn rɔn as fast as i ebul.
  
  
  CHAPTER SEVEN
  
  
  Bikɔs Torsten Dahl ɛn in tim nɔ bin gɛt ɔda tin fɔ du, dɛn disayd fɔ lɛf di motoka ɛn kɔmɔt de. I nɔ bin want natin pas fɔ ol tayt as Smit de tos di pawaful SUV rawnd af duzin tɔn, taya dɛn de swɛt, de muv tin dɛn, bɔt Nyu Yɔk nɔto natin pas wan angri grɔmbul we yɔlɔ taksi ɛn bɔs ɛn rɛnt motoka dɛn de grɔmbul. Di wɔd "Deadlock" kam na Dahl in maynd, bɔt i bin de apin ɛvride, bɔku pan di de, ɛn di ɔn dɛn bin stil de blo ɛn pipul dɛn bin de ala frɔm di winda dɛn we dɛn dɔn rol dɔŋ. Dɛn bin de rɔn as fast as dɛn ebul, ɛn fala di tin dɛn we dɛn tɛl dɛn fɔ du. Lauren ɛn Yorgi pul dɛn bulɛtpruf vest. Kensi jog nia Dahl, in lip dɛn de pout.
  
  I bin tɛl Dahl se: "A go rili yusful to yu."
  
  "Nɔ".
  
  "O kam, aw i go at?"
  
  "Nɔ ɛva".
  
  "O, Tɔsti-"
  
  "Kenzi, yu no de get yu damn katana bak. Ɛn nɔ kɔl mi da we de. Fɔ mek wan kray uman gi mi niknem na bad tin."
  
  "Oh yea? Jɔs lɛk aw yu ɛn Alicia ɛva... yu no?"
  
  Smit bin de grɔmbul as dɛn de krɔs ɔda intasekshɔn, i si pipul dɛn we de waka ɛn bayk de krawd di rod na di grɛn layt, dɛn ɔl ol dɛn layf na dɛn an, bɔt dɛn shɔ se nɔto dɛn go sɔfa tide. Dɛn spid dɔŋ di nɛks strit, di sojaman dɛn nɔ bin de fil di wam we di sprint de wam as dɛn de pas tu Priuses dɛn we de muv sloslo, ɛn dɛn de brok dɛn sayd miro dɛn. Di GPS bin de bip.
  
  Yorgi bin tɔk se: "Fɔ minit fɔ go na di dok dɛn. "Wi fɔ slo fɔ du sɔntin."
  
  "A go slo insay tri," Smit snap. "Nɔ pɔynt mi wok to mi."
  
  Dahl bin gi Kenzi wan Glɔk ɛn wan Hɔng Kɔŋ pistɔl, nɔto izi wok we nɔ bin izi fɔ du sikrit wan na Nyu Yɔk. I bin wins as i de du dis. Agenst in beta jojment, dem praktis fos dem fo aksept di rogue agent in helep. Na bin wan de we nɔ bin kɔmɔn, ɛn dɛn bin nid fɔ du ɔl di tin dɛn we dɛn fɔ du, ivin di wan dɛn we nɔ bin gɛt op. Ɛn, fɔ tru, i bin stil fil se dɛn kin gɛt fambul, sɔntin lɛk paralel soja sol dɛn, we mek i gɛt mɔ trɔst.
  
  I bin biliv se dɛn go ebul fɔ sev Brijit Makɛnzi, ilɛksɛf i fɛt tranga wan.
  
  Naw, Smit krɔs tu len fɔ trafik, i brus in sholda agens di F150 we bin dɔn stɔp, bɔt i kɔntinyu fɔ drayv we i nɔ luk bak. Bikɔs dɛn tɛm bin de dɔn, dɛn nɔ bin ebul fɔ pe fɔ ɛnitin we go mek dɛn gladi, ɛn di bad bad klawd we bin de hang oba dɛn bin min se dɛn bin de fos dɛn fɔ go ɔl insay, ɔltɛm.
  
  Dahl bin kɔk di hama fɔ in wɛpɔn. I bin tɔk se: "Di westɛm nɔ rich wan minit. "Wetin mek dɛn nɔ de fiks ɔl dɛn pɔt ya?"
  
  Smit bin sɔri fɔ am. Di rod dɛn na bin wan ples we nɔ gɛt ɛnd, we gɛt rut, ɛn we bin de ful pipul dɛn usay motoka dɛn bin de waka sloslo rawnd pɔt dɛn we nɔ ivin ɛn di rod wok dɛn bin de pop ɔp ɛnitɛm, i bin tan lɛk se dɛn nɔ bisin bɔt di tɛm fɔ di de ɔ di bɔku bɔku trafik dɛn. I bin rili bi dɔg pan dɔg, ɛn nɔto wan pɔsin bin want fɔ ɛp ɛni ɔda pɔsin.
  
  Dɛn bin de go na di GPS kwik kwik wan ɛn aim di aro. Di fresh we di ali mɔnin bin de mek dɛn de shek shek dɔŋ dɛn bare skin, ɛn mek dɛn ɔl mɛmba se i stil ali. Di san layt bin de filta tru di brek dɛn we de na di klawd, ɛn i bin de tɔn di dok dɛn ɛn di riva we bin de nia de to wan pale gold. Dɛn pipul dɛn de we Dahl bin de si bin de du dɛn biznɛs we dɛn kin du ɔltɛm. I bin dɔn imajin se di dok eria dak ɛn dɔti, bɔt apat frɔm di westɛm dɛn, i bin klin ɛn i nɔ bin rili ful-ɔp. Ɛn i nɔ bin bizi, bikɔs di men say dɛn we dɛn kin sɛn ship dɛn bin de ɔdasay na di bay na Nyu Jɛsi. Bɔt Dahl bin si big big kɔntena dɛn we dɛn dɔn bit ɛn wan lɔng, wayd ship we sidɔm we nɔ de muv na di wata, ɛn big big kɔntena kren dɛn, we dɛn pent blu, we kin rɔn along di pier pan relɔd trak ɛn gɛda dɛn kɔntena dɛn we dɛn de yuz spreda.
  
  Na di lɛft say, dɛn bin gɛt ples dɛn fɔ kip tin dɛn, ɛn wan kɔt we ful-ɔp wit kɔntena dɛn we brayt pas ɔl. Dahl bin pɔynt to wan bildin we bin de wan ɔndrɛd ɛn fifti fit fa.
  
  "Dis na wi bɔbɔ. Smith, Kenzi, kam bifo. A want mek Lauren ɛn Yorgi biɛn wi."
  
  I waka go, naw i de fos, i de pe atɛnshɔn fɔ fɛt wan atak biɛn dɛn bifo dɛn muf go di nɛks wan... ɛn afta dat di nɛks wan, te dis nɛtmɛr dɔn ɛn i go ebul fɔ go bak to in famili. Dɛn bin put nyu domɔt dɛn we dɛn dɔn pent nia di sayd we di bildin de, ɛn Dahl luk ɔp we i si di fɔs winda.
  
  "Ɛmpti ɔfis. Mek wi tray di nɛks wan."
  
  Bɔku minit dɛn pas as di grup de krep along di sayd we di bildin de, dɛn de drɔ wɛpɔn dɛn, de chɛk winda afta winda, domɔt afta doa. Dahl bin notis wit disapɔyntmɛnt se dɛn bigin fɔ mek di lokal wokman dɛn pe atɛnshɔn to dɛn. I nɔ bin want fɔ mek dɛn fred di animal dɛn we dɛn de it.
  
  "Lɛ wi".
  
  Dɛn rɔn go bifo kwik kwik wan, ɛn leta dɛn rich na di nɔmba fayv winda ɛn luk kwik kwik wan. Dahl bin si wan big ples we ful-ɔp wit kadbɔks ɛn wud kret dɛn, bɔt nia di winda i si bak wan rɛktangul tebul. Fo man dɛn sidɔm rawnd di tebul, dɛn ed dɔŋ, lɛk se dɛn de tɔk, plan ɛn tink. Dahl jomp na grɔn ɛn sidɔm, le in bak pan di wɔl.
  
  "Wi de fayn?" Smit bin aks.
  
  Dahl bin tɔk se: "Sɔntɛm. "I nɔ bin fɔ dɔn bi natin... bɔt-"
  
  Kenzi bin tɔk wit smɔl kɔmɛnt se: "A trɔst yu." "Yu lid, a go fala," Dɔn i shek in ed. "Una pipul dɛn rili kray da kayn we de? Jɔs rɔsh insay de ɛn bigin fɔ shot fɔs?"
  
  Wan man kam nia, i de luk dɛn na sayd. Dahl rayz in HK ɛn di man frɔz, es in an dɛn ɔp na di ays. Di disishun bin bi mainly bikos di boi bin de fo di dairekt lain of sight of evribodi fo di warehouse. I nɔ rich wan sɛkɔn pas bifo Dal tinap, spun rawnd, ɛn slam in sholda insay di domɔt we de na do. Smit ɛn Kensi bin de wit am, de rid wetin i de tink.
  
  We Dahl go insay di big ples usay dɛn de kip tin dɛn, 4 man dɛn jomp kɔmɔt na di tebul. Di wɛpɔn dɛn bin de na dɛn sayd, ɛn naw dɛn bin de put dɛn fa, ɛn dɛn bin de faya di strenja dɛn we bin de kam nia dɛn, ɛn dɛn nɔ bin de trit dɛn fayn. Bulet dɛn bin de flay ɔlsay, dɛn bin de brok di winda ɛn pas na di domɔt we de tɔn. Dahl bin de duv wit ed, i bin de rɔl, i bin de kɔmɔt, i bin de shot. Di man dɛn we bin de na di tebul bin bak, dɛn bin de faya bak, dɛn bin de shot oba dɛn sholda ɛn ivin bitwin dɛn leg dɛn we dɛn de rɔn. Nɔsay nɔ bin de we sef. Random gun faya bin ful di cavernous space. Dahl bin ledɔm pan in tu ɛlb te i rich na di tebul ɛn tɔn am oba, ɛn yuz am as shild. Wan ɛnd bin brok as wan big kaliba bulɛt pas rayt tru.
  
  "Gini gini".
  
  "Yu de tray fɔ kil mi?" Kenzi bin de grɔmbul.
  
  Di big Swidan chenj taktik, pik wan big tebul, dɔn i lans am na di ays. Di ed dɛn we bin de fɔdɔm bin kech wan man in anklɛ, ɛn mek i flay ɛn sɛn in gɔn fɔ flay. As Dal de kam nia kwik kwik wan, Kensi in vɔys mek i slo.
  
  "Tek tɛm wit dɛn smɔl smɔl bastar dɛn de. A don wok ol ova di Middle East en si tausin of dem wear vest."
  
  Dahl bin de shem. "A nɔ tink se yu kin jɔs-"
  
  Di bɔm bin shek di wɔl dɛn na di westɛm. Di Swidan man flay kɔmɔt na in fut, flay na di ays ɛn krash pan wan winda we dɔn ɔlrɛdi brok. Wait nɔys ful-ɔp in ed, wan big big buz bin de na in yes, ɛn fɔ wan sɛkɔn i nɔ bin ebul fɔ si natin. Bay di tɛm we in vishɔn bigin fɔ klia, i kam fɔ no se Kensi de skwatin bifo am, de pat in chɛst.
  
  "Wek op, man. I nɔ bin bi wan ol bɔdi, na bin jɔs grenade."
  
  "O. Wɛl, i de mek a fil fayn."
  
  I bin tɔk se: "Dis na wi chans." "Di kɔnkyushɔn bin knock in kɔmpin idiots dɛn kɔmɔt na dɛn fut bak."
  
  Dahl bin tray tranga wan fɔ tinap na in fut. Smit bin de na in fut, bɔt Lauren ɛn Yorgi bin sidɔm na dɛn ni, dɛn finga dɛn bin de pres na dɛn tɛmpul. Dahl bin si se di tɛroris dɛn bigin fɔ kam na dɛn maynd. Urgency bin chuk am lɛk pin we de chuk wan pis mit we dɛn dɔn tɛnd. We i es in pistɔl, i kam ɔnda faya bak, bɔt i bin ebul fɔ wund wan pan di tɛroris dɛn we bin de kam ɔp ɛn wach we di man de dubl ɛn fɔdɔm.
  
  Smit bin rɔsh pas. "Kech am."
  
  Dahl bin tek di lid. Kensi swɛt di shot dɛn we de nia am. Di tu tɛroris dɛn we bin lɛf tɔn di kɔna, ɛn Dahl kam fɔ no se dɛn de go na di say we dɛn de kɔmɔt. I slo fɔ smɔl tɛm, dɔn i tɔn di sem kɔna, ɛn tek tɛm faya, bɔt in bulɛt dɛn jɔs de nak ɛmti briz ɛn kɔnkrit. Di domɔt bin opin big big wan.
  
  Di grenade bin bounce bak insay.
  
  Naw di eksplɔshɔn na bin giv, di SPIR tim tek kɔva ɛn wet fɔ di shrapnel fɔ pas dɛn. Di wɔl dɛn bin de shek ɛn krak ɔnda di strɔng impak. Dɔn dɛn bin tinap na dɛn fut, ɛn dɛn bin de swɛt di domɔt fɔ go insay di say usay dɛn de kip pipul dɛn ɛn go insay di de we brayt brayt wan.
  
  "Na wan oklɔk na mɔnin," Smit se.
  
  Dahl luk na di say we dɛn sho, i si tu pipul dɛn we de rɔn, ɛn biɛn dɛn di Hudson, we de go na di Ɔpa Bay. "Bullshit, dɛn kin gɛt spid bot."
  
  Kensi drɔp to wan ni, tek tɛm aim. "Dɔn wi go tek-"
  
  Dahl bin put di barɛl fɔ in wɛpɔn dɔŋ ɛn se: "Nɔ." "Yu nɔ de si di sivilian dɛn ova de?"
  
  I bin swɛ insay Ibru se: "Zubi," we na langwej we Dahl nɔ bin ɔndastand. Tugɛda, Smit, Kɛnzi ɛn Swid bigin fɔ rɔnata dɛn. Di tɛroris dɛn bin du sɔntin kwik kwik wan, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn rich na di pier. Kenzi kompromi bay we i faya in HK na di ays, i bin de op se di sivilian dɛn go ɔ rɔnawe ɔ ayd.
  
  I bin tɔk se: "Yu kin tɛl mi tɛnki afta wi dɔn sev di de."
  
  Dahl bin si se wan rod fɔ chans dɔn opin bifo am. Dɛn tu tɛroris dɛn ya bin tinap lɔng wan agens di wata we bin de na di bakgrɔn, dɛn bin ebul fɔ atak dɛn fayn fayn wan, ɛn di faya we Kenzi bin de yuz fɔ tek chans bin mek di rod klia fɔ dɛn. I slo ɛn put di bɔt na in sholda, ɛn tek tɛm aim. Smit bin fala am nia am.
  
  Di tɛroris dɛn tɔn lɛk se dɛn de praktis tɛlipati, dɛn dɔn ɔlrɛdi de shot. Dahl bin kɔntinyu fɔ pe atɛnshɔn as di lid bin de wispa bitwin di spiman dɛn. In sɛkɔn bulɛt hit di target na in chɛst, di tɔd wan - na in fɔrɛst, jɔs na di sɛnt. Di man fɔdɔm, i dɔn day.
  
  Lauren in vɔys kam tru in iapik se: "Lɛf wan layf."
  
  Smith bin faya. Di las tɛroris bin dɔn ɔlrɛdi jomp na di sayd, di bulɛt de gras in jakit we Smit de ajɔst insɛf. Wit wan kwik muvment, di teroris trowe anoda grenade - dis taim along di pier sef.
  
  "Nɔ!" Dahl shot natin, in at jomp go na in trot.
  
  Di smɔl bɔm bin bɔn wit lawd sawnd, di blast wef bin de ɛko akɔdin to di dok dɛn. Dahl ayd biɛn di kɔntena fɔ smɔl tɛm, dɔn i jomp bak kɔmɔt - bɔt in mɔmɛnt bin de shek we i si se naw nɔto di tɛroris we lɛf nɔmɔ i fɔ wɔri bɔt.
  
  Wan pan di kɔntena kren dɛn bin pwɛl na di bays bikɔs ɔf di bɔm ɛn i bin tilt denja wan oba di riva. Di sawnd dɛn we dɛn bin de mek we dɛn de grind, we de te mɛtal bin de sho se di mɛtal go fɔdɔm jisnɔ. Pipul dɛn bin de luk ɔp ɛn bigin fɔ rɔnawe kɔmɔt na di lɔng freym.
  
  Di tɛroris bin pul wan ɔda grenade.
  
  "Nɔto dis tɛm, idiot." Smit bin dɔn ɔlrɛdi de na wan ni, i bin de swɛt along di say we i de si. I pul di triga, ɛn wach di las tɛroris we de fɔdɔm bifo i pul di pin we de na di grenade.
  
  Bɔt dɛn nɔ bin ebul fɔ stɔp di kren. Di ebi ebi ayɛn skɔf we dɛn bin de tilt ɛn fɔdɔm along di wan ol lɔng we di freym bin de, bin fɔdɔm pan di pier, ɛn i bin pwɛl di freym ɛn tɔn di smɔl smɔl os we i bin fɔdɔm pan, tɔn to dɔst. Di kɔntena dɛn bin pwɛl ɛn dɛn bin push dɛn bak fɔ sɔm fit dɛn. Rod ɛn krɔs bar dɛn we dɛn mek wit mɛtal bin de flay dɔŋ, ɛn dɛn bin de bounce kɔmɔt na grɔn lɛk machɛt dɛn we de kil pipul dɛn. Wan brayt blu pol we di sayz lɛk strit layt bin de bitwin Smit ɛn Dahl-na sɔntin we bin fɔ dɔn kɔt dɛn tu if i bin hit am-ɛn i bin stɔp jɔs sɔm fit frɔm usay Lɔrin ɛn Yorgi bin tinap wit dɛn bak to di westɛm.
  
  "No muv nɔ de." Kensi tek aim pan di teroris, double-check. "I dɔn rili day."
  
  Dahl bin gɛda in tinkin ɛn luk rawnd di dok dɛn. We dɛn chɛk am kwik kwik wan, dɛn sho se, fɔtunate wan, nɔbɔdi nɔ wund di kɔntena kren. I put in finga to in trot maykrofon.
  
  I bin tɔk se: "Di kamɛra dɔn ɔf. "Bɔt dɛn ɔl dɔn day."
  
  Lauren dɔn kam bak. "Okay, a go pas am."
  
  Kenzi in an bin de na Dahl in sholda. "Yu fɔ dɔn mek a tek di shot. A go krɔs da bastard in ni dɛn; dɔn wi go mek i tɔk, wan we ɔ ɔda we."
  
  "I tu risky." Dahl bin ɔndastand wetin mek i nɔ ɔndastand dis. "Ɛn i dawtful se wi go ebul fɔ mek i tɔk insay di shɔt tɛm we wi gɛt."
  
  Kensi bin huf wit anɔyntmɛnt. "Yu de tɔk fɔ Yurop ɛn Amɛrika. Mi na Izrɛlayt."
  
  Lauren kam bak ova di comms. "Wi get fo go." Dɛn bin si wan kamɛra de. Nɔto gud."
  
  Dahl, Smith ɛn Kenzie bin tif wan motoka we bin de nia de, ɛn dɛn bin tink se if i jɔs tek dɛn fayv minit pas fɔ waka, di tɛm we dɛn go sev kin pas bɔku.
  
  
  CHAPTER ET
  
  
  Drake slam insaid di konkrit fo 47th Street, taya, wit onli ettin minit lef fo di klok. Wantɛm wantɛm, dɛn bin gɛt prɔblɛm.
  
  "Sɛvin, Et ɔ Brodway?" Mai bin de ala.
  
  Bo bin wev di GPS pan am. "Marea de nia Sɛntral Pak."
  
  "Yɛs, bɔt us strit de lid wi rayt pas am?"
  
  Dɛn bin de flay na di saydwɔk as di sɛkɔn dɛn de tik, dɛn no se Mach nɔ jɔs de pripia nyuklia bɔm, bɔt i de pripia bak tim dɛn we go tek tu sivilian dɛn layf fɔ ɛvri minit we dɛn let fɔ di nɛks rendezvous.
  
  Drake bin tɔk se: "Broadway kin bizi ɔltɛm. "Lɛ wi du di et."
  
  Alis bin de luk am wit ɔl in yay. "Aw di ɛl yu go no?"
  
  "A yɛri bɔt Brodway. Nɔ ɛva yɛri bɔt di Et."
  
  "O, i fayn fɔ du am. Usay-"
  
  "Nɔ! Dis na Brodway!" Beau bin ala wantɛm wantɛm wit in aksɛn we bin dɔn lɛf smɔl fɔ mek i lɛk myuzik. "Di restorant de na di very top... klos."
  
  "Lɛk?"
  
  "Wit mi!"
  
  Bo tek of laik wan handred mita sprinta, jomp ova pak moto laik se i no de. Drake, Alicia, ɛn May bin fala in il, tɔn to ist to Brodway ɛn di intasekshɔn usay Times Square bin de shayn ɛn shayn ɛn disgres in displei dɛn we bin de flik.
  
  Wans bak di krawd bin si am se i nɔ izi fɔ skata, ɛn bak Beau bin lid dɛn na di sayd we di rod de. Ivin ya, turis dɛn bin de, dɛn bin de ledɔm bak, bin de luk lɔng lɔng bildin dɛn ɛn bilbɔd dɛn, ɔ dɛn bin de tray fɔ disayd if dɛn fɔ put dɛn layf pan denja ɛn rɔsh fɔ krɔs wan bizi rod. Di krawd bin de kia fɔ di barkers we bin de gi chip tikɛt fɔ difrɛn Brodway sho dɛn. Langwej dɛn we gɛt ɔl kayn kɔlɔ bin ful-ɔp di ays, we na wan miks we i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i ful-ɔp ɛn we kɔmpleks. Pipul dɛn we nɔ bin gɛt os nɔ bin bɔku, bɔt di wan dɛn we bin de tɔk fɔ dɛn bin kampen lawd wan ɛn wit trɛnk fɔ mek dɛn gi mɔni.
  
  Na Brodway bin de bifo, we bin ful-ɔp wit pipul dɛn na Nyu Yɔk ɛn pipul dɛn we kin kam waka de, we bin ful-ɔp wit di say dɛn we dɛn kin krɔs, ɛn i bin layn wit shɔp ɛn rɛstɔrant dɛn we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ wit dɛn sayn dɛn we dɛn kin hang, we gɛt layt ɛn displei dɛn we gɛt A-frɛm. Di pipul we de pas bin de blur as Drake and im sait fo di SPEAR tim de rayd on.
  
  Fayvtin minit.
  
  Bo bin de luk am bak. "Di GPS se na twɛnti tu minit waka, bɔt di saydwɔk dɛn so krawd dat ɔlman de waka di sem paz."
  
  Alis bin ɛnkɔrej am se: "Dɔn rɔn." "Wag yu big big tel. Sɔntɛm i go mek yu muf fast fast."
  
  Bifo Beau tɔk natin, Drake fil se in at we bin dɔn ɔlrɛdi de fɔdɔm, de sink mɔ ɛn mɔ. Di rod we bin de bifo bin blok ɔlsay na di tu say dɛn, bɔku pan dɛn na yɔlɔ taksi dɛn bin blok am. Wan fɛndrɔs bin brok, ɛn di wan dɛn we nɔ bin de tray fɔ avɔyd am bin de muf dɛn motoka dɛn smɔl smɔl fɔ mek dɛn si dɛn fayn fayn wan. Di saydwɔk na di tu say dɛn bin ful-ɔp wit pipul dɛn.
  
  "Blɔdi ɛl."
  
  Bɔt Bo nɔ bin ivin slo. Wan layt jomp kɛr am go na di trɔnk fɔ wan taksi we bin de nia de, dɔn i rɔn along in ruf, jomp pan di hud ɛn rɔn go insay di nɛks wan we de na layn. May bin fala kwik kwik wan, Alicia bin fala am, i lɛf Drake biɛn fɔ mek di wan dɛn we gɛt motoka ala pan am ɛn atak am.
  
  Dɛn bin fos Drake fɔ pe atɛnshɔn mɔ pas aw i bin de. Nɔto ɔl dɛn mashin dɛn ya bin di sem, ɛn dɛn mɛtal bin chenj, sɔm bin ivin de rɔl fɔ go bifo smɔl smɔl. Di res bin tayt, bɔt dɛn bin de jomp frɔm wan motoka to ɔda motoka, ɛn dɛn bin de yuz di lɔng layn fɔ go bifo. Kraud dɛn bin de luk ɔl tu di say dɛn. I gud se nɔbɔdi nɔ bin de mɔna dɛn ya ɛn dɛn bin ebul fɔ si di intasekshɔn we de kam nia Brodway ɛn 54th, dɔn 57th strit. We di krash fɔ motoka dɛn bin izi, Bo rol kɔmɔt na di las motoka ɛn bigin fɔ rɔn bak along di rod sɛf, Mai nia am. Alicia luk bak pan Drake.
  
  "Jɔs de chɛk fɔ si if yu fɔdɔm tru da opin hatch de na di bak."
  
  "Yes, na risky opshɔn. A jɔs gladi se nɔto kɔnvɔtibɛl dɛn bin de da tɛm de."
  
  Bifo di ɔda intasekshɔn ɛn 57th Strit, dɛn bin layn simen miksa dɛn, delivri vɛn dɛn ɛn rɛd ɛn wayt barɛri dɛn. If di tim bin tink se dɛn dɔn win, ɔ se dis rɔn go bi stret lɛk di wan we bin de bifo, dɛn ilyushɔn dɛn bin de brok wantɛm wantɛm.
  
  Tu man dɛn kɔmɔt biɛn wan delivri trak, gɔn dɛn bin de pɔynt dairekt to di wan dɛn we de rɔn. Drake no mis wan bit. Kɔnstant fɛt, ia fɛt-fɛt bin shap in sɛns to di maksimam ɛn kip dɛn de - twɛnti-fo awa ɛvride. Fɔm dɛn we de mek pɔsin fred bin apia wantɛm wantɛm, ɛn i nɔ bin shem, i rɔsh wit in ed to dɛn, rayt bifo di simen trak we bin de kam nia am. Wan pan di pistɔl dɛn bin flay go na di sayd wit wan ala ala, ɛn di ɔda wan bin stɔp ɔnda wan pan di man dɛn bɔdi. Drake stag bak as di blow nak di sayd fɔ in skel. Biɛn dɛn, i yɛri di grind we di wil dɛn na wan simen trak de grind as i de brek shap shap, ɛn di swɛ we in drayva de swɛ...
  
  I si wan big big grey bɔdi de tɔn to am...
  
  Ɛn a yɛri Alis de ala we i de fred.
  
  "Mat!"
  
  
  CHAPTER NAYN
  
  
  Drake bin jɔs ebul fɔ wach as di ɔt ɔf kɔntrol trak de tɔn to am. Di wan dɛn we atak dɛn nɔ bin tɔn bak fɔ wan sɛkɔn, dɛn bin shaw am wit ays blɔk we bin de blo, bikɔs dɛn nɔ bin bisin bɔt dɛn yon sef. Dɛn bin pan am na in trot, in chɛst ɛn in solar plexus. I bin de wach di bɔdi we de swing ɛn kik as i de flay dairekt oba in ed.
  
  Di fɔs tɛroris bin fɔdɔm bak, i stɔp, ɛn wan pan di wil dɛn bit am, di impak bin brok in bak ɛn dɔn in trɛtin. Di sɛkɔn wan blink, lɛk se i sɔprayz wit Drake in audacity, dɔn i tɔn in ed to di bak pat we de kam nia di trak.
  
  Di wet wet slap sawnd bin inof. Drake bin no se i dɔn kɔmɔt na in dip, dɔn i si di fɔs tɛroris in skel krɔs ɔnda di wil dɛn we de slayv as di trak in bɔdi de swing rawnd oba am. Di freym bin flat, i bin jɔs ebul fɔ op. Fɔ wan split sɛkɔn, daknɛs swɛla ɔltin, ivin sawnd. Di ɔndasay na di trak bin de muf oba am, i bin de slo, i bin de slo, dɔn i bin stɔp wantɛm wantɛm.
  
  Alis in an bin rich ɔnda am. "Yu de okay?"
  
  Drake rol op to am. "I bɛtɛ pas dɛn man dɛn de."
  
  Beau bin wet, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i shuffle in fut as i de luk in wach. "Fɔ minit lɛf!"
  
  Drake bin taya, brus, skrach ɛn bit, i fos in bɔdi fɔ akshɔn. Dis tɛm Alisia bin de wit am, lɛk se i no se i kin tek sɔm tɛm fɔ lɛf am afta we i dɔn nia fɔ mis. Dɛn bit di krawd fɔ turis dɛn, dɛn fɛn Sɛntral Pak Sawt ɛn di Marea wit bɔku ɔda rɛstɔrant dɛn.
  
  May bin sho di sayn, we nɔ bin gɛt sɛns fɔ Nyu Yɔk.
  
  Bo bin rɔn go bifo. Drake ɛn di ɔda wan dɛn kech am na di domɔt. Di uman we de wok na di westɛm bin de luk dɛn, di we aw dɛn bin de luk, dɛn bin de luk dɛn ebi ebi jakit dɛn, ɛn i bin de bak. I bin klia frɔm in yay se i dɔn si pwɛl pwɛl ɛn sɔfa bifo.
  
  Drake bin se: "Nɔ wɔri. "Wi na Inglish pipul dɛn."
  
  Mai sɛn wan glare na in dairekshɔn. "Japan pipul dɛn".
  
  Ɛn Bo stɔp fɔ luk fɔ di man dɛn rum wit aybrɔw we rayz. "Fɔ tru, nɔto Inglish."
  
  Drake rɔn as gras as i ebul tru di rɛstɔrant we stil lɔk, i nak wan chia ɛn wan tebul along di rod. Di man dɛn tɔylɛt bin smɔl, na tu ples dɛn nɔmɔ we dɛn kin yuz fɔ pis ɛn tɔylɛt nɔmɔ bin de. I luk ɔnda di bol.
  
  I se: "Natin nɔ de ya."
  
  Beauregard in fes bin sho se i gɛt tɛnsiɔn. I tap di bɔtin dɛn na in wach. "Taym dɔn dɔn".
  
  Di waitress we bin tinap nia de jomp wen di fon ring. Drake es in an to am. "Nɔ rɔsh." Duya, tek yu tɛm."
  
  I bin tink se i go ebul fɔ rɔnawe, bɔt di maynd we i bin gɛt insay in at bin mek i go na di tiub. Da tɛm de, Alis kɔmɔt na di uman dɛn tɔylɛt wit wan wɔri we na in fes. "I nɔ de de." Wi nɔ gɛt dat!"
  
  Drake bin flinch lɛk se dɛn dɔn bit am. I bin luk rawnd. Yu tink se ɔda tɔylɛt go de na dis smɔl rɛstɔrant? Sɔntɛm na kibɔd fɔ di wan dɛn we de wok? Dɛn go gɛt fɔ chɛk bak, bɔt di uman we de wok na di it bin dɔn ɔlrɛdi de na di fon. In yay dɛn flik to Drake ɛn i aks di pɔsin we kɔl am fɔ wet.
  
  "Dis na wan man we nem Mash. Fɔ yu."
  
  Drake bin mek in fes kray. "Na mi nem i kɔl mi?"
  
  "I se Inglishman." Di uman we de wok na di westɛm bin shrug. "Na ɔl wetin i tɔk."
  
  Bo bin de ling nia am. "Ɛn bikɔs yu kin kɔnfyus izi wan, mi padi, na yu."
  
  "To yu wɛlbɔdi".
  
  Drake es in fon, wan an de rɔb in chɛst as wan wef we taya ɛn tɛnsiɔn de was oba am. Aw dɛn go ebul fɔ fel naw? Dɛn dɔn win ɔl di tin dɛn we de ambɔg dɛn, ɛn pan ɔl dat, sɔntɛm Mash kin stil de ple wit dɛn sɔm we dɛn.
  
  "Yɛs?"
  
  "Mach ya. Naw, tɛl mi wetin yu fɛn?"
  
  Drake opin in mɔt, dɔn i lɔk am kwik kwik wan. Wetin na bin di kɔrɛkt ansa? Sɔntɛm Mash bin de ɛkspɛkt di wɔd "natin." Sɔntɛm...
  
  I bin stɔp smɔl, i bin de shem fɔ ansa to di ɔda wan.
  
  "Tɛl mi wetin yu fɛn, ɔ a go gi di ɔda fɔ kil tu pipul dɛn na Nyu Yɔk insay di nɛks minit."
  
  Drake opin in mɔt. Damn it! "Wi fain-"
  
  Dɔn Mai rɔn kɔmɔt na di uman dɛn tɔylɛt, i slip pan di wet tayl dɛn ɛn fɔdɔm na in sayd. Wan smɔl wayt ɛnvilɔp bin ol na in an. Beau bin de na in sayd insay wan split sɛkɔn, i bin de pik di ɛnvilɔp ɛn gi am to Drake. Mai bin ledɔm na grɔn, i bin de blo tranga wan.
  
  Alis bin de luk am wit in mɔt opin. "Usay yu fɛn dis, Sprite?"
  
  "Yu du wetin dem de kol di "boy look", Taz. Ɛn dis nɔ fɔ sɔprayz ɛnibɔdi, bikɔs yu na tri-kwata man ɛni we."
  
  Alisia bin sidɔm wit wamat we i nɔ tɔk natin.
  
  Drake kɔf as i opin di ɛnvilɔp. "Wi... fain... dis... damn flash draiv, Marsh. Damn, dude, wetin na dis?"
  
  "Na big big wok. Gret wok. A disapɔynt smɔl, bɔt hey, sɔntɛm nɛks tɛm. Naw jɔs tek wan klos luk pan di USB. Dis na yu las tɛst, ɛn lɛk bifo, yu kin want fɔ gi am to pɔsin we gɛt mɔ sɛns pas yu ɔ di NYPD."
  
  "Na di insaid... di kek dis?" Drake rialize se di waitress stil tinap nia de.
  
  Mash bin laf lawd wan. "O gud, oh rili gud. Lɛ wi nɔ mek di pusi kɔmɔt na di bag, nɔto so? Yɛs na so i bi. Naw lisin, a go gi yu tɛn minit fɔ sɛn di tin dɛn we de insay di flash drayv to di wan dɛn we bɛtɛ pas yu, dɔn wi go bigin ɔltin bak."
  
  "Nɔ, nɔ, wi nɔ no." Drake mek sayn to May, we bin de kɛr wan smɔl bakpak we dɛn bin ayd wan smɔl laptɔp insay. Di Japan uman es insɛf kɔmɔt na grɔn ɛn kam nia am.
  
  "Wi nɔ go de rɔnata wi tel ɔlsay na dis tɔŋ, Mash."
  
  "Umm, yes yu go du am. Na bikɔs na so a de tɔk. So, tɛm de go. Mek wi boot op di laptop en enjoy wetin de kam neks, wi go du am? Fayv, 4..."
  
  Drake slam in fist pan di tebul as di bɔrst day dɔŋ. Vɛks bin de bɔl insay in blɔd. "Lisin, Mash-"
  
  Di rɛstɔrant in winda bin bɔm we di frɔnt fɛndr fɔ di vɛn krash insay di daynin rum. Di glas bin brok brok ɛn sɔm pat dɛn bin flay na di ays. Wud, plastic ɛn mɔta prɔdak dɛn bɔs insay di rum. Di vɛn nɔ stɔp, i slam in taya ɛn ala lɛk day in aprɛnt as i de spid tru di smɔl rum.
  
  
  CHAPTER TEN
  
  
  Julian Marsh bin fil shap pen na in bɛlɛ we i de rol go na di rayt say. Pizza pies fɔdɔm na grɔn ɛn wan bol salad fɔdɔm pan di sofa. I grap in sayd dɛn kwik kwik wan, ɛn i nɔ bin ebul fɔ stɔp fɔ laf atɔl.
  
  Di lɔw tebul we bin tinap bifo am ɛn Zoe bin shek we sɔmbɔdi in wayl fut aksidɛntli kik am. Zoey es in an fɔ sɔpɔt am, ɛn gi am wan kwik pat na in sholda as ɔda fayn fayn tin bigin fɔ apin. So fa dem bin don wach Drake en in kru spil out of di Edison - wach fairly izi as wan man dres laik turis de film di event from kross di strit - den si di mad dash op Brodway - dis hysterical scene bin mo sporadic , since nɔto bɔku sikyɔriti kamɛra dɛn bin de we wan lokal tɛroris kin hack insay - ɛn afta dat i bin de wach wit bated briz as di atak sɔm kayn we de divɛlɔp rawnd wan simen miksa.
  
  Ɔl dis na fayn tin we de ambɔg yu. Mash bin ol wan dispɔzabl mobayl fon na wan an ɛn Zoe in shɔl na di ɔda an as i de it sɔm slais ham ɛn mɔs ɛn chat na Fɛsbuk.
  
  Na tri skrin dɛn bin de bifo dɛn, ɛn ɛni wan pan dɛn bin gɛt ettin inch. Naw di tu pipul dɛn bin de sho se dɛn de pe atɛnshɔn to dɛn gud gud wan as Drake ɛn Kɔmni bin de bɔs insay di smɔl Itali rɛstɔrant. Mash bin chɛk di tɛm ɛn luk di fayawɔk dɛn we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ.
  
  "Damn, dis na klos."
  
  "Yu gladi?"
  
  "Yɛs, nɔto so?"
  
  "Na okay fim." Zoe bin pout. "Bɔt a bin de op fɔ gɛt mɔ blɔd."
  
  "Jɔs wet wan minit, mi lɔv. Getin beta".
  
  Di man ɛn in wɛf bin sidɔm ɛn ple na wan apatmɛnt we dɛn bin rɛnt we na wan pan di tɛroris sɛl dɛn; di men wan, na so Mash bin tink. Fo tɛroris dɛn bin de de, ɛn wan pan dɛn, we dɛn bin dɔn aks fɔ am trade, bin dɔn mek wan ples fɔ wach fim we tan lɛk sinima fɔ Mash. We di Pythian man ɛn in wɛf bin de ɛnjɔy fɔ wach, di man dɛn bin sidɔm na di sayd, dɛn bin de gɛda rawnd wan smɔl tɛlivishɔn, de browz tru bɔku ɔda chanɛl dɛn, de luk fɔ nyuz ɔ wet fɔ sɔm kɔl. Marsh nɔ bin no ɛn i nɔ bin bisin bɔt am. I nɔ bin pe atɛnshɔn to di strenj furtiv glans dɛn bak, i bin no gud gud wan se in na fayn man we gɛt wan kayn pɔsin we nɔ kɔmɔn, ɛn sɔm pipul dɛn - ivin ɔda man dɛn - bin lɛk fɔ gladi fɔ da kayn pɔsin de.
  
  Zoey sho am smɔl mɔ apreshɔn bay we i slayv in an dɛn dɔŋ di fɔs pat pan in bɔksa dɛn. Damn, i bin gɛt shap nel dɛn.
  
  Spaysi ɛn yet sɔm kayn we... ɛnjɔy.
  
  I luk di nyuklia brifkɛs fɔ smɔl tɛm - wan wɔd we i nɔ bin ebul fɔ rili kɔmɔt na in ed, pan ɔl we di smɔl bɔm bin de insay big bakpak - dɔn i pop sɔm kavya insay in mɔt. Na tru se di tebul we bin de bifo dɛn bin rili fayn, ɛn dɛn bin gɛt tin dɛn we nɔ gɛt wan valyu ɛn we nɔ gɛt wan teys, bɔt dɛn ɔl bin swit.
  
  Yu tink se dat na nyuklia bɔm we de ala in nem?
  
  Mash bin no se na tɛm fɔ akt ɛn kɔl, i tɔk to wan fayn uman we de wok na di westɛm ɛn afta dat i tɔk to wan Inglishman we gɛt bɔku aksɛn. Di gyal bin get wan of dem strenj timbres of im vois - somtin we smack of di peasantry - and Marsh mek kontorted fes, trai to mek out vaybul from vaybul. Nɔto izi wok, ɛn i kin at smɔl we uman dɛn an de ol yu Nutcracker sɛt.
  
  "Tɛl mi wetin yu fɛn, ɔ a go gi di ɔda fɔ kil tu pipul dɛn na Nyu Yɔk insay di nɛks minit." Mash bin de smayl as i de tɔk dis, i nɔ bin pe atɛnshɔn to di anɔynt luk dɛn we in studɛnt dɛn bin de sɛn akɔdin to di rum.
  
  Di Inglishman bin de shem smɔl mɔ. Mash bin fɛn wan slais kɔkumba we bin dɔn fɔdɔm kɔmɔt na di salad bol ɛn i stɔp am dip dip wan insay Zoe in ia. Nɔto se i bin ɛva notis. Minit pas ɛn Mash bin de tɔk tru di kɔmbɔshɔn chɛmba, ɛn i bin de vɛks mɔ ɛn mɔ. Wan bɔtul we gɛt kol Bollinger bin de nia de, ɛn i tek af minit fɔ tɔn wan big glas. Zoe snuggl up to am as i de wok, ɛn dɛn sip frɔm di sem glas, opɔsite sayd fɔ tru.
  
  Mash se insay di fon se: "Fayv." "Fɔ, tri..."
  
  Zoya in an dɛn bin bigin fɔ insist mɔ.
  
  "Tu".
  
  Di Inglishman tray fɔ bargayn wit am, i klia se i de wɔnda wetin di ɛl de apin. Mash bin imajin di motoka we i bin dɔn ɔkestra de krash tru di frɔnt winda di tɛm we i bin dɔn disayd, i de aym naw, i de aksɛlayt, i de kam nia di rɛstɔrant we i nɔ bin de tink.
  
  "Wan".
  
  Ɛn afta dat, ɔltin bɔm.
  
  
  CHAPTER ELEVƐN
  
  
  Drake rɔsh go na di wɔl na di rɛstɔrant, i ol di wetman in wes ɛn drɛg am wit am. Shad dɛn we gɛt glas ɛn brik bin fɔdɔm frɔm in bɔdi we bin de rɔl. Di vɛn we bin de kam nia bin de ala fɔ gɛt trakshɔn as in taya dɛn bin de nak di flɔ na di rɛstɔrant ɛn di midul pan di motoka bin de go oba di winda sil, di riya ɛnd naw de es ɔp ɛn nak di lintel ɔp di glas. Metal we dɛn dɔn skrap. Di tebul dɛn bin fɔdɔm. Chia dɛn bin gɛda lɛk dɔti bifo am.
  
  Alisia bak bin riak wantɛm wantɛm, i waka rawnd di tebul ɛn slip go, in wangren wund na bin smɔl kɔt na in shin frɔm wan wud we bin de flay fast fast. Mai sɔm kayn we ebul fɔ rol akɔdin to di tap pan di tebul we de muv we i nɔ tek ɛni damej, ɛn Bo go wan step fɔ go bifo, jomp oba am ɛn jomp frɔm wan say to ɔda say, ɛn dɔn i taym in jomp so dat in leg ɛn an dɛn go bang di sayd wɔl ɛn ɛp i land sef wan.
  
  Drake luk op, di waitress bin de ala nia am. Alis bin luk lɛk se i de aks am.
  
  "So yu grab am, nɔto so?"
  
  "Una wach!"
  
  Di vɛn bin stil de go bifo, i bin de slo bay di sɛkɔn wan, bɔt naw di barɛl fɔ wan gɔn bin de stik kɔmɔt na di pasenja winda we dɛn bin dɔn rol dɔŋ. Alisia duck dɔŋ ɛn kɔba am. May bin rol bak smɔl mɔ. Drake pul in pistɔl ɛn faya siks bulɛt dɛn insay di an we nɔ gɛt bɔdi, di sawnd dɛn lawd wan na di kɔnfyus ples, we rival di kray we di vɛn de ala we de mek pɔsin yɛri. Bo bin dɔn de muf, i bin de rawnd di bak pat na di motoka. Fɔ dɔn, di wil dɛn bin stɔp fɔ tɔn ɛn stɔp. Tebul ɛn chia dɛn we brok bin de kɔmɔt na di hud ɛn ivin di ruf. Drake mek shɔ se di weitress nɔ wund bifo i go bifo, bɔt da tɛm de Bo ɛn May bin dɔn de nia di motoka.
  
  Beau bin brok di drayva in winda ɛn strɛs wit di figa. Mai bin chɛk di say we dɛn de tru di winda we bin brok ɛn afta dat i bin pik di wud we bin skata.
  
  "Nɔ," Drake bigin, in vɔys bin de ala smɔl. "Wi nid-"
  
  Bɔt Mai nɔ bin de insay ɛni maynd fɔ lisin. Bifo dat, i trowe di mekshift wɛpɔn tru di winda wit so pawa dat i lod insɛf tranga wan na di drayva in fɔɛd, ɛn shek insay in ples. Di man in yay rol bak ɛn i stɔp fɔ strɛch wit Beau, di Frɛnchman luk lɛk se i dɔn stɔp.
  
  "A bin rili gɛt am."
  
  Mai bin shrug in ed. "A bin tink se a fɔ ɛp."
  
  "Ɛp?" Drake bin ripit am. "Wi nid at least wan pan dɛn bastard ya we de alayv."
  
  Alis bin ala lawd wan se: "Ɛn pan da not de." "A de fayn, ta. Pan ɔl we i fayn fɔ si yu de sev Wɛndi in weit ɔn."
  
  Drake bit in tong, i no pan sɔm dip lɛvul se Alicia jɔs de mek laf am. Beauregard bin dɔn pul di drayva kɔmɔt na di motoka ɛn i bin de luk insay in poket dɛn. Alicia bin go na di laptɔp we dɛn nɔ bin tɔch mirekul. Di USB drayv dɔn fɔ lod ɛn briŋ bɔku pikchɔ dɛn-pikchɔ dɛn we de ambɔg silva kanista dɛn we mek Drake in blɔd rɔn kol.
  
  We i bin de chɛk di waya ɛn di rilay dɛn, i bin tɔk se: "I tan lɛk di insay pat dɛn na bɔm." "Sɛnd dis to Moore bifo ɛni ɔda tin apin."
  
  Alis bin ledɔm oba di mashin, ɛn tap go.
  
  Drake ɛp di waitress fɔ tinap. "Yu de okay, lov?"
  
  "Mi... a tink so."
  
  "Mint we de tɔk bɔt am." Naw aw yu go mek wi sɔm lasagna?"
  
  "Di chɛf... di chɛf nɔ kam yet." In yay tek di pwɛl pwɛl wit fred.
  
  "Damn, a bin tink se yu jɔs trowe dɛn na di maykrowev."
  
  "Nɔ wɔri". Mai waka ova en put in an pan di waitress in sholda. "Dɛn go bil dɛn bak. Di inshɔrans kɔmni fɔ tek kia ɔf dis."
  
  "A op so".
  
  Drake bit in tong bak, dis tɛm fɔ mek i nɔ swɛ. Yɛs, na bin blɛsin we ɔlman bin stil de blo, bɔt Mash ɛn in kɔmpin dɛn bin stil de pwɛl pipul dɛn layf. Witout wan twinge of kɔnshɛns. Nɔ etik ɛn nɔ wɔri.
  
  I bin tan lɛk se di fon ring tru wan sayk kɔnekshɔn. Dis tɛm Drake ansa di fon.
  
  "Yu stil de kik?"
  
  Mash in vɔys bin mek i want fɔ hit sɔntin, bɔt i bin du am di we we strikt wan we i sabi du in wok. "Wi dɔn fɔwad yu foto dɛn."
  
  "O, i rili fayn. So, wi bin sɔt dis smɔl. A op se yu grap sɔntin fɔ snek we yu de wet, bikɔs dis nɛks pat-wɛl, i go kil yu."
  
  Drake bin kɔf. "Yu no se wi nɔ tɛst yu bɔm yet."
  
  "Ɛn we a yɛri dat, a kin si se yu want fɔ slo tin dɛn we yu de tray fɔ kech. Dis nɔ go apin, mi nyu padi. Dis nɔ kin apin atɔl. Yu polisman ɛn ɛjɛn dɛn, sojaman dɛn ɛn fayaman dɛn kin bi pat pan mashin we dɛn dɔn ɔyl fayn fayn wan, bɔt dɛn stil na mashin, ɛn i kin tek dɛn sɔm tɛm fɔ mek dɛn ebul fɔ spid. So a de yuz dis taim fo tear yu apart. I rili fayn, trɔst mi."
  
  "Wetin di Pythia dɛn kin gɛt frɔm ɔl dis?"
  
  Marsh bin de kray. "O, a tink se yu no se dis vain grup fɔ ragamufin dɛn nɔ tu te yet we dɛn blo. Ɛnitin dɔn ɛva de we rili klia? Na wan siriɔs kil, wan sayko stalker, wan megalomaniac ɛn wan jɛlɔs ɔvalɔd bin de lid dɛn. Dɛn ɔl bin tɔn to di sem pɔsin."
  
  Na dis tɛm ya, Alis bin ledɔm nia Drek. "So tɛl wi - usay dis bastar de?"
  
  "O, nyu gyal pikin. Yu na blant ɔ yu na Eshia? Prɔbably blonde frɔm di we aw i de sawnd. Darling, if a bin no usay i de, a go mek yu skin am layf. Taylɔr Wɛb bin want wan tin ɔltɛm. I lɛf di Paytian dɛn di tɛm we i kam fɔ no usay fɔ fɛn dɛn."
  
  "Uswan bin de na makit?" - Drake aks, naw i de gɛt ɔl tu di tɛm ɛn infɔmeshɔn.
  
  "Dis ples na hive of disgusting, a rait? Imajin ɔl di dil dɛn we dɛn mek de we go afɛkt di wɔl fɔ bɔku bɔku ia."
  
  "Ramses sɛl am sɔntin," Drake se, as i de tray am.
  
  "Yɛs. En a shoh se di triki French sosis pâté don tehl yu wetin i bi. Ɔ yu kin aks am ɔltɛm rayt naw."
  
  So dis bin kɔnfɔm am. Mash bin de wach dɛn, pan ɔl we i nɔ bin gɛt ɛni yay na di rɛstɔrant. Drake sɛn wan shɔt mɛsej to Moore. "Aw yu go tɛl wi usay Wɛb bin go?"
  
  "Wɛl, siriɔs wan, udat a bi, Foks Nyuz? Neks yu go aks mi fo kes."
  
  "A go setul fɔ dis tɛroris ɔn."
  
  "Ɛn bak to di wok we wi de du." Mash bin tɔk dɛn wɔd ya ɛn afta dat i bin tan lɛk se i de ɛnjɔy insɛf, ɛn wantɛm wantɛm i laf. "Sɔri, pɔsin in yon jok. Bɔt naw wi dɔn wit di kɔntrol pat pan di chase. Naw a want fɔ tɛl una wetin a de aks fɔ."
  
  "So jɔs tɛl wi." Alis in vɔys bin tan lɛk se i taya.
  
  "Wetin rili fani bɔt dis? Dis bɔm go bɔm if a nɔ satisfay ɔl. Udat no, mi darling, a kin ivin disayd fɔ gɛt yu."
  
  Insay wan tɛm, i bin tan lɛk se Alis dɔn rɛdi fɔ go, in yay ɛn in fes bin de bɔn sote i bɔn wan fɔrɛst we dɔn dray.
  
  I bin wispa se: "A go lɛk fɔ de wit yu mi wan."
  
  Mach bin stɔp smɔl, dɔn i kɔntinyu kwik kwik wan. "Natural History Museum, twɛnti minit."
  
  Drake bin sɛt in wach. "Ɛn afta dat?"
  
  "Hmmm, wetin?"
  
  "Dis na wan big big tin we dɛn mek fɔ bil."
  
  "O, wel, if yu don mek am dis fa, a go se mek yu strip wan man sekuriti gad we nem Jose Gonzalez. Wan pan wi patna dɛn bin siŋ mi dimand dɛn insay di layn fɔ in jakit las nɛt. Wan ɔrijinal we fɔ transpɔt dɔkyumɛnt dɛn, yes, ɛn we dɛn nɔ go bak to di pɔsin we sɛn dɛn."
  
  Drake nɔ ansa, bɔku pan am bin kɔnfyus.
  
  Mash bin tɔk bak se i gɛt wɔndaful sɛns se: "A no wetin yu de tink." "Wetin mek yu nɔ jɔs sɛn di foto dɛn to yu bay post ɛn mek a no wetin yu want? Wel, mi na pekul pesin. Dɛn tɛl mi se a gɛt tu say, tu maynd ɛn tu fes, bɔt a lɛk fɔ si dɛn as tu difrɛn kwaliti dɛn. Wan pat kɔba, di ɔda wan bɛn. Yu no wetin a min?"
  
  Drake bin kɔf. "Fɔ tru, a no udat yu bi."
  
  "Great, den a no se yu go ɔndastand se we a si yu 4 bɔdi dɛn we dɔn rɔtin insay lɛk sɛvintin minit so, a go fil ɔl tu wɔndaful gladi ɛn a go fil bad bad wan. Wit yu. Ɛn naw, gudbai."
  
  Di layn bin go day. Drake klik pan in wach.
  
  Twɛnti minit.
  
  
  CHAPTER TWƐLV
  
  
  Hayden ɛn Kinimaka bin spɛn tɛm wit Ramses. I bin tan lɛk se di Tɛroris Prins nɔ de na in ples na in siks fut skwea sɛl: i dɔti, i nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk ɛn pan ɔl we i klia se i taya, i de waka go bifo ɛn biɛn lɛk layɔn we de na kech. Hayden put in bɔdi klos, chɛk in Glɔk ɛn spay bulɛt dɛn, ɛn aks Mano fɔ du di sem tin. Frɔm naw, chans nɔ go de. Ramses ɛn Mach ɔl tu bin tɔn to tu smat fɔ mek dɛn nɔ tek am bɛtɛ.
  
  Sɔntɛm di lay lay stori we di tɛroris dɛn bin de tɔk na bin jɔs usay i bin want fɔ de.
  
  Hayden bin dawt am, i bin dawt am bad bad wan. Di fɛt we bin de insay di kast ɛn di day we in bɔdi gad bin day bad bad wan bin sho aw i bin want fɔ rɔnawe. Dɔn bak, yu tink se in gudnem bin pwɛl? Yu nɔ tink se i fɔ rili want fɔ mek di say we dɔn pwɛl? Sɔntɛm, bɔt mɔtalman nɔ bin pwɛl te i nɔ ebul fɔ bil bak. Hayden bin de wach am we i de waka as Kinimaka de kam wit wan plastic chia fɔ dɛn.
  
  Hayden bin tɔk se: "Nyuklia wɛpɔn dɛn de na dis siti. "We a shɔ se yu no sins yu mek wan dil wit Taylɔr Wɛb ɛn Julian Mash. Yu de na dis siti, ɛn if di tɛm kam, wi go mek shɔ se yu nɔ de ɔnda grɔn. Of course yu folowa dem no sabi se wi get yu..." Shi let am hang rait de.
  
  Ramses bin stɔp, i bin de luk am wit taya yay. "Yu min, fɔ tru, na lay lay tin usay mi pipul dɛn go kil Mash jisnɔ, tek rispɔnsibiliti fɔ di bɔm ɛn bɔn am. Yu fɔ no dis frɔm Wɛb ɛn in bɔdi gad, bikɔs na dɛn nɔmɔ bin no. Ɛn una no bak se dɛn jɔs de wet fɔ wetin a tɛl dɛn fɔ du." I nɔd, lɛk se i de tɔk to insɛf.
  
  Hayden bin wet. Ramses bin gɛt sɛns, bɔt dat nɔ bin min se i nɔ bin fɔ dɔn stɔp.
  
  Ramses bin tɔk se: "Dɛn go bɔm. "Dɛn go disayd fɔ dɛnsɛf."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Wi kin mek yu las awa dɛn we yu nɔ go ebul fɔ bia."
  
  Ramses bin se: "Yu nɔ go ebul mek a kansel dis." "Ivin tru di we aw dɛn de mek dɛn sɔfa. A nɔ go stɔp dis bɔm."
  
  "Wetin yu want?" Hayden bin aks.
  
  "Nɛgoshieshɔn go de."
  
  I bin stɔdi am, ɛn i bin de luk gud wan na di nyu wɔl ɛnimi in fes. Dɛn pipul ya nɔ bin want natin fɔ pe bak, dɛn nɔ bin want fɔ tɔk, ɛn dɛn bin biliv se day na jɔs wan stɛp fɔ go to sɔm semblance of Heaven. Usay dis de lɛf wi?
  
  Fɔ tru, usay? I bin de fumble fɔ in wɛpɔn. I bin tɔk se: "Pɔsin we nɔ want natin pas fɔ kil bɔku pipul dɛn, i izi fɔ dil wit." "Wit bulɛt na in ed."
  
  Ramses bin pres in fes to di bar dɛn. "Den go bifo, Wɛstɛn bitch."
  
  Hayden nɔ bin nid fɔ bi ɛkspɛkt fɔ rid di madnɛs ɛn di zil we bin de shayn na dɛn yay dɛn we nɔ gɛt sol. I nɔ tɔk ɔda wɔd, i chenj di tɔpik ɛn kɔmɔt na di rum, ɛn tek tɛm lɔk di domɔt we de na do biɛn am.
  
  Yu nɔ go ɛva ebul fɔ tek tɛm tumɔs.
  
  Insay di nɛks rum, na bin Rɔbɔt Prays in sɛl. I bin dɔn gɛt permishɔn fɔ kip di sɛktri ya bikɔs ɔf di trɛtin we bin de kam ɛn di wok we i go du pan am. We in ɛn Kinimaka go insay di rum, Prays gi am wan prawd luk.
  
  "Wetin yu no bɔt di bɔm?" - i aks. "Ɛn wetin mek yu bin de na di Amazɔn, de go na di tɛroris baza?"
  
  Prays bin sidɔm na in bɔnk. "A nid lɔya. Ɛn wetin yu min? Bɔm?"
  
  Hayden bin tɔk se: "Nyuklia bɔm. "Na ya na Nyu Yɔk. Help yusef, yu pies of shit. Ɛp yusɛf naw bay we yu tɛl wi wetin yu no."
  
  "Siriɔs". Price in yay dɛn bin opin. "A no sabi enitin".
  
  "Yu kɔmit treyson," Kinimaka se, as i de muv in bɔdi nia di kamɛra. "Na so yu want mek pipul dɛn mɛmba yu? Epitaph fɔ yu granpikin dɛn. Ɔ yu go lɛk fɔ mek pipul dɛn no yu as di pɔsin we ripɛnt we ɛp fɔ sev Nyu Yɔk?"
  
  "I nɔ mata aw yu tɔk am swit," Prays in vɔys bin de rɔtin lɛk snek we kɔyl. "A no tek pat fo eni negoshieshon abaut di "bomb" and a no sabi enitin. Naw duya, mi lɔya."
  
  Hayden bin tɔk se: "A go gi yu sɔm tɛm." "Den a go put Ramses en yu togeda, fo di sem sel. Yu kin fɛt dis. Lɛ wi si udat de tɔk fɔs. I go lɛk fɔ day pas fɔ liv, ɛn i want fɔ tek ɛni sol we gɛt layf wit am. Yu? Jɔs mek shɔ se yu nɔ kil yusɛf."
  
  I bin tan lɛk se Prays bin vɛks bikɔs ɔf at le sɔm pan di wɔd dɛn we i bin tɔk. "We yu nɔ gɛt lɔya?"
  
  Hayden bin tɔn rawnd. "Fuk yu."
  
  Di sɛktri bin de kia fɔ am. Hayden lɔk am insay ɛn afta dat i tɔn to Mano. "Ɛni aydia dɛn de?"
  
  "A de wanda if Webb de involv fo dis. I dɔn bi figa ed ɔl di tɛm."
  
  "Nɔto dis tɛm, Mano. Webb no ivin de afta wi igen. A shɔ se na ɔl Ramses ɛn Mach."
  
  "So wetin go apin nɛks?"
  
  Hayden se, "A nɔ no aw ɔda we wi go ɛp Drake ɛn di man dɛn." "Di tim don de fo midul of ol dis. Homeland tek kia ɔf ɔl ɔda tin, frɔm di polisman dɛn we de kik dɔŋ domɔt, to di spay dɛn we de ayd biɛn dɛn kɔsh we dɛn dɔn wok tranga wan, to di ami bil-ap ɛn di kam we NEST, di Nyuklia Imejɛnsi Sɔpɔt Tim, kam. Polis de evriwe, wit evritin we dem get. Sappers de pan ay alert. Wi fɔ fɛn we fɔ brok Ramses."
  
  "Yu si am." Aw yu go brok man we nɔ bisin if i de alayv ɔ i day?"
  
  Hayden bin stɔp wit wamat. "Wi fɔ tray. Ɔ yu go lɛk fɔ jɔs giv ɔp? Ɔlman gɛt sɔntin we de mek i want fɔ du sɔntin. Dis wom kin bisin bɔt sɔntin. In jɛntri, in layf, in famili we ayd? Sɔntin go mɔs de we wi go du fɔ ɛp."
  
  Kinimaka bin wish se dɛn go kɔl Karin Blɛk in kɔmpyuta ɛkspɛriɛns, bɔt di uman bin stil kech pan in Fɔt Brag gɔvmɛnt. "Lɛ wi go luk fɔ wok."
  
  "Ɛn pre fɔ mek wi gɛt tɛm."
  
  "Dem de wet fo Ramses to giv di go-ahead. Wi get som taim."
  
  "Yu yɛri am fayn lɛk aw a yɛri am, Mano. I nɔ tu te, dɛn go kil Mash ɛn blo am."
  
  
  CHAPTER TƐTIN
  
  
  Dahl bin de lisin to kɔmyunikeshɔn mɛsej dɛn we nɔ gri wit dɛnsɛf as Smit bin de drayv dɛn motoka na di strit dɛn we bin ful-ɔp na Manɛtan we bin ful-ɔp wit pipul dɛn. Laki, dɛn nɔ bin nid fɔ go fa, ɛn nɔto ɔl di kɔnkrit at dɛn bin blok ɔl. I bin tan lɛk se di ɔl tim fɔ infɔmant dɛn bin de insay, frɔm di snitch we smɔl pas ɔl na di slum to di richest, kruk biliyan ɛn ɔlman we de bitwin. Dis bin mek bɔku bɔku ripɔt dɛn we nɔ gri wit dɛnsɛf, bɔt na os dɛn bin du ɔl wetin dɛn ebul fɔ separet di wan dɛn we dɛn kin abop pan frɔm di wan dɛn we nɔ gri wit wetin dɛn de tɔk.
  
  Moore bin tɛl Dahl tru in iapik se: "Tu pan di sɛl dɛn we dɛn sabi gɛt tayt padi biznɛs wit wan moskɛt we de nia de." Na in bin de dikte di adrɛs. "Wi gɛt ɔndakɔva ɛjɛn de, pan ɔl we i rili nyu. Se dis ples dɔn de ayd ɔl di de."
  
  Dahl nɔ bin ɛva bi pɔsin we ebul fɔ tek ɛnitin. "Wetin dis rili min insay moskɛt tɛminɔlɔji?"
  
  "Wetin i min? Dat min se, damn am, go de ɛn klin aut at least wan pan Ramses in sɛl dɛn."
  
  "Sivik ɛnjɔymɛnt?"
  
  "Nɔto bɔku tin de fɔ tɔk bɔt. Bɔt ɛnibɔdi we de de, i nɔ go izi fɔ mek i pre. Sɔch ɔl di yutiliti rum dɛn ɛn di chamba dɛn we de ɔnda grɔn. Ɛn una rɛdi. Mi bɔyfrɛn nɔ kin mek mistek bɔku tɛm, ɛn a kin abop pan in intuition pan dis."
  
  Dal bin rilay di infɔmeshɔn ɛn put di kɔdinɛt dɛn insay di GPS. Laki se, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn rich ɔp di moskɛt, ɛn Smit tɔn di stiarin to di kɔba.
  
  Lauren bin tɔk se: "Providɛns.
  
  "Di nem we a gi mi ol katana." Kensi bin swɛt, i mɛmba.
  
  Dahl bin tayt di bɔkul dɛn na in vest. "Wi don redi? Di sem sistɛm. Wi de strayk tranga wan ɛn fast, pipul dɛn. Nɔ sɔri-at nɔ go de".
  
  Smit bin ɔf di injin. "No prɔblɛm nɔ de wit mi."
  
  Mɔnin stil grit dɛn as dɛn de klaym kɔmɔt na di motoka ɛn fɛn di moskɛt we de na di ɔdasay na di strit. Klostu de, wan rɛd ɛn wayt vent bin de wit stim we bin de kɔmɔt. Di bildin we de na wan intasekshɔn, bin layn ɔl tu di strit dɛn, in winda dɛn we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ dɛn ɛn in lɔng lɔng fes pat pan di kɔmyuniti. Na di ruf fɔ di bildin, wan smɔl minaret bin tinap, we bin strenj ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i shayn pan di bakgrɔn fɔ di kɔnkrit fes dɛn we bin de rawnd am. Di say we dɛn bin de go insay frɔm di strit bin pas tru wan glas domɔt.
  
  Dahl bin tɔk se: "Wi de go insay." "Naw muf."
  
  Dɛn bin mekɔp dɛn maynd fɔ krɔs di rod, ɛn stɔp trafik wit dɛn an dɛn we dɛn es. If dɛn stɔp naw, dat kin mek dɛn lɔs ɔltin.
  
  Smit bin kɔmɛnt se: "Great ples. "I at fɔ fɛn wan grup we gɛt maynd fɔ du dat."
  
  Dahl bin kɔntakt Moore. "Wi de in ples." Yu gɛt ɛni ɔda tin fɔ wi?"
  
  "Yɛs. Mi man mek a biliv se di kamɛra dɛn de ɔnda grɔn. I dɔn nia fɔ lɛ dɛn tek am, bɔt i nɔ de nia fɔ ɛp wi tide."
  
  Dahl bin rilay di nyus as dɛn krɔs ɔda saydwɔk ɛn push opin di moskɛt in frɔnt domɔt dɛn. We dɛn sɛns bin dɔn go ɔp, dɛn bin de muf insay smɔl smɔl, ɛn dɛn yay bin de ajɔst to di layt we bin de shayn smɔl. Di wayt wɔl ɛn siling bin de sho di layt, wit gold layt fiks ɛn wan kap we gɛt rɛd ɛn gold pɔtn. Ɔl dis bin de biɛn di say usay dɛn de rɛjista, usay di man bin de luk dɛn wit saspek we i nɔ bin de tink bɔt.
  
  "A kin ɛp yu?"
  
  Dahl sho in SPEAR ID. "Yɛs, padi, yu kin ebul. Yu kin kɛr wi go na yu sikrit ɔndagrɔn ɛntrɛ."
  
  I bin tan lɛk se di pɔsin we bin de wɛlkɔm di pipul dɛn bin kɔnfyus. "Wetin na dis, na jok?"
  
  Dahl es in an se: "Muf go na sayd."
  
  "Ei, a nɔ go ebul fɔ mek yu-"
  
  Dahl es di man es in shit ɛn put am na di kɔnta. "A tink se a se step aside."
  
  Di tim bin pas kwik kwik wan ɛn go insay di men bildin na di moskɛt. Di eria bin ɛmti ɛn di domɔt dɛn na di bak bin lɔk. Dahl bin wet fɔ kɔva frɔm Smit ɛn Kɛnzi ɛn afta dat i kik dɛn tu tɛm. Di wud split ɛn di panɛl dɛn fɔdɔm na grɔn. Da tɛm de, dɛn yɛri nɔys ɛn krawd frɔm di fɔya we bin de biɛn. Di tim bin tek pozishɔn, ɛn dɛn bin de kɔba di teritɔri. Tri sɛkɔn pas, dɔn di spɛshal fɔs kɔmanda in fes ɛn ɛlmɛt kɔmɔt biɛn di sayd wɔl.
  
  "Yu na Dal?"
  
  Di Swidan man bin de laf. "Yɛs?"
  
  "Moore bin sɛn wi. BƆKS. Wi de ya fɔ sɔpɔt yu gem."
  
  "Wi ple?"
  
  "Yɛs. Nyu infɔmeshɔn. Yu de in di rong damn mosque, en dem dig in priti dip. I go tek frɔntal atak fɔ knock dɛn aut. En wi de aim fo di fut dem."
  
  Dahl nɔ bin lɛk am, bɔt i bin ɔndastand di we aw dɛn de du am, di ɛtikɛt fɔ wok ya. I nɔ bin at fɔ si se di spɛshal fɔs dɛn dɔn ɔlrɛdi gɛt bɛtɛ ples.
  
  Dahl bin tɔk se: "Sho di we.
  
  "Wi na. Di kɔrɛkt moskɛt de na di ɔdasay na di rod."
  
  "Na di ɔda say..." Dahl swɛ. "GPS bullshit na fɔ du am."
  
  "Dɛn rili de nia dɛnsɛf." Di ɔfisa bin shrug in ed. "Ɛn da Inglish swɛ de de mek pɔsin in at gladi, bɔt nɔto tɛm fɔ mek wi muv wi dɛm dɔnki?"
  
  Minit pas as di tims miks and fom reid pati as dem kross di rod bak. We dɛn dɔn gɛda dɛn, dɛn nɔ bin west ɔda tɛm. Wan ful-skel atak bin bigin. Di man dɛn atak di frɔnt pat na di bildin, nak di domɔt dɛn ɛn brok insay di lɔbi. Wan sɛkɔn wef bin pas tru dɛn, ɛn i bin de fan fɔ go luk fɔ di say dɛn we dɛn bin dɔn tɛl dɛn bɔt. Wans dɛn dɔn fɛn di blu domɔt, di man put wan bɔm chaj pan am ɛn blo am. Wan bɔm bin bɔn, we bin big pas aw Dahl bin de tink, bɔt i bin gɛt wan rayus we di spɛshal fɔs dɛn bin de kɔnt pan klia wan.
  
  Di lida tɛl am se: "Bɔbi trap." "Dɛn go mɔs de."
  
  Di Swidan swɛt izi smɔl, i dɔn ɔlrɛdi no di valyu we ɔndakɔva ɛjɛn dɛn gɛt ɛn naw i nɔ fɔgɛt fɔ gi dɛn wetin dɛn fɔ du. Di wok we dɛn bin de du ɔnda kɔva na bin wan pan di we aw polis dɛn bin de du tin we nɔ izi fɔ du ɛn we bin rili bad. Dis na bin wan ɛjɛn we nɔ bin bɔku ɛn we gɛt valyu we bin ebul fɔ go insay di ɛnimi dɛn ɛn dat bin mek i sev pipul dɛn layf.
  
  Di spɛshal sojaman dɛn bin go insay di rum we bin dɔn lɛf smɔl fɔ pwɛl, dɔn dɛn tɔn to di domɔt we de fa. I bin opin ɛn i bin kɔba wetin klia wan na di say we dɛn de go insay di bɛsin. As di fɔs man de kam nia, shot dɛn bin de ring frɔm dɔŋ ɛn wan bulɛt bin rikochɛt akɔdin to di rum.
  
  Dahl bin luk Kensi. "Ɛni aydia dɛn de?"
  
  "Yu de aks mi? Wetin du?"
  
  "Sɔntɛm na bikɔs a kin imajin se yusɛf gɛt rum lɛk dis."
  
  "Nɔ bit rawnd di bush, damn am, Dal, okay? Mi no bi yu pet smuggler. A jɔs de ya bikɔs... bikɔs-"
  
  "Yɛs, wetin mek yu de ya?"
  
  "A go rili lɛk fɔ no. Sɔntɛm a fɔ kɔmɔt..." I shem, dɔn i swɛt. "Lisin, sɔntɛm ɔda we de fɔ go insay. Wan smat kriminal nɔ go go dɔŋ de if i nɔ gɛt rod fɔ rɔnawe we pɔsin kin abop pan. Bɔt wit rial tɛroris sɛl dɛn? Udat no wit dɛn kayn bastar dɛn ya we de kil dɛnsɛf?"
  
  Di spɛshal fɔs kɔmanda we sidɔm nia am se: "Wi nɔ gɛt tɛm fɔ tink." "Na rolabol fɔ dɛn man ya."
  
  Dahl bin de wach as di tim pul dɛn flashbang grenade dɛn we dɛn de tink bɔt Kenzi in wɔd dɛn. I bin biliv tranga wan bay wilful, ɛn i bin biliv se biɛn dɛn, na at we bisin bɔt ɔda pipul dɛn, ɔ at ɔl di wan dɛn we dɔn brok brok. Kensi bin nid somtin fo helep put dis pies dem togeda - bot hau long shi go sech witout los ol op? Sɔntɛm dis ship dɔn ɔlrɛdi pwɛl.
  
  Di SWAT tim signal se dem don redi and den unleash wan krayzi fom of inferno yuz wan wud lada. We di grenade dɛn bounce dɔŋ ɛn afta dat dɛn bɔm, di tim dɛn tek di lid, Dahl push di kɔmanda fɔ pol pozishɔn.
  
  Smith bin push pas. "Muv yu bɔt dɛn."
  
  We dɛn rɔn go dɔŋ, dɛn mit dɛn wantɛm wantɛm wit mashin gɔn faya. Dahl bin si di dɔti flo, di tebul leg dɛn, ɛn di bɔks dɛn we gɛt wɛpɔn bifo i slayv dɔŋ 4 flɔ dɛn we de fala bay wilful, drɔ in pistɔl ɛn faya bak. Smit twist bifo am, slayv go dɔŋ ɛn kray go na di sayd. Di SWAT tim advans frɔm biɛn, kray ɛn nɔ flinch na di layn fɔ faya. Di bulɛt dɛn bin de kam bak shot afta shot, voli dɛn we de kil pipul dɛn bin de chuk di bɛsin ɛn chɛr pis dɛn kɔmɔt na di tik tik wɔl dɛn. We Dahl bin hit di grɔn na di bottom, i bin gladi fɔ di skript wantɛm wantɛm.
  
  Fo sɛl mɛmba dɛn bin de ya, we bin mach wetin dɛn bin dɔn si na di sɛl we bin de bifo. Tri bin de na dɛn ni, blɔd bin de kɔmɔt na dɛn yes, ɛn dɛn bin de pres dɛn an dɛn na dɛn fɔɛd, ɛn di nɔmba 4 wan bin tan lɛk se i nɔ gɛt ɛni bad bad tin ɛn i bin de faya bad bad wan pan di wan dɛn we bin atak am. Sɔntɛm tri ɔda pipul dɛn bin de kɔba am, bɔt wantɛm wantɛm Dahl bin fɛn we fɔ gɛt prizina we de alayv ɛn i bin aim di pɔsin we shot am.
  
  "Oh no!" Di lida fɔ di spɛshal fɔs dɛn rɔsh pas am we i nɔ ebul fɔ ɛksplen.
  
  "Eh!" Dahl bin kɔl am. "Wetin-"
  
  Insay di midst ɔf di wɔs kayn ɛl, na di wan dɛn nɔmɔ we dɔn ɛkspiriɛns am bifo kin du sɔntin we dɛn nɔ stɔp. Di lida fɔ di spɛshal ami bin notis di sayn klia wan, we na sɔntin we i sabi, ɛn i bin jɔs de tink bɔt in kɔmpin dɛn layf. As Dahl de pul in yon triga, i si di tɛroris drɔp wan grenade we gɛt lod frɔm wan an ɛn trowe in wɛpɔn wit di ɔda an.
  
  "Fɔ Ramsɛs!" - i ala.
  
  Di bɛsin na bin day trap, na bin smɔl rum usay dɛn tin ya bin de mek dɛn want fɔ it. Ɔda trap dɛn de we skata rawnd di rum, trap dɛn we go trig we shrapnel bɔm. Dahl shot di terorist bitwin di ai, no mata se i bin no se di jes na purely akademik - i no bin go sev dem.
  
  Nɔto insay dis smɔl rum we gɛt brik wɔl, we kramp, as di las sɛkɔn dɛn de kɔnt dɔŋ bifo di grenade bɔm.
  
  
  CHAPTER FƆTIN
  
  
  Dahl bin si di wɔl de go insay daknɛs. I bin si aw tɛm de slo te i kray, aw dɛn de mɛzhɔ di bit we ɛvri at we gɛt layf de bit insay tɛm dɛn we nɔ gɛt ɛnd. As di grenade de bounce, de rayz dɔst ɛn dɔti frɔm di flɔ insay wan smɔl mɔs klawd, in bulɛt go insay di tɛroris in skel, i de rɔtin rawnd bifo i bɔs kɔmɔt na in bak ɛn nak di wɔl midul wan big wata we gɛt blɔd. Di bɔdi wik, layf dɔn ɔlrɛdi go. Di grenade fɔdɔm fɔ sɛkɔn rikochet, ɛn Dahl bigin fɔ muv di gɔn kɔmɔt nia in fes.
  
  Sekɔnd dɛn we gɛt valyu bin lɛf.
  
  Di tri tɛroris dɛn bin stil de nil dɔŋ, dɛn bin de kray ɛn dɛn bin dɔn win dɛn, ɛn dɛn nɔ bin si wetin de kam. Di spɛshal fɔs man dɛn bin de tray fɔ stɔp dɛn impuls ɔ klaym bak ɔp di stɛp dɛn.
  
  Smit tɔn in yay to Dahl, di las vishɔn na in layf.
  
  Dahl bin no se Kensi, Lauren, ɛn Yorgi bin de ɔp di stej, ɛn fɔ smɔl tɛm i bin op se dɛn de fa frɔm di say we di ples bin de.
  
  En yet, dis na ol fo mi pikin dem...
  
  Di grenade bin bɔm we di sɛkɔn rikochɛt bin de ɔp, di sawnd bin lawd pas ɔl di sawnd we di Swidan man bin dɔn ɛva yɛri fɔ smɔl tɛm. Dɔn ɔl di sawnd dɛn day wantɛm wantɛm as di tinkin nɔ de igen...
  
  In yay bin de bifo ɛn i nɔ bin biliv wetin dɛn de si.
  
  Di SWAT lida bin rɔn as fast as i ebul, i no wetin de kam ɛn i bin mekɔp in maynd fɔ sev bɔku pipul dɛn, ɛn wantɛm wantɛm i kam fɔ no se na in nɔmɔ go ebul fɔ du am. Di rɔn we i rɔn bin es am ɔp di grenade, we mek i fɔdɔm dairekt pan am wan split sɛkɔn bifo i bɔm. Tru Kevlar, bɔdi ɛn bon, i bɔn, bɔt i nɔ bin nak di wan dɛn we tinap, chen to dɛn ples na di rum. Dɛn bin stɔp di bɔm ɛn afta dat i day dɔŋ.
  
  Dahl bin klia in trot, i nɔ bin ebul fɔ biliv in yon yay. Di dedikeshɔn we in kɔleja dɛn bin de gi am bin de put am dɔŋ ɔltɛm, bɔt dis bin de pan ɔda lɛvul.
  
  A nɔ bin... A nɔ bin ivin no in nem.
  
  Ɛn pan ɔl dat, di tɛroris dɛn bin nil dɔŋ bifo am.
  
  Dahl bin rɔn dɔŋ di las stɛp dɛn, kray wata bin de mek in yay nɔ klia ivin we i de kik di tri man dɛn na dɛn bak. Smit bin chɛr dɛn jakit. No vest we de bɔn nɔ bin de fɔ si, bɔt wan man bin de fom na in mɔt ivin as Smit bin nil dɔŋ nia am. Di ɔda wan bin de rɔtin bikɔs i bin de fil pen. Dɛn bin pin di tɔd wan na grɔn, ɛn i nɔ bin de muv. Dahl mit di man in bad bad luk, lɛk polar kap, wit in yon et. Kenzi waka ova ɛn kech di Swidan in atɛnshɔn, i luk Dahl, in blu yay dɛn we tan lɛk ays so klia, kol ɛn ful-ɔp wit imɔshɔn dat i tan lɛk big big land we de thaw, ɛn i tɔk di wangren wɔd dɛn we i go tɔk na in mɔt.
  
  "I sev wi bay we i sakrifays insɛf. Mi... A fil so flaw, so deplorable kompare to am."
  
  Dahl, insay ɔl in tɛm, nɔ ɛva si se i nɔ ebul fɔ kɔmɛnt. I bin du am naw.
  
  Smit bin luk fɔ ɔl di tri man dɛn, i fɛn mɔ grenade, bulɛt ɛn smɔl gɔn dɛn. Di pepa dɛn ɛn not dɛn we bin de na di pɔkit dɛn bin krɔs, so di man dɛn we bin gɛda bigin fɔ luk insay dɛn.
  
  Ɔda wan dɛn bin kam nia dɛn lida we bin dɔn fɔdɔm, ɛn butu dɛn ed. Wan man nil dɔŋ ɛn es in an fɔ tɔch di ɔfisa in bak.
  
  Di tɔd tɛroris day, ilɛk us pɔyzin i tek, i jɔs tek lɔng tɛm fɔ mek di pɔyzin bigin fɔ wok pas in kɔleja dɛn. Dahl bin de wach am wit ɔl in at. We in iapik bin de bip ɛn Moore in vɔys ful-ɔp in ed, i lisin bɔt i nɔ bin ebul fɔ tink bɔt ansa.
  
  Moore bin tɛl am se: "Fayv kamɛra dɛn. "Wi sos dem don fain out se Ramses get onli faiv kamera. Yu don fes tu, we lef tri lef. Yu geht eni nyu infomehshon fo mi, Dal? Adu? Yu de? Wetin di ɛl de apin?"
  
  Krayzi Swede bin pres wan smɔl bɔtin we mek Moore nɔ tɔk. I bin want fɔ sho se i rɛspɛkt am kwayɛt wan fɔ at le sɔm sɛkɔn dɛn. Lɛk ɔl di man ɛn uman dɛn we de dɔŋ de, na bikɔs wan man bin sakrifays bɔku bɔku tin dɛn nɔmɔ i bin sev. Dis man nɔ go ɛva si de layt ɔ di san we de go dɔŋ igen, ɔ fil di wam briz we de blo na in fes. Dahl go ɛkspiriɛns am fɔ am.
  
  As lɔng as i bin de alayv.
  
  
  CHAPTER FIFTIN
  
  
  Sɛvintin minit.
  
  Drake fala Bo in lid, kot lef pan 59th ɛn hed stret insay di chaos we na bin Columbus Circle. Flag dɛn bin de flay frɔm di bildin dɛn na in lɛft, ɛn na in raytan, wan grɔn we gɛt tik dɛn bin de. Bifo dɛn, wan apatmɛnt bildin bin tinap, bɔku pan dɛn na glas dɛn mek am, ɛn in winda dɛn bin de shayn fayn fayn wan bikɔs di san we bin stil de kɔmɔt bin de shayn. Di yɔlɔ taksi pul ova to di sayd fɔ di rod, in drayva bin de ɛkspɛkt fɔ si 4 sprinta dɛn we drɛs fayn de rɔn dɔŋ di saydwɔk biɛn am, bɔt Beau nɔ gi di man sɛkɔn luk. Di sɛklɔ na bin wan big kɔnkrit ples wit wata we de fɔdɔm, statu dɛn ɛn ples fɔ sidɔm. Turist dɛn bin de waka waka ya ɛn de, dɛn bin de pak dɛn bakpak dɛn bak ɛn drink wata. Drake kɔt di midul pan di grup we gɛt atlet dɛn we bin de swet, dɔn i rɔn ɔnda di tik dɛn we bin de gi at le smɔl shed.
  
  Nɔto di yay dɛn we de luk fɔ yu.
  
  Di difrɛns bitwin di harsh, hectic strit dɛn wit dɛn bɔku ekstrem - majestic, cluttered skyscrapers we de fɛt fɔ ples bitwin di tradishɔnal chɔch dɛn along di grid - ɛn di absolyut pis ɛn sereniti we bin de rul na di grin we de na in raytan ful Drake wit wan sɛns fɔ no rialiti. Aw dis ples bin kray? Aw dis na drim? Di difrɛns dɛn bin rili bad we wi nɔ go ebul fɔ imajin.
  
  I bin de wɔnda aw Mash bin de wach dɛn gud gud wan, bɔt i nɔ bin de tink tumɔs. Dis kin mek pɔsin day. We dɛn kam bak na os, dɛn bin ivin de tray naw fɔ fɛn di chanɛl so dat dɛn go ebul fɔ tray fɔ no usay i kɔmɔt.
  
  Di brayt ɔb bin tɔn smɔl smɔl to di lɛft as di grup de spid. Alicia ɛn May bin de rɔn klos biɛn, dɛn bin de wach bɔt dɛn nɔ bin ebul fɔ yuz ɔl wetin dɛn ebul fɔ du dis spid. Di ɛnimi kin de ɛnisay, ɛnibɔdi. Wan sidan we bin de pas we gɛt tint winda dɛn bin nid fɔ luk gud wan, bɔt i bin lɔs fa fawe.
  
  Drake bin chɛk di tɛm. Ilɛvin minit lɛf.
  
  Ɛn yet di tɛm dɛn bin de tik pas, sɛkɔn bay sɛkɔn. Bo slo as wan layt grey bildin we Drake no wantɛm wantɛm apia oba di rod. I bin stil de rɔn, i tɔn to Alis ɛn May. "Na di sem bildin we wi bin fɛt di tɛm we di stori de wit Odin. Damn, i tan lɛk se wan layf dɔn pas."
  
  "Di ɛlikopta nɔ bin hit di sayd?" Alis bin aks.
  
  "Oh yeah, ɛn wan Tyrannosaurus Rex bin atak wi."
  
  Di Natural History Museum bin tan lɛk se i smɔl we yu kɔmpia am wit dis angle, na mistek if ɛni wan de. Stɛp dɛn bin de we de kɔmɔt na di saydwɔk to di domɔt dɛn we de bifo, ɛn naw dɛn ful-ɔp wit wan grup fɔ turis dɛn. Dizil ɛn petrol we miks smel bin atak dɛn we dɛn stɔp na di sayd we di rod de. Di nɔys we di injin dɛn bin de mek, di ɔn dɛn we bin de blo, ɛn di ala ala wan wan tɛm bin stil de mek dɛn fil bad, bɔt at ɔl, bɔku trafik bin de rawnd ya.
  
  Alis bin tɔk se: "Nɔ stɔp naw. "Wi nɔ gɛt ɛni aydia usay di sikyɔriti go de."
  
  Drake bin tray fɔ stɔp trafik ɛn alaw dɛn fɔ krɔs. "Lɛ wi op se i nɔ se i sik."
  
  Laki se trafik nɔ bin bɔku ɛn di grup bin ebul fɔ krɔs di rod kwik kwik wan. Wans dɛn rich dɔŋ di stɛp dɛn na di myuziɔm, dɛn bigin fɔ klaym, bɔt wantɛm wantɛm dɛn stɔp we dɛn yɛri wan lawd swɛt we taya dɛn de ala biɛn dɛn.
  
  Drake bin tink se: Sɛvin minit.
  
  Dɛn bin bi say we dɛn nɔ bin ebul fɔ kɔntrol dɛn. Fo man dɛn jomp kɔmɔt na di motoka, rayf dɛn bin rɛdi. Drake bin tray fɔ rɔnawe, i jomp kɔmɔt nia di domɔt dɛn na di myuziɔm ɛn skata di wan dɛn we bin de kam waka de. Bo drɔ in wɛpɔn kwik kwik wan ɛn tek aim pan di ɛnimi. Shot dɛn bin de ring. Skrim dɛn bin chɛr di mɔnin to shred.
  
  Drake jomp ay ɛn trowe wan lɔw panch, i de rɔl as i de nak di pawaful rod ɛn i nɔ pe atɛnshɔn to di pen usay in sholda bin dɔn tek di ful fɔs pan in bɔdi. Di pɔsin we atak di pɔsin jomp pan di hud fɔ di sidan ɛn i bin dɔn ɔlrɛdi ol Mai wit gɔn. Drake rol go to di motoka ɛn afta dat i tinap, fɔtunate wan i bin de nia di rayf in an. I es in an, i bin bi mɔ trɛtin ɛn i bin de aks fɔ mek dɛn pe atɛnshɔn to am.
  
  Alisia duv di ɔda we, i klia di stɛp dɛn ɛn put di ɛkwistrian statu we Tiodor Ruzvelt bin mek bitwin am ɛn di wan dɛn we bin atak am. Bɔt pan ɔl dat, dɛn bin de faya, di bulɛt dɛn bin de krach pan di brɔnz we dɛn bin de kɔt. Alis pul in wɛpɔn ɛn slip rawnd di ɔda say. Di tu man dɛn bin de ɔp di motoka dɛn naw, ɛn dɛn bin de mek pafɛkt target dɛn. Sivilian dɛn bin rɔn go ɔlsay, ɛn dɛn bin de klin di eria. I tek aim pan di tɛroris, we fɔdɔm na in ni, bɔt wan kɔntinyu strim we in faya de muf kam to am, we fos am fɔ tek kɔva.
  
  May ɛn Bo bin swɛt insay wan smɔl ak we gɛt indent nia di men ɛntrɛ na di myuziɔm, ɛn dɛn bin gɛda tayt tayt wan fɔ avɔyd di bulɛt dɛn we bin de rip dɛn we fɔ pas na di ston wok. Beau bin tinap fes di wɔl, i nɔ bin ebul fɔ muf, bɔt May bin de luk na do, in bak tɔn to di Frɛnchman.
  
  "Dis na... awkward," Beauregard kɔmplen.
  
  Mai ansa se: "Ɛn i rili laki se yu tan lɛk lid." I stɔp in ed ɛn faya wan voli. "Yu no, we wi bin mit yu fɔ di fɔstɛm, i bin tan lɛk se bɔku tɛm yu kin kray bitwin krak krak dɛn na di wɔl dɛn."
  
  "Dat go ɛp mi rayt naw."
  
  "Lɛk smok." Mai ledɔm bak, i de tɔn bak wit faya. Di bulɛt dɛn bin de tray fɔ no wan rod we de ɔp in ed.
  
  "Wi kin muf?"
  
  "Nɔto pas nɔmɔ dɛn want fɔ mek dɛn pan yu."
  
  Drake bin kam fɔ no se i nɔ gɛt tɛm fɔ yuz in yon wɛpɔn, so i tray fɔ ambɔg in ɛnimi in wɛpɔn. I rialize tu let se i nɔ ebul fɔ rich to am - di man tu ay - ɛn afta dat i si di barɛl tɔn to am.
  
  Nɔsay nɔ de fɔ go.
  
  Instinkt bin de chuk am lɛk mishɔl. We i tɔn bak, i kik di motoka winda, brok di glas, dɔn i duv insay jɔs lɛk aw di tɛroris opin faya. Biɛn am, di rod bin de fom. Drake swɛt tru di gap insay di drayva in sit, di lɛda bin de krak, di shep we di sit dɛn gɛt bin de mek i nɔ izi fɔ am fɔ pas. I bin no wetin de kam. Di bulɛt bin go insay di ruf, di sit ɛn di flo na di motoka. Drake bin shuffle fast fast. Di sɛnt kɔmpawtmɛnt bin gɛt wan glɔv kɔmpawtmɛnt ɛn tu big kɔp ɔlda dɛn we bin de gi am sɔntin fɔ ol we i de es in bɔdi ɔp na di pasenja sit. Mɔ bulɛt dɛn bin chɛr di ruf we nɔ gɛt sɔri-at. Drake bin de ala, i bin de tray fɔ bay tɛm. Di flɔ stɔp fɔ smɔl tɛm, bɔt afta dat, as Drek ledɔm bak ɛn lod di winda, i bigin bak wit ivin mɔ spid.
  
  Drake klaym insay di bak sit, wan bulɛt bɔn wan gash dɔŋ di midul pat na in bak. I bin si insɛf na wan hip we nɔ bin fayn, i nɔ bin de blo fayn ɛn i nɔ bin gɛt aydia igen. We i bin de shem fɔ smɔl tɛm, i go mɔs dɔn mek di pɔsin we shot insɛf stɔp, dɔn di man kam ɔnda Alis in faya. Drake opin di bak domɔt frɔm insay ɛn slip kɔmɔt, in fes bɛr insay di kɔnkrit ɛn i nɔ ebul fɔ si usay fɔ go.
  
  Pas...
  
  Ɔnda di motoka. I rol, i nɔ bin ebul fɔ fit ɔnda di motoka. Naw i si di blak chɛsis, paip ɛn ɛkzoz sistɛm. Wan ɔda bulɛt bin faya frɔm ɔp, ɛn pans wan gap bitwin di mɔsul dɛn we bin de na in leg dɛn we tan lɛk V we bin de skata. Drake bin blo, i bin de wispa saful wan.
  
  Tu pipul dɛn kin ple dis gem.
  
  Shift in fut, i fos in bɔdi fɔ muv along di grɔn to di fɔs pat pan di motoka, drɔ in Glɔk as i de go. Dɔn, we i aim tru di bulɛt ol dɛn we bin dɔn de bifo, i bin kam nia usay di man go dɔn de. I bin de shot siks shot dɛn wan bay wan, ɛn i bin de chenj in pozishɔn smɔl ɛvri tɛm, dɔn i bin de kɔmɔt ɔnda di motoka kwik kwik wan.
  
  Di tɛroris bin fɔdɔm nia am, ɛn i ol in bɛlɛ. Di rayf bin fɔdɔm wit wan krash nia am. As i desperately rich fɔ am, ɛn bak in bɛlt, Drake shot am na point-blank rɛnj. Di risk dɛn bin tu big fɔ tek risk, di pipul dɛn bin tu vulnerable. Pen na in mɔsul dɛn bin de mek i sɔfa as i bin de tray tranga wan fɔ tinap stret, ɛn de luk oba di hud na di motoka.
  
  Alisia jomp kɔmɔt biɛn di Ruzvelt statu, i faya bɔku bulɛt dɛn bifo i lɔs bak. In target bin de na di fɔs ɛnd pan di ɔda motoka. Tu ɔda tɛroris dɛn bin tray fɔ aim May ɛn Bo, we i bin tan lɛk se sɔm kayn we dɛn prɛs dɛn insay di wɔl, bɔt di kɔrɛkt we aw May shot bin mek di tɛroris dɛn nɔ bin ebul fɔ du am.
  
  Drake bin luk in wach.
  
  Tu minit.
  
  Dem bin fuk gud gud wan en tru tru.
  
  
  CHAPTER SIKSTIN
  
  
  Drake bin tek di tɛroris dɛn. We i rilis in HK, i bin pe atɛnshɔn pan di tu pipul dɛn we bin de mɔna Bo ɛn May. Wan bin fɔdɔm wantɛm wantɛm, in layf bin skata ɔlsay na di kɔnkrit, na day we at fɔ wan at we dɔn at. Di ɔda wan tɔn rawnd di las tɛm, i tek wan bulɛt, bɔt i stil ebul fɔ ritɔn faya. Drake bin fala di man in chaj wit bulɛt, ɛn lɛf day na in wek. Afta sɔm tɛm, di man nɔ bin gɛt say fɔ go ɛn i stɔp, dɔn i sidɔm ɛn faya wan las bɔs na May in dairekshɔn as Drake in gɔn dɔn in trɛtin.
  
  May si dis de kam en takal Bo to di floor. Di Frɛnchman bin protɛst, i land insay wan awkward hip, bɔt May pin am dɔŋ wit in ɛlbow pan tap, we mek i nɔ muf. Pis dɛn bin kɔmɔt na di wɔl rayt usay dɛn ed bin de.
  
  Bo bin de luk ɔp. "Mɛsi, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake bin dɔn mek di las tɛroris we bin lɛf, pe atɛnshɔn to am naw, bɔt nɔbɔdi nɔ bin impɔtant. Na di bad bad fred nɔmɔ we bin de na in sol bin impɔtant. Na di bit we in at bin de bit bad bad wan nɔmɔ bin impɔtant.
  
  Dɛn bin mis di de we dɛn bin dɔn gi dɛn.
  
  In spirit bin lif smɔl we i si May ɛn Bo rɔn go insay di myuziɔm, dɔn Alis kɔmɔt usay i bin ayd fɔ sɛn di las tɛroris to di ɛl we bin de vɛks we i fɔ gɛt. Wan ɔda man de blɔd na di saydwɔk. Wan ɔda sol we lɔs ɛn sakrifays.
  
  Dɛn nɔ bin gɛt ɛnd, dɛn pipul ya. Dɛn na bin si we big big briz bin de blo.
  
  Dɔn Drake si di las tɛroris we dɛn tink se dɔn day, tinap ɛn stɛp go. Drake bin tink se i go mɔs dɔn wɛr vest. I bin aim di sholda dɛn we bin de shek shek ɛn faya, bɔt di bulɛt bin mis di target fɔ jɔs milimita. We i de blo smɔl smɔl, i tek aim fɔ di sɛkɔn shot. Naw di man fol to im ni and den tinap bak, and di neks moment im burst insaid kraud of pipul, pipul we de wach, lokal pipul and pikin wit kamera we de trai to kapchur dia moment of fame fo Facebook o Instagram.
  
  Drake bin de stɛp go nia Alis. "So dis na bin wan pan Ramses in sɛl dɛn?"
  
  "Fɔ man dɛn. Jɔs lɛk aw Dahl bin tɔk bɔt am. Dis go bi di nomba tri sel we wi don fes as tim."
  
  "Ɛn wi stil nɔ no di tin dɛn we de insay di Mach."
  
  Alis bin luk rawnd di strit dɛn, di rod ɛn di motoka dɛn we bin dɔn stɔp ɛn we dɛn bin dɔn lɛf biɛn. Dɔn i tɔn rawnd as May in kray bin tek dɛn atɛnshɔn.
  
  "Wi gɛt pɔsin we de gayd wi!"
  
  Drake rɔsh go ɔp di stɛp dɛn, in ed dɔŋ, i nɔ ivin tray fɔ put in wɛpɔn fa. Dis na bin ɔltin, dis na bin dɛn wan ol wɔl. If Mash bin kɔl, sɔntɛm dɛn bin fɔ dɔn-
  
  Josɛf Gɔnzalez bin gi am wan mobayl fon. "Yu na di sem Inglishman?"
  
  Drake klos in yay ɛn put di divays na in yes. "Swamp." Yu kin kɔl s-"
  
  Di Paytia in laf bin ambɔg am. "Naw, naw, nɔ yuz kɔmɔn swɛ wɔd dɛn. Kɔs na fɔ di wan dɛn we nɔ lan buk, ɔ na so dɛn tɛl mi. Ɔ na di ɔda we? Bɔt kɔle, mi nyu padi, yu de alayv!"
  
  "I go tek mɔ pas sɔm panch fɔ win wi."
  
  "O, a shɔ se. Yu tink se nyuklia bɔm go ebul fɔ du dis?
  
  Drake bin fil lɛk se i bin fɔ dɔn kɔntinyu fɔ tɔk wit wamat fɔ lɔng tɛm, bɔt i bin tray tranga wan fɔ lɔk in mɔt. Alisia, May, ɛn Biu bin gɛda rawnd di fon as Josɛf Gɔnzalez bin de wach wit sɛns fɔ no wetin go apin bifo tɛm.
  
  "Di pusi swɛla yu tong? Oh, ɛn hey, wetin mek di ɛl yu nɔ bin de ansa Gonzalez in kɔl dɛn?"
  
  Drake bit in ɔpa lip te blɔd bigin fɔ flɔ. "A de rait ya."
  
  "Yɛs, yes, a de si am. Bɔt usay yu bin de... um... 4 minit bifo?"
  
  Drake nɔ bin tɔk natin.
  
  "Po ol Josɛf bin gɛt fɔ ansa di fon insɛf. A nɔ bin no wetin a de tɔk bɔt."
  
  Drake bin tray fɔ pul Marsh in maynd. "Wi gɛt jakit. Usay-"
  
  "Yu nɔ de lisin to mi, Inglishman. Yu de let. Yu mɛmba di pɔnishmɛnt fɔ we yu let?"
  
  "Swamp." Stɔp fɔ ful-ɔp. Yu want mek dɛn du wetin yu want ɔ yu nɔ want?"
  
  "Di tin dɛn we a de aks fɔ? Wel, of kos dem go don wen a disayd se a gud en redi. Naw, una tri, una bi gud sojaman dɛn ɛn wet rayt de. A go jɔs ɔda tu-tri tin dɛn we a go tek fɔ tek."
  
  Drake bin swɛ. "Nɔ du dat." Yu nɔ fukin dare du dat!"
  
  "Tɔk kwik."
  
  Di layn bin go day. Drake bin de luk di tri pe yay dɛn we gɛt dɛbul ɛn i kam fɔ no se na jɔs in yon tin dɛn. Dɛn nɔ bin ebul fɔ du am.
  
  Wit wan big big tray, i bin ebul fɔ mek insɛf nɔ krɔs di fon. Alisia bin tek am pan insɛf fɔ ripɔt di trɛtin we bin de kam nia Ɔmland. Mai mek Gonzales pul in jakit.
  
  I bin tɔk se: "Lɛ wi dɔn dis." "Wi de dil wit wetin de bifo wi ɛn rɛdi fɔ wetin go kam nɛks."
  
  Drake bin skana di ɔrayzin, kɔnkrit ɛn tik-layn, fa fawe na in maynd ɛn at, i bin krɔs wit di rial aidia bɔt wetin Mach bin want fɔ du. Pipul dɛn we nɔ du natin go day insay di nɛks sɔm minit dɛn, ɛn if i nɔ du am bak, i go day mɔ.
  
  I bin tɔk se: "Mach go bɔn dis bɔm." "Ɛnitin we i tɔk. If wi nɔ fɛn am, di wan ol wɔl go sɔfa. Wi tinap na di ed sɛf..."
  
  
  CHAPTER SƐVƐNTIN
  
  
  Mach laf ɛn hang di fon wit wan flourish. Zoey bin pres insɛf mɔ nia am. I bin de kray se: "Yu shɔ se yu sho am."
  
  "O yeah, ɛn naw a go sho am mɔ."
  
  Mash pul wan ɔda bɔna mobayl fon ɛn chɛk di nɔmba we i bin dɔn ɔlrɛdi kip na in mɛmori. I bin biliv tranga wan se na dis i nid, so i dayl di nɔmba kwik kwik wan ɛn wet. Di vɔys we ansa, rɔf ɛn impɔtant, bin kɔnfɔm wetin i bin de op fɔ.
  
  I bin tɔk se: "Yu no wetin fɔ du.
  
  "Wan? Ɔ tu?
  
  "Tu, as wi bin gri. Dɔn go bifo if a nid yu bak."
  
  "Fɔ tru, bɔs. Dɛn bin de kip mi ɔp to date bay mi mobayl fon ap. A go mɔs ɛnjɔy sɔm pan da akshɔn de."
  
  Mach bin snor. "Yu na tɛroris, Stivin?"
  
  "Wɛl, nɔ, a nɔ go put misɛf na da klas de. Nɔto rili."
  
  "Du di wok we dɛn bin de pe yu fɔ du. Naw naw."
  
  Mash bin chenj wan pan di skrin dɛn to siti kamɛra, we na jɔs wan smɔl sɔvɛlayshɔn divays we di biznɛs dɛn we de nia de bin de yuz fɔ kip dɛn yay pan udat de kam ɛn go na di saydwɔk. Stivin go mek chaos na dis patikyula strit, ɛn Mash bin want fɔ wach.
  
  Zoe bin ledɔm, ɛn tray fɔ mek i luk am fayn fayn wan. "So, wetin ɔda tin wi go du tide?"
  
  Mach in yay dɛn bin opin. "Dis nɔ go du fɔ yu? Ɛn wantɛm wantɛm i tan lɛk se yu saf smɔl, yu kin pliable smɔl fɔ wan uman we dɛn invayt fɔ jɔyn di big bad bad Paytia, Mis Zoe Shias. Wetin mek na dis? Na bikɔs yu lɛk di madnɛs we de insay mi?"
  
  "A tink se na so." Ɛn i pas fɔ jɔs smɔl. Sɔntɛm di smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl.
  
  "Fayn. Naw una sɛt mɔt ɛn wach."
  
  Di nɛks sɔm tɛm dɛn bin apin jɔs lɛk aw Mash bin want dɛn. Nɔmal man ɛn uman dɛn fɔ dɔn flinch pan wetin dɛn si, ivin taf wan dɛn, bɔt Mash ɛn Shias bin de luk am wit kol detachment. Dɔn i tek Mash jɔs fayv minit fɔ sev di fim ɛn sɛn am to di Inglishman tru vidio mɛsej wit wan not we dɛn ataya: Sɛnd dis to Ɔmland. A go kɔntakt yu jisnɔ.
  
  I rap wan an rawnd Zoe. Tugeda dem stɔdi di chase scenario we de kam biɛn, we di Inglishman ɛn in tri henchmen dɛn bin rili no se dɛn go kam tu let bifo dɛn ivin bigin. Pafɛkt. Ɛn di chaos we de na di ɛnd... na tin we nɔ gɛt wan valyu.
  
  Mash bin mɛmba se ɔda pipul dɛn bin de na di rum. Di men Ramses sɛl ɛn in mɛmba dɛn. Dɛn bin sidɔm kwayɛt wan na di fa kɔna na di apatmɛnt dat i nɔ bin ebul fɔ mɛmba dɛn fes.
  
  I kɔl am se: "Ei." "Di uman dɔn gɛt champagne. Yu tink se wan pan una tramp go ebul fɔ klin am?"
  
  Wan man tinap, in yay ful-ɔp wit disgres sote Mash bin shek. Bɔt di ɛksprɛshɔn bin mask kwik kwik wan ɛn tɔn to kwik shek na di ed. "Fɔ tru, i kin".
  
  "Pafɛkt. Wan ɔda bɔtul fɔ dɔn du fɔ am."
  
  
  CHAPTER EITTIN
  
  
  Drake bin de wach as Mai de opin di gad in jakit as i de luk fɔ wan list we gɛt di tin dɛn we i want. Alicia ɛn Beau bin skana di krawd we bin de gɛda, dɛn bin jɔs shɔ se di las mɛmba we lɛf na di tɔd sɛl go mek sɔm kayn muf. Homeland bin de go wit tu minit nɔmɔ we lɛf. Klostu de, sayrin dɛn bin de blo as polisman dɛn bin de gɛda. Drake bin no se bay naw di klimak insidɛnt dɛn go mek ɔl Nyu Yɔk pipul dɛn de na di ed ɛn turis dɛn go mek dɛn fred. I go fayn if pipul dɛn nɔ de na strit, bɔt wetin ɔda tin di Wait Haus go rili du?
  
  Drɔn dɛn we gɛt raytin ditektɔ bin de rawnd di skay. Di tin dɛn we dɛn bin de yuz fɔ fɛn mɛtal bin stɔp ɔlman we fɔ gɛt atɛnshɔn, ɛn bɔku pan di wan dɛn we nɔ bin fɔ pe atɛnshɔn to dɛn. Di ami ɛn di NƐST bin de ya. Bɔku ɛjɛn dɛn bin de waka na strit so i bin tan lɛk se na vetɛna mitin. If di Dipatmɛnt fɔ Intɛriɔ, di FBI, di CIA ɛn di NSA bin dɔn du dɛn wok kɔrɛkt wan, i go mɔs bi se dɛn bin fɔ dɔn fɛn Mash.
  
  Drake bin luk in wach. I dɔn pas smɔl pas wan awa frɔm we dis bad bad drim bigin.
  
  Dis na ɔltin?
  
  Alis bin nud am. "I bin fɛn sɔntin."
  
  Drake bin de wach as Mai de pul wan pepa we dɛn dɔn fold frɔm Gɔnzalez in jakit we bin dɔn pwɛl.
  
  Di Nyu Yɔk man bin wins we i si am ɛn tek wan sliv we bin rɔtin na ɛni an. "Di siti go gi mi kɔmpɛnshɔn... kɔmpɛnshɔn-"
  
  Alis bin tɔk wit maynd se: "Di siti kin gi yu sɔm advays dɛn." "Nɛks tɛm yuz smɔl ɔyl we wam. Nɔ pe fɔ bad kɔmpin."
  
  Gonzales bin sɛt in mɔt ɛn slip go.
  
  Drake waka go op to May. Dɛn bin print wetin Mash bin want pan wan wayt A4 sheet insay di big font. Ovaal dem bin priti straitforward.
  
  Mai bin rid se: "Fayv ɔndrɛd milyɔn dɔla. "Ɛn natin nɔ de pas dat".
  
  Ɔnda di dimand, dɛn bin rayt wan sɛntɛns wit smɔl smɔl an raytin dɛn we difrɛn.
  
  "Ditiɛl dɛn go fala jisnɔ."
  
  Drake bin no gud gud wan wetin dat min. "Dɛn go sɛn wi fɔ go du ɔda tin we nɔ pɔsibul."
  
  Beauregard bin de wach di krawd. "Ɛn wi, witout dawt, stil de ɔnda sɔvɛlayshɔn. Fɔ tru, wi go fel bak dis tɛm."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ kɔnt di nɔmba fɔ di mobayl fon dɛn we di krawd we bin gɛda bin de rayz, dɔn i yɛri di dɔl buz fɔ wan mɛsej na in mobayl fon ɛn chɛk di skrin. Ivin bifo i klik di vidio link, in skel bigin fɔ it wit sɔntin we i de tink bɔt bifo tɛm. I se: "Gɔys," ɛn ol di divays nia in an as dɛn de krawd rawnd.
  
  Di foto bin gren ɛn blak ɛn wayt, bɔt di kamɛra bin stedi ɛn i bin sho klia wan wan pan di bad bad drim dɛn we Drake bin drim. I bin tɔk se: "I nɔ mek sɛns." "Kil pipul we no get eni aidia fo wetin de hapun. Dis nɔto fɔ mek pɔsin fred, dis nɔto fɔ mek pɔsin gɛt prɔfit. Dis na fɔ..." I nɔ bin ebul fɔ kɔntinyu.
  
  Mai blo ɛn tɔk se: "I fayn." "Wi de dig mɔ ɛn mɔ pan dɛn bottom fida dɛn ya ɛvride. Ɛn di tin we bad pas ɔl na dat dɛn de liv na di at fɔ wi kɔmyuniti dɛn."
  
  Drake no west wan minit en sen wan link to Homeland. Di fakt se i bin tan lɛk se Mash ebul fɔ pul in mobayl fon nɔmba kɔmɔt na tin ay nɔ bin rili sɔprayz we yu tink bɔt ɔl wetin i dɔn ajɔst te naw. I klia se di tɛroris dɛn we bin de ɛp am nɔto bin fut sojaman dɛn we dɛn kin spɛnd.
  
  Drake bin de wach di polisman dɛn we de du dɛn wok. Alis bin muf nia am, dɔn i pul di leg na in pant ɔp random wan. "Yu si dis?" - i se wit wan vɔys we de siŋ-sɔng. "Gɔt am we yu tray fɔ kik mi ɔn na di dɛzat. En e stil damn fresh. Na so dis tin de go bifo kwik kwik wan."
  
  Di wɔd dɛn we i bin tɔk bin mek Drake tink pas wan tɛm. Wan mɛmori bin de bɔt dɛn kɔnekshɔn, dɛn nyu atrakshɔn; di kɔnklushɔn fɔ May ɛn Bo se sɔntin apin bitwin dɛn; ɛn wan mɔ klia rɛfrɛns to in yon layf so fa - aw i bin de muv kwik ɛn aw i bin de tray fɔ slo tin.
  
  Na di dairekt layn fɔ faya.
  
  I bin tɔk se: "If wi sev dis." "Tim SPEAR de tek wan wik ɔf."
  
  Alis bin tɔk se: "Tɔsti dɔn ɔlrɛdi buk tikɛt fɔ go na Babedos.
  
  "Wetin apin na di dɛzat?" Mai bin tink bɔt am.
  
  Drake luk in wach, den luk in fon, kech op in di strenj, surreal moment. Bikɔs dɛn bin de day we dɛn nɔ nid ɛn dɛn bin de trɛtin dɛn mɔ ɛn mɔ, dɛn bin de rɔnata dɛn ɛn dɛn bin de fɛt dɛn bad bad wan ɛn dɛn bin de fɛt dɛn bad bad wan, naw dɛn bin de kik dɛn il ɛn dɛn bin de fos dɛn fɔ rɛst fɔ sɔm minit. Na tru se dɛn bin nid tɛm fɔ pul di tɛnsiɔn, di wɔri we bin de gro we kin mek dɛn day... Bɔt di we aw Alis bin de du dis dɔn ɔltɛm bi sɔntin we nɔ kɔmɔn.
  
  "Bikini we yu de du." Bich. Blu wev dɛn," na so Alis bin tɔk. "Na mi".
  
  "Yu de tek yu nyu bɛst padi wit yu?" Mai bin smayl. "Kɛnzi?"
  
  "Yu no, Alicia, a nɔ tink se Dahl buk tim vaykeshun," Drake se, jɔs af jok. "I tan lɛk famili vaykashun mɔ."
  
  Alis bin grɔmbul. "Na big big pɔsin. Wi na Famili".
  
  "Yɛs, bɔt nɔto di we aw i want. Yu no, Joana ɛn Dahl nid sɔm tɛm."
  
  Bɔt Alis bin de luk May naw. "Ɛn fɔ ansa da fɔs taunt de, Sprite, nɔ, a bin de tink fɔ tek Drakey. I fit yu?"
  
  Drake luk away kwik kwik wan, purs in lips in wan silent wistle. Bihain am, i yɛri Bo kɔmɛnt.
  
  "Dis min se mi ɛn yu dɔn dɔn naw?"
  
  May in vɔys bin kɔntinyu fɔ kol. "A tink se na Mat fɔ disayd."
  
  Oh tank yu. Tank yu so much, damn it.
  
  I bin tan lɛk se i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i fil fri we in yon fon ring. "Yɛs?"
  
  "Mach ya. Mi smɔl sojaman dɛn dɔn rɛdi fɔ rɔn kwik kwik wan?"
  
  "Yu kil dɛn inosɛnt pipul dɛn de. We wi mit, a go si se yu go ansa fɔ dis."
  
  "Nɔ, padi, yu go ansa. Yu rid wetin a nid, nɔto so? Fayv ɔndrɛd milyɔn. Dat na fair amount fo taun we ful wit man, uman and likl nerds."
  
  Drake klos in yay, i grit in tit. "Wetin de kam nɛks?"
  
  "Di ditel dɛn bɔt aw fɔ pe, na tru. Go na di sɛntral steshɔn. Dɛn de wet insay wan pan di sɛntral kafe dɛn." I bin tɔk bɔt wan nem. "Dɛn fold am fayn fayn wan ɛn tuck am insay wan ɛnvilɔp we sɔm kayn sol bin dɔn tep na di ɔndasay na di las tebul we de na di fa ɛnd na di kɔnta. Trɔst mi, yu go ɔndastand we yu rich de."
  
  "Wetin if wi nɔ du dis?" Drake nɔ bin fɔgɛt bɔt di sɛl mɛmba we dɔn rɔnawe, ɔ di ɛgzistens fɔ at le tu ɔda sɛl dɛn.
  
  "Den a go kɔl di nɛks dɔnki fɔ kɛr mi lod ɛn blo di donut shɔp. I fit yu?"
  
  Drake bin fantasize fɔ shɔt tɛm bɔt wetin i go du to Marsh wans dɛn dɔn kech am. "Aw lɔng?"
  
  "O, tɛn minit fɔ dɔn du fɔ am."
  
  "Tɛn minit? Dis na bullshit, Mach, ɛn yu no am. Sɛntral Steshɔn de pas twɛnti minit drayv frɔm ya. Sɔntɛm, tu tɛm pas dat."
  
  "A nɔ ɛva se yu fɔ go."
  
  Drake bin klem in fist dɛn. Dɛn bin de sɛt dɛn fɔ mek dɛn nɔ ebul, ɛn dɛn ɔl bin no dat.
  
  Marsh se, "A go tɛl yu wetin." "Fɔ pruv se a kin akɔmod, a go chenj dis to twɛlv minit. Ɛn fɔ kɔnt..."
  
  Drake bigin fɔ rɔn.
  
  
  CHAPTER NAINTIN
  
  
  Drake rɔn go na di rod as Beau de tayp di kɔdinɛt dɛn fɔ Grand Central Station insay in GPS. Alicia ɛn May bin rɔn wan stɛp biɛn. Bɔt dis tɛm, Drake nɔ bin plan fɔ mek di waka wit fut. Pan ɔl di tayt schedule we Mash bin sɛt bin rili tranga, dɛn bin gɛt fɔ tray fɔ du am. Dɛn bin lɛf tri motoka dɛn nia di myuziɔm, tu Kɔrola ɛn wan Sivik. Di Yorkshireman nɔ bin gi dɛn sɛkɔn glans. Wetin i bin want na sɔntin...
  
  "Gɛt insay!" Alis bin tinap na di opin domɔt na di Sivik.
  
  I se: "I nɔ kul inof."
  
  "Wi nɔ go ebul fɔ west tɛm fɔ tinap ya de wet-"
  
  "Dat na inof," Drake si biɛn wan ɔs ɛn kariɔ rayd we bin de muv sloslo we jɔs pul kɔmɔt na Sɛntral Pak to usay wan pawaful F150 pik-ap trak bin de idling nia di sayd fɔ di rod.
  
  I rɔsh go nia am.
  
  Alicia ɛn May bin rɔsh afta dat. "I de fuk kid mi?" Alicia bin lans wan tirade insay May. "No we nɔ de fɔ mek a rayd ɔs. Nɔ ɛva!"
  
  Dɛn slip pas di animal ɛn aks di drayva kwik kwik wan fɔ lɛnt dɛn in motoka. Drake stomp pan di gas pedal, i bɔn rɔba as i pul kɔmɔt na di kɔba. Beau bin pɔynt to di rayt say.
  
  "Rayd am tru Sɛntral Pak. Dis na 79th Strit transvas ɛn i de go na Madisin Avɛnyu."
  
  Alis bin ala se: "Lɛk dis siŋ." "Usay Tifani in yon de? A angri."
  
  Beau bin gi am wan strenj luk. "Dis nɔto rɛstɔrant, Mayls."
  
  Drake bin tɔk se: "Ɛn Madisin Avɛnyu na bin pop grup. "Ɔnda di lidaship fɔ Cheney Coates. I tan lɛk se ɛnibɔdi go ɛva fɔgɛt am." I swɛla, ɛn wantɛm wantɛm i mɛmba.
  
  Alicia bin de laf. "Bullshit na fɔ tɔk." A jos go stop fo trai fo layt di mood. Eni rizin fo dis, Drakes? Yu tink se na bin raregal?"
  
  "Ei, hang on!" I dayrɛkt di motoka we bin de spid fɔ go na 79th Strit, we na bin wan wayd len we gɛt ay wɔl we gɛt tik dɛn we de ɔp ɔp rawnd am. "Pinup sɔntɛm. Ɛn na wɔndaful pɔsin we de prich."
  
  "Una wach!"
  
  May in wɔnin sev dɛn motoka as di Silverado streak ova di inch-hay sɛnta rizɔv ɛn tray fɔ ram dɛn. Drake notis di fes biɛn di wil - di las mɛmba na di tɔd sɛl. I step pan di gas pedal, ɛn fos ɔlman fɔ go bak na dɛn sidɔm ples as di ɔda motoka de tɔn rawnd ɛn gi chase. Wantɛm wantɛm, dɛn res we dɛn bin de rɔn fɔ pas na Sɛntral Pak bin tek wan kayn we we bin de kil pipul dɛn pasmak.
  
  Di drayva fɔ di Silvado bin drayv wit rɛklɛs abandɔn. Drake slo fɔ pas sɔm taksi dɛn, bɔt di pɔsin we bin de rɔnata dɛn tek di chans fɔ nak dɛn frɔm biɛn. Di F150 bin de jɔk ɛn swɛla, bɔt afta dat i rayt insɛf witout ɛni prɔblɛm. Di Silverado hit di taksi, send am spin insaid oda rod we i krash insaid wan ritein wol. Drake tɔn shap shap na di lɛft, dɔn i tɔn rayt fɔ pas di layn we di taksi dɛn de, dɔn i aksɛlayt go na wan opin rod.
  
  Di tɛroris we bin de biɛn dɛn bin ledɔm na in winda wit gɔn na in an.
  
  "Gɛt dɔŋ!" Drake bin de ala.
  
  Bullets bin de go insay evri surface - motoka, rod, wol en tik. Di man bin de saful wit wamat, gladi gladi ɛn sɔntɛm et insɛf, i nɔ bin bisin bɔt di damej we i bin de kɔz. Beau, we bin sidɔm na di bak sit na di F150, pul wan Glock ɛn shot kɔmɔt na di winda we de biɛn. Kol briz bin rɔsh insay di kabin.
  
  Wan row we gɛt bildin dɛn bin apia na di lɛft say, dɔn sɔm pipul dɛn we de waka na rod bin de waka na di saydwɔk we bin de bifo. Drake naw si onli di Dɛbul in choice - di aksidɛnt day we pɔsin we de pas day ɔ we i let fɔ go na Grand Central Station ɛn we i de fes di kɔnsɛkshɔn.
  
  Et minit lɛf.
  
  We Drake tɔn to 79th Strit, i notis wan shɔt tanɛl bifo am wit grɔn branch dɛn we de ɔp am. As dɛn de go insay di daknɛs fɔ smɔl tɛm, i slam di brek pedal, i op se di pɔsin we de rɔnata dɛn go krash pan wan wɔl ɔ at ɔl i go lɔs in gɔn insay di chaos. Bifo dat, i bin de drayv rawnd dɛn, i bin de drayv tranga wan, ɛn i bin de shot kɔmɔt na di sayd winda we i de pas.
  
  Dɛn ɔl duck as dɛn yon winda de blo, di wisɛl fɔ di bulɛt bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn day bifo dɛn yɛri am. Naw Alisia insɛf stɔp in ed, aym di gɔn ɛn faya di Silvado. Ahead i spid ɛn afta dat i slo. Drake bin klos di gap kwik kwik wan. Wan ɔda brij bin dɔn apia ɛn naw trafik bin de stedi na di tu say dɛn na di dabl yɔlɔ layn dɛn. Drake klos di gap te dɛn yon wing klos fɔ tɔch di riya fɔ di ɔda motoka.
  
  Di tɛroris tɔn in bɔdi ɛn pɔynt di pistɔl oba in sholda.
  
  Alis bin faya fɔs, di bulɛt bin brok di bak winda na di Silvado. Di drayva go mɔs dɔn sɔprayz bikɔs in motoka bin swɛla, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i drayv go insay di trafik we bin de kam ɛn mek di ɔn dɛn blo fayn fayn wan. Alis bin ledɔm mɔ ɛn mɔ.
  
  May bin tɔk se: "Dis pat pan blant ia we de flay rawnd." "Jɔs de mek a mɛmba sɔntin. Wetin dɛn de kɔl dɛn naw? Dis... na kol?"
  
  Mɔ shot dɛn. Di tɛroris bin tɔn bak faya. Drake bin yuz evasive driving techniques as sef as i ebul. Di trafik we bin de bifo bin dɔn tan bak, ɛn i tek di chans fɔ pas di Silvado, ɛn tɔn to di len we de kam na di rod. Biɛn am, May rol dɔŋ di winda ɛn ɔndo di klip insay ɔda motoka. Drake ledɔm bak ɛn stɔdi di we aw yu de si am frɔm biɛn.
  
  "I stil de kam."
  
  Wantɛm wantɛm, Sɛntral Pak dɔn ɛn i bin tan lɛk se di bizi Fayv Avɛnyu intasekshɔn de jomp kɔmɔt pan dɛn. Kar dɛn bin de slo, dɛn bin de stɔp, ɛn pipul dɛn we de waka na rod bin de waka waka na di say dɛn we dɛn kin mit ɛn layn na di saydwɔk dɛn. Drake tek wan kwik luk pan di brek layt dɛn we dɛn dɔn pent wit yɔlɔ, we bin grɛn naw.
  
  Wayt bɔs dɛn we lɔng pasmak bin de layn ɔl tu di say dɛn na Fayv Avɛnyu. Drake slam di brek, bɔt di tɛroris krash pan dɛn tellayt bak. Tru di handel, i fil di riya ɛnd jɔk, si di pɔtnɛshɛl fɔ disasta ɛn pul kɔmɔt na di spin fɔ gɛt kɔntrol bak. Di motoka stret aut tru di intasekshɔn, di Silverado jɔs wan inch biɛn.
  
  Di bɔs tray fɔ pul kɔmɔt bifo dɛn, ɛn mek Drek nɔ gɛt ɔda tin fɔ du pas fɔ drayv ɔlsay na in lɛft say ɛn go insay di midul pat na di rod. Mɛtal bin skrap ɛn glas bin brok brok akɔdin to in lap. Di Silverado bin krash pan am nɛks.
  
  Bo se kwayɛt wan se: "Fayv minit."
  
  I nɔ bin west ɛni tɛm, i bin mek in spid mɔ ɛn mɔ. I nɔ tu te, Madisin Avɛnyu kam fɔ si, di grey fasad fɔ di Chase Bank ɛn di blak J.Kru ful-ɔp di fil fɔ vishɔn bifo.
  
  Bo bin tɔk se: "Tu mɔ.
  
  Tugɛda, di res motoka dɛn bin de rɔn frɔm smɔl gap to smɔl gap, ɛn dɛn bin de brok motoka dɛn na sayd ɛn rawnd tin dɛn we slo. Drake bin de pres di ɔn ɔltɛm, i bin de wish se i gɛt sɔm kayn sayrin, ɛn Alis bin de shot na di ays fɔ fos pipul dɛn we de waka ɛn drayva dɛn fɔ muf go kwik kwik wan. Di NYPD motoka dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de ala, ɛn lɛf wan tray fɔ pwɛl tin dɛn na dɛn we. I bin dɔn notis se di wangren motoka dɛn we i bin tan lɛk se dɛn de trit dɛn wit rɛspɛkt na di big rɛd faya injin dɛn.
  
  Bo bin tɔk se: "Ahead."
  
  "Got it," Drake si di pasej we de go na Lɛksingtan Avɛnyu ɛn rɔsh go nia am. We i stat di injin, i drayv di motoka kwik kwik wan rawnd di kɔna. Smok bin de kɔmɔt na di taya dɛn, ɛn dis bin mek pipul dɛn de ala ɔlsay na di saydwɔk. Na ya na di nyu rod, motoka dɛn bin pak klos klos na ɔl tu di say dɛn, ɛn di chaos we bin de na di pletfɔm dɛn, vɛn dɛn ɛn wan-way strit dɛn bin de mek ivin di bɛst drayva dɛn de gɛs.
  
  Bo se, "I nɔ de fa."
  
  Drake si in chans bifo as di trafik de thin. I bin tɔk se: "May." "Yu mɛmba Bangkok?"
  
  I bin smol lɛk we i de shift gia dɛn na supaka, Mai bin put nyu magazin insay in Glɔk ɛn pul in sitbɛlt, ɛn i bin de shift na in sit. Alicia bin de luk Drake ɛn Drake bin de luk di miro we de biɛn. Di Silvado klos in wit ɔl in pawa, tray fɔ ram dɛn as dɛn de kam nia Grand Sɛntral Steshɔn ɛn di krawd we bin de swɛla.
  
  Mai sidɔm ɔp na in sidɔm ples, i ledɔm kɔmɔt na di winda biɛn we dɔn brok naw ɛn bigin fɔ push.
  
  Alicia bin nud Drake. "Bangkok na?"
  
  "Nɔto wetin yu de tink."
  
  "O, dat nɔ de ɛva apin. Yu go tɛl mi se wetin apin na Tayland go kɔntinyu fɔ apin na Tayland."
  
  Mai slip tru di smɔl gap, i te in klos bɔt i fos in bɔdi fɔ go bifo. Drake si di moment we di briz hit am, di san sting in yay. I si di tɛm we di tɛroris we bin de rɔnata am bin blink in yay bikɔs i bin sɔprayz.
  
  Di Silvado kam nia, shok wan klos.
  
  Mai jomp pan di bak pat pan di trak, in leg dɛn spre, ɛn es in wɛpɔn es ɔp. I tek aim ɛn afta dat i bigin fɔ shot frɔm di bak pat pan di trak, di bulɛt dɛn brok di winda dɛn fɔ ɔda motoka. Bildin, bɔs ɛn lamp post dɛn bin de pas fri wan. Mai bin de pul di triga bak ɛn bak, i nɔ bin no di briz ɛn di we aw di motoka de muv, ɛn i bin de pe atɛnshɔn pan di man nɔmɔ we go kil dɛn ɔda we.
  
  Drake bin kip di stiarin stedi as i ebul, ɛn mek di spid nɔ chenj. Dis tɛm, nɔto wan motoka pas bifo dɛn, lɛk aw i bin dɔn pre fɔ. May bin tinap tranga wan na in fut, i nɔ go ebul fɔ avɔyd fɔ pe atɛnshɔn pan wan tin wan tɛm. Drake na bin in gaydman.
  
  "Naw!" - i ala na di tɔp pan in vɔys.
  
  Alis tɔn rawnd lɛk pikin we dɔn drɔp kandy frɔm di baksay na in sidɔm ples. "Wetin i go du?"
  
  Drake bin de yuz di brek dɛn rili saful wan, wan milimita wan tɛm. Mai put di sɛkɔn klip insay ɛn afta dat i rɔn go ɔp di bed na di trak, stret to di bak domɔt. Di Silvado drayva in yay bin opin mɔ we i si wan wayl ninja de rɔn stret to in motoka we de spid frɔm ɔda wan!
  
  Mai rich na di bak domɔt ɛn jomp na di ays, i swing in leg dɛn ɛn flay in an dɛn. Wan mɔnt bin de bifo graviti pul am dɔŋ, as i de ars fayn fayn wan tru di tint ays, di epitome fɔ stɔl, skil ɛn biuti, bɔt afta dat i sink bad bad wan pan di hud fɔ ɔda man in motoka. I bɛn wantɛm wantɛm, ɛn alaw in leg ɛn ni fɔ tek di blo ɛn mek i balans. Fɔ land pan di mɛtal we nɔ bin de chenj nɔ bin izi, ɛn Mai bin flay go bifo kwik kwik wan to di winda we gɛt jag.
  
  Di drayva fɔ di Silvado slam di brek, bɔt i stil ebul fɔ pɔynt di gɔn na in fes.
  
  Mai bin spre in ni dɛn as di impak we bin apin wantɛm wantɛm bin de go tru am, ɛn i bin mek in spayna ɛn in sholda dɛn strɔng. In wɛpɔn bin stil de na in an, ɛn i bin dɔn ɔlrɛdi pɔynt to di tɛroris. Tu shot ɛn i swɛt, in fut stil de pan di brek pedal, blɔd sok di fɔs pat pan in shirt ɛn i slip fɔ go bifo.
  
  Mai krawl pan di hud fɔ di motoka, i rich insay di winda ɛn pul di drayva kɔmɔt. No we nɔ bin de we i go alaw am fɔ gi am di kɔtisti fɔ mek i gɛt trɛnk bak. In yay dɛn we ful-ɔp wit pen mit in yon ɛn tray fɔ fiks.
  
  "Aw...aw yu de-"
  
  Mai pans am na in fes. Dɔn i ol am as di motoka krash insay di bak pat pan di Drak. Di Inglishman bin slo fɔ "kech" di motoka we de drayv insɛf bifo i tɔn na sɔm denja, random dairekshɔn.
  
  "So dis na wetin yu du na Bangkok?" Alis bin aks.
  
  "Sɔmtin lɛk dat".
  
  "Ɛn wetin apin afta dat?"
  
  Drake bin luk ɔdasay. "A nɔ gɛt ɛni aydia, lɔv."
  
  Dɛn swing di domɔt dɛn opin, dɛn pak dɛn tu tɛm nia di taksi, as klos to Grɛnd Sɛntral Steshɔn as dɛn ebul fɔ rich. Di sivilian dɛn bin bak, ɛn dɛn bin de luk dɛn. Di wan dɛn we gɛt sɛns tɔn fɔ rɔn. Bɔku ɔda pipul dɛn pul dɛn mobayl fon ɛn bigin fɔ tek foto. Drake jomp kɔmɔt na di saydwɔk ɛn wantɛm wantɛm i bigin fɔ rɔn.
  
  Beauregard bin de mɔna nia am se: "Taym dɔn dɔn."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI
  
  
  Drake bin bɔs insay di men ɔl na di sɛntral steshɔn. Wan big big ples bin de yawn na di lɛft ɛn rayt ɛn ay ɔp. Di say dɛn we de shayn ɛn di flo we dɛn bin dɔn polish bin mek di sistɛm shɔk, di bɔd dɛn we dɛn kin yuz fɔ kɔmɔt ɛn fɔ kam bin de flik ɔlsay, ɛn i bin tan lɛk se pipul dɛn we bin de kam insay nɔ bin de stɔp. Beau mɛmba dɛn di nem fɔ Cafe é ɛn sho dɛn di flo plan fɔ di tɛminal.
  
  Mai bin tɔk se: "Di men lɔbi. "Tɔn rayt, pas di ɛskalatɔ dɛn."
  
  Di tim bin de rɔn, twist, ɛn du wɔndaful akrobatik tin dɛn jɔs fɔ mek dɛn nɔ go rɔsh, ɛn dɛn bin de kɔt di steshɔn. Minit dɛn bin pas. Kɔfi shɔp dɛn, Bɛljiɔm chɔklɛt shɔp dɛn, ɛn bagel stand dɛn bin de whiz pas, dɛn miks smel de mek Drake in ed spin. Dɛn go insay di say we dɛn kɔl Lɛksingtan Pasej ɛn bigin fɔ slo.
  
  "Lɛk dis!"
  
  Alis rɔn go, i de swɛt tru di smɔl ɛntrɛ fɔ wan pan di smɔl smɔl kafe dɛn we Drek bin dɔn ɛva si. Klosap we i nɔ bin no, in maynd bin de kɔl tebul dɛn. I nɔ bin at, na tri pan dɛn nɔmɔ bin de.
  
  Alis push di man we wɛr di grey kot na sayd, dɔn i fɔdɔm nia in ni nia di blak say. Di tebul bin ful-ɔp wit dɔti we nɔ nid, dɛn nɔ bin tek tɛm arenj di chia dɛn. Alis bin de luk rawnd dɔŋ ɛn i nɔ tu te, i kɔmɔt na do, i ol wan wayt ɛnvilɔp na in an, in yay ful-ɔp wit op.
  
  Drake bin de wach frɔm sɔm stɛp dɛn, bɔt nɔto di Inglish uman. Bifo dat, i bin de wach di wan dɛn we de wok de ɛn di kɔstɔma dɛn, di wan dɛn we de pas na do, ɛn wan ɔda eria mɔ.
  
  Doa to yutiliti rum.
  
  Naw i opin, wan uman we bin want fɔ no mɔ bin chuk in ed kɔmɔt. Klosap wantɛm wantɛm, i mek ay kɔntakt wit di wangren man we bin de luk am dairekt wan: Mat Drake.
  
  NƆ...
  
  I pik di pɔtabl fon. Na in lip nɔmɔ i tɔk se: "A tink se dis na fɔ yu."
  
  Drake nɔd as i kɔntinyu fɔ wach di wan ol eria. Alis bin chɛr di ɛnvilɔp ɛn afta dat i kray.
  
  "Dis no fit bi tru."
  
  Mai bin opin in yay. "Wetin? Yu nɔ tink?"
  
  "I se boom!"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-WAN
  
  
  Drake rɔsh go na di fon ɛn tek am frɔm di uman. "Wetin yu de ple?"
  
  Marsh bin de laf na di ɛnd pan di layn. "Yu chɛk ɔnda di ɔda tu tebul dɛn?"
  
  Dɔn di layn go day. Drake fil se ɔltin insay am de fɔdɔm as in sol ɛn at de frɔz, bɔt i nɔ stɔp fɔ muf. "To di tebul dɛn!" i ala ɛn bigin fɔ rɔn, i fɔdɔm ɛn slayv na in ni ɔnda di wan we de nia am.
  
  Alis bin ala pan di wan dɛn we de wok de ɛn di wan dɛn we bin kam fɔ si di ples fɔ kɔmɔt ɛn kɔmɔt de. Bo bin fɔdɔm ɔnda wan ɔda tebul. Drake no doubt si wan ekzak replika of wetin di Frenchman bin notis - wan smol eksploziv divais we dem tep fo di andasayd of di tebul. Di sayz ɛn shep we wata bɔtul gɛt, dɛn bin rap am roughly wit ol Krismas rap pepa. Mesej Ho-ho-ho, we de na di wɔl! Drake nɔ bin go we nɔbɔdi nɔ notis am.
  
  Alis bin sidɔm nia am. "Aw wi go neutralize di sucker? Ɛn, di tin we impɔtant pas ɔl na dat, wi go ebul fɔ pul in wɛpɔn dɛn na di pɔsin we de sok?"
  
  "Yu no wetin a no, Mayls. Insay di ami wi bin de yuz fɔ bɔn wan bɔm afta di ɔda wan. Bes wan, dis na di we we sef pas ɔl. Bɔt dis man bin no wetin i de du. Dɛn pak am fayn fayn wan insay pak we nɔ gɛt ɛni bad tin. Yu de si di waya dɛn? Dɛn ɔl gɛt di sem kɔlɔ. Detonator kap. Fiuz we gɛt rimot. Nɔto tin we at fɔ du, bɔt i rili denja."
  
  "So bil di kit ɛn nɔ mek da damn blasting kap de go ɔf."
  
  "Grɔ wan sɛt? Damn, wi de totli pan wan rol ya." Drake luk op ɛn wit yay we nɔ biliv, i si krawd pipul dɛn we de pres dɛn fes to di winda dɛn na di kafe. Sɔm dɛn bin ivin tray fɔ pas na di domɔt we bin opin. Besik Andrɔyd fon dɛn bin rikodɔ wetin bin fɔ dɔn bi di day we dɛn ɔna dɛn day insay jɔs sɔm minit.
  
  "Kɔmɔt!" - i ala, ɛn Alis jɔyn am. "Una kɔmɔt na dis bildin wantɛm wantɛm!"
  
  Fɔ dɔn, di fes dɛn we bin de fred bin tɔn bak ɛn di mɛsej bigin fɔ rich to dɛn. Drake mɛmba di sayz fɔ di men ɔl ɛn di bɔku bɔku pipul dɛn we bin de insay ɛn i bin de kɔt in tit te di rut dɛn at.
  
  "Aw lɔng yu tink?" Alis bin skwatin nia am bak.
  
  "Minit, if na dat."
  
  Drake bin de luk di divays. Fɔ tru, i nɔ bin luk sofistikieted, na jɔs wan simpul bɔm we dɛn mek fɔ mek pɔsin fred pas fɔ mek pɔsin nɔ ebul fɔ waka. I bin dɔn si fayawɔk bɔm dɛn we gɛt dis saiz ɛn sɔntɛm dɛn bin gɛt wan sem kayn rudimɛntri tin we dɛn kin yuz fɔ bɔn. Sɔntɛm di ɛkspiriɛns we i bin gɛt pan ami bin dɔn stɔp smɔl, bɔt we i bin gɛt prɔblɛm wit waya we gɛt rɛd waya-blu waya, i nɔ tu te, i bin kam bak.
  
  Eksept se ɔl di waya dɛn gɛt di sem kɔlɔ.
  
  Chaos bin envelope evritin around in volontarily kriet cocoon. Lɛk wispa we de ful pipul dɛn, nyus bɔt di bɔm bin de ɔlsay na di big big ɔl dɛn, ɛn di we aw wan man bin want fɔ gɛt fridɔm bin ambɔg di nɛks wan ɛn di nɛks wan, te ɔl di pasenja dɛn pas di wan dɛn we strɔng pas ɔlman-ɔ we nɔ gɛt sɛns pas ɔlman-bin de go na di say we dɛn de kɔmɔt. Di nɔys bin de mek pɔsin yɛri, i bin de rich na di ay ay raf dɛn ɛn i bin de flɔ bak dɔŋ di wɔl dɛn. Man ɛn uman dɛn bin de fɔdɔm kwik kwik wan, ɛn pipul dɛn we bin de pas bin de ɛp dɛn fɔ grap. Sɔm pan dɛn bin de fred, ɛn ɔda wan dɛn bin kɔntinyu fɔ de kwayɛt. Bɔs dɛn bin de tray fɔ kip dɛn staf dɛn na dɛn ples bɔt dɛn bin jɔstifay fɔ fɛt wan fɛt we dɛn lɔs. Krawd bin kɔmɔt na di say dɛn we dɛn kin kɔmɔt ɛn bigin fɔ ful-ɔp 42nd Strit.
  
  Drake bin de shem, swet bin de bid na in fɔɛd. Wan rɔng muv ya kin mek yu lɔs wan an ɛn fut, ɔ mɔ. Ɛn di tin we bad pas ɔl na dat, i go pul am na di fɛt fɔ pwɛl Mash. If di Pythian kin thin dɛn aut, den i go gɛt bɔku bɛtɛ chans fɔ ajɔst in ɔltimate gol - ilɛk aw dis ɛl kin bi perverse.
  
  Dɔn Beauregard skwatin dɔŋ nia am. "Yu de okay?"
  
  Drake in yay dɛn bin opin. "Wetin di hell... A min se, yu nɔ de mek aut wit ɔda pɔsin-"
  
  Bo bin ol wan ɔda divays, we i bin dɔn ɔf. "Na simpul mechanism and na onli som sekond i tek. Yu nid ɛp?"
  
  Drake bin de luk di intanɛnt mɛkanism dɛn we bin de hang bifo am, di smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl. Nɔbɔdi nɔ bɛtɛ fɔ tɛl di Swidan se dis apin."
  
  Dɔn i pul di blastin kap.
  
  Ɔltin stil de di sem. Wan filin fɔ rilif bin was pan am ɛn i tek smɔl tɛm fɔ stɔp ɛn tek in briz. Wan ɔda kraysis sɔlv, ɔda smɔl win fɔ di gud man dɛn. Dɔn Alis, we nɔ pul in yay pan di kafe kɔnta, tɔk fayv wɔd dɛn we rili difrɛn.
  
  "Di damn fon de ring bak."
  
  Ɛn ɔlsay rawnd Grɛnd Sɛntral Steshɔn, ɔlsay na Nyu Yɔk Siti, insay dɔti tin dɛn ɛn ɔnda tik dɛn - ivin tay dɛn to relin ɛn leta motoka man dɛn trowe dɛn - bɔm dɛn bigin fɔ bɔn.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI TU
  
  
  Hayden bin tinap bifo wan row we gɛt tɛlivishɔn monita dɛn, Kinimaka bin de nia am. Dɛn bin de tink bɔt fɔ brok Ramses fɔ sɔm tɛm bikɔs dɛn bin de rɔnata dɛn tru Sɛntral Pak ɛn afta dat di madnɛs na Grɛnd Sɛntral Steshɔn. As dɛn de wach, Moore waka kam nia dɛn ɛn bigin fɔ kɔmɛnt pan ɛni monita, di pikchɔ dɛn we di kamɛra gɛt we dɛn rayt ɛn ebul fɔ zum insay fɔ mek dɛn aylayt wan mɔtalman ia pan wan an we gɛt frek. Di kɔvarej nɔ bin kɔmplit lɛk aw i fɔ dɔn bi, bɔt i bin impɔtant as Drake ɛn in tim de kam nia di fambul tren steshɔn. Wan ɔda monita sho Ramses ɛn Prays insay dɛn sɛl, di fɔs wan de waka we nɔ gɛt peshɛnt lɛk se i nid fɔ de na say dɛn, di las wan sidɔm wit pwɛl at lɛk se ɔl wetin i rili want na fɔ gi am wan nɔs.
  
  Moore in tim bin wok tranga wan rawnd dɛn, dɛn bin de ripɔt wetin dɛn si, gɛs ɛn aks polis ɔfisa ɛn ɛjɛn dɛn na strit fɔ go na sɔm eria dɛn. Di atak dɛn nɔ bin apin bifo Hayden, ivin we Drake ɛn Beau bin de stɔp bɔm dɛn na Grand Central. Di onli we Moore kin rili shɔ se dɛn tek kia ɔf Midtaun go bi fɔ essentially ɛmti di ɔl sayt.
  
  I se: "A nɔ bisin if na wan ol dɛf grani we jɔs lɔs in pusi." "At least mek dɛn biliv."
  
  "Aw kamɛra dɛn go ebul fɔ gɛt bɔm dɛn tru di mɛtal ditektɔ dɛn na Grɛnd Sɛntral Steshɔn?" Kinimaka aks.
  
  "Plastik we de bɔn?" Moore bin venchɔ.
  
  "Yu nɔ gɛt ɔda tin dɛn fɔ du fɔ dis?" Hayden bin aks.
  
  "Na tru, bɔt luk rawnd. Naynti pasɛnt pan wi pipul dɛn de luk fɔ wan damn nyuklia bɔm. A nɔ ɛva si dis eria ɛmti so."
  
  Hayden bin de wɔnda aw lɔng Mash dɔn de plan dis. Ɛn Ramsɛs? Di prins we bin de du tɛroris bin gɛt lɛk fayv sɛl dɛn na Nyu Yɔk, sɔntɛm i bin gɛt mɔ sɛl dɛn, ɛn sɔm pan dɛn na bin sɛl dɛn we pipul dɛn kin slip. Dɛn kin smɔl smɔl fɔ kɛr ɛni kayn tin we de bɔn ɛnitɛm ɛn jɔs bɛr am, ayd am na bush ɔ na bɛsin fɔ lɔng lɔng tɛm if nid de. Luk di Rashian dem and di proven tori abaut dia nyuklia suitkes we mis - na wan Amerikan we se di nomba we mis na di ekzak nomba we dem nid fo destroy Amerika. Na wan Russian defector we konfam se dem don de fo Amerika.
  
  I tek wan stɛp bak, ɛn tray fɔ tek di wan ol pikchɔ. Fɔ bɔku pan in big layf, Hayden na bin lɔ ɛnfɔsmɛnt ɔfisa; i bin fil lɛk se i dɔn witnɛs ɔl di tin dɛn we pɔsin kin imajin. Bɔt naw... dis nɔ bin ɛva bi bifo. Drake bin dɔn ɔlrɛdi rɔn frɔm Times Square to Grand Central, i bin de sev pipul dɛn layf ɛvri minit ɛn afta dat i bin lɔs tu pipul dɛn. Dahl bin de brok Ramses in kamɛra dɛn na ɛvri tɔn. Bɔt i bin sɔprayz fɔ si di kayn we aw dis tin bin de apin we bin de mek i fred.
  
  Ɛn di wɔl bin de wɔs. I bin sabi pipul we no de bost fo wach nyus igen, pipul we don dilit ap fo dia fon bikos evritin we dem si de disgust and dem de fil laik se dem no fit du enitin. Di disizhɔn dɛn we bin klia ɛn klia frɔm di biginin, mɔ we ISIS bigin, dɛn nɔ bin ɛva mek am, we pɔlitiks, prɔfit ɛn gridi, ɛn we dɛn nɔ bin tek di dip we mɔtalman de sɔfa bin klawd. Wetin di pipul bin want nau na ɔnɛs, pɔsin we dɛn go abop pan, pɔsin we kam wit bɔku transparency as i sef fɔ rul.
  
  Hayden bin gri wit ɔl dis. Di filin we i bin de fil se i nɔ ebul fɔ du natin, bin tan lɛk di filin dɛn we Taylɔr Wɛb bin de put am insay dis biɛn tɛm. Di filin se dɛn de mek yu sɔfa wit sɛns ɛn yu nɔ gɛt pawa fɔ du ɛnitin bɔt dat. Naw i bin fil di sem filin, i bin de wach Drake ɛn Dahl de tray fɔ briŋ Nyu Yɔk ɛn di ɔda pat dɛn na di wɔl bak frɔm di brinj.
  
  I bin tɔk se: "A go kil Ramsɛs fɔ dis."
  
  Kinimaka put wan big big paw na in sholda. "Lɛ mi." A nɔ fayn pas yu, ɛn a go bɛtɛ fɔ de na prizin."
  
  Moore bin pɔynt to wan patikyula skrin. "Luk ova de, man dɛm. Dɛn bin defuz di bɔm."
  
  Dilayt shot tru Hayden we i si Matt Drake de kɔmɔt na di kafe &# 233; wit wan ɛksprɛshɔn we de mek i fil fri ɛn we i win. Di tim we bin gɛda bin de ala ɛn afta dat dɛn stɔp wantɛm wantɛm as di tin dɛn we bin de apin bin bigin fɔ go bifo we dɛn nɔ ebul fɔ kɔntrol dɛnsɛf.
  
  Na bɔku monita dɛn, Hayden bin si dɔti bɔks dɛn de bɔn, motoka dɛn de swɛla fɔ mek dɛn nɔ bɔn di kɔva dɛn we de na di manhol. I bin si pipul dɛn we de rayd motoka de rayd na di rod ɛn trowe tin dɛn we tan lɛk brik na bildin ɛn winda dɛn. Wan sɛkɔn afta dat, wan ɔda tin bin bɔn. I si di motoka es sɔm fit frɔm di flɔ as bɔm de bɔn ɔnda am, smok ɛn faya de kɔmɔt na di sayd dɛn. Ɔlsay rawnd Grand Central Steshɔn, dɔti bɔks dɛn bin kech faya bitwin di pasenja dɛn we bin de rɔnawe. Di gol na fɔ mek pipul dɛn fred, nɔto fɔ mek pipul dɛn day. Faya bin de na tu brij dɛn, ɛn dis bin mek bɔku bɔku trafik jam so ivin motoka dɛn nɔ bin ebul fɔ krɔs dɛn.
  
  Moore bin de luk am, in fes bin rilaks fɔ jɔs wan sɛkɔn bifo i bigin fɔ ala ɔda pipul dɛn. Hayden bin tray fɔ kɔntinyu fɔ tink di rayt we ɛn i bin fil se Mano in sholda tɔch in yon.
  
  Wi go go bifo.
  
  Dɛn bin kɔntinyu fɔ du di opareshɔn na di opareshɔn sɛnta, dɛn bin sɛn di imejensi savis dɛn, ɛn dɛn bin ridayrɛkt di wan dɛn we de wok fɔ di lɔ to di say dɛn we di prɔblɛm bin rili sɔfa. Di faya briged ɛn di sapa dɛn bin involv pas ɔl. Moore bin gi ɔda lɔ fɔ yuz ɛlikopta fɔ patrol di strit dɛn. We wan ɔda smɔl tin land na Macy"s, Hayden nɔ bin ebul fɔ bia fɔ luk am igen.
  
  I tɔn bak, de luk insay in ɔl ɛkspiriɛns fɔ ɛni clue as to wetin fɔ du nɛks, i mɛmba Awayi ɛn Washinton, D.C. insay di las ia, i de kɔnsɛntret... bɔt afta dat wan bad bad sawnd, wan bad bad nɔys we de kɔntinyu fɔ de, briŋ in atɛnshɔn bak to di skrin dɛn.
  
  "Nɔ!"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-TRI
  
  
  Hayden bin brok di pipul dɛn we bin de rawnd am ɛn rɔn kɔmɔt na di rum. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ i grɔmbul bikɔs i vɛks, ɛn i bin kam dɔŋ di stej, ɛn i bin de tay in fist dɛn fɔ mek dɛn bi had bɔdi ɛn bon dɛn. Kinimaka ala wan wɔnin, bɔt Hayden nɔ bin lisin to am. I go du dis, ɛn di wɔl go bi bɛtɛ ples we sef.
  
  We i mek in we along di kɔridɔ we bin de rɔn ɔnda di sayt, i bin dɔn rich na Ramsɛs in sɛl. Di bastard bin stil de laf, di sawnd nɔ bin pas natin pas wan bad bad grɔmbul frɔm wan monsta. Sɔntɛm, i bin no wetin de apin. I bin klia se i bin dɔn plan bifo tɛm, bɔt di bad we aw i nɔ bin lɛk mɔtalman wɛlbɔdi nɔto sɔntin we i bin ebul fɔ du izi wan.
  
  Hayden opin di domɔt fɔ in rum. Di gad jomp ɛn afta dat i shot na do fɔ ansa in ɔda. Hayden waka stret to di ayɛn bar dɛn.
  
  "Tɛl mi wetin de apin. Tɛl mi naw ɛn a go ɔmbul wit yu."
  
  Ramses bin laf. "Wetin de hapun?" I bin mek lɛk se i gɛt Amɛrikan aksɛn. "Di pɔynt na dat dɛn de briŋ una pipul dɛn na una ni. Ɛn yu go de de," di big man ledɔm fɔ luk Hayden in yay dairekt frɔm sɔm milimita fa. "Wit in tong we de hang ɔut. Yu de du ɔl wetin a tɛl yu fɔ du."
  
  Hayden bin opin di domɔt na di sɛl. Ramses, we nɔ west wan sɛkɔn, rɔsh pan am ɛn tray fɔ trowe am na grɔn. Dɛn bin tay di man in an dɛn, bɔt dat nɔ bin stɔp am fɔ yuz in big big mas. Hayden bin deftly dodge ɛn rol am ed fɔs insay wan pan di vertikal ayɛn bar dɛn, in nɛk snap bak frɔm di impak. Dɔn i nak in kidni ɛn in spayna tranga wan, ɛn dis bin mek i wins ɛn kray.
  
  Nɔto krayzi laf igen.
  
  Hayden bin de yuz am lɛk panch bag, i bin de muv rawnd in bɔdi ɛn nak difrɛn say dɛn. We Ramses ala ɛn tɔn rawnd, i kɔnt di fɔs tri blo dɛn - wan nos we de blɔd, wan jaw ɛn trot we dɔn brus. Ramses bigin fɔ chok. Hayden nɔ bin giv ɔp, ivin we Kinimaka kam nia am ɛn ɛnkɔrej am fɔ tek tɛm smɔl.
  
  Hayden snap pan am se: "Stɔp yu fukin blɛsin, Mano." "Pipul dɛn de day na do."
  
  Ramses bin tray fɔ laf, bɔt di pen we bin de na in larynx bin stɔp am. Hayden bin fala dis wit wan kwik bɔni kik. "Laf naw."
  
  Kinimaka drɛg am go. Hayden tɔn to am, bɔt afta dat, wan Ramses we bin tan lɛk se i dɔn pwɛl, lung pan dɛn ɔl tu. I bin big man, ivin lɔng pas Kinimaki, dɛn mɔsul dɛn bin de lɛk di sem, bɔt di Awayi man bin bɛtɛ pas di tɛroris pan wan impɔtant eria.
  
  Ɛkspiriɛns fɔ fɛt.
  
  Ramses bin rɔsh wit Kinimaka ɛn afta dat i bounce bad bad wan, ɛn i bin de stɛp bak insay in sɛl. "Wetin di hell yu mek wit?" i bin de grɔmbul.
  
  "Di matirial strɔng pas yu," Kinimaka se, as i de rɔb di impak eria.
  
  Hayden bin insist, ɛn i bin de fala Ramses bak na in sɛl se: "Wi want fɔ no wetin go apin nɛks." "Wi want fɔ no bɔt di nyuklia bɔm. Usay i de? Udat de kɔntrol? Wetin na dɛn ɔda tin dɛn? Ɛn, fɔ Gɔd in sek, wetin yu rili want fɔ du?"
  
  Ramses bin tray tranga wan fɔ tinap stret, i klia se i nɔ bin want fɔ fɔdɔm na in ni. Dɛn bin de fil di tɛnsiɔn na ɛni tɛndon. Bɔt we i bin dɔn tinap, in ed bin fɔdɔm. Hayden bin kɔntinyu fɔ tek tɛm jɔs lɛk aw i go tek tɛm wit snek we wund.
  
  "Natin nɔ de we yu go ebul fɔ du. Aks yu man, Price. I dɔn no dis. I no ɔltin. Nyu Yɔk go bɔn, ledi, ɛn mi pipul dɛn go dans wi win jig bitwin di ashis we de smol."
  
  Prays? Hayden bin si betrayal na evri turn. Sɔmbɔdi bin de lay, ɛn dat bin mek i vɛks mɔ ɛn mɔ. I nɔ bin sɔkdɔm pan di pɔyzin we bin de drɔp na di man in lip, i es in an to Mano.
  
  "Go tek mi wan stun gɔn."
  
  "Hayden-"
  
  "Jɔs du am!" I tɔn rawnd, vɛks bin de kɔmɔt frɔm ɛni pore. "Get mi wan stun gun en get di fuk out."
  
  Trade, Hayden bin de pwɛl di rileshɔnship dɛn we i bin de si in patna tu wik. Ɛspɛshali di wan we i bin sheb wit Bɛn Blɛk, we bin day na di Blɔd Kiŋ in man dɛn an jɔs sɔm mɔnt afta dat. I bin tink se Bɛn bin tu yɔŋ, i nɔ bin gɛt ɛkspiriɛns, i nɔ bin machɔ smɔl, bɔt ivin wit Kinimaka naw i bin bigin fɔ ajɔst di we aw i de si tin. I bin si am se i wik, i nɔ gɛt ɛnitin fɔ du wit am, ɛn i rili nid fɔ bil am bak.
  
  "Nɔ fɛt mi, Mano. Jɔs du am".
  
  Wan wispa, bɔt i rich di Awayi man in yes pafɛkt wan. Di big man rɔnawe, ayd in fes ɛn in filin frɔm am. Hayden tɔn in yay bak to Ramses.
  
  I bin tɔk se: "Naw yu jɔs tan lɛk mi." "A dɔn gɛt ɔda studɛnt."
  
  "Yu tink?" Hayden slam in ni insay di ɔda wan in bɛlɛ, dɔn in ɛlbo slam in bak pan in nɛk we nɔ gɛt sɔri-at. "Studɛnt go bit di krap kɔmɔt pan yu?"
  
  "If na mi an dɛn bin fri..."
  
  "Rili?" Hayden bin blaynd bikɔs i vɛks bad bad wan. "Lɛ wi si wetin yu go ebul fɔ du, nɔto so?"
  
  As i es in an fɔ Ramses in ankɔ, Kinimaka kam bak, wan stɔn gɔn we shep lɛk siga bin ol in fist we i bin dɔn tay. I bin ɔndastand wetin i bin want fɔ du ɛn i bin tɔn bak.
  
  "Wetin?" - i bin de ala.
  
  "Yu de du wetin yu fɔ du."
  
  Hayden bin swɛ di man ɛn afta dat i swɛ mɔ lawd wan na Ramses in fes, ɛn i bin fil bad bad wan se i nɔ ebul fɔ brok am.
  
  Wan vɔys we nɔ bin gɛt wanwɔd bin kɔt in wamat: Bɔt sɔntɛm i bin gi yu sɔntin fɔ no.
  
  Sɔntɛm.
  
  Hayden push Ramses te i fɔdɔm pan in bɔnk, wan nyu aidia pop insay in ed. Yɛs, sɔntɛm we de fɔ du dat. We i de luk Kinimaka wit yay, i waka kɔmɔt na di sɛl, lɔk am, dɔn i go na di domɔt we de na do.
  
  "Ɛni nyu tin we de apin ɔpstayd?"
  
  "Mɔ bɔm dɛn we dɛn kin yuz fɔ trowe dɔti, bɔt naw dɛn nɔ bɔku. Wan ɔda pɔsin we de rayd motoka, bɔt dɛn ol am."
  
  Di we aw Hayden bin de tink bin kam klia mɔ ɛn mɔ. I waka kɔmɔt na di kɔlol ɛn afta dat i waka go na ɔda domɔt. I nɔ bin stɔp, i push insay di krawd, i shɔ se Rɔbɔt Prays bin fɔ dɔn yɛri di nɔys we de kɔmɔt na Ramsɛs in sɛl. Di luk we i luk na in yay bin tɛl am se na so i bi.
  
  I bin vɛks bad bad wan se: "A nɔ no natin." "Duya biliv mi." If i tɛl yu se a no sɔntin, ɛnitin, bɔt nyuklia bɔm, dat min se i de lay."
  
  Hayden es in an fɔ in stun gɔn. "Udat fɔ biliv? Wan madman teroris ɔ wan trɛtin pɔlitiksman. Infakt, lɛ wi si wetin di taser tɛl wi."
  
  "Nɔ!" Prays bin es in tu an.
  
  Hayden bin tek aim. "Yu nɔ go no wetin de apin na Nyu Yɔk, Rɔbɔt, so a go tɛl yu ɔltin. Na jɔs wan tɛm nɔmɔ. Di tɛroris sɛl dɛn kin kɔntrol nyuklia wɛpɔn dɛn, we wi biliv se dɛn kin ebul fɔ bɔn ɛnitɛm. Naw di krayzi Paythian tink se na in rili de kɔntrol di sityueshɔn. Smɔl smɔl tin dɛn we kin bɔn kin apin ɔlsay na Manɛtan. Dɛn bin plant bɔm dɛn na Sɛntral Steshɔn. Ɛn, Rɔbɔt, dis nɔto di ɛnd."
  
  Di ɛks-Sɛktri fɔ Stet bin opin in yay, i nɔ bin ebul fɔ tɔk wan wɔd atɔl. Insay di nyu we aw i bin de tɔk klia wan, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ Hayden biliv se i de tɔk di tru. Bɔt dis wan smɔl dawt bin stil de, ɛn i bin de mek i sɔfa ɔltɛm lɛk smɔl pikin.
  
  Dis man na bin pɔlitiksman we bin de wok fayn.
  
  I bin faya wan gɔn we de mek pɔsin nɔ ebul fɔ du sɔntin. I shot go na di sayd, i mis di man wan inch. Prays bigin fɔ shek shek insay in but.
  
  Hayden bin prɔmis se: "Di nɛks blo go de dɔŋ di bɛlt."
  
  Dɔn, we Prays kray, we Mano grɔn, ɛn i mɛmba Ramses in dɛbul laf, we i tink bɔt ɔl di fred we de naw na Manɛtan, ɛn bɔt in kɔleja dɛn we de insay di tik, insay di at fɔ Jɛpadi, na so i bi Hayden Jay we bin brok dɔŋ.
  
  Nɔto igen. A nɔ go bia wit dis fɔ ɔda minit.
  
  We i ol Prays, i trowe am na di wɔl, di pawa we di blo bin gɛt mek i fɔdɔm na in ni. Kinimaka pik am, gi am wan luk we de aks kwɛstyɔn.
  
  "Jɔs kɔmɔt na mi we."
  
  I trowe Prays bak, dis tɛm insay di domɔt we de na do. I jomp bak, de whimper, fɔdɔm, dɔn i grap am bak, lid am go insay di kɔridɔ ɛn go to Ramses in sɛl. We Prays si di tɛroris lɔk na in sɛl, i bigin fɔ kray ɛn grov. Hayden bin push am fɔ go bifo.
  
  "Duya, duya, yu nɔ go ebul fɔ du dis."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Fɔ tru. "Dis na sɔntin we wi kin du."
  
  "Nooo!"
  
  Hayden trowe Price pan di bar dɛn ɛn opin di sɛl. Ramses nɔ bin muf, i stil sidɔm na in bed ɛn wach wetin de apin frɔm ɔnda in yaylid dɛn we i lɔk. Kinimaka pul in Glɔk ɛn tek aim pan ɔl tu di man dɛn as Hayden de pul dɛn bond.
  
  I bin tɔk se: "Wan chans. "Wan prizin sɛl. Tu man dɛn. Di fɔs pɔsin we kɔl mi fɔ chat kin fil fayn. Yu ɔndastand?"
  
  Prays bin de kray lɛk kaw pikin we dɛn dɔn it af-af. Ramses stil nɔ bin muf. Fɔ Hayden, we i si am, i bin de mek i fil bad. Di chenj we i chenj wantɛm wantɛm nɔ bin mek sɛns. I waka go ɛn lɔk di sɛl, lɛf dɛn tu man ya togɛda as in fon bigin fɔ ring ɛn Ejen Moore in vɔys kam na di layn.
  
  "Kam ya, Jay. Yu fɔ si dis."
  
  "Wetin dis?" I rɔn wit Kinimaka, i de rɔnata dɛn shado dɛn kɔmɔt na di sɛl blɔk dɛn ɛn bak ɔp di stej.
  
  I bin tɔk wit sɔri at se: "Mɔ bɔm dɛn." "A sɛn ɔlman fɔ klin di mɛs. Ɛn dis las tin we wi fɔ du nɔto wetin wi bin de tink se i go bi. Oh, en yu man Dahl geht lid pan sel fo. I de chase am rayt naw."
  
  "Lɛ wi hit di rod!" Hayden rɔsh go na di steshɔn bildin.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-FO
  
  
  Dahl trowe insɛf na di pasenja sit ɛn alaw Smit fɔ drayv; Kenzie, Lauren en Yorgi don bak na baksit. Ivin as dɛn de mek dɛn we fɔ go bak na di steshɔn, ripɔt bin de se Drake atak Grɛnd Sɛntral Steshɔn, bɔt i nɔ yɛri natin igen. Moore bin jɔs dɔn gɛt ɔda tip frɔm wan infɔmant - wan nɔmba 4 tɛroris sɛl bin de wok aut pan wan lɔjishɔn apatmɛnt bildin nia Sɛntral Pak, ɛn naw we Dahl tink bɔt am, i tinap fɔ rizin se sɔm pan dɛn sɛl ya bin gɛt mɔni difrɛn we pas ɔda wan dɛn - na dat ɛp dɛn fɔ miks wit di krawd-bɔt Dahl bin de wɔnda aw wan bɔnch pipul dɛn go ebul fɔ de so izi wan na wan patikyula sosayti we dɛn nɔ mɛmba dɛn bren was indoktrineshɔn. Fɔ was yu bren na bin spɛshal art, ɛn i bin de dawt if di tipik tɛroris dɔn masta am yet.
  
  Nɔ bi so naif.
  
  Moore in ejen dɛn bin risk mɔ pas fɔ jɔs ɛksplɔz fɔ gɛt dɛn klyu ya. Di bad tin dɛn we go apin to dis de go de mek i nɔ gɛt ɛnd, ɛn i bin op se Ɔmland no aw ɔltin go blo. If wan ɔndakɔva ɛjɛn bɔn tide, in trɔbul dɛn jɔs dɔn bigin.
  
  Trafik polisman dɛn, we bin de kɔntrol di intasekshɔn dɛn ɔltɛm, bin de tray dɛn bɛst fɔ filta trafik, dɛn bin de gɛt big big prɔblɛm dɛn ɛn sɔntɛm dɛn nɔ go ebul fɔ sɔlv dɛn, bɔt dɛn fɔ dɔn put motoka dɛn we de tink bɔt imejensi fɔs. Dahl bin si sɔm smɔl smɔl ples dɛn fɔ wach di fim dɛn-we bin tan lɛk smɔl smɔl chɛri pik dɛn-we polis ɔfisa dɛn bin de dayrɛkt dɛn kɔleja dɛn frɔm wan say we ay pas ɔl, ɛn i nɔd in tɛnki as dɛn de alaw dɛn fɔ pas.
  
  Dahl bin chɛk di motoka in GPS. I bin tɔk se: "Eit minit. "Wi don redi?"
  
  Di wan ol tim bin kam bak se: "Rɛdi."
  
  "Lauren, Yorgi, de wit di motoka dis tɛm. Wi nɔ go ebul fɔ risk yu igen."
  
  Lauren bin tɔk se: "A de kam. "Yu nid ɛp."
  
  Dahl bin drɛb pikchɔ dɛn bɔt di bɛsin ɛn di day we di spɛshal fɔs lida day. "Wi nɔ go ebul fɔ put pipul dɛn layf we nɔ nid fɔ de pan denja. Lauren, Yorgi, yu gɛt yu yon valyu na difrɛn eria dɛn. Jɔs wach di we aw i tan. Wi nid yay de bak."
  
  Yorgi bin tɔk se: "Yu go nid mi skil dɛn."
  
  "A dawt se wi go de jomp na bolkɔn, Yorgi. Ɔ yuz dreinpaip dɛn. Jɔs..." I swɛt. "Duya du wetin a aks ɛn luk di blɔd we de luk. Nɔ mek a tɔn dis to ɔda tin."
  
  Wan awkward silɛns bin de. Ɛni wan pan di wan dɛn we bin de na di tim bin si di tin dɛn we apin we dɛn bin atak dɛn bifo dis tɛm, difrɛn we, bɔt bikɔs ɔl dis bin dɔn apin jɔs af awa so, bɔku pan dɛn bin stil sɔprayz. Di obshɔbishɔn dɛn nɔ bin gɛt ɛnd - aw dɛn bin de nia fɔ bɔn. Aw man bin sakrifays insɛf we nɔ bin de tink bɔt insɛf nɔmɔ fɔ sev dɛn layf. Aw dɛn tɛroris ya bin de trit ɔl kayn layf di we we nɔ dia.
  
  Dahl bin si se in tinkin de kam bak to da ol saw de-aw big pɔsin go put dɛn kayn abit dɛn ya we i et pan smɔl pikin? Di maynd we nɔ du natin pas ɔlman? Aw big pɔsin we gɛt rɛspɔnsibiliti go biliv se i rayt fɔ wɔp dɛn kayn maynd dɛn ya we nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk, fɔ chenj di we aw pɔsin de liv in layf we gɛt prɔmis sote go? Fɔ riples am wit... wetin?... et, inflexibility, fanaticism.
  
  I nɔ mata aw wi luk am, ilɛk wetin wi de si rilijɔn, Dahl bin tink se di dɛbul rili de waka wit wi.
  
  Smit bin slam di brek as dɛn de kam nia wan ay ay bildin. I tek sɛkɔn fɔ rɛdi ɛn kɔmɔt na di motoka, ɛn dɛn ɔl nɔ ebul fɔ fɛt na di saydwɔk. Dahl nɔ bin fil fayn we i no se di nɔmba 4 sɛl bin de insay ɛn aw i tan lɛk se dɛn sabi du dɛn wok. In yay bin fɔdɔm pan Lauren ɛn Yorgi.
  
  "Wetin di hell yu de du? Una kam bak insay di motoka."
  
  Dɛn go nia di pɔsin we de oba di domɔt, sho dɛn ID ɛn aks bɔt tu apatmɛnt dɛn we de na di nɔmba 4 flɔ. Dɛn ɔl tu na bin yɔŋ man ɛn in wɛf we bin de kip to dɛnsɛf ɛn we bin de trit pipul dɛn fayn ɔltɛm. Di pɔsin we de oba di domɔt nɔ bin ɛva ivin si dɛn tu man ɛn in wɛf togɛda, bɔt yes, wan pan di apatmɛnt dɛn bin gɛt pipul dɛn we kin kam waka na di apatmɛnt dɛn ɔltɛm. I bin tink se na sɔm kayn soshal ivintɛm, bɔt afta dat, dɛn nɔ bin pe am fɔ we i bin rili want fɔ no mɔ.
  
  Dahl push am jisnɔ na sayd ɛn go na di stej. Di pɔsin we de oba di domɔt aks if dɛn nid ki.
  
  Dahl bin smayl saful wan. "Dat nɔ go nid fɔ bi."
  
  Dɛn bin ebul fɔ win 4 flɔ izi wan, dɔn di tri sojaman dɛn tek tɛm waka na di kɔridɔ. We Dal si di kɔrɛkt apatmɛnt nɔmba kam na in yay, in mobayl fon bigin fɔ shek.
  
  "Wetin?" Smit ɛn Kɛnzi bin wet, dɛn bin de kɔba dɛn say we dɛn de.
  
  Moore in taya vɔys bin ful-ɔp Dahl in ed. "Di infɔmeshɔn na lay. Sɔm infɔmant kin fram di rɔng pipul dɛn fɔ gɛt smɔl revaŋg. Sɔri, a jɔs kam fɔ no."
  
  Dahl bin pul in briz se: "Lay." "Yu de jok mi? Wi bin tinap na do na dɛn fukin domɔt wit HK dɛn."
  
  "Dɔn, kɔmɔt de. Di pɔsin we de gi di infɔmeshɔn lɛk wan pan di uman dɛn. No mata, jos get bak fo rod, Dal. Di tin dɛn we de dɔŋ ya na rɛd ɔt."
  
  Di Swidan man swɛ ɛn kɔl in tim bak, ayd dɛn wɛpɔn dɛn, dɔn i rɔsh pas di pɔsin we de kɛr di tin dɛn we i bin sɔprayz. Dahl bin dɔn rili tink bɔt fɔ aks di pɔsin we de oba di domɔt fɔ mek dɛn pul di pipul dɛn na di domɔt kwayɛt wan bifo dɛn go ɔp na di nɔmba 4 flɔ-i bin no wetin go apin de-ɛn naw i bin de wɔnda aw di pipul dɛn we de de go dɔn biev afta dɛn kam fɔ no se in tip na fɔ ful pipul dɛn.
  
  Wan intrestin soshal kweshon. Us kain pesin go komplen se dem trowe am komot fo im haus wen di polis de luk fo terorist... if dat sech end op bi bies fo lai?
  
  Dahl bin shrug in ed. Moore nɔ bin de ɛksaktɔli pan in shit list yet, bɔt di man bin de teeter pan rɔk grɔn. "Dis nɛks klyu go wok, nɔto so?" I tɔk insay di layn we stil opin.
  
  "Na so i fɔ bi. Di sem man we tɔch di tɔd kamɛra. Jɔs rich na Tayms Square ɛn fast."
  
  "Yu tink se Times Square de ɔnda trɛt? Us sikyɔriti fɔs dɛn dɔn ɔlrɛdi de?"
  
  "Ɔl dɛn".
  
  "Okay, wi gɛt tɛn minit lɛf."
  
  "Lɛ fayv de."
  
  Smit bin de drayv lɛk dɛbul, i bin de kɔt kɔna ɛn swɛt, ivin brus, bitwin motoka dɛn we nɔ pak fayn. Dɛn lɛf di motoka na 50th Strit ɛn rɔn, naw agens di krawd we bin de spid fɔ go fa frɔm Times Square, di gladi gladi shɔp dɛn na M&M"s World, Hershey"s Chocolate World ɛn ivin di Starbucks we de na di strit kɔna, we naw dɔn ɔndamin bikɔs ɔf di trɛt we de kam. Big big bilbɔd dɛn we tan lɛk mɔtalman bin de shayn na di strit wit bɔku bɔku pikchɔ dɛn we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ, ɛn ɛni wan pan dɛn bin de fɛt fɔ mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to dɛn ɛn dɛn bin de fɛt wan fɛt we gɛt layf ɛn we de shek shek. Di wan dɛn we de wok na di bot pul wan fɔrɛst we gɛt skɔf as i bin tan lɛk se dɛn de mek sɔm kayn we fɔ mek ɔlmost ɔl ɔda stɔ dɛn. Dal bin tray fɔ tink bɔt we fɔ mek Lauren ɛn Yorgi nɔ gɛt wan prɔblɛm, bɔt di trip ɛn rɔnawe bin mek i nɔ bin izi fɔ am. If dɛn lɛk am ɔ dɛn nɔ lɛk am, dɛn ɔl na bin sojaman dɛn naw, di tim bin strɔng bikɔs dɛn bin de de.
  
  Na bifo, di polis dɛn bin de tayt wan kɔdon rawnd di skwea. Di pipul dɛn na Nyu Yɔk bin de luk dɛn wit nɔ biliv, ɛn dɛn bin de tɛl di wan dɛn we kam fɔ si di ples fɔ go bak na dɛn ɔtel dɛn.
  
  Dahl yɛri wan pan di polis dɛn we wɛr yunifom se: "Na jɔs fɔ tek tɛm, mam."
  
  Ɛn afta dat, di wɔl tɔn to ɛl bak. Fo turis, we bin de shop fo winda arawnd Levis and Bubba Gump, drop dia bakpak, rummage around insaid and pul out otomatik wepan. Dahl duck bihain wan strit kiosk, unklip in own wepan.
  
  Gɔn shot dɛn bin de ala ɔlsay na Times Square. Dɛn bin kɔba di winda ɛn bilbɔd dɛn we bin brok wit san, dɛn bin pwɛl dɛn, bikɔs bɔku pan dɛn naw na skrin, we na di big wan pas ɔl na di wɔl, ɛn na di wan dɛn we de sho kapitalizim. Mɔta bin ren dɔŋ na di saydwɔk. Di wan dɛn we bin lɛf ɛn di sikyɔriti fɔs dɛn bin rɔn fɔ kɔba. Dahl stik in ed aut ɛn faya bak, in shot dɛn nɔ bin de target, bɔt i mek di tɛroris dɛn swɛ lawd wan ɛn luk fɔ dɛn yon kɔva.
  
  Dis tɛm stret to yu, Dahl bin tink wit satisfayshɔn we nɔ fayn. No op nɔ de fɔ yu.
  
  Dahl si di kech de dayv biɛn wan taksi we pak ɛn i notis se dɛn dɔn lɛf wan bɔs nia de. I nɔ bin dɔn ɛva go na Tayms Square bifo ɛn i bin jɔs si am na TV, bɔt fɔ si dis kayn ples we i tan lɛk se i fayn fɔ pipul dɛn we de waka na rod so ɛmti, i bin de mek i fil bad. Mɔ shot dɛn bin de ring as i go mɔs bi se di wan dɛn we de na di sɛl bin si pipul dɛn de muf insay di stɔ dɛn ɛn ɔfis bildin dɛn. Dahl kwayɛt wan go na di strit.
  
  Biɛn di bɔs ɛn along di saydwɔk we de fa, ɔda sikyɔriti fɔs dɛn bin de tek dɛn pozishɔn. Mɔ SWAT sojaman dɛn, ɛjɛn dɛn we wɛr blak klos, ɛn NYPD polisman dɛn bin de manej rawnd to wan kwayɛt, kɔreografi ritm. Dahl bin mek sayn fɔ mek dɛn layn. Wetin dɛn pas ɔf as sayn ya, i klia se dɛn nɔ translet am, bikɔs nɔbɔdi nɔ pe di smɔl atɛnshɔn to di krayzi Swidan.
  
  "Wi de wet fɔ dɛn tri ɔ 4 lɛta pus ya, ɔ wi go mek dɛn mama fuk ya bɔn?" Kensi bin de rɔb pan in sayd.
  
  Dahl bin tɔn in bak pan di Amɛrikan ɛjɛn dɛn. I bin de kres insay di shado na di bɔs ɛn tɔk se: "A rili lɛk di wɔd dɛn we yu de yuz we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ." "Bɔt pan ikɔnomi."
  
  "So yu want mi ya naw. A ɔndastand."
  
  "A nɔ bin tɔk dat".
  
  Smit bin skata na grɔn, de luk ɔnda di motoka dɛn. "A de si leg dɛn."
  
  "Yu kin shɔ se na tɛroris dɛn fut ya?" Dahl bin aks.
  
  "A tink so, bɔt i shɔ as ɛl nɔ tan lɛk se dɛn mak dɛn."
  
  "Dɛn go kam ya jisnɔ," Kenzi es in rayf ɔp lɛk se na di sɔd we i want, ɛn tinap biɛn wan pan di big big bɔs wil dɛn. Di tim tek wan kɔlektif briz.
  
  Dahl bin luk na do. "A rili biliv se na da tɛm de bak."
  
  Kenzi go fɔs, i rawnd di bak pat na di bɔs ɛn atak di yɔlɔ taksi. Dɛn yɛri mashin gɔn faya, bɔt dɛn bin de dayrɛkt am na winda, bɔs stɔp ɛn ɔl ɔda ples dɛn usay, as di tɛroris dɛn opinion, pipul dɛn we nɔ gɛt difens kin ayd. Dahl tɛl in laki sta dɛn tɛnki se dɛn nɔ bin dɔn post ɛni lukout, bikɔs i no se spid na dɛn padi fɔ pwɛl di sɛl, we dɛn fɔ du bifo dɛn chenj to grenade ɔ we wɔs pas dat. In ɛn Kensi bin rawnd di taksi, de luk di 4 man dɛn, we bin riak kwik kwik wan we mek dɛn sɔprayz. Bifo dɛn swing dɛn wɛpɔn dɛn, dɛn jɔs atak, slam pan Dahl ɛn Kenzi ɛn nak dɛn na grɔn. Bɔdi dɛn bin strɛch akɔdin to di rod. Dahl bin kech di fist we bin de kam dɔŋ ɛn tɔn am bak, i yɛri se in nɛk dɛn de nak di asfalt tranga wan. Bɔt di sɛkɔn an kam dɔŋ, dis tɛm wit di bɔt fɔ di rayf we dɛn es ɔp. Dahl nɔ bin ebul fɔ trap am ɔ luk ɔdasay, so i bin go bak to di wangren akshɔn we i bin gɛt.
  
  I put in fɔɛd dɔŋ ɛn tek di blo na in skel.
  
  Blaknɛs bin de rɔtin bifo in yay, pen bin de ricochet frɔm wan nerve to nerve, bɔt di Swidan nɔ bin alaw ɛni wan pan dɛn fɔ ambɔg in wok. Di wɛpɔn bin slap ɛn afta dat i pul insɛf, i nɔ bin ebul fɔ du am. Dahl grap am ɛn yank am to di man we bin de ol am. Blɔd bin de rɔn dɔŋ ɔl tu di say dɛn na in fes. Di man es in fist bak, dis tɛm i shem smɔl, ɛn Dahl kech am wit in yon fist ɛn bigin fɔ swɛt am.
  
  Ɛvri fayv na in bɔdi, ɛvri vein na ɛni jɔyn, bin tɛns.
  
  Bon dɛn bin brok lɛk branch dɛn we de brok. Di tɛroris kray ɛn tray fɔ pul in an go, bɔt Dahl nɔ bin want fɔ yɛri bɔt am. Dɛn bin nid fɔ disable dis kamɛra. Kwik. I swɛt tayt mɔ, i mek shɔ se di man in atɛnshɔn dɔn tek di pen we i bin de fil bad bad wan na in fist, ɛn pul in Glɔk kɔmɔt.
  
  Dɛn bin kil wan pan dɛn.
  
  Di gɔn bin faya tri bulɛt bifo di tɛroris in yay dɛn glaz ɔp. Dahl tos am na sayd ɛn afta dat i grap lɛk enjɛl we de avɛst, blɔd de kɔmɔt na in skel ɛn i luk lɛk se i dɔn mekɔp in maynd fɔ pwɛl in fes.
  
  Kenzi bin de fɛt wan big man, dɛn gɔn dɛn bin sandwich bitwin dɛn bɔdi ɛn dɛn fes bin dɔn nia fɔ mash togɛda. Smit kam dɔŋ pan di tɔd wan, i fos di bɔbɔ fɔ nil dɔŋ as i de slap wit nia-pafɛkt, prɛsis wamat. Di las tɛroris bin win Lauren, i nak am na grɔn, ɛn i bin de tray fɔ tek aim we Yorgi trowe insɛf bifo di barɛl.
  
  Dahl bin kech in briz.
  
  Di gɔn bin de faya. Yorgi bin fɔdɔm, ɛn in bɔdi klos bin bit am. Dɔn Dahl bin si se di tin bin difrɛn smɔl frɔm di tɛm we i bin fɔs rid am. Yorgi nɔ bin jomp atletik wan bifo di bulɛt, i ram di tɛroris in an we de shot wit in wan ol bɔdi.
  
  Difrɛn, bɔt stil de wok.
  
  Dahl rɔsh fɔ ɛp di Rɔshian, i nak di fɛtman ɔnda in lɛft an ɛn es in leg dɛn kɔmɔt na grɔn. Di Swidan bin bil mɔmɛnt ɛn spid, i bin de fleks in mɔsul dɛn, i bin de kɛr in lod wit wan ferocity we dɛn bɔn bikɔs i nɔ gladi. Tri fit, dɔn siks, ɛn dɛn trowe di tɛroris bak kwik kwik wan as i dɔn slam in ed insay di Had Rɔk Kafe menyu bɔd é. Di plastic krak, sok wit blɔd, as Dahl in mad impuls krak in ɛnimi in skel ɛn chɛr di bɔdi. Kinimaka nɔ bin lɛk am, bɔt di Swidan bin yuz di Amɛrikan aykɔn fɔ mek di tɛroris nɔ gɛt pawa.
  
  Karma we dɛn kɔl Karma.
  
  Dahl bin spin rawnd bak, naw blɔd bin de drɔp na in yes ɛn in chin. Kenzi ɛn in ɛnimi bin stil lɔk insay mɔtal fɛt, bɔt Smit bin ebul fɔ lɔk di gap bitwin insɛf ɛn di sojaman wit sɔm trowe dɛn. Na di las tɔn i strɛs fɔ swing in wɛpɔn rawnd, i gɛt laki ɛn dɔn wit di shap ɛnd we i pɔynt stret to Smit.
  
  Dahl bin de ala, i rɔsh fɔ go bifo, bɔt i nɔ bin ebul fɔ du natin bɔt di shot. Insay wan blink ɔf wan yay, di tɛroris faya, ɛn di pɔsin we atak am, Smit, gɛt wan bulɛt we stɔp am na in trak, we mek i nil dɔŋ.
  
  A kin briŋ in fɔɛd nia di layn fɔ di nɛks shot.
  
  Di teroris pul di triga, bɔt na da tɛm de Dahl apia - wan mawnten we de sit, we de muv - ɛn pin di tɛroris bitwin am ɛn di wɔl. Bon dɛn brok ɛn grind agens dɛnsɛf, blɔd kɔmɔt, ɛn di rayf flay go na di sayd wit wan ala ala. As di Dahl we bin sɔprayz de waka go to Smit, i si ɛn yɛri di sojaman we vɛks de swɛ lawd wan.
  
  Den i de okay.
  
  We di Kevlar vest sev am, dɛn stil shot Smit klos klos ɛn i bin fɔ dɔn nia fɔ day bikɔs ɔf di kɔntushɔn, bɔt dɛn nyu vanguard bɔdi klos bin mek di blo sof. Dahl bin was in fes, naw i notis di we aw di spɛshal fɔs tim bin de kam nia am.
  
  Kensi bin fɛt in ɛnimi dis we ɛn dat, di big man bin de tray tranga wan fɔ mek i mach in agiliti ɛn in rial mɔsul. Dahl step bak wit wan smɔl smayl na in fes.
  
  Wan pan di spɛshal fɔs man dɛn rɔn go ɔp. "I nid ɛp?"
  
  "Nɔ, i jɔs de ful-ɔp. Lɛf am in wan".
  
  Kensi kech di exchenj komot fo kona fo im ai and graund im tit we don olredi klench. I bin klia se di tu pipul ikwal, bɔt di Swidan man bin de tɛst am, i bin de asɛs in dedikeshɔn to di tim ɛn ivin to insɛf. Yu tink se i bin fit fɔ gɛt am?
  
  I grap di gɔn ɛn afta dat i lɛf am as in ɛnimi de jɔk bak, we mek i lɔs in balans wit in ni to in rib ɛn wan ɛlbo to in nos. Di nɛks strayk we i slash na in an, dɔn i grab am fast lɛk laytin. As di man de strɛch ɛn kray, i bɛn in an bak tranga wan, yɛri wan klik, ɛn si di gɔn fɔdɔm na grɔn. I bin stil de tray tranga wan, i pul di nɛf ɛn chuk am na in chɛst. Kensi swɛt am ɔl insay, fil di bled slais tru di bɔdi we de ɔp in rib, ɛn spin rawnd, pul am wit am. Di nɛf bin muf bak fɔ di sɛkɔn blo, bɔt dis tɛm i bin rɛdi. I ol di an we dɛn pul, spin rawnd ɔnda am, ɛn twist am biɛn di man in bak. I nɔ bin gɛt sɔri-at i bin de pres te insɛf brok ɛn lɛf di tɛroris we nɔ ebul fɔ du natin. I rip tu grenade dɛn kwik kwik wan na in bɛlt ɛn afta dat i put wan pan dɛn dɔŋ di fɔs pat pan in trayz ɛn insay in bɔksa shɔt.
  
  Dahl, we bin de wach, bin kam fɔ no se di kray we i bin de ala bin de kɔt in trot. "Nooo!"
  
  Kenzi in finga dɛn fri di strayk.
  
  "Wi nɔ de du dat, yu-"
  
  Kenzi wispa rili klos, "Wetin yu go du naw, wit brok an ɛn ɔl?" Yu nɔ go du ɛnibɔdi bad naw, yu idiot?"
  
  Dahl nɔ bin no if i fɔ ol ɔ dod, rɔn ɔ dayv ed, grap Kenzi ɔ jomp fɔ kɔva. Na di ɛnd, di sɛkɔn dɛn tik pas ɛn natin nɔ bɔm pas Smit in patikyula shɔt fiuz.
  
  "Yu de jok mi?" i bin de ala. "Wetin di hell-".
  
  "Fak," Kenzi trowe di straika pan Dahl in ed we bin de blɔd. "A bin tink se dɛn pafɛkt igl yay dɛn de fɔ dɔn notis di prɔblɛm."
  
  "Nɔto mi du am." Di Swidan man mek wan dip swɛt fɔ mek i fil fayn. "Damn, Kenz, yu na wan wɔl klas fukin krayzi uman."
  
  "Jɔs gi mi bak mi katana. I kin mek a fil kol ɔltɛm."
  
  "Oh yea." A bet,"
  
  "Ɛn yu se dis, di Mad Swede."
  
  Dahl bin butu in ed. Tɔch. Bot damn, a tink se a don mit mi match.
  
  Bay dis tɛm, SWAT tim dɛn ɛn di ɛjɛn dɛn we dɛn gɛda bin de wit dɛn, ɛn dɛn bin de mek di eria dɛn we de rawnd Tayms Square sikrit. Di tim bin grup bak ɛn tek sɔm minit fɔ tek dɛn briz.
  
  Lauren bin tɔk se: "Fɔ sɛl dɛn de dɔŋ. "Na wan nɔmɔ lɛf."
  
  Dahl bin tɔk se: "Wi de tink. "I bɛtɛ lɛ yu nɔ go bifo yusɛf. Ɛn mɛmba se, dis las chɛmba de kip Mash sef ɛn sɔntɛm i de kɔntrol..." I nɔ tɔk di wɔd "nyuklia bɔm" lawd wan. Nɔto na ya. Dis na bin di at na Manɛtan. Udat bin no us kayn parabol maykrofon dɛn go skata rawnd?
  
  I bin tɔk simpul wan se: "Great wok, guys." "Dis ɛl de dɔn lɛf smɔl fɔ dɔn."
  
  Bɔt fɔ tru, i jɔs dɔn bigin.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI FAYV
  
  
  Julian Marsh bin biliv se, wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se na in na di man we gladi pas ɔlman na di wɔl. Rayt bifo am, wan nyuklia wɛpɔn we gɛt lod, we dɛn tay, bin de nia am fɔ tɔch, fɔ ple wit am we i want. Wan uman we kɔmɔt na Gɔd in yay bin kɔl na in lɛft ɛn i bin ebul fɔ ple wit am bak we i want. Ɛn fɔ tru, i bin de ple wit am, pan ɔl we wan patikyula eria bin bigin fɔ at smɔl frɔm ɔl di atɛnshɔn. Maybe likl of dat wip krim...
  
  Bɔt kɔntinyu in fɔs ɛn impɔtant tren fɔ tink - wan pasiv tɛroris sɛl bin sidɔm nia di winda, ɛn bak i bin de ple wit am we i want. Ɛn afta dat, di Amɛrika gɔvmɛnt bin de, we bin de rɔnata in tel ɔlsay na di siti, we bin de rɔn fred ɛn blaynd fɔ ple-
  
  "Julian?" Zoe bin de blo jɔs wan ia brayt frɔm in lɛft yes. "Yu want mek a go sawt bak?"
  
  "Sɔri, bɔt nɔ inhal di bastard lɛk las tɛm. Gi am smɔl brɛk, yu go du am?"
  
  "O, shɔ".
  
  Mach bin mek i ɛnjɔy insɛf ɛn afta dat i bin tink bɔt wetin go apin nɛks. I bin dɔn ɔlrɛdi de midul mɔnin ɛn di tɛm we dɛn fɔ dɔn fɔ du am bin de kam nia. I bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ di tɛm rich we i fɔ opin ɔda mobayl fon we i kin yuz wan tɛm nɔmɔ ɛn kɔl in kɔntri wit tin dɛn we i want fɔ du kwik kwik wan. Na tru se i bin no se no rial "ayd" nɔ go de, at ɔl nɔto wit fayv ɔndrɛd milyɔn ɛkshɛnj, bɔt di prinsipul na di sem ɛn dɛn kin du am di sem we. Mach bin tɛl tɛnki to di gɔd dɛn we de mek sin ɛn we nɔ de du wetin rayt. Wit dis bois fo yu said, wetin no fit achiv?
  
  Lɛk ɔl gud drim dɛn, dis wan go dɔn as tɛm de go, bɔt Mash disayd se i go ɛnjɔy am we i de las.
  
  I pat Zoey in ed ɛn afta dat i tinap, i pul wan pan in sules ɛn waka go nia di winda. Wit tu maind plenti taims tu difren point of view bin de, bot both of Marsh"s personalities bin tru to di scenario. Aw ɛni wan pan dɛn go lɔs? I bin dɔn snɛp wan pan Zoe in kɔndɔm ɛn naw i bin de tray fɔ slip am na in an. I bin dɔn giv-ɔp ɛn mek i satisfay wit tu finga dɛn. Ɛl, i stil satisfay in insay quirkiness.
  
  We Mash bin de wɔnda wetin fɔ du wit di spay lanyard, di lida fɔ di sɛl tinap ɛn luk am, ɛn gi am wan blank smayl. Na bin Alligator, ɔ as Marsh bin de kɔl am prayvet wan - Alligator - ɛn pan ɔl we i bin kwayɛt ɛn i klia se i bin slo, rial sɛns bin de fɔ denja bɔt am. Mash bin tɔk se sɔntɛm na in na wan pan di wan dɛn we wɛr vest. Pawn we yu de yuz. Di sem tin we pɔsin kin it lɛk fɔ pis fɔ lɔng tɛm. Mash laf lawd wan, i brok in yay kɔntakt wit di Aligatɔ jɔs di rayt tɛm.
  
  Zoe bin fala in fut step, i bin de luk na di winda.
  
  Mash bin tɔk se: "Natin nɔ de fɔ si. "So dat yu nɔ go lɛk fɔ stɔdi di lays dɛn we mɔtalman gɛt."
  
  "O, dɛn kin laf sɔm tɛm dɛn."
  
  Mach luk rawnd fɔ in hat, di wan we i lɛk fɔ wɛr na angle. Na tru se i nɔ bin de igen, sɔntɛm ivin bifo i rich na Nyu Yɔk. Las wik pas in wan blur fo am. Di aligatɔ kam nia am ɛn aks am wit pɔlitiks if i nid ɛnitin.
  
  "Nɔto dis tɛm." Bɔt a go kɔl dɛn jisnɔ ɛn gi dɛn di ditil dɛn fɔ transfa di mɔni."
  
  "Yu go du dis?"
  
  "Yɛs. Nɔto a gi una pipul dɛn di rod?" Di kwɛstyɔn na bin ritɔk.
  
  "O, dis pies of krap. A bin de yuz am as flay swat."
  
  I go bi se Mash bin de mek lɛk se i nɔ gɛt sɛns, i bin kray, ɛn i bin de mek i want fɔ blɔd, bɔt di smɔl pat pan am bin smat bak, i bin de kɔlkyul, ɛn i bin de ɛnjɔy insɛf ɔltogɛda. Na dat mek i bin sev fayn lɛk aw i bin sev tru di Mɛksiko tanɛl dɛn. Afta smɔl tɛm, i kam fɔ no se i nɔ bin jɔj di Aligatɔ ɛn di tin we apin. I nɔ bin bi di men wan ya - dɛn bin de.
  
  Ɛn i bin tu let fɔ smɔl tɛm.
  
  Marsh atak Alligator, i no gud gud wan usay i lɛf di gɔn, nɛf ɛn stun gɔn we i nɔ yuz. We i bin de op fɔ gɛt sakrifays, i bin sɔprayz we Gator blok di blo dɛn ɛn gi bak wan pan in yon. Mach tek am kol, i nɔ pe atɛnshɔn to di pen, ɛn tray bak. I bin no se Zoey de luk am, ɛn i bin de wɔnda wetin mek di les bitch nɔ rɔsh fɔ ɛp am.
  
  Di aligatɔ bak parri in blo wit izi. Dɔn Mash yɛri wan nɔys biɛn am - di sawnd we wan apatmɛnt domɔt de opin. I jomp bak, sɔprayz we di Aligatɔ lɛf am, ɛn tɔn rawnd.
  
  Wan gasp fɔ shok bin kɔmɔt na in trot.
  
  Et man dɛn kam insay di apatmɛnt, dɛn ɔl drɛs blak, dɛn ɔl de kɛr bag, ɛn dɛn luk lɛk fɔks dɛn we de na ɔn os. Mash bin de luk am ɛn afta dat i tɔn to Gator, in yay ivin naw nɔ bin rili biliv wetin dɛn de si.
  
  "Wetin de hapun?"
  
  "Wetin? Yu bin tink se wi ɔl go sidɔm kwayɛt wan we jɛntriman dɛn we wɛr tayla sus de pe fɔ dɛn wɔ dɛn? Wel, a don get nyus fo yu, big man. Wi nɔ de wet fɔ yu igen. Wi de pe fɔ wi yon."
  
  Mach bin de stag frɔm di dabl blo we dɛn bin blo am na in fes. As i fɔdɔm bak, i ol Zoe, i bin de op se i go ol am ɔp, ɛn we i nɔ du am, dɛn ɔl tu fɔdɔm na grɔn. Di shɔk we ɔl dis shok bin mek in bɔdi go ova drayv, in swet gland ɛn in nɛv ɛnd dɛn go insay ova drayv, ɛn wan tik we de anɔynt bigin na di kɔna na wan yay. Tek am rayt bak to di bad ol tɛm we i bin smɔl ɛn nɔbɔdi nɔ bisin bɔt am.
  
  Di aligatɔ waka rawnd di apatmɛnt, ɔganayz wan sɛl we gɛt twɛlv pipul dɛn. Zoey bin bi smɔl as i pɔsibul, prɛktikal wan pis fɔnicha, we dɛn bin fɛn pistɔl ɛn ɔda soja wɛpɔn dɛn - grenade, mɔ pas wan RPG, di Kalashnikov we dɛn kin abop pan ɔltɛm, ti gas, flashbang ɛn difrɛn kayn rɔket dɛn we dɛn kin ol wit an we gɛt stɛl tip . Dis bin de mek a fil bad smɔl.
  
  Mach klin in trot, stil de tay pan di las tin dɛn we de sho se i gɛt rɛspɛkt ɛn i bin de tink bɔt insɛf nɔmɔ we mek shɔ se na Setan in big got we gɛt ɔn na dis rum.
  
  I se: "Luk." "Una pul yu dɔti an dɛn pan mi nyuklia bɔm. Yu ivin no wetin na dis, bɔy? Aligatɔ we gɛt di sik. Aligatɔ we de na di wɔl! Wi fɔ mit di de we dɛn dɔn put wi fɔ du."
  
  Di lida fɔ di fayv sɛl bin dɔn trowe di laptɔp na sayd ɛn kam nia Mash. Naw, we Alligator nɔ bin gɛt sɔpɔt ɛn fɔ tru, i nɔ bin gɛt glɔv, na bin difrɛn pɔsin. "Yu tink se a owe yu somtin ooo?" Di las wɔd na bin swɛt. "Mi an dɛn klin! Mi but dɛn kin kol! Bɔt dɛn go kɔba wit blɔd ɛn ashis soooo soon!"
  
  Mach bin blink kwik kwik wan. "Wetin di hell yu de tok abaut?"
  
  "No pe nɔ go de. Nɔ mɔni nɔ lɛf! A de wok fɔ di bigman, rɛspɛkt ɛn wangren Ramses, ɛn dɛn kɔl mi di Bɔm Meka. Bɔt tide na mi go bi di pɔsin we bigin fɔ du di wok. A go gi am layf!"
  
  Mach bin wet fɔ di swɛt we nɔ go ɛva apin na di ɛnd, bɔt dis tɛm, nɔbɔdi nɔ bin de. Alligator bin dɔn lɛf di onslaught of pawa klia wan fɔ go na in ed, ɛn Marsh stil nɔ ɔndastand wetin mek dɛn pipul ya de handle in bɔm. "Gɔys, dis na mi nyuklia bɔm. A bin bay dis ɛn briŋ am kam to una. Wi de wet fɔ mek dɛn pe wi gud gud wan. Naw, una bi gud bɔy pikin dɛn ɛn put di nyuklia bɔm na tebul."
  
  Na we Alligator hit am tranga wan fɔ pul blɔd, na in Mash bigin fɔ rili ɔndastand se sɔntin dɔn go bad bad wan ya. I kam na in maynd se ɔl di tin dɛn we i bin dɔn du trade dɔn mek i rich dis say na in layf, ɛvri rayt ɛn rɔŋ, ɛvri gud ɛn bad wɔd ɛn kɔmɛnt. Di sɔm ɔf ɔl in ɛkspiriɛns dɛn bin briŋ am stret na dis rum dis tɛm.
  
  "Wetin yu go du wit dis bɔm?" Fɔ fred bin kam dɔŋ ɛn tik in vɔys, lɛk se dɛn de pres am tru wan grata lɛk chiz.
  
  "Wi go bɔn yu nyuklia bɔm jɔs afta wi yɛri frɔm di big big Ramses."
  
  Mach bin de sok in briz we i nɔ bin de blo. "Bɔt i go kil bɔku bɔku pipul dɛn."
  
  "Ɛn na so wi wɔ go bigin."
  
  Mash bin tɔk se: "I bin de bɔt di mɔni. "Pe. Wan smɔl ɛnjɔymɛnt. Kip di United Donkeys of America de chase dɛn tel. I bin de tɔk bɔt fɔ gi mɔni, nɔto fɔ kil bɔku pipul dɛn."
  
  "Yuuuu... u... kil!" Alligator in fanatik tirade bin eskalayt wan notch.
  
  "Wɛl, yes, bɔt nɔto so."
  
  Di aligatɔ kik am te i kɔl insay wan bɔl we nɔ de muv; mi rib, lɔng, spayna ɛn leg dɛn kin at. "Wi de onli wet fo nyus from Ramses. Naw, sɔmbɔdi pas mi di fon."
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-SIKS
  
  
  Insay di Grand Central Terminal, di las pat dɛn pan Mash in pazl bigin fɔ layn. Drake nɔ bin dɔn no bifo, bɔt dis ɔl na bin pat pan sɔmbɔdi in masta plan, pɔsin we dɛn tink se dɛn dɔn ɔlrɛdi neutralize. Di ɛnimi we dɛn nɔ bin de kɔnt pan na bin tɛm-ɛn aw i pas kwik kwik wan bin mek dɛn nɔ de tink fayn.
  
  Wit di precinct we dem deklare sef and na polis ofisa dem de plenti pipul, dem giv Drake and im tim di chans to skrutinize di nomba 4 klem, we dem fainali fain tep fo di andasayd of wan kafe tebul. Wan siriɔs nɔmba dɛn we dɛn rayt wit big font, i nɔ bin pɔsibul fɔ no wetin i kin bi pas yu ebul fɔ swɛt di taytul, we dɛn kin rayt wit di smɔl smɔl font we de.
  
  Nyuklia aktiveshɔn kɔd dɛn.
  
  Drake smɔl in yay bikɔs i nɔ biliv, i lɔs in balans bak, dɔn i blink pan Alis. "Rili? Wetin mek i go sɛn dis to wi?"
  
  "A go guess se na di abiliti fo ple di gem. I de ɛnjɔy am, Drake. Bɔt dɛn kin bi fek."
  
  May bin tɔk bak se: "Ɔ aksilarayshɔn kɔd dɛn."
  
  Beau bin mek di tɔpik nɔ klia mɔ se: "Ɔ ivin, kɔd dɛn we dɛn kin yuz fɔ lanch ɔda kayn wɛpɔn we dɛn ayd."
  
  Drake luk di Frenchman fɔ smɔl tɛm, i de wɔnda usay i gɛt dɛn kayn bad bad tin dɛn de, bifo i kɔl Moore. I bin tɔk se: "Wi gɛt nyu tin we wi nid fɔ du." "Eksept i tan lɛk se na wan sɛt fɔ diaktiv kɔd fɔ nyuklia wɛpɔn dɛn insted."
  
  "Wetin du?" Moore bin sɔprayz. "Wetin? Dis nɔ mek ɛni sɛns. Na dis i tɛl yu?"
  
  Drake bin no aw ɔl dis bin tan lɛk se i rili laf. "Dɛn de sɛn naw." Mek di spɛshal sus dɛn sɔt ɔltin.
  
  "Fayn. Wi go gi dɛn di rayt wok."
  
  Afta Drake put di fon na in poket, Alisia brus insɛf ɛn luk rawnd fɔ lɔng tɛm. I bin tɔk se: "Wi laki na ya." "Nɔbɔdi nɔ de we day. Ɛn nɔ nyus frɔm Mach, pan ɔl we wi let. So yu tink se dis na bin di las tin we dɛn bin nid fɔ du?"
  
  May bin tɔk se: "A nɔ shɔ aw dat go bi." "I tɛl wi se i want mɔni, bɔt i nɔ tɛl wi ustɛm ɔ usay yet."
  
  Drake bin tɔk se: "So at least wan mɔ." "Sɔntɛm na tu. Wi nid fɔ chɛk di wɛpɔn ɛn lod am bak. Either way, wit ol dis mini-bomb we de explod ol ova di siti, a tink se wi don fain wit dis."
  
  I bin de wɔnda bɔt wetin mek dɛn de yuz smɔl bɔm dɛn. Nɔ kil ɔ mek pɔsin nɔ ebul fɔ waka. Yɛs, dɛn bin dɔn mek pipul dɛn fred na di sosayti in sol, bɔt bikɔs ɔf di nyuklia bɔm, Julian Marsh, ɛn di kamɛra dɛn we dɛn bin de pwɛl, i nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i bin tink se sɔntɛm ɔda ajenda de. Di sɛkɔn bɔm dɛn bin de ambɔg dɛn ɛn dɛn bin de mek dɛn vɛks. Di big prɔblɛm na bikɔs sɔm pipul dɛn we bin de rayd motoka bin de trowe fayawɔk bɔm dɛn we dɛn mek na dɛn os dɔŋ Wal Strit.
  
  Alisia bin notis wan kiosk we dɛn ayd na di kɔna we de fa. I bin tɔk se: "Shuga miksɔp." "Ɛnibɔdi want kandy bar?"
  
  Drake swɛt se: "Gɛt mi tu Snik dɛn." "Bikɔs siksti fayv gram na fɔ di nayntin ia nɔmɔ."
  
  Alis bin shek in ed. "Yu ɛn yu damn kandy bar dɛn."
  
  "Wetin de kam nɛks?" Beau kam nia, ɛn di Frɛnchman pul in bɔdi pan pen wit sɔm strɛch.
  
  Drake bin tɔk se: "Moore nid fɔ step ɔp in gem. "Bi pɔsin we de du tin bifo tɛm. Mi, fɔ wan, nɔ go dans to Marsh in tiun ɔl di de."
  
  Mai mɛmba am se: "I dɔn strɛch." "Bɔku pan in ɛjɛn ɛn polisman dɛn de polis na strit."
  
  Drake blo ɛn tɔk se: "A no." "A no damn gud gud wan."
  
  I bin no bak se no bɛtɛ sɔpɔt nɔ go de fɔ Moore pas Hayden ɛn Kinimaka, dɛn ɔl tu gɛt adrɛs to di Prɛsidɛnt, dɛn ɔl tu dɔn ɛkspiriɛns bɔku pan wetin di wɔl kin trowe pan dɛn. Insay dis tɛm we i bin rili kol, i tek stɔk, tink bɔt dɛn prɔblɛm, dɔn i si se i de wɔri bɔt di ɔda tim-Dahl in tim.
  
  Dis krayzi Swedish bastard bin probabli de fait off wan Marabou bar wen im de wach Alexander Skarsga in most neked moments.
  
  Drake nɔd in tɛnki to Alis as i kam bak ɛn gi am tu chɔklɛt. Fɔ smɔl tɛm di tim jɔs tinap de, de tink, numb. A kin tray nɔ fɔ tink bɔt wetin go apin nɛks. Bihain dem na kafe &# 233; bin tinap lɛk wan ol biznɛs we dɛn dɔn lɛf biɛn, in winda dɛn brok, tebul dɛn tɔn, domɔt dɛn skata ɛn hang pan dɛn hinj dɛn. Ivin naw, tim dɛn bin de tek tɛm kɔm di eria fɔ fɛn nyu divays dɛn.
  
  Drake tɔn to Bo. "Yu mit Mash, nɔto so? Yu biliv se i go si dis te di ɛnd?"
  
  Di Frɛnch man bin mek wan tin we nɔ izi fɔ du. "Hmm, udat no? Di mach na strenj, i tan lɛk se i stebul wan mɔnt ɛn kray di nɛks tɛm. Sɔntɛm na ɔl dis na lay lay tin. Webb nɔ bin trɔst am, bɔt dat nɔ sɔprayz. A fil se if Webb bin stil intres pan di Pythia kes, den dem no go alaw Marsh fo ivin mek laik se im involv fo di kes."
  
  Mai bin intajɛkt wit gladi at se: "Nɔto Marsha wi nid fɔ wɔri bɔt." "Dis..."
  
  Ɛn wantɛm wantɛm ɔltin bin mek sɛns.
  
  Drake bin no dis di sem tɛm, i bin no di pɔsin in nem we i bin de kam kɔl. In yay mit in yon lɛk mishɔl dɛn we de luk fɔ ɔt, bɔt fɔ smɔl tɛm dɛn nɔ bin ebul fɔ tɔk natin.
  
  A de tink bɔt am. Di pɔsin we de ɛvaluet. To wan bad bad ɛnd.
  
  Drake bin se: "Damn. "Dɛn bin de ple wi frɔm di biginin."
  
  Alis bin de wach dɛn. "Nɔmal wan a go se "gɛt rum", bɔt..."
  
  Mai bin de kray se: "I nɔ go ɛva ebul fɔ go insay dis kɔntri." "Nɔto if wi nɔ de."
  
  Drake bin tɔk se: "Naw. "I de jɔs usay i want fɔ de."
  
  Ɛn afta dat, di fon ring.
  
  
  * * *
  
  
  Drake klos fɔ drɔp in chɔklɛt bar in shɔk, i bin so ɛnjɔy di ɔda tren fɔ tink. We i luk di skrin ɛn si wan nɔmba we i nɔ no, wan fayroteknik bɔm we gɛt tin dɛn we nɔ gri wit dɛnsɛf, bin rikochɛt rawnd in ed.
  
  Wetin fɔ tɔk?
  
  I go mɔs bi se na Mash bin de kɔl frɔm in nyu mobayl fon we i kin yuz wan tɛm nɔmɔ. Yu tink se i fɔ nɔ gri fɔ ɛksplen to am se dɛn de ple am, se dɛn jɔs ful am wit wan big plan? Dɛn bin want di sɛl dɛn ɛn di nyuklia wɛpɔn dɛn fɔ nɔ put an pan ɛnitin fɔ lɔng tɛm. Gi ɔlman at least ɔda awa chans fɔ trak ɔltin. Naw though...naw di gem don chenj.
  
  Wetin fɔ du?
  
  "Mach?" i ansa afta di nɔmba 4 ring.
  
  Wan vɔys we i nɔ bin no bin tɔk to am. "Nooo! Na Gatorrrr i de!"
  
  Drake pul di fon kɔmɔt nia in yes, di skrech, pitch de rayz na di ɛnd fɔ ɛni wɔd de insul in yes drɔm.
  
  "Na udat? Usay Mash de?
  
  "A se - Gatorrrr! Di bullshit don de krep op. Usay i fɔ de. Bot a geht wan mo dimand fo yu, uhhh. Wan mɔ, dɔn di bɔm go bɔn ɔ i nɔ go bɔm. I dipen pan yu!"
  
  "Fuk mi." Drake bin gɛt had tɛm fɔ kɔnsɛntret pan di wɔd dɛn bikɔs ɔf di random shouting. "Yu nid fɔ mek yu at kol smɔl, padi."
  
  "Rɔn, rɔbish, rɔn, rɔn, rɔn. Go fain di polis steshon na di kona na 3rd en 51st en si wetin pies of mit wi lef fo yu ooooo. Yu go ɔndastand di las tin we yu fɔ du we yu rich de."
  
  Drake bin kray, i bin de luk fɔ in mɛmori. Sɔntin de we pipul dɛn rili sabi bɔt dis adrɛs...
  
  Bɔt di vɔys bin ambɔg in tren fɔ tink bak. "Naw rɔn! Rɔn! Rabit, rɔn ɛn nɔ luk bak! I go bɔm insay wan minit ɔ wan awa, rrr! Ɛn da tɛm de wi wɔ go bigin!"
  
  "Mash bin jɔs want fɔ gɛt fridɔm. Di mɔni fɔ di bɔm na yu yon."
  
  "Wi no nid yu moni, yyyy! Yu tink se no ɔganayzeshɔn nɔ de-ivin yu yon ɔganayzeshɔn dɛn-we de ɛp wi? Yu tink se no jɛntriman nɔ de we de ɛp wi? Yu tink se no konspirator de out deh sikritli fund wi koz? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake bin want fɔ es in an ɛn snap di madman in nɛk, bɔt bikɔs i nɔ bin ebul fɔ du dat-yet-i du di nɛks bɛst tin.
  
  Dɛn bin ambɔg di kɔl.
  
  Ɛn fɔ dɔn, in bren bin de prosɛs ɛni smɔl tin we i bin de tɔk bɔt. Di ɔda wan dɛn bin dɔn no. Dɛn fes bin wayt bikɔs ɔf fred, dɛn bɔdi bin tɛns bikɔs ɔf tɛnsiɔn.
  
  "Dis na wi sayt, nɔto so?" Drake bin se. "Usay Hayden, Kinimaka ɛn Moore de naw."
  
  Mai bin tɔk se: "Ɛn Ramsɛs.
  
  If di bɔm bin bɔm da sem tɛm de, di tim nɔ bin fɔ dɔn ebul fɔ rɔn fast pas dat.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI SƐVƐN
  
  
  Hayden bin stɔdi di monita dɛn. Bikɔs bɔku pan di steshɔn bin ɛmti, ɛn ivin di ɛjɛn dɛn we dɛn bin sɛn to Moore sɛf bin de sɛn na strit fɔ ɛp, di lokal Ɔmland Sikyuriti sɛnta bin fil se dɛn nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk te dɛn brok. Di tin dɛn we bin de apin ɔlsay na di siti bin de bifo pas di riyunin we Ramses ɛn Prays bin gɛt fɔ di tɛm, bɔt Hayden bin notis se dɛn nɔ bin gɛt kɔntakt bitwin dɛn, ɛn i bin de wɔnda if dɛn ɔl tu rili nɔ gɛt natin fɔ tɔk. Ramses na bin man we sabi bɔku tin ɛn i bin gɛt ɔl di ansa dɛn. Prays na bin jɔs wan ɔda swɛ we bin de rɔnata dɔla.
  
  Kinimaka bin ɛp fɔ ɔpreshɔn di monita dɛn. Hayden bin go oba wetin bin dɔn apin bitwin dɛn bifo tɛm, we di Hawaiian bin dɔn advays se dɛn nɔ fɔ pul infɔmeshɔn frɔm dɛn tu man ya, ɛn naw i de wɔnda bɔt aw i biev.
  
  Yu tink se i bin rayt? Yu tink se i bin rili sɔri?
  
  Sɔntin fɔ tink bɔt leta.
  
  Imajin dɛn bin de flash bifo am, ɔl dɛn bin de zoom aut pan dɔzɛn skwea skrin dɛn, wit blak ɛn wayt ɛn kɔlɔ, tin dɛn we de sho fenda bɛnda ɛn faya, ambulans dɛn we de shayn ɛn krawd we bin de fred. Dɛn bin mek pipul dɛn na Nyu Yɔk nɔ fred pasmak; pan ɔl we di tin dɛn we apin insay 9-11 bin stil de mek dɛn fred na dɛn maynd ɛn i bin de afɛkt ɛnitin we dɛn disayd fɔ du. Fɔ bɔku pipul dɛn we dɔn gɛt stori fɔ sev 9-11, frɔm di wan dɛn we nɔ bin go wok da de de to di wan dɛn we bin let ɔ rɔn fɔ du wok, fred nɔ ɛva kɔmɔt na dɛn maynd. Turist dɛn bin de rɔnawe wit fred, ɛn bɔku tɛm dɛn kin gɛt di nɛks tin we dɛn nɔ bin de tink se go apin. Di polis dɛn bigin fɔ klin di strit dɛn wit ɔl dɛn at, ɛn di pipul dɛn na di eria we bin de vɛks ɔltɛm nɔ bin de agens dɛn.
  
  Hayden bin chek di taim...na bin barely 11am. Dɛn bin fil am leta. Di ɔda pipul dɛn na di tim bin de na in maynd, in bɛlɛ bin de rɔn wit fred se dɛn go lɔs dɛn layf tide. Wetin mek wi de kɔntinyu fɔ du dis? De afta de, wik afta wik? Di ods get less favorable evri taim we wi de fait.
  
  Ɛn mɔ Dahl; Aw dis man bin kɔntinyu fɔ du dis? We man gɛt wɛf ɛn tu pikin dɛn, i fɔ gɛt wok we di sayz tan lɛk Mawnt Ɛvɛst. Di rɛspɛkt we i bin gɛt fɔ di sojaman nɔ bin ɛva pas dis.
  
  Kinimaka tap wan pan di monita dɛn. "I bin fɔ dɔn bad."
  
  Hayden bin de luk am wit ɔl in yay. "Wetin na dis... oh shit."
  
  I bin sɔprayz, i bin de wach as Ramses de tek akshɔn, i rɔn go to Prays ɛn slam in ed na grɔn. Dɔn di tɛroris prins tinap oba di bɔdi we bin de tray tranga wan ɛn bigin fɔ kik am witout sɔri-at, ɛn ɛni wan we i blo am, i bin de kray fɔ mek i fil pen. Hayden bin shem bak, dɔn i si wan pul we gɛt blɔd bigin fɔ skata ɔlsay na di flɔ.
  
  "A de go dɔŋ."
  
  "A go go tu". Kinimaka bigin fɔ grap, bɔt Hayden stɔp am wit wan sayn.
  
  "Nɔ. Dɛn nid yu na ya."
  
  I nɔ pe atɛnshɔn to di luk we dɛn de luk am, i rɔsh bak go na di bɛsin, mek sayn to di tu gad dɛn we tinap na di kɔlol, ɛn opin di domɔt we de na do fɔ go na Ramsɛs in sɛl. Dɛn rɔsh insay togɛda, dɛn pul gɔn dɛn.
  
  Ramses in lɛft fut slam insay Prays in chɛst, ɛn brok di bon.
  
  "Lɛf!" Hayden bin ala wit wamat. "Yu de kil am."
  
  "Yu nɔ bisin," Ramses yuz in wɛpɔn bak, ɛn brok Price in jaw. "Wetin mek a fɔ du dat? Yu de fos mi fo sheri wan sel wit dis scum. Yu want mek wi tɔk? Wɛl, na so dɛn de du mi ayɛn wil. Sɔntɛm naw yu go kam fɔ no."
  
  Hayden rɔn go na di bar dɛn, ɛn put di ki insay di lɔk. Ramses bin sɔpɔt insɛf, dɔn i bigin fɔ step pan Prays in skel ɛn in sholda, lɛk se i de luk fɔ say dɛn we wik ɛn ɛnjɔy di prɔses. Prays bin dɔn stɔp fɔ ala ɛn i bin jɔs ebul fɔ mek smɔl smɔl kray.
  
  Hayden opin di domɔt big wan, ɛn tu gad dɛn bin de sɔpɔt am. I atak witout seremoni, i nak Ramses bihain in yes wit di pistol en push am away from Robert Price. Dɔn i fɔdɔm na in ni nia di man we bin de kray.
  
  "Yu de alayv?" Fɔ tru, i nɔ bin want fɔ mek i tan lɛk se i de wɔri tumɔs. Pipul dɛn lɛk am bin de si wɔri as wikɛd tin we dɛn kin yuz.
  
  "I de at?" I bin de pres insɛf pan Prays in rib dɛn.
  
  Di swɛt tɛl am se "yes, i apin."
  
  "Okay, okay, stɔp fɔ kray. Tɔn rawnd ɛn mek a si yu."
  
  Prays bin tray tranga wan fɔ rol oba, bɔt we i du dat, Hayden bin wins we i si di mask we gɛt blɔd, tit we brok, ɛn lip we rɔtin. I si se in yes bin rɛd ɛn in yay bin so swel dat sɔntɛm i nɔ go ɛva wok igen. Pan ɔl we i bin de wish di bɛst, i bin de wins.
  
  "Gini gini".
  
  I bin de go to Ramses. "Dude, a nɔ ivin nid fɔ aks if yu kray, nɔto so? Na madman nɔmɔ go du wetin yu de du. Mek? Wetin mek yu want fɔ du dat? Tagɛt? A dawt if i ivin krɔs yu maynd."
  
  I es di Glɔk, i nɔ bin rili rɛdi fɔ faya. Di gad dɛn we bin de nia am bin kɔba Ramsɛs if i atak am.
  
  Ramses bin se: "Shut. "Sev yusɛf frɔm di wɔl we ful-ɔp wit pen."
  
  "If dis na yu kɔntri, yu os, yu go kil mi rayt naw, nɔto so? Yu go dɔn ɔltin."
  
  "Nɔ. Wetin na di fun fo kil so kwik? Fɔs a go pwɛl yu rɛspɛkt bay we a de pul yu klos ɛn tay yu an ɛn fut dɛn. Dɔn a go brok yu wil yuz wan random we, ilɛk wetin tan lɛk se i rayt da tɛm de. Dɔn a bin fɔ dɔn fɛn we fɔ kil yu ɛn briŋ yu bak, bak ɛn bak, a bin fɔ dɔn lɛf fɔ du am we yu beg mi fɔ di nɔmba ɔndrɛd tɛm fɔ dɔn yu layf."
  
  Hayden bin de wach, i si di trut na Ramses in yay ɛn i nɔ bin ebul fɔ stɔp insɛf fɔ shek. Na ya wan man bin de we, if i nɔ tink bɔt am bak, i go bɔn nyuklia bɔm na Nyu Yɔk. Ramses, ɛn in gad dɛn bin so tek in atɛnshɔn, dat dɛn nɔ bin riak to di fut step dɛn we bin de shuffling ɛn di ragged brith we bin de kɔmɔt biɛn dɛn.
  
  Ramses in yay dɛn bin de shayn. Hayden bin no se dɛn dɔn ful dɛn. I tɔn rawnd, bɔt i nɔ bin fast. I go bi se Prays na bin Sɛktri fɔ Difɛns, bɔt i bin gɛt impɔtant soja wok bak ɛn naw i bin de liv wetin i mɛmba bɔt am. I slam in tu an dɛn na di gad in an we i dɔn stret, ɛn mek in pistɔl klat na grɔn, dɔn i slam in fist insay di man in bɛlɛ, ɛn bɛn am tu. We i de du dis, i fɔdɔm, i bet se Hayden ɛn di ɔda gad nɔ go shot am, i bet in pozishɔn bɔku we dɛn, ɛn i fɔdɔm pan di gɔn.
  
  Ɛn i faya ɔnda in an, di bulɛt nak di gad we bin sɔprayz na in yay. Hayden put in imɔshɔn dɛn na sayd ɛn pɔynt in Glɔk to Prays, bɔt Ramses chaj am lɛk kaw we de na trakta, di ful pawa we in bɔdi gɛt de paralayz, i kɔmɔt am na in fut. Ramses ɛn Hayden bin stag tru di sɛl, we gi Price di chans fɔ land wan klin hit pan di sɛkɔn gad.
  
  I bin tek advantej pan dis, ɛn yuz di kɔnfyushɔn fɔ in bɛnifit. Di sɛkɔn gad bin day bifo di ikɔ fɔ di bulɛt we kil am. In bɔdi bin nak di grɔn na Prays in fut, ɛn di sɛktri in wan yay we bin de wok bin de wach am. Hayden klaym kɔmɔt ɔnda Ramses in big bɔdi, stil ol in Glɔk, wayl yay, ɛn ol Prays wit gɔn.
  
  "Wetin du?"
  
  Prays bin tɔk wit sɔri-at se: "A gladi fɔ day." "A wan day".
  
  "Fɔ ɛp fɔ sev dis pis krap?" I bin stɔp fɔ krɔs di flɔ, ɛn i bin de tray tranga wan.
  
  Ramses bin de grɔmbul se: "A gɛt wan ɔda ple we lɛf."
  
  Hayden fil di grɔn de shek shek ɔnda am, di wɔl dɛn na di bɛsin de shek shek ɛn trowe klawd dɛn we gɛt mɔta. Di sem bar dɛn na di kech bigin fɔ shek. We i arenj in an ɛn in ni dɛn bak, i kol ɛn luk ɔp ɛn dɔŋ, lɛft ɛn rayt. Hayden bin de luk di layt dɛn as dɛn de flik bak ɛn bak.
  
  Naw wetin? Wetin di hell na dis...
  
  Bɔt i bin dɔn no.
  
  Dɛn bin atak di sayt na grɔn.
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-ƐIT
  
  
  Hayden bin de blo as di wɔl dɛn kɔntinyu fɔ shek. Ramses bin tray fɔ grap, bɔt di rum bin shek rawnd am. Di tɛroris bin fɔdɔm na in ni. Prays bin de wach wit sɔprayz as di kɔna sɛf na di rum bin de chenj, di jɔyn dɛn bin de muf ɛn arenj bak, di slɔp dɛn bin de chenj chenj ɛvri sɛkɔn. Hayden bin avɔyd wan mɔta we bin de fɔdɔm we wan pat pan di siling fɔdɔm. Waya ɛn ay dakt dɛn bin de hang na di ruf, ɛn dɛn bin de swing lɛk pendul dɛn we gɛt bɔku bɔku kɔlɔ dɛn.
  
  Hayden bin go na di sɛl domɔt, bɔt Ramses bin smat fɔ blok in rod. I tek smɔl tɛm bifo i no se i stil de ol di Glɔk, ɛn da tɛm de bɔku pan di siling bin de fɔdɔm ɛn di bar dɛnsɛf bin de butu insay, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn fɔdɔm.
  
  "A tink se... yu ova du am," Prays se wit nɔ blo.
  
  Hayden ala na Ramses in fes se: "Dis ɔl damn ples de fɔdɔm."
  
  "Nɔ yɛt".
  
  Di tɛroris tinap ɛn rɔsh go na di fa fa wɔl, klawd dɛn we gɛt mɔta ɛn smɔl smɔl kɔnkrit ɛn plasta dɛn bin de flay ɛn fɔdɔm ɔlsay rawnd am. Di domɔt we de na do bin sag ɛn afta dat i swing opin. Hayden grap di bar ɛn pul insɛf ɔp, kech di madman, Price de hobbling biɛn. Dɛn bin gɛt pipul dɛn we de ɔp. Ramses bin jɔs ebul fɔ go so fa.
  
  We Hayden tink da we de, i luk fɔ in fon, bɔt i nɔ bin ebul fɔ kip kɔmpin wit Ramses. Dis man bin fast, i bin tranga ɛn i nɔ bin gɛt sɔri-at. I stomp ɔp di stej, brus wan polisman in chalenj na sayd ɛn trowe am ed fɔs pan Hayden. I kech di man, ol am, ɛn bay da tɛm de Ramses bin dɔn ɔlrɛdi de swɛt tru di ɔp domɔt.
  
  Hayden bin rɔsh fɔ rɔnata am wit ɔt. Di domɔt we de ɔp bin tinap opin big wan, in glas bin krak, in freym dɛn bin skata. Fɔs, ɔl wetin i bin ebul fɔ si frɔm di monita rum na Moore, we bin de rayz frɔm di flɔ ɛn es in an fɔ stret sɔm skrin dɛn we dɔn wɔp. Ɔda wan dɛn bin kɔmɔt na di say dɛn we dɛn bin de put di bot, dɛn bin kɔmɔt nia di wɔl, ɛn dɛn bin fɔdɔm we dɛn land. Kinimaka naw tinap wit di skrin we de fɔdɔm frɔm in sholda, glas ɛn plastic kech in ia. Di ɔda tu ɛjɛn dɛn we bin de na di rum bin de tray fɔ pul dɛnsɛf togɛda.
  
  "Wetin bin hit wi?" Moore rɔn kɔmɔt na di rum we i notis Hayden.
  
  "Wea di hell Ramses de?" i bin de ala. "Yu nɔ si am?"
  
  Moore in mɔt bin opin. "I fɔ de na di sɛl blɔk."
  
  Kinimaka bin brus glas ɛn ɔda dɔti tin dɛn na in sholda. "A bin de wach... Dɔn ɔl ɛl brok."
  
  Hayden swɛ lawd wan as i notis di stej dɛn na in lɛft, ɛn afta dat di bolkɔn we de bifo we de luk di men ɔfis na di prɛsint. No ɔda we nɔ bin de fɔ kɔmɔt na di bildin pas fɔ krɔs am. I rɔn go na di relin, ol am ɛn chɛk di rum we de dɔŋ. Dɛn bin ridyus di wokman dɛn, lɛk aw di tɛroris dɛn bin dɔn plan, bɔt sɔm wok dɛn we bin de na di grɔn bin gɛt pipul dɛn. Man ɛn uman dɛn ɔl tu bin de gɛda dɛn tin dɛn, bɔt bɔku pan dɛn bin de go na di men ɛntrɛ wit dɛn wɛpɔn dɛn we dɛn pul, lɛk se dɛn de op se dɛn go atak dɛn. Ramses nɔ bin ebul fɔ de wit dɛn.
  
  Usay so?
  
  Di tin dɛn we dɛn bin de op fɔ. A de wach. I nɔ bin bi...
  
  "Dis nɔto di ɛnd!" - i bin de ala. "Una kɔmɔt nia di winda dɛn!"
  
  Tu let fɔ du dat. Di Blitzkrieg bigin wit wan big big bɔm; di winda dɛn we de bifo bin bɔm ɛn wan pat pan di wɔl bin fɔdɔm. Hayden in ɔl di we aw i bin de si tin bin chenj, di ruf layn bin fɔdɔm. Di dɔti bin bɔm ɔlsay na di steshɔn as di polis dɛn bin de fɔdɔm. Sɔm bin grap na dɛn ni ɔ kray go. Ɔda wan dɛn bin wund ɔ dɛn bin si se dɛn dɔn trɔs. Di RPG hiss tru di brok brok façade ɛn krash insay di atɛndant in kɔnsol, sɛn plumes of flame, smok ɛn debris akɔdin to di eria we de nia. Dɔn Hayden si fut dɛn we de rɔn as bɔku man dɛn we wɛr mask de apia, dɛn ɔl gɛt gɔn we dɛn tay na dɛn sholda. We dɛn bin de skata na ɛni say, dɛn bin de aim ɛnitin we de muf, dɔn afta dɛn dɔn tek tɛm tink bɔt am, dɛn bin de faya. Hayden, Kinimaka ɛn Moore bin tɔn bak faya wantɛm wantɛm.
  
  Bullets bin chuk di steshɔn we bin dɔn pwɛl. Hayden bin kɔnt ilevin pipul dɛn dɔŋ bifo di wud bolkɔn we bin de protɛkt am bigin fɔ brok brok. Di shel dɛn bin go rayt tru. Di smɔl smɔl pat dɛn bin brok, ɛn tɔn to denja skata dɛn. Hayden bin fɔdɔm bak pan am frɔm biɛn ɛn afta dat i rol oba. In vest bin dɔn tek tu smɔl smɔl hit dɛn, nɔto frɔm bulɛt, ɛn di bad bad pen we i bin de fil na in smɔl smɔl kaw pikin bin tɛl am se wan wud spayk dɔn atak di bɔdi we de na do. Kinimaka bin blo bak, ɛn Moore tinap fɔ pul in jakit ɛn klin di shevin dɛn na in sholda.
  
  Hayden kray bak na di bolkɔn. Tru di gap dɛn, i bin de wach di advans we di asɔlt grup de go ɛn yɛri guttural grumbling as dɛn de kɔl fɔ dɛn lida. Ramses bin rɔn lɛk layɔn we de ɔntin, ɛn i nɔ bin ebul fɔ si Hayden in yay insay lɛs wan sɛkɔn. I bin swɛt di chans fɔ shot, bɔt i bin dɔn no se di bulɛt nɔ go flay nia.
  
  "Gini gini!"
  
  Hayden tinap, luk Kinimaka wit yay ɛn rɔn go na di stej. Dɛn nɔ bin ebul fɔ mek di tɛroris prins rɔnawe. We i tɔk se dɛn fɔ dɔn bɔn di bɔm. Hayden bin gɛt filin se i nɔ go wet fɔ lɔng tɛm.
  
  "Go, go fa!" - i bin ala pan Mano. "Wi fɔ briŋ Ramsɛs bak wantɛm wantɛm!"
  
  
  CHAPTER TWƐNTI-NAYN
  
  
  Di intasekshɔn jɔs ausayd di sayt bin kin ful-ɔp wit pipul dɛn, di krɔs bin ful-ɔp wit pipul dɛn we de waka, ɛn di rod dɛn bin de rɔm to di ritm we motoka dɛn we de pas kin mek ɔltɛm. Bɔku tɛm, lɔng bildin dɛn we gɛt bɔku winda dɛn bin de sho di sawnd dɛn we ɔn dɛn de mek we de blo ɛn laf bitwin dɛn, we de sho se mɔtalman de tɔk to dɛnsɛf, bɔt tide di tin we dɛn de du bin rili difrɛn.
  
  Smok bin de rɔn krɔs di rod ɛn i bin de go ɔp na di skay. Winda dɛn we bin brok brok bin de rɔtin na di saydwɔk dɛn. Voys dɛn we nɔ de muf bin de wispa rawnd di hab as di wan dɛn we shel-shɔk ɛn wund bin de kam bak to dɛn sɛns ɔ kɔmɔt na di say we dɛn bin de ayd. Sayrin dɛn bin de kray na di say we de nia di ples. Di 3rd Avenue sayd na dɛn bildin bin tan lɛk se wan big big maws mistek am fɔ bi wan pis grey chiz ɛn tek big big bayt dɛn kɔmɔt insay.
  
  Hayden nɔ bin notis smɔl pan dis, i rɔn kɔmɔt na di steshɔn ɛn afta dat i slo as i de luk rawnd fɔ di wan dɛn we dɔn rɔnawe. Stret bifo, na 51st Strit, na dɛn nɔmɔ bin de rɔn-lɛvin man dɛn we wɛr blak klos, wit di Ramses we nɔ gɛt wan mistek, we ay pas di ɔda wan dɛn. Hayden bin rɔn pas na di intasekshɔn we bin ful-ɔp wit rɔbbul, i bin sɔprayz wit di kwayɛt we bin de rawnd am, di kray kray we i bin de ala ɛn di dɔst klawd dɛn we bin de rɔn we bin de tray fɔ blaynd am. Ɔp ɔp, insay di gap dɛn bitwin di ruf dɛn na di ɔfis bildin dɛn-konkrit kɔlɔn dɛn we stret we de mak wan rod we de ɔp lɛk layn dɛn we de na grid-di mɔnin san layt bin de tray tranga wan fɔ kɔmpit. Di san nɔ bin de apia na di strit bifo midulnɛt, i bin de sho frɔm di winda dɛn sɔm tɛm bifo ɛn i bin de layt di intasekshɔn dɛn nɔmɔ te i go ɔp oba di ed ɛn i nɔ bin ebul fɔ fɛn in we fɔ go dɔŋ bitwin di bildin dɛn.
  
  Kinimaka, di fetful ol dɔg, bin rɔn go nia am kwik kwik wan. I bin tɔk se: "Na twɛlv pan dɛn nɔmɔ." "Moore de monitar wi posishun. Wi go fala dɛn te wi gɛt rɛinfɔsmɛnt, okay?"
  
  I bin tɔk se: "Ramses. "Dis na di tin we wi fɔ put fɔs. Wi go gɛt am bak pan ɔl we wi nɔ go tek am."
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Kinimaka rɔsh wit wan vɛn we pak, se: "Hayden." "Yu nɔ de tink bɔt dis gud gud wan. Ramses bin plan ɔltin. Ɛn ivin if i nɔ du am - ivin if in ples bin sɔm kayn we lik insay di fayv chɛmba - i nɔ mata naw. Dis na di bɔm we wi gɛt fɔ fɛn."
  
  "Na ɔda rizin fɔ mek dɛn kech Ramsɛs."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "I nɔ go ɛva tɛl wi." "Bɔt sɔntɛm wan pan in studɛnt dɛn go du am."
  
  Hayden bin tɔk se: "Di mɔ we wi kin kip Ramses ɔf balans." "Di bɛtɛ chans we dis siti gɛt fɔ sev ɔl dis."
  
  Dɛn bin de rɔn na di saydwɔk, dɛn bin de kip insay di smɔl smɔl shado dɛn we di ay ay bildin dɛn bin de mek ɛn tray nɔ fɔ mek ɛni nɔys. Ramses bin de na di sɛntrɔm pan in pak, de gi ɔda tin dɛn, ɛn naw Hayden mɛmba se bak na di makit i bin kɔl dɛn man ya in "legionaires." Ɛni wan pan dɛn bin de kil ɛn dɛn bin de biɛn dɛn wok, ɛn dɛn bin de du bɔku tin pas ɔdinari sojaman dɛn we dɛn bin de pe fɔ wok. Fɔs, twɛlv pipul dɛn rɔsh we dɛn nɔ tink tumɔs, dɛn put smɔl distans bitwin dɛnsɛf ɛn di sayt, bɔt afta wan minit dɛn bigin fɔ slo, ɛn tu pipul dɛn luk bak, de chɛk if ɛnibɔdi de we de rɔnata dɛn.
  
  Hayden opin faya, i bark wit wamat frɔm in Glɔk. Wan man fɔdɔm, ɛn di ɔda wan dɛn tɔn rawnd, ɛn faya bak. Di tu foma CIA ejen dem duck bihain wan konkrit flawa bed. Hayden bin de luk rawnd in rawnd ed, i nɔ bin want fɔ lɔs in ɛnimi. Ramses bin de nia fɔ brok, in pipul dɛn bin kɔba am. Naw i si se dɛn dɔn lɛf Rɔbɔt Prays to in fate, i nɔ ebul fɔ tinap, bɔt i stil de du wɛl fɔ wan man we dɛn dɔn bit ɛn we dɔn ol. In atɛnshɔn bin tɔn bak to Ramsɛs.
  
  "I de rayt de, Mano. Mek wi get dis ova wit. Yu tink se dɛn go stil bɔm if i day?"
  
  "Damn, a nɔ no. If dɛn tek am layf layf wan, i bin fɔ dɔn wok bɛtɛ. Sɔntɛm wi go ebul fɔ ol am fɔ fri am."
  
  "Yɛs, okay, wi fɔ kam nia inof fɔs."
  
  Di kamɛra zoom ɔp bak, dis tɛm i kɔba dɛn rɔnawe. Hayden bin rɔn frɔm flawa bed to flawa bed, ɛn i bin de rɔnata dɛn na strit. Bullets bin de whiz bitwin di tu grup dɛn, brok brok winda dɛn ɛn nak motoka dɛn we pak. Wan layn we gɛt yɔlɔ taksi dɛn we skata bin gi Hayden bɛtɛ kɔva ɛn chans fɔ kam nia, ɛn i nɔ bin shem fɔ tek am.
  
  "Lɛ wi!"
  
  I go insay di fɔs taksi, slid go na di sayd ɛn yuz ɔda wan we lɛf na di sayd fɔ di rod fɔ kɔba insɛf as i de rɔn go na di nɛks wan. Winda dɛn bin bɔm rawnd am as in jelman dɛn bin de tray fɔ pul dɛn, bɔt di kɔva bin min se Ramses in nyu lijiɔn dɛn nɔ bin ɛva rili no usay dɛn de. Fo taksi leta ɛn dɛn bin de fos di rɔna dɛn fɔ ayd, slo dɛn.
  
  Kinimaki in iapik bigin fɔ krak krak. "Ɛp de fayv minit fɔ go."
  
  Bɔt ivin dis nɔ bin shɔ.
  
  Wan tɛm bak, di sɛl bin de wok lɛk wan kɔmpakt grup. Hayden bin gi chase, i nɔ bin ebul fɔ lɔk di gap sef wan ɛn i bin fos bak fɔ kɔnsiv amunishɔn. I bin kam fɔ no se di sɛl bin bigin fɔ wɔri bak bɔt di pɔsibiliti fɔ mek riinfɔsmɛnt dɛn kam as dɛn de muv mɔ frantik, nɔ de tek tɛm. Hayden tek aim pan wan pan di riya gad dɛm ɛn i jɔs mis bikɔs i waka pas di tik we dɛn skapul as i de faya.
  
  Pure bad lak.
  
  I bin tɔk wantɛm wantɛm se: "Mano." "Wi dɔn lɔs wan pan dɛn sɔnsay?"
  
  "Kɔnt bak."
  
  Na tɛn nɔmba dɛn nɔmɔ i bin ebul fɔ kɔnt!
  
  I bin apia frɔm nɔsay, i bin de rɔl kɔmɔt ɔnda wan motoka we pak wit stayl. Im fes blow konekt wit di bak of Kinimaki ni, mek di big man bend ova. As i de kik, in raytan briŋ wan smɔl PPK, we di saiz nɔ mek i nɔ less deadly. Hayden tos Kinimaka na sayd, in rili smɔl bɔdi bin pawaful ɛn ɛnaji lɛk ɛni wɔl klas atlet, bɔt ivin dat bin jɔs ebul fɔ muv di big man smɔl.
  
  Di bulɛt flay bitwin dɛn, i bin wɔndaful, i bin de mek pɔsin blo, di shɔt tɛm we klin ɛl bin de, dɔn di lijiɔn bin muf bak. Wan ɔda blo bin kɔnɛkt wit Hayden in ni, ɛn Mano kɔntinyu fɔ fɔdɔm, i krash in chɛst-fɔs insay di sem pak motoka we dɛn ɛnimi bin yuz fɔ kɔba. Wan grɔmbul rɔnawe pan am as i si se i de tray tranga wan fɔ spin rawnd na in ni.
  
  Hayden bin fil smɔl pen na in ni ɛn di tin we impɔtant pas ɔl na dat, i nɔ bin ebul fɔ balans wantɛm wantɛm. I bin no mɔ bɔt Ramses in rɔnawe ɛn di bad bad bafa we bin apin afta dat pas di fɛt-fɛt lijiɔn, ɛn ɛvri fayv pan in bi bin want fɔ gɛt dis ɔva wit kwik kwik wan. Bɔt dis man na bin pɔsin we de fɛt, na bin rial fɛtman, ɛn i klia se i bin want fɔ liv.
  
  I faya di pistɔl bak. Naw Hayden bin gladi we i lɔs in balans bikɔs i nɔ bin de usay i bin de ɛkspɛkt am fɔ de. Bɔt di bulɛt bin grap in sholda. Kinimaka trowe insɛf na di an wit di pistɔl, i bɛr am ɔnda wan mawnten we gɛt mɔsul dɛn.
  
  Di lejiɔn bin lɛf am wantɛm wantɛm, bikɔs i si se i nɔ gɛt wan yus fɔ fɛt di Awayi pipul dɛn. Dɔn i pul wan bled we gɛt et inch we de mek pɔsin fred ɛn i luk Hayden. I twist awkwardly, gɛt sɔm ples fɔ avɔyd di fatal blow. Kinimaka bin swing in pistɔl, bɔt di lijiɔn bin dɔn tink bɔt dis ɛn swing am fast fast, di nɛf bin slash di Awayi man bad bad wan na in chɛst, we nɔ bin impɔtant bikɔs ɔf di man in vest, bɔt i stil trowe am na in haunches.
  
  Di chenj bin gi Hayden di chans we i nid. As i pul in pistɔl, i gɛs wetin di lejiɔn go du-tɔn rawnd ɛn trowe nɛf pan di slay-so i step na di sayd, pul di triga.
  
  Tri bulɛt dɛn bin chɛr insay di man in chɛst as di nɛf bin de bounce kɔmɔt na di motoka domɔt ɛn klat na grɔn, ɛn i nɔ bin du ɛni bad tin.
  
  Hayden tɛl Kinimake se: "Tek am Walta, wi go nid ɛvri bulɛt."
  
  As i tinap, i si wan grup we nɔ gɛt wan mistek we gɛt wɛpɔn dɛn de rɔn kwik kwik wan na di strit, we bin de sɔm ɔndrɛd yad dɛn fa. I bin de kam kɔmplikt naw - grup dɛn we pipul dɛn bin de apia ɛn waka waka na strit, de go na os ɔ chɛk di damej, ɔ ivin tinap usay pipul dɛn de si am klia wan ɛn klik dɛn Andrɔyd divays dɛn - bɔt di si we dɛn si Ramses in ed we de apia ɛvri sɔm fut, dɛn bin de no am wantɛm wantɛm .
  
  I bin fos in an ɛn fut dɛn we bin de pen ɛn we bin dɔn brus fɔ wok pas aw dɛn ebul fɔ wok, i se: "Naw muf."
  
  Di kamɛra bin lɔs.
  
  "Wetin di-".
  
  Kinimaka waka rawnd di motoka, jomp oba di hud.
  
  Di uman we kɔmɔt Awayi bin tɔk wit briz ɛn tɔk se: "Big spɔt stɔ." "Dɛn duv insay."
  
  Hayden bin spit di las tu wɔd dɛn wit disgres se: "Di rod dɔn, Prins Ramses." "Kɔt kwik, Mano. Laik a don tok, wi get fo kip di bastard bizi and tek im atenshon komot fo dis nyuklia bomb. Ɛvri minit, ɛni sɛkɔn kin kɔnt."
  
  
  CHAPTER TƐTI
  
  
  Tugɛda dɛn waka na di frɔnt domɔt dɛn we stil de swing na di spɔt stɔ ɛn go insay di big big insay we nɔ gɛt natin. Displei kes, rek ɛn klos hanger bin de ɔlsay, along ɛvri ais. Dɛn bin put am na di siling we gɛt opin freym, ɛn na tayl dɛn we de shayn bin de mek layt. Hayden bin de luk di wayt flo we de sho di layt ɛn si dɔti futprin dɛn we de go insay di at na di stoa. We i rɔsh, i chɛk in stoa ɛn ajɔst in vest. Di fes we bin de luk kɔmɔt ɔnda di klos rɛk bin mek i shek, bɔt di fred we bin de na in fes bin mek i sof.
  
  I bin tɔk se: "Nɔ wɔri. "Gɛt dɔŋ ɛn kwayɛt."
  
  I nɔ bin nid fɔ aks fɔ sho usay fɔ go. Pan ɔl we sɔntɛm dɛn bin de fala di rod dɛn we gɛt dɔti, di nɔys we bin de bifo bin mek dɛn nɔ ebul fɔ si di say dɛn we dɛn bin de atak dɛn. Di kray we Prays bin de kray ɔltɛm na bin ad bɛnifit. Hayden bin slid ɔnda wan mɛtal amrɛst we ful-ɔp wit lɛg ɛn push pas wan bold mannequin we wɛr Nayka wokɔt yunifom insay di eria we dɛn dɔn kip fɔ spɔt ikwipmɛnt. Babɛl rɛk, wet trey, trampolin ɛn tredmil dɛn layn insay ivin row. Jɔs we a muf go na ɔda pat, wan tɛroris grup bin de.
  
  Wan man si am, i es di alam ɛn opin faya. Hayden bin rɔn tranga wan ɛn angle, i yɛri di bulɛt de bounce frɔm di rower in mɛtal an jɔs inch to in lɛft. Kinimaka jomp go na di sayd, land bad bad wan na di kɔnvayɔr sɛkshɔn na di tredmil ɛn rɔl tru di gap. Hayden bin gi di kɔmplimɛnt bak to di lijiɔn bay we i mek wan ol na di shelf we gɛt snik dɛn ɔp in ed.
  
  Di man step bak smɔl smɔl as in kɔleja dɛn de skata. Hayden tos di pink duffel bag fo di air fo cheik dia nomba and im grima as fo seperet shot hit am had.
  
  "Sɔntɛm fɔ kɔba Ramses in rɔnawe," Kinimaka blo.
  
  Hayden bin blo se: "If wi ɛva nid Torsten Dahl."
  
  "Yu want mek a tray krayzi mod?"
  
  Hayden nɔ bin ebul fɔ stɔp in laf. I bin tɔk se: "A tink se na mɔ layf we pɔsin kin pik pas fɔ chenj di gia."
  
  Kinimaka bin tɔk se: "Ɛnitin we i bi." "Lɛ wi rɔsh."
  
  Hayden bin bit am te i panch, i jomp kɔmɔt na di kɔva ɛn opin faya kwik kwik wan. Wan pan di figa dɛn swɛt ɛn fɔdɔm na di sayd, di ɔda wan dɛn duck dɔŋ. Hayden bin atak dɛn, i lɛf tin dɛn we de ambɔg dɛn na dɛn rod, bɔt i lɔk di gap kwik kwik wan. Di lejiɔn dɛn bin tɔn bak, dɛn bin de faya ay ay wan, ɛn dɛn bin lɔs biɛn wan rɛk we ay lɛk siling we gɛt snik dɛn we gɛt ɔl kayn brand ɛn kɔlɔ we de. Hayden ɛn Kinimaka bin sidɔm na di ɔda say, ɛn dɛn bin stɔp fɔ wan sɛkɔn.
  
  "Rɛdi?" - A aks. Hayden bin swɛt as i fri di sɛl mɛmba we bin dɔn fɔdɔm frɔm in wɛpɔn.
  
  Kinimaka se, "Go.
  
  As dɛn de grap, wan bɔs mashin gɔn faya bin krɔs di trenin rɛk we bin de ɔp dɛn ed smɔl. Pis dɛn we dɛn mek wit mɛtal ɛn kadbɔd, kanvas ɛn plastic bin de ren pan dɛn. Hayden bin klaym go na di ed ivin as di wan ol strɔkchɔ bin de swɛla.
  
  "O..." Kinimaka bigin.
  
  "Gini gini!" Hayden bin dɔn ɛn jomp.
  
  Di wan ol ɔp pat pan di wayd kɔnta bin fɔdɔm, brok brok, ɛn fɔdɔm pan dɛn. Wan big wɔl we gɛt shelf dɛn we bin de ɔp, i bin de trowe mɛtal strut dɛn, kadbɔks dɛn, ɛn bɔku bɔku nyu kanvas sus dɛn we dɛn de kam. Kinimaka es in an lɛk se i de difend insɛf frɔm di bildin ɛn kɔntinyu fɔ muv wit kɔnfidɛns, bɔt bikɔs ɔf in mas i fɔdɔm biɛn di Hayden we bin de rɔnawe. As i de rol away frɔm di mas we de fɔdɔm, in leg we de drɛg de kech pan wan mɛtal sɔpɔt, Kinimaka bɛr in ed ɔnda in an ɛn bres insɛf as i fɔdɔm pan am.
  
  Hayden dɔn di trowe wit di gɔn na in an ɛn luk bak. "Mano!"
  
  Bɔt in prɔblɛm dɛn bin jɔs bigin.
  
  Fo sojaman dɛn bin atak am, dɛn kik di pistɔl ɛn bit in bɔdi wit di bɔt dɛn na dɛn rayf. Hayden bin kɔba insɛf ɛn afta dat i rol sɔm mɔ. Wan rɛk we gɛt baskɛtbɔl bin fɔdɔm, ɛn dis bin mek ɔrɛnj bɔl dɛn flay ɔlsay. Hayden luk oba in sholda, si shado dɛn de muf, ɛn luk rawnd fɔ in Glɔk.
  
  Wan shot bin ring aut. I yɛri wan bulɛt nak sɔntin nia in ed.
  
  Di vɔys se: "Stɔp rayt ya."
  
  Hayden bin frɔz ɛn luk ɔp as di shado dɛn fɔ Ramses in man dɛn bin de kam dɔŋ pan am.
  
  "Naw yu de wit wi."
  
  
  CHAPTER TƐTI WAN
  
  
  Drake bɔs insay di eria we dɔn pwɛl, Alicia bin de nia am. Di fɔs muvmɛnt we dɛn si na frɔm Moore as i tɔn rawnd na di ɔp stej bolkɔn ɛn pɔynt gɔn pan dɛn. Afta af minit, rilif bin sho na in fes.
  
  I blo ɛn tɔk se: "Fɔs." "A tink se una man dɛn kam ya fɔs."
  
  Drake bin tɔk se: "Wi bin gɛt smɔl wɔnin bifo tɛm. "Sɔm klawn we nem Alligator?"
  
  Moore bin luk lɛk se i kɔnfyus ɛn mek sayn fɔ dɛn fɔ go ɔp. "A nɔ ɛva yɛri bɔt am. Na in na di lida fɔ di fayv sɛl?"
  
  "Wi tink se na so, yes. Na fukin wazzok wit ɔn we ful-ɔp wit krap, bɔt naw na in de in chaj fɔ dis nyuklia bɔm."
  
  Moore bin de wach wit in mɔt opin.
  
  Alicia bin translet am. "Aligator de saund krayzi pas Julian Marsh afta tɛn galɔn kɔfi, ɛn a bin fɔ dɔn se dat nɔ pɔsibul te a yɛri wetin i gɛt fɔ tɔk. So, usay Hayden de ɛn wetin apin ya?"
  
  Moore bin layt ɔltin fɔ dɛn, i kɔmɛnt bɔt di fɛt bitwin Ramses ɛn Price ɛn afta dat di rɔnawe. Drake shek in ed pan di stet we di steshɔn de ɛn di inadequate distribution of agents.
  
  "I bin fɔ dɔn plan dis? Kam ol di we frum dat damn castle in Peru? Ivin we wi bin de go fɛn di baza?"
  
  Mai bin luk lɛk se i nɔ biliv. "I tan lɛk se i de fa smɔl ivin fɔ wan pan yu tiori dɛn."
  
  Alis bin tɔk se: "Ɛn i nɔ impɔtant. "Rili? I min se, udat bisin? Wi fɔ stɔp fɔ gas wisɛf ɛn bigin fɔ luk fɔ pipul dɛn."
  
  May bin tɔk se: "Dis tɛm. "A gri wit wetin Taz tɔk. Sɔntɛm in las pɔsin we i lɛk bin rili nak sɔm sɛns insay am." I glan wit gras pan Bo.
  
  Drake bin kray as Moore luk am, in yay dɛn naw ivin big. Di Hom Ɔfis ɛjɛn bin de luk dɛn 4 ya.
  
  "I tan lɛk se na big pati, man dɛn."
  
  Drake bin shrug am ɔf. "Wea dem go? Hayden ɛn Kinimaka?"
  
  Moore bin pɔynt. "51st. Fɔ fala Ramses, in ilevin pipul dɛn ɛn da idiot Price de insay di smok. A nɔ bin de si dɛn igen afta jɔs sɔm minit."
  
  Alis bin pɔynt to wan row we gɛt skrin dɛn. "Yu kin fɛn dɛn?"
  
  "Bɔku pan di chanɛl dɛn nɔ de wok. Di skrin dɛn dɔn pwɛl. Wi go at fɔ fɛn Batri Pak rayt naw."
  
  Drake waka go nia di brok brok bolkɔn relin ɛn luk rawnd di steshɔn ɛn di strit we de na do. Na bin wan strenj wɔl we bin de bifo am, we nɔ gri wit di siti we i bin de imajin, bak pan in il, at least fɔ tide. Na wan we nɔmɔ i bin no fɔ ɛp dɛn pipul ya fɔ wɛl.
  
  Kip dɛn sef.
  
  "Yu gɛt ɛni ɔda nyuz?" Moore bin aks. "A biliv se yu bin de tɔk to Mash ɛn dis Alligator man."
  
  Alis bin tɔk se: "Jɔs wetin wi tɛl yu. "Yu dɔn chɛk di dɛaktiv kɔd dɛn?"
  
  Moore bin pɔynt to wan aykɔn we bin de blink we jɔs bigin fɔ flash na wan pan di skrin dɛn we bin stil de. "Lɛ wi wach".
  
  Drake kam bak as Beau de go na di wata kul fɔ go drink. Moore rid di imel lawd wan, kwik kwik wan i rich di pɔynt ɛn kɔnfɔm di ɔthɛntiti fɔ di diaktiveshɔn kɔd dɛn.
  
  Moore bin tek tɛm rid se: "So." "Di kɔd dɛn rili na kosher. A fɔ se dis na wɔndaful tin. Yu tink se Mash bin no se dɛn go tek am?"
  
  Drake bin tɔk se: "Ɛni nɔmba pan rizin dɛn kin de." "Sefty fɔ yusɛf. Fɔ balans na di brink. Di simpul trut na se di man de siks raun shɔt fɔ ful klip. If da Aligatɔ de nɔ bin tan lɛk se i de mek lɛk se i de mek lɛk se i de, a go rili fil sef rayt naw."
  
  "Whappie?"
  
  "Nɔt dɛn?" Drake bin tray fɔ du dat. "A nɔ no. Hayden sabi yu langwej pas mi."
  
  "Inglish". Moore bin nɔd in ed. "Wi langwej na Inglish."
  
  "If yu se so." Bot dis na gud tin, guys. Tru tru diaktiv kɔd dɛn na gud tin."
  
  "Yu ɔndastand se wi bin fɔ dɔn kɔntakt dɛn ɛni we we di sayɛnsman dɛn dɔn no usay di nyuklia chaj kɔmɔt?" Beau se as i kam bak ɛn tek wan sip frɔm di plastic kɔp.
  
  "Um, yea, bɔt i nɔ apin yet. Ɛn as wi no, dɛn chenj di kɔd dɛn ɔ ad nyu trig."
  
  Beau bin aksept dis wit smɔl nɔd.
  
  Drake bin luk in wach. Dɛn bin dɔn de na di steshɔn fɔ lɛk tɛn minit so, ɛn nɔbɔdi nɔ bin tɔk natin frɔm Hayden ɔ Dahl. Tide tɛn minit bin tan lɛk se na tin we go de sote go.
  
  "A de kɔl Hayden." I pul in mobayl fon.
  
  Mai bin se: "Nɔ wɔri. "Nɔto Kinimaka dis?"
  
  Drake tɔn shap shap to usay i pɔynt. Di figa we nɔ mistek fɔ Mano Kinimaki bin de hobbul stedi wan dɔŋ di strit, bɛn ova, i klia se i de fil pen, bɔt i bin tranga tranga wan fɔ go na di steshɔn. Drake swɛla wan duzin kwɛstyɔn dɛn ɛn insted i rɔsh stret to di pɔsin we go ebul fɔ ansa dɛn. We dɛn dɔn kɔmɔt na do, di tim bin kech Mano na wan intasekshɔn we ful-ɔp wit rɔbbul.
  
  "Wetin de apin, padi?"
  
  Di rilif we di Hawaiian bin gɛt we i mit dɛn, sɔm bad bad pen na in maynd we bin de ayd jɔs dɔŋ di wata. I wispa se: "Dɛn gɛt Hayden." "Wi tek tri of dem dong, bot wi no get klos to Ramses or Price. Ɛn afta dat, dɛn bin ambush wi na di ɛnd. I pul mi kɔmɔt na di gem, ɛn bay di tɛm we a kɔmɔt ɔnda wan tɔn rɔb, Hayden nɔ bin de igen."
  
  "Aw yu no se dɛn gɛt am?" Beau aks. "Sɔntɛm i stil de stɔp?"
  
  Kinimaka bin tɔk se: "I go bi se mi an ɛn mi fut dɛn dɔn wund. "Bɔt mi yes dɛn bin yɛri fayn fayn wan. Dɛn pul in wɛpɔn dɛn ɛn drɛg am go. Di las tin we dɛn tɔk na..." Kinimaka swɛla wit ebi at, i nɔ ebul fɔ kɔntinyu.
  
  Drake bin kech di man in yay. "Wi go sev am. Wi kin du dis ɔltɛm."
  
  Kinimaka bin wins. "Nɔto ɔltɛm".
  
  "Wetin dɛn tɛl am?" Alis bin insist.
  
  Kinimaka luk op na di skay, lɛk se i de luk fɔ inspɛkshɔn frɔm di san layt. "Dɛn se dɛn go gi am wan klos luk pan dis nyuklia bɔm. Dɛn se dɛn go tay am na in bak."
  
  
  CHAPTER TƐTI-TU
  
  
  Thorsten Dahl bin lɛf sɔm kru dɛn fɔ klin di eria we de rawnd Times Square ɛn tek in tim dip dip wan insay di shado dɛn we wan smɔl rod bin mek. I bin kwayɛt ɛn nɔbɔdi nɔ bin de wɔri, ɛn na bin fayn ples fɔ kɔl impɔtant fon. I kɔl Hayden fɔs, bɔt we i nɔ ansa, i tray fɔ kɔntakt Drake.
  
  "Di distans de ya. Wetin na di las nyus?
  
  "Wi de in shit, padi-"
  
  "Up to yu bol dɛn bak?" Dahl bin ambɔg am. "Wetin na nyu tin?"
  
  "Nɔto te to mi nɛk dis tɛm. Dɛn krayzi bastard dɛn de brok, ɔ brok, kɔmɔt na dɛn sɛl. Ramses ɛn Price nɔ de igen. di fayv sεl kכnsis - כ bin - tεlεv pipul dεm. Mano se dɛn gɛt tri."
  
  Dahl bin kech di intoneshɔn. "Mano de tɔk?"
  
  "Yɛs, padi. Dɛn bin ol Hayden. Dɛn kɛr am go wit dɛn."
  
  Dahl bin lɔk in yay.
  
  "Bɔt wi stil gɛt sɔm tɛm." Drake bin tray fɔ du di fayn tin. "Dem nɔ bin fɔ dɔn tek am atɔl if dɛn bin want fɔ blo am wantɛm wantɛm."
  
  Di Yorkies bin rayt, Dahl bin gɛt fɔ admit. I lisin as Drake kɔntinyu fɔ ɛksplen se naw dɛn dɔn pul Mash pan in wok as di Prins fɔ Daknɛs ɛn dɛn dɔn tek wan we dɛn kɔl Alligator fɔ sɔm tɛm. Homeland bin jɔs ebul fɔ no dis man as Amɛrikan sɔpɔta.
  
  "Rili?" Dahl bin se. "Fɔ wetin?"
  
  Drake bin tɔk se: "Prɛti mɔ pan ɛnitin we go mek pipul dɛn nɔ gɛt wanwɔd." "I na mɛsenja, na dis tɛm nɔmɔ i lɔs in wamat."
  
  "A bin tink se Ramses de olwes ron im biznis 'in di haus'."
  
  "Di aligatɔ na Nyu Yɔk in yon. I bin ebul fɔ gi di opareshɔn we rili impɔtant bɔt lɔjistik."
  
  "Yɛs, dat mek sɛns." Dahl bin swɛt ɛn rɔb in yay taya. "So wetin go apin nɛks? Wi gɛt Hayden in kɔdinɛt dɛn?"
  
  "Dɛn tek in kamɛra. Dem go don tek at least som of im klos bikos di tag we dem siwin insaid im shirt se shi de anda di tebul fo Chipotle Mexican Grill, we wi jos konfam se na bullshit. Di sikyɔriti kamɛra dɛn de wok, bɔt di risiva dɛn we de na wi sayd, dɛn bin knock am mɔ as a rizulta fɔ di atak we dɛn atak di sayt. Dɛn de pies togɛda ɔl wetin dɛn ebul. Ɛn dɛn jɔs nɔ gɛt inof manpawa. Tin kin rili bad frɔm ya, mate."
  
  "Ebul?" Dahl bin ripit am. "A go se wi dɔn pas di bad wan ɛn de go dɔŋ di bad bad wan dɛn strit, nɔto so?"
  
  Drake stɔp fɔ smɔl tɛm, dɔn i se, "Wi op se dɛn go kɔntinyu fɔ mek diman dɛn," i tɔk. "Ɛni nyu tin we wi nid de gi wi mɔ tɛm."
  
  Dahl nɔ bin nid fɔ tɔk se dɛn nɔ dɔn mek ɛni prɔgrɛs yet. Di tru tin bin apin fɔ insɛf. Na ya dɛn bin dipen pan Ɔmland fɔ fɛn usay di nyuklia bɔm de, dɛn bin de rɔn rawnd lɛk Krismas tik dɛn we dɛn bin dɔn wɔn bifo tɛm, na jɔs fɔ mek Moore sho usay di nyuklia bɔm de, bɔt di wan ol ɛntapraiz nɔ bin wok.
  
  I bin tɔk se: "Ɔl wetin wi bin du na fɔ neutralize sɔm kɔnsumabl dɛn." "Wi nɔ ivin de nia Ramses in aktual plan, ɛn mɔ in ɛndgaym."
  
  "Wetin mek una nɔ de go dɔŋ na di steshɔn? Wi kin bak fɔ de togɛda we di nɛks pɔsin we de bifo kam."
  
  "Yɛs, wi go du am." Dahl bin wev to di ɔda pipul dɛn na in tim ɛn disayd di rayt dairekshɔn fɔ lid dɛn to 3rd Avenue. "Hi, aw Mano de ol ɔp?"
  
  "Dɛn bin bit di man bad bad wan pan wan wɔl we gɛt shelf dɛn. Nɔ aks. Bɔt i rili want fɔ fɛt, jɔs de wet fɔ mek pɔsin gi am target."
  
  Dahl bigin fɔ rɔn we dɛn dɔn di tɔk. Kensi stɔp nia am ɛn nɔd. "Bad muv?"
  
  "We wi tink bɔt wi sityueshɔn, a tink se i bin fɔ dɔn wɔs, bɔt, yes, na bin bad tin we dɛn bin disayd fɔ du. Dɛn bin kidnap Hayden. I kɛr am go usay di bɔm de."
  
  "Wɛl, dat na fayn tin! I min se, nɔto una ɔl gɛt hiden bikɔs?"
  
  "Wi de du am." Ɛn dɛn trowe am wit in klos."
  
  Kensi bin tɔk kwayɛt wan se: "Di Mossad bin kam ɔnda yu skin." "I gud fɔ dɛn, bɔt nɔto fɔ mi. Mek mi fil laik se na mi belong."
  
  "I go bi". Dahl bin nɔd in ed. "Wi ɔl nid fɔ fil se na wi de kɔntrol wetin go apin to wi, ɛn ɛnitin we wi disayd fɔ du na fri tin. Dis nɔto manipuleshɔn."
  
  Dɔn i gi am smɔl smayl se: "Dis tɛm ya," Kensi in finga dɛn kɔl ɛn afta dat dɛn klem am to fist, "yu de manipul mi pan yu prɔblɛm." "Eksept fɔ yu, mi padi, yu kin manipul mi ɛnitɛm ɛn ɛnisay we yu want."
  
  Dahl bin luk ɔdasay. Bridget McKenzie nɔ bin ebul fɔ stɔp am. Di uman bin no se in na maredman, na papa, ɛn pan ɔl dat, i bin stil giv-ɔp pan tɛmteshɔn. Na tru se wan we ɔ ɔda we, i nɔ go de ya fɔ lɔng tɛm.
  
  Prɔblɛm we dɛn dɔn sɔlv.
  
  Smit ɛn Lɔrin bin de jok togɛda bak, ɛn dɛn bin de chenj kɔmɛnt dɛn kwayɛt wan. Yorgi bring op di riya, taya ɛn skata wit debris, bɔt loping wit ple ple ditarminieshɔn. Dahl bin no se dis na di fɔs rial ɛkspiriɛns we i bin gɛt we i bin de fɛt wit fred, we nɔ bin de apin, ɛn i bin tink se i ebul fɔ du am fayn fayn wan. Di strit dɛn bin de flash pas ɛn afta dat dɛn tɔn lɛft go na 3rd Avenue, de go na di intasekshɔn wit 51st.
  
  Na bin wan strenj sɔm minit fɔ Dahl. Sɔm eria dɛn na di siti nɔ bin gɛt ɛni bad bad tin, ɛn pan ɔl we bɔku shɔp dɛn bin stil opin ɛn pipul dɛn bin de waka insay wit fred, ɔda wan dɛn nɔ bin gɛt pipul dɛn, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ layf nɔ gɛt layf. Dɛn bin kɔdɔm bɔku strit dɛn wit riot polis motoka dɛn ɛn 4-wil drayv ami motoka dɛn we skata ɔlsay. Sɔm eria dɛn bin shem bikɔs di wan dɛn we bin de tif bin de de. Bɔku tɛm, di pipul dɛn we i bin de si nɔ bin ɔndastand wetin fɔ du, so i bin de ad in vɔys to wetin i biliv se na di bigman dɛn ɛn invayt dɛn fɔ rɔnawe ɛnisay we dɛn ebul.
  
  Ɛn afta dat, dɛn rich na di sayt usay Drake ɛn di ɔda wan dɛn bin de wet, op, ɛn plan fɔ sev Hayden Jay.
  
  Na sɔm awa nɔmɔ dɔn pas frɔm we dis de bigin. Ɛn naw dɛn bin de tray tranga wan fɔ fɛn we fɔ fɛn nyuklia bɔm. Dahl bin no se nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ tɔn bak, i nɔ bin ebul fɔ rɔnawe ɔ ayd na bɔnks. Di SPEAR tim bin de insay am te di ɛnd. If di siti day tide, i nɔ go bi bikɔs di hiro dɛn nɔ de we de tray fɔ sev am.
  
  
  CHAPTER TƐTI TRI
  
  
  Hayden nɔ bin tɔk natin as Ramses bin de dayrɛkt akshɔn ɛn riakshɔn, ɛn mɛmba in man dɛn udat bin de in chaj, ɛn tɛst dɛn absolyut loyalti. Afta dɛn drɛg am kɔmɔt na di spɔt guds stɔ, dɛn fos am fɔ rɔn wit dɛn na 3rd Avenue, dɔn dɛn tek tɛm fɔ fɛn ɛn trowe in mobayl fon ɛn rip in buletpruf vest. I bin tan lɛk se Ramses bin no sɔm tin dɛn bɔt di tin dɛn we dɛn kin yuz fɔ trak ɛn usay dɛn de ɛn i bin tɛl in man dɛn fɔ pul in shit. Dɛn bin fɛn di smɔl tin kwik kwik wan ɛn trowe am, afta dat di grup kɔntinyu fɔ rɔn along di say we i bin tan lɛk se na wan rod we dɛn nɔ bin de du atɔl.
  
  Hayden bin gɛt di impreshɔn se nɔto so i bi atɔl.
  
  I tek sɔm tɛm. Di grup bin shed dɛn big big wɛpɔn dɛn ɛn blak klos we dɛn bin de wɛr na do, ɛn dis bin sho dɛn nɔmal turis yunifom ɔnda. Wantɛm wantɛm, dɛn bin brayt, dɛn nɔ bin de du ɛni bad tin, ɛn dɛn bin de pat pan bɔku bɔku krawd dɛn we bin de wɔri we bin de waka waka na di siti strit dɛn. Polis ɛn ami patrol dɛn bin de layn sɔm pan di rod dɛn, bɔt di kamɛra dɛn bin jɔs tɔn dɔŋ wan dak rod ɛn afta dat ɔda wan te dɛn klia. Dɛn bin gi Hayden wan spay jakit fɔ wɛr. Wan tɛm, dɛn bin klaym pan motoka dɛn we dɛn bin dɔn pripia ɛn rayd kɔmɔt na di dawtaun na Manɛtan smɔl smɔl.
  
  Bɔt nɔto tu fa. Hayden bin want wit ɔl in pawa fɔ mek i ebul fɔ mek di mɛsej go to sɔmbɔdi-ɛnibɔdi-naw we i dɔn no usay di bɔm de. I nɔ bin mata se dɛn kin kil am - ɔl wetin impɔtant na fɔ stɔp dɛn fanatik ya.
  
  Di bayk dɛn bin de rol pat pan di ali, dɔn tɛn pipul dɛn-di et lijiɔn dɛn we bin lɛf, we na Ramsɛs ɛn Prays-bin fala dɛnsɛf tru wan mɛtal sayd domɔt we bin dɔn rɔsti. Hayden bin si insɛf na di midul pan dɛn, na prayz fɔ wɔ, ɛn pan ɔl we i bin dɔn no in fate, i bin de tray fɔ kech ɛni glans, ɛni chenj we i de chenj di dairekshɔn ɛn ɛni wɔd we i wispa.
  
  Bifo di domɔt we bin brok na do, wan insay kɔlol we bin de smɛl bin de go na wan kɔnkrit stej. Na ya wan pan di man dɛn tɔn to Hayden ɛn ol in nɛf na in trot.
  
  Ramsɛs nɔ tɔn rawnd ɛn tɔk se: "Saylens." "A go lɛk fɔ lɛ a nɔ kil yu fɔ naw."
  
  Dɛn klaym 4 flɔ ɛn afta dat dɛn stɔp jɔs fɔ smɔl tɛm bifo di apatmɛnt domɔt. We i opin, di grup krawd insay, ɛn rɔn kɔmɔt na di kɔlol as fast as dɛn ebul. Ramses bin stɔp na di sɛntrɔm pat na di rum, ɛn i bin es in an dɛn.
  
  I bin tɔk se: "Ɛn na ya wi de." "Wit wan milyɔn ɛnd ɛn at le wan biginin. Di pipul dɛn we de na dis siti go kɔmɔt na dis layf we dɛn nɔ no se dis na di biginin fɔ wi nyu rod, wi oli wɔ. Dis-"
  
  "Rili?" Wan dray vɔys bin ambɔg di tirade. "Pat pan mi want fɔ biliv yu, Ramses, bɔt di ɔda pat, di wɔs pat, tink se yu ful-ɔp wit am."
  
  Hayden bin gɛt in fɔs gud luk pan Julian Marsh. Di Paytian bin luk strenj, distɔrj, lɛk se pat pan am dɔn fold to ɔda wan. I bin de wɛr klos we nɔ go ɛva fit, ilɛksɛf na di ia ɔ di tin we de apin naw. Wan yay bin blak, di ɔda wan bin opin ɛn nɔ bin de blink, ɛn wan sus bin fɔdɔm. Na in raytan, wan strayk brunet bin sidɔm we Hayden nɔ bin no, bɔt frɔm di we aw dɛn bin de prɛs dɛn pan dɛnsɛf, i bin klia se dɛn kɔnɛkt pan mɔ we dɛn pas wan.
  
  So, nɔto padi.
  
  Hayden bin de wach wit disgres as Ramses bin de riak we Mach bin de provok am. "Yu bin no?" - ask di teroris prins. "Dat wi bin ful yu bifo wi ivin mit yu. Bifo wi ivin no di nem of di fulish we go kari wi eternal flame insaid di hat of Amerika. Ivin yu yon, Taylɔr Wɛb, bin betray yu."
  
  Mash bin tɔk se: "Fuk Wɛb." "Ɛn ɔf yu go."
  
  Ramses tɔn bak de laf. "Lɛ wi go bak to wetin a bin de tɔk. Ivin di pipul dɛn we de wok na ya et dis siti. I tu dia, i tu bɔku turis dɛn. Ɔdinari man ɛn uman dɛn nɔ kin ebul fɔ liv ya ɛn tray tranga wan fɔ go wok. Yu kin imajin di bita we de gro agens di sistɛm ɛn di pipul dɛn we de kɔntinyu fɔ sɔpɔt am? Dɛn kin pe tol pan brij ɛn tanɛl dɛn. Yu na notin if yu no get moni. Gridi, gridi, gridi de ɔlsay. Ɛn i de mek a sik."
  
  Hayden bin de kwayɛt, stil de kɔlkul in nɛks muv, stil de wach aw Mash go biev.
  
  Ramses tek wan step go na di sayd. "Ɛn Aligatɔ, mi ol padi. I fayn fɔ si yu bak."
  
  Hayden bin de wach we di man we nem Alligator de ɔg in bɔs. We i bin de tray fɔ de smɔl, kwayɛt ɛn sɔntɛm nɔbɔdi nɔ go notis am, i bin kɔl ɔmɔs stɛp dɛn i go tek fɔ rich na di domɔt. Tumɔs fɔ naw. Wet, jɔs wet.
  
  Bɔt aw lɔng i go ebul fɔ bay am? Pan ɔl we Ramses bin tɔk, i bin de wɔnda if i ivin want fɔ avɔyd nyuklia bɔm. Di gud nyus na dat di bigman dɛn bin dɔn lɔk di ay ples, so di man nɔ bin de rɔsh.
  
  Rɔbɔt Prays trowe insɛf na chia wit kray kray. I aks di lijiɔn we bin de nia am fɔ wan bɔtul aspirin, bɔt dɛn nɔ bin pe atɛnshɔn to am klia wan. Mash bin smɔl in yay pan di Minista fɔ Difɛns.
  
  "A sabi yu?"
  
  Prays bin snug dip dip wan insay in pilo.
  
  Hayden bin luk rawnd di ɔda pat na di rum, na naw i notis di tebul fɔ it we bin tinap nia di winda we gɛt kɔtin we de fa.
  
  Damn, wetin na dis...?
  
  I bin smɔl pas aw i bin de imajin. Di bakpak bin big pas di standad mɔdel, i bin tu big fɔ fit insay di ɔvahɛd kɔmpawtmɛnt na plen, bɔt i nɔ go luk tu awkward pan di bak fɔ big pɔsin.
  
  Ramsɛs bin tɔk se: "A sɛl am to yu, Mach." "Wit op se yu go bring dis na Nyu Yɔk. Fɔ dis a go tɛl am tɛnki sote go. Tek am se na gift we a tɛl yu se dɛn go alaw yu ɛn yu padi fɔ fil di faya we de bɔn ɔltin. Dis na di bɛst tin we a go gi yu, ɛn i bɛtɛ pas naif we de krɔs yu trot."
  
  Hayden bin mɛmba di nyuklia bɔm - in saiz, shep ɛn di we aw di bakpak tan - if i go nid am. No we nɔ bin de we i fɔ dɔn day ya tide.
  
  Dɔn Ramsɛs tɔn to in man dɛn. I bin se: "Gɛt am rɛdi." "Ɛn nɔ spay di Amɛrikan bitch wan ɔns pan pen."
  
  Hayden bin no se i de kam. Dɛn nɔ bin ebul fɔ tay in an dɛn we i de go ya, ɛn naw i tek advantej pan dat. So plenti tins bin dipen pan am rait den - di fate of di siti, di neshon, most of di sivilizayt wold. Di vays we bin de na in raytan bin rili ɛp am, in nɛk bin pafɛkt wit fɔ in an ɛn jɔs di rayt wet fɔ du sɔm damej. I brok brok pan di man we bin de nia am in tɛmpul, ɛn smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl As i es in an ɔp, Hayden ol di gɔn, bɔt we i si am rap fayn fayn wan rawnd in sholda, i giv-ɔp wantɛm wantɛm, bifo dat i yuz in grip pan di barɛl fɔ trowe am mɔ ɔf-balans. Dɛn bin de aim di wɛpɔn dɛn, bɔt Hayden nɔ bin pe atɛnshɔn to dɛn ɔl. Naw na bin purely Last Chance Saloon... nɔ bin de fɛt fɔ in layf igen - mɔ lɛk fɛt fɔ di sɔvayv fɔ di tɔŋ. Ɛn dɛn nɔ bin jɔs smɔgl am ya ɔnda kɔva? Dis bin tɛl am se dɛn go kray fɔ faya-ayɛn.
  
  Di aligatɔ kam nia am frɔm di sayd, bɔt Ramsɛs bin ol am bak. Wan ɔda tin we dɛn fɛn we intrestin. Di aligatɔ bin impɔtant to Ramsɛs. Di nɛks tɛm, i bin dɔn it, i nɔ bin ebul fɔ pe atɛnshɔn pas di an ɛn leg dɛn we bin de slap am. A kin fɛt wan ɔ tu tɛm, bɔt ɔda wan bin de ɔltɛm. Dis nɔto TV vilɛn - dɛn de wet wit pɔlitiks fɔ mek wan gɛt hit so dat di ɔda wan go intavyu. Nɔ, dɛn wan ya bin de rawnd am ɛn atak am wan tɛm, so ilɛk ɔmɔs i stɔp ɛn nak, tu ɔda wan dɛn bin de bit am. Pen bin bɔm na bɔku say dɛn pas aw i bin ebul fɔ kɔnt, bɔt i tek advantej pan in stɔp fɔ pik wan pat pan di vays we gɛt jag ɛn slash di tu man dɛn akɔdin to dɛn fes ɛn dɛn an. Dɛn bin tɔn bak, ɛn dɛn bin de blɔd. I rol pan wan leg, ɛn mek dɛn ɔna fɔdɔm. I tray fɔ trowe wan ebi ebi mag na di winda, i tink se i go mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to am, bɔt di damn tin bin flay lɛk af mita frɔm di winda.
  
  Wetin Drake go du?
  
  I bin no am. Eksakt dis. I go fɛt te i blo di las briz. Tru di fɔrɛst we gɛt leg dɛn, i bin de luk fɔ wɛpɔn. In yay mit Mach ɛn di uman in yay, bɔt dɛn jɔs tay dɛnsɛf tayt mɔ, ɛn dɛn bin gɛt kɔrej frɔm di strenj kɔmyunikeshɔn. Hayden bin de kik ɛn twist, de ala fɔ ɛvri kray we i nɔ bin ebul fɔ stɔp, dɔn i fɛn di sofa biɛn am. We i yuz dis as fulkrum, i fos insɛf fɔ tinap.
  
  Wan fist slam in fes ɛn di sta dɛn bɔm. Hayden shek in ed, klin di blɔd, ɛn nak bak, we mek in ɛnimi fɔdɔm. Wan ɔda fist nak am na di sayd we in ed de, dɔn di man ol am rawnd in wes, i kɔmɔt na in fut ɛn put am bak na di sofa. Hayden trowe am oba in bak yuz in yon momentum. Insay wan sɛkɔn i bin de bak pan in fut, ed dɔŋ, de trowe panch to di rib, nɛk, groin ɛn ni, de trowe blo afta blo, kik afta blo.
  
  I si Ramsɛs step to dɛn. "Eit pipul dɛn!" - i ala. "Eit man ɛn wan smɔl titi. Usay yu prawd de?
  
  "Na di sem ples we dɛn eg dɛn de," Hayden bin tɔk wit nɔ blo, i mek dɛn damej, i fil taya, pen frɔm bɔku bɔku bit dɛn, di fɛt-fɛt wamat bin de stɔp. Dis nɔ go las sote go, ɛn i nɔ bin gɛt ɛni op fɔ rɔnawe.
  
  Bɔt i nɔ bin ɛva stɔp fɔ tray. Nɔ ɛva giv ɔp. Laif na bin fɛt ɛvride, ilɛksɛf na rial fɛt ɔ nɔto so. As di pawa bin de kɔmɔt pan in strayk dɛn ɛn di ɛnaji bin de kɔmɔt na in an ɛn fut dɛn, Hayden bin stil de slap, pan ɔl we in strayk dɛn nɔ bin du fɔ am igen.
  
  Di man dɛn es am ɔp ɛn drɛg am krɔs di rum. I fil sɔm trɛnk kam bak to am ɛn rɔn in but akɔdin to in shin, we mek i swɛt. Di an dɛn tayt rawnd in mɔsul dɛn, ɛn push am go na di winda we de fa.
  
  Ramses bin tinap oba di tebul we di nyuklia brifkɛs bin de pan.
  
  I bin tink gud wan ɛn tɔk se: "So smɔl." "So i nɔ fayn fɔ du dat. Ɛn pan ɔl dat, i rili fayn fɔ mɛmba. Yu gri wit dis?"
  
  Hayden bin spit blɔd na in mɔt. "A gri se yu na di krayzi wok fɔ di sɛnti."
  
  Ramses gi am wan luk we i kɔnfyus. "Yu de du? Yu rialize se na Julian Marsh ɛn Zoe Shears frɔm The Pythians de ɔg dɔŋ de, nɔto so? Ɛn dɛn lida - Wɛb - usay i de? A go skata di wɔl fɔ wan ol akiɔlɔjik trɔs, a tink. A de fala di rod we wan bigman we dɔn day fɔ lɔng tɛm de fala. Fɔ fala in yon krayzi fut step we di wɔl de bɔn. A nɔ de kam nia di krayzi wok we dɛn bin de du fɔ di sɛnti, Mis Jey."
  
  Ɛn pan ɔl we Hayden bin gri insay insɛf se i rayt bɔt sɔntin, i nɔ bin tɔk natin. We di de dɔn, wan chɛmba wit felt fɔ de wet fɔ dɛn ɔl.
  
  "So wetin de kam, yu intres fɔ no?" Ramses aks am, i bin de smayl. "Wɛl, nɔto so, fɔ tɔk tru. Wi ɔl de usay wi want fɔ de. Yu de wit nyuklia bɔm. A de wit Alligator, mi bɔm ɛkspɛkt. Mi pipul dɛn de na mi say. Nyuklia bɔm? I dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i rɛdi fɔ... - i stɔp - fɔ bi wan wit di wɔl. Wi fɔ se...wan awa frɔm naw?"
  
  Hayden in yay bin betray am.
  
  "Oh haha, yu de du am. Naw yu de wɔnda. Dis na tumɔs tɛm fɔ yu? So tɛn minit?"
  
  Hayden bin blo se: "Nɔ." "Yu nɔ go ebul." Duya. Sɔntin go mɔs de we yu want. Sɔntin we wi go gri pan."
  
  Ramses bin de luk am lɛk se, agens wetin i want, i sɔri fɔ am wantɛm wantɛm. "Di som of evritin we a want de fo dis rum. Fɔ pwɛl di say we dɛn kɔl Fɔs Wɔl."
  
  "Aw yu de mek agrimɛnt wit pipul dɛn we jɔs want fɔ kil yu ɔ day we dɛn de tray?" Hayden bin tɔk lawd wan. "Ɔ stɔp dɛn we yu nɔ yuz blɔd shed yusɛf. Di Ultimate Dilemma fɔ di Nyu Wɔl."
  
  Ramses bin laf. "Una pipul dɛn rili ful." I bin laf. "Di ansa na: 'Yu nɔ fɔ'. Kil wi ɔ wɔship wi. Stɔp wi ɔ wach wi krɔs yu bɔda. Na di wangren prɔblɛm we yu gɛt."
  
  Hayden bin strɛs bak as di man dɛn pul in nyu shit ɛn afta dat dɛn put di bɔm so dat dɛn go tay am na di fɔs pat pan am. Na Alligator kam bifo ɛn pul di bakpak ɛn diskonɛkt sɔm waya dɛn frɔm insay. Dɛn bin gɛt fɔ tay dɛn to wan tayma mɛkanism, Hayden bin shɔ. Ivin dɛn kayn krayzi tɛroris dɛn de nɔ go risk fɔ diskɔnekt rial tin dɛn we de bɔn.
  
  I bin op.
  
  Di aligatɔ pul di waya dɛn ɛn afta dat i luk Ramses, de wet fɔ lɛ dɛn alaw am fɔ kɔntinyu. Di jayant nɔd in ed. Di man dɛn ol Hayden in an ɛn push am fɔ go bifo akɔdin to di tebul, ɛn bɛn in bɔdi te di nyuklia bɔm prɛs pan in bɛlɛ. Dɔn dɛn ol am na in ples we Alligator bin de rap di waya dɛn fɔs rawnd in bak ɛn in chɛst, dɔn dɛn bin de rap am dɔŋ bitwin in leg dɛn ɛn las las ɔp te dɛn mit na di bɔt ɔf in bak. Hayden bin fil ɛvri pul pan di waya dɛn, ɛvri muvmɛnt na di bakpak. Fɔ dɔn, dɛn bin yuz bɛlt dɛn we gɛt midul trɛnk ɛn dakt tep fɔ mek shɔ se di nyuklia bɔm tay tayt wan na in bɔdi ɛn fɔ mek shɔ se dɛn rap am rawnd am. Hayden bin tɛst in bon dɛn ɛn i kam fɔ no se i nɔ ebul fɔ muv.
  
  Ramses bin tinap bak fɔ admaya di Alligator in an wok. I bin tɔk se: "Pafɛkt." "Di Amɛrikan dɛbul dɔn tek wan fayn pozishɔn fɔ pwɛl in kɔntri. Na oli ples we fit fɔ di ɔda pipul dɛn, jɔs lɛk dis siti we gɛt sin. Naw, Aligatɔ, sɛt di tayma ɛn gi wi inof tɛm fɔ go na di zoo."
  
  Hayden bin blo na di tebul, fɔs i bin shɔk ɛn afta dat i kɔnfyus wit wetin di tɛroris bin tɔk. "Duya. Yu nɔ go ebul fɔ du dis. Yu nɔ go ebul. Wi no usay yu de ɛn wetin yu plan fɔ du. Wi kin fɛn yu ɔltɛm, Ramsɛs."
  
  "Yu min yu padi dɛm!" Di aligatɔ skrech na in yes, we mek i jomp ɛn shek di nyuklia. "Inglishman... Khmannnn! Nɔ wɔri. Yu go si am bak. Marsh bin rili ɛnjɔy am, mmm, bɔt wisɛf go ɛnjɔy am!"
  
  Ramses bin ledɔm nia in ɔda yes. "A mɛmba una ɔl frɔm di baza. A biliv se yu pwɛl am, pwɛl mi gudnem fɔ at le tu ia. A no se una ɔl atak mi kast, kil mi bɔdi gad Akatash, kil mi legiɔn dɛn ɛn kɛr mi go wit chen. Fɔ Amɛrika. Kɔntri fɔ fulish pipul dɛn. Mista Prays ova de tɛl mi se una ɔl na pat pan di tim, bɔt nɔto dat nɔmɔ. Yu de kɔl yusɛf famili. Wɛl, yu nɔ tink se i fayn fɔ mek una ɔl de togɛda na di ɛnd?"
  
  Hayden blo insay di tap pan in bakpak se: "Damn." "Yu. Asshole we de na di bɔdi."
  
  "Oh no." Na yu ɛn yu famili rili skru. Jɔs mɛmba - Ramses bin du am. En dat ivin dis no bi mai endgame. Di we aw a kin abop pan mi kin rili wɔndaful. Bɔt no se a go de sɔmsay we sef, de laf, we Amɛrika ɛn di ɔda Wɛstinian kɔmpin dɛn de implod."
  
  I bɛn so dat in bɔdi go krɔs am ɛn di tin dɛn we de insay di bakpak dɛn. "Naw na tɛm fɔ yu las visit to di zoo. A go gi Matt Drake di ona fɔ fɛn yu," i wispa. "We di bɔm bɔn."
  
  Hayden yɛri di wɔd dɛn, di implikashɔn dɛn we ayd insay dɛn, bɔt i si insɛf de wɔnda us shɔ-faya akshɔn go impɔtant pas wetin i bin dɔn plan fɔ du.
  
  
  CHAPTER TƐTI FO
  
  
  Hayden bin slip ɛn rɔn go insay wan smɔl trak in bak. Di lejɔna dɛn le am, stil tay am to di bɔm, biɛn dɛn na dɛn fut as dɛn de tek di bɛnch dɛn na di tu say dɛn. Di tin we bin at pas ɔl na di wan ol trip na fɔ pul am na di apatmɛnt bildin. Di sojaman dɛn nɔ bin west tɛm fɔ tray fɔ mek lɛk se i nɔ de si am; dɛn push am usay dɛn want ɛn go wit dɛn wɛpɔn dɛn we rɛdi. Ɛnibɔdi we si dɛn, dɛn go kil am. Laki fɔ dɛn, i bin tan lɛk se bɔku pipul dɛn bin de lisin to di wɔnin dɛn ɛn dɛn bin de na os bifo dɛn TV ɔ laptɔp. Ramses mek shɔ se Hayden si di trak pul go na di sayd we di rod de nia wan dak ali, ɛn i de grin di wan ol tɛm.
  
  Blak wit spɛshal fɔs mak dɛn.
  
  Udat go stɔp dɛn? Yu fɔ aks dɛn kwɛstyɔn? Sɔntɛm as tɛm de go. Bɔt na dat na bin di wan ol pɔynt fɔ ɔltin we dɔn apin te naw. Di spid ɛn ɛgzikishɔn fɔ ɛvri pat pan di plan bin tɛst di we aw Amɛrika bin de ansa to in limit. Dɛn bin de op fɔ di we aw pipul dɛn go biev, ɛn di rial prɔblɛm na dat di tɛroris dɛn nɔ bin jɔs bisin bɔt dɛn. Di wangren tin we dɛn bin want fɔ du na fɔ day di neshɔn.
  
  Dɛn bin yuz 57th Strit fɔ go na di ist, ɛn dɛn nɔ bin de patrol ɛn kɔdon usay dɛn ebul. Rɔbbul bin de, di ɔda kayn motoka we dɛn bin dɔn lɛf biɛn ɛn grup dɛn we bin de wach, bɔt di Aligatɔ insɛf na bin Nyu Yɔk in yon ɛn i bin no ɔl di rod dɛn we kwayɛt ɛn we bin tan lɛk se dɛn nɔ gɛt natin. Di pawa saplai sistem na di siti bin ɛp, we mek i izi fɔ mek di drayva go bak to di rod we i bin dɔn plan fɔ go. Dɛn bin de du tin sloslo, tek tɛm, bikɔs dɛn no se di Amɛrika pipul dɛn stil de riak, dɛn stil de wet, ɛn na afta sɔm awa nɔmɔ dɛn kam fɔ no se sɔntɛm di bɔm dɔn ɔlrɛdi de de.
  
  Hayden bin no se ivin naw, di Wait Haus ɔfisa dɛn go se dɛn fɔ tek tɛm, dɛn nɔ ebul fɔ gri atɔl se dɛn dɔn pwɛl dɛn bɔda dɛn. Ɔda pipul dɛn go de we de tray fɔ tek advantej pan di tin we apin. Mek wi get rid of Dodge ivin mo and skru di taks peya dem. Bɔt i bin no Kɔbɔn ɛn i bin op se di advaysa dɛn we de nia am kin abop pan ɛn gɛt sɛns lɛk am.
  
  Di waka bin mek i gɛt brus. Di sojaman dɛn bin de sɔpɔt am wit dɛn fut. We i bin de stɔp wantɛm wantɛm ɛn big big pɔt dɛn bin de mek i fil lɛk se i nɔ de fil fayn. Di bakpak bin de muf ɔnda am, in had insay dɛn bin de mek i nɔ fil bad ɔltɛm. Hayden bin no se na dis Ramses bin want-fɔ in las tɛm dɛn fɔ ful-ɔp wit fred as di tayma de tik dɔŋ.
  
  I nɔ rich af awa pas. Di rod dɛn bin kwayɛt, if nɔto ɛmti. Hayden nɔ bin ebul fɔ tɔk fɔ tru. Insay wan ɔda nyu twist to in plan, Ramses ɔda Gator fɔ tay Marsh ɛn Shears to di bɔm, wit Hayden. Di tu pipul dɛn kɔmplen, fɛt, ɛn ivin bigin fɔ ala, so Alligator tep dɛn mɔt ɛn nos, sidɔm de te dɛn kol, dɔn lɛf dɛn nos fɔ sok sɔm briz. Dɔn Mash ɛn Shias bigin fɔ kray klos wan. Sɔntɛm dɛn bin de drim bɔt fridɔm. Mash bin de swɛt lɛk nyu bɔbɔ, ɛn Shias bin de snɛf lɛk bɔbɔ we gɛt man flu. As pɔnishmɛnt fɔ dɛn ɔl tu - ɛn, i sɔri fɔ no se, fɔ Hayden bak - Ramses bin mek dɛn tay dɛn nekɛd to nyuklia bɔm, we mek ɔlkayn prɔblɛm, kɔntɔshɔn, ɛn mɔ snif. Hayden tek am fayn, imajin di Lovecraftian horror we dɛn kin tan lɛk naw ɛn wɔnda aw di ɛl dɛn go pas tru di zoo.
  
  "Wi go finish insaid," di Aligator luk di mas kritikal. "Fayv minit maksimam."
  
  Hayden bin notis se di pɔsin we mek di bɔm bin de tɔk fayn we i de dil wit in bɔs. Sɔntɛm, bikɔs i bin de wɔri, dat bin mek in vɔys go ɔp wantɛm wantɛm. Sɔntɛm na gladi gladi. I tɔn in atɛnshɔn we di trak stɔp ɛn di drayva nɔ wok na di injin fɔ sɔm minit. Ramses kɔmɔt na di taksi, ɛn Hayden bin tɔk se sɔntɛm dɛn de na di say we dɛn de go insay di zoo.
  
  Las chans.
  
  I bin de tray tranga wan, i bin de tray fɔ swɛla frɔm wan say to di ɔda say ɛn skrap di dakt tep kɔmɔt na in mɔt. Mash ɛn Shias bin de kray, ɛn di lijiɔn dɛn step pan am wit dɛn but, we mek i nɔ izi fɔ muv, bɔt Hayden nɔ bin gri. Na wan strenj rumbul, wan wob we nɔ fayn, ɛn dɛn go es di flag dɛn ɔp.
  
  Wan pan di sojaman dɛn bin swɛ ɛn jomp oba am, ɛn pin am mɔ pan di nyuklia chaj ɛn di bak pat na di motoka. I bin de kray insay di dakt tep. In an dɛn bin rap rawnd in bɔdi, we mek i nɔ ebul fɔ muf, ɛn bay di tɛm we Ramsɛs kam bak, i nɔ bin ebul fɔ blo.
  
  We di injin bin de ala smɔl, di trak bin go bifo bak. Di motoka drayv sloslo, ɛn di lejiɔn bin kɔmɔt de. Hayden tek dip briz, i kɔs in lɔk ɛn ɔlman we bin de rawnd am in fes. I nɔ tu te, di motoka stɔp ɛn di drayva ɔf di injin. Sayɛns bin de as Ramses, we naw wɛr rudimɛnt spɛshal fɔs yunifom, bin de chuk in ed insay di bak sit.
  
  I nɔ bin gɛt wanwɔd ɛn i bin tɔk se: "Dɛn dɔn rich di gol." "Wet fɔ mi signal ɛn rɛdi fɔ kɛr dɛn bitwin una."
  
  Hayden nɔ bin ebul fɔ du natin, i bin jɔs ebul fɔ blo as fayv lijiɔn dɛn bin de put dɛnsɛf rawnd di biznɛs bɔndɛl ɛn rɛdi fɔ es am ɔp. Ramses nak na di domɔt, ɔltin klia, ɛn wan man opin am. Dɔn di sojaman dɛn es di bɔndɛl na di ays, kɛr am kɔmɔt na di vɛn ɛn kɛr am go na wan rod we gɛt tik dɛn. Hayden bin blink as de layt bin de shayn na in yay, dɔn i bin si usay i de.
  
  Wan wud kanopi we dɛn sɔpɔt wit tik tik brik pila dɛn we bin de stret oba di ed, ɛn grɔn bin de rawnd am. Na bin santrap we dɛn dɔn mek fayn fayn wan ɛn we dɛn mek wit ston, ɛn naw nɔbɔdi nɔ bin de de, jɔs lɛk aw Hayden bin de tink se di ɔda pat dɛn na di zoo go bi. Sɔntɛm sɔm turis dɛn we nɔ gɛt maynd bin dɔn tek advantej pan di say dɛn we pipul dɛn nɔ bɔku, bɔt Hayden bin dawt if dɛn go alaw di zoo fɔ admit ɛnibɔdi fɔ di nɛks sɔm awa dɛn. I go mɔs bi se Ramses bin mek di zoo sikyɔriti biliv se spɛshal fɔs dɛn de fɔ mek shɔ se di eria sef ɔlsay. Dɛn bin de kɛr dɛn go na wan rod we gɛt arch dɛn ɛn grɔn we dɛn hang te dɛn stɔp dɛn nia wan sayd domɔt. Di aligatɔ bin gɛt pawa fɔ go insay, ɛn afta dat dɛn bin si dɛnsɛf insay wan rum we gɛt ay siling we gɛt wud rod dɛn, brij dɛn ɛn bɔku tik dɛn we bin ɛp fɔ bia wit di wet we di ples bin de.
  
  Ramses bin nɔd se: "Trɔpik zon." "Naw, Aligatɔ, tek di paket ɛn put am mɔ insay di ɔndabrɔsh. Wi nɔ nid fɔ ɔbshɔb chans kwik kwik wan."
  
  Hayden ɛn di ɔda wan dɛn we bin de na in kɔmpin we nɔ bin izi fɔ am, bin dɔn na di wud flo. Di aligatɔ bin ajɔst sɔm strɛp dɛn, ad mɔ dakt tep fɔ mek i tinap tranga wan, dɔn i bin de fidl wit wan rol we gɛt ɛkstra waya te i anɔys se dɛn dɔn rap di detonatɔ fayn fayn wan rawnd di prizina dɛn.
  
  "Ɛn di rɔta swich?" Ramses bin aks.
  
  "Yu shɔ se yu want fɔ ad dis?" Aligator bin aks. "Mash ɛn Shias kin bigin dis bifo tɛm."
  
  Ramses nɔd wit tinkin to di man. "Yu rait". I skwatin dɔŋ nia di paket, di bakpak ledɔm na grɔn, Hayden tay dairekt pan am, dɔn Mash ɛn Zoey tay pan am. Ramses in yay bin levul wit Julian Marsh in ed.
  
  I tɔk kwayɛt wan se: "Wi go ad wan sɛnsitiviti switch." "Na tin we de rɔta we, if dɛn es yu ɔp ɔ mek ɛni big muvmɛnt, i de mek di bɔm bɔn. A advays yu fɔ de ɛn wet fɔ Mis J in tim mɛmba dɛn fɔ kam. Nɔ wɔri, i nɔ go las fɔ lɔng tɛm."
  
  In wɔd dɛn bin mek Hayden in bɔdi shek. "Aw lɔng?" i bin ebul fɔ pul di briz.
  
  Ramses bin tɔk se: "Dɛn go sɛt di tayma fɔ wan awa." "Jɔs inof tɛm fɔ alaw mi ɛn Alligator fɔ go na say we sef. Mi man dɛn go lɛf wit di bɔm, we na wan las sɔprayz fɔ yu padi dɛn if dɛn ebul fɔ fɛn yu."
  
  If?
  
  Ramses tinap, tek wan las luk pan di paket we i bin dɔn pripia, pan di mɔtalman bɔdi ɛn di faya we bin de ɔnda, di fred we dɛn bin de sho na dɛn fes ɛn di pawa we i sho oba dɛn ɔl.
  
  Hayden lɔk in yon yay, naw i nɔ ebul fɔ muv, di bad bad prɛshɔn bin de prɛs in chɛst insay wan bɔm we nɔ go ebul fɔ stɔp ɛn mek i nɔ izi fɔ blo. Dis kin bi in las mɔnt ɛn natin nɔ bin de we i go ebul fɔ du afta i yɛri Alligator de gloat fɔ sɛt di sɛnsitiviti switch, bɔt i go bi damn if i go spɛn dɛn na di Tropik Zɔn na Nyu Yɔk in Sɛntral Pak Zu. Bifo dat, dɛn go kɛr am go bak to di bɛst tɛm dɛn na in layf, to di Mano dɛn ɛn di tɛm we dɛn bin de na Awayi, to di rod dɛn we de na Daymɔnd Hɛd, di sɔf we de na Nɔt Bich ɛn di mawnten dɛn we gɛt volkeno na Maui. Restɔrant na wan aktif volkeno. Wan ples we de ɔp di klawd. Rɛd dɔti biɛn di rod dɛn. Di layt dɛn we de flik along Kapiolani ɛn afta dat di bich we de na di ɛnd pan ɔl di bich dɛn, we de fom ɔnda di rɛd layt dɛn we de skata we dak ɛn we nɔ de wɔri, di wangren rial ples na di wɔl usay i go ebul fɔ rɔnawe pan ɔl di strɛs ɛn wɔri we de na layf.
  
  Hayden bin go de naw, wit di klok we de tik.
  
  
  CHAPTER TƐTI FAIV
  
  
  Drake bin wet na di polis steshɔn, i bin fil se i nɔ ebul fɔ du natin as dɛn de hang pan ɛvri tip, ɛvri si, ɛvri smɔl hint bɔt Ramses, Hayden, ɔ di nyuklia bɔm. Di tru tin na dat Nyu Yɔk bin tu big fɔ kɔba insay sɔm awa, ɛn di fon dɛn bin de ring ɔf di huk. Di pipul dɛn we bin de de bin tu bɔku ɛn di wan dɛn we bin de kam fɔ si am bin tu bɔku. I kin tek di ami tɛn minit fɔ rich na di Wait Haus, bɔt pan ɔl di gad dɛn ɛn sikyɔriti mɛsej dɛn, aw lɔng i go tek fɔ luk fɔ dis smɔl ples? Naw, Drake bin tink, tek dis sɛnɛriɔ go Nyu Yɔk ɛn wetin yu gɛt? Na bin tin we nɔ kin apin so ɔltɛm usay di sikyɔriti fɔs dɛn kin kech tɛroris dɛn we rili du dɛn bad bad tin dɛn. Insay di rial wɔl, dɛn bin de rɔnata tɛroris dɛn ɛn tray fɔ fɛn dɛn afta di fɛt-fɛt.
  
  Dahl fainali rich, luk disheveled en wold-weary, wit di res of di SPEAR tim bihain am. Kenzi we nɔ ebul fɔ ɛksplen, bigin fɔ luk rawnd ɛn aks usay di say usay dɛn de kip di pruf dɛn de. Dahl jɔs rol in yay pan am ɛn se, "Lɛ i go, ɔ i nɔ go ɛva satisfay." Di ɔda pipul dɛn na di tim bin krawd rawnd ɛn lisin to wetin Drake bin gɛt fɔ tɔk, we, ɔda pas fɔ wɔri bɔt Hayden, nɔto bin bɔku.
  
  Moore bin mek di tin simpul. "Pipul dɛn no bɔt di trɛtin we di tɛroris dɛn de trɛtin di siti. Wi nɔ go ebul fɔ kɔmɔt de, pan ɔl we wi nɔ de stɔp di wan dɛn we de tray fɔ kɔmɔt de. Wetin go apin if di bɔm rili bɔm? A nɔ no, bɔt nɔto fɔ wi fɔ tink bɔt mutual accusations naw. Wi sistɛm dɛn dɔn dɔŋ, bɔt ɔda ɛjɛnshi ɛn sayt dɛn gɛt akses to ɔda chanɛl dɛn. Wi kin kɔmpia dɛn as wi de tɔk. Mɔs pan di sistɛm dɛn de rɔn. Di strit dɛn na Nyu Yɔk kwayɛt bɔt dɛn stil bizi we yu kɔmpia am to bɔku siti dɛn. Rod dɛn bak."
  
  "Bɔt natin nɔ de yet?" Smit aks wit sɔprayz.
  
  Moore bin swɛt. "Mi padi, wi kin ansa bɔku bɔku kɔl dɛn fɔ wan minit. Wi de dil wit ɛvri sayko, ɛvri pranksta, ɛn ɛvri downright scared gud sitizin na tɔŋ. Di ays ples dɔn lɔk fɔ ɔlman pas wi. Wi bin de go ɔf di Wi-Fi, di Intanɛt ɛn ivin di fon layn dɛn, bɔt ɔndastand se wi jɔs tan lɛk fɔ tek briŋ frɔm dis avenue jɔs lɛk aw wi de tek brɛk frɔm strit polisman, FBI ɛjɛn ɔ, mɔ lɛk, . wan pɔsin we de na di pɔblik."
  
  "Ɔnda kɔva?" Dahl bin aks.
  
  "As wi sabi, nɔto wan sɛl lɛf. Wi kin jɔs tink se di sɛl we de protɛkt Ramses naw, dɛn bin tek am na di kɔntri ɛn na di say we dɛn de. Wi nɔ biliv se wi ɔndakɔva ɛjɛn dɛn kin ɛp, bɔt dɛn de fɛn ɔl di opshɔn dɛn we pɔsin kin ebul fɔ du."
  
  "So usay dis de lɛf wi?" Lauren bin aks. "Wi nɔ ebul fɔ fɛn di kamɛra, Ramses, Price ɔ Hayden. Wi nɔ fɛn nyuklia bɔm," i stɔdi ɛni fes, stil na in at na sivilian we dɛn mɛn pan sindik sho usay ɔl di pazl pis dɛn layn insay di las akt.
  
  Moore bin tɔk se: "Tipping na wetin kin du am." "Sɔmbɔdi si sɔntin ɛn mek i apin. Yu sabi wetin dem kol di hot tip series ya? Tu tikɛt fɔ go na ɛvin, afta di ol Ɛdi Mɔni siŋ."
  
  "So, wi de wet fɔ di kɔl?"
  
  Drake bin lid Lauren fɔ kɔmɔt na di bolkɔn. Di tin we bin de dɔŋ ya bin rili fred, wit di smɔl polisman ɛn ɛjɛn dɛn we stil de alayv bin de strɛs wit shel shɔk as dɛn de pik dɛn we tru rɔbbul ɛn brok glas, de ansa kɔl ɛn paund ki, sɔm wit blɔd bandej we dɛn rap rawnd dɛn an ɛn ed, ɔda wan dɛn wit dɛn fut op, i de grim bikɔs i de fil pen.
  
  Lauren bin tɔk se: "Wi fɔ go dɔŋ de. "Ɛp dɛn."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Dem de fait wan losing battle and i no ivin bi hab mo. Dɛn man ya jɔs nɔ gri fɔ kɔmɔt de. Dis min mɔ to dɛn pas fɔ go na ɔspitul. Dis na wetin gud polisman dɛn de du ɛn di pipul dɛn nɔ kin si am. Di prɛs de briŋ bad nyus nɔmɔ bak ɛn bak, we de kɔlɔ di jenɛral opinion. A se wi go ɛp dɛn bak."
  
  Dɛn go na di ɛlivat ɛn afta dat Drake tɔn rawnd, i sɔprayz fɔ si di wan ol tim biɛn am. "Wetin?" - i aks. "A nɔ gɛt mɔni".
  
  Alis bin smayl we i taya. Ivin Beau bin ebul fɔ smayl. Di SPEAR tim bin don go tru plenti tins dem sef tide, bot dem stil strong, redi fo mo. Drake bin si bɔku brus ɛn ɔda wund dɛn we bin ayd fayn fayn wan.
  
  "Wetin mek una nɔ de richaj? En tek ekstra ammo wit yu. We wi go dɔn fɔ dɔn dis, wi go gɛt tranga tɛm."
  
  Kinimaka se, "A go fɛnɔt am." "I go gi sɔntin we go ambɔg yu."
  
  Yorgi bin tɔk se: "Ɛn a go ɛp." "A gɛt prɔblɛm fɔ ivin ɔndastand Drake in aksɛn, so i go lɔs wit Amɛrikan aksɛn."
  
  Dahl bin laf as i jɔyn Drake na di ɛlivat. "Mi Rɔshian padi, yu gɛt am kɔmplit wan bak."
  
  Drake pans di Swidan, mek i gɛt mɔ brus, ɛn tek di ɛlivat go dɔŋ na di fɔs flɔ. Dɔn di SPEAR tim bin intavyu usay dɛn ebul, ansa nyu kɔl ɛn rikodɔ infɔmeshɔn, intavyu di pipul dɛn we de de ɛn aks kwɛstyɔn, ɛn divayt kɔl dɛn we nɔ gɛt natin fɔ du wit di imejensi to ɔda steshɔn dɛn we dɛn dɔn asaynd. Ɛn pan ɔl we dɛn bin no se dɛn nid dɛn ɛn ɛp dɛn, nɔbɔdi nɔ bin gladi fɔ am jɔs bikɔs Hayden bin stil mis ɛn Ramses bin stil de na fridɔm. So faw, i dɔn win dɛn.
  
  Us ɔda trik dɛn i bin gɛt ɔp in sliv?
  
  Drake bin fɔwad wan kɔl bɔt wan fambul we bin dɔn mis ɛn sɛn ɔda wan bɔt di rod we nɔ ivin. Di switchbɔd bin kɔntinyu fɔ wok, ɛn Moore bin stil de kɔnt pan di tip, in tikɛt fɔ go na ɛvin. Bɔt i nɔ tu te, i kam klia to Drake se tɛm de dɔn fast pas milk we de kɔmɔt na kɔntena we dɔn brok. Di onli tin we kip am go na se i bin de expekt se Ramses go kol at least wan taim. Dis man bin stil de sho insɛf. Drake bin de dawt if i bin fɔ dɔn pres di bɔtin we i nɔ bin at ɔl tray fɔ bi smɔl mɔ teatri.
  
  Di polis dɛn bin de rul di steshɔn, bɔt di tim bin ɛp bay we dɛn bin sidɔm na tebul dɛn ɛn pas mɛsej dɛn. Dahl bin go fɔ mek kɔfi. Drake jɔyn am bifo di ketul, i fil se i nɔ ebul fɔ du natin ɛn i nɔ de na in ples as dɛn de wet fɔ infɔmeshɔn.
  
  Drake bin tɔk se: "Lɛ wi tɔk bɔt di fɔs wan." "Dis dɔn ɛva apin to yu bifo?"
  
  "Nɔ. A ɔndastand aw Ramses bin ebul fɔ ayd ɔl dɛn ia ya. En a gehs se di divais no de prodyuz redyushɔn signature bikohs dem no detekt am yet. Di man we pak da bɔm de bak bin rili no wetin i de du. Mi gɛs na ɛks-US sojaman dɛn."
  
  "Bɔt wetin mek? Bɔku pipul dɛn de we ebul fɔ protɛkt di raytin."
  
  "Dis kin apin to ɔda tin dɛn bak. Lokal no. Di sikrit tim we i bin gɛda. Mak mi wod, old Drake, dem na foma SEAL. Speshal opareshɔn."
  
  Drake bin de tɔn wata we Dahl bin de spɔn insay granul dɛn. "Mek i strɔng. Infakt, yu ivin no wetin i bi? Yu tink se "Instant" dɔn rich na di Nɔt Pol yet?
  
  Dahl bin swɛt. "Instant kɔfi na di dɛbul in wok. Ɛn a nɔ ɛva go na di Nɔt Pol."
  
  Alis bin slip pas na di opin domɔt na di rum. "Wetin na bin am? A yɛri sɔntin bɔt di pol ɛn jɔs no se mi nem de pan am."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ ayd in smayl. "Aw yu de du, Alis?"
  
  "Leg dɛn de pen." Mi ed de at. At we de at. Ɔda pas dat a jɔs de fayn."
  
  "A min-"
  
  Di kol we di X-Ambassadors kol, drawn out im neks wod, we kom from di spika of im mobayl fon. I stil ol di ketul, i briŋ di divays kam na in chin.
  
  "Adu?"
  
  "Yu mɛmba mi?"
  
  Drake put di ketul wit so pawa dat di wata we i jɔs dɔn bɔyl splash pan in an. I nɔ bin ɛva notis.
  
  "Wea yu de, bastard?"
  
  "Naw. yu noh foh bi "we di nyuklia wepan dem de" o "aw soon a go explod"? Wan kray we bin rili sɔprayz bin rɔn na di layn.
  
  Drake mɛmba fɔ opin spika fon se: "Ramses." "Wetin mek yu nɔ go tɔk to di pɔynt stret?"
  
  "O, wetin so fani bɔt dat? Ɛn yu nɔ de tɛl mi wetin fɔ du. Mi na prins, we gɛt kiŋdɔm. A dɔn rul fɔ bɔku ia ɛn a go rul fɔ bɔku ɔda ia. Long afta yu bi krispi. Tink bɔt am".
  
  "So yu gɛt ɛni ɔda hoop we wi kin jomp tru?"
  
  "Nɔto mi. Na bin Julian Marsh. Dis man kray fɔ se, so a put am in kɔntakt wit yu ɛjɛn Jay."
  
  Drake bin shek, i bin de luk Dahl. "She de ol rait?"
  
  "Fɔ naw." Pan ɔl we i luk stif smɔl ɛn i de fil pen. I de tray ɔl wetin i ebul fɔ mek i nɔ tɔk natin."
  
  Wan filin fɔ tɔk bifo tɛm bin twist na Drake in bɛlɛ. "Ɛn wetin mek dis?"
  
  "So dat, fɔ tru, i nɔ go pwɛl di muvmɛnt sɛns."
  
  Mi Gɔd, Drake bin de tink. "Yu bastard. Yu bin tay am to bɔm?"
  
  "Na in na di bɔm, mi padi."
  
  "Wea i de?"
  
  "Wi go rich de. Bɔt bikɔs yu ɛn yu padi dɛn de ɛnjɔy fɔ rɔn fayn, ɛn bikɔs yu dɔn ɔlrɛdi wam yusɛf, a bin tink se wetin mek a nɔ go gi yu chans? A op se yu lɛk ridl dɛn."
  
  "Dis na madnɛs." Yu kray, yu de ple wit bɔku bɔku layf. Pɔzl dɛn? Solv am fo mi, asshole. Udat go pis pan yu bɔdi we a put faya pan am?"
  
  Ramses bin sɛt mɔt fɔ smɔl tɛm, i bin tan lɛk se i de tink. "So di glɔv dɛn dɔn rili ɔf. Dis na gud tin. A rili gɛt ples fɔ go, fɔ atɛnd mitin, fɔ inflɔws neshɔn dɛn. So una lisin-"
  
  "A rili op se yu go de de wet," Drake intarop, kwik kwik wan fish aut "We wi rich de."
  
  "I sɔri fɔ no se nɔto so." Na ya wi de se gudbai. As yu go mɔs no, a de yuz yu fɔ mek a rɔnawe. So, as una pipul de se - tank yu fo dis."
  
  "Ugh-" ".
  
  "Yes Yes." Fuk mi, mi mama ɛn papa ɛn ɔl mi brɔda dɛn. Bɔt na yu ɛn dis siti go dɔn skru. Ɛn mi, we go kɔntinyu. So tɛm naw kin bi prɔblɛm. Yu rɛdi fɔ beg fɔ yu chans, smɔl Inglishman?"
  
  Drake bin fain in profeshonalism we i no se na dis na di onli opshon. "Tɛl mi".
  
  "Mi antiseptik go klin di wɔl fɔ infekshɔn na di Wɛst. Frɔm ren fɔrɛst to ren fɔrɛst, dis na pat pan di kanopi flo. Na ɔl dat ".
  
  Drake mek wan grimace. "Ɛn na ɔltin?"
  
  "Yɛs, ɛn bikɔs ɔl wetin yu de du na di wɔl we dɛn kɔl sivilizayt, dɛn de mɛzhɔ am insay minit, awa, a go sɛt di tayma fɔ siksti minit. Nays, fambul rawnd nɔmba fɔ yu."
  
  "Aw wi go disarm dis?" Drake bin op se Marsh nɔ bin tɔk bɔt diaktiveshɔn kɔd dɛn.
  
  "Oh damn, yu no sabi? Dɔn jɔs mɛmba dis - nyuklia bɔm, mɔ wan sutkɛs nyuklia bɔm, na wan prɛsis ɛn pafɛkt balans mɛkanism. Everitin na miniaturized en mo presis, as a shoh se yu go apres. Dis go nid... sofistikiet."
  
  "Sofistikieshɔn?"
  
  "Sofistikiet. Wach dis".
  
  Wit dis wod, Ramses diskonekt di kol, lef di lain dead. Drake rɔsh bak na di ɔfis ɛn ala pan di wan ol steshɔn fɔ stɔp. In wɔd, in vɔys, mek ed, yay ɛn bɔdi tɔn to am. Dɛn bin de put fon dɛn na stand, dɛn nɔ bin de pe atɛnshɔn to di kɔl dɛn, ɛn dɛn bin de stɔp fɔ tɔk to pipul dɛn.
  
  Moore luk Drakes in fes, dɔn i se, "Ɔf una fon dɛn."
  
  Drake ala se: "A gɛt am." "Bɔt wi fɔ mek sɔm sɛns..." I ripit di ridl wɔd fɔ wɔd. I bin tɔk se: "Una go kwik kwik wan." "Ramses gi wi siksti minit."
  
  Moore bin ledɔm oba di rikɛt bolkɔn, ɛn Kinimaka ɛn Yorgi bin jɔyn am. Ɔl di ɔda wan dɛn tɔn fɔ fes am. We in wɔd bigin fɔ rich to di pipul dɛn, dɛn bigin fɔ ala.
  
  "Wɛl, antiseptik na bɔm. I klia ".
  
  Sɔmbɔdi wispa se: "Ɛn i gɛt di maynd fɔ blo am." "It no bi bluff."
  
  "Frɔm ren fɔrɛst to ren fɔrɛst?" Mai bin se. "A nɔ ɔndastand".
  
  Drake bin rap am rawnd in ed. I bin tɔk se: "Dis na mɛsej fɔ wi." "Ɔl dis bigin na di Amazɔn ren fɔrɛst. Wi bin si am fɔ di fɔstɛm na di makit. Bɔt a nɔ ɔndastand aw i de wok fɔ Nyu Yɔk."
  
  "Bɔt ɔda wan?" Smith bin se. "Pat pan di flɔ ɔnda di kanopi? A nɔ-"
  
  Moore ala dɔŋ se: "Dis na ɔda ren fɔrɛst rɛfrɛns." "Nɔto kanopi na wetin dɛn kɔl sɔlid tik kɔva? Dɛn kɔba di flo wit ɔndabrɔsh."
  
  Drake bin dɔn de de. "Dis na tru." Bɔt if yu gri wit dis, dat min se i tɛl wi se dɛn ayd di bɔm na di ren fɔrɛst. Na Nyu Yɔk," I wins. "I nɔ mek sɛns."
  
  Saylɛns bin de rul na di steshɔn, di kayn saylɛns we kin mek pɔsin sɔprayz te i nɔ ebul fɔ du natin ɔ i kin mek i gɛt ilɛktrishɔn te i shayn.
  
  Drake nɔ bin ɛva no mɔ bɔt di pas we tɛm de pas, ɛvri sɛkɔn ful-ɔp wit di fateful ringing fɔ di Doomsday bɛl.
  
  Moore bin dɔn tɔk se: "Bɔt Nyu Yɔk gɛt ren fɔrɛst." "Na di Sɛntral Pak Zu. I smɔl, dɛn kɔl am "Tropical Zone," bɔt na mini vɛshɔn fɔ di rial tin."
  
  "Ɔnda di kanopi?" Dahl bin prɛs.
  
  "Yɛs, tik dɛn de de."
  
  Drake bin de shem fɔ ɔda sɛkɔn, ɛn i bin de fil pen se ivin dis kin mek dɛn lɔs bɔku layf. "Ɛni ɔda tin? Ɛni ɔda advays?
  
  Na silɛns ɛn blank luk nɔmɔ grit in kwɛstyɔn.
  
  I bin tɔk se: "Dɔn wi ɔl de insay." "No kɔmprɔmis nɔ de. No jok nɔ de. Na taim fo put an end to dis mythical bastard. Jɔs lɛk aw wi bin du las tɛm."
  
  Kinimaka ɛn Yorgi rɔsh go na di stej.
  
  Drake bin lid di wan ol tim fɔ go na di strit dɛn na Nyu Yɔk we bin ful-ɔp wit fred.
  
  
  CHAPTER TƐTI-SIKS
  
  
  Fɔ fala Moore in instrɔkshɔn, di tɛn man tim bin west mɔ valyu minit dɛn bay we dɛn tɔn to wan ali fɔ kɔmand tu-tri polis motoka dɛn. Dɛn bin dɔn kɔl di kɔl bay di tɛm we dɛn rich de, ɛn di polisman dɛn bin de wet, dɛn tray fɔ klin di strit dɛn bigin fɔ bia frut. Smit sidɔm na wan wil, Dahl na di ɔda wan, di motoka dɛn tɔn dɛn sayrin ɛn layt dɛn we de flash ɛn rɔsh rawnd di kɔna na 3rd Avenue, bɔn rɔba, stret na di zoo. Bildin dɛn ɛn fes dɛn we bin de fred bin de rɔsh pas fɔti, dɔn fifti mayl pan awa. Smit tos di taksi we dɛn dɔn lɛf na sayd, i nak di fɔs pat pan am, ɛn sɛn am stret. Na wan polis kɔdon nɔmɔ bin de na dɛn rod, ɛn dɛn bin dɔn ɔlrɛdi gɛt ɔda lɔ fɔ mek dɛn pas. Dɛn rɔn pas wan ples we dɛn bin dɔn klin kwik kwik wan, ɛn dɛn bin de kam nia siksti.
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake nɔ pe atɛnshɔn to di nyu kɔl na in mobayl fon, i tink se sɔntɛm na Ramses de kɔl bak fɔ gloat. Bɔt afta dat, i bin tink se: ivin dis kin gi wi sɔm tin dɛn fɔ no.
  
  "Wetin?" - i bark fɔ shɔt tɛm.
  
  "Drek? Dis na Prɛsidɛnt Kɔban. Yu gɛt wan minit?"
  
  Di Yorkshireman jomp wit sɔprayz, dɔn i chɛk in GPS. "Fɔ minit, sa."
  
  "Dɔn, lisin. A no se a nɔ nid fɔ tɛl una aw bad tin go bi if dɛn alaw dis bɔm fɔ bɔn. I nɔ go ebul fɔ avɔyd fɔ pe bak. Ɛn wi nɔ ivin no di tru tru nashɔnaliti ɔ pɔlitikal leanings fɔ dis karakta Ramses. Wan of di big problem we de kom na se anoda karakta - Alligator - don visit Russia fo taims dis yie."
  
  Drake in mɔt tɔn to san. "Rɔshia na?"
  
  "Yɛs. Dis nɔto disisiv, bɔt..."
  
  Drake bin no gud gud wan wetin da stɔp de min. Natin nɔ fɔ dɔn bi disisiv na di wɔl we nyus chenal ɛn soshal midia de manipul. "If dis infɔmeshɔn kɔmɔt-"
  
  "Yɛs. Wi de luk fɔ wan ay levul ivent."
  
  Na tru se Drake nɔ bin want fɔ no wetin dat min. I bin no se pipul dɛn de na di big wɔl naw, pipul dɛn we gɛt pawa pasmak, we gɛt di tin dɛn we dɛn go ebul fɔ sev frɔm nyuklia wɔ, ɛn bɔku tɛm dɛn bin de imajin aw i go tan lɛk if dɛn ebul fɔ liv na nyu wɔl we nɔ gɛt bɔku pipul dɛn. Sɔm pan dɛn pipul ya bin dɔn bi lida dɛn.
  
  "Dɛfyuz di bɔm if nid de, Drake. Dem tel mi se NEST de on its way, bot go kam afta yu. Jɔs lɛk di ɔda wan dɛn. Ɔl. Dis na wi nyu dak tɛm."
  
  "Wi go stɔp dis, sa. Dis siti go liv fɔ si tumara."
  
  We Drake dɔn di kɔl, Alis put in an pan in sholda. I bin tɔk se: "So." "We Moore se na Rainforest ɛn mini renforest, i min se snek go de de bak?"
  
  Drake kɔba in an wit in yon. "Snek dɛn kin de ɔltɛm, Alis."
  
  Mai bin kɔf. "Sɔm big pas ɔda wan dɛn."
  
  Smit tɔn dɛn motoka rawnd di trafik jam, pas wan ambulans we de shayn wit in domɔt dɛn opin ɛn paramedik dɛn we de wok pan di pipul dɛn we involv insay di tin, ɛn wan tɛm bak put in fut pan di gas pedal.
  
  "Yu fain wetin yu bin de luk fɔ, Mai?" Alis bin tɔk di sem we ɛn wit pɔlitiks. "Ustɛm yu lɛf di tim biɛn?"
  
  Ɔl dis bin apin so lɔng tɛm bifo, bɔt Drake mɛmba klia wan se Mai Kitano bin de go, in ed ful-ɔp wit gilti fɔ di day we i day we i nɔ bin want fɔ kil. Frɔm da wan tin de we apin we dɛn bin de luk fɔ in mama ɛn papa-we dɛn kil wan yakuza man we de tif mɔni-bɔku tin dɔn chenj.
  
  Mai bin tɔk se: "Mi mama ɛn papa sef naw. "Lɛk Grɛs. A bin win di klen. Chica we de na di wɔl. Gi. A bin fɛn bɔku pan di tin dɛn we a bin de luk fɔ."
  
  "So wetin mek yu kam bak?"
  
  Drake fain se in yay dɛn dɔn glu fayn fayn wan na di rod ɛn in yes dɛn prɛs na di bak sit. Na bin wan ɔnusual tɛm fɔ tɔk bɔt di bad tin dɛn we go apin ɛn chalenj di disizhɔn dɛn, bɔt i bin rili tipik fɔ Alis, ɛn i kin bi dɛn las chans fɔ mek tin rayt.
  
  "Wetin mek a kam bak?" - Wetin? - May ripit blithely. "Bikɔs a bisin bɔt ɔda pipul dɛn. A bisin bɔt dis tim."
  
  Alis bin wispa wispa. "Gud ansa." Dis na di onli rizin?"
  
  "Yu de aks if a kam bak fɔ Drake. If a bin de op se una tu go mek una ɔndastand nyu wan. If a bin tink fɔ ivin wan sɛkɔn se i fɔ dɔn muf go bifo. Ivin if i bin ebul fɔ gi mi sɛkɔn chans. Wel, di ansa simpul - a no sabi."
  
  Alis bin tɔk se: "Tɔd chans." "If i bin ful fɔ briŋ yu bak, dis go bi yu tɔd chans."
  
  Drake si di ɛntrɛ na di zoo de kam nia ɛn fil di tɛnsiɔn we de gro na di baksit, di shap ɛn nɔ abop pan imɔshɔn dɛn we de rɔn insay am. Fɔ ɔl dis dɛn bin nid rum, i go fayn fɔ mek dɛn gɛt sɔft ɔplɔsti.
  
  I se: "Rap am, man dɛn." "Wi de ya".
  
  "I nɔ dɔn yet, Sprite. Dis Alicia na nyu mɔdel. I disayd nɔ fɔ rɔn go na di say we di san de go dɔŋ igen. Naw wi de tinap, wi de lan ɛn wi de go tru dis."
  
  Mai bin tɔk se: "A de si am ɛn a lɛk am. "A rili lɛk di nyu yu, Alis, pan ɔl wetin yu go tink."
  
  Drake tɔn bak, ful-ɔp wit rɛspɛkt fɔ dɛnsɛf ɛn i kɔnfyus ɔl bɔt aw dis sɛnɛriɔ go dɔn ple aut. Bɔt na bin tɛm fɔ put am ɔl naw, put am na di shelf, bikɔs dɛn bin de kam nia ɔda Amagɛdɔn fast fast, sojaman dɛn, seviɔ dɛn ɛn hiro dɛn te di ɛnd sɛf.
  
  Ɛn if dɛn bin de wach, sɔntɛm dɛn bin de ple chɛs, ivin Gɔd ɛn di Dɛbul go lɔs dɛn briz.
  
  
  CHAPTER TƐTI SƐVƐN
  
  
  Smit bin swɛt in taya dɛn na di las tɔn ɛn afta dat i stɔp di brek pedal wit ebi fut. Drake opin di domɔt bifo di motoka stɔp ɛn swing in leg dɛn kɔmɔt. Mai bin dɔn ɔlrɛdi kɔmɔt na di bak domɔt, Alicia bin de wan stɛp biɛn am. Smit nɔd to di polisman dɛn we bin de wet.
  
  "Dem se yu nid fɔ no di fastest we fɔ go na di Tropical Zone?" Wan pan di polisman dɛn aks. "Wɛl, fala dis rod stret dɔŋ." I bin pɔynt. "I go de na di lɛft say."
  
  "Tɛnki". Smit tek di gayd map ɛn sho am to di ɔda wan dɛn. Dahl bin rɔn go ɔp na wan jog.
  
  "Wi don redi?"
  
  Alis bin tɔk se: "Di we aw wi kin bi. I pɔynt to di map se: "O luk." "Dɛn kin kɔl di gift shɔp we de na di sayt, zoo."
  
  "Den mek wi go."
  
  Drake enta di zoo wit in senses heightened, expekt di worst en no se Ramses get mo dan wan nasty trik op in slieve we no get natin fo du wit am. Di grup bin skata ɛn tan, dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de muf fast pas aw dɛn fɔ muf ɛn dɛn nɔ bin tek tɛm, bɔt dɛn bin no se ɛvri sɛkɔn we pas na nyu day knel. Drake pe atɛnshɔn to di sayn dɛn ɛn i nɔ tu te, i si di Tropik Zɔn bifo. As dɛn de kam nia, di land we bin de rawnd dɛn bigin fɔ muf.
  
  Et pipul dɛn rɔsh kɔmɔt na di say we dɛn bin de ayd, dɛn drɔ naif dɛn as dɛn bin de tɛl dɛn fɔ mek di las fɛt we di wan dɛn we sev di pipul dɛn bin fɛt, fil pen ɛn blɔd pasmak. Drake dov ɔnda di swing ɛn trowe in ɔna oba in bak, dɔn mit di nɛks atak ed-ɔn. Bo ɛn May dɔn kam na di fɔs ples, dɛn nid fɔ fɛt tide.
  
  Ɔl di et pipul dɛn we bin atak bin wɛr bɔdi klos ɛn mask, ɛn dɛn bin fɛt fayn fayn wan lɛk aw Drake bin de tink. Ramses nɔ ɛva pik frɔm di bɔt ɔf di pail. Mai parri wan kwik jab, tray fɔ brok in an, bɔt i si se i twist, in yon balans dɔn trowe. Di nɛks blo bin mis in sholda, in yon vest bin absɔb am, bɔt i gi am fɔ stɔp fɔ smɔl tɛm. Beau bin waka bitwin dɛn ɔl, na rial shado fɔ day. Ramses in legiɔn dɛn bin tɔn bak ɔ jomp na di sayd fɔ avɔyd di Frɛnchman.
  
  Drake bin ledɔm bak pan di barɛri, ɛn es in an dɛn ɔp. Di fɛns we bin de biɛn am bin krak as in ɛnimi bin de kik wit in tu fut frɔm di grɔn. Dɛn tu man ya bin rol pan ɔda rod, ɛn dɛn bin de tray tranga wan as dɛn de rol. Di Inglishman bin slap fist afta fist na di legionnaire in ed, bɔt i bin jɔs ebul fɔ hit di an we dɛn es ɔp fɔ difens. I es in bɔdi ɔp usay i want am, grap na in ni, ɛn slam in fist dɔŋ. Di nɛf bin slid ɔp ɛn chuk in rib dɛn, ɛn i bin stil de at pan ɔl we i bin de fɛt fɔ am. Drake bin dubl in atak.
  
  Klos fɛt na di ɛntrɛ na di Tropik Zɔn dɔn strɔng. May ɛn Bo bin fɛn di fes fɔ di wan dɛn we bin de agens dɛn. Blɔd bin de splat ɔlsay na di grup. Lijiɔn dɛn bin fɔdɔm wit brok an ɛn fut ɛn kɔnkyushɔn, ɛn di men pɔsin we du bad na Mano Kinimaka. Di big big Awayi man bin krɔs di wan dɛn we bin de atak am wit buldoza, lɛk se i de tray fɔ defy di wef dɛnsɛf, brok dɛn. If wan legiɔnari tinap na in we, Kinimaka bin de slap wit sɔri-at, wan midfilda we pas mɔtalman, wan plɔg we nɔ de pwɛl. In rod bin rɔng atɔl, so Alicia ɛn Smit ɔl tu bin de nia fɔ dayv kɔmɔt na in rod. Di sojaman dɛn bin land nia dɛn, dɛn bin de grɔmbul, bɔt i bin izi fɔ dɔn.
  
  Dahl bin de chenj blo frɔm wan an to an wit sɔm skil. Dɛn bin de bit di nɛf dɛn tranga wan ɛn fast, fɔs dɛn bin de bit dɛn dɔŋ, dɔn dɛn bin de bit dɛn ay ay wan, dɔn dɛn bin de bit dɛn na di chɛst ɛn dɛn fes; di Swidan bin blok dɛn ɔl wit laytin-fast riflɛks ɛn had-ɛarn skil. In ɛnimi nɔ bin giv ɔp, klinik insay in pefɔmɛns, kwik kwik wan i bin no se i dɔn mit in ikwal ɛn nid fɔ mek difrɛns.
  
  Dahl step asaid as di legionaire yuz in leg en elbows as kontiniu fo di naif atak dem. Di fɔs ɛlb bin nak am na di tɛmpul, ɛn i bin mek i no mɔ ɛn ɛp am fɔ tink bɔt bɔku bɔku atak dɛn. I fɔdɔm na wan ni, i slap ɔnda in armpit dairekt insay di pit ɛn nerve klasta de, we mek di lejiɔn drɔp in bled bikɔs i bin de fil pen. Bɔt, na di ɛnd, na di fɛt-fɛt Kinimaka bin nak di fɛtman dɔŋ, klin wan chaj mɔsul dɛn, brok bon dɛn ɛn chɛr di tɛndon dɛn. Mano bin gɛt blak brus along in jawline ɛn cheekbones ɛn i bin de waka wit limp, bɔt natin nɔ bin ebul fɔ stɔp am. Dahl bin imajin se i go krash tru di sayd fɔ wan bildin lɛk di Hawaiian Hulk if dɛn lɔk di domɔt.
  
  Kenzi bin si am izi fɔ flit rawnd di ed dɛn fɔ di fɛt, i bin de damej ɛnibɔdi we i ebul ɛn i bin de kray fɔ di tru se i stil nɔ gɛt in katana. Dahl bin no se i gɛt spɛshal skil we i dɔn lan ɛn i kin atak wan lijiɔn afta di ɔda wan, kil ɛni wan pan dɛn wit wan blo, ɛn dis kin sev di tim in valyu tɛm. Bɔt i bin lɛf smɔl fɔ lɛ di de dɔn.
  
  Stil.
  
  Drake fain in Flurry fist deflect di blow. I fɔdɔm na in sayd as wan lijiɔn kech in an ɛn twist am. Pen bin de mek in fes nɔ chenj. I rol wit abnɔmal tilt, fri di prɛshɔn ɛn si insɛf fes to fes wit in ɛnimi.
  
  "Wetin du?" i aks.
  
  Di lejiɔn grin se: "Jɔs ya fɔ mek yu slo." "Tik tok tok. Tik tok."
  
  Drake push go tranga wan, naw i de na in fut. "Yusɛf go day."
  
  "Wi ɔl go day, ful."
  
  We Drake bin de fes da kayn fanatisism de, i bin slap am witout sɔri-at, i brok di man in nos ɛn in jaw, ɛn in rib dɛn bak. Dɛn pipul ya bin no gud gud wan wetin dɛn de du, ɛn pan ɔl dat dɛn kɔntinyu fɔ fɛt. Nɔn man pan dɛn nɔ bin fit fɔ gɛt ɔda swɛt.
  
  We di lijiɔn bin de blo, i pɔynt in nɛf to Drake. Di Yorkshireman kech am, twis am ɛn tɔn am ova so dat di bled go insay di ɔda man in skel te i hilt. Bifo di bɔdi hit di gras, Drake jɔyn di men fɛt.
  
  Na bin wan strenj ɛn krayzi fɛt. Blow afta blow ɛn difens afta difens, ɛndlɛs rotashɔn insay pozishɔn. Dɛn bin was di blɔd na di yay, dɛn pul di ɛlbow ɛn di nɛk dɛn na di midul pan di fɛt, ɛn ivin wan sholda we bin dɔn kɔmɔt na di bɔdi bin kam bak na in ples bikɔs ɔf Smit in yon wet. I bin raw, as rial as i kin bi.
  
  Ɛn afta dat, Kinimaka go rawnd ɔl dis, i de slap, rɔsh insay, pwɛl ɛnisay we i ebul. At least tri pan di legionaires we bin fɔdɔm, we bin brok, na in bin de du. Beau bin pul tu ɔda wan dɛn, dɔn May ɛn Alicia bin wok togɛda fɔ dɔn di las wan. As i de fɔdɔm, dɛn kam fes to fes, dɛn es dɛn fist ɔp, fɛt-fɛt vɛks ɛn blɔd want bin de flay bitwin dɛn, dɛn bin de flash lɛk lɛsa na dɛn yay, bɔt na Beau bin separet dɛn.
  
  I se: "Bɔm."
  
  Ɛn afta dat, wantɛm wantɛm, ɔl di fes dɛn tɔn to Drek.
  
  "Aw lɔng wi lɛf?" Dahl bin aks.
  
  Drake nɔ bin ivin no. Di fɛt bin tek ɔl di kɔnsɛntreshɔn we bin lɛf pan mi. Naw i luk dɔŋ, i de fred wetin i go si, i pul in sliv bak ɛn luk in wach.
  
  Kensi se, "Wi nɔ ivin si di bɔm yet.
  
  Drake bin tɔk se: "Fɛftin minit.
  
  Ɛn afta dat, shot dɛn bin de ring.
  
  
  CHAPTER TƐTI-ƐIT
  
  
  Kensi bin fil wan impak lɛk mishɔl strayk. I kɔmɔt am na in fut, i nak am na in lɔng, ɛn fɔ smɔl tɛm i tek ɔl di kɔnshɛns na in maynd. Drake si di bulɛt hit ɛn fɔdɔm na in ni, we mek i nɔ fɔdɔm we i nɔ go ebul fɔ avɔyd. I nɔ ɛva si dis de kam, bɔt ɛni ɔda pɔsin nɔ si am bak. Smith bin tek wan hit bak. Laki se dɛn tu bulɛt dɛn ya bin nak di vest dɛn.
  
  Thorsten Dahl na bin di pɔsin we bin riak kwik kwik wan, stil wit di wɔd dɛn "fayvtin minit" we bin de bɔm in bren. As di tu lijiɔn dɛn de rayz frɔm grɔn, di bulɛt dɛn bin de faya kwik kwik wan, ɛn naw, wit bɛtɛ aim, i atak dɛn, in an dɛn es, i de ala lɛk tren we de kɛr sol dɛn we dɔn lɔs frɔm di dip dip ples dɛn na Ɛl we dɔn sok wit blɔd . Dɛn bin de shem bikɔs dɛn sɔprayz, dɔn di Swidan man bit dɛn, wan wit ɛni an, ɛn trowe dɛn ɔl tu bak pan di wɔl na di wud hut.
  
  Di strɔkchɔ brok apat rawnd di pipul dɛn, wud plank dɛn brok, skata ɛn fɔdɔm tru di ays. Di man dɛn bin fɔdɔm pan dɛn bak bitwin di tin dɛn we de insay de, ɛn dis bin pruv se i yusful pas ɔl to di mad Swidan man.
  
  Na bin wok shed, ples we ful-ɔp wit tul dɛn. We di sojaman dɛn bin de tray tranga wan fɔ es dɛn wɛpɔn dɛn, wan bin de kray ɛn wan ɔda wan bin de spit in tit, Dahl bin es wan slɛj hama we i bin dɔn praktis fayn fayn wan. Di pipul dɛn we dɔn fɔdɔm si am de kɔmɔt na di kɔna na dɛn yay ɛn dɛn frɔz, nɔ biliv bin mek dɛn nɔ gɛt maynd.
  
  Bo waka kam nia am ɛn si dɛn riakshɔn. "Finish dɛn. Mɛmba udat dɛn bi."
  
  Kinimaka sɛf stɔp, i de laf di plot, lɛk se i want fɔ tramp dɛn to dɔst. "Dem shot Kensi. Ɛn Smit."
  
  Dahl bin tɔk se: "A no," ɛn i trowe di slɛd hama ɛn ledɔm pan in handel. "A no am".
  
  Dɛn tu man ya tek di stɔp as sayn fɔ se dɛn wik ɛn dɛn ol dɛn wɛpɔn dɛn. Dahl bin flay na di ays we i bin de es di slɛj hama di sem tɛm, ɛn briŋ am kam dɔŋ as in bɔdi de kam dɔŋ. Wan blo bin nak di legiɔn we bin de na di sɛntrɔm pan in fɔɛd, ɛn i bin stil gɛt inof trɛnk ɛn skil we lɛf fɔ tɔn, es di shaft ɛn krɔs di ɔda man in tɛmpul. We i dɔn, i grap na in ni, i grit in tit, ɛn trowe di slɛd hama oba in sholda.
  
  Dɔn di ɔda lijiɔn sidɔm, de kray, in ed de lol na wan say lɛk se i de fil pen, ɛn pik di pistɔl we i ol na in an dɛn we de shek. Insay da split sɛkɔn de, Kensi bin du sɔntin kwik kwik wan pas ɛnibɔdi ɛn i bin put insɛf pan big prɔblɛm fɔ insɛf. I nɔ bin stɔp, i shek di brus dɛn we i bin gɛt trade, blok di man in aim, ɛn lung pan am. Di pistɔl we i bin ol na in an bin de lans lɛk brik, ɛnd bay ɛnd, te i nak am na in fes midul. I faya, i fɔdɔm bak, di bulɛt pas oba in ed. Wans i rich to am, Kenzi tek in wɛpɔn, bɔt nɔto bifo i ɛmti am na in chɛst.
  
  "Aw lɔng?" Dahl bin de blo bad bad wan, i bin de rɔsh go na di domɔt we de go na di Tropik Zɔn.
  
  Drake bin rɔsh pas.
  
  "Sɛvin minit."
  
  Dis nɔ go du fɔ pul nyuklia wɛpɔn dɛn we dɛn nɔ sabi.
  
  
  CHAPTER TƐTI NAIN
  
  
  Siks minit fɔ du am.
  
  Drake rɔsh go insay di Tropik Zɔn, i bin de ala te in trot at, ɛn i bin de tray tranga wan fɔ fɛn di bɔm. Di kray we nɔ bin de kray we na bin di ansa nɔ bin kɔmɔt frɔm Hayden, bɔt i bin fala am di bɛst we aw i ebul. Vein dɛn bin de bɔl ɔlsay na in fɔɛd. In an dɛn bin klem insay fist dɛn bikɔs i bin gɛt tɛnsiɔn. As di wan ol tim bin de go insay di bildin, dɛn bin de fes di say dɛn we dɛn mek wit wud we de rɔn rawnd ɛn say dɛn we tik dɛn de liv, dɛn bin de skata fɔ tek advantej pan dɛn nɔmba.
  
  "Gini gini!" Kinimaka bin de kray, di strɛs bin dɔn lɛf smɔl fɔ pwɛl am naw. "Hayden!"
  
  Wan ɔda kray we dɛn nɔ muf. Drake trowe in an dɛn ɔp bikɔs i bin rili fil bad, i nɔ bin ebul fɔ no di rayt ples. Sɛkɔn dɛn bin pas. Wan parrot we gɛt brayt kɔlɔ bin chaj dɛn, ɛn dis bin mek Alis tek wan stɛp bak. Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i luk in wach bak.
  
  Fayv minit.
  
  Naw di Wait Haus go mek pipul dɛn wɔri so dat dɛn go was am rayt nia Kapitol Hil. Di NEST tim we de kam nia, bɔm skwad, polisman, ɛjɛn ɛn fayaman dɛn we bin no, go ɔl tu rɔn te dɛn leg giv ɔ fɔdɔm na dɛn ni, skana di skay ɛn pre fɔ dɛn layf. If dɛn bin dɔn tɛl ɛni lida na di wɔl, dɛnsɛf fɔ dɔn tinap na dɛn fut, de luk dɛn wach ɛn pripia sɔm prɔpɔzal dɛn.
  
  Di wɔl bin gɛt pawa.
  
  Drake wins in rilif we i yɛri Mai in kray, dɔn i tek sɔm sɛkɔn mɔ fɔ fɛn di say we i kɔmɔt. Di tim kam togeda as wan, bot wetin dem diskova bi pas wetin dem bin de expekt. Yorgi bin tinap biɛn am nia Lauren; Bo ɛn Kenzi bin tray fɔ no am frɔm fa, ɛn di ɔda pipul dɛn na di tim bin fɔdɔm na dɛn ni ɔ kray nia di mas.
  
  Drake in yay dɛn bin opin. Di fɔs tin we i si na wan nekɛd uman in bɔdi, we dɛn rap wit dak tep ɛn blu waya, we ledɔm spred lɛk tu mita frɔm di grɔn. I stil kɔnfyus, i si se ɔnda in fut dɛn, ɔda fut dɛn de we na man in yon, if yu jɔj di leg dɛn we gɛt ia we dɛn tay pan dɛn.
  
  Hayden na di bɔm, Ramses tɛl am.
  
  Bɔt... wetin di ɛl...
  
  Biɛn di nekɛd man i si but naw we i no. I bin tan lɛk se Hayden bin de dɔŋ di pail.
  
  Dɔn usay di ɛl de di nyuklia bɔm?
  
  Alis luk ɔp frɔm in sidɔm ples nia di uman we i nɔ no. "Lisin gud gud wan." Zoey se di bɔm de sikyuɔr ɔnda Hayden, we de dɔŋ dis ficha. I gɛt wɛpɔn, i gɛt fayn fayn muvmɛnt sɛns we pɔsin kin abop pan ɛn bakpak de protɛkt am. Waya dɛn we dɛn rap rawnd dɛn bɔdi kin tay pan wan trig we gɛt blɔd." I shek in ed. "A nɔ de si we fɔ kɔmɔt de. Na taim fo som brayt aidia, guys."
  
  Drake bin de luk di bɔdi dɛn, wan tray we nɔ gɛt ɛnd we gɛt waya, we stil na di sem blu kɔlɔ. Di fɔs tin we i du na fɔ gri.
  
  "I gɛt ɔtlayn we de fɔdɔm?" Kinimaka aks.
  
  Dahl bin tɔk se: "Di bɛst tin we a kin tink bɔt na "nɔ." I go tu risky bikɔs di pipul dɛn we gɛt fɔ du wit am kin chenj. Wan sɛktri we de fɔdɔm-we na tin we de mek i nɔ yuz wɛpɔn-go no se Hayden de muv, ɛn tek am se sɔmbɔdi-dɔn tɔch di bɔm , ɛn bɔm."
  
  "Nɔ se dat". Alicia bin kray.
  
  Drake bin fɔdɔm nia in ni nia usay i bin tek am se Hayden in ed de. "Dɔn, bay di sem prinsipul, di moshɔn ditektɔ go rili lɔs. Bak, fɔ alaw di prizina dɛn fɔ muf smɔl."
  
  "Yɛs".
  
  In ed bin de pen bikɔs ɔf di strɛs we i bin gɛt pasmak. I bin tɔk se: "Wi gɛt kɔd dɛn we de mek pɔsin nɔ ebul fɔ du sɔntin."
  
  "We kin stil bi fek. Ɛn fɔ mek tin wɔs, wi fɔ put dɛn pan wan kipad we dɛn tay pan di triga ɔnda Hayden."
  
  Kensi se kwayɛt wan se: "Una bɛtɛ fɔ mek una rɔsh." "Wi gɛt tri minit we lɛf."
  
  Drake bin rɔb in ed wit wamat. Naw nɔto bin di tɛm fɔ mek pipul dɛn gɛt dawt. I chenj wan yay wit Dahl.
  
  Wetin de kam, mi padi? Wi dɔn kam na di ɛnd pan di rod?
  
  Julian Marsh bin tɔk. I bin tɔk se: "A si dɛn gɛt wɛpɔn dɛn fɔ am." "A kin defuz am. Dis nɔ fɔ ɛva apin. Mɔni na bin di wangren gol... Nɔto dis krap bɔt di day we bɔku bɔku pipul dɛn day, di ɛnd fɔ di wɔl."
  
  Lauren bin tɔk se: "Wɛb bin no. "Yu bɔs. I bin no ɔl di tɛm."
  
  Marsh jɔs kɔf. "Jɔs pul mi kɔmɔt na ya."
  
  Drake nɔ bin muf. Fɔ mek dɛn go ebul fɔ fɛn di bɔm, dɛn go nid fɔ tɔn wan bɔku bɔku mɔtalman. Dɛn nɔ bin gɛt tɛm fɔ kɔt ɔl di tep. Bɔt wan we bin de ɔltɛm fɔ mek di bɔm nɔ wok kwik kwik wan. Dɛn nɔ bin sho am na TV bikɔs i nɔ bin rili fayn fɔ wach am na ed-ɔf-viu.
  
  Yu nɔ bin kɔt di waya. Yu jɔs pul dɛn ɔl kɔmɔt.
  
  Bɔt i bin denja lɛk fɔ kɔt di rɔng waya. I nil dɔŋ te in yay dɛn lɛvɛl wit Mash in yay.
  
  "Julian, we de tɔk bɔt am." Yu wan day?"
  
  "Nɔ!"
  
  I blo se: "A nɔ de si ɛni ɔda we." "Gɔys, lɛ wi muf dɛn."
  
  We i bin de lid di tim, i bin slow slow, bay wilful, tɔn oba di bɔku bɔku bɔdi dɛn te Hayden in bɛlɛ kɔmɔt na grɔn ɛn dɛn fɛn wan bakpak. Moans bin rɔnawe pan Zoey, Marsh, ɛn ivin Hayden as dɛn ɔl de rol na dɛn sayd, ɛn Kinimaka bin ɛnkɔrej dɛn ɔl fɔ de stil. Pan ɔl we Zoe bin tɔk se, nɔbɔdi nɔ bin no aw di muvmɛnt ditektɔ rili sɛnsitiv, pan ɔl we i bin tan lɛk se i klia se if i bin dɔn de rɔn da lɔng tɛm de, dɛn nɔ bin dɔn sɛt am to ɛnitin we de nia wan trig. Fɔ tru, dɛn bin gɛt fɔ program am fɔ mek i nɔ go izi fɔ mek i go insay fɔ mek shɔ se Drake kam bifo i bɔm.
  
  Dɛn bin nid fɔ pul di waya dɛn na Mash in bɔdi ɛn pul dɛn na Zoe in an ɛn fut dɛn, ɛn dis na bin mɛsi wok we di tim nɔ bin notis. Di wan dɛn we dɛn rap rawnd Hayden in bɔdi bin kɔmɔt izi wan as dɛn bin de na di we fɔ in klos. Naw we i obe di instrɔkshɔn dɛn ɛn stil ol am dɔŋ bay di dakt tep, Mash es in an dɛn so dat dɛn go rap rawnd Hayden in rayt say ɛn flay oba di bakpak. Di Paytian bin fleks in finga dɛn.
  
  "Pin ɛn nidul dɛn."
  
  Mai put in an dɛn pan in bakpak, pan di nyuklia bɔm. Wit deft finga dɛn i undid di bɔkul dɛn ɛn pul bak di ɔp flap. Dɔn, i yuz big ɛn fayn trɛnk, i ol di ed dɛn na di bakpak ɛn pul di bɔm, wit in mɛtal kes, stret.
  
  Wan blak shel bin de rawnd am. Mai tos in bakpak na sayd ɛn rili sloslo i rɔta di bɔm, i bin de swet bɔku bɔku wan as di sɛkɔn dɛn de tik. Hayden in yay dɛn bin de shayn as i de luk di bɔm, ɛn Kinimaka bin dɔn ɔlrɛdi nil dɔŋ nia am, de swɛt in an.
  
  Wan panɛl we de kɔnt dɔŋ bin kam na di say we wi de si, ɛn dɛn bin tay am wit 4 skru dɛn na di bɔm in domɔt. Blu waya dɛn bin de snek ɔnda am ɛn go insay di at fɔ absoliut disasta. Mash bin de luk di waya dɛn, 4 pan dɛn bin miks ɛn wund togɛda.
  
  "Tek ɔf di panɛl. A nid fɔ si udat na udat."
  
  Drake bit in tong as i de glan pan in wach.
  
  Sɛkɔn dɛn lɛf.
  
  Fifti nayn, fifti et...
  
  Smit bin fɔdɔm nia in ni nia dɛn, di sojaman dɔn ɔlrɛdi drɔ in yutiliti bled. We i tek ɔlman in layf na in yon an, i tek di wok fɔ pul di tin dɛn we nɔ fayn. Wan skrach, wan traŋa trɛd, wan nɔ de kɔnsɛntret, ɛn dɛn go west tɛm ɔ mek wan bad bad bɔm. Drake klos in yay fɔ smɔl tɛm as di man de wok. Bihain am, Dal bin de blo bad bad wan, ɛn ivin Kensi bin de fidget.
  
  As Smit bin de wok pan di las skru, Alis bin ala wantɛm wantɛm. Di wan ol grup bin de shek shek, dɛn at bin de jomp na dɛn mɔt.
  
  Drake tɔn rawnd shap shap wan. "Wetin dis?"
  
  "Snek! A si wan snek! Na bin big yɔlɔ bastard."
  
  Smit bin grɔmbul wit wamat as i es di rɛkɔd ɛn tek tɛm pul di kɔntdɔwn panɛl wit in rɛd dayal we de flash. "Us waya?"
  
  Dɛn bin gɛt tati sɛvin sɛkɔn we lɛf.
  
  Mach krep klos, in yay de skana di tangled tangle of blu waya, de luk fɔ di ples usay i mɛmba Alligator we de on di divays.
  
  "A nɔ de si am! A nɔ de fuk si am!"
  
  "Na dat nɔmɔ," Drake trowe am na sayd. "A de pul ɔl di waya dɛn!"
  
  "Nɔ," Dahl land bad bad wan nia am. "If yu du dis, dis bɔm go bɔn."
  
  "Den wetin wi fɔ du, Torsten? Wetin wi fɔ du?"
  
  Twɛnti nayn... twɛnti et... twɛnti sɛvin...
  
  
  CHAPTER FƆTI
  
  
  Drake in mɛmori bin rɔsh fɔ go bifo. Ramses bin tɛl am bay wilful se na Hayden na di bɔm. Bɔt wetin dat bin rili min?
  
  We i luk naw, i si tri waya dɛn we dɛn rap rawnd am. Uswan pan dɛn bin mek i bigin fɔ du am? Dahl pul wan pepa na in poket.
  
  I bin tɔk se: "Kɔd dɛn." "Naw, no ɔda we nɔ de."
  
  "Lɛ Mash tray bak. Ramses bin tɔk spɛshal bɔt Hayden."
  
  "Wi de yuz kɔd dɛn."
  
  "Dem kin bi damn fake! Na dɛn yon trig!"
  
  Mach bin dɔn de luk Hayden in bɔdi. Drake klaym oba am ɛn kech Kinimaki in atɛnshɔn. "Tɔn am ova."
  
  Hayden bin ɛp as i ebul, i go mɔs bi se di mɔsul ɛn di tɛndon dɛn bin de ala bikɔs dɛn de fil pen, bɔt dɛn nɔ bin de gɛt ɛni rilif. Di klok bin de tik. Di bɔm bin dɔn nia fɔ dɔn. Ɛn di wɔl bin de wet.
  
  Mash ledɔm, fala di waya dɛn we de rawnd in bɔdi as Drake es wan an, dɔn wan leg, ɛn leta i pul in bɛlt usay di tu waya dɛn krɔs. We i si di tu we gɛt knot pas na in lap bak, i pɔynt Kinimaka. "Lɛk dis".
  
  We Hayden bin de sɔfa wit wan nɛtmɛr gem we Twista bin ple, i bin de wach as Mash de tray fɔ tray ɛni waya in rod bak to di tayma.
  
  I se: "Fɔ tru," i bin de luk tranga wan, wan yay opin, di ɔda wan lɔk. "Na di wan we de na di rayt say."
  
  Drake bin luk di nyuklia brifkɛs wit yay. Kensi bin jɔyn am ɛn Dahl na di flɔ rayt nia am. "Fɔ blo dis tin, yu nid fɔ mek spɛshal kɔnfigyushɔn fɔ pat ɛn mɛkanism dɛn. Na... so dilikɛt. Wi rili trɔst di pɔsin we briŋ dis kam na di kɔntri dis tɛm?"
  
  Drake tek di dip briz na in layf.
  
  "No choice".
  
  I pul di waya.
  
  
  CHAPTER FƆTI WAN
  
  
  Drake pul kwik kwik wan, ɛn di waya kɔmɔt na in an, ɛn di kɔpa ɛnd kɔmɔt na do. Na wan naif ed, ɔlman we bin de de bin ledɔm bifo fɔ chɛk di kɔntdɔwn.
  
  Twɛlv... ilevin... tɛn...
  
  "I stil gɛt wɛpɔn!" Alis bin de kray.
  
  Drake bin fɔdɔm pan in bak, i bin sɔprayz, i stil ol di waya lɛk se i kin ivin naw layt spak ɛn pwɛl di bɔm. "Dis... dis..."
  
  "Stil de tik!" Alis bin de kray.
  
  Dahl dov, i push di Yorkshireman go wit wan pal na in fɔɛd. I bin tɔk se: "A tink se." "Wi go laki if wi get taim nau."
  
  Et...
  
  Zoe bigin fɔ kray. Mash bin kray, ɛn aks fɔ padi fɔ ɛni mistek we i dɔn ɛva mek. Hayden ɛn Kinimaka bin de wach di tim we de wok we dɛn nɔ gɛt ɛni filin, dɛn bin de ol dɛn wayt an dɛn, ɛn dɛn bin gri se natin nɔ de we dɛn go ebul fɔ du. Smit fri di nɛf ɛn luk Lauren, i es in finga dɛn we de shek shek fɔ tɔch am. Yorgi bin sink na grɔn. Drake luk Alis, ɛn Alis bin de luk May, i nɔ bin ebul fɔ pul in yay. Bo bin tinap bitwin dɛn, in fes bin klia as i de wach Dahl de wok.
  
  Di Swidan man bin put diaktiveshɔn kɔd dɛn na di panɛl. Dɛn kin rɛjista ɛni wan pan dɛn wit wan odio signal. Na smɔl sɛkɔn nɔmɔ bin lɛf bifo i put di las nɔmba.
  
  Fayv...
  
  Dahl pres di "Enter" bɔtin ɛn stɔp fɔ blo.
  
  Bɔt di klok bin stil de tik.
  
  Tri tu wan...
  
  
  * * *
  
  
  Na di las sɛkɔn, Thorsten Dahl nɔ bin gɛt op. I nɔ bin giv ɔp ɔ tɔn bak fɔ day. I bin gɛt famili fɔ go bak to - wan wɛf ɛn tu pikin dɛn - ɛn natin nɔ go stɔp am fɔ mek shɔ se dɛn sef tinayt.
  
  Wan Plan B bin de ɔltɛm. Drake bin tich am dat.
  
  I bin rɛdi.
  
  Madnɛs mod kik in, wan kɔlkyul madnɛs tek am, gi am trɛnk pas nɔmal. Fɔ di las awa i bin dɔn lisin as wan man ɔ ɔda man de tramp di pafɛkt, prɛsis ɛn nɔ gɛt mistek ikwipmɛnt we mek di nyuklia brifkɛs. I yɛri aw ɔl dis bin kɔrɛkt.
  
  Wel, wetin if na likl Dahl krayzi. Aw dat go wok?
  
  We di displei sho wan, di Swidan man bin dɔn ol wan slɛj hama na in an. I bring am dɔŋ wit in las briz, in las muvmɛnt, swing wit ɔl in pawa. Di slɛj hama slam insay di at fɔ di nyuklia bɔm, ɛn ivin insay da sɛkɔn de we nɔ gɛt ɛnd i si di fred we Drake bin de fred, we na Alicia in agrimɛnt. Ɛn afta dat, i nɔ bin si natin igen.
  
  Di klok bin de tik
  
  Ziro.
  
  
  CHAPTER FƆTI-TU
  
  
  Taym nɔ dɔn stɔp fɔ ɛnibɔdi, ɛn mɔ nɔto na dis awa we impɔtant.
  
  Drake si Dahl stret oba di bɔm, lɛk se i go ebul fɔ protɛkt in padi dɛn ɛn di wan ol wɔl frɔm wan bad bad faya. I si di mɛtal frem we bɛn, di insay dɛn we dɔn de rawnd di slɛd hama; ɛn afta dat i si di kɔntdɔwn tayma.
  
  Stuck na ziro.
  
  "O, damn," i se wit di mɔs kɔdial we i pɔsibul. "Oh mi gosh."
  
  Wan bay wan, di tim bin no. Drake blo fresh briz we i nɔ bin ɛva tink se i go test igen. I kray go nia Dahl ɛn slap di Swidan man na in brayt bak. I bin tɔk se: "Gud man." "Hit am wit big hama. Wetin mek a nɔ bin tink bɔt dat?"
  
  Dahl bin tɔk insay di at fɔ di bɔm se: "Bikɔs a na Jɔkshaman." "A bin de wɔnda dis bak."
  
  Drake pul am bak. I bin tɔk se: "Lisin. "Dis tin dɔn stɔp, nɔto so? I go bi se i brok insay. Bɔt wetin go mek i nɔ bigin bak?"
  
  Wan vɔys we kɔmɔt biɛn se: "Wi."
  
  Drake tɔn rawnd ɛn si di NEST ɛn bɔm skwad de kam nia dɛn wit bakpak ɛn opin laptɔp na dɛn an. I blo ɛn tɔk se: "Una dɔn let."
  
  "Yea dude." Na so i kin bi."
  
  Kinimaka, Yorgi ɛn Lauren bigin fɔ pul Hayden frɔm di biznɛs wɛb we i bin sheb wit Zoe Shears ɛn Julian Marsh. Dɛn bin kɔba di tu Paytia dɛn as dɛn ebul, bɔt i nɔ bin tan lɛk se dɛn nekɛd bin de mɔna dɛn tumɔs.
  
  Mash bin de ripit bɔku tɛm se: "A ɛp." "Nɔ fɔgɛt fɔ tɛl dɛn se a ɛp."
  
  Hayden bin si se i de na in ni, i bin de rol ɛni an fɔ mek di blɔd go bak ɛn i bin de rɔb di say dɛn we di jɔyn pen bin dɔn gɛda. Kinimaka gi am in jakit, ɛn i bin gladi fɔ tek am.
  
  Alicia grap Drake in sholda, kray wata bin de kɔmɔt na in yay. "Wi de alayv!" - i bin de ala.
  
  Ɛn afta dat, i pul am nia, i fɛn in lip wit in lip, i kis am as i ebul. Drake pul am fɔs, bɔt afta dat i kam fɔ no se i de jɔs usay i want fɔ de. I kis am bak. In tong dart kɔmɔt ɛn fɛn am, ɛn dɛn tɛnsiɔn bin stɔp.
  
  "Dis na di say we wi dɔn de go fɔ lɔng tɛm," na so Smit tɔk. Sɔri, May."
  
  Dahl bin tɔk se: "O man, a de mis mi wɛf.
  
  Bo bin de luk am, in fes bin tan lɛk ston lɛk granit bɔt ɔda we dɛn nɔ bin ebul fɔ rid am.
  
  Mai swɛt wan wik smayl. "If dɛn bin chenj di wok dɛn we dɛn bin de du, Alis go de mɔna sɔntin naw bɔt fɔ jɔyn insay."
  
  "Nɔ shem". Alicia pul away frɔm Drake wit wan trot laf. "A nɔ ɛva kis pɔsin we de ple fim bifo."
  
  Smit bin blush we dɛn tɔk bɔt ol tɛm. "Ah, naw a don kam to terms wit di fact se May no rili bi di big Maggie Q. Sɔri bɔt am ".
  
  Mai bin smayl se: "A bɛtɛ pas Magi Q."
  
  Smit bin sag, in leg dɛn bin giv-ɔp. Lauren es in an fɔ sɔpɔt am.
  
  Alis bin kok in ed na di sayd. "O wet, a kis wan fim sta. Sɔm kayn Jɛk. Ɔ na in nem na in skrin? Oh, tu akchuali. Ɔ sɔntɛm tri..."
  
  Kensi bin muf bitwin dɛn. I bin se: "Nays kis." "Yu nɔ ɛva kis mi da we de."
  
  "Na bikɔs yu na bitch nɔmɔ."
  
  "Oh tanks".
  
  Drake bin tɔk se: "Wet. "Yu kis Kensi? Ustɛm?"
  
  Alis bin tɔk se: "Na wan ol stori. "A nɔ rili mɛmba."
  
  I bin mek am pɔynt fɔ mek ɔlman pe atɛnshɔn to am wit in yay. "So na "glad wi de alayv" kis? Ɔ sɔntin we pas dat?
  
  "Wetin yu tink?" Alis bin luk lɛk se i de tek tɛm.
  
  "A tink se a go lɛk fɔ mek yu du am bak."
  
  "OK..."
  
  "Leta".
  
  "Na dat. Na bikɔs wi gɛt wok fɔ du."
  
  Drake naw luk Hayden, di lida fɔ dɛn tim. I bin tɔk se: "Ramses ɛn di Alligator stil de na do." "Wi nɔ go ebul fɔ mek dɛn rɔnawe."
  
  "Um, ɛkskyuz mi?" - na so wan pan di gyal dem na di sapper tim se.
  
  Hayden bin luk Mash ɛn Shias. "Una tu kin gɛt ɛkstra poɛnt if una gɛt infɔmeshɔn."
  
  Shears bin tɔk se: "Ramses nɔ bin rili tɔk to mi. "Ɛn Alligator na bin di big krayzi pɔsin we a dɔn ɛva mit. A wish se a bin no usay dɛn de."
  
  Drake bin de luk am wit ɔl in yay. "Di aligatɔ na bin di bigman we mek mad-"
  
  "A sɔri. Man dɛn?" di lida fɔ di NEST bin tɔk.
  
  Mach in yay dɛn bin de flash. I bin tɔk se: "Ramses na bɔg. "A fɔ dɔn step pan am we a gɛt di chans. Ɔl dis mɔni dɔn go. Pawa, prestij - dɔn lɔs. Wetin a fɔ du?"
  
  Smit bin tɔk se: "A op se a go rɔtin na prizin. "Insay kɔmpin wit pɔsin we kil."
  
  "Lisin!" - pipul dɛn ala frɔm di NƐST.
  
  Hayden luk dɛn, dɔn i luk Dahl. Drake luk oba Alicia in sholda. Di lida fɔ Tim NEST bin de na in fut ɛn in fes bin pale, di kɔlɔ fɔ absoliut fred.
  
  "Dis bɔm nɔ gɛt wan yus."
  
  "Wetin?"
  
  "No ilɛktrik detonatɔ nɔ de. Di lens dɛn krak, a tink se sɔntɛm frɔm we dɛn bit am wit hama. Bɔt yuraniɔm? Pan ɔl we wi kin fɛn trays we de tɛl wi se i bin de ya wan tɛm, i... i nɔ de."
  
  "Nɔ". Drake bin fil se in mɔsul dɛn de shek shek. "No way, yu no fit tel mi dis. Yu de se da bɔm de na bin fukin fek?"
  
  Di lida bin tap pan in laptɔp se: "Nɔ." "A de tɛl yu se nɔto da bɔm de. Dɛn bin deaktiv am bay we dɛn pul ɔl di pat dɛn we de mek i wok. So, dis na fake. I go mɔs bi se dis man-Ramses-gɛt di rial wan."
  
  Di tim nɔ bin shem fɔ wan sɛkɔn.
  
  Hayden es in an fɔ di fon ɛn dayl Moore in nɔmba. Drake ala se i fɔ kɔl di ɛlikopta dɛn.
  
  "Aw bɔku wi nid?"
  
  I se: "Ful di fukin skay dɛn."
  
  Dɛn nɔ bin kɔmplen, dɛn es dɛn bɔdi we bin de pen ɛn waka kwik kwik wan go na di domɔt. Hayden bin tɔk kwik kwik wan we i de rɔn, ɛn i nɔ sho se i nɔ gɛt ɛnitin fɔ du wit in bɔdi frɔm di tritmɛnt we i bin gi am. Dis na bin di tin dɛn we i bin de du na in maynd we bin gɛt di pawa fɔ mek i gɛt skata sote go.
  
  "Moore, di bɔm we de na Sɛntral Pak na fek. Dɛn dɔn klin am, dɛn dɔn lɔk am. Wi tink se dɛn pul di insay ɛn di detonator dɛn ɛn put dɛn insay ɔda divays."
  
  Drake yɛri Moore de swɛt frɔm tri fit fa.
  
  "Ɛn wi bin tink se di bad bad drim dɔn dɔn."
  
  "Dis na bin Ramses in plan frɔm di biginin." Hayden bin chɛr di domɔt we de na do kɔmɔt na in hinj dɛn ɛn i nɔ bin brok di strit. "Naw i de bɔm insay in yon tɛm ɛn rɔnawe. Ɛni ɛlikopta dɛn de we de flay kɔmɔt na Nyu Yɔk?"
  
  "Soja. Polis. Speshal ɔpreshɔn, a tink se."
  
  "Start wit dis. I gɛt plan, Moore, ɛn wi biliv se Alligator na fɔma kɔmando. Aw CCTV kamɛra dɛn kin tan lɛk?"
  
  "Wi de kolkt evri fes, evri figa. Wi don de na di ed fo awa. If Ramses rɔn go na di siti, wi go kech am."
  
  Drake jomp oba di trash can, Dahl bin de nia am. Ɛlikopta dɛn bin de rɔm oba dɛn ed, tu pan dɛn land na di rod na di ɛntrɛ na di zoo. We Drake luk ɔp, i si biɛn di rɔta dɛn we de rɔn na ɔfis bildin dɛn, usay pan di wayt blaynd dɛn bɔku fes dɛn bin de pres pan di winda dɛn. Soshal midia go bɔm tide, ɛn if i kɔntinyu, di rizɔlt go bi ziro. Fɔ tru, i go mɔs bi se i bin mek dɛn nɔ ebul fɔ tray tranga wan.
  
  Hayden rɔsh go na di ɛlikopta we bin de nia am, ɛn i stɔp jɔs na do usay dɛn de was di rɔta. I bin tɛl Moore se: "Dis tɛm." "Ramses nɔ go sho insɛf. Na ɔl dis bin de ambɔg am fɔ ɛp am fɔ sev. Na bɔt in reputeshɔn - di Krawn Prins fɔ Tɛrɔr gɛt in stetɔs bak ɛn mek istri. I kin kam wit nyuklia wɛpɔn dɛn na Nyu Yɔk, i kin bɔn dɛn, ɛn rɔnawe ɛn dɛn nɔ kin pɔnish am. If yu let am go naw, Moore, yu nɔ go ɛva si am igen. Ɛn di gem go dɔn."
  
  "A no dat, Ejen Jey. A no am".
  
  Drake bin de flay oba Hayden in sholda, de lisin, we di ɔda pipul dɛn na di tim bin de shek shek nia de wit wamat. Dahl bin stɔdi di eria we bin de rawnd am, i bin pik di bɛst ples dɛn fɔ ambush, dɔn i chɛk ɛni wan pan dɛn wit in fil glas. I bin strenj, bɔt at ɔl i bin mek i bizi. Drake bin elbow am.
  
  "Usay di slej de?"
  
  "Lɛf am biɛn." Dahl bin rili luk lɛk se i nɔ gladi smɔl. "Na wan damn gud wɛpɔn."
  
  Kensi bin intavyu. "A mɛmba am se a stil nɔ gɛt di wɛpɔn we a lɛk pas ɔl. If i gɛt di slej, na mi fɔ gɛt di katana."
  
  Drake bin de wach di Swidan man. "I tan lɛk se na dil."
  
  "O kam, stɔp fɔ gi am rizin. Usay a go ivin gɛt katana na ya?"
  
  Wan vɔys se, "Dɛn nɔ de fa frɔm Stetin Ayland, Hayden."
  
  Drake in ed tɔn so kwik dat i wins. "Wetin bin bi?"
  
  Hayden bin aks Moore fɔ ripit insɛf ɛn afta dat i tɔn to di tim. "Wi get target, guys. Wan sivilian kɔl, lɛk aw Moore bin tɔk, ɛn kɔnfɔm wit kamɛra. Muv yu bɔt dɛn!"
  
  Di tim bin kip dɛn ed dɔŋ, dɛn rɔn krɔs di saydwɔk ɛn go na wan klia rod we gɛt barik, jomp tru di opin domɔt dɛn na di ɛlikopta ɛn strɛch dɛnsɛf na di sidɔm ples dɛn. Di tu bɔd dɛn kin go na di ays, di rɔta dɛn kin kɔt lif dɛn frɔm tik dɛn we de nia dɛn ɛn skata dɔti dɔti ɔlsay na di strit. Drake pul pistɔl ɛn rayf, soja bled ɛn stun gɔn, ɛn chɛk if ɔltin de wok fayn ɛn rɛdi am gud gud wan. Dahl bin chɛk di kɔmyunikeshɔn.
  
  Di payɔnia bin klin di ruf dɛn ɛn afta dat i tɔn shap shap na di sawt, ɛn dis bin mek i spid mɔ ɛn mɔ. Alis bin chɛk in yon wɛpɔn dɛn, i trowe di wan we i tek frɔm di lejiɔn ɛn kip di ɔda wan fɔ insɛf. Kinimaka tif glans pan Hayden, we i tray fɔ ignore, stil de gɛt infɔmeshɔn frɔm Moore ɛn in ɛjɛn dɛn. Beau go kwayɛt, i gɛda na di kɔna lɛk aw i bin de sins Drake ɛn Alicia kis. Fɔ in pat, Mai bin sidɔm kwayɛt wan, in Japan fes nɔ bin ebul fɔ pas, i bin de pe atɛnshɔn tranga wan pan in gol. Di ɔda pipul dɛn na di tim bin dubl-chɛk ɔltin, ɔlman pas Kenzi, we bin de kɔmplen bɔt di ɛlikopta rayd, di bit briz, di smel fɔ swet, ɛn di tru se i dɔn ɛva si di SPEAR tim.
  
  Alis bin tɔk kwayɛt wan se: "Nɔbɔdi nɔ bin aks yu fɔ de wit wi.
  
  "Wetin ɔda tin a go ebul fɔ du? Rɔn go lɛk chɔch maws we de fred?"
  
  "So dis na fɔ pruv se yu gɛt maynd?"
  
  Kenzi in yay dɛn bin de shayn. "A nɔ want fɔ si Amagɛdɔn. Ɛn yu?"
  
  "A dɔn si dis ɔlrɛdi. Ben Affleck na sapraiz gay, en Bruce Willis na mo shok pas wan damn asteroid. Bɔt damn, yu de tray fɔ tɛl wi se yu rili gɛt at?"
  
  Kensi bin de luk na di winda.
  
  "Di tifman we de tif di tin dɛn we dɛn dɔn fɛn trade trade gɛt at. Udat fɔ dɔn no?
  
  "A jɔs de tray fɔ go bak to mi biznɛs na di Midul Is. Wan. Fɔ ɛp una fulman dɛn go go fa fɔ mek una ebul fɔ du dis. Fuk yu damn at."
  
  Di ɛlikopta bin flay oba di ruf dɛn na Manhattan as Hayden bin gɛt klarifyeshɔn se Ramses ɛn Gator nɔ kɔmɔt na di ayland yet, bikɔs dɛn bin dɔn si dɛn nia di Staten Island Ferry.
  
  Hayden bin swɛt se: "Di bit dɛn we kin lɔs we dɛn de translet kin kil wi ɔl," ɛn Drake bin gri se na tru. Frɔm di smɔl smɔl agyumɛnt we bin de na di skul yad to di wɔ bitwin prɛsidɛnt ɛn praymɛnt minista dɛn, nyuans na bin ɔltin.
  
  Di say we dɛn bin de go bin de nia mɔ ɛn mɔ as bildin dɛn bin de flash pas. Di payɔnia bin de duv bitwin tu skayskrɛpa dɛn fɔ mek i kɔntinyu fɔ spid as i de go usay i want fɔ go. Drake bin kari insɛf wit grim purpose. Di grey wata we bin de rɔn na di bay bin de bifo. Dɔŋ ya dɛn bin de si wan grup we gɛt ɛlikopta dɛn we de land, ɛn dɛn ɔl bin de fɛt fɔ gɛt pozishɔn.
  
  "Lɛk dis!" Hayden bin de kray.
  
  Bɔt di payɔnia bin dɔn ɔlrɛdi de kam dɔŋ shap shap, ɛn dis bin mek di ɛlikopta strɛs fɔ land fɔ tek praymɛnt pozishɔn bifo wan row we gɛt flawa pɔt dɛn ɛn wan bɔs stɔp. Drake fil in bɛlɛ de rɔn tru in mɔt. Hayden bin ala insay in sɛl.
  
  I bin tɔk se: "Fɔ tru, dɛn dɔn lɔk di tɛminal." "If Ramses de ya, wetin i op fɔ ajɔst?"
  
  "Fɛns fɔ de biɛn yu ɛn wan row fɔ motoka dɛn we pak ɔnda di tik dɛn. Di polisman dɛn gɛt wan uman de we na bin di las pɔsin fɔ si am."
  
  "Rili. So naw wi-"
  
  "Wet!" Alis in yes bin pik di sawnd dɛn bifo ɛni ɔda pɔsin in yes. "A de yɛri pipul dɛn de shot."
  
  "Go."
  
  We di tim kɔmɔt na di motoka, dɛn go na di tɛminal, ɛn dɛn rɔn along di bildin. Drake bin notis se rawnd di wayd kɔba we de na di men ɛntrɛ, wan lɔng kɔnkrit ramp bin de go na di say we dɛn kin put di dɔk. Di shot dɛn bin de kɔmɔt de, dɛn bin de faya dɛn akɔdin to opin ples, dɛn nɔ bin de muf, lɛk se na wɔl dɛn de faya dɛn.
  
  I bin tɔk se: "Bak de." "I de kam frɔm di slipway."
  
  Ɛlikopta dɛn bin ful-ɔp di skay biɛn dɛn. Wan polisman in bɔdi we bin de kray bin de na dɛn rod, bɔt i wɛf in an fɔ mek dɛn go bifo, ɛn i nɔ sho ɛni sayn fɔ se i wund. Mɔ shot dɛn bin de ring na di ays. Di tim pul dɛn wɛpɔn dɛn, rɔn togɛda ɛn luk fɔ di eria we de bifo. Wan ɔda polisman nil dɔŋ bifo dɛn, in ed dɔŋ, ɛn ol in an.
  
  I bin tɔk se: "I nɔ bad. "Go. Jɔs wan wund na di bɔdi. Wi nid una guys. Dɛn... dɛn de kɔmɔt."
  
  Hayden se, "Nɔto tide," ɛn rɔn pas.
  
  Drake notis di ɛnd pan di slipway ɛn di projɛkshɔn dɛn na di lɛft say pan am - ɔl di kɔnkrit slipway dɛn we dɛn kin yuz fɔ fɛrɛ. Wev dɛn bin de splash na dɛn bays. "Yu kin yɛri dat?" i se as di shoot bigin bak. "Ramses bin gɛt wan ɔtomɛtik pletun."
  
  Na Lauren nɔmɔ bin shek in ed. "Uswan pan dɛn?"
  
  "Mɔ raun dɛn fɔ wan minit pas wan AK. Klip frɔm siks ɔndrɛd to et ɔndrɛd rawnd. Barɛl dɛn we dɛn kin chenj if i wam tumɔs. Nɔto jɔs kɔrɛkt, bɔt i de mek pɔsin fred."
  
  Alis bin tɔk se: "A op se da bastar de mɛlt na in an."
  
  Wan grup fɔ polisman dɛn bin nil dɔŋ bifo, dɛn bin de duck ɔltɛm fɔ kɔba as SAW de spat in bulɛt dɛn. Wan layn we gɛt bulɛt dɛn bin de flash oba di ed. Tu polisman dɛn bin tɔn faya bak, ɛn dɛn bin de aim na di fa ɛnd na di slipway usay dɛn bin dɔn muv di fɛrɛ.
  
  "Nɔ tɛl mi..." Dahl se.
  
  Wan pan di polisman dɛn se: "Wi tink se i de go insay di fɛrɛ rayt de wit wan pan di mentenɛns tikɛt dɛn." "Tu bɔy pikin dɛn." Wan bin de aim wi, di ɔda wan bin de stat di bot."
  
  Hayden bin protɛst se: "I nɔ go ebul fɔ rɔnawe da we de." "Na... na... gem dɔn." In yay dɛn bin de shayn wit fred.
  
  Alis bin tɔk smɔl smɔl se: "Fɔ am."
  
  Hayden bin wispa se: "Nɔ, nɔ." "Fɔ wi." Wi bin gɛt ɔltin we nɔ rayt. Ramses literali go aut wit wan bang. A de sial in lɛgsi. Guys, i go detonate dis nyuklia bɔm."
  
  "Ustɛm?"
  
  "A nɔ no. Di bɛst gɛs? I de go na Libati Ayland ɛn di statu, ɛn i go post am ɔlsay na soshal midia. Oh God, oh God, imajin-" i chok. "A nɔ ebul... A jɔs nɔ ebul..."
  
  Kinimaka jɔk am fɔ tinap, di big man de grɔmbul wit rizin. "Wi nɔ go mek dis apin. Wi gɛt fɔ du sɔntin. Naw."
  
  Ɛn Drake si di flash we di SAW gɛt lɛk fifti fit so, di lethality of in shots, di onli tin we tinap bitwin dɛn ɛn Ramses, ɛn di nyuklia bɔm.
  
  "Udat want fɔ liv sote go, nɔto so?"
  
  Alis bin tɔk kwayɛt wan se: "Nɔ." "I go de boring ɔltɛm lɛk ɛl."
  
  Ɛn Dahl bin tek wan las luk pan di tim. "A go tek di lid."
  
  Insay da las split sɛkɔn de, di hiro dɛn na Nyu Yɔk bin rɛdi; wan tim we gɛt SPEARERS, ɛn afta dat ɛvri polisman ɛn ɛjɛn we de nia yu yes. Ɔlman grap, fes di wɛpɔn we dɛn de spit, ɛn disayd fɔ du di las tin na dɛn layf.
  
  Dahl bin stat am. "Atak!"
  
  
  CHAPTER FƆTI-TRI
  
  
  Drake rɔn midul in padi dɛn, jɔs usay i want fɔ de, i es in gɔn ɔp ɛn faya tranga wan. Dɛn kin faya bulɛt frɔm ɛni gɔn we de rɔn wit spid we na tu tawzin fayv ɔndrɛd fit pan sɛkɔn, ɛn bɔku bɔku bɔm dɛn kin bɔn na di stok dɛn. Winda dɛn bin brok ɔlsay na di fɛrɛ.
  
  Insay smɔl sɛkɔn dɛn, dɛn kɔt di gap insay af, ɛn dɛn kɔntinyu fɔ faya bad bad wan. Di pɔsin we yuz SAW chenj in sɛtin wantɛm wantɛm, ɛn i sɔprayz fɔ di bad bad we aw dɛn atak am. Nɔto se i bin stɔp fɔ shot; in bulɛt dɛn bin de tray wan rod na di stok dɛn ɛn go na si as i go mɔs bi se i bin de stɛp bak. Drake bring di telescopic sight to in ai, put in finga pan di triga en mek out di features of di man we hol di SAW.
  
  Hayden bin tɔk oba di pɔsin we de tɔk to am se: "Dis na di Aligatɔ." "Nɔ mis."
  
  SAW tɔn rawnd, de go bak to dɛn, stil de spit lid. Drake bin imajin se naw di keg fɔ dɔn so hot dat i go mɛlt, bɔt nɔto fast inof. Wan bulɛt bin nak di polisman we bin de insay di bulɛtpruf vest, dɔn wan sɛkɔn wan brok di ɔda wan in an. Dis tɛm ya, dɛn at bin rɛdi fɔ jomp kɔmɔt na dɛn chɛst, bɔt dɛn nɔ bin stɔp di atak ɔ ridyus di shot. Di ɔda pat we de dɔŋ di fɛrɛ bin dɔn fɔdɔm, i bin dɔn brok brok, di bak we bin opin bin so pɔt i tan lɛk chiz grata. Di aligatɔ swing di SAW tranga wan, de tray fɔ kɔmpɛns. Bulet dɛn bin de chuk di ples we de ɔp dɛn ed.
  
  Di dɔl sawnd we di fɛrɛ in injin bin de mek bin tɔn to sloslo ala, ɛn dat bin chenj ɔltin. Di aligatɔ jomp insay di bot, ɛn kɔntinyu fɔ faya bad bad wan. Di wata bigin fɔ rɔn frɔm biɛn, ɛn di ship tilt fɔ go bifo. Drake si se dɛn stil de twɛnti fit frɔm di bak, i si am tɔn lɛft ɛn to di sayd, ɛn i no se dɛn nɔ go ɛva mek am insay tɛm.
  
  We i de ala as i de fɔdɔm, i fɔdɔm na in sayd, ɛn stɔp wantɛm wantɛm. Dahl bin fɔdɔm nia de. Hayden rol, ɔl dis bin mek di Alligator in aim ivin at, bɔt i bin tan lɛk se di man nɔ bisin. Dɛn bin de si in figa de tɔn bak, de go dip dip wan insay di fɛrɛ.
  
  Drake mek sayn to Hayden, ɛn Hayden kɔl di ɛlikopta dɛn.
  
  Di blak bɔd dɛn rɔsh go na di slipway, dɛn bin de kam dɔŋ shap shap ɛn dɛn bin de flay tri fit ɔp di grɔn as di wan dɛn we de wok na di SPEAR bin de klaym insay di bot. As di polisman ɛn di ɛjɛn dɛn de salut, dɛn mek wan nyu bond we nɔ go ɛva brok, dɛn salut bak as dɛn ebul, dɔn di ɛlikopta dɛn bin praktis fɔ tek ɔf na di ays. Di payɔnia dɛn bin push di motoka dɛn te dɛn rich di say we dɛn dɔn rich, dɛn bin de rɔnata di fɛrɛ we bin de sidɔm ɛn i nɔ tu te, dɛn bin dɔn ɔp ɔp. Na bin tin we Drake nɔ bin fɔ ɛva imajin: bɔd dɛn bin de hang lɛk blak animal dɛn we de kil animal dɛn na di skay na Nyu Yɔk, di skay we bɔku pipul dɛn sabi as bakdrop, we de rɛdi fɔ tek ɔf na di Stetin Ayland fɛrɛ.
  
  Hayden bin tɔk insay di ɛlikopta in redio se: "Hit dɛn tranga wan." "Ɛn fast".
  
  We dɛn de kam dɔŋ, tu ɛlikopta dɛn rɔsh go na di stɛp pat na di fɛrɛ. Klosap wantɛm wantɛm, di Aligatɔ we nɔ bin de rɛst bin stɔp in ed kɔmɔt na di sayd winda ɛn faya wan voli we bin vɛks bad bad wan. Di tɔd tɛm we i bɔs bin krash pan di ɔta skin na di ɛlikopta dɛn, ɛn i bin go insay sɔm pat dɛn ɛn bounce pan ɔda pat dɛn. Ɛlikopta dɛn bin fɔdɔm frɔm di skay lɛk big big ston dɛn. Dahl brok di domɔt ɛn tɔn bak faya, di bulɛt dɛn mis oplɛs.
  
  "Shoots laik se i de fuk," Drake grɔmbul. "Nɔ ɛva hit di rayt target."
  
  "Bak ɔf". Dahl giv op fo trai fo hit di Alligator en brace imsef fo di oncoming blow.
  
  Tri sɛkɔn afta dat i apin, na in nɔmɔ i nɔ bin blo, bɔt i bin jɔs stɔp wantɛm wantɛm. Di fɔs ɛlikopta bin de flay oba di ɔpa dɛk na di fɛrɛ, we di sɛkɔn wan bin de flay nia di pɔt sayd, di ɔda mɛmba dɛn na di SPIR kru bin de insay. Dɛn kɔmɔt de kwik kwik wan, but dɛn bin de krak krak na di dɛk ɛn gɛda grup dɛn. Dɔn di ɛlikopta dɛn grap fɔ jɔyn dɛn kɔmpin dɛn na di ays we de trak di fɛrɛ.
  
  Hayden bin fain insɛf fes to fes wit di tim fɔ sɔm sɛkɔn. "Wi no usay i de. Injin rum. Mek wi end dis nau."
  
  Dɛn rɔn, adrenaline de pɔmp pas ɔl, dɔn di Alligator chenj taktik klia wan na di dɛk we de dɔŋ.
  
  Di RPG bin wispa tru di ays, i kɔl di ɛlikopta ɛn bɔm. Di bɔd nɔ bin ebul fɔ kɔntrol am igen, mɛtal bin skata ɔlsay, faya bin kɔba di blak bɔdi, ɛn i fɔdɔm we i dɔn taya na di ɔp dɛk na di fɛrɛ.
  
  To di kɔmand "running SPEAR".
  
  
  CHAPTER FƆTI FƆ
  
  
  Drake yɛri chenj na di sawnd fɔ di ɛlikopta in injin ɛn i no we i nɔ chɛk se di motoka de spid to dɛn. If dat nɔ bin inof, di shado we bin de lɔng ɛn we bin de it animal dɛn we bin de skata ɔlsay na di dɛk bin de rayt na di target.
  
  Rɔn ɔ day.
  
  I slam in sholda insay di domɔt we de na do, ɛn kɔt di wan ol freym kɔmɔt na in hinj dɛn ɛn fɔdɔm na di ples we de biɛn. Bɔdi dɛn bin de rɔsh afta am, dɛn bin de rɔl, strɛch, klaym ɛn push. Di ɛlikopta bin land bad bad wan, di rɔta dɛn kɔmɔt, ɛn di mɛtal bɔdi bin skata. Ɔltin frɔm shrapnel to spia dɛn we lɔng te yu an, dɛn kin kɔt di ays, ɛn kɔt am smɔl smɔl. Di fɛrɛ bin de rɔk ɛn kray, di wata bin de fom lɛft ɛn rayt.
  
  Di fayabol shot to di oda helikopta dem, we tek evasive akshon kwik kwik wan, sheer lak we mek dem no kollid. Faya bin de lik di ɔp dɛk, ɛn i bin mek nyu faya, i bin de bɔn di pent ɛn di mɛtal pila dɛn, ɛn i bin de mɛlt di pent. Di rɔta bɛn as i hit di post to Drake in rayt, i de bounce go to di flo wit ɔl in momentum we stɔp wantɛm wantɛm. Ɔda shel dɛn we de flay bin brok di winda dɛn ɛn pas di freym, ɛn wan bad bad spayk bin go rayt na di sayd we di bot de ɛn go na di si. Drake fil di tɔch we faya de tɔch as di ɔt de pas tru am, luk ɔnda in sholda ɛn si di wan ol tim de ledɔm prone, ivin Smit de ledɔm pan tap pan Lauren. Di eksploshon pas en dem wach di uprising en den Alligator tek tins to di level of komplit insanity.
  
  Madnɛs we pɔsin kin gɛt.
  
  Di nɛks RPG bin go rayt tru di bot sɛf, i lɛf di mishɔl lansa ɛn brok di dɛk dɛn we i de flay. Wan bɔm bin ring as wan shɔɛl bin chɛr na di dɛk, ɛn i bin sɛn mɔ faya ɛn dɔti we de kil pipul dɛn na dɛn rod. Drake bin de kray as shrapnel bin de chuk in ed ɛn in sholda, i bin fil fri se di pen sho am se i stil de alayv. We i tek smɔl tɛm fɔ tek in briz, i chɛk di nyu tin dɛn we de arawnd am bifo am.
  
  Wan ol we bin rɔtin bin de na di dɛk. Bɔku bɔku tik dɛn bin de ɔlsay. Smok ɛn faya bin de pas na di midul-ɔpa-dɛk we dɛn bin dɔn lɔk trade.
  
  I bin tɔk se: "Di we klia."
  
  "Na fɔ yu nɔmɔ!" I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Lauren ala.
  
  Kenzi spit, i pul Dahl in sholda se: "Dɔn de." "Yu fayn, Tɔst?"
  
  "Yɛs, yes, a fayn. Mek a go".
  
  Drake bin de waka wit af-af at, i bin tek tɛm pas aw i bin de mɛmba insay in wan ol layf. Di grup we bin de biɛn am bin gɛda togɛda, ɛn dɛn bin no gud gud wan usay i de go. Di las tɛm, lɛk aw i bin de tink, Dal bin apia rayt na in sholda.
  
  "Wi de du dis, mate?"
  
  "Wi de damn rayt."
  
  Ɛn dɛn jomp dɔŋ tru wan nyu ol, dɛn fut fɔs ɛn dɛn yay de luk fɔ ɛnimi dɛn. Dɛn bin krash tranga wan na di dɛk we bin de dɔŋ, dɛn bin de rol, dɛn nɔ bin tɔch dɛn, ɛn dɛn bin de grap wit dɛn gɔn dɛn we dɛn dɔn tren.
  
  "Pɔr wan!" Drake bin de kray.
  
  Dɛn but dɛn bin de nak di had dɛk we bin de biɛn dɛn.
  
  Kensi kam las, ɛn Drake si, fɔs, se i dɔn pul in ebi insay jakit ɛn, sɛkɔn, i dɔn rap am rawnd di bays pan di tri fut split sɛkshɔn na di ɛlikopta in rɔta. In fes bin de smug as i de tɔn to di Swidan man.
  
  I se: "Naw, a gɛt mi wɛpɔn."
  
  "Mek di gɔd dɛn ɛp wi."
  
  Dɛn rɔsh go na di ship as wan, ɛn dɛn tek Ramsɛs ɛn Gɛta fɔ fɛt. Di fɛrɛ bin de pik spid wit ɛvri mɔnt we de pas. Libati Ayland bak bin gro, i bin de kam big ɛn big na di ɔrayzin.
  
  "Di maniak nɔ ɔndastand se i nɔ go rich na di statu?" Kinimaka bin de blo bad bad wan.
  
  Hayden bin snap bak se: "Nɔ se dat." "Nɔ tɔk dat."
  
  "O yes, a ɔndastand."
  
  Dahl bin ashu dɛn se: "Dɛn nɔ go sink dis fɛrɛ." "Di bay nɔ dip fɔ absɔb... wɛl, yu no wetin."
  
  Na di nɛks dɛk dɔŋ dɛn bin dɔn fɛn dɛn animal we dɛn want fɔ it. Di aligatɔ bin de gayd di domɔt we Ramsɛs bin de ɔpreshɔn di fɛrɛ. Fɔ kip wit in ɔlrɛdi establish penchant fɔ madness, di bɔm mek-a dɔn rilis wan RPG we i dɔn pripia fɔ jɔs da kayn mɔnt de. Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i gasp ɛn ala fɔ mek ɔlman tek kɔva, dɔn di mishɔl bin strek tru di sɛntrɔm pan di fɛrɛ we i ay, ɛn lɛf wan trel fɔ smok na in wek, we di Alligator in maniacal laf bin drɛb am.
  
  "Yu laik am sooooo moch? Yu bin kech dat? Wi dɔn ɔlrɛdi de day!"
  
  Drake luk op fɔ si Alligator klos to am, de rɔn afta di rɔket, de kɛr in rɔket lansa wit am. Di rɔket insɛf bin flay tru di fɛrɛ ɛn kɔmɔt biɛn, ɛn i bin de bɔn na di ays. Di aligatɔ swing di rɔket lansa na Drake in ed.
  
  Di Yorkshireman duck as Ramesses dɔn tɔn, in an kɔzhɔli de rɛst pan di stiarin.
  
  I se: "Yu dɔn ɔlrɛdi let."
  
  Drake nak Alligator na in bɛlɛ, bɔt i jomp bak, stil swing in big big wɛpɔn. Fɔ tɔk tru, i bin delay di tim fɔ lɔng tɛm. Nɔbɔdi nɔ bin want fɔ mek dis kayn mit stik bit am, bɔt bɔku ples bin de insay di fɛrɛ, ɛn dis bin mek Dahl ɛn di ɔda wan dɛn ebul fɔ muv mɔ. Di aligatɔ grɔmbul ɛn tɔn rawnd, dɔn i rɔn stret to Ramses, di tɛroris prins, we naw bin ol wan sɛmi-ɔtomɛtik pistɔl. Drake notis wan bakpak we dɛn tay na di Alligator in bak.
  
  Ramses intoned se: "Yu de onli delay di inevitable."
  
  Wit wan an we de spray stim frɔm insay, wit di ɔda wan i chenj kɔs smɔl, i aim fɔ Libati Ayland.
  
  "Yu dɔn ɛva wɔri bɔt aw fɔ liv?" Drake se frɔm biɛn di kɔnta. "Baza na? Lɔk? Wan fayn fayn plan fɔ rɔnawe? Wetin na ɔl dat?"
  
  "Ah, di baza bin jos - hau a go put am - tek-away sel? Fɔ pul ɔl mi tin dɛn we a gɛt na di wɔl. Di kast na fayvɛl ɛn i min di ɛnd. Afta ɔl, yu kɛr mi go stret na Nyu Yɔk. Ɛn di plan fɔ rɔnawe na, yes, kɔmplikt smɔl, a admit dat. Bɔt yu de si naw? Yu don let oredi. Di klok de tik."
  
  Drake no bin sabi exactly wetin Ramses min, bot di implikashon bin klia. We i kɔmɔt na kɔva, i shawa di wil os wit bulɛt dɛn ɛn rɔn afta dɛn, in tim bin de nia dɛn. Nɔto fɔ tɔk igen; dis na bin in ɛndgaym. Ramses bin de stɛp bak, blɔd bin de kɔmɔt na in sholda lɛk watawɛl. Di aligatɔ bin de ala as di bulɛt dɛn de go insay in bɔdi. Di glas bin kɔba ɔl tu di tɛroris dɛn wit jagged splashes.
  
  Drake brok di domɔt ɛn afta dat i slip, i bounce kɔmɔt na di freym ɛn skid fɔ stɔp, ɛn kɔs in lɔk. Dahl jomp oba am, Kenzi bin de nia am. Di tu pipul dɛn go insay di wil os ɛn es dɛn wɛpɔn dɛn fɔ kil. Ramses mit dɛn wit ɔl di trɛnk we wan sɛvin fut, mɔsul-bɔnd madman, we de grin lɛk wayl dɔg; i rɔsh insay ɛn tray fɔ skata dɛn rawnd.
  
  Dahl nɔ bin gri fɔ tek ɛni wan pan dɛn tin ya, i nɔ bin gri wit di bad bad pawa ɛn i bin tek ɔl di bit dɛn we dɛn bin de bit am. Kensi bin dans rawnd dɛn ɔl tu, i bin de slap Ramses in flanks lɛk wulf we denja. Di radikal prins bin bit di Swidan man. Di sholda barj bin mek Dahl shek shek. Strɔng an dɛn we nɔ pɔsibul fɔ biliv bin ol di Swidan in trot ɛn bigin fɔ swɛt. We Dahl es in an dɛn ɔp, i lɛf in grip af-af ɛn afta dat i tek wan insɛf; dɛn tu man ya bin de rɔk ɛn swɛt dɛnsɛf te dɛn ɔl tu nɔ ebul fɔ blo. Ramses tɔn Dahl rawnd ɛn slam am bak insay di wɔl, bɔt di wangren tin we di Swidan man bin du na fɔ smayl big big wan.
  
  Kensi jomp na di ays, es in elbo, we i bring dɔŋ wit krɔsh fɔs, dairekt pan Ramses in bulɛt wund we bin de blɔd. I nɔ bin ɛva tink se wan panch go dɔn dis kayn fɛt, dɔn i chuk di man in trot ivin we i de ala, ɛn mek in yay dɛn bɔl.
  
  Dɔn Ramsɛs stɛp go, blɔd kɔba am, ɛn i de vɔmit. Dahl bin mek i go, i bin no se di ɛnd dɔn. Di tɛroris in yay bin lɔk pan di Swidan in yay, ɛn no sayn nɔ bin de fɔ se dɛn dɔn win.
  
  I bin kray se: "A go tek dis tɛm as tɛm fɔ win." "Ɛn krɔs di at fɔ kapitalizim."
  
  I es in an lɛk se i want fɔ tɔch di Aligatɔ.
  
  Dahl bin faya bak. Di bulɛt bin hit Ramses in bɛlɛ, ɛn trowe am bak.
  
  Di aligatɔ jomp ɛn fɔdɔm pan Ramsɛs.
  
  Di Tɛroris Prins bin ebul fɔ ol di bakpak we dɛn tay na di bak pat pan di Aligatɔ we bin de fɔdɔm, in an we i stret bin ol di blu waya we bin de na do as dɛn ɔl tu de fɔdɔm.
  
  Kenzi rɔsh fɔ go bifo, i aim fɔ di an we ol di waya wit di wangren wɛpɔn we i gɛt na in an, di bɛst wɛpɔn we i gɛt, we na wan kruk katana. In bled slash kwik kwik wan, i kɔt Ramses in an na in sholda, ɛn dis mek di tɛroris sho se i sɔprayz bad bad wan.
  
  Di an bin hit di flo di sem tɛm we di Aligatɔ bin hit, bɔt di finga dɛn bin stil de ol di ɛnd we opin naw na di blu waya.
  
  Ramses bin kɔf se: "Trɔbul nɔ de." "Yu bin rayt fɔ atak mi da we de. Di klok nɔ bin de tik. Bɔt..." Wan spasm twist am, blɔd kɔmɔt kwik kwik wan frɔm in bɛlɛ, an ɛn lɛft sholda.
  
  "Dis... de apin... naw."
  
  
  CHAPTER FƆTI FAYV
  
  
  Drake krawl kross di floor, rol di Alligator pan in bele as di madman chuckle in di bloody deck. Dahl bin fɔdɔm nia am, dɛn rayt pen, fred ɛn tin dɛn we go apin bifo tɛm na in fes. Dɛn bin tay di strap, bɔt Drake bin pul am wantɛm wantɛm, dɔn i fri di mɛtal kes frɔm di rɔf matirial.
  
  Di kɔntdɔwn tayma bin tinap bifo dɛn, in rɛd nɔmba dɛn we bin de flash bin de mek dɛn fred ɛn dɛn bin de mek dɛn fred lɛk di blɔd we bin de skata na di flɔ ɔnda dɛn ni.
  
  Hayden bin tɔk fɔs, ɛn in vɔys nɔ bin muf se: "Fɔti minit." "Nɔ ple wit am, Drake. Disarm dis tin rayt naw."
  
  Drake bin dɔn de tɔn di bɔm, jɔs lɛk las tɛm. Kinimaka gi am wan opin yutiliti naif, we i tek apat wan wan, i de muv gud gud wan, de tek tɛm wit di bɔku bɔku bɔbi trap dɛn we pɔsin we de mek bɔm lɛk Gator go pul. As i de muf di divays kɔmɔt nia di mad tɛroris, i luk Alis.
  
  I ol di man ɔnda in an ɛn drɛg am go se: "Nɔ tɔk igen." Sɔri-at nɔ go de fɔ dis kayn pɔsin we de kil.
  
  I yuz wan an we nɔ de chenj, ɛn pul di fɔs panɛl na di bɔm. Dɛn bin tay blu waya dɛn we dɛn kɔyl ɛn we bin de strɛch we de mek pɔsin fred.
  
  Dahl bin wispa se: "Dis nɔto bɔm we dɛn mek na os. "Tek tɛm".
  
  Drake bin stɔp fɔ luk in padi wit yay. "Yu wan du dis?"
  
  "Ɛn bi rispɔnsibul fɔ lanch am? Nɔto fɔ tru. Nɔ."
  
  Drake bit in bɔt lip, i bin rili no ɔl di tin dɛn we gɛt fɔ du wit am. Di flashing countdown bin de mɛmba ɔltɛm se dɛn nɔ bin gɛt bɛtɛ tɛm.
  
  Hayden bin kɔl Moore. Kinimaka bin kɔl di sapa dɛn. Wan ɔda pɔsin we dɛn kɔl NEST. We Drake tek wan luk pan di divays, dɛn bin tink bɔt ɔltin ɛn infɔmeshɔn bin de kɔmɔt kwik kwik wan.
  
  Dahl bin tɔk se: "Pul di waya dɛn bak."
  
  "I tu risky."
  
  "A de gues se no motion sensor de dis taim, joj bai di we aw di Alligator bin de ron."
  
  "Rayt. Ɛn wi nɔ go ebul fɔ yuz yu slɛj hama aydia bak."
  
  "Sakit we dɔn fɔdɔm?"
  
  "Na dat na di prɔblɛm. Dem bin don de yuz somtin nyu - fail-safe waya. Ɛn dis bastard na rial pɔsin. If a put an pan dis, i go wok."
  
  Di aligatɔ bin de mek nɔys dɛn we nɔ de na di wɔl frɔm di nɛks rum we Alis bin de wok. I nɔ tek lɔng bifo i chuk in ed tru di domɔt we dɔn brok. "I se di bɔm rili gɛt anti-tamper switch." I bin shrug in ed. "Bɔt afta dat a tink se i bin fɔ dɔn du am."
  
  "Tɛm nɔ de," Dahl bin tɔk. "No damn taim de fo dis."
  
  Drake glan pan di tayma. Dɛn bin dɔn gɛt tati fayv minit we lɛf. I bin sidɔm bak na in an. "Damn, wi no fit tek dat risk. Aw kwik di bɔm skwad go kam ya?"
  
  Kinimaka se, "Fayv minit maksimam," as ɛlikopta dɛn de hit di fɛrɛ dɛk ɛnisay we dɛn ebul. Ɔda wan dɛn bin de flay ɔp smɔl we di wan dɛn we de sev pipul dɛn bin de jomp. "Bɔt wetin if dɛn nɔ ebul fɔ pul in wɛpɔn dɛn?"
  
  "Aw wi go trowe am na di bay?" Lauren bin gi advays.
  
  Hayden bin dɔn aks Moore se: "I fayn, bɔt i tu smɔl." "Di dɔti wata go mek di siti ful-ɔp."
  
  Drake bin de rɔk bak ɛn biɛn, i bin de tink bɔt fɔ mek i kray, dɔn i kech Dahl in yay. Di Swidan man bin gɛt di sem aidia, i bin no. Na bikɔs dɛn bin de luk dɛn, dɛn bin de tɔk to dɛnsɛf dairekt wan ɛn izi wan.
  
  Wi kin du am. Dis na di wangren we.
  
  Wi go bi blaynd. Wi nɔ no wetin go apin. We dɛn dɔn bigin, nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ go bak. Wi go go na wan-way trip.
  
  So wetin di hell yu de wet fɔ? Get op, mama fuk.
  
  Drake bin ansa di chalenj we bin de na Dahl in yay ɛn i bin stret. I tek dip briz, i tay in rayf, put in pistɔl dɛn na holsta, ɛn pul di nyuklia bɔm na in bakpak. Hayden bin de luk am wit big big yay, ɛn i bin de kray we bin de go insay.
  
  "Wetin di hell yu de du?"
  
  "Yu sabi gud gud wan wetin wi de du."
  
  "Di distans dɛn we sef nɔ kin bi di sem. Fɔ yu, a min."
  
  "Dɔn dɛn nɔ go du am." Drake bin shrug in ed. "Bɔt wi ɔl no se na wan we nɔmɔ de fɔ sev dis siti."
  
  Drake pik di nyuklia bɔm ɛn Dahl waka bifo. Alisia bin stɔp am fɔ wan ɔda valyu tɛm.
  
  "Yu kɔmɔt afta jɔs wan kis? Nɔ mek dis bi di rilayshɔnship we shɔt pas ɔl na mi layf."
  
  "A sɔprayz se yu nɔ bin gɛt shɔt wan dɛn."
  
  "A de diskɔnt wan man bay wilful we a disayd se a lɛk, we a fuk ɛn afta dat a bost afta lɛk et minit so."
  
  "Oh gud." Wi go si yu afta sɔm tɛm."
  
  Alis bin ol am wit in yay nɔmɔ, ɛn mek di ɔda pat na in bɔdi stil stil. "Kam bak soon".
  
  Hayden swɛt bitwin Drake ɛn Dahl, tɔk kwik kwik wan, rilay infɔmeshɔn frɔm Moore ɛn kip in yay pan di wan dɛn we go ebul fɔ gi fɔs ɛp.
  
  "Dem se di bomb payload de bitwin faiv and eit kiloton. We yu tink bɔt in volyum, wet ɛn di spid we i go sink..." I stɔp smɔl. "Sef dip na wan tawzin et ɔndrɛd fit..."
  
  Drake bin obe, bɔt i bin go ɔp di stej dɛn we bin de nia de fɔ go na di ɔp dɛk. I bin tɛl di payɔnia we bin de kam nia am se: "Wi nid di ɛlikopta we fast pas ɔl we yu gɛt." "No shit nɔ de. No whining nɔ de. Jɔs gi wi di damn ki dɛn."
  
  "Wi nɔ de-".
  
  Hayden bin ambɔg am. "Yɛs, ettin ɔndrɛd fit, fɔ neutralize ɔl dis redyushɔn, akɔdin to NEST kɔmand. Damn, yu nid fɔ de et mayl na di si."
  
  Drake fil di mɛtal bɔdi fɔ di bɔm de slayv smɔl tru di swet we de kɔt in finga dɛn. "Insay tati minit? Dis nɔ go apin. Wetin bak yu gɛt?"
  
  Hayden bin tɔn in blɛsin. "Natin nɔ de, Drake. Dɛn nɔ gɛt natin."
  
  Dahl bin tɔk se: "Naw dis slɛd hama dɔn bigin fɔ luk fayn."
  
  Drake si Alicia rɔsh pas, de go na di ɔp dɛk ɛn luk na di si. Wetin i bin de luk fɔ de, na do?
  
  Di payɔnia kam nia, di Bluetooth divays bin de blink na di bays pan in ɛlmɛt. "Wi gɛt di fastest damn ɛlikopta na di ami," i drɔ. "Bɛl SupaKobra. Tu ɔndrɛd mayl pan awa if yu push am."
  
  Drake tɔn to Hayden. "Dis go wok?"
  
  "A tink se yes". I bin du sɔm mental aritmɛtik kɔlkyulɛshɔn dɛn na in ed. "Wetin, dis nɔ kin bi tru."
  
  Drake grap di nyuklia bɔm, di rɛd nɔmba dɛn stil de flash, Dahl de nia am. "Lɛ wi!"
  
  As i de rɔn, i bin tɔk se: "Ɛti mayl." "Yɛs, yu kin du am. Bɔt dat go jɔs lɛf yu... tri minit fɔ pul di ɛl kɔmɔt de. Yu nɔ go rɔnawe pan di say we di bɔm de bɔn!"
  
  Drake bin kam nia di Supa Kobra we i nɔ slo, i bin de luk di slip grey shep dɛn, tɔrɛt dɛn, tri-barɛl kanɔn dɛn, mishɔl bay ɛn Ɛlfaya lansa dɛn.
  
  I bin tɔk se: "I dɔn du fɔ am."
  
  Hayden bin stɔp am se: "Drek." "Ivin if yu drɔp nyuklia bɔm sef wan, di bɔm go pwɛl yu."
  
  Wan man we nem Jɔkshayman bin tɔk se: "Dɔn lɛf fɔ west wi tɛm." "If yu ɔ Moore ɔ ɛni ɔda pɔsin we de na yu ed no ɔda we?"
  
  Hayden bin de lisin to di data, advays ɛn intɛlijɛns we Moore bin de rilay ɔltɛm. Drake fil di fɛrɛ de rɔk pan di chop wev dɛn, i si di skaylayn na Manɛtan nia, i ivin mek di pipul dɛn we dɔn ɔlrɛdi de kam bak na dɛn layf we tan lɛk ant. Soja bot, spid bot ɛn ɛlikopta bin de ɔlsay, na bɔku pipul dɛn we go gi dɛn layf fɔ sev dis de bin de payɔt dɛn.
  
  Bɔt ɔltin kam dɔŋ to jɔs tu.
  
  Drake ɛn Dahl bin go insay di Supa Kobra, ɛn dɛn bin gɛt wan krash kɔs fɔ kɔntrol frɔm di payɔt we bin de kɔmɔt.
  
  As i de go, i se: "Una gɛt fayn trip." "Ɛn gud lak".
  
  
  CHAPTER FƆTI-SIKS
  
  
  Drake gi di nyuklia bɔm to Dahl wit smɔl smayl na in fes. "Thought yu mait wan du di ona, mate."
  
  Di Swidan man pik di bɔm ɛn klaym insay di bak pat pan di ɛlikopta. "A nɔ shɔ se a go ebul fɔ abop pan yu fɔ drayv na wan stret layn."
  
  "Dis nɔto motoka. Ɛn a rili biliv se wi dɔn ɔlrɛdi mek shɔ se a ebul fɔ drayv bɛtɛ pas yu."
  
  "Wetin mek na dis? A nɔ mɛmba am da we de."
  
  "Mi na Inglish." Yu nɔ tan lɛk dat."
  
  "Ɛn wetin rili nashɔnaliti gɛt fɔ du wit dis?" Dahl bin slid insay wan chia.
  
  Drake bin tɔk se: "Pedigree." "Stuart bin tɔk bɔt am. Hamilton. Fɔ fɛn animal dɛn. Bɔtin. Il. Ɛn bɔku ɔda tin dɛn. Swidan bin kam nia fɔ win Fɔmula 1 we Finland bin tek fɔs ples."
  
  Dahl laf, buk ɛn, we i put di blak mɛtal kes na in ni, i lɔk di domɔt. "Nɔ tɔk lawd wan so, Drake. Sɔntɛm di bɔm gɛt "bullshit" sɛns."
  
  "Den wi don olredi skru."
  
  We i pul di gia stik, i es di ɛlikopta fa frɔm di fɛrɛ, afta i mek shɔ se di skay we de ɔp klia. San layt bin de flash frɔm biɛn ɛn bounce off di milyan milyan riflektif surfaces na di siti, gi am wan smɔl mɛmba fɔ wetin mek dɛn de du dis. Di fes dɛn bin de luk ɔp to am frɔm dɔŋ di dɛk, bɔku pan dɛn na in padi ɛn fambul dɛn, we na in kɔmpin dɛn na di tim. Kenzi ɛn Mai bin tinap sholda to sholda, dɛn fes nɔ bin ebul fɔ sho dɛnsɛf, bɔt na di Izrɛlayt bin dɔn mek i smayl.
  
  I tap in wach ɛn se wit jɔs in lip: Muv di fuk mɔ.
  
  Alisia nɔ bin de ɛnisay, ɛn Biɔ sɛf nɔ bin de. Drake bin sɛn wan soja ɛlikopta dɔŋ oba di wef dɛn na wan dairekt kɔs fɔ krɔs di Atlantik. Briz bin de krɔs dɛn rod, ɛn di san bin de shayn pan ɛni swɛlin we bin de rɔl. Di ɔrayzin dɛn bin de ɔlsay, ɛn di arch dɛn we gɛt layt blu skay bin de rival di big big si dɛn we bin de mek pɔsin fred. Di epik ɔrayzin we bin de biɛn dɛn bin de lɔs as di minit ɛn sɛkɔn dɛn bin de kam nia ziro smɔl smɔl.
  
  Dahl bin tɔk se: "Fayftin minit.
  
  Drake bin luk di odomita. "Rayt pan di tɛm we dɛn bin dɔn plan fɔ du am."
  
  "Aw bɔku tɛm wi go gɛt?"
  
  Drake es in an es se: "Tri minit." "Plɔs ɔ mayns."
  
  "Aw bɔku dis na mayl?"
  
  "Na tu ɔndrɛd mayl pan awa? Na lɛk sɛvin so."
  
  Dahl bin sho op na in fes. "Nɔ bad".
  
  Drake bin shrug se: "Insay wan fayn wɔl." "Nɔ inklud fɔ tɔn manejmɛnt, aksilarayshɔn, shak atak. Ɛni ɔda tin we dɛn trowe pan wi de."
  
  "Dis tin gɛt inflatable?" Dahl bin luk rawnd, in finga dɛn bin ol di nyuklia bɔm tayt tayt wan.
  
  "If i apin, a nɔ no usay." Drake bin luk in wach.
  
  Twɛlv minit te di bɔm bɔn.
  
  "Bi rɛdi".
  
  "Lɛk dis ɔltɛm."
  
  "A bet se yu nɔ bin de ɛkspɛkt fɔ de du dis we yu wek tide."
  
  "Wetin? Fɔ drɔp nyuklia bɔm na di Atlantik Oshɔn fɔ sev Nyu Yɔk? Ɔ tɔk to yu fes to fes we yu de na Marin ɛlikopta?"
  
  "Wɛl, ɔl tu."
  
  "Di fɔs pat kam na mi maynd."
  
  Drake shek in ed, i nɔ bin ebul fɔ ayd in smayl. "Fɔ tru, i bin apin. Yu na Thorsten Dahl, di big hiro."
  
  Di Swidan man lɔs in grip pan di nyuklia bɔm fɔ jɔs wan sɛkɔn fɔ put in an pan Drake in sholda. "Ɛn yu na Drake, Matt Drake, di pɔsin we bisin bɔt mi pas ɔlman we a dɔn ɛva no. I nɔ mata aw yu de tray tranga wan fɔ ayd am."
  
  "Yu rɛdi fɔ drɔp dis nyuklia bɔm?"
  
  "Fɔ tru, na so i bi, yu idiot we kɔmɔt na di Nɔt."
  
  Drake fos di ɛlikopta fɔ dayv, in nos fɔs insay di grey swel. Dahl swing di bak domɔt opin, i tɔn rawnd fɔ gɛt bɛtɛ pozishɔn. Wan strim ɔf briz bin rɔsh tru di Supa Kobra. Drake tayt in grip pan di kɔntrol lev ɛn pres di pedal dɛn, ɛn kɔntinyu fɔ fɔdɔm kwik kwik wan. Dahl bin muf di nyuklia bɔm fɔ di las tɛm. Di wef dɛn bin de rayz, kɔlchɔ ɛn sɛn chaotic splashes to dɛn, flash wit wayt fom, we ful-ɔp wit dayamɔn spakles fɔ san layt. Tensing evri muscle, Drake fainali pul imsef op op had, strait in halo en ton in ed fo wach Dal trowe di metal-kes wepan of ultimate destruction out di doa.
  
  I bin fɔdɔm insay di wef, na bɔm we de spin we bin de go insay di wata izi wan bikɔs ɔf di lɔw ayt we dɛn bin de fri am, we na ɔda we we shɔ fɔ mek shɔ se di sɛns we nɔ de chenj di tin dɛn we dɛn de yuz nɔ de ambɔg am. Drake pul dɛn wantɛm wantɛm fɔ kɔmɔt nia di kɔlishin, i rayd di wef dɛn so dɔŋ dat dɛn pas in skid, i nɔ west in tɛm fɔ go ɔp ɛn gi di ɛlikopta smɔl ples fɔ fɔdɔm if disasta apin.
  
  Dahl bin chɛk in yon wach.
  
  Tu minit.
  
  "Put yu leg dɔŋ."
  
  Drake klos to ripit se im no rili de draiv di moto, bot insted fos fo get di bird as fast as e fit, bi sabi se di Swede jos de tek di preshos off. Naw ɔltin kam dɔŋ to sɛkɔn dɛn-di tɛm bifo di nyuklia bɔm, di mayl dɛn we dɛn pul dɛn frɔm di rayus we di bɔm bin bɔn, di lɔng we dɛn layf.
  
  Dahl bin tɔk se: "Etin sɛkɔn.
  
  Drake bin rɛdi fɔ go na ɛlfaya. "I bin fayn, mate."
  
  Tɛn... nayn...
  
  "Wi go si yu jisnɔ, Jɔki."
  
  Siks... fayv... 4...
  
  "Nɔto if a si yu stupid-"
  
  Ziro.
  
  
  CHAPTER FƆTI SƐVƐN
  
  
  Drake ɛn Dahl nɔ bin si natin bɔt di fɔs tin we bin bɔn ɔnda wata, bɔt di big big wɔl we bin de kɔmɔt na di si we bin de biɛn dɛn bin du fɔ mek dɛn at flay. Wan likwid mɔs klawd we de go ɔp bɔku bɔku fit na di ays, we de ɛklip ɔl ɔda tin dɛn, we de rɔsh go na di atmosfɛs lɛk se i de tray fɔ drawn di san insɛf. Wan dome we gɛt sprɛy bin rayz, wan prɛkursɔ fɔ shɔk wev, wan sfɛri klawd, ay sɔfayz wev ɛn wan bays wev we go rayz to ayt we pas fayv ɔndrɛd mita.
  
  Di blast wef nɔ bin ebul fɔ stɔp, na bin wan pawa we mɔtalman mek fɔ di nature, ɛnajiful dɛkɔmpɔzishɔn. I hit di bak pat pan di ɛlikopta lɛk hama blo, we mek Drake fil se na wan wikɛd jayant in an de push am. Klosap wantɛm wantɛm, di ɛlikopta dayv, grap, dɔn i tɔn to di sayd. Drake in ed bin nak di mɛtal. Dahl bin de tay lɛk rag dɔl we wan bad bad dɔg de trowe rawnd.
  
  Di ɛlikopta bin shek ɛn rɔl, i bin shek bay wan bɔm we nɔ gɛt ɛnd, we na wan wef we gɛt pawa. I bin de spin bak ɛn bak, in prɔpala dɛn bin de slo, in bɔdi bin de shek shek. Biɛn am, wan big kɔtin we gɛt wata bin kɔntinyu fɔ go ɔp, ɛn wan big big pawa bin de drɛb am. Drake bin tray tranga wan fɔ kɔntinyu fɔ no, i bin lɛf ɔl di kɔntrol we i bin gɛt pan in destiny ɛn jɔs tray fɔ ol am, fɔ de wach ɛn ful-ɔp.
  
  Taym nɔ bin de na di men tin igen, ɛn dɛn bin ebul fɔ il ɛn kik fɔ lɔng tɛm insay di blast wef, bɔt na we i swip pas ɛn dɛn si se dɛn de rayd in wef na in di tru tru tin dɛn we i gɛt fɔ di pawa we i de pwɛl bin kam klia.
  
  Di ɛlikopta, we bin lɛf smɔl fɔ lɛ i go ɔpsayd, bin rɔsh go na di Atlantik.
  
  Bikɔs Drake nɔ bin ebul fɔ kɔntrol insɛf, i bin rɛdi fɔ impak, bikɔs i bin no se ivin if dɛn sev frɔm di disasta, dɛn nɔ gɛt layf raf, dɛn nɔ gɛt layf jakit, ɛn dɛn nɔ gɛt op fɔ sev dɛn. Sɔntɛm we i bin de kip inof awareness fɔ hang on fɔ dia layf, i bin de wach as dɛn de plɔmp insay di si.
  
  
  CHAPTER FƆTI-ƐIT
  
  
  Alicia si Drake mek di kɔnekshɔn na in ed lɛk tri sɛkɔn afta am. Dahl insɛf sɛf. Di man dɛn bin slo, bɔt i nɔ go ɛva tɛl am. I bin bɛtɛ pasmak fɔ kip sɔm tin dɛn na say we dɛn dɔn kip. As di ɔda wan dɛn ɔndastand, ɛn Hayden tɔn to Moore ɛn in gɔvmɛnt kɔmpin dɛn fɔ advays, Alicia bin sɔprayz wit di fateful no se di lɔ bɔt sef distans go mek dɛn ɔl sɔfa bad bad wan insay di nɛks af awa. We Drake bin de wok fɔ kɔmanda di ɛlikopta, Alis tɔn in yay ɛn in atɛnshɔn ɔdasay.
  
  Di ɛlikopta go krash, i bin no dat, so di klia choice fɔ trak am wit ɔda bɔd nɔ bin mek sɛns. Bɔt if in ɛlikopta bin de flay tu ɔndrɛd mayl pan awa...
  
  Alicia tek Beau na sayd, ɛksplen in plan, dɔn i fɛn wan sojaman we introduks dɛn to wan U.S. Coast Guard ripɔt.
  
  "Wetin na yu ship we fast pas ɔl?"
  
  Bay di tɛm we Drake pul go, Alis bin dɔn de dɔŋ di dɛk ɛn i bin de jomp pan wan Difɛnda-klas kɔta we dɛn bin dɔn chenj kwik kwik wan, ɛn i bin de spid pas et mayl pan awa. As wan pan di wan dɛn we de wok na di bot we tan lɛk ship bin tɔk, dɛn bin mek sɔm chenj dɛn we go dɔn mek di bot in spid pas wan ɔndrɛd ɔ nɔ go dɔn mek i spid pas wan ɔndrɛd. We Alis bin tɛl dɛn wit jɔs sɔm shɔt wɔd dɛn wetin i want fɔ du, ɔl di man dɛn we bin de de bin insist fɔ de de ɛn ɛp dɛn.
  
  Afta sɔm minit, di Difɛns ala ala go, i kɔt di wef dɛn wit in rigid hul, ɛn tray fɔ lɔk di gap bitwin di bɔm we nɔ go ɛva apin ɛn di tɛm we dɛn kam.
  
  As Alicia tel dem, "Wi de go to nyuklia eksploshon, guys. Una ol una plam dɛn."
  
  Ɛn ilɛksɛf dɛn no ɔ dɛn nɔ no, di wan dɛn we de wok na di bot bin de push maksimal spid fɔ kɔmɔt na di bot. We di Difenda klas bot bin de rayd di wef dɛn ɛn chalenj dɛn, i bin gi ɔl wetin i gɛt. Alisia, we gɛt wayt knock ɛn wayt fes, bin ol di relin insay di salon, de wach tru di winda dɛn. GPS bin plot aw di ɛlikopta de go bay we i bin de rikodɔ in transpɔnda signal. Di wan dɛn we de wok na di ship bin de tink ɔltɛm bɔt di difrɛns we de bitwin di tɛm, ɛn dɛn bin de tɔk se dɛn dɔn lɔk di gap to twɛnti minit, dɔn to ettin minit.
  
  Sɛvintin.
  
  I stil tu lɔng. Alicia grap di rel ɛn flinch we Beau grap in sholda.
  
  I bin tɔk se: "I go wok." "Wi go sev dis de."
  
  Di bot bin rɔn fast as i ebul, i bin de rɔnata di ɛlikopta we bin de spid, dɛn ɔl tu bin de rɔnata di bɔm we bin de kam nia we nɔ bin dɔn apin yet, strenj wan. Di ɔrayzin na bin layn we bin de chenj ɔltɛm, ɛn i nɔ bin ɛva stret. Di tim bin de swet, dɛn bin de tray tranga wan, ɛn dɛn bin de go insay di dip tin dɛn we dɛn bin no. Di bot bin de go insay teritɔri we dɛn nɔ bin dɔn chata, di injin dɛn bin so pawaful dat i bin tan lɛk se dɛn de alayv.
  
  We di kapten tɔn to Alis, i bin dɔn ɔlrɛdi si wan spiral klawd na di ɔrayzin, nɔ tu fa, bɔt i fa fawe pas Drake ɛn Dahl dɛn ɛlikopta. Di Difenda we bin de aksɛlayt bin strek oba wan big splash wata, si di blast wev we bin de kam, i slap am ɛn brok tru, shek ɛvri bolt we bin ol in strɔkchɔ. Na di fa, dɛn bin de si wan big big ring we gɛt wayt wata, di tin we dɛn si bin tek ivin Alis in briz fɔ wan sɛkɔn.
  
  Bɔt na fɔ wan sɛkɔn nɔmɔ.
  
  "Muv," i blo, i no se Drake ɛn Dal naw klos fɔ krash insay wata we gɛt ɛnimi. "Muv, muf, muf!"
  
  
  * * *
  
  
  I tek ɔda tritɛn minit fɔ rich na di say we di aksidɛnt bin fɔdɔm. Alis bin rɛdi, i bin tay layf jakit na in bɔdi ɛn wan ɔda wan na in an. Bo bin de nia am wit pas af duzin kru mɛmba dɛn, we bin de skana di wata wit in yay. Di fɔs dɔti we dɛn fɛn na wan pat we de flɔt pan wan prɔpala bled, di sɛkɔn wan na wan ful-lɛng skid. Afta dis, dɛn pat dɛn we nɔ bin de sink bin de apia mɔ ɛn mɔ, ɛn dɛn bin de pas insay wan grup.
  
  Bɔt nɔto Drake ɛn Dahl.
  
  Alis bin de luk di wef dɛn, i bin tinap na di brayt san bɔt i bin de liv na di ɛl we dak pas ɔl. If fate disayd se dɛn tu hiro ya go ebul fɔ sev Nyu Yɔk ɛn sev frɔm di bɔm, na fɔ lɔs na di Atlantik, i nɔ bin shɔ se i go ebul fɔ handle am. Minit dɛn bin pas. Di ship we bin pwɛl bin de flɔt pas. Nɔbɔdi nɔ tɔk wan wɔd ɔ muf wan inch. Dɛn go de te nɛt if nid de.
  
  Di redio bin de krak krak ɔltɛm. Hayden in vɔys we i de aks kwɛstyɔn. Dɔn Moore ɛn Smith de na di ɔda layn. Ivin Kensi bin tɔk. Sɔm tɛm dɛn bin de pas sloslo wit trɔbul ɛn fred we bin de gro. Di lɔng dis bin de go...
  
  Beau bin tinap na in tip fut, i notis sɔntin de rayz ɔp di sayd we di wef de. I bin pɔynt dis ɛn tɔk di kwɛstyɔn in vɔys. Dɔn Alis si am bak, wan strenj blak mas de muf sloslo.
  
  "If na di Kraken," i bin basically wispa, witout ivin rialize wetin i se. "A de kɔmɔt na ya."
  
  Di kapten bin de stiar di bot na da say de, ɛn i bin ɛp di fɔm fɔ pe atɛnshɔn. I tek sɔm minit ɛn drɛf smɔl, bɔt we Alis swɛt, i si se na tu bɔdi, dɛn tay togɛda fɔ mek dɛn nɔ blɔk, ɛn tay am na di payɔnia in sit we stil de flɔt. Di fɛt bitwin fɔ step pan di wata ɛn dayv bin tan lɛk se i de ledɔm to di las wan, so Alis bin ɛnkɔrej di Protɛkta fɔ rɔsh.
  
  Ɛn i jomp oba di wata.
  
  We i bin de swim ɔltɛm, i ol di mas we bin de bounce ɛn rɔk am, ɛn tray fɔ mek sɛns to am. Sɔmbɔdi in fes tɔn.
  
  "Dal we de tɔk bɔt am. Yu de du wɛl? Wea Drake dey?
  
  "Fɔ ol mi kottɛyl dɛn. As ɔltɛm."
  
  As di kɔrɛnt de tɔn Dahl rawnd insay di wata, dɛn bigin fɔ si wan sɛkɔn fes, we i ledɔm pan di bak pat pan di ɔda wan in jakit.
  
  "Wɛl, una tu de damn kɔmfyut togɛda," Alicia fake-protested. "No wɔnda yu nɔ kɔl fɔ ɛp. Wi go gi yu ɔda tɛn minit ɔ so?"
  
  Drake in an we bin de shek shek bin rayz frɔm di wata. "Nɔto ivin in wan. I tan lɛk to mi se a dɔn swɛla af pan di si we gɛt blɔd."
  
  "Ɛn a tink se wi go go dɔŋ," Dahl blo, sɔm tɛm bifo di payɔnia in sit slid bak ɛn in ed lɔs ɔnda di wata.
  
  Di Kost Gad kata kam klos as i dea. "Evritin de okay wit dem?" vɔys dɛn bin de ala.
  
  Alis bin de wɛf in wɛf. "Evritin de okay wit dem." Di bastard dɛn jɔs de ful-ɔp."
  
  Den Drake tu slip anda di wata.
  
  Alis bin de luk am wit ɔl in yay se: "Mmm." "Infakt..."
  
  
  CHAPTER FƆTI NAIN
  
  
  Afta dat, di wɔl bin ajɔst, dɛn bin sɔprayz fɔ si di bad bad tin dɛn we apin, bɔt, i sɔri fɔ no se, dɛn bin yus to am bak. As Amɛrika bin tɔk ditil bak insay di 1960 dɛm, i bin jɔs tek tɛm bifo sɔm tɛroris dɛn bɔn nyuklia bɔm na wan pan di big siti dɛm na di wɔl. Dɛn ivin mek wan dɔkyumɛnt ɛn wan ansa to am - nashɔnal rispɔns sɛnɛriɔ nɔmba wan.
  
  If wan grup we wund, brus, pen ɛn kɔmplen mɔ bin gɛda fɔ tɔk bɔt di bad tin dɛn we go apin ɛn fɔ glos pan di tin dɛn we Nyu Yɔk nɔ bin ebul fɔ du, dɛn nɔ bin fɔ ɛva gri wit am. Bɔt dis tim, SPIR ɛn sɔm ɔda wan dɛn, na di Prɛsidɛnt, di Dayrɛktɔ fɔ Ɔmland Sikyuriti ɛn di Mayɔ fɔ Nyu Yɔk bin kɔntakt dɛn.
  
  Alis bin de go kɔmplen bɔt am ɔltɛm. "Ɛn ɔl wetin a bin rili want na fɔ kɔl Lɔrɛns."
  
  "Fishbɔn?" Drake bin aks.
  
  "Nɔ bi sili." Na tru se Jɛnifer."
  
  "I go ebul fɔ tif yu frɔm mi?"
  
  Alis bin laf. "Insay wan blink ɔf wan yay."
  
  "Wɛl, i kin fayn ɔltɛm fɔ no udat in sayd yu de."
  
  "If yu want, a kin rayt yu wan list fɔ di tɔp kɔntɛnda dɛn."
  
  Drake wev in an, stil de tray fɔ wɛl frɔm di kis we dɛn bin sheb. Dis bin apin rayt afta wan mɔnt we i bin strɛs bad bad wan, we dɛn bin de sɛlibret layf, bɔt i bin mek i fil bad, ol filin dɛn we i bin tink se dɔn day fɔ lɔng tɛm. As tins de rait nau, plenti oda tins de fo tink abaut - Mai and Bo chif fo dem.
  
  Bɔt layf nɔ bin slo jɔs fɔ yu, i bin de tink. Pan ɔl we bɔku pipul dɛn bin de ɛkspɛkt dis, ɛn fayn fayn chans dɛn mɔst bin kam wan tɛm nɔmɔ. Fɔ mis dɛn kin min fɔ rigrɛt fɔ ɔl yu layf, fɔ nɔ ɛva no. Chans we yu mis nɔto chans we yu mis.
  
  I bɛtɛ fɔ tray ɛn fel pas fɔ nɔ ɛva tray atɔl.
  
  Alis bin kɔmpleks lɛk wan solar sistem, bɔt ivin in bin ebul fɔ waka na di bot. I bin ɔf in tinkin fɔ smɔl tɛm, i bin stil wik pan in bɔdi ɛn maynd bikɔs ɔf ɔl di strɛs we i bin gɛt dis de ɛn, fɔ tru, di las wik dɛn. In padi dɛn bin sidɔm rawnd am, ɛn dɛn bin de ɛnjɔy fɔ it na wan pan di bɛst Itali rɛstɔrant dɛn na Nyu Yɔk. Ejen Moore bin rɛnt di wan ol ples pan Ɔmland in spɛns, as token fɔ tɛl di tim tɛnki, ɛn lɔk dɛn insay.
  
  I bin tɔk se: "Ɛnitin we apin." "A nɔ want mek una pipul dɛn rɔsh fɔ mek dis nɔ apin."
  
  Drake bin gladi fɔ am.
  
  Ɛn di tim bin gladi fɔ di fayn fayn it dɛn, di rilaks atmospɛs ɛn di lɔng briŋ afta bɔku strɛs. Di sidɔm ples dɛn bin fayn, di rum bin wam, ɛn di wan dɛn we de wok de nɔ bin rili notis. Dahl bin wɛr wayt shit ɛn blak pant, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake nɔ no am, we i bin dɔn yus fɔ si am we i wɛr kɔmbat gia. Bɔt afta dat, i bin drɛs di sem we, ɛn i bin chenj di trayz wit Livay in jins we dɛn kin abop pan.
  
  Dahl bin tɔk se: "I nɔ tan lɛk Bond.
  
  "Mi nɔto Jems Bond."
  
  "Dɔn stɔp fɔ tink pasmak ɛn tray fɔ tan lɛk se yu gɛt mɔ sɛns ɛvri tɛm we Alis de waka pas. I dɔn no se yu jɔs na Yorkshire dv-"
  
  "A tink se na tɛm fɔ mek yu go vaykashun, mate. If yu nɔ ebul fɔ disayd usay fɔ go, a go gladi fɔ invayt yu nɛks wik." I es in fist ɔp.
  
  "Ɛn na dis na mi tɛnki fɔ we a sev yu layf."
  
  "A nɔ mɛmba dis. Ɛn if a nɔ mɛmba am, dat min se i nɔ ɛva apin."
  
  "I rili fiba we yu bin de gro ɔp."
  
  Bo ɛn May bin sidɔm nia dɛnsɛf, di Frɛnchman bin de ɛnjɔy in it ɛn tɔk we dɛn tɔk to; di Japan uman bin luk aut of ples, kech bitwin tu wold. Drake bin de wɔnda wetin i rili want ɛn usay in tru tru ples de. Sɔntɛnde i si faya insay am we ɛnkɔrej am fɔ fɛt fɔ am, na ɔda tɛm dɛn - dawt we fos am fɔ sɛt mɔt, i de go insay insɛf. Na tru se dɛn 4 nɔ bin ebul fɔ sɔlv ɛnitin insay wan de, bɔt i si sɔntin de kam nia, we mek di ɔrayzin we de bifo am klawd.
  
  I rili fiba di nyuklia eksplɔshɔn we i si yestede.
  
  Smit ɛn Lɔrin bin dɔn bi wan naw. Sɔntɛm na di kis we Drake ɛn Alicia bin kis dɛn, ɔ sɔntɛm dɛn bin brus wit annihilation. Ilɛk aw i bi, dɛn nɔ bin west ɔda de fɔ tink bɔt am. Hayden ɛn Kinimaka bin sidɔm togɛda, ɛn Drake bin de wɔnda if i si sɔntin we pas di mita we de bitwin dɛn, sɔntin we gɛt mɔ minin. I bin gɛt fɔ du wit bɔdi langwej pas ɛni ɔda tin, bɔt i bin taya na in maynd da tɛm de ɛn i bin de chalk am te i taya.
  
  I es in glas ɔp ɛn se: "Tu tumara tumara bambay, ɛn to di nɛks fɛt."
  
  Dɛn bin dɔn dray di drink dɛn ɛn dɛn kɔntinyu fɔ it. Na afta dɛn dɔn it di men it ɛn bɔku pan dɛn bin de ledɔm bak na dɛn chia, dip insay satisfay slip, na in Kenzi disayd fɔ tɔk to di wan ol grup.
  
  "Wetin bad wit mi?" - i aks. "Yu tink se di tin we go apin to mi nɔ shɔ so?"
  
  Hayden shift, di mantle of lidaship envelope am bak. "Wɛl, a go ɔnɛs wit yu, we a shɔ se yu go gladi fɔ. Natin nɔ de we a go lɛk pas fɔ mek yu nɔ kɔmɔt na jel sɛl, Kensi, bɔt a fɔ se-a nɔ ebul imajin se dat go apin."
  
  "A kin kɔmɔt de."
  
  Hayden bin gri se: "A nɔ bin ebul fɔ stɔp yu. "Ɛn a nɔ go want fɔ du dat. Bɔt di kraym dɛn we yu du na di Midul Is," i mek wan kray kray, "fɔ se, bɔku pawaful pipul dɛn dɔn mek bɔku pawaful pipul dɛn vɛks." Sɔm pan dɛn na Amɛrika pipul dɛn."
  
  "I go mɔs bi se na di sem man ɛn uman dɛn we a bay ɔda tin dɛn fɔ."
  
  "Gud pɔynt. Bɔt i nɔ bin ɛp ".
  
  "Den a go join yu tim. Start wit wan klin slet. Rɔn nia di blant gazɛl, we in nem na Thorsten Dahl. Mi na yu yon naw, Hayden, if yu gi mi chans fɔ wok pan mi dɛt."
  
  Di SPEAR tim lida bin blink kwik kwik wan as Kenzi in sinsi stetmɛnt bin kam pan am. Drake chok pan wata fɔ di sɛkɔn tɛm insay tu dez. "A nɔ ɛva tink bɔt Dal lɛk gazɛl. Ivin mɔ-"
  
  Di Swidan man bin wɔn am, ɛn i bin tan lɛk se i shem smɔl.
  
  Alisya bin tek tɛm wach di Izrɛlayt. "A nɔ shɔ se a want fɔ wok wit dis bitch."
  
  "O, a go bi gud to yu, Mayls. Kip yusɛf na yu fut finga dɛn. A kin tich yu aw fɔ trowe panch we rili at."
  
  Bo bin tɔk se: "A kin gɛt fɔ de wit yu bak fɔ naw." "Wit Tyler Webb in di briz ɛn Tomb Raider, no ɔda say nɔ de we a go ebul fɔ de."
  
  Drake bin grɔmbul se: "Tɛnki." "Wi go tink bɔt am ɛn sɛn wan rili shɔt lɛta fɔ ansa yu."
  
  Hayden bin tɛl am se: "Dɛn kin wɛlkɔm gud pipul dɛn ɔltɛm na dis tim." "As long as dem de ple wel wit di res of wi. A biliv se Beau go bi big addɛshɔn."
  
  Alis bin tɔk wit tink se: "Wɛl, mi fɔ wan no se i gɛt big bɛnifit." "Although a no sure se i go ple gud wit di tim."
  
  Sɔm bin laf, sɔm nɔ bin de laf. Di nɛt bin de waks ɛn i bin de stɔp, ɛn pan ɔl dat, di sojaman dɛn we bin sev Nyu Yɔk bin de mek dɛn nɔ gɛt bɛtɛ prɛshɔn wit gud kɔmpin ɛn bitwin gud stori dɛn. Di siti sɛf bin de sɛlibret wit dɛn, pan ɔl we bɔku pan di pipul dɛn we bin de de nɔ bin ɛva no wetin mek. Wan filin fɔ karnaval bin de ɔlsay na di ays. Insay daknɛs ɛn afta dat we di san kɔmɔt, layf bin kɔntinyu.
  
  As di nyu de bigin, di tim go dɛn difrɛn we dɛn, dɛn go bak na dɛn ɔtel rum dɛn ɛn gri fɔ mit na aftanun.
  
  "Rɛdi fɔ fɛt ɔda tɛm?" Dahl yawn to Drake as dɛn de waka aut insay di fresh, nyu mɔnin.
  
  "Neks to yu?" Drake bin tink fɔ mek i laf di Swidan man ɛn afta dat i mɛmba ɔl wetin dɛn bin dɔn go tru. Nɔto jɔs tide, bɔt frɔm di de we dɛn mit.
  
  I bin tɔk se: "Ɔltɛm."
  
  
  DƆN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Devid Lidbit
  Odin in Bɔn dɛn
  
  
  DE BIƐN SƆNTIN
  
  
  A go lɛk fɔ gi dis buk to mi gyal pikin, .
  
  Kira, 1999.
  
  prɔmis fɔ kip am
  
  ɛn bɔku ɔda mayl dɛn bifo...
  
  Ɛn to ɔlman we dɔn ɛva sɔpɔt mi pan mi raytin.
  
  
  Pat 1
  A nɔ bin ɛva want fɔ bigin wɔ...
  
  
  WAN
  
  
  
  YƆK, Ingland
  
  
  Di daknɛs bin bɔm.
  
  "Dis na am". Matt Drake glan pan di viewfinder ɛn tray fɔ ignore di spɛktakl ɛn kapchɔ di pikchɔ as di ɔtlandish dres mɔdel de stalk dɔŋ di katwɔk to am.
  
  Nɔto tin we izi fɔ du. Bɔt i bin sabi du in wok, ɔ at ɔl i bin de tray fɔ bi pɔsin we sabi du in wok. Nɔbɔdi nɔ ɛva se di chenj frɔm SAS sojaman to sivilian go izi, ɛn i bin dɔn strɛs fɔ di pas sɛvin ia, bɔt i bin tan lɛk se di foto strikt di rayt kɔd insay am.
  
  Ɛspɛshali tide na nɛt. Di fɔs mɔdel bin de wɛf ɛn smayl smɔl wit prawd, dɔn i waka go fayn fayn wan we i yɛri myuzik ɛn ala ala. Drake kɔntinyu fɔ klik di kamɛra we Bɛn, we ol twɛnti ia, bigin fɔ ala na in yes.
  
  "Di program se na Milla Yankovic. A tink se a dɔn yɛri bɔt am! A kot: 'chik dizayna mɔdel Freya'. Wow, na Brijit Ɔl dat? I at fɔ no ɔnda ɔl da Vayking gia de."
  
  Drake nɔ bin tek di kɔmɛnt ɛn kɔntinyu fɔ ple in gem, sɔm pat pan am na bikɔs i nɔ bin shɔ se in yɔŋ padi de pul in string, so fɔ se. I bin tek pikchɔ dɛn we de sho klia wan aw di pusi de waka ɛn di layt we bin de skata we di krawd bin de ple. Di mɔdel dɛn bin drɛs wit Vayking kɔstɔm, kɔmplit wit sɔd ɛn shild, ɛlmɛt ɛn ɔn - retro kɔstɔm dɛn we di wɔl-rɛnowned disayna Ebɛl Frey disayn, we fɔ ɔna di ivintɛm kɔmplimɛnt di nyu sizin in fashɔn wit wan Skandinevian fɛt sus.
  
  Drake tɔn in atɛnshɔn to di ed fɔ di kat waka ɛn di tin we dɛn de sɛlibret tide - wan relik we dɛn jɔs dɔn fɛn, we dɛn kɔl "Shield of Odin" wit ambishɔs. Di nyu shild we dɛn dɔn fɛn, we bɔku pipul dɛn dɔn prez ɔlsay na di wɔl, dɛn dɔn ɔlrɛdi prez am as di big wan we dɛn dɔn fɛn na di Nɔs lay lay stori dɛn ɛn fɔ tru, i bigin fɔ lɔng tɛm bifo di Vayking istri bigin.
  
  Di masta sabi bukman dɛn bin tɔk se i strenj.
  
  Di sikrit we bin apin afta dat bin big ɛn i bin mek pipul dɛn want fɔ no mɔ ɛn i bin mek di wan ol wɔl pe atɛnshɔn to am. Di Shild in valyu bin jɔs go ɔp we sayɛnsman dɛn jɔyn di pɔblik sɛrks afta dɛn dɔn fɛn wan tin we nɔ klas insay in kɔmpozishɔn.
  
  Nerds we angri fɔ dɛn fayvtin minit fame, di sinikal sayd fɔ in pɔsin bin tɔk. I shek am kɔmɔt. I nɔ mata aw i fɛt am, di sinis we bin dɔn bi pat pan am we i in man dɔn day, bin de blo lɛk pɔyzin ros ɛnitɛm we i lɛf in gad dɔŋ.
  
  Ben pul Drake in an, wantɛm wantɛm i tɔn in atis kɔmpozishɔn to shot fɔ di ful mun.
  
  "Oops". I bin laf. "Sɔri, Mat. I rili te. Apat frɔm di myuzik... na krap. Dɛn kin haya mi band fɔ sɔm ɔndrɛd pawn. Yu biliv se Jɔk bin ebul fɔ gɛt in an pan sɔntin we wɔndaful lɛk dis?"
  
  Drake bin de wev in kamɛra na di ays. "Ɔnɛs wan? Nɔ." I bin sabi di Siti ɔf Jɔk Kaɔnsil wit dɛn kɔrɔpt aidia dɛn. Di tumara bambay dɔn pas, na so dɛn se. "Bɔt luk, Jɔk de pe yu landlɔd sɔm quid fɔ tek foto fɔ mɔdel dɛn, nɔto di skay na nɛt insay Sɛptɛmba. En yu band na krap. So, kol yusɛf."
  
  Ben bin rol in yay. "Shit yu de du am? Di Wall of Slip de ivin tink bɔt uh... bɔku bɔku prɔpɔzal dɛn naw, mi padi."
  
  "Jɔs fɔ tray fɔ pe atɛnshɔn pan gud mɔdel dɛn." Drake bin rili de pe atɛnshɔn pan di Shild, we di layt dɛn we di pusi bin de waka bin de shayn. I bin gɛt tu sɛklɔ dɛn, di wan we de insay bin kɔba wit tin dɛn we tan lɛk animal imej dɛn we dɛn bin dɔn yuz trade trade, ɛn di wan we de na do na animal dɛn we dɛn miks.
  
  I bin tink se i rili mistik. Gret fɔ frut ɛn nɛt we dɔn mɛn.
  
  "Kyu," i wispa as wan mɔdel de waka pas, ɛn i kech di difrɛns bitwin yɔŋ ɛn ej pan dijital fim.
  
  Dɛn bin instɔl di kat rɔn kwik kwik wan nia di fambul Jorvik Senta na Jɔk - we na wan Vayking istri myusiɔm - afta di Swedish Miusiɔm fɔ Nashɔnal Antikyuti bin gi shɔt lɔn fɔ di fɔs pat pan Sɛptɛmba. Di impɔtant tin we di ivent bin gɛt bin gro bɔku bɔku wan we di supasta disayna Ebɛl Frey bin se i go spɔnj wan ivent fɔ waka wit kat fɔ sɛlibret di opin we dɛn opin di ɛgzibishin.
  
  Wan ɔda mɔdel bin de waka na di mekshift tayl dɛn wit di we aw pusi de luk fɔ in bol we gɛt krim we i kin gɛt na nɛt. Yu idiot, sinis dɔn rayz bak. Dis na di fukin paradaym of wan sta we bin destined to apia fo fiuja rialiti TV "celebrity" program and dem twit am abaut fo twita and Facebook by wan milian bia-drinking, ten-a-de smoking idiots.
  
  Drake bin blink in yay. I bin stil bi sɔmbɔdi in gyal pikin...
  
  Di spɔtlayt dɛn bin de rɔta ɛn strek akɔdin to di skay na nɛt. Di brayt layt bin de kɔmɔt frɔm di stoa to di ɔda wan, ɛn i bin de pwɛl wetin smɔl atis aura we Drake bin dɔn ebul fɔ mek. Di dans myuzik we Kaskada bin de du we bin de ambɔg in yes bin de ambɔg in yes. Masta, i bin de tink. Insay Bɔsnia di filin dɛn bin izi pas dis.
  
  Di krawd bin de bɔku. Pan ɔl we i bin de wok, i tek smɔl tɛm fɔ luk di fes dɛn we bin de rawnd am. Man ɛn in wɛf ɛn famili dɛn. Strayt ɛn gay disayna dɛn we de op fɔ si dɛn aydɔl. Pipul dɛn we wɛr fayn fayn klos, we de ad to di karnaval atmosfɛs. I bin smayl. Fɔ tru, di we aw i bin want fɔ de wach nɔ bin de igen dɛn tɛm ya-di Ami in rɛdi fɔ fɛt bin dɔn pas-bɔt i bin stil fil sɔm pan di ol tin dɛn we i bin de fil. Insay wan twist sɛns, dɛn bin dɔn gɛt trɛnk frɔm we Alisin, in wɛf, bin dɔn day tu ia bifo afta i lɛf am, i vɛks, in at brok, i bin de tɔk se sɔntɛm i bin dɔn kɔmɔt na di SAS, bɔt di SAS nɔ bin ɛva go lɛf am. Wetin di ɛl dat bin ivin min?
  
  Taym nɔ jɔs tɔch di pen.
  
  Wetin mek i bin krash? Yu tink se na bad tin we dɛn bin de tink bɔt na di rod? Bad jɔjmɛnt? Kray wata na in yay? Bay wilful? Wan ansa we go ebul fɔ avɔyd am sote go; wan bad bad trut we i nɔ go ɛva no.
  
  Wan tin we dɛn bin dɔn du trade trade bin mek Drake kam bak to di tɛm we wi de naw. Somtin bin de mɛmba frɔm in ami tɛm - wan fa fa knock-knock, we dɛn dɔn fɔgɛt fɔ lɔng tɛm... naw ol mɛmori... knock....
  
  Drake shek off di fog en focus pan di kat wok sho. Tu mɔdel dɛn bin stej wan mɔk fɛt ɔnda Odin in shild: natin nɔ bin spɛktakular, na jɔs prɔmoshɔnal matirial. Di krawd bin de ala, tɛlivishɔn kamɛra dɛn bin de ala, ɛn Drake bin klik lɛk dervish.
  
  Ɛn afta dat, i mek in fes kray. I bin put di kamɛra dɔŋ. In sojaman maynd, we bin slo bɔt nɔ rɔtin, kech da fa fa nɔk de, nak bak, ɛn wɔnda wetin mek di ɛl tu ami ɛlikopta dɛn bin de kam nia di say we di aksidɛnt apin.
  
  I tek tɛm aks di wangren kwɛstyɔn we kam na yu maynd se: "Bɛn, we yu bin de du yu risach, yu yɛri bɔt ɛni gɔst we yu nɔ bin de ɛkspɛkt dis nɛt?"
  
  "Eh. A nɔ bin tink se yu notis. Wel, dem bin de twit se Kate Moss fit mek apinans."
  
  "Ket Mɔs?"
  
  Tu ɛlikopta, na sawnd we wan yes we dɛn tren kin no we nɔ go mek mistek. Ɛn nɔto jɔs ɛlikopta dɛn. Dis na bin Apache atak ɛlikopta dɛn.
  
  Dɔn ɔl ɛlfaya brok.
  
  Di ɛlikopta dɛn bin de flay oba dɛn ed, mek wan sɛklɔ ɛn bigin fɔ flay wit wanwɔd. Di krawd bin gladi wit zil, ɛn dɛn bin de op fɔ sɔntin we spɛshal. Ɔl di yay ɛn kamɛra dɛn bin tɔn to di skay na nɛt.
  
  Ben ala se, "Wow..." Bɔt afta dat, in mobayl fon ring. In mama ɛn papa ɛn in sista bin de kɔl ɔltɛm, ɛn in, we na famili man we gɛt gold at, bin de ansa ɔltɛm.
  
  Drake yus fɔ shɔt famili brɛk. I tek tɛm luk di say dɛn we di ɛlikopta de, di mishɔl bay dɛn we ful-ɔp wit lod, di 30mm chen gɔn we i tan lɛk se i de ɔnda di fɔdɔm fiuzɛl fɔ di plen, ɛn asɛs di tin we de apin. Gini gini...
  
  Potential for complete chaos.Di krawd we bin gɛt zil bin pak insay wan smɔl skwea we gɛt shɔp dɛn we gɛt tri smɔl say dɛn fɔ kɔmɔt. Na wan choice nɔmɔ Ben ɛn in bin gɛt if... we... di stampede bigin.
  
  Hed stret fɔ wan kat waka.
  
  Witout wɔnin, dɔzɛn rop dɛn slid kɔmɔt na di sɛkɔn ɛlikopta, we Drake dɔn no naw se i fɔ bi Apache haybrid: wan mashin we dɛn dɔn chenj fɔ tek bɔku bɔku kru mɛmba dɛn.
  
  Man dɛn we wɛr mask bin de kam dɔŋ di row dɛn we bin de shek shek, ɛn dɛn bin de lɔs biɛn di pusi in waka. Drake notis di gɔn dɛn we dɛn tay na dɛn chɛst as wan wari silɛns bigin fɔ spre tru di krawd. Di las vɔys dɛn na bin pikin dɛn vɔys we de aks wetin mek, bɔt i nɔ tu te, ivin dɛn day.
  
  Dɔn di lida Apache bin faya wan Ɛlfaya mishɔl pan wan pan di ɛmti magazin dɛn. Wan sawnd we de his, lɛk wan milyɔn galɔn stim we de rɔnawe, dɔn wan ala ala lɛk tu dainosaur dɛn we de mit. Faya, glas ɛn brik fragmɛnt dɛn bin skata ay ay wan ɔlsay na di eria.
  
  Ben bin drɔp in mobayl fon bikɔs i bin sɔprayz ɛn rɔn afta am. Drake yɛri di skream dɛn de rayz lɛk taydal wev ɛn fil se mob instinct tek ova di krawd. I nɔ tink fɔ wan sɛkɔn, i ol Bɛn ɛn trowe am oba di relin, dɔn i jomp oba insɛf. Dɛn land nia di pusi in rod.
  
  Di sawnd fɔ wan Apache chen gɔn bin de ring, dip ɛn kil, in shot dɛn bin de flay oba di krawd bɔt stil de mek pipul dɛn fred klin.
  
  "Bɛn! Stay klos to mi." Drake bin rɔn rawnd di bɔt ɔf di kat trak. Bɔku mɔdel dɛn bin ledɔm fɔ ɛp. Drake grap na in fut ɛn luk bak pan di sitin mas fɔ pipul dɛn we de rɔn wit panik to di ɛkzit dɛn. Dɔzin pipul dɛn bin klaym di katwɔk, ɛn di mɔdel dɛn ɛn di wan dɛn we de wok de bin ɛp dɛn. Di kray we dɛn bin de kray we dɛn bin de fred bin de pas na di ays, ɛn dis bin mek pipul dɛn fred. Di faya bin mek di daknɛs shayn, ɛn di ebi ebi klat we di ɛlikopta rɔta dɛn bin de mek bin drɔnk bɔku pan di nɔys.
  
  Di chen gɔn ring bak, ɛn sɛn ebi ebi lid na di ays wit wan bad bad sawnd we nɔbɔdi nɔ fɔ ɛva yɛri ɛnisay.
  
  Drake bin tɔn to am. Di mɔdel dɛn bin de fred biɛn am. Odin in shild bin de bifo am. Bikɔs i obe wan tin we i bin want fɔ du, i bin de pan denja fɔ tek sɔm foto dɛn jɔs di tɛm we sojaman dɛn we wɛr jakit we nɔ de mek bulɛt kɔmɔt biɛn di ples. Di fɔs tin we Drake bin wɔri bɔt na fɔ posishun insɛf bitwin Bɛn, di mɔdel dɛn, ɛn di sojaman dɛn, bɔt i bin kɔntinyu fɔ klik, i bin de smɔl in viufaynda....
  
  Wit in ɔda an i push in yɔŋ tɛnant fɔ go fa fawe.
  
  "Eh!"
  
  Wan pan di sojaman dɛn bin de luk am ɛn wev in mashin gɔn fɔ trɛtin am. Drake bin stɔp wan filin we i nɔ bin biliv. Dis kayn tin nɔ bin apin na Jɔk, na dis wɔl. Jɔk na bin ples fɔ turis dɛn, pipul dɛn we lɛk ayskrim ɛn pipul dɛn we de travul fɔ wan de na Amɛrika. Na layɔn we dɛn nɔ bin ɛva alaw fɔ ala, ivin we Rom bin de rul. Bɔt i bin sef, ɛn i bin mek sɛns. Dis na di ples we Drake bin pik fɔ rɔnawe pan di damn SAS insay di fɔs ples.
  
  Fɔ de wit mi wɛf. Fɔ avɔyd... krap!
  
  Di sojaman apia na in fes wantɛm wantɛm. "Gi mi dat!" i ala wit wan Jaman aksɛn. "Gi mi am!"
  
  Di sojaman rɔsh go na di kamɛra. Drake slash in fɔs an ɛn twist in mashin gɔn. Di sojaman in fes bin shayn wit sɔprayz. Drake kwayɛt wan gi di kamɛra to Bɛn fɔ mek ɛni edman we de wok na Nyu Yɔk proud. A yɛri i de rɔn go kwik kwik wan.
  
  Drake pɔynt di mashin gɔn na grɔn as tri ɔda sojaman dɛn de go bifo to am.
  
  Wan pan di sojaman dɛn es in wɛpɔn ɔp ɛn tɔk se: "Yu!" Drake bin lɔk in yay af-af, bɔt afta dat i yɛri wan kray we de ala lawd wan.
  
  "Wet! Minimal lɔs dɛn, idiot. Yu rili want fɔ shot pɔsin wit kol blɔd na nashɔnal tɛlivishɔn?"
  
  Di nyu sojaman nɔd to Drake. "Gi mi di kamɛra." Wan les nos kwaliti bin de to in Jaman aksɛn.
  
  Drake bin tink bɔt wan plan B ɛn mek di gɔn krak krak na grɔn. "A nɔ gɛt dɛn".
  
  Di kɔmanda nɔd to di wan dɛn we de ɔnda am. "Chek am fɔ no."
  
  "Ɔda pɔsin bin de de..." di fɔs sojaman es in gɔn, i luk lɛk se i kɔnfyus. "I... i kɔmɔt."
  
  Di kɔmanda step rayt insay Drake in fes. "Bad muv."
  
  Di barɛl bin de pres pan in fɔɛd. In vishɔn bin ful-ɔp wit Jamani pipul dɛn we vɛks ɛn spit we de flay. "Chek am ɔut!"
  
  We dɛn bin de luk fɔ am, i si di ɔganayz tif we dɛn ɔganayz fɔ tif Odin in Shild we wan man we jɔs kam we wɛr mask we wɛr wayt sus de lid. I wev in an sɔm kayn we fɔ sho ɛn skrach in ed, bɔt i nɔ tɔk natin. We dɛn dɔn ayd di Shild sef wan, di man wev di redio na di say we Drek de, ɛn i klia se i mek di kɔmanda in atɛnshɔn.
  
  Di kɔmanda put in redio na in yes, bɔt Drake nɔ pul in yay pan di man we wɛr wayt klos.
  
  "to Paris," di man se wit in lip nɔmɔ. "Tumara na siks oklɔk."
  
  Di SAS trenin, Drake bin tink, stil yusful.
  
  Di kɔmanda se, "Yɛs." Wans bak i fain insɛf na Drake in fes, de wev in kredit kad ɛn fotografa in ID. I drɔ les wan se: "Laki natkrak." "Di bɔs se di lɔs dɛn na minimal, na dat mek yu de alayv. "Bɔt," i wev Drake in walet, "wi gɛt yu adrɛs, ɛn if yu tɔn di bins," i ad, ɛn flash wan smayl kol pas wan polar bear in skrotum, "trɔbul go fɛn yu."
  
  
  TU
  
  
  
  YƆK, Ingland
  
  
  Leta, na os, Drake trit Ben wit decaf filta kɔfi ɛn jɔyn am fɔ wach di kɔvarej fɔ di tin dɛn we apin di nɛt.
  
  Dɛn bin tif Odin in Shild bikɔs di siti na Jɔk nɔ bin jɔs rɛdi fɔ dis kayn bad bad atak. Di rial mirekul na dat nɔbɔdi nɔ day. Dɛn bin fɛn di ɛlikopta dɛn we bin de bɔn mayl dɛn fa, dɛn bin dɔn lɛf dɛn usay tri aywe dɛn bin de kam togɛda, ɛn di wan dɛn we bin de insay dɛn nɔ bin de igen fɔ lɔng tɛm.
  
  "Ruin" up Frey"s show," Ben se, af siriɔs wan. "Di mɔdel dɛn dɔn ɔlrɛdi pak ɛn dɛn dɔn go."
  
  "Damn, a chenj di bedding tu. Wel, a shɔ se Frey, Prada ɛn Gucci go sev."
  
  "Di Wɔl fɔ Slip go ple tru ɔl dis."
  
  "Yu bigin fɔ ple di famili fim we dɛn kɔl Titanic bak?"
  
  "Dat de mɛmba mi-dɛn kɔt mi papa na midstrim."
  
  Drake bin ful-ɔp in mug. "Nɔ wɔri. I go kɔl bak insay lɛk tri minit so."
  
  "Yu de jok mi, Krɔsti?"
  
  Drake shek in ed ɛn laf. "Nɔ. Yu jos tu yong fo andastan."
  
  Ben bin dɔn de wit Drake fɔ lɛk nayn mɔnt so. Insay jɔs sɔm mɔnt, dɛn kɔmɔt na strenja to gud padi. Drake bin sɔbsidi Ben in rent fɔ chenj fɔ in no bɔt fɔtografi - di yɔŋ man bin de go fɔ gradyuet - ɛn Ben bin ɛp bay we i de sheb ɔltin.I na bin di kayn man we nɔ de ayd in filin, sɔntɛm na sayn fɔ se i nɔ du ɛnitin, bɔt bak i fayn fɔ admaya.
  
  Ben put in mug dɔŋ. "Gud nɛt, padi. A tink se a go go kɔl mi sista."
  
  "Nɛt".
  
  Di domɔt lɔk ɛn Drake bin de luk Sky News blank wan fɔ smɔl tɛm. We di imej fɔ Odin in shild apia, i go bak to di tɛm we i de naw.
  
  I tek di kamɛra we gi am in layf, stɔp di mɛmori kad na in poket, wit di intenshɔn fɔ rivyu di pikchɔ dɛn tumara, dɔn i go to di kɔmpyuta we de whirring. I chenj in maynd, i stɔp fɔ chɛk di domɔt ɛn winda dɛn tu tɛm. Dɛn bin de protɛkt dis os bad bad wan bɔku ia bifo dis tɛm we i bin stil de wok na di ami. I bin lɛk fɔ biliv di bɛsis gud fɔ ɛvri mɔtalman, bɔt di wɔ tich yu wan tin - nɔ ɛva abop pan ɛnitin blaynd wan. Ɔltɛm gɛt plan ɛn bak-ap opshɔn - Plan B.
  
  Sɛvin ia bin dɔn pas, ɛn naw i no se di we aw di sojaman de tink nɔ go ɛva lɛf am.
  
  Im Googled "Odin" and "Shield of Odin".Ausayd di haus, di briz de rose, de rosh kross di evs and de hawl laik invesment banka we im bonus de kap fo fo milian.I no tu te, im rialize se di Shield na big nyus.Na im bi wan big tin we dɛn fɛn, we na di big wan we dɛn dɔn fɛn insay Ayland in istri.Sɔm Indiana Jones tayp dɛn bin kɔmɔt na di rod we dɛn bin dɔn bit fɔ go fɛn wan ol ays strim.Afta sɔm dez, dɛn dig di Shild, bɔt afta dat, wan pan di big big volkeno dɛn na Ayland bigin fɔ rɔm, ɛn go fa fawe dɛn bin gɛt fɔ stɔp fɔ du di wok fɔ fɛn ɔltin.
  
  Drake bin tink bɔt di sem volkeno we bin jɔs dɔn sɛn klawd we gɛt ashis ɔlsay na Yurop, we bin de ambɔg di plen trafik ɛn pipul dɛn ɔlide.
  
  Drake bin drink in kɔfi ɛn lisin to di ala we di briz bin de ala. Di mantel klok bin slap midulnɛt. We i luk di bɔku bɔku tin dɛn we di Intanɛt de gi am, i tɛl am se Bɛn go mek sɛns pas aw i go ebul fɔ du am. Ben bin tan lɛk ɛni studɛnt - i bin ebul fɔ ɔndastand di mɛs we bin de apin kwik kwik wan wit tɛknɔlɔji. I bin rid se dɛn bin de drɛs Ɔdin in shild wit bɔku kɔmpleks dizayn dɛn, ɛn na pipul dɛn we sabi bɔt di sɛla bin stɔdi ɔl dɛn tin ya, ɛn J.R.R. Tolkien bin bays in wandering wizard Gandalf pan Odin.
  
  Random tin dɛn we dɛn kin du. Dɛn bin biliv se di simbul ɔ hayroglif dɛn we bin de rawnd di ɔdasay na di shild na wan ol we fɔ mek Odin in Kɔs:
  
  
  Ɛvin ɛn Ɛl na jɔs fɔ shɔt tɛm we pɔsin nɔ no natin, .
  
  Na di Immortal Soul we de le to Rayt ɔ Rong.
  
  
  No skript nɔ bin de fɔ ɛksplen di swɛ, bɔt ɔlman bin stil biliv se di swɛ na tru. At ɔl dɛn bin se na di Vayking dɛn mek dis, ɛn nɔto Ɔdin.
  
  Drake sidɔm bak na in chia ɛn rɔn tru di tin dɛn we apin na di nɛt.
  
  Wan tin bin kɔl am, bɔt di sem tɛm i mek i tink. Di man we wɛr wayt mɔt tɔk se: "to Paris, tumara na siks" If Drake go dɔŋ dis rod, i kin put Bɛn in layf pan denja, nɔto fɔ tɔk bɔt in yon.
  
  Wan sivilian nɔ bin fɔ dɔn ignore dis. Di sojaman go tink se dɛn dɔn ɔlrɛdi de pan denja, dɛn layf dɔn ɔlrɛdi de pan denja, ɛn ɛni infɔmeshɔn na gud infɔmeshɔn.
  
  I Googled: Wan + Paris.
  
  Wan bold ɛntri bin kech in yay.
  
  Dɛn bin sho Odin in ɔs we nem Sleipnir na di Louvre.
  
  Odin in ɔs?Dreke skrach di bak pat na in ed. Fo God, dis boi bin de lay klem fo som very material tins. Drake opin di Louvre hom pej. I bin tan lɛk se dɛn bin fɛn wan skapul we dɛn mek wit di lay lay ɔs we dɛn kɔl Odin bɔku ia bifo dis tɛm na di mawnten dɛn na Nɔwe. Mɔ stori dɛn bin kam afta dat. I nɔ tu te, di bɔku bɔku stori dɛn bɔt Ɔdin bin so kɛr Drake go so dat i bin lɛf smɔl fɔ fɔgɛt se na in rili na di Vayking Gɔd, na jɔs lay lay stori.
  
  Louvre na di wɔl? Drake bin chew am ɔp. I dɔn in kɔfi, i fil taya, ɛn i muf kɔmɔt nia di kɔmpyuta.
  
  Di nɛks tɛm i bin dɔn ɔlrɛdi slip.
  
  
  * * *
  
  
  I wek we i yɛri wan frog we de kray. In smɔl sɛnt. Sɔntɛm di ɛnimi bin de tink se alam ɔ dɔg go apia, bɔt i nɔ bin fɔ ɛva sɔprayz di smɔl grɔn ɔnamɛnt we sidɔm nia di wili bin, ɛn dɛn bin tren Drek fɔ bi pɔsin we de slip layt.
  
  I slip na di kɔmpyuta dɛsk wit in ed na in an; Naw i wek wantɛm wantɛm ɛn slip insay di dak kɔridɔ. Di bak domɔt bin de rɔtin. Di glas bin brok. Na sɔm sɛkɔn dɛn nɔmɔ bin dɔn pas frɔm we di frog kray.
  
  Dɛn bin de insay.
  
  Drake bɛn dɔŋ dɔŋ in yay lɛvɛl ɛn si tu man dɛn de kam insay, dɛn ol mashin gɔn dɛn fayn fayn wan, bɔt dɛn slop smɔl. Dɛn muvmɛnt dɛn bin klin, bɔt dɛn nɔ bin fayn.
  
  Nɔ prɔblɛm.
  
  Drake bin de wet na di shado, i bin de op se di ol sojaman we bin de insay am nɔ go mek i fil bad.
  
  Tu pipul dɛn kam insay, di advans grup. Dis sho se sɔmbɔdi no wetin dɛn de du. Drake in kɔmplit strateji fɔ dis sityueshɔn bin dɔn plan bɔku ia bifo, we di sojaman in maynd bin stil strɔng ɛn i bin de tray fɔ du sɔntin, ɛn i bin jɔs nɔ ɛva nid fɔ chenj am. Naw dɛn bin dɔn riorient am na in maynd. We di fɔs sojaman in mɔt kɔmɔt na di kichin, Drake grap am, yank am to am, dɔn i tɔn am bak. Na da sem tɛm de, i step to in ɛnimi ɛn spun rawnd, ifɛktiv wan snɛp di gɔn go ɛn dɔn biɛn di man.
  
  Di sɛkɔn sojaman bin sɔprayz. Na dat nɔmɔ i bin tek. Drake faya witout wan milisekɔnd stɔp, dɔn i tɔn ɛn shot di fɔs sojaman bifo di sɛkɔn wan fɔdɔm na in ni.
  
  Rɔn!, i bin de tink. Spid na bin ɔltin naw.
  
  I rɔn go ɔp di stej, ala Bɛn in nem, dɔn i faya wan bɔs mashin gɔn faya oba in sholda. I rich na di landin, ala bak, dɔn i rɔn go insay Bɛn in domɔt. I bin bɔs. Ben bin tinap wit in bɔksa shɔt, i ol mobayl fon, ɛn rayt tru tru tin dɛn we de mek i fred na in fes.
  
  Drake wink in yay se: "Nɔ wɔri." "Trɔst mi." Dis na mi ɔda wok."
  
  I fayn fɔ no se Bɛn nɔ bin de aks kwɛstyɔn. Drake bin kɔnsɛntret wit ɔl in pawa. I bin disable di os in fɔs ɔpgarɛt hatch ɛn afta dat i put sɛkɔn wan na da rum de. Afta dat, i mek di bedrum domɔt strɔng. I nɔ go stɔp ɛnimi we dɔn mekɔp in maynd, bɔt i go mɔs mek i slo.
  
  Na ɔl dis na pat pan di plan.
  
  I bolt di domɔt, mek shɔ se dɛn tay di timba dɛn we dɛn bil insay di freym we dɛn dɔn mek wit trɛnk, dɔn i put di lada dɔŋ na di ɔpgarɛt. Ben shot fɔs, Drake wan sɛkɔn afta. Di ples we bin de ɔp di mawnten bin big ɛn dɛn bin gɛt kapɛt. Ben jɔs tinap de, in mɔt agape. Big big kɔstɔm bukkɛs dɛn bin ful-ɔp di wan ol ples na di ist-wɛst wɔl, ɛn dɛn bin ful-ɔp wit CD ɛn ol kasɛt kes dɛn.
  
  "Na yu yon ɔl dis, Mat?"
  
  Drake nɔ bin ansa am. I waka go nia wan bɔku bɔku bɔks dɛn we ayd wan domɔt we ay fɔ kray pas; wan domɔt we de go na di ruf.
  
  Drake tɔn di bɔks oba pan di kap. Di bakpak we bin pak ful-ɔp, we i bin dɔn tay pan in sholda, bin fɔdɔm.
  
  "Klos?" Ben bin de wispa.
  
  I pat di bakpak. "A gɛt dɛn."
  
  We Bɛn luk blank, Drake kam fɔ no aw i bin de fred. I rialize se i dɔn tu izi fɔ tɔn bak to da SAS man de. "Klos. Mobayl fon dɛn. Mɔni. Paspɔt dɛn. I-pad we yu de yuz. Identifikeshɔn".
  
  No bin menshɔn di gɔn. Bulet dɛn we dɛn kin yuz. Nɛf...
  
  "Udat de du dis, Mat?"
  
  Wan krash bin de frɔm dɔŋ. Dɛn ɛnimi we dɛn nɔ no, nak na Bɛn in bedrum domɔt, sɔntɛm naw i kam fɔ no se dɛn nɔ tek Drayk smɔl.
  
  "Na taim fo go".
  
  Bɛn tɔn witout ɛni ɛksprɛshɔn ɛn kray kɔmɔt na di nɛt we di briz bin de blo. Drake duv afta am ɛn, we i tek wan las luk pan di wɔl dɛn we dɛn layn wit CD ɛn tep dɛn, i slam di domɔt.
  
  I bin ajɔst di ruf di bɛst we aw i ebul ɛn i nɔ bin mek pipul dɛn pe atɛnshɔn to am. Ɔnda di pretekst fɔ instɔl nyu gɔta, i put wan rod we wayd tri fut we de rɔn di wan ol lɔng pat na in ruf. Di prɔblɛm go de na in neba in say.
  
  Di briz bin de pul dɛn wit finga dɛn we nɔ bin gɛt peshɛnt as dɛn de krɔs di ruf we nɔ bin izi fɔ dɛn. Bɛn bin tek tɛm waka, in fut dɛn we nɔ gɛt natin bin de slip ɛn shek shek pan di kɔnkrit tayl dɛn. Drake ol in an tayt, i wish se dɛn gɛt tɛm fɔ fɛn in snik.
  
  Dɔn wan big big briz ala oba di chimini, i nak Bɛn skwea na in fes ɛn sɛn am fɔ stɔp oba di ed. Drake pul am wit pawa, i yɛri wan kray we i de kray fɔ pen, bɔt i nɔ lɛf in grip. Afta wan sɛkɔn, i bin kɔntrol in padi.
  
  I wispa se: "Nɔto fa." "Klosap de, padi."
  
  Drake bin si se Ben bin de fred bad bad wan. In yay bin dart bitwin di ɔpgarɛt domɔt ɛn di ed pat na di ruf, dɔn i bin de luk di gadin ɛn bak. Panik bin kɔntort in fes. I bin de blo kwik kwik wan; dɛn nɔ bin fɔ ɛva du am dis kayn we.
  
  Drake tif wan glans na di domɔt, gɛda in maynd ɛn tɔn in bak to am. If ɛnibɔdi bin dɔn pas, dɛn fɔ dɔn si am fɔs. I ol Bɛn in sholda ɛn mit in yay.
  
  "Bɛn, yu fɔ abop pan mi. Trust mi. A prɔmis se a go ɛp yu fɔ bia dis."
  
  Ben in yay bin fos ɛn i nɔd, i stil de fred bɔt i put in layf na Drake in an. I tɔn ɛn tek tɛm step fɔ go bifo. Drake notis se blɔd de drɔp frɔm in leg, de flɔ insay di ditch. Dɛn krɔs di neba in ruf, go dɔŋ insay in grin haus ɛn slid na grɔn. Ben slip ɛn fɔdɔm af-af, bɔt Drake bin de de fɔs ɛn kusɛn bɔku pan in fɔdɔm.
  
  Dɛn bin de na strɔng grɔn da tɛm de. Di layt bin de shayn na di nɛks rum, bɔt nɔbɔdi nɔ bin de rawnd. I go mɔs bi se dɛn yɛri mashin gɔn dɛn de faya. A op se di polis dɛn de na dɛn rod.
  
  Drake ɔg Bɛn tayt tayt wan ɛn se, "Fantastik tin. Kip di gud wok en a go geht yu nyu klaymin freym. Naw mek wi go."
  
  Na bin jok we bin de rɔn. Ɛnitɛm we dɛn nid pɔsin fɔ pik mi, Bɛn kin mek tɔk to Drek bɔt in ej, ɛn Drɛk kin provok Bɛn in yɔŋ tɛm. Rivalri we dɛn kin gɛt wit padi biznɛs.
  
  Ben bin snor. "Udat di ɛl de ɔp de?"
  
  Drake luk di ɔpgarɛt ɛn in sikrit domɔt. Nɔbɔdi nɔ pul ɛnitin kɔmɔt de yet.
  
  "Jaman dɛn".
  
  "Huh? Lɛk di Jaman brij we bin de oba di Riva Kwai insay Wɔl Wɔ Tu?"
  
  "A tink se na di Japan pipul dɛn. Ɛn nɔ, a nɔ tink se na ɛnitin lɛk di Jamani dɛn na WWII."
  
  Dɛn bin dɔn ɔlrɛdi de biɛn di neba in gadin. Dɛn duck tru di hed ɛn swɛt tru di dɛmi sɛkshɔn fɔ fɛns we Drake bin dɔn kɔnstrɔk di tɛm we dɛn bin de du wan pan di Swift sɛlibreshɔn dɛn we dɛn kin gɛt ɛvri ia.
  
  Wi kin go stret na wan strit we bɔku pipul dɛn kin pas.
  
  Dairekt opsait di taksi rank.
  
  Drake waka go to di motoka dɛn we bin de wet wit kil na in maynd. Di sɛns we i bin gɛt as sojaman bin sho insɛf bak. Lɛk Mickey Rourke, lɛk Kylie, lɛk Hawaii Five-O... I bin jɔs de slip, de wet fɔ di rayt tɛm fɔ mek in magnificent kam bak.
  
  I bin shɔ se di wangren we fɔ protɛkt dɛn tu na fɔ go to di bad man fɔs.
  
  
  TRI
  
  
  
  PARIS, FRANS, we de na di kɔntri
  
  
  Di flayt we go go na Charles De Gaulle bin land jɔs afta 9 oklɔk da de de. Drake ɛn Ben bin land wit natin pas bakpak ɛn sɔm tin dɛn frɔm di tin dɛn we bin de insay am fɔs. Dɛn bin wɛr nyu klos, nyu mobayl fon dɛn bin rɛdi. Di I-pad bin chaj. Most of di cash bin mis - dem bin spend am fo transpot. Dɛn bin trowe di wɛpɔn jɔs afta we Drake dɔn disayd wetin mek i want fɔ du am.
  
  We dɛn bin de flay, Drake bin mek Bɛn no bɔt ɔltin we na Jamani ɛn di Vayking dɛn ɛn i bin aks am fɔ ɛp fɔ du risach. Ben in kɔmɛnt we i bin de provok am na, "Bang bang, na mi digri dat."
  
  Drake bin gri wit dis abit. Di Griffins no brok, tank God.
  
  Dɛn waka kɔmɔt na di aypɔt ɛn go insay di kol kol drizzle na Paris. Bɛn bin fɛn taksi ɛn wɛf di gaydbuk we i bin bay to am. Wans dem don insaid, i se, "Umm... Rue... Croix?Hotel opposite di Louvre?"
  
  Di taksi bigin fɔ muf, na wan man we in fes sho se natin nɔ de muv am. Di ɔtel, we i rich fɔti minit afta dat, i bin rifresh atypical fɔ Paris. Wan big lɔbi bin de , ɛlifant dɛn we kin tek pas wan pɔsin, ɛn bɔku kɔridɔ dɛn we gɛt rum dɛn.
  
  Bifo dem chɛk in, Drake yuz di ATM we de na di lobi fɔ pul di mɔni we lɛf - lɛk fayv ɔndrɛd yuro. Ben bin kray, bɔt Drake bin mek i fil fayn wit wan wink. I bin no wetin in smat padi bin de tink.
  
  Ilɛktronik sɔvɛlayshɔn ɛn mɔni trel.
  
  I pe fɔ wan rum wit kredit kad ɛn afta dat i bay di rum we de na di ɔdasay na di strit wit kɔsh mɔni. Wans dɛn go ɔp, dɛn ɔl tu go insay di "kɛsh" rum ɛn Drake sɛt sɔvɛlayshɔn.
  
  I bin tɔk se: "Dis na wi chans fɔ kil bɔku bɔd dɛn wit wan ston," ɛn i bin de wach Bɛn we de luk rawnd di rum wit wan yay we de kɔrɛkt am.
  
  "WAN?" - A aks.
  
  "Wi de si aw dɛn gud. If dɛn kam kwik, dat na gud tin, ɛn sɔntɛm na trɔbul. If dɛn nɔ du dat, wɛl, dat impɔtant fɔ no, bak. Ɛn yu gɛt chans fɔ pul yu nyu tɔys."
  
  Ben bin on di I-pad. "Dis go rili apin tide na siks oklɔk?"
  
  "Na edukeshɔn gɛs." Drake bin swɛt. "Bɔt i fit wit di smɔl smɔl tin dɛn we wi no."
  
  "Hmm, den step asaid, Krusty..." Ben demonstrativli krak in finga dem. Im konfidens shain nau se im de helep pas to sef am, bot im neva bi "action" boi den. Bifo dat, di kayn pɔsin we dɛn no wit in nem ɔ niknem - mɔs pan Blɛki - nɔ de ɛva dinamik fɔ mek i fit fɔ gɛt da sɔmnem de.
  
  Drake bin de luk tru di peephole. I bin de grɔmbul se: "Di mɔ i go tek." "Di mɔ chans wi gɛt."
  
  I nɔ bin tek lɔng tɛm. We Ben bin de tap away pan in I-pad, Drake si af duzin big man dɛn gɛda na di domɔt we de ɔdasay na di strit. Di lɔk bin brok ɛn brok insay di rum. Afta 30 sɛkɔn, di tim bin apia bak, luk rawnd wit wamat, ɛn skata.
  
  Drake bin klem in jaw.
  
  Ben bin se. "Dis rili intrestin, Mat. Dɛn biliv se fɔ tru, nayn pat pan Odin in bɔdi de we skata ɔlsay na di wɔl. Shild na wan tin, ɔs na ɔda tin. A nɔ bin ɛva no dis."
  
  Drake bin jɔs yɛri am. I bin pwɛl in bren. Na dis say dɛn bin gɛt prɔblɛm dɛn.
  
  I nɔ tɔk natin, i step kɔmɔt nia di domɔt ɛn dayl wan nɔmba na in mobayl fon. Klosap wantɛm wantɛm, dɛn ansa di kɔl.
  
  "Yɛs?"
  
  "Dis na Drake."
  
  "A dɔn sɔprayz. Long taim no si, padi."
  
  "A no".
  
  "A bin no ɔltɛm se yu go kɔl."
  
  "Nɔto wetin yu tink, Wɛls. A nid sɔntin."
  
  "Fɔ tru, yu no. Tɛl mi bɔt Mai."
  
  Damn. Wells bin de test am wit sɔntin we na in nɔmɔ go ebul fɔ no. Di prɔblɛm na dat Mai bin bi dɛn ol flaym sins dɛn dawt tɛm na Tayland, bifo i mared Alison - ɛn ivin Bɛn nɔ bin nid fɔ yɛri dɛn dɔti ditil dɛn de.
  
  "Di midul nem na Sheeran. Di say we dɛn de - Phuket. Tayp - hmm... ɛkzotik..."
  
  Ben in yes dɛn bin de shek shek. Drake bin rid am insay in bɔdi langwej klia wan lɛk aw i kin rid pɔlitiksman in lay. Di opin maut bin bi wan clue...
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake yɛri di laf we de na Wɛls in vɔys. "Ekzotik? Yu tink se dis na di bɛst tin we yu go ebul fɔ du?"
  
  "Na dis tɛm, yɛs."
  
  "Sɔmbɔdi de de?"
  
  "Rili lɛk".
  
  "Gotcha, we de tɔk bɔt am. Okay, padi, wetin yu want?"
  
  "A nid di trut, Wɛls. A nid raw infɔmeshɔn we dɛn nɔ alaw fɔ brodkas na nyus ɔ na di Intanɛt. Dat Odin in shild bin tif. Bɔt di Jamani pipul dɛn we bin tif am. Ɛspɛshali di Jamani pipul dɛn. Rial SAS infɔmeshɔn. A nid to no wetin rili de hapun, padi, no bi pablik lik."
  
  "Yu de pan trɔbul?"
  
  "Big." Yu nɔ de lay to yu kɔmanda, fɔma ɔ nɔ fɔma.
  
  "Ɛp nid fɔ de?"
  
  "Nɔ yɛt".
  
  "Yu bin gɛt yu an, Drake. Jɔs tɔk di wɔd ɛn di SAS na yu yon."
  
  "A go du".
  
  "Fayn. Gi mi sɔm. Ɛn bay di we, yu stil de tɛl yusɛf se yu bin jɔs bi plain ol SAS?"
  
  Drake bin de shem. Di wɔd "gud ol SAS" nɔ fɔ ivin de. "Na akseptabl wɔd fɔ ɛksplen, na dat nɔmɔ."
  
  Drake bin pas aut. I nɔ bin izi fɔ aks in kɔmanda fɔ ɛp am, bɔt di sef we Bɛn bin gɛt bin pas ɛni we aw i bin de mek prawd. I chɛk di say we di ples de luk bak, si wan ɛmti kɔlol, dɔn i waka go nia Bɛn.
  
  "Yu se nayn pat pan Odin? Wetin di hell dat min?
  
  Ben kɔmɔt na in grup in Fɛsbuk pej kwik kwik wan, i de muf se dɛn gɛt tu nyu padi riŋwe, we mek dɛn totɛl nɔmba na sɛvintin.
  
  I bin stɔdi Drek fɔ smɔl tɛm. "So yu na fɔma SAS kapten ɛn tep fanatik. I weda, mate, if yu nɔ min se a de tɔk."
  
  "Fokus, Bɛn. Wetin yu gɛt?"
  
  "Wɛl... A de fala di tred fɔ dɛn nayn pat ya na Odin. I tan lɛk se nayn na spɛshal nɔmba na Nɔs myuzik. Wan bin krɔs insɛf pan sɔntin we dɛn kɔl di Wɔl Ti, nayn dez ɛn nayn nɛt, i bin de fast, wit spia na in sayd, jɔs lɛk Jizɔs Krays, ɛn bɔku ia bifo Jizɔs. Dis na rial tin, Mat. Rial sayɛnsman dɛn dɔn rayt am na di buk. I kin ivin bi di stori we mek dɛn rayt Jizɔs Krays in stori. Nayn pat dɛn de na Odin. Di spia na di tɔd pat ɛn i kɔnɛkt to di Wɔl Tri, pan ɔl we a nɔ ebul fɔ fɛn ɛni mɛsej bɔt usay i de. Di lay lay ples we di Tri de na Swidan. Wan ples we dɛn kɔl Apsalla."
  
  "Slow down, slow dɔŋ. I tɔk ɛnitin bɔt Odin in shild ɔ in ɔs?"
  
  Ben bin shrug in ed. "Na nɔmɔ se di Shild na bin wan pan di big big tin dɛn we dɛn dɔn fɛn we dɛn dɔn fɛn trade trade. Ɛn dat along in ed, wɔd dɛn de: Ɛvin ɛn Ɛl na jɔs fɔ shɔt tɛm we pɔsin nɔ no natin. Na di Immortal Soul we de le to Rayt ɔ Rong. I klia se dis na Odin in swɛ, bɔt nɔbɔdi we de mɛmba layf nɔ ɛva ebul fɔ ɔndastand wetin i aim fɔ du."
  
  "Sɔntɛm na wan pan dɛn swɛ dɛn de usay yu jɔs gɛt fɔ de de," Drake smayl.
  
  Ben nɔ bin lisin to am. "I se ya se di Ɔs na skapul. Wan ɔda skapul, "The Wolves of Odin", de na displei naw na Nyu Yɔk."
  
  "In wulf dɛn? Naw?" Drake in bren bin bigin fɔ fry.
  
  "I rayd tu wulf dɛn fɔ go fɛt. Klia wan."
  
  Drake bin mek in fes kray. "Dɛn de akɔntayn ɔl di nayn pat dɛn?"
  
  Ben shek in ed. "Sɔm wan de mis, bɔt..."
  
  Drake bin stɔp smɔl. "Wetin?" - A aks.
  
  "Wɛl, i tan lɛk se na stupid, bɔt sɔm pat dɛn de pan wan lɛjɛnd ya we de tek shep. Somtin abaut ol di pies of Odin kom togeda and stat chen riakshon we go mek di wold don."
  
  Drake bin tɔk se: "Standard tin dɛn. "Ɔl dɛn gɔd dɛn ya trade trade gɛt sɔm kayn "ɛnd fɔ di wɔl" lay lay stori we gɛt fɔ du wit dɛn."
  
  Bɛn nɔd ɛn luk in wach. "Rayt. Luk. Wi intanɛt wizad dɛn nid it," i bin tink fɔ wan sɛkɔn. "Ɛn a tink se, a fil se nyu liriks frɔm di band de kam jisnɔ. Kroasan ɛn Bri fɔ brunch?"
  
  "We yu de na Paris..."
  
  Drake opin di domɔt wan krak, luk rawnd, dɔn i mek sayn fɔ mek Bɛn kɔmɔt. I si di smayl na in padi in fes, bɔt i rid bak di bad bad tɛnsiɔn we de na in yay. Ben bin ayd am fayn fayn wan, bɔt i bin flɔd bad bad wan.
  
  Drake go bak na di rum ɛn put ɔl dɛn tin dɛn insay wan bakpak. As i de sikyurɛt di ebi bɛlt, i yɛri Bɛn de ala we i nɔ de tɔk ɛn i fil se in at stɔp fɔ fred fɔ di sɛkɔn tɛm nɔmɔ na in layf.
  
  Di fɔs wan na we Alison lɛf am, we i tɔk bɔt da difrɛns de we nɔ go ebul fɔ mek pis - yu na sojaman pas damn but kamp.
  
  Da nɛt de. As di ren we nɔ gɛt ɛnd ful-ɔp in yay wit kray wata we nɔ ɛva de bifo.
  
  I rɔn go na di domɔt, ɔl di mɔsul dɛn na in bɔdi bin tɛns ɛn rɛdi, dɔn i si wan man ɛn in wɛf we dɔn ol de tray tranga wan fɔ go dɔŋ di kɔlol.
  
  Ɛn Bɛn notis di absolyut terror we ful Drake in yay bifo di fɔma sojaman gɛt chans fɔ disgyuz am. Stupid mistek.
  
  "Nɔ wɔri". Ben se wit wan pale smayl. "A de fayn".
  
  Drake tek wan briz we de shek shek ɛn lid dɛn dɔŋ di stej, ɔltɛm dɛn de wach. I chɛk di lɔbi, i nɔ si ɛni trɛtin, ɛn i go na do.
  
  Usay di rɛstɔrant we bin de nia de bin de? I mek wan gɛs ɛn go na di Luv.
  
  
  * * *
  
  
  Wan fat man we kɔmɔt na Munich we sabi du nyurosɔjɔn, bin si dɛn wantɛm wantɛm. I chɛk aw in foto tan lɛk ɛn insay tu at bit i no di Jɔkshaman we bil fayn ɛn we ebul fɔ du sɔntin ɛn in padi we gɛt lɔng ia ɛn we nɔ gɛt sɛns ɛn lɔk dɛn na di krɔs-hɛr.
  
  I chenj in pozishɔn, i nɔ bin lɛk di ay vantej pɔynt ɔ di wayt swɛlin dɛn we de dig insay in bɔdi an ɛn fut dɛn.
  
  I wispa insay di sholda maykrofon se: "A de ol dɛn wit trɛd."
  
  Di ansa bin sɔprayz wantɛm wantɛm. "Kil dɛn naw."
  
  
  FƆ
  
  
  
  PARIS, FRANS, we de na di kɔntri
  
  
  Dɛn bin de faya tri bulɛt dɛn kwik kwik wan.
  
  Di fɔs bulɛt bin kɔmɔt na di mɛtal domɔt frem nia Drake in ed, dɔn i rikochɛt dɔŋ di strit, ɛn nak wan ol uman na in an. I twist ɛn fɔdɔm, ɛn sprɛy blɔd na di ays lɛk kwɛstyɔn mak.
  
  Di sɛkɔn blo bin mek di ia dɛn na Bɛn in ed tinap na di ɛnd.
  
  Di tɔd wan hit di kɔnkrit usay i tinap wan nanosekɔnd afta Drake roughly grab am bay in wes. Di bulɛt bin bounce kɔmɔt na di rod ɛn brok di ɔtel winda we bin de biɛn dɛn.
  
  Drake rol ɛn roughly waka Ben bihain wan row we pak motoka dɛn. "A de hol yu". I bin de wispa wit wamat. "Jɔs kɔntinyu fɔ go bifo." We i kray, i risk fɔ luk na di motoka winda ɛn si muvmɛnt na di ruf jɔs lɛk aw di winda brok.
  
  "Shiti de shot!" In Yorkshire aksent ɛn ami slang bin mek in vɔys huskier as di adrenaline de bil. I bin skana di eria. Di sivilian dɛn bin de rɔn, de ala, ɛn dɛn bin de mek ɔlkayn tin dɛn we de ambɔg dɛn, bɔt di prɔblɛm na dat di pɔsin we shot bin no gud gud wan usay dɛn de.
  
  Ɛn i nɔ go de in wan.
  
  Ivin naw, Drake bin no di tri man dɛm we i bin dɔn si bifo tɛm we dɛn de pik di lɔk, we kɔmɔt na di dak Mondeo ɛn waka go to dɛn wit rizin.
  
  "Tɛm fɔ muf."
  
  Drake bin lid dɛn insay tu motoka dɛn go usay i bin dɔn ɔlrɛdi notis wan yɔŋ uman de kray hysterically insay in motoka. I bin sɔprayz we i opin in domɔt krak krak ɛn fil gilti kwik kwik wan we i si in fes we i bin de fred.
  
  I bin kip wan fes we nɔ bin de du natin. "Kɔmɔt."
  
  Stil no shot nɔ faya. Di uman kray kɔmɔt, i fred fɔ friz in mɔsul dɛn, tɔn dɛn to day slab. Bɛn bin slid insay, ɛn mek in bɔdi wet smɔl as i ebul. Drake rɔsh afta am ɛn afta dat i tɔn di ki.
  
  I tek briz, i put di motoka na rivays ɛn afta dat i pul fɔ go bifo kɔmɔt na di ples usay dɛn de pak motoka dɛn. Di rɔba bin de smok akɔdin to di rod afta dɛn.
  
  Bɛn ala se: "Ru Richelieu!"
  
  Drake swɛv, wet fɔ di bulɛt, yɛri di mɛtal sawnd as i de bounce ɔf di injin, dɔn i nak di aksilarayta. Dɛn pas di tifman dɛn we bin sɔprayz na di saydwɔk ɛn si dɛn rɔsh bak na dɛn motoka.
  
  Drake bin spin di wil to di rayt, dɔn to di lɛft, ɛn afta dat to di lɛft bak.
  
  Bɛn ala, i kray in nɛk fɔ si di nem fɔ di rod se: "Rue Saint-Honoré."
  
  Dɛn bin jɔyn di we aw trafik bin de flɔ. Drake rɔsh as fast as i ebul, i wev di motoka-we, fɔ in gladi at, tɔn to Mini Kupa-insay ɛn kɔmɔt na di ali ɛn kip in yay klos pan di we aw pɔsin de si am biɛn.
  
  Di pɔsin we de shot di ruf bin dɔn lɔs fɔ lɔng tɛm, bɔt di Mondeo bin de bak de, i nɔ bin de fa biɛn am.
  
  I tɔn rayt ɛn afta dat i tɔn rayt bak, i gɛt laki na di trafik layt dɛn. Di Louvre Museum, we dɛn tek frɔm di lɛft say. I nɔ bin gɛt ɛni yus: di rod dɛn bin tu krawd, di trafik layt dɛn bin de tu bɔku. Dɛn bin nid fɔ kɔmɔt nia di sɛntrɔm pat na Paris.
  
  "Ru De Rivoli!"
  
  Drake bin kray tranga wan pan Bɛn. "Wetin mek yu de kɔntinyu fɔ ala strit nem?"
  
  Ben bin de luk am wit ɔl in yay. "A nɔ no! Dɛn... dɛn de sho am na TV! I de ɛp?"
  
  
  * * *
  
  
  "Nɔ!" - i ala bak, oba di roar of di enjin as i de spid along di slippery rod away from di Rue de Rivoli.
  
  Di bulɛt rikochɛt kɔmɔt na di but. Drake si wan pɔsin we de pas de fɔdɔm wit pen. I bin bad; i bin siriɔs. Dɛn pipul ya bin prawd ɛn pawaful dat dɛn nɔ bin bisin bɔt udat dɛn de du bad, ɛn i klia se dɛn bin ebul fɔ liv wit di bad tin dɛn we go apin to dɛn.
  
  Wetin mek di nayn pat dɛn na Ɔdin bin rili impɔtant to dɛn?
  
  Di bulɛt dɛn bin de go insay kɔnkrit ɛn mɛtal ɛn lɛf patɛns rawnd di Mini.
  
  Da tɛm de, Bɛn in mobayl fon ring. I bin du wan kɔmpleks we fɔ twist in sholda fɔ mek i kɔmɔt na di pɔkit. "Mama?"
  
  Drake bin swɛ kwayɛt wan se: "O mi Gɔd!"
  
  "A de fayn, ta. Yu? Lɛk Papa?"
  
  Di Mondeo don mek in we insay di Mini in but. Di edlayt dɛn we bin de blaynd bin ful-ɔp di say we pɔsin kin si frɔm biɛn, wit tri Jamani pipul dɛn we bin de provok dɛn fes. Di bastard dɛn bin lɛk am.
  
  Ben bin nɔd in ed. "Ɛn smɔl sista?"
  
  Drake bin de wach as di Jamani pipul dɛn bin de paund di dashbɔd wit dɛn gɔn dɛn wit frenzied excitement.
  
  "Nɔ. Natin nɔ de we spɛshal. Um...wetin na dat nɔys?" I mek wan stɔp. "O... Xbox."
  
  Drake bin pres di aksilarayt na di flɔ. Di injin bin ansa kwik kwik wan. Di taya dɛn bin de swɛt ivin siksti mayl pan awa.
  
  Di nɛks shot bin brok di winda we bin de biɛn. Ben bin kam dɔŋ na di frɔnt klaymin eria ɛn i nɔ wet fɔ inviteshɔn. Drake alaw insɛf fɔ asɛs fɔ smɔl tɛm, dɔn i stiar di Mini go na di ɛmti saydwɔk bifo wan lɔng layn we gɛt motoka dɛn we pak.
  
  Di pasenja dɛn we bin de insay di Mondeo bin de faya we dɛn nɔ tek tɛm, wit bulɛt dɛn we bin de smash insay di winda dɛn fɔ motoka dɛn we pak, nak di Mini ɛn bounce off am. Insay sɔm sɛkɔn dɛn, i slam di brek, spin rawnd wit wan swɛt, trowe di smɔl motoka 180 digri, dɔn i spid bak di we aw dɛn kam.
  
  I tek prɛshɔ sɛkɔn fɔ di pasenja dɛn na di Mondeo fɔ no wetin dɔn apin. Di 180 digri tɔn nɔ bin tek tɛm ɛn i bin denja, ɛn i bin pul tu motoka dɛn we pak wit wan bad bad kranch. Usay di polis dɛn bin de insay di nem fɔ ɔl wetin oli?
  
  Naw, no ɔda tin nɔ de fɔ du. Drake bin de drayv rawnd bɔku kɔna dɛn we i ebul. "Bɛn rɛdi, Bɛn. Wi go run."
  
  If Bɛn nɔ bin de de, i fɔ dɔn tinap ɛn fɛt, bɔt in padi in sef na in na bin di fɔs tin we i fɔ du. Ɛn fɔ lɔs na bin smat tin naw.
  
  "Okay mama, wi go si yu leta." Bɛn lɔk in mobayl fon ɛn shrug in ed. "Mama ɛn papa dɛn".
  
  Drake pul di Mini bak op to di curb ɛn brek wantɛm wantɛm af-af akɔdin to di manicure lawn. Bifo di motoka stɔp, dɛn opin di domɔt dɛn big big wan ɛn jomp kɔmɔt, ɛn go na di strit dɛn we de nia de. Dɛn bin miks wit di pipul dɛn na Paris we dɛn gro na dɛn os bifo di Mondeo ivin kam na dɛn yay.
  
  Ben bin ebul fɔ krok sɔntin ɛn blink pan Drake. "Mi hiro".
  
  
  * * *
  
  
  Dɛn bin ayd na wan smɔl intanɛt kafe nia wan ples we dɛn kɔl Harry"s New York Bar. Dis na bin di waesest muv fɔ Drake. I nɔ bin izi fɔ si ɛn i nɔ bin dia, na bin ples usay dɛn go kɔntinyu fɔ du dɛn risach ɛn disayd wetin fɔ du bɔt di invayshɔn we bin de kam na di Louvre we bin de kam nia de, ɛn dɛn nɔ go wɔri ɔ ambɔg dɛn.
  
  Drake bin de pripia mafin ɛn kɔfi we Bɛn bin de log in. Drake nɔ gɛt ɛni injuri yet, bɔt i gɛs se Ben go mɔs de wɔri smɔl. Di sojaman we bin de insay am nɔ bin no aw fɔ ol am. Di padi bin no se dɛn fɔ tɔk. So i push it ɛn drink to di yɔŋ man, setul insay wan fayn bɔt ɛn ol in yay.
  
  "Aw yu de du wit ɔl dis krap?"
  
  "A nɔ no". Ben bin tɔk di tru. "A nɔ gɛt tɛm fɔ no am yet."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Dis na fayn tin." Wel, wen yu du dat..." im point to di kompiuta. "Wetin yu gɛt?"
  
  "A bin go bak na di sem wɛbsayt we a bin de go bifo. Amazing akiolojikal fain... nayn fragmɛnt... yada, yada, yada... oh yeah - A rid bɔt Odin in spɛktakular "ɛnd ɔf di wɔl" kɔnspɛkt tiori."
  
  "Ɛn a se..."
  
  "I bin bi bullshit. Bɔt nɔto fɔ tru, Mat. Lisin to dis. As a don tok, lejen de and dem don translet am fo plenti langwej. Nɔto di wan dɛn nɔmɔ we kɔmɔt na Skandinevian. I tan lɛk se i rili ɔlsay, we rili nɔ kɔmɔn fɔ di pipul dɛn we de wok na fam we de stɔdi dis kayn tin. Dɛn se ya se if dɛn ɛva gɛda di nayn pat dɛn na Odin insay Ragnarok, dɛn go opin di rod fɔ go na di Grev fɔ di Gɔd dɛn. Ɛn if dis grev ɛva dɔti... wɛl, brimston ɛn ɔl di Ɛl we dɛn dɔn pul na jɔs di biginin fɔ wi prɔblɛm dɛn. Notis se a se Gɔd dɛn?"
  
  Drake bin mek in fes kray. "Nɔ. Aw di Gɔd dɛn grev go de ya? Dɛn nɔ bin ɛva de.Ragnarok nɔ bin ɛva de. Na bin jɔs wan ples na Nɔwe fɔ Amagɛdɔn."
  
  "Jɔs lɛk. Ɛn wetin fɔ du if i bin rili de?"
  
  "So imajin di valyu we sɔntin we dɛn dɔn fɛn lɛk dis gɛt."
  
  "Tɔmb fɔ di Gɔd dɛn? I go pas ɔltin. Atlantis we dɛn kɔl Atlantis. Kamɛlɔt. Idɛn. Dɛn nɔ go bi natin we yu kɔmpia dɛn to dis. So yu de se Odin in Shield na jos di biginin?"
  
  Ben bit ɔf di tap pan in mufin. "A tink se wi go si. Et pis stil de fɔ go, so if dɛn bigin fɔ lɔs," i stɔp smɔl. "Yu no, Karin na di famili in bren, ɛn sis go lɛk fɔ fɛn ɔl dis intanɛt krap. I ɔl de insay pis."
  
  "Bɛn, a rili fil gilti fɔ involv yu. Ɛn a prɔmis se natin nɔ go apin to yu, bɔt a nɔ go ebul fɔ put ɛni ɔda pɔsin pan dis. Drake bin mek in fes kray. "A de wɔnda wetin mek di damn Jamani dɛn bigin fɔ du dis naw. I go mɔs bi se di ɔda et pat dɛn dɔn de fɔ sɔm tɛm."
  
  "Fɔs analɔji wit futbɔl. Ɛn dɛn gɛt am. Sɔntɛm sɔntin bin de we spɛshal bɔt di Shild? Sɔntin bɔt dat bin mek ɔl ɔda tin dɛn gɛt valyu."
  
  Drake mɛmba se i tek klos-ap pikchɔ dɛn fɔ di Shild, bɔt dɛn kin put da invɛstishɔn de na hold fɔ leta. I tap di skrin. "I se na ya dɛn bin fɛn Odin in Ɔs skapul insay wan Vayking lɔng bot, we na di men ɛgzibit fɔ di Luvre fɔ tru. Bɔku pipul dɛn nɔ go ivin notis di Ɔs skapul insɛf we dɛn de waka na di Luv."
  
  Bɛn bin rid lawd wan se: "Lɔng bot." "Na mistɛri insɛf - dɛn bil am frɔm timba dɛn we bin de bifo di Vayking istri we dɛn sabi."
  
  Drake bin ala se: "Jɔs lɛk di Shild."
  
  Ben bin rid mɔ se: "Dɛn fɛn am na Denmak. I pɔynt to di skrin se: "Ɛn yu si ya, dis de pe atɛnshɔn pan di ɔda pat dɛn na Odin we a bin dɔn tɔk bɔt? Di Wolf dɛn de na Nyu Yɔk, ɛn di bɛst tin we pɔsin kin gɛs na dat di Spia de na Ɔpsala, Swidan, bikɔs i dɔn fɔdɔm frɔm Ɔdin in bɔdi we i de kam dɔŋ frɔm di Wɔl Ti."
  
  "So dat na fayv." Drake ledɔm bak na in kɔmfyut chia ɛn tek wan kɔfi. Arawnd dɛn, di intanɛt kafe bin de hum wit lɔw-ki aktiviti. Di saydwɔk dɛn we bin de na do bin ful-ɔp wit pipul dɛn we bin de zigzag dɛn we fɔ pas na layf.
  
  Dɛn bɔn Bɛn wit stɛl in mɔt ɛn i bin de drink af pan in ɔt kɔfi wan tɛm. I bin rap se: "Ɔda tin de ya." "Gɔd, a nɔ no. I tan lɛk se i kɔmplikt. Bɔt sɔntin we dɛn kɔl Volva. Wetin Seer min? " .
  
  "Sɔntɛm dɛn gi di motoka in nem to am."
  
  "Fɔni. Nɔ, i tan lɛk se Odin bin gɛt spɛshal Velva.Wet - dis kin tek sɔm tɛm."
  
  Drake bin so bizi de chenj in atɛnshɔn bitwin Bɛn, di kɔmpyuta, di we aw di infɔmeshɔn bin de flɔ, ɛn di bizi saydwɔk we bin de na do, dat i nɔ bin notis se di uman de kam nia am te i tinap rayt nia dɛn tebul.
  
  Bifo i muf, i es in an ɔp.
  
  I bin tɔk wit Amɛrikin aksɛn se: "Una nɔ grap, bɔy pikin dɛn." "Wi nid fɔ tɔk".
  
  
  FAYV
  
  
  
  PARIS, FRANS, we de na di kɔntri
  
  
  Kennedy Moore bin spɛn sɔm tɛm fɔ asɛs di man ɛn in wɛf.
  
  Fɔs, i bin tink se i nɔ bad. Afta sɔm tɛm, afta we i dɔn stɔdi di yɔŋ man in bɔdi langwej we bin de fred bɔt we bin dɔn mekɔp in maynd fɔ du sɔntin ɛn di we aw di big man bin de wach, i kam fɔ no se trɔbul, tin dɛn we apin, ɛn di Dɛbul dɔn mek dɛn tu pipul ya go na wan triniti we nɔ oli we gɛt denja.
  
  I nɔ bin bi polis ɔfisa na ya. Bɔt na bin polisman na Nyu Yɔk, ɛn i nɔ bin izi fɔ gro ɔp na dis ayland we nɔ bin rili smɔl wit in big kɔnkrit tawa dɛn. Yu bin gɛt polisman in yay bifo yu no se na yu destiny fɔ jɔyn di NYPD. Leta yu bin de ɔn ɛn kɔlkul bak, bɔt yu bin gɛt dɛn yay dɛn de ɔltɛm. Dat taf, kɔlkyul luk.
  
  Ivin we i bin de go ɔlide, i bin de tink bad bad wan.
  
  Afta wan awa we i bin de drink kɔfi ɛn de surf we nɔ gɛt ɛni aim, i nɔ bin ebul fɔ ɛp insɛf. Sɔntɛm i bin fɔ dɔn de na vaykashun-we bin saund bɛtɛ to am pas fɔ fos vaykashun-bɔt dat nɔ min se di polisman we bin de insay am bin jɔs giv ɔp kwik pas aw di British bin giv ɔp in gud kwaliti dɛn di fɔs nɛt we i bin gɛt na Vegas.
  
  I sidl go nia dɛn tebul. Fos fɔ go ɔlide, i bin tink bak. Dis put in illustrious NYPD karier in perspektiv.
  
  Di big man asɛs am kwik kwik wan, i es in ɛntena dɛn ɔp. I bin asɛs am fast pas aw wan US Marine go asɛs wan Bangkok brothel.
  
  I bin tɔk wit di wɛpɔn dɛn se: "Una nɔ grap, bɔy pikin dɛn." "Wi nid fɔ tɔk".
  
  "Amɛrikan?" na so di big man se wit wan hint of sapraiz. "Wetin yu want?"
  
  I nɔ bin pe atɛnshɔn to am. "Yu okay, bebi?" I bin de flash in shild. "Mi na polisman." Naw yu go ɔnɛs wit mi."
  
  Di big man klik wantɛm wantɛm ɛn smayl wit rilif, we bin strenj. Di ɔda wan bin blink in yay bikɔs i kɔnfyus.
  
  "WAN?" - A aks.
  
  Di polis ɔfisa na Kɛnɛdi bin prɛs di prɔblɛm. "Yu de ya bay yu yon fridɔm?" Na ɔl wetin i bin ebul fɔ tink bɔt fɔ de nia dɛn.
  
  Di yɔŋ man bin luk lɛk se i sɔri. "Wɛl, fɔ go waka na say dɛn kin fayn, bɔt fɔ du mami ɛn dadi biznɛs wit rɔf nɔ kin rili fayn."
  
  Di big man bin luk sapraiz se i gladi. "Trɔst mi." No prɔblɛm nɔ de ya. I fayn fɔ si se sɔm pipul dɛn na di lɔ ɛnfɔsmɛnt kɔmyuniti stil rɛspɛkt dis wok. Mi na Matt Drake."
  
  I es in an.
  
  Kɛnɛdi nɔ bin pe atɛnshɔn to dis, i stil nɔ bin biliv. In maynd bin latch pan da frayz de, stil rɛspɛkt di wok, ɛn skrol tru las mɔnt. Dɛn bin stɔp usay dɛn kin stɔp ɔltɛm. Insay Kelɛb. Ova di kruk pipul dɛn we i bin de kil. Fɔ mek i fri am we nɔ gɛt ɛni kɔndishɔn.
  
  If na so nɔmɔ.
  
  "Wɛl...tanki, a gɛs."
  
  "So, yu na polisman we kɔmɔt Nyu Yɔk? " Di yɔŋ man bin kɔmplit di nyuans wit aybrɔw dɛn we rayz, we i bin de dayrɛkt to di big man.
  
  "Damn kɔni." Matt Drake bin laf layt wan. I bin tan lɛk se i gɛt kɔnfidɛns, ɛn pan ɔl we i bin sidɔm fayn, Kɛnɛdi bin ebul fɔ no se i gɛt di kɔmpɛtɛnshɔn fɔ du sɔntin insay wan sɛkɔn. Ɛn di we aw i bin de skan di tin dɛn we de arawnd am ɔltɛm bin de mek i tink bɔt polisman. Ɔ di ami.
  
  I nɔd, ɛn i bin de wɔnda if i fɔ invayt insɛf fɔ sidɔm.
  
  Drake point to wan ɛmti sit we i de lɛf am klia wan fɔ kɔmɔt. "Ɛn pɔlitiks bak. A yɛri se pipul dɛn na Nyu Yɔk na di pipul dɛn we gɛt kɔnfidɛns pas ɔlman na di wɔl."
  
  Di man bin kray se: "Mat!"
  
  "If bay ɔva kɔnfidɛns yu min selfish ɛn prawd, a dɔn yɛri dat bak." Kɛnɛdi bin slid insay di bɔt, ɛn i bin fil se i nɔ izi fɔ am. "Dɔn a kam na Paris ɛn mit di Frɛnch dɛn."
  
  "Na ɔlide?"
  
  "Na dat dɛn tɛl mi."
  
  Di man nɔ insist, i jɔs es in an bak. "A stil bi Matt Drake. Ɛn dis na mi lodja, Bɛn."
  
  "Hi, mi na Kɛnɛdi. A bin yɛri wetin yu bin de tɔk, at least di edlayn dɛn, a de fred. Dis na wetin bin mek a sɔprayz. Ɛn wetin wi go se bɔt di Wɔlf dɛn we de na Nyu Yɔk?" I es in aybrɔw ɔp, ɛn falamakata Bɛn.
  
  "Wan". Drake bin stɔdi am gud gud wan, ɛn i bin de wet fɔ mek dɛn du am. "Yu no ɛnitin bɔt am?"
  
  "Na bin Thor in papa, nɔto so? Yu no, insay di Marvel kɔmik dɛn."
  
  "I de ɔlsay na di nyus." Ben bin nɔd pan di kɔmpyuta.
  
  "A dɔn de tray fɔ nɔ de na di edlayn dɛn dis biɛn tɛm." Kɛnɛdi in wɔd dɛn kam kwik kwik wan, i bin tɛns wit pen ɛn disapɔyntmɛnt. Wan mɔnt pas bifo i ebul fɔ kɔntinyu. "So, nɔto bɔku tin. Jɔs inof."
  
  "I tan lɛk se yu mek sɔm."
  
  "I pas gud fɔ mi wok." I kam bak ɛn afta dat i luk na di dɔti winda dɛn na di kafe na di strit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake fala in yay, i de wɔnda if i fɔ push am, ɛn in yay mit wan pan di tifman dɛn we bin dɔn de bifo we bin de luk tru di glas.
  
  "Shit." Dɛn man ya kin kɔntinyu fɔ du tin pas wan Indian kɔl sɛnta."
  
  Di gyal in fes layt op wit rɛkɔgnishɔn we Drake muf, bɔt naw Drake disayd se i nɔ nid fɔ fuk igen. Di glɔv dɛn bin rili ɔf ɛn di SAS kapten bin kam bak. I muf kwik kwik wan, i ol wan pan di chia dɛn ɛn trowe am na di winda wit wan bad bad krash. Di Jaman flay bak, i fɔdɔm na di rod lɛk day mit.
  
  Drake bin wɛf Bɛn na sayd. As i de rɔn, i ala to Kɛnɛdi se: "Kam wit wi ɔ nɔ kam wit wi." "Bɔt nɔ de na mi rod."
  
  I waka go na di domɔt kwik kwik wan, opin am ɛn stɔp if gɔn faya. Di pipul dɛn na Paris we bin sɔprayz bin tinap rawnd. Turist dɛn bin rɔn go ɔlsay. Drake bin luk wan luk fɔ luk along di strit.
  
  "Suicide" fɔ kil yusɛf. I duv bak.
  
  "Bak doa". I pat Bɛn in sholda ɛn dɛn go na di kɔnta. Kennedy nɔ bin dɔn muf yet, bɔt i nɔ tek di analitikal maynd we wan polis ɔfisa gɛt fɔ no se dɛn pipul ya de pan rial trɔbul.
  
  "A go kɔba yu."
  
  Drake waka pas di sɛlman we bin de fred ɛn go insay wan dak kɔlol we gɛt bɔks dɛn we gɛt kɔfi, shuga, ɛn stɛ stik dɛn. Na di ɛnd, faya bin de fɔ rɔnawe. Drake hit di bar, den tek tɛm luk na do. Di aftanun san bin bɔn mi yay, bɔt di si bin klia. We to am min se na wan ɛnimi nɔmɔ de de sɔmsay.
  
  Drake mek sayn to di ɔda wan dɛn fɔ wet, dɔn i waka wit rizin to di Jaman we bin de wet. I nɔ bin rɔnawe pan di man in blo, bɔt i tek am tranga wan insay di solar plexus we i nɔ flinch. Di shɔk we in ɛnimi in fes bin shɔk bin mek i gladi wantɛm wantɛm.
  
  "Pus dɛn de aim fɔ di pleks." I bin de wispa. Ekspiriɛns bin dɔn tich am se man we dɛn tren go slap wan pan di klia prɛshɔn pɔynt dɛn na di bɔdi ɛn stɔp fɔ mek i gɛt ɛfɛkt, so Drake sheb di pen - as dɛn bin dɔn tich am we nɔ gɛt ɛnd - ɛn push tru am. I brok di man in nos, brok in jaw ɛn klos fɔ snap in nɛk wit tu blow, dɔn i lɛf am sprawl na di saydwɔk we i nɔ brok strid. I bin de wɛf di ɔda wan dɛn fɔ go bifo.
  
  Dɛn kɔmɔt na di kafe ɛn luk rawnd.
  
  Kɛnɛdi se, "Mi ɔtel de tri blɔk frɔm ya."
  
  Drake bin nɔd in ed. "Damn kul. Go."
  
  
  SIKS
  
  
  
  PARIS, FRANS, we de na di kɔntri
  
  
  Afta wan minit, Bɛn se, "Wetin."
  
  "Nɔ se yu nid fɔ go na di bafa, padi, ɔ wi go gɛt fɔ bay dayapɛt fɔ yu."
  
  Kɛnɛdi bin ayd in grin as Bɛn bin de blush.
  
  "A no se na tɛm fɔ yu fɔ slip, ol man, bɔt i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ yu go... um... fɔ go na di Louvre."
  
  Damn, Drake bin lɔs trak fɔ tɛm. "Bullshit" we de tɔk bɔt am.
  
  "Na di Louvre?"
  
  "Bɔt di tɔn." Drake bin wev to wan taksi we bin de pas. "Kɛni, a go ɛksplen."
  
  "Yu kin fil fayn. A dɔn go na di Louvre tide."
  
  "Nɔto fɔ dis..." Bɛn bin de muf as dɛn de go insay di taksi. Drake se di majik wɔd ɛn di motoka spid go. Dɛn bin tek di waka kwayɛt wan ɛn i bin tek tɛn minit tru strit dɛn we bin ful-ɔp wit trafik. Di saydwɔk dɛn nɔ bin bɛtɛ we dɛn tri bin tray fɔ mek dɛn we fɔ go na di myuziɔm fɔ rɔnata dɛn wit ɔt.
  
  As dɛn de waka, Bɛn bin briŋ Kɛnɛdi fɔ no bɔt di tɛm. "Sɔmbɔdi bin fɛn Odin in shild na Ayland. Sɔmbɔdi tif dɛn na di Jɔk ɛgzibishin, ɛn i pwɛl di wɔndaful kat waka sho we Frey bin de sho kpatakpata."
  
  "Frɛy?"
  
  "Feshɔn disayna. Yu no komot fo Nyu Yɔk?"
  
  "A kɔmɔt na Nyu Yɔk, bɔt a nɔto big pɔsin we de mek fashɔn. En a no bi big fan fo bi blindly drawn in som kain konflikt. A rili nɔ nid ɛni ɔda prɔblɛm rayt naw."
  
  Drake klos se "doa de" bot i stop imsef na di las sekond. Polisman kin yusful tide nait fo plenti rizin, espeshali from Stet. As dɛn de kam nia di glas piramid we de mak di say we dɛn de go insay di Luv, i se, "Kɛni, dɛn pipul ya bin tray fɔ kil wi at le tri tɛm. Na mi gɛt di wok fɔ mek shɔ se dis nɔ apin. Naw wi nid mo infomeshon abaut wetin di hell de hapun hia, and fo som rizin dem intres fo wetin Ben fain out se dem kol am "Nine Pieces of Odin". Wi rili nɔ no wetin mek, bɔt na ya," i pɔynt biɛn di glas piramid, "na di sɛkɔn pat."
  
  Bɛn se, "Dɛn go tif am tinayt," dɔn i tɔk bak se, "I go bi se."
  
  "Ɛn wetin na dis Nyu Yɔk angle?"
  
  "Dat na wan oda pies of Odin we dem de displei de. Wolf dɛn. Na di Natural History Museum."
  
  Drake bin stɔdi di map. "I tan lɛk se di Louvre nɔ kin sho di Vayking kɔleshiɔn dɛn. Dis na lis bak, lɛk di wan we de na Jɔk. I se na ya se di tin we intrestin pas ɔl na di Vayking lɔng bot, we na wan pan di bɛst bot dɛn we dɛn dɔn ɛva fɛn, ɛn di badnem we i gɛt."
  
  "Wetin i min?" Kɛnɛdi bin tinap ɔp di stej lɛk lid agens big big briz as bɔku pe fut dɛn bin de stɔp rawnd am.
  
  "Wan anomaly we dɛn ripresent bay in ej. Dis bin apin bifo di Vayking dɛn istri."
  
  "Wɛl, dat na tin we intrestin."
  
  "A no. Dem de fo displei fo di bottom floor fo di Denon wing, nia som Egyptian... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...nɔ ɛva tink. Na di tin dis."
  
  Waid kɔridɔ dɛn we dɛn dɔn polish bin de shayn rawnd dɛn as dɛn de miks wit di krawd. Di pipul dɛn na di eria ɛn turis dɛn we gɛt ɔl kayn ej bin ful-ɔp di big ol ples ɛn mek i gɛt layf ɔl di de. Wan pɔsin kin jɔs gɛs aw i tan lɛk grev, we kin mek pɔsin fred na nɛt.
  
  Da tɛm de, wan lawd lawd lawd lawd lawd wan bin de mek pɔsin nɔ yɛri, i bin tan lɛk se kɔnkrit wɔl de fɔdɔm. Dɛn ɔl bin stɔp. Drake tɔn to Bɛn.
  
  "Wet na ya, Bɛn. Gi wi af awa. Wi go fɛn yu." I stɔp smɔl, dɔn i tɔk bak se, "If dɛn kɔmɔt de, dɔn wet nia di glas piramid as yu ebul."
  
  I nɔ bin wet fɔ ansa. Ben bin rili no bɔt di denja. Drake bin de wach as i pul in mobayl fon ɛn dayl wan nɔmba pan spid dayal. I go bi mama, ɔ papa, ɔ sista. I mek sayn to Kɛnɛdi ɛn dɛn tek tɛm kam dɔŋ di spiral stej fɔ go na di ɔda flɔ we de dɔŋ. As dɛn de go na di ɔl we gɛt di Vayking ɛgzibishin, pipul dɛn bigin fɔ rɔn. Wan tik tik klawd bin de rɔn biɛn dɛn.
  
  "Rɔn!" Di man we bin luk lɛk Hollister mɔdel bin de ala. "Na man dɛn de we gɛt gɔn insay!"
  
  Drake stɔp na di domɔt ɛn risk fɔ luk insay. Dɛn bin mit am wit kɔmplit chaos. Wan scene frɔm wan Maykɛl Bay akshɔn fim, jɔs weirder. I kɔnt et man dɛn we wɛr kamoflaj yunifom, wit fes mask ɛn mashin gɔn, we de klaym insay di big Vayking lɔng bot we i dɔn ɛva si. Biɛn dɛn, insay wan akt we nɔ biliv se dɛn nɔ tek tɛm, dɛn bin dɔn blast wan ol we de smok insay di wɔl na di myuziɔm.
  
  Dɛn man ya bin kray. Wetin gi dɛn dɛn ed na dat dɛn bin gɛt wan shok dairekt we fɔ fanatis. I bin tan lɛk se fɔ blo di say dɛn we dɛn kin go insay di bildin ɛn fɔ faya rɔket dɛn to krawd. I nɔ wɔnda dɛn bin de rɔnata Bɛn ɛn am ɔlsay na Paris bifo tɛm. I go bi se fɔ rɔnata motoka na bin jɔs ɛnjɔymɛnt bifo dɛn slip.
  
  Kɛnɛdi put in an pan in sholda ɛn luk rawnd. "Gɔd".
  
  "Pruv se wi de na di rayt rod. Naw wi jɔs nid fɔ kam nia dɛn kɔmanda."
  
  "A nɔ de go ɛnisay nia ɛni wan pan dɛn idiot ya. " I bin swɛ wit wan Inglish aksɛn we bin de mek i sɔprayz.
  
  "Fayn. Bɔt a fɔ fɛn we fɔ pul wi kɔmɔt na dɛn shit list."
  
  Drake notis se mɔ sivilian dɛn de rɔn go na di say we dɛn de kɔmɔt. Di Jamani pipul dɛn nɔ bin ivin wach dɛn, dɛn bin jɔs du dɛn plan wit kɔnfidɛns.
  
  "Lɛ wi". Drake slip tru di domɔt freym ɛn go insay di rum. Dɛn bin de yuz di ɛgzibit dɛn we de rawnd di fim fɔ kɔba ɛn mek dɛn we nia di say we dɛn de yɛri as i sef.
  
  "Bit dik!" sɔmbɔdi bin ala wit insist.
  
  "Sɔmtin bɔt "rɔsh". Drake bin se. "Di blɔd bastard dɛn go gɛt fɔ du sɔntin kwik kwik wan. Di Louvre fɔ de ay pan di list fɔ di Frɛnch ansa dɛn."
  
  Wan pan di Jamani pipul dɛn ala ɔda tin ɛn pik wan ston we di sayz tan lɛk dina trey. Dɛn bin luk lɛk se dɛn ebi. Di sojaman kɔl tu ɔda pipul dɛn fɔ ɛp fɔ pul am na di lɔng bot.
  
  Drake bin kɔmɛnt se: "I klia se nɔto SAS."
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "Ɔ Amɛrikin." "A bin de gɛt wan Marin man we kin stik dis trinket ɔnda in fɔs skin."
  
  Drake bin chok smɔl. "Gud pikchɔ." Tanks fo yu input. Luk." I nɔd to di opin na di wɔl usay wan man we wɛr mask we drɛs ɔl in wayt jɔs apia.
  
  "Di sem man we rob di Shield na York. Sɔntɛm."
  
  Di man bin chɛk di skapul fɔ shɔt tɛm, dɔn i nɔd fɔ gri ɛn tɔn to in Kɔmanda. "Na taim fo..."
  
  Shot bin ring na do. Di Jamani pipul dɛn bin frɔz fɔ wan sɛkɔn, ɛn i tan lɛk se dɛn bin de luk dɛnsɛf wit kɔnfyushɔn. Dɔn di rum bin ful-ɔp wit bulɛt dɛn ɛn ɔlman bin de duv fɔ kɔba.
  
  Mɔ man dɛn we wɛr mask bin apia na di ɛntrɛ we dɛn jɔs blo. Wan nyu fɔs, we drɛs difrɛn frɔm di Jamani dɛn.
  
  Drake bin tink se: Frɛnch polis?
  
  Wan pan di Jamani pipul dɛn bin ala wit disgres se: "Di pipul dɛn na Kanada!" "Kil! Kil!"
  
  Drake kɔba in yes as wan duzin mashin gɔn dɛn de opin faya wan tɛm. Bullets rikochet off wan man bodi, off wan wud ɛgzibit, off wan plasta wɔl. Di glas bin brok brok, ɛn di ɛgzibit dɛn we nɔ gɛt wan valyu bin brok brok ɛn fɔdɔm na grɔn wit wan krash. Kennedy swɛ lawd wan, we Drake bigin fɔ no se nɔto ɛksaktɔli "fresh grɔn" fɔ am. "We di fukin Frɛnch dɛn de, damn am!"
  
  Drake bin fil se in ed de tɔn. Kanada pipul?Us kain twist hell dem de in ya?
  
  Di ɛgzibit we bin de nia dɛn bin brok brok ɛn tɔn to wan tawzin pat. Glas ɛn wud dɛn bin de ren na dɛn bak. Drake bigin fɔ kray bak, i de drɛg Kɛnɛdi wit am. Di lɔng bot bin ful-ɔp wit lid. Bay dis tɛm di Kanada pipul dɛn bin dɔn go bifo insay di rum ɛn sɔm Jamani pipul dɛn bin ledɔm day ɔ dɛn bin de shek shek. As Drake de wach, wan pan di Kanada pipul dɛn shot di Jamani pan pɔynt-blank rɛnj na in ed, ɛn i brok in bren akɔdin to wan 3,000 ia ol Ijipshian tɛrakota vays.
  
  "No lɔv nɔ de we de lɔs bitwin mad relik ɔnta dɛn." Drake bin wins. "Ɛn ɔl di tɛm we a spɛn fɔ ple Tomb Raider, dat nɔ ɛva apin."
  
  Kɛnɛdi shek smɔl smɔl glas dɛn frɔm in ia se: "Yɛs." "Bɔt if yu rili ple di gem, instead fɔ de luk in ɔn fɔ sɛvintin awa, yu go rili no wetin de apin."
  
  "Bɛn in fɔt. Nɔto mi yon. Fɔ ple gem, dat na." I risk fɔ luk ɔp.
  
  Wan pan di Jamani pipul dɛn bin tray fɔ rɔnawe. I rɔn stret to Drake we i nɔ notis am, dɔn i jomp wit sɔprayz we in rod blok. I es in pistɔl ɔp ɛn tɔk se: "Bewegen!"
  
  "Yɛs, yu yon bak." Drake es in an dɛn ɔp.
  
  Di man in finga bin tɛns pan di trig.
  
  Kɛnɛdi mek wan muvmɛnt wantɛm wantɛm na di sayd, we mek di Jamani in atɛnshɔn nɔ bin de shek. Drake kam nia am ɛn ɛlb am na in fes. Di fist swing na Drake in ed, bɔt i step asay, di sem tɛm i kik di sojaman in ni. Di kray bin jɔs kɔba di sawnd we di bon de brok. Drake bin de pan am insay wan sɛkɔn, in ni dɛn bin de pres tranga wan pan in chɛst we bin de hevi. We i muv kwik kwik wan, i kɔt di sojaman in mask.
  
  Ɛn i bin de grɔmbul. "Uh, i se: "Uh. A nɔ no wetin a bin rili de op fɔ."
  
  Blɔnd ia. Blu yay dɛn. Sɔlid fes ficha dɛn. Kɔnfyus fes ɛksprɛshɔn.
  
  "Leta". Drake nak am we i nɔ no natin wit chokhold, i trɔst Kɛnɛdi fɔ kip in yay pan in kɔmpin dɛn. We Drake luk ɔp, di fɛt kɔntinyu. Da tɛm de, wan ɔda Jamani bin waka rawnd di ɛgzibit we bin de fɔdɔm. Drake sholda am na sayd ɛn Kennedy nil am na di solar plexus. Dis man giv op fast pas di nyu boi band fo X Factor.
  
  Naw wan pan di pipul dɛn na Kanada bin de drɛg di skapul we dɛn mek wit Ɔdin kɔmɔt nia in ɛnimi in finga dɛn we dɔn day ɛn we gɛt blɔd. Wan ɔda Jamani bin flank am ɛn atak am frɔm di sayd, bɔt di Kanada man bin gud, i bin de twist ɛn land tri kil blo, dɔn i trowe di bɔdi we nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk oba in sholda ɛn nak am na grɔn. Di Kanada man bin faya tri tɛm we i bin de nia fɔ mek i gɛt mɔ kɔnvikshɔn, dɔn i kɔntinyu fɔ drɛg di skapul go na di say we dɛn de kɔmɔt. Ivin Drake bin rili kɔle am. We di Kanada man rich to in kɔmpin dɛn, dɛn ala ɛn opin faya pan dɛn bifo dɛn tɔn bak tru di ship we stil de smok.
  
  Di fɔs klas Kanada man bigin fɔ kray ɛn es in fist pan di Jamani pipul dɛn we bin stil sev, ɛn i se: "Upsalla!" Drake kapchɔ di arogans, defiance ɛn excitement insay da singl wɔd de. I sɔprayz fɔ no se di vɔys na uman.
  
  Dɔn di uman stɔp smɔl ɛn pul in mask fɔ sho se i nɔ rɛspɛkt am atɔl. I kray bak pan di Jamani pipul dɛn se: "Upsalla!" "Bi de!"
  
  Drake bin fɔ dɔn stag if i nɔ bin dɔn ɔlrɛdi de na in ni. I bin tink se na bulɛt dɔn bit am, na so i bin shɔk. I bin no dis pɔsin we dɛn kɔl Kanada. I bin sabi am gud gud wan. Na Alicia Miles, we kɔmɔt na Lɔndɔn, we bin de bi in ikwal na SRT.
  
  Wan sikrit kɔmni we de insay SAS.
  
  Di tin we Wells bin tɔk bifo dis tɛm bin mek wi mɛmba ol tin dɛn we fɔ kɔntinyu fɔ bɛr dip pas di istri bɔt aw pɔlitiksman de spɛnd mɔni. Yu bin pas di SAS. Wetin mek yu want fɔ fɔgɛt am?
  
  Na bikɔs ɔf wetin wi bin de du.
  
  Alis Mayls na bin wan pan di bɛst sojaman dɛn we i bin dɔn ɛva si. Uman dɛn we de na spɛshal fɔs dɛn go gɛt fɔ bɛtɛ pas man dɛn fɔ mek dɛn ebul fɔ rich af fa pas aw dɛn bin ebul fɔ go. Ɛn Alis bin grap stret na di tɔp.
  
  Wetin i bin de du fɔ involv insɛf pan ɔl dis, ɛn saund lɛk bigot, we i bin no se i nɔ rili bi? Na wan tin nɔmɔ bin mek Alis want fɔ du sɔntin: na mɔni.
  
  Sɔntɛm na dat mek i bin de wok fɔ di pipul dɛn na Kanada?
  
  Drake bigin fɔ kray go na di rial say we dɛn kin kɔmɔt na di rum. I bin de pant se: "So instead fɔ pul wi kɔmɔt na di list we dɛn de kil ɛn mek wi ɛnimi dɛn kɔmɔt na do, naw wi gɛt mɔ ɛnimi dɛn, ɛn wi nɔ ebul fɔ du natin pas fɔ mek wi kɔnfyus mɔ."
  
  Kɛnɛdi, we de kray biɛn am, ad se: "Mi layf... insay tu dɛm wɔd dɛn."
  
  
  SƐVƐN
  
  
  
  PARIS, FRANS, we de na di kɔntri
  
  
  Di ɔtel rum we Kɛnɛdi bin gɛt bin bɛtɛ smɔl pas di wan we Drek ɛn Bɛn bin spɛn tu-tri awa.
  
  "Tink se ɔl una polisman dɛn dɔn brok," Drake grɔmbul, ɛn chɛk di say dɛn we dɛn kin go insay ɛn kɔmɔt.
  
  "Wi na. Bɔt we yu vaykashun tɛm nɔ de fɔ tɛn ia, na da tɛm de a tink se yu chɛk akɔn kin bigin fɔ ful-ɔp."
  
  "Na laptɔp dis?" Ben bin rich to am bifo dɛn ansa di kwɛstyɔn we dɛn bin de tɔk bɔt. Dɛn fɛn am de ayd nia di glas piramid afta dɛn kɔmɔt na di myuziɔm, i de akt lɛk tu ɔda turis dɛn we de fred, we de fred tumɔs fɔ mɛmba ɛni ditil.
  
  "Wetin mek wi nɔ de tɛl di Frɛnch dɛn wetin wi no?" Kɛnɛdi aks as Bɛn opin di laptɔp.
  
  "Bikɔs dɛn na Frɛnch," Drake se wit laf, dɔn i tɔn siriɔs we nɔbɔdi nɔ jɔyn. I sidɔm na di ed pat pan Kɛnɛdi in bed, de wach in padi we de wok. "Sɔri. Di Frɛnch dɛn nɔ go no natin. We wi go tru dis wit dɛn naw, dat go mek wi slo. Ɛn a tink se tɛm na prɔblɛm. Wi fɔ kɔntakt di pipul dɛn na Swidan."
  
  "Yu sabi ɛnibɔdi na di Swedish sikrit savis?" Kɛnɛdi es wan aybrɔw pan am.
  
  "Nɔ. Bɔt, a nid fɔ kɔl mi ol kɔmanda."
  
  "Ustɛm yu kɔmɔt na SAS?"
  
  "Yu nɔ ɛva kɔmɔt na di SAS." We Bɛn luk ɔp, i tɔk bak se, "Mɛtafɔrik wan."
  
  "Tri ed fɔ bɛtɛ pas tu ed." Ben bin luk Kɛnɛdi fɔ wan sɛkɔn. "Wetin if yu stil de du biznɛs?"
  
  Wan smɔl nɔd. Kennedy in ia bin fɔdɔm na in yay ɛn i tek wan minit fɔ push am bak. "A andastan se nain pat de fo Odin, so mai fes kweshon na wai? Di sekon kweshon na wetin bi am?"
  
  "Wi bin jɔs de fɛnɔt am na di kafe." Ben bin tap di kibɔd wit wamat. "Wan lay lay stori de, we Mista Krusty de pruv ya, we se rial Tomb of the Gods de - literally, di ples we dɛn bɛr ɔl di ol Gɔd dɛm. Ɛn dis nɔto jɔs wan ol lay lay stori; bɔku sayɛnsman dɛn dɔn tɔk bɔt am, ɛn dɛn dɔn de pul bɔku pepa dɛn fɔ lɔng lɔng tɛm. Di prɔblɛm na dat," Bɛn se, as i de rɔb in yay, "i at fɔ rid. Sayɛnsman dɛn nɔ gɛt nem fɔ dɛn prosayk langwej."
  
  "Prosayk? " Kɛnɛdi bin ripit wit smayl. "Yu de go kɔleji?"
  
  "Na im bi di lida vokalist fo di band," Drake deadpanned.
  
  Kɛnɛdi bin es wan aybrɔw ɔp. "So yu gɛt di Grev fɔ Gɔd dɛn we nɔ ɛva de. OK. So wetin?"
  
  "If dɛn ɛva dɔti am, di wɔl go drawn insay faya...etc. ɛn so ɔda tin dɛn."
  
  "A ɔndastand. Wetin wi go se bɔt nayn pat dɛn?
  
  "Wɛl, bikɔs dɛn gɛda di tɛm we Ragnarok bin de, dɛn de sho di rod fɔ go na di grev."
  
  "Usay Ragnarok de?"
  
  Drake bin kik di kap. "Wan ɔda rɛd ɛring. Dis nɔto di ples. In rialiti na wan siriɔs tin we de apin, wan big fɛt, wan wɔl we faya de klin. Natural disasta dɛn we kin apin. Na lɛk Amagɛdɔn."
  
  Kɛnɛdi bin mek in fes kray. "So ivin di Vayking dɛn we bin de day bin de fred di apɔkalips."
  
  We Drake luk dɔŋ, i notis wan fresh bɔt bad bad wrinkled kɔpi fɔ USA Today na di flɔ. Dɛn bin rap am rawnd di edlayn - 'RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE'.
  
  I nɔ fayn, bɔt nɔto so i nɔ kɔmɔn fɔ di fɔs pej na nyuspepa. Wetin mek i tek ɔda luk, lɛk se in yay dɔn bɔn, na di foto we Kɛnɛdi de wɛr polis yunifom we de insay di tɛks. Ɛn wan smɔl edlayn nia in foto - Kɔp brok dɔŋ - go AWOL.
  
  I link di edlayn to di botul vodka we klos ɛmti we de na di dresin tebul, di pen kil we de na di bedsayd tebul, di lɔk fɔ bag, turis map, souvenir ɛn itinerary.
  
  Gini gini.
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "So dɛn Jamani ɛn Kanada pipul ya want fɔ fɛn dis grev we nɔ de, sɔntɛm fɔ mek dɛn gɛt glori? Fɔ di jɛntri we i go briŋ? Ɛn fɔ du dis dɛn fɔ gɛda di nayn pat dɛn na Odin na ples we nɔto ples. Na so i bi?"
  
  Ben bin mek in fes kray. "Wɛl, siŋ nɔto siŋ te dɛn prɛs am pan vaynil," lɛk aw mi papa bin de tɔk.In Inglish, wi stil gɛt bɔku wok fɔ du."
  
  "Na wan strɛch. " .
  
  "I tan lɛk am mɔ." Ben tɔn di laptɔp skrin rawnd. "Di nayn figa dɛn we Odin gɛt na di Ay, Wulf, Valkyries, Ɔs, Shild ɛn Spia."
  
  Drake bin kɔnt. "Na siks nɔmɔ dɛn de, bebi."
  
  "Tu yay." Tu wulf dɛn. Tu Valkyries we dɛn kɔl. Yɛs."
  
  "Uswan wan de na Apsalla?" Drake bin wink pan Kɛnɛdi.
  
  Ben skrol fɔ smɔl tɛm, dɔn i se, "I se ya se di Spia bin chuk Ɔdin in sayd as i de fast we i de hang pan di Wɔl Tri, ɛn i sho ɔl in bɔku sikrit dɛn to in Volva - in Si. Lisin to wan ɔda wɔd: "Neks to di Tɛmpl na Upsalla, wan rili big tik de we gɛt branch dɛn we de ɔlsay, we kin grin ɔltɛm insay di kol sizin ɛn insay di sɔmma.Us kayn tik dis na, nɔbɔdi nɔ no, bikɔs nɔbɔdi nɔ no ɔda wan we tan lɛk am dɔn ɛva fɛn am.I ol ɔndrɛd ia. wan ɔda rɛfrɛns - di 'oli tik na Uppsala. Wan bin de go de bɔku tɛm, nia wan big ashis we dɛn kɔl Ygdrassil, we di pipul dɛn na di eria kin tek as oli. Bɔt naw i nɔ de igen.'
  
  I bin rid mɔ se: "Fɔ lɔng tɛm naw, di wan dɛn we de rayt bɔt di tin dɛn we apin na Skandinevia dɔn tek Gamla Upsalla as wan pan di say dɛn we ol pas ɔl ɛn we impɔtant pas ɔl na di istri bɔt Nɔtan Yurop."
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "Ɛn ɔltin de de." "Usay ɛnibɔdi go ebul fɔ fɛn am."
  
  Bɛn se: "Wɛl, ɔltin nid fɔ tay togɛda. Nɔ ɔndastand wetin a ebul fɔ du mis, a sabi wetin a de du."
  
  Drake nɔd fɔ sho se i tɛl am tɛnki. "Na tru, biliv mi. Im don de helep mi fo neviget mai we fo mai fotografy kariera fo di pas siks mun."
  
  "Yu nid fɔ pies togɛda bɔku difrɛn poem ɛn istri sagas. Di saga na wan Vayking poem we gɛt ay advantej. Sɔntin de bak we dɛn kɔl di Poetic Edda, we di pikin dɛn we bin sabi pipul dɛn we bin sabi di wan dɛn we rayt bɔt di tin dɛn we apin da tɛm de rayt. Bɔku infɔmeshɔn de de."
  
  "Ɛn wi nɔ no natin bɔt di Jamani pipul dɛn. Nɔto fɔ tɔk bɔt di pipul dɛn na Kanada. Ɔ wetin mek Alicia Miles-" Drake in mobayl fon ring. "Sɔri... yu?"
  
  "A".
  
  "Alo, Wɛls."
  
  "Get pan am, Drek." Wells tek wan briz. "Di SGG na di Swedish Special Forces ɛn dɛn dɔn pul di ɛlimɛnt dɛn na di Swedish Ami kɔmɔt ɔlsay na di wɔl."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ tɔk fɔ smɔl tɛm. "Yu de jok?"
  
  "A nɔ de jok bɔt wok, Drake. Na uman dɛn nɔmɔ."
  
  "Dis dɔn ɛva apin bifo?"
  
  "As fa as a mɛmba, nɔ."
  
  "Dɛn de sho di rizin?"
  
  "Di usual nonsense, a de fred. Natin nɔ de we kɔnkrit."
  
  "Ɛni ɔda tin?"
  
  Wan swɛt bin de. "Drake, yu rili owe mi sɔm May stori dɛn, padi. Ben stil de de?"
  
  "Yɛs, ɛn yu mɛmba Alis Mayls?"
  
  "Jizɔs." Udat nɔ go du dat? Yu tink se i de wit yu?
  
  "Nɔto rili." A jɔs kam mit am na di Louvre lɛk wan awa so dɔn pas."
  
  Dɔn fɔ sɛt mɔt fɔ tɛn sɛkɔn: "I bin de pan dis?I nɔ pɔsibul." I nɔ go ɛva kɔmɔt biɛn in yon pipul dɛn."
  
  "Wi nɔ ɛva bi "in yon", ɔ i tan lɛk se na so i bi."
  
  "Luk, Drake, yu se i ɛp fɔ tif di myuziɔm?"
  
  "Na mi dat, sa. Na mi. Drake waka go na di winda ɛn luk di motoka layt dɛn we de flash dɔŋ. "I at fɔ dayjɛst, nɔto so? I go bi se i dɔn mek mɔni wit in nyu kɔl."
  
  Biɛn am, i bin de yɛri Bɛn ɛn Kɛnɛdi de tek not dɛn bɔt di say dɛn we pipul dɛn sabi ɛn we dɛn nɔ no bɔt di Nayn Pis dɛn na Ɔdin.
  
  Wells bin de blo bad bad wan. "Alicia de fuk Mayls! Yu de rayd wit di ɛnimi? Nɔ ɛva. No we, Drake."
  
  "A si in fes, sa. Na in na bin am."
  
  "Jizɔs insay wan strola. Wetin na yu plan?"
  
  Drake klos in yay ɛn shek in ed. "A no de pat of di tim mo, Wells.A no get plan, damn it. A nɔ fɔ dɔn nid plan."
  
  "A no. A go geht wan tim togehda, padi, en stat foh explor am from dis end. Di we aw tin de go, wi kin want fɔ mek sɔm big big strateji dɛn. Stay in touch ".
  
  Di layn bin go day. Drake bin tɔn to am. Ben ɛn Kɛnɛdi ɔl tu bin de luk am wit ɔl dɛn at. I bin tɔk se: "Nɔ wɔri." "A nɔ de go kray. Wetin yu gɛt?"
  
  Kɛnɛdi bin yuz wan spun fɔ brok bɔku pepa dɛn, we i bin dɔn kɔba wit polis shɔthand. "Spia - Upsalla, we de tɔk bɔt am. Wolves - Nyu Yɔk. Afta dat, nɔto di smɔl tin we go ɛp wi fɔ no."
  
  "Wi nɔ de ɔl de tɔk lɛk se dɛn bɔn wi wit silva spun ɔp wi dɔnki," Drake snap bifo i ebul fɔ stɔp insɛf. "OK OK." Na wetin wi no nɔmɔ wi go ebul fɔ dil."
  
  Kɛnɛdi bin gi am wan strenj smayl. "A laik yu stail".
  
  Ben bin ripit se: "Wetin wi no na dat Apsalla go bi di nɛks pɔsin."
  
  Drake bin de grɔmbul se: "Di kwɛstyɔn na dat, mi Gold Kad go ebul fɔ handle dis?"
  
  
  ET
  
  
  
  UPSALLA, we de na SWIDƐN
  
  
  We dɛn bin de flay go na Stɔkhɔlm, Drake bin disayd fɔ tek advantej pan Kɛnɛdi.
  
  Afta we Drek ɛn Bɛn bin shek dɛn an wit wamat, di Nyu Yɔk polisman bin dɔn sidɔm nia di winda wit Drek nia am. Dis we ya, chans nɔ de fɔ rɔnawe.
  
  "So," i se as di plen dɔn lɛvɛl ɔf ɛn Bɛn opin Kɛnɛdi in laptɔp. "A kin fil wan patikyula atmospɛs. A nɔ de min mi yon biznɛs, Kɛnɛdi, a jɔs gɛt lɔ. A nid fɔ no bɔt di pipul dɛn we a de wok wit."
  
  "A fɔ dɔn no... yu fɔ pe fɔ winda sit ɔltɛm, nɔto so? Tel mi fos hau dis vibe wok wit Alicia Miles?"
  
  Drake bin gri se: "I rili fayn.
  
  "I kin du am. Wetin yu want fɔ no?"
  
  "If na pɔsin in yon prɔblɛm, no damn tin. If dis na wok, na kwik ɔvaviu."
  
  "Wetin if na ɔl tu?"
  
  "Gini gini. A nɔ want fɔ pry insay ɔda pipul dɛn biznɛs, a rili nɔ want, bɔt a fɔ put Bɛn fɔs. A bin prɔmis am se wi go pas dis, ɛn a go se di sem tin to yu. Wi bin gɛt ɔda lɔ fɔ kil wi. Di onli tin we yu no stupid fo na Kennedy, so yu no se a get fo fit trost yu fo wok wit mi fo dis."
  
  Di flayt atɛndant ledɔm, i gi am wan pepa kɔp we rayt "We Proudly Brew Starbucks Coffee."
  
  "Kafin". Kennedy bin aksept dis wit klia gladi-at. I es in an, ɛn tɔch Drake in chɛk insay di prɔses. I notis se i wɛr in tɔd nondescript pantsuit frɔm we i mit am. Dis bin tɛl am se na uman we dɛn de pe atɛnshɔn fɔ di rɔng rizin dɛn; uman we bin drɛs fayn fɔ fit usay i rili want fɔ de.
  
  Drake grab wan fɔ insɛf. Kɛnɛdi drink fɔ wan minit, dɔn i tuck wan strɛch ia biɛn in yes insay wan saful jes we mek Drake in atɛnshɔn. Dɔn i tɔn to am.
  
  "Nɔn pan yu dɛm biznɛs, rili, bɔt mi... A dɔn dɔn wan dɔti polisman. Fɔrɛns ɛkspɛkt. Dɛn kech am de poket wan handful dala na di say we dɛn du kraym ɛn tɛl I.A. bɔt am. Dis bin mek i gɛt wan strɛch mak. Sɔm ia dɛn."
  
  "Natin nɔ de we nɔ rayt." Yu tink se in kɔleja dɛn bin shit pan yu?"
  
  "Dude, damn, a kin handle dis. A bin de tek dis frɔm we a ol fayv ia. Wetin de rong, wetin de pound mai bren laik fukin drill, na di rialiti we yu no de tink abaut - se evri wan of dis tif bastard in previous deeds, dem de kol am den fo kweshon. Ɛvri. Wangren. Wan."
  
  "Ɔfishal wan? Na udat mek am?"
  
  "Lɔya dɛn we de it shit. Politiks pipul we de it shit. Fiuja mɛya dɛn. Advatayz dɛn we lɛk fɔ gɛt nem we dɛn tu blaynd bikɔs dɛn nɔ no natin fɔ no wetin rayt ɛn wetin rɔŋ. Birokrat dɛn."
  
  "No bi yu folt".
  
  "Oh yea! Tɛl dat to di famili dɛn fɔ di wɔs siriɔs kilman we Nyu Yɔk Stet dɔn ɛva no. Tɛl am to tritin mama ɛn tritin papa dɛn, dɛn ɔl no ɔl di bad bad tin dɛn bɔt aw Tɔmɔs Kelɛb bin kil dɛn smɔl gyal pikin dɛn, bikɔs dɛn bin de de ɔl di tɛm we dɛn bin de jɔj am na kɔt."
  
  Drake bin klem in fist dɛn bikɔs i vɛks. "Dɛn go fri dis man?"
  
  Kɛnɛdi in yay dɛn na bin ɛmti ol dɛn. "Dem fri am tu mun bifo. Frɔm da tɛm de, i dɔn kil bak ɛn naw i dɔn lɔs."
  
  "Nɔ".
  
  "Na ɔltin de pan mi."
  
  "Nɔ, dat nɔto tru. I de insay di sistɛm."
  
  "Mi na di sistɛm. A de wok fɔ di sistɛm. Dis na mi layf".
  
  "So dɛn sɛn yu fɔ go ɔlide?"
  
  Kɛnɛdi bin was in yay. "Fɔs fɔ lɛf. Mi maynd nɔ de igen... wetin i bin bi. Di wok nid fɔ mek pɔsin klia ɛvri minit ɛvride. Wan klia tin we a jɔs nɔ ebul fɔ ajɔst igen."
  
  I bin sho di rud we aw i bin de biev. "Ɛn wetin? Yu gladi naw? Yu kin wok wit mi naw?"
  
  Bɔt Drake nɔ bin ansa. I bin no di pen we i de fil.
  
  Dɛn yɛri di kapten in vɔys de ɛksplen se dɛn de tati minit frɔm usay dɛn de go.
  
  Ben bin se: "Krayzi. A jɔs rid se Odin in Valkyries na pat pan prayvet kɔleshiɔn, dɛn nɔ no usay dɛn de." I pul wan notpad. "A go bigin fɔ rayt dis shit dɔŋ."
  
  Drake nɔ bin yɛri ɛni wan pan am. Kɛnɛdi in stori bin rili bad, ɛn nɔto di wan we i bin nid fɔ yɛri. I bɛr di dawt dɛn we i bin gɛt ɛn, i nɔ bin shem, i kɔba in an we bin de shek shek wit in yon.
  
  I wispa se: "Wi nid yu ɛp fɔ du dis," so dat Bɛn nɔ go yɛri ɛn aks am kwɛstyɔn leta. "A biliv." Gud sɔpɔt impɔtant fɔ ɛni ɔpreshɔn."
  
  Kɛnɛdi nɔ bin ebul fɔ tɔk, bɔt in shɔt smayl bin tɔk bɔku tin.
  
  
  * * *
  
  
  Wan plen en fast tren leta en dem bin de kam nia Apsalla. Drake bin tray fɔ shek di travul taya we bin de klawd in bren.
  
  We i bin de na do, di kol we bin de kol aftanun bin mek i gɛt sɛns. Dɛn stɔp wan taksi ɛn klaym insay. Ben bin klin di fɔg fɔ taya bay we i se:
  
  Gamla Uppsalla we de na di wɔl. Dis na ol Upsalla. Dis ples," i bin pɔynt to Uppsalla as a whole, "dɛn bil am afta di katidral na Gamla Uppsalla bin bɔn lɔng tɛm bifo. Dis na di nyu Uppsalla mɔ, pan ɔl we i dɔn ol fɔ bɔku bɔku ia."
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "Wow." "Aw ol dat mek Upsalla ol?"
  
  "Jɔs lɛk."
  
  Di taksi nɔ bin muf. Di drayva dɔn af-af tɔn rawnd naw. "Maund dɛn?"
  
  "Yu go fɔgiv mi?" Kɛnɛdi in vɔys bin tan lɛk se i vɛks.
  
  "Yu de si di mawnten dɛn? Royal bɛrin mawnten dɛn?" Di Inglish we bin de tɔk smɔl smɔl nɔ bin ɛp.
  
  "Yɛs". Ben bin nɔd in ed. "Maund dɛn we dɛn kin bɛr di kiŋ dɛn. I de na di rayt ples."
  
  Dem end up go pan wan mini tour na Uppsalla. We Drake bin de ple turis, i nɔ bin ebul fɔ aksept di say we dɛn kin yuz fɔ go rawnd. Na di ɔda say, di Saab bin kɔmfyut ɛn di siti bin impɔtant. Dɛn tɛm dɛn de, Apsalla na bin yunivasiti tɔŋ ɛn di rod dɛn bin ful-ɔp wit baysikul dɛn. Wan tɛm, dɛn drayva we de tɔk bɔt i nɔ izi fɔ ɔndastand, bin ɛksplen se di bayk nɔ go stɔp fɔ yu na rod. I go tek yu dɔŋ we yu nɔ tink bɔt am bak.
  
  "Aksidɛnt dɛn". I pɔynt in an dɛn to di flawa dɛn we de drɛs di saydwɔk dɛn. "Bɔku aksidɛnt dɛn."
  
  Ol bildin dɛn bin de flɔt pas na ɔl tu di say dɛn. Afta sɔm tɛm, di siti bin stɔp ɛn di kɔntri bin bigin fɔ krip insay di land.
  
  "Okay, so Gamla Apsalla na smɔl vilej naw, bɔt insay di fɔs kɔmɛnt dɛn na bin big vilej," na so Ben tɔk frɔm mɛmori. "Dɛn bin bɛr impɔtant kiŋ dɛn de. Ɛn Ɔdin bin de de fɔ sɔm tɛm."
  
  Drake bin mɛmba di lay lay stori se: "Na dis say i bin ɛng insɛf."
  
  "Yɛs. I sakrifays insɛf na di Wɔl Ti we in Siman de wach ɛn lisin to ɛvri sikrit we i dɔn ɛva kip. I go mɔs bi se i bin min bɔku tin to am." I kray, i tink se: Dɛn go mɔs dɔn de nia dɛnsɛf we nɔbɔdi nɔ go biliv.
  
  Drake bin tray tranga wan se: "Dis ɔl tan lɛk Kristian kɔnfɛshɔn."
  
  "Bɔt Odin nɔ day ya?" Kɛnɛdi bin aks.
  
  "Nɔ. I day na Ragnarok wit in bɔy pikin dɛn we nem Thor ɛn Frey."
  
  Di taksi bin de rawnd wan big ples usay dɛn kin pak motoka dɛn bifo i stɔp. Na di rayt say, wan dɔti rod we dɔn pwɛl fayn fayn wan bin de pas na tik dɛn we nɔ bɔku. Dɛn drayva bin tɔk se: "To di mawnten dɛn."
  
  Dɛn tɛl am tɛnki ɛn kɔmɔt na di Saab ɛn go insay brayt san ɛn fresh briz. Drake in aidia na fɔ skaut di eria we de rawnd ɛn di vilej sɛf fɔ si if ɛnitin dɔn jomp kɔmɔt na di wud wok. Afta ɔl, we bɔku intanashɔnal ɔnkul dɛn de put dɛn wɛl-indulged egos biɛn wetin dɛn kin jɔs tɔk bɔt as glob ɔl fridɔm fɔ ɔlman, sɔntin gɛt fɔ tinap aut.
  
  Bifo di tik dɛn, di land bin bi opin fil, na bɔku bɔku smɔl smɔl mawnten dɛn ɛn tri big mawnten dɛn nɔmɔ bin brok we bin de stret bifo. Bifo dis, we dɛn de fa, dɛn notis wan layt ruf ɛn wan ɔda bildin na di rayt say, we sho se di vilej bigin.
  
  Kɛnɛdi bin stɔp smɔl. "Tik nɔ de ɛnisay, man dɛn."
  
  Ben bin de insay in notbuk. "Dɛn nɔ go put sayn naw, nɔto so?"
  
  "Yu gɛt wan aidia?" Drake bin de wach di big big fil dɛn fɔ si ɛni sayn we de sho se dɛn de du sɔntin.
  
  "A mɛmba we a rid se wan tɛm, i bin rich tri tawzin mawnten dɛn ya. Tide, sɔm ɔndrɛd pan dɛn de. Yu no wetin i min?"
  
  "Dɛn nɔ bil dɛn fayn fayn wan?" Kɛnɛdi bin smayl. Drake bin fil fri bikɔs i bin tan lɛk se i bin de pe atɛnshɔn ɔl di wok we i bin de du.
  
  "Trade trade, bɔku tin dɛn bin de du ɔnda grɔn. Ɛn afta dat, dɛn tri "royal" mawnten dɛn ya. Insay di nayntin sɛntiwɔd dɛn bin gi dɛn nem afta tri lijen kiŋ dɛn na di Os na Yngling - Aun, Adil ɛn Egil - wan pan di kiŋ famili dɛn we bɔku pipul dɛn sabi na Skandinevia. Bɔt..." i stɔp, ɛnjɔy insɛf, "i tɔk bak se insay di fɔs fɔstɛm lay lay stori ɛn pipul dɛn, bɛrin mawnten dɛn bin dɔn de - ɛn na bin wan ol tribute to di fɔs wan dɛn - di ɔrijinal - tri Kiŋ dɛn - ɔ Gɔd dɛn as wi sabi dɛn Naw. Dis na Freyr, Thor ɛn Odin."
  
  "Random input de ya," na so Kɛnɛdi tɔk. "Bɔt yu dɔn notis aw bɔku tin dɛn de tɔk bɔt di Baybul stori dɛn we wi kin kɔntinyu fɔ gɛt frɔm ɔl dɛn ol stori dɛn ya."
  
  "Dis na Sagi. " Bɛn bin kɔrɛkt am. "Pɔym. Akademik doodle dɛn. Somtin we kin impɔtant - na dɔzɛn rɛfrɛns dɛn de we dɛn ataya to di mawnten dɛn to di Swedish wɔd falla, ɛn di manga fallor - nɔ shɔ wetin dat min. Ɛn, Kɛnɛdi, a nɔ bin rid sɔmsay se di stori bɔt Krays rili fiba di stori we gɛt fɔ du wit Zus?"
  
  Drake bin nɔd in ed. "Ɛn di Ijipshian gɔd we nem Ɔrɔs na bin ɔda pɔsin we bin de bifo am. Dɛn ɔl tu na bin Gɔd dɛn we dɛn se nɔ ɛva de." Drake nɔd to di tri kiŋ in mawnten dɛn we bin tinap aut agens di flat land skay. "Frey, Thor ɛn Odin, nɔto so? So udat na udat den, Blɛki? WAN?"
  
  "A nɔ gɛt ɛni aydia, padi."
  
  "Nɔ wɔri, munchkin. Wi kin mek infɔmeshɔn sɔfa kɔmɔt na dɛn vilej pipul ya if nid de."
  
  Dɛn waka pas di mawnten dɛn, ɛn dɛn bin de ple di rol fɔ tri turis dɛn we taya as divayshɔn. Di san bin de bit dɛn ed, ɛn Drake si Kɛnɛdi brok in sanglas.
  
  I shek in ed. Di pipul dɛn na Amɛrika.
  
  Dɔn Ben in fon ring. Kɛnɛdi shek in ed, i bin dɔn ɔlrɛdi ful-ɔp wit di bɔku bɔku famili we dɛn kin tɔk to am. Drake jɔs grin.
  
  Bɛn bin tɔk wit gladi at se: "Karin. "Aw mi big sista de du?"
  
  Kennedy bin pat Drake na in sholda. "Lid singer na di grup?" - i aks.
  
  Drake bin shrug in ed. "Hat of gold, na ɔl dat. I go du ɛnitin fɔ yu ɛn nɔ kɔmplen. Ɔmɔs padi ɔ kɔleja dɛn lɛk dis yu gɛt?"
  
  Di vilej we nem Gamla Uppsalla bin fayn ɛn klin, ɛn bɔku strit dɛn bin gɛt bildin dɛn we nɔ gɛt land, we gɛt ay ruf, we bin ol fɔ bɔku bɔku ia, we dɛn nɔ bin dɔn kip fayn, ɛn we nɔ gɛt bɔku pipul dɛn. Wan random vilejman bin luk dɛn wit want fɔ no mɔ.
  
  Drake bin de go na di chɔch. "Di lokal vika dɛn kin ɛp ɔltɛm."
  
  We dɛn kam nia di wɔl, i lɛf smɔl fɔ lɛ wan ol man we wɛr chɔch klos kɔmɔt na dɛn fut. I bin stɔp wit sɔprayz.
  
  "Adu. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Nɔ shɔ bɔt dat, mate." Drake put in bɛst smayl. "Bɔt uswan pan dɛn mawnten ya we de oba de na Ɔdin in yon?"
  
  "In Inglish?" Di prist bin tɔk fayn bɔt di wɔl, bɔt i bin de tray tranga wan fɔ ɔndastand. "Vad? Wetin? Wan?"
  
  Bɛn step fɔ go bifo ɛn kɔl di vika in atɛnshɔn to di kiŋ in mawnten dɛn. "Wan?"
  
  "Yu si." Di ol man nɔd in ed. "Yɛs. Hm. Storsta..." I bin de tray tranga wan fɔ fɛn di wɔd. "Big wan dɛn."
  
  "Di big wan?" Ben bin spre in an dɛn big big wan.
  
  Drake bin smayl to am, i bin rili kɔle.
  
  "Figure dɛn." Kɛnɛdi bigin fɔ tɔn bak, bɔt Bɛn bin gɛt wan las kwɛstyɔn.
  
  I se wit in lip nɔmɔ we i sɔprayz, i luk di vika, ɛn srug in sholda dɛn wit ɛgzajarayt. "Ɔ manga fallɔr?"
  
  I tek sɔm tɛm, bɔt di ansa, we i kam, mek Drake kol te i bon.
  
  "Trap... bɔku trap dɛn."
  
  
  NAYN
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, we de na SWIDƐN
  
  
  Drake bin fala Bɛn ɛn Kɛnɛdi go na di big wan pan di kiŋ in mawnten dɛn, ɛn i bin de ple wit di strɛp dɛn we de na in bakpak so dat i go ebul fɔ go fɛn di eria wit pis. Di wangren kɔva bin de lɛk wan mayl biɛn di smɔl mawnten, ɛn fɔ wan sɛkɔn i bin tink se i si muvmɛnt de. Fast muvmɛnt. Bɔt we dɛn bin stɔdi mɔ, dɛn nɔ bin si natin pas dat.
  
  Dɛn bin stɔp na di fut fɔ Odin in mawnten. Ben tek wan briz. "Di las wan we go rich di top go get som shit fo mai Facebook peij!" - i ala, i bigin fɔ go kwik kwik wan. Drake fala am wit mɔ kol at ɛn smayl to Kɛnɛdi, we bin de waka fast smɔl pas am.
  
  Dip insay in at, i bigin fɔ vɛks mɔ ɛn mɔ. I nɔ bin lɛk am. Dɛn bin nekɛd we nɔ gɛt op. Ɛni nɔmba pan pawaful rayf dɛn kin fala dɛn, kip dɛn na gɔn, jɔs wet fɔ ɔda pipul dɛn. Di briz bin de blo lawd wan ɛn bit di yes dɛn, ɛn dis bin de mek pipul dɛn fil se dɛn nɔ gɛt sef.
  
  I tek lɛk twɛnti minit so fɔ klaym go ɔp di il we gɛt gras. We Drake rich de, Ben bin dɔn sidɔm na di gras.
  
  "Usay di piknik baskɛt de, Krɔsti?"
  
  "Lɛf dis na yu strola." I bin luk rawnd. Frɔm ya, di we aw yu bin de si bin rili fayn: grɔn fil dɛn we nɔ gɛt ɛnd we de rɔl, il dɛn ɛn strim dɛn ɔlsay, ɛn pepul mawnten dɛn we de fa. Dɛn bin ebul fɔ si di vilej we nem Gamla Uppsalla, we bin de te to di bɔda dɛn na di siti we nem Nyu Uppsalla.
  
  Kennedy bin tɔk bɔt di tin we klia. "So a go jɔs tɔk sɔntin we dɔn de mɔna mi fɔ sɔm tɛm naw. If dis na Odin in Maund, ɛn di Wɔl Tri ayd insay - we go bi damning diskvayri - wetin mek ɛnibɔdi nɔ fɛn am bifo? Wetin mek wi fɔ luk fɔ am naw?"
  
  "I simpul". Ben bin de klin in kɔl dɛn we nɔ gɛt wan kɔntrol. "Nɔbɔdi nɔ bin tink fɔ luk bifo. Te dɛn kam fɔ no di Shild wan mɔnt dɔn pas, ɔl na bin dɔti lay lay stori. Lay lay stori. Ɛn i nɔ bin izi fɔ kɔnɛkt di Spia wit di Wɔl Ti, we naw ɔlmost ɔlsay dɛn de kɔl Yggdrasil, ɛn afta dat wit di shɔt nayn dez we Odin bin de de."
  
  Ɛn-" Drake chimed in, "dat tik nɔ go izi fɔ fɛn if i de. Dɛn nɔ go want sɔm ol bastar fɔ stɔp pan dis."
  
  Naw Drake in mobayl fon bin ring. I luk Bɛn wit mock seriousness as i pul am kɔmɔt na in bakpak. "Jizɔs." A de stat fɔ fil lɛk yu."
  
  "Wɛls?"
  
  "Wan tim we gɛt tɛn pipul dɛn de fɔ yu. Jɔs tɔk di wɔd."
  
  Drake swɛla in sɔprayz. "Tɛn pipul dɛn. Dis na big tim." Wan SAS tim we gɛt tɛn pipul dɛn kin sɛn di Prɛsidɛnt na in Oval Ɔfis ɛn stil fɛn tɛm fɔ apia na Lady Gaga in nyu vidio bifo dɛn go na os fɔ drink ti.
  
  "Big stej, a de yɛri. Di tin de wɔs ɛvri awa."
  
  "Dis na tru?"
  
  "Gɔvmɛnt dɛn nɔ de ɛva chenj, Drake. Dɛn bigin sloslo ɛn afta dat dɛn tray fɔ buldoz dɛn we fɔ pas, bɔt dɛn bin de fred fɔ dɔn. If na eni konsoleshɔn, dis no bi di big tin we de hapun fo di wold fo dis taim."
  
  Dɛn bin mek di tin we Wells tɔk fɔ mek dɛn trit am lɛk aw layɔn de trit zibra, ɛn Drake nɔ bin disapɔynt am. "Lɛk wetin?"
  
  "Sayɛnsman dɛn na NASA jɔs dɔn kɔnfirm se wan nyu big volkeno de. Ɛn..." Wells bin rili tan lɛk se i ala: "It"s active."
  
  "Wetin?"
  
  "A de aktif smɔl. Smɔl smɔl.Bɔt tink bɔt am, di fɔs tin we yu kin imajin we yu tɔk bɔt wan supa volkeno na...
  
  "...di ɛnd fɔ di planɛt," Drake dɔn, in trot dray wantɛm wantɛm. Na bin coincidence se Drake bin dɔn yɛri dis frayz tu tɛm naw insay di kayn dez. I bin de wach Bɛn ɛn Kɛnɛdi we de rawnd di embankmɛnt, de kik di gras, ɛn i fil wan fred we gɛt dip rut we i nɔ ɛva fil lɛk dis.
  
  "Wea i de?" i aks.
  
  Wells bin laf. "Nɔto fa, Drake. Nɔto fa frɔm usay dɛn fɛn yu Shild. Dis na Ayland."
  
  Drake bin want fɔ bit di sɛkɔn tɛm we Bɛn ala se, "Fɔ fɛn sɔntin!" insay wan ay vɔys we sho se i nɔ gɛt sɛns as i de skata ɔlsay.
  
  "A fɔ go". Drake rɔn go to Ben, i de trowe di spɛl as i ebul. Kɛnɛdi bin luk rawnd bak, bɔt di wangren tin we dɛn bin de si na di vilej.
  
  "Kip am dɔŋ, padi. Wetin yu gɛt?"
  
  "Dɛn wan ya". Ben nil dɔŋ ɛn brus di gras we tandul fɔ sho wan ston slab we di sayz lɛk wan A4 pepa. "Dɛn de layn di wan ol say we de rawnd di mawnten, ɛvri sɔm fit, insay row frɔm di ɔp to lɛk af-af dɔŋ di bays. I go mɔs bi se na bɔku bɔku pipul dɛn de."
  
  Drake tek wan luk gud gud wan. Di wɛda bin pwɛl di ston in fes bad bad wan, bɔt gras we bin dɔn gro pasmak bin protɛkt sɔm pat pan am. Sɔm mak dɛn bin de na dɛn fes.
  
  Ben bin tɔk se: "Runik inskripshɔn dɛn, a tink se dɛn kɔl dɛn." "Vayking Simbol dɛn".
  
  "Aw yu no?"
  
  I bin de grin. "Insay di plen, a bin de chɛk di mak dɛn we de na di shild. Dɛn fiba. Jɔs aks Gugl."
  
  "Di pikin se na ɔndrɛd pan dɛn de," Kɛnɛdi drɔ, i de luk ɔp ɛn dɔŋ di stip, gras slop. "So wetin? Nɔ de ɛp."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Di pikin se i go wok." "Wi nid fɔ fɛn runes we gɛt fɔ du wit wetin wi de luk fɔ. Rune we tinap fɔ wan spia. Rune we tinap fɔ wan tik. Ɛn di rune fɔ -"
  
  Kɛnɛdi bin dɔn tɔk se: "Wan."
  
  Drake bin gɛt wan aidia. "A bet se wi kin yuz layn fɔ si. Wi ɔl nid fɔ si wisɛf fɔ no se i wok, nɔto so?"
  
  Kɛnɛdi bin laf se: "Sojaman lɔjik." "Bɔt a tink se i fayn fɔ tray."
  
  Drake bin rili want fɔ aks am bɔt di polisman in lɔjik, bɔt tɛm bin de slip. Ɔda grup dɛn bin go bifo ɛn i sɔprayz fɔ no se dɛn nɔ bin de, ivin naw. Dɛn ɔl bigin fɔ klin di gras frɔm ɛni ston, ɛn dɛn bin de rɔn rawnd di grɔn il. Fɔs, na wok we dɛn nɔ bin gɛt fɔ tɛl tɛnki. Drake mek simbul dɛn we tan lɛk shild, krɔsbɔ, dɔnki, lɔng bot, dɔn spia!
  
  "Wan de". In dip vɔys bin kɛr go to di ɔda tu, bɔt i nɔ bin go bifo. I sidɔm wit in bakpak ɛn layt di sapɔt dɛn we dɛn bin bay we dɛn bin de rayd taksi fɔ pas na Apsalla. Tɔch, big flashlayt, machɛt, wata, tu-tri naif dɛn we i tɛl Bɛn se na fɔ klin di dɔti. I geht wan luk bak, a no so damn gullible, bot dem nid bin mo pres pas Ben in konsan rait naw.
  
  "Tik". Kɛnɛdi bin fɔdɔm na in ni, i bin de skrach di ston.
  
  I tek Bɛn ɔda tɛn minit fɔ mek i fɛn sɔntin. I stɔp smɔl, dɔn i ripit di tin dɛn we i jɔs du. "Yu mɛmba wetin a bin tɔk bɔt Tolkien we bin de bays Gandalf pan Ɔdin?" I tap di ston wit in fut. "Wɛl, dis na Gandalf. I ivin gɛt wan stik. Eh!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake bin de wach am gud gud wan. I yɛri wan sawnd we de grind, lɛk se ebi ebi shata dɛn de opin wit sawnd we de grind.
  
  "Yu mek am bay we yu step pan ston?" - I aks gud gud wan.
  
  "A tink se yes".
  
  Dɛn ɔl bin de luk dɛnsɛf, dɛn fes bin chenj frɔm gladi at to wɔri to fred, dɔn, as wan, dɛn step fɔ go bifo.
  
  Drake in ston giv way smɔl. I yɛri di sem sawnd we dɛn de grind. Di grɔn we bin de bifo di ston bin sink, dɔn di dipreshɔn bin rɔn rawnd di embankmɛnt lɛk snek we gɛt tɔbochaj.
  
  Ben ala se, "Sɔmtin de ya."
  
  Drake ɛn Kennedy waka krɔs di land we bin dɔn sink go usay i tinap. I skwatin, de luk insay wan krak krak na grɔn. "Sɔm kayn tanɛl."
  
  Drake bin wev wan tɔch. I bin tɔk se: "Na tɛm fɔ mek wan tu gro, pipul dɛn." "Fɔ fala mi".
  
  
  * * *
  
  
  Di moment we dɛn nɔ bin de si dɛn, tu rili difrɛn fɔs dɛn bigin fɔ gɛda. Di Jamani pipul dɛn we bin dɔn satisfay te naw fɔ ledɔm na di tɔŋ we nem Gamla Apsalla we bin de slip, bin rɛdi dɛnsɛf ɛn bigin fɔ fala Drek in fut step.
  
  Wan ɔda skwad, we na wan grup we na di Swidish Ami in ilit sojaman dɛn-di Sarskilda Skyddsgrupen, ɔ SSG-bin kɔntinyu fɔ wach di Jamani dɛn ɛn tɔk bɔt di strenj kɔmplikeshɔn we di tri sivil pipul dɛn we jɔs dɔn kam dɔŋ insay di pit bin tɔk bɔt.
  
  Dɛn fɔ aks dɛn kwɛstyɔn dɛn gud gud wan. Na ɛni we we nid de.
  
  Dat min se if dɛn sev frɔm wetin bin de kam apin.
  
  
  TƐN
  
  
  
  WƆL TRI PIT, SWIDƐN
  
  
  Drake bin ledɔm oba. Di dak pasej bin dɔn bigin as ples fɔ kray ɛn naw i nɔ bin ay pas siks fit. Dɛn bin mek di siling wit rɔk ɛn dɔti ɛn i bin ful-ɔp wit big big gras dɛn we dɛn bin de hang we dɛn bin gɛt fɔ kɔt kɔmɔt na di rod.
  
  I tan lɛk se yu de waka insay jɔŋgrɔn, Drake bin tink. Na ɔnda grɔn nɔmɔ.
  
  I notis se dɛn dɔn ɔlrɛdi kɔt sɔm pan di vayn dɛn we strɔng pas am. Wan wef we bin de mek i wɔri bin rɔn tru am.
  
  Dɛn kam na wan eria usay di rut dɛn bin so tik dat dɛn bin gɛt fɔ kray bak. Di fɛt bin tranga ɛn dɔti, bɔt Drake put ɛlb bifo ɛlb, ni bifo ni, ɛn ɛnkɔrej di ɔda wan dɛn fɔ fala am. We sɔntɛnde ivin fɔ mek pipul dɛn biliv am nɔ bin ɛp Bɛn, Drek bin tɔn to buli.
  
  Kɛnɛdi bin de grɔmbul se: "At least di tɛmpracha de go dɔŋ." "Wi go mɔs de go dɔŋ."
  
  Drake bin avɔyd di standad sojaman in ansa, in yay bin kech wantɛm wantɛm wit sɔntin we bin sho insay di layt fɔ in tɔch.
  
  "Luk am".
  
  Runes dɛn we dɛn kɔt na di wɔl. Strenj simbul dɛn we bin de mɛmba Drake bɔt di wan dɛn we bin de mek Odin in shild fayn. Ben in vɔys we dɛn bin strangl bin de ɛko dɔŋ di kɔlol.
  
  "Skandinevian runes. Na gud sayn."
  
  Drake tɔn in layt kɔmɔt nia dɛn wit rigrɛt. If nɔmɔ dɛn bin ebul fɔ rid dɛn. Di SAS, i bin tink fɔ shɔt tɛm, go gɛt mɔ tin dɛn fɔ du. Sɔntɛm na bin tɛm fɔ briŋ dɛn kam ya.
  
  Wan ɔda fifti fit ɛn i bin de drip wit swet. I yɛri Kɛnɛdi de blo bad bad wan ɛn de kɔs se i wɛr in bɛst pant. I nɔ bin dɔn yɛri natin frɔm Bɛn atɔl.
  
  "Yu fayn, Bɛn? Yu ia tandul pan rut?"
  
  "Ha, damn am, ha. Kari on, asshole."
  
  Drake kɔntinyu fɔ kray na di dɔti. I bin de blo bitwin we i de blo, "Wan tin we de mɔna mi na dat, "bɔku trap dɛn de." Di Ijipshian dɛn bin bil fayn fayn trap dɛn fɔ protɛkt dɛn jɛntri.
  
  "A nɔ ebul imajin di Vayking tink tumɔs bɔt di trap," Kɛnɛdi bin ala fɔ ansa.
  
  Ben ala dɔŋ di layn se: "A nɔ no." "Bɔt di Vayking dɛn bin gɛt big big tinka dɛn bak, yu no. Jɔs lɛk di Grik ɛn di Roman dɛn. Nɔto dɛn ɔl na bin barbarian."
  
  Sɔm tɔn ɛn di pasej bigin fɔ wayd. Wan ɔda tɛn fit ɛn di ruf we bin de ɔp dɛn nɔ bin de igen. Na dis moment dem stret en tek break. Drake in tɔch bin layt di pasej we bin de bifo. We i pɔynt am to Kɛnɛdi ɛn Bɛn, i laf.
  
  "Damn, una tu luk laik se una jos kom bak fo grev!"
  
  "Ɛn a tink se yu dɔn yus to dis krap?" Kɛnɛdi bin de wev in an. "Bi SAS ɛn ɔl dat?"
  
  Nɔto SAS, Drake nɔ bin ebul fɔ shek di pɔyzin wɔd dɛn. "Dɛn bin de du am trade." I se ɛn waka go bifo fast fast naw.
  
  Wan ɔda shap tɔn, ɛn Drake fil di briz na in fes. Wan filin fɔ diziz bin mek i fil lɛk se tɛnda de klap wantɛm wantɛm, ɛn wan sɛkɔn pas bifo i no se i tinap na wan ledj wit wan klif we gɛt kev dɔŋ am.
  
  Wan tin we nɔ pɔsibul fɔ biliv bin mit in yay.
  
  I stɔp so wantɛm wantɛm dat Kɛnɛdi ɛn Bɛn krash pan am. Dɔn dɛnsɛf si dis tin we dɛn de si.
  
  "OMFG we de tɔk bɔt am." Ben bin dikte di taytul fɔ di signature track di Wall of Sleep.
  
  Di Wɔl Ti bin tinap bifo dɛn wit ɔl in glori. I nɔ bin ɛva de ɔp di grɔn. Di tik bin ɔpsayd, in strɔng rut dɛn bin de go na di mawnten we de ɔp dɛn, dɛn bin ol am tranga wan bikɔs i ol ɛn di rɔk dɛn we bin de rawnd am, in branch dɛn bin gold brawn, in lif dɛn bin grin we de gro ɔltɛm, in trɔnk bin de strɛch wan ɔndrɛd fit dɔŋ di dip ples fɔ wan big big ol.
  
  Dɛn rod tɔn to wan smɔl stej we dɛn kɔt insay di rɔk wɔl dɛn.
  
  Bɛn bin blo se: "Trap dɛn." "Nɔ fɔgɛt bɔt di trap dɛn."
  
  "To hell wit di traps," Kennedy vois Drake in very tinkin. "Usay di ɛl di layt de kɔmɔt?"
  
  Ben bin luk rawnd. "Na ɔrɛnj."
  
  Drake bin tɔk se: "Glɔ stik dɛn. "Krays." Dɛn dɔn pripia dis ples."
  
  Insay in SAS tɛm dɛn bin de sɛn pipul dɛn fɔ pripia eria lɛk dis; tim fɔ asɛs di trɛt ɛn neutralize ɔ katalog am bifo dɛn go bak na bays.
  
  I bin tɔk se: "Wi nɔ gɛt bɔku tɛm. In fet pan Kɛnɛdi bin jɔs dɔn bɔku. "Lɛ wi".
  
  Dɛn bin de waka dɔŋ di stɛp dɛn we bin dɔn pwɛl ɛn we bin de brok brok, di drɔp we bin de kam wantɛm wantɛm bin de na dɛn raytan ɔltɛm. Tɛn fit dɔŋ ɛn di stej dɛn bigin fɔ tilt shap shap. Drake bin stɔp we wan tri fut gap opin. Natin nɔ bin de we pɔsin kin si, bɔt i bin du fɔ mek i stɔp fɔ stɔp-as di ol we de opin dɔŋ de kam klia mɔ.
  
  "Gini gini".
  
  I bin jomp. Di ston stej bin wayd lɛk tri fit, i bin izi fɔ waka, ɛn i bin de mek pɔsin fred we ɛni rɔng stɛp min se pɔsin go day.
  
  I land tru ɛn tɔn rawnd wantɛm wantɛm, i fil se Bɛn go de nia fɔ kray. I nɔ bin pe atɛnshɔn to Kɛnɛdi ɛn i bin pe atɛnshɔn pan in padi se: "Nɔ wɔri." "Trɔst mi, Bɛn. Ben. A go kech yu."
  
  I bin si di fet we Bɛn bin gɛt. Absolut, we tan lɛk pikin. Na bin tɛm fɔ gɛt am bak, ɛn we Bɛn jomp ɛn afta dat i stɛp, Drek bin sɔpɔt am wit an na in ɛlb.
  
  Drake bin wink in yay. "I izi, nɔto so?"
  
  Kɛnɛdi bin jomp. Drake bin de wach gud gud wan, i bin de mek lɛk se i nɔ notis. I land witout ɛni prɔblɛm, si in kɔnsyusɔn ɛn frowned.
  
  "Dat na tri fit, Drake. Nɔto di Grɛnd Kaniɔn."
  
  Drake bin wink pan Bɛn. "Rɛdi, padi?"
  
  Wan ɔda twɛnti fit, ɛn di nɛks opin na di stej bin wayd, tati fit dis tɛm, ɛn wan tik tik wud plank we bin de swɛla as Drek de waka along am bin blok am. Kɛnɛdi fala, ɛn afta dat po Bɛn, we Drake fos am fɔ luk ɔp, fɔ luk bifo pas fɔ luk dɔŋ, fɔ stɔdi di say we i de go pas in fut. Di yɔŋ man bin de shek shek bay di tɛm we i rich na grɔn we strɔng, ɛn Drek kɔl fɔ blo fɔ shɔt tɛm.
  
  We dɛn stɔp, Drake si se di Wɔl Ti dɔn skata ya so so i lɛf smɔl fɔ lɛ in tik tik branch dɛn tɔch di stej. Bɛn bin es in an wit rɛspɛkt fɔ strok di an ɛn fut, we bin de shek shek we i tɔch am.
  
  "Dis... dis na ɔvawɛl," i blo.
  
  Kɛnɛdi bin yuz dis tɛm fɔ stayl in ia ɛn chɛk di ɛntrɛ we de ɔp am. I bin tɔk se: "So faw ɔltin dɔn klia." "A fɔ se as i de, i shɔ se as ɛl nɔto di Jamani pipul dɛn we pripia dis ples. Dɛn fɔ dɔn tif am ɛn bɔn am na grɔn wit mashin dɛn we de trowe faya."
  
  Fɔs mɔ brek ɛn dɛn drɔp fifti fit, lɛk af-af. Drake bin dɔn alaw insɛf fɔ tink se di ol Vayking dɛn nɔ bin ikwal to di Ijipshian dɛn afta ɔl, ɛn gap na bin di bɛst tin we dɛn bin ebul fɔ du as i step pan di ston stej, we infakt na bin wan fayn fayn pat we dɛn mek wit hεmp, twin ɛn pigmɛnt . I fɔdɔm, si di fɔdɔm we nɔ gɛt ɛnd ɛn kech insɛf bay di tip dɛn na in finga dɛn.
  
  Kɛnɛdi pul am go ɔp. "As de sway na di briz, SAS man?"
  
  I kray bak pan strɔng grɔn ɛn strɛch in finga dɛn we bin dɔn brus. "Tɛnki".
  
  Dɛn bin de muf wit mɔ tek tɛm, naw i pas af-af. Bifo di ɛmti ples we de na dɛn raytan, wan big tik bin tinap sote go, di briz ɛn di san layt nɔ bin tɔch am, we na wɔndaful tin we dɛn dɔn fɔgɛt bɔt di tɛm we dɔn pas.
  
  Dɛn bin de pas mɔ ɛn mɔ Vayking simbul dɛn. Ben bin gɛs strenj. I bin tɔk se: "I tan lɛk di ɔrijinal grafiti wɔl." "Pipul dɛn go jɔs kɔt dɛn nem ɛn lɛf mɛsej dɛn-di fɔs fɔstɛm buk dɛn we dɛn kɔl "Jɔn bin de ya!"
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "Sɔntɛm na di wan dɛn we mek di kev."
  
  Drake tray fɔ tek ɔda stɛp, i tay pan di kol ston wɔl, ɛn wan dip, grind kray bin de ala na di kev. Wan riva we gɛt dɔti bin fɔdɔm frɔm ɔp.
  
  "Rɔn!" - Drake bin ala. "Naw!"
  
  Dɛn rɔsh go dɔŋ di stej, ɛn dɛn nɔ bin pe atɛnshɔn to di ɔda trap dɛn. Wan big big ston bin fɔdɔm frɔm ɔp wit wan big big krash, ɛn i brok ol rɔk dɛn we i bin de krach dɔŋ. Drake kɔba Ben in bɔdi wit in yon as wan big ston krash tru di stej we dɛn tinap pan, tek lɛk twɛnti fit prɛshɔ stɛp wit am.
  
  Kɛnɛdi brus di ston chips dɛn kɔmɔt na in sholda ɛn luk Drake wit wan dray smayl. "Tɛnki".
  
  "Ei, a bin no se di uman we sev di SAS man in ass kin outrun wan simpul boulder. " .
  
  "I fani, man. So fani."
  
  Bɔt i nɔ bin dɔn dɔn yet. Wan shap sawnd bin de we de ring, ɛn di tint bɔt strɔng strɛch bin brok na di stɛp we bin de sheb Bɛn ɛn Kɛnɛdi.
  
  Kɛnɛdi bin ala se: "Fuuuck!" Di strɛch pat bin kɔmɔt wit pawa so dat i bin fɔ dɔn ebul fɔ separet in anklɛ frɔm di ɔda pat dɛn na in bɔdi izi wan.
  
  Wan ɔda klik tu step dɔŋ. Drake bin dans na di ples. "Shit!"
  
  Wan ɔda ala ala frɔm ɔp bin min di nɛks tɛm we di ston fɔdɔm.
  
  Bɛn bin tɛl dɛn se: "Na trap we de ripit." "Di sem tin kin kɔntinyu fɔ apin ɔltɛm. Wi nid fɔ rich na dis pat."
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ no us stɛp dɛn bin kɔnfyus ɛn uswan nɔ bin kɔnfyus, so i bin abop pan lɔk ɛn spid. Dɛn rɔn ed wit dɛn ed dɔŋ lɛk tati stɛp so, ɛn tray fɔ de na di ays fɔ lɔng tɛm. Di wɔl dɛn na di stej dɛn bin de brok brok as dɛn de krɔs di ol rod, ɛn go insay di dip dip ples dɛn na di kev we gɛt ston dɛn.
  
  Di sawnd we di dɔti we de fɔdɔm na di bɔt, bigin fɔ lawd mɔ ɛn mɔ.
  
  Afta dɛn flay, di strɛch we stif bin krak.
  
  Drake step pan wan ɔda lay lay stej, bɔt in momentum kɛr am krɔs di shɔt void. Kɛnɛdi bin jomp oba am, i bin fayn lɛk gazɛl we de flay ful wan, bɔt Bɛn bin fɔdɔm biɛn am, ɛn naw i de slayv insay di ol we nɔ gɛt bɔtɔm.
  
  "Leg dɛn!" Drake ala, dɔn i fɔdɔm bak insay di ples we nɔ gɛt natin, ɛn bi di grɔn. Rilif was di tɛnsiɔn frɔm in bren as Kɛnɛdi pul in fut bak insay in ples. I fil se Bɛn nak in bɔdi ɛn afta dat i fɔdɔm na in chɛst. Drake dayrɛkt di man in mɔmɛnt wit in an, dɔn i ad pan am push am pan di sɔlid grɔn.
  
  I sidɔm kwik kwik wan, wit wan kranch.
  
  "Kɔntinyu fɔ go!"
  
  Di briz bin ful-ɔp wit smɔl smɔl ston dɛn. Wan pan dɛn bounce kɔmɔt na Kɛnɛdi in ed, ɛn lɛf wan kɔt ɛn blɔd we gɛt wata. Wan ɔda wan nak Drake na in anklɛ. Di pen we i bin de fil bin mek i grit in tit ɛn mek i rɔn fast fast.
  
  Bulet dɛn bin de chuk di wɔl ɔp dɛn ed. Drake kray dɔŋ ɛn luk fɔ shɔt tɛm na di ɛntrɛ.
  
  A si wan sojaman we a sabi, gɛda de. Jamani pipul dɛn.
  
  Naw dɛn bin de rɔn wit ful spid, pas fɔ mek dɛn nɔ tek tɛm. I tek Drake prɛshɔ sɛkɔn fɔ jomp go bak. As wan ɔda voli we bulɛt dɛn de chuk di rɔk nia in ed, i duv fɔ go bifo, bounce kɔmɔt na di stɛp dɛn, mek wan ful sɛklɔ, klap in an dɛn, ɛn tinap te i ful-ɔp in ayt we i nɔ lɔs wan ɔns pan in mɔmɛnt.
  
  Ah, di gud old days don kam bak.
  
  Mɔ bulɛt dɛn. Dɔn di ɔda wan dɛn fɔdɔm bifo am. Di fred bin chɛr wan ol na in at te i kam fɔ no se dɛn jɔs dɔn rich di bɔt ɔf di kev we dɛn de rɔn ɛn, bikɔs dɛn nɔ bin rɛdi, dɛn krash stret na grɔn.
  
  Drake bin slo fɔ du am. Di bɔt ɔf di kev na bin tik tik mɛs we gɛt ston, dɔst ɛn wud dɔti. We dɛn grap, Kɛnɛdi ɛn Bɛn na bin fayn tin fɔ si. Nɔto dɔti nɔmɔ dɛn kɔba dɛn, bɔt naw dɛn kɔba dɛn wit dɔst ɛn lif mold we dɛn dɔn kek.
  
  I inton se: "Ah, fɔ mi kamɛra we a kin abop pan." "Blakmail fɔ lɔng lɔng tɛm de fes mi."
  
  Drake tek di glow stik ɛn ɔg di kɔba na di kev we bin de rɔnawe frɔm di man dɛn we gɛt wɛpɔn. I tek fayv minit fɔ rich na di ɔda say dɛn na di tik. Dɛn bin de na di shado ɔltɛm fɔ in imposing stilness.
  
  Drake bin pat Bɛn in sholda. "Bɛtɛ pas ɛni Frayde nɛt sesh, eh mate?"
  
  Kennedy luk di yɔŋ man wit nyu yay. "Yu get eni fans? Yu grup get fans? Wi go gɛt dis tɔk rili jisnɔ, brɔda. Trust in it".
  
  "Na tu nɔmɔ-" Bɛn bigin fɔ stɔp as dɛn de rawnd pat pan di las bɛnd, dɔn i nɔ tɔk natin bikɔs i sɔprayz.
  
  Dɛn ɔl bin stɔp.
  
  Drim dɛn we dɛn bin de drim trade trade bɔt aw dɛn bin de sɔprayz bin de bifo dɛn, ɛn dis bin mek dɛn nɔ ebul fɔ tɔk, ɛn i bin tan lɛk se dɛn bin de ɔf dɛn bren fɔ lɛk af minit so.
  
  "Naw dis... dis..."
  
  Drake blo ɛn tɔk se: "I sɔprayz."
  
  Wan row fɔ di big big Vayking lɔng bot dɛn we dɛn bin dɔn ɛva imajin bin strɛch fa frɔm dɛn insay wan fayl, tinap ɛnd to ɛnd lɛk se dɛn stɔp na di midul pan wan ol trafik jam. Dɛn bin de drɛs dɛn sayd dɛn wit silva ɛn gold, dɛn bin de drɛs dɛn sel wit silk ɛn valyu ston dɛn.
  
  Kɛnɛdi bin tɔk fulish wan se: "Lɔng bot dɛn."
  
  "Sship dɛn we de go fa fa say." Bɛn bin stil gɛt sɛns fɔ kɔrɛkt am. "Damn, dɛn bin de tek dɛn tin ya as di big big trɔs dɛn we dɛn bin gɛt insay dɛn tɛm. I fɔ bi... wetin? Twɛnti de ya?"
  
  Drake bin tɔk se: "I rili kul. "Bot dis na di Spia we wi kam fo. Eni aidia?"
  
  Ben bin de luk naw na di Wɔl Tri. "O mi Gɔd, mi man dɛn. Yu kin imajin? Wan pan dɛn bin de hang pan da tik de. Fɔ Fuk Wan."
  
  "So naw yu biliv pan Gɔd, hmm? Fan?" Kɛnɛdi muf in sayd to Bɛn smɔl smɔl, we mek i blush.
  
  Drake klaym pan wan smɔl ledj we bin de rɔn di wan ol lɔng tel fɔ di lɔng ship. I bin tan lɛk se di ston strɔng. I grap di wud ed ɛn ledɔm. "Dɛn tin ya ful-ɔp wit tif. I sef fɔ se nɔbɔdi nɔ ɛva kam ya bifo tide."
  
  I bin stɔdi di layn fɔ ship dɛn bak. Displei fɔ jɛntri we pɔsin nɔ go ebul fɔ imajin, bɔt usay di rial jɛntri bin de? Na di ɛnd? End of di renbo? Dɛn bin de drɛs di wɔl dɛn na di kev wit ol ol drɔin dɛn. I si di pikchɔ we Odin de hang pan di Wɔl Tri ɛn wan uman we nil dɔŋ bifo am.
  
  "Wetin dis de tɔk bɔt?" I mek sayn to Bɛn fɔ kam nia am. "Kam, kwik kwik wan. Dɛn snik bastar dɛn de nɔ de shov sosish dɔŋ dɛn trot ɔp de. Mek wi muf."
  
  I pɔynt to di rɔf rɔf swirl we de ɔnda di figa fɔ wan uman we de beg. Ben shek in ed. "Bɔt teknɔlɔji go fɛn we. " I klik pan in trɔsti I-fon, we laki laki fɔ bi se i nɔ gɛt signal dɔŋ ya.
  
  Drake tek smɔl tɛm fɔ tɔn pan Kɛnɛdi. I bin tɔk se: "Di wangren tin we a want fɔ du na fɔ fala dɛn lɔng bot dɛn ya." "I fit yu?"
  
  "As wan fan of di futbal tim tok, a de insaid di gem, guys. Sho di rod."
  
  I muf go bifo, i no se if dis supa tanɛl kam na wan ples we nɔ de, dɛn go trɔp. Di Jamani dɛn bin fɔ dɔn ol dɛn tel tayt tayt wan, pas fɔ rɛst pan dɛn laurels. Drake bin sheb di tinkin to pat, i bin pe atɛnshɔn pan wan ledj we dɛn kɔt insay di rɔk. Wan wan tɛm dɛn kin mit ɔda stik we de shayn. Drake bin disgiz dɛn ɔ muv dɛn fɔ mek wan dak ples fɔ rɛdi fɔ di fɛt we de bifo. I bin de luk ɔltɛm bitwin di lɔng ship dɛn ɛn leta i si wan smɔl rod we de rɔn bitwin dɛn.
  
  Plan b.
  
  Tu, 4, ɛn afta dat tɛn lɔng ship dɛn bin de pas. Drake in leg dɛn bigin fɔ pen bikɔs ɔf di tray we i tray fɔ negoshiet di smɔl rod.
  
  Di smɔl sawnd we wan ston we de fɔdɔm bin de mek ɛn afta dat wan big big ston bin de ala lawd wan, ɛn i bin de mek i ala lawd wan na di big big kev, ɛn di minin we i bin gɛt bin klia. Dɛn nɔ bin mek sawnd, dɛn bin ledɔm mɔ ɛn mɔ fɔ du di wok we dɛn bin de du.
  
  Drake bin dɔn kam na di ɛnd pan di row. I kɔnt twɛnti tri ship dɛn, we nɔbɔdi nɔ tɔch ɛni wan pan dɛn, ɛn dɛn ful-ɔp wit tin dɛn we dɛn dɔn tif. As dɛn de kam nia di bak pat na di tanɛl, daknɛs bigin fɔ dip.
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "A nɔ tink se dɛn ɛva go so fa."
  
  Drake bin de luk rawnd fɔ wan big lantan. I bin tɔk se: "Risky." "Bɔt wi nid fɔ no."
  
  I tɔn am ɛn muf di bim frɔm wan say to di ɔda say. Di pasej bin smɔl shap te i bi wan simpul archway bifo.
  
  Ɛn biɛn di ak, na wan stej bin de.
  
  Wantɛm wantɛm, Bɛn bin stɔp wan kray, dɔn i tɔk wit wan teatri wispa se, "Dɛn de na di led!"
  
  Dis na bin am.Dreke tek akshɔn. I bin tɔk se: "Wi nɔ gɛt wanwɔd." "A go go na di stej. Una tu go dɔŋ de na di ship dɛn ɛn go bak di we aw wi kam."
  
  Kɛnɛdi bigin fɔ protɛst, bɔt Drake shek in ed. "Nɔ. Du am. Ben nid protɛkshɔn, mi nɔ nid am. Ɛn wi nid di Spia."
  
  "Ɛn ustɛm wi go rich na di ɛnd pan di ship dɛn?"
  
  "A go kam bak da tɛm de."
  
  Drake jomp bak witout oda wod, jomp off di ledj en go to di blaynd stej. I luk bak wan tɛm ɛn si shado dɛn de kam nia di led. Ben bin fala Kɛnɛdi dɔŋ di slop we gɛt bɔku bɔku rɔb dɛn te i rich usay di las Vayking ship bin de. Drake bin pre fɔ op ɛn rɔn go ɔp di stej as fast as i ebul, i jomp tu stɛp wan tɛm.
  
  Kam on. I klaym te in kaw pikin dɛn at ɛn in lɔng dɛn bɔn. Bɔt afta dat, i go fa fawe. Biɛn dɛn, wan big wata bin de flɔd wit wan kɔrɛnt we bin de mek i vɛks bad bad wan, ɛn mɔ wan ɔlta we dɛn mek wit ston we dɛn kɔt rɔf rɔf, i bin stil tan lɛk wan ol barbecue.
  
  Bɔt wetin bin mek Drake in atɛnshɔn na wan big big sayn we dɛn rayt na di wɔl biɛn di ɔlta. Tri trayangul dɛn we de ɔvalap dɛnsɛf. Sɔm minral insay di kɔva bin kech di atifishal layt ɛn spak lɛk sɛkwin pan blak dres.
  
  No taim no de fo west. I krɔs di strim, i de blo fɔ gɛt briz as di ays wata de go ɔp to in shɔl. As i de kam nia di ɔlta, i si wan tin we de ledɔm pan di ɔlta. Wan shɔt, pɔynt artifakt, we nɔ sɔprayz ɔ impres. Infakt, di wɔl...
  
  ... Odin in spia.
  
  Di tin we bin de chuk Gɔd in sayd.
  
  Wan wef we bin de mek i gladi ɛn we i bin de tink bɔt wetin go apin bifo tɛm bin pas tru am. Dis na bin di tin we apin we mek ɔltin rial. So fa i don bi plenti guesswork, jos smart guesswork. Bɔt pas da tɛm de, i bin rili rial we bin de mek pɔsin fred.
  
  I rili rial we de mek pɔsin fred. Dɛn bin tinap bifo di kɔntdɔwn te di wɔl dɔn.
  
  
  ILƐVIN
  
  
  
  WƆL TRI PIT, SWIDƐN
  
  
  Drake no bin tinap pan seremoni. I grap di Spia ɛn hed bak di we aw i kam. Tru di ays strim, dɔŋ di stɛp dɛn we de brok brok. I ɔf di flashlayt af-af ɛn slo as daknɛs bin de kɔba am.
  
  Fayn layt rayt bin de shayn di ɛntrɛ we bin de dɔŋ.
  
  I bin kɔntinyu fɔ waka. I nɔ bin dɔn dɔn yet. I bin dɔn lan fɔ lɔng tɛm se bɔku tɛm, man we kin tink tumɔs fɔ fɛt wɔ nɔ kin ɛva ebul fɔ rich na os.
  
  I stɔp day na di las stɛp, dɔn i krep insay di dip daknɛs na di pasej. Di Jamani pipul dɛn bin dɔn de nia, i bin dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ di ledj dɔn, bɔt dɛn flashlayt dɛn we bin de fa fawe so, fɔ dɔn singl am jɔs lɛk ɔda shado. I jomp oba di pasej, pres insɛf pan di wɔl ɛn go na di slop we de go na di bays fɔ di Vayking ship dɛn.
  
  Wan man vɔys bark, "Luk dis! Kip yu yay peel, Stevie Wonder!" Di vɔys bin sɔprayz am, i bin gɛt di dip aksɛn we di Amɛrikan Sawt de tɔk.
  
  Damn it.Di igl-ay bastard si am - or at least wan muv shado - somtin we im no tink se posibul fo dis daknes. I bin rɔn fast fast. Wan shot ring, i nak di ston nia usay i jɔs go.
  
  Wan dak figa bin ledɔm oba di ledj - sɔntɛm na Amɛrikin. "Wan rod de dɔŋ de bitwin di ship dɛn. Muv yu dick bifo a shov dem dɔŋ yu les trot."
  
  Gini gini. Di Yankees bin si di rod we ayd.
  
  Stern, prawd, prawd. Wan pan di Jamani pipul dɛn se, "Fuk yu, Maylo," dɔn i ala as dɛn de drɛg am roughly dɔŋ di slop.
  
  Drake bin tɛl in laki sta dɛn tɛnki. Insay wan sɛkɔn i bin de pan di man, i bin de brok in vɔkal kɔd ɛn snɛp in nɛk wit wan kranch we pɔsin kin yɛri bifo ɛni ɔda pɔsin fala.
  
  Drake pik di Jaman in pistol - wan Heckler en Koch MG4 - en faya plenti shot. Wan man in ed bin bɔm.
  
  Oh yes, i bin tink. Stil shot bɛtɛ wit pistol pas wit kamɛra.
  
  "Di pipul dɛn na Kanada!" afta dat, dɛn kin his dɛn wan tɛm.
  
  Drake bin smayl we di wispa we i vɛks bad bad wan. Mek dɛn tink so.
  
  Bikɔs i nɔ bin ebul fɔ ɛnjɔy insɛf igen, i rɔn go dɔŋ di rod as fast as i gɛt maynd. Ben ɛn Kɛnɛdi bin de bifo ɛn dɛn bin nid in protɛkshɔn. I bin prɔmis fɔ pul dɛn kɔmɔt na ya layf layf wan, ɛn i nɔ go mek dɛn at pwɛl.
  
  Biɛn am, di Jamani dɛn bin tek tɛm kam dɔŋ di slop. I faya sɔm shot dɛn fɔ mek dɛn nɔ de wok ɛn bigin fɔ kɔnt di ship dɛn.
  
  Fo, siks, ilevin.
  
  Di rod bin kam fɔ bi prɛkariɔs, bɔt leta i bin lɛvul. Wan tɛm i bin tan so dat ɛnibɔdi we pas fayvtin ston go mɔs dɔn brok wan rib we de swɛt bitwin di tik dɛn, bɔt i bin wayd bak we i kɔnt di siksti ship.
  
  Di bot dɛn bin de ɔp ɔp, dɛn bin de trade trade, dɛn bin de mek pipul dɛn fred, dɛn bin de smɛl ol bark ɛn mold. Wan muvmɛnt we bin de shɔt tɛm bin kech in atɛnshɔn ɛn i luk na in lɛft fɔ si wan figa we kin jɔs bi da nyu pɔsin we nem Milo we de rɔn bak along di smɔl smɔl ledj we bɔku pipul dɛn nɔ kin ebul fɔ waka pan. Drake no ivin get taim fo shot - di Amerikan bin de muv so fast.
  
  Damn it! Wetin mek i bin nid fɔ bi gud pɔsin so? Di wangren pɔsin we Drake bin no-apat frɔm insɛf-we go ebul fɔ du dis kayn tin na Alisia Mayls.
  
  A fain mi sef na di midul of wan gladiatorial kontest we de kam ya...
  
  I bin jomp fɔ go bifo, naw i pas di ship dɛn, i bin de yuz in mɔmɛnt fɔ jomp frɔm wan stɛp to di ɔda stɛp, i bin de rɔn klos fri wan frɔm random mawnd dɛn to dip kres dɛn ɛn jomp pan angul dɛn frɔm sand wɔl dɛn. Ivin yuz di ship dɛn tik dɛn we kin chenj fɔ mek dɛn gɛt mɔ pawa bitwin di jomp dɛn.
  
  "Wet!"
  
  Wan vɔys we nɔ gɛt bɔdi bin kɔmɔt sɔmsay bifo wi. I stɔp smɔl we i si Kɛnɛdi in blɔk figa, i fil fri fɔ yɛri da Amɛrikan twang de. I bin ala se: "Fɔ fala mi," bikɔs i no se i nɔ go ebul fɔ mek Maylo bit am te i rich na di ɛnd pan di ais. Dɛn bin ebul fɔ pres dɛn fɔ lɔng lɔng tɛm.
  
  I chaj pas di las ship wit breknɛk spid, Bɛn ɛn Kɛnɛdi fɔdɔm biɛn am, jɔs lɛk aw Maylo jomp kɔmɔt na wan ledj ɛn kɔt di frɔnt pat pan di sem ship. Drake grap am rawnd in wes, mek shɔ se i land tranga wan na in sternum.
  
  I spɛn wan sɛkɔn fɔ trowe di gɔn pan Kɛnɛdi.
  
  We di gɔn bin stil de flay, Maylo nak di siza ɛn fri insɛf, i flip oba in an dɛn ɛn fes am wantɛm wantɛm.
  
  I grɔmbul, "Mat Drak, di wan. Was lukin foward fo dis, mate."
  
  I bin de trowe panch ɛn ɛlb. Drake tek sɔm blow dɛn na in an, i bin de wins as i de tɔn bak. Dis man bin sabi am, bɔt udat na in? Wan ol ɛnimi we nɔ gɛt fes? Wan shado-ghost frɔm di SAS in dak past? Maylo bin de nia am ɛn i bin gladi fɔ de de. Frɔm in periferik vishɔn, Drake notis di nɛf we de na di Amɛrikin in bɛlt, jɔs de wet fɔ mek dɛn pul in maynd pan am.
  
  I bin gɛt wan kruk kik to in yon instep.
  
  Biɛn am, i bin de yɛri di fɔs klɔmsi muvmɛnt dɛn we di Jamani sojaman dɛn we bin de go bifo bin de muv. Na smɔl ship dɛn nɔmɔ dɛn bin de fa.
  
  Bɛn ɛn Kɛnɛdi bin de wach wit sɔprayz. Kɛnɛdi bin es in gɔn ɔp.
  
  Drake bin de mek lɛk se i de wan we, dɔn i tɔn di ɔda we, ɛn i avɔyd di kruk kik we Milo bin kik to in leg. Kɛnɛdi faya, i kik ɔp dɔti inch frɔm Maylo in fut.
  
  Drake grin ɛn waka go, i mek lɛk se i de pet di dɔg. I bin de provok am se: "Stay." "Dat na gud bɔbɔ."
  
  Kennedy bin faya wan ɔda wɔnin shot. Drake tɔn ɛn rɔn pas dɛn, i ol Bɛn in an ɛn pul am as di yɔŋ man tɔn ɔtomɛtik wan to di stej we de fɔdɔm.
  
  "Nɔ!" - Drake bin ala. "Dɛn go pul wi kɔmɔt wan bay wan."
  
  Ben bin luk lɛk se i sɔprayz. "Usay ɔdasay?"
  
  Drake shrug wit disarmingly. "Wetin yu bin tink?"
  
  I bin go stret to di Wɔl Ti.
  
  
  TWƐLV
  
  
  
  WƆL TRI, SWIDƐN
  
  
  Ɛn dɛn grap. Drake bet se di Wɔl Ti so ol ɛn strɔng dat in branch dɛn go dɔn bɔku ɛn strɔng. Wans yu gri se yu de klaym wan tik we rili ɔpsayd, fiziks nɔ bin rili impɔtant atɔl.
  
  Drake bin ɛnkɔrej Bɛn se: "Jɔs lɛk aw i bi bɔbɔ bak," ɛn i bin ɛnkɔrej am kwik kwik wan ɛn nɔ mek i fred. "I nɔ fɔ bi prɔblɛm fɔ yu, Blɛki. Yu de okay, Kɛnɛdi?
  
  Di Nyu Yɔk man na bin di las pɔsin we klaym, ɛn i ol di gɔn we i pɔynt dɔŋ am. Laki, di big big simɛtri we di branch ɛn lif dɛn na di Wɔl Ti bin gɛt bin ayd dɛn prɔgrɛs.
  
  I bin tɔk wit layt se: "A dɔn klaym sɔm stik dɛn insay mi tɛm."
  
  Ben bin laf. Gud sayn. Drake bin tɛl Kɛnɛdi tɛnki kwayɛt wan, ɛn i bigin fɔ fil fayn mɔ se i de de.
  
  Damn it, i bin tink. I bin klos fɔ ad: pan dis mishɔn.Wi go kam bak to di ol dayalɛkt insay lɛs wan wik.
  
  Drake bin de klaym frɔm wan branch to di ɔda branch, ay ɛn ay, i bin de sidɔm ɔ tinap rayd wan branch ɛn di sem tɛm i bin de ol in an fɔ di nɛks wan. Di prɔgrɛs bin de go bifo kwik kwik wan, we min se dɛn ɔpa bɔdi trɛnk bin de te pas aw dɛn bin de tink. Bɔt lɛk af-af tɛm so, Drake bin notis se Bɛn de wik mɔ ɛn mɔ.
  
  "Tweenie de taya?" - i aks ɛn si wan ridɔbl pan di tray wantɛm wantɛm. Wan wan tɛm, Kɛnɛdi bin de faya bulɛt tru di branch dɛn. Tu tɛm, dɛn bin ebul fɔ si wan ston stej we de go ɔp nia dɛn, bɔt dɛn nɔ si ɛni sayn fɔ sho se pipul dɛn de rɔnata dɛn.
  
  Voys dɛn de ɛko to dɛn. "Di Inglishman na Matt Drake." Wan tɛm, di fɔma SAS sojaman bin yɛri wan vɔys we dɛn dɔn chenj wit strɔng Jaman aksɛn, we, as in siks sɛns bin tɛl am, i go mɔs bi se na man we wɛr wayt in yon. Di man we i dɔn si tu tɛm bifo, gri fɔ tek di tin dɛn we dɛn tif.
  
  Wan ɔda tɛm i yɛri se, "SRT de kɔmɔt" Di vɔys we de drɔ na Maylo in yon, we de sho in past, we de sho wan yunit we dɛn bin dɔn kip sikrit ivin insay di SAS. Udat in di nem fɔ ɔl wetin oli na bin dis man?
  
  Di shot dɛn bin split ebi ebi branch dɛn. Drake stɔp fɔ ajɔst di bakpak wit di trɔs dɛn we de muf insay, dɔn i notis di big branch we i bin de aim fɔ. Wan we bin rich klos to di ples we de na di stej usay dɛn bin dɔn rɛst bifo tɛm.
  
  I pɔynt to Bɛn se: "Ova de." "Rayd di branch ɛn muf... fast!"
  
  Dɛn go de nekɛd fɔ lɛk tu minit so. Mayns sɔprayz ɛn riakshɔn tɛm, we stil lɛf pas wan minit pan ekstrim denja.
  
  Ben na bin di fɔs pɔsin we kɔmɔt na di shelta, Drake ɛn Kennedy wan sɛkɔn afta dat, dɛn ɔl jomp pan dɛn an ɛn skwatin along di branch go na di stej. We dɛn si dɛn, Kɛnɛdi bin bay dɛn valyu sɛkɔn dɛn bay we i faya wan bɔs we gɛt lid, ɛn panch ol dɛn insay at le wan pɔsin we nɔ bin gɛt bɛtɛ bɛtɛ bɛtɛ tin fɔ du fɔ di grev.
  
  Ɛn naw dɛn si se fɔ tru, Maylo dɔn sɛn di kɔmand fɔ rɔn go ɔp di stej. Fayv man dɛn. Ɛn di tim bin fast. Dɛn go rich na di ɛnd pan di branch bifo Bɛn!
  
  Gini gini! Dɛn nɔ bin tinap fɔ chans.
  
  Ben insɛf bin si dis ɛn i bin de shek shek. Drake ala na in yes se: "Nɔ ɛva giv ɔp! Nɔ ɛva!"
  
  Kennedy pul di triga bak. Tu man dɛn fɔdɔm: wan flay insay di ol, di ɔda wan ol in sayd ɛn ala. I swɛt am bak, dɔn Drake yɛri di magazin dɔn dɔn.
  
  Tu Jamani pipul dɛn bin lɛf, bɔt naw dɛn tinap bifo dɛn, ɛn dɛn ol dɛn wɛpɔn dɛn we dɛn dɔn rɛdi. Drake mek wan stern fes. Dɛn bin lɔs di res.
  
  "Shut dɛn!" Milo in vɔys bin de ɛko. "Wi go luk insay di skrap dɛn dɔŋ ya."
  
  Di strɔng Jaman aksɛn bigin bak se: "Nein!" "Dɛr Spia! "Dɛr Spia!"
  
  Di barɛl dɛn fɔ di pistɔl dɛn nɔ bin de shek shek. Wan pan di Jamani pipul dɛn bin de provok am se: "Krɔl, smɔl dɔv dɛn. Kam na ya."
  
  Ben bin muf sloslo. Drake bin de si in sholda dɛn de shek. I wispa na in padi in yes ɛn tɛns ɛvri mɔsul se: "Trɔst mi." I go jomp jɔs lɛk aw Bɛn rich na di ɛnd pan di branch, in wangren gem na fɔ atak ɛn yuz in skil sɛt.
  
  Kɛnɛdi bin de grɔmbul se: "A stil gɛt di nɛf."
  
  Drake bin nɔd in ed.
  
  Ben rich na di ɛnd pan di branch. Di Jamani pipul dɛn bin de wet wit kol at.
  
  Drake bigin fɔ grap.
  
  Dɔn, lɛk se na fɔg, di Jamani dɛn flay go na di sayd, lɛk se tɔpido dɔn bang dɛn. Dɛn bɔdi we bin rɔtin ɛn we bin gɛt blɔd, bin de push kɔmɔt na di wɔl ɛn we wet, dɛn bin de rol dɔŋ insay di ol lɛk kat.
  
  Sɔm mita ɔp di branch, usay di stej dɛn kɔba, wan big grup we gɛt ebi ebi wɛpɔn dɛn bin tinap. Wan pan dɛn bin ol wan AK-5 asɔlt rayf we stil de smok.
  
  "Swede," Drake bin no se di wɛpɔn na wan we di Swidish sojaman dɛn kin yuz.
  
  I bin tɔk lawd wan se, "Damn timing."
  
  
  TƆTIN
  
  
  
  MILITARY BASE, NA SWIDƐN
  
  
  Di rum we dɛn si dɛnsɛf insay-wan spartan twɛlv bay twɛlv rum wit tebul ɛn winda we gɛt ays rim-bin tek Drake bak fɔ sɔm ia.
  
  I tap Bɛn in wayt nɛk se: "Rilaks." "Dis ples na standad soja bɔnk. A dɔn si ɔtel rum dɛn we wɔs pas dat, padi, trɔst mi."
  
  "A dɔn de na apatmɛnt dɛn we wɔs pas dat." I bin tan lɛk se Kɛnɛdi bin fil fri, i bin de tren wan polisman fɔ di wok.
  
  "Di ɔda man in bon?" Drake rayz wan aybrɔw.
  
  "Na dat. Wetin du?"
  
  "O, natin nɔ de." Drake kɔnt to tɛn pan in finga dɛn, dɔn i luk dɔŋ lɛk se i de kam bigin fɔ wok wit in fut finga dɛn.
  
  Ben fos wan wik smayl.
  
  "Luk, Bɛn, a admit se i nɔ bin izi fɔs, bɔt yu si aw da Swedish man de kɔl. Wi de fayn. Eniwe, wi nid fo chat likl. Wi don taya."
  
  Di domɔt opin ɛn dɛn ɔna, we na wan Swidan man we bil fayn fayn wan ɛn we gɛt blant ia ɛn we de luk am tranga wan lɛk nel we go mek ivin Shrek tɔn wayt, bin rɔn krɔs di kɔnkrit flo. Wans dɛn kech dɛn ɛn Drake tek tɛm ɛksplen udat dɛn bi ɛn wetin dɛn de du, di man introdyus insɛf as Thorsten Dahl ɛn afta dat i waka go na di fa say na in ɛlikopta fɔ mek sɔm kɔl dɛn.
  
  I bin tɔk se: "Mat Drak. "Kɛnɛdi Mɔr. Ɛn Bɛn Blɛk. Di Swedish gɔvmɛnt nɔ gɛt ɛnitin fɔ tɔk bɔt yu..."
  
  Drake bin fred wit di aksɛn, we nɔto Swidish atɔl. "Yu go na wan pan dɛn shayn ɔn skul dɛn de, Dal? Eton ɔ sɔntin lɛk dat?"
  
  "As we de shayn?"
  
  "Skul dɛm we de promot dɛn ɔfisa dɛm tru pedigri, mɔni ɛn aw dɛn mɛn dɛn. Na di sem tɛm, yu bin go to skil, dexterity ɛn ɛnjɔymɛnt."
  
  "A tink se na so." Dahl in tɔyn bin ivin.
  
  "Rili. Wɛl... if na ɔl dat..."
  
  Dahl es in an we Ben gi Drake wan luk we i vɛks. "Stɔp fɔ bi sakrifays, Mat. Jɔs bikɔs yu na rough Yorkshire peasant nɔ min se ɔlman na kiŋ in pikin, nɔto so?"
  
  Drake bin de luk in tɛnant wit shɔk. Kennedy mek di "drop it" moshɔn. Dɔn i kam na in maynd se Bɛn dɔn fɛn sɔntin na dis mishɔn we rili huk am, ɛn i want mɔ.
  
  Dahl bin tɔk se: "A go gladi fɔ we una de sheb di tin dɛn we una no, mi padi dɛn. A go rili lɛk fɔ du dat."
  
  Drake bin ɔl fɔ sheb, bɔt as dɛn de se, no na pawa, ɛn i bin de tray fɔ fɛn we fɔ gɛt sɔpɔt frɔm di Swedish gɔvmɛnt ya.
  
  Ben bin dɔn ɔlrɛdi de pripia fɔ in stori bɔt di Nayn Pis dɛm fɔ Ɔdin ɛn di Tɔmɔs fɔ di Gɔd dɛm we Drake bin ambɔg am.
  
  I se: "Luk." "Mi ɛn dis man, ɛn naw sɔntɛm Gronk, na et-inch edlayn dɛn na sɔm kil list..."
  
  "A nɔto gronk, yu Inglish ɔn." Kennedy haf grap na in fut.
  
  "A impres yu sabi dis wɔd." Drake bin put in yay dɔŋ. "Sɔri. Na jargon na jargon. I nɔ de ɛva lɛf yu." I mɛmba Alison in pating wɔd dɛn: yu go ɔltɛm bi SAS.
  
  I bin stɔdi in an dɛn, we stil kɔba wit skata dɛn we i fɛt wit Maylo ɛn we i bin de klaym di Wɔl Ti, ɛn tink bɔt di we aw i bin de biev kwik ɛn kɔrɛkt insay di las sɔm dez.
  
  I bin rili rayt.
  
  "Wetin na gronk?" - Ben bin sɔprayz.
  
  Dahl sidɔm pan wan had mɛtal chia ɛn stɔp in ebi ebi but dɛn na di tebul. "Uman we...uh..."ɛnjɔy di kɔmpin wit sojaman dɛn." - i ansa diplɔmatik wan.
  
  "Mi yon diskripshɔn go rɔf smɔl," Drake glan pan Ben, dɔn i se, "Kil list. Di Jamani pipul dɛn want wi fɔ day fɔ kraym dɛn we wi nɔ du. Aw yu go ɛp, Dahl?"
  
  Di Swidan man nɔ ansa fɔ sɔm tɛm, i jɔs luk na di ays winda fɔ si di land we sno kɔba ɛn biɛn, di rɔk dɛn we de brok brok we de rayz in wan pan di bakdrop fɔ di si we de blo.
  
  Kennedy se, "Dal, mi na polisman. A nɔ bin no dɛn tu ya te tu-tri dez bifo, bɔt dɛn gɛt gud at. Trɔst dɛn."
  
  Dahl bin nɔd in ed. "Yu gudnem de bifo yu, Drake. Di gud ɛn di bad tin bɔt am. Wi go ɛp yu, bɔt fɔs-" i nɔd to Bɛn. "Kɔntinyu".
  
  Bɛn kɔntinyu fɔ tɔk lɛk se dɛn nɔ ɛva ambɔg am. Drake tif wan glans pan Kennedy ɛn si in smayl. I luk ɔdasay, i sɔprayz fɔ tu rizin dɛn. Fɔs, Dahl in rɛfrɛns to in reputeshɔn, ɛn sɛkɔn, Kennedy in sincere ɛndɔsmɛnt.
  
  Ben bin dɔn fɔ du am. Dahl bin tɔk se: "Di Jamani pipul dɛn na nyu ɔganayzeshɔn pan ɔl dis, we nɔ bin kam na wi maynd te da tin de apin na Jɔk."
  
  "Nyu?" Drake bin se. "Dem gud." Ɛn dɛn ɔganayz am fayn fayn wan; we dɛn kin kɔntrol bay we dɛn de fred ɛn we dɛn de kɔrɛkt dɛn wit ayɛn. Ɛn dɛn gɛt wan big trɔmp kad insay wan man we nem Milo - American Special Forces, i tan lɛk. Chek di taytul."
  
  "Wi go du am." Di gud nyus na dat wi gɛt infɔmeshɔn bɔt pipul dɛn na Kanada."
  
  "Yu de kip yu yay pan am?"
  
  "Yɛs, bɔt i bias, i nɔ gɛt ɛkspiriɛns ɛn i de in wan," Dahl bin luk wan ful wan to Kɛnɛdi. "Di rileshonship we di Swedish govanment get wit yu nyu Obama rijim no bi wetin a go kol fes klas. " .
  
  "Sɔri fɔ dat," Kɛnɛdi mek lɛk se i smayl, dɔn i luk rawnd wit pɔynt. "Listen, dude, if wi go de ya fɔ sɔm tɛm, yu tink se wi go ebul fɔ gɛt sɔntin fɔ it?"
  
  "Wi sous chɛf dɔn ɔlrɛdi de pripia am," Dahl put fek smayl fɔ ansa. "Bɔt siriɔs wan, bɔrga ɛn chips go de jisnɔ."
  
  Drake in mɔt bin wata. I nɔ bin ebul fɔ mɛmba di las tɛm we i it.
  
  "A go tɛl yu wetin a ebul. Di Kanada pipul dɛn bigin layf as sikrit kult we dɛn de gi to di Vayking - Ɛrik di Rɛd. Nɔ laf, dɛn tin ya rili de. Dɛn pipul ya kin yuz kɔsplay fɔ riakt di tin dɛn we kin apin, fɛt-fɛt ɛn ivin di si we dɛn kin travul ɔltɛm."
  
  Ben bin saund smɔl fɔ difend insɛf se: "No rial bad tin nɔ de insay am." Drake bin sev dis fayn fayn nugget fɔ leta.
  
  "Nɔto so atɔl, Mista Blɛk. Cosplay na tin we kɔmɔn, bɔku pipul dɛn kin ɛnjɔy am na kɔnvɛnshɔn dɛn ɔlsay na di wɔl, ɛn i dɔn bi kɔmɔn tin fɔ lɔng tɛm. Bɔt di rial damej kin bigin we wan biliyan biznɛsman bi di lida fɔ dis kɔlt tide ɛn afta dat i trowe bɔku bɔku mɔni na di ring."
  
  "I kin bi da kayn ɛnjɔymɛnt de we nɔ gɛt wan wɔri-"
  
  "Tumɔs". Dahl bin dɔn we di domɔt opin. Drake bin de kray as dɛn put di standad bɔga ɛn chips dish bifo am. Di smel fɔ anɔynt bin kɔmɔt frɔm in bɛlɛ we bin angri.
  
  Dahl bin kɔntinyu fɔ it as dɛn de it se: "Wan biznɛsman na Kanada we nem Kɔlbi Taylɔr bin gi in layf to di Vayking we bɔku pipul dɛn sabi, we nem Ɛrik di Rɛd, we, as a shɔ se yu no, bin land na Kanada jɔs afta dɛn dɔn fɛn Grinland. Frɔm dis risach dɛn bɔn wan manik fascination wit Norse mythology. Risach, dig, tin dɛn we dɛn dɔn fɛn. Sɔch we nɔ gɛt ɛnd. Dis man bin gɛt in yon laybri ɛn tray fɔ bay ɔl di Skandinevian tɛks dɛn we bin dɔn de."
  
  "Na krayzi wok," Kennedy se.
  
  "Gri. Bɔt wan "nut" we de fund in yon "sekyuriti fɔs" - rid dat as ami. Ɛn i kin kɔntinyu fɔ bi prayvet so dat i go de ɔnda bɔku pipul dɛn reda. In nem dɔn kam ɔp bak ɛn bak ova di ia dɛn we gɛt fɔ du wit di Nayn Fragmɛnt dɛn na Ɔdin, so natin nɔ de fɔ mek Swedish intɛlijɛns dɔn ɔltɛm flag am as "pɔsin we intres".
  
  Drake se: "Na in tif di Ɔs." "Yu sabi dis, nɔto so?"
  
  Di big big yay dɛn we Dahl bin gɛt bin sho se i nɔ du dis. "Naw wi dɔn no."
  
  "Yu nɔ go ebul fɔ mek dɛn arɛst am?" Kɛnɛdi bin aks. "We dɛn tink se dɛn tif ɔ sɔntin lɛk dat?"
  
  "Imajin am as wan pan yu... gangsta dɛn. Yu Mafia ɔ Triad lida dɛn. I nɔ ebul fɔ tɔch am-di man we de ɔp-fɔ naw."
  
  Drake bin lɛk di we aw dɛn bin de fil. I bin tɛl Dahl bɔt Alicia Miles in involvmɛnt ɛn tɛl Dahl bɔku bakstɔri as dɛn alaw am fɔ sho.
  
  We i dɔn, i se: "So." "Wi yusful ɔ wetin?"
  
  "I nɔ bad," Dahl admit as di domɔt opin bak ɛn wan big man we gɛt tik tik mane we de mek i sɔprayz ɛn we gɛt lɔng ia ɛn we gɛt bush biad, kam insay. To Drake i bin tan lɛk wan mɔdan, ol Vayking.
  
  Dahl bin nɔd in ed. "O, a bin de wet fɔ yu, prɔfɛsɔ. Mek a introdyus Prɔfɛsɔ Roland Parnevik," i smayl. "Wi masta sabi bukman we sabi bɔt Nɔs lay lay stori dɛn."
  
  Drake nɔd, dɔn i si Bɛn de sayz di nyu man lɛk se na lɔv rival. Naw i dɔn ɔndastand wetin mek Bɛn bin lɛk dis mishɔn sikrit wan. I pat in yɔŋ padi in sholda.
  
  "Wɛl, wi famili man we de ya nɔ go bi prɔfɛsɔ, bɔt i shɔ se i no in we fɔ go rawnd di Intanɛt-sɔt mɔdan mɛrɛsin versus di ol tin dɛn, nɔto so?"
  
  "Ɔ di bɛst pan ɔl tu di wɔl dɛn," Kɛnɛdi bin pɔynt wit in fɔk na di tu say dɛn we dɛn de tɔk bɔt.
  
  Drake in sinikal sayd bin kɔlkul se Kennedy Moore kin dayrɛkt dis mishɔn insay wan we we go sev in wok. I sɔprayz fɔ no se di say we soft bin lɛk fɔ wach di kɔna dɛn na in mɔt we de tɔn ɔp we i de smayl.
  
  Di bɔbɔ stɔp fɔ go insay di rum, i ol wan an we ful-ɔp wit skrol dɛn ɛn balans sɔm notbuk dɛn ɔp di pail. I luk rawnd, luk Dahl lɛk se i nɔ ebul fɔ mɛmba di sojaman in nem, dɔn i trowe in lod na di tebul.
  
  I pɔynt wan pan di skrol dɛn ɛn tɔk se: "I de de." "Di sem wan. Di lɛjɛnd na rial... jɔs lɛk aw a bin tɛl yu mɔnt bifo."
  
  Dahl pul di skrol we dɛn sho wit wan flourish. "Yu bin de wit wi fɔ wan wik, prɔfɛsɔ. Na jɔs wan wik nɔmɔ."
  
  "Yu... yu shɔ?"
  
  "O, a shɔ." Dahl in tɔyn bin sho se i gɛt peshɛnt we nɔbɔdi nɔ go biliv.
  
  Wan ɔda sojaman kam insay di domɔt. "Sa. I nɔd to Bɛn se: "Dis wan bin de ring ɔltɛm. Hela tiden...mmm...nɔ-stɔp." Wan smirk bin fala am. "Dis na in mama."
  
  Bɛn jomp wan sɛkɔn afta dat ɛn prɛs di spid dayal bɔtin. Drake bin smayl fayn fayn wan, ɛn Kɛnɛdi bin luk lɛk pɔsin we nɔ gɛt wan rɛspɛkt. "Gɔd, a kin tink bɔt bɔku we dɛn fɔ kɔrɔpt dis bɔbɔ."
  
  Dahl bigin fɔ rid frɔm di skrol se:
  
  "A yɛri se i day na Ragnarok, ɛn in fate dɔn it am kpatakpata. Na di wulf-man Fenrir - wan tɛm bin tɔn bay di mun.
  
  Ɛn leta, Tɔ ɛn Lɔki bin ledɔm kol nia am. Gret gɔd dɛn bitwin bɔku bɔku gɔd dɛn, wi rɔk dɛn agens di tayd.
  
  Nayn pat dɛn bin skata to di briz along di rod dɛn fɔ di Wan Tru Volva. Nɔ briŋ dɛn pat ya na Ragnarok ɔ risk di ɛnd fɔ di wɔl.
  
  Una go fred dis sote go, una lisin to mi, mɔtalman pikin dɛn, bikɔs fɔ dɔti di Gɔd dɛn grev na fɔ bigin di De fɔ Rikɔn."
  
  Dahl bin shrug in ed. "Ɛn so de go." Ɛn ɔda tin dɛn. Ɛn ɔda tin dɛn. A don geht di gist of am from mi mama in boi ova de, di profesa. I tan lɛk se fɔ tru, di Wɛbsayt gɛt pawa pas di Skrol. Ɛn fast fast."
  
  "Yu gɛt am? Wel, as a bin se... Mɔnt, Torsten, mɔnt. Ɛn dɛn nɔ bin de pe atɛnshɔn to mi fɔ lɔng lɔng tɛm. Ivin institiushɔnalized. Di grev don olwes de, yu no, i no jos materialize las month. Agnetha bin gi mi dis skrol tati ia bifo, ɛn usay wi de naw? Hm? Wi de sɔmsay?
  
  Dahl bin tray in bɛst fɔ kɔntinyu fɔ gɛt kol at. Drake bin intavyu am. "Yu de tɔk bɔt Ragnarok, Prɔfɛsɔ Parnevik. Ples we nɔ de."
  
  "Nɔto igen, sa. Bɔt sɔmde - yes. Dis bin rili de wan tɛm. If nɔto dat, usay Ɔdin, Tɔ ɛn ɔl di ɔda Gɔd dɛn day?"
  
  "Yu biliv se dɛn bin de da tɛm de?"
  
  Di man bin praktis fɔ ala se: "Fɔ tru!"
  
  Dahl in vɔys bin kam kwayɛt mɔ ɛn mɔ. I bin se: "Fɔ naw, wi de stɔp fɔ nɔ biliv."
  
  Ben go bak na di tebul, ɛn put in mobayl fon na in poket. "So yu no bɔt di Valkyries dɛn?" i aks am wit mistek, i de luk Drek ɛn Kɛnɛdi wit kɔni. "Yu no wetin mek dɛn na di jɔlɔs we de na Ɔdin in krawn?"
  
  Dahl bin jɔs luk lɛk se i vɛks. Di man blink ɛn shem. "Dis... dis... gem in... dis... wetin?"
  
  
  FƆTIN
  
  
  
  MILITARY BASE, NA SWIDƐN
  
  
  Ben bin smayl as di rum bin kwayɛt. I bin tɔk se: "Dis na wi tikɛt fɔ go insay." "Ɛn mi garanti fɔ rɛspɛkt. Insay di Nɔs myuzik dɛn kin tɔk bɔku tɛm se Valkyries "go to di realms of the Gods. " Luk - i de de."
  
  Kɛnɛdi bin tap in fɔk na in plet. "Wetin i min?"
  
  Bɛn bin tɔk se: "Dɛn de sho di rod. "Yu kin gɛda di nayn pat dɛn na Odin insay Ragnarok fɔ wan ol mɔnt, bɔt na di Valkyries dɛn de sho di rod fɔ go na di grev fɔ di gɔd dɛn."
  
  Drake bin mek in fes kray. "Ɛn yu kip am to yusɛf, nɔto so?"
  
  "Nɔbɔdi nɔ no usay di Valkyries dɛn de, Mat. Dɛn de na prayvet kɔleshiɔn, na Gɔd nɔmɔ no usay. Wolf dɛn na Nyu Yɔk na di las pat dɛn we wi gɛt ples fɔ."
  
  Dahl bin smayl we Parnevik bin praktis fɔ atak in skrol dɛn. Wait tiub dɛn bin de flay ɔlsay midul di big big briz we bin de muf. "Valkyries we dɛn kin kɔl. Valkyries we dɛn kɔl. Nɔbɔdi nɔ de. Na de - maybe. Ah, na ya wi de go. Hm."
  
  Drake bin kech Dahl in atɛnshɔn. "Ɛn di tiori bɔt di Apokalips? Ɛl faya na di wɔl ɛn ɔl di tin dɛn we gɛt layf dɔn pwɛl, ɛn ɔda tin dɛn. ɛn so ɔda tin dɛn."
  
  "A kin tɛl yu wan sem kayn lay lay stori fɔ ɔlmost ɔl Gɔd we de na di panteɔn. Shiva we de na di wɔl. Zus we nem Zus. Sɛt. Bɔt, Drake, if di pipul dɛn na Kanada fɛn dis grev, dɛn go dɔti am, ilɛksɛf ɔda tin go apin."
  
  Drake bin go bak to di krayzi Jamani pipul dɛn. I nɔd ɛn smayl smɔl to Dahl se: "Lɛk wi nyu padi dɛn." "A nɔ gɛt ɛni ɔda tin fɔ du..."
  
  "Bɔl dɛn we de agens di wɔl." Dahl finish wan likl militri mantra en dem luk dem sef.
  
  Ben bin ledɔm akɔdin to di tebul fɔ mek Dahl pe atɛnshɔn to am. "Sɔri, padi, bɔt wi de west wi tɛm ya. Gi mi di laptop. Mek a go surf. Ɔ bɛtɛ pas dat, sɛn wi fɔ go na di Big Apɛl ɛn wi go surf na di ays."
  
  Kɛnɛdi bin nɔd in ed. "I rayt." A kin ɛp. Di nɛks lɔjik target na di Nashɔnal Istri Miusiɔm, ɛn lɛ wi tɔk tru, Amɛrika nɔ rɛdi."
  
  Dahl bin tɔk se: "Na stori we pipul dɛn sabi. "Mobilizayshɔn dɔn ɔlrɛdi bigin." I bin luk Bɛn gud gud wan. "Yu de ofa fɔ ɛp, yɔŋ man?"
  
  Ben opin in mɔt, bɔt afta dat i stɔp smɔl, lɛk se i no se in ansa impɔtant. "Wɛl, wi stil de na di kil list, nɔto so? Ɛn Di Wɔl fɔ Slip de na hiatus dis mɔnt."
  
  "Mama gɛt kɔfyu fɔ wi yɔŋ studɛnt?" Drake bin push am.
  
  "Wɔl ɔf- ?" Dahl bin mek in fes kray. "Dis na trenin klas fɔ mek pɔsin nɔ slip?"
  
  "No mata." Luk wetin a don diskova so fa. Ɛn Matt in SAS. Kennedy na wan polisman na Nyu Yɔk. Wi na prɛktikal pafɛkt tim!"
  
  Dahl in yay dɛn bin smɔl, lɛk se i de wej di tin we i disayd fɔ du. I slid Drake in mobayl fon kwayɛt wan akɔdin to di tebul ɛn pɔynt to di skrin. "Usay yu tek foto di runes na dis pikchɔ?"
  
  "Na di Pit. Neks to di lɔng ship dɛn, dɛn bin gɛt wan wɔl we gɛt bɔku bɔku tin dɛn we dɛn kɔt. Dis uman," i tap di skrin, "bin nil dɔŋ nia Ɔdin we i bin de sɔfa na di Wɔl Tri. Yu kin translet di tin we dɛn rayt?"
  
  "Bɔt Yes." I se ya - Odin ɛn Velva - Dɛn dɔn trɔs Heidi wit di sikrit dɛn fɔ Gɔd.Di Prɔfɛsɔ de invɛstigat dis naw...." Dahl luk Parnevik as i de tray fɔ gɛda ɔl in skrol dɛn wan tɛm.
  
  "Gɔd in sikrit dɛn". Di man tɔn rawnd lɛk se ɛlhaund dɔn land na in bak. "Ɔ di sikrit dɛn we di gɔd dɛn gɛt. Yu kin yɛri di nyuans? Ɔndastand? Mek a pas." I tɔn to di ɛmti domɔt ɛn i nɔ de igen.
  
  Dahl bin tɛl dɛn se: "Wi go tek una." "Bɔt no dis. Negoshieshɔn wit yu gɔvmɛnt nɔ bigin yet. Wi op se dɛn go tek kia ɔf dis we wi de flay. Bɔt naw wi de go na Nyu Yɔk wit wan duzin Spɛshal Fos sojaman dɛn ɛn wi nɔ gɛt sikyɔriti kliarens. Wi de kɛr di wɛpɔn dɛn go na di Nashɔnal Istri Miuzɛm." I mek wan stɔp. "Yu stil want fɔ kam?"
  
  Drake bin tɔk se: "SAS go ɛp." "Dɛn gɛt wan tim we tinap nia."
  
  "A tink se a go tray fɔ kɔntakt di sayt kapten, si if wi kin gɛt sɔm wil dɛn we dɛn gris." Di bad bad chenj we Kɛnɛdi bin chenj we i tink bɔt fɔ go bak na os bin klia. Drake bin prɔmis insɛf wantɛm wantɛm se i go ɛp am if i ebul.
  
  Trust mi, i bin want fɔ tɔk. A go ɛp yu fɔ pas dis.Bɔt di wɔd dɛn day na in trot.
  
  Ben bin fleks in finga dɛn. "Jɔs gi mi I-pad ɔ sɔntin. Fasta pasmak."
  
  
  FIFTIN
  
  
  
  AYR SPƐS
  
  
  Dɛn plen bin gɛt wan tin we dɛn kɔl picocell, we na wan mobayl fon tawa we de mek dɛn ebul fɔ yuz ɔl di mobayl fon dɛn na plen. I nid fɔ di gɔvmɛnt in sojaman dɛn, bɔt i nid tu tɛm fɔ Bɛn Blɛk.
  
  "Ei sis, a get wok fo yu. Nɔ aks. Lisin, Karin, lisin! A nid infɔmeshɔn bɔt di Nashɔnal Istri Miuzɛm. Ɛgzibit dɛn, Vayking tin dɛn. Bluprint dɛn we dɛn mek. Wokman. Ɛspɛshali di bɔs dɛn. Ɛn..." in vɔys drɔp sɔm ɔktav, "... fon nɔmba dɛn."
  
  Drake yɛri sɔm tɛm we dɛn nɔ tɔk natin, dɔn i se: "Yɛs, di wan we de na Nyu Yɔk! Aw many of dem de?... Oh... rili? Wel, okay, smɔl sista. A go transfa yu som moni fo kova dis. Lɔv yu".
  
  We in padi opin di fon, Drake aks am se, "I stil nɔ gɛt wok?"
  
  "Sidɔm na os ɔl di de, padi. Wok as di "las guy" fo dubious bar. Di mirekul fɔ ol Leba pɔlitiks."
  
  Karin bin tray tranga wan fɔ sɛvin ia fɔ gɛt digri pan kɔmpyuta program. We di Leba gɔvmɛnt fɔdɔm we Blɛr in rul dɔn, i kɔmɔt na Nɔtinham Yunivasiti - we na wokman we gɛt kɔnfidɛns, we gɛt bɔku sɛns - na in nɔmɔ i kam fɔ no se nɔbɔdi nɔ want am. Wan risɛshɔn dɔn kam insay.
  
  Kɔmɔt na Yunivasiti Row - tɔn lɛft na landfil, tɔn rayt insay bɛlɛ ɛn gɔvmɛnt ɛp. Kɔntinyu fɔ go stret na di rod fɔ drim dɛn we dɔn brok.
  
  Karin bin de na wan flat nia di sɛntrɔm na Nɔtinham. Pipul dɛn we bin de tek drɔgs ɛn pipul dɛn we bin de drink te dɛn chak bin de rɛnt prɔpati dɛn we bin de rawnd am. I nɔ bin de kɔmɔt na os insay di de ɛn i bin de tek taksi we pɔsin kin abop pan fɔ go na di ba usay i bin de wok frɔm et to midulnɛt shift. Di tɛm dɛn we bin de mek i fred pas ɔl na in layf na we i go bak na in apatmɛnt, di daknɛs, ol swet ɛn ɔda bad bad smel dɛn we bin de rawnd am, we na kraym we i bin de waka we jɔs de wet fɔ apin.
  
  Insay wan land we pipul dɛn we dɛn dɔn swɛ ɛn we dɛn nɔ de pe atɛnshɔn to, di man we de liv na di shado na kiŋ.
  
  "Yu rili nid am fɔ dis?" Dahl we bin sidɔm na di ɔda say na di plen aks. "Ɔ..."
  
  "Luk, dis nɔto charity, mate. A fɔ pe atɛnshɔn pan tin dɛn bɔt Odin. Karin kin tek di wok we dɛn de du na di myuziɔm. I mek sɛns kɔmplit wan."
  
  Drake mek in yon spid dayal kɔl. "Lɛ i wok, Dal. Trust mi. Wi de ya fɔ ɛp."
  
  Wells bin ansa am wantɛm wantɛm. "Yu de kech zeds, Drake? Wetin di ɛl de apin?"
  
  Drake bin bring am up to date.
  
  "Wɛl, na wan nugɛt we gɛt klin gold. Wi bin chɛk insay wit Alis Mayls. Yu no wetin i bi, Mat. Yu nɔ go ɛva rili kɔmɔt na di SAS," i stɔp smɔl. "Di las adrɛs we dɛn no: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Jaman na Jamani? Bɔt i bin de wit di pipul dɛn na Kanada."
  
  "Yɛs. Nɔto dat nɔmɔ. I bin de liv na Munich wit in bɔyfrɛn - wan patikyula Milo Noxon - we na sitizin we nɔ bin rili fayn na Las Vegas, Amɛrika. Ɛn na fɔma Marin intɛlijɛns ɔfisa. Di bɛst we di Yankees gɛt fɔ gi."
  
  Drake bin tink fɔ smɔl tɛm. "Na so i bin no mi da tɛm de, tru Mayls. Di kwɛstyɔn na, yu tink se i bin chenj in sayd fɔ mek i vɛks ɔ fɔ ɛp am?"
  
  "Wi nɔ no di ansa. Sɔntɛm yu kin aks am."
  
  "A go tray." Luk, wi de ol di bol dɛn ya, Wɛls. Yu tink se yu kin kɔntakt yu ol padi dɛn na di Stet? Dahl don kontak di FBI, bot dem de ple fo taim. Wi dɔn pas sɛvin awa insay di plen... ɛn wi de kam nia wi blaynd wan."
  
  "Yu biliv dɛn? Dɛn tɔnip ya? Yu wan mek wi man dɛn klin di inevitable klasta fuk?"
  
  "Dɛn na pipul dɛn na Swidan. Ɛn yes, a kin abop pan dɛn. Ɛn yes, a want wi man dɛn fɔ tek pat."
  
  "I klia". Wells bin ambɔg di kɔnɛkshɔn.
  
  Drake bin luk rawnd. Di plen bin smɔl bɔt i bin gɛt bɔku rum dɛn. Ilɛvin Spɛshal Fos Marin dɛn bin sidɔm na di bak, dɛn bin de loung, de slip ɛn jɔs de hek dɛnsɛf insay Swedish. Dahl bin de tɔk ɔltɛm na fon akɔdin to di ais as di prɔfɛsɔ bin de opin skrol afta skrol bifo am, ɛn tek tɛm put ɛni wan pan dɛn na di bak pat na in sidɔm ples, ɛn i bin de go oba di difrɛns dɛn we bin de trade trade bitwin tru ɛn lay lay tin dɛn.
  
  Na in lɛft, Kɛnɛdi, we bin wɛr in nɔmba wan pantsuit we nɔ gɛt shep bak, bin kɔl in fɔs kɔl. "Kpɛtɛn Lipkind de de?... ah, tɛl am se na Kɛnɛdi Mɔr."
  
  Tɛn sɛkɔn pas, dɔn: "Nɔ. Tel am se i nɔ go ebul kɔl mi bak. Dis impɔtant.Tɛl am se na bɔt nashɔnal sikyɔriti, if yu want, jɔs kɔl am."
  
  Dɔn, tɛn sɛkɔn bak: "Moore!", Drake yɛri de bark ivin frɔm usay i sidɔm. "Dis nɔ go ebul wet?"
  
  "Lisin to mi, kapten, wan situeshɔn dɔn kam. Fɔs, tɔk to Ɔfisa Swain we de na di FBI. a de ya wit Torsten Dahl na di Swedish SGG en wan SAS ofisa. Di Nashɔnal Istri Miusiɔm de ɔnda dairekt trɛt. Chek di ditel dem en kol mi bak kwik kwik wan. A nid yu ɛp."
  
  Kɛnɛdi lɔk di fon ɛn tek dip briz. "Bang - ɛn mi penshɔn de go."
  
  Drake bin luk in wach. Siks awa te i land.
  
  Ben in mobayl fon bin chirp ɛn i grap am. "Sista?"
  
  Prɔfɛsɔ Parnevik bin ledɔm akɔdin to di ais, ɛn i bin ol di skrol we bin dɔn fɔdɔm wit in an we gɛt sayn. "Di pikin sabi in Valkyries." I se, i nɔ adrɛs ɛnibɔdi patikyula. "Bɔt usay dɛn de? Ɛn di Ayz - yes, a go fɛn di Ay."
  
  Ben bin tɔk. "Great pɔynt, Karin. Imel mi di drɔin dɛn na di myuziɔm ɛn gi mi dis rum. Dɔn, sɛn di pɔsin we de kia fɔ di tin dɛn we i de kip in infɔmeshɔn insay wan ɔda lɛta. Hey likl sista, se hi to mama en papa. Lɔv yu".
  
  Ben bigin fɔ klik bak, dɔn i bigin fɔ rayt sɔm ɔda not dɛn. I ala se: "Gɛt di nɔmba fɔ di pɔsin we de kia fɔ di myuziɔm." "Dal? Yu want mek a fred di krap kɔmɔt pan am?"
  
  Drake brok in smayl we nɔ biliv as di Swedish intɛlijɛns ɔfisa bin fred fɔ wev in an dɛn Nɔ!, we i nɔ mis wan vaybul. I bin fayn fɔ si Bɛn de sho se i gɛt da kayn kɔnfidɛns de. Di geek muf bak smɔl fɔ gi di pɔsin we de na sɔm rum di chans fɔ blo.
  
  Kennedy in fon bin bɔs insay siŋ. I opin am kwik kwik wan, bɔt nɔto bifo i trit di wan ol plen wit wan pat pan wan gem we nɔ gɛt wan rɛspɛkt we dɛn kɔl Goin" Down.
  
  Ben bin nɔd in tɛm. "Fayn. Wi nɛks kɔva vɛshɔn fɔ tru."
  
  "Mɔr." Kennedy put in fon pan spika.
  
  "Wetin di ɛl de apin? Af duzin ɔn bin blok mi we ɛn afta dat dɛn tɛl mi, nɔto rili pɔlitiks, fɔ mek mi nos kɔmɔt na di ditch usay i fɔ de. Sɔntin mek ɔl di big dɔg dɛn bark, Moore, ɛn a bet se na yu." I stɔp smɔl, dɔn i tɔk wit tink se, "A tink se nɔto di fɔs tɛm."
  
  Kennedy gi am wan shɔt we, we dɔn wit wan plen we ful-ɔp wit Swedish Marines ɛn wan SAS kru we wi nɔ no we bin de na rod, we naw na fayv awa flay frɔm US grɔn.
  
  Drake bin fil se i de fred. Fayv awa.
  
  Na dis tɛm ya, Dahl ala se: "Nyu infɔmeshɔn! a jis yehri se pipul na Kanada no ivin de na Swidan. I tan lɛk se dɛn sakrifays di Wɔl Ti ɛn Spia fɔ pe atɛnshɔn pan di Valkyries." I nɔd in tɛnki to Bɛn in dairekshɔn, ɛn i nɔ sho di prɔfɛsɔ we bin de kray. "Bɔt... dɛn kam bak ɛmti an. Dis prayvet kɔlektor fɔ bi rial reklɔs... Ɔ..." Drake shrug, "i kin bi kriminal.
  
  "Gud ɔf." Man na usai e get ugly eniwe. Di pipul dɛn na Kanada de rɛdi fɔ strayk di myuziɔm ali mɔnin dis Nyu Yɔk tɛm."
  
  Kɛnɛdi in fes bin tan lɛk pɔsin we de kil pɔsin as i de lisin to in bɔs ɛn Dahl di sem tɛm. Wantɛm wantɛm i hiss to ɔl tu di pati dɛn we i kam pan am se: "Dɛn de yuz di de." "Dis absolyut bastards - and di Germans, no doubt - de ayd dia rial intenshon bihain di fukin deit."
  
  Ben bin luk ɔp. "A lɔs trak."
  
  Drake bin ɛko am. "Us deti?"
  
  Dahl bin ɛksplen se: "We wi land na Nyu Yɔk, i go bi lɛk et oklɔk mɔnin, Sɛptɛmba 11."
  
  
  SIKSTIN
  
  
  
  AYR SPƐS
  
  
  Fo awa bin lɛf. Di plen kɔntinyu fɔ hum na di skay we bin gɛt klawd.
  
  Dahl se, "A go tray di FBI bak. Bɔt i strenj. A nɔ ebul pas dis lɛvul fɔ verify. Na wan damn ston wɔl. Ben - kol di supavaysa. Drake na yu old boss. Di klok de tik, man dɛn, ɛn wi nɔ de ɛnisay. Dis awa de mek pɔsin go bifo. Go."
  
  Kɛnɛdi bin beg in bɔs se: "Shit pan Tɔmɔs Kelɛb, Lipkind," i bin tɔk. "Dis nɔ gɛt natin fɔ du wit am ɔ mi damn wok. A de tel yu wetin di FBI, CIA, en ol di oda tri leta idiots no sabi. A de aks..." i stɔp smɔl, "A tink se a de aks yu fɔ trɔst mi."
  
  Bɛn bin grɔmbul se: "Tri lɛta ɔn dɛn." "Briliant wan".
  
  Drake bin want fɔ go to Kɛnɛdi Moore ɛn gi sɔm wɔd dɛn fɔ ɛnkɔrej am. Di sivilian we bin de insay am bin want fɔ ɔg am, bɔt di sojaman fos am fɔ de fa.
  
  Bɔt di sivil pipul dɛn bigin fɔ win dis fɛt. Bifo dis tɛm, i bin dɔn yuz di wɔd "gronk" fɔ "tame" am, fɔ fɛt bak di spak we de gro pan filin we i no, bɔt i nɔ wok.
  
  Wells bin ansa in kɔl. "Tɔk naw".
  
  "Yu de lisin to Taylor bak? Luk usai wi de, padi? Yu don konvins wi fo enta US airspace yet?"
  
  "Wɛl... yes... ɛn nɔ. A de dil wit bɔku bɔku birokrasi rɛd tep, Drake, ɛn i nɔ fit na mi lap-" I wet fɔ smɔl tɛm, dɔn i laf bikɔs i nɔ gladi. "Dat na bin May rɛfrɛns, mate. Tray fɔ kip kɔmpin."
  
  Drake bin smayl we i nɔ bin want. "Damn yu, Wɛls. Lisin, get yu akt togeda fo dis mishan - helep wi - and a go tel yu abaut di dirtiest klab fo Hong Kong we Mai don eva wok anda kova fo, we dem kol Spinning Top.
  
  "Fuk mi, dat soun intriguing. Yu de pan am, padi. Luk, wi de go, ɔltin dɔn rɛdi akɔdin to ɔl di lɔ dɛn, ɛn mi pipul dɛn we de na di ɔdasay na di pɔnd nɔ gɛt ɛni prɔblɛm wit dis."
  
  Drake bin fil wan "bɔt". "Yɛs?"
  
  "Sɔmbɔdi we de na pawa de dinay fɔ land prɛvilɛj ɛn nɔbɔdi nɔ ɛva yɛri bɔt yu plen, ɛn dat, mi padi, de smack of internal corruption."
  
  Drake bin yɛri am. "Okay, kip mi post." We yu prɛs di bɔtin saful wan, i mek di kɔl dɔn.
  
  I yɛri Kɛnɛdi se, "Lɔw na fayn tin, Kpɛntin. A kin yɛri tɔk dɛn ya we de tɔk bɔt wan kɔnspɛkt. Bi... tek tɛm, Lipkind."
  
  I bin lɔk in fon. "Wɛl, i prik, bɔt i tek mi na mi wɔd. I kin sɛn bɔku blak ɛn wayt pipul dɛn na di stej, ɛn i kin kɔntrol insɛf. Ɛn i sabi pɔsin na di lokal Ɔmland Sikyuriti ɔfis," na so i tɔk, as i de smol in saf blawz. "Di bins de rɔsh."
  
  Gɔd, Drake bin de tink. Na shitload of faya pawa de go insay dis myusiɔm.Inaf fɔ stat wan damn wɔ. I nɔ tɔk natin lawd wan, bɔt i luk in wach.
  
  Tri awa lɛf.
  
  Ben bin stil de involv wit di kuratɔ: "Luk, wi nɔ de tɔk bɔt wan big rɛnovashɔn ya, jɔs fɔ muf di ɛgzibit. A nɔ nid fɔ tɛl yu aw di myuziɔm big, sa. Jɔs muf am ɛn ɔltin go fayn. Yes... SGG... Swedish Spɛshal Fos dɛn. Dɛn de tɛl di FBI bikɔs wi de tɔk...nɔ ! Nɔ wet fɔ mek dɛn kɔl. Yu nɔ go ebul fɔ shem."
  
  Fayvtin sɛkɔn we yu nɔ tɔk natin, dɔn: "Yu nɔ ɛva yɛri bɔt SGG? Wɛl, Gugl am!" Bɛn bin pɔynt in fon wit pwɛl at. Bɛn bin tɔk se: "I de stɔp." "A jɔs no am. I bin de tɔk we i nɔ de tɔk, lɛk se i nɔ ebul fɔ kam wit inof ɛkskyuz."
  
  "Wan ɔda rɛd tep." Drake bin pɔynt to Dahl. "Dis de bi wan sik we de kam kwik kwik wan."
  
  Na big big silɛns bin de, dɔn Dahl in mobayl fon ring. We i ansa am se: "O mi Gɔd." "Dɛn Statsminista."
  
  Drake mek wan fes pan Kɛnɛdi ɛn Bɛn. "Praym Minista".
  
  Dɛn bin tɔk bɔku wɔd dɛn we gɛt rɛspɛkt, bɔt we dɛn bin tɔk klia wan, we bin mek Drake gɛt mɔ rɛspɛkt fɔ Thorsten Dahl. Di spɛshal fɔs ɔfisa bin tɛl in bɔs wetin apin. Drake bin grimly konvins se i go end op laik dis boi.
  
  Dahl bin dɔn di kɔl ɛn afta dat i tek smɔl tɛm fɔ gɛda wetin i tink. Fɔ dɔn, i luk ɔp ɛn tɔn to di plen.
  
  "Dayrɛkt frɔm wan mɛmba na di prɛsidɛnt in kabinɛt, in advaysa dɛn we de nia am," na so Dahl tɛl dɛn. "Dɛn nɔ go alaw dis flay fɔ land."
  
  
  * * *
  
  
  Tri awa lɛf.
  
  Dahl bin tɔk se: "Dɛn nɔ go tɛl di prɛsidɛnt." "Washington, D.C. ɛn Capitol Hill de dip insay dis, mi padi dɛn. Di Stet Minista se naw i dɔn bi global, na kɔnspɛkt pan intanashɔnal skel, ɛn nɔbɔdi nɔ no udat de sɔpɔt udat. Dis nɔmɔ," i tɔk, ɛn i de kray, "de tɔk bɔt di siriɔs we aw wi mishɔn rili impɔtant."
  
  Drake se: "Skru di klasta." "Dis na wetin wi bin de kɔl big big fayl."
  
  Na da tɛm de, Bɛn bin tray bak fɔ kɔntak di pɔsin we de kia fɔ di Nashɔnal Istri Miuzɛm. Ɔl wetin i bin gɛt na wan vɔysmɛyl. I bin tɔk se: "Rɔng. "I fɔ dɔn chɛk sɔntin bay naw." Ben in finga dɛn we bin de wok fayn bigin fɔ flay wantɛm wantɛm oba di vayrɔyal kibɔd.
  
  I bin tɔk lawd wan se: "A gɛt wan aidia." "A de pre to Gɔd se a nɔ rayt."
  
  Dɔn Wells kɔl bak, ɛn ɛksplen se in SAS tim dɔn mek sikrit landin na wan ayfild we dɛn dɔn lɛf na Nyu Jɛsi. Di tim bin go na di tɔŋ we nem Nyu Yɔk, ɛn dɛn bin de travul bay ɛni we we dɛn nid.
  
  Drake bin chɛk di tɛm. Tu awa bifo yu land.
  
  Ɛn afta dat, Bɛn ala se: "Hit di mak!" Ɔlman bin jomp. Ivin di Swedish marin sojaman dɛn bin gi am dɛn ful atɛnshɔn.
  
  "I de ya!" - i ala. "Skata ɔlsay na di intanɛt if yu gɛt tɛm fɔ luk." I pɔynt di skrin wit wamat.
  
  I bin tɔk se: "Kɔlbi Taylɔr. "Di biliyan man na Kanada na di big wan we de gi mɔni to di Nashɔnal Istri Miuzɛm ɛn na wan pan di big big wan dɛn we de gi mɔni na Nyu Yɔk. A bet se i mek sɔm kɔl dɛn?"
  
  Dahl bin wins. I bin kray se: "Dis na wi barɛri." "Di man we dɛn de tɔk bɔt gɛt mɔ pipul dɛn pas di mafia." Fɔ di fɔs tɛm, i bin tan lɛk se di ɔfisa we kɔmɔt Swidan bin de slip na in chia.
  
  Kɛnɛdi nɔ bin ebul fɔ ayd di et we i bin et. I hiss se: "Di mɔnibag dɛn sus dɛn kin win bak." "A bet se bastard na banka tu."
  
  Drake bin tɔk se: "Sɔntɛm, sɔntɛm nɔto so." "A kin gɛt plan B ɔltɛm."
  
  Wan awa lɛf.
  
  
  SƐVINTIN
  
  
  
  Nyu Yɔk, Amɛrika
  
  
  Sɔntɛm pipul dɛn sabi di Pɔt Ɔtoriti fɔ Nyu Yɔk Polis Dipatmɛnt fɔ di maynd we dɛn bin gɛt we bin de shem ɛn di pipul dɛn we bin day we di 9/11 bin apin. Wetin pipul nɔ no am bɛtɛ na di kɔva we i de handle bɔku pan di SAS flayt dɛn we de kɔmɔt na Yurop. Pan ɔl we no tim nɔ de we de wok tranga wan fɔ ɔvasayz dis ɛlimɛnt na dɛn wok, di intakɔntinɛntal wokman dɛn we de insay di wok na smɔl pipul dɛn sote fɔ lɔng tɛm bɔku pan dɛn dɔn bi tayt padi.
  
  Drake mek wan ɔda kɔl. "I go hot tide nait," na im i tel CAPD inspekta Jack Schwartz. "Yu bin mis mi, padi?"
  
  "Gɔd, Drake bin... wetin? Tu ia?"
  
  "Tri. Nyu Ia Iv, "07."
  
  "Yu wɛf de fayn?"
  
  "Mi ɛn Alisin bin brok, mi kɔmpin. Yu tink se dis go du fɔ mek a no udat a bi?"
  
  "A bin tink se yu lɛf di savis."
  
  "A bin du am." Wells bin kɔl mi bak fɔ di las wok. Yu tink se i kɔl yu?"
  
  "I bin du am." I bin se yu prɔmis am fɔ wet smɔl."
  
  "I bin du am naw? Schwartz, lisin to mi. Dis na yu kɔl. Yu get fo no se dis shit go flay out to di fans and se wi entry go eventually lead to yu. A shɔ se bay da tɛm de wi ɔl go bi hiro ɛn dɛn go tek dis as gud tin, bɔt..."
  
  Schwartz bin tɔk se: "Wɛls bin mek a go spid," bɔt Drake yɛri sɔntin we de mɔna mi. "Nɔ wɔri, padi. A stil gɛt inof trɛnk fɔ gɛt permishɔn fɔ land."
  
  Dɛn plen bin invayd di US ay spɛs.
  
  
  * * *
  
  
  Di plen land na po de layt ɛn i tek taksi dairekt to di smɔl tɛminal bildin. Di minit we di domɔt opin smɔl, twɛlv pipul dɛn we ful-ɔp wit lod na di Swedish SGG jog dɔŋ di rikɛt mɛtal stej ɛn lod insay tri motoka dɛn we bin de wet. Drake, Ben, Kennedy ɛn di Professor fala am, Ben klos fɔ pis insɛf we i si dɛn transpɔt.
  
  "Dɛn tan lɛk humvees!"
  
  Afta wan minit, di motoka dɛn rɔn go dɔŋ di ɛmti rɔnwe, ɛn dɛn de pik spid fɔ go na wan ramp we ayd we de biɛn di ayfild we nɔ de tɔk bɔt we, afta sɔm tɔn, i kɔmɔt na wan kɔntri rod we nɔbɔdi nɔ de si we de kɔnɛkt to wan pan di men riva dɛn na Manɛtan.
  
  Nyu Yɔk bin skata bifo dɛn wit ɔl in fayn fayn tin dɛn. Mɔdan skayskrɛpa dɛn, ol brij dɛn, klasical akitɛkɛt. Dɛn kɔnvoy tek wan shɔtkat stret to di siti sɛnt, tek risk yuz ɛvri triki shɔtkat we dɛn lokal drayva dɛn no. Ɔn dɛn bin de blo, swɛ bin ful-ɔp di ays, dɛn bin de kɔt kɔba ɛn dɔti tin dɛn. Wan tɛm, wan-way strit bin involv, we bin kɔt dɛn joyn bay sɛvin minit ɛn mek tri fenda nɔ wok.
  
  Insai di motoka dem di akshon bin klos lek as hectic. Dahl bin dɔn gɛt kɔl frɔm di Swedish Praymɛnt Minista, we bin dɔn win di FBI in gud wil ɛn di rayt fɔ go insay di myuziɔm if dɛn rich de fɔs.
  
  Dahl tɔn to dɛn drayva. "Fast pas dat!"
  
  Ben gi Dahl wan map fɔ di myuziɔm we de sho usay di Wolf dɛn de.
  
  Mɔ infɔmeshɔn dɔn lik. Di blak ɛn wayt pipul dɛn dɔn kam. Dɛn dɔn notis di tim dɛn we de ansa kwik kwik wan.
  
  Drake bin rich na Wɛls. "Sitch?"
  
  "Wi de na do. Di polis kavalyri bin kam tu minit bifo. Yu?"
  
  "Twɛnti stɛp dɛn de fa. Una ala to wi if ɛnitin apin." Sɔntin bin kech in atɛnshɔn ɛn i bin pe atɛnshɔn fɔ smɔl tɛm pan sɔntin we de na do na di winda. Wan strɔng filin fɔ déj à vu bin mek i shek dɔŋ in rib dɛn we i si wan big bilbɔd we de anɔys se fashɔn disayna Ebɛl Frey dɔn kam na Nyu Yɔk wit in wɔndaful sho we i de waka wit pusi.
  
  Dis na krayzi, Drake bin tink. Rili krayzi.
  
  Ben wek in sista na UK ɛn, stil nɔ de blo bikɔs i si dɛn transpɔt, i ebul fɔ inrɔl am na Projek Valkyrie - as i kɔl am. I bin tɛl Dahl se: "I de sev tɛm." "I kin kɔntinyu fɔ du in risach we wi de na do fɔ sev dɛn wulf ya. Nɔ wɔri, i tink se na bikɔs a want fɔ tek dɛn foto fɔ mi digri."
  
  "Yu de lay to yu sista?" Drake bin mek in fes kray.
  
  "I de gro ɔp." Kɛnɛdi bin pat Blɛk in an. "Gi di pikin sɔm ples."
  
  Drake in mobayl fon bin de chirp. I nɔ bin nid fɔ chɛk di kɔl ID fɔ no se na Wɛls. "Nɔ tɛl mi, padi. Di pipul dɛn na Kanada?
  
  Wells bin laf kwayɛt wan. "Yu want."
  
  "WAN?" - A aks.
  
  "Di pipul dɛn na Kanada ɛn Jamani dɛn ɔl tu de yuz difrɛn rod dɛn. Dis wɔ de kam bigin we yu nɔ de."
  
  Dahl se: "Di SWAT tim de tri minit away. Di frɛkuɛns na 68."
  
  Drake bin luk na di big winda. "Wi de ya".
  
  
  * * *
  
  
  As dɛn kɔmɔt na dɛn motoka dɛn, Bɛn bin tɔk se: "Sɛntral Pak Wɛst Ɛntrɛ." "I de go na di wangren tu stej dɛn we de go ɔp frɔm di ɔda lɛvul we de dɔŋ ɔlsay te to di nɔmba 4 flɔ."
  
  Kɛnɛdi step aut insay di mɔnin ɔt. "Us flo di wulf dɛn de liv?"
  
  "Fɔs".
  
  "Figure dɛn." Kɛnɛdi shrug ɛn pat in bɛlɛ. "A bin no se a go dɔn fɔ rigrɛt dɛn ɔlide kek ya."
  
  Drake bin de biɛn as di Swidish sojaman dɛn bin de rɔn as fast as dɛn ebul fɔ kam dɔŋ di stɛp dɛn na di myuziɔm. We dɛn rich de, dɛn bigin fɔ pul dɛn wɛpɔn dɛn. Dahl bin stɔp dɛn na di shado na wan ay ɛntrɛ, di tim bin gɛt rawnd kɔlɔn dɛn we bin de nia dɛn.
  
  "Twitters de on. " .
  
  Wan duzin "Chɛk!" I bin luk Drake wit yay se: "Wi go fɔs." "Yu de fala. Grap am."
  
  I gi Drake tu silinda tin dɛn we di sayz tan lɛk layt ɛn tu ɛdfɔn. Drake tɔn di silinda trɔnk dɛn 68 ɛn wet te dɛn ɔl tu bigin fɔ pul grɛn layt frɔm dɛn bays. I gi wan to Kɛnɛdi ɛn kip di ɔda wan fɔ insɛf.
  
  "Twitters," i se to blank stares. "Dis na di nyu padi biznɛs ɛp fɔ faya. Ɔl di padi mats dɛn kin tun to di sem frikshɔn. Luk wan kɔleja ɛn wan anɔynt chirping sawnd de na yu yes, luk bad man ɛn yu nɔ yɛri natin..." I put in iapik. "A no se i nɔ pɔsin kin abop pan, bɔt i kin ɛp pan tin dɛn we yu gɛt bɔku tin fɔ du. Laik dis."
  
  Bɛn se, "Wetin fɔ du if di frɛkuɛns rɔsh wit ɔda wan?"
  
  "I nɔ go apin." Dis na di laytst Bluetooth teknɔlɔji - frikshɔn adaptiv spred spɛktrum. Di divays dɛn de "hop" tru sɛvinti-nayn frikshɔn dɛn we dɛn pik randomly insay prɛ-asaynd band dɛn - togɛda.I gɛt rɛnj we de lɛk tu ɔndrɛd fit."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Kul. "Usay mi yon de?"
  
  Drake tɛl am se: "Yu ɛn di prɔfɛsɔ go spɛn sɔm tɛm na Sɛntral Pak." "Turist tin dɛn. Chill mate, dis go bi unpleasant."
  
  Drake nɔ tɔk ɔda wɔd, i tɔn fɔ fala di las Swidish sojaman tru di ay archway ɛn go insay di dak insay di myuziɔm. Kɛnɛdi bin de wach gud gud wan.
  
  I bin de grɔmbul se: "Gɔn go fayn."
  
  Drake bin tɔk in vɔys se: "Amɛrikan dɛn," bɔt afta dat i smayl kwik kwik wan. "Rilaks. Di Swidan pipul dɛn fɔ dɔnawe wit di pipul dɛn na Kanada, ɛn dubl kwik kwik wan."
  
  Dɛn rich na wan big stej we shep lɛk Y, we gɛt winda dɛn we gɛt arch ɛn siling we gɛt vault, ɛn dɛn rɔn go ɔp kwik kwik wan ɛn dɛn nɔ stɔp. Nɔmal wan dis stej go ful-ɔp wit turis dɛn we gɛt big yay, bɔt tide di wan ol ples bin kwayɛt bad bad wan.
  
  Drake bin de paz insɛf ɛn kɔntinyu fɔ wach. Dɔzin pipul dɛn we denja bin de rɔsh fɔ pas na dis big ol ples rayt naw. Na bin jɔs sɔm tɛm bifo dɛn kam togɛda.
  
  Dɛn rɔn go ɔp, dɛn but dɛn de ɛko lawd wan frɔm di ay wɔl dɛn, statik de kɔmɔt na dɛn trot maykrofon dɛn, ɛn dɛn de rɛsɔn wit di natura akostik na di bildin. Drake bin kɔnsɛntret tranga wan, i mɛmba in trenin, bɔt i bin tray fɔ kip in yay pan Kɛnɛdi ɛn nɔ mek i sho. Di sivilian ɛn di sojaman kɔntinyu fɔ fɛt insay am.
  
  We Dahl de kam nia di tɔd flɔ, i mek wan "fɔwad-slɔ" jes. Kennedy bin muf go nia Drake. "Wea yu SAS padi dɛn de?"
  
  Drake bin tɔk se: "Fɔ de fa." "Afta ɔl, wi nɔ want fɔ kil pipul dɛn we nɔ nid fɔ du natin naw, nɔto so?"
  
  Kɛnɛdi bin stɔp wan chuckle. "Yu na kɔmɛdyɛn, Drake. Wan rial fani man."
  
  "Yu fɔ si mi pan deti."
  
  Kennedy mis di shot, den se, "Nɔ tink se a go gri." In raytan bin de es in raytan fɔ mek di fɔs pat pan in blawz smol smol.
  
  "Nɔ tink se na mi aks."
  
  Dɛn bigin fɔ klaym di las stej. As di sojaman we bin de bifo bin de nia di las bɛnd, wan shot bin ring ɛn wan plasta bɔm inch frɔm in ed.
  
  "Gɛt dɔŋ!"
  
  Wan ays blɔk we gɛt shot bin pas di wɔl dɛn. Dahl kray fɔ go bifo pan in bɛlɛ, ɛn mek sɔm muvmɛnt dɛn wit in an dɛn.
  
  Drake se, "Di skara we de mek pɔsin fred."
  
  Wan sojaman bin faya wan kwik voli fɔ mek in ɛnimi nɔ bizi. Wan ɔda wan pul in ɛlmɛt, huk in rayf to in bɛlt ɛn muv am fɔ go bifo smɔl smɔl insay di layn we faya de. Dɛn yɛri wan smɔl smɔl rɔsh we dɛn de muv. Di tɔd sojaman jomp kɔmɔt na kɔva ɔnda di stej ɛn nak di sɛnt bitwin di yay dɛn. Di man fɔdɔm day bifo i ebul fɔ shot.
  
  Drake bin lɛk di muv dɛn we dɛn bin dɔn plan fayn fayn wan se: "Kyu."
  
  Dɛn waka go ɔp di stej, dɛn drɔ wɛpɔn dɛn, ɛn fan rawnd di domɔt we gɛt arch fɔ go na di nɔmba 4 flɔ, dɔn dɛn tek tɛm luk insay di rum we de biɛn.
  
  Drake bin rid di sayn dɛn. Dis na bin di hall fɔ lizad dainosaur dɛn. Masta, i bin de tink. No bi na de dem bin kip di damn Tyrannosaurus?
  
  I luk insay di rum sikrit wan. Bɔku prɔfɛshɔnal lukin man dɛn we wɛr sivilian klos bin luk bizi, dɛn ɔl bin gɛt sɔm kayn ebi ebi mashin gɔn, we go mɔs bi se na Mak-10 "spray ɛn pre". Bɔt di Tyrannosaurus bin tinap bifo am, i bin ay lɛk bad bad drim , ɛn i bin tan lɛk bad bad drim we bin de sote go ivin bɔku bɔku ia afta we i dɔn lɔs.
  
  Ɛn rayt pas am - we i de slip pas in jaw wit sɛns - Alisia Mayls, we na ɔda animal we de kil animal, waka. I ala insay in sayn we se: "Una wach di tɛm, bɔy pikin dɛn! Wan slip ya ɛn a go pasɔnal tek ɔl una buggers kɔmɔt na di gem! Kam kwik!"
  
  "Naw wan uman de de," Kɛnɛdi wispa wit provok frɔm wan milimita fa. Drake bin fil in sɛns sɛnt fɔ sɛnt ɛn layt briz. "Old padi, Drake?"
  
  I bin tɔk se: "Tich am ɔl wetin i no. "Fɔ tru, fɔs. Dɔn i waka pas mi. Weird ninja-Shaolin shit we yu de du. Ɛn i nɔ ɛva bi uman, dat na fɔ tru."
  
  Di sojaman bin ripɔt se: "Fɔ pipul dɛn de na di lɛft. "Fayv de na di rayt say. Plus wan uman. Di ɛgzibit we Odin gɛt fɔ de na di bak pat na di rum, sɔntɛm na wan sɛpret alkɔv, a nɔ no."
  
  Dahl tek wan briz. "Tɛm fɔ muf."
  
  
  ETIN
  
  
  
  NYU YƆK NƐSHƆNAL ISTƆRI MYUSƐM
  
  
  Di Swidan pipul dɛn jomp kɔmɔt na kɔva, ɛn dɛn de faya kɔrɛkt wan. Fo Kanada pipul dɛn fɔdɔm, dɔn wan ɔda wan, tri pan dɛn krash pan wan glas ɛgzibit, we insɛf fɔdɔm ɛn krash na grɔn wit nɔys lɛk bɔm.
  
  Di ɔda pipul dɛn na Kanada tɔn ɛn opin faya na di say we dɛn de. Di tu pipul dɛn na Swidan bin de ala. Wan pan dɛn fɔdɔm ɛn blɔd kɔmɔt na wan wund na in ed. Di ɔda wan fɔdɔm insay wan hip we de rɔtin, ɛn i ol in shɔl.
  
  Drake slid insay di rum akɔdin to di polish flo ɛn kray biɛn wan big glas displei we de sho big big armadillos. Wans i shɔ se Kɛnɛdi sef, i es in ed fɔ luk insay di glas.
  
  A si Alis kil tu Swidan pipul dɛn we de rɔnawe wit tu pafɛkt shot dɛn.
  
  Fo ɔda pipul dɛn na Kanada bin apia frɔm biɛn di Tyrannosaurus. Dɛn go mɔs dɔn de na di alkɔv usay dɛn bin de sho di Wɔlf dɛn. Dɛn bin gɛt strenj lɛda bɛlt dɛn we dɛn tay na dɛn bɔdi ɛn dɛn bin gɛt ebi ebi bakpak dɛn na dɛn bak.
  
  Ɛn bak Mac-10. Dɛn ful-ɔp di rum wit bulɛt dɛn.
  
  Di pipul dɛn na Swidan bin dayvɔs fɔ kɔba. Drake fɔdɔm na grɔn, mek shɔ se i rap in an rawnd Kɛnɛdi in ed fɔ mek i nɔ de dɔŋ as i ebul. Di glas we bin de ɔp am bin brok brok, smɔl smɔl glas dɛn bin skata rawnd ɛn ren bin de kam pan dɛn. Armadillo fɔs ɛn kɔpi dɛn bin bɔs ɛn skata rawnd dɛn.
  
  "Klin op rial kwik, okay?" Kɛnɛdi bin de grɔmbul. "Yɛs, na so i bi."
  
  Drake shek insɛf, trowe smɔl smɔl glas ɔlsay, ɛn chɛk di ɔdasay sayd wɔl na di myuziɔm. Wan Kanada man bin fɔdɔm de ɛn Drake tag am wantɛm wantɛm.
  
  "A de du dis ɔlrɛdi."
  
  I yuz di brok brok displei as kɔva, i go nia di lay lay man. I ol di mashin gɔn, bɔt di man in yay opin wantɛm wantɛm!
  
  "Jizɔs!" Drake in at bin de bit fast pas Noa in an dɛn we i bin de bil di Ak.
  
  Di man bin de kray, in yay dɛn bin opin bikɔs i bin de fil pen. Drake kam to in sɛns kwik kwik wan, tek di wɛpɔn go ɛn klab am fɔ mek i fɔgɛt. "Blɔdi Zombi."
  
  I bin de spin rawnd wit wan ni, rɛdi fɔ slap, bɔt di pipul dɛn na Kanada bin tɔn bak biɛn di T. rɛks in bɛlɛ we gɛt rib. Damn it! If dɛn nɔ bin dɔn chenj di we aw i bin de tinap i nɔ tu te yet, we mek i nɔ bin de waka stret pas aw i bin de waka bifo. Na sɔm leg dɛn nɔmɔ i bin ebul fɔ si.
  
  Kɛnɛdi muf go nia am, i slayv fɔ tinap nia am.
  
  I bin de swɛla lɛft ɛn rayt, ɛn tray fɔ si wetin di pipul dɛn na Kanada de du, i se: "Nays slayd."
  
  Fɔ dɔn, i si muvmɛnt bitwin di tri rib dɛn we brok ɛn i blo bikɔs i nɔ biliv. I blo ɛn tɔk se: "Dɛn gɛt Wulf dɛn." "Ɛn dɛn kin brok dɛn!"
  
  Kɛnɛdi shek in ed. "Nɔ. Dɛn kin brok dɛn to pis," na so i pɔynt. "Luk. Luk di bakpak dɛn. Nɔbɔdi nɔ bin se ɔl di pat dɛn na Ɔdin fɔ ful-ɔp, nɔto so?"
  
  "Ɛn i izi fɔ pul dɛn kɔmɔt insay pat dɛn," Drake nɔd.
  
  I bin de go fɔ go na di kɔva fɔ di nɛks ɛgzibit we ɔl ɛl brok. Frɔm di fa kɔna na di rum, tru wan domɔt we dɛn mak "Vertebrate Origins", wan duzin banshi dɛn we de ala, bɔs insay. Dɛn hoot, dɛn shot wildly, dɛn laf lɛk fans we de ɔvados pan multi-double Yeager pan spring brek.
  
  "Di Jamani pipul dɛn de ya." Drake se dray wan bifo i fɔdɔm na grɔn.
  
  Di Tyrannosaurus bin shek bad bad wan as di lid projɛktayl bin de chuk rayt insay am. In ed bin de hang, in tit dɛn bin de grɔn, lɛk se di fɛt-fɛt we bin de rawnd am dɔn mek i vɛks sote i gɛt layf bak. Di Kanada man flay bak insay wan klawd we gɛt gore. Blɔd bin de splat ɔlsay na di dainosaur in jaw. Di Swidish sojaman lɔs in an te to in ɛlb ɛn i bin de rɔn rawnd de ala.
  
  Di Jamani dɛn bin bɔs insay, ɛn dɛn kray.
  
  Frɔm biɛn di winda we bin de nia Drake, di bɔm-bum-bɔm we dɛn sabi we gɛt ɛlikopta rɔta bled dɛn bin kam.
  
  Nɔto igen!
  
  Frɔm in periferi vishɔn, Drake notis wan grup fɔ spɛshal fɔs figa dɛn we drɛs dak de slip kam nia am. Wen Drake luk fo dat dairekshon, di twit pipul fo im yes kray.
  
  Gud man dɛn.
  
  Di pipul dɛn na Kanada bin go fɔ am, ɛn dis bin mek chaos. Dɛn bɔs kɔmɔt ɔnda di T. rex in big big bɛlɛ, ɛn dɛn de faya wit wamat. Drake bin ol Kɛnɛdi in sholda.
  
  "Muv!" Dɛn bin de na di layn fɔ flay. I push Kɛnɛdi go jɔs lɛk aw Alis Mayls kam na in yay. Drake es in wɛpɔn, dɔn i si di big big Jaman Maylo de kam nia am frɔm di lɛft.
  
  Insay wan sɛkɔn we dɛn bin de stɔp fɔ stɔp, dɛn ɔl tri bin put dɛn wɛpɔn dɛn dɔŋ.
  
  Alis bin luk lɛk se i sɔprayz. "A bin no se yu go go insay dis, Drake, yu ol bastard!"
  
  Maylo bin stɔp day na in trak. Drake bin luk frɔm wan to di ɔda wan. "A fɔ dɔn de na Swidan, dɔg in briz." Drake bin tray fɔ eg di big man pan. "Mis yu bitch, huh?"
  
  Di bulɛt dɛn bin de chuk di briz rawnd dɛn we dɛn nɔ bin de go insay dɛn tɛnsi kɔk.
  
  Maylo bin de wispa lawd wan se: "Yu tɛm go kam." "Lɛk yu smɔl bɔbɔ de, ɛn in sista. Ɛn Parnevik in bon dɛn."
  
  Ɛn afta dat di wɔl kam bak, ɛn Drake instinkt wan duck wan milisekɔnd afta i si Alisia fɔdɔm na grɔn we i nɔ ebul fɔ ɛksplen.
  
  Wan RPG rɔket bin chuk di T-Rɛks in bɛlɛ, ɛn i bin sɛn bon naif dɛn fɔ flay ɔlsay. I rɔsh krɔs di ɔl, rayt tru wan pan di sayd winda dɛn. Afta we dɛn stɔp fɔ stɔp, wan big big bɔm bin shek di rum, dɔn di sawnd we de mek pɔsin fil pen we dɛn mek mɛtal we de fɔdɔm ɛn di jɔyn dɛn we de swɛt.
  
  Mɛtal day bin krash na di wɔl na di Nashɔnal Istri Miuzɛm.
  
  Drake bin de skata pan Kɛnɛdi as di we aw di ɛlikopta bin de rɔn bin mek i krash pan di wɔl na di myuziɔm, ɛn dis bin mek ebi ebi dɔti fɔdɔm. Di nos brok rayt tru, i trowe dɔti fɔdɔm bifo insay hip dɛn we de ɔndalayt. Dɔn di kɔkpit krash klos to vertikal insay di wɔl we bin de fɔdɔm, ɛn dɛn si di payɔnia de jɔk di gia stik wit fred panik bifo dɛn smɛl am lɛk flay akɔdin to in yon winda.
  
  Dɔn di prɔpala bled dɛn hit... ɛn kam ɔf!
  
  Di mɛtal spia dɛn we bin de flay bin mek wan say fɔ kil pipul dɛn insay di rum. Di siks fut spayk mek wan buz sawnd as i de flay go to Drake ɛn Kennedy. Di fɔma SAS sojaman bin ledɔm flat as i pɔsibul ɛn afta dat i fil se dɛn kɔt in yes in tap bifo di skata slais wan pat pan Kɛnɛdi in skel ɛn fɔdɔm tri fit insay di wɔl we de fa pas ɔl.
  
  I ledɔm ɛn stɔp fɔ smɔl tɛm, dɔn i tɔn in ed wantɛm wantɛm. Di ɛlikopta bin stɔp ɛn i nɔ bin de spid igen. Di nɛks tɛm i slid dɔŋ di sayd na di myuziɔm, lɛk Wail E. Kɔyot we de slayv dɔŋ di sayd na di mawnten we i jɔs dɔn rɔsh wit.
  
  Drake bin kɔnt dɔŋ 4 sɛkɔn bifo wan kranch we de mek pɔsin yɛri fɔ ebi ebi mɛtal bin de. I tek smɔl tɛm fɔ luk rawnd di rum. Di pipul dɛn na Kanada nɔ bin brok strid, pan ɔl we dɛn bin kɔt wan pan dɛn yon wit rɔta bled. Dɛn rich na di sayd na di rum, 4 man dɛn we gɛt ebi ebi bakpak, ɛn Alicia ɛn wan kɔva fɛtman. Dɛn bin de tɔn rawnd wetin bin tan lɛk yunit dɛn we de kam dɔŋ.
  
  Dɛn bin rayt fred na di Jamani dɛn fes, dɛn nɔ bin kɔba dɛn wit mask. Drake nɔ notis di man we wɛr wayt ɛn i bin de wɔnda if dis mishɔn tu risky fɔ am. I si spɛshal sojaman dɛn de kam nia dɛn kwik kwik wan, di Swidan pipul dɛn bin sɔrɛnda pawa we di Amɛrikan dɛn kam.
  
  Kanada pipul sev dɛnsɛf wit di Wolves! Drake bin tray fɔ grap, bɔt i nɔ bin izi fɔ am fɔ es in bɔdi ɔp, i bin shek bad bad wan bikɔs i bin nia fɔ mis ɛn di tin we bin de mek i sɔprayz.
  
  Kɛnɛdi ɛp bay we i ɛlb am tranga wan bifo i wriggl kɔmɔt ɔnda am, sidɔm ɔp ɛn was di blɔd na in ed.
  
  "Pɔsin we nɔ du tin tret". - i bin de muf wit mɔk vɛks.
  
  Drake pres in an na in yes fɔ stɔp di blɔd we de kɔmɔt. As i de wach, tri pan di fayv spɛshal sojaman dɛn we bin lɛf na Swidan bin tray fɔ fɛt di pipul dɛn na Kanada as di fɔs wan bin yuz in lansa fɔ jomp kɔmɔt na wan winda we bin dɔn pwɛl.
  
  Bɔt Alis tɔn rawnd, wan ple ple smayl na in fes, ɛn Drek in at bin kray. I jomp fɔ go bifo ɛn swip tru dɛn, wan blak uman we in man dɔn day we dɛn kil wit kruk, i bɛn sojaman dɛn we gɛt bɔku sɛns so dat i go brok dɛn bon dɛn wit izi we we nɔbɔdi nɔ ebul fɔ kɔmpia, ɛn i nɔ tek twɛlv sɛkɔn fɔ pwɛl di tim.
  
  Da tɛm de, tri pipul dɛn na Kanada bin dɔn kwayɛt wan ɛn wit sɛns fɔ jomp kɔmɔt na di bildin.
  
  Di Kanada sojaman we bin lɛf bin opin faya frɔm kɔva.
  
  Di Nyu Yɔk SWAT tim bin chaj di Jamani pipul dɛn, dɛn push dɛn go bak na di rum, ɛn lɛf dɛn ɔl usay dɛn tinap pas tri. Di ɔda tri pipul dɛn, ivin Maylo, drɔp dɛn wɛpɔn dɛn ɛn rɔn.
  
  Drake wins as di Tyrannosaurus bin dɔn giv ɔp di gɔst ɛn fɔdɔm insay wan pila we gɛt ol bon ɛn dɔst.
  
  Kennedy swɛ as di nɔmba 4 Kanada man jomp, kwik kwik wan Alicia fala am. Dɛn bin shot di las sojaman na in skel we i bin de rɛdi fɔ jomp. I fɔdɔm bak insay di rum ɛn ledɔm skata midul di rɔb we de bɔn, jɔs wan ɔda pɔsin we di madman in wɔ ɛn in rɔn fɔ go na di apɔkalips.
  
  
  NAYNTIN
  
  
  
  NYU YƆK
  
  
  Klosap wantɛm wantɛm, Drake in maynd bigin fɔ evaluate ɛn analyze. Maylo bin tɔk sɔm tin dɛn bɔt Bɛn ɛn Prɔfɛsɔ Parnevik.
  
  I fish in mobayl fon ɛn chɛk fɔ si if i dɔn pwɛl bifo i prɛs spid dayl.
  
  Di fon ring ɛn ring. Ben nɔ bin fɔ dɔn lɛf am so lɔng, nɔto Bɛn...
  
  In at bin pwɛl. I tray fɔ protɛkt Bɛn, prɔmis di man se i go fayn. If enitin...
  
  Di vɔys ansa se: "Yɛs?" Tɔk saful wan.
  
  "Bɛn? Yu de okay? Wetin mek yu de wispa?"
  
  "Mat, tɛl Gɔd tɛnki. Mi papa kɔl mi, a go fa fɔ tɔk, dɔn a luk bak ɛn si dɛn tu thug ya de bit di prɔfɛsɔ. A rɔn go nia dɛn ɛn dɛn drayv go wit motoka wit sɔm ɔda pipul dɛn."
  
  "Dɛn tek di prɔfɛsɔ?"
  
  "Sɔri, padi. A go ɛp am if a ebul. Damn mi papa!"
  
  "Nɔ! Drake in at bin stil de kam bak. "Nɔto yu fɔlt, Blɛki. Atɔl. Yu tink se dɛn baykman dɛn ya bin gɛt big bakpak dɛn we dɛn tay na dɛn bak?"
  
  "Sɔm bin du am."
  
  "OK. Stay de."
  
  Drake tek dip briz ɛn tray fɔ mek in nerv dɛn kol. Di pipul dɛn na Kanada go kwik kwik wan. Ben dodge di nasty blow, tanks to in papa, bot di Professor bin de in dip shit. I tɛl Kɛnɛdi se: "Dɛn plan na fɔ rɔnawe kɔmɔt ya wit di baysikul dɛn we de wet," dɔn i luk rawnd di rum we dɛn dɔn trowe dɔti. "Wi nid fɔ fɛn Dahl. Wi get problem."
  
  "Na wan nɔmɔ?"
  
  Drake bin stɔdi di pwɛl pwɛl we dɛn bin dɔn pwɛl na di myuziɔm. "Dis tin jos explod big taim."
  
  
  * * *
  
  
  Drake bin kɔmɔt na di myuziɔm we gɔvmɛnt wokman dɛn bin de rawnd am. Dɛn bin de mek wan stej post na di wɛst ɛntrɛ na Sɛntral Pak, we i bin mek shɔ se i nɔ pe atɛnshɔn to am we i notis Bɛn sidɔm na di bɛnch we de nia am. Di pikin kray we i nɔ ebul fɔ kɔntrol am. Naw wetin? Kɛnɛdi rɔn along di gras strip nia am.
  
  Ben in yay dɛn bin ful-ɔp lɛk Niagara Fols ɛn se: "Dis na Karin." "A imel am fɔ aks aw i de go wit Valkyries ɛn gɛt... gɛt dis MPEG in... fɔ ansa."
  
  I tɔn in laptɔp rawnd so dat dɛn go si. Wan smɔl vidio fayl bin apia na di skrin, ɛn i bin de ple pan ripit. Di klip bin las fɔ lɛk tati sɛkɔn so.
  
  Di blak ɛn wayt friz freym bin sho blɔk pikchɔ dɛn we de sho Bɛn in sista we nem Karin, we bin de hang smɔl smɔl na tu man dɛn we gɛt bɔku bɔku bɔdi ɛn we wɛr mask. Dɛn bin de smɛl dak dɔti dɛn we kin jɔs bi blɔd rawnd in fɔɛd ɛn in mɔt. Di tɔd man es in fes to di kamɛra, ɛn ala wit tik Jaman aksɛn.
  
  "She resist, di likl minx, bot rest assured wi go de tich am hau stupid dis bi ova di neks wiks!" Di man shek in finga, saliva de sprɛy frɔm in mɔt. "Stɔp fɔ ɛp dɛn, smɔl bɔbɔ. Stɔp fɔ atak dɛn.... issss.... If yu du dat, yu go gɛt am bak sef ɛn sawnd" - wan laf we nɔ fayn. "Mɔ ɔ smɔl".
  
  Di smɔl pat bigin fɔ ripit insɛf.
  
  Bɛn bin de tɔk bad bad wan se: "Na sɛkɔn Dan." "I want fɔ opin in yon martial arts skul. A nɔ bin tink se ɛnibɔdi go b-b-bit am, mi-mi big sista."
  
  Drake bin ɔg Bɛn as in yɔŋ padi bin brok. In yay, we Kɛnɛdi bin notis bɔt nɔto fɔ am, bin ful-ɔp wit et na di fɛt ples.
  
  
  TWƐNTI
  
  
  
  NYU YƆK
  
  
  Abel Frey, we na fashɔn disayna we bɔku pipul dɛn sabi na di wɔl, we gɛt bɔku bɔku mɔni ɛn we gɛt di bad bad 24 awa pati we nem Chateau-La Verein, bin sidɔm bakstej na Madisin Square Garden ɛn wach in minɔn dɛn we de rɔsh rawnd lɛk di fri-lod parasayt dɛn we dɛn rili bi.
  
  Insay di tɛm we di san kin dɔn ɔ we di san kin dɔn, i kin gi dɛn dɛn insay di say we i bin de na in os we bin de na di mawnten dɛn we de na di Alpayn-ɔlman frɔm di mɔdel dɛn we bɔku pipul dɛn sabi na di wɔl, te to di wan dɛn we de wok na layt ɛn di wan dɛn we de wok fɔ di sikyɔriti-di pati dɛn nɔ bin de stɔp fɔ sɔm wiks. Bɔt as di tour de go ɛn Frey in nem bin de na di spotlayt, dɛn bin de fus ɛn fret ɛn kia fɔ in ɛvri whim.
  
  Di tin we bin de apin bin de tek shep. Di kat rɔn bin dɔn af. In layt disayna bin wok wit di The Garden tim fɔ kam wit wan majik plan we dɛn ɔl tu rɛspɛkt: wan sinkroniz layt ɛn sawnd schedule fɔ di tu awa sho.
  
  Frey bin intend fɔ et am ɛn mek di bastard dɛn swet ɛn bigin bak.
  
  Supa mɔdel dɛn bin de waka bak ɛn kam bak insay difrɛn stej dɛn fɔ pul dɛn klos. Bakstej na fashɔn sho na bin di ɔpɔzit to stej sho-yu nid smɔl matirial, nɔto mɔ-ɛn dɛn mɔdel ya-at least di wan dɛn we bin de liv wit am na La Vereina-bin no se i dɔn si ɔl dis bifo ɛni we.
  
  I bin ɛnkɔrej pipul dɛn fɔ sho aw dɛn de du tin. Fɔ tru, i bin de aks fɔ am. Fɔ fred bin stɔp dɛn, dɛn brut ya. Fɔ fred, gridi ɛn it, ɛn ɔl di ɔda wɔndaful kɔmɔn sin dɛn we bin de chen ɔdinari man ɛn uman dɛn to di wan dɛn we gɛt pawa ɛn jɛntri - frɔm di wan dɛn we de sɛl kandy na Viktoria Sikrit to di wan dɛn we de sɛl kandy na Istan Yurop to di ays skapul dɛn ɛn di ɔda laki laki savant dɛn - ɛvri wan pan dɛn de kray pipul dɛn we de tek blɔd.
  
  Frey si Milo de go insay di mared bɔdi dɛn. A si aw mɔdal dɛn bin de shid away frɔm di kruk rud man. A bin smayl insay mi at we a si dɛn stori we klia.
  
  Milo nɔ bin luk lɛk se i gladi. "Bak de!" I nɔd to Frey in mekshift mobayl ɔfis.
  
  Frey in fes bin at we dɛn bin de dɛn wan. "Wetin dɔn apin?"
  
  "Wetin nɔ apin?Wi lɔs di ɛlikopta. I krik out of deh wit tu guys. Dem bin get SWAT, SGG, dat bastard Drake en som oda bitch. Na ɛl bin de na do, man." Di Amɛrikan intoneshɔn dɛn we Milo bin de tɔk bin rili at fɔ mek Frey in yes dɛn we gɛt mɔ kɔlchɔ. Di wayl animal bin jɔs kɔl am "man".
  
  "Splinter?"
  
  "Lɔs to da bareback raregal de, Mayls." Milo bin de grin.
  
  "Di pipul dɛn na Kanada bin gɛt am?" Frey bin ol di an dɛn na in chia wit wamat, ɛn dis bin mek dɛn chenj.
  
  Maylo bin mek lɛk se i nɔ notis, ɛn i bin sho se i de wɔri insay in at. Di we aw Frey bin de tink bɔt insɛf nɔmɔ bin mek in chɛst swel. I ala lawd wan dat Maylo bin shek se: "Fucking useless bastards!" "Una yuslɛs bastard dɛn we lɔs to wan bɔnch fukin ɔsman dɛn!"
  
  Saliva flay frɔm Frey in lip, splat di tebul we separet dɛn. "Yu no aw lɔng a dɔn de wet fɔ dis tɛm? Dis tɛm ya? Ɛn yu?"
  
  Bikɔs i nɔ bin ebul fɔ kɔntrol insɛf, i bin nak di Amɛrikan kɔmando na in fes. Maylo tɔn in ed shap shap ɛn in chɛst tɔn rɛd, bɔt i nɔ bin riak ɛni ɔda we.
  
  Frey fos wan suprɛm kɔkun we gɛt kol at fɔ kɔba am. "Mi layf," i tɔk wit di big big tray we i no se na man dɛn nɔmɔ we dɛn bɔn na ay ay pikin go ebul fɔ mek, "dɛn dɔn dediket-nay, dediket-fɔ fɛn dis Grev... dis Grev fɔ di Gɔd dɛn. A go transpɔt dɛn - pis bay pis - to mi kast. I se, "Na mi na di rula," i wev in an to di domɔt, "ɛn a nɔ min di rula fɔ dɛn idiot ya. A kin geht faiv supamadel fo fuk mi shotest sekuriti gad jos bikos a bin geht wan aidia. A kin mek gud man fɛt te i day na di say we a de fɛt, bɔt dat nɔ de mek a bi rula. Yu ɔndastand?"
  
  Frey in vɔys bin de sho se i gɛt sɛns pas ɔlman. Maylo nɔd, bɔt in yay bin ɛmti. Frey tek dis as stupiditi. I bin de swɛt.
  
  "Wɛl, wetin ɔda tin yu gɛt fɔ mi?"
  
  "Dis". Milo tinap ɛn tap di kibɔd na Frey in laptɔp fɔ sɔm sɛkɔn. Wan layv brodkas dɔn apia, we de tɔk mɔ bɔt di eria nia di Nashɔnal Istri Miuzɛm.
  
  "Wi gɛt pipul dɛn we de mek lɛk se dɛn na tɛlivishɔn kru. Dɛn bin gɛt dɛn yay pan Drake, wan uman ɛn wan bɔbɔ - Ben Blake. Dat tu de lef SPECIAL and ol di res of di SGG, and luk, a biliv dis," im tap di skrin layt wan, lef bihain stain of swet we im no want and God sabi wetin oda, "dis na di SAS tim."
  
  "Yu biliv..." Frey se. "Yu de tray fɔ tɛl mi se naw wi gɛt bɔku bɔku kɔlɔ na wi an? Ɛn wi nɔ gɛt di tin dɛn we pas ɔl igen." I bin de swɛt. "Nɔto se i dɔn ɛp wi te naw."
  
  Maylo bin sheb wan sikrit smayl wit in bɔs. "Yu no se na so i bi."
  
  "Yɛs. Yu galfrɛn. Na in na wi bɛst prɔpati ɛn in tɛm de kam nia. Wɛl, lɛ wi op se i mɛmba udat i de ripɔt to."
  
  Maylo bin tɔk wit big sɛns se: "I de mɔ bɔt di mɔni we i go mɛmba."
  
  Frey in yay dɛn layt ɛn wan lecherous twinkle bin apia na in yay. "Hm." A nɔ go fɔgɛt dis."
  
  "Wi gɛt Bɛn Blɛk in sista bak. I tan lɛk se na wayl pusi."
  
  "Fayn. Send am na di Kastɛl. Wi go kam bak de soon." I mek wan stɔp. "Wet... Wait... Da uman de wit Drake. Udat na di uman?"
  
  Maylo bin stɔdi in fes ɛn shrug. "A nɔ gɛt ɛni aydia".
  
  "Wɛl, fɛn ɔda tin dɛn!"
  
  Milo kɔl di wan dɛn we de wok na di TV, i grɔmbul se: "Yuz sɔftwɛl fɔ no di fes pan Drake in uman."
  
  Afta 4 minit we i nɔ tɔk natin, i gɛt ansa. I bin tɛl Frey se: "Kɛni Mɔr. "Nyu Yɔk Kɔp".
  
  "Yɛs. YES.A nɔ de ɛva fɔgɛt fɔ du mami ɛn dadi biznɛs di we aw Gɔd nɔ want. Step na sayd, Maylo. Mek a wok."
  
  Frey bin Google di taytul ɛn fala sɔm link dɛn. I nɔ rich tɛn minit yet, i bin no ɔltin, ɛn in smayl bin big ɛn i bin ivin chenj mɔ. Di jem dɛn fɔ wan big aidia bin de gro na in maynd afta we i dɔn big.
  
  I nɔ bin ebul fɔ stɔp fɔ ɛksplen to di sojaman we de waka na fut se: "Kɛnɛdi Moore na bin wan pan di bɛst wan dɛn na Nyu Yɔk. Naw, i de na fɔs fɔ lɛf fɔ wok. I arɛst di dɔti polisman ɛn sɛn am na jel. We dɛn bin kɔndɛm am, dat bin mek dɛn fri sɔm pan di pipul dɛn we i ɛp fɔ kɔndɛm, sɔntin we gɛt fɔ du wit di chen we bin brok fɔ pruf." Frey bin stɔp smɔl. "Us kayn bakwɔd kɔntri go impruv sistɛm lɛk dis, Maylo?"
  
  "USA," In thug bin no wetin dɛn bin de op fɔ am.
  
  "Wɛl, wan fayn fayn lɔya bin mek shɔ se dɛn fri wan man we nem Tɔmɔs Kelɛb, "di wɔs pɔsin we kil bɔku pipul dɛn na di Nɔtan Amɛrika in istri," lɛk aw dɛn se na ya. Mi, mi, mi. I de swit fɔ disgusting. Lisin!
  
  "Kelɛb opin in viktim in yay, i yuz wan stepla fɔ shot klip dɛn tru di aylid ɛn fɔrɛst, dɔn i fos layf insɛkt dɛn fɔ kam dɔŋ dɛn trot, ɛn fos dɛn fɔ chew ɛn swɛla te dɛn chok te dɛn day." Frey luk Maylo wit big yay. "A go se smɔl lɛk fɔ it na Makdonal."
  
  Milo nɔ bin smayl. I bin tɔk se: "Na pɔsin we de kil pipul dɛn we nɔ du natin." "Kɔmɛdi nɔ de go fayn wit kil."
  
  Frey bin smayl to am. "Yu kil pipul dɛn we nɔ du natin, nɔto so?"
  
  "Na we a de du mi wok nɔmɔ. Mi na sojaman."
  
  "Hmm, wel, na fayn layn, nɔto so? I nɔ impɔtant. Lɛ wi go bak to di wok we wi de du naw. Dis Kelɛb dɔn kil tu ɔda pipul dɛn we nɔ du natin frɔm we dɛn fri am. A go se wan klia rizɔlt fɔ ɛtikul tichin ɛn wan sɛt fɔ moral valyu, eh, Maylo? Ɛni we aw i bi, dis Kelɛb dɔn lɔs naw."
  
  Milo in ed jɔk to di laptɔp skrin, to Kɛnɛdi Moore. "Tu mɔ?"
  
  Naw Frey bin de laf. "Ha, ha. Yu no so stupid dat yu no andastan dis, no bi so? Imajin aw i bin de fil bad. Imajin aw i bin de fil pen!"
  
  Maylo bin kech ɛn pan ɔl we insɛf bin kech, i bin sho in tit lɛk polar bea we de tear di fɔs tin we i kech insay di de.
  
  "A get wan plan". Frey bin de gigl wit gladi at. "O shit... A gɛt plan."
  
  
  TWƐNTI-WAN
  
  
  
  NYU YƆK
  
  
  Di mobayl hedkwata bin gɛt chaos. Drake, Kennedy, ɛn Ben bin fala Thorsten Dahl ɛn di Special Forces kɔmanda we bin vɛks bad bad wan fɔ go ɔp di stɛp dɛn ɛn pas di krash. Dɛn waka na tu kɔmpawtmɛnt bifo dɛn stɔp na di rili kwayɛt we di alkɔv we de na di ɛnd pan di mɛtal shed bin de gi dɛn.
  
  Di spɛshal sojaman kɔmanda trowe in wɛpɔn wit wamat se: "Wi gɛt kɔl." "Wi gɛt di damn kɔl ɛn fayvtin minit afta dat tri pan mi man dɛn dɔn day! Wetin di...?"
  
  "Na tri nɔmɔ?" Dahl bin aks. "Wi bin lɔs siks. Rispɛkt nid fɔ tek di tɛm..."
  
  "Fuk rɛspɛkt," di SWAT man bin vɛks bad bad wan. "Yu de trespass pan mi teritɔri, yu Inglish ɔn. Yu bad lɛk di damn tɛroris dɛn!"
  
  Drake es in an ɔp. "Fɔ tru, a na Inglish ɔn. Dis idiot na Swedish."
  
  Di Amɛrikin bin luk lɛk se i kɔnfyus. Drake tayt in grip pan Ben in sholda. I fil se di man de shek shek. I tɛl di spɛshal fɔs man se: "Wi ɛp." "Dɛn bin ɛp. I bin fɔ dɔn wɔs pas dat."
  
  Ɛn afta dat, as fate bin de briŋ in ayrɔnik hama dɔŋ, na so di shɔk sawnd bin de we bulɛt dɛn bin de ren na di ɛdkwata. Ɔlman fɔdɔm na grɔn. Wan mɛtal sawnd bin de bounce kɔmɔt na di ist wɔl. Bifo di shoot dɔn, di spɛshal fɔs kɔmanda bin tinap. I shem smɔl ɛn tɔk se: "I nɔ de mek bulɛt."
  
  "Wi nid fɔ go," Drake bin luk fɔ Kɛnɛdi, bɔt i nɔ bin ebul fɔ fɛn am.
  
  "Na di layn fɔ faya?" di speshal fos gyal se. "Udat na yu?"
  
  Drake bin tɔk se: "Nɔto di kɔmni ɔ di bulɛt dɛn de wɔri mi." "Dis na grenade we dɛn kin yuz rɔket we kin fala i nɔ go te igen."
  
  Prudence bin de dikte fɔ kɔmɔt na di say we dɛn de. Drake kɔmɔt jɔs insay di tɛm fɔ si di blak ɛn wayt pipul dɛn we de rɔn de ala na di say we di bulɛt dɛn kɔmɔt.
  
  I luk rawnd bak fɔ Kɛnɛdi, bɔt i bin tan lɛk se i dɔn lɔs.
  
  Dɔn wantɛm wantɛm wan nyu fes apia midul dɛn. Di Biro Chif, we yu jɔj bay in tri sta insignia ɛn, lɛk se dat nɔ inof, i de push pas am, na man we wɛr di rare fayv sta dɛn we polis kɔmishɔna kin wɛr. Drake bin no wantɛm wantɛm se dis na di man we dɛn fɔ tɔk to. Polis kɔmishɔn dɛn bin de insay di fɛt agens tɛrorizm.
  
  Di spɛshal fɔs kɔmanda in redio bin ala se: "Ɔl klia. Wan rimot kɔntrol wɛpɔn de ya na di ruf. Dis na wan rɛd ɛring."
  
  "Bastad dɛn!" Drake bin tink se di pipul dɛn na Kanada ɛn di Jamani pipul dɛn de muf mɔ ɛn mɔ wit dɛn prizina dɛn.
  
  Thorsten Dahl bin adrɛs di nyu pɔsin we kam. "Yu rili fɔ tɔk to mi Minista fɔ Stet."
  
  Di kɔmishɔna bin tɔk se: "Dɛn dɔn du di wok. "Yu de kɔmɔt na ya."
  
  "Nɔ, wet," Drake bigin, ɛn i bin de stɔp Bɛn in bɔdi fɔ mek i nɔ rɔsh fɔ go bifo. "Yu nɔ ɔndastand...."
  
  Di kɔmishɔna bin tɔk tru in tit we i klin, se: "Nɔ, nɔ." "A nɔ no. En a min se yu de komot ya, de go na Washinton, DC. Capitol Hill wan wan pies of una guys, en a op se dem tek am in big chunks. " .
  
  
  * * *
  
  
  Di flayt bin tek naynti minit. Drake bin de wɔri bɔt di mistek we Kɛnɛdi bin lɔs te i apia bak jɔs lɛk aw di plen bin de kam fɔ tek ɔf.
  
  I kam rɔn dɔŋ di ais, i nɔ gɛt bɛtɛ briz.
  
  Drake bin tɔk se: "A bin tink se wi dɔn lɔs yu. I bin fil bɔku bɔku fridɔm, bɔt i bin tray fɔ mek i nɔ gɛt bɛtɛ maynd.
  
  Kennedy nɔ bin ansa am. Bifo dat, i sidɔm na di winda sit, fa frɔm di tɔk. Drake tinap fɔ chɛk, bɔt i stɔp we i pul kɔmɔt nia am, in fes wayt lɛk alabasta.
  
  Usay i bin de ɛn wetin bin apin de?
  
  Dɛn nɔ bin alaw ɛni kɔl ɔ imel we dɛn bin de flay. Nɔ tɛlivishɔn. Dɛn bin de flay kwayɛt wan; sɔm gad dɛn bin de wach dɛn we dɛn nɔ bin de ambɔg dɛn.
  
  Drake kin mek i flɔ oba am. SAS trenin bin nid fɔ wet fɔ sɔm awa, de ɛn mɔnt. Fɔ di pripia fɔ. Fɔ mek dɛn ebul fɔ wach. Fɔ am, wan awa kin flay pas insay wan milisekɔnd. Wan tɛm dɛn bin gi dɛn rɔm insay dɛn smɔl smɔl plastic bɔtul dɛn ya ɛn Drake bin de shem fɔ pas wan mɔnt.
  
  Di wiski bin de spak, wan amber amulet fɔ disasta, in wɛpɔn we i bin pik di las tɛm we tin bin tranga-we Alisin bin go. I mɛmba di pen, di pwɛl at we i bin gɛt, ɛn pan ɔl dat, in yay bin de pan am.
  
  "Nɔto ya, tɛnki." Bɛn bin de wach fɔ mek i sɛn in masta fɔ go. "Wi na Mountain Dew man dɛn. Una kam wit am."
  
  Ben ivin tray fɔ pul Drake kɔmɔt na dis stet bay we i mek lɛk se in na geek. I ledɔm na di ais, de wach as di pɔsin we de prich, we de shek shek, de go bak na in ples. "Insay di jargon we wi Amɛrikin brɔda dɛn kin tɔk, a fɔ dɔn go insay am!"
  
  In fes tɔn rɛd as in ɔstɔ de luk bak pan am wit sɔprayz. Afta wan sɛkɔn i se, "Dis nɔto Hooters air, bebi."
  
  Ben bin sink bak na in chia. "Gini gini".
  
  Drake shek in ed. "Yu wɛlbɔdi, padi. We yu de shem ɔltɛm, dat de mek yu mɛmba yu se a nɔ ɛva bi yu ej."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am.
  
  "Siriɔs wan-tanki."
  
  "Nɔ wɔri".
  
  "Ɛn Karin - i go fayn. A prɔmis."
  
  "Aw yu go prɔmis dat, Mat?"
  
  Drake bin stɔp smɔl. Wetin dɛn bin tɔk na di we aw i bɔn fɔ ɛp di wan dɛn we nid ɛp, nɔto di klia we aw sojaman de jɔj.
  
  I bin tɔk se: "Dɛn nɔ go du am bad yet." "Ɛn i nɔ go te igen wi go gɛt mɔ ɛp pas aw yu go ebul fɔ imajin."
  
  "Aw yu no se dɛn nɔ go du am bad?"
  
  Drake bin swɛt. "Okay, okay, dat na edukeshɔn gɛs. If dɛn bin want am fɔ day, dɛn fɔ dɔn kil am wantɛm wantɛm, nɔto so? No pampering nɔ de. Bɔt dɛn nɔ bin du dat. So..."
  
  "Yɛs?"
  
  "Di Jamani pipul dɛn nid am fɔ sɔntin. Dɛn go mek i kɔntinyu fɔ liv." Drake bin no se dɛn kin kɛr am go na wan sɛpret intarogeshɔn ɔ sɔntin we ivin mɔ kɔmɔn - to wan dikteta-layk bɔs we lɛk fɔ dominate ɛvri ivin. As di ia dɛn de go, Drake bin lɛk dis kayn tyrant. Dɛn ɔtoritarianism bin de gi di gud man dɛn sɛkɔn chans ɔltɛm.
  
  Ben fos fɔ smayl. Drake fil se di plen bigin fɔ kam dɔŋ ɛn bigin fɔ rivyu di tru tin dɛn we de na in ed. Bikɔs in smɔl tim bin de fɔdɔm, i bin gɛt fɔ step ɔp ɛn protɛkt dɛn mɔ.
  
  
  * * *
  
  
  Insay tu minit we dɛn kɔmɔt na di plen, dɛn kɛr Drek, Bɛn, Kɛnɛdi ɛn Dahl pas na bɔku domɔt dɛn, dɛn go ɔp wan kwayɛt ɛskalatɔ, dɛn go dɔŋ wan fayn fayn kɔlol we dɛn layn wit tik tik blu panɛl dɛn, ɛn leta dɛn pas na wan ebi ebi domɔt we Drek notis se dɛn dɔn tink gud wan fɔ lɔk am biɛn dɛn.
  
  Dɛn bin si dɛnsɛf na wan fɔs klas, fɔs klas launj, ɛmti pas dɛnsɛf ɛn et ɔda pipul dɛn: fayv gad dɛn we gɛt wɛpɔn ɛn tri sus-tu uman dɛn ɛn wan big man.
  
  Di man step fɔ go bifo. I bin tɔk kwayɛt wan se: "Jonathan Gates." "Minista fɔ Difɛns."
  
  Drake bin fil se i bin de fred wantɛm wantɛm. God, dis boi bin mega-pawaful, maitbi nomba faiv o siks fo lain fo di prezidensi. I swɛt ɛn step fɔ go bifo, i notis di we aw di gad dɛn de muv go bifo, dɔn i spre in an dɛn.
  
  I bin tɔk se: "Ɔl di padi dɛn de ya. "At least... a tink so."
  
  "A biliv se yu rayt." Di Minista fɔ Difɛns step fɔ go bifo ɛn es in an. "Fɔ mek a nɔ spɛn bɔku tɛm, a bin dɔn ɔlrɛdi de no wetin de apin. Amɛrika rɛdi ɛn ebul fɔ ɛp. A de ya fɔ... fasilit... dis ɛp."
  
  Wan pan di uman dɛn bin gi ɔlman drink. I bin gɛt blak ia, in yay we de pier, ɛn i bin dɔn ol lɛk fifti ia so, wit wɔri layn dɛn we tik fɔ ayd stet sikrit ɛn wan we fɔ ignore gad dɛn we de tɔk bɔt in diskɔmfɔt wit dɛn.
  
  Di drink dɛn bin mek di ays mɛlt smɔl. Drake ɛn Ben bin stil de nia Geits, dɛn bin de drink diet drink dɛn. Kɛnɛdi waka go na di winda, de swirl in wayn ɛn luk na di taksi plen dɛn, i tan lɛk se i nɔ de tink. Thorsten Dahl bin sink insay wan kɔmfyut chia wit Evian, in bɔdi langwej we dɛn pik fɔ nɔ trɛtin.
  
  Bɛn bin tɔk se: "Mi sista. "Yu kin ɛp am?"
  
  "Di CIA don kontak Interpol, bot wi no get eni lida fo di Germans yet." Afta smɔl tɛm, we di sɛktri notis aw Bɛn bin de fil bad ɛn di tray we i bin tray fɔ rich to wan mɛmba na Kɔngres, i bin tɔk bak se: "Wi de tray, mi pikin. Wi go fɛn dɛn."
  
  "Mi mama ɛn papa nɔ no yet." Ben nɔ bin want fɔ luk dɔŋ na in mobayl fon. "Bɔt i nɔ go tek lɔng-"
  
  Naw wan ɔda uman step fɔdɔm - wan pɔsin we gladi, we gɛt kɔnfidɛns, we yɔŋ pasmak, pan ɔl we i mɛmba di fiuja fɔma Misis Sɛktri fɔ Stet, we na rial predɛta ɔ, as Drake tɛl insɛf, wan pɔlitikal vɛshɔn fɔ Alisia Mayls.
  
  "Mi kɔntri nɔto sɔntin we nɔ rial, Mista Dahl, Mista Drake. Wi no se wi de fa biɛn pan dis, ɛn wi no wetin di stej dɛn bi. Yu SAS tim dɔn klia fɔ ɔpreshɔn. SGG tu. Wi gɛt wan Delta tim we rɛdi fɔ ɛp. Jɔs ad di nɔmba dɛn..." I wig in finga dɛn. "Kɔdinɛt dɛn".
  
  "Ɛn Prɔfɛsɔ Parnevik?" Dahl bin tɔk fɔ di fɔs tɛm. "Us nyus bɔt pipul dɛn na Kanada?"
  
  Di sɛktri bin tɔk stif smɔl se: "Dɛn de gi warrant." "Dis na diplɔmatik sityueshɔn-"
  
  "Nɔ!" Drake ala, dɔn i pul in briz fɔ mek i kol. "Nɔ, sa. Dis na di rɔng we fɔ du tin. Dis tin lanch... wetin?... tri dez bifo? Taim na evritin ya, espeshali nau. I bin tɔk se di nɛks sɔm dez na di say we wi kin win ɔ lɔs."
  
  Sɛktri Geits gi am wan luk we i sɔprayz. "A yɛri se yu stil gɛt sɔm pan di sojaman insay yu, Drake. Bɔt nɔto bikɔs ɔf dis we aw pipul dɛn de biev."
  
  Drake shrug se: "A kin chenj bitwin sojaman ɛn sivilian we i fayn." "Di bɛnifit dɛn we pɔsin kin gɛt we i bi sojaman trade."
  
  "Yɛs. Wɛl, if i mek yu fil fayn, warrant nɔ go ɛp. Kɔlbi Taylɔr bin lɔs na in big os na Kanada wit bɔku pan in wokman dɛn. Mi gehs na se i bin don de plan dis fo long taim en swich to som pre-arranged contingencies. Essentially - i de ɔf di grid."
  
  Drake bin lɔk in yay. "Ɛni gud nyuz?"
  
  Wan yɔŋ uman bin tɔk. "Wɛl, wi de gi yu ɔl di tin dɛn we di Laybri fɔ Kɔngres gɛt fɔ ɛp yu fɔ du risach." In yay dɛn bin de shayn. "Di laybri we big pas ɔl di ɔda laybri dɛn na di wɔl. Tati tu milyɔn buk dɛn. Print dɛn we nɔ bɔku. Ɛn di Wɔl Dijital Laybri."
  
  Ben luk am lɛk se i jɔs gri fɔ go insay wan Prinses Leia kɔsplay kɔntes. "Ɔl di tin dɛn we dɛn gɛt? So - tiori - yu kin figure out wich Jaman obses wit Norse mythology? Yu kin fɛn tɛks dɛn bɔt Ɔdin ɛn dis grev fɔ di Gɔd dɛn. Stuff we no de fo intanet?"
  
  Di uman se: "Yu kin du am, if yu jɔs tɔch wan bɔtin." "Ɛn, if dat nɔ wok, wi gɛt sɔm laybri pipul dɛn we rili ol."
  
  Ben in yay bin layt wit op as i de luk Mat. "Tek wi go de."
  
  
  * * *
  
  
  Di Laybri fɔ Kɔngres bin opin fɔ dɛn insay di ali awa dɛn na Sɔnde mɔnin. Di layt dɛn bin de shayn, di wan dɛn we de wok de bin de pe atɛnshɔn, di laybri we big pas ɔl na di wɔl bin rili kɔle pipul dɛn. Fɔs, di we aw dɛn bil di ples ɛn di we aw dɛn bin de fil bin mek Drek mɛmba wan myuziɔm, bɔt as i de luk di row dɛn we gɛt bukkɛs dɛn ɛn di bolkɔn dɛn we dɛn kin yuz fɔ rid fɔ sɛkɔla, i nɔ tu te, i fil di rɛspɛktful we aw pipul dɛn bin de no trade trade, ɛn in maynd chenj fɔ mek i mach di tin dɛn we bin de arawnd am.
  
  We Drake bin de spɛn sɔm tɛm fɔ waka waka na di kɔridɔ dɛn, Bɛn nɔ bin west in tɛm fɔ dayvɔs fɔ du risach. I slip go na di bolkɔn, lod di laptɔp ɛn sɛn dɛn Swedish spɛshal fɔs kɔmanda fɔ go fɛn kɔfi ɛn kuki.
  
  "Nays ples," Drake se as i de rawnd rawnd. "A fil lɛk se Nikolas Kej kin pop aut ɛni minit."
  
  Ben pinch di brij na in nos. I bin gri se: "A nɔ no usay fɔ bigin. "Mi ed na stɔ, padi."
  
  Thorsten Dahl bin tap pan di relin dɛn we bin de rawnd di bolkɔn. I bin tɔk wit da Ɔkford tɔyn we i bin dɔn stɔdi se: "Start wit wetin yu no." "Start wit wan lay lay stori."
  
  "Rayt. Wɛl, wi sabi dis poem. I rili se ɛnibɔdi we dɔti di Gɔd dɛn grev go briŋ ɛlfaya dɔŋ pan di Wɔl. Ɛn na faya, fɔ tru. Wi planɛt go bɔn. Wi no bak se dis lay lay stori gɛt spɛshal istri we fiba ɔda lay lay stori dɛn we gɛt fɔ du wit am we dɛn rayt bɔt ɔda Gɔd dɛn."
  
  Dahl bin se: "Wetin wi nɔ no na wetin mek? Ɔ aw?"
  
  Drake bin tɔk shap wan se: "Faya." "Di man jɔs tɔk dat."
  
  Ben bin lɔk in yay. Dahl tɔn to Drake wit tayt smayl. I bin tɔk se: "Dɛn kɔl am fɔ tink bɔt tin dɛn." "Bɔku tɛm, we wi de stɔdi di tru tin dɛn, dat kin ɛp fɔ mek wi no di tru. A bin min aw bad bad tin kin apin. Duya una ɛp ɔ lɛf."
  
  Drake bin drink in kɔfi ɛn nɔ tɔk natin. Dɛn tu man ya bin lɔs pipul ɛn dɛn bin fit fɔ gɛt ples. I waka go nia di relin ɛn luk bak, in yay dɛn de dart rawnd di rawnd rum, ɛn i notis di pozishɔn we di wokman dɛn ɛn di Amɛrikan ɛjɛn dɛn de. Kɛnɛdi bin sidɔm tu flɔ dɔŋ, i bin vɛks bad bad wan fɔ tap away pan in laptɔp, isol bay in yon... wetin?Drek bin tink. Yu fil gilti? Fred? Pwɛl at? I bin no ɔltin bɔt dat, ɛn i nɔ bin de go bigin fɔ prich.
  
  Ben bin tɔk se: "Di lay lay stori sho se wan tɛm we dɛn go dɔti Odin in grev, dat go mek faya riva dɛn bigin fɔ flɔ. A go se dis impɔtant fɔ no lɛk ɛni ɔda tin we de ya."
  
  Drake bin kray as di tin dɛn we i mɛmba i nɔ tu te yet bin de kɔmɔt. Riva dɛn we gɛt faya?I bin si am.
  
  Bɔt usay?
  
  "Wetin mek yu tɔk am da we de?" i aks. "Riva dɛn we gɛt Faya?"
  
  "Nɔ no." Maybe bikos a taya fo se 'helfire is erupting' en 'di end don nia'. A kin fil lɛk se na wan trela na wan fim na Holiwud."
  
  Dahl es in aybrɔw se: "So yu go afta di riva dɛn we gɛt faya?", "Lɛk lava?"
  
  "Nɔ, wet," Drake snap in finga dɛn. "Yɛs! Supa volkeno! Na... na Ayland, nɔto so?" I luk di Swede fɔ kɔnfɔm.
  
  "Luk, jɔs bikɔs a na Skandinevian nɔ min se a na"
  
  "Yɛs". Na da tɛm de, di Junia Asisten Sɛktri fɔ Difɛns bin materializ frɔm biɛn wan bukkɛs we bin de nia de. "Na di sawt-ist say na Ayland. Di wan ol wɔl no bɔt dis. Afta a dɔn rid di nyu gɔvmɛnt stɔdi, a tink se dis na di nɔmba sɛvin supa volkeno we dɔn de."
  
  Ben bin tɔk se: "Di wan we pipul dɛn sabi pas ɔl na di Yɔlɔston Pak.
  
  "Bɔt yu tink se di Supa Vɔlkɛnɔ de mek pɔsin gɛt dis kayn trɛtin?" Drake bin aks. "Ɔ dis na ɔda lay lay stori na Holiwud?"
  
  Bɛn ɛn di ɛstɛt sɛktri ɔl tu nɔd. Di ɛdman bin tɔk se: "Di wɔd "species extinction" nɔ pasmak insay dis kɔntɛks." "Risach dɔn tɛl wi se tu big big volkeno dɛn we bin dɔn bɔn bifo dis tɛm, gri wit di tu big big tin dɛn we dɔn ɛva apin na wi planɛt we dɔn kil bɔku pipul dɛn. Fɔ tru, sɛkɔn, na dayninɔs dɛn."
  
  "Aw na coincidence?" Drake bin aks.
  
  "So klos dat if i apin wan tɛm, yu go sɔprayz wit am. Bɔt tu tɛm? Mek wi..."
  
  "Gini gini".
  
  Ben es in an dɛn ɔp na di ays. "Luk, wi de get saydtrack hia. Wetin wi nid na fɔ lod Odin wit krap." I bin aylayt bɔku taytul dɛn na di skrin. "Dis, dis ɛn wow ̧ definitely dis. Voluspa - usay Odin de tɔk bɔt in mitin dɛn wit di Si."
  
  "Visit dɛn?" Drake mek wan grimace. "Vayking porn, nɔto so?"
  
  Di ɛlda bin ledɔm oba Bɛn ɛn pres sɔm bɔtin dɛn, put paswɔd ɛn tayp wan layn. In pantsuit bin difrɛn frɔm Kɛnɛdi in sus, ɛn dɛn mek am fayn fayn wan fɔ sho in figa pas fɔ ayd am. Ben in yay bin opin, i fɔgɛt in prɔblɛm dɛn fɔ smɔl tɛm.
  
  Drake bin tɔk na in mɔt se, "Wɛst talɛnt."
  
  Ben gi am di midul finga jɔs lɛk aw di ɛstɛt tinap. Laki se i nɔ bin si am. I bin tɔk se: "Dɛn go kam wit dɛn to yu insay fayv minit."
  
  "Tɛnki, mis." Drake bin de shem. "Sɔri, a nɔ no yu nem."
  
  I bin tɔk se: "Kɔl mi Hayden.
  
  Dɛn put di buk dɛn nia Bɛn afta sɔm minit, ɛn wantɛm wantɛm i pik di wan we dɛn kɔl Voluspa.I flip di pej dɛn lɛk man we gɛt pawa; lɛk animal we de smɛl blɔd. Dahl bin pik wan ɔda volyum, Drake - di tɔd wan. Hayden bin sidɔm nia Bɛn, ɛn i bin de stɔdi di tɛks wit am.
  
  Ɛn afta dat, Bɛn ala se "Yurika! A gɛt am!" Link we nɔ de. Na Heidi de! Damn Heidi we yu de du! Dis buk de fala, ɛn a kot, "di joyn dɛn we Odin in fav sista, Heidi, bin travul."
  
  "Lɛk insay pikin dɛn buk?" I klia se Dahl bin mɛmba in skul tɛm.
  
  Drake bin jɔs luk lɛk se i kɔnfyus. "WAN? A na mɔ Heidi Klum tayp man."
  
  "Yɛs, na pikin dɛn buk! A biliv se di lay lay stori bɔt Heidi ɛn di stori bɔt in travul dɛn go dɔn evolv ɔva di ia frɔm wan Nɔs saga to wan Nɔs lay lay stori, ɛn afta dat wan rayta we kɔmɔt Swizaland disayd fɔ yuz di stori as di bɛnifit fɔ wan pikin dɛn buk."
  
  "Wɛl, wetin i se?" Drake bin fil se in at de bit fast fast.
  
  Ben bin rid fɔ wan sɛkɔn. I kɔntinyu fɔ tɔk kwik kwik wan se: "O, dat de tɔk bɔku tin." "Dat priti damn wel se ɔltin."
  
  
  TWƐNTI TU
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., we de na di kɔntri
  
  
  Kennedy Moore bin sidɔm de luk in kɔmpyuta skrin, nɔ si natin, ɛn tink bɔt aw we yu grind layf ɔnda yu big an, i essentially jɔs wan tɛnis bɔl we masta de manipul. Wan smɔl tɔn bak chenj yu destiny, sɔm tɔn we yu nɔ bin de ɛkspɛkt sɛn yu insay wan spiral fɔ pwɛl yusɛf, dɔn sɔm dez we yu bin de du fast-fas akshɔn briŋ yu bak insay di gem.
  
  I bin fil se i gɛt trɛnk we i de go na Nyu Yɔk, i bin ivin bɛtɛ afta di myuziɔm madnɛs. I bin gladi fɔ insɛf ɛn sɔntɛm i bin ivin gladi smɔl wit Mat Drake.
  
  I bin tɛl insɛf se i rili bad. Bɔt afta dat, yu nɔ tink se wan tɛm sɔmbɔdi bin tɔk se frɔm big big prɔblɛm dɛn, big big prɔgrɛs de kɔmɔt? Somtin laik dat.
  
  Dɔn dɛn kidnap di Prɔfɛsɔ. Dɛn dɔn kidnap Bɛn Blɛk in sista. Ɛn Kɛnɛdi waka wit maynd go to dis mobayl hedkwata, ed stret ɛn wan tɛm bak i bin dɔn kɔmplit wan insay di gem, in tinkin bin de pe atɛnshɔn fɔ mek sɛns to di kɔnfyushɔn.
  
  Dɔn, as i bigin fɔ waka ɔp di stɛp dɛn, Lipkind bin mek in bɔdi kɔmɔt na di krawd ɛn stɔp am wantɛm wantɛm.
  
  "Kaptɛn?"
  
  "Hai Moore. Wi nid fɔ tɔk ".
  
  Kɛnɛdi wev to di hedkwata se: "Kam insay, wi kin yuz yu ɛp."
  
  "Uh, uh, na so i bi. Nɔ. Nɔto bikɔs ɔf di myuziɔm, Moore. Di kruz de na da say de."
  
  I muf tru di krawd, in tɛns bak naw de luk am lɛk se i de aks am kwayɛt wan. Kɛnɛdi bin gɛt fɔ rɔsh fɔ kech am.
  
  "Wetin... wetin apin, kapten?"
  
  "Gɛt insay."
  
  Di kruz bin ɛmti pas dɛn tu. Di nɔys na strit dɔn dak, di tin dɛn we de apin na do we de shek di wɔl dɔn lɔk naw fa pas di gud kwaliti we pɔsin we de go pati fɔ soshal pɔsin kin du.
  
  Kennedy haf ton in in sit fɔ fes Lipkind. "Nɔ tɛl mi...duya nɔ tɛl mi..." Wan lump na in trot mek Lipkind lɔs in stern ɛksprɛshɔn, tɛl am ɔltin bifo di wɔd dɛn kɔmɔt na in lip.
  
  Bɔt dɛn fɔdɔm, ɛn ɛvri wɔd na bin drɔp pɔyzin insay in sol we bin dɔn ɔlrɛdi blak.
  
  "Kelɛb bin slap bak. Wi bin geht wan mun delay - den yestade aftanun wi geht kol. Di gyal... ahh... di gyal we kɔmɔt Nevada," in vɔys bigin fɔ ala. "Nyu na tɔŋ. Studɛnt."
  
  "Nɔ. Duya..."
  
  "A bin want mek yu no naw, bifo yu yɛri ɛni rat shit."
  
  "Nɔ".
  
  "A sɔri, Moore."
  
  "A wan kam bak." Mek a go bak, Lipkind. Mek a go insay. " .
  
  "A sɔri".
  
  "A kin ɛp yu." Dis na mi wok. Mi layf."
  
  Lipkind bin de bit in lɔwa lip, we na bin shɔ sayn fɔ strɛs. "Nɔ yɛt. Ivin if a bin want, di bigman dɛn nɔ bin gri fɔ du dat. Yu sabi am."
  
  "A fɔ du am? Frɔm ustɛm a go ebul fɔ no wetin pɔlitiks pipul dɛn de tink? Evribodi fo politiks na bastard, Lipkind, and sins wen dem stat du rait tin? " .
  
  "Yu kech mi," Lipkind in grɔmbul bin betray in at. "Bɔt ɔda tin dɛn, lɛk aw dɛn kin se, na ɔda tin dɛn. Ɛn dɛn nɔ chenj mi yon."
  
  "Lipkind, dis... de pwɛl mi."
  
  I bin swɛla dray wan. "Gi am tɛm. Yu go kam bak".
  
  "Nɔto mi a bisin bɔt, damn it! Dis na in fukin viktim dɛm! Dɛn famili dɛn!"
  
  "A tink se na so bak, Moore. Trust mi."
  
  Afta smɔl tɛm, i aks se, "Usay?" Na ɔl wetin i bin ebul fɔ du, ɔl wetin i bin ebul fɔ aks fɔ, ɔl wetin i bin ebul fɔ tink bɔt.
  
  "Mɔr bin tɔk bɔt am. Na ya yu nɔ go nid fɔ pe ɛni penans. Nɔto yu fɔlt se dis sayko na fukin sayko."
  
  "Usay?" - A aks.
  
  Lipkind bin no wetin i nid ɛn i tɛl am di ples.
  
  
  * * *
  
  
  Opin kɔnstrɔkshɔn sayt. Tri blɔk dɛn we de na di sawt pat na Grɔn Ziro. Di wan we mek am na Silke Holdings.
  
  Kɛnɛdi bin fɛn di say usay dɛn bin de du di kraym insay twɛnti minit, i notis di tep we bin de flɔt na di nɔmba 4 flɔ na di bildin we opin ɛn i sɛn taksi. I bin tinap bifo di bildin, ɛn i bin de luk ɔp wit yay we nɔ gɛt sol. Di ples nɔ bin gɛt pipul dɛn-we stil na say we pipul dɛn kin du kraym-bɔt na bin let Satide ɛn di tin bin apin pas 24 awa so.
  
  Kɛnɛdi bin kik di dɔti, dɔn i waka kɔmɔt na di say usay dɛn de bil. I waka go ɔp di opin kɔnkrit stej go ɔp di sayd we di bildin de go na di nɔmba 4 flɔ ɛn go ɔp wan kɔnkrit slab.
  
  Wan big big briz bin de pul in blawz we bin lɔs. If dɛn nɔ bin kɔm in ia bak wit strɔng ribin, i fɔ dɔn flay rawnd lɛk sɔntin we gɛt pawa. Tri we fɔ si Nyu Yɔk opin bifo am, we mek i fil diziz - wan kɔndishɔn we i bin dɔn gɛt ɔl in layf, bɔt, oddly enough, na naw nɔmɔ dɛn mɛmba am.
  
  Ɛn pan ɔl dat, i bin klaym Yggdrasil, di Wɔl Ti.
  
  Dɔn, nɔbɔdi nɔ go gɛt diziz.
  
  I mek i mɛmba di Odin kes ɛn mɔ Matt Drake. I bin want fɔ go bak to dis, to am, bɔt i nɔ bin shɔ se i gɛt di kɔrej.
  
  I bin de krɔs di slab we gɛt dɔti, ɛn i bin de avɔyd bɔku bɔku rɔb dɛn ɛn di kɔntrakta dɛn tul dɛn. Di briz bin de pul in sliv ɛn pant, ɛn i bin mek dɛn swel bikɔs ɔf di tin dɛn we bin pasmak. I stɔp nɔ fa frɔm usay Lipkind bin dɔn tɔk bɔt usay di bɔdi de. Difrɛn frɔm pɔpul tɛlivishɔn, dɛn nɔ de mak di bɔdi dɛn wit chalk - dɛn kin tek dɛn foto, dɔn dɛn kin mɛzhɔ di rayt say we dɛn de frɔm difrɛn say dɛn we nɔ de chenj.
  
  Ilɛk aw i bi, i bin jɔs nid fɔ de de. Bɛn, fɔdɔm na yu ni, lɔk yu yay ɛn pre.
  
  Ɛn ɔltin rɔsh bak. Lɛk di dɛbul we de fɔdɔm frɔm ɛvin. Jɔs lɛk aw dɛn mek wan ay enjɛl, ɔltin bin de shayn na in maynd. Di moment we i si Chuck Walker de poket wan ton doti moni. Di sawnd we di jɔj in gavel de mek we i de tɔk se i gilti. Di dayman luk frɔm in kɔmpin wokman dɛn, di dɔti dɔti drɔin dɛn we bigin fɔ apia na in lɔka, we dɛn tay na di hud fɔ in motoka, we dɛn tay na di domɔt na in apatmɛnt.
  
  Di lɛta we i bin gɛt frɔm di pɔsin we kil am siriɔs wan, we i tɛl am tɛnki fɔ ɔl di ɛp we i ɛp am.
  
  I bin nid fɔ ripɛnt fɔ ɔda kil we i ɛp Tɔmɔs Kelɛb fɔ kil.
  
  I bin nid fɔ aks fɔ fɔgiv frɔm di wan dɛn we dɔn day ɛn di wan dɛn we de kray.
  
  
  TWƐNTI TRI
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., we de na di kɔntri
  
  
  Bɛn bin tɔk kwik kwik wan, ɛn i bin de stɔp in gladi at se: "Dis tin de mek pɔsin no mɔ pas Britni." "I se ya- "We i de na di Wɔl Tri, Vɔlva tɛl Ɔdin se i no bɔku pan in sikrit dɛn. Dat i sakrifays insɛf pan Yggdrasil fɔ fɛn no. Dat i bin fast fɔ nayn dez ɛn nayn nɛt fɔ di sem tin. I tɛl am se i no usay in yay dɛn ayd ɛn aw i gi am fɔ chenj fɔ mek i no mɔ."
  
  Dahl bin ambɔg am se: "Wan Waes Wan." "Parnevik bin tɔk se dɛn kin tek am ɔltɛm as di pɔsin we gɛt sɛns pas ɔl di Gɔd dɛn."
  
  Drake bin de grɔmbul se, "I nɔ go ɛva mek sɛns fɔ tɛl uman yu sikrit."
  
  Ben rol in yay pan am. "Odin bin fast na di Wɔl Tri fɔ nayn dez ɛn nayn nɛt wit spia we bin de chuk in sayd, lɛk Krays we bin de na di krɔs. Heidi se insay in delirium, Odin bin tɛl am usay in kɔmpin dɛn ayd. Ɛn usay dɛn bin ayd in shild? Ɛn se in spia fɔ de de. Ɛn se i bin want am fɔ skata in kɔmpin dɛn - in Pat dɛn - ɛn put in bɔdi na di grev."
  
  Ben grin pan Drake, in yay dɛn opin. "I go bi se a nɔ dɔn dɔn mi fɛn fɔ di lijen klitoris, mi padi, bɔt mi wok ya dɔn kɔmplit."
  
  Dɔn Bɛn mɛmba usay i bin de ɛn di uman we bin tinap nia am. I ol di brij na in nos. "Damn ɛn bullshit."
  
  Dahl nɔ bin blink wan yay. "As fa as a no - ɛn dis de jɔs apin to wetin a bin de bost fɔ lisin to di tɛm we Parnevik in lekchɔ bin de - di Volvas, lɛk di Ijipshian fero dɛn, dɛn bin de bɛr dɛn ɔltɛm na di grev dɛn we rich pas ɔl, nia dɛn, bɔku valyu tin dɛn bin de. Ɔs, kat, gift dɛn we kɔmɔt fa fa say dɛn."
  
  I bin tan lɛk se Hayden bin de ayd wan grin. "If wi fala yu ɔl stori lɔjik wan, Mista Blɛk, den a biliv se di tin dɛn we dɛn kɔl Heidi in joyn na rili ɛksplen usay ɔl di pis dɛn na Ɔdin bin skata... ɔ ayd."
  
  "Kɔl mi... Bɛn. Yɛs, na Bɛn. Ɛn yes, yu tɔk tru. Na dat."
  
  Drake bin ɛp in padi fɔ kɔmɔt na do. "Nɔto se i impɔtant naw. Dɛn bin fɛn ɔl di pis dɛn, pas di Valkyries ɛn..." i stɔp smɔl.
  
  Bɛn tɔk wit wan tɛnsi smayl se: "Ay." "If wi kin fɛn di Ayz, wi kin stɔp dis ɛn gɛt sɔm bargayning chips fɔ Karin."
  
  Drake, Dahl ɛn Hayden nɔ bin tɔk natin. Drake fainali se, "Di Valkyries must de out dehm somwe tu, Blakey. Yu go ebul fɔ no usay dɛn fɛn dɛn? Sɔm ol nyuspepa ripɔt ɔ sɔntin go mɔs de."
  
  Ben bin stil de tink, ɛn i bin de insay in risach se: "Heidi kam wit di lay lay stori bɔt Ragnarok." "Odin go mɔs dɔn tren am bifo i day na Ragnarok."
  
  Drake nɔd in ed ɛn sɛn Dahl ɛn Hayden na sayd. I bin tɛl dɛn se: "Valkyries." "Yu mɛmba di kɔmplit lɔk fɔ infɔmeshɔn ɛn dat mek di pɔsibul kriminal aspek? Chans de se Interpol go tim op wit di CIA and giv am chans?"
  
  Hayden bin tɔk se: "A go go alaw am naw." "Ɛn a go kɔntinyu fɔ du di investayshɔn we wi IT spɛshal pipul dɛn bin du agens di Jamani pipul dɛn. As yu swit likl padi klos to se - di ilektronik trays shud lid wi to dem."
  
  "Fayn?" Drake bin smayl to am. "I pas dat. Put yusɛf insay fɔ tek pikchɔ. Vokalist na di grup. Wan famili man, ɛn..." i shrug, "yes... mi padi."
  
  I ledɔm nia am, se, "I kin tek mi pikchɔ ɛni tɛm," dɔn i laf layt wan ɛn waka go. Drake bin fala am, i bin kɔnfyus ɛn i bin sɔprayz fayn fayn wan. I bin rɔng bɔt am. Gɔd, i bin at fɔ rid pas Kɛnɛdi.
  
  Drake bin de prayz fɔ di we aw i sabi rid pipul dɛn. Yu tink se i bin slip? Yu tink se di ia dɛn we i dɔn wok fɔ sivil savis bin dɔn mek i saf?
  
  Wan vɔys tɔk na in yes, ɛn mek in at jomp. "Wetin dis?" - A aks.
  
  Kɛnɛdi!
  
  "Shit!" I jomp ɛn tray fɔ mek in smɔl jomp na di ays lɛk di we aw in an ɛn fut dɛn kin strɛch ɔltɛm.
  
  Di Nyu Yɔk polisman bin rid am lɛk buk. "A don hie se dem neva ambush di SAS fo enemi teritri. A guess yu neva bi pat of dis tim, huh?"
  
  "Wetin na wetin?" Bɛn aks am witout maynd, ɛn ansa in kwɛstyɔn.
  
  "Dis?" Kɛnɛdi bin ledɔm bifo ɛn tap di sayd fɔ di monita, ɛn i pɔynt to wan smɔl aykɔn we ayd bitwin di bɔku bɔku simbul dɛn we de insay di manuskrip.
  
  Ben bin mek in fes kray. "Nɔ no." I tan lɛk di aykɔn we de na di pikchɔ."
  
  We Kɛnɛdi stret, in ia kɔmɔt na in tay ɛn fɔdɔm oba in sholda. Drake bin de wach as dɛn de kaskad dɔŋ to di smɔl pat na in bak.
  
  "Eh. Dat na tu moch hair."
  
  "Yu kin du am, freak."
  
  Ben bin dubl-klik di pikchɔ aykɔn. Di skrin tɔn to tɛks, in bold taytul bin kech yu yay. Odin en di Seer, bin layn op durin Ragnarok. Ɛn ɔnda dat, dɛn put sɔm ol layn dɛn we gɛt ɛksplen.
  
  Dis pikchɔ, we Lorenzo Bacche bin peint insay 1795 ɛn dɛn tek am frɔm di prayvet kɔleshiɔn we Jɔn Dillinger bin gɛt insay 1934, dɛn biliv se na wan ol imej ɛn i sho di kɔmpin dɛn fɔ di Nɔs gɔd we nem Ɔdin we dɛn arenj insay wan spɛshal ɔda na di say usay Ɔdin day - di myuzik fɛt-fɛt ples we dɛn kɔl Ragnarok . Di Seer we i lɛk, luk dis ɛn kray.
  
  Bɛn nɔ tɔk natin, i prɛs bak ɛn di pikchɔ bin apin bifo dɛn.
  
  "Mi Gɔd!" Ben bin de grɔmbul. "Great wok."
  
  Kennedy se, "Dis na plan... fɔ aw fɔ arenj di pis dɛm."
  
  
  TWƐNTI FƆ
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., we de na di kɔntri
  
  
  "Lɛ wi mek sɔm kɔpi dɛn." Di Drake we bin de tek tɛm ɔltɛm bin snap sɔm kwik pikchɔ dɛn wit in fon. Ben bin tich am fɔ kip gud kamɛra we de wok na in an ɔltɛm, ɛn dis na bin mɔni we i nɔ bin de tink se i go lɔs. "Ɔl wetin wi nid naw na di Valkyries, di Ayz ɛn di map fɔ Ragnarok." I stɔp wantɛm wantɛm, ɛn wan smɔl mɛmori bin chuk am.
  
  Bɛn aks se, "Wetin?"
  
  "Nɔ shɔ." Gini gini. Mɛmba. Sɔntɛm sɔntin we wi dɔn si insay di las dez, bɔt wi dɔn si bɔku tin so dat a nɔ ebul fɔ smɔl am."
  
  Dahl se, "Wɛl, Drek. Sɔntɛm yu bin rayt. Sɔntɛm di mɔdan Dillinger gɛt in yon intrestin prayvet kɔleshiɔn."
  
  Bɛn kɔntinyu fɔ rid se: "Luk ya." "I se ya se dis peint spɛshal, na tru tin we dɛn nɔ bin no te to di fɔs 1960 dɛm, afta dat dɛn put am insay wan ɛgzibishin bɔt Nɔs lay lay stori dɛn ɛn sɛn am fɔ shɔt wɔl tour. Afta dis, ɛn bikɔs ɔf di intres we bin de stɔp, dɛn bin lɔk di peint na wan myusiɔm vault ɛn... wɛl, dɛn fɔgɛt bɔt am. Te to dis de".
  
  "Gud wok wi bring wan polisman wit wi." Drake bin tray fɔ mek Kɛnɛdi gɛt mɔ rɛspɛkt fɔ insɛf, i stil nɔ shɔ usay in ed de afta Nyu Yɔk.
  
  Kɛnɛdi bigin fɔ tay in ia bak, dɔn i shem. Afta smɔl tɛm, i put in an dɛn na in poket, lɛk se i de tray fɔ trap dɛn. Drake bin pat am na in sholda. "So, aw yu go go tek dis peint ɛn briŋ am kam ya. Sɔntɛm sɔntin de de we wi nɔ de si na di foto. Mi en mi old buddy Dahl go chek out di shady sait of art kollekt. Shek sɔm tik dɛn." I bin stɔp smɔl, ɛn i bin de grin. "Mɔ tik dɛn."
  
  Kɛnɛdi bin de kray bifo i waka go.
  
  Dahl bin de luk am wit smɔl yay. "So. Usay wi fɔ bigin?
  
  "Wi go stat wit di Valkyries," Drake se. "Wan tɛm we wi padi munchkin tɛl wi usay ɛn ustɛm dɛn fɛn dɛn, wi kin tray fɔ trak dɛn."
  
  "Ditektiv wok?" Dahl bin aks. "Bɔt yu jɔs sɛn wi bɛst ditektiv."
  
  "Rayt naw, i nid sɔntin we go ambɔg am na in bɔdi, nɔto in maynd. Shi na priti shabby."
  
  Ben bin tɔk. "Gud gɛs, Mat. Dɛn bin fɛn di Valkyries wit ɔda big big prɔpati dɛn na di grev fɔ di Vayking sista we nem Vɔlva, insay 1945 na Swidan."
  
  "Na Heidi in grev?" Drake tek wan chans.
  
  "I bin gɛt fɔ bi so. Damn gud we fɔ ayd wan pan di pis dɛn. Aks yu minions fɔ bɛr am wit yu afta yu day."
  
  "Transfer dis atikul to ɔda kɔmpyuta." Drake ɛn Dahl bin sidɔm nia dɛnsɛf, dɛn bin de luk awkward.
  
  Drake bin no se di klok stil de tik. Fɔ Karin. Fɔ Parnevik. Fɔ dɛn ɛnimi dɛn ɛn fɔ di wan ol wɔl. I bin paund di mashin wit wamat, i go tru di myuziɔm in arkiv ɛn tray fɔ no ustɛm di Valkyries disappear from inventory.
  
  "Yu saspek se sɔmbɔdi de wok frɔm insay?" Dahl bin ɔndastand usay i de go wantɛm wantɛm.
  
  "Best guess na unpaid museum security guard or wan trapped curator... somtin laik dat. Dɛn bin fɔ dɔn wet te i pɔsibul fɔ mek dɛn put di Valkyries dɛn dɔŋ na di vault ɛn afta dat dɛn bin fɔ dɔn sɛn dɛn kwayɛt wan. Nɔbɔdi nɔ no dis fɔ lɔng lɔng tɛm, if i no atɔl."
  
  Dahl bin shrug se: "Ɔ tif." "Jizɔs, man, wi gɛt pas siksti ia fɔ fɛn dis." I tɔch di mared ring we i dɔn put bak frɔm we dɛn kam insay di Laybri. Drake bin stɔp fɔ wan sɛkɔn. "Wɛf?"
  
  "Ɛn pikin dɛn".
  
  "Yu de mis dɛn?"
  
  "Ɛvri sɛkɔn".
  
  "Fayn. Maybe yu no bi kwik di jerk we a bin tink se yu bi."
  
  "Fuk yu, Drake."
  
  "Mɔ lɛk am. A nɔ de si ɛni robbery. Bɔt luk ya - di Valkyries bin go na tour insay 1991 as pat pan wan pɔblik rileshɔn kampen fɔ di Swedish Heritage Foundation. Bay 1992, dɛn nɔ bin de na di Miusiɔm in katalog.Wetin dat de tɛl yu?"
  
  Dahl bin purs in lip dɛn. "Dat pɔsin we gɛt fɔ du wit di tour disayd fɔ tif dɛn?"
  
  "Ɔ... sɔmbɔdi we bin de wach dɛn we dɛn de go waka na in disayd!"
  
  "Okay, dat go mɔs bi." Dahl in ed bin shek. "So usay di tour bin go?" In finga dɛn bin tap di skrin 4 tɛm. "Ingland." NYU YƆK. Awayi. Ɔstrelia."
  
  Drake bin tɔk wit sɔri se: "Dat rili de mek i smɔl." "Gini gini".
  
  Dahl bin ala se: "Nɔ, wet." "Dis na tru." Di Valkyrie kidnapping fɔ dɔn go fayn fayn wan, nɔto so? We dɛn plan am fayn, dɛn dɔn du am fayn fayn wan. Bɛst. I stil tan lɛk se yu de put an pan kraym."
  
  "If yu bin smat smɔl, yu go..."
  
  "Lisin!Insay di fɔs 90s, di Serbian mafia bigin fɔ dig dɛn klos insay di ɔnda bɛlɛ na Swidan. Kraym dɛn we gɛt fɔ du wit fɔ tek mɔni frɔm mɔni dɔn bɔku tu tɛm insay lɛs tɛn ia, ɛn naw bɔku ɔganayz gang dɛn de wok ɔlsay na di kɔntri. Sɔm kin kɔl dɛnsɛf Bandidos. Ɔda wan dɛn, lɛk di Hells Angels, na jɔs bayk gang dɛn."
  
  "Yu de se di Serbian mafia gɛt Valkyries?"
  
  "Nɔ. a de se dem plan fo tif dem en den sel dem fo moni. Na dem onli get di konekshon fo pul dis off. Dɛn pipul ya de du ɔltin, nɔto jɔs fɔ tek mɔni. Intanɛshɔnal smɔgl nɔ go pas dɛn."
  
  "OK. So aw wi go no udat dɛn sɛl dɛn to?"
  
  Dahl bin pik in fon. "Wi nɔ de du dat. Bot at least tri of di sinia ringlida dem de bihain bar nau nia Oslo." I waka go fɔ mek i kɔl.
  
  Drake rɔb in yay ɛn ledɔm bak. I luk di klok ɛn i sɔprayz fɔ si se i dɔn lɛf smɔl fɔ lɛ i rich 6 oklɔk mɔnin.Ustɛm na di las tɛm we dɛn slip? I luk rawnd we Hayden kam bak.
  
  Di fayn ɛstɛt sɛktri fɔ difɛns bin luk lɛk se in at pwɛl. "Sɔri man dɛm." Nɔ lɔk wit di Jamani dɛn."
  
  Ben in ed bin de wip rawnd, di tɛnsiɔn bin de sho. "Nɔbɔdi nɔ de?"
  
  "Nɔ yɛt. A rili sɔri."
  
  "Bɔt aw?Dis man fɔ de sɔmsay." Kray wata ful in yay ɛn i fiks am pan Drake. "Nɔto so i bi?"
  
  "Yɛs, padi, na so i bi. Trɔst mi, wi go fɛn am." I grap in padi insay wan bea ɔg, in yay de beg Hayden fɔ mek i mek wan brek-bruk. I bin tɔk se: "Wi nid fɔ blo ɛn it gud brɛf," ɛn in Jɔksha aksɛn bin de shayn tru.
  
  Hayden shek in ed, luk am lɛk se i jɔs tɔk Jepan.
  
  
  TWƐNTI FAYV
  
  
  
  LAS VEGAS we de na di wɔl
  
  
  Alisia Mayls bin de wach di bɔku bɔku biliyan pipul dɛn we nem Kɔlbi Taylɔr as i sidɔm na di big flo na wan pan di bɔku bɔku apatmɛnt dɛn we i gɛt, dis wan de twɛnti tu flɔ ɔp Las Vegas Bulivad. Wan wɔl na bin glas nɔmɔ, ɛn yu kin si di watawɛl dɛn na Bɛlɛjiɔ ɛn di gold layt dɛn we de na di Ifɛl Tawa fayn fayn wan.
  
  Colby Taylor no bin giv am sekon tinkin. I bin de insay di las tin we i bin gɛt, we nem The Wolves of Odin, we i bin dɔn spɛn tu awa fɔ tek tɛm pik togɛda. Alis waka kam nia am, pul in klos dɛn wan bay wan te i nekɛd, dɔn i go dɔŋ pan ɔl in 4 fut te in yay dɛn lɛft wit in yon, wan fut kɔmɔt na grɔn.
  
  Pawa ɛn denja na bin tu tin dɛn we bin mek i tɔn pan am. Di pawa we Colby Taylor gɛt - megalomaniac extraordinaire - ɛn di denja we di fayn fayn no se in bɔyfrɛn Milo, da big, pawaful bruiser we kɔmɔt Vegas, rili lɛk am.
  
  "Yu go tek brek, bos?" i aks witout breath. "A de bareback. Nɔ ɛkstra chaj."
  
  Taylor bin de luk am ɔp ɛn dɔŋ. I pul tɛn dɔla na in walet ɛn tɔk se: "Alisia." "Wi ɔl tu no se i go tɔn yu mɔ if a pe." I pres di bil bitwin in tit bifo i tek pozishɔn biɛn am.
  
  Alisia es in ed ay, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i drɔl, i bin de admaya di spak spak layt dɛn na di Strip we bin de strɛch bifo am. "Nɔ rɔsh." If yu kin."
  
  "Aw tin de go wit Parnevik?" Taylor bin frayz in kwɛstyɔn as grɔmbul.
  
  Alis bin ansa wit in Inglish we bin brok se: "As yu dɔn so." "A go brok am tu."
  
  "Infɔmeshɔn na pawa, Mayls. Wi... fɔ no wetin dɛn sabi. ... Wan spia we dɛn kɔl spia. Ɔl di ɔda wan dɛn. Na di moment wi de bifo. Bɔt di Valkyries ɛn di Ayz na... di rial prayz dɛn."
  
  Alicia bin tun am aut. Buz we dɛn de mek. Grunt we yu de grɔmbul. Tumɔs. I bin liv fɔ tu tin - denja ɛn mɔni. I bin gɛt di skil ɛn di charm fɔ tek ɛnitin we i want, we i bin de du ɛvride we i nɔ tink bɔt am bak ɔ rigrɛt am. Di tɛm we i bin de na di SAS na bin jɔs trenin. In mishɔn dɛn na Afganistan ɛn Libanɔn na bin simpul homwok.
  
  Dis na bin in gem, in we fɔ mek i ebul fɔ kia fɔ insɛf. Dis tɛm i bin fayn wit Kɔlbi Taylɔr ɛn in ami, bɔt i nɔ tu te, di Jamani pipul dɛn bin de gi big pe de - Ebɛl Frey bin ripresent di rial pawa, nɔto Kɔlbi Taylɔr. Miks dat wit di ed denja fɔ gɛt di Maylo we lɛk am ɔltɛm, ɛn i nɔ si natin pas fayn fayn fayawɔk dɛn na in ɔrayzin.
  
  I glan rawnd di Strip, i no di absolyut pawa we de insay dɛn layt dɛn we de flash ɛn big big kasino dɛn de, ɛn tek advantej pan di smɔl ɛnjɔymɛnt we Kɔlbi Taylɔr bin gɛt fɔ gi, ɔl di tɛm i bin de tink bɔt Mat Drek ɛn di uman we i bin dɔn si am wit.
  
  
  * * *
  
  
  I waka go insay di apatmɛnt in gɔst bedrum ɛn si Prɔfɛsɔ Roland Parnevik tay, skata, to di bed jɔs lɛk aw i bin lɛf am. Wit Taylor in hot stil de bɔn bitwin in thighs ɛn wan blush na in cheeks, i ala aut to Geronimo! ɛn jomp pan di matres, land nia di ol man.
  
  I jomp op pan in ni ɛn rip di silva dakt tep na in lip. "Yu yɛri wi, nɔto so, Prɔfɛsɔ? Na tru se yu bin du am." In yay bin setul pan in groin. "Sɔm layf stil de dɔŋ de, ol man? Ɛp nid fɔ de?"
  
  I laf maniacally ɛn jomp kɔmɔt na di bed. Di prɔfɛsɔ in yay dɛn we bin de fred bin de fala am ɛvri pawa-angri muv, inflaming in ego, prompting am to ivin mɔ wayl manifestɔshɔn. I bin de dans, i bin de twirl, i bin de shem.
  
  Bɔt we i dɔn, i sidɔm na di ol man in chɛst, mek i blo tranga wan, ɛn swing wan ros siza.
  
  I bin gladi fɔ tɔk se: "Tɛm fɔ kɔt yu finga dɛn." "A kin ɛnjɔy di we aw dɛn kin mek a sɔfa jɔs lɛk aw a kin ɛnjɔy mi mami ɛn dadi biznɛs, inch bay inch. Ɛn di mɔ we i de las, na di mɔ i go fayn. Seriously buddy, a jos de ya fo di blod en mayhem."
  
  "Wetin... wetin yu want... fɔ no?" Parnevik in Swedish aksɛn bin tik wit fred.
  
  "Tɛl mi bɔt Mat Drake ɛn di raregal we de ɛp am."
  
  "Drek? Mi... a no andastan... yu no wan - Odin?"
  
  "A nɔ de gi fuk bɔt ɔl dis Nɔwe krap. A de insay am bikɔs ɔf di pure frantic excitement fɔ ɔl dis." I snap di ros siza kwik kwik wan nia di tip na in nos.
  
  "Umm... Drake bin - SAS, a yɛri. I bin put an pan dis...bay aksidɛnt."
  
  Alis fil wan ays wef was oba am. I tek tɛm klaym ɔp Parnevik in bɔdi, put ɔl tu di bled dɛn rawnd in nos ɛn swɛt te wan trikl blɔd kɔmɔt.
  
  "A fil lɛk se yu de stɔp, ol man."
  
  "Nɔ! Nɔ! Duya!" Naw in aksɛn bin so tik ɛn di prɛshɔn we i bin de prɛs in nos bin dɔn chenj am dat i nɔ bin ebul fɔ no di wɔd dɛn. I bin de gigl. "Yu saund laik dat chef fo The Muppets." Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "In wɛf-i lɛf am. Blem SAS!" - Parnevik blɔk ɛn rol in yay wit fred. "In padi gɛt wan sista we de ɛp wi! Di uman na Kɛnɛdi Moore, we na polisman we kɔmɔt na Nyu Yɔk. I fri wan siriɔs kilman!"
  
  Alis bin muv in bled dɛn wit wamat. "Bɛtɛ. I bɛtɛ pasmak, prɔfɛsɔ. Wetin ɔda tin?"
  
  "She... i de pan... um... Ɔlide. Nɔ fos ɔlide dɛn. Yu si, di serial kil-i kil bak."
  
  "Gɔd, Prof, yu dɔn bigin fɔ tɔn mi pan."
  
  "Duya. A kin se Drake na gud pɔsin!"
  
  Alis pul in ros kɔt dɛn. "Wɛl, i rili de go tru am. Bot a ron insaid am fo SRT, no bi yu. A no wetin de haunt da bastard de."
  
  Wan kray ɛn krash bin de, dɔn Kɔlbi Taylɔr bin chuk in ed tru di domɔt. "Mayl dɛn! A jis geht kol from wi ally na di Swedish govanment. Dɛn bin kam fɔ no usay di Valkyries dɛn bin de. Wi nid fɔ rɔsh. Naw!"
  
  Alis tek di ros kɔt dɛn ɛn kɔt di ol man in finga in tip.
  
  Jɔs bikɔs i bin ebul.
  
  Ɛn we i de ala ɛn rɔtin, i strad in bak ɛn stɔp am wit jet injɛkta, sirinj we nɔ gɛt nidul, ɛn put wan smɔl sɛns jɔs ɔnda in skin.
  
  Plan B, Alis bin tink se in soja trenin stil de to par.
  
  
  TWƐNTI SIKS
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., we de na di kɔntri
  
  
  We Thorsten Dahl in mobayl fon ring, Drake in mɔt bin ful-ɔp wit bluberi mafin. I was am dɔŋ wit fresh kɔfi, ɛn i bin de lisin wit ɛkspɛkt.
  
  "Yes, Minista of Stet." Afta dis sapraiz, di res of di tok-tok fo Dahl pat bin slo, sirios "A si", stetment and rispekful silens. I dɔn wit "A nɔ go lɛf yu dɔŋ, sa", we bin saund smɔl bad bad tin to Drake.
  
  "Wɛl?" - A aks.
  
  "Mi gɔvmɛnt bin gɛt fɔ prɔmis wan pan dɛn Serbian scumbags ya fɔ ridyus prizin sɛnt fɔ chenj fɔ ɛp am, bɔt wi gɛt kɔnfɔmeshɔn." Drake bin ebul fɔ no se ɔnda Dahl in kɔnsavayv ɛkstirian, wan man bin de we want fɔ gladi.
  
  "Ɛn wetin?"
  
  "Nɔ yɛt. Mek wi get evribodi togeda." Afta sɔm tɛm, dɛn pul Bɛn kɔmɔt na di laptɔp skrin, Hayden sidɔm wan inch frɔm in ɛlb, ɛn Kɛnɛdi tinap nia Drek wit ɛkspɛkt, in lɔng ia stil dɔŋ.
  
  Dahl tek wan briz. "Di shɔt vɛshɔn na dat di lida fɔ di Swedish Serbian mafia insay di naynti ia - wan man we de na wi kɔstɔdi naw - gi di Valkyries to in Amɛrikan kɔmpin as jes fɔ gudwil. So, Davor Babic bin gɛt Valkyries insay 1994. Insay 1999, Davor bin lɛf fɔ bi lida fɔ di Mafia ɛn gi di kɔntrol to in bɔy pikin we nem Blanka, ɛn i bin ritaia na di ples we i lɛk pas ɔl na di wɔl-ivin in kɔntri."
  
  Dahl bin stɔp fɔ smɔl tɛm. "Hawaii" we de tɔk bɔt am.
  
  
  TWƐNTI SƐVƐN
  
  
  
  Nyu Yɔk, Amɛrika
  
  
  Ebɛl Fri bin luk dɔŋ frɔm di winda na in apatmɛnt we de ɔp di flɔ fɔ si di bɔku bɔku smɔl smɔl ant dɛn we bin de rɔn na di saydwɔk dɛn we de dɔŋ. Bɔt dɛn pipul ya nɔ bin tan lɛk di ant dɛn, dɛn nɔ bin gɛt maynd, dɛn nɔ bin gɛt ɛnitin fɔ du wit dɛn, ɛn dɛn nɔ bin gɛt di imajineshɔn fɔ luk pas dɛn bad bad layf. Im se di wod "headless chickens" na wan man we tinap fo dis very hait wen im de sev di disillusioned cesspool we bi humaniti.
  
  Fɔ lɔng tɛm naw, Frey dɔn gi fri pawa to in fantasi dɛn. Wan pɔsin we bin yɔŋ pas am fa fawe bin kam fɔ no se we i ebul fɔ du ɛnitin, dat kin mek ɔltin boring. Yu bin gɛt fɔ kam wit nyu tin dɛn we gɛt difrɛn difrɛn tin dɛn ɛn we go mek yu ɛnjɔy yusɛf.
  
  Na dat mek dɛn bigin fɔ fɛt. Na dat mek di fashɔn biznɛs - fɔs na we fɔ gɛt fayn fayn uman dɛn, dɔn na frɔnt fɔ intanashɔnal smɔgl ring, ɛn naw na we fɔ ayd in intres pan di Tomb of the Gods.
  
  In layf in wok.
  
  Di shild nɔ bin gɛt wan fɔlt, na tru tru wok we dɛn mek wit at, ɛn apat frɔm di map we dɛn kɔba we dɛn kɔt insay in kɔnvɛks say, i nɔ tu te yet we i bin dɔn fɛn wan sikrit sɛntɛns we dɛn rayt nia di ed we de ɔp. Di man we i bin lɛk fɔ stɔdi bɔt aw pipul dɛn bin de du tin trade trade, bin de wok tranga wan fɔ mek am. Ɛn di sayɛnsman we i lɛk bin tray fɔ pul wan ɔda sɔprayz we i nɔ tu te yet - dɛn mek di shild wit wan tin we pɔsin kin want fɔ no mɔ, nɔto ɔdinari mɛtal, bɔt sɔntin we rili impɔtant, bɔt di sem tɛm i layt we i wɔndaful. Frey bin gladi ɛn disapɔynt we i kam fɔ no se mɔ tin de insay Odin in sikrit pas aw i bin tink fɔs.
  
  In at bin pwɛl bikɔs i nɔ bin gɛt tɛm fɔ stɔdi dɛn. Ɛspɛshali naw we i bin de pan dis intanashɔnal res. Aw i bin wish se i go sɛn ɔlman bak na La Veraine, ɛn pan ɔl we di soshal pipul dɛn we nɔ fayn bin de ɛnjɔy dɛnsɛf, in ɛn sɔm ɔda pipul dɛn we dɛn dɔn pik go analayz di sikrit dɛn fɔ di Gɔd dɛn.
  
  Dɔn i grin pan di ɛmti rum. Analysis ɔltɛm bin gɛt fɔ kam wit sɔm prɛshɔ moments fɔ rough respite. Sɔntɛm pit tu-tri man mɔdel dɛn agens dɛnsɛf na wan arena, ɔfrɛd dɛn we fɔ kɔmɔt. I bɛtɛ pas dat, yu fɔ mek sɔm pan di wan dɛn we i bin kapchɔ fɛt dɛnsɛf. Di we aw dɛn nɔ bin no natin ɛn we dɛn nɔ bin gɛt op bin de sho di bɛst spɛktakl ɔltɛm.
  
  In imel de ping. Wan fim bin apia na di skrin, we sho di nyu titi we nem Karin Blɛk, sidɔm na in bed wit chen.
  
  "Dɔn". Frey bin luk am fɔ di fɔs tɛm. Di Blɛk uman bin dɔn mak ɛni wan pan di tri mɛsenja dɛn we i bin sɛn fɔ kidnap am, wan pan dɛn bin rili bad. I bin rili smat, na bin rial prɔpati, ɛn dɛn bin jɔs lɔk am na in smɔl prizin na La Vɛrina, de wet fɔ Frey fɔ kam.
  
  Fresh mit fɔ in ɛnjɔymɛnt. Frɔm di blɔd fɔ di wan we nɔ du natin, in gladi at we go de sote go. Naw, na in na in prɔpati. I bin gɛt blant ia we dɛn kɔt, fayn fayn bangs, ɛn wan wayd yay-pan ɔl we Frey nɔ bin ebul fɔ shɔ bɔt di kɔlɔ we yu tink bɔt di kwaliti we di pikchɔ gɛt. Wan fayn bɔdi - nɔ skinny lɛk mɔdel; mɔ seductive, we, no dawt, go apil to di fairer sex.
  
  I tɔch in fes we dɛn dɔn dijital. "Yu go kam bak na os jisnɔ, mi smɔl..."
  
  Da tɛm de, di domɔt opin ɛn wan rud Maylo waka insay, i de wev in mobayl fon wit wan an. I ala se: "Na in." "Alisia!" I bin gɛt wan stupid grin na in idiotic fes.
  
  Frey bin ayd di we aw i bin de fil. "Ja? Halo?Yes, tel mi. Da las pat na Nyu Yɔk, i fɔ dɔn bi mi yon." I nɔ bin trɔst di Inglish bitch wan bit.
  
  I lisin to am, i de smayl as i de ɛksplen usay dɛn fɔ go nɛks, i kray we i yɛri se di Swidan pipul dɛn ɛn dɛn kɔmpin dɛn de go, dɔn i nɔ ebul fɔ ɛp bɔt i de bim we i prɔmis se i nɔ go te igen i go ol dɛn tu Kanada pipul dɛn ya figa dɛn.
  
  Dɔn i kin ebul fɔ ɔndastand dis strenj tin we dɛn rayt na di ed dɛn na di Shild ɛn si if dɛn mek ɔda pat dɛn wit di sem tin we nɔ bɔku. Dɔn i go gɛt tri pat ɛn advantej.
  
  I bin de luk Maylo gud gud wan ɛn tɔk insay di fon se: "At least yu gɛt sɛns." "A de wet fɔ yuz dis sɛns we wi mit bak jisnɔ." I bin dɔn te we i nɔ chuk wan Inglish ros.
  
  Frey bin smayl insay in at as Maylo in yay bin de shayn we i tink bɔt fɔ jɔyn bak wit in galfrɛn. Di ansa we Alis bin gi bin stil de na in maynd.
  
  As yu want, sa.
  
  
  TWƐNTI EIT
  
  
  
  OAHU, HAWAII, we de na di kɔntri
  
  
  th Na Sɛptɛmba 12, di midde san oba Awayi bin dak bikɔs wan dak ren we gɛt Jɛlifish parachute, we na di signature parachute fɔ di US sojaman dɛn. Insay wan spɛshal opareshɔn, Delta Kɔmandos land we Swedish SGG ɛn British SAS - ɛn wan Nyu Yɔk polisman - rawnd am na wan rimot bich na di nɔt say na di ayland.
  
  Drake tek wan rɔn stat fɔ go na di bich, di san sof in landin, fri in parachute ɛn tɔn rawnd kwik kwik wan fɔ chɛk aw Kɛnɛdi de go bifo. I land wit tu-tri bɔbɔ dɛn na Dɛlta, i fɔdɔm na wan ni, bɔt i nɔ tu te, i grap.
  
  Ben bin fɔ de wit di plen we i de kɔntinyu fɔ du in risach wit di ɛp we Hayden bin gi am, we dɛn bin sɛn as "advaysa" to di US pan di mishɔn.
  
  Insay di ɛkspiriɛns we Drake bin gɛt, advaysa dɛn kin bi pipul dɛn we dɛn tren fayn fayn wan fɔ dɛn bɔs dɛn-so fɔ se, spay dɛn we wɛr ship klos.
  
  Dɛn rɔn along di bich insay di wam wam san na Awayi, tati Spɛshal Fos sojaman dɛn we tren gud gud wan, bifo dɛn rich na wan saful slop we wan kanopi we gɛt tik dɛn de ayd.
  
  Na ya Thorsten Dahl bin stɔp dɛn. "Yu no di lɔ dɛn. Kwayɛt ɛn sɔlid. Di gol na fɔ gɛt ples fɔ kip tin dɛn. Wet fɔ!"
  
  Dɛn bin disayd fɔ atak di big os we di fɔma lida fɔ di Serbian mafia bin gɛt wit maksimal pawa. Taym bin rili agens dɛn - dɛn rival dɛn kin no bak usay di Valkyries de bay naw, ɛn fɔ gɛt di ɔpa han pan dis res bin rili impɔtant.
  
  Ɛn di tɛm we i bin de rul, Davor Babic nɔto bin pɔsin we gɛt sɔri-at.
  
  Dɛn klaym di slop ɛn rɔn krɔs di rod, stret to Babich in pasɔnal get. Ivin di briz nɔ bin tɔch dɛn. Dɛn bin atak di pipul dɛn, ɛn i nɔ rich wan minit, di lɔng lɔng get dɛn we dɛn mek wit ayɛn we dɛn mek, dɛn tɔn to mɛtal. Dɛn bɔs pas na di get ɛn skata ɔlsay na di eria. Drake tek kɔva biɛn wan tik tik pam tik, ɛn stɔdi di opin lawn we de go ɔp to di big big stɛp dɛn we dɛn mek wit mabul. Na dɛn tap na di say we dɛn de go insay Babich in big os. Na ɔl tu di say dɛn, dɛn bin tinap wit smɔl smɔl statu dɛn ɛn tin dɛn we gɛt valyu fɔ di Awayi kɔlchɔ, ivin wan Moai figurin we kɔmɔt na Ista Ayland.
  
  No aktiviti nɔ de yet.
  
  Di Serbian mafia ritaia bin kil insɛf kɔnfidɛns.
  
  Di SAS man, in fes af ayd, slid nia Drake.
  
  "Grit, ol padi. Nays de, nɔto so? A lɛk am we dairekt san layt hit di lens dɛn. Wells de sɛn in bɛst wish dɛn."
  
  "Usay da ol fulman de?" Drake nɔ pul in yay pan di gadin.
  
  "I se i go kɔntakt yu leta. Sɔntin bɔt yu fɔ pe am sɔm tɛm."
  
  "Dɔti ol bastard."
  
  "Udat na May?" - ask Kɛnɛdi. I kɔm in ia bak bak ɛn wɛr wan ami yunifom we nɔ gɛt shep oba pant. I bin gɛt tu-tri Glɔks dɛn.
  
  Drake, lɛk aw i kin du, nɔ bin de kɛr ɛni wɛpɔn wit am, pas in spɛshal naif.
  
  Di nyu SAS man se, "Old Drake Flame de ya. Di tin we impɔtant pas ɔl na dat, udat yu bi?"
  
  "Una kam, man dɛn. Fokus pan dis. Wi de kam fo launch wan of di bigest atak fo sivilian fo histri."
  
  "Sivil?" Kɛnɛdi bin mek in fes kray. "If dis man na sivilian, den mi na Claudia Schiffer in ɔn."
  
  Delta Team bin don de fo di step dem. Drake kɔmɔt na di ayd di tɛm we dɛn bigin, ɛn rɔn krɔs di opin grɔn. We i rich af-af, di kray bigin.
  
  Fig dɛn bin de ɔp di stej, dɛn bin drɛs difrɛn difrɛn sus dɛn, bɔksa shɔt, ɛn T-shirt dɛn we dɛn kɔt.
  
  Siks shɔt shot dɛn bin ring aut. Siks bɔdi dɛn bin fɔdɔm dɔŋ di stɛp dɛn we nɔ gɛt layf. Delta Tim bin de af-af. Naw, pipul dɛn bin de ala kwik kwik wan frɔm sɔmsay bifo as Drak rich na di bɔt ɔf di stɛp dɛn ɛn kray go na di rayt say, usay di kɔba ston relin bin gi smɔl mɔ kɔva.
  
  Wan shot bin ring, lawd wan, we min se i kɔmɔt frɔm di Serb dɛn. Drake tɔn fɔ chɛk Kɛnɛdi bak, dɔn i dubl-step ɔp stej.
  
  Bifo dɛn, wan smɔl grɔn bin de go na di say we dɛn de go insay di big os, we bin de bitwin di tu af pat dɛn na di bildin we shep lɛk H. Man dɛn we gɛt wɛpɔn bin kɔmɔt na di domɔt dɛn we opin ɛn we dɛn bin de slam Frɛnch domɔt dɛn na di tu say dɛn na di ɛntrɛ.
  
  Bɔku bɔku pan dɛn de.
  
  Dɛn kin tek dɛn bay sɔprayz - bɔt kwik kwik wan dɛn kin grup bak. Maybe no so smug afta ol. Drake si wetin de kam ɛn i rɔnawe bitwin wan strenj kɔlekɛshɔn fɔ statu dɛn. I bin dɔn ɛnd ɔp fɔ drɛg Kɛnɛdi bay di pis frɔm Ista Ayland.
  
  Leta, dɛn yɛri wan mashin gɔn faya. Di gad dɛn we bin shɔk bin mek lid kɔtin dɛn ɔlsay. Drake bin fɔdɔm pan in bɛlɛ as sɔm bulɛt dɛn bin de nak di statu wit thud.
  
  Di gad dɛn rɔn go bifo. Dɛn bin haya dɛn mɔsul, dɛn bin pik dɛn mɔ fɔ dɛn brawn stupidity pas dɛn intɛlektual prowes. Dɛn rɔn stret insay di faya layn dɛn we dɛn tek tɛm kɔmɔt frɔm di Delta bɔbɔ dɛn ɛn fɔdɔm, dɛn de rɔtin bitwin blɔd we de rɔn.
  
  Glas bin brok brok biɛn dɛn.
  
  Dɛn bin yɛri mɔ shot dɛn frɔm di winda dɛn na di big os. Di Delta sojaman we nɔ laki bin gɛt bulɛt na in nɛk ɛn wantɛm wantɛm i fɔdɔm day.
  
  Tu gad dɛn bin stɔp pan di statu dɛn, wan pan dɛn bin wund smɔl. Drake drɔ in bled kwayɛt wan ɛn wet fɔ mek wan pan dɛn waka rawnd di statu.
  
  Di las tin we di Serb we wund si na in yon blɔd we de kɔmɔt as Drake de kɔt in trot. Kennedy faya di sɛkɔn Serb, mis, dɔn i duv fɔ kɔva as i es in wɛpɔn.
  
  Di hama bin klik ɛmti.
  
  Kɛnɛdi bin tinap. Ilɛksɛf dɛn ɔndo di wɛpɔn ɔ dɛn nɔ ɔndo am, i bin stil de fes pɔsin we vɛks bad bad wan. Di gad bin swing di mashin, ɛn i bin de fleks in mɔsul dɛn.
  
  Kennedy step out of range, den jomp fo front as im momentum lef am exposed. Wan kwik kik to di groin ɛn wan ɛlbo to di bak pat na in nɛk bin nak am na grɔn. I rol, di bled bin de na in an wantɛm wantɛm, ɛn slash am insay wan wayd ak. Kɛnɛdi jɔk bak jɔs inof fɔ mek di tip we de kil pas in chɛst bifo i drɛb in finga dɛn we nɔ de wok fayn insay in winda paip.
  
  I yɛri di sɔft katilej brok, yɛri am bigin fɔ chok.
  
  I tɔn in bak. I bin dɔn dɔn. I nɔ bin want fɔ wach am we i de day.
  
  Drake bin tinap ɛn wach. "Nɔ bad".
  
  "Maybe yu go stɔp fɔ bebi mi naw."
  
  "A nɔ go..." I stɔp wantɛm wantɛm. Na in?I bin kɔba in shem wit maynd fɔ bost. "Natin nɔ de we bɛtɛ pas fɔ wach uman wit gɔn."
  
  "No mata". Kɛnɛdi bin krep biɛn di totem pol, we na wan ɔda tin we nɔ bin de na di big os, ɛn i bin stɔdi di say we di aksidɛnt apin.
  
  I tɛl am se: "Wi de go wi difrɛn we dɛn." "Yu go fɛn ples fɔ kip tin dɛn. A de go bak."
  
  I bin du rizin wok fɔ ayd di we aw i bin de shem. "Yu shɔ?"
  
  "Ei man, a na polisman ya, yu mɛmba? Yu na sivilian. Du wetin dɛn tɛl yu."
  
  
  * * *
  
  
  Drake bin de wach we Kɛnɛdi de kray go na di rayt say, de go bak na di big os, usay di sataylayt we dɛn bin de wach am bin sho wan ples usay dɛn de mek ɛlipad ɛn sɔm bildin dɛn we smɔl. Di SAS tim bin dɔn ɔlrɛdi de de ɛn dɛn bin fɔ dɔn infiltrɛt da sem tɛm de.
  
  I fain in yay de ling pan in figa, in bren bin de wish wantɛm wantɛm se di klos we i wɛr go sho in ɔn.
  
  Di shɔk bin shek am. Di ɔmbul we i bin ɔmbul ɛn di we aw i nɔ bin no wetin fɔ du bin jɔyn pawa dɛn na in ed, ɛn dis bin mek i bin de dawt insɛf. Tu ia frɔm we Alisin kɔmɔt, i pas sɛvin ɔndrɛd dez we i nɔ bin stebul. Dip we nɔ kɔmɔn fɔ drɔnk ɔltɛm, dɔn i kin bankrupt, ɛn afta dat i kin go ɔp sloslo to nɔmal layf.
  
  Dɛn nɔ ivin de de yet. Nɔsay nɔ de nia de.
  
  Na in vulnerability bin de tɔk?
  
  Plan b.
  
  Wok na yu an. Tray fɔ gɛt yu sojaman fɔs bak ɛn lɛf di damn sivil tin dɛn biɛn fɔ sɔm tɛm. I grap di gɔn dɛn frɔm di tu gad dɛn ɛn krep bitwin di statu dɛn te i tinap na di edj fɔ di gravul drayv we. I bin si tri target dɛn na tri difrɛn winda dɛn ɛn i bin faya tri bɔs dɛn kwik kwik wan.
  
  Tu skream ɛn wan skream. Nɔ bad. We di ed we lɛf pok bak aut, de luk fɔ usay i de, Drake tɔn am to rɛd haz.
  
  Dɔn i rɔn, bɔt i slip na in ni fɔ stɔp jɔs ausayd di frɔnt pat na di big os, in ed nak di rɔf ston wok. I luk bak pan di Delta tim, we rɔsh fɔ kech am. I nɔd to dɛn lida.
  
  "Pas". Drake nɔd to di domɔt, dɔn i nɔd to di rayt say. "Rum fɔ kip tin dɛn."
  
  Dɛn go insay, Drake las, prɛs pan di kɔba we di wɔl kɔba. Wan big stej we dɛn mek wit ayɛn bin de spiral ɔp bifo dɛn fɔ go na di sɛkɔn lɛvul na di big os.
  
  As dɛn de kray na di wɔl, mɔ pipul dɛn we kɔmɔt na Sɛbia bin apia na di bolkɔn we de ɔp di flɔ we de ɔp dɛn. Insay wan instant, di Delta tim bin bi izi prey.
  
  Bikɔs Drake nɔ bin gɛt say fɔ go, i fɔdɔm na in ni ɛn opin faya.
  
  
  * * *
  
  
  Kɛnɛdi rɔn go na di tik layn we bin de nia di ɔda wɔl na di big os ɛn bigin fɔ muf fast fast. Insay di blink ɔf wan yay, i rich na di bak pat na di os bifo di SAS sojaman we nɔ gɛt fes fɔdɔm pan in bɛlɛ bifo am.
  
  Lɛk rɔbish, i bin tinap we nɔ de muv, ɛn di rayf in barɛl bin de mek i fil fayn. Na di fɔs tɛm insay sɔm mɔnt, ɔl di tin dɛn we Tɔmɔs Kelɛb bin de tink bɔt bin lɛf am.
  
  "Gini gini!"
  
  Wan vɔys nia in rayt yes se: "I nɔ bad." I fil di kol bled jɔs milimita frɔm am. "Dis na Drake in bɔd."
  
  Di kɔmɛnt bin mek i nɔ fred. "Drake in bɔd? A dɔn go!"
  
  Di man waka bifo am, i de smayl. "Wɛl, so, akɔdin to yu prɛsidɛnt, Mis Mɔr nɔ impɔtant.A go lɛk fɔ introduks misɛf fayn, bɔt naw nɔto di tɛm ɔ ples. Kɔl mi Wɛls."
  
  Kɛnɛdi bin no di nem, bɔt i nɔ tɔk natin mɔ as wan big tim we na British sojaman dɛn bin de kam arawnd am ɛn bigin fɔ lɛf mak. Di bak pat na Babich in prɔpati bin gɛt wan big patio we dɛn layn wit Indian ston, wan swimin pul we gɛt sayz fɔ Olimpik ɛn we gɛt lounge chair ɛn wayt kabana dɛn rawnd am, ɛn sɔm skwatin, ɔgly bildin dɛn we nɔ bin mach di ɔda tin dɛn we dɛn dɔn mek. Neks to di big bildin, dɛn bin gɛt wan sɛkɔndari ɛlipad we gɛt sivil ɛlikopta.
  
  Afta we Kɛnɛdi dɔn de waka na Nyu Yɔk fɔ lɔng lɔng tɛm, i bin gɛt fɔ wɔnda if kraym rili de pe am. Dɛn man ya ɛn Kelɛb bin pe fɔ am. Chuck Walker bin fɔ dɔn pe fɔ am if Kennedy nɔ bin si am de poket di stak.
  
  Di san loungers bin ful-ɔp. Bɔku man ɛn uman dɛn we bin de nekɛd af-af bin tinap rawnd naw wit shɔk, dɛn bin de ol dɛn klos ɛn tray fɔ kɔba di bɔdi we bin pasmak. Kɛnɛdi bin tɔk se sɔm ol man dɛn nɔ go ebul fɔ ol di ipopɔt in skin, pan ɔl we bɔku yɔŋ uman dɛn kin du am wit jɔs tu an ɛn tɔn na dɛn lɛft.
  
  "Dis pipul... mek wi kol dem ges... dem probabli no bi pat of di Serbian grup," Wells tok kwait insaid di trot maikrofon. I nɔd to di tri bigman dɛn se: "Tek dɛn go." "Una we lɛf de go na di say we de nia di si na dɛn bildin ya."
  
  As di grup bigin fɔ skata, bɔku tin dɛn bin apin wan tɛm. Di ɛlikopta bled dɛn bigin fɔ rɔta; di sawnd dɛn we in injin dɛn bin de mek bin mek di wan dɛn we bin de nia de kray wantɛm wantɛm. Dɔn wan dip rɔm, lɛk di sawnd we wan rɔla shata domɔt de opin, bifo wan pawaful motoka ala wantɛm wantɛm. Frɔm biɛn di si-wɔd sayd fɔ di ɔgly bildin dɛn, wan wayt strip we gɛt mɛtal bin apia - wan Audi R8 we de aksɛlayt wit tɔp spid.
  
  Bay di tɛm we i rich na di patio, na bin wan tɔn bulɛt we de kil. I krash pan di SAS sojaman dɛn we bin sɔprayz, ɛn sɛn dɛn fɔ skata ɛn fɔdɔm na di ays. Wan ɔda motoka pul biɛn am, dis tɛm blak ɛn big pas am.
  
  Di ɛlikopta in bled dɛn bigin fɔ spin fast ɛn in injin dɛn bigin fɔ ala. Di wan ol mashin bin shek, ɛn i bin de rɛdi fɔ tek ɔf.
  
  Kɛnɛdi, we bin sɔprayz, bin jɔs ebul fɔ lisin as Wɛls de ala ɔda pipul dɛn. I bin flinch as di ɔda SAS sojaman dɛn bin de opin faya.
  
  Ɔl ɛl bin brok na di gadin.
  
  Di sojaman dɛn opin faya pan di Audi R8 we bin de spid, bulɛt dɛn bin chuk in mɛtal bɔdi, dɛn bin chuk di fɛndr skin ɛn di domɔt dɛn. Di motoka spid go na di kɔna na di os, i tɔn di las minit fɔ mek shap tɔn.
  
  Grev bin shot kɔmɔt ɔnda in taya dɛn lɛk smɔl smɔl rɔket dɛn.
  
  Di bulɛt bin brok di winda, ɛn pwɛl am. Di motoka bin rili day we i bin de flay, in injin bin stɔp we di drayva bin fɔdɔm bad bad wan biɛn di wil.
  
  Kɛnɛdi rɔn go bifo, ɛn es in pistɔl ɔp. "Nɔ muf!"
  
  Bifo i rich na di motoka, i bin klia se na di drayva nɔmɔ na in pasenja.
  
  Bet.
  
  Di ɛlikopta bin de tu fit ɔp di grɔn, ɛn i bin de rɔn sloslo. Di SAS sojaman ala, bɔt i nɔ bin gɛt ɛni rial vɛks na in vɔys. Di sɛkɔn motoka, we na wan blak Kadilak we gɛt 4 domɔt, bin de spid naw along di big pul, ɛn in taya dɛn bin de trowe wata we de rɔn ɔlsay. Di winda dɛn bin dak. I nɔ pɔsibul fɔ no udat bin de insay.
  
  Di tɔd injin bin stat, ɛn naw i nɔ de si am.
  
  Di sojaman dɛn bin opin faya pan di Kadilak, ɛn dɛn bin pwɛl di taya dɛn ɛn di drayva wit tri shot dɛn. Di motoka skid ɛn in riya ɛnd krash insay di pul. Wells ɛn tri ɔda sojaman dɛn rɔn go mit am, dɛn de ala. Kɛnɛdi bin kip in yay pan di ɛlikopta, bɔt lɛk di Kadi, in winda dɛn nɔ bin de shayn.
  
  Kennedy bin tiori se dis ɔl na pat pan sɔm elaborate escape plan. Bɔt usay di rial Davor Babic bin de?
  
  Di ɛlikopta bigin fɔ go ɔp mɔ ɛn mɔ. Di SAS bin dɔn taya wit di wɔnin dɛn ɛn faya na di rɔta we de biɛn. Di big big mashin bigin fɔ spin, dɔn wan man nil dɔŋ ɔnda am wit wan grenade lansa we rɛdi.
  
  Wells bin rich na di Kadi. Dɛn bin shot tu shot dɛn. Kɛnɛdi yɛri tru di maykrofon se Babich stil de na fridɔm. Naw di tɔd motoka kam rawnd di kɔna, di injin de ala lɛk Fɔmula 1 rayda, bɔt na Bɛntli, big ɛn bold, in prezɛns de ala fɔ pul di ɛl kɔmɔt na mi we!
  
  Kɛnɛdi bin jomp insay di tik dɛn. Bɔku sojaman dɛn bin fala am. Wells tɔn ɛn faya tri kwik shot dɛn we bounce rayt frɔm di sayd winda dɛn.
  
  Glas we nɔ gɛt bulɛt!
  
  "Dis na ɔn!"
  
  Di wod dem tok wan frakshon of sekond tu let to sev di helikopta - di grenade don rilis - im eksplosiv chaj explod fo bottom of di helikopta. Di ɛlikopta brok brok, ɛn skata smɔl smɔl mɛtal ɔlsay. Wan twist pat pan brok brok stɛl bin krash stret insay di pul, ɛn displace bɔku bɔku galɔn wata wit big big pawa.
  
  Kennedy wet te di monstrous Bentley spid pas am, den giv chase. Kwik dɛdukshɔn tɛl am se na wan chans nɔmɔ de fɔ kech di Sɛb we de rɔnawe.
  
  Wells bin si dis di sem tɛm ɛn i bigin fɔ du sɔntin. Di R8 bin dɔn pwɛl ɔl, bɔt di Kadi bin stil intakt, in wil dɛn bin jɔs de wan inch ɔnda wata na di mabul stɛp dɛn na di pul.
  
  Wells ɛn tu pan in sojaman dɛn rɔn go nia Kadi. Kɛnɛdi bin bigin fɔ rɔnata am wit ɔt, i bin dɔn mekɔp in maynd fɔ tek di wok. Na da tɛm de, dɛn yɛri wan strenj hiss we di briz de blo, lɛk se wan big big briz dɔn pas, ɛn wantɛm wantɛm di kɔna na Babich in os bɔn.
  
  Wels bin fɔdɔm insay di dɔti as ivin in kol at bin pwɛl ɛn se: "O mi Gɔd!" Di dɔti bin de flay ɔlsay, ɛn ren bin de kam dɔŋ na di pul ɛn di patio. Kɛnɛdi bin riel. I tɔn in ed to di klif dɛn.
  
  Wan blak ɛlikopta bin de flay de, wan figa bin de wev frɔm in domɔt we opin.
  
  "Yu laik am?"
  
  Wells bin es in ed ɔp. "Alisia Mayls? Wetin yu de du fɔ ɔl wetin oli?"
  
  "I kin ivin rip yu smɔl smɔl bɔl dɛn wit da shot de, yu ol fuka. Yu owe mi. Alis bin laf as di ɛlikopta grap fɔ smɔl tɛm bifo i tɔn rawnd fɔ rɔnata di Bɛntli.
  
  Di pipul dɛn na Kanada bin de ya.
  
  
  * * *
  
  
  Drake rol fɔ go bifo jɔs bifo di wɔl biɛn am tɔn to Swis chiz. At least wan bulɛt flay so klos dat i yɛri in sonic whine. I du wan frɔnt flip fɔ go insay di pletfɔm we de dɔŋ di bolkɔn di sem tɛm we bɔku pan di Delta tim bin de. We i rich de, i aim ɔp ɛn opin faya.
  
  As wi bin de tink, di bolkɔn flo bin wik. Di shoot we bin de ɔp bin stɔp ɛn di kray bigin.
  
  Di Delta kɔmanda wev in an to in lɛft na di say we dɛn de kip tin dɛn. Dɛn rɔn kwik kwik wan tru tu rum dɛn we gɛt fayn fayn tin dɛn bɔt we ɛmti. Di kɔmanda mek sayn fɔ mek dɛn stɔp nia wan we dɛn sataylayt sɔvɛlayshɔn dɔn wɔn se gɛt sɔntin we spɛshal smɔl - wan rum we ayd ɔnda grɔn.
  
  Dɛn bin trowe stun grenade dɛn insay, dɔn di Amɛrikan sojaman dɛn bin de ala wit fred fɔ ad to di disorientation effect. Bɔt wantɛm wantɛm, af duzin Sɛbia gad dɛn bin de fɛt dɛn an-to-an. Drake swɛt ɛn step insay. Chaos ɛn kɔnfyushɔn bin ful-ɔp di rum frɔm wan ɛnd to di ɛnd. I blink in yay ɛn si se wan big gad de mit am, we grin ɛn burp bifo i lung fɔ go bifo fɔ ɔg di bea.
  
  Drake dod kwik kwik wan, nak di kidni dɛm ɛn nak di solar plexus wit wan had an wit dagger. Di man-biest nɔ bin ivin flinch.
  
  Den im memba di ol tok abaut bar fait - if yu oponunent tek hit go plexus witout wincing, den yu beta stat ron, man, bikos yu de in dip shit...
  
  Drake bin tɔn bak, ɛn tek tɛm muv rawnd in ɛnimi we nɔ de muv. Di Serbian bin big, i bin gɛt les fat oba sɔlid mɔsul, ɛn in fɔɛd bin big fɔ brok siks inch kɔnkrit blɔk dɛn. Di man muf awkwardly fɔ go bifo, in an dɛn spred big big wan. Wan slip ɛn Drake bin fɔ dɔn krɔs te i day, swɛt am ɛn krɔs am lɛk grep. I saydstep kwik kwik wan, mek lɛk se i de na di rayt say, ɛn kam bifo wit tri kwik jab dɛn.
  
  Yay. Yes. Trot.
  
  Ɔl tri gɛt kɔnekshɔn. As di Serbian klos in yay wit pen, Drake ɛksɛkutiv wan risky dɛmi trowe insay wan flay kik we mek inof mɔmɛnt fɔ knock ivin dis brontosaurus ɔf in brayt leg.
  
  Di man fɔdɔm na grɔn wit sawnd we tan lɛk mawnten we de fɔdɔm. Di pikchɔ dɛn bin fɔdɔm frɔm di wɔl. Di pawa we i bin mek frɔm in yon bak-wɔd lip bin nak am we i nɔ no natin as in ed bin de nak di dɛk.
  
  Drake bin venchɔ mɔ insay di rum. Tu Delta gyal dem kil, bot ol di Serbs dem neutralize. Wan pat pan di ist wɔl bin swing opin, ɛn bɔku pan di Amɛrikan dɛn bin tinap rawnd di opin, bɔt naw dɛn bin de tɔn bak smɔl smɔl, ɛn dɛn bin de kɔs fɔ fred.
  
  Drake rɔsh fɔ jɔyn dɛn, i nɔ bin ebul fɔ imajin wetin bin fɔ dɔn mek di Delta sojaman fred. Di fɔs tin we i si na ston stɛp dɛn we de go dɔŋ insay wan rum we gɛt layt ɔnda grɔn.
  
  Di sɛkɔn wan na bin wan blak Panta, we bin de go ɔp di stɛp dɛn smɔl smɔl, ɛn in wayd mɔt bin de sho wan row we gɛt swɛlin dɛn we shap lɛk reza.
  
  "Fuuuuck..." wan pan di Amɛrika pipul dɛn drɔ. Drake nɔ bin ebul fɔ gri mɔ.
  
  Di panta bin de his, i bin de duck fɔ slap. Drake bin tɔn bak as di wayl animal jomp na di ays, 100 pawn in mɔsul we de kil pipul dɛn we i vɛks bad bad wan. I land na di stɛp we de ɔp ɛn tray fɔ hang, ɔl di tɛm i bin de kip in grɛn yay we de mek pɔsin hipnotik pan di sojaman dɛn we bin de tɔn bak.
  
  Di Delta kɔmanda se, i tek aim wit in rayf se: "A et fɔ du dis."
  
  "Wet!" Drake si sɔntin we de flash na di layt fɔ di lamp dɛn. "Jɔs wet. Nɔ muf."
  
  Di panta bin stɔp fɔ go bifo. Delta Tim bin ol am wit gɔn as i de pas bitwin dɛn, ɛn snor wit disgres pan di Serbian gad dɛn we nɔ ebul fɔ du natin as dɛn de kɔmɔt na di rum.
  
  "Wetin di- ?" wan pan di Amɛrika pipul dɛn bin kray fɔ Drake.
  
  "Yu nɔ si? I bin wɛr wan nɛks we gɛt dayamɔn. A tink se da kayn pusi de, we de liv na os lɛk dis, na we i yɛri di pɔsin we gɛt am in vɔys nɔmɔ dɛn tren am fɔ atak."
  
  "Gud kɔl. A nɔ go want fɔ kil animal lɛk dat." Di Delta kɔmanda bin de wɛf di Sɛb pipul dɛn. "A go spɛn ɔl di de fɔ ɛnjɔy misɛf wit dɛn bastar dɛn ya."
  
  Dɛn bigin fɔ waka dɔŋ di stɛp dɛn, ɛn lɛf tu man dɛn we de wach. Drake na di tɔd pɔsin we rich na di vault floor, ɛn wetin i si mek i shek in ed wit sɔprayz.
  
  "Aw dɛn krayzi bastard ya de chenj?"
  
  Di rum bin chok ful wit wetin im onli fit diskraib as "trophies". Objek dɛm we Davor Babic bin tek as valyu bikɔs - insay in pervɛshɔn dɛm - dɛn bin valyu to ɔda pipul dɛm.Kabinɛt dɛn bin de ɔlsay, big ɛn smɔl, we dɛn arenj fɔ apat.
  
  Tyrannosaurus rex na di jawbon. Di raytin we de nia am rayt "From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award".Apat frɔm dat, wan rivɛl foto fɔ di fambul aktres wit di inskripshɔn "She wanted to live".Neks to dis, eerily resting on a bronze pedestal was a mummified an we dɛn no se na "Distrikt Atɔ Nɔmba 3".
  
  Ɛn bɔku ɔda tin dɛn. As Drake de waka rawnd di displei kes dɛm, de tray fɔ bia wit in morbid fascination ɛn kɔnsɛntret, i dɔn notis di fantastic tin dɛm we dɛn bin de luk fɔ.
  
  Valkyries: Na wan pe we wayt lɛk sno we dɛn put pan wan tik rawnd blɔk. Dɛn tu skapul dɛn ya bin lɔng lɛk fayv fit, bɔt na di wɔndaful tin dɛn we bin de insay dɛn bin mek Drake in briz. Tu uman dɛn we gɛt bɔdi, we nekɛd ɛn we tan lɛk di pawaful Amazɔn dɛn we bin de trade trade, dɛn ɔl tu dɔn spre dɛn leg, lɛk se dɛn sidɔm pan sɔntin. Sɔntɛm na ɔs we gɛt wing, Drake bin tink. Ben bin wish se i no mɔ, bɔt i mɛmba se di Valkyries dɛn bin de yuz dɛn fɔ flay frɔm wan fɛt to ɔda wan. I notis di mɔskul limb dɛn, di klas fes fes ɛn di ɛlmɛt dɛn we gɛt ɔn we de mek pɔsin in at pwɛl.
  
  "Eh!" - di man we kɔmɔt na Delta ala. "A wish se a bin gɛt siks-pak pan dis."
  
  Ivin mɔ fɔ no na dat, dɛn tu Valkyries ya bin de pɔynt ɔp to sɔntin we dɛn nɔ no wit dɛn lɛft an. Point, as Drake bin de tink naw, stret to di Tomb of the Gods.
  
  If nɔmɔ dɛn bin ebul fɔ fɛn Ragnarok.
  
  Da tɛm de, wan pan di sojaman dɛn bin tray fɔ gɛt sɔntin na di displei kes. Wan lawd bɛl bin ring ɛn di stɛl get bin fɔdɔm na di stɛp dɛn biɛn, ɛn i bin mek dɛn nɔ ebul fɔ kɔmɔt.
  
  Di Amɛrika pipul dɛn bin ol dɛn an wantɛm wantɛm fɔ gɛt gas mask. Drake shek in ed. "Nɔ wɔri. Somtin tel mi se Babich na di kain bastard we go prefer mek dem kech di tif laif laif and kik."
  
  Di Delta kɔmanda luk di bar dɛn we stil de shek shek. "Blɔ dɛn stik ya to pis."
  
  
  * * *
  
  
  Kɛnɛdi bin luk wit sɔprayz afta di ɛlikopta ɛn di Bɛntli we bin de tɔn bak. I bin tan lɛk se Wɛls bin kɔnfyus bak as i de luk di skay.
  
  "Bitch," Kɛnɛdi yɛri am de blo. "A bin tren am damn gud gud wan. Aw i go gɛt maynd fɔ tɔn to pɔsin we de tɔn in bak pan Gɔd?"
  
  "Gud tin i dɔn go," Kɛnɛdi mek shɔ se in ia stil tay bak frɔm ɔl da jomp de ɛn luk ɔdasay we i notis wan tu SAS man dɛn we de sayz am. "I bin gɛt ay grɔn. Naw, if Drake ɛn Delta Tim dɔn kech di Valkyries, wi kin slip go we Alicia bizi wit Babich."
  
  Wells bin luk lɛk se i dɔn rɔtin bitwin tu impɔtant opshɔn dɛn, bɔt i nɔ tɔk natin as dɛn de rɔn rawnd di os go na di men ɛntrɛ. Dɛn si di ɛlikopta tɔn fɔ kɔl di Bɛntli ed-ɔn. Shot dɛn bin ring ɛn bounce kɔmɔt na di motoka we bin de rɔnawe. Dɔn di motoka brek shap wan wantɛm wantɛm ɛn stɔp insay wan klawd we gɛt grɔn.
  
  Wan tin bin stɔp na di winda.
  
  Di ɛlikopta bin fɔdɔm frɔm di skay, di pɔsin we de wok wit am bin gɛt wan sɛns we ɔlmost pas mɔtalman, as wan RPG bin de whiz oba ed. As in sled tɔch di grɔn so, sojaman dɛn we kɔmɔt na Kanada we dɛn de pe fɔ wok bin tɔn kɔmɔt na di domɔt dɛn. Wan shoot-out bin brok.
  
  Kɛnɛdi bin tink se i si Alisia Mayls, we na wan smɔl bɔdi we wɛr tayt bɔdi klos, jomp insay di fɛt lɛk di layɔn we dɛn kin tɔk bɔt. Wan animal we dɛn bil fɔ fɛt, we lɔs insay di fɛt-fɛt ɛn wamat we ɔl dis bin gɛt. Pan ɔl we insɛf bin de, Kɛnɛdi bin fil se in blɔd de rɔn kol.
  
  Yu tink se dis na di fred we i bin de fil?
  
  Bifo i tink bɔt am, wan tint figa bin fɔdɔm frɔm di ɔda say na di ɛlikopta. Wan figa we i bin no insay wan wantɛm.
  
  Prɔfɛsɔ Parnevik!
  
  I bin limp fɔ go bifo, i bin de shem fɔs, bɔt afta dat i bin gɛt nyu maynd, ɛn leta i kray as bulɛt dɛn bin de strek di briz ɔp in ed, wan de pas insay wan an we brayt frɔm in skel.
  
  Parnevik bin dɔn kam nia fɔ mek di SAS ɛn Kɛnɛdi pul am go na say we sef, di pipul dɛn na Kanada nɔ bin no, dɛn bin ful-ɔp wit di fɛt
  
  Wels bin de pɔynt to di os se: "Na so i bi." "Lɛ wi dɔn dis."
  
  
  * * *
  
  
  Drake ɛp fɔ pul di Valkyries fɔ go bifo we wan tu man dɛn bin de ataya smɔl smɔl tin dɛn we de bɔn na di gret. Dɛn mek dɛn we along di smɔl rod bitwin di ɛgzibit dɛn we bin de mek pipul dɛn fred, ɛn dɛn bin de tray nɔ fɔ luk tumɔs. Wan pan di Delta man dɛn kam bak frɔm wan spɔki chɛk sɔm minit bifo ɛn ripɔt wan blak kɔfin we sidɔm na di bak pat na di rum.
  
  Di we aw pipul dɛn bin de wet fɔ di tin dɛn we dɛn bin de du bin las fɔ ful tɛn sɛkɔn. I tek sojaman lɔjik fɔ stɔp dis. Di less yu sabi...
  
  Dis nɔto Drake in lɔjik igen. Bɔt i siriɔs wan nɔ bin want fɔ no. I bin ivin flinch, lɛk ɔdinari sivilian, we dɛn blo di ba dɛn.
  
  Dɛn bin yɛri pipul dɛn de shot frɔm di rum we de ɔp. Di Delta Gad dɛn krash dɔŋ di stɛp dɛn, dɛn day insay ol dɛn we gɛt blɔd. Di nɛks sɛkɔn, wan duzin man dɛn we gɛt mashin gɔn bin apia ɔp di stej.
  
  Outflanked ɛn outgunned, kɔba frɔm wan ay vantej pɔynt, Delta Tim bin dɔn fel ɛn naw i bin vulnerable. Drake mek in we sloslo go to di kloz ɛn in rilitiv sef, tray nɔ fɔ tink bɔt di stupiditi we dɛn kech am lɛk dat, ɛn aw dis nɔ bin fɔ dɔn apin to di SAS, ɛn trɔst fɔ lɔk se dɛn nyu ɛnimi ya nɔ go bi stupid inof fɔ shot di Valkyries.
  
  Bɔku tɛm dɛn bin de we tɛnsiɔn nɔ bin de stɔp, we dɛn bin de ɛkspiriɛns insay stif saylɛns, te wan figa kam dɔŋ di stɛp dɛn. Wan figa we wɛr wayt klos ɛn wɛr wayt mask.
  
  Drake bin no am wantɛm wantɛm. Di sem man we win di Shild na di York kat waka. Di man we i si na Apsall.
  
  I blo to insɛf se: "A no yu," dɔn i blo lawd wan. "Di damn Jamani pipul dɛn de ya."
  
  Di man pik wan .45 kaliba pistol ɛn wev am rawnd. "Drɔp yu wɛpɔn. Una ɔl. Naw!"
  
  Voys we de mek prawd. Wan vɔys we na bin smol an, in ɔna bin gɛt rial pawa, di kayn we we dɛn kin rayt pan pepa ɛn gi na mɛmba dɛn nɔmɔ klab dɛn. Di kayn pɔsin we nɔ bin no wetin na rial wok na di wɔl ɛn fɔ taya. Sɔntɛm na bankman, we dɛn bɔn na bank biznɛs, ɔ pɔlitiksman, we na pɔlitiks pipul dɛn pikin.
  
  Di Delta man dɛn bin ol dɛn wɛpɔn dɛn tranga wan. Nɔbɔdi nɔ tɔk wan wɔd. Di kɔnfrɛns bin de trɛtin.
  
  di man ala bak, di we aw dɛn mɛn am nɔ alaw am fɔ no bɔt di denja.
  
  "Yu na dɛf? A bin se naw!"
  
  Di Tɛksas in vɔys se wit vɔys we de drɔl: "I nɔ go apin, bastard."
  
  "Bɔt... bɔt..." di man stɔp smɔl wit sɔprayz, dɔn i kɔt in mask wantɛm wantɛm."Yu go du am!"
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake fɔdɔm. A sabi yu!Abel Frey, we na Jamani fashɔn disayna. Shok was oba Drake lɛk pɔyzin wef. I nɔ bin pɔsibul. I bin tan lɛk se yu si Taylɔr ɛn Mayli ɔp de, de gigl fɔ tek ova di wɔl.
  
  Frey mit Drake in yay. "Ɛn yu, Mat Drek!" in an wit di pistɔl bin de shek shek. "Yu kost mi klos to evritin!A go tek am from yu. A go du am! Ɛn i go pe. Oh, aw i go pe!"
  
  
  Bifo i no, Frey pɔynt di gɔn bitwin Drake in yay ɛn faya.
  
  
  * * *
  
  
  Kɛnɛdi rɔn go insay di rum ɛn si di SAS man dɛn de fɔdɔm na dɛn ni, de kɔl fɔ mek dɛn nɔ tɔk natin. I si bifo am wan grup we wɛr mask, we wɛr bɔdi klos, de pɔynt dɛn wɛpɔn to wetin i jɔs ebul fɔ tink se na Davor Babic in sikrit vault.
  
  Laki se di man dɛn nɔ bin notis dɛn.
  
  Wells luk bak pan am ɛn tɔk in mɔt se, "Udat?"
  
  Kɛnɛdi mek wan kɔnfyus fes. I kin yɛri sɔmbɔdi de rant, i kin si in sayd profayl, .45 i kɔntinyu fɔ wev in an dɛn klɔmsi. We i yɛri i de ala Mat Drake in nem, i no, ɛn Wɛls no, ɛn sɛkɔn afta dat dɛn opin faya.
  
  Insay di siksti sɛkɔn we di faya fɛt we bin apin afta dat, Kɛnɛdi bin si ɔl dis sloslo. Di man we wɛr wayt de faya in .45, in shot kam wan split sɛkɔn afta dat ɛn i de pul in kot in ed as i de pas na di tin we dɛn de hang. In fes we bin shok we i tɔn rawnd. Dɛn plump, limp softness.
  
  Man we dɔn pwɛl.
  
  Dɔn man dɛn we wɛr mask de spin ɛn shot. SAS sojaman dɛn kin tɔn bak di blo dɛn we dɛn dɔn put fayn fayn wan wit prɛsishɔn ɛn kɔmpɔzishɔn. Mɔ faya de kɔmɔt na di vault. Amɛrikan vɔys dɛn. Jaman vɔys dɛn. Voys dɛn we de insay Inglish.
  
  Slɔg chaos, we fiba di poɛtik intoneshɔn dɛn we Taylor Swift bin mek, miks wit di ol rɔk we Metallica bin mek. I hit at least tu Jamani pipul - di ɔda wan dɛn fɔdɔm. Di man we wɛr wayt ala ɛn wev in an, ɛn fos in tim fɔ rɔn bak kwik kwik wan. Kɛnɛdi si dɛn kɔba am ɛn day insay di prɔses, fɔdɔm lɛk rɔtin frɔm wund, bɔt di wund bin de liv. I bin dɔn rɔnawe go na wan bak rum ɛn na 4 pan in man dɛn nɔmɔ bin lɛf alayv.
  
  Kɛnɛdi rɔsh dɔŋ di ɔl wit pwɛl at wit wan strenj lump na in trot ɛn wan ays pik na in at, i nɔ ivin no aw i bin de wɔri te i si Drek layf layf wan ɛn fil wan kol kɔrɛnt we gɛt gladi at was oba am.
  
  
  * * *
  
  
  Drake grap frɔm di flo, i gladi se di aim we Abel Frey bin want nɔ bin klia lɛk aw i bin ɔndastand di rial tin. Di fɔs tin we i si na Kɛnɛdi we de rɔn dɔŋ di stɛp, di sɛkɔn wan na in fes as i de rɔn kam nia am.
  
  "Tɛnki Gɔd se yu de fayn!" - i ala ɛn ɔg am bifo i mɛmba di we aw i bin de kɔntrol am.
  
  Drake bin de luk Wells in yay we i bin no bifo i lɔk in yon. I ɔg am fɔ smɔl tɛm, i fil in slɛnd bɔdi, in pawaful figa, in at we nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk de bit nia in yon. In ed bin prɛs pan in nɛk, di sɛns bin wɔndaful fɔ mek in sinaps dɛn tingl.
  
  "Ei, a de fayn. Yu?"
  
  I pul am go, ɛn i bin de smayl.
  
  Wells waka kam nia dɛn ɛn ayd in smayl smayl fɔ wan minit. "Drek bin tɔk bɔt am. Wan strenj ples fɔ mit bak, ol chap, nɔto di kɔna pɔb na Earl"s Court we a bin gɛt na maynd. A nid fɔ tɛl yu sɔntin, Mat. Sɔntin bɔt Mai."
  
  Dɛn bin trowe Drake bak wantɛm wantɛm. Wells bin tɔk di las tin we i bin de ɛkspɛkt. Wan sɛkɔn afta dat i notis Kɛnɛdi in smayl we de fade ɛn pul insɛf togɛda. I bin tɔk se: "Valkyries." "Kam pan we wi gɛt di chans."
  
  Bɔt di Delta kɔmanda bin dɔn ɔlrɛdi ɔganayz dis ɛn kɔl dɛn ova. "Dis no bi Ingland, guys. Mek wi muf. A bin it klos to ɔl di Awayi we a bin ebul fɔ du na dis vaykashun."
  
  
  TWƐNTI NAYN
  
  
  
  AYR SPƐS
  
  
  Drake, Kennedy en di res of di assault tim mit op wit Ben en Hayden som awa afta na wan militri base nia Honolulu.
  
  As tɛm de go. Dɛn bin kɔt di birokratik rɛd tep. Dɛn dɔn mek di rod dɛn we gɛt bɔku bɔku smol smol smol. Gɔvmɛnt dɛn bin de agyu, dɔn dɛn bin de swɛ, dɔn dɛn bin dɔn bigin fɔ tɔk. Di birokrat dɛm we bin de tɔn agens di gɔvmɛnt bin plak wit di pɔlitikal ikwal we na milk ɛn ɔni.
  
  Ɛn di ɛnd fɔ di wɔl bin de kam nia.
  
  Rial pleya dɛn bin de tɔk, wɔri ɛn tɔk bɔt tin dɛn, ɛn dɛn bin de slip na bildin dɛn we nɔ gɛt bɛtɛ ɛya kondishɔn nia Pɛl Aba. Drake bin tek am wantɛm se di grit we Ben bin tink gud wan min se dɛn nɔ gɛt bɛtɛ prɔgrɛs fɔ ripɔt we dɛn de luk fɔ di nɛks pat pan Odin - In yay. Drake bin ayd in sɔprayz; i bin rili biliv se di ɛkspiriɛns we Bɛn bin gɛt ɛn di tin we mek i want fɔ du sɔntin go dɔn sɔlv ɔl di tin dɛn we go ɛp am naw.
  
  Hayden, we na di Asisten Sɛktri fɔ Difɛns we gɛt sɛns, bin ɛp am, bɔt dɛn nɔ bin go bifo bɛtɛ.
  
  Di wangren op we dɛn bin gɛt na dat di ɔda wan dɛn we tek pat pan di apɔkalips-di pipul dɛn na Kanada ɛn di Jamani pipul dɛn-bin de du bɛtɛ smɔl.
  
  Fɔs, Ben in atɛnshɔn bin chenj bikɔs Drake bin rivyu am.
  
  "Ebɛl Frey?Na Jamani mastamɛnt? Get lost, asshole."
  
  "Siriɔs wan, padi. A go lay to yu?"
  
  "Nɔ kot Waitsnek bifo mi, Mat. Yu no, wi band get problem fo pefom dia myusik, and i no fani. A jɔs nɔ biliv am... Ebɛl Frey?"
  
  Drake bin swɛt. "Wɛl, a de bigin bak. YƐS. Ebɛl Frɛy."
  
  Kɛnɛdi bin sɔpɔt am. "A si am ɛn a stil want fɔ tɛl Drake fɔ stɔp fɔ tɔk nɔsɛns. Dis man na recluse. Set in di Jaman Alps - "Pati Kastɛl". Supamɔdel dɛn. Mɔni. Layf fɔ wan Supa Sta."
  
  Drake bin tɔk se: "Wayn, uman ɛn siŋ."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Stɔp am!" I bin de tink gud wan se: "In wan we, na di pafɛkt kɔva."
  
  Drake bin gri se: "I izi fɔ ful di wan dɛn we nɔ no natin we yu gɛt nem." "Yu kin pik usay yu want fɔ go-ɛnisay we yu want fɔ go. Smɔgl fɔ izi fɔ dɛn pipul ya. Simply fain yu old artifact, pik yu diplomatik brifkes en..."
  
  "...Insay dis." Kɛnɛdi dɔn fayn fayn wan ɛn tɔn in yay we de laf to Bɛn.
  
  "Una tu fɔ..." i stam. "...Una tu fɔ gɛt fukin rum."
  
  Na da tɛm de Wɛls kam nia. "Dis tin wit Abel Frey... dem don disayd to kip am sikrit fo nau. Wach ɛn wet. Wi kin steshɔn wan ami rawnd in kast, bɔt wi kin gi am fridɔm if i lan sɔntin we wi nɔ lan."
  
  Drake bigin se: "We yu luk am fɔs, i tan lɛk se i mek sɛns, bɔt..."
  
  Bɛn bin hiss se: "Bɔt i gɛt mi sista." Hayden es in an fɔ mek i kol. "Dɛn rayt, Bɛn. Karin na sef... fɔ naw. Di wɔl nɔ de."
  
  Drake smɔl in yay bɔt i ol in tong. Yu nɔ go ajɔst ɛnitin bay we yu de protɛst. I go jɔs sav fɔ pul in padi in maynd mɔ ɛn mɔ. Wans bak, i bin de gɛt prɔblɛm fɔ ɔndastand Hayden. Yu tink se na in nyu sinis we i bin dɔn fɛn bin de it am? Yu tink se i bin tink kwik kwik wan fɔ Bɛn, ɔ i bin tink gud wan fɔ in gɔvmɛnt?
  
  Ɛni we aw i bi, di ansa na bin di sem. Wet.
  
  Drake bin chenj di tɔpik. I bin chuk wan ɔda wan nia Bɛn in at. "Aw yu mama ɛn papa de du?" - i aks gud gud wan. "Dɛn dɔn setul insay yet?"
  
  Ben bin swɛt wit pen. "Nɔ, padi. Na di las kɔl dɛn tɔk bɔt am, bɔt a tɛl am se i dɔn fɛn sɛkɔn wok. I go ɛp, Mat, bɔt nɔto fɔ lɔng tɛm."
  
  "A no". Drake bin luk Wɛls ɛn Hayden. "As lida dɛn ya, una tu fɔ ɛp." Dɔn, i nɔ wet fɔ ansa, i se: "Us nyus bɔt Haydi ɛn di Ayz fɔ Ɔdin?"
  
  Ben shek in ed wit disgres. I bin kɔmplen se: "Bɔku tin." "Smɔl smɔl pat dɛn de ɔlsay. Na ya - lisin to dis: fɔ mek yu ebul fɔ drink frɔm di Wɛl na Mimir - di Fawndeshɔn fɔ Waiz na Valhalla - ɔlman fɔ mek impɔtant sakrifays. Wan pan dɛn sakrifays in yay, we sho se i rɛdi fɔ no bɔt di tin dɛn we de apin naw ɛn di tin dɛn we go apin tumara bambay. Bikɔs i bin dɔn drink, i bin si ɔl di prɔblɛm dɛn we go ambɔg pipul dɛn ɛn Gɔd dɛn sote go. Mimir bin gri fɔ tek di Ayz fɔ Ɔdin, ɛn dɛn de ledɔm de frɔm da tɛm de, we na sayn fɔ se ivin Gɔd fɔ pe fɔ wan smɔl sɛns we ay pas am."
  
  Drake shrug se: "Okay." "Standard istri tin, nɔto so?"
  
  "Rayt. Bɔt na so i bi. Di Poetic Edda, di Saga of Flenrich, na ɔda wan we a translet as "The Many Paths of Heidi." Dɛn de ɛksplen wetin apin, bɔt dɛn nɔ de tɛl wi usay di Ayz dɛn de naw."
  
  Kɛnɛdi mek wan kray kray se: "Na Valhalla."
  
  "Na Norwegian wɔd fɔ Ɛvin."
  
  "Den a nɔ go gɛt chans fɔ ɛva fɛn dɛn."
  
  Drake bin tink bɔt am. "Ɛn nɔ ɔda tin nɔ de? Jizɔs, padi, dis na di las pat!"
  
  "A bin fala Heidi in waka-in travul dɛn. I kin go na say dɛn we wi no bɔt ɛn afta dat i kin go bak na in os. Dis nɔto Ple Steshɔn, mate. Nɔ sayd ɛfɛkt, nɔ ayd ajɔstmɛnt, nɔ ɔda rod, zilch."
  
  Kɛnɛdi sidɔm nia Bɛn ɛn tos in ia. "I go ebul fɔ put tu pat na wan ples?"
  
  "I posibul, bot i no go fit gud wit wetin wi sabi fo dis taim. Ɔda tin dɛn we dɛn bin tɔk bɔt fɔ lɔng tɛm, ɔl bin de sho se na wan pat de na ɛni say."
  
  "So yu de se dis na wi clue?"
  
  Drake se kwik kwik wan se: "Di ki fɔ bi Valhalla." "Dis na di wangren wɔd we de sho usay pɔsin de. Ɛn a mɛmba se yu bin dɔn tɔk sɔntin bifo tɛm bɔt aw Ɛdi bin tɛl Ɔdin se i no usay in yay ayd bikɔs i bin gi ɔl in sikrit dɛn we i bin de hang pan di krɔs."
  
  "Tri," - na da tɛm de Thorsten Dahl kam insay di rum. Di Swidan man bin luk lɛk se i taya, i taya mɔ frɔm di administretiv sayd na in wok pas di fizik wan. "Wan bin hang pan di Wɔl Ti."
  
  Drake bin de grɔmbul se: "Oops." "Di sem stori." Na kɔfi?"
  
  Dahl bin luk smug se: "Macadamia." "Di bɛst tin we Awayi gɛt fɔ gi."
  
  "A bin tink se na spam," na so Kɛnɛdi tɔk, as i sho se i de put insɛf dɔŋ to di Nyu Yɔk man.
  
  Dahl bin gri se: "Bɔku pipul dɛn lɛk spam na Awayi. "Bɔt kɔfi de rul ɔltin. Ɛn di Kona makadamia nat na kiŋ."
  
  "So yu de se Heidi bin no usay Valhalla de?" Hayden bin tray in bɛst fɔ luk mɔ kɔnfyus pas fɔ dawt we Drake mek sayn fɔ mek sɔmbɔdi kam wit mɔ kɔfi to dɛn.
  
  "Yɛs, bɔt Ɛdi na bin mɔtalman. Nɔto Gɔd. So wetin i go ɛkspiriɛns go bi Paradays na di wɔl?"
  
  Kɛnɛdi bin mek jok se: "Sɔri, man." "Dɛn nɔ bin fɔdɔm Vegas te 1905."
  
  Drake ad, i tray nɔ fɔ smayl se: "To Nɔwe."
  
  Silɛns bin fala am. Drake bin de wach as Ben de rivyu ɔl wetin i dɔn lan te naw wit in maynd. Kɛnɛdi bin purs in lip dɛn. Hayden bin gri fɔ tek di tre we gɛt kɔfi mag dɛn. Wells bin dɔn ritaia fɔ lɔng tɛm na wan kɔna, ɛn i bin de mek lɛk se i de slip. Drake mɛmba in intrɛstin wɔd dɛn - a nid fɔ tɛl yu sɔntin. Sɔntin bɔt May.
  
  Tɛm go de fɔ dis leta, if i apin atɔl.
  
  Ben bin laf ɛn shek in ed. "I simpul." Gɔd, i rili simpul. Ɛvin fɔ pɔsin na... in os."
  
  "Jɔs lɛk. Di ples we i bin de. In vilej. Her kabin," Drake konfam. "Mi tinkin bak."
  
  "Di Wɛl na Mimir de insay di vilej we nem Ɛdi!" Kɛnɛdi luk rawnd, gladi gladi de shayn na in yay, dɔn i ple ple ple fɔ chuk Drake wit in fist. "I nɔ bad fɔ pɔsin we de waka na fut."
  
  "A dɔn gro rial bren frɔm we a lɛf fɔ wok." Drake notis se Wells flinch smɔl. "Di bɛst tin we a du na mi layf."
  
  Thorsten Dahl bin grap na in fut. "Dɔn go na Swidan fɔ di las pat." I bin luk lɛk se i gladi fɔ kam bak na in kɔntri. "Umm... usay Heidi in os bin de?"
  
  Ben nɔ chɛk ɛn tɔk se: "Ostergotland." "As well di home of Beowulf and Grendel na ples we dɛn stil de tɔk bɔt monsta dɛn we de waka waka na di land dɛn na nɛt."
  
  
  TATI
  
  
  
  LA VEREIN, we de na JAMAY
  
  
  La Veraine, we na di Pati Kastɛl, bin de na di sawt pat na Munich, nia di bɔda na Bayern.
  
  Lɛk fɔt, i bin tinap af-af ɔp wan mawnten we saful, in wɔl dɛn bin gɛt smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl. Tawa dɛn we gɛt rawnd tap we bin de go ɔp na di tu say dɛn na di get dɛn we gɛt arch ɛn wan big drayv we bin de alaw dia dia motoka dɛn fɔ pul ɔp insay stayl ɛn sho di las tin dɛn we dɛn dɔn du we di paparazzi dɛn we dɛn pik wit an bin de nil dɔŋ fɔ tek foto dɛn.
  
  Abel Frey bin lid di pati wan bay wan, i bin kɔle sɔm pan di impɔtant gɔst dɛn ɛn mek shɔ se in mɔdel dɛn biev lɛk aw dɛn bin de op fɔ dɛn. Wan pinch ya, wan murmur de, ivin di jok wan wan taim mek dem ol liv up to im expektishon.
  
  Insay di prayvet alkɔv dɛn, i bin de mek lɛk se i nɔ notis di wayt rɔna dɛn we dɛn ledɔm pan glas tebul dɛn we ay te to dɛn ni, di ɛgzibitɔ dɛn bɛn wit straw na dɛn nos. Mɔdal ɛn fambul yɔŋ aktri dɛn we drɛs lɛk bebi dɔl dɛn we dɛn mek wit satin, silk ɛn les. Pink flesh, moans ɛn di ed aroma fɔ lust. Fifti inch plasma panɛl dɛn we de sho MTV ɛn hadkor pɔn.
  
  Di Chateau bin ful-ɔp wit layv myusik, wit Slash ɛn Fergie we bin de pefɔm "Beautiful Dangerous" na stej we de fa frɔm di dekadent venues - di upbeat rok myusik bin de blo ivin mɔ layf insay Frey in ɔlrɛdi dinamik pati.
  
  Di fashɔn disayna bin kɔmɔt de, nɔbɔdi nɔ notis am, ɛn i go ɔp di men stej fɔ go na wan kwayɛt wing na di kast. Wan ɔda flayt ɛn in gad dɛn bin dɔn lɔk wan sikrit domɔt biɛn am, we pɔsin kin ebul fɔ go insay tru wan ki kɔmbaynshɔn ɛn we pɔsin kin no in vɔys. I go insay wan rum we ful-ɔp wit tin dɛn fɔ tɔk to pipul dɛn ɛn wan row we gɛt ay difinishɔn tɛlivishɔn skrin dɛn.
  
  Wan pan in fan dɛn we i bin rili abop pan bin tɔk se: "Rayt na di rayt tɛm, sa. Alis Mayls de tɔk na sataylayt fon."
  
  "I fayn, Hudson. Yu tink se dɛn dɔn ɛnkript am?"
  
  "Fɔ tru, sa."
  
  Frey bin aksept di divays we dɛn bin want fɔ yuz, i bin de purs in lip dɛn we dɛn fos am fɔ briŋ in mɔt so nia di ples usay in lak bin dɔn ɔlrɛdi de sprɛy saliva.
  
  "Mayl, dis bɛtɛ fɔ bi swit. A gɛt os we ful-ɔp wit gɔst dɛn fɔ kia fɔ." Di lay we dɛn bin de lay bɔt aw fɔ izi fɔ am nɔ bin tan lɛk se na tin we i mek. Na jɔs wetin dɛn nobodies ya bin nid fɔ yɛri.
  
  Di Inglish tɔyn we dɛn bin put fayn fayn wan bin tan lɛk se: "Na bɔnus we fit, a go se." "A gɛt wɛb adrɛs ɛn paswɔd fɔ fɛn Parnevik."
  
  "Na ɔl dis na pat pan di dil, Mayls. Ɛn yu dɔn no se na wan we nɔmɔ de fɔ gɛt di bɔnus."
  
  "Maylo de rawnd?" Naw di tɔyn dɔn chenj. Di pɔsin we de kɔt di trot. Naughier we de na di...
  
  "Jɔs mi ɛn mi bɛst fan."
  
  "Mmm... Invayt am tu if yu want," in vɔys chenj. "Bɔt i sɔri fɔ no se a fɔ kwik. Login to www.locatethepro.co.uk ɛn ɛnta di paswɔd insay smɔl lɛta: bonusmyles007,"lol. "A bin tink se yu go gladi fɔ am, Frey. Di standad traka fɔmat fɔ apia. Parnevik na program as di nɔmba 4. Yu fɔ ebul fɔ trak am ɛnisay."
  
  Ebɛl Frey bin salut kwayɛt wan. Alicia Miles na bin di bɛst ɔpreshɔn we i bin dɔn ɛva yuz. "Gud inof, Mayls. We yu dɔn kɔntrol yu yay, yu go kɔmɔt na di lis. Dɔn kam bak to wi ɛn kam wit di smɔl smɔl pat dɛn we di pipul dɛn na Kanada bin gɛt. Dɔn wi go... tɔk."
  
  Di layn bin go day. Frey put in mobayl fon dɔŋ, gladi fɔ naw. I se: "Okay, Hudson." "Start di motoka. Send ɔlman na Ɔstagɔtland wantɛm wantɛm." Di las pat bin de nia in rich, ɛn ɔl di ɔda pat dɛn bin de if dɛn ple di las gem dɛn kɔrɛkt wan. "Maylo sabi wetin fɔ du."
  
  I bin stɔdi wan row we gɛt tɛlivishɔn monita dɛn.
  
  "Uswan pan dɛn na Kaptiv 6 - Karin Blɛk?"
  
  Hudson bin skrach in biad we nɔ bin fayn bifo i wɛf. Frey ledɔm fɔ stɔdi di blant gyal we sidɔm na di midul pan in bed, in leg dɛn pul go ɔp to in chin, .
  
  Ɔ, fɔ tɔk mɔ, fɔ sidɔm na di bed we na Frey in yon. Ɛn fɔ it Frey in it na di hut we dɛn lɔk ɛn gad we Frey ɔda. Yuz ilɛktrishɔn we Frey bin pe fɔ.
  
  Na di anklɛ, dɛn put wan chen we i mek.
  
  Naw, na in yon.
  
  "Sɔn di fim wantɛm wantɛm na mi rum na di big skrin. Dɔn tɛl di chɛf fɔ gi dina de. Tɛn minit afta dis, a nid mi masta sabi bukman pan mared-os." I bin stɔp smɔl, ɛn i bin de tink.
  
  "Kɛn?"
  
  "Yɛs, na di sem wan. A want mek i go de ɛn tek in sus. Natin nɔ de fɔ naw. A want di saikolojikal torchɔ fɔ deliciously long te dis wan krɔs. A go wet fɔ wan de ɛn afta dat a go kɛr am go na sɔntin we impɔtant pas am."
  
  "Ɛn prizina 7?"
  
  "Dia Gɔd, Hudson, trit am fayn, lɛk aw yu go trit yusɛf. Di bɛst wan pan ɔltin. In tɛm fɔ impres wi de kam nia..."
  
  
  TƐTI WAN
  
  
  
  AIRSPACE ƆVA SWIDƐN
  
  
  Di plen bin tilt. Kennedy Moore wek wit wan stat, i rili fil fri fɔ we di trɔbul wek am, di nyu de dɔn drɛb in yon Dak Chaser.
  
  Kelɛb bin de na in drim jɔs lɛk aw i bin de na di rial wɔl, bɔt insay di nɛt i bin de kil am bɔku tɛm bay we i bin de push layf kɔkrɔs dɛn dɔŋ in trot te i chok ɛn fos am fɔ chew ɛn swɛla, di wangren betray we i bin de sɛl bin de mek i sɔfa bikɔs ɔf di fred we bin de na in yay , we nɔ de chenj te di las spak dɔn ɔt.
  
  Wantɛm wantɛm we i wek ɛn kɔmɔt na di ɔnda bɛlɛ na ɛl, i luk rawnd di kebin wit wayl yay. I bin kwayɛt; sivilian ɛn sojaman dɛn bin de slip ɔ tɔk kwayɛt wan. Ivin Ben Blake bin slip de ol in laptɔp, di wɔri layn dɛn nɔ smol smol bikɔs i slip ɛn i sɔri fɔ no se i nɔ bin de na in bɔy fes.
  
  Dɔn i si Drake ɛn i bin de luk am wit ɔl in yay. Naw in wɔri layn dɛn bin jɔs mek in fes we bin dɔn ɔlrɛdi strɛch, bɛtɛ. In ɔnɛs ɛn we i nɔ bin de tink bɔt insɛf nɔmɔ bin klia, i nɔ bin pɔsibul fɔ ayd, bɔt di pen we bin ayd biɛn in kɔmpɔzishɔn bin mek i want fɔ kɔmfɔt am... ɔl nɛt.
  
  I bin smayl to insɛf. Mɔ dayninɔs rɔk rɛfrɛns dɛn. Drake in tɛm bin rili fayn. Wan mɔnt pas bifo i kam fɔ no se sɔntɛm in smayl we de insay am go dɔn rich in yay, bikɔs i smayl bak to am.
  
  Ɛn afta dat, fɔ di fɔs tɛm insay ɔl di ia dɛn we i dɔn go insay di Akademi, i rigrɛt se di kɔl we i kɔl am fɔ mek i nɔ du mami ɛn dadi biznɛs wit in pɔsin. I bin wish se i no aw fɔ stayl in ia da we de. I wish se i bin bi smɔl mɔ Sɛlma Blɛr ɛn smɔl lɛs Sandra Bulɔk.
  
  Afta a don tok ol dat, i bin rili klia se Drake laik am.
  
  I smayl bak to am, bɔt da tɛm de di plen tilt bak ɛn ɔlman wek. Di payɔnia bin anawns se dɛn dɔn tek wan awa fɔ flay frɔm di say we dɛn de go. Ben wek ɛn waka lɛk zombie fɔ go tek sɔm Kona kɔfi we lɛf. Thorsten Dahl bin tinap ɛn luk rawnd.
  
  I bin tɔk wit af-af smayl se: "Tɛm fɔ tɔn di reda we de go insay di grɔn."
  
  Dɛn bin sɛn dɛn fɔ flay oba Ɔstagɔtland, ɛn dɛn bin de tɔk bɔt di say dɛn we Prɔfɛsɔ Parnevik ɛn Bɛn bin biliv se Heidi in vilej go de. I klia se di po prɔfɛsɔ bin de fil pen frɔm di tip we dɛn kɔt na in finga ɛn i bin rili sɔprayz fɔ si aw di pɔsin we bin de sɔfa am nɔ bin gɛt at, bɔt i bin gladi lɛk pikin we i bin de tɛl dɛn bɔt di map we dɛn rayt na di Shild ɔf Ɔdin.
  
  Di rod fɔ go na Ragnarok.
  
  I tan lɛk se na so i bi.
  
  Sote naw, nɔbɔdi nɔ ebul fɔ translet am. Yu tink se dis na bin ɔda mistek we Alis Mayls ɛn in tim we bin kɔnfyus bin du?
  
  Wans di plen brok tru Dahl in rough perimeter, i point to di pikchɔ we bin de na di plen in tɛlivishɔn. Reda we de go insay grɔn bin de sɛn shɔt puls dɛn we gɛt redio wev dɛn insay di grɔn. We i nak sɔntin we dɛn bɛr, bɔda, ɔ vayd, i kin sho wan pikchɔ na in ritɔn signal. Fɔs, i nɔ kin izi fɔ no dɛn, bɔt wit ɛkspiriɛns i kin izi.
  
  Kennedy shek in ed pan Dahl. "Di Swedish ami gɛt ɔltin?"
  
  Dahl bin tɛl am siriɔs wan se: "Dis kayn tin nid fɔ apin." "Wi gɛt haybrid vɛshɔn fɔ dis mashin we de no mayn ɛn paip dɛn we ayd. Rili ay teknɔlɔji."
  
  Dɔn brok oba di ɔrayzin, dɔn di grey klawd dɛn we bin rɔtin bin drɛb am as Parnevik bin de kray. "Naya! Dis pikchɔ tan lɛk wan ol Vayking sɛtilmɛnt. yu si di rawnd כta rim - dis na di protεktiv wכl dεm - εn di rεktangul tin dεm insay? Dɛn tin ya na smɔl smɔl os dɛn we pipul dɛn kin de."
  
  "So, lɛ wi disayd di os we big pas ɔl..." Bɛn bigin kwik kwik wan.
  
  Parnevik bin tɔk se: "Nɔ. "Dis mus bi komyuniti longhaus - mitin ples o fest. Heidi, if i bin rili de ya, i go gɛt di sɛkɔn big os."
  
  As di plen de kam dɔŋ smɔl smɔl, pikchɔ dɛn we klia mɔ bin de apia. I nɔ tu te, dɛn bin mak di siti klia wan fɔ sɔm fit ɔnda grɔn, ɛn i nɔ tu te, pipul dɛn bigin fɔ si di sɛkɔn big os.
  
  "Yu si dis," Dahl bin pɔynt to wan kɔlɔ we dip pas am, we so fayn dat dɛn nɔ go notis am pas pɔsin de luk fɔ am. "Dis min se ples de we nɔ gɛt natin, ɛn i de dairekt ɔnda Haydi in os. I tɔn rawnd se: "Damn." "I bil in os rayt ɔp Mimir in wɛl!"
  
  
  TƐTI TU
  
  
  
  OSTERGOTLAND, we de na SWIDƐN
  
  
  Wans dɛn dɔn de na grɔn ɛn dɛn dɔn waka fɔ sɔm mayl dɛn na wet wet mɛdɔ, Dahl bin tɛl dɛn fɔ stɔp. Drake luk rawnd pan wetin i kin jɔs diskraib as, insay di nyu Dino-Rɔk spirit we in ɛn Kɛnɛdi bin sheb, wan motley kru. Di Swedes ɛn SGG na Thorsten Dahl ɛn tri pan in man dɛn bin de ripresent dɛn, di SAS na Wells ɛn tɛn sojaman dɛn bin de ripresent dɛn. Wan pan dɛn bin lɛf na Awayi, ɛn i bin wund. Dɛn bin ridyus di Delta Tim to siks pipul dɛn; dɔn Bɛn, Parnevik, Kɛnɛdi ɛn insɛf bin de. Hayden bin de wit di plen.
  
  Nɔbɔdi nɔ bin de pan dɛn we nɔ bin de wɔri bɔt di prɔblɛm dɛn we dɛn bin gɛt fɔ du. Di tru se di plen bin de wet, ful-ɔp wit fiul ɛn wɛpɔn, wit di Fig dɛn we bin de insay, rɛdi fɔ kɛr dɛn go ɛnisay na di wɔl, bin jɔs mek di tin siriɔs mɔ.
  
  "If i ɛp," Dahl se as ɔlman de luk am wit ɛkspɛkt, "A nɔ si aw dɛn go fɛn wi dis tɛm," i pɔynt. "Start bay we yu yuz layt eksplɔziv fɔ klin sɔm fit dɔŋ, dɔn na tɛm fɔ rayk."
  
  Parnevik bin wring in an dɛn se: "Tek tɛm." "Wi nɔ want fɔ mek i fɔdɔm."
  
  Dahl bin tɔk wit gladi at se: "Nɔ wɔri." "Bitwin di difrɛn fɔs dɛn we de ya, a tink se wi gɛt wan tim we gɛt ɛkspiriɛns, Prɔfɛsɔ."
  
  Na wan grumpy laf bin de. Drake bin stɔdi di tin dɛn we bin de arawnd dɛn. Dɛn bin mek wan big say fɔ rawnd, ɛn lɛf man dɛn ɔp sɔm il dɛn we bin de rawnd di say usay reda we de go insay grɔn sho se wan ol gad os bin dɔn tinap wan tɛm. If onli e bin gud inaf fo di Vikings en ol...
  
  Di ples dɛn we bin de na di ples bin gɛt gras ɛn kwayɛt, di layt briz bin jɔs de mek di tik dɛn we bin de gro na di ist pat na di say we dɛn bin de. I bigin fɔ drizzle smɔl ɛn afta dat i stɔp bifo i tray bak.
  
  Ben in mobayl fon bin ring. In yay dɛn tek wan luk we gɛt dɛbul. "Papa? Jɔs bizi. A go kol yu bak na di stern. " I lɔk di divays, i de luk Drek. I bin de grɔmbul se: "A nɔ gɛt tɛm." "Dem don sabi se somtin de hapun, dem jos no sabi wetin e bi."
  
  Drake nɔd ɛn wach di fɔs bɔm we i bɔn witout flinch. Gras, turf ɛn dɔti bin de flay na di ays. Wantɛm wantɛm, dɛn bin slap wan ɔda tin we dip smɔl, ɛn wan sɛkɔn klawd bin kɔmɔt na grɔn.
  
  Bɔku man dɛn kam de tɛnda fɔ go bifo, dɛn ol shovel dɛn as dɛn de ol wɛpɔn dɛn. Surreal scene na di shɔp.
  
  Parnevik bin de grɔmbul se: "Tek tɛm." "Wi nɔ go want mek ɛnibɔdi wet in fut." I bin de laf lɛk se na di big big jok we i dɔn mek.
  
  Wan pikchɔ we dɛn bin si klia wan, bin sho wan ol ɔnda di lɔng os we Heidi bin gɛt we bin de go na wan big ol. I klia se nɔto jɔs wɛl bin de de, ɛn di tim bin mek mistek pan di sayd fɔ tek tɛm. I tek wan ɔda awa fɔ tek tɛm dig ɛn stɔp fɔ sɔm tɛm we Parnevik bin de kray ɛn stɔdi di tin dɛn we dɛn bin dɔn dig bifo dɛn lɔs na tin we tan lɛk tin.
  
  Drake bin yuz dis tɛm fɔ ɔganayz wetin i de tink. Te tide, i bin fil lɛk se i dɔn de na rola kɔsta we nɔ gɛt ɛni brek. Ivin afta ɔl dɛn ia ya, i bin stil yus fɔ fala ɔda lɔ pas fɔ du wan plan fɔ du sɔntin, so i bin nid mɔ tɛm fɔ tink pas, lɛ wi se, Bɛn Blɛk. I bin no tu tin fɔ tru - dɛn bin de biɛn ɔltɛm, ɛn dɛn ɛnimi dɛn bin de fos dɛn fɔ riak to situeshɔn pas fɔ mek dɛn; i go mɔs bi se dis na bikɔs dɛn bin go insay dis res biɛn di wan dɛn we bin de fɛt dɛn.
  
  Naw na tɛm fɔ bigin win dis res. Pantap dat, i bin tan lɛk se na dɛn nɔmɔ na di grup we de gi dɛn layf fɔ sev di wɔl pas fɔ put dɛn pan denja.
  
  So yu biliv gɔst stori?Wan ol vɔys bin de wispa na in maynd.
  
  Nɔ, i bin ansa di sem we aw i bin ansa da tɛm de. Bɔt a biliv pan stori dɛn we de mek pɔsin fred...
  
  We i bin de du in las mishɔn as mɛmba fɔ di sikrit SRT, we na spɛshal yunit fɔ di SAS, in ɛn tri ɔda pipul dɛn na in tim, we inklud Alisia Mayls, bin stɔp pan wan rimot vilej na Nɔtan Irak, ɛn dɛn bin de mek di pipul dɛn we bin de de sɔfa ɛn kil dɛn. Assuming di obvious, wetin dem bin de investiget... na to fain British and French sojaman we stil de fo di throes of dia intarogeshɔn.
  
  Wetin bin apin afta dat bin dak di ɔda tɛm we Mat Drake bin de na di Wɔl. In ɛn di ɔda tu pipul dɛn we bin de na di tim bin blaynd bikɔs dɛn bin vɛks, ɛn dɛn bin stɔp di sɔfa we dɛn bin de mek dɛn sɔfa.
  
  Wan ɔda "frenli faya" tin we apin bitwin bɔku pipul dɛn.
  
  Alisia Mayls bin tinap ɛn wach, i nɔ bin dɔti wit ɛni quirks wan we ɔ di ɔda we. I nɔ bin ebul fɔ stɔp di we aw dɛn bin de mek dɛn sɔfa, ɛn i nɔ bin ebul fɔ stɔp di wan dɛn we bin de mek dɛn sɔfa fɔ day. Bɔt i bin du wetin in kɔmanda bin tɛl am fɔ du.
  
  Matt Drake bin de du am.
  
  Afta dis, di sojaman in layf dɔn dɔn fɔ am, ɔl di lɔv rileshɔnship dɛn we i bin de sɔpɔt bin brok brok. Bɔt fɔ lɛf di savis nɔ min se di mɛmori dɛn nɔ bin de igen. In wɛf bin de wek am nɛt afta nɛt ɛn afta dat i bin de slip kɔmɔt na in bed we bin sok wit swet, ɛn kray dɔŋ we i nɔ gri fɔ kɔnfɛs.
  
  Naw i notis Kɛnɛdi tinap nia am, i de smayl lɛk se i de na plen. In ia bin de hang loosely ɛn in fes bin de liv layf ɛn mischievous wit in smayl. Sɛntral yay ɛn Viktoria Sikrit bɔdi jɔyn wit skul ticha dikɔram ɛn biznɛs rɛstrayn. Kwik kwik wan miks.
  
  I bin grin bak. Thorsten Dahl bin ala se: "Go dip insay ridin! Wi nid gayd fɔ di Descendants."
  
  We Ben aks am wetin na Descender, i jɔs grin. "Strɛt aut pan Holiwud lɛjɛnd, mi padi. Yu mɛmba aw tifman bin jomp kɔmɔt na wan bildin ɛn dɛn bin ajɔst in jomp to di milimita bifo dɛn stɔp fɔ fɔdɔm? Wɛl, di Blu Daymɔnd Landa na di tin we dɛn de yuz."
  
  "Kol".
  
  Drake notis in ol Kɔmanda de waka rawnd sloslo ɛn tek di kɔfi flask we dɛn bin dɔn gi am. Dis chat don tek som taim fo mek. Drake bin want fɔ dɔn am.
  
  "Mai?" I aks, i put in lip dɛn dɔŋ tranga wan na grɔn so dat nɔbɔdi nɔ go ɔndastand in kwɛstyɔn.
  
  "Hm?" - A aks.
  
  "Jɔs tɛl mi".
  
  "Gudnɛs gracious, dude, afta di klia lɔk fɔ infɔmeshɔn we yu de gi bɔt yu ol ɔbi, a nɔ kin rili kɔnt fɔ gi fribi naw, nɔto so?"
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp bɔt i bin stɔp wan smayl. "Yu na dɔti ol man, yu no dat?"
  
  "Dis na wetin de kip mi fo top of mai gem. Naw tɛl mi wan stori frɔm wan pan in sikrit mishɔn dɛn-ɛni wan pan dɛn."
  
  "Wɛl... a kin blo yu chans ya ɛn gi yu sɔntin we tam," Drake se. "Ɔ yu kin wet te dis ɔl dɔn ɛn a go gi yu di gold...yu no di wan nɔmɔ."
  
  "Tokyo Kɔs-kɔn?"
  
  "Tokyo Kɔs-kɔn. We Mai bin go ɔnda kɔva na di big big kɔsplay kɔnvɛnshɔn na Jepan fɔ go insay ɛn arɛst di Fuchu Triad dɛn we bin de rul di pɔn industri da tɛm de."
  
  Wells bin luk laik se i de kam get seizure. "Jizɔs, Drek. Yu na idiot. Okay den, bot trost mi, yu owe mi nau," im tek briz. "Di Japan pipul dɛn jɔs drɛg am kɔmɔt na Hɔng Kɔŋ, rayt ɔnda lay lay aydentiti, we dɛn nɔ wɔn am, ɛn pwɛl di kɔva we i bin dɔn de bil fɔ tu ia kpatakpata."
  
  Drake gi am wan opin-mouthed, incredulous luk. "Nɔ ɛva".
  
  "Mi wɔd dɛn bak."
  
  "Wetin du?"
  
  "Asso mi nɛks kwɛstyɔn. Bɔt, Drake, i nɔ klia?"
  
  Drake bin tink bɔt am. "Na nɔmɔ se na in na di bɛst pɔsin we dɛn gɛt. Di bɛst we dɛn dɔn ɛva gɛt. Ɛn dɛn go mɔs rili want am."
  
  "Wi don de tek kol from dia Jastis Dipatment and Praim Minista fo laik fiftin awa nau, jos laik di Yankees. Dem go admit evritin to wi - dem sen am to skaut out La Veraine bikos na di onli konekshon we dem don fain to dis mes we don olredi eskalet to di bigest ivent we de hapun fo di planet rait nau. Na jɔs sɔm awa bifo dɛn fos wi fɔ kɔnfɛs to dɛn."
  
  Drake bin mek in fes kray. "Ɛni rizin de fɔ mek wi nɔ kɔnfɛs rayt naw? May go bi wan fayn fayn tin we dɛn go gɛt."
  
  "A gri, mate, bɔt gɔvmɛnt na gɔvmɛnt, ɛn ilɛksɛf di wɔl de pan denja ɔ nɔ de pan denja, dɛn kin lɛk fɔ ple dɛn smɔl smɔl gem dɛn, nɔto so?"
  
  Drake bin pɔynt to wan ol we de na grɔn. "I tan lɛk se dɛn dɔn rɛdi."
  
  
  * * *
  
  
  Drake in descent rate bin set na 126 fit. Dɛn put wan tin we dɛn kɔl kwik rilis mɔz na in an ɛn dɛn gi am bakpak. I pul wan fayaman in ɛlmɛt wit wan flashlayt we dɛn tay na in ed ɛn luk insay in bakpak. Wan big flashlayt, wan ɔksijɛn tank, wan wɛpɔn, it, wata, wan redio, fɔs ɛd sapɔt - ɔl wetin i nid fɔ kev. I pul wan ebi glɔv ɛn waka go na di ed pat na di ol.
  
  "Jɛronimo?" i aks Kɛnɛdi, we bin de ɔpstayd wit Bɛn ɛn di Prɔfɛsɔ, fɔ ɛp fɔ wach dɛn perimita.
  
  I bin tɔk se: "Ɔ ol yu anklɛ dɛn, stik yu bɔt ɛn op."
  
  Drake grin bad bad wan pan am, "Wi go kam bak to dis leta," i se ɛn jomp insay di daknɛs.
  
  I fil wantɛm wantɛm se di rɛd dayamɔn rilis trig. Di spid we i bin de fɔdɔm bin de go dɔŋ as i de fɔdɔm, ɛn in smɔl wil bin de tik wan ɔndrɛd tɛm insay di sɛkɔn. Di wɔl dɛn na di wɛl - fɔtunate wan naw dray - bin de flash pas insay kaleidoscopic flash, lɛk insay wan ol blak ɛn wayt fim. Fɔ dɔn, di dɛsɛnt slo te i kray, ɛn Drake fil in but dɛn de bounce jisnɔ kɔmɔt na di had rɔk. I swɛt di mɔt ɛn fil di trig kɔmɔt na in sit bɛlt. Drake bin rivyu di prɔses fɔ tɔn am to Ascendant bifo i go ova usay Dal ɛn af duzin man dɛn bin tinap de wet.
  
  Di flo bin krach bad bad wan, bɔt i bin se na dɔti we dɛn mek wit mami.
  
  Dahl bin tɔk se: "Dis kev rili smɔl we yu kɔmpia am to wetin wi bin si na reda we de go insay grɔn." "I bin fɔ dɔn mistek kɔlkyul. Sprɛd ɛn luk fɔ... wan tanɛl... ɔ sɔntin lɛk dat."
  
  Di Swidan man bin shrug, ɛn i bin de laf bikɔs ɔf in yon ignorance. Drake bin lɛk am. I bin de waka rawnd di kev smɔl smɔl, i bin de stɔdi di wɔl dɛn we nɔ ivin ɛn i bin de shek shek, pan ɔl we dɛn bin gi am di tik tik klos. Bɔku bɔku tan dɛn rɔk ɛn dɔti bin de prɛs am, ɛn na ya i bin de, de tray fɔ go insay dip dip wan. To am, i bin tan lɛk sojaman in layf.
  
  Dahl bin de tɔk to Parnevik bay we i yuz tu-way vidio fon. Di prɔfɛsɔ bin ala so bɔku "sɔgzhɛshɔn" dat Dahl ɔf di sawnd afta tu minit. Di sojaman dɛn bin de tramp rawnd di kev te wan pan di Delta man dɛn ala se: "A gɛt tin dɛn we dɛn kɔt ya. Pan ɔl we na smɔl tin."
  
  Dahl bin ɔf di vidio fon. Parnevik in vɔys bin de sawnd lawd ɛn klia, dɔn i stɔp we Dahl kam wit di mobayl fon na di wɔl.
  
  "Yu si dis?"
  
  "Ja! Det ar bra bra! Bra!" Parnevik bin lɔs in Inglish bikɔs i bin gladi. "Walknott... mmm... wan knot fɔ wɔriɔ dɛn we dɛn dɔn kil. Dis na di simbul fɔ Odin, di triplɛ trayangul, ɔ Borromean trayangul, we gɛt fɔ du wit di aidia fɔ day wit glori na fɛt."
  
  Drake shek in ed. "Vayking dɛn we gɛt blɔd."
  
  "Bɔku tɛm dɛn kin si dis simbul pan 'pikchɔ ston dɛm' we de sho di day we heroic warriors de travul wit bot ɔ pan ɔs fɔ go na Valhalla - Odin in pales. Dis de mek di aidia mɔ se wi dɔn fɛn wan mundane Valhalla."
  
  Di SAS man we bin de tɔk stret se: "Sɔri fɔ pwɛl yu parede, mate, bɔt dis wɔl tik lɛk mi mama-in-law."
  
  Dɛn ɔl tek wan stɛp bak, dɛn de flik dɛn ɛlmɛt layt dɛn akɔdin to di say we dɛn nɔ tɔch yet.
  
  "I go mɔs bi se na lay lay wɔl." Di man klos fɔ ala wit gladi gladi. "I go mɔs bi se na so!"
  
  Drake yɛri Ben in yɔŋ vɔys se: "Wet." "I tɔk bak se dɛn kin kɔl Valknoth bak di Day Knot, we na wan sayn fɔ di wan dɛn we de fala Ɔdin we bin lɛk fɔ day wit fɛt-fɛt. A rili biliv se dis kin bi wɔnin."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am. Drake in sigh bin rili tru.
  
  "Na wan tinkin ya, man dɛm," na so Kɛnɛdi in vɔys kam. "Aw yu go inspɛkt ɔl di wɔl dɛn gud gud wan. If yu gɛt mɔ Walknotts, bɔt afta dat yu fɛn wan blank wɔl, a go pik dis wan."
  
  Drake bin de grɔmbul se: "I izi fɔ yu fɔ se." "Fɔ de ɔp de ɛn ɔltin."
  
  Dɛn split, kɔm di rɔk wɔl dɛn inch bay inch. Dɛn bin de skrap dɔst we bin dɔn de fɔ lɔng lɔng tɛm, brus kɔba dɛn na sayd ɛn drɛb mold. Afta sɔm tɛm, dɛn fɛn tri ɔda Valknot dɛn.
  
  Drake bin tɔk se: "I fayn. "Na 4 wɔl, 4 tin dɛn we gɛt knot. Wetin wi de du naw?"
  
  "Dɛn ɔl fiba?" - di prɔfɛsɔ aks wit sɔprayz.
  
  Wan pan di sojaman dɛn bin sho wan pikchɔ we de sho Parnevik na di vidio fon skrin. "Wɛl, a nɔ no bɔt una man dɛn, bɔt a shɔ se a taya fɔ lisin to am. Di damn Swede bin fɔ dɔn dɔn wi ɔf lɔng tɛm bifo."
  
  Ben in vɔys se: "Wet." "Di yay dɛn de na Mimir in wɛl, nɔto..." in vɔys bin lɔs biɛn di hiss fɔ statik, dɔn di skrin dak. Dahl shek am, on am ɛn ɔf am, bɔt natin nɔ bin ɛp am.
  
  "Gini gini. Wetin i bin de tray fɔ tɔk?
  
  Drake bin de go fɔ mek wan gɛs we di vidio fon kam bak to layf ɛn Bɛn in fes ful-ɔp di skrin. "A nɔ no wetin apin. Bɔt lisin - di Ayz dɛn de na Mimir in wɛl, nɔto na di kev we de dɔŋ am. Ɔndastand?"
  
  "Yɛs. So wi pas dɛn we wi de go dɔŋ?"
  
  "A tink se yes".
  
  "Bɔt wetin mek?" Dahl aks am wit nɔ biliv. "Dɔn wetin mek dɛn mek dis kev atɔl? Ɛn di reda we bin de go insay di grɔn bin sho klia wan se big big ples de ɔnda. Na tru se di Pis bin gɛt fɔ de dɔŋ de."
  
  "Ilɛs-" Drake fil bad bad kol. "If dis ples na trap."
  
  Wantɛm wantɛm, Dahl bin luk lɛk se i nɔ shɔ. "Aw na so?"
  
  "Dis spes de dɔŋ wi? Wetin if na pit we nɔ gɛt bɔtɔm?"
  
  "Dis min se yu tinap pan kle pilo!" Di man bin ala wit fred. "Trap! I kin fɔdɔm ɛnitɛm. Una kɔmɔt de naw!"
  
  Dɛn bin de luk dɛnsɛf fɔ wan tɛm we nɔ gɛt ɛnd we dɛn bin de day bad bad wan. Dɛn ɔl bin want fɔ liv so bad. Ɛn afta dat, ɔltin chenj. Wetin na bin krak krak na di kɔnkrit flo, naw na wan had panɛl we krak. Dis strenj sawnd we de tear nɔ bin kɔmɔt frɔm di we aw di ston bin de muf, bɔt na bikɔs di flo bin de split smɔl smɔl frɔm wan ɛnd to di ɛnd.
  
  Wit wan pit we nɔ gɛt ɛnd ɔnda dɛn....
  
  Di siks man dɛn bin chaj di tu Asɛndant dɛn wit wamat. We dɛn rich de, we dɛn stil de alayv, Dahl ala fɔ mek ɔda tin dɛn kam bak.
  
  "Una tu go fɔs. Fɔ Gɔd in sek, una fɔ tɔk bad bɔt Gɔd."
  
  Parnevik bin tɔk se: "Ɛn we yu de go ɔp, na fɔ no mɔ bɔt di tin dɛn we de arawnd yu. Wi no wan mis di artifakt."
  
  "Nɔ bi idiot, Parnevik." Dahl bin de beside imsef wit forebodings. Drake nɔ bin dɔn ɛva si am lɛk dis bifo. I bin de luk Drake ɛn tɔk se: "Di las tu pan wi go chɛk as wi de go." "Na yu ɛn mi".
  
  Di vidio fon bin bip bak ɛn ɔf. Dahl shek am lɛk se i de tray fɔ strangl am. "Damned by di Yankees, no dawt."
  
  I tek di fɔs tu-tri tri minit fɔ rich na grɔn. Dɔn tri mɔ fɔ di sɛkɔn pe. Drake bin tink bɔt ɔl di tin dɛn we kin apin insay siks minit-na ɛkspiriɛns we i go gɛt fɔ ɔl in layf, ɔ nɔto natin atɔl. Fɔ am, na bin di las wan. Natin nɔ de pas di krak krak we kle de kray, di kray we ston de kray, di krak krak we chans de krak, fɔ disayd if fɔ blɛs am wit layf ɔ day.
  
  Di flo we bin de ɔnda di fɔs sayn we dɛn bin fɛn bin dɔn fɔdɔm. No wɔnin nɔ bin de; lɛk se di flɔ jɔs dɔn giv ɔp di gɔst ɛn fɔdɔm insay fɔgɛt. Drake klaym as fa ɔp di wɛl as i ebul. I bin balans na in sayd dɛn pas fɔ balans na di flɔ we nɔ gɛt bɛtɛ trɛnk na di kev. Dahl ɔg di ɔda say na di wɛl, i ol wan grɔn twin wit in tu an, di ring we de na in mared finga de sho di lantan we de na Drake in ɛlmɛt.
  
  Drake luk ɔp, de luk fɔ ɛni strɔng string we dɛn go ebul fɔ tay pan dɛn hans. Dɔn i yɛri Dahl ala se: "Shit!" ɛn luk dɔŋ jɔs insay di tɛm fɔ si di vidio fon de spin frɔm ɛnd to ɛnd insay wikɛd slo moshɔn bifo i fɔdɔm wit kranch to di kev flo.
  
  Di had drayv wik, i giv way, i fɔdɔm insay blak ol lɛk Drake in ol drim fɔ stat famili. Wan big big briz bin kam nia dɛn, ɛn i bin mek di briz we nɔ gɛt bɛtɛ wata we ful-ɔp wit daknɛs we pɔsin nɔ go ebul fɔ tɔk, kɔmɔt na di ples usay di blaynd tin dɛn bin de ayd ɛn slip.
  
  Ɛn, we i luk dɔŋ insay da ol we gɛt shado we nɔ gɛt nem, Drake bin fɛn bak di biliv we i bin biliv we i bin smɔl bɔt monsta dɛn.
  
  Wan smɔl sawnd we de slayv bin de, ɛn wan rop kam dɔŋ frɔm ɔp, i bin de flap. Drake bin gladi fɔ ol am ɛn tay am na in harnas. Dahl bin du di sem tin, i bin luk wayt di sem we, ɛn dɛn ɔl tu bin de pres dɛn yon bɔtin.
  
  Drake bin de wach di altimita. I bin stɔdi in af pan di wɛl we Dahl bin de kɔpi am na di ɔda say. Bɔku tɛm dɛn kin stɔp ɛn ledɔm bifo fɔ tek tɛm luk, bɔt ɛni tɛm dɛn nɔ kin si natin. Wan ɔndrɛd fit bin go, dɔn naynti fit. Drake bin pul in an dɛn wit blɔd, bɔt i nɔ fɛn natin. Dɛn waka go bifo, naw na fifti fit, dɔn Drake si layt nɔ de, wan daknɛs we jɔs absɔb di layt we i trowe pan am.
  
  Wan wayd wud bod, we gɛt jag along di ed dɛn, we wet ɔ mold nɔ tɔch am. Drake bin ebul fɔ si di tin dɛn we dɛn kɔt na in fes ɛn i tek am sɔm tɛm fɔ mek i put di ɛlmɛt kɔrɛkt wan.
  
  Bɔt we i du am...
  
  Yay. Wan simbolik imej fɔ Odin in yay, we dɛn kɔt wit wud ɛn lɛf ya... udat?
  
  Na Odin insɛf rayt am? Bɔku bɔku ia bifo dis tɛm? Di pɔsin we rayt dis buk: Heidi? Yu tink se i bin rili pɔsibul ɔ i nɔ bin rili biliv?
  
  Dahl bin luk dɔŋ wit wɔri. "Fɔ wi ɔl, Drake, nɔ drɔp dis."
  
  
  TƐTI TRI
  
  
  
  OSTERGOTLAND, we de na SWIDƐN
  
  
  Drake kɔmɔt na Mimir in wɛl, i ol di wud tablɛt ay lɛk trofi. Bifo i tɔk wan wɔd, dɛn pul am roughly frɔm in harness ɛn trowe am na grɔn.
  
  "Ei, kol yu..." I luk dɔŋ di trɔnk fɔ di drim mashin we kɔmɔt na Hɔng Kɔŋ, we na wan pan di nyu wan dɛn. I rol smɔl ɛn si sojaman dɛn we dɔn day ɛn we de day de ledɔm na di gras - Delta, SGG, SAS - ɛn biɛn dɛn Kɛnɛdi, we nil dɔŋ wit gɔn we dɛn pɔynt na in ed.
  
  Si dɛn fos Bɛn fɔ tinap stret na wan chok, Alis Mayls in an dɛn we nɔ gɛt sɔri-at de ol in nɛk tayt tayt wan. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Drake in at brok we i si Bɛn stil ol in mobayl fon na in an. Klin te mi las briz...
  
  "Lɛ di Brit tinap," wan Kanada man we nem Kɔlbi Taylɔr kam na Drake in yay. "Lɛ i wach in padi dɛn we de day-pruf fɔ sho se a go ebul fɔ tek ɛni pat pan am bifo a tek in layf."
  
  Drake alaw di faya dɛn fɔ fɛt fɔ siep insay in an ɛn fut dɛn. "Na wetin yu de pruv na se dis ples de liv op to wetin i se fo di damn gaydbuk - se na land of monsters."
  
  Di biliyan man bin laf se: "Aw i poem." "Ɛn na tru." Gi mi di Ayz." I es in an dɛn lɛk pikin we de aks fɔ mɔ. Di mɛsenja bin transmit wan imej fɔ Odin in yay. "Fayn. Dat na infεkt. So usai yu plen de, Drake? A want pis pan yu ɛn afta dat a kɔmɔt na dis shit ol."
  
  "Yu nɔ go ajɔst ɛnitin if yu nɔ gɛt di Shild," Drake se... di fɔs tin we kam na in maynd. "Ɛn afta dat, fɛn ɔndastand aw i go bi map fɔ Ragnarok."
  
  Taylor bin laf wit disgustin se: "Ful." "Di onli rizin we mek wi de ya tide ɛn nɔto twɛnti ia bifo na bikɔs dɛn jɔs dɔn fɛn di Shild. A shɔ se yu dɔn ɔlrɛdi no dis, bɔt. Yu de tray fɔ slo mi dɔŋ? Yu tink se a go slip op ɛn gi yu ɔda chans? Wel, Mista Drake, mek a tel yu. Shi..." i pɔynt to Alicia, "i nɔ de slip ɔp. I. . had golden ass, na dat i bi!"
  
  Drake bin de wach we in kɔmpin we i bin de wok wit trade bin de strangl Bɛn te i day. "I go sɛl yu to di pɔsin we bid pas ɔlman."
  
  "Na mi bi di haiest bidder, yu komplit pies of shit."
  
  Ɛn bay di wil we Prɔvidɛns bin want, sɔmbɔdi tek advantej pan dis tɛm fɔ faya bulɛt. Di shot bin de ɛko lawd wan tru di fɔrɛst. Wan pan Taylor in mɛsenja dɛn bin fɔdɔm wit nyu tɔd yay, ɛn day wantɛm wantɛm.
  
  Colby Taylor bin luk lɛk se i nɔ biliv fɔ wan sɛkɔn. I bin luk lɛk se Bryan Adams jɔs jomp kɔmɔt na di bush ɛn bigin fɔ ple "Summer of '69." In yay dɛn tɔn to sos. Dɔn wan pan in mɛsenja dɛn krash pan am, i nak am na grɔn, di mɛsenja bin de blɔd, i bin de ala ɛn strɛch, ɛn i bin de day. Drake bin de na dɛn sayd insay wan instant as lid bin de chɛr di ays ɔp dɛn.
  
  Ɔltin bin apin di sem tɛm. Kɛnɛdi bin trowe in bɔdi ɔp. Di tap pan in skel bin so tayt wit di chin fɔ di gad we bin de kɔba am dat i nɔ bin ivin no wetin apin. Instant hang op fɔ yu.
  
  Wan bɔku bɔku bulɛt dɛn bin de flay go ɛn kam bak; dɛn bin dɔnawe wit di sojaman dɛn we dɛn bin de pe fɔ, we dɛn bin kech na di opin ples.
  
  Thorsten Dahl bin fri we di mɛsenja we bin ol am lɔs tri-kwata pan in ed to di tɔd shot we bin de ɛko frɔm di rayf. Di SGG kɔmanda kam nia Prɔfɛsɔ Parnevik lɛk krab ɛn bigin fɔ drɛg di ol man go to wan bɔku bɔku bush.
  
  Di fɔs tin we Drake bin tink bɔt na bɔt Bɛn. As i de rɛdi fɔ mek wan bet we nɔ gɛt op, di we aw i nɔ biliv bin shek am lɛk wan tawzin wat ilɛktromagnetik puls. Alicia trowe di bɔbɔ na sayd ɛn advans pan Drake insɛf. Wantɛm wantɛm, wan gɔn apia na in an; i nɔ bin mata uswan pan dɛn. I bin de kil pipul dɛn di sem we wit dɛn tu.
  
  I bin pik am, ɛn i bin de pe atɛnshɔn pan am.
  
  Drake spred in an dɛn na di sayd dɛn fɔ mek i shem. Wetin du?
  
  In smayl bin gladi, lɛk dɛbul we dɔn fɛn mit we dɛn nɔ tɔch yet na wan ples we i bin tink se dɛn dɔn yuz am fɔ lɔng tɛm.
  
  I pul di trig. Drake wins, expekt hot en den numbness en den pen, bot in maind ai kech op wit in bren en i si se i don chenj in aim na di las moment... en put tri bulɛt insay di mercenary we kɔba di indignant figa of Colby Taylor. Lɛ wi nɔ tek risk.
  
  Tu SAS sojaman ɛn tu Delta Marines bin sev. Di SAS grap Ben ɛn drɛg am go. Wetin bin lɛf pan Delta Tim bin rɛdi fɔ ritɔn faya pan wan tik dɛn we bin de nia de.
  
  Mɔ shot dɛn bin ring aut. Di Delta man tɔn ɛn fɔdɔm. Di ɔda wan bin de kray na in bɛlɛ go usay Wɛls bin dɔn fɔdɔm, na di ɔda say na Mimir in Wɛl. Wells in bɔdi we bin de prone bin de jɔk as di Amɛrikin pul am go, we na pruf fɔ se i de alayv.
  
  Di nɛks sɔm minit dɛn pas insay wan blur. Alis bin ala wit wamat ɛn jomp afta di Amɛrikan sojaman. We i tɔn ɛn kɔnfrɛnt am wit in fist dɛn, i stɔp fɔ wan sɛkɔn.
  
  Drake yɛri i se: "Tɔn bak." "Jɔs go fa."
  
  "A nɔ go lɛf dis man biɛn."
  
  Bifo i fri ɔl ɛl, i se: "Una Amɛrika pipul dɛn, jɔs gi am rɛst." Di bɛst pleya na Amɛrika bak, i stɔp tru di tik gras, fɔs i ol wan an ɛn afta dat i stag as i brok bifo i lɔs in yay na wan yay ɛn leta i fɔdɔm we i nɔ ivin flinch.
  
  Drake ala, i rɔn go to Alicia as i pik Wells bay in kɔla.
  
  "Yu kray?" - i ala. "Yu dɔn kray kpatakpata?"
  
  Alis in yay bin de kil pɔsin se: "I de go insay di wɛl." "Yu kin jɔyn am ɔ yu nɔ kin jɔyn am, Drake. Yu disishun."
  
  "Wetin mek insay Gɔd in nem? Wetin du?"
  
  "Wan de, Drek. Wan de, if yu sev dis, yu go no."
  
  Drake bin stɔp fɔ tek in briz. Wetin i bin min? Bɔt fɔ lɛ i nɔ pe atɛnshɔn naw, dat go bi fɔ invayt day fɔ tru lɛk se i dɔn kil insɛf. I kɔl in trenin mɛmori dɛm, in maynd, ɔl in SAS skil dɛm. I bit am wit wan stret bɔksin panch, wan jab, wan krɔs. I bin kɔndɛm am, ɛn mek shɔ se i nak in an wit pawa we de krɔs am ɛvri tɛm, bɔt naw i bin dɔn rili nia am.
  
  Usay i bin want fɔ de.
  
  I pɔynt in finga na in nɛk. I tek wan sayd stɛp, dairekt insay in ni we de go ɔp, we i aim fɔ brok sɔm rib dɛn ɛn mek i fɔdɔm sloslo.
  
  Bɔt i bin rol bitwin in ni dɛn te dɛn shok wan nia, inch dɛn bitwin dɛn, dɛn yay to yay.
  
  Big big yay dɛn. Wonderful yay dɛn.
  
  Dɛn bin de pan wan pan di big big animal dɛn we de it animal dɛn na di wɔl.
  
  "Yu wik lɛk wikɛd bebi, Mat."
  
  In wispa bin mek in bon dɛn kol as i step fɔ go bifo, es in an, ɛn tos am na di ays. I land na in bak, i nɔ gɛt bɛtɛ briz. Nɔto wan sɛkɔn afta dat i bin de pan tap am, in ni dɛn bin de slam insay in solar plexus, in fɔrɛst bin de smap pan in yon, we bin de mek i si sta dɛn.
  
  We i luk dɛnsɛf na dɛn yay bak, i wispa se, "Ledɔm."
  
  Bɔt nɔto in bin gɛt fɔ disayd fɔ du sɔntin. Na ɔl wetin i bin ebul fɔ du fɔ es in an, rɔl go na di sayd fɔ wach as i de af-af drɛg di sɛmi-kɔnshɛns Wɛls to di edj fɔ di pit we nɔ gɛt bɔt we dɛn kɔl Mimir in Wɛl.
  
  Drake bin de ala, i bin de tray tranga wan fɔ mek i nil dɔŋ. I bin shem fɔ win, i bin sɔprayz fɔ si bɔku bɛnifit dɛn we i dɔn lɔs frɔm we i jɔyn mɔtalman, i bin jɔs ebul fɔ wach.
  
  Alisia bin rol Wɛls oba di ed pat na di wɛl. Di SAS kɔmanda nɔ bin ivin ala.
  
  Drake sway as i grap na in fut, ed ɛn bɔdi de ala. Alis bin kam nia Kɔlbi Taylɔr, we stil fresh ɛn agil lɛk spring ship. Drake, we bin gɛt in bak to di Jamani dɛn, bin fil lɛk se i nɔ gɛt ɛnitin fɔ fɛt lɛk pɔsin we de wok na raf we de fes wan Kraken we bin de bifo di istri, bɔt i nɔ bin flinch.
  
  Alis pul di day mɛsenja in bɔdi kɔmɔt nia Taylɔr. Di biliyan man tinap, in yay dɛn opin, i de luk frɔm Mayls to Drek to di tik dɛn.
  
  Frɔm biɛn di trɔnk dɛn we dɛn kɔba wit fɔg, figa dɛn bigin fɔ apia, we tan lɛk gɔst, we fil lɛk se dɛn de na dɛn os na dis kɔntri we dɛn kin tɔk bɔt. Di ilyushɔn bin brok we dɛn kam nia fɔ si dɛn wɛpɔn dɛn.
  
  Drake dɔn ɔlrɛdi waka rawnd. I bin de si di pipul dɛn we de kam nia, i bin no se dɛn na Jamani pipul dɛn we tan lɛk vayl ɛn we kam fɔ tek ɔl di tin dɛn we dɛn dɔn tif.
  
  Drake bin luk wit kɔnfyushɔn pan di wɛpɔn we dɛn win. Alisia jɔs ol di Kanada biliyan man in kroch ɛn swɛt te in yay bɔg kɔmɔt na in ed. I smayl we i kɔnfyus bifo i kɛr am go na Mimir in wɛl ɛn le in ed oba di ed.
  
  Drake bin kam fɔ no se i gɛt ɔda tin dɛn we i fɔ put fɔs. I bin saydstep di akshɔn, i yuz Alisia ɛn Taylɔr as shild. I rich na di bush ɛn kɔntinyu fɔ waka, ɛn i de klaym smɔl smɔl ɔp wan smɔl il we gɛt gras.
  
  Alicia pɔynt insay di ol ɛn shek Taylɔr te i beg fɔ sɔri fɔ am."Sɔntɛm yu go fɛn sɔntin fɔ gɛda de, yu megalomaniac idiot," i his ɛn trowe in bɔdi insay di ples we nɔ gɛt ɛnd. In kray bin de ɛko fɔ sɔm tɛm, dɔn i stɔp. Drake bin de wɔnda if man we fɔdɔm insay wan ol we nɔ gɛt bɔtɔm de ala sote go, ɛn if nɔbɔdi nɔ de rawnd fɔ yɛri am, yu tink se i rili kɔnt?
  
  Bay dis tɛm, Maylo bin dɔn rich to in galfrɛn. Drake yɛri i se, "Wetin mek yu du dat? Di bɔs go lɛk dis ɔn layf layf wan."
  
  Ɛn Alis in ansa: "Shut up, Milo. A bin de wet fɔ mit Ebɛl Frey. Yu rɛdi fɔ go?"
  
  Milo grin bad bad wan go na di tɔp pan di il. "Wi nɔ go dɔn dɛn?"
  
  "Nɔ bi ɔn. Dɛn stil gɛt wɛpɔn ɛn ol di ay grɔn. Yu gɛt wetin wi kam fɔ?"
  
  "Ɔl di nayn pat dɛn na Odin de ɛn dɛn de wok. Yu plen dɔn fri!" - i ala. "Una ɛnjɔy unasɛf na nɛt na dis land we dɔn day!"
  
  Drake bin de wach we di Jamani dɛn bin de tek tɛm tɔn bak. Di wɔl jɔs de shek shek na di brinj. Dɛn kam ɔl dis we ɛn mek bɔku sakrifays dɛn. Dɛn drɛb dɛnsɛf go na grɔn.
  
  Na fɔ lɔs ɔltin to di Jamani dɛn na di las layn.
  
  "Yɛs," Ben kech in yay wit wan grin we nɔ gɛt gladi at, lɛk se i de rid wetin i de tink. "Lɛk layf de falamakata futbɔl, nɔto so?"
  
  
  TƐTI FƆ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, we de na SWIDƐN
  
  
  Di san bin de go dɔŋ ɔnda wan klia ɔrayzin as di Yuropian dɛn ɛn dɛn wangren Amɛrikan padi we bin lɛf bin de limp fɔ go na ay ay ples. Wan wik kol briz bin de blo. We dɛn bin asɛs am kwik kwik wan, dɛn si se wan pan di SAS sojaman dɛn bin wund ɛn Prɔfɛsɔ Parnevik bin de sɔfa wit shɔk. Dis nɔ sɔprayz we yu tink bɔt wetin i dɔn go tru.
  
  Dahl bin kɔntakt usay dɛn de bay sataylayt fon. Ɛp bin de lɛk tu awa so.
  
  Drake bin plop dɔŋ nia Bɛn as dɛn stɔp na wan smɔl tik dɛn we nɔ gɛt natin ɛn we gɛt wan opin ples we de rawnd dɛn.
  
  Ben in fɔs wɔd: "A no se ɔda pipul dɛn day, Mat, bɔt a jɔs op se Karin ɛn Hayden nɔ fayn. A rili sɔri."
  
  Drake bin shem fɔ admit se i dɔn fɔgɛt se Hayden stil de wit di plen. "Nɔ wɔri. I `na natin nɔ de fɔ du am. Di ods rili gud fɔ Karin, fayn fɔ Hayden bak," i admit, bikɔs i dɔn lɔs in abiliti fɔ ɛmbellish sɔmsay along di mishɔn. "Aw yu de ol ɔp, padi?"
  
  Ben bin pik in mobayl fon. "Stil de alayv".
  
  "Wi dɔn kam fa frɔm di fashɔn sho."
  
  Bɛn bin tɔk siriɔs wan se: "A nɔ rili mɛmba am. "Mat, a nɔ rili mɛmba aw mi layf bin tan lɛk bifo dis bigin. Ɛn i dɔn ɔlrɛdi bi... dez?"
  
  "A kin mɛmba yu if yu want. Frontman fɔ di wɔl fɔ slip. Swooning ova Taylor Momson we de mek yu fil fayn. Di mobayl fon dɔn lod pasmak. Rɛnt we dɛn fɔ pe fɔ. A de swoon ova Taylor.
  
  "Wi dɔn lɔs ɔltin."
  
  "No lay ya, Bɛn-wi nɔ bin fɔ dɔn rich dis fa if yu nɔ bin de."
  
  "Yu sabi mi, padi. A go ɛp ɛnibɔdi." Na bin standad ansa, bɔt Drake bin ebul fɔ no se i gladi fɔ di prez we dɛn prez am. I nɔ bin fɔgɛt dis we Bɛn bin win di sus dɛn ɛn ivin di Skandinevian prɔfɛsɔ.
  
  I go mɔs bi se na dat Hayden bin si pan am. I si di pɔsin we bin de insay de bigin fɔ shayn tru. Drake bin pre fɔ mek i sef, bɔt natin nɔ bin de we i go du fɔ am rayt naw.
  
  Kɛnɛdi bin fɔdɔm nia dɛn. "A op se a nɔ bin distɔb una man dɛn. Yu luk fayn fayn wan."
  
  "Nɔto yu," Drake se ɛn Bɛn nɔd. "Naw yu na wan pan wi."
  
  "Hmm, tanks, a guess. Na kompliment na kompliment?"
  
  Drake bin lif di mud. "Ɛnibɔdi we go ebul fɔ ple sɔm Dino Rɔk gem dɛn wit mi na mi brɔda fɔ layf."
  
  "Ɔl nɛt, man, ɔl nɛt."
  
  Ben bin de kray. I luk rawnd se: "So." "I jɔs dɔn dak."
  
  Drake bin luk di mɛdɔ we nɔ gɛt ɛnd. Di las strek we gɛt dak rɛd bin jɔs de drɔp frɔm di fa fa say. "Damn, a bet se i kin kol ya na nɛt."
  
  Dahl bin kam nia dɛn. "So dis na di ɛnd, man dɛn? Wi dɔn dɔn? Di wɔl nid wi."
  
  Di briz we bin de blo bin kɔt in wɔd dɛn, ɛn skata dɛn ɔlsay na di ples dɛn we nɔ gɛt bɛtɛ wata.
  
  Parnevik bin tɔk frɔm usay i bin de rɛst, i ledɔm in bak pan wan tik. "Listen, umm, yu tel mi se yu si di onli pikchɔ we dɛn sabi bɔt di pat dɛn insay dɛn tru arenjmɛnt. Wan pikchɔ we Jɔn Dilin bin gɛt trade."
  
  "Yɛs, bɔt di tin bin go na tour insay di "60s," Dahl ɛksplen. "Wi nɔ go shɔ se dɛn nɔ kɔpi am, mɔ na wan pan dɛn Vayking dɛn we bin rili lɛk istri."
  
  Di prɔfɛsɔ bin wɛl fɔ mek i muf se, "O. Tɛnki."
  
  Kɔmplit daknɛs, ɛn wan milyɔn sta dɛn bin de shayn oba di ed. Di branch dɛn bin de shek shek ɛn di lif dɛn bin de rɔsh. Ben instinkt wan muf klos to wan say na Drake. Kɛnɛdi bin du di sem tin wit di ɔda wan.
  
  Usay Kɛnɛdi in shɔl tɔch in yon, Drake fil faya. Na ɔl wetin i bin ebul fɔ du fɔ pe atɛnshɔn pan wetin Dahl bin de tɔk.
  
  Di Swidan man bin tɔk se: "Di shild na wi las op."
  
  Yu tink se i sidɔm nia so bay wilful? Drake bin tink bɔt am. Tɔch....
  
  Gɔd, i bin dɔn te we i nɔ fil dis kayn we. I tek am bak to di tɛm we gyal pikin dɛn na bin gyal pikin ɛn bɔy pikin dɛn bin de fred, dɛn bin de wɛr T-shirt na di sno ɛn kɛr dɛn galfrɛn dɛn go rawnd di tɔŋ Satide aftanun bifo dɛn bay dɛn dɛn fav CD ɛn trit dɛnsɛf wit pɔp-kɔn ɛn wan straw na di sinima .
  
  Inosɛnt dez, lɔng lɔng tɛm dɔn pas. Fɔ lɔng tɛm we a mɛmba ɛn, i sɔri fɔ no se, i lɔs.
  
  "Kɔba?" I bin put an pan di tɔk. "Wetin?"
  
  Dahl bin kray fɔ am. "Kip up, yu fat Yorkshire bastard. Wi se di Shild na di men ditel ya. If i nɔ de, dɛn nɔ go ebul fɔ du natin as na in de sho usay Ragnarok de. Dɛn mek am bak wit difrɛn matirial pas di ɔda pat dɛn - lɛk se i gɛt difrɛn wok fɔ du. Tagɛt. " .
  
  "Lɛk wetin?"
  
  Dahl bin tɔk wit in bɛst Ɔkford aksɛn se: "Fuuuuck." "Ask mi sɔntin bɔt spɔt."
  
  "OK. Wai di hell Leeds United sain Thomas Brolin eniwe?
  
  Dahl in fes bin lɔng ɛn afta dat i bin at. I bin de go fɔ protɛst we wan strenj nɔys brok di saylɛns.
  
  Ala ala. Wan kray we kɔmɔt na di daknɛs.
  
  Wan sawnd we bin de mek pɔsin fred fɔs. Drake bin wispa se: "Krays de alayv." "Wetin- ?"
  
  I bin apin bak. Wan ala, we fiba animal, bɔt we de kɔmɔt na in bɔdi, lɛk se na sɔntin we big. I bin mek di nɛt kray.
  
  "Yu mɛmba?" We Bɛn bin de wispa we nɔto fɔ natin, i bin tɔk se: "Dis na Grɛndel in kɔntri. Di monsta frɔm Biɔwulf. Lɛjɛnd dɛn stil de we se monsta dɛn de liv na dɛn pat dɛn ya."
  
  Drake bin tɔk wit gladi at se: "Di wangren tin we a mɛmba frɔm Biɔwulf na bin Anjɛlina Joli in ɔn." "Bɔt afta dat, a tink se dɛn kin tɔk di sem tin bɔt bɔku pan in fim dɛn."
  
  "SHH!" - Kɛnɛdi bin his. "Wetin na da nɔys de?"
  
  Di ala kam bak, klos naw. Drake bin tray tranga wan fɔ mek ɛnitin na daknɛs, i bin de imajin se di fang dɛn we nɔ gɛt natin de rɔsh kam to am, saliva de drip, strip dɛn we gɛt rɔtin bɔdi we bin stɔp bitwin dɛn tit dɛn we gɛt jag.
  
  I es di gɔn, i nɔ bin want fɔ mek di ɔda wan dɛn fred, bɔt i nɔ bin tu shɔ fɔ put am pan denja.
  
  Torsten Dahl bin aim in yon rayf. Di fit SAS sojaman pul wan naif. Saylens bin shak di nɛt pas aw Gɔdan Brawn bin shak di UK ikɔmi, i bin de swɛt am dray.
  
  Faint sawnd. Klank.Sɔmtin we bin de sawnd lɛk layt fut step....
  
  Bɔt us kayn leg dɛn ya na bin? Drake bin tink bɔt am. Man ɔ...?
  
  If i bin yɛri di klo dɛn de klik, sɔntɛm i bin fɔ dɔn pul in wan ol magazin wit fred.
  
  Damn dis ol fairy tales.
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ di ventrikl dɛn we de na in at bɔn we Bɛn in mobayl fon kam layf wantɛm wantɛm. Ben bin trowe am na di ays wit sɔprayz, bɔt afta dat, i fayn fɔ kech am we i de kam dɔŋ.
  
  I wispa bifo i no wetin i dɔn ansa se: "Bullshit!" "O, hi, mama."
  
  Drake bin tray fɔ stɔp di blɔd we bin de blo na in bren. "Kɔt am. Kɔt am!"
  
  Bɛn bin tɔk se: "Na di tɔylɛt. A go kɔl yu leta!"
  
  "Fayn". Kɛnɛdi in vɔys bin sɔprayz fɔ mek i kol.
  
  Drake bin lisin to am. Di kray bin kam bak, i bin tan lɛk tin ɛn i bin de mek pɔsin fil pen. Afta dis, dɛn nak am fa fawe, lɛk se di pɔsin we de mek nɔys dɔn trowe ston. Wan ɔda kray kray, ɛn afta dat wan ala....
  
  Fɔ tru, na mɔtalman dis tɛm! Ɛn Drake rɔsh fɔ go fɛt. "Na Wɛls!" I rɔsh insay di daknɛs, instinkt lid am stret to Mimir in wɛl ɛn stɔp am na di ed.
  
  Wɛls bin kray se: "Ɛp mi," ɛn i es in an fɔ di ed we gɛt smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl smɔl. "A bin kech pan wan pan di rop... we a de go dɔŋ. I bin lɛf smɔl fɔ lɛ a brok mi an. Dis bitch get... somtin mo fo du fo kil... mi."
  
  Drake tek in wet, sev am frɔm fri-fɔl bak insay di nɛt we nɔ gɛt ɛnd.
  
  
  * * *
  
  
  As Wells rap in wam wan ɛn rɛst, Drake jɔs shek in ed pan am.
  
  Wells kray se: "A nɔ bin ɛva want fɔ stat wɔ...insay di SAS."
  
  "Dɔn i nɔ bad, bikɔs mi ɛn Alis nɔ de pan di SAS igen."
  
  Neks to am, Ben bin aks Parnevik kwɛstyɔn lɛk se natin nɔ apin. "Yu tink se di Shild na sɔm kayn ki?"
  
  "Di shild na ɔltin. Dis kin bi di ki, bot na im bi evritin we wi get lef."
  
  "Dɔn?" Drake ripit, i es wan aybrɔw ɔp. I bin pe atɛnshɔn pan Bɛn in I-fon. "Fɔ tru, wi no!"
  
  Ben bin de wan step bifo, de google "Shield of Odin" wit geek spid. Di pikchɔ we bin apia bin smɔl, bɔt Bɛn bin zoom in fast pas aw Drak bin ivin tink. I bin tray fɔ mɛmba aw di Shild tan lɛk. Raun, wit wan rayz rawnd sɛnt, di ɔda rim sheb to 4 ikwal pat.
  
  Ben bin ol di I-fon nia am, ɛn i bin de alaw ɔlman fɔ gɛda rawnd.
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "I simpul. "Ragnarok na Vegas. Ɔlman de na Vegas."
  
  Di man bin de rɔb in chin. "Di we aw dɛn put di Shild de sho 4 difrɛn pat dɛn we de rawnd di ansa na di sɛnt. Yu si? Lɛ wi label dɛn Nɔt, Is, Sawt ɛn Wɛst so dat wi go no wetin wi de tɔk bɔt."
  
  Bɛn bin tɔk se: "I fayn. "Wɛl, di Wɛst de klia wan. A de si wan Spia ɛn tu Ay."
  
  "Sɔt na Ɔs ɛn tu, um, Wɔlf, a tink." Drake bin smɔl in yay as i ebul.
  
  "Na dat!" Di man bin de kray. "Yu rait." Bikɔs tu Valkyries go mɔs de na di Is. Yɛs? Yu si?"
  
  Drake bin blink tranga wan fɔ mek i pe atɛnshɔn, ɛn i si wetin dɛn kin tek as uman wɔriɔ dɛn we dɛn rayd pan wan ɔs we gɛt wing. "Damn Stabɔks!" I bin swɛ. "Na kafe we gɛt fri Wi-Fi ɛnisay na di wɔl pas dis wan!"
  
  "So..." Kɛnɛdi stam, "di uh, Shild nɔ gɛt Shild pan am?"
  
  "Hmmm...!" Di prɔfɛsɔ bin stɔdi tranga wan, i kam na Bɛn in layn ɛn dɛn bin de slap am wit in padi biznɛs. "Yu kin zoom in smɔl mɔ?"
  
  "Nɔ. Dis na in limit."
  
  Dahl bin tɔk frɔm in sidɔm ples se: "A nɔ si ɛni ɔda mak na di Is Sayd." "Bɔt di Nɔt rili intrestin."
  
  Drake shift in atɛnshɔn ɛn fil wan rɔsh fɔ shɔk. "Lɔd, dis na di simbul fɔ Odin. Tri trayangul dɛn we gɛt kɔnekshɔn. Na di sem tin wi bin si na di wɛl."
  
  "Bɔt wetin na dis? Dahl bin sho wan smɔl sayn we de dɔŋ di lɛft kɔna na wan pan di trayangul dɛn. As Bɛn de kam nia, dɛn ɔl ala se, "Na di Shild!"
  
  Wan shemful silɛns bin de rul. Drake bin pwɛl in bren. Wetin mek dɛn bin put di Shild simbul insay di trayangul dɛn? I klia se dis na clue, jɔs wan we nɔ klia.
  
  "I go rili izi fɔ si na di big skrin!" Di prɔfɛsɔ bin snor.
  
  Bɛn bin tɔk se: "Stɔp fɔ kray. "Nɔ mek i win yu."
  
  "Na dis na wan tinkin," Kennedy se. "Di trayangul dɛn go tinap fɔ ɔda tin pas dis "Odin in knot" ɔ ɔda tin?"
  
  "Di sikrit rizin fɔ wan mistik simbul we gɛt fɔ du wit Gɔd, we dɛn bin de tek as jɔs lay lay stori trade?" Di man bin grin. "Of kos nɔto so".
  
  Drake bin de rɔb in rib usay Alicia Miles bin dɔn tich am se sɛvin ia we yu nɔ tren, i tek yu fɛt-fɛt lɛvɛl. Shi bin don shem am, bot im fain korez fo di fact se im de alayv and dem stil de - jos - fo di gem.
  
  Dahl bin tray fɔ mek ɔlman biliv se: "Di ɛlikopta go gɛt Intanɛt we dɛn bil insay." "In lɛk... oh, tati minit."
  
  "Okay, okay, wetin bɔt di sɛnt?" Drake bin du in pat. "Tu autlayn dɛn we tan lɛk pikin in drɔin wit tri ɔda ɛn wan jeli fish."
  
  "Ɛn di Shild bak," Ben zoom in pan di "jɛlifish" yay. "Di sem pikchɔ we de na di Nɔtan pat. So wi gɛt tu pikchɔ dɛn bɔt di Shild we de na di Shild insɛf. Di sɛntral pat, we gɛt tu frifɔm, ɛn tri singl trayangul," i tɔk, ɛn i nɔd to Kɛnɛdi. "Sɔntɛm dɛn tin ya nɔto trayangul atɔl."
  
  Parnevik bin tɔk se: "Wɛl, at ɔl dis de kɔnfɔm mi tiori se di Shild na di men pat."
  
  Dahl bin tink se: "Dɛn autlayn ya de mek a mɛmba sɔntin." "A jɔs nɔ ebul fɔ tɔk wetin."
  
  Drake bin fɔ dɔn kam wit sɔm bad bad pɔsin atak dɛn, bɔt i bin kip insɛf in chɛk. Progres, i bin tink. Di pompous Swede dɔn kam fa wit dɛn ɛn naw i dɔn gɛt smɔl rɛspɛkt.
  
  "Luk!" Ben bin ala, we mek dɛn ɔl jomp. "Wan tint layn de we nɔ gɛt natin fɔ du wit am we de kɔnɛkt ɔl tu di pikchɔ dɛn na di Shild!"
  
  Parnevik bin grɔmbul se: "We nɔ rili tɛl wi natin."
  
  "Ɔ..." Drake bin de tink, i mɛmba di tɛm we i bin de rid ami map, "ɔ... if yu kam pan am di ɔda we, wi no se di Shild na di kad fɔ Ragnarok. Dɛn tu pikchɔ ya kin bi di sem fokal pɔynt na tu difrɛn pikchɔ dɛn... Na wan we nɔmɔ yu de si na di ayt, ɛn di ɔda wan..."
  
  Bɛn bin tɔk se: "Na dat na di plan!"
  
  Da tɛm de, dɛn yɛri di sawnd fɔ wan ɛlikopta we de kam nia. Dahl bin tɔk bɔt dis bay we i sho in ol skul adikshɔn bay we i ɔf GPRS. I bin de swɛt na daknɛs wit ɔlman as wan big blak figa de kam nia.
  
  I bin tɔk wit af-af smayl se: "Wɛl, wi nɔ gɛt bɔku tin fɔ disayd fɔ du." "Wi go gɛt fɔ, uh, tek pan dis kes."
  
  
  * * *
  
  
  We i dɔn go insay di bot ɛn setul, Dahl bin but wan 20 inch Sony Vaio laptɔp, we bin de yuz in yon pɔtabl mɔdem, we fiba I-fon. Dipen pan di mobayl nɛtwɔk kɔvarej, dɛn go gɛt akses to di Intanɛt.
  
  Drake kɔntinyu fɔ tink bɔt in tren fɔ tink se: "Dis na map." "So lɛ wi trit am da we de. I klia se di midul, di sɛntral ditel, na di plan we dɛn de si. So, kɔpi di dayagram, yuz sɔm softwe fɔ no usay di wɔl de, ɛn si wetin de apin."
  
  "Hmm," Parnevik bin dawt fɔ chɛk di big we aw dɛn bin de si am. "Wetin mek yu put ɔda pikchɔ we tan lɛk ɔda we di shild simbul de pan, uh, Mɛdusa. " .
  
  "Startin pɔynt?" Kennedy bin tek wan chans.
  
  Di ɛlikopta bin de rɔk, ɛn di big big briz bin de drɛb am. Dɛn bin tɛl di payɔnia fɔ flay go na Oslo te dɛn tɛl am ɔda tin dɛn fɔ du. Di sekon SGG tim bin de wet dem de.
  
  "Tray di program, Thorsten."
  
  Dahl ansa wit sɔprayz wantɛm wantɛm se: "A dɔn gɛt am, bɔt a nɔ nid am." "A bin no se dɛn shep dɛn ya bin luk lɛk se a sabi. Dis na Skandinevia we de na di map! Di ɔda na Nɔwe, Swidan ɛn Finland. Mɛdusa na Ayland. Wɔndaful."
  
  Wan split sɛkɔn afta dat, di laptɔp bin ping wit tri pɔsibul mats dɛn. Di rɛkɔgnishɔn sɔftwɛl algɔritm dɛn bin wej pas ɔl bay naynti-ɛit pasɛnt-dat na bin Skandinevia.
  
  Drake nɔd wit rɛspɛkt to Dahl.
  
  "Ragnarok na Ayland?" Di man bin tink bɔt am. "Bɔt wetin mek?"
  
  Drake pɔynt in finga to di Ayland kɔstlayn ɛn di say we di Shild simbul de, se: "Gi dɛn kɔdinɛt ya to di payɔnia." "So. Wi dɔn ɔlrɛdi biɛn fɔ sɔm awa."
  
  Ben bin tɔk wit kray kray se: "Bɔt wi nɔ gɛt di damn pis dɛn." "Di Jamani pipul dɛn gɛt dɛn. Ɛn na dɛn nɔmɔ go ebul fɔ fɛn di Grev fɔ di Gɔd dɛn we de yuz di Shard dɛn."
  
  Ɛn naw Thorsten Dahl bin rili laf, we mek Drake tink. Di Swidan man se: "O, nɔ," ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i laf lɛk wikɛd. "A get plenti beta aidia pas fo mes around wit dis damn pies dem. Ɔltɛm, na so dɛn bin de du am. Mek dɛn de na di sowa!"
  
  "Yu de du? Mek a tink - no bi se dem fain di Shield fo Iceland?" Ben aks, wans bak impres Drake wit im klia tinkin anda preshos.
  
  Parnevik bin tɔk se: "Yɛs, ɛn if dis na di say we dɛn bin de trade trade na Ragnarok, dat mek sɛns. Odin in shild bin fɔ dɔn fɔdɔm usay i day."
  
  Kɛnɛdi bin de provok se: "O, dat mek sɛns naw, Prɔfɛsɔ." "Naw dɛn man ya dɔn disayd ɔltin fɔ yu."
  
  Bɛn bin smayl smɔl ɛn tɔk se: "Wɛl, if i ɛp, wi stil gɛt di big big sikrit we wi fɔ sɔlv." "Di minin fɔ di ol simbul fɔ Odin - tri trayangul dɛn."
  
  
  TƐTI FAYV
  
  
  
  Ayland we dɛn kɔl
  
  
  Di si we de nia Ayland gɛt ays, i gɛt rɔf ɛn i gɛt bɔku bɔku kɔlɔ, dɛn kɔt am na sɔm say dɛn wit big big glasia dɛn, ɛn na ɔda say dɛn we di wata we de blo ɛn briz we de blo kin mek i smol smol. Lava kɔstlayn ɛn blak klif dɛn de, majestik aysbag dɛn ɛn ɔltogɛda wan kayn zen tranquility de. Denja ɛn fayn fayn tin dɛn de go togɛda, ɛn dɛn rɛdi fɔ mek di pɔsin we nɔ de tek tɛm we de travul, mek i nɔ ebul fɔ waka ɛn mek i dɔn we i nɔ rich di rayt tɛm.
  
  Reykjavik bin swip pas dɛn insay smɔl minit, in brayt rɛd ruf dɛn, wayt bildin dɛn ɛn di mawnten dɛn we bin de rawnd am we gɛt sno bin mek shɔ se i go mek ivin di at we dɔn taya pas ɔl, gladi.
  
  Dɛn bin stɔp fɔ shɔt tɛm na wan sojaman ples we nɔ gɛt bɔku pipul dɛn fɔ put fyuɛl ɛn lod pan winta sus, amunishɔn ɛn rɛshɔn, ɛn ɛni ɔda tin we Dahl go tink bɔt insay di tɛn minit we dɛn bin stɔp.
  
  Bɔt di man dɛn we bin de insay di blak soja ɛlikopta nɔ bin si ɛni wan pan dɛn tin ya. Dɛn bin grup togɛda-dɛn bin de tɔk bɔt di sem gol-bɔt dɛn insay tinkin bin de bɔt dɛn yon mɔtalman layf ɛn di day we di wɔl de day-aw dɛn bin de fred ɛn fred, ɛn aw dɛn bin de fred fɔ ɔda pipul dɛn.
  
  Drake bin fred bad bad wan. I nɔ bin ebul fɔ no aw fɔ mek ɔlman sef. If na Ragnarok dɛn bin fɛn, den di fabled Tomb of the Gods bin de nɛks, ɛn dɛn layf bin jɔs dɔn bi wan gem fɔ rulet-di kayn we yu bin de ple na Kennedy in fav alɛgrɔ, Vegas-we dɛn bin de rig di tebul.
  
  Konstrɔkt in dis patikyula hint bay di sikrit plan dɛn fɔ ɛni sikrit pleya ɛn di plan dɛn we dɛn nɔ no bɔt dɛn bɔku ɛnimi dɛn.
  
  Ɛn naw, apat frɔm Bɛn ɛn Kɛnɛdi - tu pipul dɛn we i go protɛkt wit in layf - Drake bin gɛt fɔ tink bɔt Hayden ɛn Karin ɔl tu.
  
  Yu tink se ɔl dɛn fred ya go ambɔg di we aw pipul dɛn de sev di wɔl? Na tɛm nɔmɔ go sho.
  
  Endgames bin de ple aut na evri kona. Abel Frey don stat in yon. Alicia ɛn Milo kin gɛt dɛn yon, bɔt Drake bin sɔprayz se in fɔma SRT kɔleja gɛt wan kil sɔprayz we ivin in bɔyfrɛn nɔ bin de ɛkspɛkt.
  
  Torsten Dahl ɛn Wells nɔ bin de tɔk bɔku tɛm na fon frɔm we dɛn krɔs di kɔst na Ayland, dɛn bin de gɛt ɔda, hint ɛn wispa advays frɔm dɛn yon gɔvmɛnt. Fɔ dɔn, Kɛnɛdi ansa di kɔl, we mek i sidɔm stret fɔ sɔm minit ɛn shek in ed taya bikɔs i sɔprayz.
  
  Na Drake nɔmɔ i bin adrɛs. "Yu mɛmba Hayden? Sɛktri?Yɛs, i jɔs de du in wok fayn fayn wan."
  
  "Wetin i min?"
  
  "She na frɔm di CIA, damn am. Ɛn jɔs usay i want fɔ de. Na di midul fɔ ɔl dis krap."
  
  "Bullshit" we de tɔk bɔt am. Drake gi Ben wan luk we de wɔri, bɔt i stil biliv se i gɛt sɔft ples fɔ in padi. Yu tink se na jɔs Drake in at bin de fid am fɔ gɛt lɔv fɔ tɛl am se di we aw Hayden bin de fil na tru, ɔ na rial tin?
  
  Kɛnɛdi kɔntinyu fɔ tɔk lɛk se natin nɔ apin se: "Na di Sɛktri fɔ Difɛns." "Wantin fɔ bi, um, 'in di no.'"
  
  "Rili". Drake bin nɔd pan Dahl ɛn Wells. "Ɛn ova de, na jɔs istri we de ripit insɛf." I bin taya fɔ luk na di winda we bin de nia am. "Yu biliv, Kennedy, afta di las wik ɔ so se wi stil de insay di gem?"
  
  Kɛnɛdi bin tɔk se: "Yu biliv se ɔlman biliv di tiori we se "faya go bɔn wi"?"
  
  Drake bin de kam ansa wit taya aplomb we di bottom fɔdɔm kɔmɔt na in wɔl. Di blɔd bin frɔz na in vein dɛn we wan big big tin bin de kam na do na di winda.
  
  Somtin we so big...
  
  I hiss wit di vɔys we ful-ɔp wit fred we wan man we bin kam fɔ no wantɛm wantɛm se ɔltin we i lɛk kin day tide, in vɔys we bin de fred. "Damn it... Kɛnɛdi... Naw a no."
  
  
  * * *
  
  
  As i de pɔynt to in rivyu ɛn Kɛnɛdi ledɔm fɔ tek wan luk, i fil in ɔl bɔdi tɛns.
  
  "O mi Gɔd!" - i bin se. "Dis...'
  
  Drake bin ambɔg am se: "A no." "Dal!Luk dis. Luk!"
  
  Di Swidan man bin kech di we aw i nɔ bin de sho se i de fred ɛn i bin dɔn di tɔk kwik kwik wan. We i luk smɔl na di winda, i mek in fes kray bikɔs i kɔnfyus. "Na jɔs Eyjafjallajokull. Ɛn yes, yes, Drake, a no, i izi fɔ mi fɔ se, ɛn yes, yes, dis na di wan we mek ɔl di nyus insay 2010..." I stɔp, transfix, ɛkspɛkt.
  
  Parnevik in yay dɛn bin opin. Swedish swɛ dɛn bin de flay kɔmɔt insay am lɛk dart we gɛt pɔyzin.
  
  Naw Bɛn bin muf nia di winda. "Eh. Dis na di volkeno we pipul dɛn sabi pas ɔl na Ayland ɛn i tan lɛk se i stil de bɔn, pan ɔl we i de bɔn saful saful."
  
  "Yɛs!" Drake bin de kray. "Di faya go bɔn wi. Damn supa volkeno. " .
  
  "Bɔt di tin we impɔtant pas ɔl," Kɛnɛdi bin ebul fɔ kɔntinyu naw, "luk di bɔd in yay we i de si di Shild, Mat. Luk am!"
  
  Naw Parnevik bin ebul fɔ fɛn di we aw i bin de tink: "Tri mawnten dɛn nɔto tri trayangul, lɛk aw dɛn bin de biliv ɔltɛm. Di sayɛnsman dɛn we bin de trade trade bin rɔng. Di simbul we Odin gɛt we bɔku pipul dɛn sabi, dɛn nɔ dɔn ɔndastand am di rayt we. Oh mi Gɔd!"
  
  Drake luk bifo di volkeno we bin de bɔn ɛn si tu mawnten dɛn we ay pas dat na di tu say dɛn, we we yu si am frɔm ɔp, i tan lɛk di sayn fɔ Odin.
  
  Parnevik bin tɔk se: "O mi Gɔd. "Dis na di say we wi yay rili de ple trik pan wi, bikɔs pan ɔl we i tan lɛk se dɛn mawnten ya de nia Eyjafjallajokull, dɛn rili de ɔndrɛd mayl frɔm wi. Bɔt dɛn na pat pan di chenj we di volkeno dɛn na Ayland gɛt. Ɔltin gɛt fɔ du wit dɛnsɛf".
  
  "So if wan rayz wit inaf fos and i konekt dairekt to di oda tu..." Kennedy kontiniu.
  
  Drake dɔn se: "Yu gɛt di biginin fɔ wan Supa Vɔlkɛnɔ."
  
  Dahl bin pul in briz se: "Di Grev fɔ di Gɔd dɛn de insay wan volkeno we de bɔn."
  
  "Ɛn we yu pul Ɔdin in bon dɛn, i de mek i bɔm!" Kɛnɛdi shek in ed, in ia bin de flɔ. "Yu go ɛkspɛkt ɛnitin we nɔ pas dat?"
  
  "Wet!" Naw Dahl bin de wach di sataylayt pikchɔ, we bin de tɛl dɛn ustɛm dɛn go rich na di Mɛdusa in yay. "Wi stil nid smɔl ɛp wit di dairekshɔn, ɛn dat na mi plan B ɔltɛm. Wan big mawnten de na do, ɛn Ebɛl Frey go sho wi rayt tru di frɔnt domɔt."
  
  "Aw?" At least tu vɔys dɛn aks.
  
  Dahl wink ɛn tɔk to di payɔnia. "Lift wi ɔp."
  
  
  * * *
  
  
  Naw dɛn bin so ay dat Drake nɔ bin ivin ebul fɔ si di mawnten dɛn tru di klawd. Di nyu rɛspɛkt we i bin gɛt fɔ di SGG kɔmanda bin rili nid sɔpɔt.
  
  "Okay, Torvill, put di pipul dɛn we de wok na fam kɔmɔt na dɛn misɛf, yu go du am?"
  
  Dahl bin kɔrɛkt bifo i kam fɔ no se dɛn de eg am se: "Thorsten." "Oh a andastan." Okay, den tray fɔ kip am if yu ebul. Dis na mi ami speshaliti, o at least na bifo a join SGG. Fɔtografi we dɛn kin tek frɔm skay, mɔ di ɔtofoto dɛn. " .
  
  Drake bin tɔk se: "Dis na fayn tin. "A de tinap stret as wi de tɔk. Wetin na dis?"
  
  "Dis na foto dɛn we dɛn tek frɔm "infinite" distans, we dɛn luk stret dɔŋ, we dɛn kin chenj jɔyometrik wan fɔ fit wan map standad we dɛn aksept. Wans di foto don oplod, evritin we wi get fo du na to alayne am to "rial wold" koordinat, den..." im shrug.
  
  "Bɔm!" Kɛnɛdi bin laf. "Yu min sɔntin lɛk Google Earth, nɔto so? Na we yu nɔ gɛt 3D nɔmɔ?"
  
  "Rili". Drake mek wan grimace. "A op se dis go wok, Dal. Dis na wi onli chans fo get ahead of di endgame."
  
  "Na so i go bi. Nɔto dat nɔmɔ, bɔt we di kɔmpyuta kɔl di kɔdinɛt dɛn, wi go no ustɛm di say we dɛn de go insay di Grev fɔ di Gɔd dɛn de. Ivin di Jamani pipul dɛn we gɛt ɔl di nayn pat dɛn, go gɛt fɔ gladi fɔ am."
  
  Bɛn bin smayl wit sɔri-at se: "If di Jamani pipul dɛn put ɔl di pis dɛn kɔrɛkt wan."
  
  "Wɛl, na tru. Wi kin onli op se Abel Frey sabi wetin i de du. I bin rili gɛt bɔku tɛm fɔ praktis."
  
  Drake slid frɔm in sidɔm ples ɛn luk fɔ Wɛls. A si am de bang in mobayl fon na di winda bikɔs i nɔ gɛt op igen.
  
  "Ɛni nyus bɔt Frey in kast, mate?"
  
  Di SAS kɔmanda bin snor. "Dɛn dɔn rawnd am. Bɔt sikrit wan - di Kastɛl nɔ no bɔt in nyu atɛnshɔn we dɛn dɔn fɛn. Jaman polisman dɛn de de. Interpol. Di wan dɛn we de ripresent bɔku gɔvmɛnt dɛn na di wɔl. Bɔt nɔto Mai, fɔ sɔm rizin. A nɔ go lay to yu Mat, dis go bi had rɔk fɔ brok witout wan tɔn lɔs."
  
  Drake bin nɔd, i bin de tink bɔt Karin. I bin no di prɔblɛm dɛn, bikɔs i bin dɔn ple dɛn bɔku tɛm. "So, wi go du di grev fɔs... Ɛn afta dat wi go si usay wi go dɔn."
  
  Jɔs dis tɛm, sɔm gladi gladi bin de na di fɔs pat pan di kramp ɛlikopta. Dahl tɔn rawnd wit wan gladi gladi smayl na in fes. "Frey de dɔŋ de naw! Wi put am insay smɔl smɔl. If wi tɔn dis bebi pan ful blast ɛn shot wan freym pan sɛkɔn, wi go de insay dis grev insay wan awa! " .
  
  Parnevik bin blo wit rɛspɛkt se: "Una gɛt smɔl rɛspɛkt." "Na Ragnarok de dɔŋ de. Wan pan di big big fɛt-fɛt ples dɛn we dɛn dɔn no bɔt ɛn na di say we at le wan Amagɛdɔn bin apin. Di gɔd dɛn day de ala na dis ays. Gɔd dɛn. " .
  
  Bɛn Blɛk bin tɔk kwayɛt wan se: "Ɛn Ebɛl Frey bak." "If i du mi sista bad."
  
  
  
  PAT 2
  put pan yu armor...
  
  
  TƐTI SIKS
  
  
  
  TƆMB ƆF DI GƆD DƐN
  
  
  Di gem bin dɔn.
  
  As Drake ɛn in kɔmpin dɛn de flay oba Ragnarok ɛn Abel Frey dɛn kru, de go na di mawnten we de smok, dɛn bin no se di Jamani dɛn go de rɔnata dɛn wit ɔt. Di ɛlikopta bin de kam dɔŋ kwik kwik wan to di say we di sno bin de saf saf, ɛn di briz we bin de blo wan wan tɛm ɛn di briz we bin de blo bin de shek am bad bad wan. Di payɔt bin de kɔntrol di grup te di ɛlikopta bin de flay klos as i ebul, siks fit frɔm di grɔn, dɔn i ala pan ɔlman fɔ mek di ɛl kɔmɔt.
  
  "Di klok de tik!" - Dahl ala as in but tɔch di sno. "Lɛ wi muf!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake es in an fɔ sɔpɔt Bɛn bifo i luk rawnd di tin dɛn we de arawnd dɛn. Di smɔl smɔl dipreshɔn bin tan lɛk di bɛst ples fɔ land, i bin jɔs de wan mayl frɔm di smɔl ɛntrɛ we dɛn bin de fɛn, ɛn na di wangren land we bin de insay rizin distans we nɔ bin gɛt bɔku rɔk ɔ we nɔ bin gɛt pɔtnɛshɛl magma paip. Wan ɔda bɔnus na dat i kin ɛp fɔ kɔnfyus Frey bɔt di rayt say we di Grev de.
  
  Na bin wan blak ples, i nɔ bin difrɛn frɔm aw di ɛnd fɔ di wɔl go tan lɛk, Drake bin tink. Laya dɛn we gɛt grey ashis, dɔl mawnten sayd dɛn ɛn blak lava dipɔsit dɛn nɔ bin gi am bɛtɛ kɔnfidɛns as i de wet fɔ mek Dal sho di ɛntrɛ na in GPRS divays. I bin af-af ɛkspɛkt se wan shab ɔbit go kɔmɔt na di dak fɔg, ɛn i bin de tɔk se i dɔn rich na Mɔdɔ. Di briz nɔ bin strɔng, bɔt di briz we i bin de blo wan wan tɛm bin bit am na in fes lɛk pit bul.
  
  "Naya". Dahl bin rɔn tru di ash drift dɛn. Ay ɔp dɛn, wan mɔs klawd bin rayz na di skay wit kol at. Dahl bin aim di tik blak kres na di mawnten we bin de bifo am.
  
  "Wetin mek ɛnibɔdi go put dis kayn impɔtant ɛn oli ples insay volkeno?" Kennedy aks as i de trudge nia Drake.
  
  I shrug in ed se: "Sɔntɛm dɛn nɔ bin mek am fɔ las sote go." "Ayland dɔn de bɔm fɔ lɔng lɔng tɛm. Udat go dɔn tink se dis volkeno go bɔn bɔku tɛm we i nɔ go ebul fɔ bɔn ɔltin?"
  
  "Ilɛs... pas nɔmɔ i bɔn fayn fayn wan frɔm Odin in bon dɛn. Yu tink se dɛn go ebul fɔ kɔntrol am?"
  
  "Lɛ wi op se nɔto so."
  
  Di skay we bin de oba di ed bin kɔba wit sno ɛn ashis we bin de drɛf, ɛn dis bin mek di twilayt bifo tɛm. Di san nɔ bin de shayn ya; i bin tan lɛk se fɔ di fɔs tɛm we Ɛl dɔn tek di Wɔl Rialm ɛn i bin de ol am tranga wan.
  
  Dal bin de mek in we along di grɔn we nɔ ivin, sɔntɛnde i bin de trip pan di dip grey paoda dɛn we i nɔ bin de ɛkspɛkt. We Dahl rich na di bare roks, ɔl di tɔk-tɔk na dis motley grup bin stɔp - dɛn bin krawd aut bay di dɔl wildanɛs.
  
  Di Swidan man pɔynt wit in pistɔl se: "Ɔp ya." "Na lɛk twɛnti fit so." I bin smɔl in yay. "A nɔ de si ɛnitin we klia."
  
  "Naw, if Kuk bin dɔn tɔk dat na di si na Awayi, wi nɔ bin fɔ ɛva gɛt painiapul pɔrit," Drake bin kɔs am saful wan, ɛn i bin op se i go laf.
  
  "Ɔ Kona kɔfi," Kɛnɛdi lik in lip as i de luk am, dɔn i blush shap we i wink bak.
  
  "Afta yu," i pɔynt wit wan flourish na di tati digri slop.
  
  "No we, pervert." Na naw nɔmɔ i bin ebul fɔ smayl.
  
  "Wɛl, if yu prɔmis se yu nɔ go de luk mi dɔnki." Drake chaj di rɔk slop wit gladi at, i tɛst ɛni grip bifo i sheb in wet, i kip in yay pan Dahl ɛn di wan SAS sojaman we de in wan we de ɔp am. Di nɛks wan na Kɛnɛdi, dɔn Bɛn ɛn las las na Prɔfɛsɔ ɛn Wɛls.
  
  Nɔbɔdi nɔ bin want fɔ lɛ dɛn lɛf am na dis patikyula mishɔn.
  
  Fɔ sɔm tɛm, Dahl bin go bifo wit wan ala ala. Drake glan biɛn am, bɔt i nɔ si ɛni sayn fɔ rɔnata am pas di ɔrayzin, we nɔ bad pas di Praymɛnt Minista in tɔk. Afta smɔl tɛm, Dahl in vɔys bin go insay di vel we bin de mek i nɔ tɔk natin.
  
  "Wow, somtin de ya, guys. Wan rɔk de kɔmɔt, dɔn wan lɛft tɔn biɛn am..." in vɔys trel ɔf. "Wan vertikal shaft wit... yes, wit stɛp dɛn we dɛn kɔt insay di rɔk. Rili tayt. Helvite!Dɛn ol gɔd dɛn de go mɔs dɔn skinny!"
  
  Drake rich na di ɔtkrɔp ɛn slid biɛn am. "Yu jɔs swɛ, Dahl, ɛn mek jok? Ɔ tray, ɛni we. So maybe yu na human afta ol. Damn, wetin na tayt ol. A op se wi nɔ de rɔsh fɔ kɔmɔt de."
  
  Wit dis tin we nɔ bin de mek i fil fayn, i ɛp Dahl fɔ mek di sef layn sikrit bifo i push di Swidan man insay di blak ol. Bɔku atak dɛn we dɛn bin de du fɔ tɔn bak pan am bin kam na mi maynd, bɔt naw nɔto di tɛm ɔ di ples. Bikɔs i nɔ bin ebul fɔ dayrɛkt di tɔch dɔŋ, po Torsten Dahl bin kam dɔŋ blaynd wan, stɛp bay stɛp.
  
  Drake nɔ bin ebul fɔ ɛp insɛf se: "If yu smɛl di sɔlfɔ." "Lɛf."
  
  Dahl tek in tɛm, ɛn tek tɛm put ɛni fut. Afta sɔm minit i disappear ɛn ɔl wetin Drake bin ebul fɔ si na di dim glow frɔm in fayaman in ɛlmɛt de go fain ɛn fain.
  
  "Yu de okay?"
  
  "A dɔn hit rɔk bɔt!" Dahl in vɔys bin de ɛko.
  
  Kɛnɛdi bin luk rawnd. "Na ɔda jok dis?"
  
  "Wɛl, lɛ wi kɔmɔt na dis kol," Drake grap di ed pat pan di blak ston ɛn tek tɛm put insɛf dɔŋ oba di ed. I yuz in leg fɔ fɛn in fut fɔs, ɛn tek tɛm put insɛf dɔŋ, inch bay inch we denja. Di opin bin so smɔl dat i bin de skrach in nos ɛn in chɛst wit ɛni muvmɛnt. "Gini gini! Jɔs tek yu tɛm," i tɛl di ɔda wan dɛn. "Tray fɔ muv yu ɔpa bɔdi smɔl as yu ebul."
  
  Afta sɔm minit, i yɛri Dahl se, "Siks fit," ɛn i fil di rɔk we de biɛn am tɔn to ɛmti ples.
  
  Dahl bin wɔn se: "Tek tɛm." "Naw wi de na di ed pat na di ol we nɔ gɛt bɔtɔm. Na lɛk tu fit wayd. Wan rɔk wɔl we tan lɛk ston na wi raytan, wan ol we nɔ gɛt bɔtɔm ɔltɛm na wi lɛft. Na wan we nɔmɔ lɛf."
  
  Drake bin yuz in yon layt fɔ tɛst wetin di Swediman fɛn we di ɔda wan dɛn bin de mek dɛn lɔng dɛsɛnt. We dɛn dɔn wɔn ɔlman ɛn rɛdi, Dahl bigin fɔ go bifo smɔl smɔl along di ledj. Dɛn bin kɔba dɛn wit daknɛs, ɛn na di tɔch dɛn nɔmɔ we bin de na dɛn ɛlmɛt bin de shayn, we bin de dans lɛk fayaflay na watasay. Di ɛmti ples bin de mek dɛn fil lɛk di kɔl we sayrin de kɔl dɛn na dɛn lɛft, ɛn dis bin mek di ebi ebi rɔk we bin de na dɛn raytan wɛlkɔm dɛn mɔ.
  
  Prɔfɛsɔ Parnevik bin tɔk se: "I de mek a mɛmba wan pan dɛn ol dayninɔs fim dɛn de. "Yu mɛmba? Di land we Taym fɔgɛt, a guess? Dɛn kin muf pas na kev dɛn, ɛn tin dɛn we de kil pipul dɛn de rawnd dɛn. Wan big big fim ".
  
  "Di wan we gɛt Rakɛl Wɛlch?" - Wells aks. "Nɔ? Wel, pipul fo mai era, dem tink se na dainosaur - dem tink Raquel Welch. I nɔ impɔtant."
  
  Drake pres in bak pan di rɔk ɛn step fɔ go bifo wit in an dɛn we i stret, mek shɔ se Bɛn ɛn Kɛnɛdi fala am bifo dɛn muf go fayn fayn wan. Wan dak ples we nɔ gɛt natin bin apia bifo dɛn, ɛn naw wan smɔl rɔm, we dip ɛn fa, bin rich na dɛn yes.
  
  Prɔfɛsɔ Parnevik bin wispa along di layn se: "Dis go mɔs bi Eyjafjallajökull, di mawnten we de bɔn saful saful." "Mi bɛst gɛs na dat wi de na wan sayd chɛmba, we de fa frɔm di magma chɛmba ɛn frɔm di kɔnduit we de fid di erupshɔn dɛn. Sɔntɛm bɔku bɔku layers dɛn de we gɛt ashis ɛn lava bitwin wi ɛn di magma we de go ɔp, we de protɛkt wi ɛn di Grev. Wi kin ivin de insay wan rɔk anomaly usay i de go ɔp pan stip angle pas di sayd dɛn na di mawnten."
  
  Dahl bin ala insay di daknɛs. "Gelvit!Hɛl ɛn damnɛshɔn! Wan lɔw wɔl de kam nia wi, ɛn i de krɔs wi rod wit angle we na naynti digri. I nɔ ay, so nɔ wɔri, jɔs tek tɛm."
  
  "Sɔm kayn trap?" Di man tek wan risk.
  
  Drake si di tin we de ambɔg am ɛn tink di sem tin. Wit big kia, im folo di SGG komanda tru di ni-high baria. Dɛn ɔl tu bin si di fɔs grev di sem tɛm.
  
  "Oooh," Dahl nɔ bin gɛt inof wɔd fɔ ɔndastand dɛn.
  
  Drake jɔs wispa, i sɔprayz fɔ di spɛktakl.
  
  Dɛn bin dɔn kɔt wan big nich na di mawnten sayd, sɔntɛm i go go wan ɔndrɛd fit insay di volkeno in kɔr-to di magma chɛmba. Dɛn bin mek am lɛk arch, sɔntɛm i ay wan ɔndrɛd fit. As ɔlman gɛda rawnd ɛn pul dɛn ebi ebi flashlayt dɛn, di wɔndaful tin we dɛn si di fɔs grev bin opin.
  
  "Eh!" - na so Kɛnɛdi se. I layt bin de shayn wan afta di ɔda shelf, dɛn kɔt am insay di rɔk freym, ɛni shelf bin de drɛs ɛn ful-ɔp wit valyu tin dɛn: nɛks ɛn spia, bres plet ɛn ɛlmɛt. Sɔd dɛn....
  
  "Udat na dis man?"
  
  Parnevik, as pɔsin go ɛkspɛkt, bin stɔdi di fa fa wɔl, di wan we de fes dɛn, infakt na Gɔd in grev ston we gɛt arch. Dɛn bin gɛt fayn fayn tin dɛn we dɛn kɔt wit klia rilif, we ikwal to ɛni wan pan di man dɛn we bin de insay di tɛm we wi de naw, ivin Maykɛl Anjɛlo.
  
  Di Prɔfɛsɔ bin tɔk se: "Dis na Mas. "Roman Gɔd fɔ Wɔ".
  
  Drake si wan mɔsul figa we wɛr brest plet ɛn skit, we ol wan big spia na wan big big sholda, de luk oba di ɔda wan. Na di bakgrɔn, wan big ɔs bin tinap ɛn wan rawnd bildin we bin rili mek wi mɛmba di Kɔlɔsiɔm na Rom.
  
  Kɛnɛdi bin de grɔmbul se: "I de mek a sɔprayz aw dɛn disayd udat dɛn go bɛr na ya." "Rom gɔd dɛn. Skandinevian gɔd dɛn..."
  
  Parnevik bin tɔk se: "Misɛf. "Sɔntɛm na jɔs wan tin we Zus bin want fɔ du."
  
  Wantɛm wantɛm ɔl di yay dɛn bin drɔ to di big big bɔdi we bin tinap ɔnda di fresko we dɛn kɔt. Drake in imajineshɔn tek ova. If dɛn luk insay, yu tink se dɛn go fɛn Gɔd in bon dɛn?
  
  "Damn it, bɔt wi nɔ gɛt tɛm!" Dahl bin de sawnd frustrated, taya ɛn taya. "Lɛ wi go to." Wi nɔ no ɔmɔs Gɔd dɛn go bɛr na ya."
  
  Kɛnɛdi in fes kray pan Drake ɛn luk along di ledj as i de lɔs insay di daknɛs. "Na wan fraylayz ston trel we wi de fala, Mat. Ɛn a rɛdi fɔ bet mi 401 tawzin se di nɔmba fɔ Gɔd nɔto jɔs wan ɔ tu."
  
  I bin tɔk se: "Wi nɔ go ebul fɔ abop pan ɛnitin naw." "Na dɛnsɛf nɔmɔ. Mek wi. Di Jamani pipul dɛn go kam jisnɔ."
  
  Dɛn kɔmɔt na di bɛrin rum na Mas, ɛn ɛni man de tif wan wistful glans bak pan di rili sef ɛn di minin we i nɔ ebul fɔ kɔl. Di void mek sayn wan tɛm mɔ, ɛn naw Drake bigin fɔ fil wan dɔl pen na in ankles ɛn ni dɛn, we na bayprodukt we dɛn de muv sloslo along di ledj. Po Prɔfɛsɔ Parnevik ɛn yɔŋ Bɛn go mɔs dɔn rili fil pen.
  
  Wan ɔda ala ala bin shek di big big ol ɛn i bin de ala ɔlsay na dɛn yon. Drake luk op ɛn tink se i si wan sem kayn ledj fa fawe ɔp am. Bullshit.Dis damn tin kin spin ol nait!
  
  Na di plus sayd, dɛn nɔ yɛri ɛni sayn fɔ mek dɛn mek dɛn sɔfa yet. Drake bin tek am se dɛn de wan gud awa bifo di Jamani dɛn, bɔt i bin no se i nɔ go izi fɔ mek dɛn fɛt dɛnsɛf. I bin jɔs op se dɛn go ebul fɔ neutralize di global threat bifo i apin.
  
  Wan sɛkɔn ledj bin apia bifo, ɛn biɛn am wan sɛkɔn fayn fayn nich, we bin de insay di dip dip ples dɛn na di mawnten. Dɛn bin de drɛs dis wan wit bɔku gold tin dɛn, ɛn di sayd wɔl dɛn bin rili de shayn wit gold layt.
  
  Kɛnɛdi bin swɛt se: "O Gɔd!" "A nɔ ɛva si ɛnitin lɛk dis. Na udat? Yu valyu Gɔd?
  
  Parnevik bin swɛt pan di ston dɛn we dɛn kɔt we bin de oba di big big bɔdi we dɛn bin dɔn kɛr go. I shek in ed fɔ smɔl tɛm, ɛn i bin de kray. "Wetin, na dɛn fɛda ya?" Dis Gɔd wɛr fɛtɛ?"
  
  "Sɔntɛm, Prɔfɛsɔ," Bɛn bin dɔn ɔlrɛdi de luk pas di nich insay di big big blak nɛt we bin de wet fɔ dɛn. "I impɔtant? Dis nɔto Wan."
  
  Di man nɔ bin pe atɛnshɔn to am. "Na Kwɛtzalkoatl! Gɔd fɔ di Aztek dɛn!Wetin na ɔl dis..." i pɔynt to di wɔl dɛn we de shayn.
  
  "Aztek gold." Wɛls bin swɛt, i bin sɔprayz pan ɔl we i bin de fred. "Eh".
  
  "Dis ples..." Kɛnɛdi dɔn lɛf smɔl fɔ mek di rum gɛt ventilashɔn, "na di big wan we dɛn dɔn fɛn we dɛn dɔn fɛn akiɔlɔjik ɔl tɛm.Yu ɔndastand dat? Na ya di gɔd nɔto jɔs fɔ wan sivilizayshɔn, bɔt na bɔku pipul dɛn. Ɛn ɔl di tradishɔn ɛn jɛntri dɛn we de kam wit dɛn. I de... ɔvawe."
  
  Drake luk away frɔm di imej fɔ Quetzalcoatl, we dɛn mek fayn wit fɛda ɛn we de brandish aks. Parnevik bin tɔk se dɛn bin sabi di Aztek gɔd-akɔdin to kɔmɔn chɔch sɔs dɛn-as di Rula Gɔd, we na wɔd we de sho se i rili rial.
  
  "Quetzalcoatl" min "flay reptayl" ɔ "feda snek".We..." Parnevik stɔp dramatik wan, dɔn i tan lɛk se i no se ɔlman dɔn tɔn bak to di ledj, "dragon," i se to insɛf, i gladi.
  
  "I gɛt ɛnitin we fiba Mas?" wan SAS sojaman we bin de in wan we nem Jim Marsters aks.
  
  Drake bin de wach as Parnevik step pan di ledj wit in lip purs. "Hmm," in briz asɔmpshɔn rich to ɔlman we bin de na di ledj. "Na dat nɔmɔ dɛn kin min day ɛn wan tɛm dɛn bin dɔn du am."
  
  
  * * *
  
  
  Di tɔd nich, ɛn dis wan jɔs de mek pɔsin blo lɛk di wan we bin de bifo. Drake bin si se i de luk wan fayn fayn nekɛd uman we dɛn kɔt wit wud.
  
  Dɛn bin kɔba di wɔl dɛn wit fig dɛn we gɛt valyu fɔ bɔku mɔni. Dɔlfin, miro, swan. Wan nɛks we dɛn mek wit dɔv dɛn we dɛn mek wit ston we big fɔ rawnd di nɛk fɔ di Statue of Liberty.
  
  Drake bin tɔk se: "Wɛl. "Ivin mi no udat i bi."
  
  Kɛnɛdi bin mek wan kray kray. "Yɛs, yu go du am."
  
  Parnevik bin tɔk shap wan se: "Na rial raregal." "Afrɔdayt".
  
  Wells bin tɔk se: "Hai." "Yu de kɔl Gɔd Afrɔdayt raregal? Daun ya? So klos to in grev?"
  
  Parnevik kɔntinyu wit di tipik ɛlimɛntri skul huliganism: "Dɛn dɔn no am fɔ slip wit Gɔd ɛn man dɛn, inklud Adonis. I bin gi Hɛlɛn we kɔmɔt na Troy fɔ go na Paris, dɔn i sial di dil bay we i mek Paris in wamat di tɛm we i put in yay pan am. Dɛn bɔn am nia Pafos frɔm di tɛstikul dɛn we dɛn jɔs kɔt na Yuranɔs. A fɔ se i..."
  
  Drake bin tɔk dray wan, ɛn i stil de luk di tin we dɛn kɔt, ɛn i se: "Wi gɛt di mɛsej." I smayl we i notis se Kɛnɛdi de shek in ed pan am.
  
  "Yu de jɛlɔs, darling?"
  
  "A rili disapɔynt pan mami ɛn dadi biznɛs?" I push pas am fɔ bi sɛkɔn na layn afta Dahl.
  
  I bin de luk afta am. "Wɛl, naw we yu menshɔn am..."
  
  Bɛn brus pas am bak se: "Kam, Mat." "Eh!"
  
  Di we aw i bin de ala bin mek dɛn ɔl jomp. Dɛn tɔn rawnd ɛn si am de kray bak wit ɔl in 4 fut, ɛn dɛn rayt fred ɔlsay na in fes. Drake bin de wɔnda if i jɔs si di Dɛbul insɛf, we de rayz pan dɛbul dɛn wing stret frɔm ɛl in kichin.
  
  "Dis nich-" i blo. "I de na wan pletfɔm... i de flɔt na di ays... Natin nɔ de na di ɔda say! " .
  
  Drake fil se in at de skip wan bit. I mɛmba Mimir in wɛl ɛn in lay lay flo.
  
  Dahl bin jomp bɔku tɛm. "I tan lɛk se di ston we dɛn dɔn swɛ strɔng. Dis nɔ kin bi di ɛnd pan di layn."
  
  Bɛn bin swɛt se: "Nɔ du dis!" "Wetin if i brok?"
  
  Saylens bin de rul. Ɔlman bin de luk dɛnsɛf wit big yay. Sɔm dɛn bin venchɔ fɔ luk bak pan di rod we dɛn bin dɔn tek, di sef rod we inklud di wɛl dɛn ɛn di Masta dɛn.
  
  Da tɛm de, na di fa fa say we pɔsin kin yɛri, dɛn yɛri wan smɔl sawnd we de rɔm. Di sawnd we ston de mek we de fɔdɔm na wɛl.
  
  Dahl bin tɔk wit kɔnfidɛns se: "Dis na Jamani pipul dɛn. "Fɔ chɛk di dip we di shaft de. Naw wi go fɛn we fɔ kɔmɔt na dis pletfɔm ɔ wi go day ɛni we."
  
  Drake bin ɛlb Kɛnɛdi. I pɔynt ɔp dɛn se: "Luk ova de." "A bin de kip mi yes opin. A tink se ɔda sɛt fɔ nich ɔ kev dɛn fɔ de ɔp wi. Bɔt luk... Luk aw i tan lɛk se di ed pat pan di klif de bɛn.
  
  "Rayt". Kɛnɛdi rɔsh go na di edj fɔ Afrɔdayt in nich. Dɔn, we i prɛs insɛf pan di ston we gɛt jag, ɛn luk rawnd di kɔna. "Sɔm kayn strɔkchɔ de ya... Gɔd! Oh mi God."
  
  Drake ol am na in sholda ɛn luk insay di daknɛs. "A tink se yu min fɔ fuk mi!"
  
  Na de, we bin de fa fawe pas di say we dɛn layt dɛn bin de, wan tint led bin de we bin tɔn to wan spiral stej we bin ivin tinap. Di stej dɛn bin de stret ɔp ɔp dɛn, ɛn dɛn bin de go na di nɛks lɛvul.
  
  Drake bin tɔk se: "Tɔk bɔt diziz." "I jɔs tek wan kuki ɛn wan jɔg."
  
  
  TƐTI SƐVƐN
  
  
  
  TƆMB ƆF DI GƆD DƐN
  
  
  Di spiral stej bin tan lɛk se i strɔng, bɔt di simpul tin we i bin de wund tru di ples we nɔ gɛt natin ɔp wan pit we nɔ gɛt ɛnd, ɛn wi nɔ fɔ tɔk bɔt di tru tin se di wan dɛn we mek am nɔ bin ebul fɔ put ɛni relin, bin mek ivin Drake in nɛf dɛn we dɛn bin dɔn tren fayn fayn wan bin de shek shek fast pas aw wan flay de shek wan vaybrɛtɔ .
  
  Wan ful sɛklɔ bin briŋ dɛn lɛk wan kwata we fɔ go na Afrɔdayt in alkɔv, so Drake bin tɔk se dɛn nid fɔ mek 4 ɔ 5 sɛklɔ dɛn. I bin de go bifo stɛp bay stɛp, i bin de fala Bɛn, i bin de tray fɔ stɔp in fred, i bin de blo dip dip wan ɛn de luk fɔ dɛn gol ɔltɛm.
  
  Siksti fit ɔp. Fifti. Foti.
  
  As i de kam nia tati fit, i si Bɛn stɔp ɛn sidɔm fɔ smɔl tɛm. Di bɔbɔ in yay dɛn bin de fred bad bad wan. Drake tek tɛm sidɔm na di stɛp we de dɔŋ am ɛn pat in ni.
  
  "Dude, no taim de fo stat rait nyu track, Wall of Sleep. Ɔ fɔ drim bɔt Taylor Momson."
  
  Dɔn wan SAS sojaman in vɔys bin de ɛko dɔŋ to dɛn. "Wetin de apin ɔp de? Wi de kid wi sef ya. Muv."
  
  SAS sojaman dɛn, Drake bin tink. A mek dɛn difrɛn frɔm bifo.
  
  I ala bak se: "Tek brek." "Jɔs bi mo."
  
  "Pwɛl! Ugh..." Drake yɛri Wells in dip vɔys, dɔn i silɛns. I fil Kɛnɛdi sidɔm na in fut, si in tayt smayl ɛn fil in bɔdi we de shek shek wit in fut finga dɛn.
  
  "Aw di pikin de du?"
  
  Drake fos insɛf fɔ laf se: "Fɔ skip kɔleji." "Di wan dɛn we de wok wit di band. Pub dɛn na Jɔk. Fri fim nɛt. KFC. Kɔl fɔ Duti. Yu no, studɛnt tin dɛn."
  
  Kennedy tek wan luk gud gud wan. "Insay mi ɛkspiriɛns, nɔto dis kɔleji bɔy ɛn gyal pikin dɛn de du."
  
  Naw Bɛn opin in yay ɛn tray fɔ smayl tayt tayt wan. I bin de waka sloslo pan in an ɛn in ni. Fes ɔp bak, stil na in an ɛn ni, i klaym wan stɛp afta di ɔda wan we bin de mek i taya.
  
  Inch bay inch, stɛp bay denja stɛp, dɛn bin de go ɔp. Drake fil in ed ɛn at de at bikɔs ɔf di tɛnsiɔn. If Ben bin fɔdɔm, i bin fɔ dɔn gri fɔ blok di bɔbɔ fɔ fɔdɔm wit in yon bɔdi, if na fɔ sev am nɔmɔ.
  
  Nɔ kwɛstyɔn ɔ shem.
  
  Wan ɔda ful sɛklɔ ɛn dɛn bin de lɛk twɛnti fit frɔm dɛn target, wan ledj we bin de mirɔ di wan we dɛn jɔs krɔs. Drake bin stɔdi am insay di tɔch layt we bin de flik. I bin de lid bak to di shaft we de go insay, bɔt i klia se i bin ay wan lɛvul.
  
  Level up?I bin tink. God, i "modernize" dis tu moch wit Sonic di damn Hedgehog.
  
  Abov am, i si Dahl de shem. Di Swidan man tinap tu kwik, i lɔs in balans ɛn naw i put tumɔs wet na in bak leg. No sawnd nɔ bin de, na kwayɛt strɛch nɔmɔ bin de. I bin jɔs ebul fɔ imajin di sɔfa we dɛn bin de mek Dahl in maynd sɔfa. Spays biɛn, sef bifo, di tink bɔt wan lɔng, penful fɔdɔm.
  
  Dɔn di Swidan rɔsh go bifo, nak di stɛp dɛn ɛn ol am fɔ dia layf. Drake bin de yɛri in ebi ebi briz frɔm tɛn fit ɔp.
  
  Bɔku minit dɛn pas ɛn di klaym we nɔ bin izi fɔ klaym bin kɔntinyu. Fɔ dɔn, Dahl bin kɔmɔt na di lada ɛn go na di ledj, dɔn i kray fɔ go bifo pan in an ɛn in ni fɔ mek ples. I nɔ tu te, Drake fala am, i drɛg Kɛnɛdi wit am, i fil se i rili fil fri se dɛn dɔn kam bak na di smɔl ledj we stil jɔs de wan stɛp frɔm we dɛn de ala fɔ day.
  
  We dɛn bin akɔntayn dɛn ɔl, Dahl bin swɛt. I bin tɔk se: "Lɛ wi go na di nɛks nich ɛn kɔl fɔ briŋ briŋ." "Mi, fɔ wan, dɔn pwɛl kpatakpata."
  
  Afta fayv minit we dɛn dɔn shuffle dɛn bɔdi we bin dɔn taya ɛn strɛs wit di mɔsul dɛn we bin de spam mɔ ɛn mɔ, dɛn stɔp fɔ go na di nɔmba 4 nich, di wan we de dairekt ɔp Afrɔdayt in grev.
  
  Fɔs, nɔbɔdi nɔ bin si di Gɔd we go de sote go. Dɛn ɔl bin de nil dɔŋ, dɛn bin de rɛst ɛn blo tranga wan. Drake bin tink wit grin se na dis na di rayt tin we in sivil layf dɔn mek i du, ɛn i luk ɔp nɔmɔ we Parnevik tɔk wan bad bad wɔd we go tan lɛk se i strenj we kɔmɔt frɔm ɛni ɔda pɔsin pas am.
  
  "Wɔf!"
  
  "Wetin?" - A aks.
  
  "Wɔf! Dɔg ed. Dis na Anubis."
  
  "Di sem jakal?" Wells ledɔm bak na in chia ɛn pul in ni dɛn na in chɛst. "Wɛl. A go....."
  
  Parnevik bin tɔk se: "Na Ijipshian gɔd. "Ɛn fɔ tru, i gɛt sɔntin fɔ du wit day."
  
  Drake bin luk di row dɛn we gɛt mami ɛn charcoal jackal statu dɛn. Kɔfin dɛn we gɛt gold ɛn ankh dɛn we gɛt ɛmirald.I nɔ bin kɔle am, i tɔn in bak pan Gɔd in bɛrin rum ɛn bɔs insay KitKat. Afta smɔl tɛm, Kɛnɛdi bin sidɔm nia am.
  
  I opin in it ɛn drink in rap ɛn tɔk se: "So."
  
  "Damn, yu gud fo tok," Drake chuckled. "A dɔn ɔlrɛdi de fil gladi."
  
  "Lisin, padi, if a bin want fɔ tɔn yu, yu go bi pɔti na mi an." Kennedy gi am wan grin we bin ɔl tu cocky ɛn anɔynt. "Damn, una man no fit stop fo wan minit, no bi so?"
  
  "Okay, okay, a sɔri. Jɔs de ple. Wetin dɔn apin?"
  
  I bin de wach Kɛnɛdi de luk na di spes. A si in yay dɛn opin we i kech di smɔl sawnd we Frey sojaman dɛn de kech dɛn. "Dis... tin... wi don de bit roun di bush fo som taim. Yu tink se, uh, wi rili gɛt sɔntin, Drake?"
  
  "A rili tink se Odin de dɔŋ ya."
  
  Kɛnɛdi tinap fɔ go, bɔt Drek put in an pan in ni fɔ stɔp am. Di tɔch we dɛn tɔch am bin lɛf smɔl fɔ mek spak.
  
  I bin se: "Na ya. "Wetin yu tink?"
  
  I bin wispa se: "A nɔ tink se a go gɛt bɔku wok fɔ du we wi kam bak." "Konsain serial killer Tɔmɔs Kelɛb ɛn ɔl ɔda tin. Dat bastard kil bak, yu no, di de bifo wi rich na Manhattan."
  
  "Wetin? Nɔ."
  
  "Yɛs. Na de a bin go waka rawnd di say we dɛn kil pipul dɛn. Ɛn pe yu rɛspɛkt."
  
  "A so sɔri". Drake nɔ bin ɔg, bikɔs i bin no se dis na di las tin we i nid rayt naw.
  
  "Tɛnki, a no. Yu na wan pan di ɔnɛs pipul dɛn we a dɔn ɛva sabi, Drake. Ɛn di wan dɛn we nɔ de tink bɔt dɛnsɛf nɔmɔ. Sɔntɛm na dat mek a lɛk yu so."
  
  "Pan ɔl we a de tɔk tin dɛn we de mek a vɛks?"
  
  "Ri strɔng wan, pan ɔl dis."
  
  Drake dɔn di ɔda pat pan in chɔklɛt ɛn disayd nɔ fɔ trowe di KitKat wrap na di void. Bikɔs i bin no se i gɛt laki, sɔntɛm i bin fɔ dɔn mek wan ol dɔti trap ɔ sɔntin lɛk dat.
  
  Kɛnɛdi kɔntinyu fɔ tɔk se: "Bɔt nɔ wok min se nɔ gɛt kɔnekshɔn." "A nɔ gɛt rial padi dɛn na Nyu Yɔk. Nɔ famili nɔ de. A tink se sɔntɛm a go nid fɔ lɔs na pɔblik yay ɛni we."
  
  Drake bin tink gud wan se: "Wɛl, a si se yu na pɔsin we de tɛmpt yu." I gi am stupid yay. "Sɔntɛm yu kin se bollox to jolly old Paris ɛn kam visit jolly old York."
  
  "Bɔt usay a go de?"
  
  Drake yɛri Dal de gɛda in sojaman dɛn. "Wɛl, wi jɔs nid fɔ fɛnɔt aw yu go gɛt yu kip." I wet te i grap na in fut, dɔn i ol in sholda ɛn luk insay in yay dɛn we de shayn.
  
  "Siriɔs wan, Kɛnɛdi, di ansa to ɔl yu kwɛstyɔn dɛn na yes. Bɔt a nɔ ebul fɔ no ɔl dis rayt naw. A gɛt mi yon bag we wi nid fɔ tɔk bɔt ɛn a so nid fɔ kɔntinyu fɔ pe atɛnshɔn." I nɔd to di say we nɔ gɛt natin. "Alisia Mayls de dɔŋ de. Yu go tink se wi joyn dis fa bin denja, se dis Grev bin denja, bɔt biliv mi, dɛn nɔto natin we yu kɔmpia dɛn to da bitch de."
  
  Wells waka go ɛn kech di las kɔmɛnt se: "I rayt." "Ɛn a nɔ si ɛni ɔda we fɔ kɔmɔt na ya, Drake. No we nɔ de fɔ avɔyd am."
  
  "Ɛn wi nɔ go ebul fɔ blok di rod bikɔs wi nid we fɔ kɔmɔt," Drake nɔd. "Yɛs, a bin luk ɔl di skript dɛn bak."
  
  "A bin no se yu go du dis." Wells bin smayl lɛk se i no ɔl di tɛm se Drake stil na wan pan in man dɛn. "Kam, di tɛnip dɛn de ala."
  
  Drake fala in ol bɔs go na di ledj, dɔn i tek in ples biɛn Bɛn ɛn Dahl. Wan luk we dɛn luk fɔ di rayt tin, si se ɔlman dɔn rɛst, bɔt dɛn bin de fred fɔ tink bɔt wetin gɛt fɔ apin.
  
  "Fɔ kil," Dahl se ɛn shuffle go along di ledj, di mawnten biɛn am.
  
  Di nɛks nich na bin sɔprayz ɛn i bin gi dɛn ɔl wan bɔst. Dis na bin di grev fɔ Thor, we na bin Ɔdin in pikin.
  
  Di man bleat laik se i don diskova yeti kamp fo Death Valley. Ɛn, fɔ am, i bin gɛt. Wan prɔfɛsɔ we de stɔdi bɔt Nɔs lay lay stori dɛn dɔn fɛn di grev fɔ Thor, we sɔntɛm na di Nɔs pɔsin we bɔku pipul dɛn sabi pas ɔlman, ɛn sɔm pan di kɔmik dɛn we dɛn mek na Marvel.
  
  Pure gladi gladi.
  
  Ɛn fɔ Drake, Thor in prezɛns bin mek i rial mɔ wantɛm wantɛm.
  
  Dɛn bin de kwayɛt wan wit rɛspɛkt. Ɔlman bin no bɔt Thor, ɔ at ɔl sɔm inkarnɛshɔn fɔ di Vayking Gɔd fɔ Tɛnda ɛn Laytin. Parnevik bin gi wan lekchɔ bɔt Tɔsde, ɔ, as wi sabi am naw, Tɔsde. Dis gɛt fɔ du wit Wednesde - ɔ Wata De, ɔ Odin in De. Thor na bin di big big wɔri gɔd we mɔtalman sabi, i bin de ol hama, ɛn i bin de krɔs in ɛnimi dɛn wit wan tour de force. Di klin ɛmbodimɛnt fɔ Vayking man.
  
  Na ɔl wetin dɛn bin ebul fɔ du fɔ pul Parnevik go ɛn stɔp am fɔ tray fɔ chɛk Thor in bon dɛn rayt da tɛm de. Di nɛks nich, di siks, bin gɛt Loki, Thor in brɔda ɛn wan ɔda wan pan Odin in bɔy pikin dɛn.
  
  Dahl bin tɔk se: "Di rod de wam," ɛn i nɔ bin jɔs de luk insay di alkɔv bifo i kɔntinyu fɔ waka along di ledj we bin de dɔn na di sayd we di mawnten de, we na wan strɔng blak mas.
  
  Drake bin jɔyn di Swidan, Bɛn ɛn Kɛnɛdi as dɛn de pas tɔch dɛn along di rɔk.
  
  Bɛn bin tɔk se: "Fɔt ples dɛn." "Ɛn an de rɛst. Luk laik se wi de go op."
  
  Drake kren in nek fɔ luk ɔp. Di ston stej bin go ɔp insay daknɛs we nɔ gɛt ɛnd, ɛn biɛn dɛn, natin nɔ go de pas ɛya.
  
  Fɔs wan tɛst fɔ di nerv dɛn, wetin naw? Fos? Viability?
  
  Ɛn bak Dahl bin go fɔs. I de rayz kwik kwik wan twɛnti fit ɔ so bifo i tan lɛk se i slo as di blaknɛs de kɔba am. Ben disayd fɔ go nɛks, dɔn Kɛnɛdi.
  
  "A tink se yu kin kip yu yay pan mi ɔn naw," i se wit af smayl, "Mek shɔ se i nɔ flay pas yu."
  
  I bin wink in yay. "A nɔ go ebul fɔ pul mi yay pan dis."
  
  Drake bin go nɛks, i ajɔst tri pafɛkt hold bifo i muf in nɔmba 4 apɛndiks. We i rayz dis we, i go ɔp di klif smɔl smɔl ɛn go insay di volkeno briz.
  
  Di rumbling kɔntinyu ɔlsay rawnd dɛn: di fa fa kray kray we di mawnten de kray. Drake bin imajin wan magma chɛmba we bin de nia de de sidɔm, we de spit ɛlfaya tru di wɔl dɛn, we de bɔn na di blu skay we de fa fawe na Ayland.
  
  Wan fut bin de rɔsh ɔp am, ɛn i bin de slayv kɔmɔt na in smɔl ledj. I bin ol stil, i no se na smɔl tin nɔmɔ i go ebul fɔ du if pɔsin rɔsh pas am, bɔt i bin rɛdi, jɔs fɔ mek shɔ se i apin.
  
  Kɛnɛdi in leg bin swing na di spes lɛk wan mita ɔp in ed.
  
  I es in an, i nɔ bin de shek smɔl, bɔt i bin ebul fɔ ol in sus in fut ɛn pul am bak na di ledj. Wan shɔt wispa fɔ tɛl tɛnki bin rich to wi.
  
  I waka go bifo, in biceps bin de bɔn, in finga dɛn bin de pen na ɛvri jɔyn. Di tip dɛn na in fut finga dɛn bin de tek di wet na in bɔdi wit ɛni smɔl klaym. Swet bin slid dɔŋ in ɛvri pore.
  
  I bin tɔk se tu ɔndrɛd fit fɔ ol an ɛn fut we sef bɔt we de mek pɔsin fred bifo dɛn rich usay ɔda ledj de we sef we yu kɔmpia am.
  
  Wok we de mek pɔsin taya. End of the World, Apocalypse na wan wok we dɛn rayt leta. Sev mɔtalman wit ɛvri pɔnishmɛnt step fɔ go bifo.
  
  "Naw wetin?" Wells bin ledɔm na in bak, i bin de kray. "Ɔda blɔd waka along di led?"
  
  "Nɔ," Dahl nɔ bin ivin gɛt di trɛnk fɔ jok. "Tɔnɛl".
  
  "Eg dɛn".
  
  Na dɛn ni dɛn bin kray fɔ go bifo. Di tanɛl bin lid insay wan daknɛs we gɛt ink we mek Drake bigin fɔ biliv se i de drim bifo i kɔlchɔ wantɛm wantɛm wit di Kɛnɛdi we nɔ de muv frɔm biɛn.
  
  Tɔn yu fes fɔ go bifo.
  
  "O! Yu bin fɔ dɔn wɔn mi."
  
  Di dray vɔys kam fɔ ansa se: "I at we di sem tin apin to mi." "A tink se na Dahl nɔmɔ kɔmɔt na dis pail we nɔ bin brok in nos."
  
  Dahl bin ansa wit taya se: "A de wɔri bɔt mi damn at." "Di tanɛl de dɔn dairekt opɔsite di fɔs step na ɔda stej na, um, a go gɛs fɔti fayv digri angle. Natin nɔ de we lɛf ɔ rayt, at least natin we a kin si. Una rɛdi."
  
  Drake bin de kray, ɛn i bin de kray pan in ni dɛn we bin dɔn brus, se: "Dɛn tin ya fɔ atak sɔmsay." "Fɔ Gɔd in sek, dɛn nɔ go jɔs de na di ɛj."
  
  Parnevik bin tɔk se: "Sɔntɛm dɛn kin ebul fɔ du am. "Fɔ ɛvin in sake." Ha ha. A bin de jok, bɔt fɔ siriɔs wan, di bɛst tin we a kin tink bɔt na wan siriɔs bɔtrɛs we de flay."
  
  Drake bin tɔk se: "Dɛn ayd am ɔnda wi." "Na dat. I go mɔs dɔn tek bɔku bɔku manpawa. Ɔ tu-tri gɔd dɛn we rili gɛt pawa."
  
  "Sɔntɛm dɛn aks Ɛkilɔs ɛn Atlas fɔ ɛp dɛn."
  
  Drake tek tɛm step pan di fɔs stɛp, wan filin we bin de mek i sɔprayz ɛn we bin de mek i fred, bin kam insay in bren, ɛn i bin klaym ɔp di rɔf rɔf ston. Dɛn bin klaym fɔ sɔm tɛm, ɛn leta dɛn kɔmɔt insay wan ɔda alkɔv we bin de rawnd wan ples we dɛn bin dɔn swɛla.
  
  Dahl grit am wit wan shek in ed we i taya. "Poseidon" we de tɔk bɔt am.
  
  "Big big."
  
  Drake bin nil dɔŋ bak. Masta, i bin de tink. A op se di Jamani pipul dɛn gɛt am jɔs lɛk aw i at. Na di ɛnd, sɔntɛm instead fɔ fɛt dɛn bin fɔ dɔn sɔt am wit rɔk, pepa, siza.
  
  Di Grik gɔd we de na di si bin de kɛr in trident we i kin yuz ɔltɛm ɛn wan rum we ful-ɔp wit fayn fayn jɛntri. Dis na bin di nɔmba sɛvin Gɔd we dɛn pas. Di nɔmba nayn bigin fɔ swɛt na in maynd.
  
  Yu nɔ tink se di nɔmba nayn na bin di tin we oli pas ɔl insay di Vayking lay lay stori dɛn?
  
  I bin tɔk bɔt dis to Parnevik we dɛn bin de rɛst.
  
  "Yɛs, bɔt i klia se dis ples nɔto jɔs Nɔdik," di prɔfɛsɔ pɔynt in finga to di man we gɛt di trident biɛn dɛn. "I go bi se na wan ɔndrɛd pan dɛn."
  
  Kɛnɛdi bin agyu wit am se: "Wɛl, i klia se wi nɔ go sev fɔ wan ɔndrɛd pan dɛn." "Ilɛs sɔmbɔdi bil Ho-Jo na do."
  
  "Ɔ, i bɛtɛ pas dat, na bekin sandwich shɔp," Drake smack in lip. "A go mɔs kil wan pan dɛn bad pipul ya rayt naw."
  
  Bɛn laf ɛn slap in leg se: "Krɔnch." "Yu de tɔk bɔt sɔntin we dɔn pas fɔ tɛn ia. Bɔt nɔ wɔri-yu stil gɛt valyu fɔ ɛnjɔy yusɛf."
  
  Wan ɔda fayv minit pas bifo dɛn fil se dɛn dɔn rɛst fɔ kɔntinyu. Dahl, Wells ɛn Marsters bin spɛn sɔm minit fɔ lisin to di wan dɛn we bin de rɔnata dɛn, bɔt nɔto wan sawnd nɔ bin ambɔg di nɛt we go de sote go.
  
  Kɛnɛdi bin shrug se: "Sɔntɛm dɛn ɔl bin fɔdɔm." "I kin apin. If dis na bin Michael Bay fim, sɔmbɔdi fɔ dɔn fɔdɔm ɔlrɛdi."
  
  "Rili". Dahl bin lid wi fɔ go ɔp wan ɔda stej we dɛn bin dɔn hang. As fate go bi, na ya Wells lɔs in grip ɛn slid dɔŋ tu slip stɛp, i nak di ston wit in chin ɛvri tɛm.
  
  Blɔd bin de kɔmɔt na in lip dɛn frɔm in tong we i bin dɔn bit.
  
  Drake grap am na in big kot in sholda. Di man we bin de ɔnda am-Mastas-bin ol in shɔl wit trɛnk we pas mɔtalman.
  
  "No escape nɔ de, ol man. Nɔ yɛt."
  
  Dɛn bin drɛg di fifti fayv ia ol man bak roughly go ɔp di stej, Kɛnɛdi ol Drake in bak ɛn Marsters mek shɔ se i nɔ slip pan ɔda stɛp. We dɛn rich na di et alkɔv, Wɛls bin gɛt gud spirit bak.
  
  "Yes, dem du am on purpose, guys. A bin jɔs want di ɔda wan dɛn."
  
  Bɔt i swɛt Masta in an ɛn wispa in at tɛnki to Drake we nɔbɔdi nɔ de luk.
  
  "Nɔ wɔri, ol man. Jɔs hang insay de. Yu nɔ gɛt yu May tɛm yet."
  
  Di et nich na bin wan kayn demonstreshɔn.
  
  "Oh mi God". Di mirekul we Parnevik bin du bin mek dɛn ɔl gɛt di sik. "Dis na Zus. Papa fɔ mɔtalman. Ivin di gɔd dɛn kin kɔl am gɔd - papa figa. I...biyɔn Odin...bɔku fa, ɛn i kɔmɔt frɔm di Nɔs."
  
  "Dɛn nɔ bin no se Ɔdin na Zus pan di fɔstɛm Jamani trayb dɛn?" Ben aks, i mɛmba di risach we i bin du.
  
  "I bin de, man, bɔt a min se, kam. Dis na Zus. " .
  
  Dis man bin rayt. Di Kiŋ fɔ di Gɔd dɛn bin tinap lɔng ɛn nɔ sheb, i ol laytin bolt na in big an. Insay in nich, bɔku bɔku trɔs dɛn bin de we bin de shayn, we bin ful-ɔp wit tribute we pas ɛnitin we wan man kin gɛda tide.
  
  Ɛn afta dat, Drake yɛri wan swɛ, lawd wan, insay Jaman. I bin de ɛko frɔm dɔŋ.
  
  Dahl bin lɔk in yay wit wamat se: "Dɛn jɔs brok wan tanɛl." "Na onli faivtin minit biɛn wi. Damn it, wi don out of lak! Fɔ fala mi!"
  
  Wan ɔda stej bin mek sayn, dis tɛm i bin de kɔmɔt ɛn oba Zus in grev bifo i tinap vertikal na di las tɛn stɛp dɛn. Dɛn bin fɛt am di bɛst we aw dɛn ebul, dɛn maynd tɔn to ashis bikɔs di daknɛs bin de kres. I bin tan lɛk se di layt we nɔ bin de, bin de stɔp di spirit we bin de tɔk smɔl smɔl. Fɔ fred kam na di kɔl ɛn disayd fɔ sidɔm.
  
  Tɔk bɔt diziz, Drake bin tink. Tɔk bɔt aw yu bɔl dɛn kin shrink to di sayz we pinat gɛt. Dɛn las tɛn stɛp dɛn de, we bin de ɔp di daknɛs, we bin de klaym tru di nɛt we bin de kres, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ i ful-ɔp. I nɔ bin gɛt ɛni aydia bɔt aw di ɔda wan dɛn dɔn manej am - ɔl wetin i bin ebul fɔ du na fɔ rilayv di mistek dɛn we i bin dɔn mek trade ɛn tayt tayt wan pan dɛn - Alisin, di pikin we dɛn nɔ ɛva bɔn ɛn we dɛn nɔ go ɛva gɛt; di SRT kampen na Irak we skru ɔltin - i put ɛvri mistek na di fɔs ples na in maynd fɔ pul di bad bad fred fɔ fɔdɔm.
  
  Ɛn i put wan an pan di ɔda wan. Wan leg ay pas di ɔda wan. I grap vertikal, infiniti biɛn am, gusts fɔ sɔm nemlɛs briz de rɔf in klos. Di tɛnda we de fa fawe kin bi volkeno in siŋ, bɔt i kin bi ɔda tin dɛn. Di tin dɛn we de mek pɔsin fred we dɛn nɔ go ebul fɔ tɔk bɔt, we rili bad dat dɛn nɔ go ɛva si di layt fɔ de. Terrible krichɔ dɛn we de slayv oba rɔk, dɔti ɛn dɔti, de mek fayn fayn myuzik dɛn we de mek pɔsin si blɔd-rɛd we de sho se pɔsin dɔn kray.
  
  Drake, we bin lɛf smɔl fɔ kray, kray oba di las stɛp we gɛt rɔk ɛn go na wan lɛvul say. Di rɔf ston bin skrach in an dɛn we bin de skrap. Wit wan las pen we i tray, i es in ed ɛn si se ɔlman de butu rawnd am, bɔt biɛn dɛn i si Torsten Dahl - di mad Swede - we bin rili de kray fɔ go bifo pan in bɛlɛ to wan nich we big pas ɛnitin we dɛn dɔn si so fa .
  
  Krayzi Swede. Bɔt Gɔd, di man bin gud.
  
  Di nich bin de na wan say, bɔt i bin tay am na di at fɔ di mawnten na di ɔda say.
  
  Dahl bin tɔk wikɛd wan se: "Tɛnki Gɔd." "Na wan." Wi don fain Odin in grev."
  
  Dɔn i bin fɔdɔm bikɔs i bin taya.
  
  
  TƐTI EIT
  
  
  
  TƆMB ƆF DI GƆD DƐN
  
  
  Wan kray kray kɔmɔt na in daz.
  
  Nɔ, na fɔ ala. Wan kray we de mek pɔsin blɔd we de tɔk bɔt klin fred. Drake opin in yay, bɔt di rɔk we bin de ɔp bin tu nia fɔ mek i ebul fɔ pe atɛnshɔn. I spit na grɔn ɛn kray.
  
  Ɛn a si se a de tink se: aw fa pɔsin go fɔdɔm insay infiniti bifo i day?
  
  Di Jamani pipul dɛn bin de ya. Wan pan dɛn brɔda dɛn bin jɔs dɔn fɔdɔm na di stej.
  
  Drake bin de tray tranga wan fɔ tinap stret, ɔl in mɔsul dɛn bin de pen, bɔt adrenaline bin bigin fɔ layt in blɔd ɛn klin in tinkin. I waka sloslo go to Bɛn. In padi bin ledɔm in fes dɔŋ na wan pan di ed dɛn na di pletfɔm. Drake drɛg am go na Odin in nich. We i luk biɛn am kwik kwik wan, i tɛl am se di Jamani pipul dɛn nɔ kam yet, bɔt in yes tɛl am se dɛn dɔn de fɔ sɔm minit.
  
  I yɛri di sawnd we Ebɛl Frey de kɔs. Di klang we di tin dɛn we dɛn kin yuz fɔ protɛkt pɔsin kin mek. Milo de ala blɔd kil to wan pan di sojaman dɛn.
  
  Wan chans fɔ sho in mettle, i tink, i mɛmba wan pan Wells in wɔd dɛn we i bin pik aut we dɛn bin de tren dɛn na SAS.
  
  I drɛg Bɛn rawnd, ɛn le in bak pan Ɔdin in big sakrifays. Di bɔbɔ in yaylid dɛn bin de flɔt. Kɛnɛdi bin stɔp se: "Yu rɛdi fɔ dɛn. A go dil wit am." I bin slap in chɛst layt wan.
  
  Drake stɔp, mit in yay fɔ wan sɛkɔn. "Leta".
  
  Di fɔs wan pan di Jamani dɛn we win di mak. Wan sojaman we bin fɔdɔm kwik kwik wan bikɔs i taya, ɛn sɛkɔn wan bin fala am wantɛm wantɛm. Drake bin de shem fɔ du wetin i no se i fɔ du, bɔt Torsten Dahl bin swip pas am, ɛn i nɔ sho se i nɔ rigrɛt da kayn we de. Wells ɛn Marsters sɛf bin shuffle fɔ go bifo.
  
  Wan tɔd ɛnimi fɛtman bin kray oba di tap, dis tɛm na wan big man bɔdi we bin de kɔt kɔt tik dɛn. Fayn. Blɔd, swet ɛn rial kray wata bin tɔn wan grotesk mask pan in fes we bin dɔn ɔlrɛdi de mɔna am. Bɔt i bin tranga ɛn fast fɔ jomp oba di tap, rol ɛn pik di smɔl pistɔl.
  
  Wan shot bin flay kɔmɔt na di barɛl. Drake ɛn in kɔleja dɛn bin duckly instinctively, bɔt di shot mis in target.
  
  Ebɛl Frey in shrill vɔys bin brok di saylɛns we bin de afta di shot. "No wɛpɔn, dumbass. Nar! Nar! Lisin to mi!"
  
  Milo mek wan fes ɛn gi Drake wan bad bad smayl. "Fuk Kraut in ɔn. Hey padi?
  
  Tik tik fist bin swɛla di gɔn ɛn put bled we gɛt jag insay in ples. Drake bin no se na spɛshal fɔs naif. I step asay to di jayant, gi Dahl di chans fɔ kik wan pan di sojaman dɛn we dɔn fɔdɔm na di spes.
  
  Di sɛkɔn sojaman bin strɛch te i nil dɔŋ. Marsters gi am wan ɔda smayl, dɔn i tos di bɔdi we nɔ ebul fɔ waka na sayd. Bay dis tɛm, tri ɔda sojaman dɛn bin dɔn rich na di lɛvul grɔn, dɔn Alis jomp kɔmɔt dɔŋ ɛn land lɛk pusi, ɛn i ol nɛf na ɛni an. Drake nɔ bin ɛva si am so taya ɛn i stil luk lɛk se i kin tek di ninja ilit.
  
  "Nɔ... wɛpɔn dɛn?" Dahl bin ebul fɔ tɔk bitwin strɛs briz. "Yu dɔn... biliv di Amagɛdɔn tiori, Frey?"
  
  Wan big Jaman disayna dɔn go ova di ed naw. I nɔ bin de blo fayn ɛn tɔk se: "Nɔ bi fulman, soja bɔbɔ." "A jɔs nɔ want fɔ mak dis kɔfin. Na wangren ples de fɔ mek a pafɛkt insay mi kɔleshiɔn."
  
  "We yu si as riflεkshɔn fɔ yusɛf, a tink se," Dahl tɔk, i stɔp as in tim de tek dɛn briz.
  
  Dɛn bin stɔp, wan tɛm we dɛn bin gɛt bad bad tɛnsiɔn as ɛni wan pan di wan dɛn we bin de fɛt am bin de asɛs di tin we i want fɔ du wantɛm wantɛm. Drake bak away frɔm Milo, i nɔ bin no se i de go na Odin in grev, usay Bɛn ɛn di Prɔfɛsɔ stil sidɔm sayd to sayd, na Kɛnɛdi nɔmɔ de gayd dɛn. I bin de wet fɔ wan mɔ...
  
  ...we de op fɔ...
  
  Ɛn afta dat, wan kray we nɔ bin muf kɔmɔt na di stej, wan wik beg fɔ ɛp. Frey bin luk dɔŋ. "Yu wik!" i spit pan pɔsin. "If nɔto fɔ di Shild, a go..."
  
  Frey bin pɔynt to Alis. "Ɛp am". Di uman wɔriɔ bin de laf wit prawd, dɔn i es in an oba di sayd. Wit wan jerk i pul Hayden op. Di Amɛrikan CIA ɛjɛn bin taya bikɔs i bin de klaym fɔ lɔng tɛm, bɔt i bin taya pas dat bikɔs i bin de kɛr di ebi ebi lod we di Jamani dɛn bin dɔn tay na in bak.
  
  Shild of Odin we dɛn rap wit kanvas.
  
  Dɛn yɛri Parnevik in vɔys. "Na in briŋ di Shild! Men pat! Bɔt wetin mek?"
  
  "Bikɔs na di men pat, yu idiot." Frey shot am. "Dis men tin nɔ bin fɔ de if i nɔ bin gɛt ɔda tin fɔ du." Di pɔsin we de mek fashɔn shek in ed wit disgres ɛn tɔn to Alis. "Finish dɛn pathetic kretin ya. A nid fɔ mek Ɔdin gladi ɛn kam bak na di pati."
  
  Alis bin laf lɛk se i nɔ gɛt sɛns. I ala, we kil pas Riva Tam, ɛn trowe in tin dɛn we i de yuz fɔ protɛkt insɛf na di midul pan di ston pletfɔm se: "Mi tɔn!" Insay di kɔnfyushɔn, i rɔsh go to Wɛls, ɛn i nɔ sho se i nɔ sɔprayz fɔ si am. Drake bin fos pan in yon fɛt, i bin de lung to Maylo fɔ sɔprayz am, i bin saydstep wit wan deft swing pan in bled, dɔn i bin deliv wan had ɛlbo to Maylo in jaw.
  
  Di bon dɔn krak. Drake bin dans, i bin de swɛla ɛn i bin de kɔntinyu fɔ layt na in fut. Dɔn dis go bi in strateji - fɔ hit ɛn rɔn, fɔ slap di say dɛn we at pas ɔl na in bɔdi, fɔ aim fɔ brok bon ɛn katilej. I bin fast pas Maylo, bɔt i nɔ bin strɔng, so if di jayant kech am...
  
  Tɛnda bin de ɛko akɔdin to di mawnten, di grɔmbul ɛn krak krak dɛn we magma we de go ɔp ɛn rɔk we de shift bin de mek.
  
  Milo bin de rɔtin bikɔs i bin de fil pen. Drake tek di lid wit dabl sayd kik, tu tap - somtin we yu go si Van Damme deftly du fo TV na komplit yusles fo strit fait fo rial laif. Maylo bin no dis ɛn i bin deflɛkt di atak wit wan grɔmbul. Bɔt Drake bin no am bak, ɛn as Maylo de trowe in wan ol bɔdi fɔ go bifo, Drake bin gi ɔda pawaful ɛlbow strayk rayt insay in ɛnimi in fes, i krɔs in nos ɛn in yay sɔkɛt, ɛn nak am tranga wan na grɔn.
  
  Maylo bin fɔdɔm na grɔn lɛk raynos we dɛn kɔt. Wans i lɔs to wan ɛnimi we tan lɛk Drake in kaliba, no go bak nɔ bin de. Drake stomp pan in an ɛn ni, brok ɔl tu di men bon dɛn, dɔn in bɔl dɛn fɔ gud mɛzhɔ, dɔn i pik di ami naif we dɛn dɔn trowe.
  
  Inspek di say we di tin apin.
  
  Marsters, we na bin SAS sojaman, bin dɔn mek shɔt wok fɔ tu Jamani pipul dɛn ɛn naw i de fɛt wan tɔd wan. Fɔ kil tri pipul dɛn insay sɔm minit nɔto bin izi wok fɔ ɛnibɔdi, ivin SAS sojaman, ɛn Masta bin jɔs wund smɔl. Wells bin dans wit Alisia along di edj fɔ di pletfɔm, i bin de rɔn pas fɔ rili dans, bɔt i bin de pul in maynd pan am. In strateji bin smat. If i bin de nia am, i bin fɔ dɔn gut am insay wan sɛkɔn.
  
  Kɛnɛdi drɛg Hayden in bɔdi we bin taya fɔ go fa frɔm di say we di fɛt bin de. Ben rɔn go fɔ ɛp am. Parnevik nɔ bin slip, i bin stɔdi di grev fɔ Odin - wan idiot.
  
  Ebɛl Frey bin kɔfrɛnt Thorsten Dahl. Di Swidan man bin bɛtɛ pas di Jamani pan ɔltin, in muvmɛnt dɛn bin de rifin mɔ bay di sɛkɔn as di trɛnk de kam bak to in an ɛn fut dɛn we bin de pen.
  
  Lord!Dreke bin tink. Wi de kik ass ya! Ɔ insay di gud ol spirit fɔ Dino Rɔk... Mek a ɛnjɔy yu!
  
  I nɔ bin gladi fɔ di fɛt we dɛn bin de fɛt wit Alis, pan ɔl dat, i bin go na Wɛls, bikɔs i bin biliv se na di uman we ol fifti ia nid di ɛp pas ɔlman. We in kɔmpin we bin de na di tim trade si am, i tɔn bak pan di fɛt.
  
  "A don kik yu bol wan taim dis wik, Drake. Yu so sadist dat yu want dis bak?"
  
  "Yu laki, Alis. Bay di we, yu de tren yu bɔyfrɛn?" i nɔd fɔ ansa di Amɛrikin we nɔ bin de muv bɛtɛ.
  
  I trowe ɔl tu di nɛf dɛn ɔp ɛn kech dɛn insay wan muvmɛnt se: "Na fɔ obe nɔmɔ." "Lɛ wi! A jɔs lɛk tri-tri man dɛn!"
  
  I go bi se in nature bin wayl, bɔt dɛn bin de kɔntrol di tin dɛn we i bin de du ɛn kɔlkul. I pok pan Drake, we i de tray fɔ kɔna Wɛls wit in bak to di ples we nɔ gɛt ɛnd. Di kɔmanda bin no wetin i bin want fɔ du na di las sɛkɔn ɛn i rɔsh pas am.
  
  Drake bin deflɛkt in tu nɛf dɛn, i bin de muv ɛni bled to di sayd we i bin de tek tɛm mek i nɔ brok in an dɛn. I nɔ bin jɔs bi se i bin gud... na dat i bin kɔnsistɛntli gud.
  
  Ebɛl Frey rɔsh pas dɛn wantɛm wantɛm. I bin tan lɛk se, bikɔs i nɔ bin ebul fɔ pas Dahl, i bin yuz fɔ rɔn pas di Swidan man we i bin de luk fɔ Odin in grev kwik kwik wan.
  
  Ɛn insay da split sɛkɔn de, Drake si Masta ɛn di las Jamani sojaman we dɛn lɔk insay fɛt-fɛt we de kil pipul dɛn rayt na di dɔti ed pat na di pletfɔm. Dɔn, wit shok wan wantɛm wantɛm, dɛn tu man ya trip ɛn jɔs fɔdɔm.
  
  Day kray bin de ala na di ples we nɔ gɛt natin.
  
  Drake split am, pre fɔ Wells, dɔn i tɔn in bɔdi rawnd ɛn rɔsh afta Frey. I nɔ bin ebul fɔ lɛf Bɛn de we nɔ gɛt ɛnitin fɔ fɛt. Kɛnɛdi bin blok di dizayna in rod, i gɛda in maynd, bɔt as i rɔsh fɔ go bifo, Drake notis wan smɔl blak tin we dɛn ol na Frey in an.
  
  Redio ɔ mobayl. Sɔm kayn transmita.
  
  Wetin na di ɛl?
  
  Wetin apin afta dat nɔ bin ebul fɔ ɔndastand. Insay wan wɔndaful akt we dɛn nɔ tek tɛm du, di mawnten sayd bin bɔm wantɛm wantɛm! Wan big big ston bin de blo, dɔn big big ston dɛn ɛn sɔm pat dɛn pan mawnten shayl bin skata ɔlsay. Ston dɛn we gɛt ɔl kayn shep ɛn saiz bin de dart ɛn wispa tru di ples we nɔ gɛt natin lɛk bulɛt.
  
  Wan big ol bin apia na di sayd we di volkeno de, lɛk se hama dɔn panch tru tint draywal. Dim de layt bin de filta tru di krak krak. Wan ɔda blo, ɛn di ol bin big mɔ. Wan mawnten we gɛt rɔb dɛn bin de rɔn go insay wan ol we nɔ gɛt bɔtɔm ɛn we nɔ gɛt wan bɔt ɛn we bin rili bad.
  
  Drake bin fɔdɔm na grɔn wit in ed na in an. Sɔm pan dis ston we de bɔn go dɔn pwɛl ɔda grev dɛn we nɔ gɛt wan valyu. Wetin di ɛl bin de apin?
  
  
  TƐTI NAIN
  
  
  
  TƆMB ƆF DI GƆD DƐN
  
  
  Wan ɛlikopta bin apia na di ol we dɛn jɔs mek, i bin de flay fɔ wan sɛkɔn bifo i flay tru am!
  
  Fo tik tik kebul dɛn ɛn bɔku rop dɛn bin de we bin de hang na di mashin in biɛn.
  
  I nɔ bin pɔsibul fɔ biliv. Abel Frey jɔs dɔn ɔda fɔ mek dɛn split di mawnten sayd. Wan mawnten sayd we bin de pat pan wan volkeno we de wok ɛn we kin mek sɔm kayn we de mek bɔku bɔku pipul dɛn dɔnawe wit dɛn we dɛn kɔl supa volkeno.
  
  Fɔ dɔn in kɔlekɛshɔn.
  
  Dis man bin evri bit laik insane laik Drake and di res of di human race giv am kredit fo. I bin de laf maniacally ivin naw, ɛn we Drake luk ɔp, i si se Frey nɔ muf wan inch, bɔt i tinap tranga wan stret as di mawnten we de bɔn de hiss rawnd am.
  
  Alisia bin lɛf Wɛls ɛn stɔp go nia Frey, ivin in krayzi we i bin de kɔntrol insɛf bin de stɔp smɔl. Biɛn dɛn, Prɔfɛsɔ Parnevik, Bɛn ɛn Kɛnɛdi bin de protɛkt dɛn wit di wɔl dɛn na Ɔdin in alkɔv. Hayden bin de prone, i nɔ bin de muv. Yu tink se i bin rili kam ɔl dis we fɔ day insay faya we de mek pɔsin kray? Wells nil dɔŋ na in sayd, ɛn ol in bɛlɛ.
  
  Di ɛlikopta bin de flɔt nia, in injin bin de ala. Frey es in sabmashin gɔn ɛn mek sayn fɔ mek ɔlman muf kɔmɔt nia di big big bɔdi we Odin bin gɛt. Wan shɔt faya we bin bɔn bin mek i gɛt mɔ trɛnk, bulɛt dɛn bin de klin as dɛn de nak gold Vayking tin dɛn we nɔ gɛt wan valyu we tan lɛk shild, sɔd, bres plet ɛn ɛlmɛt we gɛt ɔn. Gold kɔyn dɛn, we wan chenj we tin apin bin de muv, bigin fɔ fɔdɔm frɔm di shelf dɛn lɛk kɔnfɛti na Tayms Square.
  
  Frey bin wev di ɛlikopta.
  
  Drake bin nil dɔŋ. "Yu muv dis kɔfin, yu de risk di wan ol wɔl!" - i ala, in vɔys nɔ bin izi fɔ yɛri oba di ebi ebi sawnd we di prɔpala bled dɛn de mek.
  
  "Nɔ bi wimp!" Frey ala bak, in fes kɔntort lɛk wikɛd klawn we adikshɔn to heroin. "Admit am, Drek. A dɔn win yu!"
  
  "I nɔ min fɔ win!" Drake ala bak, bɔt naw di ɛlikopta bin de dairekt oba in ed ɛn i nɔ bin ivin yɛri in yon vɔys. I bin de wach as Frey de dayrɛkt am, i de sprɛy bulɛt pan am pan wan whim as i de wev in an dɛn. Drake bin pre mek in padi dɛn nɔ go kech wit wan stray projɛkt.
  
  Di Jamani bin lɔs am. Bikɔs i bin de nia di tin we i bin de tink bɔt fɔ ɔl in layf, i bin jɔs brok.
  
  Naw, Dahl bin de nia am. Dɛn bin de wach we Frey ɛn Alis de put di ebi ebi chen dɛn dɔŋ ɛn dɔŋ te dɛn dɔn fɔ lɔp dɛn rawnd di tu ɛnd dɛn na di sakɔfag. Frey bin mek shɔ se dɛn sef.
  
  Di ɛlikopta tek di wet. Natin nɔ bin apin.
  
  Frey bin ala insay in tɛlifon risiva. Di ɛlikopta tray bak, dis tɛm in injin dɛn bin de ala lɛk dainosaur we vɛks. Di chen dɛn tek dɛn wet, ɛn wan klia krak krak bin de, we na di sawnd we ston de brok.
  
  Odin in kɔfin bin muf.
  
  "Dis na wi las chans!" - Dahl ala insay Drake in yes. "Wi de go na di grinda! Frɔm Milo in gɔn!"
  
  Drake bin ron di skript. Dɛn bin fɔ dɔn pwɛl di ɛlikopta ɛn sev di Grev. Bɔt sɔntɛm Bɛn ɛn Kɛnɛdi, wit Hayden ɛn Parnevik, go day.
  
  Dahl ala se: "Tɛm nɔ de!" "Either dis or di Apokalips!"
  
  Di Swidan man jomp fɔ Maylo in wɛpɔn. Drake swɛt in yay as pen de chuk in at. In yay bin fɔdɔm pan Bɛn ɛn Kɛnɛdi, ɛn di pen we i bin de fil we i disayd fɔ du sɔntin bin twis am insay lɛk nɔs. If yu lɔs wit wan an, yu go lɔs wit di ɔda wan. Ɛn afta dat, i disayd se i jɔs nɔ go ebul fɔ alaw Dahl fɔ du dis. Yu tink se i go sakrifays tu padi dɛn fɔ sev di wɔl?
  
  Nɔ.
  
  I jomp fɔ go bifo lɛk frog jɔs lɛk aw Dahl bigin fɔ luk insay Maylo in klos. Di Swidan man bin tɔn bak wit sɔprayz as Maylo stret in bɔdi, di Amɛrikin bin hunch ova wit pen, bɔt i bin de muv ɛn i bin de limp to di edj fɔ di pletfɔm. To wan pan di layn dɛn we de kam dɔŋ.
  
  Drake bin stɔp wit shɔk. Di ɛlikopta in injin dɛn bin de kray wan tɛm mɔ ɛn wan krash we nɔ oli bin ful-ɔp di ol. Di nɛks mɔnt, Odin in big big sarkofag shift ɛn brok fri frɔm in mɔrings, swing menacingly to Drake ɛn di edj fɔ di pletfɔm, wan tɔn swing day.
  
  Dahl in kray bin ripit Parnevik in kray se: "Nooo!"
  
  Wan kray bin de, wan kray kray kray lɛk se wan vent dɔn ɔt pasmak, wan sawnd bin tan lɛk se dɛn de bɔn ɔl di dɛbul dɛn na Ɛl layf layf wan. Wan briz we gɛt sɔlfɔ bin kɔmɔt na wan ol we dɛn jɔs opin ɔnda Ɔdin in grev.
  
  Frey ɛn Alicia rɔsh go, i bin lɛf smɔl fɔ lɛ dɛn bɔn dɛn layf layf wan as dɛn de klaym pan di kɔfin we bin de swing. Frey ala se: "Nɔ fala wi, Drake!" A gɛt inshɔrans!" dɔn i bin tan lɛk se wan aidia kam to mi, we na garanti fɔ sef. I ala to Drake in kɔmpin dɛn se: "Naw! Fɔ fala di kɔfin ɔ una go day!" Frey bin ɛnkɔrej dɛn, i bin de wɛv in sabmashin gɔn, ɛn dɛn nɔ bin gɛt ɔda tin fɔ du pas fɔ go rawnd di kɔlɔn we gɛt stim.
  
  Dahl tɔn in haunted yay to Drake. I bin beg am se: "Wi fɔ stɔp dis." "Fɔ... fɔ mi pikin dɛn."
  
  Drake nɔ bin gɛt ɛni ɔda ansa pas fɔ nɔd. Na dat. I fala di SGG kɔmanda, tek tɛm saydstep di Swing Sarcophagus as i de flay oba dɛn, dɛn ɛnimi dɛn we de grin sef wan ɔp we in kɔmpin dɛn de fala in trajektɔri na di ɔda say.
  
  Kɔba wit wɛpɔn ɛn di whim fɔ wan maniak.
  
  Drake rich na wan ol na di ston flo. Di stim na bin wan tawa we bin de bɔn ɛn we bin de rɔtin. Nɔbɔdi nɔ go ebul fɔ pwɛl am. Drake muf as klos as i ebul bifo i tɔn fɔ wach in ɛnimi dɛn we de go bifo.
  
  Hayden bin kɔntinyu fɔ de na grɔn, i bin de mek lɛk se i nɔ no natin. Naw i sidɔm ɛn pul di strɛp dɛn we bin tay Ɔdin in shild na in bak. "Wetin a go du?"
  
  Drake bin glan pan am fɔ shɔt tɛm. "Di CIA gɛt ɛni kɔntinjɛns plan fɔ stɔp Supavolkeno?"
  
  Di priti "sekretari" luk konfuz fo smol taim bifo shi shek im ed. "Na di tin dɛn nɔmɔ we klia. Put di Jaman insay di paip we de mek di briz de blo." I trowe di Shild wit kray we i kray fɔ mek i fil fri. Dɛn ɔl tri bin de wach am we i de rol along di rim lɛk kɔyn.
  
  Yu tink se dɛn dɔn rili fel?
  
  Di prɛshɔn we bin de kɔmɔt na di paip bin de go ɔp as di volkeno bin de gɛt trɛnk. Dahl bin tɔk se: "Wan tɛm we di chen riakshɔn bigin." "Wi no go fit klos dis. Wi gɛt fɔ du dis naw!"
  
  Drake in yay bin drɔ fɔ smɔl tɛm to di Shild as i de rol nɔys rawnd in ed. In rim.Di wɔd dɛn kɔmɔt insay am lɛk se dɛn rayt am na faya.
  
  
  Ɛvin ɛn Ɛl na jɔs fɔ shɔt tɛm we pɔsin nɔ no natin, .
  
  Na di Immortal Soul we de le to Rayt ɔ Rong.
  
  
  I bin tɔk se: "Plan B." "Yu mɛmba di swɛ we Odin bin swɛ? I nɔ bin tan lɛk se i fayn, nɔto so? No ples nɔ de fɔ put dis, nɔto so? Wel, maybe na dat."
  
  "Odin"s Curse na we fɔ sev di wɔl?" Dahl bin dawt am.
  
  Drake bin se: "Ɔ ɛl." "I dipen pan udat mek di disayd. Dis na di ansa. Di pɔsin we put di Shild fɔ gɛt klin sol. Na trap we de mek trap dɛn. Wi nɔ no natin igen bikɔs wi pul di grev. If wi nɔ ebul, di wɔl go day."
  
  "Aw di swɛ go?" Hayden, we nɔ bin luk bad pas aw i bin luk afta di prɔblɛm we i bin gɛt na ɛnimi in an, bin de luk di say we di briz de kɔmɔt lɛk se dɛn kin it am layf layf wan.
  
  Drake swɛ as i es di Shild ɛn ol am bifo am. Dahl bin tinap ɛn wach am as i de waka go na di say usay dɛn de pul di briz we de his. "Di tɛm we yu tɔch da stim de wit dis Shild, dɛn go rip am rayt kɔmɔt na yu an."
  
  Dɔn, wit sawnd we tan lɛk di kray we bɔku bɔku animal dɛn de ala we dɛn trɔs na fɔrɛst we de bɔn, mɔ stim bin kɔmɔt dɔŋ, ɛn i bin lɛf smɔl fɔ lɛ di ay ay kray we i bɔn bin mek pɔsin nɔ yɛri. Di sɔlfɔ swɛt naw bigin fɔ tik di briz, ɛn tɔn am to pɔyzin miasma. Di smɔl smɔl rɔm we di mawnten bin de mek we na dɛn kɔmpin ɔltɛm fɔ lɔng tɛm naw, dɔn tan lɛk tɛnda mɔ. Drake bin fil lɛk se di wɔl dɛnsɛf de shek.
  
  "Nyu nyus, Dal. Plan B in akshɔn. Fɔ rifer to tumara bambay, dis min se a nɔ no wetin di ɛl ɔda tin de fɔ du."
  
  Dahl bin tinap na di ɔda say na di Shild se: "Yu nɔ gɛt ɛni fiuja." "Ɔ mi."
  
  Tugeda dem trudged go to di vent. Di shayl bigin fɔ slayv dɔŋ di rɔk we de nia dɛn. Wan kray ɛn ala ala, we Drek nɔ bin ɛva yɛri lɛk dis, kɔmɔt na di dip dip ples we nɔ gɛt ɛnd na di ol we nɔ gɛt ɛnd.
  
  "Di supa volkeno de kam nia!" Hayden bin de ala. "Ɔf am!"
  
  
  * * *
  
  
  We Drake, Dahl ɔ ivin Abel Frey nɔ bin si am, di fambul Ayland mawnten we dɛn kɔl Eyjafjallajokull, we te naw i satisfay fɔ pul saful grey strim dɛn ɛn mek plen trafik fred, bin bɔm wantɛm wantɛm na in ed. I nɔ go te igen, pipul dɛn go si am na Sky News ɛn di BBC ɛn leta na You Tube wit bɔku bɔku pipul dɛn we dɔn sɔprayz - di faya tong dɛn we wan tawzin dragon dɛn de layt faya storm na di skay. Na da sem tɛm de, tu ɔda volkeno dɛn na Ayland bin bɔn, ɛn dɛn tap dɛn bin de flay go lɛk kɔk we dɛn kɔl champagne we dɛn prɛs. Dɛn bin ripɔt, sɔm kayn we we dɛn tay dɛn tong, se Amagɛdɔn dɔn kam.
  
  Na smɔl pipul dɛn nɔmɔ we dɛn dɔn pik bin no aw i rili de nia.
  
  
  * * *
  
  
  Hiro dɛn we dɛn nɔ si ɛn we dɛn nɔ ɛva no bin de fɛt na di dak dip ples na di mawnten. Drake ɛn Dahl bin atak di stim ɔlt wit di Shild, dɛn yuz wan rawnd tin fɔ deflɛkt di stim insay wan ples we nɔ gɛt natin we de nia de as dɛn de put am dairekt ɔp di ol we dɛn lɛf we dɛn pwɛl Odin in grev.
  
  "Kam kwik!" Dahl bin tray tranga wan fɔ mek di Shild kɔntinyu fɔ de. Drake fil in an dɛn de shek shek bikɔs ɔf di tray we i tray fɔ win di mawnten in fɔs fɔs trɛnk. "A jɔs want fɔ no wetin di ɛl mek dis tin wit!"
  
  "Udat bisin bɔt am!" Hayden bin tray fɔ ol dɛn bak, i bin de ol dɛn leg ɛn push dɛn as i ebul. "Jɔs put di bastar insay!"
  
  Dahl bin lung, jomp pan di ol. If di Shild bin mis ɔ ivin muf smɔl, i bin fɔ dɔn evapɔret wantɛm wantɛm, bɔt dɛn aim bin kɔrɛkt, ɛn di men pat bin tek tɛm go insay di atifishal krak we de ɔnda di Tomb of Odin.
  
  Wan trap we dɛn mek fayn fayn wan, we dɛn bin mek bɔku bɔku ia bifo dis tɛm. A de swɛ to di gɔd dɛn.
  
  Trap fɔ trap dɛn!
  
  "Di big trap we bin de trade trade we di wɔl tide dɔn ɛva no." Dahl bin fɔdɔm na in ni. "Di wan we go ebul fɔ dɔn dis."
  
  Drake bin de wach as i tan lɛk se di Shild de tan, i de absɔb di big big prɛshɔn we de go ɔp frɔm dɔŋ. I bin flat ɛn fɔm along di ed dɛn na di krak, ɛn tek wan obsidian hue. Sote go. Dɛn nɔ go ɛva dilit am.
  
  "Gɔd blɛs".
  
  Job don, i stɔp fɔ smɔl bifo i tɔn in atɛnshɔn bak to Frey. Fɔ fred bin ful in at pas aw i bin de imajin, ivin naw.
  
  Di ɛlikopta bin grap, i bin de tray tranga wan fɔ sɔpɔt di wet we Odin in kɔfin bin gɛt, we bin de rɔk jisnɔ ɔnda am. Frey ɛn Alicia ɔl tu bin sidɔm na di lid fɔ di kɔfin, dɛn an dɛn bin tayt tayt wan rawnd di strap dɛn we bin tay am na di ɛlikopta.
  
  Bɔt Bɛn, Kɛnɛdi ɛn Prɔfɛsɔ Parnevik bin de hang pan tri ɔda rop dɛn we bin de dangle dɔŋ di ɛlikopta, i go mɔs bi se dɛn bin ol dɛn de wit gɔn we Drek bin de fɛt fɔ sev di planɛt.
  
  Dɛn bin de hang ɔp di vayd, dɛn bin de swɛla as di ɛlikopta de klaym, kidnap rayt frɔm ɔnda Drake in nos.
  
  "Nooo!"
  
  Ɛn, i nɔ biliv, i rɔn - wan man we de in wan, we de rɔn wit wan ɛnaji we dɛn bɔn wit wamat, lɔs ɛn lɔv - wan man we trowe insɛf akɔdin to wan pit we nɔ gɛt bottom insay blak spɛs, de aks fɔ wetin dɛn tek frɔm am, ɛn desperately klat wan pan di swing kebul dɛn, we i fɔdɔm.
  
  
  FƆTI
  
  
  
  TƆMB ƆF DI GƆD DƐN
  
  
  Drake in wɔl stɔp wit in lip insay di daknɛs - wan vayd we nɔ gɛt ɛnd ɔp, wan pit we nɔ gɛt bɔt dɔŋ dɔŋ - tri inch rop we de swing, we na in wangren sev. In maynd bin kol; i bin de du am fɔ in padi dɛn. Fɔ no ɔda rizin pas fɔ sev dɛn.
  
  Nɔbɔdi nɔ de tink bɔt insɛf nɔmɔ.
  
  In finga dɛn tɔch di rop ɛn i nɔ bin ebul fɔ lɔk!
  
  In bɔdi we bin dɔn de na di graviti, bigin fɔ fɔdɔm kwik kwik wan. Na di las sɛkɔn, in lɛft an we bin de swing bin lɔk pan wan rop we bin lɔng pas di ɔda wan dɛn ɛn i bin klem wit bad bad tin we de tink bɔt sɔntin.
  
  In fɔdɔm stɔp as i ol am wit in tu an ɛn lɔk in yay fɔ mek in at we bin de bit kwik kwik wan, kol. Di ala ala lawd wan bin kɔmɔt sɔmsay ɔp. Alis de tɔn in kɔmɛnt we i de provok am.
  
  "Na dis Wells bin min we i se "sho yu mettle"? Ɔltɛm i bin de wɔnda wetin da krayzi fɔs min!"#
  
  Drake luk ɔp, i rili no di abyss we de dɔŋ, i fil diziz lɛk aw i nɔ ɛva fil bifo. Bɔt in mɔsul dɛn bin de bɔn wit nyu trɛnk ɛn adrenaline, ɛn bɔku pan di ol faya bin de bak insay am naw, ɛn i bin de day fɔ kɔmɔt.
  
  I klaym di rop, an oba an, i ol am wit in ni, i de muf kwik kwik wan. Frey brandish in sabmashin gɔn ɛn laf, tek tɛm aim, bɔt afta dat Hayden ala frɔm Odin in grev. Drake si am tinap de, de aim Wells in pistol to Frey - di ol kɔmanda bin dɔn fɔdɔm nia am, bɔt, tank Gɔd, i bin stil de blo.
  
  Hayden bin pɔynt di gɔn af-af to Frey. "Lɛ i grap!"
  
  Di ɛlikopta bin stil de na di ays, in payɔnia nɔ bin shɔ bɔt wetin i tɛl am fɔ du. Frey bin de shem, i bin de grɔmbul lɛk pikin we separet frɔm di tɔys we i lɛk. "OK. Hundin!Bich! A fɔ dɔn pul yu kɔmɔt na da bad plen de!"
  
  Drake bin smir we i yɛri Hayden in ansa. "Yɛs, bɔku tɛm a kin ɔndastand dis."
  
  Kɛnɛdi, Bɛn ɛn Parnevik bin de wach wit big yay, dɛn nɔ bin gɛt maynd fɔ blo.
  
  "Go ɛn tek am!" - Frey den ala pan Alicia. "Frɔm an to an. Tek am en mek wi go. Dis bitch no go shot yu. Na in na di gɔvmɛnt in prɔblɛm. " .
  
  Drake gulp as Alicia jomp off di sarcophagus ɛn grap Drake in paralel rop, bɔt ivin so i tek in tɛm fɔ glan pan Ben, gauj aw di bɔbɔ riak to di rivyu fɔ Hayden in stetɔs.
  
  Ben, if ɛnitin, bin de luk am wit mɔ sɔri-at.
  
  Alis bin slid dɔŋ di rop lɛk mɔnki ɛn i nɔ tu te, i bin lɛvul wit Drek. I luk am, wan pafɛkt fes we ful-ɔp wit wamat.
  
  "A kin swing ɔl tu di say dɛn." I jomp insay di ays, fut fɔs, insay wan fayn fayn ak tru di daknɛs, ɛn hang kɔmplit wan na di ays fɔ smɔl tɛm. Dɔn in leg dɛn kɔnɛkt fayn fayn wan to Drake in sternum ɛn i jɔk in bɔdi fɔ go bifo, i grap in yon rop fɔ shɔt tɛm bifo i swing am ova to di nɛks wan.
  
  "Fucking baboon," Drake bin de muf, in chɛst bin de bɔn, in grip bin de lus.
  
  Alis yuz in momentum fɔ swing rawnd di rop, leg dɛn spred na in chɛst lɛvɛl, ɛn slam insay in bɛlɛ. Drake bin ebul fɔ swing to di rayt say fɔ mek di blo sof, bɔt i stil fil se in rib dɛn brus.
  
  I grɔmbul pan am, sheb di pen ɛn rayz ɔp. Wan spak bin apia na in yay, wit nyu rɛspɛkt.
  
  I blo ɛn tɔk se: "Fɔs." "Yu dɔn kam bak. Naw wi go si udat na di bɛst."
  
  I bin de shuffle di rop, kɔnfidɛns bin de shayn wit ɛni muvmɛnt. Insay wan lip i baypas Drake in yon rop ɛn bak yuz in mɔmɛnt fɔ strayk bak, i aym in leg dɛn dis tɛm fɔ in ed.
  
  Bɔt Drake bin dɔn kam bak ɛn i bin rɛdi. Wit di bɛst skil, i lɛf in rop, stɔp di big big diziz, ɛn kech am we i dip tu fit. Alis bin de flɔt ɔp am we nɔ gɛt ɛni bad tin, i bin sɔprayz we i de muv, ɛn in an dɛn bin stil de flay.
  
  Drake bin de bounce op di rop wan fut wan. Bay di tɛm we in ɛnimi kam fɔ no wetin i dɔn du, i dɔn pas am. I bin stɔp in ed tranga wan.
  
  A si in finga dɛn lɛf di rop. I bin fɔdɔm, bɔt na sɔm inch nɔmɔ i bin fɔdɔm. Di had nat we bin de insay am bin wok ɛn i bin ebul fɔ ol am bak.
  
  Frey bin de ala frɔm ɔp. "Natin nɔ de we gud! Day, yu Inglish we nɔ biliv!"
  
  Dɔn, insay less dan wan blink of a eye, di Jaman pul wan naif ɛn kɔt Drake in rop!
  
  
  * * *
  
  
  Drake bin si ɔltin sloslo. Di shayn we di bled de shayn, di bad shayn we di say we dɛn de kɔt de shayn. Di we aw in layf layn bin kɔmɔt wantɛm wantɛm-di we aw i bigin fɔ bɔl ɛn swɛt ɔp am.
  
  Instant weitlessness of in bɔdi. Wan frɔzɛn mɔnt fɔ fred ɛn nɔ biliv. Bikɔs i bin no se ɔl wetin i bin dɔn ɛva fil ɛn ɔl wetin i go ebul fɔ du tumara bambay, jɔs dɔn pwɛl.
  
  Ɛn afta dat di fɔl... si in nemesis, Alis, klaym pan in fist fɔ go bak na di tap pan di sarkofag... si Bɛn in mɔt twist insay wan kray... Kɛnɛdi in fes tɔn to mask fɔ day... ɛn tru in periferik vishɔn... Distans... .wetin di. ?
  
  Torsten Dahl, di krayzi Swidan, de rɔn, nɔ, de rɔn, krɔs di pletfɔm wit sit bɛlt we dɛn tay na in bɔdi, i rili trowe insɛf na blak pit, jɔs lɛk aw Drake insɛf bin dɔn du sɔm tɛm bifo.
  
  Wan sef hans we bin de opin biɛn am, we bin sikrit rawnd wan pila na Odin in alkɔv, we Hayden ɛn Wɛls bin ol tayt, we dɛn bin rɛs fɔ mek dɛn ebul fɔ tray tranga wan.
  
  Dahl in mad lip...briŋ am klos inof fɔ grap Drake in an ɛn ol am tayt.
  
  Drake in burst of op bin fade as in ɛn Dahl fɔdɔm togɛda, di sefty layn tayt...dɛn wan sɔdɛn, penful tug as Hayden ɛn Wells aksept di tɛnsiɔn.
  
  Dɔn op. Slow, penful tray fɔ sev. Drake luk insay Dahl in yay, i nɔ tɔk wan wɔd, i nɔ pul wan ɔns pan imɔshɔn as dɛn de drɛg dɛn inch bay inch to sef.
  
  Di pɔsin we de payɔt di ɛlikopta go dɔn gɛt di ɔda, bikɔs i bigin fɔ klaym te i rɛdi fɔ faya wan tɔd mishɔl, dis tɛm frɔm di mawnten, we dɛn mek fɔ mek di gap big so dat di sarkofag go fit tru ɛn nɔ gɛt prɔblɛm fɔ pwɛl.
  
  Insay tri minit, Odin in kɔfin nɔ bin de igen. Di thud we ɛlikopta bled dɛn de mek na sɔntin we pɔsin kin mɛmba we de fa. Ben, Kennedy ɛn Parnevik bin de di sem lɛk naw.
  
  Fɔ dɔn, dɛn drɛg Dahl ɛn Drake oba di ed dɛn we gɛt ston dɛn na di ol we nɔ gɛt bɔtɔm. Drake bin want fɔ gi chase, bɔt in bɔdi nɔ bin riak. Na ɔl wetin i bin ebul fɔ du fɔ ledɔm de, lɛ di trauma sink insay, ridayrɛkt di pen to wan pat pan in bren we nɔbɔdi nɔ de.
  
  Ɛn as i ledɔm de, di ɛlikopta in sawnd kam bak. Na dis tɛm nɔmɔ na bin Dahl chɔpa. Ɛn dis na bin di sem we aw dɛn bin de sev ɛn mek dɛn mek dɛn sɔfa.
  
  Drake bin jɔs ebul fɔ luk insay Torsten Dahl in yay dɛn we bin de mek i sɔfa. "Yu na Gɔd, padi," ɛn di minin fɔ di ples we dɛn bin de nɔ bin lɔs pan am. "Tru Gɔd".
  
  
  FƆTI WAN
  
  
  
  JAMAYN
  
  
  Evri taim we Kennedy Moore so moch as ton im ass fo di had sit, Alicia Miles in keen ai dem de tek notis. Di Inglish bitch na bin Uber warrior, endowed wit wan kop in siks sense - konstant antisipeshon.
  
  Insay di plen we bin tek tri awa frɔm Ayland fɔ go na Jamani, na wan tɛm nɔmɔ dɛn bin stɔp. Fɔs, jɔs tɛn minit afta dɛn kɔmɔt na di volkeno, dɛn winch di kɔfin ɛn mek am sef ɛn briŋ ɔlman insay di volkeno.
  
  Wantɛm wantɛm, Ebɛl Fri bin go na di bak kɔmpawtmɛnt. I nɔ si am frɔm da tɛm de. Sɔntɛm i de gris di wil dɛn fɔ tif ɛn industri. Alisia bin praktis fɔ trowe Kɛnɛdi, Bɛn ɛn Parnevik na dɛn sidɔm ples, dɔn i sidɔm nia in bɔyfrɛn, we na Maylo we bin wund. I bin tan lɛk se di Amɛrikan we gɛt stok bin de ol ɔl di pat dɛn na in bɔdi, bɔt bɔku pan am na in bɔl dɛn, ɛn i bin tan lɛk se Alis bin de si se i de mek pɔsin laf ɛn mek i fred ɔltɛm.
  
  Tri ɔda gad dɛn bin de insay di ɛlikopta, dɛn bin de tɔn wari glans frɔm di prizina dɛn to di strenj kɔmyunikeshɔn we bin de bitwin Alisia ɛn Maylo - ɔltɛm dɛn bin de sɔri, dɔn dɛn bin gɛt minin, ɛn afta dat dɛn bin ful-ɔp wit wamat.
  
  Kɛnɛdi nɔ bin no usay dɛn de we di ɛlikopta bigin fɔ kam dɔŋ. In maynd bin dɔn de waka waka fɔ di las awa, frɔm Drake ɛn dɛn advantej dɛn na Paris, Swidan ɛn di volkeno, to in ol layf wit di NYPD, ɛn frɔm de, we nɔ go ɛva apin, to Tɔmɔs Kelɛb.
  
  Kelɛb na wan siriɔs kil we i fri fɔ kil bak. Di mɛmori dɛn bɔt di wan dɛn we i bin kil bin atak am. Di say we dɛn bin de du kraym we i bin dɔn waka sɔm dez bifo-di say we i bin de du kraym-bin stil fresh na in maynd, lɛk blɔd we dɛn jɔs shed. I bin kam fɔ no se frɔm da tɛm de, i nɔ si wan nyus ripɔt.
  
  Sɔntɛm dɛn bin kech am.
  
  Na yu drim....
  
  Nɔ. Na mi drim dɛn nɔ de ɛva kech am, nɔ de ɛva kam nia am. I de kil ɛn abuse mi, ɛn mi gilti de ambɔg mi lɛk damn dɛbul te a giv-ɔp ɔltin.
  
  Di ɛlikopta bin kam dɔŋ kwik kwik wan, i jɔk am kɔmɔt na di vishɔn we i nɔ bin ebul fɔ fes. Di pɔsin in kɔmpawtmɛnt we de biɛn di ɛlikopta opin ɛn Ebɛl Frey step aut, de bark ɔda.
  
  "Alisia, Maylo, yu go de wit mi. Briŋ di prizina dɛn. Gad pipul dɛm, una go ɛskort di kɔfin to mi viewing rum. Di pɔsin we de kia fɔ mi we de de gɛt instrɔkshɔn fɔ kɔntakt mi jɔs afta ɔltin dɔn rɛdi fɔ si. Ɛn a want dis fɔ apin kwik kwik wan, gad dɛn, so una nɔ shem. Sɔntɛm Ɔdin dɔn de wet fɔ Frey fɔ bɔku bɔku tawzin ia, bɔt Frey nɔ de wet fɔ Ɔdin."
  
  "Di ol wold sabi wetin yu du, Frey, yu kray," Kennedy tok. "Fashin disayna, damn am. Aw lɔng yu tink se yu go de na jel?"
  
  Frey bin snap se: "Di we aw Amɛrika pipul dɛn de fil se dɛn impɔtant to dɛnsɛf." "Ɛn idiocy de mek yu biliv se yu kin tɔk lawd wan, hmm? Di maynd we ay pas ɔl kin win ɔltɛm. Yu rili tink se yu padi dɛn bin kɔmɔt na do? Wi set trap de, yu stupid bitch. Dɛn nɔ go pas nia Poseidon."
  
  Kɛnɛdi opin in mɔt fɔ protɛst, bɔt i si Bɛn shek in ed fɔ shɔt tɛm ɛn lɔk in mɔt kwik kwik wan. Lɛf am. Survive first, fight leter.I bin kot Vanna Bonta na in maynd."A go lɛk fɔ gɛt infɛriɔriti kɔmpleks ɛn fɔ sɔprayz fayn pas fɔ gɛt wan supɛriɔriti kɔmpleks ɛn fɔ wek mi rud wan."
  
  Frey nɔ bin gɛt ɛni we fɔ no se dɛn ɛlikopta bin stil ayd na ay ay ples. Ɛn prawd bin mek i biliv se in sɛns bɛtɛ pas dɛn yon.
  
  Mek i tink so. Di sɔprayz bin fɔ dɔn swit pas dat.
  
  
  * * *
  
  
  Di ɛlikopta land wit wan jolt. Frey step fo front en jomp dong fos, ala oda to di man dem fo graun. Alis grap na in fut ɛn mek wan muv wit in indeks finga. "Fɔs una tri. Di ed dɛn de dɔŋ. Kɔntinyu fɔ muf te a se ɔda tin."
  
  Kɛnɛdi bin jomp frɔm di ɛlikopta biɛn Bɛn, ɛn i bin de fil di pen we i bin de fil we i taya na ɛni mɔsul. We i luk rawnd, di wɔndaful tin we i si mek i fɔgɛt bɔt in taya fɔ wan minit, infakt, i tek in briz.
  
  Wan luk ɛn i kam fɔ no se na Frey in kast na Jamani; wan disayna den fɔ inikwiti usay di ɛnjɔymɛnt nɔ bin ɛva stɔp. Di say we dɛn bin de land bin de fes di men ɛntrɛ, dabl ɔk domɔt dɛn we dɛn mek wit gold stɔd ɛn we dɛn mek wit Italyan mabul kɔlɔn dɛn we de go insay wan big ɛntrɛ hal. As Kɛnɛdi de wach, tu dia dia motoka dɛn, wan Lamborghini ɛn wan Maserati, pul, frɔm usay 4 twɛnti-sɔmtin man dɛn we gɛt zil bin rol aut ɛn stag ɔp di stɛp dɛn fɔ go na di Kastɛl. Di ebi ebi ritm dɛn we dɛn bin de mek fɔ dans myuzik bin de kɔmɔt biɛn di domɔt.
  
  Abov di domɔt dɛn, dɛn bin gɛt wan fes we dɛn mek wit ston ɛn wan row we gɛt tri-anjɔl tɔrɛt dɛn ɛn tu ay ay tawa dɛn na di tu ɛnd dɛn, we mek di big big bildin tan lɛk Gotik Rivayval. I bin impɔtant, Kɛnɛdi bin tink, ɛn i bin de mek i fil bad smɔl. I bin imajin se if dɛn invayt am fɔ go pati na dis ples, dat go bi fiuja mɔdel in drim.
  
  Ɛn na so Ebɛl Fri bin bɛnifit frɔm dɛn drim dɛn.
  
  Dɛn push am go na di domɔt dɛn, Alis bin de wach dɛn gud gud wan as dɛn de pas di supamakit dɛn we bin de rɔm ɛn go ɔp di mabul stɛp dɛn. Tru di domɔt dɛn ɛn go insay di lɔbi we de ɛko. Na di lɛft say, wan get we opin ɛn we dɛn kɔba wit lɛda bin de go insay wan nayt klab we ful-ɔp wit myuzik we de mek pɔsin gladi, layt dɛn we gɛt kɔlɔ, ɛn bɔt dɛn we de swing ɔp di krawd, usay ɔlman go pruv aw dɛn ebul fɔ dans fayn fayn wan. Kɛnɛdi bin stɔp wantɛm wantɛm ɛn ala.
  
  "Ɛp!" I kray, ɛn i bin de luk di pipul dɛn we bin kam fɔ si di ples stret. "Ɛp wi!"
  
  Bɔku pipul dɛn tek di tɛm fɔ put dɛn glas we ful-ɔp af-af dɔŋ ɛn luk mi. Afta wan sɛkɔn, dɛn bigin fɔ laf. Di klashish Swedish blant uman es in bɔtul fɔ grit, ɛn di Itali man we gɛt dak skin bigin fɔ luk am. Di ɔda wan dɛn go bak na dɛn disko ɛl.
  
  Kɛnɛdi bin de kray as Alis ol am na in ia ɛn drɛg am krɔs di mabul flo. Bɛn bin ala fɔ sho se i nɔ gri wit wetin i tɔk, bɔt di slap we dɛn slap am bin lɛf smɔl fɔ lɛ i kɔmɔt. Di pati pipul dɛn bin de laf mɔ, dɔn sɔm dɔti kɔmɛnt dɛn bin de. Alis trowe Kɛnɛdi insay di big stej, ɛn i nak am tranga wan na in rib dɛn.
  
  I hiss se: "Stupid uman." "Yu nɔ si se dɛn lɛk dɛn masta? Dɛn nɔ go ɛva tink bad bɔt am. Naw...go."
  
  I pɔynt ɔp wit wan smɔl pistɔl we bin apia na in an. Kɛnɛdi bin want fɔ tinap tranga wan, bɔt we yu jɔj wetin jɔs apin, i disayd fɔ jɔs go wit am. Dɛn kɛr dɛn go ɔp di stej ɛn go na di lɛft, insay di ɔda wing na di Kastɛl. As dɛn kɔmɔt na di stej ɛn go insay di lɔng kɔridɔ we nɔ gɛt ɛnitin fɔ yuz - di brij bitwin di wing dɛn - di dans myuzik stɔp, ɛn sɔntɛm na dɛn nɔmɔ bin de alayv da tɛm de insay tɛm.
  
  We dɛn bin de waka na wan kɔridɔ, dɛn bin si dɛnsɛf na wan rum we sɔntɛm na bin big balrum trade. Bɔt naw dɛn dɔn sheb di eria to af duzin difrɛn rum dɛn - rum dɛn we gɛt ba na do instead ɔf wɔl.
  
  Sεl dεm.
  
  Dɛn bin push Kɛnɛdi wit Bɛn ɛn Panɛvik fɔ go na di sɛl we bin de nia dɛn. Wan lawd klang bin min se di domɔt de lɔk. Alis bin de wɛf in wɛf. "Dɛn de wach yu. Ɛnjɔy."
  
  Insay di saylɛns we bin de mek pɔsin yɛri we bin apin afta dat, Kɛnɛdi bin rɔn in finga dɛn tru in lɔng blak ia, smol in pant-suit as i ebul, ɛn tek dip briz.
  
  "Wɛl..." i bigin fɔ se.
  
  Ebɛl Frey bin apia bifo dɛn kamɛra, ɛn i bin de grin lɛk di Gɔd we de na Ɛlfaya, ɛn i se: "Ei, bitch dɛn!" "Wɛlkɔm to mi pati kast. Sɔntɛm a dawt if yu go ɛnjɔy am lɛk aw mi, uh, gɔst dɛn we jɛntri pas am."
  
  I wɛf di ɔfrin fɔ go bifo dɛn ansa. "No mata." Yu nɔ nid fɔ tɔk. Yu wɔd dɛn nɔ intres mi bɛtɛ. So," i mek lɛk se i de tink gud wan, "udat wi gɛt... wɛl, yes, fɔ tru, na Bɛn Blɛk. A shɔ se i go gi yu big gladi at."
  
  Ben rɔn go na di ba dɛn ɛn pul dɛn as i ebul. "Wea mi sista de, yu bastar?"
  
  "Hm?" Yu min di sosi blond wit..." i trowe in leg aut wildly. "Introdyus dragon fɛt stayl? Yu want di ditel dɛn? Wel, okay, since na yu, Ben. Di fɔs nɛt a sɛn mi bɛst man de fɔ go pik in sus, yu no, fɔ mek i sof smɔl. I bin tag am, i bin wund sɔm rib dɛn, bɔt i bin gɛt wetin a want."
  
  Frey tek smɔl tɛm fɔ fish di rimot kɔntrol kɔmɔt na di poket fɔ di strenj silk klos we i bin wɛr. I chenj am to pɔtabl tɛlivishɔn, we Kɛnɛdi nɔ ivin notis. Wan foto kom out fo air - SKY News - de chata abaut di UK nashonal det we de gro.
  
  "Sɛkɛn nɛt?" Frey bin stɔp smɔl. "In brɔda rili want fɔ no?"
  
  Ben bin de ala, wan sawnd we de kɔmɔt na in bɛlɛ bin de kɔmɔt dip dip wan. "She dey ol rait? Shi de ol rait?"
  
  Frey klik di rimot kɔntrol bak. Di skrin bin chenj to ɔda pikchɔ we gɛt grani. Kɛnɛdi bin no se i de luk wan smɔl rum wit wan titi we dɛn tay pan bed.
  
  "Wetin yu tink?" Frey bin mek pɔsin want fɔ du sɔntin. "At least i de alayv. Fo nau."
  
  "Karin!" Ben rɔn go nia di TV bɔt afta dat i stɔp, wantɛm wantɛm i win. Sobs bin shek in wan ol bɔdi.
  
  Frey bin laf. "Wetin ɔda tin yu want?" I bin mek lɛk se i de tink bak ɛn afta dat i chenj di chanɛl bak, dis tɛm to CNN. Wantɛm wantɛm na di nyus, mɛsej bin de bɔt wan siriɔs kil we kɔmɔt Nyu Yɔk - Tɔmɔs Kelɛb.
  
  Wan madman Kɛnɛdi bin tɔk wit gladi at se: "A rayt dis fɔ yu bifo tɛm." "Tink se yu go want fɔ tek wan luk."
  
  I nɔ bin want fɔ lisin to am. Yɛri di bad bad nyus se Kelɛb kɔntinyu fɔ waka na di strit dɛn na Nyu Yɔk, fri am, na gɔst.
  
  "A biliv se yu fri am," Frey se wit minin to Kennedy in bak. "Na big big wok. Di animal we de it animal dɔn kam bak usay i fɔ de, nɔto animal we dɛn put na kech na di siti zoo igen."
  
  Di ripɔt bin ple tru arkival futej fɔ di kes-di standad tin-in fes, di dɔti polisman in fes, di fes fɔ di wan dɛn we dɛn kil. Ɔltɛm na di fes dɛn we di wan dɛn we dɛn dɔn du bad to gɛt.
  
  Di sem wan dɛn we bin de mɔna in bad bad drim dɛn ɛvride.
  
  "A bet se yu sabi ɔl dɛn nem, nɔto so?" Frey bin de provok am. "Adrɛs dɛn fɔ dɛn famili. Way... dɛn day."
  
  Kɛnɛdi put in ed na in an se: "Shut up!" Stɔp dat! Duya!
  
  I yɛri Frey de wispa se: "Ɛn yu." I spit di wɔd dɛn lɛk se na rɔtin mit we dɔn fɔdɔm na in mɔt se: "Prɔfɛsɔ Parnevik." "Yu fɔ dɔn de de ɛn wok fɔ mi."
  
  Wan shot bin ring aut. Kɛnɛdi bin ala bikɔs i bin sɔprayz. Di nɛks sɛkɔn, i yɛri di bɔdi fɔdɔm, ɛn we i tɔn rawnd, i si se di ol man dɔn fɔdɔm na grɔn, wan ol de opin na in chɛst, blɔd de kɔmɔt ɛn splash na di wɔl dɛn na di sɛl.
  
  In jaw bin drɔp, di nɔ biliv bin stɔp in bren. I bin jɔs ebul fɔ wach as Frey tɔn to am wan tɛm mɔ.
  
  "Ɛn yu, Kɛnɛdi Mɔr. Yu tɛm de kam. I nɔ go te igen wi go fɛn di dip dip ples dɛn we yu ebul fɔ kam dɔŋ."
  
  I tɔn pan in il ɛn grin, i waka go.
  
  
  FƆTI-TU
  
  
  
  LA VEREIN, we de na JAMAY
  
  
  Ebɛl Frey bin de laf to insɛf as i de go na in sikyɔriti dipatmɛnt. A few inventive moments en i stomp dis idiots in di graun. Dɛn ɔl tu dɔn brok. Ɛn fɔ dɔn, i kil da ol idiot de Parnevik Stone te i day.
  
  Sɔprayz. Naw, wi de go fɔ du tin dɛn we go mek wi ɛnjɔy mɔ.
  
  I opin di domɔt fɔ in prayvet kwata fɔ si Maylo ɛn Alis bin de slip na in sofa, jɔs lɛk aw i bin dɔn lɛf dɛn. Di big Amerikan bin stil de sofa wit di injuri, i bin de wins wit evri muv, tanks to dat Sweden, Torsten Dahl.
  
  "Ɛni nyus frɔm nia os?" - Frey aks wantɛm wantɛm. "Hudson bin kɔl?"
  
  Neks do na bin wan CCTV kɔntrol sɛnta, we wan pan di wan dɛn we de sɔpɔt Frey we rili radikal, we nem Tim Hudson, de wach naw. Dɛn sabi am rawnd di kast as "di man wit di mɛmori" fɔ in bɔku kɔmpyuta no, Hudson na bin wan pan Frey in fɔs studɛnt dɛn, man we rɛdi fɔ go ɛni ekstrem fɔ in fanatik bɔs. Mostly dem bin de monitar di progres of di instaleshon of Odin in grev, en Hudson bin de na di helm - de swet, swet en nervos gulping down Yeagers laik se na milk. Frey bin rili want fɔ si dɛn put di Grev na in rayt ples, ɛn i bin pripia gud gud wan fɔ in fɔs notis visit. Dɛn bin de chɛk bak di say dɛn we i bin de na prizin, usay Karin bin de, ɛn di sɛl dɛn we in nyu prizina dɛn bin de.
  
  Ɛn na pati, fɔ tru. Hudson bin mek wan sistem we bin de put ɛvri inch na di klab to sɔm kɔntrol, ilɛksɛf na infrarɛd ɔ standad pitch, ɛn dɛn bin de rikodɔm ɛvri muv we Frey in ilit gɔst dɛn bin de muv ɛn chɛk fɔ in wet insay leva.
  
  I kam fɔ ɔndastand se pawa nɔto no afta ɔl. Strɔng na bin sɔlid pruf. Fɔ tek pikchɔ wit sɛns. Vidio we gɛt ay difinishɔn. Sɔntɛm di kech we dɛn kech nɔ bin de akɔdin to lɔ, bɔt i nɔ bin bad if di pɔsin we dɛn kech bin fred inof.
  
  Abel Frey kin arenj fɔ "deyt nɛt" wit wan stalet ɔ wan rɔk chik ɛni tɛm we i izi fɔ am.I kin bay wan peint ɔ wan skapul, gɛt frɔnt rɔw sidɔm ples na di sho we hot pas ɔl na di siti we de shayn pas ɔl, ajɔst di tin we nɔ go ebul fɔ rich ɛnitɛm i bin want.
  
  "Natin nɔ de yet. Hudson go mɔs dɔn pas na di sofa bak," Alicia tɔk as i de loung wit in ed na in an ɛn in leg dɛn de dangle oba di edj fɔ in sofa. We Frey luk am, i spre in ni dɛn smɔl.
  
  Na dat. Na tru se Frey bin de swɛt to insɛf. I bin de wach we Maylo de kray ɛn ol in rib dɛn. I fil se wan jolt fɔ ilɛktrishɔn de mek in at bit kwik as di tink bɔt mami ɛn dadi biznɛs miks wit denja. I es wan aybrɔw na Alis in dairekshɔn, gi am di yunivasal "mɔni" sayn.
  
  Alis bin put in leg dɛn dɔŋ. "We yu tink bak, Maylo, wetin mek yu nɔ go chɛk bak. En get wan ful ripot from dat idiot Hudson, hmm? Bɔs," i nɔd to di silva plet we gɛt apɛtɛyt. "Ɛnitin we nɔ kɔmɔn?"
  
  Frey bin de stɔdi di plet we Maylo, we nɔ bin no wetin de apin, lɛk pɔlitiks man to in stupiditi, sɛn wan feigned glans na di dairekshɔn fɔ in galfrɛn, dɔn i kray ɛn limp kɔmɔt na di rum.
  
  Frey se, "Di biskoti luk fayn."
  
  As di domɔt klik insay in ples so, Alis gi Fri wan plet we gɛt biskit ɛn klaym pan in tebul. We i tinap wit ɔl in 4 fut, i tɔn in ed to am.
  
  "Yu want som nais Inglish ass wit dis biskit?"
  
  Frey bin pres wan sikrit bɔtin ɔnda in tebul. Wantɛm wantɛm, di lay lay peint bin muf go na di sayd, ɛn sho wan row we gɛt vidio skrin dɛn. I se, "Siks," ɛn wan pan di skrin dɛn kam layf.
  
  I test di kuki as i de wach, i nɔ bin de tink bɔt am ɛn i bin de strok Alis in rawnd bɔt.
  
  I blo se: "Mi fɛt-fɛt arena." "I dɔn kuk ɔlrɛdi. Yɛs?"
  
  Alis bin swɛt fɔ mek i want fɔ du sɔntin. "Yɛs".
  
  Frey bigin fɔ strok di dipreshɔn bitwin in leg dɛn. "Dɔn a gɛt lɛk tɛn minit so. Yu go gɛt fɔ mek satisfay wit wan kwik wan fɔ naw."
  
  "Stori fɔ mi layf".
  
  Frey bin tɔn in atɛnshɔn to am, ɔltɛm i bin de tink bɔt Maylo jɔs twɛnti fit biɛn di domɔt we nɔ lɔk, bɔt ivin wit dat, ɛn di sɛnsful prezɛns we Alis Mayls bin de, i stil nɔ bin ebul fɔ pul in yay pan di fayn fayn sɛl we wan pan in nyu wan dɛn gɛt dɛn bin gɛt pipul dɛn we dɛn bin kapchɔ .
  
  Serial kil - Tɔmɔs Kelɛb.
  
  Di las fɛt-fɛt nɔ bin ebul fɔ avɔyd.
  
  
  
  Pat 3
  Batalfild we dɛn kɔl...
  
  
  FƆTI TRI
  
  
  
  LA VEREIN, we de na JAMAY
  
  
  Kɛnɛdi rɔn go na di ba dɛn as Ebɛl Fri ɛn in gad dɛn de apia na do na dɛn sɛl. I bin de ala pan dɛn fɔ pul di prɔfɛsɔ in bɔdi ɔ lɛf dɛn fɔ fri, dɔn i bin fil bad bad wan we dɛn du jɔs dat.
  
  I bin stɔp na di say we dɛn de go insay di sɛl, i nɔ bin shɔ wetin fɔ du. Wan pan di gad dɛn bin pɔynt wit in pistɔl. Dɛn waka dip dip wan insay di prizin kɔmpleks, pas sɔm ɔda sɛl dɛn, we nɔbɔdi nɔ bin de de. Bɔt di skel we ɔl dis bin gɛt bin mek i kol te i bon. I bin de wɔnda us kayn depraved iniquities dis man ebul fɔ du.
  
  Na da tɛm de i kam fɔ no se i kin wɔs pas Kelɛb. Wos pas dɛn ɔl. I bin op se Drake, Dahl ɛn di sɔpɔtin ami de kam nia, bɔt i bin gɛt fɔ fes dis prɔblɛm ɛn win am, bikɔs i biliv se dɛn de fɔ dɛnsɛf. Aw i go op fɔ protɛkt Bɛn di we aw Drek bin du? Wan yɔŋ man bin waka nia am. I nɔ tɔk bɔku frɔm we Parnevik day. Infakt, Kɛnɛdi bin tink se di bɔbɔ bin jɔs tɔk sɔm wɔd dɛn frɔm we dɛn kech dɛn na di Grev.
  
  I bin si se in chans fɔ sev Karin de slip go? I bin no se in mobayl fon stil de sef wan na in poket, i dɔn mek i de shek shek, ɛn i dɔn gɛt af duzin kɔl frɔm in mama ɛn papa we i nɔ ansa.
  
  Kɛnɛdi wispa kɔmɔt na in kɔna na in mɔt se: "Wi de na di rayt ples." "Kip yu maynd to yusɛf."
  
  "Shut up, Amɛrikin!" Frey spit di las wɔd lɛk se na swɛ. I bin tink se fɔ am, i go mɔs bi se na so i bi. "Yu fɔ wɔri bɔt wetin go apin to yu."
  
  Kɛnɛdi bin glan bak. "Wetin dis fɔ min? Yu go mek a wɛr wan pan yu smɔl klos dɛn we yu mek?" I bin de falamakata fɔ kɔt ɛn stich.
  
  Di Jamani man bin es wan aybrɔw. "Fayn. Mek wi si hau long yu stay feisty."
  
  Bifo di kɔmpleks sɛl dɛn, dɛn go insay wan ɔda pat we dak pasmak na di os. Naw dɛn bin de go shap angle we de go dɔŋ, di rum dɛn ɛn di kɔridɔ dɛn we bin de rawnd am nɔ bin fayn. Pan ɔl we, fɔ no Frey, ɔl na bin rɛd ɛring fɔ kɔnfyus di blɔdhaund dɛn.
  
  Dɛn waka dɔŋ di las kɔlol, we de go to wan wud domɔt we gɛt arch wit big big mɛtal plet dɛn na in hinj dɛn. Wan pan di gad dɛn pans wan nɔmba we gɛt et dijit na wan wayales nɔmba kipad, ɛn di ebi ebi domɔt dɛn bigin fɔ krak opin.
  
  Wantɛm wantɛm i si di mɛtal relin dɛn we ay te to in chɛst we bin de rawnd di nyu rum. Na lɛk tati to fɔti pipul dɛn bin tinap rawnd am wit drink na dɛn an, ɛn dɛn bin de laf. Plɛybɔy ɛn drag masta, ay klas man ɛn uman prostitut, kiŋ ɛn Fɔchɔ 500 chiaman.Widow wit big big ɛritaj, ɔyl-rich sheiks ɛn gyal pikin dɛn fɔ milyan pipul dɛn.
  
  Ɔlman bin tinap rawnd di barɛri, de sip Bollinger ɛn Romani Conti, de it fayn fayn it dɛn ɛn sho dɛn kɔlchɔ ɛn klas.
  
  We Kɛnɛdi waka insay, dɛn ɔl stɔp ɛn luk am fɔ smɔl tɛm. Di tin we i bin de tink bɔt we bin de mek i kol na fɔ evalyu am.Wispa dɛn bin de rɔn along di dɔti wɔl dɛn ɛn mek in yes dɛn we bin de mek i fil fayn.
  
  Na im bi dat? Polis ɔfisa?
  
  I go destroy am in, oh, fo minit top.
  
  A go tek am. A go gi yu ɔda tɛn, Piɔ. Wetin yu go se?
  
  Sɛvin. A bet se i strɔng pas aw i luk. Ɛn, wɛl, i go pis smɔl, yu nɔ tink?
  
  Wetin di hell dɛn bin de tɔk bɔt?
  
  Kɛnɛdi fil wan rɔf kik na in bɔdi ɛn i stɔp insay di rum. Di kɔngrigeshɔn bin laf. Frey rɔn afta am kwik kwik wan.
  
  "Pipul dɛn!" I bin laf. "Mi padi dɛm!Dis na fayn fayn ɔfrin, yu nɔ tink se na so? Ɛn i go gi wi wan fayn nɛt!"
  
  Kɛnɛdi bin luk rawnd, i bin de fred we i nɔ ebul fɔ kɔntrol am. Wetin di hell dɛn bin de tɔk bɔt? Stay prickly, i mɛmba Kpɛntin Lipkind in fav wɔd. Kɔntinyu fɔ ple yu gem. I bin tray fɔ pe atɛnshɔn, bɔt di shɔk ɛn di tin dɛn we bin de arawnd am bin de trɛtin fɔ mek i kray.
  
  I bin de muf to Frey in bak se: "A nɔ go pefɔm bifo yu." "In ɛni we we yu de ɛkspɛkt."
  
  Frey tɔn to am, ɛn di smayl we i bin de smayl we i bin no bin wɔndaful. "Nɔto so i bi? Fo di sake of somtin we valyu?A tink se yu ova estimet yusef en yu kompin dem. Bɔt i nɔmal. Yu kin tink ɔda we, bɔt a tink se yu go du am, dia Kɛnɛdi. A rili tink se yu kin ebul. Kam." I mek sayn to am fɔ kam to am.
  
  Kennedy step to di ring rel. Na lɛk twɛlv fit dɔŋ am, wan sɛkɔndari ol we dɛn dig nɔ ivin insay di grɔn, in flo bin skata wit ston dɛn ɛn in wɔl dɛn bin kɔba wit dɔti ɛn ston.
  
  Ol fashin gladiator arena. Pit we dɛn de fɛt.
  
  Dɛn bin de pul mɛtal lada dɛn nia am ɛn es am ɔp di relin dɛn ɛn go insay di ol. Frey bin sho se i fɔ kam dɔŋ.
  
  Kɛnɛdi bin wispa se: "No we." Dɛn bin pɔynt tri gɔn dɛn to am ɛn Bɛn.
  
  Frey bin shrug in ed. "A nid yu, bɔt a siriɔs wan nɔ nid bɔbɔ. Wi kin bigin wit bulɛt to di ni, dɔn to di ɛlb. Wok ɛn si aw lɔng i tek yu fɔ du wetin a aks fɔ." Di smayl we i bin de smayl lɛk ɛlfaya bin mek i biliv se i go gladi fɔ kɔnfirm wetin i tɔk.
  
  I grit in tit ɛn spɛn wan sɛkɔn fɔ mek in pant smol smol. Di krawd we jɛntri bin de luk am wit intres, lɛk animal we de insay kech. Di glas dɛn bin ɛmti ɛn dɛn bin it di apɛtɛyt dɛn. Di wan dɛn we de wok na di westɛm ɛn di wan dɛn we de wok na di westɛm bin de flɔt midul dɛn, dɛn nɔ bin de si dɛn, dɛn bin de ful-ɔp ɛn fil fayn.
  
  "Us kayn pit?" i bin de bargayn fɔ tɛm, i nɔ si ɛni we fɔ kɔmɔt pan am, i bin de tray fɔ gi Drake ɛvri prɛshɔ ɛkstra sɛkɔn.
  
  Frey bin tɔk fayn fayn wan se: "Dis na mi fɛt-fɛt arena." "Yu de liv wit glori mɛmori ɔ yu de day wit shem. Di choice, mi dia Kennedy, de fo yu han. " .
  
  Stay wit prik.
  
  Wan pan di gad dɛn bin push am wit in pistɔl in mɔt. Sɔntɛm, i bin ebul fɔ projɛkt wan fayn luk pan Bɛn ɛn i ol in an fɔ go na di stej.
  
  "Wetin," Frey in yay dɛn bin de flash wit wamat. "Tek in sus kɔmɔt. Dis go mek i want fɔ blɔd smɔl mɔ."
  
  Kɛnɛdi bin tinap de, i shem ɛn vɛks, ɛn i bin de daz smɔl we wan pan di gad dɛn nil dɔŋ bifo am ɛn pul in sus. I klaym di stej, i fil se i nɔ rial ɛn i de fa, lɛk se dis strenj mitin de apin wit ɔda Kɛnɛdi na wan rimot kɔna na di wɔl. I bin de wɔnda udat dis in we ɔlman bin de kɔntinyu fɔ tɔk bɔt rili bi.
  
  I nɔ bin de sawnd bad bad wan. I bin tan lɛk se i go gɛt fɔ fɛt fɔ in layf.
  
  As i de waka dɔŋ di stej, wan wisɛl kɔmɔt na di krawd, ɛn wan pawaful wef we gɛt blɔd want fɔ ful-ɔp di ays.
  
  Dɛn bin de ala ɔlkayn dɔti dɔti tin dɛn. Dɛn bin de bet, sɔm se i go day insay lɛs dan wan minit, ɔda wan dɛn se i go lɔs in tɔŋ insay lɛs dan tati sɛkɔn. Wan ɔ tu pipul dɛn bin ivin tɛl am fɔ sɔpɔt am. Bɔt di big prɔblɛm na dat i go dɔti in day bɔdi afta i dɔn tɔn am to paoda.
  
  Di richest of di rich, di most pawaful scum na di Earth. If na dis jɛntri ɛn pawa bin gi yu, dat min se di wɔl dɔn rili pwɛl.
  
  Kwik kwik wan, in fut we nɔ gɛt natin bin tɔch di tranga grɔn. I bin kɔmɔt na di ɔs, i bin fil kol ɛn i bin de na do, ɛn i bin luk rawnd. Opɔsite am, dɛn bin kɔt wan ol na di wɔl. Naw, dɛn bin de kɔba am wit wan sɛt tik tik tik tik dɛn.
  
  Di figa we bin trɔp na di ɔda say na dɛn ba dɛn ya bin rɔsh fɔ go bifo wantɛm wantɛm, ɛn i slam insay dɛn wit wan kray we de mek blɔd kɔd bikɔs i vɛks. I shek dɛn so tranga wan dat dɛn bounce, in fes smɔl pas wan distorted growl.
  
  Bɔt pan ɔl dis, ɛn pan ɔl we di tin dɛn we bin de arawnd am bin rili wɔndaful, Kɛnɛdi bin no am kwik pas aw i tek am fɔ mɛmba in nem.
  
  Tɔmɔs Kelɛb, we bin de kil pipul dɛn siriɔs wan. Na ya na Jamani, wit am. Tu ɛnimi dɛn we de day bin kam insay di say usay dɛn bin de fɛt.
  
  Di plan we Abel Frey bin mek, we dɛn bin hatch bak na Nyu Yɔk, de apin.
  
  Kɛnɛdi in at jomp, ɛn wan klin rɔsh fɔ et shot frɔm in fut finga dɛn to in bren ɛn bak lɛk aro.
  
  I kray wit wamat ɛn i bin de kray se: "Yu bastard!" "Yu na absolyut bastard!"
  
  Dɔn di bar dɛn rayz ɛn Kelɛb jomp kam nia am.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kɔmɔt na di ɛlikopta bifo i tɔch di grɔn, stil wan stɛp biɛn Torsten Dahl, ɛn rɔn go na di bizi ɔtel, we wan jɔyn kɔlishin fɔ intanashɔnal fɔs dɛn bin dɔn tek ova. Di ami rili miks, bɔt dɛn de disayd ɛn rɛdi fɔ fɛt.
  
  Dɛn bin de 2.2 mayl na di nɔt pat na La Vɛrina.
  
  Ami ɛn sivil motoka dɛn bin layn, injin dɛn bin de rɔm, tinap rɛdi.
  
  Di foya bin gɛt bɔku bɔku tin dɛn fɔ du: kɔmando ɛn spɛshal fɔs dɛn, intɛlijɛns ɛjɛn ɛn sojaman dɛn ɔl bin de gɛda, klin ɛn rɛdi.
  
  Dahl bin anawns se i de de bay we i jomp pan di ɔtel risɛpshɔn ɛn ala lawd wan dat ɔlman tɔn rawnd. Dɛn bin de kwayɛt wit rɛspɛkt.
  
  Dɛn bin dɔn sabi am, ɛn Drake, ɛn di ɔda wan dɛn, ɛn dɛn bin no gud gud wan bɔt wetin dɛn dɔn ajɔst na Ayland. Dɛn bin tɛl ɔlman we de ya tru vidio link we dɛn bin brodkas bitwin di ɔtel ɛn di ɛlikopta.
  
  "Wi don redi?" Dahl bin de ala. "Fɔ pwɛl dis bastar?"
  
  Di Kɔmanda ala se: "Di ikwipmɛnt dɔn rɛdi." Dɛn ɔl bin tek Dahl fɔ dis ɔpreshɔn. "Snaypa dɛn de na dɛn ples. Wi so hot wi kin as well ristart dis volkeno, sa!"
  
  Dahl bin nɔd in ed. "Den wetin wi de wet fɔ?"
  
  Di nɔys lɛvɛl bin go ɔp wan ɔndrɛd notch. Di sojaman dɛn fayl di domɔt dɛn, slap dɛnsɛf na dɛn bak ɛn arenj fɔ mit fɔ drink bia afta di fɛt fɔ mek dɛn kɔntinyu fɔ gɛt maynd. Di injin dɛn bigin fɔ ala as di motoka dɛn we dɛn dɔn gɛda de pul go.
  
  Drake bin jɔyn Dahl insay di tɔd motoka we bin de muv, we na wan soja Humvee. Insay di las awa dɛn we dɛn bin de gi brifin i bin no se dɛn gɛt lɛk 500 man dɛn, we naf fɔ sink Frey in smɔl ami we gɛt 200 man dɛn, bɔt di Jamani bin de na ay pozishɔn ɛn dɛn bin de op se i go gɛt bɔku trik.
  
  Bɔt di wan tin we i nɔ bin gɛt na di ɛlimɛnt fɔ sɔprayz.
  
  Drake bounce in di front sit, i ol in rayf, in tinkin fos pan Ben en Kennedy. Hayden bin de na di sidɔm ples biɛn dɛn, ɛn i bin gɛt ɔl wetin i nid fɔ fɛt wɔ. Dɛn bin lɛf Wells na di ɔtel wit siriɔs wund na in bɛlɛ.
  
  Di kɔnvoy bin rawnd wan shap bɛnd, dɔn La Veraine kam na yu yay, i bin de shayn lɛk Krismas tik agens di daknɛs we bin de rawnd am, ɛn bifo di blak klif na di mawnten we bin ay ɔp am. I get dɛn bin opin big wan, ɛn dis bin sho di brayt maynd we di man we dɛn bin kam fɔ pul kɔmɔt.
  
  Dahl bin opin di maykrofon. "Last kɔl." Wi de stat out hot. Spid go sev layf ya, pipul. Yu sabi di gol dɛn, ɛn yu no wi bɛst gɛs usay Odin in kɔfin go de. Mek wi deal wit dis PIG, sojaman dɛm."
  
  Di link bin tinap fɔ Polite Intelligent Gentleman. Tumɔs ironi. Drake bin wayt-knuckled as di Hummer barel tru Frey in gadhaus wit barely wan inch to spare pan eni sayd. Di Jaman gad dɛn bigin fɔ ala frɔm dɛn ay ay tawa dɛn.
  
  Dɛn bin shot di fɔs shot dɛn, ɛn dɛn bin de bounce pan di lid motoka dɛn. We di kɔnvoy stɔp wantɛm wantɛm, Drake opin in domɔt ɛn drayv go. Dem no bin yus air sopot bikos Frey kin geht RGPS. Dɛn bin nid fɔ kɔmɔt nia di motoka dɛn kwik kwik wan fɔ di sem rizin.
  
  Step in ɛn tɔn di land fɔ PIGS to bekin faktri.
  
  Drake rɔn go na di tik tik bush dɛn we bin de gro ɔnda di fɔs flɔ winda. Di SAS tim we dem sen tati minit afta shud don olredi kodon di eria of di nait klab and im "sivil" ges dem. Bulet dɛn bin de flay frɔm di kast winda dɛn, ɛn dɛn bin de shaw di wɔl dɛn na di get os as motoka dɛn bin de tɔn insay. Di kɔlishin fɔs dɛn bin tɔn bak faya wit wan blɛsin, dɛn brok glas, slap bɔdi ɛn bon, ɛn tɔn di ston fes to mush. Dɛn bin de ala, ala ɛn kɔl fɔ mek dɛn gi dɛn trɛnk.
  
  Chaos bin de insay di kast. Wan RPG bɔm bin kɔmɔt na wan winda we de ɔp di flɔ, i krash insay Frey in gad os ɛn pwɛl wan pat pan di wɔl. Di dɔti bin de rɔn dɔŋ pan di sojaman dɛn we bin de kam fɔ atak dɛn. Mashin gɔn faya bin kam bak ɛn wan Jaman mɛsenja fɔdɔm frɔm di ɔp flɔ, i bin de ala ɛn fɔdɔm te i bang di grɔn wit wan krash we bin de mek i fred.
  
  Dahl ɛn wan ɔda sojaman bin opin faya na di domɔt dɛn we de bifo. Dɛn bulɛt ɔ rikochɛt dɛn bin kil tu pipul dɛn. Dahl bin rɔn go bifo. Hayden bin de sɔmsay na di fɛt biɛn am.
  
  "Wi nid fɔ go insay dis ɛl ol! Naw!"
  
  Nyu bɔm dɛn we bin bɔn bin rɔk di nɛt. Di sɛkɔn RPG panch wan big big krata sɔm fit na di ist pat na Drake in Hummer. Wan shawa we gɛt dɔti ɛn ston dɛn bin fɔdɔm na di skay
  
  Drake rɔn, kray, i de ɔnda di kris-krɔs patɛn fɔ bulɛt dɛn we bin de chuk di briz ɔp in ed.
  
  Di wɔ dɔn rili bigin.
  
  
  * * *
  
  
  Di krawd sho se dɛn want blɔd ivin bifo Kɛnɛdi ɛn Kelɛb tɔch. Kɛnɛdi bin tek tɛm rawnd, in finga dɛn bin de ol di dɔti, in fut dɛn bin de tɛst rɔk ɛn grɔn, i bin de muv di rayt we so dat i nɔ go ebul fɔ no wetin go apin. In maynd bin de tray tranga wan fɔ mek ɔl dis sɛns, bɔt i bin dɔn ɔlrɛdi notis wan wikɛd tin na in ɛnimi-di we aw in yay dɛn tek di figa we in pantsuit we nɔ gɛt shep bin kɔba kɔnsavayv wan.
  
  So dis na bin wan we fɔ kil di pɔsin we kil. I bin pe atɛnshɔn fɔ fɛn ɔda pɔsin.
  
  Kelɛb bin mek di fɔs tin we i du. Saliva bin de flay frɔm in lip as i de lung pan am, in an dɛn de flay. Kɛnɛdi bin fɛt am ɛn step na sayd. Di krawd bin de kɔmɔt fɔ blɔd. Sɔmbɔdi tɔn rɛd wayn na grɔn, we na sayn fɔ di blɔd we dɛn bin want fɔ shed. I yɛri Frey, di sik bastard, de goad Caleb, di heartless psychopath, fɔ du dis.
  
  Naw Kelɛb bin de lung bak. Kɛnɛdi bin fɛn am we i ledɔm pan di wɔl. I nɔ bin de pe atɛnshɔn igen, bikɔs di krawd bin de ambɔg am.
  
  Dɔn Kelɛb bin de pan tap am, in bare an dɛn rap rawnd in nɛk - in swet, disgusting... bare an dɛn.Di an dɛn fɔ wan kil...
  
  ... kruk ɛn day...
  
  ...smɛl in dɔti we dɔn rɔtin ɔlsay na in skin. Wɛn bɛl dɛn bin de ring na in ed. Yu fɔ stɔp fɔ tink da we de! Yu fɔ pe atɛnshɔn ɛn fɛt! Fɛt rial fɛtman, nɔto lɛjɛnd we yu mek.
  
  Di krawd we nɔ bin gɛt peshɛnt bin ala bak. Dɛn bin de brok bɔtul ɛn glas dɛn na di fɛns, ɛn dɛn bin de ala lɛk animal dɛn we want fɔ kil.
  
  Ɛn Kelɛb, so klos afta ɔl wetin apin. Dɛn bin shot in sɛnt fɔ kɔnsɛntret, blo am go na ɛlfaya. Di monsta pans am na di sayd, ɛn di sem tɛm i prɛs in ed to in chɛst. In dɔti, swet bare chɛst. Dɔn i nak am bak. Pen bin bɔm na in chɛst. I bin de stɛp. Rɛd wayn bin tɔn oba am, ɛn i bin de kɔmɔt ɔp.
  
  Kelɛb bin de provok am se: "Na dat." "Go dɔŋ usay yu fɔ de."
  
  Di krawd bin de ala. Kelɛb bin was in an dɛn we nɔ fayn pan in lɔng ia ɛn laf wit kwayɛt bad bad we we de kil pɔsin.
  
  "Gonna piss pan yu dɛd bɔdi, bitch."
  
  Kɛnɛdi bin fɔdɔm na in ni, ɛn i bin rɔnawe pan Kelɛb fɔ shɔt tɛm. I bin tray fɔ rɔnawe pan am, bɔt i bin ol am tayt tayt wan na in pant. I pul am bak to am, i de grin lɛk savayj wit day ed. I nɔ bin gɛt ɔda tin fɔ du. I pul in pant, in pant we nɔ gɛt shep ɛn we de ayd in figa, ɛn mek dɛn slayv dɔŋ in leg dɛn. I tek advantej pan in mɔmɛnt sɔprayz fɔ kray go pan in bɔt. Di ston dɛn bin de skrach in skin. Di krawd bin ala. Kelɛb lung fɔ go bifo, i rich insay di wesband na in ɔndawea, bɔt i kik am bad bad wan na in fes, di ɔndawea klin bak jɔs lɛk aw in nos, we gɛt blɔd ɛn brok, de dangle na di sayd. I sidɔm de fɔ smɔl tɛm, de luk in nemesis ɛn si se i nɔ ebul fɔ luk fa frɔm in yay dɛn we gɛt blɔd ɛn we de it bif.
  
  
  * * *
  
  
  Drake rol tru di fayn fayn domɔt ɛn go insay di big big lɔbi. Di SAS bin rili kɔdon di nayt klab eria ɛn kɔba di men stej. Di ɔda pat dɛn na di kast nɔ go bi so padi biznɛs.
  
  Dahl bin pat in brɔst pɔkit. "Di drɔin dɛn sho wan ples fɔ kip tin dɛn na wi raytan ɛn na di wing we de fa fawe na di ist. Nɔ dawt ɛnitin naw, Drake. Hayden bin de tɔk bɔt am. Wi gri se dis na di ples we mek sɛns pas ɔl fɔ Frey, wi padi dɛn ɛn di Grev."
  
  Hayden bin tɔk wit maynd se: "A nɔ bin ivin drim bɔt am."
  
  Wit wan grup of man we de skram bihain am, Drake fala Dahl tru di doa to di ist wing. As di domɔt opin so, mɔ bulɛt dɛn bin pas di ays. Drake rol ɛn tinap, de faya.
  
  Ɛn wantɛm wantɛm, Frey in pipul dɛn bin de wit dɛn!
  
  Naif dɛn bin de flash. Han pistol dɛn bin de faya. Sojaman dɛn bin de kam dɔŋ frɔm lɛft ɛn rayt. Drake pres di muzl fɔ in pistol to di tɛmpul fɔ wan pan Frey in gad dɛn, dɔn i swing di wɛpɔn fɔ faya pozishɔn jɔs insay di tɛm fɔ put bulɛt na di pɔsin we atak in fes. Di gad bin atak am frɔm di lɛft say. Drake dodge di lunge en elbowed di guy in di fes. I bɛn oba di man we nɔ no natin, pik in nɛf ɛn put in tip insay ɔda pɔsin in ed we bin de kam fɔ kɔt di Delta Kɔmandos in trot.
  
  Wan pistɔl shot bin ring nia in yes; SGG in fav wɛpɔn. Hayden bin yuz wan Glock ɛn wan ami nɛf. Maltineshɔnal fɔs fɔ wan maltineshɔnal insidɛnt, Drake bin tink. Mɔ shot dɛn bin de ring na di fa ɛnd na di rum. Mek di Itali pipul dɛn involv.
  
  Drake rol flat ɔnda di ɛnimi in sayd blo. I tɔn in wan ol bɔdi, fut fɔs, i nak di man kɔmɔt na in fut. We di man land tranga wan na in spayna, Drake kil insɛf.
  
  Di fɔma SAS ɔfisa tinap ɛn si Dahl wan duzin pas bifo. Dɛn ɛnimi dɛn bin de kam smɔl smɔl - sɔntɛm na sɔm duzin pipul dɛn nɔmɔ bin lɛf, we dɛn bin sɛn fɔ go west di wan dɛn we bin kam fɔ atak dɛn. Di rial ami go de ɔdasay.
  
  "I nɔ bad fɔ wam-ap," di Swidan grin, blɔd rawnd in mɔt. "Naw go bifo!"
  
  Dɛn go tru wan ɔda domɔt, klia wan rum we gɛt bɔbi trap dɛn, dɔn wan ɔda rum usay snaypa dɛn pik siks pan di gud man dɛn bifo dɛn pul dɛn kɔmɔt. Afta sɔm tɛm, dɛn bin si dɛnsɛf bifo wan ay ston wɔl we gɛt say dɛn we mashin gɔn dɛn bin de yuz fɔ faya. Insay di midul pan di ston wɔl, dɛn bin gɛt wan stɛl domɔt we bin rili wɔndaful, we bin de mek wi mɛmba wan bank vault.
  
  "Na dat," Dahl se, i bɛn bak. "Frey in ɔbshɔbishɔn rum."
  
  "I tan lɛk se na taf mama-fuk," Drake se, i tek kɔva nia am, i es in an as dɔzɛn sojaman dɛn rɔn kam nia am. I luk rawnd fɔ Hayden, bɔt i nɔ bin ebul fɔ mek in slɛnd figa bitwin di man dɛn. Wea di hell i bin go? Oh duya, duya nɔ mek i ledɔm de igen... blɔd...
  
  "Fort Knox na tof nut fɔ krak," di Delta kɔmando se as i tek wan bayt.
  
  Drake ɛn Dal bin de luk dɛnsɛf. "Di wan dɛn we de fɛt!" - dɛn ɔl tu se di sem tɛm, dɛn stik to dɛn polisi fɔ "spid ɛn nɔ ful arawnd".
  
  Dɛn bin tek tɛm pas tu big gɔn dɛn along di layn, di sojaman dɛn bin de grin we dɛn de wach. Dɛn bin de tay strɔng huk dɛn we dɛn kin yuz fɔ fɛt wit stɛl na di barɛl dɛn we gɛt pawaful kanɔn dɛn, we tan lɛk rɔket lansa dɛn.
  
  Di tu sojaman dɛn rɔn bak di we aw dɛn kam, ɛn dɛn ol ɔda stɛl kebul dɛn na dɛn an. Stilin kebul dɛn we dɛn kin tay pan wan olo chɛmba we de biɛn di lansa dɛn.
  
  Dahl bin dubl-klik in Bluetooth kɔnɛkshɔn. "Tɛl mi ustɛm wi go ebul fɔ bigin."
  
  Sɔm sɛkɔn pas, dɔn di ansa kam. "Wet fɔ!"
  
  Dɛn bin mek wan barɛj. Drake ɛn Dahl step aut wit grenade launchers we dɛn sling oba dɛn sholda, tek aim, ɛn pul di trig dɛn.
  
  Tu stɛl grapling huk dɛn bin flay kɔmɔt wit di spid we rɔket de flay, dɛn dig dip dip wan insay di ston wɔl na Frey in vault bifo dɛn brok di ɔda say. As dɛn mit spes so, di sɛns de mek wan tin wok we de spun di huk dɛnsɛf, ɛn fos dɛn fɔ tay dɛn tayt tayt wan na di wɔl we de na di ɔda say.
  
  Dahl bin tap insɛf na in yes. "Du am".
  
  Ɛn ivin frɔm dɔŋ, Drake bin de yɛri di sawnd we tu Hɔma dɛn de shift to rivas, kebul dɛn we dɛn tay pan dɛn bampa dɛn we dɛn dɔn riinfɔs.
  
  Frey in wɔl we nɔ bin ebul fɔ pas bin bɔn.
  
  
  * * *
  
  
  Kɛnɛdi kik aut fɔ wɔn as Kelɛb bin de rɔn go nia am, i kech in ni ɛn sɛn am fɔ stɛp. I tek advantej pan di tɛm we i bin de rɛst fɔ jomp tinap. Kelɛb kam bak ɛn i slap am na in yes wit in bak pan in an.
  
  Di krawd we bin de ɔp am bin de kray wit gladi at. Bɔku bɔku wayn we nɔ bɔku ɛn fayn fayn wiski bin tɔn to dɔti na di arena. Wan uman dɛn les panti bin de flɔt dɔŋ. Man dɛn Tay. Wan pe fɔ Gucci kɔflink, wan pan dɛn de bounce off Caleb in bak we gɛt ia.
  
  "Kil am!" Frey bin de ala.
  
  Kelɛb bin de barɛl to am lɛk freyt tren, in an dɛn bin stret, gɔtral nɔys dɛn bin de kɔmɔt dip insay in bɛlɛ. Kɛnɛdi bin tray fɔ jomp go, bɔt i kech am ɛn es am ɔp na grɔn, ɛn es am ɔp na grɔn.
  
  We i bin de na di ays, Kɛnɛdi bin jɔs ebul fɔ fred as i de wet fɔ di landin. Ɛn i bin at, rɔk ɛn dɔti bin de krach insay in spayna, ɛn i bin de kɔmɔt di briz kɔmɔt na in lɔng. In leg dɛn kik ɔp, bɔt Kelɛb step insay dɛn ɛn sidɔm pan am, ɛn rɛst in ɛlb dɛn fɔ go bifo.
  
  Di pɔsin we kil bin de grɔmbul se: "Mɔ lɛk am." "Naw yu go de ala. Eeeeeee!" In vɔys bin manik, lɛk di swɛt we pig de swɛt na ples usay dɛn de kil animal dɛn na in yes. "Eeeeeeeee!"
  
  Di pen we bin de bɔn bin mek Kɛnɛdi in bɔdi kɔnvul. Di bastard bin dɔn de wan inch naw frɔm am, in bɔdi bin de ledɔm pan am, drɔl bin de drip frɔm in lip dɛn pan in chɛst, in yay dɛn bin de bɔn wit ɛlfaya, i bin de pres in kroch pan in yon.
  
  I nɔ bin ebul fɔ du natin fɔ smɔl tɛm, ɛn i bin stil de tray fɔ tek in briz. In fist bin slam insay in bɛlɛ. In lɛft an bin de kam fɔ du di sem tin we i stɔp. Wan tinkin we bin de mek in at bit, dɔn i muf go ɔp to in trot ɛn bigin fɔ swɛt.
  
  Kɛnɛdi bin chok, i bin de blo fɔ gɛt briz. Kelɛb bin de gigl lɛk se i kray. I bin swɛt mɔ ɛn mɔ. I bin stɔdi in yay dɛn. I bin ledɔm pan in bɔdi, ɛn i bin de krɔs am wit in wet.
  
  I kik am as i ebul, ɛn nak am na sayd. I bin ɔndastand gud gud wan se i jɔs gɛt pas. Di bastard in twist nid dɛn sev in layf.
  
  I bin slip go bak. Di krawd bin de provok am-we i de ple, in dɔti klos, in skrach ɔn, in fut we de blɔd. Kelɛb grap, lɛk Rɔki, frɔm di brinj fɔ win ɛn spre in an dɛn, de laf.
  
  Ɛn afta dat, i yɛri wan vɔys, wik bɔt i de kɔt di kakofoni we de ala lawd wan.
  
  Ben in vɔys: "Drek de kam nia, Kɛnɛdi. I de kam nia. A gɛt mɛsej!"
  
  Damn it... i nɔ go fɛn dɛn ya. I nɔ bin ebul fɔ imajin se, pan ɔl di ples dɛn we de na di kast, i go luk fɔ dis wan. Di tin we i go want fɔ du mɔ na di say we i de kip ɔ di sɛl dɛn. Dis kin tek awa....
  
  Ben bin stil nid am. Di wan dɛn we Kelɛb bin kil bin stil nid am.
  
  Stand op ɛn ala we dɛn nɔ ebul.
  
  Kelɛb bin rɔsh pan am, i nɔ bin tek tɛm fɔ tink bɔt insɛf nɔmɔ. Kɛnɛdi bin mek lɛk se i de fred, dɔn i es in leg ɔp ɛn slam in ɛlb stret na in fes we bin de kam nia am.
  
  Blɔd bin de kɔmɔt ɔlsay na in an. Kelɛb bin stɔp lɛk se i rɔn go insay wan brik wɔl. Kennedy pres in advantej, pans am na in chɛst, pans in nos we dɔn ɔlrɛdi brok, kik am na in ni. I bin yuz ɔl di we dɛn we i ebul fɔ mek di pɔsin we kil di pɔsin nɔ ebul fɔ du natin.
  
  Di krawd bin de ala mɔ ɛn mɔ, bɔt i nɔ bin yɛri am. Wan kwik blow to di bol dɛn sɛn di ɔn to in ni, wan ɔda wan to di chin tɔn am pan in bak. Kɛnɛdi bin fɔdɔm insay di dɔti nia am, i bin de pant bikɔs i taya, ɛn i bin de luk in yay dɛn we nɔ bin biliv.
  
  Wan thud bin de nia in rayt ni. Kɛnɛdi luk bak ɛn si wan brok wayn bɔtul we stɔp ɔpsayd dɔŋ na di dɔti. Wan merlot we stil de ooze likwid rɛd prɔmis.
  
  Kelɛb bin swing pan am. I tek di blo na in fes witout flinch. I bin hiss se: "Yu fɔ day." I pul di bɔtul we bin brok kɔmɔt na grɔn se: "Fɔ Ɔlivia Dan." I es am ɔp ɔp in ed se: "Fɔ Sɛlina Taylɔr." I bin tɔk bak se: "Miranda Drury, di fɔs tɛm we i blo bin brok in tit, di katilej ɛn bon. "Ɛn fɔ Ɛma Silke," in sɛkɔn blo tek in yay. "Fɔ Ɛmili Jeyn Winta," in las blo bin tɔn in nɛk to mins mit.
  
  Ɛn i nil dɔŋ de na di grɔn we gɛt blɔd, i win, adrenaline de pɔmp tru in veins ɛn puls tru in bren, tray fɔ tek bak di mɔtalman we bin dɔn lɛf am fɔ smɔl tɛm.
  
  
  FƆTI FƆ
  
  
  
  LA VEREIN, we de na JAMAY
  
  
  Dɛn bin tɛl Kɛnɛdi bak fɔ go ɔp di stej wit gɔn. Dɛn lɛf Tɔmɔs Kelɛb in bɔdi de shek shek usay i fɔ dɔn day.
  
  Frey bin luk lɛk se i nɔ gladi, i bin de tɔk na in mobayl fon. I kray se: "Vɔlt." "Sev di vault at ɔl di kɔst, Hudson. A nɔ bisin bɔt ɛni ɔda tin, yu idiot. Una kɔmɔt na dis damn sofa ɛn du wetin a de pe yu fɔ du!"
  
  I ɔf di kɔnɛkshɔn ɛn luk Kɛnɛdi. "I tan lɛk se yu padi dɛn brok insay mi os."
  
  Kennedy gi am wan sly luk bifo i ton am to di assembled elit. "I tan lɛk se una fulman dɛn go gɛt sɔm pan wetin una fɔ gɛt."
  
  Na kwayɛt laf bin de ɛn di glas dɛn bin de klin. Frey bin jɔyn am fɔ smɔl tɛm bifo i se, "Drink up, mi padi dɛn. Dɔn lɛf am di we aw yu kin du am."
  
  Kɛnɛdi bin mek lɛk se i gɛt maynd, i bin du fɔ wink Bɛn. Damn if her bodi no bin de at lek bitch. In dɔnki bin de bɔn ɛn in leg dɛn bin de bit; in ed bin de pen ɛn in an dɛn bin kɔba wit blɔd we de stika.
  
  I gi dɛn to Frey. "A kin klin dis?"
  
  I bin laf se: "Yuz yu shit." "Ɛni we aw i bi, dis nɔto natin pas rag. Wi nɔ gɛt wan dawt fɔ se i tan lɛk di ɔda pat dɛn na yu wodrɔb."
  
  I bin de wɛv in an lɛk kiŋ in we. "Bring am. Ɛn na bɔy pikin."
  
  Dɛn kɔmɔt na di arena, Kɛnɛdi fil taya ɛn tray fɔ mek in ed we de spin kol. Di bad tin dɛn we i bin dɔn du go liv wit am fɔ bɔku bɔku ia, bɔt naw nɔto di tɛm fɔ de de. Ben bin de nia am ɛn if yu jɔj am bay di we aw i bin de sho insɛf, i bin klia se i bin de tray fɔ mek i fil fayn wit tɛlipatik.
  
  I nɔ pe atɛnshɔn to di gad dɛn se: "Tɛnki, man." "Na bin kek-wɔk."
  
  We dɛn fala di lɛft fɔk, dɛn go dɔŋ wan ɔda kɔridɔ we branch frɔm dɛn sɛl blɔk. Kɛnɛdi bin gɛda wetin i bin de tink bɔt.
  
  Jɔs sev, i bin tink. Jɔs de alayv.
  
  Frey bin gɛt wan ɔda kɔl. "Wetin? Dɛn de na say usay dɛn de kip dɛn? Fulman! Yu... yu..." i muf wit wamat. "Hudson, yu... sɛn di wan ol ami ya!"
  
  Wan ilɛktronik skrech kɔt di kɔnɛkshɔn wantɛm wantɛm, lɛk we gilɔtin de kɔt di ed fɔ wan Frɛnch kwin.
  
  "Tek dɛn!" Frey tɔn to in gad dɛn. "Tek dɛn go na di say we dɛn de liv. I tan lɛk se yu padi dɛn bɔku pas aw wi bin tink fɔs, dia Kɛnɛdi. A go kam bak fɔ trit yu wund dɛn leta."
  
  Wit dis wod dem, di Jaman weh e don deranged, waka go kwik kwik wan. Kɛnɛdi bin rili no se naw na in ɛn Bɛn nɔmɔ de wit 4 gad dɛn. Wan pan dɛn push am go na di domɔt we de na di ɛnd pan di kɔridɔ se: "Kɔntinyu fɔ go."
  
  As dɛn de go tru dis, Kɛnɛdi bin blink in yay wit sɔprayz.
  
  Dis pat pan di kast bin pwɛl kpatakpata, dɛn bil nyu arch ruf oba di ed ɛn smɔl brik "os" dɛn bin layn ɔl tu di say dɛn na di spes. Dɛn nɔ bin big pas big big stɔ dɛn, na lɛk et pan dɛn bin de. Kɛnɛdi bin kam fɔ no wantɛm wantɛm se i pas sɔm prizina dɛn we bin dɔn pas na dis ples wan tɛm.
  
  Na pɔsin we wɔs pas Tɔmɔs Kelɛb?
  
  Mit Ebɛl Frɛy.
  
  In situeshɔn bin de wɔs ɛvri sɛkɔn. Di gad dɛn bin de push am ɛn Bɛn fɔ go na wan pan di os dɛn. We dɛn dɔn go insay, i bin dɔn gem dɔn. Yu de lɔs.
  
  I kin pul wan, sɔntɛm ivin tu. Bɔt 4? I nɔ bin tinap fɔ chans.
  
  If na onli....
  
  I luk bak to di gad we bin de nia am ɛn notis se i bin de luk am wit apraiz. "Ei, na dis? Yu go put wi de?"
  
  "Dis na mi ɔda tin dɛn."
  
  "Luk. Dis man de ya - i kam ol dis we fɔ sev in sista. Yu tink, um, maybe i kin si am. Jɔs wan tɛm."
  
  "Ɔda dɛn frɔm Frey. Dɛn nɔ alaw wi fɔ du dat."
  
  Kɛnɛdi bin de luk frɔm wan gad to di ɔda wan. "Ɛn wetin? Udat fɔ no? Reklɛs na di spays fɔ layf, nɔto so?"
  
  Di gad bin de ala pan am. "Yu blayn? Yu no si di kamera dem fo dis damn ples?"
  
  Kɛnɛdi bin smayl se: "Frɛy bizi de fɛt di ami." "Wetin mek yu tink se i rɔnawe kwik kwik wan?"Gɔys, lɛ Bɛn si in sista, dɔn sɔntɛm a go kɔt una smɔl we di nyu bɔs dɛn kam."
  
  Di gad dɛn bin de luk dɛnsɛf fayn fayn wan. Kɛnɛdi put mɔ kɔnvikshɔn insay in vɔys ɛn smɔl mɔ flirt insay in bɔdi langwej, ɛn i nɔ tu te, dɛn tu bigin fɔ opin Karin in domɔt.
  
  Tu minit afta dat, dɛn pul am na do. I bin de stɛp bitwin dɛn, i bin tan lɛk se i taya, in blant ia bin dɔn brok ɛn in fes bin drɔ.
  
  Bɔt afta dat, i si Bɛn ɛn in yay dɛn layt lɛk laytin we big big briz de blo. I bin tan lɛk se di trɛnk dɔn kam bak na in bɔdi.
  
  Kɛnɛdi kech in yay as di tu grup dɛn mit, de tray fɔ tɛl kwik kwik wan di urgency, di denja, di las chans sɛnɛriɔ fɔ in krayzi aidia, ɔl wit wan desperate luk.
  
  Karin wev di gad dɛn fɔ go ɛn grɔmbul. "Go bifo ɛn tek sɔm, una bastard dɛn. " .
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl bin de bifo di chaj, i ol in pistɔl kɔmɔt lɛk sɔd we dɛn rayz, ɛn ala na di tap pan in lɔng. Drake bin de rayt nia am, i bin de rɔn wit ful spid ivin bifo di wan ol wɔl na di vault fɔdɔm. Smok ɛn dɔti bin skata ɔlsay na di smɔl eria. As Drake de rɔn, i si ɔda kɔlishin sojaman dɛn de fan aut na ɔl tu di say dɛn. Dɛn na bin wan rɔsh phalanx fɔ day, we bin de go bifo pan dɛn ɛnimi dɛn wit di intenshɔn fɔ kil.
  
  Drake in instincts kik in as di smok de swirl ɛn tin. Na di lɛft say, wan grup we gɛt gad dɛn bin tinap, we bin dɔn frɔz bikɔs dɛn de fred, ɛn dɛn nɔ bin de du ɛnitin kwik kwik wan. I faya wan bɔs insay dɛn midul, ɛn pwɛl at le tri bɔdi dɛn. Dɛn bin yɛri faya we de kam bak bifo. Sojaman dɛn bin fɔdɔm na in lɛft ɛn rayt, ɛn dɛn bin de nak di wɔl we bin dɔn fɔdɔm tranga wan wit dɛn mɔmɛnt.
  
  Blɔd sprɛy rayt bifo in yay as di Itali man in ed tɔn to stim, di man nɔ fast fɔ rɔnawe pan di bulɛt.
  
  Drake dove fɔ kɔva. Shap shap rɔk ɛn kɔnkrit bin chɛr di bɔdi na in an dɛn we i de fɔdɔm na grɔn. We i de rɔl, i faya bɔku bɔku bɔs dɛn na di kɔna dɛn. Pipul dɛn bin de ala. Di ɛgzibit bin bɔm ɔnda big big faya. Ol bon dɛn bin de swirl na di ays sloslo lɛk smɔl smɔl dɔst.
  
  Shot dɛn ring bak bifo, ɛn Drake si bɔku bɔku pipul dɛn de muf. Jizɔs!Frey in ami bin de rayt de, dɛn drɔ am insay dɛn fɔmɛshɔn we de kil pipul dɛn, dɛn bin de go bifo fast fast as dɛn fil se dɛn gɛt di advantej.
  
  
  * * *
  
  
  Karin bin yuz martial arts trenin fɔ mek in gad dɛn nɔ ebul fɔ du dɛn wok insay smɔl sɛkɔn dɛn. Kɛnɛdi bin gi wan shap bakhand to in gad in chin, dɔn i step fɔ go bifo ɛn but in ed so tranga wan dat sta dɛn bin de flash bifo in yay. Afta wan sɛkɔn, i si in sɛkɔn ɛnimi, we na di nɔmba 4 gad, jomp go na di sayd fɔ mek sɔm ples bitwin dɛn.
  
  In at bin pwɛl. So di nɔmba 4 gad na bin brij we tu fa. Ivin fɔ tu pan dɛn.
  
  Di gad bin luk lɛk se i dɔn fred as i es in rayf ɔp. Wit finga dɛn we de shek shek, i skana di eria fɔ ɛp. Kɛnɛdi es in an dɛn, in an dɛn kɔmɔt.
  
  "Kalm dɔŋ, dude. Jɔs de kol yu at."
  
  In trig finga bin kɔl bikɔs i bin de fred. Wan shot bin ring ɛn bounce kɔmɔt na di siling.
  
  Kɛnɛdi bin kray. Tɛnshɔn bin mek di briz tik, ɛn tɔn am to brot we de mek pɔsin fred.
  
  I bin lɛf smɔl fɔ lɛ Ben ala we in mobayl fon bigin fɔ ple wan raspi rington tru in wɔri. Sizer in imej bin krank op to maksimum.
  
  Di gad bin jomp bak, ɛn i bin deflɛkt ɔda shot we i nɔ bin want. Kɛnɛdi fil di briz we kɔmɔt na di bulɛt pas in skel. Klin fred bin frɔz am to di ples.
  
  Duya, i bin tink. Nɔ bi idiot. Yu fɔ tink bɔt di trenin we yu de tren.
  
  Dɔn Bɛn trowe in fon pan di gad. Kennedy si am flinch ɛn kwik kwik wan fɔdɔm na grɔn fɔ mek wan distrakshɔn mɔ. Bay di tɛm we di gad drɔp di fon ɛn tɔn in atɛnshɔn, Kɛnɛdi bin dɔn tek di tɔd gad in wɛpɔn na in sholda.
  
  Bɔt Karin, i bin de ya fɔ sɔm tɛm. I dɔn si ɛn ɛkspiriɛns prɔblɛm dɛn. I bin faya wantɛm wantɛm. Di gad bin tɔn bak as wan rɛd klawd kɔmɔt na in jakit. Dɔn wan dak ples spred akɔdin to in sholda ɛn i luk kɔnfyus, dɔn i vɛks.
  
  I shot pɔynt-blank pan Bɛn.
  
  Bɔt di shot nɔ bin wok, wan mis we nɔ gɛt wan dawt fɔ se in ed bin bɔm wan milisekɔnd bifo i pul di triga bin ɛp am.
  
  Bihain am, we di splash we in blɔd de fram, bin tinap Hayden wit Glɔk na in an.
  
  Kɛnɛdi bin luk Bɛn ɛn Karin. A si aw dɛn bin de luk dɛnsɛf wit gladi at, lɔv ɛn sɔri-at. I bin tan lɛk se i mek sɛns fɔ gi dɛn wan minit. Dɔn Hayden bin de nia am, ɛn i bin de nɔd to Bɛn fɔ mek i fil fayn.
  
  "Aw i de du?"
  
  Kɛnɛdi bin wink in yay. "I go gladi mɔ naw we yu dɔn kam."
  
  Dɔn i bin tink gud wan. "Wi nid fɔ sev di ɔda prizina dɛn we de ya, Hayden. Mek wi tek dem en lef dis hellhole."
  
  
  * * *
  
  
  Di tu ami dɛn bin fɛt, di kɔlishin fɔs dɛn shot dɛn ɛnimi dɛn na di say we dɛn de, di Jamani dɛn bin brand naif ɛn tray fɔ kam nia kwik kwik wan.
  
  Fɔ smɔl tɛm, Drake bin tink se dis nɛf gem na fɔ natin, i kray kpatakpata, bɔt afta dat i mɛmba udat na dɛn bɔs. Ebɛl Frey. Di madman nɔ go want in yon pati fɔ yuz bulɛt if dɛn pwɛl in prɛshɔ artifakt dɛn.
  
  Pan dɛn wan ya, Drake bin kɔt ɛnimi afta ɛnimi. Sojaman dɛn bin de grɔmbul ɛn bit dɛnsɛf ɔlsay rawnd am, ɛn dɛn bin de yuz pawa fɔ brok bon dɛn. Pipul dɛn bin de ala. Di fɛt na bin ɔl-ɔt an-to-an fɛt. Fɔ liv bin dipen pan klin lɔk ɛn instinkt pas ɛni skil.
  
  We i bin de shot, pans ɛn mek in we, i notis wan figa bifo. Di whirling dervish fɔ day.
  
  Alicia Miles de fɛt in we tru di rank dɛn fɔ intanashɔnal supa sojaman dɛn.
  
  Drake tɔn to am. Di sawnd fɔ fɛt bin day dɔŋ. Dɛn bin de na di bak pat na di vault, Odin in sarkofag bin de nia dɛn, we dɔn opin naw, wit wan rɛk we gɛt spɔtlayt dɛn we dɛn dɔn put ɔp am.
  
  I bin laf se: "Wɛl, wɛl." "Drɛksta. Aw yu de du, padi?"
  
  "Di sem tin lɛk ɔltɛm."
  
  "Mmm, a mɛmba. Although a no kin se i hang fo tu long, huh? Bay di we, big kat fɛt pan di rop dɛn. Nɔto bad fɔ pɔsin we bin dɔn bi sojaman we dɔn tɔn sivilian."
  
  "Yu bak. Usay yu BBF de?"
  
  "WWF?"
  
  Di tu sojaman dɛn we bin de fɛt bin krash pan Drake. I push dɛn go wit Alis in ɛp, dɛn ɔl tu bin de ɛnjɔy wetin bin de kam apin.
  
  "Bɛst bɔyfrɛn fɔ sote go? Yu mɛmba am? Fayn?"
  
  "Oh yea." A bin gɛt fɔ kil am. Di bastar kech mi ɛn Frey de shuffle rawnd na di bakyaad." I bin de gigl. "A bin vɛks. Dɛn bin day." I bin mek wan fes. "Jɔs ɔda pɔsin we dɔn day."
  
  Drake nɔd se: "Udat bin tink se i go ebul fɔ tam yu." "A mɛmba".
  
  "Wetin mek yu bin nid fɔ de ya naw, Drek? A rili nɔ want fɔ kil yu."
  
  Drake shek in ed, i bin stɔp. "Wan wɔd de we dɛn kɔl di fayn fayn layman. Dɛn tu wɔd dɛn de sɔm ɔltin bɔt yu, Mayls, bɛtɛ pas aw ɛni Shekspia go ebul fɔ du am."
  
  "Ɛn wetin?" Alisia rol in sliv wit grin ɛn kik in sus. "Yu rɛdi fɔ mek dɛn gi yu yu bɔl dɛn?"
  
  Frɔm di kɔna na in yay, Drake si Ebɛl Frey de kray kɔmɔt nia dɛn ɛn ala pan pɔsin we nem Hudson. I klia se Mayls bin dɔn de protɛkt dɛn we i de chenj dɛn pawa, bɔt naw i gɛt ɔda tin dɛn we i fɔ put fɔs. Torsten Dahl, we pɔsin kin abop pan ɔltɛm, bin tinap bifo di krayzi Jaman ɛn bigin fɔ atak.
  
  Drake bin klem in fist dɛn. "I nɔ go apin, Mayls."
  
  
  FƆTI FAYV
  
  
  
  LA VƐRƐIN
  
  
  Alisia bin shɔk am bay we i rip in T-shirt, rap am rawnd insɛf te i tayt lɛk rop, dɔn i yuz in tu an fɔ rap am rawnd in nɛk. I bin de tray tranga wan, bɔt in mekshift hans pul am insay.
  
  Rayt insay in ni dɛn we de rayz - Muay Thai stayl. Wan. Tu. Tri.
  
  I tɔn rawnd di fɔs wan. Wi tɔn rawnd bak. Di sɛkɔn wan bin krach ɔnda in rib dɛn. Di tɔd blo bin hit am skwea insay di bɔl dɛn. Pen shot tru in bɛlɛ, mek i fil nauseous ɛn i fɔdɔm pan in bak.
  
  Alisia bin tinap oba am, ɛn i bin de grin. "Wetin a se? Tɛl mi, Drakey, di rayt tin we a tɔk." I mek wan moshɔn fɔ gi am sɔntin.
  
  "Yu bɔl dɛn."
  
  I put in hip dɔŋ ɛn twist fɔ gi wan sayd kik we i aim pan in nos. Drake es in tu an ɛn blok di blo. A fil se wan finga dɔn kɔmɔt na di say we i de. I tɔn so dat i go de fes to fes wit am, i es wan leg ay ay wan insay wan ak, dɔn i briŋ in il dɔŋ na in fɔɛd.
  
  Aks blow.
  
  Drake rol bak, bɔt di blo stil hit am na in chɛst. Ɛn wit di trɛnk we Mayls bin ebul fɔ gɛt, i bin de mek i fil pen we i nɔ go ebul fɔ bia.
  
  I step pan in anklɛ.
  
  Drake bin de ala. In bɔdi bin brok, brus ɛn kɔt kɔt in bɔdi sistamatically. I brok am, wan wan pat. Sivil ia bi damned. Bɔt afta dat, yu tink se i go ivin blem di pɔsin we dɛn pul am na di wok? I bin gud ɔltɛm. Yu tink se i dɔn bi dis gud ɔltɛm?
  
  Broken civilian or not, im stil bi SAS, and shi stain di floor wit im blood.
  
  I bin tɔn bak. Tri fɛtman dɛn bin fɔdɔm pan am, ɛn dɛn bin brok ɔltin we bin de rawnd am. Drake bin de ɛnjɔy di rɛst fɔ lɛ i elbo di Jamani na in trot. I yɛri di katilej de krach ɛn i fil fayn smɔl.
  
  I tinap, i kam fɔ no se i dɔn alaw am. I bin de dans, i bin de shift frɔm fut to fut, in yay dɛn bin de shayn frɔm insay wit dɛbul ɛn grey. Bihain am, Dahl, Frey en Hudson bin lok togeda, dem de straik ova di ed of Odin in kofin, dem fes kontort wit pen.
  
  Alis bin trowe in T-shirt pan am. I hit lɛk wip, ɛn mek di lɛft say na in fes bɔn. I slap bak ɛn i kech am. I pul am wit pawa we nɔbɔdi nɔ go biliv. I stɔp ɛn trowe insɛf na in an.
  
  "Adu".
  
  I put in tu big an jɔs dɔŋ in yes, ɛn prɛs am tranga wan. Wantɛm wantɛm i bigin fɔ rɔtin, ɔl di tin dɛn we i bin tan lɛk se i nɔ gri fɔ du wetin i want nɔ de igen. I bin de pres tranga wan pan di nerve node fɔ mek ɛni nɔmal pɔsin pas aut.
  
  Mayls bin buk lɛk rodeo bul.
  
  I bin de pres mɔ ɛn mɔ. Fɔ dɔn, i ledɔm bak insay in tayt embras, lɛf am fɔ tek in wet, go limp, tray fɔ sheb di pen. Dɔn i tinap stret ɛn stɔp in tu big an ɔnda in an.
  
  Stret insay in yon nɛv bɔndɛl. Agony bin rɔn tru in bɔdi.
  
  Ɛn na dat mek dɛn bin lɔk dɛn. Tu ɛnimi dɛn we rili bad, we de fɛt tru wef dɛn we de mek dɛn fil pen, we nɔ de muv, we de luk dɛnsɛf na dɛn yay lɛk pipul dɛn we dɔn lɔs fɔ lɔng tɛm te day pat pan dɛn.
  
  Drake grɔmbul, i nɔ bin ebul fɔ ayd in sɔfa. "Krayzi... bitch. Wetin mek...wetin mek yu fɔ wok fɔ dis...dis man?"
  
  "I min... fɔ... rich... di ɛnd."
  
  Drake ɛn Miles nɔ go bak dɔŋ. Arawnd dɛn, di fɛt bigin fɔ dɔn. Mɔ kɔlishin sojaman dɛn bin stil de na dɛn fut pas di Jamani sojaman dɛn. Bɔt dɛn kɔntinyu fɔ fɛt. Ɛn Drake nɔ bin ebul fɔ si Dal ɛn Frey we dɛn lɔk insay wan sem kayn ɛmbras we de kil pipul dɛn, ɛn dɛn bin de fɛt te dɛn dɔn.
  
  Nɔto wan sojaman nɔ bin ambɔg dɛn. Di rɛspɛkt bin tu big. Insay prayvet pat ɛn we dɛn nɔ de tek wan pɔsin bɛtɛ pas ɔda pɔsin, dɛn go disayd dɛn fɛt dɛn ya.
  
  Drake bin fɔdɔm na in ni, i pul Alis wit am. Blak spat dɛn bin de dans bifo in yay. I bin kam fɔ no se if i fɛn we fɔ brok in an, i go rili dɔn. Di ɛnaji bin de lɛf am wit ɛvri sɛkɔn.
  
  I bin drɔp. I pres mɔ, da absolyut kil instinkt de stab insay am. In big an dɛn bin slip. Alis bin fɔdɔm bifo, ɛn nak am na in chin wit in ɛlb. Drake si am de kam, bɔt i nɔ bin gɛt di trɛnk fɔ stɔp am.
  
  Spak dɛn bin bɔn bifo in yay. I fɔdɔm flat na in bak, de luk Frey in gotik siling. Alisia kray ɛn blok di we aw i de si wit in fes, we di pen bin chenj am.
  
  Nɔn pan di sojaman dɛn we bin de rawnd dɛn nɔ bin tray fɔ stɔp am. I nɔ go dɔn te wan pan di fɛtman dɛn deklare se dɛn dɔn stɔp fɔ fɛt ɔ day.
  
  I bin kɔf se: "I nɔ bad. "Yu stil gɛt am, Drake. Bɔt a stil bɛtɛ pas yu."
  
  I bin blink in yay. "A no".
  
  "Wetin?" - A aks.
  
  "Yu gɛt... da ed de. Dat instinkt we de kil pɔsin. Fɔ vɛks pan fɛt. I nɔ impɔtant. I impɔtant. Dis... na dis mek a lɛf fɔ du am."
  
  "Wetin mek dat fɔ stɔp yu?"
  
  I bin tɔk se: "A bin de wɔri bɔt sɔntin apat frɔm wok. "I de chenj ɔltin".
  
  In fist bin es ɔp, i rɛdi fɔ krɔs in trot. Wan tɛm pas. Dɔn i se, "Layf fɔ wan layf?"
  
  Drake bigin fɔ fil di ɛnaji de kam bak smɔl smɔl na in an ɛn fut dɛn. "Afta ɔl wetin a du tide, a tink se dɛn gɛt bɔku dɛt fɔ pe mi."
  
  Alis step bak ɛn es in an fɔ ɛp am fɔ tinap. "A trowe di Wells to di rop dɛn na Mimir in wɛl. A nɔ kil am na Odin in grev. A pul Frey in atɛnshɔn kɔmɔt nia Bɛn Blɛk. A nɔ de ya fɔ pwɛl di wɔl, Drake, a jɔs de ya fɔ ɛnjɔy yusɛf."
  
  "A de kɔnfɔm." Drake bin gɛt in balans bak jɔs lɛk aw Thorsten Dahl bin es Abel Frey in limp bɔdi frɔm di wayd edj na Odin in kɔfin. I fɔdɔm na grɔn wit wet kranch, i plop layflɛs pan di Italyan mabul paving ston dɛn.
  
  Di gladi gladi bin de ring ɛn i bin de ala ɔlsay na di kɔlishin sojaman dɛn.
  
  Dahl bin klem in fist, i bin de luk insay di kɔfin.
  
  I laf se: "Dat bastard nɔ ɛva si da prayz de." "In layf in wok. Jizɔs Krays, una fɔ si dis."
  
  
  FƆTI SIKS
  
  
  
  STƆKƆM
  
  
  Wan de afta dat, Drake bin ebul fɔ rɔnawe pan wan rawnd we dɛn bin de aks am kwɛstyɔn dɛn we nɔ gɛt ɛnd fɔ slip fɔ sɔm awa na wan ɔtel we bin de nia de, we na wan pan di ɔtel dɛn we ol pas ɔl ɛn we fayn pas ɔl na Stɔkhɔlm.
  
  Insay di lɔbi, i wet fɔ di ɛlifant ɛn wɔnda wetin mek dɛn film ɔl di we aw i de tink. Dɛn bin kray bikɔs dɛn nɔ bin de slip, dɛn bin de bit dɛn ɔltɛm ɛn dɛn bin de prɛs dɛn bad bad wan. I tek am sɔm dez fɔ mek i wɛl.
  
  Di ɛlifant bin ring. Wan figa bin apia nia am.
  
  Kɛnɛdi, we wɛr kɔzhɔl Satide pantsuit, in ia kɔm tayt bak, de stɔdi am wit yay we dɔn taya.
  
  "Adu".
  
  Wɔd dɛn nɔ bin du fɔ dɛn. Fɔ aks am if i fayn nɔto jɔs lɛm, i bin rili ful.
  
  "Alo to yu bak."
  
  "Na di sem flɔ?"
  
  "Na dat. Dɛn kin mek wi ɔl nɔ de nia ɔda pipul dɛn, bɔt dɛn kin mek wi de togɛda."
  
  Dɛn bin go insay. We dɛn de luk dɛn brok brok riflɛkshɔn na di miro. Nɔ kɔntakt di vidio kamɛra we dɛn nid. Drake bin pres di nayntin bɔtin.
  
  "Yu gud pan dis lɛk mi, Kɛnɛdi?"
  
  I bin laf wit ɔl in at. "Krayzi wik, ɔ wik dɛn. Nɔ shɔ. I de mek a kray se a dɔn ɛnd ɔp fɔ fɛt mi nemesis ɛn klia mi nem na di ɛnd pan ɔl dis."
  
  Drake bin shrug in ed. "As mi." Ironic, nɔto so?"
  
  "Usay i bin go? Alisya."
  
  "Into di nɛt usay ɔl di bɛst sikrit dɛn de go, in ɛn da geek de Hudson," Drake shrugged. "Gɔn bifo ɛnibɔdi we rili impɔtant notis dɛn. Probably blow each oda bren out wen wi de tok."
  
  "Yu du di rayt tin. Nɔto dɛn na bin di men pipul dɛn we bin de inspɛkt pipul dɛn na ya. Alis denja, bɔt i nɔ kray. Oh, en yu no min "in di stil of di nait".
  
  I tek smɔl tɛm fɔ prosɛs in Daynɔsɔ Rɔk rɛfrɛns. I bin laf. In mud bin de go ɔp fast pas mɛkuri pan wan de we di san de shayn.
  
  "Wetin bɔt Hayden?" Kennedy se as di ɛlivat domɔt dɛn lɔk ɛn di ol motoka bigin fɔ rayz smɔl smɔl. "Yu tink se i go de wit Bɛn?"
  
  "A rili op se na so i bi. If nɔto so, dat min se at least a tink se i bin de du mami ɛn dadi biznɛs naw."
  
  Kɛnɛdi bin pan am na in sholda. "Nɔ kɔnt dɛn kɔk kɔk dɛn de, padi. Sɔntɛm i go rayt wan siŋ fɔ am."
  
  "Yu nem am-tri ɛn af minit wit yu!"
  
  Dɛn flay sloslo pas di sɛvin flɔ. "I de mɛmba mi." Na de, na Odin in grev, wetin yu se de? Sɔntin bɔt mi fɔ de na Jɔk ɛn, uh, fɔ gɛt mi yon mɔni fɔ liv."
  
  Drake bin de luk am wit ɔl in yay. I bin gi am wan smayl we de mek i want fɔ du sɔntin.
  
  "Wɛl... mi... mi..." I swɛt ɛn sof. "A de oplɛs wan aut ɔf prɛktis pan dis."
  
  "Wetin?" Kɛnɛdi in yay dɛn bin de shayn wit bad bad tin dɛn.
  
  "Di ol dino-rok band Heart kol am di ultimate seduction. Na Yorkshire wi jos se 'chat to di bird'. Wi na simpul pipul dɛn."
  
  As di ɛlivat klik pas di fɔtin flɔ, Kɛnɛdi opin in shirt ɛn lɛf am fɔdɔm na di flɔ. Ɔnda de, i bin wɛr wan rɛd transparent bra.
  
  "Wetin yu de du?" Drake fil in at jomp lɛk se dɛn dɔn gɛt ilɛktrik.
  
  "Na mi de gɛt mɔni fɔ liv."
  
  Kɛnɛdi bin pul in pant in zip ɛn mek dɛn fɔdɔm na grɔn. I bin wɛr wan rɛd panti we bin de mach am. Di ɛlivat bin ding as i rich na dɛn flo. Drake fil in spirit ɛn ɔl ɔda tin dɛn de lif. Di domɔt bin slid go na di sayd, ɛn opin.
  
  Di yɔŋ man ɛn in wɛf bin de wet. Di uman bin de gigl. Di man bin grin pan Drake. Kɛnɛdi pul Drak kɔmɔt na di ɛlivat ɛn go insay di kɔlol, ɛn lɛf in pantsuit biɛn.
  
  Drake bin luk bak. "Yu nɔ want dis?"
  
  "A nɔ nid dis igen."
  
  Drake bin pik am. "Gud wok, na kwik waka fɔ go na mi rum."
  
  Kɛnɛdi bin lɛf in ia dɔŋ.
  
  
  DƆN
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"